Kārters Niks : другие произведения.

81-90 detektīvstāstu krājums par Niku Kārteru 1. nodaļa

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  Kārters Niks
  
  81-90 detektīvstāstu krājums par Niku Kārteru
  
  
  
  
  
  81. Kremļa lieta http://flibusta.is/b/663741/read
  Kremļa fails
  82. Spānijas savienojums http://flibusta.is/b/607273/read
  Spānijas savienojums
  83. Nāves galvas sazvērestība http://flibusta.is/b/607245/read
  Nāves galvas sazvērestība
  84. Pekinas dokumentācija http://flibusta.is/b/690087/read
  Pekinas dosjē
  85. Ledus terora šausmas http://flibusta.is/b/691313/read
  Ledus slazdu terors
  86. Killer: Codename Vulture http://flibusta.is/b/612804/read
  Assassin: Code Name Vulture
  87. =================================
  88. Vatican Vendetta http://flibusta.is/b/635621/read
  Vatikāna vendeta
  89. Kobras zīme http://flibusta.is/b/671056/read
  Kobras zīme
  90. Cilvēks, kurš pārdeva nāvi http://flibusta.is/b/678851/read
  Cilvēks, kurš pārdeva nāvi
  
  
  
  
  Kremļa lieta
  
  
  Ļeva Šklovska tulkojums
  
  
  dēla Antona piemiņai
  
  
  
  
  
  1. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Tagad nav iespējams nolaupīt amerikāņu lidmašīnu. Jūs to zināt, es to zinu, un katrs idiots, kurš kādreiz lasa avīzi, to zina.
  
  
  Bet kāpēc stjuarte reisa 709 uz Grande Laclair salu bija tik intīma ar tumšādainu, melnmatainu pasažieri, kas sēdēja vienā no priekšējiem sēdekļiem? Vai viņa flirtēja ar viņu?
  
  
  Īsstobra mantiņa, ko viņa visu laiku turēja zem formastērpa, sildot to starp krūtīm, ko ar prieku vēroju jau pašā lidojuma sākumā. Likās, ka visi gulēja, un sākumā man šķita, ka šis vīrietis viņai nedaudz pieskaras un ļauj darīt to, ko vēlas. Labās aviokompānijās klients joprojām ir karalis. Un, kad viņa nedaudz pavēra savas cieši pieguļošās tunikas rāvējslēdzēju, es jau ar nepacietību gaidīju vujerisma spēli. Līdz viņa izvilka spīdīgu metāla gabalu, kas īsu brīdi uzmirdzēja gaismā.
  
  
  Viņa ielika to viņam plaukstā, pagriezās un devās pa durvīm uz priekšējo kajīti. Vīrietis piecēlās un atkal paskatījās pa eju, ierocis viņa labajā rokā bija skaidri redzams. Man bija Lugers plecu maciņā zem manas jakas, taču es zināju, ka nekavējoties pievērsīšu viņa uzmanību, ja pasperšu soli viņam pretī. Dūcis bija apvilkts ar zamšādas ādu labajā apakšdelmā. Es varēju izmantot kluso atsperu mehānismu, lai to nemanot atbrīvotu rokā, bet iemest bija cita lieta. Vīrietis redzēs. Viņam bija iespēja nošaut, pirms es viņam trāpīju.
  
  
  Kamēr es vēl apsvēru, kurai darbībai konkrētajos apstākļos ir vislielākās izredzes uz panākumiem, lēmumu nepieņēmu es. Visi pamodās no šāviena skaņas salonā. Es dzirdēju pārsteigtas skaņas sev apkārt no pasažieriem, kuri lēkāja savās vietās. Tad skaļa balss visu apslāpēja. "Visi paliek mierīgi. Lidojuma virziens tika mainīts. Havanā jūs varat palikt sveiks un vesels. Panikai nav iemesla."
  
  
  Viņam bija akcents: spāņu. Man blakus Tara Sojere dziļi ievilka elpu, un aiz viņas Rendolfam Flemingam aizrāvās elpa.
  
  
  'Nomierinies..- nočukstēju vārdus nekustinot lūpas. -Mēģiniet apklusināt sievieti.
  
  
  'Kuba? Bet kā ir ar līgumu pret nolaupīšanu?
  
  
  Nebija laika paskaidrot. Vienīgie cilvēki, kas Kubā varēja izvairīties no tā, bija Kastro aģenti vai viņa lieliskā drauga ārzemēs. Bet, ja viņa padomātu un apklustu, viņa varētu to izdomāt pati. Viņa nebija tik stulba.
  
  
  Vīrietis ar savu tumšo skatienu pārlaida pasažieriem. Viņa acis kādu brīdi noskatījās uz mums, tad viņš tās pacēla, lai novērtētu reakciju aiz mums.
  
  
  Lēnām pagriezos uz sāniem it kā gribētu parunāt ar blakus esošo meiteni. Aizsegta mana greizā pleca, mana roka paslīdēja zem atloka uz Lugeru. Vīrietis man nepievērsa uzmanību.
  
  
  Uzskatīja, ka pasažieri nebija bruņoti. Ieliku ieroci kreisajā rokā. Es sēdēju ejā lidmašīnas labajā pusē un varēju to viegli nolikt, nepieceļoties. Es nospiedu sprūdu.
  
  
  Pistole izlidoja no viņa rokas un es izšāvu vēlreiz. Viņa sniegbaltā krekla priekšpuse kļuva sarkana. Viņš atmuguriski nokrita uz durvīm un karājās tur, it kā pie tām būtu pienaglots. Viņa mute atvērās ar kliedzienu, kas nekad neatskanēja. Viņa ceļi trīcēja un viņš nokrita. Kāds nostūma durvis no otras puses, bet viņa ķermenis aizšķērsoja eju. pēc diviem pirmajiem metieniem es lēcu uz priekšu.
  
  
  Aiz muguras dzirdēju kādu sievieti histēriski kliedzam. Morāle sāka kļūt nekontrolējama. Es atrāvu līķi aiz vienas kājas, un durvis atvērās. Stjuartes revolveris izšāva uz durvīm. Lode izsvilpa man padusē, iedūrās manā mētelī un turpināja savu trajektoriju, līdz kliedziens no lidmašīnas aizmugures man vēstīja, ka kādam ir trāpīts. Es ieniru, satvēru meiteni aiz plaukstas locītavas un izdarīju griešanās kustību, līdz viņa nometa revolveri. Viņa mēģināja visu iespējamo, lai sevi aizstāvētu, pārbaudot savus garos asos nagus uz manas sejas, un man bija jānomet Luger, lai viņu notriektu ar karatē karbonādi līdz kaklam. Viņa ļengani iekrita manās rokās, un es uzmetu viņu uz viņas drauga mirušā ķermeņa. Es paņēmu trīs revolverus, divus ieliku kabatā un turēju Luger gatavu.
  
  
  Es nezināju, kas bija salonā. Lidmašīna nodrebēja, pēkšņi mainīja virzienu un sāka strauji krist okeānā. Es zaudēju līdzsvaru, izkritu pa kabīnes durvīm un nācās satvert durvju rāmi.
  
  
  Pilots gulēja guļus sēdeklī, karājoties aiz vadības sviras. No lodes brūces viņa mugurā tecēja asinis. Virs viņa stāvēja navigators. Otrais pilots pielika izmisīgas pūles, lai lidmašīnu atgrieztu taisnā ceļā. Navigators novilka pilotu nost no stūres un mēģināja apturēt asiņošanu ar kabatlakatiņu. Tikpat labi viņš varētu mēģināt apturēt Niagāras ūdenskritumu. Otrais pilots pārņēma vadību pār lidmašīnu un pārslēdzās uz autopilotu. Viņš pagriezās, iespējams, lai palīdzētu navigatoram, ieraudzīja mani un sastinga. Protams, viņš mani paņēma par trešo numuru.
  
  
  Es aptvēru Lugeru un pamāju viņam ar aci. "Mēs varam lidot uz Grande Laclerc. Viņi zaudēja karu."
  
  
  Otrais pilots paskatījās man garām uz haosu ejā. Navigators pēkšņi pagriezās, ar vienu roku turēdams pilotu, un skatījās uz mani. Viņš bija nāvīgi bāls. "Kas ellē jūs esat?"
  
  
  "Jantje Paraat." Es pamāju pilotam. - "Viņa nomira?"
  
  
  Viņš pakratīja galvu. Otrais pilots paskatījās uz mani.
  
  
  — Viņa nošāva Hoviju... stjuarti! Tad viņa smadzenes ieslēdza otro ātrumu. 'Tu. .. Sveiki . ..ko tu dari ar ieroci?
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. "Vai jūs neesat priecīgs, ka viņš bija ar mani? Labāk sazinieties ar JFK un ziņojiet. Tad uzreiz var jautāt, vai Nikam Kārteram ir atļauja nēsāt ieroci uz klāja. Pastāstiet viņiem konsultēties ar Timotiju Vaitsaidu. Ja esat aizmirsis, viņš ir šīs aviokompānijas prezidents.
  
  
  Viņi paskatījās viens uz otru. Otrais pilots iekrita savā sēdeklī, nenovērsot acis uz mani, un nodibināja radiokontaktu. Atbilde nāca pēc kāda laika. Viņiem droši vien vajadzēja izvilkt Vaitsaidu no gultas. Viņa balss skanēja satraukti un nikni. Es zināju, ko viņš domā par traucējumiem. Viņš jau bija spējīgs uz slepkavību, ja kāda no viņa lidmašīnām ieradās ar minūti vēlu.
  
  
  Tikmēr vēl divi salonā esošie stjuarti ieradās skatīties. Viņi ātri juta, ka situācija atkal tiek kontrolēta, un atskaņoja nomierinošas ziņas caur skaņas sistēmu.
  
  
  Jutu pilota pulsu. Viņš bija neregulārs. Es par to informēju navigatoru un piedāvāju viņu ievietot tukšajās vietās aizmugurē.
  
  
  Viņam joprojām es ļoti nepatiku, bet viņš zināja, ka viņam vajadzīga mana palīdzība. Mēs atvienojām pilotu un aiznesām viņu atpakaļ pāri ejā esošajiem līķiem. Formas tērptajai blondīnei paveicās nolocīt roku balstus starp trim tukšiem sēdekļiem, lai mēs varētu viņu noguldīt. Viņš nebija gluži ērtā pozā, bet man bija sajūta, ka tas viņu vairs netraucēs.
  
  
  Viena no stjuartēm sāka sniegt pirmo palīdzību, un Tara Sojere nostājās viņai blakus. Viņa brīdi paskatījās un tad teica: “Liec mani mierā. Es varu ar to tikt galā. Jums vēl ir daudz darāmā."
  
  
  Mēs ar navigatoru pilotu atstājām meitenēm. Mēs pārvietojām vēl bezsamaņā esošo stjuarti uz tukšu vietu aiz pilota.
  
  
  Es viņu rūpīgi pārmeklēju, bet vairāk ieročus neatradu. Es cieši sasēju viņas potītes un plaukstas, ja pamostoties viņa vēlētos kaut ko izmēģināt ar saviem indīgajiem nagiem. Mēs ievietojām mirušo nolaupītāju skapī, lai pasažieri viņu neredzētu, un devāmies atpakaļ uz salonu. Otrais pilots joprojām izskatījās bāls un noraizējies. Viņš jautāja par pilota stāvokli, un mana atbilde viņu neapmierināja. Viņš lamājās. - Kelere... Kā viņi varēja tikt uz klāja ar šiem ieročiem? Un tu?'
  
  
  "Man ir atļauja tam, kā es jums teicu. Zem viņas krūštura bija paslēpti divi revolveri. Eleganti, vai ne? Cik man zināms, ekipāžai netiek pārbaudīti ieroči.
  
  
  Abi vīrieši izdvesa šņācas skaņas, atzīstot drošības pārkāpumu. Es prātoju, kā tas ir otrajam pilotam. Mums vēl bija tāls ceļš ejams.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka joprojām varat nogādāt lidmašīnu uz Port of Spain, vai arī vēlaties, lai es pārņemu vadību?"
  
  
  Viņa uzacis saviebās. Viņš domāja, ka es viņu apsmeju. "Vai jūs sakāt, ka varat lidot ar šo lidmašīnu?"
  
  
  Izvilku maku un parādīju apliecību. Viņš pakratīja galvu. "Paldies par piedāvājumu, bet es to izdarīšu pats."
  
  
  "Ja jūs mainīsit savas domas, es esmu gatavs jūs aizstāt," es atbildēju. "Es būšu tuvu".
  
  
  Viņš iesmējās, un es cerēju, ka viņš atslābs. Izgāju no kajītes. Stjuarte pasniedza dzērienus un centās pasažierus nomierināt. Cits iedeva skābekli vecam vīram. Iespējams, viņam bija sirdslēkme. Tara Sojere joprojām bija aizņemta kā pilote. Kluss un efektīvs. Viņai es patiku arvien vairāk. Ne daudzas sievietes šo situāciju uztvēra mierīgi. Viņa paskatījās uz augšu, kad es stāvēju viņai blakus. — Viņš ar to netiek galā, Nik.
  
  
  "Nē, es redzu."
  
  
  Apsēdusies aiz pilota, piesietā stjuarte sāka atjēgties. Viņas acis atvērās viena pēc otras, un viņa gribēja pacelt roku, lai noglāstītu sāpošo kaklu. Kad viņa pamanīja, ka viņas rokas ir sasietas, viņa mēģināja paskatīties apkārt. Šīs kustības izraisītais sāpju dūriens viņu pamodināja. 'Ak . ..." viņa sūdzējās. "Mans kakls."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani.
  
  
  "Nav salauzts," es lakoniski paziņoju. "Un jums ir jāapgūst šaušanas nodarbības."
  
  
  Viņa aizvēra acis un nopūtās. Es negribēju, lai viņa atkal noģībtu, tāpēc piezvanīju vienam no citiem stjuartiem. Es palūdzu viņai atnest glāzi viskija un ūdens un palūdzu pārliecināties, vai kolēģe dzer. Viņa uzmanīgi izpildīja manas pavēles, noliecoties pie meitenes krēslā, pacēlusi galvu aiz zoda un ielejot rīklē dzērienu. Meitene norija siekalas, aizlika muti un noelsās, un stjuarte atmosfēras gaisā ielēja viskiju. Daļa no šī viskija nokļuva viņas formastērpā.
  
  
  Es jautāju: "Vai jūs kādreiz esat viņu redzējis pirms šī lidojuma?"
  
  
  Gara auguma stjuarte ar dūmakaini pelēkām acīm iztaisnoja muguru un paskatījās uz mani. Tagad, kad viņa bija beigusi palīdzēt pasažieriem, viņas balsī bija apspiestas dusmas. “Nē, Edīte, meitene, kas parasti lido ar mums, īsi pirms lidojuma piezvanīja, ka viņai ir slikti, un nosūtīja draugu. Šis draugs!
  
  
  "Vai tas notiek bieži?"
  
  
  "Cik es zinu, šī bija pirmā reize. Parasti lidostā ir rezerves stjuartes, taču šodien neviena no šīm meitenēm neieradās.
  
  
  Es par to šaubījos. "Vai neviens nedomāja, ka tas ir vairāk nekā nejaušība?"
  
  
  Viņa izsmejoši paskatījās uz mani. “Kungs, aviobiznesā jūs vienmēr varat sagaidīt kaut ko pēdējā brīdī. Uzdevām meitenei dažus jautājumus un, kad izrādījās, ka viņa saprot profesiju, paņēmām viņu līdzi. Un vispār, kāds policists tu esi?
  
  
  “Tas, kuram šodien ir paveicies. Vai jūs, lūdzu, varētu uzlikt segu virs pilota? Visi šie cilvēki domās, ka redz līķi."
  
  
  Viņa rūgti paskatījās uz rudmataino stjuarti, kas atguvās savā sēdeklī, un atkāpās.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani kā uz ievainotu putnu, kurš lec pa meža taku pretī izsalkušam kaķim. Es apsēdos viņai blakus. Sievietēm ir vieglāk ar mani runāt, ja es viņas nebiedēšu. Es centos izskatīties pēc iespējas simpātiskāka.
  
  
  “Kad tu izkļūsi no cietuma, tu neizskatīsies tik garšīgi kā tagad, māsa. Kapteiņa apsūdzība slepkavībā, kā arī viss, ko viņi ir gatavi jums dot par lidmašīnas nolaupīšanu. Bet, no otras puses, ja jūs nedaudz strādājat ar mani, sniedziet man pienācīgu atbildi, varbūt es varu kaut ko darīt jūsu labā. Kāds ir tavs vārds?'
  
  
  Viņa atbildēja, un man šķita, ka viņas tievajā, saspringtajā balsī atklāju kaut ko cerīgu un gaidošu. - "Mērija Ostina."
  
  
  "Un tavs draugs?"
  
  
  — Huans... Kardosa... Kur viņš ir?
  
  
  Es viņai teicu bez turpmākas runas. "Ir par vēlu domāt par viņu."
  
  
  Man vajadzēja zināt viņas reakciju. Viņa varēja man pateikt, vai viņai tiešām ir kāds sakars ar to. Viņas seja izskatījās tā, it kā es būtu izrāvis viņas sirdi no viņas ķermeņa. No viņas sāka plūst asaras.
  
  
  Es turpināju draudzīgā tonī. "Pastāstiet man vairāk par Huanu, Marija. Kas viņš bija?'
  
  
  Viņas balss šķita apslāpēta, kad viņa runāja starp raudām. “Kubas bēglis. Viņš tika izpostīts un viņam bija jāatgriežas. Viņš teica, ka ir saistīts ar Kastro un ka viņi viņu par to nenodarīs."
  
  
  Man likās, ka viņš vairāk izskatījās pēc slepenpolicijas darbinieka. Tās bija bēgļu uzņemšanas grūtības; nekad nevar zināt, kurš īsti aizbēga un kurš strādā ienaidnieka labā."
  
  
  "Cik ilgi tu viņu pazīsti?"
  
  
  'Seši mēneši.' Viņš izskatījās kā bērns, kurš raud par salauztu rotaļlietu. "Es viņu satiku, kad strādāju East Airlines lidojumā uz Maiami. Pirms divām nedēļām viņš lūdza mani pamest darbu. Viņam bija vajadzīga mana palīdzība. Viņš mantos daudz naudas Kubā, un, ja viņš to dabūs, mēs varam apprecēties. Tagad . ..tu viņu nogalināji.
  
  
  — Nē, Mērij, tu viņu nogalināji, kad iedevi viņam revolveri un nošāvi pilotu.
  
  
  Viņa skaļi šņukstēja. Pasažieri pārsteigti paskatījās apkārt, daži joprojām bija nobijušies.
  
  
  "Es nošāvu... tas bija negadījums... navigators man uzbruka... viņš man iesita... es... es negribēju nospiest mēlīti... es... es tikai gribēju viņus labi mainīties...'
  
  
  Es piecēlos, salocīju roku balstus un noguldīju viņu uz trim sēdekļiem. Es lūgtu Vanagu kaut ko darīt viņas labā. Vismaz viņa nezināja pirmo ieroču lietošanas noteikumu: nekad neņemiet revolveri, ja vien neplānojat to izmantot. Otrais noteikums: bērni nedrīkst spēlēties ar revolveriem.
  
  
  
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kad mans priekšnieks Deivids Hoks mani sauc par N3, kas ir mans pirmais Killmaster oficiālais kods, es zinu, ka viņš man dos neiespējamu misiju.
  
  
  Parasti, kad neviena nav blakus, viņš mani sauc par Niku. Bet, kad viņš klepo un saka N3, pirmā lieta, ko es domāju, ir, ka man ir jāpalielina sava dzīvības apdrošināšanas polise. Diemžēl neviena kompānija nebija tik traka, lai mani apdrošinātu, tāpēc tam nav nozīmes.
  
  
  Atnācu ziņot. AX ir nabadzīgākais štābs no visiem izlūkdienestiem. CIP un FIB puiši piegriež degunu, un slepenā dienesta puišus ir vēl grūtāk iepriecināt. Viņi domā, ka ir labākā izvēle, jo viņiem ir jāaizsargā prezidents.
  
  
  ES biju noguris. Es pabeidzu nogurdinošo uzdevumu un ar nepacietību gaidīju dažas nedēļas makšķerēšanu Mičiganas ziemeļos. Vanags pastūma avīzi pāri galdam uz mani, noklepojās un sacīja: "N3, vai jūs nesaprotat, ko tas nozīmē?"
  
  
  Es būtu varējis sniegt atbildi, pirms izlasīju spilgto virsrakstu: "Grūtības".
  
  
  
  
  ĢENERĀLS HAMONDS
  
  
  NOGALINĀTS FLĒRĀ
  
  
  
  
  Es domāju, ka daudzi amerikāņi nepazīst Hamondu. Lai to izdarītu, viņiem jāzina par Grande Lacleir salu. Ģenerālis tur bija diktators. Salai ir bijusi sarežģīta vēsture. Pēc tam, kad to iekaroja spāņi, tas nonāca franču rokās un vēlāk to sagūstīja angļi. 90% iedzīvotāju bija melnādainie, vergu pēcteči, kas tika atvesti no Āfrikas, lai strādātu cukura plantācijās un blīvajos mežos. Pirms desmit gadiem salas iedzīvotāji referendumā nolēma šķirties no britiem un pasludināt neatkarīgu republiku. Tur sāka valdīt Rendolfs Flemings
  
  
  Flemings bija apdāvinātākais un populārākais cilvēks uz salas. Viņš veica svarīgas izmaiņas un kļuva par īstu tēvu savai tautai. Tad viņi viņu nometa. Viņš neko daudz nedeva militārpersonām, un viņi par to dusmojās. Flemings aizbēga uz ASV, kur viņam tika piešķirts politiskais patvērums. Hamonds nāca pie varas un paverdzināja tautu, kā tas pienākas militāram diktatoram. Hamonds tagad bija miris. Nelaimes gadījums? Varbūt ne. Tam nebija nozīmes. Viņš atstāja jaudas vakuumu. Ikviens, kurš izrādīja līdera pazīmes diktatora vadībā, Hamonda valdīšanas laikā bija ieslodzīts vai citādi zaudējis rīcībnespēju, un es baidījos, ka jau zināju, ko diplomāti meklē, lai palīdzētu atjaunot kārtību salā.
  
  
  Vanags kurnēja: “Mums ir izlūkdati, kas liecina, ka krievi salā veido raķešu bāzes. Protams, ļoti klusi, kā vienmēr. Tāpēc arī mums būs jāstrādā klusi un slepeni. Lai novērstu mūsu uzmanību, Kuba trokšņo par Grand LaClair. Viņi vēlas palīdzēt saviem kaimiņiem, kuriem tas ir nepieciešams. Taču mēs zinām, ka viss ir krievu rokās un “palīdzības” mērķis ir salā uzstādīt raķetes. Tātad šī operācija nonāk Kremļa dokumentācijā.
  
  
  Deivids Hoks uzsita ar pirkstiem pret galda malu un nopietni paskatījās uz mani. “Šī ir viena cilvēka operācija, N3. Mūsu valdība nevēlas otru Kubas raķešu krīzi. Jūsu pienākums ir pēc iespējas ātrāk nogādāt Rendolfu Flemingu Grande Laclair.
  
  
  Es šaubījos, vai militāristi sēdēs uz vietas vai kaut ko par to teiks.
  
  
  “Jūsu uzdevums ir pārliecināties, ka tie nenodara kaitējumu. Jums jāaizved Flemings uz prezidenta pili. Un jums būs jārīkojas tā, lai neviens nezinātu, ka mūsu valstij ar to ir nekāda sakara.
  
  
  Es skaidri izteicu savu sarkasmu. “Esmu pieradis, ka mani šauj, saindē, visādi apdraud, tur nav nekā īpaša, bet es vēl neesmu atradis veidu, kā padarīt sevi neredzamu. Kā jūs vēlaties, lai es kļūtu neredzams? '
  
  
  Man padodas daudzas lietas, taču likšana Vanagam smieties nav viena no tām. Viņš ir pilnīgi nejūtīgs. Viņš pat nesmaidīja.
  
  
  “Par to jau ir parūpējies. Lucky Fleming un Tom Sawyer ir labi draugi."
  
  
  "Man labāk patīk Haks Fins, bet kā Marka Tvena grāmata var man palīdzēt?"
  
  
  Vanagam nepatīk šāda veida asprātība, tāpēc viņš uzmeta man skābu skatienu. Tomass Sojers. Jūs, iespējams, esat dzirdējuši par viņu. Viņš ir pasaulē lielākās Sawyer Hotel Group prezidents. Pirms trim gadiem ģenerālis Hamonds viņam uzdāvināja zemes gabalu pludmalē, lai uzceltu viesnīcu un kazino, kur bagāti tūristi varētu izklaidēties un iegūt kaut ko, par ko tērēt savu naudu. Viņi abi to ir pelnījuši. Jūs, protams, saprotat, ka Sojers negūst labumu no pārņemšanas, kas nekavējoties nacionalizētu viņa pelnošo uzņēmumu. Ceru, ka jūs tagad saprotat, ka Sojers apsolīja visu mūsu palīdzību apmaiņā pret Fleminga solījumu, ka viņa bizness nākotnē netiks apdraudēts. Un Flemings deva vārdu."
  
  
  Es pamāju ar galvu. Politika padara dīvainus gultasbiedrus. Patriots Flemings un neatlaidīgais uzņēmējs Sojers. Un man šie divi būs jāsaliek kopā. Es atstāju Hoka pārāk skarbo biroju ar banālu domu, ka pasaule ir haoss.
  
  
  Sawyer viesnīca Ņujorkā izskatījās kā visas pārējās viesnīcas tajā pašā cenu diapazonā: neliels vestibils, ko ieskauj dārgi veikali. Bet viena lieta bija savādāka. Bija privāts lifts, kas veda tieši uz augšējo stāvu. Pacēlusies augšā, es uzkāpu uz plašās zāles mīkstā paklāja, kur mani gaidīja eleganti ģērbusies blondīne. Pie visām sienām karājās dārgas gleznas, taču neviena no tām nevarēja pēc kvalitātes salīdzināt ar abām kājām, kas man mirkšķināja no zem pieguļošiem svārkiem. Maza slaida roka man pamāja. — Kārtera kungs? Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Es esmu Tara Sojere," viņa teica. "Tēvs, kā vienmēr, runā pa telefonu un lūdza mani satikt."
  
  
  Viņa sniedza man roku un aizveda pa koridoru uz durvīm otrā pusē. Istaba, kurā iegājām, bija viena no lielākajām, ko jebkad esmu redzējusi. Stikla durvis nodrošināja piekļuvi terasei, kas piepildīta ar augiem un maziem kokiem. Nebija ne rakstāmgalda, ne skapju, ne mapju, tikai ērtu krēslu un dīvānu saliņas. Un bārs. Sojera kungs prata izklaidēt viesus. Meitene mani atlaida un devās uz bāra pusi.
  
  
  — Ko es jums varu piedāvāt, Kārtera kungs?
  
  
  — Brendiju, lūdzu.
  
  
  Viņa man ielēja glāzi brendija un iedzēra viskiju. Mēs piegājām pie stikla terases durvīm un skatījāmies uz sniegu zemāk esošajā parkā.
  
  
  "Kāds kauns," viņa teica. “Ir tik daudz skaistu lietu, un neviens neuzdrošinās tur doties naktī.
  
  
  Pie sevis domāju, ka varētu iedomāties daudzas vietas, kas dažiem cilvēkiem būtu nedrošas pat dienas laikā. Piemēram, šī telpa Tarai Sojerei nebūtu bijusi tik droša, ja es nebūtu zinājusi par viņas tēva klātbūtni tajā pašā stāvā. Viņa bija ļoti izliekta, zem plānā auduma, kas brīvi karājās no krūtīm un cieši apskāva viņas gurnus, bija daudz sievišķības. Es viņai klusi uzsveicu tostu, lai pārliecinātos, ka mana apbrīna viņai neizbēgami. Tad aiz mums atvērās durvis un viss bija beidzies.
  
  
  Tomass Sojers nebija tas, ko es gaidīju redzēt. Es iztēlojos garu, enerģisku vīrieti, kurš izstaro panākumus un spēku. Tā vietā es redzēju vīrieti, kurš nebija sešas pēdas garš, bet patiesībā par pusi galvas īsāks, ar straujām kustībām. Viņa vienīgā stiprā puse bija negaidīti dziļā balss. Viņš apstājās dažu pēdu attālumā no manis un paskatījās uz mani augšup un lejup, it kā kāds skatītos uz automašīnu, kuru domā iegādāties. — Kārtera kungs? Viņš nebija pārliecināts.
  
  
  Es pieticīgi pamāju.
  
  
  "Tu neesi tāds, kādu es iedomājos."
  
  
  Viņš nesūdzējās, un es to zināju. Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka superspiegs ir Bogāra un sera Ogilvija Renija krustojums, nelaimīgais biedrs, kuru Lielbritānijas MI6 nodēvējis par "C", — vīrieti, kura vāku noslaucīja raksts vācu žurnālā Der Stern. Un es nemaz tā neizskatos.
  
  
  "Es vēlētos ar jums parunāt sīkāk," turpināja viesnīcas magnāts. Bet tas var pagaidīt. Jums un Tarai ir lidmašīna, kas jāpagūst, un laika ir maz. Jūs atstājat Kenedija lidostu piecas minūtes pēc diviem.
  
  
  Tā blondīne devās tālāk. Lietas kļuva interesantākas. Es pieskāros viņas elkonim. “Ja tu jau esi sakrāvis savas mantas, labāk ejam. Mani koferi jau ir lejā, bet pirms mēs varam doties ceļā, man ar kādu jāparunā.
  
  
  Viņa iegāja citā istabā, kad Sojers veda mani uz priekšnama durvīm. Viņa atgriezās pēc minūtes, valkājot ūdeles cepuri un pieskaņotu ūdeles mēteli virs zīdaini zilas kleitas. Viņai līdzi bija čemodāns, ko viņa vērīgi svieda man no piecu pēdu attāluma. Tāpēc viņa zināja, kā sevi ierobežot. Kaut ko es varu novērtēt. Paķēru koferi un vēroju, kā viņa atvadās no tēva.
  
  
  Limuzīnā, kas bija pietiekami liels, lai kāda mafioza mašīna izskatītos pēc nabaga Toyota, viņa aizvēra lūku, kas mūs atdala no vadītāja, un pēkšņi ķērās pie lietas. "Tagad es varu jūs informēt par dažām lietām. Dr. Flemingam noteikti nav ne mazākās nojausmas, kas jūs patiesībā esat vai kāds ir jūsu īstais darbs. Viņam jādomā, ka mans tēvs tevi nolīga par viesnīcas apsardzi. Viņam piemīt dīvains lepnums, sauciet to par nevainību, ja vēlaties, un, ja viņš zinātu, ka tronī viņam palīdzēs uzkāpt citi, izņemot viņa pašu cilvēkus, viņš varētu atteikties no prezidenta amata.
  
  
  'PAR?' – Es vēroju viņas reakciju. "Vai viņš nezina, ka tavs tēvs tikko nopirka armiju?"
  
  
  Viņa uz brīdi raustīja mutes kaktiņus, un šķita, ka viņas lūpas veido neglītu vārdu, taču viņa nolēma no tēmas neizvairīties. "Viņam nav ne jausmas, un viņš nekad neuzzinās labāk. Viņš domā, ka militāristi uzskata, ka viņš ir vienīgais, kas spēj tikt galā ar pašreizējo situāciju. Bet mans tēvs nav pārliecināts, ka armijas pavēlniecība turēs savu vārdu un jums būs jābūt gatavam nepatīkamiem pārsteigumiem no šīs puses.
  
  
  Tikai tad es sapratu. Tētis sūtīja savu jauko meitu, lai pārliecinātos, ka es daru savu darbu. Viņš neuzticējās ne tikai Grande Laclerc armijai. Viņš neuzticējās ne Akesam, ne man, un bija gatavs iemest savu salkano meitu kā ēsmu, lai pārliecinātos, ka viss notiek pēc viņa prāta. Nu, tā bija ēsma, kuru es ar prieku paņēmu.
  
  
  “Tad nevajadzētu izskatīties, ka mēs piederam viens otram. Protams, Tomasa Sojera meita nebrauktu kopā ar nepilngadīgu kalponi. Tāpat ir ar Flemingu. Bet jums tas būs jālabo."
  
  
  Ieteicu katram braukt ar atsevišķu taksometru, lai ierastos JFK lidostā atsevišķi. Turklāt viņai nebija jāzina, ka man ir jādara kaut kas cits. Mani izsēdināja aviokompānijas birojā Manhetenā, es parādīju savus dokumentus aviokompānijas prezidentam un gaidīju, kamēr viņš pārbaudīs ierakstus pa tālruni AX galvenajā mītnē Vašingtonā. Es gribēju iekāpt bruņota un nevarēju atļauties pievērst sev uzmanību, pārbaudot pasažierus.
  
  
  Houka atbilde bija pietiekami iespaidīga, ka prezidents nekavējoties piezvanīja izpilddirektoram lidostā un, kad es tur ierados, mani personīgi pavadīja līdz lidmašīnai.
  
  
  Tara Sojere jau atradās lidmašīnā un sarunājās ar izskatīgu, izglītotu, tumšādainu vīrieti, kurš sēdēja pie loga trīs sēdvietu rindā. Man bija aizdomas, ka tas ir Rendolfs Flemings, jaunais dārgais Tomasa Sojera prezidents Grandlekleiras salā. Es paskatījos uz viņu, kad apsēdos blakus meitenei, un pamanīju, ka viņš izstaro līderību un godīgumu. Viņš brīdi paskatījās uz mani un tad vairs nepievērsa man uzmanību.
  
  
  Viņš droši vien uzskatīja mani par nepieciešamu ceļošanas nepieciešamību. Es varēju lasīt viņa domas. Kad viņš sasniegs salu, viņš jutīsies droši; bet kamēr viņš nebija prezidenta apartamentos, viņš bija viegls mērķis.
  
  
  Es brīdi prātoju, kāpēc Sojers neizmantoja kādu no savām privātajām lidmašīnām, lai mūs pārvadātu, un tad uzreiz iedomājos lepnumu, par kuru runāja Tara: Flemings, bez šaubām, no šādas lietas atteiktos, jo tas varētu šķist gļēvulis. Fleminga balss bija maiga, viņa vārdi mēreni, un viņš runāja ar Taru lietišķā tonī. Pasažieriem šķita, ka viņi runā par niekiem. Kad bijām gaisā, stjuarte atnesa spilvenus un segas. Drīz vien lielākā daļa pasažieru izslēdza gaismas un sarunas pieklusa. Par miegu man nebija runas. Vispirms, protams, man bija jāseko līdzi Flemingam, bet turklāt Taras vilinošā klātbūtne man blakus nepadarīja manu dzīvi vieglāku. Un es jutu, ka spriedze ir abpusēja. Viss, ko mēs varējām darīt, bija mēģināt domāt par kaut ko citu. Tas vismaz mani neļāva nomodā.
  
  
  Ar Flemingu mani iepazīstināja tikai pēc tam, kad biju pārņēmis kontroli pār nolaupīšanas incidentu. Pēc tam viņš negribīgi atzina, ka tā ir laimīga sakritība, ka jaunais apsardzes darbinieks viesnīcā Sawyer Grande Laclair bija tajā pašā lidojumā. Viņš cerēja, ka man patiks viņa sala un tās iedzīvotāji.
  
  
  Tad viņš kā paraugs joprojām nemierīgajiem pasažieriem nolaida sēdekļa atzveltni un ļāva iemigt mierīgā miegā.
  
  
  
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Grand La Claire lidosta nebija tik liela kā Čikāgas O'Hāra lidosta, taču izskatījās, ka pēdējā lidmašīna bija izmetusi visus Grand La Claire pasažierus. Lidosta bija tik moderna, ka man radās jautājums, vai Sojers par to ir samaksājis no savas viesnīcas un kazino ieņēmumiem. Košās krāsās ģērbtos salas iedzīvotājus atturēja karavīru bars, kas bija ģērbies šortos un kreklos ar īsām piedurknēm. Neatkarīgi no viņu ieročiem viņi atgādināja lielus skautus. Daži no viņiem izveidoja kordonu ap lidmašīnu un melnajiem limuzīniem, kas viņus gaidīja.
  
  
  Stjuarte paziņoja, ka mums visiem jāpaliek sēdus, līdz doktors Flemings izies no lidostas. Kāpnes tuvojās un durvis atvērās. Es jau biju redzējis milzīgu pūli, tagad es dzirdēju apdullinošus gaviles, kad jaunais salas prezidents spēra kāju savā augsnē.
  
  
  Man blakus Tara Sojere čukstēja: “Paskatieties uz attieksmi pret viņu. Es vēlos, lai mēs būtu tur lejā un varētu skatīties, kā viņš nokāpj.
  
  
  – Drošība tevi būtu atgrūdusi. Priecājies, ka esi šeit,” es atbildēju.
  
  
  Pa logu redzējām, ka Flemings, kurš tagad atradās lidmašīnas pakājē, pacēla roku, lai sveicinātu salas iedzīvotājus. Resnais vīrs viegli salutēja, tad piegāja pie Fleminga un paspieda viņam roku. Flemings pasmaidīja.
  
  
  "Pulkvedis Karibs Džeroms," Tara noteica. "Armijas štāba priekšnieks. Cilvēks, kurš vadīja Fleminga atgriešanos.
  
  
  Šī bija mana kontaktpersona. Es uzmanīgi paskatījos uz viņu. Viņa melnā seja nebija melna. Viņam bija austrumnieciskas acis, augsti vaigu kauli un olīvu āda, kas liecināja, ka viņš bija Brazīlijas indiāņu pēctecis, kuri iekaroja salu aizvēsturiskos laikos. Viņš varētu iet par lielu vjetnamiešu puisi. Džeroms pielika lūpas pie Fleminga auss, lai masu histērijā viņu varētu sadzirdēt.
  
  
  Pēc viņa sejas izteiksmes es sapratu, ka viņš brīdina Flemingu par iespējamām briesmām. Viņš paņēma Flemingu aiz rokas un veda taisni uz gaidošajiem limuzīniem.
  
  
  Flemings pasmaidīja, nospieda Džeroma roku un devās pretim pūlim aiz policijas kordona, lai paspiestu cilvēkiem rokas — šī darbība man, tāpat kā jebkuram saprātīgam policistam vai apsargam, riebjas. Aplausi nerimās, kad viņš iekāpa lielā automašīnā ar oficiāliem karogiem spārnos; Dažiem skatītājiem izdevās izlauzties cauri policijas kordonam un mēģināt sasniegt braucošo automašīnu. Lidmašīnā mums bija jāgaida, līdz lidmašīnā ieradās militārā policija, lai arestētu stjuarti, kas mēģināja nolaupīt lidmašīnu. Viņa paskatījās uz mani, kad viņu aizveda, noraizējoties un jautājoši. Es pasmaidīju un pamāju. Varbūt es būtu varējis viņai nodrošināt vieglāku sodu; galu galā viņa bija kļuvusi par upuri vecam trikam. Kad viņa nogāja lejā pa kāpnēm karavīru ielenkumā, sabiedrība uzskatīja viņu par VIP un skaļi uzgavilēja. Iespējams, sabiedrība par nolaupīšanas mēģinājumu nebija informēta. Beidzot saņēmām atļauju doties prom. Pūlis joprojām gavilēja. Mums bija tikšanās ar slaveno Dr. Flemings lidoja. Tara smējās un pamāja, piesaistot pūļa uzmanību. Neviens man nepievērsa uzmanību. Man bija prieks par šo. Viena no sliktākajām lietām, kas var notikt ar slepeno aģentu, ir atklātība. Mūs aizveda uz salīdzinoši klusu muitas iestādi, kur gaidījām, kad uz konveijera pienāks mūsu bagāža. Es norādīju uz Taras un savu bagāžu. Koferus muitnieki izņēma no ratiem un nolika mums priekšā; lai mēs varētu tās atvērt.
  
  
  Pārbaude bija neparasti rūpīga. Karību jūras reģionā šādas paražas parasti ir ārkārtīgi izplatītas. Viņi parasti nodarbojas ar bagātiem tūristiem, kurus viņi nevēlas aizvainot vai nobiedēt. Un vēl vairāk mani pārsteidza tas, kā viņi mani pārmeklēja. Viņi atrada manu plecu maciņu, atpogāja manu jaku un sarauca pieri skatījās uz Luger.
  
  
  "Lūdzu paskaidrojumu." Šis vīrietis neizskatījās tā, ka viņš gribētu pret mani izturēties kā pret bagātu tūristu, kuram nevajadzētu apvainoties.
  
  
  Es viņiem teicu, ka esmu jaunais apsardzes darbinieks viesnīcā Sawyer. Vīrietis nebija pārsteigts. Viņš pamāja ar pirkstiem, pēc kā gaiteņa stūrī iznāca divi policisti, kas neuzkrītoši stāvēja labi redzamā vietā. Viņš lika mani nogādāt policijas iecirknī nopratināšanai. Viens no virsniekiem paņēma manu Lugeru. Tara izskatījās tā, it kā viņa gribētu kauties uz vietas. Es uzkāpu viņai uz kāju pirkstiem, lai viņa neko stulbu neizdarītu. Šeit nebija jēgas strīdēties ar varas iestādēm. Es teicu, ka satikšu viņu vēlāk viesnīcā, un kopā ar darbiniekiem devos uz policijas furgonu aiz lidostas. Man atļāva paņemt līdzi savu koferi. Ja Deivids Hoks to būtu dzirdējis, viņš būtu nomiris no sašutuma. Viņam bija nicinājums pret parastajiem policistiem. Līdz galvaspilsētai bija desmit kilometru brauciens, un ceļš bija garš. Pūlis joprojām stāvēja uz ceļa, un mums priekšā Fleminga gājiens virzījās ar ātrumu trīs jūdzes stundā. Mēs sekojām pēdējai motociklistu kolonnai. Cilvēki, kas mani aizveda uz iecirkni, tāpat kā visi citi policisti visā pasaulē, bija pedantiski un garlaicīgi. Džeroms pasludināja brīvdienu un organizēja ballīti, kas sākās vakarā. Šiem puišiem, protams, tas nozīmēja tikai vairāk darba. Kad gājām garām viesnīcai Sawyer, trešajā un ceturtajā rindā joprojām stāvēja cilvēki. Lielais zāliens viesnīcas priekšā bija piepildīts ar tūristiem, kuri fotografējās. Viesnīcas arhitektūra bija sterila, lai izraisītu bijību un neļautu tūristiem aizmirst, kāpēc viņi tur atradās: lai pazaudētu savus dolārus pie azartspēļu galdiem ar ilūziju, ka viņi tiek patīkami izklaidēti. Milzīgā ēka stiepās pa bulvāri gar ostu un atradās biznesa rajona nomalē. Ostā ieraudzīju trīs milzīgas izpriecu jahtas un domāju, ka kazino labi sadarbosies ar cilvēkiem, kuri varētu atļauties šādas rotaļlietas.
  
  
  Policijas iecirknis tika novietots neuzkrītošā vietā, kur tas nebūtu redzams tūristu vērīgām acīm. Un tas bija gandrīz tikpat jauns kā lidosta. Sojers labi samaksāja par savu zemi un tiesībām. Uzgaidāmajā telpā bija zīme, kas slavēja viņa augstsirdību. Viņi mani ieveda pa sētas durvīm. Stjuarte, kas nošāva pilotu, sēdēja uz koka soliņa. Viņa bija saslēgta rokudzelžos un klusi raudāja ar aizvērtām acīm. Viņa droši vien iedomājās briesmīgas lietas, kas ar viņu varētu notikt. Es apsēdos viņai blakus un sāku masēt viņas kaklu. Es viņai sniedzu dažus padomus, teicu, lai viņa vienkārši pasaka patiesību un nemēģinu melot, un vēlreiz apsolīju, ka mēģināšu kaut ko darīt viņas labā. Galu galā viņa bija pārāk pievilcīga, lai pavadītu savu dzīvi kamerā. Viņa centās man uzsmaidīt, uzlika galvu man uz pleca un šņukstēja. Istabā ienāca apsargs un viņu aizveda. Viņi nevēlējās, lai viņa justos ērti.
  
  
  Es paliku vienu stundu. Triks, kas liks tev satraukties. ES biju noraizējies. Es nevarēju atklāt savu patieso identitāti, un šobrīd es īsti nevēlējos saņemt Sojera palīdzību. Es nolēmu spēlēt idiotu un redzēt, kas notiks.
  
  
  Beidzot abi policisti nonāca gaidīšanas beigās. Viņa iegāja pa durvīm ar uzrakstu "administration". Viens bija mašīnas vadītājs, kurā mani atveda, otrs bija civilā.
  
  
  "Piedod, ka liku tev gaidīt," sacīja pēdējais. Viņš runāja pārāk satraukti. "Kāpēc jūs paslēpāt ieroci plecu maciņā?"
  
  
  Man nevajadzēja viņam neko stāstīt. Es teicu: "Manuprāt, šī ir visērtākā vieta, kur to valkāt."
  
  
  Viņam tas nepatika. “Tikai vietējām varas iestādēm ir tiesības nēsāt ieročus, Kārtera kungs, jūs esat pārkāpis likumu un. ..'
  
  
  “Vai man kā viesnīcas Sawyer apsardzes vadītājam nav tiesību nēsāt ieroci?
  
  
  'Tikai savā darba vietā. Kā jau grasījos teikt, jūs esat pārkāpis mūsu likumus, kas ir pamats sūtīt uz ārzemēm kā nevēlamu ārzemnieku.
  
  
  Es pasmīnēju, domājot par Vanaga reakciju, ja es viņam piezvanīšu un pateikšu, ka esmu izmests no salas. Es nolēmu pielietot akupunktūru iemiesotās autoritātes nervu sistēmai. Es domīgi teicu: "Tad es labāk piezvanīšu Tomam Sojeram. Viņam tas nepatiks.
  
  
  Tas izdevās. Viņš ar vienu pirkstu skrāpēja zem krekla, it kā viņu pēkšņi būtu sakoduši kaitēkļi. 'Um-mm... tas dažreiz notiek ar mums... Hm-mm. ... personīgās attiecības ar Sojera kungu?
  
  
  "Mēs esam pabrāļi. Viņš ir vecākais.
  
  
  “Em... Es to noskaidrošu ar saviem... priekšniekiem. Viņš pagriezās pret otru aģentu. "Hovard, aizved viņu uz kameru. Pa to laiku es paskatīšos, kas…” Viņš nepabeidza teikumu un steigšus pazuda aiz durvīm ar uzrakstu “administrācija”.
  
  
  Nevienu no viņiem mana policija nekad nepieņems darbā. Luger jau bija viņus tā samulsis, ka viņi pat nesteidzās skatīties tālāk. Dūcis, ko valkāju uz apakšdelma, nav atrasts. Bet es nevēlējos radīt vairāk kņadu, kamēr tas nebija absolūti nepieciešams. Ziņas par manu lomu nolaupīšanas stāstā šīs amatpersonas vēl nebija sasniegušas, taču augstākā līmenī tas būtu bijis zināms. Es sekoju Hovardam lielā kamerā ēkas pagrabā.
  
  
  Kamerā bija ovāla forma ar soliņiem, kas bija vērsti viens pret otru uz divām sienām. Uz viena no soliem sēdēja resns vīrietis, iespējams, amerikāņu biznesmenis. Viņš bija noguris, un viņam bija viena melna acs, kas kļuva zilāka. Viņš centās ievērot pēc iespējas lielāku distanci starp viņu un otru ieslodzīto, nemierīgo melnādaino vīrieti. Kad Hovards aizgāja, melnais piecēlās, iesmējās un sāka mēģināt apiet mani. Es pagriezos pret viņu.
  
  
  "Paliec mierīgi," viņš teica.
  
  
  Viņš mēģināja man paiet garām, bet es visu laiku pārliecinājos, ka viņš ir man priekšā. Bez brīdinājuma viņa dūre atsitās pret manu vidukli.
  
  
  Es satvēru viņa plaukstas locītavu un apmetu viņu sev pāri, notriecot uz muguras uz zemes. Viņš izskatījās apmierināts, it kā tas būtu tas, ko viņš gribēja. Viņš pielēca kājās un grasījās atkal uzbrukt, bet, ieraudzījis stiletu, ko es viņam pastiepu, viņš atteicās no saviem plāniem, paraustīja plecus un apsēdās. Man radās iespaids, ka viņš nebija parasts ķildnieks, bet viņam maksāja, lai nobiedētu ieslodzītos, lai viņi pratināšanas laikā atzītos, ko vien policija vēlas. Es grasījos snaust kamerā, bet tagad nolēmu, ka labāk palikt nomodā un sekot līdzi melnajam vīrietim. Tomēr nākamo pusstundu viņš neko citu nedarīja.
  
  
  Tad atkal parādījās Hovards, atvēra durvis un pamāja, lai iznāku ārā. Piedzēries amerikānis mēģināja izskriet, taču lielais melnais viņu satvēra un nogāza. Man viņš apnika un uzsitu roku viņam pa kaklu. Viņš sabruka uz zemes, un man bija aizdomas, ka viņš nedaudz aizmigs.
  
  
  "Noliec to kaut kur citur," es teicu Hovijam. — Vai arī es parunāšu ar mūsu konsulu. Jebkurā gadījumā es grasījos brīdināt Flemingu, ka šī cūku kūts ir jāsakopj. Hovards uzskatīja par saprātīgu, ka viņš bez vilcināšanās izpildīja manu pavēli, ievilkot bezsamaņā esošo vīrieti koridorā un atstājot viņu tur.
  
  
  Tara Sojere stāvēja pie letes. Viņa turēja manu Lugeru, un vienu brīdi man likās, ka viņa ir pietiekami traka, lai palīdzētu man atbrīvoties. Viņa bija diezgan uzņēmīga. Bet tad es redzēju nervozo skatienu trīs policistu sejās aiz viņas. Puisis, kurš man jautāja, sāka svīst.
  
  
  "Jūsu arests bija kļūda, Kārtera kungs. Es atvainojos par pārpratumu." Viņš man iedeva manu koferi.
  
  
  Tara man iedeva manu Lugeru. Es ieliku to plecu maciņā, un mēs kopā izgājām pa durvīm, kuras atvēra divi virsnieki. Tagad es pamanīju, ka kamerai ir viena priekšrocība: tā nebija tik silta kā ārā. Pat februārī siltums cēlās no bruģakmeņiem un atspīdēja no māju sienām. Es jautājoši paskatījos uz Taru. Viņa joprojām likās sašutusi.
  
  
  “Cik smieklīgs skats. Es devos tieši pie Fleminga; viņa pirmā oficiālā darbība bija pavēlēt jūsu atbrīvošanu un pilnvarot jūs nēsāt rokas jebkurā vietā un laikā. Un šovakar viņš uzrunā parlamentu ārkārtas sēdē. Viņš iedeva mums biļetes uz publisko galeriju, viņš vēlas, lai jūs dzirdētu viņu runājam. 2:30. Tātad mums vēl ir laiks pusdienām un dzērieniem.”
  
  
  "Un tas ir viss?" - es ņirgājoties jautāju.
  
  
  Viņa satvēra manu roku. "Pirms izrādes, jā. Es nevēlos steigties ar tevi, Nik. Turklāt es esmu pārāk izsalcis.
  
  
  Mēs nevarējām atrast taksometru. Ielas bija pilnas ar cilvēkiem, kuri dejoja, dziedāja un gavilēja. Viņi negribēja gaidīt līdz vakaram, lai svinētu. Mēģinot izkļūt cauri pūlim, mēs gājām garām “pašmāju tirgus stendiem”, kuros tūristi bija aprīkoti ar suvenīriem, kas atvesti no Singapūras.
  
  
  Starp tirgu un viesnīcu atradās biznesa ēku rinda, kā arī plašs ceļš, kas veda uz viesnīcas galveno ieeju. Vestibils bija neparasti liels, to ieskauj lieli veikalu skatlogi, un pa labi bija ieeja kazino. Es devos uz reģistratūru, bet Tara izvilka no somas atslēgu. Viņa man jau ir rezervējusi istabu. Cauri tūristu pūļiem devāmies uz liftu un nokļuvām augšējā stāvā.
  
  
  Tara man parādīja manu istabu, milzīgu dzīvokli ar skatu uz līci. Es paskatījos uz palmu zālienu, balto pludmali un buru jahtām, kas klāj zili zaļo ūdeni. Nauda. Visur bija daudz naudas. Pēc lidojuma pa nakti un palikšanas kamerā es pat jutos pārāk netīrs, lai sēdētu uz dārgām mēbelēm. Es gāju cauri guļamistabai uz vannas istabu. Duša bija pietiekami liela diviem. Es piezvanīju Tarai. "Atnesiet tīras drēbes, lai mēs varētu viens otru nomazgāt."
  
  
  "Ak nē," viņa smejoties atbildēja. "Ne tukšā dūšā. Mana istaba ir blakus, un es tur iešu mazgāties.
  
  
  Nu vismaz es mēģināju. Dzirdēju kā atveras un aizveras savienojošās durvis, pa telefonu pasūtīju divus dzērienus, nokratīju drēbes un ieslēdzu dušu. Es ļāvu nomierinošajam karstajam ūdenim plūst pār mani, līdz viss mans ķermenis bija pietvīcis, tad pārgāju uz aukstu ūdeni. Tādējādi arī bez miega es vienmēr jūtos kā jauns cilvēks.
  
  
  Brīdī, kad parādījās Tara, uzvilkusi zemu piegriezumu kleitu, kas pieskaņojās viņas krāšņajām zilajām acīm, es atkal biju savās drēbēs. Brīdī, kad es viņu sveicināju, dzērieni ieradās.
  
  
  Martinikas perforators ieradās augstā, atdzesētā glāzē, bet, kad viņa pabeidza, viņa joprojām nebija pārdomājusi, tāpēc mēs devāmies lejā ar liftu. No četriem viesnīcas restorāniem Tara izvēlējās vienu otrajā stāvā. Mēs sēdējām pie galda zem viegla lietussarga, un viņa man teica, ka omārs, pasniegts ar sviestu un citronu sulu, šeit bija slavens.
  
  
  Es domāju, kas sagaida, kad krievi izdarīs savu nākamo gājienu. Es izjaucu viņu mēģinājumu nogalināt Flemingu, atstājot viņu pūst Kubas cietumā, tāpēc tagad viņiem būtu jāizstrādā pilnīgi jauna programma.
  
  
  Bet nebija jēgas badoties, kamēr gaidīju viņu atbildi. Mēs nogaršojām savu maltīti un pēc tam roku rokā devāmies uz valdības ēku uz Fleminga runu.
  
  
  
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Mums nevajadzēja ierasties daudz vēlāk. Visas vietas jau bija aizņemtas, izņemot mūsu rezervētās, un vispārējā galerija elpoja no pārpildītās zāles karstuma. Rendolfs Flemings sēdēja uz platformas, starp Likumdošanas asamblejas vadītāju vienā pusē un tukšo Kariba Džeroma krēslu otrā pusē. Pulkvedis stāvēja aiz mikrofona un teica atklāšanas runu.
  
  
  Kad viņš pabeidza un Flemings piecēlās, sienas gandrīz sabruka no pērkona aplausiem. Es arī aplaudēju, un Tara pamāja ar roku, acis aiz sajūsmas asarojas.
  
  
  Flemings nogaidīja piecpadsmit minūtes, līdz aplausi bija pieklusušas, lai pilnībā nomira, paceļot abas rokas. Kad bija pietiekami kluss, skaļruņos atskanēja viņa siltā balss. Viņš bija priecīgs un priecīgs būt mājās un pateicīgs, ka tauta atkal aicināja viņu vadīt valsti. Viņš iepazīstināja ar programmu, kas šķita saturīga, un solīja publiskas vēlēšanas gada laikā, lai ar militāru dekrētu valdītu tikai vienu gadu. Viņš runāja stundu, un tā bija viena no labākajām politiskajām runām, ko jebkad esmu dzirdējis.
  
  
  Sekoja vēl viena aplausu minūte, un karavīru kordons neļāva Flemingam tikt apskāvienam pūlim. Pēc tam trīs vīrieši apsardzes pavadībā izgāja no ēkas pa sānu durvīm. Līdz šim militārpersonas ir ievērojušas ar Sojeru noslēgtās vienošanās. Un man šķita, ka viņi nevarēja rīkoties citādi, ņemot vērā jaunā prezidenta milzīgo popularitāti. Mēs ar Taru gaidījām, kamēr panika izejot nedaudz norimst. Taras acīs dzirksteļoja dzirkstelītes. "Ko tu domā par to, Nik? Vai jūs zināt, ko Flemings izdarīja? Ģenerāļa Hamonda ģimene joprojām dzīvo pilī, un Flemings lika viņiem veltīt laiku un meklēt citur. Viņš uzturas viesnīcā ilgu laiku, un viņam ir vesels stāvs zem mūsu.
  
  
  Kāds gribēja atvieglot manu darbu. Flemingam prezidenta pilī, kur galu galā man nebija ko darīt, būtu bijis gandrīz neiespējami. Un šis notikums viņu ieveda tieši manā oficiālajā darbības sfērā. Tad man tas atausa. "Jūs taču nelikāt viņam to darīt nejauši, vai ne?"
  
  
  Viņas smaids apstiprināja manas aizdomas. – Kāds mazs sazvērnieks!
  
  
  "Labi," es viņai pateicos. "Pateicoties jūsu palīdzībai, es tagad varu viņam rūpīgi sekot līdzi."
  
  
  Lielākā daļa cilvēku aizgāja pa izeju, un mēs arī. Tara karājās man pie rokas. "Un tagad pienākums ir izpildīts..."
  
  
  "Jūs palaidāt garām savas iespējas, jaunā dāma. Parāds ne tuvu nav izpildīts. Mana diena ir pilnībā aizņemta. Es tevi aizvedīšu uz tavu viesnīcu, tas arī viss. Labākais veids, kā reaģēt uz iebiedētāju, ir cīnīties, lai tagad Tara vienreiz varētu doties uz Mēnesi. Un man tiešām bija daudz jādara: jārunā ar viesnīcas vadītāju, jāapciemo Flemings un jāpaguļ. Es nebiju varējis aizmigt pēdējās trīsdesmit sešas stundas, un mani, iespējams, gaida nogurdinoša nakts.
  
  
  Viņa aizdomīgi paskatījās uz mani un viegli nopūtās, kad es atvadījos no viņas pie lifta. "Labi," es nodomāju. Es meklēju vadītāju un pamanīju, ka viņš jau ir ievietots spārnā. Viņš nebija apmierināts ar manu klātbūtni viņa personālā. Varbūt viņš domāja, ka tas ir viņa pieļauto kļūdu dēļ. Viņš iepazīstināja mani ar savu drošības priekšnieku Lūisu un pēc tam izveda mūs no sava biroja, cik ātri vien iespējams.
  
  
  Lūiss bija gara auguma melnādains vīrietis, kurš savulaik spēlēja profesionālu regbiju Amerikas Savienotajās Valstīs. Viņš izturējās pret mani rupjš, līdz es viņu nosaucu par "ekspresi" (segvārdu, ko prese viņam tajā laikā izdomāja) un atgādināju viņam dažus no viņa labākajiem mačiem. Tas viņam lika uzmundrināt un rīkoties draudzīgāk. Viņš man pastāstīja par īpašajiem pasākumiem, ko bija veicis, lai aizsargātu prezidentu, un ieveda mani Fleminga kabinetā, lai iepazīstinātu mani ar savu komandu.
  
  
  Viņi bija četri, visi spēcīgi amerikāņu melnādainie, noslēpušies zāles stūrī. Lūiss zem deguna zvērēja un kurnēja par armijas virsnieku augstprātību. Tomēr viņš ņurdēja, vienmēr domādams, ka viņi varētu visus nolikt malā. Viņu kaitināja tas, ka leitnants un divi karavīri stāvēja sardzē pie Fleminga durvīm pēc tam, kad bija aizsūtījuši savus vīrus. Turklāt viņi aizsūtīja prom arī divus citus vīriešus, kuri čukstēja viens otram istabas otrā pusē: resnus, īsus, resnus itāļu amerikāņus. Tādējādi mafija aizsargāja arī Flemingu un līdz ar viņu arī viņu intereses kazino.
  
  
  Mani iepazīstināja ar cilvēkiem no viesnīcas, pēc tam ar trim karavīriem, kas stāvēja Fleminga dzīvokļa priekšā. Jautāju leitnantam, vai prezidents ir atgriezies. Viņš paskatījās uz mani tā, it kā es viņam izteiktu nepiedienīgu priekšlikumu. Lūiss iesaucās, ka es kalpoju par Sojera personīgo sargu un ka viņi varētu ar mani labāk strādāt. Leitnants joprojām mani nepamanīja; viņš vienkārši pagriezās un pieklauvēja kodu pie durvīm. To otrā pusē atvēra miesassargs. Flemings ieraudzīja mani pāri pārējo istabā esošo cilvēku galvām un aicināja pie sevis.
  
  
  Telpa bija piepildīta ar visdažādākajiem valsts ierēdņiem, kuri vēlējās būt pēc iespējas tuvāk lielajam cilvēkam. Pulkvedim Džeromam veicās labāk nekā jebkuram citam. Es paliku tikai tik ilgi, lai pateiktos Flemingam un apsveiktu viņu ar runu. Viņš bija līdz galam iemīlējies savas valdības organizācijā, taču viņu interesēja mana labklājība. Viņš cerēja, ka es uz salas vairs nepiedzīvošu nepatikšanas. Pateicos viņam un aizgāju.
  
  
  Zālē Lūiss man jautāja, vai varu ievērot drošības pasākumus citā stāvā. Mēs nokāpām zemāk esošajā stāvā, un visur es redzēju karavīrus, privātos miesassargus un mafiju. Prezidents Rendolfs Flemings bija labi aizsargāts.
  
  
  Pateicos Lūisam, aizbildinājos un devos uz savu istabu. Mazie slazdi, kurus es atstāju, netika ietekmēti. Neviens neuztraucās pārmeklēt manu istabu. Es prātoju, vai AX zināšanas par Grandlaklerka armijas neuzticamību ir radušās no kāda pārpūlēta diplomāta neuzticēšanās. Es piezvanīju uz galveno mītni un gaidīju, kad caur ierīci atskanēs Vanaga balss.
  
  
  Viņš augstā tonī vaicāja, kāpēc es nepiereģistrējos ātrāk, uzreiz pēc nosēšanās. Kad es viņam pastāstīju par Lugera incidentu, viņš izplūda žulti par pārlieku dedzīgu klientu apkalpošanu, un, kad viņš bija pietiekami izgāzis savas dusmas, es viņam sniedzu īsu notikumu izklāstu.
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka nolaupīšanu organizēja krievi," es teicu. "Bet tas tika darīts tumsā. Stjuarte nezināja, ka viņa tiek izmantota. Man viņa nešķita īpaši gudra, vismaz viņa krita panikā. Dariet kaut ko viņas labā." Iestājās pauze, kad viņš pierakstīja un pēc tam jautāja: “Fleming, vai viņam tas nebija aizdomas, kad viņš atradās uz kuģa? Viņš nav muļķis.
  
  
  "Es nedomāju, ka viņš saprot, kāpēc es esmu šeit. Jebkurā gadījumā salā viss ir kārtībā. Cilvēki rīkojas tā, it kā jaunais prezidents būtu Dievs."
  
  
  'Lieliski. Interesanti, kā uz to reaģēs mūsu draugi. Jebkurā gadījumā turiet acis vaļā."
  
  
  Noskūpstīju telefonu ardievu, noliku to un piegāju pie viskija glāzes, kas tika atnesta manā istabā. Es uzteicu tostu savam priekšniekam, piezvanīju uz reģistratūru un teicu, ka gribu, lai mani pamostos piecos, un iegāzos gultā.
  
  
  Kad telefons mani pamodināja pulksten piecos, manā sejā parādījās smaids. Es plaši žāvājos un piezvanīju Tarai. Tikāmies pie bāra 5:30 un līdz tam es atsvaidzinos dušā. Tas noteikti jutās kā atvaļinājums. Kad es nonācu pie bāra, viņa jau bija tur, divi mārtiņi atdzesētās glāzēs viņai priekšā. Visi bārā esošie vīrieši cītīgi ar acīm viņu izģērba. Fantastiski! Viņa bija noskaņota vilinošai ekskursijai, un man bija labs garastāvoklis. Viņa zināja labu restorānu pāri Bay Street ar terasi ar skatu uz ostu. Mēs sākām ar haizivs spuru zupu, bet es biju pārāk aizņemts ar Taru, lai atcerētos, kas vēl man bija.
  
  
  Gaismas, kas iedegās tumsai iestājoties, pludmalē veidoja mirdzošu sudraba kaklarotu. No ielām bija dzirdamas svētku skaņas. "Pievienosimies," es ierosināju.
  
  
  Tirdziņā svētkus paspilgtināja orķestris. Salinieki bija piedzērušies, tūristi izbaudīja vietējās nepatikšanas un arī bija noguruši. Mēs nepārtraukti dejojām atpakaļceļā uz viesnīcu. Apsargi augšējā stāvā bija nomainīti, bet mans īpašais ID ļāva ātri tikt garām. Ne vārda neteikusi Tara apstājās pie manas istabas durvīm. Es to atvēru, turēju, kā parasti meklēju piespiedu iekļūšanas pazīmes, bet neko neatradu. Tara novilka kurpes un spēlējās ar pirkstiem dziļā kaudzē no sienas līdz sienai, kamēr es ielēju mums siltu viskiju. Viņa to pagaršoja, atmeta galvu atpakaļ un lēnām ielēja glāzi sev rīklē.
  
  
  "Tagad," viņa aizsmakušā balsī sacīja, "es pieņemšu jūsu piedāvājumu kopā iet dušā."
  
  
  Vietnē Grand LaClare jūs nesaņemat daudz šādu piedāvājumu, tāpēc vienmēr ir saprātīgi tos izmantot. Mēs iegājām guļamistabā, lai izģērbtos, un Tara uzvarēja konkursā, jo izrādījās, ka viņai zem kleitas nebija nekā. Viņai bija garš, slaids, pilns, gluds ķermenis.
  
  
  Viņa gāja man pa priekšu uz dušu, pagrieza jaucējkrānu pilnu, nedaudz siltāku un pakāpās zem dušas. Istaba bija aptuveni divi reiz divi metri. Mēs tur varētu spēlēt valsi. Viņai bija vienalga, vai viņas mati kļūst slapji, viņa nostājās man priekšā, tad atkāpās, lai arī es varētu saslapināt savu ķermeni. Es sāku viņu ziepēt. Viņas seja, rīkle, rumpis un pēdas.
  
  
  Kad viņa kļuva pilnīgi slidena, es viņu satvēru un piespiedu sev klāt. Mēs pagriezāmies, lai nomazgātu ziepes, un es piespiedu savas lūpas pie viņas lūpām. Mēs skūpstījāmies ilgi un kaislīgi, un es jutu, ka viņa trīc aiz vēlmes.
  
  
  Es viņu pacēlu, pa ceļam uz guļamistabu paķēru vannas dvieli, aptinu to Tarai un noguldīju gultā. Es viņu izžāvēju, tad norāvu dvieli. Kad ātri izžāvēju, viss bija gatavs. Es iegāju viņā ar vienu ātru kustību, kad viņa izlieca muguru, lai mani uzņemtu. Viņa bija fantastiska, precīzi saprata, ko es vēlos, un plūstoši pārvietojās ar mani. Es neatceros, cik ilgi tas pagāja, bet es aizmigu gandrīz uzreiz, kad pabeidzām. Viņa mani pilnībā nogurdināja.
  
  
  
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Brokastojām gultā. Tara paņēma tropiskos augļus, es divus desmitus austeru. Pirms es tos saņēmu, Tara izlēca no gultas, lai nomazgātos un saģērbtos savā dzīvoklī. Man bija visa diena atpūtai. Kamēr biju dušā, dzirdēju, ka telefons zvana virs tekoša ūdens. Es centos tam nepievērst uzmanību, bet cilvēks līnijas otrā galā bija uzstājīgs. Man atgādināja Hoku. Es ļāvu ūdenim plūst un skrēju pēc telefona, atstājot aiz sevis pilienu pēdas.
  
  
  Čuksti līnijas otrā galā izklausījās sazvērnieciski. "Labrīt, Kārtera kungs. Šis ir Karibs Džeroms. Vai es varu ar jums parunāt dažas minūtes?
  
  
  Mani brīdināja par Džeromu. AX amatpersonas domāja, ka viņš varētu būt krievu aģents salā. Bet varbūt tas bija tikai pieklājības zvans. Jebkurā gadījumā es būtu pēc iespējas neitrāls. "Dodiet man desmit minūtes, lai saģērbtos," es atbildēju.
  
  
  Piezvanīju uz istabas servisu, pasūtīju karstu kafiju un papildu krūzi, nosusinājos, uzvilku kurpes, pārģērbos tīrās drēbēs un jakā, lai paslēptu plecu maciņu, kad ieradās kafija un pulkvedis. Pa to laiku es pārdzīvoju to, ko Vanags man stāstīja par Džeromu.
  
  
  Džeroms bija trīsdesmit sešus gadus vecs ievērojamas ģimenes loceklis, lai gan ne no salas. Viņš ieguva izglītību Oksfordā un apguva īpašu kursu Sandhērstas militārajā akadēmijā. Pēc tam viņš ieguva vārdu kā advokāts. Kad Rendolfs Flemings pirmo reizi tika ievēlēts par prezidentu un britu karaspēks pameta salu, parlaments uzskatīja, ka salai ir vajadzīga sava armija. Flemings iecēla policijas priekšnieku par ģenerāli jaunajā armijā. Džeroms sasniedza štāba priekšnieka amatu. Vanags teica: “Pulkvedis mūs pārsteidza. Pēc CIP domām, viņš bija politiski ambiciozs un vēlējās pārņemt varu pēc Hamonda nāves. Tā vietā viņš nekavējoties atgriež Flemingu.
  
  
  Houka domāšanas mašīna bija lielā mērā aizņemta ar viņa iespējamiem motīviem. Kāpēc ambiciozam cilvēkam, kuram ir iespēja sagrābt varu, būtu jāvēršas pie politiskā oponenta, kuru viņš iepriekš bija palīdzējis gāzt? Mūsu eksperti uzskatīja, ka Džeroms bija pietiekami gudrs, lai saprastu, ka viņš ir nepopulārs. Viņš zināja, ka parlaments viņu nekad neatbalstīs. Bet, ja viņš iecels Flemingu par prezidentu, viņš varētu kļūt par spēcīgu figūru aiz troņa.
  
  
  Es jautāju Vanam, vai Džeromam ir kāda nojausma par manu patieso identitāti. Bet, cik viņš zināja, es nebiju nekas cits kā Tomasa Sojera pārstāvis.
  
  
  Pulkvedis izgāja no istabas viesmīļa priekšā un stāvēja taisni, pat nesmaidot, līdz mēs palikām vieni. Kustējās tikai viņa tumšās acis. Viņi meklēja. Viņi apskatīja lielo gultu, segas uz grīdas, viskiju un glāzes uz galda. Viņš mani ilgi pētīja, kamēr es viņam ielēju kafiju. Melns, bez cukura. Joprojām nav smaida. Es nolēmu spēlēt droši. Durvis aizvērās aiz viesmīļa. Džeroms iegrima dziļā krēslā un iedzēra malku kafijas.
  
  
  "Tu skaisti iedzīvojies," aizsmakusī balss skanēja bez jebkādām emocijām. Aiz jautājuma stāvēja jautājums. Man par to vajadzēja padomāt daudz agrāk. Šis bija VIP numurs. Ko sargam šeit vajadzēja darīt? Es ar ārkārtīgu apbrīnu un greizsirdību skatījos uz dārgajām mēbelēm un īsi pasmējos.
  
  
  “Šeit var redzēt, cik grūti ir būt labākajās pozīcijās. Es to smaržoju, jo viesnīca ir pilna. Mani drīz pārcels uz pagrabu. Šajā sezonā viesnīcai jābūt pilnai, un pulkvedis to zina. Tādās valstīs kā Grand LaClare viesnīcām savas viesu grāmatas ir jānodod policijai.
  
  
  'Ļoti slikti tev.' Viņš turpināja jautājoši uz mani skatīties. Tad viņš pacēla uzacis un atmeta šo tēmu. "Es gribēju izmantot šo iespēju, lai pateiktos jums par jūsu darbu lidmašīnā. Prezidentam Flemingam un man ļoti paveicās, ka jūs atradāties lidmašīnā. Un bruņots." Sarauca pieri. "Vai tiešām bija zināms, ka nēsājat slēptu ieroci?"
  
  
  Es nepamirkšķināju. Es viņam uzsmaidīju, it kā viņš būtu cilvēks, kurš atklāj vēl vienu noslēpumu. “Mans darba devējs zina, ka man patīk strādāt ar ieročiem. Kā jūs zināt, viņam ir zināma ietekme."
  
  
  Tad labi.' Tagad viņš pirmo reizi pasmaidīja, domājot par manu īpašo privilēģiju. "Un atkal ļoti laimīgs. Ja jūs nebūtu tik pareizi atbildējis, prezidents Flemings jau būtu miris vai nonācis nepareizās rokās. Lai tik ātri reaģētu, ir nepieciešams ļoti pieredzējis apsardzes darbinieks. Vēl viens jautājums par dubulto dienu. Kā es biju vairāk nekā tikai viesnīcas apsargs? Es paliku piesardzīgs.
  
  
  “Es pavadīju Sojeres jaunkundzi. Viņa varēja tikt ievainota vai nogalināta, un mani refleksi sāk darboties, kad kāds pavērš pret mani ar ieroci.
  
  
  'PAR? Vai tas tiešām bija pārsteigums? Jūs nezinājāt, ka pret prezidentu tiek vērsts mērķis? Bet tad, protams, ja es būtu jūsu vietā, jūs nevarētu zināt, ka viņi vēlas viņu nolaupīt un aizvest uz Kubu.
  
  
  es neticīgi jautāju. - "Vai tas ir īsts?" "Vai šī stjuarte atzinās?"
  
  
  Viņa acis, aizsmakušā balss neko neizteica. “Mēs saņēmām informāciju no cita avota. Meitene aizbēga, pirms es paspēju viņu iztaujāt.
  
  
  Bēgu no cietuma, kurā biju? Es vēlreiz domāju par viņas izbiedēto izskatu. Vai viņa tiešām varētu būt pietiekami laba aģente, lai mani maldinātu? Džeroms uzminēja manas domas. “Viņas domājamā nevainība maldināja apsargu. Viņa izmantoja karatē kustību, nozaga viņai drēbes un vienkārši aizgāja.
  
  
  — Bet kur viņa varēja doties?
  
  
  Norūpējies paraustīja plecus. "Šie luksusa kruīza kuģi šeit nāk un iet. Es uzskatu, ka viņa ir pietiekami gudra, lai iekāptu kādā no šīm laivām.
  
  
  Man bija grūti noticēt. Bet es arī nekad neticēju, ka stjuarte lidmašīnā var nēsāt divus revolverus. Pulkvedis atmeta diskusiju par šo tēmu un atlaidās krēslā. - 'Nav svarīgi. Pateicoties jums, prezidents ieradās sveikā. Militāristi ir pārliecināti, ka viņiem klāsies labāk, ja viņi sniegs viņam pilnu atbalstu, tāpēc mūsu problēmas ir atrisinātas, visus apmierinot. Viņš pabeidza kafiju un piecēlās kājās. "Ja es kādreiz kaut kādā veidā varēšu jums palīdzēt, jūs mani atradīsit pilī."
  
  
  Es paspiedu viņa izstiepto roku un atbrīvoju viņu. Viņš par mani zināja vairāk, nekā atzina. No viņa paziņojuma bija skaidrs, ka armija klusēs. Vienkārša pateicība par nolaupīšanas incidentu nebūtu likusi Džeromam izteikt politiskus paziņojumus vienkāršam viesnīcas apsargam. Man bija aizdomas, ka viņš vēlas man darīt zināmu, ka man vairs nevajag kopā ar viņu spēlēt savu dubulto lomu.
  
  
  Es nogaidīju brīdi, līdz sapratu, ka viņš ir atstājis viesnīcu, un tad izgāju no istabas. Augšējā stāvā vairs nebija karavīru. Arī Lūisa vīrieši pazuda. Tikai tur vēl bija liela mafija.
  
  
  Es nogāju lejā uz Fleminga dzīvokli. Klāt bija tikai sindikāta cilvēki. Man teica, ka Flemings joprojām guļ. Uz grīdas zemāk es atradu to pašu gleznu. Dīvaini! Es nolēmu, ka man vajadzētu apskatīt kazino. Esmu meklējis atbildes, un varbūt es tās tur varu atrast.
  
  
  Ruletes, azartspēļu un pokera galdi ap dīvānu veidoja taisnstūri, ko robežoja samta ķēdes. Šeit neviens netika ielaists, izņemot krupjē un kasierus. Uz galdiem slējās tūristi. Nebija ne logu, no kuriem skatīties, ne pulksteņu, kas rādītu laiku. Tikai monētu šķindoņa, čipsu krakšķēšana, satraukti kliedzieni un lāsti. Šī nav mana spēle. Es katru rītu slēdzu ar sevi derības: ka naktī atgriezīšos gultā sveiks un vesels. Mēģinot izspiesties cauri pūlim, mani pa pusei pagrūda satrauktais pūlis, kas kā ziloņu bars devās pretī džekpota ieguvējam. Papildus mašīnas zvanīšanai es pēkšņi dzirdēju zvana skaņu savā augšstāva istabā. Iemesls bija desmit pēdu attālumā no manis, lūpas bija neapmierinātas krokas, uzacis bija paceltas, redzot visu satraukumu.
  
  
  Viņa mirgoja kā bākugunis. Gari rudi mati un bikškostīms ar izciļņiem visās pareizajās vietās.
  
  
  Gaidot, kad ziloņu bars paies garām, redzēju, kā viņa pagriezās un pazūd pa slēptām metāla bīdāmām durvīm kaut kur pie kasēm. Es devos uz to pašu vietu. Viņa manu vizīti padarīja vēl steidzamāku.
  
  
  Laimīgais puisis nokļuva pie kases pirms manis. Gaidīju, kad ierēdnis paņems čipsus un samaksās vīrietim. Kad laimīgais bija pazudis, kalps paskatījās uz manām tukšajām rokām un garlaikotā tonī sacīja: "Kā es varu jums palīdzēt, draugs?"
  
  
  Es ienīstu, ja kāds mani sauc par draugu, un es nekad savā dzīvē neesmu redzējis šo cilvēku. Man vajag Čipu Kappolu. Es gribu ar viņu parunāt."
  
  
  Nepatīkamā seja kļuva vēl nepatīkamāka. 'Nekad neesmu par to dzirdējis.'
  
  
  Es nolieku savu jauno ID uz letes. Tur bija rakstīts, ka esmu jaunais apsardzes vadītājs viesnīcā Sawyer. Vīrietis izsmejoši paskatījās uz mani. "Kāpēc tu man to neteici iepriekš?"
  
  
  "Jūs to neprasījāt. Sojera kungs sagaida, ka viņa viesi būs pieklājīgi pret saviem darbiniekiem. Kāds ir tavs vārds?'
  
  
  Viņš to negaidīja, un viņam tas nepatika. Viņš bija tāds tips, kurš acumirklī nokrīt, kad vairs nevar riet. "Tonijs Riko." Tas nebija nekas vairāk kā muldēšana.
  
  
  “Jūs esat saņēmis vienu brīdinājumu. Neskaiti ne mirkli! Neļaujiet man dzirdēt, kā jūs sūdzaties. Kur tagad ir Kapola?
  
  
  — Pa šīm durvīm. Viņš norādīja virzienā, kur sarkanmate bija pazudusi. Viņš nospieda pogu zem letes, un biezās metāla durvis atvērās. Es gāju pa aklo eju. Ēka šeit atgādināja seifu un kalpoja arī kā seifs. Gara auguma melns vīrietis sēdēja pie galda, kas bija līdz pusei piepildīts ar kaut kādu vadības paneli. Viņš bija ģērbies haki krāsas formā bez atšķirības zīmēm un varēja tikt pie viesnīcas policista. Viņš bija tikpat draudzīgs kā kasieris. Kad es piegāju klāt, viņa aukstās acis nelaipni paskatījās uz mani.
  
  
  "Man vajag Kappolu," es teicu, parādot savu ID.
  
  
  Viņš pieliecās pie iebūvētā mikrofona un dziļi norūcot teica: “Šeit Kārters. Jauns apsargs.
  
  
  Atbilde nāca caur domofonu. "Nosūtiet viņu."
  
  
  Viņš nospieda pogu, un smagais metāla panelis atkal klusi atvērās. Aiz viņa atradās liela istaba ar kailām dzeltenām sienām, tukšu galdu, vairākiem tukšiem krēsliem un dziļu dīvānu, uz kura sēdēja rudmate. Cigarete starp viņas lūpām izlaida plānu zilu dūmu strūklu starp viņas puspievērtajām acīm. Viņa paskatījās uz mani tā, it kā es būtu vecs draugs.
  
  
  Čips Kapola bija vīrieša iemiesojums, kurš vēlas izskatīties trīsdesmit gadus jaunāks par sevi. Viņa baltā zīda uzvalka jaka karājās uz pakaramā pie sienas. Viņa gaiši violetais krekls ar tumši sarkanu monogrammu uz piedurknes bija vienīgais gaišais plankums pelēkajā istabā. Viņa balss bija tikpat bezkrāsaina. "Šogad zosis lidoja uz dienvidiem."
  
  
  "Viņi neapstājās Maiami," es atbildēju.
  
  
  Es nezinu, kurš izdomāja šos idiotiskos koda vārdus. Šķiet, ka tiem vajadzētu šķist neuzkrītošiem, bet tajā pašā laikā tie nedrīkst būt kaut kas tāds, ko var pateikt nejauši. Kapola noraidoši paskatījās uz mani.
  
  
  Niks Kārters, vai? Killmaster? Jūs neesat kā slepkavas, kuras es pazīstu. Bet neļaujiet man jūs apvainot dāmu priekšā." Viņš norādīja uz rudmati. Mici Gārdnere. Varbūt esat par viņu dzirdējuši.
  
  
  ES dzirdēju. Bet viņa man nešķita par tipisku Mitzi. Nav pietiekami stulba. Pēc manas informācijas, viņa bija saimniece lielam skaitam mafijas vadoņu, no kuriem četri jau bija miruši. Viņa droši vien viņiem parūpētos par naudas kontrabandu. Mafijas lelles zem slēdzenes un Šveices banku atslēgas. Tagad tas piederēja Amerikas Savienotajās Valstīs meklētajam augsta ranga gangsterim Čipam Kapolai. Un tāds puisis tagad strādāja AX.
  
  
  Kappolu neinteresēja valsts drošība. Viņa lojalitāte bija tikai pazemes nācijai. Taču vienu viņš zināja droši: viņš nevēlējās, lai komunisti pārņemtu kazino, tāpēc viņam bija izdevīgi atbalstīt Rendolfu Flemingu. Flemingam sēžot seglos, Kapolas lietas Grande-Laklarā turpinājās netraucēti, tāpat kā ģenerāļa Hamonda laikos.
  
  
  Kapola norādīja uz krēslu, un es pieņēmu piedāvājumu. “Es esmu sasodīti priecīgs, ka tu biji tajā lidmašīnā, ar kuru Flemings ieradās. Ja mēs to zaudējam, mēs visi riskējam ar savu dzīvību. Tad mēs aizmirsīsim par mūsu kazino, un Sojers zaudēs viesnīcu.
  
  
  "Mēs viņu vēl neesam pazaudējuši," es atgādināju mafijai. — Viņš ir prezidents, un pulkvedis Džeroms saka, ka viss ir kārtībā.
  
  
  Viņš uzreiz apsēdās. "Vai tu esi runājis ar Džeromu? Vai tu viņam pateici, kas tu esi? Viņš nikni izspļāva šos vārdus.
  
  
  "Kāpēc tu esi tik dusmīgs?"
  
  
  — Vai tu viņam teici?
  
  
  'Protams, nē. Kas tev vispār ir pret viņu?
  
  
  Viņš nolika rokas uz galda un noliecās uz priekšu. "Karibs Džeroms pavēlēja Fleminga nolaupīšanu."
  
  
  Es paliku neitrāls. — Kur tev šī ideja, Kapolla?
  
  
  "Ideja? Mēs zinām. Vai jūs domājat, ka tikai AX zina, kas notiek? Mums ir vīrietis Kubā. Viņš ir tāpat kā ar Kastro." Viņš saspieda divus pirkstus kopā. Džeroms vēlas uz visiem laikiem noņemt Flemingu.
  
  
  Es nebiju pārsteigts. Lai kāda būtu Cosa Nostra informācija, tā nekad nevarētu atsvērt mūsējo. Turklāt tas nesaskanēja ar pulkveža uzvedību. Flemings atradās ASV. Džeroms viņam atzvanīja.
  
  
  Kapola pasmējās. 'Klausies. Kamēr Flemings atradās cietzemē, Džeroms nevarēja īstenot savu apvērsumu pat ar krievu palīdzību. Amerikāņi īstajā brīdī nosūtīs Flemingu visu sajaukt. Un tas būtu Džeroma beigas. Taču, Flemingam atrodoties cietumā Kubā, Džeroms spēj maldināt sabiedrību, ka viņš atbrīvos Flemingu, kad viņš nāks pie varas. Viņam tas izdosies, un tas būs pēdējais, ko mēs jebkad dzirdēsim no Fleminga.
  
  
  Es vienmēr klausos visu, kas uzreiz nešķiet muļķības. Bet es negribētu būt šokēta par mafijas kliedzieniem. Pat ja tas viss būtu patiesība, Džeroma rokas šobrīd bija sasietas. Atskanēja dūkoņa, trīs īsi pīkstieni. Kappola pielēca, nolasīja šaubas manā sejā un teica rudmatei: “Nāc, atpūties. Viņš steidzās pamest biroju.
  
  
  Micija Gārdnere piecēlās un uzmeta somu sev pār plecu. Viņa nesteidzās un paskatījās uz mani novērtējoši un nedaudz ķircināmi. "Kādam kazino bija sirdslēkme," viņa kategoriski sacīja. "Ik pa laikam ir kāds liels uzvarētājs vai liels zaudētājs." Viņas balss bija nedaudz aizsmakusi. — Iesim pavizināties, mīļā.
  
  
  “Apsardzes vadītājs aizbēga ar kādu dāmu? Ja jūs domājat, ka Džeroms vēlas nolaupīt Flemingu, es labāk pārliecinos, ka viņš to nedara.
  
  
  Viņa paraustīja plecus. “Kazino joprojām ir cilvēki. Flemings šodien ir pilnīgi drošs. Viņš guļ un viņam šodien nav jāiziet no viesnīcas. Turklāt man jums ir kaut kas, ko pastāstīt un parādīt. Viņa pazīstami teica melnādainajam kājniekam: "Mēs ejam lejā, hercog."
  
  
  Viņš viņai plati pasmaidīja. Mīlēja viņu tūkstoš reižu vairāk nekā es. Poga, ko viņš tagad nospieda, atvēra liftu pretī kazino ieejai, kas mūs aizveda uz pagraba garāžu, kurā varēja ietilpt četras automašīnas. Bija Volkswagen furgons un gaiši violets Cadillac. Ērts apmeklētājiem, kuri nevēlas tikt redzēti. Es kaut ko teicu par šo.
  
  
  Viņa dusmīgi pasmaidīja. “Lifts ved arī uz Čipa jumta dzīvokli. Tieši tur tagad atrodas Flemings.
  
  
  Viņa sēdās pie Cadillac stūres. Es apsēdos viņai blakus. "Paslēpieties uz grīdas, līdz mēs izejam no viesnīcas," viņa man teica. Džeroms lūgtu jums sekot, ja jūs parādītos viesnīcas priekšā."
  
  
  Es spēlējos līdzi, ļaujot viņai mani nobiedēt, un gulēju apakšā, kamēr Mitzijs nospieda pogu. Tērauda lūka pacēlās. Viņa iedarbināja motoru un mēs braucām prom. Ārā blāva atbalss vēstīja, ka ejam cauri lielai garāžai. Riepas čīkstēja, kad griezāmies pa stūri kalnā. Viņa nogriezās uz bulvāri un pēc kilometra atbrīvoja mani no manas slēptuves. Nekārtība no vakardienas ballītes bija izslaucīta, un iela atkal bija klusa. Vairāk pūļa nebija.
  
  
  "Džeroms," es teicu. “Ja Kappolam bija taisnība, kāpēc viņš nenogalināja Flemingu? Kāpēc viņš gribēja viņu nosūtīt uz Kubu? »
  
  
  Viņa neskatījās uz mani. “Līķis nevienam nav vajadzīgs. Un dzīvu flāmu joprojām varētu izmantot kā objektu sarunām ar Krieviju.
  
  
  'Var būt. Es arī brīnos, kāpēc Džeroms gribēja, lai es viņam sekoju.
  
  
  Viņa pārsteigta paskatījās uz mani. "Viņš jau vienreiz tev paklupa. Visa šī kņada par pistoli, protams, nebija nejaušība. Viņš vēlas, lai tu aizej no šejienes. Cik reižu jums patiešām jāpiesit ar galvu, lai ieslēgtu prātu? '
  
  
  Es to visu noliku uz aizmugurējā degļa. Flemings bija drošībā Kappolas augšējā stāvā, un tagad man bija laiks to pārdomāt. Es to vislabāk daru, kad esmu atslābinājies. Tāpēc es nolēmu atpūsties.
  
  
  Mēs braucām garām tirgum un pilij. Tālāk, kalna galā, ieraudzīju nobružātu cietoksni, kas senos laikos droši vien kalpoja par cietumu. Pagrabs ir pilns ar politieslodzītajiem. Netīra vieta. Kalna pakājē celta vecpilsēta. Ceļš tur sašaurinājās. Mitzi bija grūti manevrēt ar automašīnu garām ratiem, bērniem, kas spēlējās, un sievietēm, kas nesa pārtikas preces. Šeit jūs atradīsiet patieso salas garšu un šarmu. Mēs neredzējām nevienu tūristu.
  
  
  Pagājām garām vecai viesnīcai, kas bija nolaists. Izskatās pēc piparkūkām. Zālieni ir aizauguši ar zāli, logi un durvis apšūtas ar saplāksni. Pirms simts gadiem šī bija luksusa viesnīca.
  
  
  "Vecā Poinciana," sacīja Micī. “Kad tā tika uzcelta, tā bija labākā viesnīca Karību jūras reģionā. Tagad termītu paradīze. Dažreiz to joprojām izmanto kalnu iedzīvotāji, kuri tur apmetas, kad viņiem ir nepieciešams atrasties tuvu pilsētai.
  
  
  Dažas lietas par meiteni bija nepareizas. Viņa neizklausījās pēc slampas. Viņas balsī bija dzirdama izglītība un inteliģence. Un vienkāršam naudas kurjeram viņas viedoklim bija liels svars mafijā. Viņi pat viņai pateica manu īsto identitāti. Tas manī radīja ziņkārību. Es viņai jautāju par to. Viņa atbildēja ar Monas Lizas smaidu.
  
  
  Kad Čips uztraucās, ka varētu pazaudēt kazino, es piezvanīju Deivijam un palūdzu, lai viņš atsūta tevi uz šejieni, lai glābtu situāciju.
  
  
  Deivijs? Deivijs Vanaks? Vai Vanags pieņēma pasūtījumus no šī cāļa? Bija sajūta, ka esmu dabūjis zem jostas. Vai Mici Gārdnere bija AX aģents? Vai Vanags atkal spēlēja savu spēli un ļāva man atkal izdomāt lietas pašam? "Mīļā," es teicu, "man ļoti patīk joki, bet kas pie velna tu esi?"
  
  
  Viņa atbildēja uz manu jautājumu ar jautājumu. "Kādu cepuri man valkāt tev?"
  
  
  Es nolamājos zem deguna. "Es gribētu, lai jūs tos visus izmestu."
  
  
  Viņa nezaudēja pārliecību. 'Tu esi veiksmīgs. Laiks ir gandrīz klāt."
  
  
  Mēs tagad braucām pa klaju teritoriju ar blīvu džungļu veģetāciju. Tad nāca cukurniedru līdzenumi un mazas banānu plantācijas. Viņa man pastāstīja par reģiona mainīgo ekonomiku. Banāni bija izdevīgāki nekā cukurniedres. Viņi to sauca par zaļo zeltu. Arī gaļa, krustnagliņas, kanēlis un aromātiskās tonkas pupiņas kļuva arvien pievilcīgākas audzēšanai. Viņa teica, ka viņai ir sava neliela plantācija salas otrā pusē.
  
  
  Ceļš nepavisam nebija taisns. Viņa kādu laiku gāja gar krastu, tad tuvojās kalniem, kas kā grēda stiepās cauri salas centram. Kad atstājām stādījumus, jūras pusē teritorija pārpurvojās, un otrā pusē redzēju dziļus, kokiem un augiem aizaugušus kanjonus. Mēs atradāmies apmēram desmit jūdžu attālumā no pilsētas, kad Mitzi novilka smago transportlīdzekli no šosejas uz zemes ceļa, sekoja tam pusjūdzi un tad apstājās pie lagūnas.
  
  
  Viņa izslēdza dzinēju, nosita sandales un atvēra durvis. Brīdi pasēdēju, lai paskatītos skatu. Pāri tumši zilajam ūdenim apmēram jūdzes attālumā bija redzama zeme. Reljefs tur pacēlās stāvus, un joprojām bija redzamas vecā cietokšņa pēdas.
  
  
  Un skats tieši manā priekšā bija vēl labāks. Mitzi novilka visas drēbes un skrēja pie ūdens. Viņa pagriezās un aicinoši pamāja ar roku. Otro mājienu man nevajadzēja. Es ātri izģērbos un sekoju viņai.
  
  
  Bija tikai viegls vilnis, un ūdens bija gandrīz silts. Meitene peldēja ātrā, gludā kustībā, un es viņu panācu tikai tālu no krasta. Es nevarēju izturēt, bet mēs bijām ūdenī. Viņas āda jutās maiga. Es gribēju viņu pievilkt sev klāt aiz gurniem, bet viņa metās atpakaļ un ienira man apkārt. Neviens no mums nebija īsti gatavs, kad viņa izcēlās, nopūtās un atkal ienira manī. Dziļā ūdenī nav pie kā turēties, bet mums tas nebija vajadzīgs. Viņa bija lieliska.
  
  
  Kad viss bija beidzies, viņa uzpeldēja virspusē. Es piepeldēju pie viņas un mēs atpūtāmies. Es aizmigu mierīgā siltajā ūdenī. Es nepamanīju, līdz mana galva nokrita un ienira siltajā sālsūdenī.
  
  
  Meitene pazuda. Paskatījos atpakaļ un redzēju, ka viņa jau ir pludmalē. Uz vēdera, brūns pret baltajām smiltīm. Es pamanīju, ka viņas peldkostīmā jūs neredzat nekādu atdalījumu. Es aizpeldēju uz pludmali, nokritu viņai blakus un atkal aizmigu. Līdz viņas aizsmakušā balss mani pamodināja. "Labrīt, Kārter. Jūs gatavojaties satikt sabiedroto.
  
  
  Atvēru acis un redzēju, ka saule jau riet rietumos. Pludmalē neviena nebija redzama. Tikai daži krabji un daudz smilšu. Pēc tam viņa norādīja uz zemesragu pāri ūdenim. Kaut kas mums tuvojās virs ūdens, bet tā nebija laiva.
  
  
  Tas izskatījās pēc cilvēka figūras. Es pamirkšķināju, pamāju ar galvu un vēlreiz paskatījos. Viņš joprojām bija tur. Trīssimt metru attālumā un vietā, kur pamanīju, ka šeit stāvēt ir kategoriski aizliegts, gāja vīrietis. Gara, tieva, tērpusies garā baltā kleitā, kas plīvo kā vēdeklis. Viņš vērsās pie mums ar cienīgu, bet apņēmīgu pieeju. Tas bija neticami.
  
  
  Meitene man blakus piecēlās un pamāja ar roku. Viņa ģērbās mierīgi. Es zināju, ka tā ir halucinācija. Jāatzīst, ka ūdens bija sāļš un šķita kā sīrups, bet es gandrīz noslīku, kad tajā aizmigu.
  
  
  Vīrietis turpināja tuvoties. Apmēram desmit pēdu attālumā no krasta viņš pacēla halātu, iegrima ūdenī līdz gurniem un atkal piecēlās, tuvojoties krastam. Viņš man šķita apmēram sešas pēdas garš. Viņš bija vecs, ar garu bārdu un baltiem matiem. Viņš bija tievs, bet drosmīgs.
  
  
  Es sēdēju kaila uz smiltīm ar tumšām acīm un platu muti, smaidot Mici Gārdnerei. Viņa stāvēja man blakus, un viņš maigi, it kā olu, satvēra viņas roku ar pirkstiem, kas sniedzās pēc basketbola bumbas. Viņa pateica viņam dažus vārdus valodā, kuru es nezināju, un viņi smējās. Viņa paskatījās uz mani un teica: „Tas ir Noa, Nik. Viņš ir bijis šeit ilgāk, nekā kāds spēj atcerēties. Viņš ir arī pretinieks komunistu raķetēm uz salas.
  
  
  ES pamodos. Ko vēl es varētu darīt?
  
  
  Noa uzmanīgi paskatījās uz mani, tad paspieda man roku. Manējā pilnībā pazuda viņa plaukstā, bet viņš saspieda manu roku tieši tik daudz, lai iedvesmotu godīgumu un uzticību. Es pieskāros miesai, siltai, ar asinīm iekšā, dzīva.
  
  
  "Es jūs ļoti apbrīnoju, Kārtera kungs. Viņam bija izteikts britu akcents un balss, ko viņš varēja rūkt, ja vien to vēlētos. "Mici man pastāstīja par jūsu darbiem, kas stiprināja manu ticību jums."
  
  
  es noriju siekalas. - "Tava ticība man?" "Vismaz es joprojām daru to, kas ir iespējams. Baidos, ka tu neticami pārspīlē.
  
  
  Viņš paskatījās uz Mitzī. Starp viņiem noteikti bija cieša saikne. Acīmredzot aiz cieņas, draudzības un sapratnes. Tad viņš atkal pievērsa uzmanību man.
  
  
  "Man jāatvainojas, Kārtera kungs. Es palūdzu Mici atvest tevi uz šejieni, pirms tu pārāk aizrāvies ar savu darbu. Diemžēl šeit ir problēma." Viņš norādīja uz kalnu. "Man ir jāizraida nopietna slimība. Es nevaru tagad palikt, bet es domāju, ka man vajadzētu vismaz tevi satikt un apsolīt savu palīdzību, ja tev tā vajadzēs. Es ceru, ka jūs apmeklēsit mani vēlreiz."
  
  
  Viņš pieliecās, noskūpstīja meiteni uz pieres, pamāja man, atgriezās pie ūdens, paņēma halātu un pazuda tāpat kā nāca.
  
  
  Es viņu vēroju. Mitzijs iesmējās. "Kas ir palicis pāri no jūsu miera? Šķiet, ka esat redzējis spoku.
  
  
  Es norādīju uz spoku. 'Kā...?'
  
  
  Viņa kļuva nopietna, brīdi paskatījās uz mani un teica: “Neprasi pārāk daudz, Nik. Kopš satiku šo vīrieti, esmu redzējis patiesi neticamas lietas. To arī tu piedzīvosi. Tagad labāk atgriezīsimies pie Fleminga, pirms viņš pamostas un nevēlas doties pastaigā.
  
  
  Ģērboties es atskatījos uz garu tumšu figūru, kas bija pazudusi starp akmeņiem kalna pakājē uz zemesraga. "Pastāstiet man vairāk par savu draugu," es jautāju.
  
  
  Viņa paraustīja brūno plecu.
  
  
  "Padomā par to, ko es tev teicu. Esiet gatavi pārsteigumiem. Noa var jums nodrošināt daudzas no tām, un esmu pārliecināts, ka es tos visus vēl neesmu dzirdējis vai redzējis.
  
  
  Viņa skrēja man pa priekšu uz mašīnu. Kad iekāpu mašīnā, motors rūca. Pirms aizvēru durvis, viņa nospieda akseleratora pedāli, un mēs ar pilnu ātrumu braucām pa sliežu ceļu atpakaļ uz ceļa.
  
  
  Es ne mirkli neticēju, ka šim Noasam piemīt īpaša maģija. Viņš man vienkārši likās ļoti gudrs un viltīgs. — Vai viņš ir vientuļnieks? - jautāju Mitzi. Jebkas, izņemot šo. Viņš ir vairāk nekā simts cilvēku cilts vadītājs. Viņi dzīvo tajā vecajā cietoksnī. Viņš saka, ka viņa cilvēki šeit apmetās pirms vairākiem simtiem gadu pēc vergu sacelšanās. Kopā viņi ir biedējošs bars. Viņi var atrasties visos džungļos, un jūs tos nevarēsit redzēt, ja vien viņi to nevēlēsies."
  
  
  — Kā tu viņu atpazini?
  
  
  Viņa saknieba lūpas un paskatījās uz mani.
  
  
  "Tas bija arī ļoti dīvaini. Es peldējos lagūnā, kad viņš pēkšņi nonāca lejā, lai dotu man ziņu. Čipa palīgs kazino tika nogalināts, un Čips gribēja, lai es to aizvedu uz Maiami. Šis puisis tika nogalināts desmit minūtes pāri trijiem. Noa man teica ceturtdaļas trīs.
  
  
  Tādā veidā bija vieglāk. Vismaz tagad man zem kājām bija stabila zeme. "Džungļu bungas," es iesmējos. "Tālrunis džungļos"
  
  
  'Var būt. Bet vēlāk es reiz redzēju, kā viņš ar voodoo dziedināja ļoti slimu sievieti. Viņš teica, ka ir viņas balodis. Viņa piecēlās un jutās labāk."
  
  
  Man tirpa galva. Meitene man blakus bija pietiekami spēcīga, lai izdzīvotu skarbajā mafijas pasaulē. Lai to izdarītu, ir nepieciešama praktiska attieksme pret visu. Un tagad viņa runāja par voodoo un melno maģiju, it kā viņa pati tiem ticētu. Es viņai vairs neuzdevu nekādus jautājumus.
  
  
  Piecas minūtes braucām klusēdami. Pēkšņi ceļa vidū bija melns vīrietis. Viņš norādīja, lai mēs apstāties. Mitzi samazināja ātrumu un atvēra logu. Viņš šķita sajūsmināts; viņa viņam kaut ko jautāja vietējā dialektā, un viņš pamāja ar galvu. Ne vārda neteicis, Mitzi ieslēdza automašīnu atpakaļgaitā, pagriezās un nospieda gāzi.
  
  
  "Noa jautāja par mums," viņa teica. “Bija steiga. Kaut kas notiks, bet viņš neteica, kas.
  
  
  Es paskatījos uz Mitzī un tad atkal uz ziņnesi. Ceļš bija pamests. Kad iegriezāmies nākamajā pagriezienā, ceļš izrādījās ļoti slikts. Mums būtu nepieciešams džips, lai viegli pārvarētu visus šķēršļus. Puse no ceļa beidzās lielas bedres priekšā uz ceļa.
  
  
  "Mums ir jāturpina," sacīja Mitzi.
  
  
  Par iešanu to nevarētu nosaukt. Kāpām pa kokiem kā kalnu kazas, līdz beidzot sasniedzām augstu sienu, kas celta no šīfera. Cietoksnis aizņēma visu zemesragu un izskatījās neieņemams. Kad izgājām cauri vārtiem, arī pagalma sienas bija no šīfera. Uz tās fona tika celtas mūra ēkas, dažas nolaistas, citas lieliskā stāvoklī. Viņu jumti kalpoja kā platforma sienai. Ļaudis pulcējās ap iespaidīgo Noas figūru. Viņiem bija tumšas indiāņu sejas. Vīriešiem bija tikai jostas audums, sievietēm īsi krāsaini svārki. Visi klusēja, noskaņojums bija nomākts.
  
  
  Kad iegājām iekšā, mums tuvojās Noa. Viņa seja bija drūma, bet viņa izturēšanās palika lepna un cienīga.
  
  
  Viņš mums pastāstīja šīs ziņas, aci nepamirkšķinot. Dr Flemings ir nolaupīts. Čips Kappola nomira, cenšoties to novērst. Džeroms pārņēma viesnīcu. Visi amerikāņi un eiropieši tiek evakuēti uz kruīza kuģiem.
  
  
  Es jautāju: "Kur ir Tara Sojere?"
  
  
  Tikai vēlāk es sapratu, no kurienes es ņēmu informāciju. Bet mūsu klusā brauciena laikā ar Cadillac es vispār nedzirdēju bungošanu džungļos.
  
  
  Ziņojumā nekas par viņu nebija teikts,” man teica Noa. Jebkurā gadījumā bija ziņa. Tāpēc viņš nepaļāvās tikai uz vīzijām. - "Kā jūs to visu uzzinājāt?"
  
  
  Viņš paskatījās uz apkārtējiem cilvēkiem, un es redzēju, ka viņa mute nepacietīgi raustījās. "Lūdzu, nešaubieties par mani, Kārtera kungs. Nepietiek laika. Doktors Flemings tiek turēts cietumos zem vecā cietokšņa, un viņš ir jāglābj. Jūsu mis Sojere, iespējams, tika nosūtīta mājās ar kādu no kuģiem.
  
  
  "Man tas šķiet maz ticams. Es nedomāju, ka Džeroms būtu viņu palaidis vaļā, ja būtu varējis viņu turēt par izpirkuma maksu.
  
  
  "Šis ir arguments. Bet tas vēl nav viss. Tika izplatīti jūsu abu apraksti, un par jūsu notveršanu tika piedāvāti desmit tūkstoši dolāru.
  
  
  Es skaļi nolamājos. "Tieši brīdī, kad es gatavojos izmest nelielu līkumu, debesis nokrīt."
  
  
  "Prieks, ka izvēlējāties šo apkārtceļu," komentēja Noa. "Pretējā gadījumā jūs jau būtu miris." Tagad vismaz varat cīnīties."
  
  
  "Es labāk kaut ko darītu," es piekritu. Es paskatījos uz meiteni. 'Paliec šeit. Šeit tu esi drošībā. Es paņemu tavu mašīnu."
  
  
  'Nekad. Jūs nezināt apgabalu. Es zinu, un turklāt man vēl ir jāstrādā. Viņas balsī bija metāla šķautne, kas liecināja par iezīmēm, kas viņai bija nopelnījušas vietu mafijas brālībā.
  
  
  "Viņai ir taisnība," atzīmēja Noa. “Jūs nevarat atgriezties Spānijas ostā pa piekrastes ceļu. Bez šaubām, Džeroms pavēlēja to bloķēt. Būs jāiet cauri kalniem, un tad varēsi izmantot jebkuru palīdzību.» Viņš norādīja ar garu pirkstu uz vienu resnu, tumšo vīrieti, tad uz otru. "Bikses, krekls. Pasteidzies. Vai tu nāksi ar mani."
  
  
  Man tas nepatika. Kā es varēju būt pārliecināts, ka Noas stāsts ir patiess? Un kam šis eskorts varētu būt vajadzīgs ceļojumā, kurā Dievs zina, kā tas beigsies? Bet man nebija izvēles. Noa un viņa vīri bija vairākumā, un pat Mitzi nostājās Noasa pusē. Tāpēc es piekritu, vismaz pagaidām. Kamēr mēs nonācām pie Cadillac, pāris smīnēja arī tur. Mūsu gidi tagad valkāja kokvilnas biksēs līdz ceļiem un baltus kreklus ar uzrotītām piedurknēm. Viņiem jostā bija paslēptas mačetes.
  
  
  Viņi sēdēja aizmugurē.
  
  
  Nebija kur apgriezties un Micijam piecas minūtes nācās stumt mašīnu šurpu turpu, līdz beidzot varējām tikt lejā no kalna. Galvenais ceļš jau bija slikts, bet šis ir briesmīgs. Mēs braucām ar zemu pārnesumu cauri tam, kas izskatījās pēc Šveices siera ar caurumiem, un, lai padarītu situāciju vēl ļaunāku, mēs nokļuvām uz klints kalnu grēdas otrā pusē. Mēs pagriezāmies un braucām pa šauru taciņu, kas veda lejup. No vienas puses mašīna pieskārās kalna nogāzei, no otras es ieskatījos neaptverama dziļuma bezdibenī. Es neko neteicu, lai nenovērstu Mici. Viņš varēja labāk koncentrēties braukšanai.
  
  
  Pēc kilometra šīm grūtībām mēs atkal izbraucām cauri krūmiem, un es atkal varēju brīvi elpot. "Tātad jūs zināt ceļu," es sacīju Mitzi. "Kā mēs nokļūstam Džeroma kazemātos?"
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Mums vispirms kaut kas par to ir jānoskaidro. Vispirms mums jādodas uz to veco viesnīcu, kuru es jums parādīju ceļā uz jūsu pirmo tikšanos ar Nou. Tur mēs varam izstrādāt savus plānus."
  
  
  Sāka tumsa, kad beidzot sasniedzām ceļu, kas bija pietiekami plats Cadillac. Mēs varējām redzēt gaismas lejā caur veģetāciju. Tā nu bijām tuvu pilsētai. Mitzi ieslēdza priekšējos lukturus, lai izbrauktu uz ceļa.
  
  
  Gaismas stars apgaismoja formas tērpā tērpto vīrieti. Viņš vērsa pret mums ieroci. Meitene nekavējoties samazināja ātrumu, ieslēdza automašīnu atpakaļgaitā un atkal palielināja ātrumu. Es instinktīvi atskatījos atpakaļ. Atpakaļgaitas gaismas aizķēra citu karavīru, kurš tikko bija pavērsis savu šauteni uz augšu. Pirms viņa ierocis bija pacēlies pietiekami augstu, lai trāpītu kādam no mums, mans Lugers izšāva. Tajā pašā laikā izsita vējstikls. Mitzi bija uz viņas daudz šrapneļu, bet viņa turpināja braukt. Izšāvu cauri spraugai, kur agrāk bija vējstikls, un mašīnas priekšā stāvošais karavīrs nokrita.
  
  
  Mitzi apturēja mašīnu, un man bija laiks apskatīt mūsu ceļvežus. Neviens no viņiem nav cietis. Viņi bija saritinājušies aizmugurējos sēdekļos un tagad atkal uzmanīgi piecēlās. Es izgāju, lai tuvāk apskatītu dāvanas, ko pulkvedis Džeroms mums bija uzdāvinājis. Divi karavīri gāja bojā. Es paņēmu viņu formas tērpus un ieročus un iemetu tos aizmugurējā sēdeklī. Noas vīri satvēra savas pistoles. ES teicu. - "Vai jūs varat tikt galā?"
  
  
  Viņi varētu. Viņi kalpoja par pils apsargiem, kad Flemings bija prezidents. Varbūt kādreiz mēs varēsim izmantot šīs zināšanas. Pagaidām ieroci turēju pie sevis un pavēlēju abiem ievilkt līķus krūmos, kur tie mierīgi gulēs, līdz parādīsies kāds izsalcis dzīvnieks.
  
  
  Jebkurā gadījumā ceļu blokāde pierādīja, ka Noasa informācija bija pareiza. Šim vecajam vīram bija vairāk piedurknes, nekā es vēlētos atzīt. Tātad Džeroms bija atbildīgs, sacīja Noa. Ir pienācis laiks domāt par to, kā atbrīvot Flemingu. Noasa autoritāte man arī deva lielāku pārliecību par viņa draugiem. Galu galā viņi iepazīstināja ar sevi, un tagad, kad viņi ir pierādījuši, ka spēj rīkoties ar ieročiem, tie joprojām var būt noderīgi.
  
  
  Mēs bez grūtībām tikām līdz viesnīcai, un Mitzi novietoja automašīnu pamestā šķūnī aiz ēkas. No turienes mēs devāmies uz noplukušo vestibilu. Pelējuma smarža un trūdoša koksne cīnījās par dominējošo stāvokli. Mūsu gidi mūs veda pa čīkstošām kāpnēm uz virtuvi. Tā bija liela virtuve ar plauktiem gar vienu sienu un darba galdu vidū. Mēs tur nebijām vieni. Uz galda dega svece un trīs vīrieši ēda iguānu, vietējo delikatesi, kas lika man rūct vēderā.
  
  
  Sasveicinājušies ar vīriešiem un mūsu abiem gidiem, kuri satraukti pļāpājuši ar trim iezemiešiem, beidzot varējām ēst. Kad mans brutālais izsalkums bija apmierināts, es jutos mazliet mazāk kā jojo uz pārsteigumu un grūtību virves. Mans šķīvis vēl bija puspilns, kad trīs iezemieši aizgāja. Man bija prieks redzēt viņus aizejam. Mums vajadzēja izstrādāt savu taktiku, un es nejutos kā nelūgta kompānija.
  
  
  Noa man teica mūsu gidu vārdus, bet, tā kā es nezināju valodu, es tos aizmirsu. Es atcerējos tikai to, ka tie bija gari, ar daudziem līdzskaņiem. Tomēr es negribēju viņus aizvainot, vienkārši nosaucot viņus par Tomu vai Hariju, tāpēc izskaidroju savu problēmu un jautāju viņu viedokli.
  
  
  Garākais no abiem iesmējās un teica: "Vari mani saukt par Lembiju." Viņš to izrunāja ar stabilu “B”.
  
  
  Mitzi teica man ausī: "Lembijs. tas ir liels gliemezis. Viņi ēd tās gaļu, lai palielinātu savu potenci."
  
  
  "Viņam ir stils," es iesmējos. “Daudz labāk nekā, piemēram, mans vārds - N3. Un tu?' Es paskatījos uz otro numuru.
  
  
  Viņa plaši pasmaidīja. "Kako."
  
  
  "Pietiekami īss," es piekritu. 'Ko tas nozīmē?'
  
  
  Viņš atkal iesmējās. "Plēsīgais putns. Ļoti bīstami.'
  
  
  "Lieliski." Es viņus mīlēju. Viņi varēja jokot par izredzēm cīnīties ar visu Grande Lacleur armiju. Varbūt mums vēl bija maza iespēja.
  
  
  "Jūs saprotat, ka mums ir vajadzīgs doktors Flemings. Mums jāizrauj Flemings no cietuma. Bet vispirms mums tur jānokļūst. Vai kāds no jums kaut ko zina par evakuācijas ceļiem, piemēram, tuneļiem, ko ieslodzītie, iespējams, ir izrakuši pagātnē?
  
  
  Atbilde bija negatīva. Bija viens. Pārāk šaurs, lai apgrieztos, un pārāk stāvs, lai ielīstu atpakaļ kamerā. Vietā, kur iznāca caurums, tagad bija dzelzs vārti. Viņiem pretī joprojām gulēja izbalējis nelaimīgā vīrieša galvaskauss, kurš bija izdarījis pēdējo mēģinājumu aizbēgt. Tas bija sen. Tāpēc mums ir jāstrādā pie sava zarnu instinkta, un tas bieži vien izrādās asiņains. Es pateicu, ko par to domāju. "Ar ko jūs domājat, ka vēlaties sākt?"
  
  
  Viņi vienaldzīgi paraustīja plecus. Kako to pateica abiem. "Ja Flemings nomirst, mirstam arī mēs. Džeroms vēlas uz mūsu kalna uzbūvēt raķešu staciju. Mēs cīnīsimies, bet mums nav pietiekami daudz cilvēku un ieroču, lai viņu apturētu."
  
  
  Pāris man sāka patikt arvien vairāk. Viņu vecumu bija grūti uzminēt, taču viņu āda bija gluda un koordinācija bija laba. Viņi pārvietojās ar tīģeru žēlastību. Es norādīju uz formas tērpu. 'Uzvelc šo. Jūs iejutīsieties karavīru lomā. Jūs esat sagūstījis Mitzi un mani un gatavojaties aizvest mūs uz cietoksni. Jūs teiksiet, ka Džeroms pavēlēja mūs ieslēgt Fleminga kamerā.
  
  
  Meitenes acis uz brīdi samiedzās. Man nepatika riskēt ar viņas dzīvību, bet mūsu "triks" būtu bijis pārliecinošāks, ja arī viņa būtu tur bijusi.
  
  
  Kako un Lembijs novilka kreklus un bikses, brīdi vilcinājās ar gurniem, tad kautrīgi apgriezās un novilka arī tās. Viņi abi valkāja ouang, kara amuletus, uz jostas ap kaklu. Protams, ieroči bija pa rokai, bet, iespējams, viņi domāja, ka tas nekaitēs, ja būtu neliela papildu aizsardzība. Virs mūsu amuletiem viņi uzvilka armijas jakas, uzvilka bikses un lika saprast, ka esam gatavi doties.
  
  
  Mitzi brauca. Es apsēdos viņai blakus, un mūsu divi palīgi sēdēja mums aiz muguras, pistoles bija vērstas pret mūsu kaklu. Ceļā uz cietoksni meitene maksimāli izmantoja īsceļu. Ielas bija pārsteidzoši tukšas. Visi palika iekšā un turēja aizkarus ciet. Veikali bija tumši un aizsegti, lai novērstu laupītājus. Port of Spain pēkšņi pārvērtās par drūmu pilsētu, kas ļoti atšķiras no iepriekšējās nakts jautrības.
  
  
  Cietoksnis stāvēja zemā kalnā. Zaļais zāliens viņa priekšā darīja visu iespējamo, lai izskatītos draudzīgs, taču šo efektu sabojāja ap to esošais dzelzs žogs un zāliena centrā uzstādītais lielgabals. Autostāvvieta iepretim vārtiem šo vietu nepadarīja ērtāku.
  
  
  Kaprālis un divi karavīri ieraudzīja mūsu gaismas un bloķēja ceļu ar izvilktiem ieročiem. Mitzī samazināja ātrumu un apstājās dažas pēdas viņu priekšā. Man aiz muguras Lembijs iesaucās: “Kaprāl, ejam apskatīties, kas mums ir. Resnais loms! Viņš pastūma mani uz priekšu ar pistoles uzpurni un dāsni iesmējās.
  
  
  Kaprālis piesardzīgi tuvojās. Gribējās vispirms apskatīt šo. Puiši stāstīja veiksmes stāstu par to, kā viņi mūs ieguva, un nepārvaramus izaicinājumus, kas viņiem bija jāpārvar. Kaprālis bija pārsteigts. Kad viņi pabeidza savu stāstu, viņš lēnām pacēla šauteni un tēmēja to pret mani.
  
  
  Mans vēders sažņaudzās. Viņš nešautu Mitzi. Es biju par to pārliecināts. Viņi par to varētu ņemt ķīlu vai izpirkuma maksu. Bet tas, ko Džeroms man bija plānojis, bija pavisam kas cits. Kaprālis uz brīdi atstāja mani tumsā, lūkodamies uz mani caur savu vizieri. Tad viņš izsauca komandu. Karavīri atbrīvoja ceļu. Kaprālis iekāpa mašīnā un pavēlēja Mici braukt uz cietoksni. Tā bija pelēka ēka. Nav logu un tikai vienas durvis pa vidu, kā vaļā mute. No tā pat izlīda koka mēle. Mitzi apstājās un novietoja mašīnu flīžu stāvvietā, un tagad es redzēju, ka koka mēle ir paceļams tilts pāri dziļam grāvim. Tagad tajā auga nezāles, bet senāk šeit bija vergu rinda. appludinot to ar ūdeni no jūras. Katram uzbrucējam bija jāpaļaujas uz hidrotērpu. Tilta vidū stāvēja karavīrs, un visu apkārtni apgaismoja spilgti prožektori. Kaprālis aizgāja. "Ievediet viņus, kamēr es turu to puisi ar ieroci."
  
  
  Mani izgrūda no mašīnas. Mitzi iznāca no otras puses. Kako un Lembijs mums piespieda pistoles pie muguras. Kaprālis vēl nedaudz pasmīnēja un iegāja iekšā. Pēc dažām minūtēm viņš atkal ieradās leitnanta pavadībā. Karavīrs uz tilta bargi sveicināja, un jaunpienācēja uzvedība man liecināja, ka viņš šeit komandē.
  
  
  Kaprālis tērzēja ar aizņemtiem žestiem, līdz virsnieks pamudināja viņu klusēt. Pēc zvaigznēm viņa acīs es varētu uzminēt, kurš būtu saņēmis atlīdzību, ja šī būtu bijusi īsta sagūstīšana.
  
  
  Lembijs piezīmēja: “Pulkveža pavēles. Viņiem abiem jābūt ieslēgtiem vienā kamerā ar Flemingu. Redziet, visi noķertie putni ir kopā.
  
  
  "Es saprotu," īsi atbildēja leitnants. — Aizved viņus uz apsardzes telpu.
  
  
  Viņš pagriezās, un mēs bijām spiesti viņam sekot pa akmens koridoru, kurā bija baisa atbalss. Īsts murgs tiem, kas cieš no klaustrofobijas. Sargmājā leitnants pamāja ar roku, ka jāmeklē mūs.
  
  
  Kako ātri sacīja: "Mēs jau esam viņus pārmeklējuši, leitnant. Tie ir simtprocentīgi tīri."
  
  
  Leitnants pasmīnēja: "Ļoti labi." "Niks Kārters, vai ne? "Ļoti bīstami," sacīja pulkvedis. Bet es domāju, ka tev šovakar izraus zobus.
  
  
  Es paraustīju plecus un centos izskatīties pēc piekauta suņa. Tagad viņš pievērsa uzmanību Mitzeee. Pat ar asarām acīs un locījusies kā nobijies kaķis, viņa joprojām bija redzēšanas vērta. Varbūt viņam patika, kad viņa bija nedaudz padevīga. Viņa gurni uz brīdi šūpojās uz priekšu un atpakaļ, un viņš ar vienu pirkstu pacēla viņas zodu.
  
  
  Pulkvedis saka, ka jūs esat daudz vērts sindikātam. Ko viņi vēlas maksāt, lai jūs atgūtu. Mēs to zinām." Mitzi izskatījās vēl vairāk nobijusies, aizklāja ar roku muti un sāka šņukstēt. "Lūdzu, kungs, nesūtiet mani pie viņiem. Viņi mani nogalinās."
  
  
  Viņš pacēla uzacis. "Ja jūs viņus tik ļoti novērtējat, kāpēc viņi to darītu?"
  
  
  Viņa brīdi iekoda lūpā, tad, it kā saprotot, ka leitnants var piespiest viņu runāt, viņa čukstēja: “Man vajadzēja kaut kur atnest naudu. Bet es to nepiegādāju. Tagad viņa tumšajās acīs bija redzamas dolāra zīmes. Dievs, viņam bija iztēle! Viņš izklausījās nepacietīgs. — Kur tagad ir tie dolāri? Viņa pēkšņi izskatījās cerīga. "Es varu parādīt, kur... Ja jūs mūs atlaidīsit, es..."
  
  
  Viņa smiekli bija nepatīkami.
  
  
  "Tu vēlies daudz, mīļā. Kas attiecas uz Kārteru, ja es būtu viņu pazaudējis, pulkvedis man būtu uzlicis rokudzelžos. Viņš pacēla plecus. "Nez kāpēc viņš tiešām domā par šo kungu šeit."
  
  
  Meitene saberzēja rokas, pastiepa tās viņam pretī un gāja viņam tuvāk, padevīgi un sajūsmā ik uz soļa.
  
  
  - Tad tikai es? Tikai tu un es?'
  
  
  Viņa sejā bija redzama iekāre. Nenovēršot acis no viņas, viņš runāja ar mūsu diviem vīriešiem. — Viens no jums paliks šeit, otrs aizvedīs Kārteru uz kameru.
  
  
  Man bija biedējošs brīdis, kad iedomājos, ka leitnants vēlas būt divatā ar meiteni. Tad es sapratu, ka viņš vēlas mani sūtīt ar vienu no puišiem. Mazliet izlocīju muskuļus, it kā man patika šī doma un plānoju pa ceļam uzbrukt vīrietim. Mitzeee varēja tikt galā ar leitnantu, bet varētu būt kautiņš, un man nebija vajadzīgs incidents, kas mobilizētu vairāk karavīru. Leitnants redzēja manas kustības, pasmaidīja un nolēma tomēr iet man līdzi. Viņš izgāja pa durvīm priekšā mums un Lembijam. Mitzī mīļā tonī sauca pēc viņa: "Leitnant... tiekamies vēlāk, jā..."
  
  
  Viņš gāja pa gaiteni, un es pamanīju, ka viņa gaita bija vairāk satraukta nekā militāra. Leitnanta domas nebija par viņa pienākumu. Koridora galā viņš atvēra biezas akmens durvis, ar žestu norādīja uz mums un aizcirta tās aiz sevis. Man bija aizdomas, ka ar šo granīta bloku mums aiz muguras nekādas skaņas nevar iekļūt no cietumiem uz pirmo stāvu. Mēs iegājām apakšējā koridorā pa akmens spirālveida kāpnēm. Ūdens pilēja un bija smirdoša smaka. Nebija nekādas gaismas, izņemot leitnanta laternu. Viņš atkal gāja mums pa priekšu, ejot garām divdesmit restotām durvīm abās sliktā gaiteņa pusēs. Koridora galā viņš izņēma apmēram četras collas garu misiņa atslēgu, atslēdza durvis un nostājās pie kameras.
  
  
  Doktors Flemings sēdēja pie sienas ar vienu celi uz augšu. Viņš izstiepa otru kāju sev priekšā. Tas izskatījās neglīts un pietūkušas. Viņš sēdēja uz zaļajām sūnām, kas klāja akmens grīdu, un viena no viņa rokām karājās virs galvas no dzelzs ķēdes, kas piestiprināta pie sienas.
  
  
  Viņš paskatījās uz augšu, pamirkšķināja gaismā, ieraudzīja mani un piecēlās sēdus. Tad viņš ieraudzīja manu sargu un visbeidzot leitnantu. Viņš atkal nolaida plecus, un viņa galva izmisumā nokrita uz priekšu. Virsnieks stāvēja viņam virsū un smaidīja. Viņš atsprāga maciņu, izvilka revolveri un piekāpās, lai skaidri saskatītu Flemingu un mani, lēnām tēmējot ieroci pret manu vidukli.
  
  
  — Prezidenta kungs. – Balss šķita slidena. "Vai jūs cerējāt atrast labu sabiedroto uz salas? Vīrietis, kurš tevi vienreiz jau ir izglābis un varbūt var to izdarīt vēlreiz? Es to jums piedāvāju. Viņš var palikt ar tevi."
  
  
  Man aiz muguras Lembijs nepārprotami aizturēja elpu. Man bija vairāki varianti. Es varētu paiet malā un ļaut savam vīrietim nošaut leitnantu. Bet varbūt virsnieks bija ātrāks, un es sāku arvien vairāk saprast Lembiju. Vai arī es varētu novērst uzmanību un izvilkt savu Lugeru.
  
  
  Kamēr es par to domāju, pa kameru caur leitnanta zābakiem izskrēja žurka kaķa lielumā. Viņa laternas gaisma, iespējams, dzīvnieku nobiedēja. Leitnants pielēca sāņus un nošāva viņu. Tas man deva pietiekami daudz laika, lai paķertu savu Lugeru. Es iešāvu leitnantam tieši galvā. Laterna lidoja pa gaisu. Es varēju to noķert ar savu brīvo roku, apdedzinot pirkstus uz karstās lampas, bet varēju to ātri nolikt, nesalaužot. Leitnants nokrita ar seju uz leju. Zaļās sūnas uz grīdas lēnām kļuva sarkanas. Lembijs apmierināti nošņāca. Priecājos, ka mans solis viņu nepārsteidza. Beidzot pēc refleksa viņš spēja nospiest sprūdu un mani nošaut. Pateicos viņam uzsitot pa plecu.
  
  
  Flemings pamirkšķināja acis. Viņš joprojām nav pieradis pie gaismas. Viņš bija samulsis.
  
  
  "Es vairs neko nesaprotu," viņš nomurmināja. “Pulkvedis Džeroms lūdz mani atgriezties un valdīt valsti. Tad kāpēc mani tagad arestē? Kāpēc jūs šeit atveda? Kāpēc tu esi tik laipns pret šo karavīru?
  
  
  "Vēlāk," es viņu apklusināju. "Tagad nav laika." Ne Deivids Hoks, ne Tara Sojere nevēlējās, lai Flemings zinātu par AX iejaukšanos. Pēc Džeroma nodevības bija liels kārdinājums viņam visu izstāstīt. Bet, ja Vanakam un Tarai būtu taisnība, ja Flemings sāktu rīkoties spītīgi un vairs negribētu spēlēt, kurš gan aizsargātu salu? Tāpēc man būs jāmelo. Es norādīju uz viņa kāju. "Cik nopietni tu esi ievainots?"
  
  
  Viņš joprojām izskatījās neizpratnē, bet es centos novērst viņa uzmanību no politiskām lietām.
  
  
  Viņš nopūtās. "Man ir lauzta kāja."
  
  
  Sāku meklēt leitnanta kabatās roku dzelžu atslēgu. Viņš nebija ar viņu. Es varēju šaut pa ķēdi, bet man bija maz munīcijas. Man varētu būt vajadzīgas dažas lodes. Pieliku vienu kāju pie sienas un pievilku. Java starp akmeņiem bija gadsimtiem veca, un to novājināja mitrums. Jutu, ka ķēde nedaudz saliecas, bet nenokāpa. Es paraustīju vēl pāris reizes, bet no tā nebija nekāda labuma. Mums šī lieta ir jāizrok. Es izdarīju ātru kustību ar roku, un duncis iekrita no zamšādas apvalka manos izliektajos pirkstos. Skuvekļa asais metāls caurdūra javu, gāžot ķieģeli pēc ķieģeļa. Lembijs sāka palīdzēt. Tas aizņēma ilgāku laiku, nekā es domāju. Neskatoties uz aukstumu, es svīda. Ja leitnants drīz neieradīsies, kāds varētu izdomāt aiziet paskatīties, kas ar viņu noticis.
  
  
  Es izveidoju dziļu rievu kronšteina vienā pusē. Pēc tam es kopā ar Lembiju pavilku ķēdi, cik vien stipri vien varēju. Kad viņa izrāvās, mēs uzkritām uz gludajām sūnām. Flemings tika pavilkts uz priekšu. Mēs ar Lembiju to pacēlām. Viņš varēja stāvēt uz savas labās kājas, lai gan viņam bija ļoti vājš un reiba galva no trokšņa, kas mums bija jārada. Es atstāju Lembiju, lai viņu atbalstītu, kamēr novilku leitnanta jaku. Es arī paņēmu viņa jostu un revolveri un atdevu tos visus Lembijam.
  
  
  "Novelciet šo jaku un uzvelciet šo. Jūs saņēmāt paaugstinājumu."
  
  
  Lembijs ievēroja. Kad Flemings bija starp mums, mēs atgriezāmies sardzes namā.
  
  
  Mici Gārdnera graciozā krūtis izliecās pret reljefu. Viņa paķēra Flemingam krēslu, un, kad viņš tajā apsēdās, viņa jautāja: “Kur tu esi bijis tik ilgi? Mēs vienkārši gribējām aizbraukt un redzēt. Dievs, ko viņi ar viņu izdarīja?
  
  
  “Atslēgas. Paskaties atvilktnēs.
  
  
  Kako atvēra augšējo atvilktni un iemeta man sauju. Izmēģināju vairākas, pirms beidzot atradu īsto. Turklāt slēdzene bija tik sarūsējusi, ka pirms atvēršanas man nācās to iesist ar papīra atsvaru. Tikai tad, kad tika noņemti roku dzelži, es ieraudzīju nagus iekšā un asinis no brūcēm uz Fleminga plaukstas locītavas. Rūsa no vecās ķēdes bija brūcēs, taču to nebija iespējams nomazgāt. Uzgaidāmajā telpā nebija medikamentu. Jums vajadzētu pagaidīt.
  
  
  Pastāstīju, kā grasīšos pamest cietoksni. Lembijs stāvēja ar muguru pret durvīm jaunajā uniformā. Kako bija jāpasaka karavīram uz tilta, ka leitnants vēlas viņu redzēt. Ja viņš atnāca, mēs viņu piesējām un iebāzām mutē rīstīties. Pēc tam Mitzi pieskrēja pie mašīnas un aizbrauca ar to uz paceļamo tiltu. Mēs pievedām Flemingu uz tilta, un es viņu vilku uz mašīnu. Lembijs savā leitnanta jakā sēdēja priekšā, starp Mitzi un Kako.
  
  
  Apsardzes postenī Lembijs pavērsa leitnanta revolveri uz Mitzi, pagriezās pret viņu tā, lai apsargs neredzētu viņa seju. Kako pastāstīs kaprālim, ka Džeroms lika meiteni aizvest pie viņa. Ja izdevās, mēs izturējām. Ja tas nedarbosies, man joprojām būs Luger. Arī Lembijs un Kako bija bruņoti. Un trīs pret trīs ir ļoti labvēlīga attiecība.
  
  
  Atbraucām ar Cadillac bez problēmām. Mitzi ieslēdza priekšējos lukturus un nobrauca no kalna. Apsargi redzēja, ka braucam un gāja pa ceļu, to nemaz neaizšķērsojot. Viņi negaidīja bēgšanas mēģinājumu.
  
  
  Kaprālis pacēla roku, lai veiktu parasto pārbaudi, un Micijs noripināja pa logu. Kako pieliecās uz priekšu, lai aizsegtu Lembijas seju, un centās izskatīties nepacietīgs. "Pulkvedis mainīja savas domas. Viņš vēlas, lai pie viņa atvestu meiteni. Tagad.
  
  
  Kaprālis izskatījās noraizējies. — Leitnanta kungs, ja jūs pats viņu atvedīsit, kas te komandē?
  
  
  "Tu," Lembijs atcirta. "Nelaidiet nevienu garām, kamēr es neatgriezīšos....."
  
  
  Kaprālis atlēca atpakaļ. Lembija balss nešķita pēc leitnanta balss. "Hei... pagaidi... tu ne... hei... ko tas nozīmē?"
  
  
  Es dzirdēju šāvienu un nometos ceļos. Kako nošāva kaprāli. Karavīri nebija sardzē, taču, Mitzi ātri braucot ar automašīnu, vienam no viņiem izdevās uzlikt roku uz durvju roktura. Es sasitu roku ar sava Lugera dibenu un pēc tam nošāvu karavīru. Otrs tēmēja ar šauteni, bet nebija laika nospiest sprūdu. Es laikus iesūknēju svinu viņa vēderā.
  
  
  Tas bija lieliski. Tagad mēs pilnā ātrumā skrējām pa ceļu. Mēs bijām kalna lejā, kad dzirdēju mašīnu. Es pārāk labi zināju šo skaņu. Mums beidzās benzīns. Mitzi apturēja mašīnu, paskatījās uz mani un paraustīja plecus. Tā kā visā salā bija spēkā ārkārtas likumi, nebija nekādu iespēju uzpildīt degvielu. Visas degvielas uzpildes stacijas bija slēgtas. Un Flemings nespēja noiet divdesmit jūdzes pa kalniem.
  
  
  Mēs varētu to aizvest uz Noasa viesnīcu, bet ko darīt tālāk? Ja Džeroms zinātu, ka doktors Flemings ir aizbēgis, viņš nebūtu drošībā nekur netālu no Spānijas ostas. Man bija jāmeklē cita automašīna. No vietas, kur mēs bijām tagad, es redzēju lejā piekrastes ceļu. Netālu no vecpilsētas stāvēja džips. Ap viņu stāvēja tumšas figūras, un uz ceļa dega laternas. Tas bija ceļa šķērslis. Es izlēmu.
  
  
  “Šis ir mūsu jaunais transporta veids. Nezinu, cik karavīru būs jāizņem no darbības, bet mēs nevaram riskēt ar šāvieniem.
  
  
  Varbūt ir citi cilvēki, kas var iejaukties. Jūs abi ejat pie viņiem un novēršat šo puišu uzmanību. Es par viņiem parūpēšos. Mēģiniet tos salikt kopā. Mitzi, vai tev ir revolveris? Viņa mani aizvainoja: "Vai es izskatos kails?"
  
  
  “Paliec šeit kopā ar Flemingu. Ja kāds atnāk, nošauj, ja nav citas izvēles, bet vispirms pamēģini redzēt, vai tā ir viltība.»
  
  
  Lembijs un Kako pazuda. Es apstaigāju mājas, kas stāvēja kalnā. Ejot garām mājām, pētīju situāciju. Tagad es skaidri redzēju kontrolpunkta gaismas. Manus soļus apslāpēja papardes un citi augi. Es piegāju pie džipa un uzmanīgi paskatījos apkārt, līdz ieraudzīju patruļu. Es viņus nesapratu, bet lai ko arī Lembijs un Kako teiktu, noteikti bija ļoti jautri. Četri karavīri, kas stāvēja grupā ap diviem maniem puišiem, smieklos dubultojās. Viņi pagrieza man muguru. Es rīkojos ātri, baidoties, ka viņi pagriezīsies. "Es stāvēju tieši aiz viņiem ar Luger gatavu," es asi sacīju. "Jūs visi esat pakļauti ieročiem. Nevienas kustības! '
  
  
  Smiekli pēkšņi apstājās. Viņi stāvēja sastinguši. Lembijs atkāpās dažus soļus un mērķēja. Tumsā mirdzēja viņa jakas zelta epaulešu bize. Kako pieskrēja pie džipa, iekāpa aizmugurējā nodalījumā un atgriezās ar virvi. Pārējais tika izdarīts ātri. Kad Kako pēdējo no četriem bija piesējis un aizķēris, es pārbaudīju gāzes padevi džipā. Man par atvieglojumu, tvertne bija pilna. "Ievietojiet tos krūmos un noņemiet šīs gaismas," es teicu. — Es paņemšu Flemingu.
  
  
  Es braucu ar džipu līdz vietai, kur atstājām Cadillac. Nupat pamanīju, ka džipa lukturi nestrādā. Lāsts!
  
  
  Micijs man palīdzēja iecelt Flemingu mazākajā mašīnā. Viņa apsēdās man blakus, kad es sēdos pie stūres un nobraucu. “Lumbijam un Kako pašiem jānokļūst viesnīcā. No turienes viņi var droši atgriezties mājās."
  
  
  Džips noteikti bija jauks, taču tas nebija ideāls risinājums. Bez lukturiem un bez gida man nebija jādomā par braukšanu pa kalniem. Doma par šādu braukšanu pa līkumotiem ceļiem gar visādām kraujām radīja zosādu. Man jādodas pa krasta ceļu.
  
  
  Lembijam un Kako nepatika palikt aiz borta, taču viņi redzēja, ka tas ir vienīgais risinājums.
  
  
  Kad viņi aizgāja, es atkal iedarbināju džipu. Tagad es beidzot varēju uzdot Flemingam jautājumu, kas mani jau kādu laiku bija nomocījis. Es kliedzu pār plecu: “Vai jūs zināt, kas notika ar Taru Sojeri? Vai viņi palaida viņu vaļā?
  
  
  'Nē. Karavīri, kas mani sagūstīja, teica, ka prasīs par viņu miljonu dolāru izpirkuma maksu. Kur tu mani tomēr ved?
  
  
  — Noa.
  
  
  Viņa balsī atskanēja sāpes un bailes. "Jā, tā ir pirmā lieta. Tad man būs jābrauc uz pilsētu. Cilvēki mani klausīs."
  
  
  Es ļāvu viņam mani maldināt. Man pašam bija pietiekami daudz problēmu, lai ar viņu nestrīdētos. Es uztraucos par Taru Sojeri. Es nevarēju ļaut viņai kaut kam notikt. Es iespiedu gāzi. Jo ātrāk es nogādāšu Flemingu un Mitzī, jo ātrāk es varu atgriezties pilsētā. Pagriezos ap stūri un priekšā ieraudzīju gaismas uz ceļa. Vēl viens šķērslis.
  
  
  "Nirstiet lejā," es nočukstēju Mitzi. "Un sagatavojies."
  
  
  Es samazināju ātrumu. Es gribēju, lai viņi domā, ka es apstāšos, lai tikai pēdējā brīdī izlauztos cauri barjerai. Es redzēju tikai desmit metru attālumā: milzīgu kravas automašīnu ar mazu ātru haubici bagāžniekā. Viņš bloķēja visu ceļu. Pārejas nebija.
  
  
  Mums vienā pusē eļļainais ūdens no purva atstaroja laternu gaismu. Tāpēc es tur nekur nebrauktu. Otrā pusē bija palmas. Viņi neaug ūdenī, tāpēc būtu bijusi cieta zeme, bet koki atradās tuvāk kopā, nekā es vēlētos. Es domāju, vai es varētu vadīt džipu. Bet tas bija vismazāk sliktais variants. Es pagriezu riteni un nobraucu no ceļa ar droseļvārstu uz dēļa. Es dzirdēju viņus kliedzam: "Stop", tad šāviens. Lode svilpa augstu cauri palmu lapām.
  
  
  Brīdinājuma šāviens.
  
  
  Jauki cilvēki! Mitzī pagriezās krēslā un atgrieza uguni, bet ne tik uzmanīgi, ne gaisā. Es neatskatījos atpakaļ. Man šķita, ka es pirmo reizi mūžā braucu uz savvaļas ērzeļa. Es ietriecos kokā, nolēcu uz otru pusi uz diviem riteņiem un gandrīz apgāzos. Uz mums šāva, bet netrāpīja. Es mēģināju atgriezties uz ceļa, bet, kad es to izdarīju, es tur atradu vēl vienu pārsteigumu.
  
  
  Uz ceļa atradās džips, kuram pretī skrēja četri karavīri. Flemings man aiz muguras izdvesa sāpju kliedzienu. Viņam tas nebija jautri. Mitzī pāršāva Fleminga galvu uz vajājošo džipu, kad es izspiedu no mazās mašīnas tik daudz ātruma, cik spēju. Tas nebija pietiekami ātrs. Viena no mūsu riepām bija tukša.
  
  
  "Nik, viņi mūs panāk." - Mitzi kliedza.
  
  
  Viņai man nevajadzēja stāstīt. Viņu lode trāpīja džipa metālā gandrīz tajā pašā brīdī, kad dzirdēju šāvienus. Es viņai iedevu Luger.
  
  
  "Mēģiniet iekļūt grupā. Mērķējiet un turpiniet šaut." Viņa izmantoja abas rokas, bet ir ļoti grūti tēmēt uz kustīgu mērķi, kad jūs krata no vienas puses uz otru. Tā bija viena no tām reizēm, kad es prātoju, vai mans vārds netiks pievienots sarakstam, ko Vanags glabā savā seifā, un katrs vārds ar zvaigznīti norāda, ka attiecīgā persona ir mirusi.
  
  
  Mitzi kliedza. Man likās, ka viņa ir sasista, bet viņa sēdēja taisni. Negadījumu redzēju atpakaļskata spogulī. Aiz mums braucošais džips nekontrolējami sagriezās un pilnā ātrumā ienira purvā, kur lēni un majestātiski nogrima dibenā. Es redzēju, kā mirkli mirgo priekšējie lukturi, pirms izgāju ārā.
  
  
  Mitzi iegrūda Luger man starp kājām un pagriezās. Mēs braucām ar vienu plīsušo riepu. Tas nebija vienīgais troksnis naktī. Džungļos bija dzirdama bambusa nūju skaņa, atsitoties pret dobām koka bungām. Tā bija apslāpēta draudīga skaņa. Es domāju, vai Kako un Lambijs varētu pārraidīt bezvadu ziņojumu ciltij. Varbūt tas bija vēstījums par mūsu bēgšanu, ko sūtīja neredzētas figūras lietus mežā.
  
  
  Ritms paātrinājās. Izskatījās pēc katastrofas. Aiz muguras es dzirdēju vāju doktora H. Fleminga balsi. "Mums seko, un viņi ātri mūs panāk."
  
  
  Uzstūmu džipu līdz pēdējam ātrumam.
  
  
  
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Tieši mums priekšā uz ceļa kāds ar lukturīti pamāja, lai mēs nogrieztos uz lauku ceļu. Es neuzdevu nekādus jautājumus un novērsos. Aizbraucu ar mašīnu pāri smiltīm pie citas lāpas pie ūdens, ieslēdzu aizdedzi un izkāpu.
  
  
  Noa bija tur, tagad bez sava baltā halāta un valkāja jostas audumu. Uz ceļa, pa kuru tikko braucām, dzirdēju tuvojošas mašīnas skaņu. Mums nepietika laika. Mēs stāvējām ar muguru pret jūru. Un mans Luger bija tukšs.
  
  
  Iznāca arī Mitzi. Noa ar spēcīgām rokām izvilka Flemingu no mašīnas.
  
  
  "Nāc man līdzi, Kārter. Paņem Mitzi aiz rokas un nelaid vaļā. Paliec aiz manis."
  
  
  Es iebāzu Luger savā jostā, satvēru meitenes roku un sekoju Noam. Ko gan citu es varētu darīt. Mēs tik un tā drīz nomirsim. Un varbūt mēs pat varētu aizpeldēt tik tālu, ka mūsu vajātāji mūs neatrast, ja vien noturētu galvu pietiekami zemu tumšajos viļņos.
  
  
  Noa mierīgi un pārliecināti iegāja jūrā. Viņš viegli nesa Flemingu. Jūra pacēlās ap viņa kājām, līdz augšstilbu vidum, tad pēkšņi viņš atkal sāka celties augšup, soli pa solim.
  
  
  Nākamajā solī es uzsitu pirkstu pret kaut ko smagu. Es gandrīz paklupu, tad pacēlu kāju. Ar kāju noskrāpēju akmeni un sajutu cietu zemi nedaudz augstāk. Es uzliku savu svaru. Izstiepu ceļgalu un jutu, ka esmu soli augstāk par pirmo. Mēs uzkāpām četrus pakāpienus un gājām taisni pa nelīdzenu klinšu virsmu apmēram sešas collas zem ūdens.
  
  
  Es klusi pasmējos. Es labi pārzināju šo maģiju. Es pirmo reizi redzēju Nou ejam pa šo akmens taku. Sapratu, ka tā ir veca akmens celtne, iespējams, plūdu barjera, kas jau sen zemestrīces dēļ bija nogrimusi zem jūras līmeņa. Es nedomāju, ka Noa to kādreiz būtu redzējis virs ūdens. Viņš, iespējams, to atklāja nejauši burājot, un, lai gan viņš nebija šovmenis, viņš to izmantoja, lai biedētu savus māņticīgos sekotājus.
  
  
  Aiz muguras es dzirdēju Mitzi iesmejamies. "Tas ir pagodinājums, Nik. Tagad jūs zināt kaut ko tādu, kas ir noslēpums gandrīz ikvienam. Uzmanieties no slidenām vietām un palieciet pa vidu. Sienas platums ir tikai pusmetrs.”
  
  
  Es saspiedu viņas roku. Pietiekami spēcīga. “Tu zināji un centies man stāstīt stāstus par Ziemassvētku vecīti, netīro prostitūtu. Kā tu zināji?'
  
  
  “Pelnošanas laikā. Es atsitu savu galvu pret to un zaudēju samaņu. Noa mani izglāba. Viņš man neteica, ko es daru, līdz es viņam piedraudēju, ka pati tikšu galā. Viņš zvērēja to paturēt noslēpumā."
  
  
  Bijām gandrīz otrā pusē, kad virs ūdens spīdēja prožektoru pāris. Atskanēja pārsteiguma un dusmu saucieni. Viņi atrada džipu, bet cilvēku nebija. Mēs jau bijām ārpus gaismas diapazona, tāpēc viņi mūs nevarēja redzēt. Piebraucām pie stāvas klints, kurā bija iekaltas šauras kāpnes. Tas bija garš un grūts kāpiens, taču Noa, nesot Flemingu, neizrādīja nekādas noguruma pazīmes, kad viņš sasniedza augšējo pakāpienu un uzlēca piecas pēdas lejā uz platformas, kas kalpoja kā vaļnis un jumts zemāk esošajām mājām. Man likās, ka viņam labi veiksies kā fitnesa trenerim programmā AX. Viņš iedeva Flemingu viņa izstieptajās rokās, un prezidents tika ātri ievests telpā.
  
  
  Kad mēs ieradāmies, es pamanīju, ka telpa jau ir iekārtota viņa ārstēšanai. Pie akmens sienām karājās degošas lāpas. Grīdas centrā atradās gultiņa, kas pārklāta ar smaržīgām lapām. Mēs gājām garām sava veida cilts cilvēku goda sardzei, un katrs no tiem viegli pieskārās Flemingam, it kā vēlēdamies dot viņam daļu sava spēka.
  
  
  Kad Flemings tika noguldīts uz gultiņas, es teicu: “Viņam ir lauzta kāja, un uz plaukstas locītavas ir rūsa. Viņam noteikti ir asins saindēšanās, un man nebija laika doties uz aptieku pēc antibiotikām. Viņam to vajag nekavējoties. Vai ir kāds veids, kā to iegūt šeit? '
  
  
  Garais melnais vīrietis bezkaislīgi paskatījās uz mani. Fleminga balss šķita vāja, bet viņš pasmaidīja. “Paldies par jūsu rūpēm, Kārtera kungs, bet es esmu labās rokās. Noasa medicīniskās zināšanas vērtēju augstāk nekā Parka avēnijas dārgākā speciālista zināšanas.
  
  
  Patriarhs klusi sacīja: "Mēs esam informēti par jūsu ievainojumu būtību, un mēs varam nekavējoties sākt ārstēšanu."
  
  
  Abas sievietes izģērba Flemingu. Noa nometās ceļos viņam blakus un iemērca sūkli šķidrumā, kas atradās bļodā blakus gultai. Ar šiem vārdiem viņš notīrīja brūci uz Fleminga plaukstas locītavas. Tad viņš uzklāja biezu zaļu želeju.
  
  
  "Tā ir silta kokas lapu un zaļo ziepju kombinācija," sacīja Noa. “Mēs viņam uzlikām pārsēju. Šis materiāls izvilks netīrumus no brūces, un tad roka ātri sadzīs.
  
  
  Kājas ārstēšana bija nedaudz grūtāka. Noa iztaisnoja kāju. Pēc tam viņš iemērca pirkstu bļodā ar tumši sarkanu biezu vielu. Ar šiem vārdiem viņš uzzīmēja apli ap brūci, un apļa iekšpusē viņš uzzīmēja "X".
  
  
  Viņš man uzsmaidīja. "Gaiļa asinis," viņš paskaidroja. — Lai izdzītu velnu no kaula. Tagad pie kājas tika piesietas vairākas kārtas ar garšvielām bagātinātas lapas, kurām virsū bija silta miltu pasta. Biezs pārsējs pa visu kāju.
  
  
  Es domāju, cik liela daļa no šīs izpausmes bija primitīva medicīna, kas gadsimtu gaitā ir izrādījusies efektīva, un psiholoģiska ietekme.
  
  
  ES nezināju. Bet Flemings tam ticēja, un, iespējams, šī ticība varētu viņu dziedināt. Tāpat kā daudzi vadošie politiķi, viņš slepeni var būt dziļi reliģiozs cilvēks.
  
  
  Un, ja viņš to publiski neatzina, varbūt dziļi sirdī viņš pieņēma vudu aizliegto mistiku. Bet man nebija laika gaidīt un redzēt, kā tas viņam izvērtīsies.
  
  
  Es pavilku Noa malā un jautāju: "Vai bungas jums arī teica, ka Flemings vēlas atgriezties pilsētā un uzstāties cilvēku priekšā?"
  
  
  'Jā.' - vecais vīrs īgni pasmaidīja. Flemings ir ideālists un ļoti spītīgs savos uzskatos. Bet, kad viņš atgūsies no šoka, es viņam pateikšu patiesību. Varbūt vēlaties atgriezties un atbrīvot mis Sojeres jaunkundzi?
  
  
  Es viņam neteicu ne vārda par viesnīcas magnāta meitu. Viņš daudz zināja par cilvēku, kurš dzīvoja līdz šim kalna galā. Varbūt tieši bungas viņu informēja, protams, apvienojumā ar spēju pareizi izskaidrot šīs retās džungļu pazīmes.
  
  
  Mana seja kļuva nedaudz cieta, kad es teicu: "Ja es viņu neatgūšu vienā gabalā, es nedomāju, ka es izdzīvošu viens."
  
  
  Mitzi noklausījās. "Tu esi traks, ja pamēģināsi šo. Bet, ja tu to darīsi, es iešu tev līdzi."
  
  
  — Nepareizs pieņēmums, — es sacīju. "Es nevaru tevi izmantot. Noah, pārliecinieties, ka viņa paliek šeit.
  
  
  Man par pārsteigumu viņš pamāja. "Es jums došu ceļvedi ..."
  
  
  "Nē," es viņu pārtraucu. "Es vienkārši atgriezīšos pa ceļu, kuru nācām."
  
  
  Viņš pacēla uzacis. Zināja, ka galu galā viņš nespēs likt man pārdomāt. Viņš paraustīja plecus, satvēra Micī roku un devās atpakaļ pie Fleminga.
  
  
  Es piegāju pie klintī izgrebtām kāpnēm. Aiz muguras es dzirdēju cilšu cilvēku uzmundrinošo dziedāšanu, kuras mērķis, iespējams, bija palīdzēt Flemingam atgūties. Es pārgāju pāri sienai ūdenī atpakaļ uz otru pusi. Es neskaidri redzēju džipu. Viņš likās pamests. No karavīriem nebija nekādu pēdu.
  
  
  Pusceļā mana kāja atsitās pret slidenu jūras aļģu puduri, kas aug starp akmeņiem, un es paslīdēju. Es piecēlos, spļaujot dubļus. iztaisnojās un gāja uzmanīgāk.
  
  
  Kad es nokļuvu pludmalē, es biju slapjš.
  
  
  Es novilku drēbes un centos tās izgriezt pēc iespējas labāk. Es izžāvēju Luger cik vien labi varēju un uzmetu pistoli uz džipa priekšējā sēdekļa. Es aizmetu savas drēbes pāri pārsegam, lai tās varētu izžūt dzinēja karstumā.
  
  
  Es nenovilku zābakus. Tās ir slapjas, bet man tās vajadzīgas braukšanai.
  
  
  Es gaidīju labu braukšanu ar šo plīsušo riepu un nebiju vīlies. Tuvojoties vietai, kur otrs džips bija iebraucis purvā, apstājos, lai uzlādētu Luger. Notikuma vietā redzēju rosību, ceļa malās atradās trīs vai četri vīrieši. Varbūt cilvēki, kas atradās mašīnā, nenoslīka, bet es neredzēju, ko viņi darīja.
  
  
  Viens no viņiem pēkšņi iznāca ceļa vidū un pamāja, lai es nāku tuvāk. Es viņu gandrīz nogāzu, bet laicīgi ieraudzīju gurnu. Man joprojām bija mans Lugers gatavībā un piegāju tuvāk. Es dzirdēju smieklus, kaut ko līdzīgu uzvaras skaņai, un pēkšņi džipa deguns izlidoja no purva. Viņi viņu izvilka. Tas bija tukšs. Nav līķu.
  
  
  Noasa palīgi džungļos izvilka rezerves riepu un uzripināja to atpakaļ pie manis. Es izgāju ārā un redzēju, kā divi no viņiem pacēla mana džipa priekšpusi, nomainīja riepu un nolika mašīnu atpakaļ ar platu smaidu, kas nozīmēja, ka tagad viss ir kārtībā. Tad viņi ātri pazuda starp palmām. Tik ātri, ka es to nebūtu redzējis, ja būtu tikai mirkšķinājis acis.
  
  
  Es braucu ātri, domādams, ko es atradīšu priekšā, kur liela kravas automašīna bloķē ceļu. Tur rosījās arī Noas vīri, taču mašīna bija pārāk smaga un viņi nevarēja to pārvietot. Es izkāpu, piesēdos pie kravas automašīnas stūres un pamudināju, lai viņi nokāpj no ceļa. Ieslēdzu mašīnu atpakaļgaitā un izlecu ārā. Bija skaists skats redzēt kravas automašīnu ieslīdējam purvā. Tikai lielgabala stobrs vēl atradās nedaudz virs ūdens.
  
  
  Tālākajā ceļojumā uz attālo viesnīcu es nevienu nesatiku. Virtuvē spēlējās pāris vīriešu. Spēle man bija jauna. Katram vīrietim bija pulēta mikroshēma, kas dīvaini izskatījās pēc cilvēka pirksta. Viņi pārmaiņus ripināja tos ap galdu. Uzvarēja tas, kurš bija vistuvāk splitam tabulas vidū, spriežot pēc saviļņojuma, ko tas izraisīja. Koko bija pēdējais, kurš ripoja. Viņš skaļi kliedza, kad viņa pirksts iekrita spraugā. Zaudētāji viņam maksāja dubultā. Kad viņš un Lembijs mani ieraudzīja, viņi pārtrauca spēlēt. Kad es viņiem teicu, ka vēlos, lai viņi mani aizved uz Sawyer Hotel, viņi nelikās īpaši satraukti.
  
  
  Lembijs jēgpilni noklepojās. "Bija diezgan riskanti maldināt leitnantu cietoksnī," viņš teica. “Bet apmānīt pulkvedi? - Es nezinu.
  
  
  Man vajadzēja pāris palīgus. Bija svarīgi, lai viņi ticētu operācijas panākumiem. Nervoziem un šaubīgiem cilvēkiem man nebija nekāda labuma. "Noa zina, kur mēs ejam," es paziņoju. "Un viņš mums palīdzēs."
  
  
  Tie bija burvju vārdi. Ja Noa domāja, ka tas varētu darboties, tas tā būtu. Labā noskaņojumā iekāpām džipā.
  
  
  Pilsētas ielas joprojām bija tukšas. Kopumā mēs redzējām ne vairāk kā sešus cilvēkus. Dzirdot džipu, viņi baidās kā peles. Satiksmes nebija, visas sabiedriskās ēkas bija slēgtas, logi tumši, izņemot viesnīcas Sawyer pirmo stāvu.
  
  
  Kako pavērsa savu šauteni uz manu muguru, kad mēs braucām galvenās ieejas virzienā. Durvju ēnā mūs vēroja sargs.
  
  
  Kako izlēca un norādīja, lai es viņam sekoju. Es piegāju pie durvīm Kako un “leitnants” Lembijs pavadībā. Apsargs mūs apturēja. 'Atvainojiet. Pulkvedis teica, ka šovakar neviens nenāks.
  
  
  Lembijs izstaipījās un nikni paskatījās uz karavīru. "Mēs ejam iekšā. Ja vēlaties mūs apturēt, jūs varat tikt ievainoti. Šis ieslodzītais ir Niks Kārters, vīrietis, par kuru Džeroms piedāvāja tūkstoš dolāru. Kustēties.
  
  
  "PAR." Apsargs pavērsa pret mani savu šauteni un nolaizīja lūpas. "Tādā gadījumā es viņu atvedīšu."
  
  
  Lembijs norūca. - "Ak, nē, jūs viņu nevadīsit. Piegādāšu pats. Jūs domājat, ka varat atņemt šo balvu no manis. Vācies prom, necilvēks! '
  
  
  Sargs izskatījās vainīgs un nekustējās pietiekami ātri. Kako gāja man garām un iesita viņam pa ausi ar šautenes kabatu. To darot, viņš nejauši pieskārās sprūdam. Lode nosvilpa starp manām kājām, augstāk, nekā es vēlētos. Tas sāka kļūt pārāk reāls. Lembijs atkal parādīja zobus. "Pulkvedis. Kur viņš ir?'
  
  
  Tagad diezgan iespaidotais apsargs gandrīz nesaprotami nomurmināja: “Uz kazino, leitnant. Vai man jums parādīt apkārtni?
  
  
  "Es domāju, ka mēs paši to varam atrast." Lembijas balsī atskanēja brīdinājums. - "Palieciet savā amatā."
  
  
  Kako iegrūda mani vestibilā. Tomass Sojers būtu šokēts, redzot bojājumus. Tika izlikti lieli soliņi. Avīžu un žurnālu plaukti tika apgāzti, un neviena vitrīna nepalika neskarta. Veikala plaukti bija tukši. Kāda nekārtība!
  
  
  Pulkvedis Karibs Džeroms, iespējams, bija lielisks sazvērnieks, taču viņš bija nežēlīgs komandieris. Ja viņš nebūtu ļāvis saviem vīriem laupīt, viņš būtu ieguvis vairāk, ja viņa plāni, protams, būtu izdevušies.
  
  
  Kazino bija vēl sliktāks par vestibilu. Spēļu galdi tūkstošiem vērti tika iznīcināti neatjaunojami. Akta gleznas virs iegarenās stieņa bija saskrāpētas un figūras izgrieztas. Kako un Lembijs nosvilpa. "Jauka ballīte garām."
  
  
  Stikla trauki bija salauzti uz grīdas ap bāru. Pudeļu nebija. Kako un Lembijs neveikli paskatījās pa tukšajām istabām. “Kur visi pazuduši? Kur ir pulkvedis?
  
  
  "Viņš guļ apmulsis. Kā būtu, ja tur ir trīs simti istabu ar ērtām gultām. Kas attiecas uz Džeromu, es domāju, ka viņš ir Čipa Kapola birojā un skaita kazino naudu. Iesim pie viņa.
  
  
  Mēs gājām garām kasēm. Viņi palika neskarti. Tikai aiz stikla starpsienas nebija nevienas monētu kaudzes, atvērtajās atvilktnēs nebija nevienas banknotes. Karavīrus turēja tālāk no šejienes. Nospiedu pogu, kas aktivizēja bīdāmās metāla durvis.
  
  
  Es gāju starp puišiem. Nedraudzīgais melnais sargs pie vadības pults bija pārsteigts. Viņš pastiepās pēc revolvera, bet tad ieraudzīja Lembija pistoles stobru man aizmugurē, atpazina mani un iesmējās.
  
  
  "Nē, bet, Kārtera kungs. Kur jūs viņu atradāt, leitnant?
  
  
  Iespējams, ka viņš pārgāja uz pusēm, bet man šķita, ka viņš visu laiku bija Džeroma spiegs.
  
  
  'Aizturēts kontrolpunktā. Pastāstiet pulkvedim, ka esam šeit.
  
  
  Tomēr melnais vēl negrasījās mūs ielaist. "Mici aizgāja no šejienes kopā ar Kārteru. Kur viņa ir?'
  
  
  Lembijs vienaldzīgi paraustīja plecus. "Viņa nebija ar viņu. Varbūt viņa ir prom."
  
  
  — Nu, viņa nav svarīga. Viņš nospieda domofonu. "Pulkved, jums ir viesi."
  
  
  Tas izklausījās satraukti. - "Es tev teicu, ka es..."
  
  
  — Divi karavīri ir ieradušies, lai nogādātu Kārtera kungu.
  
  
  Tagad balss pēkšņi kļuva priecīgāka. - "Tas ir ideāli. Ļaujiet viņiem iekšā.
  
  
  Durvis pavērās vaļā. Karibs Džeroms sēdēja pie Kappolas rakstāmgalda. Viņa priekšā gulēja banknošu un monētu kaudzes. Nesenie ienākumi no kazino un viesnīcām un vestibilu veikaliem: milzīga nauda no sindikāta un Sawyer.
  
  
  Es draudzīgi pasmaidīju. — Vai esi atradis veidu, kā kļūt bagātam, Džerom?
  
  
  Viņš pasmaidīja pretī. Tikai viņa smaids bija nedaudz aukstāks par manējo. "Jums jāatzīst, ka tas ir labs veids." Viņš paskatījās uz Lembiju. — Leitnant, kur ir meitene, kas bija kopā ar šo vīrieti?
  
  
  es izpļāpājos. "Miris." Noslīka.
  
  
  Melnās acis savilkās. "Viņa peld kā delfīns, Kārtera kungs. Nemēģiniet mani apmānīt. Viņa ir daudz vērta Maiami."
  
  
  Paskatījos pār plecu uz durvīm, kas vēl bija vaļā. Melnais sekoja mūsu sarunai. Kad viņš bija aiz saviem vīriem, es nevarēju izmantot savu Luger. Tas nozīmētu Kako un Lembija nāvi. Es gribēju, lai durvis aizvērtos, un izvēlējos ātrāko veidu, kā informēt pulkvedi par viņa sargu uzmanību.
  
  
  Es izaicinoši teicu Džeromam: "Jūs varat saņemt labu izpirkuma maksu par Mitzī, bet varu derēt, ka leitnants nekad neredzēs savus tūkstoš dolārus." Ar to pietika. Durvis aizcirtās. Džeroms pieliecās pie naudas kaudzes uz galda. Kad viņš atkal paskatījās uz augšu, viņš skatījās tieši lejup pa mana Luger stobru.
  
  
  "Paņemiet to, kas jums nepieciešams," es teicu Lembijam un Kako, kad viņu pistoles attālinājās no manis, Džeromam par pārsteigumu. Viņa seja saspringa. “Nodevība, Kārtera kungs? Kukuļo karavīrus! Viņi tiks saukti kara tiesā tāpat kā es. ..'
  
  
  Viņš bija ātrs. Man par to bija aizdomas. Bet joprojām nav pietiekami ātri. Viņš bija pie galda, un viņa roka ātri pārcēlās uz maciņu. Es biju nedaudz ātrāks, pārliku Luger no labās rokas uz kreiso, iemetu stiletu rokā un iemetu. Dūciņš piespieda roku pie maciņa, un viņa mēģinājums neizdevās.
  
  
  Pieļauju, ka viņš nebija gļēvulis. Viņam tas bija liels risks. Bet, ja viņš varētu piespiest mani nošaut vai ja viņš varētu nošaut sevi, tas satrauktu nēģeri ārpusē, un manas iespējas tiktu zaudētas. Viņš klusi apsēdās. Es esmu kopā ar Lugeru un liku viņam stāvēt pie sienas. Mazās melnās acis izpļāva naidu, bet viņš darīja to, ko viņam lika.
  
  
  Lembijs nolika ieroci uz banknošu kaudzes un rūpīgi pārmeklēja pulkvedi. Viņš izvilka manu stiletu, manu revolveri un vienā no manām kabatām atrada vēl vienu rezerves daļu.
  
  
  "Tagad apsēdieties uz dīvāna, lai mēs varam runāt. Kur atrodas Tara Sojere? ES teicu.
  
  
  Džeroms pat nepamirkšķināja. Viņš ērti apsēdās uz dīvāna un sakrustoja kājas. Viņš sarkastiski savilka augšlūpu un pretī uzdeva vienu jautājumu. - "Kur ir Mici Gārdnere?"
  
  
  Man nebija laika vai vēlmes spēlēt jautājumus un atbildes. Protams, viņš turēja Taru viesnīcā. Bet es nevarēju paļauties uz to, ka visa Džeroma armija gulēs, un es negribēju riskēt, ka man būs jāpārmeklē visa viesnīca. Es nostājos pulkveža priekšā un iesitu viņam pa seju ar Lugera purnu. Tas izrādījās neglīts skrāpējums. Es negribēju viņu nogalināt; viņš bija vienīgais cilvēks, kurš tajā laikā varēja kontrolēt armiju, un man viņš joprojām bija vajadzīgs. Bet vispirms es uztraucos par Taras drošību. Es par to pastāstīju Džeromam un piebildu: "Es nenožēlošu, ka vajadzības gadījumā izkropļoju tavu seju."
  
  
  Viņš bija izskatīgs vīrietis. Viņš to zināja un bija veltīgs. "Labi," viņš teica. - Tu joprojām viņu neatbrīvosi. Sojeres jaunkundze atrodas savā istabā augšējā stāvā. Starp apakšējo un augšējo stāvu atrodas seši simti manu karavīru.
  
  
  
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kamēr Lembijs turēja pulkvedi ar ieroci, mēs ar Kako novilka Džeroma jaku un kreklu un saplēsām kreklu strēmelēs, lai viņu piesietu. Ļāvām viņam sēdēt uz dīvāna.
  
  
  "Paliec šeit, lai uzraudzītu viņu," es pavēlēju Kako. Es viņam parādīju, kā darbojas durvju vadības ierīces. “Pagaidi, kamēr mēs ar Lembiju nonāksim pie durvīm. Jūs to atverat tikai tik daudz, lai mūs izlaistu, un pēc tam atkal aizveriet.
  
  
  Lembijs atkal pielika ieroci man pie muguras un mēs gājām. Nēģeris bija iegrimis detektīvromānā un nepacēla acis, līdz es nepabāzu sava Lugera purnu viņam zem deguna. Kad ieraudzīju, ko viņš lasa, man nācās pasmaidīt. “Nelasi, bet dari; Es pievienoju mirkli, pirms Lembijs viņam spēcīgi iesita pa galvaskausu ar šautenes buferi. Viņš izripinājās no krēsla uz grīdas. Tas, vai viņš bija miris, lielā mērā bija atkarīgs no viņa galvaskausa biezuma. Mēs viņu aizvilkām līdz vienai no kazino kasēm un piesējām tur pie krēsla. Ātri devāmies uz liftiem. Pusceļā vestibilā pēkšņi atvērās lifta durvis. Karavīrs iznāca, ieraudzīja mūs un mēģināja nirt atpakaļ. Es nometu duncis un uz brīdi atradu to zem viņa Ādama ābola. Lembijs aizvilka viņu aiz reģistratūras. Taras istabas atslēgas tur nebija, tāpēc mums tur jānokļūst pēc iespējas klusāk.
  
  
  Mēs devāmies atpakaļ uz liftu, un es paņēmu divas mačetes, kas pēc sitiena karavīram bija noslīdētas no jostas. Tagad mums bija tikai 599 pretinieki.
  
  
  Augšā mēs skrējām pie Taras dzīvokļa durvīm. Es paņēmu slēdzeni ar duncis un bijām iekšā, pirms kāds parādījās zālē.
  
  
  Telpā valdīja smacējoša atmosfēra. Gaisa kondicionieris tika izslēgts. Tara Sojere gulēja gultā, izpletusi rokas un kājas. Viņai bija biksītes un krūšturis. Viņas plaukstas un potītes bija piesietas pie gultas ar aizkaru, tāpēc viņa tik tikko varēja kustēties. Viņai nebija rīstīšanās mutē, bet tas droši vien nebūtu bijis vajadzīgs. Sawyer Grand LaClare skaņas izolācija bija lieliska. Maksimāli to varēja dzirdēt blakus istabā.
  
  
  Viņa ieraudzīja mani un Lembiju. Viņas seja bija izmisuma saviebta, un man likās, ka viņa grasās kliegt. Es aizsedzu viņas muti ar roku. “Šeit ir Džeroma ļaudis. Esi mierīgs.'
  
  
  Viņas acis paskatījās uz Lembiju. Viņa domāja, ka arī es esmu pieķerta. Es viņai paskaidroju, ka viņš ir mūsu pusē. Viņas skaistās zilās acis tagad bija lielas un tumšas. Bailes viņas acīs tagad nomainīja dusmas. Es noņēmu roku no viņas mutes un noskūpstīju viņu. Tad es ļāvu viņai iet, lai atraisītu vadu. - "Vai viņi viņu nogalināja?"
  
  
  Es zināju, ka viņa domāja Flemingu. ES teicu. - "Nē. Mēs varējām viņu nosegt. Viņš ir ievainots, bet drošībā kalnos kopā ar Noasu."
  
  
  'Kas tas ir?'
  
  
  Protams, viņa nekad nebija dzirdējusi par šo veco melno burvi un viņa cilti. - “Tu mani nosauktu par meli, ja es tev pastāstītu vairāk par Nou, bet, ja mēs dzīvi izkļūsim no pilsētas, es tevi iepazīstināšu ar viņu. Un pat tad tu neticēsi."
  
  
  Es ātri atbrīvoju vadu, lai mazinātu sāpes. Viņas rokas un kājas bija baltas un pietūkušas sliktas asinsrites dēļ. Viņai sāpēja, un es redzēju, ka paies kāds laiks, līdz viņa atkal varēs staigāt. Tomēr es nevarēju riskēt viņu nēsāt. Ja kāds būtu mēģinājis mūs apturēt pa ceļam, man būtu ļoti vajadzīgas manas rokas un droši vien arī Lembijam.
  
  
  Es noslaucīju Taras plaukstas un potītes ar aukstu ūdeni no vannas istabas. Tad viņa no skapja izņēma plānu kokvilnas kleitu. Viņa izskatījās labāk tāda, kāda bija, taču biksītes un caurspīdīgs krūšturis vienkārši nebija ideāli piemēroti kara laika ceļojumiem.
  
  
  Tarai vajadzēja dārgas minūtes, lai noturētos kājās. Mēs to pārbaudījām katrā telpā. Es aizsūtīju Lembiju zālē, lai redzētu, vai izeja ir brīva.
  
  
  Brīdi vēlāk viņš izbāza galvu caur durvju malu un pamāja mums. Mēs skrējām uz liftu tik ātri, cik ļāva Taras stāvoklis. Tiklīdz nospiedu pogu, es redzēju, ka gaitenī atveras durvis.
  
  
  Mēs sasniedzām pirmo stāvu un lifta durvis lēnām atvērās. Caur plaisu es redzēju karavīru. Lai situāciju padarītu vēl ļaunāku, tur atradās pulkvedis Karibs Džeroms ar pret mums vērstu ieroci.
  
  
  Es aizrāvos aiz metāla durvīm un vienlaikus nospiedu pagraba pogu. Lode atsitās pret lifta metāla sienām. Tas bija brīnums, ka neviens no mums netika ievainots. Durvis aizvērās un mēs iegājām iekšā. Šķita, ka ir pagājušas stundas. Ja garāžā nebija automašīnas vai izeja bija bloķēta, Deivids Hoks varēja norakstīt kādu no saviem aģentiem. Toms Sojers zaudētu savu meitu, un Noa zaudētu sasodīti labu palīgu.
  
  
  Es domāju, kur ir otrs Noas palīgs. Droši vien miris. Ja Džeroms būtu pārliecinājis viņu palaist par lielu summu, viņš, iespējams, sagaidītu lodi. Pulkvedim nebūtu nekāda iemesla turēt savu vārdu. Bija acīmredzams, ka bija kļūda atstāt nabaga vienkāršā Kako vienu ar šādu puisi.
  
  
  Lifts ietriecās gaisa buferī pirmajā stāvā. Mēs bijām garāžā. Bija daudz automašīnu, kas piederēja viesiem un augstāk atalgotam personālam, bet es necerēju tajās atrast atslēgas un knapi paspēšu tās visas pārbaudīt. Pie izejas atradās militārā kravas automašīna. Tas, iespējams, bija sagatavots ārkārtas situācijām un ātri darbojās. Izņemot to, ka viņš šķita jūdzes attālumā.
  
  
  Es to norādīju. "Skrien uz to mašīnu," es teicu. "Palaidiet viņu, kamēr es nosedzu atkāpšanos."
  
  
  Viņi skrēja. Vismaz Lembijs skrēja, cik ātri vien spēja, velkot aiz rokas klupošo Taru. Lifta durvis atvērās. Kad tie bija atvērti līdz divām collām, es iešāvu spraugā, sekojot Džeroma vadībai. Es dzirdēju kliedzienu un cerēju, ka tas ir pulkvedis. Es turpināju šaut, jo durvis atvērās tālāk un bija dzirdami vēl kliedzieni. Beidzot kāds nāca klajā ar izcilu ideju sūtīt liftu atpakaļ. Es turpināju šaut, līdz durvis bija pilnībā aizvērtas. Tagad mums bija neliels pārsvars. Es piesteidzos pie kravas mašīnas un pielēcu blakus Tarai, kura iedarbināja dzinēju un pēc tam iekārtojās sēdeklī blakus vadītājam. Priecīgs. Ja tas būtu bijis Mitzi Gardner, mēs būtu strīdējušies par to, kurš brauks, un tagad tam nebija laika.
  
  
  Es braucu ar otro ātrumu un izbraucu uz izeju. Viņš nebija barikādēts. Kad es braucu garām viesnīcas galvenajai ieejai un paskatījos uz durvīm, es redzēju Džeromu izskrienam ārā ar vairākiem saviem vīriešiem. Viņi apstājās uz kāpnēm, lai šautu uz mums, bet viņi steidzās. Metieni padevās zemu.
  
  
  Es pagriezos zigzagā, lai samazinātu viņu turpmākās iespējas tikt trāpītiem, un dzirdēju, kā Lembijs šauj no aizmugures. Es kliedzu viņam, lai viņš pievelkas. Viņš mani nedzirdēja. Vai varbūt viņš bija pārāk satraukti, lai reaģētu.
  
  
  Toreiz jau bija par vēlu. Es dzirdēju īsu kliedzienu un atpakaļskata spogulī redzēju, kā Lembijs izkrīt no mašīnas. viņš zils un nekustīgs gulēja ceļa vidū. Viņa krekla priekšpuse bija asinīs. Viņa ķermenis nodrebēja no lodēm, kas viņam trāpīja. Džeroms atriebās tagad, kad bijām pārāk tālu, lai mūs notvertu.
  
  
  Es koncentrējos uz braukšanu, cenšoties ignorēt savu nogurumu. Aiz mums lodes vairs nesvilpoja. Džeroms un viņa karavīri skrēja pie automašīnām, kas bija novietotas pie viesnīcas ieejas. Mēs bijām tālu no mājām un drošībā.
  
  
  Bulvārī pagriezos un nospiedu gāzes pedāli. Kravas automašīna bija vairāk piemērota smagu kravu pārvadāšanai, nevis ātruma palielināšanai. Mums bija nedaudz laika, bet ar to nepietika, lai izvairītos no pulkveža vajāšanas.
  
  
  Mēs bijām ārpus pilsētas un devāmies uz Noas viesnīcu. Kaut kas bija ātri jāatrisina. Es nevarēju izvairīties no Džeroma pa piekrastes ceļu. Man bija divi varianti. Pirmais ir paslēpt kravas automašīnu šķūnī aiz vecās viesnīcas. Otrs bija slikts ceļš, kas vijās cauri kalniem.
  
  
  Man ienāca prātā, ka pulkvedis droši vien zināja par viesnīcas esamību un ka Noa to izmantoja. Viņam pat nebūtu jācīnās. Visa ēka bija no koka. Viņš varēja mūs sadedzināt.
  
  
  Tāpēc izvēlējos kalnu maršrutu. Mūsu smagā kravas automašīna varēja tikt galā ar bedrēm un nelīdzenumiem, iespējams, labāk nekā vieglākie transportlīdzekļi aiz mums, un viņi nevarēja braukt ātrāk par mums pa šo ceļu.
  
  
  Kamēr mēs sasniedzām līkumu, viņi mūs nebija redzējuši. Izslēdzu gaismu un pagriezu stūri. Mēs tagad bijām neredzami džungļos diviem džipiem, kas mums pabrauca garām pa galveno ceļu. Lieliski. Es apstājos, izņēmu prožektoru no tā turētāja un devos uz iekraušanas piestātni, lai redzētu, kas mums ir līdzi. Vai varbūt Lembijs nometa ieroci. Mani munīcijas krājumi bija beigušies.
  
  
  Es nevarēju atrast ieroci starp virves spolēm, lāpstu un trim kastēm. Es jau grasījos skriet, kad uzmanības centrā iekrita teksts uz vienas no kastēm: “Dinamīts”. Es pavilku kasti uz priekšu. Daži stieņi bija izkrituši, bet lielākā daļa joprojām bija glīti ietīti zāģu skaidās.
  
  
  Ja pulkvedis Džeroms uzzinās, ka esam pametuši galveno ceļu, viņš neapšaubāmi apgriezīsies. Bet mēs bijām gatavi to pieņemt. Iebraucām kādus simts metrus džungļos. Es izlēcu no kravas nodalījuma un skrēju atpakaļ uz krustojumu, pa ceļam gatavojoties. Es to paspēju līdz brīdim, kad Džeroma džipi parādījās redzeslokā. Viņi brauca ātri, apbrauca ap stūri, un es izvairījos no viņu gaismām. Viņi tālumā pamanīja kravas automašīnu un, triumfā kliegdami, brauca tai pretī. Kad man tuvojās pirmais džips, es aizdedzināju drošinātāju. Es iemetu dinamīta nūju aizmugurējā sēdeklī un ieniru pēc iespējas tālāk lapotnē.
  
  
  Sprādziens notika nekavējoties un izmeta mani atpakaļ uz ceļa. Taču mana fiziskā kondīcija bija daudz labāka nekā džipa pasažieriem. Es joprojām aizturēju elpu, kad izdzirdēju Taras balsi, kas mani sauc. Es piecēlos agrāk, nekā es vēlētos, un pamudināju viņai palikt prom, skatoties uz dziļo krāteri, kas bija izveidojies ceļā. Man aiz muguras līkumā piebrauca otrs džips. Mēs ar meiteni skrējām atpakaļ uz kravas automašīnu. Braucām jau pilnā ātrumā, kad džips ar bremžu čīkstēšanu apstājās pie krātera krātera. Atpakaļskata spogulī es redzēju garo Džeroma figūru, kas noliecās pāri milzīgai bedrei ceļā. Aiz mums svilpoja lodes, bet mēs jau bijām pārāk tālu un diez vai tās mums nodarīs pāri.
  
  
  Tara nesaprata, kas noticis. Es viņai paskaidroju, ko atradu kravas automašīnas aizmugurē, pieliecos, lai ātri noskūpstītu, un pēc tam atkal pievērsu uzmanību ceļam.
  
  
  "Pagaidām mēs esam drošībā," es viņai teicu. "Viņi nevar izbraukt cauri šai bedrei, pretējā gadījumā viņiem būs jāzāģē koki. Un tas prasa laiku. Gatavojieties braucienam pa nelīdzenu jūru."
  
  
  Tumsā es gandrīz ietriecos kokā, kad pagriezos ap stūri, un tas man atgādināja, ka man vajag gaismu. Riskam tikt atklātam tagad bija mazāka nozīme nekā riskam ieskriet kokā. Skatiens pulkstenī man liecināja, ka nakts jau beidzas. Kamēr sasniegsim grūtākās vietas, būs gandrīz gaišs. Tas padarīja to daudz vieglāku.
  
  
  Bet joprojām bija tumšs, un priekšējie lukturi spīdēja cauri biezai lapotnei. Tarai bija jāturas pie durvju rāmja, lai nesasistu galvu pret jumtu. Viņa izstiepās vairākas jūdzes, tad rūgti iesmējās.
  
  
  "Niks," viņa teica. "Es nedomāju, ka esmu tam piemērots. Es biju traks, atnākot šeit un satikt Flemingu. Tas bija tik romantiski." Viņas smiekli izklausījās vīlušies. "Tagad es saprotu, kas tas īsti ir."
  
  
  es pasmējos. - "Vai pasaku pasaule rada vilšanos?"
  
  
  Tāpēc viņa bija nobijusies, viņa runāja, lai kontrolētu sevi. Mēs kāpām augstāk un augstāk, un tas būs vēl grūtāk. Es domāju, ka tas bija labs iemesls, lai atlaistu grožus. Visbeidzot, trauksme ir stimulants, un sekss ir lielisks nomierinošs līdzeklis. Apstājos un pagriezu aizdedzes atslēgu. Tas bija ļoti kluss. Es izkāpu, apgāju apkārt automašīnai, atvēru durvis Taras pusē un izvilku viņu ārā. Es aizvilku viņu uz mašīnu, lai varētu pārbaudīt zonu ar priekšējiem lukturiem, lai redzētu, vai tajā nav čūsku vai dzeloņcūkas, kas varētu sabojāt jautrību. Viņas mute bija tikpat izsalkusi kā manējā. Viņai bija tikpat grūti kā man. Pagāja ilgs laiks, līdz mēs beidzot iekāpām kravas automašīnā, pilnīgi noguruši un laimīgi. es pasmaidīju. 'Vai tu jūties labāk?' Viņa pamāja ar galvu, atgāzās krēslā un aizvēra acis.
  
  
  Kad sasniedzām krauju, bija jau gaišs. Es teicu Tarai, lai viņa kādu laiku patur acis ciet un, protams, viņa uzreiz tās atvēra, lai ar interesi paskatītos ārā. Kad viņa paskatījās ārā pa logu un ieraudzīja tikai bezdibeni, viņa nobālēja. Viņa apsēdās taisni, pacēlusi zodu.
  
  
  Kad mēs gājām garām bezdibeņa bīstamajai daļai, es domāju par Flemingu. Vietā, kur ceļš nonāca strupceļā, izkāpām ārā un turpinājām kājām. Tagad esmu atklājis ko tādu, ko iepriekš nebiju ievērojis. Ceļš iegāja stāvā aizā; turpretim aiz malas atradās alas, kurās dzīvoja iepriekš pārpalikumi cilts iedzīvotāji. Šobrīd šķiet, ka tur neviens nedzīvo. Cietokšņa biezie koka vārti bija aizvērti. Es pieskāros tai ar pistoles galu. Pēc dažām minūtēm es dzirdēju ķēžu grabēšanu un koka skrūvju kustēšanos. Tad vārti pavērsās iekšā, un vīrietis baltā halātā aicināja mūs iekšā. Tara izskatījās tā, it kā būtu redzējusi spoku.
  
  
  Noa laipni sveicināja meiteni, teica, ka Flemings jūtas labāk, un pēc tam pārgāja uz slikto ziņu nodaļu.
  
  
  "Mūsu līnija tika pārtraukta pagājušajā naktī. Mēs neko neesam dzirdējuši no iekšpuses, kopš jūs aizbraucāt. Vai varat pastāstīt, kāda ir situācija Port of Spain?
  
  
  Man bija aizdomas, ka vecā viesnīca pilsētas nomalē ir vairāk nekā tikai vieta, kur apmesties cilts biedriem, kuri vēlas apmeklēt pilsētu. Tam bija jābūt ziņu centram ziņām, kas nāca no pilsētas un tika pārraidītas, izmantojot džungļu bungas. Ja vairs nebija ziņojumu, tas nozīmēja, ka Džeroms viņai bija iebrucis.
  
  
  ES biju ļoti noguris. Sāka krāties stundas ilga stresa. Šis vecais cietoksnis bija neieņemams. Karaļi, pirāti un nemiernieki senatnē vienmēr veltīgi centās izaicināt augstās sienas. Taču šoreiz mana vienīgā aizsardzība bija mans Lugers un sauja ložu, Mici Gārdnera gudrais būdiņš un dažas kastes ar dinamītu. Mazliet pret moderni aprīkotu armiju. Es atspiedos pret biezo akmens sienu un informēju Noa. Es viņam pateicu, ko es darīšu ar dinamītu.
  
  
  "Man vajadzēja tūlīt uzspridzināt šo klinti," es atzinu.
  
  
  "Bet es toreiz par to nedomāju, un tagad tas ir pārāk tālu. Bet es šo maršrutu pārvēršu par mīnu lauku. Es gaidu, ka Džeroms šeit atbrauks pēcpusdienā ar džipiem. Viņu gaida pārsteigums. Man vajag nesējus.
  
  
  Noa sapulcināja komandu un es iepazīstināju ar meitenēm.
  
  
  
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Cilvēki no kravas automašīnas izvilka dinamītu. Viņi aiznesa atvērto kasti uz fortu, pa ceļam atstājot pilnu kasti mīnu nolikšanai. Pirms izkāpšanas no kravas automašīnas es noņēmu rotoru no sadalītāja, lai neviens cits nevarētu iedarbināt kravas automašīnu. Es pārvērtu ceļu par mīnu lauku, pārliecinoties, ka detonatori ir novietoti tā, lai viens cilvēks varētu uzspridzināt katru lādiņu neatkarīgi no pārējiem. Kamēr strādāju, cietoksnī dzirdēju bungas; tās nebija ziņas, bet ceremoniālas skaņas. Es pieņēmu, ka Noa mēģināja nedaudz paaugstināt morāli.
  
  
  Kad es pabeidzu, es jutos pilnīgi izsmelta un izsalcis. Ar grūtībām es sasniedzu cietoksni. Patiešām, bija rituāls. Svētos putnus nogalināja un vārīja verdošā ūdenī. Ap katlu dejoja kaili ciltsvīri ar šķēpiem. Viņiem bija lieliski ieroči, lai cīnītos ar bazūkām un ložmetējiem.
  
  
  Noa par to parūpējās, pirms man bija iespēja kaut ko apēst. Es nebiju pat pusceļā aizmidzis. Kad Noa mani pamodināja, es gulēju vēsā, tumšā istabā; No ēnu līnijas pie durvīm es redzēju, ka saule jau bija sasniegusi savu pusdienlaika stāvokli. Es novietoju vīrieti sardzē gar taku. No šīs vietas jums vajadzētu dzirdēt no tālienes tuvojošos transportlīdzekļus. Tagad viņš stāvēja Noas priekšā un bija sajūsmā.
  
  
  
  
  "Militārie tuvojās kravas automašīnai," sacīja Noa.
  
  
  Es uzreiz pamodos. - 'Cik tur ir?'
  
  
  — Viņš neprot skaitīt. – Noa runāja ar novērotāju.
  
  
  "Viņš saka: "daudz, daudz."
  
  
  Piecēlos un pieskrēju pie vārtiem. Viņiem jau bija jābūt ceļā, un es gribēju pārliecināties, ka viņi neatrod dinamītu. Kara deja bija beigusies, un cilvēki, kas bija atkāpušies savās alās, aizbēga atpakaļ uz cietoksni.
  
  
  Pagāju garām Fleminga istabas durvīm un uz brīdi sastingu. Viņš stāvēja pie durvīm starp divām meitenēm. Uz viņa pārsietās rokas nebija neglīti sarkanu svītru, ne uz viņa šokolādes brūnās sejas nebija pelēkas krāsas. Man nebija laika pie tā pakavēties, bet Fleminga ātrā atveseļošanās mani pārsteidza. Izmetu to no prāta un turpināju iet. Izskrēju cauri vārtiem un skrēju pa taciņu. Ja viņi būtu ātri, es varētu ar viņiem sadurties, bet man bija jābūt pārliecinātam.
  
  
  Kad sasniedzu pāreju, es joprojām neko neredzēju. Tagad es atrados izcirtumā un caur koku galotnēm es redzēju kravas automašīnu gravas apakšā apmēram pusjūdzi zemāk. Blakus stāvošajai aptuveni trīsdesmit cilvēku grupai nebija nodoma kāpt augšā. ES brīnos kāpēc? Tad aiz muguras dzirdēju troksni. Tas bija Mitzi. Viņai bija atbilde.
  
  
  "Ir vēl viens uzbrukums no otras puses, Nik. Laivas līcī. Daudz laivu.'
  
  
  Tas izskaidroja, kāpēc grupa joprojām gaidīja zemāk. Tā bija kopīga darbība, knaibles kustība, kas sākās vienlaicīgi divās frontēs. Es apskāvu viņas plecu. — Vai jūs varat uzspridzināt mīnas?
  
  
  "Tas vienmēr ir bijis mans dzīves mērķis. Ko man darīt?'
  
  
  Es viņai parādīju aizdedzi, pasniedzu šķiltavas un teicu, kas jādara. "Ceļš starp šiem diviem punktiem tika mīnēts." Es viņai norādīju uz divām lietām. “Labajā pusē esošā aizdedze aizdedzina zemāko uzlādi trīs minūtes pēc drošinātāja iedegšanās. Kad pirmā grupa sasniedz pagriezienu, tā ir jāiedegas. Es ceru, ka ar to pietiks, lai gan daži karavīri dažkārt var būt stulbi. Nesteidzies. Bet apturiet viņus."
  
  
  'Ar lielāko prieku.' Viņa mani noskūpstīja, un man radās iespaids, ka viņa skūpstīja mani uz atvadām. "Lai veicas ar floti."
  
  
  es pasmējos. 'Tas darbosies. Uzticieties Noam."
  
  
  Es pārliecinājos labāk, nekā jutos. Mums nebija aprīkojuma, lai ilgi izturētu aplenkumu abās pusēs. Man bija jādara, ko varēju pieejamo resursu robežās, bet kaut kas man teica, ka būs vajadzīgs brīnums, lai izdzīvotu šo dienu.
  
  
  Manas prombūtnes laikā cietoksnī notika nopietnas pārmaiņas. Cilts bija aizņemta. Kāpnes stāvēja pret masīvu jumtu, kas kalpoja arī kā aizsargsiena, un galvaskausa lieluma akmeņus nesa spaiņos, kas kā konveijera lente tika nodoti no rokas rokā.
  
  
  Savādi, bet tas bija iedvesmojošs skats. Visu šo melno roku ritmiskā šūpošanās, kas nodod materiālu kā dzīva čūska, ieviesa pārliecību šajos cilvēkos, kuri, iespējams, nekad savā dzīvē nebija cīnījušies īstu karu.
  
  
  Noa saglabāja savu izskatu, taču šķita mazāk pārliecināts nekā viņa vīrieši. Viņš sarunājās ar Flemingu klusā stūrī pie vārtiem. Flemings atspiedās uz ķebļa un, šķiet, mēģināja Noa par kaut ko pārliecināt. Piegāju tuvāk, lai sekotu sarunai.
  
  
  “Labi, Noah, es gribu ticēt, ka Džeroms spēlē dubultspēli. Bet es nevaru ļaut jums un jūsu vīriem riskēt ar savām dzīvībām manas lietas labā. Ja Džeroms ir tik spēcīgs, tad man jāpakļaujas, tāpat kā es pakļāvos ģenerālim Hamondam. Es padošos un tikšu izsūtīts uz ASV. Džeroms ir spējīgs cilvēks, un galu galā šī sala jau iepriekš ir pārdzīvojusi militāro diktatūru. Varbūt es viņam pat varu dot kādu padomu. Es gribu, lai tu viņam nodod manu ziņu.
  
  
  Sūtīt Džeromam miera vēsti līdzinājās viņa paša nāves ordera parakstīšanai. Pat ja pulkvedis būtu atstājis Noa un viņa cilti vienus, es ne mirkli nepiederētu dzīvo zemei. Es domāju, ka tas bija pietiekami slikti, lai izturētu sakāvi. Es to ienīdu. Bet vēl trakāk bija iedomāties, kas ar mani būtu noticis, ja Džeroms būtu tik aizvainots, kā es domāju. Es gaidīju patriarha atbildi. Tas izcēlās nogurdinošā tirādē.
  
  
  Fleming, es cienu tavu ideālismu, bet tas tevi padara aklu. Kad ģenerālis Hamonds no jums atbrīvojās, cilvēki joprojām ticēja, ka viņš atstās salu salas iedzīvotājiem. Viņš varētu atļauties tevi padzīt. Karibs Džeroms nevar būt tik dāsns. Viņš ir tikpat nepopulārs, cik ambiciozs. Kamēr tu esi dzīvs, tu esi viņam drauds. Un uz spēles ir likta ne tikai tava dzīvība. Ja Džeromam izdosies īstenot savus plānus, viņš šo kalnu pārvērtīs par raķešu bāzi. Viņš mūs padzīs un atvedīs šurp mūsu ienaidniekus. Viņš nevar palikt pie varas bez Krievijas atbalsta. Šis kalns ir bijis mūsu svētās mājas gadsimtiem ilgi. Mūsu cilvēki labprātāk mirst, nekā pamestu šo kalnu.
  
  
  Vecais vīrs labi runāja. Viņš pārliecināja Flemingu, kurš parādīja, ka nav nejutīgs pret saprātīgiem argumentiem. "Es atzīstu, jums ir taisnība, Noa. Es pārāk ilgi dzīvoju sapņu pasaulē. Cerība dažreiz iegūst vilinošu formu. Ja tev vajag, es varu mest akmeņus ar vienu roku.
  
  
  Viņš ar cieņu pieskārās Noasa rokai, tad kliboja labo kāju pret parapetu.
  
  
  Noa man pamāja. Es uzkāpu uz jumta un paskatījos pāri lagūnas ieejas sienām. Tuvojošā flote man atgādināja, kā briti Otrā pasaules kara laikā evakuēja Denkerku. Katra zvejas laiva, katrs izpriecu kuģis, īsi sakot, viss, ko varēja atrast Port of Spain, tuvojās kalnam.
  
  
  Es sapņoju par amerikāņu torpēdu laivām un ātru iznīcinātāju gaisa segumu. Bet tas bija brīnišķīgs sapņa piepildījums.
  
  
  Pirmās laivas viena pēc otras maksimālā ātrumā kuģoja pa ūdeni mūsu virzienā. Viņam sekojošās laivas izdzīvos. Pirmos gaida pārsteigums. Viņi ātri tuvojās, acīmredzot neievērojot zemūdens aizsprostu, kas apturētu viņu progresu. Noasa reputācija būtu atbaidījusi cilvēkus no šīs mazās ostas, tāpēc viņi neko nezināja par applūdušo dambi.
  
  
  Es vēroju, kā pirmās divas jahtas brauc blakus. Pat bez binokļa es varēju redzēt bazūkas un ložmetējus, ko cilvēki turēja uz klāja. Tie ietriecās aizsprostā vienlaikus ar metāla plaisāšanas skaņu. Loki pacēlās uz augšu, korpuss satricināja, un trieciens iemeta cilvēkus no klāja jūrā. Un, lai atzīmētu kuģa avāriju, tajā pašā laikā atskanēja pirmais lādiņš, ko Mitzeee uzspridzināja.
  
  
  Aiz pirmajām divām nelaimīgajām jahtām atradās divi velkoņi, kas vairs nespēja nobremzēt. Viņi ietriecās akmens sienā un karājās leņķī. No vīriešiem, kuri pārkrita pār bortu, daži noslīka zem zābaku un cita ekipējuma svara, bet citiem izdevās pieķerties aizsprostam. Sekojošām laivām izdevās apstāties lagūnas vidū. Bet trīs laivas, piekrautas ar līdz zobiem bruņotiem karavīriem, ietriecās aizsprostā, nesaņemot manāmus bojājumus. Ar nūjām viņi atrada negaidītu šķērsli. Viņi gulēja plūdu barjeras augstumā uz kāpnēm, kas ved uz cietoksni.
  
  
  Cilvēki no pirmās laivas sāka šķērsot dambi uz kāpnēm. Trešā laiva nedaudz atkāpās un izšāva ar sedzošu salveti pret parapetu.
  
  
  Es nepamanīju, ka Noa uznāca pa kāpnēm, bet es pamanīju, ka viņš stāvēja man blakus. Viņam bija bambusa periskops ar papildu spoguli, kas ļāva viņam skatīties tieši pār parapetu. Viņš pacēla roku, gatavs dot signālu. Gar parapetu stāvēja brūnas figūras, katra turēja akmeni.
  
  
  Laivu šaušanas dēļ arvien skaidrāk bija dzirdama karavīru zābaku skaņa. Tad es dzirdēju rūkšanu otrpus sienai un sapratu, ka karavīri tagad atrodas tieši zem mums. Noa nolaida roku. Pēkšņi pie sienas sākās kustība.
  
  
  Vīri aizmirsa par lodēm, kas svilpoja virs galvas, noliecās pāri astoņas pēdas biezajai sienai, nometa akmeņus un atkal slēpās. Trīs no viņiem sabruka no brūcēm. Citi aiznesa viņus un ieņēma viņu vietas.
  
  
  Aizsegošais uguns pēkšņi apstājās. Es paskatījos gar malām līdz kāpņu pakājē. Es redzēju karavīrus krītam: ķermeņu ķēdes reakciju, kas ripoja jūras virzienā.
  
  
  Noasa vīri atkal atnesa akmeņus un gatavojās panākumu atkārtošanai.
  
  
  Aizseguma ugunsgrēks atsākās, un nāvējošais svins atkal svilpoja pāri sienām, izsitot caurumus laikapstākļu sagrautajā sienā.
  
  
  
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Otrs sprādziens satricināja džungļus. Tāpēc Mitzi vajadzēja iedegt otru lādiņu. Noam šobrīd neesmu vajadzīga. Es joprojām nevarēju trāpīt ar Luger laivām, un viņu artilērijas lodes vēl nedarīja pārāk lielu kaitējumu sienai. Vecais milzis labi kontrolēja kāpnes. Es skrēju pretī taciņai. Mitzī sēdēja uz zemes ar trešo drošinātāju rokā un izskatījās noraizējusies. "Viņi ir kļuvuši gudrāki," viņa man teica. "Pirmo reizi man bija septiņi, bet otrajā - četri, visi kopā. Bet tagad tie nāk viens pēc otra. Ar astoņu metru attālumu. Tas ir kauns, vesela mana vienam cilvēkam.
  
  
  "Nē, viņi nav tā vērti," es piekritu. 'Nav svarīgi. Es tos iznīcināšu atsevišķi."
  
  
  Karavīri devās uz priekšu. Viņi nevēlējās cīnīties, bet devās tālāk, aiz muguras esošo virsnieku lāstu mudināti. Viņi skatījās nevis uz priekšu, bet uz sāniem un zemi, meklējot slazdus.
  
  
  Izskrēju pa pamežu uz sev piemērotu vietu. Izcēlies akmens gabals, kas bloķē ceļu zemāk. Ja es varētu tur nokļūt pirms karavīriem, es varētu konstruktīvi strādāt ar savu Lugeru. Es tikko biju tur nokļuvis, kad pirmais cilvēks nonāca diapazonā. Viņš bija īss, drukns un ļoti tumšs. Viņa seja bija izmirkusi sviedros. Viņš apstājās, lai atvilktu elpu, tad lēnām gāja atpakaļ, nenovērsdams taciņu. Es nomērķēju ar Luger, tad pārdomāju un ieliku to atpakaļ maciņā. Bija labāks veids. Galu galā viņš nezināja, ka esmu tur.
  
  
  Mani munīcijas krājumi jebkurā gadījumā atstāja daudz ko vēlēties, un es vēl nevarēju uz tiem paļauties. Es izņēmu duncis no tā apvalka uz labā apakšdelma. Kad karavīrs pagāja zem manis, es uzlecu viņam virsū no aizmugures. Es viņu nogāzu. Likās, ka no viņa tiek izpūsts tas mazais gaiss, ko viņš bija atstājis plaušās. Man nav ierasts nogalināt pretiniekus bezsamaņā. Bet šoreiz man nebija izvēles. Tagad man nebija tādas greznības kā gūstā. Negribīgi pabeidzis darbu, es viņu vilku zem krūma, paņēmu viņa šauteni un bandoles un skrēju atpakaļ uz savu patversmi. Ja es tā turpinātu, es varētu diezgan daudz iznīcināt šādā veidā, kā arī uzkrāt ieroču krājumus. Ērti un saprātīgi!
  
  
  Nākamais pabāza degunu aiz stūra. Viņš apstājās ar pārsteigumu acīs, kad ieraudzīja sev priekšā asins traipus uz zemes. Viņš vēl vairāk pacēla galvu, pagriezās un ieraudzīja mani. Viņš nēsāja ložmetēju uz jostas vēdera priekšā, un šis ložmetējs daudzsološi pagriezās manā virzienā, es ātri izvilku pistoli no kabatas un izšāvu viņam galvā, pirms viņš paspēja nospiest sprūdu. Es klusībā pateicos Vanagam par ātruma un veiklības apmācību, kas visiem labākajiem AX aģentiem ir jādara regulāri un ko es parasti nicinu, jo viņiem ir ieradums vienmēr saīsināt manas brīvdienas. Bet dažreiz par sekundes daļu lielāks ātrums nozīmē atšķirību starp dzīvību un nāvi. "Paliec pazemīgs, Nik," es nodomāju.
  
  
  Bet tomēr skaisti izdarīts.
  
  
  Diemžēl vīrietis bija aizripojis pietiekami tālu no takas, ka vairs neatradās aklajā zonā. Bet es nevarēju atteikties no šīs mašīnas.
  
  
  Ar Lugeru labajā rokā es nolecu lejā, metos pie līķa un sāku ātri strādāt, nenovēršot acis no takas. Tas bija piekrauts ar munīciju kā bara mūlis. Zelta raktuves!
  
  
  Ieripināju viņu pa celiņa malu krūmos, savācu ieroci un skrēju atpakaļ uz savu vietu. Aiz stūra vēl neviens nav nācis. Dīvaini. Kādu laiku esmu aizņemts. Viņi noteikti dzirdēja Lugeru.
  
  
  Es gaidīju vēl desmit minūtes, bet neviens neieradās, un man sāka šķist, ka tērēju savu laiku. Es atgriezos Mitzi ar savu laupījumu. No šejienes es lejā redzēju kravas automašīnas un džipus. Karavīri pulcējās ap vīrieti ar rāciju. Viņi, iespējams, gaidīja jaunus rīkojumus no kāda augstāka amata. Mitzi novērtējoši paskatījās uz mūsu jauno ieroci. es pasmējos.
  
  
  "Viņi neapturēs visu, ko Džeroms var mums iemest, bet mums vismaz ir maza kaulēšanās. Šī mazā armija zemāk zinās, ka mēs esam bruņoti
  
  
  Es norādīju uz zemāk esošo grupu. "Viņi maina savus plānus. Ceļš ir pārāk bīstams, un es nedomāju, ka viņi sāks vēl vienu frontālo uzbrukumu. Bet sekojiet viņiem un brīdiniet mani, ja es kļūdos."
  
  
  Viņa nolaizīja lūpas. - Atstājiet šauteni šeit, labi? Varbūt es ar to varu izdarīt kaut ko noderīgu."
  
  
  Es atstāju savu šauteni un nedaudz munīcijas. Jau aizejot dzirdēju jaunu skaņu – mīnu rūkoņu uz piekrastes ceļa. Acīmredzot pienācis laiks atkal uzspridzināt dinamītu.
  
  
  Pabeidzu iekraušanu, kad ceļa galā apstājās jaunās mašīnas. Karavīri iznāca un es ieraudzīju vīrieti ar rāciju. Man nebija ne jausmas, ka šie karavīri ieradīsies grupās. Es negaidīju, kad viņi izklīdīs, bet detonēju pirmo lādiņu.
  
  
  Tas eksplodēja zem džipa un iznīcināja arī divas kravas automašīnas. Kad sprādzienu troksnis apklusa, es no ložmetēja izšāvu uz aizmugurē esošajām automašīnām. Automašīnas, kas joprojām bija neskartas, pārslēdzās atpakaļgaitā un uzmanīgi pārvietojās atpakaļ. Likās, ka kādu laiku tur būs kluss, tāpēc nolēmu atgriezties cietoksnī. Uz jumta bija skaļš. Visi bija aizsegā, kamēr bazūkas un tāldarbības šautenes turpināja šaut uz parapetu. Noa pamudināja mani paskatīties caur viņa periskopu. Es redzēju lielas karavīru grupas, kas gāja cauri plūdu barjerai kāpņu virzienā. Daži jau bija sasnieguši kāpnes un sāka pa tām kāpt. Noa izskatījās drūms.
  
  
  Visa kustība noritēja ātrāk, nekā es vēlētos. Ja aizsegs būtu bijis ilgāks, viņi būtu trāpījuši saviem vīriem, bet mēs nevarējām viņus sasniegt, kamēr uguns beidzās. Es pieskāros aparātam un teicu Noam, lai viņš mani brīdina, kad viņi būs augšā.
  
  
  Tomēr tas nebija nepieciešams. Dažas sekundes vēlāk pārklājošā uguns pēkšņi apstājās. Tā man bija zīme. Es dzirdēju, kā zoles tuvojas, kad es kāpju starp diviem zariem. Es gandrīz iesitu karavīram pa seju ar ložmetēju, bet viņš atkāpās, kad karavīrs spēra pēdējo soli. Ložmetēja šāviens viņu metis pretī viņam aiz muguras stāvošajam vīrietim. Viņi abi krita pāri malai. Es turpināju šaut, līdz tika atbrīvotas kāpnes un lielākā daļa dambja. Pēdējie vīri metās atpakaļ uz savām laivām un slēpās, ienirstot ūdenī.
  
  
  Šaušanas vairs nebija. Flote pārcēlās uz dambja tālāko galu un noenkurojās, kur mēs ar Mitzi apskāvāmies viens otru sālsūdenī. Šķita, ka tas bija pirms gadsimta.
  
  
  Es atgriezos pie Noas. Iekārtojos ērti un aizdedzināju vienu no garajām, plānām un ļoti garšīgajām cigaretēm, kas speciāli man ražotas Stambulā. "Tā bija pirmā darbība," es teicu. "Mēs droši vien varam atpūsties."
  
  
  "Tā var būt taisnība jums, Nik. Esmu jums ļoti pateicīgs par visu, ko esat paveicis. Bet aplenkums vēl nav pārrauts, tikai aizkavējies un ne uz ilgu laiku. Džeroma armija atgriezīsies. Es zinu, ka mani cilvēki domā, ka ir uzvarējuši, tāpēc viņi gaida ballīti. Ja es viņiem nerīkošu mielastu, viņi domās, ka esmu aizmirsis pateikties dieviem par uzvaru, un baidīsies, ka dievi vairs neatbalstīs mūs. Tad viņiem zudīs vēlme cīnīties."
  
  
  Noa mani pameta, lai organizētu svētkus ar svēto uguni, bungām un ceremoniālām dejām. Es sadalīju savu laiku starp svinību vērošanu un ienaidnieka flotes vērošanu. Daži kuģi ir pietauvoti krastā. Biju patiesi pārsteigts, ka karavīri turējās tuvu laivām un necentās caur pludmali sasniegt cietoksni. Radioaparāti būs karsti ar pasūtījumiem un pretziņojumiem.
  
  
  Es stāvēju un skatījos uz ūdeni, kad pēkšņi sajutu roku savējā. Tā bija silta roka, kas pieķērās maniem pirkstiem. Es paskatījos apkārt. Kāda meitene noliecās pār mani. Viņa bija kaila no jostasvietas uz leju, un viņas āda mirdzēja no svinīgās dejas. Viņas krūtis pietūka. mana seja. Mana elpošana sāka paātrināties. Un tas vēl nav viss.
  
  
  Man bija jāuzmanās tagad, kad visi bija aizņemti ar ballītēm. Bet arī šīs sasodītās bungas uz mani nekādi neietekmēja. Turklāt uz laivām nebija manāmas aktivitātes. Es sekoju viņai lejā pa kāpnēm. Mēs atradām viens otru mīkstā lapu dobē klusā stūrī pie vārtiem.
  
  
  Tad viss bija beidzies. Bungu skaņa kļuva apslāpēta. Tā jutās mazliet kā lūgšana, un es jutos savādi mierīgi. Es palīdzēju meitenei piecelties, un mēs devāmies atpakaļ, sadevušies rokās. Es atstāju viņu, lai atgrieztos pie parapeta un paskatītos uz sienām.
  
  
  Flote ir devusies atklātā jūrā! Viena laiva joprojām atradās lagūnā, gatavojoties pēdējai iziet no dabiskās ostas. Kas pie velna notika? Es nokāpu lejā, lai informētu Noa, kurš tikko bija runājis ar Flemingu un Taru. Es viņiem pastāstīju jaunumus.
  
  
  "Tagad mēs varam izvest no šejienes Flemingu un meitenes," es teicu. "Varbūt mēs varam pārcelties uz citu salu un nosūtīt ziņu Amerikas Savienotajām Valstīm. Tad viņi var mūs uzņemt ar lidmašīnu. Tādā veidā vismaz Flemings būtu dzīvs, lai mēģinātu vēlreiz. Un es varu atgriezties vēlāk, lai likvidētu pulkvedi.
  
  
  Taču Flemings par to negribēja dzirdēt. Nav lidmašīnu. Džeroms netiek likvidēts. Es padevos un skābi pateicu, ka tā ir viņa paša darīšana. Viņam vienkārši vajadzēja to atrisināt kopā ar Nou, kamēr es apskatīju salauztās laivas.
  
  
  Noa izvēlējās vairākus cilvēkus, lai palīdzētu man. "Labākie peldētāji," viņš teica. Man nevajadzēja peldētājus, tikai nesējus. Es izmantoju izdevību, lai redzētu, kā Mitzijam klājas.
  
  
  Viņa joprojām bija tur, kur es viņu atstāju, bet zem viņas nebija džipu. Tur joprojām bija tikai kravas automašīna. Viņa man teica, ka viņi visi uzreiz aizgāja; iespējams, tajā pašā laikā, kad kuģi brauca. Es viņai par to pastāstīju, un viņa skeptiski paskatījās uz mani.
  
  
  “Jūs nedomājat, ka Džeroms padosies, vai ne? Ko viņš darīs?
  
  
  Es neteicu Noam un Flemingam, ko īsti domāju. Bet es varētu runāt ar Mitzi. "Es atzīmēju, ka viņš lūdza Kastro palīdzību. Es prognozēju, ka mēs varam sagaidīt bumbvedējus, lielgabalu laivas un visu citu, ko Krievija caur Kubu varētu sūtīt mūsu galvās. Es ceru, ka mēs šeit vairs nebūsim." Es viņai pastāstīju par laivām, kas bija sagruvušas uz dambja, un es nodomāju ieteikt Noam, lai viņš uz brīdi aizsūta savu cilti džungļos, kad mēs aizbrauksim. Zeme zem kājām var kļūt ļoti karsta.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar žēlumu. "Bezcerīga misija. Lai veicas ar to."
  
  
  
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pretvējš bija pietiekami stiprs, lai viļņotu ūdens virsmu, bet maz palēnināja mūsu ātrumu. Velkonis nebija paredzēts ātrumam, bet gan liellaivu vilkšanai, kas veda produkciju no iekšpuses uz Spānijas ostu, un, lai gan kuģojām ar maksimālo ātrumu, man bija sajūta, ka rāpojam.
  
  
  Ar Noasa vīru palīdzību atbrīvoju šo laivu, kas ienaidnieka uzbrukuma laikā bija uzskrējusi uz sēkļa, un pēc neliela remonta tā mums noderēja.
  
  
  Noa sūtīja savus vīrus uz apkārtni otrpus kalniem, kur tie izpletās, lai nenokļūtu Hieronima karavīru rokās. Es varēju likt Noam saprast, ka cietoksnis vairs nav drošs, un man bija grūti pārliecināt viņu nākt mums līdzi. Viņš labprātāk būtu palicis pie savas cilts, bet es viņam norādīju, ka viņš labāk kalpo savai ciltij, nākot mums līdzi un palīdzot. Turklāt tagad, kad kļuva zināms, ka viņš ir paņēmis Flemingu savā paspārnē, viņam, bez šaubām, būs jāmaksā šī cena. Flemings arī stingri uzstāja, lai viņš mūs pavada, un beigās negribīgi piekāpās.
  
  
  Tagad mēs atstājam lagūnu ar notvertu velkoņu laivu. Ar tādu ātrumu, kāds mums bija, pat līdz tuvākajai salai brauciens izvērtās par vienas nakts braucienu. Tomēr spožajā saules gaismā mēs tagad bijām viegls upuris, ja ienaidnieka lidmašīnas parādījās, pirms mēs atstājām lagūnu. Tad sagribējās pamēģināt izkuģot zem krasta aizsegā un nemanot paslēpties, un tad šķērsot atklāto jūru vietā, kur mūs negaidīja.
  
  
  Visur, kur mēs kuģojām, smilšu joslas bija seklas, bet vismaz es neredzēju aizsardzību pret plūdiem zem jūras līmeņa. Ja mēs tiktu atklāti? . Tad mums būtu maz cerību.
  
  
  Es gāju pa lagūnas līkumu. Krasts bija aizaudzis ar džungļiem līdz pat ūdenim. Slāneklis nonāca zem ūdens zemūdens kanjonā. Es paliku pēc iespējas tuvāk krastam. Cerēju, ka velkonis pret tumšo lapotni nebūs redzams tālumā. Taču tā izrādījās veltīga cerība.
  
  
  Bijām gandrīz klāt, kad dzirdējām lidmašīnas tuvošanos. Tas lidoja lēni un zemu, likās, ka mūs nepamanīja, kamēr nebija tieši virs mums, un aizlidoja, lai ātri pagrieztos. Lidmašīna nenestu bumbas kravu, bet kaut kā tā būtu bruņota, pretējā gadījumā tā nebūtu traucējusi lidot atpakaļ.
  
  
  Mazajam darba zirgam, ko nozagām, bija laba manevrēšanas spēja, un es ātri pagriezos. Noa iegrūda Flemingu kajītē aiz manis un iegrūda tajā Taru, kas izpletās uz klāja.
  
  
  Ātra ložu krusa atstāja mums pēdas pāri ūdenim. Es mainīju kursu, un lodes trāpīja garām mērķim. Kad lidmašīna ieradās otrreiz, es dzirdēju mūsu ložmetēja rūkoņu. Ātrs skatiens uz pakaļgalu man parādīja, ka Mitzi joprojām ir laba meitene. Ierocis bija viņas rokās, un viņa arī trāpīja mērķī. Uzsprāga gāzes tvertne vienā no spārniem un lidmašīna ietriecās jūrā. Mitzi nolaida ložmetēju un iedeva man uzvaras zīmi.
  
  
  Es vēl neesmu uzdrošinājusies priecāties. Lidmašīnai neapšaubāmi bija radiokontakts ar bāzi. Tagad, kad tas vairs nav, šķiet, ka pārējie piloti ir veikuši novērtējumu. Bet tas varēja aizņemt kādu laiku, un mēs negrasījāmies viņus gaidīt.
  
  
  Lagūnas grīvā dziļums bija tik sekls, ka smilšu sēkļi bija skaidri redzami ar neapbruņotu aci. Bet velkonim bija sekla iegrime, un mēs bez grūtībām pabraucām garām. Es pagriezos no zemesraga uz atklātu jūru. Un es tos uzreiz ieraudzīju: divi ātrgaitas patruļkuģu žileti griezdamies cauri ūdenim. Slaidie kurtu suņi, tiklīdz mūs ieraudzīja, pilnā ātrumā metās pretim. Un viņi mūs uzreiz ieraudzīja. Mūsu četrcilindru Dodge nevarēja izturēt jaudīgos dzinējus savās mašīntelpās.
  
  
  Viss, ko mēs varējām darīt, bija nopirkt laiku. Varbūt atgriezīsimies pie apšaubāmās cietokšņa aizsardzības? Es domāju, vai mēs varētu tikt galā. Es manevrēju velkoni un jautāju. "Vai šeit kāds zina, kā vadīt laivu?"
  
  
  Meitenes to varētu izdarīt. Protams, viņi kuģoja tikai ar jahtām, bet velkoņa darbs daudz neatšķīrās.
  
  
  "Aizstāj mani. Atgriežamies cietoksnī. Jums būs jāgaida līdz tumsai, pirms mēģināt vēlreiz.
  
  
  Tara paslīdēja garām Flemingam un pārņēma stūri. Viņa saspringtā tonī teica. "Viņi ir pārāk ātri, Nik. Mēs viņus neatstāsim.
  
  
  'Mana slazds darbosies. Uzticieties tēvocim Nikam.
  
  
  Man nebija laika paskaidrot. Es uzskrēju uz ceturkšņa klāju, paķēru ložmetēju un munīciju un pārlecu pāri bortam. Es bridu uz krastu un ieniru džungļos. Velkonis neveikli slīdēja taisnā līnijā uz fortu. Patruļkuģi pagriezās un mērķēja ar ložmetējiem. Uzreiz aiz velkona no ūdens izlīda strūklakas.
  
  
  Bet viņi pārāk steidzās. Viņi turpināja peldēt blakus. Tādējādi viņi nekad nevarēja iziet cauri šaurajai ejai.
  
  
  Tas arī nedarbojas. Pirmais uzskrēja uz sēkļa smilšu sēklī. Ātrais kuģis pacēlās augšup, izmetot pār bortu gandrīz visu apkalpi. No aizsega džungļos es šāvu uz vīriešiem, kas joprojām atradās uz kuģa.
  
  
  Tāds pats liktenis piemeklēja arī otro patruļkuģi. Bet tas nebija sasniedzams manam ložmetējam. Diemžēl tas neizdevās, un es mainīju savu pozīciju. Viņi mani nevarēja redzēt un precīzi nezināja, kur es atrodos, bet divi ložmetēji ilgi šāva pret kokiem, kas atradās starp viņiem. Es gaidīju aiz bieza baļķa, līdz viņi nogura vai beigsies munīcija. Jebkurā gadījumā nebija ilgi jāgaida līdz ierašanās. Viņiem bija lielāka problēma nekā ložmetējs krastā, kas joprojām nevarēja viņiem trāpīt. Viņu dzinēja rūkoņa pārauga skaļā čīkstoņā, kad viņi mēģināja atrauties no smilšu joslas. Pakaļgals plaši satricināja. Visi, izņemot stūrmani, pārlēca pāri bortam, lai neiebrauktu asajā priekšgalā. Laiva kustējās collu pēc collas, bet tā kustējās. Un pēc pusminūtes darba tas atdalījās. Apkalpe uzlēca uz klāja un atgriezās Spānijas ostas virzienā. Es piegāju pie ūdens un paskatījos pāri ūdenim no lagūnas uz klinti. Mūsu velkonis ieradās droši un visi tikai kāpa pa kāpnēm. Man likās, ka esmu viņiem sagatavojis patīkamu pārsteigumu. Ja viena patruļa tik viegli izvilka laivu no smilšu joslas, mēs varam dabūt ārā arī citu. Ar to mēs varētu ātri aizbraukt prom no Grande LaClair. Daži no mums varētu valkāt apkalpes formas tērpu. Ja kāds piekrastē mūs būtu redzējis, mēs būtu sajaukti ar Džeroma vīriem. Un laivas pārpludināšanai nevajadzētu radīt nekādas problēmas. Es plānoju atgriezties cietoksnī, savākt savus cilvēkus un nosūtīt velkoni uz šejieni. Ja viņam pietiktu spēka vilkt baržu, viņš varētu viegli izvilkt patruļlaivu.
  
  
  Es pēkšņi jutos ļoti labi. Līdz es dzirdēju balsis. Un zābaku čīkstēšana, kas kāpj kalnā aiz manis. Bija vismaz četri cilvēki. Ik pa laikam viņi savā starpā sarunājās. No kurienes pie velna viņi pēkšņi radās? Varbūt šaušana viņus šeit ievilināja. Man bija laiks atrast drošāku vietu.
  
  
  Brīdi domāju par laivu, ko biju redzējis uz patruļkuģa pakaļgala klāja. Bet tas nešķita labākais risinājums iziešanai atklātā ūdenī. Ja viņi būtu mani redzējuši, es būtu miris. Varēju mēģināt aizpeldēt uz cietoksni zem nokarenās lapotnes aizsegā.
  
  
  Bet ar visām šīm asinīm ūdenī es varētu būt pārliecināts par kompāniju. Barakudas vai haizivis. Labākais, ko es varēju darīt, bija mēģināt tikt aiz karavīriem apgabalā, ko viņi jau bija pārmeklējuši.
  
  
  Piegāju pie zemes un uzmanīgi iebāzu galvu virs krūmiem. Trešā patruļas laiva bija noenkurota jūrā, tās laiva gulēja uz smilšu joslas kalna pakājē. Šī laiva varētu pārvadāt nedaudz cilvēku. Viņu nebija daudz, citādi man būtu nācies dzirdēt vairāk balsu.
  
  
  Ko tagad? Es negribēju gaidīt, kad karavīri parādīsies manā redzeslokā. Pēc dabas esmu mednieks. Man nepatīk gaidīt, kad mani piemeklēs grūtības. Es viņus meklēju. Uzbrucējam vienmēr ir priekšrocības. Turklāt man bija papildu arguments. Ikviens, ko šeit satieku, var būt tikai ienaidnieks. Un katra skaņa, ko viņi dzirdēja, varēja būt kāda no viņiem. Viņiem bija jāgaida, lai izšautu, līdz viņi būs pārliecināti, ka nenogalinās nevienu no saviem vīriešiem, un es varētu uzbrukt, tiklīdz kaut ko ieraudzīšu vai dzirdēšu.
  
  
  Turot ložmetēju, lai tas neaizķertos uz lielām lapām un vīteņaugiem, sāku lēnām virzīties uz priekšu pa zemi. Pēc trīsdesmit metriem es redzēju kaut ko brūnu kustamies. Vīrietis noliecās, lai ielīstu zem vīnogulāja, viņa uzmanība bija vērsta uz kaut ko priekšā, muguru pret mani. Vienā straujā kustībā viņš pēkšņi pazuda lapotnēs, un es viņu pazaudēju no redzesloka.
  
  
  Es viņam sekoju. Ja es varētu viņu nogalināt, tas atstātu caurumu viņu līnijā. Un šī bedre būs pietiekami liela, lai izlaistu Niku Kārteru.
  
  
  Ja es būtu izšāvis, es vilinātu pārējos sev klāt, bet viņš jebkurā brīdī būtu varējis pagriezties, ieraudzīt mani un iedot pilnu šāvienu. Viņš neatradās stiletto diapazonā.
  
  
  Es paņēmu ložmetēju kreisajā rokā, labajā rokā pakratīju savu stiletu un sāku ložņāt viņam virsū. Es biju trīs metrus aiz viņa. Tad viņš pagriezās. Viņš pārsteigts paskatījās uz mani un pacēla automātu. Es iemetu nazi. Tas viņam trāpīja kaklā, pirms viņš paguva nospiest sprūdu. Viņš sabruka bez liela trokšņa. Es piegāju pie viņa pēc duncis.
  
  
  Tad man uzsprāga galva.
  
  
  Kad nonācu pie tā, manā galvā spēlēja divdesmit bītgrupas, katra spēlēja citu dziesmu. Paskatījos uz koku galotnēm un virs armijas formas tērpiem ieraudzīju trīs neglītas, priecīgas sejas. Manas rokas bija sasietas zem manis. Viens no trim bija seržants, pārējie divi bija ierindnieki. Seržants iebāza manu stiletu savā jostā, karavīri nesa manu ložmetēju un manu Lugeru. Seržants ieraudzīja, ka atveru acis, pienāca tuvāk un ar zābaku iespēra man starp ribām.
  
  
  "Par Belmontu," viņš nomurmināja un atkal man iespēra. Tāpēc es izoperēju Belmonta kaklu. Nākamais būs mans kakls. Ar rokām aiz muguras es neko nevarēju izdarīt pret šo nepārvaramu varu. Viņš berzēja rokas, priecājies par savu laupījumu. "Celies augšā, tūkstoš dolāru kungs," viņš teica. "Un jūs arī saņemsit paaugstinājumu."
  
  
  Es nekustējos. Tāpēc es viņiem biju vērtīgāks dzīvs nekā miris. Ja viņi tik ļoti gribēja mani nodot veselu un veselu, man šķita saprātīgi, ka arī viņiem būtu jādara viss darbs. Seržants pamāja ar pirkstiem. Karavīri pievilka mani kājās. Viens no viņiem piespieda Luger man pie lāpstiņas un sāka stumt. Bija divas iespējas. Vai arī es turpināju iet, pretējā gadījumā es būtu salauzis lāpstiņu. Es devos tālāk.
  
  
  Viņi mani izgrūda no vietas, kur krastā atradās laiva. Seržants iesaucās pārējiem vīriem, lai viņi pārtrauc meklēšanu. Viņi mani noķēra.
  
  
  Divas balsis atbildēja, un pēc brīža no džungļiem parādījās pavadošie karavīri. Viņi visi bija ļoti apmierināti ar sevi.
  
  
  Seržants pavēlēja jaunpienācējiem nest mirušo kolēģi, un mēs devāmies ceļā. Nesa līķi man priekšā, vēl divi man blakus un seržants aizmugurē. Man nebija īpaši svarīgi par savu nākotni. Droši vien man bija sastapšanās ar mitru pagrabu un sadistisku pratinātāju, un tad tikšanās ar cilpu.
  
  
  Pat ja Vanags uzzinās par manu likteni, viņš neko nespēs izdarīt. Savā amatā viņam bija grūti atzīt, ka kāds amerikāņu aģents ir iesaistīts Grand LaClair iekšējās lietās.
  
  
  Kad bijām pusceļā uz pludmali, no džungļiem atskanēja šāviens. Kliedziens mums aiz muguras lika visiem apgriezties. Seržants apstājās. Viņš grasījās krist. Viņa formas jakas priekšpuse kļuva sarkana. Karavīri metās viņam virsū, it kā gribētu viņu noķert. Izvairījušies no viņa, viņi tēmēja ar šautenēm pret mums apkārt esošo biezo pamežu. Vēl viens šautenes šāviens. Karavīrs man pa kreisi, atsedzot manu pakausi, saņēma sitienu pa galvu un nokrita zemē. Tas, kas man pa labi, krita panikā, pieliecās un skrēja.
  
  
  Es iesitu vīrietim, kurš gulēja. Viņš gulēja nekustīgi. Pārējie divi karavīri pacēla augstu rokas. Mitzijs iznira no krūmāja, pavērsdams pret viņiem ieroci. Viņa nošāva vienu, pirms es piegāju pietiekami tuvu, lai satvertu viņas plaukstas locītavu. Atlikušais karavīrs pacēla rokas vēl augstāk.
  
  
  Viņa dusmīgi paskatījās uz mani. "Tu nekļūsti sentimentāls, vai ne, Kārter? Mums nav laika ieslodzītajiem." Viņa atlaida plaukstas locītavu un pagrieza mazo ieroci atpakaļ pret karavīru, kurš līdz tam laikam bija kļuvis bāls.
  
  
  "Beidz," es teicu. "Es gribu viņus paņemt dzīvus. Turiet viņu ar ieroci un pārbaudiet, vai varat ar vienu roku atraisīt manas plaukstas locītavas.
  
  
  Es pagriezos un viņa sāka atraisīt virvi ap manām plaukstu locītavām. Masējot spazmas no pirkstiem, es piegāju pie karavīriem ar virvi un žestu, ka netaisos viņus ar to žņaugt. Viņi saprata, ko es domāju.
  
  
  Karavīrs, kuru biju nogāzis, pielēca kājās, it kā viņš uz pleciem nesa tonnu svina, un divi no karavīriem man sekoja līdz krastam, Mitzeee aiz aizsega. Plānais kuģis joprojām ir iestrēdzis smilšu sēklī. Mēs iegājām ūdenī, un es novedu divus karavīrus uz priekšgala. Es viņiem pastāstīju, kā stumt laivu, aizvedu Mitzi pakaļgalā un palīdzēju viņai uzkāpt uz klāja.
  
  
  Viņa piegāja pie kabīnes un iedarbināja dzinēju. Dzirdēju, kā ieslēdzas dzinējs, un piegāju līdz priekšgalam. Bija dzirdama aizsmakusi murmināšana. Tad tas apstājās. Vēl viena sēkšana, un tad vispār nekā. Mana diagnoze bija: darbības traucējumi. Un par to es varētu pateikties sev.
  
  
  "Izbeidz," es kliedzu Mitzi.
  
  
  Es uzlēcu uz klāja, lai pārliecinātos, ka man ir taisnība, un izsekoju caurumiem, ko atstājuši mani šāvieni. Man bija taisnība. Es trāpīju degvielas padevei, šaujot pēc komandas. Un, lai situāciju padarītu vēl ļaunāku, tvertne bija tukša līdz apakšai. Ne pilītes benzīna.
  
  
  Es jutos bezspēcīga. Nav degvielas, nav enerģijas. Nav jaudas, nav patruļas laivas, nav iespējas atstāt salu. Noteikti nē.
  
  
  Mitzi kliedza no kabīnes. "Nik, karavīri. Viņi bēg! '
  
  
  Es izšāvu gaisā un viņi apstājās. Ar noslīdušiem pleciem. Viņi droši vien tagad gaidīja lodi mugurā. Es uzlēcu uz klāja un bristu pret viņiem. Nebija jēgas tos vairs turēt, bet es gribēju, lai man būtu līdzi munīcija. Es pamudināju viņiem nākt krastā un piezvanīju Mitzeee.
  
  
  Kad viņa mūs panāca, es ļāvu viņai turēt vienu, piespiežot ieroci, un atbrīvoju otru no kurpēm un biksēm. Sasēju kopā bikšu kājas, piepildīju bikses ar kārtridžiem, savilku vidukli ar jostu un uzmetu kājas pār kaklu.
  
  
  "Tagad ļaujiet viņiem iet," es pavēlēju meitenei. "Mums tie vairs nav vajadzīgi, un viņi vairs nevar mums kaitēt. Diviem vairāk vai mazāk nav lielas atšķirības.
  
  
  Es pamudināju viņiem aiziet. Viņiem nebija vajadzīgs atbalsts. Kad viņi aizgāja, mēs ar Mitziju pēc iespējas ātrāk devāmies cietokšņa virzienā. Noa cepa zivis, un debesis lika man saprast, cik ilgi es neesmu ēdis. Un mani kauli teica, ka man vajag gulēt. Lai gan man bija jāstrādā līdz tumsai, pagāja kāds laiks, līdz tumsa izzudīs, un es domāju, ka ir pienācis laiks ieturēt pauzi ar rumu, karstu zivi un augļiem.
  
  
  Es atradu tukšu istabu, nokritu uz akmens grīdas un atslāba. Mitzijs ziņos. Man nebija ne jausmas, cik augstu viņa atradās Hoka sarakstā, bet, ja mēs kādreiz izkļūtu dzīva ar kādu traku likteņa pagriezienu, es viņai sekotu. Viņa bija pelnījusi īpašu medaļu.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ir pienācis laiks iznīcināt kāpnes. Tagad, kad bēgšana pa jūru vairs nebija iespējama, viņa vairs nevarēja mums kalpot.
  
  
  Šāda arheoloģiskā dārguma iznīcināšana bija solis, kuru es negribēju spert, taču tas bija pārāk bīstami, lai piekļūtu cietoksnim. Mēs varējām dzirdēt, kā pa piekrastes ceļu un taku tuvojas automašīnas, taču Džeroms varētu nākt klajā ar domu naktī izsūtīt airu laivas un sūtīt savus vīrus augšā pa kāpnēm, mums nemanot. Un mūsu bija pārāk maz, lai uzraudzītu visas frontes. Noa acis satumsa, kad es viņam teicu, kas jādara.
  
  
  Atvēru pēdējo dinamīta kasti, izņēmu divus kociņus un paskatījos uz veco patriarhu. "Tas arī man sāp, Noah. Ja mēs izkļūsim no šejienes dzīvi, es apsolu, ka AX uzcels jaunas kāpnes.
  
  
  Es pacēlu ložmetēju uz trešo pakāpienu no apakšas, izšāvu dažas bedrītes cietajā slāneklī, ievietoju dinamīta kociņus mīkstākajā, neoksidētajā daļā un aizdedzu drošinātāju. Es atkal skrēju un jau biju sienās, kad notika sprādziens. Dabisko akmeņu lavīna ietriecās ūdenī, un, kad skaņa apklusa, klints atkal pārvērtās stāvā, nepieejamā nogāzē.
  
  
  Tāpēc tagad bija palikuši tikai divi piebraucamie ceļi, kurus naktī bija jāsargā. Doktors Flemings izskatījās labi, un man nebija šaubu, ka mēs spēsim viņu pārvest uz citu salu kopā ar Noa. Pārējā grupa varēja pievienoties Noasa vīriem džungļos. Es ieiešu pilsētā, sameklēšu Džeromu un piebeigšu viņu. Ja militārpersonām būtu nocirstas galvas, viss droši vien būtu nomierinājies un Flemings varētu tikt atjaunots prezidenta amatā.
  
  
  Es iepazīstināju ar plānu Noa, un viņš neiebilda. Vienojāmies, ka viņš tajā vakarā sargās piekrastes ceļu un es vērošu taku. Es viņu apmācīju, parādīju, kā uzspridzināt mīnas, un izstāstīju visu par laiku. Tad es pazudu citā virzienā. Kamēr mums bija dinamīts, neviens mums naktī nevarēja uzbrukt.
  
  
  Tara gribēja palīdzēt. "Mans tēvs mani sūtīja jums palīdzēt. Vai esat par to aizmirsuši? Un jums ir nepieciešama atpūta. Jūs domājat, ka es nevaru uzspridzināt lietas, piemēram, Mitzeee, kad man tas ir nepieciešams?
  
  
  Ir apgaismojuma sērkociņi, jā. Bet kā viņa tiks galā ar savu trauksmi? Bet vismaz viņas kompānija manas stundas padarītu patīkamākas. Turklāt es negaidīju uzbrukumu naktī. Pulkveža karaspēks bija cietis ievērojamus zaudējumus, un man bija aizdomas, ka pēc patruļkuģa zaudēšanas Džeromam būs vajadzīgs laiks, lai laizītu savas brūces.
  
  
  Es teicu meitenei, ka dežurēšu pirmās pāris stundas, bet viņa nevēlējās par to dzirdēt. Viņa domāja, ka man jāatpūšas. Bez nozīmes nekā īpaša. Tāpēc es izstiepos un ļāvu miegam pārvarēt mani.
  
  
  Bija jau gaiša diena, kad saule acīs mani pamodināja. Es atkal jutos kā cilvēks, izņemot bumbuli uz manas galvas, kur karavīrs man iesita. Tara sēdēja ar muguru pret koka stumbru, nomodā, bet miegaina. Viņai bija tumši loki zem acīm. Es pagriezos pret viņu.
  
  
  Viņas balss skanēja blāvi. "Nik, man ir slikti, man sāp vēders. Pēdējo stundu laikā tas ir pasliktinājies."
  
  
  Mēs atradāmies zem augstas koku arkas, un caur lapām filtrējās dzeltenas saules gaismas svītras. Taras āda bija zaļgani dzeltena un mirdzēja ar sīkām sviedru pērlītēm. Viņas acu priekšā bija pelēka dūmaka. Paņēmu viņu rokās un uzskrēju kalnā līdz vārtiem. Iegāju iekšā un piezvanīju Noam. Es baidījos, ka viņš joprojām būs sardzē. Galu galā viņš bija vienīgais mediķis, lai arī ko tas prasītu.
  
  
  Viņš ienāca cietoksnī dažas sekundes pēc manis. Es uzmanīgi noliku Taru uz grīdas un Noa nekavējoties ķērās pie darba. Viņš sajuta dziedzerus viņas kaklā, satvēra viņas plaukstas locītavu, atvēra muti un apskatīja viņas plaukstas. Pirms viņš tos nometa, es redzēju tulznas uz viņa pirkstu galiem.
  
  
  Nekad agrāk vecais vīrs nebija tik steidzies. Viņš ielidoja vienā no istabām. Es skrēju viņam pakaļ, bet pirms durvju sasniegšanas viņš atkal iznāca ar klūgu un ķirbjiem. Viņš nometa paklājiņu, paspārdīja to un ar roku norādīja, lai es uzvelcēju meiteni. Es sapratu, ka viņam ir vajadzīga gaisma un viņam nav laika iedegt lāpas vienā no tumšajām istabām.
  
  
  Es noliku Taru uz paklājiņa un novilku viņas kleitu. Pēkšņi Mici atradās pagalmā, sākumā interesējās, bet pēc tam satraucās, kad ieraudzīja meitenes bezasinīgās lūpas.
  
  
  Noa turēja pusi ķirbja vienā no savām lielajām rokām. Viņš pakratīja saturu, kas atgādināja ūdens un zaļo ziepju maisījumu.
  
  
  "Atpakaļ". Viņa vārdi bija skarbi. Kad mēs paklausījām, viņš pacēla Taras galvu, atvēra viņas muti un ielēja šķidrumu viņai kaklā. "Mančins," viņš nosvērti teica. “Ļoti indīgs koks. Viens kumoss no tā augļa var izraisīt pēkšņu, sāpīgu nāvi. Pat pieskaršanās bagāžniekam var būt ļoti bīstama. Paskatieties uz nabaga bērnu." Pēkšņi Tara izstaipījās. Noa atkal viņu pacēla un atkal ielēja viņai kaklā nedaudz šķidruma. Kad viņa gulēja elpu aizraujot, es atcerējos to, ko jau zināju par manhinellu. Tas bija diezgan nopietni, kā Noa tikko minēja.
  
  
  Sirmgalvim bija vajadzīga palīdzība. Viņš teica: "Ielejiet nedaudz šķidruma uz viņas pirkstiem. Neberzēt!
  
  
  ES to izdarīju. Viņš pagrieza viņu, lai mēs varētu redzēt viņu atpakaļ. To arī klāja lapas. Es uzlēju šķidrumu viņai uz muguras, kamēr viņas ķermenis sāpīgi krampja.
  
  
  Dzirdēju, kā vecais vīrs atviegloti nopūšas. "Es domāju, ka mēs to izdarījām tieši laikā," viņš teica. "Viņai viss būs kārtībā."
  
  
  Pēc kāda laika krampji apstājās, un meitene gulēja nekustīgi. Tagad Noa nolika ķirbi ar ziepju maisījumu un paņēma pārējos ķirbjus. Viņš sāka veidot biezu emulsiju no balta pulvera un tā, kas izskatījās pēc medus. Viņš apgrieza meiteni un ielēja viņai to. Pēc tam viņš noguldīja viņu uz sāniem.
  
  
  'Tagad Tu.' Viņš piecēlās, atpogāja manu kreklu un apgrieza to uz āru. Arī audums bija indīgs. Viņš noslaucīja manas rokas ar dezinfekcijas līdzekli, darīja to pašu ar savu un pasmaidīja. "Man vajadzēja jūs brīdināt. Džungļi parasti ir draugs, dažreiz ienaidnieks. Paņemiet paklāja otru pusi; tagad mēs viņu nesīsim ēnā.
  
  
  Tara atvēra acis, kad mēs viņu aizvedām uz vienu no tumšajām istabām un noguldījām gultā. Viņa bija pie samaņas, bet joprojām ļoti slima.
  
  
  Tas nozīmēja, ka no cietokšņa nebūs izceļošanas. Mums bija jānes Flemings un Tara, bet tas nebija iespējams. Ne uz stāviem kalniem. Ne ar visām briesmām, kas mums draudēja. Mums jāgaida. Apsēdos blakus blondīnei un pēkšņi sapratu, ka par viņu uztraucos vairāk nekā vēlējos atzīties. Man viņa patika, un tagad tas man kļuva skaidrāks nekā jebkad agrāk. Ja Noa nekavējoties neatpazītu indi, viņa jau būtu mirusi. Vecais vīrs viņu izglāba pašā pēdējā brīdī, un par to viņš atkal pacēlās manā cieņā. Es sajutu brokastis. Es nepievērsu uzmanību, līdz piezvanīja Noa. Tad piegāju pie pārējiem, kuri jau pusdienoja.
  
  
  Mani gaidīja pārsteigums. Mums bija ciemiņi. Tumšs jauneklis gurnā. Viņš atnesa ziņas, un, spriežot pēc Noas sejas, tās nebija labas ziņas. Noa man teica balsī, kas atbalsojās no noguruma, kad Micī un Flemings nomākts stāvēja blakus. Cilts tajā naktī nebija dīkā. Viņi sūtīja savus izlūkus.
  
  
  Arī Karibas Džeroma karavīri nesēdēja dīkā. Viņi ielika kordonu no krasta gar lagūnu līdz pludmalei, kur pietauvojās trešā patruļkuģis. Mēs bijām ielenkti. Ar diviem pacientiem man pat nebija jādomā par iet cauri kordonam. Jautāju puisim, vai viņš var mani dabūt ārā, un atbilde bija īsa: nē. Viņš ieradās šeit pirms ielenkšanas bija pabeigta. Tagad viņš arī nevarēja atgriezties.
  
  
  Tas nozīmē, ka Tara nepamanīja karaspēka kustību. Ja es būtu nomodā, es varētu kaut ko dzirdēt. Vai varbūt viņi tomēr bija pārāk tālu. Es paskatījos uz klusajām figūrām ap mani, sapratu, cik mēs esam vāji, un pēkšņi es vairs nebiju izsalcis.
  
  
  ES apēdu. Vismaz mani tas bija aizņemts. Pēc pusdienām mēs sēdējām klusumā. Mēs gaidījām.
  
  
  Vispirms es dzirdēju skaņu, sekundes daļu pirms Noa pagriezās pret mani. Tas bija tumšs, slinks lidmašīnu dūkoņa. Vecais vīrs lēni piecēlās un teica, it kā aicinot mūs uz tēju: “Iesaku mums patverties katakombās. Kārtera kungs, vai jūs ņemtu līdzi Sojeres jaunkundzi?
  
  
  Kā Mitzi man reiz stāstīja, vecais vīrs bija pārsteigumu pilns. Tātad viņam bija pagrabs zem cietokšņa. Es domāju, cik dziļi un vai tas var izturēt bumbas, un vai mēs neesam tur aprakti dzīvi. Mitzi kļuva bāla, un es zināju, ka viņa tagad domā to pašu. Bet mums atkal nebija izvēles.
  
  
  Es devos pēc Taras. Es jutos atvieglots, kad pamanīju, ka viņa jau var aplikt rokas man ap kaklu. Kad es viņu vedu ārā, Noa atvēra biezas šīfera durvis, kādas es nekad agrāk nebiju redzējis.
  
  
  Mitzi un puisis jau bija ārpus redzesloka. Flemings vienkārši gāja cauri caurumam ar kruķiem. Es viņam sekoju. Noa aizvēra aiz sevis biezās durvis, atstājot mūs piķa tumsā.
  
  
  Pēc sekundes viņš iededza dzirksteli ar krama gabalu un aizdedzināja sveci. Mums bija gaisma. Noa pasniedza sveci puisim, paņēma Flemingu rokās un devās uz tumšo tuneļa ieeju, nokāpjot lejā pa dažiem pakāpieniem, mazai liesmai virs puiša galvas aicinot uz mums.
  
  
  Tunelis bija pietiekami plats, lai mūs varētu izlaist cauri, taču augstums atstāja daudz vēlamo. Garam vīrietim būtu jāpieliecas. Man nācās saliekt ceļus, un Mitzija nolaida galvu, lai nesasistu sev.
  
  
  Tā bija gara pastaiga. Jebkurā gadījumā virs mums bija pietiekami daudz akmeņu, lai izturētu spēcīgu triecienu. Kad nonācām lejā, pēc strauja pagrieziena atradāmies diezgan lielā telpā.
  
  
  Mēs apsēdāmies uz grīdas un Noa nodzēsa sveci. "Lai glābtu gaisu," viņš teica. Pagāja vairākas minūtes. Lidmašīnas varēja atrasties virs mums jau ilgu laiku, taču nebija sprādziena, kas būtu pārtraucis klusumu. Ne skaņa. Man tas nepatika. Ko viņi gaidīja?
  
  
  Tad es domāju par kaut ko citu. Steidzoties izbēgt no bumbām, mēs pilnībā aizmirsām, ka mums varētu būt nepieciešama papildu izeja. Galu galā bija pilnīgi iespējams, ka gaisa uzlidojums aizslēgs durvis uz katakombām. Bija tikai viena lieta, kas mums vienmēr garantēja izeju: dinamīts. Un mēs to atstājām augšpusē.
  
  
  Mitzi atnesa ložmetēju, un es tumsā jutu līdzi. Es uzgāju augšā pa kāpnēm, atgriezos augšā un atgrūdu smagās šīfera durvis apmēram trīs collas vaļā. Spilgtā dienas gaisma mani apžilbināja, bet es uztvēru kādu kustību. Es paliku tur, kur biju, līdz manas acis pielāgojās gaismai. Parādījās četri vīrieši krievu formā. Noteikti. Pulkvedis vēlējās, lai Flemings tiktu paņemts dzīvs, nevis nogalināts ar bumbu. Tad viņš varēja būt drošs, ka netiks izraidīts uz visiem laikiem.
  
  
  Viņiem bija ložmetēji. Nokāpuši no izpletņiem, viņi atdalījās. Divi kopā devās vienā virzienā, divi devās otrā. Viņi staigāja pa istabām un bija acīmredzami pārsteigti, ka nevienu neatrada. Pamazām viņi sāka strādāt ātrāk. Neviens no viņiem neskatījās manā virzienā. Es pastūmu durvis nedaudz platākas un piespiedos pie sienas, kas atradās ēnā. Es pieļāvu stulbu kļūdu. Ja es būtu gaidījis augšā, es varētu viegli nošaut. Tagad man bija jāgaida šeit un jāmēģina to izmantot pēc iespējas labāk.
  
  
  Vienam no viņiem bija vajadzīgs ilgs laiks, lai izbāztu galvu pa durvīm, aiz kurām stāvēju. Visas šīs tukšās telpas padarīja viņu ikdienišķu, viņa ierocis bija vērsts uz leju. Es paspēru dažus soļus atpakaļ. Kad viņš bija iekšā, es ar ložmetēja dibenu trāpīju viņa templī. Viņš nokrita un nekustējās. Es atgriezos pie durvīm.
  
  
  Otrais izgāja no telpas ar muguru pret mani. Tas bija pietiekami tuvu stiletam. Es gandrīz nekad nepalaižu garām, bet viņš pagriezās. Skūšanās asais tērauds viņam pabrauca garām, atsitās pret sienu un ietriecās zemē viņa kāju priekšā. Viņš pārsteigts paskatījās apkārt un pagriezās pret mani. Es jau biju pazudusi aiz durvīm. Viņš kaut ko kliedza pārējiem pēkšņā krievu valodā. Atbilde nāca uzreiz. Viņi plānoja iekļūt ar uguni. Šis man piestāvēja. Nokāpu lejā pa kāpnēm katakombās. Kā jau gaidīju, viņi nešāva zemu, bet taisni uz priekšu, metoties viens pēc otra. Es pārgriezu tos uz pusēm ar uguni, pirms viņu pašu zalve bija apslāpēta, lai mana ieroča skaņa nesatrauktu ceturto jūras kājnieku.
  
  
  Trokšņa dēļ es nedzirdēju, kā Mitzijs nāk augšā pa kāpnēm aiz manis. Tagad viņas balss atskanēja man aiz muguras. 'Kas notiek?'
  
  
  “Mums ir ciemiņi. Četri. Man te jau trīs guļ, viens ir kaut kur ārā.
  
  
  Piegāju līdz durvīm, bet ceturto cilvēku neredzēju. Es skaļi kliedzu, bet viņš palika patversmē. Pagalmā valdīja nāvējošs klusums. Pārāk kluss. Man nebija ne jausmas, kur viņš atrodas, un viņš droši vien mani nošautu, ja es pārāk tālu izbāztu galvu no durvīm, es riskēju viņu ātri pazaudēt. Es neticēju, ka viņš atkal ļaus sevi šurp ievilināt. Varbūt viņš bija gudrākais starp tiem.
  
  
  Es uzmetu Mitzi krievu ložmetēju. "Paskaties uz munīciju."
  
  
  'Pietiekami.'
  
  
  “Saglabājiet eju kontrolējiet. Es atgriezīšos un pajautāšu, vai ir kāda cita izeja, tā ir vienīgā izeja.
  
  
  Kad es aprakstīju situāciju, Noa aizdedzināja sveci. Liesmu vājajā gaismā es redzēju Flemingu atspiedamies pret sienu. Tara apsēdās viņam blakus dažu pēdu attālumā. Viņa tagad izskatījās labāk, lai gan joprojām šķita apdullusi. Šī tumšā bedre kalna dziļumos, kas smaržoja pēc netīrumiem un pelējuma, arī nebija ideāla mājvieta atveseļojošajiem. Bet es nevarēju mainīt viņas situāciju, kamēr neizsita ceturto puisi. Noa kaut ko teica zēnam, kurš izlauzās cauri Džeroma armijas līnijai. Zēns pamāja ar galvu, paņēma sveci un pamāja man sekot viņam. Blāva gaisma krita uz gleznota audekla, kas karājās aiz sava veida primitīva altāra. Viņš pacēla audekla malu. Aiz viņa parādījās koridors.
  
  
  Cerēju, ka puika zina ceļu, jo šis sveces celms ilgi nedegs. Nokāpām lejā pa kāpnēm un iegājām tunelī ar nišām sienās. Dažās vietās sveces bija piestiprinātas pie sienas turētājos, parasti tās bija vairākus centimetrus garas plēnes. Bija pretīga, pūtīga smaka. Drīz es sapratu iemeslu. Lielākajā daļā nišu atradās cilvēku skeleti, aiz kuriem uz akmens plauktiem gulēja dobi galvaskausi. Tam vajadzēja būt cilšu kapam.
  
  
  Mana virziena izjūta man teica, ka mēs dosimies uz otru cietokšņa pusi. Pēc brīža es ieraudzīju gaismas loku uz akmens grīdas. Virs viņa sienā bija apaļš caurums, tik tikko platāks par maniem pleciem. Es nevarēju viņu sasniegt. To redzēja arī zēns. Viņš paņēma no manis automātu, nolika to uz grīdas blakus svecei un palīdzēja man iekāpt. Es uzliku rokas uz augšas un izkāpu pa to ārā.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Es stāvēju pie ārsienas. Nekur nebija nekādas kustības. Es iebāzu roku caurumā un paņēmu ložmetēju.
  
  
  Es uzkāpu augšā pa jumta malu un ieraudzīju savu ceturto vīru. Viņš gulēja uz vēdera aiz izpletņiem, ierocis bija vērsts uz durvīm, aiz kurām stāvēja Mitzī. Strādājot patstāvīgi, tie parasti nav īpaši iespaidīgi. Viņš bija jauns un slaids, bet nāvējošs, jo viņa zīdaiņa rokās bija nāvējošs ierocis. Es viņam uzsaucu krieviski: "Vai tu jau šeit paskatījies?"
  
  
  Viņš pagriezās. Es nospiedu sprūdu. Ardievu, nezināmais karavīrs. Mitzi parādījās pie durvīm, ieraudzīja ķermeni un piegāja pie tām. Es nolēcu no jumta. Acs mirklī aiz nedaudz atvērtajām durvīm izlidoja piektais desantnieks. Viņš iesita smago revolveri Mitzi kaklā. Ja es gribētu viņu nogalināt, man būtu jānošauj Mitzeee. Lāsts!
  
  
  Viņš paskatījās uz mani un labā angļu valodā kliedza: "Izmetiet ieroci."
  
  
  Viņš kaut ko teica meitenei. Es nometu ložmetēju.
  
  
  "Nāc šurp, ne pārāk tuvu. Stāviet pie šīs sienas."
  
  
  Viņa uniforma bija izgatavota no labāka materiāla nekā viņa kolēģi. Viņš bija nēsājis virsnieka plecu siksnas, un pie jostas karājās rācija. Pat no tālienes es dzirdēju Mici smago elpu. Viņš apskāva viņu ciešāk un viņa apklusa.
  
  
  Viņš pasmējās. - "Es dodu jums iespēju. Pastāsti man, kur atrodas doktors Flemings. Ja nē, es viņu vispirms nošaušu. Tad arī tu mirsi."
  
  
  Mans duncis pagalmā bija neaizsniedzams. Caur zobiem atskanēja Mitzi balss. - "Ļaujiet viņam iet ellē."
  
  
  Es lēnām pagriezos, lai viņš nenospiestu sprūdu. Viņš sāka draudēt. - "Es tev teicu nekustēties."
  
  
  Es izlikos nobijusies. - 'Nešauj. ES tev pateikšu. Viņš slēpjas. Es iešu viņam pēc.
  
  
  Mitzi mani nolādēja. Viņa varētu arī tēlot. Kāda slepkava meitene. Ja viņš mani ielaidīs pa durvīm, es varu izraut kādam no krieviem ieroci. Bet triks nedarbojās. Krievs arī zināja, kur atrodas viņa biedri. Es redzēju, kā viņš domā.
  
  
  Viņš varētu izmantot mani un Mitzi kā vairogus un kopā ar mums doties katakombās. Ja mēs esam ķīlnieki, viņš var pavēlēt Flemingam padoties. Bet ko tad, ja Flemingam nerūp mūsu dzīve? Ja viņš šauj cauri mums, lai trāpītu ienaidniekam? Tā bija iespēja, ar kuru viņš nevarēja riskēt. Tāpēc viņš izvēlējās citu ceļu. Viņš droši vien zināja, cik svarīgs man ir Mitzi pēc ātruma, ar kādu es nometu ieroci, tiklīdz viņš viņu satvēra.
  
  
  
  'Jā. Izdari to. Seko viņam. Bet, ja jūs kaut ko mēģinātu, tas prostitūta gabals mirs."
  
  
  Man vajadzēja to izspēlēt. Viņš bija par galvu garāks par meiteni, un es zināju, ka spēju rīkoties ar Lugeru pietiekami labi, lai iešautu viņam galvā, kad viņš skatījās uz mani pa durvīm, kurās biju iekļuvis.
  
  
  "Ejiet lēnām," viņš pavēlēja. "Turiet rokas gaisā. Neliecies. Es Tevi vēroju.'
  
  
  Mēs devāmies uz katakombām. Tieši pirms es sasniedzu kāpnes, viņš mani apturēja. Droši vien, lai acis pierastu pie gaismas. Tātad viņš nebija tik stulbs.
  
  
  Man atļāva turpināt. Viņš man vairs nesekoja. Kad nogāju lejā, sajutu kāda roku uz savas rokas. "Es to redzēju un dzirdēju. Nāc ar mani.' - Noa čukstēja man ausī.
  
  
  Viņš turpināja mani turēt un stūma uz priekšu. Es viņam pačukstēju, ko es daru, un viņa pirksti saspieda manu plaukstas locītavu.
  
  
  “Tas nekad nedarbosies. Aiz muguras nevar redzēt. Risks ieraudzīt ēnu un nospiest sprūdu ir pārāk liels. Izmēģināsim savādāk. Vārds "ēna" radīja Noa ideju. Vismaz tā viņš man teica vēlāk. Viņš aizdedza sveci, kas vāji apgaismoja kastīti, kas bija piepildīta ar mazām koka lellēm. Noa paņēma vienu no tiem, iedūra tajā garu adatu, kuru arī izņēma no kastes, tad pacēla lelli sev priekšā.
  
  
  Viņa lūpas sāka kustēties klusā lūgšanā. Ak, Dievs, Mitzī stāvēja ārā ar ieroci, kas bija vērsts pret viņas kaklu, un Noa nezināja, ko darīt, izņemot pērkona dievu.
  
  
  Arī Flemings un Tara ieplestām acīm paskatījās uz veco vīru. Noa devās uz kāpnēm, joprojām pie sevis murminādams. Es viņam sekoju.
  
  
  Man tas bija jāredz. Turklāt, ja viltība būtu izgāzusies, man vajadzēja atbrīvot Mitzi.
  
  
  Mitzeee un karavīrs stāvēja tumsā aiz durvīm, abi ēnā. Mēs ar Noa apstājāmies uz kāpnēm pietiekami tālu, lai paslēptos no tām. Krievs nervozi paskatījās no kāpnēm uz atvērtajām durvīm. Mitzi bija saspringts un gatavs steigties pretī jebkuram no viņiem, ja nepieciešams. Klusi pie sevis norūcu. Neiespējami! Jūs nekad to nevarēsit sasniegt ar kādu traku triku.
  
  
  Vecais vīrs izmeta lelli. Ar asu klikšķi viņa nokrita uz akmens grīdas tieši saules starā. Krievu galva pēkšņi pavirzījās uz zemes pusi. Es gaidīju šāvienu, kas izbeigs Mitzi dzīvi. Nekas. Es nolādēju Noa. "Nekādu triku," sacīja krievs. Šī lelle, kurai mugurā iedurta adata, bija lielākais super triks, kādu esmu redzējis.
  
  
  Ēnās notika pēkšņa mežonīga kustība. Vīrietis kratīja ar abām rokām. Viņa pirksti izpletās tā, it kā viņu būtu šokējis elektriskās strāvas trieciens. Pistole ar triecienu nokrita zemē. Viņš klupās, ar abām rokām satvēris krūtis, griežoties pats ap savu asi, un tad nokrita zemē kā nedzīva masa.
  
  
  Micim bija ierocis rokās, pirms es pat tiku pie viņiem. Viņa ļāva ierocim ļengani nokarāties, jo apdullusi skatījās no karavīra uz lelli. Es pagriezu vīrieti tā, ka viņš gulēja uz muguras. Viņš nomira. Viņa seju izkropļoja sāpju grimase. Viņa acis izspiedās. Klasisks masveida sirdslēkmes attēls.
  
  
  Tas bija cilvēks, kuru nogalināja bailes. ES to zināju. Jo tā bija vienīgā iespēja. Karavīrs, kurš redzēja četrus savus draugus nogalinātus vecā pirātu cietoksnī, kas bija leģendārs. Cilvēks, kuru ieskauj ienaidnieki. Saspringts līdz maksimumam. Nez no kurienes viņam pie kājām nokrīt nāves simbols. Viņa sirds apstājās. Neiespējami?
  
  
  Es paskatījos uz Noa. Vecais vīrs pinās ar līķiem. Viņš vilka piecus mirušus karavīrus ar izpletņiem. Viņš nosēdināja viņus divus pie letes, sakrustojis kājas. It kā atslābinātā pozā. Trešo viņš piesprauda pie sienas, salieka ceļus un sakrustoja rokas. Tādā pašā veidā viņš iestādīja ceturto. Viņš nosēdināja virsnieku pītā krēslā, kurā sēdēja Flemings. Izveidoja vīriešu grupas izskatu, kuri bija paveikuši uzdevumu un tagad gaida.
  
  
  Par ko? Noteikti! Kā es varēju būt tik stulba. Ja Flemings būtu notverts, viņš būtu aizvests. Vīriešus nācās aizvest kopā ar ieslodzīto. Drīzumā parādīsies helikopters. Pilots būs viens, jo visa pieejamā vieta ir jāaizņem pasažieriem. Es varētu to izslēgt! Viss, kas man bija vajadzīgs, bija virsnieka radio.
  
  
  Es devos pēc lietas. Noa pabeidza kluso dabu un pētīja debesis. . Viņš pasmaidīja. - Mēs saņemam helikopteru. Tas kādreiz varētu noderēt.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani tā, it kā gribētu mani izaicināt uzbrukt viņa vudu mākslai. Tad viņš iegāja katakombās. Mēs ar Mitziju gaidījām helikopteru.
  
  
  Pēc pusstundas mēs dzirdējām propellera lāpstiņu skaņu. Viņš nolidoja zemu, apbrauca ap cietoksni, un pa radio atskanēja balss. Viņš gribēja zināt, vai mums ir Flemings. Tas bija viegli, man pat nebija jāmelo. Es atbildēju, ka mums ir Flemings un ka viņš ir dzīvs. Pilots iesmējās, pārtrauca kontaktu un sāka nolaisties.
  
  
  Tad notika kaut kas, ko mēs neparedzējām. Izpletņus aizvilka pēkšņa vēja brāzma. Krievu karavīru līķi tika apgāzti kā vaska figūras.
  
  
  Dzinēja skaņa uzreiz pārvērtās urbošā čīkstoņā, un helikopters metās augšup. Kad es izgāju no durvīm ar ieroci, lidmašīna atradās tieši virs manis. Es neredzēju pilotu. Piedabūt viņu uz zemi nebija iespējams. Es izšāvu, helikopters šūpojās. Viņš pazuda aiz parapeta un sadega lagūnas ūdeņos. Trūkst mūsu transporta. Es varētu sist sev pa galvu.
  
  
  Aiz muguras es dzirdēju Mitzi izrunājam vairākus lāstus, kas bija jauni pat man.
  
  
  Mēs devāmies lejā. Svece dega, kas atspoguļojās ziņkārīgajās acīs. Es pakratīju galvu. 'Neveiksme. Mums bija jānostiprina lamatas. Noa klusēja. Viņš izskatījās nopietns un pacēla uzacis tā, ka uz augstās pieres parādījās krunciņas. Viņš dziļi ievilka elpu.
  
  
  “Ziemā šeit gandrīz nekad nav vētru. Parasti tikai jūnijā, jūlijā, īpaši augustā. Bet tas nekaitē mēģināt. Vai atstāsi mani vienu? Es gatavošos ceremonijai." Kāpēc ne? Labs šovs nogalinās laiku līdz Džeroma nākamajam uzbrukumam.
  
  
  Es palīdzēju Flemingam uzkāpt pa kāpnēm aiz meitenēm un jaunā iedzimtā. Noa mums uzsauca. - “Paņemiet tos līķus. Tas ir apvainojums dieviem." Pēkšņās dusmas viņa balsī mani pārsteidza.
  
  
  Es izvilku virsnieka ķermeni no krēsla un ļāvu Flemingam apsēsties uz tā. Pēc tam es aiznesu līķus uz parapeta atveri. Mēģināju visu iespējamo, lai vilktu un beidzot izdevās viņus visus iegrūst jūrā. Tad es apsēdos blakus Flemingam. Pēkšņi parādījās Noa. Viņš šķita pavisam cits cilvēks. Viņš bija turbāns, piekārts ar amuletiem un ķēdēm, un ķirbji, kas karājās pie jostas, ejot radīja blāvu mūziku. Viņa acis bija plaši atvērtas, bet likās, ka viņš neko neredzēja. Likās, ka viņš mūs pilnībā ignorēja un gāja augšā pa kāpnēm uz jumtu.
  
  
  Tur viņš sāka dejot un dziedāt. Priekšmeti, uz kuriem viņš karājās, radīja skaņas atbilstoši viņa kustību ritmam. Viņš izpleta garās kājas, atmeta galvu un pacēla rokas pret debesīm. Vējš, stiprāks nekā iepriekš, mežonīgi mētāja viņa matus un bārdu. Balss, par kuru es iepriekš domāju, ka varētu uzplaukt, tagad faktiski uzplauka.
  
  
  Tagad viņš stāvēja un klusi klausījās. Kaut kas viņam atbildēja. Sākumā domāju, ka tas ir pērkona negaiss, kas tuvojas no tālienes. Man pārskrēja drebuļi. Tad es sapratu, ka tā ir cita skaņa. Tagad es sāku trīcēt vēl vairāk. Tas nebija pērkona negaiss, kas atbildēja, atbilde nāca no lidmašīnām. bumbvedēji. Acīmredzot Džeroms un viņa ārzemju palīgi bija atteikušies no mēģinājuma notvert Flemingu dzīvu. Tagad Flemings bija tikai šķērslis, kas neļāva viņiem iekļūt salā.
  
  
  Es redzēju lidmašīnas virs parapeta, varbūt divu jūdžu attālumā. Es pieskrēju pie durvīm, kas deva piekļuvi. iegāja katakombās un pamāja pārējiem. Meitenes un zēns ienesa Flemingu, krēslu un visu pārējo tunelī. Noa viņiem sekoja. Paņēmu kaut kur no altāra sveci, aizdedzu un devos lejā.
  
  
  Kad iegājām pazemes kamerā, atskanēja blāvs sprādziens. Tūlīt sekoja vēl viens. Un vēl vienu. Pa spraugām telpā iekļuva putekļi un asi izgarojumi. Bija pieci sitieni pēc kārtas.
  
  
  Tara jutās klaustrofobiski. Viņa uzskrēja pa kāpnēm. Es devos viņai pakaļ, satvēru viņu un cieši turēju. Tad bija kluss. Vairāk sprādzienu nebija. Pirmais lidmašīnu vilnis pazuda. Tagad varēja sagaidīt helikopteru un desantnieku ierašanos un bombardēšanas rezultātu izlūkošanu. Es gribēju viņiem samaksāt laikā.
  
  
  Sāku kāpt un uzzināju, ka neesmu vienīgais. Visi ir noguruši no šīs kapsētas zemāk. Tara, Mitzijs un zēns sekoja. Flemings un Noa, viens otru atbalstot, sekoja viņam.
  
  
  
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Altāris bija noklāts ar šķembām un virs tā tika izveidota bedre. Iespējams, Noa savā laikapstākļu dejā pievīla kādu no saviem dieviem. Istaba augšstāvā bija neskarta. Izeja bija brīva, tikai biezās granīta durvis bija pilnībā nojauktas.
  
  
  Pagalms bija nosēts ar krāteriem un šķembas gulēja no sienas līdz sienai. Tornis uz parapeta saņēma tiešu triecienu. Viņas vienkārši vairs nebija. Tika nojauktas vairākas telpas un nojaukta siena aiz vienas no tām.
  
  
  Vecais patriarhs uzlika roku uz Fleminga pleca, apskatot bojājumus. Viņa sejā bija skaidri redzamas dusmas. Viņš pagriezās un paskatījās uz kalnu virsotnēm, likās, ka brīdi padomāja, tad kaut ko savā dzimtajā dialektā pateica Flemingam. Grand LaClare prezidents izpļāpājās dīvaini, kārīgi iesmējās.
  
  
  Pār koku galotnēm pret mums peldēja melni zilas debesis. Koku stumbri šūpojās uz priekšu un atpakaļ, un cauri lapām svilpoja spēcīgs vējš. Caur caurumu ārsienā es redzēju milzīgos viļņus lagūnā.
  
  
  Pie ieejas lagūnā parādījās augsta pelēka figūra: korvete. Interesanti, ko viņi gribēja no šī vieglā kuģa. Mazie lielgabali uz šī kuģa nevarēja pārsniegt bombardēšanas efektu.
  
  
  Man blakus Mici Gārdnere iesmējās. "Ko, jūsuprāt, Džeroma flote mēģinās vēlreiz?"
  
  
  "Šis kuģis nepieder Džeromam. Viņi kuģo zem Kubas karoga, bet kapteiņa vārds var būt vairāk kā Ivans, nevis Huans. Viņi ir zemūdeņu mednieki, tāpēc pārvadā dziļuma lādiņus un mīnas. Varbūt viņi domā, ka var mūs uzspridzināt, uzspridzinot akmeni zem ūdens.
  
  
  Ja tā, viņiem būs jātuvojas vai jāizmanto ūdenslīdēji, un es varu tikt ar viņiem galā. Pārējie mums pievienojās, uzmanīgi vērojot kuģa tuvošanos. Viņam gandrīz nebija ātruma un viņš ar vislielāko piesardzību pārvietojās starp seklumiem, taisni pret plūdu aizsardzību. Es nedomāju, ka viņi nonāks tik tālu, ka uzbruks, bet es cerēju līdz pēdējam brīdim.
  
  
  Taču tā nenotika. Tieši ārpus mūsu ieroču darbības rādiusa viņi izmeta enkuru un iemeta ūdenī četrus peldētājus. Viņi aizbēga ar dziļuma lādiņiem. Es devu viņiem laiku, lai pietuvotos savam ložmetējam, un pēc tam izšāvu ūdenī, ievērojot maršrutu, ko viņi, iespējams, izvēlējās. Pirmais posms bija neveiksmīgs. Bet nākamais viņus visus šokēja.
  
  
  Ūdens strūklaka eksplodēja, vienlaikus eksplodējot četriem lādiņiem. Gaisā uzlidoja tonnas ūdens un melnās gumijas gabaliņi. Tas izraisīja vilni, kas spēcīgi skāra korveti. Kuģis sāka izkļūt no lagūnas, bet man radās sajūta, ka tam ir nodarīti ievērojami bojājumi. Un, skatoties uz nelīdzeno jūru ārpus lagūnas, es domāju, ka viņš varētu nepaspēt līdz Spānijas ostai. Tumši mākoņi strauji tuvojās. Vējš rūca, izkaisīdams pa ūdeni lielas putu galviņas.
  
  
  Sākumā es vispār nedzirdēju nekādu citu skaņu. Bet pēkšņi es ieraudzīju tuvojošos helikopteru eskadriļu. Šādos laikapstākļos helikopteriem nebija iespējams lidot, taču dažās valstīs cilvēku dzīvības netiek skaitītas.
  
  
  "Paslēpies," es kliedzu pēc iespējas skaļāk pāri vējam. "Viņi mēģinās mums uzbrukt šeit un pēc tam šeit nolaisties ar vienu helikopteru. - Pasteidzies! '
  
  
  Noa un zēns ienesa Flemingu tunelī. Tara sekoja, un mēs ar Mitziju pacēlām aizmuguri. Kad Tara tuvojās kāpnēm, viņa pēkšņi pagriezās. “Sasodīts, man jau pietika. Parādiet man, kā rīkoties ar šādu ložmetēju. ES gribu tev palīdzēt! '
  
  
  Viņai bija drosme un nez kāpēc es ar viņu lepojos. Es viņai sniedzu īsus norādījumus, uzsverot, ka viņa nedrīkst šaut, kamēr nav pārliecināta, ka ienaidnieks ir tuvumā.
  
  
  "Paliec šeit, Tara," es viņai teicu. "Micij, aizveriet citu caurumu. Es iešu uz otru pusi. Pēc nosēšanās nešaujiet uz apkalpi, kamēr viņi neizkāpj. Varbūt mēs tomēr izkļūsim no šejienes. Es gaidīju, līdz Mitzeee pazuda vienā no ēkām. Tad skrēju uz otru pagalma pusi. Es tik tikko biju paslēpies zem jumta, kad helikopteri lidoja zemu, sienās raidot 50 mm ložu krusu. Kad sprādzieni beidzās, izgāju pagalmā un šāvu uz tuvāko. Viņš lidoja kā nomākts putns pret džungļiem. Es dzirdēju Mitzi ložmetēja čīkstēšanu. Tas trāpīja vienam no helikopteriem, taču tas nebija efektīvs trāpījums. Tara izšāva vairākus garus sitienus, taču ne ar ko netrāpīja.
  
  
  Viņu pašu ieroču trokšņa dēļ viņi, iespējams, pat nedzirdēja, kā uz tiem šauta. Viņi atgriezās, lai atkal pārlidotu mums pāri, un aptvēra viena helikoptera nosēšanos, kuram acīmredzot bija problēmas. Sāka stipri līt.
  
  
  Helikopters nokrita zemē kā noguris putns. Durvis atvērās no otras puses, un ložmetējs šāva pret sienām, aiz kurām sēdēja meitenes. Pēc tam pilots izkāpa no helikoptera un apstaigāja to. Sāka dārdēt meiteņu ložmetēji. Viņš nokrita, asiņojis. Otrs cilvēks helikopterā joprojām šāva mūsu virzienā. No vietas, kur stāvēju, es viņu neredzēju, tāpēc izskrēju no istabas un skrēju uz helikoptera pusi. Man vajadzēja viņu apklusināt. Es izšāvu caur stiklu un redzēju, kā šāvēja galva pārvērtās sarkanā mīkstumā.
  
  
  Tagad lietus nāca stiprās brāzmās. Debesis kļuva netīri zaļā krāsā. Atskanēja zibens un apdullinoši pērkona dārdi. Atlikušie helikopteri vairs nevarēja izturēt vētru. Viņi mēģināja nolaisties pludmalē.
  
  
  Es jau grasījos satvert virvi, lai piesietu nosēšanās helikopteru, kad Mitzi kliedziens lika man apstāties. Viņa norādīja uz istabu, kurā atradīsies Tara.
  
  
  Es to zināju, pirms tur nokļuvu: Tara Sojere gulēja uz grīdas. Viņas skaistais ķermenis pārvērtās asiņainā masā, ko plosīja smagas helikoptera lodes. Pēc ātra skatiena es ātri pazudu no istabas. Es nevarēju atļauties pakavēties pie kaut kā. Man bija jāpiesaista šis helikopters. Bet man nebija viegli, es biju ļoti noraizējies. Nabaga Tara! Viņai nevajadzēja cīnīties.
  
  
  Mitzi man palīdzēja. Kad pabeidzām, mums nācās zemu rāpot līdz zemei, lai izvairītos no vēja, kas sasniedza ātrumu aptuveni 150 jūdzes stundā, aizplūšanu. Mēs neiegājām tunelī. Es negribēju uzreiz atkal redzēt Taru.
  
  
  Es gribēju mierīgi padomāt. Un es arī negribēju redzēt Noa. Viņš lūdza viesuļvētru un saņēma to. Februārī! Es domāju par dažām lietām.
  
  
  Mēs sēdējām blakus, nerunājot ne vārda, abi pilni savu tumšo domu. Vētra turpināja plosīties vēl stundu, pirms tā norima. Pēkšņi iestājās nomācošs klusums. Dienvidos viesuļvētras griežas pulksteņrādītāja virzienā, ziemeļos - pretēji. Ātrums palielinās no centra līdz ārējam gredzenam. Ja Noa var ne tikai izraisīt viesuļvētru, bet arī mainīt tās gaitu, mēs drīz saņemsim pilnu triecienu no cita virziena.
  
  
  Es paskatījos caur caurumu, ko bumbas bija izveidojušas ārsienā. Es redzēju korveti. Kuģis uzskrēja uz sēkļa un šūpojās augšup un lejup. Vairākus metrus augsti viļņi to sita ar šausmīgu spēku. Lielākā daļa helikopteru iekļuva kokos un avarēja, un iestrēgusī patruļkuģis pazuda. Bojātās jahtas, kas peldēja lagūnā, tika izskalotas krastā un pilnībā iznīcinātas.
  
  
  
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Noa ziņkārīgi apstaigāja helikopteru un pamāja ar galvu. Bet, kad viņš piegāja pie mums, viņa seja bija tumša un acis drūmas.
  
  
  Es teicu pēc iespējas maigākā tonī: "Es tevi nenovērtēju par zemu un atzīstu, ka to nesaprotu, bet jūs pat nolīgāt mums taksometru, lai mūs izvestu no šejienes."
  
  
  Viņš turpināja izskatīties drūms. “Sojeres jaunkundze mums visiem ir liels zaudējums. Māksla, ko es nepārvaldu, ir augšāmcelšanās māksla. Bet mēs vismaz varam viņai ierādīt vietu mūsu varoņu vidū."
  
  
  Vūdū bēres Tarai? Es tā nedomāju. Es pat nevarēju iedomāties, ka viņas tēvs to novērtēs. Es grasījos paņemt līdzi viņas ķermeni, bet nolēmu par to pagaidām nerunāt.
  
  
  Noa vēl nebija pabeidzis runāt. - "Vējš drīz atgriezīsies." Viņš norādīja apkārt. "Cietoksnis ir ļoti novājināts bombardēšanas dēļ. Kad atkal nāks vētra, sienas sabruks. Labāk nokāpsim lejā.
  
  
  Viņš nesagaidīja mūsu atbildi, bet gāja pa tuneli. Mēs ar Mitziju viņam sekojām. Es pēkšņi iedomājos par Taru. Doma par viņas nāvi man kļuva slikti. Es labprāt izmantotu visas man zināmās mūsu AH organizācijas metodes pret pulkvedi Karibu Džeromu.
  
  
  Altāra priekšā dega divas sveces. Droši vien viens, lai pateiktos dieviem, un viens, lai lūgtu viņiem labu nākotnei. Un mēs varētu izmantot jebkuru palīdzību. Noa atkal bija iegrimis murmināšanā, iespējams, vēlējās izlīdzināt Taras ceļu uz pēcnāves dzīvi.
  
  
  Es jutos nevēlams. Es jutos nemierīgs un iesprostots. Es pat nenojautu, ka eju, līdz Noa klusā balsī man teica: „Jums nav jāpaliek šeit, Kārtera kungs. Tas ir labirints; ir arī citas telpas, kuras jūs, iespējams, vēlēsities redzēt. Viņš pieskārās akmenim, kas, šķiet, bija daļa no sienas. Rezultātā daļa sienas šūpojās uz iekšu. Aiz viņa bija koridors.
  
  
  Viņa balsī sadzirdēju vieglu pārmetumu noti. Viņš droši vien domāja, ka es traucēju ceremonijai, un priecājās, ka var aiziet. Man kabatā bija vairākas sveces, un es aizdedzināju vienu. Pēc tam es kopā ar Mitzi izgāju pa atvērtajām durvīm, pirms Noa tās atkal aizvēra aiz mums.
  
  
  Atradāmies istabā ar aku pa vidu. Tātad šī bija vieta, kur ilga aplenkuma laikā tika uzglabāts ūdens. Pārējās telpas kalpoja kā pārtikas pagrabi. Tās bija pietiekami vēsas, lai pārtiku tajos saglabātu ilgu laiku. Un tad mēs uzgājām veselu miesnieku veikalu; telpa, kas līdz malām piepildīta ar līķiem. Es prātoju, kā vecais vīrs pabaroja savu cilti, ja viņi nevarēja droši medīt ārpus sienām.
  
  
  Stundu staigājām pa pazemes kamerām, bet visur bija daudz svaiga gaisa. Es gribēju atrast tā avotu. Mēs gājām pa līkumainu koridoru, kas veda uz virsmu. Vietā, kur man bija aizdomas, ka atrodamies pagalma līmenī, mēs saskārāmies ar režģa vārtiem, kas bloķēja eju. Es izvēlējos slēdzeni ar savu dunci, līdz tā atvērās. Mēs gājām tālāk un atradām kāpnes, kas veda uz stūra torni. Gaiss plūda cauri ambrāzēm.
  
  
  Mēs tikām pie aizslēgtām durvīm. Es atvilku aizbīdni un mēs gājām augšā pa sarkankoka kāpnēm, kas veda uz istabu torņa augšpusē.
  
  
  Mitzi to ir teicis iepriekš. Neviens nezināja visas šī vecā blēža viltības! Tā bija radio istaba! Piepildīts ar raidīšanas un uztveršanas aprīkojumu: vislabākais.
  
  
  Es apsēdos pie pults un smējos. Mitzijs reaģēja ļoti atšķirīgi. Viņa bija nikna.
  
  
  "Tagad parunāsim ar šo veco liekuli-krāpnieku!" - viņa kliedza. "Viņš visiem lika izskatīties pēc idiotiem. Viņš visus sūta prom, lai it kā varētu mierīgi piesaukt dievus, bet patiesībā dodas uz savu radio istabu klausīties laika ziņas. Nav brīnums, ka viņš zināja, ka tuvojas viesuļvētra.
  
  
  "Pie velna jā," es piebildu. "Viņš lika man dzirdēt skaņas, kuru tur nemaz nebija. Džungļu bungas! Man šķiet, ka kaut kur krūmos pie Port of Spain ir paslēpta vēl viena instalācija, lai šeit varētu signalizēt jaunākās ziņas. Redzēsim, kas notiek pasaulē."
  
  
  Es pagriezu dažus slēdžus un iedegās gaismas. Ierīce sāka dungot. Bet vienīgā skaņa, ko mēs saņēmām, bija statiskās elektrības sprakšķēšana. Vētra bija pārāk spēcīga, lai kaut ko paņemtu. Izslēdzu radio. Nepilnības radio telpā tika aizvērtas. Mums nebija kur skatīties ārā, bet vismaz pēc dzirdētajām skaņām varējām saprast, ka vētra atkal ir pilnā spēkā.
  
  
  Mēs izgājām no radio telpas, cenšoties izdzēst visas mūsu klātbūtnes pēdas. Es negrasījos stāstīt Noam, ka esmu atklājis viņa spēli. Un pēc stundas, kad gāju garām vecajam vīram, lai redzētu, kā helikopters pārdzīvo vētru, es mēģināju uzvilkt nevainīgu seju. Bet tas nebija viegli.
  
  
  Vētra ir beigusies. Bet arī helikopters. No tā bija palicis tikai metāllūžņu kaudze pie vienas no sienām. Dzenskrūves lāpstiņas izstieptas saliektas kā taustekļi.
  
  
  Radio kļuva par mūsu pēdējo kontaktu ar ārpasauli. Un mēs to nevarēsim izmantot tuvāko stundu laikā. Pat ja man būtu izdevies sazināties ar Vanagu, viņš nekad nebūtu varējis nosūtīt helikopteru vētrā, kas turpināja plosīties. Atlika tikai gaidīt līdz nākamajam rītam.
  
  
  Man bija priekšstats par to, kāds skats uz salu tajā brīdī varētu būt. Katrā ziņā bija redzams, ka visus ceļus aizšķērsojuši krituši koki. Pat smagākie tanki nevarēja šķērsot ceļu. Tāpēc mēs negaidījām nakts uzbrukumu. Es devos lejā, lai ziņotu ziņas par helikopteru.
  
  
  
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mēs ēdām ēdienu no Noasa bezgalīgā krājuma, kad vecais milzis pēkšņi pacēla galvu. Es arī to dzirdēju: aiz vārtiem atskan satrauktas balsis. Noa divos lēcienos bija augšā pa kāpnēm. Es skrēju pēc viņa uz vārtiem.
  
  
  Cilts ir atgriezusies. Noa atvēra vārtus, un vīrieši metās iekšā. Noa man pārtulkoja viņu vārdus. Kad viesuļvētra skāra, viņi slēpās alās, kas izkaisītas pa visu salu. Tad viņi dzirdēja bungas no Spānijas ostas: galvaspilsēta tika iznīcināta, armija tika izformēta. Un Džeroms bija miris!
  
  
  Viņus šokēja forta stāvoklis, taču tagad, kad viņi atkal bija drošībā, viņi cerēja novērst bojājumus. Kad viņi sāka gatavoties svētku vakaram, mēs ar Mitziju darījām to pašu, kaut arī nedaudz mazākā mērogā.
  
  
  Man būs jāgaida līdz nākamajam rītam, lai pārliecinātos, ka mans uzdevums ir izpildīts. Man nācās savām acīm redzēt pulkveža līķi un novilkt pirkstu nospiedumus AX. Saskaņā ar Noasa cilts teikto, viņa ķermenis joprojām atradās Sojera viesnīcā, tāpēc man tur jānokļūst pēc iespējas ātrāk. Ja kravas automašīna nebūtu iznīcināta, es varētu to izmantot, lai ātri nokļūtu galvaspilsētā. Es ņemtu līdzi vīriešus ar mačetēm, lai atbrīvotu ceļu, kur nepieciešams. Cerēsim, ka kravas automašīnu nepiemeklēja tāds pats liktenis kā helikopteriem un laivām lagūnā.
  
  
  Beidzot ap pusnakti aizmigām. Nākamajā rītā es nolēmu vēl nesaukt Vanagu pēc palīdzības. Man tas nepatīk, un turklāt Vanags teica, ka ir svarīgi, lai es to visu daru pats, bez svešas palīdzības. Man joprojām bija iespēja palīdzēt Flemingam pašam ieņemt prezidenta amatu.
  
  
  Flemings iestājās par iespēju pēc iespējas ātrāk iekļūt Spānijas ostā. Taču Noa šķita mazāk pārliecināts. Džungļu bungas bija smieklīgas, bet viņš, protams, vēl neko nebija dzirdējis pa radio. Ko viņš, protams, negribēja teikt skaļi. Viņš sūtīja man līdzi vairākus jaunus vīriešus ar mačetēm, lai atbrīvotu ceļu, un es devos viņiem līdzi uz kravas automašīnu. Par laimi viņam virsū neuzkrita neviens koks. Ieliku rotoru, izžāvēju karburatoru un aiztaisīju pārsegu. Mici Gārdnere sēdēja priekšējā sēdeklī un nolika lapas uz slapjā polsterējuma. Viņas ložmetējs gulēja uz paneļa.
  
  
  Es neprotestēju. Viņai bija tiesības būt klāt pēdējā daļā. Tagad mēs atkal bijām vieni, un tikai Noasa cilvēki mums atbrīvoja ceļu. Varēja būt sliktāk. Koki gar ceļu pārsvarā bija mazi un viegli pārvietojami. Tur, kur ceļš veda tuvu jūrai, dažkārt tika aizslaucīti veseli posmi. Vajadzības gadījumā cilvēki baļķus novietoja dziļās vietās, lai mēs varētu bez liekas apgrūtināšanas tiem pārbraukt.
  
  
  Diena bija skaidra. Debesis bija nevainīgi zilas, un jūra bija mierīga. Taču pludmales bija kā laivu kapsētas, un piekrastē esošās mājas lielākoties bija pilnībā nopostītas. Pirmā lielā ēka, kurai gājām garām, vecā viesnīca Poinciana, bija atstāta drupās. Tur Noas zēni izlēca no automašīnas, lai apskatītu katastrofu un meklētu vērtīgas atliekas drupās. Vecais ciems priekšā bija skumjš skats. Cilvēki bezmērķīgi gāja pa gruvešiem, dažreiz kaut ko pacēla, tad nometa un devās tālāk.
  
  
  Vecais kalnu cietoksnis, kas bija izturējis tik daudz vētru, izturēja šo triecienu.
  
  
  Valdības laukums joprojām izskatījās labi, izņemot to, ka neviens logs nebija neskarts un ceļš bija nokaisīts ar gruvešiem. Apkārtnē esošie karavīri bija neapbruņoti un staigāja apkārt kā apdulluši roboti. Biznesa rajonā vairāki karavīri jaunāko virsnieku vadībā tīrīja gruvešus. Viņi vēroja mūs, kad mēs gājām garām, bet nemēģināja mūs apturēt. Tagad, kad pulkvedis bija miris, šķita, ka viņi atrodas varas vakuumā. Viesnīcā Sawyer Grand LaClare graciozie augstie koki, kas rotāja zālājus, tika nocirsti kā zari. Viņi bija izmētāti šur un tur. Ostā peldēja vairākas ar ūdeni piepildītas laivas. Ūdens bija netīrs. Baltā pludmale ir pārvērtusies par iznīcināto sauļošanās krēslu un saulessargu drupām. Viesnīcas tuvumā nebija karavīru.
  
  
  Es piebraucu pie galvenās ieejas. Iegājām ar ieročiem gatavībā. Es ņēmu vērā, ka Džeromu varētu būt apsargājuši vairāki karavīri kā godasardze. Man tas ir jāņem vērā. Bet tas tā nebija. Zāle bija tukša, tāpat kā kazino.
  
  
  — Varbūt Čipa midzenī? - Mitzi skaļi domāja. Mēs devāmies uz turieni. Aiz kases, protams, nebija neviena melnādainā apsarga. Man par pārsteigumu, elektriskā slēdzene joprojām darbojās. Mēs devāmies tālāk. Joprojām neviena nav redzama. Mēs atvērām Kapollas biroja durvis ar pogu vadības panelī. Džeroma tur nebija, bet nauda bija. Blakus es dzirdēju dziļu atvieglojuma nopūtu. Mici pārbrauca ar mēli pār lūpām, ieraugot vekseļu kaudzes.
  
  
  "Zēni Maiami būs priecīgi to dzirdēt," viņa teica. "Es domāju, ka viesnīca Sawyer drīz tiks atvērta."
  
  
  — Bet kur ir Džeroma līķis? - nepacietīgi jautāju. Man vajadzēja pirkstu nospiedumus. Mitzi ieteica man apskatīt jumta dzīvokli.
  
  
  "Ej, Nik. Es atstāšu naudu šeit. Joprojām viss var notikt, un es negribētu, lai šī nauda pazūd pēdējā brīdī.
  
  
  "Es nevēlos atstāt tevi šeit vienu," es viņai teicu. "Tādās situācijās kā šī pilsētai jābūt pārpildītai ar laupītājiem."
  
  
  Viņa saknieba lūpas. “Durvis var aizslēgt no iekšpuses, bet atvērt tikai no priekšnama. Šeit ir gandrīz tikpat droši kā velvē. Vai jūs zināt, kā darbojas lifta vadības panelis?
  
  
  ES to zināju. Es uzmanīgi vēroju, kā viņa to darīja, kad pirmo reizi to izmantojām kopā. Es tik tikko jutu, ka lifts apstājas, bet, kad durvis atvērās, es uzkāpu uz pēdējā stāva biezā paklāja.
  
  
  Kustība bija pārāk ātra. Man galvā atsitās roka ar revolveri. Es refleksīvi noliecos, bet viņi man trāpīja. Mana roka uz brīdi bija paralizēta. Mans ierocis nokrita zemē, un es nevarēju saliekt elkoni, lai satvertu Luger.
  
  
  Es atlēcu atpakaļ un ar kreiso roku satvēru vīrieša plaukstas locītavu, kas turēja revolveri: tas bija Džeroms.
  
  
  Tātad viņš nenomira. Viņam bija brūce uz pieres. Viņš, iespējams, kādu laiku bija prom, bet tagad viņa muskuļi bija pilnīgi neskarti. Un viņš varēja cīnīties gandrīz tikpat labi kā es. Viņš zināja visus šos trikus.
  
  
  Kamēr mana labā roka vēl bija bezjēdzīga un es ar kreiso satvēru viņa plaukstas locītavu, viņš iesita man pa zodu un tad uzreiz notupīja mani cirkšņos. Es saraujos no sāpēm. Bet man vajadzēja turēt šo revolveri tālāk no manis. Vispirms sasprindzināju muskuļus un tad pēkšņi nokritu uz grīdas. Atbildot uz to, viņš atlaida tvērienu. Es nometos ceļos. Viņš atrāva plaukstas locītavu un mēģināja mērķēt ar revolveri. Es iebāzu zobus viņa kājā un turpināju kost. Viņš kliedza no sāpēm un dubultojas pāri manai mugurai. Revolveris nokrita zemē. Es atkal iekodu. Viņš kliedza un es jutu, ka pār viņa biksēm tek siltas asinis. Tad mani pirksti atrada revolveri. Es pielecu kājās, uzmetu viņu augšā, nokritu uz viena ceļa un šāvu uz Džeromu.
  
  
  Masēju labo roku, līdz jutu, ka spēks atgriežas. Tad es ievilku līķi liftā. Man nebija laika paņemt pirkstu nospiedumus. Nogriezt pirkstus bija ātrāk ar Hugo, manu duncis. Sasēju tos ar kabatlakatiņu un ieliku kabatā.
  
  
  Kad es iegāju pirmajā stāvā, es pārsteigts atklāju, ka Mitzi joprojām atrodas tur. Kad es viņai piezvanīju pa domofonu, viņa atvēra durvis no iekšpuses. "Vai jūs viņu atradāt?"
  
  
  "Jā, es to atradu."
  
  
  "Niks, es domāju. Paņemsim kravas automašīnu un nogādāsim naudu Noasam, tur būs droši."
  
  
  'Labi. Pagaidiet šeit, kamēr es aizvedīšu kravas automašīnu uz garāžu."
  
  
  Es paņēmu kravas automašīnu, mēs nolikām naudu zem brezenta un braucām atpakaļ uz kalniem.
  
  
  Bijām gandrīz pie cietokšņa netālu no galvaspilsētas, kad no pretējā virziena piebrauca džips un tieši mums priekšā aizšķērsoja ceļu. No mašīnas izkāpa pulkvedis krievu formā un izvilka revolveri. Viņš mums kaut ko kliedza. “Ir dots rīkojums, ka uz ielas nedrīkst braukt ar transportlīdzekļiem. Vai tu nezini...” Tad viņš ieraudzīja Micī sarkanos matus un sāka kaut ko aizdomāties. 'Kas tu esi? Ko jūs darāt šajā kravas automašīnā?
  
  
  Es izņēmu automātu un šāvu uz viņu. Kad tiku vaļā no virsnieka un džipa vadītāja, pa ceļu braucu ar gāzi. Tāpēc nekur uz salas neredzējām nevienu vecāko virsnieku. Šobrīd viņi sēdēja fortā un klausījās jaunus pavēles. Spānijas osta atradās zem svešas varas kara likumiem!
  
  
  Kad bijām tālu no pilsētas, mēs satikām Nou un viņa vīrus. Ar Noa priekšgalā un Flemingu koka palankīnā viņi virzījās uz mums.
  
  
  Noņurdēju un nospiedu bremžu pedāli. Kā Flemings varēja pārliecināt veco vīru darīt kaut ko tādu? Dievs zina, cik daudz ārvalstu karaspēka atrodas salā. Es izlecu no mašīnas un piegāju pie Noas. Es atklāju, ka dusmās vairs nespēju kontrolēt savu balsi. Es pat sāku uz viņu kliegt, bet viņš nedomāja atgriezties. Es aprakstīju situāciju pilsētā, varas sagrābšanu. Nekādas reakcijas!
  
  
  "Tagad, kad Džeroms ir miris, cilvēki celsies augšā," viņš teica. "Viņi atbalstīs prezidentu Flemingu."
  
  
  Kā? Ar mačeti? Mačetes vs ložmetēji? Noa apstaigāja mani un majestātiski devās tālāk. Cilts viņam sekoja, peldot garām kravas automašīnai. Viņi dziedāja un spēlēja mūziku uz savām koka bungām. Es ielēcu mašīnā un sāku griezt kravas mašīnu. Bet Mitzi satvēra stūri.
  
  
  "Mēs neatgriezīsimies ar šo kravu, dārgais. Tas ir jānes kalnup, pat ja man tas jādara vienam.”
  
  
  Sieviete. Nu, Hoks viņu pieņēma darbā tikai Fleminga lietā. Ja viņa uzstāj uz nogalināšanu un nolems, ka apmeklēs savus pūļa draugus, lai vismaz iegūtu naudu, es diez vai varētu viņu vainot. Vismaz viņas dzīvība tiks saudzēta. Es izlēcu no kravas automašīnas un skrēju pie Fleminga gājiena priekšgalā.
  
  
  Kad mēs turpinājām staigāt, es pamanīju, ka bļaušana aiz mums kļuva skaļāka. Atskatoties atpakaļ, es sapratu, kāpēc. Arvien vairāk cilvēku, kas, šķiet, parādījās no nekurienes, mums pievienojās no džungļiem.
  
  
  Vecā ciema ļaudis iznāca no mežiem kā pūķa zobi. No kalniem plūda cilvēku upes. Mūs sagaidīja galvaspilsētas iedzīvotāji.
  
  
  Tad notika kaut kas traks. Vietējā armija pameta fortu nevis lai mums uzbruktu, bet lai pievienotos mums. Viņi sāka šaut uz cietokšņa pusi.
  
  
  Tad es sapratu. Džeroma karavīri stāvēja viņam aiz muguras, līdz uzzināja, ar ko viņš īsti nodarbojies, līdz krievi viņiem to nepastāstīja. Tagad viņi ir izdarījuši revolūciju. Karavīri un cilvēki iznāca pēc Fleminga. Un karavīriem pievienojās virsnieki, kas sirdī bija par Flemingu. Cilvēki, kas bija bijuši par kubiešiem, un nedaudzi krievu padomdevēji tagad bija ieslodzīti cietoksnī, un tos ieskauj daudz cilvēku un karavīru. Un daudzi cilvēki tagad nezina bailes.
  
  
  Kliedzot un vicinot nažus, iezemieši sekoja uzbrūkošajiem bruņotajiem karavīriem. Daudzi tika ievainoti. Bet daudzi citi sāka vētra cietokšņa sienas. Viņi cīnījās, līdz apstājās šaušana no cietokšņa. Tas aizņēma ne vairāk kā pusstundu. Cilvēki, kas bija iekļuvuši pa logiem un caur sienām, gāzās pa vārtiem. Viņu vidū nebija ne kubiešu, ne krievu “padomnieku”.
  
  
  Militāristi izveidoja formējumu un pārcēlās uz vietu, kur Flemings vēroja kauju. Viņi sveicināja un pasniedza šauteni kā lojalitātes zīmi. Es zināju, ka esmu aizvedis Flemingu tur, kur mana valdība viņu vēlējās.
  
  
  
  
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  Lidostā neviena lidmašīna nespēja pacelties. Ostā bija tikai viens kuģis, gatavs kuģot. Visi ārvalstu piloti, virsnieki un "padomnieki" tika ievesti uz klāja un pameta valsti kā nevēlami ārzemnieki.
  
  
  Flemings sāka efektīvu tīrīšanu. Noasa cilts atkal atkāpās uz cietoksni. Hamondu ģimene uzaicināja Flemingu ierasties pilī. Viņi dosies prom, tiklīdz lidosta atkal tiks atvērta normālai satiksmei.
  
  
  Mitzeee nosūtīja kurjeru ar zīmīti. Ja es gribētu palūgt Deivijam pastāstīt zēniem Maiami, kur viņa atrodas un ka viņa paliktu tur, līdz saņems turpmākus rīkojumus.
  
  
  "Tara Sawyer tika guldīta skaistās svinīgās bērēs"; viņa rakstīja. "Viņa atdusas marmorā kaut kur katakombās."
  
  
  Es paliku vēl nedēļu, lai vajadzības gadījumā palīdzētu Flemingam. Bet problēmu vairs nebija, un viņam nebija vajadzīga mana palīdzība. Tas bija sava veida atvaļinājums.
  
  
  Kad es atgriezos Vašingtonā, Sojers aprunāja Vanagu par viņa meitas nāvi. Viņš pieprasīja, lai viņa tiktu apglabāta mājās. Es vēl neesmu viņu informējis par Taras likteni. Vanags ļāva man saprast problēmu.
  
  
  Es mēģināju nomierināt Sojeru un pastāstīju viņam par Taras varoņdarbiem. Es viņam norādīju uz vietējo iedzīvotāju lielo pateicību un redzēju, ka dažas Sojera dusmas un skumjas ir pārvērtušās lepnumā.
  
  
  Es viņam nestāstīju par Mitzi. Nav jēgas sākt karu starp viņu un mafiju. Ja meitene gribēja noņemt virsējo krēma kārtu, es domāju, ka viņa to ir pelnījusi. Tomass Sojers varētu viegli samaksāt par atjaunošanu ar sava uzņēmuma peļņu, un, iespējams, Mitzeee tagad varētu aiziet no uzņēmējdarbības un dzīvot klusu dzīvi.
  
  
  Es viņiem abiem pastāstīju par Nou. Vanags paskatījās uz mani tā, it kā viņš nekad nebūtu dzirdējis šo vārdu, bet Sojeru šķita ļoti iespaidots no stāstiem, ko es stāstīju par viņu.
  
  
  Kad mēs ar Vanaku bijām divatā, es noliku Džeroma pirkstu burciņu uz galda. Vanags skatījās uz viņu kā uz zemesriekstu sviesta burku. Tad ar plašu žestu es noliku viņai blakus Mici Gārdneres zīmīti. Viņš paskatījās uz viņu un tad paskatījās uz mani. Es neredzēju, ka zem pergamenta ādas kustētos neviens muskulis. Viņš pat nepamirkšķināja.
  
  
  "Man patīk tavs darbs." Tas bija viņa parastais biznesa tonis. "Es gaidu jūsu ziņojumu."
  
  
  Sāku ar sīkumiem. Stjuarte; "Es biju pārliecināts, ka Džeroms viņu nogalināja, bet mēs joprojām varējām to pārbaudīt." Cietums, kuru Flemingam vajadzēja pārbaudīt. Dungeons, ko viņš gribēja pārvērst par universitātes laboratorijām. Tad ar vienaldzīgu seju sniedzu hronoloģisku pārskatu par Noasa aktivitātēm.
  
  
  "Viņš zināja visu par viesuļvētru pirms divām stundām," es teicu Vanam. "Pietiekami daudz laika, lai parādītu, ka viņš nebaidās, un sniegtu pilnīgu priekšstatu. Nez, kāpēc pārējā salas daļa tika pieķerta nepamanītai, lai viņi nevarētu laikus nogādāt savus kuģus un lidmašīnas drošībā. Vai es varu piezvanīt? '
  
  
  Tas bija iespējams. Es piezvanīju laikapstākļu birojam, un viņi man sazinājās ar vienu no maniem draugiem, kas tur strādā. "Džim, kad pagājušajā nedēļā saņēmāt brīdinājumu par viesuļvētru?"
  
  
  Otrā galā bija kaut kas līdzīgs lāstam. — Sasodīts, Nik, ir par vēlu kaut ko glābt. Satelīts to neredzēja, līdz tas pārlidoja Grande Laclair. Līdz brīdim, kad saņēmām brīdinājumu, viss bija beidzies. Mēs nekad neesam redzējuši, ka viesuļvētra tuvojas tik ātri. Un tas ir februārī! Pat Noa mūs nebrīdināja iepriekš."
  
  
  Man likās, ka kļūstu traks. "Ko jūs zināt par Noa?"
  
  
  "Viņš ir mūsu novērotājs šajā apgabalā. NOAH (Noah) ir viņa koda burti. Viņš ir sasodīti labs. Viņš parasti prognozē laikapstākļus, cik ātri vien varam. Kā tā? Izklausās mazliet dīvaini.
  
  
  'Noa... nekas. Paldies.'
  
  
  Es noliku klausuli. Vanags nolika citu. Viņa balss šķita drūma. “Ja viņš par to būtu laikus ziņojis, viņš būtu varējis novērst lielus postījumus. Būtu izglābtas daudzas dzīvības."
  
  
  "Un sala nokļuva mūsu vecākā brāļa rokās otrpus okeānam," es piebildu.
  
  
  Es klusībā izgāju no biroja un klusi aizvēru aiz sevis durvis. Laikapstākļu satelīts pastāvīgi fotografē lielus okeāna apgabalus. Un šī trakā viesuļvētra tika nofotografēta tikai tad, kad tā skāra salas piekrasti. Vai satelīts iepriekš neredzēja vētru?
  
  
  Aizsmēķēju cigareti un centos par to vairs nedomāt. Es izmetu cigareti. Vai šis darbs mani sāka padarīt senilu?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  
  
  
  Ir daudzi veidi, kā nogalināt cilvēku... Ķīniešu slepkavas dod priekšroku nazim, citi nogalina ar kailām rokām.
  
  
  Amerikāņu mafiozi mīl lielkalibra revolverus, krievu slepkavas izmanto dinamītu.
  
  
  Tomēr ir tikai viena persona, kas var praktizēt visas nogalināšanas metodes. Viņu sauc Killmaster!!!
  
  
  Šoreiz Nikam Kārteram nāksies likt lietā visas savas prasmes, lai tiktu galā ar miesniekiem, ar kuriem viņš satiekas ceļā uz Kremļa lietu.
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Spānijas savienojums
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Spānijas savienojums
  
  
  Veltīts Savienoto Valstu Slepenajam dienestam
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Tas bija Vanags, un viņš bija atjautīgs. Viņam tajā nebija daudz prakses un viņš nebūtu labs pat tad, ja būtu lieliskā formā.
  
  
  "Vai tu slēpo, N3?" viņš man jautāja pa telefonu.
  
  
  “Protams, es slēpoju. Un ļoti labi, ja tā drīkst teikt.”
  
  
  “Savāc slēpes. Jūs dodaties uz Spāniju."
  
  
  "Spānijā ir grūti slēpot," es teicu. "Nav sniega"
  
  
  "Grozījums. Sjerranevada. Tulkošana. Sniega kalni."
  
  
  "Nu, varbūt ik pa laikam snieg..."
  
  
  "Tev būs kompanjons."
  
  
  — Arī slēpotājs?
  
  
  “Tieši tā. Arī eksperts narkotiku kontrabandas jautājumos. Aizdots no Valsts kases departamenta Narkotiku apkarošanas pārvaldes."
  
  
  "Sniega putns?"
  
  
  "Ļoti smieklīgi. Jūs abi tiksies ar ballīti slēpošanas kūrortā Sjerranevadā."
  
  
  "Izsauca...?"
  
  
  "Sol y Nieve".
  
  
  "Tulkojums: "saule un sniegs / Nē, kungs." Es domāju, kas ir puse? »
  
  
  "Es jums paziņošu vēlāk. Tikmēr lidojiet no Sandjego uz Ensenadu.
  
  
  "Ensenada?"
  
  
  "Maza zvejnieku pilsētiņa Baja California."
  
  
  "Es zinu, kas tas ir, un es zinu, kur tas ir. Es pat zinu tās īpašo smaržu. Kāds sakars pilsētai tuksnesī ar distanču slēpošanu?
  
  
  — Tur jūs satiksit Valsts kases aģentu.
  
  
  "Ak."
  
  
  "Esi pieklājīgs pret viņu. Mums ir vajadzīga viņas pieredze."
  
  
  "Viņai?" Manos nervu centros noskanēja zvani.
  
  
  "Viņa."
  
  
  "Kas tas ir? Vai man vajadzētu būt auklei narkomāniem?
  
  
  "Jums vajadzētu redzēt, ka sanāksme notiks."
  
  
  — Tikšanās?
  
  
  “Starp to un vienu no ķēdes Türkiye-Korsica-California posmiem. Viņš grib dziedāt. Es gribu dzirdēt mūziku, pirms viņam tiek pārgriezts kakls."
  
  
  "Kungs, dažreiz jūs..."
  
  
  “Nesaki tā! Adrese - La Casa Verde. Pajautājiet Huanai Riverai."
  
  
  "Un tad?"
  
  
  — Atved viņu līdzi uz Vašingtonu.
  
  
  "Kad?"
  
  
  — Nākamajā lidmašīnā no Ensenādas.
  
  
  "Pa labi." Viņš neredzēja manu sažņaugto dūri.
  
  
  "Nikolajs!" Vanags nopūtās. Viņš tur aizdomās, ka esmu vieglprātīgs.
  
  
  Es noliku klausuli. Pēc lietas slēgšanas Filipīnās, kas smaržoja pēc pārgatavojušiem kokosriekstiem, es tikai pirms divām dienām lidoju uz Sandjego no Havaju salām. Es tikko sāku atbrīvoties no muskuļu līkumiem un spriedzes psihē. Nogalināšana nekad nav jautra, es pārsniedzu savu kvotu P.I.
  
  
  Labākais veids, kā to visu izmest no prāta, ir ar skaistu zvaigžņu palīdzību Sandjego, lai filmētu seriālu. Bet tagad…
  
  
  Es piezvanīju ierēdnim, informējot viņu par savu visneveiksmīgāko plānu maiņu, un lūdzu, lai viņš sagatavo manu rēķinu. Tad zvanīju uz lidostu un uzzināju, ka nākamā lidmašīna uz Ensenadu izlido pēc pusotras stundas.
  
  
  Ja es paņemšu pauzi no smailās dušas, es varētu to izdarīt.
  
  
  * * *
  
  
  Baja California ir aste, kas karājas no Kalifornijas. Šķita, ka neviens nezina, ko ar to darīt. Tas jau gadiem ilgi ir bijis strīds starp ASV un Meksiku. Pēc mēnešiem ilgas kaulēšanās par īpašumtiesībām uz tuksneša joslu, meksikāņi beidzot padevās un piekrita to pārņemt.
  
  
  Es atlaidos un gulēju līdz mazajai lidostai uz netīrumu joslas netālu no neliela zvejnieku ciemata, ko sauc par Ensenadu. Vārds patiesībā nozīmē "līcis" vai "maza straume", ja jūs interesē sīkumi.
  
  
  Kad es izkāpu no lidmašīnas spožajā saules gaismā, spilgtums bija tik intensīvs, ka es uzliku saulesbrilles.
  
  
  Jauns Mustang taksometrs bija novietots pie operāciju torņa durvīm, un es piezvanīju šoferim, lai viņš viņu ieved pilsētā. Izbraucot cauri rievotiem ceļiem, savannām, sārņiem un bieziem mežiem, beidzot nonācām līdz pilsētas galvenajai ielai.
  
  
  La Casa Verde — kurai vajadzēja būt zaļai, ja mana spāņu valoda joprojām būtu adekvāta, bet patiesībā tā bija sava veida izzūdoša pasteļkrāsa — atradās nokarena kvartāla galā, kur tā gulēja sauļojoties kā ķirzaka uz klints.
  
  
  Izkāpu no taksometra, paņēmu somu un iegāju vestibilā. Pēc spilgtās saules gaismas motelī bija piķa tumsa, bet es redzēju, kā ūsainais jauneklis izlikās, ka interesējas par manu ierašanos. Pamāju viņam un paņēmu mājas telefonu.
  
  
  "Dīga." Tā bija meitene pie kāda miniatūra sadales paneļa.
  
  
  "Vai jūs varētu mani sazināties ar Senjoritu Huanu Riveru?"
  
  
  "Ak jā." Atskanēja klikšķis un garš zvans.
  
  
  "Dīga." Tā bija cita meitene.
  
  
  "Huana Rivera?"
  
  
  "Si".
  
  
  "Vai tu runā angliski?"
  
  
  Bija vilcināšanās. — Džesa?
  
  
  Es aizvēru acis. Šai vajadzēja būt vienai no šīm misijām. Es pakratīju galvu un pateicu koda frāzi, cenšoties neizjust absurdu:
  
  
  "Oktobris ir gada astotais mēnesis."
  
  
  "Man žēl? O jā! Tad āboli ir gatavi."
  
  
  "Laba meitene! Šis ir Džordžs Pībodijs." Šis bija mans pašreizējais vāka nosaukums, un Vanags man nelūdza to mainīt. Tātad es joprojām biju Džordžs Pībodijs.
  
  
  — Ak, senjor Pībodija. Man bija prieks dzirdēt, ka akcents ir pazudis. "Kur tu esi?"
  
  
  "Es esmu vestibilā," es teicu. "Vai man nākt klāt?"
  
  
  "Nē nē!" - viņa ātri teica. "Es būšu lejā."
  
  
  "Bārā," es nopūtos, skatoties uz vestibila ļoti tumšo galu, kur vīrietis aiz letes slaucīja brilles.
  
  
  Es pagriezos un devos uz aptumšoto bāru. Bārmenis paskatījās uz mani. — Senors?
  
  
  "Pisco skābs," es teicu.
  
  
  Viņš pamāja
  
  
  
  un pagriezās to darīt.
  
  
  Jutu, kā smagais gaiss maigi kustas aiz manis, nesot līdzi svaigu citronu smaržu. Es pagriezos un ieraudzīju slaidu, tumšām acīm, tumšmatainu meiteni apmēram divdesmit piecus gadus vecu ar ūdensrozēm raksturīgo gandrīz luminiscējoši bāli balto ādu.
  
  
  "Džordžs," viņa teica spāniski. Tas bija kā "Hor-hey."
  
  
  — Huana? Es teicu, pareizi izrunājot to pusceļā starp burtiem “h” un “w”.
  
  
  Viņa pastiepa roku. ES to paņemšu. Tad es norādīju uz galdu pie sienas.
  
  
  Esam ieradušies. Viņa bija gracioza, tīra un ļoti sievišķīga. Viņas ķermenis bija elastīgs un skaistas formas. Viņas kājas arī. — Vecais labais Vanags! ES domāju. Cik viņam neraksturīgi!
  
  
  Mēs apsēdāmies.
  
  
  Viņa pasūtīja ledus tēju, iekārtojās krēslā un paliecās uz priekšu, acis mirdzēja. "Tagad. Ko tas viss nozīmē?"
  
  
  Es pakratīju galvu. "Man nav ne jausmas. Mans priekšnieks Vašingtonā mūs pamācīs.
  
  
  "Kad?"
  
  
  "Šonakt."
  
  
  Viņas seja bija tukša. "Bet tas nozīmē, ka mēs šodien šeit nebūsim."
  
  
  "Es verdad".
  
  
  Viņas mute pavērās vaļā. "Tad nebūs laika..." Viņa pēkšņi aizvēra muti.
  
  
  "Ko, Huana?"
  
  
  Viņas seja bija rozā. "Viņš man ir olvidado."
  
  
  "Tev ir īsa atmiņa," es teicu un pabeidzu savu pisco skābu. "Brīnišķīga aguardiente," es nodomāju. Kādreiz man būs jāapmeklē Pisko, Peru.
  
  
  ES pamodos. "Sakrāj somas, Huana. Mēs izlidosim no šejienes ar nākamo reisu."
  
  
  "Bet jums vajadzētu zināt kaut ko par misiju ..."
  
  
  "Narkotikas," es teicu.
  
  
  "Protams, es runāju par narkotikām"
  
  
  "Un Vidusjūra. Mēs dosimies uz Spāniju."
  
  
  Viņas mute veidoja burtu "o".
  
  
  "Slēpot."
  
  
  Viņa dzēra ledus tēju. "Vai jūs varētu to atkārtot?"
  
  
  Tieši tā arī darīju.
  
  
  Tad viņa mani maldināja. Viņas acis iedegās. "Ak! Protams, Sjerranevada! Tur, netālu no Granadas, atrodas pirmās klases slēpošanas kūrorts.
  
  
  ES skatījos.
  
  
  "Vai jūs varat slēpot?" viņa man jautāja.
  
  
  Šī bija šī jautājuma diena. "Jā tu esi?"
  
  
  "Ļoti labi," viņa mierīgi atbildēja.
  
  
  "Un pieticīgi," es nodomāju. Es klusi teicu: "Mēs muļķosim."
  
  
  Bārmenis mani vēroja. Es piemiedzu Huanai, un viņa piemiedza atpakaļ. Viņa bija skaista, izsmalcināta, sasniedzama.
  
  
  * * *
  
  
  Kad mēs izgājām ārā, gaismas zibspuldze, kas atstarojās no šautenes stobra, pievērsa manu skatienu uz melno caurumu tā galā. Vīrietis gulēja uz karstā darvas jumta pāri ielai, un es zināju, ka viņš mani ir nolicis viņa tvēriena krustpunktā.
  
  
  Uz brīdi es sastingu. Pēc tam es pametu Huanu malā un devos pretējā virzienā, pretī durvju ailes vākam. Šāviens atbalsojās pa ielu.
  
  
  "Uzgaidi!" es viņai uzkliedzu.
  
  
  "Bet Niks..."
  
  
  "Klusi!" - nočukstēju.
  
  
  Es ātri piecēlos kājās un pieskrēju pie vestibila loga. Piesedzoties es paskatījos ārā pa logu. Atkal noķēru šautenes stobra spīdumu. Vīrietis joprojām atradās uz sauso preču veikala jumta.
  
  
  Kad es tuvojos savam ierocim, viņš pacēla šauteni un izšāva vēlreiz. Lode ielidoja koka konstrukcijā tieši virs Huanas galvas. Tagad viņa rāpās atpakaļ durvīs. "Gudra meitene!" ES domāju.
  
  
  Kad atkal paskatījos uz augšu, vīrietis bija pazudis.
  
  
  Dzirdēju skrienam kājas. Paskatījos pa putekļaino logu un ieraudzīju, ka uz ielas no veikala iznāk vīrietis melnā uzvalkā un paskatījās uz augšu uz vietu, kur mūs gaidīja snaiperis.
  
  
  Es izskrēju no viesnīcas, pamājot, lai Huana paliek iekšā, un gāju augšā pa galantērijas veikala kāpnēm pa divām uz augšējo stāvu.
  
  
  ES kavēju. Viņš aizgāja.
  
  
  Uz jumta nekas nebija palicis, izņemot daudz meksikāņu izsmēķu un sombrero, kas tika nopirkts divas dienas iepriekš no veikala zemāk.
  
  
  "Ārzemnieks," sacīja veikala īpašnieks, vīrietis ar resnu vēderu un smaidošu seju. Gonsaless.
  
  
  "Tūrists?"
  
  
  "Jā".
  
  
  "Vai varat to aprakstīt?"
  
  
  Gonsaless paraustīja plecus. "Par tavu augumu. Brūni mati. Brūnas acis. Tievs vīrietis. Nervozs".
  
  
  Tas ir viss.
  
  
  Es pavilku Huanu malā viesnīcas vestibilā, kamēr gaidījām taksi, kas mūs savāks un aizvedīs uz lidostu.
  
  
  "Viņš bija šeit pirms divām dienām," es viņai teicu.
  
  
  — Tātad?
  
  
  "Cik ilgi tu šeit esi bijis?"
  
  
  Ekskursija."
  
  
  "Vai jūs domājat, ka viņš saprata, kas jūs esat?"
  
  
  Viņas acis samiedzās. Viņa to uztvēra kā apvainojumu. Viņa bija Latina, skaista un uguns pilna. — Es tā nedomāju! - viņa sašutusi teica.
  
  
  Es to neuzskatīju par apvainojumu.
  
  
  "Pie kā jūs strādājāt, pirms sazinājāties ar jums par šo uzdevumu?"
  
  
  "Narkotiku piliens."
  
  
  — Sadauzīt?
  
  
  Viņa pamāja, nolaižot acis.
  
  
  "Viss šis?"
  
  
  "Jā." Viņas zods izaicinoši pacēlās.
  
  
  — Palicis viens?
  
  
  "Varbūt tā," viņa izvairīgi teica.
  
  
  Es pagriezos un paskatījos ārā pa durvīm sauso preču veikala augšpusē.
  
  
  "Jā," es piekritu. "Es domāju, ka varbūt tā."
  
  
  Viņas seja sagriezās dusmās.
  
  
  Es satvēru viņas elkoni. Taksometrs ir ieradies. Laimīgais Niks. Izglāba Ensenada Taxicab.
  
  
  "Nāc, Huana. Nākamā pietura Vašingtona, DC."
  
  
  Ļoti autoritārs. Ļoti valdonīgs.
  
  
  Viņa lēnprātīgi iekāpa taksī, pazibinot skaistu augšstilba gabalu. Bet es to gandrīz nepamanīju.
  
  
  Divas
  
  
  Vanags sēdēja pie AX teātra vadības paneļa pults, spieda pogas un regulēja skalas. Viena poga skaņai. Viena poga lentēm. Viena poga 16 mm filmai. Viena poga tiešraidei. Viena poga vecai melnbaltai filmai.
  
  
  
  
  
  
  Viena poga slaidiem. Vai arī, ja vēlaties atpūtināt acis, izmantojiet vienu pogu maigai sievietes balsij, kas stāsta par inteliģences rādītājiem.
  
  
  Saruna līdz šim bija tikai pļāpāšana. Es to visu izdzēsu no prāta. Atceros tikai to, ka vizuāli varēju un arī uztveru Huanu Riveru. Tomēr kaut kas viņas domās šķita iepriekš sagatavots, iepriekš pārbaudīts un sterils.
  
  
  Bet viņa bija skaista, un man patīk skaistas sievietes. Es domāju: "Ja tikai es varētu izdzēst viņas balsi, tāpat kā Vanags var izdzēst ierakstu, kuru viņš negribēja dzirdēt."
  
  
  Gaismas pilnībā nodzisa, un mūsu priekšā uz ekrāna bija attēls, kas maģiski parādījās uz sienas.
  
  
  "Enriko Korelli," sacīja maiga sievietes balss pār attēlu, kas mirgoja ekrānā. Tā bija nekustīga fotogrāfija, kas uzņemta apmēram pirms piecpadsmit gadiem, uzspridzināta no kādas lielākas fotogrāfijas niecīgas daļas. Fons bija Vatikāna Rotunda.
  
  
  "Fotografēts ap 1954. gadu," balss turpināja. “Šī ir pēdējā saglabājusies Korelli fotogrāfija. Pārējās viņa fotogrāfijas tika nopirktas par lielu naudu. Izmeklēšana nevar pierādīt, ka nauda nāk no mafijas kases. Bet viņi tam tic."
  
  
  Es ilgi un uzmanīgi skatījos uz fotogrāfiju. Seja bija gandrīz neatšķirama no otras. Sejas vaibsti bija pavisam ikdienišķi: tumši mati, stingrs zods, nekādas atšķirības sejas formā. Es to atcerējos pēc iespējas labāk, bet, tā kā tas tik daudz reižu bija uzspridzināts no tik maza graudainas plēves gabala, man tur nebija gandrīz nekā, uz ko koncentrēties.
  
  
  Ekrānā mirgoja karte. Tā bija Korsikas karte. Basrijas pilsēta tika iezīmēta aplī.
  
  
  “Ir noskaidrots, ka Enriko Korelli dzīvo šeit, Basrijas priekšpilsētā, Korsikā, Napoleona laikmetā celtā villā. Viņam ir desmit kalpi un divi miesassargi. Viņš dzīvo kopā ar sievieti vārdā Tīna Bergsone.
  
  
  “Korelli tagad ir četrdesmit pieci gadi. Viņš strādāja Itālijas valdībā Romā, bet pēc dažiem mēnešiem tika atlaists. Viņš bija īsi precējies, bet viņa sieva nomira no pneimonijas, kamēr Korelli nestrādāja. Ar riebumu viņš sāka strādāt pie viltotu un zagļu loka dalībniekiem – trimdiniekiem no ASV, kas dzimuši Sicīlijā un bijuši mafijas biedri Ņujorkā un Čikāgā. Viņiem viņš kļuva par labu apsardzes darbinieku un ļoti labu biznesmeni. Kad aptieku ķēde tika izveidota, viņš bija viens no pirmajiem cilvēkiem, kas atvēra plūsmas punktu netālu no Neapoles.
  
  
  “Narkotiku tīkls uzplauka 60. gados, un līdz šī laika beigām Korelli bija kļuvis par galveno figūru visā mafijas ķēdē.
  
  
  “Kopš tā laika viņam ir bijušas dažādas saimnieces. Viens mēģināja viņu nogalināt, kad viņš viņu pameta citas sievietes dēļ. Vēlāk viņa tika atrasta noslīkusi Neapoles līcī."
  
  
  Karte pazuda, un luksusa jahta, apmēram 180 pēdas gara, piepildīja ekrānu ar skaistu krāsu slaidu.
  
  
  “Šī ir Corelli izpriecu jahta Lysistrata. Viņa peld zem Francijas karoga. Korelli sevi uzskata par Korsikas pilsoni, lai gan viņš ir dzimis Milānā.
  
  
  Tagad ekrānā parādījās lielas villas attēls.
  
  
  "Korelli māja. Lai gan viņam ir tikai divi miesassargi, kas viņu apsargā, viņa īpašumā pastāvīgi patrulē pusducis bruņotu vīru.
  
  
  Pazibēja jauna bilde. Zālē gulēja ķermenis. Viņš vairākas reizes tika nošauts. Līķis nebija atpazīstams, bet pēc mirstīgo atlieku izskata es nospriedu, ka lodes, kas viņam trāpīja, ir manekeni - parastas lodes, kas sagrieztas X. Dummum lodes sagriež sēnes griezumā, iznīcinot formu, kad tās trāpīja mērķī.
  
  
  "Tas bija franču aģents Emīls Ferencs. Viņš mēģināja ielauzties Villa Corelli, kā sauc īpašumu. Acīmredzot viņu atklāja patruļas un nogalināja."
  
  
  Tad ekrānā parādījās pamestas, tuksnesim līdzīgas lauku ainavas. Objektīvs pietuvināja figūru, kas stāvēja pie majestātiskās Lombardijas papeles, vienīgā redzamā jebkura izmēra koka. Augot, varēja redzēt, ka viņš ir nenoteikta vecuma vīrietis, bet diezgan garš un spēcīgas miesas būves. Seja bija ēnā.
  
  
  "Enriko Korelli. Šis ir tuvākais attēls, ko kāds spējis nofotografēt pēdējo desmit gadu laikā. Attēls uzņemts, izmantojot teleskopisko objektīvu no droša skatu punkta pretējā kalnā. Lai gan seja nav atšķirama, vīrieša ķermenis var Datora aprēķini liecina, ka viņa svars bija aptuveni 182, augstums - 6 pēdas, stāvēja taisni un veselība bija lieliska.
  
  
  Ekrāns kļuva tumšs. Tad viņi sāka filmu. Tā bija aina pludmalē, iespējams, Francijas Rivjērā. Satriecoša blondīne niecīgā bikini streipuļoja pa smiltīm, šūpodama gurnus un ļaujot garajiem blondajiem matiem plūst pār pleciem. Viņa uz brīdi apstājās un pagriezās, it kā kāds ar viņu runātu. Viņa paskatījās kamerā un pasmaidīja.
  
  
  "Tīna Bergsone. Viņai ir divdesmit trīs gadi. Dzimusi Zviedrijā, viņa pārcēlās uz Romu, kur viņai bija īsa, bet neveiksmīga kino karjera.
  
  
  
  
  
  Tad pirms diviem gadiem viņa pārcēlās uz Šveici, kur nodarbojās ar naudas manipulācijām, acīmredzot mafijas vai kādas mafijai līdzīgas organizācijas labā. Viņa tika pieķerta, bet nekad netika tiesāta. Tiek ziņots, ka liela daļa naudas ir mainījusi īpašnieku, lai palīdzētu viņai aizbēgt no Šveices varas iestādēm.
  
  
  Drīz pēc tam viņa atradās Enriko Korelli mājā. Korelli viņu neapprecēja, bet viņa ir viņa pastāvīgā pavadone. Viņa runā zviedru, franču, itāļu un spāņu valodā, kā arī angļu valodā. Tiek ziņots, ka viņas IQ ir 145, pamatojoties uz faktisko pārbaudi, kas tika veikta, kad viņa aizpildīja darba pieteikumu Šveices bankā. Viņa ir lieliska slēpotāja."
  
  
  Filmā viņa tagad redzama slēpojam pa nogāzi. Man bija jāatzīst, ka viņa bija ļoti laba. Nav brīnums, ka viņa vēlējās ziemas mēnešus pavadīt slēpošanas trasē; šķita, ka viņai patīk sports.
  
  
  Ekrānā parādījās vēl viena karte. Viņš parādīja pasaulei Mercator projekcijā ar līniju, kas ved no Tuvajiem Austrumiem uz Turciju, no Turcijas uz Sicīliju, no Sicīlijas uz Korsiku, uz Rivjēru, atpakaļ uz Korsiku un tad uz Portugāli, no turienes uz Kubu. , tad uz Centrālo Meksiku un pēc tam uz Sandjego Kalifornijā.
  
  
  Narkotiku ķēde.
  
  
  "Pēdējo dažu gadu laikā galvenajā narkotiku piegādes ķēdē ir notikušas daudzas izmaiņas. Parasti smagās narkotikas sākas austrumos un virzās uz rietumiem pa Vidusjūru, kur tās tiek apstrādātas. Šīs ķēdes kontrole ir noenkurota Korsikā, apstājoties tikai pirms vissvarīgākās apstrādes Rivjērā narkotikas tiek atgrieztas Korsikā un tālāk uz Kubu, izmantojot vienu no trim pieturām: Portugāli, Maroku vai Alžīriju.
  
  
  Jauna karte. Viņš atkal parādīja Korsiku.
  
  
  “No šī apgabala sadales līnijas stiepjas atpakaļ uz Tuvajiem Austrumiem un tālāk līdz galamērķim Rietumos. Nauda no Rietumiem nāk šeit, kur tā tiek sadalīta starp ķēdes posmiem.
  
  
  Objektīvs fokusējās uz karti, kurā bija redzams Corelli īpašums Basrijas priekšpilsētā, riņķots.
  
  
  "Riko Korelli ir cilvēks, kurš kontrolē ķēdi. Viņš saņem savus pasūtījumus no Sicīlijas, kur mafijas deputāts kontrolē ķēdes austrumu pusi. Dons rietumos kontrolē pārējo ķēdi, kā arī izplatīšanu."
  
  
  Attēls izbalēja un iedegās gaisma.
  
  
  Kādu laiku sēdējām klusēdami.
  
  
  Vanags iztīrīja rīkli "Nu?"
  
  
  "Interesanti," es teicu.
  
  
  "Akadēmisks," sacīja Huana.
  
  
  "Es viņai piekrītu," es turpināju.
  
  
  Vanags sarauca pieri. "Tā ir tikai instruktāža."
  
  
  — Kā ar Korelli? - vaicāja Huana.
  
  
  Vanags aizvēra acis un šūpojās ērtajā grozāmajā krēslā.
  
  
  "Mafiozi kļuva neapmierināti ar peļņu no narkotiku programmas," beidzot sacīja Vanags. “Pirms sešiem mēnešiem viņi sāka sūtīt cilvēkus no iekšpuses, lai pārbaudītu tīkla sistēmu. Corelli paņēma ievērojamu daudzumu - pārāk daudz, uzskata Dons ASV. Bet sicīlietis nevarēja izdomāt veidu, kā situāciju labot. Sanāksmē tika nolemts, ka Korelli būs jāaiziet. Viens vīrietis tika nosūtīts viņu sist, bet viņš pazuda no redzesloka. Jūs redzējāt, kas notika ar tā saukto tranšejas aģentu, kurš mēģināja iefiltrēties īpašumā.
  
  
  “Tad mafijas kapos nolēma uzbrukt Korelli caur Tīnu Bergsoni. Detektīvs, kurš apgalvoja, ka ir no Šveices, kādu dienu Basrijā mēģināja viņu arestēt, pamatojoties uz vecu Šveices apsūdzību. Bet viens no Korelli miesassargiem iejaucās un izglāba Tīnu. Pēc tam viņš aizveda detektīvu uz tuvējo pludmali, sasēja un ļāva gaidīt, kad paisums noslīks. Vīrietis aizbēga un atstāja Korsiku, lai nekad neatgrieztos.
  
  
  Es pacēlu roku.
  
  
  — Niks?
  
  
  "Kā mēs to visu zinām?"
  
  
  — Korelli mums pastāstīja.
  
  
  "Tieši?"
  
  
  Vanags nopūtās. “Mums ir Korelli tuvs cilvēks, lai gan viņš nekad ar viņu nav ticies. Korelli informāciju sniedza pēc savas iniciatīvas."
  
  
  "Kāpēc?" - vaicāja Huana.
  
  
  "Viņš teica, ka vēlas doties prom uz visiem laikiem."
  
  
  — Lai glābtu sevi un meiteni? ES jautāju.
  
  
  "Tieši tā. Un iegūstiet patvērumu štatos."
  
  
  "Savukārt par...?"
  
  
  "Visa komandrinda, pareizā komandķēde un kā tā darbojas."
  
  
  "Kā mēs zinām, ka tas nav triks?" ES jautāju.
  
  
  "Mēs nē." Vanags laiski atvēra acis. "Šeit jūs ienākat." Viņš pagriezās pret Huanu.
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  "Ar savu pieredzi jums ir jānoskaidro, vai Korelli mums saka patiesību vai ved mūs pa dārza taku."
  
  
  es nopūtos. Reizēm Houka dikcija ir bezcerīgi Viktorijas laikmeta.
  
  
  Huana nepievērsa uzmanību vārdiem. — Es noskaidrošu.
  
  
  "Vai kaut kas ir iestatīts?" ES jautāju.
  
  
  “Soli un Nīvē ir gaidāma tikšanās. Slēpošanas kūrortā Spānijā. Vai es tev stāstīju par šo?
  
  
  "Īsi"
  
  
  Vanags atliecās. “Katru gadu Tīna Bergsone dodas uz šo slēpošanas kūrortu, un Korelli dodas viņai līdzi. Viņi tur pavada apmēram mēnesi."
  
  
  "Vai viņš turp dodas kā Riko Korelli?"
  
  
  "Nē. Mēs nezinām, kādu vārdu viņš lieto. Bet mēs zinām, ka viņi vienmēr staigā. Un Korelli vēlas tur satikties."
  
  
  "Tas varētu būt uzstādījums," es nomurmināju.
  
  
  "Protams," sacīja Vanags. "Tāpēc tu esi šeit, Nik. Tāpēc fotoattēlā ir AX."
  
  
  "Gaida streiku."
  
  
  Viņš pamāja. “Pieņemsim, ka mafiozi zināja par Korelli plāniem. Vai viņi nevēlētos, lai mūsu izpildītājs numur viens?
  
  
  
  
  
  
  un mūsu narkotiku eksperts numur viens? "
  
  
  Es paberzēju zodu. "Kā mēs nodibinām kontaktu?"
  
  
  Vanags teica: “Mums ir cilvēks Malagā. Viņam ir zēns Sol y Nieve. Viņam tuvosies Korelli miesassargi. Jūs satiksit mūsu vīrieti Malagā, un viņš kūrortā sarunās tikšanos ar puisi. Tad jūs satiksit Korelli aci pret aci."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Un tad?"
  
  
  "Tad mis Rivera pārņems vadību*
  
  
  "Vai jūs esat sagatavojuši mūsu pases?"
  
  
  “AX Identification ir dokumenti. Jūs joprojām būsit Džordžs Pībodijs, bet tagad jūs esat profesionāls fotogrāfs."
  
  
  "Kungs, es pat nevaru vadīt Brauniju, vēl jo vairāk ar Hasselblad!"
  
  
  “Šīs kameras šodien ir uzticamas! Viņi arī labi iemācīs pamatus. Un jūs, Riveras jaunkundze, esat fotogrāfa iemiesojums. Visi jūsu papīri ir pabeigti. Dedziniet tos, atceroties savu pagātni.
  
  
  "Vai es pozēju kails?" - vaicāja Huana.
  
  
  Vanags bija šokēts. Viņa zilās acis iepletās. Viņš bija pēdējais no vecajiem puritāņiem, pilnībā represēts cilvēks sabiedrībā, kurā valdīja seksuālā brīvība. "Mana mīļā meitene!"
  
  
  "Vai jūs pozētu kaila?" - ātri jautāju.
  
  
  "Protams," viņa atbildēja. “Profesionālā nozīmē. Kad es spēlēju lomu, es to nospēlēju līdz galam."
  
  
  Vanaga seja mainīja krāsu. Tas bija ļoti sarkans. Viņš apmulsuma agonijā paskatījās uz savām rokām. "Ja jau esat pabeidzis," viņš iestarpināja.
  
  
  es pasmējos. "Turpināt."
  
  
  "Es zinu, ka jūs neiebilstat, ka mēs izveidojām jūsu aizsegu kā vīra un sievas komandu," viņš ātri sacīja, mirdzot acīm.
  
  
  — Kungs! - es iesaucos.
  
  
  — Džordžs Pībodijas kungs un kundze no Millersfolsas, Minesotas.
  
  
  "Man tas patīk!" - Huana maigi teica.
  
  
  "Es ienīstu šo!" - norūcu. “Tas ir pārāk tālu! Un tas rada sarežģījumus!
  
  
  "Bet tas ļauj Riveras kundzei rīkoties vieglāk - ja viņai tas ir nepieciešams." Vanaga seja atkal kļuva sarkana.
  
  
  "Es nesekoju loģikai!" - es atcirtu.
  
  
  "Vientuļa sieviete, tāda meitene kā Riveras jaunkundze..."
  
  
  "Es par to esmu sašutis!" – Huana pārtrauca.
  
  
  “... Būtu, teiksim, dzītai, būtu daudz grūtāk nekā būt precētai sievietei. Vai tu redzi?
  
  
  Es gulēju ar seju smiltīs. Es tiešām redzēju sagrozīto loģiku.
  
  
  Vanags pagriezās pret Huanu. "Vai jūs piekrītat?"
  
  
  "Pilnībā." Viņa burvīgi pasmaidīja.
  
  
  Vanags apmierināti pamāja ar galvu. Tad viņš paskatījās uz mani. "Vai ir kādi trūkumi?"
  
  
  Sasodīts viņu! "Tas izskatās stabili," es atzinu. "Mums vajadzētu uzstādīt trauksmes signālu," es turpināju. "Es domāju, ja viss sabruks. Es vēlos izglābt Huanu un savu ādu neatkarīgi no tā.
  
  
  "Mums ir kāds Granadā, tikai pusstundas attālumā no kūrorta. Malaga jūs informēs."
  
  
  "Pa labi. Tam vajadzētu to aptvert. ”
  
  
  "Jūs varat nosūtīt jebkuru kodētu ziņojumu, kuru vēlaties, izmantojot Granadu."
  
  
  "Labi," es teicu. Es pagriezos pret Huanu. "Vai jums ir par ko apspriest?"
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un tad uz Vanagu.
  
  
  "Es domāju, ka nē. Es esmu jūsu rokās, līdz satikšu Korelli kungu. Tad es par to parūpēšos."
  
  
  * * *
  
  
  Es tikko biju aizsnaudies, kad atskanēja ass klauvējums pie aizslēgtajām durvīm, kas atdalīja manu istabu no Huanas.
  
  
  ES pamodos. "Jā?"
  
  
  — Niks! viņa čukstēja.
  
  
  — Kuru?
  
  
  "Logs."
  
  
  Es pagriezos. "Kā ar šo?"
  
  
  "Paskaties ārā."
  
  
  Es sniedzos pēc plecu maciņa, kas karājās pie gultas staba. Es piegāju pie loga, palikdama ēnā un piespiedos pie sienas. Atmetis aizkarus ar sava Luger stobru, es ieskatījos tumšajā ieliņā lejā.
  
  
  Pāri ielai atradās Cadillac, vienīgā automašīna kvartālā.
  
  
  Tajā no vadītāja puses, kas bija pret mani, sēdēja vīrietis. Tad, skatoties, cits vīrietis steidzās pāri ielai uz Cadillac, īsi runāja ar vadītāju un uzkāpa aizmugurējā sēdeklī.
  
  
  Caddy sāka braukt un ātri nobrauca pa ielu, stūrī nogriežoties pa labi.
  
  
  Es atgriezos pie durvīm, kas atdala mūsu istabas.
  
  
  — Vai tu viņu atpazini? Es viņai jautāju.
  
  
  "Jā. Es redzēju viņu pirms brīža izkāpjam no mašīnas. Viņš paskatījās uz manu istabu – vai uz tavu. Es redzēju viņa seju. Un tad viņš steidzās uz viesnīcas vestibilu.
  
  
  "Kas viņš bija?"
  
  
  "Es redzēju viņu šopēcpusdien Dulles lidostā. Kad mēs ieradāmies. Viņam bija mazs ādas čemodāns. Tādu, kurā var ielikt ieroci ar optisko tēmēkli.
  
  
  "Laba meitene," es izklaidīgi teicu.
  
  
  Bija pauze. "Kas mums tagad jādara?"
  
  
  "Ej gulēt," es teicu. "Vismaz mēs zinām, ka viņi zina."
  
  
  — Vai tu viņu nemeklēsi?
  
  
  “Vašingtonā? Tā ir liela pilsēta."
  
  
  — Niks!
  
  
  "Ej gulēt, Huana." Es aizgāju prom no durvīm. "Saldus sapņus."
  
  
  Es dzirdēju, kā viņa pie sevis kurn un tad viņa aizgāja no durvīm. Pēc brīža vai diviem es dzirdēju, ka gulta čīkst, kad viņa uzkāpa un apsēdās.
  
  
  Tad iestājās klusums.
  
  
  Sēdēju pie loga, skatījos, gaidīju. Bet neviens nenāca.
  
  
  Trīs
  
  
  Izbraucām cauri zemajām pakājēm un piezemējāmies uz lidlauka netālu no Malagas. Taksometra vadītājs mūs ieveda pilsētā cauri dažādu marku un formu miniatūru Eiropas automašīnu virpulim.
  
  
  Mēs apmetāmies vienā no galvenajām pilsētas viesnīcām ar skatu uz Malagas ostu. Pie labi koptajām ostām bija pietauvoti vai noenkuroti vairāki tirdzniecības kuģi un izpriecu laivas.
  
  
  Huana ir nogurusi. Viņa ieslēdzās savā istabas pusē, nosnauda un iegāja dušā. Es nekavējoties devos uz AX seifu.
  
  
  Tas bija neliels birojs mājā viena kvartāla attālumā
  
  
  
  
  
  
  ielās un aiz stūra.
  
  
  “BŪVNIECĪBA,” lasāma zīme uz durvīm. "VID RAMIREZ UN KELLY"
  
  
  es pieklauvēju.
  
  
  "Quién es?"
  
  
  "Senjors Pībodijs."
  
  
  "Si".
  
  
  Atvērās durvis. Tas bija Mičs Kellijs.
  
  
  "Sveika, Kellij," es teicu.
  
  
  "Sveiks, senor." Viņš pasmaidīja un ielaida mani iekšā. Tad, skatīdamies augšup un lejup pa tumšo, senlaicīgo gaiteni, viņš uzmanīgi aizslēdza durvis.
  
  
  Es paskatījos uz biroju. Tas bija mazs, ar vienu sasistu rakstāmgaldu, virkni vecu dokumentu skapju un durvīm, kas veda uz tualeti. Aiz galda logs pavērās uz ostu un Malagas pilsētu.
  
  
  Kellija paglaudīja man pa muguru. "Neesmu tevi redzējis, kopš dzirdēju par asins apelsīnu lietu, Nik."
  
  
  Tas notika Grieķijā. — Pirms pieciem gadiem, vai ne?
  
  
  "Pa labi. Vanags teica, ka tu nāksi.
  
  
  Viņš atvēra atvilktni un izvilka skaisto Bausch & Lomb 30x binokli, ko viņš domīgi pacēla rokā.
  
  
  "Man var būt jums jaunumi."
  
  
  "Ak?"
  
  
  Viņš uzlika brilles uz acīm un pagriezās, lai paskatītos apkārt ostā. Es sapratu, ka viņš vēro laivas, kad pieklauvēju.
  
  
  Kellija vadīja AX Malagā vismaz trīs gadus. Viņa uzdevums bija zināt, kas un kas nāk un brauc no Malagas.
  
  
  Es paskatījos pār viņa plecu. Viņš pētīja izklaides piestātni ostas centrā. Šķita, ka viņu īpaši interesēja lielā jahta, kas noenkurota kaut kur pa vidu.
  
  
  "Tas ir," viņš teica. "Šī ir Lysistrata." Corelli jahta.
  
  
  Es atcerējos fotoattēlu, ko redzēju AX štābā.
  
  
  Viņš man pasniedza binokli. Es to koncentrēju. Viņš bija izcils; Es ļoti skaidri redzēju jahtu. Uz klāja rosījās vairāki apkalpes locekļi. Uz klāja viss bija kluss un mierīgs. Es redzēju kajīšu rindu uz galvenā klāja ar divām logu rindām, kas nozīmē, ka kajītes atradās divus klājus zemāk.
  
  
  Tā bija liela, skaista izpriecu jahta. Pakaļgalā plīvoja Francijas karogs.
  
  
  Mičs Kellijs apsēdās pie rakstāmgalda un čaukstēja papīru. Es zināju, ka viņš vēlas, lai es pievēršu uzmanību viņa teiktajam. Kad grasījos nodot brilles, es redzēju kādu džemperī un biksēs iznākam no galvenās kajītes uz klāja. Tā bija sieviete ar gariem blondiem matiem. Viņa bija ļoti kupla un ar plānu vidukli, un cieši pieguļošās bikses, kas apskāva viņas gurnus un augšstilbus, neko neatstāja iztēlei. Viņai bija jaukas kājas zem tām zilajām biksēm. Viņas āda bija gaiša un gluda, un viņas acis bija zilas. Izkāpusi saules gaismā, viņa uzvilka saulesbrilles un izklaidīgi nolika tās atpakaļ vietā.
  
  
  "Tīna Bergsone," es skaļi teicu.
  
  
  Kellija palocīja kaklu un paskatījās ārā pa logu, šķieldama saules gaismā uz ūdens. "Jā."
  
  
  "Perfekta meitene," es atzīmēju.
  
  
  – Vēl viena lieta par Niku Kārteru, – Kellija šņāca. "Kā tu tiec galā?"
  
  
  "Es tikai daru to, ko saka vīrs Vašingtonā," es nomurmināju.
  
  
  "Tas notika vakar," Kellija sacīja, atkal kratot papīru.
  
  
  Es novēru acis no Tīnas Bergsones slaidajiem pleciem un krūtīm, kas bija apsegta ar džemperi, un negribīgi nolaidu binokli. Kellijs to pacēla, pagrieza krēslu un pievērsa tos Tīnai Bergsonei, kamēr es lasīju drukāto informāciju.
  
  
  KELLIJA. RAMIREZS UN KELLIJA. 3 PASEO ZAFIO. IERADĪŠANĀS OTRDIENA ABOARD LYSISTRATA. APMEKLĒTĀJS IR GATAVS. TĪNA BERGSONE VIŅU ATVEDĪS UZ JAHTU. VĒLĀK SLĒPOJUMS AR NARKOTIKU EKSPERTU.
  
  
  — Romiešu deguns! - es smīnot atkārtoju.
  
  
  "Tā ir Korelli segvārds," Kellija sacīja. "Diezgan rupjš, vai ne?"
  
  
  "Diezgan kukurūza, jā." Romāns Deguns bija indiāņu vadonis.
  
  
  “Korelli uzskata sevi par izstumto. Zini - no mafijas."
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz ziņojumu. "Spriežot pēc formulējuma, es domāju, ka viņa ar mani tiekas, vai ne?"
  
  
  "Pa labi. Viņa zina jūsu viesnīcu. Es jau nosūtīju zīmīti."
  
  
  "Kad viņa tur būs?"
  
  
  "Viņai vajadzētu jūs sagaidīt vestibilā pusdienlaikā." Kellija paskatījās pulkstenī. "Tas dod jums pusstundu."
  
  
  — Kā ar Huanu?
  
  
  "Viņa var pagaidīt. Tā ir sākotnējā izmeklēšana."
  
  
  Es paraustīju plecus. "Kāpēc visas šīs muļķības?"
  
  
  "Roman Nose bija nobijies. Es domāju, ka viņš vēlas zināt, vai viņam seko."
  
  
  "Vai, ja tā," es nodomāju.
  
  
  * * *
  
  
  Pusdienlaikā gaidīju vestibilā.
  
  
  Kad viņa ienāca, vestibilā visas acis bija vērstas uz viņu, sievietes skatījās ar sašutumu, vīrieši skatījās ar interesi. Vietējie pie galda pēkšņi pārvērtās par draudzīgiem Lothario.
  
  
  Es piecēlos un piegāju viņai klāt. – Bergsones jaunkundze, – es teicu angliski.
  
  
  "Jā," viņa atbildēja tikai ar nelielu akcentu. "ES kavēju. Man tiešām žēl”.
  
  
  "Jūs esat gaidīšanas vērts," es teicu.
  
  
  Viņa vēsi paskatījās uz mani. Es domāju par aisbergiem fjordos. — Vai tad iesim?
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  Viņa pagriezās un izveda mani no vestibila spožajā Spānijas saules gaismā.
  
  
  "Tas atrodas tieši pretī laukumam," viņa teica. "Mēs varam staigāt"
  
  
  Es pamāju ar galvu un galanti satvēru viņas roku. Galu galā es biju Eiropā. Viņa man to iedeva bez komentāriem. Katra spāņa acs pievērsās, lai sveicinātu mūs abus – viņas ar apbrīnu, es ar skaudību.
  
  
  "Šī ir skaista diena," viņa teica, dziļi ieelpojot.
  
  
  "Vai jums patīk Malaga?" Es pieķēru acis viņas sejai.
  
  
  "Ak jā," viņa teica. “Šeit ir slinki un viegli. Es mīlu sauli. Man patīk siltums."
  
  
  Viņa to teica
  
  
  
  
  
  , bet es to nepieminēju. "Kā jums gāja brauciens ar laivu?"
  
  
  Viņa nopūtās. "Mūs pie Kosta Bravas pieķēra vētra. Citādi…"
  
  
  — Un tavējais — tavs biedrs?
  
  
  Viņa domīgi paskatījās uz mani. — Romāna kungs?
  
  
  "Romana kungs" Šarāde turpinājās.
  
  
  — Tu viņu drīz redzēsi.
  
  
  "Es domāju, ka jūs slēpot," es teicu, kad mēs tuvojāmies jahtu ostai.
  
  
  "Man tas patīk." Viņa pasmaidīja. "Un tu?"
  
  
  "Mērens," es teicu. "Pārsvarā Amerikas Savienotajās Valstīs. Apse. Stowe. *
  
  
  "Es kādu dienu gribu doties uz Ameriku," Tīna Bergsone teica, siltām zilajām acīm un vērīgi skatījās uz mani.
  
  
  — Varbūt kungs... ē, Romāns — par to būs ko teikt.
  
  
  Viņa smējās. Zobi bija ideāli. — Varbūt tiešām. Viņa vērīgi paskatījās uz mani. "Es domāju, ka jūs ar viņu sapratīsit lieliski."
  
  
  Tad mēs bijām krastmalā, un jauneklis beigās stāvēja uzmanībā, vēršot savu attieksmi pret Tīnu Bergsoni. Viņš bija diezgan tievs, bet izskatījās drosmīgs un spēcīgs. Viņam bija cirtaini melni mati un zīmulim tievas ūsas.
  
  
  "Senjorita," viņš teica. Viņš pastiepa roku, lai palīdzētu viņai iekāpt mazajā, gludajā motorlaivā, kas bija piesieta pie piestātnes.
  
  
  "Paldies, Bertillo," viņa maigi teica. "Šis ir misters Pībodija," viņa teica, norādot uz mani.
  
  
  "Senjors," sacīja Bertillo. Viņa acis bija tumšas un gudras.
  
  
  Es izlēcu pēc tam, kad Tīna Bergsone un Bertillo bija attālinājušies, iedarbināju dzinēju, un mēs devāmies uz jahtas pusi trīssimt jardu attālumā.
  
  
  Līcis dzirkstīja saulē, kaijas savāca atkritumus no jūras, un, kad mēs griezāmies cauri ūdenim, tās dusmīgi lidoja debesīs, aplejot mūs ar jūras ūdeni.
  
  
  Pēc dažām minūtēm bijām piesieti pie jahtas. Tagad es redzēju vārdu Lysistrata. Virs mums divi jūrnieki paskatījās uz leju un nometa kāpnes. Mēs uzkāpām uz klāja.
  
  
  Kādā kajītē uz galvenā klāja, kas izrādījās salons, es redzēju muskuļotu vīrieti, kurš sēdēja ērtā atpūtas krēslā. Viņš smēķēja cigāru, kas virs viņa galvas raidīja zilus dūmus.
  
  
  Mēs iegājām. Viņš piecēlās, viņa lielā galva pacēlās dūmu mākonī. Tīna! "viņš viņu sveicināja, un viņa pasmaidīja pretī.
  
  
  "Šis ir misters Pībodijs no Amerikas," viņa teica. — Pībodija kungs, šis ir kungs... uh... Romāns.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Apkārtne bija krāšņa.
  
  
  Viņš iesmējās un paspieda roku. Viņa tvēriens bija stingrs. — Pībodija kungs, pieņemu, ka jūs slēpojat?
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Es nodarbojos ar slalomu."
  
  
  "Tīna arī. Es arī, bet ne uz ilgu laiku. Mēs kādu laiku pavadām Sol y Nieve. Es pieņemu, ka tu tur būsi?”
  
  
  "Es."
  
  
  — Ar tavu pavadoni?
  
  
  "Jā."
  
  
  "Šis biedrs. Vai viņš saprot tikšanās būtību?
  
  
  "Viņš viņa".
  
  
  "Atvainojiet?"
  
  
  “Mana kompanjone ir sieviete. Viņa saprot."
  
  
  Es studēju "Romiešu degunu". No attēla, ko es redzēju, es sapratu, ka viņš viegli varētu būt Riko Korelli. Patiesībā es biju pārliecināts, ka tas ir Riko Korelli. Viņš bija īstajā vecumā, lai gan savu vecumu neizrādīja tik daudz kā lielākā daļa vīriešu šajā biznesā.
  
  
  "Man vienmēr ir bijušas labas attiecības ar amerikāņiem," sacīja Korelli.
  
  
  Tīna pasmaidīja. — Vienmēr.
  
  
  "Mēs ceram uz jūsu klātbūtni mūsu valstī," es teicu. "Vismaz es saprotu, ka tu..."
  
  
  Korelli pacēla roku. "Ceru, ka izdosies ceļojumā. Ja mēs varam vienoties."
  
  
  "Tā prasīs tikai vienu tikšanos," es teicu. "Slēpošanas kūrortā."
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  "Kāds ir šīs sākotnējās sanāksmes iemesls?" - es asi jautāju.
  
  
  "Drošība," viņš iesaucās, uzpūšot cigāru. Biezi dūmi sāka klīst pa visu salonu.
  
  
  "Tu izskaties pietiekami drošs." Es noliecos uz priekšu un runāju vienmērīgi un jēgpilni. "Es jums apliecinu, kamēr es būšu tuvumā, nekādu drošības problēmu nebūs."
  
  
  Viņa lūpās uzplaiksnīja vājš smaids. — Droši vien nē.
  
  
  Stjuarte atnesa dzērienus. Es atliecos atpakaļ. Tikšanās tika apspriesta un saskaņota. Būtu viegli ar viņu sazināties kūrortā un paņemt Huanu līdzi.
  
  
  Mēs dzērām.
  
  
  Mēs runājām par kaut ko citu. Pagāja piecpadsmit minūtes. Beidzot Tīna piecēlās.
  
  
  "Es uzskatu, ka Pībodija kungs ļoti vēlas atgriezties savā viesnīcā."
  
  
  Es pamāju ar galvu. “Paldies par jūsu laiku, Romāna kungs. Es ceru uz pilnīgāku diskusiju sniega valstī.
  
  
  Mēs paskatījāmies viens uz otru un es pagriezos, lai dotos prom. Tīna pienāca pie manis un satvēra manu roku.
  
  
  "Man ļoti žēl, ka nevaru atgriezties krastā kopā ar jums. Bet Bertillo tevi aizvedīs atpakaļ.
  
  
  Es lēnām paspiedu roku. "Paldies jums abiem par burvīgo viesmīlību."
  
  
  Mēs bijām uz klāja un es devos lejā uz laivu. Viņa pamāja man no klāja, kad laiva sāka griezties ārā un devās uz doku.
  
  
  Mēs bijām pagājuši tikai piecdesmit jardus, kad no jahtas atskanēja pēkšņs sauciens. Pārsteidzoša skaņa ātri un nepārtraukti izplatījās pa ūdens virsmu.
  
  
  Es ātri pagriezos. — Beidz, Bertillo!
  
  
  Es redzēju Tīnu izejam no salona, kur viņa tikko bija devusies. Viņa paklupa.
  
  
  Salonā pazibēja virkne oranžu zibšņu, tad ložmetēju rūkoņa atbalsojās pāri ūdenim.
  
  
  Es dzirdēju kliedzienu.
  
  
  Atskanēja vēl viens šāviens, un es redzēju, ka Tīna Bergsone nokrīt uz klāja, viņas balss kliedziena vidū tika pārtraukta.
  
  
  Figūra tumšā hidrotērpā ātri pārvietojās pa klāju as
  
  
  
  
  
  panteru, un pāri margām tālākajā pusē ielēca ūdenī. Es izvilku pistoli, bet nevarēju viņu precīzi nošaut.
  
  
  — Ejiet apkārt jahtai! - es iesaucos Bertillo.
  
  
  Pārsteigts, nobijies, bet spējīgs viņš šāva uz motorlaivu, un mēs metāmies labajā pusē garām jahtas priekšgalam.
  
  
  Tikai burbuļi rādīja, kur bija devies hidrotērpā tērptais vīrietis. Viņš tur atstāja savu akvalangu, tas bija acīmredzami. Viņš ir aizgājis uz visiem laikiem.
  
  
  Mēs riņķojām veselu minūti, bet viņš nekad neparādījās.
  
  
  Es uzgāju pa kāpnēm uz klāja, kur četri apkalpes locekļi aplenca Tīnu, kura elpoja, bet klusi vaidēja. Viņas džempera plecu klāja ātri žūstošās asinis.
  
  
  Es ieskrēju salonā.
  
  
  Lielais vīrs gulēja uz grīdas. Viņa galvu gandrīz pilnībā iznīcināja šāvieni. Viņš nomira, pirms uzsita uz klāja.
  
  
  Ārā paskatījos uz krastu, bet tur nebija neviena vīrieša hidrotērpā.
  
  
  Es satvēru kuģi, kas devās uz krastu, un piezvanīju Mičam Kellijam. Viņš bija satriekts, bet viņš bija profesionālis. Viņš nekavējoties izsauca Malagas sargu.
  
  
  Tīna atvēra acis.
  
  
  "Tas sāp!" viņa vaidēja.
  
  
  Tad viņa ieraudzīja asinis un noģība.
  
  
  Četri
  
  
  Mičs Kellijs atvēra dokumentu skapja apakšējo atvilktni. Viņš redzēja, kam es gāju cauri. Es vēroju, kā viņš attaisīja ādas apvalku, kurā atradās radiotelefona raidītājs.
  
  
  Tas bija jauks mazs komplekts: japāņu ražots, ar cietvielu tranzistoriem. Jūs varētu gandrīz doties uz Mēnesi un atgriezties ar to.
  
  
  Pēc tam, kad viņš to ieslēdza, tas dungoja pāris mirkļus, līdz tas uzsildīja. Viņš nemaz neskatījās uz mani, bet ķērās pie darba, pēc dažiem sākotnējiem zvaniem sazinājās ar AX un īsi tērzēja ar AX monitora operatoru, izmantojot parasto R/T murgošanu.
  
  
  "Man ir Vanags."
  
  
  Es pacēlu klausuli "Kungs?" Es tik tikko varēju savaldīt dusmas.
  
  
  "Nik, šis nav autorizēts zvans! Es gribu lai tu zini…"
  
  
  "Vai mēs esam skaidrā?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Šaušana."
  
  
  "Pa labi." Vanaga balss kļuva piesardzīga. "Kas notika, Nik? Tas vienmēr man rada tauriņus, ja ievērojat drošības pasākumus.
  
  
  “Kas organizēja šo misiju? Valsts kases departaments?"
  
  
  "Jūs zināt, ka man nav tiesību runāt."
  
  
  "Tas smaržo smieklīgi."
  
  
  "Pasaki to vēlreiz?"
  
  
  "Tas smird! Korelli ir miris."
  
  
  — Miris? Pauze. "Ak, dārgais es."
  
  
  "Kas to sakārtoja?" - es vēlreiz jautāju.
  
  
  "Es nevaru..."
  
  
  "Tā bija iestatīšana. Un tas, kurš to organizēja, izmantoja mani, lai nogalinātu Korelli.
  
  
  "Nē! Ak, es saprotu, ko tu ar to domā."
  
  
  “Pārbaudiet to, kungs, lūdzu! Ja mafija ir tīra, tad no mūsu puses kaut kas nogāja greizi. Ja Korelli spēlēja kaut kādu spēli, tad Valsts kase bija krāpšana.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka viņš ir miris?" – Vanags asi jautāja. Viņa balss tonis nozīmēja, ka viņš ir atguvies no sākotnējā šoka.
  
  
  “Puse tev nosprāga? Ak jā. Viņš ir miris, kungs."
  
  
  — Un viņa biedrs?
  
  
  "Viņa ir dzīva, bet ievainota."
  
  
  "Es domāju, ka tā bija pareiza rīcība," sacīja Vanags. — Romiešu kontrole pārbaudīja Korelli.
  
  
  "Par romiešu kontroli var maksāt mafija!"
  
  
  "Nikolajs..." viņš man pārmeta.
  
  
  — Apsveriet šo misiju, ser.
  
  
  "Nomierinies, Nik. Es sazināšos ar jums, tiklīdz piezvanīšu."
  
  
  — Mēs ar Riveras kundzi nebūsim pieejami, lai saņemtu turpmākus norādījumus.
  
  
  "Paliec tur! Es gribu to skaidri pateikt."
  
  
  — Tas jau ir noskaidrots, Vanag. Vai varbūt ir kartēts precīzāks termins. Uz redzēšanos".
  
  
  — Niks!
  
  
  Es pierakstījos.
  
  
  Kelliju pārsteidza saruna starp Vanaku un mani. Viņš neiesaistījās tīšā nepaklausībā. Tāpēc viņš runāja par nesvarīgām lietām. Viņš piegāja pie sava rakstāmgalda un apsēdās. Viņš mani uzmanīgi nopētīja un gaidīja, kad man uzgāzīsies jumts.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka AX tika izmantots?" - viņš beidzot jautāja.
  
  
  "Es tā domāju, bet es nezinu."
  
  
  — Noplūde?
  
  
  Es paskatījos uz savām rokām. "Var būt."
  
  
  — Kā ar meiteni?
  
  
  "Huana? Es tiešām nezinu par viņu. Ja viņa būtu tajā iesaistīta, viņa jau sen būs prom.
  
  
  — Uz kurieni tu dosies?
  
  
  Es pagriezos pret durvīm. "Mēs dodamies atpakaļ uz viesnīcu. Nez, vai viņa tur būs."
  
  
  Viņa bija. Es dzirdēju, kā viņa rakņājas savā istabā, tiklīdz es iegāju savā istabas pusē. Vismaz izskatījās pēc viņas. Lai pārliecinātos, ka esmu izņēmis Lugeru un devos uz blakus durvīm.
  
  
  — Huana? - klusi teicu.
  
  
  "Ak. Niks?"
  
  
  — Pībodija kungs.
  
  
  "Kā tas bija?"
  
  
  Tā bija Huana, labi. Varēju pateikt pēc balss. Es atbalstīju Lugeru, nolemjot, ka, ja viņa būtu bijusi kopā ar slepkavu, viņa jau būtu pametusi Malagu, jo viņas dalība šarādē būtu pabeigta.
  
  
  Atvēru durvis un iegāju. Viņa bija ģērbusies ļoti formālā, bet forša izskata uzvalkā, kas liecināja par gaumi un naudu, taču nebija dārga. Viņa smaidīja, kas nozīmēja, ka viņa neko nezināja par Korelli.
  
  
  "Tu izskaties noguris, Nik."
  
  
  "Es esmu. Svaigi no enerģijas."
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  Es apsēdos uz gultas malas un skatījos uz viņu. Es gribēju pilnībā izmantot gaismu, lasot viņas seju. Viņa pagriezās pret mani, spēcīgajai Malagas saules gaismai ieplūstot, izgaismojot katru viņas sejas detaļu.
  
  
  "Riko Korelli ir miris."
  
  
  Viņas seja kļuva bāla. Ja viņa rīkojās, viņai bija lieliska kontrole pār savu artēriju sistēmu. Jebkurš fiziologs
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Viņš jums pateiks, ka arteriālā sistēma ir piespiedu kārtā.
  
  
  "Nogalināts? Uz jahtas?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Varonis hidrotērpā."
  
  
  — Kā ar sievieti, kas bija kopā ar viņu?
  
  
  "Tīna Bergsone tika ievainota, bet viņa joprojām ir dzīva. Tas izskatījās pēc uzstādījuma, Huana."
  
  
  "Kas mums tagad jādara?"
  
  
  "Mēs gaidām," es teicu. “Vārdos no Vanaga. Es jau tevi informēju."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. — Vai jūs redzējāt cilvēku, kurš nogalināja Korelli?
  
  
  "Tikai viņa siluets."
  
  
  "Vai viņš izskatījās pēc tā, kurš mūs nošāva Ensenadā?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Es arī viņu nekad neesmu redzējis."
  
  
  "Iespējams, tas bija vīrietis automašīnā Vašingtonā."
  
  
  “Šoreiz viņš bija ģērbies hidrokostīmā. Viņš varētu būt tas. Turklāt viņš varēja būt senators Berijs Goldvoters.
  
  
  Huana to ignorēja. "Viņš mūs uzņēma Ensenadā un sekoja mums uz Malagu caur Vašingtonu." Viņa tagad bija pozitīva un skatījās tieši uz mani.
  
  
  "Var būt".
  
  
  "Tam vajadzētu būt!"
  
  
  "Ja Tu tā saki."
  
  
  Viņa virzījās uz mani, līdz apstājās sešu collu attālumā no manis. "Viņi teica, ka esat viens no labākajiem. Kā jūs ļāvāt tam notikt?"
  
  
  Es uzmanīgi paskatījos uz viņu, neļaujot manā sejā parādīties nevienai izteiksmei. Bet manī bija tik daudz dusmu, ka emociju viļņi droši vien sniedzās, lai viņai pieskartos, jo viņa atkāpās, it kā gaidītu, ka es viņai sitīšu.
  
  
  "Es aizmirsīšu, ka tu kādreiz to teici."
  
  
  Viņa sarāvās un drūmi pamāja ar galvu. "Es nedarīšu"
  
  
  Iezvanījās telefons.
  
  
  "Kellija ir šeit," balss teica. "Es uzturu kontaktus ar Tīnu Bergsoni."
  
  
  "Ak?"
  
  
  “Civilsardze viņu aizveda uz privātu klīniku netālu no mums, netālu no Alkazabas. Viņas ārsts saņem mūsu algu.
  
  
  "Cik ērti."
  
  
  "Viņa ir pie samaņas. Viņa vēlas tevi redzēt."
  
  
  Es ātri nodomāju. "Labi. Dodiet man adresi."
  
  
  — Man tevi tur jānoved.
  
  
  "Labi. Es sazināšos ar jums pēc piecpadsmit minūtēm. Kellij, kā civilā gvarde zināja, kur viņu vest?
  
  
  Kellija pasmaidīja. "Mums arī ir pāris."
  
  
  Smaidot noliku klausuli.
  
  
  "Par ko tas viss bija?" - Huana man jautāja. Viņu joprojām manāmi satricināja ziņa par Korelli nāvi. Tajā brīdī es nolēmu, ka viņa ir nevainīga.
  
  
  "Tīna Bergsone. Viņa atveseļojas. Es iešu ar viņu parunāt."
  
  
  "Un es?"
  
  
  Es gribēju, lai Huana vienmēr būtu redzama. "Tu ej".
  
  
  Viņa atslāba. "Ak labi." Pasmaidi. "Es domāju, ko jūs ar mani darīsit."
  
  
  "Kā vienmēr, es ņemu tevi līdzi. Tu esi ļoti skaista meitene, un man patīk skaistas meitenes. es pasmējos.
  
  
  Viņa patiesībā nosarka. — Sasodīts. Es domāju, ka viņa atkal bija noraizējusies par savu veselo saprātu.
  
  
  * * *
  
  
  Mičs Kellijs lielāko daļu pastaigas uz biroju un klīniku pavadīja, demonstrējot Huanu Riveru. Viņš spēlēja ļoti skarba, izsmalcināta īpašā aģenta lomu. Patiesībā viņš varēja apburt sievietes pat tad, kad nespēlēja lomu. Šķita, ka Huana ir apņēmusies pieņemt viņa soli, acīmredzot izmantojot savu interesi par Kelliju, lai mani mudinātu.
  
  
  Bet es nepievērsu īpašu uzmanību, biju pārāk aizņemts ar domām.
  
  
  Pirmkārt, es biju nikns uz sevi par to, ka neredzēju, ka nāk iestudējums. Tā kā šis snaiperis darbojās Ensenadā un dīvaina apkalpe mūs vēroja Vašingtonā, man bija jābūt gatavam nepatikšanām Malagā. Tomēr es agrāk domāju, ka slepkavas meklē mani un Huanu, nevis Korelli. Tik muļķīgi!
  
  
  To es sapratu savās domās. Mašīnas signāltaures skaņas no ārpuses beidzot izveda mani no apjukuma, un es sāku vērot, kā man garām iet Malagas šaurās ieliņas.
  
  
  Mašīna piebrauca ceļa malā un mēs izkāpām. Klīnika atradās uz šauras ielas, ko no tiešiem saules stariem aizēnoja apkārt esošās ēkas. Ēkas bija tīras un labi uzturētas. Tā noteikti nebija daļa no Malagas graustiem.
  
  
  Kellija ienāca pa galveno ieeju. Mēs gājām augšup pa izliektajām marmora kāpnēm, sekojot sievietei baltā uniformā ar diezgan šausmīgu aizmuguri, kura, ieejot iekšā, īsi tērzēja ar Miču Kelliju. Kad mēs gājām pa otrā stāva gaiteni, kāds kalsns vīrietis biznesa uzvalkā un melnā kaklasaitē sveicināja Kelliju ar plašu smaidu.
  
  
  Pēc Kellijas teiktā, tas bija doktors Ernandess, Tīnas Bergsones ārstējošais ārsts. Pēc Ernandesa spožā smaida es sapratu, ka AX nauda apmaksā viņa rēķinus un liek viņam uzbudināties, kad viņš sveicina savus darba devēju vergus.
  
  
  "Kā viņai ir?" - Kellija jautāja.
  
  
  Ernandess salika rokas sev priekšā, dziļi ievilka elpu un ilgi uztraucās.
  
  
  "Tā ir lodes brūce, jūs saprotat. Šāda brūce dažreiz patiešām izraisa sepsi asinsritē. Sepsis ir inde,” viņš man teica, it kā es būtu galvenais idiots grupā. "Es tiešām domāju, ka viņa no tā izkļūs labi. Ar Dieva palīdzību viņa iznāks!
  
  
  "Cik drīz?" ES jautāju.
  
  
  "Dažas dienas," sacīja Ernandess, minūti padomājis.
  
  
  "Ah," es teicu. — Tad tas nemaz nav tik nopietni.
  
  
  Viņa melnās acis uz mirkli pazibēja. Tad viņš pasmaidīja noraizējies, norūpējies smaids. "Pietiekami nopietni, senjor Pībodija," viņš noteica. Tas nozīmēja, ka viņš nelaidīs viņu uzreiz vaļā. Man bija jāpieņem fakts, ka viņa pretestība varēja būt medicīniski pamatota. Lodes brūce var būt nepatīkama lieta. "Bet labi, ka viņa
  
  
  
  
  
  "Es tūlīt ierados šeit," turpināja Ernandess. – Viņa bija gandrīz šokā. Runājot par šautām brūcēm, jums jāuztraucas par šoku."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Vai mēs varam ienākt pie viņas?"
  
  
  "Protams, protams!" Ernandess staroja, pagriezās pret Kelliju un pamāja pretī durvīm gaitenī. "Lūdzu, ienāciet".
  
  
  Kellija atvēra durvis un iegāja plašā telpā ar slimnīcas gultu vidū. Žalūzijas bija novilktas, un uz naktsskapīša blakus gultai dega lampiņa.
  
  
  Tīna Bergsone bija skaista, pat ja viņa bija ietīta ļoti izsmalcinātā baltā linā un līdz krūtīm apsegta slimnīcas segās. Viņas mati bija izvilkti virs spilvena — zelta oreols.
  
  
  Viņai bija aizvērtas acis, kad mēs iegājām iekšā, bet viņa tās atvēra, kad mēs skatījāmies uz viņu.
  
  
  Viņas skatiens meklēja mani. "Pībodija kungs," viņa teica.
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Es priecājos redzēt, ka jūs izskatāties tik labi."
  
  
  Viņa centās smaidīt. "Tas bija... tas bija..." Un manās acīs sariesās asaras.
  
  
  Es piegāju viņai klāt. "Tīna, tas bija briesmīgi. Vai jūs gribējāt man kaut ko pateikt?
  
  
  Viņas balss bija čuksts. "Man ir tik kauns. Es...” Viņa lūdzoši paskatījās uz mums.
  
  
  Es pagriezos. "Labi. Iztīriet istabu. Viņa vēlas ar mani runāt vienatnē."
  
  
  Huana iztaisnojās. "Un es."
  
  
  Mūsu skatieni sastapās. "Paliec, Huana. Pārējie ir ārā!”
  
  
  Ernandess un Kellija paklausīgi izgāja no istabas kopā ar sievieti baltajā uniformā.
  
  
  Es satvēru Tīnas roku. "Kas tas ir, Tīna? Kāpēc jums ir kauns?"
  
  
  Viņa novērsās no manis. "Tas ir triks," viņa teica. "Spēle, kuru spēlējām."
  
  
  "Spēle?" Es dzirdēju Huanas aso un vienmērīgo balsi.
  
  
  "Jā," Tīna nervozi atbildēja.
  
  
  "Pastāstiet mums par spēli," es viņai pavēlēju.
  
  
  “Tā bija Riko ideja. Es domāju, viņš bija nobijies un zināja, ka kāds mēģina viņu nogalināt."
  
  
  — Kā viņš to zināja?
  
  
  "Tas jau ir izmēģināts."
  
  
  "Labi. Viņam radās aizdomas, ka kāds mēģina viņu nogalināt. Viņa vienošanās ar mums dēļ?
  
  
  "Jā," viņa čukstēja.
  
  
  "Ja viņš zināja, ka kāds viņu sitīs, kāpēc viņš iegāja slazdā?"
  
  
  "Viņš to nedarīja," Tīna teica. “Viņš neiekrita slazdā. Patiesībā."
  
  
  Es pagriezos un paskatījos uz Huanu. Manā galvā iešāvās dīvaina doma. Es cieši saspiedu Tīnas roku.
  
  
  "Turpini," es viņu mudināju.
  
  
  "Tas nebija Riko uz jahtas," Tīna beidzot teica, lūdzoši nobolīdama acis.
  
  
  Tātad! Nav brīnums, ka viss notika tik ātri!
  
  
  "Nē?"
  
  
  Persona, ar kuru jūs runājāt, nebija Riko Korelli. Šis bija vīrietis, kuru Riko bija pazinis daudzus gadus. Viņu sauca Bazilio di Vanesi. sicīlietis.
  
  
  "Kas par Riko? Vai viņš bija uz jahtas?
  
  
  "Nē. Riko atrodas Sjerranevadā. Tiklīdz tikšanās uz jahtas bija beigusies, mums bija viņam jāpaziņo - un tad jūs un viņš tiksimies slēpošanas kūrortā. Šī sākotnējā tikšanās bija pārbaudījums. Pārbaudē, Riko izmantoja Gērnini."
  
  
  — Gērnīni?
  
  
  "Jā. Kā tas ir? - dvīņi!
  
  
  "Dubults," Huana teica.
  
  
  "Jā! Jūs zināt, lai noskaidrotu, vai kāds ir mēģinājis nogalināt Riko. Vai tu redzi?
  
  
  "Vai arī nogalini mani," es domāju.
  
  
  — Pareizi.
  
  
  - Tātad Vanesi ir miris, nevis Korelli?
  
  
  Viņa teica jā. Tā ir patiesība".
  
  
  Huana mani atgrūda un nostājās pie gultas. "Tu melo," viņa atcirta. "ES varu teikt."
  
  
  Tīna pusceļā piecēlās sēdus gultā, acis mežonīgas. "Kāpēc tu ar mani tā runā?"
  
  
  "Tu nerunā patiesību! Korelli ir miris! Un jūs mēģināt mūs ierāmēt ar viltojumu!
  
  
  "Tā nav taisnība! Es zvēru!" Tīnas seju klāja sviedri.
  
  
  "Es neticu!" Huana smagi nospieda.
  
  
  “Tagad Riko atrodas Sjerranevadā. Mēs viņu atbrīvojām no jahtas Valensijā. Es varu to pierādīt"
  
  
  — Kā?
  
  
  "Es... es..." Tīna neizturēja. Viņa sāka šņukstēt.
  
  
  — Kā? - Huana iesaucās, noliecoties un vardarbīgi viņu kratīdama.
  
  
  Tīna nodrebēja un sāpēs ievaidējās. Viņas asaras plūda. "Tā ir patiesība!" viņa šņukstēja. — Korelli ir dzīvs! Tagad viņa atklāti raudāja. "Valensijā ir ieraksts, ka viņš pamet jahtu!"
  
  
  Huana iztaisnojās, viņas acis samiedza, bet apmierināta. "Mēs varam to pārbaudīt."
  
  
  Es maigi pastūmu Huanu malā, uzmetot viņai zinošu un zinošu skatienu. Huana bija drosmīga, un man tas patika. Tagad mēs zinājām, ka Korelli ir dzīvs.
  
  
  "Kur viņš ir?" Es jautāju Tīnai.
  
  
  "ES tev teicu. Sjerranevadā." Viņas acis šausmās atlaidās atpakaļ.
  
  
  "Bet…"
  
  
  "Viņš man pateiks, kur jūs satiks."
  
  
  "Vai viņš kūrortā ir inkognito?"
  
  
  Tīna izmisīgi pamāja. "Jā jā! Ak, Pībodija kungs, man ļoti žēl, ka neizdevās labi.
  
  
  "Jums ir jābūt!" - es atcirtu.
  
  
  "Vai tu dosies uz turieni viņu satikt?"
  
  
  "Nekad!"
  
  
  "Nē?" Viņas seja sabruka.
  
  
  "Nē!" Es biju kategorisks.
  
  
  "Kāpēc, kāpēc ne?" Viņa atkal izplūda asarās. "Viņš... viņš... mani nogalinās!"
  
  
  "Jā," es klusi teicu. "Es ticu, ka viņš to darīs."
  
  
  Piektā nodaļa
  
  
  Nav viegli projicēt domu viļņus no savām smadzenēm uz kāda cita. Es to mēģināju gadiem ilgi, bez panākumiem. Taču tajā brīdī es zināju, ka ar Huanu Riveru man jāsazinās tikai caur smadzeņu viļņiem – patiesu ekstrasensoru uztveri.
  
  
  Es paskatījos uz viņas seju un kļuvu ļoti domīga. Es domāju: "Nāc viņai palīgā, Huana." Tu esi labs puisis;
  
  
  Huana paskatījās uz mani, pietvīkusi, it kā viņa būtu samulsusi, ka vīrietis tik cieši uz viņu skatās.
  
  
  Es zināju, ka mana sākotnējā doma neiekrita. Tu laikam esi mans pazudušais
  
  
  
  
  
  puisis tomēr.
  
  
  "Pie velna ar to visu," es beidzot nodomāju. Man ir sajūta, ka viņa to noķēra.
  
  
  Es pagriezos pret Tīnu un atcirtu: "Nekādā gadījumā!" es teicu vēlreiz. “Viss ir beidzies. Jūs melojāt mums pēdējo reizi. Nav tikšanās."
  
  
  Huanas acis samiedzās, un es gandrīz varēju sekot viņas domāšanas procesiem, kad viņa šķērsoja spēles un pretspēles līkločus.
  
  
  "Pagaidi minūti," viņa ātri teica. "Mēs nevaram vienkārši atstāt Spāniju, neredzot Korelli kungu!"
  
  
  Tīna pārstāja raudāt un cerīgi paskatījās uz mani.
  
  
  Es skatījos uz Huanu kā uz dārza tārpu uz svaigiem salātiem. "Ak, jā, mēs varam!" - dusmīgi teicu. "Viņi mums meloja, un ar to viss beidzās."
  
  
  — Bet kā ir ar informāciju, ko Korelli mums sniedz?
  
  
  "Mums tas nav vajadzīgs."
  
  
  "Jums to nevajag," Huana lūdza, "bet man to vajag!" Es esmu tas, kurš tika nosūtīts uz šejieni, lai viņu dabūtu. Tu esi tikai miesassargs!"
  
  
  Es paskatījos uz Tīnu, lai redzētu, kā viņa uztver mūsu mazo dramatisko improvizāciju. Viņa kļuva par skatītāju straujā tenisa mačā.
  
  
  "Es sazināšos ar AX," es noņurdēju, darīdams kaut ko līdzīgu vēlai vintage "Bogartam". "Misija izpildīta!"
  
  
  "Ļaujiet man runāt ar viņiem!" - Huana teica, jau satraukta. "Man ir daudz kas likts uz spēles!"
  
  
  "Mums nevajadzētu runāt viņas priekšā," es negribīgi teicu, pamājot Tīnai.
  
  
  "Man vienalga, kurš dzird! Tas ir mans uzdevums!
  
  
  Es nodomāju, izliekoties, ka izsveru sekas. Beidzot es teicu: "Vai jūs tiešām vēlaties iet un satikt Korelli?"
  
  
  Huana pamāja. "Noteikti! Tikai tāpēc, ka sabojāji pirmo tikšanos..."
  
  
  "Un tu?" - Es pārtraucu, pagriezos pret Tīnu. "Kādu garantiju jūs varat mums dot, ka Sjerranevadā satiksit īsto Korelli?"
  
  
  "ES jau tev teicu! Jūs uzzināsiet, kad saņemsiet pareizo informāciju. ”
  
  
  Es paraustīju plecus.
  
  
  – Huana iejaucās. "Mums jāsatiekas ar Korelli," viņa teica. "Tas man ir ļoti svarīgi!"
  
  
  "Laba meitene," es nodomāju. Saglabājot bezkaislīgu seju, es pieliecos pie Tīnas. "Mēs mēģināsim vēlreiz."
  
  
  Viņa atviegloti aizvēra acis un pasmaidīja.
  
  
  "Tev būs cieši jāsadarbojas ar mums, Tīna," es viņai teicu. "Nav iemesla uzskatīt, ka slepkava tagad dosies mājās. Viņš arī gribēs tevi nogalināt."
  
  
  Huana sarauca pieri. "Kāpēc? Ja viņam samaksāja par Riko Korelli nogalināšanu, viņš ir izpildījis savu līgumu.
  
  
  "Bet viņš noteikti uzzinās par savu kļūdu. Mafija zina, ka Korelli ir dzīvs vai drīz mirs. Tad slepkava vajā Tīnu - lai aizvestu viņu uz Korelli!
  
  
  Tīna šņāca.
  
  
  "Mēs ievietosim sargu šajā istabā," es paziņoju. "Es pateikšu Mičam Kellijam."
  
  
  "Bet apmācīts slepkava var iekļūt jebkur. Kā apsargs zina, ko skatīties?" - vaicāja Huana.
  
  
  Es saraucu pieri. "Mums nav ne jausmas, kas ir slepkava. Viņam vienkārši nāksies nevienu nelaist sev klāt.
  
  
  "Bet mēs zinām," Tīna pēkšņi sacīja, piecēlās sēdus un saviebās no sāpēm no pēkšņās kustības.
  
  
  Mēs ar Huanu pavērsām muti pagriezāmies pret viņu. "Vai jūs zināt?"
  
  
  “Kas ir slepkava? Šis ir vīrietis vārdā Moskīts. Tam jābūt. Viņš ir profesionāls slepkava. Viņa īstais vārds ir Alfreddo Moskato.
  
  
  "Kā tu zini?"
  
  
  “Tā kā pirms sešiem mēnešiem slepkava mēģināja ielauzties Riko villā Korsikā. Gar sienām bija daudz slazdu un ierīču, tāpēc viņš nevarēja tikt iekšā. Bet, kad viņš mēģināja, viņš atsitās pret vadiem, kas uzņēma infrasarkanos attēlus. fotogrāfijas attīstījās, un viņš to atpazina kā Moscato."
  
  
  — Riko Korelli pazīst Moskato?
  
  
  "Nē. Viņi nekad nav tikušies. Viens no Riko vīriem atpazina Moskato.
  
  
  — Tātad jūs sakāt, ka Moskato nepazīst Korelli pēc skata un domā, ka viņš viņu nogalinājis.
  
  
  Tīna pamāja. "Neesmu par to domājis, bet jā, es tā teiktu."
  
  
  “Ko jūs vēl zināt par Moscato? Vai kaut kas varētu palīdzēt mums viņu identificēt?
  
  
  Tīnas seja kļuva sārta. "Viņam ļoti patīk meitenes," viņa atzina.
  
  
  — Vai ir kas vairāk par to?
  
  
  "Viņam patīk pāri," Tīna samulsusi noteica.
  
  
  "Pāros?" - jautri jautāju.
  
  
  "Tas nav smieklīgi!" - Huana asi sacīja.
  
  
  Es pagriezos atpakaļ pret Tīnu. "Vai viņam ir trīsstāvu seksa ieradums?"
  
  
  "Jā," sacīja Tīna. "Tam ir kāds sakars ar viņu. Viņš to dara katru reizi, pirms dodas uz darbu. Tas viņu atslābina."
  
  
  "Varbūt mēs varam izmantot šīs zināšanas, lai viņu atrastu, pirms viņš mūs atrod."
  
  
  "Vai atrod mūs?" - Huana stulbi atkārtoja.
  
  
  "Viņš, protams, mēģinās vēlreiz atrast ceļu uz Korelli. Jo viņš viņu nepazīst no pirmā acu uzmetiena. Es skatījos uz aizslēgto logu. "Un vienkāršākais veids, kā noķert Korelli, ir vērot mūs."
  
  
  Huanas acis iemirdzējās. "Tad mēs redzam sevi Malagā, un viņš mums seko."
  
  
  "Nē. Vispirms mēs viņu atradīsim." Bet man vajadzēja kaut ko labot. "Tīna, kā es varu sazināties ar īsto Korelli?"
  
  
  Viņa novērsās. "Tev būs jāgaida, kamēr viņš man piezvanīs."
  
  
  — Bet kā viņš zinās, kur tu atrodies — es domāju, paslēpies šajā īpašajā klīnikā?
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Viņš to darīs. Es varu garantēt."
  
  
  "Es nevēlos doties uz slēpošanas kūrortu un gaidīt viņu tur," es teicu.
  
  
  "Ārsts saka, ka pēc dažām dienām es būšu kārtībā."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Tad mēs gaidīsim. Pa to laiku mēģināsim notriekt Moskītu. Es vēlētos, lai viņš pazūd, kamēr mēs strādājam šajā rallijā.
  
  
  * * *
  
  
  Es ātri informēju Miču Kelliju
  
  
  
  
  
  
  , un minūtes laikā viņš piezvanīja Malagas komandierim, lai viņš norīkotu civilās gvardes loceklim uzraudzīt Tīnu Bergsoni. Pa ceļam uz viesnīcu Kellijai pastāstīju par operācijas virzienu.
  
  
  Viņš teica, ka nav dzirdējis, ka Moskīts būtu Malagā, taču, protams, nekādas sajūtas šajā apkaimē nekonstatēja. Šķita, ka viņš domāja, ka es viņu kritizēju. Es viņam apliecināju, ka nē.
  
  
  "Elle," viņš teica. "Kāpēc tu nepaskaties?"
  
  
  "Kāda pazeme?"
  
  
  "Malagas sautējums," viņš teica. “Tā viņi dzird par Mosquito. Sasodīts, jūs un Huana izskatāties pilnīgi likumīgi. Jūs varētu būt pāris uzbudinoši emigranti, kuri cenšas nolīgt miesassargu. Man ir līgums, kas zina sautējumu no iekšpuses. Viņu sauc Djego Peress. Klausies, es tev nosūtīšu šovakar. Viņš tevi ieskauj."
  
  
  Es paskatījos uz Huanu, mana vīrišķā šovinisma dēļ saspringta.
  
  
  "Labi. Pamēģināsim".
  
  
  Ceļojumu pabeidzām klusējot.
  
  
  Tiklīdz mēs atgriezāmies viesnīcā, es dzirdēju tālruņa zvana signālu.
  
  
  Tā bija Kellija.
  
  
  "Viens. Es noslēdzu darījumu ar Djego."
  
  
  "Labi."
  
  
  "Viņš ir piecas pēdas septiņas collas garš, gluds izskats, ar mazām ūsām un ļoti inteliģents. Neļaujiet saitēm sevi apmānīt."
  
  
  "Pa labi"
  
  
  "Divi. Es tikko atšifrēju Interpola signālu."
  
  
  — Interpols?
  
  
  “Es viņiem nosūtīju mirušā vīrieša aprakstu kopā ar nospiedumiem. Tas nav Korelli. Šī ir Vanesi, labi"
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Tātad Tīna stāsta patiesību."
  
  
  "Jā. Veiksmi šovakar, Nik."
  
  
  * * *
  
  
  Djego Peress izrādījās tieši tāds, kādu aprakstīja Mičs Kellijs – gluda izskata eskorta tips, kurš valkāja spilgtas, bet korektas drēbes un uzturēja pastāvīgu nenozīmīgu sarunu straumi, lai izklaidētu dāmas, šajā gadījumā Huanu Riveru.
  
  
  "Es esmu Djego Peress," viņš man teica, kad es viņu ielaidu.
  
  
  "Kā tev iet?" ES teicu. "Šī ir mana sieva Huana."
  
  
  "Skaista dāma," viņš teica paklanoties. Es uzmetu skatienu Huanai. Viņa centās nekustīgi noturēt seju, bet es redzēju, kā iekšā uzliesmoja dusmas. Viņai bija aizdomas, ka es par viņu smejos.
  
  
  "Kellija kungs man pastāstīja mūsu vakara mērķi," Djego īsi sacīja, nozīmīgi palūkojoties uz mani.
  
  
  "Kur sākt?" ES jautāju.
  
  
  Viņš nosauca vietu, un mēs izsaucām taksi un iekāpām tajā. Djego sēdēja kopā ar Huanu, staroja un tērzēja spāņu un pēc tam angļu valodā. Es paskatījos ārā pa logu.
  
  
  Malagā tiešām nezini, kur sākās sautējumi un kur beidzās klubi. Mēs sākām restorānā ar skatu uz Vidusjūru, blakus ostai, pilsētas rajonā ar nosaukumu La Malagueta. Saule norietēja virs Vidusjūras virsmas, un mēs ēdām jūras veltes un dzērām vīnu un konjaku. Viesmīļi iededza sveces krāsainās glāzēs un iestājās nakts.
  
  
  "Man ir ideja, Djego," es teicu.
  
  
  "Ideja?" Djego sāka smaidīt. Viņam patika intrigas.
  
  
  "Es esmu bagāts amerikāņu tūrists. To var redzēt, kā es mētāju naudu. Es eju ar savu sievu. Bet man ir garlaicīgi ar savu sievu. Es gribu gulēt vairāk nekā vienkāršu zemnieku meiteni. Es gribu divus!"
  
  
  Djego bija sajūsmā. — Bet kā jūs izskaidrojat savas sievas klātbūtni, senjor?
  
  
  — Viņa ir ar tevi, Djego.
  
  
  Viņa seja ielauzās starojošā smaidā. — Ak!
  
  
  "Un, kad mēs atrodam divas meitenes, kas strādā pa pāriem, mēs uzzinām, vai pēdējās dienās, it īpaši pagājušajā naktī, viņiem ir lūgts uzstāties."
  
  
  "ES redzu!" Djego sejā pauda apbrīnu: "Tad ejam."
  
  
  "Pa labi. Redzēsim, kas notiks tālāk."
  
  
  Sākām iet uz diskotēkām Malagā. Eiropas diskotēka būtībā ir tumša vieta ar zemiem griestiem un ļoti maz logu. Nelieli galdiņi ir izvietoti ap platformu vidū. Pie griestiem karājās visdažādākie dekori - izkaltušas sūnas, jostas, virves, prievītes, siksnas, krūšturi, pātagas, gandrīz viss, ko vien var iedomāties.
  
  
  Vienmēr kaut kur skaļi skan mūzika no stereo kasetes. Skaļruņi izstaro troksni visos virzienos no slēptiem padziļinājumiem. Strobobi mirgo daudzkrāsainas gaismas visos virzienos. Uz sienām tiek projicēti krāsaini kailu ķermeņu un pāru slaidi dažādās seksuālās pozās. Troksnis ir fantastisks.
  
  
  Tad nodziest visas strobo gaismas un uz skatuves uzkāpj ģitāristu grupa. Parādās flamenko dejotājs – vīrietis vai sieviete.
  
  
  Pirms pusnakts bijām aizbraukuši uz pusduci vietām ar negatīviem rezultātiem.
  
  
  "Labi?" Pēc kāda laika es jautāju Djego.
  
  
  "Nekas, senor," viņš teica. "Ir pieejams daudz sieviešu - vienvietīgās, dubultspēlēs, pat trīsvietīgās -, taču pēdējā laikā neviena nav izdarījusi trīsspēles."
  
  
  "Tātad mēs mēģināsim vēlreiz."
  
  
  "Mums vairs nav vietas." Djego acis samiedzās. "Es domāju, ka mums vajadzētu izmēģināt Torremolinosu."
  
  
  "Kur tas ir?"
  
  
  "Nedaudz tālāk uz dienvidiem. Kosta del Solā."
  
  
  — Vēl diskotēkas?
  
  
  "Vislabākais. Dzīvs. Dzīvnieks. Izvirts."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Izklausās labi. Iet".
  
  
  Ap vieniem trīsdesmit mēs iebraucām vietā pusceļā Torremolinos galvenajā ielā. Tā bija tumša vieta. Būros turēti dzīvnieki staigāja šurpu turpu būros, kas karājās pie griestiem pie ieejas bāra.
  
  
  Tumsā mirdzēja luminiscējoši krāsoti krēsli un galdi. Flamenko dejotājs iztvaiko normālā solī
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  s uz mazas skatuves istabas centrā. Uz sienas tika projicēts divu ekstazī esošu lesbiešu slaids. Pastiprināta ģitāras mūzika sacentās ar dziedātājas trakulīgo raudāšanu, šķietami cenšoties apdullināt visus patronus.
  
  
  Mēs apsēdāmies, pasūtījām sangriju un sākām skatīties.
  
  
  Djego ir pazudis.
  
  
  Mēs ar Huanu skatījāmies viens uz otru.
  
  
  Mana roka satvēra manu plecu. Es pēkšņi pagriezos, pārsteigts par negaidīto cilvēku kontaktu.
  
  
  "Man tās ir," Djego teica man ausī.
  
  
  Es pieskāros Huanas rokai, brīdināju viņu palikt tur, un sekoju Djego tumsā. Uz diskotēkas pusi bija nelielas durvis. Djego mani izveda cauri, un mēs gājām pa tumšu koridoru uz istabu, kas atradās beigās. Pie galda sēdēja nezināma vecuma sieviete netīrā, saplēstā flamenko tērpā. Sienā virs viņas galvas dega vāja elektriskā gaisma. Viņai bija melni mati, melnas acis un melni maisiņi zem tiem.
  
  
  "Bjanka," sacīja Djego. "Tas ir vīrietis".
  
  
  Bjanka nogurusi pasmaidīja. "Tu man patīc," viņa teica.
  
  
  es pasmaidīju. — Jūsu biedrs?
  
  
  "Viņa nav tik laba kā es, bet viņa būs tur."
  
  
  "Viņas vārds?"
  
  
  "Karla." Viņa paraustīja plecus.
  
  
  "Bjanka," es teicu. "Tev ir jābūt labam. Es nevēlos tērēt naudu."
  
  
  "Netērējiet savu naudu Bjankai un Karlai!" sieviete nošņāca. "Mums ir labi. Ļoti labi".
  
  
  "Es negribu amatierus!" ES teicu. "Es gribu zināt, vai jūs abi iepriekš esat strādājuši kopā."
  
  
  "Protams, mēs strādājam kopā," Bjanka teica, pārliecinoši pamājot ar roku. "Nav jāuztraucas par to. Mēs sadalīsim naudu."
  
  
  "Cik daudz?"
  
  
  — Septiņi tūkstoši pesetu gabalā.
  
  
  "Tas ir daudz! Man jāzina, vai tu esi kaut kas labs!"
  
  
  "Klausies, tu kādam pajautā..."
  
  
  Djego teica: "Kas, Bjanka? Vai jums ir kādi ieteikumi?
  
  
  “Protams, man ir ieteikumi! Šis francūzis dzīvo Marbeljā."
  
  
  Es pakratīju galvu. — Es neuzticos nevienam francūzim!
  
  
  Viņa smējās. "Tas ir labi. Es arī!"
  
  
  Mēs ar Djego paraustījām plecus.
  
  
  "Čau," viņa teica. “Bija viens, ko mēs tikko vakar uztaisījām! Karla un es. Īsts nelietis, viņš bija! Viņš gribēja visu! Un uzreiz! Ak, es jums saku..."
  
  
  "Kas viņš bija?"
  
  
  Viņa sarauca pieri. "Es nezinu. Viņš mums nesaka savu vārdu. Viņš ir tumšs puisis. Jūs zināt. Izskatās itālis vai kā. Es nerunāju spāniski."
  
  
  Es paskatījos uz Djego un viņš nolaida vienu plakstiņu.
  
  
  "Kur viņš dzīvo?" ES jautāju.
  
  
  "Mēs devāmies uz villu tepat Torremolinosā."
  
  
  Es rakņājos savā makā un izvilku desmit tūkstošus pesetu. "Dodiet man adresi," es teicu, "un paturiet tos desmit tūkstošus."
  
  
  Viņas acis iepletās un es redzēju, kā uz viņas pieres veidojas sviedri. Viņas lūpas bija slapjas no siekalām. Viņa plosījās starp alkatību un piesardzību. Tagad viņai bija aizdomas, ka es varētu būt kas vairāk nekā tikai klients ar dīvainām seksuālām vēlmēm. Taču viņu vairāk interesēja nauda, nevis šaubas.
  
  
  Viņa sniedzās pēc naudas.
  
  
  "Adrese?"
  
  
  "Es nezinu adresi. Es... Es tevi tur aizvedīšu.
  
  
  Es atgriezu naudu un izņēmu piecus tūkstošus. "Pārējais, kad būsim tur, Bjanka."
  
  
  Djego izskatījās neizpratnē. "Senors. Kā ar otru senoru? Tavs...?"
  
  
  "Ejiet atpakaļ, Djego, un pēc pusstundas vediet viņu mājās."
  
  
  Es domāju, ka, ja kāds vēros Djego, viņi sekos viņam un Huanai atpakaļ uz viesnīcu.
  
  
  Es satvēru Bjankas roku un mēs izgājām ārā pa diskotēkas sētas durvīm.
  
  
  Ārā bija ļoti tumšs. Ēkas priekšpusi apgaismoja neona gaismas, bet aizmugure bija gandrīz piķa melna.
  
  
  Bjanka teica: "Pagaidi šeit."
  
  
  Viņa aizgāja, un pēc pusminūtes pie mājas piebrauca taksometrs, un viņa man pamāja.
  
  
  Es sēdēju viņai blakus, sajutu viņas aplauzuma, viņas sviedru un drēbju sasmērējušo smaržu.
  
  
  Viņa runāja ar taksometra vadītāju, skumjām acīm, beretē tērptu Viejo, un viņš aizbrauca, līkumot pa šaurajām ieliņām, kas veda uz pakājē pilsētas nomalē. Mēs atstājām Torremolinos biznesa daļu un iegājām piepilsētas dzīvojamajā daļā.
  
  
  Pēc desmit minūtēm Bjanka paliecās uz priekšu un uzsita taksometra vadītājam pa plecu.
  
  
  “Aqui! Šeit".
  
  
  Viņš apturēja taksometru.
  
  
  — To? - es jautāju Bjankai, atpazīstot villu, uz kuru viņa norādīja.
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  "Cilvēks - vai viņš tur dzīvo viens?" ES jautāju.
  
  
  "Tas ir pareizi. Nav neviena cita."
  
  
  Es iedevu viņai piecus tūkstošus pesetu, izkāpu no taksometra, samaksāju šoferim un pamāju abām, kad viņi brauca prom.
  
  
  Taksometrs ir pazudis.
  
  
  Es pārbaudīju plecu maciņu. Luger gaidīja.
  
  
  Villa, ko Bjanka identificēja, bija neliela apmetuma māja, ko ieskauj labi kopts dārzs. Mājas priekšā bija atvērti vārti.
  
  
  ES iegāju.
  
  
  Māja bija tumša.
  
  
  Es no tā izvairījos. Bija acīmredzams, ka mājas iemītnieks atrodas vai nu ārā, vai guļ gultā.
  
  
  Paskatījos ārā pa logu un ieraudzīju virtuvi un ēdamistabu.
  
  
  Otrs logs paskatījās uz guļamistabu, un tajā pašā gultā kāds gulēja.
  
  
  Es paskatījos apkārt, lai pārliecinātos, vai neviens mani neskatās. Tad, trokšņojot pēc iespējas mazāk, piegāju pie virtuves loga un mēģināju to atvērt.
  
  
  Man par pārsteigumu viņš tika atbrīvots un izlidoja.
  
  
  Es tiku cauri.
  
  
  Villas grīda bija flīzēta, un es bez skaņas nogrimu uz tās. ES pagriezos
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  viņš izvilka savu Luger un devās uz durvīm uz gaiteni virtuves aizmugurē.
  
  
  Guļamistabas durvis bija atvērtas. Es ātri iegāju caur to guļamistabā un pie durvīm pamanīju gaismas slēdzi. Es noliku savu gabalu uz gultas un ieslēdzu gaismu.
  
  
  "Sasaldē," es sacīju, domādams, ka viņam varētu būt pie rokas ierocis.
  
  
  Nav kustības. Nekas. ES skatījos. Gaisma, kas applūdināja istabu, parādīja man notikušo, un man palika slikti. Vīrieša, kurš gulēja gultā, vairs nebija. Spilvens un gultas veļa tika uzvilkti uz augšu, lai atgādinātu kādu guļošu.
  
  
  Jūtot absolūtas panikas brīdi, es pastiepos pēc gaismas, lai to izslēgtu.
  
  
  Skaņa aiz manis atskanēja pārāk ātri. Lai gan es griezos, cik ātri vien varēju, griežot Luger, lai noķertu to, kurš tas bija, gājienu nepabeidzu. Brīdī, kad cieta metāla priekšmets atsitās pret manu galvaskausu, es iegrimu tumsā.
  
  
  Pirmais, ko sapratu, kad atguvu samaņu, bija tas, ka nevaru paelpot. Un tad es atklāju, ka man arī sāp galva. Trešā lieta, ko es jutu, bija pozīcija, kurā mans ķermenis bija izlocīts. Es atrados ļoti šaurā vietā, kur tik tikko pietika vietas maniem sāpošajiem kauliem.
  
  
  Es aizrījos, mēģinot elpot tīru gaisu caur toksisko izgarojumu miglu, kas mani ieskauj.
  
  
  Es atvēru acis un sākumā neko neredzēju. Manas acis smeldza, izplūda un pārorientējās. Pēkšņi es sapratu, ka nevaru pakustināt rokas un kājas.
  
  
  Mēģinot sēdēt taisni, blāvajā gaismā redzēju, ka esmu iestrēdzis ļoti maza Volkswagen priekšējā sēdeklī. Dzinējs darbojās, bet automašīna nekustējās.
  
  
  Klepoju un mēģināju iztīrīt kaklu, bet nesanāca.
  
  
  Satiksmes dūmi! Šī doma man iešāvās galvā, un es apsēdos taisni, paskatījos apkārt un pirmo reizi pamanīju, kā šļūtene caururbj gandrīz aizvērto logu.
  
  
  Izplūdes gāzes pa šļūteni ieplūda Volksā. Es zināju pietiekami daudz par šīm automašīnām, lai zinātu, ka tās iekšpusē ir praktiski gaisa un ūdens necaurlaidīgas. Un līdz ar oglekļa monoksīda ierašanos man bija maz laika.
  
  
  Manas plaukstas un potītes bija saistītas ar stingrām virvēm, kas bija sasietas kopā tā, ka es līdzinājos vērsim, kas dzenā suni. Es pastiepu roku, mēģinot satvert aizdedzes atslēgu, lai to pagrieztu, taču es nevarēju pietiekami augstu manevrēt ar potītēm automašīnā, lai tiktu pie atslēgas.
  
  
  Es gulēju un izmisumā smagi elpoju. Zināju, ka man nebūs iespējas ieelpot plaušās svaigu gaisu.
  
  
  Zināju, ka ods gaida ārā, un pēc piecām vai desmit minūtēm viņš ienāca garāžā, atvēra mašīnas durvis, izslēdza dzinēju un aizveda mani kaut kur piegādei. Viņš mani pilnībā pārspēja!
  
  
  Ar labo roku varēju aizsniegt potītes, taču nevarēju tās pacelt pietiekami augstu, lai pieskartos tērauda asmenim, kas piestiprināts pie potītes aizmugures. Es noslīdēju no sēdekļa un uzsitu ātruma svirai, gandrīz zaudējot formu.
  
  
  Un tad es pieskāros tērauda asmenim.
  
  
  Uz brīdi zaudēju samaņu, visu ķermeni mocīja sāpīgs klepus. Man nebija laika.
  
  
  Asmens iznāca un es mēģināju pārgriezt virves, kas turēja manas potītes. Pēc minūtes virve pārtrūka. Es vairs nevarēju elpot un aizturēju elpu. Man no visām pusēm sāka nākt tumsa. Tagad es tikko varēju pakustināt pirkstus.
  
  
  Oglekļa monoksīds turpināja ieplūst automašīnā.
  
  
  Tad manas kājas brīnumainā kārtā kļuva brīvas. Es tos atgrūdu no plaukstu locītavām un vienu kāju nospiedu uz gāzes pedāļa. Volkswagen uzlēca, bet bremze izturēja.
  
  
  Es pagriezu pārnesumu sviru uz āru un uz leju atpakaļgaitā un vēlreiz nospiedu kāju uz gāzes pedāļa.
  
  
  Volkswagen izšāvās pa aizvērtajām garāžas durvīm un ietriecās tajās.
  
  
  Bet durvis nevērās vaļā, lai gan dzirdēju malkas krakšķēšanu.
  
  
  Es braucu ar Volkswagen uz priekšu.
  
  
  Mana redze atkal pazuda, un es neredzēju gandrīz neko. Manas plaušas nodrebēja no toksiskā gaisa.
  
  
  Atkal - atpakaļ, salauzt to.
  
  
  Durvis atvērās.
  
  
  Es redzēju nakti ārā. Uz priekšu.
  
  
  Es atkal ieslēdzu Volkswagen atpakaļgaitā un pa atvērtajām durvīm ielidoju brauktuvē. Es iegriezos atklātā vietā un apstājos. Pa logu ieplūda svaigs gaiss.
  
  
  Pa labi es redzēju pēkšņu oranžas liesmas uzliesmojumu pirms šāviena skaņas.
  
  
  Es pārgriezu virves uz savām plaukstu locītavām un atbrīvoju plaukstas. Es atrāvu vaļā durvis un noripoju logu, klepodama svaigā gaisā. Pēc minūtes stūre bija manās rokās. Es pagriezu Volkswagen, ieslēdzu gaismu un notēmēju to vietā, no kuras nāca šāviens.
  
  
  Kāds kliedza. Atskanēja vēl viens šāviens. Es braucu pāri brauktuvei uz zāliena un devos uz krūmiem, kas auga netālu no garāžas. Redzēju, kā no krūmiem izlec cilvēka siluets un skrien pa zālienu. Es turēju Volkswagen vērstu pret viņu.
  
  
  Viņš vienu reizi pagriezās, viņa izbiedēto seju apgaismoja automašīnas spožie lukturi. Viņš bija īss, tumšmatains, apaļas sejas vīrietis ar kuplām uzacīm, gariem sāniskiem un zilu bārdu un žokli – Moskīts.
  
  
  Viņš izšāva vēlreiz, bet netrāpīja, un es stipri nospiedu gāzi. Volkswagen izlēca uz priekšu.
  
  
  Moscato zigza
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Ged tagad, mēģinot atrast patvērumu mazajā pagalmā. Es uzspiedu uz gāzes pedāļa un liku Volkam iet tik stipri, cik vien varēja. Es redzēju viņu uzlecam uz ķieģeļu sienas un pārlecam tai pāri.
  
  
  Noņēmu kāju no gāzes pedāļa un nospiedu bremzes. Volkswagen apgriezās uz sāniem, izraka zāli un ietriecās ķieģeļu sienā, gaismas uzreiz nodzisa.
  
  
  Ritenis ir manā vēderā, bet es nebraucu pietiekami ātri, lai gūtu nopietnus savainojumus.
  
  
  Izkāpu no mašīnas un uzlecu pie sienas, skatoties kaimiņu pagalma veģetācijas un krūmu mudžeklī.
  
  
  Neviena nebija redzams.
  
  
  Es atgriezos mājā un iegāju iekšā. Guļamistabā es varēju redzēt, kur es stāvu un kur paslēpās Moskīts, pirms viņš mani notrieca. Es atradu savu Lugeru uz grīdas, kur to nometu.
  
  
  Es to paņēmu un sāku iziet no guļamistabas, plānojot izlikt lamatas Moscato. Agri vai vēlu viņam būs jāatgriežas.
  
  
  Pēkšņi es sapratu, ka mājā neesmu viena.
  
  
  Kāds vīrietis stāvēja gaitenī un smaidīja man.
  
  
  Pirmais, ko ieraudzīju, bija Webley Mark VI, ļoti nāvējošs ierocis. Gandrīz uzreiz es koncentrējos uz vīrieti, kurš tur ieroci.
  
  
  Viņš bija liels, iespaidīgs vīrietis apmetnī ar jostu. Viņš gandrīz nejauši satvēra Vēbliju, it kā tā būtu tikai vizītkarte, tēmējot to tieši uz manu vēderu.
  
  
  Seši
  
  
  Viņam bija gara, gandrīz izdilis seja ar tumšām acīm un viļņainiem matiem, kas brīvi krita pār pieri. Un tajā pašā laikā, lai gan viņa sejas vaibsti bija nekustīgi bezizteiksmīgā objektivitātes maskā, viņa lūpas bija šķībā smaidā.
  
  
  "Viņš lidoja," viņš skumji teica ļoti britu angļu valodā. "Tagad tas bija stulbākais no jūsu puses ļaut viņam aizbēgt."
  
  
  Es pamāju viņam ar roku, cenšoties nenorādīt uz viņu. "Vai jūs varētu noņemt to seju no mana vēdera?"
  
  
  "Ko? Ak!" Viņš pasmaidīja. Vēblijs ieslīdēja sava jostas mēteļa sānu kabatā un pazuda. "Jūs esat amerikānis, vai ne?" Šķita, ka viņu apbēdināja šī doma.
  
  
  "Jā. Un nav jēgas vainot mani par bēgšanu. Ja jūs nebūtu ielauzies šajā koridorā kā QE II, es viņu būtu nogalinājis!
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Nu, tā tas dažreiz notiek, vai ne?" Viņš plati pasmaidīja. "Ko tu domā? Vai mēs viņam sekosim? Vai ir iespēja?"
  
  
  "Viņš jau ir tālu no šejienes," es teicu. "Es baidos, ka mēs varētu viņu aizmirst."
  
  
  Viņš mani rūpīgi nopētīja. "Es tevi neatpazīstu, draugs. CIP? Militārā izlūkošana?
  
  
  Es mierīgi teicu: "Es esmu amerikāņu tūrists. Par ko tu runā?"
  
  
  Viņš pasmējās. Viņa Ādama ābols lēca uz augšu un uz leju, kad viņa galva nokrita atpakaļ. Viņš bija liels, izskatīgs vīrietis ar tipisku britu tvīda izskatu. — Tev nav ne jausmas, vai ne?
  
  
  Viņš nopūtās. "Sasodīts. Es esmu Pārsons. Berijs Pārsons. Lielbritānijas priekšmets. Atvaļinājumā Spānijā. Un tu?"
  
  
  "Džordžs Pībodijs. Es esmu pārliecināts, ka tieši tas pats."
  
  
  Viņš aizkaitināti pasmīnēja. — Muļķības.
  
  
  "Patiesībā, jā," es atbildēju, arī smejoties. "Šeit ir tumšs. Vai vēlaties viņu izraidīt?"
  
  
  "Atvainojiet, lūdzu?"
  
  
  “Izlaid to. Jūs zināt. Gaidiet viņu šeit."
  
  
  "PAR. Uzturēt uzraudzību? Apstiprinošs. Pilnīgi piekrītu tev, vecais."
  
  
  "Sauc mani par Džordžu."
  
  
  Viņš šņāca. — Tad Džordžs.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Mēs gaidīsim". Es piegāju pie gultas un apsēdos uz tās malas.
  
  
  Viņš gāja man garām un sabruka uz spilvena, atspiedies ar muguru pret galvgali. Dzirdēju, kā viņš traucas kabatā. Viņš izvilka spāņu cigarešu paciņu, iebāza vienu mutē un ātri aizdedzināja ar garu vaska sērkociņu. "Ak. Piedod. Smēķēt?"
  
  
  Es pakratīju galvu. "Nokrita."
  
  
  "Kā tu viņam vispār uztvēri?" - viņš pēkšņi jautāja.
  
  
  "PVO?" Es sarāvos, jo zināju, cik stulbi tas viss izklausās. Bet vienmēr bija drošība.
  
  
  "Ods," Pārsons teica, it kā es būtu pilnīgi nekompetents.
  
  
  "Nu." Mēģināju saskatīt ceļu uz labo vāku. "Šī sieviete dzīvo Malagā," es teicu. “Viņa ir precējusies ar uzņēmēju, kuru es pazīstu, taču, kad viņas vīrs sāka spēlēt Šveicē ar savu saimnieci, sieviete nolēma sākt romānu ar vīrieti, kuru jūs saucat par Moskītu. Tagad viņš viņu šantažē, draudot pastāstīt par viņas romānu viņas vīrs es rīkojos lordu vārdā, lai piespiestu Moskītu apstāties un atteikties no savas šantāžas shēmas.
  
  
  Cigarešu dūmi pacēlās gaisā. Bija tumšs, bet es redzēju, kā Pārsons apmulsuši smaidīja. Viņš atkal pasmaidīja ļoti klusi, ļoti nicinoši.
  
  
  "Jūs zināt, kā izmantot klišejas," viņš teica sarunā. "Džordž? Džordž, vai tas ir vajadzīgs?"
  
  
  "Jūs prasījāt patieso stāstu. Šis ir patiess stāsts." Es pagriezos pret viņu. "Un tu?"
  
  
  "Ah, jā." Viņš dziļi ievilka elpu. "Nu, ods man ir pazīstams daudzos veidos, bet ne kā liels mīļākais."
  
  
  "Nu," es kautrīgi iesāku.
  
  
  "Man viņš galvenokārt ir pazīstams kā pistole prezzolata. Tas ir lauzts latīņu vārds, kas apzīmē Tut man / Viņa īstais vārds ir Alfreddo Moscato, tātad Moskīts. Viņš tika nosūtīts no Romas strādāt šeit, Spānijā, bet es nezinu, kādu darbu. Neapoles izcelsmes ods"
  
  
  — Bet kāpēc tu viņu medī?
  
  
  "Šo
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Sākumā tas bija nemilitārs pasākums, bet tagad tas ir kļuvis par paramilitāru lietu. Pirms sešiem mēnešiem Romā vienam no mūsu vīriešiem ods uzbruka un viņu nogalināja."
  
  
  — Kāds no taviem vīriešiem?
  
  
  — Militārā izlūkošana, — Pārsons sausi sacīja. "Mēs esam nobažījušies par narkotiku kontrabandu Vidusjūrā. Bruņotie spēki ir pilni ar to. Mēs esam mēģinājuši to apturēt kopš Otrā pasaules kara beigām. Un mēs atradāmies īstajā ceļā, kad Moskato nogalināja Džastinu." Pārsons domīgi apstājās.
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Tas ir skaidrs. Atvainojiet."
  
  
  "Es biju Spānijā pagājušajā nedēļā, kad saņēmām ziņu, ka Moskīts ir šeit. Es mēģināju viņu atrast, bet neizdevās. Tad tieši šovakar man beidzās potenciālie pirkumi un es atklāju, ka jūs runājat ar prostitūtu, pēc kuras man vajadzēja viņu iztaujāt. viņa atgriezās diskotēkā un ieradās šeit dubultā.
  
  
  — Militārā izlūkošana? Esmu pie tā pieradis. "MI6?"
  
  
  "Patiesībā pieci." Viņš pasmaidīja. “Jūs esat ļoti saprotošs, domājot par MI6. Sestā, protams, ir spiegošana. Un pirmajā pieciniekā ir pretizlūkošana. Pa labi? Tagad es jūs netraucēšu par jūsu konkrēto ID tagu, jo es zinu, ka jūs, jeņķi, esat ļoti jutīgi pret drošību un visu to. Tomēr tam nevajadzētu sarežģīt mūsu attiecības. Es iesaku strādāt tandēmā un mēģināt dabūt mūsu cilvēku Moscato."
  
  
  "Kādi ir jūsu rīkojumi attiecībā uz Moscato?" ES jautāju.
  
  
  "Man žēl? A. Patiesībā Moskīts ir ļoti kaitinošs spēlētājs. Viņi lika man to saskaitīt.
  
  
  — To visu?
  
  
  "Jā. Likvidējiet viņu."
  
  
  "Kas, jūsuprāt, stāv aiz viņa?" ES jautāju.
  
  
  "Mafija, bez šaubām. Viņš jau daudzas reizes ir darījis darbu tēvu labā.
  
  
  "Man žēl Džastina."
  
  
  — Džastins? Viņš man uzrādīja tukšu seju.
  
  
  "Cilvēks, kurš tika nogalināts. Jūsu..."
  
  
  "Ak, Džastin Delinijs. Jā. Nabaga Džastins." Pārsons nopūtās. "Nu, viņš zināja, ko viņš iesaistās, kad viņš pievienojās, vai ne?"
  
  
  Es paskatījos uz viņu tumsā. Man likās, ka tas ir kā britiem. Stīva augšlūpa un tas viss.
  
  
  "Ko jūs saņemat no sava patrona?" - viņš man sardoniski jautāja.
  
  
  — Patrons?
  
  
  "Pazudusi sieva?" Viņš ieturēja pauzi. "Vai tu esi ieņēmis Moskīta vietu viņas... mīlestībā?"
  
  
  Ak. Mans vāka stāsts. "Tas ir tīri bruņniecisks jautājums," es smaidot teicu.
  
  
  — Jums, jeņķiem, ir pārmērīgs vecmodīgs galantums. Labi padarīts!"
  
  
  Mēs apklusām.
  
  
  Pēc stundas nolēmām, ka Moscato neatgriezīsies.
  
  
  Pēc divām stundām mēs dzērām manā viesnīcas numurā. Toreiz tas bija "Berijs" un "Džordžs". Es joprojām biju aizdomīgs, bet nolēmu, ka tas var novest pie informācijas.
  
  
  * * *
  
  
  Huana stāvēja durvīs savā halātā, viņas mati krita pār pleciem, acis bija miega pilnas, un viņas skaistajā sejā bija saraukta pieri.
  
  
  "Kas tas par Pulchritūdes vīziju?" - iesaucās Pārsons, vicinādams konjaka glāzi.
  
  
  "Šī ir Huana," es teicu. "Sveika Huana."
  
  
  "Vai šī ir tā senora, par kuru jūs man stāstījāt?" – Pārsons sarežģītiem žestiem jautāja. Viņš bija gandrīz tikpat piedzēries kā es.
  
  
  "Protams, nē," es teicu. "Šī ir mana sieva!" Pārsons pagriezās, lai paskatītos uz mani. Tad viņš pagriezās un paskatījās uz Huanu.
  
  
  "Es saku tagad! Tev ir lieliska gaume, vecīt! Lieliska garša!”
  
  
  Es piecēlos un paklanījos. "Paldies, Barij. Ak Huana. Lūdzu ienāciet. Atvainojos, ka kavēju. Es satiku savu veco draugu."
  
  
  Pārsons pasmīnēja. "Jā, tiešām, mans dārgais. Vārds ir Barijs Pārsons."
  
  
  "Šī ir Huana Pībodija," es teicu.
  
  
  Huana vairs negulēja. Viņa iegāja istabā, dusmīgi skatījās uz mani. "Kas notika?"
  
  
  "Es tev pastāstīšu vēlāk, sieva," es teicu, atgādinot viņai par viņas statusu Pārsonā. "Pietiek pateikt, ka es saskāros ar savu veco biedru Bariju Pārsonu no sešiem."
  
  
  "Pieci," Pārsons teica.
  
  
  "Pieci un viens ir seši, kā es teicu." es pasmaidīju. "Vai tu pievienosies mums, Huana?"
  
  
  "Ir vēls, un es esmu noguris."
  
  
  "Tu neizskaties nogurusi," Pārsons sacīja, piegājis pie viņas un vērīgi viņā skatīdamies. "Tu izskaties ļoti jautrs." Viņš noliecās, pacēla viņas zodu un ātri noskūpstīja viņu uz lūpām. "Tu redzi?"
  
  
  Es aizvēru acis, gaidot sprādzienu. Tas nekad nav noticis. Kad es atkal atvēru acis, es redzēju viņu smaidam Pārsonam un smēķējam cigareti, kura maģiski iekrita viņas mutē. No tās kvēlojošās virsotnes pacēlās spāņu dūmi.
  
  
  Apstulbusi apsēdos atpakaļ uz dīvāna. Kas notika ar Huanu Frīdu?
  
  
  Huana tagad skatījās Pārsonsam acīs, viņas ķermenis bija vaļīgs un izliekts pret viņu. — Jūs esat brits, vai ne?
  
  
  "Pinkains vecais lauva Pārsonā!" - viņš smejoties teica. Viņš viņu apskāva. "Jūs, jeņķi, veidojat superīgas mātīšu šķirnes."
  
  
  Viņa to nenokratīja. "5?" – Huana atkārtoja. "Ko tu domā pieci?"
  
  
  "Militārā izlūkošana," es teicu. "Pretizlūkošana, vai, Berij?"
  
  
  Pārsons pamāja. "Tieši tā, vecais. Es teicu: vai jūs abi negribētu atnākt uz manām raktuvēm iedzert?
  
  
  Huana gaiši pasmaidīja. "Būt iemīlejušamies."
  
  
  Es vāji paskatījos uz augšu. "Labi."
  
  
  — Arī tu vari nākt, Džordž.
  
  
  "Es runāju," es teicu tik patiesi, cik vien spēju. Es sāku izklausīties pēc Deivida Nivena.
  
  
  * * *
  
  
  Man tas bija jāatdod Huanai. Viņa spēlēja viņu tikpat prasmīgi kā viņš viņu.
  
  
  Barija Pārsona villas viesistabā dega gaisma. Tas bija skaisti mēbelēts dzīvoklis.
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  ce, dekorēts Spānijas piekrastei ierastajā stilā - paklāji, gobelēni, biezi koka krēsli, dīvāni, galdi.
  
  
  Es vēl spēlēju piedzēries, kad ienācām istabā. Tā kā tas bija vistuvāk, es piegāju pie dīvāna un apsēdos uz malas, atmetu galvu atpakaļ un šausmīgi žāvājos.
  
  
  Huana paskatījās uz mani un tad pagriezās un uzsmaidīja Pārsonam. Viņš paskatījās uz manu pusi, pasmaidīja un paņēma Huanu savās rokās. Viņi skūpstījās ilgi un dziļi. Es tos vēroju caur acīm un vēlreiz domāju par izcilo mākslinieku Huanu Riveru.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Mil rayos te patten!"
  
  
  Es pacēlu galvu. Durvīs stāvēja sieviete, sakrustojusi rokas, un skatījās uz Pārsonu un Huanu. Viņa bija skaista jauna sieviete ar brūniem matiem, tumši brūnām acīm un krēmīgu ādu.
  
  
  Pārsons atrāva Huanu no sevis un pagriezās pret sievieti durvīs. "Elena," viņš teica. "Tas ir Džordžs, un šī ir Huana."
  
  
  "Hm!" Elena nošņāca.
  
  
  Huana paskatījās uz Pārsonu un tad atkal uz sievieti. "Kas tu esi?" - viņa klusi jautāja.
  
  
  "Šī ir mana..." Pārsons pagriezās pret mani un, šķiet, piemiedza ar aci: "... sieva."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Kā tev iet, Elena?"
  
  
  "Elena Morales," viņa teica un pasmaidīja. Viņa pagriezās pret Pārsonu, pacēla zodu, paskatījās uz viņu un piegāja pie man blakus esošās gultas, lai paceltos.
  
  
  Huanas seja uz brīdi apmirdzēja, bet tad maģiski noskaidrojās, kad Pārsons viņu saspieda un izveda no istabas pa durvīm, pa kurām bija iegājusi Elena. Brīdi vēlāk dzirdēju viņu grabojam glāzes un pudeles. Vairāk dzērienu!
  
  
  Elēnas halāts nokrita no pleciem. Viņa zem halāta bija ģērbusies plānā naktskreklā, un es skaidri redzēju viņas krūšu aprises. Viņai bija pilna figūra un izsmalcināta forma no galvas līdz potītēm.
  
  
  "Vai jūs tiešām esat precējies ar Pārsonu?" ES jautāju.
  
  
  Viņa ļauni pasmīnēja. "Kāpēc tu gribi zināt?"
  
  
  — Tāpēc, ka esmu ziņkārīgs.
  
  
  "Es jūs informēšu".
  
  
  "Tu nestāstīsi?"
  
  
  "Es nedomāju, ka tas ir liels darījums." Viņa pastiepa roku un saspieda manu degunu. — Man ir aizdomas, ka tu to zini.
  
  
  Es pastiepu roku un satvēru viņas plecus.
  
  
  "Čau, tava sieva," viņa teica. "Viņa ir skaista. Es domāju, ka Barijam viņa patīk."
  
  
  "Nāc, dāma," es teicu, kad viņa atspiedās pret mani un halāts tika ērti atraisīts.
  
  
  "Es nesaprotu, ko tu saki," viņa iesmējās.
  
  
  "Jebkurā gadījumā vienmēr ir pārāk daudz runāšanas," viņa saprātīgi sacīja. — Vai tev tā nešķiet, Džordž? Viņa to izrunāja "Hor-hey."
  
  
  "Jā."
  
  
  Mēs pulcējāmies kopā it kā pērkona zemē, un es atcerējos, ka blakus istabā dzirdēju pudeļu un glāžu šķindoņu. Bet tas arī bija viss. Neatkarīgi no tā, ko Pārsons sajauca, neiekļuva ne Elēnas, ne es brillēs. Pēc tam es neredzēju ne Pārsonu, ne Huanu.
  
  
  Arī Elena nekomentēja alkohola trūkumu. Viņa bija pārāk aizņemta, parādot man, cik ļoti man pietrūka visas savas dzīves bez viņas.
  
  
  Viņa ļoti priecājās par manu plecu maciņu un manu .38 Luger. Viņa mēģināja to atsprādzēt un viss sajaucās. Tā bija pēdējā lieta, ko es valkāju, un pat vairāk nekā viņa. Kaut kā viņa noņēma manu maciņu un nometa to uz flīžu grīdas.
  
  
  Es jutos - neaizsargāta - bez viņa gandrīz teicu "kails".
  
  
  Viņa pastiepa roku pēc lampas slēdža un izslēdza gaismu.
  
  
  Pamanīju, ka blakus istabā ir apstājusies pudeļu grabēšana.
  
  
  Septiņi
  
  
  Lai sasniegtu Sol i Nieve slēpošanas kūrortu, jums jābrauc no Malagas pa līkumotu ceļu augšup pa Sjerranevadas dienvidu nogāzēm. Viesnīca Sierra Nevada, kurā mēs bijām reģistrēti, atradās Prado Llano apakšā, un no manis un Huanas tērpa paveras skats uz slēpošanas trasi.
  
  
  Borreguilas baltā nogāze sadala slēpošanas trasi aptuveni pusceļā starp Pikačo de Veleta un Prado Llano. Apakšējais vagoniņš no Prado Llano beidzas un augšējais vagoniņš sākas no Borregilas. Netālu atrodas mašīntelpa.
  
  
  Divās paralēlās barrankās atrodas zemākās slēpošanas trases no Borregilas līdz Prado Llano. Tos atdala asa granīta un vizlas grēda, uz kuras arī pēc spēcīgas snigšanas redzami tikai nelieli sniega pleķīši.
  
  
  Trošu vagoniņš no Prado Llano uz Borreguilas ir piekārts virs galvenās barrankas, kur atrodas vieglās trases. Sarežģītākas trases atrodas uz austrumiem kaimiņu gravā.
  
  
  Sēdēju uz balkona, kas skraidīja pa viesnīcu, un vēroju slēpotājus, bet drīz vien nolēmu, ka labāk slēpošu, nevis skatīšos. Bet, lai nodrošinātu savu segumu, es uzņēmu pusduci attēlu, izmantojot Rolleiflex 1, ko bez maksas nodrošina AX rekvizītu nodaļa, lai pārliecinātos, ka zemāk esošie klienti mani redz.
  
  
  Tas bija nogurdinošs ceļojums, un drīz es iegāju iekšā, novilku kurpes un ar nogurušu nopūtu apgūlos gultā. Bet es nevarēju aizmigt. Es domāju par pēdējo divu dienu notikumiem.
  
  
  Ir pagājušas divas dienas, kopš ods nogalināja viņa vietnieka Riko Korelli dvīņus. Absolūti nekas nenotika divu dienu laikā pēc manas tikšanās ar Bariju Pārsonu un Elenu Moralesu. Bet es turpināju sazināties ar Miču Kelliju, un no Vanaka bija dažas ziņas:
  
  
  LIETA
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  : Nekādā gadījumā nemēģiniet sazināties tieši ar Riko Korelli. AX vienošanās ar viņu paliek nemainīga. Nav ne miņas no viņa divkosības. Pagaidiet, līdz jūs saņemsit no viņa Tīnas Bergsones starpniecību.
  
  
  ITEM: Mūsu informācija liecina, ka Moscato pašlaik neatrodas Malagā vai Torremolinosā. Neatkārtojiet, nemēģiniet viņam sekot. Vērojiet viņu cieši.
  
  
  PUNKTS: Sol y Nieve tikšanās joprojām tiek izstrādāta.
  
  
  PUNKTS: pieprasītā informācija par Bariju Pārsonu nav pieejama. MI5 neatklāj, vai šāda persona pastāv. Acīmredzot vārds ir pseidonīms; MI6, visticamāk, neatklās viņa identitāti, kamēr viņa pašreizējā misija nebūs pabeigta. Atvainojiet, bet viņam vai viņa lomai šajā shēmā nav ne apstiprinājuma, ne noliegšanas.
  
  
  PUNKTS: Moskato ir slepkava, kurš daudzus gadus strādāja mafijas labā. Viņš trāpa arī brīvajā aģentūrā.
  
  
  ITEM: Elena Morales - par viņu nav daudz zināms. Viņai nav ierakstu par iepriekšēju iesaistīšanos spiegošanā, pretizlūkošanā vai slēptā darbā Spānijā valdības labā. Taču viņa nevarēja būt nemaz spāniete, bet gan francūziete vai itāliete. Nekādu pavedienu.
  
  
  PUNKTS: apstiprinājums par Moscato klātbūtni Meksikā laikā, kad snaiperis jums uzbruka Ensenadā. Turklāt ir ieraksts, ka viņš reizē ar tevi veica reisu uz Eiropu, lai gan ne cauri Ibērijai.
  
  
  Tas bija no Vanaga.
  
  
  Otrajā rītā pēc Riko Korelli kaskadieru dubultnieka slepkavības man piezvanīja, brokastojot ar Huanu.
  
  
  "Kellija," sacīja balss. "Tīna dzirdēja no Romāna deguna. Jums šodien jādodas uz Sol y Nieve.
  
  
  "Pa labi."
  
  
  “Nemeklē viņu. Pagaidiet līdz pirmajai naktij. Pusnaktī dodieties uz trošu vagoniņa mašīntelpu un satieciet tur viņa kontaktpersonu. Kontaktpersonas vārds ir Arturo. Viņš noorganizēs tikšanos starp jums un Romānu Nosu, kurā laikā jums vajadzētu norunāt tikšanos ar Huanu. Bet pirmajās divās sanāksmēs jums jāiet vienam.
  
  
  — Sapratu.
  
  
  "Tas ir," Kellija teica. "Veiksmi."
  
  
  "Pagaidi. Kā klājas Tīnai?"
  
  
  "Pievienojieties."
  
  
  "Kad viņa dosies uz kūrortu?"
  
  
  "Nekas nav teikts. Ernandess vēl nav viņu atbrīvojis un neteicis, kad atbrīvos.
  
  
  — Vai kaut kas par Pārsonu?
  
  
  "Negatīvs".
  
  
  "Elēna Moraless?"
  
  
  "Līdzīgi".
  
  
  "Jūs, puiši, tiešām smagi strādājat, vai ne?"
  
  
  — Ak, Nik!
  
  
  * * *
  
  
  Ap četriem pēcpusdienā izripoju no gultas un uzvilku slēpošanas bikses, kreklu un džemperi.
  
  
  Slēpotāji joprojām atradās trasēs. Es redzēju vīriešus sarkanās jakās, meitenes zaļās jakās, abu dzimumu figūras jakās, ejam pa zemākā stāva alejām. Ejot garām mašīntelpai uz trošu vagoniņa zemāko nogāzi, es redzēju otru nogāzi, kas pacēlās aiz Borregilas lielā pagriezienā līdz pat augstākās nolaišanās virsotnei Veleta.
  
  
  Trošu vagoniņi joprojām kursēja, vienlaikus gāja augšā un lejā, viens otram garām, pilni gāja augšā, tukši brauca lejā. Es domīgi paskatījos uz mašīntelpu.
  
  
  Riko Korelli. Ja vien es zinātu, kā viņš patiesībā izskatās. Viesnīca bija maza — es varēju ieņemt savu vietu vestibilā un satikt viņu bez visa tā smieklīgā apmetņa un dunčiem, kas Vanakam un viņa minioniem tik ļoti patika.
  
  
  Joprojām. Viens cilvēks jau ir nogalināts. Riko Korelli bija liels vīrs bīstamā misijā. Drošība bija svarīga.
  
  
  Es pieklauvēju pie Huanas istabas durvīm.
  
  
  "Jā?"
  
  
  — Ejam lejā, Huana.
  
  
  Mēs izgājām kopā kā vīrs un sieva - vecs precēts pāris, kurā seksa un mīlestības ugunis jau sen bija izdzisis. Bakalaura vīrs un jaunava sieva.
  
  
  * * *
  
  
  Gaiss bija auksts, bet uzmundrinošs. Sniegs bija ideāls slēpošanai, tikai viegla pūdera kārtiņa pareizajās vietās. Netika prognozēta vētra. Bet es jutu, ka tajā naktī varētu būt sniegs.
  
  
  Mēs apsēdāmies pie viena no pēdējiem galdiņiem Prado un dzērām karstu šokolādi un konjaku. Četru cilvēku grupa gāja lejup pa nogāzēm, novietoja slēpes un nūjas pie ēdnīcas sienas un sāka meklēt galdu un krēslus.
  
  
  Viņi runāja vāciski. Es mazliet zinu vācu valodu, tāpēc piedāvāju viņiem pusi no mūsu galda. Viņi paskatījās uz Huanu un ātri vienojās. Puse sastāvēja no četriem cilvēkiem. Vienam bija pāri četrdesmit un acīmredzot grupas vadītājs; pārējie trīs, iespējams, bija ap trīsdesmit. Vadītājs runāja vāciski, bet patiesībā bija šveicietis. Pārējie trīs bija jaukti – dānis un divi vācieši.
  
  
  Viņi nevarēja atraut acis no Huanas pat pēc tam, kad muchacho viņiem atnesa četras kūpošas šokolādes krūzes.
  
  
  — Bruno Hauptlija kungs, — teica lielais vīrs, pastiepdams roku, lai paspiestu manu roku.
  
  
  "Džordžs Pībodijs. No štatiem."
  
  
  "O jā! Noteikti. Es kaut ko atpazinu no amerikāņu akcenta jūsu vācu valodā."
  
  
  "Piedod," es iesmējos. "Šī ir Huana, mana sieva."
  
  
  "Tik veiksmīgs!" - Bruno Hauptli iesaucās, pagriezies pret saviem pavadoņiem un vāciski paskaidrojot, ka viņa ir precējusies ar mani.
  
  
  "Jā, jā," sacīja abi vācieši, skatoties uz Huanu. Dānis iemērc šokolādē.
  
  
  "Vai jūs rīt slēpojat?" - jautāja Herr Hauptli.
  
  
  Huana pamāja. "Mēs plānojam."
  
  
  "Ah! Rīt es nebūšu trasēs, bet varbūt nākamajā dienā - vai drīz
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  t! "Herrs Hauptli satraukti sita viņam augšstilbu. "Kāpēc mums no šī neveidot duetu — es domāju trio," viņš teica, atceroties mani.
  
  
  Huana dzirkstīja. "Man tas patiktu!"
  
  
  — Herr Pībodija?
  
  
  "Ak, patīk, patīk!"
  
  
  Visi smējās, jo bija skaidrs, ka man tas nepatiks.
  
  
  Saruna turpinājās. Hauptli pēkšņi satvēra Huanu aiz rokas, aizvedot viņu prom no galda un kopā ar viņu noliecoties pār slēpēm un nūjām. Viņi iesaistījās tehniskās diskusijās par slēdzeni, kas viņam bija uz slēpēm. Huana sūkstījās un šņāca.
  
  
  "Herr Hauptli," es teicu vāciski vienam no jaunajiem vīriešiem. "Viņš ir uzņēmējs, jap?"
  
  
  Vāciete man blakus bija klasiski zilacaina un blonda. "Jā! Herr Hauptli ir viens no veiksmīgākajiem uzņēmējiem kopējā tirgū,” viņš teica. "Viņam ir liela atbildība."
  
  
  "Viņš ir atvaļinājumā?" ES jautāju.
  
  
  “Pēc nedēļas Parīzē būs liela tikšanās. Tagad Herr Hauptli atpūšas, bauda sauli, sniegu un..."
  
  
  Pauze.
  
  
  Vācieši iesmējās, un ne gluži melanholiskais dānis trieca ar roku pret galdu.
  
  
  "Meitenes!"
  
  
  Smiekli.
  
  
  Tas man atgādināja vienu no tām vecajām komiskajām operām, ko redzēju vēlīnā izrādē – vecās filmas no 30. gadiem. Kaut kas šajā jomā man nešķita īsti pareizi. Bet es to nevarēju saprast.
  
  
  * * *
  
  
  Restorāns tika iekārtots kā tipiska slēpošanas kūrorta ēdamzāle ar vienu garu galdu telpas centrā, estakādes stilā un mazākiem galdiņiem gar telpas sienām.
  
  
  Mūsu grupa — es un Huana pievienojāmies Herr Hauptli un viņa draugiem — atradās visas sanāksmes centrā. Hauptlija kungs turpināja nemitīgi šķendēties ar teitoņu pļāpāšanu, kas visus uzreiz apmulsināja un apmulsināja. Pat tie, kas nesaprata vācu vai angļu valodu, šķita pilnībā apburti ar viņa harizmu.
  
  
  Ilgās ēdienreizes laikā es nesteidzos un uzmanīgi apskatījos pārējos viesnīcas pusdienotājus.
  
  
  Es meklēju romiešu degunu, mēģinot pamanīt īsto Riko Korelli seju jūrā sev apkārt. Šķita, ka nebija nekādu iespēju.
  
  
  Bija vienpadsmit trīsdesmit, pirms es pat uzzināju laiku. Atnāca brendijs, un es sēdēju to malkojot. Kad Herr Hauptli apstājās, lai atvilktu elpu, es pagriezos pret Huanu un teicu: "Es iziešu paelpot svaigu gaisu pirms gulētiešanas. Vai tu nāksi, mīļā?
  
  
  Viņa mierīgi man uzsmaidīja. "Nē, mīļā. Atvainojiet. Pārāk auksti. Nekavē".
  
  
  Es pasmaidīju un pabeidzu savu brendiju.
  
  
  “Hauptli kungs, tas bija patiess prieks. Tiekamies rīt vai kādreiz - vai ne?
  
  
  "Jā," sacīja Herr Hauptli, viņa seja bija pietvīkusi no vīna, brendija un ēšanas sajūsmas. "Auf weidersehen".
  
  
  Es atstūmu krēslu, paklanījos abiem vāciešiem un dānim un gāju cauri pārpildītajam restorānam.
  
  
  Ārā bija ļoti auksts. Gaiss bija vēss. Es izbāzu galvu un pēc tam devos atpakaļ augšā uz mūsu istabu un nopirku sev austiņas un zeķes. Es arī uzvilku savu vējjaku, pārbaudot svarus manā plecu maciņā un pārliecinoties, ka nazis ir piesprādzēts pie manas potītes.
  
  
  Es tiku līdz līkumotās takas virsotnei bez starpgadījumiem. Tālu no ēku aizsardzības es jutos aukstāks, nekā biju jutis kopš ierašanās Sjerranevadā. Vējš griezās cauri manām drēbēm, līdz sajutos puskaila.
  
  
  Mašīntelpā nebija gaismas. Arī kalna nogāzē nebija skaņas. Paskatījos pār plecu. Dzeltenie gaismas stari no viesnīcas numuriem un logiem ar skatu uz Prado radīja zeltainu rakstus uz balta sniega.
  
  
  Ēka, kurā atradās krēslu pacēlājs, bija sniega ieskauta. Es redzēju galveno ieeju, kas atveras ielejā. Mašīntelpas durvis bija aizvērtas, bet nebija aizslēgtas. Es pagriezu rokturi un pastūmu to. Ēkā bija ļoti tumšs, lai gan zvaigžņu atspīdums uz sniega ienesa nedaudz gaismas. Tas bija pārsteidzoši, cik gaišas debesis bija pat vēlu vakarā.
  
  
  Aiz stūres varēja redzēt līdz apgriezienam, kur trošu vagoniņi puslokā griezās pretējā virzienā. Pusloka vidū atradās trošu vagoniņš, kas darbojās līdz tehnikas iedarbināšanai no rīta.
  
  
  Jau grasījos iet uz priekšu, kad ieraudzīju kādu garām braucam vagoniņam. Neatkarīgi no tā, kurš tas bija, kad es iegāju, atradās vai nu ēkā, vai arī iekļuva pa kādu citu ieeju. Man likās, ka viņš noteikti mani gaidīja. Tad viņš, protams, būs mana kontaktpersona.
  
  
  Arturo.
  
  
  Es satvēru savu gabalu, izvilku to un saspringu, virzoties uz priekšu, atverot muti, lai čukstētu: “Arturo”.
  
  
  Es nekad neko par to neteicu.
  
  
  Kāds cits to izdarīja!
  
  
  — Arturo!
  
  
  Šķita, ka skaņa nāk no trošu vagoniņa aizmugures. Es paņēmu gabalu un norādīju uz siluetu tur. Ja viņš sauca Arturo, viņš nebija Arturo. Un tā kā man bija jāzvana Arturo, es zināju, ka šis cilvēks būs kāds cits, kurš mēģinās atrast Arturo pirms manis, kāds, kas nav manā pusē.
  
  
  "Jā?" - jautāja kāda balss lielās mašīntelpas otrā pusē.
  
  
  Uzreiz atskanēja skaļš
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  , šāviena atbalss - ziņojums, kas šūpojās turp un atpakaļ tajā mazajā telpā kā simts bungu sitieni. Parādījās oranžas liesmas uzplaiksnījums un uzreiz pazuda. Pa kreisi dzirdēju kliedzienu.
  
  
  Es uzreiz notupos un šāvu uz figūru aiz trošu vagoniņa.
  
  
  Kāds zvērēja spāniski. Pa kreisi no manis dzirdēju krītoša ķermeņa skaņu un vaidu. Es nošāvu vēlreiz, mēģinot saskatīt vīrieti aiz trošu vagoniņa. Es nevarēju izšķirt nevienu no tā daļu.
  
  
  Durvis atkal atvērās, un es atpazinu figūru; aizbēga. Es vēlreiz izšāvu durvju skaņas virzienā un tad skrēju cauri tumsai uz vietu.
  
  
  Tur neviena nebija.
  
  
  Tur bija durvis – otrā ieeja mašīntelpā. Es to atvēru un paskatījos ārā. Neviena nebija redzams. Es ātri izgāju ārā un paskatījos augšup un lejup pa sniegoto nogāzi. Neviens. Neviens.
  
  
  Atgriežoties pie ēkas, es dzirdēju, ka kāds noelsās un sēkšana, es atradu zēnu un nometos ceļos viņam virsū uz betona grīdas. Es viņu nemaz nevarēju redzēt.
  
  
  — Arturo? ES jautāju.
  
  
  "Jā". Viņš nodrebēja.
  
  
  "Kur es varu satikt vīrieti, kuru satiku?"
  
  
  “Veletas virsotne ir Picacho de Veleta. Pulksten divpadsmit. Rītvakar".
  
  
  "Labi," es nočukstēju. Es pieliecos. Es dzirdēju viņa grūto, periodisko elpošanu. Tad, pirms es paspēju kaut ko vairāk pateikt, es dzirdēju pazīstamu rīstošu grabuli, kas izklausās pēc grabēšanas, bet patiesībā nemaz nav grabulis.
  
  
  Kaut kas cits.
  
  
  Dzīve atstāj ķermeni.
  
  
  Arturo bija miris.
  
  
  Es ātri piecēlos un izgāju no mašīntelpas, ilgi un gatavībā braukādams pa atsegumiem, līdz sasniedzu Prado Llano un skrēju uz viesnīcu.
  
  
  Es atskatījos tikai vienu reizi un redzēju, ka mašīntelpā ir iedegusies gaisma un iekšā klīda tumšas figūras.
  
  
  Šāvieni bija pietiekami skaļi, lai brīdinātu visus Sol-y-Nieve policijas spēkus. Tur bija civilā gvarde.
  
  
  Šokā es gāju augšā pa kāpnēm un cauri vestibilam, pagriezos pa kreisi uz bāra pusi, mēģinot atvilkt elpu ar spēcīgu konjaka malku.
  
  
  Tas palīdzēja.
  
  
  Dažas.
  
  
  Bet nedaudz.
  
  
  8
  
  
  Klusais uztraukums, kas bija sasniedzis maksimumu uzreiz pēc Arturo nošaušanas un tai sekojošās slepkavības izmeklēšanas, pusstundas laikā pilnībā norima. Slēpošanas kūrortā izvietotā civilā gvarde parūpējās par ķermeni un sāka garo un nogurdinošo kūrorta apmeklētāju un darbinieku iztaujāšanas procesu.
  
  
  Es neapskaužu policijas darbu. Tas bija nogurdinošs, nepateicīgs un īpaši neērts darbs šādos augstumos šajā gadalaikā. Viņi bija labi cilvēki.
  
  
  Man ir paveicies. Nekas viņus nevedīja pie manis.
  
  
  Konjaks mani nedaudz nomierināja. Es pievērsu acis uz viesnīcas vestibilu, vērojot, kā visi nāk un iet. Es meklēju kādu, kurš izskatījās pēc vīrieša, kuru atradu gultā Torremolinosas villā, vīrietim, kuram biju ticējis, ir Moskīts.
  
  
  Beidzot es piecēlos, iegāju zālē un paskatījos uz Prado Llano. Likās, ka tagad ārzemēs neviena nav.
  
  
  Es šķērsoju vestibilu un uzkāpu pa kāpnēm uz otro stāvu, kur atradās mūsu istaba. Iebāzot atslēgu durvīs, blakus istabā dzirdēju smieklus. Huanas smiekli.
  
  
  Smaidot pagrūdu durvis un ieslēdzu gaismu. Tāpēc viņa aizveda Herr Hauptli uz savu istabu. Vismaz viņš likās smieklīgs, pat savā niķīgajā teitoņu manierē. Mierinājums bija viens – tādam ekstravertam cilvēkam bija vairākas apslēptas grumbas.
  
  
  Piegāju pie durvīm un pieliku pie tām ausi.
  
  
  Ķiķināšana. Jautrība no viņas izlidoja kā burbuļi no šampanieša glāzes. Hauptlija kungam vajadzētu būt labāk gultā nekā viesistabā, es dīki nodomāju. Es šim vīrietim neuzticējos.
  
  
  "Lūdzu," Huana teica. "Un, lūdzu, ielieciet tur ledu, Barij?"
  
  
  Berijs!
  
  
  Es devos prom no durvīm, saraukusi pieri.
  
  
  Berijs Pārsons?
  
  
  Toreiz es dzirdēju viņa balsi, apslāpētu, bet nepārprotamu — nepārprotamu britu akcentu, klusu uzjautrinājumu un klusu sajūsmu.
  
  
  "Tieši tā, mīļā. Viena glāze viskija, nāk!"
  
  
  Pēdējo reizi Pārsonu redzējām Malagā. Nākamajā dienā pēc Riko Korelli līdzinieka nogalināšanas viņš un Elena pievienojās mums un Huanai, lai iepirktos un pusdienotu. Mēs devāmies ar viņiem vakariņās iepriekšējā vakarā pirms došanās uz Sol-y-Nieve. Bet mēs nevienam no viņiem neteicām, kur mēs ejam, jo nezinājām līdz agram rītam. Kā Pārsons zināja, kur mēs atrodamies? Un kāpēc viņš mums sekoja? Vai viņš atklāja, ka arī Moskīts mums seko? Diezgan iespējams. Moskīts bija šeit – man bija aizdomas, ka viņš nogalināja Arturo. Vismaz tā bija visredzamākā iespēja.
  
  
  Bet kāpēc Pārsons nebija tur, lai apturētu Moskītu, ja viņš viņam sekoja? Un kāpēc…?
  
  
  Doma par Moskītu mani apturēja. Es ātri garīgi pārdomāju un sajaucu kārtis pilnīgi jaunā izspēlē. Tad es sapratu, ka bija pilnīgi iespējams, ka Barijs Pārsons varētu nebūt nevainīgais britu MI5 virsnieks, par kuru viņš bija apgalvojis.
  
  
  Tādējādi:
  
  
  Prostitūta mani aizveda uz villu, kur Torremolinosā slēpās Moskīts.
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  kurš viņam bija palīdzējis to pasniegt iepriekšējā vakarā.
  
  
  Es atradu vīrieti guļamistabā, mēģināju viņu satvert, bet mani pārtrauca. Vīrietis aizbēga. Guļamistabā ienāca kāds cits vīrietis, kurš sevi dēvēja par Bariju Pārsonu, kurš apgalvoja, ka ir britu slepenais aģents pēc moskīta.
  
  
  Pieņemsim, ka Pārsons nemaz nebija aģents. Pieņemsim, ka vīrietis gultā bija tikai Džons Dū. Pieņemsim, ka Moskīts tur novietoja Džonu Doe un pēc tam mani pārtrauca, lai viltus moskīts pazustu. Un tad pieņemsim, ka viņam izdevās mani pārliecināt, ka Moskīts ir pazudis.
  
  
  Tad viņš bija Moskīts! Berijs Pārsons! Un viņš vienkārši sekoja man līdz Sol-y-Nieve, sekoja man mašīntelpā, nogalināja Arturo, iespējams, pieņemot, ka Arturo esmu es, un aizbēga. Tagad viņš bija gultā ar Huanu, cerēdams, ka viņu aizvedīs pie īstā Riko Korelli!
  
  
  Mani izplūda auksti sviedri.
  
  
  Steidzīgi piegāju pie telefona. Viens katrā "suite" numurā. Es pacēlu klausuli, un rakstāmgalds atbildēja uzreiz - nav daudz vēlu nakts zvanu.
  
  
  — Pībodijas kundze, lūdzu.
  
  
  Pēc brīža es dzirdēju, ka blakus istabā zvana telefons.
  
  
  "Sveiki?" Tā bija Huana.
  
  
  "Nesaki ne vārda. Šis ir Niks. Es tur dzirdu Pārsonu. Iedomājieties, ka tas ir nepareizs numurs."
  
  
  “Man tiešām žēl. Es ticu, ka jums ir..."
  
  
  "Turiet to tur. Es satikšu Korelli rīt vakarā, pusnaktī. Veleta. Kontakts ir miris. Turiet Pārsonu tur visu nakti, ja varat. Viņš var būt cilvēks, kurš nogalināja Korelli dubultnieku."
  
  
  "Lūdzu, jūs mani traucējat, un man tas nav jāsamierinās."
  
  
  "Nesaki viņam neko. Sazinieties ar viņu. Ja jūs to visu saprotat un varat ievērot, sakiet: "Es nevēlos izskatīties rupjš, bet es nevaru jums palīdzēt. Tad nolieciet klausuli."
  
  
  "Es nedomāju būt rupjš, bet es nevaru jums palīdzēt."
  
  
  Es noliku klausuli. Es dzirdēju Pārsona balsi no visas istabas.
  
  
  "Kas tas bija, Huana?"
  
  
  "Nepareizs numurs. Kāds piedzēries anglis."
  
  
  Pārsons iesmējās. "Vai esat pārliecināts, ka viņš nav amerikānis?"
  
  
  "Viņam bija tāds pats akcents kā tev," Huana atcirta.
  
  
  Laba meitene! Viņa bija forša kā pulveris.
  
  
  Es pārbaudīju savus stiletus, savu Luger un pārģērbos džemperī un jakā ar apkakli. Es atkal gāju uz bāru. Es gribēju padomāt. Un es negribēju palikt tajā istabā visu atlikušo nakti. Varbūt es varētu samaksāt bārmenim, lai viņš ļautu man ieiet atpūtas telpā blakus bāram.
  
  
  Izslēdzu gaismu un klusi aizgāju.
  
  
  Bārs bija tieši tāds pats kā es to biju atstājis. Es paskatījos apkārt. Diez vai visi jau gulēja.
  
  
  Izmēģināju galdu. "Kur is Visi?"
  
  
  "Diskotēka," ierēdnis bija pārsteigts. — Pagrabā.
  
  
  "Es nedzirdu nekādu troksni."
  
  
  — Tā ir skaņas izolācija, Sektor.
  
  
  Es paraustīju plecus un devos lejā pa kāpnēm, kas, manuprāt, veda uz viesnīcas zemāko līmeni, kur atradās apgādes telpas.
  
  
  No lejas laukuma veda trīs durvis, un vienās bija rakstīts: DISKOTEKA.
  
  
  Es piegāju pie bāra labajā pusē un pasūtīju dzērienu. Bārmenis, ģērbies kā flamenko dejotājs ar garām sāniskiem tuvu galvaskausam, ātri pagatavoja dzērienu.
  
  
  Tagad es ļauju acīm uzmanīgi klīst pāri diskotēkas apmeklētājiem. Es nepamanīju šo vietu: tā varēja būt vieta, kur Moskīts paslēpās pēc slepkavības, ja vien Moskīts patiešām nebija Berijs Pārsons.
  
  
  Bet es neredzēju vīrieti, kuru pirmo reizi ieraudzīju Torremolinosas villas guļamistabā.
  
  
  Es jau grasījos apsēsties, kad ieraudzīju kādu, ko pazinu.
  
  
  Viņa sēdēja tālākajā stūrī viena pati zem pārkarenās konstrukcijas daļas, kas atdarināja lielu plakanu akmeni. Vienā no šiem gaišajiem brīžiem gaisma viņai trāpīja tieši sejā, viņa pamirkšķināja un novērsās.
  
  
  Acīmredzot tā bija Elena Morales.
  
  
  Kāda bija viņas loma šajā šarādē? Vai viņa zināja, kāpēc Barijs Pārsons ieradās Sol y Nieve? Vai viņa bija daļa no tā? Vai arī viņa bija tikai nevainīga blakussēdētāja, daļa no displeja, ko Pārsons bija izveidojis, lai aizsargātu savu daļu?
  
  
  Vai arī es kļūdījos par Pārsonu?
  
  
  Es piegāju pie viņas, pēkšņi parādoties no tumsas virs viņas un plaši smaidot.
  
  
  "Sveika, Elena."
  
  
  "Džordžs! Kāds patīkams pārsteigums!"
  
  
  "Kad tu atbrauci?"
  
  
  "Ak, mēs ar Beriju ieradāmies ap vienpadsmitiem. Abi nomazgājāmies, pārģērbāmies un uzreiz devāmies uz ēdamistabu, bet, protams, bija laiks ēst. Un mēs redzējām tavu sievu. Viņa teica, ka tu ej prom." Viņas acis mirdz. "Darījumu."
  
  
  "Bet šeit tu esi - viens pats!"
  
  
  "Nu, mēs nonācām šeit, mēs trīs. Šeit bija vēl viens burvīgs vīrietis. vācu. Barijam bija jādodas augšā, lai sakārtotu bagāžu. Viņš atgriezās apmēram pēc pusstundas. atstāt. Tad mēs dejojām un..."
  
  
  — Cik ilgi vācietis palika?
  
  
  Elena pasmaidīja. — Vai to jūs saucat par pretjautājumu, Džordž?
  
  
  ES smējos. "Protams, nē. Kas notika pēc tam, kad Barijs atgriezās no bagāžas?"
  
  
  “Vācietis aizgāja, kā jau teicu, un pēc tam apmēram divpadsmitos Berijs teica, ka aizvedīs Huanu uz viņas istabu. Huana ir nogurusi. Viņš man teica, lai gaidu šeit." Viņa dusmīgi sarauca pieri. "ES joprojām esmu te."
  
  
  Pasūtīju dzērienus.
  
  
  "Kas notiks, ja Barijs tev nezvanīs?" Es jautāju Mr.
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  atceroties, ko es Huanam pamācīju.
  
  
  Viņa pasmīnēja. "Es eju gulēt viens."
  
  
  "Varbūt ne."
  
  
  Viņas acis koncentrējās uz manu seju. "Vai tu man kaut ko stāsti?"
  
  
  "Var būt".
  
  
  "Labi," viņa teica, pagriezās pret mani un uzlika roku uz mana augšstilba. "Es jums pateikšu ko. Kāpēc nepaņemt pudeli un nenākt uz manu istabu? Mēs gaidīsim, kamēr Barijs atgriezīsies tur.
  
  
  Es paņēmu pudeli konjaka un mēs kopā gājām augšā pa kāpnēm. Jeļena nedaudz auda, bet labi turēja dzērienu.
  
  
  Viņu istaba atradās trešajā stāvā. Elena izņēma no somas atslēgu un iedeva to man. Es atvēru durvis un ielaidu viņu iekšā. Viņa ieslēdza gaismu un es aizvēru aiz mums durvis.
  
  
  Viņa izņēma vairākas papīra krūzes, es atvēru pudeli, ielēju konjaku un sāku dzert, apsēdos uz gultas malas.
  
  
  "Jūsu sieva ir ļoti skaista," sacīja Jeļena.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Vai jums ir problēmas ģimenē?"
  
  
  "Ne vairāk kā jebkurš cits."
  
  
  "Bet šķiet, ka jūsu sievai patīk citi vīrieši."
  
  
  "Kā klājas Barijam?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Berijs ir tavs vīrs?" ES jautāju.
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Mēs izliekamies." Viņa pasmaidīja.
  
  
  "Cik ilgi tu viņu pazīsti?"
  
  
  "Ak. Varbūt mēnesi."
  
  
  "Kur jūs viņu satikāt?"
  
  
  Viņa pacēla uzaci. "Malagā."
  
  
  "Ko Barijs dara iztikai?"
  
  
  Viņa smējās. "Viņš mīlējas."
  
  
  "Nē. Es domāju, kāda ir viņa darīšana?"
  
  
  "Es nejaucos vīriešu lietās."
  
  
  Es pamāju ar galvu. Noteikti. Viņa to nedarītu. Viņa bija spāniete. Spāniete nejaucas sava vīra “citā” dzīvē – nekad.
  
  
  "Un jūs," viņa smaidot sacīja. "Ko tu dari?"
  
  
  "Es esmu fotogrāfs," es sacīju, mēģinot atcerēties, kas bija uz mana vāka pēc pilnīgas amnēzijas brīža. "Pārdodu gleznas."
  
  
  "Ak." Elena uzmanīgi paskatījās uz mani. "Zini, es nekad neesmu tevi redzējis ar kameru."
  
  
  "Mēs esam atvaļinājumā," es nepārliecinoši teicu.
  
  
  "Nu, tas attiecas arī uz britiem," viņa klusi nomurmināja.
  
  
  — Arī Barijs nekad nestrādā?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Viņš saka, ka ir uzņēmuma Apvienotās Karalistes pārstāvis. Tirdzniecības pārstāvis."
  
  
  Šis bija jaunums. Acīmredzot tā bija Pārsona leģenda. Es nolēmu uzzināt vairāk par viņu.
  
  
  "Ko viņš pārdod?"
  
  
  "ES patiešām nezinu. Es nejautāju."
  
  
  "Vai viņš kādreiz sarakstās ar Apvienoto Karalisti?"
  
  
  "Es tā nedomāju. Es nekad neesmu redzējis viņu rakstām vēstules. Bet viņš daudz zvana."
  
  
  "Ak."
  
  
  "Es domāju, ka viņam ir sekretāre. Viņš vienmēr ar viņu runā."
  
  
  "ES redzu." Es saraucu pieri. "Kur viņa ir?"
  
  
  "Es nezinu. Viņš zvana pa telefonu, un es nezinu, kur viņš zvana, jo es neesmu istabā, kad viņš sāk. Vai arī, kad viņa zvana, man jāiedod viņam telefons, un viņš gaida. lai es izeju no istabas."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Jūs spāņu meitenes esat brīnišķīgas," es teicu. "Amerikānis klausījās pie durvīm. Vai arī viņu nomocīja." "Bet ir nepieciešama īpaša disciplīna, lai nenoklausītos."
  
  
  Viņa pamāja. Tad viņa pasmaidīja. "Par daudz man."
  
  
  "Tu klausies?"
  
  
  "Jā."
  
  
  es pasmējos. "Laba meitene."
  
  
  "Tomēr viņš nekad nerunā par biznesu. Viņš vienmēr runā par cilvēkiem. Cilvēki, kurus es nesaprotu. Viņš tos sauc par "viņu vai sevi, vai vīrieti, vai sievieti".
  
  
  Izklausījās pēc labas sarunas ar aģentu.
  
  
  — Vai jūs kādreiz esat runājis ar viņa sekretāri?
  
  
  "Jā. Es viņai uzliku nelielu akcentu, lai viņa uzskatītu, ka esmu stulba. Viņa man uzsmaidīja ar pēkšņu laumiņam līdzīga humora uzplaiksnījumu.
  
  
  Es saspiedu viņas augšstilbu. "Tu nemaz neesi stulba, Elena."
  
  
  "Bet viņa domā, ka esmu stulba."
  
  
  "PVO?"
  
  
  "Kriss. Sieviete, ar kuru Barijs runā."
  
  
  "Vai jūs zināt viņas citu vārdu?"
  
  
  Elena pamāja ar galvu.
  
  
  "Viņš ar viņu runāja tik ilgi, kamēr tu viņu pazini?" - es jautāju, kaut arī nesaprotot, kur mēs ejam, vienkārši turpinot ierasto informācijas vākšanas ceļu.
  
  
  "Ak jā. Viņš vienmēr ar viņu sazinājās. Viņš veica tālsarunas, lai nokārtotu dažas savas biznesa lietas.
  
  
  "Anglijā?"
  
  
  "Ak, nē, ne vienmēr. Dažreiz Francijā."
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka tā bija Francija?"
  
  
  Viņa sarauca pieri. "Es domāju, ka jā. Es ne vienmēr klausos tik uzmanīgi, Džordž. Man ne vienmēr ir īstā iespēja. Kāpēc jūs tā interesējat?
  
  
  "Man patīk Barijs." es pasmaidīju. "Es tikai domāju, kurā valstī viņš darbojas."
  
  
  "Man arī patīk Barijs."
  
  
  "Vai jūs zināt, kad mēs ar Bariju atnācām mājās villā kopā ar Huanu?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Kur viņš bija tajā dienā?"
  
  
  "Viņš visu dienu bija mājās. ES domāju".
  
  
  Tas nozīmē, ka viņš nav nošāvis Korelli - tas bija Mosquito vai kāda nezināma kompānija. Berijs nebija Moskīts — nekādu iespēju.
  
  
  "Un viņš tajā dienā runāja ar Krisu?"
  
  
  "Kriss?"
  
  
  "Jauna sieviete. Sekretārs".
  
  
  "PAR. Nē. Es tā nedomāju. Viņš palika villā. Mēs devāmies uz pludmali."
  
  
  "Pludmale? Ziemā?"
  
  
  "Mēs sēdējām uz smiltīm saulē." Viņa iesmējās. "Tas bija jautri."
  
  
  "Kā būtu ar nākamo dienu? Zvani uz Angliju?
  
  
  "Nē. Nekas tajā dienā."
  
  
  — Vēlāk?
  
  
  "Nu, es domāju, ka viņa zvana šorīt. Ziniet, šodien ir agrs."
  
  
  "Meitene Krisa?"
  
  
  "Sv. Viņa ir mīļa meitene. Ļoti efektīva. Man galvā ir viņas fotogrāfija. Jūs zināt? Sēž pie rakstāmgalda šajā birojā. Ļoti formāli."
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Es redzu viņu pa telefonu. Es redzu viņu runājam ar Bariju. Viņa domā par mani, un es viņai nepatīku." Elena parādīja zobus.
  
  
  "Vai viņa zina par tevi un Bariju?"
  
  
  "O, protams. Kristīna un es..."
  
  
  Esmu sasniedzis
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  un satvēra viņas roku. Es gandrīz izlēju viņas dzērienu. "Kas notika?" Viņa pārgāja uz akcentu.
  
  
  "Kristīna? Tu teici Kriss."
  
  
  "Tas ir viens un tas pats nosaukums. Vai kaut kas nav kārtībā?"
  
  
  Vai kaut kas nav kārtībā. Kaut kas likās ļoti pareizi. Tagad viss ir nostājies savās vietās. Kriss bija Kristīna. Kristīna bija Kristīna. Kristīna, nogriezta pa vidu bez priekšpuses, bija Tīna.
  
  
  Elena nopūtās. "Tu ej prom?"
  
  
  Es pakratīju galvu. "Kas jums vispār radīja šo ideju?"
  
  
  "Jūsu prāts jau ir aizgājis citur."
  
  
  Es pastiepu roku un paņēmu viņu rokās. "Vairāk ne. Skaties. Konjaka vairs nav. Kādas idejas?"
  
  
  "Es par to domāju," Elena sacīja, atbrīvojoties no manām rokām. "Es uzvilku kaut ko ērtāku."
  
  
  Viņa piecēlās un devās uz vannas istabu.
  
  
  Kad viņa iznāca, viņa nejutās gandrīz neko ērtāk.
  
  
  Un es jutos pilnīgi ērti.
  
  
  Deviņi
  
  
  No rīta jau biju gandrīz pabeigusi brokastis, kad Huana ienāca viesnīcas ēdamistabā un piegāja pie manis. Viņa tikko bija iegājusi dušā un smaidīja.
  
  
  "Labrīt, Pībodijas kundze," es teicu, piecēlos sēdus un tēloju banti jostasvietā.
  
  
  "Labrīt, Pībodija kungs," viņa sausi teica.
  
  
  Viņa apsēdās.
  
  
  "Tu izskaties aizkaitināta," es piezīmēju, smērējot kruasānu. — Akmeņi tavā gultā?
  
  
  Viņa paskatījās apkārt, lai pārliecinātos, ka neviens neklausās. Ēdamzālē šobrīd atradās tikai seši citi klienti.
  
  
  "Es to tur visu nakti, tikai jums!" viņa uzbruka man zem deguna.
  
  
  "Paldies," es teicu. "Esmu pārliecināts, ka jums tas patika."
  
  
  Viņa nikni nosarka. "Tagad par ko tas viss?"
  
  
  "ES tev teicu. Es pat neesmu pārliecināts, ka Berijs Pārsons vēl ir viss, ko viņš saka.
  
  
  Viņa paskatījās apkārt. Viesmīlis slējās pār mums. Viņa smaidot pasūtīja un viesmīlis steidzās prom. Viņa pagriezās pret mani. "Es arī," viņa atzina.
  
  
  Es paskatījos uz augšu. "Ak?"
  
  
  — Jūs teicāt, ka viņš varēja būt tas cilvēks, kurš nogalināja Korelli dubultnieku.
  
  
  "Es to ņemu atpakaļ. Viņš to nevarēja izdarīt. Viņam ir alibi."
  
  
  "Bet šķiet, ka viņš daudz zina par mafiju."
  
  
  Es paraustīju plecus. "Viņš apgalvo, ka ir aģents. Un britu militārā izlūkošana strādā, lai mēģinātu izjaukt mafijas narkotiku tīklu."
  
  
  "Es to visu zinu. Bet tas nešķiet ticami."
  
  
  "Interesanti," es nodomāju. Man vienmēr bija tāda pati doma.
  
  
  "Kur tu biji visu nakti?" - viņa pēkšņi jautāja.
  
  
  Viesmīlis viņai atnesa kontinentālo brokastu paplāti un kūpošu kafiju.
  
  
  "Es biju apmetusies pie drauga."
  
  
  Viena uzacis pacēlās, kad viņa atvēra rullīti un iesmērēja to ar sviestu. "Ak?"
  
  
  — Pārsones kundze.
  
  
  "Ja tur ir Pārsona kundze," viņa pasmīnēja. "Es domāju, ka jūs varētu satikties ar viņu diskotēkā."
  
  
  — Tā arī izdarīju.
  
  
  "Kas īsti notika ar nogalināto cilvēku?"
  
  
  Es paskatījos apkārt. “Ods man sekoja mašīntelpā un viņu nogalināja. Tomēr es atpazinu tikšanās vietu. Šovakar pusnaktī tiekos ar Korelli.
  
  
  "Vai tiešām jums ir labāk šeit runāt tik brīvi?"
  
  
  — Kļūda kafijas kannā? es pasmējos. "ES par to šaubos. Bet nesaki savā istabā neko tādu, ko vēlies paturēt noslēpumā. Esmu pārliecināts, ka tā sasodītā lieta ir sagrauta. Es domāju, ka šādi man uzbruka Korelli topošais slepkava. Huana, vai Pārsons kaut ko teica par Korelli? "
  
  
  — Korelli? Viņa pakratīja galvu. "Nē, kāpēc?"
  
  
  "Es domāju, ka viņš pazīst Tīnu Bergsoni."
  
  
  Huana sastinga. "Vai varat būt par to pārliecināts?"
  
  
  "Ne īsti." Es atliecos atpakaļ. "Kāpēc?"
  
  
  "Viņš, ziniet, runā itāliski. Ļoti labi".
  
  
  "Kāds Tīnai Bergsonei ar to sakars?"
  
  
  "Pavisam nekas. Es domāju par Korelli."
  
  
  "Vai jūs domājat, ka Pārsons ir itālis un pazīst Korelli?"
  
  
  Huana pamāja ar galvu. "Es nedomāju par neko. Es tikko teicu, ka viņš mani pārsteidza, kad nāca klajā ar itāļu frāzi.
  
  
  "Kāda frāze?"
  
  
  Viņa nosarka. "Es neatceros".
  
  
  "Bet jūs zināt, ka tas bija itālis?"
  
  
  "Viņš to atzina. Viņš arī bija ļoti foršs."
  
  
  — Un tas bija nelaimes gadījums?
  
  
  "Pat vairāk." Huana paskatījās uz savu šķīvi. Viņa pēkšņi kļuva prima un precīza. Es nesmaidīju, lai gan iekšēji smējos. Kaut kas netīšs mīlēšanās vidū, es to zināju. Un viņš iznāca ar jauku, bagātīgu itāļu frāzi. Interesanti. Ļoti interesanti.
  
  
  "Viņš slēpo?" ES jautāju.
  
  
  "Es nezinu. Es domāju, vai man vajadzētu zināt?"
  
  
  "Es tikai domāju. Mēs šodien uzbraucam nogāzēm, Huana. Man vajadzētu būt uz vāka. Un es labāk uztaisīšu dažas bildes." "Labi. Esmu noguris no visa šī buduāra darba."
  
  
  "Šķiet, ka jūs to uztverat ļoti labi," es nejauši teicu, skatoties uz viņu. "Patiesībā es nekad neesmu redzējis, kā jūs izskatāties šādi... ak, prieks, ja saprotat, ko es domāju."
  
  
  Viņa bija dusmīga. "Es paņemšu tavu..."
  
  
  "Tagad, tagad," es brīdināju, norijot pārējo savu kafejnīcu con leche.
  
  
  "Kad jūs dodaties slēpot?"
  
  
  "Man vispirms jāiet uz savu istabu un jāsakopj."
  
  
  Viņa pamāja. — Es būšu gatavs deviņos trīsdesmit.
  
  
  "Tad ir deviņi trīsdesmit. Dosimies uz augšu. Veleta. Tu spēlē?"
  
  
  — Noteikti! Viņas zods pacēlās uz augšu. Viņa mani izaicināja. Es jutos labāk. Viņa joprojām cīnījās par savu saprātu un vienlīdzību. Laba meitene.
  
  
  * * *
  
  
  Mēs izvilkām savu aprīkojumu uz Prado Llano un iekāpām vienā no trošu vagoniņiem pirmajam braucienam uz Borreguilasu.
  
  
  Bija rosīga diena, saule bija augstu debesīs un vējš nesa mitrumu.
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  re. "Tajā naktī sniegs," es nodomāju. Es atcerējos, ka iepriekšējā vakarā gaisā smaržoja sniega smarža. Tagad tas notiks, es biju par to pārliecināts.
  
  
  Trošu vagoniņš atsitās un raustījās, kad mēs sēdējām, kāpjot augšup un augšup pa Sjerranevadas virsotnēm. No turienes viss bija redzams. Kļuva vēsāks un aukstāks – ātri. Es pagriezos un paskatījos lejup, un tas bija kā skatīties uz pasaules galu. Manā priekšā lielā attālumā atradās viss Granadas līdzenums, lai gan lejā bija neliels miglas miglojums, pietiekami, lai aizsedzētu visu panorāmas skatu.
  
  
  Mēs izlēcām no trošu vagoniņa, kamēr dežurants to turēja, un devāmies uz dzīvokļiem uz ielas. Šeit bija ļoti augstu, gaiss bija rets, aukstums mūs apņēma no visām pusēm un caur drēbēm iespiedās ādā.
  
  
  Klusībā tuvojāmies slēpošanas trases sākumam. Tā bija tuksneša valsts – pilnībā klāta ar vizlas šķembām un sniegu – nekur nebija ne koku, ne brikšņu. Tikai sniegs, akmeņi un debesis. Es klusībā iespiedos savos austrietēs un vēroju, kā Huana cīnās ar saviem kanādiešiem.
  
  
  Mēs stāvējām dažas minūtes, skatījāmies uz nogāzi, un tad es noņēmu brilles no vāciņa, aizvilku vāciņu pār ausīm un pamāju viņai.
  
  
  "Tu pirmais!"
  
  
  Viņa pamāja ar galvu un pagrūda sevi uz priekšu, saliekot ceļus, un sāka virzīties lejup pa stāvo posmu pirmajā lāsē.
  
  
  Es viņai sekoju, atpūšoties un izbaudot kraukšķīgo sniegu uz manu slēpju malām. Bijām vislabākajos laika apstākļos.
  
  
  Kādu dienu mēs atpūtāmies, un viņa atnesa pāris sviestmaizes, kuras atnesa to pārsteidzošās vērtības dēļ. Mēs tos ēdām un neteicām viens otram ne vārda. Mēs vienkārši sildījāmies saulē un bijībā par kalna nogāzes vientulību un skaistumu.
  
  
  Mēs pabeidzām sviestmaizes un devāmies tālāk.
  
  
  Tas bija lielisks skrējiens.
  
  
  Brīnišķīgi.
  
  
  Pēc neilgas nolaišanās no Borregilas mēs visu dienu sēdējām viesnīcas vestibilā, apmainoties stāstiem ar Bariju Pārsonu un Elenu Moralesu, kamēr uguns sprakšķēja un tūristi nāca un gāja. Mēs varējām redzēt apakšējo trasi - no Borregilas līdz Prado Llano - aiz loga un pavadījām laiku, komentējot dažādu slēpotāju formas.
  
  
  Beidzot devos atpūsties un iegāju dušā. Vakariņas bija pieticīgas, ar ierasto lielo ēdienu skaitu, un pulksten pusvienpadsmitos es sāku mazliet nervozēt. Tajā brīdī mēs vēl sēdējām un dzērām.
  
  
  Es atvainojos, uzgāju augšā uz savu istabu un pārbaudīju savu Luger un duncis. Pēc tam es izvilku apgabala karti un pārbaudīju maršrutu līdz Veletas piemineklim, ko biju redzējis tajā rītā no slēpošanas trases augšas. Kā jau toreiz teicu, valdības ceļš no Granadas uz Motrilu Kosta del Solā gāja tieši blakus betona konstrukcijai.
  
  
  Ceļš no Prado Llano pievienojās parastajai šosejai apmēram trīs jūdzes no Prado. Es iezīmēju savu maršrutu uz ziemeļiem līdz krustojumam un tad uz dienvidaustrumiem līdz Veletai uz šosejas. Ieliku karti kabatā, paņēmu īrētā Renault atslēgas un devos lejā uz vestibilu.
  
  
  Ēdamistabā es redzēju Huanu joprojām sēžam kopā ar Elēnu. Interesanti, kur Pārsons devās. Tur stāvot, es paskatījos pa logu uz viesnīcas priekšpusi, kur stāvēja Renault. Vairākas figūras pārvietojās no Prado, iespējams, no Eski bāra. Viens no viņiem bija Herr Hauptli.
  
  
  Es iegāju pa viesnīcas ārdurvīm ārā tumsā, un viņš ieraudzīja mani pamājam.
  
  
  “Neaizmirstiet, mēs kādreiz paveiksim šīs sacensības!
  
  
  "Es gribētu to dienasgaismā," es teicu vāciski.
  
  
  Viņš skaļi iesmējās un iegāja vestibilā.
  
  
  Es iekļuvu Reno. No nogāzēm pūta auksts vējš. Mašīnā bija auksti, bet mājīgi. Dzinēja radītais siltums to ātri uzsildīs.
  
  
  Sāka viegli snigt. Bija par agru pielipt, bet tas uzkrita uz ledus sniega plankumiem, kas jau bija uz brauktuves. Gar ietves malu sāka krāties sniega kupenas.
  
  
  Renault dungoja kā priecīgs putns. Es braucu lēni un uzmanīgi vēroju spilgti balto līniju ceļa centrā. Divu joslu ceļš bija šaura josla divām garām braucošām automašīnām. Es vēroju, kā autobuss un automašīna cīnās viens otram garām ceļojumā no Granadas, atgādinot man par ziloņa pārošanos ar nesadarbīgu antilopi.
  
  
  Es satiku divas automašīnas, kas brauca uz Prado Llano, un tad iebraucu galvenajā ceļā, kur es pagriezos, lai sekotu atpakaļgaitā un pagrieztos atpakaļ uz Veletu. Sniegs kļuva stiprāks. Tas šķērsoja gaismas starus un veidoja priekškaru manā priekšā. Šoseju tik tikko varēju saskatīt, un, lai gan tā bija platāka par piebraucamo ceļu, tā nebija paredzēta apdzīšanai vai triku braukšanai ne uz kāda pamata.
  
  
  Renault viegli izbrauca pa līkumotu ceļu, bet varēja redzēt, ka sniegs sāk nedaudz pielipt pie ietves. Reizēm šosejas malu nemaz nevarēja redzēt.
  
  
  Pa nogāzi augšā uzkāpa tērauda tērauds
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Tagad man bija jāatdod Renault visa gāze. Es ieslēdzu zemu pārnesumu un lēnām un uzmanīgi pārvietojos pa pieaugošo sniega virsmu.
  
  
  Beidzot ieraudzīju zīmi: VELETA. Un aiz zīmes zemes ceļš nogriezās no galvenā ceļa uz pazīstamu betona pieminekli klints virsotnē.
  
  
  Es uzstūmu Renault uz zemes ceļa un griezos pa akmeņiem un ledu, līdz sasniedzu līdzenu stāvvietu, kas, šķiet, bija izpūsta no cietajiem akmeņiem. Mašīna nebija redzama.
  
  
  Mans pulkstenis rādīja piecas minūtes pāri divpadsmitiem. Interesanti, kas notika ar Riko Korelli. Tad man ienāca prātā cita doma: vai Korelli nolēma nerīkot tikšanos, kad uzzināja, ka Arturo ir miris? Vai Korelli šobrīd slēpās kaut kur aiz akmens un gaidīja, kad es iznākšu ārā, lai viņš varētu mani nošaut?
  
  
  Izslēdzu aizdedzi un Renault nomira. Visur sasalušajā slānī bija riepu pēdas, taču tās neko nenozīmēja. Es nodrebēju. Te bija vientuļi, kalnu visnomaļākajā vietā. Bijām tikai mēs ar Korelli – un viņš to tā arī izkārtoja. Nogalini mani Arturo nāves dēļ? Par Bazilio di Vanesi nāvi?
  
  
  Uzmanīgi izslēdzu priekšējos lukturus. Kādu brīdi pasēdēju, izsverot iespējas. Tad es ieķēros savā vējjakā un izvilku Luger. Nodalījumā uz paneļa, ko parasti nēsāju, bija lukturītis, tāpēc es to izņēmu un ieslēdzu.
  
  
  Tad es atvēru Renault durvis. Vējš ietriecās manī biedējoši. Pievilku savu vējjaku sev tuvāk un nostājos blakus Renault, ar būkšķi aiztaisot durvis. Es pavēru savu lukturīti uz nakti, un viss, ko es redzēju, bija sniegs, kas virpuļoja pret mani un sita uz visām pusēm virsotnes augšpusē, kur vējš pūta no visiem kompasa punktiem.
  
  
  Piemineklis tur sēdēja, tumšs un kluss, un es staigāju tam apkārt, līdz atradu zilo Simku, kas no aizmugures izvilkta no redzesloka. Man nebija ne mazākās nojausmas, kā viņa šoferis viņu pierunāja izlauzties cauri ledum un ledainiem sārņiem, bet tur viņš stāvēja. Es pieskāros kapucei. Joprojām bija silts.
  
  
  Pieminekļa aizmugurē bija būvmateriālu kaudze, ko bija atstājuši pirmie amatnieki, kuri pabeidza pieminekli. Es stāvēju pie Simkas, mēģinot paslēpties no vēja, un tieši tur es dzirdēju pēkšņu troksni netālu no manis.
  
  
  Es cieši turēju Luger savā rokā un pagriezos ar seju virzienā, no kurienes nāca skaņa. Kad vējš steidzās, plosīdams skaņu un izkliedējot to uz visām pusēm, es nebiju pārliecināts, vai esmu pret kustību vai nē.
  
  
  Tad es dzirdēju soļus.
  
  
  Es turēju Lugeru rokā, tēmēju un gatavs saspiest.
  
  
  "Ak, Pībodija," teica balss, it kā caur šalli.
  
  
  Es to neatpazinu.
  
  
  Bet, kad viņš ienāca lukturīša gaismas vietā, es viņu uzreiz atpazinu.
  
  
  Tas bija Barijs Pārsons.
  
  
  Bet tagad viņam vispār nebija britu akcenta. Viņš runāja neskaidri, un tas man lika domāt, ka līdz šim viņš galu galā bija tikai spēlējis britu slepenā aģenta lomu.
  
  
  Kas viņš bija?
  
  
  Viņš izgāja uz priekšu no būvmateriālu kaudzes un pastiepa roku, lai pakratītu manējo.
  
  
  Es esmu nosalusi.
  
  
  "Atpūtieties," sacīja Berijs Pārsons. "Viss ir kārtībā. Es esmu Korelli. Riko Korelli."
  
  
  10
  
  
  Sniegs ap mums virpuļoja ilgu laiku, un neviens no mums nekustējās. Kļuva vēsāks un aukstāks.
  
  
  "Labi?" - viņš teica, pieliecoties tuvāk, mēģinot saskatīt manu seju.
  
  
  Es katram gadījumam paliku Luger zem vējjakas. "Kā es varu būt pārliecināts?" es viņam jautāju. — Vispirms tu man saki, ka esi Barijs Pārsons, un tagad saki, ka esi Riko Korelli.
  
  
  Viņš pasmējās. "Ejam. Tam vajadzētu būt acīmredzamam! Es esmu šeit, un kurš gan varētu būt šeit, ja ne Riko Korelli?
  
  
  "Ikviens varētu būt šeit, lai atbildētu uz jūsu jautājumu. Ikviens, kas zināja par tikšanos."
  
  
  "Kas gan cits, ja ne Riko Korelli un nogalinātais bērns?" viņš jautāja.
  
  
  "Ods. Viņš var zināt."
  
  
  "Vai jūs domājat, ka es esmu Moskīts?" - Pārsons smejoties jautāja.
  
  
  — Viņš būtu vienīgais, kurš būtu zinājis, ka Korelli mani šeit satika.
  
  
  "Esi gudrs! Es neesmu moskīts!
  
  
  "Tu tā saki, bet es nezinu."
  
  
  "Ja es būtu ods, ko es šeit darītu?"
  
  
  "Mēģinu atrast Korelli un viņu nogalināt."
  
  
  — Bet es esmu Korelli.
  
  
  Tā pārvērtās parastā komēdijā. Es rezignēti pakratīju galvu. "Pieņemsim, ka jūs esat Korelli. Man ir sasodīti auksti. Iekāpsim manā mašīnā un parunāsim."
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Labi." Es viņu vedu pa priekšu uz Renault.
  
  
  "Jauks mazs darbiņš," viņš teica.
  
  
  "Lieliski," es teicu. "Īrējot, jūs varat iegūt vislabāko."
  
  
  Es atslēdzu durvis ar atslēgu un iegāju iekšā, tad pastiepu un atvēru viņam pasažiera durvis. Viņš iekāpa iekšā un aizcirta durvis. Mašīna šūpojās. Iekšā joprojām bija silti.
  
  
  "Ļaujiet man pastāstīt par Bazilio di Vanesi," viņš teica pēc minūtes klusuma. "Aizvietošana. Viņi ir mēģinājuši mani noķert vairākus mēnešus."
  
  
  "Viņi?"
  
  
  "Kāds augstajā pūlī," sacīja Pārsons. Es nevarēju palīdzēt; Es joprojām domāju par viņu kā par Bariju Pārsonu
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  nevis kā Riko Korelli.
  
  
  "Bet kā jūs to zināt?"
  
  
  "Man tur ir arī draugi. Virspusē. Kapo Kapo gribēja, lai es izeju no ķēdes. Viņš gribēja mani visu ceļu."
  
  
  "Kā viņu sauc?"
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Aizmirsti. Vienkārši uzticieties man."
  
  
  "Labi. Tāpēc Kapo Kapo vēlējās, lai jūs aizietu.
  
  
  "Viņš gribēja mani nogalināt. Mēģināja man pateikt jau divas reizes. Reiz Korsikā. Reiz Neapolē. Es biju tur uz piegādi. ”
  
  
  "Neapole? No turienes nāca Moskīts. ”
  
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz mani. "Tu tiksi galā."
  
  
  "Man teica."
  
  
  "No kura?"
  
  
  — Nekas.
  
  
  "Kad otrais trieciens neizdevās..."
  
  
  — To, kas atrodas jūsu villā Korsikā?
  
  
  Viņš sarauca pieri. "Jā." Viņš gaidīja. Tad: “Kad tas neizdevās, es nolēmu pamest biznesu. Tieši tad es atnācu pie jums, cilvēki."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Es par to visu zinu." Man nav. Bet bija bezjēdzīgi klausīties viņa stāstu. Es nevarēju zināt, vai tā ir patiesība vai nepatiesa.
  
  
  "Labi. Kad ar jahtu izbraucām no Korsikas, es paņēmu līdzi Vanesi.
  
  
  — Lai ieņemtu tavu vietu?
  
  
  "Jā. Kad nonācām Valensijā, vienu dienu palikām ostā, un es paliku krastā, kad viņi aizbrauca.
  
  
  — Vai Lisistrata burāja bez tevis?
  
  
  “Tieši tā. Vanesi spēlēja Riko Korelli.
  
  
  "Un, kad viņi nolaidās Malagā, Vanesi joprojām spēlēja Korelli?"
  
  
  "Jā." Viņš ieturēja pauzi. "Ar Tīnas Bergsones palīdzību."
  
  
  "Vai Vanesi bija Malagā?"
  
  
  "Nē. Viņš palika uz jahtas. Mēs domājām, ka tā būs labāk. Tad kļūdu nebūs. Es domāju, ja kāds viņu atpazīs."
  
  
  "Vai kāds Malagā var jūs identificēt?"
  
  
  "Nav iespēja," Pārsons iesmējās.
  
  
  "Pēc?"
  
  
  "Tad jūs sazinājāties ar Tīnu, un viņa ieradās ar jums satikt."
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Es uzskatu, ka kāds izvēlējās tavu taku, sekoja jums līdz jahtai, uzvilka akvalangu un notrieca."
  
  
  "PVO?"
  
  
  "Moscato, protams. Kurš vēl? Viņš par mani zina visu. Un viņš noteikti nenovērsa acis uz jahtu, kad viņa ienāca. Viņš vienkārši noteica laiku, kamēr jūs bijāt kuģa tuvumā, lai jūs iesaistītu.
  
  
  — Kāpēc Moskato tevi neatpazina?
  
  
  "Viņš zina par jahtu, par Tīnu, par satikšanos ar jums, cilvēki..."
  
  
  "Skaidrs. Bet viņš tevi īsti nepazina."
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Un viņš sita un ievainoja Tīnu."
  
  
  "Paldies Dievam, ka viņi viņu nenogalināja!"
  
  
  Es viņu vēroju. Viņš sniedzās kabatā un izņēma paciņu amerikāņu cigarešu. Viņš aizdedzināja vienu un pamāja sērkociņu. Pēdējo reizi viņš izņēma spāņu cigareti. Bet tad viņš, protams, spēlēja britu slepeno aģentu Bariju Pārsonu. Viņš bija izcils aktieris un zināja, cik efektīvi ir pareizie rekvizīti.
  
  
  "Kā viņai tagad klājas?" ES jautāju.
  
  
  "Tu domā to, ko viņi saka no klīnikas?"
  
  
  "Jā." Viņš zināja.
  
  
  "Viņa iet".
  
  
  "Kad viņa var jums pievienoties?"
  
  
  Viņš vilcinājās. "Drīz."
  
  
  "Pēc tikšanās ar savu partneri?"
  
  
  "Pa labi." Viņš pasmaidīja. "Klausies, Tīna ir daļa no darījuma. Jūs to zināt, vai ne?"
  
  
  "Jā," es teicu. "Bet vispirms mēs vēlamies satikties, un tad mēs pārrunāsim detaļas."
  
  
  Viņš pamāja. "Tas ir viss, kas tagad ir svarīgi."
  
  
  "Mani mulsina viena lieta."
  
  
  — Kuru? Viņa sejas priekšā pacēlās dūmi. Es redzēju, kā viņa seja atspīdēja Renault vējstiklā, kad viņš ievilka cigareti.
  
  
  "Kā jūs vispār nokļuvāt uz Moskītu takas Torremolinosā?"
  
  
  Viņš pasmējās. "Greti, vai?"
  
  
  "Ļoti glīts." Es apstājos. "Pārāk veikls."
  
  
  Viņa acis paskatījās pār manējām. — Ko tu saki?
  
  
  "Es saku, ka nevaru pilnībā piekrist jūsu stāstam, Korelli. Jūs noslēdzat darījumu, kad man ir auksti ar Moskītu, un pēc tam spēlējat Bariju Pārsonu, slepeno aģentu. Ko dod?"
  
  
  "Ejam atpakaļ," Pārsons nopietni sacīja. "Klausies. Es zināju, ka tu meklē moskītu. Piekrītu?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Protams, jūs to varējāt uzminēt. Bet kāpēc tu vispār biji Malagā? Es domāju, Riko Korelli. Jūs slēpāties Valensijā. Kāpēc velti jābrauc uz Malagu, lai atmaskotu sevi?
  
  
  "Apdrošināšana," viņš lēni teica.
  
  
  — Apdrošināšana?
  
  
  "Es biju drošībā no brīža, kad pametu jahtu Valensijā. Tu saproti?"
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Labi. Uz jahtas bija karsts līdz brīdim, kad skāra Moskīts. Atkal pareizi?”
  
  
  Es skaitīju. "Labi. Pieņemsim, ka jūs šobrīd atrastos Sol y Nieve.
  
  
  "To es teicu Tīnai."
  
  
  "Es tā pieņēmu. Es domāju, kāpēc ierašanās Malagā palīdzēja? Tas bija mans jautājums."
  
  
  "Es gribēju uzzināt vairāk par tevi." Viņš paraustīja plecus. "Es domāju, mana dzīve ir iesaiņota jaukā mazā iepakojumā. Es dodos uz štatiem. Un jūs un tā meitene, kas jums ir, esat mani aizbildņi. Tātad?"
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Tāpēc es gribēju redzēt, kā jums kļūst labāk.
  
  
  Sekoja ilgs klusums. Es vēsi paskatījos uz viņu. Viņš tik pat auksti paskatījās uz mani.
  
  
  — Kur tu mani aizvedi? ES jautāju.
  
  
  Viņš nopūtās. "Labi. Skaties. Tu biji medībās. Es zināju, ka tu mēģināsi atrast Moskato. Pa labi?"
  
  
  "Es domāju, ka tā."
  
  
  "Es tikai gaidīju, kamēr atradīšu tevi."
  
  
  "Vai tu mani atpazini agrāk?"
  
  
  "O, protams. Es skatījos, kur Tīna devās.
  
  
  "Un tad tu tovakar sekojāt man un Huanai?"
  
  
  "Protams, protams."
  
  
  — Uz villu.
  
  
  "Pa labi. Kad tu trāpīji tam āķim – tam, kuram bija trijatā ar Moskato, un otram, kurš bija plats – es zināju, ka mēs nodarbojamies ar biznesu. Es tikai tevi vēroju."
  
  
  "Bet kāpēc
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  vai tu izlaužies pa to ceļu, kad man bija miris Moskato? "
  
  
  Viņa acis satikās ar manējām. "Mēs visi pieļaujam kļūdas, vai ne?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Labi. Bet kāpēc tad vāka stāsts?
  
  
  “Barija Pārsona džezs? Es tikko noslaucīju putekļus no plaukta,” viņš teica, iejūtoties Barija Pārsona britu akcentā. "Un šķita, ka šobrīd tā bija pareizā rīcība. Ko es darīšu, izlemiet un sakiet: "Nu, lūk, es esmu, vecais labais Riko Korelli!" Tagad tam nav lielas jēgas, vai ne? »
  
  
  ES smējos. "Man joprojām nepatīk visa šī dubultošana un trīskāršošanās. Jūs varētu sazināties ar Huanu uzreiz. Jūs gulējāt ar viņu tur un atkal šeit. Kāpēc jūs vienkārši neiesniedzāt viņai informāciju un nelūdzāt to pārbaudīt? "
  
  
  Viņš iekoda cigaretē un paskatījās ārā pa vējstiklu. Sniga sniegs, bet tagad mazāk. Paskatījos uz augšu un ieraudzīju mūsu abu seju atspulgu drūmajā naktī.
  
  
  Viņa acis skatījās uz mani.
  
  
  "Es nekad neuzticos guļamistabai," viņš teica, saraucis pieri. "Es domāju, pat ne mans. Šī ir vieta, kuru es īrēju Torremolinosā. Kā lai es zinu, ka Moskato mani nepiefiksēja, pirms es tev sekoju viņam? Galu galā viņš domāja, ka viņš mani nogalināja uz jahtas. Bet varbūt tas bija triks. Pa labi? Varbūt tas nav Moscato, varbūt Moskato visu laiku domāja par mani un gaidīja. Kā es to varēju zināt? "
  
  
  Es tur sēdēju.
  
  
  "Un šī viesnīca. Es nekam neuzticos. Nekas tamlīdzīgs. Es domāju, ka katrā istabā ir kļūdas. Man bija jāpiedalās turpmākajā sanāksmē, jo tā bija daļa no sākotnējā plāna. Man nepatīk atkāpties no sākotnējiem plāniem, jo tas pārāk daudz atstāj nejaušības ziņā. Tā kā mēs viens otru jau pazinām, es vienkārši spēlēju to forši un turpināju no turienes. Es ļoti atvainojos, ja tas aizskārusi jūsu kārtības izjūtu."
  
  
  Tam bija jēga.
  
  
  "Ko tagad?" ES jautāju.
  
  
  "Mēs esam norunājuši tikšanos starp mani un meiteni," Pārsons atkal lietišķi sacīja. "Piegādājiet mikrofilmu."
  
  
  — Kur?
  
  
  "Nu, jūs zināt, ko es domāju par viesnīcu. Tas dod tiesības uz jebkuru numuru. Un man nepatīk būt kopā ar cilvēkiem Prado Llano. Klau, kā ar slēpošanas trasi?
  
  
  Es skaitīju. “Tas ir ļoti pamests, labi – reizēm. Arī uz sniega nav neviena kukaiņa.” Es smējos, prātojot, cik tā ir patiesība.
  
  
  "Nolādēts sniegs. Jūs varat nošaut cilvēku jūdzes attālumā ar teleskopisko objektīvu." Viņš nodrebēja. "Man tas nemaz nepatīk."
  
  
  "Bet, ja neviens nezina, ka tu esi Korelli..."
  
  
  "Kurš teica? Turklāt ir vēl viens slikts punkts. Ja Moscato joprojām pastāv — un esmu pārliecināts, ka viņš to dara arī pēc tam, kad Arturo to nopirka —, viņš uzraudzīs tevi un tavu platumu, vai ne?
  
  
  — Par Huanu?
  
  
  "Noteikti! Tāpēc man tas ir jāredz kaut kur, kas ir pievilcīgs un tajā pašā laikā aizsargāts.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Tas ir grūti aizpildāms rēķins."
  
  
  "Nē? Kā ar vienu no šiem trošu vagoniņiem? Kad atrodaties kādā no šiem, jūs esat izolēts, viens un drošībā!
  
  
  Es par to domāju. "Gondola? Es saprotu, ko tu domā. Uzkāpiet kopā ar viņu un uzkāpiet kopā. Kamēr esat tur, ieslēgts trošu vagoniņā, jūs varat pārvadāt kontrolētā vidē, un neviens nebūs gudrāks. Vai tas viss ir filmā? "
  
  
  "Pa labi."
  
  
  Sēdēju un domāju. — Bet kāds tomēr varētu tevi nošaut no nogāzes.
  
  
  — Tur tu ienāc, vecais, — Pārsons sacīja, ejot atpakaļ uz Lielbritānijas universitāti. "Jūs uzkāpiet uz slēpēm, stāviet Borregilas stacijā un aizsedziet mūs, kad mēs tuvosimies."
  
  
  Es par to domāju. Man patīk. Jo vairāk es par to domāju, jo vairāk man tas patika.
  
  
  "Es to nopirkšu," es teicu.
  
  
  "Cik daudz laika?"
  
  
  Es teicu: "Rīt desmitos no rīta?"
  
  
  — Tieši tā, — Pārsons teica. "Es turēšos tālāk no Huanas. Es nevēlos nekādus sarežģījumus, kad esam tik tuvu darījumam."
  
  
  "Lai veicas," es teicu.
  
  
  Viņš stāvēja sniegā, regulēdams vējjaku. Es jutu, kā aukstums steidzas pa atvērtajām durvīm, lai gan sniegs bija gandrīz pilnībā nokusis.
  
  
  "Sāciet," sacīja Pārsons. "Es tev sekošu."
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  Viņš aizcirta durvis man sejā un steidzās apkārt piemineklim, kur pazuda no redzesloka.
  
  
  * * *
  
  
  Renault startēja bez problēmām. Es ļāvu tam nedaudz sasilt, tad gaidīju, līdz ieraudzīju Simku, kas parādās aiz pieminekļa stūra, viņas priekšējie lukturi nolaidās uz pagaidu ceļu. Tad nobraucu, rāpojot pa īso piebraucamo ceļu uz šoseju. Pamāju Pārsonam atpakaļskata spogulī.
  
  
  Es redzēju, kā man seko Simka, kuras priekšējie lukturi mirgo krītošajā sniegā.
  
  
  Līkumi un līkumi bija diezgan asi, kas prasīja pastāvīgu bremzēšanu un pārslēgšanu uz leju. Sāku izbaudīt ceļu, kad sajutu pirmo slapjo bremžu sistēmu.
  
  
  Es gāju lejā pa melnās vizlas ieleju, kas pacēlās uz augšu, kur ceļš bija izpūsts V-veida rievā. Beigās redzēju, kā ietve ātri strauji pagriežas pa labi.
  
  
  Posma vidū sāku bremzēt un jutu, ka izslīdēju. Man likās, ka esmu nejauši uzgājusi sasalušu vietu uz ceļa un mēģināju vēlreiz. Bet šī nemaz nebija aizsalusi vieta.
  
  
  Es vēlreiz nospiedu bremzi, lai iegūtu nedaudz saķeres, pārslēdzot pārnesumus uz leju, bet
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Šķiet, ka bremze nenodod nekādu spēku uz riteņiem.
  
  
  Es izmisīgi spiedu pārnesumu slēdzi, bet tagad gāju pārāk ātri, lai ieslēgtu, un nevarēju pārslēgt zemāku pārnesumu.
  
  
  Es palēninājos līdz grīdai, kad nācu augšup pa slīpumu, taču ātrums bija pārāk liels. Par laimi līkne izrādījās ļoti laba. Es izdarīju pagriezienu. Bet tad es sastapos ar ātru kreiso pagriezienu pretējā virzienā un vēlreiz nospiedu bremzes, cerot, ka brauktuve man šeit nodrošinās saķeri. Bet es nejutu neko citu kā slapjo neefektivitāti.
  
  
  Nekas.
  
  
  Es stipri pagriezu riteni un pagriezos. Ceļš iztaisnojās, bet gāja lejup, kad šoseja kļuva par garu, līdzenu traversu, kas šķērsoja augstu akmeņainu nogāzi. Traversa beigās redzēju strauju pagriezienu atpakaļ ar lielu brīdinājuma zīmi uz šosejas priekšā.
  
  
  Es vēlreiz nospiedu bremzes, bet nesaņēmu nekādu atbildi. Nospiedu pārnesumu sviru, bet nevarēju to samazināt līdz minimumam. Es sāku griezt riteni uz priekšu un atpakaļ, mēģinot panākt sniega tīrītāja tipa berzi, lai palēninātu Renault, lai es varētu ieslēgt zemo pārnesumu.
  
  
  Neveiksmīgi.
  
  
  Es redzēju Pārsona gaismas aiz sevis un prātoju, vai viņš mani vēro S un neizpratnē par manu neizskaidrojami slikto braukšanu.
  
  
  Divreiz pazibināju gaismu kā sava veida signālu pēc palīdzības.
  
  
  Līkums tuvojās un tuvojās, un es absolūti nekontrolēju Renault ātrumu. Biju domājusi kāpt pāri iekšējam meliorācijas grāvim, taču nolēmu, ka iespēja sasist asis un noraut riteņus ir pārāk liela, lai ar to riskētu. Turklāt es varētu būt avarējis slānekļa krastā, kas pacēlās no grāvja, kad stūre izauga no manas muguras.
  
  
  Riepas čīkstēja un es pagriezu riteni pa kreisi, lai pagrieziens būtu pārāk ātrs. Es ietriecos augošajā krastā pa labi. Renault nobrauca no ceļa malas un devās taisni uz ceļa ārmalu, kur zem balti krāsota koka žoga, kas stiepās apmēram divdesmit pēdu garumā, atradās apmēram pēdas garumā akmeņu.
  
  
  Es ietriecos sānis pret margām, norāvu kaut ko no Renault sāniem un tad auļoju atpakaļ uz uzbēruma pusi. Bet es stipri pievilku un atkal iztaisnoju mašīnu.
  
  
  Man priekšā ceļš turpināja strauji iet lejup. Simts jardu attālumā es redzēju brauktuvi, kas strauji pagriezās pa labi, ar citu koka aizsargmargu, kas aizsargā pagriezienu, un ļoti lielu zīmi tieši pirms pagrieziena.
  
  
  Es nekad nevarēšu izdarīt šo pagriezienu.
  
  
  Dzirdēju pie auss motora rūkoņu un ātri pagriezos.
  
  
  Tas bija Pārsons.
  
  
  Viņš izšāva savu SIM karti man garām un izšāva uz priekšā esošo ceļu.
  
  
  Es prātoju, ko pie velna viņš mēģina izdarīt. Es gribēju viņam kliegt, bet es to neizdarīju.
  
  
  Viņš iegrieza tieši man priekšā, un es gandrīz kliedzu, lai viņš pazūd no ceļa, pretējā gadījumā es dabūšu sitienu.
  
  
  Es vēlreiz nospiedu pārnesumu sviru, izmisīgi mēģinot pārslēgt ātrumu, bet tas nebija lietderīgi.
  
  
  Pārsons bija tieši manā priekšā. Es gandrīz aizvēru acis, gaidot avāriju.
  
  
  Tas nekad nav noticis.
  
  
  Pēkšņi mans priekšējais buferis atsitās pret Pārsona aizmugurējo buferi. Es redzēju, kā Parsona sarkanās Simca bremžu gaismas iedegas un izslēdzas, un pēc tam atkal izslēdzas.
  
  
  Es palēnināju ātrumu.
  
  
  Tas bija vecs triks, lai apturētu aizbēgušu automašīnu, palēninot priekšā braucošo automašīnu, lai palēninātu aiz tās esošo automašīnu.
  
  
  Stingri turēju stūri, jo zināju, ka viens akmens nepareizā vietā uz brauktuves nometīs Renault no Simca bampera un mani nometīs pa kreisi vai pa labi, pēc kā es noslīdīšu no palēninošās mašīnas un uzbraukšu vai nu uz klints vai pāri klints malai gaisā.
  
  
  Pārsona bremzes turpināja mirgot un mirgot, un līdz brīdim, kad nonācām pagriezienā, viņš mani apturēja. Ieslēdzu mašīnu atpakaļgaitā un kratīdamies iekāpu mašīnā.
  
  
  Durvis atvērās, un Pārsons izkāpa no SIM kartes. Viņš atgriezās manā mašīnas pusē un visapkārt sniga sniegs.
  
  
  Manas gaismas dega ārā, apgaismojot Simca aizmuguri un parādot Pārsonu, kas tur stāv naktī.
  
  
  "Es nejautāšu, kas noticis," Pārsons lēni sacīja. "Kāds notrieca jūsu Renault."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Paldies par palīdzību. Tas bija labs triks."
  
  
  Mēs apstājāmies pie Esqui bāra uz Prado, pirms es aizvedu automašīnu uz garāžu. Man bija trīs lumumbas un tasi kafijas, un joprojām nejutos īpaši labi.
  
  
  vienpadsmit
  
  
  Es atgriezos savā istabā pēc neilgas uzturēšanās Esquí bārā kopā ar Pārsonu. Rums un šokolāde lumumbā palīdzēja mani mazliet nomierināt, bet es joprojām trīcēju, kad iebāzu atslēgu durvīs un iegāju iekšā.
  
  
  Ieslēdzot gaismu, es dzirdēju čaukstošu troksni istabas otrā galā, tad savienojošās durvis pavērās un Huana stāvēja, iepletusi acis. Šķita, ka viņa tikko pamodusies no dziļa miega.
  
  
  "Vai tu esi viņu satikusi?"
  
  
  "Jā," es teicu. Es ātri devos uz biroju un paņēmu tur piezīmju grāmatiņu. Es ātri uzskrāpēju uz tā "bug" un parādīju to viņai.
  
  
  Viņa pamāja, ka saprata.
  
  
  "Kā tas notika
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  iet? "- viņa man jautāja.
  
  
  "Nav par ko ziņot. Man viņš atkal būs jāredz." Es biju aizņemts ar rakstīšanu savā piezīmju grāmatiņā. "Jūs satiksit viņu rīt pulksten desmitos gondolā. Sīkāka informācija vēlāk."
  
  
  Viņa pamāja.
  
  
  "Tagad es iešu gulēt un atpūsties."
  
  
  "Labi," viņa teica.
  
  
  Es norādīju uz priekšnama durvīm, norādot, ka drīz viņu satikšu ārā.
  
  
  "Ar labu nakti, Džordž," viņa teica un devās atpakaļ uz savu istabu.
  
  
  Novilku drēbes, pārģērbos tīrās un izgāju koridorā. Huana stāvēja un smēķēja cigareti.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka istabas ir aizskartas?" viņa jautāja.
  
  
  "Pozitīvi".
  
  
  — Vai tu esi satikusi Korelli?
  
  
  "Jā. Mēs viņu pazīstam kā Bariju Pārsonu."
  
  
  Viņa mani pētīja. "Es gandrīz sapratu."
  
  
  "Es darīju to pašu."
  
  
  "Vai varat būt pārliecināts?"
  
  
  "Kā es varu būt pilnīgi pārliecināts? Bet viņš jūs sagaida pie trošu vagoniņa, kur, ellē, jūs saņemsiet materiālus."
  
  
  "Kas tas ir?"
  
  
  "Es varu ar to tikt galā," viņa pārliecinoši teica.
  
  
  "Labi. Es tevi nosegšu no slēpošanas trasēm. Korelli to vēlas.
  
  
  "Bet kā Moskīts varēja zināt par tikšanos starp viņu un tevi?"
  
  
  "Viņš mūs visu laiku vēroja."
  
  
  "Es centīšos viņu uzraudzīt."
  
  
  "Neuztraucies. Es par to parūpēšos. Vienkārši iepazīstieties ar Korelli un uzziniet, vai viņš mūs joko vai nē.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. "Kāpēc viņš man nedeva informāciju ātrāk?"
  
  
  "Viņš teica, ka vēlas būt pārliecināts."
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Es domāju, ka tam ir jēga."
  
  
  “Ņemiet līdzi vagoniņu un slēpojiet no Borregilasas. Tiksimies pie bāra lejā, kad viss būs beidzies. Tad mēs steigsimies lejā un pārbaudīsim lietu autentiskumu.
  
  
  "Malaga?"
  
  
  "Granāda. AX tur ir raidītājs.
  
  
  "Labi."
  
  
  Es atgriezos istabā un devos gulēt.
  
  
  * * *
  
  
  Tagad es visu varēju redzēt gar akmeņaino grēdu. Saules gaisma bija tīri balta. Sniega gaisma bija apžilbinoša, bet es izmantoju filtru savām Zeiss 60x brillēm.
  
  
  Trošu vagoniņš virzījās uz augšu, un es skaidri redzēju Huanas dzelteno džemperi. Iekšā bija tikai viņa un Pārsons. Gondola parasti pārvadāja četrus cilvēkus, un es zināju, ka Pārsonam bija jāiedod dežurants par privāto braucienu, taču es neuztraucos. Viņam tam bija nauda.
  
  
  Es atkal ripoju pa lauku ar brillēm un tad ieraudzīju viņu.
  
  
  * * *
  
  
  Viņš gulēja uz vēdera uz granīta apmales apmēram pusceļā starp Borregilasu un Prado Llano. Viņš bija ģērbies pelēkās drēbēs, tā ka saplūda ar vizlu un granīta šīferi. Bet es redzēju, ka viņš tomēr ir vīrietis, un es redzēju, ka viņš turēja rokās garu šauteni gar klinti. Šautenei bija piestiprināts tēmēklis.
  
  
  No brillēm nevarēju atšķirt šautenes veidu.
  
  
  Viņš gulēja ļoti klusi un gaidīja. Un viņš paskatījās uz gondolu kopā ar Huanu un Pārsonu. Kā viņš zināja, ka viņi viņu aizved? Kā viņš varēja zināt?
  
  
  Parsons? Vai Pārsons bija aizstājējs? Kāds uzstādīja Huanu? Kā atkal informācija noplūda? Mūsu istabās neviens neteica ne vārda. Neviens, izņemot mani un Pārsonu, nezināja laiku un vietu.
  
  
  Un tomēr slepkava gulēja un gaidīja.
  
  
  Moscato? Diezgan iespējams.
  
  
  Es attaisīju vējjakas rāvējslēdzēju un izņēmu Luger. Es to pārbaudīju un ieliku vējjakas kabatā. Man būtu jāšķērso nogāze un jānoenkurojas pie klints, lai to sasniegtu. Tad man būs jārāpo pāri akmeņiem un jānogalina viņš, pirms viņš spēs sist.
  
  
  Citādi nebija. Ja es atstāšu Moscato dzīvu, viņš atkal mēģinās dabūt Riko Korelli - turpiniet mēģināt, līdz viņam tas izdosies!
  
  
  Spriežot pēc trošu vagoniņa ātruma un vīrieša atrašanās vietas uz akmeņiem, man bija aptuveni pusotra minūte, lai veiktu savu kustību.
  
  
  Es mazliet pārbaudīju nobraucienu, lai izvairītos no bīstamā magnāta, un braucu tieši zem tā. Kad es nokļuvu slidkalniņa apakšā, kaut kas notika ar pārējo sniegu, un es pēkšņi atklāju, ka esmu līdz ceļiem aprakts slidkalniņā. Es stūmu un spārdu un sniegs no manis lidoja. Man ir paveicies. Lielā ripojošā sniega bumba turpināja attālināties no manis un atsitās pret tuvumā esošajiem akmeņiem.
  
  
  Es pazaudēju vērtīgas sekundes.
  
  
  Akmeņi bija man priekšā, bet es neredzēju cilvēku, kas gulēja zem manis. Man nācās izņemt glāzes un lēnām pannēt gar grēdu.
  
  
  Tad es viņu ieraudzīju.
  
  
  Es tiku izmests apmēram simts pēdu attālumā no kursa! Es biju pārāk garš.
  
  
  Es ātri sāku atkal lejā no kalna, devos atpakaļ uz citu pusi, nokristījos no šī kursa un atgriezos vietā, kas bija sasniedzama cilvēkam uz akmeņiem.
  
  
  Atbrīvoju skavas un ievietoju slēpes akmeņos, lai tās neslīdētu. Tad es izņēmu brilles un paskatījos pāri akmeņu malai.
  
  
  Es redzēju, kā trošu vagoniņš lēnām paceļas starp otro un trešo tērauda balstu. Un es redzēju cilvēku ar šauteni, kas to cieši turēja un uzmanīgi vadīja gondolu, kad tā virzījās augšup pa zirnekļa tērauda trosēm.
  
  
  Es mērķēju Luger pret vīrieša galvu un izšāvu.
  
  
  Lode trāpīja akmenim un kaut kur aizlidoja. Dzirdēju rikošetu dziedam.
  
  
  Vīrietis ātri pagriezās. Es redzēju izplūdumu uz viņa baltās sejas. Viņš ātri izlieca muguru, pagriezās un notēmēja ar šauteni pret mani, tēmekli un viss.
  
  
  Lode trāpīja sniegā man aiz muguras - pārāk tuvu
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  komfortu.
  
  
  Es nošāvu vēlreiz. Bet viņš uzreiz pēc šāviena pazuda no redzesloka. Es nevarēju viņu redzēt.
  
  
  Tur notupusies es veltīgi mēģināju viņu atrast.
  
  
  Vēl viens šāviens ar manu roku salauza akmeni.
  
  
  Es nolaidos.
  
  
  Gondola lēnām kustējās pa trosi, un es redzēju Huanas dzelteno džemperi, un tas bija viss, kam pievērsu uzmanību.
  
  
  Šāvējs piecēlās un novērsās no manis, tēmējot uz gondolu. Es nošāvu vēlreiz.
  
  
  Viņš nokrita, noliecoties pāri akmenim, un vispār palaida garām atzīmi. Es redzēju, kā viņš atpūšas pret klinti un tēmēja uz gondolu.
  
  
  Es sāku pāri akmeņiem, bet zināju, ka nevarēšu viņu sasniegt laikā.
  
  
  Noklikšķinot uz troses skavām, es apsēdos uz slēpēm un sāku nolaišanos, vienā rokā turot divus stabus un otrā rokā Luger. Tā nebija ērtākā slēpošanas pozīcija, kādu varēju iedomāties.
  
  
  Attīstoties, es sapratu, ka nevaru šaut uz slēpēm un tādējādi tērēju vairāk sava dārgā laika.
  
  
  Es nokāpu līdz līmenim, kur viņš bija notupies, izrāvos no stiprinājumiem un, notupusies, šķērsoju akmeņus.
  
  
  Šeit viņš ir!
  
  
  Es izšāvu.
  
  
  Viņš mērķēja uz gondolu un izšāva tieši tāpat kā es — vai varbūt sekundes daļu pēc manis. Lai kas arī notiktu, mans šāviens acīmredzot izraisīja aizdedzes pārtraukšanu, un tā lādiņš nekaitīgi iekļuva gondolas pamatnē, nevis caur logu Pārsona sirdī.
  
  
  Es trāpīju šāvējam.
  
  
  Viņš ar seju vispirms iekrita klintīs un pēc tam ar refleksīvu kustību apgriezās un grozīja šauteni, līdz tā tika vērsta tieši pret mani.
  
  
  Es lecu atpakaļ un uz sniega, šļūcot lejā no kalna. Ap mani mētājās lodes, bet netrāpīja neviena. Es uzkāpu atpakaļ uz klints, turēdamies pie tā, lai iegādātos.
  
  
  Akmens bija slidens, bet es rāpu tam pāri, un, kad pie auss uzsprāga vēl viena lode, es pacēlu galvu, skaidri ieraudzīju viņu un iešāvu kaklā.
  
  
  Viņš uzreiz nokrita. Ap viņu sarkanā mākonī sprāga asinis.
  
  
  Pēc tam viņš gulēja ledainā apsārtuma peļķē, kad es viņam tuvojos.
  
  
  Tas bija Alfreddo Moskato.
  
  
  Moskīts.
  
  
  Sabiedrotais!
  
  
  * * *
  
  
  Šautene, kas mani nošāva un kurai bija jānogalina Riko Korelli gondolā, bija Winchester Model 70 Super Grade šautene ar kameru 30-06 Springfield munīcijai un aprīkota ar Bausch & Lomb Balvar Lee dot mainīgas jaudas tēmekli. Tā bija skaista iekārta.
  
  
  30-06 Springfield Hi-Speed ​​bronzas punkta kasetne var radīt purna ātrumu 2960 kadri/s un ātrumu 2260 kadri/s pie 300 jardiem ar nāvējošo spēku 2920 pēdu mārciņu purna enerģija un 1700 pēdas mārciņas. mārciņas 300 jardu attālumā. Bausch & Lomb mainīgās jaudas tēmelis regulējas no 2 1/2 līdz 4x, ar pacēlumu un vēja regulēšanu tikai ar divām kustīgām daļām.
  
  
  Ja kaut kas varētu palīdzēt nogalināt vīrieti no attālas šaušanas ainas, šī kombinācija varētu palīdzēt.
  
  
  Es noliecos pie mirušā vīrieša. Viņam bija maks un papīri, taču tie bija nepārprotami viltoti. Vārds tika dots kā Natalio Di Cesura, un laikraksti vēstīja, ka viņš nāk no Bari, Itālijā.
  
  
  Viņam bija tumša āda, tumši mati, noskūts zils zods un vaigi. Viņa sāniski bija zemāki nekā parasti, taču nešķita pārāk gari.
  
  
  Viņš bija ģērbies glītā vējjakā un šaurās slēpošanas biksēs.
  
  
  Es pagriezos, izdzirdot pēkšņus soļus uz akmeņiem. Viens no civilsargiem nonāca uz vietas, noņēma slēpes un gāja man pretī ar piezīmju grāmatiņu rokā. Es pamanīju, ka viņa drošības jostas maciņš ir attaisīts.
  
  
  Skatoties uz mani, viņš neko neteica un tad piegāja pie klints, kur gulēja mirušais. Viņš noliecās un paskatījās uz ķermeni, tad uzmanīgi to nopētīja un izdarīja dažas piezīmes.
  
  
  Viņš pieskārās līķa kaklam un sajuta tā pulsu. Es varētu viņam pateikt, ka viņš tur nebūs. Viņš izņēma papīrus, pētīja tos un pēc tam pārbaudīja Winchester 70 un tvērumu.
  
  
  Viņš piecēlās un pagriezās pret mani.
  
  
  "Atvainojiet par ielaušanos, senor," viņš teica angļu valodā.
  
  
  es pasmaidīju. "Kā tu zināji, ka esmu anglis?"
  
  
  „Es zinu, ka tu esi amerikāniete,” viņš smaidot mani izlaboja. "Ar manām slēpēm."
  
  
  Tie bija austrieši, bet es tos iegādājos Saules ielejā. Un tas viņiem bija iespiests.
  
  
  "Vai jūs bijāt liecinieks tam - nepatikšanas?" - viņš smalki, bet skaidri jautāja.
  
  
  Es paraustīju plecus.
  
  
  "Iespējams, jūs esat vairāk nekā liecinieks. Varbūt jūs bijāt iesaistīts šīs personas nāvē?
  
  
  Es neko neteicu. Kad viņš man pateiks manas tiesības? Bet, protams, Spānijā par savām tiesībām nemaz nelasīja.
  
  
  Sāku atpogāt vējjaku, lai izņemtu maku.
  
  
  Guardia ierocis, .45 Colt American, uzreiz atradās viņa rokā un aizsedza manu vēderu.
  
  
  "Es lūdzu piedošanu, senor, bet, lūdzu, neizņemiet neko no savām kabatām."
  
  
  "Es tikai vēlos nodot savu ID," es pasmaidīju. "Es ierados pēc senjora Miča Kellija no Malagas ieteikuma."
  
  
  Viņa sejā pazibēja atpazīšana. "A. Skaidrs. Šeit jums ir viņa karte. Arī viens no tavējiem." Viņš paskatījās uz to un lēnām ielika atpakaļ plastmasas mapē. Viņš atdeva maku un ar gudru pļauku aizcirta to ciet.
  
  
  Es to paņēmu un noliku.
  
  
  "Es lūdzu piedošanu, senor. Es nē
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Es gaidu jūs uz jebkuru jautājumu. Ja vēlaties doties prom? "
  
  
  Ak, šī brīnišķīgā mazā AX emblēma Miča Kellija kartītes stūrī, kuru, šķiet, visi zināja un mīlēja.
  
  
  Es pagriezos un norādīju uz mirušo vīrieti. — Vai viņš tev ir pazīstams?
  
  
  Gvardija pamāja ar galvu. "Es tā nedomāju. Bet es drīz uzzināšu. ”
  
  
  "Pieklājīgs padoms," es teicu. "Šis vīrietis var tikt meklēts Malagā par noziegumu. Slepkavība".
  
  
  "Ak."
  
  
  "Un par zēna slepkavību pagājušajā naktī šeit, Prado Llano."
  
  
  Gvardijas acis samiedzās. — Jūs zināt daudzas lietas, senor.
  
  
  “Tā ir mana darīšana. Zināt daudzas lietas. Un nofotografējiet tos,” es smaidot piebildu.
  
  
  Viņš sveicināja. "Lūdzu, pieņemiet manu atvainošanos par jūsu aizturēšanu. Es domāju, ka būtu labi, ja jūs nebūtu šeit, kad ieradīsies mans kolēģis. Viņš ir nedaudz jauns un impulsīvs."
  
  
  Es paskatījos augšup pa nogāzi. Cits Gvardija bija uz slēpēm un skrēja lejā.
  
  
  "Paldies."
  
  
  Viņš paklanījās no jostasvietas un salutēja. "Es pateikšu senjoram Kellijam, ka mēs tikāmies."
  
  
  Es ieslīdēju skavās, pacēlu stabus un ātri nokāpu uz Prado Llano.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc pusstundas es atgriezos viesnīcā. Huana mani gaidīja viesistabā pie lielā kamīna.
  
  
  Mēs bijām vieni.
  
  
  Viņas seja mirdzēja sajūsmā. "Man tas ir," viņa man čukstēja.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Kas bija tas viss uztraukums?" - viņa domāja.
  
  
  "Es nobiedēju Moskato un nogalināju viņu."
  
  
  Viņas seja kļuva bāla. "Kā viņš zināja, ka mēs tiekamies pie trošu vagoniņa?" viņa jautāja. "Neviens nezināja, izņemot jūs un mani - un Pārsonu."
  
  
  — Vai jūs domājat, ka Pārsons tiešām ir Korelli? ES jautāju.
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Viņš noteikti zina daudz par narkotiku tīklu. Un viņš ir gatavs to mums atdot uz sudraba šķīvja. Esmu ļoti sajūsmā."
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat vīlies?" - jautri jautāju.
  
  
  “Ļoti ciets. Tiklīdz sākām spēlēt ar pirmo aizvietotāju Korelli."
  
  
  "Mēs visu nogādāsim Granadā šopēcpusdien."
  
  
  "Es nevaru būt pārliecināts, ka informācija ir pareiza, Nik," viņa teica, it kā viņa par to būtu domājusi kādu laiku un beidzot būtu pieņēmusi lēmumu. "Šķiet žēl, ka esmu aizgājis tik tālu un nevaru pateikt, vai Corelli ir īsts vai nē."
  
  
  "Neuztraucieties. AX atmiņas banka to zinās."
  
  
  "Bet es brīnos, kāpēc mani patiesībā uz šejieni atsūtīja." Tagad viņa nopūtās.
  
  
  "Aizmirsti par to. Tā ir daļa no darba."
  
  
  Prado Llano garāžas mehāniķis atvainojās. “Es to saņemšu līdz pulksten diviem pēcpusdienā. Vai jums tas būs pietiekami ātri, senor?
  
  
  Es paraustīju plecus. "Tam jābūt. Kas noticis?"
  
  
  "Bremžu šķidrums ir iztukšots, kungs."
  
  
  "Kāda iemesla dēļ?"
  
  
  "Cauruļvada pārtraukums." Viņš negribēja daudz teikt.
  
  
  "Pārtraukums?"
  
  
  "Ļoti dīvaini, senor," viņš atzina. "Tas nav bieži, ka šķidruma līnija nolietojas šādi. Patiesībā tas nav iespējams."
  
  
  — Kas tad notika?
  
  
  "Līnija ir pārrauta."
  
  
  "Griezums?"
  
  
  "Tā izskatās, senor." Tagad viņš jutās neomulīgi. Tādas lietas viņam bija nesaprotamas.
  
  
  "Vai kāds to speciāli izgrieza?" ES jautāju.
  
  
  "Es nezinu. Es negribētu par to runāt. Tā ir nopietna apsūdzība."
  
  
  "Bet nav neviena, no kā prasīt, tad kāpēc gan to nepateikt?"
  
  
  Viņš redzēja mani smaidu. "Labi. Es saku, ka kāds ir nogriezis šo līniju, senor. Snip! Vai ir jēga?"
  
  
  "Ak jā," es teicu. "Tam ir jēga".
  
  
  Puisis izskatījās nopietns. - Tātad jums ir ienaidnieks, senor. Varbūt kādas sievietes vīrs?
  
  
  Spāņi ir tādi neārstējami romantiķi!
  
  
  "Jā," es teicu. "Man šķiet, ka tā varētu būt. Bet tas ir tā vērts, vai zināt?
  
  
  Viņš staroja. "Tad labi. Labi!"
  
  
  "Es būšu klāt divos."
  
  
  "Ak, ir vēl viena maza lieta," viņš teica.
  
  
  — Kuru?
  
  
  Viņš atkal vilcinājās, skatīdamies apkārt, vai kāds neklausās.
  
  
  "Vai jūs zināt, kas tas ir?" viņš kaut ko izvilka no kabatas un turēja rokā.
  
  
  Es to paņēmu no viņa plaukstas. Tā bija skaista kļūda. Magnētiskais raidītājs kombinācijā ar virziena meklētāju. Lielisks modelis! Pilnīgi profesionāli. Droši vien japāņu vai vācu.
  
  
  Es paskatījos uz to. "Man nav ne jausmas, kas tas ir."
  
  
  "Es arī, senor."
  
  
  "Kur jūs to atradāt — šo sīkrīku?"
  
  
  "Tas bija piestiprināts pie Renault apakšdaļas, senor."
  
  
  "Cik interesanti. Es domāju, ka tas bija kaut kas, kas tikko pacēlās no šosejas, kamēr es braucu."
  
  
  "Tas ir magnētisms, vai zināt, senor? Es domāju, ka jums varētu būt interesanti to redzēt."
  
  
  — Mani... ļoti interesē.
  
  
  Ieliku virzienu meklētāju kabatā un izvilku dažus simtus pesetu. Es tos iedevu puisim. "Tas ir priekš jums," es teicu. "Par jūsu interesi un jūsu klusēšanu."
  
  
  — Es saprotu, senjore.
  
  
  Es biju pārliecināts, ka tas tā ir.
  
  
  Tagad es zināju, kā Moscato uzzināja par trošu vagoniņa sanāksmi.
  
  
  Es pats viņam teicu 1
  
  
  Divpadsmit
  
  
  Kamēr mēs ar Huanu sēdējām Alhambras dārzā, mums tuvojās īss, tumšmatains, tumšmatains, cirtains čigāns vārdā Gervasio Albaness. Viņš vadīja mūsu ceļojumu uz priekšu. Pēc dizaina mēs ar Huanu bijām atpalikuši.
  
  
  "Andalūzijai ir silti," viņš teica ar ļoti labu angļu valodas akcentu.
  
  
  "Bet ne Marokai," es atbildēju, atkal apmulsusi par Vanagu un AX izveidoto pilnīgi bērnišķīgo atpazīšanas sistēmu.
  
  
  Viņš pamāja
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Es paskatījos apkārt. Zem piparkoka atradās betona sols, un viņš mūs tur veda. Mēs sēdējām kopā, skatoties uz atstarojošo baseinu un lielo mauru arku pretī.
  
  
  "Man jums ir ziņas," viņš čukstus teica. "Mums vajadzētu satikties tūlīt pēc tūres beigām."
  
  
  "Ziņas?" ES jautāju.
  
  
  Viņš pielika pirkstu pie lūpām. "Pēc. Pretējā kalnā." Viņš norādīja garām Alhambrai uz kalna nogāzi ziemeļaustrumos. Iepriekš mums stāstīja, ka kalna nogāzē ir vairākas alas, kurās joprojām dzīvoja liels skaits čigānu. Faktiski pats Gervasio mums to teica.
  
  
  Es pamāju ar galvu. “Pēc ekskursijas. Pie ieejas Alhambrā."
  
  
  Pūlis pie Alhambras ieejas sāka retināties, kad mēs izkāpām, un Gervasio mūs aizveda līdz autostāvvietai.
  
  
  "Vai jums ir auto?"
  
  
  "Ak, nē," Gervazio pasmaidīja. Viņš met burvestības Huanas virzienā. "Man ir tikai ļoti maza Lambretta...
  
  
  "Neizlejiet asinis pa visu ceļu," es teicu. "Ejiet ar mums. Mēs jūs aizvedīsim uz šejieni vēlāk, un jūs varēsiet paņemt Lambretta.
  
  
  "Jūs esat tāda zeme."
  
  
  “Negatīvs. Mēs esam tikai praktiski. Mēs nevaram tērēt laiku, braucot turp un atpakaļ, gaidot, kad tiksit pāri lieliem kalniem. Kur mēs ejam?"
  
  
  "Es dzīvoju alā, senor," viņš traģiski sacīja, ar acīm iedvesot Huanai vairāk sulas.
  
  
  Viņa paskatījās uz viņu. Viņš tuvojās viņai.
  
  
  "Aizmirsti to, Gervasio. Varu derēt, ka jūsu alas apakšā ir četrpadsmit litru krūze, pilna ar cietām zelta monētām.
  
  
  Viņa acis mirdzēja. "Jūs esat humoristisks cilvēks, senor."
  
  
  Gervasio un Huana uzkāpa aizmugurējā sēdeklī. Viņš piesardzīgi vēroja viņu, bet es redzēju, ka viņa acis dažreiz skatījās uz mani spogulī.
  
  
  "Ejiet šeit lejā, senor, un tad pa labi," viņš man teica un turpināja skriet, līdz pēc neilga laika mēs apstājāmies kalnā esošās bedres priekšā. Apkārt stāvēja citas automašīnas, kā arī kaudze ar motocikliem. Pārsvarā bija sēdekļi un Peugeot. Tā bija viena liela autostāvvieta netīrumos.
  
  
  — Mēs te sēžam.
  
  
  Es pamāju ar galvu. Es paskatījos uz viņu atpakaļskata spogulī. "Un tagad ziņas, Gervasio."
  
  
  "Senjors Mičs Kellijs vēlas, lai jūs nekavējoties piezvanītu viņam uz Malagu."
  
  
  "Vai viņš paskaidroja, kāpēc?"
  
  
  "Protams, nē, kungs. Bet viņš bija neatlaidīgs."
  
  
  "Kur es varu viņu piezvanīt?"
  
  
  "Man mājā ir rinda."
  
  
  Viņš norādīja uz alas ieeju.
  
  
  Es paskatījos uz Huanu. "Nu, iesim."
  
  
  Mēs aizgājām un sekojām Gervasio alā. Iekšpuse bija mēbelēta kā jebkura māja, ar smagām spāņu mēbelēm un paklājiem uz cietās netīrās grīdas. Tur bija elektrības rozetēs pieslēgtas spuldzes un lampas. Galvenajā telpā bija ļoti spēcīga ēdiena gatavošanas smaka.
  
  
  Gervazio piegāja pie grāmatu skapja istabas galā un izvilka ādas maciņu, kas man atgādināja Miča Kellija R/T drošā mājā Malagā.
  
  
  Viņš to pieslēdza un ļāva sasilt. Es sēdēju un skatījos uz viņu. Huana piecēlās un staigāja apkārt, ar bijību skatīdamās uz sienu apšuvumiem, prasmīgi austiem gobelēniem, mežģīnēm, kas klāj galdus, gleznas.
  
  
  Gervasio sniedza koda burtus un atbildēja uz Kellijas pieprasījumu pēc identifikācijas.
  
  
  "Kellija?" - es teicu pēc mirkļa. "Kāpēc uzticības tālrunis?"
  
  
  "Tā ir meitene. Viņa dodas uz Sol y Nieve.
  
  
  "Pareizi. Tātad?"
  
  
  "Vai jums bija kādas problēmas?"
  
  
  Es apstājos, paskatījos uz Gervasio. — Nepatikšanas?
  
  
  “Nu, tu vēl neesi pacēlis savu romiešu degunu. Pa labi?"
  
  
  "Patiesībā mums ir."
  
  
  Iestājās klusums. "Klausies," Kellija teica. "Vakar meitene saņēma zvanu no Romāna Nose un pastāstīja par jauna vīrieša nāvi, bet šorīt - par cita vīrieša nāvi!"
  
  
  "Tā ir patiesība."
  
  
  "Roman Nose atteicās tikties ar jums vai NX, vai ne?" NX narkotiku eksperts. Ļoti labi. Huana Rivera.
  
  
  ES gaidīju. "Negatīvi. Kāds ir viņa iemesls?"
  
  
  "Roman Nos saka, ka vēlas to visu atcelt. Viņš ir pārliecināts, ka tas ir uzstādījums. Viņš ir pārliecināts, ka viņa organizācija cenšas viņu nogalināt. Vai tu mani lasi?
  
  
  "Skaļi un skaidri."
  
  
  "Meitene tagad brauc ar sarkanu Jaguāru." Uz sarkanā Jaguāra. Tas ir skaidrs?"
  
  
  "Es redzu. Jautājums. Kāpēc viņa nāk?"
  
  
  "Viņa saka, ka vēlas panākt, lai Romāns Deguns tevi satiktu."
  
  
  "Uzgaidi minūti. Mēs abi satikāmies ar Romānu Nosu. ES atkārtoju. Mēs abi satikāmies ar Romānu Nosu. Vai tu mani lasi?
  
  
  Pauze. "Es tevi lasu."
  
  
  "Es nesaprotu, kāpēc viņa domā, ka mēs neesam satikuši Romānu Degunu?"
  
  
  — Varbūt tu to nedarīji.
  
  
  “Iespēja pastāv. Romiešu deguns faktiski nav pozitīvi identificēts. Bet viņš mums iedeva materiālu."
  
  
  "Meitene uzstāj, ka jūs neesat saticis Romānu Degunu. Romāns Deguns vēlas atgriezties Korsikā, neriskējot, ka ienaidnieki viņu atpazīs. Tāpēc nesatiecies. ”
  
  
  "Tātad jūs domājat, ka mūsu romiešu deguns nav romiešu deguns."
  
  
  “Izrādes atkārtošana Malagas līcī. Jā. Pilnīgi iespējams."
  
  
  "Man tas ir diezgan skaidrs," es atzinu. “Divas iespējas: romiešu deguns ir romiešu deguns, vai romiešu deguns nav. Kellija. Sēdieties savā automašīnā un pievienojieties mums Sol y Nieve."
  
  
  Pauze. "Kāpēc?"
  
  
  "Man vajag tavu palīdzību. Mums ir jāpārliecinās, ka Roman Nos ir tas, ko viņš saka.
  
  
  "Kā es varu palīdzēt?"
  
  
  "Šis ir sarežģīts stāsts. Bet es zinu, ko darīt tagad."
  
  
  "Kaut es varētu teikt to pašu!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  ol y Nieve. Viesnīca Sjerranevada. Šonakt. Pa labi?"
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Savienojuma beigas."
  
  
  Es ilgi sēdēju un skatījos uz komplektu. Tad es pagriezos un ieraudzīju Huana mani vērojam.
  
  
  "Labi?"
  
  
  Es paskatījos apkārt. Arī Gervasio ieplestām acīm paskatījās uz mums. Es runāju ar Huanu. "Vai jums ir šī mikrofilma?"
  
  
  "Jā," viņa teica, sniedzoties somā.
  
  
  "Labi. Dodiet to Gervasio."
  
  
  Viņa darīja tieši tā. Viņš paskatījās uz mazo plēves paciņu rokā. Tad viņš jautājoši paskatījās uz mani.
  
  
  "Uzpūtiet šo metienu un nosūtiet to simbolu pēc simbola uz AX."
  
  
  Čigāns pamāja.
  
  
  "Huana, dodieties atpakaļ uz Renault Sol-et-Nive."
  
  
  "Bez tevis?" Viņas acis samiedzās.
  
  
  "Jā. Es pārtveršu Tīnu Bergsoni."
  
  
  "Bet kāpēc?"
  
  
  "Brīdī, kad viņa parādās kūrortā un runā ar īsto Korelli, viņa tiek nekavējoties atpazīta."
  
  
  "Bet…?"
  
  
  "Es domāju, kāds mēģina viņu nogalināt."
  
  
  "PVO?"
  
  
  "Cilvēks, kurš sevi sauc par Bariju Pārsonu."
  
  
  Huana iepletās acis. — Bet kāpēc tam jābūt Pārsonam?
  
  
  "Tam vajadzētu būt".
  
  
  "Tātad bija divi cilvēki, kas nogalināja Korelli?" - Huana jautāja, saraucot pieri.
  
  
  "Visticamāk, ka mafiozi ar viņu parakstīja divus līgumus, ja viens neizdotos."
  
  
  "Tas ir grūti."
  
  
  “Var saderēt, ka šī ir tava dzīve. Klausies. Analizēsim šo. Pieņemsim, ka Pārsons vēlas nogalināt Korelli. Pa labi? Un Pārsons, tāpat kā mēs, nepazīst Korelli pēc skata. Bet viņš zina, ka es mēģinu sarunāt tikšanos ar Korelli. Ne tikai es, bet arī tu un es. Tātad viņš mums tuvojas. Pēc iespējas tuvāk."
  
  
  Es domāju gultā. Mājiens neizbēga no Huana. Viņa nosarka.
  
  
  "Tagad. Pieņemsim, ka Pārsons bija klāt Moskato, kad tika nogalināts Arturo. Pārsons, protams, mani vēroja. Tad viņš noteikti dzirdēja norādījumus, ko es saņēmu no Arturo, kad viņš nomira. Tik tālu?"
  
  
  "Lieliski."
  
  
  "Pārsons dodas uz sapulci, lai paslēptos un gaidītu, kad parādīsies Korelli. Bet kurš parādīsies? Es ne Corelli. Pārsons tur stāv, un es eju augšā, un visa viņa seja ir klāta ar olu.
  
  
  "Bet kāpēc Korelli negāja uz sanāksmi?"
  
  
  "Jūs dzirdējāt, ko Kellija tikko teica. Viņš teica, ka Korelli bija nobijies, kad Arturo tika nošauts. Man jāpieņem, ka viņš vienkārši tika ar to galā un ļāva tam notikt bez viņa.
  
  
  "Kāpēc Moskīts negāja tur, lai nogalinātu Korelli?" - Huana nevainīgi jautāja.
  
  
  "Es par to domāju," es atzinu. "Pieņemsim, ka viņš tik ļoti steidzās bēgt pēc Arturo nogalināšanas, ka nedzirdēja, ko Arturo man teica."
  
  
  Viņa sarauca pieri.
  
  
  "Labi," es teicu, ātri turpinot, "Parsons ir tur, un es esmu tur. Ko saka Pārsons? Vienīgais, ko viņš var pateikt, ir patiesība. Viņš zina, ka es neesmu Korelli. Un viņš zina, ka tikšanās notiks. Viņš saka: “Es esmu Korelli! Un viņš to visu izspēlē, sarunājot ar tevi tikšanos.”
  
  
  "Kas par mikrofilmu? Viņš man iedeva filmu."
  
  
  “Mēs to pārbaudām. Bet ir ļoti viegli aizstāt šāda veida informāciju: vārdus, vietas un datumus.
  
  
  "Labi…"
  
  
  "Viņš vilto filmu, norunā ar jums tikšanos. Viņš norunā tikšanos, spēlējot Korelli. Viņš tev iedod viltus filmu, un tikmēr Moskato mēģina viņu nogalināt, un es nogalinu Moskato.
  
  
  "Bet kā Moscato uzzināja par tikšanos?"
  
  
  "Renault ir kļūda," es viņai teicu.
  
  
  — Ko Pārsons tagad gaida? - viņa domāja.
  
  
  "Viņš gaida, kad Tīna parādīsies. Viņš zina par viņu, pat ja viņš viņu nepazīst personīgi. Es domāju, ka viņš droši vien viltoja šos "telefona zvanus" Tīnai, lai sajauktu Elenu. Bet viņš zina, ka Tīna galu galā parādīsies filmā Sol y Nieve. Viņš gaidīs viņu un ļaus viņai aizvest viņu uz Korelli un uz bingo! Vai tu redzi? "
  
  
  — Un kāds labums no Tīnas pārtveršanas?
  
  
  "Es vēlos viņu brīdināt, ka viņas parādīšanās Sol y Nieve ietekmēs Korelli."
  
  
  Viņa pamāja. "Un tad?"
  
  
  "Ļaujiet man to izdomāt," es maigi ierosināju. "Man vēl nav izcēluma."
  
  
  * * *
  
  
  Huana Rivera aizveda mani un Gervasio uz nomas automašīnu Granadā, kur es izvēlējos Seat mini ar manuālo pārnesumkārbu. Pēc tam Huana aizveda Gervasio atpakaļ uz Alhambru, kur bija novietots viņa minivelosipēds.
  
  
  Es pacēlos Seat uz Malaga-Granada šosejas un devos uz Malagu. Bija jau diezgan vēls, bet saule vēl nespīdēja. Nevēru skatienu uz sarkano Jaguāru – auto ir viegli atšķirt.
  
  
  Pagāja ne vairāk kā divdesmit minūtes, kad es viņu redzēju, kā viņš bremzēja ātrā nobraucienā pāri ielejai no manis. Es ātri pagriezos atpakaļ, iebraucu izdegušajā kviešu laukā un ātri pagriezos trīs stūros. Es biju Jaguar priekšā, kas devās atpakaļ uz Malagu, kad atpakaļskata spogulī redzēju, ka tas man tuvojas.
  
  
  Es pastiepu roku un vairākas reizes pamāju viņai, dodot zīmi, lai viņa apstāties.
  
  
  Viņa ieraudzīja roku, tad viņa ieraudzīja mašīnu un visbeidzot ieraudzīja mani. Viņa bija pārsteigta, bet ne nomākta. Es norādīju uz šosejas malu un mēs kopā nobraucām.
  
  
  Izkāpu no segliem un piegāju pie Jaguāra. Viņa sēdēja tur, izskatījās forši un eleganti tādā skandināvu stilā, kāds viņai bija, valkāja koši zaļu džemperi un pelēkus svārkus.
  
  
  "Es runāju ar Kelliju," es teicu, kad saņēmu balsi.
  
  
  "Jā. Vai jūs zināt, kāpēc es esmu šeit?"
  
  
  "Noteikti. Taču plāni ir mainījušies."
  
  
  Viņas seja
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  nokrita. "Riko jau ir devies mājās?"
  
  
  "Varbūt jā. Laikam nē. Bet ir problēma. Cits vīrietis uzdodas par Riko."
  
  
  "Kā tev iet…?" Viņa pamirkšķināja acis. "Tas ir skaidrs. Jā. Kāds izliekas par Riko."
  
  
  – Ja vien Riko nepārdomās pēc sarunas ar tevi.
  
  
  "Nē. Viņš bija pārliecināts." Viņas acis nedaudz sakustējās. "Klausies. Tu man netici? Godīgi…?"
  
  
  "Es tev ticu," es teicu. "Problēma ir tāda, ka mums ir cits Dvīnis, cits aizstājējs, cits Riko Korelli."
  
  
  "Tad man jābrīdina īstais Riko..."
  
  
  Es pakratīju galvu. "Kāds mēģina viņu nogalināt. Kad tu pietuvosies viņam un satiksi viņu, slepkava uzzinās, kas ir Riko. Vai tu redzi?
  
  
  Viņas seja mainījās. — Jā, jā, es saprotu! Viņa nopietni paskatījās uz mani. "Ko tu gribi, lai es daru?"
  
  
  "Es gribu, lai jūs paliktu Granadā."
  
  
  Viņa iekoda lūpā. "Tas ir tik vientuļi."
  
  
  "Bet jūs bijāt viens klīnikā."
  
  
  "Tas mani padarīja traku!"
  
  
  "Kā iet ar plecu?"
  
  
  "Ļoti labi," viņa pasmaidīja. "Tu redzi?" Acīmredzot bija tikai niecīga pārsējs. Tas pat neparādījās uz viņas džempera dramatiskajiem izliekumiem.
  
  
  "Labi, vai tu to izdarīsi, Tīna?"
  
  
  "Ko darīt?"
  
  
  "Palikt Granadā?"
  
  
  Viņa nopūtās. "Labi..."
  
  
  "Es jūs aizvedīšu pusdienās," es sazvērnieciski teicu.
  
  
  Viņas acis iedegās. — Vai, Džordž?
  
  
  ES smējos. "Ar lielāko prieku."
  
  
  — Tad es to izdarīšu.
  
  
  "Seko man līdz Jaguāram." Mēs dosimies uz viesnīcu un piereģistrēsimies."
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, acīs mirdzot sajūsmā.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka Riko būs dusmīgs, kad to dzirdēs?"
  
  
  "Ko - ko es ar tevi vakariņoju?"
  
  
  "Jā." Viņa paraustīja plecus. — Vienalga, kam tas interesē?
  
  
  Līdz šim viņa dzīvoja bīstami un ar lieliem panākumiem. Es domāju, ka viņa ticēja, ka var dzīvot bīstami mūžīgi ar tādu pašu drošības pakāpi.
  
  
  * * *
  
  
  Mēs vakariņojām brīnišķīgā mazā restorānā netālu no Granadas iepirkšanās zonas. Vienā stūrī Banders spēlēja spāņu mūziku, un viesmīļi lidinājās virs mums un centās visu iespējamo, lai mūs lutinātu.
  
  
  Pulkstenis bija kādi desmit, kad izgājām no restorāna un devāmies uz viesnīcu. Granada ir skaista pilsēta naktī. Veikalos deg gaismas, un cilvēki staigā pa ielām visu diennakti. Desmit bija diezgan vēlu, bet daži cilvēki vēl nebija devušies prom. Šķita, ka civilā gvarde sargā ielas no noziegumiem.
  
  
  Mēs iegājām viesnīcā un Tīna piegāja pie viņas, lai paņemtu atslēgu. Visas acis vestibilā pagriezās un sekoja viņas gaitai. Dzirdēju vairākas nopūtas. Tas bija viņas uzstāšanās Malagā atkārtojums.
  
  
  Viņa turēja atslēgu un pagriezās pret mani ar dusmīgu skatienu.
  
  
  "Es esmu tik neveikls ar atslēgām."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Labi. Es viņus tik labi saprotu. ”
  
  
  "Jā. Tad nāc un ieliec atslēgu slēdzenē, lūdzu. Viņas acis mirdzēja no ēdiena, vīna un gaidīšanas.
  
  
  "Es esmu tikai cilvēks," es teicu un sekoju viņai uz liftu. Kad durvis mums aizvērās, es redzēju katru vīrieti vestibilā, kas skatījās uz mani ar skaudīgām acīm.
  
  
  Mēs braucām augšā ar liftu, un viņas zīdainās matu cirtas skāra mani, kad viņa klusi pārvietojās man blakus. Es pagriezos un ieskatījos viņai acīs. Viņa pasmaidīja.
  
  
  Lifta durvis atvērās un mēs izgājām gaitenī. Uz grīdas bija garš sarkans samta paklājs. Pie sienas stāvēja liels antīks dīvāns. No sienām karājās ziedi vāzēs.
  
  
  Es atradu istabas numuru un mēģināju ievietot atslēgu slēdzenē.
  
  
  Tīna iesmējās.
  
  
  Es neapzinājos, ka esmu tik piedzēries. Es mēģināju vēlreiz.
  
  
  Durvis maģiski atvērās.
  
  
  Viņa iegāja istabā man priekšā, to darot nedaudz pagriežoties, un gāja man garām ar visu ķermeni. Es jutu kontaktu no galvas līdz kājām maiņstrāvas un līdzstrāvas kratīšanas veidā.
  
  
  Es iegāju un durvis aiz manis aizvērās. Esmu pārliecināts, ka neviens viņam nepieskārās. Dažas viesnīcas durvis ir apburtas.
  
  
  Es stāvēju un skatījos uz viņu ar stulbu smaidu sejā. Es zinu, ka tas bija muļķīgs smīns, jo es gadījos ieraudzīt savu seju mazā spogulī ar zeltītu malu, kas karājās pie vienas no sienām. Un viņa paskatījās uz mani ar tādu sejas izteiksmi, ko varētu raksturot tikai kā primitīvas iekāres noslogotu.
  
  
  Viņa bija manās rokās. Es viņu cieši turēju pie sevis. Viņa nopūtās. Viņa man teica, ka tik ilgi ir bijusi klīnikā un viņai ir tik šausmīgas sāpes.
  
  
  Skumji, skumji.
  
  
  Jā, jā, viņa man teica.
  
  
  Kad viņa redzēja, ka jūtu līdzi viņas sāpēm, viņa man parādīja brūci uz pleca. Nebija cita veida, kā man to parādīt, kā vien novilkt džemperi, un, kad viņa to izdarīja, es redzēju, ka zem džempera viņai nebija nekā, tas ir, nekas cits kā šī skaistā zelta āda. Viņa bija tāda, kādu daba viņu radīja.
  
  
  Patiesībā es pat paskatījos uz mazo apsēju uz viņas pleca un apbrīnoju doktora Ernandesa darbu.
  
  
  - Tas nebija briesmīgi? viņa man jautāja.
  
  
  es jutu līdzi.
  
  
  "Man reiz bija rēta uz augšstilba," viņa man teica. Patiesībā tas bija tāpēc, ka man nepatika vakcinācijas zīme uz rokas, viņa turpināja, tāpēc vakcinācijas zīme tika uzlikta man uz kājas. Viņš bija šausmīgi pietūkušas.
  
  
  es jutu līdzi.
  
  
  Viņa man ticēja. Pēc brīža viņa novilka svārkus un biksītes un parādīja man rētu uz augšstilba. Viņai tas izskatījās ļoti labi. Es viņai to pateicu.
  
  
  "Protams," viņa teica, "tev droši vien ir arī brūces."
  
  
  – Esmu daudzu cīņas mākslu veterāns.
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  ars, es viņai apliecināju un sāku rādīt pierādījumus.
  
  
  Mēs kaut kā tajā brīdī nokļuvām guļamistabā, un Tīna uzmanīgi atvilka palagus un nedaudz paglaudīja palagus, pārvietojot spilvenus dīvainās pozīcijās.
  
  
  Kad es viņai jautāju, kāpēc viņa tā atdalīja spilvenus, viņa man teica, ka zviedru sievietēm ir ļoti progresīvi priekšstati par mīlestību. Lai pierādītu, ka zviedru sievietes labi izturas pret saviem vīriem un mīļotājiem, viņa atsaucās uz pašreizējām Apvienoto Nāciju Organizācijas sastādītajām dzīves ilguma diagrammām, kas pierādīja, ka zviedru vīriešu paredzamais dzīves ilgums ir 71,85 gadi, salīdzinot ar amerikāņu vīriešu paredzamo dzīves ilgumu, kas ir 66,6 gadi.
  
  
  "Es jums parādīšu, kāpēc," viņa man teica. Mums ir noteiktas metodes, kā uzturēt dzīvībai svarīgo sulu plūsmu.
  
  
  Trīspadsmit
  
  
  Brokastis Granadā.
  
  
  "Tev man jāapsola šeit palikt viesnīcā," es teicu Tīnai, aplūkojot ēdamistabas krāšņo interjeru.
  
  
  Tīna izskatījās bēdīga. "Bet man pietrūks slēpošanas!"
  
  
  "Ja jūs dodaties uz Sol y Nieve, jūs būsit atbildīgs par Riko nāvi."
  
  
  — Es to saprotu. Viņa nopūtās.
  
  
  "Un jūs varat ievietot sevi savā vietā."
  
  
  "Labi. Kur tu dosies?"
  
  
  "Es došos atpakaļ uz kūrortu. Man ir darbs".
  
  
  * * *
  
  
  Tas bija patīkams 40 minūšu brauciens augšup pa kalna nogāzi līdz Sol-y-Nieve. Kad ierados, slēpotāji jau bija uz nogāzes. Tā bija skaidra diena ar jauku vieglu pūderi pēc īsa kritiena iepriekšējā vakarā.
  
  
  Es iegāju vestibilā un ieraudzīju Miču Kelliju sēžam bārā pie vestibila.
  
  
  Noliku viņam blakus krēslu. "Izskatās, ka jūs šorīt atvērāt bāru."
  
  
  "Pa labi. Tikko ienācu."
  
  
  "Tu esi agri, vai ne?"
  
  
  "Es domāju, ka ieradīšos šeit, cik drīz vien varēšu. Kāds ir sižets?
  
  
  "Tu zini kas tas ir. Mūsu cilvēks ir šeit, bet viņš baidās parādīt savu roku. Un mums ir dubultnieks, kurš vēlas, lai es viņu aizvedu līdz Romas degunam.
  
  
  — Tātad?
  
  
  "Tas ir tas, ko mēs darām."
  
  
  Mēs noliecām kopā galvas, un es viņam iedevu diagrammu – uzgriežņi, skrūves, āmurs, zāģis un zāģmateriāli.
  
  
  * * *
  
  
  Iegāju savā istabā un pārģērbos. Es uzvilku slēpošanas aprīkojumu un gaidīju, kad Huana man piezvanīs.
  
  
  Viņa to izdarīja uzreiz.
  
  
  "Es redzu, ka esat atgriezies," viņa teica savā augstajā, nopietnajā balsī — ievainotā puritāne.
  
  
  "Jā," es muzikāli teicu. "Tas bija garš ceļojums."
  
  
  Viņa šņāca. "Kas šodien programmā?"
  
  
  "Mēs slēpojam".
  
  
  "Labi!"
  
  
  "Tad mēs šovakar rīkosimies."
  
  
  "Darbība?" Viņas garastāvoklis uzlabojās.
  
  
  "Tu parūpēsies par Elenu."
  
  
  — Kā?
  
  
  "Paliec ar viņu visu laiku. Es pie kaut kā strādāju ar Pārsonu. Kellija un es."
  
  
  Viņa pamāja. Viņa šķita vīlusies. "Bet Elena šķiet pilnīgi nevainīga."
  
  
  “Nevainība vai vaina nav jautājums. Mums ir jāizolē Pārsons. Es to sakārtošu. Bet es nevēlos, lai Jeļena novērš manu uzmanību.
  
  
  "Labi. Tagad. Ko tagad?
  
  
  "Izskatās pēc lieliskas dienas nogāzēs."
  
  
  Viņa staroja. "Tiesības!"
  
  
  * * *
  
  
  Atlikušo dienas daļu pavadījām sniegā. Tā bija strikti relaksācija un atpūta. Uz dažām stundām es pilnībā aizmirsu par Korelli, Tīnu, Elēnu, Hauptli - aizmirsu par visiem šiem problemātiskajiem cilvēkiem un par misiju, par šo Spānijas savienojumu, kuru izrādījās tik grūti nodibināt. Man bija visi plāni. Bija tikai jāgaida, kad Pārsons būs īstajā vietā un īstajā laikā. Vēlā pēcpusdienā mēs saskrējāmies ar Pārsonu un Elenu netālu no Borregilas. Jeļena šķita noslēgta un nomākta, bet Pārsons bija viņa vecais uzmundrinātais es.
  
  
  "Šorīt mums bija pārsteidzošs skrējiens, vai ne, Elena?" Viņš tiešām bija tik brits, ka gandrīz sarecēja viņa asinis.
  
  
  "Ak?"
  
  
  “Man tas likās lieliski! Lieliski apstākļi! Tiešām lielisks skrējiens!” Viņš pasmaidīja Huanai. "Kā jums klājas, dārgā kundze?" Viņa balsī skanēja lielie burti.
  
  
  "Brīnišķīgi," sacīja Huana.
  
  
  "Es domāju, ka mums pagājušajā naktī tevis pietrūka. Kur tu biji?"
  
  
  "Apkārt," Huana teica.
  
  
  "Es biju Granadā," es teicu.
  
  
  Pārsons paraustīja plecus. Es viņu paņēmu malā.
  
  
  "Ir kāds, ar kuru jums vajadzētu iepazīties," es viņam klusā balsī sacīju.
  
  
  "Ak?"
  
  
  "Par ceļojumu".
  
  
  "Braukt? — Kāds ceļojums, vecīt?
  
  
  "Uz štatiem."
  
  
  "Jau? Jūs domājat, ka skatījāties uz materiālu, ko es jums iedevu...?"
  
  
  "Vēl nē. Bet šķiet saprātīgi izveidot maršrutu. Esmu pārliecināts, ka būs loģistikas problēmas."
  
  
  Pārsons noskaidroja rīkli. "Labi. Kur mēs to darām?"
  
  
  "Ne mūsu istabas," es teicu. "Esmu pārliecināts, ka viņi ir apbēdināti."
  
  
  Viņa acis iepletās. "Tu tiešām tā nedomā?"
  
  
  Sasodīts liekulis! Viņš bija tas, kurš iestādīja blaktis!
  
  
  "Es tiešām tā domāju," es teicu.
  
  
  "Kur tad? Snigā?" Viņš smīnēja.
  
  
  "Diskotēka".
  
  
  — Viesnīcas pagrabā?
  
  
  "Pa labi."
  
  
  Viņš pamāja. "Tu esi ieslēgts."
  
  
  — Pulkstenis desmit?
  
  
  "Laba izrāde."
  
  
  "Es teicu Huanai satikt Elenu. Mēs vienkārši nevēlamies nekādu iejaukšanos. Tas ir svarīgi".
  
  
  — Protams, vecīt.
  
  
  "Mēs četri kopā vakariņosim, un tad Huana sēdēs ar Elēnu viesistabā."
  
  
  "Es pieļauju, ka Elena ir diezgan liela problēma," Pārsons sarauca pieri. "Piedod par to"
  
  
  "Nekas, ar ko nevar tikt galā."
  
  
  Kopā paēdām vakariņas un viss noritēja pēc plāna. Huana un Elena devās uz dzīvojamo istabu, un mēs ar Pārsonu devāmies uz diskotēku, lai “runātu par lietām”.
  
  
  Ce
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Grīdas šovs vēl nav sācies. Stereosistēma nodrošināja skaļu mūziku, un dejotāji klejoja pa grīdu un darīja pērtiķus, lupatas un visu citu, kas bija viņu konkrētajā ainā.
  
  
  Mums ar Pārsonu ir galds stūrī. Sēdēju V, divas sienas attālinājās no manis. Pārsons sēdēja man pa kreisi. Es to tur ievietoju speciāli. Man pa labi bija tukšs krēsls.
  
  
  Iesākumam pasūtījām mīkstu vīnu. Tiešām nepagāja ilgs laiks, kad mūzika kļuva skaļāka un darbība deju laukumā uzņēma ātrumu. Vairāki dzērāji jau tika iznesti uz viņu biedru pleciem.
  
  
  Tad parādījās Mičs Kellijs, pamanīja mūs stūrī un pagriezās starp cieši izvietotajiem galdiem, lai tuvotos mums.
  
  
  Viņš man uzsmaidīja. — Džordžs, — viņš teica.
  
  
  "Kellija," es teicu. Es pagriezos pret Pārsonu. "Berijs Pārsons, tas ir Mičs Kellijs. Viņš ir cilvēks, par kuru es jums stāstīju."
  
  
  Kellija pasmaidīja un apsēdās. Viņš pasūtīja viesmīlim un bērns pazuda pūlī. Bija tumšs, un deju grīdas centrā bija zibspuldzes.
  
  
  "Tu tiešām neizskaties itālis," Kellija teica ar savu lielo, atbruņojošo smīnu.
  
  
  Pārsona seja sastinga. "Nu, jūs arī."
  
  
  "Es to neapgalvoju," Kellija atbildēja.
  
  
  Pārsonsa acis samiedzās. Viņš paskatījās uz mani un tad, neredzot manas sejas izteiksmi, atkal pagriezās pret Kelliju. "Ko tas nozīmē?"
  
  
  "Tam vajadzētu nozīmēt: kā jūs varat pierādīt, ka esat tas, par kuru jūs sakāt, ka esat?"
  
  
  Pārsons atslāba. "Nu, tagad. Es domāju, ka es to pierādīju jūsu kolēģim. Vai ar to nepietiek?
  
  
  "Es esmu persona, kurai būtu jāorganizē jūsu transports uz štatiem." Kellijas seja saspringa. "Es nevēlos mēģināt kontrabandas ceļā ievest nepareizo personu!"
  
  
  "Es esmu īstā persona," Pārsons teica, viņa akcents manāmi samazinājās. Viņš kļuva vairāk līdzīgs "Korelli" lomai, ko viņš spēlēja ar mani Veletā. Es apsēdos, izbaudot kompromisu.
  
  
  — Man liekas, ka mēs runājam par divām dažādām lietām, Pārsona kungs, — Kellija pieklājīgi sacīja. "Man ir atļauja organizēt tādas personas transportēšanu uz ASV, kas ir Vidusjūras narkotiku ķēdes galvenā figūra."
  
  
  "Es esmu vīrietis," Pārsons atcirta.
  
  
  “Šo cilvēku sauc Riko Korelli. Vai tu esi Riko Korelli?" Kellijai bija neskaidrs smaids, kas nesasniedza viņa acis.
  
  
  "Jā. Es esmu Riko Korelli." Pārsona lūpas bija baltas, un viņš tās ļoti spēcīgi piespieda. Spriedze, spriedze.
  
  
  "Es baidos, ka jums tas būs jāpierāda man ar prieku, sinjor Korelli."
  
  
  Pārsons pielika roku pie mutes. “Ne tik skaļi! Šo vārdu pazīst visur!”
  
  
  "Ar visu troksni neviens nedzird," Kellija pasmaidīja. "Es atkārtoju, jums būs man jāpierāda sava identitāte."
  
  
  "Bet es jau esmu iedevis Džordžam Pībodijai materiālus, kas to var pierādīt."
  
  
  Es paraustīju plecus.
  
  
  Kellija iespiedās krekla kabatā un izvilka aploksni. Tas bija burta lielumā. Viņš to atvēra un izvilka mazu plēves rullīti. Viņš nolika paku galda vidū.
  
  
  Viesmīlis atnesa Kellijai dzērienu.
  
  
  Pārsons skatījās uz paku.
  
  
  "Mana mikrofilma?" - viņš apslāpētā balsī jautāja.
  
  
  — Nē, Riko Korelli, — Kellija sacīja.
  
  
  “Bet es atdevu filmu Pībodija kungam! Īsta Riko Korelli filma!”
  
  
  "Negatīvi, Pārson. Tas ir neiespējami".
  
  
  — Kas, neiespējami? Pārsons labi prata blefot, bet es redzēju spriedzi ap viņa acīm — sīkās nervu vārnu pēdas ieauga viņa ķermenī.
  
  
  "Es esmu Riko Korelli, Pārsons. Un es uzdrošinos jūs apstrīdēt šo faktu."
  
  
  Pārsona seja bija kā granīts. Atcerējos šīferi gar slēpošanas trasi. Viņš skatījās uz mikrofilmas rullīti. Viņš to pacēla, lai vēlreiz paskatītos, pat apgrūtinādams to iztīt.
  
  
  "Jums nav jācenšas to izlasīt," sacīja Kellija. "Tas ir pārāk mazs, lai to redzētu. Un jebkurā gadījumā tas ir dublikāts."
  
  
  Uz Pārsona pieres izveidojās plāna sviedru krelle. "Dublikāts?"
  
  
  "Ak, jā, tiešām," Kellija sacīja ar smaidu, kas kobru padarītu greizsirdīgu.
  
  
  — Kā ar oriģinālu?
  
  
  — Pībodija kungs nosūtīja viņu uz Vašingtonu, lai viņa lielās valsts Narkotiku birojs viņu pārbaudītu.
  
  
  Pārsons ilgi skatījās uz Kelliju. Beidzot viņš dziļi ievilka elpu.
  
  
  "Labi," viņš teica. "Tik tik tā."
  
  
  "Patiesībā, jā, Berij," es smaidot teicu. "Labi?"
  
  
  Viņš pagriezās pret mani, lūpām saritinājies. “Kas tev lika taisīt tādu šarādi? ES nesaprotu".
  
  
  Viņš gatavojās sevi aizstāvēt. Mēs ar Miču Kelliju sasniedzām savu galveno mērķi. Mēs esam noteikuši, ka Pārsons nebija Korelli. Ja viņš būtu Korelli, viņš būtu pasmaidījis un apsveicis mani ar manu mazo spēli. Bet viņš nepadevās. No Pārsona viedokļa problēma bija tā, ka viņš pat nezināja, kas ir Korelli; viņam bija aizdomas, ka Mičs Kellijs patiesībā varētu būt viņš. Un mikrofilma viņu satrauca. Viņa bija viltota. Tā varētu būt taisnība. Viņš vienkārši nezināja, ko darīt tālāk.
  
  
  "Patiesībā," es smaidot sacīju, "šī tikšanās tika organizēta pēc Korelli kunga iniciatīvas." Es pamāju Kellijas virzienā.
  
  
  Kellija pasmaidīja. "Jā. Es gribēju redzēt, kā izskatās vīrietis, kurš tika nolīgts, lai mani nogalinātu.
  
  
  Pārsona seja bija vecu ādas izstrādājumu maska.
  
  
  — Jūs esat ļoti humoristisks, K kungs.
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Ellija"
  
  
  "Varat mani saukt par Korelli. Vai jūs dzirdat līdzību, Pārsona kungs?
  
  
  Kāda sasodīta sakritība! ES domāju. Kellijas teiktajā nebija ne kripatiņas patiesības — ka viņš vārdu Kellija izmantoja, lai izklausītos pēc Korelli. Bet spēlēja skaisti.
  
  
  "Labi. Korelli. Tā ir kaķa un peles spēle." Pārsona piere tagad mirdzēja no sviedriem. "Man nepatīk kaķa un peles spēles."
  
  
  "Neviens nezina," Kellija sacīja. "Īpaši pele. Pirms minūtes tu biji kaķis. Tagad tavas acis ir sarkanas."
  
  
  Pārsons nopūtās. "Nāc. Ko tu gribi?"
  
  
  "Es gribu zināt, kāpēc tu mēģināji man likt izskatīties kā zaudētājs!" - es atcirtu.
  
  
  Pārsons vāji pasmaidīja. — Es tevi gleznoju par sūcēju no pirmā brīža, kad satiku tevi, Džordž — lai kā arī tevi sauc, mister Slepenais aģents no Amerikas, — un es nesaprotu, uz kuru tieši tu domāji.
  
  
  "Tas bija nelaipni," es maigi teicu. "Ļoti nelaipni no tevis, Barij-maziņ." Es pieliecos viņam pretī. "Es domāju, kad jūs pārņēmāt Korelli lomu Veletā."
  
  
  Viņš paraustīja plecus, viņa seja bija sastingusi sastingušajā smaidā. "Ļoti vienkārši. Es pakļāvu tavu mašīnu. Un es biju tur, kad Arturo tika nogalināts. Es devos uz Veletu, lai atrastu Korelli un nogalinātu viņu.
  
  
  Es paskatījos uz Miču Kelliju, un viņš nolieca galvu un dzēra savu dzērienu.
  
  
  - Tātad pirmajā vakarā jūs bijāt trošu vagoniņa mašīntelpā?
  
  
  "Noteikti. Es sekoju tev uz Sol-y-Nieve, lai atrastu Korelli. Es tikai gribēju pārliecināties, ka esmu satikusi visus, kurus jūs satikāt.
  
  
  "Tātad jūs zinājāt, ka es satiekos ar Korelli..." Es pagriezos, lai paskatītos uz Miču Kelliju, "... pusnakts Veletā."
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Un jūs gaidījāt mani, kad es ierados?"
  
  
  — Tieši tā. Pārsons vāji pasmaidīja. "Diez vai es varētu izskaidrot šo sakritību, vai ne? Man vajadzēja teikt, ka es biju Korelli, kad jūs mani atradāt. Un turklāt es zināju, ka caur tevi es atradīšu Riko Korelli. Viņš pagriezās pret Kelliju. "Kā es".
  
  
  "Tā bija sava veida pēkšņa iedvesma, vai ne?" es piedāvāju.
  
  
  "Šis ir pareizi." Pārsons ieguva pārliecību.
  
  
  — Un tu domāji, ka Korelli nāks virspusē, lai noskaidrotu, kāpēc tu uzdodies par viņu?
  
  
  "Kaut kas tamlīdzīgs"
  
  
  "Un jūs cerējāt, ka līdz tam laikam viltotā mikrofilma netiks pārbaudīta?"
  
  
  "Man bija jāizmanto iespēja."
  
  
  Es atliecos, paskatījos uz viņu. "Ne īsti, Barij. Labs mēģinājums. Bet ne pietiekami labs."
  
  
  Pārsons sarauca pieri. "Es nesaprotu".
  
  
  “Fakts ir tāds, ka jūs pārgriezāt bremžu līniju Renault, pirms es devos uz Veletu. Jūs gribējāt, lai es pilnībā netiku no attēla. Jūs gribējāt, lai Korelli būtu pilnīgi viens pie pieminekļa, lai jūs varētu viņu nogalināt un braukt uz brīvību. Pa labi?"
  
  
  Pārsons dziļi ievilka elpu. "Es to noliedzu. Kāpēc man bija jāpiepūlas, lai jūs pēc tam izglābtu, kad jūsu automašīna kļuva nekontrolējama?
  
  
  Kellija paskatījās uz mani. Tas bija pārliecinošs arguments.
  
  
  Bet es zināju atbildi uz šo jautājumu: “Es jums biju vajadzīgs pēc tam, kad Korelli neieradās sanāksmē. Es biju vienīgais, kurš varēja tevi pievest pie viņa. Izņemot Huanu. Bet Huana nedrīkstēja satikties ar Korelli, līdz es. Tev bija mani jāsaņem, Barij. Dzīvs Kāpēc gan neizlikties, ka esi Korelli, līdz beidzot Korelli man atklājas. Pa labi?
  
  
  Viņš sēdēja nekustīgi.
  
  
  Gaismas diskotēkā pēkšņi nodzisa, un tad gaismas atkal iedegās. Stereo iekārta tika izslēgta, un dejotāji pameta grīdu ar pastmarkām. Uz mazās skatuves pulcējās profesionāli spāņu dejotāji, tērpušies flamenko tērpos. Seši ģitāristi sēdēja uz krēsliem skatuves aizmugurē.
  
  
  Nākamajos brīžos dziedātājs — vīrietis — iznāca priekšā, rībināja ģitāru un sāka stāstīt stāstu par deju.
  
  
  "Ko tu gribi ar mani?" Pārsons jautāja, skatīdamies uz Kelliju.
  
  
  "Kāds tevi nolīga, lai mani nogalinātu," Kellija sacīja, lūpas pavērusi.
  
  
  "Es to noliedzu," sacīja Pārsons.
  
  
  "Man nevajag tās muļķības," Kellija teica zemā, draudīgā balsī. “Kāds tevi nolīga. Jūs esat profesionāls slepkava. Barijs Pārsons ir vāks. Kopš Otrā pasaules kara jūs esat strādājis desmitiem valstu. Aiziet. Interpols par jums zina visu."
  
  
  Mēs izvilkām šo no cepures.
  
  
  Pārsona seja pārvērtās ledū. "Es esmu darbinieks, tā ir taisnība. Es strādāju tam, kurš man maksā."
  
  
  Es paskatījos uz Kelliju. Viņš turpināja spiedienu. Pārsons salūza. Viņš to atzina. Viņš bija nikns. Tagad viņš strādās Kellija labā, ja Kellija uzliks ledu pietiekami augstu.
  
  
  Bet mēs to nemaz negribējām.
  
  
  "Kas tevi nolīga, lai mani nogalinātu?" - Kellija vēlreiz jautāja.
  
  
  "Ja es jums saku, es šovakar būšu mērķis," Pārsons teica dziļi smiedamies.
  
  
  "Ja jūs to nedarāt, jūs šobrīd esat mērķis, kas sēž šajā diskotēkā," Kellija sacīja, ieliekot vārdos daudz spēka.
  
  
  "Es tik un tā esmu miris," Pārsons sprieda.
  
  
  "Mēs jūs izvedīsim no šejienes. Pastāstiet mums, kas jūs pieņēma darbā, un mēs dosimies tieši pie durvīm. Mēs jūs izvedīsim no kūrorta. Man ir palīgi."
  
  
  Kellija pagriezās un paskatījās uz bāru. Viens no viesmīļiem, kas tur stāvēja, paskatījās uz Kelliju un pamāja. Pēc tam Kellija paskatījās uz galdu istabas tālākajā stūrī. Tur sēdēja vīrietis melnā. Viņš nolieca bereti ar pirkstu, kamēr Kellija paskatījās uz viņu.
  
  
  Neliels dekorējums, lai viss izskatītos pareizi.
  
  
  Pārsons bija bāls, nē
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  w.
  
  
  Sāka skanēt flamenko mūzika, un soliste iznāca dejot. Viņš bija ātrs un stabils. Viņa papēži gāja kā ložmetēja uguns. Deja palielinājās tempā un skaļumā.
  
  
  — Pastāsti man, kas tevi pieņēma darbā! – Kellija ķērka.
  
  
  "Ne tas," Pārsons iecirta. "Viss cits, bet ne tas."
  
  
  "Mafija?" ES jautāju.
  
  
  Viņš nicinoši paskatījās uz mani. “Tie bija Moscato priekšnieki! ES nē". Viņa acis iepletās. Viņš saprata, ka praktiski ir pateicis, kas viņu pieņēma darbā.
  
  
  Palicis tikai viens cilvēks!
  
  
  "Tā bija viņa!" - es nočukstēju, noliecoties pret Pārsonu. "Tīna!"
  
  
  Viņš šķita sastindzis laikā un telpā.
  
  
  Viņš atvēra muti un atkal to aizvēra. Viņa galva viegli pamāja. Tas ir viss.
  
  
  Tad viņš pārcēlās.
  
  
  Viņš kustējās zibens ātrumā. Es redzēju, kā viņa roka klēpī sniedzās pēc jostas, kur viņš bija paslēpis savu lielo Vēbliju. Es redzēju kamolu uz viņa krekla. Viņš cerēja trāpīt Kellijam ar pirmo šāvienu, bet es nogriezu viņam pistoles roku, tiklīdz viņš to pavilka. Šī iemesla dēļ es viņu novietoju pa kreisi, lai es varētu kontrolēt viņa ieroča roku. Šāviens skanēja skaļi un skaidri, bet par laimi tas trāpīja grīdai.
  
  
  Uzreiz atskanēja otrs šāviens.
  
  
  Pārsons saspringa sēdekļa aizmugurē, tad noslīdēja kā marionete, kuru atraisīja virves, un ļāva galvai nokrist uz galda virsmas.
  
  
  Es uzliku kāju uz Veblija revolvera, un Kellija ātri piecēlās un piegāja pie Pārsona ķermeņa. No mūzikas, dejošanas un izklaides bija tik daudz trokšņu, ka, mums par pārsteigumu, neviens nepamanīja diskotēkas tumsā skanošo fona mūziku.
  
  
  Kellija satvēra Pārsonu aiz pleca un iztaisnoja viņu sēdeklī. Es pastiepos un paņēmu Vēbliju, ievietojot to starp jostu un vēderu. Tad es pagriezos, satvēru Pārsonu aiz labā pleca un palīdzēju Kellijai pacelt viņu kājās. Atbalstot viņu savā starpā, devāmies cauri pārpildītajiem galdiņiem līdz izejai uz diskotēku.
  
  
  "Muy borracho." Kellija pamāja vienam no viesmīļiem.
  
  
  Viesmīlis līdzjūtīgi pasmaidīja.
  
  
  Otrā flamenko deja turpinājās, ložmetēju šāvieni no dejotāju papēžiem neļāva atšķirt īsta ložmetēja skaņas no vietējā Hosē Greko dejojošajiem papēžiem.
  
  
  "Dažreiz es ienīstu šo darbu," Kellija man teica, kad mēs gājām augšā pa kāpnēm vestibilā.
  
  
  Mēs vilkām Barija Pārsona nedzīvo ķermeni cauri vestibilam – par laimi šobrīd pamestu – uz kāpnēm un tad sākām lēnu kāpienu.
  
  
  Viņš bija ļoti miris, kad beidzot noguldījām viņu uz paša gultas viņa paša istabā.
  
  
  14
  
  
  Mičs Kellijs vairākus gadus strādāja par detektīvu Sanfrancisko policijas departamentā, pirms atkāpās no amata, lai pievienotos staļļa AX. Tiklīdz es aizvēru Barija Pārsona istabas durvis, viņš ātri sāka rakņāties pa Pārsona drēbju kabatām.
  
  
  Viņš nolika saturu uz kumodes un devās uz vannas istabu, lai paņemtu dvieli. Uz Kellijas ķermeņa un rokām bija daudz asiņu. Kellija viņam iešāva sirdī, un sitiena spēks Pārsonu uzreiz nogalināja. Kellija izmantoja savu Colt.38 Detective Special, kas bija piekrauts ar šīm īpašajām ātrdarbīgām un augstas caurlaidības patronām.
  
  
  Kad Kellija iznāca no vannas istabas, viņš kārtīgi nosusinājās un paskatījās uz rokas pulksteni.
  
  
  "Maks," es teicu. Es skatījos papīrus. "Berijs Pārsons, tur ir rakstīts."
  
  
  "Stingri aizsedziet," Kellija nomurmināja, pieejot pie manis un stāvot man blakus, skatoties. "Kāds paveica labu darbu."
  
  
  "Dokumentācija? Vai jūs domājat, ka tas bija MI5?
  
  
  Kellija pamāja ar galvu. “Teicu, ka esam sazinājušies ar britiem. Viņi nav apstiprinājuši viņa identitāti."
  
  
  "Jā, bet..."
  
  
  "Kad briti neapstiprina, briti noliedz. Redzi?"
  
  
  Es turpināju ar kredītkartēm un pasi. Es paskatījos pasē, bet Kellija pamāja ar galvu. "Aizmirsti. Tas ir arī vāks. ”
  
  
  "Izskatās pēc īstas lietas"
  
  
  “Jūs varat iegūt labu dokumentu komplektu Portugālē, ja jums ir nauda, lai par tiem samaksātu. Ieskaitot labākās viltotās pases kontinentā. Eiropā viesabonē simtiem viltotu ID — tie visi izgatavoti Lisabonā.
  
  
  Es domīgi skatījos papīrus. — Vai ož valdību?
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Es teiktu, ka viņš bija ārštata darbinieks. Izīrē algotni. Kaut kas tamlīdzīgs. Es jums teicu, ka Interpols viņam ir izdevis rīkojumu par pārdošanu. Bet es joprojām pārbaudīšu viņa pirkstu nospiedumus."
  
  
  Es turpināju lasīt avīzes un tad parūpējos par viņa bagāžu. Nekas neliecināja par kaut ko citu, kā tikai par bagātu britu, kurš lielāko daļu laika pavadīja, ceļojot pa kontinentu.
  
  
  Kellija izvilka nelielu komplektu un sāka ripināt Pārsona izdrukas. Kad viņš bija pabeidzis visus desmit, viņš rūpīgi izdzēsa tinti un ievietoja nospiedumus pergamīnā. Pēc tam viņš izņēma nelielu Japānā ražotu mini kameru ar savu vārdu un uzņēma vairākus Pārsona sejas attēlus. Atpūtas stāvoklī Berijs Pārsons izskatījās pilnīgi nekaitīgs, bez vitalitātes, kas viņu padarīja par tādu, kāds viņš bija dzīvē.
  
  
  Viņa mantās nebija absolūti nekā tāda, kas Pārsonu varētu saistīt ar kādu zemes sindikātu. Mēs domājām, ka Pārsonam nav bišu
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Strādājot ar jebkuru grupu, Tīna darbojās kā frontmenis, bet īpaši kopā ar viņu.
  
  
  Un tas padarīja Tīnu par jautājuma zīmi numur viens. Kam viņa strādāja - ja viņa tiešām strādāja kādam?
  
  
  Kellija turpināja skatīties pulkstenī.
  
  
  — Uztraucies par laiku? ES jautāju.
  
  
  "Es domāju, ko mēs darīsim ar šo ķermeni."
  
  
  Es dziļi ievilku elpu. "Mēs neko daudz nevaram darīt. Mēs vienkārši izejam un atstājam to šeit.
  
  
  — Bet Elēna Moraless?
  
  
  "Viņa ienāk un atrod viņu. Un viņa pūš svilpi. Nekas nesaista Pārsonu ar mums, nekas konkrēts.
  
  
  "Mēs bijām redzēti kopā ar viņu diskotēkā."
  
  
  "Vai varat to salabot?"
  
  
  Kellija par to domāja. "Ir diezgan vēls. Tāpēc es pārbaudīju laiku. Vienpadsmit trīsdesmit. Es nedomāju, ka mana kontaktpersona šobrīd dežurē.
  
  
  "Gars vīrietis ar Fu Manchu ūsām?"
  
  
  Kellija pasmaidīja. "Jā. Vai tu viņu pazīsti?"
  
  
  Es apsēdos un skatījos uz paklāju. "Mums ir vēl viena problēma, par ko jāuztraucas. Tīna nezina, ka viņas slepkava ir miris. Viņa domā, ka viņš gaidīs, kad viņa ieradīsies Sol-et-Nieve, lai pieskartos Korelli. Un tas nozīmē, ka viņa nāks. Šeit. Mums viņa ir jāaptur."
  
  
  Kellija sarauca pieri. — Kā?
  
  
  Esmu domājis. "Skaties. Kā ar šo? Sazvanāmies ar Tīnu uz viesnīcu Granadā. Mēs atstājam ziņu no Personas. Tajā teikts, ka viņš pamet Sol y Nieve un vēlas zināt, kur viņu satikt. Tad mēs vienkārši gaidām šeit, līdz viņa piezvanīs uz viesnīcu. Mēs uzzinām, ar ko viņa vēlas runāt. Un šis vīrietis ir Riko Korelli."
  
  
  Paskatījos ārā pa logu, gaidot Kellijas atbildi. "Izklausās labi. Kas mums ir jāzaudē?
  
  
  "Pieņemsim, ka viņa nekavējoties piezvana Pārsonam, lai pateiktu, uz ko šaut?"
  
  
  Kellija paraustīja plecus. "Viņa uzzina, ka Pārsons ir miris, un tad sazinās ar Korelli. Jebkurā gadījumā mēs esam priekšā."
  
  
  "Es došos uz uzgaidāmo telpu, lai pārtvertu Elenu Moralesu," es teicu. "Es nevēlos, lai viņa šeit klīst un atrod ķermeni. Viņa būtu varējusi brīdināt visu viesnīcu."
  
  
  "Es pievienošos jums, tiklīdz būšu parūpējies par Bergsona sievieti."
  
  
  Mēs atstājām durvis neaizslēgtas un izgājām koridorā. Neviens mūs neredzēja.
  
  
  * * *
  
  
  Gan Huana Rivera, gan Elena Moraless paskatījās uz mani, kad pēc dažām minūtēm iegāju vestibilā. Es dzirdēju skaļus smieklus un prieka saucienus visā vestibilā. Huana un Elena bija trakulīgas ballītes vidū ar Hauptli kungu, diviem viņa vāciešiem, dāni un vēl aptuveni divdesmit slēpotāju pāru grupu.
  
  
  Es piegāju klāt un pamāju Huanai un Elēnai. Viņi savā starpā izveidoja man vietu. Herr Hauptli mani ieraudzīja, sveicināja un iepazīstināja ar grupu.
  
  
  Es pasmaidīju, pamāju ar roku un atspiedos uz dīvāna starp meitenēm, skatoties liesmojošā ugunī. Šeit bija droši, tālu no šāvienu skaņas un asiņu skata.
  
  
  Hauptli kungs apbrīnoja grupu ar saviem aizraujošākiem sporta varoņdarbiem — viņš bija dedzīgs mednieks, lietpratīgs makšķernieks, izcilus panākumus guvis burātājs un lielisks alpīnis —, un es vakariņu čekā uzrakstīju dažas rindiņas un nodevu to. Huana ar brīdinājumu sargāt to no redzesloka.
  
  
  Viņa pat to neatzina, bet es zināju, ka viņa to lasa no visiem acīm. Asais elkonis pie ribas man teica, ka viņa saprata.
  
  
  PARSONS IR MIRIS. TĪNAS VĪRS. ASTES ELENA.
  
  
  Es ievietoju šo pēdējo daļu, jo nezināju, ko darīt ar Elenu Moralesu. Ja viņa būtu nopietni saistīta ar Bariju Pārsonu, viņa varētu zināt vai uzminēt, ko viņš darīja. Pretējā gadījumā nebija vajadzības viņu vest uz izmeklēšanu. Viņas dēļ es vēl negribēju, lai viņa uzzinātu par Pārsona nāvi. Es jutu, ka, ja Huana netiks ar viņu galā, es varu.
  
  
  Mičs Kellijs parādījās viesistabas durvīs, plaši smaidīdams un pamāja pāriem, ko viņš pazīst. Tad viņš mani pamanīja, ātri piegāja klāt, pieliecās un klusā balsī teica: “Vestibils. Ātri". Neviens cits nedzirdēja. Viņš saspieda manu plecu, dāsni noskūpstīja Huanu uz vaiga un izgāja no viesistabas ar atvainošanās mājienu Hauptlija kungam.
  
  
  Es pieskāros Huanas augšstilbam un piecēlos, lai dotos prom. Kellija stāvēja pie stikla loga no grīdas līdz griestiem vestibila aizmugurē ar skatu uz slēpošanas trases pamatni. Viņš paskatījās uz manu atspulgu glāzē. Vestibils bija pilnīgi tukšs.
  
  
  Viņš ierunājās man ausī, nekustinot lūpas — vecs policijas triks, kas aizgūts no viņa kameras biedriem.
  
  
  "Viņa atstāja viesnīcu Granadā. Šķiet, ka viņa dodas uz Sol-et-Nieve.
  
  
  "Kad viņa aizgāja?"
  
  
  "Šovakar. Nav zināms, kad."
  
  
  "Tās ir sliktas ziņas".
  
  
  Kellija pamāja.
  
  
  Stikla loga atspulgā redzēju, kā viens no darbiniekiem nolika klausuli un pa vestibilu devās uz zāli. Pēc minūtes viņš atkal iznāca ārā. Aiz viņa ātri un graciozi soļoja Elena Moraless.
  
  
  Es iedunkāju Kelliju. Elena mērķtiecīgi devās uz kāpnēm. Tas nozīmēja, ka viņa devās uz savu istabu — istabu, kuru viņa dalīja ar Bariju Pārsonu!
  
  
  Mēs ar Kelliju apmainījāmies pārsteigtiem skatieniem. Es redzēju Huanu izejam no viesistabas ar norūpējušos skatienu acīs. Es iesitu Kellijai.
  
  
  “Turiet Huanu viesistabā. Pievienojies viņai. Es iešu pēc Elenas."
  
  
  "Pa labi."
  
  
  Es nogaidīju, kamēr Elena būs pusceļā pa kāpnēm, pirms sāku
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  d pēc tā. Kaut kas notika. Kāds viņu brīdināja. Es nevarēju saprast, kurš un kāpēc. Tomēr bija skaidrs, ka viņa devās uz savu istabu.
  
  
  Trešais stāvs. Pa gaiteni, ap līkumu. Viņa sniedzās somā pēc atslēgām. Bet, kad viņa tās izņēma un pieskārās rokturim, durvis atvērās. Viņa pagriezās, lai paskatītos uz koridoru. Es gaidīju šādu kustību un nolaidos atpakaļ aiz stūra, prom no redzesloka.
  
  
  Viņa mani neredzēja.
  
  
  Es dzirdēju, ka durvis aiz viņas aizveras.
  
  
  Es ātri virzījos pa koridoru un apstājos pie viņas durvīm. Sākumā es neko nevarēju dzirdēt paneļu biezuma dēļ. Paklājs neļāva skaņām nākt caur spraugu starp durvīm un rāmi.
  
  
  Bet tad man likās, ka iekšā dzirdu čukstošas balsis. Es dzirdēju vienu vieglu, augstu balsi - sievietes. Protams, Elena Morales balss. Bet ar ko viņa runāja?
  
  
  Neviens. Neviens. Protams, ka viņa izmantoja telefonu!
  
  
  Tad murmināšana apstājās un es vairs neko nedzirdēju. Es gaidīju skaņu, kad uztvērējs tiek nomainīts pie pamatnes, bet palaidu garām. Tad durvis atvērās un aizcirtās. Skapis? Vai viņa bija ģērbusies, lai dotos ārā?
  
  
  Es ātri devos uz gaiteņa tālāko galu un iznācu uz balkona, kas ieskauj ēku no trim pusēm. Es pazudu no redzesloka un notupos pie ārsienas, gaidot, kad Elena iznāks koridorā.
  
  
  Bet viņa neparādījās.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī.
  
  
  Piecpadsmit minūtes.
  
  
  Es devos atpakaļ pa gaiteni un apstājos viņas durvju priekšā, saliecot kaklu un piespiežot ausi pie paneļu.
  
  
  Nekas.
  
  
  Es izvilku Luger un piespiedu to pie krūtīm, kāpjot uz priekšu un pagriežot rokturi. Aizbīdnis joprojām bija atvērts, tāpat kā mēs ar Kelliju.
  
  
  Es ātri iegāju iekšā, atspiedusies ar muguru pret durvīm un turot Lugeru sev priekšā.
  
  
  Tur neviena nebija – dzīva.
  
  
  Pārsonsa ķermenis gulēja tieši tur, kur mēs to atstājām.
  
  
  Bet istabā neviena cita nebija.
  
  
  Kur bija Elena Morales?
  
  
  Es paskatījos uz skapja durvīm, bet skapis bija pārāk mazs, lai kāds tur varētu paslēpties. Un vēl...
  
  
  Tā bija vāja skaņa, un sākumā es pat nebiju pārliecināta, ka to dzirdēju. Bet, kad es tur stāvēju, tik tikko uzdrošinādamies elpot, es to atkal dzirdēju. Tā bija nepārprotama cilvēka skaņa, kas mēģināja noturēties nekustīgi, bet nedaudz kustējās. Es vēlreiz paskatījos uz skapi, bet skaņa nāca no nepareizā virziena.
  
  
  Nē. Viņš nāca no vannas istabas.
  
  
  Es cieši satvēru Lugeru un devos uz vannas istabas durvīm. Tas bija slēgts.
  
  
  "Elēna," es klusi teicu.
  
  
  Atbildes nebija.
  
  
  Kāds tur bija, un tā nebija Elena. Kur viņa aizgāja? Vai arī viņa tur bija kopā ar kādu citu?
  
  
  "Elēna," es teicu šoreiz skaļāk.
  
  
  Nekas.
  
  
  "Es atvēršu šīs durvis. Man ir ierocis. Nāc ārā, rokas virs galvas,” es iesaucos, stāvot vienā durvju pusē.
  
  
  Nekas.
  
  
  Es satvēru durvju rokturi, joprojām piespiedos pret durvju apdari un pagriezu to. Durvis atvērās un pagriezās iekšā. Es saspringu. Ne skaņa.
  
  
  Caur atvērto spraugu es redzēju vannas istabu. Gaisma bija ieslēgta. Un tur, bāla un saspringta, stāvēja Tīna Bergsone, nobijusies līdz sirds dziļumiem.
  
  
  Es pakustējos, apsedzot viņu ar Lugeru. Tad es redzēju piederumus, kas izlikti lietošanai uz izlietnes. Subkutāni, pudele ar šķidrumu, vates tamponi.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ieplestām acīm.
  
  
  "Kur ir Elena?" Es viņai jautāju, lai gan tā vietā varēju uzdot vēl simts jautājumu.
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Es neesmu redzējis Elenu. Es redzēju tikai Bariju. Un viņš... viņš bija miris." Viņas balss nokrita līdz čukstam. Viņa bija uz ģīboņa robežas.
  
  
  Es iegāju vannas istabā un rupji satvēru viņu aiz elkoņa. Viņa piespiedās pie manis, smagi elpodama.
  
  
  "Vai viņa viņu nogalināja?" viņas balss čukstēja man ausī.
  
  
  Es neko neteicu. Kā es viņai varēju pateikt, ka esam Kellija un es?
  
  
  "Kāpēc jūs atgriezāties Sol-y-Nieve?" - Es viņai klusi jautāju.
  
  
  Viņas acis pievērsās man. Es viņu pagrūdu un nosēdināju uz vannas malas. Es apsēdos viņai blakus. Es turēju Lugeru uz viņas krūtīm. Viņa bija viltīga sieviete, un es viņai nemaz neuzticējos.
  
  
  "Lai redzētu... redzētu..."
  
  
  "Berijs Pārsons," es piebildu. — Parādīt viņam Korelli, lai viņš varētu viņu nogalināt.
  
  
  Ne skaņa.
  
  
  Viņas lūpas trīcēja un acis paskatījās prom no manis. "Jā," viņa čukstēja.
  
  
  – Jūs nolīgāt Bariju Pārsonu, lai viņš nogalinātu Korelli, – es kategoriski sacīju. “Jūs to nevarat noliegt. Viņš mums teica iepriekš..."
  
  
  "Es to nenoliedzu," viņa stingri noteica. Viņas seja atguva krāsu. Mans skatiens paskatījās uz zemādas adatu.
  
  
  — Motīvs? ES jautāju. "Vai tu esi narkomāns? Tas viss?"
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Es esmu apmulsis. Es nezinu, kāpēc es vēlos viņu nogalināt, izņemot to, ka es viņu ienīstu vairāk nekā jebkurš cits pasaulē.
  
  
  "Bet viņš atsakās to darīt, izputinot visus, kas iesaistīti narkotiku tīklā," es teicu.
  
  
  Viņa nokāra galvu.
  
  
  "Kāpēc tu atgriezies?" - es vēlreiz jautāju.
  
  
  – Lai atrastu Bariju, – Tīna maigi teica. "Es uzgāju pa balkonu, paskatījos iekšā un ieraudzīju viņu. Miris. ES iegāju…"
  
  
  Es paskatījos pār viņas plecu. Noteikti! Balkons! Tas ir va
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  kā Elena viņu neredzējusi izgāja no istabas. Kad Elena atrada Bariju mirušu, viņa nobijās līdz nāvei un aizbēga. Viņa vienkārši atvēra franču durvis, izkāpa uz balkona un steidzās prom. Tad uzreiz pēc tam Tīna gāja pa aizmugurējo ceļu, lai satiktu Bariju viņa istabā — iespējams, viņi abi plānoja satikties — un viņa atrada Bariju mirušu. Viņas vajadzība pēc narkotikām pārņēma varu, un viņa iegāja vannas istabā, lai kļūtu labāka, tāpat kā es.
  
  
  “Es iegāju iekšā un atklāju, ka viņš ir nošauts. Sākumā es domāju, ka Elena varētu būt viņu nogalinājusi. Bet varbūt Korelli atklāja, ka Berijs viņu vajā. Varbūt Korelli zināja, ka es…” Viņas acis piepildījās ar asarām. — Man ir bail, Nik!
  
  
  Es viņu satricināju. "Tev mani jāaizved uz Korelli, Tīna. Šī ir vienīgā atbilde. Pārāk daudzi cilvēki mēģināja atturēt mūs no šī vārdu saraksta. Pārāk daudz. Tagad tas ir atkarīgs no jums, Tīna."
  
  
  Viņa kļuva bāla. — Viņš to uzzinās, Nik! Viņš domās, ka es nolīgu kādu, lai viņu nogalinātu! Jūs nevarat piespiest mani to darīt. Tev mani jālaiž vaļā!”
  
  
  — Nekādā gadījumā, Tīna! - es atcirtu. "Jūs esat vienīgā atbilde. Tu mani šobrīd ved pie viņa. Vienkārši parādiet to man un..."
  
  
  — Viņš to neatzīs! viņa iesaucās. "Viņš noliegs savu identitāti."
  
  
  "Tīna..."
  
  
  Viņa sniedzās pēc zemādas adatas. Es nojautu, ko viņa darīs, tiklīdz viņa pagriezās pret manu plecu. Es piespiedu Luger purnu pie viņas kakla mīkstās daļas. "Nē, nē, Tīna! Nevis adata. Protams, uz dažām minūtēm viss būs kārtībā, taču vienmēr ir jāatgriežas realitātē.”
  
  
  — Niks! - viņa šņukstēja, joprojām turot adatu.
  
  
  Ieliku Lugeru kabatā un pastiepu pēc adatas. Viņas seja mainījās gandrīz acumirklī. No šīs rāmās, skaistās maskas tā pārvērtās par ellišķīga kaķa seju — acis dzirkstīja, zobi atspīdēja, lūpas pavērās zvēriskā ņurdā.
  
  
  Adata iekļuva manā apakšdelmā, pirms es paspēju pasargāt sevi no trakā slīpsvītra.
  
  
  Viņa iesmējās, klusu, bez humora saucienu.
  
  
  Es jutu, ka viss mani atstāj. Jutos kā špakteles kamols.
  
  
  Viņa ieveda mani blakus istabā un tad iegrūda krēslā.
  
  
  "Mazliet mūsu pašu maisījums, Nik," viņa teica ar savu sātanisko smaidu. “Tu tur paliec kā labs mazs zēns. Es došos prom no šejienes."
  
  
  Nē, Tīna! Es mēģināju teikt, bet nekas nesanāca.
  
  
  Šķita, ka viņa pārvietojas paātrinātā tempā – simts kadri sekundē, skrienot pa franču durvīm un uz balkona. Tad iestājās klusums.
  
  
  Pēc vairākiem gadsimtiem es dzirdēju, ka kāds klauvē pie durvīm. Tā bija Kellija.
  
  
  "Niks! Vai tu tur esi? Niks?"
  
  
  Es atvēru muti. Vismaz viņš pārcēlās. Bet man nebija balss. Vai paralīze ir pagājusi?
  
  
  Durvis pavērās, un Kellija iebrāzās istabā, izvilkta ieroci. Viņš vienkārši stāvēja un izbrīnīti skatījās uz mani.
  
  
  "Čau Nik!"
  
  
  Es atkal pakustināju lūpas. Paralīze pārgāja. es kurnēju.
  
  
  Kellija paskatījās apkārt, pārbaudīja vannas istabu un sajuta zemādas adatas smaku. Tūlīt viņš atgriezās pie manis, iesita man pa seju, izcēla no krēsla un ievilka vannas istabā. Viņš ielika manu galvu zem dušas un aukstais ūdens skāra manu kaklu.
  
  
  Kellija runāja ar mani, kamēr viņš strādāja.
  
  
  "Tas ir kaut kas jauns. Mums ir tādi krājumi. Izsit tevi tā, ka tu nevari kustēties, bet tu redzi visu, kas notiek. Pagaidu paralīze. Atvasināts no kurari, kas pazīstams arī kā urari, urari, urali, vurali. , un woorara. Bet tas tika sagriezts ar kaut ko citu. Nejautā man ko. Formulas vienmēr pazūd, tiklīdz tās saņemam."
  
  
  Drīz es atdzīvojos.
  
  
  "Ātri!" ES teicu. "Šī ir Tīna. Viņa ieradās no Granadas, lai satiktu Bariju Pārsonu un šeit atrada viņa ķermeni. Viņa tagad ir ceļā. Viņa domā, ka Korelli viņu nogalināja. Ja viņa aizbēgs tagad, viņa varētu viņu nogalināt vēlāk.
  
  
  "Uzgaidi minūti!" - Kellija atcirta. "Es atnācu šeit, lai jūs atrastu. Tīna atradās vestibilā un veidoja ainu!
  
  
  "PVO?" - nepacietīgi jautāju.
  
  
  "Tīna Bergsone."
  
  
  "Tīna!"
  
  
  “Tieši tā. Bet tagad viņa ir prom."
  
  
  “Pagājusi? Bet…?"
  
  
  "Viņa bija vestibilā, bet aizgāja," Kellija man teica, kad mēs izskrējām no istabas un pa gaiteni. Mēs sākām iet lejā pa kāpnēm un es redzēju vestibilā cilvēku pūli. Visi skatījās uz autostāvvietu.
  
  
  Es redzēju, kā Huana pagriezās un gaida mūs.
  
  
  "Ko tas viss nozīmē?" - es atcirtu.
  
  
  "Viņa ir sarkanā Jaguārā," Huana teica, norādot uz stāvošajām automašīnām. Es redzēju, ka vienā no tiem iedegas priekšējie lukturi. Gaisma griezās cauri tumsai un izgaismoja sniegoto kalna nogāzi, kur ceļš nogriezās no Prado Llano un veda uz galveno šoseju.
  
  
  "Viņa uztaisīja lielu ainu," Huana ātri sacīja. "Tas bija ļoti dramatiski."
  
  
  "Pārāk dramatiski!" - Kellija sausi teica.
  
  
  "Vai tu man pastāstīsi, ko viņa izdarīja?" - nepacietīgi jautāju.
  
  
  "Viņa ieradās šeit pirms desmit minūtēm, uzcēla elli un lūdza Mario Speranzu!"
  
  
  "Kas ir Mario Speranza?" ES jautāju.
  
  
  Kellija pamāja ar galvu. "Kad viņai paziņoja, ka Senjora Speranzas šeit nav, viņa neizturēja un gandrīz kļuva histēriska turpat vestibilā."
  
  
  Es varētu redzēt
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Jaguārs sāka kustēties. Tīnas blondie mati plīvoja aiz muguras.
  
  
  "Tā rezultātā mēs visi bēgām pametām zāli," Huana paskaidroja.
  
  
  "Un tad viņa nekavējoties nokrita, un reģistratūrā viņu vajadzēja atdzīvināt," Kellija secināja. "Es tev sekoju."
  
  
  Es saraucu uzacis, ātri domājot. “Šī ir izrāde – skatuve ir šeit lejā. Kam tas paredzēts, es nezinu. Bet man viņa ir jāaptur."
  
  
  – Tieši tā, – Kellija sacīja. "Ko mēs darām?"
  
  
  "Paskaties uz to Mario Speranzu," es teicu Kellijai. "Viņš droši vien neeksistē. Es iešu pēc Tīnas!
  
  
  Es gāju cauri pūlim pretī virpuļdurvīm un pamanīju tur Hauptli kungu ar savu sirofantu komandu. Viņš pamāja ar roku un novērsās.
  
  
  Renault bija auksts. Sākās labi. Es uzbraucu uz ceļa un divreiz paslīdēju, pirms savaldījos. Uz brauktuves bija ledus plankumi, tādi paši kā pirms divām naktīm.
  
  
  Ceļš nolaidās un pagriezās pa labi. Sarkano Jaguāru nemaz nevarēju saskatīt, bet atcerējos, ka ceļš pagriezās pa labi un tad sāka griezties pa kreisi garā, platā pakava līkumā, kas apskāva barrankas malu.
  
  
  Ieslēdzu dzinēju, jo negribēju pazaudēt Jag no redzesloka.
  
  
  Mani priekšējie lukturi rādīja ceļa malu, un es neviļus nospiedu bremzes, lai pārbaudītu pretestību. Jutu pārsēju sasprindzinājumu, jutos atvieglots.
  
  
  Es apgriezu Renault līkumā un ieraudzīju Tīnas Bergsones sarkano Jaguāru pusceļā ap plato pakava līkumu. Viņa brauca lēni, bet tad paātrināja, kad es viņu pamanīju.
  
  
  Likās, ka automašīna tumsā metās uz priekšu, gaismām uz ceļa atspīdot uz augšu, it kā tās rāptos pa debesīm. Un tad – es neticēju savām acīm – Jaguārs ietriecās krastā, gandrīz ietriecoties klints sienā.
  
  
  Pagriezies, Tīna! - es neviļus iekliedzos. "Pagriezieties!"
  
  
  Vai viņa to izdarīja vai nē, es nezinu, bet nākamais, ko es redzēju, bija Jaguar, kas devās nevis uz smilšu joslu, bet gan uz ceļa ārmalu. "Tīna!"
  
  
  Tas bija pazudis kliedziens.
  
  
  Jaguārs uzņēma ātrumu un devās pāri malai, it kā tas būtu apmācīts ļoti seklam gulbim ienirt peļķē.
  
  
  Lukturi aizķēra lejā robaino vizlas šīferi, sniega plankumi piespiedās pie šīfera un izgaismoja gaismu un atspulgu mudžekli sniegā, tad auto ierakās akmeņos, atsitās, apgriezās atkal un atkal, priekšējie lukturi iegriezās naktī un ietriecās asu akmeņu gabalā ar triecienu barrancas pakājē.
  
  
  Uz brīdi iestājās klusums.
  
  
  Tad debesīs iešāvās spēcīgs liesmas uzplaiksnījums un gaisā atskanēja skaļš sprādziens. Gar oranžajām liesmām virmoja dūmi, asi, žņaudzoši melni dūmi.
  
  
  Uguns pacēlās un pēc tam atkal nokrita uz sabojātā Jaguāra vraka un sāka lēnām ēst metālu. Tad lēni pacēlās dūmi, ugunij dejojot gar sarkanā tērauda, dzidra stikla un krāsainas plastmasas malām.
  
  
  Šokā es uzmanīgi braucu pa šoseju un sasniedzu vietu, kur sarkanais Jaguārs bija pārbraucis pāri malai. Es paskatījos uz leju. Es redzēju tikai plaisu klintīs, kas iecirsta plecā brauktuves malā.
  
  
  Noparkoju Renault, izņēmu atslēgu un izkāpu no mašīnas. Trasē bija auksti. Es aizgāju līdz ceļa malai, kur Jaguārs gāja cauri akmeņiem. Es stāvēju, skatījos uz izkustinātajiem akmeņiem un sekoju pārogļojušajai melnajai līnijai zem šīfera līdz vietai, kur spilgti sarkana uguns sprakšķēja pār Tīnas Bergsones un sarkanā Jaguāra mirstīgajām atliekām.
  
  
  Dažu sekunžu laikā pirmais no viesnīcas viesiem ieradās Fiat automašīnā, nostājās un pievienojās man brauktuves malā. Ogling.
  
  
  Un tad nāca citi.
  
  
  Un vēl.
  
  
  Aizraušanās meklētāji.
  
  
  ES biju slims.
  
  
  Es devos lejā pa akmeņaino nogāzi, izmantojot savu kabatas zibspuldzi, garām pārogļojušajai klints daļai, kur pirmo reizi trāpīja sarkanais Zobs, un beidzot sasniedzu apgabalu blakus pašai mašīnai.
  
  
  Taču liesmas aprija gruvešus, un nebija iespējams tikt tuvāk bez apdegumiem.
  
  
  Uzlikusi roku uz galvas, es stāvēju un gaidīju.
  
  
  Ugunsdzēsēju mašīna kliedza uz ceļa braucamās daļas, un drīz vien liels ugunsdzēsējs, kurš valkāja slēpošanas jaku un nēsāja pārnēsājamu ugunsdzēšamo aparātu, nokrita no nogāzes un sāka smidzināt degošus gružus.
  
  
  Es nodrebēju.
  
  
  Tur stāvēja ugunsdzēsējs un skatījās uz pārogļotajām vraku. Viņam pievienojās civilā gvarde, kas vērsa lukturīti uz izdegušo automašīnu. Gaismas stars bija spēcīgāks par manējo.
  
  
  Es piegāju tuvāk.
  
  
  Tad es to redzēju.
  
  
  Priekšējā sēdeklī bija pārogļots ķermenis. No viņa palika melns un kūpošs.
  
  
  Tīna.
  
  
  Viss, kas palicis no zelta meitenes ar zelta ādu.
  
  
  Es novērsos, slims.
  
  
  Es noteikti nokritu uz akmens blakus gruvešiem un nokļuvu dvēseliskā fanka zemē. Kāds pakratīja manu roku un plecu. Es sapratu, ka ar mani jau kādu laiku runāja kāda balss.
  
  
  Es pārcēlos.
  
  
  "Niks."
  
  
  Tā bija Kellija.
  
  
  "Viņa ir mirusi," sacīja Kellija. — Nolādētā lieta.
  
  
  "Es domāju, ka viņa vienkārši juta, ka viss ir beidzies, un viņai labāk skriet." es nopūtos. "Viņa zināja, ka to darīs Riko Korelli
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  viņai visu atlikušo mūžu."
  
  
  — Bet Korelli pat nezināja!
  
  
  "Viņš zinās. Tāpēc viņš aizgāja,” es teicu. Tā es to sapratu.
  
  
  "Es pārbaudīju vārdu, Nik."
  
  
  Es paskatījos uz augšu un saraucu pieri. Es nesapratu, ko viņš ar to domāja.
  
  
  "Mario Speranza nav reģistrēts viesnīcā."
  
  
  Es sēdēju un domāju par to. "Bet viņa iedeva šo vārdu ierēdnim."
  
  
  Viņš pamāja. “Ierēdnis saka, ka viņš viņai to pateicis. Ierēdnis saka, ka tieši tad viņa iznāca no galvaskausa."
  
  
  Es skatījos uz gruvešiem zem mums. "Vai jūs gribat teikt, ka Riko Korelli nekad nav bijis Sol y Nieve?"
  
  
  "Es saku, ka viņš noteikti nav bijis šeit - vai nevienā citā viesnīcā Sol y Nieve - apmēram pēdējo mēnesi. Ja viņa vārds uz vāka ir Mario Speranza."
  
  
  "Bet pēc..."
  
  
  “Vai tu to neredzi? Varbūt viņš zināja par Tīnu. Varbūt viņš zināja, ka viņa nolīga slepkavu, lai viņu nogalinātu.
  
  
  Es pakratīju galvu, lai to noskaidrotu. "Un visa šī pļāpāšana par tikšanos bija tikai viltota Tīnas Bergsones nāve?"
  
  
  "Nepavisam. Es saku, ka Riko Korelli noteikti zināja par Tīnu Bergsoni un Bariju Pārsonu. Un viņš vienkārši nemaz neatnāca uz kūrortu. Visi domāja, ka viņš ir šeit - mafijas nolīgts slepkava. Slepkavu nolīga Tīna - un mēs, jo gribējām satikt Korelli. Šeit bija visi, izņemot Corelli! "
  
  
  — Kur tad ir kuces dēls?
  
  
  Kellija paraustīja plecus. "Es domāju, ka labāk dodam Vanakam signālu un sākam no jauna."
  
  
  Mēs piecēlāmies, lai dotos kalnā, bet es nevarēju atstāt viņu vienu.
  
  
  Es pagriezos un vēlreiz paskatījos uz vraku.
  
  
  "Kāpēc viņa tur devās?"
  
  
  Kellija pamāja ar galvu. "Viņa bija skaista sieviete, Nik. Skaistas sievietes dara muļķīgas lietas. Viņa noteikti mīlēja Korelli. Un viņa arī viņu ienīda."
  
  
  "Vai arī man patika šī nauda," es teicu.
  
  
  — Tu tik daudz par cilvēkiem nedomā, Nik? Kellija nopūtās.
  
  
  "Vai man? Vai man, tiešām?" Esmu nomierinājusies. "Es domāju, ka viņa nolēma, ka tas ir labāks veids, nekā skriet pa pasauli, mēģinot atbrīvoties no Riko Korelli apmaksātajiem ieročiem."
  
  
  "Viņa nekad neuzzinās, kad viņš viņai sitīs," Kellija bezkaislīgi sacīja.
  
  
  — Interesanti, kur tagad ir tas necilvēks? Pa pusei skaļi domāju.
  
  
  Piecpadsmit
  
  
  Nākamajā rītā mēs bijām pirmie brokastīs. Neskatoties uz Huanas mirdzošo izskatu, viņa bija garīgi nomākta. Es to paskaidroju, sakot, ka mēs neizpildījām uzdevumu.
  
  
  Mēs ēdām kontinentālās brokastis un sēdējām spožajā saulē. Es ieteicu mums no rīta pirms izbraukšanas no Spānijas doties slēpot, bet viņa iebilda.
  
  
  "Es tikai gribu sakravāt savas mantas."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Es došos uz Veletu un pāris skrējienu."
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, viņas domas bija tālu prom.
  
  
  — Penss?
  
  
  Viņa neatbildēja.
  
  
  — Divus santīmus?
  
  
  — Kuru?
  
  
  "Par tavām domām. Kas noticis?"
  
  
  "Es domāju, ka es domāju par cilvēka dzīvības izšķērdēšanu. Tīna Bergsone. Berijs Pārsons. Moskīts. Riko Korelli pirmais uzņemšana. Un pat Elena Morales - lai kur viņa atrastos."
  
  
  Es pastiepu roku un satvēru viņas roku. "Tā pasaule darbojas."
  
  
  "Tā nav ļoti jauka pasaule."
  
  
  "Vai kāds jums apsolīja, kas tas bija?"
  
  
  Viņa skumji pakratīja galvu.
  
  
  Apmaksāju rēķinu un aizgāju.
  
  
  Bija forši, bet Veleta joprojām ir ļoti mierīga. Saule spīdēja spoži. Trases segums bija labi piepūderēts. Izņēmu binokli un apskatīju nogāzi. Kā jau iepriekš paskaidroju, no Veletas virsotnes bija divi nobraucieni.
  
  
  Šoreiz es nolēmu veikt garāku skrējienu, tādu, kas, ejot lejā, sazarojās pa kreisi. Es tikko ieliku savas brilles atpakaļ to ādas maciņā, kad kāds no trošu vagoniņa apgrieziena uzkāpa pāri akmeņiem un piegāja pie manis.
  
  
  Tas bija Herr Hauptli, un šoreiz viņš bija viens.
  
  
  Es pamāju ar roku. — Labrīt, Herr Hauptli.
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Labrīt, Herr Peabody."
  
  
  "Man tevis pietrūka vakar vai tad, kad mēs devāmies kopā slēpot."
  
  
  "Tur noteikti ir biznesa spiediens," viņš patīkami teica.
  
  
  "Jā," es teicu, ātri paskatoties uz viņu. Bet viņš novērsās, lai paskatītos uz nogāzi.
  
  
  "Kur ir jūsu mīļotā sieva?"
  
  
  "Pakete".
  
  
  — Tad tu ej prom?
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Žēl gan. Laiks bija tik labs."
  
  
  — Patiešām, ir.
  
  
  Viņš pasmaidīja un apsēdās uz klinšu apmales trases augšpusē. Es viņam pievienojos, kad viņš cieši sašņorēja zābakus un sāka vaksēt slēpes zilas.
  
  
  "Kur ir tavi draugi?" - jautāju viņam apsēžoties blakus. Kāda velna pēc, man šobrīd nebija nekā cita, ko darīt.
  
  
  "Viņi ir viesnīcā," viņš pasmaidīja. “Šodien viņi nešķita pārāk ieinteresēti man pievienoties. Vēlu vakarā Esqui bārā viņiem no ausīm nāca mugurkaula jostasvietas.
  
  
  "Jūs parasti esat nešķiramas."
  
  
  "Tas pats ir ar naudu. Viņi pievelk kā magnēts. Viņš atkal pasmaidīja, vārnu kājiņas acu kaktiņos bija dziļas un tumšas.
  
  
  — Jūs esat ciniķis, Hauptli kungs.
  
  
  "Es esmu reālists, Herr Peabody."
  
  
  Viņš paņēma pirmo slēpi un sāka rūpīgi uzklāt vasku apakšā. Viņš bija rūpīgs un metodisks strādnieks, kā to varētu sagaidīt no laba vācieša.
  
  
  "Fraulein Peabody man atgādina kādu man tuvu cilvēku," viņš teica pēc brīža.
  
  
  — Noteikti?
  
  
  "Zini, man bija meita." Viņš paskatījās uz augšu. "Protams, jūs nezinājāt. Atvainojiet." Viņš turpināja savu vasku
  
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  ing. "Viņa bija visskaistākā meitene."
  
  
  — Vai tur bija, Hauptli kungs?
  
  
  Viņš ignorēja manu iejaukšanos. "Viņai bija deviņpadsmit un viņa mācījās universitātē," viņš turpināja. "Mana sieva - viņas māte - nomira, kad viņa bija maza piecus gadus veca meitene. Es baidos, ka es nekad nevarēju viņai sniegt atbilstošus norādījumus, kad viņa uzauga. Tu saproti?" Viņa acis pacēlās un satikās ar manējām.
  
  
  "Es nekad neesmu bijis tēvs, tāpēc es to nevaru zināt, Herr Hauptli."
  
  
  "Godīga atbilde". Viņš nopūtās. "Lai arī kas tas būtu - vecāku nolaidība vai nepamatota materiālā īpašuma izšķērdēšana pret viņu -, kad viņa aizgāja uz universitāti, mēs zaudējām saikni."
  
  
  "Tas notiek šajās dienās."
  
  
  “Viņas gadījumā notika ļaunākais. Viņas biedri bija ļoti aizrāvušies ar narkotikām." Viņš atkal paskatījās uz mani. "Un viņa iesaistījās šajā grupā tādā mērā, ka es nevarēju tikt galā." Viņš turpināja vaksāciju. "Viņa ir atkarīga no heroīna."
  
  
  Es paskatījos uz Hauptli.
  
  
  "Gadu pēc atkarības viņa nomira no pārdozēšanas." Viņš paskatījās tālumā uz Granadas Vegu. "Pašpārvalde"
  
  
  "Es tiešām atvainojos," es teicu.
  
  
  "Nav jēgas tērēt savas bēdas šajā vēlajā datumā," Hauptli sacīja, viņa balss bija skarba salīdzinājumā ar viņa parasti patīkamo balsi.
  
  
  "Es nožēloju šo cilvēka dzīvības izniekošanu," es sacīju, domājot par Huanas teikto brokastīs.
  
  
  Viņš paraustīja plecus. “Savā ziņā es vainoju sevi. Es izvairījos no sava tēva atbildības. Es tuvējos ar citām sievietēm — ne tikai vienu, bet daudzām — un atstāju novārtā savu meitu. Viņš brīdi padomāja. "Un viņa izturēja manu nolaidību, reaģējot, cik vien spēja. Noraidot sevi tāpat kā es viņu atraidīju.
  
  
  "Psihologs var jums pateikt savādāk," es brīdināju. "Pašanalīze ir bīstama spēle."
  
  
  “Es satiku ne tikai sievietes. Es biju šajā biznesā."
  
  
  "Katram vīrietim vajadzētu būt profesijai," es teicu.
  
  
  "Bet ne tas, kas man bija."
  
  
  Es viņu vēroju, zinādama, ko viņš teiks.
  
  
  "Narkotiku bizness," viņš teica ar rūgtu smaidu. "Jā. Ļoti iespējams, ka es sevi apgādāju ar heroīnu, ar kuru mans vienīgais bērns nogalināja sevi. Kā tas ir saistīts ar jūsu morāli, Pībod kungs?
  
  
  Es pakratīju galvu.
  
  
  “Tas labi nesaskan ar manējo. Es sāku analizēt biznesu, kas man vienmēr ir bijis. Es sāku domāt par viņa ietekmi uz cilvēci. Man nepatika tas, ko es redzēju."
  
  
  Viņš izvēlējās citas slēpes un sāka tās vaksēt.
  
  
  "Es nolēmu, ka ir pienācis laiks izbeigt biznesu un sākt labot savus gadu gaitā pieļautos pārkāpumus."
  
  
  Es neko nevarēju pateikt. ES gaidīju.
  
  
  "Viņi man teica, kas notiktu, ja es pamestu organizāciju. Viņi mani meklēs līdz pasaules galam. Un nogalināt." Viņš bezrūpīgi pasmaidīja. "Vai tu saproti šo?"
  
  
  — Jā, sinjore Korelli.
  
  
  – Enriko Korelli, – viņš pussmaidot sacīja. "Riko Korelli, un jūs esat Kārters. Viņi man saka, ka Niks Kārters ir labākais.
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Parasti. Ne vienmēr. Bet parasti."
  
  
  “Es jums saku, šī bija administratīva problēma jau no paša sākuma. Vienkārša tikšanās, vai ne? Tikšanās sniegā - tiek galā ar sniegu! Viņš iesmējās, rādot stiprus zobus. “Tikai jokoju, Kārtera kungs! Joks".
  
  
  "Jā," es atzinu.
  
  
  "Tas šķita pietiekami vienkārši. Es izbraucu no Korsikas pie Lysistrata un tiekamies Sjerranevadā."
  
  
  — Noteikti.
  
  
  “Problēmas bija jau pašā sākumā. Kapos uzzināja par manu plānu. Kāds man tuvs cilvēks to uzminēja. Vai noklausījies. Mafiozi parakstīja ar mani līgumu.
  
  
  "Moskīts".
  
  
  "Jā. Lai novērstu šādu triecienu, es pārliecināju savu veco kolēģi Basilio Di Vanessi uz manas jahtas pozēt par mani. Un ļoti jaukā meitene, ar kuru es pārgulēju, devās viņam līdzi, lai raksturojums būtu īsts.
  
  
  "Vai jūs ierāmējāt savu vīrieti?" - maigi teicu.
  
  
  "Nezinot, ka tas būs hits," sacīja Korelli. “Būtībā es izdarīju to, ko tu saki. Bet es tiešām nedomāju, ka Moskīts sadzīs. Es cerēju, ka tikšanās starp Bazilio un tevi noritēs bez aizķeršanās un ka izdosies noorganizēt īstu tikšanos starp tevi un mani. "
  
  
  es nopūtos.
  
  
  "Bet tas vēl nav viss. Tieši pirms pametu jahtu Valensijā, es atklāju, ka mana skaistā zviedru lakstīgala plāno no manis atbrīvoties!
  
  
  — Tīna Bergsone?
  
  
  "Jā. Viņa gribēja, lai es mirstu. Viņa pati parakstīja ar mani līgumu. Korelli sardoniski pasmaidīja.
  
  
  "Vai bija iemesls?"
  
  
  "Es biju tikpat ziņkārīgs kā jūs, Kārtera kungs. Jums ir jāsaprot Tīna mazliet skaidrāk.
  
  
  Es viņu lieliski sapratu, bet neko neteicu.
  
  
  "Viņa ir nimfomāne, Kārtera kungs. Es nedomāju, ka tas jums ir pārsteidzoši. Bet varbūt iemesls, kāpēc viņa ir kļuvusi par tik Freida simbolu, ir tikpat interesants kā viņas apsēstības fakts.
  
  
  Es ziņkārīgi paskatījos uz viņu.
  
  
  "Piecpadsmit gadu vecumā viņu izvaroja zviedru zemnieks. Viņa palika stāvoklī. Aborts bija veiksmīgs, bet attīstījās sepse. Piecpadsmit gados viņai tika veikta histerektomija. Šī neauglīgā, skaistā, inteliģentā būtne kļuva apsēsta ar viņas sievišķības iznīcināšanu, ar Viņa nespēja būt par māti, jo viņa nebija ne sieviete, ne vīrietis, viņa kļuva par to, par ko viņai vajadzētu kļūt - par pārcilvēku Ar šo skaistumu un šo inteliģenci - es jums apliecinu, ka viņas intelekts ir ierobežots.
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Ess, Kārtera kungs! - viņa nolēma, ka pārņems mazo impēriju, kuras saimnieks es biju."
  
  
  "Narkotiku tīkls," es teicu.
  
  
  “Tieši tā. Tagad es runāju par viņas ambīcijām pēc tam, kad nolēmu pārraut šo ķēdi un atklāt viņas dziļākos noslēpumus ASV Narkotiku apkarošanas departamentam.
  
  
  Es pamāju ar galvu. — Un tas bija iemesls, kāpēc viņa nolīga Pārsonu, lai viņš tevi nogalinātu!
  
  
  "Tā ir taisnība. Par laimi, viņas sākotnējo šokēto reakciju uz manu lēmumu nojaukt ķēdi es interpretēju kā aizdomīgu un turēju acis vaļā. Lai gan viņa man solīja, ka paliks man uzticīga un pavadīs mani uz Ameriku, es pieņēmu, ka viņa melo. Es ieslēdzu viņas telefonu — mūsu villa Korsikā ir liela, un katram no mums ir liela brīvība — un beidzot dzirdēju, kā viņa noslēdz darījumu ar Bariju Pārsonu Malagā.
  
  
  "Interesantākais."
  
  
  "Mans nākamais solis bija nosūtīt savu spiegu uz Pārsonu. Starp citu, es domāju, ka Pārsonu Interpola dokumentācijā atradīsit kā Danielu Tiso, franču pagrīdes mirušo. Pasaules kara laikā viņš bija desmit gadus vecs bērns. Divas, un pārauga spiegošanā un slepkavībā."
  
  
  — Tagad viņš ir miris.
  
  
  — Tieši par to man bija aizdomas. Korelli paraustīja plecus. "Es dzirdēju par to, ka esat pametis diskotēku kopā ar savu paziņu no Malagas."
  
  
  es pasmaidīju. "No tevis daudz kas nepaliks."
  
  
  "Pietiek," Korelli nopūtās. – Jeļena Moraless rūpīgi uzmanīja Pārsonu, ļaujot viņam viņu paņemt kādā Torremolinosas bārā. Un tā bija viņa, kas mani brīdināja, ka viņš ir ieradies Sol-y-Nieve, lai mani atrastu un nogalinātu. Šī iemesla dēļ es jūs nesatiku Veletā."
  
  
  "Es to izdomāju."
  
  
  Korelli pamāja. Viņš ir beidzis ar savām slēpēm. "Es cerēju, ka varbūt Tīna varētu tikt nogalināta uz Lysistrata jahtas, ja tur kaut kas notiktu, taču, kā zināms, viņa izvairījās no nopietnām traumām. Lai gan kaposieši labi plānoja izpildi. Tas nozīmēja, ka man bija jāseko līdzi laikapstākļiem, lai nekas nenotiks ne tikai slepkavai Kapo, bet arī slepkavai Tīnai, tāpēc es vienkārši kļuvu par Herr Hauptli, pieņemot darbā vairākus bezdarbniekus, lai viņi atveidotu savu it kā slepkavu lomu.
  
  
  ES smējos. — Jūs esat ļoti atjautīgs cilvēks, Korelli kungs.
  
  
  "Es esmu nodzīvojis ilgu mūžu savas attapības dēļ ļoti bīstamā profesijā." Viņš sarauca pieri. “Nav profesija. Tas apgāna profesijas jēgu. Ļoti bīstamā reketā. Labs vārds. Smags. Plakans. Neromantisks. Raķete".
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Es ar apbrīnu jūs vēroju jau labu laiku." Korelli pasmaidīja. "Es uzreiz sapratu, ka jūs nogalinājāt Moskītu. Un es paredzēju, ka arī tu nogalināsi Pārsonu. Tīnas nāve man bija pārsteigums. Es nedomāju, ka viņa izdarīja pašnāvību, kā saka Prado Llano. Bet es domāju, ka viņa ir zaudējusi kontroli pār šo mašīnu pēc tam, kad, iespējams, atklāja, ka Pārsons ir miris, un nolēma, ka es zinu par viņu visu un nogalināšu viņu.
  
  
  Es teicu: "Šajā gadījumā viņa nolēma aizbēgt, pirms jūs zināt, ka viņa ir šeit."
  
  
  — Tieši tā.
  
  
  "Viņa ir mirusi. Tas ir viss.
  
  
  Korelli pamāja. Viņš pievilka slēpju skavas, pieskaņoja tām zābakus un uzlika klipšus. Viņš piecēlās un salieca ceļus.
  
  
  Es sāku ģērbties.
  
  
  "Vai jūs vēlētos braukt ar mani?"
  
  
  "Skaists."
  
  
  Viņš pasmīnēja. "Pirms tam, Nik, es vēlētos, lai jūs to pārņemat savā īpašumā."
  
  
  Es paskatījos uz leju. Viņš pastiepa aploksni. Uz tā bija izspiedums. Atvēru aploksni un ieraudzīju pazīstama izskata rulli – mikrofilmu.
  
  
  "Tas ir tas, ko jūs domājat. Vārdi. Vietas. Datumi. Visi. Visu ceļu no Turcijas cauri Sicīlijai un Rivjērai līdz Meksikai. Ja sekojat faktiem, jūs nevarat palaist garām nevienu lietu vai cilvēku. Es vēlos, lai šī ķēde tiktu iznīcināta, lai to vairs nevarētu salikt kopā. Beatrises dēļ."
  
  
  Beatrise. Viņa meita. Un vai tas nav Dantes sievišķības tēls?
  
  
  "Labi, Korelli," es teicu.
  
  
  Viņš uzsita man pa muguru. "Aiziet!"
  
  
  * * *
  
  
  Viņš sāka lēnu traversu pret kritiena līniju, tad šķērsoja nogāzi un skrēja lejup uz pagriezienu. Pēc tam viņš atkal pārvērtās par skaisti izrotāto Kristiju un apstaigāja akmeņu kaudzi.
  
  
  Es iebāzu mikrofilmu slēpošanas jakas iekšējā kabatā un skrēju pēc tās. Sniegs bija sablīvēts tieši tā. Jutu, kā slēpes iekodās pūderī ar jauku atsperīgu atlēcienu.
  
  
  Korelli atradās zem manis, kad es virzījos pa klinšu līkumu. Viņš veica vairākus pagriezienus, iebrauca Wedeln un pēc tam nogriezās ļoti platā traversā pa maigu trases leņķi.
  
  
  Es sekoju viņam lejā, veicot dažus pagriezienus un nokratīdams sava ķermeņa līkumus. Skrējiena beigās tieši traversā ieraudzīju trešo slēpotāju alternatīvā maršrutā.
  
  
  Nogāzes bija tādas, ka noteiktajos intervālos krustojās pārmaiņus posmi, kas atgādināja divus vadus, kas atsevišķās vietās bija brīvi savīti.
  
  
  Tas bija jauns vīrietis brūnā jakā. Viņš likās kā pusaudzis; viņam vismaz bija tik slaida, slaida miesa. Neatkarīgi no vecuma viņš bija izcils slēpotājs. Viņa slēpes ierakās sniegā, un viņš bija pagrieziena un dreifēšanas meistars.
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  pieder nobraukums.
  
  
  Nogāzes posmā, kur saplūda divi braucieni, jaunais slēpotājs ietriecās sānis un lēnām nolaidās, veicot lēzenus traversus. Kad es tuvojos Korelli, viņš nebija redzams aiz akmeņainās grēdas, kas šķīra abas sliedes.
  
  
  "Brīnišķīgs ganāmpulks," es teicu.
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  "Kad jūs ieradīsities štatos, es jūs aizvedīšu uz Altu un Aspenu. Jums tie patiks!
  
  
  Viņš pasmējās. "Es varu jūs par to runāt!"
  
  
  "Labs darījums," es teicu. "Turpināt. Es tev sekošu līdz nākamajai pieturai. ”
  
  
  Viņš pasmaidīja un devās ceļā.
  
  
  Es ierados dažus mirkļus pēc viņa. Mana labā slēpe bija nedaudz atpalikusi, un es mēģināju pielāgot savu stāju, lai iegūtu labāku kumosu.
  
  
  Es braucu augšup pa stāvāku nolaišanos, palēninot ātrumu ar sniega tīrītāju, jo kritums starp diviem klinšu atsegumiem bija pārāk šaurs, lai veiktu graciozu manevrēšanu, un tad izkļuvu plašā sniega un ledus izcirtumā, kas izskatījās kā jebkura slēpotāja piknika vieta. Es redzēju Korelli tālākajā galā.
  
  
  Es virzījos uz leju, sekojot Korelli pa kreisi, un tieši tajā brīdī es atkal ieraudzīju zēnu.
  
  
  Viņš alternatīvajā braucienā bija nolaidies ātrāk par mums diviem un tagad tuvojās divu sliežu krustojumam plaša, slīpa lauka apakšā.
  
  
  Es uz mirkli apstājos, atsitoties pret sniegu hokeja pieturā, un vienkārši stāvēju. Pulveris bija labs. Sniegs lejā šķita ciets. Bet man nepatika skata leņķis. Es domāju, ka tā bija stāva un gandrīz līdzena, bet augšpusē bija ieliekta nogāze, kas man ne visai patika.
  
  
  Un tomēr Korelli bez problēmām nostaigāja pusceļu. Viņš brauca no manis kreisās puses uz labo pusi, un, kamēr es skatījos, viņš iebrauca slīpumā un atgriezās no labās uz kreiso pusi. Aiz viņa es redzēju jaunu vīrieti citā skrējienā, kas tuvojās klints grēdai, kas šķīra mūsu skrējienu no viņa.
  
  
  Es jau grasījos doties prom, kad ar acs kaktiņu uztvēru brīdinājuma uzplaiksnījumu. Es atkal pacēlu galvu, šķielējot pret spožo sauli. Vai manas acis mani apmāna? Nē!
  
  
  Puisis kaut ko turēja labajā rokā un ar kreiso satvēra abas slēpju nūjas. Viņš turēja rokās kaut kādu ieroci – Jā! Tas bija rokas ierocis!
  
  
  Tagad bērns apstājās un apsēdās sniegā. Tagad viņš atradās aiz akmeņiem, un es nevarēju redzēt, ko viņš dara, bet es instinktīvi zināju, ka viņš tēmēja uz Korelli, kurš slēpoja prom no viņa, nezinot, ka viņš ir tēmēts pret tēmēkli.
  
  
  "Hauptli!" Es kliedzu, izmantojot viņa aizsegu, ja mani būtu pievīlusi kāda optiskā ilūzija.
  
  
  Viņš ātri pagrieza galvu, skatīdamies uz mani kalnā. Es pamāju ar roku uz jaunekli. Korelli pagriezās un no sava leņķa neko neredzēja. Es izmisīgi pamāju, brīdinot. Korelli saprata, ka kaut kas nav kārtībā, un reaģēja. Viņš mēģināja mainīt skriešanas līniju, taču neveiksmīga frontāla kritiena dēļ zaudēja līdzsvaru un krita. Bet viņš sarāvās un sasita augšstilbu, un tad sāka slīdēt.
  
  
  Es uzlecu uz slēpēm un atsitos pret nūjām, dodoties lejā pret akmeņiem, aiz kuriem sēdēja jauneklis. Es noliku abas slēpju nūjas zem kreisās rokas un izņēmu Luger.
  
  
  Magnāts iznāca no nekurienes. Es paskatījos uz akmeņiem, meklējot puiša galvu, bet neko neredzēju. Magnāts pacēla mani pusceļā starp savu ceļgalu un slēpju skavu un ar seju pa priekšu ietriecās sniegā, pilnībā noraujot vienu slēpi, kad drošības rokturi atslāba un nosūtot to pāri vaļīgajam laukam. Es paslīdēju un beidzot pēkšņi apstājos. Otra slēpe gulēja man blakus. Es pat neatceros, kā viņš izkāpa.
  
  
  Korelli izkāpa no sniega un tagad pagriezās, lai paskatītos uz akmeņiem.
  
  
  Atskanēja pirmais šāviens. Viņš palaida garām. Tagad es redzēju, kā jauneklis izkāpj no akmeņiem un virzās uz priekšu. Es pavēru Luger viņam pret galvu un nospiedu sprūdu. Pārāk tālu pa labi.
  
  
  Viņš ātri pagriezās un ieraudzīja mani. Viņa vāciņš nokrita. Ap kaklu plūda zelta mati.
  
  
  Tā bija Tīna Bergsone!
  
  
  Es biju tik apstulbusi, ka nevarēju padomāt.
  
  
  Bet tad manas smadzenes bez pamudinājuma atkārtoja visu stāstu.
  
  
  Tīna!
  
  
  Tas nebija viņas ķermenis sarkanajā Jaguārā.
  
  
  Tā noteikti ir Elena Morales. Es to tagad redzēju. Es redzēju, kā Elena iegāja Pārsona istabā un atrada Pārsona ķermeni tur, kur mēs viņu atstājām. Un es viņu ieraudzīju istabā – Tīna Bergsone jau bija! Tīna ieradās Sol-y-Nieve, lai atrastu Pārsonu un nosūtītu viņu uz Korelli, lai viņu nogalinātu. Un viņa atrada Pārsonu mirušu - pirms Elena ienāca istabā. Tāpēc viņa piezvanīja uz dzīvojamo istabu, lai atvestu Elenu. Un atnāca Elena, nosūtīta ar ziņu.
  
  
  Tīna lika Elenai iziet uz balkona un lejā pie sarkanā Jaguāra, jo tagad viņa zināja, ka Elena ir Korelli acis un ausis. Viņa ielika viņu Jaguārā un nogalināja. Pie pakava pagrieziena viņa sēdināja Elenu pie stūres, iedarbināja Jaguāru ar slēpju zābakiem vai kaut ko smagu, turot gāzes pedāli, un pati nolēca.
  
  
  Un viņš aizbēga tumsā, lai gan es gāju tieši viņai aiz muguras.
  
  
  Un tagad…
  
  
  Tagad viņa ir atnākusi, lai nogalinātu Korelli un pati pārņemtu narkotiku tīklu, kā vienmēr.
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  ledus gribēja darīt!
  
  
  Es redzēju, kā Korelli atkal piecēlās un skatās uz Tīnu. Tīna vēlreiz uz mani uzšāva. Es viņai atbildēju ar uguni. Es biju pārāk tālu, lai darītu kaut ko labu.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani, tad uz Korelli un gāja pa sniegu uz Korelli. Viņš izmisīgi centās tikt ārā no sniega un lejā pa nogāzi. Tāpat kā daudziem vīriešiem ārkārtīgi bīstamās profesijās, viņam acīmredzami nepatika nēsāt ieroci uz savas personas.
  
  
  Viņa mērķtiecīgi metās viņam pretī slēpju zābakos, augstu turot ieroci.
  
  
  Sniegs ap magnātu ir stipri sasalis. Es redzēju to sprakšķam no spriedzes nogāzes augšdaļā, kas veidoja noapaļotu kontūru, kas sliecās uz lauka apakšu.
  
  
  Es atgriezos, pavēru Luger sniegā un izšāvu vienu, divas, trīs reizes. Gaisā atbalsojās šāvieni. Sniegs izkaisījās uz visām pusēm. Bija plaisa, un visa sniega un ledus plāksne sāka kust, atdaloties no magnāta augšējās puses, kas mani bija nolaidusi uz zemes.
  
  
  No paša sākuma viņš ātri kustējās. Slidkalniņš!
  
  
  Viņa redzēja to nākam, bet nevarēja no tā izvairīties. Viņa divreiz nošāva Korelli un tad skrēja viņam pretī, izvairoties no sniega noslīdēšanas, taču tas viņu aizķēra un nonesa lejā. Es redzēju, kā viņas dzeltenie mati pazūd šajā materiālā.
  
  
  Tad sniegs sakrājās un sāka drūpēt pret mugurkaula akmeņiem, apstājās ar triecienu un triecienu.
  
  
  Savācu slēpes un lēnām nokāpu uz Korelli pusi.
  
  
  Viņš gulēja uz sāniem, asiņojis sniegā.
  
  
  Es piegāju viņam klāt. Viņa seja bija balta no sāpēm, un viņa acis bija nefokusētas. Viņš bija satriekts.
  
  
  — Pārraut ķēdi! - viņš man čukstēja.
  
  
  Es pacēlu viņa galvu no sniega. — Es to izdarīšu, Riko.
  
  
  Tā bija pirmā reize, kad saucu viņu vārdā.
  
  
  Viņš atliecās ar vieglu smaidu uz lūpām.
  
  
  Sešpadsmit
  
  
  Es aizvēru viņa plakstiņus.
  
  
  Es palīdzēju Guardia Civil rūpēties par Korelli ķermeni un pēc tam devos uz slēpēm, jo vairāki cilvēki ar lāpstām sāka rakt Tīnu Bergsoni. Es pavilku malā vīrieti ar Fu-Manchu ūsām un pastāstīju viņam par Barija Pārsona skumjām beigām.
  
  
  Duša bija patīkama, lai mazinātu stresu un spriedzi saistībā ar šo Spānijas savienojumu. Es noģērbos savā istabā, pirms saģērbos un pieklauvēju pēc Huanas Riveras. Ir pienācis laiks viņai izstāstīt stāsta pēdējo nodaļu un sākt ar viņu ceļu uz Malagu.
  
  
  Es pārbaudīju savu Lugeru plecu maciņā, kas karājās virs galvgaļa, un sniedzos pēc halāta. Tā kā manas kājas bija sausas, es pielīmēju duncis un pārklāju to pār saviem pleciem vēsā frotē audumā. Vannas istabas spogulis bija aptumšojies, bet es paspēju izķemmēt matus. Es vēlreiz pārbaudīju un atklāju, ka pelēkie pavedieni vairs neparādās pēc tam, kad es tos izņēmu nedēļu iepriekš.
  
  
  Es zināju, ka nākotnē viņus redzēšu vairāk, nevis mazāk.
  
  
  Manas somas bija sakravātas — es to izdarīju, pirms iekāpu dušā —, un es apsvēru iespēju uzvilkt drēbes, pirms piezvanīju Huanai, un tad nodomāju, kas pie velna, un piegāju pie durvīm un pieklauvēju ar kailiem pirkstu locītavām.
  
  
  "Nāc iekšā," es dzirdēju viņas apslāpēto balsi.
  
  
  "Tu esi gatavs?"
  
  
  Atbildes nebija.
  
  
  Atvēru durvis un iegāju.
  
  
  Durvis aiz manis aizvērās, un es pārsteigta pagriezos un atradu Huanu krēslā man pretī. Viņa bija pilnīgi kaila, viņas mute bija sasieta ar šalli, un viņas rokas bija sasietas aiz muguras un piesietas pie krēsla. Viņas kājas bija piesietas pie krēsla kājām. Viņa paskatījās uz mani ar klusām lūdzošām acīm.
  
  
  Es sniedzos pēc durvju roktura.
  
  
  — Nē, nē, Nik! - balss maigi teica.
  
  
  Aizkari pie loga mirgoja, un aiz tiem iznāca Tīna Bergsone, turot rokā pistoli. Tas šķita milzīgs – viņai. Tas bija Parsons Webley Mark IV. Viņa bija ģērbusies slēpošanas drēbēs – tās pašas, kuras valkāja trasēs. Viņa bija slapja un auksta, bet citādi diezgan labi. Viņas acis dega neprāta kaislībā.
  
  
  "Sveiks, Nik," viņa teica jautri smiedamies.
  
  
  "Tīna," es teicu.
  
  
  "Jā. Es nenomiru jūsu izraisītajā lavīnā."
  
  
  "Notīrīt".
  
  
  Es pagriezos un vēlreiz paskatījos uz Huanas kailo ķermeni. Toreiz es redzēju cigaretes apdegumus uz viņas kailajām krūtīm. Es nodrebēju. Tīnai Bergsonei bija sadomazohistiskas tieksmes, iespējams, lesbiskās tieksmes, kas izraisīja nimfomāniju.
  
  
  "Tev ir slikti, Tīna," es klusi teicu. "Kāds labums no tā, ka nodara pāri tādiem cilvēkiem kā Huana?"
  
  
  Tīna uzsprāga. “Riko bija muļķis, kurš mēģināja pārraut narkotiku ķēdi! Viņam bija vislabākā naudas pelnīšanas shēma pasaulē, un viņš gribēja no tās atbrīvoties!
  
  
  "Bet tas nogalināja viņa meitu."
  
  
  Tīna pasmaidīja. "Tā meita kļuva par prostitūtu kā visas sievietes - katrs vīrietis gāja tajā stulbajā koledžā, kurā viņa mācījās."
  
  
  "Tikai tavā iztēlē, Tīna," es teicu. "Jums ir nepieciešams psihiatrs."
  
  
  Viņa atmeta galvu un iesmējās. "Tu esi puritāns, Nik! Tu to zini? Puritāni!"
  
  
  Es domāju par plecu maciņu, kas karājās manā istabā uz galvgaļa, un nolādēju sevi par stulbu muļķi. Es bez viņa nekur neiešu. Viss stulba sentimentāla dēļ
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  5000/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Es beidzu savu interesi par Huanu Riveru.
  
  
  "Dod man mikrofilmu, Nik," Tīna teica, attālinoties no aizkariem, kur viņa mani gaidīja. "Es redzēju tevi kopā ar Riko. Jums tas ir jāsaņem. Dod man to vai es tevi nogalināšu."
  
  
  "Nav problēmu, Tīna," es teicu. "Ja es jums iedošu lenti, jūs mūs abus nogalināsit un aiziesit."
  
  
  "Nē," Tīna teica, viņas acis mirdzēja. "Man ir vienalga, ko jūs darāt ar to kuci. Jūs varat aizbraukt un lidot atpakaļ uz štatiem par visu, kas man rūp. Man vajag tikai mikrofilmu, un es jūs atlaidīšu.
  
  
  Es pakratīju galvu. — Nekādā gadījumā, mazulīt.
  
  
  Viņas acis bija gaišas un ledus zilas. Es domāju par Skandināvijas fjordiem un ledus garozu. Un es domāju par to skaisto augumu zem slēpošanas drēbēm.
  
  
  Tīna norādīja uz Huanu ar smago britu Vēbliju. Es paskatījos uz viņu ar gandrīz slimīgu valdzinājumu. Huana bailēs atlaida acis. Es redzēju viņu trīcējam. Asaras ritēja pār viņas vaigiem.
  
  
  "Tu esi briesmonis," es mierīgi teicu. "Vai tu mani dzirdi, Tīna? Tu būtu varējis uzņemties atbildību par mani, nevis spīdzināt Huanu. Kāds necilvēcīgs radījums tu esi?
  
  
  Tīna paraustīja plecus. "Es viņu nogalināšu pēc trīs, ja tu man neatnesīsi šīs filmas, Nik."
  
  
  "Man nav filmas," es ātri teicu. Pēkšņi man radās plāns. Es gribēju, lai viņa domātu, ka es pārāk daudz protestēju.
  
  
  Viņas acis samiedzās. "Es redzēju tevi kopā ar Riko. Jūs noteikti esat saņēmis filmu no viņa. Viņam vajadzēja vienu tikšanos ar tevi vienam. Tas ir viss. Un viņš to dabūja. Viņš noteikti to tev ir iedevis. Vienatnē, Nik."
  
  
  Es svīstu. “Tīna, klausies mani! Viņš nosūtīja mikrofilmu pa pastu. Viņš nosūtīja viņu uz Vašingtonu."
  
  
  — Riko pastam neuzticētos! nošņāca Tīna. "Es viņu pazīstu labāk. Nāc klajā labāku ideju, Nik. Divi".
  
  
  "Tīna, tā ir taisnība!" Es impulsīvi virzījos uz viņas pusi. "Tagad nolieciet ieroci un izvelciet Huanu no krēsla!"
  
  
  Tīna pagriezās pret mani. Smagas pistoles purns bija vērsts pret manām krūtīm. "Šis ir Vēblijs. 455 Niks," viņa asi sacīja, grimasēdama. “Tas ir tikpat spēcīgs kā Frontier Colt. Neliec man tevi saplosīt gabalos. Tik nelielā attālumā no krūtīm un sirds nekas nepaliks. Lai atrastu filmu, man būtu jāiet cauri jūsu lietām. Un man pārāk patīk tavs lielais cietais ķermenis, lai to iznīcinātu. Dod to man, Nik. Filma! "
  
  
  Huana raudāja.
  
  
  Es nedaudz pakustējos.
  
  
  "Nē!" Tīna iekliedzās, tad pavērsa ieroci pret Huanas galvu, purns tikai dažu centimetru attālumā no viņas matiem. "Dod man to filmu, Nik. Vai arī viņa nomirs!
  
  
  Es izmisusi paskatījos uz viņu.
  
  
  "Es teicu vienu un otro, Nik! Tagad – šis ir pēdējais brīdis...” Viņa nopūtās.
  
  
  "Uzgaidi minūti!" ES raudāju. — Tas ir otrā istabā!
  
  
  "Es neticu," Tīna teica ar vieglu smīnu. "Nē. Tu to nēsā sev līdzi. Tik vērtīga lieta."
  
  
  Mana seja nokrita. — Kā tu vari būt tik pārliecināts?
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Es zinu! Tas arī viss. Es zinu!" Viņa virzījās uz mani. "Iedod to man!"
  
  
  Es ieķēros frotē halāta kabatā. "Tīna..."
  
  
  "Lēns!"
  
  
  Viņa pacēla savu smago purnu un notēmēja to uz manu kaklu.
  
  
  Es atkāpos. — Tas ir manā kabatā.
  
  
  Viņa skatījās uz mani, aizvērusi acis, un prāts satraucās.
  
  
  “Tad novelc halātu un pasniedz man. Lēnām".
  
  
  Es attaisīju jostu, nikni domādama. Protams, kabatā plēves nebija. Vairāk…
  
  
  "Izslēgts!" - viņa atcirta.
  
  
  Viņa bija pārāk tālu, lai es satvertu viņas halātu, kā sākotnēji biju cerējis. Es nometu to no pleca un no ķermeņa. Es stāvēju kaila un neaizsargāta. Ja tikai viņa būtu bijusi tuvāk, es būtu nokratījusi halātu, izrāvusi Vēbliju no viņas rokas un...
  
  
  "Met to gultā!"
  
  
  es nopūtos.
  
  
  Viņa virzījās uz viņu, pieliekot ieroci man pie krūtīm un sirds. Ar kreiso roku viņa rakņājās vienā kabatā. Tukšs. Un tad vēl viens. Tukšs.
  
  
  "Melis!" viņa kliedza. "Kur tas ir? Kur tas ir?"
  
  
  Es redzēju viņas acis kvēlo zilas, kad viņa skatījās uz mani, viņas acis skraidīja augšup un lejup pa manu ķermeni un kājām. Es nedaudz pakustināju kāju, savieboties un cenšoties neļaut viņai redzēt lenti, kur tā skrēja gar manas potītes aizmuguri.
  
  
  Es neviļus pavērsu skatienu uz labo kāju. Viņa pamanīja, kā mans skatiens pazuda, un viņas acis domās samiedzās. Viņa paskatījās uzmanīgāk uz manu pēdu, tad uz leju manā kājā, un viņa ieraudzīja sīku lentes gabaliņu, kas slīd gar manas potītes aizmuguri.
  
  
  "Te tas ir!" - viņa atcirta. “Piestipriniet to pie potītes! Atnes to, Nik. Atnes un..."
  
  
  "Tīna, es tev zvēru!"
  
  
  "Vai tu gribi, lai es tevi nogalinu un noņemu no sevis šo lenti?"
  
  
  Es zināju, ka viņa to izdarīs.
  
  
  Jutos kaila un neaizsargāta, es pieliecos un sniedzos pēc labās potītes. Kad uzvilku, dušā esošā mitruma dēļ lente bija vaļīga, tāpēc piespraudi uzreiz noņēmu.
  
  
  "Ātri!" Viņa man uzsauca, noliecoties pār mani un pastiepdama kreiso roku, lai atņemtu to no manis.
  
  
  Es izvilku savu stiletu un piegāju pie viņas, izstiepdama kreiso roku, it kā viņa turētu mikrofilmu. Viņas acis pazibēja uz manu sažņaugto dūri un viņa refleksīvi izstaipījās.
  
  
  Es viņu pagrūdu ar dūri. Viņa ļāva pirkstiem viņam pieskarties. Es satvēru viņas plaukstas locītavu. B ar
  
  
  
  
  
  
  Tulkošanas veidi
  
  
  Tekstu tulkošana
  
  
  Oriģinālais teksts
  
  
  1507/5000
  
  
  Tulkošanas rezultāti
  
  
  Vienā brīdī es pavirzīju labo roku pret viņas ķermeni un iedūru duncis viņas kaklā tieši zem auss.
  
  
  Viņa izšāva Vēbliju ar rīstošu kliedzienu.
  
  
  Lode iekļuva viesnīcas sienā, dodoties uz otru pusi.
  
  
  Manas krūtis dega no sprāgstošā šaujampulvera uguns.
  
  
  Es atkāpos.
  
  
  Viņa nokrita, un arteriālās asinis izplūda no viņas ķermeņa uz viņas zeltaino ādu.
  
  
  Kas par izšķērdību.
  
  
  Kāda velna izšķērdība.
  
  
  Nobijusies es piecēlos, pacēlu viņas ķermeni un aiznesu uz gultu.
  
  
  Kādu dienu viņa atvēra acis.
  
  
  "Niks," viņa čukstēja un smieklīgi pasmaidīja. — Es nekad nenodzīvošu līdz septiņdesmit septiņiem, vai ne?
  
  
  "Tu izvēlējies nepareizu profesiju," es teicu.
  
  
  Viņa kļuva ļengana.
  
  
  Es pagriezos pret Huanu, mēģinot viņu mierināt, atraisot viņu no krēsla un pēc tam aizvelkot uz skapi, kur viņa pārģērbās. Tad es devos uz savu istabu un iekāpu savējā.
  
  
  Es devos atpakaļ. Es tagad turēju savu Rolleiflex un izskatījos tieši tā, kā man vajadzēja izskatīties savā vākā. Dārgais Vecais Vanags.
  
  
  Patiesībā es biju priecīga, ka saģērbos. Vienmēr ir vieglāk runāt par ikdienas lietām, kad esi ģērbies.
  
  
  "Kur ir šī mikrofilma?" - Huana man jautāja.
  
  
  Es paņēmu Rolleiflex. "Šeit," es teicu. "Labs operators vienmēr nēsā savu filmu kamerā."
  
  
  Viņa izbāza man mēli.
  
  
  Es to noķēru filmā. Galu galā es biju viens no labākajiem fotogrāfiem Vidusrietumos, vai ne? Un Huanai nebija jāzina, ka man bikšu kabatā ir mikrofilma, piemēram, cigarešu paciņa vai atslēgu piekariņš, vai ne?
  
  
  
  
  
  
  Nāves galvas sazvērestība
  
  
  
  
  Nāves galvas sazvērestība
  
  
  Prologs
  
  
  Mumuras sala bija kā mazs zaļš dārgakmens Klusā okeāna dienvidu daļas dziļi zilajā samtā. Mumura, kas atrodas Tuamotu arhipelāga stūrī, bija viena no retajām Polinēzijas salām, kuru neietekmēja ne misionāri, ne civilizācija. Mumuran tauta joprojām palika brīva vārda pilnā nozīmē. Neviens nelika kājās ciešus apavus un neaizsedza sieviešu skaistās brūnās krūtis. Kopā viņu bija ap pieci simti, viņiem nebija ne jausmas par paradīzi, kas bija viņu sala, jo neko citu viņi nezināja.
  
  
  Gandrīz visi iedzīvotāji tagad gaidīja zelta pludmalē, kamēr motorlaiva griezās cauri maigajiem lauzējiem viņu krasta virzienā. Šī ārzemju kuģa priekšgalā stāvēja Atu, garš un stāvs, nebaidīdamies no kuģa ātruma vai dzinēja rūkoņa, kā tas vadonim pienākas.
  
  
  Kad laiva apstājās dažus jardus no krasta, vīrieši skrēja pie sava kapteiņa, bet sievietes palika krastā, satraukti smejoties savā starpā un brīdinot bērnus neiejaukties.
  
  
  Izkāpis no laivas, Atu paņēma no apkalpes locekļa lielu koferi un iegāja ūdenī, turot to augstu, lai tas būtu sauss. Laiva atdzīvojās un metās atpakaļ pie baltās jahtas, kas viegli skrēja pusjūdzes attālumā.
  
  
  Atu gāja pa pludmali, lepni nesdams priekšā savu koferi. Viņš to novietoja uz akmens, ko viņa senči izmantoja kā upuru altāri, bet tagad tas ir kļuvis par platformu.
  
  
  Mumuranieši drūzmējās apkārt. Viņu mēles muzikālais ritms auga aiz sajūsmas.
  
  
  Atu pacēla roku, lai klusētu, un uzreiz vienīgā skaņa, ko varēja dzirdēt, bija vakara vēja nopūta viņa plaukstās. Baltmatainais priekšnieks maigi uzsmaidīja saviem vīriem un noliecās, lai attaisītu kofera slēdzenes, kā viņam bija parādījuši baltie vīri uz lielās laivas.
  
  
  Viņš pārbrauca ar roku pār kofera spīdīgi brūno materiālu. Viņš nekad nekam tamlīdzīgam nebija pieskāries, un Atu to izbrīnīts glāstīja. Tad, redzot savu vīru nepacietību, viņš satvēra abas vāka puses un pacēla to.
  
  
  Viņš izveda dārgumus pa vienam, ļaujot cilvēkiem izbaudīt katru no tiem. Auduma gabals, neticami elastīgs un izraibināts ar krāsainām spirālēm, atšķirībā no jebkura zieda Polinēzijā. Kaklarotas, kas savērtas ar pārsteidzošiem akmeņiem, atspoguļoja saules gaismu un pārvērta to varavīksnē. Mazie iegareni maisiņi ar papīrā iesaiņotām strēmelītēm, kas garšoja saldi. Atu iebāza vienu mutē un sāka košļāt, lai demonstrētu, ko baltie viņam ir parādījuši. Viņš izdalīja atlikušās strēmeles, redzot, ka tās ir dabūjuši pēc iespējas vairāk bērnu. No čemodāna turpināja nākt brīnumi. Bija lietas, kas atlēca, lietas, kas mirdzēja, lietas, kas radīja skaņas. Katrs jauns dārgums pūlī izraisīja priecīgu murmināšanu.
  
  
  Šī diena Mumurā noteikti paliks atmiņā.
  
  
  Uz jahtas klāja, kas tagad atstāja Mumuru, divi vīrieši stāvēja pie margām un ar binokli vēroja atkāpjošos salu. Viens bija smags, lācim līdzīgs, ar melnu matu bumbu, kas bija jāmazgā. Otrs bija garāks un tievs, ar sudrabainiem matiem, kas bija ķemmēti atpakaļ no augstas, gludas pieres. Lai gan vīrieši bija civilā apģērbā, viņu uzvedībā bija kaut kas militārs. Aiz garākā vīrieša sēdēja milzīgs vācu aitu suns un muskuļots melns dobermanis un skatījās uz pasauli ar naidu.
  
  
  Fjodors Gorodins, smagākais teica. "Kāpēc mēs ar to netiktu galā, Anton? Mums jau vajadzētu būt diezgan tālu no salas. Viņa balss bija skarbs rūciens, kas pastiprināja viņa līdzību ar lāci.
  
  
  Sirmais Antons Žizovs nolaida brilles un lēni pamāja. Viņa sīkās tumšās acis slēpa dziļi dobumi zem taisnām melnām uzacīm. "Jā, es domāju, ka ir pienācis laiks."
  
  
  Žizovs pagriezās pret trešo vīrieti, kurš nemierīgi soļoja pa klāju aiz viņiem. "Ko tu saki, Varnov? Tu esi gatavs?"
  
  
  Varnovs bija tievs vīrietis ar izliektiem, šauriem pleciem, kas lika viņam šķist vēl mazāks, nekā viņš patiesībā bija. Viņam bija bāla, neveselīga vīrieša āda, kurš reti dodas ārā.
  
  
  "Jā, jā, es esmu gatavs," Varnovs atcirta. "Es biju gatavs pēdējo divdesmit minūšu laikā."
  
  
  "Pārmērīga steiga var maksāt ļoti dārgi," klusi sacīja Žizovs. Tagad rietošajā saulē tai vajadzētu izskatīties diezgan skaisti. Viņš vērsās pie jauna vīrieša jūrnieka formastērpā. "Boriss, saki kapteinim, lai viņš mūs tur, es gribu nofotografēties."
  
  
  Jauneklis kļuva piesardzīgs. "Jā, ser." Viņš sāka virzīties uz tilta pusi, bet vilcinājās. — Kungs?
  
  
  "Kas tas ir, Boris?" - Žizovs nepacietīgi jautāja.
  
  
  "Cilvēki uz salas. Vai viņiem būs laiks evakuēties? »
  
  
  "Cilvēki? Tu domā šos brūnādainos mežoņus?
  
  
  "Jā, ser. Tie šķita diezgan nekaitīgi.
  
  
  Gorodins pēkšņi izlēca no zem margām, viņa milzīgo plecu muskuļi bija sažņaugti. "Par ko tu gaudo, zēn? Jums ir dots pasūtījums! »
  
  
  Žizovs pacēla kopto roku. "Boriss ir jauns, Fjodor. Tas saglabā humānisma piesitienu,
  
  
  
  
  kas ne vienmēr ir slikti."
  
  
  Viņš pagriezās pret jauno jūrnieku. "Ja mēs vēlamies sasniegt savus mērķus, Boris, dažas dzīvības ir jāupurē. Kā zināms, ar izmaiņām, ko mēs veiksim, ievērojami uzlabosies apstākļi visām pasaules tautām, tāpēc šie vienkāršie pamatiedzīvotāji atdeva savas dzīvības cilvēces labā. Vai tu saproti, mans zēns?
  
  
  "Jā, kungs," Boriss atbildēja, lai gan viņa acīs joprojām slēpās šaubas. Viņš virzījās uz priekšu tilta virzienā.
  
  
  "Es nezinu, kāpēc jūs mēģināt kaut ko izskaidrot," Gorodins norūca. “Pavēle ir jāizpilda nekavējoties. Tā jūs un es tikām mācīti"
  
  
  "Mums ir jāatzīst, ka laiki mainās," sacīja Žizovs. “Kad būsim pie varas, mums būs vajadzīgi tādi spilgti jaunieši kā Boriss. Būtu neprātīgi viņu tagad atgrūst.
  
  
  Mainījās dzinēju solis un jahta palēnināja ātrumu. Nedaudz mainoties līdzsvaram, abi suņi ņurdēja, nestabilās kājas dēļ tos nost no kājām. Žizovs satvēra viņu dubultās pavadas galu, sasēja cilpā cauri sliedēm un iesita abiem suņiem pa seju. Viņi piespiedās pie kabīnes starpsienas, melnās lūpas atstāja spēcīgus baltus zobus klusā rūciņā.
  
  
  "Es nezinu, kāpēc šie suņi jūs nesarauj tā, kā jūs pret viņiem izturaties," sacīja Gorodins.
  
  
  Žizovs īsi, rejoši iesmējās. “Bailes ir vienīgais, ko šie dzīvnieki saprot. Viņi nogalināja mani pēc pavēles, jo zināja, ka man ir tiesības viņus nogalināt. Jums vajadzētu uzzināt vairāk par psiholoģiju, Fjodor. Ar tādu jaunu vīrieti kā Boriss ir jābūt pacietīgam. Ar šiem saldajiem velniem darbojas tikai nežēlība." Viņš atkal pārvilka ādas auklu pār suņu sejām. Viņi neizdvesa ne skaņu.
  
  
  "Ja pabeigsit spēlēties ar saviem mājdzīvniekiem," Varnovs teica ar spēcīgu sarkasmu, "es turpināšu demonstrāciju."
  
  
  "Visādā ziņā. Redzēsim, vai viss laiks un nauda, ko esam ieguldījuši tevī, atmaksājas."
  
  
  Varnovs pastiepa roku kabatā un izvilka melnu ādas maciņu. No tā viņš paņēma sešas collas garu plānu metāla cilindru, kas vienā galā bija vērsts. "Šis ir elektronisks irbulis," viņš paskaidroja. "Ar to es kontrolēju trigeri, sarežģītu iestatījumu kopu, ko zinu tikai es."
  
  
  "Vai mums ir vajadzīgas visas šīs sarunas?" – Gorodins sūdzējās. — Paskatīsimies, kas notiek.
  
  
  "Esi pacietīgs, Fjodor," sacīja Žizovs. "Šis ir svarīgs punkts Varnova kungam. Mums jāļauj viņam to izbaudīt pilnībā. Galu galā, ja viņa projekts neizdosies, tas, kas paliks no viņa dzīves, būs visnepatīkamākais. "Viņš neizdosies," ātri sacīja Varnovs. “Jums jāatceras, ka šī ir viena no manām mazāk destruktīvajām ierīcēm. Tomēr Mumuras izmēra salai ar to būs vairāk nekā pietiekami. Turot rokā elektronisko irbuli, viņš sāka atpogāt kreklu. "Skaistākais ir tas, ka pat kompetenti muitas inspektori nekad nebūtu atraduši bumbu šajā koferī, jo tur nav bumbas."
  
  
  "Mēs visi to zinām," nepacietīgi iejaucās Gorodins. Varnovs turpināja, it kā neviens viņu nenovērstu. “Starp nieciņiem bumbas nav, jo pats čemodāns ir bumba. Mīksts, lokans, apstrādājams jebkurā formā, plastmasas sprāgstvielu principa galīgais paplašinājums ir skaldāmā kodolplastmasa. Detonācijas ierīce ir miniatūra, kas izgatavota metāla fiksatorā. Un šeit ir sprūda." Tagad, kad viņa krūtis bija atsegtas, Varnovs ar pirkstu galiem iedziļinājās it kā sadzijušā vertikālā rētā krūškurvja kreisajā pusē.
  
  
  Lielais Fjodors Gorodins nodrebēja un novērsās. "Oho, es nevaru sagaidīt, kad varēs redzēt, kā viņš to dara," Varnovs īsi iesmējās. “Tu bez nožēlas skaties, kā vairāki simti cilvēku mirst no attāluma. Un tomēr jums nepatīk skatīties, kā vīrietis atklāj savas ādas atloku." Satvēris ar pirkstu galiem rētas malu, viņš viegli izvilka uz āru. Ar sūkšanas skaņu miesa atdalījās no krūtīm, atklājot kabatu, kurā bija apaļš metāla priekšmets sudraba dolāra lielumā. To aizsedza simts sīku kontaktpunktu, kas nebija lielāki par tapas galvu.
  
  
  Varnovs ar irbuli viegli pieskārās diska malai. "Piekļuves atslēga, es to saucu. Man atslēga uz bagātību un atriebību, jums - varas atslēga."
  
  
  "Un tiem, kas stāv mūsu ceļā," piebilda Žizovs, "atslēga uz aizmirstību." "Tieši pareizi," sacīja Varnovs. Viņš sāka pieskarties adatas galam vairākiem sprūda diska punktiem. "Jums nav jāatceras kontaktu secība," viņš teica Žizovam. “Tas mainās automātiski pēc katra pabeigta signāla. Vīrietim ir jāslēpjas."
  
  
  Žizovs viņam smalki uzsmaidīja. "Es apbrīnoju jūsu pašaizsardzības pamatīgumu. Bija patīkami savienot paroli ar elektrokardiostimulatoru.
  
  
  "Jā, es tā domāju," Varnovs piekrita. "Ja kāda iemesla dēļ mana sirds pārstāj pukstēt, piekļuves atslēga ir ieprogrammēta, lai signalizētu par visu esošo plastmasas kodolbumbu detonāciju. Tiklīdz mēs sāksim uzņēmējdarbību un visi mūsu līguma nosacījumi būs izpildīti, es, protams, atspējošu savu sirdsdarbības paroli.
  
  
  "Noteikti"
  
  
  
  
  
  - teica Žizovs.
  
  
  Varnovs pabeidza manipulācijas ar irbuli un izlīdzināja ādas atloku. "Tur. Tas ir izdarīts."
  
  
  Trīs vīrieši skatījās uz salu pie apvāršņa. Gorodins lēnām pagrieza savu masīvo galvu.
  
  
  "Nekas nenotika, Warnow," viņš teica, "jūsu bumba nedarbojas."
  
  
  "Turpiniet skatīties," viņam teica Varnovs. “No ieejas atslēgas ievadīšanas līdz bumbas detonatora atlaišanai ir automātiska trīsdesmit sekunžu aizkave. Tas man dos laiku, ja man tas kādreiz būs nepieciešams, lai paziņotu par izstāšanos.
  
  
  "Gudra piesardzība." Žizovs apstiprināja. "Bet šoreiz tāda kavēšanās nebūs vajadzīga."
  
  
  Varnovs vēroja, kā sekunžu rādītājs pabeidz pusloku uz viņa rokas pulksteņa ciparnīcas. Viņš skaļi skaitīja pēdējo sekundi. "Pieci, četri, trīs, divi, viens."
  
  
  Sākumā tā bija otrā saule, kas uzlēca tāpat kā cita rietēja. Tā dzelteni oranžā ugunsbumba izauga kā milzīgs tūlītējs vēzis, kad melni dūmi un balts tvaiks aizsedza Mumuras salu. Trieciena vilnis virzījās cauri ūdenim uz jahtas pusi, kas bija redzama kā desmit pēdu lūzis, kas tika aiznesta prom no katastrofas vietas. Vilnis skāra pakaļgalu, pārspējot kuģi un tā pasažierus. Tajā pašā laikā viņiem atskanēja skaņa. Ilgs, dārdojošs rēciens, kā pērkons, pastiprinājās tūkstoškārt.
  
  
  Antons Žizovs pagriezās pret saviem biedriem ar plānām lūpām, triumfējošu smaidu. "Es domāju, ka mēs esam redzējuši pietiekami daudz. Iesim iekšā un nožāvējamies, kamēr es pavēlu kapteinim sākt darbu.
  
  
  Abi suņi noliecās, ar vēderu nokrituši uz klāja, šausmās ieplestām acīm, kad uguns bumba, kas tagad bija blāvi sarkana, pacēlās debesīs uz melna dūmu staba. Žizovs parāva pavadu, cieši piesprādzējot žņaugšanas kaklasiksnas, un līdz pusei vilka dzīvniekus sev aiz muguras, dodoties uz kabīnes pusi.
  
  
  No tālienes jahtas kluba dūmu kolonna šķita vardarbīga skaistule. Mumuras salā, kas tagad bija nomelnējusi un nokaltusi, vairs nebija nekāda skaistuma. Tikai vēja brāzma iepūta, lai aizpildītu tukšumu, kur verdošās liesmas bija patērējušas skābekli. Citādi iestājās klusums. Un nāvi.
  
  
  Viens
  
  
  Kodolsprādziens sāka ietekmēt manu dzīvi divas nedēļas pēc Mumuras un viņas cilvēku ugunīgās nāves. Tas notika pašā intīmākajā brīdī.
  
  
  Viņas vārds bija Jolanda. Viņai bija taisni, zili melni mati un krēmīga āda. Es viņu satiku agrāk vakarā nelielā flamenko klubā netālu no Brodvejas. Viņa tur dejoja, valkājot stingru sarkanu samta kleitu, kas izcēla viņas formīgās krūtis un slaido vidukli un izpletās ap dejotājas garajām kājām. Viņa uzmeta man garu, izaicinošu skatienu, kad viņa apstājās savā dejā mana galda priekšā. Tas bija uzaicinājums un izaicinājums. Tas bija skatiens, kas uzdeva jautājumu, kuru es nevarēju ignorēt.
  
  
  Tagad, kad viņa izstiepās manā gultā, viņai bija tikai lepns smaids. Viņa gribēja, lai es apbrīnoju viņas kailo ķermeni, un es viņu nepievīlu.
  
  
  — Nāc, Nik, — viņa teica, — tagad atbrīvojies no drēbēm un nāc man līdzi.
  
  
  Es novilku kreklu, pasmaidīju un iedzēru vēl vienu malku sava Remija Mārtina.
  
  
  Jolanda pārlaida acis pār manām kailajām krūtīm un pār manu ķermeni. "Nāc," viņa autoritatīvi teica, "es gribu tevi tagad."
  
  
  Es nedaudz paplašināju smīnu. "Smieklīgi par mani. Es slikti reaģēju uz rīkojumiem savā guļamistabā. Mums būs jāvienojas par to, kurš šeit ir atbildīgs."
  
  
  Viņa piecēlās sēdus gultā, spāņu acis mirdzēja, karmīna lūpas pavērās, lai kaut ko pateiktu. Es ātri piegāju pie gultas un ar muti apslāpēju viņas protestu. Sākumā viņa saspringa un satvēra manus kailos plecus, it kā gribētu mani atgrūst. Es paslidināju rokas gar viņas samtainajiem sāniem, mīcot elastīgo mīkstumu, kur sākās viņas krūšu pietūkums.
  
  
  Viņa noelsās zem manas mutes, un viņas mēle šaudījās uz priekšu, sākumā provizoriski, pēc tam ar lielu nepacietību. Viņas rokas virzījās uz manu muguru, un es jutu viņas nagu sakodienu, kad viņas pirksti slīdēja pār manu ķermeni. Viņas zinātkārās rokas ieslīdēja manu bikšu joslā, meklējot, meklējot.
  
  
  Pēkšņi viņa atrāva savu muti no manējās. Viņa smagi elpoja, un viņas āda mirdzēja no vēlmes pietvīkuma. Viņa atrada manu jostas sprādzi un viegli trīcošām rokām to atsprādzēja. Es piecēlos un pabeidzu darbu viņas vietā, atgriezos, lai kaila gulētu viņai blakus. Es noskūpstīju viņas atvērto muti, izspiežot mēli caur viņas asajiem zobiem. Viņa tvēra to ar lūpām un sūca, kustinot muti uz priekšu un atpakaļ pār manu mēli, jutekliski solot nākotnes priekus.
  
  
  Es uzmanīgi atrāvos nost, noskūpstīdams viņas apaļo zodu, un tad virzījos uz viņas rīkles dobumu. Jolanda asi aizturēja elpu, kad mana mēle slīdēja gar spraugu starp viņas krūtīm.
  
  
  Es pacēlu savu seju virs viņas, un viņa ar garajiem pirkstiem saspieda savas krūtis, piedāvājot tās man. Sprauslas stāvēja stāvus, slapjas rozes uz tumši brūnu oreolu fona. Kad es noliecos, lai paņemtu piedāvājumu, no mazās istabas blakus manai viesistabai, kuru izmantoju kā biroju, atskanēja steidzama čīkstoša skaņa.
  
  
  "Ak, Nik, lūdzu, neapstājies," Jolanda noelsās, kamēr es vilcinājos.
  
  
  "Mīļā," es teicu, "pasaulē ir tikai viena lieta, kas var likt man tevi pamest vienā reizē.
  
  
  
  
  
  Nolādējiet to, un šī skaņa ir tā.
  
  
  Es novilku kājas no gultas un izgāju no guļamistabas savā kabinetā. Uz galda sarkanais telefons turpināja skaļu zvanu. Izņemot mani, šis tālruņa numurs bija tikai vienam cilvēkam - Deividam Hokam, ASV Īpašās izlūkošanas aģentūras AX direktoram un operāciju vadītājam. Elektroniskais kodēšanas signāls neļāva nevienam pieslēgties līnijai. Es paņēmu klausuli un ierunājos iemutnī, padarot savu balsi telpā nedzirdamu.
  
  
  "Jums ir talants izvēlēties visneērtāko laiku zvanīšanai," es teicu.
  
  
  Houka balss atbildēja ar pazīstamu, sausu Jaunanglijas skaņu. "Dāmai būs jāgaida, Nik, lai kas viņa būtu. Tas ir steidzami."
  
  
  "Es tā domāju," es teicu, ignorējot viņa precīzo minējumu par to, ko es daru.
  
  
  "Klusajā okeānā notika kodolsprādziens. Neliela sala ar nosaukumu Mumura Tuamotu grupā."
  
  
  "Tu gribi teikt, ka kāds atkal sāka testēt?" ES jautāju.
  
  
  "Tas nebija pārbaudījums. Sala tika iznīcināta kopā ar vairākiem simtiem polinēziešu, kas tur dzīvoja."
  
  
  "Cik sen tas notika?"
  
  
  "Divas nedēļas."
  
  
  "Es neko par to neesmu dzirdējis"
  
  
  "Es zinu. Ir pilnīgs ziņu pārtraukums. Par to, protams, zina visas lielās valstis. Mums visiem ir radiācijas noteikšanas sistēmas, kas ļaus noteikt kodolsprādziena vietu jebkur pasaulē. Taču neviena valsts, kurā būtu kodolpotenciāls tiek atzīts, ka viņš par to neko nezina."
  
  
  "Vai kāds melo?"
  
  
  "Grūti pateikt droši, bet es tā nedomāju. Šorīt mūsu valdība saņēma izpirkuma maksu no cilvēkiem, kuri apgalvoja, ka ir uzspridzinājuši Mumuru.
  
  
  — Tu gribi teikt, ka viņi prasa naudu?
  
  
  "Daudz vairāk. Tas, ko viņi lūdz, ir līdzvērtīgs visas ASV armijas bezierunu padošanai un mūsu valdības nodošanai viņu rokās.
  
  
  "Vai ziņa varētu nākt no dīvaina?"
  
  
  "Mēs bijām pārliecināti, ka tas ir īsts. Viņiem ir fakti par Mumuras sprādzienu, ko varēja zināt tikai vainīgie.
  
  
  “Viņi noteikti prasa augstu cenu. Ko darīt, ja mēs viņiem atteiktos? »
  
  
  “Saskaņā ar ziņojumu, mūsu lielākās pilsētas tiks uzspridzinātas tāpat kā Mumura. Ņujorka būs pirmā, un pēc tam viena no mūsu pilsētām tiks iznīcināta ik pēc divām nedēļām, līdz mēs piekāpsimies viņu prasībām vai nekas nepaliks. "Kur es iederos?"
  
  
  "Prezidents vēlas pielikt visas pūles, lai to paveiktu, bet mēs nevaram atļauties ļoti redzamu operāciju. Mums ir pilns Apvienotās izlūkošanas komitejas atbalsts, taču faktiskais darbs ir AX. Un tu esi vīrietis, Nik.
  
  
  "Kad jūs vēlaties, lai es būtu Vašingtonā?"
  
  
  "Cik drīz jūs varat to izdarīt?"
  
  
  Pirmo reizi es redzēju Jolandu stāvam durvīs un skatījās uz mani. Viņa joprojām bija kaila. Viena roka bija balstīta uz durvju rāmja, un viņas garās kājas bija nedaudz nošķirtas. Viņas spāņu acis iedegās vēlmē.
  
  
  Es teicu tālrunī: "Es varu doties prom, ja tev vajadzēs, bet varbūt rīt no rīta?"
  
  
  Pāri vadam skaidri atskanēja Vanaga nopūta. "Katrā ziņā man šķiet, ka šovakar mēs neko nevaram darīt." Turpiniet izklaidēt savu dāmu, bet mēģiniet ietaupīt enerģiju. Es vēlos, lai tu būtu šeit un esi modrs no rīta. Šeit ir laika faktors, un rīta instruktāža būs izšķiroša.
  
  
  "Es būšu klāt," es teicu un noliku klausuli.
  
  
  Jolandas acis klejoja pa manu ķermeni, kavējoties, kad atrada viņas interešu centru.
  
  
  "Paldies Dievam," viņa teica. "Uz brīdi man šķita, ka esmu zaudējis jūsu uzmanību."
  
  
  "Nav iespēja," es viņai apliecināju. Es ātri virzījos uz priekšu un paņēmu viņu rokās. Viņa bija liela meitene, platiem pleciem un gara auguma, platiem, stingriem gurniem, un viņa nebija pieradusi, ka vīrietis viņu paceļ gaisā. Es viņu ienesu guļamistabā un noliku uz palagiem.
  
  
  "Ak, Nik," viņa izdvesa, "lūdzu, neatstājiet mani tādu vairs."
  
  
  "Šovakar nē," es viņai apsolīju. Tad es noliecos uz priekšu un turpināju darbību tur, kur mēs to pārtraucām.
  
  
  Otrā nodaļa
  
  
  Kad es izkāpu no 747 Dulles starptautiskajā lidostā, mani sagaidīja kluss jauneklis, kurš ievilka mani gaidošā limuzīnā. Viņš uzmanīgi manevrēja cauri rīta satiksmei un beidzot apstājās pretī neievērojamai ēkai Du Pont Circle.
  
  
  Ieejot iekšā es atpazinu vīrieti, kurš iznāca pa durvīm. Viņš bija prezidenta galvenais nacionālās drošības padomnieks. Viņš nesmaidīja. Cilvēki vestibilā — žurnālu pārdevējs, kas pārbauda klientus, apsargs pie lifta — šķita gluži normāli, ja vien jūs neveidojat acu kontaktu. Tad jūs redzējāt smago, nopietno analīzi, kas izpaužas dežūrējošā valdības aģentu acīs. AX galvenajā mītnē bija pilnīga apsardze.
  
  
  Es trīs reizes iesniedzu savus akreditācijas datus, manu seju skenēja teledators, un manu plaukstas nospiedumu pārbaudīja elektroniskais sensors. Visbeidzot, elektroniskie un cilvēku sargsuņi bija pārliecināti, ka es tiešām esmu Niks Kārters, aģents AX N3, Killmaster novērtēts, un man bija atļauts tikties ar Deividu Hoku. Viņš sēdēja savā nobružātajā ādas krēslā un košļāja vienu no garajiem cigāriem, ko gandrīz nekad neaizdedzināja.
  
  
  Viņa tēraudzilās acis neizteica nekādas emocijas, kad viņš pamāja man pretī krēslā.
  
  
  
  
  
  "Es nevaru saprast," viņš teica, "kā jūs joprojām izskatāties tik briesmīgi veselīgi, ņemot vērā izvirtīgo dzīvi starp misijām."
  
  
  Es pasmīnēju vecajam vīrietim, kurš sēdēja taisni, vairāk izskatījās pēc piecdesmit nekā septiņdesmit gadus veca vīrieša. "Noslēpums ir vienmēr skaidri domāt," es viņam teicu.
  
  
  "Protams," viņš teica. Viena viņa mutes puse nedaudz izliecās, kas bija vistuvāk smaidam, kas jebkad bija parādījies viņa ādainajā Jaunanglijas sejā. Tad viņš kļuva patiešām nopietns. "Nik, mēs esam lielās nepatikšanās."
  
  
  "Nu tā izskatās. Jūs teicāt, ka mēs vakar saņēmām ziņu."
  
  
  "Tas ir pareizi. Šis cilvēks apgalvo, ka viņš un viņa cilvēki ir atbildīgi par sprādzienu Mumurā, un viņi ir gatavi vienu pēc otra iznīcināt mūsu pilsētas."
  
  
  "Kas ir vīrietis?" ES jautāju.
  
  
  "Antons Žizovs. Es pieņemu, ka jūs zināt šo vārdu."
  
  
  "Protams. Otrais cilvēks Krievijas militārajā pavēlniecībā. Man šķita, ka jūs teicāt, ka neviena no lielvalstīm nav iesaistīta.
  
  
  “Padomju vara noliedz jebkādu atbildību par Žizovu. Kā zināms, viņš bija kaujinieku stingrās līnijas līderis Kremlī. Viņš ir arvien vairāk neapmierināts ar pieaugošo apcietinājumu starp mūsu valstīm. Izskatās, ka viņš izkāpa pats. Viņš paņēma līdzi Sarkanās armijas pulkvedi Gorodinu un dažus jūras spēkus, kuri neticēja mierīgai līdzāspastāvēšanai. Šķiet, ka viņiem ir izdevies arī nozagt lielu Krievijas zelta krātuvi."
  
  
  "Un Žizovs domā, ka ar nelielu skaitu kodolieroču viņi var sakaut ASV?"
  
  
  "Pēc mūsu ekspertu domām, viņš sagaida, ka, tiklīdz viņš mūs mudinās uz sarunām vai uzspridzinās vairākas mūsu pilsētas, padomju valdība mainīs savu politiku un atbalstīs viņu."
  
  
  "Vai jūs domājat, ka krievi to darītu?"
  
  
  "Es pat nevēlos spekulēt," sacīja Vanags. "Mūsu vienīgās rūpes šobrīd ir apturēt Žizovu. Prezidents skaidri norādīja, ka kapitulācijas nebūs. Ja Žizovs saka patiesību — un mums jāpieņem, ka viņš tā ir —, viņa bumbas jau ir novietotas vairākās Amerikas pilsētās.
  
  
  "Jūs teicāt, ka Ņujorka bija pirmais mērķis. Vai Žizovs mums noteica termiņu? »
  
  
  — Desmit dienas. Vanaga acis pazibēja uz atvērto galda kalendāra lapu. "Mums ir atlikušas deviņas dienas."
  
  
  “Jo ātrāk es sākšu, jo labāk. Vai mums ir kādi potenciālie pirkumi? »
  
  
  "Tikai viens. Aģents Losandželosā, kas strādāja ar Atomenerģijas komisiju, ieraudzīja slepenos datus par Mumuras sprādzienu un Žizova ziņu un sazinājās ar mums tikai pirms dažām stundām. Aģente saka, ka viņai ir vērtīga informācija un lūdz atsūtīt vīrieti, tāpēc viņa to var piegādāt personīgi.
  
  
  "Atvainojiet," es pārtraucu, "vai jūs teicāt, ka viņa?"
  
  
  Vanags stipri iekoda cigārā un sarauca pieri, bet es redzēju viņa acīs mirdzumu. "Es nezinu, kā tu nonāc līdzīgās lietās, Nik, bet jā, aģents ir sieviete. Ļoti pievilcīga, saskaņā ar attēlu viņas failā."
  
  
  Viņš pastiepa pāri galdam astoņu reiz desmit melnbaltu fotogrāfiju.
  
  
  Seja, kas atskatījās uz mani, bija ar augstiem vaigu kauliem, lielām, plaši novietotām gaišām acīm un nedaudz humoristisku muti, ko ierāmēja biezi blondi mati, kas brīvi plūda pār viņas pleciem. Es pagriezu fotoattēlu, lai pārbaudītu vitālo statistiku. Rona Volstedt, 26, 5'7, 115 mārciņas.
  
  
  Es atgriezu fotoattēlu Vanagam.
  
  
  Viņš teica: "Ja man būtu paveicies kā jums, es sacīkšu trasē nopelnītu bagātību un pēc divām nedēļām dotos pensijā."
  
  
  es pasmējos. “Kā jau teicu, esmu visu parādā tīrām domām. Vai vēlaties, lai es tūlīt sākšu? "
  
  
  “Jums ir rezervācija plkst. 13:00. lidojums uz krastu. Pirms došanās, pārbaudiet specefektus. Stjuarts vēlas jums parādīt dažas jaunas rotaļlietas.
  
  
  Kā parasti, Stjuarts bija izveicīgs un rūpīgs, parādot man savus jaunākos dizainus, taču, tā kā viņa "rotaļlietas" vairāk nekā vienu reizi bija izglābušas manu dzīvību, es ļāvu viņam tos parādīt savā veidā."
  
  
  "Jūs redzēsiet aiz stikla starpsienas degam nelielu uguni," sveicinoties teica Stjuarts.
  
  
  – Šoreiz tu to izdarīji, Stjuart, – es teicu. "Tu izgudroji uguni!"
  
  
  Viņš ignorēja manu piezīmi un turpināja. “Šīs apaļās baltās tabletes, kuras es turu rokā, ir mūsu parasto dūmu granulu uzlabojums. Es demonstrēšu." Viņš izbāza vienu roku caur gumijas blīvējumu mutei līdzīgajā starpsienā un iemeta vienu no granulām ugunī, ātri izvelkot roku.
  
  
  Atskanēja klusa skaņa, un mazo aizslēgto istabu piepildīja zila dūmaka.
  
  
  "Tas būs īstais?" - mazliet vīlies jautāju.
  
  
  "Kā jūs redzat," sacīja Stjuarts, it kā es neko nebūtu teicis, "dūmi šķiet ļoti plāni, tikko krāso gaisu un acīmredzot netraucē redzei vai darbībai. Tomēr es vēlētos, lai jūs to nedaudz pasmaržotu.
  
  
  Pagriezis seju prom, Stjuarts izmantoja īkšķus, lai atbrīvotu blīvējuma gumijas malu. Izplūstošie dūmi bija pārāk plāni, lai tos redzētu, bet es devos tālāk un ievilku minimālu elpu. Uzreiz sāku klepot un šķaudīt. Asaras aizmigloja manas acis, un šķita, ka deg deguna un trahejas gļotāda. Apmēram piecpadsmit sekundes pēc tam, kad Stjuarts aizvēra vāku, simptomi pazuda, un es
  
  
  
  
  
  Es atkal varēju elpot un redzēt.
  
  
  "Spēcīgas lietas," es teicu, pamanot, ka Stjuarts manā diskomfortā šķiet nedaudz pašapmierināts.
  
  
  "Ietekme, kā jūs varat iedomāties, ir īslaicīga," viņš teica, "taču dūmi no vienas granulas var imobilizēt ikvienu vidēja izmēra telpā trīs sekunžu laikā. Tagad es vēlos, lai jūs to izmēģinātu." Viņš man pasniedza tādu, kas izskatījās pēc parasta lina kabatlakatiņa.
  
  
  "Vai vēlaties, lai es izpūšu degunu?" ES jautāju.
  
  
  "Audumam ir ieausts īpaši smalks siets," viņš teica. Stūri tiks piestiprināti aiz galvas, lai nodrošinātu masku pret dūmu iedarbību."
  
  
  Es pārvilku šalli pār degunu un muti un piespiedu divus stūrus pakausī. Viņi pielipa viens otram un turēja masku vietā. Atvēru stikla starpsienas gumijas starpliku, eksperimentāli ievilku nelielu elpu un dziļi ieelpoju. Asā smarža joprojām bija klāt, bet šoreiz man nebija nekādu nepatīkamu efektu. Aiztaisīju zīmogu un noņēmu šalli-masku.
  
  
  "Labs darbs, Stjuart," es nopietni teicu.
  
  
  Viņš centās neizskatīties pārāk apmierināts. "Man ir vēl viena maza lieta, kas jums varētu būt noderīga." No atvilktnes viņš izvilka brūnu ādas jostu un izstiepa to man priekšā, kā lepns tēvs, kas rāda savu jaundzimušo bērnu.
  
  
  Izņēmusi jostu no viņa rokām, es teicu: “Stjuart, tu noteikti paslīdēji. Šī ir viena no acīmredzamākajām viltotajām sprādzēm, ko esmu redzējis pēdējo gadu laikā. Tas profesionālu aģentu nemaldinās ne desmit sekundes. Kas ir iekšā, Captain Midnight dekodētājs?
  
  
  "Kāpēc jūs to neatverat un neuzzinaat?"
  
  
  Kaut kas Stjuarta tonī man liecināja, ka viņš ir man priekšā, taču es joprojām pārbaudīju īpašo sprādzi un ātri atradu sīku atsperu aizbīdni, kas atvēra slēpto nodalījumu. Es to atvēru, un atskanēja asa ziņa, kad no sprādzes atdalījās papīra vāciņš.
  
  
  Stjuarts sacīja: “Īstajā modelī vāciņa vietā ir neliels sprādzienbīstams lādiņš. Nav pietiekami spēcīgs, lai iznīcinātu, bet diezgan spējīgs nogalināt vai kropļot modro ienaidnieka aģentu, kurš to atņēma no jums.
  
  
  Es paņēmu pusduci dūmu bumbiņu un deguna masku un nomainīju savu jostu pret Stjuarta kaskadieru modeli. No līdzpaņemtās mazās somas izņēmu sava amata darbarīkus — Vilhelmīnu, savu deviņu milimetru. Lugers un Hugo, mans abpusgriezīgais, žileti asais duncis. Es ievietoju Luger FIB stila jostas maciņā un duncis – pielāgotā zamšādas apvalkā, ko piesprādzēju pie labā apakšdelma. Pareizi saliekot mana apakšdelma muskuļus, Hugo iekrita, rokturis pirmais, manā rokā. Atkal uzvilku jaku, paķēru somu un devos ārā, lai dotos ar taksi uz Dullesu. Killmaster atgriežas biznesā.
  
  
  Trešā nodaļa
  
  
  Tā bija viena no retajām dienām Losandželosā, kad vējš aizpūta smogu prom no baseina. Pilsēta izpletās zem straumes kā dzīvs betona un asfalta organisms ar milzīgām lielceļiem, kas bija atvērti kā milzīgs sadalīšanas nazis.
  
  
  Tas bija garš brauciens ar taksometru no Losandželosas līdz Ronas Volštetas adresei viena no Santamonikas kalnu kanjona pakājē. Es aizdedzināju cigareti, kamēr šoferis man sīki stāstīja, ko viņš darītu, ja vadītu Dodgers.
  
  
  Viņš mani izsēdināja pie omulīgas kotedžas, kas bija paslēpta prom no ceļa starp priedēm. Kanjona klusumu pārtrauca aptuveni desmitu motociklu troksnis, kas brauca pa ceļu. Šķita dīvaina tikšanās vieta veloklubam, taču nevar ignorēt motobraucēju vēlmes.
  
  
  Es gāju augšā pa īsajām akmens kāpnēm un traucos pa priežu skuju paklāju uz ārdurvīm. Zvana nebija, tāpēc es pieklauvēju.
  
  
  Meitene, kas atvēra durvis, bija vismaz labāka par fotogrāfiju, kuru biju redzējusi Vanaga kabinetā. Viņas āda bija skaidra un balta, ar vieglu sārtumu uz vaigu kauliem. Tagad es redzēju, ka viņas acis bija dziļi zilas no ziemeļu jūrām, un viņas maigie blondie mati šķita izgaismoti mēness gaismā.
  
  
  "Es esmu Niks Kārters," es teicu, "no AX."
  
  
  Viņas acis minūti skatījās uz manu seju, tad satvēra manus plecus un pārskrēja pāri visam ķermenim. "Nāc iekšā," viņa teica. "Es esmu Rona Volstedta."
  
  
  Viņas dzīvojamā istaba izskatījās pēc sprādziena ierakstu veikalā. Ģitāru gabali tika izkaisīti bez acīmredzama paņēmiena, līmes un šellaka pudeles gulēja uz paklāja, un daži izdzīvojušie instrumenti tika atbalstīti pret sienām.
  
  
  Rona redzēja, kā es to visu pieņēmu. Viņa teica: “Mans hobijs ir ģitāru konstruēšana un remontēšana. Man tas šķiet ļoti relaksējoši."
  
  
  "Jums ir jāpavada daudz laika vienam, strādājot pie tiem," es teicu.
  
  
  "Es līdz šim nesapratu, cik daudz."
  
  
  "Varbūt mēs varam veikt dažas izmaiņas tajā, kā jūs pavadāt savu brīvo laiku," es teicu. "Bet vispirms jūs gatavojaties sniegt mums informāciju par Mumuras sprādzienu."
  
  
  "Es neesmu pārliecināta, ka es saprotu, ko tu domā," viņa šaubīgi sacīja.
  
  
  Šī bija pareizā atbilde. Es apzināti neiesniedzu viņai identifikācijas datus. Es zināju, ka Vanags viņu pamācīs, un gribēju pārliecināties, ka runāju ar īsto sievieti.
  
  
  "Vai jūs varat saglabāt atbilstību?"
  
  
  
  
  
  ES teicu.
  
  
  "Atvainojiet, es tos neturēju, kopš atmetu smēķēšanu."
  
  
  "Pagājušajā gadā es pats mēģināju atmest smēķēšanu, bet izturēju tikai divas nedēļas." Izejot kādu no šīm procedūrām, es vienmēr esmu juties nedaudz muļķīgi, taču šādi nelieli piesardzības pasākumi var atšķirt dzīvu spiegu un mirušu spiegu.
  
  
  Rona Volšteta atslāba un apsēdās uz dīvāna. Viņa valkāja zilas bikses, kas slēpa kājas, bet viņas brīvā blūze bija pietiekami spraiga, lai atklātu stingrās, iecirtīgās krūtis, kurām nebija vajadzīgs atbalsts no apakšveļas nozares. Viņa bija tieva, bet nepavisam nebija novājējusi. Es apsēdos viņai blakus, ieelpojot vieglo ziedu smaržu, un viņa ierunājās.
  
  
  "Kā jums droši vien ir teikts, es esmu no AEC. Lielāko daļu mūsu slepenā darba un izmeklēšanu veic FIB, taču daļu darba veicam paši. Vienā no tiem es satiku Noksu Varnovu.
  
  
  “Pirms pieciem gadiem viņš ieņēma ļoti nelielu amatu vienā no mūsu enerģētikas projektiem. Viņš sāka runāt kokteiļu ballītēs un acīmredzot pauda dīvainus politiskos uzskatus. Man tika dots norādījums pieiet viņam pēc iespējas tuvāk, lai viņā klausītos. Tas nebija grūti. Viņš ļoti vēlējās, lai kāds uzklausītu viņa idejas. Viņš runāja par kodolsprādzienbīstamas ierīces izgatavošanas procesu no plastmasas, ko var veidot gandrīz jebkurā formā. Es viņam jautāju, kāds būs mērķis, un viņa acis patiešām iemirdzējās. Viņš teica, ka materiālu var izmantot, lai izgatavotu nevainīga izskata priekšmetus, kurus var viegli kontrabandas ceļā ievest uz jebkuru pasaules valsti un ievietot savās pilsētās. Jūs varat pieprasīt, lai valsts padodas vai pilsētas tiek iznīcinātas pa vienai.
  
  
  "Protams, izskatās pēc Mumur."
  
  
  “Tā es domāju, ka viņam vajadzēja naudu, lai uzlabotu savu procesu, daudz naudas. Viņš pastāstīja AEC amatpersonām par savu shēmu, un viņi viņu praktiski izmeta no amata. Mēs galvenokārt koncentrējamies uz kodolenerģijas izmantošanu miermīlīgiem nolūkiem, un neviens pat nevēlas runāt par ieročiem.
  
  
  “Protams, Varnovs tika atbrīvots no darba saistībā ar uzdevumu. Viņš bija ļoti aizvainots. Viņš zvērēja, ka tiks samierināts ar visu sapuvušo valsti, ka viņu neatbalstīs. Drīz pēc tam viņš pazuda no redzesloka, un mēs pārāk necentāmies viņu atrast, jo, godīgi sakot, mēs domājām, ka viņš ir traks.
  
  
  "Jūs paveicāt labu darbu Varnovā," es teicu. Tad, lai viņu nedaudz paķircinātu, es piebildu: "Cik tuvu tu viņam nonāci?"
  
  
  Viņa nolaida plakstiņus un paskatījās uz mani ar savu tumši zilo skatienu. "Patiesībā es nekad neesmu nonācis tik tuvu. Vorons bija tik iesaistīts savā plastikas procesā, ka viņu nevarēja interesēt... citas lietas. Es jutos nedaudz atvieglota. Viņam bija elektroniskais elektrokardiostimulators, kas regulēja viņa sirdsdarbību, un būtu bijis diezgan neērti, ja viņš būtu aizvērts kādā intīmā brīdī. Pasaki man, Nik, tu nelieto tādus mākslīgus līdzekļus, vai ne?
  
  
  "Nē," es iesmējos. "Es joprojām izmantoju visas oriģinālās detaļas."
  
  
  "Es priecājos to dzirdēt. Vai vēlaties kādu kokteili?"
  
  
  "Lieliska ideja," es teicu. “Tad es piezvanīšu Vanakam Vašingtonā un pastāstīšu, ko tu man teici. Ja paveiksies, vakaru varēsim pavadīt vienatnē.
  
  
  Mēs kopā iegājām gaišajā, kompaktajā virtuvē kotedžas aizmugurē. Es teicu: "Tev ir diezgan izolēta vieta."
  
  
  "Jā, es zinu. Man patīk. Cilvēku pūļi mani nekad īsti nav uzrunājuši. Šis strupceļš beidzas pāris jūdzes kalnā pie privātīpašuma, tāpēc šeit nav lielas satiksmes."
  
  
  “Ja uz ielas rūcošie motocikli nebūtu, jūs varētu atrasties tālu ārpus pilsētas. Vai viņi šeit nāk bieži? "Nē, šī ir pirmā reize, kad es viņus redzu. Šķiet, ka viņi gaida, kad kaut kas notiks. Tas ir nedaudz rāpojoši, bet viņi netuvojās mājai."
  
  
  Manā galvā skaļi un skaidri zvanīja trauksmes zvani.
  
  
  "Rona, tas zvans, kuru tu šorīt zvanīji Vanagam - vai tu izmantoji telefonu šeit?"
  
  
  "Jā, es to izdarīju. Kāpēc-?" Viņa noelsās, kad atskārta atziņa. "Vai jūs domājat, ka mana līnija tiek noklausīta?"
  
  
  “Visdrošākais ir pieņemt, ka tiek noklausītas visas līnijas, līdz jūs pierāda pretējo. Man nepatīk šī baikeru banda. Vai jums ir auto? "
  
  
  — Jā, tas ir novietots uz ielas, kas ved kalnā.
  
  
  "Salieciet pāris lietas un dosimies prom no šejienes."
  
  
  "Bet kur mēs dosimies?"
  
  
  “AX ir pludmales māja Malibu, ko aģenti vajadzības gadījumā var izmantot. Tur jums būs daudz drošāk. Es nepiebildu: "Ja mēs pabrauksim garām motociklistu pūlim", bet tā es domāju.
  
  
  Ceturtā nodaļa
  
  
  Mēs izgājām ārā pa aizmugurējām durvīm un izslīdām cauri krūmiem uz stāvās nogāzes, kur stāvēja Rona mašīna.
  
  
  "Labāk ļaujiet man braukt," es viņai teicu. Tas var prasīt dažus sarežģītus manevrus.
  
  
  Viņa iedeva man atslēgas un ātri devās uz pasažiera pusi. Piesēdos pie stūres, pamanot, ka aizmugurējais sēdeklis bija piepildīts ar lielu viņas ģitāras aprīkojumu – rožkoka paneļiem, tērauda un neilona stīgu ruļļiem un melnkoka grifiem.
  
  
  Motobraucēju pulciņš mūs vēl nebija pamanījis, bet nemierīgi malējās ceļa pakājē. Es iedarbināju dzinēju un dzirdēju kliedzienus mums aiz muguras. Es uzspiedu ātruma sviru
  
  
  
  
  
  
  zemu, un mašīna uzlēca kalnā. Mēs kliedzām lejā pa S līkni, uz brīdi pazuduši redzeslokā, bet es dzirdēju viņu automašīnas rūcamies kalnā aiz mums.
  
  
  Īsajā kāpumā uzreiz uzņēmām ātrumu, un es klusībā biju pateicīgs, ka Ronam zem motora pārsega bija mašīna ar kādu muskuļu. Motocikli parādījās atpakaļskata spogulī, un es dzirdēju punkciju, kas nebija daļa no to izplūdes. Lode atsitās pret automašīnas aizmuguri, kam sekoja cita, zemu tēmēta.
  
  
  Apgriezu mašīnu ap citu stūri un izvilku Vilhelmīnu no maciņa. Es noņēmu seifu un pasniedzu Luger Ronai. Es teicu: "Es nevaru nobremzēt, lai dotu jums labu kadru, bet turpiniet šaut, un viņiem būs par ko padomāt."
  
  
  Rona izliecās pa logu un izšāva pa kreisi uz baikeri. Man bija prieks redzēt, ka viņa zina, kā rīkoties ar ieroci. Turot mašīnu uz ceļa, es biju pārāk aizņemts, skatījos apkārt, lai redzētu, vai tā kaut ko nav trāpījusi, taču dzinēja leņķa maiņa aiz mums liecināja, ka tas viņus vismaz palēnina.
  
  
  Kad es mazliet aizrāvu elpu starp mums un baikeri, spēcīgā benzīna smaka man liecināja, ka viņi ir izveidojuši caurumu mūsu tvertnē. Degvielas rādītājs jau šūpojās punktā E, tāpēc zināju, ka tālāk vairs netiksim. Nospiedu akseleratora pedāli līdz grīdai un bīstami veicām vēl divus pagriezienus.
  
  
  Velosipēdi joprojām dārdēja pa ceļu aiz mums, bet man bija pāris pagriezieni starp mums, kad dzinējs klepoja un es zināju, ka viss ir slikti. Pēdējās trīsdesmit sekundēs es izdomāju izmisīgu plānu, kā mūs dzīvus izvest no turienes. Rona Luger bija tukšs, un nebija laika pārlādēt. Krūms abās ceļa pusēs bija pārāk biezs, lai mēs varētu tālu skriet. Vajātājiem bija tikai dažas sekundes, lai rīkotos, tāpēc mans pirmais mēģinājums būtu vienīgais, ko mēs varētu dabūt.
  
  
  Pēkšņi apstājos ceļa vidū, no aizmugurējā sēdekļa paķēru tērauda ģitāras stīgas spoli un pieskrēju pie staba ceļa malā. Es aptinu vadu ap stabu, divreiz pagriežot galu, lai to nostiprinātu. Pieskrienot pie mašīnas, es izmetu spoli pa aizmugurējo logu, ielecu priekšējā sēdeklī un izspiedu no mašīnas līdz pēdējai spēka uncei, lai mūs virzītu uz nelielu slīpumu un netiktu pamanāms aiz kaudzeņa. ceļu. ceļa otrā pusē.
  
  
  Motociklu dārdoņa bija tikai viena pagrieziena attālumā no mums, kad es noliecos pār sēdekli un tajā pašā laikā teicu Ronai: "Izkāp un sēdies aiz mašīnas."
  
  
  "Bet Nik, viņi mūs redzēs, tiklīdz viņi nāks cauri krūmiem šeit."
  
  
  "Es domāju, ka viņiem būs par ko padomāt," es teicu. "Tagad dari, kā es tev saku."
  
  
  Sekojot Ronas norādījumiem, es satvēru ģitāras stieples spoli un uzvilku to. Es atvēru durvis, aptinu vadu ap loga rāmi un sarullēju logu, lai noturētu to vietā. Tad es aizcirtu durvis. Motocikli rūca pa ceļu, kad es nokritu blakus Ronam, atstājot tērauda ģitāras stīgu, kas izstiepta pāri ceļam apmēram četru pēdu augstumā.
  
  
  Abi motociklu bara vadītāji pa vadu atsitās gandrīz vienlaikus. Likās, ka viņi viens otram par kaut ko māj ar galvu, bet nākamajā mirklī abu galvas sastinga gaisā un stāsti spraucās ārā no apakšas. Galvas ar ķiverēm atsitās pret asfaltu un neprātīgi atsitās pa ceļu kā rāpojošas futbola bumbas. Motocikli, stūri, ko joprojām turēja braucēji bez galvām, rūca augšup pa kalnu vairākus jardus, pirms viens šūpojās, lai trāpītu otram, iesūtot abus miesas un tehnikas mudžeklī.
  
  
  Pārējie baikeri mēģināja šūpoties un slīdēt pa slideno asfaltu. Rezultātā izveidojās kaudze, saliektu automašīnu un sabrukušu ķermeņu mudžeklis. Es satvēru Ronas roku un mēs metāmies prom. Mēs gulējām aiz krūmiem, kad dzirdējām, kā motociklistu bandas izdzīvojušie iedarbina velosipēdus un pazūd tālumā.
  
  
  Ronas tievajā augumā pārskrēja drebuļi. "Kas, jūsuprāt, viņi bija, Nik?"
  
  
  "Viņiem jābūt saistītiem ar cilvēkiem, kuri uzspridzināja Mumuru un apdraud Ņujorku. Iespējams, jūsu tālrunis ir noklausīts ilgu laiku. Šorīt, kad jūs zvanījāt Vanagam, viņi zināja, ka jums kaut kas ir noticis. Viņi gaidīja, ko AX sūtīs, un tad plānoja no mums atbrīvoties.
  
  
  "Jā, bet tie ir tikai karaspēks. Kurš dod pavēles? »
  
  
  “Vadītājs izrādījās Antons Žizovs, īsts kaujas vanags no Sarkanās armijas. Šķiet, ka viens no vīriešiem kopā ar viņu bija Fjodors Gorodins. Nav tik gudrs kā Žizovs, bet tikpat bīstams. Un, ja jūsu minējums ir pareizs, ir Knoks Vornovs.
  
  
  "Tāpēc viss, kas jums jādara, ir tās jāatrod un jāliedz viņiem uzspridzināt lielāko daļu ASV."
  
  
  "Tas arī viss. Bet sasodīts, man ir veselas astoņas dienas."
  
  
  Pēc drošas pauzes mēs atgriezāmies uz ceļa un devāmies uz apšuvuma veikalu, kuru vadīja sieviete ar ābolu vaigu, kas izskatījās kā katra māte. Es nopirku Roni
  
  
  
  
  
  
  alu un saņēmu sauju sīknaudas telefonam.
  
  
  Vispirms es piezvanīju Apvienotās izlūkošanas komitejas kontaktpersonai Losandželosā. Es viņam pastāstīju par līķiem uz ceļa un par Ronas mašīnu krūmos. Izsaucu taksi un mēs ar Ronu apmetāmies gaidīt.
  
  
  Piektā nodaļa
  
  
  Malibu. Rotaļu laukums kinozvaigznēm, nedēļas nogales mājas bagātajiem un avārijas rajona Nr.12 AX atrašanās vieta. Daži ir pamanīti visā valstī, kas īpašos apstākļos izmanto AX aģentus. Es jutu, ka mēs ar Ronu atbilstam rēķinam.
  
  
  Tā pati atslēga, ko katrs AX aģents bija atvēris jebkuram no viņiem. Tie atradās visdažādākajos rajonos un ēkās. Malibu atrodas neadekvāti aprakstīts ar terminu "Ārkārtas dienesti". Mūsdienīgo stikla un sarkankoka ēku no Klusā okeāna piekrastes šosejas pievedceļa aizsargāja septiņas pēdas garš žogs. Lejā bija milzīga viesistaba ar augstiem griestiem un ērtām mēbelēm, kas izkārtotas ap piekaramo kamīnu. Desmit pēdu melnkoka bārs atdalīja dzīvojamo istabu no mazās, funkcionālās virtuves. Kaltas dzelzs spirālveida kāpnes veda uz trīspusēju kāpņu laukumu, kur atradās guļamistabas.
  
  
  Rona pamanīja vannas istabu ar nogrimušu romiešu vannu. "Es noteikti vēlētos nomazgāties," viņa teica. "Vai jūs domājat, ka šeit ir kaut kas, kurā es varētu vēlāk paslēpties?"
  
  
  "Paskatieties pāri guļamistabām," es teicu. "Šīs vietas ir diezgan labi aprīkotas."
  
  
  Viņa uzkāpa augšā un rakņājās pa skapjiem un atvilktnēm, kamēr es pārbaudīju bāru. Viņa drīz vien paklupa un atkal paklupa ar velūra halātu, kas bija uzmests viņai uz rokas, un viņas rokas bija pilnas ar pudelēm un bundžām.
  
  
  "AX noteikti ir savi slēpņi visiem gadījumiem, vai ne?"
  
  
  "Viņi nav tik izdomāti," es viņai teicu. "Es biju pārī, kur man bija jācīnās ar žurkām par nakšņošanas vietu."
  
  
  Rona ilgi skatījās uz mani no kāpņu pakājes. "Tā ir vienīgā problēma, kuras mums šeit nebūs."
  
  
  "Vismaz vienu," es piekritu. "Ko tev patīk dzert? Hei, man būs pāris gatavs, kad tu iznāksi ārā."
  
  
  "Kas jums ir," viņa teica, ieejot vannas istabā.
  
  
  Sienas daļa pie vannas bija izgatavota no oļu stikla un bija vērsta pret bāru ārpusē. Kad dega vannas istabas gaisma, stikls bija diezgan caurspīdīgs, un viss, kas notika iekšā, bija skaidri redzams, vismaz pēc izskata, ikvienam, kas skatījās no bāra. Es nevarēju būt pārliecināts, vai Rona apzinās šo vuajeristisko efektu vai nē, bet no viņas kustību izpētītās graciozitātes man bija aizdomas, ka viņa tā ir.
  
  
  Viņa nolika pudeles un kannas uz plaukta, tad novilka blūzi. Pat caur izkropļoto oļu stiklu viņas sprauslu rozā krāsa atšķīrās no viņas krūšu baltākā mīkstuma. Viņa izkāpa no brīvajām zilajām biksēm un novilka savu melno bikini biksīšu sloksni gar garajām slaidajām kājām. Viņa pārbaudīja ūdeni ar vienu kāju, pēdējo reizi paskatījās uz sevi pilna auguma spogulī un iekāpa vannā.
  
  
  Es piegāju pie telefona bāra tālākajā galā, lai piezvanītu Vanagam. Uzreiz piezvanīju uz savu personīgo numuru. Protams, pastāvēja iespēja, ka tika noklausīts Malibu telefons, taču, ņemot vērā braukšanas ātrumu, es nevarēju beigt par to uztraukties.
  
  
  Pirms es varēju ziņot par to, ko esmu uzzinājis no Ronas, Vanags atklāja sarunu.
  
  
  "Es tikko sazinājos ar ļoti satrauktu JIC pārstāvi, kurš teica, ka jūs viņam atstājāt diezgan nekārtīgu tīrīšanas darbu, kas viņam būtu jālikvidē un jāpaskaidro vietējai policijai."
  
  
  Es atzīstu ziņojuma precizitāti
  
  
  "Nik, es saprotu," Hoks turpināja, "ka mums strādājot, daži ķermeņi neizbēgami paliks aiz muguras. Vai tas būtu par daudz, ja turpmāk nepieciešamos izmetumus veiktu uzmanīgāk... teiksim, izšaujot caur sirdi? »
  
  
  "Es centīšos būt uzmanīgāks," es apsolīju, "ja apstākļi to ļaus."
  
  
  "Labi. Tagad sakiet man, vai Vollstedas jaunkundzei ir kaut kas vērtīgs mums?"
  
  
  Es apslāpēju smaidu, kad ieraudzīju Ronu pieceļamies vannā un pastiepa savu kailo roku pēc dvieļa. "Jā," es teicu, "es domāju."
  
  
  Es stāstīju Hokam par Ronas Noksas Varnovas izmeklēšanu pirms pieciem gadiem un viņa shēmu, kā šantažēt tautu, draudot uzspridzināt tās pilsētas vienu pēc otras. Īpaši ieinteresēja Vanags, kad es viņam pastāstīju par Varnova ideju izgatavot plastmasas kodolsprāgstvielas.
  
  
  Viņš teica: “Tas ļoti labi atbilst jaunajiem notikumiem šajā rajonā. Es nevēlos to apspriest pa tālruni, bet es vēlētos, lai jūs no rīta lidotu atpakaļ uz Vašingtonu.
  
  
  "Tieši tā. Es būšu rīt."
  
  
  Rona jau bija izkāpusi no vannas un nosusinājās ar dvieli. Ar neformālu juteklību viņa pārvietoja pūkaino dvieli uz augšu un uz leju savā gludajā augšstilbā. Kad atbildēju Vanagam, manā balsī noteikti bija atskanējusi neliela vilšanās, ka tik daudzsološa iepazīšanās tik drīz beigusies. Vanags noraidīja rīkli. – Jūs varat paņemt līdzi Volštedtas jaunkundzi. Manam projektam būs darbs jums abiem.
  
  
  "Mēs tur būsim," es teicu ar lielu entuziasmu.
  
  
  Noliku klausuli un pagatavoju pāris martini no
  
  
  
  
  
  ledusskapis alkoholiskajiem dzērieniem zem bāra. Kad es katrā glāzē iemetu citrona šķēlīti, Rona iznāca no vannas istabas. Viņai bija īss velūra halāts, kas bija sasiets ar jostu. Ar to pietika, lai sasniegtu kroku, kur augšstilbs saskaras ar sēžamvietu.
  
  
  "Es baidos, ka šis halāts nav paredzēts garai meitenei," viņa teica.
  
  
  "Es tā neteiktu," es viņai teicu. Ronas kājas, kādas tās bija tagad, neizskatījās pat tievas. Tā vietā tie izskatījās apaļi, gludi un elastīgi. Es viņai pasniedzu martini.
  
  
  "Paldies," viņa teica. "Vai jūs zvanījāt Vašingtonai?"
  
  
  "Jā. Vanags vēlas, lai mēs rīt lidojam tur. Teica, ka viņam ir darbs mums abiem. Vai jums viss kārtībā?"
  
  
  "Kāpēc gan ne? Tam ir jābūt labākam, nekā vazāties šeit ar motociklistiem un Dievs zina, kurš vēl uz mani šauj."
  
  
  Rona iedzēra malku dzēriena, tad nolika glāzi uz letes un sāka spēcīgi drebēt, it kā viņu būtu aizpūtusi auksta gaisa brāzma.
  
  
  Es paspēru soli viņai pretī. "Rona, kas notika?"
  
  
  Viņa dziļi ievilka elpu. "Es domāju, ka tā ir novēlota reakcija uz visu šīs pēcpusdienas satraukumu." Man šķiet, ka neesmu tik foršs un savākts, kā domāju.
  
  
  Es iegāju un apskāvu viņu. Viņas ķermenis, kas izskatījās tik slaids un spējīgs drēbēs, izkusa pār mani ar siltu elastību, kas bija pārsteidzošs. Viņas krūtis, piespiežoties manām krūtīm, maigi kustējās līdz ar viņas elpošanu.
  
  
  "Man ir tik sasodīti bail, Nik," viņa teica, "no tevis, par mani un visiem pasaulē. Kā tas beigsies? »
  
  
  "Slikti," es teicu. "Bet ne mums. Tagad atpūtieties un ļaujiet man uztraukties."
  
  
  Caur velūra halātu izmasēju viņas muguras gludos muskuļus.
  
  
  Viņa nolieca galvu, lai ieskatītos man acīs. "Es ceru, ka tev ir taisnība, Nik," viņa teica.
  
  
  Es pieliecos un noskūpstīju viņu uz lūpām. Viņa smaržoja pēc vannas ziepēm, ar vieglu ziedu smaržu matos. Viņas lūpas bija vēsas un elastīgas, un garšoja pēc piparmētras.
  
  
  Manas rokas slīdēja uz augšu un atrada halāta atvērto malu, tad lejup līdz viņas krūšu siltajiem, stiprajiem pauguriem. Ar vieglu vēlmes saucienu viņa atrāvās no manis. Tikai pietiekami daudz laika, lai atbrīvotu jostu un pārslidinātu halātu atpakaļ pār pleciem, ļaujot tam nokrist uz grīdas.
  
  
  Lēnām, apzināti viņa pārvilka manas rokas pār savu kailumu, uz brīdi piespiedās pie krūtīm, tad ļāva atkal pacelties sprauslām, pārbraucot ar rokām pāri ķermenim un plakanajam vēderam ar mīkstāku nekā zamšādas ādu.
  
  
  Viņas acis bija apburtas, kad viņa nolieca galvu, lai paskatītos, viņa vadīja manus pirkstus gar savu zīdaino spilvenu uz savu silto centru un viņas izsalkušās acis pacēlās pretī manējām.
  
  
  Kad es atkāpos un steigšus novilku savas drēbes, viņa mani pētīja ar patiesu interesi un apbrīnu, nekad nenovērsusies pat tad, kad biju pilnīgi kaila. Tad viņa vienkārši atpleta rokas, lai mani sveicinātu.
  
  
  Es paskatījos uz guļamistabas laukumu, bet viņa pamāja ar galvu — it kā teiktu, ka viņai bija pārāk steidzama vajadzība, lai to atliktu, — ka vieta ir šeit, ir pienācis laiks. Mēs izstiepāmies uz biezā zilā paklāja, un es noglāstīju viņas ķermeni. Sākumā viņas vaidi bija klusi, kā vēja nopūta, bet drīz vien pārauga drudžainos prasīgos saucienos, kad viņa apgāzās un vilka mani sev virsū.
  
  
  Kad es iegāju viņā, viņa izlieca savu slaido, gaišo augumu pret mani. Pēc tam sekoja viņas mokošās vēlmes līkumotais, vērpjošais ritms, kopā būvējot uz kulminācijas viļņa, kam sekoja garš, vērienīgs nolaišanās saldā noguruma tukšajā krastā.
  
  
  Sestā nodaļa
  
  
  Nākamajā rītā Rona devās uz darbu un sagatavoja lielas brokastis. Nakts vingrošana mums abiem radīja lielu apetīti, un mēs ar entuziasmu nolikām ēdienu. Kafija mūsu tasītēs atdzisa, viss pārējais sāka sasilt. Tomēr tā bija darba diena, un no tā, ko es uzzināju par Ronu iepriekšējā vakarā, vieta pēc brokastīm varēja mūs aizņemt līdz vēlam vakaram.
  
  
  Tā vietā es iekāpu vannā un iegāju aukstā dušā.
  
  
  Mēs atstājām Losandželosu. Starptautiskais deviņu stundu lidojumā, un Dullesā mūs sagaidīja AX limuzīnā vēl viens Vanaga klusais un efektīvais šoferis.
  
  
  Mēs izgājām drošības rituālu un drīz tikām apsēdušies pie galda iepretim Deividam Hokam. AX galvenais vīrs pārlaida skatienu Ronai Volštedai un pagriezās pret mani ar neizteiktu jautājumu acīs. Es paraustīju plecus un uzsmaidīju viņam tik nevainīgi, cik vien spēju.
  
  
  Vanags asi izgrieza rīkli un ķērās pie lietas. “Brīdī, kad tu man vakar piezvanīji, Nik, mēs turējām jūrnieku, vārdā Huans Eskobars, pie Karību jūras kruīza kuģa Gaviota. Viņš tika aizturēts Fortloderdeilā, kad, izejot muitā, rīkojās aizdomīgi. Kontrabanda netika atrasta ne pie viņa, ne viņa čemodānā, taču, tā kā šajās dienās visi mūsu cilvēki bija dubultā modrībā, Floridas iestādes piezvanīja mūsu birojam. Viņi atveda Eskobaru pie mums uz nopratināšanu, bet mēs no viņa neko nesaņēmām. Tad, kad jūs nodevāt informāciju Volštedas jaunkundzei par Noksu Varnovu un viņa kodolplastmasas sprāgstvielām, mēs tuvāk apskatījām viņa atvesto koferi. Protams, mūsu laboratorijas ir pierādījušas, ka tas ir skaldāms materiāls.
  
  
  
  
  
  
  Uz aizbīdņa atradām mikroelektronisko detonatoru, ko varēja aktivizēt ar attālu radiosignālu. Un, jocīgi, uz roktura bija iegravēts mazs galvaskauss – maza nāves galva.
  
  
  "Vai jūs dzirdējāt vēl kaut ko no jūrnieka?" ES jautāju.
  
  
  "Mazliet. Es ļaušu vīrietim pašam pastāstīt."
  
  
  Vanags nospieda domofona pogu un teica: "Sūtīt Eskobaru." Pēc minūtes iekšā ienāca pāris drūmu valdības ierēdņu, un starp viņiem stāvēja dusmīgs, iekaisis vīrietis. Valdības amatpersonas aizgāja, un Vanags norādīja Eskobaram apsēsties krēslā.
  
  
  Es piegāju un nostājos vīrieša priekšā. "Uzklausīsim jūsu stāstu," es teicu.
  
  
  Eskobars neērti sakustējās. — Es to jau esmu teicis divdesmit reizes.
  
  
  "Sakiet to vēlreiz," es teicu. "Man."
  
  
  Viņš paskatījās uz manu seju un bez vilcināšanās sāka runāt. “Lielais puisis, viņš man iedeva koferi un piecsimt dolāru. Viņš teica, ka jāpaņem pārtraukums uz pāris nedēļām. Tad, kad panāku kuģi, viņš man iedod vēl piecus. Viss, ko es daru, ir ielieku savu čemodānu skapī Klīvlendā un atstāju to tur. Tas ir viss, ko es zinu. ES zvēru."
  
  
  "Kas ir lielais cilvēks?" ES jautāju.
  
  
  "Es nezinu viņa vārdu. Dažreiz viņš iekāpj vienā ostā, dažreiz citā. Es zinu tikai to, ka viņam ir jauni īpašnieki, un, kad viņš dod rīkojumu, visi klausās.
  
  
  "Jaunie īpašnieki, vai jūs teicāt?"
  
  
  "Jā. Pirms pieciem vai sešiem mēnešiem viņi nopirka Gaviotu. Viņi atlaiž lielāko daļu vecās komandas, bet patur dažus no mums. Es strādāju jebkuram. Redziet, tas ir darbs. Jaunie puiši, kurus viņi nolīga komandā, nav no Dienvidamerikas kā mēs pārējie. Viņi runā smieklīgi un turas tālāk no mums."
  
  
  — Pastāsti man vairāk par lielo vīru.
  
  
  "Viņš ir priekšnieks, tas ir viss, ko es zinu. Viņš izskatās rupjš un runā klusā balsī. Pleci ir lieli, kā vērsim."
  
  
  Es paskatījos uz Vanagu.
  
  
  "Šis apraksts atbilst Fjodoram Gorodinam," viņš teica.
  
  
  Es teicu Eskobaram: "Vai kāds cits dod pavēles?"
  
  
  "Es redzu vienu cilvēku tikai divas reizes. Plāni, draudīgi, sirmi mati. Viņš ir vienīgais, kuru esmu redzējis, dodot pavēles lielajam puisim.
  
  
  Es pagriezos atpakaļ pret Vanagu. — Žizovs?
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  Ieliku rokas kabatās un lēnām devos uz tālāko sienu. Tad es atgriezos un atkal nostājos jūrnieka priekšā. Es skatījos viņam acīs, līdz viņš paskatījās prom.
  
  
  "Huans," es viņam teicu, "jūs droši vien esat dzirdējuši, ka ASV izturas godīgi pret noziedzniekiem un ka jums nav jābaidās no sliktas izturēšanās. Bet šī ir pavisam cita situācija, Huan. Nav laika pacietībai. Ja tu mums melosi, es personīgi parūpēšos, lai arī tad, ja tu būsi dzīvs, senoritai no tevis nebūs nekāda labuma. Vai tu mani saproti, Huan?
  
  
  — Jā, senor! - viņš atcirta. Viņa izspiedušās acis man teica, ka viņš zina, ka es nejokoju. “Manas mātes vārdā es runāju patiesību! Bija vēl seši cilvēki, kuriem viņi arī iedeva koferus. Neesmu dzirdējis, kur tās ved. Mans gadījums bija par Klīvlendu. Tas ir viss, ko es zinu, kungs, ticiet man.
  
  
  ES izdarīju. Es pamāju Vanagam, un viņš paņēma Eskobaru.
  
  
  "Es pieņemu, ka esat pārbaudījis kuģi un šos jaunos īpašniekus," es teicu, kad mēs trīs atkal bijām vieni.
  
  
  "Jā. Gaviota ir Venecuēlas reģistrs. Bijušajiem īpašniekiem milzīgu naudas summu samaksāja kāds vīrietis, kurš teica, ka pārstāv Halcyon Cruises. Tas, protams, ir viltojums.
  
  
  Rona runāja. "Vai jūs varētu sagrābt kuģi un nopratināt apkalpi? Uzziniet, no kurienes nāk bumbas? »
  
  
  "Mēs varētu," Vanags atzina. "Taču mēs nevarējām būt pārliecināti, ka Gorodins būs uz klāja, un šķiet, ka Žizovs gandrīz neparādās. Pat ja mēs zinātu, kur tika izgatavotas bumbas un kur glabājas sprūda, baumas par kuģa sagrābšanu viņus sasniegtu pirms mēs. Un tad viņi var uzspridzināt bumbas, kas jau ir ieliktas Dievs zina, kādās pilsētās. Nē, šim vingrinājumam ir jābūt vienkāršam, tāpēc es gribēju, lai jūs un Niks būtu šeit.
  
  
  "Es domāju, kad jūs tiksit pie tā," es teicu. — Neapvainojies, Rona, bet es esmu pieradis strādāt viena.
  
  
  "Šoreiz nē," sacīja Vanags. “Mūsu pirmais solis ir uzņemt kādu uz kruīza kuģa. Un viens vīrietis piesaistīs pārāk daudz uzmanības.
  
  
  "Kāpēc?" ES jautāju.
  
  
  "Gadās tā, ka Gaviota specializējas..." šeit vecais vīrs uzskatīja par vajadzīgu vēlreiz iztīrīt rīkli, "... medusmēneša kruīzi."
  
  
  Rona Volštedta sāka smaidīt, bet ātri atjēdzās, kad Vanags viņai uzmeta vienu no šiem bargajiem Jaunanglijas skatieniem.
  
  
  Viņš teica: "Es esmu vienojies ar Atomenerģijas komisiju, ka Volstedtas jaunkundze tiks iecelta AX amatā uz šīs ārkārtas situācijas laiku. Es nedomāju, ka, ja es lūgtu jums spēlēt jaunlaulāto pāra lomu, jūs pārāk izstieptu savus aktiertalantus.
  
  
  "Es domāju, ka mēs tiksim galā," es teicu ar taisnu seju.
  
  
  "Kamēr viņš dežurē," Rona piebilda, piemiedzot man ar aci, kad Vanags neskatījās.
  
  
  "Es zināju, ka varu paļauties uz jūsu sadarbību," Vanags sausi sacīja. “Rīt jūs pievienosities kruīzam uz Antigvu. Gaviota piestās vairākās ostās Karību jūras reģionā, kuģos pa Panamas kanālu un kuģos augšup pa Meksikas rietumu krastu, apstājoties Losandželosā. Bet, ja neesat atklājis operāciju bāzi un to izslēdzis līdz brīdim, kad kuģis ieradīsies Panamā, tad
  
  
  
  
  
  
  būs par vēlu. Jo pēc astoņām dienām Ņujorkā ir paredzēts sprādziens."
  
  
  "Īss medusmēnesis," es komentēju.
  
  
  Vanags turpināja tā, it kā es neko nebūtu teicis. Ekskursijas misija ir noskaidrot, kur uz kuģa novietotas čemodāna bumbas, un atgriezties pie avota. Tur vajadzētu atrast Antonu Žizovu un, visticamāk, Noksu Varnovu. Tad tu esi viens pats. Šim nolūkam es jums sniegšu visu iespējamo atbalstu, taču nekāda liela mēroga operācija nav iespējama."
  
  
  Mēs ar Ronu izgājām no vecā vīra kabineta un ar to pašu lidojumu devāmies uz Dokumentu pārvaldības centru. Tur mums tika izsniegti visi dokumenti un fotogrāfijas, kas mums būtu vajadzīgas, lai tēlotu Nikolasu Hanteru kungu un kundzi.
  
  
  Kad izgājām no AX galvenās mītnes, Rona spēlēja, pasaulei izturoties kā topošā līgava.
  
  
  "Vai jums nešķiet," viņa kautrīgi sacīja, "tā kā mūsu "laulība" oficiāli sākas tikai rītdien, mums šodien vajadzētu palikt divās dažādās istabās?
  
  
  "Laba doma," es teicu, izsaucot taksometru. "Man šodien ir jādodas ārā diezgan vēlu, un es negribētu jūs pamodināt, kad jūs ienāksit."
  
  
  "Vai tiešām?" - viņa ar smagu sarkasmu jautāja. "Kāds ir viņas vārds?"
  
  
  "Nāc, mīļā, jūs neiebilstu, ka es izbaudīju vakarnakti kā vecpuisis."
  
  
  Mēs iekāpām taksī un Rona attālinājās no manis, cik vien sēdvieta atļāva. Salikusi rokas un sažņaudzusi ceļgalus, viņa saraukusi pieri sēdēja pie loga.
  
  
  Es ļāvu viņai samīļot pusduci bloku, tad piekāpos. "Ja tas ļaus jums justies labāk, es šovakar būšu AX galvenajā mītnē un pildīšu mājasdarbus."
  
  
  Viņa pagriezās un paskatījās uz mani ar savām ziemeļnieciski zilajām acīm. "Patiešām?" - viņa jautāja mazas meitenes balsī.
  
  
  "Pareizi," es teicu. “Man nav iebildumu sajaukt biznesu un izklaidi, kamēr viens netraucē otram. Bet šodien visam vajadzētu būt par biznesu. Es vēlos jums pastāstīt visu, kas mums ir par Antonu Žizovu, Fjodoru Gorodinu un Noksu Varnovu."
  
  
  Rona pastiepa roku un viegli uzlika roku uz mana ceļgala. "Man ļoti žēl, Nik. Es negribēju likties bērnišķīga.
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. "Nebūtu cita ceļa."
  
  
  Tad viņa paslīdēja man blakus un es noliecos, lai viņu maigi noskūpstītu.
  
  
  Septītā nodaļa
  
  
  Nākamajā rītā, pāris stundas pirms Gaviota ierašanās, čartera lidmašīna mūs aizveda uz Antigvu. Mazās salas galvaspilsēta Sentdžona joprojām ir ļoti britiska pilsētas centrālajās daļās. Bet, kad esat nokļuvis dzimtajā pilsētā, jūs sākat dzirdēt maigo kalipso mūzikas valodu un redzēt krāsainos tērpus, ko cilvēki valkā nevis tāpēc, lai atstātu iespaidu uz tūristiem, bet gan tāpēc, ka viņiem patīk krāsas.
  
  
  Karalienes viesnīcas ceļojumu aģents mums nesteidzās pārdot biļetes uz Gaviotas kruīzu.
  
  
  "Jūs jau esat nokavējis pirmo kruīza daļu," viņš teica, "un man joprojām būs jāiekasē no jums pilna cena."
  
  
  "Ko tu domā, dārgais?" - es jautāju kā līgavainis.
  
  
  Rona jutekliski pārlaida mēli pār lūpām. Esmu pārliecināts, ka mēs varam iztikt ar visu, kas palicis no kruīza.
  
  
  Es piemiedzu ceļojumu aģentei. "Jūs redzat, kā tas notiek."
  
  
  Ar zināmu nepatiku viņš izrakstīja pāris biļetes Hanteru kungam un kundzei. Nedaudz mazāk negribot viņš paņēma manu naudu.
  
  
  Mēs ar Ronu mazliet pastaigājāmies, iepirkāmies skatlogos un sadevāmies rokās, spēlējām jaunlaulātos, ja kāds uz mums paskatītos. Patiesībā tas nemaz nebija grūti.
  
  
  Pēc kāda laika mēs devāmies lejā uz dokiem, lai noskatītos, kā Gaviota ienāk. Tas bija gluds un balts, ar strauju siluetu, varbūt mazāk nekā piecsimt pēdu garš. Kad viņa virzījās uz dziļjūras doku, laimīgie medusmēneša pasažieri manāmi nebija klāt.
  
  
  Kāds izolēts pāris šur tur ar smaidu paskatījās pāri sliedēm, taču šķita, ka kuģis brauc ar daudz mazāk pasažieru nekā tā ietilpība. Acīmredzot jaunie īpašnieki īpaši nespieda uz savu produktu, kas bija saprotams, ņemot vērā citus uzņēmumus, kas viņiem bija.
  
  
  Es novēroju vairākus pasažierus un apkalpi atstājam kuģi un minimālu periodisku iekraušanu, taču neredzēju neko aizdomīgu vai pazīstamas sejas. Pēc Huana Eskobara domām, lielākā daļa komandas izskatījās vairāk slāvu nekā latīņu valodā.
  
  
  Mēs ar Ronu apsēdāmies un atradām kasieri. Pilnīgi bez entuziasma viņš mūs ieveda mūsu kajītē, āra telpā vienu klāju zem Promenādes. Tā bija maz mēbelēta: krēsls, dīvāns, neliels galdiņš, kumode un divas vienvietīgas gultas. Pēdējais šķita neparasts medusmēneša kruīzam, taču mēs ar Ronu drīz atklājām, ka viņi var viegli kopā ar skrituļslidām. Dienasgaismas spuldze virs kumodes spoguļa izstaroja diezgan aukstu gaismu. Atvēru aizkarus un ielaidu silto Karību sauli.
  
  
  Rona pienāca un nostājās man blakus. Viņa teica,
  
  
  "Nu, ko jūs vēlētos darīt tagad, dārgais vīri?"
  
  
  "Man nav jums jāstāsta, ko es gribu darīt. Vispirms tomēr izstaigāsim kuģi. Atcerieties, ka jūs to darāt ar prieku?
  
  
  "Ak, labi," viņa teica. "Bet, ja šis medusmēnesis drīz nesāksies, es varētu arī doties mājās pie mammas."
  
  
  Es uzsitu viņai jauko apaļo dupsi un izgrūdu to ārā
  
  
  
  
  
  
  uz galda. Mēs pāris stundas staigājām pa klājiem, apskatot bārus, sporta zāli, ēdamzāli, teātri, karšu istabu un dāvanu veikalu. Citu pasažieru trūkums bija šausmīgs. Satiktie medusmēneša pāri šķita pārāk iegrimuši viens otrā, lai pamanītu, vai kāds cits ar viņiem burā vai nē. Daži apkalpes locekļi, kurus satikām, bija ļoti aizņemti ar saviem uzdevumiem un, šķiet, uzskatīja mūs par neredzamiem.
  
  
  Atlikušo dienas daļu pavadījām, sēžot novērošanas salonā, malkojot pāris augļu ruma dzērienus, slepus vērojot, kurš iekāpis uz kuģa, un novērtējot viņu bagāžu.
  
  
  Iestājoties krēslai, uz klāja neienāca neviens, kas līdzinājās Fjodoram Gorodinam vai Antonam Žizovam, un nekādi dīvaini čemodāni neparādījās atgriežošo pasažieru vai apkalpes locekļu rokās. Tikmēr saldais ruma dzēriens nepatīkami šļakstījās manā vēderā.
  
  
  Kad no Atlantijas okeāna nolaidās tumsa, Gaviota atskanēja pāris svilpes, lai izsauktu klaiņojošos pasažierus uz klāja, un mēs gatavojāmies burāt. Vietējā tērauda bungu grupa mūs serenēja, kuģim attālinoties no piestātnes.
  
  
  Mēs ēdām vakariņas gandrīz pamestajā ēdamistabā, pēc tam apstaigājām klāju un atgriezāmies savā kajītē. Ārpus durvīm Rona pagriezās, lai paskatītos uz mani un es viņu apskāvu un noskūpstīju. Viss sākās ar vienkāršu draudzīgu skūpstu pēc vakariņām. Bet tad es jutu, ka viņas mēles gals viegli, gandrīz kautrīgi pieskaras savām lūpām, un man radās sajūta, ka “medusmēnesis” nebūs šarāde. Man bija vairāk nekā priekšnojauta, kad viņas mīļā mazā rociņa paslīdēja zem manu bikšu elastīgās joslas un rotaļīgi pastiepās uz leju, gaidot maigu glāstu, kas solīja ilgu erotiskas akrobātikas nakti.
  
  
  Viņa atkāpās un, kustoties ar jutekliskumu, kas ir raksturīgs visām sievietēm, bet ko efektīvi izmanto tikai dažas, viņa novilka drēbes. Viņa to darīja lēnām, no pirmās blūzes pogas līdz pēdējai gurnu saspiešanai, kas lika viņas biksītēm noslīdēt uz grīdas, atklājot iedegušo, samtaino ādu. Divas šauras baltas svītras iezīmēja bikini kontūru, ko viņa valkāja sauļojoties. Baltas apmales ierāmēja pūkainu-mīkstu trīsstūri, kas bija tikai vienu toni tumšāks par viņas blondo galvu.
  
  
  Mūsu izmisīgās mīlēšanās laikā Malibu mājā man nebija reālas iespējas novērtēt Ronas neticamo ķermeni. Tielais kurts, kas viņai, šķiet, bija savās drēbēs, maldināja. Lai gan nekur tajā nebija ne unces pārpalikuma, nebija arī asu stūru.
  
  
  Viņa pozēja manā priekšā, izbaudot manu apbrīnu. "Vai jums nešķiet, ka esmu pārāk tieva?" - viņa teica, viņas sejā nebija ne mazāko šaubu.
  
  
  Noglāstīju zodu un mēģināju kritiski paskatīties: “Nu, tagad, kad tu to pieminēji...”
  
  
  Viņa ar pirkstiem viegli pieskārās manām lūpām. "Es saprotu vēstījumu. Ir pienācis laiks man beigt makšķerēt komplimentu dēļ."
  
  
  Es apliku roku ap viņas vidukli un pievilku viņu sev klāt, skūpstīdams viņas mīksto vēdera pauguru.
  
  
  Rona piespiedās pie manis, izdodot baudas gaudojošas skaņas, kad es ar mēli pētīju viņas vēderu lēnā, arvien lejupejošā aplī.
  
  
  Es viņu atlaidu, un viņa nokrita man virsū, mežonīgi meklēdama mutē. Es viņu pacēlu un aiznesu uz gultu. Tur es viņu maigi nolaidu uz satīna segas.
  
  
  Rona satvēra apakšlūpu starp zobiem un mantkārīgām acīm vēroja, kā es izlīstu no drēbēm.
  
  
  Tiesa, mēs nebijām tie bezrūpīgie jaunlaulātie, par kuriem izlikāmies. Bet es šaubos, ka kādam likumīgam jaunlaulātajam pārim jebkad ir bijusi pilnvērtīgāka kāzu nakts nekā mums. Pirms mēs beidzot aizmigām, pirmie pelēkie rītausmas stari apgaismoja austrumu horizontu.
  
  
  8
  
  
  Kad Gaviota iebrauca Martinikā, mēs bijām augšā, saģērbušies un paēdām labas brokastis. Rona gribēja apmeklēt krāsainos boutiques gar Fortdefransas krastmalu, taču es viņai teicu, ka man jāpaliek tur, kur varēšu vērot, kas un kas nāk uz klāja. Es viņu aizsūtīju vienu, bet viņa atgriezās mazāk nekā pēc stundas, sakot, ka viņai nav jautri.
  
  
  Kā izrādījās, es būtu varējis iet viņai līdzi, lai gan viņai patika skatīties uz ķekaru. Martinikā pavadījām četras stundas, kuru laikā vairāki jaunlaulātie izkāpa krastā un atgriezās ar pūkainām salmu cepurēm un citiem suvenīru veikaliem atkritumiem. Apkalpe lielākoties palika uz kuģa. Aizdomīgu koferu nebija. Nekādu smagu, lācīgu krievu. Nav kalsnu krievu ar sirmiem matiem.
  
  
  Tovakar mēs ar Ronu atkal izstaigājām promenādi. Aktivitāte uz Gaviota klāja, kā parasti, bija minimāla. Mēs agri aizgājām pensijā uz savu kajīti, kur darbība ievērojami paātrinājās.
  
  
  Mūsu nākamā pietura bija La Guaira, Karakasas jūras osta. Tā kā Gaviota bija reģistrēta Venecuēlā, es cerēju, ka kaut kas varētu notikt šīs valsts mirdzošajā galvaspilsētā.
  
  
  Es atkal biju vīlies.
  
  
  Tajā vakarā es sāku uztraukties par mūsu misiju, lai gan es neatzinu Ronam savas šaubas. Galu galā mums nebija nekāda pamata uzskatīt, ka Žizovs un viņa komanda pirms tam liktenīgajā stundā nebija ievietojuši visas čemodāna bumbas.
  
  
  
  
  
  
  Vai arī Amerikas pilsētas jau var būt mīnētas un gatavas eksplodēt kodolmākonī, tiklīdz kādā nezināmā vietā tiks nospiesta poga. Ja Huans Eskobars runāja patiesību, kopā ar Gaviotas apkalpes locekļiem tika nosūtītas vismaz sešas bumbas. Mēs zinām, ka varētu būt citi veidi, kā tos izplatīt.
  
  
  Un vēl pēc piecām dienām Ņujorkā vajadzēja eksplodēt pirmajai bumbai. Ņemot vērā amerikāņu sabiedrības nenoteikto noskaņojumu šajās dienās, mūsu lielākās pilsētas iznīcināšana var būt viss, kas nepieciešams, lai sāktu trokšņainas sarunas. Protams, ar tādiem cilvēkiem kā Antons Žizovs sarunas nenotiek.
  
  
  Mums bija tikai divas izvēles – padoties vai cīnīties. Visticamāk, pēc nelielām demokrātiskām debatēm valdība nolēma cīnīties. Bet tas būtu absurdi, jo nebija redzama ienaidnieka. Slēptajām bumbām, ko iedarbina radiosignāli no nezināmas vietas, nav redzama mērķa. Kad eksplodēs otrā un trešā pilsēta, var izzust cilvēku vēlme cīnīties. Pat ja tas nebūtu noticis, valsts lielāko pilsētu iznīcināšana būtu atņēmusi cilvēkiem spēkus pretoties.
  
  
  Tātad Gaviota bija mūsu vienīgā spēle. Uzmanīgais muitas darbinieks, kurš aizturēja Huanu Eskobaru, iedvesa mums niecīgu plaisu ienaidnieka bruņās. Mans uzdevums bija tikt cauri šai plaisai un dot nogalinošo triecienu, pirms viņš paspēja sist.
  
  
  Vēl piecas dienas.
  
  
  Mūsu mīlēšanās tajā vakarā trūka tādas pašas spontanitātes, vismaz no manas puses. Protams, Rona juta, ka kaut kas nav kārtībā.
  
  
  "Kas notika, Nik? Vai jūs uztraucaties par misiju? »
  
  
  "Mums jau vajadzēja veikt kādu darbību," es teicu. "Rīt mēs dosimies uz Kirasao, un, ja tur nekas nenotiek, mums ir problēmas."
  
  
  "Vai jūs vēlētos, lai es pārceltos uz savu gultas pusi un ļautu jums gulēt?" - viņa nopietni jautāja.
  
  
  Es viņu satvēru un piespiedu viņas kailo ķermeni sev. "Mīļā, ja mums ir tikai piecas dienas, pirms pasaule sāks eksplodēt, es plānoju pavadīt pēc iespējas mazāk no tām guļot."
  
  
  Ar vieglu baudas murrāšanu Rona aplika savas kājas ap manām kājām. Un kādu laiku es nedomāju par kodolbumbām koferu veidā, es nedomāju par nāves galvu.
  
  
  Fjodors Gorodins parādījās uz Gaviota klāja Kirasao. Es tik ļoti priecājos, redzot drūmo, platplecu krievu, ka varēju viņu noskūpstīt. Kirasao ir starptautiska brīvosta ar vienu no labākajām iepirkšanās vietām Karību jūras reģionā. Lielākā daļa pasažieru no kuģa pameta no rīta, meklējot izdevīgus darījumus, un, pēcpusdienā atgriezoties mājās, viņu vidū bija arī kuplais Gorodins, kurš Palmbīčas uzvalkā veltīgi centās izskatīties pēc tipiska kruīza pasažiera, lai kas tas arī būtu. . . Es viņu uzreiz pamanīju un turēju savā redzeslokā, kamēr viņš izlikās klīstam pa klāju, pirms ielīda virsnieku telpās.
  
  
  Biju nedaudz vīlies, ka viņš nepaņēma uz klāja vienu no koferiem ar bumbu. Bet, tā kā Kirasao ir vēsturiskā kontrabandistu galvenā mītne, man radās aizdomas, ka ir pienācis laiks. Ja parādītos kāda no bumbām, es varētu mēģināt to izsekot, tas ievērojami atvieglotu manu darbu. Bet ja nē, tad es vienmēr varu piespraust Gorodinu.
  
  
  Uzzinājis, kurā kajītē lielais puisis apmetās, es pievienojos Ronai pie bāra novērošanas telpā.
  
  
  "Gorodins ir uz klāja," es viņai teicu.
  
  
  Viņas zilās acis iepletās aiz sajūsmas. "Ak, Nik, tas nozīmē, ka jūs varat izsekot bumbas caur to."
  
  
  "Tas vai trieciens manam galvaskausam. Jo līdz šim tā ir bijusi neveiksme."
  
  
  Es ieraudzīju īsu aizvainotu skatienu un satvēru viņas roku. “Nepārprotiet mani. Savā ziņā šīs bija trīs labākās dienas manā dzīvē. Taču darbs ir pirmajā vietā, un bez liela pārspīlējuma var teikt, ka visa sasodītā pasaule ir uz maniem pleciem.”
  
  
  "Es zinu, mīļā," viņa teica. "Es negribēju būt egoists."
  
  
  "Kad tas būs beidzies, mēs varam paņemt nelielu atvaļinājumu," es teicu. "Būtu jauki ielīst gultā, ja mums nebūtu pievienojušies Žizovs, Gorodins un Nokss Vamovs."
  
  
  Rona izbrīnīta paskatījās uz viņu. "Man tā jācer!" Tad viņa man uzsmaidīja un viss atkal bija kārtībā.
  
  
  "Ko tu darīsi?" viņa jautāja.
  
  
  "Lūdziet, lai kāds no koferiem, kuros ir bumbas, tiktu ievests uz klāja, lai es varētu ievākties. Citādi man būs jādodas pēc Gorodina. Ātri un veikli. Jo kaut kur Žizovs un Varnovs gaida ar pogu, kas varētu uzspridzināt lielāko daļu ASV. Ja es būšu neuzmanīgs, kāds viņiem var nosūtīt ziņu, lai viņiem nav jāgaida termiņš."
  
  
  "Ko es varu darīt, Nik?"
  
  
  "Turieties tālāk," es atcirtu un tad piekāpos. "Rona, no šejienes lietas var kļūt trakas un nāvējošas. Es esmu apmācīts to darīt, bet jūs neesat. Es gribu, lai jūs atgrieztos mūsu kajītē un ieslēdzieties tur. Neatver durvis, kamēr es tev nedodu signālu.
  
  
  "Labi," viņa nopūtās.
  
  
  Es aizsūtīju Ronu ceļā. Viņa bija laba kompānija. Un noderīgi. Bet ne šajā operācijas posmā.
  
  
  Es atgriezos uz klāja, lai iegūtu labāku skatu uz gangplank. Iestājoties tumsai, mēs gatavojāmies kuģot, un uz klāja netika nēsāts neviens čemodāns. Mēs atstājām Vilemstades ostu
  
  
  
  
  
  
  Pabraucis garām šūpojošajam pontonu tiltam, ko sauc par karalieni Emmu, es nolēmu, ka man būs jāsastopas ar Gorodina kungu. Tad es dzirdēju palaišanu.
  
  
  Tā bija ātra laiva ar diviem piekarināmiem dzinējiem un bez gaismām. Kad viņš piecēlās, kāds viņam uzmeta virvi. Šķita, ka tupus, plikpaurainais vīrietis laivā dod pavēles. Viņa vīri pacēla tumšo taisnstūrveida priekšmetu uz klāja. Tas bija čemodāns; un es sapratu, ka tas ir tieši tāds pats kā Huanam Eskobaram.
  
  
  Kad rinda sāka celties, es virzījos uz pakaļgalu gar sliedēm, lai redzētu, kurš ceļ. Tas bija mans draugs Fjodors Gorodins, kurš joprojām valkāja saldējuma uzvalku, un viņš vadīja pāris viņu grupas locekļus, kas nav latīņu valoda. Pasniegusi zem krekla astes, es izvilku Vilhelmīnu no savas jostas maciņa. Satvērusi rokā pazīstamo Lugeru, paspēru soli pretī Gorodinam un viņa draugiem.
  
  
  Viens solis ir viss, kas man izdevās. Kaut kas ietriecās man pakausī, klājs satricināja un trāpīja man ar milzu dūri. Manā galvā nekavējoties ieskanējās skaņas, kas, šķiet, izklīda atpakaļ caur manu galvaskausu, jo viss kļuva kluss un melns.
  
  
  Devītā nodaļa
  
  
  Savādi, ka sākumā es tikai apzinājos, ka man niez deguns. Es mēģināju pastiepties un saskrāpēt to, bet manas rokas nekustējās. Es atvēru acis. Tad es sapratu savu galvu. Sāpēja kā viens liels zobs, kad nervu skāra auksta gaisa elpa. Es atkal aizvēru acis un lēnām tās atvēru. Sāpes nepārgāja, bet mana apkārtne nokļuva fokusā.
  
  
  Es gulēju uz muguras uz šauras gultiņas nelielā iekštelpu kajītē. Es redzēju, ka manas kājas bija sasietas ar vairākiem līmlentes pagriezieniem. Manas rokas bija sakrustotas plaukstu locītavās aiz muguras; tās arī tika salīmētas kopā. Uz guļvietas man pretī sēdēja Rona Volstedta, tērpta spilgti svītrainā blūzē un platās biksēs. Viņas rokas un kājas arī bija aizlīmētas ar līmlenti.
  
  
  "Priecājos jūs atkal redzēt kopā ar mums, Kārtera kungs," norūca smaga balss no kaut kur būdiņas priekšgalā. Ar pūlēm pagriezu galvu pret balsi. Fjodors Gorodins gulēja vinila krēslā, kas bija izvilkts pretī divām gultām. "Es domāju, ka nav jēgas jūs saukt par Hantera kungu," viņš turpināja. "Šī maskarāde beidzās gandrīz tiklīdz tā sākās."
  
  
  Kabīnes durvju priekšā uz saliekamā metāla krēsla blakus kāršu galdiņam sēdēja jauns vīrietis ar glīti ķemmētiem brūniem matiem. Es atpazinu kamaniņu, ko viņš turēja, tēmēja pret mani - Vilhelmīnu. Es pakustināju rokas par collas daļu un biju neapmierināts ar spiediena trūkumu tur, kur tam vajadzēja būt. Nebija stileta. Es redzēju viņu guļam Gorodina jostā.
  
  
  "Jā, Kārt," Gorodins norūca, "mums ir tavs ierocis." Un tava... "sieva". Varbūt jūs varat runāt ar mums tagad.
  
  
  "Es tev nesekoju," es teicu, tāpat kā vecajos koledžas laikos. "Mani sauc Nikolass Hanters."
  
  
  Gorodins pagriezās pret jauno vīrieti un iesaucās: "Boris, iedod man karti." Viņš izrāva Borisam no rokas piecu reiz septiņu kartiņu un sāka to skaļi lasīt. "Niks Kārters, aģents AX N3. Vērtējums: Killmaster. Ziņo Deividam Hokam, Vašingtonas DC, AX direktoram. "Vai jūs nedomājat, ka mūsu cilvēki jūs pazīst pēc reputācijas. Kārters? Kad jūsu draudzene Volštedas jaunkundze piezvanīja AX, mēs zinājām, ka viņi ir nosūtījuši aģentu. Varbūt, ja mūsu biedri Losandželosā jūs pazītu, viņi būtu uzmanīgāki, cenšoties.
  
  
  "Ne tikai jūsu reputācija, bet arī jūsu seja ir zināma dažiem no mums, kuriem ir dotas jūsu fotogrāfijas kopijas, Kārter. Kapteinis jūs atpazina, kad ienācāt kopā ar sievieti Antigvā. Viņš man par to ziņoja pa radio, un kopš tā laika jūs esat uzraudzīts. Kad es uzkāpu uz klāja, mēs zinājām, ka jūs drīz veiksit savu soli, un bijām jums gatavi."
  
  
  "Labi, Gorodin," es teicu, izejot no spēles, "ko tev vajag?"
  
  
  "Tu arī zini manu vārdu, es redzu. Nu tas ir sagaidāms. Es gribu ļoti vienkārši. Pirmkārt, es vēlos, lai jūs man pastāstītu visu, ko zināt un aizdomas par mūsu darbību. Es uzskatu, ka vārdu Gaviota esat ieguvis no Huana Eskobara. Mēs redzējām viņu aizvestu Fortloderdeilā.
  
  
  Es ātri aprēķināju, ka nekas, ko mēs zinām, Gorodinam nebūs pārsteigums, tāpēc es viņam to izklāstīju, izmantojot citu sava prāta daļu, lai meklētu izeju.
  
  
  "Mēs zinām, ka Antons Žizovs vada jūsu izrādi," es teicu. "Tas bija acīmredzams, jo viņš parakstīja izpirkuma telegrammu. Mēs zinām, kādas bumbas jūs izmantojat, kā jūs tās nogādājat mūsu pilsētās. Mums ir aizdomas, ka zinātnieks vārdā Nokss Vorons tos jums gatavo. Tas būs īstais."
  
  
  "Ļoti labi," sacīja Gorodins. “Šī ir atbilde uz vieglāko daļu. Tagad es vēlos, lai jūs man pastāstītu par AX. Protams, kad mēs pārņemsim organizāciju, tam nebūs nekādas nozīmes, taču tas tik un tā atvieglos darbu, ja būsim pazīstami ar tās darbību. Jūs varat sākt, pastāstot man par aktīvajiem aģentiem."
  
  
  Es neko neteicu. Mana galva pulsēja. Es mēģināju domāt.
  
  
  "Kārter, man nav pacietības spēlēm," Gorodins atcirta, un viss pieklājības izskats pazuda. "Es varu likt jums runāt, es varu likt runāt jebkuram vīrietim, bet, iespējams, tas būtu ātrāk
  
  
  
  
  
  
  tos no sievietes."
  
  
  "Viņa neko nezina par AX," es ātri teicu. "Viņai šis ir vienreizējs uzdevums."
  
  
  Gorodins pielēca no krēsla un pakāpās uz priekšu ar pārsteidzošu ātrumu lielam vīrietim. Viņš man uzsita pa muti ar savas spalvainās rokas aizmuguri. Man garšoja asinis.
  
  
  "Klusums," viņš pavēlēja, "kad es pabeigšu ar sievieti, jums būs vēl viena iespēja runāt."
  
  
  Kamēr druknais krievs novērsās no manis un nostājās pār Ronas upi, manas sāpju apmākušās smadzenes atcerējās triku jostu, ar kuru Stjuarts bija tik lepns Specefektos. Tā, kas eksplodēja ļaundara rokās, kad viņš to atņēma no jums, lai pārbaudītu acīmredzami viltoto sprādzi. Kāpēc jūs neatradāt Gorodinu? Es paskatījos uz leju un redzēju atbildi. Mans sporta krekls to pārklāja.
  
  
  Es mēģināju apgriezties uz gultas, lai atklātu savu jostu. Jaunais Boriss, sēdēdams pie durvīm, pamāja man ar sava Lugera purnu, lai apguļos mierīgi. Pat ja es būtu varējis uzvilkt savu jostu un Gorodins būtu pie tās iekritis, mēs ar Ronu tik un tā būtu droši sasieti ar ieroci, kas mūs aizsedz, un kuģi ar nepārprotami naidīgiem apkalpes locekļiem. Es gulēju nekustīgi, cenšoties savās domās atrast alternatīvu.
  
  
  Gorodins ieskatījās tieši Ronas sejā. No vietas, kur es sēdēju, es redzēju, ka viņas zilās acis ir iepletis un nobijušās, bet viņa nezaudēja kontroli.
  
  
  — Tagad ir jūsu kārta, Volštedas jaunkundze, — viņš teica, — pastāstīt man par AX.
  
  
  "Tas, ko Niks teica, ir patiesība," Rona mierīgi sacīja. "Es neko nezinu par AX."
  
  
  "Agrāk vai vēlāk jūs man pateiksit, ko es gribu zināt," sacīja Gorodins. "Jo gudrāks jūs esat, jo ātrāk jūs varat runāt." To pateicis, krievs pastiepa roku un satvēra Ronas blūzi, iespraudot savus resnos pirkstus starp pogām. Viņš nežēlīgi raustījās, un blūze novilka, atstājot viņam sauju trausla materiāla.
  
  
  Ronas krūtis parādījās viņas acu priekšā: augšdaļa bija nedaudz iedegusi, bet noapaļotā apakšdaļa bija balta, jo to neslēpa bikini augšdaļa.
  
  
  Gorodins pagriezās pret Borisu pie durvīm. "Ko tu domā par to, mans zēns? Nav tik liels kā daži, bet stingrs un pilns.
  
  
  Boriss īsi pamāja ar galvu, bet viņa acīs bija redzama noraidoša attieksme pret Gorodina rīcību.
  
  
  "Un tas ir patīkami pieskarties," sacīja Gorodins, pārbraucot ar lielām rokām pār Ronas krūtīm. “Žēl, ka mums nav laika izklaidēties pirms pratināšanas. Varbūt tam būs laiks vēlāk, ja kundze atbildēs pareizi.
  
  
  Es redzēju muskuļus kustamies lielā vīrieša rokās, kad viņš sāka spiest meitenes krūtis.
  
  
  "Mēs sāksim no jauna," viņš teica. "Tu man saki visu to cilvēku vārdus, kurus pazīstat saistībā ar AX."
  
  
  Rona noelsās, kad Gorodins ar savām masīvajām rokām saspieda viņas krūtis kā nogatavojušos augļus. "Es nezinu citus AX cilvēkus!" viņa iesaucās.
  
  
  Gorodins iztaisnojās, atstājot sarkanus pirkstu nospiedumus vietā, kur turēja Ronu. Viņš skumji pakratīja galvu un pagriezās pret mani. “Jūsu draugs arī būs spītīgs. Šķiet, ka man nāksies sāpināt kādu no jums, un es domāju, ka es nevēlos neko vairāk kā nodarīt viņai pāri." Viņš pārbrauca ar rokām pār Ronas kailo vēderu un sāka attaisīt viņas bikšu pogas.
  
  
  Šeit filmas varonis teiktu: “Pagaidi, neaiztiec dāmu! Es jums pateikšu, ko jūs vēlaties zināt. Tas ir nepareizi. Protams, es mīlēju Ronu, un tas, ko Gorodina grasījās viņai nodarīt, arī man būtu atstājis rētas, taču viņa bija profesionāle, un jūs neiejaucieties spiegu biznesā, vai tas būtu Killmaster for AX vai vēl divi. .. nedaudz spiegot par labu Atomenerģijas komisijai, ja vien nevēlaties riskēt. Un no praktiskā viedokļa minūtes, kas Gorodinam būtu vajadzīgas, lai iznīcinātu Ronu Vollstedtu, lai uzzinātu, ka viņai nav nekā viņam sakāma, dotu man daudz vairāk laika, lai atrastu izeju, lai es varētu pabeigt misiju. Dienas beigās vissvarīgākajam ir jābūt misijai. Tāpēc es sakodu zobus un centos koncentrēties uz savu bēgšanas plānu.
  
  
  Kabīnes durvīm atskanēja dūrieni.
  
  
  Gorodins zvērēja krieviski, kad durvis atvērās, un bālais jūrnieks stāvēja un skatījās uz viņu, cenšoties nepaskatīties uz puskailu blondīni, kas atradās gultā.
  
  
  "Radioziņa jums, ser," nomurmināja jūrnieks.
  
  
  "Ne tagad, idiot," Gorodins norūca. — Vācies prom no šejienes!
  
  
  "B-bet, kungs, tas ir ģenerālis Žizovs. Steidzami".
  
  
  Gorodins, īgnumā norūcis, novērsās no Ronas.
  
  
  "Lieliski. Sakiet ģenerālim, ka būšu klāt."
  
  
  Apkalpes loceklis veikli sveicināja un pazuda.
  
  
  Gorodins apstājās pie galda, pie kura sēdēja viņa jaunais palīgs. "Boris, vienmēr ievērojiet šos cilvēkus. Uzmanies no Kārtera.
  
  
  "Jā, kungs," Boriss nevilcinoties atbildēja, norādot uz mani Vilnelmiņu.
  
  
  Gorodins aizgāja un aizcirta durvis aiz sevis. Strādājot aiz muguras, es mēģināju uzvilkt kreklu, lai Boriss varētu redzēt burvju jostu. Kustoties, es redzēju, kā Borisa pirksts spiež sprūdu.
  
  
  "Tu labāk apgulies," viņš teica. "Esiet drošs, ka es jūs nošaušu, ja man vajadzēs."
  
  
  Viņš to domāja. Es pārtraucu kustēties.
  
  
  Rona aizturēja šņukstas. Es ātri uzmetu viņai skatienu. Viņa neizskatījās pēc kliedzējas. Arī Boriss paskatījās. Kad viņa skatiens nokrita uz viņas kailajām krūtīm, viņš izskatījās briesmīgi.
  
  
  
  
  
  
  Rona atkal šņukstēja, izdvesa virkni nožēlojamu čukstu un ievilka drebinošu elpu. "Boriss," viņa sacīja ar asarām acīs, "vai tu ļausi viņam to darīt ar mani?"
  
  
  Tad es sapratu. Rona bija vairāk profesionāle, nekā es gaidīju. Viņa bija uztvērusi veco līdzjūtības uzplaiksnījumu jaunā vīrieša acīs, un tagad viņa ar to spēlējās.
  
  
  "Es nevaru jums palīdzēt," sacīja Boriss. — Jums jāpasaka pulkvedim, ko viņš grib zināt.
  
  
  "Es nevaru," sacīja Rona. "Es neko nezinu. Elle dara ar mani briesmīgas lietas. Tu neesi tāds kā viņš, Boris. Es tevī redzu cilvēcību. Lūdzu palīdzi man."
  
  
  Viņa bija laba, patiešām pārliecinoša un tikai daļēji tēloja.
  
  
  Boriss iekoda lūpā, bet pamāja ar galvu. "Es nevaru jums palīdzēt."
  
  
  Pagāja dārgas sekundes. Man bija zināma fiziskā brīvība, pietiekami, lai spēlētu izmisīgi – ja vien Rona varētu novērst manu uzmanību. Es pievērsu viņas uzmanību, tad vērīgi paskatījos uz cigarešu paciņu, kas gulēja uz kāršu galda Borisa priekšā.
  
  
  Viņa vāji uzsmaidīja viņam un smagi nopūtās. "Es saprotu, Boris," viņa teica. “Jūs strādājat tam, kam ticat, tāpat kā mēs. Neatkarīgi no tā, ko viņi ar mani darīja, es zinu, ka tas būtu savādāk, ja jūs būtu atbildīgs.
  
  
  Puisis paskatījās uz viņu ar kaut ko ļoti tuvu pateicībai.
  
  
  "Es nelūdzu, lai jūs nodotu savu pārliecību," Rona turpināja. "Bet vai jūs varētu izdarīt vienu mazu pakalpojumu?"
  
  
  "Ja es varu," Boriss atbildēja tikko dzirdami.
  
  
  "Pirms šis zvērs Gorodins sāk mani spīdzināt, es aizdedzu cigareti." Viņai izdevās vēl viens vājš smaids.
  
  
  "Tas ir neliels prieks, bet, iespējams, pēdējais. Vai iedosi man vienu? "
  
  
  Boriss vilcinājās, tad pamāja. — Noteikti. Viņš pacēla mugursomu sev priekšā. "Tie ir krievi. Vai tu iebilsti? "
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Cigarete ir cigarete, kad jūsu nervi prasa atvieglojumu."
  
  
  "Tas būs neērti," viņš teica. "Es nevaru atlaist tavas rokas."
  
  
  "Lūdzu, aizdedziet to un ielieciet man mutē," viņa atbildēja.
  
  
  Tas bija ļoti tāls metiens. Man būtu tikai pāris sekundes. Es saspringu un saritinājos.
  
  
  Boriss aizdedzināja cigareti, piecēlās un ielika pistoli jostā. Viņš šķērsoja kajīti un ielika cigareti starp Ronas lūpām. Kamēr viņš kustējās, es nolaidu kājas no gultas uz klāja un lēnām piecēlos sēdus.
  
  
  Es taisījos mesties viņam virsū, kad viņš pagriezās. Es cerēju, ka viņš būs pāri Ronai, ik pa laikam paceļot cigareti no viņas lūpām. Bet acīmredzot viņš grasījās atgriezties savā vietā.
  
  
  Un tagad viņš mani ieraudzīja ar acs kaktiņu. Viņš asi pagriezās pret mani un satvēra Luger. Bet tad man ir negaidīts pārtraukums. Kad Boriss pagriezās pret mani un novērsās. Rona, viņa pacēla ceļus gandrīz zem zoda, tēmēja ar kājām uz mērķi un ar spēcīgu grūdienu trieca tās uz priekšu. Tas tika darīts ar apbrīnojamu veiklību un zibens ātrumu.
  
  
  Borisam rokā bija pistole, taču, pirms viņš paguva to pacelt, viņš katapultējās pret mani, zaudējot līdzsvaru ar tādu spēku, ka nokrita ar galvu man pie kājām, un Luger ietriecās klājā. Pagāja tikai sekundes daļa, lai paceltu manas ar līmlenti aplīmētās pēdas, tagad nūju ar dubultām ādas zolēm, un ar tām sasistu viņa galvaskausu. Pirmais sitiens bija maigi izsakoties satriecošs, bet nākamie trīs ātri pēc kārtas, lecot uz augšu un uz leju ar pilnu mana svara mēru, to atstāja aizmirstībā.
  
  
  "Nabaga Boriss," Rona sacīja pēc tam, kad bija pārlēkusi un skatījās uz viņu ar slimīgu sejas izteiksmi, "man viņš gandrīz sāk patikt."
  
  
  Desmitā nodaļa.
  
  
  Man nebija laika izteikt pateicību un apbrīnu par Ronas apbrīnojamo veiklību un ātrumu patiesības brīdī. Es biju pārāk aizņemts, skatījos pa kajīti, lai kaut kāda asā mala mums varētu trāpīt. Taču no pirmā acu uzmetiena nebija nekā asāka par bezspoguļa biroja stulbo leņķi.
  
  
  Tad es pamanīju dienasgaismas spuldzi virs biroja. Protams, tas nebija sasniedzams, bet caurule varēja viegli saplīst, ja es varētu to iesist ar kaut ko. Es varētu būt aizmirsis savu Lugeru, kas tagad gulēja uz klāja netālu. Es neesmu ļoti labs metiens ar rokām aiz muguras; turklāt šāviens radītu pārāk lielu troksni. Tā paša iemesla dēļ es nevarēju izmest ieroci gaismā.
  
  
  Pārmetu sasietās potītes pāri gultiņas malai un apsēdos. Saspiežot papēžus vienu pret otru, man izdevās atraisīt vienu no kurpēm tā, ka tā karājās no manas labās kājas pirkstiem. Man bija laiks tikai vienam mēģinājumam. Es vairākas reizes uzmanīgi novilku kājas no ceļiem, tad piecēlos kājās un iztaisnoju, cik vien labi varēju.
  
  
  Brīvās kurpes pameta manu kāju un spirālveidīgi cēlās uz augšu. Šķita, ka tas kustējās lēni, kad es vēroju, kā tas virzās uz savu mērķi. Apavu papēdis atsitās pret fluorescējošās gaismas nāves centru, izraisot vienu no skaistākajiem mazajiem sitieniem, ko jebkad esmu dzirdējis.
  
  
  Kajītē kļuva tumšs, un es lecu gar grīdu, kur dzirdēju stikla lauskas krītam. Pietupusies un taustoties aiz muguras, es atradu plānas stikla lauskas. Viņi bija pietiekami asi
  
  
  
  
  
  
  bet lielākā daļa bija par mazu. Izvēloties cauri skaidiņām, es beidzot atradu vienu pietiekami lielu, lai turētu starp īkšķi un rādītājpirkstu, un ieraudzīju lenti uz savām plaukstas locītavām. Strādājot ar izliekto stiklu, mana roka pēkšņi kļuva slapja. Es zināju, ka esmu sagriezusi sevi, bet manas rokas bija pārāk nejutīgas, lai sajustu sāpes.
  
  
  Kad katrā lentes biezumā bija vismaz iecirtums, es izpletu plaukstas un tās izsprāga. Turpinot strādāt tumsā, norāvu līmi no potītēm.
  
  
  "Gatavs," es teicu Ronai. "Pasaki kaut ko, lai es varētu tevi atrast."
  
  
  "Es esmu šeit," Ronas balss atskanēja no tumsas.
  
  
  Es piecēlos un devos pretī viņas balsij, kad dzirdēju kādu skrāpējam klāju aiz kajītes durvīm. Tad aizbīdnis atvērās.
  
  
  Pielecot uz starpsienu, es piespiedos pie durvīm. Durvis atvērās, aiz Gorodina ieplūda gaisma, kurš sekundes daļu vilcinājās. Tas bija par sekundes daļu ilgāks. Es iesitu viņam taisni pa labi pa žokli, izraisot triecienviļņus, kas sasniedza manu plecu.
  
  
  Es satvēru viņu aiz vidukļa, kad viņš nokarājās un izvilku viņu ārā pa durvīm. Es norāvu stiletu no Gorodina jostas un ieslidināju Hugo atpakaļ viņa apakšdelma apvalkā. Uz klāja bija pietiekami daudz gaismas, lai atrastu Vilhelmīnu, un es arī paņēmu Luger.
  
  
  Tagad es piegāju pie gultiņas, kur Rons pacietīgi gaidīja, un norāvu lenti no viņas plaukstu locītavām un potītēm.
  
  
  "Ejam," es nočukstēju, mētājot viņai to, kas bija palicis no viņas blūzes. "Palieciet aiz manis, es mēģināšu mūs dabūt pāri robežai. Šī ir mūsu vienīgā iespēja.
  
  
  Mēs iegājām koridorā. Es mēģināju orientēties. Katrā gaiteņa galā es redzēju šauru metāla kāpņu lidojumu. Man bija fifty-fifty iespēja uzminēt, kurš virziens būtu drošs. Es izdarīju savu izvēli un skrēju uz kāpnēm, Ronai man sekojot.
  
  
  Bet es izdarīju nepareizu izvēli.
  
  
  Kad mēs sasniedzām kāpņu leju, es dzirdēju smagu kāju troksni, kas tuvojās. Es izvilku savu Lugeru un šāvu uz vīriešiem, kad viņi nokāpa.
  
  
  Ar savu brīvo roku es pagrūdu Ronu malā, kad ķermenis aizlidoja mums garām un atsitās pret klāju. Tas bija viens no slāvu jūrniekiem. Mēs dzirdējām kāju šķindoņu gar augšējā klāja koridoru.
  
  
  Es pagriezos un, sekojot Ronam, skrēju uz kāpnēm gaiteņa otrā galā. Es redzēju, ka atrodamies apakšējā klājā un zināju, ka mums ir jāpakāpjas divus līmeņus, lai mēs varētu sasniegt margas.
  
  
  Mēs dārdējām pa metāla pakāpieniem un sasniedzām nākamo klāju tieši tad, kad Gorodina vīru grupa metās aiz stūra. Es izšāvu viņu virzienā, kas viņus palēnināja tieši tik daudz, lai mēs varētu uzskriet nākamajā kāpņu posmā. Lejā kāds raidīja divus pērkonus šāvienus. Lodes atlēca no tērauda starpsienas, kad mēs uzlēcām uz nākamo klāju, kas nebija sasniedzams.
  
  
  Šajā koridorā bija durvis, kas veda uz glābšanas laivu laukumu. Es nedomāju par kādas laivas atbrīvošanu, bet tur gar starpsienām bija noliktas glābšanas vestes, un, ja mēs varētu pāris no tām paķert, mēs varētu izdzīvot ūdenī.
  
  
  Kad mēs izrāvāmies pa durvīm uz ielu, starp mums un margām nostājās trīs apkalpes locekļi. Vienam no viņiem bija ierocis. Viņš pacēla ieroci šaušanai, bet Vilhelmīna jau bija manā rokā. Es raidīju lodi viņam pierē, un viņš uzkrita uz šautenes. Viens no pārējiem komandas locekļiem paraustīja šauteni, lai atbrīvotu to no mirušā vīrieša, bet trešais izvilka rokas pistoli no apģērba un raidīja šāvienu mūsu virzienā. Vilhelmīna atbildēja. Bandīts satvēra krūtis un slīdēja atpakaļ uz margām, apmetoties pār sāniem, lai plunčātu melnajā Karību jūras baseinā. Izdzīvojušais atteicās no mēģinājuma atbrīvot šauteni un metās uz pakaļgalu.
  
  
  Es norāvu vāku koka traukam ar uzrakstu "Glābšanas vestes", bet atradu tikai vienu. Es to aizmetu Ronai, un viņa paraustīja plecus, cenšoties savākt savas blūzes paliekas.
  
  
  Tagad atskanēja asi kliedzieni, un cilvēki no abām pusēm skrēja mums pretī pa klāju. Ir pienācis laiks glābt sevi. Es pamāju ar roku Ronam, uzkāpu uz margām, nokāpu uz šaurās ārējās dzegas un ieniru.
  
  
  Niknajā apšaudē, lai izbēgtu, es aizmirsu par neapstrādāto brūci uz mana sadrumstalotā galvaskausa. Es to labi atcerējos, kad smagi situ sālsūdeni.
  
  
  Tad nodzisa gaismas. Bet es drīz atjēdzos, klepoju un izspļāvu ūdeni kā saplīsis radiators.
  
  
  Gaviota bija nobraucis pāris simts jardu, bet tagad tas tuvojās, prožektoriem spēlējoties virs ūdens.
  
  
  Pūta stiprs vējš, un jūra bija vētraina. Viņiem būs grūti mūs atklāt šajā kūstošajā okeāna tuksnesī. Ūdens bija silts, bet pilns ar nedraudzīgām radībām ar asiem zobiem – un tas bija vientuļš.
  
  
  Vienatnē! Man ienāca prātā, ka es nebiju redzējis Ronu kopš pārlēcām pāri bortam. Vai viņa tiešām nira ar mani? Es nevarēju būt pārliecināts. Es peldēju plašā lokā, iegrimstot ūdenī, jo pret mani pazibēja prožektori, bet es nevarēju redzēt Ronu.
  
  
  
  
  
  
  Gaviota tagad lēnām tuvojās man. No mana skatu punkta ūdens līmenī tas izskatījās milzīgs un draudīgs. Apmēram piecdesmit jardus no manis kuģis apstājās, un gaismas sāka metodiski šaudīties uz priekšu un atpakaļ pa ūdeni.
  
  
  Kaut kas balts šūpojās uz viļņiem starp mani un kuģi. Es nevarēju riskēt izsaukt. Mana balss viegli pārslīdēja virs ūdens, un kuģa dzinēji tagad klusēja. Es rāpu pretī ūdenī esošajam objektam, bet pēkšņi apstājos, kad mana roka pieskārās audumam un miesai.
  
  
  Tā nebija Rona. Ar atvieglojuma un vilšanās sajaukumu es atklāju, ka tas ir apkalpes locekļa ķermenis, kurš bija pārkritis pār bortu pēc tam, kad es viņu nošāvu.
  
  
  Prožektora garais pirksts mūs atrada apžilbinošajā liesmā. Es uzreiz ieniru, atstājot mirušo jūrnieku peldam virs manis. Zem ūdens es paskatījos kuģa virzienā. Es dzirdēju apslāpētu apšaudes rūkoņu un lodes, kas atsitas pret ūdeni.
  
  
  Kad es izkāpu virspusē, kuģa korpuss man pavērās kā balta tērauda siena. Viņi joprojām šaudījās uz klāja, un es dzirdēju laivas nolaišanas skaņu. Es atgriezos gar korpusu uz pakaļgalu, kur pēc iespējas labāk paslēpos zem pārkares. Šeit es atrados ārpus prožektoru gaismas diapazona, un no laivas būtu grūti saskatīt, ja tā man nebūtu uzbraukusi pāri. Diemžēl nebija kur ķert sliedi, tāpēc nācās peldēt pa ūdeni, lai turētos tuvu korpusam.
  
  
  Laiva šļakstīja kuģu vidusdaļā, un airētāji metās pretī sudrabainam ūdens pleķim, uz kuru krita prožektors. Viņi ar vairākiem spēcīgiem sitieniem sasniedza vietu un ievilka slapjo ķermeni laivā. Kāds zvērēja, tad piecēlās un caur vērša ragu sauca Gaviotu.
  
  
  "Tas nav Kārters vai sieviete! Viņš ir viens no mūsējiem! »
  
  
  Pēc minūtes peldoša klusuma atskanēja Gorodina balss: “Kāp atpakaļ uz klāja. Mēs meklēsim vēlreiz, kad kļūs gaišs."
  
  
  Laiva paklausīgi atgriezās pie Gaviotas un tika pacelta uz klāja. Dienasgaisma vēl bija pēc septiņām stundām, un es negaidīju, ka būšu tuvumā, kad tā pienāks. Pamatojoties uz ļoti aptuvenu aprēķinu, es nolēmu, ka esam kaut kur Hondurasas līcī. Noteicu kursu pēc zvaigznēm un, tiklīdz skaņas uz klāja apklusa, es bez šļakatām papūtu uz austrumiem, kas, kā es aprēķināju, bija virziens uz tuvāko zemi. Ūdens joprojām bija silts, un jūra bija pietiekami nomierinājusies, lai atvieglotu peldēšanu. Ja man veiksies, es varētu nokļūt līdz kādai zemei vai mani pamanīs draudzīga laiva.
  
  
  Klusi peldot, lēnām kustoties, lai taupītu enerģiju, es atkal prātoju, kas varētu būt noticis ar Ronu. Es jutu dziļas skumjas.
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa
  
  
  Bija dienas gaisma, viss rozā un zeltains kaut kur priekšā, kamēr es glāstīju, peldēju, glāstu Karību jūru. Mans ķermeņa siltums bija izkliedēts pirms stundām, un kādreiz siltais ūdens tagad jutās ledains. Kad bija pietiekami gaišs, es apstājos, lai skenētu horizontu. Sākumā es neredzēju nekādu zemi, un mani muskuļi kliedza, protestējot pret to, ka es turpināju peldēt bez redzamas atlīdzības. Tad es pamanīju brūnu plankumu, kur austrumos satikās jūras un debesu zilums. Zeme. Nolēmu, ka tā ir vai nu Hondurasa, vai, ja straumes mani nes uz ziemeļiem, Jukatāna. Tam nebija lielas nozīmes. Jebkurš sausas, cietas augsnes gabals ir apsveicams.
  
  
  Es atdevu sev pāris minūtes, lai peldētu, tad apgāzos un sāku garo, vieglo rāpošanu uz tālāko krastu. Pēc kāda laika man radās kompānija.
  
  
  Sākumā tas bija tikai viļņojums uz gludas virsmas man labajā pusē. Ejot pa ūdeni, es vēroju un redzēju jaunus viļņus. Tad vēl viens. Un vēl. Es zināju, kas tas ir, pat pirms pirmās sirpjveida muguras spuras parādīšanās uz virsmas.
  
  
  Haizivis.
  
  
  Kad es pārtraucu kustēties, viņi mainīja virzienu, šķērsoja man priekšā un tad pagriezās atpakaļ, tagad tuvāk. Es varēju izdalīt trīs no tiem, lai gan man nebija šaubu, ka tuvumā ir draugi. Kad es iegrimu ūdenī, es skaidri redzēju tos riņķojam virs manis apmēram piecdesmit pēdu attālumā. Viņiem bija zilās haizivs šīfera mugura un balts pavēderis. Lai gan baltā haizivs ir sīkstāka cilvēku ēdāja, zilā haizivs nav mans iecienītākais tālsatiksmes peldēšanas pavadonis.
  
  
  Trīs īpatņi, kas mani ieskauj, bija no astoņām līdz desmit pēdām gari. Es biju dīvains iebrucējs viņu ūdeņos – neveikls, lēns, varbūt bīstams, bet potenciāls ēdiens. Ik pa laikam kāds no trim metās man pretī un tad attālinājās, it kā pārbaudot manu reakciju. Zināju, ka agri vai vēlu kāds no viņiem atnāks un nositīs ar saviem asajiem zobiem.
  
  
  Es turpināju peldēt uz zemes grēdas pusi. Ar pūlēm es saglabāju savu insultu lēnu un atslābinošu, it kā mani nemaz netraucētu trīs plēsēji. Tas bija vairāk man, nevis viņu labā; tu neķircini haizivi.
  
  
  Mani eskorti nepārtraukti tuvojās, kamēr es turpināju savu sāpīgo virzību uz krastu. Par laimi, asinis jau sen bija izskalotas no brūces galvā un griezuma īkšķā.
  
  
  
  
  
  
  
  kur es to izgriezu ar dienasgaismas gaismas stiklu. Ja es izlietu svaigas asinis sev apkārt esošajā ūdenī, haizivis nekavētos mani saplosīt gabalos.
  
  
  Kamēr mana uzmanība bija vērsta uz haizivīm, es nepamanīju brūno buru starp mani un zemi, kas atrodas nedaudz uz ziemeļiem. Tā kā es nezināju laivas izmērus, nevarēju noteikt attālumu līdz tai. Bet tas tuvojās man, un es garīgi centos pastiept roku un paātrināt to. Maz ticams, ka ar burām tas būtu no Gaviotas, un pat ja tā būtu, es drīzāk riskēju ar Gorodina apkalpi, nevis ar nāvējošajām torpēdām, kas nepārtraukti tuvojās man.
  
  
  Kamēr es domāju šīs domas, kaut kas steidzās tieši zem manis. Tas mani neietekmēja, bet turbulence kā korķis mani virpuļoja ūdenī. Mani spēles biedri gatavojās uzbrukt.
  
  
  Es pārtraucu peldēt un izmisīgi pamāju ar rokām uz laivu. Es nevarēju pateikt, vai esmu redzēts, bet laiva turpināja braukt manā virzienā, kas bija pārliecinoši. Kad vēl viena haizivs pagāja tikai sešas pēdas no manis, es izvilku Hugo no tās apvalka un satvēru rokturi, kas bija gatavs zem ūdens. Dūciņš īpaši nemainīja izredzes pret trim slepkavām, kas katrs sver no trīs līdz četrsimt mārciņām, taču tas man deva iespēju.
  
  
  Es vairākas reizes niru, lai vērotu haizivis, vienlaikus nepievēršot uzmanību tuvojošajai laivai. Tagad vēl viena haizivs atrāvās no saviem biedriem un uzbruka man. Pastāv populāra teorija, ka, tā kā haizivs mute atrodas tās galvas apakšpusē, tai ir jāripo uz muguras, lai iekostu. Neticiet. Kad apakšžoklis salocās, draudīgs pusmēness atveras nāvējošā, robainā alā. Haizivs var jums košļāt gandrīz no jebkuras pozīcijas.
  
  
  Šis nolēma man uzbrukt ar galvu. Es devos zem virsmas, lai viņu satiktu tādā pašā veidā, parādot pēc iespējas mazāku mērķi. Viņš bija uz manis kā zili melna zemūdens raķete, pirms es paspēju Hugo iestāties aizsardzības pozīcijā. Cilvēka manevrēšanas spēja zem ūdens labākajā gadījumā ir ierobežota. Un bija tikai laiks mesties augšā un ļaut milzīgajai melnajai formai paiet zem manis. Tas bija tik tuvu, ka haizivs graudainā āda skrāpēja manu plecu.
  
  
  Atradusi mani neaizsargātu, haizivs uzreiz mainīja virzienu un pievienojās pārējām divām. Viņu satrauktās kustības liecināja, ka viņi gatavojas saskaņotam uzbrukumam. Paskatoties uz laivu, sapratu, ka tā ir vienkārša koka laiva ar vienu buru. Mazie, tumšādaini cilvēki stāvēja priekšgalā un rādīja uz mani. Šķita, ka viņi kliedz, bet es nedzirdēju vārdus.
  
  
  Mugurspura izgriezās cauri ūdenim netālu. Šoreiz es ieniru dziļāk un arī haizivs. Viņš veica līkumu zem manis un devās uz augšu, viņa žokļi bija plaši atvērti, un viņa ļaunās acis, šķiet, izaicināja mani. Es kūleņoju un par collām izvairījos no nāvējošajiem zobiem, bet šoreiz Hugo bija gatavs. Es iespraudu asmeni haizivs vēdera augšdaļā. Mana roka saraustījās tā, it kā mani būtu notriecis ātrbraucošs kravas vilciens, bet es turējos, kad haizivs virzīja mūs abus augšup, un stileta asmens izlauzās cauri tās stingrajai baltajai vēdera ādai.
  
  
  Pirms mēs sasniedzām virsmu, es atgrūžos no ievainotās haizivs, kas atstāja tumši sarkanu asiņu pēdas kā dūmus, zarnu cilpu, kas izvirzījās no spraugas gar vēderu.
  
  
  Es piecēlos un devos prom no nogalinātā slepkavas, tikai vienu reizi atskatoties atpakaļ, lai redzētu, kā viens no viņa nesenajiem draugiem iespēra viņam pa vēderu un vardarbīgi norauj lielu miesas gabalu un iekšas. Neatpalika arī trešā haizivs.
  
  
  Es uzkāpu virspusē un ieelpoju plaušās saldu, svaigu gaisu. Pēc minūtes manas ausis pārstāja zvanīt un es dzirdēju balsis. Desmit pēdas aiz manis laiva šūpojās nelielā viļņojumā, bura rifēja. Laivā atradās četri vīrieši. Tie bija īsi un tumši, ar smalkām iezīmēm, kas simetriski novietotas uz mazām, apaļām galvām. Vārdi, ko viņi runāja, man nebija saprotami, bet es uzzināju, ka tā ir maiju valoda, sena valoda Meksikas lejasdaļā, ko tagad runā Jukatanas dienvidaustrumu daļā Kvintana-a-Ru.
  
  
  Brūnas rokas uz muskuļotām rokām izstiepās pret mani un izvilka mani no ūdens un iekāpa koka laivā. Izdzirdot aiz muguras skaņu, es pagriezos un paskatījos uz asiņainajām putām uz ūdens, kur divas haizivis bija saplosījušas ievainoto cilvēku. Pēc dažām minūtēm es būšu nākamā.
  
  
  Pateicībā pastiepu rokas saviem glābējiem, taču viņu aizvērtās acis un bezkaislīgās sejas nereaģēja. Viens no viņiem norādīja, lai es apsēdos priekšgalā. Es tā izdarīju, un viņi nometa buru. Vējš aizķēra audeklu, un vieglā laiva, šķiet, pacēlās virs ūdens un metās uz krastu.
  
  
  Divpadsmitā nodaļa
  
  
  Laivai vienmērīgi un klusi virzoties uz krastu, mani pēdējo sešpadsmit stundu pūliņi sāka panākt. Cīņa un bēgšana no Gaviotas, garā peldēšana un cīņa ar haizivīm mani nogurdināja. Es pamāju ar galvu un aizvēru acis, lai dotu viņiem atpūtu, un pēc sekundes - tā
  
  
  
  
  
  Likās, ka laivas dibens skrāpēja granti, un cilvēki skrēja no būdiņu grupas, lai izvilktu kuģi krastā.
  
  
  Visas aktivitātes apstājās, kad es izgāju un stāvēju pludmalē. Neviens no maijiem nestāvēja garāks par manu padusi. Un, tāpat kā mani laivas biedri, viņi savās sejās neizrādīja ne laipnību, ne naidīgumu, lai gan skatījās uz mani ar zināmu ziņkāri.
  
  
  Tie bija skarbo un dumpīgo maiju pēcteči, kuri kolonizācijas dienās nekad nepakļāvās Spānijas varai. Pēc tam, kad 1847. gada sacelšanos Jukatanas rietumos sagrāva spāņi, tie, kas varēja aizbēgt uz Kvintanas Rū džungļiem, kur bruņota pretošanās turpinājās divdesmitajā gadsimtā. Pat tagad federālā valdība atstāja tādus nomaļus ciematus kā tas, uz kuru es biju aizvests, lai pārvaldītu sevi saskaņā ar vecām cilšu tradīcijām.
  
  
  No abām pusēm man tuvojās divi vīri no zvejnieku laivas. Katrs uzlika mazu brūnu roku uz mana elkoņa un pastūma mani uz priekšu. Es nezināju, vai viņi mani pavada vai ņem gūstā.
  
  
  Viņi mani veda cauri apmēram divdesmit māju ciematam starp klusu, modru maiju rindām. Mēs apstājāmies pretī mazākai būdiņai nekā pārējās ciemata ārējā perimetrā. Jumts bija salmu jumts, un dubļu sienās nebija logu.
  
  
  Kad viens no maniem pavadoņiem sāka vest mani pa durvīm, viņš pastūma Vilhelmīnas metāla kamolu, kas joprojām bija piespiests manam augšstilbam. Viņš pacēla manu mitro kreklu un izvilka Luger.
  
  
  — Pistole! - viņš atcirta, pirmais vārds spāņu valodā, ko dzirdēju no jebkura no viņiem.
  
  
  "No se funciona," es viņam teicu. Tā bija patiesība. Ierocis nedarbojās pēc tam, kad nakti bija iegremdēts sālsūdenī. "No tiene balas," es piebildu. Arī taisnība. Es iztērēju visu savu munīciju, šaujot uz Gaviotu.
  
  
  No Maijas atbildes nav. Acīmredzot viņi zināja tikai dažus vārdus spāņu valodā. Konfiscējis Vilhelmīnu, indiānis mani iegrūda būdā un aizcirta aiz manis koka durvis. Viņš runāja ar savu biedru maiju valodā. Pēc viņu toņa es sapratu, ka vienam no viņiem bija jāpaliek tur un jāsargā durvis, bet otrs aizbrauca kaut ko darīt. Es apsēdos uz sablīvētās māla grīdas un atspiedos pret sienu.
  
  
  Pirmo reizi daudzu stundu laikā es domāju par misiju, kas mani bija atvedusi uz Karību jūras reģionu. Vai tiešām tikai vakar es biju uz sazvērestības robežas ar čemodānu un bumbu, kad ar Lugeru rokā virzījos Fjodora Gorodina virzienā? Tomēr, cik tālu es esmu no tā, lai kaut ko darītu, lai novērstu Ņujorkas kodoliznīcināšanu vēl trīs dienu laikā.
  
  
  Es mēģināju atgriezt savas domas pie pašreizējās grūtās situācijas, bet manā prātā iešāvās vīzija par Ronu Volštetu, slaidu kurtu un ziemeļvalstu blondīni. Kur viņa bija tagad? Miris? Labāk noslīkt, nekā tikt Gorodinam izrauts no jūras.
  
  
  Manas būdas durvis pavērās un ienāca divi mani apsargi. Ar žestiem un ņurdēšanu viņi lika saprast, ka man vajadzētu viņus pavadīt. Es piecēlos un devos ar viņiem atpakaļ uz ciematu.
  
  
  Mēs piegājām pie būdiņas, kas bija lielāka par pārējām. Kad tas bija nokrāsots baltā krāsā, tas pamazām kļuva pelēks. Divi maiji ieveda mani pa durvīm, tad apstājās kāda veca vīrieša priekšā, kas sēdēja uz platformas. Viņam bija pinkaini sirmi mati un cieta un krunkaina seja kā valrieksta čaumalā.
  
  
  Viņš pacēla līku roku, un mani divi apsargi atkāpās, atstājot mani vienu ar viņu.
  
  
  "Es esmu Cholti," viņš teica spēcīgā, dziļā balsī, kas šķita nepiemērota viņa vecumam un mazajām krūtīm. "Šeit es esmu El Džefs, vadītājs."
  
  
  "Esmu pagodināts," es teicu, "un priecājos atrast kādu, kas runā angliski."
  
  
  "Ciematā es esmu vienīgais, kurš runā angliski," viņš lepni teica. “Es gāju skolā Meridā. Es mācītu savus dēlus, bet viņi nevēlas zināt jeņķu valodu. Tad viņš apklusa, salicis rokas klēpī, gaidīdams, kad es runāšu.
  
  
  "Mani sauc Niks Kārters," es teicu. "Es esmu Amerikas Savienoto Valstu aģents. Ja jūs varētu mani aizvest ar telefonu uz tuvāko pilsētu, es būtu pateicīgs. Es tev labi samaksāšu.
  
  
  "Viņi man teica, ka jums ir ierocis," sacīja Čoliti.
  
  
  "Jā. Manā darbā man dažreiz jāaizstāv sevi, dažreiz jānogalina."
  
  
  “Baltie cilvēki nav īpaši gaidīti Kvintanrū, Kārters. Man vispār nepatīk baltie cilvēki ar ieročiem. Baltie vīrieši ar ieročiem pret maniem cilvēkiem izturējās ļoti slikti."
  
  
  "Es nevēlos kaitēt jums vai jūsu tautai, Džef. Cilvēki, ar kuriem es cīnos, ir ļauni cilvēki, kuri vēlas iznīcināt manas valsts lielās pilsētas un nogalināt tik daudz manu cilvēku."
  
  
  "Ko tam vajadzētu nozīmēt mums šeit, Kvintana Burā?
  
  
  “Ja šiem ļaunajiem cilvēkiem ļaus uzvarēt, neviena vieta pasaulē nebūs pasargāta no viņiem, pat jūsu ciems. Viņi tikko bija iznīcinājuši salu Klusajā okeānā, kur cilvēki bija līdzīgi jums.
  
  
  — Pastāsti man, kā tu nonāci jūrā, Niks Kārter.
  
  
  Es viņam izstāstīju stāstu no brīža, kad mēs ar Ronu uzkāpām uz kruīza kuģa Antigvā. Čoltijs klausījās ar savilktām acīm, gandrīz aizvērtām acīm, nekustīgām rokām uz ceļiem. Kad es pabeidzu, viņš tur sēdēja veselu minūti.
  
  
  
  
  
  
  klusumā. Tad viņa acis atvērās un viņš pētīja manu seju.
  
  
  "Es tev ticu, Niks Kārter," viņš teica. “Tava balss nemelo, un tavas acis stāsta patiesību. Tālrunis, kuru meklējat, atrodas Vigfa Čiko ziemeļos. Es tevi tur aizvestu, bet...
  
  
  "Bet kas?" es ierosināju.
  
  
  "Tu esi baltais cilvēks. Jūs atnesāt ieroci uz mūsu ciemu. Šo iemeslu dēļ mani cilvēki vēlas, lai jūs būtu miruši. Viņi klausīsies manī kā el jefe, un, iespējams, es varu likt viņiem noticēt, tāpat kā es, ka jūs nevēlaties mums nodarīt ļaunu. Bet ir viens, kuru nevar satricināt."
  
  
  "Kas tas ir?" ES jautāju.
  
  
  "Viņu sauc Tihoks. Viņš ir mans dēls. Kad es nomiršu, viņš šeit vadīs. Baidos, ka tas notiks ļoti drīz. Tihoks nekad nepiekritīs tevi palaist, kamēr tu viņu nesatiksi.
  
  
  “Saskriet viņam? Man likās, ka tu teici, ka neviens šeit nerunā angliski.
  
  
  "Ir arī citas valodas," sacīja vecais vīrs. "Mans dēls gaida tevi pie manas mājas. Tas, kā tu izturēsies pret viņu, noteiks tavu likteni. Tam vajadzētu būt ".
  
  
  "Es saprotu," es teicu vecajam vīram. Čoltija pamāja uz savas būdas durvīm. Es pagriezos un aizgāju.
  
  
  Pirms es spēru divus soļus izcirtumā pirms priekšnieku būdas, kaut kas ar triecienu uzlidoja pa gaisu un atsitās pret zemi man pie kājām. Tas bija sešas pēdas garš šķēps, kura šaurais, abpusgriezīgais gals bija ierakts zemē.
  
  
  Izcirtuma pretējā pusē stāvēja jauns maijs, kails līdz viduklim, viņa brūnā āda bija saspringta un mirdzēja pār sasprindzinātiem muskuļiem. Viņš piespieda dvīni pret šķēpu pie manām kājām, turot viņu leņķī tradicionālajā izaicinošajā pozā. Ap mums bija ciema iedzīvotāji ar bezkaislīgām sejām, bet piesardzīgām acīm.
  
  
  Tātad šis ir Tihoks, vadoņa dēls. Šis bija vīrietis, ar kuru man būtu jāsaskaras kaujā, ja es pamestu ciematu dzīvs. Bet, ja es viņu nogalināšu, vai viņa tēvs varēs ļaut man redzēt Vigiju Čiko? Pat ja vecais piekritīs, vai viņa tauta ļaus man dzīvot? Kaut kā nācās uzvarēt Tichoku, neatņemot viņam godu.
  
  
  Pirms pieskāros šķēpam, es apzināti novilku Hugo no sava apakšdelma. Es pacēlu stiletu, lai ciema iedzīvotāji to redzētu, un pēc tam to spirālveidā aizsūtīju uz priekšnieku būdas durvīm, kur tas iestrēga, rokturim trīcot. Lai gan no novērotājiem nebija dzirdamas atbildes, es jutu pamatā esošo apstiprinājumu.
  
  
  Tad es izvilku šķēpu no zemes un, turot to tādā pašā stāvoklī kā Tihoks, virzījos uz izcirtuma centru. Tur mēs pieskārāmies šķēpu galiem sveicienā, kas dīvainā veidā atgādināja ceturkšņa personālu. Nāvējošā atšķirība bija tā, ka mūsu šķēpi caurdūra divpadsmit collas tērauda, asmens, kas spēj iesist vīrieti vai nogriezt kādu ekstremitāšu no viņa ķermeņa.
  
  
  Es paspēru soli atpakaļ gatavā stāvoklī, un Taiho nekavējoties uzbruka, šūpodams šķēpa rokturi uz augšu. Es nometu šķēpu, lai bloķētu sitienu, tad ātri to pacēlu, lai novirzītu asmeni, kas būtu sašķēlis manu galvaskausu.
  
  
  Mana atbilde bija mana atbilde, kuru Maija bija paredzējusi un bloķējusi. Pēc tam viņš kustējās, lai pretotos gaidītajam sitienam, bet es vienkārši viltoju ar asmeni un pagriezu mucu uz sāniem pret viņa krūtīm. Tihoks sāpēs ievaidējās, bet veikli sakrustoja šķēpu, gatavs bloķēt liktenīgo sitienu.
  
  
  Mēs atkāpāmies, atgriezāmies sākotnējā pozīcijā, un cīņa sākās no jauna.
  
  
  Personāla māksla daudzējādā ziņā ir tikpat formalizēta kā paukošana vai pat dejošana. Katram sitienam ir bloks, katrs bloks pārvieto skaitītāju. Vienīgās skaņas Jukatanas izcirtumā bija vārpstu šķindoņa un asmeņu šķindoņa, ko noteica Tichoka un manis smagā elpošana. Vairāk nekā vienu reizi es redzēju atvērumu, lai izdzītu cauri šķēpa smaile, bet palēnināja savu grūdienu tieši tik daudz, lai ļautu jaunajam maijam izdarīt bloku. Man līdz šim ir izdevies noturēt viņa paša asmeni prom no manis, izņemot kroku sānos, kas atstāja tumšsarkanu traipu uz mana krekla.
  
  
  Izrāviens notika, kad es izsitu šķēpu no vienas no viņa rokām ar dubultu augšupvērstu sitienu, kad viņš gaidīja normālu augšup un slīpu uzbrukumu. Viņam šķēpam bezjēdzīgi karājoties vienā rokā, Tichoka kakls bija pakļauts manam asmenim. Es pabīdīju vilces spēku par collas daļu uz sāniem, tik tikko nogriežot ādu. Maijas acīs es redzēju, ka viņš zina, ko esmu izdarījis.
  
  
  Atguvis kontroli pār savu šķēpu, Tičoks apsūdzēja nāvējošu mežonību. Es padevos viņa uzbrukumam un sāku baidīties, ka duelis var beigties tikai ar Tichoka vai manējo nāvi.
  
  
  Beigas pienāca pārsteidzoši pēkšņi. Klusi metās augstu pret mani, tad notupās un šūpoja tā dibenu kā beisbola nūju, aizķerot mani tieši virs potītēm un izsitot manas kājas no apakšas. Es nokritu zemē un apmetos uz muguras tieši laikā, lai redzētu, kā manā sejā ieurbjas Tichoka šķēpa asmens. Pēdējā sekundē tas iedūra zemē tik tuvu manai ausij, ka jutu tā siltumu.
  
  
  Es pielecu kājās, šķēps atkal gatavs, un stājos pretī ienaidniekam. Viņa acīs bija jauna vēsts – cīņas draudzība. Mēs bijām pat tagad. Es aiztaupīju viņa dzīvību, ko viņš nevarēja piedot
  
  
  
  
  
  saudzēja manējo.
  
  
  Es spēlēju azartspēles. Paspērusi soli uz priekšu, es sveicinājumā noliecu asmeni pret Tichoku. Viņš nolaida savu šķēpu pretī manējam, un cīņa bija beigusies. Mēs nometām ieročus un satvērām plaukstas locītavu, maiju stilā. Ciema iedzīvotāji atzinīgi pļāpāja, un es pirmo reizi redzēju smaidus indiāņu tumšajās sejās.
  
  
  Vecais priekšnieks pienāca pie mums un runāja ar Tihoku maiju valodā. Pēc tam viņš pagriezās pret mani un sacīja: “Es savam dēlam teicu, ka viņš cīnījās drosmīgi un godam. Es saku to pašu tev, Niks Kārter. Vigia Chico pilsētu var sasniegt stundas laikā. Divi no maniem stiprākajiem vīriem tevi turp aizvedīs ar kanoe.
  
  
  Viņš man pasniedza ūdensnecaurlaidīgā drānā ietītu paku. "Jums ir jāiztīra un jāieeļļo sava pistole, pirms sālsūdens izžūst, pretējā gadījumā tā būs bezjēdzīga pret ļaunajiem cilvēkiem, kurus meklējat."
  
  
  Pateicos un izvilku Hugo no būdas durvīm. Pēc tam es sekoju diviem muskuļotiem vīriešiem, kuri jau gaidīja, lai mani aizvestu uz kanoe.
  
  
  Trīspadsmit
  
  
  Brauciens ar kanoe laivu piekrasti bija ātrs un kluss. Divi maiji mūs sagaidīja tieši sērfošanas malā. Neviens no viņiem nerunāja.
  
  
  Mēs izkāpām krastā Vigla Chico, apdzīvotā vietā, kas trīs reizes pārsniedza ciemu, ko mēs atstājām. Mājoklis šķita pastāvīgāks, un dzelzceļa sliedes uz austrumiem beidzās pilsētas ārējā malā. Mani airētāji aizveda mani uz vietu, kur man šķita, ka šī ir vietējā priekšnieka māja, īsi runāja ar viņu maiju valodā un pēkšņi pameta mani, nepaskatoties.
  
  
  Es prasīju tālruņa numuru un mani aizveda uz vispārējo ēku, kas acīmredzot kalpoja kā skola, universālveikals, sanāksmju telpa, noliktava un daudz kas cits. Tālrunis bija agrīns modelis ar izturīgu koka korpusu un rokturi sānos.
  
  
  Nākamās divas stundas tika pavadītas, lai nokļūtu Meridā, Jukatanas galvaspilsētā, un no turienes caur atkārtotāju un starpoperatoru labirintu, līdz pa līniju atskanēja pazīstamā Deivida Hoka Analija balss.
  
  
  Es viņam pastāstīju, kur esmu, un sniedzu viņam saīsinātu versiju par to, kā es tur nokļuvu, ātri runājot, baidoties, ka mēs jebkurā brīdī varam zaudēt kontaktu.
  
  
  "Man ir vajadzīga ātra izeja no šejienes," es viņam teicu. "Ir dzelzceļš, bet acīmredzot vilcienam ir jābrauc tikai vienu reizi katrā pilnajā saules aptumsumā."
  
  
  "Es jums atvedīšu helikopteru. Kāds ir misijas statuss? "
  
  
  “Koferi ierodas uz Gaviota klāja no Kirasao. Šķiet, ka Fjodors Gorodins ir operācijas vadītājs ar Žizovu, acīmredzot atrodoties viņu galvenajā mītnē un tikai reizēm parādās uz ielas. Nav apstiprinājuma, ka Nokss Vornovs ir galvenā persona, taču pierādījumi ir pietiekami spēcīgi, lai mēs to uzskatītu par drošiem. Es vilcinājos un pēc tam piebildu: "Mēs zaudējām Ronu Vollstedtu."
  
  
  "Man žēl to dzirdēt, Nik," sacīja Deivids Hoks. Es zināju, ka viņš to domā. Būdams AX direktors, viņš bija pazīstams ar nāvi, taču viņa aģenta zaudēšana viņu ievainoja daudz dziļāk, nekā daudzi saprot. "Vai jūs varat strādāt šeit viens?" viņš pievienoja.
  
  
  “Varu, bet būtu jauki, ja kāds pazīst šo teritoriju. Šeit kļūst tumšs, un man nav jums jāatgādina, ka mums ir pienācis termiņš."
  
  
  "Protams, nē," Vanags sausi sacīja. "Uzgaidi minūti."
  
  
  Dažas sekundes tālrunis klusi čaukstēja man ausī, un es zināju, ka Vanags ievada informāciju savā galddatorā. Tad viņš atgriezās ar atbildi:
  
  
  "CIP Verakrusā ir aģents Pilārs. Viņa sazināsies ar jums tur, Bahia Bonito viesnīcā."
  
  
  — Viņa?
  
  
  “Jā, Nik, šķiet, ka tev ir paveicies. Man teica, ka tas ir rudmatis, labi aprīkots ar... uh... visu papildu aprīkojumu." Vanags izgrieza rīkli, tad turpināja citā tonī. "Vai jūs varat noorganizēt helikoptera nolaišanos Vigia Chiu?"
  
  
  “Tieši aiz šīs ēkas ir izcirtums. Cik drīz jūs varat nosūtīt helikopteru? »
  
  
  "Man būs jāstrādā ar Valsts departamenta starpniecību. Ja viņi ir uz vietas, jums būs putns pēc trim līdz četrām stundām."
  
  
  "Labi. Es noteikti apgaismošu nosēšanās zonu ar lāpām vai ugunsgrēkiem. Pārrunājot šīs detaļas, man ienāca prātā, ka parastos apstākļos šāda informācija nekad netiktu pārsūtīta nešifrēta pa publiskajām telefona līnijām. Tomēr apstākļi bija nekas cits kā parasts.
  
  
  "Jums būs vajadzīga nauda," sacīja Vanags. “Es gaidīšu jūsu viesnīcā dažādās Centrālamerikas valūtās. Jebkas cits?"
  
  
  "Jā. Mans Lugers ņēma sālsūdens vannu, tāpēc es vēlos, lai pie rokas būtu ieroču tīrīšanas komplekts. Arī 9 mm munīcija."
  
  
  "Tas tevi gaidīs." Līnijā iestājās pauze, it kā Vanags vēlētos piebilst kaut ko citu. Bet tad viņš vienkārši teica: "Tev ir vairāk nekā veiksmi, Nik."
  
  
  Man bija darbs, kurā es pierunāju vietējā ciema priekšnieku nosūtīt signālugunis helikopteram. Viņš negribēja man palīdzēt. Vigia Chico pamatiedzīvotāji bija nedaudz mazāk naidīgi pret ārpasauli nekā maiji ciematā piekrastē, taču viņu saikne ar vecajām tradīcijām saglabājās spēcīga. Baltie cilvēki reti ieradās Jukatānā miera misijās, un cilvēki nevēlējās tikties
  
  
  
  
  
  
  viena no viņu lidojošajām automašīnām.
  
  
  Es beidzot uzvarēju viņu negribīgo sadarbību vecmodīgā veidā. Solot viņiem naudu. Privāti es cerēju, ka Valsts departamenta CIP pilots ienesīs naudu. Būtu nedaudz nepatīkami izkļūt no Vigia Chico, ja iedzīvotāji uzskatītu, ka viņi ir apkrāpti.
  
  
  Dažu nākamo stundu laikā šādas bažas slēpās manā prātā, kad es uzraudzīju signāllampu izvietošanu. Apkārt bija daudz sausas mirušas malkas, tāpēc es izveidoju sešus ugunskurus lokā, lai iezīmētu nosēšanās zonu.
  
  
  Tiklīdz uguns dega un izcirtums bija apgaismots, es apsēdos un gaidīju. Un gaidiet. Un gaidiet.
  
  
  Man vajadzēja zināt, ka ar iesaistīto Valsts departamentu viss nenotiks tik gludi. Kamēr es dzirdēju helikoptera rotora skaņu, bija rītausma, un mana ugunsdzēsēju komanda noteikti nebija apmierināta ar kavēšanos. Pilots pamanīja mūsu mazo grupu un ieveda savu kuģi, uzrādot milzīgu biezu sarkanbrūnu putekļu mākoni.
  
  
  Pilota vārds bija Mārtiņš. Viņš bija kalsns jauneklis ar smailu degunu. Mēs apmainījāmies ar identifikācijas dokumentiem, kad ciema iedzīvotāji drūzmējās apkārt, ar lielām aizdomām lūkodamies uz helikopteru.
  
  
  "Es ceru, ka viņi jums atsūtīja naudu," es teicu.
  
  
  "Nauda? Kāpēc?"
  
  
  "Lai palīdzētu ar signāla ugunsgrēkiem, man bija jāapsola šiem cilvēkiem samaksa."
  
  
  Mārtiņš paskatījās uz gaišo debesīm. "Es nezinu, kāpēc jums bija vajadzīgas signāllampas; gandrīz pilna diena.
  
  
  "Kad es lūdzu helikopteru," es vēsi teicu, "bija tumšs. Es cerēju, ka Valsts departaments reaģēs pietiekami ātri, lai mani izvestu no šejienes pirms rītausmas. Man ir diezgan saspringts grafiks, vecais draugs.
  
  
  "Neviens neko neteica par naudas ienešanu," viņš kurnēja.
  
  
  Cilvēki, kas stāvēja mums apkārt, kaut ko murmināja, un es baidījos, ka viņi ir uztvēruši mūsu sarunas būtību.
  
  
  "Vai jūs atnesāt savu naudu?" ES jautāju.
  
  
  "Nu... daži," viņš uzmanīgi teica.
  
  
  Es zaudēju savaldību. “Tātad vācies ārā! Es apsolīju šiem cilvēkiem naudu, un man ir aizdomas, ka viņi salauzīs jūsu kaulus, ja viņi to nesaņems."
  
  
  Izskatījās aizvainots, Mārtins izvilka no aizmugures kabatas nobružātu maku un sāka šķirstīt savus rēķinus. Aizkaitināta paņēmu viņam maku un izvilku maku. Rēķinu summa bija nedaudz virs piecdesmit dolāriem. Es to pasniedzu vecākajam, kurš to svinīgi noskaitīja un tad nesmaidīdams pamāja. Viņš runāja ar ciema iedzīvotājiem, kuri devās prom, lai atbrīvotu mums ceļu.
  
  
  Kad mēs iekāpām helikopterā, Martins teica: “Tev viņiem bija jāatdod viss? Tie indieši droši vien būtu apmierināti ar pusi.
  
  
  "Varbūt," es teicu. “Un varbūt viņi nebūtu laimīgi, kamēr neizbāzīs šķēpu tev cauri rīklei. Vai tas jums izmaksās divdesmit piecus dolārus?
  
  
  Viņš bez komentāriem iedarbināja dzinēju.
  
  
  "Neuztraucies," es viņam teicu. "Es pilnībā uzskaitīšu jūsu ieguldījumu, un jūs saņemsit atlīdzību, izmantojot parastos Valsts departamenta kanālus. Ja paveiksies, naudu atgūsit līdz Ziemassvētkiem. Varbūt ne šajos Ziemassvētkos..."
  
  
  Pirmo reizi Martins nedaudz atslāba un pat paspēja pasmīnēt. "Labi," viņš teica. "Man jāatzīst, ka tas ir lētāk nekā šķēps kaklā. Kur?"
  
  
  "Verakruss," es viņam teicu, un mēs lēcām.
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa.
  
  
  Hernando Kortess izkāpa krastā Verakrusā 1519. gadā, kļūstot par pirmo spāni, kurš spēris kāju Meksikas zemē. Kopš tā laika pilsētu dažādos karos ir sagrābuši amerikāņi un divas reizes franči.
  
  
  Kad mēs slīdām pāri Kampečes līcim un es ar aci lūkojos uz saules apspīdēto pilsētu, bija skaidrs, ka Verakrusa tagad ir vismaz balva, kas ir visu asiņu un pērkona cienīga.
  
  
  Mēs apmetāmies vietā aiz Amerikas konsulāta, kur es noraidīju uzaicinājumu palikt pusdienās. Es jutos stīvs un vēss no sasprindzinājuma, noguris no bezmiega, un man negribējās runāt par mārtīniem ar dažiem mūsu ārlietu dienesta darbiniekiem. Es paspiedu Martinam roku, vēlreiz pārliecināju, ka viņš atgūs naudu, un izmantoju ārējo telefonu, lai izsauktu taksometru.
  
  
  Brauciens ar taksometru uz viesnīcu Bahia Bonito mūs veda cauri dažām pilsētas vēsturiskajām bruģakmens ielām, kas izklātas ar savdabīgām vecām mājām, kā arī plašām modernām ielām blakus tērauda un stikla debesskrāpjiem.
  
  
  Mana viesnīca bija novecojusi, bet ērta, ar lielu iekšpagalmu, kas atvērts debesīm, un trīs numuru rindās ap to. Teicu šoferim pagaidīt un devos iekšā. Kad nosaucu savu vārdu, vīrietis pie rakstāmgalda man pasniedza istabas atslēgu, biezu aizzīmogotu aploksni un paciņu klarnetes futrāļa lielumā. Es pārgriezu aploksni un atradu to dažādos izmēros un krāsās: dolāros, peso, quetzals, cordobas, colones, lempiras, balboas, bolivars, gourdes, mārciņas, franki un guldeņi. Izvilku peso, samaksāju šoferim un, somu padusē, devos augšā uz savu istabu trešajā stāvā. Nebija nekādu ziņojumu no Pilāra vai kāda cita.
  
  
  Es iegāju garā, tvaikojošā vannā un pēc tam vēsā dušā, pēc tam atsaiņoju smaganu tīrīšanas līdzekļa iepakojumu.
  
  
  
  
  
  
  un sāka strādāt pie Luger. Es būtu varējis lūgt Vanagu atnest man jaunu pistoli, bet Vilhelmīna bija veca un uzticama draudzene.
  
  
  Es izjaucu Luger un pārbaudīju visas detaļas. Tā kā tas bija labi ieeļļots un aizsargāts ar ūdensnecaurlaidīgu pārklājumu, sālsūdens vēl nebija sabojājis metālu. Es izmantoju šķīdinātāju katrai daļai, pat mazajām skrūvēm, un iztīrīju traipus cauri, līdz tie kļuva tīri balti. Es izžāvēju izjaukto pistoli ar vates tamponu bez plūksnām, pieskāros kritiskajām daļām ar zemas viskozitātes smēreļļu un atkal saliku Luger. Es ielādēju astoņas kārtas klipsi no Vanaga sagādātās gliemežvāku kastes un iebāzu Vilhelmīnu savas jostas maciņā.
  
  
  Manam ķermenim vajadzēja miegu, bet prāts nepadevās. Bija plāni to darīt, novērst nepilnības. Un ikreiz, kad es atlaidu smadzenes, Ronas fotogrāfija parādījās redzeslokā. Blondīne, kuras slaidais, lokanais augums tik daudzas naktis bija atradies manās rokās, nevarēja uzskatīt par kārtējo apmaldījušos darba partneri.
  
  
  "Tās neļauj skumjām ne laiku, ne spēku," es rūgti nodomāju un izlidoju no istabas. Pie galdiņa jautāju, vai tuvumā nav veikals, kur var nopirkt drēbes.
  
  
  "Jā, senor. Agilars, kas atrodas pāri ielai, ir lieliska izvēle,” sacīja ierēdnis.
  
  
  "Pateicos. Gaidu ciemiņu. Ja viņa atnāks, pastāstiet viņai, kur mani atrast."
  
  
  Es šķērsoju ielu un iztērēju sauju Vanaga naudas apģērbam. Pārģērbusies jaunā uzvalkā ar visiem atbilstošajiem aksesuāriem, vēlreiz apspriedos ar savu reģistratūru un nesteidzīgi devos augšup pa ielu uz ietves kafejnīcu. Apsēdos pie galdiņa ar skatu uz ieeju un pasūtīju pudeli vietējā brendija, kas dega kā uguns, bet negaršoja slikti. Malkojot brendiju, es prātoju, cik ilgi man jāgaida, pirms nolemju, ka mans kompanjons Pilārs neieradīsies.
  
  
  Tajā brīdī tumšādaina meitene zemā piegriezuma blūzē, kurā tik tikko bija viņas lieliskās krūtis, šūpojās starp galdiem un apstājās pie manis. Viņas mati bija melni un kupli, nedaudz izspūruši, tikko izkāpuši no gultas. Viņai bija melnas kafijas krāsas acis, kas solīja eksotiskus priekus.
  
  
  "Vai jūs varat ietaupīt uz sērkociņu?" - viņa ar vieglu akcentu jautāja.
  
  
  "Atvainojiet, es tos neturēju, kopš atmetu smēķēšanu." Es viņai pateicu.
  
  
  "Pagājušajā gadā es mēģināju atmest smēķēšanu pati, bet es izturēju tikai divas nedēļas," viņa atbildēja pareizi.
  
  
  "Tu noteikti esi Pīlārs."
  
  
  "Jā. Un tu esi Niks Kārters... kura vārds ir Killmaster. Tava reputācija ir augstāka par tevi." "Es nezinu, vai man vajadzētu rīkoties pieklājīgi vai atvainoties."
  
  
  Viņas pilnās lūpas izliecās smaidā. "Jums nekad nevajadzētu atvainoties. Vai es varu apsēsties? »
  
  
  "Protams. Manas manieres šodien ir nedaudz nolietotas, tāpat kā viss pārējais."
  
  
  Pilārs apsēdās uz krēsla man pretī. "Izskatās, ka jums ir nepieciešams gulēt," viņa teica.
  
  
  "Bizness ir pirmajā vietā," es teicu ar netiešu smaidu. "Vai mēs varam šeit parunāt?"
  
  
  Viņas skaistās acis slīdēja pāri kafejnīcas klapēm un garāmgājējiem uz ietves. "Šī vieta ir tikpat laba kā jebkura cita," viņa man teica, paraustīdama plecus.
  
  
  Es norādīju viesmīlim vēl vienu glāzi un ielēju Pilāram brendiju. Tad es asi jautāju: "Ko jūs darījāt ar saviem matiem?"
  
  
  Viņas roka instinktīvi momentā apmulsumā piegāja pie galvas, tad viņa pasmaidīja. “Viņi noteikti tev teica, ka esmu rudmate. Kā zināms, mūsu biznesā bieži vien ir jāmaina izskats. Vai tev patīk melns? "
  
  
  "Patīk. Varu derēt, ka arī tu biji tik jauka kā rudmate."
  
  
  "Kāpēc, paldies," viņa teica un palaidnīgi paskatījās uz mani no zem savām garajām skropstām.
  
  
  Uz brīdi šķita, ka Pīlāra vaibsti pazuda Ronas Volštedtas tievā sejā. Iedzēru malku stipra brendija un attēls pazuda.
  
  
  "Vienīgais, kas mums ir," es teicu, "ir laiva, kas ieveda koferi uz Gaviota klāja." Es tumsā nevarēju saprast nevienu vārdu vai identifikāciju. Tas brauca pārāk zemu ūdenī, un to darbināja divi piekaramie dzinēji.
  
  
  Pilārs iekoda lūpā un pamāja ar galvu.
  
  
  "Nekas tamlīdzīgs. Vai jūs redzējāt kādu no cilvēkiem uz laivas?
  
  
  "Galvenais vīrs bija maza auguma, spēcīgas miesasbūves un pilnīgi pliks."
  
  
  Viņa pacēla roku, lai mani apturētu. — Triecīgs, plikpauriņš?
  
  
  "Tieši tā. Vai tu viņu pazīsti?"
  
  
  "Es domāju, ka jā. Ir kāds vīrietis, kurš Kirasao vada kontrabandistu bandu. Viņu sauc Torio.
  
  
  "Vai varat man pateikt, kur viņu atrast?"
  
  
  "Es varu jūs aizvest uz turieni. Es pazīstu Kirasao, un mēs varam ātri rīkoties."
  
  
  Kādu minūti grasījos iebilst. Es negribēju, lai viņa kļūtu līdzīga Ronai. Bet Pilāram bija taisnība, es varēju tērēt dārgo laiku Kirasao bez gida, un laiks bija ļoti svarīgs.
  
  
  "Cik drīz mēs varam doties prom?" ES teicu.
  
  
  “Mēs varam paspēt uz agru lidojumu rīt no rīta. Es visu sakārtošu.
  
  
  "Vai mēs varam sākt agrāk?"
  
  
  "Nē. Un ir svarīgi, lai jūs šovakar atpūstos. Rīt jums būs jābūt stipram un modram."
  
  
  Mani sāpošie muskuļi piekrita. Mēs izdzērām vēl vienu glāzi brendija, un viņa aizveda mani uz manu viesnīcu.
  
  
  "Es nākšu pēc jums no rīta," sacīja Pilārs, "un mēs dosimies uz lidostu."
  
  
  Es viņu atstāju pagalmā un nogurusi piecēlos
  
  
  
  
  
  
  uz manu istabu.
  
  
  Piecpadsmitā nodaļa
  
  
  Es iegāju otrajā dušā dienā un aizvilku žalūzijas pret vakara sauli. Novilku savas jaunās drēbes un noliku tās uz krēsla. Tad es kaila izstaipījos uz gultas, pārvilku palagu un skatījos griestos.
  
  
  Parasti nav iespējams vienkārši piespiest sevi gulēt. Katram ķermeņa nervam bija nepieciešama atpūta, un manas acis jutās kā smilšu maisi, bet es nevarēju aizmigt.
  
  
  Kaut kur bijušais amerikāņu zinātnieks un bijušais krievu ģenerālis gatavojās noslaucīt manu valsti, pilsētu pēc pilsētas. Parīt pirmā aizbrauks Ņujorka. Man kaut kur jāsacenšas, lai viņus apturētu, nevis lidot no savas viesnīcas gultas Verakrusā.
  
  
  Bet steigties kaujā bez sagatavošanās būtu stulbi un bīstami. Un, ja Pilārs spēs atrast kontrabandistu Torio, viņam joprojām var būt pietiekami daudz laika, lai pabeigtu misiju. Es aizvēru acis. Manā priekšā uzpeldēja Ronas vīzija, pazuda, tad atgriezās.
  
  
  Saules gaisma, kas plūst caur oranžajām žalūzijām, pamazām izgaisa cauri visiem pelēkajiem toņiem, līdz beidzot kļuva tumšs. Tomēr mans prāts nevarēja nomierināties.
  
  
  Likās, ka katra skaņa no ielas, kas nāk lejā, nāca tieši manās ausīs. Blakusistabas tualetes poda noskalošana, Niagāras ūdenskritums.
  
  
  Tad kāds viegli pieklauvēja pie manām durvīm.
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Tas ir Pīlārs," atskanēja maiga atbilde.
  
  
  Izkāpu no gultas, paķēru dvieli un atvēru durvis. Pilārai bija melna kleita ar sīkiem ziediem, kas, šķiet, laimīgi aug viņas bagātās teritorijas pakalnos un ielejās.
  
  
  "Nāc iekšā," es teicu.
  
  
  "Es tiešām neticēju, ka tu varēsi gulēt," viņa teica un iegāja iekšā.
  
  
  "Jūsu skaistumu pārspēj tikai jūsu gudrība," es atbildēju.
  
  
  "Es tev atnesu kaut ko, lai palīdzētu." Viņa viegli nogrima uz gultas malas.
  
  
  — Tabletes? ES jautāju. "Es nekad tos neņemu."
  
  
  Viņa laiski man uzsmaidīja. "Nē, ne tabletes. Es."
  
  
  "Nu," es atbildēju, atguvusies no izbrīna, "tu noteikti esi garšīga tablete un nemaz nav grūti norīt."
  
  
  Viņas skaistā seja kļuva nopietna, gandrīz stingra. "Nejoko," viņa teica. "Mūsu abu dzīvības var būt atkarīgas no jūsu fiziskā stāvokļa rīt, un..." Šeit viņa vilcinājās, acis slīdot pār manu dvielī klāto figūru. "Un varbūt arī es šodien nemierīgi atpūtīšos viens."
  
  
  "Varbūt," es teicu.
  
  
  "Vai jūs atstāsit visu manā ziņā?"
  
  
  "Pīlar, es esmu tavās rokās."
  
  
  "Biens. Vispirms es vēlos, lai tu guli šeit uz gultas.
  
  
  Es paklausīgi piegāju pie gultas un jau grasījos nolaisties, kad viņas spēcīgie, brūnie pirksti paslīdēja zem dvieļa, kas man bija mugurā, un noslaucīja to prom.
  
  
  "Mums šim nav vajadzīgs dvielis," viņa apņēmīgi noteica. "Lūdzu, apgulieties uz vēdera."
  
  
  Es apgūlos gultā, saliekot rokas spilvenā. Kaut kas vēss pieskārās manam kaklam pie galvaskausa pamatnes un lēnām plūda pa muguru. Es sajutu vieglu kanēļa smaržu. Pāri manam plecam es redzēju, ka Pilāra no somas, kuru viņa nesa, izņem sīku flakonu un izlej saturu man gar muguru.
  
  
  "Kanēļa eļļa," viņa paskaidroja. "Tagad es vēlos, lai jūs atkal nolieciet galvu un ļaujiet man palīdzēt jums atpūsties."
  
  
  "Jā, kundze," es iesmējos. Atskanēja čukstoša, zīdaina skaņa. Ar acs kaktiņu es pazibēju tumšā augšstilbā un sapratu, ka Pilāra novilkusi visas drēbes.
  
  
  It kā sajutusi manas domas, viņa aizvēra man acis ar savu vēso, mīksto pirkstu vieglo pieskārienu. "Atslābsti," viņa nomurmināja. "Tagad jums vienkārši jāatpūšas."
  
  
  Tad viņas rokas pārvietojās uz manas muguras gludos mazos apļos, viņas pirksti stingri un maigi spiedās. Viņa izsmērēja eļļu pār maniem pleciem un krūtīm, izdvesot sevi apstiprinošas skaņas. Viņa atrada kroku manā sānā, kur maiju šķēps bija mani apskāvis, un viņas pirksti glāstīja sāpes.
  
  
  Viņa uzklāja eļļu manam viduklim, viņas rokas apburoši slīdēja pār manu ādu ar smaržīgo lubrikantu. Uz leju un uz leju, pāri sēžamvietai un augšstilbu aizmugurē. Vēl nedaudz pieskarieties ceļgalu dobumam, tad ikru muskuļiem gar Ahileja cīpslu, lai mani papēži balstās uz viņas plaukstām.
  
  
  Pilārs maigi uzklāja eļļu uz manām pēdu zolēm, iebīdot pirkstu starp maniem kāju pirkstiem.
  
  
  Mana āda bija dzīva un paaugstināta jutība pret viņas pieskārienu. Šķita, ka caur savām porām es sajutu viņas kailā ķermeņa tuvumu.
  
  
  Es teicu: “Pīlar, es nezinu, vai esmu sajūsmā vai miegains. Lūdzu, pieņem lēmumu! »
  
  
  "Nomierinies," viņa maigi aizrādīja. "Mēs esam tikai sākuši."
  
  
  Tad viņa paņēma manus kāju pirkstus pa vienam, glāstot tos, ripinot starp pirkstiem. Izmantojot īkšķi un rādītājpirkstu, viņa izveidoja eļļotu apvalku, kas slīdēja uz augšu un uz leju katram pirkstam.
  
  
  Tad Pīlāra paņēma katru kāju savās rokās un mīcīja, līdz es jutu, ka kauli plaisā. Tad viņa atkal virzīja rokas uz augšu manām kājām, viņas prasmīgie pirksti iegremdējās saspringtajos muskuļos, saspiežot, manipulējot, izraujot sāpošās sāpes.
  
  
  Īpaša uzmanība tika pievērsta manam rumpim. Ar vienu roku uz katras sēžamvietas viņa noliecās un saspiedās ar pārsteidzošu spēku sievietei, rokas ritmiski ripojot no papēžiem līdz kāju pirkstiem.
  
  
  Pilāram gulta nedaudz noslīdēja
  
  
  
  
  
  
  atradās uz manām kājām. No šīs pozīcijas viņa noliecās uz priekšu un ar lokanajiem pirkstiem braukāja gar manu muguru, maģiski atslābinot saspringtos muskuļus.
  
  
  Kad viņa sniedzās uz priekšu, lai masētu manus plecus un kaklu, es jutu, kā viņas šūpojošo krūšu sprauslas pieskaras man. Tagad viņas rokas slīdēja pa manu kailo muguru no maniem pleciem līdz manām kājām.
  
  
  "Tagad apgriezieties," viņa teica, "un es darīšu otru pusi."
  
  
  "Es nezinu, vai es to izturēšu."
  
  
  "Neuztraucieties, es esmu pārliecināts, ka jūs izturēsit."
  
  
  Es apgāzos uz muguras.
  
  
  Pilārs nopūtās. "Kāpēc, Nik, es domāju, ka tu esi atpūties!"
  
  
  "Sasodīts!" Es pasmīnēju, izmantojot iespēju paskatīties uz savu kailo masieri. Viņas āda bija kā pulēts varš – gluda un nevainojama. Viņas krūtis bija pilnas un nobriedušas. Viņi nogrima, tad strauji pacēlās. Viņas šaurais viduklis un apaļie, stingrie gurni mirdzēja ar vieglu sviedru spīdumu.
  
  
  Viņa graciozi pieliecās, lai paņemtu no naktsskapīša eļļas pudeli un apšļakstīja to man, izplešot rokas.
  
  
  "Neuztraucieties," viņa teica, it kā vēlreiz lasītu manas domas, "nekas nepaliks nepabeigts!"
  
  
  Tāpēc tagad es padevos viņas rokās. Acis aizvērās – manā galvā neradās nekādi satraucoši tēli. Man bija bezsvara sajūta, it kā mans ķermenis, zinošo pirkstu vadīts, dreifētu pa kosmosu. Šķita, ka esmu izgatavots no īrisa... sasprindzināts, izstiepts, garšīgi izstiepts līdz lūzuma punktam.
  
  
  Es pēkšņi atvēru acis un satvēru Pīlāra roku. "Ar to pietiek," es teicu. “Mēs tikko esam sasnieguši masāžas robežas. Vai jums ir citi talanti? »
  
  
  Pilārs man laiski, ķircinoši pasmaidīja. Mani pārņēma izsmalcinātas baudas šoks, kad viņas mute aizvērās pār mani.
  
  
  Un kādu laiku man šķita, ka es tieku ievilkta pa mazu samta caurumu neiedomājamo prieku pasaulē. Tad pār mani pārņēma atbrīvošanas drebuļi. Un pirmo reizi pēc daudzām stundām es biju tukša no domām vai jūtām, peldēju tukšumā, peldēju pretī dziļai aizmirstības akai.
  
  
  Pavilku sev blakus silto, mirdzošo augumu un apsedzu mūs abus ar palagu.
  
  
  Pēc nepilnas minūtes miegs, ko biju meklējis, ietvēra mani siltā, pēc kanēļa smaržojošā apskāvienā.
  
  
  Sešpadsmitā nodaļa
  
  
  Es pamodos rītausmā, sajūta, it kā visas vecās detaļas būtu nomainītas pret jaunām, ar teflona pārklājumu, pastāvīgi veidotām detaļām. No vannas istabas atskanēja ūdens šļakatas un spāņu valodā dziedoša sievietes balss. Es izlēcu no gultas, piegāju pie durvīm un pagrūdu tās.
  
  
  Telpā ieplūda tvaika straumes. Aiz caurspīdīgā dušas aizkara es redzēju Pilāras skaistā ķermeņa siluetu, kad viņa putoja un dziedāja kaut ko no Pančo Villas laikiem. Ik pa brīdim aizkars pielipa pie viņas ādas, atklājot spīdīgu virsmu kā celofāna logu šokolādes kastītē.
  
  
  Es stāvēju tur kādu minūti, izbaudot šo skatu, tad satvēru aizkaru un pavilku to malā.
  
  
  Pilāra pārsteigumā noelsās un ar instinktīvu sievišķīgu žestu aizsedza sevi ar rokām. Tad viņa nolaida rokas un smaidīdama stāvēja zem dušas strūklas, kamēr ūdens plūda lejup pa kalniem un ķermeņa ieplakām, liekot viņai mirdzēt kā ronim.
  
  
  "Labrīt, Querido," viņa teica. "Es ceru, ka es tevi nepamodināju." Viņas acis staigāja pa manu ķermeni. "Vai jūs vienmēr pamostaties šādi?"
  
  
  "Tas viss ir atkarīgs no tā, kurš mazgāsies blakus istabā."
  
  
  "Es ceru, ka tu gulēji labi."
  
  
  "Kā baļķis. Ja pasaule kādreiz uzzinās par šīm jūsu miegazāles zālēm, mēs redzēsim pēdējos barbiturātus."
  
  
  "Gaimojošāks. Sēdies, es izziepēšu tavu muguru.
  
  
  Es iegāju dušā un Pilārs mani apgrieza. Viņa putoja rokas, bet mana anatomija noteikti nebija mana mugura. Es pagriezos un nostājos viņai pretī, un mums abiem uzšļāca ūdens. Pirmo reizi es sapratu, cik gara meitene viņa ir.
  
  
  "Man ienāk prātā," es sacīju, "ka es saņemu daudz pasūtījumu no jums. Ir pienācis laiks man pārņemt vadību.
  
  
  — Ko tu ar to domāji, Querido? - viņa elpoja, noliecoties uz priekšu, tām lieliskām krūtīm šūpojoties pret mani.
  
  
  Paņēmusi viņu aiz rokām, es pacēlu Pilāru un atnesu viņu pie sevis. Tad es to nolaidu, pa vienai collas daļai.
  
  
  Viņa izlaida nelielu sajūsmas skaņu, kad viņas rokas apspieda manas krūtis un savilka mūs kopā, piespiežot krūtis manējām. Mēs sākām lēnu, viļņainu, nekustīgu deju tur, dušā, pakāpeniski palielinot ritmu, līdz Pilāra griezās un trīcēja kā apsēsta. Pēkšņi viņa iekliedzās, viņas balsi caururba vienmuļais ūdens šalkoņa.
  
  
  Pēc tam mēs stāvējām kopā, ļaujot ūdenim apskalot mūsu ķermeni.
  
  
  Mēs ātri saģērbāmies un tad devāmies uz tuvējo kafejnīcu paēst garšīgas huevo rancheros brokastis. Mēs to nomazgājām ar meksikāņu alu, kas pat brokastu laikā ir labāks par rūgto meksikāņu kafiju-fi.
  
  
  Taksometrs mūs aizveda uz Aeropuerto Nacional, kur iekāpām mazā lidmašīnā. Mēs pacēlāmies sešos trīsdesmit. Ar divu stundu laika starpību mēs Kirasao piezemētos ap pusdienlaiku.
  
  
  Kad mēs lidojām
  
  
  
  
  
  pār Jukatanas mierpilno zaļo un Karību jūras dziļo zilo krāsu es nevarēju neatcerēties, ka pirms dažām stundām es tur cīnījos par savu dzīvību.
  
  
  It kā pēc abpusējas vienošanās mēs ar Pilāru ceļojuma laikā nesarunājāmies. Šorīt mēs bijām tikai vīrietis un sieviete, kas baudīja dzīvi un viens otru, it kā mūsu lielākā problēma būtu izlemt, ko ēst brokastīs. Bet tagad mēs bijām divi profesionāļi, kas devāmies pretī nezināmām briesmām, zinādami, ka nekad neatgriezīsimies. Šis nebija īstais laiks sarunām. Mēs sēdējām klusi, iegrimuši savās personīgās domās.
  
  
  Pilota balss pārtrauca klusumu. “Tie, kas atrodas labajā pusē, tagad redz Arubas salu priekšā. Aruba ir mazākā no trim salām, kas veido Nīderlandes Antiļu salas. Kirasao joprojām atrodas piecdesmit jūdzes uz austrumiem. Mēs sākam savu nolaišanos un nolaidīsimies apmēram pēc piecpadsmit minūtēm."
  
  
  Kamēr pilots turpināja stāstīt par laika apstākļiem Kirasao (ideāli kā vienmēr), es vēroju, kā Aruba slīd mums garām. Šaurumus starp Arubu un Kirasao bija izraibinātas ar baltām buru laivām un daudzām sīkām brūnām saliņām, kurās nebija pastāvīgas populācijas, lai gan tās laiku pa laikam izmantoja zvejnieki.
  
  
  Mūsu lidmašīna nolaidās Plesmanas lidostā, un mēs atradām taksometru piecu jūdžu braucienam uz galvaspilsētu Vilemstadi. Kabīne bija vecs Hudson ar noņemtu jumtu, lai to varētu izmantot ārā.
  
  
  Šoferis bija runīgs biedrs, kurš šķita apņēmības pilns mūsu īsā brauciena laikā izstāstīt visas vietējās tenkas. Es nepievērsu īpašu uzmanību vīrieša teiktajam, līdz viens teikums iedūrās prātā kā ledus cirtējs.
  
  
  "Pagaidi minūti," es iesaucos šoferim. "Ko tu teici par no jūras izvilkto blondīni?"
  
  
  Viņš pagriezās savā sēdeklī ar platu smaidu, priecājoties, ka izraisīja manu interesi. "Ak jā, senor. Pirms divām dienām makšķerēšanas dokos valdīja liels uztraukums. Viena no laivām atgriezās ar dzeltenmatainu kundzi. Viņa bija ģērbusies glābšanas vestē, kas viņu noturēja virs ūdens, lai gan ievešanas brīdī viņa nebija pie samaņas. Ļoti dīvaini, jo neviena laiva nebija iesaistīta avārijā.
  
  
  "Kur viņa ir tagad?" Es iejaucos
  
  
  "Kad no makšķerēšanas dokiem izskanēja ziņa, drīz ieradās sievietes vīrs un aizveda viņu līdzi."
  
  
  "Viņas vīrs?" - es atkārtoju.
  
  
  "Ak jā. Viņš ir liels vīrs, kā lācis, kurš dažreiz peld kopā ar Goviotu."
  
  
  Gorodins! Viņš noteikti atgriezās Kirasao, kad nevarēja atrast ne mani, ne Ronu ūdenī. Bez šaubām, viņš tur gaidīja, kad no dokiem atskanēja ziņa, ka zvejnieki viņu atveduši. Tas bija pirms divām dienām. Es aprēķināju izredzes, ka Rona joprojām ir dzīva. Tas bija tāls kadrs: "Vai jūs zināt, kur vīrietis ... viņas vīrs ... sievieti aizveda?" ES jautāju.
  
  
  - Nē, senor, bet varbūt mans draugs zvejnieks Saba pateiks. Tas bija tas, kurš izvilka dāmu no jūras.
  
  
  "Vai jūs varat aizvest mani uz Sabu?"
  
  
  — Tagad, senj?
  
  
  "Šobrīd." Es izvilku no sava izspiedušā maka desmit guldeņu banknoti un pasniedzu šoferim. "Un dariet to ātri."
  
  
  "Piecas minūtes," viņš teica, ieliekot naudu kabatā.
  
  
  Piecās minūtēs, gandrīz līdz sekundei, pa šauru ieliņu labirintu nogājām līdz makšķerēšanas piestātnēm ārpus Vilemstades, atbrīvojot ceļu ar signāltaures palīdzību, uz kuras šoferis nemitīgi atbalstījās. Mēs pēkšņi apstājāmies uz krastmalas iepretim karkasa mājai ar vienu lielu, dūmu notraipītu logu un zīmi ar nolietotu krāsu ar uzrakstu “Vanvortas patvērums”.
  
  
  Izkāpjot no mašīnas, sajutu vilkšanu aiz piedurknes un sapratu, ka esmu gandrīz aizmirsusi par Pilāru.
  
  
  "Nik, blondīne... vai tā ir tava Rona?"
  
  
  "Tam vajadzētu būt."
  
  
  — Un ko tu darīsi?
  
  
  — Atrodi viņu, ja varu.
  
  
  "Bet mums ir misija."
  
  
  Ja nebūtu Ronas, nebūtu misijas. Tā bija viņa, kas mums deva pavedienu, un tagad viņa var mūs aizvest pie Gorodina. Turklāt viņa nebija apmācīta bīstamos darbos kā mēs. Ja viņa tagad būs Gorodina rokās, viņai būs jāmaksā briesmīga cena. Man jāmēģina viņa atrast. Esmu viņai daudz parādā."
  
  
  "Tu viņai neko neesi parādā," sacīja Pilārs. "Jūs nepiespiedāt viņu veikt šo uzdevumu. Un laiks... vai jūs zināt, kura diena ir?
  
  
  "Jā, es zinu. Rīt ir termiņš."
  
  
  "Aizmirsti par viņu, Nik. Nāc man līdzi, un es tevi aizvedīšu uz Torio. Mēs viņu atradīsim krastmalā netālu no šejienes."
  
  
  Es apstājos pie Vanvorta slēpņa durvīm un ieskatījos Pilāras sejā. Kad es runāju, mana balss bija auksta. “Lēmums ir mans, un es to pieņēmu. Vai nāksi ar mani? »
  
  
  Viņa uz brīdi sastapās ar manu skatienu, tad novērsās. Viņa pastiepa roku un pieskārās manai rokai. "Man ļoti žēl, Nik. Jums jārīkojas saskaņā ar savu sirdsapziņu. Es jums palīdzēšu jebkurā veidā, ko jūs lūgsit. "
  
  
  Es saspiedu viņas roku un izgāju pa durvīm.
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Vanvoort's Hideaway nebija tūristu bārs. Gaisma bija blāva, gaiss bija dūšīgs. Sienas bija noklātas ar plakātiem, kas reklamēja alu un politiķus. Grīdas linolejs ir nodilis līdz tukšam kokam strīpā gar nelakotā dēļa priekšpusi.
  
  
  Klientu loks bija zvejnieki un jūrnieki.
  
  
  
  
  
  daudzas tautas. Un visi vīrieši. Sarunas un glāžu šķindoņa pēkšņi apstājās, kad apmeklētāji pamanīja Pīlāru, kurš izskatījās satriecoši īsā citrondzeltenā kleitā.
  
  
  Aiz letes sēdēja holandietis ar nūju kāju ar bicepsiem kā melones, kas izbāzās no krekla īsajām piedurknēm.
  
  
  "Es meklēju zvejnieku, vārdā Saba," es teicu.
  
  
  Holandieša sīkās acis skenēja mani kā kukaiņus. "Kas teica, ka viņš ir šeit?"
  
  
  “Viņa draugs ir taksists. Tas, kas atrodas Hadsonā.
  
  
  Viņš kratīja savu masīvo galvu no vienas puses uz otru. "Man tas neko nenozīmē."
  
  
  Uzliekot abas rokas uz stieņa, es piespiedu tai seju. "Kungs, man nav laika spēlēt spēles un man nav laika izskaidrot. Bet es gribu, lai tu zinātu: ja tu nenorādīsi mani uz Sabu piecu sekunžu laikā vai nepateiksi, kur es varu viņu atrast, es iešu pāri šim bāram un lauzīšu tavus kaulus, līdz saņemšu atbildi.
  
  
  Holandietis zināja, ka es runāju nopietni. Viņa sārtums nobālēja. "Tur," viņš iesaucās. "Viens pats kabīnē pie sienas."
  
  
  Kad es novērsos no bāra, atkal sākās pļāpāšana un visi kļuva aizņemti, skatoties uz Pilāru.
  
  
  Vienīgais vīrietis kabīnē bija melnādains Virdžīnu salas iedzīvotājs.
  
  
  "Saba?" ES jautāju.
  
  
  "Tieši tā, draugs. Apsēdies. Un dāma arī. Viņa runā daļa mūzikas bija britu, bet daļa bija melodiska kalipso mūzika, ko dzirdat daļās Rietumindijas. "Jums ir jāieliek Hansā Dieva bailes un jāpazemina viņu šādi."
  
  
  "Es gribu jautāt par sievieti, kuru atvedāt pirms divām dienām. Tas, kuru jūs atradāt jūrā."
  
  
  - Ak, dāma ar dzelteniem matiem. Ļoti smuki. Viņa nepamostas, lai pateiktu ne vārda. Ļoti, ļoti noguris. Jūra izsūc tavus spēkus. Bet es nedomāju, ka viņa tika ievainota. Nekas nav salauzts."
  
  
  “Un vīrietis viņu aizveda? Tā, kura teica, ka ir viņas vīrs?
  
  
  "O-ho, varbūt viņš nav viņas vīrs," vai ne? Es neesmu pārsteigts. Viņš neizskatās pēc dāmas ar dzelteniem matiem, kuru sajauc ar savu vīru. Pārāk raupja, pārāk neglīta. Vai tu esi vīrietis, draugs?
  
  
  "Nē, bet es esmu viņas draugs, un vīrietis, kurš viņu aizveda, noteikti nebija." Vai jūs zināt, kur viņš viņu aizveda?
  
  
  "Jā, es zinu. Es viņam saku ceļu uz Karalienes slimnīcu. Viņš saka, ka viņš nekad nemīl, viņš ved dāmu uz turieni, kur viņam ir draugi. Viņš teica, ka viņi par viņu rūpējas. Tāpēc es skatos, kur viņš dodas. Meitene motorlaivā kopā ar diviem vīriešiem dodas uz mazo salu, kas atrodas divpadsmit jūdžu attālumā no krasta.
  
  
  "Vai jūs varat man parādīt, kā nokļūt līdz Mazajam sunim?" ES jautāju.
  
  
  "Protams. Dodieties lejā uz dokiem, jūs varat redzēt šo vietu. Nāc, es jums parādīšu."
  
  
  Melnais vīrietis piecēlās un izgāja no kabīnes. Pilārs sekoja mums ārā un lejā dažus stāvus kvartālus līdz krastmalai, kur Saba norādīja pāri dzirkstošajam ūdenim uz it kā robainu brūnu akmeņu atsegumu.
  
  
  "Mazais suns," viņš teica. “Varbūt 500 metru garš, 200 plats. Vienīgā drošā vieta laivas nolaišanai ir otrā pusē. No šejienes to nevar redzēt.
  
  
  "Man vajag ātru laivu," es teicu. "Vai jūs zināt kādu, kas man to izīrē?"
  
  
  "Protams. Man ir draugs ar ātrāko laivu ostā, ja neskaita kontrabandistus un policiju. Viņš no jums iekasē lielu naudu, bet jūs saņemat naudu."
  
  
  "Labi." Es pagriezos pret Pilāru. "Tagad es lūgšu jūs darīt kaut ko tādu, kas jums būs ļoti grūti."
  
  
  "Kas noticis, Nik?"
  
  
  "Pagaidiet mani. Pagaidiet, ja es neatgriezīšos līdz tumsai, piezvaniet Deividam Hokam uz Vašingtonu un pastāstiet viņam visu, ko zināt."
  
  
  "Vai es varu iet ar tevi? Es varu vadīt laivu. Es varu palīdzēt daudzos veidos."
  
  
  "Nē," es stingri teicu. "Tas ir mans darbs, un es vēlos, lai jūs paliktu šeit."
  
  
  "Jā, Nik," viņa teica ar neparastu atkāpšanos.
  
  
  Es saspiedu viņas roku un sekoju Sabai uz piestātnēm, kur mēs atradīsim viņa draugu uz laivas. Izrādījās, ka tā ir veca ātra laiva, kuru tās lepnais saimnieks rūpīgi uzturēja labā stāvoklī. Cilvēks nebija pārāk noraizējies par to, ka ļautu svešiniekam lidot savā lepnumā un priekā, taču pietiekami daudz guldeņu bija mainījuši īpašniekus, lai mazinātu viņa pretestību. Dzinējs bija milzu Evinrūde, kas acumirklī atdzīvojās, un drīz vien es steidzos pa vieglo kanālu uz Mazā Suņa pusi. Pirms piegāju pārāk tuvu, apmetu plašu loku ap akmeņaino salu. Pie ieejas tālajā krastā pie nekrāsota mola bija piesieta laiva ar kajītēm. Aiz mola atradās koka būda. No skursteņa pūta bāli pelēki dūmi.
  
  
  Es nožņaudzu Evinrūdi, pēc tam pārmeklēju būdu un apkārtējos akmeņus, vai nav pazīmju par dzīvību. Nebija. Tāpēc es iedarbināju dzinēju un devos atpakaļ pa salu.
  
  
  Es klīdu gar akmeņaino krastu tālākajā pusē, meklējot iespējamo nosēšanās vietu. Robainās virsotnes paceļas piecpadsmit vai divdesmit pēdas, it kā kāds liels satraukums zemes centrā tās būtu izmetis no okeāna dibena. Beidzot es sastapu šauru ūdens ķīli starp pāris izvirzītiem laukakmeņiem un paspēju izspiest laivu cauri. Es viņu nostiprināju, uzkāpu uz akmeņiem un devos uz būdiņu salas pretējā pusē.
  
  
  
  
  
  
  
  Labākajā gadījumā kustība bija lēna, un es kustējos uzmanīgi, ja gadījumā Gorodins noskatītos. Pēc divdesmit minūtēm es sasniedzu ērtu punktu, kur varēju gulēt uz vēdera un skatīties uz būdu. Šeit tas šķita lielāks nekā no okeāna puses, un šķita, ka tas ir sadalīts divās istabās. Vienīgais logs, ko es redzēju, bija aizsegts tikai ar redelēm. Joprojām nav ne miņas no cilvēka dzīvības, tikai kūpojoši dūmi, kas izplatās pa gaisu. Tagad, kad biju pa vējam no dūmiem, es pamanīju nepatīkamu smaku. Iespējams, dziļi sirdī es zināju, kas tas ir, bet es noraidīju šo domu un rāpos uz būdiņu, cenšoties izvairīties no plaisas logā, ja kāds to skatītu.
  
  
  Es bez problēmām sasniedzu būdiņu un apsēdos zem dēļu aizliktā loga.
  
  
  Smaka šeit bija nepārprotama. Tā bija apdegušas miesas un cilvēku matu smarža. Es sakodu zobus un centos izdzēst garīgo priekšstatu par to, kas varēja notikt ar Ronu Vollstedtu. No būdas iekšpuses atskanēja asa, tikko atturīga dusmu balss. Tas bija Fjodora Gorodina smagais rēciens.
  
  
  "Jūs man sagādājāt daudz nepatikšanas, jūs un Kārters," viņš teica. "Bet jūs joprojām varat nopelnīt manu piedošanu. Jums ir informācija; Man vajag šo informāciju. Vienkārša maiņa. Un tiešām, kā var atteikt tādam cilvēkam kā es, kurš ir tik talantīgs pārliecināšanā? »
  
  
  Es lēnām pacēlu galvu, lai šķielētu pa atstarpi starp dēļiem, un Gorodina balss turpināja.
  
  
  "Mēs zinām, ka Kārters nav noslīcis. Ir pierādījumi, ka viņš tika nogādāts krastā maiju zvejnieku ciematā Jukatānā. Turklāt mēs nevarējām viņu izsekot. Būtu kontaktpunkts, kur jūs varētu sazināties ar viņu ārkārtas gadījumā. Es gribu, lai jūs man pastāstītu, kur tas atrodas."
  
  
  Tagad es varēju redzēt istabu caur palodzēm. Rona Vollštedta sēdēja koka krēslā blakus Gorodinam. Ap viņas vidukli bija apsēja viena virve, sasienot rokas pie sāniem un turot pie krēsla atzveltnes. Viņai bija mugurā tikai bikšu lūžņi, ko viņa valkāja, kad viņa nirst no kruīza kuģa. Viņa bija kaila no jostasvietas uz augšu, atklājot mazas, labi veidotas krūtis. Viņas acis bija sarkanas un mati matēti. Kad viņa runāja, tā bija tālā, nogurušā balsī.
  
  
  "Nebija kontaktpunkta," viņa teica.
  
  
  "Tu esi melis un muļķis," sacīja Gorodins. "Jums vajadzētu zināt, ko es varu likt jums pateikt. Mierīgs tagad vai vēlāk kliedzošā agonijā. Tā vai citādi es atradīšu Kārteru. Viņš jau ir nogalinājis dažus no maniem labākajiem vīriešiem, un katru mirkli, kad viņš ir dzīvs, viņš apdraud mūsu plānu. Tagad - vēlreiz - kur mēs varam atrast Niku Kārteru?
  
  
  "Man nav ne jausmas, kur viņš atrodas," Rona teica nogurušā vienmuļā balsī.
  
  
  "Man vairs nav pacietības," norūca Gorodins. "Tagad es jums parādīšu, kas notiek ar cilvēkiem, pret kuriem es zaudēju pacietību."
  
  
  Lielais krievs pacēlās malā un tika atklāts dūmu avots no skursteņa. Lielā dzelzs katlā gruzdēja karsti karsta ogļu kaudze. No oglēm izvirzījās kaut kāda gara instrumenta ar gumiju pārklātie rokturi. Gorodins uzmanīgi satvēra rokturi un izvilka instrumentu. Tās bija garas, smailas knaibles. Knaibles kvēloja blāvi oranžā krāsā, kad viņš tās rādīja Ronai.
  
  
  "Jūs, iespējams, esat dzirdējuši par šo tehniku," viņš teica.
  
  
  “Mīkstums tiek atrauts no ķermeņa pa šķipsniņai. Īpaša uzmanība tiek pievērsta sievietes maigajām krūtīm. Tu dzīvosi diezgan ilgi, bet katrā tā laika brīdī tu lūgsi mirt."
  
  
  Ronas skatiens hipnotiski nokrita uz knaibles spīdīgajiem galiem. "Bet es neko nezinu," viņa teica ar asarām acīs, "neko."
  
  
  Gorodins viņu ignorēja. "Es došu jums vēl vienu iespēju atbildēt uz maniem jautājumiem," viņš vēsi teica. "Tad mēs sāksim."
  
  
  Es domāju par savu rīcības plānu. Es būtu varējis nogalināt Gorodinu, šaujot pa loga redelēm, bet no viņu ēnām tumšajā istabā varēja redzēt, ka pie tuvākās sienas stāv vēl divi vīrieši. Viņi noteikti būtu bruņoti un, visticamāk, nogalinās Ronu, pirms es varētu tikt aiz būdiņas stūra pie ārējām durvīm. Citas durvis, kas atrodas tieši pretī logam, acīmredzot veda uz otru istabu. Tas nepalīdzēja. Ja istabā būtu bijis logs, tas būtu aizsists ar dēļiem.
  
  
  Kamēr es mēģināju izdomāt īstenojamu plānu, Gorodins iebāza knaibles oglēs un pagriezās manā virzienā. Es nebiju no redzesloka, kad viņš teica vienam no neredzamajiem cilvēkiem: “Atved viņu šurp. Parādiet Vohlstedtas jaunkundzei, ko viņa var sagaidīt, ja viņa ar mums nesadarbosies.
  
  
  Slāvu puisis ar īsiem matiem sakrustojās manam logam priekšā, un, kad es atkal pacēlu galvu, viņš atvēra durvis pretējā pusē. Piedegušās miesas smaka izplatījās kā indīga gāze. Slāvs pēc minūtes atgriezās, vilkdams aiz sevis kaut ko uz grīdas, ko bija nolicis pāris pēdu attālumā no Ronas.
  
  
  Radījums uz grīdas bija vīrieša formā ar galvu, rumpi, divām rokām un divām kājām. Nekas cits vīrietis par to ieteica. Gaļa un muskuļi tika plosīti, dedzināti, plosīti un plosīti no katras galvas un ķermeņa daļas. Šķita, ka orgānu nekur nav
  
  
  
  
  
  
  nebija sakropļota. Daudzās vietās caur caurumiem miesā bija redzami kauli, kamēr radījums asinis un citi ķermeņa šķidrumi.
  
  
  Lūpas bija pilnībā norautas, atstājot atsegtu zobu grimasi, kas atgādināja galvaskausu. Vietā, kur bija bijusi viena acs, tagad bija tikai slapjš, melns caurums.
  
  
  Sliktākais ir tas, ka šī cilvēka palieka bija dzīva.
  
  
  Rona nožēlojās un novērsās, kad šis spoks ar konvulsīvu roku žēlīgi skrāpēja grīdas dēļus.
  
  
  "Jūs nevarat tā novērsties no veca drauga," sacīja Gorodins. "Vai varbūt jūs neatpazīsiet skaisto jauno Borisu."
  
  
  Rona izdvesa drebuļus.
  
  
  "Mēs viņu atradām bezsamaņā, bet joprojām dzīvu," turpināja Gorodins. “Mēs to atdzīvinājām. Pirms pārbaudēm mēs viņu pieskatījām un pabarojām. Tad viņš, pieļauju, ne pārāk drosmīgi samaksāja par to neuzmanīgo brīdi, kad viņš izvairījās no pienākuma un ļāva jums un Kārteram aizbēgt. Strauji paceļoties, viņa balss kļuva skarbāka. "Un tagad ir jūsu laiks. Man vajag Niku Kārteru, un jūs varat man pateikt, kur viņu atrast.
  
  
  "Es...es nezinu," Rona šņukstēja.
  
  
  Gorodins krieviski zvērēja un pastiepās pēc knaibles gumijas rokturiem.
  
  
  Ūdensnecaurlaidīgā caurule ar sešām dūmu bumbiņām, kuras Stjuarts man bija iedevis, atradās manā rokā. Kaut kā nācās vienu no granulām iemest kvēlojošās oglēs. Tas bija viegls attālums - problēma bija granulas dabūt caur režģa logu. Man vajadzēja pūšamo pistoli, un, kad attēls ienāca manā galvā, es ātri izvilku lodīšu pildspalvu no krekla kabatas un noskrūvēju vāciņu, izmetot to ar patronu iekšā. Tādējādi man palika trīsarpus collu diametra caurule, kuras vienā galā ir šaura un otrā pietiekami plata, lai uzņemtu vienu no dūmu granulām. Es iemetu lodi pildspalvas stobrā, iespraudu to starp loga dēļiem un sāku rūpīgi koriģēt raķetes trajektoriju, lai tā būtu precīza.
  
  
  Tagad Gorodins piegāja pie Ronas. Turot katrā rokā pa knaibles, viņš piespieda karstās knaibles pret viņas kreiso sprauslu. Es pavēru savas paštaisītās pūšamās pistoles purnu uz kvēlojošo ogli. Manam pirmajam mēģinājumam ir jābūt perfektam, jo diez vai man tas izdosies ar otro.
  
  
  Es dziļi ieelpoju, piespiedu lūpas caurules galam un izelpoju ar sprādzienbīstamu dvesmu.
  
  
  Bumba ielidoja oglēs un apmetās uz karstajām oglēm ar garšīgu šņākšanu un sēņu dūmiem, izplatot savus bālos, smacējošos dūmus uz visiem istabas stūriem.
  
  
  Svētīdama Stjuarta atjautību, es izvilku kabatlakatiņu masku un aizsedzu ar to degunu un muti. Es pagriezu būdiņas stūri un ar plecu atvēru durvis. Tas nodrebēja un pēc tam sadalījās, kad es to spēcīgi iespēru.
  
  
  Kad es iebrucu būdā ar Lugeru rokās, es redzēju, kā Gorodins paklupa pa durvīm uz blakus istabu, kamēr viens no viņa vīriem akli meklēja mērķi savam ložmetējam.
  
  
  Es nošāvu un viņš nokrita. Viņš joprojām mēģināja pacelt ložmetēju no grīdas, tāpēc es viņu vēlreiz nošāvu un viņš pārstāja kustēties.
  
  
  Otrs cilvēks istabā uzbruka man ar karstām knaiblēm pēc tam, kad tās pacēla no grīdas, kur Gorodins tās bija nometis. Es ieliku viņam lodi galvā, tad metos pie Ronas un ātri viņu atbrīvoju. Starp klepus viņai izdevās izelpot manu vārdu.
  
  
  — Niks?
  
  
  "Tieši tā," es teicu. — Nomierinies, es tevi pēc minūtes izvedīšu no šejienes.
  
  
  Šalles maska man izslīdēja no mutes, kad iznesu Ronu ārā un noliku viņu zemē. Es nogaidīju, līdz manas acis noskaidrojas, tad atgriezos pēc Gorodina.
  
  
  Es iegāju būdas otrajā istabā pāri drebošajām Borisa mirstīgajām atliekām. Tukšs. Bija ar dēļiem aizsegts logs, bet tas bija izsists. Es paskatījos uz apkārtējiem akmeņiem, bet neredzēju Gorodinu.
  
  
  Ronas tālais kliedziens mani atrāva no loga. Es metos atpakaļ cauri kajītei un ārā pa ārdurvīm. Gorodins skrēja pa īsu taciņu starp laukakmeņiem uz molu, kur bija pietauvota laiva. Kad es gāju pa durvīm, viņš pagriezās un nošāva mani ar garstobra Erma pistoli. Viņa lode trāpīja manā piedurknē, tieši tik daudz, lai sabojātu manu mērķi, kad es raidīju divus šāvienus pretī. Viens no tiem ietriecās kreisera degvielas tvertnē, un laiva pacēlās augšup ar skaļu sprādzienu, kad Gorodins metās nost no ceļa aiz akmeņiem.
  
  
  Es nometos ceļos blakus Ronai. "Jūs varat iet?"
  
  
  "Es... es tā domāju."
  
  
  - Tad paliec tieši aiz manis. Man ir laiva pietauvojusies salas otrā pusē. Nebūs viegli staigāt, un Gorodins ir kaut kur ar ieroci.
  
  
  "Tu rādi ceļu, Nik," viņa teica. "ES to izdarīšu"
  
  
  Es novilku kreklu un iedevu to Ronai, nevis aiz pieticības, bet tāpēc, ka tas bija gandrīz klints krāsā. Mana āda bija pietiekami iedegusi, lai nebūtu tik acīmredzams mērķis. Ar Ronu aiz muguras es atgriezos pa robainajiem akmeņiem savas laivas virzienā, sāpīgi uzmanoties no mazākās skaņas vai kustības.
  
  
  Kad es to ieraudzīju, starp mums un laivu bija tikai viena šaura klints grēda - metāla mirdzums saulē.
  
  
  
  
  
  
  Es smagi nometu Ronu zemē un sabruku viņai blakus tieši tad, kad Ermas pistoles plakanā sprausla sagrāva klusumu un grants izšļakstījās divas pēdas mūsu priekšā.
  
  
  „Paliec tur, kur esi,” es nošņācu Ronai un pavēru Lugeru uz vietu, kur redzēju pistoles purna uzplaiksnījumu. Es šāva vienu, divas reizes.
  
  
  Gorodina roka un plecs apvijās ap laukakmeni, un viņš izšāva mežonīgu šāvienu, kas atsitās pret akmeņiem virs mūsu galvām. Es izšāvu pretī un dzirdēju krievu sāpju kliedzienu, kad mana lode pārrāva viņa apakšdelmu.
  
  
  Tagad bezrūpīgs Gorodins pagriezās, lai pārbaudītu savu brūci un meta perfektu ēnu uz viņa priekšā stāvošā laukakmens. Acīmredzot viņš nebija nopietni ievainots, jo es redzēju, kā ēna sažņaudz un atspiež labo roku, tad atkal paņem ieroci un rāpjas augstāk pa akmeņiem, lai šautu.
  
  
  Kad parādījās Gorodina galva, es biju gatavs ar Luger tēmētu. Es nospiedu sprūdu. Āmurs trāpīja tukšajā kamerā. Es izmantoju divus munīcijas klipus, bet otra man nebija.
  
  
  Krievs izšāva, bet lodes brūces dēļ viņa mērķis bija vājš un viņš nolaidās no redzesloka.
  
  
  Es pārmeklēju mums apkārt esošos robainos akmeņus, lai atrastu vietu, kas varētu nodrošināt labāku segumu. Desmit jardus no ceļa, kurā bijām nākuši, bija zārka formas dobums.
  
  
  Es piegāju pie Ronas auss un čukstēju: “Kad es tev saku, celies un skrien uz to caurumu tur. Pārvietojieties ātri un turiet.
  
  
  Viņa pavēra muti, lai kaut ko teiktu, bet Gorodins atkal piecēlās un mērķēja. "Aiziet!" - maigi teicu. Rona izlēca, paklupa, paklupa un ienira nišā, kad lode norāva laukakmeņa gabalu collas no cauruma.
  
  
  Es pielecu kājās un sekoju viņai. Iekāpjot seklā kabatā, lode apdedzināja manu plecu un trāpīja zemē. Es aizlidoju uz aizsargājamo teritoriju un sajutu tajā vietā lipīgo asiņu mitrumu.
  
  
  — Tevi sita! - teica Rona.
  
  
  — Knapi.
  
  
  No ārpuses atskanēja Gorodina balss, kurš tagad varēja uzminēt, kāpēc es neatgriezu viņa uguni. “Kārter, vai tu mani dzirdi? Vēl viens līdzīgs šis tevi piebeigs! Nāc ārā ar paceltām rokām! »
  
  
  Pēc vairāku sekunžu klusuma atskanēja vēl divi šāvieni. Viena no lodēm trāpīja mūsu šaurajā caurumā un, rikošetā šurpu turpu, apšļakstīja mūs ar akmens lauskas.
  
  
  Tuvojoties Ronai, es čukstēju: "Nākamreiz, kad viņš šaus, kliedz."
  
  
  Viņa saprotoši pamāja ar galvu un nākamajā šāvienā izkliedza. Es iedevu viņai zīmi “labi” un gaidīju.
  
  
  "Labi, Kārter," Gorodins rūca. "Ejiet ārā, pretējā gadījumā sieviete nomirs!"
  
  
  "Es nevaru!" - es kliedzu pretī, manā balsī skanot saspringtai no sāpēm. "Es esmu ievainots, un sieviete ir nopietni ievainota. Ļaujiet viņai iet, un es noslēgšu ar jums darījumu.
  
  
  - Laikam tev arī nav nevienas lodes, ja. Izmetiet ieroci; tad parunāsim."
  
  
  Es izsmērēju asinis no savas brūces gar Ronas matu līniju un pāri viņas sejai, noguldīju viņu uz muguras un teicu, kas jādara. Tad viņš piezvanīja Gorodinam un izmeta pistoli.
  
  
  Kad dzirdēju, ka Gorodins tuvojas, es apgāzos uz vēdera un gulēju saliekts un nekustīgs. Gorodina smagie soļi izgaisa virs mums. Pēc pauzes Gorodins sacīja: "Vācies ārā, Kārter, kāp ārā!"
  
  
  Rona tad vārgi teica: "Viņš... viņš ir bezsamaņā."
  
  
  "Varbūt nē," Gorodins norūca. "Ļaujiet man redzēt, vai viņš to vilto."
  
  
  Viņa ierocis eksplodēja tieši virs manis, raidot lodi, kas izkaisīja netīrumus un gruvešus collas no manas galvas. Viņa vārdi liecināja par viltību, un es nekustējos.
  
  
  Uz akmeņiem krita ēna. Es to redzēju ar acs kaktiņu, kad viņš noliecās pār mani. Es zināju, ka viņam dūrē ir ierocis, uzmanīgi to notēmējot, un ar bažām gaidīju. Rona, es lūdzu, nepielaid mani tagad!
  
  
  Tad es dzirdēju sitienu pa viņas kāju, maigu sitienu viņas pēdā, kad tas savienojās ar Gorodina ķermeni, un viņš paklupa.
  
  
  Satvērusi stiletu rokā, es acumirklī pagriezos un iegāzu asmeni viņa lielajā krūtīs. Ar garu nopūtu un rīstošu stenēšanu viņš atteicās no pistoles un savas dzīvības.
  
  
  Es izvedu Ronu blāvā pēcpusdienā un teicu: “Laiva tikko notīrīja grēdu. Gaidiet mani tur — man ir vēl viena lieta, kas jādara.
  
  
  Viņa jautājoši paskatījās uz mani, bet pagriezās un devās uz laivas pusi. Es sniedzos pēc Ermas pistoles, kuru Gorodins bija nometis, un izsitu visus šāviņus, izņemot vienu. Tad es devos atpakaļ pāri akmeņiem uz zvejnieka būdiņu. Durvis pavērās un dūmi izgaisa.
  
  
  Es gāju pāri telpai pie saplēstajām Borisa mirstīgajām atliekām. No izpostītās rīkles atskanēja tikko dzirdami čīkstoņi, un darba roka skrāpēja grīdu.
  
  
  Likās, ka man ir kas svarīgs sakāms, bet nevarēju atrast vārdus. Es vienkārši noliku ieroci uz grīdas ar savu kustīgo roku un izgāju pa durvīm.
  
  
  Es pagāju tikai mazliet atpakaļ līdz Ronai un laivai, kad dzirdēju šāvienu
  
  
  Astoņpadsmitā nodaļa
  
  
  Kad es pievienojos Ronai laivā, viņa sēdēja saliekusies pāri priekšgalam un apskāva sevi kā mazs pamests bērns. Asaras tecēja pār viņas vaigiem, un viņa nožēlojami trīcēja.
  
  
  "Tagad viss ir kārtībā," es teicu. "Neviens mums nesekos."
  
  
  Viņa sniedzās pret mani un sakrustoja rokas uz krūtīm.
  
  
  
  
  
  
  pret mani, turoties pie manis, it kā es būtu pestīšanas plosts. Pēc vardarbības murga un ilgas uzturēšanās okeānā viņa bija atdzisusi, viņa bija pie savas izturības robežas – uz sabrukuma robežas. Un es zināju, ka viņai nepieciešama atpūta un medicīniskā palīdzība.
  
  
  Ar vienu roku turot Ronu sev blakus un ar otru stūrējot laivu, es šķērsoju ūdeni un devos uz Kirasao dokiem. Kad mēs tuvojāmies estakādēm, kur bija pietauvota laiva, es redzēju figūru, kas stāvēja un gaidīja. Tas bija Pīlārs. Acīmredzot, vērojot laivu, viņa pamanīja, ka mēs tuvojamies.
  
  
  Es samazināju ātrumu, virzījos uz doku un aizmetu virvi Pilāram. Viņa nostiprināja to pie smaile, kad es izlēcu un nostiprināju pakaļgalu. Tad es pacēlu Ronu un uzcēlu uz piestātnes, kur transam līdzīgā šoka katatonijā viņa apsēdās kā zombijs.
  
  
  "Tā noteikti ir Rona," sacīja Pilārs.
  
  
  "Jā. Viņa ir sliktā stāvoklī. Paņemsim taksi un nogādāsim viņu uz slimnīcu."
  
  
  "Es varu darīt labāk par šo. Kamēr tu biji prom, es noīrēju džipu. Tas ir novietots turpat. Tu ņem Ronu atpakaļ; ES iešu. Es zinu ceļu uz slimnīcu. Tad viņa nepiekrītoši piebilda: "Jūsu Rona ir ļoti skaista."
  
  
  "Pīlar," es teicu, "es priecājos jūs redzēt. Jūs esat ērts partneris. Ejiet."
  
  
  Kad mēs ar Pilāru braucām ar džipu pa Vilemstādes ielām, viņa teica: "Kas notika uz salas."
  
  
  "Gorodins bija tur kopā ar pāris saviem ļaundariem," es viņai teicu. "Viņš grasījās spīdzināt Ronu, lai liktu viņai runāt. Viņš nezināja, ka viņa nevarēja viņam atbildēt. Viņa bija tikai spēļu cienītāja hardcore profesionāļiem."
  
  
  "Bet viņa patiešām bija brīvprātīgā," atzīmēja Pilārs.
  
  
  "Tiesa, bet neviens no mums netērēja laiku, lai pastāstītu viņai par iespējamiem riskiem."
  
  
  Pilāras melnās acis sastapās ar manējām atpakaļskata spogulī. -Vai tev viņa rūp, Nik?
  
  
  Es brīdi apstājos pirms atbildes. "Ja jūs domājat, ka es mīlu viņas vijoles un sveces, tad atbilde ir nē. Es tik ilgi nodarbojos ar šo netīro biznesu, ka nezinu, vai tiešām varu kādu mīlēt šī vārda klasiskajā nozīmē. Bet, ja jūs domājat, man rūp, kas ar viņu notiek, protams. Citādi es nebūtu devies uz Mazo Suņu salu viņai palīdzēt. Es zinu, ka man tas šķiet pārāk cilvēciski, bet es vēl neesmu pārvērties par ledus bluķi."
  
  
  Pīlārs runāja klusi, skatīdamies taisni uz priekšu. "Nik, pastāsti man kaut ko."
  
  
  — Noteikti.
  
  
  "Vai jums ir vienalga, kas ar mani notiek?"
  
  
  Es pastiepu roku un uzliku roku uz viņas pleca siltās miesas. "Daudz," es teicu.
  
  
  Pilārs nopūtās, tad ziņkārīgā tonī sacīja: "Es ceru, ka jūs nekad to nenožēlosit."
  
  
  Šajā brīdī mēs pagriezāmies un iebraucām Karalienes slimnīcas piebraucamajā ceļā, mirdzošā jaunā ēkā pasteļzilā krāsā. Es atstāju kasierei rēķinu kaudzi, un viens no ārstiem man apliecināja, ka Rona sniegs vislabāko medicīnisko aprūpi. Es teicu ārstam, ka visas papildu izmaksas sedz Amerikas konsulāts, un tad zvanīju konsulātam, lai vienotos.
  
  
  Es atgriezos pie Pilāra ar džipu. Bija tumšs, un debesis mirdzēja bezgalīgi daudz zvaigžņu. Es teicu: "Ejam aplaupīt kontrabandistus."
  
  
  Es sēdos pie džipa stūres; Pilārs deva norādījumus. Mēs atgriezāmies krastmalā un tad pagriezāmies uz dienvidiem.
  
  
  "Ir noteikti arī citas ziņas, kuras jūs man neesat teicis," sacīja Pilārs. "Kā jūs pametāt Gorodinu?"
  
  
  — Miris.
  
  
  "Un tie divi, kas bija kopā ar viņu?"
  
  
  "Arī miris. Un puisis vārdā Boriss nomira, jo bija pārāk laipns un pārāk neuzmanīgs, lai spēlētu."
  
  
  "Tātad jūs atstājāt četrus līķus?"
  
  
  "Tieši tā. Bet kaut kur Antons Žizovs un Nokss Varnovs gatavojas rīt uzspridzināt Ņujorku. Ja mēs netiekam pie viņiem pirmie, nav svarīgi, vai viņi Mazo Suņu salā atrod četrus līķus vai četrus tūkstošus."
  
  
  Pilārs izskatījās domīgs. Un viņš klusēja.
  
  
  Mēs braucām uz piestātnes sēklaināko vietu, kur nabadzīgākie vietējie zvejnieki pietauvoja savas nožēlojamā izskata laivas eļļas un gružu biezā ūdenī. Pāris jūdžu vēlāk Pilārs norādīja uz rupju pelēku karkasa ēku, ko no priekšpuses apgaismoja viena bāla spuldze. Salīdzinot ar šo, Varnova slēptuve izskatījās kā Trader Vic būda.
  
  
  "Šeit mums ir jāsāk," sacīja Pilārs. "Ja vēlaties Torio, dodieties uz Mazo Lizu."
  
  
  Skaņas viļņi mūs skāra, kamēr mēs vēl bijām piecdesmit pēdu attālumā no durvīm. Pilnīga nekārtība nevarēja būt skaļāka. Iekšā mēs pievienojāmies apmēram simts jautriem cilvēkiem, kuri, lai arī necēlās, bija vismaz histēriski. Šķita, ka visi ir nemitīgā kustībā. Troksni noslāpēt nebija iespējams, tāpēc visi kliedza. Ik pa laikam kakofoniju pāršalca asi sieviešu smiekli. Kaut kur skanēja mūzikas automāts, bet bija dzirdamas tikai dziļāko basa nošu atskaņas.
  
  
  Mēs ar Pīlāru devāmies starp trakiem ķermeņiem pie vienkārša dēļa, kas uzstādīta ēkas aizmugurē. Tai malā, lēja dzērienus no pudelēm bez etiķetēm, stāvēja sieviete Godzilas augumā. Un gandrīz tikpat pievilcīgs.
  
  
  "Mazā Liza?" - es iekliedzos Pilāram ausī. Diez vai tas bija mežonīgs minējums.
  
  
  "Mazā Liza!" - viņa smīnot apstiprināja.
  
  
  Liza šortos izvilka šauru cirtu kaskādi.
  
  
  
  
  
  
  sarkana krāsa, kas nevarētu būt cilvēka mati. Kaut kur no sešām līdz septiņām pēdām gara Liza bija klāta ar maisiņiem, kabatām un dīvainas formas miesas gabaliņiem. It kā tēlnieks amatieris steidzīgi uzsita uz rāmja mālu. Nodomājot darbu pabeigt vēlāk, viņš pamatoti zaudēja ticību savām radošajām spējām un padevās.
  
  
  Kad es beidzot pievērsu viņas uzmanību, Liza metās pret mani no stieņa otras puses, viņas dažādo daļu mīkstums dejoja dažādos ritmos.
  
  
  "Kas tas būs?" - viņa dārdēja tādā balsī kā tukša muca, kas ripo pa bruģakmeņiem.
  
  
  "Es gribu Torio," es kliedzu.
  
  
  "Es nekad neesmu par viņu dzirdējis," mazā Liza uzsauca.
  
  
  "Gorodins mani sūtīja."
  
  
  "Arī neesmu dzirdējis par viņu."
  
  
  Izvilku maku. Man trūka guldeņu, tāpēc milzīgās sievietes priekšā uz tāfeles noliku dažus amerikāņu banknotus.
  
  
  "Esmu dzirdējusi par Endrjū Džeksonu," viņa teica. "Torio guļ aizmugurējā istabā." Viņa norādīja ar pirkstu sālīta gurķa lielumā.
  
  
  Ar Pīlāru rokā es devos uz šaurajām durvīm stieņa tālākajā galā. Mazajā istabā aiz viņas atradās viens krēsls, viens galds un viena gultiņa. palaist.
  
  
  Aizvēru durvis un troksnis aiz tām apklusa. Es pārbaudīju citas durvis pretējā sienā. Tas veda uz brīvdabu aiz ēkas. Piegāju pie nenojaušajam kontrabandistam, pārmeklēju viņu un atradu .38 Colt automātu. Paziņojis to Pilāram, es iebāzu sava Lugera purnu viņam zem deguna un iesitu viņam pa seju.
  
  
  Es kliedzu "Torio!" .
  
  
  Viņš pagrieza galvu, žēlīgi iesmējās un lēnām atvēra acis. Kad viņš ieraudzīja ieroci zem deguna, viņa acis iepletās.
  
  
  "Ei, kas tas ir, laupīšana?"
  
  
  "Celies, Torio," es norūcu. — Mēs ejam pavizināties.
  
  
  Tas viņu pārsteidza. Viņš apsēdās. "Pagaidi," viņš lūdza. "Es tevi pat nepazīstu."
  
  
  "Tā nav tik liela spēle," es viņam teicu. “Spēlējieties tieši ar mani, un jūs dosieties ceļojumā turp un atpakaļ. Tagad pārvietojiet to! »
  
  
  Es viegli pabāzu viņam ar pistoles stobru, lai uzsvērtu, un Torio ar pārsteidzošu veiklību izlēca no gultiņas, kāds bija vīrietim ar spēcīgām paģirām. Izstūmu viņu pa aizmugurējām durvīm un viņš paklausīgi devās uz to vietu, kur bijām novietojuši džipu.
  
  
  Pilārs vadīja mašīnu, un es sēdēju aizmugurē ar Torio ar Luger tēmētu.
  
  
  "Brauc pa ceļu apmēram simts jardus un tad brauc prom, kad atrodat tumšu vietu," es viņai teicu.
  
  
  "Tagad, Torio," es sacīju, kad mēs braucām pa aptumšoto ceļu un novietojām automašīnu stāvvietā, "es gribu uzzināt par koferiem."
  
  
  — Čemodāni? - viņš atkārtoja.
  
  
  "Man nav daudz laika, Torio," es teicu, "un arī manam raksturam nav daudz laika. Tikai pēc minūtes vai divām jūs dzirdēsiet kaulu plaisāšanu un redzēsiet daudz asiņu. Šie kauli un šīs asinis būs jūsu, Torio, tāpēc, lūdzu, izmantojiet šo iespēju, lai dalītos ar informāciju."
  
  
  Mēness gaismā es redzēju sviedru krelles, kas pacēlās uz viņa skalpa un tek pa gludajām galvas malām.
  
  
  Viņš ātri pamāja ar galvu: “Labi, labi. Es netaisos būt varonis baram ārzemnieku. Tu domā koferus, ko es aizvedu uz Gaviotu, vai ne?
  
  
  - Gudrs secinājums, Torio. Es gribu zināt, kas jums tos iedeva un kur jūs tos paņēmāt."
  
  
  "Viņš bija ārzemniecisks puisis, ar kuru es noslēdzu darījumu pirms sešiem mēnešiem. Liels matains mērkaķis. Viņš nekad man neteica savu vārdu, un viņš nebija puisis, kam uzdot jautājumus. Viņš vienmēr man samaksāja avansā, pēc tam pateica, kad laiks paņemt koferi. Es devos uz dienvidiem no šejienes, nedaudz uz kalniem, un atnāca helikopters ar koferi, un es to aiznesu uz kuģi. Tici man, tas ir viss, ko es zinu, draugs. Es pat ieskatījos vienā no koferiem un tas bija tukšs. Tas ir dīvains bizness, bet man nemaksā par zinātkāri.
  
  
  "Cik daudz koferu jūs ievietojāt uz kuģa?" ES jautāju.
  
  
  “Ejam, pēdējo reizi mēs to paņēmām pirms trim naktīm. Kopā būs astoņi.
  
  
  "Vai jūs varat mūs aizvest uz vietu, kur nolaižas helikopters?"
  
  
  “Protams, bet vienmēr ir pāris apsargu ar ieročiem. Viņi un pilots, puisis vārdā Ingrams, kurš karājas tur, kad viņa helikoptera pilots ir iekšā.
  
  
  "Tas ir atkarīgs no jums," es teicu, "vai mēs tiekam garām sargiem. Un tagad mums ir instrukcijas.
  
  
  Pilārs brauca uz dienvidiem un nogriezās uz šauru zemes ceļu, kas apzīmēts ar Torio. Un tad mēs izgājām ārā. Par laimi, Pilārs bija noīrējis pilnpiedziņas džipu, brauciens bija grūts: ceļš pārvērtās par taku, zeme bija akmeņaina, bet reljefs pārvērtās kalnos.
  
  
  Kontrabandists tagad apsēdās man pretī, lai tad, kad uz mums nonāca prožektoru gaisma, viņš varētu uzlēkt un vicināt rokas, lai viņu atpazītu, pirms kāds sāk šaut.
  
  
  "Tas esmu es, Torio," viņš sauca.
  
  
  Vīrietis ar ieroci lēnām virzījās uz priekšu un apstājās sešu pēdu attālumā. "Ko jūs šeit darāt? Šodien netiks saņemts"
  
  
  "Gaviotā ir problēmas," sacīja Torio. Lielais puisis teica, ka man jānāk un jāpastāsta Ingramam.
  
  
  "Kas ir pārējie divi?"
  
  
  
  
  
  - apsargs aizdomīgi jautāja.
  
  
  "Viņi... viņi..." Torio neveikli iesāka.
  
  
  "Gorodins un es," es iejaucos. "Mums ir informācija, kurai nekavējoties jāsasniedz Žizovam."
  
  
  Vārdi bija svarīgi aizsardzībai. Viņa šautenes stobrs nolaidās, un viņš piegāja pie džipa. "Lūdzu, parādiet man savu ID, ser," viņš ar cieņu teica.
  
  
  "Protams," es teicu un pastiepu kabatā pēc papīra. Es to turēju, lai apsargs varētu to aizsniegt. Kad viņš to izdarīja, es satvēru viņa plaukstas locītavu un pastūmu uz priekšu. Pilārs ātri iesita vīrietim aiz auss, sasaldējot viņu, pirms viņš paspēja iesaukties.
  
  
  Es aizķēru sargu un sasēju viņu ar neilona virves gabalu, ko atradu laivā un izmantoju šīm briesmām. Pagriezis viņa prožektoru gaismu, es apgaismoju nelielu koka ēku piecdesmit jardu attālumā. Tūlīt aiz viņa stāvēja mazs, izturīgs helikopters. Izslēdzu gaismas un pamudināju Pilāram, lai tas izslēdz džipa dzinēju. Stūmu sev priekšā Torio ar Lugeru rokā, es ar virves spoli izgāju uz ēku un steidzos prom, Pilāram man sekojot. Kad sasniedzām durvis, es tās atvēru un metos iekšā, nospiežot prožektora pogu. Divi vīrieši, kas gulēja gultiņās pie tālās sienas, pēkšņi piecēlās sēdus. Viens bija smags slāvu tips, kurš varēja būt brālis invalīdam pie ieejas, otrs bija bāls, kalsns vīrietis ar lielu degunu un vāju zodu. Es nolēmu, ka viņš būs Ingrams, pilots.
  
  
  Apsargs pastiepa roku pie šautenes, kas bija atspiedusies pret sienu pie viņa guļamvietas galvas.
  
  
  "Tu nomirsi, mēģinot," es viņam teicu, un vīrietis sastinga. Ingrams sastinga, berzēja acis un mirkšķināja.
  
  
  Pilārs atrada gaismas slēdzi, un tā spožās liesmas piepildīja vienīgo telpu ēkā. Pa kreisi no mums atradās izsmalcināta īsviļņu radiostacija.
  
  
  "Torio! Jūs mūs pārdevāt,” apsūdzēja apsargs.
  
  
  "Protams," sacīja kontrabandists, "ar ieroci galvā, es ātri izpārdošu, un arī jūs, draugs."
  
  
  "Ingram, ģērbies," es pavēlēju. "Vai helikopters ir piepildīts ar gāzi?"
  
  
  "Jā, pilnīgi," viņš nervozi atbildēja.
  
  
  Vīrietis trīcēja no bailēm. "Es negribēju, lai viņš tik ļoti baidītos, ka nevarētu lidot," es teicu. "Vienkārši izpildiet pavēles, un jūs necietīsit." Tas viņu nomierināja, un viņš sāka ģērbties.
  
  
  "Torio, sēdies šajā krēslā," es sacīju, un kontrabandists steidzās paklausīt. Es iemetu apsargam virves rulli un teicu: “Piesien viņu. Man nav jābrīdina, ka dari labu darbu.
  
  
  Es mērķēju savu Luger pret aizsargu un Torio, pārliecinoties, ka Torio ir nostiprināts ar labi saspringtiem mezgliem. Pīlāra rokā turēja kontrabandista 38. kalibra pistoli, un viņa sekoja Ingramam, taču viņš mums nesagādāja nepatikšanas.
  
  
  Kad Torio bija cieši piesiets, es teicu sargam: "Tagad apsēdieties krēslā istabas otrā galā." Kad viņš drūmi paklausīja, es teicu Pilāram: "Ņem virvi un piesien arī viņu."
  
  
  Pilārs man iedeva koltu un piegāja pie apsarga. Tā bija nopietna kļūda. Viņa nonāca starp mani un mūsu ieslodzīto. Vienā straujā kustībā vīrietis no kaut kur zem apģērba izvilka nazi un satvēra Pilāru, pagriežot viņu sev priekšā, noliecot galvu atpakaļ un pieliekot naža asmeni viņai pret rīkli.
  
  
  "Nometiet ieroci, pretējā gadījumā sieviete nomirs," viņš ierunājās.
  
  
  Pietupiens, stāvot aiz Pilāras ķermeņa, vīrietis nepiedāvāja mērķi, es nevarēju būt pilnīgi pārliecināts, ka palaidīšu viņu garām un trāpīšu nogalināšanas vietā. Ja es pagrieztu ieroci, lai labāk notēmētu, viņš pārgrieztu viņas rīkli. Tāpēc es vilcinājos.
  
  
  "Sasodīts, es tev teicu, nometiet ieroci." - viņš atcirta. — Vai jūs domājat, ka es blefoju?
  
  
  Kad es nekustējos, apsargs pavilka nazi, un sarkans asins tārps rāpoja pa Pilaras kaklu. Man joprojām bija gatavībā Luger.
  
  
  "Ingram, paņem šī idiota ieroci," apsargs iesaucās.
  
  
  "Es... Es nevaru to izdarīt," pilots sacīja, viņa balsij trīcot.
  
  
  Apsargs uz viņu norūca: "Esi vienreiz vīrs, tu čīkstošais gļēvulis, vai es..."
  
  
  Mēs nekad neuzzinājām, ko apsargs varētu būt nodarījis Ingramam, jo dusmās uz pilotu viņš pagrieza galvu tieši tik daudz, lai es nogādātu Lugeru pozīcijā un izšautu caur neaizsargāto kreiso deniņu. Viņš novērsās no Pilāra, atlēca no sienas un sabruka uz grīdas. Nazis nekaitīgi atlēca.
  
  
  Pilāra skatījās uz mani ar aizvainotu sejas izteiksmi. — Tu taču ļautu viņam pārgriezt man rīkli, pirms atdosi ieroci, vai ne? Viņa teica.
  
  
  "Protams," es atzinu. "Ja viņam būtu mans ierocis, mēs abi būtu miruši."
  
  
  Viņa lēnām pamāja. "Jā, es domāju, ka jums ir taisnība. Bet tomēr...” Viņa pamāja ar galvu. "Tu esi foršs. Tu man uzmet zosādu."
  
  
  "Mēs jūs vēlāk sasildīsim," es ātri teicu un pagriezos pret pilotu. "Tagad, Ingram, jūs aizvedīsit mani uz turieni, kur paņemsiet koferus, kurus nogādāsit Torio."
  
  
  - Vai jūs domājat Žizova patversmi?
  
  
  "Tieši tā. Kur tas ir?"
  
  
  “Kalnos uz Venecuēlas un Britu Gviānas robežas. Bet es nekad nevarēju tur nolaisties tumsā. Dienas laikā ir diezgan grūti.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. “Ja mēs tagad pacelsimies, tam vajadzētu būt gaišam
  
  
  
  
  
  kad mēs tur nonāksim. Un Ingram, ja tu man nejauši norādīsi nepareizā virzienā, tu būsi pastāvīgi iezemēta Six Feet Under. "
  
  
  "Es neesmu ne drosmīgs, ne stulbs," viņš atbildēja. "Es darīšu tieši to, ko tu man saki."
  
  
  "Tas ir labi, Ingram. Jūs joprojām varat dzīvot, lai uzrakstītu savai mātei visas nepatīkamās detaļas.
  
  
  Pīlārs, kurš iepriekš klusi stāvēja malā, ierunājās. "Nik, tu izklausies tā, it kā tu viens pats dotos prom no šejienes."
  
  
  "Es esmu," es teicu. "Tas ir rindas beigas, un, iespējams, būs uguņošana. Sieviete var būt traucēklis."
  
  
  "Nē," viņa teica, apņēmīgi izpletīdams kājas. “Mēs esam tikuši tik tālu kopā, un tagad es nepalikšu aiz muguras. Es tev ļoti palīdzēju, vai ne? "
  
  
  "Tā ir taisnība, bet..."
  
  
  "Ņem mani līdzi, Nik," viņa iejaucās. “Es varu šaut tikpat labi kā jūs, un divas pistoles dubultos mūsu izredzes gūt panākumus. Tas man daudz nozīmē, Querido"
  
  
  Vienu brīdi nevarēju izlemt.
  
  
  Bet Pilāra teiktajam bija jēga. Viņa bija pieredzējusi profesionāle, stingrāka nekā vairums vīriešu. Un viņa zināja, ka viņa ir iztērējama, ka vajadzības gadījumā misijas dēļ es viņu upurēšu.
  
  
  "Tad iesim," es teicu. "Tā kā jūs neizmantojat Jeep, lai atgrieztos pilsētā, turpiniet un novelciet izplatītāja vāciņu, lai tas nebūtu bezjēdzīgs ikvienam, kam tas šķiet noderīgs." Es nevarēju palīdzēt, bet piebilst: "Vai jūs zināt, kas ir izplatītāja vāciņš?"
  
  
  Viņas pilnās lūpas izliecās nedaudz izsmejošā smaidā. "Jā, Querido, es zinu par izplatītāju vāciņiem un daudzām citām lietām, kurām jūs neticētu."
  
  
  Es pasmaidīju pretī. "Labi. Un jūs varat mūsu draugam pieklauvēt vēl vienu reizi, lai viņš uz brīdi aizmigtu."
  
  
  "Es pasteigšos," viņa teica un, paņēmusi no manis .38 kalibru, viņa steidzās prom.
  
  
  Es piegāju pie radio, sadauzīju to uz grīdas, līdz atvērās korpuss, un tad ar sarga šautenes dibenu iznīcināju iekšas. Šīs skarbās kāršu atklāšanas laikā es uzmanīju Ingramu, lai gan viņš bija ļoti labs zēns un neradīja lielākus draudus kā bezzobains vecs suns uz virves.
  
  
  Es teicu Torio: “Tu nedaudz pastrādā, un tad vari atgriezties Vilemstādē. Tas ir garš ceļojums, taču tas dos jums laiku pārdomām, kā vislabāk nopelnīt iztiku. Paņemiet ūdens padevi, es ieteicu.
  
  
  Viņš tik tikko pasmaidīja. Viņam nebija lielas humora izjūtas.
  
  
  Pīlāra atgriezās ar izplatītāja vāciņu, ko viņa man pasniedza ar ņirgāšanos. "Ikvienam, kurš tur atrodas, nevajadzētu mosties pirms pusdienlaika," viņa teica. "Un tad viņam būs galvassāpes, kuras neviens aspirīns neizārstēs."
  
  
  "Labi, Ingram," es teicu, "pacelsim jūsu helikopteru gaisā." Tad mēs visi trīs traucāmies pa rievoto un akmeņu nomētāto taku uz gaidošo helikopteru.
  
  
  Deviņpadsmitā nodaļa
  
  
  Šķita, ka Ingrams pārņēma vadību, kad viņš pārņēma helikoptera stūri un mēs pacēlās naksnīgajās debesīs. Mēs devāmies uz austrumiem un nedaudz uz dienvidiem, drīz vien aiz sevis atstājot Kirasao gaismas. Noslīdēja arī mazā Bonēras sala, un kādu brīdi zem mums bija tikai melnā Karību jūra un augšā zvaigžņotās debesis.
  
  
  Drīz vien noķērām Karakasas gaismas un kādu laiku pastaigājāmies gar Venecuēlas piekrasti.
  
  
  "Jūs sakāt, ka šo Žizova kalnu patvērumu ir grūti atrast," es sacīju.
  
  
  "Gandrīz neiespējami," atbildēja Ingrams. “Neviena aviokompānija nelido pār šo vietu. Bet, ja viņi būtu, viņi nekad to nebūtu redzējuši. Ēkas celtas no tā paša oranži brūnā kalnu klints. Tas ir gandrīz neredzams no gaisa. Uz to nav ceļu. Visas preces jāpiegādā pa gaisu. Žizovs noslēdza darījumu ar vienu no Dienvidamerikas valdībām, es nezinu, kuru, par preču pārvadāšanu. Mans darbs bija pārvadāt VIP un šos koferus. Un, ja es nebūtu zinājis orientierus, kas mani vadīja, es pats nekad nebūtu atradis šo vietu.
  
  
  Mēs gājām garām Trinidādai pa kreisi un pagriezāmies uz dienvidiem, lai virzītos iekšzemē caur Orinoko deltas purvaino reljefu. Austrumu debesis sāka kļūt gaišākas, un kļuva redzami zemes vaibsti, kad mēs iebraucām kalnainajā reģionā, kas pazīstams kā Gviānas augstiene.
  
  
  Tad mums bija jāpalielina augstums, un Ingrams noregulēja rotoru soli, lai dziļāk ievilktu retāku gaisu. Diena kļuva gaišāka, bet augstie mākoņi neliecināja par izklīdināšanas pazīmēm.
  
  
  Manā galvā iešāvās doma, no kuras es apzināti izvairījos. Šī bija diena, kad Ņujorka nomirs, ja es nevarētu to apturēt.
  
  
  Ingrams uzgrūda mani uz pleca, pārtraucot manas domas. Viņš norādīja uz priekšu uz klinšu veidojumu, kas bija aptuveni kā pacelta dūre, sniedzot neķītru sveicienu.
  
  
  "Vai redzat to uz priekšu?" - pilots kliedza pāri mūsu dzinēja skaņai. “Tas ir etalons, kas pilotiem ir jāiztur. Mēs to saucam par Finger Mountain. Tūlīt aiz tā ir neliela akmeņaina ieleja, kur Žizovs uzcēla savu māju.
  
  
  "Kādas ir iespējas, ka viņi sāks šaut, tiklīdz redzēs mūs ienākam."
  
  
  – Es domāju, ka tas ir maz ticams. Šķita, ka Ingramam gaisā bija tā drosme, kuras viņam pietrūka uz zemes. "Viņi šeit ir diezgan pārliecināti par savu drošību, un helikopteri nāk un iet diezgan bieži. Ja vien viņi kaut kā neuzzinās, kas noticis
  
  
  
  
  
  Kirasao mums nevajadzētu rasties problēmām ar nolaišanos.
  
  
  "Labi," es teicu.
  
  
  "Bet tas ir tikai sākums. Tiklīdz viņi pamanīs jūs vai dāmu, visa elle atklāsies.
  
  
  "Vai varat sniegt man priekšstatu par šīs vietas fizisko izkārtojumu?" ES jautāju. “Kur atrodas Žizova galvenā mītne? Kur savu darbu dara zinātnieks Varnovs?
  
  
  "Nē," Ingrams teica un tad ātri paskatījās uz mani, it kā apliecinot mani par viņa sirsnību. "Ticiet man, es jums pateiktu tagad, ja zinātu. Viss, ko es daru, ir palikt pie helikopteru nolaišanās, kamēr kāds izkāpj vai nolaižas, vai kamēr viņš iekrauj visu, ko vēlas, lai es nestu.
  
  
  "Ko darīt, ja vēlaties nosūtīt ziņojumu?"
  
  
  “Es to iedodu helikopteru nolaišanās laukuma apsargam. Viņš iznāks un sagaidīs mūs. Un viņš būs pirmais, ar kuru jums būs jātiek galā."
  
  
  Mēs noapaļojām izvirzīto klints pirkstu un sākām nolaisties šaurā kanjonā ar milzīgajām klintīm no visām pusēm. Pat tad, ja es tās nebūtu meklējis, es nebūtu redzējis visas ēkas, kas rupji celtas no akmeņiem. Es saskaitīju četras diezgan lielas ēkas, viena maza netālu no līdzenas zemes, uz kuru mēs devāmies lejā. Zemas akmeņainas grēdas un laukakmeņi pārblīvēja visu apkārtni, un bija tikai vājas pēdas no celiņiem, kas savienoja ēkas.
  
  
  Kamēr es skatījos, kāds vīrietis iznāca no nelielas ēkas netālu no helikopteru nolaišanās laukuma un paskatījās uz mums. Viņš nesa šauteni pār plecu.
  
  
  "Tas ir apsargs," sacīja Ingrams.
  
  
  "Vai viņš ir vienīgais?"
  
  
  "Viņš ir vienīgais, ko es jebkad esmu redzējis. Var būt arī citi."
  
  
  Es teicu Pilāram: "Noliecies, lai jūs neredzētu." Pēc tam, kad viņa ieņēma pozīciju, arī es kļuvu neredzama.
  
  
  "Kad nolaidīsimies," es teicu Ingramam, "ļaujiet sargam nākt tuvāk, tieši pie durvīm."
  
  
  "Ko darīt, ja es nevaru viņu dabūt šeit?" - pilots nervozi jautāja, viņa drosme gaisā sāka iztvaikot.
  
  
  Mēģiniet ļoti, ”es atbildēju. “Tas bija tā, it kā no tā būtu atkarīga tava dzīve. Jo, Ingram, vecais draugs, tā ir.
  
  
  Mēs uzmanīgi piezemējāmies nelielā izcirtumā, un Ingrams izslēdza dzinēju. Kad lielais rotors apstājās, vīrietis ar šauteni kaut ko kliedza no vietas, kur viņš stāvēja, divdesmit pēdu attālumā.
  
  
  Ingrams atgrūda durvis un kliedza: "Man ir kaut kas ģenerālim."
  
  
  "Vai tu esi klibs?" - apsargs atsaucās. "Atnes to."
  
  
  "Man... man būs vajadzīga palīdzība," sacīja Ingrams. "Man tas ir pārāk grūti."
  
  
  Valdīja klusums. Bet tad dzirdējām soļus, kas pa grants segumu gāja mums pretī. "Zini, man nevajadzētu būt šveicaram," apsargs sūdzējās. "Tev vajag-"
  
  
  Viņš pēkšņi apstājās, it kā varētu mūs redzēt. Es zināju, ka esam nokļuvuši grūtībās, kad dzirdēju nepārprotamu skaņu, kā aizsargs noņem šauteni un izšauj aizbīdni. Es turēju Luger gatavu, taču riskēt tagad izšaut un satraukt visu apkalpi būtu bijis liktenīgs. Tā vietā es nospiedu apakšdelmu un Hugo iekrita manā plaukstā. Es apgriezu duncis otrādi; turot asmeni starp īkšķi un rādītājpirkstu, viņš ātri uzkāpa durvīs. Apsargs pacēla šauteni, un es pavēru asmeni viņa virzienā.
  
  
  Dūcis pagriezās gaisā, pirms asmens iekļuva vīrieša kaklā. Viņš izdvesa tādu skaņu kā aizsmacis čuksts, atkāpās divus soļus un nokrita zemē, no rīkles izplūda asinīm.
  
  
  Pīlārs izlēca no koptera. Ingrams skatījās uz mirušo vīrieti no pilota vietas.
  
  
  "Ko tagad?" - jautāja Pilārs.
  
  
  “Tagad es ložņāšu un izpētīšu šo akmens ciematu. Jūs paliksit šeit, lai skatītos Ingramu. Kad atgriezīšos, iespējams, būšu bēguļojošs, un man vajadzēs kādu, kas mani pasargās.
  
  
  "Labi, Nik," viņa teica ar lēnprātīgu vienošanos, kas mani pārsteidza.
  
  
  Es viņu viegli noskūpstīju, tad noliecos pār mirušo aizsargu, izrāvu viņam no rīkles duncis un noslaucīju asmeni. Es atgriezu to savā apakšdelma apvalkā, pēc tam uzkāpu pāri akmeņiem, izvairoties no celiņa, kas ved no apsardzes posteņa.
  
  
  Atceroties, kā šo vietu redzēju no putna lidojuma, metos uz lielākās ēkas pusi. Likās loģiski pieņemt, ka šī būs operācijas štābs. Es guļu uz mazas grēdas ar skatu uz taciņu, kas ved uz garu, zemu ēku - kazarmām. Kamēr es vēroju, cilvēki raupji zilās drēbēs un strādnieku cepurēs sāka kustēties no izejas. Viņi izrādījās neapbruņoti. Citiem bija pistoles makstos, un viņi valkāja brūnas padomju armijas formas tērpus ar sarkanu apdari. Aiz kazarmām pamanīju lielu kvadrātveida ēku, uz kuru izvirzīju savu pirmo mērķi.
  
  
  Es atstāju savu skatu punktu un apgāju apkārt kazarmām, uzmanīgi tuvojoties punktam virs tās. Tāpat kā citi, tas bija tikai apmēram sešas pēdas augsts, un es uzminēju, ka iekšpuse ir slīpa zem zemes līmeņa. Es dzirdēju balsis un nometos ceļos, lai klausītos šaurajā ventilācijas spraugā.
  
  
  — Vai jūs esat sūtījis pēc manis, ģenerāli Žizov? Tā bija jauna balss – enerģiska, militāra.
  
  
  Žizovs atbildēja ar eļļaini gludu patronējošu intonāciju. — Es nosūtīju pēc jums, major Raški, jo noteiktajā laikā nesaņēmu ziņu no pulkveža Gorodina. Tādējādi jāpieņem, ka operācijas beigu posmā viņš mums nebūs pieejams. Man vajag otro komandieri
  
  
  
  
  
  un es tevi izvēlējos."
  
  
  — Esmu pagodināts, ģenerāli.
  
  
  Sakiet, major, vai jūs esat pilnībā iepazinies ar plānu?
  
  
  "Jā, kungs. Mēs esam izvietojuši kodolsprāgstvielas septiņās Amerikas pilsētās, un jaunākā ierīce tika novietota Panamas kanālā. Pilsētu nosaukumi un precīzas bumbu atrašanās vietas ir zināmas tikai jums un amerikāņu zinātniekam."
  
  
  “Ļoti labi, Raški. Vai jūs zināt, kad paredzēts sprāgt pirmajai bumbai? »
  
  
  "Šodien, kungs." Viņš apmulsis iztīra kaklu. — Baumas izplatās visā nometnē, ser.
  
  
  “Jā, diez vai tas ir noslēpums; sagatavošanās darbi ir acīmredzami. Es jums pateikšu, ka Ņujorka būs pirmā Amerikas pilsēta, kas tiks iznīcināta. Tā kā viņu valdība nav pieņēmusi mūsu noteikumus, doktors Varnovs uzspridzinās pirmo bumbu tieši pēc četrām stundām.
  
  
  Ar lielu atvieglojumu es paskatījos pulkstenī. Bija ledainas bailes, ka, rītausmā riņķojot ap Venecuēlas debesīm, Ņujorku pat tad varētu izlīdzināt kodolsprādziena elles uguns.
  
  
  Brīdī, kad es skaitīju izredzes pret mani, no ventilatora atskanēja vēss rūciens.
  
  
  "Ak, es redzu, mani suņu draugi ir pamodušies," Žizovs murrāja. — Nebaidieties, major, kamēr es visu kontrolēšu, viņi jums nekaitēs. Bet viens vārds no manis, un viņi tevi nogalinās dažu sekunžu laikā. Žizovs nepārliecinātajam Raškem tēloja entuziasma pilnus smieklus. "Šos zvērus pārvalda divi no spēcīgākajiem spēkiem pasaulē, majors," turpināja Žizovs. "Bailes un naids. Atceries šo "
  
  
  "Jā, kungs," majors nedroši atbildēja par dzīvnieku ņurdēšanu.
  
  
  Es attālinājos no ventilatora un apsēdos uz vēdera, skatījos uz celiņiem starp ēkām. Pirmkārt, man vajadzēja zināt, kur atrodas Noks Vornovs, kurš bija visas slepkavnieciskās afēras atslēga.
  
  
  Strādnieki gāja garām vieni un pa pāriem. Bruņotie karavīri ar savu drosmīgo stāju šķita apmierināti līdz vienaldzībai. Iespējams, kā Ingrams norādīja, viņi bija kļuvuši neuzmanīgi, uzskatot, ka viņu drošība šādā vietā ir neievainojama.
  
  
  Bija skaidrs, ka man ir jābūt pārvietošanās brīvībai. Tāpēc es gaidīju, kamēr nākamais strādnieks pagāja zem viņa un atpalika no viņa. Es viņam iesitu ar Lugeru, un viņš manās rokās palika ļengans. Es ātri aizvilku viņu uz akmeņiem un apklusināju uz visiem laikiem.
  
  
  Es novilku zilo kombinezonu, kas viņam bija mugurā, un pārvilku to pār savām drēbēm. Bikses bija nedaudz īsas, bet citādi der. Uzliku cepuri un piespiedu vizieri pie pieres. No saprātīga attāluma varēju garām nepamanīts. Paslēpis strādnieka ķermeni starp diviem milzu laukakmeņiem, es devos atpakaļ uz taku un sekoju tai. Man aiz muguras atskanēja soļi. Es iekļuvu zemās durvju ailē, kas izskatījās pēc noliktavas. Es nometos ceļos ar muguru pret taciņu un knibināju durvju rokturi, it kā pārbaudītu bojātu slēdzeni.
  
  
  Siltā ēdiena smarža sasniedza manas nāsis, kad divi strādnieki apstājās, lai uzkavētos uz takas aiz manis.
  
  
  "Man nav jāmin, kurš saņems jūsu līdzi paņemtās brokastis," sacīja viens no viņiem. "Amerikānis, vai ne? Zinātniekam."
  
  
  "Protams," sacīja cits. "Viņš ir mūsu goda viesis."
  
  
  "Kas viņam ir šorīt, kamēr mēs ēdam savus parastos atkritumus?"
  
  
  "Svaigas olas, šķiņķis, grauzdiņš un nogatavojušies tomāti."
  
  
  Pirmais strādnieks; izteiksmīgi vaidēja. “Es lūdzu, lai nebūtu apledojuma, kamēr mēs visi nevarēsim pamest šo kalnu šķīstītavu un atkal dzīvot kā cilvēki. Kā es apskaužu labo ēdienu un sievietes, ko amerikāņi bauda."
  
  
  "Laiks ir tuvu, biedri. Šodien mums jātriec amerikāņiem."
  
  
  “Ja tā, tad šodien mēs svinam. Bet tagad man jāiet."
  
  
  Kamēr es klusi vēroju, viens no diviem vīriešiem devās pa blakus taku, kas sazarojas pa kreisi, bet otrs, nesot paplāti ar ēdienu, turpināja taisni uz priekšu. Es ļāvu viņam iet pa taku un tad sekoju viņam, aizsedzot seju ar cepuri.
  
  
  Vīrietis nepagriezās, un es viņam sekoju līdz vienai no lielajām ēkām, stāvot atsevišķi no ēku grupas. Viņš nokāpa dažus pakāpienus, atvēra durvis un pazuda aiz tām, es viņam devu dažas sekundes, tad iegāju tajās pašās durvīs.
  
  
  Es atklāju, ka šīs ēkas ir izraktas daudz dziļāk un pabeigtas daudz rūpīgāk, nekā biju iedomājies. To pārdomātais dizains norāda uz ilgu sagatavošanās periodu.
  
  
  Bija viens garš koridors ar gludām akmens sienām, kas gludi izliecās lokā. Lai gan es nevarēju redzēt strādnieku, es dzirdēju viņa soļus priekšā. Koridoru regulāri apgaismoja elektriskās spuldzes, un, bez šaubām, tur atradās spēkstacija.
  
  
  Tad atcerējos, ka pirms vairākiem gadiem klīda runas, ka kaut kur Dienvidamerikā tiek gatavota krievu bāze. Tas notika ap Kubas raķešu krīzes laiku, un tam sekojošajā miera periodā šādas baumas apklusa. Tagad izrādās, ka bāze ir fakts. To, visticamāk, pameta oficiālais Krievijas režīms, bet Žizovs un viņa frakcija to atkal aktivizēja kā savu operāciju slēpto centru.
  
  
  Visa koridora garumā I
  
  
  
  
  
  
  Es izgāju tikai pa vienām durvīm. Acīmredzot telpu nebija daudz, jo tās bija jāizgrebj cietā klintī. Izdzirdot balsis priekšā, es pēkšņi apstājos.
  
  
  — Esmu atnesis Viņa Augstībai karaliskās brokastis. Tā bija pārtikas piegādātāja balss, pilna sarkasma.
  
  
  "Vienkārši piegādājiet ēdienu un izsakiet idiotiskas piezīmes." Atbildētāja balss bija rupja un lietišķa.
  
  
  "Ko amerikānis tur dara?" - jautāja strādnieks. "Vai viņš ir gatavs lielajai dienai?"
  
  
  Tagad es lēnām virzījos pa izliekto sienu, lai paskatītos uz skaļruņiem un sasniedzu punktu, kur varēja redzēt gaiteņa galu. Tur stāvēja karavīrs ar iespaidīgām melnām ūsām un sargāja masīvās durvis. Viņš paņēma no strādnieka ēdiena paplāti un saknieba lūpas, pirms teica: “Viņš neatšķiras no parastā, izņemot to, ka viņš šorīt piecēlās rītausmā. Bet es nevaru zināt, kas notiek viņa galvā.
  
  
  "Nē, es domāju, ka nē. Nu, labākais viņam, sliktākais man. Es iešu brokastīs ar garlaicīgu putriņu.
  
  
  Es steidzos atpakaļ pa koridoru pa ceļu, kuru biju atnācis. Tagad, kad es zināju, kur atrast Barnv, man vajadzēja atrast veidu, kā nokļūt pie viņa. Pārdomājot šo problēmu, es pagriezos ap stūri un par vēlu ieraudzīju tālumā tuvojošos figūru. Pēc formastērpa sapratu, ka tas ir viens no karavīriem.
  
  
  Nejauši, it kā kaut ko būtu aizmirsusi, es pagriezos atpakaļ. Viņš man piezvanīja, bet es spēlēju kurlmēmu. Ap līkumu, prom no karavīru redzesloka, es skrēju atpakaļ uz Varnovas svētnīcu. Bet “pēdas tuvojās no otras puses. Es apstājos. Pārtikas darbinieks atgriezīsies, viņam sekos cits karavīrs pie Warn durvīm.
  
  
  Es ātri pieņēmu lēmumu un metos pie vienīgajām durvīm, kas veda no gaiteņa.
  
  
  Durvis bija aizslēgtas, tāpēc es zem strādnieka kombinezona iebāzu kabatā un atradu plānu elastīgu tērauda sloksni. Šī ierīce ir izturīgāka un elastīgāka par tradicionālo plastmasas gabalu, un tā ātri darbojas ar vienkāršu slēdzeni.
  
  
  Tā kā strādnieks joprojām tuvojās no vienas puses un karavīrs no otras, es atgrūdu durvis un metos iekšā.
  
  
  Divdesmitā nodaļa.
  
  
  Pēc dažām sekundēm šīs telpas greznais interjers sanāca kopā. Nebija raupju virsmu vai blāvu krāsu. Mīkstas tekstūras — spilveni, dīvāni, gultas, krēsli — viss varavīksnes nokrāsu karnevālā.
  
  
  "Jūs varētu vismaz pieklauvēt," atskanēja skaidri sievietes balss no kaut kurienes manas kreisās puses.
  
  
  "Lielajam zinātniekam šodien jāceļas agri," sacīja cita balss no otras puses.
  
  
  Kad manas acis pielāgojās vājajai gaismai, es atklāju, ka balsis nāk no satīna gultām un pūkainiem spilveniem padziļinātos ovālos katrā istabas pusē. Kamēr es skatījos, pa labi un pa kreisi parādījās izlobītas blondas galvas, kam sekoja ķermeņi, kas izskatījās pēc koledžas karsējmeitenēm. Blondīne numur viens bija ģērbusies rozā naktskreklā, kas ir pietiekami īss, lai nerastos šaubas, ka viņa ir dzimusi blondīne. Otrajā vietā bija harēma pidžama, kas bija pietiekami tīra, lai apstiprinātu, ka viņa ir arī īsta blondīne.
  
  
  "Es ceru, ka es neiejaucos," es teicu.
  
  
  "Es esmu Terijs," teica blondīne numur viens rozā šortos.
  
  
  "Un es esmu Džerijs," sacīja otrais harēma pidžamā.
  
  
  "Abi ir rakstīti ar "i". Terija paskaidroja
  
  
  "Svarīga informācija," es teicu.
  
  
  "Mēs esam dvīņi," Džerijs ieteica.
  
  
  "Vēl viens pārsteidzošs atklājums," es teicu.
  
  
  Meitenes piecēlās no savām gultām un nāca klāt, lai paskatītos uz mani.
  
  
  "Es nekad agrāk nebiju tevi redzējis," sacīja Terija.
  
  
  "Tu taču šeit nepieder, vai ne?" – Džerijs piebilda.
  
  
  "Tu nāci kā vētra," sacīja Terija. "Es domāju, ka viņi tevi dzenā, un jūs vēlaties, lai mēs jūs slēpjam. Cik pārsteidzoši!"
  
  
  "Tu neesi policists, vai ne?" - teica Džerijs. "Mēs neslēpjam policistus."
  
  
  "Es neesmu policists," es viņiem apliecināju. "Kas es esmu un ko es daru, ir pārāk daudz, lai izskaidrotu mazāk nekā stundā, un man nav trīsdesmit sekunžu. Bet jūs varat teikt, ka esmu viens no labajiem puišiem — un es nemaz nejokoju — man ir vajadzīga jūsu palīdzība.
  
  
  Tajā brīdī dzirdējām balsis un devāmies klausīties pie durvīm.
  
  
  "Kāpēc tu pagriezies un atgriezies, kad es tev piezvanīju?" Tā bija karavīra balss, kas uz mani kliedza gaitenī.
  
  
  "Es nesaprotu, par ko jūs runājat. Es tikko atnesu profesoram brokastis. "Es tevi tikko neredzēju," atbildēja strādnieks.
  
  
  "Jūs staigājāt šeit pirms minūtes, tad pagriezāties un gājāt atpakaļ."
  
  
  "ES nē."
  
  
  "Neviens nebija jums līdzi?"
  
  
  "Nē. Pajautājiet Jurijam pie profesora durvīm. "Es viņu nomainīšu, un, ja tu melo, tad ejam, biedri.
  
  
  Pa koridoru ejot strādnieka soļu skaņas. Atslēgu zvana aiz durvīm.
  
  
  Es piespiedos pie sienas durvju eņģes pusē, turot rokā Luger. Dvīņi skatījās uz pistoli platām rudzupuķu zilām acīm, tad saskatījās viens uz otru, nomākts ķiķināšana. Tas, kas tajā brīdī gāja caur viņu mazajām smadzenēm, daudziem cilvēkiem varēja nozīmēt dzīvību vai nāvi.
  
  
  Apsargs atslēdza durvis un nedaudz atvēra.
  
  
  "Nu, labi, jūs, meitenes, ceļaties agri," viņš teica.
  
  
  "Kas no tā?" - Terijs teica.
  
  
  "Mēs varam piecelties, kad vien vēlamies," piebilda Džerijs.
  
  
  "Uz augšu un uz leju, uz augšu un uz priekšu.
  
  
  
  
  
  
  Nu tā ir visa tava dzīve,” apsargs šņāca.
  
  
  — Kuru no mums profesors vēlas šorīt? - Terijs jautāja.
  
  
  "Vai atkal mēs abi?" - Džerijs ievietoja.
  
  
  "Ne viens, ne otrs. Viņš tikko paēda brokastis, un darbs viņam ir pirmajā vietā. Tad ēdiens - un sievietes desertā."
  
  
  "Tad ko tu šeit dari, Markus?" - Terijs teica. "Jūs nedrīkstat ienākt mūsu istabā, ja vien profesors jūs neatsūtīs pēc mums."
  
  
  "Es meklēju vīrieti," viņš atvainojoties teica.
  
  
  Viņam atbildēja meiteņu ķiķināšana.
  
  
  "Man likās, ka redzēju gaitenī strādnieku," Markuss stingri turpināja. "Kāds, kurš nepiederēja komandai. Es domāju, ka viņš varētu nākt šeit."
  
  
  "Mēs neredzējām nevienu cilvēku," Terija nevainīgi sacīja.
  
  
  "Tā ir tāda vilšanās," Džerijs ar riebumu piebilda.
  
  
  "Es neesmu no tiem, kas redz fantomus," sacīja Markuss. Dzirdēju, kā viņš sper šaubīgu soli uz priekšu. “Paies kāds laiks, līdz profesors pabeigs brokastis un aizsūtīs pēc kāda no jums. Tā kā es jau esmu šeit, varbūt mēs varētu viens otru nedaudz izklaidēt...
  
  
  "Noteikti nē!" Terijs iejaucās. “Mūsu līgumā ir teikts, ka mēs esam šeit tikai un vienīgi doktora Varnova dēļ. Mūs brīdināja nespēlēt spēles ar citiem."
  
  
  "Bet padomā par to," Džerijs nerātni sacīja.
  
  
  "Teisers," sacīja apsargs. Viņš atkāpās un meitenes aizvēra durvis. Pils slēgta.
  
  
  "Tagad mums tiešām ir problēmas," Terija ķiķināja.
  
  
  "Bet cik jautri," sacīja viņas māsa.
  
  
  "Liels paldies," es teicu un ieliku Luger atpakaļ maciņā. es pasmējos. "Varbūt es atradīšu laiku, lai jums atmaksātu. Vai tā ir taisnība, ka jūs esat šeit tikai, lai... uh... kalpotu Vornovam?
  
  
  "Jūs dzirdējāt, ko mēs teicām Markusam, mēs esam tikai uzvelkamās rotaļlietas amerikāņu zinātniekam," Terija atbildēja.
  
  
  "Un, ņemot vērā to, kāds cilvēks viņš ir, mums tas neaizņem daudz laika," Džerijs sacīja un pienāca pie manis.
  
  
  "Kā jūs nokļuvāt šajā?" ES jautāju.
  
  
  "Tu gribi teikt, ko tādas labas meitenes kā mēs dara tādā vietā kā šī?"
  
  
  "Kaut kas tamlīdzīgs."
  
  
  "Mēs atbildējām uz sludinājumu Sanfrancisko pazemes laikrakstā," sacīja Džerijs. "Tās meitenes kā jūs vēlas ceļojumus, aizrautību, piedzīvojumus."
  
  
  "Un acīmredzot jūs saņēmāt darbu."
  
  
  "Protams. Noteikti bija piecdesmit citas meitenes, bet mums bija tā priekšrocība, ka esam dvīņi."
  
  
  "Tas nav viss, kas jums bija," es sacīju, atzīmējot viņu dāsnās formas.
  
  
  "Tu man patīc," Terija teica.
  
  
  "Varu derēt, ka arī jūs esat daudz vairāk vīrietis nekā profesors," Džerijs piebilda.
  
  
  "Viņa seksuālās spējas vai to trūkums mani neinteresē," es nopietni teicu. "Bet viņš izrādījās visbīstamākais cilvēks pasaulē, drauds ASV un visai pasaulei. Es aiztaupīšu jūs no šausminošām detaļām, bet ticiet man, šobrīd cilvēces nākotnei nav nekā svarīgāka par to, lai es nokļūtu Varnova laboratorijā. Un es vēlos, lai jūs, meitenes, man palīdzētu"
  
  
  "Tu gribi teikt, ka šī muļķīgā vecā laboratorija jums ir svarīgāka par to?" - Terija teica, paceļot savu īso naktskreklu vēl augstāk.
  
  
  "Un šī?" Džerijs iejaucās, pārrāva viņas pidžamas bikšu jostasvietu un noslidināja tās līdz noapaļoto augšstilbu vidum.
  
  
  "Es teicu, ka svarīgāk, meitenes, nevis jautrāk."
  
  
  "Kāpēc mums vajadzētu jums palīdzēt?" - Džerijs jautāja. "Tu pat nebūsi jauks pret mums."
  
  
  Bija skaidrs, ka patriotisms un humānisms bija vārdi, kas viņu glītajās, gaišajās galvās nebija manāmi. Bet bez viņu palīdzības manas iespējas bija nulle.
  
  
  "Kā saka vecais teiciens," es viņiem teicu ar pokera seju, "jūs noskrāpē manējo, es saskrāpēšu jūsējo."
  
  
  Istabu izgaismoja pāris starojošu smaidu. "Tu gribi teikt?" – dvīņi unisonā atcirta.
  
  
  — Ja jūs palīdzat man iekļūt Varnova laboratorijā.
  
  
  Priecīgi pamājot ar galvu, viņi satvēra manu roku un noveda pie krāsainu spilvenu kaudzes, kur ātri noņēma plānos pārvalkus. Vienā acu mirklī viņi bija kaili, ieņēmuši dažādas pavedinošas pozas starp spilveniem. Es atklāju, ka Terijai ir niecīgs dzimumzīme zem viņas kreisās krūts, un tas bija vienīgais veids, kā es varēju atšķirt dvīņus.
  
  
  Tā bija vienīgā reize manā dzīvē, kad es steidzos pabeigt, iespējams, aizraujošāko no visām cilvēka operācijām. Un tāpēc es uzstādīju jaunu pasaules rekordu, cik daudz drēbju noņemu vismazākajā laikā.
  
  
  "Mmm, garšīgi," komentēja Terija.
  
  
  "Es zināju, ka viņam būs vairāk nekā tam vecajam profesoram," Džerijs apstiprināja.
  
  
  "Nāc šurp," Terijs pavēlēja, "tieši starp mums."
  
  
  Es ātri nometos ceļos un nostājos klasiskajā pozā virs Tjera dedzīgā mazā ķermeņa.
  
  
  "Es nedomāju starp mani, bet gan starp mums," viņa teica ar nopūtu, klusu vaidu, kas nemaz neizskatījās pēc sūdzības.
  
  
  "Vai tu iebilsti?" - es viņai jautāju, ieejot debesu vārtos.
  
  
  "Ohhhhhh," viņa vaidēja.
  
  
  "Nākotnē es nosaukšu lugas," es viņai sacīju un ieniru mīlestības tunelī.
  
  
  Tā tas viss sākās, lai gan ļoti īsā laikā mēs ieņēmām bezgala daudz vingrošanas pozīciju, no kurām lielākā daļa nav aprakstītas laulības rokasgrāmatās.
  
  
  Pēc kāda laika mēs tik ļoti ieinteresējāmies viens par otru, ka Džerijs klusā, skumjā balsī sacīja: "Man īsti nepatīk spēlēt septiņdesmit."
  
  
  Mani nostādīja neērtā stāvoklī, lai runātu, bet, ar lielām pūlēm pagriezusi galvu, jautāju
  
  
  
  
  
  
  nevainīgi: “Ko tas nozīmē, Džerij? - spēlē septiņdesmit."
  
  
  "Kungs, visi to zina," viņa kašķīgi atbildēja. "Septiņdesmit sešdesmit deviņi, viens skatās."
  
  
  Es piegāju viņai klāt, un, nedaudz pierunājot, viņa kļuva par trešo partneri vienā no sarežģītākajām, eksotiskākajām un nogurdinošākajām izrādēm, kādu vien atceros. Un es atceros diezgan daudz.
  
  
  Pēc tam, kad es ātri sāku ģērbties, dvīņi skatījās uz mani ar laimīgām sejām, kuras mijās ar maziem smaidiem un pateicības aci. Tas bija Džerijs, kurš ilgi priecīgi nopūšoties teica: "Zini, es domāju, ka mēs visi trīs būtu fantastisks pāris."
  
  
  Bet manas domas jau bija iegrimušas Vornova un kompānijas problēmā. "Labi," es teicu, "jautra un spēles ir beigušās. Tagad paskatīsimies, vai nevaram atrast ceļu uz Knox Varn svētnīcu.
  
  
  Viņi pamāja gandrīz unisonā. Taču viņu sejās nebija īstas intereses.
  
  
  "Vai jūs atceraties mūsu mazo darījumu?" Es viņiem jautāju.
  
  
  "Jā," Terija sarauca pieri. "Bet palīdzēt jums var būt bīstami."
  
  
  "Turklāt," Džerijs piebilda. "Mums ir ko zaudēt. Viņi mums maksā vairāk naudas, nekā mēs jebkad savā dzīvē esam redzējuši. Kad mēs aizbrauksim no šejienes, mēs to izmantosim, lai atvērtu nelielu apģērbu veikalu."
  
  
  Tajā brīdī man radās nepārprotams iespaids, ka dvīņi nav tik stulbi, kā izlikās.
  
  
  "Tātad, kad dosieties prom no šejienes, jūs atvērsiet apģērbu veikalu," es teicu. “Un kas tev liek domāt, ka kādreiz no šejienes aiziesi? Jūs esat ieslodzītie, vai nezināt? "
  
  
  Terijs pakratīja galvu: “Mēs nemaz neesam ieslodzītie. Mēs nākam un ejam, kā gribam. Kad mums apnīk būt savilktiem, staigājam pa māju. vieta. Un neviens mūs neaptur."
  
  
  "Protams," es teicu. “Vari braukt, kur vien vēlies, jo no šī akmens cietokšņa nav izejas, izņemot pa gaisu. Bet pasakiet šiem cilvēkiem, ka vēlaties atmest smēķēšanu, un palūdziet, lai viņi jūs aizved no šejienes. Tad jūs uzzināsiet to, ko jums jau sen vajadzēja uzminēt, - ka jūs tikpat labi varētu būt vergi važās."
  
  
  Tagad man bija viņu nedalīta uzmanība. Viņu mīļās, mirdzošās sejas kļuva nopietnas, un viņi apmainījās ar bailīgiem skatieniem.
  
  
  "Es neriskēju ar savu dzīvību, lai nāktu šeit pasmieties," es steidzīgi turpināju. Šie cilvēki plāno pārņemt Ameriku un visu pasauli ar atomu spēku. Viņu bumbas jau ir izvietotas galvenajās ASV pilsētās un ir gatavas eksplodēt pa vienai, ja mūsu valsts nepildīs viņu prasības.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. "Ja es nevarēšu nokļūt Varnā, kas ir vienīgais, kas var aktivizēt ierīces, pirmā atombumba iznīcinās Ņujorku un visus tās iedzīvotājus tikai divu stundu laikā."
  
  
  Es pamāju ar galvu, kad viņi satriekti skatījās. "Jā, tie ir fakti. Un lai jūs meitenes beidzat man uzspiest šo stulbo blondīni un turpiniet. Jo, ja neskaita Varnovu, kurš nosodīja savu valsti, mēs esam vienīgie trīs amerikāņi ienaidnieka nometnes centrā.
  
  
  "Un bez manis jūs nekad neizkļūsit no šejienes dzīvs."
  
  
  "Ak, mans Dievs," sacīja Terija. "Kā mēs varam palīdzēt?"
  
  
  "Es vēlos, lai šī procedūra tiktu izmantota, lai jūs abi aizvestu uz un no Vornsa laboratorijas, dzīvojamām telpām un visu pārējo. Es gribu, lai jūs man pastāstītu visu, ko jūs tur redzējāt, kas varētu sniegt man pavedienu par viņa operāciju. Un dariet to ātri; tagad ir laiks pārcelties! »
  
  
  Viņi abi uzreiz sāka runāt. "Pagaidi," es teicu, "Terijs, sāciet."
  
  
  "Ir apsargs," viņa teica. "Bet Markuss lielāko daļu laika dežurē. Viņš guļ mazā istabā aiz profesora durvīm, kas, šķiet, ir izgatavotas no cieta tērauda. Un viņš viens mūs pavada turp un atpakaļ. Viņš nospiež signāla pogu, un Varnovs aiziet uz durvju otru pusi, atver durvis un runā caur tādu kā dzelzs režģi. Šīm durvīm nav atslēgas; tas atveras no iekšpuses – un profesors nekad nepamet kādu iemeslu dēļ.
  
  
  "Labi. Vēl kaut kas?" - es atcirtu. "Kas ir iekšā?"
  
  
  "Kad jūs ieiesit," Džerijs sacīja, "jūs redzēsit biroju ar rakstāmgaldu un telefonu. Vieta ir kaila, citu mēbeļu nav. Bet ir dokumentu skapji. Un pie galda pie sienas karājās liela ierāmēta ASV karte. Citas durvis ved no biroja uz...
  
  
  "Uzgaidi minūti!" – Terijs pārtrauca. “Aiz šīs kartes ir sienas seifs. Nu, ne gluži seifs. Bet kvadrātveida kakts.
  
  
  "Kā jūs to zināt?" Es viņai jautāju.
  
  
  "Jo kādu dienu, kad gāju iekšā, es to redzēju. Karte tika noņemta no āķa un nogūlās uz grīdas zem šī cauruma sienā apmēram pēdas kvadrātā. Voronam uz rakstāmgalda bija izklāti papīri, kurus viņš noteikti lasīja, kamēr gaidīja mani. Domāju, ka viņš aizmirsa nolikt papīrus un apklāt apgabalu ar karti.
  
  
  Viņa pasmīnēja. “Vai arī viņš domā, ka esmu pārāk stulbs, lai atšķirtu caurumu sienā un zini ko. Katrā ziņā es izlikos neko nemanām, un tobrīd īpaši ziņkārīgs nebiju. Nākamajā reizē, kad viņš mani sūtīja, karte bija tur, bez papīriem.
  
  
  "Kā viņš var jūs atšķirt?" Es jautāju, lai tikai apstiprinātu savu izglītoto minējumu.
  
  
  "Man šeit ir kurmis," Terija teica ar mazāko smaidu, norādot uz vietu zem viņas kreisās krūts. "Un, kā redzat, mēs valkājam dažādus kostīmus, lai mūs atšķirtu."
  
  
  "Labi, Džerij, uz priekšu. Kas atrodas istabā blakus birojam? "Nu, tā patiešām ir viena liela istaba, ko sadala aizkars.
  
  
  
  
  
  Vienā pusē ir gulta, pāris mēbeļu un vannas istaba, kas savienojas ar biroju. No otras puses, nejautājiet man. Es to nekad neesmu redzējis, man šķiet, ka tur ir kaut kāds aprīkojums. Ak, jā, un blakus gultai ir vēl viens no šiem iekšējiem tālruņiem.
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat dzirdējuši viņu runājam pa šiem tālruņiem?"
  
  
  "Tikai vienu reizi. Bet tā bija sava veida dubultruna, un es to nesapratu."
  
  
  "Viņi viņam zvanīja divas reizes, kamēr es tur biju," sacīja viņas māsa. "Es arī nesapratu, par ko viņš runā. Bet es domāju, ka tagad zinu."
  
  
  — Pastāsti man par to, Terij.
  
  
  "Nu, viņš izskatījās ļoti dusmīgs. Un viņš teica apmēram tā: klausieties, neizdariet uz mani spiedienu, ģenerāli, un nedraudiet. Atcerieties, ja es aiziešu, viss iet ar mani. Ieskaitot Maskavu, ģenerāli, es atnācu uz konferenci ar diviem koferiem. Bet kāda iemesla dēļ viens pazuda. Un tad viņš apstājās un sacīja: "Vai tas jums kaut ko nozīmē, ģenerāli?"
  
  
  "Es nezinu, ko viņš saka ģenerālim," es komentēju. "Bet tas man daudz pasaka. Varnovam ir tāda sistēma, ka, ja viņš nomirs, visas pilsētas, arī Maskava, nomirs kopā ar viņu. Viņš ir ne tikai ļauns nelietis, bet arī gudrs.
  
  
  Mans prāts vienu minūti griezās, kamēr es kārtoju dažādus īstenojama plāna aspektus. Tad es teicu: “No vienas puses, laiks ir vissvarīgākais faktors. Bet es neredzu vietu, kur steigties. Es varu panākt, lai Markuss aizved vienu no jums pie tām durvīm. Bet es nevaru piespiest Voronu to atvērt, ja vien viņš neuzņemas iniciatīvu. Tas ir, ja viņš vēl nav aizsūtījis Markusu pēc tevis.
  
  
  "Turklāt es nevaru izlauzties pēc jums, nenogalinot Markusu, kurš stāvēs tieši blakus durvīm, kur Varnovs viņu var redzēt. Un pirms es paspēju parūpēties par Markusu, viņš aizcirta durvis man sejā. Tātad viss ir atkarīgs no jums, meitenes. Tam, kurš šodien nāk pie viņa, kaut kas jāiebāž šajās durvīs, lai tās neaizveras līdz galam, un jādara tā, lai Varnovs viņu nepamana. Un šim nolūkam ir vajadzīgs laika brīnums.
  
  
  "Man ir labāka ideja," sacīja Terija. “Tas, kurš saņēmis profesora apstiprinājumu, ieiet ar viņu guļamistabā, piepumpē un noliek gulēt. Pēc tam viņa lūdz, lai viņa iet uz tualeti. Viņš nevar strīdēties ar to, tāpēc viņš ieslēdzas vannas istabā, noskalo ūdeni, tad ieskrien birojā un atver jums tērauda durvis. Pēc tam viņa atgriežas pa savienojošām durvīm un iekāpj gultā kopā ar Varnovu.
  
  
  "Tīrs ģēnijs," es teicu.
  
  
  "Tikmēr tev būs jāatbrīvojas no Markusa," Terija steidzās, "un jāgaida pie durvīm."
  
  
  "Dodiet man piecas minūtes," es teicu. "Un es vēlos, lai Markusu šeit ievilina palikusī meitene, lai es varētu ātri un klusi par viņu parūpēties."
  
  
  "Viņš parasti nevēlas mūs abus rīta ballītē," sacīja Džerijs. "Bet pieņemsim, ka viņš zina?"
  
  
  "Neuztraucieties, es būšu gatavs gandrīz visam," es viņai teicu.
  
  
  Iestājās vēl viens domīgs klusums, un tad es teicu: “Tagad mums atliek tikai gaidīt. Bet cik ilgi?
  
  
  "Viņš ir kā pulkstenis," sacīja Terija. "Tam vajadzētu būt šeit jebkurā brīdī."
  
  
  "Protams," Džerijs teica. "Bet, ja tā ir viņa lielā diena, lai iznīcinātu Ņujorku, viņš, iespējams, būs nervozs un sasodīti pārliecināts, ka viņš negribēs gulēt."
  
  
  "Ak Dievs," Terija vaidēja.
  
  
  Un es neko neteicu, jo jautājuma milzīgums un iespējamā katastrofa, kas saistīta ar atbildi, pārņēma manu prātu.
  
  
  Divdesmitviens
  
  
  Tumšā istabas stūrī bija kaut kas līdzīgs tualetes galdiņam, un es apsēdos aiz tā, pilnībā norobežota no durvīm. Minūtes pagāja bezgalīgi, jo mani spazmojošos muskuļi lūdza atvieglojumu. Beidzot piecēlos. Bija stulbi palikt tik neērtā stāvoklī, kad droši vien varēja dzirdēt atslēgas brīdinājuma skaņu durvīs.
  
  
  Pagāja pusstunda, kad spriedu, ka atbilde uz milzīgo jautājumu ir saņemta, Varnovs grasījās atteikties no vieglprātīgām izklaidēm un koncentrēties uz dienas tumšajām lietām, viņa roka bija gatava raidīt signālu, kas uzspridzinās pilsētu. no Ņujorkas. debesīs. Un, ja vien pēdējā stundā prezidents neizlēma riskēt ar nacionālo paniku un evakuēt Manhetenu, visu šo cilvēku liktenis bija manās rokās.
  
  
  Gaidot, es cīnījos ar pieaugošu baiļu sajūtu, aprēķinot pusduci alternatīvu plānu iespējamību. Viņi visi bija praktiski un diezgan gudri. Bet visi nonāca strupceļā – pie necaurredzamajām tērauda durvīm starp mani un Varnovu.
  
  
  Ik pa laikam no tuneļa koridora bija dzirdamas neskaidras klusinātas skaņas. Neskaidras balsis, smago kāju klusā klabēšana, metāla šķindoņa. Meitenes klausījās mani, piespiedušas ausis pie durvīm, bet ziņoja, ka neko svarīgu nav dzirdējušas, tikai bezjēdzīgu pļāpāšanu, jo garām gāja vairāki vīrieši, šķietami steidzīgi.
  
  
  Tad, pēc ilgāka klusuma perioda, tieši brīdī, kad grasījos riskēt ar jebkuru izmisīgu viltību, lai cik traks tas būtu, pie durvīm atskanēja nepacietīgs klauvējums, kam uzreiz sekoja atslēgas ieskrāpēšana slēdzenē.
  
  
  Es jau biju labi paslēpies, kad Markuss ielauzās profesora konkubīņu istabā un kliedza: "Jūs tur - Mazā kurmju jaunkundze," pieprasa amerikānis.
  
  
  
  
  
  
  Jūsu pakalpojumi diviem! Profesors aizkavējās augstākās misiņa vizītes dēļ, un viņš saka, ka, ja jūs neatnāksiet uzreiz, viņš jūs pabaros vakariņās ģenerāļa suņiem.
  
  
  "Ak, Dievs, šie suņi apēdīs mani nabaga mazo trīs kumosu laikā," Terija teica savā mīļajā balsī. — Pasteigsimies, pirms profesors nesavaldās.
  
  
  "Es domāju, ka tu domā viņa vēsumu, nevis viņa karstumu, Terijs dārgais," Džerijs laboja.
  
  
  "Es viņus saucu, kā redzu, dārgā," viņa atbildēja un skrēja uz durvīm.
  
  
  "Ak, Markuss!" - Džerijs iesaucās, - vai tu varētu atgriezties uz niecīgu minūti pēc manas māsas piegādes?
  
  
  "Atgriezies?" – Markuss aizkaitināti atcirta. "Par ko?"
  
  
  Esmu vientuļa un... un man vajag īstu vīrieti, nevis šo nogurušo, veco kaulu maisu.
  
  
  "Tiešām? Vai tas tā ir tagad?" Markuss sacīja, viņa balss trīcēja no sajūsmas. "Ko jūs varētu izdarīt ar īstu vīrieti tikai niecīgā minūtē?"
  
  
  "Vai jūs varētu atvēlēt divas mazas minūtes?"
  
  
  "Es varētu daudz ietaupīt, bet es varētu nonākt nepatikšanās."
  
  
  "ES neteikšu. Un vai jūs nedomājat, ka man vajadzētu riskēt?
  
  
  Un tad pēc šausmīgas, nedrošas pauzes: “Jā, es atgriezīšos. Mazāk nekā minūtes laikā. Esiet gatavi!"
  
  
  It kā tā būtu piekrišanas izsaukuma zīme, durvis ar būkšķi aizcirtās. Un tad iestājās milzīgs klusuma vakuums.
  
  
  "Netērējiet vēl sekundi," es klusā balsī teicu Džerijam, "Un nodarbiniet viņu!"
  
  
  "Sasodīts, viņš nekad neuzzinās, kas viņu trāpīs," viņa nomurmināja, un es atkal nolaidos.
  
  
  Pēc dažām sekundēm Markuss atgriezās.
  
  
  "Kā redzat, es esmu gatavs, mīļotā," Džerijs sacīja.
  
  
  "Es esmu vairāk gatavs nekā tu jebkad," viņš teica viņai ar nervozu smiekli. — Bet man ir jāsargā Vornova durvis, un man nav laika novilkt drēbes.
  
  
  "Aizmirsti par tām stulbajām durvīm," Džerijs atbildēja. "Savvaļas ziloņu bars divdesmit pēdu augstumā nevarētu to salauzt, ja iekšējā telpa no grīdas līdz griestiem būtu pārklāta ar zemesriekstiem."
  
  
  Acīmredzot Markuss bija pārāk tālu no vēlmes atbildēt. Bet pēc minūtes viņš atlaida pāris tīri lietišķus ņurdienus, kad Džerijs teica: "Ak, Dievs, tu esi par daudz!" un es izlīstu no tualetes galdiņa.
  
  
  Es viegli, bet ātri soļoju uz priekšu ar duncis. Es mirkli turējos virs tiem, paceļot ieroci pār viņa plato muguru. Džerija atvērtās acis iepletās, ieraugot mani.
  
  
  Pēkšņi, iespējams, kāda dzīvnieciska instinkta vai Džerija izbiedēto acu skatiena mudināts, Markuss pacēla galvu un pagriezās pusceļā pret mani.
  
  
  Tā vietā es iespiedu asmeni viņa krūtīs.
  
  
  Viņa mute bija vaļā, un viņa acis skatījās taisni un neticīgi. Bet tad, tikai klusi kliedzot un šausmīgi grimasēdama, es ātri izvilku nazi, tas paklausīgi uzkrita Džerijam un sastinga.
  
  
  Es noslaucīju viņa formas jakas asmeni un atguvu ieroci, kamēr Džerijs ar visnobiedētāko sejas izteiksmi veltīgi mēģināja atgrūst savu ķermeni no tā. Es satvēru viņa plecu un pavilku viņu, un viņš noripojās uz grīdas. Viņš ieskatījās kosmosa bezgalībā.
  
  
  Džerija piecēlās sēdus un ar palaga stūri noslaucīja no sava kailā ķermeņa asins traipu, kad viņa skatījās uz mani ar tādu sejas izteiksmi, kādu es īsti nevarēju saskatīt. Izņemot to, ka, iespējams, tas bija sajaukums ar apbrīnu, neticību gaidāmajai savvaļas nāves realitātei un riebuma mājienu. Es ienīda mani, asinis vai līķi, es nevarēju pateikt.
  
  
  "Jā," es teicu, it kā atbildot uz neizteiktu jautājumu, "tā tas notiek. Un, ja es nesteigšos, miljoniem citu, daudz nevainīgāku, nomirs.
  
  
  Tad es viņu pametu un, skatoties augšup un lejup pa koridoru, metos pretī tām milzīgajām tērauda durvīm, aiz kurām spārnos gaidīja Varnovs un tālvadības pults.
  
  
  Pagāja pāris trauksmainas, nosvīdušas minūtes. Un tad es dzirdēju fiksatoru noklikšķinot un durvis nedaudz atvērās. Viņš sāka šūpoties uz mani, bet es viņu satvēru un iespiedos iekšā, tieši laikā, lai ieraudzītu Terijas kailo muguru, kad viņa pazuda aiz aizveramajām durvīm.
  
  
  Klusi aizvēru durvis un vienā rāvienā apskatīju visu istabu. Džerija raksturoja, ka tajā ir rakstāmgalds ar telefonu, dokumentu skapji, liela ierāmēta ASV karte un daļa no Centrālamerikas, ko viņa neminēja. Izgāju cauri rakstāmgalda atvilktnēm, bet tās bija aizslēgtas. Es vēlreiz izgāju cauri failu skapim, tāds pats rezultāts.
  
  
  Es pētīju karti. Gredzeni, kas zīmēti ar sarkanu marķieri, riņķoja septiņas ASV pilsētas un Panamas kanālu. Mērķi iznīcināšanai. Viena no pilsētām bija Klīvlenda, taču mēs to varējām ignorēt, jo bumbu, kas bija paredzēts tās iznīcināšanai, pārtvēra muita. Pilsētas kartē bija numurētas, un, izņemot Klīvlendu, tās izņēmuma kārtā bija Ņujorka, Čikāga, Hjūstona, Losandželosa, Sanfrancisko un Vašingtona, DC.
  
  
  Es pamanīju, ka galvaspilsēta tika saglabāta līdz pēdējam, bez šaubām, lai dotu mūsu valdībai iespēju risināt sarunas līdz pēdējai stundai.
  
  
  Karte tika piekārta ar stiepli no izturīga vara āķa. Es to noņēmu no āķa, būdams pārliecināts, ka, kā Terijs bija teicis, es atradīšu caurumu vai slēptuvi, kur bija paslēpti slepenie dokumenti. Bet tādas bedres nebija
  
  
  
  
  
  siena zem kartes bija gluda.
  
  
  Man ienāca prātā, ka vienkāršais caurums sienā aiz kartes nebija īpaši izgudrojošs attiecībā uz Varnu stipendijas līmeni. Un tagad es sāku eksperimentēt ar vara āķi, griežot to dažādos virzienos, bet konstatējot, ka tas ir stingri fiksēts un nekustīgs. Bet ne pilnīgi nekustīgs. Jo, kad es pavilku āķi pret sevi, tas viegli noklikšķināja. Un tad kvadrātveida sienas daļa klusi pavirzījās malā, atklājot konteineru, kurā bija maza, ar ādu pārklāta piezīmju grāmatiņa un virkne numurētu zīmējumu, no kuriem katrā bija redzams sarkans galvaskauss, kas, vismaz man, acīmredzami norādīja atrašanās vietu. no iestādītajiem koferiem -bumbas.
  
  
  Viņi norādīja atrašanās vietas, tas ir, ja jums bija atbilstošs skaidrojums, kura ēka kurā pilsētā atrodas. Bez teksta vai citiem norādījumiem izdrukām nebija nozīmes.
  
  
  Lai gan šajos saspringtajos, nervozajos apstākļos tas šķita vecums, skatiens pulkstenī man liecināja, ka ir pagājušas tikai divas minūtes. Un, tā kā es ticēju, ka Vamu varētu nodzīvot vēl desmit minūtes vai vairāk, kad Terijs tika brīdināts par manu vajadzību pēc laika, es apsēdos pie galda un sāku ātri pētīt ar ādu iesieto kabatas grāmatu.
  
  
  Sākumā tajā ietvertie burti un cipari lielākajai daļai cilvēku bija tikpat skaidri kā ķīniešu krustvārdu mīkla. Bet esmu pieradis pie visādām mīklām, un pasaulē ir maz aģentu, kas tik labi pārzina kodu risināšanas mākslu. Drīz es to atpazinu kā amerikāņu kodu, ko izmantoja Warn laikmeta zinātnieki. Un, lai gan kods būtībā bija pietiekami vienkāršs, ja kādam tika dota pārsteidzoši gudra matemātiska formula, lai to atšifrētu, es zinu, ka ienaidnieks to nekad nav uzlauzis ASV vai ārpus tās.
  
  
  Pāršķirstu savu atmiņu, un koda princips man iešāvās galvā gandrīz uzreiz. Es atradu pildspalvu turētājā uz galda blakus bloknotam un veicu ātras stenogrāfijas piezīmes, pārrakstot un sabiezinot tikai teksta un skaitļu pamata pamatus, galvas nāves sazvērestības kontūras. Tajā bija ietverti Varnova bumbas detonācijas ierīces noslēpumi, ko aktivizēja ar pašdarbināmu irbuli. Mikroelektronika tika izstrādāta dolāra izmēra diskā, kas ir ādas atloka lielumā, lai tas spētu pārraidīt jaudīgu augstfrekvences signālu lielos attālumos — ierīce, kas nedaudz atgādina elektrokardiostimulatoru, bet daudz sarežģītāka, unisonā uzspridzinot visas bumbas. sekundes pēc Warns pēdējās sirdsdarbības .
  
  
  Šī sarežģītā, neticami mazā tālvadības pults ierīce tika apzīmēta ar nosaukumu "Piekļuves atslēga" pirmajā lapā. Un pēdējā lapā zem virsraksta: DISARM bija piecu ciparu sērija, kas, kā paskaidrots tekstā, bija atslēga, lai atspējotu bumbas pat pēc tam, kad tās saņēma signālu par eksploziju. Šis ārkārtas piesardzības pasākums neļaus elektrokardiostimulatoram būt piesaistītam Vornova sirdij.
  
  
  Bet tur bija āķis. Kad tika nosūtīts aizkavētais signāls, lai palaistu bumbas, sprādzienu atcelšanai bija atlikušas tikai trīsdesmit sekundes.
  
  
  Es ātri prātā nofotografēju skaitļus un projicēju to attēlu uz sava prāta priekšējās sienas. Man ir gandrīz nekļūdīga atmiņa, un atcerēties duci skaitļu nebūtu nekādu problēmu. Toties ciparus uzrakstīju uz lapiņas, kuru salocīju un ieliku kabatā.
  
  
  Vēl minūti pētīju irbuļa un diska diagrammas un tad pierakstīju koferu bumbu atrašanās vietas dažādās pilsētās.
  
  
  To izdarījusi, ieliku grāmatu un piezīmes ar tās būtības atšifrējumu citā kabatā. Es pavadīju apmēram piecas minūtes, pierakstot atšifrētos faktus, jo, lai apturētu Vornova nāvējošo plānu, man bija nepieciešamas tiešas zināšanas par ierīci. Un es atklāju, ka es varētu atcerēties gandrīz visu, ja es vispirms uzrakstīšu detaļas. Jebkurā gadījumā, kad esat apguvis ierīci, tās darbība bija tikpat vienkārša kā ar zīmuli pieskarties dažādiem kompasa punktiem.
  
  
  Tagad es ieslidināju plānus, kas bija pārāk apjomīgi, lai tos pārnēsātu, sienas konteinerā, aizspiedu misiņa āķi, lai aizvērtu caurumu, un piekāru karti vietā.
  
  
  Klusi iegāju vannasistabā un devos uz otrām durvīm. Piespiedusies viņam klāt, es sadzirdēju Varnova balsi un Terija atbildes balsi. Es nepievērsu sarunai uzmanību, kad izvilku Luger no maciņa un satvēru durvju rokturi. Bet būtība bija tāda, ka Varnovs atvainojās par steigu, kas bija saistīts ar "steidzamiem eksperimentiem, kas nekavējoties jāsagatavo", un Terijs vēl dažas minūtes lūdza burvīgo profesoru, kurš bija tik liels vīrietis, ka atstāja viņu bez elpas. . vairāk tādu pašu.
  
  
  Kad es lēnām atvēru durvis un ieskatījos istabā, Nokss Vorons, baltā laboratorijas jakā virs biksēm, stāvēja profilā pret mani, rokas uz Torna pleca, kad viņa, ģērbusies buduāra tērpā, skatījās viņam acīs ar izliektu sejas izteiksmi. . pielūgsme.
  
  
  Vornsa mati bija melni, stipri nokrāsoti ar sirmiem. Viņam bija mazs deguns
  
  
  
  
  
  slaidi vaibsti un slaids augums, kas šķita gandrīz trausls. Kamēr es neieskatījos viņa spilgti zaļajās acīs, kurās nebija nekādu emociju, lai gan tās bija cietas un spožas kā smaragdi, viņš radīja maz ticamus draudus pasaules varenākās tautas izdzīvošanai. Un diez vai cilvēks, kurš varētu iziet vienu apli ar Teriju vai viņas dvīni.
  
  
  "Šovakar es aizsūtīšu pēc tevis un jūsu māsas," viņš tagad teica. “Būs ko svinēt ar vintage šampanieti un īpašām vakariņām. Un tad mēs kopā pavadīsim garu, eksotisku baudas nakti.”
  
  
  "Es par to ļoti šaubos, Varnov," es viņam sacīju, ieejot istabā aiz Luger. "Es ceru, ka jūs šovakar atgriezīsities ASV kā mans ieslodzītais."
  
  
  Viņa seja pārsteigumā nokrita, kad viņš pagriezās pret mani. Kad viņš meklēja vārdus, es teicu: "Terijs, ej atpakaļ uz savu istabu. Es vēlos, lai tu un tava māsa būtu ģērbušies un gaidītu, kad es nākšu pēc tevis.
  
  
  Viņa atvēra muti, lai kaut ko teiktu, tad steidzās
  
  
  "Es zinu, kas jūs esat," Varnovs mierīgi sacīja, viņa seja pauda nosvērtību. "Vai tas jūs pārsteidz?"
  
  
  Tā bija, bet es neko neteicu.
  
  
  Varnovs iegrima masīvā ādas krēslā blakus gultai, sakrustoja kājas un sakrustoja rokas uz krūtīm. "Vai jūs domājat, Kārter," viņš čukstus turpināja smaidot, "ka es neesmu gatavs šādai iespējai? Protams, nē. Es nekad neatstāšu šo istabu ar tevi dzīvs. Un, ja es nomiršu, gandrīz tajā pašā brīdī puse pasaules pārvērtīsies pelnos."
  
  
  "Es to visu zinu," es teicu. "Esmu atšifrējis jūsu slepenos dokumentus, un jūsu sagatavošanās ir bijusi veltīga. Vai skaitļi 5-21-80-54-7 jums kaut ko nozīmē? »
  
  
  Viņa maniakālā sejas izteiksme uzliesmoja kā svece vējā un nodzisa. Kādu laiku es gandrīz redzēju, kā viņa prāta pārnesumi pārslēdzas uz leju, strauji saduras un pēc tam pārvietojas pa alternatīvām.
  
  
  Viņš paraustīja plecus un veltīja bālu, rezignētu smaidu. "Nu," viņš teica, "galu galā nekam nav nozīmes. Visiem cilvēkiem, visām muļķīgajām mirstīgo radībām ir jāpienāk gals."
  
  
  "Cēla filozofija," es atbildēju.
  
  
  "Mēs divi," viņš turpināja, "mēs esam vieni šajā istabas cietumā, mēs kontrolējam pasaules blīvumu. Padomā par to. Padomā tikai par to! Neizsakāmais spēks, ko mēs turam savās rokās." Viņš ieturēja pauzi. “Mēs varam apvienot spēkus un kopīgi valdīt pār pasauli. Vai arī mēs varētu iznīcināt viens otru tuvāko minūšu laikā. Kas tas būs? "
  
  
  "Ne viens, ne otrs," es teicu. "Pat slikts zaudētājs zina, kad spēle ir beigusies. Un pieņem savus zaudējumus. Tagad es jums došu trīsdesmit sekundes, lai izlemtu. Nāc man līdzi un stājies tiesā, pretējā gadījumā tu nomirsi šajā krēslā. Personīgi es ceru, ka jūs izvēlēsities nāvi. Jo būs nepieciešams vairāk nekā nedaudz riskēt ar manu kaklu, lai jūs izvestu no šejienes.
  
  
  Vienas rokas krampīgie pirksti, saspringti mīcot krēsla biezo mīksto roku, Varnovs lēnām pamāja. "Labi, es iešu ar tevi," viņš teica. Viņš atspieda kājas un, šķiet, tūlīt piecelsies.
  
  
  Bet pēkšņi viņš pagrūda krēsla roku balstu. Augšējā polsterētā roka uzreiz salokās uz slēptām eņģēm, lai atklātu nelielu apgaismotu konsoli. Tam bija liela sarkana poga, pārslēgšanas slēdzis un numurēta skala.
  
  
  Kad viņš ar plaukstu asi uzsita pa pogu, es iešāvu viņam krūtīs. Taču viņa otra roka jau sniedzās pēc ciparnīcas. Tāpēc es viņu nošāvu vēlreiz. Roka nodrebēja un atkal atgriezās pie slēdža. Es nezinu, vai tā bija refleksīvā nāves spazma vai cilvēka, kurš bija tikai sekundes attālumā no mūžības, pēdējā pārcilvēcīga piepūle; bet, man par pārsteigumu, roka turpināja krist un tajā pašā laikā pavilka pārslēgšanas slēdzi.
  
  
  Plānajam klikšķim sekoja attālas klusinātas zvanu skaņas un sirēnu vaimanas. Ja šādas skaņas varēja iekļūt milzīgajās akmens sienās un gandrīz pustonnās tērauda durvīm, es zināju, ka ārpusē, šajā karavīru un strādnieku komūnā, tas bija kliedzošs, šķindojošs, ausis šķebinošs sauciens pēc palīdzības.
  
  
  Es gribēju piespiest Vonovu man pateikt, kur viņš glabāja ļoti svarīgo irbuli, bez kura elektrokardiostimulatora detonācijas signālus nevarētu atcelt. Bet tagad viņš bija miris, man nebija irbuļa, un pēdējās trīsdesmit sekundes bija pagājušas. postošākie vairāki sprādzieni cilvēces vēsturē.
  
  
  Vamova acis aizgriezās, apžilbinot nāvi, kad, uzmetot skatienu pulksteņa rādītājā, es noliecos, saplēsu viņa jaku un gandrīz tādā pašā kustībā norauju viņam kreklu. Un tad bija irbulis; piekārts no kakla uz garas sudraba ķēdes!
  
  
  Viņa krūtis bija kailas, bet klātas ar asinīm. Es izmisīgi noslaucīju asinis no četru collu ādas kvadrāta, kuru no trim pusēm apmale ar plastmasas šuvēm. Es paslidināju pirkstus zem malas un atvilku ādas atloku, lai atklātu piekļuves atslēgu ar tās sīko, numurēto kontaktpunktu spirāli.
  
  
  Turot adatu tikpat uzmanīgi kā neiroķirurgs skalpeli, es pieskāros ar galu kontaktpunktiem, iedarbinot elektronisko kombināciju IESILDĪŠANĀS signālam: Pieci... divdesmit viens... astoņdesmit... piecdesmit četri. .. septiņi!
  
  
  Tagad mans skatiens iekrita pulkstenī. Četri - trīs - divi - viens un - sprādziens
  
  
  
  
  
  
  ! Laiks sprādzienam un pilsētu iznīcināšanai, kas nekad nepienāca, man bija atlikušas četras sekundes. Un tas notika!
  
  
  Vai arī tā bija?
  
  
  Es paskatījos uz krēsla roku balstu. Virs sarkanās pogas bija uzraksts: DESTRUCT. Virs slēdža ir uzraksts: ALARM. Tagad esmu pētījis numurēto ciparnīcu. Tas tika apzīmēts ar uzrakstu "IZNĪCINĀŠANAS KAVE" un iezīmēts ar gradāciju no nulles līdz sešdesmit minūtēm. Indikatora adata, kuru Varnovs acīmredzot mēģināja samazināt līdz nullei, palika pie sešdesmit.
  
  
  Sešdesmit minūtes līdz kam? Iedegas zaļā gaisma virs sarkanās DESTRUCT pogas. Nebija citas pogas, lai atceltu pagaidu bloķēšanu, tāpēc es, cerams, vēlreiz nospiedu to pašu pogu. Nekas. Zaļā gaisma palika ieslēgta.
  
  
  ES klausījos. Tālumā turpināja skaļi skanēt trauksmes zvani un sirēnas. Es uzmetu ķēdi un irbuli virs Vorona galvas, ieliku ierīci kabatā un metos pie durvīm, ieroci rokās. Es atvēru durvis un mani pārsteidza apdullinošā zvanu un sirēnu skaņas. Es pārliecinājos, ka tērauda durvis ir aizslēgtas, lai neviens nevarētu iekļūt un atklāt Vornova līķi, un steidzos cauri drošības telpai tunelī. Sākumā nevienu neredzēju un steidzos pie dvīņu guļamistabas durvīm.
  
  
  Kad es tur nokļuvu, līkumā parādījās divi karavīri ar šautenēm un mērķēja. Es piespiedos pie kameras durvīm, kad viņi izšāva, bet netrāpīja. Uzmanīgi izšāvu no taisnas rokas uz vadītāju. Kad viņš krita un krīt, otrs ātri atkāpās ap līkumu.
  
  
  Es pieklauvēju pie durvīm un kliedzu savu vārdu. Terija paskatījās ārā ar milzīgām acīm, tad atvēra, lai mani ielaistu, un aizcirta durvis.
  
  
  Abas meitenes bija ģērbušās neuzkrītošos, gandrīz formālos pelēkos uzvalkos. Pie durvīm stāvēja pāris mazu identisku koferu.
  
  
  "Aizmirsti to," es teicu. “Mēs esam grūtā vietā, un jūs pārvietosities pārāk ātri, lai tos nest. Tu esi gatavs?
  
  
  Abi nopietni pamāja ar galvu.
  
  
  "Vai kāds no jums kādreiz ir izšāvis ar ieroci?"
  
  
  "Mans tētis man iemācīja šaut mērķus ar savu pistoli," piedāvāja Terijs.
  
  
  — Džerijs?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Es vienmēr esmu ienīda ieročus. Bet, ja man tas ir nepieciešams, es varu mērķēt un nospiest sprūdu.
  
  
  Es piegāju pie Markusa guļus ķermeņa un satvēru viņa ieroci no tā maciņa. Es to iedevu Terijam. "Šaujiet, lai nogalinātu," es viņai teicu. "Ejam!"
  
  
  Es uzmanīgi ievedu viņus tunelī. Signalizācija apstājās, klusums tika pārtraukts. Mēs rāpāmies sānis uz pirmo tuneļa pagriezienu, piespiežoties pie sienas. Tur nokāpu lejā un rāpos uz priekšu, līdz varēju paskatīties apkārt līkumam.
  
  
  Trīs pēdu attālumā pie tuvākās sienas stāvēja atkāpies karavīrs ar šauteni gatavībā. Pēc sekundes viņš mani ieraudzīja, un es viņam iešāvu krūtīs. Mans mērķis atradās augstu šajā neērtajā stāvoklī, un es ar blīkšķi ieķēru viņu mutē, lode iedūrās pāris viņa priekšējos zobos, pirms izgāja caur smadzenēm.
  
  
  Kad pagājām garām viņa ķermenim, meitenes apstājās un ar riebuma izteiksmi paskatījās lejup. Karavīram līdzi bija pistole. Es noliecos, lai to paceltu, un pasniedzu ieroci Džerijam. Kādu brīdi viņa paskatījās uz ieroci tā, it kā tā būtu nāvējoša čūska. Bet tad, paraustīdama plecus, viņa man jautāja, kā to izmantot, un es viņai parādīju.
  
  
  Tagad mēs steidzāmies uz tuneļa izeju, kur es pārbaudīju, vai nav paslēpušies karavīri. Neko neatraduši, izgājām dienas gaismā. Mēs steidzāmies pa taku dažus jardus un saskrējāmies ar pāris karavīriem. Ātriem soļiem mums pretī soļo vīrieši darba drēbēs. Viņi bija neapbruņoti, tāpēc es nemēģināju viņus nošaut. Viņi pat nepaskatījās uz mani. bet viņš garāmejot ar ziņkāri paskatījās uz meitenēm.
  
  
  Un tad es atcerējos, ka arī es biju darba drēbēs, vīriešu uzmanību tik ļoti novērsa meiteņu skats, ka nevarēja uz mani uzmanīgi paskatīties. Varbūt bija tik daudz darba veidu, ka ne visi no tiem bija labi pazīstami viens otram.
  
  
  Nogriezos no celiņa un vedu meitenes augšā kalnā, kas bija nokaisīts ar lieliem laukakmeņiem, kas nodrošināja aizsegu un segumu. Kad es apstājos pie liela akmens un vēlreiz paskatījos uz leju, lai pārliecinātos, ka mums seko, divi vīri formas tērpos, viens ar virsnieka zīmotnēm, iznāca no aiz akmens ar šautenēm, kas bija vērstas tieši pret mums no sešu pēdu attāluma.
  
  
  Es nedzirdēju ne skaņu un mani pieķēra ar Luger, nebija laika to pacelt.
  
  
  "Stāvi šeit un saki, kas tu esi?" - virsnieks man teica krieviski.
  
  
  Par laimi, man bija iemācīts runāt šajā valodā ar perfektu runu, un es ātri teicu krieviski: “Es esmu Boriss Ivanovs, un majors Raškis man ir uzdevis pavadīt šīs meitenes uz kalnu starp akmeņiem, kur viņas būs drošībā līdz plkst. briesmas ir pagājušas."
  
  
  Virsnieks pasmaidīja, paskatījās man tieši acīs un teica: “Majors nesūtu strādnieku darīt karavīra darbu. Katrā ziņā strādnieku iecelšana ir mans personīgais uzdevums, un tāda vārda kā Boriss Ivanovs manā sarakstā nebija. Es arī neatceros tavu seju ar svešzemju nokrāsu, bez šaubām, amerikāņu. Tātad, jūs būtu Niks Kārters, kuru mēs meklējam. Ar lielām grūtībām, jo tu esi ģērbies kā viens no mums." Kad virsnieks nolasīja šo diezgan garo apsūdzību, es uzmetu skatienu meitenēm.
  
  
  
  
  
  Kad virsnieks nolasīja garo apsūdzību, es uzmetu skatienu meitenēm. Viņiem bija neizpratnē sarauktas uzacis no cilvēkiem, kuri nesaprot valodu, ko viņi runā, bet tajā pašā laikā viņi šķita nobijušies un stulbi, Terija skatījās uz krievu nerimstošo nostāju ar šauteni, kas bija uzbāzta ar kaut ko tuvu panikai.
  
  
  "Tu atver savu labo roku," sacīja kāds virsnieks, "un vienkārši nometiet ieroci zemē. Un tad tu nāksi mums līdzi."
  
  
  Pēc mirkļa vilcināšanās, kad abi vīrieši nemirkšķinot skatījās uz pistoli, ko es ļengani turēju sev blakus, es atlaidu pirkstus un Luger nokrita zemē. Klusais būkšķis, ko viņš izdarīja piezemējoties, nekad netika dzirdēts. Skaņu pārtrauca divi triecieni, kas notika cieši blakus, it kā milzu rokas sitītu man ausis.
  
  
  Kamēr es skatījos ar pilnīgas nerealitātes sajūtu, virsnieks, iedūris galvu vienā acī, lēnām atspēkoja atpakaļ, sabruka uz klints, nometa šauteni un nokrita uz sāniem zemē.
  
  
  Viņa biedrs, sašauts kaklā, nokrita uz ceļiem un nokrita uz priekšu, un joprojām turēja rokās šauteni.
  
  
  Un aiz manis, joprojām rādot uz Markusa smago, kūpošo ieroci, stāvēja Terija, viņas skaistajai mutei veidojot lielu, apaļu, klusu ooooh...
  
  
  Džerija arī turēja rokās ieroci, lai gan viņai tāds bija. Viņš to pacēla pusvārdā un tēmēja bez rezultātiem.
  
  
  Pēkšņi Terijs nolaida pistoli, nokrita zemē un kliedza. "Tu - tev vajadzēja - izšaut tajā pašā laikā," viņa šņukstēja, apsūdzot Džeriju, kurš, skatoties uz mirušajiem karavīriem, arī sāka raudāt.
  
  
  Paglaudīdams Torna izspūrušo blondo galvu, es klusi teicu: “Es esmu tev parādā, mazulīt. Mans Dievs, cik es tev esmu parādā! »
  
  
  Es paņēmu savu iezemēto Lugeru un tad paņēmu viņus abus rokās, apskāvu un teicu: "Nāciet, mazie karavīri, iesim!"
  
  
  Divdesmit divi
  
  
  Kad mēs ātri uzkāpām kalna virsotnē, zemu notupušies, skrienot no klints uz akmeni, mēs sākām riņķot uz helikopteru nolaišanās laukumu. Tieši mūsu priekšā teritorija virs ēkām bija piepildīta ar karavīriem, kas mūs meklēja. Dažiem strādniekiem iedeva ieročus, un viņi arī mūs medīja. Tikt cauri nebija iespējams, tāpēc paslēpāmies mazā kabatiņā starp diviem milzīgiem laukakmeņiem tupu aizvēsturisku briesmoņu formā.
  
  
  Meitenes sēdēja apstulbinātām sejām, ieročus uz ceļiem.
  
  
  "Es nezinu, kā jums tas izdevās," es teicu. "Kāpēc karavīri neredzēja jūsu ieročus?"
  
  
  "Jo," Terija sacīja, "kad mēs nokāpām lejā un ieraudzījām strādnieku nākam, es noliku ieroci zem svārku jostas un uzmetu tai virsū savu jaku. Es pamāju Džerijam, un viņa izdarīja to pašu. Šie kunkuļi mums nevarēja kaitēt, bet es domāju, ka, ja viņi ieraudzīs ieročus, viņi sacels trauksmi. Tātad, kad virsnieks un viņa kalps izlēca ar savām šautenēm un sāka runāt krieviski, es čukstēju Džerijam un teicu: "Izvelciet savu pistoli un šaujiet, kad es tev pabāzīšu."
  
  
  Terija nopūtās: „Bet viņa to nevarēja izturēt. Viņa sastinga, vai ne, mazā māsa? "
  
  
  "Es droši vien nevarētu nošaut čūsku, ja tā būtu saritinājusies, lai man trāpītu," Džerijs atbildēja.
  
  
  "Katrā ziņā," es teicu, "tā bija drosmīga un sasodīti gudra spēle. Jūs abi esat ļoti gudri kaķi. Tad kāpēc tu izliecies par stulbām blondīnēm? "
  
  
  Džerijs atbildēja ar īgnu smaidu. "Nu," viņa teica, "mēs jau sen uzzinājām, ka vīriešiem patīk justies pārākiem. Un, ja esat seksīga, maza blondīne, jūs varat iegūt daudz vairāk no puiša, ja piešķirat viņam jauku, bet muļķīgu rutīnu."
  
  
  "Tā nav puse no tā," sacīja Terija. “Ja tu tā paslēpies aiz dūmu aizsega, tu vari skatīties, klausīties, domāt un katru reizi iznākt virsū. Jo, kad tu izskaties ar tukšu galvu, tu pazūdi fonā. Jūs izskatāties tikpat bīstami kā mēbeles. Un tā lielie riteņi, kas mēģinās tevi maldināt dažādos veidos, ļaus atklāt visus savus noslēpumus”
  
  
  "Vai esat kādreiz domājis kļūt par spiegu?" - smejoties jautāju.
  
  
  Viņu galvas pamāja gandrīz unisonā.
  
  
  "Savā veidā," Džerijs sacīja, "mēs nedaudz izspiegojam. Uzņēmumu vadītājiem. Biznesa lietas. Bet šī ir grūta, nepiedodoša spēle, un mēs vēlamies to pabeigt. Mēs domājām, ka šī šarāde būs parasta atpūta." Viņa paskatījās uz stāvo klints atsegumu. "Kādas brīvdienas. Mēs varētu pievienoties WACS, vairāk atpūsties un būt drošāki.
  
  
  Pamājot ar galvu, es ielādēju Lugerā jaunu klipu. "Ja mēs kādreiz izkļūsim no šejienes dzīvi, es atcerēšos jūs, meitenes," es teicu. "Tev ir daudz talantu," es smaidot piebildu.
  
  
  "Vai jūs slikti domājat par izkļūšanu dzīvam?" - Terija teica, iekoda lūpā.
  
  
  "Es būšu pret jums godīgs. Šobrīd tas neizskatās labi. Es pētīju pulksteni. “Man ir sajūta, ka, ja mēs tieši divdesmit piecu minūšu laikā no šī helikoptera nenoskatīsimies uz šo akmens laikmeta cietoksni, mēs skatīsimies no debesīm. Vai augšā - no elles."
  
  
  "Ko tas nozīmē?" Džerija sacīja, viņas uzacīm paceļoties. “Redzi, es neesmu tālu no laimīgas šajā pasaulē. Bet es neesmu gatavs mirt."
  
  
  "Es domāju, ka jums ir labāk nezināt, ko tas nozīmē," es atbildēju. – Jebkurā gadījumā tas ir tikai izglītots minējums. Un, ja man ir taisnība, tad iepriekš brīdināšana neko labu nedos. ".
  
  
  
  
  
  
  "Vai jūs varat lidot ar helikopteru?" - Terijs teica.
  
  
  "Jā. Es varu lidot gandrīz ar jebko. Un mana topogrāfijas atmiņa mūs aizvestu līdz tuvākajai pilsētai. Bet, ja viss būs labi, mums būs pilots, kurš pārzina katru šīs valsts centimetru."
  
  
  Es paskatījos uz sāniem cauri telpai starp akmeņiem. Man pa kreisi helikopters atradās tālāk no savas vietas centra. Viņš tika pārvietots nelielā attālumā, tuvu tankam. Un es cerēju, ka tas nozīmēja, ka Ingrams ir nožņaudzis putnu. Kur viņš bija? Kur bija Pilārs? Vietne un apkārtne bija pamesta. Noslepkavotā apsarga līķis tika izņemts.
  
  
  Pilārs noteikti slēpjas. Vai arī viņa tika notverta? Un visbeidzot es sev jautāju, kā karavīri zināja, ka viņi ir pēc Nika Kārtera? Kad Varnovs ir miris, kurš varētu nodot vārdu?
  
  
  Šķiet, ka loģiskā skaidrojumu izvēle bija tāda, ka vai nu Pīlārs tika notverts un spīdzināts par patiesību, vai arī Ingrams bija aizbēgis un izlējis pupiņas.
  
  
  "Es pārbaudīšu helikoptera laukumu," es teicu. "Un es vēlos, lai jūs, meitenes, paliktu šeit. Mēs trīs, iespējams, nekad nevarēsim strādāt kopā. No otras puses, ja esat pieķerts viens, varat spēlēt stulbu un teikt, ka vienkārši nobijies un slēpies, līdz apšaude beidzās."
  
  
  es pasmējos. "Vai jums ir grūtības izlikties stulbam?"
  
  
  Viņi vārgi iesmējās un atsūtīja man pāris puslīdzīgus smaidu.
  
  
  "Tagad," es turpināju, "no šīs mazās spiegu bedres starp akmeņiem jūs varat skaidri redzēt paliktni. Un es vēlos, lai kāds no jums tam visu laiku seko līdzi. Kad nokļūšu lejā, ja viss būs skaidrs, novilkšu kombinezonu un gaidīšu uzvalkā, kurā esmu ģērbies. Tas būs jūsu signāls, lai izturētu. Un es domāju ņemt."
  
  
  Abi nopietni pamāja ar galvu.
  
  
  “Ja redzat, ka man tur ir nepatikšanas, palieciet tur, kur esat, līdz es došu signālu, ka viss ir beidzies. Es arī varētu būt pilnīgi miris. Ja tas jums ir acīmredzams, izejiet un sāciet savu nevainīgo rīcību. Un nevajag pieķert ar ieroci. Atbrīvojieties no tiem."
  
  
  Es sāku iet prom un apstājos. Es piemiedzu un sniedzu viņiem nelielu salūtu.
  
  
  "Ardievu, Nik," Džerijs teica.
  
  
  "Ardievu un veiksmi tev, Nik," sacīja Terija.
  
  
  Es pagriezos un ieniru
  
  
  Divdesmit trešā nodaļa
  
  
  Tur bija daudz karavīru un daži strādnieki, kas rakņājās pa nogāzēm virs ēku grupas aiz manis. Bet, kad es tieši caur helikoptera paliktni uzšļūcu krastmalā, es nevienu nesatiku.
  
  
  Apkārtne tagad šķita pamesta un klusa. Karaspēka neesamība man nešķita īpaši draudīga. Iespējams, ka, izķemmējuši helikoptera apkārtni, karavīri koncentrēja spēkus uz kalniem virs kompleksa centra, kur bija daudz vairāk seguma.
  
  
  Citā pusē.
  
  
  Izlecot no aizsega, es metos gar krastmalu uz helikopteru laukumu. Es paskatījos uz helikopteru. Viņš notupās tukšs un atsegts, gatavs lidot debesīs. Mans elektriskais pulkstenis man rādīja, ka atlikušas četrpadsmit minūtes — vēl daudz laika. Aiz Vilhelmīnas es devos uz punktu, kas atrodas netālu no betona drošības posteņa durvīm. Durvis bija aizvērtas, un es piegāju pie viena no šaurajiem logiem ar metāla restēm, lai paskatītos iekšā.
  
  
  Tajā brīdī durvis pavērās vaļā. Es nokritu uz sejas un pacēlu Luger, lai izšautu tukšā attālumā. Bet manam mērķim bija gari melni mati un draudzīgs, zobains smaids.
  
  
  Tas bija Pīlārs! Ja nebūtu ierocis, kuru es viņai atstāju, kas bija apsēts ap vidukli, viņa izskatījās pilnīgi sievišķīga un iekārojama.
  
  
  Es atlaidu pirkstu uz sprūda un piecēlos smaidot, tad ieķēros kombinezonā un pienesu Lugeru pie maciņa.
  
  
  Pilārs pienāca pie manis ar atplestām rokām. Viņa mani apskāva un noskūpstīja. — Niks! Viņa teica. "Es nebiju pārliecināts, es dzirdēju šāvienus un domāju, ka jūs varētu..."
  
  
  ES smējos. "Es esmu tikai pa pusei miris," es viņai teicu. "No izsīkuma. Kur ir Ingram?
  
  
  "Viņi viņu paņēma. Lai viņu sodītu par to, ka viņš tevi atveda uz šejieni."
  
  
  "Jūs varat nomirt no viņu "disciplīnas", - es teicu.
  
  
  Viņa atkāpās un vēlreiz mani apbrīnoja. - Tu izskaties noguris, Nik. Viņa nopūtās. "Tu esi liels cilvēks, un es ienīstu tevi zaudēt." Viņa izvilka pistoli no maciņa un ar tik stabilu roku notēmēja pret manām krūtīm, ka tas varēja būt skrūvspīlē ielikts tērauda gabals. "Bet," viņa turpināja, "tā cepums drūp, kā saka, vai ne?"
  
  
  "Tātad jūs visu laiku bijāt otrā komandā," es teicu, patiesi stostīdamies, jo man bija aizdomas, ka viņa mani nogalinās jebkurā mirklī.
  
  
  "Nē," viņa atbildēja, "ne īsti. Es esmu dubultaģents, monēta ar divām sejām. Es slepus kalpoju Krievijai un arī izliekos par jūsu Amerikas aģentu. Abi man labi maksā – nu, ļoti labi. Un mana mīlestība pret naudu ir lielāka nekā mīlestība pret jebkuru valsti, vai jūs zināt? Viņa izsmejoši pasmaidīja.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Nē, es nesaprotu. Ne pārāk skaidrs.
  
  
  “Krievija,” viņa paskaidroja, “patiesā un oficiālā PSRS valdība man ir uzdevusi atklāt šo operāciju bāzi, lai Varnovu, ģenerāli Žizovu un viņa neatkarīgo grupējumu varētu iegrožot pirms kodolbumbas uzspridzināšanas.
  
  
  
  
  
  Tas ir skaidrs karš ar Ameriku. Tātad kādu laiku es biju tavs sabiedrotais. Bet tad, kad es redzēju, ka labs ģenerālis nevar zaudēt ar Varnovas palīdzību, lai uzvarētu vareno ASV, es biju pārliecināts apvienot spēkus. Tā ir Krievijas lielā stratēģija, un pie varas esošā valdība padosies, tiklīdz apvērsums būs pabeigts.
  
  
  Viņa apstājās, un tagad viņas pirksts cieši piespieda sprūdu.
  
  
  "Turklāt," viņa piebilda, "ģenerālis man samaksāja fantastisku summu. Mana naudas josta kļuva par biezu valūtas jostu. Un patiesi, nauda ir vienīgais spēks, ko es pielūdzu."
  
  
  Es gatavojos viņai pateikt, ka Varnovs ir miris, bet zināju, ka viņa man neticēs. Un šīs telpas durvis ir jāuzspridzina ar jaudīgām sprāgstvielām, pirms šo faktu var pierādīt. Turklāt skatiens pulkstenī man liecināja, ka atlikušas tikai desmit minūtes.
  
  
  Lai kā arī būtu, šīs vētrainās domas rupji tika pārtrauktas, kad Pīlāra grimasē izvilka zobus un atskanēja skaļi, augsti svilpieni.
  
  
  Acumirklī no apsardzes posteņa aizmugurējā stūra metās trīs karavīri ar ložmetējiem. Viņus uzmanīgi vēroja ģenerālis Žizovs, lielisks savā apgrieztajā formastērpā. Dobermani pinčers un vācu aitu suns cīnās ar ķēdi; viņa priekšā dejoja pavadas.
  
  
  Kad šī nesvētā grupa mani ielenca, Žizovs pavēlēja Pilāram atbrīvot mani no ieročiem. Un roka, kas mani tik maigi glāstīja, iedūrās manās drēbēs, atrada gan Lugeru, gan duncis un atņēma tos.
  
  
  "Es apbrīnoju tik milzīgu ienaidnieku, Kārter," sacīja ģenerālis. “Bet manā apbrīnā neietver žēlastību. Tāpēc es uzskatu, ka sodam ir jāatbilst noziegumam. Un kas gan varētu būt tik piemēroti, kā barot vienu dzīvnieku ar citu sava veida dzīvnieku. Lai gan, protams, tas ir augstāks skatījums. Viņš jēgpilni paskatījās lejup uz suņiem, kuri, ļaunām acīm uz mani skatoties, ņurdēja un rādīja savus spīdīgos, nolietotos zobus.
  
  
  Kad viņš to pateica, es sāku spēlēties ar absurdi nesamērīgi lielo jostas sprādzi, ko Stjuarts man bija iedevis Vašingtonā. Domājot par turpmākajām ārkārtas situācijām, piesprādzēju ap kombinezonu atbalsta jostu. Tas piešķīra manam tērpam smieklīgu izskatu, bet arī piesaistīja papildu uzmanību sprādzei.
  
  
  Atceroties, ka josta jau sen bija iegremdēta sālsūdenī, es garīgi uzslavēju Stjuartu par to, ka sprādze ir padarījusi pilnībā ūdensizturīgu.
  
  
  Kad es izdarīju acīmredzami viltīgu kustību, lai atsprādzētu sprādzi, ģenerālis uztvēra žestu.
  
  
  "Noņemiet roku no sprādzes!" - viņš rūca. Paklausīju, it kā ar roku būtu ieķerta nāvējošā cepumu burciņā.
  
  
  "Paņemiet no viņa jostu un atnesiet to man!" - viņš pavēlēja Pilāram.
  
  
  Ar noraidošu "noķertu" - "tu - ne - mēs"? Pīlārs smaidīdams atsprādzēja viņas jostu un pasniedza to Žizovam. Kad viens no karavīriem ieņēma suņus savā īpašumā, viņš sāka tos pētīt, ik pa laikam paceļot acis, lai uzmestu man apmierinājuma skatienu.
  
  
  "Amerikāņu metode miniatūru ieroču slēpšanai," viņš teica, "nav pietiekami gudra, lai apmānītu jebkuru piecus gadus vecu krievu zēnu. Kas tev te ir iekšā, ja? Viena šāviena pistole? Naža slēdzis? Vai tradicionālās cianīda tabletes? "
  
  
  Strādājot, lai atrastu slikti paslēpto atsperu aizbīdni, viņš teica: “Cik idiotiski viegli. Nozveja ir paslēpta šajā cirtiņā un...
  
  
  Viņš paskatījās uz manekena sprādzi, kad slazds eksplodēja ar pārsteidzošu skaņu, skaņai atsitoties no kalniem un īsi atbalsojot cauri kanjonam lejā.
  
  
  Rokas, kas turēja sprādzi, pazuda un ģenerālis lēnām virzīja asiņojošo celmu pret savu seju, kas bija atsegta tā, it kā tas būtu trūdošs arbūzs. Viņš nokrita zemē.
  
  
  Tad es metos un pārgriezu kaklu karavīram, kurš vienā rokā turēja pavadas, bet otrā – automātu. Pirms viņš nokrita, es satvēru pistoli un nopļāvu viņa draugus ar īsu sitienu, kas viņus nogāza kā rotaļu pīles šautuvē. Pilārs pavērsa ieroci uz manu vēderu, tāpēc es bez nožēlas noskūpstīju viņu ar svina skūpstu.
  
  
  Karavīrs, kuru es karatē griezu, atkal atdzīvojās un sāka celties augšā. Es atmetu viņu atpakaļ un ar vēl vienu ātru paraustīšanu piespiedu pie zemes.
  
  
  Es gaidīju, ka suņi nekavējoties metīsies man virsū. Bet, gluži otrādi, viņi vērsās pret savu bezpalīdzīgo saimnieku, kurš viņus bija tik nežēlīgi apvainojis, un nežēlīgi sakošļāja šo asiņaino cilvēka palieku.
  
  
  Tagad novilku kombinezonu un, pārliecinoties, ka irbulis un mazā ādas kodu grāmatiņa ar dekodēšanas piezīmēm joprojām atrodas manā jakas kabatā, pagriezos pret briesmonveidīgajiem laukakmeņiem. Dāsni paceļot un izpletot rokas, nosūtīju meitenēm plašu uzvaras un sveiciena signālu.
  
  
  Kādu brīdi es vēroju, kā viņi rāpās no klintīm un skrien uz krastmalu, gaišajām galvām saulē šūpojoties. Pēc tam es pacēlu Luger un Stiletto no zemes netālu no Pilar. Es stāvēju viņai virsū un domāju: cik skaists ir ļaunums. Kāds zaudējums!
  
  
  Es pagriezos, lai dotos prom, un pēc domas, kuras mērķis nebija alkatība, es atvēros
  
  
  
  
  
  savu blūzi un noņēma to, ko viņa raksturoja kā biezu valūtas jostu, proti, naudas jostu.
  
  
  Paņēmis to līdzi, skrēju uz helikopteru. Es pārbaudīju degvielas mērītāju, gandrīz raudāju no prieka, kad atklāju, ka bāka ir pilna un dzinējs uzsilst, lielais asmens griezās, kad meitenes metās un uzkāpa uz klāja.
  
  
  Es uzņēmu apgriezienus, noregulēju savu soli, un mēs nolidojām no zemes kā milzīgs bezspārnu putns, nobiedēti no medību šautenes šāviena. Zem ēku kompleksa, kurā notika Knoksa Varnova un Antona Žizova liktenīgā sazvērestība, šķita, ka tas izšķīda zemē, kad mēs cēlāmies un slīdām prom.
  
  
  Braucot cauri iecirtumam starp kalniem, pabraucot garām milzu iegarenam klints pirkstam, mēs gandrīz pazaudējām apkārtni no redzesloka.
  
  
  Taču pēc minūtes tas mums kļuva šokējoši skaidrs, jo tas tika uzspridzināts, sadedzināts, sasmalcināts atomsprādzienā, ko es gaidīju jebkurā sekundē, skatoties pulkstenī. Kad skaņa sasniedza mūs, triecienviļņi sasniedza mūs. Helikopters tika pacelts, atsits un griezts, it kā to ķircinātu milzu roka.
  
  
  Apžilbinošā baltā gaisma bija tik spoža, ka bijām spiesti skatīties prom. Bet, kad helikopters apstājās, mēs atskatījāmies uz sprādziena vietu un ieraudzījām augoša, izplešas mākoņa bālu, dūmaku sēni.
  
  
  Es pamāju uz dvīņu nogurušajām sejām un teicu: „Jā, tieši tā. Tas bija liels, sprādzienu vectēvs. Un es zināju, ka tas tuvojas. Vai jūs domājat, ka es neredzēju jēgu jūs brīdināt? Panikā jūs kļūtu histērisks.
  
  
  "Kāpēc jums nebija bail?" – Terijs pamatoti jautāja.
  
  
  "Tā kā nāves draudi man ir gandrīz normāli," es atbildēju. "Katrā uzdevumā viņš seko manam elkonim."
  
  
  "Pieraksts?" - teica Džerijs. "Kāds uzdevums? Pastāstiet mums, ko jūs darāt. Pastāstiet mums, kas ir šis briesmīgais bizness."
  
  
  "Kas bija šie cilvēki?" - Terijs jautāja. "Kas bija tajās ēkās?"
  
  
  "Kādas ēkas?" ES teicu. "Kādi cilvēki tur nebija. Viņi nekad nav bijuši."
  
  
  "Ziņas par sprādzienu nonāks laikrakstu virsrakstos, un tad mēs varam pastāstīt visiem saviem draugiem, kas noticis," sacīja Džerijs.
  
  
  "Tas nekad nenonāks avīzēs," es teicu. “Un, ja prasīs, es noliegšu vismazākās zināšanas par sprādzienu un notikumiem ap to. Tēma slēgta. Periods! »
  
  
  "Kā tu vari būt tik noslēpumains..." Terija iesāka.
  
  
  "Mans darbs ir noslēpums," es teicu. Tad ar smaidu: "Un es esmu fantoms, kas patiesībā neeksistē - tikai jūsu sapņu attēls."
  
  
  Es pasniedzu Terijam naudas siksnu un teicu: “Es esmu tev parādā, mīļā, un ir neliela pirmā iemaksa. Esmu jums abiem parādā. Un man ir aizdomas, ka šajā netīrajā bagātajā jostā ir pietiekami daudz, lai atvērtu apģērbu veikalu.
  
  
  Divdesmit ceturtā nodaļa
  
  
  Pēc divām dienām es tiku izstiepts starp tenisa laukuma izmēra gultas satīna palagiem visdārgākajā un greznākajā viesnīcas Royal Curasao Hotel Peskaderas līcī. Vienā rokā bija glāze sausa apelsīnu liķiera, kas nosaukta salas vārdā, bet otrā - zīdaini zils telefons. Es dzirdēju savā ausī Deivida Hoka balsi, kurš tieši tobrīd ar neparastu jautrību man signalizēja no sava troņa Vašingtonā, DC.
  
  
  "Un neaizmirstiet nosūtīt naudu!" Es viņam pateicu.
  
  
  — Saulains? viņš kliedza. “Nu, šeit nav saulains. Visu dienu lija lietus! »Tad viņš klusi iesmējās.
  
  
  "Sūtiet naudu pa telegrāfu!" - es viņam kliedzu pretī. “Es esmu cilvēks ar neierobežotu pacietību. Tātad derēs jebkurā laikā nākamajā stundā. Un, ja tur tiešām līst, noteikti uzvelc lietusmēteli! »
  
  
  Es noliku klausuli.
  
  
  Es apgriezos un pamāju ar aci Ronai Volštedai, kura gulēja man blakus, uz spilveniem balstīta un dzēra glāzi tā paša vietējā sacepuma.
  
  
  "Vanaks gribēja zināt, vai mēs vēlamies papildu atvaļinājumu no valdības," es viņai teicu. "Viņš ieteica nesteidzīgu kruīzu uz Karību jūru."
  
  
  Rona uztaisīja skābu citronu seju. Tad viņa pasmaidīja. "Es nezināju, ka šim vecajam cilvēkam ir humora izjūta."
  
  
  "Viņš to labi slēpj," es atbildēju. "Un pievelk to tikai tad, kad ir kāds īpašs gadījums, kas ir maza smaida vērts. Piemēram, kad vesela tauta tika izglābta no atomārās iznīcināšanas pilsētu pēc pilsētas."
  
  
  Rona iedzēra malku dzēriena. — Ko vēl viņš teica?
  
  
  “Tikai viņa puiši, izpildot manas instrukcijas, atklāja visus koferus ar bumbām. Viņš informēja Krievijas valdību, ka slepkavības plāns ir izjaukts; fails ir aizvērts."
  
  
  "Ak Dievs," viņa vaidēja. “Vai tas viss ir visam kapraim? Mazs kruīzs, daži šāvieni, pelde okeānā, moku kamera, vairāk šāvienu un neliels sprādziens? »
  
  
  Viņa pasmīnēja. "Ko mēs varam darīt, lai būtu jautri?"
  
  
  Es neteicu ne vārda.
  
  
  Bet es joprojām pavadīju nākamās divas nedēļas, atbildot uz šo jautājumu.
  
  
  
  Beigas.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Pekinas dosjē
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: The Peking Dossier
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Virsrakstam nepievērsu īpašu uzmanību. Tas kaut ko vēstīja par senatora nošaušanu.
  
  
  Es noliku monētu uz spoža avīžu kioska letes Valdorfā. Laikam bija vajadzīga stunda, lai tas izskatītos tik spīdīgs. "Kamēr jūs to darāt," es teicu meitenei aiz letes, "es gribētu Lucky Strike paku."
  
  
  Viņa pieliecās un aplūkoja plauktu zemāk. Man ļoti patika tas, kas notika, kad viņa pieliecās. Es pievienoju pusdolāru.
  
  
  "Nē, nē," viņa teica. “Septiņdesmit piecas cigaretes.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Ņujorkas cenas ir pietiekamas, lai liktu mums izstāties," es teicu.
  
  
  Viņa veltīja man savu smaidu.
  
  
  "Tas ir labi," es sacīju, uzmetot uz letes vēl vienu ceturtdaļu. Niks Kārters, pēdējais no lielajiem tērētājiem.
  
  
  Es redzēju savu atspulgu vestibila spogulī. Es vienmēr domāju, ka izskatos tieši tāda, kāda esmu. Slepenais aģents. Esmu pārāk garš un niecīgs, lai ietilptu gudrā biznesa uzvalkā. Turklāt es arī izskatos tā, it kā es pārāk ilgi būtu ārā vējā un laikapstākļos. Mazas meitenes šādu seju sauc par "vecu". Lielās meitenes to sauc par "daudz pārdzīvojušu". Es domāju, ka tās ir tikai grumbas, un pārējais mani netraucē.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. 1:50. Es ierados agri. Vanags gribēja, lai es tiktos ar kādu no AX, lai informētu mani par kaut kādu ārkārtas situāciju. Viņš man atsūtīs meiteni. Redhead. Viņa jautātu, vai es zinu, kā nokļūt Torņa restorānā. Ņujorkā tāda restorāna nav.
  
  
  Es piegāju pie viena no lielajiem mīkstajiem krēsliem uzgaidāmajā telpā, blakus bija pelnu trauks. Es iztērēju savu īpašā zīmola pēdējo iepakojumu un aizmirsu pasūtīt vairāk. Bet arī Lucky Strike viss bija kārtībā. Es atvēru avīzi.
  
  
  “Vakar vēlu ekskluzīvajā Grenada kazino Naso senatoru Džonu V. Saibrūku, Militāro lietu komitejas priekšsēdētāju, nošāva un nogalināja gara auguma uzbrucējs astē. Pēc aculiecinieku stāstītā, senators tikko pāris reizes bija uzvarējis spēlējot Black Jack, kad blakus esošais spēlētājs, kliedzot “cheat”, izvilka ieroci un divreiz nošāva. Vietējā policija aizdomās turamo aizturēja. Sākotnējais psihiatriskais ziņojums liecina, ka vīrietis Čenli Brauns ir garīgi nestabils. Maksimālā likme pie galda bija divi dolāri.
  
  
  Es paskatījos uz attēlu. Čenli Brauns nemaz neizskatījās garīgi nestabils. Viņš vairāk izskatījās pēc kaķa, kurš tikko bija apēdis kanārijputni. Šauras aziātu acis uz platas, cietas sejas. Mute savilkās ļaunos smieklos. Es vēlreiz paskatījos uz fotogrāfiju. Mani kaut kas traucēja. Kaut kas līdzīgs šiem diviem blakus esošajiem attēliem: atrodiet kļūdu.
  
  
  "Atvainojiet, bet vai varat man pateikt, kā nokļūt restorānā Tower?"
  
  
  Pilnīgi sarkans. Ap skaistu seju biezi vara krāsas mākoņi. Seja, kas, šķiet, bija visas acis. Acis, kas šķita pilnīgi iekrāsotas. Zaļa, brūna, sarkanbrūna. Viņa bija ģērbusies kaut kādā militārā kostīmā. Tikai Fort Knox: šeit ir slēpta zelta raktuves.
  
  
  ES teicu. - "Tornis?" "nekad neesmu dzirdējis par viņu." Man tas bija jāsaka, un es to pateicu kā ideāls aktieris.
  
  
  'Nē?' - viņa teica, saburzīdama jaukās krunciņas uz savas jaukās pieres. — Varbūt tu domā Torņa viesnīcu? Tā arī bija daļa no mana teksta.
  
  
  'Ak nē. Cik stulbi, ja? Es gatavojos satikt dažus draugus un domāju, ka viņi saka Torņa restorāns. Viņa pati bija brīnišķīga aktrise.
  
  
  "Zini ko," es skaļi teicu, lai ikviens, kam varētu būt interese, varētu dzirdēt. - Varu derēt, ka bārā ir tālruņu grāmata. Mēs atradīsim visus restorānus, kuru nosaukumos ir vārds "Tornis".
  
  
  "Tas varētu ilgt vairākas stundas," viņa teica.
  
  
  "Es zinu," es teicu.
  
  
  Atradām tumšu stūrīti. Es pasūtīju burbonu, viņa pasūtīja šeriju. Kundze bija dāma. 'Nu?' Es to teicu, kad viesmīlis atnesa mums dzērienus. Nav tā, ka es tik ļoti steidzos sākt.
  
  
  Viņa jautāja. — Vai šodienas avīzi jau esi izlasījis? Tāpēc viņa gribēja tikt pie lietas būtības.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Tikai pirmā lapa."
  
  
  Viņa pamāja. Tieši par to es gribēju runāt.
  
  
  "Tu domā senatoru Saybrook?"
  
  
  'Ne īsti. Es patiesībā domāju Čenli Braunu.
  
  
  - Vai tas ir saistīts ar viņu?
  
  
  "Mmmmm. Daļēji.
  
  
  Visvarenais Dievs. Vēl viena meitene, kurai patīk spēlēt spēles. Taču spēles man vispār nepatīk, kā arī meitenes, kas tās spēlē. Iedzēru malku burbona un gaidīju.
  
  
  Es nemēģinu tevi izjokot... tas ir vienkārši sasodīts... - viņa meklēja īsto vārdu, -... sasodīts... nu, 'grūti' nav īsti īstais vārds." Viņa pastiepa roku pēc somiņas uz blakus dīvāna.
  
  
  "Vai jūs atceraties, kā nomira senators Mortons?"
  
  
  Es pārbaudīju savu atmiņu. "Tas bija pirms trim vai četriem mēnešiem. Lidmašīnas avārija, vai ne?
  
  
  Viņa pamāja. "Privātā lidmašīna. Pilots neizdzīvoja.
  
  
  'Kas?'
  
  
  'Kas.' Viņa atvēra maku un izņēma vecas avīzes izgriezumu. "Tas bija tas pilots," viņa teica. Pat vājajā gaismā es sapratu, ko viņa ar to domāja. "Čenli Brauns," es teicu.
  
  
  Viņa pakratīja galvu. 'Nē nē. Čārlzs Braiss.
  
  
  Es vēlreiz pētīju fotoattēlu. Tā patiešām bija Čenli seja. "Ja tas tā ir, tad visi šie ķīnieši ir līdzīgi, un es nevaru saprast stāstu."
  
  
  Viņa gandrīz iesmējās. "Iespējams, tas ir vienīgais izskaidrojums. Bet tā nevar būt viena un tā pati persona, jo, - viņa apstājās, - jo Čārlzs Braiss ir miris. Viņa apsēdās un gaidīja, kad bumba uzsprāgs.
  
  
  'Dvīņi?'
  
  
  -Kā ar trīnīšiem? Viņa atkal ieķērās somā un izvilka fotogrāfiju. Viņa bija no slepenas AX lietas. Es atpazinu Hendersona rokrakstu. Uz tā bija rakstīts "Lao Zeng". Fotogrāfija bija liela un skaidra. Skaidrāks par fotoattēlu no vecas avīzes izgriezuma un skaidrāks par fotoattēlu no šodienas laikraksta. Neapšaubāmi, tā atkal bija tā pati seja. Tuvumā tas izskatījās vecāks, bet seja palika tāda pati. Tagad es pēkšņi sapratu, kas man iepriekš bija šķitis dīvains. Viņa pieres vidū bija kārpa. Mazāk skaidrās fotogrāfijās viņa izskatījās kā viena no Indijas kastas zīmes gleznotajām traipiem. Izņemot to, ka tā bija īsta kārpu. Precīzāk, trīs kārpas. Tieši trīs dažādu pieres vidū. Statistiski neiespējami, pat ja tie būtu trīnīši. Čenli Brauns, Čārlzs Braiss un Lao Tseng noteikti bija viena un tā pati persona. Bet, ja šis Čārlzs Braiss nebūtu augšāmcēlies no miroņiem, tas nebūtu iespējams.
  
  
  "Kas ir Lao Zengs?"
  
  
  "KAN galvenais aģents." Tā tas arī viss; Aiz tā stāvēja KAN. Asian Kill Squad. Brīvā ķīniešu, kambodžas, laosiešu, vjetnamiešu un visu pārējo federācija, kas domā, ka ASV ir visu viņu problēmu sakne. Neatkarīgi no tā, ko šis vārds viņiem nozīmēja, mums tas nozīmēja "amerikāņiem drīz tiks pārgriezts rīkles". Jo KAN būtībā to darīja.
  
  
  Es paskatījos uz meiteni. Viņa ieskatījās savā glāzē, it kā mēģinātu ielūkoties nākotnē. "Lao Zengam ir M1 grāds," viņa teica.
  
  
  Pirmās klases slepkava. Ja es satiktu šo Lao Zengu, es satiktu sev līdzīgo. Viņa paskatījās uz mani ar baiļu pilnām acīm. Es ļāvu viņas skatienam pievērsties man. Es gribēju saglabāt šo skatienu viņas acīs. Tā bija pirmā maiguma pazīme, ko biju redzējusi kopš mūsu iepazīšanās. Burvīgā, steidzīgā meitene vestibilā pārvērtās par strikti biznesmeni, tiklīdz bijām vieni paši tumšajā bārā. Es īsti nevēlos uzvesties kā dons Huans, bet parasti ir otrādi. Skatiens pārvērtās mirklī, un tagad bija mana kārta ķerties pie lietas. Man likās, ka viņa lietas neuztvēra pārāk viegli.
  
  
  "Lao Zeng," es īsi sacīju, "kur viņš tagad ir?"
  
  
  Emocijas viņas acīs pazuda kā lēna televīzijas attēla izbalēšana. "Mēs nezinām," viņa lēni teica. - Kur viņš parasti dodas?
  
  
  Viņa nopūtās un paraustīja plecus. - Mēs arī nezinām. Ķīna? Indoķīna? Apmēram pirms pieciem gadiem mēs zaudējām pēdas. Viņš varētu būt jebkur.
  
  
  Pasniedzos kabatā pēc cigaretes. Es noteikti tos atstāju vestibilā.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un pasmaidīja. "Jūs viņus atstājāt vestibilā." Viņa izvilka paciņu no somiņas.
  
  
  Es paņēmu vienu no viņas ar filtru un aizdedzināju arī viņas cigareti. Par laimi, viņa nepiederēja pēdējai paaudzei, vienai no tām, kuras šādas lietas aizvaino. Sauciet mani par vecmodīgu, bet es esmu pārliecināts par vienu lietu: sieviete var būt agresīva tikai gultā.
  
  
  "Tagad," es teicu, "kāds ir mans uzdevums?"
  
  
  "Jā," viņa teica. "Tas tagad ir tavs uzdevums."
  
  
  "Hoks iedomājas, ka kāds mēģinās izraut Čenli no cietuma. Neatkarīgi no tā, kurš tas ir, tas varētu būt visa atslēga." Viņa neskaidri norādīja gaisā. "Nu," viņa teica, "tā noteikti ir politiska sazvērestība."
  
  
  - Pastāsti man, nāc. Tas noteikti ir joks. Divus senatorus nogalināja divi ķīnieši, kuri izskatās vienādi, bet nav viena un tā pati persona, turklāt viņi ir arī augsta ranga CAN aģenta dubultnieki, un jūs domājat, ka tā ir politiska sazvērestība.
  
  
  Viņa jautājoši paskatījās uz mani. - Kā tad jūs to nosauktu?
  
  
  "Es gribētu to saukt par zinātniskās fantastikas stāstu."
  
  
  Viņa kādu brīdi skatījās uz mani un tad iesmējās. "Viņi man neteica, ka tu esi tik smieklīga," viņa teica.
  
  
  "Es nemaz necenšos būt smieklīgs. Šķiet, ka darbs Džonam Brunneram vai kādam citam. Es esmu šeit, lai strādātu ar muskuļiem.
  
  
  "Mmmm," viņa teica, nolaizīdama sarkasmu no lūpām. Ja tam vajadzētu atkārtoties, es cerēju, ka viņa ļaus man to darīt. "Muskuļi," viņa teica, "ir būtiski. Tie puiši, kuri vēlas nokļūt Čeņli, to nedarīs ar ieročiem. Viņa iedzēra malku dzēriena. Daži biroja buffi skatījās uz viņu bez cerības acīs. Es sapratu, ka varu šeit pārdot savu vietu par četrdesmit līdz piecdesmit tūkstošiem dolāru.
  
  
  Un kas attiecas uz smadzenēm, viņa teica, ka tu nebūtu dzīvs, ja tev tās nebūtu. Es nedomāju, ka "n" N-3 nozīmē nulli.
  
  
  "Tieši tā," es teicu. 'Es esmu ģēnijs. Bet es vienmēr domāju, ka jūs rakstāt “nulle” ar “n”, nevis ar “0”. Viņas uzslavas mani saniknoja. Es nezinu tieši kāpēc. Viņa arī neko citu nezināja un mainīja tēmu. “Gars Kantors mūs jau gaida Naso. Mēs ar viņu sazināsimies, tiklīdz būsim tur.
  
  
  "Mēs?" Sanāca asāk, nekā plānoju. Tagad. Man nepatīk strādāt ar sievietēm. Spēlēt, jā. Nav daudz darba. Kad man ir grūti, es pieļauju tikai vienu sievieti sev blakus: Vilhelmīnu. Mana jaukā 9 mm Luger pistole.
  
  
  "Ak nē," es teicu. «Tas nenotiks. Turklāt, ja muskuļi ir pirmajā vietā, tad jūs neesat viens no tiem. Tev ar to nepietiek. Viņa pēkšņi piecēlās sēdus. Viņas acīs bija dusmas. "Nav tā, ka es to uzskatītu par trūkumu," es piebildu, "man vienkārši nepatīk muskuļotas tantes."
  
  
  - Tātad, es esmu tikai kalsna tante, kas tikai traucē?
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Es tevi nemaz nesauktu par slaidu."
  
  
  Viņa to neuztvēra kā draudzīgu piezīmi. Viņa uzmeta skolas skolotāja seju. "Nu, Kārtera kungs, šķiet, ka štābs vēlas, lai es piedalītos. Cita starpā es zinu ķīniešu Soe-toan dialektu, un domāju, ka tas mums var noderēt.
  
  
  - Uz Naso? ES smējos.
  
  
  — Naso un varbūt vēl kaut kur. Viņa nesmējās.
  
  
  Es pamāju ar galvu. 'Es saprotu.' Es šito nemaz nesapratu. Bet man kaut kas sāka ienākt prātā. Neatkarīgi no tā, kāds bija šis sižets — nogalināt visus ASV senatorus vai kaut kas cits —, tas bija Mejas darbs. Un, izņemot gadījumus, kad runa bija par slepkavību, mēs ar KAN nerunājām vienā valodā. Tad bija šis Lao Zengs. un agrāk vai vēlāk taka varētu aizvest pie viņa. Un tas varētu būt jebkur. Varbūt Ķīnā, Indoķīnā. Tāpēc bija vairāk nekā iespējams, ka man varētu būt vajadzīgas viņas zināšanas.
  
  
  - Kad mēs izbrauksim?
  
  
  "Pēc četriem trīsdesmit." Tagad viņai ir divas pirmās klases lidmašīnas biļetes. "Esmu mums sagatavojis istabu Paradīzes salā."
  
  
  Tādā veidā mēs sadalītu gan mājas darbus, gan gultu. Es signalizēju viesmīlim un samaksāju par dzērieniem.
  
  
  'Starp citu, kā tevi sauc?'
  
  
  "Stjuarts," viņa teica. "Linda Stjuarte." Viņa apstājās. — Stjuartes kundze.
  
  
  "Ak," es teicu. Nu ko tad? Es negribēju viņu precēt.
  
  
  – Kas tad ir šis laimīgais, Stjuarta kungs?
  
  
  "Tu." Viņa norādīja uz biļetēm uz galda.
  
  
  Džona Stjuartu kungs un kundze Lidojums Ņujorka – Naso
  
  
  — Pārējie jūsu dokumenti ir mūsu bagāžā. Autovadītāja apliecība, pase utt. Viss Džona Stjuarta kunga vārdā. Es atstāju savu bagāžu reģistratūrā. Kamēr pasūtīsiet taksometru, es to paņemšu. "Pārējo es jums pastāstīšu lidmašīnā."
  
  
  Mēs joprojām sēdējām pie galda. Jauks, vēss tumšs stūra galds. Es satvēru viņas plaukstas locītavu un novilku viņu lejā. Es stipri pievilku, jo zināju, ka viņa nekliedz. Es pakustināju apakšdelmu un duncis ieslīdēja manā rokā. Es pārliecinājos, ka viņa viņu redz. -Labi, Linda. Es cieši turēju viņas roku. - Es gribu zināt tavu vārdu. Man vajag jūsu ID, un es to vēlos tagad.
  
  
  Viņas seja kļuva balta un acis kļuva tumšākas. Viņa iekoda apakšlūpā un paskatījās uz leju. Ne vārda neteikusi, viņa paķēra somu. "Ak nē, mīļā, es to izdarīšu pats."
  
  
  Neatraujot acis no viņas sejas, es paņēmu viņai somu un ar brīvo roku pārmeklēju tās saturu. Atslēgas, pūderis kompakts, lūpu krāsa, maciņš. Bija arī pistole, kuru es pamanīju. Kārtīgs .22. Ieliku kabatā. Pēc nelielas pamošanās es atradu to, ko meklēju: pildspalvu.
  
  
  Noliku to uz galda un izņēmu no maciņa. Turot to cieši, es atšifrēju kodu. Tara Benneta. Vecums divdesmit astoņi gadi. Sarkani mati. Zaļas acis.' Tātad viņas acis bija oficiāli zaļas. "IDAX-20. R klase. Viņa strādāja zinātnes nodaļā un bija ārkārtīgi uzticama. Kamēr es lasīju, viņa pētīja manu seju. Viņa zināja, ko es lasu, bet joprojām izskatījās šokēta.
  
  
  - Labi, noliec malā. Es norādīju uz rokturi. Es neļāvu viņai iet, kad viņa to nolika.
  
  
  - Vai tu man tagad uzticies? Viņas balss joprojām bija pārāk trīcoša sarkasmam.
  
  
  "Es tev nekad neesmu vaicājis, Tara," es teicu.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar neizpratni. - Tātad, kam tas viss bija labs?
  
  
  "Nekas labs," es teicu. "Tas ir tas, ka, strādājot ar sievieti, es jūtos ērtāk, zinot, ka nestrādāju viņas labā. Es nebiju pārliecināts, vai jūs par to zināt.
  
  
  Es devos uz izeju. Viņa paņēma mantas un klusi man sekoja. Kad mēs gājām cauri vestibilam, es pagriezos pret viņu. "Pasaki durvju sargam, lai viņš izsauc taksometru. Tiksimies pie ārdurvīm pēc dažām minūtēm."
  
  
  Viņa nolaida formāli zaļās acis un aizgāja.
  
  
  "Divas Lucky Strikes pakas," es teicu. Tagad es dzīvoju no Džona Stjuarta kunga izdevumiem.
  
  
  Meitene aiz letes mirkli paskatījās uz mani un tad pasniedza abas pakas. Viņa pakratīja galvu.
  
  
  Un viņa jautāja. - 'Kas tu esi?' - Kaut kāds mazohists?
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ja vēlaties uzzināt, kāpēc es to daru, ļaujiet man pateikt, ka es to nedaru naudas dēļ. Ja iepriekšējā gadā bijāt bezdarbnieks sešus mēnešus, jūs, iespējams, nopelnījāt vairāk nekā es; Un tas neietver jūsu bezdarbnieka pabalstus. Ja vēlaties zināt, kāpēc es to daru, tad man jāsaka, ka patiesais iemesls ir patriotisms. Protams, tā vienmēr var būt taisnība. Bet, ja jūs nosēdināsiet mani un gribat patiesību un neko citu kā patiesību, man jāpiebilst, ka Naso bija 40 grādi un es tagad atrados rozā smilšu pludmalē blakus vienam no labākajiem augumiem vienā no mazākajiem bikini. pasaulē . Šai meitenei bija viss. Līdz pat viņas aklās zarnām. Tara Benneta bija skaisti uzbūvēta. Viens metrs septiņdesmit pieci; krēmveida ķermenis. Puse no kurām bija kājas... Viņa, iespējams, bija visskaistākā meitene, uz kuru es jebkad biju pievērsusi acis. Un man bija sajūta, ka, ja es pareizi izspēlēšu savas kārtis, ne tikai manas acis viņai pievērstos.
  
  
  Kā saka, tas bija izdevīgi. Bet nedomāju, ka tas mani padarīja mazāk patriotisku. Iepriekšējā vakarā es saņēmu īsziņu no Gar Cantor, kurā bija teikts: "Turiet galvu augšā, viss ir mierīgi." Viņš man teica, ka sazināsies ar mani, kad būs īstais laiks. Līdz tam mums vienkārši bija jārīkojas kā parastam amerikāņu pārim atvaļinājumā. Ja es to darīju, tas nozīmēja, ka, kamēr mēs ēdām, mums nebija atļauts runāt ne par ko citu, izņemot skaļi par to, vai ir pareizi peldēties vai nē.
  
  
  Es atstāju Taru istabā, atgādinot sev, ka viņa ir Linda un es esmu Džons Stjuarts, un izgāju ārā, lai labi nofotografētu. Es ienīstu salu dzērienus, un salas bārmeņi mani par to cienīja. Šis ir bezmaksas padoms: pasūtiet Karību slingu, un viņi jūs ignorēs. Pasūtiet kārtīgu viskiju, un viņi jums sniegs visu nepieciešamo informāciju.
  
  
  Es gribēju uzzināt vietējo viedokli par šaušanu. Es dabūju to, ko gribēju. Iekšējie apgalvoja, ka tas ir tikai netīrs bizness. Chen-li nebija no salas un nebija tūrists. Vismaz viņš nebija garīgi nestabils. Kad viņš pirmo reizi apmeklēja pilsētu, viņš bija tajā diezgan vīlies, bet pēc tam tā vienkārši pazuda. Notika kaut kas netīrs.
  
  
  Kad atgriezos mūsu istabā, es negāju uz guļamistabu. Novilku drēbes un devos gulēt uz dīvāna. Šis ir vēl viens bezmaksas padoms: nekas neiepriecina sievieti vairāk kā vīrietis, kuram pēc viņas acīmredzami nav apetītes.
  
  
  Es aizsmēķēju cigareti un paskatījos uz Taru. Viņa gulēja pludmalē. Es domāju, vai viņa šonakt gulēja. Bet es negribēju turpināt šo domu. Tas bija viss, ko viņa darīja, protams, arī tas bija jauki.
  
  
  — Stjuarta kungs? Tas bija viesnīcas zvaniņš. Es turēju roku uz acīm pret sauli. "Ostā ir kāds kungs, kurš vēlētos ar jums runāt." Šis būs Gars. Protams, viņš gribēja izvairīties no cilvēkiem viesnīcā. Es pamāju ar galvu un sekoju viņam. Mēs nonācām rozā smilšu pludmales galā, līkumotas akmeņainas takas sākumā. "Tev jāiet šeit," viņš teica. - Tu vari atgriezties šeit. Peldkostīmā jūs neielaidīs vestibilā.
  
  
  "Paldies," es teicu.
  
  
  - Pa šo ceļu. No otras puses ir kāpnes lejā.
  
  
  Jā, es teicu. Es sapratu, kāpēc viņš vilcinājās, bet dzeramnaudas vietā piedāvāju viņam cigareti. "Tiekamies vēlāk," es teicu, izskatoties pēc atpūtnieka, "Jūs saņemsiet dzeramnaudu rīt." Mēs pieņēmām, ka Stjuarta kungs bija ļoti dāsns cilvēks, vai ne?
  
  
  Es gāju pa taku, kas veda uz ostu. Skats bija unikāls. Tālāk, kur sala izliekas, pacēlās zaļi tropu pakalni, kurus ieskauj šaura rozā apmale. Pa kreisi no manis atradās sārta akmens siena ar tumši sarkanu prīmulu, kas bija kā atlēciens, ko iegūstat, uzliekot uz tās desmit dzeltenbrūnu bumbiņu. Otrā pusē, apmēram septiņus metrus zem manis, gulēja ūdens, kas saulē dzirkstīja kā safīrs. Lai kas tas arī būtu, tas noteikti nebija īsceļš. Osta joprojām bija trīssimt metru attālumā, un es nekad netiku tuvāk.
  
  
  Ja es nebūtu dzirdējis šī laukakmens triecienu sekundes daļu, pirms tas sasniedzis mani, Kārtera vietā es būtu bijusi liela, plakana pankūka, apmēram sešas pēdas diametrā. Viņš nevis vienkārši nokrita, viņš tika pagrūsts. Es pieskrēju un piespiedos pie akmens sienas. Akmens atsitās pret taku un nogrima tālāk ūdenī. Es paliku, kur biju, un klausījos. Kurš tas bija, tam bija priekšrocības. Viņš varētu mani vērot no augšas. Man atlika tikai paskatīties uz šauro taciņu un ūdeni septiņus metrus zemāk. Asie akmeņi apakšā mirdzēja kā asi zobi iekārojamā mutē.
  
  
  'Nu?' Dzirdēju kādu čukstus. Nebija vajadzīga Hārvardas izglītība, lai saprastu, ka viņi ir divi. Ne jau šī atklāsme man daudz palīdzēja. Es burtiski atrados ar muguru pret sienu un biju kaila. Ieroču vietā varēju dabūt tikai cigarešu paciņu un sērkociņu kasti. Man tuvumā nebija pat akmeņu. Es saritinājos pret sienu. Ja es gāju lejā, man bija jāiet pa taciņu. Ne pāri ūdenim, cerot, ka tiks nošauts.
  
  
  Otrs puisis droši vien pamāja ar galvu, jo līdz uzbrukumam nebija dzirdama ne skaņa. Ak Dievs, viņš bija liels. Viena tonna ķieģeļu. Pilns tūkstotis kilogramu. Likās, ka mani būtu notriecis Leopard tanks.
  
  
  Mēs saskārāmies uz šauras akmeņainas celiņa, un viņš ar rokām šķiņķa lielumā ietriecās manā mugurā. Man nebija spēka izturēt šo triecienu. Labākais, ko varēju darīt, bija mēģināt pretoties. Es mēģināju viņu nomest ceļos, bet viņš apgāzās un tvēra sitienu ar saviem smagajiem augšstilbu muskuļiem. Ne gluži graujošs trieciens.
  
  
  Es nevarēju tikt vaļā no šī necilvēka. Viņš man burtiski pielipa kā viena liela līmes muca. Viņš ar rokām satvēra manu kaklu, un likās, ka nav ko darīt. Mana labā roka bija aizķerta kaut kur zem mums. Viss, ko es varēju izdarīt, bija trāpīt viņam acīs ar kreisās rokas pirkstiem. Man nepatika to darīt, bet šajā attālumā es diez vai varēju palaist garām. Es jutu, ka zem maniem nagiem kaut kas pārvērtās par marmelādi, un viņš izdvesa necilvēcīgu baiļu skaņu. Viņš noripoja no manis un nokrita uz ceļiem. Asinis sūcas starp maniem pirkstiem. Es atkal piecēlos kājās.
  
  
  Pirmā kārta, bet labākais vēl tikai priekšā.
  
  
  Mans nākamais pretinieks jau gaidīja. Viņš klusi stāvēja nedaudz tālāk pa taku ar klusinātu .45 revolveri, kas bija vērsts uz manu vēderu.
  
  
  Lieldienās viņš izskatījās vislabāk savā baltajā uzvalkā. balts krekls un balta kaklasaite. Turklāt bija skaidrs, ka viņam nebija nodoma uz tā uzbērt asinis. Jauks pāris, šie divi. Tas blondais, bālām acīm Dendijs un bijušais smagsvara čempions. Un tad Niks Kārters savos purpursarkanajos peldbiksēs. Es stāvēju tur, smagi elpojot, pārbraucu ar roku pāri dziļajam griezumam manā sānā. Bijušais čempions nokrita dažus jardus man priekšā uz takas.
  
  
  Blondīne man izteica komplimentu. – Tātad, Kārtera kungs, es redzu, ka jūs esat saprātīgs cilvēks. Jūs, protams, zināt, ka būtu ļoti stulbi mēģināt man uzbrukt?
  
  
  Viņš droši vien bija brits. Vārdi viņam iznāca no rīkles ar pazīstamu, cukurotu akcentu.
  
  
  "Jā, protams," es teicu. “Mana māte man iemācīja nekad nestrīdēties ar bruņotu cilvēku. Ja viņš ir neaizsniedzams.
  
  
  "Žēl, ka neļāvāt tam laukakmenim uzkrist sev virsū." Tas būtu daudz jaukāk. "Amerikāņu tūrists nogalināja krītot akmenim." Bez ķibelēm, bez sarežģītiem jautājumiem. Nav sarežģītu plānu, kā atbrīvoties no ķermeņa.
  
  
  "Klausies," es teicu. "Es nekādā veidā nevēlos būt jums apgrūtinājums." Kāpēc mēs vienkārši nepaņemam pārtraukumu?
  
  
  Viņš pasmējās. Precīzāk, viņš nopūtās. Viņa ierocis joprojām bija vērsts tieši pret manu vēderu. "Ak," viņš teica, "tu jau esi man atstājis vienu ķermeni, no kura man jāatbrīvojas. Divi ķermeņi patiešām ir nedaudz lielāks izaicinājums.
  
  
  ES teicu. - Divi līķi? Jūsu bijušais čempions nav miris. Viņš vienkārši nekad vairs nevarēs izšūt. "Man vairs nevajag Keinu," viņš norādīja uz vēl nemirstīgo ķermeni. Bet, ja tā padomā, — viņš pamāja ar pirkstiem kā koledžas komēdijas profesors, — viņam nav lodes brūces, un viņa nāvi varēja izraisīt kritiens. Viņš apmierināti pasmaidīja. "Es domāju, ka Keins kritīs. Uz tiem netīrajiem akmeņiem tur, zem ūdens.
  
  
  Viņa smaids kļuva platāks. Šis nelietis man tiešām krita uz nerviem. Manā profesijā slepkavība ir daļa no maniem pienākumiem. Es domāju, ka būtu gudri ļaut viņam vienkārši runāt. Tas ietaupītu laiku, kamēr es mēģināju izdomāt, ko ar to darīt. Vienīgā problēma bija tā, ka es vēl neko nebiju izdomājis. Es jau varēju iedomāties laikraksta ziņojumu par sevi: "Brave Daan iznīcināja slepkavas meistaru." Man tas nemaz nepatika.
  
  
  Tā nebija sliktākā situācija, kādā esmu bijusi, bet tas neko nenozīmēja. Viņš atradās piecu metru attālumā no manis, un viņam rokās bija ierocis. Viņš nebija man sasniedzams, bet es biju viņa redzeslokā.
  
  
  Aiz manis ceļš gāja taisni kā bulta. Man pa labi ir augstas klintis. Ūdens pa kreisi. Starp mums ir akls, pusinvalīds milzis. kurš varētu mani nogalināt, mani neredzot, ja varētu. Ja šī lode nebūtu trāpījusi man pirmā. Bet varbūt es tomēr varu kaut kā izmantot šo Keinu. Man vajadzēja par šo padomāt. Man vajadzēja laiku.
  
  
  "Un kā jūs gatavojaties atbrīvoties no mana līķa?" Es domāju, ka tajā būs ložu caurumi."
  
  
  Atbildot uz to, viņš ieķērās jakas iekšējā kabatā un izvilka rūpīgi izstrādātu lielu viskija kolbu. Viņš ar īkšķi pacēla sudraba vāku.
  
  
  es nesapratu.
  
  
  Viņš atkal iesmējās. - Bez viskija, Kārter. Benzīns. Ap līkumu klintī ir ala. Keins tur būtu iekūris uguni...
  
  
  "Izmantojot mani kā malku."
  
  
  "Tieši tā". Viņš smagi nopūtās. "Man šķiet, ka tagad man tas būs jādara pašam." Es ceru, ka Čenli viņam pienācīgi pateiksies.
  
  
  Es biju izsalcis pēc informācijas. "Kāpēc jūs vienkārši negaidāt, kamēr viņš to izdarīs pats?"
  
  
  Es vēlētos, kaut es varētu. Bet viņš tiks ārā no cietuma tikai rītvakar. Un neviens tevi šeit agrāk nevarēja atrast.
  
  
  Kā šis. Viņi plānoja viņa bēgšanu. Hokam atkal bija taisnība. Bet kāds šim necilvēkam ar to sakars? Keins apstājās un klusi ievaidējās. Es paspēru soli viņam pretī.
  
  
  - Paej malā, Kārter. Blondīne paspēra ātru soli uz priekšu, turot ieroci sev priekšā. Viņš iebāza benzīna kolbu atpakaļ kabatā, atcerēdamies uzlikt vāciņu. Pāri viņa jakai izplatījās benzīna traips. Viņš nepamanīja.
  
  
  Keins atkal klusi ievaidējās. Es paskatījos uz viņu lejā. Pēkšņi es redzēju izeju. Es spēru vēl vienu soli uz priekšu. Arī blondīne. "Atpakaļ," viņš teica ar asu rokas kustību.
  
  
  "Vai vēlaties, lai Keins pamostas? Ar viņu būs grūti tikt galā, kad viņš nāks pie prāta. Es varu viņu piebeigt ar vienu sitienu.
  
  
  "Un kāpēc jūs vēlaties būt tik izpalīdzīgs?"
  
  
  "Gods," es teicu. "Ja man jāmirst, es vēlos paņemt līdzi vismaz vienu no jums. Apzināti es gāju Keina ķermeņa virzienā. Tas mani nedaudz satuvināja. Varbūt ne pietiekami tuvu, bet tam vajadzētu būt pietiekami. Vēl nē...
  
  
  Es pieliecos pie Keina sejas un satvēru savu ieroci ar neredzamu roku. Keins izlaida skaņu, kas vairāk izklausījās pēc "Gaaah".
  
  
  "Jēzu Kristu," es teicu, ātri pieceļoties kājās. "Es domāju, ka viņam ir plāns."
  
  
  "Kādu?" Vitmanss nedaudz pakāpās uz priekšu, lai mani labāk saprastu. "Plāns," es atkārtoju. — Plānnieks vai Ribels.
  
  
  Viņš atkal pienāca nedaudz tuvāk, lai saprastu manus neskaidros vārdus. Toreiz es ķēros pie lietas. Ar īkšķa vēzienu es aizdedzināju sērkociņu kastīti un iemetu to viņa ar benzīnu piesūktajā jakā. Viņa uzreiz aizdegās. Viņš nometa ieroci un mēģināja apdzēst liesmas, taču tas neizdevās. Liesmas ātri izplatījās. Viņš lēca un grozījās, kliedzot kā degoša marionete. - 'Palīdzi man. Ak dievs palīdzi man. Lūdzu.'
  
  
  Es paskatījos uz viņu un paraustīju plecus. "Ja jums nepatīk uguns, tuvumā ir ūdens."
  
  
  Es pagriezos un devos atpakaļ pa taku uz gaiši rozā pludmali.
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tara pazuda. Viņa laikam jau bija uzgājusi augšā uz savu istabu. Mani klāja zilumi un asinis, un man vajadzēja vannu. Un iedzer. Un vēl kaut kas. Man vispirms bija jārisina šī lieta.
  
  
  Es to atradu restorāna virtuvē pie baseina. Viņš ēda hamburgeru ar piedevu, es satvēru viņu aiz apkakles un iesitu pa žokli. Pavārs, kas strādāja pie grila, saprata un aizgāja.
  
  
  "Tātad, lolly, cik viņi jums samaksāja par to?"
  
  
  Atbildot uz to, viņš sniedzās pēc miesnieka naža. Tas bija nepareizi. Viņš atklāja, ka ir atspiedies pret sienu un abas plaukstas ir saspraustas. Es pagriezu tos nedaudz tālāk, lai pārliecinātos.
  
  
  "Čau puisis, vai tev viss kārtībā? Ļauj man iet.' Viņu sauca Karlo. Tas bija rakstīts uz viņa formas.
  
  
  - Tikai tad, kad tu man nepastāstīsi, kas tas bija, Karlo. Kurš tev samaksāja, lai ļautu man iet šo ceļu uz mūžību?
  
  
  "Atlaidiet," viņš kliedza. Es ciešāk satvēru savu tvērienu un viegli uzmetu viņam ceļos vēderā. Viņš ievaidējās. 'ES zvēru. Es nezinu, kas tas ir.
  
  
  - Runā, Karlo. Vai viņš bija ģērbies baltā?
  
  
  'Nē. Vīrs baltā...” viņš pēkšņi apstājās.
  
  
  -Kas tas bija, Karlo? Es triecu viņu pret sienu.
  
  
  "Ejiet ellē," viņš teica.
  
  
  Es viņu vilku uz grilu. Gaļa apšļakstīta ar taukiem. Es nospiedu viņa galvu uz leju, lai viņš varētu skatīties caur restēm un iedomāties, kā viņa galva izskatīsies vēlāk. "Bb-bangle," viņš teica. "Kristians Bengels."
  
  
  “Brīnišķīgais kristietis. Un kas tevi sūtīja?
  
  
  "Es nezinu," viņš norūca. 'ES zvēru. Es nezinu.'
  
  
  Atlaidu viņu un paspēru soli atpakaļ. Droši vien viņš vairs nesagādās nepatikšanas. "Tad pastāstiet man, kā viņš izskatījās."
  
  
  Viņš iegrima atpakaļ savā krēslā. "Liels puisis," viņš teica. 'ķīnietis. Bet ļoti liels. Kaut kādā traki pelēkā uzvalkā.
  
  
  Nekad agrāk to nav redzējis.
  
  
  "Un šis Bangels, kur es varu viņu atrast?"
  
  
  Viņš bailīgi paskatījās uz mani. Es pagriezos pret viņu ar nopietnu sejas izteiksmi. Lai ko viņš baidījās man pateikt, viņš baidījās arī man to nepateikt.
  
  
  – Šis ir viesnīcas Grenada īpašnieks.
  
  
  Senators tika nošauts kādā Grenādas kazino. Vismaz divi puzles gabali jau bija savās vietās, un es domāju, kā tas viss izskatīsies. - Ko tu vēl zini?
  
  
  'Nekas vairāk. Lūdzu. Nekas.'
  
  
  "Labi," es teicu. Man nepatīk mocīt pārbiedētu puisi. Kas vēl man bija jāzina, mēģināšu noskaidrot citā veidā. Es pagriezos, lai dotos prom, bet gribēju uzzināt kaut ko citu.
  
  
  "Starp citu." Es pagriezos. "Cik viņš jums samaksāja, lai nosūtītu šo jauko ziņu?"
  
  
  Viņš berzēja plaukstas. "Piecpadsmit".
  
  
  "Tad viņš jūs maldināja." Es maksāju divdesmit.
  
  
  - Nik, tas esi tu? Viņa bija dušā.
  
  
  ES teicu. - "Nē, "Netīrs izvarotājs."
  
  
  "Es tevi nesaprotu," viņa kliedza. 'Uzgaidi mazliet.'
  
  
  Es apsēdos uz gultas. Durvis atvērās, un viņa parādījās tvaika mākonī, viņas mati saritinājās dušā. Viņa bija ģērbusies garā baltā frotē mētelī. Es domāju, kāpēc es vienmēr domāju, ka melnās mežģīnes ir tik seksīgas. "Gārs piezvanīja..." Viņa apstājās un paskatījās uz mani. "Ak Dievs, Nik. Kas notika?' Viņa steidzās man pretī kā ugunīgs balts eņģelis.
  
  
  "Es trāpīju pa durvīm," es teicu.
  
  
  Viņas acis skenēja griezumus un zilumus manā mugurā. "Tu izskaties briesmīgi," viņa teica.
  
  
  "Tad jums vajadzētu redzēt šīs durvis."
  
  
  Viņa nopūtās. "Sēdi šādi." Viņa pazuda un pēc brīža atgriezās ar siltu drānu un ūdens bļodu. "Kā vienmēr saka filmās, tas var sāpināt."
  
  
  "Un, kā saka filmās, es iekožu lodi. Kas bija ar Garu?
  
  
  — Viņš šovakar vēlas ar mums pavakariņot. Pulksten astoņos Martinikas kafejnīcā. Viņa gandrīz maigi izturējās pret manu muguru. -Pastāstīsi par šīm durvīm?
  
  
  “Tās bija lamatas. Čenli draugi zina, ka esmu pilsētā. Bet es nesaprotu, kā viņi to zina. Es pagriezos pret viņu un pievērsu viņas skatienu. Viņa izskatījās noraizējusies un mēģināja to slēpt. Es tev teicu, mazulīt. Šī nav sieviešu spēle." Man vajadzēja zināt, ka tas viņu sadusmos, bet es maigi ievilku viņu atpakaļ gultā. "Paskaties," es teicu. "Esmu pārliecināts, ka jūs zināt savu amatu, lai kāds tas būtu, bet, lai kāds tas būtu, esmu pārliecināts, ka tā nav cīņa ar rokām. Tas ir viss, ko es domāju.
  
  
  Viņa paskatījās uz leju un nopūtās. "Es esmu apmācīts aģents un varu ļoti labi par sevi parūpēties." Tas izklausījās pēc apmācīta aģenta balss, bet izklausījās kā slikti dublēta filma: tā neatbilst attēlam. Saule viņai piešķīra smalku vasaras raibumu miglu, kas lika viņai izskatīties jaunai, nevainīgai un ļoti trauslai. Un tā arī bija. Es paņēmu viņu rokās. Viņa šķita maza un silta. Viņa smaržoja pēc citroniem, un viņa labprāt skūpstīja ar atvērtu muti. Es nobraucu ar pirkstiem gar viņas deguna tiltu. "Tev ir vasaras raibumi," es teicu.
  
  
  "Bet es vismaz neapdegu saulē," viņa pasmaidīja. "Lielākā daļa blondīņu tiek apdedzinātas."
  
  
  Tas man kaut ko atgādināja. Es paķēru telefonu. Dodiet man policiju. – teicu operatorei. Bahamu salu policists atbildēja uz tālruni. — Aiz Paradīzes viesnīcas ostas ir akmeņaina taka. Tu to zini?' Viņš to zināja. Apmēram pirms pusstundas es tur redzēju liesmu. Izskatījās, ka daži zēni spēlējās ar uguni. Es domāju, ka labāk tur paskatīties. Seržants saprata un es noliku klausuli.
  
  
  "Un tagad par mums..." Es pagriezos atpakaļ pret Taru. "Mums nav paredzēts satikties ar Garu līdz astoņiem..."
  
  
  — Klausies, Nik. Viņa izskatījās noraizējusies. "Es domāju, ka mums ir misija un..." viņa apstājās... Es viņu pārtraucu un turpināju savu teikumu. "Tas mums dod laiku vispirms pabeigt uzdevumu." Es vēlētos apskatīt šo Grenādas kazino.
  
  
  Man likās, ka viņas acīs redzu vilšanos.
  
  
  Iegāju vannasistabā nomazgāties. Viņa ieslēdza radio. Es paskatījos uz sevi vannas istabas spogulī un prātoju, kāpēc man joprojām nav neviena sirma matu. "The One Note Samba" tika atskaņots radio, līdz tika izslēgta mūzika "svarīgai ziņu pārraidei".
  
  
  Senators Pols Lindeils bija miris.
  
  
  Senatora līķis tika atrasts uz viņa mājas sliekšņa. Iespējams, viņš izkrita no sava kabineta loga desmitajā stāvā. Protams, viņi domāja, ka tas ir nelaimes gadījums.
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Piķa tumšā kazino vienmēr ir trīs no rīta. Katru stundu, katru dienu un jebkuros laikapstākļos vienmēr ir trīs no rīta. Ar nogurušām sievietēm un vīriešiem ar nokarenām galvām, kas noliecās pār galdiem un kliedz “Nāc, mīļā”, spēlē kārtis un kauliņus. Tas ir gandrīz orķestra aranžējums. Stūrī atradās bungu sekcija, kas sita ritmu ar spēļu automātu ruļļiem un neregulāru izmaksu plāksnīti: piecdesmit bumbiņas ceturtdaļās. Telpa kļūst klusāka, jo izklaides cenas pieaug. Piemēram, pie craps galdiem var dzirdēt tapas nokrišanu, it īpaši, ja uz spēles ir likti desmit tūkstoši dolāru.
  
  
  Grenādas kazino neatšķīrās. Es izņēmu čeku par piecdesmit dolāriem — Džons Stjuarts noteikti nebūtu spēlējis vairāk, jo vienīgais veids, kā tikt cauri kazino, bija pārvietoties spēlējot. Es skatījos, kā Tara skatījās, kā iesācēji ciena vienu no vienroča slepkavām, kuru viņi piebāza ar ceturtdaļām. Tad mēs nošņācāmies, bet neko nesapratām.
  
  
  Mēs šķīrāmies, lai sekotu līdzi diviem visticamākajiem notikumiem. Tara spēlēja ruleti ar ķīniešu dīleri, un es sēdēju pie blekdžeka galda, kur senators guva savus laimestus un zaudējumus.
  
  
  Man ir divdesmit viens pirmajā rokā, kā arī otrajā. Es derēju uz saviem žetoniem trešajā kārtā, bet dīleris mani apturēja. No mikroshēmām trūka Grenada burta G. Viņš man teica, lai aiznesu tos atpakaļ uz kasi. Tās bija jaunas mikroshēmas, viņš teica. Viņiem šīs grūtības bija dienas sākumā.
  
  
  Man jau ir bijušas dažas grūtības, un šoreiz es neriskēju. Šoreiz es biju bruņota. Piegāju pie kases. Viņš ļoti atvainojās un iedeva man pārējos čipsus, kurus laipni ielika man rokā.
  
  
  Pēc piecām sekundēm es biju pilnīgā šokā.
  
  
  Es nezinu, ko viņi man iedeva, bet tas noteikti bija muļķības. Kad es atvēru acis, pār mani noliecās divi Čen-li ar divām kārpas abu pieres vidū. Bet, ja viņi bija tur, viņi pazuda, jo, kad es beidzot atjēdzos, viņi abi bija prom. Tāpat kā mana pistole: Vilhelmīna aizgāja kopā ar citu vīrieti. Šoreiz ar ķīnieti. Viņš sēdēja man pretī istabā un uzsmaidīja man. Tā bija maza, dūmakaina, skaņu necaurlaidīga istabiņa, šķietami aiz kases biroja, kas nodarbojās ar savām lietām un dalīja čipsus. Bez vīrieša ar manu pistoli istabā bija vēl seši cilvēki, un neviens nesmējās, izņemot vīrieti ar manu pistoli.
  
  
  “Sveicam jūs mūsu necilajā sanāksmē. Viņš izsmejoši nolieca galvu. Hefs bija maza auguma, labi uzbūvēts vīrietis, ģērbies elegantā zīda uzvalkā. Ļaujiet man jūs iepazīstināt. Mani sauc Lin, Lin Qing.
  
  
  — Cjina kungs. Es arī pamāju.
  
  
  "Līna kungs," viņš laboja. Uzvārds vienmēr tiek minēts pirmais.
  
  
  Visa šī laipnība bija pārāk laipna. Es domāju, vai viņš mani izaicinās uz dakšu dueli. "Mēs esam apbēdināti," viņš turpināja, "ka mums tik, teiksim, pēkšņā veidā nācās lūgt jūsu klātbūtni mūsu mazajā sanāksmē. Bet uzskatiet sevi par goda viesi.
  
  
  Es paskatījos apkārt akmens seju lokam. "Zarnas puiši, es to nepalaistu garām pasaules dēļ."
  
  
  Lins smejoties pagriezās pret pārējiem. "Kārtera kungs joko," viņš viņiem teica.
  
  
  Viņi joprojām nesmējās.
  
  
  "Nu," viņš paraustīja plecus, "kā redzat, maniem kompanjoniem nepatīk kungu joki savā starpā. Viņi dod priekšroku nekavējoties ķerties pie svarīgākām lietām. Viņš paņēma cigareti un uzsita ar to zelta oniksa maciņa aizmugurē. Viens no viņa līdzdalībniekiem pielēca, lai iedotu viņam gaismu. Vāji salds aromāts izplatījās visā telpā. - Ak, cik rupji no manis. Viņš man pasniedza telefonu. — Cigareti, Kārtera kungs?
  
  
  Es pakratīju galvu. Es prātoju, kāpēc man tik ļoti rūp šīs Džona Stjuarta muļķības. Mans vārds šķita vislabāk glabātais noslēpums šajā pilsētā. "Man šķiet, ka tas man neko daudz nepalīdzētu, ja es teiktu, ka jums ir nepareizs vīrietis un mani sauc Džons Stjuarts?"
  
  
  Lins pacēla vienu uzaci. "Atvainojiet, Kārtera kungs.
  
  
  Viens no taviem vecajiem ienaidniekiem ir mūsu vecais draugs. Viņš redzēja jūsu ierašanos lidostā un ziņoja par to Bangela kungam. Viņš ērti atspiedās krēslā. "Un, kamēr mēs runājam par mūsu bijušo darba devēju," viņš apklusa cigareti. "Es domāju, ka jūs dzirdējāt par viņa agro nāvi?"
  
  
  Jā, traģiski, es teicu. — Jaunības plaukumā tevi šādi aizvest.
  
  
  Pa labi. Smaids atgriezās. "Bet varbūt nepamatota traģēdija. Redziet, daži no mums nepiekrita tam, kā Bangela kungs risināja lietas, un tagad, kad esmu pārņēmis vadību, šīs atšķirības izzudīs. Pārējos viņš uzrunāja, "būdams ārpus šīs pasaules".
  
  
  Tagad viņi smējās. Parādījās un aizdedzināja vēl vairākas cigaretes. Es sāku iedomāties viņu lietu būtību. Saldā veiksmes smarža piepildīja telpu.
  
  
  – Un tagad, Kārtera kungs, mēs esam gatavi jums izteikt piedāvājumu. Ne tā, ka mums vajadzētu. Bet jūsu tūlītēja nāve bez mūsu meklēšanas mums nedos nekādu labumu.
  
  
  Biju pārsteigts, ka Bangels nepamanīja šo priekšrocību. Man šī pretruna likās diezgan dīvaina.
  
  
  ES jautāju. - Kāda ir šī priekšrocība?
  
  
  Pieci procenti. Pieci procenti no peļņas. Tas ir labs piedāvājums. Bet negaidiet miljonus. Heroīna mazumtirdzniecības vērtība ir daudz augstāka nekā cena, ko mēs par to saņemam.
  
  
  "Un pārējais?" Es paskatījos uz viņa cigarešu maciņu. 'Zāle. Hašs?
  
  
  – Protams, pieci procenti no kopējās summas. Viņš atkal pasmaidīja. Un otrs, kā tu saki, ir sīkums... Mums prasa opiju.
  
  
  "Jūs to atvedat šeit uz Naso un pats kontrabandas ceļā ievedat ASV." Es to izteicu kā paziņojumu; nevis kā jautājums.
  
  
  Viņš pamāja. Bet, protams, jūs to jau zināt. Citādi jūs un Bangela kungs, — viņš vilcinājās, — nebūtu strīdējies.
  
  
  Pēdējais apgalvojums mani pārsteidza. Viņš man piedāvāja vienošanos, it kā es būtu narkotiku aģents un it kā Bengels nodarbotos tikai ar narkotikām. Nu, varbūt tas tā bija. Varbūt šis Čeņli bija tikai narkotiku sindikāta biedrs. Varbūt viņš vienkārši tika nomētāts ar akmeņiem, ka gadījās palīdzēt kādam ASV senatoram. Varbūt tas viss bija viena liela traka sakritība. Vai varbūt tieši to Lin gribēja, lai es domāju.
  
  
  Es redzu, ka jūs vilcināties, Kārtera kungs. Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas, iespējams, vēlēsities konsultēties ar kādu. wow! Viņš pamāja pie durvīm sēdošajam vīrietim.
  
  
  Ču piecēlās un atvēra durvis.
  
  
  Tara.
  
  
  Viņas plaukstas bija sasietas kopā, viņas kleita bija saplēsta, un cīņas laikā viņas mati atbrīvojās. Mati, kurus es redzēju viņu rūpīgi ieveido un sasprauž pirms aiziešanas. Dziļi nelaimīga viņa paskatījās uz mani, tikai uz mani.
  
  
  'Man žēl.'
  
  
  Divi vīrieši viņu turēja. Pa vienam katrā pusē. Abiem bija Stena automāti; īsi, viegli britu lielgabali, kas varēja izšaut piecsimt patronu minūtē. Instinktīvi piegāju viņai klāt. Viņi palaida viņu vaļā un pacēla ieročus, kad Ču un vēl viens vīrietis nāca mani sagrābt. Viņi vienkārši kļūdījās. Viņi noteikti pārstāja mani meklēt, kad atrada ieroci.
  
  
  Ar īsu kustību pārliku duncis uz plaukstas tā, ka tikai gals izlīda ārā. Ču mani sasniedza pirmais, un es iegāzu savu dunci viņa sirdī. Viņa mute atvērās un viņš no pārsteiguma nomira. Tas notika tik ātri — un bez redzama iemesla —, ka pārējie uz mirkli nolaidās. Brīdi, ko izmantoju.
  
  
  Es devos uz Lin Jing.
  
  
  Ar vienu kreisās rokas vēzienu es viņu pacēlu sev priekšā un tad turēju dzelzs tvērienā, piespiežot stiletu viņam pie rīkles.
  
  
  Abi ložmetēju varoņi sastinga vietā. Pārējie, apjukuši, palika tur, kur bija. Es varētu izmantot Linu kā ķīlnieku, lai izvestu Taru un sevi no šejienes. Bet es to tā negribēju.
  
  
  "Attaisiet viņu," es pavēlēju.
  
  
  Vienu brīdi neviens nepakustējās. Tikai es. Es stūmu Linu uz priekšu, līdz mēs sasniedzām vienu no Taras apsargiem. Ar asmeņa asumu es piespiedu Linu pacelt zodu, un viņa kakls bija atsegts. "Mammu, attaisi viņu," viņš izspieda. Apsargs nolaida ieroci un izdarīja, kā lika.
  
  
  Es pasūtīju Taru. - Ej prom no šejienes.
  
  
  'Bet. Niks. †
  
  
  'Ejam!'
  
  
  Viņa devās uz durvīm. Es liku Linam aizrīties un pastūmu viņu pretī apsargiem, kuri šausmās atkāpās, kad es paķēru ložmetēju no viena un sāku šaut. Vispirms es iesitu otram šāvējam, un tad tā bija bērnu spēle.
  
  
  Pēc desmit sekundēm viss bija beidzies.
  
  
  Es nometu automātu un pacēlu Vilhelmīnu. Uz galda stūrī pamanīju mazu atvērtu čipsu kastīti. Es uzmanīgi paņēmu vienu no tiem rokā un nopētīju. Ļoti maza adata, apmēram divus milimetrus gara, kaut kur sānos izsprausta. Es salauzu mikroshēmu uz pusēm. Iznāca gaiši dzeltens šķidrums. Pilienu atspējošana. Mikroshēmas, ko viņi izmantoja pret mani. Aizvēru kastītes vāku un ieliku to kabatā. Kas to lai zina. Ja spēle notiek pret jums, iespējams, tie varētu noderēt. Es izbraucu ar roku caur matiem, iztaisnoju kaklasaiti un uz visiem laikiem aizvēru durvis aiz izjukušās Nassau Ķīnas savienības.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Mēs kavējām divdesmit minūtes. Kamēr mēs nonācām Martinikas kafejnīcā, Gars bija prom.
  
  
  Bet tagad es to ļoti gaidīju.
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es izlaidu Taru viesnīcā un devos meklēt Garu. Viņš apmetās nelielā viesnīcā netālu no krasta. Kad es tur nokļuvu, tas bija pilns ar policistiem; Ātrā palīdzība, kas ieslēdza signālu, man teica, ka es varētu kavēties. Izrādījās, ka biju tieši laikā.
  
  
  Ārsts paskatījās uz mani un bezcerīgi paraustīja plecus. – Viņam atlikušas tikai dažas minūtes. Es tur neko daudz nevaru darīt.
  
  
  Es notupos blakus Garam. "Rīt vakarā," viņš čukstēja.
  
  
  Es pamāju ar galvu. Es zinu. Bēgšana no Čeņli. Es dzirdēju savu pulksteni skaitot viņa dzīvi. Vai arī tā bija mana sirds? 'Jebkas cits?'
  
  
  'Viņš teica. - "Es atstāju jums ziņu, pasaki Tarai..."
  
  
  Tieši tā. Mēs ar Garu, iespējams, kopā strādājām piecos vai sešos darbos. Viņš bija tik profesionāls, cik vien var vēlēties. Es domāju, ka viņš vienmēr būs klāt. Tas ir tas, ko jūs saņemat ar nāvi. Jūs paliekat nemirstīgs līdz pēdējai sekundei.
  
  
  Es atgriezos savā mašīnā un devos prom, it kā ātrums būtu paātrinājis manu konceptuālo pasauli. Bet tas tā nebija. Patiesībā, jo vairāk es uzzināju par šo gadījumu, jo mazāk es to sapratu. Trīs identiski ķīnieši. Trīs miruši senatori šobrīd. Kazino. Glābšana no nāves. Un Lao Zeng, kas bija kaut kur Indoķīnā. Tas nesakrita un nesaplūda. Tā visa fons bija KAN, un KAN bija slepkavības komanda. Un, ja senatoru medību sezona būtu atklāta, trīs jau būtu nogalināti, un deviņdesmit septiņi joprojām būtu dzīvi. Tādā tempā, kādā viņi iet tagad, viņi drīz iznīcinās visu Amerikas valdības sistēmu. Man bija jānoskaidro, ar ko viņi nodarbojas, lai tiktu viņiem priekšā un to novērstu. Viņš man atstāja ziņu. Vai arī tas bija domāts man? Viņš teica: “Pastāstiet Tarai Tarai Benetai. ID = AX-20. Tara Benneta, zinātniece.
  
  
  Pēkšņi es sadusmojos.
  
  
  Tara zināja kaut ko, ko es nezināju. Piemēram, viņa zināja, kāpēc viņa bija ar mani. Un ne jau sutou dialekta dēļ. Kad viņa man tajā bārā teica, ka esmu tik sasodīts ģēnijs, viņa zināja, ka viņai ir prāts šim darbam, un, kas attiecas uz mani... “Muskuļi,” viņa teica, “ir priekšnoteikums šim uzdevumam. Pēkšņi es sapratu klasisko sieviešu sūdzību, AX gribēja mani piesaistīt tikai manu spēku dēļ.
  
  
  Nu, šovakar tas varētu mainīties. Mums ar Taru būtu laba un ļoti ilga saruna. Vai viņai tas patika vai nē. Un viņa man pateiks patiesību.
  
  
  Viņa gulēja uz gultas un gaisma bija izslēgta. 'Nav vajadzības.' Viņa teica, kad es pastiepu roku, lai ieslēgtu gaismu. Es ieslēdzu gaismu. Uz viņas vaiga uzpampās mazs purpursarkans pleķis ceturtdaļas lielumā. Viņa pacēla pirkstus, lai to apsegtu. Vai nu no sāpēm, vai no iedomības. Viņa atkal izskatījās maza un bezpalīdzīga.
  
  
  Es teicu: "Gārs ir miris." "...un es domāju, ka ir pienācis laiks man pastāstīt, kāpēc viņš nomira."
  
  
  “Gar? Ak nē.' Viņa pagrieza galvu, un viņas zaļajās acīs sariesās asaras. Es pa pusei gaidīju, ka asaras būs zaļas.
  
  
  — Ko viņš darīja?
  
  
  Viņa atkal paskatījās manā virzienā. - Es nezinu, Nik. Tiešām... es tiešām nezinu.
  
  
  - Saki, nāc, mīļā. Tu neesi pirmā nerātnā sieviete, kuru esmu iztaujājusi, un, ja reizēm domā, ka es tev došu priekšroku...
  
  
  - Ak, Niks. Asaras tagad plūda pilnā spēkā. Viņa iztaisnojās un ielika seju manās krūtīs. Es neatbildēju.
  
  
  Viņa sarāvās, piecēlās sēdus un šņukstēdamās teica: “Man teica, lai nerunāju. "Man nav pavēlēts jums to pateikt," viņa izlaboja.
  
  
  Ne bez maiguma es uzliku pirkstu uz viņas vaiga rētas. "Tad teiksim tā, ka es no tevis izspēšu."
  
  
  "Tu nekad to nedarīsi."
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Mums ir citi veidi." ES teicu. Piemēram, Kārtera slavenais patiesības serums.
  
  
  - Un šī? viņa jautāja.
  
  
  "Un šis..." es teicu. Es paņēmu viņu rokās un skūpstīju viņu ilgi un lēni. "Vairāk," viņa teica. Es viņai iedevu vairāk. "Labi," viņa teica ar nopūtu. 'Tu esi uzvarējis. Amerikāņi izkāps Normandijas piekrastē.
  
  
  Es ciešāk satvēru. "Das weissen wier," es teicu. Es jutu viņas krūtis. — Kas vēl, Fraulein?
  
  
  Viņa sāka smieties un iekoda lūpā. "Bumba nokritīs uz Širohimu."
  
  
  Es aizliku roku aiz auss. — Uz Širohimu?
  
  
  "Uz Hirosimu." Tagad mēs abi smējāmies.
  
  
  "Ļoti interesanti," es teicu, atraisīdams viņas halātu pāri, iespējams, labākajām krūtīm visā Rietumu puslodē. Vai varbūt labākā no rietumu puslodēm. "Ak meitene, meitene. Tu esi patiesi skaista. Es atkal aizvēru savu halātu. - Tātad, tagad parunāsim.
  
  
  "Es domāju, ka man labāk patīk aktīvā daļa."
  
  
  es pasmaidīju. "Es zinu," es teicu. "Bet tā es uzzinu patiesību." Nav seksa, kamēr tu man nepateici. Mana spīdzināšanas metode ir seksuāla vilšanās. es atraisīju kaklasaiti'
  
  
  – Brīdinu, pēc stundas tu būsi nikns.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un nedaudz nervozi ķiķināja. "Zvērs," viņa teica. 'Ak nē. Mīļi vārdi tev nepalīdzēs. Es atliecos un sakrustoju rokas. - Es tev izteikšu godīgu piedāvājumu. Ja tu man nedosi to, ko es gribu, es tev nedošu to, ko tu gribi."
  
  
  Viņa sarauca pieri. "Nekādas neķītras valodas," viņa teica.
  
  
  "Ak! Tā ir daļa no plāna. Ja tu nerunāsi ātri, es tevi apvainošu, līdz tu nokritīsi.
  
  
  "Nopietni, Nik. Man ir rīkojumi...
  
  
  'Nopietni. Tara. Man tas ir vienalga. Es paskatījos viņai tieši acīs. "Pirmkārt, man nepatīk riskēt ar savu kaklu, ja vien es nezinu visus riskus. Otrkārt, man nepatīk doma, ka man neuzticas. Es nekad neesmu redzējis, ka Vanags kaut ko no manis slēpa.
  
  
  “Protams, runa nav par to, ka viņš tev neuzticas. Ja ir kāds, kuram viņš neuzticas, tad tas esmu es. Vai vismaz mana teorija, es domāju. Viņš teica, ka tu vari apstāties, ja es tev pateikšu. Jūs varētu domāt, ka viss AX ir kļuvis traks."
  
  
  "Ar Garu un trim senatoriem viņa zārkā ir maz ticams, ka es aiziešu. Tātad uz priekšu. Kāda veida teorija jums ir?
  
  
  Viņa dziļi ievilka elpu. "Vai esat kādreiz dzirdējis par vienšūnu kultūru?"
  
  
  'Mmm. Bioloģija... ģenētika. Kaut kas tamlīdzīgs?'
  
  
  - Nu tu tuvojies. Tas ir jauns pavairošanas veids."
  
  
  - Kas vainas vecajam?
  
  
  "Klausies," viņa teica. "Es pārkāpju savu pavēli jums to pateikt." Tāpēc jums ir jābūt nopietnam un jāieklausās."
  
  
  "Es klausos," es teicu.
  
  
  "Izmantojot procesu, ko viņi sauc par vienas šūnas transplantāciju, ir iespējams, izmantojot šūnas kodolu no nobrieduša ķermeņa - no jebkuras šūnas no jebkuras ķermeņa daļas - izveidot jaunu organismu, kas ir ģenētiski identisks."
  
  
  Es paskatījos uz viņu ar smaidu. "Atkārtot."
  
  
  "Viņi varētu paņemt šūnu no mana nogrieztā naga, ievietot to pareizajā ķīmiskajā vidē, un rezultāts būtu meitene, kas visās detaļās izskatās tieši tāpat kā es."
  
  
  – Vai tā notiek? - Es tam neticēju.
  
  
  'Jā. Tas nav noslēpums. Precīzāk sakot, Time bija raksts par to 1971. gadā. Līdz šim tas darīts tikai ar vardēm. Vismaz... cik mēs zinām. Taču Ķīna daudzās lietās mūs apsteidz."
  
  
  'Uzgaidi minūti. Vai jūs gribat teikt, ka Čenli un Čārlzs Braiss ir viena un tā paša auga kloni, dzinumi?
  
  
  Viņa kautrīgi pamāja ar galvu. "Es tev teicu, ka tev tas nepatiks," viņa teica.
  
  
  'Es nesaprotu. Es domāju... kāpēc? Es domāju, pat ja tas ir iespējams, tam joprojām nav jēgas.
  
  
  'Klausies. Pat šajā valstī bija mācību grupas. Mēs centāmies noskaidrot, kuri cilvēki ir vienšūnas pavairošanas vērti. Un viens no iemesliem, kāpēc mēs neesam veikuši nekādus eksperimentus šajā virzienā, ir atbilde uz šo jautājumu: vissliktākie cilvēki. Hitlers. Cilvēki ar diženuma maldiem. Cilvēkiem patīk, piemēram, Lao Zeng. Pirmās klases slepkava.
  
  
  "Labi, pieņemsim, ka Lao Dzens tika pavairots..." Es pakratīju galvu. Nebija viegli noticēt tik superfantāzijai. “Ko viņi no tā iegūst? Ja neskaita egoismu. Un kāds tam sakars ar CAN un šiem senatoriem? Kāds tam sakars ar visu šo Naso situāciju?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. 'Es nezinu. Es par šo pilnīgi neko nezinu. Es zinu tikai to, ka šīs pirmās klases slepkavu kopijas pāraugs par pirmās klases slepkavām. Viņi izskatīsies un domās — un nogalinās — kā oriģināls. Un mana teorija ir tāda, ka KAN izmantoja Lao Zenga materiālus, lai izveidotu tīrasiņu slepkavu komandu.
  
  
  'Tu par to zini...'
  
  
  'Kādas muļķības...?
  
  
  - Atvainojiet, ka jautāju jums par to.
  
  
  Viņa mani rūpīgi nopētīja. - Vai tu domā, ka esmu traka?
  
  
  - Protams, es domāju, ka tu esi traks. Bet arī es. Veselīgi vīrieši tagad guļ gultā un domā, kā savā dārzā atbrīvoties no nezālēm. Un normālas sievietes tagad iepako pusdienas. Jums ir jābūt trakam, lai strādātu AX.
  
  
  "Tā ir mana teorija," viņa teica.
  
  
  "Tas ir traki, bet tas nenozīmē, ka tā nevar būt patiesība."
  
  
  Viņa atviegloti uzelpoja. "Paldies, Nik." Tad viņa pasmaidīja. 'Pasaki man...'
  
  
  Jā.'
  
  
  Viņa noslaucīja matus no pieres. -Vai esi kādreiz satikusi parastās sievietes?
  
  
  'Nē.' ES teicu. "Viņi nav mans tips."
  
  
  -Kāds tips tu esi?
  
  
  Brunetes,” es teicu. Viņa izskatījās aizvainota. “Īss, resns un ļoti stulbs. Lai gan," es piebildu, "esmu atvērts visam."
  
  
  "Kā tas ir atvērts?" - viņa jautāja, atpogādama manu kreklu.
  
  
  "Ļoti atklāta," es teicu, novilkdama viņas halātu. "Lieliski," viņa teica. Un ar to mūsu saruna beidzās.
  
  
  Es gribu jums pastāstīt, ka esmu pazinis vairākas sievietes. Un es domāju, ka es jau zinu vislabāk. Bet es gribu jums pateikt, ka es kļūdījos. Tara bija kas cits. Ļoti dažādi. Un tas ļoti atšķīrās no šī. Man liekas, ka katru reizi, kad kāds draņķis mēģina kaut ko tādu pateikt grāmatā, tas izklausās pēc garlaicības augstuma. Viņa vienmēr "paceļas", viņa "svārstās", viņš viņu "izurbj", un viņa vienmēr "eksplodē". Kaut kas līdzīgs vienmēr izklausās pēc cīņas spēles stenogrammas.
  
  
  Tara bija savādāka, un man tam nepietiek vārdu. Viņa lika man justies tā, it kā es būtu izgudrojis viņas ķermeni un tas bija dzīvs pirmo reizi un tikai man. Viņa bija atklāta un nevainīga, viņa bija karsta kā sviests un mierīga. Viņa bija meitene un arī sieviete. Viņa bija jautājums un atbilde. Viņa bija Tara. Un viņa bija mana. Es arī biju savādāks.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Viņas acīs bija asaras. "Ak dievs." Viņa noskūpstīja manu plecu. 'Paldies. Paldies.'
  
  
  Es ļāvu savai rokai spēlēties cauri sarkanajam mākonim. Es sevi uzskatītu par zemnieka gaili, ja teiktu: nekas, sajūta ir abpusēja. Tāpēc es vienkārši apklusu un vēlreiz viņu noskūpstīju.
  
  
  Mēs bijām tik tuvu viens otram, kad dzirdējām klauvējienus pie durvīm. Es izkāpu no gultas. Ja tā būtu meitene uz nakti, viņa būtu ienākusi, ja mēs nebūtu atbildējuši. Bet atkal varbūt tā nebija meitene.
  
  
  Es aptinu dvieli ap vidukli, paņēmu ieroci un devos uz durvju pusi. Es to nedaudz atvēru.
  
  
  Tā bija apkalpošana numurā. Uz ratiem notika plaša, braukšanas ballīte; komplektā ar šampanieti sudraba dzesētājā.
  
  
  Es stāvēju, skatījos uz viņu un smagi nopūtos, pēkšņi ļoti izsalcis. "Kaut es varētu pasūtīt šo," es teicu viesmīlim, "bet es domāju, ka jums ir nepareizs numurs."
  
  
  Viņš jautāja. — Stjuarta kungs?
  
  
  'Jā. Es esmu Stjuarts.
  
  
  - Garsona Kantora kungs jums to pasūtīja. Līdz pusnaktij, viņš teica. Pārsteigums.'
  
  
  "Labi," es teicu, kad viesmīlis atkal aizgāja. Gara vēstījums ir kaut kur kāruma vidū.
  
  
  "Tu domā kā pupiņas Epifānijas pīrāgā?"
  
  
  Man nav ne jausmas, ko es domāju, bet Gārs man teica, ka viņš atstāja ziņu, un šis ēdiens ir viss, ko viņš mums atstāja, tāpēc...” Es paskatījos apkārt galdiņam, lai atrastu kaut ko svarīgu. Kaut kāds papīrs. Tas nāca ar šampanieti. Aploksne, iekšā tikai vizītkarte ar uzrakstu "Labākie vēlējumi ar lielajiem burtiem" arī Gar uzrakstīja kaut ko, kam vajadzēja būt kodam.
  
  
  M-1 x4 + ?
  
  
  "Cik briesmīgi," es teicu. "Tas ir muļķības". Es vēlreiz izpētīju viņa vēstījumu: "Varbūt šī ir formula." Es iedevu kartīti Tarai: "Šeit. Tu esi zinātnieks ģimenē."
  
  
  Tara to atdeva man un paraustīja plecus. – Tā nav man zināmā formula. M mīnus 1, reiz 4 plus kaut kas. Viņa pakratīja galvu. – Tev taisnība, tas ir muļķības.
  
  
  Vēlreiz paskatījos kartē. Hei pagaidi. Es saprotu.' Pēkšņi tam visam bija jēga. 'Vai jūs zināt, ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka jums bija taisnība.
  
  
  Viņa tukši paskatījās uz mani. - Kurš?
  
  
  "Par tiem kloniem. Skaties.' Es viņai vēlreiz parādīju karti. “Tas nav M mīnus 1. Šī ir grupa M 1. Ml. Koda nosaukums Lao Zeng. Un Ml x 4 ir vienāds ar Ml reiz 4. Ir četri MI. Četri vīrieši, kas izskatās pēc Lao Zenga. Četri kloni. Plus jautājuma zīme. Plus Dievs zina, cik vēl.
  
  
  Apjukusi viņa atliecās krēslā. "Jūs esat vēsturiska brīža aculiecinieki."
  
  
  "Ak, nāc," es teicu. — Agrāk tev bija taisnība.
  
  
  Jā, viņa teica. "Bet es nekad neesmu nožēlojis, ka man agrāk bija taisnība."
  
  
  Šī noteikti bija mana desmitā cigarete. Tātad tas bija par daudz. Es pārmetu izsmēķi pāri balkona margām un vēroju, kā tas nirst kā drosmīgs bumbvedējs. "Mēs dzīvojam ar godu un krītam kā sapuvuši bumbieri." Vējš pacēlās no tumšās ostas; zvejas laivas noenkurojoties nervozi šūpojās pa viļņiem kā nepacietīgi bērni, kas bija pamodušies pirms vecākiem un tagad ar nepacietību gaidīja jaunu dienu. ES nevarēju gulēt. Es nogaidīju, kamēr Tara nosnaus, tad ielēju sev šampanieti un izgāju uz balkona. Tūkstošiem zvaigžņu un balts mēness karājās pār vienkāršu ūdens un pludmales pasauli. Uz brīdi es gribēju aizmirst to citu pasauli ar tās skarbajām līnijām un asinssarkano. Šī slepkavību un nāves pasaule, kur viņi vispirms nošauj un vēlāk uzdod jautājumus.
  
  
  Bet man bija daudz jautājumu, ko sev uzdot. Un tagad atbildes nevarēja atlikt uz vēlāku laiku. Čenli bija viens no šiem kloniem. Viņš nogalināja senatoru. Tagad kāds plānoja šonakt izraut Čeņli no cietuma. Bet kas bija šis "kāds"? Un kad bija "šodien"? Tas "kāds" varētu būt divpadsmit vīri ar rokas granātām vai viens vīrietis ar labu plānu. Un šodien ir garākais vārds. Tas ilgst no saulrieta līdz nākamajai rītausmai. Bija vēl kaut kas. Lin Cjin teica, ka "vecais ienaidnieks" norādīja uz mani. Kāds vecs ienaidnieks? Man bija tūkstoš ienaidnieku. Un, ja viņš joprojām būtu uz salas, viņš varētu vienkārši šķērsot manu ceļu. Kaut kā man bija jāatrod atbildes. Un pirms tam "šovakar".
  
  
  Es pagriezos un paskatījos iekšā uz tur guļošo Taru. Mēness atspīdēja durvju stiklā; izskatījās, it kā viņa būtu pakārta gaisā uz zilas gultas ar mēness kā naktslampiņu. Es atkal paskatījos prom. Bija arī kaut kas līdzīgs. Man joprojām bija par Taru jāuztraucas un jāsargā. Viņa bija aģente un vecākā pētniece, taču viņai bija vajadzīga mana aizsardzība. Vēl viens iemesls, kāpēc es nevarēju aizmigt. Tas nebūtu iespējams, ja man nebūtu plāna, piemēram, ar ko sākt, lai izsekotu visiem šiem iemesliem.
  
  
  Es sāku savus meklējumus. Rakstāmgalda atvilktnē es atradu to, ko gribēju. Tās kičīgās lapiņas, kuras viņi atstāj tūristiem. "Izklaide Naso" "Kur tas viss notiek?"
  
  
  "Kur tas viss notiek?" tur bija salas karte. Es to pacēlu, lai paskatītos tuvāk. Es atradu cietumu. Labi. Ja es gribētu, lai ieslodzītais aizbēg, kur es viņu vestu? Es gribētu tikt ārā no salas. Tāpēc es dotos uz krastu. Maza lidmašīna varētu izmantot pludmali kā skrejceļu. Vai arī es izmantotu laivu. Privāts kuģis, privāta un priviliģēta jahta. Es izsekoju ceļus no cietuma līdz jūrai. Tur bija daudz jūras, bija daudz ceļu. Es iztēlojos visu salu.
  
  
  Kad atkal paskatījos uz augšu, skats bija mainījies. Saule iznira aiz Zemes līnijas, un debesis pārklāja Māti Zemi ar pazīstamu rozā segu. Zvejnieki atstāja savas mājas Bay Street un devās uz saviem kuģiem, kas bija pietauvoti pie mola. Sievietes iekārto savus tirgus stendus ar jautrām salmu cepurēm un košiem maisiem, kas pildīti ar jūras gliemežvākiem. Ja es būtu Džons Stjuarts, mēs varētu pastaigāties pa šo tirgu un ūdensmotociklu pa jūru, pēc tam pilsētā pusdienot ar tikko nozvejotu jūras asaru. Ja es būtu Džons Stjuarts, es tagad nezinātu par Čenli gaidāmo bēgšanu, un, ja zinātu, es brīdinātu policiju, lai to novērstu. – Bet Niks Kārters palīdzēs Čenlijam aizbēgt.
  
  
  Slepkava bija tikai zobrats visā mašīnā, un es meklēju visu mašīnu; Es meklēju vietu, kur viņi masveidā ražo klonus. Un, ja man paveiksies, Chen-li mani tur aizvedīs. Ja tikai es varētu likt viņam aizbēgt. Visi, izņemot mani.
  
  
  Pulkstens bija seši no rīta, un tagad man bija kaut kāds plāns. Tagad es varēju gulēt.
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pirmais noteikums: pazīsti savu ienaidnieku.
  
  
  Es nogriezos no Interfield Road un devos uz lidostu. Mans vecais ienaidnieks, vismaz saskaņā ar Linu Dzjinu, redzēja mani ierodoties lidostā. Varbūt lidosta varētu man palīdzēt. Nu, tas bija mežonīgs minējums, bet bija vērts mēģināt.
  
  
  Es paskatījos uz sejām aiz letes. Muita. Informācija. Auto noma Hertz. Rezervācija. Neviens no viņiem neko neatgādināja. Piegāju pie avīžu kioska un nopirku avīzi. Lai būtu ko darīt, kamēr domāju, ko darīt. Tajā nebija nekā par Grenādas kazino. Ārzemnieki. Bet tas nav tik dīvaini. Droši vien viņi nevēlējās biedēt tūristus. Vai varbūt policisti par to vienkārši nezināja. Varbūt kāds cits ieradās agrāk un iztīrīja šo putru. Kāds cits šajā narkotiku tirdzniecībā.
  
  
  Vai kāds no pārējiem. Es pārbaudīju mirušo sarakstu. Bengels nomira gultā. Neuzmanība ar cigareti. Viņa māte, kas dzīvoja Kensingtonā, viņu izdzīvoja. Nekas cits kā labas lietas par mirušajiem. De mortuis nil nisi bonum. Es paskatījos apkārt, meklējot savu avīzi. Vecie ienaidnieki neslēpās ēnā.
  
  
  Bija vēl viena lieta, ko es varēju darīt. Jaukā angļu dāma no BOAC man pārbaudīja pirmdienas vakara pasažieru sarakstu. Pirmdienas vakarā mēs ieradāmies no Ņujorkas pulksten 7:30. Pan Am uz Maiami devās septiņos, un britu lidmašīna no Londonas ieradās astoņos — nē, ceturtdaļa astoņos. Bija nedaudz agrs. Londona. Es kādu laiku par šo domāju. Čārlzs Okuns bija ienaidnieks no Londonas. Bet nē, viņi viņu ieguva, kad veica reidu viņa laboratorijā. Astoņi! Uzvari Po! Tas varētu būt viņš. Ziņnesis Karlo teica, ka vīrietis, kurš viņam maksājis, ir liels ķīnietis. Ving Po bija piecas pēdas garš, KAN aģents, kas atradās Londonā. Un maz ticams, ka viņš aizmirsa, ka kādreiz ir ticies ar mani. Atgādināšu, ka viņam tagad bija trīspirkstu roka.
  
  
  "Dārgi." Uzsmaidīju meitenei aiz letes. "Vai varat man pateikt, vai misters Wing Po bija ar šo reisu pirmdien no Londonas?"
  
  
  — Ak, man ļoti žēl. Viņa izskatījās pat ļoti skumja. "Bet es baidos, ka man nav atļauts jums sniegt šo informāciju."
  
  
  "Es zinu, ka jūs nevarat," es teicu.
  
  
  Es paskatījos viņai tieši acīs. Skaties numur divi: tikko kontrolēts, kūsā kaislība.
  
  
  Viņa man sniedza informāciju. Vin Po patiešām bija šajā pasažieru sarakstā. Šajā lidojumā viņš nebija viens. Viņa ceļabiedru sauca Hung Lo.
  
  
  "Ja jūs interesē," viņa izpalīdzīgi piebilda, "viņi ir rezervējuši lidojumu atpakaļ uz Londonu šovakar pulksten desmitiem."
  
  
  Mani tas interesēja.
  
  
  Izmantojot iespēju, es piezvanīju uz Grenada Hotel. Vin Po kungs bija pie viņiem reģistrēts. Mans azarts sāka atmaksāties. Bet, no otras puses, ir zināms Hung Lo. Jūs arī nevarat visu laiku vienkārši uzvarēt.
  
  
  Es atgriezos viesnīcā un atradu Karlo, mūsu kopīgo draugu. Viņš atpazītu Vinu. Es viņam pateicu, ko vēlējos uzzināt, un pateicu, cik par to maksāšu. Mēs esam panākuši vienošanos.
  
  
  Es teicu Tarai, ko gaidīt. Viņa domāja, ka tas būs jautri.
  
  
  Es noskūpstīju viņu ardievu un devos atpakaļ uz mašīnu.
  
  
  Otrais noteikums: dodieties uz cietumu. Ejiet taisni uz cietumu.
  
  
  Bet pa ceļam apstājos pie Peace Pipe, angļu cigāru ražotāja Naso. Viņiem krājumā bija mans neglītais zīmols ar zelta iemutni. Es pasūtīju pāris iepakojumus nosūtīt uz viesnīcu un paņēmu vairākas pakas tūlītējai lietošanai.
  
  
  Es devos uz bāru Baystreet un iedzēru sviestmaizi un alu. Tad vēl viens. Un vēl vienu. Un burbons, lai jūs sasildītu. Kad aizgāju, biju piedzēries un paklupu. Es strīdējos ar bārmeni par rēķinu. Lieta tāda, ka viņam galu galā bija taisnība. Izgāju ārā vētrainā, trokšņainā noskaņojumā, iekāpu atpakaļ mašīnā un aizbraucu. Es nogriezos nepareizā virzienā uz vienvirziena ielu un dedzēju pretim braucošām mašīnām. Man ļoti patika šīs taures skaņa. Es sāku dot signālu: "Šis-ir-sākums-mēs-turpinām-kauju."
  
  
  Šis policists parādījās Parlamenta ielā. Man nebija līdzi nekādu dokumentu. Viņš bija ļoti jauks. Viņš gribēja mani aizvest atpakaļ uz viesnīcu. Piedot un aizmirst. Viņš gribēja, lai es nedaudz pagulēju.
  
  
  Es iesitu viņam pa zodu. Arī labs veids, kā nokļūt cietumā.
  
  
  Nasavas cietums nebija tik slikts kā parasti. Tā bija neveikla divstāvu akmens celtne salas rietumu pusē. Vietējie iedzīvotāji to sauc par "viesnīcu", jo tā tā izskatās. Tas piedāvā daudz dabas skaistuma. Glīti apgriezti zālieni un šauri dārzi. Klientu lokā galvenokārt ir cilvēki, kas vienu nakti guļ piedzēries, gadījuma zagļi un ik pa laikam vietējais "noziedzīgais maniaks". Līdz šim rasu nemieri nav vainagojušies ar vardarbīgiem noziegumiem. Tādējādi tādi cilvēki kā Chen-li nekādā veidā netika ņemti vērā, izveidojot savu drošības sistēmu. Bet viņi deva viņam labāko, kas viņiem bija. Viņa kameras priekšā stāvēja apsargs.
  
  
  Es biju ļoti piedzēries. Viņi teica, ka man ir tiesības uz vienu telefona zvanu. Es viņiem teicu, ka gribu piezvanīt svētajam Pēterim. Viņi teica, ka esmu ļoti piedzēries.
  
  
  Viņi mani uzveda augšā. Bez Čeņli bija vēl tikai divi ieslodzītie. Mani ievietoja vienā kamerā ar tiem diviem puišiem.
  
  
  Viens no viņiem gulēja, šķietami piedzēries.
  
  
  Otrs izskatījās pēc tāda, ar kuru tu negribētu būt ieslēgts vienā kamerā. Viņš bija liels, spēcīgas miesasbūves, ar rētām no durtām brūcēm, kas lika viņa zili melnajai sejai izskatīties kā raibai segai.
  
  
  Viņš par kaut ko domāja, kad es iegāju.
  
  
  Čenli kamera atradās otrā galā. Tur, gaiteņa galā. Ja viņš būtu palicis pa kreisi, es viņu neredzētu. Mans pirmais ieskats klonā. Viņš bija vēss un mierīgs.
  
  
  Es aizsmēķēju cigareti un iedevu paciņu lielajam kameras biedram. Viņš paņēma vienu, pārbaudīja to, aptaustīja zelta iemutni un pacēla to pret gaismu. "Tādas muļķības." Un viņš pasmaidīja.
  
  
  Viņu sauca Vilsons T. Šerifs, un viņam piederēja bārs ar nosaukumu Wooden Nickel — vietēja iestāde, kas atrodas netālu no pilsētas. Pēkšņi ieradās policisti un zem bāra letes atrada heroīna sainīšus. "Viņš tika stādīts, cilvēk. Es neesmu tik stulba. Viņš izpleta rokas. Viņi bija tīri. "No otras puses," viņš saskrāpēja pakausi, "ja es esmu tik gudrs, tad kāpēc es esmu šeit?"
  
  
  Viņi aizvēra viņa bāru un pēc tam viņu piekāva. Viņš teica, ka Naso nebija lielu narkotiku problēmu, tāpēc policisti vienkārši izlikās, ka viņš ir karalis. Šķiet, ka viņi patiešām ir ieguvuši lielo priekšnieku. - Tikmēr kāds gudrs puisis smejas no galvas.
  
  
  "Jā," es teicu. "Kāds saviļņojums."
  
  
  Mēs ar Vilsonu T. Šerifu sadraudzējāmies. Viņš man stāstīja par savu sievu un bērniem un par dzelteno māju, ko pats sev uzcēla. Es viņam jautāju, vai viņam nav nopietni ienaidnieki, un viņš iesmējās. "Jēzu, jā. Bet mani ienaidnieki. Viņi drīzāk sagriezīs jūs gabalos, nekā izrotās jūs šādi. Tas mani tik ļoti sanikno, cilvēk. Neviens no viņiem neko no tā neiegūs.
  
  
  — Kā ar tavu bāru?
  
  
  Viņš pacēla plecus. Ja kāds to vēlēsies, tas joprojām būs jāpērk. Vai nu no manis, vai no valdības. Jebkurā gadījumā viņiem joprojām būs jāmaksā."
  
  
  — Ja vien viņi to nevēlējās kādam citam nolūkam. Es jau uzminēju, kas ir "viņi".
  
  
  Es kaut ko iemācījos šajā cietumā. Zemāk esošā policija dežūrēja līdz desmitiem. Apsargs Čenli bija vienīgais sargs augšstāvā. Tas tika mainīts ik pēc piecām stundām. Nākamais aizsargs būs ceturtdaļseptiņos. Sargu Brukmenu nomainīs Jailer Crump.
  
  
  Es viņam uzdevu dažus jautājumus par Čenli. Mūsu guļošais kameras biedrs miegā īsi sakustējās. Tad viņš pagriezās un sāka krākt.
  
  
  Čenlī bija tikai viens apmeklētājs. "Jūrnieks," Vilsons nodomāja. Kaulains puisis treniņtērpā. Čenli viņu sauca par Džoniju. Džonijs nāca katru dienu. Pēdējā reize bija šorīt. Viņam uz rokas bija tetovējums ar lielu sarkanu tauriņu. Viņu nevarēja nepamanīt no kilometra attāluma.
  
  
  Viena lieta, ko esmu iemācījusies gadu gaitā. Tur parasti nez kāpēc tiek novietotas lietas, kuras nevar palaist garām kilometra rādiusā.
  
  
  Seržants piegāja pie manis. Es jau biju ļoti prātīgs. Man bija daudz sirdsapziņas pārmetumu. Es jautāju, vai nevaru piezvanīt savai sievai.
  
  
  Pulksten sešos Tara ieradās, kā plānots. Viņa nevarēja saprast, kā es varu būt tik stulba. Viņa viņiem teica, ka esmu labs cilvēks, labs pilsonis, labs vīrs un ka nekad agrāk nebiju darījusi neko tik mežonīgu. Un es to nekad vairs nedarītu. Vēlāk viņa man teica, ka raudāja patiesas asaras.
  
  
  Viņi atcēla apsūdzības apmaiņā pret naudas sodu.
  
  
  Desmit minūtes pāri sešiem manā blokā iezvanījās sienas telefons. Sargs Brukmens pameta savu posteni un devās pa koridoru, lai viņam atbildētu. 'Jā.' Viņš paskatījās manā virzienā. 'Jā. Es viņu tūlīt nosūtīšu.
  
  
  Viņš pagrieza muguru pret sienu. "Ei," viņš teica klausulē, "es gribēju tev pajautāt..." Viņa balss kļuva zema un konfidenciāla. Es cerēju, ka viņa jautājums neaizņems pārāk ilgu laiku, jo tas varētu izjaukt manu grafiku.
  
  
  Es paskatījos uz Vilsonu T. Šerifu. Man viņš ļoti patika. Un viņš ir gatavs mirt šonakt. KAN viņu nogalināt, jo viņš bija liecinieks. Es neuzticējos mūsu klusajam kameras pavadonim. Viņš bija pārāk kluss. Un mazliet piedzēries. Jūs varētu to smaržot jūdzes attālumā.
  
  
  Bet kāpēc, pie velna, man tas rūpēja. Mazākais, ko es varēju darīt, bija aizsargāt Vilsonu. Viņš sēdēja savā gultā. "Tas esi tu, cilvēk," viņš teica. "Jūs varat doties mājās tagad."
  
  
  "Tu arī dosies prom," es teicu. 'Ļoti drīz.'
  
  
  "Es uz to neliktu."
  
  
  - Jā. Atklāti sakot.' - Sajutu savas jakas vīli: "Es uzdrošinos visu nolikt zem tās." Tagad, tieši tagad.
  
  
  Es ieliku tos viņam rokā. Zināju, ka no kazino atnestie čipsi noderēs.
  
  
  Kad cietuma sargs Brūkmens ieradās pēc manis, Vilsons jau gulēja, Brūkmens mani veda līdz durvīm uz kāpnēm. "Labi, Stjuart. Jums jāiet vienam. Es nevaru atstāt šo stāvu.
  
  
  "Paldies, aģent Brukmen," es teicu.
  
  
  "Kāpņu apakšā vienkārši pagriezieties pa kreisi. Jūsu sieva tur gaida.
  
  
  Es smaidot pamāju. "Patiešām," es teicu. "Es tiešām vēlos jums pateikties. Jūs esat bijis tik laipns pret mani. Es pastiepu roku. 'Dod pieci.'
  
  
  Viņš pastiepa roku.
  
  
  Pēc piecām sekundēm viņš jau bija zem burām.
  
  
  Es trīskāršoju anestēzijas līdzekļa devu katrā žetonā. Abi vīrieši izbraukumā būs apmēram piecas, sešas stundas. Tam vajadzētu būt pietiekami ilgam.
  
  
  Čenli paskatījās uz mani un klusi pamāja. Viņš domāja, ka tas viss ir daļa no plāna.
  
  
  Bija ceturksnis astoņi. Uz kāpnēm es saskāros ar Warden Crump, Warden Bruckman aizstājēju. "Brūkmenam ir ziņa jums," es teicu.
  
  
  "Ak?" Viņš apmulsis apstājās.
  
  
  Pasniedzos kabatā un izvilku no tās salocītu papīra lapu. Es to kopā ar mikroshēmu stingri ievietoju viņa gaidošajā rokā.
  
  
  Es vilku viņa guļošo ķermeni atpakaļ augšā uz kameras bloku.
  
  
  Lejā seržants man sludināja par dzēruma briesmām.
  
  
  Teicu seržantam, ka citādi būšu labs puika. Mēs paspiedām rokas.
  
  
  Uzņemšanas telpas ierēdnis dzirdēja, kā seržants krīt, un ienāca paskatīties, kas par lietu. "Tas vienkārši apgāzās." ES teicu. 'Tikai. Nāc un apskaties. Es satvēru viņa roku, it kā gribētu viņu pasteidzināt.
  
  
  Policijas rakstnieks uzkrita virsū seržantam.
  
  
  Tara mani gaidīja pie letes.
  
  
  "Es paspiedu roku visiem policistiem, kuri bija tik laipni pret mani," es teicu.
  
  
  "Mums tiešām ir jābūt piesardzīgiem," viņa teica, kad mēs aizgājām. "Es domāju, ka tagad šeit visi tik labi guļ."
  
  
  Viņa sāka dungot Brahmas šūpuļdziesmu.
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mēs ar Taru meklējām vietu, kur parunāties. Netālu no cietuma atradām krogu. Īsts viltots antīks krogs - ar plastmasas ķieģeļiem un koka vinilu. Šo vietu sauca Het Schelmenhor, un es domāju, vai esmu īsts nelietis.
  
  
  Es negaidīju nekādas grūtības no cietuma. Viņi visi gulēs pirmās pāris stundas. Un kā reiz kāds teica, gulēt līdz pusnaktij ir svarīgi. Es šaubījos, ka viņu miegs tiks pārtraukts. Ienaidnieka pirmais transportlīdzeklis tur ieradās tikai pulksten desmitos, un, tā kā Wing Po bija rezervējis biļetes pulksten desmitos reisam uz Londonu, bēgšanai bija jānotiek pirms pulksten desmitiem.
  
  
  Un bēgšana notika. Es par to parūpējos. No otras puses, es palīdzēju arī policijai. Vismaz es palīdzēju viņiem palikt dzīviem. Ja paveiksies, neviens netiks nošauts. Čenli draugi uzmeta skatienu policijai un, kā es cerēju, nepamodinās guļošos suņus. Tas bija mans labais darbs tajā dienā.
  
  
  Es pievedu Taru pie galdiņa stūrī un pasūtīju burbonu. Viņa pasūtīja šeriju. Miledija palika dāma. — Vai ir kādas ziņas no Karlo?
  
  
  Viņa sāka rakņāties pa savu maku. "Viņš piezvanīja," viņa teica. - Es ierakstīju. Viņa izkāpa virspusē ar sauju cigarešu izsmēķu, sarāvās un atkal ienira. Bezmērķīgi meklējumi nekur nenoveda. Pēc tam viņa metodiski sāka iztukšot maisu, pa vienam vienumam. Pulveris kompakts. Cigaretes. Maks. Viņa apmulsusi paskatījās uz mani. "Ja jūs par to izsakāt vienu komentāru, Kārter, jūs esat pabeidzis."
  
  
  Viņa turpināja savu reidu.
  
  
  Es turpināju meklēt piemērotu komentāru.
  
  
  Vai jau dzirdēji jaunumus? 'Nē, protams nē.' Galda virsma jau sāka atgādināt Vaterlo laukumu. "Senators Krenstons." Viņa paskatījās uz augšu. 'Autoavārija. Vismaz tāds ir oficiālais paziņojums.
  
  
  -Vai esat saņēmis patieso informāciju?
  
  
  Viņa pamāja. "Kad zvanīju Vašingtonai, lai ziņotu par mūsu atklājumiem, es visu sapratu. Patiesais iemesls ir lidmašīnas bojājums.
  
  
  Es pakratīju galvu. Vēl viena diena, cita nāve. Un līdz šim CAN bija visi trumpji. "Tu meklēji ziņu no Karlo," es viņai atgādināju. "Es domāju, ka labāk pasteidzieties ar meklēšanu." Viņa rakņājās pa savu somu... Viņa salauza pirkstus. — Esmu pārliecināts, ka tā bija. Karlo izķemmēja visu Grenādu, tāpat kā tu viņam teici, un, kad Ving Po aizgāja, Karlo viņam sekoja. Kāda savrupmāja piekrastē," viņš teica. Kaskādes ceļa galā. Tad viņš pagriezās pa kreisi vai pa labi. Nu vismaz tu tur atsakies
  
  
  Es viņai uzmetu pēdējo dienu ļaunāko izskatu. — Tara! Mana balss skanēja skarbi. Viņa atrada papīru. "Pagriezieties pa kreisi," viņa teica.
  
  
  Es mēģināju atcerēties viesnīcas brošūru. Karte, kuru pētīju uz balkona pirmajā rīta gaismā. Saskaņā ar "Kur tas viss notiek?" Cascade Road virzījās paralēli Atlantijas okeānam, apmēram jūdzi no pludmales. Saskaņā ar Fun in Nassau, Cascade Road bija pazīstama kā miljonāru galvenā iela. "...kurā ir dažas no ekstravagantākajām villām visās Bahamu salās." Jebkurā gadījumā tas bija labs patvērums Čenli. Un laba vieta, kur sākt savu aizbēgšanu no salas. Nav šaubu, ka Vin Po tur gaidīja Čenli.
  
  
  "Starp citu," viņa teica. — Viņš joprojām ir tur.
  
  
  "Kurš," es teicu, "kur vēl?"
  
  
  "Vin Po joprojām atrodas uz Cascade Road. Vismaz visticamāk, ka viņš tur ir. Karlo teica, ka ir dereģistrēts no Grenādas. Es paņēmu savu bagāžu. Izskatījās, ka viņš plāno tur apmesties.
  
  
  Tam tur bija jābūt. Par laimi Karlo uzmanīja Vingu. Taču bija maz iespēju, ka tas atmaksāsies. Karlo varēja uzpirkt. Tas, ka man ir paveicies, liek man nervozēt. Tas man atgādina, cik daudz no mūsu dzīves un likteņiem ir apslēpts ironisko dievu iegribās. "Dzert," es teicu. "Mums jāiet uz darbu."
  
  
  — Uz Kaskādes ceļa? Viņa izskatījās nepacietīga.
  
  
  "Daļēji," es teicu.
  
  
  — Ko jūs saprotat ar vārdu "daļēji"?
  
  
  "Es domāju, es esmu daļa, kas iet uz Cascade Road." Jūs esat otra daļa, kas atgriežas viesnīcā.
  
  
  Viņa uzmeta seju. "Jūs vienmēr gūstat visu jautrību." Kas par jautrību.
  
  
  Man ir sajūta. "Es vēlos, lai jūs sakravātu savas mantas un atstātu viesnīcu."
  
  
  Es pierakstīju adresi un pievienoju ziņu, kas viņai dos piekļuvi. Es iedevu viņai papīru. "Mēs tur tiksimies vēlreiz."
  
  
  Viņa izvairījās no mana skatiena. - Ko darīt, ja... un ja tu neatnāksi?
  
  
  Es ignorēju viņas nodomu. "Ja esmu prom pirms pusnakts, sazinieties ar Vanagu un pārliecinieties, ka varat pēc iespējas ātrāk tikt prom no šejienes."
  
  
  Viņa atkal paskatījās uz mani ar jocīgu, domīgu skatienu. Viņa domāja par to, kas notiks, ja mēs vairs nesatiktos.
  
  
  "Es nāku," es teicu. 'Neuztraucies. 'ES aizeju.'
  
  
  Es viņu noskūpstīju, bet manas domas bija citur.
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Daudzi cilvēki saka, ka nauda nepērk laimi, bet man sāk rasties aizdomas, ka viņi varētu kļūdīties. Māja uz Cascade Road izskatījās šausmīgi laimīga. Moderna pils no rozā akmens ar stikla sienām ar skatu uz jūru. Jūs to sasniedzat pa garu U veida piebraucamo ceļu. Un, spriežot pēc tā, kas bija garāžā, tur nokļuvi tikai ar Bentley vai Aston Martin vai Lamborghini. Tur bija vairākas jaukas lietas, no kurām izvēlēties. Bija staļļi, tenisa korti, privāta osta ar piecpadsmit metru jahtu. Un, ja jums tas viss apnika, jūs varētu vienkārši paskatīties apkārt. Pati vieta bija svētku dabas uzplūdums. Blakus piebraucamajam ceļam sens vīģes koks izveidoja dabisku vārtu sēriju. Tās biezie zari noliecās pret zemi, lai iesakņotos kā jauni koki. Bija arī citi koki ar koši lapām, un zeme bija smaržu un ziedu mudžeklis. Tas bija kā dārza ballīte un tikai ziedu uzaicināšana.
  
  
  Mašīnu noslēpu netālu no galvenā ceļa un devos tālāk kājām. Es staigāju pa māju, bet tas nebija svarīgi. Viņiem tur bija apsardze. Bet tagad viņas vairs nav.
  
  
  Ar vienu sitienu es viņam kaut ko salauzu kaklā. Es paņēmu līdzi viņa ieroci. Kā suvenīru. Jūs nekad nezināt, kad jums var būt nepieciešams ierocis. Es novietojos apmēram trīsdesmit jardu attālumā no mājas, glīti labiekārtotā vietā. Man bija skats uz bruģēto terasi. Bija bārs ar ēdieniem un dzērieniem. Terase gaidīja viesus. Es arī gaidīju.
  
  
  Viņi izgāja no mājas. Vin Po ar vecu vīrieti un viņa sievu. Vins nav mainījies. Viņš bija viens no tiem garajiem, plikpaurajiem, skapja lieluma vīriešiem, kuru sejas neatspoguļo laiku vai emocijas. Tikpat labi to varēja izgrebt no dzeltenām ziepēm. Viņš valkāja Karlo dēvēto "dīvainu pelēku uzvalku — visu maoistu uniformu". Spriežot pēc viņu apģērba, vīrs un sieva bija angļi. Sudrabbalti mati, ļoti bezgaumīgi, kad grezni. Varbūt kāds no tiem iedomātā titula nesējiem. Atvoters-Kentas hercogs un hercogiene. Grāfs un grāfiene Masa - pirms panākumiem.
  
  
  Vīrietis ielēja dažus dzērienus, un sieviete padeva traukam garām. Viss bija vienlīdz patīkami. Nav jūsu tipiskā prelūdija asinīm un varonībai.
  
  
  MG ir ieradies. Blondīne, apmēram deviņpadsmit, sausa, skaista. iznāca ar kastu kravu no apģērbu veikaliem. Viņa noskūpstīja vīrieti un sievieti, iegāja mājā un pēc dažiem mirkļiem atgriezās ar vakarkleitu pār roku. Viņa turēja viņu cieši pie sava ķermeņa un smaidot piruetēja. Visi, ieskaitot Vinu, pasmaidīja pretī.
  
  
  Sāka šķist, ka esmu kļūdījusies. Šī britu augstākās klases laimīgā aina var būt tieši tāda, kāda šķiet: britu augstākās klases laimīgā aina. Runājot par sargu, daudzi bagāti puiši algo apsardzes darbiniekus, lai apsargātu savu īpašumu. Ļoti iespējams, ka Vins mani ieveda strupceļā, zinot, ka ved mani visu ceļu, un slepus smejoties dūrē. Ja tas tā būtu, es tiešām visu būtu sajaucis.
  
  
  Bet tā nav taisnība.
  
  
  Pēc dažām minūtēm sulainis iznāca ārā. Viņam līdzi bija liela cigarešu kaste. Sulainis izskatījās pēc ķīnieša. Meitene grasījās atgriezties mājā, un sulainis pagriezās pret viņu, tātad arī pret mani. Es paskatījos caur šautenes tēmēkli. Sulainim pieres vidū bija neliela kārpa. Klons numur trīs.
  
  
  Turklāt cigarešu paciņā viņam bija pistole. Brīdī, kad viņš to atnesa, Vin Po arī aizdedzināja cigareti un norādīja uz ēnām aiz pagalma.
  
  
  No pameža izcēlās trīs bandīti. Viņi visi bija imigranti no austrumiem. Es pazinu vienu no viņiem. Prasīgs vīrietis baltā kreklā, džinsos un nolietotos bordeļos.
  
  
  No partizāniem. Kambodžas terorists.
  
  
  Vispirms viņš cīnījās pret prinča Sihanuka valdību un pēc tam, kad šī karaliskā valdība krita, viņš plānoja sazvērestību pret Lon Nol režīmu. Ja jūs pieņemat Kambodžas politiku tādu, kāda tā ir, jūs varat saukt viņu par patriotisku fanātiķi. Bet viņa klātbūtne šeit padarīja viņu par komunistu atbalstītāju. Āzijas politikas kauliņu spēlē bez kristāla bumbas ir grūti pateikt, kurš ir kas.
  
  
  Pārējie divi man bija jaunums. Bet viņiem, visticamāk, bija iespaidīga sodāmība. Viņi valkāja ar zāli notraipītos haki krāsas un velveta jakas. Ja jūs tos redzējāt šādi, jūs, iespējams, tos sajaucāt ar dārzniekiem. Viņi satvēra savus saimniekus kā noplūktus ziedus un iegrūda mājā. Meitene vairākas reizes kliedza, bet sulainis droši vien jau bija apklusinājis pārējos kalpus, jo neviens nenāca ārā paskatīties, kas notiek.
  
  
  Ieslodzītie tika nogādāti ceturtajā stāvā. Meitene tika nogādāta atsevišķā istabā. Es vēroju ainu caur biezajiem stikla logiem, līdz viens no šiem laupītājiem ārkārtīgas piesardzības lēkmē aizvilka aizkarus un paslēpa no manis šo ainu.
  
  
  Es ātri gāju cauri teritorijai līdz koku lokam pie terases. Gaisma jau bija kļuvusi gaiši zila. Es paskatījos pulkstenī. Bija pusseptiņi. Uguņošana var uzsprāgt jebkurā brīdī.
  
  
  Viņi atgriezās uz terases, tagad situācijas un mājas saimnieki. Spārns ielēja sev dzērienu un pacēla glāzi, lai uzceptu tostu. “Plāns numur viens, kungi. Viņš pabeidza savu glāzi vienā rāvienā. "Labāk ejam punktu pa punktam."
  
  
  Viņi visi sēdēja ap galdu. Draudzīgais kungs sāka ar vispārīgu pārskatu, apmēram šādi: Isi ino, lucky tao.
  
  
  Ekrānā nav ne mazāko subtitru. Skaists. Es biju šova vadītājs, un tajā bija daudz "Oo laki tao".
  
  
  Nemanot, Vings nāca man palīgā.
  
  
  - Tikai angļu valodā, Kvan. Angļu. Mēs savā starpā runājam četros dažādos dialektos. Tātad runāsim angliski, kā sākotnēji vienojāmies. Viņš pagriezās pret Vanu Tongu. — Vai ir problēmas ar jahtu?
  
  
  Van pamāja ar galvu – nē. 'Kā tev iet. Džonijs visu pārbaudīja. Viņš jau ir uz klāja.
  
  
  Džonijs. Jūrnieks. Ar to tauriņu uztetovētu uz rokas. Tas, kurš cietumā apmeklēja Čeņli. Tagad viņš vadīja hercoga jahtu.
  
  
  Vings pasmaidīja un pagriezās pret grupu. "Jūs sapratīsit, ka Džonijs būs ļoti slikts kapteinis. Netālu no šejienes jahta piedzīvos avāriju. Jūs slepeni izglābs zemūdene un jūsu kļūdas. - viņš atkal iesmējās - viņi tiks aprakti jūras dibenā.
  
  
  Man bija sajūta, ka šīs "blaktis" ir cilvēki mājas augšstāvā. Nebija tik grūti izdomāt viņu plānu. Zemūdenes glābšana bija labs un gudrs triks. Taču avārijas iestudēšana bija tīri ģeniāli. Vecais triks ir slēpt vienu noziegumu, izdarot citu. Viņi to varētu uztvert kā neveiksmīgu nolaupīšanu ar britu cilvēku līķiem uz klāja kā klusiem lieciniekiem. Ar dažām taukainām Čeņli klātbūtnes pēdām pietika, lai norādītu, ka viņš ir noslīcis jūrā. Jūs nevarat pārmeklēt visu okeānu, lai atrastu ķermeni. Es prātoju, vai Džonijs, "kapteinis", dosies uz jahtas visa autentiskuma dēļ. Tā būtu laba vilkme. Tetovējums viņu piesaistīja Čenli, jo to varēja redzēt jūdzes attālumā. Es prātoju, vai tas Džoniju vēl nav skāris. Es nolēmu, ka Džonija mātei par to jāuztraucas.
  
  
  Man pašam bija dažas bažas. Piemēram: kā neitralizēt zemūdeni? Kā es varētu izglābt veco pāri un meiteni?
  
  
  "Kas attiecas uz meiteni..." Tas bija trešais vīrietis, kurš atvēra muti. Viņš izskatījās stilīgākais no visiem, un viņam bija pilns nerūsējošā tērauda zobu komplekts. Kad viņš pasmaidīja, viņš izskatījās pēc mehāniskas haizivs. Un tagad viņš smējās. "Es domāju," viņš teica ar iekāres pilnu, viltīgu skatienu, "kāpēc mēs viņu tagad nogalinātu?" Mēs visi to varējām izbaudīt – varbūt jūrā. Viņa smiekli pārvērtās drudžainā ķiķināšanā. Viņa plāns tika plaši pieņemts. Van un Kvam arī pasmaidīja.
  
  
  Wing Po piekāpīgi iesmējās. "Labi," viņš teica. Tad izklaidējies. Viņš pagriezās pret sulaini. – Vai tu, draugs, jau zini, ko darīt?
  
  
  Šķita, ka sulainis šo jautājumu uztvēra kā apvainojumu. Protams, viņš zināja, kas jādara. "Nogalini dažus cilvēkus un tad iekāp." Šķita, ka viņam bija gandrīz kauns par šiem mazajiem darbiem. Bet viņam tam bija savs iemesls. Kārpa uz pieres liecināja, ka viņš ir klons. Viņš mantoja Lao Zenga šausmīgās spējas un augstprātību, kas tās pavadīja. Bija manāms, ka viņam nepatika padotā pozīcija. Vin Po pētīja klona seju. - Neuztraucies, Hong Luo. Pienāks tavs laiks.
  
  
  Ak mans Dievs. Ja šī būtu komiksu grāmata, man virs galvas šobrīd deg gaisma.
  
  
  Izpildiet šo skriptu.
  
  
  Klona sulaiņa vārds bija Hong Luo. Hung Lo ieradās no Londonas kopā ar Wing. Law tika rezervēts atpakaļ uz Londonu kopā ar Vingu. Šodien desmitos. Bet Hung Lo plānoja iekļūt šajā laivā. Tātad Čen-li, viņa dubultnieks, būs lidmašīnā. Skaists dubultnieks.
  
  
  Protams, lidosta ir pilna ar policistiem. Bet viņam būs visi attiecīgie ID un Lielbritānijas pase, viss kārtībā, kā arī pierādījums, ka viņš tikko atbraucis no Londonas. Nav šaubu, ka lidostā atradīsies cilvēki, kuri zvērēs, ka bija viņu tur redzējuši dažus vakarus agrāk. Es varētu aizmirst par šīs zemūdenes izsekošanu. Es uztraucos par lidmašīnas izsekošanu vēlāk.
  
  
  Ir pienācis laiks uztraukties par kaut ko citu.
  
  
  Komisija turpināja kontroli turpat uz terases. Klusi slīdēju pa māju. Durvis bija aizslēgtas. Un šķita, ka logi tur bija tikai prieka pēc. Izturīgās, bezšuvju arkas – kā katedrāles velve – ir izgatavotas no bieza, neplīstoša stikla, droši noslēgtas un iekaltas akmeņos. Tāpēc svaigs gaiss bija gaisa kondicionēšanas problēma. Tikai ceturtajā stāvā logi bija īsti. Lieli logi, kas var slīdēt horizontāli. Viens no tiem bija atvērts. Tas, kā saka, bija vienīgais zirgs, uz kuru varēja derēt. Akmeņi, ko viņi izmantoja šīs pils celtniecībai, nemaz nebija mazi. Tie bija lieli, plakani, neregulāras formas akmeņi, kas novietoti kopā neregulāros intervālos. Atbalsta punkti dažkārt atradās pusotra metra attālumā viens no otra. Lai nu kā, es tikko sāku kāpt augšā. Kad man bija apmēram trīsdesmit pēdas augsts, es sapratu, ka es neesmu Tarzāns. Trīsdesmit pēdas garš ir slikts stāvoklis, lai saprastu, ka neesi Tarzāns. Vēl trakāk ir apzināties, ka esi iestrēdzis vienkāršā akmens sienā, un tuvumā nav neviena cita atbalsta punkta. Un tad nokrita kāja, uz kuras es balansēju, un es paliku karājoties no kreisās rokas, kas bija iesprūdusi nišā virs manas galvas. Tas ir viss, kas mani tur noturēja. Kritiens mani nenogalinātu uzreiz, bet tas nebija galvenais. Tas maksās meitenes un vecāka gadagājuma pāra dzīvību.
  
  
  Ar vienu roku nostiprināju savu smago tvērienu un pētīju frontonu virs sevis. Nekas, kas man varētu palīdzēt. Nav atbalsta punkta, nav satvēriena rokām. Tikai akmens. Ar īsu kustību es paņēmu duncis labajā rokā un mēģināju izgrebt vēl vienu atbalsta punktu, iegremdējot to cementā starp akmens lauskas. Es būtu varējis to izdarīt sešos mēnešos, bet mana kreisā roka turpināja sāpēt, un es nevarēju noturēties vēl sešas minūtes. Es atkal sāku domāt par iespējamā kritiena briesmām. Ņemot vērā visas lietas, lauzta kāja bija līdzvērtīga nāvessodam.
  
  
  Es mēģināju vēlreiz, tieši virs galvas, lai redzētu, vai starp tām nav nedaudz izturēta cementa gabals. Es to spēcīgi piespiedu, un tas sabruka vienā lielā gabalā. Tagad man bija vieta manai labai rokai, aptuveni vienā līnijā ar kreiso roku. Es ieliku nazi starp zobiem, satvēru rokturi un lēnām, smagi elpojot, piecēlos.
  
  
  Noliku ceļgalu tur, kur atradās mana roka. No turienes viss gāja labi. Virs manis bija dabīgs padziļinājums, loga rāmis. Ar pēdējām, stenīgām pūlēm es tur nokļuvu.
  
  
  Logs pavērās plaši vaļā.
  
  
  Es uzkāpu iekšā.
  
  
  Es atrados sava veida viesu istabā. Un, ja šī ir viesu istaba, tad labākais, ko varat vēlēties (izņemot bagātību), ir apmeklēt bagātos. Lielā tīkkoka grīda bija noklāta ar austrumnieciskiem paklājiem. Nevis tās, ko pērkat vietējos veikalos, bet tās, kuras dabū no Persijas. Pacelt. Gulta tika novietota uz tāda kā platformas un pārklāta ar desmit kvadrātmetriem kažokādas. Gleznu uz sienas parakstījis Van Goga kungs.
  
  
  Es nevarēju pakustēties piecas minūtes. Manas rokas trīcēja no nesenā spriedzes. Man žēl. Es arī saprotu, ka varoņiem nekad nevajadzētu nogurt. Bet tas notiek tikai no realitātes šķirtu romānistu iztēles. Es domāju: neticiet visam, ko lasāt.
  
  
  Atkal atvilku elpu un ķēros pie darba.
  
  
  Es pirmo atradu meiteni. Viņa bija piesieta pie gultas. Viņa bija tik ļoti pieķērusies, ka es nevarēju nedomāt, ka viņi ar viņu izklaidēsies pirms došanās burā. Tuvumā viņa joprojām bija skaista un maigi skaista. Tas bija tāds skats ziepju reklāmai. Ārkārtīgi neinteresanti. Viņas ķermenis bija kaut kas cits. Teiksim tā, ka bija interesanti. Viņas baltā kleita bija daļēji atpogāta, atklājot vēl baltāku miesu. Viņa paskatījās uz mani ieplestām acīm. Viņa gribēja kliegt, bet viņi aizspieda muti. Tātad, izņemot “Mmmmph, mmmph”, viņa neko nevarēja pateikt.
  
  
  Teicu, lai viņa apklust un ka esmu viņas draugs. Viņa nedaudz nomierinājās, un es izvilku kontaktdakšu no rozetes. Viņa gulēja uz gultas, izpletusi rokas un kājas. Es sāku atraisīt virves ap viņas kājām. Viņa sāka šņukstēt. Es viņai teicu, ka viņai šobrīd tam nav laika. Es viņai aprakstīju mūsu iespējas izdzīvot tajā dienā un jautāju, vai viņa vēlētos man palīdzēt uzlabot šīs iespējas. Viņa teica, ka ir gatava. Es viņu atkal sasēju un aizķēru.
  
  
  Es dzirdēju, ka viņi ir atgriezušies. Likās, ka viņi atrodas otrajā stāvā. Balsis bija skaļas. Atskanēja smiekli, un kāds teica: “Nu, ej...” un kāds: “Jā... tad uz kāpnēm atskanēja soļi. Iespējas bija piecdesmit piecdesmit. Viena iespēja ir tāda, ka tas bija Hong Po, kurš ieradās, lai nogalinātu hercogu un hercogieni. Otrs, jo tas ir viņš, nāks ciemos pie daiļās jaunavas.
  
  
  Varbūt Vin Po vienkārši gribēja pačukstēt.
  
  
  Katrā ziņā man bija jāizdara izvēle. Vienlaicīgi varēju atrasties tikai vienā vietā.
  
  
  Es iegāju atpakaļ meitenes istabā un nostājos blakus durvīm.
  
  
  Atvērās durvis.
  
  
  Meitene norija siekalas.
  
  
  Šis dieva pamestais nelietis bija tā aizrāvies, ka attaisīja muša rāvējslēdzēju, pirms pat aizvēra aiz sevis durvis... Es ieniru pēc viņa un satvēru viņu aiz rīkles. Viņš satvēra manas rokas, bet es viņu pagriezu un piespiedu atpakaļ pie sienas. Un viņš trāpīja.
  
  
  Viņš kliedza. Asinis tecēja. Viņi smējās lejā. Šie sadisti domāja, ka tā ir meitene, kas kliedz.
  
  
  Vin gribēja nokrist, bet es viņu pavilku atpakaļ. Es domāju, ka tieši tas viņu sadusmoja. Viņš man uzbruka ar tādu spēku, kādu es par viņu nenojautu. Arī ar nazi, ko nebiju gaidījusi. Viņš tēmēja uz manu sirdi un iesita man pa plecu... Viņš atkal tēmēja uz mani, bet šoreiz es biju gatava. Ar roku satvēru viņa nazi un pielietoju džudo pamatus. Viņš lidoja pa gaisu satriecošā salto un ar seju pa priekšu nolaidās uz guļamistabas grīdas. Pēc tam viņš vairs nekustējās. Es iespēru viņa ķermeni. Necilvēks piezemējās tieši uz sava naža. Šoreiz tieši uz sirdi, es nodomāju. Es vilku ķermeni zem gultas. Tad es palaidu meiteni vaļā.
  
  
  'Kāds ir tavs vārds?' Viņa vienkārši izskatījās tukša...
  
  
  Es uzstāju. - 'Tavs vārds? Kāds ir tavs vārds?'. Meitene bija šokēta. Es viņai iesitu. Tad viņa sāka raudāt un ļāva sev uzkrist man virsū. Viņa šņukstīdamās pieķērās man. Es viņu vienreiz noskūpstīju uz viņas galvas. "Klausies, mīļā," es teicu. "Mēs parunāsim vēlāk. Tagad tev jātiek prom no šejienes. Man jādodas meklēt citu jahtu. Viņa pamāja ar galvu un mēģināja atkal savest kopā.
  
  
  — Vai aiz muguras ir kāpnes?
  
  
  Viņas galva cēlās un krita.
  
  
  'Labi. Tad uz priekšu.
  
  
  Es atvēru durvis. Tagad apakšā bija vairāk balsu. Čenli un viņa pavadoņi ieradās. Čeņli aprakstīja guļošo cietumu. Viņš to teica kā joku. Viņš joprojām domāja, ka tā ir daļa no plāna. Viņa stāsts trāpīja visiem kā bumba. Iestājās nāvējošs klusums.
  
  
  "Tas bija Kārters," sacīja Vins Po.
  
  
  Mēs ar meiteni pa aizmugurējām kāpnēm izgājām uz laukuma. "Ātrāk," es nočukstēju. Viņa sāka kāpt lejā pa kāpnēm.
  
  
  Es pagriezos pret zāli.
  
  
  "Mēs nedrīkstam ļaut Kārteram sabojāt mūsu plānus." Tas arī viss, ”sacīja Vans. — Nekā nolādēta.
  
  
  Gandrīz jau biju vecā pāra istabā.
  
  
  Meitene ir atgriezusies. - 'Kur man jāiet?'
  
  
  "Dieva Kristus," es teicu. – Tas ir tavs paša dārzs. Jūs zināt, kur paslēpties, vai ne?
  
  
  Viņa tukši paskatījās uz mani un norija siekalas. Viņa joprojām bija šoka stāvoklī.
  
  
  "Čen-li," Vings pavēlēja, "nomainiet drēbes tūlīt." Mums būs labi jāizskatās lidostā.
  
  
  Meitene vienkārši stāvēja. Es satvēru viņas plecu. Kur tu vienmēr slēpies, spēlējot paslēpes?
  
  
  "Stallis," viņa teica. — Zem salmiem.
  
  
  Hung sāka kāpt pa kāpnēm.
  
  
  "Tad ej," es nočukstēju. "Pasteidzies." Viņa aizbēga.
  
  
  Es nokļuvu pareizajā istabā, pārspējot viņu tikai par pusotru sekundi. Elegants pāris sēdēja uz grīdas, aizķērušies un ar muguru viens pret otru. Es palēcos aiz aizkara un izvilku ieroci, tiklīdz Hung Lo atvēra durvis. Es nošāvu divas reizes, pirms viņš saprata, kas notiek. Kad viņš to uzzināja, viņš jau bija miris.
  
  
  Abi apgūlās.
  
  
  Es ieliku viņa līķi sienas skapī un pavēlēju pārim izskatīties mirušam. Viņi nesaprata ne vārda. "Miruši," es atkārtoju, stumdams viņus. Mans plecs bija notraipīts ar īstām asinīm, un es pārbraucu tam pāri ar roku, lai to sasmērētu.
  
  
  "Labi, mēs ejam," no kāpņu telpas atskanēja Vinga balss. "Un es domāju, ka jums vajadzētu pēc iespējas ātrāk nokļūt laivā."
  
  
  Bija dzirdama vairāku balsu dūkoņa. Man nebija ne jausmas, cik daudzi bija iesaistīti. Un cik cilvēku bija kopā ar Čenli? Bet lai kas viņi būtu, viņi būtībā spēlēja otro vijoli. Vadību uzņēmās Vans Tons.
  
  
  "Paņemiet Hong Luo un velciet šo seksa velnu prom no šīs vistas."
  
  
  ES smējos. Man likās smieklīgs vecmodīgais joks. Es atzīstu, ka tas nebija tik smieklīgi, bet bija daudz pēdu.
  
  
  Es atgriezos savā vecajā slēptuvē aiz aizkara. Vecais pāris izskatījās pārliecinoši miris. Šis fakts man deva varbūt trīs minūtes.
  
  
  No gaiteņa atskanēja apjukuma skaņas un dažādi izsaucieni. Viņi atvēra meitenes istabas durvis. Nav seksīga velna vai cāļa. — Lemūr, lemūr, — Kvans sacīja. -Kas ar viņiem noticis?
  
  
  Bija īsa diskusija. Tad viņi apklusa, un istabas durvis, kurā es atrados, nedaudz atvērās. Tas bija Vans un viņa trīs biedri. Viņi drūmi paskatījās uz “mirušo pāri” un satraukti pļāpāja. Viens no viņiem devās meklēt Hong Luo. Trīs vīrieši palika, bet viņi nebija bruņoti.
  
  
  Viens no viņiem atvēra sienas skapja durvis.
  
  
  "Ah," viņš teica. Pārējie viņam pievienojās skatīties. Visi noliecās, lai paskatītos uz līķi. Vanga to īsi rezumēja. "Slepkavība," viņš teica.
  
  
  Šāds brīdis var neatkārtoties. Katrā ziņā man bija jārīkojas tagad. Mans plecs joprojām asiņoja pret aizkariem, un viņi drīz vien izdarīja secinājumus no šī traipa. Es iedomājos, kā tas notiks: es iziešu ārā, šaušu, blīkšķ-bāņ un nošautu visus trīs, kamēr viņi vēl stāvēja pie sienas skapja.
  
  
  Es izgāju šaut.
  
  
  Mans priekšstats bija nepareizs.
  
  
  Es nošāvu vienu no viņiem, bet Vans un pārējie metās malā. Abi ienira man no pretējiem galiem. Viņi uzbruka vienlaikus un sadalīja darbus. Pirmais sitiens bija pa manu plaukstu, un Vilhelmīna izlēca no manas rokas. Van noliecās zemu kā lādējošs vērsis un ietriecās man ar galvu pa ribām. Es dubultojos neciešamās sāpēs, izlaižot gaisu kā plīsusi riepa. Tas mani nedaudz apgāza, bet ceļā uz grīdu es uzgāzos Vanam uz potītēm. Viņš nokrita un ar blīkšķi piezemējās. Vienu traku minūti domāju, ka paspēšu. Es paņēmu duncis rokā, bet tas viss bija bezjēdzīgi. Otrs bija nomodā. Šoreiz viņš nemērķēja uz manu plaukstas locītavu, bet koncentrējās uz visu manu lielo plānu avotu. Desmit mārciņas smagais nūja čīkstēja uz mana galvaskausa.
  
  
  Kad es atnācu, es gulēju uz grīdas, kas izskatījās pēc bibliotēkas. Uz brīdi man šķita, ka esmu publiskā lasītavā. Tik liela istaba bija. Mana galva jutās kā pārgatavojusies melone, un atverot acis jutos kā celt smagumus. Tomēr pūles atmaksājās. Tagad es zināju vienu lietu, ko iepriekš nezināju: tagad es zināju, cik daudz to ir. Jo viņi visi desmit bija šajā istabā kopā ar mani.
  
  
  Mana pistole bija pazudusi, tāpat kā mans duncis. Mans plecs nav pazudis, bet es vēlos, lai tas būtu. Viņam šķita, ka kāds nepārtraukti kož man rokā.
  
  
  Ja jūs kādreiz esat bijis karā, jūs droši vien esat bijis šajā amatā. Vai arī jūs kādreiz esat bijis bērns apkaimē, kur runa ir par "mūsu" bandu pret "viņiem". Un “mūsējie” tika iespiesti strupceļa alejā. Kārtis ir pret jums, un kavalērija nekustēsies. Tas esi jūs pret pārējo pasauli, un jums nav izredžu. Ja vien jums nav kaut kas "īpašs". Hemingvejs lietoja vārdu cajones, kas spāņu valodā nozīmē "bumbiņas"; pazīstams arī kā mačo. Jeb holandiešu valodā noble deien. Es neesmu pilnīgi pārliecināts, kāpēc sēklinieki ir kļuvuši par visu drosmīgo un godīgo simbolu, bet atkal es neesmu no tiem, kas apšauba šādu klišeju. Es stingri ticu tādiem teicieniem kā "Strādājot līdz noteiktam termiņam, jūs esat gatavs" un "Cilvēks ir tikai savu bumbu vērts". Tāpēc man ir trīs no tiem.
  
  
  Mans personīgais dārgums.
  
  
  Protams, jums jāzina, ka es neesmu dzimis ar trim olām. Trešā bija dāvana no AX. Faktiski šī ir arī sfēriska granāta. Nāvējoša gāzes bumba. Iespiestajā lietotāja rokasgrāmatā bija rakstīts: ( 1. Pavelciet tapu. 2. Mest bumbu. 3. Skrieniet kā ellē.) un "Iespējamo stāvvietu saraksts", kas ir AX slengs par to, kur var paslēpt paslēptu ieroci. Teikumam +3 ("izmantojiet elastīgo Z-5 pielikumu un novietojiet granātu uz ķermeņa daļām") bija zemteksts.
  
  
  Ko es nezināju toreiz un ko es zinu tagad, ir tas, ka starp tavām daļām bija drošākais patvērums pasaulē. Nevienam pat prātā neienāktu tur meklēt granātu. Un šis fakts ne reizi vien ir izglābis manu dzīvību. Bet ar šo granātu ir viena problēma: kā to dabūt ārā no slēptuves.
  
  
  Šeit jūs esat savas šaušanas vienības priekšā. Divpadsmit ieroči ir vērsti pret tavu sirdi. Viņi piedāvā tev aizsiet acis, bet tu saki nē. Viņi tev piedāvā cigareti, un tu saki nē. Viņi jautā, vai jums ir pēdējais pieprasījums, un jūs atbildat: "Jā, kungs." Gribētos beidzot justies ērti.
  
  
  Tā ir problēma ar granātu.
  
  
  - Man šķiet, ka viņš pamodās. – Kvans ierunājās. Van ieradās, lai pārbaudītu, vai tā ir patiesība... Es nevarēju mūžīgi izlikties, ka esmu miris.
  
  
  Nu, labi, ”viņš teica. "Niks Kārters."
  
  
  Es lēnām piecēlos un aptaustīju galvu. "Es gadījos atrasties šajā rajonā un domāju, ka piestāšu un apskatīšu."
  
  
  Viņš pasmaidīja. - Cik žēl, ka nezinājām, ka tu ieradīsies.
  
  
  "Es zinu," es teicu. — Jums vajadzētu izcept kūku.
  
  
  Viņš ar žestu pagriezās pret pārējiem. "Ei, nāc šurp. Es vēlos, lai jūs pēdējo reizi satiktu slaveno slepkavu meistaru - Niku Kārteru, jo es gaidīju aplausus un varbūt vēl dažus aplausus."
  
  
  Bet tā vietā es saņēmu nežēlīgu ņirgāšanos.
  
  
  "Tagad..." sacīja Vans. – Ir vēl viena problēma. Kam būs tas gods nogalināt mūsu Killmaster? Protams, tas bija retorisks jautājums, Vahns gribēja, lai cilvēki viņam piešķir kroni.
  
  
  — Man. - Kvans pēkšņi izvilka pistoli: "Es pietiekami ilgi esmu izpildījis pavēles. Man ir vajadzīgs šis gods, lai paaugstinātu amatā." Vans arī izvilka ieroci un norādīja to uz Kvanu. Viņš teica. "Es esmu cienīgāks."
  
  
  Es domāju, kurš no viņiem ir cienīgāks. Tas mani tiešām sāka interesēt.
  
  
  Abi stāvēja un skatījās viens uz otru, divas pistoles rādīja viens otra sirdī.
  
  
  Vīru loks atkāpās no viņiem, it kā viņi bez mūzikas izpildītu kaut kādu kvadrātveida deju. Šī kustība palielināja spriedzi, mudinot abus varoņus ar ieročiem cīnīties. Tagad tas ir lepnuma jautājums. Ja kāds no viņiem atkāpsies, viņš zaudēs seju. Vai vienalga.
  
  
  "Es jums pavēlu nomest ieroci." Tā bija bezjēdzīga spēle, un Vans to zināja.
  
  
  "Un es jums saku, ka es vairs nepieņemu pasūtījumus."
  
  
  Es domāju, ka Kvans nošāva pirmais. Divi uzplaiksnījumi notika sekundes daļā, un es jau biju pusceļā pāri istabai. Duelis nodrošināja man vajadzīgo uzmanību. Apsēdusies uz grīdas, es paņēmu granātu rokā un sāku rāpot collu pa collai uz durvīm. Pirmajā šāvienā es to nometu, aizturēju elpu un skrēju uz izeju. Gāze veidoja nāvējošu dūmu aizsegu. Viņi noelsās un krita, cenšoties mani sasniegt. Viens izgāja cauri, bet es iespēru viņam pa vēderu un viņš noliecās. Es izdarīju lielu lēcienu un piespiedu sevi izlēkt. Tās bija smagas antīkas ozolkoka durvis ar greznu atslēgu greznā slēdzenē. Durvis noklikšķināja pārliecinoši un pārliecinoši. Viņa mūžīgi neizturēs astoņu bandītu spiedienu. Bet atkal viņiem nebija daudz laika. Gāze viņus izsitīs sešdesmit sekundēs, un trīs minūšu laikā viņi visi būtu miruši.
  
  
  Es uzkāpu uz ceturto stāvu, atvēru logu un dziļi ieelpoju. Gāze paliks tur, kur bija: slēgtajā bibliotēkā otrajā stāvā, telpā, kur bija aizvērti logi.
  
  
  Vecais pāris joprojām bija tur, kur es viņus atstāju. Viņi bija tik nobijušies, ka joprojām izlikās miruši. Es tos pacēlu, sasēju aiz muguras un nonesu lejā pa trim kāpnēm.
  
  
  Mēs sasniedzām zāli mājas priekšā un apgūlāmies uz zāles, lai atvilktu elpu. Es paskatījos uz bibliotēkas logu. Uz tā savērpušies gulēja trīs ķermeņi. Logu nevarēja atvērt, bet viņi nomira, mēģinot to atvērt.
  
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Britu koloniālā nebija palicis neviens numurs, tāpēc es īrēju trīs istabas. Divas no tām bija Thestlewaites. Izrādījās, ka tas ir hercoga un hercogienes uzvārds. Un viņi patiešām bija hercogs un hercogiene. Izrādījās, ka meitene Nonnija bija viņu meita. Un, ņemot vērā, ka hercogam bija astoņdesmit trīs gadi, es izjutu cieņu pret muižniecību.
  
  
  Nonnija ieguva otro istabu.
  
  
  Nonnija tikai turpināja ierindoties trešajā vietā.
  
  
  Trešā istaba bija mana.
  
  
  Maigi centos viņai paskaidrot, ka neesmu viņas tips. Viņa dedzīgi protestēja un teica, ka es viņai patīku. Es maigi paskaidroju, ka viņa nav mans tips. Tas viņai lika raudāt. Es teicu, ka meloju. Es teicu, ka man viņa šķiet ārkārtīgi vilinoša un iznīcinoši seksīga. Es viņai teicu, ka esmu smagi ievainots.
  
  
  Viņa izrādījās ļoti saprotoša.
  
  
  “Es piezvanīju un norunāju divas sarunas. Pirmā bija ar Londonu, ar Roscoe Clyne. Rosko bija AH aģents. Kā šāvējam viņa talanti bija krietni zem vidējā līmeņa, taču, ja runa bija par spiegošanu jebkurā vietā, Roscoe Cline bija nepārspējams.
  
  
  Rosko izskatījās kā visi citi un kā neviens. Viņam izdevās izskatīties pēc trim dažādiem cilvēkiem vienā blokā. Viņam bija īpašs veids, kā mainīt savu sejas izteiksmi un stāju. Kādu dienu jūs atskatījāties atpakaļ un ieraudzījāt komandējušu zēnu. Ja jūs vēlreiz atskatītos, komandieris bija pazudis un jūs redzējāt kādu citu - advokātu vai sacīkšu braucēju - jebkurā gadījumā: kādu pavisam citu. Tad tās bija tikai tavas jūtas, tu domāji, ka tev neseko... Stāsts vēsta, ka Rosko reiz aizbēga no Dahavas, vienkārši izejot no šī nacistu cietokšņa, vienkārši tāpēc, ka, kā viņš izteicās, “viņš izskatījās pēc vācu”.
  
  
  Tici vai nē. Es tam pilnībā ticu ilgtermiņā.
  
  
  Rosko solīja paspēt uz lidmašīnu no Naso. Viņš turpinās skatīties Chen-li un Wing Po, līdz es tur nokļūšu. Bija desmit minūtes pāri desmitiem. Zvanīju uz lidostu. Lidojums uz Londonu izlidoja laicīgi. Tad es ieslēdzu radio. Bija ziņas par bēgšanu, bet nekas par iespējamo Čeņli sagūstīšanu. Rosko jāparāda savi triki.
  
  
  Viesnīcas ārsts apskatīja manu plecu, pārsēja to un iedeva injekciju.
  
  
  Viņš neticēja ne vārdam, ka esmu ietriekusies durvīs.
  
  
  Es gribēju dušā, dzert un četrdesmit stundas gulēt. Bet es arī gribēju redzēt Taru, un es neesmu tik strupa, ka nesapratu, ka viņa, iespējams, ir izgājusi cauri ellei pēdējo stundu laikā. Tas bija sulīgi, kad viņa uzmeta seju un teica: "Arī jums, puiši, vienmēr ir jautri." Es arī zināju, ko viņa īsti domā. Es pati labprātāk sāktu viņu meklēt, nekā sēdēt un gaidīt. Es cerēju, ka Tara ir atcēlusi viesnīcas rezervāciju un devusies uz manis norādīto adresi. Es piebraucu pie dzeltenas mājas otrā pilsētas pusē.
  
  
  Vilsona kundze T. Šerifs man atbildēja. Nē, viņa man teica, Taras tur nebija. Kas bija šī Tara? Un kas es viņai biju? Manā galvā sāka pulsēt asinis. Tarai šeit vajadzēja būt pirms stundām. Tā bija drošākā vieta, par kuru es varētu iedomāties. Bet man nevajadzēja ļaut viņai atgriezties tajā viesnīcā. Man vajadzēja viņu sūtīt tieši šeit. Ziņa, ko nosūtīju šerifa kundzei, nozīmēja, ka es atbrīvošos no viņas vajātājiem. Es iztēlojos šīs divas sievietes, kas sēž kopā, dzer kafiju un spēlējas ar saviem bērniem.
  
  
  Brille, kas tagad parādījās manu acu priekšā, bija daudz mazāk patīkama.
  
  
  Viņiem bija Tara.
  
  
  Bet šeit atkal ir problēma. Kas viņi ir'? Un kur viņi viņu aizveda? Es atkal nezināju, ar ko sākt. Un pat tagad Tara varēja...
  
  
  Es teicu kundzei. Šerifs, kas es biju.
  
  
  Viņa man iedeva pudeli ruma.
  
  
  Es esmu iestrēdzis ar viņu. Būtu stulbi aizbraukt, kamēr es nezināšu, kur iet. Grenāda? Maz ticams, ka viņi tur veda Taru. Bet tā bija vienīgā vieta, par kuru es varēju iedomāties. Un tāpēc viņi viņu tur neaizveda. Iedzēru vēl vienu ruma malku.
  
  
  Es nosūtīju mrs. Šerifs ieguva papīru un pildspalvu un uzrakstīja policistiem zīmīti par Vilsonu. Es viņiem pastāstīju, kas ir īstie noziedznieki un ka viņi, iespējams, tos atradīs piecas pēdas zem zāliena. Es viņiem teicu, ka tur varētu būt vēl daži līķi, bet es nezināju, kur.
  
  
  Tad atkal iedegās gaisma.
  
  
  "Koka niķelis" bija tieši tāds, kā Vilsons to aprakstīja. Mazliet nolaists krodziņš ceļa malā. Es braucu viņam garām un noparkojos starp kokiem.
  
  
  Logi bija tumši, bet pieejot tuvāk es redzēju, ka tie bija aizklāti ar melniem aizkariem.
  
  
  Es dzirdēju balsis.
  
  
  Es pastiepu roku pie Vilhelmīnas. Es viņu paņēmu, kad gaiss telpā atkal kļuva elpojošs, un man nācās viņu izraut no smacējošā taju tvēriena. Bibliotēkā kaut kur uz grīdas atradu duncis. Bija jauki atgūt savu veco uzticamo ieroci. Jauns ierocis ir kā jauna mīlestība – tu vienmēr baidies, ka tas tevi pievils.
  
  
  Es pieliecos tuvāk aptumšotam logam.
  
  
  Eh bien, Toto?
  
  
  Nous apmeklējumi.
  
  
  Viņi kaut ko gaidīja un runāja franču valodā. Franču valoda bija izplatīta Indoķīnas valoda. Daudzas no šīm revolūcijas izpostītajām valstīm reiz bija Francijas kolonijas un pēc tam saskārās ar neatkarību, kopīgi domājot, kurā virzienā izvēlēties. Pa kreisi vai pa labi. Es nekad neesmu bijis tik labi šajās austrumu valodās, bet es vismaz runāju franču valodā.
  
  
  “Si le Yacht ir daļa. Vai jūs redzat signālu?
  
  
  Viņi gaidīja signālu, ka laiva ir aizgājusi.
  
  
  - Turklāt tas ir svarīgi, où sont les autres?
  
  
  Viņi arī gaidīja "citus". Ja šie "citi" būtu tur, kur es cerēju, ka viņi gaidīs ļoti ilgi.
  
  
  Es centos uztvert katru viņu teikto vārdu. Viņi domāja, vai "les autres" ir sazinājušās ar Kārteru. Viņiem šķita, ka žēl, ka viņiem neļāva palīdzēt.
  
  
  "C'est dommage," sacīja viens, "que la femme est mort."
  
  
  Mana sirds pārstāja pukstēt.
  
  
  Tara bija mirusi.
  
  
  Gudrība, apdomība, pašaizsardzība, iespēja, mērķis, AH, dzīve, viss sabruka bezjēdzīgos putekļos. Es vienkārši paliku traks. Es pielēcu un atspēru durvis vaļā. Es uzbruku pirmajam kustīgajam objektam, kas bija redzams. Es pat neizvilku ieroci. Gribēju sajust miesu savās rokās un jutu primitīvu vēlmi plosīties un atriebties. Es gribēju būt mans ierocis.
  
  
  Pēkšņi izrādījās, ka es cīnos ar trim vīriešiem. Kopā viņi bija sešas pēdas gari un svēra trīssimt piecdesmit mārciņas, bet, runājot par ārprātu, man nav līdzvērtīgu. Akls niknums, degošs niknums ir tas, kas muļķus pārvērš par supermeniem.
  
  
  Es biju nepārtraukta nikna mašīna. Es biju rūpnīca, kas meta sitienus un spērienus. Neviens no manis neizbēga. Mēs bijām salikti kā ķīniešu puzle — viena vienīga, griežama, spārdamā bumba. Viņi visi baidījās nošaut, baidījās trāpīt kādam no viņiem.
  
  
  Es vēlētos jums pastāstīt, kā es to izdarīju. Patiesībā es vēlētos to zināt pats. Bet viss, ko es atceros, ir savas dusmas. Kad tas bija beidzies, viņi visi bija miruši. Un es to sasniedzu tikai ar kailām rokām.
  
  
  Taras ķermenis bija izstiepts uz galda pie bāra. Pulsa nebija. Nav dzīvības pazīmju. Es viņu pacēlu un izvedu ārā. Viņas sarkanie mati mani dedzināja kā liesmu sauja. Viņas seja mēness gaismā izskatījās bāla, bet degunu joprojām klāja viegla vasaras raibumu migla. Sāpju kamols iespiedās manā kaklā un kliedza, lai tikai izlauztos postošā šņukstījumā. Bet lietas negāja tālāk; viņš tur vienkārši palika.
  
  
  Es viņu noskūpstīju ardievu.
  
  
  Viņa īsi sakustējās manās rokās.
  
  
  Es viņu vēlreiz noskūpstīju.
  
  
  Viņa iesmējās un saviebās. "Sveiks, Nik," viņa smejoties teica. - Vai es tevi pārāk nobiedēju?
  
  
  Gandrīz nometu, biju tik šokēta par šo negaidīto priekšnesumu. Es nevarēju pateikt vairāk vārdu. Viņa izplūda smieklos. 'Nomierinies. Tu neesi traks. Guļošā skaistule ir dzīva un vesela."
  
  
  Beidzot man izdevās aizrīties "Whaaaaaaaaaaa". Vai kaut kas līdzīgs.
  
  
  Viņa atkal iesmējās. "Atlaid mani, un es jums visu izstāstīšu."
  
  
  Es to noliku. "Mmmm," viņa teica. "Ir patīkami atkal kustēties." Viņa izstiepa rokas un griezās mēness gaismā.
  
  
  Viņa bija lieliska. Viņa bija mītiska nimfa. Nimfa no senas leģendas, piedzimusi no jauna, pacēlusies no jūras virsotnēm, maģiska būtne no pasakas, neskarta pamodusies no simts gadus ilgas burvības.
  
  
  Es paskatījos uz viņu, vairāk vai mazāk apbūrusi sevi. Viņa pārtrauca deju, pamāja ar galvu un pasmaidīja. "Man nepatīk jums teikt patiesību, dārgais." Tas tiešām ir ļoti neromantiski."
  
  
  Izmēģiniet to, es teicu.
  
  
  "Bioatgriezeniskā saite," viņa teica.
  
  
  Dabiskas atsauksmes?
  
  
  Dabiskās atsauksmes."
  
  
  "Tu jau to teici," es teicu. "Bet kas tas ir?"
  
  
  Nu, bez šaubām, jūs esat dzirdējuši par šīm teorijām par to, kā apturēt galvassāpes, kā tikt galā ar astmu, tikai kontrolējot smadzeņu viļņus... "Ko tad?" Bija vislabākais pārdevējs ar nosaukumu Biofeedback. Es nelasu bestsellerus, bet esmu dzirdējis par šīm teorijām. Tam nebija nekāda sakara ar “kā es varu atdarināt mirušu cilvēku?”
  
  
  Nu," viņa teica, "es darīju tieši tā." Viņi man jautāja, kur tu esi, viens no viņiem man iesita un es nokritu. Tad es tikko sāku ar šo bioloģisko atgriezenisko saiti. Es pazemināju pulsu līdz vairs nejutu un aizturēju elpu. Es vienmēr to darīju, kad viņi man bija pārāk tuvu."
  
  
  Tikai?' - es nocirtu pirkstus.
  
  
  Nē. Nav viegli. AX apmācīja sieviešu aģentu grupu, lai to izdarītu. Šis vingrinājums ilga vairākus mēnešus. Bet tas darbojas."
  
  
  Bet saki, kāpēc tu ar mani nesazinājies? Viņa paraustīja plecus. "Sākumā es nebiju pārliecināts, ka tas esat jūs." Bet arī," viņa apstājās un paskatījās uz zemi, "es gribēju zināt, vai tas jūs traucē."
  
  
  Es viņai uzmetu indīgu skatienu. "Es biju tik sasodīti noraizējies, kad viņi teica, ka esat miris, ka es kā traks ielauzos tajā klubā."
  
  
  'Sveiki.' - Nevajag tā kliegt. Vai jūs domājat, ka es atnācu šeit izklaidēties?
  
  
  'Nē.' - Bet tev nebija jautri. Jūs gulējāt darbā.
  
  
  Es uzzināju, ka šai metodei ir vairākas priekšrocības. Jūs varat praktiski apturēt sirdsdarbības ātrumu, kamēr jūsu ausis turpina darboties. Un cilvēki vienkārši nemēdz smieties vārdos miruša cilvēka klātbūtnē.
  
  
  Tara daudz iemācījās. Ne tāpēc, ka tas mūs pamudināja tālāk, bet vismaz tika noskaidroti Nasavas noslēpumi.
  
  
  Ling Jing un Bangel bija austrumu aptieka. Bangelam bija arī viesnīca Naso. Kad tas viss šķita pārāk labi, lai būtu patiesība, ķīniešu serviss KAN izteica piedāvājumu, no kura nevarēja atteikties. Apmaiņā pret narkotiku avota nenogriešanu KAN pieprasīja divdesmit procentus no ieņēmumiem un periodiskus pakalpojumus. Šī "gadījuma labvēlība" bija ļoti vienkārša: viņiem vajadzēja tikai nodrošināt aizsegu un aizsegu klonu sērijai, kuru KAN gribēja kaut kur iefiltrēties.
  
  
  Nassau bija ideāla maršruta stacija. Tuvu Amerikai, bet tomēr Lielbritānijas teritorija. Tas viņus pasargāja no daudzām problēmām un riskiem. Un viņu ceļojuma pēdējā posmā bija viegli iekāpt zvejas laivā un nolaisties uz attālā Floridas rifa. Sistēma darbojās labi.
  
  
  Piemēram, Čārlzs Braiss ir klons, kurš nogalināja senatoru Mortonu. Sākumā viņš strādāja par vienkāršu virtuves palīgu Grenādas kazino; tad KAN iecēla viņu, šur tur velkot pareizās stīgas, par "Lidojošo dūžu" pilotu; - viņš avarēja lidmašīnā - ar senatoru tajā. Kas attiecas uz CAN, sistēma darbojās nevainojami, bet Lin Ching iebilda pret šo shēmu. Galvenokārt izstrādāts pret pēkšņu griezumu iespējamību. Bija arī citi biedri, kas kurnēja.
  
  
  Tas notika, kad Chen-li nošāva un nogalināja Saybrook. Tas bija neiespējami. Senators Saybrook varēja būt Chen-li mērķis, taču viņu vajadzēja nogalināt mājās Meinā. Kad Saybrook iegāja tieši kazino, Čenli domāja: "Kāpēc man vajadzētu gaidīt?"
  
  
  Tā bija sasodīti muļķīga rīcība. Tādā veidā jūs atvērsit savu ligzdu.
  
  
  Čenli tika arestēts.
  
  
  Lin Dzins gribēja doties prom. Pietiekami slikti, lai vajadzības gadījumā par to nodotu Bangelu. Arī pārējā banda bija uz sacelšanās robežas.
  
  
  Viss Grenādas kazino bizness pēkšņi tika apdraudēts.
  
  
  Viņi nosūtīja Win Po. Viņu lielais vīrietis Londonā, kā arī glābšanas komanda no CAN, lai nokļūtu Čenli. Vings bija nostiprinājies kā opija tirgotājs, un šī loma ļāva viņam iegūt Lina Dzjina uzticību, kā arī nosūtīt Linu Džinu pēc manis. Bet šī haosa un sacelšanās dēļ Grenādā KAN bija jāatrod jauna vieta. Tāpēc viņi ieveda Vudniķeli lietā, slēpjot narkotikas no Vilsona T. Šerifa. Šis bārs kļuva par viņu jauno galveno mītni. Tur viņi pulcējās, lai plānotu turpmāko rīcību. Lielākā daļa tur pat ēda un gulēja. Plāns bija labs.
  
  
  Spārns bija Chen-li bēgšanas no cietuma galvenais padomdevējs. Viņš arī izplānojis avāriju ar šo jahtu un atvedis zemūdeni. Pēc tam viņš noorganizēja "darba tikšanos" ar hercogu un arī parūpējās, lai hercoga lojālais sulainis pazustu. Vai tas nebija nejauši un patīkami, ka Vinh Po pazina izcilu sulaini? Tikko atbraucu no Londonas ar lēdijas Šerilas ieteikumiem.
  
  
  Vardarbīgās darbības viņš atstāja Van Tonga ziņā. Šīs nodarbības nebija sliktas, nu, nežēlīgas. Kaitina bija tulkojumi. Kaut kur, sākot no franču valodas līdz kambodžai, taizemiešu, ķīniešu un Van Tonga īpašajai angļu valodai, darbībās ir iezagušās kļūdas, un labi izstrādāti plāni ir zaudējuši savu nozīmi. Tālākais izskatījās kā kaut kas no komēdijas filmas Keystone Cops.
  
  
  Katru reizi, kad kāds no KAN puišiem paklupa virs ķermeņa, viņi uzskatīja, ka to dara KAN.
  
  
  Galu galā KAN bija iemesls nogalināt Bangelu, un KAN arī plānoja nogalināt Linu Čingu. Tāpēc visi domāja, ka to ir izdarījis kāds cits no grupas, un klusi aizvāca līķus, kurus atstāju.
  
  
  Pārējais bija mazāk smieklīgs. Šī bija daļa, kas bija saistīta ar Garou. Viņi sazinājās ar viņu, kad viņš sazinājās ar mani. Puiši no Van to izdarīja, un nāca ziņas, ka "amerikānis ir miris". Vin Po uzskatīja par pašsaprotamu, ka esmu šis amerikānis. Bija jau vēls vakars, kad Wing grupa devās uz Cascade Road, un pārējie sāka savus stāstus vispārējā sarunā.
  
  
  Viņi nolēma, ka labāk mani paņemt — un ātri. Bet es jau esmu bijis Cascade Road. Viņi manis vietā paņēma Taru.
  
  
  -Kur viņi tevi aizveda?
  
  
  Hmm,” viņa pagriezās.
  
  
  Tu teici, ka viņi tevi piekāva. Gribu zināt kur.
  
  
  Viņa ļāva smiltīm plūst gar manām krūtīm. "Es domāju, ka tas ir ļoti jutīgs jautājums." Viņa uzzīmēja sirdi smiltīs uz manām krūtīm. 'Kas notiek?' - viņa smejoties jautāja. -Vai tu esi greizsirdīgs, Kārter?
  
  
  Protams, ka neesmu greizsirdīgs. Un nesauc mani par Kārteru. Tu izskaties pēc sievietes reportieres no filmas.
  
  
  "Es tikko spēlēju Lorenu Bekalu." Viņa cienīgi piecēlās un skrēja gar pludmali mēness gaismā. "Ja jums esmu vajadzīga," viņa sauca, "vienkārši svilpi." Vienīgais, kas varēja mazināt viņas cieņu, bija tas, ka viņa nebija ģērbusies. Kad mēs pirmo reizi satikāmies, viņa šķita diezgan pieklājīga jauna dāma. Taču pēdējā laikā viņa vairāk izskatījās pēc salauztas jaunkundzes, nevis pēc kārtīgas dāmas.
  
  
  Es noteikti gribēju viņu. Es viņu atkal gribēju. Bet vissliktākais šajā visā bija tas, ka es nezinu, kā svilpot.
  
  
  Es piecēlos un sekoju viņai gar krastu.
  
  
  Mēs gājām peldēties.
  
  
  Ūdenī, starp viļņiem, slīdējām viens otram apkārt.
  
  
  "Tas nedarbosies," viņa teica. ES teicu. - "Izdarīt derības?"
  
  
  Nu varēja būt, ja mūs nebūtu saplosījis cits vilnis. Tā nu mēs mīlējāmies pašā okeāna malā, tagad klājās ar ūdeni, tad atkal kaili. Mēs iekritām vienā ritmā ar paisumu vai paisumu – tādā pašā kā mūsējais, tā ka mēs ar viņu kļuvām par viļņiem un krastu, satiekoties savā dabiskajā gaitā un atvadoties; Mēs kļuvām viens par otru, maigi sveicinoties un atvadoties, ar slapjiem, sāļiem skūpstiem. Patiesībā tas nekad neapstājās. Mana mute uz viņas krūtīm acumirklī lika viņai sākt visu no jauna, kad mēs kopā nolaidāmies kuļotajā ūdenī un kopā atkal cēlāmies, aizelsuši aizelsuši.
  
  
  Nedaudz vēlāk viņa man teica: "Zini, sākumā man bija bail."
  
  
  Es pārbraucu ar rokas iekšpusi pār viņas vēderu. "Šī ir biedējoša spēle, mīļā. Un ja tu neproti spēlēties ar nažiem vai kung fu... nu, es tevi nevainoju. Es ieskatījos viņai dziļi acīs. "Tad ļaujiet man jums pateikt to: es biju ļoti dusmīgs uz jums."
  
  
  Viņa pakratīja galvu. - Tad es nedomāju. Es domāju, līdz šai dienai, kad jūs un es sēdējām tajā bārā, kad jūs sēdējāt galda otrā pusē, miljona jūdžu attālumā.
  
  
  "Skaties." - maigi teicu. "Tāda es esmu. Un neviens nevar likt man par to maksāt. Tu zini, ka tagad, kad esmu kopā ar tevi, es esmu tavs. Un pārējā laikā... nu, tad es droši vien esmu viens pats.
  
  
  Viņa pasmaidīja. Viņā bija jūtama skumju dūmaka. 'Neuztraucies. Kārters. Es nemēģināšu tevi mainīt. Tas ir vienkārši...” Viņa apstājās, domājot, ko teikt, un tad nolēma turpināt: „Es tevi agrāk nepazinu.” Tad, ja es neesmu Lorēna Bekala, tad man ir šī šausmīgi pretīgā tieksme būt par mazo Anniju. Viņa atkal pasmaidīja, bet šoreiz viņas seja bija priecīgāka. Neuztraucieties. Tagad es esmu ļoti liels un stiprs, un es mīlu tevi tādu, kāds tu esi.
  
  
  Man ir iebūvēts reflekss uz frāzi “Es tevi mīlu”, uz virkni atteikumu. Es nekad neko nesolīju... mums visiem tas ir jātur nesaistoši... Paskatījos uz Taru. "Es domāju," es teicu, iespējams, es arī tevi mīlu.
  
  
  "Ak Dievs," viņa teica...
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Britu muzejs bija tikpat pievilcīgs kā jebkad. Šajā aicinājumā man vienmēr ir bijis kaut kas draudīgs. Jūs skatāties uz kaut kādām bruņām, kuras noteikti kādreiz bija nēsājis karalis Arturs, vai mūka tērpu, kas "datēts ar 610. gadu". Pēkšņi ienāk prātā, ka vēsture nav tas mazais stāsts, kas tajās vēstures grāmatās ir saspiests un izžāvēts, kā viena sterilu cilvēku un notikumu virkne, kas iet roku rokā ar tiem datumiem, kurus vienmēr atceras. (1066, vikingu uzvaras." 1215, Magna Carta.) Vēsture ir vētrains, vētrains faktu krājums, kas rakstīts ar drosmi, pārliecību un asinīm. Vēsture ir tādi cilvēki kā jūs un es, uz visiem laikiem lemti kalpot savai vienkāršajai, ikdienišķajai eksistencei. Un ne metāla vairogs, vai auduma gabals.
  
  
  Kā jau teicu, šausmīgi.
  
  
  Es sarunāju satikties ar Rosko pulksten vienpadsmitos telpā, kur glabājas Konstebla pirkstu nospiedumi. Lai iekļūtu, bija nepieciešama īpaša caurlaide. Man bija šī caurlaide un norādes, kā tur nokļūt, kā arī izcila brošūra par Džonu Konsteblu (1776–1837). Es iedevu caurlaidi Mārgaretas Raterfordas dubultniekam, kura man iedeva milzu mapi ar izdrukām. "Romantiskais reālists," teikts brošūrā. "Konstebls gribēja atgriezties dabā." Ja tā, tad daba (1776-1837) bija brīnišķīga vieta. Viens briljantzaļās krāsas skats.
  
  
  - Bet jā. Toreiz mājā tualetes nebija.
  
  
  Es pagriezos. Tas bija Roscoe Cline.
  
  
  "Turpiniet apbrīnot šo attēlu," viņš teica. Es pagriezos un apbrīnoju attēlu. “Šeit ieradās mūsu kopīgais draugs no Nasavas. Viņš īrēja lauku māju Kotsvoldā. Es piegāju pie citas gleznas. Mājas ar salmu jumtiem un zili zaļu upi. "Jūsu Čenli joprojām ir tur." Viņi devās turp tieši no lidostas un kopš tā laika nav devušies prom. Apmeklētāju nebija. Telefona zvanu nebija,” kas ir neparasti. Viņi ir tikai bars skvēru, kas dzīvo klusu, kārtīgu dzīvi brīvā dabā. Protams, viņi šeit bija bijuši tikai divdesmit četras stundas.
  
  
  Es apgriezu vēl vienu palagu un šoreiz pētīju dzirnavas un straumi. "Vai esat redzējuši citus CAN aģentus?"
  
  
  - Neviens, Nikij. Neviens.'
  
  
  – Vai tev kāds traucēja?
  
  
  Kurš es? Lamongs Krenstons? Ar spēju aizēnot prātu? Neviens neredz ēnas, mazulīt.
  
  
  Tad man ir vēl viens jautājums, Rosko... Kāpēc tu man prasi apskatīt šīs bildes?
  
  
  Es pagriezos. Rosko paraustīja plecus. "Es tikai domāju, ka jums vajadzētu zināt kaut ko par mākslu."
  
  
  Tas, ko es toreiz teicu, nav piemērots publicēšanai.
  
  
  Mēs pusdienojām Vestendas ēdnīcā ar nosaukumu The Hunter's Lodge. Koka paneļu ēdnīca ar ēdienkarti ar zušu želejā un zaķa muguru. Es piezvanīju Tarai un teicu, lai viņa nāk pie mums. Mēs palikām "dzīvoklī", kas piederēja Roscoe draugam, meitenei, kura tagad bija ārpus pilsētas. Mēs bijām vairāk vieni paši un mums bija mazāk problēmu ar visām Džona Stjuarta muļķībām par šveicariem, viesmīļiem un kalponēm. Tas bija arī mierīgākais veids, kā sazināties ar pilsētu. Es redzēju, kā Rosko skatījās uz Taru, kad viņa ieradās. Viņai bija smaragdzaļa kašmira kleita, kas bija zema piegriezuma un pieguļoša kā mēris, demonstrējot viņu pēc iespējas labāk un palīdzot viņas stingrajām apaļajām krūtīm. Viņa noteikti bija devusies iepirkties un to nopirka tajā rītā. Vismaz es nekad agrāk to neesmu redzējis. Es varbūt dažreiz aizmirstu kleitu, bet es nekad neaizmirsīšu apspīlētu kleitu.
  
  
  Es viņu iepazīstināju ar Rosko. Viņa pasmaidīja pati savu smaidu. Kā jau teicu, Roscoe var izskatīties tā, kā viņam patīk, bet tagad viņš specializējas meklēšanā bez izteiksmes. Mr Viss, Vidējais cilvēks. Vidējais augums, uzbūve, seja un apģērbs. Es domāju, ka viņam ir apmēram piecdesmit gadu, un es iegūstu šo skaitli, saskaitot visu, ko viņš ir paveicis. Bet viņam ir savi biezi mati, tie nav sirmi, un tiem nav arī tās agresīvās melnās krāsas, kas notiek krāsojot.
  
  
  Tā Tara pasmaidīja. Dažus mirkļus vēlāk, kad es paskatījos uz Rosko, tas bija Gerijs Grānts. Viņš bija garš un tievs, un pēkšņi viņš bija ģērbies pielāgotā uzvalkā, un es redzēju, ka viņam ir neticami balti zobi. Par to baltumu, kas apžilbina, un Tara izskatījās akla.
  
  
  Vēl mazliet apsēdos, iztīrīju rīkli un ar izlēmīgu, autoritatīvu žestu piezvanīju viesmīlim un pasūtīju dzērienus. "Sakiet man," es pagriezos pret Rosko, "kurš tagad skatās jūsu tirdzniecību?"
  
  
  'Tirdzniecība?'
  
  
  'Ārā. Jūsu ārējā tirdzniecība.
  
  
  - Ak, šī tirdzniecība. Čārlijs Mejs. Vai jūs kādreiz esat viņu redzējis?
  
  
  Es viņu nekad neesmu redzējis.
  
  
  "Nu, tas ir labi. Arī ieroči ir labi. Ja kaut kas notiks - un es domāju, ka nekas nenotiks -, viņš man paziņos. Viņam līdzi ir zēns, Pīrsons. Tāpēc jums nav jāuztraucas jebko."
  
  
  "Zēns?"
  
  
  Rosko skatījās man tieši acīs. "Es domāju, ka jūs bijāt diezgan gudrs, kad jums bija divdesmit."
  
  
  Es jau kādu laiku par to domāju. "Tomēr es justos daudz labāk, ja jūs šobrīd sēdētu."
  
  
  Rosko pamāja ar galvu. - Es esmu asinssuns, Nikij. Nav sargsuns. Turklāt es kļūstu pārāk... "Pārāk vecs," viņš gribēja teikt, bet laikus atjēdzās, "pēdējā laikā esmu kļuvis pārāk slinks, lai veselu nedēļu nogulētu slapjā zālē, gaidot."
  
  
  "Kā jūs varat būt tik pārliecināts, ka viņi paliks tik ilgi?"
  
  
  - Produkti, piemēram. Viņi pasūtīja pārtikas preces apmēram nedēļu. Viņi pat nolīga mājkalpotāju. Tas nozīmē, ka viņi kādu laiku plāno būt labi zēni. Šādas ziņas ātri izplatās visā ciematā. Un ticiet man, tādās pilsētās kļūst par jaunumu, ja kāds divreiz nošķauda.
  
  
  — Kas tad mums jādara?
  
  
  "Vienkārši pagaidi?"
  
  
  "Pagaidi un esiet modrs," viņš izvilka divas elektroniskās kastes. Mazas kabatas melnās kastes. 'Viens tev; viens man.'
  
  
  'Strādājat no attāluma?'
  
  
  'Jā. Vienkārši dodieties uz tuvāko tālruni un sastādiet deviņi-trīs-seši-četri-nulle-nulle-nulle. Ārpus pilsētas vispirms jāpagriež nulle viens. Pēc tam nospiediet koda pogu uz šīs jaukās, un jūs dzirdēsiet Meisas ziņojuma ierakstu. Ziņo katru stundu.
  
  
  — Un tas ir viss?
  
  
  "Nē," viņš teica. – Ir vēl kaut kas. Varat arī piezvanīt un atstāt savu ziņojumu kasetē. Tad mēs ar Meisu varam to klausīties. Doloresa nepārtraukti uzrauga monitoru, tāpēc mēs tiksim brīdināti, ja kaut kas noiet greizi. Vienkārši noteikti pastāstiet viņai, kur apmetāties. Doloresa bija AX slēdzis.
  
  
  – Un šī māja – vai tajā var iestādīt vaboles?
  
  
  Viņš uzmeta skābu seju un pamāja ar galvu. 'Diez vai. Vai arī viņiem uz kādu laiku jādodas prom, bet viņi vēl nav parādījuši nekādas pazīmes. Kādu iemeslu dēļ mēs varam mēģināt nosūtīt strādnieku. Bet, ja Vin Po būtu iekritis šādā viltībā, viņš jau sen būtu miris. Mums ir savienojums ar vietējo telefonu tīklu, tāpēc varam pārtvert visas izejošās ziņas.
  
  
  Man tas nepatika. Mums bija jāgaida. Bet es nevarēju riskēt ar sevi. Vin Po mani atcerējās. Vienkārši parādiet viņam savu seju vienreiz, un visa operācija neizdosies.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Līdz vienai bija divas minūtes. "Ja jūsu peidžeru sistēma darbojas, es domāju, ka jums ir laiks to izdarīt."
  
  
  Rosko man veltīja savu žilbinošo smaidu. - Kāpēc tu to nedari tagad? draugs? Nedaudz turiet to pirkstos. Izmēģiniet to pats.
  
  
  "Es jums netieši uzticos, Rosko," es teicu. Viņš pasmaidīja Tarai. "Es domāju ar tālruni. Es zinu, ka jūs man sniegsiet precīzu ziņojumu.
  
  
  Viņš to varētu apstrīdēt, taču N-3 vienmēr ir svarīgāks par K-2. Rosko piegāja pie telefona.
  
  
  Tara pasmaidīja.
  
  
  Tas bija sievietes mīļais, bet tukšais smaids, kura zina, ka flote tikko izbraukusi. "Es esmu izsalkusi," viņa teica, skatoties uz ēdienkarti. "Turklāt viņš nav mans tips," viņa piebilda, nepaceļot acis.
  
  
  Es pacēlu uzaci. "Es pat ne mirkli nedomāju," es teicu.
  
  
  Macei nebija ziņu, ko mums pastāstīt. Kas būtībā deva mums brīvu dienu. Nopirku dažas biļetes uz mūziklu. Viena lieta, ko sauc par "Pastāsti savai mātei", ko kāds niķīgs New York Times pārdevējs nosauca par "diezgan smieklīgu, ja jums patīk šāda veida lietas".
  
  
  Tara gatavojās iepirkties, un es biju nedaudz satraukts, jo neko nepaspēju. Mana balss noteikti izklausījās mazliet rāpojoši, jo viņa pēkšņi apklusa.
  
  
  "Es zinu, ko tu domā," viņa beidzot teica. “Jūs domājat, ka šis būs viens no dieva pamestajiem tūristu slazdiem, un ko darīt ar šo meiteni? Precīzāk, ko viņa šeit dara? Viss, ko viņa var darīt, ir tikt nolaupītai un doties iepirkties."
  
  
  Es neatbildēju. Viņas minējums bija tuvu.
  
  
  "Nu, man ir iemesls būt šeit." Un iemesls ir tāds, ka, tiklīdz jūs uzzināsit, kur atrodas viņu laboratorija, es zināšu, kuri no viņiem ir kloni un ko ar tiem darīt. Viņa skatījās uz mani ar tādām pašām niknām, savilktām lūpām kā pirmajā dienā, kad tikāmies Valdorfā. Un mati man pakauša daļā sacēlās tāpat kā toreiz. Es zināju, ka viņas reakcija bija tikai aizsardzības. Viņa tur sēdēja un juta, ka es esmu kaitinoša, un viņa neko nevar darīt. Un es biju nepamatoti aizkustinošs, un es arī neko nevarēju darīt.
  
  
  Mēs stāvējām Pikadilijas cirka stūrī un bezpalīdzīgā niknumā skatījāmies viens uz otru.
  
  
  Viņa teica. "Turklāt es varu darīt kaut ko citu."
  
  
  "Un tā ir taisnība," es teicu. — Tu gribi teikt, ka arī kaut ko pateiksi. Jā.' Viņa teica. "Un es arī varu jūs ļoti iepriecināt."
  
  
  Grūti strīdēties ar tik nekrāsotu patiesību. Vienojāmies, ka tiksimies dzīvoklī pulksten piecos. Līdz tam katrs parūpēsimies par sevi. Es devos uz krogu Charing Cross Road. Palika nedaudz migla. Ne gluži migla, drīzāk kaut kāds biezs aukstums. Dzīstošā brūce manā plecā sāpēja. Es domāju, kāpēc cilvēkiem tik ļoti patīk sāpināt viens otru, ja sāpes patiešām pastāv.
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ceturkšņos trijos ierados krogā. Tieši laikā, lai atgādinātu, ka laiks tuvojās pulksten trijiem. Briti pa dienu nedzer. Tāpēc, vismaz pēc Rosko, angļiem nevar uzticēties. Pasūtīju alu un šķiroju avīzi.
  
  
  London Times desmitajā lappusē bija neliela ziņa no ASV. Izrādījās, ka senatori Beils un Krofts kļuva par helikoptera avārijas upuriem, pārbaudot viesuļvētras Karla sekas. Vismaz tā viņi domāja. Helikopters un pilots pazuda, un izmeklēšana tika aizkavēta viesuļvētras Dora dēļ.
  
  
  Tātad, no tiem ir seši. Morton, Saybrook, Lyndale, Cranston un tagad Nails un Krofts. Es varētu iedomāties Vašingtonas akrobātiku. Privāta saruna par slepkavības mēģinājumiem un sazvērestību. Uzmundrinoši paziņojumi no valdības puses. Tikmēr Houka birojā notika īpaši slepenas sarunas. Kā mēs varam veikt drošības pasākumus, neizraisot plašu paniku?
  
  
  Es domāju, kā - ja Hoks to izdarītu - viņš risinās klonu lietu. Līdz šim teorijai nav bijis pārliecinošu pierādījumu. Un, ja viņš kaut nedaudz būtu sliecies pieņemt mūsu teoriju, es joprojām kādu laiku nebūtu ar viņu tikusies. Bez šaubām, kloni jau bija valstī. Bet kā jūs varat tos iekļaut meklēto sarakstā, ja nezināt, cik vienas un tās pašas personas eksemplāru ir apkārt?
  
  
  Bet tā, protams, bija Vanaga problēma. Kamēr man bija sava problēma. Mans uzdevums bija atrast šo klonu augsni, lai kur tie atrastos. Nogalini oriģinālu un iznīcini kopijas. Mēģiniet arī noskaidrot, cik daudzi - ja ir palikuši vairāki - brīvi staigā ar pavēlēm nogalināt. Ja es būtu to darījis un dzīvojis pietiekami ilgi, lai pastāstītu stāstu, Vašingtona, iespējams, būtu sākusi pilnīgu slēgšanu. Vismaz, ja es dzīvošu pietiekami ilgi.
  
  
  Tas viss kustējās pa apli un tad atgriezās pie manis. Vašingtona gaidīja manu pirmo gājienu. Un es gaidīju Chen-li pirmo gājienu. Un tad pienāk brīdis, par kuru nemaz nevajadzētu domāt: ja nu šis Čeņlijs nemaz nekustas? Ko darīt, ja viņš vienkārši sēž paslēpies, kamēr senatoru paliek arvien mazāk?
  
  
  Zvans sāka zvanīt. Meitene aiz bāra man teica, ka ir slēgšanas laiks. Samaksāju un aizgāju.
  
  
  Dažreiz jūs domājat, vai mēs esam daļa no milzīgas šaha spēles. Lielā roka nāk un lepojas, ka tā jūs noliks kaut kur, kur jūs nekad neesat gribējis būt. Tā izskatās pēc ļoti nejaušas kustības. bet beigās izrādās, ka šis bija visas spēles pēdējais gājiens.
  
  
  Es devos nelielā pastaigā. Bezmērķīgs, manuprāt. Gar Bonda ielu. Labā laikā es nokļuvu Burlington Arcade, šaurā, garā veikalu galerijā. Es, tāpat kā visi pārējie, izspiedu kaklu, lai paskatītos uz galerijas karogiem rotātajiem griestiem. Es skatījos uz veikalu skatlogiem ar krekliem un kamerām un uz skatlogiem ar ķīniešu figūriņām.
  
  
  Es apmetu līkumu, kad kāds vīrietis no Virdžīnijas nofotografēja savu sievu.
  
  
  Tad es saskāros ar nejaušību.
  
  
  Mana pirmā reakcija bija novērsties, lai viņš mani neredzētu; paskaties uz savu seju veikala skatloga atspulgā. Bet tad es sapratu, ka viņš mani tomēr neatpazīs. Es pazinu viņa seju gandrīz tikpat labi kā savu. Iepriekš es viņu biju satikusi divas reizes. Es jau vienreiz viņu nogalināju. Bet ne šajā ķermenī. Chen-li bija kaut kur laukos. Hung Luo atradās ellē, un es nedomāju, ka Lao Zengs tagad iepērkas. Šī seja piederēja kādam citam. Tā pati platā, cietā seja. Tāda pati plakana, nedraudzīga izteiksme. Tāda pati ideāli novietota kārpu.
  
  
  Kārtējais klons.
  
  
  Es viņam sekoju ar neformālu, mierīgu gaitu. Ar metro uz Piccadilly, atpakaļ uz Rasela laukumu.
  
  
  Bija riskanti sekot viņam tik cieši. Bet ir daži riski, kas jums jāuzņemas. Turklāt viņš gāja kā cilvēks, kurš negaidīja nepatikšanas. Viņš neskatījās uz vajātājiem un nepagriezās. Secinājums: vairākas izvēles iespējas. Vai arī viņš nezināja, ka viņu vajā; vai arī viņš zināja un ieveda mani slazdā.
  
  
  Es viņam sekoju vēl dažus kvartālus, līdz klons pazuda sarkano ķieģeļu mājā. Durvis bija numurētas 43, un uz bronzas nosaukuma plāksnītes bija pievienota neatbilstoša informācija: "The Featherstone Society" ar neatbilstošu piezīmi: "Dibināta 1917. Kas pie velna bija šī Featherstone biedrība? Nākamā lieta, kas man bija jādara, bija to izdomāt.
  
  
  Pāri ielai bija makrobiotisks restorāns. Pēkšņi man radās liela apetīte pēc veselīga ēdiena.
  
  
  Es paņēmu galdiņu ar skatu uz ielu; viesmīlis, kurš šādā vidē neizskatījās tik veselīgs, kā varētu domāt, noslaucīja dažas drupatas un pasniedza man ēdienkarti. Man bija izvēle: saulespuķu sorbets (saputots jogurts ar sēklām) vai saraksts ar arvien nāvējošākiem sacepumiem. Spinātu sula, kāpostu suflē. Apmetos pie bioloģiskās limonādes karafes, prātodama, no kādiem orgāniem to izdevies pagatavot.
  
  
  Pāris ar spieķiem vīdošu atraitņu sāpīgi izstājās no Feterstonas biedrības.
  
  
  Salkans pusaudzis T-kreklā un džinsos paņēma man blakus galdiņu un pasūtīja saulespuķi. Viņa paskatījās uz mani tā, kā izskatās mazas meitenes.
  
  
  Ienāca sieviete ar daudzām pakām. Viņai galvā bija pārāk sarkana cepure un gandrīz ārišķīgas grumbas. Sākumā es domāju, ka viņa runā ar sevi. Bet es kļūdījos. Viņa runāja ar savu somu. "Labi," viņa teica, "un lūdzu esiet mierīgs."
  
  
  Viņai par to bija pilnīga taisnība. Iepirkumu maisiņš ar pārāk lielu muti VAR būt ļoti kaitinošs.
  
  
  Viņa apsēdās pie man blakus esošā galdiņa un novilka savu pūkaino brūno apmetni. Viņai bija tuvu astoņdesmit, taču viņa joprojām bija ģērbusies atbilstoši pusaudža gadiem. Viņa bija kaut kāda pusaugu meitene. Pērļu kaklarotas un muskusa smaržas.
  
  
  "Sēdies," viņa teica uz somu. Viņa pagriezās un man atvainojoties pasmaidīja. "Es nesaprotu, kāpēc viņi nelaiž viņu restorānos. Viņi saka, ka tas ir saistīts ar kārtīgumu vai kaut ko citu. Bet viņš ir ļoti veikls. Viņa ieskatījās savā somā. - Vai tā nav, mīļā?
  
  
  Svītija bija sešas mārciņas smags Jorkšīras terjers. Zināms arī kā Rodžers. Nejaušības dēļ man nepavisam nepatīk visi tie mazie suņi, kas ņaud, un daži no tiem noteikti bija rakstīti pa visu seju. – Ceru, ka tev nav bail no suņiem.
  
  
  Es viņai teicu, ka nebaidos no suņiem.
  
  
  Ak labi.' Viņa pasmaidīja un noglaudīja manu roku. "Jo Rodžers nekaitēs mušai."
  
  
  Es skaļi prātoju, ņemot vērā viņa augumu, vai muša viņam nesāpēs. Viņa skaļi iesmējās un koķeti apsēdās tuvāk.
  
  
  Viņu sauca Meibeles jaunkundze. Viņa dzīvoja šajā kvartālā vairāk nekā piecdesmit gadus mājā, kuru viņa pieticīgi raksturoja kā diezgan greznu. - Un, teiksim... dāvana no, teiksim... drauga. Mis Mebel gribēja man darīt zināmu, ka viņai patiešām bija sekss. Es darīju Meibelas jaunkundzei zināmu, ka neesmu pārsteigts.
  
  
  Tas man nopelnīja dažus punktus, un saruna ieguva noteiktu virzienu. Es viņai teicu, ka sēžu un gaidu draugu, kurš šobrīd viesojas Featherstone biedrībā.
  
  
  "Mmm," viņa teica. - Un tu negribēji tur iet. Vai jūs neticat šīm lietām? †
  
  
  Es viņai teicu, ka neko daudz par to nezinu.
  
  
  "Neviens nezina par spokiem, Stjuarta kungs." Mums vienkārši jāatzīst, ka viņi tur ir."
  
  
  Kā šis. Featherstone biedrība ļauj runāt ar mirušajiem.
  
  
  Es domāju, vai šis klons pratināja senatorus.
  
  
  Es viņai jautāju, vai viņa kādreiz tur ir bijusi, un viņa šņāca.
  
  
  "Ha. Nē, tas ir maz ticams. Džons Feterstouns mani nolādēja 1920. gadā. Sasodīts, iedomājies. Viņš teica, ka esmu ķildnieks, maigi izsakoties. Ak, viņš bija pieklājības cienītājs, īsts fanātiķis. Viņa piesita pa galvu ar rādītājpirkstu, kurā mirdzēja dimanta gredzenu kolekcija. Atmiņas par pagātnes skandālu.
  
  
  "Nu, ja jūs man jautājat," viņa klusi teica man ausī, "šajā mājā nav neviena līķa, par kuru būtu vērts runāt." Mirušam vai dzīvam, jums ir jābūt eņģelim, lai iekļūtu šajā mājā. Un eņģeļi, dārgie, ir ārkārtīgi garlaicīgi. Viņa piemiedza to, ko jūs varētu nosaukt par ļaunu aci.
  
  
  Viesmīlis viņai atnesa ar vitamīniem bagātu sodu. Viņa iedzēra malku un uzmeta riebuma seju. Šis dzēriens jums ir ļoti labs.
  
  
  Ko es atkal teicu? Ak, jā, kad viņš nomira, viņa meita pārņēma vadību. Nu, par dīvainībām runājot... Alise Feterstouna, dārgā dāma, Meibelas jaunkundze noraidoši savilka lūpas. "Pārāk ilgi spēlēt jaunavu nekad nav laba lieta."
  
  
  Es ignorēju Miss Mebelas psihoseksuālās teorijas. "Ko jūs domājat ar šīm muļķībām?"
  
  
  Nu muļķības. "Oh, Touve" vai "Wauve". Kaut kas tamlīdzīgs. ES nezinu precīzi. Ja man jautā, mīļā, tas ir tāpēc, ka viņa bērnībā ēda ķīniešu ēdienu. Viņi ēd visbriesmīgākās lietas, jūs zināt. Es domāju, ka tas ietekmēja viņas smadzenes.
  
  
  Gadu gaitā esmu daudz iemācījies no pietiekami daudziem cilvēkiem, lai zinātu, ka ir jāieklausās viss. No viņu iecienītākās lidojošo šķīvju teorijas līdz viņu labākās golfa spēles soli pa solim atkārtošanai. Ikviens vēlas tikt uzklausīts. Un, ja esat gatavs klausīties lietas, ko neviens cits nevēlas dzirdēt, pastāv liela iespēja, ka viņi jums pateiks lietas, kuras neviens cits neteiks. Tāpēc pasaules mīlestības dēļ es viņu netraucētu, ja nebūtu uzmanījis uz ielas. Tur redzētais man teica, ka varu iegūt galveno balvu.
  
  
  Es atvainojos un piegāju pie telefona. Es viņu atradu vīriešu istabā un uzspiedu numuru. Macei nebija ziņu.
  
  
  Es ierakstu kasetē.
  
  
  Klons tikko bija izgājis no 43. istabas. Viņš devās uz stūri, lai nosūtītu vēstuli. Izņemot to, ka tas nebija tas pats klons, kuru es te dzenāju. Ja vien viņš pēdējo pusstundu nebūtu pārģērbies un klibojis. Protams, tas bija iespējams. Bet es tam neticēju. Mans klons izskatījās pārāk pārliecināts, lai mocītos ar maskēšanos. Un, ja tas būtu bijis kāds cits, es būtu saskārusies ar kaut ko lielāku. Šī ir klonēšanas stacija.
  
  
  Līdz četrām bija desmit minūtes. Es atstāju ziņu Rosko. Es viņam teicu, lai viņš nāk šeit un seko līdzi nākamajam klonam. Līdz tam es sēdēšu šeit un skatīšos. Paskatīšos, vai vēl kāds ienāks.
  
  
  Mis Meibela atkal runāja ar Rodžeru. Es domāju, vai es varētu saņemt savu nākamo atbildi bez lekcijas par pārtikas ķīmiju. Es izmantoju iespēju. "Kāpēc Alise Featherstone uzauga, ēdot ķīniešu ēdienu?"
  
  
  Šķita, ka Meibelas jaunkundze domāja, ka tas ir muļķīgs jautājums. Nu mīļā. Ko vēl ķīnieši ēd?
  
  
  Tikai sekundi. "Tu domā, ka Spalvakmeņi ir ķīnieši?"
  
  
  "Nu," viņa norādīja uz mani ar roku. 'Ne īsti. Bet atkal, ne gluži taisnība.
  
  
  Īsāk sakot, Old John bija tējas eksportētājs. Viņš daudzus gadus dzīvoja Ķīnā. Taču līdz ar 1912. gada revolūciju rietumniekiem kļuva skaidrs, ka viņi vairs nav gaidīti. Viņa kartotēka tika konfiscēta. Viņi nogalināja viņa sievu. Un Džons atgriezās Londonā ar savu mazo meitu.
  
  
  Un ar tieksmi uz mistiku.
  
  
  Viņš apgalvoja, ka ar sievu runājis katru dienu. Un viņam izdevās pārliecināt daudzus vecus aristokrātus, ka viņš varētu būt viņu "kontakts ar mirušajiem". Viņi viņam palīdzēja un nodibināja Featherstone biedrību. Tas bija praktiski viss, kas Meibelas jaunkundze par to zināja. Izņemot to, ka Džons un viņa meita Alise dzīvoja kā vientuļnieki. Tikai ik pa laikam iziet ārā, lai uzliktu lāstu tiem, kas nav tik tīri.
  
  
  Viņa pabeidza savu stāstu laikā. Nepagāja pat sekunde, līdz viņa ieskatījās savā somā. — Rodžers! viņš viņai sakoda. 'Slikts suns.'
  
  
  Viņa atvainojās un aizgāja.
  
  
  Pulkstenis bija 4:30, kad parādījās Rosko. Viņš paņēma galdiņu istabas otrā galā un, garām ejot, nometa man klēpī zīmīti: "Alejā ir sētas durvis."
  
  
  Tiklīdz izgāju no restorāna, sāka līt. Es apstājos zem ieejas aizsega un paskatījos uz logu pāri ielai. Apmēram sešdesmit gadus veca sieviete melnā zīda kleitā nometās ceļos uz palodzes un skatījās ārā.
  
  
  Caur lietus dzirdēju viņas balsi. - Ak, virve. Viņš teica. "Ak, virve. Oho.'
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tā bija šaura bruģakmens aleja, kas veda gar kvartālu. Vietām tas bija nedaudz platāks, kur kādreiz bija ieejas kaut kādai staļļai vai nelielai ķēdītei. Tas beidzās aptuveni divpadsmit metrus garā tunelī. Un tad bija sāniela.
  
  
  Numurs 43 bija četrstāvu savrupmāja. Ugunsgrēka kāpņu nebija, bet bija sētas durvis.
  
  
  Atvērās durvis.
  
  
  Un tur stāvēja mans pirmais klons. Viņš arī mani ieraudzīja un uzmeta man īsu jautājošu skatienu. Izskats “Es tevi vēl neesmu redzējis”.
  
  
  Ja šaubāties, jums vajadzētu improvizēt. Es piegāju pie viņa un pasmaidīju. Atvainojiet, bet es meklēju Marsdena māju. Es izvilku no kabatas Rosko zīmīti un izlikos, ka to pētīju. Šeit ir rakstīts, ka vajadzētu būt mājai ar četrdesmit ceturto numuru, bet, — es paraustīju plecus, — četrdesmit ceturtā nemaz nav.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani uz sāniem. 'Es nezinu. Bet vismaz jūs viņu neatradīsit alejā." Šī bija pirmā reize, kad es runāju ar klonu. Es dzirdēju citus runājam, bet ne ar mani. Tagad tas mani pārsteidza. Viņi visi runāja perfektā angļu valodā bez jebkāda akcenta. Amerikānis Angļu akcents Viņi ir rūpīgi apmācīti.
  
  
  "Klausies," es teicu, "varbūt es varu izmantot jūsu tālruni." Man ir Marsdena numurs...” Es atkal spēlējos ar Rosko zīmi.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Tas ir kļūdains."
  
  
  "Ak," es teicu. "Nu paldies."
  
  
  Man nekas cits neatlika kā iziet no alejas. Tagad lietus lija stiprāk. Tas atsitās pret bruģi un skaļi atbalsojās šaurajā ejā. Vieta bija draudīga. Aleja ir tumša. Lietus ir tumšs. Slidens pēkšņa lietus dēļ. Es uzgriezu apkakli.
  
  
  Tas nebija tas, ko es redzēju vai dzirdēju. Tas bija tikai instinkts.
  
  
  Es apstājos, lai aizdedzinātu cigareti. Viņš apstājās tieši viena soļa attālumā no manis.
  
  
  Es nepagriezos. Es ļāvu duncis ieslīdēt manā plaukstā un turpināju ceļu. Es atkal dzirdēju Taras vārdus: "Pirmās klases slepkavas klonam," viņa teica, "vajadzētu būt pirmās klases slepkavai."
  
  
  Labi. Tāpēc man sekoja. Starp savu soļu atbalsi un lietus bungošanu es varēju saskatīt citu skaņu.
  
  
  Tunelis bija manā priekšā. Es iegāju tunelī. Tur bija tumšāks. Es iespiedos sienas ēnā un paskatījos atpakaļ pa aleju.
  
  
  Nekas.
  
  
  Un tomēr... es to nebiju iedomājusies. Mati uz mana kakla ceļas augšā kāda iemesla dēļ.
  
  
  Vienīgā skaņa, ko varēja dzirdēt, bija lietus skaņa. Klusa lode izlidoja no nekurienes. Viņa atsitās pret akmens sienu. Es noraujos un nomainīju savu nazi pret Vilhelmīnas nazi. Katram gadījumam. Es negaidīju, ka nāksies viņu nogalināt. Es gribēju no viņa saņemt dažas atbildes. Šajā lietas stadijā cits mirušais klons novedīs pie cita strupceļa.
  
  
  Es ielīstu ēnā un novilku mēteli. Es to piekāru pie akmens sienā. Lode nosvilpa man garām un trāpīja manā mētelī... Uz vēdera sāku rāpties ārā no tuneļa, virzienā, no kurienes nāca lodes.
  
  
  Fakts ir tāds, ka viņš nav pieradis pazust. Viņš gaidīja no sava upura mirstošās skaņas - “fuh” vai “argh”. Klusums krita uz nerviem, ja tāds bija. Viņš iznāca no slēptuves, tiklīdz es sasniedzu tuneļa ieeju. Es nošāvu zemāk un iesitu viņam ar pistoli plaukstā. Nevis pašā rokā, bet pistolē, kas nokrita zemē. Viņš pagriezās, lai to paceltu. Es pielēcu un uzbruku. Brīdī, kad viņš sniedzās pēc ieroča, es to aizmetu viņam prom. Pret viņu bija grūti cīnīties. Viņš bija labs. Viņš zināja katru triku, ko es zināju. Viņam bija nazis. Tieši tāpat tas bija tur un tēmēja tieši uz manu sirdi. Es satvēru viņa plaukstas locītavu un varēju apturēt kustību. Bet ne uz ilgu laiku. Viņš pacēla ceļgalu un gandrīz iesita man tur, kur tas bija ļoti kaitinoši. Es pagriezos un nedaudz noliecos uz priekšu, un viņš man iesita pa vēderu.
  
  
  Sitiens mani nogāza no kājām un nazis gandrīz trāpīja man. ES pamodos. Manas galvas augšdaļa trāpīja viņam pa zodu ar skaļu zobu izsitienu. Tas izjauca viņa nodomus. Viņš iedeva karatē karbonādi savai naža rokai un izsita to, ierocim stāvot tieši starp laukakmeņiem, galam uz leju. Es turpināju turēt viņa plaukstas locītavu un uzvelu viņu uz muguras. Viņš mēģināja atbrīvoties no turēšanas ar džudo gājienu, bet es jau biju gatava viņa kustībai. Viņš paslīdēja un nokrita uz slapjiem akmeņiem. Dzirdēju sausu kaulu krakšķēšanu. Viņš gulēja tur, pārsteigts paskatījās uz augšu. Viņa kājas bija sabāztas, viņš joprojām bija pie samaņas un nejuta sāpes. Šoks vienkārši izslēdza visas šīs sajūtas. Varbūt viņa kājas bija neatgriezeniskas invaliditātes. "Labi," es teicu. 'ES zinu, kas tu esi. Es vēlos dzirdēt dažas detaļas no jums. Cik no jums tur ir?
  
  
  Viņš aizvēra acis un augstprātīgi pasmaidīja.
  
  
  "Daudz." -"Pārāk daudz, lai mūs apturētu."
  
  
  Kur ir tava bāze?
  
  
  Atkal tas smaids. 'Tālu. Vietā, kur jūs nekad mūs neatradīsit.
  
  
  Es pavēru ieroci pret viņu. 'Labi. Sāksim no nulles. Un man nav vajadzīgas tādas atbildes kā “daudz” un “tālu”. Gribu atbildes cik un kur. Tātad uz priekšu.
  
  
  Viņa seja bija mierīga.
  
  
  "Citādi tu mani nošaus?"
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Nav atšķirības starp nāvi un dzīvību. Jūs, rietumnieki, nesaprotat. ES nevarēju. Tātad es jau esmu miris.
  
  
  Jums ir palicis maz draudu, kad jaunākie draudi saņem šādu atbildi. Tas bija strupceļš. Man arī neizdevās. Bet tad, ja es nevarēju iegūt to, ko gribēju, es vienmēr varēju mēģināt iegūt apstiprinājumu tam, ko es domāju, ka zinu.
  
  
  "Bet jūs domājat, ka citiem veiksies." Vai jūs esat spējīgs nogalināt visus simts senatorus?
  
  
  Mums tie visi nav jānogalina. Pietiekami, lai viņus visus nobiedētu līdz nāvei. Lai izraisītu šķelšanos jūsu valdībā. Jūsu... Kongress, kā jūs to saucat. Tad mēs sazināsimies ar jūsu prezidentu, un viss notiks tā, kā mēs vēlamies.
  
  
  Tagad bija mana kārta izrādīt kādu nicinājumu. – Šķiet, ka tu kaut ko aizmirsi. Šim prezidentam ir miesassargi un diezgan stingra drošības sistēma.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. – Šķiet, ka tu kaut ko aizmirsi. Šāda veida drošības sistēma jau iepriekš ir apieta. Un turklāt mēs viņu nenogalināsim. Mēs tikai plānojam kontrolēt viņa smadzenes.
  
  
  Tāpēc šis ir viņu ģenerālplāns. Paralizējiet Kongresu un padariet prezidentu par savu marioneti. Kongresā valdot haosam, pašreizējam dienestam būs neierobežota vara. Un CAN to pilnībā kontrolēs. Tas nebija tik neiespējami, kā likās. Miesassargi pasargā tikai no lodēm. Un ne pret omleti, kas pilna ar prātu mainošām zālēm. Vai pret aspirīnu, kas nav aspirīns. Tas bija viss, kas viņiem bija vajadzīgs. Viņi saka, ka Rasputina varā bija cars. Bet šodien jums pat nav jābūt Rasputinam. Jums vienkārši ir jābūt narkotiku puisim. Viduslaiku karaļiem bija savi degustētāji. Cilvēki garšo ēdienus un dzērienus, lai pārliecinātos, ka nav saindēti. Tas bija darbs. Bet tagad tas tā nav. Tāpēc pašreizējie valdnieki ir neaizsargāti. CAN plāns bija traks. Bet tas nebija tik traki.
  
  
  Klons zaudēja samaņu. Vai arī tā likās. Man bija maz ko darīt. Jebkurā gadījumā vairāk informācijas nesaņēmu. Taču viens bija skaidrs: viņam bija jāmirst. Vai arī visa šī KAN kliķe nāks pēc mums.
  
  
  Es paskatījos uz nekustīgo ķermeni. Es minūti padomāju. Es domāju par labāko veidu, kā viņam nomirt. ES pametu. Es iegāju atpakaļ tunelī un paņēmu savu mēteli un nomesto stiletu. No turienes es turpināju pa ielu.
  
  
  Viss, ko es dzirdēju, bija vāja skaņa. Protams, viņš nebija bezsamaņā. Viņš pagriezās un pacēla ieroci.
  
  
  Un viņš iešāva sev acīs.
  
  
  Pirmās šķiras slepkavība.
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Liriskā teātra izrāde "Pastāsti savai mātei", kā solīts, bija "diezgan smieklīga, ja jums patīk šāda veida lietas". Slikti ir tas, ka es to droši vien neskatīšos. Vienīgais interesants bija meitene, kas izkāpa no drēbēm. Dženisa Venēra. Es viņu atcerējos no tiem laikiem, kad viņu sauca Dženisa Vuda.
  
  
  Dženisa Venēra bija blonda dieviete ar skaistu figūru, lai kāds arī būtu viņas vārds. Viņa bija karsts pavadonis ceļojumā uz Rivjēru, iespējams, pirms pieciem gadiem. Mēs šķīrāmies kā draugi. Manu biznesu un viņas nākotni izglāba laipnais un bagātais grāfs Hopups. Viņš man sniedza informāciju par dimantu kontrabandistiem, un Dženisa man iedeva dimantu kaudzi. Kad es viņus pēdējo reizi redzēju Nicā, viņi precējās.
  
  
  Tā, kā tas izskatījās tagad, lietas varēja izvērsties nedaudz savādāk. Pārtraukumā piezvanīju un saņēmu ierakstītu ziņu no Mačes. No tā, ko viņam izdevās savākt caur teleskopu, labas putras noslēpums slēpjas auzu pārslās.
  
  
  Tas ir viss, kas viņiem tagad bija.
  
  
  Rosko paziņoja, ka ir saskaitījis trīs klonus. Viens ēda Addison viesnīcā; viens vēl atradās Featherstounā, bet trešais tajā laikā atradās Old Vic, skatījās sers Lorenss Olivjē spēlē Hamletu. Es atstāju ziņojumu "Pastāsti savai mammai", kas bija diezgan smieklīgi, ja jums patīk šādas lietas.
  
  
  Es atgriezos tieši laikā, lai sāktu otro cēlienu. Gaismas jau bija nodzisušas, un Tarai vajadzēja mani pamāt uz manu vietu. Orķestris uzstājās otro reizi.
  
  
  'Ziņas?' - viņa čukstus jautāja.
  
  
  'Jā. Ir trīs.'
  
  
  "Vai viņi ir trīs? Vai vēl trīs?
  
  
  'Jā.'
  
  
  Viņa apstājās. - Tātad, tikai septiņi.
  
  
  'Jā.' Es pamāju ar galvu. "Joprojām."
  
  
  Orķestris spēlēja dziesmu, ko Dženisa dziedāja. "Šī meitene," sacīja Tara, "vai jūs viņu pazināt, vai arī tās bija mīlestības pazīmes no pirmā acu uzmetiena?"
  
  
  Es nezināju, ka man ir šie simptomi. "Es jau viņu pazinu," es teicu. 'Pirms dažiem gadiem. Jauka meitene. Nekas vairāk.'
  
  
  Tara pacēla uzaci. "Nu, viņa vairs neizskatās pēc tādas meitenes."
  
  
  Viņai droši vien bija taisnība. Dženisas mērījumi tagad bija 90-60-90.
  
  
  "Mēs bijām tikai draugi," es teicu. "Godīgi".
  
  
  Tara paskatījās uz mani. - Pastāsti savai mātei.
  
  
  Pēc izrādes mēs devāmies aizkulisēs. Dženisa bija karsta. Tara bija lieliska. Dženisa mūs iepazīstināja ar savu jauno mīlestību Mikiju. Tara atkusa. Mēs četri devāmies kaut kur iedzert alu.
  
  
  Taksometra mājā Tara teica: „Jums ir taisnība, viņa ir jauka meitene. Un viņa diezgan asi piebilda: "Neko vairāk."
  
  
  Ir vairāki veidi, kā uzzināt, vai kāds ir atvēris jūsu durvis, kamēr bijāt prom.
  
  
  Diemžēl visi zina šīs manieres.
  
  
  Īpaši tie cilvēki, kuri mēģina tev atvērt durvis tavas prombūtnes laikā.
  
  
  Pateicoties Īenam Flemingam, šie vairāku matu slazdi kļuva plaši pazīstami. Un jebkurš pieredzējis aģents zina, kā to izdarīt. Un citi spiegu rakstnieki ir atklājuši citus labus trikus. Slepenā aģenta viltība ir tāda, ka viņa taktika paliek slepena. Mūsdienās par mīkstās grāmatas cenu katrs bērns ir Kārtera tēls.
  
  
  Nu Kārters ir viltīgāks.
  
  
  Un, ja jūs dažreiz domājat, ka es sabojāšu labu lietu, atdodot to par šiem dažiem guldeņiem, padomājiet vēlreiz. Lieta tāda, ka kāds paņēma manu ēsmu. Kad atgriezāmies dzīvoklī, es sapratu, ka tur kāds ir. Vai arī tas joprojām bija. Parādīju Tarai, lai tā atkal iznāk ārā un gaida manu signālu. Es paķēru ieroci un atvēru savu slēdzeni ar galveno atslēgu. Mīksts klikšķis šķindošas taustiņu komplekta skaņu kakofonijas vietā. Iekšā bija tumšs. Un tas bija kluss. Šis ļoti skaļais klusums, ko izraisīja kāds, kurš cenšas tur nebūt. Cieši saspiedu Vilhelmīnu rokā un sāku uzmanīgi staigāt pa dzīvokli. Istabu pēc istabas. Caur pārblīvēto dzīvojamo istabu, ēdamistabu un visbeidzot dzīvojamo istabu, vēloties, lai Rosko draugs būtu aizvedis prom viņas kaķi pirms aiziešanas, jo kaķis bija pieķēries man pie papēžiem.
  
  
  Labi. Tātad mūsu viesis gaidīja guļamistabā vai paslēpās dušā. Vai arī viņš ilgu laiku nav bijis.
  
  
  Es apstājos pie guļamistabas. Kāds tur bija. Es dzirdēju, kā viņš elpo. Mans nākamais solis bija koordinācijas šedevrs. Ar vienu kustību es atvēru durvis, ieslēdzu gaismu un notēmēju.
  
  
  Viņš izlēca no gultas kā maize no tostera. Jēzu, Niks. Vai tas ir jūsu veids, kā pateikt labrīt?
  
  
  Es nolaidu ieroci un pakratīju galvu. - Nē, Rosko. Bet tas ir sasodīti labs veids, kā sasveicināties ar lodi, tu sasodītā kuce. Vai tu zini, ka es varētu tevi nogalināt?
  
  
  Viņš atsvaidīja matus un žāvājās. Tad viņš saskrāpēja zodu, skatīdamies uz mani. "Jūs visi amerikāņi tādi esat," viņš teica. Klausies. Šis ir manas draudzenes dzīvoklis, vai ne? Tāpēc es nevēlos ar tevi runāt. Tātad man ir atslēga. Tāpēc es iegāju. Tātad, kā man vajadzēja zināt, ka tu ieradīsies?
  
  
  Rosko... - Es apsēdos uz gultas malas, - ... kas attiecas uz šīm jūsu darba metodēm... †
  
  
  Viņš pacēla roku. “Nesludini. Niks. Lūdzu.' Viņš aizsmēķēja cigareti un es redzēju, ka liesma nedaudz trīc. - Kur ir Tara?
  
  
  Es piegāju pie loga un devu viņai zīmi.
  
  
  Bez sludināšanas, Rosko. Vārds.'
  
  
  Viņš nopūtās. 'Vārds?'
  
  
  A.'
  
  
  "Uguns".
  
  
  Šis ir vārds.
  
  
  Es uzsita ar cigareti pa pistoles dibenu. "Tas ir mans darbs, Rosko, es degu." Tu esi ēna. es šauju. Tas nozīmē, ka apkārt staigā daudz cilvēku, kuri plāno mani nošaut. Un tad, ja es nepalikšu sardzē, viņiem tas izdosies.
  
  
  Bang bang un es esmu miris. Sapratu?
  
  
  Viņš pamāja un pasmaidīja. "Nepareizi," es teicu. 'Tas nav smieklīgi. Tas ir sasodīti nopietni. Es domāju, ka tu esi ģēnijs, Rosko, bet es domāju, ka tu kļūsti pārlieku pašpārliecināts. Tulkojumā to sauc par to, ka tu kļūsti vienaldzīgs. Un tas ir ļoti labs veids, kā nomirt.
  
  
  Tas ir skaidrs? Viņš pamāja. Un viņš nesmaidīja.
  
  
  Man vajadzēja apstāties. Bet, tāpat kā visi sludinātāji, es pārāk ilgi stāvēju savā kancelē un devu viņam tikai vienu morālu triecienu, no kura viņš nevarēja atgūties.
  
  
  Rosko paraustīja plecus. "Labi," viņš teica. Nu, es to visu jau esmu dzirdējis. Bet šovakar... tu radīji vētru tējas krūzē. †
  
  
  Tara stāvēja durvīs. “Tātad tu dzersi tēju.
  
  
  Viņa pasmaidīja. Viena vai divas karotes?
  
  
  Rosko pretī pasmaidīja. "Šis tavs draugs palaida garām savu aicinājumu."
  
  
  "Kādu?"
  
  
  "Militāro mācību filmu veidošana."
  
  
  Tara pagatavoja tēju.
  
  
  Rosko vizītes iemesls bija Feterstouna uzņēmums, un viņš gribēja zināt, ko ar to darīt. Vai man rīt skatīties vēlreiz vai kā? Jā, es teicu. "Turpiniet skatīties. Mums ir jāzina, kad šie kloni sāks darboties. Pārāk maz notiek; Man tas nepatīk. Tikmēr apskatīsim to tuvāk. Paskatīsimies, vai izdosies noskaidrot, kas notiek iekšā. 'Hm. Es tikai vēl nezinu, Nik. ES par to šaubos.
  
  
  'Tātad?'
  
  
  - Ko tad tu darīsi?
  
  
  “Es apmeklēšu Feterstounas biedrību, lai satiktu savu mīļo nelaiķi Mērtlu.
  
  
  "Tu domā vienkārši ienākt?" Tikai.'
  
  
  "Nu... es varētu lidot, bet es domāju, ka tas būtu pārāk spilgts, vai ne?"
  
  
  Rosko piecēlās. "Un tu man saki, lai es nejokoju." Vai esat nonācis visu šo ceļu?
  
  
  Ja šī ir KAN nometne, jūs esat sajukuši. Tev ir diezgan pazīstama seja, draugs. Jūs esat gandrīz tikpat anonīms kā Niksons Demokrātu partijas sanāksmē.
  
  
  “Es paļāvos, ka jūsu specefektu nodaļa man iedos masku un piemērotu masku, kas palīdzēs.
  
  
  Rosko nopūtās. "Mūsu specefektu nodaļa," viņš teica, "ir mirusi."
  
  
  "Nomira?"
  
  
  "Nu, redziet... tas tiešām ir nedaudz slimīgi... Tā bija veca kundze, kas strādāja Īlingā. Zini, šī filmu studija. Un...nu...viņa nomira. Es zinu!' Viņš mani pārtrauca, pirms es paspēju pateikt ne vārda. Tas ir smieklīgi, tas ir zemiski, tas ir bērnu darbs un tas nav iespējams. Bet tas, es baidos, ir tikai AX Londonas departaments.
  
  
  Es viņu iepriecināju, neko neteicot.
  
  
  Viņš teica. = "Vai es varu tur iet?"
  
  
  "Atvainojiet, Rosko. Man tevi vairāk vajag ārpusē. Ja kāds no šiem kloniem dodas uz ASV, tas nozīmē, ka cits senators dosies uz morgu. Mums jānoskaidro, ko šie puiši dara.
  
  
  Viņš pacēla rokas gaisā.
  
  
  'Tad viss ir kārtībā. Mēs esam atpakaļ uz mūsu sākuma punktu. Tu ej tur. Tāpēc es varētu jums pajautāt tagad. Ja tu nomirsi, vai varu paņemt šo kaklasaiti?
  
  
  Es zinu. Esi nopietns. Bet ja nopietni, ko jūs, puiši, iesakāt?
  
  
  "Es iesaku," Tara paskatījās uz mums, "es eju uz turieni."
  
  
  Nē, es teicu. 'Noteikti nē.'
  
  
  - Bet Nik. †
  
  
  Nē.' ES teicu.
  
  
  'Bet...'
  
  
  Tad te neviens mani neklausa. Nē. Šīs ir beigas.'
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tā Tara tomēr aizgāja.
  
  
  Nu, ne gluži Tara. Nevis Tara, “izliektā rudmate”. Izliektas rudmates ir pārāk viegli pamanīt uz ielas, kas pilna ar cilvēkiem, un pārāk viegli izsekot. Sieviete, kas nākamajā dienā ieradās pieņemšanā ar numuru 41, bija veca kalpone ar peles seju. Ar pelēcīgi brūniem matiem, līku degunu un somu kleitas vietā. Mums bija kostīms, parūka un grims, pateicoties Dženisai un Pastāsti savai mammai. Ja Tara teātrī neatgriezīsies vēlākais līdz pulksten septiņiem, izrāde var neturpināties – parūka un deguns piederēja viņas mātei.
  
  
  Elektroniskais balss ierakstītājs un rokas pulksteņa kamera bija no AX.
  
  
  Magnetofons bija jaunākais modelis - mazs Sony ar baterijām. cigarešu maciņa lielumā un nomaskēts tā, ka arī izskatījās pēc cigarešu maciņa. Tas bija skaņu vadīts, kas nozīmēja, ka tas neieraksta klusumu. Ar ātrumu 4,75 mēs varējām ierakstīt skaidru skaņu apmēram divas stundas. Pagriežot skaļuma regulēšanas pogu līdz galam, viņš varēja ierakstīt no sievietes somiņas, tāpat kā Tara. Liela atvērta audekla iepirkumu soma.
  
  
  Ja esat kādreiz domājuši, kādi traki cilvēki runātu ar mirušajiem, atbilde ir bagāti trakie cilvēki.
  
  
  Bibi Hodgson, piemēram. Pa ceļam Tara viņai uzdūrās (klikšķ). Labi. Tāpēc es arī zinu, kas viņa ir. Bet Tara saka, ka saskaņā ar žurnālu Vogue šī dāma ir "squatter" — titulu, kuru var iegūt tikai tad, kad esat iztērējis tonnu naudas apaviem un jostām. Tāda sieviete, kurai tērēt nedaudz naudas tomēr nozīmē Dior kleitu. Hodžsona kundze saņem naudu no Hodžsona kunga. Mr. Viljams A. Hodžsons no Hodžsona nekustamā īpašuma aģentiem. Un es zinu, kas viņš ir. Hodžsona nekustamo īpašumu aģentiem pieder puse Floridas un liela daļa salas, ko viņi sauc par Manhetenu.
  
  
  Bija arī Ventvorta Frogas kundze, kurai bija aptuveni četrdesmit pieci miljoni dolāru. Tara viņu satika lejā uzņemšanas zonā. Viņa arī nofotografēja pašu uzņemšanas zonu. Viktorijas laikmeta numurs ar sarkaniem plīša dīvāniem un daudzām palmām. Tarai bija jāaizpilda veidlapa. Daži jautājumi par viņas personīgo dzīvi un mirušā dzīvi. Saskaņā ar aizpildīto veidlapu Luīzes Rigas kungs no Sentluisas, Misūri štatā, apciemo savu tanti Mērtlu Rigu. Sadaļā “Apmeklējuma iemesli” Tara rakstīja: “Lai lūgtu padomu par mantojuma ieguldīšanu.” Viņa nezināja, kāpēc viņa to uzrakstīja. Viņa teica, ka tas viņai vienkārši ienācis prātā.
  
  
  - Vai tā ir liela nauda, dārgā? - jautāja reģistratūra. Un Tara atbildēja: "Tik liels, ka tas mani biedē."
  
  
  Reģistratūras darbiniece pasmaidīja
  
  
  Tievs austrumniecisks zēns veda viņu augšā uz violetu uzgaidāmo telpu, kas bija pilna ar palmām. Un viņš viņai teica, ka Song Ping noorganizēs tikšanos. Song Ping pie viņas atnāks pēc pusstundas. Pa to laiku varbūt viņa kādu laiku varētu palasīt kādu žurnālu. Varbūt iedzert tasi tējas? Viņš pazuda un pēc brīža atgriezās ar kūpošu krūzi. Tara to paņēma un zēns atkal pazuda.
  
  
  Viņa knapi nogaidīja minūti vai divas un tad atvēra durvis. Koridorā neviena nebija redzama. Pretī aiz slēgtajām durvīm atskanēja iereibušas sievietes smiekli. No otrajām durvīm atskanēja vāja dūkoņa. Mēdijs, kurš vaidēja, krītot transā. Trešās un pēdējās durvis bija ar uzrakstu "Privātas". No turienes nebija skaņas. Tara mēģināja to atvērt. Tas bija aizslēgts.
  
  
  No savas milzīgās somas viņa izņēma zobu bakstāmo un plastmasas strēmeli. Viņa nebija pie tā pieradusi un strādāja nekvalitatīvi. Taču uz kāpnēm nebija nekādu soļu, un neviens neiegāja abās pārējās istabās. Beidzot viņa atvēra durvis.
  
  
  Viņa aizvēra to aiz sevis un paskatījās apkārt. Tā bija maza balta istaba. Bija vairākas izlietnes, neliels ledusskapis, dubultplīts ar tējkannu. Pie sienām rindojās stikla vitrīnas. Vienam no viņiem bija visādas tējas. zaļā tēja. kumelīte. Lapsang Souchong. Tējas krūzīšu kolekcija ar rozā un baltiem ziediem glīti atradās augšējā plauktā. Tāpat kā tasi, ko zēns viņai atnesa. Citā vitrīnā, telpas otrā galā, atradās brūnu pudeļu kolekcija. Katrs saturēja kaut kādu granulētu pulveri. Uz etiķetēm bija vienkārši uzraksts "A", "B" vai "H". Citā pudeļu komplektā bija šķidrums, un apakšējā plauktā bija zemādas adatas.
  
  
  Vitrīna bija aizslēgta.
  
  
  Izlietnē atradās lietota adata. Tara to pacēla. Tajā vēl bija palikuši daži šķidruma pilieni. Viņa uzmanīgi to injicēja tukšā ampulā, kas gulēja netālu. Viņa nošņaukāja ampulu. Zinātniskais dators viņas prāta aizmugurē izskrēja cauri vairākiem tūkstošiem perfokaršu un sniedza atbildi mazāk nekā sekundē. Viņa ielika ampulu somā un devās uz durvīm.
  
  
  Koridorā atskanēja balsis.
  
  
  Viņa sastinga.
  
  
  - Tātad, Alises jaunkundze. Neuztraucieties. Nekas slikts nenotiks,” tā bija vīrieša balss. Ar augstu deguna Āzijas akcentu. Viņš runāja tā, it kā runātu ar bērnu. Katra zilbe ir uzsvērta atsevišķi. — Turklāt ļaunuma nav, atceries?
  
  
  Alise neskaidri atbildēja. 'Jā. Es zinu. Ļaunums pastāv kopš tā laika... bet dažreiz es aizdomājos...
  
  
  – Nebrīnieties, Alises jaunkundze. Tici man. Arī tavs tēvs man uzticējās. Joprojām...
  
  
  Vai atceries, ko viņš tev vakar teica?
  
  
  Alise nopūtās. Jā, Ian. ES tev uzticos.'
  
  
  "Labi," viņš teica. – Vai tad tu atceries, kas jādara?
  
  
  "Nekas," viņa atbildēja klusā balsī.
  
  
  'Nekas. Tieši tā.' Pēc tam bija neliels pārtraukums. "Nu, kāpēc tad tu neuzkāp augšā un neizdari to?"
  
  
  Varbūt viņa pamāja ar galvu. Pa kāpnēm gāja viens kāpņu pāris. Otrs pāris spēra tikai dažus soļus. Pie durvīm pieklauvēja roka. Atvērās durvis. Fonā iereibusī kundze turpināja runāt. — Ak, dārgais, dārgais Robert. Kādā skumjā dziesmā.
  
  
  'Nu?' teica vīrietis.
  
  
  Viņam atbildēja sieviete ar skarbu balsi. 'Kā jūs redzat. Vēlākais rīt.
  
  
  "Mēģiniet to iegūt šodien. Mums tas var būt vajadzīgs rīt.
  
  
  'Labi. Tad liec mani mierā.
  
  
  Durvis aizvērās un pa kāpnēm atbalsojās vīrieša soļi.
  
  
  Tara gaidīja, līdz gaitenī atkal iestājas klusums. Viņa steidzās atpakaļ uz uzgaidāmo telpu un savu krēslu. Viņa paskatījās uz ledus tēju, kuru bija atstājusi neskartu. Viņa nošņāca. Tā bija tēja.
  
  
  Viņa paņēma žurnālu. Atvērās durvis.
  
  
  Sieviete bija ģērbusies melnā kimono. Tas aptvēra ievērojamu ķermeni ar ievērojamām izciļņiem. Viņai bija īss vīrišķīgs matu griezums un barga seja. Viņa runāja nosvērtā, aizsmakušā balsī.
  
  
  Mani sauc Song Ping. Radās kļūda. Es nevaru jūs šodien pieņemt. Vai vari atgriezties rīt? Tas bija vairāk kā pasūtījums. Rīt pulksten divos. Viņa īsi nolieca galvu, neļaujot acīm piedalīties. Viņi slīdēja garām Tarai kā melni prožektori.
  
  
  Tara piecēlās. 'Bet...'
  
  
  Pulksten divos”. Kad Tara gāja lejā pa kāpnēm, viņa uzsauca viņu. "Tad tante būs klāt."
  
  
  Tara pārtrauca ierakstīšanu un pagriezās pret mani. Vai Luisa Riga redzēs savu tanti Mirtlu? Rīt tajā pašā viļņa garumā, un jūs to visu dzirdēsit.
  
  
  Viņa bija ļoti apmierināta ar sevi. Viņa bija sajūsmā. Tas bija Hansier Brinker, kurš atrada caurumu dambī un tagad iedūra tajā pirkstu, lai glābtu valsti no gigantiskas katastrofas. Viņa bija tik sasodīti laimīga, ka es tiešām negribēju viņai teikt, ka viņa vispār neko nemācās. Tikai fotogrāfijām var būt kāda vērtība. Roscoe uzņēma filmu izstrādāt. Nākamajā rītā saņemsim atbildi.
  
  
  "Es vēlos, lai jums atkal būtu priekšstats par to, kā viņu sauc — tas, kurš runāja ar Alisi."
  
  
  - Yana?
  
  
  Jā. Viņa balss izklausās pēc slavenā CAN aģenta balss.
  
  
  Taras acis iepletās. "Vai jūs gribat teikt, ka citiem cilvēkiem ar to nav nekāda sakara?" Un tas narkologs? Tātad tas nav gluži tas, ko es sauktu par bērnišķīgu, nevainīgu jautrību.
  
  
  Ne īsti.' es pasmaidīju.
  
  
  Kas bija šajā šļircē? Pentotāls?
  
  
  Viņa nolaida muti. - Kā tu zini? Es šo saglabāju pēdējam.
  
  
  es pasmaidīju. "Klausies, mīļā. No divpadsmit trikiem viņiem ir jāizkrāpj bagātas kuces, tur viņiem ir vienpadsmit. Nātrija pentotāls ir patiesības serums, vai ne? Tātad, viņi dod šīm dāmām labu iespēju, vispirms iedodot viņām šo tēju, un dāmas pastāsta viņām visu, ko viņas vēlas zināt. Visādas detaļas par aizgājušo mīļāko. Tad mediji to atkārto vārdu pa vārdam vēlāk. Izrādās ļoti pārliecinošs priekšnesums. Šīs dāmas neatceras, ko viņas iepriekš teica. Šīs dāmas ir apmulsušas. Un pateicīgs – un dāsns.
  
  
  Taras mute veidoja klusu "O".
  
  
  "Ar to ir saistītas vairākas citas priekšrocības. Ja šī patiesība ir apsūdzoša, vienmēr pastāv šantāžas iespēja. Un, ja ir iesaistīts pietiekami daudz naudas, spoks norāda mērķim, ko ar to darīt. Lai arī kas tas būtu – labdarība, akcijas, Šveices bankas konts – jūs varat būt pārliecināti, ka viņi grābj naudu. Tara izskatījās apmulsusi. "Bet kāds tam sakars ar CAN?"
  
  
  'Nekas. Šis ir pareizi. Es domāju, ka atkal viss ir Nasau. Featherstones nodarbojās ar krāpšanu, KAN par to uzzināja un šantažēja. Droši vien tieši tāpat kā ar Bangelu. Man pēkšņi ienāca prātā, ka Bengelam un Feterstouniem ir kas cits kopīgs: viņi abi bija narkotiku tirgotāji.
  
  
  Es viņai pateicu:
  
  
  “Tātad KAN varēja izmantot to pašu ceļu, lai iekļūtu iekšā. Viņi draudēja pārtraukt to piegādi, ja vien nesaņems daļu no ieņēmumiem un dažus pakalpojumus. Tādi pakalpojumi kā varbūt patvēruma nodrošināšana kloniem.
  
  
  Viņa pakratīja galvu. 'Burvīgs.'
  
  
  Es paraustīju plecus. 'Burvīgs.' Droši. Bet paturiet savu asprātību pie sevis.
  
  
  Tādā veidā mēs netiksim tuvāk šo klonu galvenajai mītnei. Turklāt mēs neesam šeit, lai atklātu sabiedrības noslēpumus. Mūsu uzdevums: to likvidēšana.
  
  
  Viņa nedaudz nodrebēja. – Tas ir maigāks vārds par slepkavību, vai ne?
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Viņa sēdēja, pabāzusi kājas zem sevis uz zīda krēsla guļamistabā. Viņa bija ģērbusies gaiši rozā uzvalkā un izskatījās rozā, baltā un gludā kā zīds. Tāpat kā viena no tām meitenēm, kas piever acis uz Sema Pekinpah filmu. Tāpat kā viena no tām meitenēm, kas raud filmā Fove Story.
  
  
  Es pakratīju galvu. - “Riskējot, ka izklausīsies šķebinoši... bet ko tāda meitene kā tu patiesībā dara tādā darbā kā šis?”
  
  
  Jautājums viņu satrauca. Viņa pētīja savus nagus. Ilgu laiku. Likās, ka viņa nekad tos nebūtu redzējusi. "Nu," viņa beidzot teica, "tas ir... garš stāsts." Pirms kāda laika... uh, es satiku... vīrieti.
  
  
  Sen. Es tiku starp visiem kandidātiem kā labākā, un tad... šī cilvēka dēļ... iekļuvu Mākslas akadēmijā... Mēs - nu, tas nav svarīgi. Tieši Džonsona laikā Vjetnamas karš atkal sasniedza kulmināciju. Nu es... parakstīju. Viņa atmeta galvu atpakaļ un man smieklīgi pasmaidīja. "Tāpat man šķita, ka būtu ļoti aizraujoši un romantiski katru dienu strādāt ar tādiem cilvēkiem kā Džeimss Bonds."
  
  
  — Neaizmirsti pieminēt Niku Kārteru?
  
  
  Ak," viņa teica. "Es neuzdrošinājos par to sapņot."
  
  
  Es gāju pa istabu un apsēdos viņai blakus. Es paņēmu viņas zodu savās rokās.
  
  
  Klausies, es teicu. "Mēs piepildīsim vēl dažas jūsu vēlmes."
  
  
  Hm.' Viņa viltīgi paskatījās uz mani. - Kā tu zini, par ko es sapņoju?
  
  
  Labi, es teicu. - Ļaujiet man uzminēt. Es aizvēru acis. "Jūs vēlaties būt brīvi peldēt gaisā un tur mīlēties."
  
  
  Mmmm...” Viņa par to domāja. 'Interesanti. Bet varbūt pārāk vējains.
  
  
  Tad viss ir kārtībā. Kā būtu... kā būtu ar muzeju. Tur viņiem ir sešpadsmitā gadsimta gulta - no vecas krogas. Mēs varētu paslīdēt aiz samta aizkariem un noskrāpēt savus vārdus uz galvas klāja, kad esam pabeiguši.
  
  
  Man tas patīk," viņa teica. "Bet muzejs tiek atvērts tikai desmitos no rīta." Viņa paskatījās uz mani. - Vai tu piekrīti manai domai?
  
  
  ES piekritu.
  
  
  Burbuļvannā.
  
  
  Burbuļvannā?
  
  
  — Burbuļvannā.
  
  
  Klausieties, es varu ieteikt. Ņemot vērā burbuļus un visu, kas ar to saistīts, šis ir glīts, tīrs sekss. Tādā gadījumā jums vienkārši nevajadzētu to izmēģināt. Vismaz, ja tu esi manā augumā.
  
  
  Viņa mani nosusināja. Ar lielu, mīkstu, siltu dvieli.
  
  
  "Es gribu jums kaut ko jautāt," es teicu.
  
  
  Par ko?'
  
  
  Viņa izdarīja dažas interesantas lietas ar šo dvieli.
  
  
  "Tam nav nozīmes," es teicu.
  
  
  Ar pareizo meiteni gultā arī nav slikti. Jums arī nav jāģērbjas, lai iestatītu modinātāju īstajā laikā. Ne ar diviem cilvēkiem, kuri patīk viens otram un mīl seksu. Problēma ir tā, ka tas nekad nav pietiekami ilgs. Grūtības atgriežas.
  
  
  Es pagāju malā un aizsmēķēju cigareti. "Es gribēju tev jautāt..." Es izpūtu dūmu gredzenu. "Vai ir kāds vārds ķīniešu valodā, kas ir līdzīgs "ak, tuve, wow"?"
  
  
  Viņa izbrauca ar pirkstu caur matiem uz manas krūtīm. Vai vēlaties mainīt tēmu, dārgais? Vai arī jūs vēlējāties izmēģināt šo vannu ainu ķīniešu valodā?
  
  
  Es viņai paskaidroju Alises Feterstounas dziedāšanu. Tara sarauca pieri. "Ak, virve, vai?" Viņa paraustīja plecus un minūti padomāja. "Ha. Uzgaidi mazliet. Jūs teicāt, ka tā ir dziesma. Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Hm." Viņa izkāpa no gultas. "Neej." Viņa paķēra kleitu un iegāja viesistabā. Es dzirdēju, ka magnetofons atkal darbojas.
  
  
  Viņa atgriezās smaidīdama. Viņai bija šie vārdi. "Es saprotu," viņa lepni teica. "Tao."
  
  
  "Dao? Kā tas ir senās ķīniešu reliģijas Tao?
  
  
  Viņa pamāja. Viņu vakara lūgšanas ir nemitīgs dziedājums: “Ak, Tao! Ak, Tao! Pastāv liela iespēja, ka tas izklausās: "Ak, tauve, wow." Ja vien jūs zinātu, ko klausāties.
  
  
  Viņa atkrita atpakaļ gultā un saritinājās, apvijot rokas ap ceļgaliem. Viņa bija diezgan pārliecināta par sevi. Protams, labākais skaidrojums, ko līdz šim biju izdomājis, bija visai apšaubāmā teorija, ka Alise bija apsēsta ar pastāvīgu vēlmi vilkt virves un šūpoties.
  
  
  Tara staroja. "Ak, Nik. Perfekti. Viss ir pareizi. Tie Spalvakmeņi, kas dzīvo kā vientuļnieki, ir daoisti - askēti. Un kas attiecas uz sarunām ar mirušajiem. Taoisti ir mistiķi. Un tie lāsti, ko viņi izteica pret Meibelas jaunkundzi, piemēram, daoisti ir fanātiķi. Un arī viņa apstājās, tāpat kā Boltīni, paziņojot par Lidojošo Valendu, kas nemitīgi atkārto, ka ļaunuma nav. Viņa atsitās pret gultu: "Ak, šis klons, kas jums saka, ka nāve un dzīvība ir viens un tas pats, viss ir viens, labais un ļaunais, nāve un dzīvība lielajā Tao vienotībā.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Tas nozīmē apmēram to pašu, ko Lielais elektriskais smalcinātājs debesīs."
  
  
  Viņa nopūtās un saviebās. “Tipiska filozofiska ideja. Bet nav slikti.
  
  
  Es saliecu kāju. 'Tālāk?'
  
  
  "Nu... jo viņi domā, ka ļaunums neeksistē, viņi neko nedara, lai to apturētu. Nedari neko un viss būs kā nākas. Tas ir viņu lieliskais moto.
  
  
  'Um-hmm. tas var būt taisnība Alisei. bet ne kloniem, KAN šobrīd neko nedara.
  
  
  Mmmmm. es nezinu. Cilvēki savādi interpretē reliģiskās doktrīnas. Paskatieties uz inkvizīciju. Vai arī šie nebeidzamie kari par Svēto Grālu. Es neizslēgtu iespējamu savienojumu.
  
  
  Es domāju par konsekvenci un noraidīju iespēju. Politika ir vienīgā reliģija šajās daļās. Un, ja kāds dzied vakara lūgšanu, tad tā vairāk atgādina “O Mao”, nevis “O Tao”.
  
  
  Lieta ir tāda, — viņa turpināja, — ka es varu likt Alisei runāt. Ja viņa patiesi ir daoiste, viņa nepukstīs. Varbūt viņa man var daudz pastāstīt par to, kas notiek tajā mājā. Patiesībā viņai ir visas atbildes.
  
  
  Nogurusi pārbraucu ar rokām pār acīm. "Es ceru, ka mums par to nebūs jārunā, bet jūs neatgriezīsities tajā mājā."
  
  
  Es saņēmu to zaļo acu skatienu no viņas.
  
  
  Mēs par to tērēsim daudz vārdu.
  
  
  Un kāpēc gan ne?
  
  
  Vienīgā iemesla dēļ, tiklīdz viņi tevi pamanīs, viņi piesūknēs tevi ar pentotālu, un tu viņiem visu izstāstīsi. Izmantojiet savu prātu, Tara. Tur ir ļoti bīstami. Mēs pat nezinām, cik tas ir bīstami, kamēr neatpazīstam šīs fotogrāfijas. Tāpēc palieciet prom no viņiem. Jūs esat paveikuši savu daļu. Mēs ar Rosko turpināsim izmeklēt Alises lietas.
  
  
  Un kā jūs to darīsit, ja tas nekad neiznāks?
  
  
  Nu... tad mums jātiek iekšā.
  
  
  Viņa piecēlās no gultas un sāka dusmīgi staigāt pa istabu. Bet tas ir tik stulbi. Un tāpēc jūs tērējat tik daudz laika. Turklāt tas jums ir vēl bīstamāk. Man jau ir ieejas karte. rīt. Pulksten divos”.
  
  
  Viņai bija taisnība. Es pieļāvu kļūdu, ko nekad agrāk nebiju pieļāvusi. Es pieņēmu emocionālu lēmumu. Vairāk par visu es gribēju viņu aizsargāt. Un tas bija nepareizi. Emocijas manā darbā nav atļautas. Jūs atstājat tos pie durvīm, tiklīdz sākat.
  
  
  Es piekritu, ka viņa brauks. Ar diviem nosacījumiem.
  
  
  Pirmkārt: tāpēc vispirms tiksim galā ar fotoattēliem. Ja šī vieta būtu īsts CAN aģentu cietoksnis, viņa uz turieni nebūtu devusies. Viņa piekrita.
  
  
  Otrkārt, mēs ar Rosko gaidījām viņu makrobiotikas restorānā pāri ielai un sazinājāmies ar viņu caur mikrofonu. Ja mēs dzirdētu kaut ko līdzīgu parolei, mēs varētu nākt palīgā.
  
  
  Viņa piekrita. Starp citu, ar kādu pārsteigumu. "Nik, es pat nevaru sapņot, ka būtu savādāk. Nav tā, ka es baidos," viņa teica, "tas ir tikai tas, ka es..." viņa kādu laiku domāja: "Man ir bail."
  
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tā bija traka diena. Skūšanās laikā sagriezu sevi. Tara nometa spoguli. Kafija bija pārāk vāja. Un sāka līt lietus. Tā bija labā daļa.
  
  
  Pirms pulksten vienpadsmitiem Tara izgāja no mājas. Viņa vēlējās uzvilkt kosmētiku un saģērbties laikā, lai varētu laicīgi nokļūt Feterstounā. Viņa cerēja uzkāpt augšstāvā no ērti izvietotās otrā stāva uzgaidāmās telpas, lai satiktu Alisi Feterstounu.
  
  
  Mans pulksten 11 telefona zvans Macei izrādījās vēl viens trieciens. "Atvainojiet, puiši," grupa teica, "joprojām bez darbības."
  
  
  Es piezvanīju uz Lightfoot tējas veikalu un man teica, ka mans pasūtījums nebūs gatavs līdz pusdienlaikam. Viņiem nebija kurjeru.
  
  
  "Vai es to nevaru dabūt?" Viņi teica jā. Tas bija grūts pasūtījums.
  
  
  Tas nozīmēja, ka fotogrāfijas, ko Tara uzņēma Featherstone's, nebija viegli atpazīt. Viņiem vajadzēja tos nosūtīt uz Vašingtonu. Droši vien. Jebkurā gadījumā atbildi saņemšu pusdienlaikā. Joprojām ir daudz laika, lai sazinātos ar Taru teātrī, ja rodas vajadzība. Izgāju no dzīvokļa un gāju pa ielām. Pulksten vienos pēcpusdienā es satiku Rosko makrobiotikas restorānā. Es nolēmu vispirms kaut ko ēst.
  
  
  Desmit minūtes līdz divpadsmitiem es biju Lightfoot tējas veikalā. Neliels, nobružāts veikals nopostītas ēkas pirmajā stāvā kaut kur Soho. Sienas no grīdas līdz griestiem bija izklātas ar plauktiem, kuros atradās milzīgas tējas burkas. Arī logi, kas vērsti uz ielu, bija piepildīti ar tējas kaudzēm.
  
  
  Aiz letes stāvēja švauks vīrietis, kas valkāja brūnu priekšautu. Viņš paskatījās uz maniem dokumentiem un pamāja. Viņš paņēma skārdeni no plaukta un nolika uz letes. Viņš sāka to ietīt brūnā ietinamā papīrā.
  
  
  "Es, uh... gribētu to izmantot šeit," es teicu.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. — Veikals diez vai tam ir piemērots, vai ne?
  
  
  - Vai varbūt augšā?
  
  
  Viņš aizdomīgi paskatījās uz mani. "Es nezinu," viņš teica. - Man tas ir jāpārbauda. Viņš piegāja pie kases un nospieda N-3. Dažus mirkļus vēlāk tālrunis zvanīja divas reizes un pēc tam apklusa. "Labi," viņa teica. Viņa nospieda pogu zem letes, un neliela daļa no aizmugurējās sienas atslīdēja vaļā.
  
  
  Caurums ļāva man piekļūt šaurām kāpnēm, kas ved uz vietējo AH galveno mītni. Kāpnes veda uz nelielu, nobružātu uzņemšanas telpu. Divi oranži plastmasas krēsli, galds, kas noklāts ar Tea News kopijām, un liels, nobružāts rakstāmgalds. Pie galda sēdēja tumšmataina skaistule un košļāja gumiju. Viņa ar interesi paskatījās uz mani, pārtrauca košļāt un sakrustoja kājas otrā virzienā. Viņas labajā pusē bija citas durvis. Svēto svētais. Es paskatījos pulkstenī. Pulkstenis bija divpadsmit. Noliku abas rokas uz galda un nedaudz paliecos uz priekšu. "Es gribu runāt ar Doloresu," es teicu.
  
  
  Viņa uzmeta pilnīgi bezkaislīgu seju. Es pazibināju savu ID. Viņas acīs beidzot parādījās sapratne, un viņa pamāja. "Šajā tējas veikalā jūs neko droši nezināt," viņa teica. "Vai vēlaties Doloresu vai savu ziņojumu?"
  
  
  "Ziņojums," es nospiedu dažas pogas uz sava tālruņa, kad es sāku izpakot tēju vēlreiz: "Atvainojiet." "Puiši, nekādas darbības."
  
  
  Atvēru burku un apsēdos pie galda. Katra fotogrāfija tika rūpīgi piestiprināta pie datora kartes. Cienījamās dāmas Mrs. Par tādiem tika atzīti Hodžsons un Frogs. Feterstounas sekretārei bija liela nozīme Skotlendjarda bijušās sekretāres Agnesas Kronas atlaišanā, jo no turienes tika nozagti daži viņas rīcībā esošie dokumenti. Nekad netika atklāti nekādi pierādījumi par viņas līdzdalību. “Neuzmanība” bija viņas atkāpšanās iemesls. Tomēr viņa tika turēta aizdomās. Zēns, kurš atnesa Tarai tēju un ieveda viņu uzgaidāmajā telpā, bija Pema Kona, jauna teroriste un psiholoģiskā kara speciāliste. Īpaši labs psihotropo zāļu sastāvā. Viņš bija CAS galvenais izmeklētājs. Kaut kur Āzijā viņi viņu pazaudēja no redzesloka. Pateicoties Taras fotoattēlam, AH atjaunināja savus datus arhīvā. Pēdējais, bet ne mazāk svarīgi, bija Song Ping. M-2. Otrās šķiras slepkava. Otrā klase nenozīmēja, ka viņa ir slikta. Tas neko nenozīmēja, izņemot to, ka viņa bija slepkava. Un visas tās feministes, kuras tagad dusmojas uz vīriešiem, sūtiet savas sūdzības Mao Tse Tungam. Song Ping bija ļauna tante. Saskaņā ar datorkarti viņa bija fiziskas spīdzināšanas smalkumu eksperte.
  
  
  Es pielēcu pie telefona un piezvanīju uz teātri.
  
  
  Tara jau ir aizgājusi.
  
  
  Es tik spēcīgi situ pa telefonu, ka galds nodrebēja un teicu, ka gribu Doloresu. “Dolore klātienē. Un ātri! Sekretāre paātrināja viņas košļāšanu līdz četrām vai četrām reizēm un nospieda dažas pogas. Viņas labajā pusē durvis nedaudz atvērās. "Tev Doloresa nepalaidīs garām," viņa teica. Šī ir vienīgā meitene panelī.
  
  
  Meitene pie sadales skapja bija gara auguma, gara auguma vīrietis ar sirmiem matiem, valkāja sen mirušu kreklu un nogurušu seju.
  
  
  ES teicu. - "Doloresa?"
  
  
  Viņš nopūtās.
  
  
  "Paskaties," viņš teica un pacēla ausi no austiņu pāra.
  
  
  "Es esmu Kārters," es teicu.
  
  
  "Ak." Viņš izskatījās mazliet taisnāks.
  
  
  Es viņam teicu, lai viņš dod Rosko steidzamu ziņu. Plāni mainījušies. Mums bija jāpārtver Tara, pirms viņa iekļuva lauvu bedrē. Es došos atpakaļ uz dzīvokli, ja viņa atnāks. Tagad viņš devās uz makrobiotisko restorānu. Ja es nevarētu viņu satikt, es viņu satiktu tur pusdivos.
  
  
  Paņēmu taksometru un rekordīsā laikā atgriezos dzīvoklī. Konteinera tur nebija. Viss, ko es varēju darīt, bija gaidīt. Ja viņa nebūtu bijusi teātrī un ne šeit, viņa varētu būt jebkur. Un Londona ir liela pilsēta. Īsta iemesla panikai nebija. Pirms es ieraudzīju Rosko, man bija visas iespējas viņu laicīgi brīdināt. Pat ja tas bija pašā pēdējā brīdī. Tomēr es jutos nedaudz neomulīgi. Es turpināju staigāt pa tukšo dzīvokli. Lietus nervozi sitās pa logiem. No nākamās ielas atskanēja vāja džeza dūkoņa. No pašas ielas bija dzirdama automašīnu vaidēšana. Kaut kur augstu virs manis lidoja lidmašīna. Kaķis pūta. Pulkstenis tikšķēja.
  
  
  Es gribēju visu nojaukt. Noteikti pulkstenis. Varbūt, lai apturētu laiku. Vai varbūt tāpēc, ka viņi neizlaida skaņu, ko es gribēju dzirdēt. Taras skaņa, kas nāk pa durvīm. Vesels, briesmīgs laiks, ja nekas nenotiek, tad viss draud notikt uzreiz un nepareizā veidā.
  
  
  Pulksten vienos pēcpusdienā uzgriezu numuru. Es saņēmu Roscoe atbildi uz manu ziņojumu. Tad trīs pīkstieni un Mace grupa: Sony, puiši. Joprojām nekādas darbības.
  
  
  Es noliku klausuli. Izberzēju acis un paberzēju kaklu. Tur tas atkal iedzēla. Es pārtraucu berzēt. Par ko mani brīdināja radars? Es paskatījos uz sienu. Pēc tam uz telefonu. Pacēlu klausuli un vēlreiz uzgriezu numuru.
  
  
  Rosko: Aizveries. Nikijs. Mēs viņu atradīsim.
  
  
  Pīkst, pī, pīkst. Mace: Piedod puiši. Joprojām nekādas darbības.
  
  
  Es turēju telefonu nedaudz tālāk no auss.
  
  
  Tie bija tie paši vārdi, kurus Meiss lietoja divas reizes!
  
  
  Katru stundu viņš deva jaunu ziņu. Protams, viņš droši vien neko vairāk nevarēja izdomāt, bet atkārtošanās tik un tā netraucēja. Pēdējo dienu laikā katru stundu viņš ieradās ar kādu dīvainu ziņojumu vai ziņu par to, ko viņi ēd provincē. Un, ja viņš vispār neko nevarēja izdomāt, viņš tomēr izdomāja dzīvesbiedru.
  
  
  Atkal pacēlu telefonu pie auss... Uzmanīgi klausījos. "Atvainojiet, puiši. Joprojām nekādas darbības. Jā! Tā tas ir! Viņa pēdējos vārdos bija dzirdama vāja ņurdēšana. Lidmašīna, kas lidoja garām. Tā skaņa bija jau iepriekš. Tur bija kaut kas greizs.
  
  
  Es piezvanīju Doloresai. Viņš man apstiprināja, ka viena un tā pati ziņa tur bijusi trīs stundas. Nē, viņš teica, viņam tas nešķita aizdomīgi. Viņš tikai domāja, ka Meiss mēģina izjokot, atkal un atkal izmantojot vienu un to pašu ziņojumu.
  
  
  Es viņam pastāstīju par lidmašīnu. Viņš brīdi klusēja. "Visvarenais Dievs." Viņš teica. 'Tev ir taisnība.'
  
  
  Man vairs nebija Maces. Es biju kaut kur starp dusmām un paniku. Dusmas par to, ka biju tik ļoti koncentrējusies uz Taras drošību, ka pazaudēju viņu patiesos nodomus un ātrāk neuzzināju par Meisas ziņu. Visas mūsu cerības "izmantot šo lietu" balstījās uz Čen-Li Brauna pēdām, kas vedīs uz klonēšanas laboratoriju un Lao Zeng. Ja viņš jau ir izdarījis savu gājienu, visas cerības ir zaudētas. Mēs nekad neatradīsim šo klonu ligzdu. Mēs nekad nevarējām viņus apturēt. Dievs mani sodīs par šo kuci, kas nokļuva man zem ādas.
  
  
  "Labi," es teicu Doloresai. "Nodoms ir tāds. Man vajag helikopteru, kas varētu mani tur nogādāt. Sniedziet Rosko papildu palīdzību un...
  
  
  - Tu joko? - viņš mani pārtrauca. "Londonas birojs nav tik liels. Mums vienkārši nav nekādas papildu palīdzības – vismaz ne tādas, kāda jums ir nepieciešama.
  
  
  - Helikopters?
  
  
  "Tas joprojām turpinās."
  
  
  'Labi. Tad saki Rosko, lai viņš iet viens. Un, Dieva dēļ, saki viņam būt uzmanīgam!
  
  
  'Klausies. Ja es būtu tavā vietā, es neuztrauktos par Rosko. Reizēm viņš var būt nedaudz pedantisks, bet ne tad, kad viņa dzīve ir apdraudēta. Viņš pārāk mīl dzīvi.
  
  
  es nopūtos. "Cerēsim."
  
  
  Helikopteram vajadzēja mani uzņemt pusdivos Haidparkā. Ikviens būtu pārsteigts, bet tā nav mana darīšana. Katrā ziņā viņi par to runās dienām ilgi. Iztīrīju Vilhelmīnu un atkal uzlādēju. Es ieliku duncis atpakaļ tā apvalkā un ievietoju vēl vienu gāzes bumbu. Laimīgais Pjērs, tātad tieši pa vidu.
  
  
  Uzvilku lietusmēteli un izgāju lietū.
  
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  
  
  Rosko paskatījās pulkstenī. Bija piecas minūtes līdz divām. Tara teica, ka dosies uz Feterstounu pusdivos.
  
  
  Viņš nevēlējās šķist pārāk aizdomīgs, izskrienot no restorāna kā trakais. Tāpēc viņš samaksāja, paņēma avīzi un sāka lasīt ieejā. Lietus sāka līt stiprāk. Tātad ieejā lasošais cilvēks neizcelsies. Viņš droši vien domāja par savu aizmirsto lietussargu.
  
  
  Viņš noteikti bija redzējis Taru, kad viņa parādījās pāri ielai, aiz stūra. Viņa viņu neredzēja. Viņai bija lietussargs, un tas nodrošināja nepieciešamos aizkarus, lai ierobežotu viņas redzi.
  
  
  Rosko tuvojās viņai no savas ielas puses. Pagāja garām pārtikas tirgotājam. Bez kurpnieka. Gar aleju. Viņš laikam nenovērsa skatienu no Taras, tāpēc vīrieti nepamanīja. Varbūt tie bija divi vīrieši. Viņi tuvojās viņam. Viņu droši vien nebrīdināja tas, ka vīrietis nelietoja tik jauku melnu lietussargu. Un viņš joprojām turēja to salocītu rokā.
  
  
  Vismaz tā viss bija tā, kā mēs to vēlāk iedomājāmies.
  
  
  Vakarā mēs atradām Rosko līķi. Viņš atradās alejā. Viņa rokas joprojām turējās pie lielā melnā lietussarga, kura žileti asais gals iedūrās viņa sirdī.
  
  
  
  
  17. nodaļa
  
  
  
  
  
  Helikopters nolaidās purvainā laukā aptuveni kilometru no mājas. Mani gaidīja liels Fiat 130. Šoferis iedeva atslēgas, norādīja uz pareizo virzienu un apsēdās man blakus. Blakus manam vadītāja sēdeklim. Tad mēs visi devāmies dažādos virzienos.
  
  
  Lietus beidzās un ainava kvēloja nereāli dzeltenzaļā krāsā. Viens no tiem ziediem no Konstebla gleznām. Tā bija viena no tām pasakainajām ainavām ar mājiņām un krogiem no Ričarda Lauvassirds laikiem. Es jutu, ka manas asinis vārās pie šī universālā izaicinājuma. Medības. Krusta karš. Es iekāpu savā lielajā Fiat, lai nogalinātu pūķus. Mana pistole un duncis bija jaunais Excalibur. Es biju daļa no vēstures un izveidoju vēsturi. Es jau dzirdēju, kā taures sveica manu ierašanos. Es, visu uzvarošais varonis.
  
  
  Ak mans Dievs. Bet: visbeidzot darbība:
  
  
  Novietoju mašīnu aiz birzs un braucu cauri mazajiem krūmiem līdz īpašuma aizmugurei. Tā bija patversme, ko viņi īrēja sev. Salmu māja, kas rada dīvainu atmosfēru. Tas bija ļoti kluss.
  
  
  Pārāk kluss.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Blakus galvenajai mājai bija divas mazas mājiņas, tikpat dīvainas. Tuvākā atradās apmēram divdesmit jardu attālumā no galvenās ēkas. Abi bija apvilkti ar dēļiem. Interesanti, kuru Mace izmantoja. Es biju diezgan pārliecināts, ka viņš to vairs neizmanto.
  
  
  Es gāju no viena koka uz otru un sasniedzu otro māju. Man arī pavērās skats uz piebraucamo ceļu. Mana veiksme bija pārāk laba, lai būtu patiesība. Tur stāvēja mašīna.
  
  
  Tas bija vecs amerikāņu universāls. Šie vecie mākslīgā koka borti no 1952. gada Chevrolet. Jumta bagāžnieks bija pilns ar bagāžu. Un makšķerēšanas rīki.
  
  
  Kur viņi gāja, viņi nebrauca makšķerēt. Bet viņi grasījās kaut kur doties, un es ierados tieši laikā.
  
  
  Es sasniedzu citu māju. Durvis bija aizslēgtas. Ieskatījos iekšā pa vienu no vitrāžām. Es pastiepos pie loga. Tas atvērās. Varbūt pārāk viegli. Sagatavoju Vilhelmīnu un devos iekšā.
  
  
  Ja būtu iesaistīts kāds cits, izņemot Meisu, es būtu nepatikšanās. Šie vecie grīdas dēļi mani atdeva pie mazākās kustības. Viņi čīkstēja zem manas ieejas. Bet, ja kāds tur bija, viņš klusēja.
  
  
  Es turpināju staigāt. Pirmajā stāvā bija tikai divas istabas, un tās šķita tukšas, ļoti tukšas. Kamīns bija piekārts ar vara katliem un tīru, bet pārogļotu resti.
  
  
  Es uzkāpu pa kāpnēm.
  
  
  Vannas istaba.
  
  
  Šī bija viņa vieta mājā. Mace magnetofons joprojām atradās gultā. Spēcīgais binoklis joprojām izslējās pa logu. Gulta bija palagu mudžeklis. Meiss un Pīrsons šeit gulēja pārmaiņus. Stūrī bija viens skārda kārbu skats. Gaisā joprojām karājās vāja zivju smarža.
  
  
  Nebija nekādu cīņu pazīmju.
  
  
  Kādas labas ziņas tas varētu nozīmēt. Kaut kas lika viņiem attālināties no sava amata. Bet tas nebūt nenozīmēja, ka viņi ir miruši.
  
  
  Es paskatījos caur binokli. Es redzēju Chen-li mājā. Viņš runāja ar diviem vīriešiem. Es redzēju viņu kājas, bet viņu sejas nebija redzamas. Es izmantoju diktofonu, lai nodotu ziņu Doloresai. Šī lieta bija bezvadu kontaktā ar šo skaistuli tējas veikalā. Tad atkal nokāpu lejā un izkāpu pa logu.
  
  
  Lietains laiks. Es jutos neveikli. Es domāju, ka tas ir laikapstākļi. Bet atkal es domāju, ka tas varētu būt brīdinājums.
  
  
  Es devos uz otro māju. Tā, kas atradās vistuvāk galvenajai ēkai. Dēļi, kas tika pienagloti durvīs, tika izplēsti. Es saspiedu Vilhelmīnu un atvēru durvis.
  
  
  Tas, ko es tur redzēju, man sažņaudzās vēderā.
  
  
  Visur bija asinis. Vecā koka grīda bija ar to izmirkusi un notraipījusi neķītrā nāves krāsā. Tas sastinga starp grīdas dēļu šuvēm. Ar to bija nosmērētas baltās kokvilnas mēbeles. Rokas pulkstenis AX bija saspiests. AX .38 kalibra pistole gulēja ar asinīm uz miltiem noputēta krēsla. Un pie kamīna gulēja sarkanā krāsā nokrāsots cirvis.
  
  
  Kamīns.
  
  
  Tas joprojām dega. Tas arī deva siltumu. Uz restēm bija siltu pelnu kaudze. Stūrī, blakus ugunskuram, gulēja... roku. Es dzirdēju ļoti dīvainu troksni un tad sapratu, ka es pievienoju savu vemšanu putru.
  
  
  Es iegāju virtuvē un aizgriezu krānu, tad uzlēju sev uz sejas aukstu ūdeni un iebāzu plaukstas locītavu zem krāna. Man stinga ausis. Es aizgriezu krānu. Man likās, ka kaut ko dzirdēju. Koka grīdas čīkstēšana.
  
  
  
  
  18. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tara man pastāstīja vēlāk, bet es varu pateikt tagad. Pareizā secībā.
  
  
  Viņa neredzēja Rosko. Bet viņa neatskatījās. Viņa zināja, ka viņš tur ir. Kopā ar mani. Restorānā. Viņa iestājās Featherstone biedrībā, kā plānots pulksten 14:30. Ap kaklu viņa valkāja pērļu virteni, kas varēja pārraidīt jebkuru sarunu piecu metru rādiusā no viņas uz uztvērēju, kas atrodas pāri ielai. Viņas somā bija tas pats diktofons, ko viņa bija izmantojusi iepriekšējā dienā.
  
  
  Tara jutās labi.
  
  
  Reģistratūras darbiniece, nedaudz sašutusi, pamanīja, ka Tara ieradusies pārāk agri. Pam Cohn aizveda viņu uz to pašu otrā stāva uzgaidāmo telpu, kurā bija dienu iepriekš, un piedāvāja viņai vēl vienu tasi tējas. Viņa to atstāja, lai pētītu tos pašus žurnālus.
  
  
  Šoreiz Tara paņēma tasi tējas. No viņa nāca patīkama kanēļa smarža. Viņa iemērca pirkstu šķidrumā un nolaizīja to. Mana meitene kāda iemesla dēļ ieguva A grādu ķīmijā. "Tēja," viņa čukstēja pērlēm un Sonjai, "ir piepildīta ar metakvalonu." Viņa saskaitīja apmēram piecsimt miligramus. Šīs zāles dod jums to, ko viņi sauc par "labi sagatavotu". No vienas puses, miegainības sajūta, no otras puses, pacilātības sajūta. Kas attiecas uz pašu streiku, tas var jūs nogalināt divējādi. Pati narkotika vai šo zāļu trūkums. Abstinences simptomi ir līdzīgi epilepsijas simptomiem – vairākas dienas ilgst krampjus, kas var beigties ar pilnīgu sabrukumu: nāvi. Šie cilvēki šeit zināja, ko viņi dara. Ar tiem piecsimt miligramiem pietika, lai izpūstu galvu. Vismaz tik daudz, lai liktu jums domāt, ka jūsu tante Mirta ir atgriezusies no mirušajiem.
  
  
  Tara izlēja krūzes saturu uz viena no šiem vīnogulājiem. Ja šis vīnogulājs nebūtu pareizi iesakņojies zemē, tas noteikti būtu atbrīvojies.
  
  
  Viņa atkal izgāja uz pirkstiem gaitenī, un atkal nebija neviena, kas viņu apturētu. Viņa gāja augšā pa kāpnēm uz augšējo stāvu. Divas durvis veda uz telpām ēkas priekšpusē. Viena no šīm istabām piederēja Alisei. Viņa aizvēra acis un mēģināja iztēloties logu, uz kuru es norādīju. Stāvot mājas priekšā, viņš atradās viņai pa labi. Tātad durvīm vajadzētu būt kreisajā pusē.
  
  
  Viņa pieklauvēja pie durvīm.
  
  
  Alisas balss skanēja vāji: "Nāc iekšā."
  
  
  Alise Feterstouna gulēja gultā savā zilā zīda pidžamā, ielikta starp pieciem apdrukātiem zīda spilveniem. Alise Featherstone neizskatījās pārāk veselīga. Uz viņas pieres parādījās sīkas sviedru pērlītes, un viņa vēdināja sevi ar austrumniecisku vēdekli. Viņas sirmie, svītrainie mati gulēja mitri pakausī, un viņas acu zīlītes bija sarukušas līdz adatas dūrieniem. Viņa atgādināja Tarai drūmo karalieni no Alises Brīnumzemē.
  
  
  Alise Featherstone bija piekrauta ar narkotikām. Un tas ievērojami atviegloja Taras darbu. Viņai nemaz nebija jāuztraucas par loģiski skanošu attaisnojumu. Alise šobrīd bija tālu no loģikas. Viņa atradās kaut kur tajā pierobežas zonā, kur vienīgais teikums ir muļķības un loģika rada apjukumu.
  
  
  Viņa sāka runāt klusā balsī. Kādu iemeslu dēļ viņa domāja, ka viņai ir seši gadi un Tara ir viņas māte. Patiešām, ir zāles, kas var likt jums domāt šādi. Hašišs jau ir spējīgs uz daudz ko, bet tās lietas, kuras norij, šņauc vai injicē, savu darbu dara tikai labi. Bet varbūt tas bija tikai maskēšanās "Pastāsti savai mātei", kas piezvanīja. Lai nu kā, Tara turējās līdzi un spēlēja māti.
  
  
  Māte gribēja uzzināt visu par Janu. Viņa māte neuzticējās Īanam tā, kā to darīja viņa tēvs. Alise teica, ka viņa pati to nedarīja.
  
  
  Jans bija dedzīgs taoists. Bet Ians ir mainījies. Alise nezināja, kāpēc. Viņa vienkārši tā jutās. Alisei patika justies. Viņai bija arī plīša lācītis. Vai Mo negribēja to redzēt?
  
  
  Vēlāk viņa nogurusi teica. Kā ar šo Īanu?
  
  
  Nu, apmēram pirms pieciem gadiem, pēc tēta pēcnāves padoma, Īans pārņēma vadību. Līdz diviem gadiem viss gāja labi. Pēc tam viņš atlaida visus šos vecos darbiniekus un iecēla jaunus darbiniekus. Viņi ir arī taoisti, viņš teica. Bet tomēr... Alisei tie īsti nepatika. Protams, nav jauns. Pema Kona, Pin. Un tad četrinieki.
  
  
  Četrinieki?
  
  
  Šie četri puiši, kuri visi izskatās līdzīgi. Pēc viņu teiktā, tikai viens no viņiem devies medībās. Nē, es nevarēju. Ne jau medībām, viņš viņu ķircināja... Alise sāka raudāt. Varbūt viņš grasījās viņu ķircināt.
  
  
  Tara teica, ka māte viņu pasargās. Alise pārstāja raudāt. Viņa sāka dziedāt. Tara pacēla acis un paskatījās pulkstenī. Bija piecas minūtes līdz divām. Viņai vajadzēja ātri atgriezties, kamēr viņi gaidīja viņu uzgaidāmajā telpā. Bet kā ir ar tiem četriniekiem? Vai Alise teica vēl kaut ko? Alise pamāja. Viņa iesmējās. Viņiem ir trīs brāļi, un šie brāļi ir trīnīši. Un viņi izskatās kā šie četrinieki. Izrādās, ka tie ir septiņpadsmitnieki... vai ne? Alise tikai turpināja ķiķināt. Vispirms trīnīši. Tad četrinieki... Alise tikai turpināja ķiķināt. Bija arī Chen-li un Hong Lo, kuri bija kaut kur Īrijā. Vai Islandē. Vai kaut kur citur. Un tad bija Peng Li, pilots. Alise pamāja ar rokām. Viņš bija Amerikā. Un tad bija, tad bija,” Alise skaitīja uz pirkstiem, „Dopeijs, Šīzija un Dū. Viņa iesmējās. Bet pēc dažām nedēļām viņi aizgāja. Viņi devās uz Ameriku kopā ar Pamu Konu. Lai satiktu vedni. Nē, lai satiktu šo prezbiteriāni. Lai runātu ar presi. Lai dotos pie zobārsta. Te tas ir. Nē nē. Nu viņa neatcerējās.
  
  
  Tara par to domāja. Tāpēc viņi aizgāja pēc dažām nedēļām. Uz... prezidentu! Tam bija jābūt šādam. Viņi devās viņiem pretī pusceļā.
  
  
  Bija divas minūtes pāri diviem. Tara saspieda Alises roku. "Vai tie ir visi brāļi, kurus pazīstat?" viņa jautāja.
  
  
  'Ak. nē," sacīja Alise. 'Ir daudz vairāk. Šī ir ļoti liela ģimene. Bet pārējie ir kaut kur tālu. Alise pārstāja muldēt.
  
  
  - Tu esi pārliecināts? - Tara bargi jautāja. — Ja melosi, debesīs netiksi.
  
  
  Alise izskatījās prātīga. "Vismaz tā saka Ians. Viņš saka, ka pārējie vēl kādu laiku paliks mājās un lai dabūsim viņus no turienes ārā. Tātad, kad Pam Cohn un citi aiziet, ienāk jauni. Ak, godīgi, mammu. Tā viņš teica. Alise godīgi centās visu iespējamo.
  
  
  Tara piecēlās. "Nu, dārgais," viņa teica. "Tagad man jāiet, un tu esi laba meitene un..." viņa mēģināja mātišķīgi izdomāt ko teikt, "tagad ēdiet savu putru paklausīgi, un drīz es atkal būšu ar tevi." Tara aizvēra aiz sevis durvis un dziļi ievilka elpu. "Tu to dzirdēji, mīļā," viņa teica savai kaklarotai. "Pašlaik Amerikā ir tikai viens. Un tas ir pilots. Izskatās pēc helikoptera pilota. Vai varbūt viņš tika nogalināts kopā ar tiem senatoriem, kurus viņš nogalināja. Viņa apstājās, tad nevarēja vien piebilst: "Un jūs nevēlējāties, lai es šeit nāku." haha.
  
  
  Viņa pasmaidīja un nokāpa lejā pa kāpnēm. Kāpņu apakšā, ejot augšup, atradās Pam Kon un Song Ping. Viņi izskatījās dusmīgi. Ļoti dusmīgs.
  
  
  Pam Cohn rokā bija zemādas adata.
  
  
  Viss, ko Tara varēja pateikt, bija: “Ak. Niks.
  
  
  
  
  19. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ja visu savu dzīvi pavadīsi, mēģinot bruņoties pret stulbuma dienu, pienāks šī stulbuma diena.
  
  
  Es noliku pistoli blakus izlietnei, un grīdas čīkstēšana lika man ienirt tai virzienā. ES kavēju. Nazis slaucīja visu istabu, piespraužot manu roku pie izlietnes kā jaunu tauriņu kolekcijā.
  
  
  "Labi, Kārter. Pagriezieties lēnām."
  
  
  Viņi bija trīs. Tie nebija tie "viņi", kurus es gaidīju. Viņi izskatījās kā trīs vietējie ļaundari. Super dendija. Viņu apģērbs un matu griezumi bija desmit gadus jaunāki par viņiem, un viņu izspiedušies muskuļi neatbilda mūsdienu apģērbam. Viņi piegāja pie manis ar gataviem ieročiem. Līderis ir priekšā.
  
  
  "Rokas aiz galvas," viņš teica.
  
  
  Es paskatījos uz viņu no augšas līdz apakšai. Vienīgā labā lieta viņā bija viņa uzvalks. "Es gribētu pacelt rokas," es teicu, "bet man ir tehniska problēma." Es norādīju uz nazi, kas joprojām bija piespiests manai rokai.
  
  
  Viņš pagriezās pret vienu no saviem pavadoņiem. "Žils," viņš teica. Lūdzu, palīdziet kungs. Džailss piegāja pie manis un izvilka nazi. Manas asinis burbuļoja. Džailss mani pārmeklēja. Viņš atrada stiletu, bet netika tuvu gāzes bumbai. Es laikam neesmu viņa tips.
  
  
  Džailss pasmaidīja. Ļoti pārliecināts. - Labi priekšnieks. Viņš ir tīrs.
  
  
  "Tad jūs un Robijs aizvedīsiet viņu uz māju."
  
  
  Džailss un Robijs satvēra manas rokas un, piespieduši pistoles man pie mugurkaula, veda mani uz māju.
  
  
  Par to nav šaubu. Viņi mūsdienās veido labākos slepkavas. Bengels, Lins Čings un tagad šie puiši patiešām ir pārspējuši sevi pieklājības ziņā. Vin Po bija kāds cits. Kad es pievienojos viņam istabā, viņš uzmeta man nāvējošu skatienu un iesaucās nelietim: "Aizslēdz viņu." Viņi mani piegrūda pie krēsla. Katrs paņēma mani aiz pleca un spieda: es apsēdos. Spārns pamāja. Arī galvenais nelietis apsēdās. Es biju citā bibliotēkā ar koka paneļiem. Tikai tas nebija tik liels kā Naso. Un logi bija vaļā. Turklāt Čen-li arī šeit nebija.
  
  
  Spārns gāja pa istabu; kā kustīgs kalns, viņš ar trīspirkstu roku knibinājās ar cigareti. Es atcerējos laimīgākus laikus. "Mēs esam patiešām noguruši no jums, Kārter," viņš beidzot teica. Viņa balss bija augsta un ledaina. "Turklāt jūs vienmēr esat bijis stulbs."
  
  
  Es negrasījos uz šo atbildēt godīgi. Viss, ko es izdarīju, bija pacelt uzaci. Turklāt neviens zilonis nevarēja viņam liegt man pateikt, ka esmu stulba.
  
  
  "Tu domāji, ka mūs vēro tavi draugi tajā mazajā mājā, lai beidzot varētu mūs noķert." Viņš pasmaidīja. Lai nu kā, viņš savilka lūpas. "Patiesībā... tas bija tieši otrādi." Mēs skatījāmies uz jūsu draugiem un zinājām, ka tas mūs novedīs pie jums. Vismaz mēs bijām gatavi jūsu vizītei.
  
  
  Viņam bija taisnība. Es biju stulba. Es iekritu viņu lamatās ar atvērtām acīm. Bet no otras puses, Mākslas akadēmija zināja, kur esmu. Un Vin Po būtu zinājis labāk, ka viņi to zināja... Viņš piecēlās pie galda. Viņš atvēra kastīti. "Ja tu domā, ka draugi tev palīdzēs..." viņš pastiepa mazu audio kaseti. - Mēs lūdzām jūsu aģentam Meisam sniegt pēdējo ziņojumu. Taisnības labad jāsaka, ka viņš izdarīja trīs. Mēs nevēlējāmies atkārtotu ziņojumu, kas piesaistītu citus šeit tā, kā tas vilināja jūs. Viņš ielika lenti mazā pārnēsājamā diktofonā. "Kad sāks atkārtot trešo ziņojumu, mēs vairs nebūsim šeit." Viņš atkal pagriezās pret mani. "Es domāju, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt oficiālu atspoguļojumu par to, kas šodien šeit notika."
  
  
  Viņš nospieda pogu, un Meiss sāka savu pēcnāves ziņojumu.
  
  
  - Piedod, es devos makšķerēt. Neēdiet ēdienu. Sabojāta putra garšo vēl labāk. Es ātri to izmēģināju un ātri vīlos. PAR.'
  
  
  Vienu brīdi man šķita, ka Meiss ir kļūdījies, bet es ātri lūdzos, lai viņš man piedod, lai kur viņš šobrīd atrastos miglā.
  
  
  Mace neapmaldījās. Nu.
  
  
  Parastais noslēgums ir “ziņojuma beigas”.
  
  
  "Programmā" nozīmē, ka ziņojums ir kodā. Vienkāršs kods ātrai ziņojumu nosūtīšanai. Kopā ar pirmo vārdu vienmēr jāņem nākamais ceturtais vārds. Es skaitīju uz leju. Mace vēstījums mums bija: “Atvainojiet. Ēdiens ir sabojāts. Ātri!
  
  
  Pastiprinājumi atnāks tajā brīdī, kad sāks spēlēt orķestris. Bērnudārzs vai nē. Es varētu paļauties uz palīdzību stundas laikā.
  
  
  Spārns pagriezās pret galveno ļaundari. "Kornēlijs," viņš teica. "Tagad ievietojiet šo lenti."
  
  
  Kornēlijs paņēma kaseti un izgāja no istabas.
  
  
  "Tagad, Kārter... tagad, kad tu mums esi tik daudz palīdzējis, es tev izdarīšu pakalpojumu... Piezvaniet Čenli," viņš teica Džailsam.
  
  
  Džailss aizgāja. 'Labi. Ko jūs īsti gribējāt uzzināt par mums?
  
  
  Viņš izpētīja visu savu grimasu un smieties arsenālu, pirms atrada atbildi. — Jūs gribējāt noskaidrot, kur atrodas galvenā mītne, vai ne? Un tagad," viņš teica, kad Džailss un Čenli ienāca istabā, "turp mēs jūs aizvedīsim."
  
  
  Es paskatījos uz Čenli.
  
  
  Visnepievilcīgākais man viņā likās hipodermiskā adata viņa rokā.
  
  
  Nebija laika kaut ko mēģināt, es izdarīju vēl vienu neveiksmīgu mēģinājumu satvert viņu aiz rīkles, bet Robijs un Džailss mani piekāva. Mani iemeta atpakaļ krēslā. Sitiens pa žokli, kas, šķiet, izsita no zobiem visas plombas. Vins pienāca klāt un iesita man. Viss notika ļoti ātri. Džailss un Robijs mani turēja rokās. Čen-li atrotīja manu piedurkni. Es neko nevarēju darīt, sasodīts. Ar vienu strauju kustību adata pazuda manā rokā.
  
  
  Viņi mani tā turēja vairākas minūtes. Pagāja sekundes, varbūt. Vai pulkstenis. Neko citu nezinu. Kornēlijs atgriezās un teica, ka saplēsis kasetē esošo lenti. Viņš teica, ka žēl. Vin Po lamāja un meklēja līmi, lai to salabotu. Viņš pagriezās pret Kornēliju un sacīja: "Suņu kucēns. Dzeltenis. Un tad viņa seja kļuva sarkana. Sarkana roze. Ziedlapiņas pa vienai atvērās un nokrita uz grīdas. Viņš mani mīl, viņš mani nemīl...
  
  
  "Kapuletes," sacīja Džailss. Viņš pasmējās. No mutes izlīda resna ūdensvabole. Es mēģināju viņu atgrūst ar roku. Esiet pēc iespējas saprātīgāks.
  
  
  Tā bija zaudēta spēle.
  
  
  Mana mute bija sausa. Es mēģināju piecelties. Bet likās, ka es vairs nezināju, kā to izdarīt. Es paskatījos uz savām kurpēm. Nepareizā binokļa gala dēļ. Viņi bija tālu. Bet sprādzes. Viņi bija skaisti. Tie bija zelts. Viņi spīdēja.
  
  
  
  
  20. nodaļa
  
  
  
  
  
  Nākamais periods bija pastāvīgs murgs. Es neatceros, cik stundas vai dienas tas ilga. Vairs nebija nekādas atšķirības starp dienu un nakti, starp miegu un nomodu. Sapņos jūs dažreiz vajā briesmoņi. Vesels pūlis par tevi smejas. Ietves plaisā un spļauj vemšanu. Bet tad jūs atverat acis, pamājat ar galvu un atkal redzat savu pazīstamo gultas stabu, aizvilktos aizkarus, kreklu, ko jūs vakar vakarā nometāt uz grīdas. Savu saprātu pie kājām mēra ar realitātes nomierinošo kontrastu.
  
  
  Bet man nebija realitātes.
  
  
  Kad atvēru acis, es ieraudzīju citus briesmoņus. Smejošas spoguļsejas. Kaleidoskopiski skati. Mainīgs, plašs, lēnām kustīgs saplūstošu formu un mainīgu krāsu visums. Mītiskas būtnes un neiespējami notikumi. Manos sapņos Tara turpināja atgriezties. Viņas mati ir zaļi. Viņas acis ir mežonīgas. Kādu dienu viņa saspieda manu roku tik stipri, ka sāka plūst asinis. Kādu dienu es turēju viņu rokās, un viņa raudāja mūžam.
  
  
  Lēnām sapņi pārgāja. Tas kļuva mazāk biedējoši. Mana galva pārvērtās par vienu baltu, tukšu ekrānu. Nav attēlu. Nav domu. Kādu dienu es atvēru acis un domāju "lidmašīna". Es biju lidmašīnā. Mēģinot uztvert šo vārdu savā uztverē, es atgriezos dziļā, nemierīgā miegā.
  
  
  Es biju mašīnā. Paskatījos ārā pa mašīnas logu. Es atkal aizvēru acis.
  
  
  Kad paskatījos vēlreiz, skats bija tāds pats. Debesis joprojām bija zilas. Zāle joprojām bija zaļa. Autobuss ārpusē nemainīja formu un krāsu. Aizmugurē bija vairāki burti. Bet es nevarēju redzēt, kas tas bija. Tās bija muļķības, tie bija hieroglifi. Es nodrebēju. Neatkarīgi no tā, ko viņi ar mani darīja, neatkarīgi no tā, kādas zāles viņi man iedeva, es nevarēju lasīt!
  
  
  Paskatījos otrā virzienā un uzmanīgi, pusatvērtām acīm, paskatījos apkārt mašīnai. Mani pieslēdza rokudzelžos kādam pa labi. Es to jutu. Bet es vēl negrasījos skatīties viņa virzienā. Es negribēju, lai viņi zinātu, ka esmu jau nomodā.
  
  
  Automašīna bija limuzīns. Priekšējo sēdekli no skata paslēpa smags pelēks aizkars. Nebija nekādas skaņas, izņemot motora skaņu un ceļa skaņas. Man blakus sēdošais nebija runīgs. Lēnām noliecu galvu pa labi un saraustām acīm skatījos uz savu kompāniju. Man nemaz nevajadzēja būt tik uzmanīgam. Viņš gulēja. Tievs, drosmīgs vīrietis. Es domāju, ka vjetnamieši. Ārsts vai asistents baltā slimnīcas halātā. Nē. Visticamāk, tas ir tikai kārtējais CAN aģents, kas uzģērbts, lai spēlētu ārstu.
  
  
  Izmēģināju durvis. Slēgts. Dabiski.
  
  
  Es atkal paskatījos ārā pa logu. Autobuss vēl bija mums priekšā. Es vēl varēju lasīt, bet tajā autobusā rakstītais bija nesalasāms. Tas bija rakstīts ar austrumu burtiem.
  
  
  Mēs dārdējām pāri tiltam. Citi transportlīdzekļi uz ceļa bija rati un velosipēdi. Bija tikai viena cita automašīna. Vēl viens limuzīns. Viņš brauca mums aiz muguras.
  
  
  Es atkal paskatījos ārā. Es nezinu, cik ilgi es skatījos. Nākamā lieta, ko redzēju, bija pilsētas iela. Trokšņaini tramvaji, cilvēki uz velosipēdiem. Visur vēršu pajūgi un cilvēki zaļās formās un salmu cepurēs. Es paskatījos garām savam guļošajam sargam un pa logu pa labi no viņa. Es redzēju vārtus. Viesnīca atrodas aiz šiem vārtiem. Kā es to varēju zināt? Kaut kas ir atgriezies. Es atkal paskatījos pa savu logu. Pretī viesnīcai uz kādas ēkas jumta ieraudzīju to, ko meklēju. Milzīgs krāsains Hošiminas portrets 40 kvadrātmetru platībā.
  
  
  Pati ēka piederēja Vjetnamas valsts bankai. Pilsēta bija Hanoja. Vin Po mani aizveda uz Hanoju.
  
  
  Ar jaunu interesi paskatījos apkārt. Es Hanoju neesmu redzējis astoņus gadus. Dažās ēkās bija redzamas kara pazīmes, taču postījumi nebija tik smagi.
  
  
  Hanoja ir skaista pilsēta.
  
  
  Pilsēta ar garām, ēnainām ielām, kas šur tur ir izraibinātas ar vecām franču koloniālām savrupmājām. Budistu pieminekļi, ķīniešu tempļi. Sarkanā upe ir skaidra un tīra, un tās krastos džungļi laiski ripo pa zilo ūdeni. Pārsteidzoši, ka uz afišu stabiem nav redzami antiamerikāniski saukli. Nav naida pazīmju. Šie cilvēki neienīst.
  
  
  Tā ir nepareiza attieksme pret karu. Tu ienīsti un tad uzreiz domā, ka citi tevi ienīst. Viena lieta, par ko padomāt. Bet, pirmkārt, es nevarēju labi domāt. Otrkārt, es esmu AX aģents. Nav tā, ka viņi nedomā. Bet viņi tiek gatavoti karam.
  
  
  Uz sānceļa cits limuzīns piebrauca tuvāk. Es ātri ieskatījos iekšā. Uz aizmugurējā loga bija aizkari. Bet priekšā Čeņ-li sēdēja blakus šoferim. Čenli mani ieraudzīja un ieraudzīja, ka esmu nomodā. Viņš iedunkāja vadītāju, kurš nospieda skaņas signālu.
  
  
  Mans ārsts pamodās. Es uzmetu viņam apdullušu, šausminošu skatienu uz to, kādai man bija jābūt šajās pēdējās dienās. "Regbijs," es teicu. "Laba bumba..."
  
  
  Viņš pasmējās. – Tam nav jēgas. Kārters. Jūs neesat lietojis šīs zāles divdesmit četras stundas. Efekts ir beidzies. Tu jau visu esi izgulējusies. Un ar šo N-2 nav absolūti nekādu blakusparādību.
  
  
  Viņš vērtējoši paskatījās uz mani. "Labs mēģinājums."
  
  
  Viņš, Dievs zina, kāpēc, bija amerikānis. Vismaz viņš izklausījās pēc viena no amerikāņiem. Bet draugs? Vai ienaidnieks?
  
  
  "Kā... cik ilgi es esmu zem burām?"
  
  
  "Ah," viņš teica. "Šī ir slepena informācija. Teiksim... Pietiekami ilgi, lai jūs nokļūtu šeit. Un nejautājiet man, kur ir "šeit".
  
  
  "Hanoja," es teicu.
  
  
  Viņa draudzīgā sejas izteiksme pazuda. Viņa acis samiedzās. Viņš nospieda pogu, un logs aiz priekšējā sēdekļa noripojās. "Spārna kungs," viņš teica. — Jūsu ieslodzītais ir pamodies.
  
  
  Aizkari atrāvās. Parādījās Vin Po plakanā seja, kas nogriezta pie kakla pie loga rāmja. Viņš izskatījās kā zvērīga marionete. Viņš paskatījās uz mani un ņurdēja.
  
  
  — Šķiet, ka viņš domā, ka esam Hanojā.
  
  
  "Ak," sacīja Vings. Tad viņš pamāja. - Jā, Hanoja. Vai tu to tur redzi? Viņš norādīja uz pelēku ēku grupu. "Li Nam De."
  
  
  Vecais franču cietums. Zināms arī kā Hanoja Hiltone. Vieta, kur tika turēti mūsu karagūstekņi.
  
  
  "Bez šaubām, jūs esat dzirdējuši stāstus par šo vietu," viņš teica. "Bet jūs atklāsiet, ka cietums, uz kuru mēs jūs sūtām, ir ļoti... ļoti atšķirīgs." Lai gan es neredzu iemeslu, kāpēc jums vajadzētu zināt, kur tas atrodas. Viņš nospieda pogu, un aizkari atkal aizvērās, aizsedzot manu skatu.
  
  
  - Doktors Kuojs? Tātad tas bija īsts ārsts. "Muļķim mūsu misters Kārters nav tik stulbs." Pat bez laba skata viņš joprojām spēj aprēķināt savu virzienu un laiku. Ne tas, ka viņš atgriezīsies, bet es tā domāju... varbūt vēl viens kadrs.
  
  
  Pēc šiem vārdiem manas rokas sāka trīcēt. Es nevarēju beigt trīcēt. Arī nelabuma sajūta zarnās. Es nevarēju atcerēties, ka pati narkotika izraisīja šādas sajūtas. Bet varbūt mans ķermenis to izdarīja pats no sevis. Quoi paskatījās uz mani un atkal pasmaidīja. Viņa pārākuma sajūta tika atjaunota. - Neuztraucieties, Kārtera kungs. Šī injekcija jūs vienkārši aizmigs. Sliktu sapņu vairs nebūs. Nekas bīstams. Mēs vēlamies, lai jūs būtu svaigs kā margrietiņa, kad būsim tur nokļuvuši.
  
  
  Man bija maz izvēles. sasodīts Jēzus.
  
  
  Vēl viena injekcija.
  
  
  Atkal tukšs.
  
  
  
  
  21. nodaļa
  
  
  
  
  
  Kad pamodos, bija tumšs. Es guļu uz kaut kā mīksta. Gaiss bija piepildīts ar jasmīna smaržu. Bija dzirdama vāja, nomierinoša dūkoņa. Refleksiski paskatījos pulkstenī. Protams, man vairs nebija pulksteņa. Viņi tos man atņēma jau sen. Kad anestēzija stājās spēkā.
  
  
  Es sāku orientēties. Es gulēju uz grīdas uz mīksta matrača, apsegta ar kokvilnas palagu. Telpu apgaismoja vēla krēsla un agrās zvaigznes, kas spīdēja caur ventilācijas atverēm. Pūta vējiņš. Tas atnesa sev līdzi troksni.
  
  
  Tas nebija troksnis. Tā bija dziesma. Zems, dzidrs simtiem vīriešu balsu sajaukums saplūda vienā teikumā: “Ak, Tao; par Tao.
  
  
  Istaba bija liela. Maz mēbelēts, bet ērts. Lampu komplekts. Krēslu nebija, bet uz grīdas bija izmētātas spilvenu kaudzes; grīda ir klāta ar austiem paklājiņiem. Istabas otrā galā atradās vēl viens matracis ar vēl vienu spilvenu kaudzi.
  
  
  Bet nē. Tie nebija spilveni. Tur gulēja Tara.
  
  
  Viņa nekustējās. Viņa joprojām gulēja. Vai arī viņa joprojām bija miega zāļu ietekmē.
  
  
  Es piecēlos un devos uz istabas otru galu. Es joprojām drebēju. Es pieskāros viņas plecam. Viņa bija īsta. - Tara?
  
  
  Viņa ievaidējās, apgriezās un iebāza seju matracī.
  
  
  "Tara," es atkārtoju. Viņa mežonīgi pakratīja galvu. "Nē, nē, lūdzu," viņa teica.
  
  
  Es kratīju viņas plecu šurpu turpu. "Tara." Viņa atvēra acis. pēkšņi, pēkšņi. Plaši atvērts. Viņa tikai paskatījās uz mani. Nekā atvieglojuma, nekādas reakcijas, nekādas atzinības.
  
  
  Viņas skatiens bija noraizējies. Beidzot viņas lūpas sakustējās. - N-Niks? viņa maigi teica.
  
  
  Neatkarīgi no tā, ko viņi bija viņai nodarījuši pēdējo dienu laikā, tas viņu nebija mainījis. Viss bija tieši tas, ko redzēju pēdējo reizi. Zaļās acis, kas mani skenēja, bija platas un mirdzošas. Uz viņas nebija melnu līniju no pārciestās slimības. Pat vasaras raibumi joprojām bija izkaisīti pa viņas seju.
  
  
  Viņa pacēla seju un satvēra manu roku; lēnām pārskrēja pār manu plecu, kaklu un vaigiem. It kā viņa gribēja sevi pārliecināt ar pirkstiem. It kā viņa vēl īsti neticētu savām acīm.
  
  
  "Ak Dievs," es teicu. "Ak, Nik," viņa teica. Un mēs izšķīdām viens otrā, līdz krāsas pazuda. Mēs skūpstījāmies, un simtiem balsu pabeidza savu dziedāšanu.
  
  
  Es atrāvos un jautājoši pārbraucu ar roku pār viņas seju. "Patiesībā man būtu žēl jūs šeit redzēt un nebūtu laimīgs. Kā..." Es pakratīju galvu, "kā tu šeit nokļuvi?" Kad beidzot atkal varēju padomāt, man likās, ka Londonā esi vesels.
  
  
  Viņa atspiedās uz matrača un aizklāja seju ar rokām, atceroties, kā viņa šeit nokļuva. Pēkšņi viņa paskatījās uz mani.
  
  
  "Bet, ja jūs nebūtu... vai jūs nebūtu tur ... jūs tur nebūtu."
  
  
  Es mēģināju viņu saprast. — Feterstounā? Nē, tas bija Rosko.
  
  
  "Rosko? Nē, es viņu neredzēju. Bet es domāju... Es domāju, ka pēdējā lieta, ko es izdarīju, bija tev piezvanīt un... un, kad tu neparādīji, es domāju, es domāju, ka viņi arī tevi ir noķēruši. Viņi man arī pastāstīja, kas notika. Nik, es atceros... vai, ak. Es domāju, ka tagad atceros, tas arī bija tāds šoks, bet... viņi man toreiz teica... ka tu vairs nevari man palīdzēt. Ka tu biji viņu gūsteknis.
  
  
  Viņiem noteikti bija kāda saistība starp šo savrupmāju un Featherstone māju. Varbūt radio. "Nu, viņiem bija taisnība." ES teicu. – Jā, es biju viņu gūsteknis. Bet ne Londonā. Es devos uz viņu savrupmāju.
  
  
  'Īpašumā? Uz Čenli?
  
  
  "Pagaidi," es teicu. Es pārbaudīju, vai telpā nav mikrofonu vai citu slēptu klausīšanās ierīču. Tur nekā nebija. Es viņai pastāstīju, kas ar mani notika manā pēdējā dienā Londonā. Neviens no mums nezināja, kas notika ar Rosko. Mēs vienkārši zinājām, ka tas nevar būt pārāk labi.
  
  
  'Un tu?'
  
  
  ES jautāju. -Ko viņi tev nodarīja? Es izbraucu ar roku cauri sarkanajiem eņģeļa matiem.
  
  
  "Atceries," viņa teica. Viņa atkal pieskārās manai sejai. – Atceries, tu mani brīdināji, lai tur neeju. Jūs teicāt: "Viņi piesūknēs tevi ar pentatolu un tad tu viņiem pateiksi Vanaga otro vārdu." Jums bija taisnība vienā lietā. Es nezināju Vanaga otro vārdu. Ak Nik, es esmu tik apmulsis. Viņa sāka raudāt. Nevis šīs lielās izspiedušās asaras, kas pilnas ar sevis žēlošanu, bet gan šīs garīgo sāpju mokas.
  
  
  "Ei, nomierinies," es klusi teicu. "Nevainojiet sevi tagad. Tagad tas ir gribas vai spēka jautājums. Tas ir tas, kas ar to ir saistīts ar narkotikām. Viņi atņem jūsu gribu. Hipodermisko adatu karā vispār nav varoņu. Jums vajadzētu zināt, kas.
  
  
  Viņa pamāja ar galvu un sāka tecēt vairāk asaru. "Es to zinu," viņa teica. "Bet tas daudz nepalīdz." It īpaši, kad es domāju par to, ka jūs varētu pakļaut briesmām.
  
  
  Nu, jūs varat panest šo vainu, jo vienīgais, kurš pakļāva sevi briesmām, biju es pats. Es iekritu Win Po lamatās un izdarīju to pilnīgi bez jūsu palīdzības. Un es domāju, ka, ja mēs patiešām nonāksim pie lietas būtības, es domāju, ka tā ir mana vaina, ka tu esi pieķerts. Man vajadzēja ieklausīties savās domās un neļaut jums nokļūt jūdzes attālumā no šīs vietas.
  
  
  Viņa pasmaidīja. Tas bija pirmais smaids pēc ilga laika, un viņas lūpas joprojām cīnījās ar to. "Es domāju," viņa teica, "jums vajadzētu to nosaukt par likteni." Man vajadzēja uzklausīt tavu viedokli, bet es esmu sasodīts dumpinieks. Ikvienam, kurš izturas pret mani kā pret mazu meiteni vai vismaz kā pret mazu meiteni, es vēlos pierādīt, ka esmu ļoti noderīga praksē.
  
  
  Es pieskāros viņas vaigam. "Pārāk noderīgi," es teicu.
  
  
  Viņa nedaudz nolaida palagu, kas viņu sedz.
  
  
  "Vai vēlaties to izmēģināt un redzēt, vai es tagad esmu noderīgs?"
  
  
  Es ļoti gribēju šo redzēt.
  
  
  Pie durvīm pieklauvēja.
  
  
  Es to atvēru un iekšā ienāca divi vīrieši. Vienu brīdi aizmirsu, ka esam ieslodzītie. Vīrieši bija ģērbušies vienkāršās auduma drēbēs. Viņu galvas bija noskūtas. Viņu sejas bija — man riebjas lietot šo vārdu, runājot par austrumniekiem —, taču viņu sejas bija nesaprotamas. Viens no viņiem nesa lielu krūzi ar ūdeni. Viņi paklanījās.
  
  
  Viņi neteica ne vārda.
  
  
  Vīrietis ar krūzi gāja pa istabu un ielēja krūzē ūdeni vai vismaz lietu, kas izskatījās apmēram šādi. Citā bija blāvs griestu apgaismojums, matēts bumbieris matēta stikla globusā. Patiešām, tas nebija pīrsings, bet tas tomēr lika mums mirkšķināt acis.
  
  
  Viņš atvēra skapi. Tur bija mūsu pašu drēbes — nu, manas drēbes un daži krāmi, ko viņš bija aizdevis Tarai —, bet viņš izvilka divus citus uzvalkus. Pelēka zīda pidžama. Nevis tās, kuras valkā atvaļinājumā, bet tās, kuras valkā oficiālos pasākumos.
  
  
  Tarai viņam bija skaists zīda izšūts ao dai, tradicionāls sieviešu apģērbs.
  
  
  Viņi to turpināja klusēdami. Bija jānomazgājas, jāģērbjas un jābūt gataviem pēc pusstundas, kad tika dots signāls. Mēs nezinājām, vai esam gatavi kam. Un viņu pantomīma mums to nestāstīja.
  
  
  Viņi bija mūki,” es teicu, kad viņi atkal aizgāja. 'Vai nē?'
  
  
  - Es... es nezinu. Viņa nomazgājās pie krūzes.
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Viņi bija mūki. Nesen dzirdēju viņus dziedam. "O Tao: O Tao'I Es piegāju pie loga un atvēru slēģus. Aiz tiem bija restes. Cik es redzēju, ēka, kurā atradāmies, bija daļa no "milzīga vecā akmens cietokšņa". Ainava tālumā bija kā Ēdenes dārzs. Tas bija kluss un brīnišķīgs, ja neskaita circeņu čivināšanu, pa garo zāli gāja mazs noskūtu vīriešu gājiens.
  
  
  'Jā.' Es skatījos mēmo filmu un pēkšņi sadusmojos par situāciju. "Tie ir mūki. Taoistu mūki. Un tas ir klosteris. Jums bija taisnība. Tao un KAN ir kaut kā saistīti. Lai gan Dievs zina, kā. Un kā tas ir iespējams, ka klosteri joprojām var pastāvēt šajā pasaules malā. Es atkal aizvēru žalūzijas. "Grand Prix spēle," es teicu. "Strike vai dubultot nākamo kārtu." Es attālinājos no loga. "Mīļā," viņa teica, nākdama man aiz muguras ar sūkli un ziepēm. "Galvenais," viņa sāka glāstīt man pa muguru ar mīkstu sūkli, "... lai kur mēs atrastos, jūs mūs izvedīsiet no šejienes."
  
  
  Viņas mājiens bija tikpat caurspīdīgs kā mana aizkaitināmība. Bet tas izdevās. Ja kas, tas man lika smieties. Es paķēru sūkli un noskūpstīju to.
  
  
  "Ja jūs tik un tā grasāties mani ieziepēt, dariet to nedaudz augstāk un nedaudz pa labi." Viņa izdvesa nelielu skaņu kaklā. "Hm?" un atmeta galvu atpakaļ. "Ak, Dievs," viņa teica, "visas šīs dienas... vai stundas, vai gadus... šīs briesmīgās zāles viņi man deva. Ak, Niks. Tas padarīja pasauli par tik šausmīgu vietu. Viss bija tāds murgs. Izņemot gadījumus, kad es sapņoju, ka tu mani tur. Tad es sāku raudāt, un viss, kas no manis bija palicis pāri, teica: "Pagaidi, tas ir Niks." Un es domāju, ka tāpēc es turējos. Un... tagad mēs sēžam šeit, cīnāmies paši savās mazajās cīņās, it kā nekas no tā nebūtu noticis. notikt.' Viņa paskatījās uz mani: "Es tevi ļoti mīlu, vai tu to zini?"
  
  
  Pēkšņi man radās atmiņa. Tara, zaļām acīm un šņukstoša manās rokās. "Man bija tāds pats sapnis," es teicu. "Droši vien tās pašas zāles. Es sāku domāt, kāpēc viņi mūs šeit atveda. Ko viņi no mums grib? Jo es sāku domāt, ka viņi vēlas, lai mēs būtu kopā. Ne tikai es vai tu. Bet mēs esam kopā.
  
  
  Viņa pakratīja galvu un sarauca pieri. "Es nesaprotu."
  
  
  es pasmaidīju. 'Dievs svētī. Jo es arī nesaprotu. Tagad. Tomēr man ir sajūta, ka mēs to uzzināsim diezgan drīz. Tikmēr, pirms sākam uztraukties, parūpēsimies par šiem kloniem. Mēs jau zinām kaut ko par šiem pieaugušiem kloniem, bet šie kloni tiek veidoti, un tas, par kuru jūs runājāt, mums ir jāiznīcina.
  
  
  Viņa ietinās ao dai. Tas bija gaiši zaļš ar dzelteniem ziediem un nokrita līdz pusei no viņas saldajiem gurniem pāri satīna biksēm. "Ak," viņa teica. "Kas attiecas uz šiem pieaugušajiem kloniem, es dzirdēju no Alises."
  
  
  Viņa man izstāstīja Alises stāstu ķemmējot matus. Izredzes bija nedaudz labākas, nekā biju cerējis. Tolaik Amerikā bija tikai viens klons, un ar veiksmi viņš jau bija nonācis ēnu valstībā. Miris.
  
  
  Londonā bija trīs, bet tas nebūtu ilgi, ja dabūšu savu. Ar nelielu veiksmi un dažām dzīves nedēļām es varu tos apturēt. Bija pat iespēja, ka atbildīgs bija AX Londonā. Pat tāds sarūsējis AX (AH) dažreiz darbojas labi. Tagad tas nonāca līdz Tarai un man. Ja mēs varētu iznīcināt šo ligzdu, visa lēkāšana apkārt beigtos.
  
  
  Es cīnījos ar zīda pidžamas piegriezumu. Man vajadzēja to piesiet uz pleca.
  
  
  "Kā izskatās šāds klonu pēcnācējs?"
  
  
  Viņa nopūtās. – Tādi, kādi viņi ir – kā cilvēka embriji. Viņi, iespējams, atrodas kontrolētā vidē - varbūt inkubatorā - vai kaut kur laboratorijā."
  
  
  - Tāpat kā mēģenes mazuļiem?
  
  
  Viņa drūmi pamāja ar galvu. “Es nedomāju, ka man bija vieglākais darbs šajā uzdevumā. Man pastāvīgi jāpiespiež sevi atcerēties, ka šie gandrīz bērni ir nākotnes slepkavas.
  
  
  Es nometu savu sasodīti atpogāto pidžamu uz grīdas un sniedzos pēc savām drēbēm. Es paskatījos uz savu zilo kreklu. Es to valkāju tik ilgi, ka tas parādījās gandrīz bez palīdzības. Ak Dievs, es negrasījos uz kostīmu balli. Un turklāt spēle jau bija pārāk attīstīta, lai pēkšņi radītu grūtības ar austrumu etiķeti.
  
  
  "Kā no tā atbrīvoties?" .
  
  
  “Manā somā bija mazs lāzers. Nu pagaidi. Varbūt man tas joprojām ir. Viņa piegāja pie skapja un rakņājās pa somu. "Nē, vairs ne," viņa teica. "Es domāju, ka mums kaut kas ir jāimprovizē. Varbūt kaut kas saistīts ar ķīmiju. Viss, ko mēs varam atrast šajā laboratorijā.
  
  
  Beidzot viņa izķemmēja matus ar pēdējo ķemmi. Mana rudmatainā geiša. Es uzvilku zeķes. “Tas, ko jūs darāt, ir jūsu darīšana. Es domāju, ka nodarbošos tikai ar savām lietām.
  
  
  Viņa sarauca pieri. "Es tikai domāju... viņi paņēma jūsu ieročus, vai ne?" Nu ko tu domā...
  
  
  Viņa iekoda lūpā.
  
  
  Es uzvilku bikses. Par manām biksītēm, kuras man netika novilktas. Par veco labo Pjēru, vēl smuki paslēpies pa vidu.
  
  
  "Nu," viņa teica stingri un pilnīgi pretēji savai būtībai, "kā jūs to darāt, ir jūsu darīšana." Es domāju, ka nodarbošos tikai ar savām lietām.
  
  
  Es pacēlu vienu uzaci, bet neatbildēju.
  
  
  
  
  22. nodaļa
  
  
  
  
  
  Nu, Kārtera kungs, mēs beidzot esam satikušies. Tas bija Lao Zengs, visa uzņēmuma vecvecvectēvs. Ar vecvecvecvectēva kārpu pieres vidū. Viņš bija ratiņkrēslā. Kas, šķiet, daudz ko izskaidro. Kāpēc viņš pats pazuda no kaujas lauka? Vēlme pacelt sevi augstākā klonā. Desmitiem reižu dienā, lai redzētu, kas viņš kādreiz bija, atkal darbībā, atkal sabiedrībā. Viņš ielēja viskiju un piedāvāja arī mums.
  
  
  Tara teica nē. Es paņēmu stanane.
  
  
  Viņš pacēla glāzi. "Nikam Kārteram," viņš teica, "un visiem mazajiem topošajiem Kārteriem."
  
  
  Pasniedzos kabatā pēc cigaretes. Viņi pazuda. Lao Zeng man uzdāvināja vienu no lielas lakotas kastes. Cigaretēm bija zelta iemuts. Acīmredzot viņš konfiscēja manējo.
  
  
  Mēs bijām viņa istabā. Vai viņa birojā. Tā bija liela telpa. Tas varēja būt plašs, bet logi bija aizvērti un atmosfēra bija nedaudz sasmērējusies. Arī šeit situācija bija nedaudz niecīga. Garš tīkkoka galds, apaļš balts dīvāns. Viens vienīgs krēsls. Vienīgais rotājums bija ārkārtīgi krāsains audums un ieroču kolekcija uz sienas aiz viņa. Jābūt kādiem simts ieročiem. Ne īpaši reti vai īpaši veci, bet tie karājās tur pie sienas, un pati siena bija pārklāta ar milzīgu neplīstošu stikla loksni. Papildus pistolēm bija arī citi ieroči: vairāki naži un rokas granātas, kā arī dažas nevajadzīgas lietas ar nenoliedzamu letalitāti. Katra atsevišķa daļa tika izgaismota ar nelielu prožektoru, un zem tā bija mazs attēls.
  
  
  "Es redzu, ka jūs apbrīnojat manu kolekciju," viņš teica. "Nāciet un apskatiet tuvāk." Es piecēlos no dīvāna un viņš pagrieza ratiņkrēslu, lai sekotu man. Zem attēlotās ASV armijas pistoles bija zīme ar uzrakstu "Bristol, Kenneth, Daejeon 1952". Netālu karājās duncis ar perlamutra rokturi. "Hample, Stjuarte, Parīze, 1954." Es paskatījos uz šo sasodīto duncis un izelpoju ar svilpi. Tas bija kā redzēt zobenu ar Bonapartu un Napoleonu apakšā vai ratus ar Haru un Benu apakšā. Stu Hempls bija viens no tiem klaidoņiem, kuru vārdi jau rada mītus. Viņš bija labākais AX, kāds N1 jebkad bijis. No Parīzes 1954. Kad kāds atņēma šo duncis ar perlamutra rokturi. Kopā ar savu dzīvi.
  
  
  'Tu?' Es pagriezos pret Lao Zengu.
  
  
  "Es zināju, ka jūs būsiet pārsteigts," viņš teica. 'Jā. Es personīgi iemūžināju visus šos ieročus pie sienas.
  
  
  Viņš norādīja uz manu labo pusi. "Bet es domāju, ka tajā ir kaut kas, kas jūs varētu interesēt vairāk." Devos norādītajā virzienā. Man nevajadzēja lasīt zīmi, lai redzētu, ka viņš tai pievienojis Vilhelmīnu. Un mans duncis. Bez perlamutra pildspalvas, bet tomēr mans Hugo.
  
  
  "Tikai gadījumā, ja domājat, ka varat to ņemt atpakaļ," viņš teica. "Šis stikls ir neplīstošs, tas ir elektrificēts un cieši aizslēgts."
  
  
  Viņš pasmīnēja. "Bet apsēdieties un pabeidziet dzert." Ēdiens tiks pasniegts nekavējoties, un mums vēl ir daudz par ko runāt.
  
  
  Viņš bija pārliecināts par savu drošību. Viņš, iespējams, atradās ratiņkrēslā, taču viņš bija arī pie stūres. Un tas bija labi. Kontrolēšanā ir kaut kas tāds, kas liek cilvēkiem zaudēt kontroli pār saviem vārdiem. Tas ir nepareizi, bet tā ir patiesība. Jūs varat vērst puiša ieroci pret viņa galvu un pajautāt viņam par viņa stāstu, bet viss, ko jūs iegūsit, ir aizvērtas lūpas. Bet puisis, kurš pavērš ieroci tev pret galvu, noteikti izspļaus savas iekšas. Ja jūs kaut ko saprotat, lūdzu, dariet man to zināmu.
  
  
  Es atspiedos uz dīvāna. "Iespaidīgi..." es teicu. – Tēlaini izsakoties.
  
  
  Viņš pievērsa skatienu Tarai. "Jūs esat zinātnieks," viņš teica. — Jūs specializējaties mikrobioloģijā. Bez šaubām, jūs jau zināt visu par mūsu kloniem.
  
  
  Tara paskatījās uz mani. Es pamudināju viņai turpināt.
  
  
  "Jā," viņa teica. "Esmu satriekts par jūsu progresīvām tehnoloģijām."
  
  
  Šķita, ka viņam tas patīk. "Tas ir diezgan... fantastiski, vai ne?"
  
  
  - Pirms cik ilga laika jūs to sākāt?
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Pirms divdesmit diviem gadiem. Nu, patiesībā pirms tam... Bet tajā brīdī mēs sākām ar manu ģimeni. Dr Quoi...” viņš pagriezās pret mani, „Es uzskatu, ka jūs jau esat to satikuši... nu, mans tēvs to iesāka.” Viņu ļoti interesēja ģenētika, un viņam izdevās panākt, ka valdība nodrošina viņam nelielu laboratoriju. Protams, ar nosacījumu, ka laika gaitā viņš dubultosies par dažiem komunistiskās pasaules labākajiem prātiem. Viņš sāka strādāt pie Nguyen Segun..."
  
  
  - Tas fiziķis? Tara izskatījās pārsteigta.
  
  
  Lao Zeng pamāja. 'Jā. Bet Šogunam bija vairākas ģenētiskas anomālijas. Šķita, ka Tara to jau zināja. – Tieši to es gribēju pateikt. Brakdona sindroms, vai ne? Tās simptomi parādās tikai pēc 30 gadiem.”
  
  
  Tieši tā. Bet, kā jūs saprotat, embriji nevar izturēt drebuļus inkubācijas laikā mēģenēs. Vairākas Shogun klonu grupas nomira pirms trešā mēneša. Sākumā Quoi domāja, ka viņa metode ir nepareiza. Valdība domāja tāpat. Viņi atsauca savu atbalstu. Pēc tam dažus gadus vēlāk pats Šoguns sāka demonstrēt novirzes.
  
  
  "Un tad KAN nolēma mūs atbalstīt vēl vienam mēģinājumam?"
  
  
  Viņš pagriezās pret mani. 'Jā. Bet tikai šoreiz KAN nodrošināja viņam fiziski un ģenētiski perfektu donoru.
  
  
  "Tātad tas biji tu."
  
  
  Jā, tas biju es. Papildus manam…” viņš sekundes daļu vilcinājās, “mana fiziskā pilnība, man bija vairāki, teiksim, “talanti”, kurus KAN kaislīgi vēlējās iemūžināt.
  
  
  "Talants aukstasinīgai nogalināšanai," es teicu.
  
  
  Viņš pieticīgi nosarka. 'Jā. Bet jūs, Kārtera kungs, esat arī talantīgs slepkava. Viņš ieturēja pauzi. "Lai gan, ja vēlaties to dzirdēt, jūsu asinis joprojām ir dažus grādus siltākas." Kas es esmu, lai ietekmētu tavu ego. Tagad viņš man uzsmaidīja ar tādu pašu kaķim līdzīgu smaidu, kādu es biju redzējis Čenli fotogrāfijā, kas uzņemta nākamajā dienā pēc senatora Saibrūka slepkavības. Hong Luo smējās arī, kad viņš ieradās nogalināt hercogu un hercogieni. Tagad nebija īstais laiks viņam izskaidrot atšķirību starp psihopātisku slepkavu un cilvēku, kurš nogalināja tikai pašaizsardzības nolūkos. Sen es sevi rūpīgi pārbaudīju. Sen es gulēju nomodā, domādams, vai es esmu tikpat ļauns kā cilvēki, kurus es iznīcināju. Ja man nav jāatsakās no tā visa un jāiet pensijā uz lauku mājām. Nē. Starp mani un Lao Zen bija milzīga atšķirība. Es atgriezu tēmu tur, kur gribēju.
  
  
  — Un šie tavi kloni iesakņojās?
  
  
  Jā. Otrajā mēģinājumā. Visa grupa izdzīvoja. Dr Quoy strādāja pie trešās grupas, kad viņa sirds padevās. Jūs saprotat, ka nebija neviena, kas viņu aizstātu. Visa viņa operācija bija slepena. Viņam palīdzēja tikai dēls. Šis dēls vēlāk mēģināja izcelt trešo grupu, taču viņam nebija pietiekami daudz zināšanu. Mēs negribējām, lai valdība zinātu, ko mēs darām, tāpēc mēs to kontrabandas ceļā ievedām ASV. Tur viņš ieguva izcilu ģenētisko izglītību. Mūsu doktors Quoi ir Hārvardas cilvēks. Šķita, ka šis fakts viņu iepriecināja.
  
  
  Tara teica: "Un pēc tam viņš varēja sekot sava tēva pēdās."
  
  
  Likās, ka Lao Zengs bija priecīgs, ka varēja atbildēt jā. Viņš pats ļoti vēlējās, lai būtu vēl dēli, īpaši pēc negadījuma. Un tagad viņa sapnis piepildījās. Šajā brīdī Dr Quoi dzemdēja trīsdesmit piecus jaunus klonus. Trīsdesmit pieci jauni Laosas Zengi. Visiem ir lieliska veselība. Pateicoties providencei.
  
  
  Vienu brīdi es prātoju, cik to bija sākotnējā grupā.
  
  
  Manu domu gājienu pārtrauca īss zvans.
  
  
  "Ak, ir pienācis laiks ēst," viņš teica. Divvietīgās durvis atvēra mūku pāris, kas izskatījās līdzīgi — kloni? Nē, tam nav jēgas – un mūs veda pa akmens gaiteni uz ēdamistabu.
  
  
  Šie bija svētki, ar kuriem mēs sastapāmies. Nu, svētki, ja jums patīk pērtiķu smadzenes, kazas aste un neapstrādāti kalmāri. Tara uzreiz nesaprata, pret ko viņa cīnās, un uzbruka ar trīs dienu atturības apetīti, ar daudziem “ah” un “mmmms”. Pērtiķu smadzenes patiesībā ir garšīgas. To es sev teicu un kas man ir jāēd, lai saglabātu spēkus. Bet es klusībā cerēju, ka aiz stūra ir sviestmaižu veikals, un prātoju, vai es nenodarīšu sev pāri, izlecot pēc burgera. Es tikai domāju: ko zemnieks nezina, to viņš neēd.
  
  
  Ēdienu pasniedza klusie mūki. Pēc pamatēdiena Lao Zeng viņiem deva uzdevumu nezināmā valodā. Super fināls. Simtgades olas.
  
  
  Saruna pie galda bija ļoti patīkama. Tas, ko viņš patiešām gribēja pateikt, bija vēlāk. Tajā pašā laikā viņš bija jautrs un atvērts. Kādu dienu viņš pameta mierīgā, laipnā saimnieka lomu. Viens no mūkiem uz brīdi atstāja atvērtas durvis uz virtuvi, un Lao Zeng eksplodēja, pievelkot savu jaku tuvāk, lai pasargātu sevi no nāvējošās caurvēja. Mūks ātri pieskrēja un aizvēra durvis, un Lao Zengs atguva mieru. Es izmantoju viņa jauniegūto labo gribu un jautāju viņam par attiecībām starp KAN un Tao un to, kā šis klosteris pārdzīvoja komunistu tīrīšanu.
  
  
  Viņš sasita plaukstas, un klusie viesmīļi sāka tīrīt mūsu šķīvjus. "Nekas netraucēs jums to pateikt," viņš teica. "Ar šo informāciju jūs neko nevarat izdarīt. Vienīgās attiecības, kas pastāv starp mums, ir savstarpēja izdevīguma attiecības. Tad parādījās mūks ar tējas kannu. Viņš ielēja kausu Tarai un vienu man. Viņš piegāja pie Lao Dzengas, bet Lao Zeng viņu pamāja un turpināja runāt. “Klosteris mums sniedz divas svarīgas lietas. Pirmkārt, mūsu eksperimentu laboratorija. Ne tikai ģenētiski eksperimenti, bet arī eksperimenti ar to, ko jūs saucat par prātu mainošām zālēm. Viņš atliecās un berzēja ratiņkrēsla rokas.
  
  
  "Laikam jums ir bijis tas gods izmēģināt dažus no tiem?"
  
  
  "Ļaujiet man jums apliecināt, Kārter, ka mēs esam diezgan tālu šajā jomā. H-20 ir vienīgais halucinogēns bez blakusparādībām." Kvojs teica to pašu, taču otrreiz dzirdēt labas ziņas nenāktu par ļaunu.
  
  
  - Un otrkārt?
  
  
  Otrkārt, pārliecinieties paši. Vienkārši ej pie loga.
  
  
  Es piegāju pie loga.
  
  
  Un es redzēju ziedu lauku. Tas stiepās līdz apvārsnim visos virzienos. Tas bija magoņu lauks. Opija magones. Kādu brīdi mēģināju noteikt tā tirgus vērtību, bet vienkārši nezinu, kas nāk pēc triljona. Es turpināju skatīties ārā pa logu.
  
  
  "Jauks skats, vai ne?"
  
  
  Man nebija jāredz viņa seja, lai zinātu, ka viņa sejā ir plāns smīns.
  
  
  "Tātad jūs esat šīs Nasavas kliķes un Feterstonas biedrības piegādātājs," es teicu.
  
  
  Viņš klusi iesmējās. - 'Cita starpā. Starp daudziem, daudziem citiem. Mēs uzskatām, ka opija ir mūsu labākā vērtība, lai izveidotu globālu organizāciju. Un opija bija mūsu galvenais ierocis iepriekšējā karā.
  
  
  — Un šie mūki, — es jautāju, — vai piekrīt jūsu politikai?
  
  
  "Šie mūki," viņš teica, "neko nezina par politiku. Viņi pat nezina, ko mēs darām ar šīm zālēm. Tāpat arī tas, kas notiek laboratorijā. Viņi zina tikai to, ka tad, kad valsts iznīcināja citus tempļus un klosterus, KAN tos paturēja neskartus. Viņi ir ļoti pateicīgi. Viņi neuzdod jautājumus. Ja viņi zinātu patiesību, viņi arī būtu ļoti sarūgtināti. Bet diez vai viņi to uzzinās.
  
  
  Es paskatījos uz diviem mūkiem pie durvīm. Viņi nolaida acis.
  
  
  "Viņi nerunā angliski," sacīja Lao Zengs. Tāpēc, ja jūs domājat viņiem pastāstīt, ko mēs patiesībā darām, es baidos, ka jums būs ļoti grūti. Ja nu vienīgi, — viņš nopūtās, — tu pārvaldi diezgan sarežģīto un neskaidro Suzoi dialektu.
  
  
  Es centos visu iespējamo, lai neskatītos uz Taru.
  
  
  "Bet," viņš teica. 'Apsēdies. Jūsu tēja kļūst auksta. Un mums joprojām ir daudz par ko runāt.
  
  
  Es atgriezos pie galda. Es paskatījos uz Taru. Viņa izskatījās vājāka nekā es domāju. Šīs dažas stundas tagad viņai bija nodevušas savu. Viņas plakstiņi bija smagi. Pasniedzos pēc krūzes. Viņas acis pēkšņi pazibēja man pretī. Zaļās gaismas. Bet tas nozīmēja: Stop! Es atkal paskatījos uz viņu. Tēja bija sašūta ar narkotikām, un viņa to atklāja pārāk vēlu. Es pacēlu krūzi un izlikos, ka iedzeru malku. -Par ko tu vēl gribēji runāt? - jautāju Lao Zengam.
  
  
  "Jūsu bērni," viņš teica. "Jūsu un Beneta jaunkundze."
  
  
  "Mūsu kas?"
  
  
  "Bērni," viņš atkārtoja. "Bet varbūt būtu labāk, ja doktors Kvojs visu izskaidrotu." Viņš nogrūda sevi no galda un aizripoja mazā domofona virzienā. Viņš nospieda pogu un gaidīja. Kamēr viņš to darīja, ar muguru pret mani, es ielēju tēju atpakaļ tējkannā. "Tagad," viņš vienkārši teica runas ierīcē. Tad viņš atkal bija pie galda. Es paskatījos uz Taru. Viņa bija nedaudz apjukusi, bet joprojām stāvēja taisni. Quoi atnāca un paskaidroja.
  
  
  Tas tiešām bija ļoti vienkārši.
  
  
  Viņš ieradās pie mums vakcinēties. Viņi uzaudzēs sev nelielu N3 aģentu armiju. Bet šoreiz šie N3 aģenti strādās KAN. Tara viņiem dotu vairākus izcilus ģenētiķus. Taras kloni, kuri turpinās strādāt pie cilvēku vakcinēšanas. Pirmās zinātniskās spējas jau bija iestrādātas gēnos, un CAS bija tikai jānodrošina nepieciešamā praktiskā apmācība.
  
  
  Bet viņi gribēja spert soli tālāk.
  
  
  "Kas notiks," viņi domāja, "ja mums un Tarai būs bērns. Vai vairāk bērnu. Statistikas izredzes bija četras pret vienu, ka mēs izveidosim aģentu, kas pārspēs visus citus aģentus. No zinātniskā viedokļa izcils slepkava. Labākais no abām pasaulēm. Un tad, izmantojot to kā oriģinālu, viņi potēšanas ceļā iegūs nepieciešamo dublikātu skaitu. Kādas ir CAN iespējas. Dr Kvojs bija sajūsmā. Ar piecdesmit vai simts šo superklonu KAN varētu pārņemt pasauli.
  
  
  Tara sāka krist uz priekšu. Viņa izskatījās nedaudz letarģiska. Viņa atbalstīja zodu uz rokas un, šķiet, viņai bija grūtības to noturēt vietā. Bija jādzer arī tēja, tāpēc sāku atdarināt viņas simptomus.
  
  
  Lao Zengs pievērsās Kuoi. "Es domāju, ka tagad viņi drīz aizmigs," viņš čukstēja. — Kad plānojat veikt pirmo operāciju?
  
  
  "Līdz saullēktam," viņš teica. – Ja viņi vēl guļ. Pa to laiku man vajadzīgs laiks, lai sagatavotos laboratorijā. Operācija ir neliela. Katra ķermeņa šūna satur visus gēnus, kas nepieciešami, lai izveidotu precīzu kopiju. Es vienkārši noņemu plānu ādas sloksni no viņu apakšdelmiem. Kad viņi atgriezīsies savās kamerās, es viņus apskatīšu.
  
  
  Tara jau gulēja ar galvu uz galda. Es kaut ko nomurmināju un arī nolaidu galvu.
  
  
  Lao Zeng sasita plaukstas.
  
  
  Parādījās vairāki mūki. Es biju pārāk smags, lai viens mūks nenestu, tāpēc divi mani nesa. Viņi mūs aizveda atpakaļ uz mūsu cietuma kameru ar jasmīna smaržu.
  
  
  
  
  23. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ķēdes atslēgas džinkstēja un durvis atvērās. Mūs nosēdināja uz diviem dažādiem paklājiņiem un mūkiem ļāva doties prom. No sava stūra es ar aizvērtām acīm vēroju, kā Kvojs noliecās pār Taru. Mazā gaismiņa uz atslēgu piekariņas viņa viduklī mirgoja. Viņš izmērīja viņas asinsspiedienu, pēc tam ar bezpersonisku pirkstu noglaudīja viņas krūtis. Tad viņš izņēma no kabatas stetoskopu. Viņš noteikti bija ļoti jūtīgs. Austiņas bija garākas nekā parasti un ierakās man dziļāk ausīs. Viņš likās apmierināts. Tad viņš pienāca pie manis.
  
  
  Tagad viņš stāvēja man virsū un klusi lamājās. Mūki turēja manu jaku, un viņam bija vajadzīga kailā roka, lai izmērītu manu asinsspiedienu. Izgājām cauri visam farsam. Es izlikos par mirušo svaru. Viņam bija grūti novilkt manu jaku. Viņš uzlika manai rokai apsēju un sāka sūknēt. Es domāju, vai mans asinsspiediens viņam pateiks, vai es patiešām guļu, vai es to izlikos.
  
  
  Es pieņēmu, ka tas tā nav.
  
  
  Viņš paglaudīja man krūtis, tad atkal izvilka stetoskopu. Es gaidīju, kad aukstā metāla klausīšanās skaņdarbs piespiedīsies man pret krūtīm. Tad es satvēru viņa galvu un stipri pievilku.
  
  
  Sāpes noteikti bija intensīvas. Viņš atmeta galvu atpakaļ un acīs sariesās asaras. Viņš ievaidējās. Es satvēru viņa kaklasaiti un atkal pavilku, līdz pusei nožņaudzot viņu. Mēs apgāzāmies, līdz es biju virsū, un es viņam iedevu dūri pa žokli un pēc tam sitienu pa kaklu, kas viņam ilgi paliktu bezsamaņā.
  
  
  Kādu brīdi es domāju par viņu nogalināšanu. Es būtu varējis viņu vienkārši nožņaugt. Bet tas man šķita muļķīgs gājiens. Es uzvarēšu kārtu, bet zaudēšu maču. Viņa nāve nozīmētu mūsu nāvessodu. Kad cerības izveidot no mums klonus izgaisīs, Lao Zengs nekavējoties nosūtīja nošaušanas vienību. Vai nu viņi mūs vienkārši nošāva, vai arī piebeidza ar savu nomierinošo šļirci. Vismaz tad viņi mūs piebeigs. Tikmēr klonu ģimene turpinās pastāvēt kopā ar trīsdesmit pieciem brāļiem, kas gatavojās izšķilties. Nē, labāk kādu laiku atstāt Lao Zenga sapni. Vismaz kādu laiku.
  
  
  Man vajadzēja strādāt ar Quoi bezsamaņā esošo ķermeni. Es paņēmu atslēgu piekariņu no viņa vidukļa. Tā bija vesela atslēgu kolekcija. Jābūt vismaz divdesmit. Vienai no tām ir jābūt viņa laboratorijas atslēgai. Un es cerēju iekļūt šajā laboratorijā.
  
  
  Tad es parūpējos par viņa balto mēteli. No attāluma tam vajadzētu dot man zināmu maskēšanos. Arī aiz muguras. Katrā ziņā šie mūki nolaida acis.
  
  
  Mēs mainījāmies lomām. Šoreiz viņš bija smags svars, un man bija grūti viņu izģērbt. Apkārt sev ap vidukli atslēgu piekariņu un uzvilku viņa balto mēteli. Es biju apmēram astoņas collas garāks par doktoru Kvoju, bet man tas īpaši nerūpēja. Es noliecos, pagriezu viņa nekustīgo ķermeni pret sienu un apsedzu ar kokvilnas segu. Ja būtu turējuši kārtību, guļošos atrastu kārtībā. Kamēr viņi nepārbauda pārāk rūpīgi.
  
  
  Es sapratu, ka ļoti paļaujos uz savu veiksmi un citu tuvredzību.
  
  
  Uzmetu pēdējo skatienu mierīgi guļošajai Tarai un izgāju koridorā.
  
  
  Kur doties?
  
  
  Maz ticams, ka laboratorija atradās šajā ēkā. Varbūt tas atrodas kādā no saimniecības ēkām vairāk vai mazāk nomaļā vietā. Tāpēc vispirms man bija jāatrod izeja.
  
  
  Plašajā akmens koridorā bija auksts un tumšs. Tikai iedegtas sveces, kas regulāri novietotas pie sienas. Bija arī durvis ar slēdzenēm. Mūku kameras, kas tagad bija tukšas? Vai arī ieņemtās cietuma kameras?
  
  
  Es devos pa kreisi un sekoju koridoram līdz galam. Viņš izgāja pie ārdurvīm. Durvis nebija aizvērtas. Lai gan ar Quoi atslēgu piekariņu ap vidukli man šķita, ka man ir visas karaļvalsts atslēgas.
  
  
  Nakts bija skaidra un mierīga. Zvaigznes jau bija redzamas, lai gan debesis vēl nebija pilnībā satumsušas. Pulkstenis bija tikai pusdeviņi vai desmiti, bet brāļi taoisti jau vienā klusā rindā ienāca lielajā ēkā, kurā, iespējams, atradās viņu kopmītnes.
  
  
  Tas nozīmēja, ka tā nevar būt laboratorija.
  
  
  Kopumā bija piecas ēkas.
  
  
  Visas kompleksa ēkas celtas no smaga pelēka akmens vienas pēdas biezumā. Varu derēt, ka tie ir izgatavoti ar rokām. Gluži kā Lielais Ķīnas mūris. Bet tad to celtnieku mazmazmazbērni. Šīs ēkas bija tikai sešsimt gadus vecas. Bet. Sākotnēji tas bija cietoksnis. Vai varbūt tas vienmēr ir bijis klosteris.
  
  
  Lao Tseng kameras, kā arī mūsu "viesu kameras" atradās mazākajā no piecām ēkām. Aiz muguras, uz visām pusēm izstiepušies, tālumā bija magoņu lauki. Mazliet pa kreisi milzīgā divstāvu taisnstūrī atradās mūku guļamtelpas. Tam pretī atradās šķūnim līdzīga celtne, kas izrādījās templis. Tātad palikušas divas ēkas.
  
  
  Kā iespējamo laboratoriju izvēlējos tālāko piebūvi. Iespējams, ka tas ir iespējams, pateicoties dubultajām stieņiem uz logiem un dūmu mutuļiem no skursteņa. Es cenšos teikt, ka tā pat nebija tik muļķīga izvēle.
  
  
  Es to sasniedzu ļoti vienkārši. Es arī tikko gāju garām diviem mūkiem ar grāmatām, kuri sargāja durvis. Plašais koridors bija tāds pats kā tas, kuru izgāju. Slapjš un tukšs. Tās pašas sveces. Izmantojot iespēju, es izvēlējos vienu istabu un brīdi tur stāvēju, lai pārliecinātos, ka iekšā nav skaņas.
  
  
  Izmēģināju slēdzeni. Atvērās durvis.
  
  
  Tā bija klostera celle. Gulta bija nekas cits kā istabas stūris, kas pārklāts ar paklājiņu.
  
  
  Tur bija izlietne, spilvens, dažas grāmatas un neliela lasīšanas lampiņa. Ieslēdzu lampu un paskatījos uz grāmatām. Tie bija divi marksistiskās Bībeles sējumi: Komunistiskais manifests un Kapitāls, kā arī vairākas brošūras. Es tās šķirstīju. Viens no tiem saucās "Kā pārņemt mazattīstītu valsti?" vēl viens "Kā es varu iedragāt pārāk attīstītu valsti?" Un tas ietvēra visu, izņemot Islandi.
  
  
  Šeit noteikti dzīvoja mūks. Bet ne daoistu mūks. Komunistu mūks. Viens no tiem niknajiem, centīgajiem, komunistiskajiem askētiem. Interesanti, cik no šīm istabām bija šādi aizņemtas. Bet es tērēju savu laiku. Izgāju no kameras un gāju tālāk, garām citām, tieši tādām pašām koka durvīm. Es nezināju, kā es varu zināt, kā izskatīsies īstās durvis. Nebiju domājusi, ka virs tās būs neona gaismas kaste ar burtiem LAB. Bet kaut kā es gaidīju, ka durvis būs savādākas un varbūt nedaudz modernākas.
  
  
  Kaut kur aiz manis aizvērās durvis. Mīksti soļi tuvojās man. Tas bija viens vīrietis. Noliecusi galvu, es turpināju iet, ar vienu roku aizsedzot zodu: Quoi, domājot par sarežģītu ģenētisku problēmu.
  
  
  Vīrietis gāja man garām, nepaskatoties uz mani un pazuda līkumā tālāk koridorā.
  
  
  Tagad man vajadzēja ātri pieņemt lēmumu. Es būtu varējis palikt tur, kur biju tagad, un tādējādi radīt aizdomas. Es varētu iet ārā, kas varētu būt drošāk, bet ne pārāk izdevīgi.
  
  
  Bija arī dubulta iespēja, ka es neatradīšu to, ko meklēju. Bet, ja es būtu ļāvies šīm domām, es būtu bijis grāmatvedis Ņūdžersijā, nevis slepenais aģents Hanojā.
  
  
  Es turpināju braukt un attapos līkumā. Un piecdesmit tūkstoši zvērinātu grāmatvežu no Ņūdžersijas smīnēja, kad svina caurule strauji nolaidās, nedaudz pazaudējot man galvu un atsitoties pret sienu aiz manis.
  
  
  Piespiedies pie sienas, viņš gaidīja mani, rokā gatavs trubas gals. Brīdī, kad caurule atsitās pret sienu, es satvēru viņa plaukstas locītavu un sagriezu viņu, taču šī caurule nebija vienīgā no svina. Viņa tvēriens bija nepiekāpīgs. Joprojām turēdams rokās telefonu, viņš izdarīja vēl vienu izrāvienu, šoreiz mērķējot uz manu templi. Bet tagad es cieši satvēru viņa plaukstas locītavu un iesitu viņam ar ceļgalu...
  
  
  Tas bija klons. Es viņu nenovērtēju par zemu. Ar vienu veiksmīgu sitienu pat nepietiktu, lai izsistu cieti no viņa apkakles.
  
  
  Šajā jautājumā man bija pilnīga taisnība. Manā otrajā sitienā viņš iegāzās man pie kājām, un es nokritu zemē. Viņš apsēdās man virsū un sāka sist. Es apgāzos, bet viņš mani satvēra aiz rīkles. Es centos visu iespējamo, lai atrautu viņa rokas no manis, bet man šķita, ka es necenšos pietiekami daudz.
  
  
  Šī minūte pirms nāves ir ļoti gaiša. Daudzas reizes es biju tikai vienas minūtes attālumā no nāves, un tikai ar šo pēdējā brīža spilgtumu pulkstenis apstājās.
  
  
  Uztvērējs gulēja uz grīdas, man nepieejamā vietā. Es intensīvi koncentrējos vienai koncentrētai kustībai. Manas kājas bija aiz viņa muguras. Noliku kājas zemē un spārdu kā zirgs, kas bija gatavs mest savu jātnieku. Tas viņu neizsita no segliem, taču viņš nedaudz zaudēja līdzsvaru, un, kad mēs pieskārāmies vēlreiz, viņš bija apmēram sešas collas pa labi. Mana roka pieskārās pīpei un es iesitu viņam pa galvu.
  
  
  Uhh.
  
  
  Viņš noripoja no manis un nekustīgi gulēja uz akmens grīdas, un asinis tecēja no lielas oranžas brūces uz viņa galvas. Viņš pārāk ilgi neasiņos. Viņš bija miris.
  
  
  Es nevarēju viņu atstāt šeit un nevarēju riskēt kādu laiku vilkt viņa ķermeni apkārt. Mēs atradāmies dažu pēdu attālumā no citām koka durvīm — vēl vienas kameras. Atvēru durvis un ievilku viņu iekšā.
  
  
  Es noliecos pār ķermeni, kad dzirdēju balsi no durvīm.
  
  
  - Problēmas, dakter?
  
  
  Es nepagriezos. Es noliecos, tā ka tagad augums un seja nevarēja mani atdot. Es centos savu balsi padarīt tikpat augstu kā Quoi.
  
  
  "Viņam viss būs kārtībā."
  
  
  "Vai es varu kaut ko darīt jūsu labā?"
  
  
  "Pārliecinieties, ka viņš netiek traucēts, kamēr es esmu prom."
  
  
  - Bet šī ir mana istaba.
  
  
  "Tad paņemiet viņa istabu, sasodīts." Šim vīrietim ir nepieciešama atpūta. Mana augstā balss nedaudz atkrita, bet viņš, šķiet, to nepamanīja.
  
  
  "Jā, dakter," viņš īsi teica. Un viņš aizgāja pa kreisi. Kad viņš pārāk stingri aizvēra aiz sevis durvis, lai darītu man zināmu, ka viņam nepatīk pieņemt pasūtījumus un viņam ir vienalga, ka es par to zinu.
  
  
  Es pavadīju minūti pilnīgā tumsā, lai novērtētu to nekārtību apmēru, ko biju radījis savas izpētes laikā. Pagaidām neko neesmu atradis. Papildus grūtībām. Ļoti iespējams, ka atrados nepareizajā ēkā, un, ja man nebūtu paveicies, es varētu būt nonākusi strupceļā. No brīža, kad es pametu Naso, viss nogāja greizi. Bet, no otras puses, viņi kļūdījās pareizajā virzienā. Mēs ar Taru nokļuvām tur, kur vēlējāmies. Kopā, dzīvi, klona galvenajā mītnē. Tagad atlika tikai ķerties pie lietas. Es nedaudz atvēru durvis un paskatījos gaitenī. Tas bija ļoti labi, ko es izdarīju. Jo tieši tajā brīdī gaiteņa galā atvērās durvis, un atskanēja balsu murmināšana. Sākumā bija trīs. Trīs kloni stāvēja durvīs un vēlēja viens otram labu nakti. Viņi visi runāja angliski. Es pieņēmu, ka tā bija daļa no viņu apmācības. Tad durvis atvērās plašāk un likās, ka es stāvu konveijera galā. Divi... četri... desmit... astoņpadsmit... divdesmit viens identisks eksemplārs. Sērijveida kloni.
  
  
  Sanāksme, vai kas tā bija, beidzās. Viņi devās uz savām istabām. Laboratorijas vietā izvēlējos klonu kopmītni.
  
  
  Ja jūs gaidījāt šo baiso ainu, kurā Kārters vienlaikus ar svina cauruli nogalina divdesmit vienu slepkavu, tad jūs kļūdījāties. Klusi atkal aizvēru durvis un devos pie loga.
  
  
  Tomēr, ja jūs gaidāt, kad beigsies manas nepatikšanas, jums būs jāgaida nedaudz ilgāk. Vieta šķita pilnīgi pamesta. Zemā, glīti apgrieztā pameža aizsegā devos uz pēdējo ēku. Tā noteikti bija laboratorija.
  
  
  Es biju gandrīz pie durvīm, kuras apsargāja bariņš šo visuresošo mūku. Starp tiem kloniem, kuri pēc dzimšanas bija identiski, un mūkiem, kuri izskatījās identiski ar saviem identiskiem apmetņiem un noskūtām galvām, es jutos kā daļa no dabiska lieluma leļļu teātra. Tikai kādam pietika izdomas, kad bija jāveido dažādi tēli.
  
  
  Es tikko gāju garām ēkai apmēram piecus jardus no durvīm, kad viņš iznira no nekurienes.
  
  
  — Joprojām darbā...dakter?
  
  
  Uzsvars uz pēdējo vārdu nozīmēja, ka viņš šim “dakterim” neticēs pat pēc simts gadiem. Es jutu nogurušu nostalģiju pēc vecajiem labajiem specefektiem, maskēšanās nodaļu Vašingtonā. Es ar roku saspiedu svina cauruli kabatā un pagriezos.
  
  
  Klons mani gaidīja ar ieroci rokā. "Lieliski, N3," viņš teica. Viņa lūpas savilkās nicinošā smaidā. "Dievs. kā tu esi audzis, doktor Kvoj.
  
  
  Viņš nespēra ne soli manā virzienā un joprojām bija man neaizsniedzams.
  
  
  -"Labi." Es dzirdēju, ka tu esi kaut kāda svēta govs. Tāpēc es nevaru tevi nogalināt. Bet es esmu pārliecināts, ka viņi vēlas, lai jūs atgrieztos. Tāpēc dodieties atpakaļ.
  
  
  Viņš zināja, ko vēlas. Viņš nevarēja mani nogalināt, bet noteikti piepumpētu mani ar svinu, ja gribētu. Iegūtās īpašības, piemēram, ložu brūces, netiek nodotas bērniem. Man vajadzēja viņu neitralizēt. bet man viņš būtu jāpārsteidz. Pirms viņš var nošaut. Pat ja viņš nokavētu, šī .45 skaņa piesaistītu veselu pulku.
  
  
  Es stāvēju nekustīgi kā klints gabals. — Pasteidzies, — viņš teica.
  
  
  Es tikai turpināju skatīties uz viņu ar taisnu seju.
  
  
  'Kāpēc? Kāpēc man tas būtu jādara? Tu nevari mani nošaut, ja es tev neko nedaru. Tu pat nevari mani sāpināt,” es meloju. "Asins zudums aizkavēs nelielo operāciju, ko viņi man ir ieplānojuši. Tātad, ja vēlaties, lai es atgrieztos, jums vispirms mani būs jāpārliecina.
  
  
  Viņš vilcinājās. Viņš nebija pārliecināts, vai mans mazais ieguldījums zinātnē bija patiess vai nē. Jebkurā gadījumā viņam bija šaubas. Ja viņš ļaus man aizbēgt, viņam būs nepatikšanas. Ja viņš mani piepumpēs ar lodēm, viņam varētu būt vēl lielākas nepatikšanas. Tas nozīmēja, ka viņš tika izaicināts uz dūru cīņu.
  
  
  Viņš pieņēma izaicinājumu. Tikai viņa pirmā ieroča izvēle bija nevis dūres, bet gan karatē. Man ir melnā josta karatē. Bet man bija arī melna svina caurule. Viss bija ļoti labi izplānots. Jau otro reizi pusstundas laikā man bija ķermenis, no kura man bija jāatbrīvojas.
  
  
  Nu, tev bija šī slēgtā nojume. Bet Dr Quoi varētu būt atslēga uz to. Man vajadzēja sešus mēģinājumus, bet beidzot durvis atvērās. Ievilku klona līķi iekšā un aizslēdzu šķūņa durvis.
  
  
  Mūki joprojām stāvēja nolaistām acīm un sargāja ieeju laboratorijā. Tas bija neticami. Visticamāk, kloni bija viņu brāļi, taču viņi visu redzēja un neko nedarīja. Es sāku mazliet saprast Taras skaidrojumu par daoistu morāli. Nav nāves un nav ļaunuma, tāpēc, ja jūs saskaraties ar kādu no tiem. tu vienkārši neko nedari. Es izgāju pa laboratorijas durvīm.
  
  
  Šīs ēkas interjers atšķīrās no citām ēkām. Tur bija neliela klostera pieņemšanas telpa un lielas baltas divviru durvis. Desmitā atslēga man ļāva piekļūt, un durvis atvērās.
  
  
  Manuprāt, šī ir sliktākā vieta, kur esmu bijusi.
  
  
  Gar sienu stāvēja rinda lielu stikla caurulīšu ar augošiem augļiem. Es izdarīšu jums labu un izlaidīšu aprakstu.
  
  
  Bija arī citas mēģenes. Mazāki - ar šķidrumā peldošiem vielas gabaliņiem. Es saskaitīju piecdesmit. Kuri no viņiem bija cilvēki un kuri nē, es nevarēju pateikt. Istabas centrā bija galds. Tur bija varžu un žurku būri un vairākas jūrascūciņas, kas parādījās brīdī, kad ieslēdzu gaismu.
  
  
  Pretī bija birojs. Liels stikla logs viņu atdalīja no laboratorijas, taču tas ļāva viņam visu pārraudzīt no turienes. Siena leņķī pret logu bija katra trakā zinātnieka sapnis. Apmēram sešus metrus garš darbagalds, kas izklāts ar burbuļojošām mucām, ko darbina elektriskās sildīšanas spirāles, ūdens kondensatori un mazi gāzes lāpas. Visa vieta bija pārklāta ar kaut kādu metāla nojume, kaut kas līdzīgs tvaika nosūcējam virs plīts, un no turienes nāca neplīstošs stikla aizsegs, kas to visu pārklāja.
  
  
  Bet tas vēl nav viss.
  
  
  Laboratorijas aizmugurē bija vēl viens dubultdurvju pāris, tieši blakus Kvoja biroja durvīm. Es pamājos ar atslēgām un atvēru tās. Es atkal atrados šaurā koridorā. Sešas aizvērtas koka durvis.
  
  
  Es atradu atslēgu pirmajam.
  
  
  Uz grīdas stūrī šūpojās divdesmit gadus vecs taju jaunietis. Kad viņš mani ieraudzīja. viņš sāka gausties un ielīda tālāk savā kaktā.
  
  
  Citā istabā veca sieviete ar mežonīgu, tukšu skatienu uzlēca man virsū un sāka sist man pa krūtīm ar mežonīgiem, bezmērķīgiem sitieniem. Es satvēru viņas roku un maigi, bet stingri atgrūdu viņu atpakaļ. Manā vietā viņa tagad sāka dauzīties pa mīksto sienu. Es atkal aizvēru durvis un brīdi padomāju.
  
  
  Quoy teica, ka viņš arī eksperimentēja ar zālēm laboratorijā. Viņš teica, ka uzlabotas prātu mainošas zāles. Šie divi viedokļi ir skaidri mainījušies. Zinātne virzās uz priekšu. Es nolēmu, ka tajā brīdī esmu redzējis pietiekami daudz.
  
  
  Es atgriezos laboratorijā un apmeklēju Quoy biroju.
  
  
  Sienas bija piepildītas ar grāmatām un mapēm. Droši vien viņa personīgais arhīvs. Es pārmeklēju viņa galdu. Es nezināju, ko es gaidīju atrast. Bet tas, ko es atradu, bija lieliski. Astoņu atslēgu komplekts. Es tos salīdzināju ar atslēgām uz jostas, kas man ļāva piekļūt laboratorijai un kamerām. Jā. Katram bija savs dubultnieks. Mazāko dublikātu komplektu es ieslidināju kabatā. Tad man ienāca prātā cita doma, un es tās paslēpu savu apakšbiksīšu malā. Manas slēptās izredzes uzvarēt sāka pieaugt.
  
  
  Es aizvēru aiz sevis laboratorijas durvis un izgāju ārā, garām nokarušajiem mūkiem, naktī.
  
  
  Apmēram pusceļā ieraudzīju ko interesantu. Divi mūki, kuri strīdējās diezgan kaismīgi. Apbrīnojami, ka šie mūki vispār prata runāt, bet vēl pārsteidzošāk ir tas, ka viņi strīdējās viens ar otru. Es paslēpos aiz dažiem krūmiem, kad viņi man gāja garām, tagad viņi klusēja.
  
  
  Atlikušo ceļu nostaigāju pa kompleksu bez turpmākiem pārsteigumiem. Es patiešām vēlējos, lai man būtu laiks. Laikam jau kādu pusotru stundu biju prom. Es pieņēmu, ka esmu devusi šo Quoy divu stundu sitienu, bet es tomēr riskēju. Kad es piegāju pie mūsu mājas galvenajiem vārtiem, tos apsargāja divi mūki. Viņu nebija, kad es aizgāju. Bet, tāpat kā visi, viņi nolaida acis un nepievērsa man nekādu uzmanību.
  
  
  Koridorā nevienu neredzēju. Ātri un klusi es sasniedzu mūsu kameras durvis. Klusi atvēru durvis. Tara joprojām bija tur. Joprojām guļ. Es paskatījos caur kameru uz otru paklāju. Kvojs joprojām bija tur. Pārliecināts par savu darbu, es iegāju istabā. Bet man nevajadzēja būt tik pārliecinātam.
  
  
  Roku pāris mani satvēra no aizmugures. Man ap kaklu aizvērās roka. Es mēģināju izkļūt prom, bet cita roka turēja manu plaukstas locītavu vietā un atrotīja piedurkni, kad šī roka ciešāk aizvērās ap manu kaklu. Es paskatījos atpakaļ. Tie bija divi mūki. Viņi noteikti klusi man sekoja. Trešā mani gaidīja aiz durvīm. Ar šļirci. Doktors Kuoi piecēlās no gultas. Es jutu sāpes. Es atbrīvojos no sešām spēcīgajām rokām un izgāzu dusmas uz pirmo mūku, kurš nonāca sasniedzamā attālumā. Pēc apmēram pāris sekundēm truša bedre atvērās, un es sāku krist.
  
  
  Dziļāk.
  
  
  Tas kļūst arvien dziļāks.
  
  
  Atpakaļ Brīnumzemē.
  
  
  
  
  24. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tara stāvēja man virsū un teica kaut ko nesaprotamu. Viņai bija mugurā savas gaiši rozā biksītes. Viņai uz apakšdelma bija kvadrātveida marles pārsējs. Es nolaidu acis uz apakšdelmu. Tur bija tāds pats marles kvadrāts.
  
  
  Viņi to izdarīja. Viņi mūs vakcinēja.
  
  
  Mūsu mantinieki jau peldēja mēģenēs, kaut kur tajā murgu laboratorijā, kaut kur starp klupošām žurkām un vardēm.
  
  
  Es izlēcu no gultas.
  
  
  "Nomierinies," viņa teica. 'Nomierinies. Jūs joprojām esat pārāk vājš. Durvis ir apsargātas. Mēs vēl neko nevaram darīt. Viņa pagriezās un sāka kaut ko murmināt. Es pakratīju galvu, mēģinot saprast viņas vārdus.
  
  
  Tad es viņu ieraudzīju. Viņa runāja ar mūku. Šī muļķība noteikti bija tagad slavenais Sutoi dialekts. Šī bija otrā reize, kad nomierinoša iedarbība lika man apšaubīt savu veselo saprātu.
  
  
  Vīrietis sēdēja uz grīdas un joprojām turēja rokās ēdiena šķīvi, kas viņu bija vedusi uz mūsu kameru. Viņš izskatījās tieši tāds pats kā pārējie. Skinheds. Bet, kad viņš atvēra acis, es sapratu, ka viņš ir īpašs. Es nekad agrāk nebiju redzējis šādas acis. Tajos bija visas miljoniem cilvēces gadu zināšanas un visa nevainība.
  
  
  Tara pagriezās pret mani.
  
  
  "Nings Tangs ir abats. Viņš ieradās šeit, lai mums palīdzētu. Vismaz lai pārliecinātos, ka mūsu pārtika nav apreibināta ar narkotikām. Viņi plānoja mūs iemidzināt ar miegazālēm. Viņas balss skanēja nedaudz trīcoši.
  
  
  Es paskatījos uz Ning Tangu šajās bezgalīgajās acīs. – Vai tā ir visa palīdzība, ko viņš mums sniedz?
  
  
  Viņa paraustīja plecus. 'Es nezinu. Palīdzēt mums jebkādā veidā ir pretrunā viņa ticībai. Lai kas arī notiktu, tai ir jābūt – nu, teiksim, Dieva gribai. Viņam šķiet, ka viņš ir ceļā, un tas viņu traucē.
  
  
  "Kas tā par reliģiju," es teicu. "Vai narkotiku lietošana un cilvēku nogalināšana ir Dieva griba?"
  
  
  Viņa mierīgi paskatījās uz mani. Viņš saka, ka viņa rīcība nevar novērst slepkavību. Viņš var ietekmēt tikai nogalināto. Ja viņš neko nedarīs, viņi mūs nogalinās. Ja viņš mums palīdzēs, mēs viņus nogalināsim.
  
  
  - Viņam tā ir slepkavība?
  
  
  Viņa nopietni pamāja ar galvu. "Tā viņam visa ir slepkavība."
  
  
  Es saraucu pieri. "Tad kāpēc viņš mums palīdz?"
  
  
  "Viņš saka, ka palīdz mums pat izredzes."
  
  
  Es paskatījos apkārt. Mēs bijām divi un bijām ieslodzīti kamerā. Neapbruņots. Ārā viņu bija daudz. Visi ir bruņoti. - Vai viņš pareizi sauc?
  
  
  Mūks kaut ko teica. Tara to iztulkoja. "Viņš saka, ka saprot mūsu jūtas, bet viņš vēlas, lai jūs varētu viņu saprast. Viņš teica...” Viņa vilcinājās, it kā baidoties no manas reakcijas. "Viņš teica, ka sapratne dos jums mieru."
  
  
  'O jā? Tad tas ir lieliski. Viņš viegli runā par pasauli. Šeit, viņa mazajā daoistu templī. Bet kā tur ir? Kā ir ar visiem tiem liellopiem, kuri savā dzīvē izceļas, pateicoties magonēm, kuras viņš audzē savā dārzā? Pajautājiet viņam, ko viņš par to domā. Tara paskatījās uz zemi un nopūtās.
  
  
  "Nu, pasteidzieties," es teicu. "Pajautā viņam."
  
  
  Viņi runāja viens ar otru gandrīz desmit minūtes. Laikam bija ļoti interesanti. Nings Tangs ieturēja ilgu, domīgu pauzi un ierunājās sēru balsī. Beidzot viņš pateica kaut ko, kas lika Tarai pagriezties.
  
  
  "Viņš neko nezināja par šo opiju," viņa teica. "Viņš neko daudz nezina par to, kas tur notiek. Šeit viņš pavadīja visu savu dzīvi. Bet viņš saka, ka tic, spriežot pēc uguns jūsu balsī, viņš teica, ka jūs esat tuvu universālās enerģijas avotam. Tad viņš man teica, lai es jūs brīdinātu, ka ne visi mūki šeit ir mūki. Daži no viņiem... apmēram puse... apmēram simts... KAN partizāni.”
  
  
  Pats jau esmu domājis par ko līdzīgu. Tas izskaidroja mūkus, kurus es redzēju strīdamies, un mūkus, kuri mani satvēra, lai man injicētu. Bet pēdējais pāris, ko redzēju, izskatījās tieši tāpat kā visi pārējie. Līdz pat nokarenām acīm. Es paraustīju plecus, jūtot, kā veidojas trulas dusmas. "Lieliski," es teicu. 'Prieks zināt. Tas nozīmē, ka puse no viņiem ir partizāni. Bet, ja viņi visi izskatās vienādi, kā mēs varam tos atpazīt?
  
  
  Tara nodeva jautājumu un pagriezās pret mani. "Viņš saka, ka mēs to nevaram izdarīt."
  
  
  Es piecēlos un sāku staigāt pa kameru augšā un lejā. 'Nu, ja tas var atvieglot viņa sirdsapziņu, viņš mums kaut ko teica, bet neko neteica. Viņam patīk šādas mīklas.
  
  
  Nings Tans piecēlās. Viņam jāiet, viņš pieklājīgi teica. Bet tas atgriezīsies mūsu nākamajā ēdienreizē. Līdz tam viņš mums atstāja dažas daoistu banalitātes:
  
  
  "Darbība sniedz mazāk atbilžu, nekā cilvēki domā."
  
  
  "Idejas ir stiprākas par ieročiem."
  
  
  Uz ko viņš svinīgā noslēguma runā piebilda:
  
  
  "Brīnumu dienā viss piepildīsies." Atkal šī sapratne bija miera atslēga. Šādas runas mani tiešām padara traku. Bet viņš paskatījās uz mani ar savām vecajām acīm, un vienu brīdi es neko nejutu. Vienu brīdi es zināju visas atbildes, un šīs atbildes bija pareizas.
  
  
  Viņš aizgāja, un es dzirdēju, ka viņa atslēga aizslēdza mūsu durvis. Skaņa mani atgrieza nežēlīgajā realitātē. Es gribēju kādam iesist. Bet vienīgais cilvēks tuvumā bija Tara. Es turpināju staigāt augšup un lejup pa istabu.
  
  
  "Labi, ka tu tagad uz mani dusmojies," viņa teica. - Par ko tu toreiz domāji? Ka es viņu desmit minūšu laikā pārvērtīšu par pārliecinātu AX aģentu.
  
  
  "Tu varētu vismaz mēģināt, mīļā." Tā vietā, lai man atkārtotu šīs muļķības, šī izpratne nestu man mieru.
  
  
  'Ak Dievs. cik tu esi stulbs.
  
  
  "Ak. Labi. Tu esi gudrs, un es esmu sūds.
  
  
  Viņa nopūtās. 'ES to neteicu.'
  
  
  Ak nē?' Es pacēlu no grīdas vienu no spilveniem un pamāju ar to. Tas viss ir šeit, mazulīt, slēptajā mikrofonā. Vai vēlaties, lai es izspēlēju palaidnību?
  
  
  Viņa atkal nopūtās. - Nu, ne to es gribēju teikt. Es tikai gribēju teikt, ka, ja jūs saprastu...
  
  
  "Jā jā. Es zinu. Tad es beidzot atradīšu mieru."
  
  
  "Jā," viņa teica. Viņa pamāja ar galvu, paņēma vēl vienu spilvenu un svieda to man. Tad tas notika. Es uzmetu viņai spilvenu, kuru turēju rokās. Viņa nogāzās uz sāniem, zaudēja līdzsvaru un atkal piezemējās uz matrača. No turienes viņa sāka mest uz mani spilvenus, kurus es viņai metu. Viņa piecēlās ar lielu oranžu spilvenu un sāka man ar to sist. Es viņu satvēru un uzgrūdu atpakaļ uz matrača un mēs sākām nikni skūpstīties. Tas mūs nedaudz nomierināja. Mēs smagi elpojām un apskāvāmies. Tad es tajā iedziļinājos. Viss bija tieši tā, kā pie mums vienmēr. Tikai pēdējā brīdī manā prātā iešāvās prātā doma. Es atvilkos. "Neuztraucieties," viņa teica. "Ja viņi vēlas, lai mēs viņus padarītu par super mazuli, viņiem būs jāgaida vēl dažas nedēļas." Bet tas nedarbojās. Doma, ka KAN vēlas, lai mēs to darītu, bija riebīga. Es nokāpu no viņas un maigi noskūpstīju. "Piedod dārgais. Baidos, ka nevēlos uzņemties tādu risku."
  
  
  Pēc kāda laika viņa teica: “Jums ir taisnība. Es tev meloju. Es varētu dzemdēt tavu bērnu tūlīt. Viņa mani noskūpstīja. Es gribu no tevis bērnu.
  
  
  'Pašlaik?'
  
  
  "Es to gribēšu, kad mēs tiksim prom no šejienes." Un... ne tik... nu, es negribētu, lai viņi to saprastu. Es labāk nogalinu sevi, nevis šo. Bet es ticu tev, Nik,” viņa smaidot sacīja. "Es domāju, ka, kā teica vīrietis, jūs esat tuvu zināšanu avotam. Es uzskatu, ka tev ir cēls raksturs un tev ir veiksmes zvaigzne, lai arī ko šis vīrietis teiktu. Es ticu, ka tu mūs izvedīsi no šejienes.
  
  
  Man vajadzēja par šo padomāt. Es piecēlos, aptinu sev dvieli un atkal sāku staigāt. Tagad es savu cēlo raksturu labprāt iemainītu pret cigareti. Es paskatījos ārā pa logu. Bija pusdienlaiks. Es pazaudēju pusi dienas.
  
  
  "Es atradu laboratoriju," es viņai teicu. 'Nāc šurp.'
  
  
  Viņa izgatavoja sarongu no kokvilnas palaga un piegāja pie loga. Mēs pēkšņi bijām ļoti nomākti. Es norādīju uz laboratoriju un aprakstīju viņai izkārtojumu. Es viņai parādīju atslēgas, ko paņēmu no Kvoja rakstāmgalda. Man tie joprojām bija. "Viss, kas mums tagad jādara, ir jātiek prom no šejienes."
  
  
  – Vai jūs domājat, ka varat to izdarīt? - viņa klusi jautāja.
  
  
  "Protams," es teicu. “Zelta dvēsele un laimīgā zvaigzne? Dabiski. Kā es varu palaist garām?
  
  
  Viņa smagi nopūtās un iekoda man auss ļipiņā. "Brīnišķīgi," viņa teica.
  
  
  Pie durvīm noskanēja atslēgu saišķis. Mēs abi ātri devāmies uz savu gultu pusi, kur izlikāmies guļam.
  
  
  Durvis atkal aizvērās. Es paskatījos uz ēdiena paplāti. "Labāk paēdīsim vakariņas," es teicu. "Ēdienam vajadzētu mūs apreibināt."
  
  
  "Mmmmm." Viņa saviebās uz sava paklājiņa kā modele no mākslas nodarbības. "Es priecājos, ka tā nav. Man šķiet, ka esmu izsalkusi."
  
  
  Tomēr viņa aizdomīgi nopūta viņu. Viņa žāvājās. "Neuztraucieties," es teicu. "Šis ir ķīniešu ēdiens. Pēc stundas tu atkal pamodīsies.
  
  
  Mēs ēdām. Tā bija vienkārša maltīte, rīsi ar dārzeņiem. Bet bija garšīgi un vismaz sātīgi. Es paskatījos uz Taru un atkal jutos izsalcis. Bet tas bija jāgaida. Citā vietā un citā laikā. Viņa sajuta manu skatienu uz sevi, pacēla galvu, kautrīgi pasmaidīja un atkal pievērsa uzmanību šķīvim.
  
  
  Es centos saprast. Tas ir pēkšņs apmulsums. Man vēl bija daudz kas jāsaprot par viņu. Mana reakcija uz sievietēm parasti ir vienkārša. Kad man ir jautājumi, tie ir tādi, uz kuriem var viegli atbildēt ar jā un nē. Tikai šoreiz visapkārt nebija nekā vienkārša. Nevis jautājumi vai atbildes. Nepareiza sieviete un manas jūtas pret viņu. Vienkārši nosaukumi vairs nav piemērojami.
  
  
  Viņa nebija smuka meitene ar brillēm vai kalendāra beibe, lai gan es nevarēju iedomāties mēnesi, kas viņas dēļ neizskatītos labāk. Viņai bija gan A, gan B kategorija. Sertificēts zinātnes ģēnijs un izcils darbinieks. Viņa bija gudra un seksīga. Maigs un aizraujošs. Viņa mani stimulēja, kaitināja, izaicināja, pacēla garastāvokli. un, ja tas mani kaitināja, tas mani arī sajūsmināja.
  
  
  - Kā būtu, ja mēs ķertos pie darba?
  
  
  "Kā," viņa jautāja, "vai jūs to iedomājaties?"
  
  
  Es atgrūdu paplāti nost no sevis, apspiežot vēlmi izsmēķēt cigareti. Tas, ka viņi paņēma Taras lāzeru, ir viena lieta, bet manu cigarešu paņemšana ir spīdzināšana.
  
  
  "Es mazliet domāju par šiem mūkiem," es teicu. - Un man ir ideja. Vai jūs varat runāt ātri?
  
  
  — Sutou dialektā?
  
  
  — Sutou dialektā.
  
  
  'ES tā domāju. Turpināt.'
  
  
  "Labi, puse no šeit esošajiem mūkiem ir CAN aģenti, vai ne? Viņu ir apmēram simts, un viņi jebkurā brīdī steigsies uz notikuma vietu, lai izjauktu mūsu plānus. Tāpēc mums tie ir jāiznīcina. Vai vismaz izņemiet viņus no spēles."
  
  
  'Labi. Bet kā mēs zinām, kas viņi ir?
  
  
  - Mēs nevaram viņus atpazīt. Tā ir būtība. To var izdarīt tikai īsts mūks.
  
  
  Tara sarauca pieri. "Es šaubos, ka mēs varam pārliecināt viņu mums pastāstīt, ja jūs tā domājāt." Ne tad, ja viņš zina, ka mēs iznīcināsim šos aģentus, vai vēl ļaunāk.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Es nemaz nevēlos, lai viņš jums to saka." Es gribu, lai šie īstie mūki notver šos CAN aģentus vai vēl ļaunāk.
  
  
  Kādu brīdi viņa tikai skatījās uz mani.
  
  
  “Vai jūs arī gribat, lai es uztaisu lietus vai varbūt uztaisu zeltu no salmiem?
  
  
  es pasmaidīju. - Es nedomāju, ka tas ir tik grūti.
  
  
  – To var pateikt viegli. Kādu argumentu jūs iesakāt man izmantot? Es domāju, kā pārliecināt vīriešus, kuri ir apņēmušies neko nedarīt, kaut ko darīt? Un, otrkārt, ja jums izdosies viņus pārliecināt, kādus ieročus jūs viņiem piedāvāsit izmantot?
  
  
  Es atkal piecēlos un staigāju augšup un lejup pa istabu. "Kas attiecas uz jūsu jautājuma pirmo daļu, es paļaujos uz viņu pašsaglabāšanās instinktu."
  
  
  Viņa pakratīja galvu. “Tas nedarbosies. Viņi nebaidās no nāves.
  
  
  'ES zinu. Bet es nedomāju viņu personīgo izdzīvošanu. Es domāju viņu ticības glābšanu. Paskatieties, ir tikai viens iemesls, kāpēc viņi sadarbojas ar KAN: lai glābtu savu klosteri. Tam ir jābūt pēdējam atlikušajam Tao cietoksnim visā Indoķīnā. Ja ne pasaulē.
  
  
  'Tātad?'
  
  
  “Tātad, kad šie mūki mirst, kopā ar viņiem mirst arī viņu ticība. KAN negrasās pieņemt jaunus mūkus. Šī vieta kļūs par KAN cietoksni, nevis daoistu templi. Ja viņi nevēlas par to cīnīties. Šajā gadījumā nekā nedarīšana ir līdzvērtīga sevis iznīcināšanai.
  
  
  "Bet vai viņi nebūtu miruši bez viņu aizsardzības?"
  
  
  "Ar mūsu palīdzību viņi varētu pārcelties uz citu vietu."
  
  
  Vienu minūti viņa domās aizvēra acis. – Cik es redzu, tas izklausās skaisti. Bet es atkal esmu pragmatisks amerikānis kā jūs, un mums ir darīšana ar pilnīgi atšķirīgu domāšanas veidu.
  
  
  "Es neticu," es teicu. "Es domāju, ka visi ideālisti galu galā ir vienādi. Viņi ir gatavi mirt par savām idejām, bet viņi nav gatavi ļaut sev mirt par savām idejām.
  
  
  Uz paplātes bija palicis vēl viens ūdens kastanis. Viņa paņēma to ar pirkstiem un iekoda. Viņa pasmaidīja. Laba ideja," viņa teica. “Jebkurā gadījumā ir vērts mēģināt. Patiesībā ir tikai viena problēma.
  
  
  es nopūtos. "Kādu?"
  
  
  "Kā jūs sakāt ideālists Sutoenā?"
  
  
  Es uzmetu viņai spilvenu.
  
  
  'Nē nē.' Viņa teica. “Viktorīna vēl nav beigusies. Kā ar otro daļu?
  
  
  "Kas ir otrā daļa?"
  
  
  "Ko viņiem vajadzētu izmantot kā ieroci?"
  
  
  "Ak, tas," es smaidot teicu. — Tas no Lao Zenga biroja. Man bija mazliet jāpagaida, līdz viņa bija vienā līmenī ar mani. Viņai nebija vajadzīgs pārāk ilgs laiks.
  
  
  'Dievs. Ieroči pie sienas.
  
  
  “Ieroči uz viņa sienas. Tur karājas apmēram simts vienību un ir ap simts īstu mūku. Un mans matemātikas skolotājs teiktu, ka iedod vienu ieroci uz vienu cilvēku.
  
  
  - Čau, bet pagaidi. Cik atceros, tad šis stikls pret sienu ir neplīstošs, tas ir elektrificēts un aizslēgts.
  
  
  "Un veselais saprāts man saka, ka tur, kur ir slēdzene, ir jābūt atslēgai." Un ka kur ir elektrība, tur ir slēdzis. Un vienam no mūkiem Lao Tseng kambarī ir jāzina, kur viņi atrodas.
  
  
  Viņa kādu brīdi nopietni paskatījās uz mani, tad ķiķināja, pielēca klāt un apskāva. "Dažreiz," viņa teica, "tu esi vienkārši lielisks."
  
  
  "Tu vēl neko neesi redzējis," es teicu.
  
  
  
  
  25. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tajā naktī sākās Brīnumu diena.
  
  
  Pirmais brīnums notika, kad Tara no somiņas izvilka cigarešu paciņu. Jūs varat nedomāt, ka šis brīnums ir līdzvērtīgs ūdens ieguvei no akmens, bet tad jūs neesat tik atkarīgs no smēķēšanas kā es.
  
  
  Otrais brīnums prasīja nedaudz ilgāku laiku. Precīzāk, apmēram stundu. Bet, kad Nings Tans atkal devās prom ar mūsu pusdienu paplāti, viņš piekrita runāt ar savu Augstāko tiesu. Ja tiesa piekritīs, viņš pievienosies manam plānam.
  
  
  Trešo varbūt neuzskata par 100% brīnumu, bet es esmu gatavs to uzskatīt par tādu. Jo, pirmkārt, tā nebija mana ideja. Ja es nebūtu izmantojis Taras pēdējo sērkociņu, es, iespējams, nekad nebūtu ieķēries skapī, lai redzētu, kas palicis manās kabatās, un, iespējams, es nekad nebūtu atradis tos trīs skaistos žetonus, ko paņēmu no Grenādas kazino, ar dzeltenu saturu no pilieniem. Par kādu brīnumu tie palika jakas vīlēs.
  
  
  Arī laiks bija diezgan brīnišķīgs. Jo pēc nepilnām četrām sekundēm durvīs iezvanījās atslēga un mūs pārbaudīt ieradās mūks, šķiet, viens no CAN aģentiem.
  
  
  Bija pagājušas tikai dažas stundas kopš mūsu pēdējās maltītes ar narkotikām, un mums vajadzēja būt atslābinātiem. Jo viņam varēja būt ierocis rokā, bet viņš nebija nomodā. Un, kad viņš noliecās, lai paskatītos tuvāk, man nebija grūti viņam iesist ar plaukstā paslēpto mikroshēmu. Es tikko paņēmu viņam ieroci. Dīvainas krievu ražošanas revolveris. Septiņu šāvienu 7,65 kalibra revolveris.
  
  
  Pēc aptuveni desmit minūtēm, kā jau gaidīju, viņa partneris ieradās paskatīties, kas notiek.
  
  
  Tagad ir pienācis laiks rīkoties. Es nezināju Ning Tang tikšanās iznākumu, bet tagad situācija bija šāda. Un es neesmu no tiem, kas laist garām iespēju.
  
  
  Mēs ar Taru pārģērbāmies klostera tērpos un uzvilkām kapuces, lai aizsegtu galvas. Šī bija vēl viena vāja maskēšanās. Bet vismaz mūki bija visdažādāka izmēra un auguma, tāpēc mūsu uzbūve un augums mūs nedeva. Es aizvēru durvis starp mums un mūsu bezsamaņā esošajiem apsargiem, un mēs viegli izslīdām no ēkas un pāri tumšajai zonai.
  
  
  Mēs devāmies tieši uz laboratoriju.
  
  
  Tara jutās kā mājās starp mutuļojošajām mucām un sarežģītajām iekārtām. Viņa ātri identificēja trīs mēnešus vecus klonus. Jauni Lao Zeng kloni. Pārējās radības bija pērtiķi, viņa teica. Tad viņa, it kā zibens spēriena, skatījās uz mēģeņu rindu. "Mūsējie," viņa aizsmakusi teica. Un viņa novērsās.
  
  
  Es stāvēju sardzē, kamēr viņa rakņājās pa skapi, kas bija pilns ar ķimikālijām, mēģinot izdomāt, ko ar tām darīt. "Ko jūs domājat," viņa beidzot teica. “Es varētu nogalināt klonus, pievienojot viņu uzturam indi. Bet tad laboratorija joprojām būtu neskarta, un Quoi rīt varētu atkal sākt audzēt jaunu grupu...” Viņa bija iegrimusi domās, piesitot nagus pret zobiem.
  
  
  'Vai?'
  
  
  "Vai... es varu pagatavot gliceriltrinitrātu, un ar to viss beigsies."
  
  
  "Glicerīna trinitrāts?"
  
  
  "Nitroglicerīns ir paredzēts jums."
  
  
  'Un tas pats tev.'
  
  
  es pasmaidīju.
  
  
  'Nu?'
  
  
  'Jā. Uz priekšu, turpini. Ātri paņemiet nitroglicerīnu. Es negribētu dot viņiem otru iespēju."
  
  
  Viņa ķērās pie darba, paceļot stikla sietu, kas bloķēja vārošās ķīmiskās vielas. Viņa izvēlējās lielu apaļu kolbu, kas piepildīta ar dzidru šķidrumu, kas tika izlieta pa pilienam no blakus esošās caurules, kurā bija cits dzidrs šķidrums. Šī lieta atradās uz sildīšanas spoles un radīja lielus skaļus zvaniņus. Kolbas augšpusē tika novietota kondensācijas kolonna, un auksts ūdens uzturēja temperatūru pat, kamēr viela tika maisīta ar automātisko maisītāju. Es viņai nejautāju, kas īsti bija par incidentu. Lai nu kā, viņa visu putru izmeta kanalizācijā.
  
  
  Tad viņa paņēma vēl divus šķidrumus, abus bezkrāsainus; vienu ievieto kolbā, bet otru barošanas caurulē. Ja man kādreiz būtu kādas šaubas, tagad tās būtu pazudušas. Viņai patiesībā bija iemesls būt šeit. Viņa strādāja ar tādu vieglumu kā sarkanmatains vīrietis brūnā kapucē, laba feja sajauca salamandras aci ar vienradža asarām. Viņa nomainīja ledusskapja cauruli un maisītāju.
  
  
  "Labi," viņa teica. Tomēr Brīnumu diena atklāja savu pirmo viltus piezīmi.
  
  
  Un daudzas citas viltus piezīmes.
  
  
  Šīs viltus piezīmes bija - no kreisās uz labo - Vin Po. Doktors Kuoi un ducis viltus mūku ar duci īstu lielu revolveru. Tās stulbās septiņu šāvienu Nagant pistoles.
  
  
  Es neesmu viegli iebiedējams. Ja es būtu viens, es ņemtu Quoi par ķīlnieku. Bet viņi paši zināja šo ķīlnieku teoriju. Divi mūki piegāja pie Taras, iegrūda viņai mugurā revolveri, un Vin Po lika man nomest ieroci.
  
  
  es nopūtos. Un viņš nometa ieroci. Es sāku iedzīvoties sliktā ieradumā, ko tas aizrauj.
  
  
  Es viņam to pateicu.
  
  
  Viņš teica, ka ir pienācis laiks pārtraukt šo ieradumu. Ka šī bija pēdējā sagūstīšana. Ka es vairs nebēgšu. Quoi piebilda, ka ir pienācis laiks man izveidot jaunu ieradumu. Viņš ar kaut ko eksperimentēja, bet vēl nebija to izmēģinājis uz cilvēkiem... Mūs aptuveni aizveda uz vienu no kamerām laboratorijas aizmugurē. Blakus vecas sievietes kamerai, kura atsitās pret sienām, un jauna vīrieša, kurš bija atkāpies bērnībā. Viņi iemeta mūs iekšā, aizcirta durvis, un tad atskanēja spēcīga aizbīdņa skaņa, kas slīd tām priekšā.
  
  
  Soļi pazuda.
  
  
  Logi bija aizresēti. Būris bija mazs. Iekšpusē nebija nekā, izņemot stepētas sienas. Mēs bijām mīkstajā kamerā. Un viņi gatavojās mūs padarīt pietiekami trakus, lai šī mīkstā kamera būtu noderīga. Viņi vismaz mēģināja.
  
  
  Es zināju tikai to, ka viņiem tas neizdosies. Kamikadze nav mans stils, bet mana gāzes bumba joprojām bija paslēpta starp manām kājām. Ja es viņu atlaidīšu kameras šaurajā telpā, viņš mūs paņems līdzi. Bet es vismaz būtu sazinājies ar Kvoju. Es sasniegšu savu radītāju, kamēr manas spējas vēl ir neskartas.
  
  
  Es paskatījos uz Taru. Viņa bija pārbijusies. Es atpazinu simptomus. Plaši atvērtas acis, neizteiksmīga seja. Trauksme atšķiras no bailēm. Bailes liek uztraukties līdz galam. Šausmas ir paralizējošas.
  
  
  Es paņēmu viņu rokās un centos viņu uzmundrināt. Es mēģināju no viņas izspiest baiļu lēkmes. Viņa joprojām trīcēja. Es viņu satricināju. Es viņai iesitu. "Celies, mīļā. Man tevi vajag."
  
  
  Viņa iegrauza nagus manā rokā. "Piedod," viņa teica aizsmaktā balsī. "Es... man tiešām ir bail." "Sasodīts, tev taisnība," es teicu. - Kā tu domā, kā es jūtos?
  
  
  Viņa pārsteigta paskatījās uz mani. 'Satraucies?'
  
  
  "Kristus," es teicu. "Ja es to nedarītu, es jau būtu gatavs šai polsterētajai kamerai."
  
  
  Viņa uzlika galvu uz mana pleca un vienkārši karājās tur. "Kāpēc es tagad jūtos labāk un ne sliktāk?"
  
  
  "Jo jūs esat ieslēgts ar cilvēku, nevis mašīnu." Viņa smalki uzsmaidīja man. Nervoziem, bet ar smaidu. "Ja tas tā ir," viņa teica, "kāpēc uz tavas dibena ir rakstīts "Ražots Japānā?"
  
  
  "Tāpēc, ka esmu tur radīts," es sacīju, sekojot viņai viņas ceļojumā. Es izbraucu ar roku caur saviem matiem. Viņa atdarināja sevi, bet vismaz atkal valdīja.
  
  
  "Pasteidzieties," es teicu, "būsim saprātīgi." Pirmkārt, kad šī sasodītā lieta uzsprāgs?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Nav jāuztraucas par to. Ja es būtu atslēgusi auksto ūdeni, mēs jau būtu miruši. Bet, lai uzsprāgtu, ķīmiskajai vielai ir jāsasilst līdz 240 grādiem, un tā pati to nesasniegs. Man arī izdevās vēlreiz nolaist to stikla aizkaru. Viņi pat nezina, ka es nomainīju ķīmiskās vielas, jo viņi paši var nogalināt savus klonus. Sākumā bija... nu, teiksim, barība kloniem.
  
  
  'Tad viss ir kārtībā. Kas attiecas uz Kvoju un viņa smieklīgo ieroci, man ir ideja. Es ierosināju, ka, ja Quoi atgriezīsies šeit, viņš varētu nenākt ar veselu vadu. Droši vien pietiktu ar dažiem mūkiem ar revolveriem. Viņš par to padomās. Es teicu Tarai, ko ar to domāju.
  
  
  Viņi nesteidzās atgriezties. Varbūt tikai pagāja nedaudz laika, lai sagatavotos.
  
  
  Mēs novietojāmies abās durvju pusēs. Tara bija labajā pusē. Kad durvis atvērsies, viņa būs aiz tām.
  
  
  Smags klusums sakrājās un iebruka mūsu kamerā. Ja dāma mums blakus būtu pieklauvējusi pie sienas, blīve būtu apglabājusi skaņu. Es teicu Tarai pagulēt, ja viņa uzskata, ka viņai tas ir vajadzīgs. Viņa domāja, ka viņai tas ir vajadzīgs. Es paliku nomodā un vēroju klusumu. Es gaidīju, kad tas salūzīs.
  
  
  Es prātoju, kādas zāles Quoy mums ir sagatavojis. Es visu laiku domāju par tām vecajām zinātniskās fantastikas filmām, kur universitātes ķīmijas profesors savus studentus pārvērš par milzīgiem blaktiem. Vai arī tas, kur astronauti pārdozē mēness starus un pārvēršas par trakiem kaktusiem. Kārters satiek doktoru Vailu tvītu. Drīzumā šajā teātrī. Divi maisi popkorna un daudz Coca-Cola. Tad tu ej mājās un mīlies uz dīvāna.
  
  
  Tara mirkli sakustējās miegā. Man likās, ka ir kādi seši no rīta. Putni bija augšā un lidoja stundu; un gaisma plūda pa restotajiem logiem. Es viņu satricināju.
  
  
  Pirmā atveseļošanās minūte ir visgrūtākā. Es vēroju, kā viņa koriģē manu brūno halātu un stepēto sienu uztveri. Viņa berzēja ar rokām pār acīm. 'Cik ir pulkstens?' Viņa paskatījās apkārt. "Ak." Tāpēc viņa beidzot atgriezās dzīvo zemē. "Laikam mēs nezinām, vai ne?"
  
  
  "Ir pienācis laiks celties," es teicu.
  
  
  “Man bija tik labs, drošs miegs. Es sapņoju, ka mēs...
  
  
  "Ššš."
  
  
  Dzirdēju, kā atveras durvis uz koridoru. Laboratorijas durvis. Tara atkal apgūlās stūrī, kā mēs bijām mēģinājuši. Kad durvis atvērās, viņas ķermenis bija paslēpts, bet roka varēja to aizsniegt. Viņa bija gatava darbībai. Viņasprāt, laiks bija ideāls. Viņa nebija gulējusi pietiekami ilgi, lai būtu nomodā, un ne tik ilgi, lai baidītos. Es gulēju otrpus durvīm, atspiedusi galvu pret sienu. Gulēt.
  
  
  Atvērās durvis. Divi bruņoti mūki ielenca doktoru Kuoi. Kvojam rokā bija šļirce.
  
  
  Viss noritēja ātri un labi.
  
  
  Pirmais mūks, CAN aģents, pabāza mani ar savu revolveri. Aiz durvīm parādījās Taras roka. Otrs mūks juta vieglu dūrienu savā basā kājā. Pēdējā no Grenādas iezīmēm. Es metos un paķēru revolveri. Viņš izšāva nejauši, pie stepētās sienas. Quoi sarauca. Otrs mūks krita bez samaņas. Tagad manās rokās bija ierocis. Pirmais mūks saņēma divas lodes vēderā. Kvojs sāka bēgt. Es viņu paklupu un turēju, kamēr Tara satvēra šļirci un injicēja viņu. Viņa acis aiz bailēm pagriezās atpakaļ. Viņš noģība. Es pacēlu no zemes otro ieroci un pasniedzu Tarai. Tad es paņēmu atslēgu un aizslēdzu Kvoju un viņa draugus kamerā.
  
  
  Mēs atkal bijām brīvi. Tas nozīmē, ka esmu ārkārtīgi gudrs vai ārkārtīgi stulbs. Izvēlieties. Bet nesaki man atbildi...
  
  
  Tara atspiedās pret sienu un aizvēra acis. "Vai es tagad varu noģībt?" Viņa tiešām bija ļoti vāja.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka varat izturēt vēl vienu stundu?"
  
  
  Viņa nopūtās un atkal iztaisnojās. "ES apsolu".
  
  
  "Ejam," es teicu.
  
  
  'Uzgaidi mazliet.' Viņa man atdeva revolveri, ko biju viņai iedevusi. - Pagaidi, vai? Viņa atraisīja sava klostera tērpa auklu. Mūks bija tikpat garš kā es, un viņa halāta apakšmala vilkās apmēram sešas collas pa grīdu. Viņa pavilka to uz augšu, līdz tas bija virs viņas potītēm. "Turiet to tagad." Es turēju audumu, kamēr viņa atkal cieši sasēja auklu un pārlocīja lieko audumu.
  
  
  "Es zinu," viņa teica. "Tas nav īpaši skaisti, bet būs labāk, ja man būs jāskrien." Viņa paņēma ieroci. 'Labi. Kur mēs ejam, priekšnieks?
  
  
  — Uz laboratoriju.
  
  
  Mēs piegājām pie durvīm un es tās nedaudz atvēru. Es pamudināju Tarai, lai tā turas malā. Iekšā rosījās divi laboranti. Viņi bija ģērbušies kā mūki, bet viņu tērpi bija klāti ar baltiem laboratorijas mēteļiem. Viņi strādāja pie klātā galda, bet nepieskārās Taras radītajam.
  
  
  Es izslīdēju pa durvīm un klusi devos pa istabu. Kad biju apmēram desmit pēdu aiz viņiem, es teicu: "Stāviet un paceliet rokas. Lēnām apgriezieties.
  
  
  Viņi darīja, kā viņiem lika. Es teicu Tarai.
  
  
  "Kas mums ir šajā zāļu skapī, lai viņus apklusinātu uz dažām stundām?"
  
  
  Viņa piegāja pie burvju dziru plauktiem un pētīja šķirošanu. "Mmmm, kā būtu ar... kā ar kādu amobarbitālu?" Ar to pietiek labam, mierīgam miegam.”
  
  
  "Ar mani viss ir kārtībā".
  
  
  Viņa sāka gatavot šļirces. "Kam tu dod priekšroku? Normālam miegam vai kā?"
  
  
  "Jēzu," es teicu. "Izvēle ir pircēja ziņā." Es turēju acis uz abiem mūkiem. Viens no viņiem uzmanīgi pārbrauca ar roku pāri galdam.
  
  
  Tad uz gultu,” viņa teica, līdz pusei piepildot zemādas adatas.
  
  
  Es šāva uz krūzi, pret kuru viņš pastiepa roku. Stikls saplīsa un iztecēja dzeltens šķidrums. Tas sarūsēja galda virsmu.
  
  
  Mēs visi uz to skatījāmies. Es pakratīju galvu. "Es domāju, ka tev labāk būtu prom no turienes." Es negribētu, lai ar tevi kaut kas notiek." Kādu laiku viņi nekustējās. "Man ir vēl pieci metieni, un es šauju ļoti labi. Tātad jums tiešām ir tikai viena izvēle. Guli…” es norādīju uz Taru un adatām, – vai nomirsti.
  
  
  Es pamāju ar savu revolveri. Viņi devās uz istabas centru.
  
  
  Es nezinu, kāpēc es ļāvu viņiem izvēlēties. Tas bija tas pats, kas aukstasinīgi nošaut neapbruņotus cilvēkus. Es turēju ieroci viņiem zem deguna, kamēr Tara viņiem injicēja šļirci, berzējot tos ar spirtu, it kā tam būtu nozīme. No labiem ieradumiem ir tikpat grūti atbrīvoties kā no sliktiem.
  
  
  Viņi drīz nomira un aizmiga. Viņa pagriezās pret mani.
  
  
  'Ko tagad?' – Viņa centās runāt mierīgi, bet viņas balss trīcēja.
  
  
  "Tu joprojām nevari noģībt," es jautāju
  
  
  "Vai tad es varu apsēsties?"
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. Viņas dīvainā spēju un maiguma, spēka un vājuma, sievietes un bērna kombinācijas dēļ. Viņa apsēdās un es noskūpstīju viņas pakausi.
  
  
  "Tev ir vēl viena lieta, mīļā."
  
  
  "Nitroglicerīns".
  
  
  Nitroglicerīns. Vai varat padarīt to pietiekami spēcīgu, lai uzspridzinātu visu ēku? Es domāju, ieskaitot mūsu spīdošo zvaigzni. Doktors Kuojs?
  
  
  Viņa pamāja. "Ieskaitot viņa biroju un visus viņa dokumentus."
  
  
  "Tad dari to."
  
  
  Es pēkšņi iedomājos par nevainīgajiem upuriem kamerās. Zēnam, vecajai sievietei un jebkuram citam, kam bija tā brīnišķīgā laime būt doktora Kuoja cilvēka jūrascūciņai. Es kratījos ar savu astoņu taustiņu komplektu. Šūnu taustiņi. Man kaut kā bija jāmēģina glābt šos cilvēkus. Bet kā izskaidrot tiem cilvēkiem, kuri nesaprot, ko jūs darāt? Kā jūs varat viņiem pateikt: "Sekojiet man. Neuztraucieties.'...
  
  
  Es devos uz zāļu skapi un paņēmu zāles, ko Tara lietoja pret mūkiem. "Cik pietiek regulārai anestēzijai?"
  
  
  – Ak... pietiek ar pieci simti miligramu. Vai varat to sajaukt ar šo? Viņa norādīja uz pudeli ar dzidru šķidrumu. "Vai jūs zināt, kā kādam veikt injekciju?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. Un viņš sāka jaukt nomierinošu līdzekli.
  
  
  'Labi. Es mēģināšu dabūt šos puišus prom no šejienes. Uz templi, ja man būs laiks. Laikam viņi tur kādu laiku būs drošībā...? Es paskatījos uz krūzi viņas rokā. “Kad es atgriezīšos šeit, vai jūs zināt, kā izmest šīs muļķības?
  
  
  - Neatstājiet viņu, dārgais. Vai man vienkārši izslēgt ūdeni un ieslēgt apkuri?
  
  
  'Labi. Es darīšu visu iespējamo, lai atgrieztos šeit, lai jūs paņemtu. Vai arī satiksi mani templī? ES aizeju.
  
  
  'Niks?'
  
  
  Es pagriezos. 'Kas tas ir, mīļā?
  
  
  – Pārliecinieties, ka viss būs labi? Tā bija kā lūgšana. Es noliku pudeli un adatu un pacēlu viņu. Es jutu visu tā maigumu zem raupjā auduma. Es jutu, ka mani nedaudz mīkstina viņas pulsējošais siltums, tas infekciozais siltums, kas izplatījās manā ķermenī un sirdī. Tam ir savs vārds. Tas ir smieklīgs vārds, kas tiek uzdrukāts uz Valentīna kartītēm un simts reižu stundā tiek atskaņots mūzikas automātos. Es viņu noskūpstīju. Es noskūpstīju viņu sveiki un ardievu, es gribu tevi un mīlu tevi, un viņa mani turēja tā, it kā es būtu kļuvusi par daļu no viņas. "Viss būs labi," es nočukstēju. 'Viss būs labi.'
  
  
  Viņa nokāra galvu. "Es zinu, kas tur ir," viņa aizvēra acis. "Visi šie cilvēki ar visiem šiem revolveriem?
  
  
  "Nu, viņi mani tagad nemeklē. Viņi domā, ka es te pārvēršos par kaut ko nesaprotamu.
  
  
  Acis, ko viņa man atvēra, bija neizprotamas.
  
  
  "Augs," es precizēju. "Quoy's Magic Elixir Company produkts." Tātad, ja es spēlēšu pareizi, es varu izvairīties no nepatikšanām. Turklāt, – es pacēlu viņas zodu, – savā dzīvē esmu saticis daudz vīriešu ar daudziem ieročiem. Un es joprojām esmu dzīvs.
  
  
  Viņa mēģināja smaidīt un cieta neveiksmi.
  
  
  "Uzmundrināt," es teicu. "Es esmu neievainojams. Cēlā un laimīgā zvaigzne, atceries? Turklāt varonis nekad nav neaizsargāts. Jūs esat lasījis pietiekami daudz stāstu, lai to zinātu.
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Tas nav stāsts. Tā ir realitāte. Viņa apstājās. "Pīters Hansens bija tāds varonis, un ar viņu kaut kas notika."
  
  
  Kādu dienu es satiku Hansenu. Pievilcīgs puisis un snaiperis. Vanags viņu sauca par īstu talantu. Bet kaut kas notika ar Hansenu. Nevis lielas atvadas, bet kaut kas, kas varēja būt sliktāks. Viņi iesita Hansenam pa mugurkaulu. 45 kalibra lode sagrieza nervus, kas ļauj jums veikt tādas darbības kā staigāšana. Un mīlēties. Es atgrūdu šo domu, cik ātri vien iespējams. "Tas ir cits stāsts," es teicu. 'Nav mans. Ne mūsu.
  
  
  Viņa atkal mani noskūpstīja, plakstiņiem mirgojot jaunās bailēs.
  
  
  Es atrāvos un satvēru viņu aiz pleciem. "Izbeidz," es teicu. "Es tev teicu, ka viss būs kārtībā." Tātad viss būs labi. Un turiet šo ieroci cieši. Es norādīju uz Naganu, kas gulēja uz galda. "Ņemiet to līdzi, kad dodaties ārā, un izmantojiet to, kad nepieciešams."
  
  
  Viņa nopūtās un pamāja, lēnām atgūstot kontroli pār sevi.
  
  
  "Tiekamies templī." - Es iegāju kamerās.
  
  
  'Niks.' viņa jautāja. "Vai es tagad varu noģībt?"
  
  
  
  
  26. nodaļa
  
  
  
  
  
  Bija vēl viens doktora Kuoi prakses upuris. Apmēram mana vecuma vīrietis, eiropeisks, garš. Viņš daudz smaidīja. Un viņš noslējās. Es domāju, kā šis nelaimīgais cilvēks šeit nokļuva. Un, paldies manam personīgajam Dievam, es pati izkļuvu no šejienes.
  
  
  Man būtu taisnība, ka nekāda īpaša apsardze mani nemeklēja. Rajons bija kluss. Saule jau bija augstu, un gaiss drebēja no karstuma. Parastās rindas mūku, kas skatījās uz zemi, devās uz templi. Kapuces valkā, lai aizsargātu viņu pliko galvu. Klusi iegrimu situācijā. Nav redzami nekādi kloni. Rupji smiekli no kopmītnes loga mani informēja, ka tajā brīdī partizānu mūki joprojām atradās iekšā.
  
  
  Mani trīs aizbilstamie tika nomierināti. Viņi būs drošībā templī kopā ar īstiem mūkiem.
  
  
  Es tos atnesu un novietoju uz austiem lūgšanu paklājiem blakus mūkiem, kas nometies ceļos. Iekšā bija forši. Biezu ārējo sienu vai kaisles trūkuma rezultāts iekšā. Klusie mūki izskatījās kā statujas. Bet ne kā akmens statujas. Akmens ir netīrs un piezemēts, un pat visgludākajā marmorā joprojām ir klinšu, kalnu un netīrumu nokrāsas.
  
  
  Ja vien būtu iespējams uzņemt mākoņu attēlus. tad tas bija viss. Viena liela debesu bilde.
  
  
  Pirmajā rindā es redzēju Ningu Tangu. Es mēģināju notvert viņa skatienu, bet viņš bija pagriezies uz iekšu, pieķēries kādai abstraktai domai. Es atstāju templi. Ja es pasteigšos, es joprojām varu nokļūt laboratorijā un Tarā. Es negribēju, lai viņa viena šķērsotu īpašumu.
  
  
  Aizbraukt bija grūtāk nekā atnākt. Kad es iegāju templī, es biju viens no daudziem. Tagad es biju viens no retajiem. Viltus mūki zināja, ka īstie mūki dedzīgi lūdzas. Un, ja es neesmu ne īsts, ne viltots, tad man jābūt Kārteram. Bet varbūt man vienkārši paveicās.
  
  
  Es tiešām centos staigāt, cenšoties noturēt tempu kā cilvēkam, kuram laiks un attālums ir tikai mirstīgas un nesvarīgas lietas. Tas vienkārši negrasījās labi iet.
  
  
  Tātad neveicās.
  
  
  Šis nebija pirmais klons, viņš skatījās saulē ar sašaurinātām acīm. Un uz laboratoriju.
  
  
  Laboratorija un Tara.
  
  
  Es paātrināju savu gaitu.
  
  
  ES tā domāju.
  
  
  Visi seši stāvēja pie akas. Apmēram divdesmit metrus no manis. Seši kloni. Viens no viņiem sarunas laikā pacēla galvu. Viņš mani ieraudzīja un sāka kliegt. Tad viņi visi nāca pie manis. Es palēcos aiz koka un izšāvu. Es ievainoju vienu plecā, bet viņš turpināja virzīties uz priekšu. Man bija atlikuši četri metieni. Ja es iesitu četras reizes, joprojām būtu divi kloni pie pilnas veselības. Es tikai domāju par šo situāciju, kad ieradās papildspēki. Pārējie ir kloni. Tikai divdesmit. Viņi metās ārā no kopmītnes un devās uz mani.
  
  
  Ir laiks, kad vajag ātri skriet.
  
  
  Es izvēlējos vienīgo iespējamo maršrutu. Tas nozīmēja, ka jādodas uz magoņu laukiem. Kad redzat, ka puisis filmā dara kaut ko tik stulbu, jūs zināt, ka viņš ir nolemts. Jebkurš trakais, kurš uzkāpj uz sastatnēm vai skrien pa līdzenu lauku, nežēlīgi nolemj sevi.
  
  
  Bet dažreiz vienkārši nav citas izvēles.
  
  
  Ja es dotos uz laboratoriju, es viņus vedu pie Taras. Ja es viņus atvedīšu uz templi, es apdraudēšu citus un maz palīdzēšu sev. Man galvā nebija nekādu plānu. Nav ilgtermiņa viedā lauka manevru. Jautājums nebija par to, vai es izdzīvošu. Bet cik ilgi?
  
  
  Magoņu lauks mani aicināja kā aina no Oza. Bezgalīgs purpura ziedu paklājs. Sapņu aina. Ļoti maz ticams Vaterlo.
  
  
  Man bija trīsdesmit jardu pārsvars un četras lodes. Tas ir viss. Šeit beidzas manu svētību skaitīšana. Lodes iedūrās zemē pie manām kājām, raidot nejaukas vēja brāzmas, svilstot gar manu plecu. Es turpināju skriet un pieņēmu vēl dažus metrus. Kaut kur lauka vidū bija neliela akmens kastīte. Ja es varētu tikt pie tā, es to varētu izmantot kā pagaidu aizsardzību, kā pagaidu bāzi.
  
  
  Kārtera pēdējais bastions.
  
  
  Tagad viņi izklīda un mēģināja mani apņemt. Man apkārt svilpoja lodes, it kā es būtu iesūkta smacīgā telpā, es nonācu pie akmens ēkas. Durvis bija aizslēgtas. Es piespiedos pie sienas un paskatījos apkārt. Kloni tuvojās man. Divdesmit identiskas sejas tuvojas man no divdesmit dažādiem virzieniem. Uz mani ir vērsti divdesmit revolveri.
  
  
  Izšāvu tuvākajā mērķī. tēmēts tieši uz punktu pieres centrā. Viņš jautrs nokrita uz sava ziediem nokaisītā kapa. No visām pusēm pār mani lija kārtējā šāvienu krusa. Viņi ietriecās sienā aiz manis, ievainoja ziedus pie manām kājām, bet nez kāpēc viņi mani nepieskārās.
  
  
  Tad es sapratu.
  
  
  Viņiem joprojām bija pavēle mani nenogalināt. Viņi nevarēja zināt, ka Quoi ir mans ieslodzītais un ka viņa laboratorija atrodas dažu minūšu attālumā no mūžības. Cik viņi zināja, es joprojām biju tā zoss, kas dēja zelta olu. Viņi vienkārši gribēja mani noķert un ielikt atpakaļ būrī. Pēkšņi es precīzi zināju, ko darīt. Pretēji izredzes mani vairs neapbēdināja. Uzvarētāji nekad nav reāli.
  
  
  Es nošāvu uz diviem kloniem, kas bloķē manu ceļu vajadzīgajā virzienā, un izkāpu. Es nekad to nedarītu. Tikai tad, tajā pašā laikā. laboratorija uzsprāga. Tas eksplodēja kā mazs vulkāns, satricināja zemi, izsvieda uguni, meta pret sauli akmeņus un starus, un tikai turpināja eksplodēt, blīkšķ, blīkšķ, blīkšķ. Un tam sekojošā kropļojošā apjukuma vidū es pavirzījos dažus jardus uz priekšu. Es metos pāri laukam, dārdēdams visu, kas stāvēja man ceļā, kā kara dievs.
  
  
  Viņi sāka nākt pie prāta un metās vajāt. Tas bija tieši tas, ko es gribēju. Viņi zaudēja daudz laika, un es izvirzījos vadībā.
  
  
  Es sasniedzu durvis uz Lao Zengas kambariem. Durvis nebija neviena, kas sargātu. Nav mūku. Nav partizānu. Kad sākās šis haoss, neviens īsti nesteidzās atklātībā.
  
  
  Kad es nonācu Laosas birojā, es sapratu, kāpēc. Stikla siena pašķīrās un ierocis pazuda. Taoisti pievienojās manam plānam. Viņi turēja KAN puišus ar ieroci un prom no manis.
  
  
  Es atradu Lao Tseng un Wing Po ēdamistabā. Divi mūki turēja viņus ar ieroci. Es izdzinu mūkus no ēkas un apmainīju ieročus ar vienu no viņiem. Viņa septiņi metieni pret vienu, kas man bija palicis.
  
  
  Ēdamistabā bija divas durvis. Viens gaitenī, otrs virtuvē. Atvēru durvis uz koridoru, bet slēdzene nostrādāja. Kad durvis aizvērās, tās patiešām bija aizslēgtas. Ārā. Es pats stāvēju pie virtuves durvīm un pavērsu savu revolveri uz ieslodzītajiem. Lao Zengs izskatījās drūms. Vin Po izskatījās dusmīgs. Bet viņi vēl nav padevušies.
  
  
  Galu galā viņu glābšanas komandas bija ceļā. Lao Zeng kloni ieradīsies tieši laikā, lai tos glābtu. Vismaz uz to viņi cerēja.
  
  
  Lao Zens satvēra ratiņkrēsla rokas. “Izbaudi savu īso slavas mirkli, Kārter. Jo es jūs brīdinu: tas ilgs tikai ļoti īsu laiku. Tur man ir simts aģenti un divdesmit mani labākie dēli. Jums nav izredžu.
  
  
  "Nu, paskatīsimies," es teicu. – Jebkurā gadījumā jūsu intrigas tiek izjauktas. Ja neesi dzirdējis, tava laboratorija vienkārši pacēlās debesīs — kloni, dokumenti, doktors Kuojs un visa viņa sasodītā banda.
  
  
  Vin Po mēģināja to atspēkot ar pozitīvu domāšanu. "Mēs varam to atjaunot," viņš teica vairāk Lao Zengam nekā man. “Būs jauns Doctor Quoi un jaunas paaudzes spēcīgi kloni. Tikmēr mūsu misijai izdosies paralizēt jūsu valsti. Kloni, kas to darītu, vairs nebija laboratorijā.
  
  
  Viss, ko es varēju pateikt, bija: "Turpiniet sapņot." Koridorā atskanēja troksnis. Zābaki radīja troksni. Durvis atvērās. Kloni ir ieradušies. Tikai dažas sekundes, un viņi ieradīsies kopā ar manu veco draugu Čenli. Vin Po pasmaidīja. "Tagad jūs tiksiet rupji pamodināts." Jūs varat būt labs, Kārter, bet jūs neesat pietiekami labs divdesmit pret vienu.
  
  
  "Redzēsim," es vēlreiz teicu.
  
  
  Atvērās durvis uz gaiteni, un kloni metās iekšā. Visa ģimene. — Aizveriet šīs durvis! teica Lao Zengs. Revolveris pie galvas viņu biedēja mazāk nekā doma par caurvēju. Durvis aizvērās un apzīmogoja viņa likteni.
  
  
  Viņi nesteidzās man tuvoties. Viņiem bija divdesmit pret vienu, un es biju gatavs doties. Es nometu ieroci. Viena mana roka koncentrējās uz virtuves durvīm, bet otra pazuda mana halāta krokās, kur es paslēpu bumbu. Es sapratu, ka ir pienācis laiks. Tad es viņu pametu. Kā cieta bumba. Tieši Lao Zengam galvā. Dubultais sitiens! Tas viņu nogāza bezsamaņā un tajā pašā laikā spridzināja spridzekli, piepildot telpu ar nāvējošiem dūmiem. Es izskrēju no virtuves, pirms viņi vispār saprata, kas notiek. Es aizslēdzu durvis aiz sevis un iegāju templī.
  
  
  Tara bija tur. Kopā ar Ningu Tangu. Viņš teica, ka pārējie mūki kopmītnes ēkā turēja CAN aģentus. Viņi visi bija rūpīgi sasieti un nolikti uz grīdas. Īsti mūki atkal vadīja savu klosteri.
  
  
  Es palūdzu Tarai pajautāt, kā viņi jūtas, lietojot ieročus un faktiski draudot citiem cilvēkiem ar nāvi. Tara dzirdēja atbildi, tad ar aizvērtām acīm pagriezās pret mani. Viņa pakratīja galvu.
  
  
  "Tu neticēsi".
  
  
  "Izmēģiniet to," es teicu. "Šodien es ticu visam."
  
  
  "Viņi visi patiešām ienīda izmantot šos ieročus. Tāpēc, — viņa pamāja ar galvu, — viņi vispirms izņēma lodes no ieročiem.
  
  
  "Kā?" Es paskatījos uz ieroci manā rokā, ko biju nomainījis ar mūku. Es mērķēju uz atvērtajām tempļa durvīm un izšāvu. Nekas. Tikai blāvs klikšķis.
  
  
  ES smējos.
  
  
  Visa šī sacelšanās notika bez lodēm. Fakts, ka KAN puiši uzskatīja, ka ar lodēm pietiek, lai uzvarētu, noveda viņus slazdā.
  
  
  Es ieskatījos Ning Tanga acīs un atcerējos, ka viņš teica, ka idejas ir stiprākas par ieročiem. Tad man likās, ka sapratu.
  
  
  Kādu laiku.
  
  
  
  
  27. nodaļa
  
  
  
  
  
  Vērtēšana ir viens no tiem jaunajiem vārdiem, kurus es ienīstu. Viens no tiem iestādes sliktajiem ieradumiem, kad pūles nekad nav "intensīvas" un kur karaspēks nekad netiek vienkārši "izsūtīts", bet gan "izvietots". Aplēse ir tikai liels vārds tam, ko es saku Vanakam, ko es zinu, un to, ko viņš man saka, ko viņš zina, un mēs nolemjam nevienam citam nestāstīt.
  
  
  Mēs ar Taru bijām ceļā uz šo.
  
  
  Tā bija viena no tām skaistajām pavasara dienām, kad Vašingtona ir dzirkstoša un šķiet, ka katram piemineklim ir monumentāla nozīme.
  
  
  Tara taksī bija neērti klusa. Cieši saspiedusi manu roku, viņa iekoda lūpā, iegrimusi savās netulkojamās domās. Viņa ir bijusi tāda kopš lidmašīnas nolaišanās. Šofera radio tika noregulēts uz kādu no tām stacijām, kas atskaņo vecos standartus, un tieši tagad viņi atskaņoja veco labo Kola Portera dziesmu "So Near, And Yet So Far". Tāda viņa bija.
  
  
  Mēs piebraucām līdz Dupont Circle un apstājāmies pie dažām neparastām Apvienotā preses un telegrāfa dienesta durvīm. Vismaz labāka fasāde AX galvenajai mītnei nekā tas nolaists Londonas tējas veikals.
  
  
  Vanags mūs sajūsmināts sveicināja. Viņš paskatījās uz augšu no sava pārblīvētā rakstāmgalda un norūca.
  
  
  "Sēdies," viņš teica. "Vai jums ir minūte?"
  
  
  Viņš kaut ko lasīja sarkanā slepenajā mapē un košļāja neaizdedzinātu cigāru. Mūsu mazā cīņa ar kloniem bija beigusies, bet šeit, uz Hoka galda, karš turpinājās. Jauns bizness. Jauni stāsti.
  
  
  Tara paskatījās pa logu uz saules apspīdētajām koku galotnēm. Viņas augšlūpa bija saspringta. Es pagriezos un paraustīju plecus. Lai kas viņu traucētu, viņa to agri vai vēlu sapratīs. Viņa bija viena no tām sievietēm, kurām nevajadzētu nodarboties ar pokeru. Vismaz, ja jums būtu tādas sajūtas.
  
  
  Tā vietā, lai skatītos uz viņu, es paskatījos uz Vanagu. Viņa vecajā sejā ar jaunām zilām acīm. Ar smadzenēm, kas var nosaukt jebkuru nacistu Hangout sesijas adresi 1940. gadā, bet nevar atcerēties, kādā kreklā viņš vakar bija ģērbies.
  
  
  Beidzot viņš paskatījās uz augšu. "Piedod," viņš aizsmacis teica. "Kad es zināju, ka esat drošībā, jūs pazudat no mana prioritāšu saraksta." Viņš pagriezās pret Taru. - Nu, Beneta jaunkundze. Kā tev patīk aktīvā cīņas daļa?
  
  
  Tara pasmaidīja. Dīvains, nepārliecinošs smaids. "Ļoti jauki," viņa klusi teica. 'Jā, ļoti jauki. Bet... es nedomāju, ka es gribētu to darīt vēlreiz.
  
  
  'Nē?' Viņš pacēla vienu uzaci un paskatījās manā virzienā. - Labi, Kārter. Tava kārta. Viņš atliecās savā čīkstošajā grozāmajā krēslā un aizdedzināja sakošļātu cigāru.
  
  
  "Jūs jau zināt lielāko daļu no tā, kungs." Mēs atradām šo klonu ligzdu un iznīcinājām to. Tara rūpējās par klonu embrijiem, laboratoriju un trako zinātnieku aiz tās. KAN tos vairs neaudzēs. Vismaz, kamēr esam dzīvi, esmu neitralizējis Ving Po, Lao Tseng un visus pieaugušos klonus. Vismaz visi tie, kas bija Indoķīnā
  
  
  "Un mēs esam tie, kas bija šeit, un tie daži, kas bija Londonā," viņš mani pārtrauca. “Mēs arī sazinājāmies ar viņu narkotiku ekspertu. Tur ir. Kā viņu tagad sauc?
  
  
  "Pam Cohn." †
  
  
  'Jā. Mums viņš ir, un viņš visu uzmanīgi atzīst. Protams, vispirms mēs viņam iedevām kādu patiesības serumu. Vanags saviebās. Viņam patika izmantot iespējas tikpat ļoti kā man. "Mums vairs nav par ko uztraukties." Arī šī Featherstone izrāde tika slēgta. Par to ir atbildīgs Skotlendjards. Šķiet, ka viņi tur uzņēma daudz sitienu. Un šī nauda finansēja daudzas CAN aktivitātes.
  
  
  Es stāstīju Vanagam par opija laukiem un to, kā CAN izmantoja narkotiku tirdzniecību kā iefiltrēšanās līdzekli. Viņš drūmi pakratīja galvu un izdzēsa cigāru, it kā ar to nogalinātu parazītu. “Diemžēl narkotiku tirdzniecība nav mūsu kompetencē. Bet es viņiem turpinu teikt, ka aiz šīm zālēm slēpjas daudz vairāk nekā tikai alkatība.
  
  
  Viņš nopūtās. "Varbūt viņi tagad klausīsies mazliet vairāk. Jebkurā gadījumā šis īpašais magoņu lauks vairs netiek izmantots — līdz ar to Naso filiāli, kuru jūs aizvērāt. Tas veido divus.
  
  
  "Un vēl simtiem šādu vietu, ar ko sākt."
  
  
  Vanags uzmeta man caururbjošu skatienu. "Tūkstošiem tas atbilstu labāk." Viņš pagriezās pret Taru. "Nu." – Patiesībā tev vajadzētu būt laimīgam. Tavs... kā es to atkal nosaucu? ...traka, neiedomājama teorija... nu tā izrādījās patiesība.
  
  
  Tara noskaidroja rīkli. — Jūs to nosaucāt par dieva pamestu, traku sapni, ser. - viņa teica tieši.
  
  
  Vanags izskatījās apmulsis. Varbūt pirmo reizi mūžā. "Nu, labi," viņš nomurmināja. "Es ļāvu jums iet tam visam cauri, vai ne?"
  
  
  "Jā, kungs," bija vienīgā atbilde, ko viņš saņēma.
  
  
  "Tad viss ir kārtībā." Viņš gatavojās mūs palaist. - 'Pat vairāk?'
  
  
  Es pamāju ar galvu. 'Divas lietas. Es apsolīju šiem mūkiem, ka mēs mēģināsim viņiem atrast jaunu klosteri. Kaut kur brīvā teritorijā. Es gribētu turēt savu vārdu. Vai jūs domājat, ka mēs varam par to parūpēties?
  
  
  Vanags izdarīja piezīmi savā piezīmju grāmatiņā. "Es uzskatu, ka Dienvidkorejā ir militārā bāze. Vispirms ļaujiet man to pārbaudīt. Es ticu, ka mēs to varam. Un otrais jautājums.
  
  
  "Rosko."
  
  
  Vanags ar grūtībām sāka aizdedzināt jaunu cigāru. Tad viņš paskatījās uz augšu un pastāstīja par Rosko. Par to sasodīto lietussargu un to, kā viņi to atrada.
  
  
  "Tas, iespējams, dažos veidos bija labāks," viņš teica. Tad viņš atlaida tumšus smieklus. - Sasodīts, tas ir muļķīgi teikt.
  
  
  Viņš pagriezās savā čīkstošajā krēslā un paskatījās ārā pa logu. Paskatījās ārā. "Es gribēju teikt, ka mēs esam saņēmuši daudz sliktas preses par šo Rosko puisi. Viņš kļuva pārāk vecs un pārāk neuzmanīgs. Abingtons Londonā lūdza atļauju doties pensijā. Tieši pirms tas notika, jūs viņam piezvanījāt. Jebkurā gadījumā šī būtu viņa pēdējā darba vieta. Un es nezinu, kā Rosko to būtu sapratis. Savos labākajos gados viņš bija lielisks aģents. Šī bija viņa dzīve.
  
  
  Vanags dziļi ievilka elpu. Es domāju, vai viņš domā par sevi. Par dienu, kad viņš pats kļūst neuzmanīgs un kāds nolemj viņu sūtīt pensijā. Kungs, tagad es sāku domāt arī par sevi.
  
  
  Vanags novērsās no loga.
  
  
  "Ko tu darīsi? Pavadi vienu no savām pelnītajām brīvdienām ārzemēs?" Tas bija viņa veids, kā man pateikt, ka dod man dažas nedēļas atvaļinājumu.
  
  
  Es paskatījos uz Taru un domāju par Rivjēru. Vai par Taiti. Jā, tuksneša sala mums būtu ideāli piemērota. "Varbūt," es teicu.
  
  
  Viņš turpināja. - 'Un tu. Beneta jaunkundze? Jūs arī esat pelnījuši dažas brīvas dienas. Mēs esam parūpējušies, lai Pēteris saņemtu izcilu aprūpi, taču jūs varat pavadīt brīvdienas kopā. Jūs divi.'
  
  
  Es ieslēdzu augstāku pārnesumu.
  
  
  "Pēteris?" Es pagriezos pret viņu.
  
  
  Viņa skatījās man tieši acīs. "Pīters Hansens," viņa klusi sacīja.
  
  
  Pīters Hansens, ievainots varonis. Kuru vārdu viņa minēja laboratorijā, brīdinot mani būt uzmanīgiem? "Mans vīrs," viņa secināja.
  
  
  Cilvēkam, kuram bija maz laika taktam, Vanags izdarīja dāsnu žestu. Viņš iztīrīja rīkli, piecēlās un izgāja gaitenī.
  
  
  Tara skumji paskatījās uz mani. "Es viņu mīlu," viņa teica. - Es nevaru viņu atstāt. Es to nedarītu, pat ja varētu. Bet Nik, man tik ļoti patika tevi mīlēt. Viņa pastiepa roku, satvēra mani un pievilka sev klāt. Es paskatījos uz viņas seju. Pēdējo reizi. Tās valdzinošās zaļās acis, kastaņbrūni sarkanie mati un tie muļķīgie vasaras raibumi, kas joprojām bija tur. Un es domāju par to, kādu dzīvi es viņai vēlētos. Droša un laba dzīve, kur viss paliek kā ir un nekad nepārvēršas par murgu. Dzīve, ko es viņai nekad nevarētu apsolīt. Dzīve, kuru es nekad nevarētu dzīvot. Dzīve, kuru es droši vien nekad negribētu.
  
  
  "Varbūt dažos veidos tas ir labāk," es teicu. "Dievs mani mīlēs par to, ka saku muļķīgas lietas."
  
  
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Kādreiz bija publikācija, kas bija veltīta eksperimentiem: atņemt kādam ķermeņa šūnu, attīstot to piemērotos apstākļos un iegūstot šī cilvēka dublikātu. Dubults pēc izskata būs identisks, viņš būs identisks pēc spējām.
  
  
  Niks Kārters tam nespēja noticēt, bet viņam tas bija jādara, kad viņš sastapās ar šādiem "kloniem" vai identiskiem dubultniekiem. Šajā gadījumā tie ir izcila slepkavas dubultnieki, kas tiecas tikai uz vienu mērķi: iebiedēt Kongresu, Senātu un Amerikas prezidentu un pakļaut viņus viņu gribai. Un tādējādi kontrolēt pasaules politiku no dažādiem skatu punktiem.
  
  
  Niks Kārters var iznīcināt tik daudz klonu, cik vēlas, bet tas ir bezjēdzīgi. Un, kamēr ASV senatori tiek noslepkavoti, Kārters dara savu izmisīgo darbu: pārtrauc klonu ražošanu un likvidē īsto slepkavu.
  
  
  Bet vai katrs klons nevar būt īsts vīrietis?
  
  
  
  
  
  
  Satura rādītājs
   2. nodaļa
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  17. nodaļa
  
  
  
  18. nodaļa
  
  
  
  19. nodaļa
  
  
  
  20. nodaļa
  
  
  
  21. nodaļa
  
  
  
  22. nodaļa
  
  
  
  23. nodaļa
  
  
  
  24. nodaļa
  
  
  
  25. nodaļa
  
  
  
  26. nodaļa
  
  
  
  27. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Ledus terora šausmas.
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: Ice Trap Terror
  
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Virs augstā koku galotņu jumta jau sāka satumst. Ēnas slīdēja pāri savijas lapotnei, sabiezinot tveicīgā karstuma priekškaru, kas izplatījās pa visu. Tas padarīja lēno, nogurušo sajūtu vēl sliktāku. Džungļos slēpjas nesamierināms spēks – milzu dēle, kas izsūc visu tavu enerģiju un pat tavu dzīvotgribu. Šis spēks mani ietekmē jau pusotru dienu. Viņa mudināja mani apstāties un apgulties, vienkārši padoties un ļaut šīm velnišķīgajām kukaiņu bariem mani piebeigt uz visiem laikiem. Nika Kārtera beigas - superaģents AH, Killmaster N3. Un tā es nokļuvu šajā ellišķīgajā Nikaragvas nostūrī, ko sauc par Moskītu krastu. Ironiski, bet šīs zemās, karstās purvainās teritorijas nosaukums ir ņemts nevis no šiem velnišķīgajiem kukaiņiem, bet gan no odu indiāņiem.
  
  
  Tomēr es izturēju, jo zināju, ka man jāsasniedz galamērķis pirms tumsas iestāšanās. Gandrīz necaurredzamais pamežs mani pietiekami aizkavēja. Man ar mačeti bija jāiztīra katrs metrs no džungļiem. Es nolamājos un gandrīz paklupu, kad tikko nogrieztā zaļumu masa atkal uzlidoja.
  
  
  Rakjos gandrīz sausas straumes biezajos dubļos – viens no tūkstošiem, kas te vijas kā kapilāri. Ejot pa to, no sastingušās putras sāka celties rāpojoši, gļotaini radījumi. Sviedri tecēja pa manu seju, izmērcēdami drēbes un mugursomu. Likās, ka mugursomas siksnas iegriežas plecos.
  
  
  Vakar agri no rīta Jūras spēku patruļkuģis mani izlaida Laguna de Perlas. No turienes es gāju uz dienvidrietumiem aptuveni paralēli Tunglas upei.
  
  
  Bija decembris, tātad lietus sezonas beigas. Biju par to pateicīgs. Nikaragvā nokrišņu daudzums ir ļoti atšķirīgs, bet Karību jūras piekrastes Bluefields nokrišņu daudzums gadā ir 750 centimetri. Jūlijā vai augustā mans ceļojums, jau pilnīgs posts, būtu bijis pilnīgi neiespējams.
  
  
  Šajā stūrī nav ceļu. Vienīgā šoseja ir Panamericano valsts otrā galā. Valsts dzelzceļa tīkls ir aptuveni četrsimt piecdesmit kilometru garš un galvenokārt atrodas Klusā okeāna piekrastē. Katrā ziņā es to nekad neuzdrošinātos izmantot, tāpat kā nekad neuzdrošinātos parādīt sevi uz vienīgā ceļa šajā rajonā. Baltais svešinieks būtu pamanīts un viņam neuzticētos, un šajā kritiskajā posmā tā būtu bijusi katastrofa.
  
  
  Es turpināju ceļu cauri šīs nereālās krēslas pasaules spilgtajām krāsām augšup pa zemo virsotņu grēdas austrumu plato. Augstākā virsotne šeit ir mazāka par diviem tūkstošiem metru, un vidējais augstums ir septiņi simti. No otras puses, kalni nolaižas uz auglīgu plato ar līdzenumiem un ezeriem. Tomēr šajā pusē tā bija džungļu klāta nogāze, bezgalīga kaitēkļu inficētu koku rinda, biezi, gaļīgi augi un sēnes. Ap kokiem un zariem savīti milzīgi vīnogulāji; zemi klāja nikns pelējums un tumšas sūnas. Visur bija asa trūdošas veģetācijas smaka.
  
  
  Pamazām kāpums kļuva stāvāks; kalnu grēdas kļuva asākas un bezdibenes dziļākas. Aizas bija tekoša lietus ūdens tvertnes, un to stāvošie purvi bija vieta miljoniem naidīgu radījumu, kuri uzskatīja mani par delikatesi. Gaiss vienmēr bija pilns ar kukaiņiem. Vardes un mazāki zīdītāji parādījās tikai naktī. Putni pārņēma dienas laikā, bet parasti sēdēja augstu koku galotnēs. Pie ūdenskrituma pulcējās nemieru cēlāji, vardes un nemitīgi čivinoši putni. Bija viens, vārnas lielumā, bet ļoti spilgtas krāsas. Viņa nosvilpa gandrīz perfektu skalu, nekad neatkārtojot pēdējo noti. Tas mani padarīja traku. Papildus kukaiņu kodumiem un putnu trakumam nācās paciest arī čūskas un ķirzakas. Arī dienas klaidoņi kā smirdošā ķirzaka skraidīja pa zemi. Caurumos un zaros atradās arī boa, vidēja izmēra koku čūskas un slīdošas plēsīgās čūskas, piemēram, mežonīgais šķēpvīrs ar ilkņiem. Viņu dzimtene bija nāvējošs rezervāts, kas tik tikko tika izpētīts vai kartēts un aprija ikvienu, kas bija pietiekami dumjš, lai mēģinātu tur nokļūt.
  
  
  Atlikušo dienas daļu pavadīju, brienot pa aizrīšanās dziļumiem, apstājoties tikai vienu reizi uzkodas. Es biju pārliecināts, ka netikšu, bet, iestājoties tumsai, ko palēnināja gaisma, kas joprojām nāk no dažiem mākoņu krastiem, es sastapu lielu Hondurasas palmu grupu. Tas bija kā mežs mežā, kas pilnībā izgatavots no šīm augstajām palmām ar spalvainām lapām un diezgan gludiem stumbriem. Starp tiem auga mazāki vīģes koki, kurus ieskauja asinskāru odu bari.
  
  
  Hondurasas palmas aug lielākajā daļā Centrālamerikas un Dienvidamerikas džungļu, taču šāda kopa bija reti sastopama. Tas pierāda, ka šī teritorija kādreiz tika kultivēta, jo maiji izmantoja šī koka augļus, lai iegūtu eļļu. Lai gan ar akmens cirvjiem šo koku nocirst nebija viegli, viņi koku izmantoja arī savām ēkām. Šajā apgabalā koks uzplauka un galu galā pārņēma zemi, kas kādreiz tika apstrādāta visur.
  
  
  No brīža, kad iegāju palmu birzī, gāju lēni un uzmanīgi. Tieši priekšā vajadzētu būt pulkveža Zemblas štābam. No tā, ko mazais AH bija atklājis par noslēpumaino pulkvedi un viņa aktivitātēm, es zināju, ka šo meža daļu stingri apsargā vīrieši, signālraķetes, sadrumstalotības mīnas un jutīgi signāla mikrofoni, kas spēj uztvert pat vājāko skaņu.
  
  
  Es rāpos uz priekšu četrrāpus, izpētot katru apkārtnes centimetru. Es izspiedos cauri apakšbirstei un kā čūska šļūcu pa laukakmeņiem. Es apzināti izvēlējos grūtāko un neizbraucamāko ceļu. Ja kāds dzīvnieks vai augs izdvestu kaut mazāko troksni vai šalkoņu, es to izmantotu, lai virzītos uz priekšu, noslāpētu skaņu, ko radu. Mugursoma bija smaga un šūpojās no vienas puses uz otru. Acīs sāpīgi lija sviedri, tā ka nevarēju kārtīgi redzēt. Tas mani vēl vairāk nokaitināja, kad noslaucīju seju ar piedurkni.
  
  
  Treniņnometnē it kā mīnētajos mežos un laukos tā bija praktiska spēle, kas mūsu instruktoriem sagādāja sadistisku prieku. Šeit viss bija nāvīgi nopietns, un es sasprindzinājos, lai atrastu katru noliektu zāles stiebru, sadrupinātu sūnu pleķi vai vīnogulāju, kam nebija kur parādīties. Es atklāju vairākas mīnas un apstaigāju tām, nepieskaroties tām. Vadu pārgriešana būtu pašnāvība. Tieši pirms nokļuvu takā, es atradu uzliesmošanas kabeli. Es rāpu viņam garām un atradu signāla patronu, kuru atbruņoju.
  
  
  Taka bija nezāļu pilns ceļš, kas sākās no Tunglas upes un virzījās uz ziemeļiem. Droši vien zemāk atradās kanoe laivu piestātne, un krūmos varēja būt arī daži snaiperi. Pati taka, protams, bija mīnām un citiem slazdiem pie pulkveža Zemblas džungļu slēpņa. Tāpēc man noteikti nevajadzēja iet pa šo taisno, šauro taku. Es pazudu atpakaļ ēnā un sāku rūpīgāk iet cauri pamežam. Trīsdesmit jardus tālāk taka pēkšņi pagriezās un nogrieza mani. Es rūpīgi nopētīju mazo, sūnām klāto izcirtumu. Viņa šķita tik mierīga ar maziem spārnotiem un dzirkstošiem tauriņiem, kas dejo blāvā gaismā.
  
  
  Raktuves tika apraktas sūnās ar matadatu uz augšu. Kurš to uzlika, tas to nedarīja pietiekami profesionāli, jo turpat augšā bija redzams neliels sūnu pleķītis. Man pa kreisi un pa labi bija biezi ērkšķu dzīvžogi. Es nevarēju no tā izvairīties, pretējā gadījumā man būtu jāatgriežas un jāstaigā apkārt šai vietai no tālienes.
  
  
  Pietupienos es klausījos kādu skaņu. Es neko nedzirdēju un domāju, ko darīt. Garais ceļš atpakaļ var būt bīstamāks nekā mīnas atbruņošana. Tas varēja būt slazds, kas, pieskaroties, eksplodēja, taču tas nešķita atbilstošs pulkveža Zemblas raksturam. Viņš nebija no tiem, kas izniekoja raktuves, kuras vairs nevarēja izrakt, lai nodrošinātu pāreju.
  
  
  Es paskatījos pār plecu uz džungļu tumsu aiz muguras. Pagāja pārāk ilgs laiks, lai tiktu atpakaļ, un tumsā man nebija nekādu iespēju. Es rāpos uz priekšu un uzmanīgi pacēlu sūnu gabalu. Raktuvei bija viena aizdedze zem spiediena. Es aizturēju elpu, noslaucīju rokas biksēs un pagriezu aizdedzes pogu. Diegi bija sarūsējuši un rokturis nedevās viegli. Beidzot izdevās. Izņēmu drošinātāju, atgriezu rokturi raktuvei un nomainīju sūnu gabalu. Tad es atkal nopūtos.
  
  
  Es piecēlos un uzmanīgi gāju pa taku, līdz varēju atkal ielīst blakus esošajos krūmos. Atlikušo ceļu es paslēpu krūmos. Katra detaļa prasīja maksimālu piepūli. Es atradu vēl vienu mīnu, ko apiet, un dažas signālraķetes. Mīnas bija izkaisītas tik biezi kā kukaiņi. Beidzot es iznācu atvērtākā telpā. Dažus jardus tālāk pacēlās augsts, stūrains kalns, biezi klāts ar krūmiem un kokiem, kas savijušies ar vīnogulājiem.
  
  
  No pirmā acu uzmetiena tas izskatījās pēc piramīdai līdzīga kalna. Bet tad es redzēju, ka pamati ir veidoti no savstarpēji savienotu akmeņu kārtām, un vienā pusē bija kāpnes ar simtiem pakāpienu. Sienas bija klātas ar skaistām orhidejām un citiem epifītiem, kas vairāk mājoja akmens plaisās, nevis koku zaros. Es paskatījos uz senās maiju ēkas drupām. Atpazīt tos kā cilvēka roku darbus bija gandrīz neiespējami. Viņi kļuva vienoti ar džungļiem, kas tos aprija pirms tūkstoš gadiem. Struktūra, kas skaidri veidota kā templis, iespaidīgi pacēlās no džungļu dzīlēm, tumša un noslēpumaina šajā attālajā vietā.
  
  
  Svarīgāks par tās vēsturisko vērtību bija mērķis, kādam tas tagad tika izmantots. Ziņojumi par to mūs ir sasnieguši fragmentāri un bieži vien joprojām nāk no baumām. Tomēr, ja mūsu informācija bija pareiza, šajās izolētajās un šķietami pamestajās drupās bija paslēpta vismodernākā elektroniskā instalācija, kādu vien var iedomāties.
  
  
  Tas viss sākās pirms diviem mēnešiem ar izkropļotu radio ziņojumu no mūsu aģenta Oahakā, Meksikā. Kopš tā laika Mākslas akadēmijā pamazām izveidojās unikāla ģēnija tēls, kurš sevi sauca par pulkvedi Zemblu. Viņš izgudroja kaut ko par klimata pārmaiņām un vēlējās izmantot šo klimata kontroli kā ieroci. Pret ko viņš to izmantotu un kāpēc, nebija zināms. Tomēr viss liecināja, ka viņam šajā maiju templī bija pietiekami daudz aprīkojuma, lai bezgalīgos vārošos džungļus pārvērstu par milzu ledāju.
  
  
  Dažu dienu vai, iespējams, stundu laikā viņš plānoja to izdarīt: bez brīdinājuma pārvērst Centrālameriku par vienu plašu arktisko ainavu.
  
  
  Man vajadzēja viņu apturēt.
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Novilku mugursomu un uzmanīgi noliku to zemē. Man tas ļoti patika manā divu dienu ceļojumā uz šejieni. Viņš man nodrošināja pārtiku un pajumti, un es cerēju, ka viņš man atkal palīdzēs. Tas, kas man bija jādara tālāk, bija jādara uzmanīgi un klusi. Līdzi varēju paņemt tikai nelielu instrumentu komplektu, ko AX laboratorijas puiši izgatavoja speciāli šim gadījumam. Es varēju to piesprādzēt pie jostas, lai manas rokas bija brīvas. Mana benzīna bumba bija piestiprināta pie potītes, un mans duncis bija piesprādzēts ap manu roku. Es atstāju savu Lugeru. Tagad man bija 7,65 mm Chi-Com stila pistole, ko izmantoja Vjetnamā. Tam bija iebūvēts trokšņa slāpētājs, un tam bija nepieciešamas īpašas kasetnes ar korpusiem bez malām. Tas bija tālu no Luger: tam nebija tik daudz jaudas, bet tas bija tikpat efektīvs no tuva attāluma. Turklāt jūs nevarat īsti uzlikt izpūtēju uz Luger. Šis rokturis manā rokā joprojām nejutos īpaši labi, jo biju pieradis pie smagākas vācu pistoles.
  
  
  Biju domājusi paņemt līdzi mačeti, bet, lai tiktu cauri drupām, tā man nebūtu vajadzīga, jo tās nebija aizaugušas, un, ja es izmantotu nazi, skaņa mani noteikti atdotu. Nazis ar garu asmeni bija labs ierocis, ja jums būtu vieta, taču ar to būtu grūti rīkoties tādā templī kā Luger. Tāpēc es atstāju viņu ar savu mugursomu un devos uz izcirtumu, kas ieskauj templi. Šeit droši vien bija paslēpts vairāk mikrofonu nekā jebkurā apraides studijā. Man šķita, ka vīrietis pie monitora mani maldīs par džungļu dzīvnieku, jo trauksmes sistēma vairs nesniedz brīdinājumus. Es pielēcu un pievilku pie pirmās tempļa malas. Man bija jāizmanto saknes, vīnogulāji un celmi atbalstam, jo es neuzticējos brūkošajām kāpnēm.
  
  
  Gandrīz akli iekritu citās lamatās. Par laimi es redzēju nelielu atvērumu augstu kokā. Vīrietis, kurš iestādīja raktuvi, norādīja, kur iestādīja gliemežvāku. Es neuzdrošinājos kustēties. Man vajadzēja mūžību, lai atrastu aizdedzi. Tas bija dzeltenīgi plāns kabelis ar maziem asiem tapas iestrēguši tajā. Viņš izstiepās starp diviem kokiem un pilnībā pazuda lapotnē. Ja es ietu tālāk, tas kā skuveklis grieztos cauri manai miesai. Tajā pašā laikā tapa atrautos no smaguma aiz koka, un mēs ar koku kopā paceltos gaisā. Viesmīlīgs cilvēks, šis pulkvedis Zembla!
  
  
  Apgāju apkārt kabeli un uzmanīgi rāpoju tālāk. Ik pēc pāris metriem kāju uzliku uz vīnogulājiem, lai klausītos un atpūstos. Tad es atkal piecēlos. Atbalstam izmantoju spraugas un izvirzījumus. Augstu virs koku galotnēm es redzēju mēness augšanu, izlejot bālu gaismu.
  
  
  Nonācis augšā, es notupos starp diviem akmens bluķiem no robainās karnīzes. Es pārbaudīju jumtu, kas bija plakans un taisnstūrveida. Priekšpuse, kas ved uz kāpnēm, un aizmugure bija divreiz garāka nekā puse, kurā biju uzkāpusi. Jumts bija tīrs un, iespējams, tikko uzklāts. Stūrī tālākajā pusē stāvēja kāda būda, kas izskatījās pēc šķembu kaudzes.
  
  
  Lai nokļūtu templī, man bija jāiet pa tās būdas durvīm, jo nebija citas ieejas uz jumta. Starp mani un būdu stāvēja divi sargi un helikopters. Viens no apsargiem atspiedās pret helikoptera šasiju. Otrs lēnām gāja pa parapetu. Abi bija īsi, drukni mestizo; tāpat kā septiņdesmit procenti Nikaragvas iedzīvotāju ir pa pusei indiāņi un puse spāņi. Viņi valkāja brīvas bikses un kreklus un mīkstus zamšādas zābakus. Šķita, ka viņiem viss ir kārtībā un neizdvesa ne skaņu. Viņi nebija ģērbušies kā īsti karavīri, taču viņi varēja viegli izmantot savas vieglās automātiskās šautenes, ja jūs viņiem pietuvotos pārāk tuvu. Tās bija Beļģijas 7,62 mm NATO FAL šautenes; ļoti labi un ļoti populāri starp dienvidamerikāņiem.
  
  
  Helikopters bija trīsvietīgs Bell Sioux 13 R. Tas nedaudz izskatījās pēc lielas spāres ar paceltu asti. Tas bija uzticams darba zirgs, kas tika plaši izmantots kopš Korejas. Šajā dieva pamestajā vietā tāda lieta bija vienīgais pārvietošanās līdzeklis. Tāpēc tempļa jumts tika padarīts piemērots nolaišanai. Vanags uzņēma aerofotogrāfijas, kurās bija redzams, ka helikopters parasti bija novietots uz jumta. Pirms nedēļas pabeigtā izmeklēšana atklāja, ka helikopters nepieder oficiālajai arheoloģijas komandai. Tas tika iegūts, veicot virkni ļoti diskrētu darījumu armijas noliktavā Mehiko. Tas notika tikai dažas dienas pēc tam, kad pilsētu skāra vissmagākā sniega vētra, kas līdz šim dzīvo. Pats par sevi nav tik spēcīgs, bet tomēr pietiekami, lai radītu vissliktākās aizdomas par AH. Šī iemesla dēļ Vanags nolēma mani sūtīt šeit.
  
  
  Es biju pirmais no mūsu cilvēkiem, kas rūpīgi apskatīja šo helikopteru. Uz durvīm bija ziņkārīga emblēma; zelta saule ar trim sārtinātām līnijām uz tās. Likās, ka rotaslietas kāds būtu sagriezis ar nazi un metāls tagad asiņoja. Es prātoju, ko tas nozīmē. Kad patruļnieks piegāja tuvāk, es pamanīju to pašu uzlīmi uz viņa krūšu kabatas.
  
  
  Viņš nāca arvien tuvāk un tuvāk... Situācija kļuva sarežģīta. Abi apsargi tagad atradās tik tālu viens no otra, ka es nevarēju tos nošaut vienlaikus no vietas, kur es sēdēju. Ja es nošaušu vienu, viņš brīdinās otru, pirms es varēšu pagriezties un sekot viņam. Ja es pārcēlos pārāk agri, es nokļuvu starp viņiem; tomēr, ja es kavēšu, es arī būšu iesprostota kā žurka. Tātad kaut kā tie būtu jāneitralizē gan uzreiz, gan pēc tam bez skaņas.
  
  
  Apsargs apstaigāja vairākus akmeņus, kas bija nokrituši no parapeta. Viņš tik daudz reižu bija apstaigājis jumtu, ka tagad bija uzmetis uz tā savu mazo cepurīti un bezmērķīgi skatījās pāri parapetam ar ieroci, kas karājās viņam no pleca. Brīžiem viņš pat neuztraucās skatīties; kaut ko tādu dara pat skrienošs suns. Pirmā prasība ir, lai vienmēr būtu jāzina, kas notiek tev apkārt, jo no tā var būt atkarīga tava dzīve. Tas viņam maksās dzīvību.
  
  
  Es ieliku duncis rokā. Otrā rokā man bija pistole ar trokšņa slāpētāju. Ēna mani pilnībā aprija. Es biju viens ar akmeņiem. Krēslas laikā objektus dažreiz ir grūtāk atšķirt nekā tumsā, un es par to varu galvot. Viņš nāca arvien tuvāk un tuvāk. Es aizturēju elpu... Pēkšņi es viņu vairs neredzēju. Droši vien viņš atkal staigāja apkārt kādiem nokritušiem akmeņiem. Vienu brīdi es baidījos, ka viņš mani ir redzējis, un es metos aizsegā. Tad ar acs kaktiņu ieraudzīju viņa kājas. Tātad viņš joprojām nezināja, ka esmu tur. Tagad es dzirdēju viņa elpošanu un bikšu šalkoņu uz jumta. Es noskaitīju līdz trīs un pielecu augšā.
  
  
  Patiesībā manas galvenās rūpes bija helikoptera apsargs. Es gribēju vispirms tos dabūt nost no ceļa un pārējos izmantot kā vairogu. Ņemot vērā attālumu, viņa neparedzamās reakcijas un to, ka es nedrīkstēju radīt troksni, viņš radīja vislielākos draudus. Divreiz ātri izšāvu. Pirmais šāviens viņam trāpīja krūtīs, otrais kaklā. Neizraisot skaņu, viņš nokrita uz helikoptera apaļā tērauda bagāžnieka. Manu zābaku zoles uz akmeņiem radīja lielāku troksni nekā šāvieni no mana ieroča.
  
  
  Es mēģināju trāpīt citam aizsargam pa nierēm ar duncis. Es gaidīju, ka viņš sastings, ieraugot savu mirušo draugu. Bet viņš reaģēja kā pantera. Ar instinktīvu kustību viņš pagriezās, noliecies. Pēc tam viss notika miglā tīti.
  
  
  Ja viņš būtu bijis pienācīgi apmācīts, viņam tagad vajadzētu būt iespējai izmantot savu ieroci. Bet šajā sekundes daļā viņš reaģēja tā, kā es negaidīju. Viņš noliecās, nometa šauteni un sniedzās pēc komando dunča, kas karājās pie jostas. Viņš ir pieradis ar viņu cīnīties. To viņš iemācījās bērnībā. Viņam ierocis bija tikai neveikls dzelzs gabals.
  
  
  Es gaidīju, ka izvairīšos no viņa šautenes, taču FAL šautenes garais stobrs ietriecās manā plaukstas locītava un duncis izlidoja no manas rokas. Pēc tam viss ritēja kā zibens. Šautene nokrita zemē starp mums. Mana labā roka ar kūpošo pistoli pacēlās uz augšu. Viņa kreisā roka izstiepta, lai uzņemtu sitienu. Viņa labā roka ar astoņām collām aukstu tēraudu tēmēja uz manu vēderu. Mana kreisā roka satvēra viņa labo plaukstas locītavu un parāva to atpakaļ. Tagad viņš stāvēja ar muguru pret mani un vairs nevarēja pakustināt roku, kurā turēja nazi. Viņš atvēra muti, lai kliegtu. Es piespiedu labo roku pie viņa sejas un iespiedu pistoles dibenu viņam starp zobiem. Viņš noelsās un mēģināja izlīst. Mana kreisā roka nospiedās tik stipri, ka tai bija jāatliecas. Viņš iespēra man pa apakšstilbiem un ar brīvo roku mēģināja aizsniegt manu seju un acis.
  
  
  Es ieliku viņam ieroci mutē un pavilku viņa roku. Kaut kas ir saplaisājis. Viņa roka kļuva ļengana un nazis nokrita no vājajiem pirkstiem. Mana kreisā roka atradās viņam aiz kakla. Viņš atkal mēģināja atbrīvoties. Neveiksmīgi. Viņš neizdvesa ne skaņu, kad viņam atcirta kakls.
  
  
  Es atgrūdu no sevis nedzīvo ķermeni un paņēmu nazi. Kad apsargs nogāzās zemē, galvu nepāra leņķī, es jau skrēju uz durvju pusi. Iekšā bija vecas šauras kāpnes. Lielajās sapodilu koka audzēs grebumi joprojām bija skaidri redzami un lielākoties laika nesabojāti. Akmens sienas bija klātas ar bareljefiem, kuru krāsas izcēlās griestu elektrisko lampu gaismā. Pa kādreizējo logu tumšajām spraugām, kas tagad apaugušas ar zaļiem augu zirnekļu tīkliem, iespiedās nedaudz gaismas.
  
  
  Pusceļā pa kāpnēm es vilcinājos. Nekas nebija dzirdams ne no augšas, ne no apakšas. Es apvilku savu stiletu, paņēmu akmeni un nometu to lejā. Viņš atlēca no akmeņiem. Bija dzirdama tikai atbalss. Es turpināju ceļu ar gatavu ieroci.
  
  
  Es iznācu uz platformas ar velvju jumtu un koridoru, kas pagriezās pa kreisi. Tālāk viss nesen tika rekonstruēts no betona, tērauda sijām un alumīnija. Gaismas joprojām karājās pie griestiem kā Ziemassvētku lampiņu virtene, bet blakus tām atradās metāla gaisa kondicionēšanas kanāls ar caurumiem ik pēc pāris metriem, kas izlaida vēsu gaisu. No šī brīža maiju templis kļuva tikai par apvalku, pulkveža Zemes ultramoderno struktūru apvalku.
  
  
  Otrā gaiteņa galā bija tērauda durvis, kas izskatījās tikpat spēcīgas kā bankas velves durvis. Nebija skaņas. Durvju rāmim bija padziļināta slēdzene ar sarkanu rokturi. Iespējams, ka durvis atvērsies, kad es nospiedu pogu. Taču ļoti iespējams, ka kāds no otras puses saņems signālu atvērt durvis.
  
  
  Pieliku ausi pie aukstā tērauda. Sākumā es neko nedzirdēju. Tad es dzirdēju klusu dūkoņu, ko es drīzāk jutu, nevis dzirdēju, kā arī augsto, vājo ģeneratoru kaukšanu. Es vēlreiz paskatījos uz pili. No savas instrumentu somas es izņēmu galveno atslēgu: instrumentu ar atsperi, kas liek adatai izlēkt starp slēdzenes daļām un tādējādi to paņemt. Tā bija vienkārša lieta, un tās izmantošana prasīja lielu pieredzi un pacietību. Pēc trim mēģinājumiem durvis atvērās. Es rāpu tur ātri un klusi, kā kaķis. Templis šķita kluss un pamests. Vibrācijas pastiprinājās, piepildot telpu ar spēcīga enerģijas avota virsskaņas dārdoņu. Es devos tieši uz skaņu, jo intuitīvi zināju, ka tas ir avots tam, ko meklēju. Mani soļi atbalsojās raupjā betonā. Vēl viens koridors, vēl viena kāpņu telpa, vēl viens gaitenis un, visbeidzot, otras tērauda durvis, aiz kurām troksnis bija vēl skaļāks nekā iepriekš. Es vēlreiz izmantoju galveno atslēgu un uzmanīgi iegāju iekšā.
  
  
  Tā bija zema telpa ar neona gaismu rindām. Abās pusēs aiz stikla atradās tērauda skapji ar skaitītājiem, sensoriem un datoru ruļļu rindām. Centrā atradās gandrīz pusotru metru garš sadales skapis ar neiedomājami daudzām pogām, vadiem un potenciometriem, zem kura stāvēja izkārtnes ar uzrakstiem, kas man neko neizteica: Labion. Indekss, pretplūsmas sajūgs un kataridīna faktors. Strāva šai elektroniskajai ēkai tika piegādāta caur kabeli, kas bija tikpat biezs kā mana roka, un gar grīdu līdz slēdzim sienā otrā pusē. Tuvumā bija durvis, un no turienes atskanēja spēkstacijas caururbjošā čīkstēšana. Bet tas mani neinteresēja. Es biju tur, kur man bija jābūt. Es piegāju pie datora skapjiem un pavilku uz priekšu rotējošo slēdžu paneļus.
  
  
  Gaismā mirdzēja spoles, atsperīgi tranzistori un integrālās shēmas. No somas es izņēmu poliestera kannu, kas izskatījās pēc parastas insekticīda aerosola baloniņas. Es apsmidzināju iekārtu ar caurspīdīgu ļoti kodīgas šķīdinātāja skābes kārtu. Tāpēc es noslīpēju visus skapjus un atkal aiztaisīju paneļus, kad biju pabeidzis.
  
  
  Skābe bija AX laboratorijas izgudrojums. Bumba var atspējot daļu objekta, bet varbūt ne visu; un noteikti ne visas svarīgās daļas, ja vien es neizmantoju tik daudz sprāgstvielu, ka tika iznīcināts viss maiju templis. Tomēr pēkšņajai tempļa iznīcināšanai varētu būt mazāk patīkamas starptautiskas sekas.
  
  
  Tad radās loģistikas problēma, kā kaut ko tik smagu kontrabandas ceļā ievest. Un pastāv arī briesmas, ka spridzeklis tiks atrasts un iznīcināts pie manis. Skābi nevarēja noteikt, kamēr nebija par vēlu, un to nevarēja noņemt pēc izsmidzināšanas. Pat autobuss būtu pazudis, neatstājot ne mazāko mājienu par to, kas notika pēc manis aizbraukšanas.
  
  
  Es visur rūpīgi izsmidzināju kodīgo vielu. Dažas stundas, un skābe būtu visu izēdusi. Detaļas izkusa, kabeļu savienojumi izšķīda un izraisīja īssavienojumu metāla korpusā. Kamēr es sveiks un vesels atgriezīšos džungļos, Zemblas tehniķi plēsīs matus. Līdz pusnaktij katra tehnika, ar kuru es rīkojos, bija metāllūžņu kaudze. Tas dotu mūsu diplomātiem laiku piespiest Nikaragvu un Amerikas Valstu organizāciju veikt izmeklēšanu. Sabotāža bija mans vienīgais darbs. Kad es pabeigšu, visi par to smiesies. Izņemot pulkvedi Zemblu.
  
  
  Pabeidzu ar datoriem un izsmidzināju sadales skapja iekšpusi. Pēkšņi atvērās durvis un ienāca divi tehniķi un apsargs. Viņu pārsteigums bija tikpat liels kā mans šoks. Tehniķi - es domāju, ka viņi ir tehniķi, jo viņi bija baltos mēteļos un ar papīriem rokās - bija neapbruņoti. Pelēkā apģērba apsarga gurnā maciņā bija 38. kalibra brazīliešu revolveris Rossi. Viņi paši to izstrādāja, izmantojot Smith & Wesson, un tam bija četru collu muca. Viņš to satvēra un kliedza: "Alto."
  
  
  Tomēr es negrasījos stāvēt uz vietas. Man izdevās tikai noplēst pašiznīcināšanās sloksni no cilindra un iemest to tumšā stūrī. Es paņēmu mērķi un izšāvu divas reizes. Apsargs aiz sāpēm kliedza un satvēra viņam rīkli. Viņa revolvera lode pārskrēja man pāri galvai, nekam netrāpot. Apsargs nokrita uz skapja aiz viņa. Viņš ievaidējās, iegrauza nagus metālā un lēnām noslīdēja zemē.
  
  
  Es palēcu uz durvju pusi un sastapos ar diviem tehniķiem, kuri acīmredzot izpildīja apsarga pavēli un stāvēja uz vietas. Tas mani izsita no līdzsvara. Es jutu, ka kāds satver manu kreklu. Es pagriezos par 360 grādiem, lai izvairītos no viņa tvēriena. Tajā brīdī ielauzās vēl citi apsargi. Otrs tehniķis piesteidzās man virsū, nolieca galvu un ar spēku iegrūda mani atpakaļ istabā.
  
  
  Apsargi metās man virsū. Viena dūre man trāpīja saules pinumā, bet otra žokli. Es atkāpos. Mēģināju atvilkt elpu un izšāvu pēdējās divas lodes uz uzbrucējiem. Man bija prieks dzirdēt vienu saucienu. Pār mani lija dūru un tērauda krusa. Pistole man tika izsista no rokām. Tie bija spēcīgi, enerģiski cīnītāji. Ja es atbrīvojos no viena, tā vietā stājās divi citi.
  
  
  Šajā apjukumā man pēkšņi spēcīgi iespēra pa cirksni. Es divkāršojos neciešamajās sāpēs un nokritu uz betona grīdas. Zābaks man trāpīja templī. Pa pusei sastindzis, pastiepu sev apkārt, aptaustīju savu kāju un pavilku to. Vīrietis kliedzot nokrita starp pārējiem. Tagad es varētu dabūt savu nazi.
  
  
  Sasmalcināju visu sev apkārt un jutu kaut ko siltu šļakstam uz manas sejas un rokām. Mans duncis kļuva pārāk slidens, lai to turētu. Es dzirdēju apsargu rūkoņu. Viņu ir pārāk daudz, un viņi joprojām ieradās. Viņi mani spārdīja un sita ar savu revolveru dibeniem. Dažiem bija pistoles, un viņi mēģināja ar tām man trāpīt. Viņu zābaki atsitās pret manu ievainoto ķermeni. Cilvēki un viņu saucieni kļuva vājāki un neskaidrāki: ēnu un balsu migla. Revolveris izšāva. Tas bija kā dinamīta lādiņš, kas eksplodēja apakšējā istabā. Man blāvi saprata, ka slepkavnieciskais uzbrukums ir apstājies. Apsargi stāvēja uzmanībā un smagi elpoja. Durvīs stāvēja vīrietis un lēnām nolaida Colt 357 Python. Nav pārsteidzoši, ka šāviens atbalsojās istabā. Viņš bija ģērbies tādā pašā formā kā pārējie, taču viņa izturēšanās pauda pārliecību un autoritāti. Viņam bija tieva un asa seja. Gangstera ūsas nokrita pār viņa savilktajām lūpām, un viņa deguns piešķīra viņam plēsīga putna izskatu. Viņš tur stāvēja kā nejaušs, neieinteresēts skatītājs, bet viņa acis bija cietas kā akmens.
  
  
  'Kas šeit notiek?' - viņš pilnīgi mierīgi jautāja. Kungs, — teica viens no apsargiem, — mēs šeit atradām šo angli. Viņš nogalināja un ievainoja Huanu...
  
  
  "Silencio". Vīrietis norādīja uz mani ar revolveri. 'Nāc ar mani.'
  
  
  Es nometu duncis un piecēlos kājās, satricinoties, maniem muskuļiem kliedzot no sāpēm.
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es biju tumšā alā. Vienīgā gaisma nāca pa plaisu zem biezajām koka durvīm. Bēniņi bija ļoti mazi, ne lielāki par lielu drēbju skapi. Kas zina, kas vai kas reiz bija iekšā. Vismaz tagad es sēdēju tur, netīrās miskastes vidū. Laikam atrados kaut kur zem tempļa, jo akmeņos bija iekļuvušas koku un augu saknes, taču acīmredzot tik lēni, ka tās tagad turēja kopā sienas.
  
  
  Es atspiedos pret akmens sienu, kails un bezspēcīgs nejaušajā gaisā, ar nepacietību gaidīdams, kas notiks tālāk. Viņi mani izģērba, pārmeklēja un visu atņēma. Un arī mana gāzes bumba un rokas pulkstenis.
  
  
  Izmeklēšanu vadīja persona, kuras vārdu un amatu es nezinu. Viņš mani nejautāja. Viņa vārdi aprobežojās ar dažām īsām pavēlēm man vai diviem viņu pavadošajiem apsargiem. Viņš izturējās pret mani ar mierīgu, augstprātīgu nicinājumu, kas mani saniknoja vēl vairāk nekā tad, ja viņš būtu uzvedies sadistiski. Viņš atstāja mani šeit un, cik es nopratu, aizmirsa.
  
  
  Stunda pagāja tik lēni, ka gandrīz paliku traka. Es pavadīju daļu laika, pārdomājot bēgšanas iespējas. Un viņi tur nebija. Pārējā laikā es domāju par kodīgo skābi; cik lēni, bet noteikti, kopā ar Zemblas ekipējumu, tas ēda manu dzīvi. Katra sekunde mani tuvināja mirklim, kad iznīcības process tiks pamanīts un tad noteikti vairs neļaus šeit trūdēt.
  
  
  Aizbīdņa skaņa otrpus durvīm mani nobiedēja. Durvis ar čīkstēšanu atvērās. Mans izmeklētājs atgriezās ar diviem nervoziem sargiem. Viņš uzmeta man manas bikses un pēc tam atspiedās pret durvju rāmi ar gadījuma, neieinteresēta vērotāja gaisotni.
  
  
  - Ģērbies, amigo, mēs ejam ciemos, un dāmas ir ar mums.
  
  
  "Kur?"
  
  
  "Aizver muti. Dari, kā tev liek.
  
  
  Viņš pagaidīja, līdz es aizpogāju savas atvērtās bikses, un tad pamāja, lai es izeju no pagaidu kameras. Es pamirkšķināju acis atklātā gaiteņa gaismas gaismā un brīdi vilcinājos, lai saprastu. Tas lika apsargam man iedurt sava pistoles stobru. Mēs izvēlējāmies citu ceļu, nekā bijām ieradušies, un satikām vairākus karavīrus un tehniķus, kuri uz mani skatījās ar riebuma un ziņkārības sajaukumu. Kādu laiku gājām pa gariem koridoriem ar plikām sienām, augšā un lejā pa kāpnēm. Viņi visi bija tik līdzīgi, ka es bezcerīgi apmaldījos šajā labirintā. Beidzot nonācām pie plašas zāles, kas pavērās citos gaiteņos, tā ka šķita, ka esam nonākuši līdz spieķu riteņa asij. Šī zāle ātri kļuva par lielu centrālo zāli. Lielāko daļu no tā vāji apgaismoja damasta aizkaru spīdums, kas riņķī karājās no griestiem. Grīdas centrā bija viena spēcīga vieta, kas veidoja spilgtu apli. Sienas gandrīz no visām pusēm bija piepildītas ar grāmatu skapjiem. Blakus lapotām skrejlapām stāvēja biezi ar ādu iesieti sējumi. Siena, pie kuras es stāvēju, bija tukša, izņemot to milzīgo noslēpumaino uzlīmi, kas karājās augstu un tieši vidū. Zelta saule spīdēja uz skatuves, uz kuras stāvēja instrumentu pults, kuru it kā esmu sabojājusi. Ap viņu sēdēja pieci cilvēki.
  
  
  Tur atradās divi pusmūža vīrieši. Vienam galva bija plika kā biljarda bumbiņai. Otram bija seja, kas no pirmā acu uzmetiena bija sadūrusies ar aizcirtošām durvīm. Viena no sievietēm bija maza auguma un resna, ar smagām, smagnējām krūtīm un asām, caururbjošām ahāta acīm. Otrais bija jaunāks un nedaudz labāk uzbūvēts. Viņai izskatījās tā, it kā viņai būtu garlaicīgi.
  
  
  Piektais vīrietis bija ļoti atšķirīgs no pārējiem. Viņš sēdēja starp sievietēm pie pults pārsteidzošā melnā ādas grozāmā krēslā. Viņš bija ģērbies gaiši bēšā lietišķā uzvalkā ar zilu kašmira šalli. Viņš atspiedās uz pults, paceļot elkoni un turot rokā manu instrumentu somu, it kā lūgtu, lai uz to paskatos. Viņš skatījās man tieši sejā ar gudru un skumju skatienu acīs.
  
  
  Viņš bija mazs un veikls. Nav vecs vīrs, bet gadi viņam nav bijuši labvēlīgi. Šķita, ka dziļās grumbas uz viņa sejas un loki zem acīm bija tajās iedzīti, izdzēšot jebkādas jaunības vai bezmākslas pēdas. Viņš nelīdzinājās nevienam citam, ko es jebkad biju redzējis. Savdabīgi izliektais deguns, pieres līnija un cieši saspiestā augšlūpa atklāja tīrasiņu maiju. Viņam nevajadzēja sevi iepazīstināt. Es sastapu netveramo pulkvedi Zemblu. "Iznāc gaismā, senor," viņš teica. Viņa balss bija augsta un asa kā zobens.
  
  
  Pistole mani pastūma uz priekšu.
  
  
  Es stāvēju apžilbinoša gaismas stara vidū, un vairākas ilgas minūtes neviens neko neteica. Zembla nekustējās, bet pārējie nemierīgi grozījās savās vietās, saspringtām acīm pētot mani. Viņi nebija tik tīrasiņu kā viņu vadonis, taču maiju asinis atstāja pēdas viņu dziļi iedegušajās sejās.
  
  
  "Mēs visu pārmeklējām divreiz," beidzot teica Zembla, "bet mēs nekur neatradām slēptas sprāgstvielas."
  
  
  Es neko neteicu.
  
  
  "Es klausos," viņš teica. Viņa balss bija maldinoši draudzīga. Ierocis, kas bakstīja man muguru, nebija nekas līdzīgs.
  
  
  "Es viņu nepametu," es teicu.
  
  
  Varbūt,” viņš atbildēja. Viņš apgrieza manu instrumentu kasti otrādi, lai tās saturs ripotos pa konsoles paliktni un paņēma manu mikrofilmu kameru. "Jūs esat nogājis garu un grūtu ceļu, tikai fotografējot, senor," viņš teica. Fotogrāfija bija mana uzdevuma otrā daļa. Man bija jāuzņem pēc iespējas vairāk aprīkojuma uz filmas, bet tikai pēc tam, kad man bija iespēja izmantot savu aerosolu. Šajā ziņā Vanags bija nelokāms. Iznīcināšana bija pirmajā vietā. Es nevarēju nesmaidīt, lai gan jutos neveikli un nervozi, kā tīģeris, kas šņauc slazdu.
  
  
  Pēkšņi ar asu rokas kustību Zembla nosvieda manas mantas zemē.
  
  
  'Kas tu esi? Kāds ir tavs vārds? Ko tu te vispār dari?
  
  
  Es paraustīju plecus. "Mani sauc Niks Kārters, un jūs zināt, kāpēc es esmu šeit. Pirms sekundes jums bija iemesls.
  
  
  "Kārter..." viņš uzmanīgi pateica vārdu. – Man šķiet, ka kaut ko atceros... Jā! Te tas ir! Kuba 1969 un Čīle pagājušajā gadā. Nu, šoreiz jums neizdevās, Kārtera kungs.
  
  
  "Varbūt jums ir taisnība," es atbildēju, skatoties uz viņu. Manas acis nemitīgi kustējās uz priekšu un atpakaļ, mēģinot atrast vājo vietu Zemblā, pārējos četros vai cilvēkā un sargos, kas stāvēja starp mani un tumšo koridoru. Nebija nevienas, absolūti nekādas bēgšanas iespējas. Šķita, ka Zembla sajuta manu pieaugošo satraukumu, īsi, asi pasmējās un teica: “Nomierinies. Mēs tevi šeit neizpildīsim.
  
  
  "Es gaidu ceremoniju, kurā manas krūtis tiks saplēstas un mana sirds tiks izrauta."
  
  
  "Jums būs jāatzīst, ka esat to pelnījis, senjor Kārter." Viņi bija labi cilvēki, kurus jūs nogalinājāt. Taču mēs esam izdomājuši veidu, kā jūs izmantot sev, un, lai gan jūs nevarēsit to nofotografēt, pastāv iespēja, ka varēsit sazināties ar to, ko grasāties redzēt. Starp citu, tikai ziņkārības dēļ, vai nodevība neparādīja jums ceļu šeit?
  
  
  Es atkal vienaldzīgi paraustīju plecus. "Zeme ir pilna ar baumām."
  
  
  – Es jau no tā baidījos. Tikai ar nodevēja palīdzību jūs varējāt iziet cauri manai aizsardzības jostai. Vienīgais vienādojums, ko nevaru atrisināt, ir cilvēka neparedzamības vienādojums. Nedomāju, ka tas mani traucēs pēc šī vakara.
  
  
  Viņš nezināja, cik viņam bija taisnība. Bet cita iemesla dēļ, nekā viņš domāja! Un kad viņš uzzināja patiesību... Es vēlreiz paskatījos apkārt un noriju siekalas. Tas bija lamatas, kaps. Pat nežēlīgā gaisma virs galvas izstaro briesmas.
  
  
  "Pēc šī vakara," Zembla turpināja, "būs... Bet jūs droši vien jau zināt visu par manu mazo instalāciju šeit!"
  
  
  "Jūs vienkārši domājat, ka jums ir lielākais ledusskapis pasaulē."
  
  
  "Ne gluži," viņš iesmējās. “Es tikai uztaisīšu kādu iedomātu kalnu. Tas ir, izmantojot radioviļņus, lai izliktos, ka kalns eksistē, projicējot visas tā īpašības uz troposfēras gaisa plūsmām. Tam jānotiek aptuveni 15 000 pēdu augstumā, lai snigtu. Protams, neviens neredzēs šos radioviļņus, un lidmašīna var vienkārši lidot caur tiem. Tikai klimats domās, ka tur ir kalns!
  
  
  — Ko jūs domājāt Mehiko? - es skābi jautāju.
  
  
  Tātad, jūs pamanījāt! Tā bija, tā teikt, eksperimentāla pārraide. Toreiz mani kontaktpunkti bija tikai dažu jūdžu attālumā viens no otra priekšpilsētās. Taču šoreiz varēšu aptvert lielāko daļu Centrālamerikas un...
  
  
  - Kontaktpunkti?
  
  
  Es viņu pārtraucu. 'Ko tu ar to domā?'
  
  
  Jums būs skaidrs, ka es nevaru radīt radiosignālu ar viļņa garumu kalna platumā. Man ir jāprojicē virkne punktu vai, teiksim, lauka līnijas, kas veido kalna kontūru virs apgabala, kuru esmu izvēlējies mērķēt. Ir nepieciešami ļoti precīzi aprēķini, lai noteiktu, kur novietot rezerves raidītājus, lai tie būtu pareizā proporcijā ar galvenās diagrammas matemātisko asi.
  
  
  "Mani palīgi," viņš piebilda, pamājot četriem aiz muguras, "katrs pārrauga atbalsta staciju savā valstī."
  
  
  Mans kakls ir sauss. "Bet šī ass, centrs, ap kuru viss griežas, ir šeit, vai ne?"
  
  
  Jā, protams.'
  
  
  Puse no manis atviegloti uzelpoja, otra puse nolādēja viņa viltību.
  
  
  Kas notiek pēc tam, kad visu pārklāji ar sniegu?
  
  
  Viņš noslēpumaini iesmējās. "Tad nāks trešā maiju impērija."
  
  
  Es biju apstulbusi, kad viņa diženuma maldi pilnībā pārņēma manu prātu. Tad es atcirtu: "Vai jūs neesat pārāk tālu uz dienvidiem, lai to izdarītu?"
  
  
  Tā ir taisnība tādā nozīmē, ka mūsu civilizācijas šūpulis atradās Dukatānā. Bet pirmās divas maiju impērijas paplašinājās vēl tālāk uz dienvidiem. Viņš ar asu smieklu piebilda: "Nekad nesauciet Jukatekāni par meksikāni. Mūsu vecais naids pret actekiem joprojām pastāv, lai gan mums ir tie paši Teules, tie paši dievi kā Spalvainai čūskai Kukulkanai.
  
  
  Viņš pagriezās un norādīja uz gaismas pilno attēlu pie sienas. "Tas mums atgādina viņu."
  
  
  - Kā ar sarkanajām līnijām?
  
  
  "Tie mums atgādina, kas ir mūsu īstie ienaidnieki. 1519. gadā Kortess Tabasko nogalināja maijus un pēc tam koka stumbrā izgrieza trīs spraugas. Spānijas karaļa Kārļa I vārdā viņš pārņēma mūsu teritoriju. Zembla atkal paskatījās uz mani. "Tu esi mūsu ienaidnieks, Kārter." Jūsu ģimene piecus gadsimtus okupēja mūsu zemi un piespieda mūs dzīvot nabadzībā.
  
  
  "Ko tad jūs pats darīsit?" Ar šo ierīci jūs radīsiet vēl lielāku nabadzību. Viss sasals. No sala iet bojā gumija, banāni un vērtīgie meži. Kafija un kakao tiks iznīcināti. Rūpniecība tiks iznīcināta. Visa Centrālamerikas ekonomika tiks iznīcināta vienas nakts laikā.
  
  
  Viņš pamāja ar roku, it kā kāds kukainis viņam traucētu. “Ņemot vērā dabas resursus, mūsu valsts ir gandrīz neapstrādāta. Mazo gabalu, kas ir izstrādāts, noplicina kapitālistiskā ekspluatācija. Mūsu dzīve nemainīsies, jo mēs joprojām cietām no bada un nabadzības. Kad tas beigsies un jūs gringo aiziesiet, mēs veidosim savu ekonomiku, bet tikai sev. Varētu teikt, ka es padaru Centrālameriku uz laiku nerentablu.
  
  
  - Jūs domājat neapdzīvotu.
  
  
  "Nerentabls, neapdzīvots, imperiālistiem tas attiecas uz vienu un to pašu."
  
  
  'Tās ir muļķības. Un vietējie tev nepiekritīs. Kāpēc jūs nebrīdināt viņus, pulkvedi? Vismaz tad viņi var sagatavoties aukstajam laikam.
  
  
  "Jums ir jābūt reālistiskam attiecībā uz šīm lietām. Kurš man ticēs? Es neesmu partizāns. Esmu elektroinženieris. Un kas attiecas uz šo pulkvedi, tas ir Arkanzasas konfederācijas milicijas piešķirtais goda rangs par pakalpojumiem, ko es viņiem reiz sniedzu. Ja viņi man ticētu, man pietiktu spēka atvairīt uzbrukumu, Senjors Kārters. Kā jūs esat pierādījis, es esmu neaizsargāts. Jūs, bez šaubām, sapratīsit, ka man viss jātur noslēpumā, līdz manu spēku nevarēs pārvarēt. Un, lai atbildētu uz jūsu jautājumu: tāpēc es dzīvoju simtiem jūdžu attālumā no Jukatanas, šajā Nikaragvas tuksnešainā daļā.
  
  
  Bet tūkstošiem cilvēku, jūsu cilvēki, cietīs un mirs.
  
  
  Mēs esam cietuši gadsimtiem ilgi. Mēs esam rūdīti pret dabas postījumiem. Varētu teikt, ka esam kā niedres. Greznība un pārpilnība ir padarījusi jūsu cilvēkus sievišķīgus un vājus. Jā, diemžēl cilvēki mirs. Taču viņu būs daudz mazāk nekā tad, ja tā būtu asiņaina revolūcija. Cilvēkiem vienmēr ir jāmirst, lai citi dzīvotu. Vai tu nesaproti? Man ir obligāti vispirms jāizveido savs kalns un tikai tad jāpaziņo pasaulei par savām prasībām.
  
  
  Kas notiks, ja jūsu prasības netiks pieņemtas? Vai jūsu raidītāji joprojām darbosies un jūs visu atgriezīsit ledus laikmetā?
  
  
  Tas ir bijis mūsu sapnis pārāk ilgi, lai to pārtrauktu. Gadiem ilgi esam sapņojuši par dienu, kad varēsim pļaut to, ko sējam.
  
  
  Neskatoties uz viņa runas uguni, viņa acis bija pilnīgi normālas, kad viņš skatījās uz mani. — Šai dienai sākotnēji bija jābūt rītdienai, Kārtera kungs, taču ir skaidrs, ka jūsu iejaukšanās ir pavirzījusi mūsu grafiku uz priekšu.
  
  
  "Uz šodienu?"
  
  
  'Līdz šim brīdim!' Viņa pirksti pārskrēja pāri slēdžu rindai. "Mūsu nāvējošā raža sākas tagad!"
  
  
  Ne tagad! Kamēr nav pagājušas vēl dažas stundas! Man nācās iekost apakšējā lūpā, lai nekliegtu uz viņu, jo instrumenti atdzīvojās zem viņa rokām. Es domāju par trim kanāliem, kas tiks pārraidīti citās Centrālamerikas valstīs.
  
  
  Sirds visam varēja būt šeit, bet šī sirds joprojām pukstēja. Kungs, vai šī skābe nekad nedarbosies? Mana sākotnējā panika pazuda. Man ienāca prātā, ka nekas nevar apturēt šo nepielūdzamo iznīcināšanu. Zembla varēja atļauties kādu laiku atvēsināties, taču beigu beigās viņa plāni bija lemti neveiksmei.
  
  
  Zembla sarauca pieri, kad skaitītājs reģistrēja anomāliju, un, koriģējot rādījumu, viņa roka viegli trīcēja. Bet viņa balss skanēja stingri un pārliecināti. Viņš runāja tādā pašā vienmērīgā tonī. "Zini, Kārter, es biju gatavs jūsu ierašanās brīdim."
  
  
  - Vai tu zināji, ka es nākšu?
  
  
  "Ak, ne uzreiz, bet iespēja, ka kāda valdība nosūtīs iznīcināšanas ekspertu, bija diezgan liela." Viņš bažīgi skatījās uz dejojošajām bultām uz vadības paneļa. Pa vienam viņš ieslēdza ķēdes. "Tāpēc es veicu papildu piesardzības pasākumus." Mani raidītāji darbojas neatkarīgi viens no otra.
  
  
  "Kādu?" - "Vai jūs nekontrolējat šos citus punktus?"
  
  
  'Jā, protams. "Es tos ieslēgšu no šejienes ar releja signālu," viņš teica. Viņš pieklauvēja pie paneļa. "Un es tos atkal ieslēgšu tādā pašā veidā." Tikai tad viņi saņem vēl vienu radio impulsu.
  
  
  Tas jutās lipīgs starp maniem lāpstiņām. "Jūs domājat, ka, kad tie ir ieslēgti, tos var izslēgt tikai ar tālvadības pulti?"
  
  
  'Tieši tā. Tā ir aizsardzība pret sabotāžu. Sava veida apdrošināšana manai pašai un manu iekārtu drošībai. Ja viss šeit tiktu iznīcināts un Dievs svētī to idiotu, kurš to mēģināja izdarīt, kalns joprojām tiktu radīts. Rezultāts būtu katastrofāls.
  
  
  Es rupji jautāju: "Ko tu ar to domā, katastrofāls?"
  
  
  Viena raidītāja iznīcināšana būtu līdzvērtīga vienas nūjas izņemšanai no telts apakšas. Teltim būs cita forma, taču tā joprojām stāvēs. Mani aprēķini ir ļoti precīzi, un es labprātāk nedomāju par meteoroloģiskajiem traucējumiem, kas radīsies, ja mans spēka lauks šādā veidā tiks izsists no līdzsvara. Vēl ļaunāk, ja šī stacija neizdosies, pārējās vairs nevarētu pārraidīt signālu. Pilnīgi iespējams, ka tad Centrālameriku uz visiem laikiem klās sniegs un ledus.
  
  
  Viņa pravietisko vārdu velnišķīgā patiesība mani pārsteidza kā trieciens.
  
  
  "Mans Dievs," es kliedzu, lecot viņam virsū, "nesāciet to!" Stop! es...'
  
  
  Skaļš sprādziens pārtrauca manu brīdinājuma teikumu. Es atsitos pret zemi. Man mugurā uzlēca divi apsargi. Viņi mani gandrīz saspieda un izspieda gaisu no manām plaušām. Es grīļojos un cīnījos kā traka. Nav rezultāta. Šie divi bija stiprāki par mani. Viņi piespieda mani pie grīdas. Muskuļotās rokas mani cieši turēja. Rupja, sarūgtināta roka saspieda manu muti tik cieši, ka zobi gandrīz izlīda cauri lūpām. Es atbrīvoju galvu.
  
  
  'Beidz! Nē...'
  
  
  Rupjie pirksti vēl ciešāk aizvērās ap manu muti.
  
  
  Mani kliedzieni ir iestrēguši kaklā. Tā bija bezcerīga situācija.
  
  
  Zembla klusi iesmējās. - Nomierinies, senor. Esmu jau ieslēdzis citus kanālus un, cik varu teikt, viss darbojas labi. Tagad tie vienkārši sinhronizējas.
  
  
  No grīdas es bezpalīdzīgi vēroju, kā Zembla pārslēdz savas četras stacijas uz vienu viļņa garumu. Es sāku trīcēt, dzīvnieciska muskuļu reakcija. Nemaz nenomierinājos, gaidīju, kas notiks. Ja Zemblas instalācija tiešām būtu nostrādājusi, mana sabotāža būtu bijusi neproduktīva. Sabotējot tās uzstādīšanu šeit, es negribot izraisītu, ka katastrofa turpināsies mūžīgi. Sekas būtu katastrofālas. Zembla ļāva pirkstam iespaidīgi lidot virs lielās pogas. "Un tagad strāvas strāva." Viņš apmierināti pasmaidīja un nospieda pogu no visa spēka. Gaisma kļuva tumša. Dziļi templī bija dzirdama pieaugošā ģeneratoru skaņa. "Man vajag vairāk enerģijas," viņš teica. Viņš pagrieza vairākus lielus kloķus.
  
  
  Viņš saņēma to, ko lūdza, bet citā veidā. Neaizsargātas ķēdes acīmredzami nevarēja izturēt pēkšņu pārslodzi. Mana kaustiskā skābe tos ēda pārāk daudz. Ģeneratoru troksnis kļuva skaļš un caururbjošs, un caur kondicioniera restēm bija dzirdama pārkarsušo detaļu smaka. Tālu, tālu es dzirdēju šļakatas un sprakšķus, kad spriegums bez ierobežojumiem slīdēja caur aprīkojumu, ar kuru strādāju ar savu aerosolu. Es dzirdēju vājus, skaļus kliedzienus no cilvēkiem, kas bija ieslēgti šajā telpā.
  
  
  Likās, ka tikai Zembla saprata, ko šīs skaņas un smaka nozīmē. Viņš izmisīgi grieza pogas, cenšoties atgriezt rokas uz nulles. Bet tagad, kad viņš bija ieslēdzis strāvu, tam nebija lielas jēgas.
  
  
  'Nē nē! Tā nevar būt patiesība. Viņa acis, šausmās izspiedušās, viņš vēroja, kā instrumenti sacenšas un strāvas transformatora adata iekļūst sarkanajā zonā. Viņa paša panelis pārslodzes dēļ sāka īssavienojumu. Dzelteni dūmi iekļuva metāla paneļu šuvēs. Vīrieši aiz viņa izkliedza apslāpētus lāstus. Kāda sieviete klepojās un ar nagainajiem pirkstiem satvēra krēslu. Paneļi izspiedās tā, it kā tie būtu zem ļoti augsta spiediena. Tur bija šaura eja. Baltas liesmas uzšāvās un apdedzināja Zemblas roku. Man bija dīvaini slikta dūša. Bija briesmīgi skatīties, kā viss viņa plāns sabruka pats no sevis. Viņa radītais elektroniskais briesmonis patērēja pats sevi. Viņš izkausēja savas trauslās daļas, pārdūra savus sensorus un vadus, sodīja sevi ar statisko elektrību un izelpoja sadegušās izolācijas smaku. Caur dūmiem varēja redzēt Zemblas seju. Tas pazuda un pārstāja būt cilvēks.
  
  
  Viņa acīs bija asaras no dūmiem vai no sajūsmas, vai no abiem. Viņa rīklē izplūda izmisīga skaņa.
  
  
  “Kārter, Kārter, tu to izdarīji. Vai jums ir kāda nojausma, ka...
  
  
  Pēkšņi mani pārņēma šausmīgs gaisa spiediens. Zemblas aizvainotā balss apklusa. Apžilbinoša gaismas zibspuldze caururbās telpā. Apdullinošā sprādzienā gāja bojā Zembla un viņa draugi. Apsargi, kas mani turēja, tika izmesti kā lelles. Sprādziens izpostīja manas plaušas. Debesis piepildīja lietus no metāla, stikla un čaukstošiem kvēlojoša kabeļa gabaliem. Es stipri piespiedos pie zemes. Priecājos, ka apsargi mani nogāza un noguldīja uz grīdas. Tas droši vien izglāba manu dzīvību.
  
  
  Troksnis un spilgtā gaisma pazuda tikpat ātri, kā sākās. Mana galva griezās un ausīs zvanīja. ES gaidīju. Tad es paskatījos uz augšu. Iztvaikošana un dūmi joprojām karājās zālē. Neskaidri varēju saskatīt nekārtību, kas bija palicis. Vadības panelis pārsprāga kā nogatavojies tomāts. Šķiet, ka Zembla ir izsmēķējusi. Vismaz no viņa nebija nekādu pēdu. Pārējie bija izkaisīti uz grīdas, kur bija nokrituši. Plikais vīrietis gulēja uz sejas. Vēl viens vīrietis un resna sieviete gulēja uz muguras. Garlaikotai sievietei pie kakla pielipa metāla paneļa gabals. Viņa nomira, ceļos pie krēsla. Asinis plūda pa pārogļoto daļu. Tas plūda eļļainās plūsmās gar sienu un pāri gruvešiem nokaisītajai skatuvei.
  
  
  Es pielecu kājās, dziļi ievilku elpu un paskatījos apkārt. Viens no apsargiem bija izpletis uz grīdas, un no viņa mutes tecēja asinis. Vīrietis, kurš mani satvēra, pazuda, iespējams, lai celtu trauksmi. Otrs apsargs apgriezās uz sāniem un tēmēja ar šauteni pret manu vēderu.
  
  
  Es to sasniedzu vienā lēcienā. Viņam nebija laika ne reaģēt, ne šaut. Es iesitu viņam pa seju. Ar niknu spēku mans labais papēdis trāpīja viņam pa degunu. Es dzirdēju kaula krakšķēšanu. Viņa deguna kaula gabali iekļuva viņa smadzenēs. Viņš nokrita miris.
  
  
  Es paņēmu viņa ieroci. Man bija jādodas prom. Sirēnas gaudoja. Dzirdēju niknu vīriešu rūkoņu, kas steidzās pa gaiteņiem. Viņi drīz būs klāt un neuzdos jautājumus, bet nošaus pirmie. Ja man būtu kāda iespēja aizbēgt, tai vajadzētu būt tuvāko sekunžu haosā.
  
  
  Bet es pagriezos un skrēju uz skatuvi. Es vēl nevarēju aiziet, pat ja tas nozīmētu manu nāvi. Man nācās pārmeklēt šo četru cilvēku drēbes. No kurienes tie nāca un kur bija paslēpti pārējie četri raidītāji? Man vajadzēja uzzināt vispirms. Man izdevās iekļūt un iznīcināt šo instalāciju. Tas tika noteikts arī man. Bet mans uzdevums vēl nebija pabeigts.
  
  
  Patiesībā tas ir tikko sācies.
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Blīvs putekļu un dūmu mākonis, uz āru izvirzīti savīta tērauda gabali, kas atbalsojās baiļu un sāpju saucienos – Dantes elle pēc tam vairs nebija nekas. Klepodama ar basām kājām paklupu uz grīdas. Es sasniedzu ar asinīm izšļakstīto stadiju un nometos ceļos blakus katram no trim ķermeņiem. Es ātri un rūpīgi pārmeklēju viņu apģērba atgriezumus.
  
  
  Šis nebija īstais laiks būt izvēlīgam. Man nebija laika rūpīgi izmeklēt. Man bija jāķeras pie tā, ko varēju, un tad jāskrien, cik ātri vien varēju. Es satvēru zem rokas mirušā apsarga FAL šauteni. Pases, ID kartes, dīvaini papīrīši – jebkas, kas vēlāk varētu norādīt uz pārējo manis savākto raidītāju atrašanās vietu. Es to visu ieliku resnās dāmas somā. Tā bija liela ādas sieviešu soma ar plecu siksnu. Varu to pakārt kaklā kā somu. Biju gandrīz pabeidzis, kad dzirdēju ārā zābaku skaņu. Pagriezos, šautene gatava.
  
  
  Vīri ielauzās istabā. Viņi kliedza apjukumā un bailēs. Apjukums izpaudās tajā, cik nepiespiesti viņi turēja ieročus. Es atspiedu muguru pret skatuves sienu. Pēkšņi mani ieraudzīja astoņi karavīri un pārstāja kliegt. Viņi paskatījās uz mani ar bažām. Viņi lēnām gāja atpakaļ uz durvīm. Es draudīgi pamāju ar šauteni. Es liku viņiem apstāties un nomest ieročus.
  
  
  Partiju spēki bija gandrīz vienādi. Es biju nedaudz labākā stāvoklī, bet es biju viens. Es varētu nogalināt dažus no viņiem; bet es būtu nošauts. Paldies Dievam, neviens negribēja būt viens no šī pāra. Refleksīvi viņi it kā atzina savu pārākumu. Es zaudēju spēli. Tad mokoši lēni viņu šautenes un pistoles pa vienai klabēja pie grīdas.
  
  
  Troksnis pastiprinājās ārpus zāles. Tuvojas vairāk karavīru. Es pavirzījos uz sāniem gar sienu. Es visu laiku turēju šautenes stobru vērstu. Pāris, kuru es turēju ar ieročiem, lasīja manās acīs izmisumu. Neviens nekustējās. Katrs no viņiem būtu mani nošāvis bez vilcināšanās, ja ne personīgais risks. Es klusējot staigāju viņiem apkārt. Koridora akmens siena šķita dīvaini auksta un lipīga pret manu kailo muguru. Nonācu krustojumā ar citu koridoru, kas beidzās strupceļā. Tāpēc man bija jāiet cauri galvenajai zālei. Es domāju, cik sekundes man ir palikušas. Jebkurā brīdī citi karavīri varētu man uzbrukt.
  
  
  Es bez grūtībām sasniedzu nākamo krustojumu. Šis koridors bija īss un atgādināja portālu uz ēku. Kāpnes veda augšā. Noskrēju lejā pa kāpnēm, apstājos un raidīju īsu zalvi uz priekšnamu. Tas liks puišiem kādu laiku nogulēt. Es sāku iet pa kāpnēm gariem soļiem. Kāpnes veda uz platformu, kur notika īstais slaktiņš. Viena siena beidzot tika sagrauta. Caurules un caurules izvirzījās samezglotā, savītošā masā. Svilpojošais tvaiks radīja lielus tvaika mākoņus. Tas izskatījās pēc īsta kaujas lauka. Zemāk astoņi karavīri savāca drosmi. Viņi skaļi kliedza par asinīm, tas ir, par manām asinīm. Viņi šaudījās akli; tukšumā viņu šautenes rūkoņa šķita kā sprādzieni. No nelielas nišas man pa kreisi pēkšņi atskanēja trīs šāvieni. Pie manas galvas un krūtīm no sienas izlidoja ķieģeļu gabali. Es pametu aizsegu. Likās, ka esmu iesprostots. Ja būtu bijusi izeja uz tempļa jumtu, to būtu bloķējusi lielā nobīde, kas bija notikusi. Vīrietis nišā atkal izšāvis. Es atšāvu. Tumšā figūra pazuda. Pavicinot pistoli, es viņam sekoju. Viņš gulēja, raustījies uz netīrās grīdas. Viņa krūtis un vēderu klāja tumši asiņu traipi no lodēm. Es pieliecos pie viņa un satvēru viņa revolveri. Es šāvos uz kāpņu pusi. Pulkveža Zemblas karavīri sadūrās viens ar otru, steidzoties atkāpties pirmie. Apšaude uz brīdi apstājās. Es rāpoju pa gruvešiem, kas kādreiz bija portāls. Veltīgi raustos pie betona bluķiem un šķembām, mēģinot atvērt izeju. Nav rezultāta. Dzirdēju, kā lejā atkal pulcējas karavīri. Viņi rāpās augšā pa kāpnēm. Skaļā zābaku rībēšana un ieroču šķindoņa piepildīja manas ausis.
  
  
  Manas rokas juta sabrukušo sienu. Pēkšņi uz pirkstiem sajutu auksta gaisa elpu. Es izmisīgi vilku aiz gružiem. Es aiz sevis nometu vaļīgos akmeņus un betona gabalus lejā pa kāpnēm. Vīrietis kliedza, kad viņam uz galvaskausa uzkrita bluķis. Caur gruvešiem izraku tuneli un izgrūdu tam cauri šauteni. Otrā pusē bija plats arkveida gaitenis. Tur bija vecas šauras kāpnes, kas veda uz jumtu. Tā bija pirmā reize, kad es uzkāpu šādā veidā.
  
  
  Es bez vilcināšanās uzlidoju atlikušos pakāpienus un uzlidoju uz jumta. Man bija vienalga par cilvēkiem, kas varētu tur gaidīt. Es zināju, cik daudz puišu ir aiz manis, un viņi man bija gatavi. Ja augšgalā būtu vairāk puišu, arī piesardzīga taktiskā pieeja manu ādu nebūtu glābusi. Neviens šāviens neatskanēja.
  
  
  Apmēram desmit cilvēki stāvēja netālu no helikoptera Bell Sioux, kad tas pacēlās gaisā. Dzinēju rūkoņa un dzenskrūvju dzenskrūves vējš padarīja manu pēkšņo parādīšanos nepamanītu. Bet man bija tikai īsa iespēja paskatīties uz ainu, kas man bija priekšā. Tad viņi man trāpīja pa aci. Helikopters palidoja dažas pēdas virs nolaišanās laukuma un nedroši šūpojās. Pilots bija vīrietis ar ūsām, kurš mani noķēra pirmo reizi. Viņa pasažieris bija neviens cits kā pulkvedis Zembla! Kaut kā Zemblam izdevās izbēgt no nāves. Vismaz viņš nav guvis nopietnus ievainojumus, kad konsole ietriecās viņam sejā. Ar likteņa dīvainību viņš izbēga no postošā sprādziena. Un tagad viņš arī bēga no manis! Viņa seja bija asinīs. Viņa piere bija pārsieta ar paštaisītu pārsēju. Viņa dzirkstošās acis atspoguļoja mežonīgu niknumu.
  
  
  'Nogalini viņu! Nošauj Kārteru! Viņa balss apslāpēja helikoptera rūkoņu. Helikopters pacēlās gaisā. Viņa balss joprojām atskanēja gaisā. Es pacēlu šauteni un notēmēju uz augstspiediena tvertnēm. Arī es cerēju kopā ar Zemblu noslaucīt pusi tempļa no zemes virsas. Bet karavīri jau bija atklājuši uguni uz mani. Man bija izvēle starp moceklību vai pestīšanu no sevis un somu, kas karājās man kaklā. Manas dusmas man teica: "Notriec to helikopteru un aizmirsti par to." Mans prāts tomēr lika somu nogādāt drošībā.
  
  
  Dzirdēju Zemblas pēdējo vājo saucienu: "Kukulkāns atriebsies!" Pēc tam helikopters majestātiski pacēlās gaisā un pagriezās dienvidrietumu virzienā. Viņš pazuda tālumā. Es pārlēcu pāri tempļa parapetam. Karavīrs noliecās pāri malai. Viņš norādīja pistoli uz leju. Krītot es izšāvu nejauši. Tas bija tā vērts. Es redzēju, kā vīrietis sastinga un atkrīt aiz akmens sienas. Citi drūzmējās ap viņu, dusmīgi vicinādami ieročus un šaudami. Viņi bija septītajās debesīs. Es bezpalīdzīgi nokritu. Koku zari amortizēja manu kritienu, kad es atsitos pret piramīdas formas tempļa slīpo malu. No tām izlēca ne pārāk stingri iesakņojušos koku saknes akmeņu spraugās. Kopā ar koku nokritu vēl sešus metrus. Trieciens, kas beidzot skāra mani, izsita gaisu no manām plaušām. Tomēr zari un lapas mīkstināja triecienu. Es ielīdu lapotnēs, meklējot pajumti un ripoju tālāk pa nogāzi. Karavīri no tempļa pievienojās saviem biedriem. Lodes iedūra zemi ap mani. Apakšbirža tika izpūsta drupās. Ieslodzīts nāvējošā svina lietū, es, dīvainā kārtā, vairs nejutu savu ķermeni. Es skaitīju lodes, kas svilpo gar ausīm. Kad vien man bija iespēja, es atgriezu uguni. Viens vīrietis tika sašauts sejā. Vēl viens tika ievainots krūtīs un arī pazuda no kaujas lauka. Es skrēju no krūma uz koku un no koka uz krūmu. Ar līkloču es cerēju tikt lejā, nebūdams nāvīgi ievainots. Es sasniedzu pamatu un uz mirkli apstājos. Tad es skrēju, cik ātri vien varēju, pāri neauglīgajai neviena zemes joslai, kas ieskauj templi. Lode ar deguna čīkstēšanu atsitās pret tuvējo laukakmeni. Vēl viena lode saplēsa bikšu kāju. Tam nebija nozīmes, jo es devos prom no šejienes uz visiem laikiem. Es nevarēju paņemt mugursomu un mačeti. Viņi bija aiz stūra un nebija redzami. Es ieniru džungļos. Bieza lapotnes tumsa mani apņēma. Es uzreiz pagriezos pa kreisi, taisni uz taku, kas ved no tempļa uz Tunglas upi. Es nekad nevarēju atgriezties pa ceļu, kuru atnācu.
  
  
  Šķērsot džungļus bez pārtikas produktiem un ar daudz pieredzējušākiem maiju nemierniekiem aiz muguras bija pārāk liels izaicinājums. Man bija jāriskē, ka mani uzspridzinās mīna. Es lūdzu, lai veiksme mani nepieviļ, līdz es sasniegšu upi. Es dedzīgi cerēju, ka atradīšu laivu, ar kuru braukt lejup pa straumi.
  
  
  Pēkšņi no biezā pameža atskanēja balss. - Kas tas ir ? Izlēcis uz priekšu, es izlauzos cauri šaurai spraugai ērkšķainajos krūmos un gandrīz paklupu virsū zemē notupušam karavīram. Viņš paņēma milzīgu vecu pistoli. Es pagriezos uz sāniem.
  
  
  Mani apžilbināja šāviens. Šaujampulveris apdedzināja manu seju. Lode trāpīja man augstu kreisajā plecā caur krūšu muskuli. Es paklupu. Es nejutu sāpes no sitiena. Ja man paveiksies, tas notiks daudz vēlāk. Gar manu vaigu aizlidoja vēl viena lode. Es apgāzos. Es nokritu zemē un gandrīz zaudēju samaņu. Karavīrs izšāva trešo reizi, taču netrāpīja. Es piecēlos, domīgi notēmēju un izšāvu. Viņš izmisīgi izsauca caururbjošu saucienu, mēģināja šaut vēlreiz, bet nokrita, miris.
  
  
  Es piecēlos kājās un smagi nopūtos. Es paraustīju plecus. Ar vienu roku aizsedzis brūci, gāju pa šauro zemes taciņu. Dzirdēju aiz muguras vajāšanu pēc Zemblas personīgās armijas. Blakus manai galvai nosprāga lodes caurdurts zars. Kāds nakts dzīvnieks, trokšņa izdzīts no savas bedres, kā traks lēkāja pa taciņu man priekšā. Lode eksplodēja zemē tieši dzīvnieka priekšā. Tas pēkšņi apstājās un vienā lēcienā pazuda tukšā gaisā, jo apkārtnē sāka trāpīt jaunas lodes. Šķita, ka šim līkumotajam ceļam nav gala. Tagad es sāku izjust sāpīgu pulsāciju manā galvā. Es skrēju, sakosdama zobus. Ik pa laikam gandrīz paklupu. Kādu dienu es izplūdu histēriskos smieklos. Aiz muguras dzirdēju asu, satricinošu sprādziena skaņu, kam uzreiz sekoja caururbjošs kliedziens. Mani vajātāji paši kļuva par upuriem kādā no savām lamatām.
  
  
  Pēdējie metri šķita bezgalīgi. Beidzot tiku ap pēdējo stūri. Es sasniedzu nelielu izcirtumu, kas skrēja uz mola pusi. Ejot garām, es nošāvu uz diviem vīriešiem, kas sargāja ostu. Viens iekrita ūdenī, bet otrs salocījās uz pusēm kā eņģe.
  
  
  Pats mols bija nekas vairāk kā puspuvis dēlis, kas gulēja tumšajā Tunglā. Šajā brīdī upe bija šaura un sekla. Kūpošie džungļi liecās pāri abiem krastiem. Šī veģetācija būtu bijusi labs segums, kad es gāju lejup pa upi. Dubļainais krasts bija praktiski neizbraucams. Tas apturēs Zemblas cilvēkus, ja viņi mēģinās man sekot.
  
  
  Pie mola bija pietauvotas divas laivas. Laiva šūpojās no vienas puses uz otru. Priekšpuse un aizmugure bija sašaurinātas kā kanoe laiva. Kuģa korpuss bija kniedēts pie daudzām T veida kopnēm. Otrā pusē patiesībā atradās īsta mašīntelpa, apmēram septiņarpus metrus gara un divus metrus plata. Uz kuģa pakaļgala klāja bija neliela kajīte. Sānu starpsienas tika uzstādītas abās kabīnes pusēs, un spēcīgs cinka jumts pabeidza visu konstrukciju. Ķermenis bija pārklāts ar varu. Iegrime nevarēja būt daudz lielāka par metru.
  
  
  Es metos pie vecās laivas kā pie sen neredzēta mīļotā cilvēka. Tikmēr es raidīju vairākus šāvienus uz laivu. Laivu varēja nogremdēt tikai bumba, bet tagad tā bija bezjēdzīga. Atlaidu pietauvošanās auklas un ieniru kajītē. Tajā pašā laikā karavīri iegāja izcirtumā. Blakus koka stūrei atradās startera poga. Pavilku droseli un nospiedu starteri. Lodes ielidoja atvērtajā kabīnē. Es nogāzos. No kravas telpas atskanēja draudīgas skaņas. Traki pulsējot un klepojot, dzinējs protestējot atdzīvojās. Noliku droseļvārstu galējā pozīcijā. Pa slīpo es kuģoju no mola līdz upes vidum.
  
  
  Krastā pulcējās pulkveža Zemblas bara paliekas. Tika dotas pavēles, skandētas atbildes. Viņi šāva kā traki. Lodes kliedza, atsitoties no cinka jumta un vara korpusa, sagraujot plānās koka starpsienas ap mani. Kad šāviens uz mirkli apklusa, es raidīju pēdējos šāvienus no FAL šautenes. Garā laiva peldēja ar grūtībām.
  
  
  Viņa ķermenis nodrebēja no šādas nežēlīgās izturēšanās. Bet mēs nonācām līdz vidum un sākām iet lejup pa upi. Cerēju, ka galu galā sasniegsim ostas pilsētu Principolku. Straume deva mums pienācīgu ātrumu un šaušana samazinājās. Virs mums pacēlās neticami sulīgas veģetācijas lapotne. Pēc dažiem mirkļiem mazā osta un džungļu izcirtums pazuda, it kā to nekad nebūtu bijis. Apklusa arī cilvēku un ieroču troksnis. Virs sevis redzēju vakara debesu zili zaļo gaismu. Ap mani plūda sarūsējusi brūna upe. Abās pusēs virs mums pacēlās tumši zaļi koki. Zarus rotāja milzu vīnogulāji. To visu pārklāja neticami lieli augi. Pār upi karājās smacējošs tvaiks. Visur bija asa trūdošas veģetācijas smaka.
  
  
  Garo laivu izrādījās grūti kontrolēt. Bija vajadzīgi visi mani strauji sarūkošie spēki, lai noturētos upes vidū. Katra kursa korekcija manā plecā izsita sāpes. Asinis tecēja gar manām krūtīm. Lode tika raidīta no tuva attāluma. Tāpēc brūces, kur lode iekļuva manā ķermenī un kur tā izgāja, bija tīras un pārsteidzoši mazas. Bet es zināju, ka bez medicīniskās palīdzības es ilgi neiztikšu.
  
  
  Es domāju par lielo somu, kas joprojām karājās man kaklā. Tikai tagad, kad briesmas bija pārgājušas, vismaz uz brīdi sajutu, cik ātri novājēju. Es atspiedos pret stūri, lai noturētu to pareizajā pozīcijā, un attaisīju somu rāvējslēdzēju. Iekšā bija balts mežģīņu lakatiņš. Tas patīkami smaržoja pēc asām smaržām, kuras mīl gandrīz visas sievietes dienvidos. Satinu šalli pārsējumā un uzsēju uz pleca. Ar zobiem savilku mezglu ciešāk. Tas apturētu asiņošanu. Es prātoju par pārējo somu. Bet tagad nebija ne laiks, ne vieta, lai veiktu izmeklēšanu. Tāpēc es atkal pievērsu uzmanību laivai, kas pa to laiku bija izbraukusi uz kreiso krastu.
  
  
  Pie stūres biju vienu, varbūt divas stundas. Es turpināju pinties ar grūtībās nonākušo laivu. Atkal un atkal viņa draudēja dreifēt uz akmeņiem vai dubļainiem smilšu sēklām. Es nevarēju pateikt, cik ilgi tas pagāja. Sāpes plecos pāršalca visu manu ķermeni. Tas likās kā murgs. Es varēju skaidri domāt. Kaut kā paliku pie samaņas. Intuitīvi zināju, ka nomiršu, ja uzskrienu uz sēkļa.
  
  
  Pamazām upe paplašinājās un padziļinājās. Garā laiva peldēja pa paātrinātu straumi, un es atspiedos pret kajītes sienu. Pārāk nogurusi un pārāk vāja, es laiski paslīdēju un apsēdos uz grīdas. Es apdomāju savas somas saturu, bet biju pārāk vāja, lai domātu taisni. Uz manas pieres parādījās lielas sviedru krelles. Visa mana galva bija drudzis.
  
  
  Tā sēžot, es zaudēju visu izpratni par laiku. No kajītes es paskatījos uz džungļu izcirtumiem, kuriem biju gājusi garām. Es dzirdēju dzīvības pazīmes krastā, vecā kuģa žēlīgos vaidus un dzinēja klauvējienus mazajā tilpnē. Es gulēju, smagi elpodama, pret kajītes sienu. Acīmredzamo viņa stāvokļa apziņu nomainīja neskaidra nelabuma sajūta. Bija sajūta, ka manas smadzenes tūlīt uzsprāgs. Klājs nedaudz sakustējās. Šķita, ka tur nekad nav bijis maiju tempļa vai pulkveža Zemblas.
  
  
  Laikapstākļi sāka mainīties. Pamazām debesis apmākušās. Iztvaikojošais karstais gaiss tagad kļuva vēss un brīžiem pat auksts. Gaisā bija kaut kas draudīgs. Vējš žēlīgi gaudoja. Garā laiva dārdēja. Ar pūlēm piecēlos kājās un pievilku kabīnes jumta balstus. Lielie koki, protestējot, paklanījās vējam. Debesis kļuva melnas. Pie pieaugošā vēja draudīgi šūpojās masīvi stumbri. Tālumā bija dzirdama klauvēja skaņa, kas sajaukta ar pārbiedētu vai ievainotu dzīvnieku skaņām. Vējš uz brīdi pierima. Tad ar apdullinošu spēku tas pilnā spēkā izlauzās no cita virziena.
  
  
  Ja es kādreiz būtu šaubījies par pulkveža Zemblas spēka lauku, es jau tam būtu ticējis! Upes ūdens sāka virpuļot. Aurojošā vētra draudīgi sasvēra garo laivu un brauca tālāk. Zibens pazibēja plati kā komētas aste. Debesis spīdēja purpursarkanā krāsā šajā pārdabiskajā gaismā, bet līdz ar pērkona dārdi atkal iestājās tumsa. Tad sāka līt. Sākumā nedaudz smidzināja. Bet drīz tā pārvērtās par otro upi. No negaisa mākoņiem izplūda ūdens straume. Briesmīga vētra, ko izraisīja Zembla, sasita laivu. Man aizrāvās elpa. Garā laiva šūpojās un čīkstēja visās šuvēs. Es satvēru stūri, līdz pēkšņa vēja brāzma lika tai griezties. Man bija jāļauj viņam iet. Mani spēki ir beigušies. Tagad vējam un lietum ir pilnīga rīcības brīvība. Kuģis kustējās līdzi straumei.
  
  
  Es izmisīgi pieķēros. Minūtes šķita kā mūžība. Upe kļuva par deltu. Sapratu, ka tuvojamies ietekai. Caur kaucošo vētru es tik tikko varēju saskatīt Prinspolkas gaismas, kas mirgoja aiz platās mutes manā kreisajā pusē.
  
  
  Pa labi satrauktas jūras ūdens masas virpuļoja. Viļņotas putas iezīmēja vietu, kur upe ieplūda jūrā.
  
  
  Garā laiva iekrita virpulī. Tracinoša putu, vēja un lietus virpuļa vidū ātrums turpināja palielināties. Mūsu priekšā pacēlās viļņi, kas bija tikpat augsti kā mājas. Tajā brīdī, kad viņi sasvēra kuģi uz sāniem, es paraustīju stūri. Divas reizes jutu, ka kuģa ķīlis nodreb, un man likās, ka mēs grimst. Es jau biju zaudējis visas cerības, kad vētrainais okeāns mūs izglāba. Laiva tika ierauta virpulī, pacelta pāri asām akmeņainām dzegām un ienesta taisni upes atzarā. Beigās jūra mūs beidzot apgrieza. Mēs atradāmies atmuguriski samērā mierīgajos ostas ūdeņos.
  
  
  Es atnesu nogurušo laivu tieši zem krasta. Salīdzinot ar to, kas bija pirms minūtes, viļņu nebija tik daudz. Kuģis uzskrēja uz sēkļa pa diagonāli. Es kādu laiku paliku kajītē, lai atgūtu mieru. Es nespēju noticēt, ka viss ir beidzies. Un es izdzīvoju! Es uzkāpu pāri margām un uzkāpu krastā. Ūdens bija vēss. Zeme zem manām basām kājām bija lipīga. Es drebēju no Zemblas mākslīgās vētras spēka. Manas krūtis iedūra dedzinošas sāpes. Es nokritu uz ceļiem akmeņainajā pludmalē. Smagi elpojot, es aizvēru acis un kādu laiku pasēdēju, pirms turpināju.
  
  
  Kamēr es sasniedzu bulvāri, vētra bija gandrīz pārgājusi. Vējš pārvērtās ledainā vējā. Lietus lāses izskatījās pēc ledus adatām.
  
  
  Kad nokļuvu pilsētas laukumā, sāka snigt.
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es trīcēju basām kājām pāri laukumam. Ar katru minūti kļuva vēsāks. Laukumam no trim pusēm pavērās desmitiem šauru ieliņu. Ceturtā puse aiz manis bija uzbērums. Tur stāvēja krāsainā Prinzapolcas pilsētas zvejas flote. Laivas lauza troses. Masti bija pazuduši virpuļbaltajā sniegā.
  
  
  Normālos apstākļos šajā diennakts laikā laukums būtu pilns ar cilvēkiem. Staigājot šurpu turpu, viņi veica pēdējos pirkumus un ik pa laikam iejaucās vietējās tenkās. Tirgus stendi, veci zirgi un vēl vecāki rati, tos saskaitīt būtu gandrīz neiespējami. Tirgotāji izstādīja savas preces. Miegaini ēzeļi stāvēja un māja blakus saviem saimniekiem, piekrauti ar piena kannām, vīna mucām, miltu un cementa maisiem un pat gariem dzelzs stieņiem un krēsliem, galdiem un skapjiem. Bet ne tagad. Zemblas laikapstākļi ielika spieķi riteņos. Ledains vējš gaudoja pāri pamestajam laukumam un gar galveno aleju. Zaļais parks man pa kreisi reiz izskatījās bēdīgs. Lielo ēku slēģi bija aizvērti. Viņi šķita neapdzīvoti. Augsti uz ielu stūriem stāvēja māla plāksnes ar nosaukumiem.
  
  
  Es meklēju Calle Montenegro. Saskaņā ar sarakstu, kas atradās AH galvenajā mītnē un kuru es uzzināju no galvas, mūsu aģents doktors Hektors Mendoza dzīvoja adresē 10 Calle Montenegro. Es nekad neesmu satikusi šo vīrieti. Cik es domāju, viņš varētu būt godīguma virsotne, lai gan es par to ļoti šaubījos. Viņš bija sarakstā iemesla dēļ. Prinspoliza nebija tāda kā citas Latīņamerikas pilsētas, kur katram otrajam ir noslēpumi, ko pārdot, un katrs piektais ir slepenais aģents. Cits jautājums ir par to, kuras valsts vai organizācijas pārstāvji viņi ir. Lojalitāte ir tikpat relatīva un mainīga kā nauda, kas pāriet no vienas rokas uz otru. Uzticēties viņiem var tikai tad, ja uzmanāt viņus, un arī tad viņi var jūs maldināt pretī un atrast uzticamu svešas varas aģentu ir gandrīz neiespējami.
  
  
  Man ar to bija jātiek galā. Tikšanās ar doktori Mendosu bija risks, kas man bija jāuzņemas. Pulkveža Zemblas organizācija bija visai nacionālistiska. Tāpēc es izvairījos no Prinzapolcas, kad ierados tur pirms divām dienām. Es to būtu darījis tagad, bet manas brūces bija jāārstē. Man arī vajadzēja drēbes. Ar slapjām biksēm vien tālu nevar tikt. Jebkurā gadījumā es nebūtu varējis sasniegt nosēšanās vietu, kur mani gaidīja patruļkuģis. Man bija vajadzīga palīdzība, lai cik aizdomīga vai bīstama tā būtu. Pusceļā pāri laukumam atradu Calle Montenegro. Tā bija šaura, augšupejoša iela, kurai abās pusēs atradās mājas – dzīvokļi – kantīnas, zābaki un citi nelieli veikaliņi ar aizvērtiem slēģiem. Es steidzos cauri tumsai, meklējot desmito numuru. Noliecoties, man bija jācīnās ar ledus vētru. Un tas bija tikai sākums! Salīdzinot ar to, kāds tas varētu kļūt, Sahārā bija pusdienlaiks.
  
  
  Augstāk ir mazāk veikalu. Pēdējie māju bloki bija ēkas, kas celtas no lieliem akmeņiem. Sniegs, kas sajaukts ar tumšo zāli, krita man tieši sejā
  
  
  Pagāju garām aizslēgtajam stallim. Iekšā atskanēja žēlabas skaņas un aukstu, izbiedētu dzīvnieku stutēšana. Desmitais numurs nebija tālu no staļļiem. Ieeja izskatījās pēc tumšas alas. Es iegāju ēkā. Tas izskatījās pēc saldētavas. Vējš pierima, bet gaiss palika ledains.
  
  
  Pakāpieni čīkstēja, un sienas bija nekrāsotas. Pirmajā stāvā bija nolaišanās. Virs galvas šūpojošās lampas blāvajā, mirgojošā gaismā es mēģināju atšifrēt visus nosaukumus. Doktora Mendosas nebija ne tur, ne nākamajā stāvā. Es atradu viņa kabinetu trešajā stāvā, blakus tukšai telpai, kuras durvis aizcirtās caurvējā. Mendosas datu plāksnīte atradās tieši virs vecmodīga zvana, kas novietota durvju centrā kā misiņa naba. Es pievilku un dzirdēju skaļu zvana skaņu. Mājā tik tikko bija dzirdama kāju kratīšana. Mendoza acīmredzot ieņēma vairākas telpas. Pēkšņa doma lika man noņemt somu no kakla. Es iemetu to tukšā istabā un aizvēru durvis. Atvērās ārsta durvis un izspraucās galva.
  
  
  - Daktere Mendoza?
  
  
  "Si".
  
  
  "Laiks ir ļoti silts," es teicu, "pat šim gadalaikam." Tas izklausījās smieklīgi.
  
  
  Viņa jau tā mazās acis samiedzās vēl vairāk. Viņš bija ģērbies netīri zilā džemperī virs balta krekla. Viņa apkakles gali bija saritinājušies kā miruša tauriņa spārni. Smags vēders karājās pāri izbalējušām zilām biksēm. Viņa bālā seja bija melonei līdzīga. Viņš smagi elpoja un smirdēja pēc kaut kāda vietējā mitruma.
  
  
  Es nepacietīgi paskatījos uz viņu. 'Nu?'
  
  
  "Es... Es ceru, ka zemniekiem drīz līs." Viņš izņēma no kabatas košu lupatu un noslaucīja augšlūpu. 'Jēzus! Tas ir tik neprātīgi, senor. Vienkārši paskaties ārā.
  
  
  "Tev man jāpastāsta," es aizsmakusi sacīju, "palaidiet mani iekšā."
  
  
  'Ko tu gribi?'
  
  
  Es viņu atgrūdu un iegāju viņa kabinetā. - Kāpēc pie velna man vajag... Ārstu?
  
  
  'Ahh...!' Likās, ka viņš pirmo reizi ieraudzīja manu plecu. Viņš nobolīja acis un pārvilka audumu sev pāri sejai. — Federālisti?
  
  
  'Nē.'
  
  
  "Kurš tad?"
  
  
  'Nav svarīgi. Vienkārši salabo mani un vairs neuztraucies. Par to jūs saņemat labu samaksu.
  
  
  - Dabiski. Es par to nemaz nedomāju. Viņš aizvēra durvis un pamāja, lai es apsēdos uz krēsla pretī. Viņa pēkšņais smaids šķita ļoti piespiests. "Lūdzu."
  
  
  Istaba bija auksta un drūma. No griestiem līdz grīdai karājās aizkars, sadalot telpu divās daļās. Tagad tas ir nobīdīts malā. Viņas priekšā stāvēja vairāki ļodzīgi krēsli un dīvāns. Otrā pusē atradās mazs sarkankoka rakstāmgalds, parastais pirmās palīdzības aptieciņu sortiments, instrumentu plaukti, krēsls, uz kura es sēdēju, regulējama lampa un atvērts sterilizators, kurā bija ievārītas vairākas adatas. Uz pārējo dzīvokli veda aizslēgtas durvis. Tas smaržoja pēc putekļiem un smirdēja pēc novecojuša alus.
  
  
  Doktors Mendosa ielika lupatu kabatā un atraisīja šalli no mana pleca. Viņš apskatīja brūci no priekšpuses un aizmugures. "Nebija nekādu bojājumu ne kauliem, ne asinsvadiem," viņš teica. "Tikai jauks mazs caurums miesā. Es teiktu, ka mazs kalibrs."
  
  
  "Citādi tas neizskatījās."
  
  
  "Nu, tas nekad nav tas pats, vai ne?" Viņš atvēra skapi un izņēma pudeli ar dezinfekcijas līdzekli.
  
  
  - Tas ir viss, kas man ir. Diemžēl man beidzās penicilīns. Bet, ja tas kabatlakats nebija netīrs, ar to vajadzētu pietikt. Jūs nevarat inficēties no pašas lodes."
  
  
  "Es zinu," es norūcu. Ar rokām satvēru margas. Sasodīts, viņš neatšķaidīja dezinfekcijas līdzekli! Tas nenogalināja baktērijas; nē, viņš tās sadedzināja ar gruzdošām oglēm. Es sakostu zobus, lai nekliegtu. Viņš apkaisīja brūci ar dermatolu un visu manu plecu apsēja ar sterilu marli.
  
  
  "Tagad atpūtieties, pretējā gadījumā brūce atkal atvērsies." Viņa acu skatiens man liecināja, ka es varu atpūsties jebkurā vietā pasaulē, bet ne viņa birojā.
  
  
  "Es nevaru," es teicu.
  
  
  "Pārliecinieties, ka tas vairs neasiņo."
  
  
  Viņš sarauca pieri un brīdi padomāja. Viņš rakņājās pa citu skapi un izvilka elastīgo saiti. Tur viņš mani ietina tik cieši, ka es sāku nopietni šaubīties par cirkulāciju manā rokā. Viņš korpusu nostiprināja ar metāla klipsi. Viņš paspēra soli atpakaļ un gaidoši paskatījās uz mani.
  
  
  "Man vajag naudu un drēbes," es teicu. "Tad es aiziešu."
  
  
  - Jā, bet tas nav...
  
  
  - Kas jūs par aģentu esat, Mendoza? Es viņu pēkšņi pārtraucu. Man jau pietika ar šo smago algotni, ārsts vai nē. "Tu nedomā, ka es tā aiziešu, vai ne?"
  
  
  "Kungs, es esmu pilnībā jūsu rīcībā. Bet es esmu nabags. Manas drēbes tev nederēs, tu pats redzēsi. Un nauda... - Viņš dziļi ievilka elpu un atkal izņēma savu gaišo lupatu. 'Bet pagaidi. Mans brālis Migels var tev palīdzēt. Viņš ir apmēram tādā pašā augumā kā jūs, senjor, un nesen pārdeva savu zemi. Tātad viņam ir nauda. Kāpēc es agrāk par viņu nedomāju?
  
  
  'Labi. Piezvani Migelam un liec viņam nākt šurp.
  
  
  — Diemžēl mums nav telefona. Mendosa piegāja pie sava rakstāmgalda. Viņš izņēma kartīti no augšējās atvilktnes un kaut ko uzrakstīja uz tās. Viņš man to iedeva. "Dodiet to Migelam, un viss būs kārtībā."
  
  
  Aizmugurē viņš uzrakstīja adresi.
  
  
  - Kur atrodas Noevo iela?
  
  
  — Nākamā iela ir pa labi, senjor. Šī ir trešā māja labajā, pirmajā stāvā. Vai ir vēl kas...?'
  
  
  Piecēlos kājās un izstiepu mitrās bikses. - Man ar to būs jāsadzīvo.
  
  
  — Varbūt glāzi tekilas?
  
  
  “Manā stāvoklī? Es vairs nevarētu iziet pa durvīm."
  
  
  — Man ir kāds Kafions.
  
  
  Kafion ir vecmodīgs stimulants; Tagad ir labākas zāles. Tātad Mendozai joprojām bija dažas no šīm lietām. Viņš bija ārsts. Viņam bija vienalga, ko viņš man iedeva. Es pamāju ar galvu. Man vienkārši bija jāņem tas, ko es šeit varu dabūt.
  
  
  Viņš izšķīdināja divas tabletes glāzē ūdens. Es to izdzēru, piegāju pie loga. Noliku stiklu uz palodzes un atrāvu aizkarus, lai paskatītos ārā. Šaurā iela lejā bija pelēka un tumša. Nekas nebija redzams, izņemot krītošo sniegu. Es domāju, vai viņš runās. Mendosa bija pietiekami viltīga, lai saistītu laikapstākļu izmaiņas ar pēkšņo ievainotā Ziemeļamerikas parādīšanos. Un man radās slēptas aizdomas, ka viņš ir tikpat piesardzīgs kā tenku žurnālists. Viņš bija vienīgais, kurš zināja, ka es joprojām esmu dzīvs. Es domāju, vai būtu drošāk viņu nogalināt.
  
  
  Es ļāvu aizkaram nokrist un pagriezos. Mendosa sēdēja pie galda ar labo roku augšējā atvilktnē. Es varēju uzminēt, ko viņš tur tur rokās. Nav šaubu, ka citiem pirms manis būtu bijusi tāda pati doma. Ierocim, ko viņš, iespējams, tagad turēja rokā, vajadzēja likt viņiem mainīt savas domas. Tas ir mainījis manas domas, vismaz pagaidām.
  
  
  - Paldies. ES aizeju.'
  
  
  - Ej pie mana brāļa, senor, Migels tev palīdzēs. Viņa balsī bija dzirdama piekāpšanās.
  
  
  Es devos uz durvīm. Kafejnīca lika manai sirdij pukstēt straujāk. Mirkli nogaidīju pirms atvēru durvis. No ārpuses nekas nebija dzirdams. Es uzmetu pēdējo skatienu ārstam. "Ne vārda par to, Mendosa."
  
  
  "Senjor, es zvēru par savas mātes godu!
  
  
  "Ja tu runāsi, es atgriezīšos," es teicu, "un uzzināsiet, vai jums joprojām ir māte."
  
  
  Mendosa rezignēti paraustīja plecus. Acīmredzot šādus draudus viņš bija dzirdējis no problemātiskiem pacientiem desmitiem reižu. Viņam tas vairs netraucēja. Izgāju ārā un aizvēru aiz sevis durvis. Es paskatījos pa kreisi un pa labi tukšajā koridorā. Tad es apskatīju karti ar apšaubāmā brāļa Mendosas adresi. Man tas nepatika. Doma par siltām drēbēm un ēdienu vilināja, bet es viņam nemaz neuzticējos. Smaka šeit bija vēl sliktāka nekā Mendosas kabinetā. Es uzmetu sev apkārt jautājošu skatienu. Neliela metāla kastīte mirdzēja tieši virs durvju rāmja. Telefona kontaktligzda. Resnais nelietis man meloja.
  
  
  Es aizgāju uz tukšo istabu blakus birojam un ieslīdēju iekšā. Es pacēlu savu somu no grīdas. Istaba bija tukša un smirdēja pēc lakas. Stūros bija putekļu un smilšu kaudzes. Tumsā es pielīdu pie sienas, kas atdala šo telpu no ārsta kabineta. Es apsēdos uz aukstajiem plauktiem un pieliku ausi pie plānās sienas. Nekas nebija dzirdēts. Es ērti apsēdos. Kamēr gaidīju, mēģināju aizmirst par sāpēm plecā. Ko viņš darītu? Kafejnīca mani uzmundrināja. Neskatoties uz stimulējošo efektu, mani pārņēma miegs.
  
  
  Es pamodos no dusmīgiem sievietes kliedzieniem. "Kur ir šis puisis, tu resnā cūka!"
  
  
  Mendosa atbildēja iepriecinošā tonī. - Es... es nezinu. ES zvēru! Savā stāvoklī viņš nevar būt tālu. Iedevu viņam kartiņu ar Migela adresi. Varbūt viņš apmaldījās.
  
  
  Pazudis? Pat cilvēks ar tavu slikto prātu nepazustu, ja viņam būtu tikai jānogriežas ap stūri. Migels gaidīja kopš tu zvanīji. Mēs visi esam gaidījuši - pārāk ilgi. Kur tas AH aģents pazuda?
  
  
  "PAR! Jā, viņš zināja koda frāzes, taču viņš neminēja, ka ir no AH Senjora.
  
  
  "Senjorita!"
  
  
  "Senjorita. Pat ar šo brūci viņš joprojām varēja mani piebeigt. viņš bija ļoti foršs! Es domāju, ka būtu prātīgāk viņu pievilināt pie tevis. Jūs varētu tikt galā. Pat ar savu ieroci es...
  
  
  "Tu esi liels sliņķis, Mendoza," sieviete pārtrauca. "Ātri pastāstiet man par šo brūci." Kā viņš to ieguva?
  
  
  Viņš nekad nav teicis, senorita. Bet mēs runājam par Zemblu...
  
  
  — Pulkvedis Zembla! Dzirdēju, kā sieviete Mendosas kabinetā lamājas un sita ar kājām. 'Kā aģents AH viņu pameta? Man likās, ka mēs zinām tikai viņa plānus!
  
  
  Piespiežot ausi pie sienas, es prātoju, kurš šeit, bez AH, var kaut ko zināt - un kā. Kas pie velna bija šī sieviete? Kurai trešajai pusei tas piederēja? Šī izrādījās siltākā sniega vētra, ko jebkad esmu piedzīvojusi. Es uzmanīgi klausījos, ko viņa teica tālāk.
  
  
  - Tu esi muļķis, Mendoza! Ja viņš atgriezīsies, izmantojiet ieroci. Neskaties uz mani tā. Es nesaku, ka tev viņš jānogalina, vismaz nē, ja vien tev tas nav jādara. Es gribu viņu paņemt dzīvu. Tad Migels var viņu nopratināt.
  
  
  "Migelam tas padodas," Mendosa nomurmināja. “Viņš izturas pret cilvēkiem. Viņš varētu būt lielisks ķirurgs."
  
  
  "Tātad es saprotu," viņa pasmaidīja. 'Man ir jāiet. Vai tiešām vēlaties vēlreiz redzēt naudu?
  
  
  "Ak, senorita
  
  
  Es dzirdēju klusu banknošu šalkoņu.
  
  
  " Šeit ".
  
  
  “Muchas gracias, senorita. Uz redzēšanos!
  
  
  Es pielīdu pie durvīm un nedaudz atvēru tās. Sieviete iznāca uz platformas. Viņa pie sevis kurnēja. Viņa bija jauna un slaida, un viņai bija skaistas kājas. Viņas smagā mēteļa un pludiņcepures pagrieztā apkakle neļāva man saskatīt viņas vaibstus vājajā gaismā. Viņas siltās drēbes lika saprast, ka viņa zina par Zemblas plāniem. Vismaz viņa bija labi sagatavojusies!
  
  
  Viņas papēži nepacietīgi klauvēja pa grīdu. Tagad viņa atradās vienā līmenī ar durvīm. Vēl viens solis. Mana roka izlidoja. Es viņu satvēru ar džudo rokturi. Vienkārša nosmakšana. Man bija jābūt uzmanīgam. Mēteļa apkakle nedrīkst traucēt. Es jutu viņas ādu. Mani īkšķi piespiedās viņas kakla nerviem. Viņa zaudēja elpu. Viņas garie sarkanie nagi lidoja atpakaļ, pieskaroties manai kreisajai ausij un satverot manu vaigu. Es nospiedu stiprāk. Pēc divām sekundēm viņa zaudēja samaņu. Viņa neizdvesa ne skaņu. Viņas ļenganais ķermenis uzkrita man, kad viņa sabruka. Es satvēru viņas roku un pārvilku viņu pāri tukšās istabas slieksnim tieši tad, kad atvērās Mendosas dzīvokļa durvis un ārsts izskrēja ārā.
  
  
  "Señorita. Jūs aizmirsāt - Madre Dios!"
  
  
  Es lēcu uz priekšu. Apdullināts par manu pēkšņo uzbrukumu, viņš stāvēja nekustīgi. Mēs saskrējāmies un ieskrējām viņa kabinetā. Mendoza kliedza kā cūka. Es viņam iesitu ar kreiso roku. Uz brīdi es aizmirsu par savu brūci. Sitienam pietrūka spēka un precizitātes. Man cauri plecam izšāvās nežēlīgas sāpes. Bija muļķīgi mēģināt to izmantot, un tagad man bija jāgūst labums. Mendosa metās man pretī ar vēderu. Viņš apgāza vienu no saviem novecojušajiem krēsliem un apgāza mani. Es pielecu kājās. Nesagatavota, bet spēcīga dūre pieskārās manam templim. Es satvēru šūpojošo roku. Izmetot plecu, viņš lidoja pāri telpai uz galda. Mendosa sabruka blakus savam rakstāmgaldam papīra, grāmatu un koka skaidu dušā. Vecais revolveris izkrita no rakstāmgalda atvilktnes un gulēja tieši pie viņa kājām. Viņa roka šāva pret viņu. Es piecēlos ar grūtībām. Garā muca bija vērsta tieši pret manu nabu.
  
  
  – Vai ierocis nav pielādēts? - negaidīti laipni jautāju. Mendoza iekrita par šo ēsmu. Viņš paskatījās uz savu ieroci. Vienā lēcienā es biju viņam blakus. Es satvēru viņa labo roku un pagriezu to uz sāniem. Dažas collas no manām kājām lode trāpīja grīdai. Divas reizes mana dūre pazuda, šoreiz labā, viņa vēderā. Trieciens viņa Ādama ābolam atsita viņa galvu atpakaļ. Viņš nokrita uz ceļiem un sabruka uz zemes.
  
  
  Izskrēju no kabineta un aizcirtu aiz sevis durvis. Sieviete joprojām atradās tajā pašā vietā, kur es viņu nometu. Ievilku viņu tukšā istabā un aizvēru durvis. Uz ceļiem es sāku viņu meklēt. Viņai nebija līdzi somas, bet siltajai jakai bija daudz iekšējo kabatu. Viņa izskatījās pēc veikala zagļa. Atradu ļoti maz. Nikaragvas personas apliecība, kurā norādīts, ka viņa dzīvo Managvā, kas šajos apstākļos būtu viltota. Savācu arī saburzītu cigarešu paciņu, ķemmi, skropstu tušu, nagu vīlīti, lūpu krāsu, vairākus saburzītus mandarīnus, apmēram divdesmit piecus dolārus vietējā naudā un 9 mm PM - Makarovs. Makarow ir ļoti līdzīgs Walther PP, kas tam kalpoja par paraugu. Tā ir liela automātiskā pistole, pārāk smaga sievietei. No viņas lietām es varēju saprast, kas viņa ir, bet es vēl nevarēju saprast, kas viņa ir.
  
  
  Viņa vaidēja. Viņa uzmanīgi pakratīja galvu. Viņa nāca pie prāta. Es apsēdos un gaidīju. Viņas mantas bija sakrautas man blakus. Kad viņa pamodās, es negribēju būt viņai pārāk tuvu. Viņa varētu mēģināt kaut ko darīt.
  
  
  Viņa apgāzās uz tumšās, netīrās grīdas un pabāza kājas zem biezajiem kroku svārkiem. Bikses būtu siltākas. Bet Nikaragvas sievietes tās nevalkā, un, protams, tam bija jāpaliek vietējā modē. Lēnām viņa piecēlās sēdus. Viņa piespieda roku pie pieres, it kā viņai būtu smagas paģiras. Lielā cepure viņai noslīdēja no galvas. Gaiši brūni mati viļņos krita pār viņas pleciem. Viņas saliektā figūra izcēlās pret blāvo gaismu, kas lija no putekļainā loga. Viņa pagrieza galvu pret mani un nolaida roku. Vāja gaisma apgaismoja viņas seju.
  
  
  Tas bija skats, ko es atceros. Viņa bija sasodīti sievišķīga. No viņas pilnajām, formīgajām krūtīm zem pieguļošā vilnas džempera līdz pēdām puszābakos. Viņas seja bija sirds formā un solīja tādu pašu maigumu un kaislību kā viņas ķermenis. Un, protams, viņam bija auksta, nāvējoša cietība, kāda piemīt katram aģentam. Mūsu profesijā tas ir vienkārši neizbēgami. Bet es paskatījos tālāk. Un tas, ko es redzēju, bija ļoti lielu, ļoti nobiedētu zilu acu pāris.
  
  
  Es atpazinu šo seju. Es redzēju viņas fotogrāfiju kāršu kastēs AH galvenajā mītnē. Viņa bija vienā no gadījumiem ar jauniem cilvēkiem un pretējās komandas operācijām, ko es pārskatīju. Man vajadzēja kādu laiku, lai precīzi noteiktu tā atrašanās vietu. Kad viņa bija atguvusi ierasto mieru, es zināju. Tamāra Kirova, kas atrodas Meksikā, ir viena no perspektīvākajām jaunajām Valsts drošības komitejas, kas plašāk pazīstama kā Krievijas Slepenais dienests, biedriem.
  
  
  Vai vienkārši KGB.
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Viņa pāris reizes pamirkšķināja acis un tad aizturēja elpu, it kā viņai būtu bail. "Sveika, Tamāra," es teicu.
  
  
  "Mans vārds nav Tamāra," viņa teica tekoši spāniski. "Es esmu Rosita, mīļā meitene, kas..." Viņa nepabeidza teikumu un nopūtās.
  
  
  Viņa dusmīgi paskatījās uz mani. "Nesmaidi tik pašapmierināti," viņa tagad atcirta angliski. "Es arī tevi atpazīstu, Niks Kārter." Ja grasies mani nogalināt, dari to ātri.
  
  
  "Ja es gribētu, lai tu nomirst, tu jau būtu miris," es teicu pēc iespējas mierīgāk un sirsnīgāk. "Es gribu zināt, kāpēc VDK ir darīšana ar pulkvedi Zemblu, Tamāru." Tagad, kad esam satikušies, tas nevar būt tik grūti, vai ne?
  
  
  "Nekas," viņa nošņāca. "Tu no manis neko neiemācīsies."
  
  
  Es pārbaudīju savas rokas, lai pārliecinātos, ka tas ir otrādi. Tāpēc es uzreiz jautāju, ko vēlos zināt,
  
  
  "Ir veidi, Tamāra," es klusi teicu. Viņa smējās, bet tie bija plāni un trīcoši smiekli. Viņai neizdevās noslēpt savas bailes. Es nebiju vājais doktors Mendoza, kuru bija viegli apmānīt. Viņai bija darīšana ar pieredzējušu AH aģentu, un tas bija labs iemesls baidīties. Bet viņa centās saglabāt mieru.
  
  
  "Mēs zinām tavas manieres, Kārter," viņa pasmīnēja. - Savā galvenajā mītnē tu varētu ar mani aprunāties. Ar modernām metodēm un zālēm visi kādā brīdī sāk runāt. Bet mēs sēžam šeit, tukšā istabā, vieni. Tu vari mani sist un spīdzināt, līdz es kliedzu no sāpēm. Es esmu stiprāks, nekā jūs domājat. Viņa nedaudz paliecās uz priekšu, acis samiedza. "Un, ja jūs mēģināt, ja jūs aizsniegsit mani, es kliedzu."
  
  
  "Tad tas būs īsākais kliedziens vēsturē."
  
  
  'Var būt. Tas var būt labākais risinājums. Ja es varu tevi novērst ar savu nāvi, tā būs mana uzvara.
  
  
  "Uzvara?"
  
  
  "Turklāt tu neuzvarēsi, Kārter." Jūs nevarat uzvarēt.
  
  
  Es vairs neko nesapratu. 'Uzvarēt? Ko laimēt? Saniknota viņa norādīja uz krītošo sniegu. “Mēs varam būt par vēlu, lai izjauktu šī jūsu imperiālistiskā rokaspuiša plānu; ES atzīstos...'
  
  
  - Imperatoriskais rokaspuisis?
  
  
  “...bet mēs tam pieliksim punktu. ES apsolu. Brīvību mīlošais sociālisms..."
  
  
  - Čau, pagaidi! Es viņu pārtraucu. — Vai jūs domājat, ka pulkvedis Zembla ir viens no mums? Kas ir šī amerikāņu sazvērestība?
  
  
  "Tas ir skaidrs," Tamāra nicinoši sacīja. "Vai viņš ir amerikānis vai nav?"
  
  
  “Cik man zināms, viņš strādāja mūsu valstī. Bet tas nenozīmē, ka mums ar to ir kāds sakars. Kā mēs varam no tā gūt labumu? Paskaidro man šo.
  
  
  - Vai tu domā, ka es esmu traks, Kārter? Kad dzirdējām par viņa rīcību Meksikā un redzējām, ko viņš izdarīja ar Mehiko, mēs uzreiz sapratām, kas notiek. Jūs viņam iedodat ieročus, aprīkojumu un naudu. Jūs viņam glaimojat, ka viņš sevi uzskata par īstu revolucionāru, un pēc dažām dienām pasludināt Zemblu par ienaidnieku un draudu. Ar savām marionetēm Amerikas Valstu organizācijā jūs pieprasāt rīcību. Šeit izpaužas jūsu lielgabalnieku diplomātija. Jūsu armija, protams, iejaucas, tāpat kā 1965. gadā Dominikānas Republikā. Jūsu paplašināšanās plāni ir tik stulbi caurspīdīgi! Bet viņiem tas neizdosies!”
  
  
  — Sasodīts, tu esi traka, Tamāra! - es atcirtu. Es sāku dusmoties. Normālos apstākļos es par to būtu pasmējies. Tagad es biju noguris, izsalcis un neapmierināts. Mana misija nogāja greizi, un man plecā bija caurums. Turklāt man tagad mācīja banalitātes, saukļus un veco sievu pasakas. Tas bija vairāk nekā es varēju izturēt. Vienīgais attaisnojums bija tas, ka viņa pati tam noticēja. Viņa nepārprotami bija pret Zemblu. Bet tas ne vienmēr attiecās uz visu VDK organizāciju. Bieži vien viņi nesaka kreisajai rokai, ko dara labā roka.
  
  
  "Abi tavi izteikumi vienlaikus nedarbojas," es norūcu. "Jūs nevarat saukt OAS par amerikāņu organizāciju un tajā pašā elpas vilcienā apsūdzēt mūs mēģinājumos nogalināt dažus tās biedrus. Kāpēc? Vai viņi jau ir vienā laivā? Interesanti, vai jūs kādreiz klausāties, ko sakāt? Daudz ticamāk, ka tava valsts ir aiz Zemblas, gatava iznākt no aizkulisēm un veiksmes gadījumā to sakopt, kas, starp citu, nenotiks.
  
  
  'Mēs,? Tu, kareivīgais imperiālisma dēli, kāpēc mūsu elitārā specvienības komanda jau plāno uzspridzināt viņa maiju templi un iznīcināt viņa meteoroloģisko instalāciju? Viņa drošības pasākumi bija amatieriski. Mēs jau uzzinājām viņa noslēpumu. Ja tikai mūsu vīrs templī būtu varējis ar mums sazināties agrāk, šis sniegs pat nespētu...
  
  
  Viņa aizsedza muti ar roku, iepletusi acis. Pēc brīža klusuma viņa nolaida roku. Viņa paberzēja zodu un klusā, ledainā balsī sacīja: "Jauks triks, Kārter kungs, bet tas, ko jūs no manis dabūjāt, jums nepalīdzēs."
  
  
  Es paskatījos ārā. "Nē," es atzinu, "es arī tā nedomāju, Tamāra." Un es arī domāju, ka jūs, cilvēki, uzzināsiet, ka Zemblas štābs jau ir drupās, un viņš pats ir devies uz Dievs zina, kur. Vismaz, ja viņi joprojām var atrast ceļu cauri šai vētrai.
  
  
  - Un tu tā saki.
  
  
  - Sasodīts, es tā saku! es atcirtu. Man atkal bija silti. Es norādīju uz savu plecu. 'Kā jūs domājat, ka es to sapratu? Ja tikai jūs ļautu tam iekļūt jūsu stulbajās smadzenēs.
  
  
  'ES tev neuzticos. Viss šis sniegs...
  
  
  "Tas, dārgais, ir tāpēc, ka viņa drošības pasākumi bija labāki nekā jūs, es vai kāds cits, par kuru turējaties." Viņš to dara ar nolūku, lai sniegtu saviem cilvēkiem kaut ko runāt un saņemt palīdzību. Viņš ir revolucionāru spēļu cienītājs, tāpēc domāju, ka viņš izdarīja nedaudz vairāk, nekā vajadzēja. Mēs esam šeit iemesla dēļ. Taču viņš nepaziņoja, ka laikapstākļu kontrolei ir vēl vairāk kanālu. Trīs, precīzāk, trīs citās Centrālamerikas valstīs!
  
  
  - K-ko? – Tamārai aizrāvās elpa.
  
  
  - Jā, un vēl sliktāk ir tas, ka tie darbojas neatkarīgi no galvenā raidītāja. Tas ir kā galda kājas. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka šis galds nekrīt, kamēr nav iznīcinātas visas kājas. Es neko nesaku, Tamāra. ES tur biju. Es iznīcināju galveno raidītāju, pirms uzzināju, ka tas ir nepieciešams, lai savienotu rezerves raidītājus.
  
  
  - Bet... ja tas, ko tu saki, ir patiesība, tad...
  
  
  “Tad katrs kanāls ir jāatspējo atsevišķi. Jā. Tāpat, cik saprotu, spēka lauks ne tikai netiks iznīcināts, kamēr netiks atslēgti visi šie raidītāji, bet tas tiks iznīcināts arvien vairāk. Tas laikapstākļus padarīs vēl nestabilākus. Viņu vairs nevar kontrolēt."
  
  
  'Nē! Nē, es tev nespēju noticēt. Tu atkal mēģini mani notvert ar saviem meliem un viltu, Kārter.
  
  
  Viņa izlēmīgi pakratīja galvu. Bet es redzēju viņas acīs, ka es uzvarēju. "Tamara, būtu labāk, ja es melotu," es lēni un mierīgi teicu. - Bet man nav iemesla. Tas man nenāktu par labu. Tā ir patiesība no A līdz Z."
  
  
  “Tas ir tik neticami. Tas ir kā traks murgs...'
  
  
  Viņa pagriezās un atkal paskatījās ārā pa logu. Viņas klusēšana tikai daļēji bija viņas apjukuma un neizlēmības rezultāts. Viņa nebaidījās no manis tik ļoti kā agrāk. Vismaz viņa nebija stulba, citādi viņa nebūtu strādājusi KGB. Varbūt viņa bija tikai nedaudz naiva un nepieredzējusi. Es gandrīz dzirdēju viņas domas, kad viņa apsvēra alternatīvas. Es cerēju, ka viņa arī domā, kā viņa mani izmantos. Patiesībā es ar to rēķinājos, jo bija skaidrs, ka man tas būs jāizmanto.
  
  
  "Niks," viņa beidzot teica. Viņa atkal paskatījās uz mani. Viņas balsī bija dzirdams nepieredzēts siltums un viņa teica tikai manu vārdu. - Nik, šie citi kanāli. Vai jūs zināt, kur viņi atrodas?
  
  
  "Varbūt, varbūt nē."
  
  
  "Mēs abi kaut ko zinām. Tagad, ja mēs to saliekam kopā. Mēs varētu strādāt kopā.
  
  
  "Vai jūs sakāt, ka uzskatāt, ka AH nesadarbojas ar Zemblu?"
  
  
  Viņa pamāja. "Un tev ir jātic man, Nik."
  
  
  'Kāpēc lai es tev ticu? Krievija var iegūt daudz, ja Zembla uzvarēs.
  
  
  'Tur nav nekā! Ja Zemblai izdosies apvienot šo jomu, mums būs grūtāk un mūsu revolūcijai būs nepieciešams daudz ilgāks laiks, lai tas izdotos. Bet tur ir kas vairāk, Nik. Vai tu spēlē šahu?
  
  
  "Es tos esmu spēlējis agrāk."
  
  
  “Mums, krieviem, tā ir aizraušanās, kā jūs zināt. Un kāpēc? Jo tas sastāda viens pret otru ierobežotu skaitu gudru, gudru un līdzvērtīgu pretinieku ar bezgalīgi daudzām spēļu iespējām. Tāda ir arī mūsu politika. Mums patīk zināt, kādas ir mūsu iespējas un vai varam ar tām tikt galā. Pulkvedis Zembla ir pavisam cits. Viņš ir mežonīgs cilvēks. Tas ir jālikvidē. Pretējā gadījumā tas varētu apdraudēt ne tikai Centrālameriku, bet arī visu spēku līdzsvaru pasaulē.
  
  
  "Un mēs esam bandinieki spēlē, vai ne?"
  
  
  - Nevis bandiniekus, Nik, bet bruņiniekus. Viņa īsi pasmaidīja, lūpas viegli trīcēja. “Zirgi var lēkt uz sāniem un pāri citiem. Nevis bandinieki. Viņi ir spiesti spert īsus, bezjēdzīgus soļus vienā virzienā.
  
  
  – Tas ir piedāvājums lekt tavā virzienā, Tamāra? Es iesmējos īsi, bet skarbi. Šāds lēciens būtu pašnāvība. Jūsu KGB man uzlika lielu cenu.
  
  
  'ES zinu. Bet es arī zinu, kas notika iepriekš. Tas varētu notikt vēlreiz, ”viņa noelsās, ”un tas notiks vēlreiz, ja neesi pārāk stulbs. Paskaties uz sevi! Jums ir mana pistole un doktora Mendosas vecais revolveris, bet izņemot to? Tikko izmirkušas bikses! Vai ar to jūs uzvarēsit pulkvedi Zemblu? Es nesaku, ka mēs būsim draugi. Bet mums ir kopīgs mērķis. Tāpēc mēs varētu strādāt kopā! Mums jāstrādā kopā!
  
  
  Tamāras acis spoži mirdzēja šīs tukšās telpas tumsā. Man likās, ka viņa par mani ņirgājas savā veidā. Man arī bija vienalga. Man bija vajadzīga VDK palīdzība, organizācijas palīdzība ar aprīkojumu un pārtiku. Es skatījos viņā, it kā apdomātu viņas komentārus. Viņa atskatījās ar nopietnu un godīgu skatienu. Viņa savu lomu nospēlēja labi, pat ļoti labi, taču bija pārāk naiva, kā tas bieži notiek ar sievietēm mūsu profesijā. Viņa aizstāvēja savu pozīciju ar savām melnā granīta acīm. Tas man atgādināja skaisto Venēras mušu slazdu, gaļēdāju augu, kam vajadzētu tik saldi smaržot kukaiņiem, ar kuriem tas barojas.
  
  
  "Nu..." es šaubīgi teicu, "ko jūs iesakāt?"
  
  
  'Nāc ar mani.'
  
  
  — Uz Migela māju aiz stūra?
  
  
  'Jā.'
  
  
  - Cik vēl bez jums diviem?
  
  
  Viņa nolaizīja lūpas, domādama, vai nevajadzētu melot. "Tikai viens, viens Djego Ordazs."
  
  
  Tā var būt taisnība. Tas bija maz ticams, bet tas nebija svarīgi. — Vai jums tur ir raiduztvērējs?
  
  
  "Īsi viļņi, visas joslas," viņa ātri atbildēja, pamanījusi manu piekrišanu. "Mēs jums atradīsim drēbes un ēdienu."
  
  
  Es nopūtos, it kā negribīgi piekāpjoties neizbēgamajam. Piecēlos kājās un novilku slapjās, lipīgās bikses. "Labi."
  
  
  "Tas ir gudrs lēmums, Nik," viņa svinīgi sacīja. – Vai es tagad varu atgūt savas mantas?
  
  
  "Jā," es atbildēju, sniedzoties pēc makarona un viņas nagu vīles. "Ne šis."
  
  
  Viņa izskatījās aizvainota, pildīdama kabatas. "Nik, es domāju, ka mēs tagad uzticamies viens otram."
  
  
  Man bija jāsmaida. - Dabiski. Bet šādā veidā es tev uzticos vairāk. Es atvēru durvis un mēs izgājām koridorā. — Starp citu, ārsts Mendosa teica, ka jūs kaut ko aizmirsāt. Kas tas bija?'
  
  
  Viņa izvilka muti kā maza nerātna meitene. "Es aizmirsu viņam samaksāt visu, ko viņš gribēja. Es viņu piekrāpu, kā tu saki, Amerikā.
  
  
  Es turpināju smieties; tas bija pietiekami nenozīmīgs, lai būtu patiesība. Iekšēji nācās pasmieties arī par kaut ko citu. Līdz šim Tamāra bija cītīgi izvairījusies kaut ko teikt par somu, kas joprojām bija man blakus. Viņa pat nepaskatījās uz to. Acīmredzot viņa juta, ka tas ir kaut kā svarīgi. Tā bija pirmā lieta, ko viņa darītu, ja es viņai dotu iespēju.
  
  
  Izejot uz Calle Montenegro, mēs devāmies uz nākamo krustojumu, kas atrodas dažu soļu attālumā no mājas. Mājas abās ielas pusēs bija klusas un tumšas. Tamāra kļuva balta, kad krītošais sniegs uzkrita viņas matiem un noputēja viņas mēteli.
  
  
  — Niks, — viņa teica, kad mēs pagriezāmies uz Calle Noevo, — pulkvedis Zembla ir jāaptur par katru cenu! Manas acis pievērsa trešā māja pa labi, ēka, kurā Mendoza domāja, ka dzīvoja viņa brālis. Logi ar aizvērtiem slēģiem šķita tumši un pamesti. - Ne Zembla, Tamāra. Viņš zaudēja kontroli pār savu darbu."
  
  
  "Kanāli vienalga pieder viņam. To es arī gribēju teikt." Viņas balss bija asa: "Tas būtu šausmīgi, ja mums neizdosies."
  
  
  "Augi, koki, kukaiņi, dzīvnieki - tiks iznīcināta visa ekoloģija tūkstošiem kvadrātkilometru platībā."
  
  
  - Un cilvēki! “Viņa nodrebēja un brīdi stāvēja mājas durvīs, tīrot sniegu no zābakiem. "Viņi ir jābrīdina, Nik." Būtu negodīgi viņiem par to nestāstīt.
  
  
  "Viņi tev neticēs," es atbildēju. "Es domāju, ka viņi vairs netic savām acīm. Viņi nesapratīs, kas viņus sagaida."
  
  
  "Tas ir negodīgi!" - viņa impulsīvi atkārtoja. "Tūkstošiem cilvēku mirs no bada un aukstuma!"
  
  
  Es satvēru viņas roku, it kā gribētu vest viņu pa koridoru. Es turēju uz viņu vērstu viņas pašas automātisko pistoli. "Labi teikts," es teicu. "Tā noteikti ir daļa no dramaturģijas, ko viņi jums māca VDK. Vai jūs varat arī raudāt pēc komandas?
  
  
  "Cik ļauni teikt tādas lietas!" - viņa ar patiesu sašutumu nopūtās. Gandrīz likās, ka viņas acīs sariesās asaras. "Mēs esam dažādās pusēs, tā ir taisnība. Bet cilvēki, kas cietīs un mirs par pulkvedi Zembla, nav vienā pusē. Viņi cenšas dzīvot pēc iespējas labāk! Nik, vai tu esi tik spītīgs, ka esi zaudējis visu cilvēcības izjūtu?
  
  
  — Es reiz atbrīvoju ieslodzīto no jūsu Vladimira nometnes “Ten” netālu no Potmas. Es ļoti labi pazīstu jūsu padomju labdarību.
  
  
  Viņa saspringa un saknieba lūpas. Mēs jau bijām tuvu pirmajām durvīm labajā pusē. Lai arī kā viņa gribēja atbildēt uz manu izsmieklu, viņa klusēja, baidīdamās, ka neizdosies slazdam. Neraugoties uz aukstumu, gaisā bija jūtama neskaidra briesmu un nāves smaka, ko es gandrīz jutu.
  
  
  "Mēs esam šeit," viņa teica. "Nāc iekšā."
  
  
  'Pēc tevis. Es palieku aiz tevis. Pirmais, kurš mēģinās man uzbrukt, dabūs lodi mugurā.
  
  
  "Nik, es zvēru..."
  
  
  - Tu pirmā, Tamāra. Es saspiedu viņas roku ciešāk. Mans īkšķis piespiedās pie nerva, līdz viņa bezspēcīgi ievaidējās. — Paskatīsimies, kādu ballīti tu man sarīkoji.
  
  
  Viņas roka uz durvju roktura trīcēja. "Nik, tas nav veids, kā strādāt kopā. Lūdzu, nolieciet šo revolveri...
  
  
  "Uz priekšu."
  
  
  Mēs iegājām. To, ko mēs redzējām, neviens no mums negaidīja. Tas bija slaktiņš. Viens vīrietis nogāzās zemē. Otrs ļengans sēdēja krēslā, mierīgi salicis rokas klēpī. Abiem tika pārgriezts kakls no auss līdz ausij. Tumšas sastingušas asinis veidoja lielu peļķi uz grīdas. Tas izlija uz sēdošā vīrieša krūtīm un pilēja no krēsla. Sienas bija izšļakstītas ar asinīm, kas sākotnēji izplūda no miega artērijām.
  
  
  "Mana dārgā mammīt," Tamāra nolieca galvu un vēma.
  
  
  Ja mans vēders nebūtu bijis tik tukšs, es arī būtu uzmetusi vemšanu. Tagad vēders bija kaklā, bet man izdevās savaldīties. Es pētīju pārējo telpu. Viss tika apgriezts kājām gaisā. Atvilktnes bija iztukšotas, krēslu pārvalki noplēsti, un modernais tranzistoru raiduztvērējs, ar kuru biju rēķinājies, bija nekam nederīgs. Es pagriezos pret Tamāru. Viņa izplūda sausās šņukstēs. Es iesitu viņai ar plaukstu pa vaigu nevis smagi, bet jūtīgi.
  
  
  "Izbeidz," es teicu. "Ejam...."
  
  
  - Ak... ak, Dievs. Viņas acis atkal noskaidrojās, bet viņa stāvēja uz kājām, trīcēdama kā kaķene.
  
  
  — Tavi cilvēki?
  
  
  -Jā-jā. Migels un... un Djego krēslā. Kā...?'
  
  
  "Viņus droši vien pārsteidza. Viņi tika turēti ar ieroci un nogalināti ar nazi, lai radītu pēc iespējas mazāku troksni.
  
  
  es nopūtos. Mana balss bija drūma: "Šķiet, ka doktoram Mendosai tomēr nav mātes."
  
  
  "Kā?"
  
  
  "Viņš noteikti bija ļoti aizņemts pēc tam, kad es viņu pametu," es paskaidroju. - Viņš tev zvanīja par mani. Un varu derēt, ka tieši tad viņš ziņoja par tevi Zemblas iedzīvotājiem Prinzapolicā.
  
  
  "Protams! Viņš mūs abus nodeva! Viņas seja bija izkropļota no dusmām un naida. "Mums ir jāatgriežas un jātiek galā ar viņu."
  
  
  - Laba ideja, bet atstāsim to vēlākam laikam. Mums ir jātiek prom no šejienes."
  
  
  "Es ceru, ka slepkavas atgriezīsies un mūs šeit atradīs."
  
  
  “Pataupi savu atriebību labākai iespējai, Tamāra. Mums ir jātraucē šie kanāli, un tie ir izkaisīti vēl trīs valstīs. Mēs šeit, Prinzapoletā, neko vairāk nevaram darīt.
  
  
  - Jā, jā, es saprotu. Viņa paskatījās uz mani ar tukšu skatienu. - Atvaino, Nik. Es mēģināju tevi ievilināt slazdā, lai izvilktu no tevis visu, ko tu zināji.
  
  
  "Nav jāuztraucas par to. Tu nekad mani nemānēji ar savu spēli. Jūsu komando komanda ir aizgājusi, un jūsu biedri ir miruši. Šķiet, ka tagad mums patiešām ir jāsadarbojas, bet tad mums ir jāuzticas viens otram. Vai jūs vēlaties to?'
  
  
  Viņa pamāja. "Tagad palikuši tikai mēs."
  
  
  'Kā šis.' Es viņai atdevu Makarova pistoli. Es domāju, ko Hoks teiktu par darbu ar krievu aģentu. Man nebija lielas izvēles, bet tas varēja radīt nevajadzīgas problēmas. Man bija pēc iespējas ātrāk jāsazinās ar Mākslas akadēmijas galveno mītni un jāskaidro šī lieta. Bet pats svarīgākais vispirms. Es iegāju mazajā istabā, kur gulēja abu ķermeņi, un jautāju: "Vai ir drēbes, kas man der?"
  
  
  'Niks
  
  
  Lēnām pagriezos, sakopot spēkus. Tamāra man pamāja ar lielu automātisko revolveri, it kā nezinātu, ko darīt. Viņa vēlreiz pamāja ar galvu un ielika ieroci kabatā. “Brūnais čemodāns. Tas pieder Migelam, un viņš ir apmēram tādā pašā augumā kā jūs. Viņš bija tāds, es domāju.
  
  
  "Liela meitene," es pasmaidīju, iemetot viņai žurnālu, ko biju izņēmis no pistoles, pirms to pasniedzu. Viņa izturēja pārbaudi. Viņa nosarka līdz kaklam, bet neko neteica.
  
  
  Migels izrādījās īsāks par mani un resnāks. Tomēr es atradu dažas lietas zem krekliem, biezu vilnas džemperi, ķemmvilnas bikses un pāris biezu zeķu, kas der diezgan labi. Uzvilku visu, lai būtu labi pasargāts no aukstuma, sniega un ledus. Labākais pārsteigums bija ādas zābaku pāris, kas bija diezgan lieli, tāpēc, neskatoties uz papildu zeķēm, tie nedzēla.
  
  
  – Vai jums ir vēl kādi raiduztvērēji, izņemot šo atkritumu kaudzi?
  
  
  Es jautāju Tamārai par to, kamēr ģērbjos. "Nē," atskanēja atturošā atbilde. "Tā bija vienīgā lieta, kas mums bija."
  
  
  "Tā ir problēma," es norūcu. "Es cerēju, ka varēsim izsaukt palīdzību. Jūrā mani gaida patruļkuģis.
  
  
  — Un mums tur ir zvejas traleris. Vai kādam no jums šeit nav radio?
  
  
  'Es baidos, ka nav. Citādi es to izmantotu. Tie daži cilvēki, kas mums šeit ir, ir šaubīgi, tāpat kā doktors Mendosa. Es domāju, ka tam nav nekā labāka par kristāla raidītāju. Mums būs jānozog laiva no ostas. Cerēsim, ka tiksim tam cauri, pirms vētra mūs izpūtīs.
  
  
  "Mēs varētu paņemt lidmašīnu," viņa nejauši sacīja.
  
  
  Es uzvilku kurpes un izgāju no istabas. "Lidmašīna? Kāda lidmašīna?
  
  
  “Cessna 150, ar kuru es lidoju no Mehiko kopā ar Diego. Atbalsta grupa ieradās kopā ar traleri. Viņa uzsvieda žurnālu gaisā, noķēra to vēlreiz un palaidnīgi iesmējās. "Protams, ja jūs neuzticaties sieviešu pilotēm..."
  
  
  "Jūs viņu atvedāt šeit, vai ne?" Ja jūs to izplatīsit šajā vētrā, kundze, es nekad vairs nekritizēšu sievietes pie stūres.
  
  
  Viņa iesmējās, atskanēja dziļa, ķidīga skaņa; dāsna, ar gaišu smaidu, starp vīrieti un sievieti, nevis starp aģentiem. Viņa atkal kļuva nopietna. “Lidmašīna atrodas cietā pludmales posmā uz ziemeļiem no ciemata. Sasēju cieši, ja gadījumā nenonāksim laikā Zemblā un mainīsies laiks. Tāpēc paņēmām līdzi siltas drēbes. Priecājos, ka izmantojām šo piesardzības pasākumu. Bet kad Karību jūra...
  
  
  Viņai nevajadzēja pabeigt teikumu. Varēju viegli iedomāties, kā vēja plosītie viļņi ietriecas mazajā lidmašīnā, saspiež šasiju un saspiež to kā kartona kasti. Mēs nekavējoties izgājām no mājas. Man tikko izdevās satvert Migela aitādas mēteli no āķa durvju aizmugurē. Tamāra bija sieviete ar plašu dvēseli un ātri pierada pie visa. Viņa varēja piespiest sevi bezkaislīgi paskatīties uz abiem mirušajiem vīriešiem. Viņa par to vairs nerunāja. Viņi bija miruši, un labāk tos aizmirst. Bija jādara kaut kas, kas varētu novest pie nekā un pat novest pie viņas pašas brutālās nāves. Vēlāk, kad viss bija beidzies, viņa varēja viņus apraudāt. Man iešāvās prātā doma, ka tad, kad nāca grūstīšanās, viņa joprojām bija mana ienaidniece. Es negribētu viņu nogalināt.
  
  
  Noevo iela bija tukša kā vienmēr. Prinzapoles labos pilsoņus šokēja ledus vētra, par kuru viņi neko nesaprata. Mēs palikām netālu no notekas vienā ielas pusē. Tamāra automātiski pievirzījās man tuvāk, it kā meklējot aizsardzību un mierinājumu.
  
  
  “Dzīvoklī bija ēdiens. Tev kaut ko vajadzēja.'
  
  
  "Dīvaini," es teicu. "Tur man pēkšņi pazuda apetīte."
  
  
  — Varbūt lidmašīnā ir vēl kaut kas.
  
  
  Mēs nogriezāmies uz Calle Montenegro, atpakaļ uz pilsētas laukumu gar doktora Mendosas māju. Nekas nebija redzams. Nekas nekustējās, bet iestājās dīvains klusums. Tas mani nobiedēja. Es uzmanīgi klausījos. Atkal mana gadu pieredze saasināja manus instinktus, kas man teica, ka kaut kas nav kārtībā. Nolaidu kājas viegli, pilnīgi uzmanīgi. Tamāra klusi gāja man blakus.
  
  
  Mēs gājām garām Mendosas mājai, kad viņa runāja. "Djego bija labs puisis," viņa domīgi sacīja. "Migels patiešām bija ārsta brālis, ja tas ir kāds mierinājums."
  
  
  Mēs piegājām pie rupji cirstiem ēzeļu pajūgiem, kas stāvēja uz jūgstieņiem tieši staļļa priekšā. Es paskatījos uz staļļiem. Tagad durvis bija vaļā. Bija pilnīgi tumšs.
  
  
  Gandrīz dusmīgs es čukstēju: "Mēs esam ieslodzīti." Pirms Tamāra paspēja reaģēt, no staļļa tumsas izšāva tūkstoš ieroču. Patiesībā viņu bija tikai aptuveni desmit, bet tas ir pārāk daudz, ja runa ir par jums. Es jutos kā māla balodis, uz kuru šauj no visām pusēm.
  
  
  Es iekliedzos un uzmetu Tamāru ar elkoni. Es izšāvu pretī ar Mendosas antīko revolveri. Pārāk pārsteidzīgi. Es šaubījos, ka esmu kādam iesitis. Viņi atkal šāva uz mums, sarkana zibspuldze no staļļa. Es nošāvu vēlreiz. Vairāk svina steidzās mums garām. Mēs piegājām pie ratiem un metāmies aiz šīs apšaubāmās barikādes.
  
  
  'Niks.' Tamāra satvēra manu roku. "Viņi mūs aplenca!"
  
  
  "Nav jēgas krist panikā," es čukstu atpakaļ. Es noliecos cik vien zemāk, lai paskatītos zem ratiem. "Desmit pret vienu, tie ir tie paši nelieši, kas nogalināja jūsu tautu." Viņi neņems gūstekņus. Mums būs jācīnās.
  
  
  Volejs pēc zalves ietriecās ratu vecajos koka sānos. Lodes sadragāja biezus dēļus un ielidoja joprojām krītošajā sniegā. Šķiet, ka viņiem bija daudz munīcijas. Mums nebija vairāk, nekā bija mūsu revolveros. Man nevajadzēja Tamārai norādīt uz mūsu grūtībām. Viņa izšāva tikai reizēm, tikai tad, kad varēja tēmēt uz uguns zibspuldzi. Viens no viņas metieniem trāpīja. Pēkšņs kliedziens un krītošas pistoles šķindoņa. Iznāca tumšādains vīrs zemnieku drēbēs, dejoja tā, it kā taisītu pirueti, rokas satvēris pār asiņaino seju. Tamāra tam netērēja nevienu lodi. Vīrietis kliedza. Tad viens no viņa draugiem stallī viņu nošāva. Viņš ar galvu pa priekšu iekrita sniegā.
  
  
  "Mums gandrīz beigusies munīcija," Tamāra izdvesa.
  
  
  Apšaudes vienības ieroči turpināja šaut. Lāsts! Ja vien būtu veids, kā viņus uzspridzināt un viss! Tas man radīja priekšstatu. "Pasteidzieties," es pavēlēju, "palīdziet man izvilkt šo koka tapu no rumbas un noņemt riteni!" Izmantojot Mendosas pistoles galu, es noņēmu no ass pagaidu ķīli. Kopā noskrūvējām koka riteni. Tas nāca nost ar čīkstēšanu. Rati nokrita uz vienas ass, bet otra puse pacēlās. Tāpēc mums bija labāks pārklājums.
  
  
  — Dod man vienu no saviem mandarīniem.
  
  
  Tamāra skatījās uz mani. “Mandarīni? Es... es nesaprotu, ko tu ar to domā.
  
  
  Svins lidoja mums apkārt, it kā mēs būtu sirsenes ligzdā. Paskaidrojumiem nebija laika. "Sasodīts!" - es skarbi teicu. "Tie mandarīni, kurus jūs nēsājat, izskatās īsti, bet es zinu tikpat labi kā jūs, ka tie ir maskētas granātas." Briti tos izmantoja arī karā pret Hitleru. Un man šķiet, ka jūsu cigaretes patiesībā ir aizdedzinošas bumbas ar laika degli. Sasodīts, AH mēs arī zinām tādus trikus. Šodien vai rīt es varu pastāstīt par mākslīgā lateksa suņiem, kurus mēs laidām cauri kanāliem, lai spridzinātu slūžas. Aiziet!'
  
  
  Viņa iespiedās vienā no mēteļa kabatām un pasniedza man perfekti maskētu sprāgstvielu.
  
  
  "Stumbrs ir aizdedze," viņa teica. "Jo īsākā laikā jūs to salauzīsit, jo ātrāk sekos sprādziens."
  
  
  Es iespraudu viltoto mandarīnu riteņa ass caurumā. "Tagad izmetīsim šīs žurkas no ligzdas!" Es ritināju riteni uz ratu pusi.
  
  
  "Dod man aizsegu."
  
  
  "Man palikuši tikai trīs metieni."
  
  
  "Viņi nepretosies, kad tas notiks," es apsolīju. Tamāra sāka šaut. Piecēlos kājās un stūmu riteni. Viņš ripoja pa ielu pa sniegu, pārlēca pāri grāvim ielas otrā pusē un, stulbēdams, ripoja taisni uz tumšā staļļa pusi. Uz brīdi iestājās nāvējošs klusums. Deviņi atlikušie snaiperi nepārprotami domāja, kas notiek. Ja mums paveiksies, viņi tagad būs pie stūres.
  
  
  Tad granāta eksplodēja. No staļļa iekšpuses atskanēja apdullinoša rūkoņa. Durvis atdalījās no eņģēm un peldēja pāri ielai. Debesis trīcēja spilgtās krāsās, kam sekoja apžilbinošs baltums. Uguns mēles izlauzās ārā no salauztajām durvīm. Dažu sekunžu laikā stallis pārvērtās par degošu pērli.
  
  
  Aiz ratiem es čukstēju: "Tā nebija tikai granāta." Tajā pašā laikā tā bija aizdedzinoša bumba!
  
  
  Viņa filozofiski paraustīja plecus. "Svarīgākais ir tas, ka jūs darāt savu darbu, nemirstot kā varonis."
  
  
  Kopā skrējām pa ielu cauri staļļa drupām. Kādu dienu Tamāra gandrīz paslīdēja uz sasalušā sniega. Viņa attapās un nosarka no mulsuma. Turklāt viņa man sekoja līdzi. Mēs sasniedzām Calle Montenegro stūri un šķērsojām laukuma balto līdzenumu.
  
  
  Tagad Tamāras kārta rādīt ceļu. Viņa zināja, kur atrodas Cessna 150, bet es nezināju. Es lūdzu, lai mēs bez turpmākām grūtībām tiktu līdz lidmašīnai.
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pārsteidzoši, ka nekādu grūtību vairs nebija. Vismaz ne tādu, kas staigā uz divām kājām. Šķita, ka laikapstākļi pat Zemblānas fanātiķus iedzina iekštelpās, meklējot pajumti un siltumu.
  
  
  Sniegs sāka snigt stiprāk. Spēcīgās vēja brāzmas mūs gandrīz nogāza no kājām. Ledainais gaiss saspieda manas plaušas un sāpināja acis. Mani pirksti jutās kā ledus gabaliņi. Es nebiju valkājusi cimdus. Karību jūra pieauga un vārīta: baltas putas uz melna ūdens. Vētra nāca no rietumiem, no zemienēm. Rezultātā zemā krasta līnija nebija zem ūdens. Pēc vairāk nekā stundu ilgas grūtas pastaigas pa Mosquito Coast pludmali, no aukstuma sastindzis līdz lidmašīnai.
  
  
  Tamāra piesprādzējās kreisajā sēdeklī.
  
  
  "Palieliniet apkuri," es teicu, klabinot zobus. Viņa iedarbināja dzinēju, veica ātru pārbaudi un palielināja ātrumu, lai pārbaudītu dzinēju. "Šī ir pirmā reize, kad man bija jāieslēdz atledošanas ierīces, lai paceltos," viņa teica. Viņa paskatījās uz sniegoto pludmali. 'Pagaidi. Varējām izturēt dažus vēja sitienus.
  
  
  Viņa atlaida bremzes un lēnām spieda gāzi uz priekšu. Cessna trīcēja un drebēja vēja, putu un sniega uzbrukumā. Mēs braukājām pa plašu vulkānisko iežu un oļu joslu, dažkārt slīdot pa ledu. Lidmašīnas galvu nekādi nevarēja pavērst pret vēju. Pūta no visām pusēm. Tamāra nospieda gāzi līdz galam. Daži sitieni, es pie sevis nodomāju, viss ir kārtībā! Man bija CLV licence - Gaisa transports. Tas man deva tādas pašas tiesības kā parastajai komerclicencei. Tikai prasības bija augstākas. No pilota tiek prasītas augstākas lidošanas prasmes un lieliska fiziskā sagatavotība. Pārsvarā tas ir komerciāliem un profesionāliem pilotiem. Esmu labi informēts par lidojošo mašīnu evolūciju, kopš Ikars pirmo reizi pārklājās ar vasku un spalvām. Bet tagad, kad mēs gatavojāmies pārvarēt šo gaudojošo vētru ar tikai sērkociņu kastīti ar aptuveni 12 metru spārnu platumu, es prātoju, kā mēs varētu pacelties.
  
  
  Plīvojām gar krastu, līdz sasniedzām pacelšanās ātrumu. Cessna 150 tas ir aptuveni 90 kilometri stundā. Mēs izrāvāmies un uzlēcām gaisā. Tā bija šausmīga sensācija. Es redzēju, ka Tamāra nepavisam nebija apmierināta ar savu pacelšanos. Kožot apakšlūpu, viņa rīkojās ar stūri un pedāļiem kā ērģelniece, spēlējot "Enter the Gladiator" boogie-woogie stilā. Tamāra pakāpeniski pacēlās ar lidmašīnu līdz 2000 pēdu augstumam. Šajā augstumā viņa turpināja lidot. Viņa mierīgi atvilka droseļvārstu, līdz tahometrs rādīja 2300 apgr./min.
  
  
  "Tu esi dzimis pilots," es viņai teicu.
  
  
  "No kurienes es nāku, laikapstākļi ir šādi katru gadu sešus mēnešus," viņa atbildēja. 'Kur mēs ejam?'
  
  
  "Vai jūs zināt, ka šī ir pirmā reize, kad man ir laiks par to uztraukties?" Atvēru somu un sāku skatīt pases un dokumentus. Pa to laiku es viņai paskaidroju, kā es tos ieguvu un kam viņi pieder. Somas īpašniece bija Senjora Ana Mojada, atraitne, kas dzīvoja viesnīcā Vacaciones Puntarenasā, Kostarikā. Brīvi tulkota, viņa dzīvoja pansionātā un strādāja tur par mājkalpotāju. Vismaz, ja mēs varētu pārbaudīt viņas dokumentus. Pārbaudot nākamo dokumentu komplektu, es prātoju, cik tie ir īsti.
  
  
  Šīs plikgalvas vārds bija Tonichi Karpo. Tika uzskatīts, ka viņš bija strādnieks Polensijā, Hondurasā. Vēl viens vīrietis, Ramons Batuks, dzīvoja Isla de Sangre, Panamā. Viņš bija pazīstams kā mežģīņu tirgotājs. Isla de Sangre - "Asiņainā sala". Tamāra nodrebēja, kad es viņai izlasīju sarakstu. "Es nedomāju, ka šī ir īstā vieta mežģīņu pārdevējam."
  
  
  "Nu, kad jums ir simtiem mazu salu, piemēram, Panama, jūs dažreiz saņemat trakus vārdus." Es vēlreiz visu pārbaudīju, ieliekot papīrus atpakaļ somā. Mums bija palicis ļoti maz laika. "Uz Hondurasu," es nolēmu.
  
  
  Viņa sasvēra lidmašīnu rietumu-ziemeļrietumu virzienā. Mēs lidojām atpakaļ iekšzemē virs Nikaragvas. Vēl simt piecdesmit kilometri, un mēs būtu tikuši pāri Hondurasai. Redzamība bija nulle. Ārā bija pilnīgs virpulis, sapinies balts haoss. Tamāra pārbaudīja visus instrumentus, magnētisko kompasu un izmantoja savu praktisko intuīciju. Darbs kādu laiku bija ļoti intensīvs. Salīdzinoši mierīgā laikā Tamāra jautājoši pagriezās pret mani.
  
  
  — Polensija, Hondurasa? No kurienes ir šis puisis no Carpo?
  
  
  'Es esmu no turienes. Jā. Vai jūs zināt, kur tas atrodas?
  
  
  'Es nekad par to neesmu dzirdējis. Vienīgā vieta, kas man šķiet pazīstama, ir Puntarenas. Šķiet, ka šis ir populārs tūristu kūrorts Nikoijas līcī."
  
  
  “Tas labi sader ar tādu nosaukumu kā Hotel Vacaciones. Tiem vajadzēja būt nedaudz oriģinālākiem. Viņi var daudz mācīties no Panamas ar tās skaistajiem salu nosaukumiem.
  
  
  "Tev blakus somā ir kārtis, Nik." Skatiet, vai varat atrast Hondurasas karti. Tad es varu orientēties.
  
  
  Viņas norādītajā vietā bija kartītes. Faktiski veselas kāršu kaudzes. Vairāk nekā es jebkad esmu redzējis privātajā lidmašīnā, ar kuru esmu saskāries. WLK pasaules aviācijas kartes — katrai Centrālamerikas un Dienvidamerikas daļai, detalizētas kartes, kas iegūtas no privātām aģentūrām, un labi izpētītā FAA pilotu rokasgrāmata Amerikas Savienotajām Valstīm.
  
  
  Atradu meklēto karti. – Un te nāk Polensija. Spriežot pēc izmēra, tas ir ciems, kas sastāv no diviem cilvēkiem un vistas. Tas atrodas starp galvaspilsētu Tegusigalpu un trīs tūkstošus metru garo El Pikačo. Hmm, cik labi tu spēj nolaisties kazu takās?
  
  
  — Mēs nolaidīsimies Tegusigalpā, ja jūs neiebilstat. Manuprāt, šī ir vienīgā lidosta Hondurasā. Jebkurā gadījumā tas būs vistuvāk Polensijai.
  
  
  Es iedevu viņai koordinātes un noliku kārtis atpakaļ. Viņa ieslēdza radio, cerot paņemt bāku. Skaļrunis radīja tikai kaut kādu statisku čaukstošu skaņu. No tā nevarēja izdarīt neko jēgpilnu. Radio kompasa adata lēnām griezās. Man nešķita ticami, ka visas stacijas tika noņemtas no ētera. Tās vienkārši nebija dzirdamas, un tam varēja būt tikai viens iemesls. Signālus traucēja pulkveža Zemblas laikapstākļu maiņa. Nelabvēlīgi apstākļi vien nebūtu varējuši izraisīt tik lielu neveiksmi. Pārdomājot to, es arī sapratu, ka mēs Prinzapoletā nekad nebūtu varējuši izsaukt palīdzību pa radio. Mēs tiešām bijām vieni. Vairāk nekā es sākotnēji baidījos. Es to pateicu Tamārai. - Viņa atbildēja ar drūmu skatienu. Viņas lūpas bija bālas.
  
  
  "Ironija," es teicu, "tā, ka Zembla gribēja ar radio palīdzību darīt zināmas savas prasības visai pasaulei." Varbūt viņš bija iecerējis to darīt kaut kur citur, ārpus šī nekārtības, bet es par to šaubos. Es nedomāju, ka viņš pilnībā saprata, uz ko viņš ir iekļuvis. Es domāju, ka viņa milzīgais ego nedaudz aptumšoja viņa aprēķinus. Tas bieži notiek ar diktatoriem, kuri ir dikti no diktatoriem. Galu galā viņš nebija tik gudrs.
  
  
  - Nē, viņš bija pārāk gudrs, Nik. Tamāra atkal aizvēra muti un koncentrējās uz saviem instrumentiem. Tam bija maz sakara ar lidošanu. Uzmaniet rokas un, ja nepieciešams, izlabojiet. Tas ir viss. Cessna, grozoties un griežoties, izlauzās cauri virpuļojošajam gaisam. Tamāra izskatījās pēc tītara, kas jāj uz savvaļas zirga. Viņa lidoja ar lidmašīnu. Viņas rokas un kājas pārliecinoši un ātri reaģēja uz katru ierīces kustību. Viņa lidoja labi, pat sasodīti labi. Vienīgais mīnuss lidošanai ar aklu ir tas, ka jūs nevarat redzēt kalnu, kas var parādīties jūsu priekšā.
  
  
  "Kāpēc Polensija, Nik?" - viņa pēc brīža jautāja.
  
  
  "Kāpēc mēs tur ejam? Jo tas atrodas uz ziemeļiem no Prinzapolcas, bet pārējie divi ir uz dienvidiem. Vētra kļuva stiprāka, un es nolēmu, ka mums labāk vispirms tikt galā ar garāko posmu un pēc tam īsāko.
  
  
  'ES tā domāju. Bet es domāju, kā jūs varat būt pārliecināts, ka tur ir raidītājs? Carpo, Batuks un Señora Mojada varēja nākt no jebkuras vietas un visur. Viņi varēja izmantot viltotus dokumentus.
  
  
  "Jums tas jāzina," es pasmaidīju, "Senjorita Rosita no Managvas."
  
  
  - Nesmejies par mani, Nik. Tagad būsim nopietni!
  
  
  es nopūtos. "Ir četri iemesli. Pirmkārt, man ir ne tikai viņu pases, bet arī viņu valsts ID kartes. Jūs zināt tikpat labi kā es, ka ar viltotu pasi var viegli iebraukt citā valstī. Bet mēģiniet dzīvot savā valstī ar viltotu ID. Tas ir īpaši grūti. It īpaši Latīņamerikā. Policijai patīk pārbaudīt. Otrkārt, katrs no šiem puišiem kontrolēja raidītāju. Tāpēc viņi noteikti dzīvoja netālu no viņa instalācijas. Treškārt, es nesaprotu, kāpēc Zembla izmantotu viltotus dokumentus. Tas nav bez riska. Nē, es domāju, ka šīs vietas ir patiesas.
  
  
  - Un ceturtais iemesls?
  
  
  Es paraustīju plecus. "Mums nav nekā labāka."
  
  
  Es saprotu. Tad mēs to vienkārši darīsim. Viņa saknieba lūpas. Es pamanīju, ka tas bija viņas ieradums, kad viņa par kaut ko uztraucās. Tad viņas seja kļuva gaišāka. "Aiz krēsla ir grozs, Nik." Djego bija ļoti izsalcis, kad gatavojās ceļojumam, un varbūt viņā bija kaut kas cits.
  
  
  Es atradu grozu, vienu no pītām meksikāņu iepirkumu maisiņiem. Patiešām, Djego neko daudz neatstāja. Pudelē vēl bija palikusi pudele lēta sarkanvīna un pāris taco, kā arī jamon un tostadas – tapas. Tie bija auksti, bet tik un tā garšīgi. Tostadas joprojām bija kraukšķīgas un piepildītas ar visdažādākajiem labumiem, tostarp zaļajiem pipariem, kas bija pietiekami karsti, lai apdedzinātu jūsu iekšpusi.
  
  
  Vienā rāvienā iztukšoju pudeli, lai nodzēstu uguni. Noliku grozu atpakaļ un atlaidos krēslā. Siltais vīns, lidmašīnas sildīšana un pilns vēders lika iemidzināt. Es centos turēt acis vaļā. Bet viņš neizturēja ilgi. Cessna šūpojās un šūpojās. Manām ausīm dzinēja skaņa bija pulsējoša, miegu izraisoša dārdoņa.
  
  
  Lēnām pamodos. Bezsapņu melnums, kurā biju iegrimis, pamazām pārvērtās drūmi pelēkā realitātē. Sajutu pulsējošas sāpes ievainotajā plecā. Muskuļos bija krampji, jo pārāk ilgi biju sēdējusi vienā pozā. Vēl neesmu pilnībā nomodā, es atvēru acis. Sākumā es domāju, ka joprojām esmu laivā un buru prom no tempļa. Es ieskatījos milzīgā pelēkā bezgalībā. Man vajadzēja dažas sekundes, lai saprastu, ka lidmašīnā mani mētā šurpu turpu. Es gulēju ar galvu pret durvīm un skatījos pa logu uz Hondurasu. Viss bija klāts ar sniegu. Es pagriezu galvu pret Tamāru un žāvājos.
  
  
  'Gulēju labi?'
  
  
  - Saprātīgi, ņemot vērā apstākļus. Kur mēs esam?'
  
  
  “Gandrīz Tegusigalpā. Mēs piezemējamies pēc piecpadsmit minūtēm. Vai kāds tev kādreiz ir teicis, ka tu krāc?
  
  
  "Tikai tad, ja es varētu atbildēt uz komplimentu," es iesmējos. — Vai radio skan vēl kas?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Man ir iespaids, ka visi kanāli šeit ir vienkārši izslēgti." Man liekas, ka par šo klusēšanu pilnu atbildību nes Zembla.
  
  
  "Tādā gadījumā," es teicu, vairs nesmejoties, "viņi, iespējams, evakuēs pilsētu." Valdība ir atkarīga no komunikācijas, īpaši grūtos laikos, līdz pienāks īstais gals.
  
  
  "Šie nabaga cilvēki," viņa čukstēja, "šis nabaga, nelaimīgais cilvēks un..."
  
  
  Pēc desmit minūtēm mēs redzējām tumšu masu kustamies zem mums. Pārlidojām Hondurasas galvaspilsētu. Es sajutu pēkšņas bailes. Tegusigalpai vajadzētu būt spilgtai vietai šajā pelēkajā haosā. Mums vajadzētu redzēt, ka gaismas mirgo vai vismaz atspīd sniegā. Tegusigalpa ir gandrīz četrus gadsimtus veca. Tā ir pilsēta, kas lepojas ar savu universitāti un astoņpadsmitā gadsimta katedrāli, kas ar kupolu un diviem torņiem ir redzama no tālienes.
  
  
  Likās, ka Tegusigalpa ar divsimt tūkstošiem iedzīvotāju vairs nepastāv.
  
  
  Tamāra nolaida lidmašīnu cauri trakojošajai vētrai. "Lidosta atrodas uz dienvidiem no pilsētas, diezgan augstu, gandrīz 3000 pēdu. Pievelciet jostu. Ja es zaudēšu redzamību, tā būs smaga nosēšanās."
  
  
  "Pārliecinieties, ka drīz atkal varat pacelties," es viņu brīdināju. "Iespējams, mūs sagaidīs viesmīlības komiteja."
  
  
  -Ko tu ar to domā, Nik?
  
  
  "Mēs nezinām, kas ir noticis, kopš mēs atstājām Prinpolku. Tegusigalpa var būt gandrīz pamesta. Bet tie var būt arī saskaņā ar karastāvokli. Un, ja tas tā ir, karavīri var viegli izšaut kāda cita lidmašīnu. Ir vēl viena iespēja. Ja Zembla būtu labi parūpējies par savām sabiedriskajām attiecībām, sakaru līdzekļi un transports, iespējams, būtu nonākuši viņa līdzdalībnieku rokās. Vētra varētu būt signāls, kas jāsteidzas tagad, kad valsts ir paralizēta. Šaubos, bet mēs ne par ko nevaram būt pārliecināti. Tamāra noraizējusies paskatījās uz mani. Viņa lidoja pa pilsētas nomalēm. Kamēr es gulēju, viņa sāka lidot krietni virs sākotnējā 2000 pēdu augstuma. Viņa nokrita vairākus simtus pēdu un pagrieza lidmašīnu plašā pagriezienā. Tegusigalpa kļuva skaidri redzama un pazuda pa kreisi, kad mēs lidojām pāri laukiem.
  
  
  Hondurasa ir ļoti līdzīga Nikaragvai. Izņemot šaurās piekrastes joslas, tā ir kalnaina valsts. Lauksaimniecība ir galvenais iztikas avots, taču liela daļa zemes vēl nav apstrādāta. Tāpat kā Nikaragva, tā tagad izskatījās kā neauglīga Arktikas ainava. Ap iedomātu kalnu virsotni četru līdz piecu tūkstošu metru augstumā karājās tumši mākoņi, kas bija apsniguši.
  
  
  Šķita, ka mans pilots zina lidojuma trajektoriju. Visticamāk, ka viņa šeit ir nolaidusies jau iepriekš. Viņa ļāva automašīnai vēlreiz pagriezties, samazināja ātrumu līdz apmēram tūkstoš apgriezieniem minūtē un ieslēdza nosēšanās gaismas. Lēnām viņa nolaida lidmašīnu. Vienu brīdi man šķita, ka viņa vēlas, lai mēs nolaižamies birzs vidū. Tad pabeidzām nolaišanos. Tegusigalpas lidostas betona skrejceļš rēgojās mūsu nolaišanās gaismu spožumā. Vējš un sniegs saputināja lidmašīnu. Redzamība nesniedzās daudz tālāk par dzenskrūvēm. Neskaidri es redzēju vadības torņa un angāru masīvās formas tieši sev priekšā. Es prātoju, kas mūs sagaida šajās ēkās. Ja kāds tur bija.
  
  
  Mēs atsitāmies pret zemi, lēcām, atkal atsitāmies pret zemi un buksējām. Tamāra atguva kontroli pār lidmašīnu, un mēs ripinājām torņa virzienā. Mēs pabraucām garām pāris veciem P-51 Mustangiem, kara relikvijām, DC-4 un grupai atvaļinātu F-5. Komerciālās lidmašīnas nebija redzamas. Angāri, vadības tornis un ierašanās zāle bija tumšs; nebija nekādu dzīvības pazīmju. Manas aizdomas, ka pilsēta ir evakuēta, kļuva stiprākas nekā jebkad agrāk. Protams, iespējams arī, ka tika evakuētas tikai priekšpilsētas. Iedzīvotājus varētu pulcēt nometnē pilsētas centrā, lai sagaidītu šīs neizprotamās nelaimes beigas. No otras puses, tas varēja būt viens liels slazds. Tamāra ļoti labi apzinājās iespējamās briesmas. Kad mēs tuvojāmies ierašanās zālei, viņa izslēdza nosēšanās gaismas, nospieda bremzes un pagrieza Cessna par 180 grādiem. Ārkārtas situācijā mums tagad bija pietiekami daudz vietas, lai atkal ātri paceltos. Neviens neiznāca mūs sveicināt. Šķita, ka arī ēkas ēnā neviens neslēpjas. Tamāra iedarbināja dzinēju un uzmanīgi paskatījās ārā.
  
  
  Es viņai jautāju. - Vai tu kaut ko redzi?
  
  
  'Nē. Gaidīsim!'
  
  
  Atvērās durvis un ārā izskrēja kāds vīrietis. Viņš slīdēja, slīdēja, slīdēja un skrēja, cik ātri vien spēja. Es viņu nepazinu. Jebkurā gadījumā viņš nebija karavīrs un bija neapbruņots. Viņš ienira angārā. Mēs dzirdējām vāju skaņu, kad automašīna ieslēdzas un brauc prom ar pilnu ātrumu. Mēs gaidījām dažas minūtes, bet nekas cits nenotika.
  
  
  — Droši vien maroderis, — es teicu, — un arī dzērājs. Es cīnījos ar durvīm. Ledainais aukstais vējš bija šausmas pēc lidmašīnas omulīgā siltuma. "Pagaidi," es kliedzu Tamārai. - Es iešu skatīties. Es pieskrēju pie durvīm, no kurām iznāca vīrietis. Mendosas pistole ar vienu lodi manā rokā, gatava šaušanai. Iekšā bija gandrīz pārāk tumšs, lai kaut ko redzētu. Es aptaustīju sienu un atradu slēdzi un ieslēdzu to. Nekas. Es mēģināju vēl pāris reizes. Es pēkšņi pārstāju klausīties. Ārā gaudoja vējš. Lielajos logos iepūta papīrs.
  
  
  Lielās marmora uzgaidāmās telpas otrā pusē stāvēja biļešu kabīņu rinda. Es piegāju pie tuvākā letes un aizmetu jautājošu skatienu aiz tā. Apskatījos birojus un tualetes. Lidosta bija pamesta. Es atgriezos pie letes un izmēģināju telefonu, kas atradās uz galda. Es nebiju pārsteigts, ka līnija nedarbojās. No aizmugures bija dzirdami viegli svilinoši soļi. Pagriezusies, es nometu telefonu un paņēmu ieroci.
  
  
  Tā bija Tamāra. Viņai nebija man jāsaka, ka viņa ir nervoza. Viņas apaļās acis bija apakštasīšu lielumā. Viņa bija nāvīgi balta. "Es tur vairs nevarēju izturēt," viņa teica.
  
  
  – Šeit nav daudz labāk. Es norādīju uz telefona klausuli, kas karājās blakus galdam. "Šeit neviena nav. Arī telefons un gaismas vairs nedarbojas.
  
  
  - Kas mums tagad jādara?
  
  
  "Polencija".
  
  
  Viņa nervozi satvēra manu piedurkni. - Vispirms dosimies uz Tegusigalpu, Nik. Galu galā pilsētu nevar pilnībā evakuēt. Ne tik īsā laikā. Ir jābūt kādam, kas var mums palīdzēt. Policija vai armija.
  
  
  "Es vēlos, lai es varētu, mīļā, bet es nevaru." Vispirms mums jāatrod kāds, kas izskaidros šo lietu. Un, ja mēs atrodam kādu tādu, jautājums ir tikai, vai viņš mums ticēs. Mēs esam ārzemnieki bez pases un vīzas. Nē, viņi labprātāk domātu, ka mēs esam tā cēlonis.
  
  
  “Bet mēs nevaram apturēt Zemblu. Tikai mēs divatā.
  
  
  Noglāstīju roku, kas turēja manu roku. - Vai derēsim?...
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pēc stundas mēs ar zagtu militāro Land Rover izbraucām no Tugucigalpas uz kalnu ciematu Polensijā.
  
  
  Mums paveicās atrast kaut ko tādu, kas ceļoja cauri pamestai lidostai. Roveris sēdēja lidostas mazajā policijas garāžā blakus vecajām propelleru lidmašīnām. Automašīna tika pacelta ar domkratu un noņemts labais priekšējais ritenis. Tiklīdz Hondurasas varas iestādes nolēma rīkoties, acīmredzot radās vispārēja panika. Roveris vienkārši palika aiz muguras. Tas bija sarūsējis, ar saplaisājušu vējstiklu un iespiestu režģi. Bet vēl svarīgāk, tas bija pilnībā slēgts. Šajā augstumā un arī augstāk kalnos, kur mums bija jāiet, ir tāda lieta kā ziema. Protams, nekas salīdzinājumā ar pašreizējiem apstākļiem, taču bija jēga, ka hondurasieši izmantoja slēgtas automašīnas. Biju par to pateicīgs.
  
  
  Garāžā atradu piemērotu riteni. Tikmēr Tamāra ārpus degvielas uzpildes stacijas rakņājās pēc gāzes kannu. Es mainīju riepu, kad viņa atnāca man pateikt, ka sūknis nedarbojas - nav jaudas. Par laimi mēs atradām vairākas mucas benzīna. Ar rokas sūkni mums izdevās piesūknēt tik daudz, lai uzpildītu sešas džeru kannas un visurgājēja tvertni. Galu galā augstais oktānskaitlis, protams, sadedzinātu cilindros caurumu. Jautājums bija tikai par to, cik ātri. Roverā nebija ieroču, kas nav pārsteidzoši. Atradām virves spoli un aptieciņu. Pirms aizbraukšanas Tamāra nomainīja pārsēju man uz pleca. Priecājos, ka asiņošana apstājās un bedres labi aiztaisījās. Tomēr nebija medikamentu, kas mazinātu graujošās sāpes. Es mēģināju aizmirst sāpes. Austrumu filozofijas studijām un manai plašajai jogas praksei vajadzētu man palīdzēt šajā jautājumā. Gars uzvar matēriju – un tas darbojas!
  
  
  Beidzot pa ceļam pamanījām, ka plīts slikti strādā, un izpūtējs ir saplaisājis. Salonu piepildīja nepārtraukta rūkoņa un deguma smaka. Es domāju, cik ironiski tas būtu, ja saindēšanās ar oglekļa monoksīdu izraisītu mūsu nāvi, pirms mums būtu iespēja nomirt piemērotākā veidā. Personīgi es devu priekšroku ledus sniegam vai karstam svinam.
  
  
  ES devos. Tamāra atrada ceļu, izmantojot karti, kuru viņa atlocīja klēpī. Maršruts, pa kuru gājām, sastāvēja no nepārtraukta līkloča pa kalniem un visbeidzot pēdējā, šausmīgi stāvā kāpuma Polensijā. Kāpšanu šajās virsotnēs nevar uzskatīt par kaut ko iespaidīgu. Tie nav īpaši stāvi un neietilpst tajā pašā kategorijā kā Alpi vai jaunākie Klinšu kalni. Bet tagad mums bija jāgriežas cauri sniegotiem mežiem. Kāpšana pa vēja plosītām pārejām pa ledus zirgu vilktām un kalnu takām bija bīstamāka, nekā šķita. Pār mums karājās tumši mākoņi. Pelēkas miglas un sniega lauskas, vietām sajaucoties ar krusu, no visām pusēm sita visurgājēju.
  
  
  Šaurajam ceļam abās pusēs virzījās neliela pamatiedzīvotāju armija. Bēgļi, kuri pameta savus ciemus un būdas. Viņi traucās Tegusigalpas aizsardzībā. Daži brauca ar zirgiem vai mūļiem, citiem bija vagoni, bet lielākā daļa gāja kājām. Viņi valkāja plīvojošus pončo, brīvas kokvilnas bikses un sandales. Slikti ģērbušies un nožēlojami viņi staigāja kopā ar savām niecīgajām mantām mugurā. Ja viņi bija Zemblas atbalstītāji, tad viņi to neizrādīja.
  
  
  Kādu dienu apstājos, lai palaiž garām ratus. Tamāra atvēra sānu logu. — Cik tālu ir Polensija? - viņa jautāja mestizo. Viņš brīdi apstājās un ciešāk pievilka pončo ap savu sasalušo ķermeni. "Varbūt stundu. Ceļš ir slikts. Dodieties atpakaļ, ja varat.
  
  
  - Nē, mums jāiet tālāk. Paldies.'
  
  
  Vīrietis pielika roku pie loga. - Nav jēgas, senorita. Daži no mums ir no Polensijas. Cilvēki ar ieročiem mūs padzina no mājām.
  
  
  - Karavīri?
  
  
  'Nē. cits. Es nezinu, kāpēc viņiem bija vajadzīgs mūsu mazais ciemats. Saskaroties ar ieroci, labāk neuzdot jautājumus un paklausīt.
  
  
  "Mēs būsim uzmanīgi. Liels paldies, senor. Tamāra aizvēra logu. Viņas seja bija drūma, kamēr mēs braucām. – Tagad nav šaubu, Nik. Jums bija taisnība. Raidītājs ir tur.
  
  
  'Jā. Vēl viena lieta. Zembla jau bija.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar asu skatienu. - Kā tu vari būt tik pārliecināts?
  
  
  "Es neesmu pārliecināts, bet tas notiek pēc grafika. Kanāliem nav jābūt ļoti lieliem. Tie bija saliekami un noregulēti uz fiksētu viļņa garumu. Komandas tika izpildītas no maiju tempļa. Zembla tās uzstādīja slepeni, bez uzraudzības. Tādā veidā neviena valsts nekļūs aizdomīga un nesūtīs karavīrus izmeklēt savu darbību. Tagad, kad viss bija nogājis greizi, viņam bija jāizdara izvēle. Viņš varētu izjaukt savus kanālus un aizmirst par savu programmu, vai arī viņš varētu īstenot savus plānus par katru cenu. Un es vēl neredzu, ka šis fanātiķis padodas. Pēc kalēja domām, tam ir kāds sakars ar mocekļu kompleksu. Tagad, kad Polensiju ir ieņēmuši viņa bruņotie bandīti, ir skaidrs, ka Zebla ir apņēmības pilna cīnīties līdz rūgtumam. Tā kā radiokontakta nav, es teiktu, ka viņš lido uz priekšu un atpakaļ starp saviem posteņiem, lai atbalstītu un komandētu savus vīrus.
  
  
  — Jūs domājat, ka pulkvedis Zembla ir šeit, Polesijā?
  
  
  "Viņš droši vien atkal aizgāja un atstāja sargus."
  
  
  - Mēs neesam pārliecināti, Nik.
  
  
  Es satvēru Rover stūri, it kā tas būtu Zemblas kaklā.
  
  
  "Nē, mēs neesam pārliecināti."
  
  
  Mēs cīnījāmies, lai atrastu ceļu augšup. Reizēm starp koku grupām, kuru zari ieliekušies zem neparastas sniega slodzes. Reizēm pa miglas tītām kalnu grēdām ar klintīm vienā pusē un pelēku tukšumu otrā. Aukstums pastiprinājās. Ledainais vējš griezās cauri salonam kā skuveklis caur papīru, un mūsu zobi klabēja kā kastanītes. Beidzot mēs sasniedzām nelielu plato trīsstūrveida ielejas platajā galā. Ielejas otrā pusē atradās Polensija.
  
  
  Mūsu priekšā pletās milzīgs dzirkstošs līdzenums. Gaisma akli atspīdēja uz neapstrādātā sniega. Šķita, ka pašas debesis dzirkstīja un mirgo. Klīstošās mākoņu masas dzirkstīja kā dzīvsudrabs. Ieleja mirdzēja balta un spocīgi skaista. Graciozi ledus kupoli klāja kādreiz zaļo zemi. Ielejas vidū tecēja upe. Varēju redzēt, kur tas ietek ielejā. Kalnainās kabatas zem biezas sniega kārtas liecināja par krācēm. Daudzās kaskādes, kuras tagad ieskauj ledus, liecināja par augstāku pozīciju. Polensija atradās liela ūdenskrituma pakājē. Parasti ciemata mājas sastāvēja no bēši pelēkiem akmeņiem un ģipša, bet tagad tas bija nobružātu ziloņkaula būdiņu kopums ap tikpat baltu baznīcu.
  
  
  Es zināju, ka baznīcas tornī būs kāds vīrietis. Citi patrulēs ielās, un daži sēdēs stāvās nogāzēs ap ieleju. Apsargi, kurus mēs varējām redzēt, seši no tiem, veidoja tumšus plankumus uz gaiša fona. Abi stāvēja pie pagaidu blokādes, ko veidoja baļķu žogs uz ceļa, kas ved uz Polensiju. Pārējie puslokā apmetās mūsu ciema pusē.
  
  
  Viņi mūs vēl nav redzējuši. Citādi viņi kaut ko būtu izdarījuši,” sacīja Tamāra. "Viņi vienkārši stāv... Vai varbūt viņi zina, ka mēs nākam, un gaida, nešaujot, līdz mēs nonāksim tuvāk."
  
  
  "Nu, neliks viņiem gaidīt ilgāk."
  
  
  "Mēs varam mēģināt iznīcināt pēdējo sargu ar sānu kustību." Mēs varētu izmantot viņa ieroci.
  
  
  Es neatbildēju uzreiz. Es pētīju apgabalu un domāju. Es mēģināju izstrādāt plānu, kuram bija pienācīgas izredzes uz panākumiem. Man tas īsti nepatika.
  
  
  "Nē, mēs nezinām viņu ikdienu," es atbildēju pēc brīža. "Un mums nav laika stāvēt šeit un visu izdomāt." Turklāt ciems ir pilnībā atvērts. Būs sasodīti grūti tur nokļūt. Un pat ja tas darbojas, mēs varam nezināt to atrašanās vietu. Tad atdosim sevi. Nē, mūsu vienīgā iespēja ir sist, pirms viņi pazina, ka esam šeit.
  
  
  - Labi, pastāsti kā!
  
  
  Esmu visu izskatījis. Pēc tam es paņēmu virves rulli no mašīnas aizmugures. "Dod man savu ieroci," es teicu.
  
  
  'Kāpēc? Tajā ir palikušas tikai trīs kasetnes.
  
  
  'Lieliski. Tas ir par diviem vairāk nekā man atlicis. Ak jā, un vēl vienu granātu, lūdzu.
  
  
  Viņa izskatījās bēdīga, bet izdarīja, kā es lūdzu.
  
  
  'Kur mēs ejam?' viņa jautāja, kad es gatavojos kāpt ārā no Rover.
  
  
  - Nevis mēs, bet es. Paliec šeit.'
  
  
  - Nik, nē!
  
  
  'Tam vajadzētu būt. Pa to laiku var apgriezt džipu un uzpildīt tvertni no kannām. Ja man tas izdosies, var būt nepieciešama ātra atkāpšanās. Ja es nenākšu, tad...
  
  
  'Nesaki tā.'
  
  
  "Ja man neizdosies," es atkārtoju, "tad jums ir iespēja." Benzīna ir vairāk nekā pietiekami, lai atgrieztos Tegusigalpā.
  
  
  "Es tevi ienīstu," viņa kliedza pēc manis. Pār plecu paskatījos uz slaido figūru, kas sēdēja Land Rover. Ja tikai nebūtu tik sasodīti auksts un situācija nebūtu tik bīstama un steidzama! Tad es gribētu redzēt, vai viņa arī zina, kas ir mīlestība. Mana iekšējā sajūta man teica, ka mans laipnais krievu aģents bija pietiekami kaislīgs, lai liktu mums aizmirst, ka mums kādreiz ir auksti.
  
  
  Es sasniedzu plato galu un sāku kāpt pa kalniem, kas ved uz milzīgo klinti virs ielejas. Man bija jāsakrauj sniegs ar vienu kāju, līdz tas bija pietiekami ciets, lai noturētu manu svaru. Tad ar otru kāju nākamais gabals un tā tālāk. Tas bija nāvējoši nogurdinoši. Soli pa solim es cēlos. Drīz vien stutēšanas dēļ vairs nejutu kāju muskuļus. Ļoti stāvos posmos nācās rāpot uz ceļiem. Es tik tikko piecēlos, izmantojot rokas. Beidzot sasniedzu klints augšējo malu. Tagad sākās mans ceļojums uz klinti tieši virs Polensijas.
  
  
  Pirmā daļa nebija pārāk grūta. To galvenokārt veidoja krūmu un mazu koku labirints, kur dīvainākajās vietās auga nejauši zari. Bet tad šo vēja plosīto veco koku biezoknis pārstāja augt. Es nonācu blīvā mežā. Vēja brāzmu spiedienā locījās lieli skuju koki, ozoli un gobas. Zari ātri kustējās. Izskatījās, ka rokas šūpojas no vienas puses uz otru, lai saglabātu siltumu. Daži koki sabruka zem sniega svara un nolūza ar sasalušiem stumbriem. Man bija jāiet pa vai zem tām, vairāk rāpot nekā ejot.
  
  
  Neskatoties uz sniegu, kas visu pārklāja un nolīdzināja ar zemi, es redzēju, ka koki stāv kalnā. Šis kalns atradās virs upes gultnes, tieši pirms vietas, kur upe ar pērkona rūkoņu ietriecās ielejā. Tur bija liela egļu grupa; tumšas, izliektas formas cieši kopā. Es devos turp koku aizsegā. Šeit vējš bija mazāk stiprs un sniegs mazāk blīvs. Izgāju upes krastā un uzmanīgi paskatījos apkārt. Vējš pierima. Tas ļāva labāk kontrolēt ceļu. Sniegs man apkārt izskatījās mierīgs un draudzīgs. Virve smagi spieda manu ievainoto plecu. Es labprāt būtu to pārmetusi pār otru plecu, taču man bija jātur labā roka brīva, lai šautu.
  
  
  Es vairākas reizes pavilku automātisko pistoles aizbīdni, lai atbrīvotu to no aukstuma sabiezinātās eļļas. Es apstājos miris un gaidīju. Es meklēju un klausījos, vai kāds nav tuvumā. Nekur nebija nekādu dzīvības pazīmju.
  
  
  Upe — lai kā to sauca — plūda zem ledus un sniega kā kanalizācijas caurule. Šaubījos, ka normālā ziemā nosals. Vētras izrautie koki un krūmi iespiedās vidū starp akmeņiem. Koki veidoja raupju sniega aizsprostu, kas stiepās no viena krasta līdz otram.
  
  
  Es virzījos pa labi pa seklu padziļinājumu klints virzienā. Netālu no ūdenskrituma, tieši pirms vietas, kur upe ieplūda ielejā, nogāzās liela egle. Viņš bija pa pusei krastā, pa pusei upē. Apakšējie zari bija dziļi zem sniega, bet saknes joprojām izskatījās svaigas. Tas nozīmēja, ka koks bija izrauts pavisam nesen.
  
  
  Es apstājos šeit. Vienu virves galu piesēju pie koka. Otru galu apsēju ap vidukli. Šķērsoju aizsalušu upi un devos uz ūdenskrituma pusi. Pa upes ledu būtu bijis vieglāk staigāt, bet es negribēju, lai mani atklāj. Mans plāns bija vienkāršs. Kamēr es biju izmantojis visu virvi, es jau būtu pietiekami tuvu ūdenskritumam, lai izliktu Tamāras perfekti maskēto granātu un iznīcinātu apgrūtinošo dambi. Biju rēķinājusies ar to, ka jaunizveidotais ledus pilnībā nenosēdīsies. Ja ledus plīstu, šī uzkrātā masa kā ūdens no rezervuāra plūstu lejup. Polensija bija tieši lejā ielejā. Iedzīvotāji ir pazuduši. Pilsētā palika tikai Zemblas ļaudis un raidītājs.
  
  
  Tas nebija droši. Granāta varētu uzsprāgt, pirms es sasniegšu koku drošību. Sniega un ledus siena slīdētu pāri malai milzīgā ātrumā. Rezultāts būtu nāvējošs kā zemes nogruvums. Un es negrasījos ļaut sevi ieraut šajā virpulī. Es neko nezināju par aizdedzes laika iestatījumiem. Virve bija mana vienīgā cerība.
  
  
  Līdz dambim vēl bija piecpadsmit, desmit metri. Es gāju garām zariem un akmeņiem. Es turēju Mandarīna bumbu vienā rokā un automātisko pistoli otrā. Man likās, ka dzirdēju balsis, bet nekas nebija redzams. Neilgi. Es pierāpos tuvāk, galvu un ķermeni tik zemu, cik vien spēju. Biju gandrīz sasniedzis klinti, kad atkal dzirdēju skaņas. Šoreiz kļūdu nebija! Daži vīrieši gāja pa egļu birzi. Viņi gāja līdz upei. Viņu balsis atbalsojās caur sniegu. Es skaidri dzirdēju, ko viņi saka. “...šeit ir pēdas, es tev teicu, man likās, ka redzēju kaut ko dīvainu. Viņš nevar būt tālu.
  
  
  Metra attālumā no manis no ledus izlīda bluķa gabals. Es ieniru šajā patversmē uz ledus un atradu sevi bedrē starp čaukstošiem zariem. Mani vajātāji noteikti mani dzirdēja. Es aizturēju elpu, krievu pistole manā rokā bija gatava šaušanai. Es dzirdēju citu balsi spāniski kliedzam. 'Miers. Šeit ir virve. Viņa iet pāri upei.
  
  
  Es paskatījos cauri nokaltušajiem zariem. Es varēju saskatīt četras figūras, kas apstājas upes krastā. Vīrieši valkāja bezveidīgas formas tērpus ar emblēmu, ko es jau biju redzējusi templī. Viņu cimdotās dūres turējās pie šautenēm, kad viņi skatījās uz ledu. Pūta viegls vējiņš, kas liek viņiem formas tērpiem pielipt pie ķermeņa. "Tik salna kā tava māsa," sacīja trešais smaidot. 'Sveiki!' - otrs vīrietis atbildēja ar neķītru žestu. - Paņem virvi, Hosē. Paskatīsimies, vai esat labs makšķernieks.
  
  
  Pasniedzos pēc virves ap vidukli un atraisīju to. Es negribēju trīs reizes nošaut četrus puišus. Es nometu virvi un vēroju, kā tā izlocās caur ledu. Es neapzināti pacēlu kreiso roku, to ar Tamāras bumbu. Uz manas pieres pēkšņi parādījās sviedru krelles. Es neticīgi skatījos uz granātu. Es nejauši salauzu aizdedzes cauruli trīs ceturtdaļas no ceļa. Domājams, ka tas notika, kad es meklēju aizsegu. Trīs ceturtdaļas no kā? Apvalks bija izliekts un varēja eksplodēt jebkurā brīdī – bet kad? Es notupos aiz nokrituša koka, prātodama, vai pēkšņi man sejā nesprāgst granāta. Pēkšņi es dzirdēju: "Ak, draugi!" Sekojot ombre pēdās. Pie upes kāds sēž!
  
  
  Četri vīrieši nāca tieši pretī. Viens nolieca galvu, lai pētītu pēdas. Viņiem visiem rokās bija šautenes, gatavas šaut. Es uzmanīgi pavēru Tamāras pistoli pret četrinieka līderi. Viņš bija tikai divdesmit jardu attālumā, kad es vienu reizi izšāvu. Es redzēju, kā vīrietis saķēra vēderu un nokrīt uz ceļiem. Es atstāju mandarīna bumbu uz zara dakšas. Viens no atlikušajiem trim paslīdēja un nokrita uz ledus. Pārējie divi nekavējoties atklāja uguni. Lodes dzenāja sniega kaudzes un ledus lauskas, kas sāpīgi trāpīja man sejā. Es ieguvu dažas sekundes, pateicoties pārsteiguma efektam. Tad šie puiši mērķēs labāk. Un es gandrīz biju viņu redzeslokā. Viņi nevarēja palaist garām.
  
  
  Sekundes pagāja pilnībā, granātai eksplodējot. Sprādziens trāpīja man mugurā kā ar dzelzs dūri. Es jutu, kā ledus trīcē zem manām kājām, kad sprādziens izlauzās cauri jēldambim. Es lidoju pa gaisu, atkal piezemējos un paslīdēju. Pār mani uzkrita ledus, sniega un koka lietus. Es dzirdēju citu vīriešu kliedzienus, kad sprādziena rēkoņa apklusa... un tad ledus sāka plaisāt ar draudīgu rūkoņu. Aukstais ūdens zem ledus vēl nav sasalis. Tagad tas sāka strauji plūst gar krātera malu. Ledus vaidēja un drebēja zem lielā spiediena; viņš sāka salūzt. Kļuva redzami lieli caurumi. Ledus masu vairs nevarēja noturēt un kopā ar meža paliekām sāka slīdēt kā masīva sasaluša plekste pa pilsētas malu.
  
  
  Es mēģināju piecelties. Ledus dejoja un šūpojās augšup un lejup. Es atkal nokritu uz ceļiem. Es nevarēju pat dažus metrus aizrāpot līdz krastam. Es paskatījos sānis uz saviem vajātājiem. Vīrietis, kuru es nošāvu, ir pazudis. Viss, ko es redzēju, bija rokas, kas izmisīgi pieķeras pie jebkā. Viņš iekrita ledus spraugā. Pārējie slīdēja un kliedza. Es nevarēju darīt neko citu kā pieķerties koku zariem. Atbrīvotā upe nikni metās cauri desmit pēdu spraugai. Abas bankas klāja spēcīga straume. Viens no Zemblas vīriešiem mēģināja izkļūt no šīs kūsājošās strūklakas. Ledus padevās. Viens kliedziens, un niknā straume viņu aprija. Abi atlikušie vīrieši gaudoja kā nāves priekšā. Nebija ko darīt. Stabili slīdām uz klints pusi. Ledus bluķi un koku paliekas mūs sita no visām pusēm.
  
  
  Ūdenskrituma virsotne atgādināja milzu virpuli. Viss griezās un tika ievilkts virpuļa centrā. Mani tajā ievilka ar šausmīgu rīstošu skaņu. Tad es nokritu.
  
  
  Es izmisīgi tiecos pēc visa, kas palēninātu manu nolaišanos. Es paķēru baļķi, atkal to pazaudēju, bet atkal satvēru. Daudzi zari bija saplēsti vai nolauzti tuvu stumbram. Bet joprojām bija pietiekami daudz zaru un adatu, lai mīkstinātu manu kritienu. Troksnis kļuva skaļāks. It kā pēkšņi būtu atvērušies tūkstoš tvaika katlu drošības vārsti, lai atbrīvotu lieko tvaiku. Sniegs un ledus ielija Polencijas centrā. Visa pilsēta bija iegrimusi ledus masā, kas uzlidoja un nokrita. Es atrados šī virpuļa centrā, kad lode ielidoja koka stumbrā tieši pie manām kājām.
  
  
  Ieplestām acīm paskatījos uz vīriešu grupu. Viņi tika padzīti no pilsētas un izkaisīti pa līdzenumu. Tikmēr viņi uz mani šaudīja. Viss, ko es varēju darīt, bija sēdēt un lūgties. Es cerēju, ka pārvietojos tik ātri, ka viņi nevarēs man trāpīt. Bet ne pārāk ātri, jo tad es salauztu kaklu. Es atradu sevi plūstoša ūdens, akmeņu un koku virpulī. Lode trāpīja zarā tieši virs manas auss. Vēl viena lode rikošetā noskrēja no laukakmens, kuram pabraucām garām ar metālisku skrāpējumu. Tas lika man saspringt no bailēm. Pēc tam upe ar lielgabala lodes spēku trāpīja ielejas grīdai. Mani nogāza no kājām un kaut kur iemeta. Manī ietriecās neredzami objekti. Ledaina ūdens viļņi mani aprija, līdz tas manu acu priekšā kļuva melns.
  
  
  Spēcīga straume mani izcēla uz virsmas, pirms es sapratu, kas notiek. Pusceļā saplacinātajam un gandrīz pilnībā izpostītajam ciematam es nonācu virspusē. Es uzmetu ūdeni un kas zina vēl kādas stulbas. Es mēģināju peldēt. Sitiens pa muguru lika man nokrist. Es neesmu panākusi nekādu progresu. Tāpēc es paliku tur, kur biju, lai turētu galvu virs ūdens. Cerēju, ka tas arī stimulēs manu apriti. Tas bija tā, it kā es būtu Ziemeļu Ledus okeānā. Katrā ziņā manas izredzes izdzīvot nebija daudz labākas! Pēc manis tika nosūtīts vēl viens šāviens. Tad es atrados ārpus diapazona netālu no tās, kas noteikti bija Polensijas baznīca.
  
  
  Upe nikni ripoja. Asinis sastinga manās vēnās. Mani nervi sastinga. Es vairs neko nejutu. Šķita, ka manām rokām un kājām bija pielīmēti svina atsvari. Es nonācu zem ūdens, izgāju uz virsmu un atkal sāku grimt.
  
  
  'Niks! Nik, pagaidi...
  
  
  Balss atskanēja no miglas, kaut kur tālienes. Es izmisīgi pamāju ar roku. Spēcīga roka saspieda manu plaukstas locītavu. Es vilku un centos palīdzēt. Es cīnījos ar strāvu. Es cīnījos ar vēlmi padoties. Es cīnījos ar gandrīz neatvairāmu vēlmi iemigt un iegrimt pasaules lielākajā ūdens gultā. Taču roka nepadevās un turpināja mani vilkt. Beidzot sajutu stabilu zemi. Mani joprojām vilka. Upe virpuļoja ap gurniem, ceļiem, potītēm... un tad es izlidoju! Paspēru dažus nestabilus soļus un sabruku.
  
  
  'Niks. Dievs svētī.' - dzirdēju viņas balsī drebuļus. Tamāras acīs sariesās lielas asaras. – Paldies Dievam, ka tu piepeldēji pietiekami tuvu krastam, lai viņa varētu tevi satvert. Vai tev viss kārtībā?
  
  
  "Nekas." - Mana balss aizlūza. Es nogurusi pakratīju galvu un skatījos viņā. “Ir jauki, ja sieviete par tevi rūpējas,” es nodomāju.
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Bija vakars, kad mēs atgriezāmies Tamāras Cesnā. Debesīs nebija nevienas zvaigznes. Pēkšņa sniega lietusgāze apraka kokus un pārklāja zemi, kas jau bija pārklāta ar baltu audumu. Bija auksti. Sāpēja katra elpa. Mana piespiedu peldēšana manas uzacis un bārdu pārklāja ar sarmas kārtu.
  
  
  Mēs bijām patīkami pārsteigti, redzot miglainu blāvi dzeltenas gaismas svītru virs Hondurasas galvaspilsētas Tegusigalpas centra. Tas nozīmē, ka mūsu pieņēmums bija pareizs. Pilsēta sniedza siltumu un pajumti bezpajumtniekiem un bezpajumtniekiem. Lidosta un ceļi, kas ved uz to, joprojām bija pamesti. Mēs tikai īsi apsvērām iespēju doties uz pilsētu. Taču vecie argumenti atkal izrādījās izšķiroši. Mēs tērētu pārāk daudz laika, meklējot īstās iestādes. Maz ticamā gadījumā, ja viņi mums uzticēsies, viņu palīdzība būs apšaubāma, un, ja viņi mums neuzticēsies, mēs būsim zaudētāji. Tam pievienojās arī briesmas, ka daži varētu sadarboties ar Zembli un slepeni darboties pret valdību. Bez precīziem datiem mēs nekad neuzzinātu, ar ko mums ir darīšana.
  
  
  "Kāds mums būtu jāpaskaidro Polensijā notikušais?" Tamāra pamāja ar galvu. "Nik, tas bija mežonīgākais triks, kādu esmu redzējis. Ja es nezinātu labāk, es varētu zvērēt, ka jums ir vesela pudele degvīna.
  
  
  "Es tūlīt gribētu vienu," es atbildēju, šņācot. "Starp citu, vai jums bija labāka ideja iznīcināt šo instalāciju ar mūsu ierobežotajiem resursiem?"
  
  
  "Nu... nē, ne uzreiz, bet es tomēr domāju..."
  
  
  "Pirmdienas rīta dūša no direktores!"
  
  
  'Ko tu ar to domā, Nik?
  
  
  'Aizmirsti. Atcerieties, ka tika iznīcināts tikai viens raidītājs. Vēl divi priekšā. Un mums tas "jāizdara kopā ar trim lodēm un, protams, ar jūsu cigaretēm".
  
  
  - Nik, tas ir negodīgi! - viņa teica, nopūtusies. "Manas cigaretes ir kārtībā."
  
  
  "Neko Smokijs nevarēja darīt, lai izārstētu lāci," es atbildēju. - Vai gribi, lai aizdedzu cigareti?
  
  
  "Ne gluži," viņa iesmējās. "Kas ir Smokijs Lācis?"
  
  
  “Būtu pārāk ilgi, lai to izskaidrotu. Starp citu, es gribētu tūlīt cigareti ar malku jūsu degvīna. Bet tikai mans zīmols ar zelta iemuti.
  
  
  “Zelta iemutnis! Uz priekšu, turpini. Kam tas paredzēts?
  
  
  "Tas ir manai T zonai."
  
  
  "T-zona?"
  
  
  'Visvarenais Dievs! Tamāra, vai šajā Uļjanovska prospekta akadēmijā tev vispār neko nemāca? Manhetenā jūs nepaturēsit piecpadsmit minūtes.
  
  
  "Vismaz viņi mums nemāca par T zonām. Turklāt tas izklausās neķītri.
  
  
  Uz manām lūpām bija teikt, ka tas tā nav. Bet tad es atcerējos izpārdotu filmu, ko redzēju pirms dažām nedēļām. Viņai varētu būt taisnība. Es iztīrīju rīkli un noņurdēju: "Dod man cepumu."
  
  
  Viņa man iedeva cepumu. Tas bija viens no tiem zemesriekstu siera cepumiem, ko atrodat tirdzniecības automātos. Tā bija vienīgā ēdamā lieta, ko varējām atrast pamestajā lidostā pie savu iespēju robežas, mēs ielauzāmies automātā un paņēmām līdzi duci paku. Šokolādes tāfelītes no blakus esošā tirdzniecības automāta bija pilnīgi neēdamas pat pēc tam, kad tās atkausējām. Pēc mūsu reida es uzpildīju Cessna tvertnes. Tamāra iebrauca lidmašīnā tukšā angārā, prom no vēja.
  
  
  Mēs joprojām bijām tur. Mēs bijām Cessnā. Dzinējs darbojās tukšgaitā, un apkure darbojās ar pilnu jaudu, lai mūs atkausētu. Mēs ēdām savus cepumus. Man bija Tamāras mētelis, kamēr manējais žāvās. Bikses un zeķes man pielipa kā ledus gabals. Ēkās pārmeklējām segas vai sausas drēbes. Nav rezultāta. Kad lidosta tika evakuēta, acīmredzot tika paņemts līdzi viss noderīgais. Paskatījos uz Tamāru maigi zaļajā paneļa gaismā. Viņas mierīgums, noturība un drosme tika apbrīnota. Viņa cīnījās, zvērēja un palīdzēja man atdzīvināt mani Land Rover. Es biju tuvu spēku izsīkumam, kad mēs izvairījāmies no dažiem atlikušajiem puišiem, kurus Zembla bija izvietojusi tagad izpostītajā Polensijā. Viņai tas izdevās. Viņa brauca visu ceļu atpakaļ. Strīdējāmies par to, vai man vajadzētu novilkt slapjās drēbes un salstēt uz pliko dibena, vai arī palikt tajās un pieklājīgi pārvērsties par ledus bluķi. Beidzot mēs nonācām pie kompromisa. Es novilku mēteli un kreklus un uzvilku viņas mēteli. Pārējam vajadzēja kārtīgi nožūt.
  
  
  Tagad, kad beidzot varējām mierīgi atpūsties, kļuva skaidrs, ka arī Tamāras spēki ir beigušies. Viņa skrēja divas pilnas dienas un naktis. Viņas sejā un stājā bija redzamas noguruma pazīmes. Man nebija daudz labāk. Tamāra noslaucīja drupatas no klēpja un nolaizīja pirkstus.
  
  
  'Labi. Un kur tagad? Puntarenasa, Kostarika?
  
  
  'Nē.' - Es pakratīju galvu.
  
  
  "Bet Nik, Panama ir daudz tālāk uz dienvidiem! Vai tu nedomā...
  
  
  "Ak, mēs vispirms dosimies uz Puntarenasu," es teicu, pārtraucot viņas protestu, "tikai ne tagad... Paskaties uz tevi, Tamāra." Tu esi nāvīgi noguris. Es varētu lidot ar šo lidmašīnu tavā vietā, bet man nav daudz labāk. Un šādos laikapstākļos būtu sasodīti grūti vienkārši noturēties gaisā. Mums nedaudz jāatpūšas.
  
  
  "Bet mums tam nav laika."
  
  
  "Tad mums būs jāatrod laiks tam," es stingri teicu. Viņa jautājoši paskatījās uz mani un tad nopūtās. "Tev taisnība, Nik, kā parasti. Dažas stundas miega būtu atbilde.
  
  
  Cessna 150 nav paredzēts gulēšanai. Bet Tamāra man sagatavoja vēl vienu pārsteigumu. Tam bija nolaižami sēdekļi, kas mūsdienās ir izplatīti automašīnās. Salocīti atpakaļ, viņi saklāja nedaudz neērtas gultas, taču tās varēja gulēt. Tās nebija FAA aprīkojuma noteikumu sarakstā, taču Tamārai pārāk nerūpēja ASV drošības standarti. Šajā brīdī man arī bija vienalga. Mēs izstiepāmies, katrs savā krēslā, apmēram astoņu collu attālumā viens no otra. Mēs kādu laiku gulējām klusēdami un skatījāmies viens uz otru. Klusums kļuva nomācošs.
  
  
  "Mēs nevaram atstāt motoru darboties visu nakti," viņa iesāka.
  
  
  'Nē.'
  
  
  "Šeit bez apkures jābūt ļoti aukstam."
  
  
  Vēl viena klusuma minūte. Atmosfēra bija piepildīta ar neizteiktām vēlmēm un vilinošām domām. "Mēs varam dalīties ar jūsu mēteli, tad mēs nenosalsim," es beidzot teicu.
  
  
  Jā, viņa piekrita. Viņa piecēlās un izslēdza aizdedzi. Dzinējs vairākas reizes noklepojās un pēc tam nomira. Pēkšņi pār mums iestājās klusums. Tamāra vilcinājās... Viņa lēnām apgūlās man blakus uz mana šaurā sēdekļa. Pagriezusies pret mani, viņa izstiepās pilnā augumā. Es atvēru savu mēteli un aptinu to mums apkārt. Es piespiedu viņas ķermeni savam. Viņas apaļās, augstās krūtis izskatījās kā sastinguši āboli uz manām kailajām krūtīm, kad viņa automātiski piespiedās pie manis. Mūsu augšstilbi pieskārās. Viņai pārskrēja drebuļi. Un tas nebija no aukstuma.
  
  
  Es negribēju viņu biedēt vai sāpināt. Man viņa ir vajadzīga pārāk daudzām citām lietām. Pēkšņi kļūt par viņas mīļāko bija pārāk riskanti. Bet es vairs nevarēju kontrolēt savas rokas. Lēnām un nevaldāmi tie slīdēja uz viņas tievo vidukli un zem vilnas džempera. Mani pirksti maigi slīdēja pār viņas ciešo, plakano vēderu. Es jutu, ka viņa trīcē zem mana pieskāriena. Dedzinošs, spiedošs karstums izplatījās pa visu manu ķermeni. Mana roka glāstīja viņas samtaino ādu; meklēt, cerēt. Un tad es to sajutu – tirpstoša pulsācija, neskaidra, bet jēgpilna atbilde.
  
  
  Mēs skūpstījāmies. Sākumā slinks un ķircinošs. Tad stiprāks. Šķita, ka Tamārā uzliesmoja kūpoša kaisle. Viņas ķermenis trīcēja manās rokās ar viļņveidīgām kustībām. Viņas mute bija kā rūgts auglis. Es nodrebēju un saspringu zem viņas apskāviena spēka. Beidzot viņa atbrīvojās. Viņa iesmējās. Lepns, pašapmierināts smaids, it kā izsmejot manu vēlmi. Bet, ja viņa par kaut ko pasmējās, tad tā bija viņas pašas vēlēšanās, nevis mana. Viņas smaidā nebija nežēlības vai slēpta motīva.
  
  
  Viņa nepretojās manām rokām. No otras puses, viņa klusībā mani mudināja ar savām kustībām, līdz mēs kaili gulējām viens otram blakus. Salonā bija karsts un mitrs, un ne tikai no apkures. Lēnām un klusi es atvilku savu jaku. Es skatījos uz viņu, patiešām skatījos uz viņu visu ceļu. Viņas maigā, spīdīgā āda, ideālās krūtis ar sārtinātiem sprauslām, leknais vēders, kas cēlās un krita laikā, kad strauji elpo, apaļie, mīkstie gurni, kas ieplūda garās skaistās kājās. Manas acis viņu aprija. Viņa izskatījās pārsteidzoši. Viņa izstiepa rokas, lai mani apskautu. "Nik, Nik..." viņa čukstēja. "Tu esi tik spēcīgs, tik īsts vīrietis. Tā tam vajadzētu būt šovakar, tā es tev sevi atdodu. Nekādu melu, nekādu triku. Nevis Krievija un Amerika. Tikai vīrietis un sieviete kopā... Es maigi noskūpstīju vienu krūti, tad otru. Viņa nodrebēja, satvēra mani aiz matiem un pievilka vēl tuvāk. Mana roka ieslīdēja starp viņas kājām un tad uz augšu pa viņas augšstilbu mīksto iekšpusi. Viņas gurni atslāba. Viņas ceļgali izpletās plati, aicinot mani paņemt viņu līdz galam.
  
  
  Viņa lika mums apgriezties mazā krēslā. Tagad mēs bijām viens otram virsū. Viņa ir zem. Viena no viņas garajām trīcošajām kājām karājās pāri krēsla malai, atbalstot mūsu ķermeni. Lēnām viņa nolaida roku starp mūsu ķermeņiem. Viņa maigi piespieda mani pie savas mitrās, siltās, trīcošās miesas. Nelielos rotaļīgos aprindās viņa sāka griezties un šķobīties. Viņas pirksti mani dedzīgi iespieda viņā.
  
  
  “AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, she breathed a breath. Šķita, ka viņa mani ir pilnībā aprijusi dziļi sevī. Viņas ķermenis sagriezās. No baudas vaidēdama, viņa spārdīja kājas. Viņas rokas un kājas apvijās ap manu saspringto, kustīgo ķermeni. Man pār muguru pārskrēja drebuļi. Es jutu, ka viņas muskuļi saspringst, it kā tie vairs nebūtu viņas ķermeņa daļa. ES iesitu. Visa mana dvēsele un ķermenis bija šī brīža svētlaimīgajā svētlaimē. Viņa vēl ciešāk aptvēra kājas ap maniem raustošajiem gurniem. Viņas kaislīgie pirksti mani masēja ar ritmiskām kustībām. Mana pārņemtā ekstāze izlīda dziļi viņā. Es nodrebēju. Es vairs nevarēju kontrolēt savas kustības.
  
  
  Tamāras pirksti iespiedās vēl dziļāk manā miesā. Viņa mani vēl ciešāk saspieda starp saviem bezcerīgi saspringtajiem augšstilbiem. Viņa vaidēja un vaidēja zem manis, kamēr viņas pašas aizraušanās uzliesmoja ar paisuma spēku. Mūsu ķermeņi krampji trīcēja. Likās, ka tas nekad nebeigsies.
  
  
  Kad viss bija beidzies, mēs vēl mazliet nogulējām, pārguruši un pilni. Mūsu mute savilkās. Mūsu elpas skaņas bija dziļas un smagas.
  
  
  "Niks," viņa čukstēja, kad mēs sākām ieslieties dziļā miegā.
  
  
  'Mmmmm...?'
  
  
  "Nik, kas ir Smokijs Lācis?"
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Kostarika arī sastāv galvenokārt no kalniem. Daži no tiem ir snaudoši vulkāni, kas dažkārt sasniedz vairāk nekā trīs tūkstošus metru augstumu. Bet teorētiski pat zemākā zemienes daļa tagad atradās šajā augstumā. Kalni pacēlās virs viņa neiedomājamā augstumā. Kā jau bija prognozējis pulkvedis Zembla, laikapstākļi pasliktinājās spēka lauka traucējumu dēļ. Tagad, kad abi raidītāji bija iznīcināti, dambja žogs tika slēgts. Sniega vētras, ko mēs ar Tamāru piedzīvojām Hondurasā, pārvērtās viesuļvētrā.
  
  
  Kad vēlā vakarā lidojām uz dienvidiem, lidostu pārņēma rūgts aukstums. Tamāra plašā lokā lidoja pāri Klusajam okeānam, lai pēc iespējas izvairītos no vētras. Bet, kad pagriezāmies iekšzemē uz Puntarenasu, mūs nokļuva gaudojoša, apžilbinoša sniega vētra. Tomēr Tamārai izdevās droši nosēdināt lidmašīnu pļavā netālu no šīs Kostarikas ostas pilsētas. Cessnas spārnus klāja bieza ledus kārta. Atledošanas līdzekļi neizturēja.
  
  
  Lauksaimniekam, kuram nonācām blakus, piederēja 1940. gada Buick četrdurvju sedans. Mašīna bija nostiprināta ar dzelzs stiepli. Aizmugurējais sēdeklis padevās vistām. Zemniekam Nikaragvas nauda īsti nepatika, bet citu maksāšanas līdzekļu mums nebija. Mums arī īsti nepatika, ka par šo retumu bija jāmaksā desmit reizes lielāka dienas cena. Izmetām vistas no furgona un braucām prom.
  
  
  Kontrasts starp Hondurasas augstienēm un Kostarikas piekrastes reģionu bija uzreiz manāms. Sniegs, kas tur mežā nokrita, palika mīksts. Šeit vējš netraucēti pūta pāri Nikijas līča plašajiem plašumiem. Sniegs nopūta līdzenumus un sakrājās ielejās vai zem ēku aizsegā un koku puduros. Vējš mums pūta no visām pusēm. Vēja brāzmas ik pa laikam piedzina automašīnu bīstami tuvu meliorācijas grāvjiem, kas skrēja paralēli abās ceļa pusēs. Dažreiz mēs gandrīz stāvējām uz vietas, kamēr pret mums nāca krusa un sniegs. Pastāvīgais vējš sniegu un krusu pārvērta ledainā masā, kas sasala līdz betona cietai garozai. Tas čīkstēja, kad pabraucām tai garām. Debesis bija apžilbinoši baltas, pilnas ar atspīdumiem un mirgojošām gaismām. Tas ir neticami, ka var apvienot tik stipru aukstumu un tik žilbinošu skaistumu. Abu kombinācija mani padarīja aklu, kamēr es cīnījos ar stūri. Es tik tikko varēju saskatīt koku zarus un krūmus, kas mūs sita. Automašīna viņus notrieca vienu pēc otras. Tamāra pieglaudās pie manis, lai nedaudz sasildītos.
  
  
  Beidzot mēs ieslīdām Puntarenasā. Tā ir Kostarikas galvenā osta Klusajā okeānā. Pilsēta atrodas aptuveni 140 km uz rietumiem no galvaspilsētas Sanhosē. Parasti pilsēta, kurā dzīvo vairāk nekā 30 000 cilvēku. Tagad tā vairāk izskatījās pēc tukšas kapsētas. Neviena nebija redzams. Pat dzīvnieki, kas tik bieži klīst šādās pilsētās. Ostā noenkurojās vecs kruīza kuģis un vairāki tunzivju traleri. Viņi bija iesaluši ledū. Krusa, sniegs un gaudojoši vēji saspieda kuģus un lauza mastus.
  
  
  Turpinājām braukt ar zemāko pārnesumu. Mums bija aizdomas, ka viesnīca Vacaciones ir daļa no tūristu kūrorta ostas otrā pusē. Mēs nonācām kapteiņa kafejnīcā. No skursteņa gāzās ārā dūmi, un pa logiem spīdēja pārāk spoži degošas krāsns sarkana liesma. ES apstājos. Tamāra iegāja iekšā, lai pajautātu ceļu. Kad viņa atgriezās, viņa bija manāmi nobālējusi. "Tur ir briesmīgi, Nik," viņa teica trīcošā balsī. "Šķiet, ka visa apkārtne ir tur. Sievietes un bērni dreb plīts priekšā. Vīrieši stāv viņam apkārt un apātiski skatās. Viņi ir apmulsuši. Viņi ir nobijušies un viņiem gandrīz nav pārtikas. Viens no viņiem stāstīja, ka katedrālē, kur sēž vēl vairāk cilvēku, nav pilnīgi nekā, ko ēst. Viņi mirs, Nik. Mums tas ir jāizbeidz!
  
  
  Nomierinoši noglāstīju viņas kājas. "Mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos. Kur atrodas viesnīca?
  
  
  Viņa skumji pamāja. "Kas mums jādara, kad būsim tur, Nik? Nav tā, ka Modžadas jaunkundze mūs sūtīja. Viņi to nekad nepirks! Turklāt mēs nezinām, vai viesnīcā ir Zemblas atbalstītāji. Tie var būt tur, bet raidītājs var būt paslēpts jebkur.
  
  
  "Es zinu, bet mums kaut kur jāsāk, Tamāra, tāpat kā Polensijā."
  
  
  Beidzot mēs iznācām plašā bulvārī, kurā rindojas viesnīcas, bāri un suvenīru veikali. Pēdējo piecu gadu laikā pieaugošā tūrisma rezultātā tie ir sēņojušies. Viesnīca Vacaciones bija viena no lielākajām ēkām. To no ceļa atdalīja pusapaļa piebraucamais ceļš. No ceļa tas izskatījās pēc liela hromēta bišu stropa ar balkoniem. Divi apakšējie stāvi tika paplašināti, lai ieskautu sauļošanās terasi un tagad aizsalušo baseinu. Visu teritoriju ieskauj augsta akmens siena.
  
  
  Piecpadsmit metrus no ieejas šauro ieeju aizšķērsoja automašīna Fiat. No izplūdes caurules izplūda dūmu strūkla. Tātad dzinējs darbojās. Logi bija aizvērti. Bet, kad apstājos, uzreiz atvērās durvis blakus šoferim un ārā iznāca vīrietis. Viņš atstāja durvis vaļā, kad tuvojās mums. Aiz viņa redzēju citu vīrieti braucam. Abi turēja pret Buiku vērstus automātus. Es uzmanīgi izvilku pistoli un noliku to sev blakus sēdeklī. Turot ieroci ar labo roku, es ar kreiso roku noripoju pa logu. Es paliktu pieklājīgs, cik ilgi vien iespējams.
  
  
  - Senors? - jautāja vīrietis ar aizdomīgu skatienu.
  
  
  "Vai jūs, lūdzu, varētu pārvietot savu mašīnu," es teicu. "Mēs vēlamies doties uz viesnīcu."
  
  
  „Viesnīca ir pilna. Jauni viesi vairs nav atļauti.
  
  
  "Mēs neesam viesi," es ātri atbildēju.
  
  
  'Ak nē? Ko tad?'
  
  
  "Mēs esam uzaicināti," Tamāra sacīja.
  
  
  "Bizness," es piebildu.
  
  
  Vīrietis pamirkšķināja acis un izskatījās uzmanīgāks nekā jebkad agrāk. Vai jūs esat mākslinieki, kuriem vajadzētu uzstāties "grēciniekiem bez grēka"?
  
  
  Mēs ar Tamāru ātri saskatījāmies. Mēs nesapratām, ko viņš ar to domā, bet ātri pamājām ar galvu.
  
  
  "Protams," es teicu. "Mēs esam mākslinieki. Vai ļausi mums paiet garām?
  
  
  Kas viņi ir, Huan? - Fiat vadītājs kliedza.
  
  
  Izpildītāji,” Huans atsaucās. Viņa acis sarāvās līdz šķēlumiem. – Bet viņi nemaz nav līdzīgi. ES domāju ...'
  
  
  Es viņu pārtraucu. "Mēs dziedam, jokojam un..."
  
  
  Pūks! — vīrietis pasmīnēja. "Mēs varam izdomāt kaut ko labāku."
  
  
  "Es dejoju," Tamāra teica zemā, valdzinošā balsī, palūkojoties uz viņu. Viņai izdevās noliekties uz priekšu, vienlaikus izpūšot krūtis. Nav mazs varoņdarbs ar visām tām drēbēm, kuras viņa bija valkājusi. Nicinošais smaids apsarga sejā pazuda kā sniegs saulē.
  
  
  - Bueno! Tā ir labāk!'
  
  
  "Jā, amigo," es pārtraucu, "pirms jūs redzat Senoritu Fandango no Fandango and the Grind." Eksotiska dejotāja ar pasaules reputāciju. Ja tu viņu redzi...
  
  
  "Si" teica vīrietis. Viņš nolaida šauteni un devās atpakaļ uz Fiat.
  
  
  "Nedraudzīgs zēns," es nomurmināju, kad viņš atgriezās mašīnā.
  
  
  Viņš atstāja durvis vaļā un uzmanīgi mūs vēroja. Viņš paņēma radio no paneļa un teica dažus vārdus. Bija minūte kavēšanās. Tad nāca atbilde. Tam vajadzēja izklausīties labi. Vīrietis vismaz pamāja vadītājam, un Fiat brauca atpakaļ.
  
  
  "Pirmais šķērslis ir pārvarēts," es teicu, kad bijām tam garām. "Raidītājs ir šeit, viesnīcā."
  
  
  – Tāpēc, ka ir drošība?
  
  
  – Jā, un arī tāpēc, ka viesnīcā deg gaismas. Tas nozīmē, ka viņiem ir savs ģenerators. Tāpēc viņi bija gatavi nākamajiem notikumiem. Domājams, Zembla savus vīrus šeit jau bija izvietojis, gaidot notikumus.
  
  
  "Es ceru, ka viesnīca ir apsildāma," Tamāra sacīja, nodrebēdamās.
  
  
  Es jutu savu plecu. Brūce ir labi sadzijusi. "Nez," es domīgi sacīju, "kur viņi paslēpa raidītāju."
  
  
  Citādi es domāju, kas vai kas ir šie “grēcinieki bez grēka”?
  
  
  'Es nezinu. Starp citu, proti dejot? Viņa pasmaidīja. "Iespējams, es neko nezinu par jūsu Dūmu lāci, Nik, bet es uzzināju vēl dažus trikus Uļjanovskā."
  
  
  "Tas noderēs," es pasmaidīju, "jo es nezinu kāršu trikus."
  
  
  Es nebrīnījos, ka nebija durvju sarga. Zāle bija tukša, izņemot administratoru. Tas izskatījās pēc mākslas muzeja. Sienas bija klātas ar freskām un gleznām. Zelta paklāja centrā atradās strūklaka, kas rotāta ar plastmasas ziediem. Tālākajā stūrī aiz letes stāvēja lēni kustīgs jauneklis ar satīna acīm un izteiksmīgām nāsīm. Aiz viņa karājās atvērts rāmis pastam un atslēgām, un pa kreisi bija neliels sadales skapis. Droši vien zem letes spīdīgā rožkoka koka gulēja vēl viena rācija. Jebkurā gadījumā viņš gaidoši paskatījās uz mums, kad mēs tuvojāmies. Tāpat kā muskuļotais kungs, kas atspiedies pret leti viņam blakus. Tāpat kā visi viesnīcu vadītāji, arī šis puisis bija ģērbies svītrainās biksēs, un viņa pogcaurumā bija neļķe. Bet ar to līdzības beidzas. Viņa jaka izskatījās pēc pietūkuša cūkas urīnpūšļa. Neļķe bija nokaltusi, un viņa smagā krūtis izspiedās no slikti pieguļošā uzvalka. Acīmredzot viņš novilka īstā vadītāja drēbes un kaut kur paslēpa. Cerēju, ka viņš nenosals apakšveļā.
  
  
  Dzirdēju, kā Tamāra steidzīgi elpo. Es sekoju viņas intuīcijai. Zembla bloķēja viesnīcu no iekšpuses un ārpuses. Mums izdevās tikt cauri pirmajai aizsardzības līnijai, taču darāmā vēl bija daudz.
  
  
  Pseidomenedžeris iztaisnojās un skatījās uz mums augšā un lejā. Šķita, ka viņa balss nāk no ļoti dziļas. "Fandango un Grind?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Jūs neesat manā sarakstā, senjor Fandango."
  
  
  “Es esmu Grind; Viņa ir Fandango. Bet es varu sniegt jums paskaidrojumu.
  
  
  "Mūsu aģents," pārtrauca Tamāra, "visu sajauca."
  
  
  "Pārējie mākslinieki nevarēja ierasties," es teicu.
  
  
  "Šie laikapstākļi ir briesmīgi. †
  
  
  Vadītājs pacēla roku. 'Beidz! Stop! Es nevēlos par to vairs dzirdēt. Vai jūs abi dejojat?
  
  
  Atvainojoties noklepojos. "Nu, es lielākoties esmu ārpus tā, un..."
  
  
  "Viņš tagad ir mans menedžeris, un..."
  
  
  - Bet, ja tu uzstāj, tad es tomēr gribu...
  
  
  'Pietiekami! Droši vien ir tik labi, it kā jūs nedejotu, Senor Grind. Viņi lūdz sievieti, un viņi saņem sievieti. Kaut kas viņus izklaidētu, vai ne? Kur ir tavs uzvalks, senorita?
  
  
  "Neuztraucieties par to," Tamāra asi atbildēja. "Bet man vajag mūziku."
  
  
  "Vai viņi jums to neteica?" Viesnīcā Vacaciones ir pastāvīga trīs cilvēku komanda. Visu sezonu viņš spēlē kokteiļbārā. Šī kombinācija ir jūsu rīcībā. Vadītājs gandrīz nožēlā nopūtās. "Ak. Ceru, ka tu esi tikpat laba kā Karmena...
  
  
  "Karmena?"
  
  
  — Karmena LaBomba, senorita! Viņa ir ļoti slavena šajā jomā. Es nekad neesmu par tevi dzirdējis.
  
  
  "Pēc šī vakara tas mainīsies," Tamāra apsolīja tveicīgā balsī. Viņa atkal pamāja viņam ar savu skatienu. Es nejutos ērti. Mana apkakle sāka knibināt manu kaklu. Tas bija tā, it kā mēs pieteiktos labam darbam Union City, Ņūdžersijā.
  
  
  "Senjor, mums ir auksti, un mēs esam "noguruši un izsalkuši," es asi teicu. "Ja viņai vēl jāuzstājas..."
  
  
  'Jā. Pepe, parādi viņiem viņu istabu.
  
  
  Sekretāre pievērsa uzmanību. “Jau! Kurā istabā?
  
  
  “Vai šeit nav pastāvīgas telpas māksliniekiem? Vai kāds no tiem atrodas atsevišķi no viesiem viesnīcas aizmugurē?
  
  
  "Si, Si," Pepe piekrita. Viņš enerģiski pamāja ar galvu un paķēra atslēgu no dēļa aiz muguras. Viņš palēcās zem letes. "Šeit, tagad iecienītākais."
  
  
  "Mēs jums piezvanīsim," sacīja vadītājs. "Pavadiet labi laiku, senorita, un jums būs tikpat labi kā Karmenai."
  
  
  Tamāra apbalvoja viņu ar juteklisku smaidu. Mēs sekojām administratoram. - Ne pārāk draudzīgs, vai ne? Tamāra to pamanīja, kad gājām garām liftam.
  
  
  "Es domāju, ka viņam ļoti patīk šī Karmena," es atbildēju. Es joprojām nejutos ļoti apmierināti ar to, kā lietas notiek.
  
  
  Mēs gājām pa koridoru, kas veda uz galveno zāli. Pēc tam mēs iegājām lielā apaļā istabā, kas bija pilna ar baltiem apaļiem dīvāniem, ērtiem krēsliem, galdiem un kolonnām. Vienā pusē bija liels logs ar skatu uz sauļošanās terasi. Otra puse ir pārvērsta par kokteiļbāru. Augstu starp divām lielām kolonnām karājās baneris ar lieliem zelta burtiem:
  
  
  Sveicināti, PATIESĀ EVAŅĢĒLIJA DRAUDZES SVĒTIE - dievbijība - šķīstība - šķīstība - SVĒTĪGA ĻAUNPRĀTĪBA.
  
  
  "Tev būs vēlāk tur jādejo," sacīja Pepe. Viņš norādīja uz kokteiļbāru, kur bija dzirdami skaļi smiekli.
  
  
  Paskatījos uz viesistabu Pepes norādītajā virzienā. - Kas ir šie cilvēki tur? Es jautāju, vēlreiz paskatoties uz Pepi.
  
  
  Pepe paraustīja plecus. — Patiesās evaņģēlija baznīcas svētie, kungs. Kurš vēl varētu būt šajā viesnīcā?
  
  
  - Dabiski. Kurš vēl.'
  
  
  Mēs virzāmies uz koridoru caur dzīvojamo istabu. Man atgādināja apsargu komentāru par "grēciniekiem bez grēka". Beidzot satvēru administratoru aiz pleca. “Pepe, viņi mums piezvanīja ļoti negaidīti. Mēs to nemaz nesaprotam. Kas ir šie svētie?
  
  
  Ziemeļamerikas, Senjors Grāvels. Viņi uzskata, ka dzeršana, smēķēšana, dejošana vai gulēšana ar cita vīrieša sievu ir grēcīgi. Viņi rezervēja numuru šajā viesnīcā kā daļu no saviem krusta kariem visā pasaulē, lai pārvērstu ikvienu, kam patīk daži dzīves prieki. Es jums to saku kā draugs, kungs. Mēs ceram, ka ar šiem svētajiem mums būs ļoti garlaicīgi. Diemžēl tos aizkavēja pēkšņa laikapstākļu maiņa. Ļoti kaitinoši.'
  
  
  "Varam teikt, ka viņi ir atgriezušies," ar viltīgu smaidu atzīmēja Tamāra.
  
  
  Pepe nobolīja acis. “Ja es, tāpat kā viņi, domātu, ka pasaules gals ir tuvu, es nomestos uz ceļiem un lūgtu piedošanu, jo esmu stingrs grēcinieks. Vismaz, ja man būs iespēja! No otras puses, ja manam dzīvesveidam nebūtu nekā slikta...
  
  
  "Es saprotu. Tagad, kad viņiem ir iespēja, viņi kompensē zaudēto laiku.
  
  
  "Tā izskatās," sacīja Pepe. Viņš vēlreiz nobolīja acis. Mēs saskārāmies ar tukšu ēdamistabu. Mēs staigājām pa virtuvi pa šauru koridoru. Pepe atvēra vienas no durvīm un pamāja, lai mēs ieejam. 'Šeit. Baidos, ka šī nav mūsu labākā istaba, bet...
  
  
  "Mēs to saprotam..." es teicu. - Kā ar izrādi? Kāpēc mums to lūdza?
  
  
  “Visi svētie ir precējušies, senori, patiesi precējušies. Un sievietes, ko viņi atveda līdzi... Sekretārs kautrīgi pasmīnēja un kratīja kājas, it kā nebūtu īsti pārliecināts, ko darīt ar savu figūru. “Mēs uzskatījām, ka vislabāk ir apmierināt viņu jaunās vajadzības pēc iespējas labāk. Mēs nevēlamies, lai viņi būtu ceļā vai radītu troksni."
  
  
  "Jā, tas patiešām sajauktu lietas ar šo vētru, vai ne?"
  
  
  Pepe saspringa. Vēsi un atturīgi viņš teica: “Vairāk nejautājiet, senor. Tev labi samaksās.
  
  
  It īpaši, ja jūs varat izklaidēt mūsu viesus patīkamā veidā. Izņemot to, tā nav jūsu darīšana. Es iesaku jums palikt šeit, līdz jums būs jāuzstājas. Uz redzēšanos.'
  
  
  Pepei bija taisnība. Telpā nebija daudz priekšmetu. Sienas un griesti bija krēmkrāsas. Uz grīdas bija tāds pats zelta paklājs kā salonā. Tur bija krēsls, galds un jauks rakstāmgalds smagā tumšā stilā, kas atdarināja spāņu valodu. Divguļamā gulta bija pārklāta ar tumši zilu brokāta gultas pārklāju. Bija arī neliela vannas istaba ar bidē, kas šķita lielāka par dušas kabīni. Terase bija sniegota. Stikls bīdāmajās durvīs noliecās vēja spēka ietekmē. Bet pēc visa, ko bijām pārdzīvojuši, radiatori izstaroja jauku, komfortablu siltumu. Tā mēs palikām istabā līdz bija jāceļas. Starp citu, par to parūpējās Pepe. Viņš mūs aizslēdza!
  
  
  "Tas nelietis," es norūcu, pavelkot durvju rokturi.
  
  
  "Niks," Tamāra sacīja, "ej paskaties."
  
  
  Viņa stāvēja pie bīdāmajām durvīm. Es piegāju klāt un nostājos viņai blakus. Viņa norādīja uz virtuves paplašinājumu, kas atrodas perpendikulāri mūsu istabai. Virtuvē pa spoži izgaismotajiem logiem redzēju resnu menedžeri sarunājamies ar kaut kādiem kaujiniekiem. Nelabvēlīgā leņķa dēļ nevarēju visu saprast. Es redzēju vīriešus sēžam pie galda. Viņu ložmetēji neveikli karājās mugurā. Viņi ēda. Figūra svītrainās biksēs mežonīgi žestikulēja ar rokām. Es nedomāju, ka viņš ir traks. Šķita, ka viņš dod pavēles. Puiši regulāri pamāja ar galvu un turpināja ēst. Pēc kāda laika vadītājs pazuda.
  
  
  - Ko tu domā? - jautāja Tamāra.
  
  
  "Es nezinu," es atbildēju. “Izskatās, ka viņi ēd. Es gribētu zināt, kur viņi dodas!
  
  
  — Pagaidi, viņi ceļas!
  
  
  Vīri piecēlās kājās. Parādījās resna veca sieviete bezveidīgā kleitā. Viņa notīrīja galdu. Vairākas minūtes nekas nenotika. Es baidījos, ka esam viņus pazaudējuši no redzesloka. Tad nedaudz tālāk iedegās gaisma un mēs viņus atkal ieraudzījām. Viņi stiepās, smagi žāvājās un skrāpējās. Beidzot viņi apsēdās pie neliela kvadrātveida galda un sāka spēlēt kārtis. Viens no vīriešiem atspiedās krēslā, viņa zābaku kājas apvijās ap krēsla kājām. Manu uzmanību piesaistīja priekšmets, pret kuru viņš bija atspiedies. Tās bija biezas ozolkoka durvis ar smagiem dzelzs ledusskapja vai saldētavas piederumiem.
  
  
  "Jā," es lēnām teicu, "jā, es sāku saprast."
  
  
  'Kas?'
  
  
  "Varu derēt uz visu, ka Zemblas instalācija atrodas saldētavā." Dzesēšana ir dabiski izslēgta. Caurules un cauruļvadi tajā veido lielisku pārvades tīklu.
  
  
  'Tu esi pārliecināts?'
  
  
  "Nē," es atzinu, "bet vai esat pārliecināts, ka tā nav taisnība?"
  
  
  'Nē.'
  
  
  "Vismaz tas nav puisis, kas tur sargā steikus," es teicu. "Man ir jāizmeklē. Mēs tikpat labi varētu sākt tur kā jebkur citur.
  
  
  Viņa piespiedās man klāt. Viņas acīs bija redzamas bažas.
  
  
  'Bet kā?'
  
  
  Es viņu apskāvu. Viņas ķermenis trīcēja. Es ilgi un smagi domāju. Ja vien man būtu tā virves bumba, ko atstāju Polesijā. Vai arī mans duncis, ko man atņēma maiju templī. Vai mans Lugers, atstāts Vašingtonā... Pēc kāda laika neatradis loģisku risinājumu, sāku apsvērt mazāk acīmredzamas iespējas. Bet pat tie šķita mazāk piemēroti nekā parasti. Pēc ilgas pauzes es domīgi teicu: "Nu, varbūt ir izeja, ja mēs izlietosim jūsu cigaretes." Viņas acis iepletās šausmās, kad es izklāstīju savu plānu. Viņa noelsās. “Nemēģiniet šo! Tas ir neiespējami!
  
  
  - Tāpat kā pārējie. Mums kaut kas ir jādara. Paliec šeit un iedod man alibi, ja uzradīsies Pepe vai kāds cits.
  
  
  Viņa ar abām rokām cieši satvēra manu mēteli un pamāja ar galvu. - Nē, nedari to tagad. Mums var būt neliela iespēja, bet tikai tad, ja mēs varēsim izkļūt no šīs telpas ar parastajiem līdzekļiem. Ne tad, ja uzlauzīsi durvis un Dievs zina, kāda trauksme tiks celta. Tev ir jārīkojas Senjoritas Fandango debijas laikā, Nik. Lūdzu uzgaidiet. Tad es varu jums palīdzēt, vismaz novēršot Zemblas cilvēku uzmanību.
  
  
  — Senjoritas Fandango debija, vai ne? Es īgni pasmaidīju. "Vai jūs tiešām domājat, ka esat pietiekami labs, lai hipnotizētu visu viesnīcu?"
  
  
  Meklējiet pats, Senjors Grind!" Viņa piespieda savu trīcošo augumu manā pilnā garumā. Ar veikliem, ātriem pirkstiem viņa atpogāja manu jaku. Viņa atkāpās un smejoties nometa no pleciem pati savu mēteli. - Niks, nevarēja. viņš labāk izdomā vārdus?
  
  
  "Man bija jāimprovizē," es teicu aizstāvoties. Es nometu mēteli uz grīdas blakus Tamārai. "Mmm... es arī!" Tamāra atpogāja vilnas jaciņu, ko valkāja kā blūzi, tā, ka viņas baltās, pilnās krūtis bija tikai daļēji aizsegtas. Viņa paspēra vēl dažus soļus, līdz pietika vietas.
  
  
  "Senorita Fandango sāk savu priekšnesumu!"
  
  
  Viņa atpogāja svārkus un nolaida tos. Viņas jaka izaicinoši sniedzās līdz gurniem, piemēram, maza minikleita. Kā kautrīga meitene pacēla vestes apakšmalu un aplika to ap vidukli. Viņa bija kaila no gurniem līdz kājām, izņemot nelielas baltas biksītes.
  
  
  Tad viņa sāka dejot. Viņas ķermenis palika nekustīgs. Tikai daļa starp viņas nabu un ceļiem vētras laikā trīcēja un griezās vairāk nekā koki ārā!
  
  
  - Ko tu domā, Nik? - viņa smaidot jautāja.
  
  
  Ko es domāju, es teicu. "Manuprāt, jūs esat vairāk Senorita Grind nekā Fandango. Un Senorita La Bomba ar viņu.
  
  
  Viņa sāka klusi smieties. Viņa saplēsa vestes pogas. Šķita, ka viņai no pleciem nokrita vilnas mēteļi. Viņa pastiepa roku aiz muguras, lai novilktu krūšturi. Viņa palielināja tempu. Viņa pienāca pie manis gandrīz kaila.
  
  
  'Vai mēs...?' - viņa aizsmakusi jautāja, pamājot ar galvu uz mani.
  
  
  Ko darīt? Manas domas bija tālu, un es uzreiz nesapratu, ko viņa saka. Runājiet šādā laikā! Tam nevajadzēja notikt! Tad es atradu savu valodu. - Pie velna, jā, protams! Mums būs grūti!
  
  
  Tamāra atkal nopūtās. Viņa pastiepa roku un satvēra manu jostu un kārtīgi pavilka. Sajutu vilkšanu visā savā saspringtajā ķermenī. Tamāra joprojām griezās un griezās. Es pastiepu roku un paņēmu plāno balto neilonu. Es vilku. Kāpēc ne? Viņai bija taisnība. Labāk pagaidīsim. Kāds ir labākais veids, kā nogalināt laiku? Viņa pārtrauca dejot un piespieda savu kailo ķermeni man pretī. Viņa mani nikni noskūpstīja. Viņas lūpas bija slapjas un karstas. Es viņu pacēlu un aiznesu uz gultu, mūsu lūpas joprojām bija saspiestas kopā. Mēs nolaidāmies tieši uz gultas. Ātri mēs turpinājām skūpstīties. Mana mēle dziļi ienira starp viņas ilgojošajām lūpām siltajā mutes dobumā.
  
  
  Viņa pacēla rokas, lai apliktu tās ap manu kaklu. Bet es turēju tos plaši viena no otras un iegrūdu viņu atpakaļ spilvenu maigumā. Es piecēlos un steigšus izģērbos. Tamāra atspiedās uz spilveniem un skatījās. Rokas izplešas plati, kājas nedaudz atdalītas. Viņa smagi elpoja.
  
  
  Niks,” viņa čukstēja, kad es apgūlos viņai blakus.
  
  
  "Atkārtojiet to kā pagājušajā naktī..." Mana roka klīda pāri viņas krūšu pauguriem, gar sprauslām, lejup pa gludo vēderu līdz maigajam, vieglajam siltumam. Viņa vaidēja. Viņas ķermenis ieguva “patstāvīgu dzīvi zem maniem glāstiem. Viņas balss nopūtās manā ausī, lūdzot, lai es viņu pilnībā paņemu un nodzēstu liesmojošo uguni, kas bija aizdedzinājusi manus pirkstus viņas gurnos. Es noskūpstīju viņas lūpas, viņas zodu, mīksto kakla dobumu. Mana mēle riņķoja ap cietajiem sprauslām. Mūs iedūrās jaunas vibrācijas. Manas mitrās lūpas glāstīja viņas vēderu. Jutu, kā viņas satīna āda saspringst. Mana taustošā mute pacēlās vēl zemāk, līdz Tamāra aiz baudas iekliedzās. Viņa grozījās no vienas puses uz otru, sajūsmā vaidot, kad manas lūpas viņai pieskārās, pastiprinot viņas intensīvo pulsējošo uzbudinājumu. Viņa ar asām kustībām izstiepa rokas. Viņas pirksti satvēra manus matus.
  
  
  Es iztaisnojos, zem manis viņas trīcošais un saviebšanās ķermenis. Es jutu viņas mitro siltumu. Viņa gulēja mežonīgās gaidās, gatava mani uzņemt. Viņa mani satvēra ar tādu spēku, kas gandrīz padarīja mani traku. Viņa skaļi pauda prieku. Viņas rokas izmisīgi apvijās ap manu kaklu, viņa piespieda mani pret viņas krūškurvja sašaurinātajiem izliekumiem. Viņas ķermenis zem manis atkārtoja manas ritmiskās kustības ar mežonīgiem, nevaldāmiem raustījumiem. Viņas nagi iespiedās man dziļi mugurā, noslīdēja lejā un ieurbās manu gurnu miesā. Viņa iegrūda mani dziļāk sevī, izplešot gurnus pēc iespējas tālāk viens no otra.
  
  
  Tamāras izmisīgo vajadzību apmierināšana bija nogurdinošs uzdevums. Es ļauju mēlei slīdēt uz priekšu un atpakaļ viņas mutē, lai viņu nomierinātu un atgūtu mieru. Tas bija bezcerīgi. Pilnīgā sajūsmā viņa aplika kājas man ap muguru. Viņas kailais ķermenis bija slidens ar dedzinošas kaisles sviedriem. Viņa izlieka muguru. Augšā un lejā. Vispirms lēnām, viļņveidīgām kustībām, tad arvien straujāk, līdz beidzot visas sajūtas tika izdzītas no mūsu ķermeņiem. Pārguruši mēs iekritām gultā, es biju apreibis, nevarēju pakustēties, es gribēju kaut ko teikt, bet nevarēju atrast vārdus, es sniedzos viņai pāri un uzvilku segu pār mūsu nosvīdušajiem ķermeņiem. Tamāra klusi šūpojās manās rokās.
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  Kokteiļu bāru sauca El Coyuntura. Ja kāds no viesiem — svētajiem vai grēciniekiem — nebūtu bijis tur agrāk tajā dienā, viņi jau tagad būtu spiedušies iekšā. Citiem vārdiem sakot, visi zināja par mūsu ierašanos.
  
  
  Vestibilā bija plašs cirsts sarkankoka bārs ar nepieciešamajiem spoguļiem un pudelēm aiz tā, kā arī viesmīlīgs bārmenis, kurš runāja trīs valodās; visi trīs ir slikti. Misiņa stieņa vietā stienim bija caurspīdīga plastmasas caurule ar dienasgaismas spuldzēm. Jutekliskajā sarkanajā neona gaismā katra sieviete izskatījās vismaz desmit gadus jaunāka. Pretī bāram bija daži mīksti sēdekļi, bet lielāko daļu salona aizņēma telpa aiz tā, kas atgādināja amfiteātri ar noapaļotām sienām, kas pārklātas ar dzeltenu papīru. Apaļie galdi bija izvietoti ap pastmarkas lieluma deju grīdu un nelielu skatuvi. Pusi skatuves aizņēma solītā ģitāras, trompetes un klavieru kombinācija. Mūziķi spēlēja ar entuziasmu, nevis talantu. Viņi tagad apstājās pēc tam, kad nesen ar lielu entuziasmu uzstājās Mama Looka Boo Boo. Daži no mazākajiem svētajiem ļāvās velnišķīgajam dejošanas grēkam un paklupa atpakaļ pie pārpildītajiem galdiem vai bāra, lai pievienotos saviem draugiem. Vīrieši valkāja melnus uzvalkus un kaklasaites, lai gan lielākā daļa kaklasaišu tagad bija attaisītas.
  
  
  Sievietes bija vēl skābākas, žokļi sažņaugti, mati sagriezti atpakaļ un sasieti kūkā. Bezformīgas kleitas, kas stiepās no kakla līdz pēdām, slēpa savu figūru. Viņi nedaudz iesmējās, izbolīja savas stiklveida pērlīšu acis un kliedza pievilcīgus vārdus, lai kliegtu pāri vētrai.
  
  
  Ārā vētra ar biedējošu spēku skāra viesnīcu. Neskatoties uz kliedzieniem un smago aizkaru slāpējošo efektu, es vairākkārt dzirdēju koku, akmeņu un gružu šķembas no iznīcinātām mājām atsitamies pret sienām. Ēka drebēja, dzērieni glāzēs. Tā laikam Titāniks gāja, pie sevis nodomāju. Tikai tad drosme un apņēmība nāves priekšā joprojām bija tradicionāli ierasta parādība. Šeit dievbijīgie svētie drudžaini dzēra, apņēmības pilni izklaidēties līdz pēdējai stundai. Ar tādām paģirām viņi droši vien vēlētos, lai nākamajā rītā būtu miruši.
  
  
  Es stāvēju aizkulisēs, skatuve bija tieši man pretī. Tamāra stāvēja man blakus, ietinusies baltā palagā, ko bijām nozaguši no gultas istabā. Viņa to ietina kā sarongu un apsēja ap vidukli ar sarkanu aizkaru auklu. Tas viņai radīja jaunavas izskatu, kaislīgas, bet joprojām nevainojamas līgavas, kas gaida savu vīru. Neskatoties uz gaidīšanu guļamistabā, es joprojām nebiju pārliecināts, ko viņa tur uz skatuves darīs. Viņa pati to nezināja. "Spēlējieties ar ausīm," viņa teica, kad mēs uzvilkām viņas kostīmu. Pēc kombinācijas dzirdēšanas es nebiju pārliecināts, ka tas darbosies. Galvenais bija izpatikt sabiedrībai un novērst darbinieku uzmanību. Mēs par to vienojāmies.
  
  
  Es pagriezos pret Pepi, kura bija atspiedusies pret stabu apmēram trīs pēdas aiz mums. Viņš ieradās pēc mums pirms piecpadsmit minūtēm un tagad spēlēja saimnieka lomu. Vai apsargs, ņemot vērā izspiedumu viņa jakas kreisajā pusē.
  
  
  "Tagad es viņu iepazīstināšu," es viņam teicu.
  
  
  Bueno. _ Grupa...?'
  
  
  "Es runāju ar viņiem par to pirms dažām minūtēm. Galu galā mēs atradām melodiju, kuru viņi saka, ka zina. Es neticēšu, kamēr nedzirdēšu.
  
  
  - Viņi ir labi puiši, senor.
  
  
  "Ak, viņi ir lieliski!" Es signalizēju par kombināciju. Trompetists pūta tādas fanfaras, it kā viņa instrumentā būtu augļu salāti. Es piegāju uz priekšu un žestikulēju ar rokām, līdz visi apklusa, izņemot ļoti resnu sievieti, kurai bija žagas.
  
  
  Es skaļi kliedzu. - Yahora, dāmas un kaballeri, la senorita fandango! muy celebre y directamente de San Jose!'
  
  
  Viņi laikam nesaprata spāniski, bet manis teiktais bija pietiekami skaidrs. Viņi sāka aplaudēt. Vispirms žagas sieviete, un tad visa istaba. Vilcinoties mūziķi sāk izpildīt Rumba Tamba. Tamāra kāpa uz skatuves. Es izkāpu. Ejot viņai garām, es redzēju sviedru kārtu, kas mirdzēja uz viņas sejas. Viņa bija nobijusies. Droši vien vairāk nobijusies nekā tad, ja viņai būtu jādara tas, ko es grasījos darīt. Viņa paklupa. Viens no vīriešiem noelsās. Viņa atguva līdzsvaru. Ar gariem striptīzdejotājas soļiem viņa devās uz skatuves centru. Viņa paskatījās uz kombināciju, uztvēra smago sitienu un sāka jutekliskās kustības, ko man bija rādījusi iepriekš. Viņas ķermeņa augšdaļa tik tikko kustējās. Palaga spīdīgās krokas sāka virpuļot ar straujām apļveida kustībām viņas gurniem un sēžamvietām. Viņa pagriezās un sāka lēnām atraisīt sarkano auklu. Atsaistījusi to, viņa ļāva tam karāties. Viņas šarms sāka atklāties pats no sevis. Viņa cieši turēja to pie krūtīm un paskatījās uz mani un Pepi. Smaidīdama viņa man aizmeta vadu.
  
  
  Viņa turpināja turēt palagu ar kreiso roku. Viņa pacēla otru roku zem saviem garajiem blondajiem matiem un pacēla tos augšā. Tad viņa sāka dejot. Palags lēnām atvērās, līdz skatītāji varēja ieraudzīt viņas krūštura un biksīšu siksniņu. Ģitārists to skaisti atbalstīja ar vibrējošām stīgām un asiem akordiem katrā kustībā. Sabiedrībai patika. Tikai dažas sievietes kļuva nedaudz bālas. Pepe ar viltīgu acu skatienu vēroja katru raustīšanos un pagriezienu.
  
  
  Apliku vadu ap Pepes kaklu un nožņaudzu. Viņš metās malā, lai aizbēgtu. Es pievilku improvizēto cilpu. Viņš nokrita uz ceļiem. Tādā veidā tas bija vieglāk un ātrāk. Viņš mēģināja kliegt, bet vads apslāpēja jebkuru skaņu. Es pievilku stiprāk. Izmantojot virvi kā sviru, es piespiedu īkšķus pret viņa pakausi. Raustīts un viņa galva noslīdēja uz sāniem.
  
  
  Šķita, ka neviens to nepamanīja. Pūlis un cilvēki, ko "menedžeris" novietoja ap dzīvojamo istabu, vēroja katru Tamāras kustību. Mūzikas ritms kļuva arvien ātrāks. Visas acis bija vērstas uz Tamāru. Ievilku mirušo reģistratūru spārnu ēnā un aizmetu aiz tukšu alus kastu kaudzes. Tamāras jaka gulēja uz vienas no atvilktnēm. Viņa ietina tajā pārējās drēbes un visu paņēma līdzi, neskatoties uz Pepes iebildumiem. Pārvietoju savu jaku tuvāk skatuvei un attaisīju rāvējslēdzēju. Nepatikšanas gadījumā Tamāra tagad varēja ātri paķert savas drēbes. Es skatījos viņas uzstāšanos.
  
  
  Viņa arī novilka palagu. Valkādama krūšturi un biksītes, viņa šūpojās augšup un lejup ar pārspīlēti ātrām un drebošām kustībām. Viņa dejoja tā, it kā no tā būtu atkarīga viņas dzīvība.
  
  
  Un tā arī bija. Tāpat kā manējais, starp citu. Es izslīdēju no aizkulisēm pa šauru gaiteni, kas veda uz galvenās ieejas foajē. Es uz mirkli apstājos, kad sasniedzu zāli. Es atcerējos, ka pa ceļam uz dzīvojamo istabu redzēju šeit stāvam divus vīriešus. Viņi izskatījās gluži kā Pepe, kā viesnīcas viesi. Viņi smaržo pēc lēta Parīzes bordeļa patroniem. Es iešņaucu gaisu. Rožu ūdens smarža ir kļuvusi daudz vājāka.
  
  
  Es piesardzīgi palūrēju aiz stūra. Tamārai veicās labāk, nekā es varēju cerēt. Abi vīrieši atradās dažu jardu attālumā no vietas, kur zāle bija kļuvusi par galveno dzīvojamo istabu. Viens nemitīgi bakstīja otram pa ribām. Viennozīmīgi tēlotājmākslas pazinēji. Ar Trejo .22 un Pepes automātisko pistoli rokās es tik klusi ložņāju uz otru pusi, līdz sasniedzu tukšo kafejnīcu.
  
  
  Galdi bija salikti tā, ka bija grūti aiziet tieši uz virtuvi istabas otrā galā. Galdi bija pilnībā klāti. Man bija jāuzmanās, lai neko neietriektos un neko nesalauztu. Gaisma ieplūda pa apaļajiem logiem divās veramajās durvīs. Reizēm tālumā dzirdēju skaņas. Uzmanīgi atgrūdu durvis vaļā un ieslīdēju iekšā. Es piespiedos pie sienas mazajā nišā starp virtuvi un ēdamistabu.
  
  
  Bija bufete ar plauktiem apakšā galda piederumiem un karafes. Viņai blakus ar atvērtām durvīm stāvēja liels veļas skapis, pilns ar dvieļiem un galdautiem. Bija arī slotas un mopi, vairāki spainīši, tīrīšanas pulveris un četru litru burka ar grīdas laku. Es ļāvu durvīm klusi aizvērties un ieskatījos īstajā virtuvē. Es redzēju tikai daļu no tā: divu durvju ledusskapi, automātisko trauku mazgājamo mašīnu un galdu, ko iepriekš redzēju pa logu. Skaņas, ko dzirdēju no ēdamistabas, nāca no resnas sievietes, kas tīrīja galdu. Šņācot un pie sevis dungojot, viņa sarosījās apkārt. Koridoram uz ledusskapja nodalījumu vajadzēja būt aiz stūra, ārpus mana redzamības lauka. Es vairs neskatījos. Es negribēju riskēt, ka mani ieraudzīs. Tik un tā tam nebija nozīmes.
  
  
  Es paņēmu vienu no Tamāras cigaretēm un aizdedzināju to ar sērkociņu no viesnīcas kastes, ko atnesu no istabas. Kādu minūti stāvēju nekustīgi un uzmanīgi klausījos. Es nedzirdēju neko, izņemot ik pa brīdim katlu un pannu klabināšanu un sievietes astmatisko elpošanu.
  
  
  Pēc smēķēšanas es piegāju pie veļas skapja un iemetu dažus dvieļus tukšā tvertnē. Uzsmidzināju nedaudz vaska un uzmetu virsū cigareti. Redzot, ka tas turpinās gruzdēt, es iegāju pa veramajām durvīm atpakaļ ēdamistabā un gaidīju. Es atstāju skapi vaļā. Tamāra sacīja, ka tas prasīs divarpus minūtes, taču situācija apgrūtināja precīza laika noteikšanu. Aizdedzinošām cigaretēm vienā galā ir tāda paša sastāva bumbiņa kā sērkociņam – šajā gadījumā gals ar zīmola nospiedumu. Cigarete bija papildus pildīta ar brūnu vati, kas samērcēta salpetrā. Cigarešu vaļējie gali bija izgatavoti no īstas tabakas. Sēdēšana ēdamistabā un gaidīšana bija nervus kutinoša, bet neko citu es nevarēju darīt. Es uzticējos Tamārai, ka visi būs aizņemti. Sekundes pagāja mokoši lēni. Tad cigarete izdega.
  
  
  Viņa radīja liesmu apmēram piecas sekundes, kas bija pietiekami, lai spainis pārvērstos par dūmu bumbu. Veļa aizdegās, un tad dvieļi sāka gruzdēt. Skābi dūmi no skapja ielija virtuvē. Pat durvju otrā pusē es sajutu vāju smaku, kad sieviete beidzot sāka kliegt: "Fuego!" Fuego!
  
  
  Es nekustīgi notupos, klausoties kliedzienos. Tad es dzirdēju smagus soļus un divu apsargu izsaucienus: "Ak!" Fuego! Es dzirdēju vienu sakām. Es iegāju nišā ar pistoli rokā. Apsargi mēģināja noskaidrot, kas deg. Resnā sieviete kliedza, vicinot rokas. Visi trīs klepoja un klepoja no dūmiem.
  
  
  "Rokas augšā," es pavēlēju.
  
  
  Sieviete smēķēja skaļāk nekā jebkad agrāk. Vīrieši formas tērpos pagriezās un neticīgi žāvājās. Ugunsgrēks šobrīd ir sasniedzis maksimumu. No skapja pūta biezi, eļļaini dūmi, slēpdami to, ka uguns dega tikai spainī. Dūmi un smaka noteikti sajauca viņu refleksus, kad viens puisis sniedzās pēc ieroča, bet otrs uzlēca man. Es pirmais iešāvu ceļgalā. Plakanais, asais .22 lēciens pazuda sievietes kliedzienos un otra puiša rēkšanā, kurš uzlēca man. Es paspēru soli uz priekšu, lai viņš būtu ar mani mirkli ātrāk, nekā bija gaidījis. Es nokritu uz ceļiem un iespiedos viņam starp kājām. Kad viņš nokrita man virsū, es apviju rokas ap viņa kājām un tajā pašā laikā piecēlos kājās. Tā bija regbija flipa variācija. Es nedaudz pagriezos un, izmantojot viņa paša spēkus, iemetu viņu skapī. Viņa galva izsita cauri sudraba plauktam. Viņš sabruka, aukstāks nekā laiks ārā.
  
  
  Neskatoties uz lauzto ceļgalu, pirmais aizsargs nespēja apstāties. Ar stenēšanu un sakostiem zobiem viņš mēģināja atvērt sava skaistā maciņa vārstu, lai varētu iebakstīt lodi man galvā. "Muy bravo," es teicu, iespērot viņam pa vēderu un tad pa zodu. Viņš apgūlās tur, kur bija. Sieviete bija tik sajukusi prātā, ka vairs nespēja klausīties saprātu. "Piedod, senora," es teicu. Mana kreisā roka ar sažņaugtu dūri uzšāvās līdz viņas zodam. Viņa vaidēja un nomira, es uzmanīgi nolaidu viņu uz grīdas.
  
  
  Es ielecu viņiem pāri skapī. Biezajos dūmos es paķēru mopu un iespraudu to degošajā spainī. Es nodzēsu uguni, bet atstāju dvieļus gruzdošus. Kad uguni savaldīju, es ievietoju mopa rokturi spaiņa rokturī un izņēmu spaini no skapja.
  
  
  Es viņu pametu, paķēru apsargu ieročus, tad visus trīs iegrūdu skapī. Es aizslēdzu skapi, ieliku atslēgu kabatā un skrēju pāri virtuvei uz ledusskapja pusi, šūpodama kūpojošo spaini uz mopa roktura. Otrā rokā es turēju vaska burciņu.
  
  
  Es aizlidoju pa īsu koridoru virtuves otrā pusē un nokļuvu istabā, kur apsargi spēlēja kārtis. Kārtis joprojām atradās uz galda, kur vīrieši tās bija nometuši. Aiz tālākā sēdekļa bija lielas durvis. Es atstūmu krēslu malā un atbalstīju plecu pret lielo metāla aizbīdni. Durvis noklikšķināja un atvērās. Es steidzos iekšā, nepaskatoties.
  
  
  “Pārvaldnieks” paķēra lielu revolveri un tēmēja to uz manu vēderu. Kamerā bija tikai pieci reiz septiņi metri, un tā bija pilna ar dažādiem āķiem un caurulēm. Viņam vajadzēja būt sasodīti sliktam mērķim, lai palaistu garām manis. Viņš stāvēja pie radio kameras aizmugurē. Viņš droši vien domāja, kāpēc viņš nevarēja atrast nevienu staciju. Viņš nezināja, ka vētra, kuru viņš palīdzēja radīt, arī neļāva viņam uztvert visas radiostacijas. Revolveris gulēja viņam blakus uz galda blakus uztvērējam. Viņa roka viņu satvēra kā zibens.
  
  
  Es skrēju neapstājoties. Es pieliecos viņam pretī, novietojot galvu starp viņa pleciem. Es šūpoju mopu ar visu spēku, kas man bija. Karstais spainis trāpīja viņam tieši sejā. Revolveris izšāva tieši pie auss. Šāviena dārdošā rūkoņa mazā telpā mani satrieca. Es redzēju viņu krītam. Viņš apklusa un atkal sakustējās. Tad viņš nokrita nekustīgi. Viņa stipri apdegušajā sejā bija redzams spaiņa nospiedums — zīmi, ko viņš nesīs visu atlikušo mūžu.
  
  
  Raidītājs bija vienkāršs apvalks, salīdzinot ar vadības centru templī. Tas sastāvēja no vairākiem metāla skapjiem, kuru forma un izmēri bija līdzīgi vertikāliem zārkiem, kuros bija sensori, pogas un slēdži. Skapju augšdaļa sastāvēja no spēka lauka režģa un tukšas vara stieples spoļu masas. Resnie kabeļi pazuda caur atveri ventilācijas atverē. Elektroniskās ierīces klusi dungoja. Viesnīcas ģeneratori, kas piegādāja elektrību, visticamāk atradās pagrabā blakus apkures katliem.
  
  
  Es pagriezu galveno slēdzi. Dūņošana apstājās. Vairāku metru rokas kādu brīdi dejoja uz priekšu un atpakaļ un tad atkrita. Es paņēmu ienaidnieka pistoli un uzmanīgi sasitu visu, kas varēja salūzt. Tad es izvilku pārvaldnieku no ledusskapja un paripināju zem galda, kur sēdēja apsargi. Es atgriezos, atvēru skapjus un apsmidzinu iekšpusi, grīdas un sienas ar vasku. Pēdējo daļu izmantoju, lai spainī atkal iekurtu uguni. Es iemetu degošus dvieļus vaska peļķēs uz platformas. Liesmas izcēlās ar caurvēju no ventilācijas atveres. Es izskrēju ārā – tieši sažņaugtā dūrē, kas pazuda vēderā.
  
  
  Pārvaldnieks kaut kā atguva samaņu un pielēca kājās, pilns atriebības vēlmes. Otro reizi viņš man uzbruka negaidīti. Viņa dūre ietriecās viena sarga revolvera dibenā, kuru biju iebāzusi savā jostā. Tas mani izglāba. Es vēlreiz izdvesu, pirms viņš paguva aizcirst durvis, pretējā gadījumā es būtu sadegusi dzīva. Es izrāvos un uzbruku viņam. Uguns jau laizīja manu mēteli.
  
  
  Viņš izskatījās pēc gorillas. Viņš metās man virsū, spāniski zvērēdams. Es viņu noķēru ar parastu džudo satvērienu, stīvu roku. Mana kreisā roka satvēra viņa mēteļa apkakli, bet labā – viņa kreklu. Viņš apstājās. Es apliku savu labo kāju ap viņa labo ikru un iespēru. Viņš šūpojās uz sāniem un sāka krist. Es viņam nedaudz palīdzēju.
  
  
  Nikns no dusmām un naida, viņš mani skrāpēja pat krītot. Viņa kurpe ieķērās ledusskapja durvju slieksnī. Pavicinot rokas, viņš iekrita atmuguriski degošajā vaskā. Katra kustība liesmas pastiprināja vēl vairāk. Viņš nolaidās četrrāpus. Nolaidis galvu, viņš mokās kliedza. Kā cilvēka lāpa viņš izdega manu acu priekšā. Es nevarēju viņam palīdzēt un aizvēru durvis. Viņa kliedzieni vairs nebija dzirdami, un ugunsgrēks nebūtu atklāts uzreiz. Beidzot varēju dziļi ievilkt elpu. Man šo ļoti vajadzēja. Pamazām sapratu, ka esmu smagi ievainots. Brūce manā plecā atkal atvērās; iespējams, kad es uzbruku apsargiem. Sāpju šāvieni izšāvās caur manu roku. Es mēģināju kustināt savas kreisās rokas pirkstus. Tagad es varētu zaudēt samaņu vai turpināt rīkoties; Es turpināju. Pilnīgi baltā sejā es izgāju no istabas, atgriezos virtuvē un nišā.
  
  
  Viens no vīriešiem pieklauvējis pie veļas skapja durvīm un skaļi saucis pēc palīdzības. Es apstājos un pieklauvēju pie durvīm. - Senors?
  
  
  “Jau! Si!
  
  
  "Ja vēlaties, lai es šautu uz jums lodes pa šīm durvīm, turpiniet skaļi spert pa tām."
  
  
  Uz brīdi iestājās klusums. Tad viņš teica: "Es būšu kluss, amigo."
  
  
  "Bueno".
  
  
  Kad es atgriezos pa koridoru, kas veda uz skatuvi, es redzēju divus vīriešus sēžam viesistabā, stāvot pie ieejas El Countura. Viņi sita ar kājām un uzmundrinoši svilpa. Kad nokļuvu spārnos, sapratu, kāpēc. Tamārai bija tikai biksītes. Tam, kā viņa varēja izturēt tik ilgi, bija jābūt vienam no lielākajiem dejas noslēpumiem.
  
  
  Kombinācijas bija izsmeltas. Viņi kori spēlēja simto reizi, taču ritms joprojām bija spēcīgs, un Tamāra to pilnībā izmantoja.
  
  
  Ar striptīzdejotājas soļiem viņa šūpojās augšup un lejup, šūpodama gurnus un kratīdama kailās krūtis. Pūlis apstiprinoši aplaudēja, lai gan dažas sievietes šķita tuvu šokam. Visas acis bija vērstas uz viņas trīcošajiem sprauslām. Viņas acīs bija noraizējies skatiens... līdz viņa mani ieraudzīja. Viņas seja kļuva gaiša. Es viņai devu zīmi, lai pasteidzas. Viņa nemanāmi pamāja ar galvu un sāka savu finālu.
  
  
  Un kāds fināls!
  
  
  Grupa gatavojās atsākt atskaņot šo melodiju. Tamāra pacēla pirmos akordus un noliecās, lai paņemtu palagu un krūšturi. Viņa visiem brīnišķīgi aplūkoja viņas sēžamvietas izaicinoši sulīgos apaļumus. Publika skaidri redzēja viņas biksīšu saspringto neilona līniju starp viņas stingriem augšstilbiem, kas uz brīdi saspringa, kad viņa noliecās uz priekšu. Biksītes izaicinoši noslīdēja viņai pa dupsi un palika tur, kad viņa piecēlās un atnesa man palagu un krūšturi.
  
  
  "Lielais Dievs," viņa nošņāca. - Man likās, ka tu nekad nenāksi.
  
  
  "Ātri pārtrauciet," es atbildēju.
  
  
  Es vēroju, kā viņa dejoja atpakaļ uz skatuves. Viņas šūpojošās sēžamvietas bija apburošs skats. Svētie ir sajukuši prātā. Es nezinu, ko sievietes domāja, bet dažas no viņām izskatījās tā, ka nekad netiks tam pāri. Vīriešiem pārplīsa asinsvadi. Dzērieni tika izdzerti ātrāk, nekā viesmīļi tos spēja atnest. Pirmo reizi mūžā, tērpušies melnās drēbēs, viņi ieraudzīja īstu sieviešu līkumu maigo skaistumu un priecājās par to. Galu galā viņi saskārās ar pasaules galu, Armagedonu un, iespējams, arī otro parādīšanos. Un, ja viņi nomirtu - kāds veids, kā atvadīties!
  
  
  Atskanēja uzmundrinošs sauciens. Tamāra sāka vilkt nost biksītes. Grupa juta, ka tuvojas kulminācija, un iegrima iegaumētajā melodijā. Es visu laiku skatījos pār plikajām galvām un lūdzos, lai ledusskapja nodalījuma biezās ozolkoka durvis saturētu uguni un veļas skapī sargs joprojām trīcētu šausmās. Tamāra novilka apakšbiksīšu saspringto gumiju. Dievs, kāpēc viņa nesteidzās? Zemāk. Kļuva redzami mīksti cirtaini mati. Vairāk trokšņa un kliegšanas!
  
  
  Noslaucīju biezas sviedru krelles no pieres un noberzēju sāpošo plecu. Biksītes lēnām slīdēja pa viņas kājām. Viņa tos atspēra un pagriezās. Viņa noliecās, lai to paceltu. Iztaisnojot kājas un paceļot sēžamvietu, viņa parādīja vīriešiem kaut ko tādu, ko viņi nekad neaizmirsīs.
  
  
  Pūlis ievaidējās.
  
  
  Kombo rūca.
  
  
  Tamāra no skatuves metās tieši manās rokās.
  
  
  Bija daudz aplausu, bet nebija pietiekami daudz laika, lai atgrieztos. Es viņu ietinu mētelī un teicu, ka viņai būs pietiekami daudz laika, lai apģērbtos pēc tam, kad būsim izgājuši no viesnīcas. Neapgrūtināta ar drēbēm, viņa skrēja man pakaļ pa gaiteni uz galveno dzīvojamo istabu.
  
  
  "Nik, Nik," viņa elpoja, "kas notika?"
  
  
  "Tam nav nozīmes," es teicu.
  
  
  'Bet...'
  
  
  “Trīs kanāli tika iznīcināti, viens palika. Sīkāku informāciju pastāstīšu vēlāk.
  
  
  Mēs aizbēgām no viesnīcas. Tas izrādījās vieglāk, nekā es domāju. Uz brīdi apstājos pie letes un, kā jau nojauta, plauktā zem letes stāvēja rācija. Pasaucu viņu ciemos un ņurdošā pseidomenedžera tonī pavēlēju ēkas priekšā esošajiem Fiat sēdošajiem paiet malā un palaist garām Buick. Mazs, lēts mikrofons slēpa balss izmaiņas, un atbilde bija īsa: "Si, senjor!" Lejā gaitenī pa ārdurvīm mēs ielēcām vecā mašīnā un atdzīvinājām to.
  
  
  Fiat ar apsardzi stāvēja piebraucamā ceļa malā. Kad Tamāra redzēja, ka mēs tiksim galā, viņa draudzīgi pamāja abiem vīriešiem, kad mēs braucām garām. Viņa atlaidās uz sapuvušās dīvāna un sāka smieties. Tie bija histēriski atvieglojuma smiekli. No elpas viņa iesaucās: "Ak, vai jūs esat redzējuši tos divus vīriešus?"
  
  
  'Kuras? Šajā Fiat?
  
  
  "Nē, Nik, tie divi atrodas viesistabā!" Viņa sāka smieties vēl stiprāk. Viņi izskatījās ar tādu izbrīnu, kad mēs steidzāmies viņiem garām. — Ak, tas viņu sejas skatiens! Tamārai uznāca smieklu lēkmes. "Vai es tiešām biju tik labs?"
  
  
  "Jā, tu biji brīnišķīgs."
  
  
  " Tā ir patiesība ?"
  
  
  "Pietiekami labi, lai padarītu mani ārprātīgi greizsirdīgu."
  
  
  Tamāra nedaudz nomierinājās un ķiķināja, kamēr es mocījos ar Buick stūri un braucu uz lidmašīnas pusi. Kad viņa sāka ģērbties; smiekli apstājās, un Puntarenas otrā galā viņa klusā, svārstīgā balsī teica: "Nik, laikapstākļi." Izmaiņas.'
  
  
  Pa labi. Sniegs tagad sniga virpuļvētrā. Kādreiz spožās, atstarojošās debesis aptumšojās, un virs pārslogotā dzinēja dūkoņa kā ievainots rēgs gaudoja vējš. Koki, akmeņi un viss, kas varēja kustēties, lidoja ap mums kā aurojoša viesuļvētra. Krusas akmeņi rikošē no durvīm un logiem. Mēs atrodamies pasaulē, kuru tracina ārprātīgā rīcība.
  
  
  "Viesnīcas raidītāja slēgšana izraisīja sniega vētru," es drūmi teicu.
  
  
  "Un būs vēl sliktāk," Tamāra čukstēja.
  
  
  — Jā, līdz mēs iznīcināsim pēdējo raidītāju Panamā.
  
  
  Viņa pagriezās pret mani, balta kā sniegs ārā. "Bet Niks," viņa jautāja ar neslēptām šausmām. 'Mums tas ir jāspēj, vai ne?
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  Spriežot pēc kartes, Isla Sangre atradās aptuveni sešsimt kilometru attālumā no Puntarenasas. Bet, lai gan mēs bijām pietiekami traki, lai lidotu tādos laikapstākļos, mēs nebijām tik traki, lai steigtos tajā iekšā. Kad lidojām gaisā, mēs lidojām plašā lokā virs Klusā okeāna. Tas padarīja lidojumu gandrīz par divsimt jūdzēm garāku un, iespējams, vēl par 150 jūdzēm pastāvīgo līkloču dēļ. Mēs lidojām pāri Chiriqui līcim ar tā lielāko salu Koibu, soda koloniju. Pēc tam apbraucām Azuaro pussalu un nonācām 150 jūdžu platajā Panamas līcī. Pa ceļam bija Panamas līcis ar Panamasitiju un Balboa.
  
  
  Visu šo laiku lidmašīna nedarīja neko citu kā tikai šūpojās un nira. Mēs ar Tamāru ripinājām no vienas puses uz otru, uz priekšu un atpakaļ. Mēs nekad nesēdējām uz vietas. Tikai drošības jostas mūs turēja vietā. Viens grūdiens sekoja otram. Fizelāža vaidēja un čīkstēja, spārni šķita, ka tie var salūzt kuru katru brīdi. Katru reizi, kad lidmašīna nosēdās gaisa kabatā, mans plecs kaut ko smagi atsitās un es izjutu nežēlīgas sāpes. Pirms mēs devāmies ceļā, Tamāra pārsēja brūci un savilka pārsēju, taču ar to nepietika. No mana pleca turpināja tecēt asinis un mērcēt manu kreklu.
  
  
  Viņa kliedza. — Kādas ir salas koordinātas, Nik?
  
  
  "Vēl tur nav," es kliedzu pāri troksnim. - "Vispirms Panamasitijā."
  
  
  'Kāpēc? Sangre sala atrodas arhipelāgā de las Perlas, kas atrodas uz austrumiem, nevis uz ziemeļiem.
  
  
  Es piekrītoši pamāju ar galvu. Arhipelāgs nozīmē "daudzu salu jūra", un šajā gadījumā tas attiecas uz aptuveni simts astoņdesmit mazām "pērlēm" līča otrā pusē. Es norādīju uz atvērto kartiņu. "Šajā zupā jūs vēl neatradīsit savu mērķi, un jūs vairs nevarat uzticēties instrumentiem. Mums ir nepieciešams orientieris, lai mēs varētu atrast mazo salu šajā grupā. Pilsēta atrodas tikai sešdesmit kilometrus uz ziemeļrietumiem no arhipelāga. No šejienes mēs varam noteikt virzienu.
  
  
  Pēc Tegusigalpas un Puntarenasas man likās, ka esmu diezgan rūdīts pret mežonīgo un nežēlīgo postu, ko bija veicis pulkvedis Zembla. Bet Panamasitijā notika neiedomājama katastrofa. Šī ir viena no manām mīļākajām pilsētām ar daudzām patīkamām atmiņām. Es atcerējos vakaru ar skaistu sievieti savā dzīvoklī Ankonas kalna pakājē un pamostoties no katedrāles, kas atrodas netālu no Avenida Central, zvana. Kad mēs lidojām pāri pilsētai, es pamanīju katedrāles paliekas, veco valdības pili, skaisto Nacionālo teātri, Malecon bulvāri un Bovedas bulvāri ar veco pazemes cietumu. Visu, patiešām visu, salauza un iznīcināja, salauza un saplosīja necilvēcīgas vētras nežēlīgie posti. Pilsēta ar 300 000 iedzīvotāju beidza pastāvēt un pārvērtās par tādām pašām milzīgām drupām kā deviņus kilometrus attālā vecpilsēta, ko 1671. gadā līdz ar zemi nolīdzināja korsārs Henrijs Morgans.
  
  
  Arī Lamanša zonas osta Balboa izrādījās tukša zeme. No mūsu augstuma mēs tik tikko varējām saskatīt Mirafloresas slūžas desmit kilometru attālumā no krasta. Divi kanāli, kas ved uz to, bija pilnībā bloķēti. Vairāki kravas kuģi un tankkuģi ir iestrēguši uz diviem no pasaules lielākajiem ledus laukiem, katrs gandrīz divsimt metru plats un piecpadsmit metru dziļš. Caur kanāliem pūta briesmīgs vējš. Nekas neliecināja, ka otrpus šaurumam viss būtu labāk.
  
  
  Es dusmojos par to, ko Zembla bija nodarījusi šai kādreiz auglīgajai un bagātajai zemei.
  
  
  "Pagriezies," es iesaucos Tamārai. Es jutos slikti. - 'Dienvidaustrumos līdz Isla Sangre. _
  
  
  – Kā tu domā, vai Zembla tur ir?
  
  
  "Es to ļoti ceru," es teicu, pēdējo rūgtu skatienu uzmetot virpuļojošajai baltajai ainavai. "Ja es viņu atradīšu, sala būs viņa asinīs, es jums apsolu."
  
  
  Galvenās Sanmigelas, Sanhosē un Pedro Gonsalesa salas bija viegli atrast, taču Zemblas pēdējais patvērums bija tikai zibens kartē un nekas vairāk patiesībā. Tā bija akmeņu kopa, kas izcēlās no ūdens zem biezas sniega, krusas un jūras putu segas, ko ieskauj smilšaina pludmale. Lidojot tai pāri, Cessna mētājās un šūpojās mainīgajās gaisa plūsmās. Tamāra cīnījās ar griezni, kamēr es meklēju vietu, kur nolaisties.
  
  
  "Es domāju, ka mums vajadzētu nolaisties pludmalē. Pat akmens kaza nevar stāvēt uz šiem akmeņiem.
  
  
  - Kas tas tur ir? viņa jautāja, norādot uz kreiso pusi.
  
  
  Viņa sasvēra lidmašīnu astoņdesmit grādu leņķī, lai arī es varētu uz to paskatīties. Cauri krusai kā ložmetēju lodēm es redzēju vāju mirdzumu no dažām vecajām ēkām. Tie bija sagrupēti vecas haciendas veidā ap pagalmu. Tam visam apkārt bija trīs collas bieza akmens siena ar smagiem vārtiem ar dzelzs sijām. Vismaz tā tās tika celtas iepriekš, un nebija pamata uzskatīt, ka šīs sienas nebija tik biezas un stipras. Šķita, ka Zemblam patika lietas sarežģīt, it īpaši, ja runa bija par aizsardzību vai bēgšanu.
  
  
  "Viņš ir šeit," es teicu. Mana roka saspieda Tamāras roku. 'Skaties! Viņa helikopters ir pietauvojies pagalmā.
  
  
  'Es saprotu. Bet vai tu tagad atlaidīsi manu roku? Es labāk nekristu tieši uz viņa jumta. Atlaid savu roku un atrodi vietu, kur nolaisties, labi?
  
  
  Es laimīgi uzsmaidīju viņai. Beidzot izsekojām Zemblai līdz viņa midzei. Mans smīns lēnām pazuda, jo es sapratu, ka pa perimetru nav piemērotas piezemēšanās zonas. Īpašnieks un mežģīņu pārdevējs Ramons Batuks uzcēla savu haciendu apaļa kalna virsotnē. No galvenajiem vārtiem ceļš veda lejup pa akmeņiem uz laivu māju dabiskā līcī. Kalns bija salīdzinoši slidens, bet pārāk stāvs. Pārējā salas daļa bija vai nu pārāk raupja, vai arī aizaugusi ar ērkšķainiem, kruzainiem krūmiem.
  
  
  "Šai noteikti ir pludmale," es viņai drūmi teicu.
  
  
  "Nedaudz atpakaļ ir pludmale, kas joprojām izskatās diezgan pieklājīgi," viņa atbildēja, saknieba lūpas. Viņa atkal sasvēra Cessna un aizlidoja uz nelielu vēja plosīta krasta pleķīti. "Tas būs ļoti grūti, Nik, un mēs nevarēsim pietuvoties mājām."
  
  
  “Kam rūp neliela pastaiga? Es ceru, ka mēs joprojām varēsim staigāt, kad nolaidīsimies.
  
  
  Lidmašīna nogāzās lejā. Vējš to pacēla un gaudoja pāri metālam. Ap riteņiem burbuļoja smiltis. Lidmašīnas daļas drebēja, it kā pēkšņi būtu paralizētas. Tamāra cīnījās ar pretojošo stūri. "Mums Krievijā ir teiciens," viņa ar pārtraukumiem izpļāpāja. "Šajā situācijā turies cieši pie stūres!"
  
  
  Mūs iesūca gaisa kabatā, uz leju. Cessna drebēja, šūpojās un slīdēja gar pludmali pelēkā, smilšainā izpūstu smilšu lietū. Mūsu priekšā no smiltīm izspraucās asas akmens virsotnes. Pa kreisi atradās jaunu akmeņu un laukakmeņu vaļnis, bet pa labi - draudīga verdoša sērfa siena. Lidmašīna nokrita.
  
  
  es norūcu. - 'Augšup! Uz augšu! Mans kliedziens bija reflekss, jo es zināju, ka Tamāra dara visu iespējamo, lai paceltu degunu. Pludmale tuvojās ar postošu ātrumu. Deguns aprakts smiltīs. Ilgs svilpiens, tad pērkons blīkšķis. Mūs apgrieza, spārnu statņus norauja, un dzenskrūve pārlocījās pāri dzinēja blokam, pa pusei noklāta ar smiltīm. Grīda pacēlās un uzsvieda mūs uz jumta kā cilvēku roku un kāju kaudzi. Lidmašīna gandrīz apgāzās un pēc tam ar asti ietriecās ledainajos viļņos. Atkāpjoties, mums uzšļāca sālsūdens. Mēs bijām kropli, bet stāvējām uz vietas. Lidmašīna šūpojās uz priekšu un atpakaļ sērfošanā. Mēs šūpojām pa viļņiem. Tamāra pamāja ar galvu, pacēla to un paskatījās uz pludmali izsistajiem logiem. Nodrebēdams es dziļi ievilku elpu un sāku pētīt smiltis un sērfot zem mums. "Tas ir tas, kas man patīk šajos komerciālajos lidojumos," es teicu ar vieglu smaidu. "Tu vienmēr piezemējies maigi."
  
  
  "Nesmejieties par mani!" - viņa teica ar asarām acīs. - Es visu sabojāju, es zinu! Mēs to vairs nekad nepacelsim gaisā!
  
  
  "Citādi tas droši vien nebūtu noticis," es piezīmēju. "Smiltis ir pārāk mīkstas, un vējš var mūs nogāzt no kājām."
  
  
  – Bet ko mēs tagad darīsim?
  
  
  'Ko darīt?' Es paķēru aiz muguras pīto grozu, kurā kādreiz bija ēdiens. Tagad tajā atradās Tamāras Makarova pistole, doktora Mendosas antīkā pistole, Pepes 22. kalibra automātiskais revolveris, kā arī divu aizsargu un vadītāja revolveri. Es iedevu Tamārai viņas pistoli un Pepes pistoli, bet pārējos revolverus ieliku kabatās. 'Ko darīt?' - es atkārtoju. - Nu, iesim pastaigāties. Darīsim to!'
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Kājām mēs devāmies garām nodevīgiem pakalniem zem gaudojošām un degošām debesīm. Putenis vēl tikai nostiprinājās. Tumsa kļuva arvien biezāka. Vairāki ērkšķaini koki čīkstēja vējā. Akmeņi pastāvīgi krita. Vējš izsūca gaisu no mūsu plaušām, kad mēs skrējām tam pretī. Mēs nosmakām kā slīkstoši cilvēki un dažreiz nevarējām virzīties uz priekšu. Vētra tagad šķita kā nepārtraukta masa, nežēlīga, nepielūdzama un slepkavīga. Tamāras seja bija klāta ar asinīm no krītošām krusām. Es zināju, ka neizskatos daudz labāk. Sāpes plecā mani nogurdināja. Tas vairs nebija tikai miesas jautājums, sāpes iedūra manu dvēseli un kaulus. Es cīnījos ar šo un saviem stīvajiem pirkstiem. Mēs spītīgi cīnījāmies un stīvāmies, viens otru atbalstot.
  
  
  Pagāja pusstunda, ceturtdaļa un vēl pusstunda. Beidzot sasniedzām kalnu. Mēs skatījāmies uz biezajām, spēcīgajām haciendas sienām simts jardu attālumā. Viņi gulēja zem biezas sniega kārtas. Ja tur būtu sargsargi – un es biju gandrīz pārliecināts, ka tādi ir –, viņi nebūtu pie sienas. Viņi saspiedās apšaubāmā sienas pajumtē. Tā būs tik tikko pamanāma rinda no nobružātiem vīriešiem formastērpos, kas pielipuši pie sasalušiem ķermeņiem.
  
  
  "Kāpsim pāri sienai," es teicu. "Divi vai trīs vārti būs pārāk stingri apsargāti."
  
  
  Tamāra nodrebēdama pamāja ar galvu. - Mēs nevaram, Nik!
  
  
  – Mēs arī nevaram stāvēt uz vietas.
  
  
  Sākām iet kalnā aiz haciendas, tieši pirms galvenās ieejas. Dažos veidos tagad bija grūtāk virzīties uz priekšu. Šķēršļu bija mazāk, bet kalna kailo virsmu vējš nopulēja un pārvērtās slidenā ledainā nogāzē. Tamāra krita pirmā, un man viņa bija jāatbalsta. Tad es zaudēju līdzsvaru. Tamāra gribēja palīdzēt, un pēkšņi mēs abas noripojam lejā, bažīgi saķērušās rokās. Mūsu izturība nomira, bet augšāmcēlās no saviem pelniem. Dzīve šķita mazāk vērtīga par siltumu un mieru, ko nesīs nāve, taču dzīve uzvarēja.
  
  
  Augšā noguruši ložņājām zem sienas pajumtes. Viņa bija veca. Mūris bija nodilis un starp dabiskajiem akmeņiem bija lielas spraugas. Vidēji tas bija trīsarpus metrus augsts. Uzmanīgi paskatījos augšup un vairākās vietās pamanīju atbalsta punktus savām kājām un rokām. "Seko man, kad būšu augšā," es teicu Tamārai.
  
  
  - Kad tu esi augšā? Jūs domājat, ja jūs to darāt!
  
  
  "Kad esmu augšā, Tamāra," es stingri teicu. Es negribēju domāt par viņas vārdu patiesību. - Un gaidi zīmi. Otrā pusē var būt sargsargi.
  
  
  Es sāku bīstamo kāpt augšup pa veco sienu. Man bija jānovelk aizsargcimdi, lai pirksti labāk satvertu gludos akmeņus. Aukstums iedūrās manā dvēselē. Es jutu, ka manas rokas saspringst. Asinis un muskuļi sastinga. Akmens sabruka zem manas kājas smaguma. Es piespiedos pie sienas un dzirdēju Tamāras kluso šausmu kliedzienu. Vienu brīdi man šķita, ka vairs nevarēšu iet. Tad es atcerējos, cik tuvu bija Zembla, un šī doma mani sildīja. Es uzmanīgi sajutu citu atbalsta punktu. Es viņu atradu. Collu pēc collas es uzkāpu augšā.
  
  
  Pēdējais mēģinājums mani pārveda pāri malai uz platās plakanās augšdaļas. Visā garumā bija izkaisītas žileti asas stikla lauskas, taču sniegs un ledus noliedza to ietekmi. Patiesībā tie man palīdzēja noturēties uz slidenas virsmas.
  
  
  Es jau grasījos dot Tamārai ar roku, lai tā man sekotu, kad ieraudzīju sargu. Viņš bija savilkts un noliekts galvu, rokas dziļi sabāzis kabatās, lēnām gāja uz priekšu un atpakaļ starp sienu un tuvāko ēku. No labā pleca karājās automātiskā šautene. Viņš piegāja pie vietas, kur es gulēju pie sienas. Es paskatījos uz Tamāru, lai viņu brīdinātu. Viņa nepaklausīja manai pavēlei un jau nāca pēc manis! Sargs pienāca tuvāk. Pietiekami tuvu, lai dzirdētu viņu, ja kaut kas notiek. Es aizturēju elpu.
  
  
  Tamāra zaudēja līdzsvaru un nokrita. Viņa izdvesa izbiedētu kliedzienu. Ne daudz, nedaudz skaļāk par piespiedu nopūtu, bet pietiekami skaļi. Sargs nekavējoties pacēla acis no ziņkārības un ieraudzīja mani. Es pielēcu.
  
  
  Vīrietis zināja savu pienākumu un centās sevi aizstāvēt. Vēlu! Viņš joprojām cēla šauteni, kad es viņu metu malā, nolaižoties viņam virsū ar ceļiem vēderā. Es izrāvu viņam no rokām šauteni, apgriezu to un trāpīju. Muca trāpīja viņam pa kakla sānu. Viņš nopūtās un sastinga. Viņa galva bija nedabiskā leņķī pret ķermeni.
  
  
  'Niks!' - čukstēja no augšas. Paskatījos uz augšu un ieraudzīju Tamāru sēžam pie sienas.
  
  
  "Es nevarēju sagaidīt. es...'
  
  
  "Tam nav nozīmes," es nočukstēju. 'Lēc.'
  
  
  -Vai tu mani noķersi?
  
  
  "Vienmēr dārgais."
  
  
  Noliku šauteni uz nedzīvā sargsarga un izstiepu rokas. Viņa nokrita. Es viņu noķēru. Turklāt, lai arī tas nebija mīksts apskāviens, tas jutās sasodīti labi. Viņa piespiedās man klāt un noskūpstīja manu kaklu. 'Ko tagad?' - viņa klusi jautāja.
  
  
  "Galvenā ēka. Pastāv liela iespēja, ka mēs tur atradīsim Zemblu un viņa pēdējo spēka lauka raidītāju. Mums ir jāiznīcina viņi abi.
  
  
  - Ak, tas ir viss? - viņa sarkastiskā tonī teica. Ar zābaka purngalu viņa pagrūda nokritušo sargu. "Cik viņu būs starp mums un Zembla?"
  
  
  'Es nezinu. Manuprāt, tas ir par daudz.
  
  
  'Jā. Un viņiem ir jāatrod mūs un pēc tam jānogalina vai jāpatur ārā, līdz mēs nosalsim līdz nāvei. Mēs esam iestrēguši tagad, kad esam aiz sienas. Dažām mūsu rīcībā esošajām lodēm nebūs lielas atšķirības. Vai jums ir vēl kādas šādas labas idejas? Es klausījos viņā klusējot. Viņa centās slēpt savas bailes ar savu cinismu. Tā ir pilnīgi dabiska reakcija. Ikviens, kurš nebaidās pamatota iemesla dēļ, ir muļķis. Tamāra bija skarba, praktiska, drosmīga sieviete un nekādā gadījumā nebija muļķe.
  
  
  "Man nav ne jausmas," es atzinu. "Mēs varam tikai darīt visu iespējamo un cerēt. Tas būs grūti, bet mums ir jāmēģina."
  
  
  Viņa paklausīgi pamāja ar galvu. "Kad tas būs beidzies, Nik, es mēģināšu pateikt kaut ko jauku."
  
  
  "Es kliedzu pēc palīdzības," es smaidot teicu. Ēku ēnā mēs ielīdām haciendas aizmugurē. Es devu priekšroku sardzes automātam, līdz atklāju, ka tā mehānisms ir sasalis. Noliku to un paņēmu vienu no revolveriem.
  
  
  Mēs sasniedzām stūri un apstājāmies. Mums priekšā bija pagalms ar helikopteru. Izpētīju garo, šauro galveno ēku, kurā cerēju atrast Zemblu. Tā bija lielāka par saimniecības ēkām, ar segtu lieveni visā garumā. Centrā bija vārti, pa kuriem automašīnas varēja iebraukt galvenajā ieejā.
  
  
  Veranda bija tumša un tik tikko pamanāma caur virpuļojošā sniega priekškaru. Man bija lielas aizdomas, ka kaut kur joprojām ir izlikts sargs. Viens vai vairāki, visi nervozi un auksti, ar tirpstošiem pirkstiem. "Mēs iesim garāko ceļu," es teicu. Mēs skrējām uz nākamās ēkas aizmuguri. Es labprātāk būtu turpinājis skriet, taču piesardzība un klusums bija dienas kārtība. Lēnām devāmies tālāk. Šajā haciendas pusē atradās otra ēka, kas izskatījās pēc garāžas. Mēs bez starpgadījumiem sasniedzām otru galu. Labajā pusē bija apmēram desmit metru liela klaja. Aiz tās atradās galvenā ēka.
  
  
  Mēs stāvējām un uzmanīgi klausījāmies. Mēs neko nedzirdējām un skrējām uz galvenās ēkas aizmuguri. Pirms mums stiepās gara logu rinda ar savītām kaltas dzelzs restēm. Vienmuļību pārtrauca divas durvis, kas rindu sadalīja tieši trīs daļās. Aiz tiem bija vārti un vēl viena logu rinda, daži no kuriem bija spilgti apgaismoti. Īss bruģakmens ceļš veda no ēkas vārtiem līdz masīvajiem galvenajiem vārtiem. Netālu no vārtiem atradās kabīne, kas atgādināja taksofonu. Gaidīšanas kabīne. Šaurā atvere bija apgaismota.
  
  
  'Lāsts. Mums jāšķērso piebraucamais ceļš, un tas ir apsargāts.
  
  
  "Varbūt viņi nenošaus sievieti," sacīja Tamāra.
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  "Viņi vispirms varētu vēlēties uzdot jautājumus."
  
  
  "Tamara, ja jūs domājat, ka varat spēlēt ēsmu..."
  
  
  Es varētu arī runāt ar sienu. Noliecusies, viņa ātri pagāja zem logiem. Es viņai sekoju, cerot, ka viņa nekļūs pārāk neapdomīga. Man bija sajūta, ka viņi vispirms nošaus un pēc tam uzdos jautājumus. Mēs izlīdām garām pirmajām no divām durvīm un nākamajam logu komplektam. Tamāra atradās pusmetra attālumā no manis. Viņa bija pārliecināta par savām kustībām, un es zināju, ka nevaru viņu apturēt, neriskējot ar karstu sarunu un iespējamu atklājumu. Es mēģināju izdomāt alternatīvu, bet nevarēju to atrast. Mēs nonācām pie otrajām durvīm un pie nākamā loga. Pēkšņi es dzirdēju balsis.
  
  
  'Pagaidi!' - es enerģiski nočukstēju. Man par lielu pārsteigumu viņa apstājās un rāpoja man pretī. Lampa mirgoja. Mēs skatījāmies ārā pa logu.
  
  
  Pulkvedis Zembla dusmīgi soļoja šurpu turpu. Es nedzirdēju, ko viņš teica. Tomēr viņš turpināja sist pa galdu istabas vidū. Galds bija nosēts ar elektroniskām detaļām, tranzistoriem, shēmas platēm, lodāmuriem un knaiblēm. Aiz Zemblas atradās tie paši metāla skapji un paneļi, kas atrasti maiju templī. Tikai šie bija atvērti. Režģi bija noņemti, un elektroinstalācija grozījās apkārt kā dīvains ilgviļņi. Nebija grūti iedomāties, ko viņš dara šajā telpā. Viņš uzbūvēja jaunu lielu kontroles sistēmu savam nāvējošajam plānam iekarot Centrālameriku un izveidot Trešo maiju impēriju.
  
  
  Es prātoju, ar ko viņš runā, kad pienāca otrs vīrietis ar ūsainu, kalsnu seju un nostājās viņam blakus. Zemblas līdzzinātājs šķita vēl zemiskāks un aukstasinīgāks par jebkuru citu. Viņš atlocīja papīru kaudzi ar diagrammām. Abi vīrieši bija tik ļoti aizrāvušies ar savu plānu apspriešanu, ka es uzdrošinājos pietuvoties. Ar acs kaktiņu pamanīju vēl sešus vīrus, divus bruņotus apsargus un četrus tehniķus baltos mēteļos, kas, iespējams, strādāja pie montāžas. Tamāra jautājoši paskatījās uz mani.
  
  
  Atbildot es norādīju uz durvīm aiz mums. Uzmanīgi paspiedu aizbīdni un atspiedos pret biezo koku. Durvis nebija aizvērtas. Mēs iegājām iekšā un klausījāmies balsis blakus istabā aukstajā zālē.
  
  
  '...nogalini nekavējoties!' - atskanēja niknā, dogmatiskā pulkveža Zemblas balss. "Ja tuvāko stundu laikā es nesavaldīšu situāciju, vētra kļūs pārāk sarežģīta - pat man! †
  
  
  "Mēs varam apturēt uzstādīšanu," ieteica viņa padotais.
  
  
  "Tohel, tas ir nodevēja darbs."
  
  
  'Nē, ser. Apskatiet R sadaļu šeit. Puišiem vienkārši nav vajadzīgo detaļu šīs sadaļas montāžai. To nevarēs uzbūvēt tuvāko stundu laikā, tāpēc...
  
  
  “Tu uzdrošinies man lekciju par R sadaļu! Kas veidoja tēmu? Es pats, vai ne? Mēs atradīsim veidu, kā to pārslēgt. Un es nevēlos dzirdēt no jums vairs nekādas sakāvnieciskas runas. Es nekad neatteikšos no Tohelas, pat ja mana valstība būs uz visiem laikiem aprakta zem ledus! Tā nebija mana vaina. Man viss izdevās lieliski. Ja šis Niks Kārters...
  
  
  Atskanēja vispārēja murmināšana, kuru pēkšņi pārtrauca Zemblas rokaspuisis Tohels. "Vai jūs joprojām esat pārliecināts, ka viņš ir aiz mūsu neveiksmes?"
  
  
  “Pagaidu neveiksme, nevis neveiksme. Taču pastāvīgā laikapstākļu pasliktināšanās liecina, ka citas stacijas vairs nestrādā. Jā, esmu pārliecināts, ka Nikam Kārteram ar to bija kāds sakars. Es nezinu, kā viņš zināja par viņu atrašanās vietu, bet viņš atklāja arī manu maiju templi. Un viņam, sasodīts, izdevās to pilnībā iznīcināt.
  
  
  "Ir ziņas par sievieti..."
  
  
  Zembla nicinoši pasmaidīja. “Ļaujiet Kārteram paņemt cāli un izturēties pret šo lietu kā pret pikniku seksa klubā. Bet šajā vētrā viņš nekad nesasniegs salu. Un, ja ar kādu brīnumu viņš izdzīvos, nekas viņu neglābs. Citas stacijas nebija sagatavotas viņa uzbrukumam, mēs bijām gatavi!
  
  
  Es dzirdēju zābaku soļus. Pēkšņi gaiteņa galā parādījās vīrietis formas tērpā. Viņa mute no pārsteiguma atvērās, kad viņš sniedzās pēc šautenes. Mēs ar Tamāru instinktīvi pagriezāmies. Mēs nošāvām bez vilcināšanās. Viena lode iekļuva viņa kaklā, kad viņš sāka kliegt, bet otra viņam izšāva aci. Es nezinu, kurš kur nokļuva. Viņš nokrita atmuguriski, šautenei noklikšķinot pret zemi. Asinis izsmidzinātas visos virzienos. Mēs neredzējām, ka viņš pieskaras zemei; Mēs jau atkal kustējāmies. Ne vārda nerunājot, strādājām kopā kā labi apmācīta komanda.
  
  
  Mēs ieskrējām istabā. Mūsu revolveri spļāva uguni pat pirms durvju pilnīgas atvēršanas. Ar apstulbušu sejas izteiksmi viens no apsargiem satvēra vēderu un nokrita. Tamāra apgriezās un iecirta jauku caurumu otrajā sardzē, kamēr viņš pacēla ieroci. Viens tehniķis sabruka, otrs lēnām nokrita uz ceļiem. Ātrs kā pantera, Tohels apgāza biezu koka galdu. Detaļas un instrumenti izkaisīti. Viņš ievilka aizsegā pulkvedi Zemblu. Viņa Colt .357 sāka spļaut uguni. Pēdējie divi tehniķi, mūsu uzbrukuma apdullināti un mazdūšīgi, ložņāja atvērto durvju virzienā. Viņi abi kavējās. Tamāra notēmēja un nāvīgi ievainoja viņus, viņi nokrita.
  
  
  Es nolaidos, lai izvairītos no Tohela metieniem. Mans revolveris bija tukšs. Es to uzmetu Tohelam un paķēru otro. Tohels nolaidās, un lielgabals ietriecās skapī aiz viņa. Zembla man uzbruka kā trakam. Viņš pārlēca pāri galdam, it kā pārvarētu šķērsli. Kā tīģeris viņš metās uz priekšu un nogāza mani. Mēs kopā nokritām uz grīdas. Mūsu pirkstiem nebija laika savilkties dūrēs. Otrs revolveris man tika izsists no pirkstiem, bet trešais cīņas karstumā izslīdēja no jakas. Zemblas cietais galvaskauss skāra manu žokli un sagrauza manu degunu, kas asiņoja, maniem pirkstiem satverot viņa matus zem galvas saites. Mana dūre pacēlās un atdeva labvēlību. Es apmierināti iesmējos, kad izdzirdēju, kā viņam lūst deguns. Viņa āda un miesa bija saplēsta. Viņš gaudo no sāpēm. Ar ātru paraustīšanu viņš pagrieza galvu, un tas viņu izglāba. Pretējā gadījumā viņa smadzenēs būtu caurdurtas nāvējošas kaulu lauskas.
  
  
  Viņa atbilde bija sist man vēderā ar savu kaulaino ceļgalu. Viņš mēģināja satvert manu kāju, kas viņu turēja. Mēs apgāzāmies viens otram pāri. Ne Tamāra, ne Tohels neuzdrošinājās uz mums šaut. Tomēr viņi viens otru apšāva no tuvas distances, neiegūstot nevienu sitienu. Zembla joprojām centās saraut man saites vai kāju. Mans celis iespiedās viņa neaizsargātajā cirkšņā. Es domāju, ka piebeigšu viņu. Dzirdēju viņu vaidam un jutu, ka viņš trīc. Nākamajā sekundē Tohels iešāva apgaismojumā. Telpu tumsa tumsa, un tumsā Zembla izlauzās un pazuda.
  
  
  Sirēna sāka vaimanāt. Skaņa gandrīz pazuda vētras šalkoņā. Mēs ar Tamāru nejauši meklējām izeju. Zembla un Tohel nav. Viņi pazina ēku no iekšpuses un ārpuses. Es dzirdēju viņu soļus koridorā. Viņi ir prom. Es izmisīgi rakņāju apkārt pēc ieroča. Es atradu revolveri. Bija arī jautājums, vai tā ir apsūdzēta. Es jutu roku uz manas piedurknes. Tamāra. Mēs ieklīdu koridorā.
  
  
  Ārā, pagalmā un aiz mājām, atdzīvojās Zemblas ļaudis. Sirēna turpināja gaudot, durvis atvērās, un mums pretim metās divi nāvējoši uguns uzliesmojumi. Es atšāvu. Es jutu spēcīgu atsitienu un sajutu spēcīgo šaujampulvera smaku. Es nezinu, vai es kaut ko trāpīju, bet es biju sasodīti priecīgs, atklājot, ka man ir pilns revolveris ar lodēm. Mēs steidzāmies pa koridoru iekšā pagalmā. Naktīs mums visapkārt varējām dzirdēt kliedzienus.
  
  
  Mēs skrējām. Vieni nikni kliedza, citi satraukti, un to visu pastiprināja zābaku klakšķēšana. Viens no Zemblas vīriešiem paklupa un nokrita zemē. Lodes ielidoja durvīs, piepildot gaisu ar šrapneļiem un svinu. Mēs turpinājām skriet pretī durvīm gaiteņa galā. Nobijusies, bet apņēmības pilna Tamāra pieskrēja pie sienas aiz manis.
  
  
  Mēs metāmies ārā pa durvīm uz ārējo pagalmu. Labākus vārtus viņi nevarēja lūgt. Mūsu skrienošo kāju troksni pavadīja šāvienu sprakšķi. Iekšpusē uguns apstājās tikpat pēkšņi, kā bija sākusies. Impulsīvi skrējām uz vienīgo pajumti, ko varēja redzēt, salauztu koka kastu kaudzi. Tie sastāvēja no bieziem dēļiem ar metāla siksnām un tika izmantoti jutīgu elektronisko iekārtu pārvadāšanai. Tie tika sakrauti kaudzē, lai kalpotu par iekurtu. Kad mēs izmisīgi nirām starp kastēm, atskanēja šāvieni un lodes ietriecās zemē aiz mums.
  
  
  Ložu krusa plosījās cauri mūsu pagaidu patversmei. Es novilku Tamāru lejā. Pirmie divi tuvojošās armijas vīri bija pārāk nepacietīgi, lai būtu uzmanīgi. Divi šāvieni un viņi iekrita sniegā. Es sāku kustināt kastes kā traks, lai stiprinātu mūsu aizsardzību. Biezie dēļi absorbēja lodes. Tagad mūs varēja trāpīt tikai neveiksmīgs tiešs trāpījums, citādi viņiem nāktos rāpot pa māju aiz mums. Paskatījos uz augšu, bet pie logiem nevienu neredzēju. Apkārtējie vīri aplēja mums svinu, it kā viņu ieroči būtu dārza šļūtenes. Neatkarīgi no tā, kurā virzienā es skatījos, bija pārāk daudz cilvēku, lai izvairītos no tā. Un mums ir palikušas tikai dažas kārtas.
  
  
  Pēkšņi starp visiem trokšņiem izdzirdēju elektriskā startera skaņu. Helikoptera rotors sāka griezties ļoti lēni. Stikla kajītē varēja redzēt divu vīriešu siluetus. Trešais, viens no apsargiem, steigšus noņēma aizbāžņus un virves no visām helikoptera pusēm. Manā revolverī ir palikusi tikai viena lode. Es rūpīgi nomērķēju un trāpīju mērķī. Sargs kliedza un sāka raustīties. Viņš kliedza tik skaļi, ka šaušana uz brīdi apstājās, jo visi skatījās uz viņu.
  
  
  "Tamara, ļaujiet man kaut ko nošaut."
  
  
  - Vienkārši izmantojiet manu ieroci. Ir vēl sešas lodes,” viņa teica, pasniedzot man Makarovu.
  
  
  Pepes 0,22 viņa paturēja sev. Tas, ka viņa bez vilcināšanās man iedeva savu revolveri, bija žests, ko es nekad neaizmirsīšu. Viņa skatījās uz helikopteru. Dzinējs darbojās ar pilnu jaudu, lai iesildītos. "Viņi tiks iznīcināti šajā vētrā."
  
  
  "Varbūt, bet mēs nevaram sēdēt šeit un skatīties. Viņi vēlas aizbēgt, un, ja viņiem izdosies, viņi sāks visu no jauna. Vēl ļaunāk, viņi atstāja ieslēgtu raidītāju, un jūs dzirdējāt, ko Zembla par to teica.
  
  
  "Bet es domāju, ka istabā..."
  
  
  “Tā bija tikai jauna pamata vadības sistēma, ko viņi uzstādīja. Mēs tam pieliekam punktu, bet otrs raidītājs ir kaut kur citur. Patiesībā es viņu gaidīju vārtu otrā pusē, kur mēs redzējām visas šīs gaismas.
  
  
  “Tas nozīmē, ka neviens nespēs apturēt vētru dažu stundu laikā. Vismaz, ja Zembla runā patiesību. Tad laikapstākļus vairs nekad nekontrolēs!
  
  
  'Jā. Un problēma ir tā, ka Zemblai parasti ir taisnība.
  
  
  Apšaude atsākās, helikopteram paceļoties lēni un nestabili. Viņš šūpojās uz priekšu un atpakaļ. Apšaude tika pārtraukta otrreiz, kad atvērās kajītes durvis. Pasažiera sēdeklī es pamanīju Tohela slaido, muskuļoto figūru. Viņa kāja turēja durvis plaši atvērtas. Labajā rokā viņam bija Colt, kuru viņš atbalstīja ar saliektu kreiso roku un tēmēja uz mums. Viņš kliedza kaut ko tādu, ko es nesapratu. Acīmredzot kliedziens bija paredzēts Zemblai, kurš pildīja pilota pienākumus. Helikopters nedaudz sasvērās un slīdēja pretim mums.
  
  
  "Bastards! Mani kūsāja dusmas. "Viņš vēršas pie mums, lai piebeigtu mūs kā zaķus!" Nenoliec galvu, Tamāra!
  
  
  "Labi," viņa teica stingrā balsī.
  
  
  Sekundes daļā mums bija jāizvēlas. Ja mēs tiksim ārā no mūsu barikādes, Zemblas cilvēki mūs nošaus. Ja paliksim uz vietas, mūs nošaus no augšas. Vilšanās un dusmas piepildīja mani, helikopteram lidojot tuvāk.
  
  
  — Sasodītie nelieši! - es dzirdēju sevi ņurdam. Mana roka sažņaudza ieroci. Es rīkojos ar izmisīgu un neapdomīgu vardarbību. Es izlecu starp kastēm. Asas sāpes izšāvās caur manu ievainoto plecu un krūtīm, kad es ietriecos smagajā kokā. Dēļi atlēca un kastes nokrita. Es ielecu pagalmā zem tuvojošā helikoptera. Es ieraudzīju Tohela pārsteigto seju. Viņš reaģēja instinktīvi, ātri, pateicoties gadiem ilgam treniņam. Viņa .357 Colt Magnum stobrs pagriezās pret mani un izšāva. Smaga lode apdedzināja manu roku un iegrieza garu caurumu piedurknē. Makarova pistole izlidoja no manām rokām un nokrita dažus jardus no manis.
  
  
  Es dzirdēju Tohelu smejoties. - "Mēģiniet to iegūt Kārters!"
  
  
  Es metos pēc ieroča, apgāzos un neveikli izvilku to no ķermeņa apakšas. Pistole dauzījās, raustījās un atkal sita. Mans ķermenis jutās tā, it kā tas piederētu diviem dažādiem cilvēkiem. Mana kreisā puse dega no sāpēm un bija gandrīz paralizēta; mana labā puse bija kārtībā, neskatoties uz jauno brūci. Helikopters nedaudz šūpojās. Zembla stiprajā vējā to nevarēja noturēt stāvus. Varbūt arī viņu šokēja mani šāvieni. Tohels izšāva un netrāpīja. Viņš šūpojās uz priekšu un atpakaļ, cenšoties neitralizēt šo kustību. Viņa masīvās, neasās lodes ietriecās sniegā man blakus.
  
  
  Tamāra bija uz ceļiem, atspiedusi galvu pret kasti. Starp zalvēm es dzirdēju viņas caururbjošu kliedzienu. Pirmo un vienīgo reizi redzēju, ka viņa ir nobijusies no histērijas. Es gandrīz instinktīvi izšāvu trešo lodi. Es redzēju, kā pēc sekundes Tohels pēkšņi sarāvās, it kā tupus uz sliekšņa. Viņa acis izspiedās no dobumiem. Viņa balss radīja skaņas, kas nebija vārdi, bet bezjēdzīgi klepus. Viņš klepoja, kliedza un nospieda tukšā Magnuma sprūdu. Viņš saspringa un trīcēja. Pēc tam viņš lēnām noliecās uz priekšu un nokrita no helikoptera.
  
  
  Tohels ar sitienu atsitās pret zemi. Apstulbuši viņa vīri saspringtā klusumā vēroja, it kā nevarētu saprast, ka viņu vadonis ir miris. Es klusējot sēdēju ledus klātā pagalmā. Jutos vāja un slikta dūša. Vienīgā skaņa bija Tamāras klusā šņukstēšana un pēkšņs helikoptera paātrinājums, kad Zembla pacēlās un aizlidoja.
  
  
  Slikta dūša pārgāja, bet vājums nē. Es nometos ceļos, nezinot risku, ka apkārtējie mani nošauj. Es noliecos uz priekšu helikoptera rotora vējā. Makarovs plosījās un raustījās, it kā viņam būtu sava dzīve. Manas pēdējās trīs lodes iesvilpās trauslajās augstspiediena tvertnēs. Vienu brīdi man bija bail, ka esmu nošāvis par vēlu un ka helikopters jau lido pārāk augstu. Bet tad galvenais dzenskrūve sāka radīt dīvainas slīpēšanas skaņas. Helikopters dārdēja un sprakšķēja, kamēr Zembla mēģināja to savaldīt. Viņš šūpojās un lidoja arvien augstāk virs haciendas. Tad pēkšņs šoks. Viņš sāka slīdēt uz leju. Kaut kas uzsprāga un mums pārlidoja metāla gabals. Mēs dzirdējām nelielu sprādzienu. Kādu brīdi helikopters lidinājās nekustīgi. Sīka liesmiņa nolaizīja pārsegu. Pēc tam tas ienira lielā lokā un ietriecās haciendas galvenās ēkas otrā spārnā.
  
  
  Ar briesmīgu grūdienu helikopters kopā ar Zembu ietriecās blakus ēkā. Mani nometa zemē. Sienas gabali lidoja pāri pagalmam kopā ar sijām, logiem un mūriem. Jumts iebruka vietā, kur helikopters izpūta lielu caurumu. Augstu debesīs liesmoja izsalkušas liesmas. Noreibusi es pielecu kājās. Es neko nesalauzu, bet mans jau tā bojātais deguns tagad nepārtraukti asiņoja. Aizraujot elpu, es paklupu pāri kastēm, lai atrastu Tamāru. Mums bija jātiek prom no šejienes. Mana taustošā roka pieskārās viņas maigajiem izliekumiem. Viņa uz brīdi pieķērās man un maigi izbrauca ar maniem pirkstiem cauri saviem blondajiem matiem. Aizsargāta tagad nopostītās barikādes, viņa palika neskarta.
  
  
  Ugunsgrēks ātri izplatījās. Spīdošajā gaismā redzēju, kā apkārt skraida palikušie Zemblas ļaudis. Viņiem nebija kur iet un viņi nezināja, ko darīt. Organizācijas vairs nebija. Viņu vadītājs bija miris, un viņiem vairs nebija mērķa. Šādos apstākļos viņi divreiz padomātu, vai nomirt varoņa nāvē. Bet viņi palika ienaidnieki, bīstami ienaidnieki. Ja mums kādreiz būtu iespēja no tā visa izbēgt, tā būtu tagad.
  
  
  Mēs izrāpāmies no kastēm un skrējām uz tuvākās ēkas aizmuguri. Katru reizi, kad kāds skrēja garām, lēcām malā un nolaidāmies. Aizelpas mēs skrējām atpakaļ garām degošajai galvenajai ēkai. Smaids uz Tamāras lūpām man liecināja, ka viņa domā tāpat kā es. Šajā liesmojošajā ugunsgrēkā tika iznīcināts Zemblas pēdējais raidītājs, kas pārvērtās metāllūžņos.
  
  
  Vīriešu grupa mūs atklāja pie galvenās ieejas un atklāja uguni. Lodes draudīgi svilpoja mums visapkārt, laužot sienas ķieģeļus abās pusēs no mums. Mēs izlīdām pa vārtiem, aizcirtām tos aiz sevis un skrējām pa plašo bruģakmens taku. Ledainā vēja gaudojošā svilpe mijās ar uguns sprakšķi un brūkošu ēku čīkstēšanu aiz mums. Tā bija kā elles simfonija.
  
  
  Mēs bijām sasnieguši kalna leju, un tagad mums bija jādodas garām augstiem laukakmeņu krāvumiem. Spēcīga vētra Tamāru vairākas reizes notrieca no kājām. Es palīdzēju viņai piecelties un uzreiz nokritu uz slidenās ledainās takas. Mēs turpinājām ceļu.
  
  
  Elsodami beidzot nokļuvām laivu novietnes aizsargātajā līcī. Viss, par ko mēs varējām domāt, bija laiva un kā tai likt kustēties. Tur vienkārši bija jābūt laivai, lai mēs to pārdzīvotu. Es pagrūdu durvis. Viņa nepadevās, un man nepietika spēka to izsist ar pleciem, bet tad Tamāra klusi izšāva cauri slēdzenei ar Pepes revolveri.
  
  
  Ar pēdējām pūlēm mēs tikām pāri molam. Tur bija laiva. Spīdīgā desmit pēdu kreisēšanas jahta mežonīgi raustījās kā iejūgts ērzelis. Došanās jūrā nešķita droša bez riska. Jahta tika būvēta, lai brauktu pa viļņiem lielā ātrumā, taču šajā vētrā tā viegli apgāztos spēcīgā jūrā tieši pie laivu novietnes. Bet pēdējais, ko es gribēju, bija palikt uz salas.
  
  
  Tamāra atvēra lielās durvis un atraisīja virves. Es rakņājos zem paneļa un iepriekš uzsildīju dzinēju. Mani muskuļi sāpēja pa visu ķermeni. Vīri aizskrēja uz laivu māju. Es dzirdēju viņus kliedzam un šaujam. Nospiedu starta pogu. Dzinējs iedarbināja, šķaudīja, čivināja un tad atdzīvojās. Blāvi apzinājos, ka mana roka instinktīvi sniedzas pēc droseles. Rūkiens zem kājām pārvērtās spēcīgā pulsācijā. Jahta izlidoja no laivu novietnes līcī, kad pirmie cilvēki ielauzās pa aizmugurējām durvīm.
  
  
  Ārpus līča mūs skāra Panamas līča vētrainie viļņi. Samazināju ātrumu, līdz mūsu ātrums pārsniedza trīs mezglus. Jūra bija baltu putu masa, kas horizontāli pacēlās virs mums. Laivai nebija laika apgriezties. Loks tika aprakts un uzsliets viļņa otrā pusē. No priekšklāja un no kajītes jumta izmisīgi plūda ūdens. Es biju pārāk vājš, lai noturētu laivu. Asinis tecēja pār manām rokām un izlija no deguna. Man bija jāatsakās no kontroles. Man likās, ka krītu. "Saņem kontroli," es teicu gandrīz nedzirdami. "Tamara, sēdies pie stūres. Es nevaru... Manī noslēdzās bezsamaņas tumsa. Es pēdējo reizi uzmetu skatienu debesīm un pasmaidīju. Laikapstākļi ir mainījušies.
  
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es sapņoju, ka guļu šūpuļtīklā. Uztraukums mani maigi šūpoja uz priekšu un atpakaļ. Guļu izstiepusies bez apaviem un ar jaku zem galvas spilvena vietā. Laiva stāvēja nekustīgi ar klusām mašīnām. Pūta viegls vējiņš; saule bija karsta.
  
  
  Otrais iespaids bija tāds, ka es joprojām sapņoju. Man bija viens no tiem brīnišķīgajiem erotiskajiem sapņiem, kas vienmēr, šķiet, beidzas, kad lietas sāk izskatīties augšup un no rīta liek jums vilties. Tamāra atspiedās pret pakaļgala margām tikai krūšturā un biksītēs. Tas, kā viņas garās, lokanās kājas ir izstieptas uz klāja, viņas mugura ir izliekta, viņas krūtis ir izspiestas, un viņas seja ir pacelta, lai noķertu pēc iespējas vairāk saules, ir juteklisks redzējums, ko es mīlu redzēt savos sapņos. Bet viņa bija īsta, īsta, kā saule! Es nopūtos un izlocīju rokas. Arī sāpes bija patiesas. Es apsēdos taisni. Laivu pārņēma zils vilnis. Jūra bija mierīga un debesis žilbinoši skaidras. "Sveika," Tamāra pasmaidīja. Viņa pacēla roku virs acīm, pasargājot sevi no spožās saules.
  
  
  "Sveiks," atbildot pasmaidīju. "Mēs dreifējam."
  
  
  "Mums beigusies degviela."
  
  
  'PAR.'
  
  
  "Dažas minūtes pēc samaņas zaudēšanas dzinējs sāka murrāt un apstājās. Es vairs neko nevaru darīt.
  
  
  'Nē, protams nē.'
  
  
  "Straume mūs izvedīs krastā pēc dažām stundām."
  
  
  "Mēs būsim aizņemti. Neliela atpūta mums nekaitēs.
  
  
  "Es arī tā domāju," viņa teica. Viņa atkal atmeta galvu atpakaļ. “Šajās drēbēs kļuva pārāk karsts, un es gribēju nedaudz sauļoties. Ceru, ka neiebilsti?
  
  
  "Kas es esmu? Nekad!
  
  
  Mans skatiens aizklīda pāri dzidrajiem tirkīzzilajiem ūdeņiem līdz miglainajam krastam tālumā. Panama spīdēja gaismā, jūra bija mierīga. Es jutu klusumu. Nebija vēja elpas. Neviens dzīvnieks nečaukstēja zāles mudžeklī, un no blīvā smaragda meža neatskanēja neviena balss. Bija par agru tam. Upes un kanāli joprojām bija aizsērējuši ar biezām ledus masām. Bet ledus drīz plaisīs un sabruks. Kūstošais sniegs no kalniem šur tur var izraisīt īslaicīgus plūdus, bet tas bija nākotnē. Cilvēks un zvēri joprojām bija apdulluši, cenšoties izkļūt no Zemblas valdošās vētras radītajām neticamajām šausmām. Vēlāk viņi sāks apraudāt savus mirušos radiniekus un sāks atjaunot savas mājas. Bet tas notiks vēlāk...
  
  
  Ieelpoju silto, smaržīgo gaisu un stingri noliku kājas uz klāja. Manā sejā bija plats smaids. "Par to bija vērts cīnīties."
  
  
  Tamāra piecēlās ar vāju graciozitāti. Viņa pienāca pie manis un maigi aplika rokas ap manu kaklu. Viņas pirksti satvēra manas blūzes pogas. Viņas roka pārslīdēja man pār krūtīm.
  
  
  "Uztraukums ir beidzies," es teicu. "Tev vairs nav jāuztraucas."
  
  
  "Man nekad nav nācies to darīt, Nik, bet man tas patīk."
  
  
  “Kad mēs sasniegsim Panamu, mūsu ceļi šķirsies. Vēl nē...'
  
  
  "Nē," viņa skumji čukstēja man ausī.
  
  
  “Jums ir savi pienākumi, un man ir savi, un mēs nekad nemainīsimies pret otru. Viss bija labi un būs labi, līdz mēs nokļūsim Panamā.
  
  
  "Laiva dreifē."
  
  
  "Un mēs nevaram neko darīt lietas labā."
  
  
  "Lai izklaidētos, kamēr vēl varam."
  
  
  Es viņu rupji noskūpstīju un pievilku viņas cieto un lokano augumu sev pretī.
  
  
  ES kļūdījos. Uztraukums vēl nav beidzies.
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Viss sākās ar izkropļotu radio ziņojumu, ko saņēma AX aģents Meksikā. Tagad Niks Kārters gāja cauri Nikaragvas blīvajiem džungļiem, kurus sauca par Moskītu krastu. Viņu aplenca odi, indīgas čūskas un nepanesams karstums. Viņa ceļojums bija brutāls, taču viņam bija jāatrod senais maiju templis. Tur atradās pulkveža Zemblas štābs. Un tas varētu pārvērst Centrālameriku un Dienvidameriku par polāro reģionu. Un, tā kā ledainajam aukstumam draud uznākt, Nikam jāpārliecina arī Krievijas VDK aģente Tamāra Kirova, ka Amerikai ar šo ellišķo shēmu nav nekāda sakara.
  
  
  Taču pulkvedim Zemblam izdodas atdzīvināt savas ledainās šausmas. Tad Nikam Kārteram tiks lūgts izdarīt neiespējamo...
  
  
  
  Satura rādītājs
   2. nodaļa
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Assassin: Codename Vulture
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Assassin: Codename Vulture
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepeno dienestu cilvēkiem
  
  
  
  Pirmā nodaļa.
  
  
  Ar biezo mēli nolaizīju savas sausās lūpas un šķielēju saulei virs galvas. Manā mutē bija jūtama veca papīra garša, un ausīs bija blāvi, bet neatlaidīgi dūkoņa.
  
  
  Nevarēja precīzi zināt, cik ilgi es bezsamaņā nogulēju maza, izdilis ērkšķu krūma malā. Kad es pirmo reizi atnācu, es nevarēju atcerēties, kur es biju un kā es tur nokļuvu. Tad es ieraudzīju savītu, spīdīgu gružu masu, mazu Mūnija lidmašīnu, kas kā ievainots vanags nokrita no bezmākoņainām debesīm. Puspārlauztas metāla sloksnes — spēcīga trieciena paliekas — pacēlās tikai trīsdesmit jardus virs brūnās veldras zāles, un debesīs joprojām sniedzās plānas dūmu lāses. Tagad es atcerējos, ka mani izmeta no lidmašīnas, kad tā atsitās pret zemi, un pēc tam rāpu prom no trakojošajām liesmām. No saules stāvokļa sapratu, ka kopš rīta avārijas ir pagājušas vairākas stundas.
  
  
  Ar grūtībām un lielām sāpēm es piecēlos sēdus sēdus, caur saplēstajām haki krāsas biksēm sajutu karstos baltos mālus uz augšstilbiem. Krūmu krekls, kas man bija mugurā, pielipa man mugurā, un manas nāsis piepildīja mana ķermeņa smarža. Pacēlusi roku, lai pasargātu acis no saules gaismas, es paskatījos uz augsto lauvas zāli, kas, šķiet, bezgalīgi pletās uz visām pusēm, un to pārtrauca tikai vientuļa lietussarga akācijas skopais zaļums. Nebija nekādu civilizācijas pazīmju, tikai bezgalīga zāles un koku jūra.
  
  
  Virs galvas klusi pārvietojās grifs, riņķojot un piruetējot. Metot ēnu uz zemes manā priekšā, putns apsēsti karājās, vērodams. Manas ausu dūkoņa tagad bija skaidrāka, un man ienāca prātā, ka tas nemaz nebija manā galvā. Skaņa nāca no negadījuma vietas. Tā bija mušu skaņa.
  
  
  Es koncentrējos uz vraku. Tad grifs un mušu bars man atgādināja, ka Aleksis Salomos bija kopā ar mani šajā lidmašīnā – viņš to vadīja, kad radās problēma. Es pašķielēju, bet neredzēju viņu nekur netālu no avārijas vietas.
  
  
  Vāji pieceļoties, es atklāju, ka manas kājas ir notirpušas. Sāpēja viss ķermenis, bet šķita, ka nav lauztu kaulu. Garais griezums uz kreisā apakšdelma jau dziedēja, asinis bija izžuvušas. Es drūmi paskatījos uz gruzdošām vraku. Man vajadzēja atrast Aleksisu, lai uzzinātu, vai viņš izdzīvoja.
  
  
  Mušu dūkoņa kļuva skaļāka, kad es tuvojos lidmašīnas korpusam. Es pieliecos un ieskatījos kajītē, bet nepamanīju savu draugu. Man ir slikta dūša. Tad, ejot apkārt vraka priekšpusei, garām pārogļotajam propelleram un saburzītajam fizelāžas gabalam, es pēkšņi apstājos.
  
  
  Aleksisa ķermenis gulēja groteskā asiņainā kaudzē apmēram desmit jardu attālumā. Arī viņš tika izmests ārā, bet ne pirms lidmašīna viņu avarēja. No lidmašīnas vējstikla trieciena viņam tika saspiesta galvas priekšpuse un seja, kā arī šķita, ka viņam bija lauzts kakls. Viņa drēbes bija saplēstas, un viņš bija pārklāts ar izžuvušām asinīm. Viņa ķermeni klāja lielas brūnas mušas, kas ielīda visās sārtinātajās plaisās. Es sāku novērsties, man palika nedaudz slikta dūša, kad ieraudzīju kustību garajā zālē aiz līķa. Raibā hiēna lēnām tuvojās, apzinādama manu klātbūtni, bet bija pārāk izsalkusi, lai rūpētos. Kamēr viņa izskats vēl bija reģistrēts manās smadzenēs, hiēna šķērsoja nelielo attālumu starp sevi un ķermeni un satvēra atsegto miesu Aleksis Salomos sānos, noraujot gabalu.
  
  
  — Vācies prom, sasodīts! - es kliedzu zvēram. Es paņēmu pārogļota koka nūju un metu to hiēnai. Dzīvnieks rāpoja pa zāli, nesot asiņainas mutes gabalu. Pēc brīža viņa vairs nebija.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz izjaukto ķermeni. Man pat nebija lāpstas, lai to apraktu, tāpēc nācās to atstāt, lai 24 stundu laikā to iznīcinātu dzīvnieki.
  
  
  Nu, es nevarēju palīdzēt. Aleksis Salomos bija tikpat miris, ar vai bez apbedīšanas. Beigās viņi panāca viņu un nogalināja, un viņi gandrīz ieguva arī mani. Vismaz līdz šim es kaut kā izdzīvoju. Taču lielākais manas veiksmes pārbaudījums varētu būt vēl tikai priekšā, jo uzskatīju, ka atrodos apmēram pusceļā starp Solsberiju un Bulaveju, Rodēzijas krūmāju valsts dziļākajā daļā.
  
  
  Es apstaigāju vraku, līdz tās atkal paslēpa ķermeni. Tieši pirms nepareizas darbības lidmašīna sāka šķaudīt un klepot piecu tūkstošu pēdu augstumā, Salomos minēja, ka mēs drīz lidosim garām mazam ciematam. Pēc viņa teiktā es lēstu, ka ciems joprojām atrodas piecdesmit līdz septiņdesmit piecas jūdzes uz dienvidrietumiem. Bez ūdens un ieročiem manas izredzes tur nokļūt bija ļoti zemas. Luger un nazis ar apvalku, ko parasti nēsāju, tika atstāti manā viesnīcā Solsberijā. Nevienu no tiem nevarēja paslēpt zem mana T-krekla, un jebkurā gadījumā es neparedzēju, ka tie būs nepieciešami šajā konkrētajā lidmašīnā uz Bulawayo. Biju atvaļinājumā un atpūtos.
  
  
  Ulārs strādāja ar AX — Amerikas īpaši slepeno izlūkošanas aģentūru — un vienkārši pavadīja vecu draugu no Atēnām, kuru es nejauši satiku Solsberijā. Tagad šis draugs bija miris, un mežonīgais stāsts, ko viņš man stāstīja, kļuva ticams.
  
  
  Es devos uz tuvējo termītu pilskalnu, cietu, baltu mālu kaudzi, kas bija tikpat augsta kā mana galva ar daudziem skursteņiem, kas kalpoja kā ieejas. Es smagi atspiedos pret to, skatījos uz tālo drudžaino koku rindu un centos ignorēt dūkojošās mušas otrpus vraka. Tikai pirms trim dienām es satiku Aleksisu Salomosu nelielā restorānā netālu no Pionieru memoriālā parka Solsberijā. Es sēdēju uz terases un skatījos uz pilsētu, kad pie mana galda pēkšņi parādījās Salomos.
  
  
  "Niks? Niks Kārters? - viņš teica, un viņa izskatīgajā tumšajā sejā parādījās lēns smaids. Viņš bija cirtaini mati, kvadrātveida žokli, cirtaini mati ap četrdesmit gadiem, kura acis skatījās uz tevi ar kliedzošu intensitāti, it kā viņš varētu saskatīt noslēpumus tavā galvā. Viņš bija Atēnu laikraksta redaktors.
  
  
  – Aleksis, – es sacīju, pieceļoties, lai pastieptu roku. Viņš paņēma to ar abām rokām un enerģiski pakratīja, viņa smaids bija vēl platāks par manējo. "Ko pie velna jūs darāt Āfrikā?"
  
  
  Smaids pazuda, un pirmo reizi es sapratu, ka viņš izskatās savādāk nekā es viņu atcerējos. Viņš man palīdzēja izsekot VDK vīru, kurš pirms vairākiem gadiem Atēnās bija nozadzis Rietumiem svarīgus dokumentus. Šķiet, ka kopš tā laika viņš ir krietni novecojis. Viņa seja zaudēja savu veselīgu izskatu, īpaši ap acīm.
  
  
  Viņš jautāja. - "Vai jūs neiebilstat, ja es jums pievienošos?"
  
  
  "Es būšu aizvainots, ja jūs to nedarīsiet," es atbildēju. "Lūdzu, apsēdieties. Viesmīlis!" Pie galda piegāja jauns vīrietis baltā priekšautā un mēs abi pasūtījām britu alu. Mēs pļāpājām, līdz pienāca dzērieni un viesmīlis aizgāja, un tad Salomos kļuva domīgs.
  
  
  "Vai tev viss kārtībā, Aleksis?" - beidzot jautāju.
  
  
  Viņš man uzsmaidīja, bet smaids bija plāns un uzspiests. — Man bija nepatikšanas, Nik.
  
  
  "Vai es varu kaut ko darīt?"
  
  
  Viņš paraustīja kvadrātveida plecus. "Es šaubos, ka kaut ko var izdarīt." Viņš labi runāja angliski, bet ar jūtamu akcentu. Viņš iedzēra ilgu malku alus.
  
  
  ES jautāju. - Vai vēlaties man par to pastāstīt, vai tas ir pārāk personiski?
  
  
  Viņš rūgti iesmējās: “Ak, tas ir personīgi, mans draugs. Var teikt, ka tas ir ļoti personiski." Viņa acis satikās ar manējām. "Kāds mēģina mani nogalināt."
  
  
  Es paskatījos uz viņa seju. "Vai tu esi pārliecināts?"
  
  
  Greizs smaids. “Cik pārliecinātam man vajadzētu būt? Atēnās šautenes šāviens izsita logu un par collām garām manai galvai. Tāpēc es pieņemu mājienu. Es izmantoju kādu laiku, lai apciemotu savu brālēnu šeit, Solsberijā. Viņš ir tirgotājs importētājs, kurš šeit emigrēja pirms desmit gadiem. Man likās, ka kādu laiku te būšu drošībā. Tad pirms divām dienām man galvenajā bulvārī gandrīz notrieca melns mersedess. Šoferis, kurš piebrauca ceļa malā, izskatījās tieši tāds pats kā vīrietis, kuru biju redzējis iepriekš Atēnās. "
  
  
  "Vai jūs zināt, kas ir šis vīrietis?"
  
  
  "Nē," sacīja Salomos, lēni pakratīdams galvu. "Es redzēju viņu nesen izejam no Apollo ēkas, kad es tur nedaudz spiegoju." Viņš apstājās un paskatījās uz savu eilu. "Vai jūs kādreiz esat dzirdējuši par Apollo līnijām?"
  
  
  — Naftas tankkuģu kompānija, vai ne?
  
  
  "Tieši tā, mans draugs. Lielākā tankkuģu līnija pasaulē, kas pieder manam tautietim Nikkoram Minurkosam.
  
  
  "Ak jā. Es pazīstu Minurcos. Bijušais miljardieris jūrnieks. Vientuļnieks; mūsdienās neviens to neredz."
  
  
  "Atkal taisnība," sacīja Salomoss. "Minurcos no sabiedriskās dzīves aizgāja gandrīz pirms desmit gadiem, būdams vēl salīdzinoši jauns vīrietis. Tiek uzskatīts, ka viņš gandrīz visu laiku pavada savā penthausā Apollo ēkā netālu no Konstitūcijas laukuma, kur viņš veic savu uzņēmējdarbību. Personīgie kontakti ir veidojuši galvenokārt Minurcos tuvi līdzgaitnieki "Gandrīz neviens nekad nesaņem personisku auditoriju ar viņu."
  
  
  "Šķiet, ka ļoti bagāti cilvēki ļoti augstu vērtē savu privātumu," es teicu, malkojot savu eilu. "Bet kāds sakars Minurkam ar jūsu dzīvības mēģinājumiem?"
  
  
  Salomos dziļi ievilka elpu un lēnām to izlaida. "Apmēram pirms sešiem mēnešiem Monurko uzvedība sāka mainīties. Tas bija īpaši interesanti man un, protams, citiem laikrakstu redaktoriem, jo jebkura informācija par Minurkos ir aizraujoša un svarīga Atēnu olimpisko spēļu lasītājiem. ņemiet vērā, kad Minurk, kurš vienmēr bija ārpus politikas, sāka publiskot paziņojumus pret Atēnās valdošo huntu. Pēkšņi viņš paziņoja, ka pulkvežu līderi ir vāji un sociālisti. Viņš paziņoja, ka viņi ir nodevuši 1967. gada 21. aprīļa "revolūciju". un netieši norādīja, ka Grieķijai būtu labāk, ja tiktu atjaunots Konstantīns II vai kāda cita monarhija. Viņš minēja kreiso, piemēram, Papandreu, briesmas un ierosināja, ka Grieķijas valdībā ir jānotiek vēl vienai "satricināšanai".
  
  
  "Nu," es teicu, "šim cilvēkam pēc visiem šiem gadiem ir tiesības pēkšņi sākt interesēties par politiku. Varbūt viņam ir apnicis tērēt savu naudu.
  
  
  "Izskatās, ka lietas iet vēl tālāk. Tāds cilvēks kā Minurcos var nopirkt daudz draugu. Nāk ģenerāļi un pulkveži
  
  
  uz un no penthausa, bet par preses apmeklēšanu viņi nerunās. Baumo, ka Minurks finansēs privātu armiju īpaši izveidotā nometnē Grieķijas ziemeļos un vienu Mikonas salā Egejas jūrā.
  
  
  Visbeidzot, nesen pazuda pulkvedis Demetriuss Racione. Laikraksts, kurā dominē Minurcos, secina, ka viņš noslīka, braucot ar laivu Pirejā, taču viņa ķermenis tā arī netika atrasts. Nikkors Minurkoss tagad sāk lielu kampaņu, lai Racionnu aizstātu ar paša izvēlētu cilvēku, fašistu vārdā Despo Adelfija. Hunta nevēlas Adelfiju, bet tās jaunie un dižciltīgie vadītāji baidās no Minurkas un viņa draugiem ģenerāļu štābā.
  
  
  "Interesanta situācija," es atzinu, "bet vai jūs domājat, ka Minurcos sāk terora kampaņu ar idejām par asiņainu apvērsumu?"
  
  
  "Var būt. Bet ir arī citas iespējas. Ir jaunas sejas, kuras neviens no žurnālistiem neredzēja pirms nākšanas un iziešanas no penthausa Apollo augšpusē; Pats Minurcos joprojām slēpjas. Tomēr es pamanīju, ka viena no jaunajām sejām pieder grieķu amerikānim Adrianam Stavrosam."
  
  
  Manas acis nedaudz samiedza Salomos. — Stavross Atēnās? - lēni nomurmināju. — Uzturēt kompāniju ar Minurcos?
  
  
  "Šķiet, ka tā. Ja vien..."
  
  
  "Ja nu vienīgi ko?"
  
  
  "Nu. Tā kā Minurcos nesenie izteikumi bija tik neparasti, viņš, iespējams, nebija to avots."
  
  
  — Stavross pārņēma Minurcos impēriju?
  
  
  — Varbūt pretēji Minurkosa vēlmei, — Salomoss ierosināja. "Iespējams, jau ir noticis neliels apvērsums, slēpts. Tā kā Minurcoss ir ļoti slepens un vienmēr kārto biznesu caur padotajiem, viņu varētu nogalināt vai sagūstīt un rīkoties zem viņa vārda, un tērēt savas milzīgās naudas summas, nevienam nemanot. Piezīme. Nekavējoties pēc tam "Tā kā es izvirzīju šādu teoriju savā redakcijā, pirmais mēģinājums uz manu dzīvi tika izdarīts Atēnās."
  
  
  Viņa acīs atgriezās noraizējies skatiens. Es atcerējos AX failu par Adrianu Stavrosu un sapratu, ka viņš ir spējīgs uz šādu manevru. Stavros kā students rīkoja plakātu demonstrācijas Jēlas universitātē. Pēc tam viņš iesaistījās radikālā CIP biroja spridzināšanā un vēlāk mēģināja nogalināt senatoru. Viņš izbēga no FIB un CIP ķetnām un apglabāja sevi kaut kur Brazīlijā, kur viņš progresēja līdz smagiem noziegumiem, piemēram, kontrabandai un slepkavībām. Tā kā štatos pret viņu bija maz pierādījumu, ASV nemēģināja viņu atgriezt. Bet Brazīlijā viņi viņu vēroja.
  
  
  — Un tas vīrietis, kurš mēģināja jūs nobraukt šeit, Solsberijā? ES jautāju. "Vai jūs redzējāt viņu izejam no mansarda Apollo ēkas?"
  
  
  "Jā, Nik," sacīja Salomoss. Viņš iedzēra malku no atlikušā alus un paskatījās cauri hibisku klātajai balustrādei lejup no kalna uz pilsētu. "Esmu izmisumā. Mana brālēna draugs, kurš dzīvo valstī ārpus Bulavejo, lūdza mani kādu laiku apciemot viņu, līdz tas pāries. Es pieņēmu viņa ielūgumu. Lidostā mani gaida īrētā lidmašīna. Es lidošu ar to, jo esmu licencēts pilots un izbaudīšu braucienu. Tas ir, ja es varu aizmirst par...” Iestājās īss klusums, tad viņš paskatījās uz mani. "Nik, es ļoti novērtētu, ja jūs pavadītu mani uz Bulaveo."
  
  
  Es zināju, ka Aleksis Salomos nejautās, vai viņš ir izmisis no bailēm. Un man vēl bija atlikušas dažas atvaļinājuma dienas, pirms saņēmu vēl vienu uzdevumu no Deivida Hoka, mīklainā AX direktora.
  
  
  "Es vienmēr esmu gribējis redzēt Bulaveju," es teicu.
  
  
  Aleksisa sejā parādījās atvieglojums. "Paldies, Nik."
  
  
  Pēc divām dienām mēs pacēlās. Salomos bija pieredzējis pilots, un šķita, ka lidojums virs savvaļas Rodēzijas būs bez starpgadījumiem un patīkams. Salomos lidoja zemu, lai mēs varētu pamanīt retos savvaļas dzīvniekus un interesantas krūma topogrāfiskās iezīmes. Šķita, ka lidojums uzlaboja Salomos garastāvokli, un viņš ļoti līdzinājās savam vecajam. Bet rīta vidū, apmēram pusceļā uz Bulaway, rīta rāmums pārvērtās par murgu.
  
  
  Mūnija mazais divvietīgais noklepojās. Sākumā Salomos bija vienalga, bet pēc tam kļuva sliktāk. Viņš izslēdza mazo dzinēju, bet tas tikai sarežģīja lietas. Mēs zaudējām augstumu un sākām plašu apļveida pagriezienu.
  
  
  Salomos zvērēja grieķu valodā, tad viņa seja kļuva bāla. Viņš pētīja paneli un paskatījās uz mani. "Degvielas mērītājs rāda pilnu," viņš kliedza pāri kliedzošajam dzinējam. "Šorīt tas nav pārvietojies no sākotnējās pozīcijas." Viņš uzsita pa stiklu, kas nosedza sensoru, bet nekas nenotika. Adata palika uz burta F.
  
  
  "Mums beidzās benzīns," es neticīgi teicu. Tā ir slikta ziņa jebkurai lidmašīnai, īpaši mazai.
  
  
  "Ne īsti, bet mēs strauji ejam uz leju," sacīja Salomos, liekot Mooney īslaicīgi slīdēt un cīnoties ar vadības ierīcēm. "Šī lidmašīna tika sagrauta, Nik. Sensors sasala vietā, bet tvertnes bija gandrīz tukšas, kad pacēlās.
  
  
  Tas bija jādara apzināti."
  
  
  "Ak Dievs," es nomurmināju. "Vai jūs varat viņu iestādīt?"
  
  
  "Šeit nav lidlauka," viņš teica, cenšoties neļaut lidmašīnai nonākt astē. "Bet mums būs jāmēģina piezemēties uz atklātas veldras - ja varēšu to saglabāt saskaņā ar plānošanas plānu."
  
  
  "Vai es varu kaut ko darīt?"
  
  
  "Jā. Lūgties." Aleksis paskatījās uz mani. "Man ļoti žēl, Nik."
  
  
  "Tam nav nozīmes," es teicu. "Vienkārši iestādiet šo lietu." Es pat nejautāju par problēmām. Man nebija laika. Mēs peldējām lejā pa stāvu nobraucienu zāļainajā veldtē.
  
  
  Dzinējs atkal klepoja un šņāca, un pēc tam nomira uz visiem laikiem, redzot, kā zeme steidzas mums pretī. Es nolēmu, ka viss ir beidzies. Šķita, ka nebija saprātīgu cerību to izdzīvot.
  
  
  Piecsimt pēdu Mēs nogāzāmies kā putns ar nolauztu spārnu. Trīs simti. Zem tiem slīdēja akācijas. Simts. Salomos seja bija sastingusi no sasprindzinājuma, un viņa rokas bija ierobežotas, lai mēģinātu kontrolēt. Pēc tam bija zāles un ērkšķu kustība galvu reibinošā ātrumā, spārnu saplēsa savērpta koka zars, un pēdējā brīdī lidmašīna nedaudz pacēla degunu un noslīdēja uz sāniem. Trieciens mūs iemeta lidmašīnas priekšgalā. Atskanēja metāla slīpēšana un čīkstēšana, kā arī skaļa stikla sprakšķēšana, un mūsu ķermeņi dauzījās mazajā kajītē. Tad nāca pēdējā avārijas apstāšanās: manas durvis atvērās, un ķermenis no galvas līdz kājām lidoja pa zāli, pirms kraukstījās uz cietās zemes.
  
  
  Es neatceros neko citu, izņemot... sāpīgi rāpot pa zāli, instinktīvi attālinoties no lidmašīnas, un tad kaut kur aiz muguras atskan sprādziens ar sprakšķošu liesmu skaņu.
  
  
  Otrā nodaļa.
  
  
  Es centos izstumt no galvas atmiņu par katastrofu, smagi atspiedies uz augstā termītu pilskalna cietajiem māliem. Taču bija grūtāk atbrīvoties no Aleksisa Salomosa sejas, kā tas izskatījās Solsberijā, kad teicu, ka lidošu kopā ar viņu uz Bulaveo.
  
  
  Aiz avarējušā lidmašīnas mirdzošā metāla korpusa es joprojām dzirdēju neatlaidīgu mušu dūkoņu, bet centos neklausīties. Es atkal koncentrējos uz tālo drudžaino koku līniju uz zāliena apvāršņa. Kaut kur es uzzināju, ka drudža koki dažreiz ziņo par ūdens klātbūtni. Bet šie koki nebija tajā virzienā, kur man vajadzēja doties, lai nokļūtu ciematā.
  
  
  Savā ziņā es jutos atbildīgs par Salomos traģisko nāvi. Viņš man uzticēja savu aizsardzību, un es nevarēju to izdarīt, kad viņam vajadzēja. Viņš gaidīja no manis padomu, bet es neparedzēju mazās lidmašīnas briesmas. Es arī jutos vainīgs, jo līdz galam neticēju viņa neticamajam stāstam. Tomēr viņa asiņainais līķis bija skaidrs pierādījums tam, ka vismaz daļa no viņa teorijas bija pareiza. Kāds gribēja viņa nāvi. Joprojām tika apšaubīts, vai šī persona dzīvoja augšējā stāvā virs Apollo biroja Atēnās.
  
  
  Ar acs kaktiņu uztvēru kustību un pagriezos pret vienu no termītu pilskalna izejām. Maza spilgti zaļa čūska izslīdēja no spraugas pie manas kreisās rokas un, šķiet, skatās uz mani. Es atlēcu atpakaļ. Es nezināju, ka termītu pilskalnos apmetās čūskas. Tā bija zaļā mamba, viena no trim bīstamākajām čūskām pasaulē. Ja tiek sakosts, upuris varēs noiet apmēram trīs soļus starp sevi un rāpuli, pirms tā inde viņu nogalinās. Mamba, kas pašlaik atradās ārpus uztveršanas zonas, ieslīdēja tuvējā bedrē.
  
  
  Es paklupu pāri drupām, jo mana sirdsdarbība palēninājās. Brīdi paskatījos apkārt un atradu uz zemes asu apmēram pēdas garu metāla gabalu. Viens gals bija ļoti ass. Izplēsis no fizelāžas daļas daļēji pārogļotu koka karkasa gabalu, salauzu to divos vienāda garuma gabalos un fragmenta plato galu sadalīju, ar kabatlakatiņu sasienot kociņus, veidojot rokturi savam paštaisītajam. nazis. . Es iebāzu jēlo ieroci savā jostā un, neatskatoties uz vraku, devos uz kokiem.
  
  
  Grūti bija vienkārši pastaigāties pa laukiem. Garā zāle un ērkšķainie krūmi vilka manas drēbes un plosīja manu miesu, sagrābjot mani un aizturot. No tuvējā akācijas koka uz mani iekliedzās ragsnābis. Es atklāju, ka aprēķināju savas izdzīvošanas iespējas. Ir simts veidu, kā nomirt, un neviens no tiem nav patīkams. Šajā zālē cilvēks var paklupt uz lauvas, pirms viņš to ierauga. Bet parasti vislielākās nepatikšanas rada mazie radījumi: čūskas, kas nav lielākas par cilvēka pirkstu, skorpioni un ērces, kas iegrauj dziļi zem ādas. Ja atrodat ūdeni un dzerat to, varat inficēties ar aknu putām un citiem parazītiem, kas jūs apēd no iekšpuses. Un, ja jūs no tā izvairītos, jums joprojām var uzbrukt odi, kas pārnēsā dzelteno drudzi un malāriju.
  
  
  Kad beidzot tiku līdz kokiem, atradu tikai dzirdinātāja paliekas. Vieta ir sausa. Centrā bija biezi melni dubļi, un ap teritorijas perimetru bija daudzu dzīvnieku nagu un ķepu nospiedumi.
  
  
  Es atspiedos pret tuvējā koka zaļo stumbru un atpūtos ēnā. Es tērēju savu laiku un enerģiju, ierodoties šeit. Virziens uz tuvāko ciematu, ko Salomos bija minējis lidmašīnā, bija deviņdesmit grādus no kursa, kas mani bija atvedis šurp. Pastaiga zem dedzinošas saules mani novājināja vēl vairāk. Mana mute likās kā miecēta āda. Atcerējos aukstā ūdens termosu, ko Salomos bija atvedis lidmašīnā. Es redzēju viņa saspiesto cilindru starp gruvešiem; tā saturs izžuva ugunī. Es centos nedomāt par tropisko sauli virs galvas vai slāpēm manā kaklā un gāju.
  
  
  Laikam jau pēc pāris stundām sapratu, ka bez atpūtas vairs tālāk nevarēšu. Manas kājas trīcēja no vājuma, un es iesūcu gaisu plaušās garās, spraigās elpas vilcienos. Es redzēju nokaltušu koka celmu, daļu no tā tuvējā ērkšķu krūma skrajā ēnā, tikai dažus jardus uz priekšu. Es smagi nokritu zemē un atspiedos pret celmu. Pats sēdēšanas process, atbrīvošanās no fiziskās slodzes, ejot, radīja gandarījumu.
  
  
  Mani plakstiņi aizvērās un es ignorēju sāpes savā ķermenī. Es mēģināju aizmirst par mazajiem augšstilbu muskuļiem un kukaiņu kodumiem uz sejas un rokām. Man vajadzēja atpūtu, un es grasījos to iegūt. Skrūvējiet visu pārējo.
  
  
  No krūma atskanēja skaņa.
  
  
  Mani plakstiņi nedaudz atvērās. ES pieļāvu kļūdu? Es ieskatījos garajā zālē, bet neko neredzēju. Tā noteikti bija mana iztēle. Es atkal aizvēru acis, bet skaņa atkārtojās.
  
  
  Šoreiz manas acis atvērās ātrāk. Par to nebija šaubu; tā bija cilvēka balss skaņa. Es sasprindzināju ausis un dzirdēju, kā lūst zariņš.
  
  
  "Tas bija kaut kas!" - es nomurmināju.
  
  
  Tad skaņa kļuva nemainīgāka un izteiktāka. Abi vīrieši runāja kādā dialektā, kuru es nekad nebiju dzirdējis.
  
  
  "Sveiki!" Es kliedzu no visa spēka. "Šeit!"
  
  
  Citā brīdī es redzēju viņu galvas virzāmies uz mani pa zāli. Melnas galvas un haki krāsas krekli. Kad viņi mani ieraudzīja, viņu balsis kļuva skaļākas un viens no viņiem norādīja.
  
  
  Es nedaudz atslābu. Es biju tuvāk civilizācijai, nekā domāju. Kaut kur tuvumā jābūt ciemam vai vismaz ceļam. Vīrieši iznāca no zāles un paskatījās uz mani. Viņi bija gari, slaidi un drūmi.
  
  
  "Sveika," es teicu. "Vai jums ir ūdens?"
  
  
  Vīrieši paskatījās viens uz otru, tad atkal uz mani. Viņi nāca un nostājās pār mani. Es nemēģināju piecelties. "Ūdens," es teicu.
  
  
  Viņi abi bija ģērbušies ļoti nobružātās Rietumu drēbēs un kājās paštaisītās sandalēs. Garākais no abiem norādīja uz manām kājām, un pēc mirkļa viņš pastiepās lejā un atraisīja manu zābaku. Pirms paspēju pajautāt, ko viņš dara, viņš to novilka un parādīja draugam. Tam, kurš turēja manu zābaku pārbaudei, pāri sejai pa diagonāli slīdēja liela, plata rēta. Cits savā izstieptajā labajā auss ļipiņā nēsāja nelielu spoguli. Abiem pie jostas bija mačetes naži – pangas.
  
  
  Garais runāja ar otru, un es sapratu, ka viņš runā svahili valodā. "Mzuri sana," viņš teica, smaidot, runājot par manām kurpēm. Viņš turpināja svahili. "Šī ir mana laimīgā diena."
  
  
  "Klausieties mani," es vāji iesāku.
  
  
  Viņi mani ignorēja. Garais vīrietis noliecās un atraisīja manu otru kurpi. Es mēģināju atraut kāju prom, bet viņš dusmīgi paskatījās uz mani un izvilka no tās apakšas otro kurpi. Viņš norāva savas nobružātās sandales un uzvilka manas kurpes kājās, nepūlēdamies sasiet šņores. — Savasava! - viņš teica savam biedram, pilnībā ignorējot mani.
  
  
  Es pēkšņi sapratu, ka šie cilvēki nebūs mani glābēji. Un man ienāca prātā, ka man varētu būt sliktāk nekā pirms viņu ierašanās, ja es rēķināšos ar izdzīvošanu.
  
  
  "Kurpes labi der." Šis bija augstākais.
  
  
  Otrs neizbaudīja situāciju. "Vai jūs domājat, ka šīs ir jūsu kurpes? Vai mēs nenācām pie viņa kopā?"
  
  
  "Es biju pirmais, kas viņu ieraudzīja," sacīja garais. "Jūs varat saņemt viņa bikses. Ja viņam ir soma, mēs padalīsimies ar tās saturu.
  
  
  "Nav pareizi, ka tu ņem kurpes sev," nomurmināja spogulis.
  
  
  Garais vīrietis pagriezās pret mani. "Novelciet bikses," viņš pavēlēja joprojām svahili valodā. Viņa acis bija dzeltenas ar sarkanām svītrām, un uz katra vaiga bija plānas rētas, kuras sākumā nebija pamanāmas lielās rētas dēļ.
  
  
  Mana roka gulēja uz improvizētā naža roktura, paslēpdama to no viņu redzesloka. Likās, ka tas būs jāizmanto. Viņš ar izstieptu auss ļipiņu ņēma no jostas pangas. Par viņu nodomiem nebija šaubu. Viņi nevarēja atņemt baltajam cilvēkam visu, kas viņam bija, un tad ļaut viņam dzīvot.
  
  
  "Labi, es novilkšu bikses," es teicu. Es ieguvu spēku, bet es negribēju to parādīt. "Bet man atkal jāceļas kājās." Es pastiepu kreiso roku garajam.
  
  
  Viņš kādu laiku nicinoši skatījās uz viņu un tad satvēra viņu
  
  
  viņš rupji pacēla apakšdelmu un paraustīja mani kājās. Brīdī, kad pametu zemi, es izvilku no jostas savu metāla nazi un spēcīgi iedūru to afrikānim pa vidu.
  
  
  Viņa acīs bija pārsteigums, kad žileti asais metāls slīdēja cauri miesai un muskuļiem. Viņa labā roka automātiski satvēra pangas rokturi, taču tā bija viņa pēdējā brīvprātīgā darbība. Viņš nomurmināja neglītu skaņu un ieslīdēja putekļos pie manām kājām.
  
  
  Otrs ar ieplestām acīm skatījās uz savu kritušo biedru. Tad viņš rīklē izdvesa mežonīgu skaņu un pavēstīja tikko sagrābto panga.
  
  
  Es atkāpos. Lielais asmens šņācās man gar seju, iegriezās pa gaisu un nedaudz garām manai galvai un plecam. Ja es nebūtu pārcēlies, man būtu nocirsta galva. Tomēr, kad es izvairījos no pangas, es nokritu. Afrikānis pienāca pie manis un atkal pagrieza nazi, un spīdīgais izliektais asmens svilpoja pa gaisu uz manu kaklu. Es ātri paripoju pa labi, un asmens atsitās pret cieto mālu. Kamēr mans uzbrucējs atguva līdzsvaru, es pagriezos un nežēlīgi viņam iespēru. Es dzirdēju viņa kaulu krakšķēšanu. Viņš nokrita zemē man blakus ar skaļu raudu.
  
  
  Ja es būtu bijis tikpat stiprs kā parasti, tas būtu viņa beigas. Taču es nesteidzos izmantot radītās priekšrocības. Kad es nometos ceļos, afrikānis jau stāvēja, un viņa sejā pazibēja izmisums. Viņš atkal pagriezās pret mani, un šoreiz loks bija plats. Asmens izgriezās cauri mana krekla piedurknei, griežot uz leju. Es iesitu viņam ar savu šrapneli un iegriezu seklu brūci uz krūtīm. Viņš atkal nomurmināja un iesita man ar savu panga pa galvu, kad es nokritu uz celma. Šūpoles spēks lika viņam zaudēt līdzsvaru un nokrist uz manas labās rokas. Es ar kreiso roku satvēru viņa nodriskāto apkakli, atvilku viņa galvu un pārlaidu metāla šķembu viņam pāri rīklei.
  
  
  Asinis pārpludināja manu seju un krūtis, kad afrikānis skaļi noelsās un konvulsīvi sniedzās pēc pārgrieztā rīkles. Viņš nokrita ar seju uz leju, joprojām satvēris rīkli, un tad nekustīgi noripojās uz cieto zemi.
  
  
  Smagi elpojot, es atspiedos uz viena elkoņa. Es biju dusmīgs, ka biju izšķērdējis dzīvībai svarīgu enerģiju šai cīņai, kas man bija nepieciešama, lai izdzīvotu, bet es biju pateicīga, ka esmu dzīvs. Kad es garīgi pamanīju krūmu bīstamību avārijas vietā, es aizmirsu par vienu lietu: vīrieti. Likās, ka vīrietis vienmēr bija pirmais sarakstā. Ja jūs ignorējat šo faktoru, jūs varat nomirt, pirms krūmi jūs nogalina.
  
  
  Vismaz šajā situācijā man bija viens fakts. Šie cilvēki nāca no rietumu virziena, nevis no dienvidrietumu, ko es paņēmu. Varbūt viņi gāja cauri ciemam vai kaut kur atstāja ceļu. To pašu varētu teikt par virzienu, kurā viņi devās. Vāji pacēlos un izvēlējos rietumu virzienu.
  
  
  Karstā Āfrikas saule noliecās pret debesīm, kad es atkal padevos. Es sabruku augstajā zālē, domādams, vai vēl ir kāda iespēja izdzīvot. Man ļoti vajadzēja ūdeni. Uz mēles vai mutē vairs nebija nekādu sajūtu. Es gulēju un skatījos, kā skorpions lēnām rāpās man garām pa zāli. Es nezināju, vai varēšu kustēties, ja viņš uzbruktu, bet likās, ka viņš mani nepamanīja. Pēc brīža viņš aizgāja. Es grimasē un apskaužu viņu, jo viņam nebija nekādu problēmu izdzīvot, vismaz uz šo brīdi. Likās nedaudz ironiski, ka šī suga rāpo pa planētas virsmu vairāk nekā četrsimt miljonus gadu, ilgi pirms dinozauru parādīšanās, un ka tā, iespējams, parādīsies uz Zemes ilgi pirms cilvēka izzušanas. Kaut kā tas likās negodīgi, bet tad es biju neobjektīvs.
  
  
  Kamēr es tur gulēju, man ausīs ienāca cita skaņa. Tā bija tāla dūkoņa, kas daudz neatšķīrās no iepriekšējās mušu dūkoņas. Taču skaņa ātri kļuva skaļāka un kļuva atpazīstama kā automašīnas dzinēja skaņa.
  
  
  Es piecēlos un noliecu galvu, lai dzirdētu. Jā, tā bija sava veida automašīna. Es vilcinādama piecēlos kājās un devos pretī skaņai. Es neredzēju neko citu kā tikai zāli un ik pa laikam kokus. Bet troksnis ar katru sekundi kļuva tuvāks.
  
  
  "Sveiki!" Es kliedzu pāri zālei. "Čau, šurp!"
  
  
  Es paklupu un nokritu. Atkal nedroši piecēlusies kājās, es atkal svārstos uz priekšu. Brīdi vēlāk es to ieraudzīju - Land Rover, putekļains un saskrāpēts, uzdūrās sānceļam, kas nebija nekas vairāk kā trase zālienā. Roverā, vaļējā automašīnā, bija divi vīrieši, kuri mani neredzēja, tuvojoties tuvākajam ceļa punktam un turpināja ceļu.
  
  
  es kliedzu. - "Sveiki!"
  
  
  Es neveikli izgāju pa zāli un beidzot sasniedzu ceļu. Es atkal kliedzu, kad nokļuvu tur. Skrēju pēc mašīnas, šūpojoties kā piedzēries, bet nokritu ar seju.
  
  
  Es gulēju un skaļi nolamājos, jūtot, ka manās krūtīs aug izmisums. Šī automašīna var būt mana pēdējā iespēja izdzīvot.
  
  
  Tad es dzirdēju, ka Rover palēninās un apstājās. Es mēģināju piecelties, lai redzētu, kas notika, bet man nebija spēka. es
  
  
  Dzirdēju, kā motors darbojas tukšgaitā, tad Rover ieslēdza pirmo pārnesumu, apgriezās uz ceļa un devās uz mani. Viņi mani dzirdēja vai redzēja.
  
  
  Pēc dažām sekundēm mašīna apstājās man blakus, motors nomira, un es dzirdēju divus vīriešus sarunājamies ar britu akcentiem.
  
  
  "Ak Dievs, tas ir eiropietis."
  
  
  — Ko viņš te, krūmos, viens pats dara?
  
  
  "Varbūt mums vajadzētu viņam pajautāt."
  
  
  Drīz manā mutē ieplūda auksts ūdens, izlija uz mana netīrā krekla priekšpuses, un es atkal jutu mēli.
  
  
  "Ak Dievs, cilvēk, kas noticis?"
  
  
  Es koncentrējos uz divām gaļīgajām sejām, kas rēgojās pār mani. Tie bija baltie, pusmūža rodēzieši, iespējams, kungi zemnieki, kas dienu pavadījuši tuksnesī.
  
  
  "Lidmašīnas avārija," es atbildēju. "Es pārgāju no tā."
  
  
  Kad viņi mani ielika roverā, es zināju, ka esmu to paveicis. Taču es nevarēju aizmirst, ka Aleksa Salomos ķermeni kāda Atēnās dēļ aprija hiēnas. Es cerēju, ka Deivids Hoks ļaus man iedziļināties Apollo ēkā notiekošajā, lai noskaidrotu, vai Adrians Stavross patiešām atrodas Brazīlijā, kā visi domāja. sen nav redzēts.
  
  
  Trešā nodaļa.
  
  
  — Tu neizskaties īpaši labi, Nik.
  
  
  Deivids Hoks, superslepenās amerikāņu aģentūras AX direktors, turēja īsu cigāru labās rokas pirkstos, noliecoties uz priekšu uz sava platā sarkankoka rakstāmgalda. Mēs sēdējām viņa birojā AX galvenajā mītnē, kas bija gudri paslēpta Amalgamated Press & Wire Services nomātajā telpā DuPont Circle Vašingtonā.
  
  
  Es paskatījos uz viņu ar īgnu smaidu. "Viņi gribēja, lai es vēl kādu laiku paliktu slimnīcā Solsberijā. Bet jūs zināt, cik ātri man kļūst garlaicīgi. Ja esmu bāla, tas ir tāpēc, ka man vajag sauli un labu filejas steiku. Ko jūs domājat par Salomos stāstu? "
  
  
  Vanags izvilka cigāru un izpūta dūmu gredzenu manā virzienā. Sēdēdams pie lielā galda, viņš izskatījās mazs un kalsns, ar izspūrušiem sirmiem matiem un Konektikutas zemnieka seju. Bet es zināju, ka šis trauslais skatiens maldina. Viņš bija īsts dinamo.
  
  
  "Tas mani nedaudz biedē," viņš teica. "Mani biedē arī tas, ka jūs gandrīz nomira starp misijām. Es nekad neesmu redzējis cilvēku, kurš tik viegli atrada problēmas.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Salomoss bija draugs. Mans un AX. Viņš darīja visu iespējamo, lai palīdzētu mums atrast Borisovu, atceries?
  
  
  "Jā, es atceros," Vanags prātīgi sacīja. — Jūsu Rodēzijas bēgšana ir beigusies, tāpēc mēs to pārtrauksim. Kas attiecas uz iespēju, ka Adrians Stavross varētu būt sazvērestībā pret Grieķijas valdību, es neļautu tai paiet garām."
  
  
  "Vai viņam joprojām pieder plantācija Brazīlijā?"
  
  
  “Saskaņā ar mūsu avotiem, šī joprojām ir viņa galvenā mītne. Mums nav nesena ziņojuma." Vanags atliecās savā lielajā ādas krēslā. “Ja tas tiešām bija Stavross, ko jūsu draugs redzēja izejam no Minurcos penthouse, mēs noteikti esam saskārušies ar interesantu situāciju. Sapņi par visas valsts valdīšanu ļoti labi saskan ar to, ko mēs par viņu uzzinājām.
  
  
  Vanags pētīja savas kaulainās locītavas. Adrians Stavross vienmēr ir bijis neirotisks, iespējams, psihopātisks. Papildus tam, ka Brazīlijā vadīja veiksmīgu kontrabandas grupu, kuru valdībai neizdevās izjaukt, viņš izdarīja arī politiskas slepkavības, no kurām pēdējā, domājams, bija Izraēlas amatpersonas Mošes Ben Kanaāna slepkavība.
  
  
  "Tad es saprotu, ka AX interesē Aleksisa Salomosa stāsts," es teicu.
  
  
  "Es baidos, ka tā tam vajadzētu būt. Un es uzskatu, ka, tā kā jūs uzskatījāt Salomosu par savu draugu, jūs vēlētos saņemt šo uzdevumu."
  
  
  — Jā, kungs, es to gribētu.
  
  
  Vanags izdzina cigāru tuvējā pelnu traukā. “Mans pirmais impulss ir pateikt nē un nodot šo lietu kādam citam. Jūs zināt, kā es cenšos izvairīties no aģenta personīgās iesaistīšanās uzdevumā."
  
  
  "Man ir svarīgi, lai Aleksisa slepkava nepaliktu brīvībā," es klusi teicu.
  
  
  "Labi. Jūs varat tikt galā ar šo. Bet esi īpaši uzmanīgs, Nik. Manuprāt, vislabākais ir doties uz Rio un aprunāties ar CIP puisi tur. Uzziniet, vai Stavros atrodas ārpus valsts un kur viņš pavadīja laiku. Pēc tam, ja jūsu pavadoņi ved jūs uz Atēnām, dodieties uz turieni. Vienkārši informējiet mani."
  
  
  es pasmējos. - "Vai es to nedaru vienmēr?"
  
  
  "Nu, dažreiz jūs aizmirstat, ka šeit ir cilvēki, kas sēž savos blāvos rakstāmgaldos, un viņu darbs ir vadīt šovu." Viņa balss ieguva to skarbo toni, kāds dažreiz notika, kad viņš runāja par protokolu un komandķēdi. “Ja jums jebkurā laikā nepieciešama palīdzība, lūdziet to. Tāpēc mēs esam šeit.
  
  
  — Noteikti.
  
  
  Viņš atvēra rakstāmgalda atvilktni un izņēma aploksni. Viņa acis izvairījās no manējām. "Paredzot jūsu pieprasījumu un manu iespējamo piekāpšanos jums, es apdomīgi, ja ne saprātīgi, iegādājos jūsu biļeti."
  
  
  es pasmaidīju. "Pateicoties." Es pastiepos pāri galdam un paņēmu aploksni.
  
  
  "Labāk nogaidiet, lai redzētu, kā tas viss izdosies, pirms izlemjat, vai esmu jums darījis kādu labumu," atbildēja Vanags.
  
  
  Nākamajā vakarā es iekāpu Pan Am lidojumā uz Riodežaneiro. Es visu laiku atpūtos
  
  
  dienā un atkal jutos kā vecais. Lidojums bija bez starpgadījumiem, bet es turpināju domāt par to otru mazajā Mooney lidmašīnā, kad Salomos man rādīja veldžu, par nepatikšanām un avārijas nosēšanos un to, kā Salomos līķis izskatījās karstajā saulē.
  
  
  Nākamajā rītā es ierados Rio un reģistrējos viesnīcā Floriano, kas atrodas netālu no Kopakabanas pils. Tas bija tikai kvartāla attālumā no pludmales, un tajā bija koloniālās Brazīlijas smarža. Istabā bija griestu ventilators un žalūzijas, un no šaurā balkona bija neliels skats uz jūru.
  
  
  Rio bija karsts. Visi brazīlieši, kas varēja tur nokļūt, atradās pludmalē, un lielākā daļa no viņiem noteikti atradās Kopakabanas rajonā netālu no viesnīcas. Paredzot karstumu, es paņēmu līdzi ķemmpuķa uzvalku no tropiskās vilnas. Pusdienlaikā es nomazgājos dušā, uzvilku vieglu uzvalku virs Vilhelmīnas, Lugera un Hugo, uz labās rokas uzvilku stiletu un devos pusdienot vienā no maniem iecienītākajiem mazajiem restorāniem Chale uz Rua da Matriz 54. Šis restorāns kādreiz bija koloniālā māja un joprojām mēbelēta ar vērtīgām senlietām un gleznām. Nēģeru kalpi gaidīja pie galdiņiem un kopja bāru. Es pasūtīju mixto churrasco, kas sastāvēja no liellopa gaļas un cūkgaļas izcirtņiem ar dārzeņiem, un nodevu parasto karbonādi, izcilu vietējo alu par viņu ļoti labo Grande Uniao Cabernet vīnu. Bet es tikko biju sākusi ēst, kad ieraudzīju, ka meitene ienāk un apsēžas pie blakus galdiņa. Viņa bija gara un slaida, un viņas ugunīgi sarkanie mati padarīja viņas pienbalto ādu vēl bālāku. Viņas žilbinoši zaļā minikleita krasi kontrastēja ar viņas matiem un demonstrēja lielāko daļu viņas garo, perfekto augšstilbu un elpu aizraujošo dekoltē no vidukļa uz augšu. Viņai bija zaļas kurpes, kas pieskaņotas kleitai, un zaļas rokassprādzes uz kreisās rokas.
  
  
  Sarkanie mati mani uz brīdi mulsināja, bet tad es sapratu, ka pēdējo reizi, kad viņu redzēju, viņas mati bija īsi un brūni. Tas notika Izraēlā vairāk nekā pirms gada. Meiteni sauca Ērika Nīstroma. Viņa bija Izraēlas izlūkošanas tīkla Shin Bet dalībniece. Viņas kodētais vārds bija Flame, kad viņa un es strādājām kopā, lai apturētu Krievijas sazvērestību pret Izraēlas valdību, taču šis nosaukums mainījās ar katru misiju.
  
  
  Es piecēlos un piegāju pie viņas rakstāmgalda. Kad viņa pacēla savas garās skropstas pretī manam skatienam, viņas sejā izplatījās smaids. — Ak! viņa iesaucās. "Tas esi tu. Kāds patīkams pārsteigums." Viņa runāja angliski bez mazākā akcenta.
  
  
  Ērikas vecāki bija Skandināvijas ebreji. Viņas ģimene vispirms dzīvoja Oslo un pēc tam Kopenhāgenā, pirms emigrēja uz Izraēlu, kad viņai bija tikai astoņi gadi.
  
  
  "Es grasījos teikt to pašu," es teicu. Mēs ar Ēriku pavadījām intīmu vakaru Telavivā, gaidot kurjera ierašanos; tas bija vakars, kas mums abiem ļoti patika. Tagad viņas acis man teica, ka viņa to atcerējās ar maigumu. "Vai tu pievienosies man pie mana galda?"
  
  
  "Nu, kāds man pievienosies vēlāk, Nik. Tev nav nekas pretī?"
  
  
  "Nav tā, ka es ar tevi nerunātu," es teicu.
  
  
  Viņa pievienojās man pie mana galda un pasūtīja sev vieglas pusdienas, bet trešais vīrietis, kuru viņa paskaidroja, bija aģents: "Tu izskaties ļoti labi, Nik."
  
  
  "Tev vajadzēja mani redzēt pirms nedēļas," es teicu. "Man patīk sarkani mati, Ērika."
  
  
  Viņa man pasmaidīja. Garais aquiline deguns uzsvēra platu, juteklisku muti. Viņas acis bija tumši zaļas un kleita mirdzēja. "Paldies," viņa teica. "Tās ir manas, izņemot krāsu. Nepagāja ilgs laiks, kad mēs strādājām kopā Izraēlā."
  
  
  "Es atceros," es teicu. "Vai jūs esat šeit darba darīšanās?"
  
  
  "Jā," viņa atbildēja. "Un tu?"
  
  
  "Jā," es iesmējos. — Tas vienmēr ir bizness, vai ne?
  
  
  "Gandrīz vienmēr."
  
  
  Es atcerējos, ka nesen avīzēs lasīju, ka Izraēla ir sašutusi par Moše Ben Kanaāna slepkavību un ka viņu prezidents bija apņēmies tikt galā ar to. Tieši šajā slepkavībā amerikāņu izlūkdienesti uzskatīja, ka tajā ir iesaistīts Adrians Stavross. Es nevarēju nedomāt, vai Ērika bija Rio, lai vai nu nolaupītu Adrianu Stavrosu un aizvestu uz Izraēlu, kas bija izraēliešu stilā, vai nogalinātu.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs plānojat palikt Rio pietiekami ilgi, lai mēs varētu iedzert un parunāties?"
  
  
  "Varbūt," viņa teica. Viņas rokas pacēla manu dekoltē, kad viņa nolika tās uz galda, un mans asinsspiediens pacēlās par desmit punktiem. Viņas zaļās acis ieskatījās manējās un teica, ka viņa zina, ka es nerunāju par vīnu un sarunām.
  
  
  Es paņēmu savu glāzi. Viņa pasūtīja un viņai pasniedza to pašu Grande Uniao Cabernet. "Par šo iespēju," es teicu.
  
  
  Viņa paņēma savu glāzi un saskandināja to ar manējo. "Ceļā uz šo iespēju."
  
  
  Mēs tikko bijām pabeiguši tostu, kad parādījās jauns vīrietis. Es viņu pat neredzēju, līdz viņš nostājās mums blakus. Viņš bija masīvs, muskuļots puisis ar ļoti īsiem blondiem matiem un cietu, kvadrātveida seju. Daļa no kreisās auss trūka, taču šis defekts vīrišķajam izskatam nekaitē. Viņš bija ģērbies bēšā vasaras uzvalkā, kas pilnībā neslēpa izciļņu zem kreisās rokas.
  
  
  "Es tevi sākumā neredzēju, Ērika," viņš diezgan skarbi teica.
  
  
  skatoties uz mani. "Es negaidīju, ka tu būsi kopā ar kādu."
  
  
  Šie vārdi bija domāti kā maigs aizrādījums. Viņi runāja ar skaidru akcentu. Es atcerējos šī vīrieša fotogrāfiju Izraēlas izlūkdienestu kartotēkā AX. Tas bija Zahariahs Gharibs, Shin Bet bende. Šķita, ka mana teorija par viņa un Ērikas klātbūtni Rio ir nostiprinājusies.
  
  
  "Tas ir vecs draugs, Zaks," Ērika teica. "Viņš strādāja ar mani Izraēlā."
  
  
  Garebs ieņēma trešo vietu. "Es zinu," viņš teica. — Laikam Kārters.
  
  
  "Šis ir pareizi."
  
  
  "Jūsu reputācija ir pirms jums."
  
  
  Viņa maniere bija pēkšņa, gandrīz naidīga. Es jutu viņa greizsirdību, ka pazinu Ēriku. Pirms es paspēju viņam atbildēt, viņš pagriezās pret viņu. "Vai jūs pasūtījāt vichyssoise, kā es ierosināju?"
  
  
  "Jā, Zak," Ērika sacīja, mazliet apmulsusi no viņa draudzīguma trūkuma. — Drīz būs klāt.
  
  
  "Vichyssoise ir vienīgā lieta, ko ir vērts ēst šajā restorānā," Zaks pārāk skaļi sūdzējās.
  
  
  "Man žēl, ka tev nepaveicās," es mierīgi atbildēju. “Manuprāt, lielākā daļa ēdienu šeit ir labi pagatavoti. Iespējams, viņi ir mainījuši šefpavārus kopš jūsu pēdējās vizītes.
  
  
  Zeks pagriezās un man cieši pasmaidīja. "Var būt".
  
  
  Nolēmu, ka turpmāk saruna nebūs tik patīkama. Es pabeidzu ēst, tāpēc piezvanīju viesmīlim, lai viņš atnes čeku. Es piedāvāju samaksāt par visu ballīti, bet Zaks ātri atteicās.
  
  
  "Kur tu paliec?" - jautāju Ērikai.
  
  
  "Korumbā uz Avenida Rio Branco," viņa teica.
  
  
  Zeks paskatījās uz viņu.
  
  
  — Ar kādu vārdu?
  
  
  Viņa vilcinājās. "Vargas"
  
  
  "Vai es varu tevi tur piezvanīt?"
  
  
  "Jums būs maz laika sazināties"
  
  
  - Zeks ātri viņai pateica.
  
  
  Viņa viņu ignorēja un mīļi uzsmaidīja man.
  
  
  "Jā, jūs varat man piezvanīt. Ceru, ka mēs vēl tiksimies, Nik."
  
  
  ES pamodos. "Sajūta ir abpusēja." Es ar roku pieskāros viņas rokai un mūsu skatieni uz brīdi sastapās. Es zināju, ka Zeks ir greizsirdīgs, un, tā kā viņš man nepatika, es to nospēlēju viņa labā. Viņš sēdēja un skatījās uz mani. "Jūs dzirdēsit zvanu no manis."
  
  
  "Labi," Ērika teica.
  
  
  Es novērsos no viņiem un izgāju no restorāna. Ejot ārā, es gandrīz vai jutu uz savas muguras Zeka naidīguma karstumu.
  
  
  Tajā pašā dienā es braucu ar trošu vagoniņu uz iespaidīgo Korkovado kalnu, kura virsotnē stāvēja milzīga Kristus Pestītāja statuja. Sasniegusi vietu, piegāju pie novērošanas parapeta, apstājos paredzētajā vietā un sāku gaidīt. Apmēram pēc piecpadsmit minūtēm man pie margām pievienojās kāds vīrietis. Viņš bija apmēram mana auguma, bet slaidāks. Lai gan viņš vēl nebija pusmūža vecumā, viņa garo seju klāja dziļas grumbas. Tas bija Karls Tompsons, un viņš strādāja CIP.
  
  
  — Skaists skats, vai ne? Viņš teica ievadā, pamādams ar roku uz lejā esošo pilsētu, kas balti mirdzēja saulē un ko ieskauj zaļi pakalni un kobalta jūra.
  
  
  "Elpu aizraujoši," es teicu. "Kas notiek, Tompson?"
  
  
  "Apmēram to pašu," viņš teica. “Kopš pēdējās administrācijas maiņas Brazīlijā šeit ir bijis diezgan kluss. Kā šajās dienās klājas uzņēmumā AX? Kādu laiku jūs, puiši, izšāva vairāk munīcijas nekā armija Āzijā.
  
  
  es pasmējos. "Dažreiz tā šķiet. Es esmu bijis aizņemts, un esmu pārliecināts, ka arī jūs esat bijis aizņemts."
  
  
  "Un tagad viņi tevi uzlika Adrianam Stavrosam."
  
  
  "Šis ir pareizi." Es vēroju, kā kruīza kuģis, kura gludais priekšgals kuģoja pa zilo ūdeni, lēnām iebrauc ostā. Tur lejā tas izskatījās pēc rotaļu laivas. — Kad tu viņu pēdējo reizi redzēji?
  
  
  Viņš brīdi padomāja. "Mums ir vietas uzraudzība plantācijai. Pirms piecām vai sešām nedēļām viņš tika redzēts atstājot šo vietu. Mēs domājam, ka viņš iekāpa lidmašīnā, kas devās uz Madridi."
  
  
  "Šis lidojums varēja turpināties uz Atēnām."
  
  
  "Laikam tā. Vai tu viņu tur redzēji?"
  
  
  "Mēs tā domājam. Kas notiek plantācijā?
  
  
  “Stādījums ir viņa īstā galvenā mītne. Viņam ir nodaļa šeit, Rio, Apex Imports, un mēs domājam, ka kontrabanda tiek veikta ar šī uzņēmuma starpniecību. Bet viņš ne pārāk bieži apmeklē viņas birojus, lai gan viņa vārds ir atklāti saistīts ar viņu. Uzņēmuma prezidents regulāri brauc uz Parakatu."
  
  
  "Kur ir plantācija?"
  
  
  Tompsons pamāja. "Tas atrodas blakus ciematam, nekurienes vidū. To apsargā Stavrosa nelielā bijušo ieslodzīto, politisko fanātiķu un bijušo nacistu armija. Bet tagad tur ir tikai nedaudz spēka.”
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs tur pamanījāt kaut ko neparastu?"
  
  
  "Nu, ja jūs domājat cilvēku pūli vai ieročus, atbilde ir nē. Bet bija ciemiņš, kuru neviens no mums iepriekš nebija redzējis. Kopš viņš parādījās kopā ar Stavrosu pirms deviņdesmit dienām, mēs viņu vērojām gandrīz nepārtraukti. un neviens neredzēja viņu atstājot vietu. Šeit nav nekā neparasta, izņemot to, ka viens no maniem diviem vīriešiem uzstāj, ka jaunais puisis, pusmūža vīrietis, ir tur ieslodzītais. Viņš tika pārvietots no vienas ēkas uz otru ar bruņotu apsardzi."
  
  
  — Kā šis vīrietis izskatījās?
  
  
  Tompsons paraustīja plecus. "Mums ir viņa fotogrāfija, bet tā ir no tālienes. Viņam ir apmēram piecdesmit, es teiktu, ar īsiem tumšiem matiem, kas pie deniņiem kļūst sirmi. Viņš ir drukns vīrietis, kurš vienmēr valkā zīda kreklus."
  
  
  Šķiet, ka tas varētu būt Minurkoss, Grieķijas kuģniecības magnāts, kura politiskie paziņojumi nesen satricināja Atēnas un kura penthouse bija redzams Adrians Stavross.
  
  
  "Vai es varu saņemt fotoattēla kopiju?"
  
  
  "To var noorganizēt," sacīja Tompsons. "Paskaties, Kārter, pēdējās nedēļas laikā mums bija uz laiku jāsamazina plantācijas uzraudzība, lai veiktu vietas pārbaudes, un man, iespējams, nāksies izvest mūsu cilvēkus no turienes tuvāko pāris dienu laikā, jo ir radusies cita problēma. Vai vēlaties, lai es varu nosūtīt personu atpakaļ ar jums?
  
  
  "Nē, es teicu. Vanags man apsolīja palīdzēt, ja man tā būs vajadzīga. Kad es varu dabūt fotoattēlu?"
  
  
  "Kā būtu ar šovakar?"
  
  
  "Labi".
  
  
  "Mēs izmantojam nedaudz atšķirīgu pārraides vietu," sacīja Tompsons. "Šis ir pilsētas autobuss. Jūs dodaties uz savu viesnīcu. Mans vīrietis jau būs klāt. Jūs dosieties uz autobusa aizmugurējo zonu, kur neviens neiet, un ieņemsiet pēdējo vietu labajā pusē. Fotogrāfija tiks pievienota zem šī sēdekļa. . Autobuss tiks apzīmēts ar nosaukumu Estrada de Ferro un nogādās jūs līdz centram, ja vēlaties doties tik tālu.
  
  
  "Kad autobuss iet garām viesnīcai?"
  
  
  “Pēc septiņiem piecpadsmit. Autobuss būs ar vienpadsmito numuru."
  
  
  "Labi," es teicu. "Un paldies."
  
  
  "Jebkurā laikā," sacīja Tompsons. Pēc brīža viņš aizgāja.
  
  
  Vēlā pēcpusdienā es uz īsu brīdi apstājos Apex Import birojā. Tā atradās vienā no vecajām atjaunotajām valdības ēkām, kas bija tukšas, kad galvaspilsēta pārcēlās uz Brazīliju. Biroji bija trīs lidojumus augstāk, un lifts nedarbojās.
  
  
  Es iegāju diezgan mazajā uzņemšanas zonā augšstāvā. Kāpiens izraisīja sviedrus uz manas pieres, jo šķita, ka ēkas gaisa kondicionētājs nedarbojās labāk nekā lifts, un Rio bija tveicīga diena. Kāda tumšmataina meitene apsēdās pie metāla galda un aizdomīgi skatījās uz mani, kad es iegāju.
  
  
  "Vai es varu jums palīdzēt?" - viņa jautāja portugāļu valodā.
  
  
  Es atbildēju angliski. — Es gribētu redzēt Stavrosa kungu.
  
  
  Viņas tumšās acis sarāvās vēl vairāk. Kad viņa atkal runāja, tā bija lauzītā angļu valodā. "Es uzskatu, ka jūs esat nonācis nepareizā vietā, senor."
  
  
  ES teicu. - "Ak?" "Bet pats Stavros kungs man teica, ka es varu sazināties ar viņu, izmantojot Apex Imports."
  
  
  "Senior, Stavrosa kungam šeit nav biroja..."
  
  
  Privātā kabineta durvis atvērās un parādījās milzīgs, tumšmatains vīrietis. Viņš jautāja. - "Vai ir kādas grūtības?" Viņa toni nevarētu nosaukt par draudzīgu.
  
  
  "Es tikai meklēju Stavrosa kungu," es teicu.
  
  
  "Kādā nolūkā?"
  
  
  Es ignorēju rupjības. "Stavrosa kungs ieteica man vairumtirdzniecībā no viņa iegādāties japāņu kameras, ja sazināšos ar viņu šeit." Es rīkojos neizpratnē. "Vai es esmu nepareizā birojā?"
  
  
  "Stavros kungs ir direktoru padomes priekšsēdētājs," sacīja tumšais vīrs, "bet viņam šeit nav biroja un viņš nenodarbojas ar uzņēmuma biznesu. Es esmu tās prezidents; tu vari ar mani tikt galā."
  
  
  "Tas ir senors Karloss Ubeda," meitene nedaudz augstprātīgi iejaucās.
  
  
  "Prieks iepazīties, ser," es teicu, pastiepjot roku. Viņš to paņēma smagi. "Mani sauc Džonsons. Pirms dažām nedēļām es nejauši satiku Stavrosa kungu Chale restorānā. Viņš teica, ka apmēram tajā pašā laikā atgriezīsies no ceļojuma uz Eiropu un ka es varētu ar viņu sazināties šeit.
  
  
  "Viņš joprojām ir Atēnās," meitene teica.
  
  
  Ubeda uzmeta viņai caururbjošu skatienu. "Kā jau teicu, ar Stavrosa kungu šeit nevar sazināties. Bet es ar prieku pārsūtīšu jūsu pasūtījumu."
  
  
  "Tas ir skaidrs. Nu, es ļoti gribēju ar viņu saskarties personīgi. Vai varat man pateikt, kad viņš varētu atgriezties no Atēnām?
  
  
  Ubeda sejā mutes priekšā raustījās muskulis. "Viņš nav gaidīts no Eiropas vairākas nedēļas, Džonsona kungs. Ja vēlaties veikt uzņēmējdarbību, jums būs jātiek galā ar mani.
  
  
  es pasmaidīju. "Es jums piezvanīšu, Ubeda kungs. Paldies par jūsu laiku".
  
  
  Es atstāju viņus skatīties pēc manis. Atgriežoties ārā, es noķēru taksometru un atgriezos savā viesnīcā. Meitenes piezīme man sniedza vajadzīgo apstiprinājumu, kā Salomos man teica, ka Adrians Stavross patiešām atradās Atēnās. Un, ja šī fotogrāfija izrādījās Nikkora Minurkosa fotogrāfija, lietas kļuva interesantas.
  
  
  Es nomazgājos dušā un kādu laiku atpūtos, tad iekāpu autobusā ar numuru 11, sekojot Tompsona norādījumiem. Kā viņš bija gaidījis, fotogrāfija bija piestiprināta pie sēdekļa mazā brūnā aploksnē. Paņēmu, iegāju mazā kafejnīcā pilsētas centrā un pasūtīju labu portugāļu vīnu. Tikai tad es izņēmu fotogrāfiju no aploksnes un pētīju to.
  
  
  Kā teica Tompsons, attēls nebija īpaši labs, lai gan neapšaubāmi tika izmantots telefoto objektīvs. Tā bija trīs vīriešu bilde, kuri tikko bija pametuši rančo māju un gāja kameras virzienā. Vīrietis vidū bija tas, kuru man bija aprakstījis Tompsons, un, neskatoties uz nelielo sejas izmēru, kas man bija jāatpazīst, man nebija nekādu šaubu, jo es to salīdzināju ar seju, kas man tika parādīta filmā AX No fotogrāfijām. , šis vīrietis patiesībā bija Nikkors Minurkoss. Es nekad agrāk nebiju redzējis citus vīriešus.
  
  
  Minurcoss dusmīgi gāja starp pārējiem diviem.
  
  
  Neviens no viņiem nerunāja, bet vīrietis pa kreisi no Minurk, gara auguma un teitonam līdzīgs, paskatījās uz Minurku tā, it kā viņš tikko būtu ar viņu runājis un gaidīja atbildi. Minurcos seja bija drūma un nopietna.
  
  
  Es ieliku fotogrāfiju atpakaļ aploksnē un ieliku kabatā. Ja CIP aģenta novērojums bija pareizs, mana drauga Salomos teorija patiešām bija pierādīta. Kaut kā Stavross pārņēma Minurkosa operācijas Atēnās un viņa vārdā saplānoja apvērsumu.
  
  
  Pēc vieglas maltītes kafejnīcā piezvanīju uz Ērikas Nīstromas istabu Corumba viesnīcā. Viņas balss bija draudzīga un silta. Viņa teica, ka atlikušo vakaru pavadīs viena, viena un priecātos, ja es viņu apciemos. Viņš un Zaks nedaudz strīdējās, un viņš dusmīgs iegāja naktsklubā.
  
  
  Norunājusi randiņu uz deviņiem, es atgriezos viesnīcā un piezvanīju Vanagam. Viņš atbildēja nogurušā balsī un aktivizēja skrembleru savā līnijas galā, lai mēs varētu runāt, neko neievadot kodā.
  
  
  "Cik slikts laiks, Nik," viņš nedaudz aizkaitināti sacīja. "Es domāju, ka šī ir vienīgā reize, kad es jūs šobrīd dzirdu."
  
  
  es pasmējos. Varēju iedomāties viņu sēžam aiz speciāla telefona savā superslepenajā dzīvoklī, sirmiem matiem, iespējams, uz viņa tievā auguma ģērbies zīda smokingā un starp zobiem saspiestu neizbēgamo cigāru.
  
  
  "Vismaz es neatrodos kādas meitenes guļamistabā," es teicu ar apšaubāmu godīgumu.
  
  
  “Hmmm! Vakars vēl nav beidzies, vai ne? Nemāni mani, mans zēns. Es pats tam visam gāju cauri. ”
  
  
  Dažreiz es domāju, ka Vanam piemīt ekstrasensīvas spējas, kas atklāja manas visdziļākās domas viņa analītiskajam prātam.
  
  
  "Nē, kungs," es atzinu. “Vakars vēl nav beidzies. Bet es labi izmantoju tās pirmo daļu, manuprāt, Minurkoss ir ieslodzītais Stavros plantācijā netālu no Paracatu. Turklāt es uzzināju, ka Stavros atrodas Atēnās."
  
  
  "Nu," Vanags domīgi sacīja, "tas ir interesanti."
  
  
  "Tas atbilst Salomos teorijai."
  
  
  — Tātad jūs dodaties uz Parakatu? - Vanags jautāja.
  
  
  "Pa labi. Varbūt es varu to izdomāt. CIP pārstāvis Tompsons saka, ka plantācija pašlaik ir slikti apsargāta. Bet ir sarežģījumi."
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Šeit Rio ir vecs draugs. Meitene, ar kuru es strādāju Izraēlā operācijā Apsolītā zeme."
  
  
  "Ak jā. Nystrom. Kāpēc šķiet, ka skaistas sievietes seko jums visā pasaulē?
  
  
  es pasmējos. "Neesiet greizsirdīgs, ser. Kā jūs atzīmējāt, jums bija arī dienas un naktis.
  
  
  No otra gala atskanēja nopūta. — Nāc, Nik.
  
  
  "Nu, kungs, man ienāk prātā, ka Nīstromas jaunkundze varētu būt šeit, Brazīlijā, tā paša iemesla dēļ, kā es. Vai, pareizāk sakot, tās pašas personas dēļ. Mēs turam Stavrosu aizdomās par Ben Kanaāna slepkavību, vai ne?
  
  
  Mazs klusums. "Jā, mēs zinām. Un es teiktu, ka jūs uzminējāt pareizi.
  
  
  — Bende ir ar viņu, — es piebildu. "Es domāju, ka viņi meklē Stavrosu. Viņi var nezināt, ka viņš šobrīd atrodas Atēnās. Bet es negribu, lai mēs visi vienlaikus parādītos plantācijā un galu galā kļūdas dēļ viens otru apšautu, pretējā gadījumā jūs sabojāt darbu. Mana ideja ir, lai jūs apstiprinātu Nīstroma misiju ar Izraēlas izlūkdienestiem. Tu esi viņas priekšnieka Žirū sens draugs, un es domāju, ka viņš tev piekritīs šādos apstākļos.
  
  
  Vanags piekrītoši nomurmināja.
  
  
  “Ja tas tā ir, es domāju, ka mums visiem vajadzētu būt atklātiem un apsēsties, lai redzētu, vai varam viens otram palīdzēt. Vai vismaz turieties tālāk viens no otra."
  
  
  Šoreiz klusums ievilkās. "Labi, mans zēns. Es piezvanīšu Žirū un sazināšos ar jums.
  
  
  "Paldies," es teicu. "Es nekustēšos, kamēr nedzirdēšu no tevis."
  
  
  Mums nebija ilgi jāgaida. Pēc stundas, īsi pirms izbraukšanas uz Ērikas viesnīcu, Vanags man piezvanīja. Viņš noteikti izvilka Žirū no gultas pirms rītausmas Jeruzalemē. Žirū atbilde bija jā, un man tika dots norādījums atklāti apspriest Stavrosa jautājumu ar Nīstromu, kurš bija atbildīgs par misiju, lai gan Zaks Garebs bija kopā ar viņu. Man tika dots koda vārds, kas pierādīja, ka Žirū lika viņai apspriest ar mani savu darbu.
  
  
  Es ierados Ērikas istabā dažas minūtes pēc deviņiem. Viņa mani sagaidīja pie durvīm, valkājot īsu, relaksējošu halātu, kas atsedza lielāko daļu viņas augšstilbu. Viņai bija tveicīgs aromāts un plats, juteklisks smaids.
  
  
  "Es domāju, ka jūs nekad šeit nenokļūsit," viņa teica, aizverot aiz manis durvis un aizslēdzot tās.
  
  
  Iegāju istabā un paskatījos tai apkārt. Tas bija lielāks par manējo, un es prātoju, vai Zeks to dalījās ar viņu.
  
  
  "Vai jūs vēlētos kādu brendiju? Man ir neatvērta pudele, un tā ir labākā lieta, ko varat iegādāties Rio.
  
  
  "Izklausās labi," es teicu.
  
  
  Viņa ielēja divus dzērienus. Paņēmusi glāzi, ļāvu acīm glāstīt viņas skaisto seju. "Tu vienmēr esi bijusi skaista meitene, lai prasītu labāku."
  
  
  "Un es parasti to saprotu," viņa teica. "Tu?"
  
  
  "Tu apciemoji mani Telavivā," es klusi un smaidot teicu.
  
  
  Viņas garās skropstas plīvoja, kad viņas acis uz brīdi izvairījās no manējām. Kad viņa atkal paskatījās uz augšu, viņa smaidīja. Es pastiepu roku un pieskāros viņas vaigam. Viņa iedzēra malku brendija. Es pieliku roku
  
  
  uz viņas tievā vidukļa un pievilka viņu pret mani. Viņa smaržoja saldi un bija maiga.
  
  
  — Atceries to nakti, Nik? - viņa iedvesa man ausī. "Vai tu tiešām to atceries tāpat kā es?"
  
  
  "ES atceros."
  
  
  "Tas bija ļoti labi, vai ne?"
  
  
  "Ļoti."
  
  
  Noliekam glāzes uz tuvākā galda. Pievilku viņu sev klāt un pieskāros viņas lūpām savējām. Viņas mēle ienāca manā mutē.
  
  
  "Dievs, Nik," viņa nomurmināja.
  
  
  Es pārbraucu ar plaukstām pāri viņas sēžamvietai, jūtot, kā izliekumi nolaižas līdz viņas gurniem. Zem mana pieskāriena viņas gurni sāka lēnām šūpoties.
  
  
  Viņa maigi atgrūda mani no sevis un izslēdza gaismu. Tad viņa sāka lēnām un graciozi izģērbties. Zem halāta viņa bija ģērbusies tikai mazās bikini biksītēs. Viņas krūtis nepacietīgi stiepās pret mani, kad viņa noņēma halātu no pleciem. Viņas krūtis bija pilnas, nobriedušas un pienaini baltas. Citā brīdī viņai no gurniem un augšstilbiem izslīdēja neliels apakšveļas gabals, kas plānā kaudzē nokrita uz grīdas.
  
  
  Ērika paskatījās uz mani atklāti, ļaujot savam skatienam slīdēt pār manu kailo ķermeni istabas pustumsā.
  
  
  "Skaisti," viņa nomurmināja. "Tik daudz cietu muskuļu."
  
  
  Pievilku viņu sev klāt, jūtot viņas kailumu pret savējo. Viņa pārbrauca ar roku pār manām krūtīm un pleciem, virzoties lejup pa manu ķermeni. Viņa mani glāstīja, glāstīja, mīlējās ar rokām, kamēr mani pirksti viņu pētīja. Viņas augšstilbi izpletās pēc mana pieskāriena un viņa vaidēja.
  
  
  Zem mums bija mīksts, biezs paklājs. Ērika nometās ceļos uz tā, ļaujot rokām slīdēt pār manu ķermeni, kad viņa nokāpa lejā. Viņa zināja visus veidus, kā satraukt vīrieti, un nešaubījās par to izmantošanu. Brīdi vēlāk es noslīdēju viņai blakus un rupji uzgrūdu viņu atpakaļ uz biezā makaronu paklāja. Es nometos viņai uz ceļiem, pārbraucu ar rokām pār viņas krūtīm. Viņa noelsās. Mani garie augšstilbi mani apskāva. Es nobraucu ar roku gar zīdaino augšstilba iekšējo daļu.
  
  
  "Ak jā," viņa nomurmināja. Viņas mute bija nedaudz atvērta, viņas skaistās zaļās acis bija aizvērtas.
  
  
  Kad es viņā iegāju, viņas pilnā mute uz mirkli iepletās, un viegla trīce izgāja cauri viņas ķermenim. Tad viņa sāka kustēties kopā ar mani, viņas pirksti satvēra manus plecus, viņas augšstilbi cieši savērās ap manu vidukli. Es nezinu, cik ilgi mēs palikām saslēgti kopā, pirms tas mums abiem beidzās.
  
  
  Pēc tam es ilgu laiku gulēju pie viņas, negribēdama kustēties. Siltā relaksācija pamazām iekļuva manas miesas visattālākajās šķiedrās un dvēseles dziļumos.
  
  
  Vēlāk saģērbāmies, apsēdāmies uz maza dīvāna un pabeidzām savu brendiju. Ērika izķemmēja savus garos sarkanos matus un viņa izskatījās tikpat svaiga kā tad, kad es iegāju istabā.
  
  
  "Es priecājos, ka Zaks nepieklauvēja pie durvīm," viņa atzīmēja.
  
  
  "Viņš šķiet ļoti greizsirdīgs, Ērika. Vai tu biji tuvu?
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. "Viena diena. Viņa ideja, nevis mana. Un viņš bija ļoti neveikls. Es viņam teicu, ka nekas fizisks starp mums vairs nekad nenotiks. Viņš par to ir aizvainots. Es nevēlējos, lai viņš tiktu iesaistīts šajā lietā, bet es tiku atraidīts. Viņš ļoti labi pārvalda ieročus."
  
  
  "Viņam būs jābūt šajā misijā, vai ne?"
  
  
  Viņa domīgi paskatījās uz mani. "Jā."
  
  
  "Ērika, es sapratu, kāpēc tu atrodies Brazīlijā. Šķiet, ka mēs vajājam vienu un to pašu personu. Mans priekšnieks sazinājās ar jums, un viņš apstiprināja manas domas. Mēs apspriedīsim savus individuālos uzdevumus un sadarbosimies viens ar otru, ja tas šķiet iespējams ”.
  
  
  Zaļās acis nedaudz sarāvās. — Žirū nav sazinājies ar mani un Zaku.
  
  
  "Jūs saņemsiet telegrammu tuvāko stundu laikā. Pa to laiku man ir dots koda vārds, kam vajadzētu ļaut man uzticēties. Vārds ir Goliāts."
  
  
  Viņa izskatījās pārsteigta. — Tas ir īstais vārds!
  
  
  "Žirū to nosūtīja."
  
  
  Viņa ielēja sev vēl vienu brendiju. "Labi, Nik. Bet es gaidīšu telegrammu, kas man pateiks, cik brīvs esmu ar jums. Viņa pasmaidīja un noskūpstīja mani uz vaiga.
  
  
  Es gaidīju, ka viņa būs uzmanīga. Viņa bija laba aģente. "Viss ir kārtībā. Es jums pastāstīšu tikai dažas no savām idejām. Jums vispār nav jārunā."
  
  
  "Tas ir godīgi."
  
  
  "Mēs abi meklējam Adrianu Stavrosu, taču dažādu iemeslu dēļ." Viņas seja bija bez izteiksmes. Viņa neko nedeva. "Jūs vēlaties viņu Ben Kanaāna slepkavības dēļ. Mums vēl nav pilnībā skaidrs, kāpēc viņš ir vajadzīgs, taču tam var būt kāds sakars ar Grieķijas politiku un Nikkora Minurkosa nolaupīšanu.
  
  
  — Grieķijas kuģniecības magnāts?
  
  
  "Pa labi. Viņš var būt Parakatu un tiek turēts pret savu gribu. Stavros atrodas Atēnās, tāpēc jums būs vai nu jāgaida, kamēr viņš atgriežas, vai jādodas uz Eiropu, lai viņu paņemtu. Bet es domāju, ka ceļš uz to ir caur visu, ko mēs varam mācīties no Parakatu, man ir jārunā ar Minurcos.
  
  
  “Ja jūs interesē, es jūs divus ņemšu līdzi uz Parakatu. Tas var uzlabot jūsu izredzes tur nokļūt. Pārrunājiet to ar Zaku un dariet man zināmu rīt, kad saņemsiet telegrammu.
  
  
  "Ja mēs patiešām vajātu Stavrosu," sacīja Ērika, "vai nebūtu labāk, ja mēs dotos tieši uz Atēnām?"
  
  
  "Tiek uzskatīts, ka Stavross ieceļ savu pagaidu galveno mītni tur, Minurcos augšējā stāvā, kas ir īsts cietoksnis. Jūs nevarat vienkārši iebrukt šajā vietā, jūs un Zeks. Un retos gadījumos, kad viņš pamet vietu, tas varētu būt kā tas ir grūti,
  
  
  bet Minourcos var mums pastāstīt, kā nokļūt Stavrosā.
  
  
  Viņa pēkšņi apklusa, apsverot manu priekšlikumu. Kad viņa paskatījās uz mani, viņas pilnajās lūpās parādījās viegls smaids. "Es sazināšos ar tevi rīt no rīta, Nik dārgais."
  
  
  Es noliecos un pieskāros viņas lūpām ar savām. — Tu to izdarīsi. Es piecēlos, pastiepu roku pēc ieroča un uzvilku to. Tad viņš uzmeta viņiem savu jaku. "Un paturiet Zaku pie īsās ķēdes, labi?"
  
  
  Viņai tas patika. Viņa joprojām smējās, kad es izgāju no istabas.
  
  
  Ceturtā nodaļa.
  
  
  Es domāju par Adrianu Stavrosu, kad izgāju no Ericas viesnīcas. Bija jau vēls vakars un taksometrs nebija redzams. Es uzmanīgi gāju pa Rio Branco avēniju. Nokļūšana Stavros galvenajā mītnē Parakatu pat ar samazinātu apsardzi var būt diezgan sarežģīta. Stavros mazajai grupai bija slikta reputācija. Sabiedrības nogulsnes viņš savāca ap sevi Parakatu. Būtībā viņi bija līdzīgi viņam pašam, taču bez viņa līdera spējām. Atceroties to, es nolēmu, ka Ādolfs Hitlers, visticamāk, ir sācis apmēram tāpat. Vācijā 20. gadsimta 30. gados noteikti bija maz cilvēku, kas bijušo kaprāli uztvēra nopietni. Šis piemērs bija mācība, kas jāmācās, taču šķita, ka pasaule to nekad nav iemācījusies.
  
  
  Es nogāju vairākus kvartālus, neredzot taksometru. Es iegāju veikalu un biroju zonā uz ielas. Kad es nogriezos pa aleju, lai dotos uz savu viesnīcu, uz brīdi atsakoties no transporta, mani gaidīja pārsteigums. Trešā veikala vitrīnā no ēnām izkāpa tumša figūra un pamāja ar dūri man. Dūrē bija nazis.
  
  
  Kad sākās uzbrukums, es biju gandrīz garām ieejai. Ja viņš būtu gaidījis vēl sekundi, es viņu nemaz nebūtu redzējis, uzbrukums būtu izdevies, un nazis būtu iedūris man mugurā. Bet, steidzoties paveikt darbu, viņš kustējās pārāk ātri, un es satvēru kustību savā perifērajā redzē.
  
  
  Kad nazis trāpīja man mugurā, es strauji pagriezos un izmetu kreiso roku, lai bloķētu sitienu, kas man izdevās, taču asmens pārgrieza jakas un krekla audumu un nedaudz pārgrieza apakšdelmu. Es ļāvu vīrieša svaram nest viņu sev klāt. Pēc tam es pagriezos, turot to rokās, un iesitu mums blakus esošajā ēkā.
  
  
  Vienu brīdi man šķita, ka tas ir Zeks, viņa greizsirdība viņu pārņēma, jo vīrietis bija drukns un stiprs. Bet, kad es paskatījos tuvāk, es redzēju, ka viņš ir lielāks par Zaku un viņam ir tumši mati. Viņš izskatījās pēc brazīlietes un bija īsts slepkava.
  
  
  Ar brīvo roku sniedzos pēc Vilhelmīnas, taču manam uzbrucējam nebija nodoma ļaut man iegūt šo pārsvaru. Viņš atkal strauji pagrieza nazi, šoreiz tēmējot uz manu seju. Es izvairījos un daļēji novirzīju asmeni, bet tas man iegrieza ausi. Viņš pacēla ieroci trešo reizi un trāpīja man ar savu svaru.
  
  
  Viņa impulss bija pārāk spēcīgs. Viņš mani nogāza un mēs kopā nokritām uz ietves. Īsi iesitu viņam pa žokli ar labo roku, bet šķita, ka viņš to pat nepamanīja. Mēs reiz apgāzāmies, kad es centos pasargāt sevi no durošā naža. Es gribēju izņemt Hugo, manu duncis, bet es ne mirkli nevarēju atbrīvot roku un roku, lai ļautu nazim ieslīdēt manā plaukstā.
  
  
  Uz īsu brīdi lielais vīrietis atradās virs manis. Viņš zvērēja portugāļu valodā un nežēlīgi iesita man pa krūtīm. Nazis nebija garš, asmens bija diezgan plats, bet asmens bija uzasināts līdz žiletes asumam. Viņš blāvi kvēloja naktī, kad es satvēru viņa naža roku pēdējā brīdī, pirms asmens sasniedza manas krūtis. Mūsu rokas uz brīdi trīcēja, kad viņš mēģināja iedzīt asmeni līdz galam. Es atlaidu labo roku un akli satvēru viņa seju, es jutu viņa acis un iedziļinājos tajās ar rādītājpirkstu un vidējo pirkstu. Es ar vidējo pirkstu caurduru kreiso acs ābolu, bet ar rādītājpirkstu - labo acs ābolu. Acs ābols pārsprāga un mans pirksts kļuva slapjš.
  
  
  "Ahhhh!" - uzbrucējs kliedza, ar brīvo roku satvēris acis un aizmirstot par nazi otrā. Viņš atkal kliedza un daļēji nokrita no manis.
  
  
  Šīs īsās atpūtas laikā Hugo beidzot ieslīdēja man labajā rokā. Es tikko to noķēru, kad lielais puisis mežonīgi kliedza un atkal pacēla nazi, lai ar to akli sistu. Es ievietoju stiletu zem viņa paceltās rokas, un asmens iekļuva viņa sānos tieši zem viņa ribu loka un nolaidās līdz galam.
  
  
  Tad es redzēju, ka uzbrucēja atlikušā acs skatās pār manu galvu tumsā, un tajā brīdī es skaidri redzēju pelēko slapjumu uz viņa labā vaiga zem saspiestās acs. Es izvilku duncis no sāniem, un viņš smagi uzkrita man virsū, paša nazis klabējot uz ietves.
  
  
  Es atgrūdu ķermeni un piecēlos kājās. Ātri paskatoties apkārt, redzēju, ka tuvumā nav neviena gājēja, lai redzētu, kas noticis. Es rakņājos pa vīrieša kabatām un viņa makā atradu dažus dokumentus. Vienā no kartēm bija norādīts, ka viņš ir Apex Imports darbinieks.
  
  
  Šķiet, ka vīrietis vārdā Ubeda mani iespaidoja vairāk, nekā es domāju. Vai varbūt viņš piezvanīja Stavrosam uz Atēnām, un Stavross noliedza, ka būtu par mani dzirdējis. Ubeda droši vien nolēma, ka esmu kaut kāds policists, kas traucē Apex Imports biznesu. Vai CIP puisis, kurš kļuva pārāk ziņkārīgs. Neatkarīgi no tā, kas Ubeda mani uzskatīja par mani, viņš acīmredzot uzmanīja mani un zināja, kur es apmetos. Manās interesēs bija doties uz Parakatu pie pirmās iespējas.
  
  
  Es atstāju mirušo brazīlieti un ātri atgriezos savā viesnīcā. Tonakt vairāk incidentu nebija, un rīts pagāja bez starpgadījumiem.
  
  
  Ērika Nīstroma, Zaks un es satikāmies deviņos no rīta. nelielā kafejnīcā Avenida Presidente Vargas ar skatu uz kalniem aiz Rio centra un krāsainajām favelas būdām kalna nogāzē virs pilsētas. Zaks bija sapratis, ka esmu tuvs Ērikai, un nebija apmierināts ar iespēju strādāt ar mani kaut īsu laiku. Viņš bija vēl naidīgāks nekā iepriekš. Ērika saņēma kodētu telegrammu no Jeruzalemes, kurā viņai un Zekam tika pavēlēts sadarboties ar mani jebkādā veidā, kas nepieciešams, lai gūtu panākumus mūsu kopējā mērķa — apturēt Adrianu Stavrosu — sekmīgai īstenošanai.
  
  
  "Ja vēlaties informāciju no Minurkosas, dodieties uz Parakatu," Zeks man cieši sacīja, viņa zilajām acīm mirgojot dusmās. Viņa kafija palika neskarta uz galda viņa priekšā. "Mūsu misija ir atrast Stavrosu un iznīcināt viņu. Acīmredzot mēs viņu neatradīsim Parakatā.
  
  
  Viņa bargās acis skatījās manējās. Es pagriezos no viņa pret Ēriku. Viņa nepārprotami bija apbēdināta par viņa izturēšanos. ES jautāju. - Ko tu saki, Ērika?
  
  
  "Es jau teicu Zakam. Es domāju, ka jūsu pieeja ir piemērota ne tikai jums, bet arī mums.
  
  
  Zaks šņāca viņai pretī. - "Jūsu smadzenes ir apmākušās ar seksu!" "Šis vīrietis acīmredzot ir jūsu mīļākais. Viss, ko viņš saka, tev šķiet saprātīgs.
  
  
  "Lūdzu, Zaks!" – Ērika skarbi teica.
  
  
  "Ak dievs," es nomurmināju, pamājot ar galvu. “Lūk, man nav vajadzīgas nekādas sarežģītas mīlas attiecības, kas traucē. Varbūt es kļūdījos, strādājot kopā. Es varu saņemt palīdzību no Vanaga, vienkārši pajautājot. Vai varbūt no CIP. Bet es neiešu uz operāciju, lai sapītos ar kādu bezrūpīgu kaujinieku, kurš nevar kontrolēt savas personīgās jūtas."
  
  
  Zeka seja pēkšņi kļuva sarkana un viņš izlēca no krēsla. "Klausies, Kārter..."
  
  
  "Apsēdies!" - Ērika klusā, bet autoritatīvā tonī pavēlēja.
  
  
  Zaks uzmeta viņai stingru skatienu, tad atkal apsēdās savā vietā. Viņš kaut ko kurnēja zem deguna, bet izvairījās no manām acīm.
  
  
  "Ja ir vēl kāda līdzīga lieta, mums būs jārunā," sacīja Ērika. "Vai tu saproti, Zach?"
  
  
  Viņš vilcinājās. Kad viņš runāja, viņš teica vārdu. "Jā."
  
  
  "Starp mums nav nekā, Zach. Vai tu mani klausies?"
  
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz viņu. — Noteikti.
  
  
  “Starp mums nekā nav un nebūs. Tātad, lai kas notiek starp mani un Niku, tam nav nekāda sakara ar tevi. Ja mēs vēlamies strādāt kopā, jums tas ir jāsaprot."
  
  
  Likās, ka viņš mazliet atslāba. Viņš paskatījās uz mani un tad uz Ēriku. Viņa dūres savilkās pret galdu. "Ja Tu tā saki."
  
  
  "Es to tiešām domāju. Tagad es dodos uz Parakatu. Ja jums šķiet, ka šāds plāns ir nepamatots, es centīšos jūs atbrīvot no šī uzdevuma.
  
  
  Viņš paskatījās uz viņu, un viņa seja mainījās un kļuva mīksti. "Tu zini, ka bez manis es tevi nelaistu." Viņa acis atkal sastapās ar manējām. “Šķiet, ka jūs un Kārters vadāt šovu. Ja tu aiziesi, es aiziešu."
  
  
  ES jautāju. - "Un vai mēs varam atlikt uzrunāšanas konkursu, līdz tas ir beidzies?"
  
  
  "Tu viņu dzirdēji," Zaks drūmi sacīja. "Nav konkurences." Viņš paskatījās uz savu kafijas krūzi.
  
  
  "Piedod, Zak," Ērika teica.
  
  
  Viņš noliecās. "Kad mēs dosimies uz Parakatu?"
  
  
  Mirkli nopētīju viņu. Varbūt tomēr izdosies. "Jo ātrāk, jo labāk."
  
  
  "Es zinu, kur jūs varat iznomāt automašīnu," Ērika teica. "Mēs varam doties pa Brasília ceļu, kas lielāko daļu ceļa iet cauri Tijuca mežam."
  
  
  "Tieši tā," es teicu. "Ja mēs šodien varam dabūt automašīnu, es iesaku šovakar doties ceļā. Labāk būtu braukt naktī pa karstajiem, lipīgajiem džungļiem."
  
  
  "Ar to man viss kārtībā," Zaks teica.
  
  
  "Tad tas ir izlemts," Ērika piebilda. "Zak, vai varat man palīdzēt izvēlēties uzticamu automašīnu?"
  
  
  Viņš paskatījās uz viņu. Viņa sejā parādījās viegls smīns. “No tā, ko esmu lasījis par Kārteru, viņš ir automašīnu eksperts. Kāpēc mēs visi neejam?” Viņš jautājoši paskatījās uz mani.
  
  
  Es brīdi turēju viņa skatienu. Jā, viņš to var. "Es izsaukšu mums taksometru," es teicu.
  
  
  * * *
  
  
  Tajā vakarā mēs devāmies ceļā. Balstoties uz manu ieteikumu, Zaks ceļojumam izvēlējās melnu BMW 3.0 CS sedanu. Tās vadāmības īpašības bija lieliskas, un tai bija pārnesumkārba, ar kuru bija patīkami darboties. Zaks brauca gandrīz līdz pusnaktij, un tad es ieņēmu vadītāja vietu. Ceļu nevarēja uzskatīt par labu, lai gan tas bija šoseja uz Brazīliju un iekšpusi. Apkope kopumā bija slikta, un dažviet džungļi šķita gatavi pārņemt šauro joslu, kas iegriezta tā sirdī.
  
  
  Gatavojoties braucienam daļu dienas atpūtāmies, taču ceļojuma vienmuļība neļāva
  
  
  atpūsties. Visu nakti braucām un nākamajā dienā karstākajā laikā gulējām divas reizes: vienu reizi mašīnā, sēžot, kas bija grūti odu un karstuma dēļ, un atkal netīrā viesnīcā mazā ciematā. Tonakt vēl ilgi braucām un nākamajā rītā ieradāmies Parakatā.
  
  
  Tas bija liels ciemats ar vairākiem tūkstošiem cilvēku ar pilsētas laukumu un daudzām kantīnām. Mēs tur nepalikām, jo negribējām piesaistīt sev uzmanību. Būtu loģiski, ka Stavros vīri izklaidētu sevi, apmeklējot ciematu, un kāds no viņiem varētu būt aizdomīgs pret baltajiem svešiniekiem.
  
  
  Ceļš uz plantāciju, ja to varētu saukt par ceļu, atradās piecas jūdzes no Paracatu. Tas bija zemes ceļš ar dziļām grumbām, kas gandrīz nemanāmi iegriezās džungļos deviņdesmit grādu leņķī pret šoseju. Mašīna lēnām kustējās ar Zaku pie stūres. Zari no apakšbirstes skrāpēja, vilka pie mašīnas un iedūra mūs pa logiem. Tā kā bija jābrauc lēni, odi piepildīja mašīnu un sakoda mūs jebkurā atklātā vietā. Tompsons no CIP man teica, ka plantācija atrodas gandrīz desmit jūdžu attālumā no ceļa. Mēs bijām apmēram pusceļā, un pagāja gandrīz stunda, lai nokļūtu tik tālu. Par laimi mēs neredzējām nevienu automašīnu, kas izbrauc, jo tajā brīdī mēs nevēlējāmies atklātas konfrontācijas.
  
  
  Apmēram sešas jūdzes no šosejas mēs atradām vietu, kur varējām novilkt BMW no šaura ceļa krūmājā, tāpēc tas bija diezgan labi paslēpts. Tiklīdz mēs aizgājām, mums uzbruka kukaiņi. Izsmidzinājām repelentu un devāmies ceļā.
  
  
  Apmēram pusjūdzes attālumā no Adriana Stavrosa rančo stila savrupmājas atradās augsts eikalipts. Koks stāvēja gar iztīrītās zemes perimetru, blakus augstam stiepļu žogam, vietā, kas, šķiet, kādreiz bija daļa no īpašuma, bet kopš tā laika to ir atguvuši džungļi. Kādu laiku koku izmantoja CIP kā novērošanas posteni. Tieši pie šī koka es vedu Ēriku un Zaku, kad mēs gājām pa mitro, lipīgo karstumu. Mēs pārvietojāmies ar aptuveni tādu pašu ātrumu kā mašīna un ieradāmies tur nepilnas stundas laikā. Koka galotnē, kas bija paslēpta no plantācijas skata, bija bambusa platforma, kas piestiprināta pie zariem ar pandāna pavedieniem. Lai atvieglotu kāpšanu, dažādās vietās pie stumbra un zariem tika piestiprināti bambusa pakāpieni.
  
  
  "Vai mēs ejam tur augšā?" - jautāja Ērika.
  
  
  Es notriecu odu. "Ja tas ir kāds mierinājums, visticamāk, ka tādas kļūdas nebūs."
  
  
  "Tad ejam augšā un paliksim nedēļu," sacīja Zeks. Viņa blondie mati uz pieres bija matēti, un haki krāsas krekls, tāpat kā visas mūsu drēbes, bija notraipīts ar sviedriem.
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. Viņa attieksme bija mainījusies, kopš Ērika viņu atvilka, un šķita, ka viņš samierinājās ar faktu, ka viņa viņu fiziski nepiesaista. Es paskatījos uz Smith & Wesson .38 revolveri, kas sēdēja vidukļa maciņā uz viņa jostas, un priecājos, ka to paņēmu līdzi. Ērika bija gudrā aģente, bet Zeks – muskuļotais. Viņš bija ieroču eksperts un savā automašīnā paņēma līdzi kasti ar dažādiem ieročiem.
  
  
  Mēs uzkāpām kokā. Apmēram pusceļā uz augšu es sāku izjust jaunu cieņu pret CIP aģentiem, kuriem tas bija regulāri jādara savas nesenās koncentrētās novērošanas laikā. Kad mēs sasniedzām platformu, mēs bijām noguruši. Ērika joprojām bija nervoza no kāpuma un augstuma, kurā viņa tagad atradās.
  
  
  Viņa noelsās. - "Dievs, vai tas bija tā vērts?"
  
  
  Paķēru kaklā karājošo jaudīgo binokli un paskatījos uz plantāciju. Tad es to norādīju. ES jautāju. - "Ko tu domā?"
  
  
  Viņa paskatījās uz to, ko mēs ar Zaku jau bijām redzējuši – cauri lapām paveras atvērts skats uz visu fermas teritoriju. No šī brīža novērotājs ar binokli varēja redzēt, kas notiek kaut kur plantācijā. Papildus galvenajai ēkai, kas bija rančo, ap to, galvenokārt aizmugurē, atradās citu ēku grupa, kas izskatījās pēc kazarmām un saimniecības ēkām. Tas bija iespaidīgs uzstādījums. Nožogotā teritorija bija pilnībā apstādīta ar kokiem un krūmiem, bija zemes ceļi un stāvvietas. Aiz žoga atradās teritorija, kas bija apstādīta ar gumijas kokiem, kad šeit dzīvoja iepriekšējais saimnieks, taču džungļi tos izsmēla.
  
  
  Ērikai bija binoklis un viņa pētīja apkārtni. Viņa priecīgi nopūtās. -"Tev bija taisnība, Nik. Odi nevar lidot tik augstu."
  
  
  "Varbūt mēs visi kļūdījāmies," pēc brīža Zaks sacīja. "Ar šo šauteni, kas ir manā automašīnā, es varētu sēdēt šeit un nogalināt Stavros vīrus visas dienas garumā."
  
  
  ES jautāju. - "Kā jūs plānojat viņus visus izvest ārā?" "Un, kad mēs tos izņemam, kā mēs tos turēsim, kamēr tos izņemam?"
  
  
  "Turklāt," Ērika piebilda, "ja mēs uzbrūkam no ārpuses, viņiem ir labas izredzes nokļūt Minurcosā pirms mēs un nogalināt viņu."
  
  
  "Tā ir taisnība," es teicu. "Un, ja viņi viņu nogalinās, mēs šeit varētu neko nezināt."
  
  
  "Tā ir taisnība, ka mēs nevaram apdraudēt Minurcosu," Zaks piekrita. "Bet es šeit varētu lieliski izmantot šauteni. Cik žēl".
  
  
  Man likās, ka Zeks pārāk daudz gribēja nogalināt. Viņam tas bija pārāk līdzīgi medībām. Es gribēju atbrīvoties no visiem, kas patiešām stāvēja man ceļā, bet es neredzēju jēgu nevajadzīgai slepkavībai. Jūs nevarat mēģināt, notiesāt un izpildīt katru vīrieti tikai tāpēc, ka viņš strādāja Stavros.
  
  
  Nākamās stundas, līdz pusdienlaikam, mēs binoklī pārmaiņus vērojām plantāciju. Pēc CIP aplēsēm, kaujinieku skaits šajā vietā ir aptuveni pusducis un ne vairāk kā astoņi. Pavadot šīs stundas uz platformas, vērojot cilvēkus, kas nāk un iet, mūsu pašu novērojumi apstiprināja šo secinājumu. Kad konfrontācija attīstīsies, mēs būsim vismaz divi pret vienu.
  
  
  Mēs neredzējām Minurcos, kamēr neizgājām no platformas. Pēc tam tika konstatēta viņa klātbūtne notikuma vietā. Viņš kopā ar citu vīrieti izgāja no kazarmu ēkas, piegāja pie rančo galvenās ieejas un iegāja iekšā. Es turpināju viņu redzēt caur binokli, un, kad viņš pazuda iekšā, man nebija šaubu, ka vīrietis, kuru es redzēju, ir Nikkors Minurkoss. Vismaz mēs šeit neieradāmies dzenāt spoku.
  
  
  Tieši pirms mēs atkal nokāpām no koka, es atkārtoju mūsu iebraukšanas plānu.
  
  
  "Tātad," es teicu, "mēs atgriezīsimies mašīnā un dosimies tieši uz to vietu, it kā mēs būtu Stavrosa labākie draugi. Ļaujiet man runāt ar vīrieti pie vārtiem. Mēs teiksim, ka esam no Brazīlijas līgas, un, ieejot iekšā, mēs uzstāsim uz tikšanos ar Heincu Grūberu, atbildīgo vīru Stavros prombūtnes laikā. Es tikai ceru, ka viņi vēl nezina, kā es izskatos šeit, plantācijā."
  
  
  Ērika atvēra savu plecu somiņu un izvilka mazu, smailu degunu, 25. kalibra beļģu revolveri. Tā bija skaista maza pistole ar pērļu rokturi un greznu gravējumu. Es zināju, ka viņa varētu to nošaut, jo es biju kopā ar viņu. Viņa to pārbaudīja un ielika atpakaļ somiņā.
  
  
  "Viss būs labi," viņa teica.
  
  
  Arī Zaks ļoti gribēja iet. "Mēs ar viņiem tiksim galā," viņš teica.
  
  
  "Jā," es piekritu. Es vēlos būt pilnīgi pārliecināts.
  
  
  Piektā nodaļa.
  
  
  Lēnām braucām pēdējos piecdesmit jardus līdz vārtiem. Tur dežurants jau vēroja mūsu tuvošanos. Viņš bija ģērbies haki krāsas biksēs, tāpat kā mēs, pār plecu pārmeta saliekamu automātisko šauteni. Viņš to noņēma un sagatavoja darbībai, vērojot, kā mēs tuvojāmies.
  
  
  "Ja mēs netiksim garām šim puisim, bumbas spēle ir beigusies," es viņiem teicu. "Tāpēc spēlējiet to forši." Ērika pamāja.
  
  
  "Jā," piebilda Zeks. Viņš, tāpat kā es, atkal bija ģērbies vieglā jakā, lai paslēptu ieroci. Mani ieroči bija parasti, bet Zakam bija neticams sortiments. Papildus 38. kalibra revolverim viņš kabatā nēsāja nelielu ložmetēju Sterling 380 PPL, kā arī paslēpa uz savas personas mešanas nazi un garrotu. Viņš bija staigājošs arsenāls. Es cerēju, ka tas viņam palīdzēs izdzīvot.
  
  
  Mēs apstājāmies tikai desmit pēdu attālumā no sarga. Es braucu ar automašīnu, tāpēc es runāju ar viņu skaļi un spēcīgi angļu valodā. "Sveiki!"
  
  
  Apsargs pienāca pie mana loga. Viņš bija dusmīgs jauneklis ar smagu rētu uz kreisā žokļa. Viņš neatgrieza manu smaidu.
  
  
  — Ko tu te gribi? - viņš prasīja atbildi, aizdomīgi ieskatīdamies mašīnā. "Jūs pārkāpjat privātīpašumu."
  
  
  ES teicu. - "Čau, tiešām!" "Mēs esam Adriana Stavrosa draugi."
  
  
  Viņš uzmanīgi nopētīja manu seju. "Es tevi agrāk nebiju redzējis. Kas tu esi?"
  
  
  Es viņam iedevu mūsu izdomātos vārdus. "Mēs esam no Rio," es nejauši teicu. "Brazīlijas līga". Līga bija pazemes grupa Rio, kas savās kontrabandas darbībās konkurēja ar Stavros. AX bija iemesls uzskatīt, ka Stavross nesen mēģinājis viņus apvienot savā grupā, un Stavross bija atbildīgs par visu.
  
  
  "Ja tu esi no līgas, ko tu šeit dari?" - apsargs jautāja.
  
  
  "Stavros mūs uzaicināja," es teicu. "Un jūsu dēļ mēs kavējamies, es par to pastāstīšu Stavrosam."
  
  
  Viņš paskatījās uz mani. “Stavros nav plantācijā. Viņš ir komandējumā."
  
  
  "Viņš teica, ka tā varētu būt. Viņš lika mums redzēt Heincu Grūberu."
  
  
  Manas zināšanas par leitnanta Stavrosa vārdu atstāja uz šo cilvēku iespaidu. Viņš domīgi paberzē ar roku zodu. "Labi, pagaidi šeit."
  
  
  Viņš atgriezās pie vārtiem, un mēs vērojām katru viņa soli. Zem nelielas nojumes viņš no koka galda paņēma to, kas izskatījās pēc armijas radio. Viņš runāja ar to pāris minūtes, noklausījās, tad nolika atpakaļ un atgriezās mašīnā.
  
  
  "Tu vari ienākt. Brauciet uz vietu tieši pie mājas un parka. Jūs sagaidīs ārā."
  
  
  "Ļoti labi," es teicu.
  
  
  Apsargs atvēra stiepļu vārtus. Es ilgi skatījos uz ieroci zem viņa rokas. Tas, iespējams, joprojām būs jāņem vērā. Viņš pamāja man pa vārtiem un es iedarbināju mašīnu.
  
  
  "Ejam," es teicu Ērikai un Zakam.
  
  
  Mēs izbraucām cauri vārtiem, un tie aiz mums aizvērās. Zeks pasmaidīja, vērojot, kā vārti aizslēdzas.
  
  
  Es braucu pa zemes ceļu uz kompleksu. Tā bija skaista vieta: arkas, sarkanas flīzes un bugenvilijas. Es apstājos iepretim milzīgai Adobe mājai, un mēs izkāpām no mašīnas, kad ārā iznāca četri vīrieši. Novietojam mašīnu starp mums un apsargu pie vārtiem.
  
  
  Vīrieši, kas mums stājās pretī, bija rupji. Viņi trīs, tie, kas iznāca pirmie, bija ģērbušies haki krāsas biksēs, un katram gurnos bija pistole. Viens no viņiem bija drukns, tumšs vīrietis, kurš izskatījās pēc brazīlietes. Otrais bija garš, kalsns puisis, kurš izskatījās pēc jauna Džona Karadīna, bet trešais izskatījās pēc amerikāņu hipija ar gariem matiem un bārdu. Man nepatika viņa seja. Ceturtais vīrietis bija ģērbies atpogātā baltā kreklā un formās biksēs. Viņš bija garš, labi uzbūvēts vīrietis ar sirmiem matiem un kvadrātveida, cietu seju. Viņam vajadzēja būt bijušajam nacistu Grūberam.
  
  
  Trīs padotie fanojās, tāpēc mūs diezgan labi ielenca. Priecājos, ka nolikām mašīnu starp mums un sargu pie vārtiem, kas atradās kādus trīsdesmit jardus tālāk.
  
  
  "Grūber kungs?" Es pamāju pretī vīrietim baltajā kreklā.
  
  
  "Tieši tā," viņš augstprātīgi atbildēja ar biezu akcentu. Viņš nēsāja tādu pašu Luger pistoli kā manējā jostas maciņā. "Un kāda ir šī tikšanās ar Adrianu Stavrosu?"
  
  
  Zaks un garmatainais novērtēja viens otru. Izskatījās, ka druknais vīrietis no Stavrosas ļoti vēlējās uzvilkt ieroci uz gurna, un garais, slaidais puisis nevarēja atraut acis no Ērikas.
  
  
  "Viņš mūs uzaicināja šurp," es nejauši atbildēju. “Mēs viņam piedāvājām neatšķaidīta heroīna partiju. Dažiem mūsu izplatītājiem ir problēmas, un viņi nevar ar tām tikt galā. Protams, viņš tev par to stāstīja?
  
  
  Grūbers brīdi mani pētīja. "Nē," viņš teica. "Tu esi amerikānis. Es nezināju, ka amerikāņi strādā līgas labā.
  
  
  "Dzīvo un mācies," es viņam teicu.
  
  
  "Un kas esi tu?" - viņš jautāja Ērikai.
  
  
  "Ebrejs," viņa apņēmīgi noteica.
  
  
  Viņa acis samiedzās un viņš asi pasmaidīja. "Ļoti interesanti," viņš piezīmēja, skatīdamies no Ērikas uz Zaku. "Nu, varbūt mēs varam vienoties. Mēs tiksim ārā no saules, vai ne?
  
  
  "Izklausās pēc labas idejas," es teicu. Es cerēju kaut kā atdalīt Grūberu no pārējiem, kad būsim iekšā.
  
  
  Bet tas tā nebija. Pēkšņi no mājas iznāca piektais vīrietis; mūsu skatieni sastapās un uzreiz atpazinām viens otru. Tā bija Ubeda no Apex importa biroja.
  
  
  "Kas šeit notiek?" - viņš jautāja Grūberam. "Šis ir cilvēks, kurš klejoja pa pilsētu. Es aizsūtīju viņam vīrieti, kurš neatgriezās.
  
  
  Grūbera acis samiedzās, kad garmatainais zēns uzmanīgi izvilka revolveri. "Ak, pareizi," Grūbers sacīja sev. Viņa acis no manas sejas lēca uz saspringto Ēriku un Zaku, un tad atkal uz mani. "Kas tu patiesībā esi?"
  
  
  Es paskatījos no Ubedas uz Grūberu. Pārējie kaujinieki ieročus vēl nav izvilkuši. “Es esmu tas, par kuru saku, ka esmu. Tā arī mēs visi. Tagad jūs vēlaties tikt galā vai nē?
  
  
  "Kāpēc viņš ieradās Apex, uzdodoties par likumīgu importētāju?" - jautāja Ubeda. "Viņš joprojām saka, ka vēlas japāņu kameras?"
  
  
  – Nē, – Grūbers lēnām sacīja. "Ne īsti. Jūs varat nākt iekšā, kungs..."
  
  
  "Džonsons," es teicu.
  
  
  "Džonsona kungs. Bet vispirms mums ir jāpārbauda, vai esat bruņots.
  
  
  Ar acs kaktiņu es redzēju bargo skatienu, ko Zaks man veltīja. Viņš negrasījās ļaut šiem cilvēkiem sevi atbruņot, un es jutos tāpat. Ja viņiem tas būtu izdevies, neviens no mums, iespējams, nekad nebūtu atstājis šo vietu dzīvs. Es uzmetu Zakam skatienu, kas, cerams, teica viņam, ka esmu kopā ar viņu.
  
  
  "Labi, Grūber kungs," es teicu. Es sāku sasniegt Wilhelmina, manu 9 mm Luger.
  
  
  "Ahh!" - Grūbers teica, apturot mani. — Es to paņemšu, Džonsona kungs.
  
  
  Tieši tā es cerēju, ka viņš to darīs. Tiklīdz viņš sniedzās manā jakā, es viņu satvēru un cieši satvēru aiz kakla zem zoda. Garspalvainais notēmēja uz manu galvu, Zeks izvilka savu 38. kalibra pistoli. Garmatainais vīrietis novirzīja savu mērķi no manis uz Zeku un izšāva brīdī, kad Zeks notupās; lode atsitās pret mums aiz muguras braucošo BMW. Zeka ierocis atbildēja ar staccato rūkoņu un trāpīja garspalvainai krūtīs, liekot viņam lidot atmuguriski apmetuma kolonnā, kas atbalstīja arku pie ēkas ieejas. Viņš uz īsu brīdi plaši atvēra muti un nomira, pirms atsitās pret zemi.
  
  
  Tad daudzas lietas notika vienlaicīgi vai ātri pēc kārtas. Es kliedzu Zakam, lai nešauj, bet bija jau par vēlu. Viņš visu ienesa izmisīgā kustībā. Pluknais un garais vīrietis satvēra savas pistoles, tāpat kā Ērika. Ubeda pagriezās un skrēja uz māju, un Zaks izšāva un iesita viņam pa mugurkaulu. Ubeda kliedza un ar seju iekrita putekļos.
  
  
  "Beidziet, pretējā gadījumā es nogalināšu Grūberu," es draudēju pārējiem kaujiniekiem. Es ļāvu Hugo, duncis, ieslīdēt manā rokā, un tagad es to stingri piespiedu pie Grūbera rīkles. Es dzirdēju skaļu, satrauktu saucienu no sarga pie vārtiem aiz manis.
  
  
  Garais, tievais vīrietis pārstāja aizsniegties, bet druknais jau bija izvilcis revolveri un piespiedis Zaku šaut. Nometusies ceļos blakus sedanam, Ērika izvilka no somiņas revolveri. Pluknais uzbrucējs izšāva un trāpīja Zakam pa krūtīm. Zeks apgriezās un atkal spēcīgi atsitās pret automašīnas aizmugurējo spārnu.
  
  
  Ērika notēmēja un izšāva ar beļģu pistoli, kamēr druknais bruņotais vīrietis satvēra vēderu un kliedza. Viņa ierocis trāpīja zemē divas reizes, kad viņš nokrita uz sāniem uz pleca un nokrita zemē.
  
  
  Grūbers no tā visa ieguva pārliecību un, kamēr mana uzmanība tika novērsta, satvēra manu naža roku un paspēja to noraut no rīkles. Ar to pašu kustību viņš atsita manu kreiso kāju un trāpīja man apakšstilbā un apakšstilbā. Es nomurmināju un mans tvēriens atslāba. Tad viņš izslīdēja no mana tvēriena, ejot pagriežot naža roku. Hugo noslīdēja no manis, kad mēs abi nokritām zemē blakus mašīnai.
  
  
  To visu redzot, garais vīrietis atsitās pret zemi un izvilka ieroci. Ērika viņam šāva, taču sitiens netrāpīja. Viņš atdeva uguni un saskrāpēja metālu uz automašīnas netālu no viņas pleca. Es redzēju, ka viņai ir problēmas. Es uzsitu Grūberam un viņš nokrita uz muguras tālāk no manis. Paķērusi duncis no netīrumiem aiz mums, es to no rokas aizmetu garā vīrieša virzienā, kad viņš atkal mērķēja uz Ēriku. Dūciņš trāpīja viņam pa krūtīm, gandrīz klusi ietriecoties viņā. Viņa acis iepletās, un ierocis nosprāga un izsmidzināja netīrumus starp mums. Viņš nokrita, satvēris naža rokturi.
  
  
  Dzirdēju, kā aiz mums atveras vārti, kad Grūbera rokas skrāpēja manu seju. Es atkal viņam spēcīgi situ un dzirdēju, ka žoklī čīkst kauli. Mana otra dūre trāpīja viņam pa seju un salauza degunu. Viņš pakrita zem manis bezsamaņā.
  
  
  Zaka vājā balss sasniedza mūs. - "Uzmanies!" Es pagriezos un redzēju, ka šāviens viņu nenogalināja. Viņš ar pūlēm piecēlās kājās un paskatījās uz vārtiem.
  
  
  "Nokāpt!" To es teicu Ērikai, kura stāvēja man pavisam tuvu blakus melnajam sedanam.
  
  
  Apsargs pavērsa ložmetēju mūsu virzienā. Zaks piecēlās un pavērsa ieroci pret vīrieti, bet apsargs viņu nošāva. Viņa automātiskā šautene izšāva uguni, ierakoties zemē aiz Zaka un pēc tam trāpot viņam krūtīs, pirms viņi sāka lidot no automašīnas metāla. Mēs ar Ēriku nekustējāmies, kad Zaks uzsita viņam putekļus, miris.
  
  
  Es divas reizes aizripoju uz automašīnas aizmuguri, lai es atrados zem priekšējā bufera, izvelkot savu Luger. Kad es tur nokļuvu, apsargs tikko sāka šaut otrā virzienā ar pistoli. Es raidīju trīs ātrus šāvienus uz viņu, turot otru roku ar ieroci. Lugera lodes vispirms trāpīja žogam aiz viņa, pēc tam sarga cirkšņos un krūtīs šādā secībā. Automātiskā šautene šāva kobalta debesīs, kad viņš iekrita putekļos. Tad pēkšņi apkārtnē iestājās klusums.
  
  
  Es gulēju un atvilku elpu. Kaut kur džungļos par mūsu troksni sašutusi čīkstēja putns. Mani klāja putekļi un netīrumi. Es lēnām piecēlos un palīdzēju Ērikai piecelties. Viņa neizpratnē paskatījās uz Zaku; viņas seja bija balta.
  
  
  Pagriezos pret Grūberu un ieraudzīju viņu tuvojoties. Es pieliecos un iesitu viņam dažas reizes, un viņš dzērumā paskatījās uz mani. Viņš ievaidējās. Es iebāzu Luger viņam sejā. "Cik vīriešu ir mājā, kas apsargā Minurcos?" - es prasīju.
  
  
  Viņš mēģināja runāt, taču viņam tas bija grūti žokļa izmežģījuma dēļ. "Es ne..."
  
  
  Es iebāzu Luger viņam zem zoda. "Cik daudz?"
  
  
  Viņš vāji pacēla divus pirkstus. Es pagriezos pret Ēriku. "Paliec šeit un vēro viņu."
  
  
  Viņa sastingusi pamāja.
  
  
  Piegāju pie mājas ieejas. Plašās arkveida durvis bija atvērtas. Es iegāju lielajā vestibilā tieši laikā, lai uzdurtos tumšādainam vīrietim ar automātu rokā. Es izšāvu savu Luger un tas ar rūkoņu nokrita zālē. Vīrietis atsitās pret sienu sev blakus. Tad tas apgrūtinošā kaudzē nokrita uz neliela galda un apgāza to, atsitoties pret grīdu.
  
  
  Man pa kreisi no gara gaiteņa iznāca vīrietis. Es gāju pa koridoru ātri, bet uzmanīgi. Es nevarēju atlikt Minurkosa atrašanu, pretējā gadījumā viņš droši vien būtu miris, kad es beidzot to izdarīšu. Varbūt viņi jau ir viņu nogalinājuši.
  
  
  Visas durvis gaitenī, kuras, manuprāt, ir guļamistabas, bija atvērtas, izņemot vienu beigās. Apstājoties viņa priekšā, es dzirdēju nelielu skaņu iekšā. Dziļi ieelpojusi, es atkāpos un spēcīgi iespēru pa durvīm. Viņa ietriecās un es iegāju iekšā.
  
  
  Pār Minurkosu stāvēja ļoti tievs un neglīts vīrietis, piesiets pie krēsla ar taisnu atzveltni un tēmēja ar pistoli pa galvu. Turot pirkstu uz sprūda, viņš pagriezās pret mani, kad durvis atcirtās. Viņš izšāva pirmais, bet vardarbīgi, un lode iedūrās man blakus durvju rāmī. Es izšāvu no Luger un iesitu viņam pa krūtīm. Viņš saraustījās un nokrita uz grīdas. Bet viņš nenometa ieroci. Viņš atkal mērķēja uz mani. Šoreiz es viņam apsteidzu un iešāvu viņam sejā, lode iedūra viņa galvu.
  
  
  Minurk šokēts skatījās uz savu mirušo sagūstītāju, kamēr es ievilku savu Lugeru. Viņš lēnām paskatījās uz mani.
  
  
  ES jautāju. - "Nikkors Minurkoss?"
  
  
  "Jā," viņš klusi atbildēja. "Kas tu esi…"
  
  
  "Mēs esam ieradušies, lai atbrīvotu jūs, Minurcos kungs," es teicu.
  
  
  Viņš dreboši nopūtās. "Dievs svētī. Viņš gatavojās..."
  
  
  "Es zinu." Es viņu atraisīju un viņš piecēlās no krēsla, berzējot plaukstas.
  
  
  "Vai ar tevi viss kārtībā?" es noraizējusies jautāju.
  
  
  "Jā, man viss būs kārtībā." Viņš pakratīja galvu un kaut ko nomurmināja grieķu valodā. "Es nespēju noticēt, ka šīs tiešām ir beigas."
  
  
  "Nu, lielākoties."
  
  
  Es sāku lūgt viņu pastāstīt savu stāstu, kad dzirdēju šāvienu, kas atskanēja no apkārtnes. Es atcerējos Ēriku ar vācieti. Es pagriezos un ieskrēju zālē. "Ērika!"
  
  
  Pēc brīža viņa man atbildēja. "Ar mani viss kārtībā". Pirms es paspēju ieiet priekšējā foajē, viņa pēkšņi apstājās aiz stūra un piegāja pie manis, iebāzusi somiņā beļģu revolveri.
  
  
  ES jautāju. - "Kas pie velna noticis?"
  
  
  "Grūbers pārsteidza nāvi." Viņas acis izvairījās no manējām.
  
  
  — Vai tu viņu nošāvi? - ES jautāju.
  
  
  "Viņš sāka murmināt ar izmežģītu žokli. Kad es viņam jautāju, ko viņš saka, viņš nosauca mani par netīru ebreju un teica, ka man vajadzēja būt kopā ar citiem, ko viņš redzēja mirstam Dahavā. Viņš neticēja, ka ebrejiem vajadzētu ļaut dzīvot šajā pasaulē kopā ar tādiem cilvēkiem kā viņš. Tāpēc es viņu aizsūtīju uz citu pasauli. Ceru, ka viņam būs pietiekami silts.
  
  
  Beidzot zaļas acis izaicinoši ieskatījās manās acīs, liekot man aizdomāties. Es atcerējos, ka nacisti Buhenvaldē nogalināja viņas vecāku radiniekus. Nez kāpēc nevarēju izdomāt, ko teikt Heinca Grūbera aizstāvībai.
  
  
  "Nāciet un satiec Minurcos kungu," es teicu.
  
  
  Mēs iegājām istabā un Ērika skatījās uz līķi uz grīdas. Minurkoss stāvēja atspiedies pret tuvāko sienu. Viņš iztaisnojās, ieraugot Ēriku.
  
  
  – Ērikas Nīstromas jaunkundze, – es viņus iepazīstināju. "Izraēlas izlūkošana".
  
  
  Minurcos acis samiedzās. Viņš paskatījās uz mani. "Un tu?"
  
  
  "Mani sauc Kārters. Niks Kārters. Es kalpoju ASV valdībai tādā pašā amatā kā Nīstromas kundze. Mēs ieradāmies šeit, lai atbrīvotu jūs un sagūstītu Adrianu Stavrosu."
  
  
  Minurkoss attālinājās no sienas. "Tas ir skaidrs. Nu, Kārtera kungs, pirmais, ko es kā brīvs cilvēks vēlos, ir sazināties ar varas iestādēm. Viņa tonis kļuva līdzīgs biznesa magnāta sarunām ar saviem padotajiem. "Tad es tikšu galā ar Adrianu Stavrosu savā veidā."
  
  
  "Minurkosa kungs," es lēni teicu, "šajā posmā jums nav nekāda iemesla kaut ko darīt. Viss, ar ko tas var beigties, ir birokrātija un kavēšanās. Es gribētu, lai jūs ļautu mums to risināt."
  
  
  Viņš likās īgns. - "Kā es zināšu, ka tu esi tas, par ko tu sevi saki?"
  
  
  "Jūs zināt, ka mēs riskējām ar savām dzīvībām, lai jūs atbrīvotu. Mēs šajā gadījumā zaudējām vīrieti,” es sarkastiski atbildēju. "Es domāju, ka tas mums dos labumu no šaubām."
  
  
  Viņa seja nokrita no pēkšņa noguruma. "Tev droši vien ir taisnība. Lūdzu piedod man. Esmu daudz pārdzīvojis."
  
  
  "Kas attiecas uz jums vienam pret Stavrosu, Minurkosa kungs," es turpināju, "tas ir diezgan nepraktiski. Šim cilvēkam ir vesela armija."
  
  
  Minurcoss pacēla uzacis un izpūta vaigus: „Labi, labi, Kārtera kungs. Es iešu ar tevi un šo meiteni. Bet, ja kādā brīdī redzēšu, ka jūsu metodes nedarbojas, man būs jāuzņemas viss savās rokās.
  
  
  Es īsi pasmaidīju. "Izklausās godīgi," es atbildēju. – Jūs nolaupīja Stavross no Atēnām?
  
  
  Minurkoss apsēdās uz krēsla ar taisnu atzveltni, uz kura viņš bija sēdējis, kad es ienācu istabā. Viņš apsēdās uz tā pret mums.
  
  
  "Tu neticēsi, cik gudrs ir šis cilvēks," viņš lēnām iesāka. "Es neuzskatu sevi par nevainīgu, Kārtera kungs, bet es nekad neesmu saticis nevienu tādu kā Adrians Stavross. Es īstenoju ideju izveidot datorvadāmu zemūdens naftas tankkuģu parku. Stavross par to uzzināja un gribēja man palīdzēt – vismaz tā viņš man teica.
  
  
  “Sākumā es pat negribēju viņu redzēt, bet viņš man atsūtīja vēstuli ar dažām ļoti labām idejām. Beigās es viņu uzaicināju uz savu penthausu Atēnās. Mēs ilgi runājām.
  
  
  "Minurkosa kungs, es atceros, ka viņš man teica: "Man ir tāds pats plāns kā jums." Ja tu man tikai atļausi, es padarīšu tevi par nemirstīgu kuģniecības vēstures annālēs. Viņš bija ļoti pārliecinošs.
  
  
  "Bet, Stavros kungs," es teicu, "ir sarežģītas inženiertehniskas problēmas, kas ir jāatrisina.
  
  
  "Man ir divi inženieri, kas to var izdarīt," viņš man teica. Pat tad es vīrieša sejā redzēju kaut ko citu, kaut ko, kas man nepatika, taču es to uzskatīju par pārlieku sajūsmu par projektu."
  
  
  ES jautāju. - "Vai viņš pie jums atveda inženierus?"
  
  
  "Ak jā. Viņiem bija arī radošas idejas. Es biju pārliecināts, ka viņiem varētu būt prasmes, lai tas viss notiktu. Šajā brīdī, Kārtera kungs, es pievīlu savu apsardzību. Viņš lūdza privātu tikšanos penthausā. un es piekritu. Klāt bija tikai mana personīgā sekretāre un vēl viens palīgs. Viņš paņēma sev līdzi divus cilvēkus, kurus es iepriekš nebiju redzējis."
  
  
  "Kad tas notika?" - jautāja Ērika.
  
  
  "Nu, sākumā man nekas nebija aizdomas," Minurcas teica, un viņa seja kļuva tikpat bāla, cik viņš atcerējās. "Tad gandrīz bez brīdinājuma Stavross palūdza maniem palīgiem doties uz citu istabu. Viņam sekoja viens no Stavrosa vīriem. Bija divi šāvieni." Minurkass apklusa.
  
  
  "Viņš viņus nogalināja tieši šeit?" ES jautāju.
  
  
  “Aukstasinīgs. Viņa rokaspuiši mani nogāza un sita gandrīz līdz es zaudēju samaņu. Viņi mani aizveda uz otru istabu un lika man skatīties uz asiņainajiem ķermeņiem. Es nekad to neaizmirsīšu.
  
  
  “Salaka, mana sekretāre, gulēja pats savu asins peļķē. Vēl vienam puisim tika norauta seja. Stavross teica, ka es varētu sagaidīt to pašu, ja nesadarbošos."
  
  
  "Kas notika pēc tam?"
  
  
  “Nākamajā dienā atveda vīrieti, kurš izskatījās tieši pēc Salakas Madupas. Šis vīrs pat runāja kā Salaka un atkārtoja visas savas manieres. Tas bija neticami, patiesi neticami. Tas bija kā šausmīgs murgs."
  
  
  "Vai viņiem bija cilvēks, ko viņi apprecētu ar tevi?" - jautāja Ērika.
  
  
  "Nē, tas nebija vajadzīgs. Mani reti kurš redz, izņemot tuvākos biznesa partnerus. Viņi atnesa magnetofonu un atskaņoja vairākus manas balss ierakstus, ko viņi bija ierakstījuši bez manas ziņas iepriekšējās tikšanās reizēs. Stavross pavērsa ieroci uz manu galvu un teica, ka viņš var mani nogalināt tieši šeit, un neviens to nezinās ļoti ilgi, bet, viņš teica, es dzīvošu, ja es viņiem nesagādāšu pārāk daudz nepatikšanas, viņš teica, ka turpmākiem ierakstiem un rakstot savus vārdus un domas, viņi mani ielika privātā lidmašīnā un aizveda uz šo Dieva pamesto vietu.
  
  
  "Vai Stavross jums teica, ko viņš gatavojas darīt?" – Ērika neizpratnē jautāja.
  
  
  Minurkoss sausi iesmējās. "Viņš bija diezgan atklāts. Viņš teica, ka viņi plāno gāzt Grieķijas valdību manā vārdā, ka viņi savervēs manus draugus armijā un citās jomās, izmantojot personu, kas uzdodas par manu sekretāri telefona sarunām un personīgai saziņai. . Tā kā es biju privātpersona, nevienam nešķiet neparasti, ka es viņus nesatieku klātienē. Un, ja kāds uzstājīgi vēlas mani satikt, viņi var mani aizvest uz Atēnām un piespiest mani satikt viņu un pateikt viņam, ko vēlas.
  
  
  "Viņi man parādīja citu cilvēku, kurš noteikti varētu viltot manu parakstu. Šis vīrietis rakstīja čekus uz maniem dažādajiem kontiem un tērēja manu naudu militārajam apvērsumam, kuru viņi plānoja rīkot."
  
  
  ES jautāju. - "Vai viņš jums sniedza kādu informāciju?"
  
  
  "Stavrosa kungs, kuram man ir kauns atzīt, ka ir grieķu izcelsmes, man par to brīvi runāja gan Atēnās, gan šeit. Viņš teica, ka viņa plāns ir sadalīts trīs daļās. Pirmkārt, viņš plāno atbrīvoties no sprieduma. huntu un nolikt pie varas tos cilvēkus, kuri jūtas uzticīgi man, viņi izjutīs šo lojalitāti nevis tāpēc, ka ir draugi, jo vairums no viņiem tādi nebūs, bet gan tāpēc, ka Stavros manā vārdā solīja viņiem varu un slavu.
  
  
  "Ļoti gudrs," es atzīmēju.
  
  
  "Otrkārt, viņa plāns ietvers piespiešanu šiem jaunajiem ģenerāļiem un pulkvežiem pieprasīt, lai es, Nikkors Minurcoss, tiktu iecelts par prezidentu ar pilnu varu pār huntu. Stavros norādīja, ka mani varētu izmantot šai plāna daļai, jo no tā būs atkarīga mana personīgā dzīve. Tas ir, es tiktu izmantots, ja būtu skaidrs, ka Stavross varētu man uzticēties, lai es klusēšu par to, kas patiesībā notiek. Citādi viņš būtu atradis citu krāpnieku, šoreiz manā vietā.
  
  
  "Tas arī darbosies," komentēja Ērika. "Ļoti maz cilvēku zina jūsu seju pietiekami labi, lai pamanītu nelielu atšķirību starp jūsu un viltnieka vaibstiem."
  
  
  "Tieši tā," sacīja Minurkass. "Tas ir neticami, ka mana vēlme pēc privātuma veicināja šīs šausmas. Jebkurā gadījumā trešā plāna fāze paredz manis vai viltnieka izmantošanu Grieķijas prezidenta amatā uz īsu laiku, kura laikā es iecelšu Stavrosu par viceprezidentu. līdz tam laikam viņš kā pilsonis un viņa vārds pamazām kļuva zināms Grieķijas iedzīvotājiem. Tad viņš kļūtu par apvērsuma varoni. Tad, paziņojot par sliktu veselību, es atkāptos par labu Stavrosam kā prezidentam.
  
  
  Minurcoss apklusa. "Tas ir mežonīgi," es teicu. "Kas liek Stavrosam domāt, ka grieķi stāvēs malā un vēros, kā tas notiek?"
  
  
  "Kāpēc ne?" - teica Minurkas ar noguruma izteiksmi sejā. “Atceraties, kas notika 1967. gada aprīlī, kad tika izveidota hunta? Tas nebija asiņains apvērsums, tas bija tikai apvērsums. Karaļa valdība tika gāzta ar spēku. Daudzi konstitūcijas panti tika apturēti ar huntas dekrētu. Ironiski, vai ne, ka šāds cilvēks parādās tieši tad, kad ir atjaunota konstitūcija un hunta kļuvusi mērenāka un izsludina nākamā gada vispārējās vēlēšanas. Ja Stavrosa plāns sagrābt varu izdosies, Grieķija varētu kļūt par pilnīgāku tirāniju par Hitlera vai Staļina tirāniju.
  
  
  Ērika paskatījās no Minurcos uz mani. "Tad mums viņš ir jāaptur, vai ne?"
  
  
  Minurkoss uzmanīgi nopētīja Ērikas seju. "Jā. Mums tas ir jādara!" Resnais grieķis piecēlās un izbāza savu kvadrātveida zodu. "Šis vīrietis pat izmanto manu ģimeni pret manu dzimteni. Viņš lepojas, ka mans znots ģenerālis Vasilis Kriezotou uzskata, ka es stāvu aiz šī sazvērestības un atbalstīju to, jo viņš domā, ka es to vēlos. Jā, es jums palīdzēšu. Es varu. Kas mums jādara vispirms?
  
  
  "Mēs dosimies uz Atēnām," es teicu. "Šeit mēs apturam Stavrosu."
  
  
  Sestā nodaļa.
  
  
  Pēc nepilnām četrdesmit astoņām stundām mēs ieradāmies Grieķijas galvaspilsētā. Es rezervēju savienojamās istabas nelielā viesnīcā Odeon 42 Piraeos, netālu no Omonia Square. Laiks bija patīkams un atnesa patīkamu atvieglojumu no karstuma.
  
  
  Atēnu laikraksti bija pilni ar komentāriem par strauji mainīgo politisko ainu. No Rodēzijas nāca ziņas, ka mans draugs Aleksis Salomos ir nogalināts un tika izplatītas baumas. Bija vispārzināms, ka pirms viņa aizbraukšanas uz Rodēziju tika mēģināts nogalināt viņa dzīvību. Īpaši viens laikraksts izvairījās pieminēt Salomos nāvi. Viņa arī regulāri publicēja ievadrakstus, kuros nosodīja valdošās huntas vadību, gandrīz visos jautājumos uzbrūkot vadošajam ģenerālim vai pulkvedim. Salomos man pieminēja, ka šis izdevējs bija negodīgs un bija pirmais, kas pēc 1967. gada apvērsuma atbalstīja stingro huntu.
  
  
  "Ir pilnīgi skaidrs, ka izdevējs tika nopirkts par manu naudu," atzīmēja Minurcos, sēdēdams uz atzveltnes krēsla manā istabā saulainā pēcpusdienā dienā, kad ieradāmies. “Un paskatieties uz šo virsrakstu citā laikrakstā: MINURCOS ATKLĀJ JUNTAS KOMUNISTUS PLĀNU. Stavros kungs bija aizņemts ar propagandas darbu."
  
  
  Ērika paņēma no mums atnestās paplātes krūzi biezas grieķu kafijas un pasniedza Minurkosam. Viņš to pieņēma ar drūmu seju. Ērika pati paņēma krūzīti un apsēdās man blakus uz maza dīvāniņa.
  
  
  "Es tikai ceru, ka neviens tevi vēl nav redzējis," es teicu Minurcosam, "jo īpaši neviens no viņa vīriešiem. Tava dzīve nebūtu ne drahmas vērta, ja Stavross zinātu, ka esi šeit, Atēnās.
  
  
  "Viņš uzzinās, tiklīdz sazināsies ar Paracatu," Minurcos man atgādināja.
  
  
  "Jā, bet tas var nebūt dažas dienas, ja mums paveiksies. Un pat tad viņš droši neuzzinās, ka kaut kas nav kārtībā, nenosūtot kādu no Rio. Tam ir jābūt viņa padotam, jo Ubeda ir miris."
  
  
  "Kas mums vispirms jādara, Nik?" - jautāja Ērika. “Mēs nevaram vienkārši iebrukt penthausā, kā to darījām plantācijā. Viņš būs pārāk labi aizsargāts."
  
  
  "Es varētu piezvanīt uz penthausu," Minurcos ierosināja, "lai redzētu, kā viņi saskaras ar nepiederošām personām. Bet viņi atpazīs manu balsi."
  
  
  Pasniedzu viņam salveti no paplātes. "Paceliet savas balss toni un runājiet caur to. Pasakiet viņiem, ka vēlaties runāt ar sevi. Kad viņi atsakās, jautājiet savam sekretāram Salaka Madupam. Pastāstiet viņiem, ka esat Saloniku laikraksta redaktors un vēlaties saņemt paziņojumu par Nikkora politiskās ambīcijas Minurcosa."
  
  
  Minurkoss pasmaidīja par manu plānu, tad atzvanīja. Viņš aizsedza muti ar salveti un mēģināja mainīt balsi. Pēc brīža viņš runāja ar kādu mansarda dzīvoklī. Viņš jautāja Nikkoru Minurkosu un tad uzklausīja viņu attaisnojumu. Viņš lūdza runāt ar Madupu. Bija vēl daudzas sarunas, un viņš uzstāja. Pēc tam viņš runāja ar vīrieti, kurš uzdodas par Madupu, Atēnu aktieri, kura īstais vārds Stavross Minurkoss sacīja, bija Janiss Tzanni. Minurkoss uzdeva jautājumus par sevi un gaidīja vienkāršas atbildes, pēc tam jautāja, vai viņš varētu norunāt datumu personiskai intervijai ar Minurkosa kungu. Viņam tika atteikts, un saruna bija beigusies. Viņš nolika klausuli un paskatījās uz mums.
  
  
  "Tas ir kā slikts sapnis," viņš teica. “Tas ir tā, it kā es tiešām atrastos penthausā un Madupas man atbild uz telefona zvanu, kā vienmēr. Viņi labi zina manus ieradumus. Un šī Zanni balss precīzi atkārto mana mirušā drauga Salaki balsi.
  
  
  "Kurš pirmais atbildēja uz tālruni?" ES jautāju.
  
  
  "Kāds jauns vīrietis. Viņš nebija grieķis. Iespējams, viens no Stavrosa cīnītājiem."
  
  
  "Šķiet, ka tie ir labi iesakņojušies," sacīja Ērika.
  
  
  "Jā, tā ir taisnība," es piekritu. “Tā kā visi Atēnās domā, ka šajā penthausā ir Nikkors Minurkoss, tā ir nopietna situācija. Stavrosam tur pat varētu būt policijas aizsardzība. Vai no viņa augošās privātās armijas karavīriem."
  
  
  "Ja es vienkārši aiziešu pie policijas vai pašas huntas un pastāstīšu, kas noticis," sacīja Minurk, "viņiem man būs jātic. Pat ja viņi domā, ka es pēkšņi esmu kļuvis traks, viņiem būs jāpārbauda mans stāsts. Tad viņi uzzinās, kas noticis."
  
  
  "Tas varētu būt bīstami," sacīja Ērika.
  
  
  "Viņai ir taisnība," es piekritu. “Šobrīd mēs nezinām, cik draugu Stavros ir ieguvis savā vārdā. Jebkurā gadījumā, ja mēs to vienkārši izmetīsim atklātā laukā, mēs piespiedīsim Stavrosu veikt gājienu – iespējams, lielu. Viņš varētu vienkārši izlemt veikt apvērsumu bez jūsu vārda. Viņam ir gatava militārā komanda, un ap viņu ir daudz ambiciozu militāro vadītāju, kuriem nav vienalga, kurš stāv aiz varas sagrābšanas. Un pat tad, ja viņš spers soļus un neizdosies, tiks izlietas asinis. Daudz no tā. Nē, Minurcos kungs. Mēs iesim pie Stavros. Manā valstī šī ir daļa, ko mēs saucam par cīņu. Ērika saņēma pavēli izpildīt Stavrosu, un tāpēc es to izdarīšu. Ja mūsu misija izdosies, ar viņu notiks tieši tā. Ja viņai neizdosies, varas iestādes būs daudz civilizētākas ar viņu. Un Dievs palīdz jums, ja viņi nevar viņu apturēt laikā."
  
  
  "Labi, Kārtera kungs," sacīja Minukoss. "Es nododu sevi jūsu spējīgajās rokās. Kā mēs varam piezagties Stavros kungam?
  
  
  Es uzsmaidīju Ērikai un viņa man atbildēja. — Man šķiet, jūs minējāt, ka Stavross lielījās, ka izmantojis vienu no jūsu radiniekiem — armijas ģenerāli Amedu Krizotu?
  
  
  "Jā," Minurcos teica. "Jāsaka, viņš nav stiprs cilvēks. Viņš apprecēja manu jaunāko māsu, pirms es kļuvu bagāts, un viņiem ir brīnišķīga laulība. Bet Vasilis būtu palicis armijā zemākā pakāpē, ja ne mani sakari. Viņš jūtas parādā. pirms manis pēc tiesībām par to, kas viņam ir dzīvē, tāpēc būtu dabiski, ka viņš piekristu jebkuram plānam, ko es ierosinu.
  
  
  "Stavross to atklāja. Viņš ir pamatīgs vīrs, Kārtera kungs, cilvēks, kuru nedrīkst uztvert viegli. Viņš noteikti ir veicis kaut kādu ierakstu, ko atskaņot Vasilisam pa tālruni, un pēc tam nosūtīja vīrieti, kurš uzdodas par Salaku Madupu, mans Sekretāre, viņš droši vien pārliecināja Vasili, ka es uz viņu paļaujos.
  
  
  — Vai jūs zināt, kā Stavross varēja izmantot ģenerāli?
  
  
  "Viņš deva mājienu, ka Vasilisai tiks lūgts organizēt un apmācīt slepenu karavīru vienību un pārliecināt citus militārpersonas pievienoties sazvērestībai."
  
  
  "Jā," es nodomāju. “Ļoti glīts. Vai jūsu svainis dzīvo šeit, Atēnās?
  
  
  "Viņš šeit dzīvo," sacīja Minurcoss. "Pilsētas nomalē uz ziemeļiem."
  
  
  esmu jautājis. – Vai aizvedīsi mūs pie viņa?
  
  
  "Es priecāšos," Minurcos atbildēja.
  
  
  Izsaucu taksi un agrā vakarā devāmies uz ģenerāļa Kriezoto rezidenci. Es liku Minurcosam uzvilkt cepuri, kas nosedza daļu viņa sejas, līdz mēs tur nokļuvām. Ģenerāļa māja bija neliela savrupmāja bagātā Atēnu priekšpilsētā ar līkumotu grants ceļu, kas veda uz māju. Mani iespaidoja tas, ko Minurcos varētu darīt vidusmēra cilvēka labā.
  
  
  Kad ģenerālis mūs sagaidīja pie durvīm, Minurcoss noņēma cepuri. Es tikko skatījos Krizotu ļoti ilgu laiku. Pēc tam viņš plati izpleta rokas, lai apskautu Minurcosu.
  
  
  — Nikkors! - viņš iesaucās, mīļi apskaujot Minurku. Viņš bija garš, sirms vīrs ar laipnu seju, līdzīgu de Gollam, un maigām acīm. Viņš bija ģērbies brūnā formastērpā ar bizēm plecos un lentēm, kas izstieptas pāri priekšpusē.
  
  
  "Kali mera sas, Vasilis," Minurk sirsnīgi teica, atdodot apskāvienu. "Sigha, Singha. Viss ir kārtībā".
  
  
  "Patīkami, ka atnācām," sacīja Vasilis. "Nāc iekšā. Nāc iekšā." Viņa žests satvēra mūs visus.
  
  
  Mēs iegājām lielā zālē ar vītņu kāpnēm aiz tās un urnām, kas rotāja sienas. Pēc tam ģenerālis mūs ieveda ozolkoka paneļu bibliotēkā ar bieziem paklājiem un daudz mīkstas ādas krēsliem. Mēs visi apsēdāmies, un ģenerālis jautāja, vai mēs vēlētos kādu dzērienu, bet mēs atteicāmies. Minurcos mani un Ēriku iepazīstināja tikai ar mūsu uzvārdiem.
  
  
  "Tas ir liels šoks, Nikkor," sacīja Kriezotou. "Es vēlos, lai Anna būtu šeit. Viņa apciemo savu brālēnu Pirejā."
  
  
  "Varbūt tā būs labāk, Vasilis," sacīja Minurkoss.
  
  
  "Dhen katalave nē," Kriezotu atzīmēja. "Vai tev viss kārtībā? Tu izskaties bāls."
  
  
  "Man viss ir kārtībā," Minurcos atbildēja. "Paldies šiem cilvēkiem."
  
  
  Ģenerālis paskatījās uz mums. "Nikkor, tas viss bija tik dīvaini. Jūs atteicāties mani satikt, kad sākāt savu... Vai es varu runāt brīvi?
  
  
  "Jā, bez maksas," sacīja Minurcos.
  
  
  "Nu, es nesapratu, ka jūs lūdzāt palīdzību tik svarīgā misijā bez personīgas tikšanās. Godīgi sakot, es biju ļoti sarūgtināts par šo visu. Es nebiju pārliecināts par iespējamību..."
  
  
  Minurcoss pabeidza savu teikumu. - "Apvērsums?"
  
  
  Krizotou atkal paskatījās uz mums. "Nu jā." Viņš izstiepa savas lielās locītavas. "Es devu norādījumus cilvēkiem īpašajās nometnēs Delfos un Mikonosā un pārliecināju Adelriju un citus, ka jūsu jaunais mērķis ir taisnīgs, bet..."
  
  
  "Bet jūs pats neticat?"
  
  
  - Minurkoss cerīgi jautāja.
  
  
  Krizotou nolaida galvu. "Es sinhori te, Nikkor," viņš teica. "Es ļoti atvainojos, bet es nedomāju, ka Grieķijai ir vajadzīgs vēl viens apvērsums. Es izdarīju to, ko jūs lūdzāt, bet es gribēju ar jums par to visu runāt no paša sākuma, pirms daudzām nedēļām."
  
  
  "Neuztraucies, Vasilis," Minurk teica mierinošā balsī. "Es nevēlos apvērsumu."
  
  
  Krizotu sejā jau otro reizi īsā laikā bija redzams šoks. Viņš teica. - "Nē?" — Vai esi pārdomājis?
  
  
  "Vasilis, man jums ir kaut kas jāpaskaidro, un es vēlos, lai jūs uzmanīgi klausāties," sacīja Minurkoss.
  
  
  Krizotu apsēdās lielajā krēslā un klausījās, kā Minurcos viņam stāstīja visu stāstu. Krizotu nekad viņu nepārtrauca, lai gan vairākas reizes viņa lielajā sejā bija redzama neticība. Kad Minurcoss pabeidza, Krizotu vienkārši sēdēja un lēnām pakratīja galvu. Viņš sniedzās kabatā, izņēma rožukroni un sāka tos pirkstīt, lai nomierinātos.
  
  
  "Neticami!" - viņš beidzot teica.
  
  
  "Bet tā ir taisnība," sacīja Minurcos.
  
  
  "Ģenerāli, mēs esam šeit, lai apturētu šo cilvēku uz visiem laikiem, un mums ir vajadzīga jūsu palīdzība. Tikai jūs varat sniegt mums pēdējā brīža iekšējo informāciju par Stavrosu," es sacīju.
  
  
  Krizotou beidzot pievilka sevi. "Protams," viņš piekrita. "ES darīšu, ko varēšu. Es ļoti priecājos, ka Nikkor nav aiz tā!
  
  
  “Pa vienu laikrakstu notiek nomelnošanas kampaņa, kuras lielākā daļa ir vērsta pret pulkvedi Anatolu Kotsiku. Izskanēja pat ierosinājumi, ka Kotsikas ir nodevējs un ir parādā savu uzticību Maskavai. Tā nav patiesība. Kotsikas ir liberālis, bet viņš nav komunists.
  
  
  Viņš ir neseno politisko reformu dzinējspēks un gaidāmo vispārējo vēlēšanu sponsors.
  
  
  "Kāds cits?" ES jautāju.
  
  
  Krizotou nopūtās. "Jā. Uzbrukumi tika vērsti arī pret cilvēkiem, kuri parasti balso kopā ar Kotsiku – pulkvežiem Plotarchu un Glavani. Patiesībā cilvēks, kurš uzdodas par jūsu sekretāri, Nikkors, nesen nāca pie manis ar informāciju, ka visi trīs šie cilvēki ir jānogalina.
  
  
  Mēs ar Ēriku apmainījāmies skatieniem. Stavros sāka savus plānus.
  
  
  — Vai jūs kaut ko īpaši zināt? - jautāju Krizotai.
  
  
  "Nu, mazliet. Man ir lūgts noorganizēt tikšanos starp šiem trim vīriešiem un tevi, Nikkor. Bet tad piezvanīja vīrietis, kuru es domāju par jūsu sekretāri. Viņš teica, ka viņiem ir tikšanās penthausā. ES tā domāju. Šajā sanāksmē tiks mēģināts nogalināt trīs pulkvežus.
  
  
  "Mums precīzi jānoskaidro, ko Stavross ir plānojis un kad," es teicu.
  
  
  "Jā," Krizotu piekrita. "Es biju pilnīgā izmisumā par to. Es nevarēju noticēt, ka tu to vēlējies. ”
  
  
  "Viss būs labi," Minurcos viņam apliecināja.
  
  
  Es gribētu viņam piekrist. Izrādījās, ka Stavross bija uz asiņaina apvērsuma robežas, un mums vajadzēja viņu apturēt, pirms tas notika. "Zvaniet huntas vadītājam Kotsikam un mēģiniet noskaidrot, vai Stavrosa cilvēki ir ar viņu sazinājušies," es teicu Kriezotam. "Vēl nepiemini slepkavības iespēju."
  
  
  "Ļoti labi," atbildēja Krizotou. "Kotsikas var ar mani runāt. Es noteikti mēģināšu."
  
  
  "Un jūs, Minurcos kungs," es teicu, "arī varat palīdzēt. Jūs varat sazināties ar divu bāzu vadītājiem, kur atrodas Stavros militārās grupas. Man ir aizdomas, ka, ja atēnieši sagādās Stavrosam problēmas, kad šī slepkavība notiks, Stavross ļoti ātri mēģinās pārvietot šos īpašos spēkus uz Atēnām, lai apslāpētu jebkādu reakciju. Es vēlētos, lai jūs liktu šo nometņu komandieriem palikt tur un nepārvietot savus karaspēkus, ja vien viņi nedzirdēs no jums personīgi."
  
  
  "Ļoti labi, Kārtera kungs," piekrita Minukoss.
  
  
  "Ir diezgan acīmredzams, ka Stavros nevar vienkārši nogalināt šos cilvēkus bez jebkādas viltības." Es paskatījos uz Krizotu. "Vai jūs domājat, ka viņš varētu mēģināt likt tam visam izskatīties pēc nelaimes gadījuma vai kādas radikālas politiskās grupas darba?"
  
  
  Krizotu pacēla pelēkās uzacis. — Vai nu tas tā ir, Kārtera kungs, vai arī viņš mēģinās apmētāt viņus ar dubļiem kā propagandu tieši pirms viņu nogalināšanas, lai viņi zaudētu cilvēku simpātijas.
  
  
  Septītā nodaļa.
  
  
  Mēs trīs atgriezāmies viesnīcā. Minurcos gribēja palikt kopā ar Kriezotu, bet es baidījos, ka tas būtu pārāk bīstami. Ja Stavross kāda iemesla dēļ neuzticas Kriezotam, viņš bez brīdinājuma var iebrukt ģenerāļa rezidencē. Es negribēju, lai viņš tur atrod Minurcosu, ja viņš to darīs.
  
  
  Mēs nosūtījām ēdienu uz Minurkosa istabu un tad mēs ar Ēriku devāmies uz viņas istabu. Drīz mēs sākām apspriest Stavrosa plānus.
  
  
  "Es vienkārši nevaru sēdēt šeit un gaidīt, lai redzētu, ko Stavross ir domājis par huntas vadītājiem," es sacīju, kad mēs sēdējām uz mazā dīvāna un malkojām Ērikas pasūtīto brendiju.
  
  
  Ērika pacēlās man priekšā. Viņa maigi noskūpstīja mani uz vaiga. "Jūs nevarat vienkārši ielauzties penthausā, kā jūs teicāt," viņa komentēja. Viņas garie mati mirdzēja vājajā gaismā.
  
  
  "Nē," es teicu, uzliekot roku uz viņas augšstilba. Es pagriezos pret viņu un mēs skūpstījāmies. “Bet es varu aiziet uz mansardu un mēģināt tikt iekšā. Varbūt es varu apskatīt viņu aizsardzību."
  
  
  Viņa noskūpstīja manu vaigu un kaklu, un pār manu ādu pārskrēja viegls, patīkams vēsums.
  
  
  "Kā mēs to darītu?" viņa aizsmakušā balsī jautāja, kad viņas roka sāka atpogāt manu kreklu.
  
  
  "Mēs to nedarītu kopā," es viņu izlaboju. Roka ļoti novērsa uzmanību. "Es došos uz turieni viens pēc kāda trika."
  
  
  Viņas garais baltais augšstilbs pārslīdēja pār maniem ceļiem, un viņas kleita pacēlās augšup, atklājot viņas sēžamvietas bagātīgo izliekumu. Viņas gurni pavirzījās uz mani. "Bet es gribētu iet ar jums."
  
  
  Siltas lūpas atkal pieskārās manējām. Viņas mēle maigi slīdēja pār manu muti, pētot un meklējot. Viņas labā roka pacēlās daudz zemāk un atrada to, kas sekoja, un es vairs nevarēju domāt par Adrianu Stavrosu.
  
  
  "Es iešu viens," es nočukstēju. — Rīt.
  
  
  Es ieķēros viņas kleitā un samīļoju viņas krūtis. Gludās līknes bija maigas, bet stingras, dedzīgi piespiežot manu pieskārienu.
  
  
  „Labi, mīļā,” Ērika iedvesa man ausī.
  
  
  "Labi," es maigi teicu. "Vairs nekādu argumentu."
  
  
  "Vai es varu derēt uz tevi?" - viņa teica, piespiežot savas lūpas manējām.
  
  
  Skūpsts bija garš un Ērika bija gatava. Kad viss bija beidzies, viņa sāka mani izģērbt. Es pārņēmu vadību, un viņa piecēlās un piegāja pie lielās divguļamās gultas pāri istabai. Viņa novilka kleitu, tad krūšturi un rozā bikini biksītes. Viņa bija labi uzbūvēta un skaista. Katrs viņas ķermeņa izliekums bija nevainojams. Viņa metās mīkstajā gultā un gulēja tur, gaidot mani. Es to neatliku. Vienā brīdī es atrados viņai blakus uz gultas, sniedzos, satvēru un pieskāros viņas ķermenim, sajutu, ka tas kūst uz manis.
  
  
  Tā bija kaislība, kas bija mūsos abos.
  
  
  "Ak, Nik," viņa teica, pieskaroties man, un viņas elpošana bija nevienmērīga.
  
  
  Manas rokas viņu aptuveni atrada, un es pārgāju viņai pāri. Pēc dažām sekundēm no viņas atskanēja skaistas skaņas. Viņa kļuva par spīļotu, dusmīgu, primitīvu sievieti, zaudējot jebkādu kontroli, mēģinot gūt gandarījumu dziļi sevī.
  
  
  Vēlāk, kad Ērika aizmiga, es piecēlos no viņas gultas un klusi devos uz savu istabu. Viņa nepamodās.
  
  
  Nākamajā rītā es atstāju Ēriku un Minurcosu viesnīcā un devos uz Apollo ēku. Es ieguvu formas tērpu no vietējās logu tīrītāju brigādes, kas regulāri strādāja ēkā un tika ielaista penthausā ar caurlaidi. Minurkoss man palīdzēja iegūt caurlaidi, un es arī viesnīcā nomelnēju matus un uzvilku tumšas ūsas, lai izskatītos grieķis. Meloju ārā apsargam, formastērpā ēkas darbiniekam, sakot, ka Madups licis iztīrīt mansarda logus.
  
  
  Es pat nevarēju iekāpt speciālajā liftā, līdz es sevi iepazīstināju. Lifta operators acīmredzot bija viens no Stavrosa vīriešiem. Zem viņa zilās formas tērpa atradās pistole. Viņš aizdomīgi paskatījās uz mani un manu spaini, kad mēs gājām līdz penthausam. Tur augšā necēlās neviens cits lifts, un, pēc Minurcos teiktā, vienīgās kāpnes, kas veda lejup no augšējā stāva, bija bloķētas un apsargātas.
  
  
  Izkāpjot no lifta, es nokļuvu greznā koridorā, kas stiepās no ēkas priekšpuses līdz aizmugurei. Tajā bija biezi paklāji, puķu podi un greznas lustras, kas karājās pie augstajiem griestiem. Divi apsargi sēdēja pie galdiņa pie ieejas penthausā. Tie bija Stavrosa algotie ļaundari, viņa personīgās armijas daļa. Pašu Minurcos apsardzes darbiniekus, kuru bija maz, nācās atlaist neilgi pēc penthausa slepenās pārņemšanas.
  
  
  Viens no diviem vīriešiem, garākais, sagaidīja mani gaiteņa vidū. Viņš nemaz nebija draudzīgs.
  
  
  Viņš prasīja paskaidrojumu. - "Ko tu šeit dari?"
  
  
  Es atbildēju savā labākajā grieķu valodā. "Vai mana lieta nav acīmredzama?" ES jautāju. "Es nāku mazgāt logus."
  
  
  "Kas tevi sūtīja?"
  
  
  Es norādīju uz auduma plāksteri uz formas tērpa, uz kura bija neliela logu tīrīšanas uzņēmuma nosaukums.
  
  
  "Vai jūsu darba devējam bija pasūtījumi no penthausa?"
  
  
  "Ja viņi to nebūtu izdarījuši, es šeit nebūtu," es atbildēju. Es izmantoju iespēju. "Es dzirdēju pieminam Madupas vārdu."
  
  
  Otrs vīrietis no aiz galda tumši sarauca pieri. Viņam bija blondi mati un ļoti bargs izskats, un es nolēmu, ka viņš ir viens no vīriešiem, ko Stavross bija atvedis sev līdzi no Brazīlijas. Kad viņš pētīja manu seju, es jutu, ka viņš redz cauri manai maskēšanai.
  
  
  "Hmm," vīrietis man blakus nomurmināja. "Pagriezieties pret sienu un pielieciet tai rokas."
  
  
  Es prātoju, cik uzmanīgi viņi ir ar ieročiem. Es atstāju Vilhelmīnu viesnīcā, noņēmu Hugo duncis no viņa rokas un piesēju pie labās potītes iekšpuses. Es negribēju ieiet lauvu bedrē bez jebkādas aizsardzības. Es pagriezos un aizturēju elpu, kamēr slepkava mani prasmīgi pārmeklēja. Izpētījis manu rumpi un rokas, viņš lēnām nolaida manu kreiso kāju līdz ceļgalam. Pēc tam viņš virzījās lejup pa manu labo augšstilbu naža virzienā. Viņš nometās ceļos un gāja zem viņa. Mans vēders sažņaudzās. Viņš apstājās apmēram centimetru attālumā no stileta roktura.
  
  
  "Labi," viņš teica. "Pagriezieties un ļaujiet man redzēt jūsu papīrus."
  
  
  Es izvilku viltoto karti, un viņš to rūpīgi pārbaudīja. Viņš neko nesakot aiznesa karti citai personai un parādīja viņam. Vīrietis beidzot pamāja ar galvu, un garais, tumšais vīrietis atgriezās, atdeva karti un ieskatījās spainī.
  
  
  "Labi. Viņš tevi ievedīs iekšā."
  
  
  "Paldies," es pazemīgi teicu.
  
  
  Otrs vīrietis piecēlās no galda un uzmanīgi nopētīja mani, kad es gāju viņam pretī. Es sāku just, ka nokļūt Fort Knox būs vieglāk un ar mazākām grūtībām. Viņš atvēra durvis, un es iegāju penthausā viņam priekšā.
  
  
  Beidzot es atradu sevi cietoksnī. Tā bija šausmīga sajūta, ņemot vērā manu neaizsargātību, ja viņi mani atklātu. Visticamāk, ja tas notiks, es nekad nepametīšu ēku dzīvs. Un veids, kā Stavross nogalināja spiegu, var nebūt patīkamākais nāves veids.
  
  
  Iegājām plašā viesistabā. Tas bija vienkārši grezni. Bagātīgs paklājs klāja divus stāvus, un augstajos griestos bija freskas ar Senās Grieķijas ainas. Telpas tālākajā galā bija stikla siena ar skatu uz pilsētu, kas caur bīdāmām stikla durvīm iziet uz nelielu balkonu. Šeit es sāku savu darbu. Es pagriezos un visā istabā ieraudzīju dārgas mēbeles, galvenokārt antīkas. Senās urnas graciozi gulēja uz pulētiem galdiem.
  
  
  Pa labi no sevis pa nedaudz atvērtām durvīm es ieraudzīju citu istabu ar galdiem un skapjiem, ko Stavros acīmredzot bija pārveidojis par biroju. Man pa kreisi bija koridors ar istabām, acīmredzot guļamistabām un dzīvojamām telpām.
  
  
  "Es sākšu ar lielajiem logiem šeit," es teicu.
  
  
  "Pagaidi šeit," pavēlēja vīrietis, kurš mani pavadīja.
  
  
  Es noliecos. — Noteikti.
  
  
  Viņš iegāja kabinetā un uz brīdi pazuda. Es pagriezos pa labi, lai labāk redzētu telpas iekšpusi. Vairāki cilvēki tumšos uzvalkos rosījās, un kāds runāja pa telefonu. Tas bija sakaru centrs. Šajā telpā, iespējams, atradās pusducis vīriešu. Kamēr gaidīju, no gaiteņa lielajā istabā, kurā atrados, iznāca vēl divi vīrieši, paskatījās uz mani un arī iegāja kabinetā. Stavros šeit bija daudz cilvēku — varbūt ducis vai vairāk jebkurā laikā. Un nebija šaubu, ka lielākā daļa nēsāja ieročus un prata tos izmantot.
  
  
  Pēc dažām minūtēm atkal parādījās vīrietis, kurš bija mani pavadījis un klusēdams atgriezās koridorā. Viņam no biroja sekoja cits vīrietis, kuram bija gari mati un kurš izskatījās pēc radikāla studenta, kurš bija pāraudzis savas drēbes un frizūru. Viņš bija ģērbies neformāli un nesa lielu revolveri atklāti uz pleca maciņa virs bārkstīm apvilktas ādas vestes.
  
  
  "Cik ilgi tas prasīs?" - viņš jautāja angliski.
  
  
  Es uzminēju, ka viņš, tāpat kā cilvēks no Paracatu, ir amerikānis. Stavross paņēma sev līdzi stabilu politisko aktīvistu kodolu.
  
  
  Es atbildēju lauzītā angļu valodā. "Cik ilgi? Varbūt pusstundu, varbūt stundu. Atkarīgs no tā, cik netīri ir logi.
  
  
  "Madupas neatceras, ka būtu jums zvanījis." Viņš skatījās uz mani caur lielām brillēm ar zilām lēcām. Viņa seja bija nedaudz iespiesta, un viņa lūpas bija ļoti plānas, gandrīz nebija. No AX failiem es viņu identificēju kā Stavros draugu; viņš bija pazīstams kā Hammers, ļoti jauks puisis, kurš, domājams, nogalināja divas sievietes, piesēja viņām pie jostas dinamīta nūjas.
  
  
  — Nē, viņš nezvanīja? Izņēmu no kabatas papīru un sāku tās pētīt. — Viņi man stāsta par Minurcos kunga māju.
  
  
  Tajā brīdī istabā ienāca cits vīrietis un nostājās blakus Hammeram. Viņš bija īss, tumšs un nepārprotami grieķis. Es redzēju Salaki Madupa fotoattēlu AX failos, un vīrietis izskatījās tieši tāpat kā viņš.
  
  
  "Es neatceros, ka būtu zvanījis logu tīrīšanas uzņēmumam," viņš teica Hammeram angļu valodā. "Kad jūs pēdējo reizi šeit ieradāties?"
  
  
  "Es neatceros bez piezīmēm," es nervozi atbildēju. "Jūs saprotat, ka jums ir jābūt ierakstiem."
  
  
  Āmurs augstprātīgi gāja man pretī. "Bet vai jūs esat bijis šeit agrāk?"
  
  
  Es vilcinājos. "Jā, es šeit strādāju iepriekš."
  
  
  Viņš izvilka revolveri un tēmēja to man pret seju. Viņa vārpsta bija neērti tuvu. "Pastāstiet man, kā izskatās virtuve."
  
  
  Zem kreisās rokas izlīda sviedru strūkla. Es centos atcerēties virtuves aprakstu, ko man bija iedevis Minurcos. “Tas ir liels, ar izlietni un skapjiem! Kas tas vispār ir?
  
  
  "Ak, ļaujiet viņam sākt," sacīja viltus Madupa.
  
  
  Āmurs viņu ignorēja. "Cik logu ir virtuvē?"
  
  
  Es domāju, cik ātri es varētu sasniegt duncis, ja nokristu uz grīdas pie viņa kājām. Bet tad es atcerējos, ka virtuve ir iekštelpa ēkas gaitenī, nevis pie ārsienas. "Bet tur nav logu," es nevainīgi jautāju.
  
  
  Āmura pirksts piespiedās pret sprūdu. Pamazām viņa pirkstu baltums pazuda, un viņš nolaida pistoli uz sāniem. No kabineta iznāca vīrietis, kurš bija ģērbies kreklā ar īsām piedurknēm.
  
  
  "Plaka dienesta darbinieki saka, ka ir nosūtījuši vīrieti," puisis sacīja Hammeram.
  
  
  Es centos neizrādīt atvieglojumu sejā. Es piekukuļoju meiteni Plaka birojā, lai viņa vajadzības gadījumā papildinātu savu stāstu, bet es bažījos, vai viņa patiešām to darīs.
  
  
  Āmurs aptvēra pistoli. "Labi. Nomazgājiet nolādētos logus," viņš pavēlēja. "Bet dariet to ātri."
  
  
  "Jā, kungs," es teicu. "Minurkosa kungs dažreiz vēlas runāt par mūsu vecajiem burāšanas laikiem. Vai es viņu redzēšu pirms došanās prom?
  
  
  Āmurs uzmeta man caururbjošu skatienu. "Jūs viņu neredzēsit," viņš teica. "Turpiniet savu darbu."
  
  
  "Paldies," es teicu.
  
  
  Viņi ļāva man iet pa gaiteni, lai piepildītu spaini ar ūdeni, un es ātri pārbaudīju telpas fizisko izkārtojumu. Kad sāku strādāt pie lieliem logiem, visi mani atstāja vienu. Es redzēju, pēc kā biju ieradies, un mēģināju izdomāt graciozu veidu, kā pārtraukt manu vizīti, kad vīriešu grupa iznāca no biroja un sāka atklāti apspriest Stavrosa lietas, mani nepamanot. Es biju uz balkona ar atvērtām durvīm.
  
  
  "Abas nometnes ir gatavas," sacīja viens vīrietis. "Es domāju, ka mums vajadzētu ieteikt Stavrosam rīkoties, tiklīdz..."
  
  
  Kāds cits vīrietis viņu apturēja un norādīja uz mani. Pirmais vīrietis novērsās un atkal runāja klusā tonī. Taču tajā brīdī no iekšējā gaiteņa istabā ienāca vēl trīs vīrieši, un es saņēmu lielu bonusu no sava apmeklējuma. Tieši ramrods priekšplānā bija Adrians Stavross. Viņš bija vidēja auguma, ar tumšiem matiem. Viņš izskatījās pēc manis redzētajām fotogrāfijām, diezgan neglīts, bargs puisis, kurš izskatījās vecāks par saviem trīsdesmit un dažiem gadiem. Bet viņš joprojām izskatījās dinamisks. Viņam bija plati pleci un viņš turējās kā Vestpointas absolvents. Viņš bija ģērbies kreklā ar piedurknēm un tumšu kaklasaiti ap kaklu. Viņš turēja rokā papīru kaudzi un bija skaidrs, ka viņš ir ļoti noguris.
  
  
  "Labi, saīsināsim šo tikšanos," viņš teica pārējiem lielajā telpā. Es pamanīju, ka Zanni tur nebija. Viņš nebija pietiekami svarīgs šajā organizācijā. "Rivera, kāds ir jaunākais ziņojums no Mikonas?"
  
  
  Tur stāvot, skatoties uz to mazo grupu, atceroties, cik gudri viņi rīkojās, es gandrīz izjutu cieņu pret Adrianu Stavrosu.
  
  
  "...Un komandieris saka, ka zeme ir pabeigta un karaspēks..."
  
  
  Stavross pēkšņi paskatījās uz augšu un ieraudzīja mani pirmo reizi. Viņš pamāja savam padotajam, paspēra dažus soļus manā virzienā, tad apstājās miris, dusmām sejā.
  
  
  "Kas pie velna tas ir?" - viņš rūca.
  
  
  Viens no Stavrosa vīriem piesardzīgi tuvojās viņam. "Es domāju, ka kāds teica, ka ir šeit, lai tīrītu logus."
  
  
  — Vai tu tici! Stavross skaļi kliedza. Viņš paskatījās un ieraudzīja manu spaini uz balkona man blakus un instrumentu ar gumijas malu manā rokā. Viņš pavēlēja. "Tu! Nāc šurp!"
  
  
  Ja Stavross būtu pietiekami dusmīgs un nolemtu, ka vēlas no manis atbrīvoties, neviens neapšaubītu viņa spriedumu. Es nejauši iegāju istabā. "Jā?"
  
  
  Viņš neatbildēdams novērsās no manis. — Kas viņu šeit ielaida?
  
  
  Āmurs, stāvēdams stūrī, gāja kā pantera uz istabas centru. “Viņam viss kārtībā. Mēs viņu pārbaudījām."
  
  
  Stavross pagriezās un ilgi skatījās uz savu bandītu, kamēr telpu valdīja melns klusums. Kad Stavross runāja, bija kluss. "Vai man apkārt ir idioti?"
  
  
  Āmurs skābi paskatījās uz viņu. Tad viņš pagriezās pret mani. "Labi, logu tīrīšana šodien ir pabeigta."
  
  
  "Bet es tikko sāku! Minurcos kungs vienmēr vēlas, lai visi logi tiktu iztīrīti. Viņš saka…"
  
  
  — Sasodīts, ej prom! - Āmurs kliedza.
  
  
  Es paraustīju plecus. "Mans spainis..."
  
  
  "Aizmirsti."
  
  
  Es klusi gāju garām Stavrosam, un viņš visu laiku mani vēroja. Kad es braucu ar liftu uz ielu, es garīgi ievēroju skaņas izolāciju, sakaru līnijas un slēdzenes, kas nostiprina mazā lifta durvis. Nez, vai esmu izraisījis Adriana Stavrosa aizdomas. Mans apmeklējums noteikti bija tā vērts. Es ne tikai labi aplūkoju cilvēku, kuru cerēju nogalināt, bet arī pamanīju viņa cietokšņa fizisko izkārtojumu. Lifts bija vienīgais veids, kā iekļūt iekšā, un es zināju, ko sagaidīt, kad būsim iekšā.
  
  
  Kad atgriezos viesnīcā, Erica un Minurcos mani gaidīja manā istabā. Tiklīdz es izgāju pa durvīm un Ērika ieraudzīja, ka ar mani viss ir kārtībā, viņa iegrūda man avīzi. Izlasīju trekno virsrakstu.
  
  
  KOTSIKAS SAZVĒRSTĪBAS OFICIĀLĀS PĀRSTĀVNIECĪBAS.
  
  
  Minurkoss noklikšķināja ar mēli.
  
  
  "Kabineta ministrs, mazpazīstama personība vārdā Aliki Vianola, saka, ka viņam ir pierādījumi, ka Kotsikas plāno pārdot savu partiju komunistiem un ka citu huntas līderu dzīvības ir apdraudētas."
  
  
  Es paskatījos uz drukas pirmo kolonnu. "Izrādās, ka ģenerāļa pieņēmums bija pareizs," es sacīju. "Stavross met Kotsikam ar lāpstu netīrumu, lai sajauktu situāciju, tieši pirms sanāksmes, kurā viņš plāno nogalināt viņu un viņa kolēģus."
  
  
  "Un ievērojiet, kā viņš cenšas nepieminēt manu vārdu," Minurk smagi sacīja.
  
  
  Ērika satvēra manu roku. "Policija izskata apsūdzības, taču līdz brīdim, kad tās tiks atzītas par nepamatotām, trīs pulkveži būs miruši."
  
  
  "Ne, ja ģenerālis dodas pēc mums," es teicu. "Viņš zvanīja?"
  
  
  "Vēl ne," sacīja Minurcos. "Vai jūs iekļuvāt penthausā?"
  
  
  "Jā, es to izdarīju," es atbildēju. Es viņiem pastāstīju par sarunām, ko biju dzirdējis, un par to, ko es redzēju par Stavrosu.
  
  
  "Kaut tev būtu ierocis," Ērika rūgti sacīja.
  
  
  "Ja man tas būtu bijis, es nebūtu tur nokļuvis," es viņai atgādināju. "Viņi mani rūpīgi pārmeklēja. Nē, mums būs jāatgriežas. Es vēlos, lai mums joprojām būtu Zaks."
  
  
  Ērika paskatījās uz mani. "Viņš bija ļoti labs savā darbā."
  
  
  "Jā," es teicu. “Ja nepieciešams, es varu saņemt palīdzību no saviem cilvēkiem. Es domāju, ka šajā rajonā ir AX aģenti. Es to noteikti uzzināšu." Es pagriezos pret Minurcosu. "Vai jums izdevās sazināties ar nometnes komandieriem?"
  
  
  "Es viņus abus noķēru," viņš teica. "Es viņiem pateicu tieši to, ko jūs teicāt. Abi vīrieši man teica, ka viņi nerīkosies, kamēr nedzirdēs mani personīgi. Es arī ieteicu viņiem nekontaktēties ar penthausu un ignorēt jebkādus pretējos rīkojumus no manas tā sauktās sekretāres.
  
  
  "Jūs izdarījāt ļoti labi, Minurcos kungs," es teicu. "Tagad, ja mēs uzzināsim..."
  
  
  Mani pārtrauca telefons.
  
  
  Ērika uz to atbildēja, un zvanītājs iepazīstināja ar sevi. Viņa pamāja ar galvu un iedeva telefonu Minurkosam. Viņš paņēma telefonu un pielika to pie auss. No viņa puses bija maz vārdu. "Jā, Vasilis. Jā. O jā. Jā, uz priekšu. Tas ir skaidrs. Jā. Ak, lieliski." Kad viņš pabeidza un nolika klausuli, viņš paskatījās uz mums ar viltīgu smaidu.
  
  
  "Labi?" – Ērika nepacietīgi jautāja.
  
  
  Vasilis piezvanīja uz penthausu, un Zanni atteicās viņu satikt šodien vai rīt, jo viņš bija pārāk aizņemts. Viņš ieteica zvanīt Vasilim nākamnedēļ. Izcēlās strīds un karsti vārdi, bet Zanni palika nelokāms. Viņš arī atteicās. apspriediet pulkvežu vizīti pa tālruni."
  
  
  "Ko tad viņš izdarīja, lai jūs pasmaidītu?" ES jautāju.
  
  
  “Atceries Despo Adelfiju?
  
  
  Cilvēks, kurš nomainīja Rasjonu pulkvežu komitejā? Stavrosa paša cilvēks? "
  
  
  "Jā," Ērika pamāja.
  
  
  “Vasilis devās pie šī vīrieša. Viņam bija aizdomas, ka Adelfija būs tā, kas noorganizēs tikšanos, un viņam bija taisnība. Adelfija zina visu plānu. Vasilis strīdējās par trim pulkvežiem un ieguva Adelfijas uzticību. Adelfija viņam pateica tikšanās laiku un vietu. Kotsikas, Plotarchu un Glavani jau ir vienojušies tikties ar mani Kotsikas rezidencē. Viņam ir lauku īpašums uz ziemeļiem no pilsētas diezgan nomaļā vietā. Tur būs arī Adelfija."
  
  
  "Kad?" ES jautāju.
  
  
  "Šopēcpusdien," Minurcos atbildēja. "Tikai pēc dažām stundām."
  
  
  "Kā viņi nogalinās pulkvežus?" - ES jautāju.
  
  
  Minurk noliecās. "Adelfija to nebūtu teikusi, kad atklāja, ka Vasilis nezina. Šķiet, ka mums būs jāgaida un jāredz."
  
  
  "Tas varētu būt ārkārtīgi bīstami," es teicu. Es paskatījos uz rokas pulksteni. "Ērika, izsauc taksometru. Braucam uz Kotsikas. Minurcos kungs, palieciet šeit, viesnīcā un palieciet prom no ziņkārīgo acīm. Ja kāds jūs atpazīst, mums ir problēmas."
  
  
  — Ļoti labi, Kārtera kungs.
  
  
  Kamēr Ērika izsauca taksometru, es novilku jaku un piesprādzēju Luger maciņu un pēc tam stiletu uz labā apakšdelma. Minurkoss skatījās klusi un drūmi. Es izņēmu Luger no maciņa un pavilku atpakaļ slaidu, viegli iespiedu kārtu un pēc tam atkal noliku pistoli.
  
  
  Ērika runāja pa telefonu. "Mūsu taksometrs būs ārā pēc piecām minūtēm."
  
  
  "Tad iesim," es teicu. "Mums ir tikšanās."
  
  
  Astotā nodaļa.
  
  
  "Es domāju, ka es nesaprotu," pulkvedis Anatols Kotsikas teica pēc tam, kad bija mūs uzņēmis savas lielās mājas vestibilā. — Adelfija teica, ka šī būs privāta tikšanās, ģenerāli.
  
  
  Pa ceļam paņēmām ģenerāli Kriezotu, jo zināju, ka Kotsikas mūs atraidīs, ja mēs ar Ēriku iesim divatā. Kotsikas, tievs vīrietis, apmēram piecdesmit gadus vecs, stāvēja haki krāsas formastērpā un aizdomīgi skatījās uz mani.
  
  
  — Vai kāds no pārējiem būs šeit, pulkvež kungs? - jautāja Krizotu.
  
  
  "Tie drīzumā gaidāmi."
  
  
  "Labi. Dodiet mums daļu sava laika," sacīja Krizotou.
  
  
  Kotsikas klusi skatījās uz mums, gaidīdams atbildi. Lai gan viņa militārā pakāpe bija zemāka par ģenerāļa pakāpi, tajā laikā viņš bija visspēcīgākais cilvēks Grieķijā. Kad notika 1967. gada apvērsums, cilvēki, kas to vadīja, apzināti turēja vecākos virsniekus tālāk no huntas, jo ģenerāļi bija saistīti ar priviliģēto augstāko slāni.
  
  
  "Labi," viņš beidzot teica. "Nāciet, lūdzu, birojā."
  
  
  Brīdi vēlāk mēs visi četri stāvējām aplī diezgan tumša biroja centrā. Kalps attaisīja aizkaru, un istaba kļuva gaišāka. Kotsikas mums piedāvāja padzerties, bet mēs atteicāmies.
  
  
  "Pulkved, es vēlētos, lai jūs ļautu šiem diviem cilvēkiem pārmeklēt jūsu māju pirms sanāksmes un palikt šeit līdz sanāksmei," sacīja Krizotu.
  
  
  "Kāpēc?" - Kotsikas jautāja. "Cik smieklīgs pieprasījums."
  
  
  "Klausies manī. Šī tikšanās ir slazds,” sacīja ģenerālis. "Mums būs daudz ko izskaidrot vēlāk, kad mums būs laiks, taču Nikkors Minurkoss nav persona, kas ir atbildīga par nesenajiem uzbrukumiem jums. Ir kāds vīrietis vārdā Adrians Stavross, kurš slēpjas aiz vārda Nikkor un plāno asiņainu apvērsumu pret huntu. Jūs, Plotarhs un Glavani šopēcpusdien šeit, jūsu mājā, tiks nogalināti.
  
  
  Kotsikas seja ieguva cietas, taisnas līnijas. "ES domāju." - viņš teica.
  
  
  "Man ir aizdomas, ka Adelfijai vajadzētu izbēgt neskartai," piebilda ģenerālis. "Nikors, protams, šeit nebūs, jo viņam ar to nav nekāda sakara."
  
  
  Kotsikas ilgi skatījās ārā pa logu. Kad viņš atkal vērsās pie mums, viņš jautāja: "Un šis vīrietis un meitene?"
  
  
  "Viņi ir šeit, lai palīdzētu," Krizotu teica vienkārši.
  
  
  "Kā es varu zināt, ka ne jūs trīs atbraucāt mani nogalināt?" - Kotsikas mierīgi jautāja.
  
  
  Krizotou sarāvās.
  
  
  "Pulkvedis," es klusi teicu, "ja es būtu nācis šeit, lai jūs nogalinātu, jūs būtu miris."
  
  
  Viņa acis dziļi ieskatījās manējās. "Labi. Jūs varat pārbaudīt māju. Bet esmu pārliecināts, ka iekšā nebija neviena, kas gribēja nodarīt pāri man vai maniem draugiem.
  
  
  — Vai tur ir pagrabs, pulkvež kungs? ES jautāju.
  
  
  "Jā."
  
  
  "Mēs sāksim no turienes," es teicu Ērikai. — Jūs un ģenerālis kādu laiku parunāsi, pulkvež kungs. Cik ilgs laiks mums ir, pirms viņi ieradīsies?
  
  
  — Es teiktu, ka vismaz piecpadsmit minūtes.
  
  
  "Ar to vajadzētu pietikt." Es pagriezos pret Ēriku.
  
  
  "Sāksim."
  
  
  Mēs ātri pārmeklējām lielo pagrabu un neatradām ne bumbas, ne sprāgstvielas. Mēs apskatījām pārējo māju un visbeidzot biroju, kurā bija jānotiek sanāksmei. Mēs rūpīgi izpētījām pētījumu. Lai gan bumbas netika atrastas, mēs atradām divas elektroniskas kļūdas.
  
  
  "Neticami," pulkvedis Kotsikas teica, kad es norādīju uz ierīcēm. "Es nezinu, kad to varēja izdarīt."
  
  
  "Šie cilvēki ir profesionāļi," es teicu. "Tagad tev jātic man."
  
  
  "Nu ir pienācis laiks," Ērika piezīmēja. "Vai viņi ieradīsies atsevišķi?"
  
  
  "Tā kā viņi šorīt atradās komitejas galvenajā mītnē, viņi var sanākt kopā," sacīja Kotsikas.
  
  
  "Pat Adelfija varēja būt kopā ar citiem, neskatoties uz to, ka viņiem viņš ļoti nepatika." Galu galā tas šķietami ir izlīguma mēģinājums."
  
  
  Pulkveža pieņēmums bija pareizs. Pēc desmit minūtēm ieradās liels melns limuzīns, un tajā atradās visi trīs pulkveži. Plotarchu un Glavani bija vecāki vīrieši, Glavani ar sirmiem matiem. Adelfijai bija apmēram četrdesmit, resns vīrietis ar lieko svaru, kura forma viņam šķita trīs izmērus par mazu. Viņš spilgti smaidīja uz visām pusēm un skaļi runāja par piekrišanu un piekrišanu, un bija ļoti pārsteigts, kad es uzliku roku dzelžus uz viņa labās plaukstas vestibilā.
  
  
  Viņa uzvedība mainījās kā zibens. Smaids pazuda un tumšajās acīs parādījās ledus cietība. "Ko tu dari?" viņš iesaucās.
  
  
  Kotsikas un Kriezotou klusēja. Es rupji pagriezu Adelfiju un saliku viņam rokas aiz muguras. Viņa cietā seja ātri piepildījās ar dusmām. "Ko tas nozīmē?" - viņš skaļi jautāja, skatīdamies no manis uz Kotsiku un ģenerāli.
  
  
  — Kārtera kungs saka, ka jūs šodien atnācāt pie manis, lai mūs nogalinātu, — Kotsikas vēsi sacīja.
  
  
  Abi pārējie pulkveži satriekti saskatījās. "Vai tā ir taisnība, Anatole?" - Glavani jautāja Kotsikam.
  
  
  "Tas ir absurds!" – Adelfija iesaucās. "Kas ir šis cilvēks?" Pirms Kotsikass paspēja atbildēt, Adelfija pārgāja no formālas manieres uz tādu, kas pieļāva karstu grieķu valodu, spļaujot tādus vārdus kā inde un regulāri metot galvu manā virzienā. Lielāko daļu es nevarēju noķert.
  
  
  "Redzēsim, pulkvež kungs," beidzot atbildēja Kotsikas.
  
  
  Es rupji satvēru Adelfiju aiz rokas. "Jūs varat pavadīt nākamo mazo laiku birojā," es teicu, "ja mēs palaist garām kādus pārsteigumus." Paskatījos uz Kotsiku. — Jūs pārējie, izņemot Ēriku, palieciet istabā otrpus gaiteni, līdz es dzirdu vairāk.
  
  
  "Ļoti labi," sacīja Kotsikas.
  
  
  Pulkveži un ģenerālis Krizotu iegāja viesistabā gaiteņa pretējā pusē no biroja, un mēs ar Ēriku aplīmējām Adelfijas gaļīgo muti un piesējām to pie krēsla. Es paņēmu revolveri no viņa gurna un iespraudu to viņa jostā. Mēs ar Ēriku devāmies atpakaļ uz gaiteni, kamēr Adelfija pa kasetēm murmināja mums apvainojumus.
  
  
  "Tagad gaidām?" - jautāja Ērika.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Viņas sarkanie mati bija noslīpēti atpakaļ, un viņa bikškostīmā izskatījās ļoti lietišķi. Viņa izņēma no somiņas “25. kalibra beļģu pistoli” un pārbaudīja munīciju.
  
  
  "Jā, mēs gaidām," es teicu. Es piegāju pie atvērtajām ārdurvīm un paskatījos uz garo piebraucamo ceļu, kas izklāts ar augstām Lombardijas papeles. Vienīgais ceļš, kas veda cauri šai teritorijai, bija gandrīz jūdzes attālumā. Ideāla vieta slepkavībai. Jautājums bija, ko Stavrosa sagrozītais prāts izdomāja? Es domāju pratināt Adelfiju, bet laika bija maz, un viņš pārāk baidījās no Stavrosa. Tas parādījās viņa sejā.
  
  
  Ērika pienāca man aiz muguras un piespieda visu savu ķermeni man. "Mums ir tik maz laika vienatnē, Nik."
  
  
  "Es zinu," es teicu.
  
  
  Viņas brīvā roka, bez revolvera, glāstīja manu plecu un roku. "Kad tas beigsies, mēs slēpsimies Atēnās, ēdīsim, gulēsim un mīlēsimies."
  
  
  "Es nedomāju, ka mūsu priekšnieki to novērtētu," es iesmējos.
  
  
  "Viņi var nonākt ellē. Viņi var mums dot dažas dienas,” viņa aizkaitināti sacīja.
  
  
  Es pagriezos pret viņu. "Mēs atradīsim laiku," es viņai apliecināju. “Es zinu jauku, mazu viesnīcu, kur...”
  
  
  Pagriezos pret durvīm, kad izdzirdēju mašīnas dzinēja skaņu. Piebraucamā ceļa tālākajā galā tuvojās melns sedans, pirms viņa vairs nebija redzama. Tam virsū bija policijas laterna.
  
  
  — Tā ir policija! - teica Ērika.
  
  
  "Jā," es piekritu. — Vai jūs domājat, ka Stavross uzpirka rajona kapteini?
  
  
  "Tas prasīs tikai dažus cilvēkus," Ērika ieteica.
  
  
  – It īpaši, ja Stavross paņem līdzi pāris savus vīrus, – es piebildu. "Ejam."
  
  
  Mēs steidzāmies uz istabu, kur gaidīja huntas biedri un ģenerālis.
  
  
  "Ārā piebrauc policijas mašīna," es viņiem ātri teicu. “Tas ir kā Stavros Gambit. Vai jūs visi esat bruņoti?
  
  
  Tur bija visi, izņemot Krizotu. Es viņam iedevu Adelfijas revolveri. "Tagad vienkārši sēdiet šeit pēc iespējas nepiespiesti, it kā jūs būtu iesaistīti nopietnā diskusijā. Turiet savus ieročus gatavībā, paslēpiet sānos. Ērika, ej uz to skapi." Viņa ātri aizgāja.
  
  
  "Es būšu tieši aiz šīm franču durvīm," es turpināju. “Kad viņi visi ienāks istabā, mēs centīsimies viņus aizvest. Ja kāds no jums tagad vēlas doties prom, varat doties pa sētas durvīm.
  
  
  Es paskatījos uz klusajiem virsniekiem. Viņi palika savās vietās.
  
  
  "Labi. Mēs centīsimies izvairīties no apšaudes. Tici man".
  
  
  Es izgāju pa franču durvīm, kad dzirdēju, ka atveras ārdurvis. Kalps mēģināja apturēt policiju, taču tika atstumts. Es dzirdēju, kā viņi aizcirta aizslēgtās biroja durvis, kur Adelfija bija sasieta un aizķēra, un tad es atkal dzirdēju kalpa balsi. Izklausījās, ka ir vairāki vīrieši. Brīdi vēlāk es viņus skaidri redzēju, viņi ielauzās viesistabā. Viņi bija seši – pieci formā un viens civilā. Visiem formās tērptiem vīriešiem pie jostas bija revolveri.
  
  
  "Ko tas nozīmē?" — sacīja pulkvedis, pieceļoties, bet pistoli paslēpdams aiz muguras.
  
  
  Uz priekšu iznāca civildrēbēs tērptais vīrietis uniformā ar leitnanta svītrām. Vīrietis civildrēbēs bija Stavrosa miesassargs, kuru es redzēju penthausā. Leitnants, iespējams, bija policists, kuru uzpirka Stavross. Tai jābūt īstajai policijai. Tam vajadzēja būt fiktīvam, bet patiesam stāstam presei.
  
  
  "Mēs jūs šeit negaidījām, ģenerāli," sacīja leitnants. Viņš paskatījās pa istabu, iespējams, meklēja Adelfiju. "Jūs visi esat arestēti par nodevību. Mums ir pierādījumi, ka jūs ieradāties šeit, lai tiktos ar komunistu aģentu un apspriestu slepenu vienošanos ar starptautiskajiem bandītiem." Viņš izskatījās ļoti nervozs.
  
  
  "Tas ir absurds," sacīja Kotsikas.
  
  
  "Jūs visi esat nodevēji," leitnants skaļi uzstāja. "Un jums tiks izpildīts nāvessods kā tāds." Es vēroju, kā leitnants izvilka revolveri.
  
  
  Stavros vīrietis skarbi pasmaidīja. "Un šeit būs nāvessoda izpilde," viņš teica angļu valodā. — Kad tu pretojies arestam.
  
  
  "Mēs fiziski nepretojāmies aizturēšanai," jaunajam vīrietim atgādināja Kotsikas.
  
  
  "Nē?" — jautāja algotnis Stavross. "Nu, vismaz šādā veidā tas tiks iekļauts policijas ziņojumā. Tātad cilvēki to dzirdēs pa radio.
  
  
  Leitnants tēmēja ar revolveri pret Kotsiku. Pieņēmu, ka pēc mirkļa visa policija pēc leitnanta signāla izvilks pistoles. Stavros vīrietis iestiepās jakā un pamāja leitnantam, kurš pievērsās saviem vīriem. Es ātri iegāju plašajās durvju ailē, tēmējot Vilhelmīnu uz leitnanta krūtīm.
  
  
  "Labi, paliec tepat."
  
  
  Leitnants skatījās uz mani ar pārsteigumu sejā. Stavrosa vīrietis vēl nebija sasniedzis ieroci, un tikai pāris uniformās tērptu policistu sāka pastiepties pēc maciņiem. Visi sastinga un visu skatieni pievērsās man.
  
  
  "Nometiet ieroci," es pavēlēju leitnantam. "Un jūs uzmanīgi noņemiet to roku no jakas."
  
  
  Neviens neizpildīja manas pavēles. Viņi domāja, kas viņiem būtu mani jāieņem. Pa kreisi no viņiem atvērās tualetes durvis, un Ērika izkāpa ārā, pavērsdama savu beļģu revolveri uz Stavrosa vīrieti.
  
  
  "Es domāju, ka jums labāk darīt, kā viņš saka," viņa auksti teica.
  
  
  Vilšanās un dusmas pieauga ļaundara Stavrosa un policijas leitnanta sejās, kad viņi skatījās uz Ēriku. Es ilgi skatījos viņu sejās, mēģinot uzminēt viņu nodomus. Tad visa elle izlauzās vaļā.
  
  
  Tā vietā, lai nolaistu pistoli, leitnants to notēmēja uz manām krūtīm, un viņa pirksts nospieda sprūdu. Es redzēju zibens kustību un sāku krist uz grīdas. Viņa ierocis noslīdēja kā lielgabals, un es jutu karstas, dedzinošas sāpes, kas šauj caur manu kreiso roku. Lode pagāja man garām un izsita franču durvju stiklu. Es nokritu uz grīdas un aizripojos aiz krēsla, kad leitnants atkal izšāva, lode sašķaidīja koka grīdu man blakus.
  
  
  Viņš kliedza. - "Nogalini viņus!" — Nogalini viņus visus!
  
  
  Brīdī, kad leitnants pavērsa savu revolveri pret mani, Stavrosa vīrs viņam sekoja un izvilka pistoli. Tas bija spīdīgi melns automāts, un viņš ar to tēmēja Ērikas galvu. Ērika šāva uz viņu, bet netrāpīja, jo viņš nokrita uz viena ceļa. Šāviens vienam no policistiem trāpīja augšstilbā. Vīrietis no sāpēm kliedza, nokrītot uz grīdas.
  
  
  Pārējie divi policisti zemu notupās. Ievainotais vīrietis un vēl viens policists aizslēpās aiz mēbelēm.
  
  
  Krizotu un divi atbraukušie pulkveži joprojām nekustējās, bet Kotsikas izvilka revolveri un izšāva uz leitnantu. Vīrietis nokrita un ietriecās zemā galdā, to sašķaidot, nometot to uz grīdas.
  
  
  Es uzkāpu uz šaušanas pozīciju. Stavros vīrietis tikko nošāva Ēriku. Viņš netrāpīja, jo joprojām zaudēja līdzsvaru, izvairoties no viņas šāviena, un tāpēc, ka viņa ātri notupās.
  
  
  Vairākas pistoles izšāva vienlaikus. Kriezotu nogalināja vienu no policistiem, un es nošāvu vēl divus. Ērika precīzi iešāva Stavrosa algotnim tieši sirdī.
  
  
  Leitnants gatavojās otrajam mēģinājumam uzbrukt Kotsikam, bet es pamanīju kustību un ātri nometos uz viena ceļa. "Es tā nedarītu."
  
  
  Pārējie policisti atteicās kauties. Nometuši ieročus, viņi pacēla rokas virs galvām. Leitnants paskatījās uz viņiem, nolaida pistoli un nometa to uz grīdas. Viņš paskatījās uz nekustīgajiem ķermeņiem, tad uz mani.
  
  
  "Tas ir apkaunojums," viņš aizsmacis iesaucās. “Jūs traucējāt policijas likumīgu darbu un nogalinājāt policistus, pildot savus pienākumus. Jūs ar to netiksit vaļā..."
  
  
  Es iesitu viņam pa galvu ar pistoli, nogāzot viņu. Viņš gulēja uz grīdas, smagi elpoja, turēja galvu. "Tev jāklusē," es norūcu.
  
  
  Pulkveži un Kriezota abiem virsniekiem saslēdza roku dzelžus. Ērika smagi atspiedās pret sienu. ES jautāju. - "Vai tev viss kārtībā?"
  
  
  "Jā, Nik."
  
  
  "Es priecājos, ka uzticējos jums, Kārtera kungs," sacīja Kotsikas. "Mēs esam jūsu parādā"
  
  
  "Un mēģinājums neizdevās," piebilda Glavani.
  
  
  "Es sazināšos ar policijas komisāru un ilgi runāšu ar viņu par to, kas šeit notika," sacīja Kotsikas, drūmi skatīdamies uz ievainoto leitnantu.
  
  
  — Es gribētu, lai jūs man dotu divdesmit četras stundas, pirms to darāt, pulkvež kungs, — es sacīju. “Astoņkāja galva joprojām ir dzīva. Mēs ar Nīstromas jaunkundzi dodamies pēc Stavrosas.
  
  
  Viņš brīdi vilcinājās. "Labi, Kārtera kungs. Es klusēšu divdesmit četras stundas. Bet tad man ir jāizdara savs solis."
  
  
  "Pietiekami godīgi," es teicu. "Ja mēs neatradīsim Stavrosu līdz šim laikam rīt, jūs varat tikt galā pats, kā vien vēlaties."
  
  
  Kotsikas pastiepa man roku. "Veiksmi."
  
  
  Es paņēmu viņa roku. "Mums tas būs vajadzīgs!"
  
  
  Devītā nodaļa.
  
  
  Kad mēs atgriezāmies, mēs atradām Minurcos staigājam pa viesnīcas numuru. Bija skaidrs, ka viņš mums nedeva daudz iespēju atgriezties.
  
  
  — Vai pulkvežiem viss kārtībā? - viņš ar atvieglojumu sejā jautāja.
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  — Kā ar Vasilisu?
  
  
  "Viņš ir neskarts," Ērika sacīja. "Mums ir ļoti paveicies. Tā varēja būt asinspirts."
  
  
  "Paldies Dievam," sacīja Minurcos.
  
  
  "Mēs to nevarētu izdarīt bez ģenerāļa," es teicu.
  
  
  “Priecājos, ka Vasilis sevi labi parādīja. Vai izdzīvojušie slepkavas ir arestēti?
  
  
  "Nē. Es lūdzu Kotitikam dot mums divdesmit četras stundas, līdz mēs varēsim nokļūt Stavrosā.
  
  
  Viņš kādu laiku klusēja. "Es neesmu pārliecināts, ka piekrītu šim noslēpumam. Bet pagaidām ķeršos pie tā. Arī es klusēšu divdesmit četras stundas, Kārtera kungs.
  
  
  "Es to novērtēju, Minurcos kungs. Tagad mums ir jāstrādā. Mums jādodas pēc Stavrosa."
  
  
  "Šķiet slikti turpināt risināt šo problēmu pašiem," sacīja Minurcoss. "Tam nepieciešama policijas palīdzība, Kārtera kungs. Es pazīstu dažus cilvēkus, kuriem varu uzticēties."
  
  
  ES jautāju. - Kā tie, kas ieradās pie pulkveža Kotsikas ar nodomu veikt masu slepkavību? "Nē, man vajadzētu būt iespējai to izmantot, Minurcos kungs. Es nespēju noticēt, ka policija spēs vai gribēs saukt Stavrosu pie atbildības. Arī mana valdība nevar. Tāpēc man ir pavēle nogalināt Stavrosu uz vietas. Šīs pavēles ir tādas pašas kā Nīstromas kundze, ko saņēma no viņas valdības.
  
  
  "Bet iešana augšējā stāvā būtu pašnāvība," sacīja Minurcoss.
  
  
  "Varbūt," es teicu. "Bet varbūt nē, ņemot vērā to, ko es zinu par šo vietu. Un ko jūs zināt."
  
  
  Viņš jautāja. - "Kad tu dotos?"
  
  
  Es paskatījos uz Ēriku. - "Šovakar." "Vai tev viss kārtībā?"
  
  
  — Lai ko tu teiktu, Nik.
  
  
  "Šobrīd Stavross prāto, kāpēc viņš nav dzirdējis no sava cilvēka. Es domāju, ka pastāv iespēja, ka Stavros gaidīs penthausā, līdz būs pārliecināts, ka kaut kas nav kārtībā. Tāpēc viņam vajadzētu būt tur šovakar."
  
  
  "Jūs pats runājāt par bruņotiem apsargiem," sacīja Minurkoss. "Jūs nevarat iet caur gaiteņa ieeju."
  
  
  "Var būt. Bet mums ar Ēriku būs kāds, kas palīdzēs. Es sazinājos ar saviem priekšniekiem, pirms mēs devāmies uz Kotsikas māju. Cits aģents atrodas Atēnās citā uzdevumā, un viņš mums palīdzēs.
  
  
  — Jūs esat tikai trīs? - jautāja Minurcos. "Izredzes pret jums var būt divas vai trīs pret vienu, pat ja jūs trāpīsit pa punktu."
  
  
  "Kārtera kungam patīk garas izredzes," Ērika smaidot sacīja.
  
  
  Es pasmaidīju pretī. "Turklāt man ir plāns, kas ietver četrus."
  
  
  — Četri? - Minurkoss apmulsis jautāja. “Ja jūs uz mani paļaujaties, jūsu uzticība ir nevietā. Es pat nezinu, kā šaut ar ieroci."
  
  
  "Ne tu," es teicu. "Jūs šeit, lidmašīnā, pieminējāt kaut ko, kas man iekrita. Jūs teicāt, ka jūsu nogalinātajam sekretāram Salaki Madupam bija viņam ļoti līdzīgs brālis.
  
  
  "Jā," Minurcos teica. “Nabaga puisis pat nezina, ka viņa brālis ir miris. Viņš un Salaka tikās ne pārāk bieži, taču viņu starpā valdīja liela pieķeršanās.
  
  
  ES jautāju. - "Cik viņš ir līdzīgs Salakai?"
  
  
  "Daudziem cilvēkiem. Starp viņiem bija tikai gada atšķirība. Daži saka, ka viņi izskatās pēc dvīņiem, izņemot to, ka Salaka bija apmēram collu garāka un nedaudz smagāka par savu brāli.
  
  
  "Mēs to varam salabot," es teicu vairāk sev, nevis Ērikai un Minurcosam. "Vai šis puisis dzīvo Atēnās?"
  
  
  Minurk jautājoši paskatījās uz mani. "Tieši ārpus pilsētas nelielā ciematā."
  
  
  "Piezvaniet viņam un pastāstiet viņam par Salaku," es teicu. "Tad pajautājiet viņam, vai viņš vēlētos palīdzēt atriebt brāļa nāvi."
  
  
  Ērika paskatījās uz mani. "Nik, vai tu domā..."
  
  
  "Ja Stavross var izgudrot viltvārdu, tad mēs arī varam," es teicu. "Janis Tsanni nav vienīgais, kurš var runāt mirušā vārdā."
  
  
  "Trešais Salakas Madupas?" - jautāja Ērika.
  
  
  "Pa labi. Varbūt tikai viņš var mūs aizvest uz mansardu. Es pagriezos pret Minurcosu. "Vai tu viņam piezvanīsi?"
  
  
  Minurk vilcinājās tikai īsu brīdi: “Protams. Un es to nogādāšu šeit."
  
  
  Divas stundas vēlāk, tikko krēslā, Sergiu Madupas ieradās viesnīcas numurā. Viņš šķita lēnprātīgs, kautrīgs cilvēks, bet zem virsmas slēpjas drūma apņēmība palīdzēt precīzi atriebties vīrietim, kurš bija atbildīgs par sava brāļa nāvi. Es viņam iedevu dažus augstpapēžus un polsterējumu un ātri pieskāros krāsai. Kad tas bija beidzies, viņš izskatījās gandrīz tieši tāpat kā viltnieks, kuru es redzēju penthausā. Galu galā mūsu shēmā patiesībā tas bija viltnieks Sergiu, nevis viņa brālis.
  
  
  Es gribēju, lai cilvēki penthausā sajauktu Sergiu ar Zanni, viltoto Madupu.
  
  
  Kad biju pabeidzis ar viņu, es apstājos atpakaļ un mēs visi cieši apskatījāmies. "Ko tu domā?" - jautāju Minurcosam.
  
  
  "Viņš ir ļoti līdzīgs Salakam - un līdz ar to arī Tzanni," sacīja Minurcoss.
  
  
  Mūsu pašu viltnieks nedroši uzsmaidīja man. — Jūs paveicāt labu darbu, Kārtera kungs, — viņš teica. Viņa balss bija ļoti līdzīga Zanni balsij, un viņa angļu valoda bija aptuveni tāda pati.
  
  
  "Es domāju, ka mēs ar to varam tikt galā," sacīja Ērika.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc stundas nonācām pie Apollo ēkas. Atēnās bija pusdienu stunda, un pilsētas ielās automašīnu gandrīz nebija. Pati ēka bija tumša, izņemot vestibilu un penthausa tālumā mirgojošās gaismas. Apmēram desmit minūtes sēdējām īrētā melnajā sedanā, un tad aiz mājas stūra parādījās garš vīrietis. Viņš gāja taisni uz mašīnu un apsēdās man blakus priekšējā sēdeklī. Ērika un Sergiu sēdēja aizmugurē. Minurcos palika viesnīcā.
  
  
  "Sveiks Kārter," teica garais vīrietis. Viņš paskatījās uz pārējiem diviem un pievērsa skatienu Ērikam.
  
  
  ES jautāju. - "Vai kaut kas notiek?"
  
  
  "Nekas tamlīdzīgs. Kopš es ierados, neviens nav bijis." Tas bija Bils Spensers, mans kolēģis uzņēmumā AX. Viņš aģentūrā bija jauns, un iepriekš biju viņu satikusi tikai īsi. Tomēr Vanags man pa tālruni mūsu īsās sarunas laikā apliecināja, ka Spensers ir labs cilvēks. Pēc maniem norādījumiem viņš gandrīz trīs stundas caur ēkas stikla fasādi vēroja speciālo liftu uz penthausu.
  
  
  Es viņu iepazīstināju ar Ēriku un Serhio. "Mēs ieejam pa dienesta durvīm vestibilā," es teicu, "ar šo atslēgu. Serhio ir pirmais, un mēs rīkojamies tā, it kā mums piederētu šī vieta. Ja mēs uzkāpsim augšā, mēs rīkosimies, kā es aprakstīju iepriekš. jautājumi?"
  
  
  Tumšajā mašīnā valdīja domīgs klusums. "Labi," es teicu. "Pabeigsim ar to."
  
  
  Mēs četri izkāpām no melnā sedana un kopā devāmies uz ēkas priekšpusi. Pa kreisi no galvenās ieejas atradās aizslēgtas stikla dienesta durvis. Sergiu iesprauda atslēgu, ko Minurcoss viņam bija iedevis nerūsējošā tērauda slēdzenē un pagrieza to. Vestibilā apsargs pie lifta neizpratnē pagriezās pret mums.
  
  
  Sergiu ienāca pirmais un mēs viņam sekojām. Es domāju, vai mēs patiešām noķersim Stavrosu pārsteigumā. Viņam jāstaigā pa penthausu, gaidot, kad dzirdēs, kas notika pulkveža Kotsikasa mājā. Es cerēju, ka viņš nenosūtīs uz turieni savus vīrus, lai veiktu izmeklēšanu. Pastāvēja arī iespēja, ka viņš pēdējo vai divu dienu laikā bija mēģinājis piezvanīt uz Parakatu un atklājis, ka nevar nevienu tur sazināties. Nespēja sazināties ar kādu no džungļu plantācijām liecināja Stavrosam, ka kaut kas nav kārtībā.
  
  
  Piegājām pie apsarga pie lifta. Viņš dīvaini paskatījās uz Sergiu.
  
  
  "Kur tu biji?"
  
  
  "Tie ir preses pārstāvji," sacīja Sergiu, pildot savu jauno lomu. "Viņi dzirdēja par šausmīgo huntas pulkvežu slaktiņu, kas notika tikai pirms dažām stundām. Par notikušo traģēdiju viņus informēja policija. Viņi vēlas veikt īsu interviju, lai uzzinātu Minurcos kunga viedokli par šo briesmīgo notikumu, un es runāšu ar viņiem augšstāvā.
  
  
  Es jutu Hugo duncis uz sava labā apakšdelma un domāju, vai man tas būs jāizmanto. Ja apsargs būtu dežurējis kādu laiku, viņš zinātu, ka Zanni nav izgājis no ēkas.
  
  
  "Labi," viņš teica. "Es braucu ar liftu līdzi."
  
  
  Lifts atradās augšējā stāvā augšējā stāvā. Viņš piezvanīja zvanam un lēnām sāka kāpt lejā. Likās, ka pagāja vesela mūžība, pirms viņš ieradās pirmajā stāvā, bet durvis beidzot atvērās. Dežūrēja tas pats lifta operators, kurš mani veda augšā un lejā. Mēs iekāpām, kamēr lifta operators paskatījās uz Serhio. Durvis aiz mums aizvērās, bet operatore nenospieda pogu, lai mūs paceltu.
  
  
  "Es nezināju, ka jūs atstājāt ēku," viņš teica Sergiu, piesardzīgi lūkojoties uz mums.
  
  
  "Nu, tagad jūs zināt," Sergiu aizkaitināti atbildēja. “Es aizbraucu, lai satiktos ar šiem laikrakstu cilvēkiem. Uzved mūs augšā. Es sniedzu interviju."
  
  
  Vīrietis rūpīgi nopētīja Sergiu seju. "Es vispirms piezvanīšu augšā," viņš teica.
  
  
  "Tas nav obligāti!" - teica Sergiu.
  
  
  Bet operators piegāja pie sakaru pults mašīnas sānos. Es pamāju Spenseram un viņš pienāca tuvāk. Viņš izvilka savu Smith & Wesson 38, un otrs vīrietis pamanīja kustību. Viņš pagriezās tieši laikā, lai ieraudzītu pistoles stobru pret deniņu. Viņš noelsās un noslīdēja uz grīdas.
  
  
  Ērika devās uz vadības paneli. "Ņemiet to uz sevi," es teicu.
  
  
  Pa ceļam uz penthausu mēs pārvietojām ļengano lifta operatora figūru uz lifta stūri, kur viņš uzreiz nebūtu redzams, kad mēs četri izkāpsim. Brīdi vēlāk mansarda gaitenī atvērās durvis.
  
  
  Kā man bija aizdomas, tur dežurēja vēl divi vīrieši. Viens no viņiem bija blondais bandīts, kuru biju satikusi agrāk. Tās bija asa sižeta filmas, un es negribēju ar tām spēlēt spēles. Blondīne piecēlās no galdiņa pie ieejas penthausā, bet otrs palika sēdus.
  
  
  Viņi abi paskatījās uz Serhio, it kā būtu redzējuši spoku.
  
  
  "Kas pie velna..." blondīne iesaucās. "Kas šeit notiek?"
  
  
  Serdžu pievērsa blondīnes uzmanību, kad Spensers piegāja pie tumšmatainā pie galda. Vīrietis lēnām piegāja pie Spensera.
  
  
  "Es devu atļauju intervēt šos cilvēkus," sacīja Sergiu.
  
  
  "Kā jūs tikāt ārā no penthausa?" - blondīne jautāja.
  
  
  Es piegāju pie viņa, kamēr Sergiu atbildēja. Spensers stāvēja blakus tumšajam vīrietim. Ērika mūs abus apsedza ar mazu beļģu revolveri, kas bija paslēpts aiz somiņas.
  
  
  — Vai tu neatceries, kā es aizgāju? - Sergiu sašutis jautāja. "Tas bija apmēram pirms stundas. Es tev to teicu..."
  
  
  Papildu paskaidrojumi nebija nepieciešami. Hugo klusējot ieslīdēja manā plaukstā. Es satvēru blondīni ar kreiso roku un pievilku viņu sev pretī, jo viņš zaudēja līdzsvaru. Es ātri pārbraucu ar naža roku pāri viņa rīklei. Asinis izšļakstījās uz Serhio krekla un jakas.
  
  
  Tumšais paņēma ieroci, bet Spensers bija tam gatavs. Viņš izvilka no kabatas neglītu cilpu un ātri uzlika to bandītam uz galvas, tad ar diviem koka rokturiem spēcīgi pavilka pāri sakrustotajai stieplei. Vīrieša roka nekad nesasniedza ieroci. Viņa acis iepletās un mute pavērās vaļā, kad stieple iedūra viņa miesu un artērijas līdz kaulam. Vairāk asiņu izšļakstījās uz biezā paklāja pie mūsu kājām, kad bandīts lēca un uz brīdi saviebās Spensera tvērienā, viņa kājām trīcot gaisā. Pēc tam viņš pievienojās savam biedram uz grīdas.
  
  
  Ērika atslābināja tvērienu pie revolvera palaidēja. Sergiu skatījās uz līķiem ar bālu seju, kamēr es noslaucīju Hugo asmeni blondīnes jakā. Spensers man pamāja, pametot garrotu, kas bija dziļi iegriezies vīrieša kaklā, un devās uz mansarda durvīm. Es turēju Hugo rokā, un Spensers izvilka īpašo pistoli, ko viņš man bija pieminējis iepriekš. To nodrošināja specefekti un montāža – gaisa pistole, kas šauj šautriņas. Šautriņas bija pildītas ar kurāru — ātri iedarbīgu indi, ko AX aizņēmās no Kolumbijas indiāņiem.
  
  
  Sergiu nāca pie prāta. Viņš piegāja pie durvīm, ievietoja citu atslēgu, ko viņam bija devis Minurcos, un izmantoja to, lai atslēgtu smagās durvis. Viņš paskatījās uz mani un es pamāju. Viņš klusi pagrūda durvis un pagāja malā, jo nevarēja iekļūt augšējā stāvā. Viņš nebija gatavs palīdzēt šajā uzbrukuma stadijā.
  
  
  Mēs trīs ātri izgājām pa durvīm, vēdinot ārā, Ērika turēja ieroci sev priekšā, bija gatava šaut, bet viņa bija tikai rezerves ierocis. Es negribēju brīdināt Stavrosa vīrus vairāk, nekā tas bija absolūti nepieciešams, pirms mēs atradām pašu Stavrosu.
  
  
  Būtu ideāli, ja Stavros atrastos lielajā viesistabā netālu no ieejas. Tas tam visam ļoti ātri pieliktu punktu. Bet tā vietā mēs atradām kuplu Āmuru, kas sēdēja uz gara dīvāna ar muguru pret mums, ar glāzi brendija rokā. No vietas, kur stāvēju, es varēju redzēt maciņu siksnas. Viņš joprojām bija bruņots — šis bīstamais cilvēks.
  
  
  Iekšējā gaitenī, kas veda uz guļamistabām, nebija ne miņas no dzīvības, taču no labi apgaismotā biroja bija dzirdamas balsis. Es tikko gatavojos doties uz Hummer, kad pēkšņi divi vīrieši izgāja no biroja uz dzīvojamo istabu. Viens no viņiem bija liels strēlnieks ar ložmetēju pleca maciņā, bet otrs bija cits viltus Madupa, Jānis Tsanni.
  
  
  Viņi apstājās, ieraugot mūs, un abi paskatījās uz Serhio starojošām acīm. Abi krāpnieki uz brīdi apstājās, skatoties viens uz otru, un Hammers pagriezās pret viņiem un ieraudzīja viņu sejas izteiksmi. Vēl pēc sekundes daļas slepkava un Zanni sniedzās pēc pistolēm.
  
  
  Spensers notēmēja šautriņu un izšāva. Istabā atskanēja blāvi blīkšķi, un mirkli vēlāk no vīrieša kakla, blakus Ādama ābolam, izlidoja melna metāla šautra. Viņa žoklis sāka klusi strādāt, kamēr Zanni šausmās skatījās uz melno priekšmetu. Vienā kaķa kustībā Hamers sāka griezties un izvilkt pistoli.
  
  
  Viņa acis vispirms koncentrējās uz mani, un es tos uztvēru kā draudus, kad viņa roka atrada ieroci maciņā. Es nokritu uz viena ceļgala un vienlaikus šūpoju roku, izveidojot cilpu no apakšas, atbrīvojot stiletu. Tā klusi iegriezās gaisā kā uzbrūkoša čūska un trāpīja Āmuram krūtīs, tuvu viņa sirdij. Asmens ar skaļu būkšķi iekļuva viņa ķermenī un nolaidās līdz rokturam.
  
  
  Hammera neglītās acis, kas man vispirms atklājās, jo viņš nebija valkājis zilas saulesbrilles, brīdi skatījās uz mani, neticīgi, ka man izdevās viņu tik ātri nogalināt. Viņš paskatījās uz stiletu, no kura viņa krekls slējās tumšsarkanā krāsā. Viņš paņēma nazi it kā lai to izvilktu, tad pacēla rokā ieroci pret mani. Bet viņš jau bija miris. Viņš nokrita ar seju uz dīvāna, garie mati slēpa apjukumu sejā.
  
  
  Otrs cīnītājs tikko bija pārstājis raustīties uz grīdas. Zanni pagriezās, lai skrietu atpakaļ uz biroju, bet cita gaisa pistoles šautra viņu apturēja, trāpot viņam mugurā.
  
  
  Viņš izmisīgi mēģināja to satvert, nespēja to aizsniegt, un tad ar galvu iekrita biroja durvīs, kādu brīdi tur kratīdamies un pēc tam ļengans.
  
  
  Piegāju pie durvīm un redzēju, ka birojā neviena cita nav. Es pagriezos atpakaļ pret pārējiem. Es pamāju pa gaiteni, kas veda uz guļamistabām, un Spensers mani piekāva. Ērika man sekoja.
  
  
  Izpētījām pārējo vietu. Vēl viena viesistaba, guļamistabas un virtuve. Virtuvē atradām bruņotu noziedznieku, kurš ēd sviestmaizi. Tāpēc Spensers viņu atrada pirmo. Es iegāju tajā brīdī, kad viņš atkal izšāva no gaisa pistoles. Viņš bija noslepkavots gandrīz tikpat ļoti kā Zeks. Vīrietis guva sitienu sānā, kad viņš izvilka garu Welby .32 revolveri. Nez kāpēc inde viņu neietekmēja tik ātri, un viņam izdevās nošaut. Ierocis dārdēja telpā un trāpīja Spenseram tieši zem ribām, atmetot viņu pret sienu. Es paķēru krēslu un iesitu viņam ar to pa seju, kad viņš tēmēja pret mani ar savu revolveri. Krēsls ietriecās viņā un ietriecās viņa sejā. Ierocis izšāvis griestos, un vīrietis ar muguru atsitās pret grīdu, zaudējot ieroci. Spensers, kurnējot pie sienas, atkal mērķēja ar gaisa pistoli.
  
  
  Es kliedzu uz viņu. - "Pagaidi, sasodīts!"
  
  
  "Par ko?" - viņš aizsmacis jautāja. "Necilvēks mani satvēra."
  
  
  Viņš atkal mērķēja. Es iesitu viņam pa seju un viņš atsita galvu pret sienu. Tad es atspējoju ieroci, tāpēc viņš to pazaudēja. Tas dārdēja pa flīžu virtuves grīdu, un viņš apstulbis paskatījās uz mani.
  
  
  "Es teicu pagaidi," es norūcu.
  
  
  Mūsu skatieni uz brīdi sastapās, tad viņš nolaida acis, satvēris brūci zem ribām. Izskatījās pēc vienkāršas brūces miesā, bet tagad tas mani īpaši netraucēja. Es piegāju un nometos ceļos šāvēja priekšā. Viņa acis bija atvērtas, un viņa ķermenis joprojām cīnījās ar indi. Viņš bija viens no tiem retajiem cilvēkiem, kam bija dabiska imunitāte pret noteiktām toksiskām ķimikālijām, kas, lai gan nebija pilnīgas, lika kūrei viņu nogalināt lēnām, nevis uzreiz. Man bija prieks, ka tā bija. Varbūt es saņemšu dažas atbildes.
  
  
  Tajā brīdī Ērika ienāca virtuvē, viņas revolveris vēl nebija izšāvis. "Viņa šeit nav," viņa teica.
  
  
  Es satvēru zaudētāju aiz krekla un pakratīju. "Kur ir Stavross?" - es prasīju.
  
  
  Vīrietis paskatījās uz mani. "Kāda tev daļa?" Viņš bija vēl viens no Stavrosa amerikāņu fanātiķiem, taču viņa mati nebija tik gari kā Hammeram.
  
  
  Es izvilku Lugeru no maciņa un piespiedu to bandīta kreisajam vaiga kaulam. "Ja jūs man pateiksit, kur viņš atrodas, es parūpēšos, lai jūs savlaicīgi vērstos pie ārsta, lai jūs glābtu." Protams, tie bija meli. “Ja tu atteiksies, es nospiedīšu sprūdu. Runājiet."
  
  
  Viņš ieskatījās man acīs un novērtēja redzēto. "Sasodīts, labi," viņš aizsmacis teica. Inde viņu jau skāra. — Ja tu mani tiešām izglābsi.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  — Viņš devās uz Mikonas.
  
  
  Es pārmiju skatienus ar Ēriku. Mikonas sala bija viena no divām vietām, kur Stavros izveidoja savu elitāro nemiernieku korpusu. "Tagad pastāstiet man," es sacīju, piespiežot Luger viņam pie sejas. — Vai viņš ir saņēmis ziņas par pulkvežiem?
  
  
  Bandīts iesmējās, tad viņa seja sagriezās pēkšņās sāpēs. “Zanni piezvanīja Kotsikam mājās. Viens no policistiem atbildēja. Viņš teica, ka ar leitnantu un mūsu cilvēkiem viss ir kārtībā un ka pulkveži ir miruši.
  
  
  "Kas pie velna?" – Spensers iesaucās.
  
  
  Spensers bija pārsteigts par atbildi, bet es nē. Pulkvedis Kotsikas ātri apdomājās, kad atskanēja zvans, un iedeva tālruni vienam no policistiem. Kotsikas uzskatīja, ka Stavross turp dosies kopā ar saviem vīriem, ja vien viņš nenosūtīs nepatiesu ziņojumu uz penthausu. Kotsikam nebija laika saskaņot ar mums, tāpēc viņš devās uz priekšu un darīja to, kas šķita vislabāk. Tas bija saprātīgi, taču pulkvedis nevarēja zināt, ka atbilde, ko viņš piespieda policistam sniegt, ļaus Stavrosam pamest penthausu, pirms mēs tur nonākam.
  
  
  "Kāpēc Stavross dotos uz Mikonas?" - es kaustiski jautāju mirstošajam šāvējam. — Pārskatīt karaspēku?
  
  
  Viņu pārņēma vēl viena sāpju lēkme. "Dodiet man ārstu," viņš elpoja.
  
  
  — Vispirms parunāsim.
  
  
  Viņš čukstēja vārdus. "Viņš sasauca abas nometnes kopā. Viņš vēlas, lai karaspēks tiktu nogādāts Atēnās. Mikonas komandieris kaut ko teica, lai nepārvietotu savu karaspēku, kamēr nav dzirdējis no Minurkosas. Stavross uz viņu bija ļoti dusmīgs. Viņš lidoja tur, lai personīgi komandētu.
  
  
  Esmu pieaudzis. Vīrietis saspringa un nodrebēja. Viņa seja jau kļuvusi zila.
  
  
  "Ejam prom no šejienes," es pavēlēju. Es pagriezos pret Spenseru. "Paliec šeit."
  
  
  Viņa balsī bija dzirdams sašutums. "Es esmu ievainots, Kārter."
  
  
  Es viņu pārbaudīju. Tā bija tikai brūce, kurā nebija nekā svarīga. "Tev viss būs labi," es teicu. “Apvelciet to un piezvaniet Vanakam no šejienes. Pastāstiet viņam par jaunākajiem notikumiem. Es lūgšu Minurcos izsaukt ārstu, lai viņš apkoptu jūsu brūci. Vai jums ir jautājumi?"
  
  
  "Jā," viņš teica. "Kāpēc jūs nevēlaties, lai es būtu kopā ar jums Mikonā?"
  
  
  "Tev ir jākļūst labākam, Spenser.
  
  
  Stavros ir pārāk svarīgs priekš AX. "
  
  
  "Vai man tas būtu jāpasaka Vanam?" - viņš skābi jautāja. "Viņš ieteica man pagaidu darbu šajā uzdevumā."
  
  
  "Stāsti viņam visu, ko vēlaties." Es pagriezos pret durvīm, aptvērusi Lugeru. — Nāc, Ērika.
  
  
  "Ko jūs gaidāt no manis, vienkārši pagaidiet, kamēr es dzirdu no jums? – Spensers jautāja.
  
  
  Apstājos un brīdi padomāju: “Rīt brokastu laikā vari doties prom. Būs par vēlu, lai laikraksti atspoguļotu šo stāstu. Lieciet Minurcosam piezvanīt policijai un pastāstīt visu. Zvaniet pulkvedim Kotsikasam un lūdziet viņu atbalstīt Minurcosu. Līdz tam laikam es būšu Mikonā un atradīšu Stavrosu, ja viņš tur būs. Viņam būs pāragri saņemt ziņas par notikušo šeit un Kotsikas mājā."
  
  
  — Kā ar Sergiju? - jautāja Ērika.
  
  
  "Mēs viņu nosūtīsim mājās," es teicu. "Viņš paveica labu darbu, un tagad viņš var atgriezties pie savas ģimenes."
  
  
  – Kārters, – Spensers sacīja.
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Nākamreiz es darīšu labāk."
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Labi," es teicu. "Nāc, Ērika. Mums jānoķer grifs."
  
  
  Desmitā nodaļa.
  
  
  Mikonas osta gulēja kā masīvs safīrs rīta saulē. Tā bija gandrīz pilnībā norobežota osta ar mazām zvejas laivām un ātrlaivām iekšā un diviem lieliem kruīza kuģiem, kas noenkuroti pie jūras sienas. Kuģi neiebrauca Mikonā. Pasažieriem ar bagāžu rokās bija jādodas lejup pa drebošiem kāpnēm līdz laivai, kas nelielās grupās nogādāja krastā.
  
  
  Mēs ar Ēriku nepārdzīvojām šo īso piedzīvojumu. Mēs bijām ieradušies jaunajā lidostā salas otrā pusē tikai stundu agrāk un braucām ar autobusu pa bedrainu ceļu uz ciematu. Tagad es sēdēju piejūras kafejnīcā zem audekla nojumes, uzsēdies uz taisna dzeltena krēsla un skatījos, kā pusducis ūsaino grieķu jūrnieku pilotē svaigi krāsotu zvejas laivu ūdenī tikai piecpadsmit jardu attālumā. Krastmala no manis novērsās abos virzienos - balsinātu māju rinda ar kafejnīcām, veikaliem un nelielām viesnīcām. Iedzēru malku Nescafe, grieķu simbolisko veltījumu amerikāņu kafijai, un vēroju, kā vecs vīrs salmu cepurē brauc, pārdodot vīnogas un ziedus. Šajā atmosfērā bija grūti atcerēties, ka esmu šeit, lai nogalinātu cilvēku.
  
  
  Ērikas nebija ar mani. Viņa pazuda balto ielu labirintā netālu no krastmalas, lai atrastu vecu sievieti, kuru pazina no viņas uzturēšanās Mikonas pirms pāris gadiem. Ja jums bija nepieciešama informācija par Mikonas, jūs vērsāties pie tumšmatainajām vecenēm melnās šallēs, kuras īrēja istabas savās mājās apmeklētājiem. Viņi zināja visu. Ērika devās uzzināt par militāro nometni uz salas un noskaidrot, kur varētu dzīvot šīs nometnes komandieris, jo, iespējams, mēs tur atradīsim Stavrosu.
  
  
  Es tikko pabeidzu Nescafe, kad Ērika, šūpojoties pa akmens celiņu kafejnīcas priekšā, bija uzvilkusi dzeltenas bikses, viņas garie, sarkanie mati bija sasieti ar dzeltenu lentīti. Man joprojām bija grūti saprast, kāpēc tik skaista meitene kā Ērika tiek ierauta manā pasaulē. Viņai vajadzēja apprecēties ar bagātu vīrieti ar villu un garu baltu jahtu ārpus Telavivas. Viņai tas viss varētu būt ar savu izskatu. Varbūt viņa to nezināja. Vai varbūt jahtas vienkārši nav viņas gaumē.
  
  
  "Tu izskaties pēc tūrista, Nik," viņa pasmaidīja, apsēdoties man blakus. — Izņemot jaku un kaklasaiti.
  
  
  "Dodiet man vēl stundu," es teicu. — Ko tu uzzināji?
  
  
  Viņa pasūtīja viesmīlim tasi karstas tējas un viņš aizgāja. “Labi, ka devos viens. Sākumā Marija īsti negribēja runāt. Šie salas iedzīvotāji ir ļoti tālu no svešiniekiem, un jebkurš cilvēks, kurš šeit nedzīvo, ir svešinieks.
  
  
  "Kas viņai bija jāsaka?"
  
  
  Ērika sāka runāt, bet bija jāgaida, kad viesmīlis atstās viņas tēju. Kad viņš aizgāja, viņa no atvērtās bļodas krūzē ielēja cukuru. “Pie Ornos pludmales ir nometne, un tajā ir bijuši tikai pāris salinieku. Komandieris dzīvo īrētā villā blakus nometnei. Viņu sauc Galatis. Viens no diviem vietējiem taksometru vadītājiem abus amerikāņus nogādāja Renia viesnīcā. ciema nomalē; Vēlāk tas pats vīrietis viņus aizveda uz Galaša villu."
  
  
  — Lielisks izlūkošanas darbs, Nīstromas jaunkundze, — es teicu. "Nāc, ejam uz Reniju."
  
  
  "Es tikko apsēdos," viņa sūdzējās. "Man joprojām ir puse tasi tējas."
  
  
  "Vēlāk es jums atnesīšu vēl vienu krūzi." Es nometu uz galda dažas drahmas.
  
  
  "Labi," viņa teica, ātri iedzerot vēl vienu malku tējas un tad piecēlās, lai sekotu man.
  
  
  Mēs gājām gar krastmalu garām kafejnīcai un nelielai grupai līdz atklātam laukumam, kur apstājās autobusi uz nomalēm. No pasta un ostas policijas štāba paveras skats uz laukumu, un tur stāvēja aptraipīta sena varoņa bronzas statuja. Mēs gājām garām šim laukumam, nogriezāmies no krastmalas uz nelielu kvartālu un drīz nonācām Renijā. Tā bija kalnā uzcelta daudzlīmeņu viesnīca, kuras priekšā bija gandrīz tropisks dārzs.
  
  
  Slaidais jauneklis reģistratūrā bija ļoti pretimnākošs. "Jā, vakar ieradās divi amerikāņi. Vai tie ir tavi draugi?
  
  
  Kādi ir viņu vārdi? - ES jautāju.
  
  
  "Ļauj man paskatīties." Viņš no letes paņēma žurnālu un atvēra to. “Ahh. Brauna kungs un Smita kungs."
  
  
  "Jā. Viņi būs mūsu draugi,” es teicu. "Kurā istabā viņi atrodas? Mēs vēlamies viņus pārsteigt."
  
  
  "Viņi ir 312. Bet viņi jau ir aizgājuši. Viņi minēja, ka atgriezīsies viesnīcā pusdienās pirms pusdienlaika.
  
  
  Mēs vienalga pārbaudījām istabu. Es pieklauvēju pie durvīm un tad iegāju iekšā ar specefektu, ko nodrošināja specefektu puiši. Aizvērām aiz sevis durvis un paskatījāmies apkārt. Abas lielās gultas joprojām bija nesaklātas, un uz naktsgaldiņa stāvēja pustukša viskija pudele. Stavross nedzēra daudz, tāpēc es domāju, ka tas ir viņa algotnis, kuru viņš paņēma līdzi, kurš dzēra alkoholu.
  
  
  Ja neskaita kādu lenti un dažus izsmēķus, viņi neko citu neatstāja. Stavross droši vien nepaņēma līdzi nekādu bagāžu. Tas, kas viņam bija jādara, neaizņems ilgu laiku. Viņam bija jāuzzina par telefona zvanu no vīrieša, kurš sevi sauca par Minurcosu, un jāpārbauda nometnes komandiera Galata lojalitāte. Galatis dzīvībai draudēja tiešas briesmas, ja viņš paklausīs Minurcos pavēlei nekustēties, līdz viņš no viņa dzirdēs turpmākus ziņojumus. Tā kā Stavross ieradās vakar, Galatis jau varētu būt miris.
  
  
  "Labāk dosimies uz villu," es teicu.
  
  
  "Es esmu ar tevi, Nik."
  
  
  Pēc pusstundas meklējumiem beidzot atradām taksistu, kurš kafejnīcā malkoja ouzo. Viņam nebija nekādas vēlēšanās mūs vest uz villu, līdz es viņam neparādīju drahmu paciņu, tad viņš saliecās un veda mūs uz taksi. Tas bija 1957. gada Chevrolet, kuram trūka lielākā daļa krāsas un vates, kas izlīda no polsterējuma. Taksists iedarbināja veco dzinēju, kas, mums plunčādamies, skaļi brēca.
  
  
  Lielākā daļa braukšanas notika pa slikti asfaltētiem ceļiem gar salas akmeņaino piekrasti, kur Egejas jūrā iekrita milzīgas klintis. Kad bijām gandrīz pie Ornos pludmales, šoferis nogriezās uz nobružāta grants ceļa uz nometni un villu. Braucot garām augstajam dzeloņstiepļu žogam, mēs tikai ieraudzījām nometni, zaļās ēkas, kas slēpās tālumā. No žoga nogriezāmies uz garo ceļu, kas veda uz villu. Kad ieradāmies pie mājas ar dakstiņu jumtu, es palūdzu taksistu pagaidīt, un viņš šķita ļoti gatavs tam piekrist.
  
  
  Mēs bijām gatavi uz visu, kad es pieklauvēju pie greznajām koka ārdurvīm. Ērikai aiz somiņas atkal bija paslēpts beļģu revolveris, un šoreiz viņa cerēja to izmantot. Viņa vēsi stāvēja man blakus pie durvīm un gaidīja. Es ieliku Luger jakas sānu kabatā un mana roka bija ar to. Kalps, gados vecāks grieķis, atvēra durvis.
  
  
  "Kali mera," viņš mūs sveicināja. Viņš turpināja grieķu valodā. — Vai vēlaties redzēt komandieri?
  
  
  "Piedod man," es teicu, uzmanīgi pastūmot to malā. Mēs ar Ēriku pārcēlāmies uz lielu dzīvojamo istabu ar vienu stikla sienu, no kuras paveras skats uz kalna nogāzi ar kokiem.
  
  
  — Lūdzu! - vecais vīrs iebilda angliski.
  
  
  Mēs uzmanīgi pārvietojāmies no istabas uz istabu un beidzot satikāmies lielā istabā. Tur neviena nebija.
  
  
  — Kur ir komandieris? - Ērika jautāja vecajam vīram.
  
  
  Viņš nikni pakratīja galvu no vienas puses uz otru. "Ne villā. Prom."
  
  
  ES jautāju. - "Kur?"
  
  
  "Es devos kopā ar amerikāņiem. Uz nometni".
  
  
  "Efaristo," es pateicos viņam.
  
  
  Mēs izkāpām un iesēdāmies atpakaļ kajītē. "Vediet mūs uz militāro nometni," es teicu šoferim.
  
  
  "Ko mēs darīsim, kad būsim tur?" - jautāja Ērika.
  
  
  Taksometrs aizbrauca prom no mājas un devās atpakaļ pa grants ceļu. "Es vēl neesmu pārliecināts," es atzinu. "Man vienkārši šķiet, ka mums vajadzētu vismaz iegūt kādu perspektīvu."
  
  
  Bet mēs neesam tikuši tik tālu. Kad mēs nogriezāmies atpakaļ uz ceļa, kas bija paralēli žogam, un braucām pa to dažus simtus jardu, es ieraudzīju vietu, kur no brauktuves bija izlīdušas riepu pēdas un apstājās pie kādas krūmājas.
  
  
  Es teicu šoferim. - "Stop!"
  
  
  "Kas noticis, Nik?" - jautāja Ērika.
  
  
  "Es nezinu. Paliec šeit".
  
  
  Es izkāpu no kabīnes un izvilku Luger. Lēnām virzījos garām riepu pēdām krūma virzienā. Bija pierādījumi par kautiņu netālu no vietas, kur automašīna bija novietota. Nonācis krūmos, es atklāju to, no kā baidījos. Aiz bieza krūma gulēja garš, tievs vīrietis, pārcirsts no auss līdz ausij kakls. Laikam atradu Galati.
  
  
  Es atgriezos mašīnā un pateicu Ērikai, un mēs kādu laiku vienkārši sēdējām, kamēr taksists skatījās uz mums atpakaļskata spogulī.
  
  
  "Stavrosam jau vajadzēja būt vienam no Galatisa pakļautajiem virsniekiem," es smagi teicu. — Ja mēs neatradīsim Stavrosu, viņam šie karaspēki rīt būs Atēnās.
  
  
  "Mēs nevaram sekot viņam uz nometni, Nik," Ērika sacīja. "Viņam būs neliela armija, kas viņu tur aizsargās."
  
  
  "Mēs atgriezīsimies viesnīcā un cerēsim, ka Stavrosa teiktais ir patiesība - ka viņš plāno tur ierasties līdz pusdienlaikam. Mēs viņu tur gaidīsim."
  
  
  Renijā mēs ar Ēriku nepamanīti nokļuvām Stavrosa istabā. Mēs ieslēdzāmies un gaidījām. Bija rīta vidus. Gultas bija saklātas, lai mums nebūtu jāuztraucas par kalponēm. Es ielēju mums abiem nelielu viskiju un mēs apsēdāmies uz gultas malas, dzerot to.
  
  
  "Kāpēc mēs nevaram būt šeit atvaļinājumā kā tūristi?" – Ērika sūdzējās. "Neko darīt, kā vien apmeklēt vējdzirnavas, doties uz pludmalēm un sēdēt kafejnīcās, vērojot pasauli?
  
  
  "Varbūt mēs kādreiz būsim šeit kopā," es teicu, neticot tam ne mirkli. — Dažādos apstākļos.
  
  
  Ērika novilka mazo vestīti, kas bija līdzi biksēm. Viņai bija tikai caurspīdīga blūze, kas bija iebāzta biksēs. Viņa atgūlās gultā, kājas joprojām atradās uz grīdas un viņas sarkanie mati mežonīgi izplesti uz vienkāršā zaļā gultas pārklāja.
  
  
  "Mums nav daudz laika kopā," viņa sacīja, skatoties griestos. Pa atvērto logu nāca viegls vējiņš, viegls jūras vējiņš. "Neatkarīgi no tā, kā tas viss darbojas."
  
  
  "Es zinu."
  
  
  “Es nevēlos gaidīt kādu iespējamo brīdi nākotnē kopā. Tas var nekad nepienākt." Viņa sāka atpogāt blūzi.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Ērika, ko, pie velna, tu dari?"
  
  
  "Es izģērbjos," viņa teica, nepaskatoties uz mani. Blūze tika novilkta. Viņa atsprāga savu mazo krūšturi un notīrīja to. Es paskatījos uz viņu lejā.
  
  
  "Vai jūs saprotat, ka Stavross var ienākt šeit jebkurā brīdī?" ES jautāju.
  
  
  — Ir tikai rīta puse. Viņa atraisīja savu dzelteno bikšu spraugu jostasvietā un pārvilka tās pār gurniem. Zemāk bija tikai biksīšu lūžņi, neliels auduma gabals, kas gandrīz neko nesedza.
  
  
  Es atcerējos, un mans kakls izžuva. Es atcerējos tīro dzīvniecisko baudu, ko izjutu kopā ar viņu.
  
  
  "Ērika, es nedomāju..." es mēģināju iebilst.
  
  
  "Ir laiks," viņa man apliecināja, gurdeni kustoties pa gultu. Es vēroju, kā viņas ķermenis kustās un stiepjas. — Jūs pats teicāt, ka Stavross, iespējams, visu rītu runās ar jauno komandieri nometnē.
  
  
  "Mēs nevaram būt pārliecināti," es teicu, kad viņa atsprādzēja manu jostu. Mans pulss paātrinājās, un es jutu pazīstamu iekšējo reakciju uz viņas pieskārienu.
  
  
  Viņa pievilka mani sev klāt un virzījās uz mani. Mana kreisā roka pati no sevis pārcēlās uz krūtīm.
  
  
  "Cik droši mums jābūt, Nik," viņa elpoja, sniedzoties manās drēbēs.
  
  
  "Nu, kas pie velna," es nodomāju. Durvis bija aizslēgtas. Luger būs viegli sasniedzams. Mēs dzirdēsim Stavrosu, pirms viņš ienāks istabā. Un man bija tāda pati sajūta kā Ērikai. Šī var būt pēdējā reize.
  
  
  Es pagriezos un ļāvu savām acīm klīst pār Ērikas ķermeni un liesmojošo matu krēpēm, kas krita pār viņas pienainajiem pleciem, un prātoju, vai kādreiz ir bijusi sieviete, kas būtu iekārojamāka par Ēriku Nīstromu. Jebkur. Jebkurā laikā.
  
  
  Es viņu noskūpstīju, un viņas mute bija karsta un slapja, un bija nepieciešams veids, kā viņa piespieda savas lūpas manējām. Kad skūpstījāmies, viņa mani izģērba, un es viņu neapturēju. Tad mēs gulējām kopā uz gultas, un es novilku caurspīdīgās biksītes gar viņas gurniem un augšstilbiem. Beigās viņa man palīdzēja, samulsinot viņus.
  
  
  Viņa apgūlās uz muguras ar gandrīz aizvērtām acīm un pastiepa man roku. Es piegāju pie viņas un viņa mani pievilka sev klāt. Mēs atkal kaislīgi skūpstījāmies un viņa mani turēja un glāstīja. Kad viņa mani ievilka sevī, bija brīdis, kad viņas mute aiz baudas atvērās, un tad no viņas rīkles izplūda zems vaids.
  
  
  Viņas gurni kustējās pret mani, būdama proaktīva un prasīga. Es atbildēju, spēcīgi piespiežot viņu. Garie augšstilbi pacēlās no gultas un aizslēdzās man aiz muguras, piespiežot mani dziļāk iekšā.
  
  
  Un tad mūs skāra sprādziens. Tas nāca ātrāk un ar lielāku spēku, nekā es jebkad biju domājis, liekot miesai trīcēt un trīcēt ar savu kailo spēku un pāriet tikai pēc tam, kad mēs abi tikām atbrīvoti no visa satricinājuma, kas mūsos bija radījis. Mēs palika ar maigu baudas viļņošanos, kas iespiedās mūsu dziļākajās un intīmākajās vietās.
  
  
  Viņi ģērbās lēnām. Vēl nebija vēls rīts. Tomēr es sāku baidīties, ka Stavros varētu neparādīties. Viņš, iespējams, atrodas lidostā un gaida lidmašīnu uz Atēnām. Viņš būtu varējis teikt, ka atgriežas pusdienlaikā, lai tikai izstumtu kādu vajātāju.
  
  
  Bija vienpadsmit trīsdesmit. Ērika dzēra vairāk viskiju, un viņā pieauga spriedze, kas skaidri atspoguļojās viņas sejā.
  
  
  "Es došos uz vestibilu," viņa teica vienpadsmitos trīsdesmit piecos.
  
  
  "Par ko?"
  
  
  "Varbūt viņš piezvanīja un mainīja savus plānus," viņa teica, ātri vilkdama garu cigareti. "Viņi varētu kaut ko zināt."
  
  
  Es nemēģināju viņu apturēt. Viņa bija sajūsmā, lai gan mēs bijām mīlējušies agrāk.
  
  
  "Labi," es teicu. "Bet, ja jūs saskaraties ar Stavrosu, neuzņemiet viņu. Ļaujiet viņam nākt šeit."
  
  
  "Labi, Nik. ES apsolu".
  
  
  Kad Ērika aizgāja, es sāku staigāt pa istabu. Pats biju nervozs. Bija svarīgi, lai mēs šeit atvestu Stavrosu. Mēs esam viņu dzenājuši pietiekami ilgi.
  
  
  Pagāja tikai piecas minūtes pēc tam, kad Ērika nonāca viesnīcas reģistratūrā, kad es dzirdēju skaņu gaitenī. Es izvilku savu 9mm Luger un devos uz durvīm. ES klausījos. Bija cita skaņa. Es gaidīju, bet nekas nenotika. Es uzmanīgi un klusi atslēdzu durvis. Atvērusi to vienu collu, es paskatījos ārā uz koridoru. Neviena nebija redzams. Es stāvēju un skatījos zālē un skatījos turp un atpakaļ.
  
  
  Nekas. Koridoram bija atvērtas arkas, kas veda uz dārzu. Es aizgāju un paskatījos ārā un atkal neko neredzēju. Apmēram piecdesmit pēdu gar koridoru bija ieeja dārzā. Es ātri nogāju tur lejā, paskatījos apkārt un beidzot padevos. "Droši vien mani nervi bija satriekti," es nolēmu. Es atgriezos pie nedaudz atvērtajām istabas durvīm un iegāju.
  
  
  Brīdī, kad satvēru durvis, lai tās aiz sevis aizvērtu, ar acs kaktiņu redzēju kustību, taču bija par vēlu reaģēt. Kraukšķīgais trieciens pakausī radīja reibinošas sāpes manā galvā un kaklā. Luger izslīdēja no manas rokas. Es satvēru durvju rāmi un turējos, kad atspiedos pret to. Es ieraudzīju seju sev priekšā un atpazinu to kā tādu, kādu biju redzējis penthausā Atēnās. Tā bija Adriana Stavrosa bargā, sarauktā seja. Es izsaucu dzīvniecisku skaņu savā kaklā un sniedzos pēc šīs neglītās sejas. Bet tad man atkal pa galvu trāpīja kaut kas cits, un iekšā pazibēja spilgtas gaismas. Es iepeldēju melnā jūrā, un starp melno jūru un melnajām debesīm nebija horizonta līnijas. Tas viss noslēdzās manī un saplūda virpuļojošā tumšā masā.
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa.
  
  
  — Viņš ir pamodies.
  
  
  Neskaidri dzirdēju balsi, it kā tā nāktu pie manis no citas istabas. Manas acis atvērās, bet es nevarēju tās nofokusēt. Ap sevi redzēju trīs neskaidras formas.
  
  
  — Tieši tā, atver acis.
  
  
  Balss bija pazīstama. Tas piederēja Adrianam Stavrosam. Es mēģināju koncentrēties uz tā avotu. Viņa seja manā redzējumā noskaidrojās. Es paskatījos uz cieto, cieto seju ar atkāpušos matu līniju, tumšiem matiem un ledaini aukstām acīm, un es ienīdu sevi, ka ļāvu viņam mani aizvest. Es paskatījos no viņa uz pārējām divām sejām abās pusēs. Viens piederēja veselam tumšādainam puisim ar zilganu aci virs kreisās acs. Es viņu sajaucu ar Stavrosa brazīliešu miesassargu. Otrs vīrietis bija diezgan jauns un valkāja haki krāsas formastērpu. Es uzminēju, ka tas ir virsnieks, kurš nomainīja nāvessodu Galati.
  
  
  "Tātad," Stavross teica indīgā balsī. "Logu mazgātājs". Viņš izlaida tādus kā mutiskus smieklus. "Kas tu patiesībā esi?"
  
  
  "Kas tu patiesībā esi?" Es atbildēju, mēģinot izvēdināt galvu, mēģinot domāt. Es atcerējos Ēriku un prātoju, vai viņi arī viņu ir atraduši.
  
  
  Stavross mani izvilka un atsita ar roku, un tikai tad es pamanīju, ka sēžu taisnā krēslā. Viņi mani nesasēja, bet Lugera nebija. Hugo joprojām sēdēja man uz apakšdelma zem manas atvērtās jakas. Es gandrīz izkritu no krēsla, kad sitiens piezemējās.
  
  
  Stavross noliecās pār mani, un, kad viņš runāja, viņa balss bija kā leoparda rūciens. "Es redzu, ka jūs mani neatpazīstat," viņš šņukstēja. Es redzēju, kā armijas virsnieks uz viņu skatās. — Tagad tu zini, ar kādu vīrieti tev ir darīšana.
  
  
  "Jā, traki," es nodomāju. Nežēlīgs vīrs, kurš plēš citus. Tagad es saprotu, kāpēc viņi viņu sauca par grifu. Šoreiz es turēju muti ciet. Viņš iztaisnojās, satvēra krekla priekšpusi un to dramatiski saplēsa. Es paskatījos uz rētu masu uz viņa rumpja, acīmredzot no uguns. Izrādījās, ka tie pārklāja lielāko daļu viņa ķermeņa.
  
  
  "Vai tu to redzi?" - viņš norūca, acis mirdzot pārāk spilgti. "Es to ieguvu dzīvokļa ugunsgrēkā, kad biju zēns. Mans tēvs paņēma līdzi gultā aizdedzinātu cigareti, kas ir jaunākais bezatbildīgo darbību sērijā pret viņa ģimeni. Bet es izdzīvoju, ziniet. Nedomājiet, ka es nokļūšu ellē, jo es jau tur esmu bijis."
  
  
  Tātad tas bija lielais trūkstošais Stavros puzles gabals. Uguns kaut ko noklikšķināja viņā. Viņš izdedzināja visu, kas bija palicis pāri no dvēseles, atstājot tikai pārogļotu kodolu. Kad viņš aizpogāja kreklu, es sapratu, kāpēc viņš stāv tik taisni. Viss viņa rumpis noteikti bija stīvs no rētas audiem.
  
  
  "Tagad tu saproti," viņš nošņāca man. "Tagad jūs man pateiksit, kas jūs esat un ko jūs darāt šeit, Mikonā, spiegojot mani."
  
  
  Blakus esošais, tumšādainais puisis izvilka no kabatas kaut ko īsu, šķietami zizli, ja nu gadījumā es būtu pietiekami stulbs, lai izaicinātu Stavrosu.
  
  
  "Vai tā ir CIP?" Stavrosa neglītā balss sasniedza mani. — Vai jūs zvanījāt Galatim, uzdodoties par Minurcu?
  
  
  Man vajadzēja sevi saudzēt, pretējā gadījumā tas būtu beidzies. Ja Ērika nebūtu cietusi pie viesnīcas letes, kā izrādījās, viņa drīz būtu atgriezusies šeit. Ja man paveiksies un viņa pievērš uzmanību, viņa neieies istabā un nekļūs par viņu gūstekni. Viņa cīnīsies ar to, un man ir jāapzinās, lai viņai palīdzētu.
  
  
  "Jā," es teicu. "Es esmu no CIP."
  
  
  "Jā, patiesība nāk klajā," sacīja Stavross. — Un jūs esat šeit, lai rīkotu apvērsumu pret mani?
  
  
  Stavrosa acis pazibēja manī maniakālā naidā.
  
  
  "Kaut kas tamlīdzīgs."
  
  
  "Kādas ir šīs CIP sazvērestības detaļas?" – Stavross prasīja atbildi.
  
  
  Es vilcinājos. Ja es teiktu pārāk daudz, tas izklausītos nepatiesi. Haskijs atkal pacēla savu nūju.
  
  
  "Pagaidiet," sacīja jaunais virsnieks ar biezu akcentu. "Mēs nesen Grieķijā esam pētījuši noteiktas metodes, kā panākt pilnīgu ieslodzīto sadarbību. Taču būtu pārāk trokšņaini veikt šādu pratināšanu šeit.
  
  
  Jebkurā gadījumā mums ir jāatgriežas nometnē. Mēs viņu ņemsim līdzi."
  
  
  Stavross brīdi padomāja. "Labi," viņš drūmi teica.
  
  
  Viņi mani pacēla no mana krēsla. Interesanti, kur pie velna ir Ērika? Viņai bija jāatgriežas no uzņemšanas. Varbūt viņi tomēr viņu atrada. Bet es nevarēju jautāt.
  
  
  Kad viņi mani iegrūda gaidošā mašīnā pie mājas, stāvvietā tālāk no ieejas, es domāju mēģināt aizbēgt ar duncis. Ja viņi būtu mani aizveduši uz to nometni, es nekad nebūtu pametis to dzīvu.
  
  
  Taču nebija labas iespējas pārvietoties ar nazi. Husky vīrietis turēja ieroci zem manām ribām, un Stavros sēdēja man otrā pusē. Amatpersona vadīja automašīnu.
  
  
  Braucot ārā no pilsētas pa stāvo ceļu, es visu laiku domāju par Ēriku. Bija grūti saprast, kas ar viņu noticis. Viņa zināja, ka viņai būs jāatgriežas istabā, tiklīdz parādīsies Stavross.
  
  
  Mēs atradāmies apmēram jūdzi no pilsētas, kad pagriezāmies straujā līkumā un ieraudzījām, ka uz šaura ceļa tikai divdesmit jardus mums priekšā apstājās automašīna. Atcerējos, ka agrāk redzēju šo automašīnu stāvam pie viesnīcas un secināju, ka tā pieder vadībai. Virsnieks nospieda bremzes, un militārais transportlīdzeklis apstājās dažu pēdu attālumā no otra transportlīdzekļa.
  
  
  "Kas tas ir?" – Stavross īsi jautāja.
  
  
  "Izskatās pēc salauztas automašīnas," virsnieks nomurmināja.
  
  
  "Nu, ej viņu nost no ceļa," pavēlēja Stavross.
  
  
  Pa labi no mūsu mašīnas bija klints, bet otrā pusē stāva klints. Amatpersona izkāpa no kreisās puses un uzmanīgi virzījās uz automašīnu, kas bloķēja ceļu. Stavross, sēdēdams man pa labi, atvēra durvis no klints puses un nostājās uz ietves un vēroja. Es biju viena mašīnā, un man blakus turēja ieroci.
  
  
  — Nomet viņu no klints! - Stavross pavēlēja stāvot blakus mūsu mašīnai.
  
  
  "Es mēģināšu," sacīja virsnieks.
  
  
  Tie bija viņa pēdējie vārdi. Kad viņš apstājās blakus citai mašīnai, es redzēju, kā Ērikas galva uzlidoja virs klints. Viņa acīmredzot klausījās ārpus viesnīcas istabas un dzirdēja, ka viņi nolēma mani aizvest uz nometni. Viņa nozaga viesnīcas mašīnu un apturēja mūs uz ceļa.
  
  
  "Uzmanies!" – Stavross kliedza virsniekam, kad ieraudzīja Ēriku, kas vērsa pret vīrieti ar revolveri.
  
  
  Grieķis pagriezās, kad Ērikas ierocis noslīdēja. Virsnieka pierē parādījās caurums. Viņš paklupa atpakaļ un ietriecās automašīnā, kad Ērika pavērsa ieroci uz Stavrosu. Viņš izvilka pats savu ieroci, un es apbrīnoju Ēriku par to, ka viņš vispirms ieguva virsnieku, jo es zināju, cik ļoti viņa vēlas nošaut Stavrosu. Viņa mērķēja uz Stavrosu, un viņas ierocis atkal iesaucās un trāpīja viņam.
  
  
  Haskiju vīrietis man blakus mašīnā tēmēja uz mani, nezinādams, ko darīt vispirms. Beidzot, kad Stavross tika ievainots, viņš nolēma vispirms piebeigt mani un tad doties pēc Ērikas. Es redzēju, kā viņa pirksts kļuva balts uz revolvera svira. Es pagriezu roku un iesitu viņa plaukstā ar ieroci, un ierocis nosprāga, izsitot man blakus esošo loga stiklu. Dūcis bija manā plaukstā. Turot ieroci attālumā, es spēcīgi piespiedu ar nazi un jutu, ka tas nokļūst viņam zem rokas. Viņam viss bija beidzies.
  
  
  Stavross bija ievainots plecā, bet tā bija tikai brūce. Viņš nokrita zemē un atdeva Ērikas uguni, kad es izlēcu no mašīnas tālākās malas. Pietupieni un izmantojot mašīnu kā aizsegu, es devos pretī citai mašīnai ar pistoli rokā. Stavross atkal piespieda Ēriku slēpties aiz klints. Es gribēju uz viņu nošaut skaidru šāvienu no vietas, kur viņš to vismazāk gaidīja, jo viņš domāja, ka es joprojām esmu ieslodzītais.
  
  
  Bet, kad es piegāju pie otras mašīnas, Stavros mani ieraudzīja. Viņš izšāva divus šāvienus, un lodes uzmeta man blakus asfalta gabalus. Es aplecu aiz mašīnas stūra un izkāpu no ugunslīnijas. Nākamajā mirklī Stavros atkal atradās militārajā transportlīdzeklī. Ērikas galva izlēca no klints, un viņa šāva uz mašīnu, taču netrāpīja. Stavros brauca. Dzinējs iedarbinājās.
  
  
  Es piecēlos un nošāvu viņu. Pēkšņi mašīna sasvērās un lidoja taisni pret mani. Viņš mēģināja mani piespiest pret citu mašīnu. Es izšāvu vienu bezmērķīgu šāvienu un atkāpos no tuvojošās mašīnas. Viņš skaļi ietriecās citā automašīnā. Es gulēju ļoti tuvu trieciena vietai, aizsedzot seju un cerot, ka saplēstais metāls neietrieksies manī. Stavross apgrieza automašīnu atpakaļgaitā un strauji pagriezās prom no trieciena vietas. Viņš atgriezās pilsētā. Vēl pēc sekundes daļas viņš bija kustībā. Es rūpīgi notēmēju, trāpīju riepai un izpūtu to, bet viņš turpināja. Ērika izdarīja divus šāvienus, lodes nosvilās no automašīnas un palaida garām Stavrosu.
  
  
  Es dzirdēju viņas kliedzienu. - "Smuki!"
  
  
  Es piecēlos un atvēru sadragātās mašīnas durvis. Durvis iekrita manās rokās un atsitās pret ietvi. Iekāpu mašīnā un mēģināju iedarbināt mašīnu. Trešajā mēģinājumā viss izdevās.
  
  
  Ērika mani sagaidīja pie mašīnas, kad es ieslēdzu mašīnu.
  
  
  Mēs rūcām pa ceļu aiz Stavros. Mēs to turējām redzeslokā, līdz sasniedzām pilsētu, un tad netālu no krastmalas atradām pamestu automašīnu. Mēs nokritām un skatījāmies, acīmredzot gāze bija beigusies.
  
  
  "Viņš nedrīkst būt pārāk tālu no šejienes," Ērika sacīja. "Es piestāšu pie kafejnīcas."
  
  
  "Labi, es paskatīšos uz laivām. Esi uzmanīgs".
  
  
  "Tu arī, Nik," viņa teica.
  
  
  Viņa gāja pa taku uz kafejnīcu. Bija daudz vietu, kur paslēpties. Es izgāju uz neliela mola, kur vairāki tūristi gaidīja laivu. Es jau grasījos pajautāt Stavrosam, kad izdzirdēju motorlaivas rūkoņu. Tad es viņu ieraudzīju laivā mola galā. Laiva devās prom.
  
  
  Es skrēju pie viņa, bet bija par vēlu. Viņš bija ceļā. Es pavēru ieroci pret viņu, bet neizšāvu. Pamanījis sev blakus mazu laiviņu, uzlecu uz klāja kopā ar saimnieku, kurš stāvēja vaļīgs un to visu vēroja. Man joprojām bija ierocis.
  
  
  "Sāciet," es pavēlēju.
  
  
  Viņš klusībā paklausīja. Dzinējs rūca.
  
  
  "Tagad ej pēc viņa."
  
  
  "Bet…"
  
  
  "Vācies ārā!" - es iekliedzos.
  
  
  Viņš aizgāja. Tajā brīdī braucu un braucu prom no mola aiz Stavros. Paskatījos atpakaļ un ieraudzīju Ēriku piestātnes tālākajā galā, kas kliedza manu vārdu. Es nevarēju atgriezties. Es viņai pamāju.
  
  
  Es dzirdēju viņas kliedzienu. - "Esi uzmanīgs!"
  
  
  Es jutos slikti, ka viņa nevarēja būt kopā ar mani, jo Stavros viņai bija svarīgs. Taču apstākļi lēma citādi. Es redzēju Stavrosu ejam pa ieeju iekšējā ostā, atstājot aiz sevis tīru, baltu taku. Ārpus šīs aizsargājamās teritorijas bija nelieli, nemierīgi viļņi, un, kad es tur nokļuvu, mana mazā laiviņa sāka šūpot un šļakstīt sālsūdeni no dziļi zilās Egejas jūras man sejā. Bija skaidrs, ka Stavross dodas uz neapdzīvotu salu, kas atradās netālu no Delos.
  
  
  Mana laiva bija ātrāka par laivu, ko Stavross bija nozadzis, tāpēc, izmisīgi turēdamies pie savas mazās laiviņas, es lēnām viņu panācu. Toreiz es domāju par Ēriku tur, Mikonā. Policijai būs jāsniedz paskaidrojums. Bet zvans pulkvedim Kotsikam varas iestādēm pateiks visu, ko viņi vēlas uzzināt. Kamēr es atgriezīšos, viņi droši vien iedos Ērikai medaļas. Ja es atgriezīšos.
  
  
  Pēkšņi es biju sasniedzamā attālumā, bet Stavross mani pārspēja. Viņš mani nošāva divas reizes, un viņi izsita laivas vējstiklu. Ņemot vērā to, kā mana laiva lēca, tas bija diezgan liels varoņdarbs, ka Stavros kaut kur nokļuva. Es izvilku pistoli un uzmanīgi mērķēju uz Stavrosa siluetu. Izšāvu un netrāpīju. Man palikuši tikai divi kadri.
  
  
  Mēs devāmies uz nelielu pamestu salas apgabalu, un ūdeņi nomierinājās. Stavross skrēja pretī karstā, saules izbalinātā doka iznīcinātajām atliekām. Pa ceļam es redzēju viņu pārlādējam pistoli, tāpēc viņam bija priekšrocības munīcijas jomā. Tuvojoties piestātnei, viņš divreiz uz mani nošāva, lai atturētu mani prom. Es apgriezu laivu platā lokā, mēģinot viņu pārspēt. Bet es aizturēju uguni. Es nevarēju izniekot kadrus.
  
  
  Stavross sākumā noliecās un kaut ko strādāja. Laiva jau bija pietauvota. Es domāju, ka šī varētu būt mana iespēja, un atkal pavēru laivu iekšā. Brīdī, kad es pietuvojos pietiekami tuvu, lai šautu, Stavross nonāca redzeslokā un iemeta priekšmetu manai laivai. Viņš nolaidās tieši manā kajītē. Es redzēju, kā deg drošinātājs, un zināju, ka Stavross ir atradis dinamītu. Mykonos to izmantoja, lai izveidotu jaunu ceļu salas tālākajā galā. Man nebija laika mēģināt to izmest pāri bortam. Drošinātājs bija īss. Ielicis pistoli jostā, es ieniru pāri bortam un peldēju.
  
  
  Sprādziens plosīja manas ausis un satricināja karsto gaisu, saceļot lielus viļņus uz ūdens. Man visapkārt krita gruveši, bet es aizpeldēju. Paskatījos atpakaļ un ieraudzīju uz ūdens virsmas liesmojošus gružus, melnus dūmus, kas ripoja pretī debesīm.
  
  
  Man ir paveicies. Es turpināju peldēt uz piestātnes krastu. Stavross mani ieraudzīja un izšāva divus šāvienus. Lodes trāpīja ūdenī tieši aiz manis. Viņš izšāva trešo reizi un iegrieza man apakšdelmu. Es nolamājos zem deguna. Pat ja es tiktu krastā, es varētu palikt bez ieroča, jo patronas pistolē varētu būt samirkušas.
  
  
  Kad Stavross ieraudzīja, ka es turpinu iet uz krastu, viņš pagriezās un aizbēga no jūraszālēm klātā doka. Tas veda uz līdzeno, zemo salas daļu tieši aiz mums, uz pusduci sen pamestu zvejnieku būdiņu drupām. Viņš nepārprotami bija iecerējis mani tur uzbrukt.
  
  
  Ar pūlēm uzrāpjos pa veco jūras sienu, kas taisnā leņķī iebrauca dokā. Es paskatījos uz atklāto laukumu sev priekšā, bet es neredzēju Stavrosu. Karstā saule sāka žāvēt sālsūdeni, kad es izpētīju apkārtni tieši priekšā. Apmēram trīssimt jardu attālumā zeme bija samērā līdzena, izņemot izkaisītus klinšu atsegumus un laukakmeņus, kas ieskauj un veidoja fonu īsai drūpošu akmens būdiņu rindai. Aiz tiem diezgan stāvi uz salas centra pusi pacēlās akmeņains kalns, un kalnā atradās vēl viena ēka. Tā bija divstāvu māja bez jumta un vienas sienas, iespējams, kāda sabiedriskā ēka.
  
  
  Es šķielēju spožajā gaismā, cerēdams ieraudzīt Stavrosu, bet viņš slēpās.
  
  
  Izvilcis revolveri no jostas, es izņēmu patronas un notīrīju tās. Es atvēru pistoli un ieskatījos stobrā. Metāla caurules iekšpusē bija dzirkstoši ūdens pilieni, kas mirdzēja atstarotajā saules gaismā. Pielikusi purnu pie mutes, izpūtu caur stobru, lai to notīrītu. Divas kasetnes, kuras biju tik rūpīgi saglabājušas, varēja nedarboties, kad es biju no tām atkarīga. Man nebija cita ieroča, jo Luger palika viesnīcā, un duncis izlīda ārā no šāvēja sāniem uz ceļa, kas veda uz militāro nometni. Ērika tos paņems, bet tas man šobrīd nepalīdzēs.
  
  
  Tomēr Stavross nebija pārliecināts, ka es nešaušu, citādi viņš nebūtu aizbēgusi. Tas bija īss pārtraukums man par labu. Uzskatot to par labāko, kas man bija, es piecēlos no sienas un devos uz kotedžu ar pistoli rokās. Ja es parādītu ieroci, es varētu likt Stavrosam domāt, ka esmu gatavs to izšaut, slapjš vai nē, un likt viņam aizsardzībā. Bet es cerēju, ka tā nenonāks.
  
  
  Es uzmanīgi piegāju pie akmens mājām. Augsta zāle auga visur, pat mazo ēku skeletos bez durvīm un logiem. Zāle nedaudz kustējās siltajā vējā, kur es atrados. Saule šeit šķita kaut kā spožāka nekā blakus esošajā Mikonā. Tas un siltais vējiņš lēnām žāvēja manu kreklu un bikses, bet drēbes joprojām pielipa pie ķermeņa.
  
  
  Es uzmanīgi gāju pa garo brūno zāli. Divas ķirzakas, pēc izskata pelēkas un aizvēsturiskas, pārlēca pāri akmeņiem, lai izkļūtu no mana ceļa. No ielas te nebija ne smakas. Karstais gaiss piepildīja manas nāsis un gandrīz nosmacēja ar savu sapuvušo smaku. Mušas zumēja cauri nezāļu laukam starp kotedžām un mani, un savā prātā es redzēju Aleksisu Salomosu guļam uz savītas vraka ar mušām. Tad es pamanīju kustību uz priekšu netālu no tuvējās kotedžas.
  
  
  Es paberzēju ar roku pār acīm un paskatījos vēlreiz. Tagad nekas nebija redzams, nekādas tālākas kustības, bet es jutu, ka Stavros ir tur. Es to jutu, katrs kauls manā ķermenī raidīja brīdinājuma signālus.
  
  
  Es pieskrēju pie krūtīm augsta laukakmens pie pirmās kotedžas un stāvēju tur, skatījos un klausījos. Manās ausīs pastāvīgi bija dzirdams kukaiņu troksnis. Es virzīju roku uz laukakmens un uzliku to ķirzakai uz muguras. Viņš atlēca atpakaļ, mani nobiedējot. Tajā brīdī Adrians Stavross izbāza galvu aiz otrās mājiņas uz līnijas un izšāva ar pistoli.
  
  
  Šķita, ka šāviens atbalsojās lipīgajā gaisā. Lode sašķēla akmeni pie manas labās rokas. Brīdi vēlāk otrs šāviens trāpīja akmenim un izkaisīja smilšu graudus man sejā. Es nospļāvu un pamirkšķināju. Kad es atkal redzēju, Stavross bija pazudis. Bet tuvāk sev, starp pirmo un otro mājiņu, es pamanīju kustību zālē.
  
  
  Stavros acīmredzot nolēma, ka es nešaušu ar slapju pistoli. Tā vietā, lai es viņu dzenu, viņš vajāja mani.
  
  
  "Mednieks kļūst par nomedītu!" - atskanēja balss, kam sekoja zemi, asinis stindzinoši smiekli.
  
  
  Šķita, ka šī dziļā, trakā balss vairāk nāk no manas galvas nekā no mājiņām. Es nevarēju precīzi pateikt, kur Stavros atrodas pēc skaņas.
  
  
  "Tad nāc un paņemiet mani, Stavros," es kliedzu.
  
  
  "Aleksandrs," Stavross mani kaut kur izlaboja. "Aleksandrs ir vārds." Tam sekoja vēl viens smieklu uzliesmojums, augsts, psihotisks, kas šūpojās karstajā vējā.
  
  
  Dzirdēju troksni biezoknī pie pirmās kotedžas. Es paskatījos caur izsisto logu tukšajām acīm un neko neredzēju. Tad es dzirdēju balsi sev pa labi un nedaudz aiz muguras, garajā zālē.
  
  
  — Pistole ir bezjēdzīga, vai ne?
  
  
  Es pagriezos un ieraudzīju Stavrosu stāvam aiz muguras, pavisam citā pozā nekā pēdējā skaņa, ko dzirdēju. Viņš varēja būt traks, bet joprojām bija viltīgs. Viņš pavērsa ieroci uz mani un izšāva.
  
  
  Es nokritu zemē blakus laukakmenim, kad viņš nospieda sprūdu. Akmens vairs nebija starp mums. Lode saplēsa viņa krekla piedurkni un saskrāpēja kreiso roku. Es vienreiz apgāzos, kad viņš atkal izšāva. Lode man blakus sacēla putekļus. Es izmisumā pavēru pret viņu revolveri, kad viņš trešo reizi nospieda sprūdu. Viņš nokļuva tukšā kamerā. Viņš paskatījās uz mani, kad es nospiedu pistoles mēlīti. Viņš arī noklikšķināja, neizšaujot
  
  
  Stavrosa seja mainījās, un viņš iesmējās skaļus, mežonīgus smieklus, ielādēdams lodes savā ierocī. Es izmetu ieroci, iebāzu kājas zemē un uzlecu viņam virsū.
  
  
  Es iesitu Stavrosam, kad viņš pacēla pret mani ieroci. Viņam nebija iespējas nospiest sprūdu, kamēr es ar viņu cīnījos. Pistole nokrita, kad mēs abi atsitāmies pret cieto zemi, spārdot un skrāpējot garo zāli.
  
  
  Es smagi iesitu Stavrosam pa žokli un viņš nokrita uz muguras. Bet, kad es atkal metos viņam virsū, viņam vēl bija palicis daudz traku spēku. Viņš kaut kā atrada tukšu ieroci, un, kad es atkal biju viņam virsū, viņš vardarbīgi atsita ieroča stobru man pret galvu. Viņš man iesita ar skatienu sitienu un es nokritu no viņa.
  
  
  Kad es atkal varēju pievērsties viņam, viņš pielēca un skrēja uz divstāvu drupām kalnā aiz mājiņām. Vecās koka durvis neveikli karājās uz vienas eņģes, un, kad es iegāju, tās joprojām klusi čīkstēja. Stavros gāja šo ceļu.
  
  
  Lēnām iegāju pussabrukušajā ēkā. Iekšā bija gandrīz tikpat daudz zāles, cik ārā laukā. Dažās vietās tas tika saspiests vietā, kur gāja garām Stavrosam. Taču ar prieku atcerējos, ka šis vīrietis šādā veidā tika vajāts visu savu pieaugušo mūžu, un viņam izdevās izdzīvot. Apbraucot ap sabrukušās sienas stūri, es redzēju viņa neprātīgo seju, un tad man pret galvu pagriezās sarūsējis dzelzs stienis. Es nolaidos un stienis satvēra manu matu un ietriecās man blakus esošajā akmens sienā.
  
  
  "Smuki!" - es nomurmināju. Viņš atrada dzelzs gabalu, ko bija atstājuši pēdējie salas iedzīvotāji. Atkal viņam bija priekšrocības pār mani.
  
  
  Es satvēru stieni, bet zaudēju līdzsvaru. Viņš mani nogāza un es zaudēju satvērienu. Brīdi vēlāk viņš atkal pagrieza ieroci. Tas nonāca manā sejā un būtu sasitis man galvu, ja būtu man trāpījis. Es ripojos, un stienis nogrieza manu labo ausi un stipri atsitās pret zemi zem manis.
  
  
  Es atkal satvēru stieni, mēģinot to izvilkt no Stavrosa tvēriena, un mēs abi to pazaudējām. Stavross pagriezās un pa brūkošajām kāpnēm uzskrēja uz ēkas augšējo līmeni, kur atradās otrā stāva mala. Viņš bija tieši virs manis, kad es piecēlos kājās. Viņš paķēra lielu akmens gabalu un svieda to man. Tas noslīdēja no mana pleca, un sāpes pārņēma to. Es sāku kāpt pa akmens kāpnēm. Es grasījos noķert Stavrosu un nogalināt viņu ar kailām rokām.
  
  
  Kad es sasniedzu virsotni, man pretī lidoja vēl viens akmens gabals. Es nolaidos un viņš nokrita ar triecienu. Stavross stāvēja pie šaurās grīdas daļas aizmugurējās malas, ēkas atvērtā puse aiz viņa. Izmisums parādījās viņa kvadrātveida sejā, kad viņš stāvēja un sarauca pieri uz mani. Viņš paskatījās uz augošo zemi aiz ēkas, akmeņiem nokaisītu un akmeņainu. Pēc nelielas vilcināšanās viņš uzlēca.
  
  
  Es redzēju, kā viņš atsitās pret akmeņiem un rollu. Viņš satvēra viņa potīti, viņa seja bija saviebusies no sāpēm un dusmām. Viņš rāpās pretī lielam apaļam laukakmenim, kas nedroši uzsēdās uz klints malas. Akmens diametrs bija apmēram trīs pēdas, un zem tā priekšējās malas atradās mazāks akmens, kas bija ieķīlējies uz nedaudz slīpas klints un zāles apmales. Stavros sniedzās pēc neliela akmentiņa, ko izmantot pret mani.
  
  
  Es nolēcu zemē viņam blakus un trieciens iedzēla manās pēdās. Es nokritu uz priekšu, bet ātri piecēlos, neskarta. Stavross izmisīgi atstūma akmeni no laukakmens. Kad es viņam sekoju, viņš ar pārcilvēciskām pūlēm izvilka akmeni un palika tur, smagi elpot, gaidot mani.
  
  
  "Nāc," viņš nošņāca. “Es salauzīšu tavu galvaskausu. es…"
  
  
  Mēs abi redzējām kustību vienlaikus. Blakus esošais laukakmens bez noņemtā akmens atbalsta sāka virzīties lejup pa slīpo klints dzegas virsmu zem Stavrosas pēdas. Šķita, ka tas uz brīdi apstājās, kad viņš šausmās paskatījās uz viņu, tad viņš virzījās uz priekšu no nelielas malas pret viņu.
  
  
  Smagā akmens, ko viņš turēja rokā, un lauztās potītes dēļ viņš nevarēja kustēties pietiekami ātri. Es sāku kliegt brīdinājumu, bet tad sapratu tā bezjēdzību. Stavrosa seja sagriezās šausmās, kad akmens sasniedza viņu.
  
  
  "Nē!" viņš kliedza, kā cilvēks, kas nokrīt no augstas ēkas, saprata, ka droša nāve ir tikai dažu sekunžu attālumā.
  
  
  Kad laukakmens sasniedza Stavrosu, aizsedzot viņu, viņš pacēla rokas, it kā gribētu apturēt tā virzību, taču tas ieguva pārāk lielu ātrumu. Tas lēni ripoja pāri viņa krūtīm, nedaudz šūpojās un palika tur. Kad viņš pirmo reizi tai pieskārās, no viņa rīkles atskanēja ass, caururbjošs kliedziens. Tad ļoti pēkšņi apklusa, it kā kāds būtu izslēdzis radio.
  
  
  Drūmi piegāju līdz vietai, kur varēja redzēt Stavrosa galvu un plecus, kas izspraucās no laukakmens apakšas. Viņa acis bija atvērtas, viņš nemanāmi skatījās uz baltajām, karstajām debesīm. Roka apstājās un raustījās, kad muskuļi nomira, un tad tā kļuva nedzīva.
  
  
  Divpadsmitā nodaļa.
  
  
  Mēs ar Nikkoru Minurkosu sēdējām zem vēsas nojumes piejūras kafejnīcā un skatījāmies garām spilgti krāsotajām zvejas laivām uz kobaltzilo Egejas jūru. Tas bija patīkams rīts, un mēs to izbaudījām.
  
  
  "Mēs ar pulkvedi Kotsikasu visu izskaidrojām varas iestādēm, un viņi ir ļoti pateicīgi jums un Ērikai," man teica Minurkoss.
  
  
  Ērika uz dažām minūtēm izgāja no kafejnīcas un nebija tālu no veikala, kurā iegādājās angļu laikrakstu.
  
  
  "Mēs šeit noteikti radījām kādu satraukumu," es iesmējos, "līdz viņi saņēma skaidrojumu visai apšaudei. Man žēl par Galati. Viņš stājās pret Stavrosu nelaikā."
  
  
  "Katrā karā, lielā vai mazā, ir upuri," sacīja Minurcoss, pabeidzot savu ouzo.
  
  
  "Viens cilvēks var radīt daudz bēdu," es atkārtoju.
  
  
  "Stavross būtu varējis radīt daudz vairāk, ja jūs viņu neapturētu," sacīja Minurkoss. "Tāpēc es ierados šeit, Mikonas, lai pateiktos jums personīgi. Kotsikas arī vēlas pateikties. Viņš vēlas pasniegt jums un Nīstromas jaunkundzi publiskā ceremonijā Atēnās, tiklīdz jūs atgriezīsities.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Paldies viņam par šo domu," es teicu. "Bet manā biznesā mums nav atļauts publiski apbalvot." Varēju iedomāties Hoka reakciju uz publisko ceremoniju.
  
  
  "Bet ir pavēles," Minurcos iebilda. — Vai mēs varam tās vismaz nosūtīt jums un Nīstromas jaunkundzei?
  
  
  es pasmējos. "Kāpēc ne? Vai esat atpakaļ augšējā stāvā?"
  
  
  "Es pametu šo vietu," sacīja Minurcoss. "Šī epizode man lika saprast, ka vīrietis nevar un nedrīkst slēpties no ārpasaules. Uzskatu, ka man vēl ir, ko darīt savas valsts labā, un personīgos kontaktos varu sasniegt vairāk. Tas mani noved pie cita iemesla, kāpēc es esmu atnācu šeit, lai jūs redzētu."
  
  
  Iedzēru malku ouzo un paskatījos uz Minurcosu. Man patika viņa seja. Viņš bija cilvēks, kuru varēja cienīt. ES jautāju. - "Kas tas ir, kungs?"
  
  
  Viņa tumšās acis ieskatījās manējās. "Es tev esmu parādā savu dzīvību, Nik. Bet vairāk par to tu man patīc. Man patīk, kā tu uzvedies. Es gribu, lai tu strādā pie manis. Gribu, lai vīrietis kontrolē manu drošības sistēmu un ir man blakus. Man tu esi vajadzīgs, Nik."
  
  
  Es sāku runāt, bet viņš satvēra manu roku.
  
  
  “Jums būs alga, ar kuru es esmu pārliecināts, ka jums būs vairāk nekā pietiekami. Un es jums atdotu daļu no ieņēmumiem kuģniecības līnijās. Es nedzīvošu mūžīgi. Jūs varētu kļūt ļoti bagāts."
  
  
  Es paņēmu viņas roku. — Man ļoti žēl, Minurcos kungs...
  
  
  "Nikkor".
  
  
  "Labi, Nikkor. Atvainojiet, bet es nevaru."
  
  
  "Kāpēc ne?"
  
  
  Es dziļi ievilku elpu un izlaidu to ārā. Es paskatījos uz zilo ostu, kur tālumā pret mums devās spīdīgi balts kruīza kuģis. "To ir grūti izskaidrot," es teicu. “Vairākas reizes gadā sev saku, ka esmu traks turpināt šo darbu, ka tas ir nepateicīgs darbs, kas nevienam nerūp. Bet cilvēkiem ir vienalga. Un, neskatoties uz slikto atalgojumu, garajām stundām un briesmām, tā ir daļa no manis. Tas ir tas, ko es daru vislabāk, Nikkor. Šeit es esmu visvairāk vajadzīgs."
  
  
  Sekoja ilgs klusums. Kaija pazibināja spārnus saulē. Beidzot Minurcoss ierunājās. "Es saprotu."
  
  
  Brīdi vēlāk Ērika stāvēja pie galda ar Londonas laikrakstu. "Es nezinu, kā viņi var lidot šeit katru dienu un iekasēt tik maz drahmas par katru," viņa teica.
  
  
  ES jautāju. - "Kāds pieminējums par Stavrosu?"
  
  
  Viņa pacēla avīzi, lai mēs varētu izlasīt virsrakstu: GRIEĶIJAS OLIGARHS IZPAUNOTS, tur bija Minurkas fotogrāfija.
  
  
  "Varbūt tas paaugstinās jūsu akciju vērtību," es smaidot sacīju.
  
  
  Es piecēlos un apskāvu Ēriku. Es gatavojos pavadīt pāris dienas ar viņu Renijā neatkarīgi no tā, cik daudz darīja Deivids Hoks. Es domāju, ka mums ir tiesības to darīt.
  
  
  "Mēs dosimies atpakaļ uz viesnīcu," es teicu Minurcosam. "Vai jūs vēlētos nākt mums līdzi?"
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Es domāju, ka es zinu, kad divi cilvēki vēlas būt vieni. Es vienkārši sēdēšu šeit, līdz lidmašīna pacelsies, un skatīšos, kā ienāk kruīza kuģis. Man vienmēr ir paticis skatīties, kā skaists kuģis graciozi iebrauc ostā.
  
  
  "Tad ardievu, Nikkor," es teicu. "Varbūt labākos apstākļos mūsu ceļi atkal krustosies."
  
  
  "Jā," viņš teica.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Vatikāna atriebība
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  
  
  
  Vatikāna atriebība
  
  
  
  tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  
  Oriģinālnosaukums: Vatican Vendetta
  
  
  
  
  
  
  1. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bija vēls vakars, un es gaidīju, lai pārmeklētu Maksima Žukova istabu. Sieviete, kas gaidīja kopā ar mani, bija Dafne. Pulkstenis uz naktsgaldiņa rādīja ceturtdaļvienpadsmitos. Es zināju, ka viņš katru vakaru ap pulksten 9:30 atstāja savu istabu Villa Favorita, tāpēc bija pienācis laiks taisīties. Es piecēlos no lielās misiņa gultas, kur Dafne brīnišķīgi gulēja kaila, viņas garie tumšie mati plūda pāri spilvenam, viņas lielās acis un platā mute smaidīja ar milzīgu un nesenu gandarījumu. Izstiepusies uz baltā palaga, viņa izskatījās kā dzīva lelle.
  
  
  Es ģērbos ērtāk. Kad es piesprādzēju savai 9 mm Luger pistolei, kuru es mīļi saucu par Vilhelmīnu, Dafne paskatījās uz mani ar savām lielajām zaļajām acīm. "Kāpēc tu ģērbies, dārgā?" viņa jautāja. 'Vēl ir agrs.'
  
  
  "Vai es jums par to neteicu? Man ir vēla biznesa tikšanās.
  
  
  "Ir šausmīgi apstāties tik agri," viņa nopūtās.
  
  
  "Pieticība nāk par labu cilvēkam," es teicu. Bet, kad Dafne ļāva saviem garajiem, jutekliskajiem augšstilbiem slīdēt pa palagu, man bija vienalga par pieticību. Pie velna Žukovs! Es izvilku Luger no tā maciņa un pārbaudīju kasetnes. Un, kamēr Dafne sajūsmā skatījās, es pavilku aizbīdni un pārbaudīju žurnālu. Ar tādu cilvēku kā Žukovs nedrīkst būt pārāk uzmanīgs. Viņš bija VDK "Smago lietu" nodaļas "Mitrās lietas" aģents. Tāpat kā mani, viņu valdība pilnvaroja rīkoties tā, kā viņš uzskatīja par vajadzīgu; tas ir, nogaliniet, ja nepieciešams.
  
  
  "Vai man tevi sagaidīt, Nik?" — Dafne jautāja.
  
  
  Es kādu laiku par šo domāju. "Varētu būt diezgan vēls," es teicu. 'ES tev piezvanīšu.'
  
  
  — Vai esi pārliecināts, ka nevari palikt? viņa nomurmināja.
  
  
  Es rotaļīgi noglaudīju viņas sēžamvietu. 'Apģērbties.'
  
  
  Viņa to izdarīja, izvilkot solījumu, ka es viņai piezvanīšu; un beidzot viņa aizgāja. Es zināju, ka, iespējams, nekad viņu vairs neredzēšu, bet tas ir mans darbs.
  
  
  Es piesprādzēju stiletu, ko kristīja specefektu nodaļas AX Hugo HQ, un uzliku virsū ieroci jaku, esmu apmācīts nogalināt cilvēkus dažādos veidos, taču neviena metode nevar aizstāt divus galvenos ieročus. Es vienmēr to nēsāju līdzi. Luger un duncis ir izglābuši manu dzīvību vairāk reižu, nekā es varu atcerēties.
  
  
  Es atkal domāju par Maksimu Žukovu. Viņš bija kalsns, trakulīgs krievs, kas jaunībā iestājās VDK.
  
  
  Sen viņš tika iecelts par mitro lietu nodaļas "bende", un viņš bija perfekcionists, kurš mīlēja savu darbu. Mūsu ceļi iepriekš bija krustojušies tikai vienu reizi, Karakasā. Mēs nejauši satikāmies viesnīcas numurā, un viņš piedāvāja nopirkt nozagtus ķīniešu noslēpumus ASV. Kad viņam pavēlēja atteikties no piedāvājuma, viņš mēģināja mani nogalināt. Viņam gandrīz izdevās. Pierādījums tam ir rēta uz mana vēdera; un tajā naktī viesnīcā es joprojām turēju pret viņu naidu, ko varēja aizstāt tikai laiks vai viņa nāve. Bet tas nebija mans uzdevums nogalināt Žukovu. Man vienkārši vajadzēja izvairīties no viņa, ja iespējams. Mans uzdevums bija šāds: kamēr viņš bija prom, ieejiet viņa istabā un atrodiet dokumentu, ko viņš un viņa KGB rokaspuiši bija nozaguši militārajam kurjeram pirms dažām dienām Romā un kuru viņš grasījās nodot VDK. Dokumentā ietverts jauna kodolieroču detonatora projekts – ierīce, kas taktisko kodolieroču izmantošanu padarītu praktiskāku un vienkāršāku. Šī ierīce Amerikas Savienotajām Valstīm deva nepārprotamu militāru priekšrocību pār Padomju Savienību, un tāpēc, protams, tai nevajadzēja sasniegt Maskavu.
  
  
  
  Pusdeviņos es devos ar taksometru uz viesnīcu Villa Favorita uz Via Flaminia. Lai gan bija sestdienas vakars, Romā valdīja ļoti kluss. Vienīgās skaņas nāca no intīmajām terasēm, spilgti apgaismotām picērijām vai no tuvējā motorollera, uz kura sēdēja smejošs jauns pāris.
  
  
  Villa Favorita savu nosaukumu noteikti ir saņēmusi labākos laikos. Ārpusē nebija nekā, kas varētu mudināt ceļotāju tur nakšņot. Uz apmestās fasādes bija plaisas un šķembas, un vecā krāsa lobījās nost. Pie augšējiem logiem karājās veci slēģi. Iekšā bija saskrāpēta lete, aiz kuras gulēja vecs itālis. Es klusi gāju viņam garām un uzkāpu pa kāpnēm mazā vestibila aizmugurē. Es apstājos otrajā stāvā un paskatījos pa vāji apgaismotu koridoru uz 307. istabu. Klusums. Piegāju pie istabas durvīm un klausījos. Iekšā bija kluss, un es neredzēju nekādu gaismu. Bet tas nenozīmēja, ka Maksims Žukovs negaidīja iekšā. Izņēmu no kabatas speciālo galveno atslēgu un izvēlējos atslēgu, kas atvēra slēdzeni. Es klusībā ievietoju atslēgu slēdzenē un pagriezu pārslēgšanas slēdžus. Slēdzene noklikšķināja. Lēnām pagriezu kloķi un pagrūdu durvis. No iekšpuses nebija ne skaņas, ne kustības. Izvilku Lugeru un ātri iegāju iekšā. Viens ieskats tumšajā istabā mani pārliecināja, ka Žukovs patiešām dodas vakara pastaigā uz tuvāko avīžu kiosku, lai nopirktu avīzi. Aizvēru aiz sevis durvis...
  
  
  Pēc dažām minūtēm manas acis pielāgojās vājajai gaismai. Es paskatījos tālāk, lai pārliecinātos, ka esmu patiesi viena, pēc tam aptinu Lugeru un paskatījos apkārt istabā un blakus esošajā vannas istabā. - no netīras izlietnes, koka grīdas un sasvīduša matrača, kas apvienots ar kukaiņu atbaidīšanas pulveri. Uzglabāšanas vietas bija maz. Mēbeles sastāvēja no platas gultas, naktsgaldiņa, neliela rakstāmgalda, taisna krēsla un atzveltnes krēsla. Krēslā bija caurumi, caur kuriem izbāzās pildījums. Tas nebija gluži Kavalieri Hiltons, bet Žukovs joprojām varēja tur paslēpties.
  
  
  Pieņēmu, ka Žukovam nebija šī dokumenta. Protams, tas bija iespējams, bet tas būtu pretrunā ar visiem mūsu profesijas noteikumiem. Jūs paturat sev svarīgu priekšmetu tikai tik ilgi, cik nepieciešams, un pēc tam nododat to kādam citam vai atrodat piemērotu vietu, kur to uzglabāt, līdz nododat tālāk. Šajā gadījumā es gaidīju, ka kešatmiņa būs šeit, Žukova istabā.
  
  
  Kad pēc piecpadsmit minūtēm neko neatradu, sāku domāt, vai neesmu kļūdījies. Es burtiski apgriezu istabu uz āru. Žukova matracis bija saplaisājis, un uz grīdas bija pildviela. Krēsls izskatījās tāpat. Es izvilku rakstāmgalda un naktsgaldiņa atvilktnes un nometu tās uz grīdas. Viss tika rūpīgi pārmeklēts, pat tualetes izlietne. Un es neko neatradu.
  
  
  Piegāju pie loga un paskatījos pulkstenī. Bija jau desmit minūtes līdz desmit. Ja Žukovs saglabās ierasto dienas režīmu, viņš atgriezīsies pulksten desmitos vai neilgi pēc tam. Es nolamājos zem deguna. Man vajadzēja atrast šo dokumentu, pirms viņš atgriezās. AX domāja, ka nākamajā rītā viņš to nodos savam pārvadātājam, tāpēc šī bija mūsu vienīgā iespēja to atgūt.
  
  
  Es redzēju, ka telpā nav ventilācijas atveru, un man bija aizdomas, ka tādas nekad nav bijušas. Iemītnieki, iespējams, īrēja lejas stāva ventilatoru, kad bija karsts, un turēja to labi aizsegtu, kad bija auksts. Tā tiešām bija trešās klases viesnīca, tāda, kur gultas atsperes visu nakti bāž aizmugurē un kur nav karstā ūdens skūšanai.
  
  
  Tā kā sienās nebija atveru, ko izpētīt, es sāku baidīties, ka mani meklējumi ir pēkšņi apstājušies. Es tikko pagriezos, lai vēlreiz apskatītu vannas istabu, kad izdzirdēju troksni gaitenī. Paķēru Lugeru, piegāju pie durvīm, nostājos blakus un klausījos. Es dzirdēju vēl vienu skaņu koridorā - durvju atvēršanu un aizvēršanu. Es atslābu un ieliku Luger atpakaļ kabatā. Kad es pagriezos uz vannas istabu, durvis atvērās.
  
  
  Tas bija Žukovs.
  
  
  Es pagriezos. Mana roka aizlidoja uz Lugeru.
  
  
  "Nevajag," Žukovs mierīgi sacīja, norādot krievu revolveri man uz krūtīm. Es nolaidu roku; viņš aizvēra durvis un pienāca pie manis.
  
  
  Viņš bija apmēram mana auguma un diezgan tievs. Bet viņam bija stingra, stingra figūra, ko nevajadzētu novērtēt par zemu. Viņa seja izskatījās jauna, neskatoties uz viņa retajiem matiem.
  
  
  Viņš ieķērās manā jakā, paņēma Luger un pavērsa revolveri pret manām krūtīm. Viņš uzmeta Vilhelmīnu uz nogrieztā matrača.
  
  
  "Tātad tas esi tu, Kārter," viņš teica, atkāpjoties dažus soļus.
  
  
  "Tu esi atgriezies agri." – Es ātri iedomājos par gaidāmo sarunu. Es prātoju, cik ilgi viņš ir gatavs runāt, pirms nolēma nospiest sprūdu.
  
  
  "Man ir ieradums mainīt savu uzvedību pēc vēlēšanās," viņš smaidot sacīja. “Tas mani uztur dzīvu. Kas attiecas uz tevi, mans draugs no AX, es domāju, ka man vajadzēja labāk izturēties pret tevi Karakasā.
  
  
  Man sāka celties asinsspiediens. Un tā es atkal nokļuvu Žukova revolvera nepareizajā pusē. Un šoreiz viņš centīsies vēl vairāk.
  
  
  "Atvainojiet par nekārtību," es teicu ar žestu. "Bet šajā telpā jūs to varētu uzskatīt par uzlabojumu."
  
  
  Viņš jautāja. - "Tu viņu neatradāt, vai ne?" Viņa smaids kļuva platāks.
  
  
  "Nē, jūs to labi paslēpāt. Protams, man bija ļoti maz laika."
  
  
  "Protams," viņš teica... Un tā kā tu joprojām esi šeit, Kārter, baidos, ka tev atlicis vēl mazāk laika.
  
  
  "Es domāju, ka es zinu, kur tas atrodas."
  
  
  'Jā?' - viņš nepacietīgi teica. Viņš bija gatavs šaut, bet bija ziņkārīgs.
  
  
  "Vieta, kur jums nav jādomā," es turpināju. — Tava intelekta cilvēkam.
  
  
  Smaids padevās dusmīgam skatienam. - “Kur, tavuprāt, tas ir paslēpts, Kārter? Vai jūsu pēdējais secinājums būs pareizs vai nepareizs?
  
  
  "Es domāju, ka tas ir tur." Es norādīju uz vannas istabas durvīm, stāvot starp durvīm un Žukovu. Tajā pašā laikā es sasprindzināju apakšdelma muskuļus, un duncis nemanāmi ieslīdēja manā plaukstā.
  
  
  Es dzirdēju, kā Žukovs iesmējās par manu nepareizo minējumu, bet tā vietā, lai pagrieztos pret viņu, es nokritu zemē. Žukovam tika izpūsts revolveris, lode trāpīja manā jakā, kad es aizripoju un aizmetu nazi.
  
  
  Tas bija traks metiens, bet, par laimi, duncis tomēr iedūra Žukova labo plecu. Kad viņš izdvesa kliedzienu un nokrita roka ar revolveri, es uzlecu viņam virsū no zemes. Mēs atsitāmies pret sienu. Es pagriezu viņa roku, revolveris izlidoja, atsitās pret grīdu un ieslīdēja stūrī.
  
  
  Pieejot viņam klāt, es ar labo roku ātri sasitu viņa šauro seju, kuras laikā sadzirdēju kaula plaisāšanu. Gribēju sist otrreiz, bet redzēju, ka tas vairs nav vajadzīgs. Viņa cīņasspars bija zudis.
  
  
  Es noņēmu nazi viņam no pleca. Viņš plaši atvēra acis un sāpēs iesvilpās. Es piespiedu duncis pie viņa zoda un uzmanīgi paskatījos uz viņa tievo seju. ES jautāju. - 'Kur tas ir?' - Viņš ievaidējās. Es iesitu viņam pa seju un kratīju viņu šurpu turpu. "Pasaki man, kur dokuments ir paslēpts, Žukov," es teicu.
  
  
  "Viņa šeit nav," viņš teica, ātri elpodams.
  
  
  "Uz priekšu," es teicu. "Ir par vēlu spēlēm."
  
  
  Viņš pakratīja galvu. Es stingri piespiedu stileta galu pret viņa izdilis kaklu, līdz sāka plūst asinis. Es dzirdēju balsis koridorā. Šāviens bija dzirdams. Kāds itāļu valodā jautāja, vai viss ir kārtībā.
  
  
  es sazaal. - "Va Bene!" Viss ir kārtībā!' Es pagriezos atpakaļ pret Žukovu. - "Tagad redzi? Tagad jums ir palicis maz laika. Policijai vajadzētu būt šeit jebkurā brīdī. Es gribu zināt, kur atrodas šis dokuments. Runājiet!
  
  
  Viņš nikni paskatījās uz mani un smagi elpoja. "Vai jūs domājāt, ka es esmu parasts cilvēks, kurš jums visu pastāstīs tikai tāpēc, ka esat izteicis nāves draudus? Baidos, ka jūs ne pārāk labi pazīstat Maksimu Žukovu."
  
  
  Bet es viņu pazinu labāk, nekā viņš domāja. Es atcerējos AX dokumentāciju, kas bija uz viņa. Maksims Žukovs bija ne tikai runātājs, bet arī sieviešu mednieks. Viņš ļoti lepojās ar savu potenci, viņam bija sievietes visā pasaulē, un viņam bija reputācija ar ievērojamu seksuālo apetīti. "Labi, Žukov," es klusi teicu. "Es tevi nenogalināšu. Es paņemšu to jūsu ķermeņa daļu, ar kuru jūs tik ļoti lepojaties, — es nogriezīšu to sasodīto.
  
  
  Augstprātība pazuda no viņa tievās sejas. 'Kas? K-ko?
  
  
  Koridorā atskanēja vēl citas balsis: "Jūs dzirdējāt, ko es teicu."
  
  
  Viņš bailīgi paskatījās uz mani. "Tu to nedarīsi!"
  
  
  'ES būšu.'
  
  
  "Tu esi traks," viņš teica, sviedriem veidojoties uz viņa augšlūpas.
  
  
  "Trakais".
  
  
  Es nogriezu viņa mušu. — Tātad, Žukov?
  
  
  'Nogalini mani!'
  
  
  'Ak nē. = Tas ir daudz jautrāk.--Labi? Es turēju duncis pie viņa šortu elastīgās lentes. Es saņēmu atbildi, ko meklēju. Panikā viņš paskatījās ārā pa logu. Tad viņš savāca drosmi. "Nē," viņš teica. Bet bija par vēlu. Piesteidzos pie loga, pagrūdu, stienis nolūza un iekritu notekcaurulē. Tur, labās lūkas malā, bija paslēpts papīrs.
  
  
  Lūkas rāmis sastāvēja no trīs koka slāņiem dažādās sabrukšanas pakāpēs. Šajā lūkā vidējais slānis sapuva ātrāk nekā krāsotie ārējie slāņi, un izkrita lieli koka gabali, radot telpu. Šajā istabā atradās salocīts papīrs. Kad lūka tika aizvērta ar malu pret loga rāmi, papīrs tika aizvērts.
  
  
  'Nē!' - Žukovs iekliedzās, rāpot man pretī un cenšoties piecelties.
  
  
  Es izņēmu papīru no slēptuves un atlocīju to vaļā.
  
  
  Tas patiešām bija aizdedzes mehānisma zīmējums. Es tikko bāzu to kabatā, kad Žukovs ienira pēc revolvera.
  
  
  Pirms es piegāju pie viņa, viņš paķēra revolveri un tēmēja to pret mani. Es devos uz saplēstā matrača pusi, uz kura gulēja Luger. Žukova revolveris izšāva, lode saskrāpēja manu labo augšstilbu. Es piezemējos uz matrača un uzreiz paķēru Luger. Kad Žukovs atkal mērķēja, es pacēlu Luger un raidīju divus ātrus šāvienus bez mērķēšanas. Pirmā lode trāpīja durvīm. Koridorā atskanēja skaļi kliedzieni, un pie durvīm klauvēja. Otrā lode trāpīja Žukam tieši zem sirds. Viņš uzlēca un nokrita, sēdēdams uz grīdas. Viņš kādu brīdi sēdēja ar plaši atvērtām acīm, tad nokrita miris.
  
  
  Koridorā viņi kliedza: “Polizija! Polizija! "Bija laiks pazust. Es izkāpu ārā pa logu uz novājējušu ugunsdzēsēju kāpņu un, sirēnām gaudot tālumā, nokāpu tumšā alejā.
  
  
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  Tajā vakarā papildu piesardzības nolūkos es paliku citā viesnīcā. Mana jaunā dzīvesvieta atradās netālu no Via Marco Aurelio, nelielā kalnā iepretim Kolizejam. Tas bija nabadzīgs rajons, un pēc tam, kad es iekārtojos mazā, smacīgā istabā, es vairāk uztraucos par laupītājiem nekā VDK. Man bija nemierīga nakts.
  
  
  Nākamajā rītā es piecēlos agri, izņēmu dokumentu no slēptuves, kas nebija ne tuvu tik izgudrojoša kā Žukovam, un saģērbos. Bet laiks dokumenta pārsūtīšanai bija labāks. Pēcpusdienā es satikšu kurjeru Romas lidostā un nododu viņam dokumentu, kad viņš iekāpa lidmašīnā uz Ņujorku. Man ienāca prātā, ka, ja Žukovs 24 stundu laikā būtu atbrīvojies no dokumenta, viņš varētu būt dzīvs arī šodien.
  
  
  Kad izgāju ārā iedzert kafiju, atstāju to savā istabā. Tāpat kā Žukovs, es negribēju, lai viņš būtu kopā ar mani ilgāk, nekā nepieciešams. Hobists bieži domā, ka priekšmeti būs droši, kad viņš tos nēsās sev līdzi. Taču profesionālis zina, ja kaut ko paslēpsi labā slēptuvē, tur būs drošāk. Nepieredzējuši darbinieki mēdz par to uztraukties, taču šīm bažām nevajadzētu pārsniegt patversmes kvalitāti.
  
  
  Es pavadīju rītu, vēlreiz pārbaudot sava pārvadātāja pacelšanās laiku un iekodējot īsu ziņojumu Deividam Hokam, manam vadītājam un AX direktoram Vašingtonā. Vanags vēlējās pēc iespējas ātrāk uzzināt, kādos apstākļos dokuments atrasts. Kurjers viņam deva ziņu.
  
  
  Pēcpusdienā izņēmu dokumentu no glabāšanas vietas, ieliku sudraba krāsas cigarešu maciņā un ieliku cigarešu maciņu kabatā. Lidostā man bija jāpiedāvā kurjeram cigarete, un tad notika divu vienādu priekšmetu apmaiņa.
  
  
  Es nepasūtīju taksometru no viesnīcas, bet tikai gāju lejā no kalna uz Kolizeju. Taču šoreiz ar piesardzību nepietika. Jau pēc pāris minūšu braukšanas redzēju, ka mums seko melns Fiat.
  
  
  "Šeit pagriezieties pa kreisi," es teicu šoferim.
  
  
  "Bet jūs teicāt, ka vēlaties doties uz lidostu!"
  
  
  "Pagaidām aizmirsti par to."
  
  
  "Che barbar o coraggio!" - vīrietis nomurmināja, pagriežot stūri.
  
  
  Paskatījos ārā pa aizmugurējo logu un ieraudzīju, ka man seko Fiat. Tagad bija mana kārta kurnēt. Man likās, ka pēc viesnīcas maiņas viss noritēja labi. Bet kaut kā Žukova draugi mani atrada.
  
  
  Mēs ātri pagriezām stūri vēl divas reizes, cenšoties tikt no tiem vaļā. Šoferis, atklājot, ka mašīna mums seko, izmantoja iespēju demonstrēt savas braukšanas prasmes. Viņš mūs veda lejā pa Via Labicana, atpakaļ gar Kolizeju un augšup pa Via dei Fori Imperiali, tad garām Konstantīna bazilikai un baltajam Romas forumam ar drūpošiem tempļiem, kas vārās pusdienas saulē.
  
  
  — Kurp tagad, ser?
  
  
  "Vienkārši brauciet taisni," es sacīju, atskatoties uz Fiat. Neraugoties uz taksometra šofera veiklo rīcību ar mašīnu, satiksme mūs aizkavēja, un Fiat neatpalika no mums; viņš bija pārāk tuvu man. Mēs braucām pa Corso Vittorio Emanuele uz Tibru, šķērsojām Ponte Vittorio Emanuele un devāmies uz Vatikānu. Melnā mašīna mūs joprojām vajāja. Sākumā domāju par dokumentu paslēpšanu kaut kur taksometrā, taču, tā kā aģenti aiz mums atpazina automašīnu, šis plāns galu galā šķita pārāk riskants. Tā mēs turpinājām braukt pa Via della Conciliazione līdz Piazza Pius XII. Pētera katedrāle pacēlās mūsu priekšā. Skatoties uz laukumu ar lielo strūklaku vidū, man pēkšņi radās ideja. Acīmredzot, tas bija tagad vai nekad.
  
  
  "Stop, šofer," es ātri teicu un tajā pašā laikā atskatoties ieraudzīju, ka Fiat mums aiz muguras nav vairāk kā divsimt metru. Es iedūru šoferim rokā liru žūksni, un viņš pārsteigts pacēla kuplās uzacis.
  
  
  — Benisimo! - viņš kliedza pēc manis, kad es aizgāju. "In bocca al lupo!"
  
  
  Bet tad es sapratu, ka man vajag daudz vairāk par viņa laba vēlējumiem.
  
  
  Es paātrināju savu gaitu; kad atkal ātri paskatījos pār plecu, redzēju, ka Fiat ir apstājies otrā laukuma pusē. Priekšējā sēdeklī sēdēja divi vīrieši; viņu sejas bija neredzamas pusdienas saules staros. Viņu šķietamā neizlēmība mani uzmundrināja. Zināju, ka, ja varēšu nokļūt muzejā aiz bazilikas, man būs iespēja no tiem atrauties starp tūristu pūļiem.
  
  
  Tāpēc es atkal paātrināju gaitu un steidzos cauri kolonādei, garām milzīgajām Bemini kolonnām, uz muzejiem, kas atrodas tālāk. Es atkal paskatījos atpakaļ. Abi vīrieši izkāpa no draudīgā izskata melnās mašīnas un sekoja man.
  
  
  Pēkšņi es paraustījos pa labi, iegrimu pirmo divu muzeju ēnā un iegāju trešajā, tumšajā ēkā. Pie ieejas stāvēja formassargi. Pagāju viņiem garām neatskatoties un iegāju zālē, kur tūristi piepildīja suvenīru veikalus. "Sasodīts," es nomurmināju; šiem puišiem bija asākas acis, nekā es domāju.
  
  
  Viens no viņiem jau iegāja zālē, kad es kāpu pa kāpnēm pa diviem pakāpieniem vienlaikus. Man bija laiks pamanīt satraukto izteiksmi viņa stūrainajā, noslīpētajā sejā. Viņš bija muskuļots vīrietis ar tumšiem matiem, valkāja neaprakstāmu, vaļīgu pelēku uzvalku. Un viņš nepārprotami bija no VDK.
  
  
  Kāpņu augšā, kur elsot skatījos apkārt, ieraudzīju, ka esmu Vatikāna bibliotēkas galerijā. Tā bija gara, šaura telpa, ko papildināja stikla vitrīnas ar dāvanām pāvestiem Pijam IX, Leonam XII un Pijam X. Tā bija īsts dārgakmeņu skeptru, sudraba figūriņu un pārsteidzoši skaisti grebtu zelta kausu un reliģisku priekšmetu dārgums; Uz grīdas un starp vitrīnām atradās antīkas vāzes. Pa kreisi no galerijas es redzēju ārsienu, kas pavērās uz pagalmu, kuram pirms dažām sekundēm biju izskrējis cauri.
  
  
  Es noskenēju istabu un meklēju iespējamo vietu, kur uzglabāt dokumentu. Bija pārāk riskanti to paturēt pie sevis, un es zināju, ka, ja paveiksies, VDK nekad nevarēs to atrast, ja es to paslēpšu piemērotā vietā.
  
  
  Uniformētās dežurantes staigāja pa gaiteņiem abās galerijas pusēs. Es dzirdēju grīdas dēļu čīkstēšanu, kad apkopes darbinieki soļoja uz priekšu un atpakaļ. Pēc tam es mērīju savu rīcību pēc apslāpētajiem soļiem, lai viņi neredzētu, ko es daru. Es izņēmu no kabatas sudraba cigarešu maciņu. Jebkuru brīdi varēja parādīties tumšmatains VDK aģents. Es ātri ieliku salocīto papīru labajā rokā un ieliku cigarešu maciņu atpakaļ jakas kabatā. Viens no pavadoņiem nosvilpās. Es apstājos un izlikos, ka apbrīnoju sudraba priekšmetus vienā no vitrīnām, nepārtraukti vērojot apkalpotāju, līdz viņš vairs nebija redzams. Tad es ieslidināju dokumentu etrusku vāzē, kas stāvēja blakus vitrīnai galerijas galā. Man nācās papīru atkal salocīt uz pusēm, lai tas ietilptu šaurajā kaklā.
  
  
  Tikko biju piegājusi pie citas vitrīnas, kad krievs parādījās pie durvīm. Viņš ātri ienāca, ieraudzīja, ka es stāvu, un samazināja ātrumu. Viņš arī apstājās pie vitrīnas un apskatīja saturu.
  
  
  Biju pārliecināta, ka neviens neredzēja, ka ielieku dokumentu vāzē. Cerot izskatīties pēc parasta tūrista, vēl dažas minūtes paskatījos pa izstādi. Tad es lēnām izgāju no istabas un atbildēju uz dežuranta mājienu pie durvīm. Kad biju koridorā, piegāju pie loga un paskatījos iekšā pagalmā. Redzēju, ka pie ēkas ieejas gaida otrs krievs.
  
  
  Es devos tālāk. Tāpēc viņi domāja, ka ir mani iesprostojuši. Bet, ja viņi tā domāja, viņiem vēl nebija šī papīra. Drošāk bija šo dokumentu glabāt Šveices seifā. Manam pārvadātājam lika aizkavēt lidojumu uz divdesmit četrām stundām, ja es neieradīšos, tāpēc arī tas bija labi. Tagad man atlika tikai dzīvam tikt prom no šiem diviem krieviem.
  
  
  Nokāpu pa kāpnēm uz ēkas pirmo stāvu, kur atradu gaiteni ar vairākām tualetēm. Aiz šī atradās galvenais gaitenis ar nelielu vestibilu, kas veda uz dienesta ieeju. Es aizgāju līdz īsā vestibila galam, pagriezos ap stūri un gaidīju. Gandrīz uzreiz no aiz stūra izlēca apsardzes darbinieks – acīmredzot domādams, ka esmu pazudis pa dienesta ieeju.
  
  
  Kad viņš kļuva redzams, es pastiepu roku, satvēru viņu un piespiedu pie sienas. Es varētu viņu nogalināt, bet man tas nav jādara. Man vēl bija jāizņem dokuments no galerijas, un, kamēr es to izdarīju, man nebija vajadzīga policija, kas izmeklē slepkavību. "Tu kavējies," es meloju, piespiežot viņu pie sienas. "Dokuments nonāca Vašingtonā."
  
  
  Es iesitu viņam pa vēderu. Viņš sāpēs dubultojās. Es iesitu viņam pa kaklu un viņš nokrita uz ceļiem. Kad es grasījos bēgt no viņa, viņš pēkšņi satvēra manas kājas un pievilka sev klāt.
  
  
  Viņš ķērka. - 'Tu melo!'
  
  
  Viņš sniedzās pēc manas sejas un palaida garām manu labo aci par dažiem milimetriem. Es nogāzu viņa roku un iesitu viņa gaļīgo seju. Viņš kliedza un atkrita pret sienu. Es piecēlos un, kad viņš grasījās piecelties, es vēlreiz iesitu viņam pa seju. Trieciena rezultātā viņa galva lidoja uz sāniem. Kad viņš atsitās pret sienu, es ietrieku savus pirkstus viņa diafragmā. Gaiss izplūda no plaušām, un viņš atkal sabruka. Es iesitu viņam pa galvu. Viņš bija bezsamaņā.
  
  
  Bija skaidrs, ka galvenajā koridorā neviens par kautiņu nebija dzirdējis. Es piegāju pie dienesta ieejas un atradu durvis, kā jau gaidīju, aizslēgtas. Bet man šķita, ka es nevarēšu paiet garām otram virsniekam pie galvenās ieejas. Tāpēc es atvedu savu īpašo cērti, lai gan nebiju pārliecināts, ka tas darbosies ar lielo veco slēdzeni. Es mēģināju vairākas minūtes, nemitīgi cerot, ka dežuranti neieradīsies. Beidzot atvēru slēdzeni.
  
  
  Aiz muguras es dzirdēju apsardzes darbinieka vaidu. Viņš nāca pie prāta. Pagriezu rokturi un atvēru durvis. Saules gaisma ienāca istabā. Es izgāju mazajā autostāvvietā aiz ēkas un devos uz stūri, kur gaidīja taksometrs. Vadītājs snauda pie stūres. Es pieliecos un pakratīju viņa plecu.
  
  
  "Es gribu doties uz viesnīcu Della Lunetta," es teicu.
  
  
  "Mi si live dai piedi," viņš atbildēja; ja es tikai gribētu braukt pavizināties.
  
  
  Es iedevu viņam liru žūksni un iekāpu taksī, kamēr viņš skaitīja naudu. Kad viņš pabeidza, viņš smējās.
  
  
  "Tagad, ātri."
  
  
  "Si, si, kungs."
  
  
  Viņš iedarbināja dzinēju, pārslēdza ātrumus, un mēs braucām uz galveno ieeju, garām tūristiem un apsardzes darbiniekam. Es paņēmu avīzi no sēdekļa blakus šoferim un turēju to sev priekšā, kamēr mēs piebraucām pie piebraucamā ceļa. Kad braucām garām, es pāri galvai paskatījos uz VDK aģentu, kurš bija īsāks par savu kolēģi. Viņš paskatījās uz taksometru, tad pagriezās un ieskatījās ēkā, it kā cerētu ieraudzīt savu kolēģi.
  
  
  Kad braucām cauri Pētera laukumam upes virzienā, es noliku avīzi un atslābinājos. Dokuments bija drošībā – kādu laiku. Tagad man bija jāatrod veids, kā to dabūt vēlreiz, pirms kurjers aizbrauca nākamajā dienā.
  
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  ;
  
  
  Es nevarēju sazināties ar pārvadātāju līdz nākamajai dienai, bet tas nebija nepieciešams. Kas attiecas uz dokumentu, Vatikāna muzeji tika slēgti pusstundu pēc tam, kad es izbraucu ar taksometru, un tika atvērti tikai nākamajā rītā. Tāpēc pēc relaksējošas maltītes es pārcēlos uz trešo viesnīcu, ja VDK uzraudzītu otro. Pēc pusdienām devos uz nelielu bāru, pasūtīju Cinzano un lēnām to izdzēru. Man ienāca prātā, ka, ja Vanags zinātu, kur atrodas dokuments, viņš varētu būt apmierināts ar to, ko es ar to izdarīju, un es jau biju izdomājis veidu, kā dokumentu atgūt. Aizgāju uz aptieku un nopirku īpaši garās ārsta pincetes. Nākamajā rītā ar pinceti zem jakas došos uz galeriju un, ja neviena nebūs blakus, nolaidīšu pinceti etrusku vāzē un izvilkšu papīru. Ieradīšos agri, tiklīdz muzejs tiks atvērts, lai tūristu maz.
  
  
  Es tikko biju izstrādājusi savus plānus, kad pienāca meitene un apsēdās pie mana galda. Es viņu vēroju, kamēr vēl domāju par Vatikānu. Acīmredzot viņa bija padauza: tieva, ar plāniem melniem matiem un pārāk daudz grima. Viņai bija mugurā lēts svītrains pulovers un svārki, kas tik tikko aizsedza gurnus. "Sveiks Džonij. Jūs esat amerikānis, vai ne?
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Vai esat noskaņots izklaidēties, vai ne?"
  
  
  — Šonakt ne.
  
  
  Man nav nekas pret prostitūtām. Tikai lielākā daļa šķiet emocionāli bojāti, un man patīk, ja sieviete ir vesela ne tikai miesā, bet arī prātā.
  
  
  Viņa uzstāja. — Vai esi pārliecināts, Džonij?
  
  
  "Jā," es teicu. 'Esmu pārliecināts.'
  
  
  "Ei, es zinu, kas tu esi," viņa pēkšņi teica. "Tu esi amerikāņu policists."
  
  
  Es paskatījos uz viņu cieši. 'Kāpēc tu tā domā?'
  
  
  'Noteikti! Policists! Vai varu to redzēt? Vai jūs strādājat ar Romas policiju?
  
  
  "Es neesmu policists," es teicu.
  
  
  Viņa skarbi man uzsmaidīja. "Sveiks, Džonij," viņa teica, "tur ir kāds, kuru jūs vēlētos satikt. Sveika Džīna! Favoriska! Pirms es paspēju iebilst, viņa pasauca meiteni, kura pienāca pie mums un šaubīdamies nostājās pie galda, skatoties man sejā. Šis neizskatījās pēc prostitūtas. Un viņa bija ļoti skaista.
  
  
  "Si encodi!" - tievs teica glītajai meitenei, klauvējot pie trešā krēsla. Tad viņa paliecās uz priekšu un konfidenciālā tonī teica: „Džina labi runā angliski. Viņai patīk amerikāņi. Tu gribi ar viņu parunāt, vai ne?
  
  
  Džīna vēlējās iebilst pret kalsnās meitenes aicinājumu, taču beigās ļāvās pierunāt apsēsties.
  
  
  "Džina ir skaista, vai ne?" - teica novājējis lepnums.
  
  
  — Kas pie velna! - Džīna teica un sāka celties.
  
  
  Prieks iepazīties, Džīna,” es teicu. 'Mani sauc Niks. Lūdzu, apsēdieties ar mums."
  
  
  Viņa brīdi vilcinājās, tad kautrīgi atliecās. Viņai bija Milānas un Vičencas ziemeļu iedzīvotāju skaisti vaibsti un gaiši brūni mati. Viņas mati bija gari un kupli, ar gaišām svītrām. Viņas acis bija brūnas, mute bija plata un jutekliska, un zem pieguļošās blūzes un īsajiem svārkiem viņas figūra bija vairāk nekā izsmalcināta.
  
  
  "Džinai Amerikā ir māsīca," sacīja otra meitene, ignorējot Džīnas apmulsumu. "Bet viņa runā amerikāniski labāk nekā es. Viņa tev pateiks. Tad viņa piecēlās un aizgāja, vispirms piemiedzot man ar aci.
  
  
  ES jautāju. - "Ko tas nozīmē?"
  
  
  Džīnai izdevās pasmaidīt. “Rozai patīk mani iepazīstināt ar vīriešiem. Viņa domā, ka esmu vientuļa.
  
  
  "Un tas esi tu?"
  
  
  Viņa īsi paskatījās uz mani un tad izvairījās no mana skatiena. Ikviens dažreiz kļūst vientuļš, vai ne?
  
  
  "Jā," es atzinu, atceroties, ka manā profesijā tā noteikti ir taisnība. — Vai tu šeit strādā, Džīna?
  
  
  Esmu viesmīle, saimniece, ja to tā gribas nosaukt. Bet es neguļu ar vīriešiem darbā." Pēdējos vārdus viņa teica lēni un izlēmīgi. Es neiedziļinājos detaļās. Jūsu draugs Rouzs domā, ka esmu policists, bet tas nav īsti mans darbs.
  
  
  "Man būtu vienalga, ja tas būtu tavs darbs.
  
  
  ES jautāju. - "Vai es varu jums kaut ko piedāvāt?"
  
  
  Viņa ieskatījās man acīs. "Es labprāt to darītu, Nik," viņa teica, "bet, kā jau teicu, es neesmu prostitūta."
  
  
  es pasmaidīju. - "Es tā domāju, ko tu gribi dzert?"
  
  
  Es devu signālu viesmīlei, un viņa pasūtīja uzkodu. Mēs mazliet papļāpājām. Es teicu, ka esmu amerikāņu amatpersona, kas apmeklēja vēstniecību Romā.
  
  
  "No kurienes tu esi Amerikā?" - jautāja Džīna.
  
  
  "No Ņujorkas."
  
  
  "Es vienmēr gribēju tur nokļūt. Māsasmeita Roza stāstīja par dzīvi Ņujorkā. Viņa augstu vērtē kafejnīcas un restorānus. Vai tie tiešām ir tik labi, kā viņa saka?
  
  
  Es nedaudz pagaidīju. "Ak," es teicu, "viņi ir labi savā veidā. Cik ilgi jūs strādājat šajā bārā, Džina?
  
  
  'Ne tik ilgi. Es tik tikko varu atļauties īri." Viņa nolaida acis. "Es drīz došos mājās," viņa bailīgi teica. “Šodien šeit nav darba, un es viņiem neesmu vajadzīgs. Ja vēlies, vari nākt man līdzi iedzert. "Kāpēc ne," es nodomāju. "Ar prieku," es teicu.
  
  
  Izsaucu taksi un mēs devāmies uz Džīnas istabu. Tā bija istaba uz vecas mājas jumta Via delle Cuatro Fontane. Mēs sākām ceļu uz ceturto stāvu, un, kad izelpojām otrajā piezemēšanās reizē, es noliecos un maigi viņu noskūpstīju. Viņas lūpas bija mīkstas, siltas un maigas.
  
  
  Mēs papļāpājām istabā, dzerot vīnu. Džīna stāstīja par laiku, kad viņa bija ietekmīga Romas pazemes bosa, zināma Džovanni Farelli saimniece. Viņš sāka kā vienkāršs kramplauzis un pēc tam nopelnīja miljonus, krāpjoties ar nekustamo īpašumu. Pēc viņas teiktā, viņš pret viņu izturējās slikti.
  
  
  "Bet tas ir pagātnē. Tagad es turos tālāk no tādiem vīriešiem kā Džovanni. Es stāvu uz savām kājām un godīgi pelnu naudu.
  
  
  Mans asinsspiediens pacēlās, ieraugot viņas smaidu. Viņa kādu brīdi skatījās uz mani, tad piecēlās kājās un pagrieza slēdzi tā, lai istabā ieplūstu tikai gaisma no mansarda loga. Viņa izģērbās neko nesakot. Viņas blondie mati krita pār pleciem, un viņas pilnās krūtis lūdzās pieskarties. Es pievilku viņas silto ķermeni sev pretī un viņa izkusa manī, kad manas rokas maigi pārskrēja pār viņas samtaino ādu. Viņas lūpas, pēkšņi karstas, atrada manējās, un mūsu mutes atvērās savstarpējai izpētei. Ķermenis, uz kura spēlēju, bija lokans un gluds, kā sešpadsmitgadīgam pusaudzim.
  
  
  "Ņem mani, Nik," viņa čukstēja man ausī.
  
  
  Es novilku savas drēbes un viņa ieraudzīja Luger. "Tātad jūs esat policists."
  
  
  "Es tev teicu patiesību," es teicu. Es viņu apskāvu un viņa aizmirsa par ieroci.
  
  
  "Gulta," viņa čukstēja. "Aizved mani gulēt."
  
  
  ES to izdarīju. Kad es gulēju viņai blakus, manas rokas glāstīja viņas ķermeni, līdz viņa izpleta savus garos augšstilbus un es pārbraucu ar roku pār samtaino iekšpusi.
  
  
  "Va benissime!" viņa nomurmināja.
  
  
  Es ļāvu savai rokai pacelties augstāk.
  
  
  "Ejam," viņa elpoja.
  
  
  Es noskūpstīju pilnās krūtis un viņa aizturēja elpu. "Basta," viņa sauca. 'Pietiekami. Tagad. ES gribu tevi tagad.'
  
  
  Es lēnām iekļuvu viņā. Aizsmakuši kliedzieni izplūda no viņas rīkles. Viņas ķermenis savilkās kaislībā, un mani pamudināja spēcīga un neatvairāma fiziska vēlme. Es jutu, ka viņas slapjos augšstilbi cieši pieguļ man apkārt, un viņas svilpojošo, elpojošo saucienu skaņa atbalsojās manās ausīs. Viņa ar nagiem skrāpēja manas rokas, aplika manu kaklu un plecus un novilka mani lejā, gandrīz trakā no vēlmes pabeigt iesākto.
  
  
  Tad pienāca brīdis, kad pazuda katra doma, katrs gribasspēks. — Vēl, vēl, Nik! viņai nebija elpas. Manas lūpas savilkās smaidā, kas bija pa pusei sardonisks un pa pusei zinošs. Viņa mani apskāva ciešāk, valdošāk, un viņas gurni sāka šūpoties, kad viņa zaudēja kontroli. Pēdējais krampjveida trīce, un mēs sapulcējāmies, lai nolemtu, ka esam sākuši; viņa nikni vaidēja, dziesma par ilgām un šķietami nebeidzamu baudu.
  
  
  
  
  Kad es pamodos nākamajā rītā, bija brīdis panikas; pirmie baiļu uzplaiksnījumi, kad paskatījos uz nepazīstamu apkārtni. Siltais ķermenis man blakus kaut ko klusi nomurmināja. Es paskatījos un pasmējos, kad ieraudzīju Džīnas guļošo figūru. Viņas mati bija sapinušies uz spilvena, vara oreols uz baltā lina. Ļoti uzmanīgi es paslīdēju no viņas, līdz viņas roka nokrita no manām krūtīm. Viņa mirkli sakustējās, tad elpošana atkal kļuva vienmērīga un viņa iegrima dziļā miegā.
  
  
  Klusi, lai viņu nepamodinātu un lai viņa nejautātu, kur es eju, es izkāpu no gultas un savācu drēbes. Biju pārsteigta, ka neatgriezos viesnīcā, bet pavadīju visu nakti ar Džīnu manās rokās. Bet manā viesnīcas numurā nebija nekā vērtīga, jo Vatikāna bibliotēkā etrusku vāzē joprojām bija dārgais dokuments, kurā bija tā nāvējošs noslēpums. Bet tagad, kad man bija izdevies dokumentu noturēt no VDK rokās, man tas bija jāatdod, turklāt ātri. Pēc ģērbšanās es ar pirkstiem nogludināju matus, vēlreiz paskatījos uz gultu ar saburzītiem slapjiem palagiem un Džīnas skaisto, jauno augumu un devos uz durvīm.
  
  
  Es neiebilstu viņu pamodināt, jo es zināju, ka viņa neiebilstu. Bet AX bija mana patiesā mīlestība, un sieviešu bauda nekad nebija paredzēta, lai mani atturētu no darba, kas bija jāpabeidz. Es uzmetu viņai pēdējo kaislīgo skatienu. Viņa neko neteica; viņas krūtis cēlās un krita ar katru elpas vilcienu. Es izlīdu no istabas un klusi aizvēru aiz sevis durvis.
  
  
  Ir pienācis laiks izmest visas domas par Džinu no galvas. Man bija jākoncentrējas uz dokumenta izgūšanu, tā saņemšanu, nepievēršot uzmanību. Ja būtu nejauši pieķerts, mēģinot atdot dokumentu, būtu radušies nopietni sarežģījumi, maigi izsakoties. Pirmkārt, ļaunākais, kas var notikt ar aģentiem – protams, līdz nāvei – ir sabiedrības uzmanības piesaistīšana. Iespēja, ka mana maskēšanās var parādīties cauri, bija pietiekami riskanta, taču, ja es tiktu atklāts, mēģinot satvert papīru, dokumentu apskatītu un pārbaudītu ikviens Itālijas policists, kurš to varētu redzēt. Pat ja es beidzot spēšu pārliecināt varas iestādes, ka dokuments pieder ASV valdībai, noslēpums ātri vien pārstās būt noslēpums. Biju pārliecināts, ka ne visi Itālijas policisti būtu ar mieru pārdot tik ļoti slepenu dokumentu kādam, kuram rokās ir liela liru žūksnis.
  
  
  Un, ja krieviem būtu paziņots, kur atrodas dokuments, viņi būtu mēģinājuši tikt pie tā pirms manis. Tagad mans galvenais mērķis ir izgūt dokumentu no etrusku vāzes. Viss pārējais bija mazsvarīgs. Par laimi, es pamodos agri, lai varētu būt Vatikāna bibliotēkā, kad tā tika atvērta.
  
  
  Es biju Pija XII laukumā, pie ieejas Vatikānā, kad ieraudzīju lielu pūli pulcējamies laukumā man priekšā, Svētā Pētera laukumā. Tas nebija nekas neparasts. Pāvests bieži parādās uz savas pils balkona, lai svētītu ticīgos un svētceļniekus, kas stāv laukumā. Taču šorīt tūristu un romiešu pūlis šķita lielāks nekā parasti.
  
  
  Man nācās iziet cauri pūlim, ik uz soļa murminot atvainošanos. Galvas tika paceltas uz Pāvesta pils logiem, un, tuvojoties blīvā pūļa malai, atskanēja sauciens, kam sekoja dīvains un gandrīz draudīgs klusums, kas apņēma skatītājus. Es stāvēju nekustīgi un paskatījos uz augšu, kad kļuva redzama pāvesta Pāvila VI balti tērptā figūra.
  
  
  Viņš pacēla rokas svētībā. Bet viņš tikko bija sācis svētību, kad ass trieciens kā pērkons sašķēla debesis. Sākumā domāju, ka tas ir automašīnas trokšņa slāpētājs.
  
  
  Diemžēl viss bija daudz nopietnāk.
  
  
  Sekundes daļu vēlāk pāvestam uzkrita izsists stikls, jo viņa balkona lielais vitrāžas logs tika sadragāts. Kāds pūlī zem balkona sāka kliegt, un pāvests pazuda no redzesloka, jo uz cilvēku pūļa laukumā nokrita vairāk stiklu.
  
  
  Kliedzienus uztvēra citi, jo panika izplatījās pūlī. Es skatījos uz visām pusēm, lai redzētu, no kurienes nāk šāviens; šāviens bija nepārprotami tēmēts pret pāvestu un netrāpīja par vairākām collām.
  
  
  "Tas ir tētis!" — kliedza spalga itāļu balss.
  
  
  — Viņi mēģina viņu nogalināt! kliedza cits.
  
  
  Cilvēki skrēja pretim Vatikāna ieejai, un viņu panikas balsu troksnis pacēlās gaisā kā skumju un izmisuma vaidi. Laukumā joprojām krita stikla lauskas, bet galvenā pūļa daļa skrēja pie durvīm un nepakļuva zem stikla lausku krusas.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz balkonu, un tajā brīdī kļuva redzamas divas figūras stieņos. Viņi noliecās, lai palīdzētu tētim piecelties. No vietas, kur stāvēju, es redzēju, ka viņš šķita neskarts.
  
  
  Vēl viens rēciens atskanēja no pūļa man aiz muguras. Paskatījos pār plecu un ieraudzīju garu, melnu mašīnu, kas ātri aizbrauc prom no laukuma. Vai tā bija tikai sakritība, es prātoju, vai arī automašīnai ir kāds sakars ar to, ko tikko noskatījos?
  
  
  Es nezinu, kāpēc es pēkšņi paskatījos uz muzejiem, Vatikāna bibliotēku, kur es devos. Bet, kad es paskatījos, es redzēju, kā helikopters nolaižas un pazūd aiz ēkas. Tas nepārprotami atgādināja amerikāņu militāro Skyhook helikopteru.
  
  
  Man par to nebija jādomā ne sekundi.
  
  
  Izbraucot cauri pūlim, sapratu, ka man pēc iespējas ātrāk jānokļūst bibliotēkā. Es izspiedos cauri izbrīnītajiem cilvēkiem un gāju no galvenā laukuma uz muzeju aiz kolonādes. Kad iegāju galvenajā pagalmā, helikopters atkal kļuva redzams. Viņš lēnām nolaidās tieši virs Vatikāna bibliotēkas. Un tad es sapratu, ka kaut kas nav kārtībā; šausmīgi nepareizi.
  
  
  Sāku skriet, jo nevarēju tērēt ne sekundi. Es jutu, ka mana sirds pukst un adrenalīns plūst cauri manām vēnām, kad es skrēju uz muzeja ieeju. Panikā no blīvā pūļa, uniformās tērptie ministri gandrīz visi pameta savus amatus pāvesta bibliotēkas priekšā. Viņi skrēja man garām, viņu acis bija sastingušas no bailēm. Es atskatījos uz balkonu, kur parādījās tētis. Balkons bija tukšs; tikai stikla lauskas palika klusi liecinieki tam, ko tikko redzēju.
  
  
  Acīmredzot viņi vēl nezināja par svētā stāvokli; noteikti nav dusmīgs, panikā pārņemts pūlis. Apsargi skraidīja šurpu turpu pa laukumu, it kā meklēdami pēdas. Bet es zināju, ka viņi neko neatradīs, un es biju pārliecināts, ka cīņas un vispārēja apjukuma pamatā ir vairāk, nekā šķita virspusē.
  
  
  Tagad parādījās otrs glancēts melns limuzīns. Es aizrāvos aiz vienas no kolonnām pie bibliotēkas ieejas. Mašīna ar čīkstēšanu apstājās. Bremzes čīkstēja, divi platplecu, resni vīrieši izlēca no mašīnas un ielauzās ēkā. Tajā pašā laikā helikoptera apakšā atvērās lūka, un es uztvēru virkni kustību lidmašīnā.
  
  
  Pie limuzīna stūres ēnā sēdēja tumša figūra. Vīrieša seju nebija iespējams saskatīt, kad mašīna metās uz priekšu un aizlidoja man garām. Es šķielēju aci un mēģināju pierakstīt mašīnas numuru. Bet pat tad, ja automašīna apstātos, jums joprojām būtu jāveic rentgena acs, lai redzētu skaitļus. Ieraksts bija pārklāts ar raupja, necaurspīdīga melna auduma apvalku.
  
  
  Kad mašīna vairs nebija redzama, es devos ceļā. Es nevarēju ieiet bibliotēkā, kamēr tai priekšā stāvēja mašīna, bet tagad, tai ātri braucot prom, pieskrēju pie pāvesta pieminekļa ieejas un ieskatījos iekšā. Daži darbinieki nervozi runāja par notikušo.
  
  
  Taču abi labi uzbūvētie vīrieši, kuri tikko bija izlekuši no mašīnas, nekur nebija redzami. Un neviens no sajūsminātajiem muzeja darbiniekiem viņus, šķiet, nepamanīja. Viņi, iespējams, nebija redzējuši, kā vīrieši ieskrien bibliotēkā, bet es redzēju. Piegāju pie kāpnēm, kas veda uz galeriju, un uzreiz atskanēja divi šāvieni. Es apguvu ļoti progresīvu ballistikas kursu uzņēmumā AX, un man nebija problēmu noteikt, ka šāvieni nāk no galerijas, kurā es paslēpu īpaši slepeno zīmējumu.
  
  
  Es skrēju augšā pa trepēm pa kāpnēm pa trim, Lugers rokā, pirksts uz sprūda. Kad es sasniedzu pirmo stāvu, manas ļaunākās aizdomas apstiprinājās. Uniformā tērptais kalps, kurš bija nolēmis palikt savā amatā, citādi viņam nebūtu bijis laika doties prom, tagad gulēja pie durvīm lielā asins peļķē. Man nebija jāpieliecas pie viņa, lai redzētu, ka viņš ir miris.
  
  
  Par vēlu es redzēju, ka galerijas masīvās cirsts ozolkoka durvis tiek aizvērtas no iekšpuses. Es skrēju tur, bet ne pietiekami ātri. Pat ja es izmantotu Wilhelmina, nebūtu iespējams novērst durvju aizciršanu.
  
  
  Dzirdēju atslēgas klikšķi slēdzenē. Es nospiedu sprūdu, un malka ap pili sadalījās. Bet lode iedūra pusi no biezajām koka durvīm. Tad es dzirdēju vēl vienu blīkšķi un sapratu, ka tas pats notiek otrpus garajam koridoram. Galerija no iekšpuses tika aizslēgta tik efektīvi, ka bija skaidrs, ka operācija – viss, kas ar to varētu būt saistīts – tika veikta ar pienācīgu prasmi un sagatavošanos.
  
  
  Mežonīgi paskatījos apkārt, vai nav kāds veids, kā iekļūt galerijā. Man aiz muguras atskanēja apslāpētas balsis. Es vairs neriskēju. Es pagriezos, kad aiz stūra nāca trīs tūristi. Viena no viņām, sieviete ar sarkanu seju košā kleitā, paskatījās uz Lugeru un kliedza.
  
  
  Viņas kliedziens pamudināja mani rīkoties. Es pieskrēju pie logu rindas pie galerijas slēgtajām durvīm. Es atslēdzu aizbīdni, atvēru vienu no logiem un noliecos uz priekšu, lai paskatītos uz pagalmu. Apmēram trīsdesmit jardu attālumā no helikoptera nokrita metāla grozs vairāk nekā trīs pēdu diametrā un augstumā, kas bija piestiprināts pie resnas tērauda troses. Grozā sēdēja notupies vīrietis, un es pamanīju, ka grozs ir izgatavots no bruņu tērauda, tā paša metāla, kas nosedza helikoptera dibenu.
  
  
  Tagad bija skaidrs, ka tas, ko es pirmo reizi uzminēju, patiešām bija patiesība. Uzbrukums pāvestam bija novirzīšanās taktika, lai novērstu uzmanību no patiesā nozieguma, kas tagad tika pastrādāts. Tie, kas stāv aiz tā, nekad nedomāja nogalināt pāvestu. Šis uzbrukums tika veikts, lai izraisītu paniku un vispārēju apjukumu. Patiesais mērķis bija zelta un sudraba dārgumu kolekcija no Vatikāna bibliotēkas galerijas – tās pašas galerijas, kurā es paslēpu to nolādēto, neaizvietojamo slepeno zīmējumu.
  
  
  Pārbiedētā tūrista kliedzieni piesaistīja citu muzeja apmeklētāju uzmanību. Es atskatījos un pamudināju viņiem doties prom – veids, kā es pamāju, aizdedzināja apmulsušā un izbiedētā pūļa trauksmi. Es atgriezos pie galerijas durvīm, pieliecos un uzmanīgi klausījos. Es dzirdēju, kā plīst stikli, un man bija aizdomas, ka galerijas vitrīnas ir uzlauztas un to dārgie dārgumi drīz tika nozagti - dāvanas no visiem valdošajiem Eiropas monarhiem, nenovērtējami artefakti, ko pāvestam nodeva karaļi un baznīcas prinči. Un starp viņiem bija dokuments, kas man bija jāatdod - par katru cenu.
  
  
  Kaut kur muzejā noskanēja trauksmes zvans. Taču neviens nespēja izbeigt nežēlīgāko laupīšanu Itālijas vēsturē. Es nevarēju apbrīnot plāna atjautību un efektivitāti un profesionalitāti, kādā noziegums tika veikts. Bet man vajadzīgais dokuments atradās etrusku vāzē, neredzams aiz cieši aizvērtām galerijas durvīm.
  
  
  "Zvaniet apkopes darbiniekiem!" “Es to kliedzu jauneklim, kas stāvēja man blakus, un viņa iepletās acis un mute mainījās, kad es viņu nogrūdu lejā no kāpnēm.
  
  
  "Jā, kungs," viņš teica, kamerām dejojot uz krūtīm, kad viņš izgāja cauri satrauktiem tūristiem.
  
  
  "Pastāstiet viņiem, ka pāvesta galerija tiek aplaupīta!" Es saucu pēc viņa.
  
  
  Varbūt tā bija manas komandas pārliecinošā skaņa vai fakts, ka es runāju angliski, taču, lai kā arī būtu, publika nomierinājās. Es norādīju viņiem uz drošām kāpņu telpas margām. Pat sieviete, kura kliedza, ieraugot manu Lugeru, nomierinājās un šķita, ka atkal ir viņa pati.
  
  
  Es pagriezos atpakaļ uz durvīm. Saplīsušais, apdedzis koks virs pils iezīmēja mana pirmā šāviena ceļu. Acīmredzot pietiktu ar vienu lodi. Varbūt tas mainījās ar otro vai pat trešo šāvienu. Uzmanīgi mērķēju un izdarīju trīs šāvienus pēc kārtas.
  
  
  Durvis ievaidējās, kad tās trāpīja smagas lodes. Metāla slēdzene skaļi čīkstēja, un caur dūmiem un koka šķembām es redzēju, ka slēdzene ir rupji piespiesta. Vilhelmīna atkal pierādīja savu vērtību, kad es vēlreiz izšāvu smagās durvis. Man aiz muguras kliedza cita sieviete, un pārbiedētie tūristi panikā akli skrēja lejā pa kāpnēm. Tagad, kad viņiem vairs nedraudēja briesmas, es atkāpos, pacēlu kāju un spārdu. Tae Kwon Do ir viena no labākajām cīņas metodēm. Ar uzspridzināšanu, Up Cha-Ki, durvis atvērās. Otrās durvis un metāla slēdzene nolidoja no koka rāmja un ar triecienu nokrita uz grīdas.
  
  
  Tad durvis pavērās vaļā, un es ārkārtīgi redzēju, ka no melna limuzīna izkāpa divi labi uzbūvēti vīrieši. Šķita, ka tas notika pirms stundām. Taču nebija pagājušas vairāk kā desmit vai piecpadsmit minūtes, kopš abi vīrieši – un viņu pavadoņi helikopterā – iebruka muzejā.
  
  
  Viņi sabāza vienu vērtīgu artefaktu pēc otra vairākos jau pārslogotos smagajos audekla maisos. Metāla grozs, ko es redzēju, karājās atvērtā galerijas loga priekšā un bija piestiprināts pie platās akmens palodzes ar diviem metāla āķiem. Trešais iekrāva grozā veļas maisus. Stikla vitrīnas bija izsistas, un pulētā grīda bija klāta ar stikla lauskas.
  
  
  Tiklīdz es uzlauzu durvis un uzmetu pirmo skatienu notikuma vietai, man tuvākais zaglis pagriezās un norādīja uz mani ar revolveri. Viņš uzsauca saviem diviem biedriem, un viens no viņiem nometa uz grīdas lina maisu un sāka nejauši šaut.
  
  
  Es nolīstu aiz durvju rāmja, kad pa gaisu svilpoja lodes. Ap mani atskanēja svina rikošeta skaņa. Lodes ietriecās durvju rāmī un trāpīja garām manai galvai un krūtīm. Es klusi nolamājos un atrāvos vēl mazliet.
  
  
  Gar durvju rāmi aizsvilpa vēl viena lode. Mirkli nogaidīju, tad iebāzu galvu aiz stūra un izšāvu. Galerija sniedza nelielu segumu trim vīriešiem. Vīrietis, kurš raidīja pirmos šāvienus, mēģināja izvairīties. Taču Vilhelmīna bija ātrāka, un es trāpīju savā pirmajā mērķī ar lodi, kas trāpīja viņa kreisajā apakšdelmā.
  
  
  No viņa lūpām izplūda nožņaugts sauciens. Viņš ievaidējās un uzkrita uz salauztā vitrīna, revolverim nokrītot no viņa ļengajiem un nederīgajiem pirkstiem. Mans skatiens nokrita uz otro vīrieti brīdī, kad viņš uz mani šāva.
  
  
  Šis negrasījās padoties tik viegli kā viņa draugs. Viņš vilka savu smago somu pie atvērtā loga, vēlēdamies salikt dārgumus metāla grozā. Es nospiedu Luger sprūdi, par centimetru garām viņa kreisā augšstilba, un viņam izdevās nodot somu trešajam vīrietim, kurš joprojām stāvēja pie atvērtā loga.
  
  
  Aiz tiem istabas otrā galā bija stikla vitrīna. Dienu iepriekš pie šīs vitrīnas stāvēja etrusku vāze. Bet tagad, kad es paskatījos, mana mute bija sausa. Vāzes nebija.
  
  
  Problēmas ir lielas problēmas. Ja zagļus neapturēs un vāzes neatdos, sekas būs neprognozējamas. Es ilgi nedomāju par situāciju, bet es ieskrēju galerijā, šaujot. Es notēmēju ievainoto vīrieti un otrreiz iešāvu viņam labajā augšstilbā. Viņš tika nokauts, atstājot tikai divus biedrus.
  
  
  Vīrietis, kuru es redzēju kāpjam lejā metāla grozā, iekāpa atpakaļ; no kurienes es stāvēju, bija redzamas divu pilnu linu maisu galotnes. Tumšmatainais vīrietis, kurš viņam bija palīdzējis, bija gatavs doties prom. Galerija bija praktiski tukša, bez tās dārgajiem dārgumiem. Kad šis vīrietis atbildēja uz mani ar uguni, es nokritu zemē. Tieši virs manas galvas draudīgi svilpa lodes. Bet es turpināju šaut, un man apkārt saplīsa koks un stikls. Es jutu, ka uz maniem augšstilbiem un krūtīm nokrīt stikla lauskas.
  
  
  Ja es nebūtu nogalinājis divus pārējos vīriešus, ja es nebūtu atguvis dokumentu no etrusku vāzes, Vanags man, maigi izsakoties, nekad nebūtu piedevis.
  
  
  "Caitas cepure!" - kliedza vīrietis pie loga, mudinot biedru pasteigties. Viņš piespieda mani ar saviem šāvieniem, kad ievainotais traucās uz logu, atstājot uz grīdas asiņu pēdas. Brīdi vēlāk abi vīrieši kopā ar savu pavadoni atradās metāla grozā.
  
  
  Es pielēcu un izšāvu vēl divas reizes, kad grozs pacēlās uz lidojošā helikoptera vēderu. Bet, kad es piegāju pie loga un nošāvu vēlreiz, skatīdamies ārā, grozs ar tajā esošajiem cilvēkiem jau bija pazudis virpuļojošā aparātā.
  
  
  Bruņu plāksne noklikšķināja vietā, un mana pēdējā lode atlēca no metāla. Es lamājos, kad vairāki muzeja darbinieki un ducis policistu ielauzās pagalmā tieši zem manis. Viņi šāva uz helikopteru, taču bez rezultātiem.
  
  
  Šķita, ka nav iespējams apturēt laupītājus. Es metos prom no loga gaitenī, nepievēršot uzmanību drupām aiz muguras - drupām, kurās vēl nesen glabājās muzeja vērtīgākie dārgumi. Daži ziņkārīgi tūristi, kas meklēja izklaidi - un viņi to ieguva - joprojām bija saspiedušies kāpņu augšdaļā. Vienam no viņiem, resnam vīrietim Bermudu šortos, ap kaklu bija binoklis.
  
  
  "Dodiet man savu binokli," es teicu.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani un nicinoši šņāca. - 'Ej ellē.'
  
  
  Es nekavējoties vērsu pret viņu ar Luger. "Binoklis," es atkārtoju. "Un tieši tagad."
  
  
  Pēkšņi viņam kļuva bail. Viņš ar nervozi trīcošiem pirkstiem pasniedza man binokli. Es paķēru binokli no viņa rokas, pieskrēju atpakaļ pie loga un notēmēju binokli uz helikopteru.
  
  
  Tagad lūka grīdā bija pilnībā aizvērta, aizsargājot pasažierus un Vatikāna kolekcijas dārgumus, kā arī dokumentu, ko diemžēl biju paslēpusi etrusku vāzē. Helikopters sāka pacelties un novirzīties prom no muzeja. Ar binokli paskatījos uz helikopteru, bet uz tā nebija nekādu atzīmju, lai identificētu tā īpašniekus. Tad es pavēru binokli uz logu helikoptera kreisajā pusē un satvēru seju aiz šī loga. Tā bija seja, kuras dēļ mati pakausī sacēlās stāvus. "Neticami," es nodomāju, turpinot skatīties uz kāda vīrieša profilu, kuru iepriekš biju redzējis daudzas, daudzas reizes.
  
  
  Mani nepievīla ne acis, ne skatītājs. Man bija jātic tam, ko es redzēju. Tā bija seja kā galvaskauss – tukša, āda kā pergaments, bieza un vaskaina. Vīrieša acīs bija ļaunas čūskas spraugas ar plāniem, ogļu melniem acu zīlītēm, kas novietotas pret dzeltenīgu ādainu seju. Plaša mute ar plānām lūpām, kas saritinājušās smīnā. Tas bija profils, uz kuru es visu laiku skatījos: viena sejas puse piederēja visizvirtīgākajam un zvērīgākajam vīrietim, kādu esmu pazinis. Man likās, ka esmu no viņa uz visiem laikiem atbrīvojusies dienā, kad viņš ienira Niagāras ūdenskritumā.
  
  
  Acīmredzot viņš kritienu pārdzīvoja. Jūda vēl bija dzīvs.
  
  
  Helikopters ātri pacēlās gaisā, atkal pagriezās un mirkli vēlāk pazuda.
  
  
  Es atgriezos galerijā un paskatījos pa istabu. Tikai dažas vitrīnas palika neskartas, neapšaubāmi tāpēc, ka to saturs nebija pietiekami vērtīgs. Izskatās, ka zagļi pirms ielaušanās istabā precīzi zināja, ko vēlas.
  
  
  Es atkal meklēju etrusku vāzi, izmisīgi cerot, ka tā tikko tikko pārvietota vai salauzta. Bet vāzes nebija, un nebija arī šķembu, kas liecinātu, ka tā ir saplīsusi laupīšanas laikā. Zināju, ka vāzei nav būtiskas tirgus vērtības. Tas bija kaut ko vērts tikai kolekcionāriem. Man iedegās gaisma. Jūdasam, cilvēkam, kurš tik ilgi bija traucējis AX organizāciju, bija īpaša interese par seno itāļu artefaktiem. Man nebija šaubu, ka manas acis visu redzēja pareizi. Jūda vēl bija dzīvs. Un viņš inscenēja mūsu laika fantastiskāko laupīšanu. Un viņam bija etrusku vāze, jo viņš īpaši lika saviem vīriem to ņemt.
  
  
  Es nodrebēju, iztēlojoties viņa prieku, atklājot vāzē paslēpto pārsteigumu. Tā bija nepatīkama doma.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Neticami!" — kliedza Vanags, nikni soļodams sarkankoka rakstāmgalda priekšā savā pagaidu Parīzes galvenajā mītnē Rue des Fleurs. “Pilnīgi neticami!” Viņš skābi paskatījās uz mani un gāja tālāk savā tvīda uzvalkā. Viņa sirmie mati bija izspūruši, un viņš enerģiski košļāja plānu, neaizdedzinātu cigāru, kas atsitās starp zobiem.
  
  
  "Es tiešām atvainojos," es teicu.
  
  
  — Tas nebija tik grūts uzdevums, Nik, — viņš asi sacīja. "Tev rokās bija šis sasodītais dokuments. Un tad... nu, es nekad neesmu dzirdējis tik dīvainu stāstu kā tas, ko tu man tikko stāstīji.
  
  
  'Man nebija izvēles. Man tas bija jādara. Tā bija tikai muļķīga sakritība
  
  
  "Vai jūs zināt, kam man par to jāatbild?" Vanags mani pārtrauca. “Tā bija kopīga operācija, atceries? Ir cilvēki no militārās izlūkošanas. Man par to jāziņo Pentagonam un... Dievs, vai jums ir kāda nojausma, kā prezidents uz to reaģēs? Kad nolikšu klausuli pēc sarunas ar viņu, es nevarēšu gulēt uz labās auss veselu nedēļu.
  
  
  "Klausies," es aizkaitināti teicu, "ja vēlaties man atņemt uzdevumu..."
  
  
  Vanags uz brīdi vērīgi paskatījās uz mani, it kā viņš pirmo reizi redzētu mani tur sēžam. Viņa sejas izteiksme mainījās. Šķita, ka šoks par sliktajām ziņām mazinājās. Dievs, Nik, viņš teica, neņem mani prātā. Es nevaru jūs visus vainot, es to zinu. Lai gan daudzi cilvēki mēģinās to darīt. Ja ir kāda vaina, padalīšos. Ziniet, bija liela neapmierinātība ar to, ka prezidents šo amatu iedeva AX. Varu derēt, ka viņi uzlēks mums uz kakla.
  
  
  "Es nezinu, ko vēl es varētu darīt," es teicu. “Varbūt... es meklēju veidu, kā to izdarīt savādāk.
  
  
  Muļķības. Ja šī laupīšana nebūtu notikusi tieši šorīt, tu jau būtu kļuvis par lielu varoni. Godīgi sakot, tas bija diezgan gudri, ja paslēpāt dokumentu tajā vāzē.
  
  
  Es vāji pasmaidīju. -Cik jauki, ka tu to saki. Jāatzīst, es pats tā domāju."
  
  
  Bet jūs, protams, saprotat, ka ir bezjēdzīgi nevienu par to pārliecināt," viņš skābi sacīja. “Mēs esam krīzē, kamēr neatdosim šo dokumentu. Starp citu, kā jūs tikāt ārā no šī muzeja pēc helikoptera pazušanas?
  
  
  “Izgāju pa dienesta ieeju, lai izvairītos no apsardzes iekļūšanas ēkā.
  
  
  Bet pa ceļam uz turieni es viena pati gāju pa gaiteni pirmajā stāvā, kur bija atvērts logs, kas tikai lūdzās tikt izmantots. Es uzlēcu kādas piecas pēdas, tas arī viss.
  
  
  "Hmph," Vanags norūca. "Nu, vismaz jūs neesat pieķerts. Vai esat pārliecināts, ka redzējāt Jūdu?
  
  
  "Ja tas nav viņš, tad tas noteikti ir viņa dvīņu brālis," es atbildēju. "Seja izskatījās identiska. Vanags pamāja ar galvu. Viņš izņēma cigāru no mutes, apstaigāja galdu un apsēdās uz krēsla. "Jūda joprojām ir dzīvs. Hm... Mēs neatradām viņa ķermeni, kad viņš iekrita ūdenskritumā. Tātad tas ir iespējams."
  
  
  "Es domāju par šo mākslas zādzību," es teicu. “Tas pēc stila atgādina vairākas citas mākslas zādzības, kas pēdējos gados notikušas Itālijā. Interesanti, vai Jūda varētu būt visu šo laupīšanu aizsācējs?
  
  
  "Es domāju," Vanags atbildēja, "ja šī zādzību sērija ir Jūdasa darbs, esmu gatavs derēt, ka bez finansiāla labuma ir arī citi motīvi. 'Var būt. Taču šobrīd mani vairāk uztrauc dokuments, nevis Jūdas lielie plāni. Viņš noteikti to atradīs šajā vāzē, un mazākais, ko viņš darīs, ir pārdos krieviem vai ķīniešiem naida dēļ pret Rietumiem.
  
  
  Ādas krēslā pie galda Vanags izskatījās ļoti mazs un ļoti noguris. Mani traucēja tas, ka uzkrauju viņam šīs rūpes.
  
  
  "Ja citi kopēs šo detonatoru, Nik," viņš maigi teica, "mēs varētu būt nopietnas nepatikšanas. Es neiedziļinājos detaļās, kad es jums iedevu šo uzdevumu, jo jums nebija nepieciešama šāda veida informācija, lai veiktu darbu, bet es uzskatu, ka tagad jums vajadzētu zināt, ko mēs zaudēsim, ja informācija nonāk potenciālo cilvēku rokās. ienaidniekiem. . '
  
  
  "Ar šo lietu, Nik, jūs varat izveidot kodolieročus ļoti mazā mērogā. Mīnmetējus un haubices var pielādēt ar mazām kodolgalviņām, tāpat kā tanku lielgabalus. Viens šāviens no tanka pistoles var nogalināt simtiem cilvēku.
  
  
  "Un nav nekādu sarunu par taktiskajiem ieročiem," es teicu.
  
  
  Es neticu, ka mēs izmantotu šādus ieročus, pat ja mēs tos izstrādātu un ražotu. Bet krievi var neuzlikt sev šo ierobežojumu. Mazie kodolieroči būtu ideāli piemēroti maziem kariem, kas neapstājas pie savām robežām. Es pakratīju galvu. - "Es ceru, ka es kļūdījos attiecībā uz Jūdu. Mēs varam iztikt bez tā un ar to saistītajām komplikācijām. Es nekad neaizmirsīšu operāciju, ko viņš veica pirms vairākiem gadiem, kad viņš plānoja atstāt savu iespaidu uz Ameriku - viļņojoši tumsas pārtraukumi, melna migla, netīrs ūdens, asinssarkanas upes un ezeri.
  
  
  "Tiešām," sacīja Vanags, "bet šobrīd mūs interesē tikai viena lieta - mums ir jāsaņem šis dokuments no Jūdas vai jebkura cita, kas atrodas šajā helikopterā. Romas policija acīmredzot ir jūsu pusē, bet es no viņiem negaidītu pārāk daudz. Neejiet pie viņiem, ja vien viņiem nav skaidru norādījumu.
  
  
  “Kā ir ar Interpolu Romā? Es pazīstu dažus cilvēkus, un viņi, iespējams, ierosinās šo lietu.
  
  
  "Es strādāšu ar viņiem. Protams, viņi nevar precīzi zināt, ko jūs darāt."
  
  
  'Es saprotu.'
  
  
  "Vai jums bija iespēja apskatīt Vatikāna bibliotēkas galeriju, pirms jums bija tik ātri jādodas prom?"
  
  
  "Es ātri paskatījos apkārt."
  
  
  "Nu, es domāju, ka mums vajadzētu rūpīgi aplūkot šo situāciju," Vanags sacīja, ieliekot cigāru atpakaļ zobos un nokožot to.
  
  
  "Bet kā mēs to darām? Līdz policijas izmeklēšanas pabeigšanai būs dubultā apsardze.
  
  
  "Varbūt tavs draugs no Interpola var jums to noorganizēt," prātoja Hoks. Bet ar to nerēķināsimies. Es domāju, ka labāk ir doties tieši uz augšējo daļu."
  
  
  — Romas komisārs?
  
  
  "Nē," Vanags iesmējās. "Tētis".
  
  
  Es noliecos uz priekšu savā krēslā. "Vai man parunāt ar tēti?"
  
  
  'Kāpēc ne?'
  
  
  "Dievs, es nezinātu, ko darīt. Es domāju, jums ir protokols un viss. Vai kāds cits to nevar izdarīt? Man riebās tikties ar ievērojamiem politiķiem, un Hoka piedāvātais bija pilnīgi nepieņemams.
  
  
  "Nik, jums ir nepieciešama atļauja, lai pārmeklētu nozieguma vietu. Tātad jūs esat cilvēks, kurš var runāt ar pāvestu. Es ticu, ka Pāvils VI jums šķitīs burvīgs vīrietis."
  
  
  — Bet vai viņš mani pieņems?
  
  
  “Ja prezidents viņam piezvanīja, tad jā. Ja mums atkal būtu jāmēģina atgūt Žukova dokumentu, pāvests varētu atteikties, jo viņš iejauktos lietā starp divām pasaules lielvarām. Bet, tā kā ir skaidrs, ka mūsu valsts noslēpumus nejauši nozaguši noziedznieki, ticu, ka pāvests mums ar prieku palīdzēs visos iespējamos veidos. Un, ja viņš saka, ka varat paskatīties bibliotēkā, policija diez vai spēs jūs apturēt.
  
  
  es nopūtos. - 'Labi. Kad es atgriezīšos Romā?
  
  
  "Šovakar," sacīja Vanags. — Tas ir, ja tas netraucē taviem šīvakara plāniem. Pēdējais komentārs izklausījās sarkastiski.
  
  
  Es teicu ar taisnu seju: "Nu, šis mazais stjuarte ir no lidmašīnas. Viņai ir divdesmit četras stundas atpūta pirms nākamā lidojuma, un es viņai teicu..."
  
  
  — Pietiek, Nik, — Vanags drūmi sacīja.
  
  
  Es pasmējos un piecēlos kājās. "Es jūs informēšu."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Siltais laiks Romā ir beidzies; bija apmācies un lietains. Kolizejam bija dziļi baseini, kas atspoguļoja senās arhitektūras varenību. Aleju bruģakmeņi tika mazgāti, un tūristi staigāja ar daudzkrāsainiem lietussargiem, no kuriem pilēja ūdens.
  
  
  Laikraksti bija pilni ar ziņām par izlaupīšanu Vatikānā. Bet tas bija pārsteidzoši, cik maz cilvēku, šķiet, zināja, kas patiesībā notika. Daži stāsti vēstīja, ka desantnieki izkāpuši no lidmašīnas muzeja pagalmā. Citi aculiecinieki bija pārliecināti, ka laupītājiem bija maskas. Viens laikraksts ziņoja, ka ēkā atrodas ducis vīriešu, kuri visi bija bruņoti ar ložmetējiem un draudēja tūristiem ar nāvi. Cits laikraksts vēstīja, ka nez no kurienes parādījās maskās tērpts svešinieks un izglāba noziedznieku apdraudēto cilvēku dzīvības. Tiek ziņots, ka šis maskās tērptais svešinieks nēsājis vācu šaujamieroci un runājis slāvu vai ebreju valodā.
  
  
  Es tikai cerēju, ka policija būs labāk informēta. Nav pārsteidzoši, ka pēc tik sensacionāla nozieguma baumas un spekulācijas ir tik plaši izplatījušās, taču es nekad neesmu redzējis presi tādā apjukumā. Es neesmu lasījis nevienu rakstu, kurā precīzi aprakstīts, kas notika tajā saulainā rītā.
  
  
  Labākais, ko es tagad varēju darīt, bija sazināties ar savu draugu Antonio Benedetto Interpola galvenajā mītnē Romā. Antonio bija izskatīgs jauns inspektors, kurš man palīdzēja divas reizes izskatīt Interpola dokumentus. Man likās, ka varu uz viņu atkal paļauties. Es labi aplūkoju tā vīrieša seju, kuru biju ievainojis galerijā, un gribēju izpētīt noziedznieku fotogrāfijas. Es zināju, ka varu uzticēties Tonijam, ka viņš paturēs manu identitāti sev un neuzdos jautājumus.
  
  
  Es piegāju pie viņa vēlu no rīta. Viņa balss bija silta un draudzīga.
  
  
  "Nik," viņš teica ar blīkšķi, "kāds pārsteigums atkal dzirdēt no tevis, amigo. Ko tu dari Romā? Vai jūs esat galvenais Vatikānā notikušās laupīšanas vadītājs? Viņa smiekli bija lipīgi.
  
  
  "Tas nav mans darbs," es teicu. “Es nodarbojos tikai ar īstu naudu. Bankas. Kasieri un citas lietas.
  
  
  Viņš atkal iesmējās. — Bet šī lieta prasīja daudz iztēles, amigo.
  
  
  "Jā," es teicu. "Ja godīgi, es biju savā veidā iesaistīts."
  
  
  — Davvero?
  
  
  Es neiedziļinājos detaļās. "Tonij, es gribētu redzēt dažas fotogrāfijas. Vai varat to noorganizēt?
  
  
  'Noteikti. Nāc šopēcpusdien. Vēl labāk, paēdīsim pusdienas. Es zinu labu kafejnīcu netālu no šejienes.
  
  
  'Šodien es nevaru. Man ir pieraksts.
  
  
  A. Es ceru, ka viņa ir skaista sieviete."
  
  
  "ES teicu nē. - "Ar tēti".
  
  
  "Neiespējami! - teica Antonio.
  
  
  'Tā ir patiesība. Svētais tēvs mani pieņem pulksten divos pēcpusdienā."
  
  
  "Žēlsirdība!" - viņš maigi teica. "Tev ir lielāka ietekme, nekā es domāju, amigo."
  
  
  "Ar Vašingtonas palīdzību," es teicu. 'Es tev pastāstīšu vēlāk. Vai es varu ierasties jūsu birojā no rīta? '
  
  
  "Benisimo," sacīja Antonio. — Šķiet, ka tu vienmēr mani ieslēdz, Nik.
  
  
  Tajā pašā dienā es atgriezos Vatikānā. Muzeja apkārtne bija norobežota, un visur bija redzama policija. Atgriezties galerijā bez varas iestāžu atļaujas būtu neiespējami. Tikpat labi jūs varētu mēģināt iefiltrēties Fortnoksā.
  
  
  Pāvesta drošība tagad bija daudz labāka, nekā sākumā šķita. Vainīgos nobiedēja laupīšanas dienā uz viņu raidītais šāviens, un bez iespaidīgiem dokumentiem un pēc rūpīgas pārbaudes neviens viņam tuvoties nevarēja.
  
  
  Pirmo aizsardzības līniju veidoja vairāki policisti pie ieejas saimniecības ēkā, kur atradās pāvesta rezidences un biroji. Tie bija labi apmācīti puiši, un viņiem bija vajadzīgs laiks, lai mani pārbaudītu.
  
  
  Protams, es atstāju visus savus ieročus - un jo īpaši Vilhelmīnu - viesnīcā. Kad viņi neko aizdomīgu neatrada, viņi mani nodeva civildrēbētā policista rokās, kurš nodeva Vatikāna gvardei.
  
  
  Beidzot mani pavadīja uz pāvesta kambariem. Telpas bija bagātas ar Rietumu civilizācijas vēsturi. Paneļu sienas bija dekorētas ar freskām, griesti bija mozaīkas, bija neskaitāmas gleznas un izbalējuši gobelēni. Un tomēr viņā valdīja askētisms, gandrīz askētisms. Sajūta, ko pārņēmu, skatoties apkārt, bija svinīga, pilnīga vieglprātības trūkums.
  
  
  Man tika parādīta vieta lielajā uzgaidāmajā telpā, un, gaidot, es domāju par visiem valstu vadītājiem un augstiem ierēdņiem, kas sēdēja vienā telpā. Un tagad ir Nika Kārtera kārta, Killmaster N3 AX. Es nezināju, vai šis salīdzinājums man lika smieties vai apbēdināja.
  
  
  Pagāja vismaz pusstunda un es sāku nedaudz nervozēt, kad durvis atvērās. Uzņemšanas telpā ienāca garš, izcila izskata vīrietis ugunīgi sarkanā kardināla tērpā.
  
  
  "Jūsu Eminence," es sacīju, pārāk ātri pieceļoties kājās.
  
  
  Viņš tuvojās man ar neizteiksmīgu seju. — Es pieņemu, ka jūs esat Kārtera kungs? - viņš maigi jautāja.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Es esmu kardināls Pei. Viņa Svētība var jūs uzņemt tagad. Tu vari man sekot." Viņš norādīja uz istabu, no kuras tikko bija iznācis.
  
  
  Es uzmanīgi sekoju viņam, dzirdot savu soļu skaņas. Kad viņš aiz mums aizvēra durvis, es pamāju pārējiem diviem kardināliem, šķietami goda sargam. Viņu sašaurinātās, bet ne dusmīgās acis man liecināja, ka katra mana kustība tiek rūpīgi uzraudzīta, ja ne novērtēta.
  
  
  Zāles galā stāvēja divi mūki brūnos tērpos. Pavisam pieci vīrieši mani vēroja, kamēr es lēnām nolaidu galvu, jo nezināju, ko vēl darīt. Tieši man priekšā sēdēja pāvests Pāvils, divu mūku ielenkumā. Viņam bija balts halāts un cepure, un uz krūtīm bija liels zelta krusts.
  
  
  Kardināls Pejs neko neteica. Tikko manāmas izmaiņas viņa izteiksmē lika man spert asu soli uz priekšu. "Jūsu Svētība," es teicu, atkal nolaižot galvu, nezinādama, paklanīties vai nē. Papa sakniebtajām lūpām pārskrēja smaids. Varbūt viņš redzēja, cik neveikli es jutos. Varbūt viņš sajuta nedrošību, kas, manuprāt, atspoguļojās manī. Jebkurā gadījumā viņa smaids mani ļoti nomierināja. — Kārtera kungs, — viņš teica perfektā angļu valodā, — lūdzu, apsēdieties. Viņš norādīja uz blakus esošo krēslu, un viņa pāvesta gredzens mirkli dzirkstīja gaismā.
  
  
  Es apsēdos, sāpīgi apzinoties, ka tagad uz spēles ir likts manas valdības prestižs, nemaz nerunājot par Vanagu un AX. Taču tēta piekāpīgā izturēšanās bija lipīga, un drīz es jutu, ka sāku atslābt.
  
  
  Kardināls Pei ieņēma pozīciju pa labi no pāvesta. "Šis ir jauns vīrietis, ko sūtījis Amerikas Savienoto Valstu prezidents, Jūsu Svētība," sacīja kardināls.
  
  
  "Jā, es atceros, ka šī auditorija tika lūgta."
  
  
  Pāvests Pāvils VI pagriezās pret mani, un viņa skatiens uz brīdi aizmiglojās. "Šķiet, ka jūsu valdība ir kļuvusi par līdzvainīgu nesenā un ļoti neveiksmīgā, ārkārtīgi neveiksmīgā zādzībā."
  
  
  "Jā, jūsu Svētība," es teicu. “Līdz ar pāvesta dāvanām tika nozagts ļoti svarīgs dokuments. Lai pasargātu to no... ēē... naidīgiem elementiem, esmu atļāvies to paslēpt vienā no jūsu skaistajām etrusku vāzēm. Daži elementi mani pavadīja uz muzeju; cilvēki, kuri gribēja atņemt no manis dokumentu.
  
  
  Zināju, ka atrodos uz slidenas zemes, starptautiskās diplomātijas teritorijas. Tāpēc vārdus izvēlējos pēc iespējas rūpīgi. Kad pāvests pamāja ar galvu, it kā piekrītot man, es priecājos, ka, neraugoties uz mana īsā skaidrojuma neskaidrību, esmu skaidri pateicis sevi.
  
  
  "Jūsu prezidents," viņš teica, "teica, ka šis... šis dokuments, kā jūs to saucat, ir ārkārtīgi svarīgs."
  
  
  – Patiešām, Jūsu Svētība. Tāpēc mēs bijām tik satraukti izpētīt galeriju un, iespējams, uzdot dažus jautājumus muzeja darbiniekiem. Mēs saprotam, ka policija veic rūpīgu izmeklēšanu. Taču, tā kā šis dokuments ir svarīgs manai valdībai, mēs uzskatījām par nepieciešamu veikt savu... ē... piesardzīgo izmeklēšanu." Kardināls Pejs pamāja, vispirms palūkojoties uz pāvestu un tad atkal uz mani. Es devos tālāk.
  
  
  “Piemēram, mums ir jānosaka, vai starp nozagtajiem ir arī vāze. Protams, pastāv iespēja, ka tas tika pārvests uz Etrusku muzeju pēc tam, kad es pametu bibliotēku."
  
  
  "Es tā nedomāju," sacīja kardināls Pejs.
  
  
  "Patiešām," apstiprināja pāvests. "Es uzskatu, ka inventārs ir pabeigts, Kārtera kungs. Es to aplūkoju tikai īsi, bet neatceros, ka ar to būtu bijusi etrusku vāze. Protams, lielākā daļa nozagto priekšmetu tiek izņemti no vitrīnām. Viņš apstājās un paskatījās man garām uz pretējo sienu. Šķita, ka laiks paskrēja lēni, bet es neko neteicu. Beidzot viņš atkal paskatījās uz mani. — Lieliski, Kārtera kungs, — viņš teica. “Pārējo dienas daļu drīkst pavadīt galerijā un citās bibliotēkas telpās. Es arī atļauju jums iesniegt pieprasījumu - tas ir, nesniedzot papildu informāciju, bet man, visticamāk, tas nav jāsaka - Etrusku muzejā."
  
  
  "Tas ir ļoti laipni no jums, jūsu Svētība."
  
  
  Viņš pagriezās pret kardinālu Peju. “Sagatavojiet vēstuli, lai es to varētu parakstīt. Kārtera kungam nevajadzētu rasties nevajadzīgām problēmām ar mūsu policiju.
  
  
  "Jā, jūsu Svētība," kardināls teica, atkal pamājot ar galvu.
  
  
  "Pārliecinieties, ka tas notiek nekavējoties." Tētis atkal pagriezās pret mani. — Tā ir mūsu personīgā vēlme, lai jūs atrastu šo dokumentu, Kārtera kungs.
  
  
  "Liels paldies, jūsu Svētība," es sacīju, pieceļoties un atkāpjoties dažus soļus. Es paklanos un izgāju no istabas, kam sekoja kardināls Pejs.
  
  
  Pēc divdesmit minūtēm es saņēmu zīmīti ar pāvesta parakstu un zīmogu. Mani pārņēma atvieglojuma vilnis. Mana klausīšanās pie pāvesta Pāvila VI noritēja labi, taču tā bija manas misijas nervus kutinošākā daļa.
  
  
  
  
  Vispirms devos uz Etrusku muzeju. Visa teritorija uz laiku tika slēgta. Nebija ne apmeklētāju, ne tūristu, tāpēc man nebija problēmu iegūt informāciju. Tāpat kā citi Vatikāna muzeji, arī šis vairāk izskatījās pēc pils nekā jebkas cits. Tas bija piepildīts ar etrusku laikmeta vērtībām un artefaktiem. Atcerējos, ka lielākā daļa lietu tika atrastas netālu no Etrūrijas pāvesta Gregora XVI izrakumos. Man nebija ne jausmas, ka muzejā būs tik daudz vāžu, pudeļu, bļodu un citu dārgumu. Diemžēl cerība, ka varēšu atpazīt vāzi, bija veltīga. Bet ar dažu muzeja cilvēku un viņu plašā arhīva palīdzību es atklāju, ka vāze Vatikānam tika nodota gandrīz pirms diviem gadiem un ka nav ziņu par tās atdošanu.
  
  
  Vēlāk tajā pašā dienā es runāju ar dažiem galerijas darbiniekiem, kuri apstiprināja, ka vāze, cik viņiem zināms, atradās galerijā laupīšanas rītā. Tas man radīja secinājumu, no kura jau baidījos: laupītāji viņu bija sagrābuši.
  
  
  Daļu dienas pavadīju galerijā pēc rūpīgas policijas pārbaudes. Jaunais civildrēbēs ģērbtais policists aizdomīgi paskatījās uz tēta zīmīti.
  
  
  "Tas ir jāpārbauda, kungs."
  
  
  "Tad dariet to ātri," es teicu. "Man tikai šodien ir laiks paskatīties."
  
  
  'Ir noteikta procedūra
  
  
  "Paskaties," es teicu. “Tētis pats man teica, ka ar šo zīmīti man nebūs problēmu. Vai man jums jāsaka, ka jūs par to šaubāties?
  
  
  Jaunais vīrietis brīdi paskatījās uz mani. Tad viņš vēlreiz paskatījās uz zīmīti. "Atvainojiet," viņš teica. Viņš izgāja uz galeriju un iedeva zīmīti otram civildrēbētājam policistam. Vīrietis to izlasīja. Tad viņi paskatījās uz mani un kaut ko klusi teica viens otram itāliski. Vīrietis, kurš stāvēja pie durvīm, pagriezās, norādīja uz mani un tad izlēmīgi runāja ar otru detektīvu. Atbilde bija mierīga, un to pavadīja nejaušs rokas mājiens. Jauneklis man atdeva zīmīti. "Mans priekšnieks saka, ka varat doties uz galeriju," viņš drūmi sacīja.
  
  
  "Greisa," es teicu un paņēmu zīmīti.
  
  
  Es iegāju un paskatījos apkārt. Ieskaitot jaunieti, atradās trīs policisti. Viņi klusi runāja viens ar otru. Garā zāle izskatījās savādāk nekā pirmo reizi, kad to redzēju. Logi bija aizvērti, jo lija lietus; tas bija drūmi. Stikla vitrīnas tika izņemtas un pārbaudītas, vai tajā nav pirkstu nospiedumu. Biju pārliecināts, ja zagļi būtu atstājuši kādus lietiskos pierādījumus, policija tos jau būtu paņēmusi. Bet no tā, ko redzēju tajā rītā, nekas būtisks nepaliktu, ja nebūtu pirkstu nospiedumu...
  
  
  Es paskatījos uz durvīm. Starp daudzajiem pieejamajiem apavu nospiedumiem būtu neiespējami identificēt atsevišķus apavu nospiedumus, ja vien tie neatrodas pie loga rāmja vai citās īpašās vietās, kur atradās tikai zagļi.
  
  
  Atkal meklēju etrusku vāzi, lai gan biju pārliecināta, ka tā nav galvenajā zālē. Es jautāju policijai, vai vāze vai vāzes gabali tika izmantoti kā pierādījums. Viņš teica, ka tā nav taisnība.
  
  
  Es atgriezos koridorā, mēģinot atcerēties, ko biju redzējis, kad šorīt gāju augšā pa kāpnēm: mirušo kalpu un durvis, kas tikko bija aizcirtušās. Es pagriezos un atgriezos galerijā. Pēc tam es devos uz ķermeņa atrašanās vietu un redzēju, ka uz tā joprojām bija asins traipi. Tagad durvis bija plaši atvērtas, un, kad es paskatījos aiz labajām durvīm, es redzēju, ka salauztā slēdzene vēl nav salabota. Policiju, iespējams, interesēja 9 mm lode, ko viņi izvilka no koka. Es paskatījos uz zemi un ieraudzīju kaut ko citu. Durvis pie sienas turēja ar metāla āķi uz grīdas, kas tika iesprausts durvju apakšā esošā cilpā. Bija interesanti. Tas nozīmēja, ka, lai aizslēgtu durvis, zagļiem bija jāstāv aiz durvīm, lai atbrīvotu āķus. Es pieliecos un paskatījos uz grīdu. Plāna putekļu kārtiņa aiz durvīm atstāja nepārprotamu pēdu no neseniem apaviem.
  
  
  Visticamāk, nospiedumu izgatavojis cilvēks, kurš nogalināja sargu un aizslēdza durvis šajā galerijas pusē. Man tā izskatījās pēc krepa zoles ar diezgan neparastu rūtainu rakstu. Es apstaigāju apdruku, atrāvu durvju āķi un atgrūdu durvis vaļā, lai ieplūstu vairāk gaismas. Es izvilku no kabatas miniatūru kameru ar īpaši jutīgu melnbalto filmu. Es nofotografēju trīs apavu apdrukas attēlus un ieliku kameru atpakaļ kabatā. Un, kad es atkal iztaisnojos, blakus apdrukai ieraudzīju izžuvušu baltu netīrumu kamolu. Visticamāk, tas nokritis no kurpes, uz kuras tika izgatavots nospiedums. Es izņēmu no citas kabatas kabatlakatiņu, paņēmu māla gabalu un ietinu to lakatiņā, tiklīdz jaunais detektīvs atgriezās. Kamēr viņš skatījās, es atkal atgrūdu durvis vaļā un aiztaisīju āķi.
  
  
  — Vai kaut kas nav kārtībā, ser? viņš jautāja. Pēc viņa toņa varēja pieņemt, ka viņš mani uztvēra par uzmācīgu apmeklētāju.
  
  
  Es netaisījos viņam stāstīt par taku. Ja iespējams, es gribēju atrast Jūdu pirms policijas. Policijai var būt dažādi priekšstati par dokumenta īpašumtiesībām, un var rasties starptautiska intriga, pirms es to atgūšu — un tikai pēc tam, kad Itālijas militārās iestādes to ir rūpīgi izskatījušas.
  
  
  "Es tikko redzēju šos asins traipus uz grīdas," es meloju. "Šausmīgs stāvoklis".
  
  
  "Jā, šausmīgi," viņš mierinoši teica.
  
  
  "Paldies par sadarbību," es teicu, pagriežoties, lai dotos prom.
  
  
  Viņš mani apturēja. — Sakiet, ser, vai jūs esat no Interpola vai varbūt no preses?
  
  
  "Ne viens, ne otrs," es teicu. “Esmu profesionāls muzeja apmeklētājs. Apmeklēju muzejus visā pasaulē un pēc tam aprakstu un kataloģizēju dažādu publikāciju saturu. Līdz šim esmu apmeklējis vairāk nekā desmit tūkstošus. Es nevarēju sagaidīt galerijas atvēršanu, jo man joprojām ir piecdesmit trīs muzeji septiņās citās Eiropas pilsētās līdz nedēļas beigām. Ir pienācis laiks man doties, jo šodien man ir jāapmeklē vēl daži muzeji šeit, Romā.
  
  
  "Protams," viņš teica.
  
  
  Kad es aizgāju, jauneklis pārsteigts paskatījās uz mani, domādams, vai viņš nav piekrāpts.
  
  
  
  
  Interpola birojs atradās Via Filippo Turati, 23, neaprakstāmā ēkā. Laiks bija skaidrojies un gaisā virmoja spirgts pavasara gaiss. Šis būtu lielisks rīts, lai pastaigātos pa Romu un izbaudītu atmosfēru – dotos uz Tivoli dārziem, Karakallas pirtīm vai slaveno Adriana villu. Taču vēl bija jāstrādā, un šis darbs gaidīja aiz Interpola štāba notraipītās fasādes.
  
  
  Es atradu savu draugu Toniju Benedeto viņa mazajā birojā otrajā stāvā. Biroja blāvās sienas un mēbeles apgaismoja pa atvērto logu plūstošā saules gaisma un Tonija platais smaids.
  
  
  "Nik, mans draugs!" viņš mani sveicināja un apgāja ap savu rakstāmgaldu, lai mani apskautu.
  
  
  "Buon giorno, amico," es smejoties teicu.
  
  
  Tonijs bija gandrīz mana auguma, ar bieziem tumšiem matiem un mirdzošām acīm. Mēs jau iepriekš esam palīdzējuši viens otram un kopā izklaidējušies. Tonijam patika mazliet izklaidēties.
  
  
  Mēs apsēdāmies. Es izvilku Lucky Strikes paciņu un piedāvāju Tonijam cigareti.
  
  
  'Ak! Tagad es atceros, kāpēc tu man tik ļoti patīc, Bambino. Jo jums ir labas amerikāņu cigaretes.
  
  
  Es aizdedzināju cigareti, un mēs kādu laiku sēdējām klusēdami, klusēdami smēķējām. — Tātad jūs tagad esat inspektors? - beidzot teicu.
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Ja jūs pietiekami ilgi paliekat organizācijā, jūs galu galā kļūsit par priekšnieku neatkarīgi no tā, vai jums tas patīk vai nē." Viņš man uzsmaidīja ar zobu pastu.
  
  
  "Varbūt man vajadzētu pamest AX, pirms priekšnieks atkāpjas," es teicu. "Es nedomāju, ka varu tikt galā ar biroja darbu."
  
  
  "Es arī," Tonijs teica. "Par laimi, mans nelielais paaugstinājums ļauj man strādāt arī ārpus telpām." Tagad tumši brūnās acis bija nopietnas. "Man ir lieta par laupīšanu Vatikānā, Nik. Kā jūs esat tajā iesaistīts?
  
  
  Es apkopoju līdz šim notikušo. Es viņam pastāstīju par dokumentu, bet ne par to, ko tas satur. Viņš drūmi klausījās. "Es vēlētos redzēt jūsu policijas fotogrāfijas," es nolēmu. "Es labi paskatījos uz cilvēku, kuru ievainoju."
  
  
  "Mēs tos skatīsimies kopā, Nik," viņš teica. “Es nosūtīju cilvēku uz Vatikānu, bet viņš neko neatrada. Vai ir iespējams, ka mēs varam strādāt kopā pie šī jautājuma? »
  
  
  "Varbūt," es teicu. "Bet ne oficiāli. Man labāk patīk, lai Interpols neuzzinātu manas klātbūtnes iemeslu."
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  "Un vēl viena lieta," es piebildu. "Ja mēs varētu atrast dokumentu, tas ir mans. Jūs varat pat nepieminēt tās esamību saviem priekšniekiem.
  
  
  Tonijs par to domāja. "Labi, Nik," viņš teica. "Mēs esam ieinteresēti atdot Vatikāna dārgumus, mums nav jāiedziļinās Amerikas valsts noslēpumos." Smaids lēnām atgriezās viņa sejā. "Man ir sajūta, ka jums ir vadošā loma."
  
  
  Izņēmu no kabatas miniatūru fotoaparātu. Tā bija Minolta ar ļoti ātru aizvaru, un es tajā izmantoju superpanhromatisko plēvi. "Es domāju, ka tas jūs interesēs," es teicu. "Cik ātri tas var izpausties?"
  
  
  "Mums ir maza tumša istaba," Tonijs atbildēja. "Un profesionālis. Mēs varēsim tuvināt ap pusdienlaiku."
  
  
  "Lieliski," es teicu. Paņēmu kabatlakatiņu un atlocīju to vaļā. – Un tad es gribētu zināt, no kurienes nāk šis māla gabals. Vai varat uzzināt?
  
  
  "Tas būs nedaudz grūtāk, amiko," viņš noliecās un nopētīja māla gabalu. - “Es to iedošu mūsu ķīmiķim. Jebkas cits?'
  
  
  'Ne šobrīd. Uz brīdi apskatīsim jūsu fotoalbumus."
  
  
  Mēs pavadījām vairāk nekā stundu, skatoties policijas fotogrāfijas lielā pelēkā telpā, kas bija piepildīta ar dokumentu skapjiem, rakstāmgaldiem un ierēdņiem. Kad mēs pabeidzām, es visā fotoattēlu arhīvā neatpazinu nevienu seju, kuru es pazinu.
  
  
  "Es biju pārliecināts, ka šis puisis tur būs," es teicu. "Ja vīrietis, kuru jūs redzējāt, bija Jūdass," Tonijs sacīja, aplaudējot jaunākajam albumam, "viņš noteikti bija ļoti uzmanīgs, izvēloties savus vīrus."
  
  
  'Tieši tā. Bet šo laupīšanu veica īsti profesionāļi, un parasti šāda līmeņa cilvēkiem ir sodāmība.”
  
  
  Tonijs uzlika roku uz mana pleca. "Mums ir fotogrāfijas un māla gabals," viņš teica. 'Aiziet. Mēs paēdīsim labas pusdienas, papildināsim tās ar kādu lielisku vīnu un pēc tam atgriezīsimies pie dienas darba spirgti.
  
  
  Es pasmējos un pamāju. Viena lieta, kas man patika Tonijā. Viņa bezrūpīgā izturēšanās bija patiesa, taču es zināju, ka aiz neuzmanības slēpjas uzticīga policista inteliģence un viltība.
  
  
  "Tev taisnība," es teicu. "Mēs šeit neko nevaram darīt, kamēr fotoattēli nav gatavi."
  
  
  Mēs devāmies uz Café Mediterraneo un pasēdējām uz terases. Tagad kļuva siltāks, kad mākoņi bija noskaidrojušies, bet vējš joprojām bija stiprs. Pēc Tonija ieteikuma pasūtījām ceptu zivi. Pirms pamatēdiena bija spageti un tad baltais siers. Mūsu gaišais baltvīns bija garšīgs. Mēs pļāpājām par veciem laikiem, un Tonijs man atgādināja meiteni, kuru mēs abi pazinām. Mēs traki smējāmies, un uz kādu laiku pagājušās nedēļas spiediens atkāpās, un es varēju atpūsties.
  
  
  Vairāk nekā pēc stundas mēs atgriezāmies Interpola birojā. Fotogrāfijas tika izstrādātas un palielinātas līdz 18x24. Tonijs tos izņēma no mapes un, nepaskatīdamies, pasniedza man.
  
  
  "Viņi paveica labu darbu," es teicu. "Paskaties uz to".
  
  
  Viņš pētīja pirmo fotoattēlu. "Jā," viņš teica, "attēls ir skaidri redzams. Es domāju, ka es nekad neesmu redzējis kaut ko tādu, Nik. Ļoti neparasti.'
  
  
  "Es piekrītu, un tas mums nāk par labu."
  
  
  'Konkrēti. Uztaisīšu vēl apdrukas un izvēlēšos apavu veidu.”
  
  
  Mēs iegājām tumšā telpā, un laborants nekavējoties apsolīja izgatavot vairāk kopiju no labākajām fotogrāfijām. Pēc tam Tonijs izveidoja pilsētas apavu veikalu sarakstu, un es piezvanīju, lai pārbaudītu apavu ražotājus. To bija ducis visā Itālijā.
  
  
  Kamēr Tonijs lika vairākiem vīriešiem apmeklēt apavu veikalus, es atgriezos viesnīcā, lai kodētu ziņojumu Vanagam. Man vajadzēja to ievietot "pastkastītē", kur kurjers to paņemtu un nosūtītu Vanagam. AX neizmantoja telefonu pat ar runas pārveidotāju, izņemot gadījumus, kad bija jāpārsūta steidzama ziņa. Es uzrakstīju savu ziņojumu un nosūtīju to uz pastkastīti.
  
  
  Atgriezusies savā istabā, es atradu Toniju, kas lūdz mani viņam piezvanīt.
  
  
  "Mēs atradām ražotāju," viņš teica. “Šis ir vienīgais uzņēmums valstī, kas ražo šādu dizainu. Tagad mēs veidojam mazumtirgotāju sarakstu, pamatojoties uz ražotāja grāmatām."
  
  
  "Labi," es teicu. "Es būšu tur, pirms jūs pabeigsit. Izsaku komplimentus par jūsu efektivitāti."
  
  
  -
  
  
  Kad vēlā pēcpusdienā atgriezos pie Tonija, uzzināju, ka apavu fabrika atrodas Milānā un to sauca par Jauno itāļu biedrību. Pārstāvis Romā no rūpnīcas saņēma tikai nelielus apavu daudzumus un pārdeva tos tikai diviem pilsētas veikaliem. Viens no šiem veikaliem bankrotēja aptuveni pirms gada. Rezultātā vienīgais veikals bija palicis pilsētas nomalē.
  
  
  Pēc aptaujas noskaidrojām, ka veikala īpašnieks ir kāds Luidži Farnese.
  
  
  "Tagad mēs viņu atradīsim," es teicu. "Tas ir, ja mūsu vīrs pirktu kurpes Romā."
  
  
  "Visticamāk," Tonijs atbildēja. "Mēs uzskatām, ka esam identificējuši arī jūsu māla gabalu, amiko. Mūsu ķīmiķis domā, ka tā ir Sicīlija.
  
  
  "Hmmm," es teicu. "Mafija".
  
  
  -
  
  
  Tonijam bija citas lietas, ko darīt, tāpēc es pati aizbraucu ar taksi uz veikalu. Tā atradās uz šauras ieliņas vienā no jaunajiem Romas rajoniem. Tika pārdoti apavi un citi ādas izstrādājumi. Farnēze, maza auguma, resns vīrietis ar plānām ūsām, ļoti palīdzēja.
  
  
  "Trīs klienti nesen iegādājās šos apavus ar krepa zoli," viņš teica. "Es pierakstīju viņu vārdus."
  
  
  Es paskatījos uz vārdiem. Barzini. Aranči. Pallotti. Viņi man neko neteica.
  
  
  ES jautāju. - "Vai varu pārrakstīt vārdus?"
  
  
  'Nu, protams; dabiski.'
  
  
  Tā arī izdarīju, pateicos pārdevējam un aizgāju.
  
  
  
  
  Nākamajā dienā Tonijs mani aizveda uz policijas nodaļu, kur man bija jābūt viņa palīgam, un viņam ļāva izskatīt apjomīgos failus. Līdz pusdienlaikam atradām to, ko meklējām. Roko Barzīni izpildīja soda metienu. Saraksts bija vecs, un tajā bija minēts tikai neliels noziegums. Pēc stundas mēs viņu atradām starp policijas fotogrāfijām. Tas bija vīrietis, kuru es nošāvu Vatikānā.
  
  
  Tonijs īsi apspriedās ar arhivāru.
  
  
  "Policija ilgu laiku nebija dzirdējusi no Barzini," viņš sacīja, "un viņi zaudēja viņa pēdas."
  
  
  "Vai viņi nezina, kur viņš ir?"
  
  
  "Viņi saka nē."
  
  
  — Mēs zinām, ka viņš nesen bija Sicīlijā.
  
  
  — Jā, dārgais draugs, bet šīs zināšanas mums maz noder. Sicīlija ir liela sala ar klusu iedzīvotāju. Jūs redzēsiet, ka būs ļoti grūti pierunāt kādu runāt par Bārzīni vai kādu citu." Es viņam piekritu. Tad es pēkšņi iedomājos par Džīnu, meiteni, kura bija saistīta ar mafiju. "Varbūt," es teicu, "mēs varam kaut ko uzzināt par mūsu draugu ar krepazoli šeit, Romā."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Tajā vakarā es devos pie Džīnas. Viņa zināja, ka nākšu, un pagatavoja gardus ēdienus. Pamatēdiens bija scallopini alla Firenze, ar kausētu sieru uz gaļas un spinātiem. Vispirms bija spageti, tad teļa gaļa un visbeidzot siers un augļi. Sarkanvīns bija lielisks.
  
  
  "Vai tiešām visas itāļu sievietes tik labi gatavo ēst?" - jautāju, kad apsēdāmies uz soliņa.
  
  
  Džīna aplika manu roku ap pleciem. "Ne visas," viņa teica, "bet lielākā daļa itāļu sieviešu." Viņa pavilka kājas zem sevis, un viņas svārki slīdēja uz viņas gurniem, atklājot viņas balto sēžamvietu.
  
  
  "Viņi daudzas lietas dara labi," es klusi teicu.
  
  
  Viņa pasmaidīja un viegli noskūpstīja manu kaklu. "Es domāju, ka tu atgriezīsies pie manis, Nik," viņa čukstēja.
  
  
  "Es baidos, ka tas ir bizness," es vainīgi teicu. "Vismaz tas ir galvenais šīvakara mērķis."
  
  
  Viņa atvilka roku atpakaļ. "Tas nav gluži glaimojoši, vai ne?" - viņa teica, nopūtusies.
  
  
  Es pasmaidīju un pievilku viņu sev klāt. "Tas ir ļoti svarīgi, bet tas nenozīmē, ka es negribēju jūs atkal redzēt."
  
  
  Es pagriezu viņas seju pret sevi un noskūpstīju viņu uz lūpām. Viņa apskāva manu kaklu. "Tas ir daudz labāk," viņa nomurmināja. Tad viņa izrāvās. "Kas tad ir jūsu darīšana?" viņa jautāja. "Es domāju, ka jūs strādājat diplomātiskajā dienestā."
  
  
  "Savā ziņā," es atbildēju. Džīna, es nevaru precīzi pateikt, kāpēc esmu Romā. Bet varbūt jūs varat man palīdzēt, ja tas, ko stāstījāt par sevi, ir patiesība.
  
  
  Viņa noskūpstīja manu auss ļipiņu. 'Ko tu ar to domā?'
  
  
  — Jūs teicāt, ka pazīstat cilvēkus no pazemes.
  
  
  Viņa nedaudz atkāpās. - "Bet jūs neesat policija."
  
  
  Es vilcinājos. Tad es nolēmu viņai pastāstīt, cik vien iespējams. "Kādu iemeslu dēļ es nevaru jums paskaidrot, Džīna," es teicu, "Es domāju, kas notika Vatikāna bibliotēkā pirms dažām dienām."
  
  
  Viņas tumšās acis bija vēl lielākas nekā parasti.
  
  
  "Diavolo! Vai jūs interesē Vatikāna nolaupīšana?
  
  
  "Jā," es atbildēju.
  
  
  'Ak. es nezinu. Ir noteikti noziegumu veidi, par kuriem jūs nevarat iegūt informāciju. Tas ir tāds noziegums. Neviens neko nezina."
  
  
  "Es arī negaidu no jums informāciju par noziegumu," es teicu. "Es tikai cerēju, ka tu man pastāstīsi par kādu konkrētu cilvēku."
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Kas ir šis cilvēks?"
  
  
  "Viņu sauc Barzini," es teicu. "Roko Barzīni".
  
  
  Viņa brīdi padomāja. Tad viņa teica: "Es nezinu šo vārdu."
  
  
  "Padomā uzmanīgi, Džīna," es sacīju, noskūpstīdams viņas roku. "Man tas ir ļoti svarīgi."
  
  
  Pēc brīža viņa teica: "Nē, Nik, es nepazīstu šo vīrieti."
  
  
  es nopūtos.
  
  
  "Policijai pašai nav pierādījumu šajā lietā," viņa turpināja. "Būtu labāk, ja jūs izmestu šo lietu no prāta."
  
  
  Es redzēju satraukumu viņas acīs. "Džina," es teicu, "es nevaru."
  
  
  Viņa atspiedās uz dīvāna un domīgi sakošļāja apakšlūpu. "Nu," viņa lēni sacīja, "ja es nevaru pārliecināt jūs padoties, mēs varam kaut ko darīt."
  
  
  'Jā?'
  
  
  "Ir sieviete. Es viņu satiku caur Rosu, savu kafejnīcas draudzeni."
  
  
  "Es atceros Rozu," es teicu.
  
  
  “Šai sievietei pieder bordelis Montecitorio laukumā. Viņa pazīst romiešu noziedzniekus labāk nekā viņas brāļi. Varbūt viņa vēlas ar tevi runāt. Par maksu.'
  
  
  "Es maksāšu," es teicu.
  
  
  "Tev būs jāiet tur vienam. Viņa neielaiž sievietes savā mājā, izņemot meitenes, kas strādā pie viņas.
  
  
  "Vai es varu viņu redzēt šovakar?"
  
  
  "Es redzēšu."
  
  
  Viņa piegāja pie telefona, uzspieda numuru un runāja klusā tonī. Pēc dažām minūtēm viņa nolika klausuli un apsēdās man blakus uz dīvāna.
  
  
  "Tas ir labi," viņa skumji teica. “Turp var doties pēc pulksten desmitiem.
  
  
  Viņa ir gatava ar jums runāt. Es neminēju tās personas vārdu, kuru meklējat. Viņa baidās, ka viņas tālruni dažreiz noklausās policija.
  
  
  "Paldies, Džina," es teicu. Es paskatījos pulkstenī. Bija gandrīz desmit. "Tad es labāk aizeju," es teicu.
  
  
  "Ir kaut kas cits".
  
  
  'Jā?'
  
  
  "Lai jūsu vizīte liktos normāla, atrodiet kādu no meitenēm, pirms varat runāt ar Vasari kundzi."
  
  
  Es ar rādītājpirkstu pacēlu viņas dusmīgo zodu. "Varbūt es varu izvairīties no tā," es teicu.
  
  
  Viņa izskatījās nopietna. - "Nespēlējiet spēles ar Vasari kundzi, Niku. Es viņai teicu, ka tu maksāsi par meiteni un ka tev ir jāsaņem sava nauda.
  
  
  'Es redzēšu.' Nebija patīkama doma pamest Džīnu un iet gulēt ar prostitūtu. - "Nebaidies. Es domāju meiteni. Rosa man apliecināja, ka Vasari kundze ir ļoti stingra attiecībā uz veselību.
  
  
  ES pamodos. "Ja tev viss kārtībā, es atgriezīšos šeit pēc tam, kad būšu ar viņu parunājies."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar asarām acīs. "Man tas ļoti patiktu," viņa teica.
  
  
  
  
  Es braucu ar taksometru uz Piazza Montecitorio. Laukums atradās neglītā pilsētas daļā, nevis vakara pastaigām. Māja bija ļoti veca, ar nolietotu fasādi. Visi logi bija izgaismoti, lai gan pirmajā stāvā žalūzijas bija aizvilktas un slēģi virs tiem aizvērās, atstājot tikai dzeltenas gaismas svītras.
  
  
  Ejot pa ietvi, ieraudzīju uz tuvējās lieveņa stāvam vīrieti. Viņš neskatījās manā virzienā, bet viņa klātbūtne lika man uzmanīties. Jauna, tieva meitene mani ielaida. Vēl vairāki klienti ievācās lielajā viesistabā, kur satikās ar meitenēm; kamēr es gaidīju zālē ārpus lielās zāles, viņi visi šķita apzinājušies manu klātbūtni.
  
  
  Pie manis pienāca slaida, pusmūža sieviete ar stingri ķemmētiem melniem matiem. ES jautāju. - "Vasari kundze?"
  
  
  Viņa trausli pasmaidīja. “Nē, es esmu Vasari kundzes palīdze. Vai tu gribi meiteni?
  
  
  Es zināju, kā atbildēt. 'Jā.'
  
  
  Kad iegājām viesistabā, vairākas sievietes paskatījās mūsu virzienā. Pie mums pienāca jauna blondīne. Viņai bija īsas melnas biksītes, kas atsedza lielāko daļu viņas augšstilbu un krūšu. Es novērtēju viņu apmēram astoņpadsmit; Es jutu vēl vienu nevainības pieskārienu viņas sirds formas sejai. Viņa man itāļu valodā jautāja, vai nevar mani aizņemties. Esmu nonācis pie secinājuma, ka viņa ir tikpat laba vai slikta kā pārējās. Es pamāju ar galvu.
  
  
  Viņa pasmaidīja un īpašnieciski satvēra manu roku. Vasari kundzes palīdze aizgāja un meitene jautāja, vai es nevēlos kaut ko iedzert, pirms devāmies uz viņas istabu. "Nē," es teicu, "tūlīt ejam augšā."
  
  
  "Ak, jūs to gaidāt ar nepacietību, vai?" Viņa veda mani augšā pa kāpnēm uz istabu pirmajā stāvā.
  
  
  Tiklīdz durvis aiz mums aizvērās, viņa sāka mani izģērbt. -Tu esi anglis, vai ne? Marija uzņēma daudzus angļus."
  
  
  Es ļāvu tam kādu laiku ritēt savu gaitu. Šķita, ka viņai tas patika. Ieroci līdzi nepaņēmu, riskants gājiens, bet negribēju šajā vietā piesaistīt lieku uzmanību. Es apsēdos uz dzelzs gultas malas un novilku kurpes un bikses, bet Marija prasmīgi novilka plānās drēbes. Viņai bija skaists jauns ķermenis ar plānu vidukli un stingrām, pilnām krūtīm. Viņai bija zilums uz kreisā augšstilba, ko, bez šaubām, atstāja kāds karsts klients.
  
  
  "Vai jums patīk Marija?" viņa jautāja.
  
  
  Nostājos blakus gultai un novilku pārējās drēbes. "Jā, Marija, tu esi ļoti skaista." Es pasmaidīju un domāju.
  
  
  Viņa apsēdās uz grīdas pie manām kājām un sāka glāstīt manus augšstilbus. "Tu esi ļoti skaista," viņa teica. Viņas roka pacēlās līdz maniem dzimumorgāniem un strādāja tur. Viņa paliecās uz priekšu un noskūpstīja manu augšstilbu. Es apsēdos uz gultas malas un viņa sakustējās, lai saspiestu kopā manus augšstilbus.
  
  
  Ieejot istabā, es domāju tikai par sarunu ar Vasari kundzi. Bet, kad Marija mani ļoti prasmīgi strādāja, mans uztraukums pieauga, un, kad viņa izstiepās gultā un pabāza spilvenus zem augšstilbiem, es biju gatava.
  
  
  Viņa labi pārzināja savu profesiju. Viņa precīzi zināja, kas un kad jādara, lai es sasniegtu sprādzienbīstamu kulmināciju. Kad tas bija beidzies un mēs svīduši gulējām uz saburzītiem palagiem, viņa šķita priecīga, ka esmu fiziski apmierināta. Viņa negaidīja neko citu. Kas attiecas uz mani... nu, tas bija tas, par ko es samaksāju.
  
  
  Es viņai jautāju par Vasari kundzi.
  
  
  'Ak. Jūs esat tā, kas gribēja runāt ar kundzi.
  
  
  'Jā. Vai vari mani aizvest pie viņas?
  
  
  'Nāc ar mani.'
  
  
  Viņa aizveda mani uz otro stāvu, un mēs pa tumšu gaiteni iegājām aizmugurējā istabā. Viņa divreiz pieklauvēja un, kad asistente atvēra, viņa aizgāja.
  
  
  - Vai vēlaties runāt ar kundzi? - jautāja tumšmate.
  
  
  Es paskatījos viņai garām istabā. Tas bija maigi apgaismots ar sarkanu un zilu gaismu. Koridorā ieplūda vīraka smarža.
  
  
  "Jā, viņa teica, ka vēlas mani satikt," es atbildēju.
  
  
  "Nāc iekšā," sieviete teica, pakāpjoties malā.
  
  
  Iegāju istabā un smarža kļuva smacējoša. Grezna zīda figūra gulēja uz zema dīvāna telpā ar biezu paklāju. Pieejot tuvāk es redzēju, ka viņa ir neparasti resna sieviete. Viņai noteikti bija vismaz septiņdesmit, bet viņa bija stipri izdomāta, kā kinozvaigzne no agras sarunas. Viņas lokanā, krunkainā seja bija klāta ar grimu, acis bija melnas un plakstiņi tumši zili. Rouge bija izsmērējusies pār viņas resnajiem vaigiem, un viņas sarkanā lūpu krāsa veidoja viltus muti. Tas viss bija pārklāts ar oranžu parūku. Viņas biezās, baltās rokas izspraucās no zīda kleitas kā divi saburzītas mīklas kunkuļi, un viņas ādas pirkstus rotāja vismaz ducis gredzenu.
  
  
  — Vai tas ir Kārtera kungs? pacēla savu veco balsi.
  
  
  "Jā, kundze," es atbildēju.
  
  
  Asistente pavilka krēslu uz dīvāna pusi un pamāja man apsēsties. "Atvainojiet par vīraks," viņa čukstēja. "Madam ir dīvaina ķermeņa smaka, ko viņa maskē ar vīraku."
  
  
  Es pamāju ar galvu un apsēdos.
  
  
  “Beidz čukstēt un tipināt,” Vasari kundze teica sievietei. "Tu vari mūs uz brīdi atstāt vienus."
  
  
  "Jā cienītā." Viņa pagriezās un izgāja no istabas. "Tu izskaties labi," Vasari kundze teica angliski. “Vai jūs neiebilstat, ja es noņemšu šo parūku? Ļoti karsts ".
  
  
  "Protams, nē," es atbildēju.
  
  
  Viņa saknieba saburzītās lūpas un noņēma no galvas oranžo parūku. Viņa bija gandrīz plika, šur tur izspraucās sirmu matu kušķi. Parūkā viņa bija visdīvainākā sieviete, kādu esmu redzējis. Bez parūkas viņa bija skumjas vecas sievietes karikatūra. Savādi, bet man viņa patika.
  
  
  "Labi," viņa teica veca vīra trauslā balsī. "Es saprotu, ka esat ieradies, lai lūgtu informāciju." Saruna viņai aizrāvās elpa.
  
  
  "Tiešām, kundze," es atbildēju.
  
  
  "Sauc mani tikai par Nelliju."
  
  
  "Nellija?" - es neticīgi jautāju.
  
  
  “Mans tēvs bija angļu jūrnieks. Neskatoties uz manas itāļu mātes protestiem, viņš uzstāja, lai man dotu vārdu Nellija.
  
  
  Viņa saknieba savas tievās, uzkrāsotās lūpas groteskā smaidā. "Vai jūs ticētu, ka esmu ļoti pievilcīga sieviete?"
  
  
  "Noteikti." Es cerēju, ka mana balss skanēja draudzīgi.
  
  
  "Kad man bija septiņpadsmit, mani bildināja Venēcijas muižniecība," viņa ķērca. 'Es atteicu. Redziet, es gribēju vairāk nekā biznesa laulības.
  
  
  Es klusēju, jo nezināju, ko teikt.
  
  
  “Kad es nodibināju šo māju, es izklaidēju dažus no izcilākajiem vīriešiem Eiropā, Kārtera kungu. Manas meitenes pazina valstsvīrus un augsta ranga amatpersonas. Noteikta ministra vārds bija zināms visā Itālijā. Viņš nekad nav gulējis ar meitenēm. Viņš vēroja, kā viņi izģērbjas, un tad lūdza, lai viņi stāv kailām viņa priekšā, kamēr viņš spēlējas ar sevi. Jūs nekad nezināt, kādas ir katra cilvēka vēlmes."
  
  
  Viņai jau aizrāvās elpa no sarunas. "Vēlāk," viņa teica, "pazemes pārstāvji bieži ieradās šeit. Mafiosi un citi. Es viņus visus pazinu, Kārtera kungs. Man daudz ko stāstīja, bet es nekad nepārdevu informāciju par cilvēkiem, kuri man patika."
  
  
  Smaka istabā nokarājās līdz nāsīm. Krunkainā maska turpinājās. "Tu atnāci jautāt par kādu vīrieti."
  
  
  'Jā.'
  
  
  'Viņa vārds?'
  
  
  "Roko Barzīni".
  
  
  Acis uz krunkainās ādas ilgu laiku skatījās man garām, un tad atgriezās manā sejā. " Es viņu pazīstu . Kāda informācija ir iekļauta? '
  
  
  "Vai varat man pateikt, kur viņu atrast?"
  
  
  "Varbūt," atbildēja aizsmakusi balss. "Ja informācija jums ir daudz naudas vērta."
  
  
  "Man ir nauda," es teicu.
  
  
  — Divdesmit tūkstoši liru?
  
  
  Es vilcinājos. Tā bija liela nauda, bet man radās doma, ka ar Nelliju Vasari nav iespējams kaulēties.
  
  
  "Labi."
  
  
  "Vai jums šis ir līdzi?"
  
  
  Es pasniedzos kabatā, izņēmu liru žūksni, noskaitīju divdesmit tūkstošus un pasniedzu naudu Nellijai. Viņa to paņēma un ar saviem neveiklajiem vecajiem pirkstiem vēlreiz skaitīja. Kad viņa pabeidza, viņa pacēla rēķinu pie acīm un pētīja gravējumu un papīra faktūru.
  
  
  ES jautāju. - "Vai esi apmierināts?"
  
  
  "Jūs nevarat būt pārāk uzmanīgs manā darbā," viņa atbildēja, "pat strādājot ar amerikāņiem. Bet jūsu nauda ir kārtībā, tāpēc es jums pastāstīšu visu, ko zinu par šo parazītu Roko Barzīni.
  
  
  Viņa nolika naudu uz izgrebtā austrumnieciskā galda blakus dīvānam, pleca mīkstajai miesai šūpojoties uz priekšu un atpakaļ.
  
  
  “Bārziņi ik pa laikam ieradās šeit. Viņš bija mazs zaglis, kurš slikti izturējās pret manām meitenēm. Viņš bija cietumā. Viņš parasti dzīvo un strādā Romā, bet dažreiz pazūd uz vairākiem gadiem. Kādu laiku viņš pavadīja Neapolē, kur sāka interesēties par prostitūciju un narkotikām. Un nesen viņš atgriezās Romā kopā ar vīrieti, kura vārdu jūs, iespējams, zināt - Džovanni Farelli.
  
  
  "Es neticu," es teicu. Bet vārdu atcerējos no Džīnas stāsta.
  
  
  — Katrs policists Romā zina šo vārdu, Kārtera kungs. Viņš ir bagāts cilvēks, un viņam ir vairāki likumīgi uzņēmumi. Visrentablākā ir veiksmīgā attīstības un būvniecības kompānija Makelaardij Farelli. Bet aiz šīs cienījamās fasādes Sinjors Farelijs ir pazemes līderis, narkotiku tirgotājs un citi nelegāli darījumi. Viņš ir saistīts ar mafiozo Kārtera kungu, un viņa vārds tiek saistīts ar mākslas zādzību, kas notika aptuveni pirms gada Venēcijā.
  
  
  "Interesanti," es nomurmināju.
  
  
  "Kad Roko Barzīni atgriezās Romā, viņš bija Farellija miesassargs."
  
  
  'Lojāls. Un ka Farelijs dzīvo Romā?
  
  
  "Signoram Farelli ir daudz dzīvesvietu," viņa ķērka. “Viņam ir dzīvoklis pilsētā, bet viņš gandrīz nekad neapciemo. Viņam ir villa uz ziemeļiem no Romas un viesnīcas "suite" numurs, kas viņam pieder Kapri. Šajā gada laikā viņš gandrīz vienmēr atrodas Kapri.
  
  
  Viņa paņēma pudeli un izsmidzināja istabā smaržīgo smaržu. Šķidrums atstāja viņas matus mitrus un spīdīgus maigajā gaismā. Viņa sajuta saldo aromātu, nāsīm plīvojot, un tad spēcīgi klepoja.
  
  
  ES jautāju. - "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  
  "Jā, jā," viņa teica. — Labi, jaunekli.
  
  
  "Vai jūs ticat, ka Barzini un Farrelly varētu būt šajā Kapri viesnīcā?"
  
  
  — Visticamāk, Kārtera kungs. Viesnīcas nosaukums ir "Cēzars Augusts" un atrodas salas centrā."
  
  
  "Tu man ļoti palīdzēji."
  
  
  "Es vienmēr novērtēju cilvēku par viņa naudu." Viņas krāsotā, ādaina mute īgni smaidīja.
  
  
  Es piecēlos, lai dotos prom.
  
  
  — Par meiteni jums jāmaksā piecpadsmit tūkstoši liru, — Vasari kundze ķērka. "Jūs varat maksāt lejā. Un atgriezieties vēlreiz, Kārtera kungs.
  
  
  "Paldies," es teicu.
  
  
  Gaitenī es dziļi ievilku elpu. Lejā samaksāju tumšmatei par īsu uzturēšanos pie Marijas un devos prom. Ārā svaigais gaiss vēl nekad nav smaržojis tik labi.
  
  
  Viņa man teica, ka es varētu atrast taksometru bulvārī nedaudz tālāk, tāpēc es gāju tajā virzienā. Tas bija tveicīgs vakars, patīkams vakars. Bet pusceļā nākamajam kvartālam dzirdēju soļus. Es pagriezos un ieraudzīju divus vīriešus ātri tuvojas.
  
  
  Man nebija iemesla uzskatīt, ka man draud briesmas, bet, viņiem tuvojoties, es piespiedos pie mājas sienas. Viņi palēnināja ātrumu. Viens no viņiem gāja man garām, otrs - man blakus. Tad kāds vīrietis, kurš gāja garām, pagriezās un nogrieza mani. Man šķita, ka es atpazinu seju, ko biju redzējusi Nellijas Vasari mājā.
  
  
  "Fer mar!" - viņš teica, ievērojami apturot mani.
  
  
  Man nebija izvēles. "Es jautāju - "Kas notika?"
  
  
  Es steidzos.
  
  
  — Par ko jūs runājāt ar Vasari kundzi? - angliski jautāja cits, mazāk muskuļots vīrietis.
  
  
  Es paskatījos uz vīrieša kvadrātveida, izkaisīto seju un pēkšņi sajutos kaila bez saviem Luger un stileto papēžiem.
  
  
  "Viņa ir mana sena draudzene."
  
  
  Lielais vīrs norūca. Jūs nekad neesat tur bijis, kungs.
  
  
  Es viņu pagrūdu. - "Pārvietojies!"
  
  
  — Tikai tad, kad nepateiksi, par ko runā ar kundzi, — viņš teica.
  
  
  "Es to jau teicu. Tā bija senas draudzības atjaunošana." Es gribēju viņiem paiet garām.
  
  
  Muskuļots vīrietis iesita man pa galvu. Es uzkritu virsū viņa biedram, kurš ļāva dūrei iespiesties manā vēderā. Divu sitienu kombinācija mani uz brīdi izsita. Es smagi atsitu māju un noelsos kā zivs. Ieraudzīju vēl vienu dūri nākam pretī un mēģināju no tās izvairīties, bet ātri vien trāpīja pa vaigu. Dažus mirkļus vēlāk mani sagrāba no aizmugures. Manā priekšā sakustējās seja ar baku pēdām.
  
  
  "Pastāstiet mums par šo sarunu," viņš atcirta.
  
  
  'Ej ellē.' - es vaidēju.
  
  
  Dūre trāpīja man krūtīs. Pirms paspēju atgūties no sitiena, saņēmu otru sitienu pa seju. Jutu, ka galva noliecas uz sāniem. Šie gangsteri zināja savas lietas. Viņi, iespējams, pat nebija saistīti ar vīriešiem, kurus es meklēju, bet tas šobrīd neko daudz nemainīja.
  
  
  "Izbeidz," viņš norūca. Es redzēju asmens zibspuldzi un tad duncis turēja zem mana deguna.
  
  
  "Pasaki, vai es tevi nogriezīšu!"
  
  
  Es atkal varēju elpot. "Labi," es teicu. — Es pateikšu. Nazis nepazuda, bet palika nekustīgs.
  
  
  Tagad esmu atguvis spēkus. Šaurais naža asmens atradās tikai trīs collas no manas kreisās acs. Man vajadzēja ļoti labi zināt, ko es daru.
  
  
  "Mēs runājām par viņas biznesu," es teicu, joprojām smagi elpojot. Es pakustināju savu labo kāju tā, lai tā būtu starp viņa izplestajām pēdām. — Vasari kundzes uzņēmums? - viņš aizdomīgi jautāja. "Kāpēc?"
  
  
  Otrs vīrietis turēja manas rokas mazliet mazāk cieši.
  
  
  "Jā," es sacīju, gatavojoties darbībai. "Redziet, es gribēju viņai lūgt atvērt māju Milānā."
  
  
  'kuru? Vasari kundze nekad..."
  
  
  Es pavilku masīvo vīrieti uz priekšu vienu soli un ar savu labo ceļgalu spēcīgi iedūru viņa sēklinieku maisiņā. Viņa seja bija izkropļota. Viņš nometa duncis uz ielas. Nolaižot kāju, es ar labo kāju uzkāpu uz druknā vīrieša pēdas. Viņš kliedza, un viņa tvēriens atslāba. No visa spēka es ar kreiso elkoni atsitu viņa krūtīs. Es dzirdēju avāriju. Viņš kliedza un nokrita uz sāniem un ietriecās sienā aiz mums.
  
  
  Otrs man trāpīja. Es bloķēju sitienu ar kreiso roku un atgriezu sitienu ar labo. Nokrītot zemē, viņš pastiepa roku pēc stileta, bet tas ieslīdēja tumsā. Tad sajutu graujošu sitienu pa muguru. Lielais vīrs piespiedās pie sienas un atkal uzbruka man. Viņa dūre atsitās pret manu pakausi un es nokritu uz ceļiem. Es nokritu uz sāniem. Ciets zābaks trāpīja man pa seju. Es viņam iesitu ar plaukstu un viņš aizlidoja.
  
  
  Kad man atkal iesita pa sānu, es skaļi ievaidējos. Es pastiepu roku ar zābaku un palaidu garām. Muskuļotais vīrietis atkal piecēlās.
  
  
  "Basta cosi!" viņš teica. "Si sbrighi! Viņš nolēma doties prom.
  
  
  Viņa pavadonis steidzās viņam pakaļ, un viņi pazuda aiz stūra. Es ar grūtībām piecēlos sēdus. Jutos tā, it kā būtu izbāzts cauri milzu gaļas mašīnā. Man bija tik stipras sāpes ķermenī, ka nebija iespējams noteikt, kuras vietas ir bojātas. Es pacēlu roku pret seju. Tas bija asiņains haoss.
  
  
  Dažas minūtes atspiedos pret māju, cerot, ka sāpes mazināsies. Es biju pārāk optimistisks. Vairākus simtus jardu paklupu pa tumšo ielu un beidzot sasniedzu bulvāri. Kā viņa teica, drīz vien parādījās taksometrs. Es viņam piezvanīju un iekāpu iekšā.
  
  
  "Kas pie velna!?" šoferis iesaucās, ieraugot manu seju.
  
  
  Es viņam iedevu Džīnas Romano adresi. Viņš ātri brauca, lai mani pēc iespējas ātrāk izvilktu no taksometra. Es uzgāju augšā pa kāpnēm un aizcirtu Džīnas durvis. Kad viņa to atvēra, viņas acis šokā iepletās.
  
  
  "Dia mio!" viņa iesaucās.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mani apakšdelmi bija smagi, un mana mute bija sausa. Es mēģināju atjēgties. Viss, ko es atcerējos pēc tikšanās ar Džīnu, bija tas, ka man izdevās panākt, lai Vanags piezvanītu telefonam ar balss pārveidotāju, lai viņam par to pastāstītu. Viņš teica, ka atzvanīs no rīta. Es pakustināju vienu kāju. Es sajutu citu miesu zem palaga. Es pārbraucu ar roku pāri mīkstajam vēdera izliekumam uz silto vietu, kur satikās mani augšstilbi. Džīna pagriezās pret mani. Viņas kreisā krūtis pieskārās manam sānam, un es jutu, ka viņas krūtis paslīd man garām. Es pastiepos zem palaga un pieskāros viņas maigajai, siltajai ādai. Mēģinot ignorēt sāpes, es pagriezos uz sāniem, saspiežot savu stingro, apaļo sēžamvietu.
  
  
  "Mm," viņa teica, joprojām aizverot acis.
  
  
  Viņa piespiedās pie mana ķermeņa un apskāva manu vidukli. Tad viņa izdvesa vēl vienu skaņu un viņas acis atvērās mirkšķinot.
  
  
  'Niks? Vai esat pārliecināts, ka jūtaties labāk?
  
  
  Es pievilku viņas gurnus sev pretī un viņa uzmeta roku man pār plecu. Viņas krūtis atspiedās pret manām kailajām krūtīm.
  
  
  "Nekas īpašs," es nomurmināju. "Bet es uzskatu, ka situācija drīz uzlabosies."
  
  
  Viņa pašķīra pilnās lūpas. Mēle, kas parādījās, bija silta un salda. Viņas gurni maigi atsitās pret mani. Skūpsts lika mums noelsties. Džīna pārcēla savu labo augšstilbu pār manu augšstilbu, un manas sāpes manā ķermenī tika aizmirstas steigā, kas mūs pārņēma, kad es pagriezos un pacēlu viņas ķermeni, lai uztvertu savu grūdienu. Viņa nāca pie manis labprātīgi un tajā pašā laikā mēs sasniedzām kulmināciju.
  
  
  Tad es apgūlos uz muguras, lai atpūstos. Džīna, kas gulēja man blakus, paskatījās uz griestiem. Visbeidzot es pacēlu roku un maigi pieskāros brūcēm virs kreisās acs un labā vaiga. Tās bija sausas, bet man sāpēja visa sejas puse. Kādu brīnumu man šķita, ka zobi palika vietā. Es novilku palagu un ieraudzīju vairākus zilumus uz rumpja.
  
  
  "Viņi pret mani izturējās labi," es sacīju, "bet es šaubos, ka viņi šorīt spēs pārvietoties tik gludi."
  
  
  "Nabaga zēns," Džīna klusi nomurmināja. Viņa uzlika roku man uz augšstilba.
  
  
  "Es ceru, ka viņi netraucēja Nelliju Vasari," es teicu.
  
  
  "Viņi to nedarīs, Nik. Viņai ir daudz ietekmīgu draugu."
  
  
  "Es domāju, ka viņi ir sicīlieši," es teicu. "Lai gan nav tiešas saiknes, tagad Barzini vai Farrelly to ir dzirdējuši"
  
  
  .
  
  
  "Niks," Džīna sacīja, pagriezusies pret mani. "Vai jūs dodaties uz Kapri?"
  
  
  ES jautāju. - "Kāpēc tu to gribi zināt?"
  
  
  "Kad jūs man visu izstāstījāt par savu dalību zādzībā pagājušajā naktī, jūs, iespējams, to nezinājāt, bet jūs piespiedāt mani jums palīdzēt," viņa atbildēja. "Un es varu jums palīdzēt. Tikpat labi jūs varat man pilnībā uzticēties tagad, kad jūs man uzticējāties ilgu laiku. Es zinu šo Farreliju. Atcerieties, es jums teicu, ka esmu viņa saimniece. Es zinu viņa viesnīcu, viņa istabu, viņa paradumus. Es varu jums noderēt."
  
  
  ES jautāju. - "Cik ilgi tu... esi kopā ar Farrellijiem?"
  
  
  Viņa izvairījās no mana skatiena. 'Daži mēneši. Viņš man nopirka daudzas lietas, taču viņa cietsirdība man bija nepanesama."
  
  
  "Kā es varu būt pārliecināts, ka jūs man palīdzēsit pret viņu tagad?" Es jutos tālāk.
  
  
  Viņa samiedza acis. "Es ienīstu Farrellijus, Nik. Es zvēru, ka varat man uzticēties.
  
  
  Es par to domāju un nolēmu izmēģināt. "Labi," es teicu, "es jūs aizvedīšu uz Kapri. Mans draugs no Interpola nāk ar mums.
  
  
  "Vai man vajadzētu atvest policistu?"
  
  
  'Jā.' Viņa apstājās. - "Vai Farelijs aplaupīja Vatikānu, Nik?"
  
  
  — Tam ir liela iespēja.
  
  
  "Bet kāpēc jūsu valdībai par to būtu jārūpējas?" Es domīgi paskatījos uz viņu. “Laupīšanas laikā tika nozagts kaut kas, kas piederēja manai valdībai. Jums vairs nav jāzina Džīna. Nejautājiet man vairs."
  
  
  
  
  "Labi, Nik."
  
  
  Iezvanījās telefons. Džīna piecēlās, aizgāja uz istabas otru galu un pacēla klausuli. Viņas kailais ķermenis joprojām izskatījās pievilcīgs. Brīdi vēlāk viņa pagriezās. 'Tas esi tu.'
  
  
  Tam bija jābūt Vanagam. Tas bija viņš.
  
  
  "Kas pie velna tas bija?" tas rūca pāri okeāna jūdzēm.
  
  
  Es pasmaidīju, neskatoties uz savu skarbo, sāpīgo seju. "Ak, viena meitene," es nevainīgi atbildēju.
  
  
  — Pie velna jā, meitiņ!
  
  
  "Tas ir labi," es teicu. "Un es to vienkārši ierakstīju algu sarakstā."
  
  
  — Cik lielā mērā? Balss šķita skāba.
  
  
  "Zini, es par to jums nekad neprasīšu naudu," es teicu. “Es nolīgu Džīnu uz laiku. Viņa mani noveda pie svarīgās informācijas avota, ko es apspriedu ar jums.
  
  
  — Ja vien tu zini, ko dari! Viņš apstājās, lai atrastu savu sarkasmu. - "Ceru, ka tev bija laba nakts, Nik."
  
  
  Viņa nodomi bija skaidri, bet es paliku vienaldzīga. "Ak jā, kungs. Es jūtos daudz labāk.
  
  
  "Klausies, vai tev viss kārtībā? Jūs pagājušajā naktī izklausījāties mazliet piekauts.
  
  
  "Man viss kārtībā," es atbildēju.
  
  
  "Mēs esam izskatījuši Jūdas lietas," viņš turpināja, "un mums ir jums jaunumi. Farelli vārds Jūdas kartotēkā parādījās pirms vairākiem gadiem. Viņš Anglijā nozaga dažus valdības dokumentus. Farelijs ir liels zēns. Viņš ir vai nu mafiozs, vai arī cieši saistīts ar viņiem."
  
  
  'Jā. Tāds puisis, kurš var nodrošināt darbaspēku un aprīkojumu vairākām laupīšanām, par kurām sapņojis Jūdass."
  
  
  "Tā es esmu nonācis, Nik. Es domāju, ka labāk doties uz Kapri.
  
  
  — Vēlāk es lidošu uz Neapoli.
  
  
  'Labi. Informējiet mani. Šī lieta var būt lielāka, nekā mēs domājam."
  
  
  "Tieši tā."
  
  
  "Mēģiniet pagulēt naktī."
  
  
  es pasmaidīju. Es zināju, ka Vanags arī smaida ar savu tievo seju. "Jā, protams," es teicu.
  
  
  -
  
  
  Vēlāk tajā pašā rītā es devos uz Interpola biroju un informēju Toniju Benedetto par jaunākajiem notikumiem. Viņam bija pamatīga dosjē par Farrelliju. Bija atsauce uz "J. kungu." Datums bija vēlāks par AX norādi.
  
  
  "Šķiet, ka Jūdass un Farelijs ir kļuvuši par labiem draugiem," sacīja Tonijs.
  
  
  ES atbildēju. "Kas attiecas uz Farreliju, es nezinu." "Bet neviens nav Jūdas draugs. Viņš uztur tikai nesaudzīgus biznesa kontaktus." Es paskatījos uz mapi ar failiem. “Jūda nav gluži cilvēks, redzi, viņš jaunībā zaudēja rokas avārijā, un viņam ir mākslīgās rokas, kas izskatās pēc miesas un asinīm, bet atrodas zem cieta tērauda “ādas”. Šīs rokas simbolizē cilvēku. Viņš reiz mani gandrīz nogalināja ar viņiem.
  
  
  "Mēs lūgsim, lai viņš nesaņemtu citu iespēju," sacīja Tonijs.
  
  
  "Vai esat gatavs doties uz Kapri?"
  
  
  'Jā. Cikos izlido mūsu lidmašīna?
  
  
  'Pulksten četros. Pēc stundas mēs būsim Neapolē, un agrā vakarā būsim uz salas.
  
  
  
  
  Vēl stundu bija gaisma, līdz ar funikulieri devāmies uz Kapri pilsētu pa sniegbaltu salu, kas piepildīta ar ziediem. Sala bija tik maza, ka kobaltzilo jūru varēja redzēt gandrīz no jebkuras vietas pilsētā. Šaurajās, līkumotajās bruģakmens ielās bija neskaitāmas kāpnes, kas veda augšup un lejup uz citiem līmeņiem. Tūristi piepildīja mazo laukumu centrā un, saulei rietot, sēdēja, dzerot Cinzano. Divus kvartālus no laukuma stāvēja viesnīca Caesar Augustus — liela, skaista ēka ar bugenviliju virs ieejas.
  
  
  "Tas ir," Džīna teica, kad mēs stāvējām viņam priekšā. "Suite, kurā dzīvo Farrelijs, atrodas trešajā stāvā. No šejienes jūs varat redzēt balkonu. Kad Farelijs ir tur, viņam ir divi miesassargi, bet jūs varat redzēt tikai vienu no tiem. Otro viņš slēpj, kad ciemos ierodas svešinieki. Nelielā istabā no viesistabas atrodas metāla galds, kas vienmēr ir aizslēgts. Šeit var būt kaut kas svarīgs." Pēc tam viņa jautāja: "Ko jūs darīsit, kad ieradīsies Farelijs?"
  
  
  "Turiet mūsu identitāti noslēpumā, cik ilgi vien iespējams," es atbildēju. “Mēs varam uzzināt par zemi vai mājām uz salas. Protams, es ceru, ka viņš tur nav, jo mums nav pietiekami daudz pierādījumu pret viņu, lai viņu arestētu. Jūda ir man vajadzīgais vīrietis. Es ceru, ka viņam ir tas, ko es meklēju." Tad: "Jūs nevarat iet augšā."
  
  
  "Kāpēc ne, Nik? Es varu pagaidīt gaitenī, kamēr tu jautāsi.
  
  
  "Nē, tas ir pārāk bīstami. Jūs dodaties uz kafejnīcu laukumā, lai iedzertu.
  
  
  "Labi," Džīna teica vīlusies.
  
  
  "Ja stundas laikā nedzirdat, paņemiet numuru viesnīcā Paradiso."
  
  
  'ES to izdarīšu.' - Viņa paraustīja plecus un devās uz laukuma pusi.
  
  
  Tonijs pasmaidīja un pamāja ar galvu. "Labs informators, amiko," viņš man piemiedza aci.
  
  
  "Jums vajadzēja redzēt Nelliju Vasari," es teicu.
  
  
  Saskaroties ar tādu situāciju, kādā mēs ar Toniju atradāmies, mums bija jāspēlē pēc sajūtas. Tas ir kā spēlēt šahu, jo pēc pirmajiem diviem vai trim gājieniem ir daudz iespēju. Tā nu mēs devāmies uz dzīvokli ar ļoti sākotnējām idejām. Pieklauvējām, cerēdami, ka atbildes nebūs. Bet durvis atvērās un mēs ieraudzījām stāvam meiteni. Viņai bija platīna blondi mati un rozā lūpu krāsa uz briestajām lūpām. Ziedu raksta mājas mētelis, brīvi, izaicinoši nostiprināts jostasvietā, neslēpa viņas greznos izliekumus. Bija acīmredzams, ka viņa bija kaila zem mēteļa. Viņas garie, izliektie gurni un plašās krūtis vilinoši raudzījās aiz stūra ar katru viņas smagu soli. Un, spriežot pēc aizsmakušā muldēšanas un nedrošiem soļiem, bija arī skaidrs, ka dzēriens, ko viņa turēja rokā, viņai nav vajadzīgs. — Vai misters Farelijs ir šeit? - jautāja Tonijs.
  
  
  "Nē," viņa teica skandināvu valodā, "Farrellija kungs šeit nav." Viņa atspiedās pret durvīm, un halāta krokas pašķīrās vēl tālāk.
  
  
  "Piedod," es sacīju, cenšoties neskatīties uz viņas sulīgo ķermeni, "mēs nogājām garu ceļu, lai to redzētu. Ar ko vēl mēs varam runāt?
  
  
  "Tu vari ar mani runāt, priekšniek," viņa ķiķināja. "Es esmu šeit, kā vienmēr, viens." Viņa uzlika roku uz durvju rāmja, it kā būtu nolēmusi pilnībā saplēst halātu. Tonijs paskatījās uz mani un viegli pasmaidīja. "Mēs ar prieku pieņemam jūsu ielūgumu, sinjora."
  
  
  Viņa mums pamāja un aizcirta durvis aiz sevis. Istaba bija grezni iekārtota, taču tīrība acīmredzami nebija meitenes stiprā puse. Visur bija tukšas pudeles, pārpildītas pelnu trauki un pustukšas glāzes, un biezais paklājs bija nokaisīts ar avīzēm un ilustrētiem žurnāliem.
  
  
  Ar ikdienišķu žestu meitene pamāja, lai mēs apsēstos. 'Vai vēlaties kaut ko iedzert?' viņa piedzērusies iesmējās. Es pakratīju galvu, un viņas lūpas sarūgtinātas saritinājās. "Slikta veiksme," viņa teica.
  
  
  Blondīne paklupa pie sola iepretim diviem krēsliem, uz kuriem sēdējām mēs ar Toniju. Ar skaļu un sāpīgu nopūtu viņa nokrita uz dīvāna, un jostas vaļīgais mezgls tika atraisīts, atstājot maz ko nojaust par viņas nobriedušo ķermeni. Protams, mēs tikāmies aci pret aci ar Farellija saimnieci. 'Ko tu gribi?' viņa jautāja. "Tu vari man pastāstīt. Džovanni mani informē par visu."
  
  
  Kad Tonijs paskaidroja, ka vēlamies iegādāties villas uz salas, es pagriezos un ieskatījos mazajā blakus istabā, par kuru bija runājusi Džīna. No vietas, kur es sēdēju, varēja redzēt metāla galdu ar telefonu stūrī.
  
  
  "Kapri ir ļoti maz villu pārdošanā," sacīja blondīne, kura vienkārši stādījās priekšā kā Herta, "un, ja kāds kaut ko pārdod, tas ir par ļoti augstu cenu. Vai kungiem patīk dārgas lietas? Pēdējais vārds tika uzdots ar mājienu...
  
  
  – Tiešām, – Tonijs viņai uzsmaidīja. Es iztīrīju rīkli. - “Gerta, es redzu telefonu otrā istabā. Vai mans draugs var piezvanīt uz mūsu viesnīcu? '
  
  
  Tonijs sarauca pieri.
  
  
  "Protams," viņa teica aizsmakušā balsī. "Es tev iedegšu gaismu." Viņa piecēlās no dīvāna, un halāts uz brīdi noslīdēja no viņas gurniem, atklājot viņas blondo trīsstūri.
  
  
  Kad viņa iegāja otrā istabā, lai ieslēgtu gaismu, Tonijs pacēla uzaci. Un, kad viņš pagāja viņai garām, lai dotos uz citu istabu, viņa satvēra viņa roku.
  
  
  Es redzēju, ka viņš saspieda viņas kailo labo krūti. Viņa pamāja šurpu turpu un smaidīja. Tonijs ienāca istabā un aizvēra durvis. Gerta pienāca pie mana krēsla un nostājās man blakus, uzliekot roku man uz pleca: "Tu esi skaists vīrietis," viņa teica.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Paldies," es teicu. – Saki, Gerta, vai Farellija kungs pēdējā laikā ir ieguvis jaunus biznesa draugus? Es dzirdēju, ka viņam ir jauns partneris." Viņa atgriezās uz dīvāna ar dzērienu rokā. "Džovanni vienmēr ir jaunas sejas," viņa lēni teica. – Bet vai mums vajadzētu runāt tikai par Džovanni? Galu galā jūs un jūsu draugs nedzīvojat tikai biznesa dēļ, vai ne?
  
  
  "Tu, protams, esi ļoti viesmīlīga," es viņu apturēju. Es cerēju, ka Tonijs ir aizņemts, meklējot šo galdu.
  
  
  - Zini, es cilvēkiem patīku. Tas vienmēr ir bijis šāds. Man ir tas, ko viņi vēlas. Vai es tevi šokēju?
  
  
  "Nebūt ne," es atbildēju. Ko Tonijs tur dara?
  
  
  'Lielisks darbs. Man prieks, ka neesi šokēts. Tad tu esi tāds pats kā es. Jūs zināt, ka jums ir jāizmanto iespēja, kad tā rodas, vai ne?
  
  
  "Jā, tā ir," es teicu, domājot par nākamo istabu.
  
  
  Gerta nolika glāzi uz grīdas un laiski izstaipījās uz dīvāna. Viņa nejauši atpogāja savu halātu, kad Tonijs ienāca.
  
  
  — Benisima! - viņš maigi teica.
  
  
  Gerta uz mums nepaskatījās. "Es zinu, ko jūs vēlaties," viņa teica aizsmakušā balsī. "Un jūs varat to izdarīt. Katrs pēc kārtas vai abi vienlaicīgi. Viss kārtībā, es Džovanni neteikšu.
  
  
  Tonijs stāvēja viņai priekšā un skatījās uz viņas kailo ķermeni. "Nik," viņš teica ar sausu muti, "varbūt mums ir vēl dažas minūtes, labi?"
  
  
  "Dievs nē, Tonij."
  
  
  - Tad aizej. Tiksimies vēlāk.'
  
  
  "Tonij, viņš atgriezīsies jebkurā brīdī!"
  
  
  Tonijs paskatījās uz dīvānu un pagriezās pret mani. "Jums ir viegli, kad laukumā jūs gaida meitene." Tagad viņš bija satraukts un nedaudz dusmīgs. Nevis uz mani, bet uz situāciju. Viņš zināja, ka man ir taisnība.
  
  
  "Dariet, ko vēlaties," es sacīju, "bet sniedziet man informāciju, ko saņēmāt pa tālruni."
  
  
  Viņa seja mainījās. - 'Atvaino, Nik, tev taisnība.' Viņš uzmeta Gertai pēdējo garo skatienu, tad pagriezās un devās uz durvīm.
  
  
  "Piedod, mīļā," es teicu kailai meitenei. "Tā vienkārši nav vieta vai laiks."
  
  
  Gerta mazliet neizpratnē paskatījās uz mani. "Vai tu negribi ar mani pārgulēt?"
  
  
  "Tu esi iekārojamākā sieviete uz salas," es teicu, "bet man un manam draugam ir steidzami jautājumi."
  
  
  
  
  Tonijs klusēja, kamēr bijām liftā. Kad mēs iegājām vestibilā, es teicu: “Paskaties uz to, amiko. Jums varētu būt problēmas."
  
  
  Tonijs iesmējās. "Es domāju, ka aukstas dušas viesnīcā..."
  
  
  ES jautāju. - 'Kas tas ir?'.
  
  
  'Skaties. Tas vīrietis. Šis ir Farrelijs.
  
  
  Vestibilā ienāca garš, tumšs vīrietis ap četrdesmit gadiem kopā ar citu puisi. Es to rūpīgi pārbaudīju, lai uzzinātu nākamreiz. Tad es paskatījos uz otru vīrieti, kurš klupināja ar spieķi, un atpazinu viņu. Tas bija Barzini, kuru es iešāvu augšstilbā Vatikāna aplaupīšanas laikā. Kad abi vīrieši tuvojās tuvākajam letes, es pagriezos pret avīžu plauktu, lai Barzini neredzētu manu seju.
  
  
  "Vai tu man vēl nejautāji?" – Farelijs jautāja reģistratūrā.
  
  
  — Nē, sinjore Farelli.
  
  
  'Perfekti. Sūtiet ēdienu trim augšstāvā. Teiksim tagliatelle alla bognese.
  
  
  — Es par to parūpēšos, sinjore Fareli.
  
  
  Farelli un Barzini mūs nemanot devās uz lifta pusi. Barzīni smagi kliboja. Dažus mirkļus vēlāk aiz viņiem aizvērās lifta durvis.
  
  
  "Viņa kurpes," es teicu.
  
  
  — Pie Bārzīni?
  
  
  'Jā. Tam ir kreppazole.
  
  
  
  
  Atceļā uz laukumu Tonijs izvilka no kabatas papīra lapu. “Es atvēru šo galdu ar jūsu parocīgo galveno atslēgu un atklāju divas interesantas lietas. Viens bija piezīmju grāmatiņa ar Jūdas adresi. Es to atšifrēju. Tas apstiprina otro pierādījumu, ko jūs atklājāt Vatikānā."
  
  
  Es paskatījos uz papīra lapu. Uz tā bija uzskrāpēts: “Senior. Judas, San Marco Imports, Via Sashetti, Pancino, Sicīlija."
  
  
  "Protams," es teicu. "Jūdasa galvenā mītne atrodas Sicīlijā, tāpēc, iespējams, viņš nolīga bandītus."
  
  
  “Tas nozīmē, ka arī mūsu intereses tur mainās. Ja nozagtās mantas tagad atrodas Sicīlijā, mana lieta tiks izlemta, kad mēs tās atradīsim.
  
  
  "Tiešām," es teicu, "lai gan mans uzdevums nebūs tik viegli izpildāms. Ne, ja Jūda atrada dokumentu vāzē.
  
  
  "Apgrieziet papīru otrādi," Amiko Tonijs turpināja, "un tad varēsiet izlasīt, ko es nokopēju." Tas tika ierakstīts piezīmju grāmatiņā. Vai tas tev kaut ko nozīmē?
  
  
  Es stāvēju zem viesnīcas mazās verandas gaismas un pētīju Tonija rokrakstu. Izlasīju: "Leonardo produkts" plus datums.
  
  
  "Tā, iespējams, ir atsauce uz zagtiem priekšmetiem," sacīja Tonijs, "un Leonardo, iespējams, ir kolekcionārs, kas tos pērk."
  
  
  'Var būt.'
  
  
  Kaut kas zīmītē mani ieinteresēja. Ja runa bija tikai par zagtu mantu pārvadāšanu, tad tā nebija mana darīšana, jo biju pārliecināts, ka vāze paredzēta Jūdas privātkolekcijai. Bet man bija sajūta, ka zīmītei nez kāpēc ir patiesa nozīme - man vairāk nekā jebkuram citam!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pēc 48 stundām mēs ieradāmies Sicīlijā. Sala bija neauglīga un akmeņaina, ar drūmu, bet gleznainu izskatu. Mēs izpētījām pirmo ciematu un atklājām, ka tā iedzīvotāji ir līdzīgi tiem, kas aprakstīti ceļvežos. Vīrieši vai nu ņurdēja, sniedzot nesaprotamas atbildes uz mūsu jautājumiem, vai arī mūs ignorēja pavisam. Sievietes pazuda, kad ieradāmies notikuma vietā. Beidzot Tonijs palūdza vecajam vīrietim pastāstīt, kur atrodas Via Sashetti. Tas izrādījās vecs ceļš, akmeņains un nelīdzens, kas ved uz otru salas galu. Uzzinājām, ka San Marco Imports jau labu laiku ir slēgts, lai gan to iegādājās ārzemnieks. Pēc sirmgalves teiktā, ēka stāvējusi atspiedusies pret klinti ar skatu uz jūru.
  
  
  Mēs zinājām, ka māja neapšaubāmi tiks apsargāta, tāpēc, ja mēs dotos uz turieni ar taksometru, pieņemot, ka mēs varētu atrast taksometru ciematā, mēs nekavējoties nonāksim nepatikšanās. Tāpēc mēs nolēmām tuvoties Jūdas patvērumam no otras puses, ar laivu.
  
  
  Nākamajā rītā pēc ierašanās mēs noīrējām zvejas laivu un devāmies ar to uz vietu, kur melnais klints pacēlās gandrīz divsimt metru augstumā virs mums. No dejojošās laivas klints šķita gandrīz vertikāla. Mazo balto laiviņu novietojām šaurā pludmalē klints pakājē.
  
  
  "Varbūt mums vajadzēja iet pa ceļu, mans draugs," Tonijs ierosināja, atliecot galvu atpakaļ, lai izpētītu virs mums esošo akmeni. "Es domāju, ka redzu sarežģītu kāpumu."
  
  
  Džīna stāvēja mums blakus uz tumšajām smiltīm, viņas blondie mati plīvoja kā krēpes vējā. "Niks," viņa teica, "es varu kāpt pa akmeņiem tikai basām kājām."
  
  
  "Tu nekam neiedziļināties," es teicu. — Jūs paliksit šeit, lai sargātu laivu.
  
  
  "Nē," viņa iebilda. Viņa pagriezās pret Toniju. Viņš pacēla plecus.
  
  
  "Nekādu protestu," es teicu. “Jūs mums esat vērtīgāki nekā tad, ja mēģinātu uzkāpt šajā klintī. Ja dzirdat šāvienu, pagaidiet 15 minūtes. Ja neviens no mums neierodas, dodieties prom ar laivu. Sapratāt?'
  
  
  "Jā," viņa drūmi teica. "Ceturtdaļstundu."
  
  
  "Labi," es teicu un pasmaidīju. “Sekojiet līdzi laivai. Drīz viņa varētu būt mūsu vienīgā iespēja. Mēs atgriezīsimies pēc stundas.
  
  
  Mēs atstājām Džinu laivā un sākām kāpt. Mums bija mugurā vieglas vējjakas un zābaki ar gumijas zoli, ko bijām iegādājušies ciematā, un Tonijam pār plecu bija virves bumba. Man pie jostas karājās kāpšanas āķi.
  
  
  Klints pakājē bija šaura dzega. Mēs izvēlējāmies ceļu, kas veda no turienes. Es gāju pa priekšu, meklējot slidenas vietas un norādot tās uz Toniju. No viņa drūmās sejas izteiksmes es sapratu, ka viņa darbs Interpolā kopumā bija atšķirīgs. Fakts ir tāds, ka Tonijam reti bija jāatstāj civilizācijas komforts. Mani interesēja, cik Interpols maksā salīdzinājumā ar AX.
  
  
  Pagāja tikai dažas minūtes, lai nokļūtu klints vidū, bet citādi tas bija manāmi lēnāks. Taka praktiski pazuda un spraugās nācās atrast atbalstu rokām un kājām. Tas bija riskants bizness. Tagad bijām tik augstu, ka, ja nokristu, grūti pateikt, kas ar mums notiktu. Un, kad bijām apmēram trīsdesmit pēdas zem virsotnes, Tonijs paslīdēja uz vaļīga akmens, zaudēja līdzsvaru un sāka krist.
  
  
  — Izstiep roku! - rūcu.
  
  
  Viņš atlaida savu labo roku un satvēra mani. Es satvēru viņa roku, un viņa svars nogāza manu kreiso kāju no atbalsta. Kad paslīdēju un mēģināju pakustināt kājas, domāju, ka nokritīšu. Bet ar labo roku satvēru aso akmeni virs galvas un cieši turējos.
  
  
  "Atrodi kaut ko, ko turēt ar kājām," es norūcu. Mans svars sāka vājināt akmeni. Likās, ka pagāja vesela mūžība, līdz Tonijs atkal atrada savas pēdas un atlaida mani, lai es varētu atkal pacelt kreiso kāju un uz tās balstīties.
  
  
  "Labi?" - es smagi elpodama jautāju.
  
  
  "Si," viņš norūca ar izbiedētu seju.
  
  
  Es apbrīnoju Toniju. Viņš daudz vairāk baidījās no kāpšanas nekā es, taču viņš to sāka bez iebildumiem.
  
  
  "Tas nav tālu," es teicu.
  
  
  Es rūpīgi izvēlējos vietas, kur ķerties, un turpināju. Džīna pārvērtās par lelli tālu lejā šaurajā pludmalē.
  
  
  Beidzot mēs panācām apmēram piecdesmit pēdas zem virsotnes ar Toniju tieši zem manis. Viņa locītavas bija balti, un lūpas bija sakniebtas. Es paņēmu viņam virvi un izvilku to caur kāpšanas āķi, kuru satvēru pie jostas. Ar labo roku stingri turot akmeni, es ļāvu virves āķim un cilpai brīvi karāties malā un visu uzmetu klints virsotnē.
  
  
  Āķis pazuda pāri klints malai. Virve karājās man blakus. Es viņu vilku. Pēc dažiem decimetriem āķis kaut kam aizķērās un apstājās. Pavilku virvi un paskatījos uz Toniju. "Mēs esam gandrīz klāt," es teicu.
  
  
  Viņa seja pauda šaubas. Paķēru samezgloto virvi un uzkāpu. Roku rokā uzkāpu augšā. Pusceļā āķis atlaidās, nokritu trīs decimetrus, tad āķis atkal aizķērās. Jutu sviedrus uz lūpām un acīs.
  
  
  Es uzmanīgi uzkāpu tālāk un beidzot paskatījos pāri virsotnei. Tikai divdesmit metru attālumā stāvēja San Marco Imports baltā apmetuma ēka. Tā bija zema, vienstāva ēka ar dēļiem aizskartiem logiem un aiz augstās stiepļu žogas, kas ap ēku, auga nezāles.
  
  
  Es uzkāpu pāri malai un aizrāpos līdz vietai, kur āķis bija piestiprināts pie asa akmens. Es to pievilku, tad paskatījos uz Toniju un pamāju. Viņš uzkāpa pa virvi. Viņam bija jāpiepūlas, bet beidzot viņš to izdarīja un apsēdās man blakus.
  
  
  "Tev ir trakas idejas, amiko," viņš teica.
  
  
  "Es zinu," es smejoties teicu. Es piegāju līdz klints malai un pamāju Džīnai, lai paziņotu, ka esam droši tikuši līdz virsotnei. Viņa pamāja pretī. Es paskatījos uz akmeņaino apvidu. "Apmēram pusjūdzi no šejienes ir vieglāks ceļš lejup," es teicu Tonijam. "Mēs to izmantosim vēlāk."
  
  
  "E Conte," viņš teica. "ES piekrītu ".
  
  
  Mēs aizrāpāmies līdz vārtiem. Nav dzīvības pazīmju.
  
  
  "Es ātri paskatīšos," Tonijs teica. Viņš ar sasvīdušu seju aizrāpās līdz stiepļu žoga stūrim. Viņš paskatījās uz ēkas priekšpusi, tad atgriezās pie manis.
  
  
  "Pie galvenās ieejas ir apsargs, kurš man šķiet bruņots," viņš teica.
  
  
  'ES tā domāju.'
  
  
  “Priekšpusē bija novietota vismaz viena cita automašīna, bet es redzēju servisa ieeju sānu sienā. Es uzskatu, ka tas ļaus mums iekļūt, apsargam mūs nepamanot.
  
  
  "Labi," es teicu. "Bet es tikko atklāju signalizāciju šajā žogā. Mums ir kaut kas jādara lietas labā."
  
  
  Bija vajadzīgas vēl piecpadsmit minūtes, lai improvizētu signalizācijas sistēmas apvedceļu, lai mēs varētu izcirst nelielu caurumu žoga apakšā. Pēc tam mēs ielīdām iekšā un devāmies uz sānu durvīm, kuras atklāja Tonijs. Kad nokļuvām tur, pamanījām, ka apsargs mūs neredz no savas pozīcijas pie vārtiem. Slīdēju garām ēkai, līdz varēju to labi apskatīt. Viņš bija ģērbies atpogātā kreklā un zem rokas turēja triecienšauteni AK-47. Blakus vārtiem atradās neliela sargu būdiņa; Pie kabīnes bija piesiets kaut kas, ko Tonijs neredzēja: liels vācu aitu suns. Par laimi vējš pūta mūsu virzienā, tāpēc suns mūsu smaku nesajuta. Bet es zināju, ka mums ir jābūt ļoti klusiem, kad mēs atveram dienesta ieeju.
  
  
  Mēs pielīdām pie metāla durvīm un paskatījāmies uz slēdzeni. Atvērt to nebija grūti; Izmantojot īpašu galveno atslēgu, tas prasīja tikai dažas minūtes. Uzmanīgi atgrūdu durvis vaļā un ieskatījos iekšā.
  
  
  "Nāc," es čukstēju Tonijam.
  
  
  Mēs izvilkām pistoles un iegājām iekšā. Tonijs aizvēra aiz mums durvis. Mēs atradāmies koridorā, kas veda uz nelielas ēkas priekšpusi. Kaut kur tālumā bija dzirdama blāva dūkoņa. Likās, ka viņš nāk no apakšas, bet kāpnes nebija redzamas.
  
  
  Es pamudināju Tonijam, lai viņš paliek man blakus, kamēr mēs pielīdām uz mājas priekšpusi. Mēs atradāmies tādā kā uzņemšanas zonā vai birojā. Pie galda sēdēja vīrietis baltā mētelī, kurš man likās kaut kāds tehniķis. Stūrī apsargs lasīja itāļu avīzi. Neviens no viņiem mūs neredzēja un nedzirdēja.
  
  
  Pirms rakstāmgalda atradās L-veida lete, kas atdalīja vīrieti no atvērtajām ārdurvīm un sargu. Kad es pamāju Tonijam, viņš izgāja cauri vārtiem pie staba, un es paspēru dažus soļus apsarga virzienā.
  
  
  "Sēdies," es kliedzu itāliski.
  
  
  Apsargs pielēca no sēdekļa un viņa roka piegāja pie viņa gurnā esošā pistoles, bet tad viņš ieraudzīja manu Lugeru, kas tēmēja uz viņa krūtīm. Vīrietis baltajā mētelī paskatījās uz Toniju un tad uz mani, lēnām pieceļoties no sava sēdekļa.
  
  
  "Kur ir Jūda?" - es viņam jautāju, nenoņemot pistoli un skatienu no apsarga.
  
  
  — Priekš kam tev tas vajadzīgs? - apsargs jautāja.
  
  
  "Nāc, iesim," Tonijs teica, iegrūdams savu .38 Berettu vīrieša mugurā. "Nepārbaudiet mūsu pacietību."
  
  
  "Jūda šeit nav," vīrietis teica. Viņš atbildēja itāliski, bet likās vācietis vai varbūt skandināvis. Tagad viņš pagriezās pret mums un rūpīgi nopētīja mūsu sejas. Viņš bija tievs vīrietis ar brillēm bez malām un auksti zilām acīm. Viņš izskatījās pēc tāda cilvēka, kādu Jūda nolīgtu. Bet, ja viņš bija tehniķis, kāda bija viņa funkcija šeit?
  
  
  "Vai jūs varat sazināties ar sargu ārpusē?" ES jautāju.
  
  
  "Jā," viņš atbildēja.
  
  
  — Nestāsti viņiem! apsargs metās stūrī.
  
  
  Es piegāju pie viņa, izņēmu viņa revolveri no maciņa un noliku zem jostas. Tad es vērsos pie tehniķa: "Pasaki tam sargam ārpusē, lai viņš ienāk šeit," es teicu.
  
  
  "Viņš nevar atstāt savu amatu!"
  
  
  — Nerunā ar viņiem! - apsargs uzstāja.
  
  
  — Aizveries, idiot! Ledainā tonī teica tehniķis.
  
  
  "Pastāstiet viņam, ka Jūdas kungs zvana un vēlas dot viņam īpašus norādījumus," es teicu.
  
  
  Vīrietis paskatījās no manis uz Toniju. "Dari, kā viņš saka," Tonijs teica.
  
  
  Tehniķis atvēra rakstāmgalda atvilktni un atrada raidītāju. Viņš nospieda pogu un teica: "Karlo. Nāc šurp. Jūdas kungs vēlas, lai jūs ar viņu runātu pa telefonu.
  
  
  Mēs klusēdami gaidījām, kad sargs ar draudīgu AK-47 padusē devās no vārtiem uz ēku. Kad viņš tuvojās durvīm, apsargs stūrī kliedza: “Uzmanieties! Viņiem ir ieroči!
  
  
  Vīrietis durvīs paskatījās uz Toniju un mani, tad pacēla ieroci. Es izšāvu un iesitu viņam pa krūtīm. Kad viņš nokrita uz durvīm, ložmetējs skaļi grabēja. Lodes iedūra grīdu, leti un brīdinājumu izsaucēja apsarga lāde. Viņš ietriecās sienā un nokrita no krēsla, uz kura sēdēja. Abi bija miruši.
  
  
  Piegāju pie durvīm un paskatījos ārā. Neviena nebija redzams. Kad es atkal pagriezos pret tehniķi, viņa seja bija balta.
  
  
  "Tagad nāc," es teicu. "Vai Jūdass tiešām ir aizgājis?"
  
  
  "Es esmu šeit viens," viņš teica. Pēc viņa balss varēju saprast, ka viņš runā patiesību.
  
  
  "Kur ir laupījums?" - jautāja Tonijs.
  
  
  "Kādu?"
  
  
  "Vatikāna dārgumi. Kur viņi ir paslēpti?
  
  
  "Ak, jūs domājāt, ka dārgums ir šeit?"
  
  
  Es aizgāju aiz letes un piespiedu Luger pie vīrieša kreisās auss. 'Kur viņi ir?'
  
  
  Viņa seja bija krīta balta, un viņš smagi elpoja. "Es dzirdēju viņus runājam par alu," viņš teica un norija siekalas.
  
  
  ES jautāju. - "Kāda veida ala?"
  
  
  'Čūskas ala. Kaut kur šeit.
  
  
  "Es to zinu," Tonijs teica.
  
  
  Es piespiedu Luger stiprāk pret vīrieša galvu. — Kas te ir pazemē?
  
  
  Viņa sejā parādījās šausmu izteiksme. 'Nekas!' - viņš skaļi teica.
  
  
  Mēs ar Toniju skatījāmies viens uz otru. ES jautāju. - "Ja dārgumi ir paslēpti netālu esošajā alā, kādas, jūsuprāt, ir telpas zem mums?"
  
  
  "Es domāju, ka mums vajadzētu to noskaidrot," sacīja Tonijs.
  
  
  "Piesien viņu," es teicu. "Mums ir tikai dažas minūtes, līdz Džīna izkāpj laivā."
  
  
  Tonijs aizķēra vīrieti ar kaklasaiti, kas bija izgatavota no viņa paša kaklasaites, sasēja to ar virvi, kamēr es meklēju kāpnes. Kāpņu nebija, bet, atverot slotas skapja durvis, ieraudzīju liftu.
  
  
  es iesaucos. - "Nāc, Tonij!" "Mēs varam doties lejā."
  
  
  Mēs iekāpām mazajā liftā un klusi nokāpām lejā, vēloties redzēt, ko mēs atradīsim zemāk. Dažus mirkļus vēlāk mēs izgājām ārā ar plaši atvērtām acīm.
  
  
  "Labais Dievs!" - teica Tonijs.
  
  
  "Tev taisnība," es teicu un klusi nosvilpoju.
  
  
  Mēs iekļuvām neticamā pazemes kompleksā. Mēs varējām redzēt gaiteņus un telpas visos virzienos, izņemot klinti. Kamēr mēs gājām, es neticēju savām acīm. Vienā nodalījumā atradās pilnīga kodolrūpnīca, un blakus telpās atradās viss saistītais aprīkojums un tehnika. Jūda kļuva par atomzinātnieku! Beidzot atradām sava veida laboratoriju ar lielu galdu un seifu. Tonijs ķērās pie seifa, kuru viņš ar prieku teica, ka var atvērt, kamēr es apskatīšu galdu. Atverot seifu, atradām vairākus interesantus dokumentus. Viņi tos nolika uz galda.
  
  
  "Pagātnes nesankcionētas mākslas zādzības," sacīja Tonijs. "Jūdass un Farelijs noteikti visu laiku strādāja kopā."
  
  
  Izņēmu no seifa papīru un paskatījos uz to. "Ak Dievs," es teicu. “Jūdass gadiem ilgi zog noslēpumus no NATO valstīm. Un galu galā viņam to pietika, lai izveidotu savu atombumbu.
  
  
  "Laikam tāpēc viņš sāka šīs laupīšanas," sacīja Tonijs. "Lai finansētu šo projektu."
  
  
  Paņēmu citu papīru un ilgi skatījos. "Nu, labi," es sacīju, skābi iesmējoties. Tas bija zagts dokuments, ko ievietoju etrusku vāzē.
  
  
  "Vai tas bija tas, ko tu meklēji, Nik?"
  
  
  'Jā.' Uzmanīgi salocīju papīru un ieliku kabatā.
  
  
  "Tad jūsu misija ir pabeigta," Tonijs sacīja, "un es būšu gatavs, kad savācīšu mākslas dārgumus no šīs alas."
  
  
  Es viņam pasniedzu dažus tušas zīmējumus. “Nē, mana misija nav pabeigta. Mēs domājām, ka Jūdass pārdos šo dokumentu krieviem, bet izskatās, ka viņš to varētu izmantot pats. Šis ir detalizēts dokumenta zīmējums, ko es ieliku kabatā. Un citos dokumentos ir piezīmes par ierīces dizainu."
  
  
  "Vai jūs sakāt, amiko, ka dokumentā, ko Jūdass neapzināti nozaga, ir atombumbas daļas projekts?"
  
  
  "Jā," es atbildēju. Bija skaidrs, ka Jūda redzēja, ka detonators padarīs viņa arsenālu efektīvāku, un tāpēc vēlējās to izmantot. Tas arī norādīja, ka Jūdas bumba bija maza – iespējams, pārnēsājama. Man ienāca prātā, ka pat pārnēsājama bumba var pilnībā iznīcināt lielu pilsētu.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka viņš to izmantos?" - jautāja Tonijs.
  
  
  "Es to noteikti zinu."
  
  
  — Kur tad ir bumba?
  
  
  Es domīgi paskatījos uz viņu. "Pieņemsim, ka bumba ir gatava," es teicu. “Jūdasam bija laiks izgatavot ierīci un ievietot to savā bumbā. Pieņemsim, ka viss ir gatavs un bumba kaut kur lido?
  
  
  "Ah," Tonijs nomurmināja.
  
  
  Viņš paņēma vēl vienu papīra lapu un pētīja to. "Paskaties uz šo, Nik."
  
  
  Ar zīmuli kaut kas bija uzskricelēts uz papīra. Tas bija itāļu valodā, un tajā bija rakstīts: "Viena megatonna ar sprādziena rādiusu četrdesmit piecus kilometrus zemes līmenī."
  
  
  "Kungs," es teicu.
  
  
  — Bet ko viņš darīs ar tādu ieroci? - jautāja Tonijs.
  
  
  "Es nezinu," es atbildēju. “Bet ko viņš gribēja, zīmējums no vāzes padarīja viņa plānu reālāku. Un es jūtos par to atbildīgs."
  
  
  — Muļķības, — Tonijs teica. "Neviens nevar paredzēt tik neticamu cēloņu un seku notikumu."
  
  
  Es paņēmu drukāto brošūru, kas nokrita no galda. "Tas ir interesanti."
  
  
  "Kas noticis, Nik?"
  
  
  "Itālijas līnijas kuģu satiksmes grafiks." Es paskatījos uz kruīza kuģu sarakstu uz brošūras vāka un ieraudzīju vārdu, kas man iešāvās galvā. "Šeit ir Leonardo."
  
  
  Tonijs samiedza acis. "Leonardo." Pagaidiet, mēs..."
  
  
  "Piezīme no Farrellija," es viņam atgādināju. - Tu to atšifrēji. Uz tās bija rakstīts "Leonardo preces", kam sekoja randiņš. Tas bija vakar.
  
  
  "Labi Leonardo," Tonijs lēni atkārtoja. "Če diavolo, mans draugs. Vai jūs domājat, ka šī piezīme attiecas uz..."
  
  
  "Man tas šķiet iespējams." Atvēru mapi un atradu sarakstu ar dažādu kuģu izbraukšanas datumiem. Blakus "Leonardo" datums tika apvilkts ar sarkanu apli. Kad es ieraudzīju, kāds ir numurs, es nolamājos zem deguna.
  
  
  Tonijs paskatījās pār manu plecu, tad paskatījās uz mani. "Tieši tā," es teicu. "Leonardo atkal dosies burā pēc četrām dienām. Viņam droši vien ir atombumba. Un tad viņš dosies uz Ņujorku."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Vēlāk mēs ar Džīnu atgriezāmies Romā. Tonijs Benedeto palika Sicīlijā, lai gaidītu savus Interpola kolēģus un paņemtu Vatikāna dārgumus no Jūdas alas. Viņš jau bija nodevis tehniku Sicīlijas policijai un lūdza Interpolu Romā lūgt Romas un Kapri policijas palīdzību, lai arestētu Džovanni Farelli un Jūdu, tiklīdz viņi parādīsies.
  
  
  No Džīnas istabas mēs piezvanījām uz lidostu un rezervējām lidmašīnu uz Neapoli nākamajā rītā. Leonardo atradās Neapolē un no turienes kuģos uz Ņujorku.
  
  
  Pēcpusdienā es sazinājos ar Vanagu. Viņš priecājās, uzzinot, ka esmu saņēmis dokumentu, un palika labā noskaņojumā, līdz es viņam pateicu, ka Jūdass gandrīz noteikti jau ir iedarbinājis detonatoru.
  
  
  ' Kas?'
  
  
  "Es domāju, ka viņš ir uzlicis šo atombumbu uz Leonardo klāja," es teicu, "un kuģis dosies uz Ņujorku."
  
  
  — Dievs, — Vanags nomurmināja. — Vai jūs domājat, ka viņš plāno izmantot šo bumbu šeit?
  
  
  "Es nevaru iedomāties neko citu," es atbildēju.
  
  
  Iestājās ilgs klusums, kuru pārtrauca tikai Vanaga smagā elpa no otras puses. Es dziļi ievilku elpu un turpināju, nedomājot likt situācijai izskatīties rožaina, ja zinātu, ka tā ir pavisam citāda.
  
  
  "Kā jūs zināt, viņa radītās bumbas sprādziena rādiuss ir piecpadsmit jūdzes. Nemaz nerunājot par sekundārajiem un terciārajiem triecienviļņiem. Spriežot pēc manis atrastajiem plāniem, viņš dažu dienu laikā spēja izgatavot bumbu, kas bija pietiekami maza, lai to uzglabātu stacijas seifā. Bet izmēram nav nekāda sakara ar postošo spēku...'
  
  
  "Jā, es to saprotu, Kārter. Uz priekšu,” Vanags teica, nepārprotami aizkaitināts par manis pastāstītajiem faktiem.
  
  
  “Viss, kas Jūdam bija jādara, bija izmest bumbu pāri bortam. Pēc tam tas var gulēt Ņujorkas ostas apakšā vairākas dienas, pat nedēļas. Varbūt mēnešiem ilgi. Tagad, kad viņam ir detonators, viņam atliek tikai savienot to ar liela attāluma detonatoru. Viņš varētu būt ekskursijā Filadelfijā, un viņam vienkārši bija jānospiež poga. Un tad... ardievu, Ņujorka."
  
  
  'Bet kāpēc?' - Vanags jautāja. - Nav svarīgi, vai viņš nomet bumbu no kuģa, Kārter. Es gribu zināt, kāpēc viņš ir apsēsts ar tik traku plānu."
  
  
  "Tāpēc, ka Jūdass ir traks, kungs. Jūs to zināt tikpat labi kā es. Viņš ienīst mūs un mūsu valsti; īpaši pēc mūsu pēdējās tikšanās Niagārā. Varbūt tā ir viņa atriebības koncepcija – kas zina.
  
  
  'Atriebties?' - iesaucās Vanags, un tagad viņš bija gandrīz dusmīgs uz mani par to, ka es viņu konfrontēju ar manu priekšstatu par Jūdas perverso raksturu. "Nogalināt desmit miljonus cilvēku, Kārter? Ak, Dievs, cilvēk, mums viņš ir jāaptur, pirms šī lieta patiešām iziet no rokām. Tev ir jāatrod šī bumba, Kārter. Un, protams, Jūda."
  
  
  "Varu derēt," es ātri teicu. "Bet, ja tas ir kāds mierinājums, varu derēt, ka Jūda nevienam nav devis mūsu slepeno detonatoru." Vismaz pagaidām. Rūpīgi izlasot dokumentus, ko atradu laboratorijā, man ir aizdomas, ka viņš plānus saviem darbiniekiem nodevis vairākos fragmentos. Tādā veidā neviens nezina visu ierīci; visi zina tikai daļu no tā. Cerams, ka mums par to vairs nebūs jāuztraucas, kad būsim sagūstījuši Jūdu.
  
  
  "Ja Ņujorka vispirms neuzspridzinās, jūs domājat."
  
  
  "Tiešām, kungs," es teicu.
  
  
  "Nāc, Nik. Ļaujiet man precīzi zināt, kad Leonardo ieradīsies Ņujorkā, lai uz vietas būtu aģenti. Jūs varat atrast bumbu, pirms kuģis nokļūst šeit. Ja nē, man būs jābrīdina daudzi cilvēki."
  
  
  'ES zinu.'
  
  
  
  
  
  Kad beidzu zvanīt, mēs ar Džīnu devāmies uz biroju Itālijā. Runāja, ka nesen mainījies kuģošanas grafiks un jādodas pie Neapoles ostas kapteiņa vai itāļu līnijas pārstāvja.
  
  
  Pēc pusdienām vienā no Džīnas iecienītākajiem restorāniem mēs atgriezāmies viņas istabā. Es neko nevarēju izdarīt līdz nākamajam rītam, tad lidmašīna devās uz Neapoli. Es arī rezervēju vietu Džīnai, bet vēl neesmu viņai to teicis.
  
  
  Pēc tam, kad es ielēju dzērienu, Džīna, kas bija tērpusies caurspīdīgā naktskreklā, pienāca un apsēdās man blakus uz mazā dīvāna un piespiedās pie manas rokas.
  
  
  "Vai šī būs mūsu pēdējā nakts kopā, Nik?"
  
  
  Es paskatījos šajās tumšajās acīs un sapratu, cik daudz Džīna Romano ir izdarījusi manis labā. Man viņas ļoti pietrūktu, ja mums būtu jāšķiras. Tā bija neveiksme manā darbā. Jūs nevarat nonākt emocionālās grūtībās. Tas vienkārši sāp. Tāpēc būtu labāk, ja šī būtu mūsu pēdējā nakts. Bet AX joprojām bija vajadzīga Džīna.
  
  
  "Ja godīgi," es atbildēju, "šī nebūs mūsu pēdējā nakts. Tas ir, ja vēlaties strādāt AX vēl kādu laiku."
  
  
  "Ak, jā, man šķiet," Džina teica. Viņa mani noskūpstīja – man strauji pacēlās asinsspiediens.
  
  
  "Pagaidiet, līdz redzēsit, kāds ir šis darbs, pirms jūs pārāk aizraujaties," es smaidot teicu.
  
  
  "Vai es varu palikt pie jums?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Tad viss būs labi."
  
  
  Es paskatījos uz viņas sprauslām, kas bija tumšākas zem viņas caurspīdīgā naktskrekla. Koncentrēties uz Jūdu nebija viegli."
  
  
  "Džina," es teicu, "tev jāzina dažas lietas, ko līdz šim esmu no jums slēpis."
  
  
  Viņa izskatījās nopietna, gaidot manu paskaidrojumu.
  
  
  "Mēs pārbaudījām Leonardo kuģošanas grafiku, jo uzskatām, ka uz klāja ir atombumba."
  
  
  "Nik, vai tu domā mazo atombumbu?"
  
  
  — Noteikta veida, jā. _
  
  
  "Bet kāds tam sakars ar Vatikāna aplaupīšanu un Džovanni Farelli?"
  
  
  "Mēs uzskatām, ka Farelijs un viens Jūdass vai varbūt Jūda viens pats atnesa bumbu uz kuģa, kas devās uz Ņujorku. Viņi uzbūvēja bumbu, izmantojot dokumentu, ko viņi nozaga no manis.
  
  
  "Nik, tas izklausās neticami."
  
  
  'Bet tā tas ir. Man ir jāatrod šī bumba, pirms Jūda to uzspridzina. Ja Jūdass ir uz klāja, viņš, visticamāk, būs pārģērbies. Viņš ir maskošanās meistars, tāpēc nevaru paļauties, ka viņš atklāsies. Man nekavējoties jāsāk meklēt bumba."
  
  
  "Un jums ir vajadzīga palīdzība šajā jautājumā?"
  
  
  "Man nepatīk tev jautāt, Džīna. Taču Tonijs Benedeto ir aizņemts, meklējot Farelli, un es nezinu, vai Interpols darīs manu darbu, kad būsim uz kuģa. Jums tikai jāseko manām pavēlēm, un kopā ar jums varēsiet iziet cauri durvīm, kas man paliks slēgtas."
  
  
  Viņa brīdi paskatījās man garām. "Tas izklausās bīstami," viņa maigi teica.
  
  
  "Jā, tas var būt dzīvībai bīstami."
  
  
  "Bet vai jūs ticat, ka Džovanni plānoja šo briesmīgo lietu?"
  
  
  "Laikam viņam bija kāds sakars ar to."
  
  
  Viņa dziļi ievilka elpu. "Es ienīstu Džovanni Farelli," viņa lēni sacīja. "Ja es varu kaut ko darīt, lai viņu apturētu, es būšu ļoti laimīgs. Bet, — viņa apklusa, — ir vēl kaut kas. Mana māsasmeita Anna dzīvo Ņujorkā. Viņa ir mana pēdējā radiniece, un es viņu ļoti mīlu. Vai šīs bumbas dēļ viņas dzīvībai arī draudēs briesmas?
  
  
  "Visticamāk," es atzinu.
  
  
  — Tad es iešu tev līdzi, Nik.
  
  
  "Labi," es teicu. "Tad jūs joprojām saņemsit samaksu." Es noliku glāzi un apskāvu viņu. Viņas mute bija karsta un nepacietīga. Viņas sprauslas zem naktskrekla bija cietas.
  
  
  "Man prieks, ka esmu tev vajadzīgs, Nik," viņa čukstēja.
  
  
  "Varu derēt," es teicu.
  
  
  "Un ka tu man uzticies."
  
  
  Es varēju viņai pateikt, ka nevienam neuzticos, taču nebija jēgas viņu pievilt vai noniecināt to, ko viņa gatavojas darīt AX labā. Es viņu uzgrūdu uz dīvāna un mēs saspiedāmies kopā, un kādu laiku mums nekas nerūpēja ne Jūdass, ne Džovanni Farelli, ne Leonardo ar nāves ieroci uz klāja. Bija tikai silta āda, jutekliskas smaržas, Džīnas skaņas un glāsti un rūcošā elle, ko viņa radīja manī.
  
  
  Nākamajā rītā bija īss lidojums uz Neapoli. Mēs nolaidāmies tikai pēc astoņiem, paņēmām taksometru no lidostas un mūs aizveda tieši uz Neapoles ostas rajonu, kur ieradās un izbrauca visi lielie luksusa pasažieru kuģi. Mēs tur nokļuvām pulksten deviņos un izkāpām ostas kapteiņa kabineta priekšā. Pēc dažām minūtēm mēs sēdējām viņa asistenta kabinetā un runājām par Leonardo.
  
  
  – Vai vēlaties doties pie Leonardo, ser? - jautāja jauneklis.
  
  
  'Jā.'
  
  
  — Nu, viņa te nav.
  
  
  "Kā?"
  
  
  "Es esmu pārliecināts, ka viņš nav ostā, sinjore Kārter," viņš teica. — Bet, ja pagaidīsi, es pārbaudīšu. Kad viņš izgāja no biroja, Džīna paskatījās uz mani. "Tā ir slikta veiksme, vai ne?" viņa jautāja.
  
  
  'Var būt.'
  
  
  Kad jaunais itālis ienāca, viņam zem rokas bija milzīga grāmata, kas svēra vismaz desmit kilogramus. Viņš to smagi nometa uz galda.
  
  
  "Tas ir tas, Kārtera kungs," viņš teica. "Leonardo kuģoja pirms divām dienām saskaņā ar jauno Itālijas līniju grafiku."
  
  
  "Kungs," es rūgti teicu.
  
  
  "Jūs varat uzzināt šeit, Itālijas līnijas birojā, kad ir paredzēts, ka kuģis ieradīsies Ņujorkā."
  
  
  ES jautāju. - "Cik tālu kuģis ir aizgājis?"
  
  
  Viņš paskatījās uz augšu. “Ja pareizi atceros, tas ir ātrs kuģis.
  
  
  Jābūt jau pusceļā. Es lēnām pakratīju galvu. Uz kuģa noteikti atradās bumba. Un pēc nepilnām trim dienām kuģis ieradīsies Ņujorkā. Mēģināju atcerēties, kur atrodas tuvākā ASV militārā pavēlniecība. Man vajadzēja ātri tikt pie telefona.
  
  
  ES pamodos. "Paldies," es teicu jauneklim.
  
  
  
  
  Ja steidzami nepieciešama militārā palīdzība, jārunā ar īsto cilvēku. Es atradu šo vīrieti ģenerālī Makfarleinā. Es viņam piezvanīju uz tuvāko ASV gaisa spēku bāzi. Kamēr mēs runājām, viņš otrā līnijā pārbaudīja manu ID.
  
  
  "Man nepatīk jums jautāt, ģenerāli," es teicu, "bet man ir jābūt lidmašīnai, kas var noķert Leonardo."
  
  
  "Tātad šai lidmašīnai drīz vajadzētu būt šeit," sacīja ģenerālis. 'ES zinu. Vai jums ir kaut kas?
  
  
  Iestājās īss klusums. "Ir superkrava, ar kuru viņi gatavojās lidot uz Vašingtonu. Mēs virzīsim lidojumu uz priekšu un veiksim nelielu līkumu jūsu vietā. Vai jūs domājat, ka tas ir normāli?
  
  
  — Izklausās lieliski, ģenerāli.
  
  
  "Lidmašīna būs Neapoles lidostā pulksten vienpadsmitos. Es būšu uz klāja, lai jūs identificētu.
  
  
  — Lieliski, ģenerāli, — es teicu. "Mums vajag divus izpletņus un glābšanas plostu."
  
  
  Viņš jautāja. - "Divi izpletņi?"
  
  
  "Man līdzi ir jauna sieviete, ģenerāli. Tas darbojas ar AX.
  
  
  "Labi, mēs par to parūpēsimies, Kārtera kungs.
  
  
  — Liels paldies, ģenerāli.
  
  
  Atgriežoties uz lidostu, es pajautāju Džīnai, vai viņa kādreiz ir lēkusi ar izpletni no lidmašīnas. Viņa paskatījās uz mani tā, it kā es būtu traka.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs domājat, ka varat to izdarīt?"
  
  
  Viņa nopūtās. Līdz tam laikam es to izdomāšu.
  
  
  "Mēs lecam jūrā, tāpēc piezemējamies nedaudz mīkstāk nekā uz sauszemes," es teicu. “Protams, jums ir jāatlaiž izpletnis, tiklīdz jūs nokļūstat ūdenī, pretējā gadījumā jums būs problēmas. Tiklīdz mēs atbrīvosimies no izpletņiem, mums būs glābšanas plosts."
  
  
  Es domāju, ka es to varu,” viņa teica, taču izskatījās nervoza. Neilgi pēc mūsu ierašanās lidostā uz zaļa fona nolaidās liela transporta lidmašīna. Ģenerālis un adjutants satikās ar Džīnu pie stacijas ēkas. Ģenerālis bija garš vīrietis, kādreiz pilots. Viņš rūpīgi apskatīja manu ID. Tad viņš man plati pasmaidīja.
  
  
  — Gaisa spēki jūs aizvedīs uz notikuma vietu, Kārtera kungs. Cik steidzams patiesībā ir šis lidojums?
  
  
  "Es varu jums pateikt tikai to, ka uz Leonardo klāja atrodas bīstams cilvēks, ģenerālis, un mums viņš ir jāatrod."
  
  
  Ģenerālis Makfarleins savilka lūpas; viņš gribēja jautāt vairāk, bet zināja, ka es nevaru viņam atbildēt. Beidzot viņš pastiepa roku un teica: "Es novēlu jums veiksmi."
  
  
  "Paldies, ģenerāli," es atbildēju. "Labāk dosimies prom tagad."
  
  
  Ģenerālis neatgriezās kravas lidmašīnā. Viņš teica, ka viņam ir ko darīt Neapolē un ka pēc tam viņš atgriezīsies savā bāzē. Atvadījāmies no viņa pie stacijas ēkas kravas durvīm un adjutanta pavadībā devāmies uz lidmašīnu. Dzinēji jau darbojās, un mēs iekāpām stiprā vējā. Drīz pēc tam, kad mūs iepazīstināja ar pusduci uniformā tērptu virsnieku un vīriešu, mēs pacēlās.
  
  
  Itālijas līnija mums iedeva detalizētu Leonardo ceļojuma plānu, un mums tika aptuveni pateikts, kur mēs viņu atradīsim. Turklāt mēs sazinājāmies ar kapteini, kapteini Bertoldi, un viņš zināja, ka viņam ir jārūpējas, lai abi desantnieki nepazustu jūrā. Pēdējā pusstundā pirms kontakta starp lidmašīnu un kuģi tiks uzturēti radiosakari.
  
  
  Pilots aprēķināja, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai apdzītu Leonardo, un aprēķināja četras līdz piecas stundas. Tas man ļoti derēja, jo laiks kļuva par svarīgu faktoru. Mēs ēdām aukstu ēdienu, kad automašīna lidoja pāri Francijas dienvidiem. Kad bijām paēduši, kontinentālā Eiropa palika aiz borta.
  
  
  Mēs saņēmām izpletņus un ārkārtīgi pacietīgs amerikāņu seržants Džīnai parādīja, kā viņi strādā un ko darīt, kad pienāks laiks. Skatījos un klausījos.
  
  
  “Un viss, kas man jādara, ir jāvelk gredzens? - jautāja Džīna.
  
  
  "Tieši tā, kundze," sacīja seržants. "Bet vispirms jums ir pilnībā jāizkāpj no lidmašīnas, atcerieties to."
  
  
  'Jā. Man lēnām jāskaita līdz desmit,” viņa teica.
  
  
  Es domāju, ka viss būs labi, seržant,” es teicu.
  
  
  "Jā," Džīna šaubīgi atbildēja. Viņa izskatījās maza un vāja, stāvot zaļajā lidojuma tērpā, kas viņai bija iedots. Viņa noslaucīja matus no sejas. - "ES to varu izdarīt".
  
  
  "Tikai neatlaidiet šo gredzenu," sacīja seržants. "Jūs varat nokrist tālu, pirms to atkal noķersit."
  
  
  "Nepalaidiet vaļā gredzenu," Džīna atkārtoja.
  
  
  Tikmēr pilots sazinājās ar Leonardo un informēja kapteini par mūsu lēcienu un kur mūs meklēt. Viņš lūdza kapteini uzņemt mūs uz klāja un palīdzēt, kā vien var.
  
  
  Diena bija bez mākoņiem. Mēs ar Džīnu skatījāmies ārā pa logu, līdz ieraudzījām garu, baltu okeāna laineri, kas, šķiet, nekustīgi gulēja zem mums kobaltzilajā jūrā.
  
  
  Seržants man pamāja ar galvu. — Mēs esam gatavi lēkt, Kārtera kungs.
  
  
  Pēc dažām minūtēm mēs stāvējām pie lidmašīnas atvērtajām durvīm. Vējš svilpoja mums apkārt. Nekas nebija redzams, izņemot zilās debesis un zilo jūru.
  
  
  Labi, Džīna,” es teicu. Es viņu cienīju par viņas drosmi. - "Neskaties uz leju. Tu vienkārši izej ārā pa durvīm un turi gredzenu. Noskaiti līdz desmit un pavelc to.
  
  
  Es būšu tūlīt aiz jums."
  
  
  Labi, viņa teica, cenšoties smaidīt.
  
  
  Viņa pagriezās un uzlēca. Es redzēju viņu krītam un tad ieraudzīju baltā zīda izspiedumu aiz viņas. Viņai tas izdevās. Es pamāju seržantam un izlecu no lidmašīnas.
  
  
  Ja jūs nelecat tik bieži, pirmajās sekundēs pēc lēkšanas jūsu vēders jutīsies dīvaini satraukts. Manējais lēca uz augšu un uz leju, kad es iegrimu jūrā lejā, un vējš svilpoja ap manām ausīm un galvu, aizturot elpu. Izvelkot gredzenu, es vēroju, kā viņš pagriežas, kad viņš kūleņojas lejupslīdē. Pēkšņi izpletnis strauji saraustījās. Nākamajā mirklī lēnām peldēju pretī dzirkstošajai jūrai ar baltu balonu virs galvas. Tieši zem manis peldēja Džīna, kuras izpletnis maigi šūpojās vējā. Netālu priekšā bija lēni izpletošais Leonardo kuģa baltais korpuss, kas iezīmēja putojošu taku mierīgajā jūrā.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Džīna ietriecās Atlantijas okeāna tumši zilajos ūdeņos dažus simtus jardu no gludā, baltā Leonardo korpusa, kas apturēja automašīnas un šķita gandrīz nekustīgs. Nokāpjot uz ūdens, es redzēju, kā no kuģa tiek nolaista glābšanas laiva. Virs manis plīvoja trešais baltais izpletnis, mūsu glābšanas plosts. Jau sekundi pēc tam, kad ieraudzīju plostu, es iegāzos jūrā.
  
  
  Es biju pilnībā iegrimis ūdenī, un, kad es atkal piecēlos, es noņēmu izpletņa siksnas. Sālsūdens pieskārās manām acīm. Es tās noslaucīju un mēģināju ieraudzīt Džīnu aiz viļņiem. Beidzot es viņu atradu divsimt jardu attālumā. Plosts piezemējās nedaudz tuvāk kuģa augošajam priekšgalam.
  
  
  Es piepeldēju pie Džīnas. Kad biju apmēram piecdesmit jardu attālumā no viņas, es redzēju, ka viņai viss ir kārtībā. Viņa noņēma izpletni un peldēja man pretī. Mēs satikāmies plūstošajā ūdenī, un es apliku savu roku ap viņas vidukli.
  
  
  "Es to izdarīju, Nik!" - viņa ar starojošu smaidu uz lūpām iesaucās.
  
  
  es pasmējos. "Nāc," es teicu. — Izkāpsim no ūdens.
  
  
  Mēs bez grūtībām sasniedzām plostu, un pēc tam, kad es atsprādzēju siksnas, es attinu paku. Kad es izvilku vārstu sānos, atskanēja gaisa šņākoņa, skaļa šņākoņa virs jūras, un dzeltenais plosts piepūtās. Es uzkāpu uz klāja un ievilku Džinu.
  
  
  "PAR!" - viņa teica, atmuguriski iekrītot plostā. “Kāds atvieglojums!
  
  
  "Mēs būsim uz kuģa, pirms jūs to sapratīsit," es teicu. "Skaties." Un es norādīju uz mazu laiviņu, kas tuvojās mums.
  
  
  Slūps bija ar mums ļoti ātri. Uz kuģa atradās vairāki itāļu jaunieši. Iekraujot mūs laivā, viņi pārsteigti paskatījās viens uz otru, redzot, ka Džīna noņem savu lidojošo cepuri tā, ka viņas slapjie mati nokrita pār pleciem. Viens no vīriešiem nosvilpa, bet Džīna viņu ignorēja un satvēra manu roku.
  
  
  
  
  Kad iekāpām, apkalpes locekļi steidzās mūs apsveikt. Vairāki pasažieri grūstījās, bet kapteinis nekur nebija atrodams. Es domāju, ka, ja Jūdass bija uz kuģa, viņš noteikti mūs jau ir redzējis. Mums tas bija slikti, bet mēs neko nevarējām darīt.
  
  
  Mūs aizveda pie kuģa ārsta, kurš uzstāja uz īsu pārbaudi. Viņš bija ļoti draudzīgs, bet nerunāja angliski.
  
  
  Pēc izmeklēšanas jauns kuģa virsnieks mūs aizveda uz tukšu pirmās klases kajīti.
  
  
  Es jautāju, kad viņš gatavojas doties prom. - "Kad es varu runāt ar jūsu kapteini?"
  
  
  "Es viņam pajautāšu, kungs," viņš teica, ilgojoties uz Džīnu.
  
  
  "Vismaz viņi mums iedeva sausas drēbes," Džīna teica, norādot uz drēbēm uz divguļamās gultas. Džīnai tā bija blūze, svārki un vilnas džemperis, bet man tropu uzvalks un sporta krekls. Uzdāvināja mums arī mīkstas ādas sandales.
  
  
  "Viņi šķiet ļoti neuzmanīgi par mūsu ierašanos," es teicu. "Ja virsnieks vilcināsies, es pats atradīšu kapteini."
  
  
  Mēs ātri saģērbāmies. Džīna savā tērpā izskatījās satriecoši. Es izskatījos pēc sicīliešu žigolo. Es atvēru lieljaudas ūdensnecaurlaidīgo somu, ko valkāju, un apskatīju savu ieroci Luger un stiletos. Uzsēju maciņu virs krekla ar īsām piedurknēm un paslēpu Vilhelmīnu. Bet es gaidīju, kamēr Džīna iegāja mazajā vannas istabā, lai iztīrītu matus, pirms pagriezu Hugo un piesprādzēju viņu pie mana apakšdelma. Kad viņa atgriezās kajītē, mana jaka jau sedza ieroci.
  
  
  "Tu izskaties skaista," Džina teica.
  
  
  "Tu arī," es atbildēju. "Ejam apskatīties. Mums ir maz laika."
  
  
  Mēs izgājām uz klāja. Uz tik liela kuģa bija grūti izdomāt, kā tikt līdz tiltam. Mēs gājām apmēram divdesmit minūtes, līdz beidzot sasniedzām augšējo pasažieru klāju.
  
  
  — Kur mēs varam atrast kapteini? Es jautāju jūrniekam.
  
  
  "Kaptein, kungs? Tas ir neiespējami.'
  
  
  "Viņš mani gaida," es teicu.
  
  
  Viņš šaubījās. "Varbūt jums vajadzētu pajautāt stjuartam."
  
  
  “Pie velna ar viņu! Kur ir galvenais palīgs? "
  
  
  "Ak, Ficuzza kungs. Tam vajadzētu būt uz tilta.
  
  
  "Paldies," es teicu un devos viņam garām uz kāpnēm, kuru priekšā karājās ķēde. Viņš pastiepa roku.
  
  
  — Jums un kundzei vispirms jādodas pie sava gida, ser.
  
  
  "Wada al diavolo!" - Džīna skaļi teica. "Kas pie velna!"
  
  
  Viņa viņu aizrādīja. Es uzliku roku uz viņas pleca.
  
  
  "Paskaties," es teicu jūrniekam. "Mēs dosimies uz turieni, lai meklētu Ficuzza kungu ar vai bez jūsu uzņēmuma." Vai vari mūs aizvest pie viņa?
  
  
  Viņš brīdi skatījās uz manu drūmo seju. "Lieliski," viņš teica. - "Seko man."
  
  
  Viņš atlaida kāpņu ķēdi, un mēs viņam sekojām līdz tiltam. Viņš lūdza mūs pagaidīt ejā, kamēr viņš staigāja pa tiltu. Es pamanīju vīriešus baltās formās, un pēc dažiem mirkļiem viens no viņiem iznāca ārā. Šis bija Ficuzza pirmais dzīvesbiedrs.
  
  
  "Ak, Kārtera kungs un Romano kundze," viņš teica ar platu smaidu.
  
  
  ES jautāju. - "Kur ir kapteinis?"
  
  
  "Viņš teica, ka drīz tiksimies."
  
  
  Es sāku uztraukties. Līnijas štābs Itālijā būtu viņam pastāstījis, cik steidzama bija mūsu misija, pat ja viņš nezināja detaļas.
  
  
  "Mēs vēlamies ar viņu runāt tagad," es teicu. "Mums ir ļoti svarīgs jautājums, kas jāapspriež."
  
  
  "Bet Kārtera kungs, kapteinis ir ļoti aizņemts. Viņš... "Sasodīts, Ficuzza," es teicu. “Šī kuģa un tā pasažieru drošība ir apdraudēta. Laiks iet uz beigām.'
  
  
  Viņš izskatījās domīgs. Tad viņš teica: "Seko man."
  
  
  Pēc nelielas pastaigas atradāmies pie kapteiņa kajītes durvīm. Ficuzza pieklauvēja. Kad dzirdējām iekšā balsi, Ficuzza atvēra durvis un mēs trīs iegājām iekšā.
  
  
  Pie koka galda sēdēja garš, resns vīrietis ar sudrabaini sirmiem matiem. Viņš piecēlās un pēc tam, kad Ficuzza mūs iepazīstināja, skaļi sveicināja.
  
  
  Viņš teica; "Tātad šie ir divi desantnieki!" tas izklausījās piekāpīgi. — Dramatisks veids, kā uzkāpt, vai nedomājat, Kārtera kungs?
  
  
  "Es baidos, ka mums nebija izvēles, kaptein," es atbildēju.
  
  
  "Lūdzu, apsēdieties," viņš teica, norādot uz diviem krēsliem.
  
  
  Mēs apsēdāmies.
  
  
  "Labi," sacīja Bertoldi. “Mana kompānija mani ir informējusi, ka jūs uz mana kuģa meklējat noteiktu pasažieri. Sakiet man, Kārtera kungs, kāpēc šo cilvēku nevar arestēt, ja viņš izkāpj krastā Ņujorkā?
  
  
  Pirmkārt, es teicu, nav šaubu, ka šis cilvēks ir pārģērbies, tāpēc mums viņš ir jāatrod, pirms nokļūstam Ņujorkā. Otrkārt, es neesmu policists, un pat ja es būtu, šis vīrietis neatstātu lieciniekus. Tātad runa nav tikai par arestu."
  
  
  "Jā, protams," sacīja kapteinis. "Vai es varu redzēt jūsu ID, Kārtera kungs?"
  
  
  Es viņam parādīju savu ID.
  
  
  "Ak, amerikāņu izlūkdienesti. Un jaunā dāma?
  
  
  "Viņa strādā pie mums," es teicu.
  
  
  "Pa labi." Viņš zinoši pasmaidīja. "Ficuzza kungs jums palīdzēs jūsu meklējumos, Kārtera kungs. Jūs nedrīkstat lietot šaujamieročus uz šī kuģa, izņemot pašaizsardzības nolūkos, un jums ir jārespektē citu manu pasažieru privātums. Turklāt jums vajadzētu darīt visu iespējamo, lai nesazinātos ar viņiem.
  
  
  Es atkal sāku dusmoties. "Kapteinis Bertoldi," es teicu, "es neesmu gatavs strīdēties. Es aicinu jūs ieklausīties, kas man ir sakāms, pirms izlemjat, ko mēs darīsim un ko nedarīsim."
  
  
  Bertoldi un Fikuca sašutuši saskatījās. — Man nav visas dienas laika, lai apspriestu šo lietu, Kārtera kungs, — Bertoldi vēsi sacīja. "Ja jums ir kas sakāms, lūdzu, īsi."
  
  
  "Kaptein," es teicu, "mēs nerunājam tikai par šo cilvēku. Mēs uzskatām, ka viņš uz šī kuģa ienesa ļoti bīstamu ieroci.
  
  
  'Ierocis?'
  
  
  'Jā, tas arī viss.' Es paskatījos tieši uz viņu. - "Atomierocis".
  
  
  Viņa acis nedaudz iepletās.
  
  
  "Mēs domājam, ka tā ir maza atombumba."
  
  
  Ficuzza piecēlās no krēsla. - "Diavolo!
  
  
  Kapteiņa Bertoldi sejā parādījās šoka mājiens, tad viņš ātri atgriezās pie sava skeptiskā skatiena. - "Kādi pierādījumi jums ir par to?"
  
  
  "Nav precīzu pierādījumu," es atzinu. “Piezīme ar jūsu kuģa nosaukumu un daudz papildu informācijas. Bet kopā tie noved pie saprātīga secinājuma." Iestājās ilgs, dziļš klusums. — Bet jūs neesat pārliecināts, ka uz mana kuģa ir bumba?
  
  
  "Tas ir vairāk nekā iespējams, kaptein," es teicu.
  
  
  "Un jūs vēlaties meklēt kuģi, lai atrastu iespējamo bumbu?" "Kaptein," sacīja Ficuzza, "es varu likt šim darbam vairākus cilvēkus."
  
  
  "Mums vajag vismaz duci vīru," es teicu. “Šis ir liels kuģis, un laiks iet uz beigām. Mums jāsāk pārmeklēt visu Neapolē iekāpušo pasažieru kajītes, jo esmu pārliecināts, ka mūsu meklētā vīrieša īstais vārds Jūdass nav pasažieru sarakstā. Protams, mums tas ir jāpārbauda."
  
  
  "Lielākā daļa pasažieru iekāpa Neapolē, Kārtera kungs," iebilda kapteinis. "Jūs vēlaties uzmākties un sarūgtināt šos cilvēkus. Ziniet, pasažieriem ir noteiktas tiesības.
  
  
  Un viena no tām ir tiesības uz drošību uz šī kuģa,” es sacīju. Es arī lūdzu uzticēt meklēšanu man, jo man ir pieredze šādās lietās. Un tad es gribētu, lai tu palēninātu kuģi, lai mums būtu vairāk laika.
  
  
  Ej lēnāk! - Bertoldi sašutis iesaucās. Nekad. Man jāpieturas pie grafika. Arī maniem pasažieriem ir savs grafiks. Jūs pat nezināt, vai uz klāja ir bumba. Nē, kuģis uztur normālu kreisēšanas ātrumu.
  
  
  Kapteinis!
  
  
  "Un," viņš mani pārtrauca, "Ficuzza kungs vada meklēšanu. Jūs saņemsiet no viņa pavēles, Kārtera kungs, pretējā gadījumā kratīšanas nebūs vispār. Tas ir skaidrs?
  
  
  — Kļūst skaidrāks.
  
  
  Kapteinis Bertoldi pagriezās pret Fikusu. “Paņemiet desmit cilvēkus un šos divus cilvēkus un pārmeklējiet kajītes. Sāciet trešajā klasē un virzieties uz augšu no turienes.
  
  
  "Kaptein," es teicu, "diez vai Jūdasam būs nekas cits kā vien pirmās klases kajīte."
  
  
  "Es atkārtoju, Ficuzza kungs, sāciet trešajā klasē," sacīja Bertoldi. "Ja meklēšana tur neizdosies, mēs redzēsim, vai ir jāpārmeklē citas kuģa daļas."
  
  
  Šī cilvēka stulbums bija neticams. Es nolēmu nosūtīt telegrāfu uzņēmuma galvenajam birojam, ka viņš traucē pilna apjoma meklēšanu.
  
  
  "Paldies par sadarbību, kaptein," es auksti teicu un piecēlos kājās.
  
  
  "Jūsu rīcībā, Kārtera kungs," viņš teica. - Vēl viena lieta, Ficuzza kungs. Ja ir pasažieri, kuri atsakās pārmeklēt viņu kajītes, neuzstājiet. Nosūtiet tos man, un es paskaidrošu."
  
  
  "Kaptein, mums nav laika tādiem...
  
  
  — Varat iet, Kārtera kungs.
  
  
  Es nikni paskatījos uz viņu. "Labi," es teicu. Es pagriezos un izgāju no kajītes kopā ar Džīnu, un Ficuzza man sekoja.
  
  
  Ficuzza bija daudz noderīgāks nekā viņa kapteinis. Viņš ātri noķēra mantzieri Fabricio, un kopā viņi savāca deviņus jūrniekus, kuriem bija jāmeklē kopā ar mums. Kaut tas nebūtu tik liels darbs, lai pats tiktu galā.
  
  
  
  
  Pa skaļruni tika paziņots, ka visiem trešās klases pasažieriem pēc pusdienām jāpaliek savās kajītēs, lai veiktu bagāžas pārbaudi. Tas būtu bijis vēl viens brīdinājums Jūdam par to, kas notiek, taču šķita, ka mūsu rīcību nevar noslēpt. Mēs visu vakaru meklējām bagāžu, bet neko neatradām. Ja pasažieris nebija salonā, kratīšana netika veikta - pēc kapteiņa pavēles. Par laimi tur bija lielākā daļa pasažieru. Pusnaktī nācās apstāties – arī pēc kapteiņa pavēles.
  
  
  Pēc nelielas pretestības viņš ļāva mums pārmeklēt mašīntelpu, bet mēs neko neatradām.
  
  
  
  
  Nākamajā rītā detektīvu grupa, ieskaitot Džīnu un es, nedaudz atpūtāmies. Mums tas bija jādara. Itāļu apkalpei draudēja iemigšana, un arī mēs bijām noguruši. Īsi pirms pusdienlaika paķērām kādu ātro uzkodu un turpinājām ceļu. Pierunāju Bertoldi no trešās klases uzreiz iet uz pirmo klasi, lai mēs otro klasi atlicinātu pēdējai. Meklēšana turpinājās visu dienu. Lielākā daļa pasažieru bija ļoti laipni. Daži uzstāja uz tikšanos ar kapteini, bet galu galā piekrita viņu mantu pārmeklēšanai.
  
  
  Līdz otrās dienas beigām mēs bijām sastādījuši visu pasažieru sarakstu, taču mēs nebijām atraduši neko, kas līdzinātos atombumbai, un mēs nebijām redzējuši nevienu, kas kaut nedaudz līdzinātos Jūdam. Ja viņš atradās uz klāja, viņš bija labi paslēpts, vai arī viņu apmeklēja kāds no pārējiem vienpadsmit vīriešiem, kas veica šo darbu. Bet mēs joprojām bijām tukšām rokām.
  
  
  Trešajā dienā mēs jautājām Bertoldi, vai mēs varētu pārmeklēt apkalpes telpas. Viņš bija nikns. — Vai tagad nav skaidrs, ka jūs kļūdījāties par bumbu, Kārtera kungs?
  
  
  "Nebūt ne," es atbildēju. "Un, ja jūs nedosiet man atļauju veikt šo izmeklēšanu, es nosaukšu jūsu galveno mītni. Un tad es sazināšos arī ar Vašingtonu, kas pēc tam sazināsies ar jūsu valdību Romā."
  
  
  Augstprātība izslīdēja no Bertoldi sejas. - "Vai tie ir draudi, Kārtera kungs?"
  
  
  - Jūs varat to saukt, kā vēlaties, kaptein. Es darīšu visu iespējamo, lai pārmeklētu šo kuģi. Mēs ar pilnu ātrumu kuģojam uz Ņujorku un ierodamies tur rīt pēcpusdienā. Šajā pilsētā dzīvo desmit miljoni cilvēku. Ja jūs neuztraucaties par saviem pasažieriem, padomājiet par šiem cilvēkiem. Ja uz kuģa atrodas atombumba, kas jebkurā brīdī var eksplodēt, vai jūs vēlētos, lai šāda nelaime notiktu uz jūsu sirdsapziņas? Tas ir, ja izkļūt dzīvs, par ko es nopietni šaubos.
  
  
  Ficuzza klusi sacīja: "Kaptein, iespējams, apkalpei šis traucēklis nebūs prātā."
  
  
  Bertoldi piecēlās no galda un sāka staigāt. Kad viņš pagriezās pret mani, viņa seja bija nopietna. "Labi, Kārtera kungs," viņš teica. "Jūs varat veikt savu pētījumu. Bet es jūs personīgi pavadīšu līdz saviem virsnieku mītnēm."
  
  
  "Kā vēlaties," es teicu.
  
  
  Meklēšana lēnām ievilkās līdz pusdienlaikam. Tas neko nedeva un izsauca kapteiņa Bertoldi dusmīgas piezīmes. Viņš bija īpaši dusmīgs, kad mēs īsi apceļojām arī viņa kameras. Viņš jautāja. - "Tagad jūs atzīstat, ka nav bumbas?"
  
  
  "Es teicu: "Nē, tagad es gribu pārmeklēt virsbūvi, līdz pat glābšanas laivām.
  
  
  "Absurds!" - viņš nomurmināja, bet turpināsim. Ficuzza mums kādu laiku palīdzēja; Pēc tam mēs ar Džīnu palikām divatā. Mēs izpētījām lielā kuģa kambīzes, noliktavas, visas bedres un stūrus, bet bez rezultātiem.
  
  
  "Varbūt kapteinim ir taisnība, Nik," Džīna teica vakariņās tovakar. - "Varbūt uz kuģa nav bumbas. Iespējams, Jūdass palaida garām savu iespēju burāšanas grafika izmaiņu dēļ.
  
  
  "Es vēlos, lai tā būtu patiesība," es teicu. "Es ļoti vēlos, lai Bertoldi būtu taisnība. Bet es pazīstu Jūdu, Dženij. Es saraucu pieri. “Ir jābūt vietām, kuras mēs neesam meklējuši. Vai varbūt kāds no mūsu palīgiem slikti pastrādāja. Mēs nezinām. Un rīt mēs iebrauksim Ņujorkas ostā. Man šovakar jānosūta Vanagam ziņa pa radio. '
  
  
  — Ko tu teiksi?
  
  
  "Mēs vienkārši neatradām Jūdu un viņa bumbu. Vanags kaut ko izdomās.
  
  
  
  
  Es gulēju nemierīgi. Kad nākamajā rītā pamodos un paskatījos uz Džīnu, kura joprojām gulēja kajītes otrā daļā, nodomāju, cik tuvu esam Ņujorkai. Brokastu laikā saņēmām biļetenu, ka ceļš ilgs vēl trīs stundas.
  
  
  — Vai kuģim būs atļauts piestāt? - jautāja Džīna.
  
  
  "Ja tā, tad tur būs uzņemšanas komiteja," es atbildēju.
  
  
  Kamēr pārējie pasažieri sakrāva mantas un gatavojās izkāpt, es paliku mūsu kajītē ar Džīnu. Ap pulksten desmitiem devos uz pirmās klases klāju, cerībā ieraudzīt kādu, kas varētu līdzināties Jūdam. Pusvienpadsmitos parādījās cietzeme, un īsi pirms pusdienlaika pietauvojāmies Ņujorkas ostā. Lielākā daļa pasažieru atradās uz klāja ar skatu uz Manhetenas panorāmu un Brīvības statuju.
  
  
  Kā jau gaidīju, mūs sagaidīja. Krasta apsardze noķēra Leonardo no ostas un lūdza to apstāties. Kapteinis paklausīja, bet es redzēju viņu dusmīgi kliedzam pavēles saviem virsniekiem. Neilgi pēc pusdienlaika uz kuģa iekāpa vairāki krasta apsardzes virsnieki un karavīri, kurus pavadīja vairāki AX aģenti, Ņujorkas mērs un Deivids Hoks.
  
  
  Kapteinis Bertoldi lūdza satikties savā kajītē. Diviem vecākajiem krasta apsardzes virsniekiem, mēram Vanakam, Fikuzai, Džīnai un man bija jāiet uz turieni. Vanags iekoda no sava neaizdedzinātā cigāra, kamēr es viņu informēju par mūsu neveiksmēm.
  
  
  "Es neticu, ka Jūdass ir uz klāja," viņš teica. "Un, ja viņš ir uz klāja, tad droši vien tur ir arī bumba." Viņš paskatījās uz Džīnu. "Tu pieņem darbā skaistas sievietes, Nik," viņš teica.
  
  
  Džīna saprata komplimentu, bet ne sarkasmu. "Gresija," viņa teica un pasmaidīja.
  
  
  "Prego," atbildēja Deivids Hoks.
  
  
  Man gribējās smieties, bet doma par Jūdu novilka manu mutes kaktiņus uz leju.
  
  
  — Vai esat pārmeklējis visu kuģi? - Vanags jautāja.
  
  
  "No augšas uz leju," es teicu. “Dieva dēļ mēs pat ieskatījāmies tualetēs. Es vienkārši vairs neko nezinu."
  
  
  Es neko neteicu. Vanags un Džīna paskatījās uz mani.
  
  
  'Kas tas ir?' - Vanags jautāja.
  
  
  "Es tikai domāju par citu vietu," es teicu. — Pasaki Bertoldi, ka es tūlīt būšu klāt.
  
  
  Es piesteidzos pie kasiera galdiņa, atceroties, ka mūsu kratīšanas sākumā mantzinis bija stāstījis par kādu vīrieti, kurš pienāca pie kapteiņa galdiņa, lai runātu par lietu drošību. Tās ir vērtīgas lietas. Tas nozīmēja, ka uz kuģa bija jābūt seifam.
  
  
  "Jā, Kārtera kungs," Fabricio sacīja, kad es viņam par to jautāju. "Mūsu birojā ir liels seifs. Bet es nevaru iedomāties, ka tajā ir kaut kas, kas jūs interesētu.
  
  
  "Varbūt mums vajadzētu paskatīties," es teicu. Fabricio mūs nekaitināja. Viņš pat neuztraucās piezvanīt kapteinim. Mirkli vēlāk tika atvērts cilvēka izmēra seifs. Es noliecu galvu un sekoju viņam iekšā. Mēs visu apskatījām. Lielajā iepakojumā bija sudraba artefakts no Spānijas. Tā bija vilšanās.
  
  
  "Es ļoti atvainojos, ser," sacīja Fabricio.
  
  
  "Nu, tā bija tikai ideja."
  
  
  Es viņu atstāju un atgriezos pie kapteiņa galda. Man kaut kas skraidīja galvā, bet es nevarēju to saprast.
  
  
  Viņi sāka birojā. Kapteinis piegāja pie sava galda. Visi pārējie sēdēja, izņemot Vanagu, kurš stāvēja stūrī ar cigāru mutes kaktiņā un kalsnas rokas sakrustojas uz krūtīm. Es piegāju pie viņa un pakratīju galvu, parādot, ka man nekas nav izdevies.
  
  
  "Bet Kārtera kungs skatījās uz šo kuģi augšup un lejup!" - teica Bertoldi. "Ja tāda lieta būtu bijusi uz klāja, viņš to būtu atradis."
  
  
  "Atvainojiet, kaptein," sacīja vecākais no diviem krasta apsardzes virsniekiem, komandiera leitnants. "Mēs nevaram ielaist šo kuģi Ņujorkas ostā, kamēr nav veikta rūpīgāka izmeklēšana."
  
  
  "Tiesa," piekrita mērs. - "Mums jāturpina meklēt. Uz spēles ir likti miljoniem dzīvību."
  
  
  Bertoldi uzmeta man niknu skatienu, it kā es būtu viņu ievedusi šajā neveiklā situācijā. "Vai jūs dodaties," viņš jautāja, "atstāt manus pasažierus šeit jūrā, kamēr turpināsiet pārmeklēt manu kuģi?"
  
  
  "Nē," Vanags atbildēja kā krasta apsardzes virsnieks. Visi paskatījās uz viņu. "Mums ir labāks plāns, kas ir daudz drošāks pasažieriem. Šobrīd šeit kursē vairāki prāmji. Pasažieri iekāpj šajos prāmjos bez bagāžas un dodas uz ostu. Viņi tiks labi pieskatīti, kamēr kuģis atkal tiks pārmeklēts. Pats kuģis tiks atgriezts atklātā jūrā, un izmeklēšanu veiks mani vīri un komandiera leitnanta vīri manā vadībā.
  
  
  "Atpakaļ uz atklātu jūru!" — blāvā tonī sacīja Bertoldi. — Pārvietoju savus pasažierus?
  
  
  "Es domāju, ka tas ir vienīgais drošais risinājums, kaptein," sacīja Vanaks. "Drīz šeit ieradīsies prāmji," sacīja kapteinis leitnants.
  
  
  — Bet tev nav tiesību! — iesaucās Bertoldi. "Tas ir liels stulbums."
  
  
  — Kaptein, — Vanags ledaini sacīja, — būtu muļķīgi ignorēt draudus.
  
  
  Kapteinis Bertoldi smagi sabruka pie galda. Viņš skatījās uz savām rokām. "Lieliski," viņš teica. "Bet, ja bumba netiks atrasta, kungi, es plānoju uzaicināt savu uzņēmumu protestēt pret šo neveiksmīgo incidentu."
  
  
  "Pret viņu izturēsies ar visu cieņu," atbildēja Vanags. "Tagad, kaptein, es domāju, ka jums labāk būtu informēt pasažierus par notiekošo."
  
  
  Doma, kas virmoja manā galvā, pēkšņi ieguva aprises. Es gaidīju, kamēr pārējie vīrieši aizies. Kad salonā vēl atradāmies tikai kapteinis, Vanags, Džīna un es, es jautāju: "Kaptein, vai tā ir taisnība, ka pasažieri nāk pie jums, lai noguldītu vērtslietas, kas pārsniedz noteiktu summu?"
  
  
  Bertoldi uzmeta man neapmierinātu skatienu. Es uzskatu, ka viņš mani uzskatīja par savu personīgo mocīti. — Tieši tā, Kārtera kungs, — viņš teica.
  
  
  Vanags paskatījās manā sejā, mēģinot saprast, ko es domāju.
  
  
  "Vai šī ceļojuma laikā jums ir bijuši daudz šādu lūgumu?"
  
  
  — Varbūt pieci vai seši.
  
  
  "Un tad šie cilvēki nāk uz šo biroju, vai ne?"
  
  
  "Jā jā".
  
  
  — Ko tu dari, Nik? - Vanags jautāja.
  
  
  "Es domāju, ser," es teicu. "Vai kāds no šiem pasažieriem jūsu skapī ielika diezgan lielu paku?"
  
  
  'Jā, patiesi. Viņi bija vairāki."
  
  
  "Un jums vajadzēja atstāt vienu no šiem cilvēkiem vienu šajā kajītē kaut uz īsu laiku?"
  
  
  Viņš dīvaini paskatījās uz mani; tad es redzēju, ka viņš kaut ko atcerējās. Pirmo reizi, kopš es viņu satiku, viņš runāja ar zināmu bijību savā balsī. "Jā, tiešām," viņš lēni teica. "Šeit bija vīrietis..."
  
  
  "Kā viņš izskatījās?" - Vanags jautāja.
  
  
  "Viņam bija bārda. Ļoti dīvaina izskata vīrietis. Ļoti tieva seja.
  
  
  "Jūda!" - Vanags kliedza.
  
  
  "Es arī tā domāju," es teicu. "Un, iespējams, viņš mainīja savus plānus, atrodoties šajā kajītē. Viņš, iespējams, bija nodomājis ievietot bumbu lielā seifā, bet, iespējams, nolēmis, kad viņš bija šeit viens, atrast labāku vietu. Vai varbūt viņš nevēlējās modināt kasierī ziņkāri par šo tēmu."
  
  
  Bertoldi rakņājās savā rakstāmgalda atvilktnē un izvilka papīru. Viņš brīdi paskatījās uz viņu. "Tas ir viņa vārds," viņš teica. - Arnolds Benedikts. Viņam ir pirmās klases kajīte ar divpadsmito numuru uz A klāja.
  
  
  Tajā brīdī pie durvīm parādījās mērs ar papīra lapu rokā un izbiedētu sejas izteiksmi.
  
  
  — Kungi, ja radās šaubas par situācijas nopietnību, tagad tās var noskaidrot.
  
  
  'Kas tas ir?' - Vanags jautāja.
  
  
  "Mans birojs tikko saņēma šo telegrammu no Romas," viņš skarbi sacīja.
  
  
  Vanags paņēma papīra lapu un skaļi nolasīja:
  
  
  
  
  
  "Mēra kungs. Atombumba ir novietota tādā vietā, ka jūsu pilsētu var iznīcināt ar pogas klikšķi. Jums ir jātic mums, kad sakām, ka tas nav joks. Lai to pierādītu, mēs sniedzam mūsu aizdedzes mehānisma koda numuru: HTX 312.
  
  
  Bumba tiks uzspridzināta 48 stundu laikā, ja vien netiks samaksāta summa simts miljonu dolāru zelta stieņos. Tas ir apmēram desmit dolāri, lai dzīvotu Ņujorkā. Lūdzu, padomājiet par to ļoti uzmanīgi. Ir daudz naudas iegūšanas avotu. 24 stundu laikā saņemsit otru ziņojumu ar turpmākiem norādījumiem.
  
  
  
  
  
  Vanags paskatījās uz mani. "Tas ir viņš," viņš teica. Pēc tam viņš jautāja: "Vai varat iedomāties, ko viņš varētu darīt ar simts miljoniem dolāru?"
  
  
  "Vai jūs zināt, kas nosūtīja šo vēstuli?" - jautāja mērs.
  
  
  — Cilvēks, kuru mēs meklējam, — Vanags atbildēja. "Telegrammu vajadzēja nosūtīt vienam no viņa līdzgaitniekiem Romā, lai tā sakristu ar "Leonardo" ierašanos Ņujorkā."
  
  
  "Droši vien Farrelijs," es nomurmināju.
  
  
  "Gluži pretēji," kapteinis iebilda. "Tajā nekas nav teikts par "Leonardo", vispār nekas."
  
  
  "Acīmredzamu iemeslu dēļ," Vanags nomurmināja. — Acīmredzot viņi nevēlējās pievērst uzmanību šim kuģim, Bertoldi kungs.
  
  
  Es pamanīju kapteiņa acu skatienu, kad Vanags viņu uzrunāja bez sava ierastā titula. Viņa augstprātība bija kaitinoša, taču ne tuvu tik kaitinoša kā viņa nevēlēšanās man palīdzēt. Bet tagad Vanags bija pavēlnieks, un Bertoldi pieņēma pavēles no AX, vai viņam tas patika vai nē.
  
  
  "Mani informēja, ka prezidents un gubernators saņēma vienas un tās pašas telegrammas," sacīja mērs. "Viņi vēlas, lai mēs strādātu kopā, lai savāktu nepieciešamo naudu. Bet simts miljonu zelta, mans Dievs, kas tas par traku?
  
  
  "Mēra kungs, mums ir jāuztver ļoti nopietni traks cilvēks. "Psihopātisks slepkava, kurš ir apņēmies īstenot savus draudus, ja zelta stieņi netiks piegādāti," es teicu.
  
  
  "Tas ir absurds, pilnīgi absurds," Bertoldi sarauca pieri. "Tas ir joks, slikts amerikāņu joks."
  
  
  "Es negribētu smieties, ja sprāgtu bumba," sacīja Vanags. Viņš pastiepa kaklu pret durvīm un sauca krasta apsardzes virsnieku, kas stāvēja aiz durvīm.
  
  
  'Jā, ser?' — ieejot sacīja komandieris leitnants.
  
  
  “Kārtera kungs pārmeklēsim šo būdu. Pa to laiku paņemiet savu adjutantu un dažus manus virsniekus un pārbaudiet, vai jūs varat atrast Arnoldu Benediktu divpadsmitajā kajītē uz A klāja. Viņš varētu būt tas vīrietis. — Jā, kaptein, — Hoks piebilda, — viņš noteikti būs bruņots un bīstams. Tāpēc veiciet visus iespējamos piesardzības pasākumus." Virsnieks pamāja ar galvu un pagriezās.
  
  
  "Viņam ir bārda," sacīja kapteinis. Vecā kareivība bija gandrīz pilnībā izzudusi, un viņa novājinātajā sejā parādījās satraucošas grumbas. "Un ļoti, uh, kalsna seja. Ak, un es atceros vēl vienu lietu."
  
  
  'Kurš?' - Vanags iesaucās, uzmanīgi sekodams katram kapteiņa vārdam.
  
  
  "Nu, es nezinu, vai tas ir svarīgi," Bertoldi vilcinājās, "bet viņš man jautāja, vai lidmašīnā nav iespējams dabūt insulīnu. Man ir aizdomas, ka viņam ir diabēts.
  
  
  "Nav brīnums, ka viņš izskatās tik slikti," es klusi teicu, redzot Jūdas rāpojošo profilu savās prāta acīs. Vanags pamāja. - Un kaptein, vai jūs nosūtīsit divus manus kalnrūpniecības ekspertus, lai viņi sagatavotos visiem neparedzētiem apstākļiem? Un dariet mums ziņu, kad "Arnolds" tiks atrasts."
  
  
  "Viss ir kārtībā," sacīja komandieris leitnants. Viņš atstāja kajīti. Džīna nostājās man blakus, savijot savus pirkstus starp manējiem. - "Kā es varu Jums palīdzēt?" viņa jautāja.
  
  
  "Ejiet un iedzeriet tasi kafijas atpūtas telpā," sacīja Vanags. "Tu to esi pelnījis."
  
  
  Džīna man uzsmaidīja un izgāja no kajītes. Kapteinis viņai sekoja aiz pieklājības. Beidzot viņš sāka izrādīt zināmu cieņu. Kad mēs ar Vanaku bijām vieni kajītē, viņš pagriezās pret mani un pasmaidīja.
  
  
  "Es nedaru daudz āra darbu, Nik," viņš teica, "un man tas vienkārši patīk. Vai jums ir vēl kādas maģiskas idejas?
  
  
  'Nē, ser. Tagad apgriezīsim šo kabīni otrādi.
  
  
  Un mēs to izdarījām. Zināju, ka prāmji jau ir ceļā un pasažieri drīz izkāps, kas mani nedaudz nomierināja. Bet, ja Jūdasam rokās būtu bumbas detonators, viņš jebkurā brīdī varētu mūs uzspridzināt.
  
  
  Mēs rakņājāmies pa kapteiņa galdu, pārmeklējām dokumentu skapjus un apskatījām visu kajīti. Vanags ātri nogura. Viņš apsēdās krēslā pie kapteiņa galda, un es pamanīju sviedru lāses uz viņa pieres.
  
  
  "Es kļūstu vecs, Nik," viņš teica. "Šķiet, ka šeit ir diezgan smacīgs."
  
  
  "Tev taisnība," es teicu. Paskatījos uz kabīnes sānu sienu, ieraudzīju ventilācijas režģi un domāju.
  
  
  Es apsēdos blakus restēm. Tas tika ievietots diezgan lielā panelī, kas tika piestiprināts pie sienas ar skrūvēm. Viena no skrūvēm bija vaļīga.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jums ir nagu šķēres?"
  
  
  "Jā," viņš teica, ieķērās kabatā un pasniedza man šķēres.
  
  
  Kad viņš ieraudzīja, ka sāku skrūvēt paneļa skrūves, viņš pienāca un ar interesi nostājās man blakus. Strādāju drudžaini, un, lai gan panelis kādu laiku pielipa pie viena stūra, beidzot izdevās to noplēst.
  
  
  Mēs ielūkojāmies gaisa vadā un tur ieraudzījām: iepakojumu trīs pēdu garumā, ietītu brūnā papīrā. Tas aizpildīja caurumu gaisa vadā un atradās ar savu galu vietā, kur gaisa vads izliecās un izgāja horizontāli no kabīnes.
  
  
  — Sasodīts, — Vanags sacīja.
  
  
  Ar šķērēm izgriezu papīrā caurumu un apskatīju saturu. Tā bija viegla metāla kaste, iespējams, alumīnija sakausējums. Ārpusē atradās mehānismi, tostarp miniatūrs liela attāluma elektroniskais uztvērējs. Dega maza sarkana gaisma, bez šaubām liecinot, ka bumba ir gatava nekavējoties eksplodēt.
  
  
  Es atvilkos.
  
  
  "Es piezvanīšu kalnrūpniecības ekspertiem," Vanags klusi sacīja. "Man arī ir kāds, kas to saprot."
  
  
  ES jautāju. - Ko darīt ar pasažieriem "Vai vispirms jāizkāpj?"
  
  
  Vanags domīgi samiedza aukstās acis. "Es tā nedomāju. Jebkurā brīdī mēs varam nonākt konfrontācijā ar Jūdu. Turklāt mums ir jāpieņem, ka bumba var eksplodēt tieši zem mūsu deguna mazāk nekā minūtē, varbūt pat sekundē. Esam ļoti tuvu ostai. Ja šeit sprāgs bumba, cietzeme cietīs tādus pašus postījumus kā tad, ja mēs būtu ostā. Nē, Nik, mums ir jāmēģina to izslēgt."
  
  
  Es pamāju ar galvu, tāpat kā Vanags nolemjot apsteigt Jūdu. Viņš izgāja no kabīnes, lai atvestu speciālistu. Es aizslēdzu aiz viņa durvis un vēlreiz apskatīju biedējošo paku.
  
  
  Sarkanā gaisma turpināja draudīgi spīdēt, liecinot par bumbas briesmīgo un postošo spēku. Tad es prātoju, vai Jūda patiešām nospiedīs detonatoru, pat ja tas nogalinās viņu pašu. Šis cilvēks, es zināju no pagātnes pieredzes, bija ļaunuma iemiesojums. Varbūt, ja viņš zinātu, ka esam atklājuši bumbu, viņš nevilcināsies īstenot savu necilvēcīgo plānu, pat ja sprādziens viņu nogalinātu. Mēs nevarējām riskēt, tas bija skaidrs, it īpaši, ja mums bija darīšana ar tik neparedzamu un garīgi izvirtušu vīrieti kā Jūda.
  
  
  Es paredzēju šī murga briesmīgo iznākumu - sēņu mākonis, kas izplata savu atomu indi. Miljoniem cilvēku iznīcināšanas četrdesmit piecu kilometru rādiusā mirs. Daudzi tūkstoši mirs sekundāro un terciāro triecienviļņu laikā. Un vēl tūkstošiem mirs lēnā un briesmīgā nāvē no radiācijas.
  
  
  Manas domas drīz pārtrauca klauvējiens pie durvīm. Es piegāju pie durvīm un jautāju, kas tas ir. Tiklīdz Vanags pateica savu vārdu, es atslēdzu durvis un pakāpos malā, lai viņu ielaistu.
  
  
  Viņam sekoja kapteinis Bertoldi un trīs drūma izskata vīri, kurus es nepazinu. — Paskaties uz šo, Bertoldi, — Vanags aizkaitināti sacīja, noguris no kapteiņa neuzticēšanās un līdzjūtības trūkuma. Bertoldi nobālēja. Viņš stāvēja trīcēdams, bezspēcīgā niknumā savilkdams dūres.
  
  
  "Un izejiet no šejienes, ser," Vanakijs iesaucās, rādot, lai es pavadu kapteini līdz durvīm.
  
  
  Bertoldi gāja pa koka kāpnēm, viņa acis dīvaini skatījās taisni uz priekšu. Es aizslēdzu aiz viņa durvis un pagriezos pret Vanagu un trim pārējiem. — Gotlība kungs, Niks Kārters, — viņš teica.
  
  
  Es sarokojos ar kalsnu, drosmīgu vīrieti, kuram bija brilles bez malām — zinātnieka stereotips. Vanags man paskaidroja, ka Gotlībs ir izgudrojis detonatoru — ierīci, kas ļāva Jūdam un viņa pavadoņiem izveidot bumbu.
  
  
  Tikmēr divi aizdedzes eksperti bija aizņemti ar iepakojuma izņemšanu no bumbas. "Tas būtu šausmīgi... šausmīgi," Gotlībs nomurmināja, "ja mana ierīce tiktu izmantota šādā veidā."
  
  
  Tas, protams, bija nepietiekams apgalvojums. Gotlībs pievienojās diviem citiem vīriešiem, kuri noliecās pār bumbu. "Vai esat pārliecināts, ka tas ir viņš?" - Vanags viņam jautāja.
  
  
  Gotlībs pamāja. 'Par to nav šaubu. Personai, kas to salika, ir lieliska izpratne par kodoltermisko skaldīšanu. Diemžēl šīs zināšanas esam paplašinājuši vēl vairāk." Vanags paskatījās uz mani un es sarāvos. Gotlībs un divi vīrieši no AX strādāja pie bumbas. Sarkanā gaisma spokaini spīdēja viņu sejās, kad Gotlībs noklikšķināja ar mēli un pie sevis murmināja. "Šeit," viņš beidzot teica. - Tur ir vads. Jā, tas arī viss. Nē, ne tas viens, otrs.
  
  
  Mēs drūzmējāmies ap atveri sienā. Es centos nedomāt par to, kas notiktu, ja bumba nopūstos tieši tagad, pat ja es neko nejutu. Šķita, ka cilvēkiem, kas strādāja pie bumbas, bija tērauda nervi. Vanags piegāja pie durvīm un jautāja, vai komandieris leitnants jau ir ziņojis. Tas tā nebija.
  
  
  “Vai šai lietai ir spēks, ko viņi tai piedēvē? - es jautāju Gotlībam.
  
  
  Viņš runāja lēni, neskatīdamies manā virzienā, jo visa viņa uzmanība bija vērsta uz bumbu. - 'ES tā domāju. No šejienes bumba iznīcinās visu sešdesmit, septiņdesmit kilometru rādiusā. Viņš koncentrējās uz detonatora mehānismu un pēc tam, it kā uzsverot savas domas, sacīja: "Nevienam nebūs izredžu."
  
  
  Viss, ko es varēju darīt, bija pamāt ar galvu. Gotlībs, gluži kā cilvēks, kas lasa nāvējošu katehismu, turpināja, turpinot vērot speciālistu darbu: “Bet ar pirmo sprādzienu, pirmajiem trieciena viļņiem viss nebūtu beigusies. Nokrišņi, paisuma viļņi - staru slimība un neapdzīvotas zemes posms, Nāves jūras posms. Manhetena kļūs par nevienam piederošu zemi, kas būs pilnīgi neapdzīvojama turpmākajās desmitgadēs.
  
  
  Es vairs nejautāju. Gotlībs deva man daudz vielas pārdomām.
  
  
  'Kā tev iet?' - Vanags nervozi jautāja, joprojām košļādams savu noberzto cigāru.
  
  
  Viens no vīriešiem pagriezās pret viņu. "Mums ir vēl viens riskants gadījums, kungs," viņš teica. No pieres uz sejas pilēja sviedri.
  
  
  Mēs ar Vanagu noliecāmies pār pārējiem un uzmanīgi vērojām.
  
  
  Kādā brīdī, kad man likās, ka tās gandrīz beigušās, Gotlībs kliedza: “Pie velna, nē! Ne šī!
  
  
  Vīrietis, kurš strādāja ar ierīci, apstājās un atspieda galvu pret sienu. Es redzēju, kā viņa rokas nedaudz trīcēja, kad viņš aizvēra acis un dziļi ieelpoja. Tad viņš kratīja sevi, lai savāktos. Viņš turpināja ar pārējiem diviem, un pēc nepilnām desmit minūtēm trīs vīrieši pagriezās, un viņu lūpās parādījās drūma gandarījuma līnija.
  
  
  "Tas notika," Gotlībs čukstēja. - "Bumba ir nekaitīga."
  
  
  Mēs ar Vanagu skatījāmies viens uz otru. Viņš izdvesa. "Manam nogurušajam ķermenim tas bija pārāk daudz," viņš teica. Viņš atspiedās pret kapteiņa galdu un dziļi ievilka elpu.
  
  
  Es piecēlos un mēģināju smaidīt.
  
  
  Vanags paņēma jaunu cigāru, aizdedzināja to un uzmanīgi izpūta apli. Tas pacēlās līdz kajītes griestiem, kad viņš skatījās tieši uz mani. — Tagad, kad tas ir izdarīts, Nik, atliek tikai viena lieta.
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Jūda," es teicu. — Un, ja tā drīkst teikt, ser, labāk miris nekā dzīvs.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Pasažieru brīdinājums tika nekavējoties atcelts, un kapteinis Bertoldi pateicās mums par labi paveikto darbu. Prāmji, kas tikko bija ieradušies uz kuģa, tika nosūtīti atpakaļ uz molu. Leonardo ieies ostā ar vairāku stundu nokavēšanos.
  
  
  Drīz pēc pavēles došanas uz tilta ieradās Krasta apsardzes komandieris leitnants, kur mēs ar Vanagu devāmies konsultēties ar kapteini. "Benedikts nekur nebija atrodams," virsleitnants ziņoja Vanam. "Jūsu cilvēki turpina izmeklēšanu, bet viņš slēpjas un cer aizbēgt no mums, kad citi pasažieri izkāps."
  
  
  — Viss kārtībā, — Vanags skābi sacīja. “Pasažieru haosā, kas mēģina izkāpt, mums būs gandrīz neiespējami viņus visus labi apskatīt. Un, protams, viņš vienmēr var mainīt savu izskatu."
  
  
  "Es domāju, ka mēs varam uz to paļauties," es teicu.
  
  
  Kuģis piestāja pulksten piecos. New York Post jau bija īpašs izdevums uz ielas ar trekniem virsrakstiem. Pūlis drūzmējās uz mola un ap to; policija mēģināja viņus savaldīt. Visur bija ziņojumi un fotogrāfi.
  
  
  Vanags novietoja virsniekus eju sākumā un beigās.
  
  
  "No šī brīža es labāk to darīšu pats," es viņam teicu.
  
  
  "Labi," viņš atbildēja. - "Es kādu laiku palikšu uz kuģa, lai jūs zinātu, kur es esmu, ja jums esmu vajadzīga."
  
  
  Mēs ar Džīnu pametām kuģi pirms pasažieru izkāpšanas. Es viņu aizvedu uz muitas ēku un liku viņai tur palikt.
  
  
  Piestātnē valdīja haoss, un man bija pesimistiska sajūta par Jūdas atrašanu.
  
  
  "Tu paliec tuvu, vai ne?" - jautāja Džīna.
  
  
  "Nē, es pārmeklēšu visu piestātni. Ja mēs viens otru pazaudēsim, paņemiet numuriņu Hilton viesnīcā un palieciet tur, līdz jūs par mani dzirdat."
  
  
  "Labi," viņa teica un noskūpstīja manu vaigu. - 'Esi uzmanīgs.'
  
  
  'Tu arī.'
  
  
  
  
  Žurnālisti sajaucās ar ziņkārīgajiem ap molu, un policijai bija jāatsakās no centieniem uzturēt kārtību. Es apstājos netālu no ejas, kur stāvēja arī divi citi AX aģenti. Kādu dienu viņi apturēja pasažieri ar bārdu un cieši turēja viņu. Es ātri piegāju pie viņiem un teicu, ka viņiem ir nepareizs. Bārda izrādījās īsta.
  
  
  Tieši pēc pulksten sešiem es ieraudzīju vīrieti, kurš tikko bija nokāpis no klāja. Tā vietā, lai dotos uz muitu, viņš devās uz ēkas galu, kur pie stāvvietas vārtiem stāvēja apsargs. Sākumā es viņu redzēju tikai no aizmugures. Viņš bija labi ģērbies un staigāja ar spieķi. Viņa gaita man šķita pazīstama. Paskatījos tuvāk un ieraudzīju bezmatainu roku, kas turēja portfeli. Tas neizskatījās pēc īstas ādas. Un roka nelocījās ap somas rokturi kā īsta roka. Tieši brīdī, kad es grasījos viņam sekot, viņš pagrieza galvu un es redzēju viņa seju. Viņam bija ūsas un saulesbrilles, taču šo galvaskausu nevarēja sajaukt ne ar ko citu. Tas bija Jūda. Ieraudzījis mani, viņš steidzās uz ēkas galu. Starp mums bija daudz cilvēku, un man bija jāpārvietojas cauri pūlim. Es lēnām virzījos uz priekšu, un, kad pagāju garām, Jūda jau bija pie vārtiem. Kad es vilku Vilhelmīnu un skrēju, es redzēju, kā viņš notriec apsargu un iegāja pa vārtiem autostāvvietā.
  
  
  Kad es piegāju klāt, Jūda vairs nebija redzama. Apsargs, kurš pielēca kājās, mēģināja mani apturēt, bet es iekliedzos, kas esmu, un izskrēju pa vārtiem. Ejot apkārt stāvošām mašīnām, es redzēju taksi piebraucam. Jūda paskatījās uz mani pa aizmugurējo logu.
  
  
  Es aptvēru Luger un pieskrēju pie motocikla, kas tur stāvēja. Netālu atradās garmatainu jauniešu bariņš, un es pieņēmu, ka motocikls pieder vienam no viņiem. Paskatījos un redzēju, ka atslēga ir aizdedzē. Es ielecu seglos. Tā bija liela Honda, kas paredzēta šosejai, un dzinējs sniedza pārliecinošu skaņu. "Sveiki!" - viens no jaunekļiem rūca.
  
  
  — Es tikai uz kādu laiku aizņemšos! - es iekliedzos pretī. Es metos ārā no vietas un metos pēc taksometra.
  
  
  Kad es izbraucu uz ielas, taksometrs vienkārši pagriezās pa kreisi divus kvartālus tālāk. Es braucu cauri satiksmei. Es sāku apdzīt taksometru un domāju, ka varēšu to noķert pie luksofora. Tad taksometrs sāka degt sarkanās gaismas. Jūda vai nu iedeva šoferim lielu naudu, vai pielika viņam pie galvas ieroci. Pēc desmit minūtēm mēs bijām uz šosejas, kas ved uz Kenedija starptautisko lidostu. Uz šosejas taksis atrāvās no manis, bet es domāju, ka esmu īstajā vietā. Es nesapratu, kā Jūda varēja iekāpt lidmašīnā, ja es viņu nepanāku lidostā.
  
  
  ES kļūdījos. Kad es nogriezos no šosejas uz stacijas ēku un centos samazināt attālumu starp mani un taksometru, es paņēmu eļļas piepildītu pagriezienu un man priekšā izslīdēja velosipēdists.
  
  
  Par laimi, es piezemējos ar augstiem krūmiem aizaugušā krastmalā un man bija tikai zilumi, zilumi un saplēsts uzvalks. Taču motociklu vairs nevarēja izmantot. Nolēmu vēlāk īpašniekam atlīdzināt un devos uz lidostu ar kājām. Apturēju visas garāmbraucošās mašīnas, bet stopētājus vairs neņēma.
  
  
  Beidzot mani savāca kravas automašīna, un mēs ieradāmies lidostā vismaz 45 minūtes pēc Jūdas.
  
  
  Es veicu izmeklēšanu un atklāju, ka tajā vakarā bija jāizlido duci ārzemju lidojumu. Viens no tiem bija lidojums no Pan Am uz Romu. Jā, vīrietis pierakstījās pēdējā brīdī. Kāds Benedikta kungs.
  
  
  ES jautāju. - "Vai es joprojām varu tikt pie viņa?"
  
  
  Vīrietis pagriezās, lai pārbaudītu lidojumu grafiku, un tad paskatījās pulkstenī. "Nē," viņš teica.
  
  
  Lidmašīna pacēlās pirms desmit minūtēm. Tieši laikā, kā plānots.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bija skaidrs, ka Jūda nekavējoties lidos atpakaļ uz Romu. Tur viņš būtu netālu no savas galvenās mītnes un Farrellija un viņa bandītiem. Viņš laikam nezināja, ka esam atklājuši viņa pazemes kompleksu Sicīlijā.
  
  
  Nākamais reiss uz Romu izlidoja tikai nākamajā rītā. Bet pēc pusotras stundas bija lidojums uz Londonu un pēc tam uz Romu, tāpēc mums bija jāierodas laicīgi uz brokastīm, apmēram stundu pēc Jūdas nolaišanās.
  
  
  Es piezvanīju Džīnai, un viņa brauca ar taksometru no Hilton uz lidmašīnu, kamēr es nopirku mūsu biļetes. Es gribēju, lai viņa būtu kopā ar mani, jo viņa tik labi pazina Džovanni Farelli. Kad es piezvanīju Vanagam un atvainojos par Jūdas zaudēšanu, viņš teica: “Nu, viņu būs viegli atrast Romā. Bet atcerieties, ja viņš aizbēgs, viņš paturēs detonatoru."
  
  
  "Vai man vajadzētu sazināties ar policiju Romā vai Interpolu, lai viņi varētu mēģināt viņu savākt, kad viņš nolaižas?"
  
  
  "Nē," sacīja Vanags. Viņa balsij bija tā cietā, aukstā skaņa, ko viņš dažreiz izmanto. "Ja policija viņu notvertu, jūs nezināt, kas varētu notikt. Nik, es gribu redzēt viņu mirušu, kā tu ieteici.
  
  
  Es nebiju pārsteigts, to dzirdot.
  
  
  Brīdī, kad pacēlāmies, mēs ar Džīnu bijām pilnībā izsmelti un lielāko daļu ceļa gulējām. Es negulēju cieši, bet biju pietiekami atpūtusies, lai turpinātu ceļu. Džīna gulēja kā bērns.
  
  
  Mēs varējām izveidot ātrus un vienkāršus savienojumus Londonā un ieradāmies Romā tikai pēc pulksten astoņiem. Bija skaidrs saulains rīts. Es iedevu taksistam dzīvokļa adresi, ko Džina man bija norādījusi. Farrelijs atveda tur savas sievietes, un Džīna teica, ka viņš dažreiz to izmantojis, lai tiktos ar citiem pazemes bosiem. Policija par dzīvokļa esamību nezināja, bet man likās, ka Jūda zināja. Ja viņš būtu zvanījis Farrelijam uzreiz pēc nolaišanās, viņam būtu pateikts, ka nav droši doties uz Sicīliju. Tādējādi viņi, iespējams, nolēma, ka šis dzīvoklis ir drošākā vieta, un, visticamāk, viņi tur tiksies, lai apspriestu turpmākos plānus.
  
  
  Gandrīz stundu pēc nosēšanās apstājāmies pie kādas daudzdzīvokļu mājas. Jau grasījāmies ieiet iekšā, kad aiz stūra izdzirdēju troksni.
  
  
  "Paliec šeit klusi," es teicu Džīnai.
  
  
  Es aizskrēju uz mājas stūri un redzēju, kā divi vīrieši iznāca pa sānu durvīm un tuvojās sudrabotajai Lanciai, kas bija novietota stāvēšanai pāri ceļam. Viens no abiem bija garš, gluds Farelijs, bet otrs bija Jūdass, kas savā uzvalkā izskatījās pēc Nāves. Viņš nebija pārģērbies, bet tomēr nesa spieķi.
  
  
  Nolēmu uzreiz streikot. Izvilku Vilhelmīnu. "Pietiek," es kliedzu. "Roma ir jūsu pēdējā pietura."
  
  
  Viņš reaģēja daudz ātrāk, nekā es domāju. Kad es izšāvu, viņš pieskrēja pie mašīnas. Vilhelmīna izšāva, bet es netrāpīju un lode trāpīja bruģakmeņos tieši aiz viņa. Es nošāvu vēlreiz, uztriecos buferim, un viņš pazuda aiz mašīnas.
  
  
  "Lāsts!" - es nomurmināju.
  
  
  Pēc tam Farelijs atšāva. Lode aizlidoja no kaimiņmājas. Es biju spiesta slēpties, kad viņš vēlreiz izšāva un sajuta durtu brūci manas kreisās rokas ārpusē. No otras mašīnas puses es redzēju, ka durvis atveras, bet es biju pārāk aizņemts, cenšoties atturēt Farelli no man sitiena.
  
  
  Pēkšņi dzirdēju Džīnas kliedzam. Viņa kliedza. - "Šauj, Nik!" "Viņš baidās nošaut!"
  
  
  Skatoties, kā Farelijs pievēršas Džīnai, es atcerējos, ka viņa ir viņa saimniece. Kad viņš viņu ieraudzīja, viņu uz brīdi pārņēma dusmas. Viņš notēmēja un šāva uz viņu. Lode viņai garām paskrēja par collām.
  
  
  Es atgriezu uguni. Mans pirmais šāviens trāpīja sienā blakus Farelli; otrais trāpīja viņam pa kaklu. Viņš krampji sarāvās un nokrita uz ietves.
  
  
  Pie manām kājām nosvilpa divas lodes, kas lidoja no mašīnas aizmugures. Brīdi vēlāk ierūca motors, un Jūdass metās prom pa šauro ieliņu. Es šāvos uz mašīnu, bet izdevās izsist tikai aizmugurējo logu.
  
  
  'Vai tev viss ir kārtībā?' - jautāju Džīnai.
  
  
  'Jā.'
  
  
  Ej uz savu dzīvokli un paliec tur,” es teicu. "Es nākšu pie tevis vēlāk."
  
  
  Viņa protestēja, bet es jau biju uzskrējis uz tās pašas ietves novietotajai Alfa Romeo 2000. Tas nebija aizslēgts. Iedarbināju dzinēju ar aizdedzes vadiem, ielecu mašīnā un metos pēc Jūdas.
  
  
  Pēc diviem kvartāliem es viņu ieraudzīju. Viņš nobrauca trīs kvartālus man priekšā un strauji pagriezās pa labi, mēģinot tikt no manis vaļā. Es iegāju pagriezienā, aizmugurējam ritenim kārtīgi slīdot un riepām čīkstot. Man priekšā Jūda pagriezās pa kreisi uz nelielu ieliņu, kas veda uz industriālo rajonu. Piecu minūšu laikā nobiedējām pusduci gājēju un gandrīz sadūrāmies ar divām automašīnām. Bet Jūda nesamazināja ātrumu, un es arī nē. Ja mēs brauktu pa šoseju, Alfa viņu būtu panākusi, bet ar šādu braukšanas veidu mašīnu ātrumi bija gandrīz vienādi, un Jūda to saprata.
  
  
  Vēl pēc piecām minūtēm Jūdass izvirzījās vadībā, un es viņu zaudēju. Bet, kad pagriezos pa noliktavas stūri, uz asfalta ieraudzīju mašīnu ar atvērtām durvīm. Es apklusu, izlecu un izvilku Luger. Jūda nekur nebija atrodama. Es paskatījos uz noliktavām un prātoju, vai viņš tur ir devies. Es gāju viņam pretī, kad mans skatiens nokrita uz kanalizācijas lūkas vāku. Tajā nebija nekā neparasta, izņemot to, ka tas bija nedaudz sašķiebies. Es piegāju pie viņa un uzmanīgi paskatījos uz vāku. Apmale atstāja nospiedumu ielas netīrumos. Es pieliecos un klausījos. Es dzirdēju apslāpētus soļus. Tie noteikti bija Jūdas soļi.
  
  
  Neskatoties uz sevi, es apbrīnoju viņa viltību. Neskatoties uz viņa slikto veselību un mākslīgajām rokām, šis vīrietis bija tikpat gudrs kā sakāmvārdu lapsa. Es ātri aizmetu atpakaļ lūkas vāku un nolaidos, līdz mani zābaki pieskārās metāla kāpņu trešajam pakāpienam bedrē. Ap mani pacēlās spēcīga smaka. Šāds tvaiks apgrūtina elpošanu, un jo dziļāk es iegāju bedrē, jo tumšāks tas kļuva. Tumsā zem sevis es dzirdēju žurku čīkstēšanu. Ja Jūda aizbēgtu pa plašo pazemes kanālu un eju tīklu, kas veidoja Romas kanalizācijas sistēmu, pastāvēja liela iespēja, ka es viņu vairs neatradīšu.
  
  
  Un tas bija pēdējais, ko es gribēju.
  
  
  Viņš man iedeva lapiņu pie Niagāras ūdenskrituma. Bet viņš no manis neizvairīsies tagad, kad tas bija tikai starp mums, vīriešiem. Palielināju ātrumu un ātri nokāpu lejā pa gļotām klātajām metāla kāpnēm.
  
  
  Kad beidzot nokļuvu lejā, uzgāju šauru klinšu dzega. Pār seno akmeni lēni grīkšķēja netīra un nepatīkami smakojoša ūdens straume. Smaka bija gandrīz neizturama;
  
  
  No ielas virs manis krītošais vājš gaismas loks radīja zināmu priekšstatu. Es stāvēju nekustīgi un klausījos piķa melnajās ēnās. Tad es to dzirdēju vēlreiz, steidzīgu soļu skaņas, kas atbalsojās tumsā apmēram simts jardus pa labi no manis.
  
  
  Vilhelmīna gulēja manā rokā. Es noliecos un sekoju Jūdam drūmajā tumsā.
  
  
  Manām kājām pieskārās silta spalvaina lieta. Es gandrīz iekliedzos no pārsteiguma, bet apslāpēju skaņu, kad man garām čīkstot aizlidoja žurka un aizskrēja pa šauru malu. Bija grūti noturēt tempu, jo īpaši tāpēc, ka dzega kļuva slidena un slapja, jo uz vecajiem, novecojušiem akmeņiem bija sūnu slānis.
  
  
  Pie zemajiem griestiem karājās lieli kukaiņi bez acīm. Es nebrīnītos, ja ieraudzītu arī sikspārņus. Visur pilēja gļotas, gaiss bija smacīgs un nomācošs. Bet ne uz pusi tik nospiedošs kā Jūda.
  
  
  Es koncentrējos uz viņa zūdošajiem soļiem. Manā priekšā tumsā kaut kas dzirkstīja. Es piespiedos pie sienas un aizturēju elpu. Bet tad Jūdass steidzās tālāk, un es viņam sekoju ar Vilhelmīnu rokā.
  
  
  Pagriežot stūri, es pēkšņi biju spiests nirt un gandrīz zaudēju līdzsvaru un iekritu kanalizācijā. Augstu virs manis nosvilpa lode, un atkal es dzirdēju Jūdu klibojam. Es viņam sekoju mazākā kanalizācijas caurulē, tumšā koridorā, kas bija daudz šaurāks nekā pirmais.
  
  
  Viņš atkal pagrieza stūri; Es paņēmu mērķi un izšāvu. Lode trāpīja stūrakmenim un atlēca. Es palaidu garām un skrēju pēc Jūdas, pirms viņš paspēja man pārāk tālu tikt priekšā.
  
  
  Tā bija klasiska kaķa un peles spēle. Uz katru viņa kustību es atbildēju ar tādu pašu gambītu. Bet, kad pagriezos ap stūri, viņš nekur nebija atrodams. Šī notekūdeņu sadaļa vairs netika izmantota. Tas bija sauss un gandrīz nebija smakas. Tas mani sākumā pārsteidza. Bet es drīz atklāju iemeslu, kāpēc Jūda izvēlējās šo eju zem ielas. Ieraudzīju sienā caurumu, kas bija pārklāts ar skārda plāksni. Tā bija paštaisīta lūka. Apstājos, klausījos un izdzirdēju troksni atvēruma otrā pusē. Tad viņš iekāpa.
  
  
  Tagad es varēju stāvēt taisni. Es nokļuvu tunelī, kas bija nosēts ar atkritumiem un dažādiem akmeņiem. Kad es tur stāvēju, es dzirdēju skaņu tālumā. Acīmredzot Jūda zināja šo izeju no kanalizācijas un gribēja to izmantot, lai atbrīvotos no manis. Drīz es uzzināju, kā viņš to plāno darīt. Manā priekšā parādījās gaisma un es ieraudzīju Jūdu siluetā. Viņš mani nošāva divas reizes. Viena lode praktiski iedūrās manā piedurknē. Tagad tumsas dēļ medības ir kļuvušas bīstamākas.
  
  
  Es piegāju pie apgaismotās bedres. Kad es tur nokļuvu, es redzēju, ka tunelis ved uz nelielu istabu, kurā karājās spuldze. Es paskatījos apkārt. Tagad es zināju, kur mēs atrodamies. Kādā sienas nišā gulēja apmēram piecdesmit cilvēku kauli, viņu galvaskausi bija sakrauti virsū, un viņi drūmi skatījās uz mani. Jūda mani aizveda uz katakombām, tuneļiem zem pilsētas, kur pirmie kristieši slēpās no saviem mocītājiem. Secināju, ka tā noteikti ir Svētā Kaliksta katakomba, visslavenākā no visām Romas katakombām. Lai gan šeit bija apgaismojums, šīs vietas nebija tūristu sarakstā.
  
  
  Es šķērsoju istabu un sekoju Jūdam. Atkal kļuva pavisam tumšs, lai gan šur tur karājās spuldzītes. Tagad es dzirdēju Jūdu smagi elpojam, pierādot, ka viņš kļūst vājš. Es aprēķināju, ka ir pagājis diezgan ilgs laiks, kopš viņam tika injicēts insulīns, un ka vajāšana bija izjaukusi viņa vielmaiņu. Viņš ilgi neizturētu. Bet es negribēju, lai viņš nonāk līdz vietai, kur var sajaukties ar tūristiem. Es palielināju tempu.
  
  
  Drīz es iegāju otrā istabā ar tādu pašu apgaismojumu kā pirmajā. Es neredzēju Jūdu, tāpēc ielauzos istabā. Tāpat kā pirmajā istabā, uz plauktiem sienās bija kaulu kaudzes ar galvaskausiem. Es biju pusceļā pāri istabai, kad dzirdēju smagu elpu pa labi.
  
  
  Es ātri pagriezos. Jūda atspiedās pret sausu, trauslu kaulu kaudzi. Viņa seja bija pelnu pelēka un nosvīdusi. Vīrietis bija āda un kauli, un viņa galvaskauss vairāk izskatījās pēc galvaskausiem plauktos, nevis pēc dzīva cilvēka galvas. Agrāk viņš bija neglīts vīrietis, bet tagad kļuvis biedējoši grotesks.
  
  
  Viņš elpoja neregulāri un sēkja. Uz viņa apakšlūpas bija putu kārta. Rokā viņš turēja saīsinātu Smith & Wesson .44 Magnum revolveri. Ja tas būtu man no tā trāpījis, es ļoti ātri pievienotos pārējām mirstīgajām atliekām katakombās.
  
  
  Viņš klusi iesmējās, kad es domāju par savu nākamo gājienu. Smiekli ripoja no viņa kā akmentiņš uz loga rūts; protēze nedroši pamāja viņa trīcošo pirkstu galos. Labā roka ar revolveri bija gluda un vaskaina.
  
  
  "Tagad es beidzot varu tevi nogalināt, Kārter," viņš ķērka.
  
  
  Es nogāzos zemē un iekritu starp kauliem, kurus es jutu zem sevis ieplaisājošus. Jūdass revolveris iesaucās un sita garām jūdzi. Es piecēlos un mērķēju Luger viņam pret krūtīm. Mans pirksts saspieda sprūdu, bet es neizšāvu.
  
  
  Jūda nometa roku ar revolveri sev klēpī un atkal iekrita starp kauliem. Viņa seja bija izkropļota, acis mirdzēja. Elpas trūkums kādu brīdi šķita ļoti skaļš un tad pēkšņi apstājās. Viņa ķermenis saspringa un revolveris izkrita no rokas. Tad viņa galva atsitās pret sienu – diabētiskā komā viņam plaši atvērtas acis.
  
  
  Es piecēlos un piegāju viņam klāt. Brīdī, kad es noliecos pār viņu, viņa ķermenis strauji saraustījās un sastinga. Es jutu viņa pulsu. Pulsa nebija.
  
  
  Es piecēlos, aptinu Lugeru un paskatījos uz apģērbto skeletu starp atklātajiem kauliem. Jūdass bija miris, kodoldetonatora noslēpums bija drošs, un es ilgojos pēc saules gaismas.
  
  
  Es atstāju ķermeni tur un gāju pa labāk apgaismoto tuneli līdz ieejai katakombās. Jūdu, iespējams, nevarēja atrast, kamēr viņš nav kļuvis līdzīgs citiem skeletiem šajos tuneļos. Ja viņš nebūtu atrasts, pirms viņa drēbes sapuvušas, viņš varētu tikt uzskatīts par agrīnā kristieša mirstīgajām atliekām. Es tik tikko biju paspējis uztvert šīs domas tumšo humoru, kad sastapu tūristu grupu, kas devās uz izeju.
  
  
  Itāļu gids paskatījās uz mani. Viņš teica. - 'Aiziet!' – Jums jāpaliek kompānijā, ser! Tas ir gandrīz beidzies."
  
  
  Es pievienojos viņiem un devos uz gaismu, kas bija mums priekšā. "Piedod," es teicu gidam. "Es biju ierauts diezgan rāpojošā ainā."
  
  
  Gids iesmējās. — Sliktākais vēl tikai priekšā, kungs.
  
  
  Es domāju par gadiem un uzdevumiem, kas man vēl bija priekšā, ja es sekošu dzīvei. "Es ceru, ka jūs neesat pravieša Nostradama radinieks," es teicu.
  
  
  Šķiet, viņš nesaprata joku.
  
  
  Bet man bija vienalga. Viena lieta bija droša: Jūda bija miris. Neviens nezināja, kas mani sagaida tālāk. Tāpēc tā vietā, lai domātu par nākotni, es atgriezos tagadnē, šeit un tagad. Un tad es iedomājos par Džīnu un sāku smaidīt. Labākais smīns, kādu vien var iedomāties.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  
  
  
  Kā tas ir iespējams? Niks Kārters kārtējo darbu laikā pēkšņi bija spiests paslēpt kādu dokumentu Vatikāna muzejā. Šim nolūkam šķita piemērota nejauša etrusku vāze.
  
  
  Taču runa nebūt nav par Niku Kārteru un viņa aktivitātēm, kā izrādījās vēlāk, kad Kārters mēģināja atrast dokumentu. Jo tajā brīdī viņš bija negaidīts liecinieks augsti profesionālai mākslas zādzībai.
  
  
  Un, kad mākslas dārgumi, tostarp etrusku vāze, viens pēc otra pazuda pa logu, Kārters ieskatījās tieši sava ilggadējā ienaidnieka - Jūdas - sejā.
  
  
  Jūdass ar šo dokumentu spēja paveikt vairāk, nekā Vanags un Kārters savos ļaunākajos sapņos varēja iedomāties...
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Kobras zīme
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  
  Kobras zīme
  
  
  tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  veltīta mirušā dēla Antona piemiņai.
  
  
  Galvenie varoņi:
  
  
  NIKS KARTERS
  
  
  aizstājvārds N3 aģents AX
  
  
  "ŠĪVA"
  
  
  organizācijas Cobra vadītājs
  
  
  AŠOKS ANANDS
  
  
  Indijas slepenā dienesta aģents
  
  
  PURAN DASS
  
  
  Indijas slepenā dienesta vadītājs
  
  
  NIRAD un RANJIT
  
  
  Kobra organizācijas biedri
  
  
  RIVA SINGH
  
  
  Šivas mazmeita
  
  
  
  1
  
  
  Viņa ir saritinājusies manās rokās, mīksta un trausla, un šobrīd pilnībā apmierināta. Es reti esmu bijis kopā ar tādu sievieti kā Riva. Ēnas spēlējās uz viņas zeltaino ādu un melnajiem matiem; Vienu brīdi man šķita, ka es turēju rokās sapņa piepildījumu. Istabā bija tumšs, es nolaidu slēģus. Un par laimi viesnīcā bija gaisa kondicionieris Ņūdeli nakts karstumam.
  
  
  "Tu man nepateici, kāpēc," Riva čukstēja. Viņas mīkstās, siltās lūpas maigi pieskārās dobumam starp manu kaklu un plecu, viņas krūtis piespiedās manai rokai.
  
  
  Es pagriezu viņas seju un paskatījos uz viņas kuplo lūpu līniju. Viņas piere bija saraukta, ar sievietes spītīgo sejas izteiksmi, kas pieradusi iegūt visu, ko vēlas... sieviete, kas bija tikai bērns. - Ko, Riva? – jautāju, braukdama ar pirksta galu gar samtaino viņas vēdera ādu.
  
  
  - Kāpēc tu atnāci šeit, Nik? Viņš atrāvās, nometot galvu uz spilvena. Gari melni mati uz spilvena baltā auduma veidoja vēdekli kā oreolu, kas ierāmēja viņas seju ar perfektiem vaibstiem... seju, kas tajā brīdī atspoguļoja iekšējas mokas un neizprotamu neuzticību.
  
  
  "Es jums tā teicu," es atbildēju, cenšoties izklausīties pacietīga un pārliecinoša. - Mans uzņēmums mani sūtīja sarunām par pirkumiem. Audumi, zīdi, brokāti... vārdu sakot, viss. Viss, kas šajā valstī maksā lētāk nekā jebkur citur.
  
  
  Protams, ka meloju. Protams, es nevarēju Rivai pateikt, kas es esmu. Jebkurā gadījumā, kāda ir atšķirība? Nebija nekāda iemesla iesaistīt meiteni, sadedzināt manu vāku un atklāt viņai, ka esmu Niks Kārters, AX aģents, kurš pašlaik atrodas misijā Ņūdeli.
  
  
  Agrā vakarā es ierados ar Air-India reisu. Un pēdējā persona, kuru es gaidīju satikt, bija tāda sieviete kā Riva, apburošs pavadonis, uz kuru neviens vīrietis nevarēja paļauties. Viņa sēdēja viesnīcas bārā, kad es atgriezos no peldes baseinā. Viņas ideālā figūra bija ietīta zilā un sudraba sari; mēs arī sajutām tūlītēju fizisku pievilcību no pirmā acu uzmetiena. Tad viens vārds noveda pie cita un, gandrīz nemanot, uzaicināju viņu uz vakariņām.
  
  
  Mēs devāmies uz franču restorānu Chanakyapuri, sarkanā un melnā oāzē smacīgās pilsētas centrā. Šī bija iespēja viņu ievilināt un pārliecināt pavadīt nakti kopā.
  
  
  Kā izrādās, man nebija pārāk jācenšas viņu pārliecināt.
  
  
  Viņas acis, gaišas un jutekliskas kā mati, runāja skaidri. Protams, bija jautājumi, vārdu spēles... pierasta prakse pavedināšanas mākslā. Mīlestības un kaisles nakts ievads.
  
  
  
  Lieki piebilst, ka Ņūdeli man (un AX) nozīmēja daudz vairāk nekā Riva Singh. Mani uz Indiju nosūtīja Vanags, un, lai gan man šķita, ka tā bija izmisīga ideja, Veco vīru nebija iespējams pārliecināt. "Bet mums nav ne mazāko pierādījumu, ka šī persona pastāv!" - es norādīju.
  
  
  "Jo jo vairāk iemeslu turp doties, Nik," Vanags sacīja ar sarkastisku smieklu. – Nemieri un nemieri ir pierādījums, vai ne? Kalkuta ir daļēji anarhijas stāvoklī. Kas apgādāja nemierniekus ar ieročiem? Precīzāk sakot, munīcija neaug kokos.
  
  
  "Tas ir Indijas valdības iekšējās drošības jautājums," es atteicu.
  
  
  - Pa labi. Pilnīga taisnība. Pilnīgi piekrītu. Patiesībā, ja tie būtu tikai nemieri un nemieri, tā nebūtu misija, Nik.
  
  
  - Ko tad?
  
  
  - Paskaties uz šo. - Viņš man pasniedza salocītu papīra lapu. - Tas jums pastāstīs vairāk par mūsu noslēpumaino cilvēku, "Šivas" kungu... varbūt ar kādu neskaidru mājienu, ka draugs patiešām eksistē. Rūgtie dūmi no viņa cigāra dedzināja manas nāsis, un es pārcēlos uz tālāko krēslu, lai izlasītu dokumentu.
  
  
  Pēc raksta izlasīšanas man bija diezgan labs priekšstats par Vanaga nodomu.
  
  
  Priekšnieks smīnot atzīmēja. - Kā redzat, tas ir netīrs bizness, vai jūs nepiekrītat?
  
  
  – Es teiktu amorāli.
  
  
  - Labi darīts, labi teikts, Nik. Mūsu vīrietis gatavojas ievest ASV jēlheroīnu desmit miljonu dolāru vērtībā. Bet, kā jūs redzējāt, tas nav pats satraucošākais elements. Ja tās būtu tikai narkotikas, es būtu zvanījis kādam citam. Bet, ja runa ir par starptautisko diplomātiju... un pasaules mieru... tad man vienkārši šis uzdevums ir jāuztic jums.
  
  
  Es pamāju, neatverot muti.
  
  
  Dokuments, ko tikko izlasīju, bija no Ovālā kabineta. Augstāk pacelties nav iespējams. Viņš atsaucās uz kaut ko, par ko biju lasījis avīzēs, — incidentu, par kuru es nekad nedomāju, ka tas būtu saistīts ar AX, nemaz nerunājot par manu darbu.
  
  
  Kāds zvanīja uz padomju vēstniecību Vašingtonā, uzdodoties par ASV prezidentu. Balss tika lieliski atdarināta. Tas varēja būt joks, bet vārdi nebūt nebija nevainīgi. “Prezidents” izteica aizkaitinošus draudus, draudus, kas lika padomju vēstniekam steigties ziņot Maskavā.
  
  
  Galu galā pārpratums tika novērsts, un Baltais nams vairākas reizes atvainojās. Šeit tas varēja beigties, bet tā vietā būtu turpinājums. PSKP Centrālās komitejas pirmais sekretārs, Padomju Savienības galvenā politiskā figūra, runāja ar prezidentu pa uzticības tālruni. Tikai viņš nemaz nebija pirmais sekretārs. Patiesībā Vašingtonā vai Maskavā neviens nezināja, kas atdarina krievu balsi. Vārdu apmaiņa ne tuvu nebija draudzīga un mudināja prezidentu sasaukt Nacionālās drošības padomes ārkārtas sēdi.
  
  
  Atkal viss kļuva skaidrs... bet ne uz ilgu laiku. Kopš tā laika, mazāk nekā pirms divām nedēļām, ir notikuši vairāki līdzīgi incidenti; draudu un apvainojumu apmaiņa starp Indiju un Pakistānu, starp Izraēlu un Ēģipti, starp komunistisko Ķīnu un Japānu. Katru reizi tika lieliski atdarināta kāda diplomāta balss, kas izraisīja dusmīgu draudu un pretdraudu pārpilnību.
  
  
  Pasaule atradās uz kodolkara sliekšņa. Tagad, saskaņā ar Baltā nama dokumentu, kāds mēģināja mūs visus iemest bezdibenī. "Tātad jums ir aizdomas, ka šis noslēpumainais "kāds", kurš sevi sauc par Šivu, ir organizācijas, ko sauc par "Cobra", smadzenes un ka viņš ir atbildīgs par notiekošo..." Es atzīmēju, reaģējot uz Vanaga skatienu.
  
  
  - Varbūt, Nik. Ar nosacījumu, ka Šiva ir cilvēks, nevis kaut kas cits,” precizēja priekšnieks. – Mēs noteikti zinām, ka Kobra pastāv. Un mēs esam diezgan pārliecināti, ka tā ir ieroču un narkotiku kontrabandas organizācija. Bet tās ir sīkas lietas, salīdzinot ar šo,” viņš nervozi paskaidroja, piesitot ar pirkstu dokumentam, kuru tikko biju pabeidzis skatīties. – Vai šī Šiva ir īsta persona? Vai arī šī ir fronte kādai dīvainai starptautiskai organizācijai, kas dod pavēles Kobrai? Tas mums ir jānoskaidro... pēc iespējas ātrāk, es varētu piebilst.
  
  
  – Tātad jūs uzskatāt, ka, ja Šiva ir vīrietis, tad viņš atdarina balsis, vai ne?
  
  
  Vanags noguris pamāja.
  
  
  "Bet jūs pat nezināt, vai Šiva pastāv."
  
  
  - Tieši tā.
  
  
  - Tātad, man ir jāatrod cilvēks, kuru neviens nekad nav redzējis, kurš varētu atdarināt dažu varoņu balsi, jo viņš var... Kur lai es sāku, kā jūs domājat?
  
  
  "Viņi jūs ne par velti sauc par cīnītāju Nr. 3, Kārter."
  
  
  Šī nebija atbilde, ko es cerēju saņemt. Bet, kā jau teicu, reizēm ar tādu vīrieti kā Vanags vienoties nav iespējams. Tāpēc man nācās ceļot pa visu pasauli, meklējot kādu vai kaut ko, kas sevi sauca par Šivu.
  
  
  To, ka tas ir pseidonīms, uzzināju, mājās izpētot dokumentus. Šiva patiesībā bija hinduistu dievs, tautā pazīstams kā iznīcinātājs. Kari, bads, nāve... šīs katastrofas bija viņa absolūtā un neapšaubāmā kundzība, viņa kontrolē un pakļautībā. Bet tur bija vairāk; grāmatās, ar kurām es iepazinos, bija ilustrācijas un fotogrāfijas ar statujām, kurās attēlota Šiva, rotātas ar čūskām. Tās nav parastas čūskas... bet kobras, nāvējošās Indijas odzes.
  
  
  Un tā, man nācās iet pa taku, kas šķita neeksistējoša un neiespējama... kā smilšu graudu skaitīšana gar Gangas krastiem!
  
  
  Bet, ja Šiva bija kāda sagrozītas iztēles auglis, tad Riva Singhs tā noteikti nebija. Meitene bija īsta, mīļa, maiga un pārsteidzoši dzīva.
  
  
  
  Es pagriezos pret viņu un apslāpēju viņas jautājumu, piespiežot lūpas pie viņas briestās mutes. Viņas zeltaino ādu klāja viegls sviedru plīvurs, un, piespiežot krūtis pie šīm nenobriedušajām un tvirtajām krūtīm, mani pārņēma nevaldāma vēlme.
  
  
  "Nē, nesaki man," es nočukstēju, kad viņa mēģināja uzdot vēl vienu jautājumu sēriju, kas, starp citu, mani sāka uztraukties. - Es esmu Niks, un tu esi Riva... vairāk tev nav jāzina... pagaidām. Es viņu cieši apskāvu un viņa apspieda vaidu.
  
  
  Es ar kāju nogrūdu segu no gultas un cieši apskāvu viņu sev klāt. Revas acis bija iepletis, bet likās, ka viņa skatās uz kaut ko pāri istabai. Tieši tajā brīdī es sapratu, ka esmu nokļuvusi nepatikšanās.
  
  
  Es dzirdēju troksni. Pēc sekundes es noskaidroju metāliskā čīkstoņa izcelsmi, kas kā aizsmacis čuksts atskanēja no durvīm... Kāds knibinājās ar slēdzeni. My Smith & Wesson atradās naktsgaldiņa augšējā atvilktnē blakus gultai, taču šobrīd tas nebija man sasniedzams. Vājš troksnis apstājās, kam sekoja klikšķis... un tad es sapratu, ka man nebūs laika paķert ieroci.
  
  
  Es palēcos uz sāniem, tiklīdz durvis atvērās. Uz gaismas fona, kas nāca no gaiteņa, izcēlās divu bārdainu vīriešu figūras, tērpti baltos izšūtos kreklos un audekla biksēs, kas līdzinās pidžamas biksēm, kuras valkā vairums indiešu. Taču vairāk par drēbēm mani iespaidoja īsstobra pistole, ko viena no turbāna figūrām turēja stabilā rokā.
  
  
  Pistole bija vērsta pret mani, un es tur neko nevarēju darīt. Durvis klusi aizvērās aiz abiem vīriešiem, un neapbruņotais vīrietis ieslēdza istabā gaismu.
  
  
  Es pamirkšķināju par pēkšņo spīdumu un vēroju abus uzbrucējus, cenšoties atrast izeju. Viņi bija spēcīgi un muskuļoti, viņu bārdainās sejas bez izteiksmes, un, spriežot pēc bārdas un turbāniem, viņi abi bija sikhi.
  
  
  "Labvakar, Sahib," teica tas, kuram bija ierocis, un sveiciens pārvērtās neķītrā smīnā, kad viņš saprata, ka mēs ar Rivu esam kaili un tāpēc vēl neaizsargātāki.
  
  
  Šajā brīdī vienīgā kārts, ko varēja izspēlēt, bija palikt tūrista un uzņēmēja aizsegā. Aizvainotā tonī es atbildēju: "Kas tas par stāstu?" “Es izdarīju žestu, lai paķertu telefona klausuli, bet neapbruņotais sikhu indiānis steidzās pārvietot man blakus esošo vecmodīgo telefonu.
  
  
  - Kādas muļķības, “sahib”! - viņš iesaucās, smīnot. "Neviens jums nedeva atļauju kustēties, pat Mem Sahiba," viņš norādīja ar pirkstu uz Rivu, kura pavilka segu un saritinājās zem palagiem.
  
  
  "Paskaties uz kastēm, Mohan," vīrietis ar pistoli pavēlēja savam pavadonim.
  
  
  "Ja tā ir laupīšana, jūs neatradīsit neko, ko būtu vērts nozagt," es viņus brīdināju. – Man ir tikai čeki. Ne rūpijas, ne ASV dolāri.
  
  
  Viņi nemaz nebija pārsteigti. Nepavisam.
  
  
  Bet, runājot, es sāku koncentrēties, sagatavojot savu ķermeni un prātu vardarbīgai un nedalāmai saplūšanai. Pēdējo reizi, kad izbaudīju pārtraukumu starp misijām, Vanags uzstāja, ka man jāatsakās no ierastā atpūtas un atvaļinājuma perioda, lai izietu intensīvu apmācību periodu, lai uzlabotu savas prasmes neparastākajos pašaizsardzības veidos. Starp dažādām paņēmieniem, ko apguvu, bija arī pašhipnozes veids, ko man iemācīja melnā josta, Taekwondo čempione, korejiešu valodas "Kung" instruktors. Šis karatē veids ir balstīts uz spēka un impulsa izmantošanu, ko iegūst, izmantojot visu ķermeni, īpaši gurnus un pēdas.
  
  
  Tātad, kad viens no diviem uzbrucējiem sāka rakņāties pa manām mantām un grasījās atklāt visu manu personīgo arsenālu, es biju gatavs spert pirmo gājienu. Es iztēlojos sevi kā atsperi, kas spēj izlēkt no gultas un izmest savu ķermeni kosmosā.
  
  
  Es pagrūdu Revu un nolecu no gultas, kā kaķis piezemējos man uz papēžiem. Kad es nokritu uz grīdas, lode svilpoja man garām. Mohana partnerim uz pistoles bija spēcīgs trokšņa slāpētājs.
  
  
  - Niks... nē! Riva kliedza, it kā lūdzot, lai es nesāktu kautiņu vai nemēģinātu pretoties abiem vīriešiem.
  
  
  Bet es vairs negrasījos tērēt laiku.
  
  
  Mohans un viņa partneris nedraudēja meitenei, bet virzījās uz mani, lūpām savilkuši vienādu smīnu. Viņu zobi un smaganas bija iekrāsojušās sarkanā krāsā no smagas paanu lapu košļāšanas. Apžilbinošajā lampas gaismā viņu mute izskatījās asiņaina, it kā viņi tikko būtu ēduši jēlas gaļas gabalus.
  
  
  „Tu mūs nenovērtē par zemu,” Sahibs, – smīnēja pistole. "Mēs varētu nogalināt meiteni, bet vispirms mēs vēlētos ar jums izdarīt ļoti labu darbu."
  
  
  Es negaidīju, lai redzētu, ko viņš domāja par "darbu". Ar spalgu saucienu "ki-up", kas uzreiz abus vīriešus nostādīja aizsardzībā, es pielecu kājās un uzbruku. "Tol-rio cha-ki" - apļveida sitiens, kurā viss svars tiek līdzsvarots atpakaļ. Es atlaidos ar visu savu spēku un visu koncentrēšanos, ko varēju savākt. Es izbāzu labo kāju un trāpīju mērķī.
  
  
  Pretīgs rīstīšanās pavadīja vīrieša stenēšanu ar pistoli; mans kailais papēdis ietriecās viņam saules pinumā. Gaiss izplūda no viņa plaušām, kad viņš sabruka uz grīdas, elsdamies pēc gaisa. Pistole karājās viņa pirkstos, bet, kad viņš pacēla ieroci, lai izšautu vēl vienu šāvienu, es uzlēcu viņam pāri un uzlecu virsū Mohanam, pirms viņš steidzās.
  
  
  "Nebaidies, brāli," es čukstēju, kamēr otrs izmisīgi mēģināja satvert manas kājas, lai atmestu mani atpakaļ. Es biju ātrāks par viņu.
  
  
  Šeit es saņēmu atalgojumu par maniem pūliņiem, kad sāku praktizēt taekwondo un kung fu.
  
  
  Es pacēlu roku tā, it kā tā būtu izkapts nāvējošajam son-nal chi-ki, uzbrukuma veidam, kuru biju apguvis līdz pilnībai. Mana roka pa gaisu virzījās uz noteiktu kosmosa punktu Mohana galvas virzienā. Un, kad mani cietie pirksti pieskārās viņa deguna pamatnei, man nebija vajadzīgs medicīnas grāds, lai zinātu, ka šis vīrietis ir miris.
  
  
  Es iedūru kaula gabalu viņa smadzenēs, viņu uzreiz nogalinot. Asins straume izplūda no viņa mutes, kad viņa skatiens nostājas uz mani... tad viņa acis aizmiglojās, pirms kļuva plaši atvērtas un stiklveida kā divi melna marmora gabali. No viņa mutes izplūda aizsmakusi, nožņaugta skaņa, kad viņš nokrita uz grīdas. Inerta kā lupatu lelle, ar neatpazīstamu degunu, sarkana un saspiesta kā nobrieduša augļa sula.
  
  
  Mohans vairs nebija “slepkava”, “viņš bija līķis.
  
  
  Taču dažās sekundēs, kas man vajadzēja, lai viņu piebeigtu, viņa līdzdalībnieks bija pietiekami atguvies, lai mēģinātu atgriezties uzbrukumā. Es jutu, ka viņš rāpojas pa grīdu tieši man aiz muguras, un man nebija laika divreiz pārdomāt.
  
  
  Es biju gatavs uzreiz. “Hana, dol, komplekts”... viens, divi, trīs... es prātā saskaitīju. Tad es atrauju savu kreiso elkoni ar šausmīgu “koop-koop chee-ki”.
  
  
  Es trāpīju pretiniekam tieši zem zoda. Viņš kliedza, un es pagriezos, lai pārdomātu, kas bija palicis pāri no perfekta zobu komplekta. Jo tagad žoklis bija pavisam vaļīgs, saspiests. Asins straumes ritēja pār viņa zodu un kaklu, uz viņa nevainojamā krekla. Sejas lejasdaļa bija burtiski saplēsta gabalos; no vaigu kaula līdz acīm jau pletās zilgans zilums.
  
  
  Vīrietis mēģināja runāt, bet no viņa mutes nāca tikai nožņaugta skaņa; bet pirms es paspēju viņu izsist, viņš nospieda pistoles sprūdu. Es nokritu uz priekšu, ilgu laiku guļot uz grīdas. Vēl viena liela kalibra lode nosvilpa divas collas virs manis un iedūrās pretējā sienā. Tā bija dum-dum lode, kas varēja izķidāt cilvēku kā tikko nokautu vistu, kas bija gatava cepšanai. Vīrietis piecēlās un atkāpās uz durvju pusi.
  
  
  Pirms viņš paguva izšaut vēl vienu no savām elles lodēm, es zigzagu pa līniju, kas mani veda tieši pie durvīm. Bet viņš aizgāja, pirms es paspēju izvilkt ieroci no viņa rokām. Es iesteidzos gaitenī un ieraudzīju tievu asiņu pēdu un dzirdēju smagu metāla kāpņu šūpošanos gaiteņa bez paklāja tālākajā galā.
  
  
  Atgriezos istabā un uzvilku bikses, kuras biju nometusi blakus gultai. Riva paskatījās uz mani ar ieplestām, izbiedētām acīm. Es viņai pateicu. – Nedusmojies, lūdzu! – Pārdodot audumus, vienmēr valda sīva konkurence.
  
  
  – Viņa nesmējās. Es atstāju viņu vienu ar asiņaino figūru, kas reiz bija vīrietis.
  
  
  Pēc tam es izskrēju no istabas. Neviens neredzēja, kā es dzenu uzbrucēju. Man noteikti vajadzēja viņu notvert, jo tagad, kad Mohans bija miris, vairs nebija iespējas noskaidrot, kas viņš īsti ir. Es nedomāju, ka viņi ir vulgāri zagļi; viņi demonstrēja lielākas prasmes nekā parastie noziedznieki.
  
  
  Es biju pārliecināts, ka viņi nedarbojās ilūzijā par naudas meklēšanu. Manā galvā kaut kas sabruka, kaut kas tāds, ko tajā brīdī nevarēju noformulēt. Tā bija kā mīkla... kaut kas, kas lika man pārdomāt Hoka man stāstīto. Vai ir iespējams, ka kāds jau ir atklājis manu identitāti, kopš es ierados Indijā ar tūristu vīzu? Daudzi jautājumi varētu palikt neatbildēti, ja es nenoķertu Mohana līdzdalībnieku.
  
  
  Viesnīcas vestibils bija gandrīz tukšs, nakts ierēdnis gulēja aiz rakstāmgalda. Es pamanīju ļoti strauju kustību aiz aizkariem, kas slēpa lielās stikla durvis, kas veda uz iekšpagalmu un dārzu. Basām kājām metos pie teltīm, pagrūdu tās malā un ieskrēju tumšajā dārzā.
  
  
  Zāle zem kājām bija slapja un auksta. Mēness pazuda aiz mākoņu kaudzes, kas aizsedza tā oranžo seju. Tālāk es redzēju mākoņu atspulgu baseinā, kur es veicu slaveno peldi pirms satikšanās ar Rivu un vakariņām ar viņu. Pazudusi glāžu saskandināšana, šūpoļu ritmiskā kustība un ielu pārdevēju dūšas.
  
  
  Tagad bija tikai mana elpas skaņa, pulsa pukstēšana. Es rāpoju uz priekšu piesardzīgi, manas sajūtas saspringa pie jebkuras kustības, jebkura trokšņa, kas ļautu man atrast savu laupījumu... pirms mani atklāja.
  
  
  Manā steigā man nebija laika dabūt ieroci. Tāpēc man bija jāpaļaujas tikai uz savu intelektu un rokām. Pat ja jūs nevarat paļauties uz savu intelektu un rokām, kad atrodat pistoli ar trokšņa slāpētāju, kas vērsts pret vēderu.
  
  
  Mans instruktors mani pazina ar manu segvārdu “Chu-Mok”, kas korejiešu valodā nozīmē “dūre”. Taču tajā brīdī man nebija iespējas apgūto likt lietā. Dārzā viss bija kluss. Banjankoka lapas tikai nedaudz šūpojās, paslēpjot daļu no iežogojuma ar savu milzu stumbru.
  
  
  Es meklēju indiešu asiņu pēdas, kad pamanīju pēkšņu uzplaiksnījumu, kam sekoja niknas nāvējošas lodes svilpiens. Šoreiz es kliedzu. Tad es pacēlu roku pie mutes, lode skāra manu plecu.
  
  
  Tā bija virspusēja brūce, taču tā stipri dega. Es sakodu zobus un gaidīju, jutoties neaizsargātāks nekā jebkad agrāk. Šāvējs tomēr negribēja vairāk riskēt un sagaidīt, ka es viņam uzbrukšu, atriebjoties.
  
  
  Viņš sāka skriet uz žoga pusi. Es arī skrēju viņam pakaļ, jo negribēju ļaut viņam aizbēgt, neiedodot viņam stundu. Acīmredzot viņš bija atguvies no manis īsi pirms tam veiktās ārstēšanas tādā mērā, ka viņš ar pārsteidzošu veiklību pārlēca pāri robežsienai. Viņš kustējās vairāk kā kaķis, nevis kā vīrietis. Taču, neskatoties uz sāpēm rokā, es jutos tikpat kustīga. Es uzkāpu pāri sienai un basām kājām piezemējos uz grants zemes pleķīša. Vēl viens troksnis uzsprāga manās ausīs, bet tas nebija šāviens.
  
  
  Indiādei baltā turbānā izdevies sasniegt motorolleru, kas bija novietots stāvēšanai grants ceļa galā aiz žoga. Ar motora rūkoņu motorolleris aizbrauca, un indiānis pat neatskatījās. Varēju mēģināt izsaukt taksometru vai velotaksometru, taču zināju, ka vīrietis ar ieroci jau bija pazudis pilsētas aleju jūklī.
  
  
  Tāpēc tā vietā, lai turpinātu medības, kas tagad šķita veltīgas, es atgriezos pie žoga un, pieķēries pie diviem koka stabiem, atkal uzkāpu tam pāri. Šoreiz pieliku mazāk pūļu. Zāle manām kājām bija īsts atvieglojums salīdzinājumā ar granti. Es devos uz baseinu, nomazgāju roku un šķērsoju zālienu, klusi ieslīdot vestibilā.
  
  
  Šveicars pamodās no miega, kas neapšaubāmi ļāva abiem indiāņiem nemanot uzkāpt manā istabā. Tomēr es negrasījos viņu vainot līķā, kuru atstāju augšā un no kura man vajadzēja atbrīvoties. - Bezmiegs, "sahib"? - viņš man žāvādamies jautāja, lēnām pieceļoties. Tad viņš noliecās pāri letes, uzmetot man atklātu noraidošu skatienu... Patiesībā man bija tikai biksēs. - Es tev aizsūtīšu pēc miegazāles, vai ne?
  
  
  "Paldies, nevajag," es atteicu ar piespiedu smaidu.
  
  
  Ja viņš pamanītu garo, asiņaino skrāpējumu, ko man atstājusi sikhu indiāņu lode, viņš izliktos, ka nekas nav noticis. Iebāzu rokas kabatās un devos uz liftiem, lai neviens mani neredzētu. Ne tas, ka es jutos apmulsis, ņemiet vērā; bet es izvēlējos nepiesaistīt uzmanību. AX Fighter #3 bija jāatrod vīrietis vārdā Šiva.
  
  
  
  2
  
  
  Riva Singh nebija tur, lai palīdzētu man uzkopt istabu.
  
  
  Manas guļamistabas durvis bija nedaudz atvērtas, lai gan neviens aiz tām neslēpās, lai turpinātu darbu, kur Mohans un viņa partneris bija pārtraukti. Istaba bija tukša, izņemot sasalušā cilvēka līķi, kuru biju nogalinājis ar mērķtiecīgu karatē karbonādi. Indiānis gulēja ar izplestām rokām un kājām dīvainā pozā, gandrīz iegrimis tumšu asiņu peļķē, kas turpināja izplatīties.
  
  
  Saburzītās segas liecināja, ka lielāko vakara daļu esmu pavadījusi kopā ar Rivu. Acīmredzot meitenei bija gana un viņa izslīdēja no istabas, pirms es paspēju viņu apturēt. Es nebiju tik stulba, lai pat uz sekundi domātu, ka varu paļauties uz viņas klusēšanu. Tāpēc es nolēmu nākamajā rītā mainīt viesnīcu. Es negribēju, lai kāds no Ņūdeli policijas nāk un apbomdē mani ar jautājumiem. Man būtu jāatbild ar vairāk meliem, lai aizsargātu savu segumu.
  
  
  Taču man bija jāuztraucas ne tikai par Rivu Singu, kura nezināja, vai turēs muti ciet vai nē, bet arī par Mohanu. Protams, viņu izdabūt no manas istabas nebija viegli, jo īpaši tāpēc, ka es vēlējos par katru cenu izvairīties no trokšņa. Par laimi, pārējie viesi uz grīdas gulēja ciešā miegā. Nevienas durvis neatvērās, kamēr vilku ķermeni pa pamesto koridoru. Neviena izbiedēta seja nevarēja redzēt manas noguruma sarkanās acis, ievainoto roku un asiņaino nastu.
  
  
  Noliku to lifta priekšā un bikšu kabatā atradu vajadzīgo. Mana kabatas naža tērauda asmens izrādījās ļoti noderīga ierīce; patiesībā ar kabatas nazi es varēju atvērt durvis un nobloķēt kabīni augšējā stāvā, atbrīvojot lifta šahtu, nometot ķermeni vairākus desmitus metru uz leju.
  
  
  Šī būs Mohana mūžīgā atdusas vieta.
  
  
  Viņam bija galva un pleci gaisā, pārējais ķermenis bija gatavs pēdējam grūdienam dziļajā akas bedrē, kad es pamanīju kaut ko, kas lika man pārsteigumā lēkt. Indiešu kurtas piedurkne bija uzritināta, kad es vilku ķermeni pa koridoru, un tagad manu uzmanību piesaistīja kāda detaļa, kuru iepriekš nebiju pamanījusi.
  
  
  Tas bija tetovējums, kas izgatavots ar pastāvīgu zilu tinti, kas izcēlās uz viņa apakšdelma; un, kad es sapratu, kas zīmējumā ir attēlots, manas aizdomas apstiprinājās. Tetovējumā bija attēlota satīta karaliskā kobra, kas paceļas uz augšu pa roku uzbrukuma stāvoklī. Ķīļveida galva un trīcošā mēle pazuda sasalušajā Mohanas miesā.
  
  
  Tā parādījās Kobra. Viņi nosūtīja Mohanu un viņa līdzdalībnieku, lai pārliecinātos, ka Niks Kārters neatklāj viņu slepeno organizāciju. Tikai plāns neizdevās. Viens no abiem aģentiem bija miris, bet otram ar salauztu seju nebija laika iegūt nekādu informāciju, pat ne mazāko pierādījumu, ka es patiešām esmu cīnītājs #3, aģents AX dienestā.
  
  
  Punkts man par labu, es garīgi secināju, noraujot mirušā krekla piedurknes un ar kāju stumjot līķi. Mohana sastingušais ķermenis lidoja lejā, atsitoties no lifta šahtas tumšajām sienām. Dzirdēju, kā viņš sasniedz savu galamērķi... bija dzirdams krītoša ķermeņa sitiens. Ja Šiva joprojām varētu viņam palīdzēt, nekas nebūtu pret to.
  
  
  Problēma bija tā, ka es joprojām nezināju, vai šis noslēpumainais varonis jebkad ir pastāvējis, smadzenes aiz Kobras vāka, izvēlētais prāts, kas velk šī starptautiskā tīkla stīgas.
  
  
  
  Satiksme lēni virzījās cauri Neru parkam. Aiz automašīnu, pedikabu, motorolleru un velosipēdu sastrēgumiem baltās Konna cirka kolonnas kā klusi sargsargi vēroja gājēju pūli. Vīrieši, ģērbušies brīvās baltās biksēs un baltās kurtās, atšķirībā no tām, kuras valkāja Mohans un viņa biedrs, gāja ātri, nopietni un pašapmierināti. Melnmatainas sievietes ietinās sarejos, citas zīda tunikās un pieticīgos čuridaros (biksēs, kas apskāva potītes un vidukli). Viņi visi veidoja apjukušu pūli, pār kuru karājās steigas sajūta un reizē arī gaidas.
  
  
  Bet vairāk nekā pilsētas skati un skaņas, vairāk nekā eksotiskā atmosfēra, kas padarīja Ņūdeli par unikālu pilsētu, mana interese bija tikai viena.
  
  
  Šiva.
  
  
  - Jūs vēlaties man pateikt, ka jūsu dienests ir dzirdējis tikai par Kobru, vai ne? Es jautāju vīrietim, kurš sēdēja man pretī, kamēr mēs abi malkojām piparmētru tēju ietves kafejnīcā netālu no parka.
  
  
  Tajā rītā es sazinājos ar Indijas slepeno dienestu. Mans “kontakts” bija slepenā dienesta virsnieks, kuru man īpaši ieteica. Ašoks Anands bija apmēram mana vecuma vīrietis, bet kalsns un slaids, ar asu un caururbjošu skatienu, agresīvu sejas izteiksmi... tāda vīrieša izteiksme, kurš zina visus spēles noteikumus, lai cik tie arī nebūtu. vai nē. .
  
  
  - Vai esat dzirdējuši par Kobru? - viņš atkārtoja, saraucis pieri. Viņš pacēla krūzi pie lūpām un ilgi malks tējas pirms turpināja. – Protams, Kārtera kungs. Mēs esam dzirdējuši par Cobra... no Kašmiras, no Kalkutas, Madrasas, Bombejas... no visas mūsu valsts. Kur ir nemieri un dumpis, tur vienmēr ir Kobra.
  
  
  - Un Šiva? - Es uzstāju.
  
  
  - Vai tu to redzi? - Anands atbildēja, norādot uz galda virsmu, ļoti spīdīgu koka plauktu. - Tas ir gluds, bezveidīgs, redzi?
  
  
  Es atbildēju ar galvas mājienu.
  
  
  – Nu tad jūs sapratīsiet, kad es teikšu, ka Šiva ir bezveidīgs, bez sejas, bez personības, Kārtera kungs. Un, noliecies pāri galdam, viņš paskatījās uz mani ar puspievērtām melnām acīm. - Tas ir tikai vārds, kas aizgūts no ļaunas dievības, pat mums IISA, Indijas slepenajā dienestā.
  
  
  Un te es esmu starta punktā, tajā pašā vietā, kur biju iepriekšējā dienā... tikai viesnīca ir savādāka. Vanags man deva atļauju kontaktēties ar indiāņiem, lai gan ieteica nepaļauties uz viņu palīdzību.
  
  
  Patiesībā klīda baumas, ka indiāņu vidū notikusi "nodevība". Lai gan viņa Indijas kolēģis apliecināja Hokam par vislielāko piesardzību, tomēr nebija jēgas lieki riskēt, it īpaši, ja uz spēles bija likta mana dzīvība un manas misijas panākumi.
  
  
  – Vai drīkstu jautāt, kāpēc jūsu valdība tik ļoti vēlas atrast mūsu Šivu? – Anands teica tādā pašā tonī, uzmanīgi un piesardzīgi.
  
  
  "Heroīns," es atbildēju. - Desmit miljonu dolāru krava, kas paredzēta ASV. "Es nedomāju, ka es pārāk daudz atklātu savu mērķi, ja runātu ar viņu par patieso iemeslu, proti, ka es mēģināju izsekot balss atdarinājumu avotam, kas pēdējos mēnešos ir radījuši paniku starptautiskajā diplomātijā, apdraudot miers pasaulē."
  
  
  – Ak, jā, narkotikas ir patiešām slikts bizness! - Indiānis pasmaidīja un sāka celties. – Lūdzu, atvainojiet dažas minūtes, bet es noteikti piezvanīšu savam priekšniekam. Varbūt viņš var man sniegt vairāk informācijas par Kobru.
  
  
  "Protams," es teicu. Anands atgrūda krēslu un devās pāri terasei.
  
  
  Es viņu vēroju, līdz viņš pazuda iekšā. Tad es paskatījos uz krūzes dibenu, gandrīz nožēlodama, ka nekad nebiju iemācījusies no tējas lapām lasīt likteni. Kas zina, ja es būtu mācījies, tagad varētu paredzēt savas misijas panākumus vai neveiksmes.
  
  
  Es atliecos un ļāvu savam skatienam klīst pāri pārpildītajai terasei uz satiksmi, kas slīgst ap Connaught Circus. Bija tik daudz jautājumu, tik daudz spraugu ar jūru, ka man nāktos daudz steigties, lai kaut kā progresētu. - Vēl tējas, ser?
  
  
  Es sāku un ieraudzīju viesmīli noliecamies pār kafijas galdiņu. "Atnesiet man divus," es atbildēju, norādot uz Anandas tukšo krūzi.
  
  
  "Divas piparmētru tējas," viesmīlis atkārtoja. – Vai drīkstu ieteikt pakoras, vai arī kungs vēlētos izmēģināt kādu indiešu ēdienu, gaļas pīrāgu, ko sauc par samosa? Viņi ir lieliski, sahib.
  
  
  Es atbildēju ar apstiprinošu mājienu, nedaudz apmulsusi no viņa tiešās pieejas. Vīrietis pacēla tukšās krūzes, un, kad viņš pagriezās, lai atgrieztos virtuvē, es atklāju, ka šokēta skatos uz viņa kailo roku. Man nebija laika to ilgi skatīties, bet man bija pietiekami daudz laika, lai saprastu, kas uz tā ir uzdrukāts.
  
  
  Satīta kobra ir kaut kas tāds, ko nav viegli aizmirst! Es pēkšņi atgrūdu krēslu un pielecu kājās.
  
  
  "Kur pie velna Anands aizgāja?" - nodomāju, dodoties starp galdiem. Ausīs ieurbās šķīvju šķindoņa, čīkstēšana, kas sajaucās ar pīkstieniem un automašīnu skaņām ap kafejnīcu un Neru parku. Bet vismaz es nebiju tik neaizsargāta kā iepriekšējā vakarā, kad man bija jāaizstāvas no diviem sikhu vīriešiem, kuri ienāca manā viesnīcas numurā.
  
  
  Maksā, kuru nēsāju pār plecu, atradās mana mīļā Vilhelmīna, .38 Luger, kas bija izglābusi mani no izmisīgākām situācijām, nekā es gribēju atcerēties. Un katram gadījumam, ja ar pistoli nepietiktu, man bija Hugo, mans duncis, paslēpts kabatā zem mana krekla piedurknes.
  
  
  - Gribi kaut ko, Sahib? - man jautāja viens no viesmīļiem baltās jakās.
  
  
  "Tālrunis," es atbildēju.
  
  
  Viņš norādīja uz virpuļdurvīm, kas veda uz istabu. Biju pārsteigta, ka Anands pārāk ilgi sarunājās. Tas, papildus tetovējumam, ko pamanīju uz viesmīļa rokas, lika man justies neomulīgi.
  
  
  Telefonus atradu, sekojot vīrieša norādījumiem baltajā jakā, melnu un vecmodīgu telefonu rindā, kas uzstādīta šaurā koridora kreisajā sienā. Es ātri paskatījos apkārt un pa labi pamanīju zīmi uz durvīm. Varbūt es biju nervozs bez īpaša iemesla, varbūt es uztraucos par neko.
  
  
  Nu, bija tikai viens veids, kā pārliecināties.
  
  
  Es paslidināju roku zem savas vieglās vasaras jakas, sajutu Vilhelmīnas mierinošo pieskārienu viņas rokai un devos pa gaiteni uz vīriešu istabas durvīm. Eja bija tukša. Atverot durvis, es pieliku labo kāju uz priekšu.
  
  
  Durvis ar čīkstēšanu atvērās uz iekšu, ļaujot man ātri paskatīties uz melnbalto flīžu vannas istabu. Šķita, ka tur neviena nav. Es pagāju uz priekšu, ļaujot durvīm aiz manis atvērties. - es nočukstēju. - Ašoks? - Trīs ģērbtuvju durvis bija aizvērtas.
  
  
  Pagaidīju sekundi un zvanīju vēlreiz. Nav atbildes. Kluss kā kaķis, ar pastiprinātu baiļu sajūtu tikt iesprostots, es izvilku Luger no tā maciņa un nedaudz saliecu sliekšņa pirkstu. Lielākoties mūsdienu Lugers ir nejutīgs sprūda; bet Vilhelmīnu speciāli man pārveidoja puiši AX laboratorijā galvenajā mītnē Vašingtonā. Sprūda bija gatava izšaut, tiklīdz es nospiedu sprūdu.
  
  
  Es devos uz pirmo tualeti pa kreisi. Cieši turot metāla rokturi, es atspiedu durvis vaļā un tikpat ātri aizvēru. Pirmā ģērbtuve bija tukša, tāpat kā otrā. Un trešajā, atspiedies uz nolaistā tualetes sēdekļa, gulēja nekustīgais, nedzīvais Ašoka Anand ķermenis.
  
  
  Es pastiepu roku un pacēlu viņa galvu. - Nelieši! - es nočukstēju zem deguna. Anandas iepletās acis paskatījās uz mani. Es pārbraucu ar pirkstiem pāri viņa plakstiņiem, tādējādi izdzēšot nāves apdullināto sejas izteiksmi.
  
  
  Viņa kaklu iezīmēja plāna svītra, tagad purpursarkana. Nožņaugta, es secināju, pētot zilumu. Es atpogāju viņa krekla apkakli, lai labāk apskatītu zilumu, un ieraudzīju divu sīku caurumu pēdas, kas atrodas mazāk nekā collas attālumā. "Bet kāpēc?" - jautāju sev. Ir skaidrs, ka Anands tika nožņaugts miris, jo viņam mēle karājās no mutes; bet šīs pēdas uz kakla šķita atstājušas čūskas zobi.
  
  
  Pirms kāda laika starp vienu un otru misiju man gadījās izlasīt vairākas grāmatas par herpetoloģiju, zinātni par rāpuļiem. Un es uzzināju, ka reakcija uz indīgu čūsku kodumiem parasti sākas ceturtdaļas stundas vai pusstundas laikā pēc koduma.
  
  
  Ašoku Anandu sakoda čūska, taču tas neizraisīja viņa nāvi: iespējams, šīs zīmes nozīmēja brīdinājumu vai apzīmēja reliģisku simbolu. Viena lieta bija skaidra: es netaisījos apstāties pie tā, lai uzzinātu.
  
  
  Es noliku Luger un izslīdēju no kabīnes. Tualete joprojām bija tukša. Ja es būtu gājusi atpakaļ tāpat kā iepriekš, es neapšaubāmi būtu uzdūries viesmīlim. Cik es nopratu, viņš nebija vienīgais, kurš strādāja bārā kā daļa no organizācijas Cobra.
  
  
  Es meklēju citu izeju. Stikla logs virs porcelāna izlietnes pavērās uz Neru parka putekļainajām takām. Es uzkāpu pāri izlietnes malai un paskatījos ārā. Logs atvērās kafejnīcas aizmugurē, neredzot terasē sēdošos klientus, kur viesmīļi, tetovēti vai ne, apkalpoja galdus.
  
  
  Atvēru loga režģi ar duncis un pacēlu to, atraisot rāmja sarūsējušos metāla āķus.
  
  
  "Ir ērtāki izkļūšanas veidi, Sahib."
  
  
  Tagad ir par vēlu sagrābt Vilhelmīnu. Es pagriezu galvu un ieraudzīju viesmīļa smaidošo seju ar ieroci. – 22. kalibra Bereta tēmēja tieši man acīs. Mazkalibra ieroči, bet es pazinu Beretas pietiekami labi, lai zinātu, cik bīstami tie var būt no tuva attāluma.
  
  
  "Es tikai gribēju paelpot svaigu gaisu," es paskaidroju.
  
  
  Viņš nesmaidīja, bet vienkārši pamāja ar ieroci, norādot, ka jāpaceļ rokas virs galvas un jālec no izlietnes. Viņš turēja Beretu vērstu pret mani. Man atlika tikai pieņemt viņa ielūgumu. Es nolaidos uz grīdas un skatījos uz viņu. Bija skaidrs, ka viņš ir nervozs no viņa skatiena, likās, ka viņam ir maz pieredzes šādās situācijās.
  
  
  "Es domāju, ka indieši ir viesmīlīgi cilvēki," es teicu. "Šķiet, ka manam draugam tur," un es pagriezu galvu pret skapi, kurā atradu Anandas līķi, "gadījās nelaimes gadījums...
  
  
  "Tas pats notiks ar tevi, Sahib," viesmīlis pasmaidīja, sperdams soli uz priekšu, bet tagad Beretta tēmēja uz manu vēderu. "Drīz mēs, iespējams, dzirdēsim skaļu triecienu ārā, briesmīgu haosu." Būs tik daudz trokšņa, ka tas apslāpēs šāvienu.
  
  
  Tātad viņš nebija vienīgais bārā, kurš bija saistīts ar Kobru. Tas, kā viņi zināja, kur mani atrast un kā viņi zināja par Anandu, bija divi neatbildēti jautājumi papildus citiem, kas man sakrājās.
  
  
  - Nopietni? - es atbildēju, piespiežot sevi vienaldzīgi pasmieties. – Iesaku to atkārtot policistam aiz muguras.
  
  
  Man bija taisnība.
  
  
  Viesmīlis bija nepieredzējis, jauns šāda veida darbā un pat nezināja šo vecāko triku. Pirms es paspēju pabeigt savu teikumu, viņš pēkšņi pagriezās pret neesošo policistu. Un sekundes daļā es biju darbībā.
  
  
  Es palēcos uz priekšu un iespēru viesmīlim pa kaklu. Viņš kliedza, kad mana zābaka zole atsitās pret viņa atslēgas kaulu. Es nolaidu kāju un ar kreiso roku izdarīju viņam liktenīgu sitienu pa liesu. Bereta aizlidoja, kad vīrietis ar roku piespieda sāpīgo vietu, un viņa mutē pilēja vēmekļi.
  
  
  Kad viņš nokrita uz priekšu, es pacēlu ceļgalu un vēlreiz iesitu viņam pa seju. Es dzirdēju zobu griežam mirklī, kad mans celis pieskārās viņa mutei. Vīrietis noslīdēja uz grīdas. Netālu no tualetes apdullinoši dārdēja trauku mazgājamā mašīna, kam sekoja trauku šķindoņa.
  
  
  Protams, tas bija plāns, kā apslāpēt man paredzēto kadru. Es paņēmu Beretu un ieliku to savu lina bikšu kabatā, kas bija pietiekami liela, lai paslēptu pistoli.
  
  
  Pēc tam es satvēru vīrieti aiz matiem un pacēlu viņa galvu tā, it kā viņš būtu marionete, kurai nogrieztas stīgas. - Tu izskaties slikti, cilvēk! - klusā balsī iesaucos.
  
  
  Viņš nomurmināja kaut ko, ko es nevarēju dzirdēt, izspļaujot asinis un izlauztus zobus, uzsmērējot to uz zoda. - Kur viņš ir? - es nospiedu. - Es gribu zināt, kur es varu atrast tavu priekšnieku... Šiva.
  
  
  "Šiva... Šivas nav," nomurmināja viesmīlis, nokāris galvu. Vīrietis aizvēra acis un viņa mute atkal sāka pildīties ar asinīm.
  
  
  "Padomā vēlreiz," es nočukstēju, paceļot roku. Es ar pirkstiem izveidoju harpūnas formu, sitienu ar nosaukumu "byeon-song-kut ji-ru-ki", kas atraisīja viņa mēli. Un tas viņam lika atvērt acis, kas bija apmākušās ar sāpēm.
  
  
  Sitienu pavadīja vēl viens sirdi plosošs vaids. Bet necilvēks nedomāja nogalināt Anandu, tāpēc man nebija noskaņojuma būt par žēlsirdīgo samarieti. Es iebāzu nagus zem viņa plakstiņiem, saspiežot viņa acs ābolus.
  
  
  Viesmīlis, konvulsīvo trīsu satricināts, atkāpās. Viņa galva atsitās pret grīdu, bet pēc sekundes es uzlēcu viņam virsū, atkal iedurot pirkstus viņam tieši acīs. Es varētu viņu padarīt aklu uz mūžu. Bet ne tikai atriebjot Indijas aģenta nāvi, es gribēju saņemt atbildi.
  
  
  - Saki: kur ir Šiva? - es atkārtoju.
  
  
  Tas bija nepatīkams skats; vīrieša sejas vaibsti bija izkropļoti no bailēm un sāpēm. Viņa seju un krekla priekšpusi vairs nevarēja atšķirt, tās bija nosmērētas ar asinīm un vemšanu, acis grasījās izlīst no dobumiem, viņš nevarēja paelpot.
  
  
  "K...k..." viņš vaidēja.
  
  
  - Kur viņš atrodas? - es nobrēcu. - Kur?
  
  
  Taču iepriekšējā pēršana, pievienojot paņēmienu “pirksts acī”, viņu satrauca. Viesmīlis atliecās un izvairījās no fiziskajām mokām, ļaujot sev krist aizmirstībā.
  
  
  Es noņēmu savus pirkstus un mani plakstiņi aizvēra viņa acis. Es mēģināju viņu atdzīvināt, spēcīgi kratot, taču vīrietis bija bezsamaņā un pārvērtās par sevis ēnu. Es jau grasījos ievilkt nedzīvo ķermeni skapī, lai liktu viņa galvu zem ūdens un vestu pie samaņas, kad izdzirdēju soļu čukstus. Kāds gāja pa koridoru, virzoties uz tualetes durvīm.
  
  
  - Nirads? - kāda balss sauca.
  
  
  Lieki piebilst, ka Nirads nespēja atbildēt.
  
  
  Šoreiz es neļautu sevi pieķert. Es piegāju pie izlietnes un uzkāpu uz porcelāna malas; loga rāmis, kuru biju atraisījis agrāk, bija nedaudz pavēries.
  
  
  Ar brīvo roku pastūmu loga rāmi uz priekšu. Ārpus tualetes durvīm satrauktā balss atkal sauca Niradu.
  
  
  Par laimi logs bija pietiekami liels, lai ietilptu. Ar vienu roku atbalstījis stikla paneli, es izlēcu uz terases un paskatījos atpakaļ tualetē.
  
  
  Durvis pavērās, un es garīgi nofotografēju seju, kas neizpratnē skatījās uz Nirada asiņaino ķermeni. Tā bija nepazīstama seja, kuru es nekad agrāk nebiju redzējis. Bet es zināju, ka atkal ieraudzīšu jauno indiāni, kurš tajā brīdī neticīgi raudzījās uz nekustīgo Nirada figūru... un droši vien drīz.
  
  
  
  
  3
  
  
  “Pat Rietumu novērotājs var viegli atklāt patieso Dieva būtību aiz Šivas-kobras dubultā iemiesojuma. Šis ļoti senais Indijas trīsvienības pārstāvis, kas iegūts no pirmsvēdiskās dievības, galu galā ir jāsaista ar fallisko simboliku. Faktiski tās ikonogrāfijā mēs katru reizi atrodam uzbriedušas kobras kapuci uzbrukuma pozīcijā. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka Šivu ļoti bieži raksturo ar apģērbu no kobras ādām, auskariem arī no ādas, izlīdzināšanas auklu un dzīvu odžu jostu...”
  
  
  
  Aizvēru grāmatu un paskatījos ārā pa bibliotēkas logu, acis slīdot pa platajām akmens kāpnēm, kas ved uz kafejnīcas terasi blakus Neru parkam. Neviens nepamanīja manu ātro izeju no kluba aizmugures.
  
  
  Es negaidīju, ka Nirada partneris kliedz, un patiesībā es nebiju kļūdījies. Es arī neredzēju, ka notikuma vietā būtu ieradušās ātrās palīdzības vai policijas automašīnas, kas aizvestu Ašoka Anand līķi. Tūristi un uzņēmēji nāca un gāja. Bārs turpināja darboties bez pārtraukuma, un no sava skatu punkta grāmatnīcā Connaught Place es pat varēju redzēt Nirada līdzzinātāju, jaunu indieti viesmīļa uniformā.
  
  
  Kas attiecas uz Niradu, viņš nekad netika redzēts nekur stāvam vai guļam. Droši vien viņa draugs viņu aizveda uz kādu privātu istabu vai restorānu, lai atgūtos. Iestādes īpašnieks neapšaubāmi zināja par savu darbinieku blakusdarbībām, pretējā gadījumā būtu pamanīts kas neparasts.
  
  
  Katrā ziņā biju apņēmības pilns turpināt skatīties, kamēr viens vai abi oficianti pārstās strādāt. Nirads "aizgāja", pirms es paguvu no viņa iegūt kādu informāciju. Tāpēc bez citiem derīgiem pierādījumiem vienīgais notikums bija divu Kobras slepkavu novērošana.
  
  
  Es nebiju pietiekami muļķīgs, lai domātu, ka tie mani novedīs tieši pie noslēpumainā tēla, taču es biju gandrīz pārliecināts, ka, tiklīdz mehānismi būs iedarbināti, Šiva, ja viņš patiešām pastāvētu, agrāk vai vēlāk parādīsies.
  
  
  Tāpēc es turpināju izlikties, ka mani ārkārtīgi interesē veikalā izstādītās grāmatas, pat nonācu tik tālu, ka iegādājos sējumu par Indijas rāpuļiem, ko es pētīju. Kad beidzot izkāpu no grāmatu skapja, es paslēpos ēnā, cenšoties kļūt gandrīz neredzama. Tuvumā bija pietiekami daudz tūristu, ka es nebiju tik pamanāms. Pēdējais, ko es gribēju, bija piesaistīt sev uzmanību.
  
  
  Daudzu gadu laikā, strādājot uzņēmumā AX, esmu iemācījies, ka pacietība ir visnoderīgākais tikums. Patiesībā, kad debesīs sāka padziļināt krēsla, es beidzot redzēju savus cilvēkus izejam no kafejnīcas. Viņi gāja lejā pa platajām akmens kāpnēm, lēnām, soli pa solim.
  
  
  Jauneklis, noliecies pār Nirada asiņaino figūru, vadīja savu pavadoni. Nirada acis bija aizsietas; viņa pavadonis viņu vadīja tā, it kā viņš būtu akls. Cik sapratu, viesmīļa īslaicīgais aklums nozīmēja, ka Kobrai bija par vienu aģentu mazāk.
  
  
  Es pagāju uz priekšu un nenovērsu acis uz viņiem abiem, lai viņi nepaslīdētu no novērojumiem pēc tam, kad visu dienu biju pavadījusi viņus gaidot. Connaught Place bija pārpildīts ar strādniekiem un ierēdņiem, kas atgriezās mājās no darba. Es jau grasījos šķērsot ļaužu pilno laukumu, kad divi no maniem vīriem izdarīja pēkšņu žestu; bet es jutos atvieglots, kad ieraudzīju, kā Nirada draugs sveic velotaksometru un nosēdināja savu partneri šaurā transporta līdzekļa sēdeklī.
  
  
  Jaunais indiānis pamāja ar roku, un motorizētais taksometrs ar asu rūkoņu ienira straumē. Jauns vīrietis ar grifa acīm, kas viens stāvēja uz ietves, pagrieza galvu manā virzienā, skaidri nezinot, ko darīt.
  
  
  Ja viņš bija neizlēmis, es nē.
  
  
  Es paslēpos aiz baltajām kolonnām, gaidot, ko viņš darīs. Vēl viena neizlēmības minūte, un viņš beidzot nokāpa no ietves. Viņš pielika divus pirkstus pie lūpām un skaļi svilpa, lai nogāztu citu velotaksometru.
  
  
  Viesmīlis joprojām bija ģērbies baltajās formas biksēs, bet bija nomainījis jaku. Tā vietā viņš valkāja tumšu kreklā ar atvērtu kaklu. Viņa kaklā spīdēja kaut kas metālisks, kā spogulis atstarojot saulrieta gaismu. Jaunietis uzkāpa uz trīsriteņa un vadītājs uzspieda gāzes pedāli, sekojot satiksmei ap Neru parku.
  
  
  Es vairs netērēju laiku.
  
  
  Nepagāja pat sekunde, kad es nokļuvu uz apmales un apstādināju citu taksometru, nepazaudējot no redzesloka viesmīli.
  
  
  Kamēr es atrados novecojušajā vecajā automašīnā, es iegrūdu šoferim rokā banknošu žūksni, nedodot viņam laiku iebilst.
  
  
  "Seko manam draugam tur," es pavēlēju.
  
  
  Šoferis, vispirms koncentrējoties uz naudu, ko viņam biju iedevusi, un pēc tam uz velotaksometru, kuru viesmīlis bija apstājies pirms nepilnas minūtes, nekavējās izpildīt. Viņš pārņēma priekšējo joslu, un es noliecos uz sēdekļa, turot acis uz velotaksometru, kas, cerēju, aizvedīs mani soli tuvāk netveramajai un noslēpumainajai Šivai.
  
  
  Līdz šim viss šķita labi, es sev sacīju, pārliecībā, ka viesmīlis nav redzējis mani gaidot, kad viņš izies no bāra vai iekāpju taksometrā, lai viņam sekotu. Es teicu šoferim, lai pasteidzina ātrumu, līdz esam tikai trīs mašīnu attālumā no jaunā viesmīļa.
  
  
  -Kur mans draugs dodas?
  
  
  No Connaught Place mēs devāmies uz Connaught Circus, lai iegrieztos joslā, kas ved prom no New Delhi Mall. "Uz vecpilsētu," paskaidroja šoferis. Tad viņš ātri paskatījās uz mani un piebilda: "Vai viņš tevi aplaupīja, Sahib?" Ja nē, tad izsaukšu policiju...
  
  
  "Nē, nekas tamlīdzīgs," es viņam pārliecināju un, noliecusies pār sēdekli, kaut ko iečukstēju viņam ausī.
  
  
  Viņš nosarka zem vara ādas. - Sapratu, Sahib. Kā tu to sauc... tikšanās, vai kā?
  
  
  "Tieši tā," es ar platu smaidu apstiprināju, pieņemot, ka sekoju kādam jauneklim ceļā uz romantisku randiņu.
  
  
  "Esi uzmanīgs, Sahib," mani brīdināja taksists. "Deli sievietes ir ļoti gudras," un viņš papildināja teikumu, berzējot īkšķi pret rādītājpirkstu, lai uzsvērtu viņa novērošanas spējas.
  
  
  "Jā, bet neaizmirstiet par mūsu draugu," es atbildēju.
  
  
  Bija gandrīz tumšs, un satiksme bija atvieglota pēc Connaught Circus izbraukšanas. Šoferis mainīja tēmu un pievērsa manu uzmanību pieminekļiem. Plašās, putekļainās avēnijas galā viņš norādīja uz slavenajiem Jama Masjid minaretiem — milzīgu, cietoksnim līdzīgu sarkanā smilšakmens mošeju.
  
  
  Un tieši iepretim mošejai un tuvējam tirgum stāvēja vēl viens sarkanā akmens piemineklis, iespaidīgs komplekss, ko bija atstājuši Mogulu imperatori, Sarkanais forts. Domāju, ka viesmīlis pazudīs tirgū, bet acīmredzot viņš nesaprata, ka viņam seko. Tā vietā, lai izkāptu netālu no mošejas un brīvdabas tirgus, viņš izkāpa no velotaksometra tieši pretī vārtiem, kas ved uz fortu.
  
  
  "Stop," es teicu šoferim.
  
  
  Viņš apstājās tieši tad, kad viesmīlis pazuda pa vārtiem. Es paņēmu savu kārtu un steidzos pēc sava vīrieša, priecīga, ka tumsa man ir devusi kādu patvērumu. Vārtu priekšā bija stendi ar “suvenīriem”, pastkartēm, ceļvežiem un vietējiem gardumiem.
  
  
  Bet es nebiju tūrists, un man nebija laika apstāties un apbrīnot šos “priekus”. Ieturot zināmu distanci, mans skatiens sekoja viesmīļa baltajām biksēm un tumšajam kreklam.
  
  
  Vismaz viņš mani nekad nav redzējis, kas nozīmē, ka viņš mani nepazina. Ja vien Kobra neizplatīja manu fotoattēlu, un tādā gadījumā Niks Kārters bija mazāk anonīms, nekā es biju gatavs atzīt.
  
  
  Priekšā, piebraucamā ceļa galā, viesmīlis apstājās iepretim šaurai koka būdiņai. Zīme vēstīja par Lumiere un dēls uzstāšanās sākumu. Kad sapratu, ka jaunais indiānis ir nopircis biļeti uz izrādi, nevilcinoties sekoju viņam.
  
  
  Tā bija vēstures stunda, “izbrauciens” bez psihedēliķu palīdzības. No biļešu kases uz forta pagalmu veda grants celiņš. Šeit, dārzā, ko ieskauj imperatoru celtās marmora pilis, publikai tika novietotas daudzas krēslu rindas.
  
  
  Prožektors raidīja dzeltenu gaismas staru uz kolonnām marmora ēku priekšā, un audio komentāri tika pārraidīti pa skaļruņiem. Runātājs aprakstīja Pāva troni, kuru astoņpadsmitajā gadsimtā nozaga persiešu bari, kas iebruka Indijā.
  
  
  Tad nodzisa gaisma un man aiz muguras bija dzirdama ķepiņu skaņa. Es pagriezu galvu, gandrīz gaidot, ka atradīšu sevi traku bara vidū.
  
  
  Tā vietā es nokļuvu žilete asa dunča ceļā.
  
  
  Asmens nošņācās, saplēšot manas jakas kreiso piedurkni. Divreiz nedomājot, es atrāvos un ar vienu roku palaidu paņēmienu “son-nal mak-ki”. Indijas viesmīlis otrreiz neizmēģināja laimi.
  
  
  Viņa baltie zobi pazibēja sardoniskā smaidā, viņa stileta asmens virpuļoja gaisā. Tad prožektors pilnībā izgaismoja viņa seju, padarot viņu aklu. Jaunais vīrietis ieskrēja ejā starp krēslu rindām un skrēja.
  
  
  Publika, pārsvarā Rietumu tūristi, šķiet, ticēja, ka indiānis ir daļa no izrādes. Kāds sāka aplaudēt, un gaisā bija dzirdama zirga nagu klabēšana. No skaļruņa atskanēja trompešu skaņas, kam sekoja kaujas sauciens. Es metos pēc uzbrucēja.
  
  
  Es nezināju, kā viņš zināja, kas es esmu, vai ka es viņam sekoju. Bet es joprojām dzirdēju, kā viņa dunča asmens šņāc, griežot gaisu un saplēšot manas jakas piedurkni. Tas gandrīz iedūra manu ādu.
  
  
  Nepārtraucot skriet, es sniedzos jakā pēc pistoles. Neviens no skatītājiem mūsu kustībās neatrada neko dīvainu, un, kad prožektors noputēja marmora ēkas, akls atspulgs ierāmēja viesmīļa slēptuvi.
  
  
  "Karaliskās pirtis..." paziņoja stāstītājs.
  
  
  Es atrados aiz vienas no marmora kolonnām, pirms mani noķēra prožektors. Es samiedzu acis un sāku meklēt apkārtējās ēnas. Asā sūnu un trūdošās veģetācijas smaka caurstrāvoja pili bez sienām. Viņš tur paslēpās un gaidīja, kad es iekritīšu slazdā, par kuru es tagad sapratu, ka tā ir paredzēta man.
  
  
  Es varētu apgriezties un doties atpakaļ uz viesnīcu, lai izpētītu nākamo gājienu; bet es atmetu šo domu tagad, kad jutu, ka esmu tuvu Kobras... un Šivas nežēlīgo operāciju atklāšanai. Jo ātrāk es atradīšu šo cilvēku, jo labāk būs visiem.
  
  
  Jaunā viesmīļa soļu skaņu pavadīja trulas būkšķis. Dzirdēju viņu skrienam uz ēkas aizmuguri, arvien tālāk prom no tūristiem, kuri dārzā skatījās izrādi. Es arī priecājos par to, jo nevēlējos, lai nevainīgi skatītāji nonāktu vardarbīgajā konfrontācijā, kas drīzumā notiks.
  
  
  Es skrēju, saliecies dubultā, no kolonnas uz kolonnu, ausis pie katra šalkoņa. Bija grūti dzirdēt citas skaņas, izņemot tās, kas nāk no ierakstītā stāstījuma fona. Apklusināta stenēšana, kas sajaukta ar bungu sitieniem, ko pastiprina dārzā uzstādītā jaudīgā skaņas sistēma. Ja vīrietis nebūtu valkājis baltās bikses, viņš bez šaubām būtu varējis paslēpties ēnā.
  
  
  Bet, kad nodzisa gaisma, es viņu atkal redzēju. Viņš bija pagājis garām īsajām marmora kāpnēm, kas savienoja vienu ēku ar otru, un tagad bija izstiepts uz grīdas.
  
  
  Man jau bija pirksts uz pistoles palaidēja. Sprūda noklikšķināja brīdī, kad es nospiedu sprūdu. Bungu skaņai, kas nāca no skaļruņa, pievienojās šāvienu miza, maskējot manu šāvienu.
  
  
  Es redzēju ložu namiņu marmora kolonnā, kas raidīja gaisā baltu dūmu mākoni. Šāvienu apslāpēja vēl viens apdullinošs vilnis, ko radīja zirgu nagu mīdīšana. Es nokavēju mērķi, tāpēc skrēju uz priekšu. Viesmīlis pielēca kājās un nekur nebija redzams.
  
  
  Pagāju garām īsajām kāpnēm, pa kurām viņš tikko bija noskrējis lejā, un atrados šauras, zāļainas takas vidū, kuru ieskauj marmora ēkas. Aiz muguras dzirdēju kāda smagas elpas svilpienu. Nav jēgas domāt par šaušanu ar ieroci. Tāpēc es pacēlu, virpinot abus elkoņus. Es iesitu jaunajam indiānim pa ribām, taču, lai gan viņš uz brīdi aizrijās, viņam izdevās mani atgrūst soli atpakaļ.
  
  
  Viņa nogalināšana nebija mans plāns. Miris, viņš man nebūtu noderīgs, un ceļš, kuram vajadzēja mani vadīt uz Šivu, beidzās tur, Sarkanā forta pagalmā. Dzīvs viesmīlis varētu man sniegt vērtīgu informāciju.
  
  
  Pēkšņi no tumsas man aiz muguras atskanēja aizsmakusi, tikko dzirdama balss.
  
  
  - Lieliski, Randžit.
  
  
  Ar spēcīgu sitienu es atmetu savu labo kāju atpakaļ, un manas pēdas papēdis piezemējās kādam uz ceļgala. Otrs uzbrucējs sāpēs ievaidējās un atkāpās. Es, smagi elpodams, pielēcu sāņus un paspēru soli atpakaļ, tēmējot Vilhelmīnu uz abiem uzbrucējiem.
  
  
  Divi pret vienu, Randžits bija viesmīlis, vīrietis, kuram es sekoju; bet otrs arī nebija svešs. "Tātad mēs atkal tiekamies, Sahib," viņš teica ar rupjiem, piespiedu smiekliem. Vārdi viņam izplūda no mutes ar zināmām grūtībām, jo sejas lejasdaļa bija ietīta ar baltu apsēju.
  
  
  "Jā," es teicu, atpazinusi viņu: viņš bija Mohana līdzdalībnieks, bārdainais sikhs, kura žokli es biju salauzusi iepriekšējā vakarā.
  
  
  Randžits izmantoja īso vārdu apmaiņu, lai aizsēdās aiz staba, uz brīdi izvairoties no Luger liktenīgās trajektorijas. "Ir bezjēdzīgi turpināt, Sahib," rezumēja Indijas sikhs. - Ja tu mūs nogalināsi, tu neko neuzzināsi.
  
  
  - Kas notiks, ja es tevi nenogalināšu? - ES jautāju. Taču tajā brīdī, sekundes daļā, kaut kas metālisks ātri šķērsoja manu redzeslauku. Es pagriezos un nospiedu sprūdu. Lode lidoja pa gaisu, atsitoties no apmales gar ēkas sānu. Un tad tā pati pistole burtiski izslīdēja no maniem pirkstiem ar stobru, kas bija ietīta metāla cilpā.
  
  
  Randžits iznāca no savas slēptuves un satvēra ieroci. Tad es sapratu, ka tas ir tas, ko biju pamanījis agrāk, priekšmets, kas spīdēja viņam ap kaklu. Tas bija vara stieples gabals, bez šaubām, slazds, kas tika izmantots, lai nogalinātu Ašoku Anandu.
  
  
  "Tu neesi tik gudrs, kā domā," Sahibs smejoties sacīja cits hinduists.
  
  
  Es mēģināju atkāpties, bet Randžits netērēja laiku. Viesmīlis pavērsa ieroci man pret krūtīm, pietiekami brīdinot, lai mani pēkšņi apturētu. Un es nebiju pietiekami tuvu, lai mēģinātu izvilkt ieroci no viņa rokām. Un, ja es mēģinātu spert, es biju pārliecināts, ka jaunais melnmatainais viesmīlis nevilcināsies nospiest sprūdu.
  
  
  "Tagad, ja vēlaties, paceliet rokas virs galvas, Sahib," jauneklis pavēlēja. Un viņš paspēra soli uz priekšu, mute saritinājās velnišķīgā smaidā.
  
  
  Es pacēlu rokas un piesardzīgi paskatījos uz otru sikhu. Randžits pasniedza viņam vara stiepli. Stieples dūcēja, kad vīrietis aplika galus ap plaukstu locītavām.
  
  
  "Mohans ir miris," viņš teica gandrīz nedzirdamā balsī, kamēr no skaļruņiem skanēja mūzika. Izrāde vēl nav beigusies, un arī Slayer #3 dzīve, kā es cerēju, nav beidzies. – Gurneks tomēr joprojām ir dzīvs, Sahib. - Indijas sikhs tuvojās man, kad Randžits nāca tuvāk
  
  
  Man zem deguna bija Vilhelmīnas Luger stobrs, un pēkšņi man ienāca prātā, ka viņa vairs nav mana vecā draudzene. Nemaz nerunājot par vara stiepli, kuru Gurneks turēja ar abām rokām.
  
  
  "Tu esi pelnījis sliktāku," Sahibs, "daudz sliktāku," sacīja viesmīlis.
  
  
  Viņš spēlēja ar "vieglu" sprūdu. Vajadzētu tikai ļoti vieglu spiedienu, un Vanakam būtu jānoalgo cīnītājs Nr.4. Bet pirms jaunais vīrietis izpildīja savus draudus, Gurneks devās man pakaļ. Tikai šoreiz mans sitiens pa muguru pazuda gaisā, garām mērķim.
  
  
  Cilpa savilkās ap kaklu, un man atkal nācās pacelt rokas. Es skatījos tieši Luger tēmēkļos, bet Randžits atlaida sprūdu un, noklikšķinot uz pistoles, trāpīja man ar dibenu pa pieri. Tajā pašā laikā es mēģināju atstumt vara stiepli, kas spieda manu traheju.
  
  
  Diegs pārgrieza manu ādu, un es nevarēju paelpot. Es izdvestu nožņaugtu skaņu, un Randžits, iesmējās, pacēla ceļgalu un iesita man cirksnī. Sāpes lika man stenēt, liekot man noliekties.
  
  
  Celis pacēlās otrreiz, liekot man eksplodēt neciešamajās sāpēs. - Jūs esat muļķis, "sahib"... Kobra zina... Kobra zina visu, Kārtera kungs.
  
  
  Šķita, ka viņa balss nāk no tumša tuneļa. Es no visa spēka centos atbrīvoties, atgrūst vadu, ar kuru Gurneks mani žņaudza. Bet es nevarēju to izturēt, tas bija pārāk plāns. Es stenēdama nokritu uz priekšu, man bija grūti elpot.
  
  
  Tad pistoles dibens trāpīja man pa galvu, un tālumā no skaļruņa atskanēja balss: "Ja uz zemes ir debesis, tad tās ir šeit... šeit, šeit!"
  
  
  Es viņam neticēju. Tikmēr es prātoju, vai man kādreiz būs vēl viena iespēja kaut kam tādam noticēt.
  
  
  
  
  4
  
  
  Sākumā tas bija viegli.
  
  
  Samtaina, maiga un gluda, tumša un mājīga dūmaka. Aizsargājoša tumsa, kas lika man pasmaidīt. Bet tad tas sāka degt, sagrieza manu ādu kā stikla lauskas. Man bija jādodas prom, pretējā gadījumā viņa mani saplosīs, nodīrās dzīvu. Tā nu es metos uz priekšu, it kā izlīdis no jūras dibena. Un jo augstāk es pacēlos, jo vairāk mani plosīja.
  
  
  - Nē! Es... es negribu! - es dzirdēju savu balsi. Es to atkārtoju skaļāk, cenšoties pacelt svaru, kas spieda acis. Es pamirkšķināju, un manā priekšā sāka kustēties kaut kas no neskaidras krāsas, vibrējot telpā un ārpus tās.
  
  
  Es atvēru acis otrreiz, tad trešo, un tajā pašā laikā mēģināju virzīties tālāk, līdz mana galva kaut ko cieta. Vibrācijas apstājās, un es nogrimu atpakaļ, pārāk vāja un miegaina, lai izdarītu vēl vienu kustību.
  
  
  Es nezinu, cik daudz laika pagāja pēc tam. Jutu, ka sapņi pārņem mani, un katru reizi, kad mēģināju tos atgrūst un atvērt acis, bet kaut kas skrāpēja manu ādu, kaut kas dega. Beidzot es sāku visu no jauna, virzoties uz priekšu caur mainīgiem karstuma un sāpju viļņiem.
  
  
  Tad "lieta" sanāca. Tā bija siena, māla siena, kas stāvēja manā priekšā, palielināta vai samazināta... un tad normāla. Mana galva jutās kā saspiesta olu čaumala... it kā es nebūtu dzērusi mēnesi pēc kārtas. Es stāvēju, atspiedies pret tuvāko sienu, klausījos skaistākajā skaņā pasaulē, skaņu, kā manas krūtis paceļas un nokrīt ar katru elpas vilcienu.
  
  
  Tas, kas skrāpēja un plosīja manu ādu šajā ilgajā šķīstītavā starp apziņu un bezsamaņu, bija paklājiņš, uz kura es gulēju uz muguras. Tiklīdz es sapratu, ka esmu dzīvs, es nošūcu kājas no salmiem klātā sola un trīcēdama piecēlos kājās.
  
  
  Piespiežu roku pie sienas, lai pieceltos. Es jutos kā narkomāns, kurš pārdzīvo atstāšanos, man bija slikta dūša. Sitieni, ko saņēmu pa galvu, plus ap kaklu sasietais vads mani izsita.
  
  
  Tagad, pirmkārt, man vajadzēja atgūt spēkus.
  
  
  Paspēru dažus soļus, līdz mani ceļi pārstāja locīties. Es staigāju pa kameru... nelielu kvadrātveida istabu ar māla sienām un grīdu. Nebija ne logu, ne pat durvju. Vēlāk, ja būs nākotne, biju pārliecināts, ka izdosies atrast sienā salaidumus, kur jābūt durvīm, jo kāds... Un kāds mani izvilks.
  
  
  Vienā kameras galā, pa kreisi no paletes, sienā tika iebūvēti divi režģi. Viņi abi sasniedza manu vidukli un bija pārklāti ar stiepļu sietu. Es, protams, negaidīju, kad mani pasniegs saviem mocītājiem, tāpēc piegāju pie margām, cenšoties atgūties no sāpēm, ko man bija radījis Randžita sitiens ar pistoles galu.
  
  
  Bet pirms pieskarties stiepļu sietam un pārbaudīt divus stieņus, vai tos var noņemt, es novilku kurpes. Cilvēki, kas mani sagūstīja, atstāja mani kreklā un biksēs. Dūcis pazuda, tāpat kā Beretta un, protams, Luger. Es pat neredzēju jaku, bet kamerā nebija auksti... vismaz vēl ne.
  
  
  Es paņēmu kurpi un iemetu to stieņos. Nekas nav noticis. Nav dzirksteles. Paldies Dievam, restes nebija elektrificētas. Es atkal uzvilku kurpes un sniedzos pēc vienas no četrām metāla skrūvēm, kas turēja stieņus pie sienas. Bet, kad mani pirksti tiem pieskārās, klusumā atskanēja balss, kas lika man nodrebēt.
  
  
  - Labrīt, Kārtera kungs. Jo ir diena, jūs zināt. Es ceru, ka tev ir labi sapņi, sahib...
  
  
  Aiz viena no divām restēm atskanēja balss. Bez šaubām, aiz metāla ekrāna bija paslēpts pastiprinātājs. Bet visvairāk satrauca tas, ka balss bija pazīstama... biedējoši pazīstama.
  
  
  “Sveiki, runā Kārters, aģents Nr. Vanags tev pateica visu par mani. Tātad, šis jūsu aģents Anand, es domāju, ka viņu sauc. Nu viņš neieradās uz tikšanos. Nē, nevajag atvainoties. Mēs zinām, ka mūsu cilvēks ir nesasniedzams... Ak nē, nemaz! Tā neeksistē, tas arī viss. Nē, rīt es atgriezīšos Vašingtonā. Kobra? Es ļoti baidos, ka mūsu valdība nevarēs iejaukties Indijas drošības iestādes lietās. Jūs, protams, saprotat... Jā, un paldies par rūpēm. Pasakiet Anand kungam, ka es vēlos, lai man būtu iespēja viņu satikt.
  
  
  Iestājās ilga pauze. Un tad atkal klusums. Es aizgāju prom no restēm un atgriezos gultā. Neskatoties uz tukšumu vēderā, par spīti šausmīgajai nelabuma sajūtai, man nācās atzīt vienu: Šiva bija īsts, nežēlīgs, aukstasinīgs slepkava, viltīgs pretinieks, kādu es nekad nebiju saticis.
  
  
  Īso runu, kuru tikko noklausījos, telefona sarunu, kas, bez šaubām, jau bija notikusi, runāja pilnīgi pazīstama balss. Tā bija mana balss, ar tādu pašu perfektu intonāciju, runu un intonāciju.
  
  
  Šiva mani iekārtoja un netērēja laiku, aizvācot Indijas slepeno dienestu no notikuma vietas. Pat tad, kad Anands vairs neparādījās pie sava galda, neviens nedomāja par mūsu abu savienošanu. Kāpēc viņiem tas galu galā ir vajadzīgs? Vai "Niks Kārters" neilgi pirms tam nebija zvanījis un nepateicis, ka Šiva ir mānīšana? Tas pats "Niks Kārters" norādīja, ka pat tad, ja Kobra patiešām pastāv, organizācijai, kas tik ļoti satrauc Indijas valdību, nav nekāda sakara ar noslēpumaino raksturu.
  
  
  "Niks Kārters" pateica visu. Un acīmredzot viņš jau devās mājās uz AX galveno mītni Vašingtonā. – Esmu ļoti pārsteigta, Šiva. Kā tev vispār izdevās atveidot manu balsi?
  
  
  "Jūsu viesnīcas numurs bija aprīkots ar skaņas ierīci, mister Kārter," mana balss atbildēja, kas elektroniski tika atskaņota tik precīzi, ka, dzirdot sevi, es nevarēju nesarauties.
  
  
  - Tad lūdzu nododiet manus komplimentus saviem elektronikas inženieriem. "Es pārmeklēju šo istabu četras reizes un neatradu nevienu mikrofonu... pat visneiedomājamākajās vietās," es iebildu, paceļot balsi, it kā šaubos, ka viņš mani dzird. Es nevarēju redzēt slēptos mikrofonus, lai gan tagad bija skaidrs, ka pēc viņa panākumiem manā viesnīcas numurā viņam nebūs problēmu ievietot vienu kamerā.
  
  
  - Šis ir viens no Hadži jaunākajiem izgudrojumiem; ārkārtīgi jutīgs, spēcīgs, maza izmēra mikrofons,” paskaidroja manas balss dublikāts.
  
  
  "Tas ir kā atrast adatu siena kaudzē," es teicu.
  
  
  Mani smiekli piepildīja gaisu, tad mana balss turpināja: „Ļoti labi, Kārtera kungs. Prieks redzēt, ka neesi zaudējis humora izjūtu. Bet Hadži, ja neesat par viņu dzirdējuši, ir vienīgā pienācīgā lieta, ko Albānija ir eksportējusi pēdējo divdesmit gadu laikā. Un tagad viņš strādā pie manis, pie Kobra... pie Šivas! - balss gavilēja.
  
  
  - Kāda ir viņa profesija?
  
  
  – Jūs to lieliski zināt, Kārtera kungs. Galu galā AX jūs nesūtīja uz Indiju tikai tāpēc, lai sagrautu ieroču vai heroīna tirgotāju bandu! Jūs interesē Hadži brīnišķīgais atklājums, viņa ģeniālais izgudrojums... Kaste!
  
  
  - Kaste? - es atkārtoju.
  
  
  - Segvārds balss simulatoram, izgudrojums, kas spēj reproducēt jebkuru esošo balss skaņu. Un viņš ir mazs, Kārtera kungs, pat pēc jūsu standarta miniatūriem modeļiem. Ne vairāk kā cigarešu paciņa... bet daudz bīstamāka, protams.
  
  
  ES jautāju. - Ko tu darīsi ar savu kastīti? Es turēju acis piesietas pie metāla ekrāna, it kā stieņi varētu ierakstīt katru manu kustību.
  
  
  - Tu domā, ka esmu traka, vai ne?
  
  
  - Psihopāts? Ne īsti, Šiva. Jūs esat daudz gudrāks; Parasti trakie cilvēki nevar izdomāt tik sarežģītu plānu.
  
  
  - Paldies, Kārtera kungs. Es novērtēju jūsu komplimentu. Nē, es patiesībā neesmu traks, vismaz ne no mana viedokļa. Kas attiecas uz Box, Haji izgudrojumu, jūsu pakalpojums jau ir redzējis, cik tas ir ģeniāls un efektīvs. Šie incidenti bija vienkārši testi, precīzāk sakot, eksperimenti.
  
  
  "Bet drīz, kad Hadži veica dažas izmaiņas savā ierīcē, negadījumi vairs nebūs tikai eksperimenti. Redziet, Kārtera kungs, Indija pašlaik ir neitrāla vara starp Ķīnu un Rietumiem. Ar manu partneru palīdzību Pekinā šī valsts, darbojoties kā pretsvars, vienā mirklī sabruks, un tad piepildīsies manu senču sapnis, kad Ķīna un Indijas subkontinents sadosies rokās kā labi sabiedrotie, alianse, kas kalpo ilgāk nekā jebkurš cits pasaules vēsturē."
  
  
  - ES jautāju. - Kāda veida arodbiedrība? Es garīgi pierakstīju visu, ko viņš teica, cenšoties iegūt laiku. Tikmēr manas acis rūpīgi pētīja kameras robežas. Lēnām piecēlos kājās, lai neradītu nekādu troksni; Es negribēju, lai Šiva dzirdētu, kā es kustos, vai dzirdētu, kā es skrāpēju sienas, mēģinot atvērt kādu plaisu. Ir jābūt durvīm, bet es tās neredzēju.
  
  
  - Ķīnas un Indijas alianse, Kārtera kungs, ir alternatīva abām valstīm, lai atbrīvotu pasauli no pretējām blokiem. Nē, es neesmu megalomāns, man ir vienalga, vai pasaule nokrīt man pie kājām. Man ir nauda, vairāk nekā varu iztērēt. Man arī ir zināma ietekme savā valdībā. Bet, kad Ķīna un Indija kļūs par vienu nāciju, mana tauta vairs nebūs “izsalkušo bars”, kā Rietumu žurnālisti tos labprāt dēvē. Mēs kļūsim vareni kā Bharat, senā Indija. Un tad mana tauta atkal atgriezīsies pie senajiem dieviem, Nagām... manu senču čūsku dievībām.
  
  
  - Mēs atrodamies divdesmitajā gadsimtā, Šiva. Nav viegli konvertēt miljoniem cilvēku. Mūsdienās cilvēkus vairāk interesē vēdera piepildīšana, nevis čūsku pielūgšana.
  
  
  Tu ļoti maz zini par indiešu mentalitāti, Kārter. Es nāku no karaliskās ģimenes, ģimenes, kas atgriežas pie Nagas, čūskas priekšteča. "Es valkāju turbānu tā, it kā tā būtu čūska, saritināta kobra ar lepnu galvu uz pieres," atbildēja Šiva. Viņa balss... viņa balss kļuva auksta, kā rāpulim. Es biju divreiz pārsteigts, ka viņš spēja runāt un iztulkot savas emocijas, pateicoties Hadži izgudrojumam.
  
  
  - Kāpēc tu vispirms nepabaro savus cilvēkus? Ja jums ir daudz naudas, kāpēc jūs to neiedodat valdībai, lai bērni nepaliktu badā? Vai arī jūs baidāties, ka viņi nenovērtēs jūsu žestu, ka viņi nevēlēsies apmierināt jūsu mantkārīgos lūgumus? Es atmetu galvu atpakaļ un sāku ņirgāties par viņa sapņiem, par briesmīgo mērķi, ko viņš bija sev izvirzījis.
  
  
  Bet Šiva nemaz nebaudīja sevi.
  
  
  "Es esmu pārāk daudz runājis, Kārter," viņš paziņoja. "Bet es gribēju, lai jūs zinātu, ka jūs patiešām esat uzdūries odžu ligzdai un ka es neciešu tādus mazus cilvēkus kā jūs." Jūsu valdība nav pasaules policija, un tā nespēs mani atturēt no mana sapņu piepildījuma. Jau tagad uz mūsu ziemeļu robežas koncentrējas Ķīnas komunistu karaspēks, kas ir gatavs atbrīvot Indiju un citas mazattīstītās valstis no nabadzības jūga.
  
  
  - Turpini sapņot, Šiva. Pekinas varas iestādes lika jums izskatīties pēc idiota, un jūs ņēmāt ēsmu... līdz galam. Kad karaspēks šķērsos Indijas ziemeļu robežu, esiet droši, ka Rietumi nesēdēs un neskatīsies, kas notiek. Jūs uzsāksit karu, kas iznīcinās cilvēci no zemes virsmas. Tātad, varbūt... bet tas nav droši, būs tikai čūskas, bezgalība čūsku, kas rāpos pa tuksnesi un radioaktīvo planētu.
  
  
  Es atspiedos pret sienu un aizturēju elpu. Kā jūs varat runāt par kaut ko ar tādu cilvēku kā Šiva? Un kā es varēju runāt racionāli, ja es varētu domāt tikai par to, kā aizbēgt? Esmu savā dzīvē pazinis trakus cilvēkus, bet ne tik loģiskus un trakus kā vīrietis, kurš sevi sauca par Šivu.
  
  
  Nē, viņš nevēlējās valdīt pār pasauli, viņš tikai gribēja atgriezties pagātnē, uz trešā pasaules kara sākšanas rēķina. Un tas, ka viņš bija kurls pret maniem komentāriem, ka viņš nesaskatīja sava trakā plāna briesmas, man pārņēma drebuļus.
  
  
  “Jebkurā gadījumā, Kārtera kungs, jūs, starp tik daudziem cilvēkiem, šeit neredzēsiet tik traģiskas beigas. Gurneks man pastāstīja par Mohana nāvi; Es plānoju jums sniegt pāris iespējas. Mohans Kārteram, Kārters Mohanam. Tikai šoreiz nāve nebūs ātra un tūlītēja. Vai jūs zināt, cik ilgi cilvēks var ciest, pirms mirst no čūskas kodiena, Kārtera kungs? – Šiva vēsi secināja.
  
  
  - Tas ir atkarīgs no čūskas.
  
  
  "Tieši tā," piekrita Šiva. - Man prieks, ka tu vēl proti spriest, Kārter. Bet gadījumā, ja palaidīsiet garām kādu informāciju, esmu gatavs sniegt jums nepieciešamos datus.
  
  
  Es atspiedos pret netīro sienu, atsakoties no slepeno durvju meklējumiem, un pagriezos atpakaļ uz skaļruni, kas paslēpts aiz metāla ekrāna. "Nāc, Šiva," es sausi iebildu. - Es klausos.
  
  
  "Es ne mirkli par to nešaubījos, Kārtera kungs," viņš iesmējās. - Bet es runāšu īsi, jo man ir daudz svarīgākas lietas, ko darīt. Herpetoloģija jau vairākus gadus ir mans hobijs, un uzdrošinos piebilst, ka esmu īsta autoritāte attiecībā uz rāpuļiem, īpaši indīgajiem. Man ir aptuveni divi desmiti dažādu veidu kolekcija.
  
  
  - Kurus tu man izvēlējies?
  
  
  - Piecas čūskas, Kārter. Iespējams, ka jūs viņus neatpazīsiet no pirmā acu uzmetiena, bet viņi noteikti jūs atpazīs. Čūskām ir dziļa teritorialitātes izjūta. Viņiem nepatīk, ja viņus mājās traucē. Atkarībā no nāvējošā koduma cilvēks var ciest no divām stundām līdz septiņām līdz astoņām dienām.
  
  
  “Ja zāģzoba odze iegremdē zobus jūsu miesā, jūs drīz asiņosit no visām porām, Kārtera kungs; jūsu siekalas būs notraipītas ar asinīm un urīns kļūs sarkans. Jūs cietīsit sāpīgas sāpes vēderā, un smadzeņu asiņošana izraisīs nāvi.
  
  
  – Tiešām vilinoši! - es iesaucos, nenovēršot acis no nevienas kustības, meklēdama apstiprinājumu, ka tie nav vienkārši draudi.
  
  
  - Ja izvēlēsities manu mīļāko karalisko kobru, jūs nomirsiet no anoksijas, lēnas un sāpīgas nosmakšanas. No otras puses, karaliskās kobras māsīcai, Āzijas kobrai, ir inde, kas ir divreiz toksiskāka nekā strihnīns. Tātad, izvēle ir jūsu, Kārtera kungs. Ja izvēlēsities kobras, dažu stundu laikā jūs nomirsiet samērā nožēlojamā nāvē; ja izvēlies odzes, esi gatavs visgroteskākajām un nepanesamākajām sāpēm, kādas vien var iedomāties.
  
  
  - Ko darīt, ja es neko neizvēlos, Šiva? Kas notiks?
  
  
  Tev nav izvēles, Kārter, nav citas alternatīvas. Beigās sapratīsi, kāds es esmu nopietns cilvēks! Tātad, līdz es iepazīšu jūsu pēcteci, pieņemsim, ka man patika turpināt šo sarunu ar jums. Man ir interesanta informācija, Kārtera kungs. Ļoti interesanti.
  
  
  Šī bija pēdējā lieta, ko es dzirdēju no “sevis”, pareizāk sakot, no Šivas savā balsī. Atkal valdīja klusums, kuru pārtrauca tikai mana elpošana. Es pilnībā sastingu, būdama pārliecināta, ka šie draudi nebija tāli. Šiva bija apņēmības pilns mani nogalināt, lai redzētu, kā nāve mani piemeklēs sāpēs. Varbūt viņš bija apņēmies kādam nodarīt pāri, jo viņa veicināja viņa absurdos sapņus un tieksmes.
  
  
  Bet lai kāds iemesls viņu mudinātu, es nešaubījos par viņa vārdu patiesumu. Es ar acīm aplūkoju mazo kameru; un es joprojām izmisīgi meklēju izeju, kad kaut kāda čīkstēšana, pareizāk sakot, viegla dūkoņa, lika man pavērst skatienu uz diviem režģiem.
  
  
  Viens lēnām pacēlās, lai pazustu sienā. Četras metāla skrūves bija bezjēdzīgas, jo ekrāns tika kontrolēts elektroniski. Šajā brīdī viņš vairs nebija redzams; tā vietā ir kvadrātveida caurums. Mans prāts lika man klusēt un klusēt, cik vien iespējams.
  
  
  Bet man bija jāpieliek pārcilvēciskas pūles, lai paliktu vietā, kad pēc minūtes no bedres uz kameras grīdas izripoja vismaz desmit pēdu gara karaliskā kobra.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Karaliskā kobra jau bija pacēlusies uzbrukuma pozīcijā, galvu pacēlusi uz kakla, kad no cauruma sienā izkrita cita čūska. Es to nevarēju atpazīt pēc nosaukuma, bet tam bija cietas, blīvas zvīņas, un, kad tas nogūlās uz grīdas, tas izdvesa dīvainu svilpojošu skaņu, piemēram, uguns skaņu.
  
  
  Slīdēju gar sienu, cenšoties aizsniegt salmu gultni. Šiva teica, ka atsūtīs man piecas čūskas. Trešais, vairāk nekā pusotru metru garš, tobrīd gāzās no bedres. Tā bija Āzijas kobra, suga, kuru es uzreiz atpazinu pēc raksturīgajiem ķīļveida marķējumiem tās pakausi.
  
  
  Tā inde ir divreiz indīgāka par strihnīnu, atcerējos, lēnām virzīdamies virs zemes paceltā matrača virzienā.
  
  
  Trīs rāpuļu svilpieniem un svilpieniem pievienojās arī mani neprātīgie smiekli no skaļruņa, kas bija paslēpts aiz restēm, smiekli, kas piepildīja kameru ar savu šausmīgo refrēnu. Šiva iesmējās, izmantojot albāņu zinātnieka izgudrojumu, lai reproducētu smieklus manā balsī, un tas iesmējās manās ausīs.
  
  
  - Uz redzēšanos, Kārtera kungs! - mans neredzamais ienaidnieks jautri iesaucās. - Laba diena!
  
  
  Smiekli nomira līdz ar grotesku beigu kori. Es redzēju ceturtās čūskas dakšveida mēli un mirdzošās acis, kas bija ierāmētas atverē. Tas bija kraits, Āzijas kobras veids; viņa noslīdēja uz netīrās grīdas.
  
  
  Es atvēru nāsis; Gaisā bija jūtama spēcīga smaka, pēc garšas kaut kas sasmacis. Tā bija smarža, kas atgādināja muskusu. Es aizturēju elpu, bet smarža kļuva stiprāka, gandrīz manāma šaurajā kamerā.
  
  
  Šiva domāja par visu.
  
  
  Čūskas ar savu aso ožu šķita vēl aizkaitinātas: neatkarīgi no to rakstura smakas saasināja viņu aizkaitināmību līdz neprātam. Karaliskā kobra, divreiz garāka par pārējām, graciozi slīdēja pa grīdu. Es turpināju tuvoties gultai ar matraci, izvairoties no straujām kustībām, kas varētu izprovocēt rāpuli liktenīgā uzbrukumā.
  
  
  Tikko kā mana kāja pieskārās koka sola malai, no pretējās sienas cauruma tumsas parādījās piektā čūska. Viņa bija mazākā no visām, īpaši salīdzinājumā ar karalisko kobru. Taču izmēram nebija nekāda sakara ar viņas spēju nogalināt; un es baidījos no šī pēdējā rāpuļa, kā arī no pārējiem četriem kopā. Tagad viņi tuvojās man, stāvot ar muguru pret sienu.
  
  
  Gribot negribot, man bija jāpārvietojas.
  
  
  Es metos uz priekšu kosmosā, vispirms ar intensīvu prāta koncentrēšanos un pēc tam ar lēcienu no grīdas, lai piezemētos uz salmiem klātā sola. Karaliskā kobra nosvilpa un metās uz mani. Es redzēju indes lāses mirdzam uz viņas žileti asajiem ilkņiem.
  
  
  Es atrāvos, kad jutu, ka viņa iekož mana zābaka aizmugurē. Viņa nevarēja iekost man potītē. Uz salmiem, kur es stāvēju, pilēja toksisks, dzeltenīgs šķidrums. Kobra rāpoja pa gultu. Es ātri atpogāju savu kreklu un atbrīvoju rokas no piedurknēm.
  
  
  Čūskas pārsegs šķita platāks nekā iepriekš, un rāpulis šūpojās no labās uz kreiso pusi, gatavs sist otrreiz. Pa to laiku pārējie četri sašķobījās uz grīdas, arvien tuvāk tuvojoties matracim. Es atvilkos, cik vien spēju, un iztaisnoju savu kreklu, it kā matadors tur sarkano audumu dusmīga vērša priekšā.
  
  
  Kad kobra metās uz priekšu, lai iegremdētu zobus manā miesā, es uzmetu tai pāri savu kokvilnas kreklu un noliecos uz sāniem. Krekls kustējās it kā dzīvs. Zem auduma rāpulis šņukstēja un grozījās, cenšoties izkļūt no improvizētās lamatas.
  
  
  Es negaidīju, kad kobra atbrīvosies, tāpēc ātri atsprādzēju bikšu ādas jostu. Turot to ar sprādzes galu dažas collas virs salmiem, es devos uz sola aizmuguri. Šajā brīdī vienīgais, kas jādara, bija mēģināt sasniegt caurumu sienā.
  
  
  Metāla režģa elektroniskās vadības ierīces nav aktivizētas kopš ekrāna iekāpšanas sienā. Atvere, no kuras es stāvēju kameras tālākajā galā, šķita pietiekami liela, lai nodrošinātu man iespējamo evakuācijas ceļu.
  
  
  Un vispār man tas bija jāpamēģina. Citādi rāpuļi būtu uzbrukuši visi kopā, un tad nebūtu glābiņa no vardarbīgās un sāpīgās nāves, kas mani gaidīja. Čūska ar robainām zvīņām pilnā garumā saviebās uz gultas malas.
  
  
  Šis bija rāpulis, par kuru Šiva man bija stāstījis, ar tik spēcīgu indi, ka, ja tas iekostu, tas izraisītu asinsizplūdumus iekšējos orgānos un liks man asiņot no visām porām. Pārējās trīs čūskas, ko piesaistīja karaliskās kobras šņākšana, rāpoja pa grīdu pretī plūstošajam kreklam, kas klāja lielo rāpuli.
  
  
  Turpretim čūska šķita interesējusies tikai par mani, ar tām aukstajām acīm, kas it kā atspoguļoja asinis. Un, manuprāt, tā nebija kobra, bet gan rāpuļu odze, kurā Šiva varēja atrast savu personifikāciju.
  
  
  Tas bija apmēram sešdesmit centimetrus garš, ar manāmiem bāliem un tumšiem rakstiem zvīņainajos sānos. Viņas kustības nepavisam nebija aizsargājošas, un šņākšana, ko viņa izdabūja, rāpjoties uz matrača malas, lika man nodrebēt.
  
  
  Es pavilku jostas galu, pacēlu to augstu gaisā, un tajā pašā mirklī čūska neticamā ātrumā nosprāga, metoties pa gaisu. Es nolaidu jostas sprādzes galu uz rāpuļa galvas. Metāls atlēca no raupjām zvīņām, bet trieciena rezultātā odzes slīdēja atpakaļ, saritinājušās viena virs otras.
  
  
  Šis bija brīdis, ko biju gaidījis.
  
  
  Ar acs kaktiņu es redzēju zem kapuces paslēptu karaliskās kobras galvu, kas rāpās ārā no krekla apakšas. Tagad mana dzīve bija atkarīga no tā, cik ātri es pārvietojos; Es dziļi ievilku elpu un lecu cik augstu vien varēju sānis.
  
  
  Kad es metos pretī pretējās sienas caurumam, pieci rāpuļi svilpoja un svilpa kā dusmīgu dēmonu koris. Paskatījos pār plecu. Smarža, ko biju sajutusi agrāk, kļuva spēcīgāka, sliktā miasma bija tik izplatīta, ka šķita taustāma.
  
  
  Rāpuļi tagad tuvojās man, gatavi sist un nogalināt. Kad es sasniedzu atveri sienā, viņi atradās nepilnu divu metru attālumā no manis. Es piecēlos, bet dzirdēju kobras šņākšanu tik tuvu, ka pagriezos un spēcīgi sita kāju uz netīrās grīdas.
  
  
  Es noliecos kā zibens, paņēmu sauju zemes un metos pret draudīgo kobras galvu. Rāpulis pacēla galvu, un es ieniru bedrē, piekļaujoties šaurās ejas malām.
  
  
  Pēdējā lieta, ko es domāju, bija tas, kur ved tunelis, vai arī ejā ir citi rāpuļi. Kaut kas ietriecās mana zābaka ādas zolē, nespējot tajā iekļūt. Es atvilku kāju atpakaļ un iegāju tumšajā ejā, atsitoties ar galvu zemā, šaurā tuneļa virsotnē.
  
  
  Nebija vietas, lai pagrieztu galvu, lai redzētu, vai kāda no kamerā esošajām čūskām nav man sekojusi tunelī. Es virzījos uz priekšu, joprojām dzirdot aiz muguras esošo rāpuļu izmisīgo šņākšanu. Paldies Dievam, kad es virzījos pa eju, skaņa kļuva klusāka.
  
  
  Ceļš, kuru es izvēlējos, bija vienīgā iespējamā alternatīva drošai nāvei. Pat ja man izdosies nogalināt dažas čūskas, izdzīvojušie noteikti spēs iegremdēt savus ilkņus manā miesā, pirms es spēšu tās apturēt. Un pat tad, ja es likvidētu visus piecus, es biju pārliecināts, ka Šiva nevilcināsies sūtīt šūnā otru indīgo rāpuļu grupu. Tātad savā ziņā es varētu uzskatīt sevi par drošu.
  
  
  Tagad, kad biju izdarījusi izvēli, turpināju rāpot četrrāpus. Šķita, ka tunelis nedaudz paceļas, bija neliels slīpums. Tas bija vāji apgaismots; gaismas atspīdums filtrējās man aiz muguras, un no augšas krita bāls spīdums. Bet jo tālāk gājām, jo tumšāks kļuva. Gaismas avots nekļuva intensīvāks. Es tikko redzēju savas rokas, ejot pa šauro eju.
  
  
  Ap mani bija tikai mitri netīrumi un appelsēta smaka. Es turpināju staigāt vairākas minūtes un beidzot apstājos, lai atvilktu elpu un atbrīvotu galvu. Es biju ar mieru saderēt ar savu dzīvi, ka elektroniskajām ierīcēm, ko Šiva uzstādīja kamerā, nebija video un elektroniskas acs... viņš droši vien mani dzirdēja tikai tad, kad es nerunāju. Bet es biju gandrīz pārliecināts, ka viņam nebija iespējas novērot manas kustības.
  
  
  Šķita, ka laiks apstājas, mēģinot atrast tuneļa galu un tajā pašā laikā saprast, kur atrodos, atrast veidu, kā atbrīvoties no Šivas lamatām un atklāt viņa plānus par Ķīnas un Indijas aliansi. Es vairs nejutu ne rāpuļu šņākšanu, ne to nepatīkamo smaku... kas izplatījās pa visu kameru.
  
  
  Gaisa elpa skāra manu seju, nemanāma dvesma. Iedrošināta es turpināju kustēties. Neviena trauksme nedarbojās, vismaz ne parastie zvani vai sirēnas. Skaidrs, ka Šiva bija pārliecināts, ka ir atbrīvojies no Nika Kārtera.
  
  
  Tā vietā Niks Kārters atsaucās tikai uz savu draugu Šivu, Kobras prātu un viņa spēcīgo ieroci... The Box. Ja es nebūtu sniedzis AH izgudrojuma plānu vai pašu konstrukciju, visa pasaule nevarētu tikt galā ar Šivu. Tas man sniedza pilnīgu priekšstatu par viņa plāniem. Bet Šiva neievēroja svarīgu lietu: viņš man neatklāja, kā viņš izmantos savu Kasti, lai sasniegtu savu neticamo mērķi.
  
  
  Es ierados Indijā, domājot, vai Šiva patiešām pastāv. Un tagad, kad es viņu atradu, viņš joprojām bija bezsejas personāžs, kaut arī miesa un asinis. Tāpēc es atklāju sev nezināmu, neatrisinātu vienādojumu. Man būtu jāpārņem Hadži izgudrojums, galvenokārt tāpēc, ka man nebija ne jausmas, kā balss simulatoru varētu izmantot, lai visā pasaulē izveidotu absolūtu spēku.
  
  
  Sablīvētās zemes mitrās sienas skrāpēja manas rokas un plecus, un sviedri pilēja uz krūtīm. Tagad es nevarēju apstāties, bet tunelis kļuva šaurāks, un man bija jāturpina virzīties uz priekšu, pat ja sienu virsma plēsa manu ādu.
  
  
  Man bija vīzija par sevi, iestrēgušu tunelī bez izejas. Mani nagi bija salauzti un asiņaini, un es jutos kā kurmis, kas tik tikko kustas savā midzenī. Bet tieši tad, kad es sāku zaudēt cerību, manas acis satvēra kaut ko, kas lika man pēkšņi apstāties.
  
  
  Man priekšā stāvēja barjera. Mākslīgā gaisma ieplūda caur diviem spraugām kvadrātveida koka panelī. Neizraisot ne skaņu, es rāpu uz priekšu, ievelkot saliekto ķermeni šajā tunelī.
  
  
  No koka barjeras otras puses nenāca skaņa. Es piespiedu vienu aci pie spraugas, nenojaušot, kas ir aiz tās. Pirmie, ko ieraudzīju, bija vairāki laukakmeņi, akmeņi, lieli koka gabali un liela stāvoša ūdens peļķe. Tad atskanēja pazīstamā čūsku šņākšana.
  
  
  Izkāpusi no zem akmeņu laukakmeņiem, jūras čūska ar pārsteidzoši mazu galvu pacēla savu garo slaido kaklu virs stāvošas ūdens peļķes virsmas. Kaut kas nokrita no augšas, asiņaina jēla gaļa. Gandrīz uzreiz viņu aprija izsalkusi čūska. Pēc tam lielā ķirzaka tika iemesta bedrē. Karaliskā kobra apmēram tādā izmērā, kādu es biju atstājusi kamerā, iecēlās tai raksturīgajā uzbrukuma pozīcijā.
  
  
  Ķirzaka metās pie akmeņiem, bet kobra bija ātrāka. Noliecis galvu uz sāniem, viņš metās uz priekšu, iegremdējot zobus zvēra zvīņainajā kaklā. Ķirzaka brīdi cīnījās, un kobra slīdēja atpakaļ; Redzēju, kā sakostais dzīvnieks kustējās kā piedzēries, atspiedies uz sāniem un izmisīgi kratījis ķepas. Pēc tam kobra vispirms norija viņas galvu.
  
  
  Paēdis, lielais rāpulis saritinājās ap akmeņainu laukakmeni, it kā gozējās pusdienas saulē. Caurumā iekrita vairāk barības – žurkas, ķirzakas, jēla gaļa. Es paskatījos uz augšu, mēģinot redzēt, kas baro Šivas čūsku kolekciju.
  
  
  Bet caurumam bija akmens sienas, un koka lūka, kas atrodas zemāk, man nedeva pilnīgu skatu. Kad čūskas tika pabarotas, šņākšana pieklusa. Tad es sapratu, ka Šiva izmanto tuneli, lai ievilinātu manā kamerā izsalkušos rāpuļus, bez šaubām, pamodinot tos ar nepatīkamo smaku, ko viņš izplatīja pa mazo istabu.
  
  
  Tagad koka lūka bija nolaista, un es turēju acis uz spraugu, gaidot, kad visi rāpuļi tiks pabaroti. Nekas uz pasaules neliktu man mēģināt aizbēgt, kamēr katra čūska nebūtu vairāk nekā pilna. Pēc ēšanas viņi nebūs tik agresīvi kā tie pieci, kurus atstāju kamerā. Es zināju rāpuļu paradumus pietiekami labi, lai zinātu, ka jebkura pēkšņa kustība, kas apdraud viņu drošību, izraisīs to uzbrukumu, pat ja izsalkums mazināsies.
  
  
  Tāpēc es gaidīju, kad viņi apēdīs katru pēdējo gabalu. Tas bija pretīgs skats: čūskas, kobras un citi rāpuļi uzbruka atkārtoti, norijot savus upurus, kuri konvulsīvi spārdīja. Tikmēr es mēģināju noskaidrot, kurš ir atbildīgs par pārtikas izplatīšanu. Beidzot es pamanīju garu, līkumainu roku, kas stiepās pāri čūskas bedres malai.
  
  
  "Viņi ēdīs visu, kas viņiem dots," sacīja auksta, sarkastiska balss.
  
  
  Ja Šiva joprojām palika bezsejas balss, tad šoreiz mana atmiņa mani nenodeva. Balss man bija šausmīgi pazīstama. Pēdējo reizi es viņu dzirdēju pirms divām dienām, kad viņa čukstēja man maigus mīlestības vārdus. Tad es sajutu vēlmi, kaisli. Tagad es jutu, ka sevī vārās dusmas.
  
  
  Tā bija Riva Singh, skaista tumšmataina meitene, kas baroja čūskas.
  
  
  
  
  6
  
  
  Varbūt man nevajadzēja būt tik pārsteigtam. Varbūt man vajadzēja pret to izturēties ar parasto cinismu, ko tik daudzi man pārmet, nosaucot mani par aukstu, stīvu, emocijām nespējīgu. Galu galā, kad cilvēki bieži riskē ar savu dzīvību, nevar kļūt “vēsi” un ar nežēlīgu cinismu stāties pretī pasaules nežēlīgajai realitātei.
  
  
  Un tomēr es turēju Rivu savās rokās bez skarbuma, bet ar tādu maiguma maiguma sajūtu, kādu agrāk nebiju piedzīvojusi reti. Lai gan viņa bija svešiniece, es atcerējos siltumu un vēlmi, ko viņa manī izraisīja, izsmalcināto baudu, ko viņa man sniedza. Pieredze, kuru nevar viegli aizmirst.
  
  
  Bet, dzirdot viņas vārdus, saprotot, ka tā ir tikai ēsma, ēsma, kas paredzēta, lai novērstu mani, kad Mohans un Gurneks ielauzās manā viesnīcas numurā, es sajutu traks no dusmām. Bēgšana tagad ir kļuvusi vairāk nekā tikai izdzīvošanas jautājums. Es gribēju, lai Riva izjustu tās pašas ārprātīgās šausmas, kādas es biju pārcietusi kamerā, tās pašas nepanesamās sāpes.
  
  
  Garā, tievā roka pazuda no redzesloka. Pēdējais upuris bija melnā pele, kuru čūska sakoda un norija vienā rāvienā. Beidzot, kad valdīja klusums, es pastiepu roku un sāku uzmanīgi stumt koka lūku, kas stāvēja starp mani un brīvību.
  
  
  Tagad man nekas netraucēja pacelt paneli, bet es joprojām nesteidzos. Man bija jārīkojas ārkārtīgi uzmanīgi, neveicot nepareizas kustības. Paskatījos apkārt bedrei, ja nu kāda no čūskām nebūtu nomierinājusies. Bet nekas nekustējās. Nekas cits kā koka barjera.
  
  
  Beidzot, pacēlis lūku, es atkal ieslīdēju ēnā un aizturēju elpu. Un šeit laika piešķiršana bija būtisks elements, izšķiroša mana plāna sastāvdaļa. Es joprojām biju četrrāpus; tuneļa sienas skrāpēja manas nosvīdušās rokas un plecus. Tas nebūs viegli, pirmkārt, izrauties no ejas un pēc tam šķērsot caurumu, lai mērogotu nelīdzenās akmens sienas.
  
  
  Bet jā, šī jaunākā misija jau no paša sākuma nebija viegla. Briesmas ir mana stiprā puse, izaicinājums ir manas eksistences pamats; Es noteikti nebūtu Fighter 3 savas skaistās sejas dēļ. Tātad tas tā nav ar manu pieredzi, ko esmu uzkrājis, strādājot AX daudzus gadus.
  
  
  Tāpēc es negribēju riskēt. Es atturējos, līdz pārliecinājos, ka man netiek piedāvāta neviena cita iespēja kā tā, kas man bija šobrīd. Tikai tad es metos visu savu svaru no vienas puses uz otru, atbrīvojoties no tuneļa skarbajām sienām.
  
  
  Manas acis jau bija pieradušas pie gaismas, tāpēc es vairs nejutos kā kurmis ārpus viņa midzeņa. Es noliku galvu un plecus uz priekšu un uzmanīgi ieskatījos caurumā. Karaliskā kobra joprojām bija saritinājusies uz lielā laukakmens, ar kapuci nogriezta galva; pārējās čūskas gulēja atslābinātā, neagresīvā pozā.
  
  
  Skrien, Kārter, skrien ātrāk!
  
  
  Es rāpos uz priekšu, joprojām saliekusies dubultā. Manā virzienā nepagriezās neviens ziņkārīgs skatiens, bedrē nekas nekustējās. Labi, līdz šim viss ir labi. Līdz šim es biju pilnībā ārā no tuneļa un sajutu aso rāpuļu smaku, kas kā migla karājās savas miglas apakšā.
  
  
  Es ātri aprēķināju attālumu starp dzīvību un nāvi, nāvi pēc ilgstošas agonijas no čūskas koduma. Man bija jānokļūst pretējā sienā un jāuzkāpj bedres augšpusē, pirms čūskas pamanīja notiekošo.
  
  
  Es kustējos, līdz pilnībā nostājos uz kājām, muguru pret sienu. Es dzirdēju, ka kāds pārvietojas virs bedres, kaut kas līdzīgs vieglai šūpošanai. Es cerēju, ka Riva ir viena, bet nevarēja zināt. Es dziļi ievilku elpu, strauji iztaisnojos un izlecu uz priekšu.
  
  
  Es piezemējos uz karaliskās kobras saritinātās muguras. Lieki piebilst, ka tas nebija plānots. Bet es negaidīju, lai redzētu, kāda būs kobras reakcija. Es jau turējos pie lielajiem akmens bluķiem, kas veidoja cauruma ārējo sienu, kad atkal dzirdēju pazīstamo čūskas svilpienu.
  
  
  Man pat nebija laika paskatīties pār plecu. Es stūmu savu ķermeni uz priekšu no visa spēka, spēcīgi spiežot ar kājām un vienlaikus kustoties. Es pamanīju, ka mana kurpe pieskaras kaut kam mīkstam, bet es neatskatījos, lai redzētu, kas tas ir. Ar rokām satvēru akmens sienas malu un pārgāju pāri bedres malai.
  
  
  Caurumu piepildīja pamodušos rāpuļu svilpšana un čīkstēšana. Viņi šūpojās, lēca gaisā, lidoja no akmens uz akmeni; man tas bija kā skatīties raidījuma atkārtojumu. Man nebija laika apstāties un atvilkt elpu. Sekundes daļā es atkal biju kājās un tajā pašā brīdī Riva Singh izsauca pārsteigumu.
  
  
  Es metos pie meitenes un aizsedzu viņas muti ar roku, aizturot viņas protesta kliedzieni. Viņa kādu laiku enerģiski cīnījās, spārdot un skrāpējot kā mazs dzīvnieks; bet beidzot viņa apklusa. Viņa tikko bija pabeigusi barot citus rāpuļus, kas tika turēti mazākos stikla būros telpā, kas bija privāta zoodārza un herpetoloģijas laboratorijas kombinācija.
  
  
  Es saliecu viņas roku, līdz viņa nokrita uz priekšu; Es pamanīju, ka viņas kauli čīkst. Manī pazibēja traka doma... atmiņa par viņas maigo, silto ķermeni, kad turēju viņu rokās. Riva bija viena no seksīgākajām sievietēm, kādu esmu satikusi. Un tagad es sapratu, ka viņa mani pievīla, nodeva!
  
  
  - Nesaki! - nočukstēju. - Ne vārda!
  
  
  Es pacēlu viņas saliekto roku vēl augstāk un saspiedu savus asiņainos pirkstus pie viņas mutes. Sieviete panikā noelsās. ES jautāju. - Pārsteigums? - - Nestāsti man, ka nezināji, ka esmu šeit, prostitūt!
  
  
  Viņa mēģināja runāt, un tad es nedaudz pacēlu roku no viņas mutes, tā ka viņa nomurmināja: "Es... es nezināju, es zvēru..."
  
  
  - Jā, kā tu nezināji par Mohanu un Gurneku, vai ne? Šī nav spēle, Riva, tā ir dzīve, atceries to.
  
  
  Viņa nikni pakratīja galvu, noliedzot manu apsūdzību. Es atkal atraisīju tvērienu ap viņas lūpām, lai viņa varētu runāt.
  
  
  "Es nezināju," viņa atkārtoja, smagi elpodama, kamēr es turēju viņas roku aiz muguras. - Es neko nezināju, Nik. Tici man, es tevi lūdzu! Tev man jātic.
  
  
  - Labi darīts, man iešāva galvā... kā tam vajadzēja notikt tajā vakarā? - es jautāju, nenovēršot acis no durvīm uz laboratoriju. - Kur ir atslēga? "Bet es negaidīju, kad Riva man atbildēs." Es ieķēros viņa halāta kabatā un atradu to, ko meklēju. Es vilku meiteni sev līdzi; viņas kokvilnas čības slīdēja pa netīro grīdu.
  
  
  Es aizvēru durvis no iekšpuses un ieliku atslēgu kabatā; tad es atgrūdu Rēvu atpakaļ garās šaurās telpas tālākajā galā. Viņa pārstāja pretoties, un, kad es piespiedu roku pie viņas lokanā ķermeņa, es jutu, ka viņas sirds sitās straujāk.
  
  
  "Viņš... viņš man nekad neko par jums nav teicis," viņa vaidēja.
  
  
  - PVO?
  
  
  - Šiva... mans onkulis.
  
  
  - Kurš ir tavējais?!
  
  
  - Mans onkulis. Viņš ir mans onkulis. Nik, lūdzu, ļauj man paskaidrot, ko viņš ar mani izdarīja...” viņa nomurmināja. - Klausies mani, un tad... un tad, ja netici, ej uz priekšu, dari, ko gribi.
  
  
  Es paliku netraucēts. Es neļautu sevi otrreiz pievilt šīs mazās meitenes sievišķajai viltībai. Tomēr to dzirdēt nav nekā slikta, es spriedu, jo īpaši tāpēc, ka cilvēks, lūdzot par savu dzīvību, bieži saka patiesību. Un tad Riva, ja viņa teica patiesību, bija Šivai tuvākais ceļš.
  
  
  "Jā, es mēģināju tevi iepazīt, lai iegūtu informāciju, es atzīstu," viņa atkal noelsās, kad es piespiedu viņu apsēsties uz koka krēsla.
  
  
  Man nebija nekādu ieroču, izņemot rokas, bet es nedomāju, ka meitene ir bruņota un varētu ar mani izspēlēt nežēlīgu joku.
  
  
  - Tātad tas biji tu. Kāpēc tu melo, Riva? Tu mani maldināji no paša sākuma, atzīsti!
  
  
  Viņa nesaprata visus vārdus, bet šķita, ka viņa saprata, ko es viņai saku. "Man tikai vajadzēja jums uzdot dažus jautājumus," viņa atbildēja. - Uzziniet, kāpēc jūs ieradāties Indijā. Mans tēvocis man neko citu neteica, viņš nepieminēja divus vīriešus, kas ielauzās tavā istabā!
  
  
  Viņa pagrieza seju pret mani, naivu un ļaunu seju, ar melnu matu šķipsnām, kas krita uz pieres. Viņa čukstēja, viņas vārdi tikko bija dzirdami. Ja viņa nebūtu tik nevainīga, kā apgalvoja, viņa jau mēģinātu kliegt, es spriedu, lai pievērstu kāda uzmanību. Bet, iespējams, viņa mēģināja nopelnīt laiku, domājot, ka pārējie pamanīs viņas prombūtni. Es neko nevarēju uzskatīt par pašsaprotamu.
  
  
  Tātad jums ir uzdots iegūt kādu informāciju. Kāpēc? - aukstā balsī turpināju.
  
  
  - Tāpēc, ka Šiva man lika to darīt, Nik. Es nezināju, ka tu esi šeit. Patiesībā es pat nezināju, kas ar tevi notika pēc tam, kad izgāju no viesnīcas. Es nevarēju tur palikt, kad Mohans bija miris...
  
  
  - Tātad viņš tevi "piespieda"? - es atkārtoju.
  
  
  "Lūdzu, klausieties mani," viņa nomurmināja. – Ļaujiet man visu paskaidrot no paša sākuma.
  
  
  Man atkal radās aizdomas, ka viņš cenšas nopelnīt laiku, bet viņa balss tonis bija sirsnīgs, satraukts. Man vajadzēja viņu klausīties. Ja viņa teiktu patiesību, Riva varētu mani aizvest pie Kobras; ja viņa melotu, man vienalga būtu viņā jāieklausās un jāmēģina viņas vārdos noķert vismaz kādu nojausmu, visu, kas man deva šo pavedienu. Es stāvēju viņai blakus, gatava pēkšņi pārtraukt viņas stāstu, ja kāds parādās laboratorijā.
  
  
  Riva nedarīja nepatiesas kustības. Viņas balss tonis nemainījās, kad viņa sāka skaidrot, ka Šiva piespieda viņu pievienoties Kobra organizācijai. "Viņš patur manu tēvu Niku... savu vecāko brāli, un, ja es dotos uz policiju vai kādu no valdības darbiniekiem, viņš nevilcināsies viņu nogalināt." Mans tēvs ir ļoti slims, izmisīgi slims. Mans onkulis draudēja ne tikai viņu nogalināt, bet arī atņemt viņam jebkādu ārstēšanu... ja es nepildīšu viņa pavēles.
  
  
  -Kur tagad ir tavs tēvs?
  
  
  - Es nezinu. Šiva viņu tur gūstā kaut kur, bet ne šajā mājā.
  
  
  Es vienmēr esmu uzskatījis sevi par cilvēku ekspertu, kas spēj uzminēt, vai cilvēks ir patiess vai nē. Un tagad, lai gan es biju turējusi ausis vaļā uz kādu balss intonāciju, kas varētu viņu atdot, neskatoties uz manām sākotnējām dusmām, es atklāju, ka ticu Rivas stāstam. Pirmkārt, tāpēc, ka tam bija jēga. It īpaši, ja Šiva viņu šantažēja tēva dēļ, lai piespiestu viņu piedalīties viņa netīrajos plānos.
  
  
  "Ir vēl kaut kas jāpaskaidro," es teicu.
  
  
  Bet šoreiz mani pārtrauca. Durvju otrā pusē kāds kustējās. - Riva? - sauca vīrieša balss. - Kāpēc durvis ir aizvērtas? Ielaid mani!
  
  
  - Kas tas ir? - nočukstēju, piespiežot meiteni piecelties no krēsla.
  
  
  - Viens no mana tēvoča vīriešiem, Nirad.
  
  
  - Es viņu pazīstu. Izlikties, ka nekas nav noticis. Bija riskanti viņai uzticēties, bet tajā brīdī man nebija citas izvēles.
  
  
  - Tikai minūti! - Riva kliedza. Un viņa uzmeta man izbiedētu skatienu, kad es viņai iedevu atslēgu un pastūmu uz durvīm.
  
  
  Es ātri paskatījos apkārt laboratorijai, bet neatradu neko, kas man būtu vajadzīgs kā ierocis cīņai ar Niradu. Nu, jebkurā gadījumā, es viņam parādīju pāris lietas iepriekšējā dienā, tāpēc man nebija grūti to izdarīt savā veidā. Stāvēju aiz durvīm un gaidīju, sabāzusi ausis, kā jaunais indiānis turpina griezt rokturi, aicinot Rēvu tās atvērt.
  
  
  Jo ātrāk viņš ienāks, jo ātrāk es viņu neitralizēšu, es nolēmu.
  
  
  Bija Nirads, Randžits, Gurneks, Hakši, Šiva un Dievs zina, cik vēl. Jebkurā gadījumā, secināju pie sevis, man kaut kur bija jāsāk meklēt balss atdarinātāju, kas pieder Šivai, un Nirads bija laba vieta, kur sākt, tāpat kā visi pārējie.
  
  
  Reva pastiepa trīcošu roku, ievietojot atslēgu slēdzenē.
  
  
  Ja viņa mani tagad krāptu, viss kļūtu sarežģītāks; bet tas bija vienīgais veids, kā uzzināt, vai viņa man ir melojusi. Šajā laikā viņa pagrieza atslēgu slēdzenē, lai atvērtu laboratorijas durvis.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Ko tas nozīmē? - jautāja Nirads. Indiānis vairs nenēsāja pārsējus un viesmīļa formastērpu nomainīja pret tradicionālo apģērbu.
  
  
  "Es nē... Es sapratu, ka durvis ir aizslēgtas," Riva atbildēja, atkāpjoties. Es saspringu, jo vēl nebiju pārliecināta, ka viņa nebrīdinās Niradu par manu klātbūtni aiz durvīm.
  
  
  Jaunietis, nepūlēdamies atskatīties, iegāja laboratorijā un aizcirta aiz sevis durvis. - Lai tas vairs neatkārtojas! - viņš tikpat augstprātīgi iesaucās, kā dižojās bārā.
  
  
  Riva paspēra soli atpakaļ, nepārprotami tuvu tam, lai zaudētu kontroli pār saviem nerviem. Viņa žesti liecināja par viņa nervozitāti. Un tad es viņai ticēju un nolēmu viņai uzticēties pat pēc notikušā.
  
  
  – Tavs tēvocis vēlas tevi redzēt savā birojā, – indiānis sausi paziņoja. - Tūlīt.
  
  
  Šis vārds karājās gaisā kā signāls, kas mudināja mani rīkoties. Atkal, tas bija "tekvondo", kas mani izvestu no sarežģītas situācijas. Es metos uz priekšu, gandrīz lidojot pa gaisu, lai sniegtu spēcīgu triecienu.
  
  
  Es mērķēju uz Nirada liesu; "ča-ki" trieciena spēks nogāza viņu zemē. Indiānis apgāzās uz sāniem, viņa seju izkropļoja groteskas sāpju grimases.
  
  
  Es pietupos un izmantoju visu savu krūšu un augšstilbu svaru, lai iesistu viņam pa žokli. Nirads nokrita atmuguriski zem "dži-lu-ki" sitiena, galva nokārās sānis; Es sapratu, ka manas rokas locītavas bija saspiedušas viņa sejas kaulus. Bet viņš nepadevās.
  
  
  - Aizver durvis! - nočukstēju Rivai. Meitene metās ievietot atslēgu slēdzenē.
  
  
  Niradam izdevās apgriezties un piecelties kājās. Viņš trīcēja un sniedzās pēc bikšu jostas, es ieraudzīju pistoles rokturi, kuru viņš mēģināja noturēt. Tad viss notika kā apmulsušajā sapnī, darbību virkne, ko diktēja domas. Es ātri metos pa labi un pagriezos, paceļot kreiso ceļgalu līdz viduklim. Nostājoties uz vienas kājas, piezemējos uz ceļgala un uzreiz ar perfektu sitienu sasprindzināju kreiso kāju.
  
  
  Jop-če-ki trāpīja viņam pa plaukstas locītavu, notriecot ieroci uz grīdas. Tagad, kad viņš bija neapbruņots, jaunais indiānis paskatījās uz mani ar mežonīgām acīm. Nobijies, viņa ierastā augstprātība iztvaikoja, viņš sāka atkāpties, un no tikko veiktā sitiena uz viņa žokļa sāka paplašināties tumši zils zilums.
  
  
  Viņš atvēra muti, lai kliegtu, un tad es burtiski pielēcu līdz viņa rīklei, piespiežot īkšķus pie viņa balsenes. Likās, ka Niradam trūkst elpas, taču viņai vēl pietika spēka, lai paceltu kāju un iespērtu man pa cirksni. Apžilbinošās sāpes piespieda mani atraisīt otra kaklu. Es satricināju, lai atvilktu elpu; Man nācās noliekties pret grīdu, saspiežot rokas uz krūtīm.
  
  
  Nirads metās pie durvīm. Es lēcu uz priekšu, joprojām trīcot no briesmīgā trieciena, ko biju saņēmis. Es uzlēcu viņam virsū, satverot viņu aiz kājām. Viņš nokrita ar sitienu.
  
  
  Es uzreiz biju viņam virsū, mani ceļi balstījās uz viņa gurniem. ES jautāju. - Kā tev klājas ar acīm, Nirad? "Joprojām bija pēdas no ārstēšanas, ko es viņam veicu bārā, kurā viņš strādāja."
  
  
  Tā vietā, lai atbildētu, viņš metās uz priekšu ar visu savu svaru, mēģinot mani nomest. Ja es būtu salauzis viņam atslēgas kaulu, es būtu salauzis viņa ribu un viņš vairs nevarētu piecelties. Tāpēc es pacēlu roku karatē gājienā.
  
  
  Bet Nirads noteikti bija cīņas mākslas filmu cienītājs, pretējā gadījumā kāds viņam iemācīja karatē pamatus. Tiklīdz es pacēlu roku, viņš faktiski atvairīja manu griezošo sitienu "son-nal mak-ki". Tā gandrīz bija cīņa, un tas bija tas, ko es gribēju.
  
  
  "Tātad... tu esi labāks, nekā es domāju," es piezīmēju, atraujoties, lai pieceltos kājās.
  
  
  Viņš arī piecēlās un satricināja, kad es sāku riņķot ap viņu. Ar aizsmakušu raudu es metos uz priekšu, sniedzot nāvējošu triecienu saules pinumam un pēc tam ar elkoni pa žokli. "Pan-de ji-lu-ki" un "pal-kup chi-ki" apvienotā iedarbība bija pietiekama, lai ne tikai satricinātu viņa pārliecību, bet arī salauztu divas viņa ribas.
  
  
  Nirads atkāpās, piedzēries no sāpēm. Es neļāvu sev aiztikt. Šiva bija apņēmības pilns likt man nomirt šausmīgā nāvē, un atmiņa par Ašoka Anand slepkavu joprojām bija spilgta manā prātā. Turklāt Ašoka nekad nav nopietni apdraudējusi ne Šivas, ne Kobras nelikumīgās darbības.
  
  
  Tāpēc man nebija žēl Nirada. Viņš bija algotnis... slepkava traka slepkavas dienestā. Tas, kurš mani nenovērtēja, ignorējot manu neatlaidību un pašsaglabāšanās instinktu.
  
  
  Es domāju, ka viņš nebija tādā stāvoklī, lai atkal cīnītos ar lauztu žokli un divām ribām. Varbūt pat ar pārdurtu plaušu.
  
  
  Bet, kamēr es viņu vēroju, viņš turpināja cīnīties ar fizisku agoniju par savas dzīvības cenu. Viņš burtiski skrāpēja grīdu, mēģinot satvert nokritušo pistoli. Viņam pat izdevās to satvert ar pirkstiem, pirms es paspēju viņu apturēt.
  
  
  "Man likās, ka tu beidzot sāc saprast manu domu gājienu, Nirad..." es teicu un iespēru viņa pirkstos, raidot ieroci atkal lidot. Ierocis atsitās pret vienu no laboratorijas galdiem un nokrita uz grīdas.
  
  
  Tas vairs nebija jautājums par jaunā indiāņa izslēgšanu uz doto brīdi. Viņš bija redzējis pārāk daudz, īpaši Rivas līdzdalību. Pat ja es viņu sasienu un aizspiedīšu, viņš agri vai vēlu pastāstīs Šivam, kā viņa brāļameita man palīdzēja aizbēgt.
  
  
  Man šķiet, ka es izjutu līdzjūtību pret nabaga puisi. Bet es sapratu, ka galu galā nebija iesaistīts tikai viens cilvēks, bet miljoniem cilvēku dzīvību. Ja Šiva būtu īstenojis savus plānus, Rietumi nebūtu bijuši liecinieki IndoĶīnas bloka izveidošanai bez iejaukšanās. Šajā gadījumā tiktu izmantots viss kodolieroču arsenāls, sākot ar starpkontinentālo ballistisko raķeti Triton ar kodoltermisko kaujas lādiņu. Un gala rezultāts bija biedējošs pat vispieredzējušākajiem un aukstasinīgākajiem vīriešiem.
  
  
  "Aukstasinīgs" nav man atbilstošs apraksts. Neesmu sadists, bet ar laiku un pieredzi, protams, "rūdījos". Nirads bija manā ceļā, kas noveda pie manas misijas panākumiem. Man bija jāsaskaras ar situācijas realitāti. Tātad, kamēr jaunais indiānis notupās uz grīdas, šņukstēdams kā nobijies bērns, es viņu pierauju kājās un atgrūdu pret čūskas bedres akmens sienu.
  
  
  Viņa seja bija klāta ar asinīm, liekot uz vaigiem veidoties dīvainiem rakstiem, viņa mute bija puspavērta, un mēle karājās kā salauzts putna spārns. - Nē... "sahib"... lūdzu, nē... es...
  
  
  "Tu tikai izpildīji pavēli, es zinu," es viņu pārtraucu, pabeidzot teikumu. - Es arī, Nirad, es arī.
  
  
  Aiz viņa dzirdēju, kā rāpuļi svilpo un šņāc, atsitoties pret bedres akmens sienām. Nirads nebija spiests strādāt Kobrā, viņš to darīja pēc paša vēlēšanās. Šeit, tagad viņš pabeigs savu darbu, daudz agrāk, nekā viņš bija gaidījis.
  
  
  Kad viņš saprata, ka es to domāju, viņa attieksme pēkšņi mainījās. Viņš mēģināja atbrīvoties ar kāju, kas trāpīja man pa seju, un šņāca: "Šiva vēlas redzēt tevi mirušu!" - Mani neuztrauca šī perspektīva.
  
  
  "Varbūt, Nirad, bet tu nebūsi šeit, lai redzētu, kas notiek." - Es vairs nevarēju tērēt laiku. Mana dūre trāpīja viņam pa zodu un viņš nokrita atmuguriski. Es satvēru viņu aiz bikšu jostas. Nirads mēģināja kliegt, taču lauztās ribas viņam ļāva tikai apslāpēti vaidēt. - Lai tev labs ceļojums! - es iesaucos un izmetu viņu pāri bedres malai.
  
  
  Viņš mēģināja satvert malu, bet nespēja. Viņa kājas plīvoja gaisā, tad indiānis nokrita atmuguriski un atradās mākslīgā dīķī, kur es redzēju briesmīgas jūras čūskas, kas kustināja savas galvas.
  
  
  Gurgling ūdenī, kustina gredzenus un astes. Nirada ķermenis agonijā satricināja krampjus. Indiānis pagriezās uz sāniem, mēģinot izkļūt no stāvošā ūdens. Jūras čūska iespieda savus īsos zobus viņa apakšdelmā; tad viņš pats iznira no ūdens, nestabili virzīdamies ārā no savas stihijas. Bet viņš palika ar ilkņiem, iedurtiem vīrieša rokā, ar dīvainu, šausminošu sīkstumu.
  
  
  Kad viņš beidzot pameta savu laupījumu un Nirads mēģināja piecelties kā neprātīgs, karaliskā kobra iejaucās, lai parādītu, ka neviens nevar traucēt tās mieru tās teritorijā. Noskatījos šo ainu ar tādām savaldzinātām šausmām. Tas bija tas, ko Šiva man izdomāja. Kobra piecēlās un šūpojās gaisā.
  
  
  Niradam nebija laika kliegt vai domāt par bēgšanu. Rāpulis skrēja zibens ātrumā, un tajā pašā laikā robainā zvīņainā odze iegremdēja ilkņus jaunā indiāņa potītē. No Nirada lūpām izlauzās krampjveida rīstīšanās. Es vēroju viņu, kā bedre atdzīvojas ar svilpieniem, svilpieniem un pātagas.
  
  
  Indiešu ķermeni satricināja krampjveida trīsas. Viņa kājas padevās, rokas satvēra krekla apkakli, it kā viņš nevarētu paelpot. Viņš nosmaka no kobras indes, kas paralizēja elpošanas nervu centrus.
  
  
  Uz Nirada sejas un rokām parādījās sarkani plankumi; bija iekšēja asiņošana. Čūskas turpināja šņākt un sita viņam vairākkārt, iegremdējot zobus viņa mocītajā miesā ar virkni nāvējošu kodumu. Es novērsos, kad Nirada mēle izspiedās no viņa mutes, un tagad viņš nevarēja izrunāt ne vārda.
  
  
  Sakropļotā ķermeņa skaņa, kas nokrīt bedres dibenā, bija neizbēgama nāves dziesma; Nāve iestāsies pēc dažām minūtēm. Bet, par laimi, nebija mana kārta.
  
  
  "Tas ir tas, ko tavs tēvocis man gribēja," es teicu Rivai. – Viens kumoss pēc otra.
  
  
  Viņa sēdēja krēslā, aizsedzot seju ar rokām. Kad es runāju, viņa pacēla galvu un ieskatījās man acīs. Viņas vaigi nebija slapji no asarām, melnās acis izskatījās nopietnas un aukstas. Viņa nezaudēja kontroli pār saviem nerviem pat pēc briesmīgā skata, ko viņa piedzīvoja.
  
  
  "Labi," viņa čukstēja. - ES esmu priecīgs. Kādreiz es jums izstāstīšu visu, par brutālajām un pazemojošajām lietām, ko onkulis piespieda mani darīt saviem cilvēkiem... cūkām, kas strādā viņa labā, kas viņu pielūdz tā, it kā viņš būtu Nag, dievs. Es jums apliecinu, ka Nirads bija pelnījis sliktāk.
  
  
  Tikai tad šķita, ka Riva ir uz ģīboņa robežas, viņas seja atspoguļoja spēcīgas emocijas. Es viņu uzmanīgi pacēlu un paņēmu rokās. Viņa trīcēja. Pievilku viņu sev klāt un pieskāros viņas kaklam ar vieglu skūpstu. Es cerēju, ka drīz mums pienāks laiks, kad neviens netraucēs. Bet tagad man bija jādodas prom, un jo ātrāk es aizgāju, jo labāk.
  
  
  Viņa sajuta manu satraukumu un atrāvās no manis.
  
  
  - es viņai jautāju. - Kur mēs esam? Kura ir tuvākā pilsēta?
  
  
  "Es jums visu izstāstīšu," viņa atbildēja. "Bet vispirms tev mani jāsasien, pretējā gadījumā mans onkulis sapratīs, ka es palīdzēju tev aizbēgt un ļāvu nomirt savam tēvam." Viņš droši vien nogalinās arī mani.
  
  
  Viņa devās pēc virves, un es norādīju uz krēslu. Tad, kad viņa bija izskaidrojusi visu, kas man bija jāzina, es aptinu virvi ap viņas vidukli un potītēm, vēloties, lai aina izskatās dabiska.
  
  
  Es viņai īsi pastāstīju, kāds ir manas misijas mērķis; Es varēju viņai uzticēties tagad, kad viņa bija kļuvusi par vērtīgu sabiedroto. Bet es negribēju viņu pakļaut briesmām.
  
  
  Un, kad es sapratu, ka es viņai esmu vajadzīgs, iespējams, vairāk nekā es, pēdējās šaubas pazuda, dodot vietu vispilnīgākajai uzticībai.
  
  
  "Agra ir tikai dažas jūdzes no šejienes," meitene paskaidroja. - Tūlīt pēc villas dodieties pa galveno ceļu: tas jūs vedīs tieši pilsētā. Mums vajadzētu satikties šovakar: es mēģināšu iegūt vairāk informācijas. Tev.
  
  
  - Mums, jūs domājat. Tava tēva dzīvībai un glābšanai,” es viņai atgādināju.
  
  
  Kad tikšanās laiks bija noteikts, es skapī atradu dažas lupatas, aizķēru viņu un gatavojos doties prom. Pēdējo reizi pārliecinājos, ka mežģīnes ir cieši sasietas, lai neradītu Šivas aizdomas.
  
  
  Nirada pistole gulēja uz grīdas. Iebāzu to aizmugurējā kabatā, tad paķēru īsu baltu halātu, kas karājās manā skapī, un uzvilku to... rudimentāru kreklu, kas vismaz apmierinātu manas tūlītējās vajadzības.
  
  
  Riva novērsās. Asaras sāka slapināt viņas vaigus. Es gribēju atgriezties, ļaut viņai zināt, ka viss būs uz labo pusi; bet kaut kas mani apturēja, varbūt bailes viņu nekad vairs neredzēt. Es domāju par Rivu Singhu, bet pirmā lieta, kas ienāca prātā, bija aģenta AX sajūta. Es varēju pievilt Rivu, bet nevarēju pievilt savu valdību un tās uzticību man... ne tad, kad miljoniem cilvēku dzīvību apdraudēja absurdie sapņi, ārprātīgā noziedzīgie plāni.
  
  
  
  
  8
  
  
  Sakāmvārdi ir ērti lietojami, jo tie kodolīgi pauž universālas patiesības: tie viegli pielāgojas visdažādākajām situācijām. Tas, kas man ienāca prātā, atstājot Rēvu Singu vienu laboratorijā ar indīgu rāpuļu kolekciju un viesmīļa ķermeni, kas groteski gulēja bedrē, bija: "Kad līst lietus, visiem nav jāsamirkst."
  
  
  Lietas nenotika pamazām; tie bija burtiski nolaidušies uz mani, kopš es divas dienas iepriekš ierados Ņūdeli. Šajā īsajā laika posmā pēc tam, kad es vairākkārt biju domājis, vai es sekoju ēsmai, kas mani novedīs strupceļā, Šiva spēja mani ievilināt savā midzenī. Tas nebija viegls ceļojums, un man neizdevās redzēt noslēpumaino Šivu... pēdējo Hakšas īpašnieku un Kobras smadzenes. Bet es esmu saņēmis vairāk nekā pietiekami daudz pierādījumu, lai pārliecinātu sevi, ka tas nav izdomājums. Cilvēks pastāvēja, lai gan aci pret aci nesatikāmies.
  
  
  Agri vai vēlu arī tas notiks, ilgi pirms viņš sapratīs, ka man ir kas viņam sakāms. Bet tagad man bija jānokļūst Agrā, pirms viņš vai viņa gorillas atklāja manu bēgšanu, pirms viņi ieskatījās kamerā un atrada to tukšu, izņemot piecas dusmīgas čūskas.
  
  
  Laboratorija atvērās šaurā gaitenī ar sablīvētām māla sienām. Ārpus Šivas savrupmājas sienām es dzirdēju zemas, dzīrojošas ūpja skaņas. Līniju “Pu...pu...pu” nomainīja trauksmes signāls, kas it kā atspoguļojās katrā manā domā, katrā kustībā. Es ar pirkstiem nobraucu pa šauro eju, un tajā pašā mirklī gaisā atskanēja balss, kas atbalsojās no ejas tālākā gala.
  
  
  - Nirads? Ko tu šeit dari? Jūs zināt, ka viņam nepatīk gaidīt...
  
  
  Tas noteikti bija Randžits vai Gurneks, iespējams, pirmais, jo Gurneka seja joprojām bija pārsieta. Es sajutu nepacietību vīrieša balsī un notupos gaiteņa nišā, kad man tuvojās soļi. Es paskatījos un ieraudzīju Randžitu. Viņa krekls bija atpogāts pie krūtīm, un cilpa, ko viņš valkāja ap kaklu, piešķīra metālisku spīdumu. Indiānis pieklauvēja pie laboratorijas durvīm, un es negaidīju viņa reakciju.
  
  
  Pieliecies, es ieskrēju citā koridorā, kaut kādā labirintā. Es biju villā, es spriedu, un parasti villai ir durvis vai pat vairāk. Es viņu atradu pēc minūtes. Es atgrūdu vaļā masīvās, sarežģīti inkrustētās koka durvis un mirkšķināju, cenšoties pielāgoties rīta saules apžilbinošajai gaismai.
  
  
  Šķita, ka pagalms ir pilnībā pārvests no kādas Vidusjūras vietas. Blīvs zaļums, ziedoši krūmi, sulīgi augi. Skaidrs, ka Šiva nav žēlojis izdevumus, reproducējot precīzu auglīgo lauku nostūri Francijas dienvidos.
  
  
  Klusi aizverot durvis, es skrēju pa grants taku, kas sākās no durvīm sānu fasādē. Taka veda uz blīvu kadiķu un krūmu puduru, glīti apgrieztu un koptu. Vispārējā trauksme vēl nebija atskanējusi, un es noteikti negaidīju, kad tas atskanēs. Ātrs skatiens pār manu plecu apstiprināja, ka Randžitam vēl nav bijis laika brīdināt pārējos.
  
  
  Bet es zināju, ka tas prasīs tikai dažas minūtes. Nevarēju atrast ne vārtus, ne citu izeju, kā vien no kokiem veidotu žogu. Es iespiedu galvu un kaklu plecos un soļoju uz priekšu, ar kailajiem pirkstiem atstumjot malā zaru barjeru. Es radīju lielāku troksni, nekā biju iecerējis, taču šī misija jau no paša sākuma bija katastrofa, un šobrīd lietas nedarbojās.
  
  
  Zari burtiski saplēsa man drēbes un sasita seju un acis. Aiz muguras es dzirdēju vieglu kustību, balsu apjukums kļuva arvien izteiktāks. Es turpināju grūstīties cauri zariem un beidzot atbrīvojos; Es stāvēju putekļainās takas malā, kas veda gar villu.
  
  
  Pat nebija laika atvilkt elpu. Es skrēju, ar katru soli saceļot putekļu mākoņus. Man priekšā atbalsojās vājas klusinātas mūzikas skaņas: es sekoju skaņai, cerot, ka tā nāca no kravas automašīnas vai furgona, kas atradās ceļā uz Agru.
  
  
  Ja pareizi atceros ģeogrāfisko atrašanās vietu, Agra atradās aptuveni trīs stundu attālumā no Ņūdeli un bija pasaules slavena kā Tadžmahala mājvieta. Ja pilsētas apmeklējums nebija manos plānos, tad Šiva bija.
  
  
  Izgāju uz galvenā ceļa. Tā bija neticami šaura, vienīgā josla, kur satiksme notika abos virzienos. Musonu sezona sāksies pēc dažiem mēnešiem, tāpēc ceļa segums bija tukšs un pamests, viendabīgi tumši putekļi. Ceļa malās rindojās sarucis koki, un uz savītajiem zariem sēdēja grifi, klusi ēdot šausminošus kailgalvus līķus.
  
  
  Rivai nebija laika sniegt man detalizētus norādījumus. Es paskatījos pa ceļu abos virzienos, bet neredzēju neko, kas parādītu precīzu maršrutu uz Agru. Es šķielēju pret spožo sauli un mirkli vēlāk ieraudzīju ģimeni, kas bija saspiedusies pie neliela ugunskura ceļa otrā pusē.
  
  
  Divi pieaugušie un četri bērni skatījās uz mani ar neslēptu ziņkāri. Es nolēmu izmantot iespēju un skrēju pāri ielai, pēkšņi apstājoties, kad sasniedzu grupu. Tievs vīrietis, ap vidukli apģērbis tikai jostu, pacēla seju, lai paskatītos uz mani, nemēģinot piecelties. Viņš noteikti bija desmit gadus jaunāks par mani, bet viņa grumbainā, iegrimušā seja lika viņam izskatīties daudz vecākam.
  
  
  - Agra? Es jautāju, reiz tika konstatēts, ka neviens no viņiem nerunā angliski. Es norādīju uz ielu un vēlreiz jautāju: "Agra?"
  
  
  Māte un tēvs apmainījās pārsteigtiem skatieniem, un divi no četriem bērniem sāka raustīt manas bikses. - "Bakšiš, bakšēš!" - pilnīgi kailā meitene atkārtoja, ar vienu roku raustot aiz manas bikšu kājas, bet ar otru rādot uz muti. Viņa tievā, žēlojošā balss turpināja lūgt.
  
  
  Villā viņi paņēma manu jaku kopā ar maku un naudu, ko glabāju iekškabatā, tā ka man bija līdzi tikai no Rivas saņemtās rūpijas. Šeit ir vēl viena problēma, kas jāpievieno citām. Tomēr es atradu vara monētu un novietoju to uz izsalkušā bērna izstieptas rokas plaukstas.
  
  
  "Agra," es atkārtoju, nervozi paskatoties uz dzīvžogu, kas slēpa villu. - Tadžmahals...
  
  
  - Ak, “sahib”, Tadžmahals! - teica vīrietis. Viņš joprojām tupēja, bet pacēla savu kaulaino roku, lai parādītu man ceļu, pa kreisi no villas.
  
  
  Es atkal skrēju, jūtot asas sāpes gurnos. Varēju tikai cerēt, ka garām pabrauks mašīna, pajūgi vai kāds transportlīdzeklis, kas palīdzēs nokļūt Agrā. Bet automašīnas vai furgona vietā es dzirdēju troksni, kas mani uzreiz atgrieza notikumu juceklīgā situācijā, kas notika pirmajā vakarā kopš ierašanās Ņūdeli. Tas bija klepus un tad motocikla rūkoņa man aiz muguras.
  
  
  Es turpināju skriet, griežot katru metru. No celiņa, kas ieskauj villu, uz galvenā ceļa izbrauca motocikls ar diviem cilvēkiem; viņu galvas bija ietītas turbānos un viņi devās uz mani. Es paķēru Nirada pistoli, kuru turēju bikšu kabatā.
  
  
  Tā bija Astra.32, kas spēj trāpīt jebkuram mērķim simts metru rādiusā. Astra ražo pistoles, kas ir identiskas Colt un Walther pistolēm (kas maksā ievērojami vairāk), un es tās esmu izmantojis daudzas reizes pagātnē. Bet, kad apstājos, lai notēmētu un nospiestu sprūdu, es sapratu, ka lielgabals ir izlādēts. Es ieliku ieroci atpakaļ bikšu kabatā un skrēju vēlreiz, pat tad, kad lode aizlidoja collas prom no manis un mizas gabals nolidoja no koka dažus soļus pa kreisi.
  
  
  Kurš šāva, tam bija zināma prakse un trenēta acs. Sāku skriet zigzagos, meklējot aizsegu, kas ļautu izkāpt no takas, izvairoties no lodēm, kas lija kā zemesrieksti. Vēl viens šāviens, un šoreiz lode skāra manu labo plecu. Piecdesmit metrus uz priekšu es redzēju koka būdu ar melnu dūmu kolonnu, kas pacēlās no ķieģeļu skursteņa.
  
  
  Man nebija ne jausmas, kas tas ir, bet es turpināju skriet kā nekad mūžā. Motocikls saīsināja distanci, taču no ceļa uzkāpušie putekļi traucēja vadītājam redzēt, līdz ar to brauca transportlīdzekli ar maksimālo ātrumu. Es to izmantoju un metos iekšā ar atkritumiem piesētā pagalmā, kamēr viens no diviem vīriešiem lika savam pavadonim apstāties un doties tālāk kājām.
  
  
  Droši vien tas bija Randžits un Gurneks, es nodomāju, lai gan biju pārliecināts, ka Šivai ir vairāk nekā divi miesassargi. Ēkas sānos atvērās koka durvis; durvis karājās tikai uz vienas no sarūsējušajām eņģēm. Es metos iekšā, un uzreiz manas nāsis piepildīja nelabvēlīgā asiņu un dzīvnieku ekskrementu smaka.
  
  
  Es biju kautuvē un jutos kā atgriezies deviņpadsmitajā gadsimtā. Hinduisti neēd liellopu gaļu, to dara musulmaņi. Liellopu ņaudēšana, lopu naglu nepacietīgā klabināšana un govju kaušanai gatavojošo vīriešu izbrīnītie skatieni nepārprotami liecināja, ka esmu nonācis vismazākajā vietā, kur paslēpties.
  
  
  Vīrieši sāka kliegt, pacēluši dūres. Viņiem es biju nelūgts viesis, kam nebija nekāda sakara ar dzīvniekiem, kuri bija jānogalina. "Atvainojiet, draugi," es nomurmināju, metoties starp divām lielām govīm uz vannu, kas bija pilna ar asinīm, kas veda uz ārēju noteku.
  
  
  Smarža bija tāda, ka jebkuram sagrieza vēderu; Es gribēju, lai viņš aptur Šivas stulbumus. Gaiss smaržoja pēc nokautas gaļas un bailēm. Liellopi sāka panikā čīkstēt, viņu nagi nepārtraukti klabēja uz netīrās grīdas. Aiz muguras es dzirdēju vārdus, kas apmainās man nesaprotamā valodā. Tad soļu troksnis, kas tuvojās man un atbalsojās virs dzīvnieku trokšņa.
  
  
  - Kārters! - Randžits kliedza. - Mēs tikai vēlamies parunāt. Šiva vēlas noslēgt darījumu!
  
  
  Labs darījums, es spriedu: mana dzīve viņam nav nekā vērta...
  
  
  Dzīvnieki, pārsvarā nepiesieti, draudēja izbēgt visi kopā. Es arī šo atļāvos. Būt saspiestam ar govju baru, šausmām traku, pašsaglabāšanās instinkta vadītu. Lieki piebilst, ka es jutu tādu pašu instinktu. Tāpēc es turpināju skriet, un vēl viena lode svilpoja man garām, atlecot no kāpnēm blakus vannas istabai.
  
  
  Lode izsvieda asiņu, kūtsmēslu un urīna strūklu, kas notraipīja manas bikses. Es aizskrēju uz mirušu vietu, sienu lielas telpas aizmugurē, kur nebija redzami logi vai durvis.
  
  
  Es meklēju kaut ko, kas man dotu dažas sekundes dārgā laika. Es uzkāpu uz vannas malas un satvēru dakšiņu, ko redzēju virs lopbarības kaudzes. - Kārters! Balss atkal kliedza. - Viss ir beidzies, Sahib!
  
  
  - Ne īsti! - es skaļi atbildēju, turot dakšiņu kā šķēpu.
  
  
  Randžits raidīja vēl vienu šāvienu, bet tajā pašā brīdī četri asi dakšas zari iedūrās viņa krūtīs. Es iemetu sarūsējušo instrumentu, cik stipri vien varēju. Tagad es stāvēju nekustīgi un skatījos, kā jaunais indiānis ar pavērtu muti un sažņaugtām rokām uz ieroča koka kāta svārstās atpakaļ.
  
  
  Gurneks, stāvēdams aiz sava pavadoņa, mani pilnībā ignorēja, apburts skatoties uz četrām asiņu straumēm, kas izplūst no brūces. Viņš mēģināja atbrīvot dakšiņu, bet Randžits turpināja kliegt, mežonīgajam sāpju saucienam kļūstot vājākam ar katru sekundi.
  
  
  Tie bija Randžita mokoši saucieni, viņa dusmu un agonijas vaidi, kad Gurneks mēģināja izvilkt dakšiņu no viņa krūtīm, liekot govīm, no kurām visas bija ducis, neprātīgi metoties šaurajā ejā uz notekcauruli. Es dzirdēju viņu trulo rūkoņu, klabošus nagus, ņaudēšanu; Izlecu ārā un sāku rāpot kanalizācijas virzienā.
  
  
  Gurneks kliedza, vicinādams gaisā rokas. Viņu iesita mugurā ar ragiem un burtiski uzmeta gaisā, piezemējoties pie lielas vannas. Randžits sabruka starp traku liellopu ganāmpulku. No viņa lūpām izplūda pēdējais sāpju vaids, kad viņa rokas atvērās un aizvērās groteskā dūres parodijā.
  
  
  Tad dzīvnieku nejaukā elpa skāra manus vaigus, un es metos pa eju, vairākkārt atsitoties pret sienu lopkautuves tālākajā galā. Netīra un smirdīga, ar asinīm un sviedriem klātu pietūkušu seju, man noteikti nebija patīkams skats, kad iznācu uz ceļa, atstājot aiz sevis šo šausmīgo slaktiņu ainu.
  
  
  Es nebiju pārliecināts, kas notika ar abiem indiāņiem. Droši vien Gurneks dzīvotu, bet es cerēju, ka dakšas brūce Randžitu iznīcinās uz visiem laikiem. Šajos apstākļos es jutu, ka esmu paveicis pienācīgu darbu.
  
  
  Cilvēki, kas atradās kautuvē, noteikti bija arī Šivas cilvēki. Es negaidīju, kad viņi nāks klajā, lai atriebtos saviem biedriem. Es gāju uz ielas pusi, prātodama, kā es varu pārliecināt kādu mani pavizināt, tik netīru.
  
  
  Garām brauca vecs Fords. Viņš devās uz Agra pusi, bet mežonīgi pamāja ar roku, lai apstāties, bija bezjēdzīgi. Es saskatīju vara sarkanu seju, tad mašīna pazuda putekļu mākonī, kas pacēlās garām, braucot garām.
  
  
  Es turpināju iet, apņēmusies neapstāties.
  
  
  Man vajadzēja vannas istabu, tīras drēbes, naudu un ieroci. Cik man zināms, ASV valdībai Agrā nebija neviena konsulāta vai delegācijas. Pilsēta bija pārāk tuvu Ņūdeli. Bet varbūt es varētu atrast to, kas man vajadzīgs viesnīcā.
  
  
  Un jebkurā gadījumā man tas bija jādara. Bija jau pāri pusdienlaikam, un tajā pašā vakarā man bija tikšanās ar Rēvu. Vēl bija daudz darāmā, tāpēc palielināju tempu. Riva teica, ka Agra atrodas tikai dažu kilometru attālumā no villas.
  
  
  Dažas jūdzes vai nē, tā vienmēr bija nogurdinoša pastaiga. Pusdienas saule nežēlīgi sita man pāri galvai, debesis bija akls, bez mākoņains plašums, kas izraibināts ar viltus atspulgiem. Pagāja desmit minūtes, ceturtdaļstundu pirms kaut kādi rati piebrauca pie manis. Tie bija nobružāti pajūgi, kurus vilka pāris izdilis vērši, kas nesa siena kravu.
  
  
  Pamāju šoferim, sirmārdainam vīrietim, kurš pavilka grožus un apturēja ratus ceļa malā. - Vai tu runā angliski? - jautāju zemniekam.
  
  
  "Nav angļu valodas," viņš teica. - Ne angliski...
  
  
  Es norādīju ar pirkstu vispirms uz viņu, tad uz sevi. - Agra? - es jautāju. - Agra?
  
  
  - Agra? - atkārtoja zemnieks, vicinot roku no vienas puses uz otru ar žestu, kas universālajā valodā nozīmē: “Jā”.
  
  
  Es enerģiski pamāju ar galvu un uzkāpu uz ratiem siena vidū. Vīrietis man plati pasmaidīja, parādot savus zobus un smaganas, kas notraipītas ar paānu. Tad viņš atraisīja grožus, un vērši atkal devās lēnā tempā, kas tomēr bija labāk nekā gara pastaiga.
  
  
  Es aizmigu, ratu ritmiskās šūpošanas un čīkstēšanas iemidzināta. Man vajadzēja gulēt, pat ja tas bija tikai stundu. Taču manas domas pārtrauca uzstājīga dārdoņa, dārdoņa, kas kļuva skaļāka, ratiem ripojot pa saulaino ceļu.
  
  
  Instinktīvi modrs es paskatījos apkārt. Tālumā pacēlās putekļi, mazi smalku smilšu mākoņi slēpa dzirdētā trokšņa avotu. Nevēlēdamies lieki riskēt, lai neapdraudētu ne savu dzīvi, ne misijas panākumus, es steidzos ienirt smaržīgajā sienā, sakrājot diezgan daudz virsū, lai padarītu sevi neredzamu.
  
  
  Es nevarēju saprast, kas notiek. Es paskatījos caur koka furgona spraugām, klausoties vairāku dzinēju nemitīgajā rūkoņā. Un, kad es ieraudzīju, kas tas ir, es iegrimu dziļāk sienā un aizturēju elpu.
  
  
  Tās bija jaunas sejas, bet no tā brīža es nevarēju tās aizmirst. Trīs vīri, visi sikhi indiāņi... Šivas sūtīts motorizēts spēks, lai mani atrastu un nomedītu, nogalinātu vai atgrieztu villā, lai sagaidītu Lielā Vadītāja pēdējos rīkojumus. Viņi rūca garām vērša ratiem; visi trīs motocikli devās Agra virzienā.
  
  
  "Ja Vanags mani tagad redzētu!" - ES domāju.
  
  
  Es biju netīrs, bez naudas, bruņots tikai ar nepielādētu pistoli un manām zināšanām taekvondo un karatē. Nebija grūti paredzēt, ja mans spriedums par Šivu bija pareizs, ka nākamā diena būs aizņemta
  
  
  
  
  9
  
  
  Es ierados Agrā pēc stundas, un furgons mani izlaida pilsētas nomalē. Putekļainas neasfaltētas ielas, līkumainas alejas, aleju labirints, kas šķita īpaši radīts, lai samulsinātu neformālo apmeklētāju. Pēc informācijas saņemšanas es nokļuvu American Express biroja priekšā.
  
  
  Ne tāpēc, ka mana situācija bija īpaši smieklīga, bet tā man lika smieties. Šeit es biju, tālu no parasta amerikāņu tūrista tēla, bez pases un bez naudas, izņemot dažas rūpijas, ko Riva man iedeva, pirms mani sasēja.
  
  
  Es domāju par automašīnas nomu un atgriešanos Ņūdeli, taču ceļojums prasīs vismaz sešas stundas, un man nebija pietiekami daudz laika. Man vajadzēja sazināties ar Vanagu un sagatavoties tikšanās ar Rivu tajā pašā dienā. Tāpēc Niks Kārters, netīrs, nobružāts, saskrāpēts un asiņains, izgrieza plecus, dziļi ievilka elpu un iegāja pa glītās ēkas durvīm, kas bija vienīgā cerība nepazīstamā pilsētā un, man šķiet, šausmīgi naidīga.
  
  
  Agra nav metropole. Trīs kaujinieki uz motocikliem acu mirklī varēja izķemmēt visu pilsētu. Galvā jau rēgojās grīda, kad iegāju baltajā ēkā, meklējot vadītājas kabinetu.
  
  
  Iepriekš esmu nonācis sarežģītās situācijās, taču tas robežojas ar izsmieklu. Bez santīma ieroču vai drēbju iegādei vai mašīnas nomai man nebūtu iespējas tikt galā ar Šivu un viņa personīgo gorillu komandu. Mana pase, nauda un manas mantas atradās drošībā viesnīcas numurā Ņūdeli; bet pārējā es atrados Agrā, trīs stundu brauciena attālumā no galvaspilsētas.
  
  
  Tiklīdz iegāju ēkā, pie manām durvīm pienāca uniformā tērpta apsargs. Es noteikti nevarētu vainot nabaga puisi, it īpaši, kad es redzēju savu atspulgu spogulī pie sienas... netīra un nobružāta bezpajumtnieka tēlu.
  
  
  "Es gribu redzēt menedžeri," es paziņoju sargam. - Ir noticis negadījums.
  
  
  "Režisors ir seansā, viņu nevar traucēt, "pukka hipijs" ... - atbildēja vīrietis, iemetot man sejā apvainojumu.
  
  
  Labi, es smaržoju pēc kazām, un es noteikti nebiju modes modele; bet man nebija nodoma tur stāvēt un strīdēties ar apsargu... ne tad, kad viss, ieskaitot American Express, varētu sabrukt, ja Šiva īstenotu savus plānus.
  
  
  "Man vienalga, vai viņš ir sesijā," es dusmīgi eksplodēju. – Šī ir ārkārtas situācija. - Un es sāku zaudēt pacietību, kad otrs sāka mani stumt pretī durvīm, ar nolūku izmest uz ceļa. – Tā nedrīkst izturēties pret kungu! - es iesaucos, sakosdama zobus.
  
  
  Apsargs iebāza roku dienesta pistoles maciņā. Kļūda numur divi. Man nepatīk “kaudītāji”, jo īpaši tāpēc, ka man nepatīk, ka mani grūž. Tā nu es, ātri pavicinot roku un sitienu pa nieri, aizsūtīju garo vīru izpleties uz pulētās marmora grīdas. Viens no ierēdņiem pacēla galvu un pielēca kājās.
  
  
  "Nav jāuztraucas," es viņam apliecināju. – Starp citu, menedžeris ir mans draugs... un man ar viņu jāparunā par biznesu. — Tūlīt. Es nesēdēšu šeit un negaidīšu tavu kolēģi tur...” Es norādīju uz sarga figūru, „lai izlemtu, vai esmu sabiedrībā reprezentabls vai nē.
  
  
  Droši vien tas bija mans balss tonis vai steiga, ar kādu es atlaidu sargu, bet jaunais ierēdnis steidzīgi pamāja ar galvu un pieskrēja pie galdu rindas. Es stāvēju nekustīgi zālē ar smīnu uz lūpām, gatava atkal zaudēt savaldību, ja minūtes laikā nerīkošos.
  
  
  Ierēdnis bija indietis, bet vīrietis, kurš man pastiepa roku, bija amerikānis, garš, tievs puisis, vairākus gadus vecāks par mani. Viņš izskatījās gandrīz neomulīgi savā strīpainajā uzvalkā, nevainojams, kamēr manas drēbes bija netīras un nobružātas.
  
  
  - Kā varu jums palīdzēt? - viņš man jautāja, skatīdamies uz mani augšā un lejā.
  
  
  "Labāk nerunāt publiski," es viņu pārtraucu.
  
  
  - "Atvainojiet?" - viņš teica, saraucis pieri izbrīnā.
  
  
  - Es iesaku jums doties uz savu biroju. Es strādāju valdībā, jūsu valdībā. Īpašais slepenais dienests.
  
  
  - Īpašais dienests? - ierēdnis smejoties iebilda. - Nāc, tu gribi ar mani pajokot! Kas tas ir, joks?
  
  
  - Bez jokiem. Un, ja jūs nevēlaties, lai es būtu savā birojā, man būs jātiek galā pašam. Bet es negribētu tevi sāpināt...
  
  
  Apsargs atjēdzās un virzījās uz mums. Es turpināju skatīties ierēdnim acīs, cerot, ka viņš piekritīs. Es sapratu viņa situāciju: cik viņš zināja, viņš saskārās ar traku, kurš bija traks un smirdēja.
  
  
  Viņš paskatījās no manis un paskatījās uz sargu. Viņš brīdi vilcinājās, bet beidzot atskatījās uz mani un lēnām pamāja. "Es nezinu, kas tas ir, bet es jums apliecinu, ka es no jums nebaidos," viņš teica saspringtā balsī.
  
  
  – Ne no viena nav jābaidās. Galu galā es joprojām esmu klients, lai gan mans akreditīvs paliek Ņūdeli.
  
  
  Es sekoju viņam pāri rakstāmgaldu rindai uz nelielu koka paneļu biroju, miniatūru Volstrītu Indijas subkontinentā. Uzmetu skatienu vārdam, kas iegravēts plāksnītē uz galda, apsēdos ādas krēslā, iztīrīju rīkli un sāku stāstīt savu stāstu no sākuma.
  
  
  Es neminēju Šivas vārdu, kā arī nenorādīju savas misijas būtību vai attiecības ar AX. Es iepazīstināju sevi kā CIP īpašās nodaļas aģenti — biroju, kam direktoram varētu būt ļoti specifiska nozīme. Es viņam izskaidroju savu situāciju, norādot, ka mani dokumenti un nauda palika Ņūdeli un ka mana misija neļāva man atgriezties galvaspilsētā, iespējams, uz dažām dienām.
  
  
  Kad es pabeidzu savu stāstu, tostarp to, kāpēc es pieteicu sevi kā bezpajumtnieku, vadītājs vēlējās uzzināt manu vārdu un pārbaudīja informāciju, izmantojot datoru, kas stāvēja blakus galdam. Man parasti diezgan labi pārvalda skaitļus, taču es nekad nedomāju atcerēties savas kartes numuru. Tāpēc es tikko teicu vadītāja Reinoldsa kunga pilnu vārdu un Vašingtonas adresi, kas bija uz kartes.
  
  
  Reizēm lidostās gadās iegādāties “detektīvu” vai spiegu grāmatas, aizraujošas lasāmvielas, kas palīdz atpūsties un izvēdināt galvu. Bet es nekad neesmu uzskatījis, ka aprakstītā situācija ir kaut attāli salīdzināma ar to, kurā es nokļuvu. Kas zina, grāmatu varoņu rīcībā vienmēr bija pasakainas summas dažādās valūtās, un viņiem nekad netrūka ne pasu, ne personu apliecinošu dokumentu, ne ieroču. Bet es nebiju grāmatas “noslēpums” galvenais varonis.
  
  
  Viss, kas ar mani notika, bija sasodīti “īsts”. American Express birojs bija īsts, tāpat kā Agras pilsēta. Viss, kas notika ar mani personīgi. Es uzmanīgi vēroju Reinoldsu, kad viņš pētīja datora datus. Ja viņš man nebūtu palīdzējis, es būtu līdz kaklam. Vienkārši un viegli.
  
  
  "Labi, Kārtera kungs, jūs neesat spoks," Reinoldss beidzot teica, izlasījis informāciju. "Un jūs arī esat aizņemts puisis, es varētu piebilst." Tu esi apceļojis pasauli, vai ne? Viņa sejā parādījās smaids, tad vadītājs atvainojās par attieksmi pret mani.
  
  
  "Jūs vismaz esat kāds, kas klausās," es piezīmēju. – Tā ir īpašība, kuras šobrīd daudziem trūkst.
  
  
  "Es baidos, ka tas arī viss," viņš piekrita. Viņš piedāvāja man cigareti un jautāja, vai es nevēlos sakopt sevi pie viņa; viņš piezvanīja sievai, lai viņa atsūta šoferi pēc manis.
  
  
  Es novērtēju piedāvājumu, bet negribēju viņu ievest nepatikšanās. Jo mazāk cilvēku es ievilku šajā, jo labāk tas bija visiem. Es pateicos viņam par laipnību, bet noraidīju ielūgumu. “Man vispirms vajag dažus simtus dolāru Indijas valūtā, ja iespējams, un jūsu biroju, lai piezvanītu manam priekšniekam Vašingtonā.
  
  
  "Nav problēmu," Reinoldss man apliecināja. Viņš ātri piecēlās no galda, laimīgs un sajūsmināts par iespēju piedalīties, lai arī samazinātā formā, tik slepenās un pazemes aktivitātēs.
  
  
  Pēc divdesmit minūtēm mana bikšu kabata bija uztūkusi no rēķinu žūksnes, es sēdēju pie direktora galda un gaidīju, kad Vanags pamodīsies no miega. - Bet vai tu saproti, ka ir jau pāri pusnaktij? - nomurmināja mans priekšnieks.
  
  
  "Man likās, ka tu nekad negāju gulēt pirms trijiem."
  
  
  - Trīs stundas, pulksten trīs?! Sasodīts, man jāceļas sešos, numur Trešais!
  
  
  Es vienmēr biju Nr. 3, kad Vanags sadusmojās; Es kļuvu par Niku vai Kārteru, kad viņš bija sirsnīgākā noskaņojumā. Protams, Lielais Vadonis man nepiedotu, ka esmu aizmirsis par laika starpību starp Vašingtonu un Indiju.
  
  
  "Labi," es atcirtu. - Es ļaušu tev pēc minūtes atgriezties gulēt; Tomēr es domāju, ka jums būtu interesanti uzzināt, kas notika...
  
  
  "Es precīzi zinu, kas notika," viņš eksplodēja. – Es jau runāju ar Indijas drošības dienestu. Es biju informēts par jūsu zvanu. Nik, nesāksim ar to pašu veco stāstu. Es atzīstu, ka kļūdījos. Pirmkārt, Šiva nekad nav pastāvējusi.
  
  
  - Atkal nepareizi. Šiva pastāv, cerams, ka ne ilgi...
  
  
  - Par ko tu runā? — Vanags kliedza. - Man likās, ka esi pabeidzis, ka lidosi mājās.
  
  
  "Varbūt nākamnedēļ, ja viss būs labi," es paziņoju. Es pastāstīju Vanam detaļas, sākot no pirmās tikšanās ar Mohanu un Gurneku līdz Anand slepkavībai, manai notveršanai Sarkanajā fortā un to, kas notika pēc tam. Kad es viņam izstāstīju visu, ko zināju par Kasti, viņš burtiski sastinga.
  
  
  No otra līnijas gala, tūkstošiem jūdžu attālumā, atskanēja asa ķērkšana, pirms tika saņemta atbilde. Houka balss bija maiga un smalka, taču man nebija vajadzīgs tulks, lai pateiktu, ka viņš ir dziļi satraukts. - Tagad tu zini, ko es gribu no tevis, Nik...
  
  
  "Man ir neskaidrs priekšstats," es teicu. - Tā ir kaste, vai ne?
  
  
  - Es gribu vairāk. Es gribu Šivu un Haji, ja nepieciešams. Un es negribu tos gabalos, vai man ir skaidrs, Nik?
  
  
  - Lieliski. Es jau esmu nolēmis veikt situāciju pēc jūsu kritērijiem. Bet ko man darīt ar heroīna piegādi? Vai man jāturpina ar to cīnīties?
  
  
  - Vispirms tiek galā ar Šivu. Citādi es sazināšos ar Indijas apsardzi. Kaste, protams, ir daudz svarīgāka.
  
  
  "Protams, tas ir pašsaprotami," es nomurmināju.
  
  
  – Vai vēlaties strādāt vienatnē vai labāk, ja es lūgtu indiešus iejaukties un jums palīdzēt?
  
  
  "Vēl nē," es atbildēju. "Ja Šivam būs aizdomas, ka Indijas drošības dienests iejauksies viņa plāniem, viņš steigsies bēgt no valsts, lai patverties Ķīnā, un tad mēs viņu vairs nekad neatradīsim." Tomēr šobrīd es nedomāju, ka viņš mani uztver kā tiešus draudus, tāpēc es lūdzu jūs to nepieminēt, zvanot ierēdņiem Ņūdeli. - Es piebildu, ka Anands man lika saprast, kā, pēc viņa teiktā, viņa dienesta augstākajos ešelonos notika konfidenciālas informācijas “noplūde”. - Es nevēlos, lai mūsu draugs aizlido, pirms man ir iespēja apcirpt viņam spārnus...
  
  
  "Un noplūkt viņam spalvas," piebilda Vanags.
  
  
  - Ak, mēs, protams, atņemsim viņam kastīti.
  
  
  Pēc tam mēs izveidojām kodu, koda nosaukumu, lai viņš varētu būt pārliecināts, ka runā ar īsto Niku Kārteru, nevis ar elektronisko balsi, izcilo albāņu zinātnieka izgudrojumu. - Šī ir svarīga lieta, Nik. Ne Maskava, ne Vašingtona neskatīsies, kā Ķīna gatavojas norīt subkontinentu bez viņu iejaukšanās. Viņi būs spiesti uzņemties iniciatīvu, karš vai nē. Līdz ar to...
  
  
  "Pietiek," es viņu pārtraucu, mēģinot smieties, bet nespēju. – Man ir kontaktpersona organizācijas iekšienē. Un es nepieņemu sakāvi.
  
  
  "Jā, mēs zinām," Vanags nopūtās. - Tāpēc es nevaru tevi pazaudēt šobrīd... un es nevaru pazaudēt Kasti.
  
  
  "Un Šiva arī," es piebildu. – Neaizmirsīsim Indijas atbildi Aleksandram Lielajam... vai tomēr jāsaka Hitleram?
  
  
  "Es nedomāju, ka vecais Ādolfo bija tik viltīgs vai pat tik izlēmīgs, Nik." Veiksmi; Ceru uz drīzu ziņu.
  
  
  - Pasteidzies, priekšniek. Es apsolu, ļoti drīz.
  
  
  Pēc stundas es izgāju no savas viesnīcas istabas, izskatoties pavisam savādāk nekā tad, kad iegāju American Express birojos. Es izmetu savu halātu, bikses un apavus, aizstājot tos ar tipisku vietējo apģērbu: baltu kokvilnas kreklu, vasaras bikses, ādas sandales. Anonīms apģērbs. Es nomazgājos dušā, kārtīgi noskujos un visbeidzot noberzēju ar taukainu krāsu pa visu seju, rokām un kājām.
  
  
  Rezultātā man bija varaina sejas krāsa, un šis grims ļāva man saplūst ar pūli. Šivas vīri meklēja rietumnieku, un, ja viņi nebūtu pietiekami gudri, lai apsargātu American Express izeju, es vēlos, lai viņi nebūtu pietiekami gudri, lai iedomāties, ka es mainīšu drēbes un izskatu.
  
  
  Rakstāmgalda darbinieks viesnīcas vestibilā bija taktisks, lai gan gudrāks par viņa kolēģi no Ņūdeli. Patiesībā, vērojot mani ar neslēptu ziņkāri (es izskatījos pavisam savādāk nekā tikko ienākušais), viņš nepieminēja ne manas drēbju maiņas, ne traumatiskas ādas krāsas izmaiņas.
  
  
  "Es vēlētos nosūtīt telegrammu," es viņam teicu.
  
  
  "Atvainojiet, bet mums nav vajadzīgā aprīkojuma," viņš atbildēja. Tad no letes apakšas viņš izvilka Agras topogrāfisko karti ar krāsainiem pilsētas apskates objektu ilustrācijām, tostarp, protams, Tadžmahalu. – Jums jāiet uz telegrāfa biroju Gvalioras ielā. No turienes var nosūtīt telegrammu,” viņš secināja, ar sarkanu zīmuli norādot uz punktu uz papīra.
  
  
  Es pateicos viņam, salocīju karti un tieši pie viesnīcas izsaucu velotaksometru. "Uz pastu uz Gvalioras ceļa," es teicu šoferim. Mans akcents un runa galīgi nesakrita ar ādas krāsu. Šoferis uzmeta man skatienu, vērodams mani ar tādu pašu ziņkāri kā viesnīcas darbinieks.
  
  
  Bet es neko nedarīju, lai apmierinātu viņa ziņkāri. Es nevarēju sagaidīt, kad tikšu līdz telegrāfa birojam, lai es varētu nosūtīt telegrammu viesnīcas menedžerim Ņūdeli un pateikt, ka pēc dažām dienām neatgriezīšos. Visbeidzot es nolēmu piezvanīt Indijas drošības dienestam, lai informētu viņus par to, kas noticis ar viņu aģentu Ašoku Anandu.
  
  
  Un visbeidzot, man bija jākārto daudz lietu, pirms septiņos satiku Rivu. Netērējot laiku, taksists devās pasta virzienā. Tikmēr es ar piesardzīgām acīm skatījos apkārt, it īpaši ikreiz, kad ieraudzīju kādu uz motocikla.
  
  
  Cik es zināju, Šivas vīri joprojām mani meklēja, tāpēc man vajadzēja palikt pēc iespējas nepamanītam. Labi, mans jaunais apģērbs un grims man ļoti palīdzēja, bet es negribēju lieki riskēt.
  
  
  - "Sahib" ir aktieris? – Šoferis uzdrošinājās jautāt, tuvojoties pastam uz Gvalioras ceļa.
  
  
  "Kāds domā, ka esmu aktieris..." es atbildēju.
  
  
  - Tad varbūt “sahibs” grib man iedot savu autogrāfu... – Indiānis izņēma pildspalvu un papīru; smaidot es uzrakstīju vārdu uz papīra, ko viņi man iedeva. ilga. - Liels paldies, Sahib! - šoferis priecīgi smaidot iesaucās.
  
  
  Es negaidīju viņa reakciju, kad viņš būs atšifrējis skribējumus. Galu galā visi zina, ka Džeimss Bonds jau vairākus gadus ir pensijā.
  
  
  Pasta centrālās durvis bija tukšas; Es iegāju, nepievēršot īpašu uzmanību un neredzot Šivas trīs motorizētās gorillas.
  
  
  Nosūtīju telegrammu, samaksāju ar spīdīgām jaunām banknotēm; tad viņi norādīja uz nākamo istabu, lai veiktu vietējos un tālsarunas. Pie letes bija gara rinda, tāpēc pagāja vēl divdesmit minūtes, līdz pienāca mana kārta ieiet telefona būdiņā, kamēr operatore man nodeva līniju uz Ņūdeli.
  
  
  Lai gan viesnīcas numurs man izslīdēja no prāta, es neaizmirsu Ašoka priekšnieka tālruņa numuru. Es apsēdos uz koka taburetes un aizvēru aiz sevis stikla durvis. Kad iezvanījās telefons, es to pacēlu un uzreiz biju sarunā ar Houka indiešu kolēģi, vīrieti vārdā Purans Dass.
  
  
  Indijas slepenais dienests nezināja manas misijas patieso mērķi. Protams, mēs runājām par vairāku miljonu dolāru lielu heroīna partiju, taču neviens nedeva mājienu uz Hadži balss atdarinātāju.
  
  
  Es tikko par to pat nerunāju ar Anand priekšnieku. Bet es viņam pastāstīju, kas notika ar viņa aģentu. Kā jau man bija aizdomas, viņi līķi vēl nav atraduši. Es sniedzu Dasam visu nepieciešamo informāciju, tostarp āra kafejnīcas adresi netālu no Neru parka Deli.
  
  
  „Tu teici, ka tev nebija iespējas satikt Anandu,” Dass man norādīja, kad es viņam izstāstīju visas Ašoka nāves detaļas. - Un tomēr tu runāji ar manu palīgu, šķiet, ka tikai vakar...
  
  
  "Es baidos, ka ir pārāk ilgi, lai jums visu izskaidrotu," es atbildēju. - Man bija spiediens, ja jūs zināt, ko es domāju...
  
  
  – Nē, es nesaprotu, Kārtera kungs, – Dass sausi noteica. "Un man nešķiet smieklīgi, ka mans aģents ir miris." Es nesaprotu, kas notiek; vienu dienu tu mums saki, ka tu nekad neesi satikusi Anandu, nākamajā dienā tu atnāc un pastāsti, ka viņš ir nogalināts. Iespējams, tas tā ir jūsu valstī, bet šeit, Indijā, mēs par visu augstāk vērtējam cilvēka dzīvību.
  
  
  - Klausies, Dass: Es tev nezvanīju, lai man lekciju. Kad es teicu, ka uz mani tiek izdarīts spiediens, es domāju, ka kāds tur ieroci man pie pakauša, liekot man pateikt tieši to, ko es teicu. Ticiet man, jūsu aģenta nāve mani ir ļoti satraukusi. Un, ja tas var būt kāds mierinājums, informēju, ka slepkava Ašoka Kobras vārdā vairs nevarēs pildīt bendes lomu.
  
  
  – Vai drīkstu pajautāt, kur jūs šobrīd atrodaties, Kārtera kungs?
  
  
  – Es nevaru jums sniegt informāciju: pagaidām jebkurā gadījumā.
  
  
  "Vai man jums jāatgādina, ka jūsu rīcības brīvība šajā valstī tiek uzskatīta par pieklājību jūsu valdībai?"
  
  
  – Es ļoti labi zinu par Gandijas kundzes sadarbību.
  
  
  "Tad esiet tik laipns un pastāstiet man, kādi iemesli mudināja jūs ierasties Indijā." Es vairs nevaru dot jums kustību brīvību, ja palieku neziņā par visu...
  
  
  Kaut kas neizklausījās pareizi.
  
  
  Es atcerējos noplūdes, par kurām man bija stāstījuši Hoks un Ašoks Anands. Dass nebija sirsnīgs un uz sadarbību vērsts, viņš runāja sausi, gandrīz agresīvi. Es nekad nevarēju uzzināt, kā divi Kobras slepkavas Randžits un Gurneks uzzināja par manu tikšanos ar Anandu kafejnīcā parkā. Ja toreiz tā likās nejaušība, tad tagad biju gandrīz pārliecināts...
  
  
  Ja vien, es secināju, ja vien Dass viņus nebrīdināja.
  
  
  Protams, viņam nebūtu grūti vai neparasti pajautāt aģentam, kur viņš gatavojas mani satikt. Pēc tam viņš, iespējams, sazinājās ar Šivu, cerot nogalināt divus putnus ar vienu akmeni.
  
  
  — Nu, Kārtera kungs, — Dass nepacietīgi sacīja. "Vai jūs esat apņēmies izturēties pret mani tā, it kā es būtu jūsu priekšnieks, Vana kungs, vai arī uzstājat, lai mans birojs izturas pret jums tā, kā jums vajadzētu?"
  
  
  - Nē, es par to pat nesapņoju, Dasa kungs. Un tā kā jūs tik ļoti uzstājat, es jums paziņoju, ka zvanu no Bombejas. – Pieminēju viesnīcu, kurā apmetos pirms vairākiem gadiem, un piebildu: – Ja vēlies, vari atsūtīt man kādu no saviem cilvēkiem. Esmu reģistrēts kā Kents, Klārks Kents, 747. kab.
  
  
  Ja viņš būtu amerikānis, viņš visu saprastu. Bet viņš ir dzimis Indijā, tāpēc viņam nekas dīvains nebija faktā, ka es reģistrējos viesnīcā ar pieņemtu vārdu. Varbūt es viņu nenovērtēju, iespējams, viņu vienkārši kaitināja AX lūgtā palīdzība.
  
  
  Tomēr tajā pašā laikā šķita iespējams, ka manas aizdomas par viņa lojalitāti un saistību ar Šivas organizāciju bija pamatotas. Un es nevarēju riskēt, jo Šiva ir brīva un viņam pieder Kaste.
  
  
  "Es ar nepacietību gaidu sarunu ar dažiem jūsu cilvēkiem, Dasa kungs," es nobeidzu. - Un es vēlos izteikt līdzjūtību Anandas nāves gadījumā. Ceru šovakar satikt jūsu aģentu.
  
  
  "Viņam būs apmēram desmit, Kārtera kungs," Purans Dass ātri sacīja. – Viņš ir cilvēks, kas pieradis atšķetināt vissarežģītākās situācijas. Un man ir pilnīga pārliecība.
  
  
  – Es ceru to pašu, Dasa kungs.
  
  
  Man bija grūti apspiest sarkasmu, kas draudēja iezagties manā balsī. Bet acīmredzot amatpersona neko nav pamanījusi. Noliku klausuli un piecēlos kājās, sniedzoties pēc telefona būdiņas stikla durvīm.
  
  
  Ārā kāds man aizšķērsoja ceļu. Un viņš nebija svešinieks.
  
  
  
  
  10
  
  
  Es nezināju, sveicināties vai atvadīties.
  
  
  Otrais izteiciens bija bezgala vēlams, ņemot vērā to, ka vīrietis manā priekšā aiz bīdāmajām stikla durvīm bija viens no trim sikhiem, kurus es redzēju steidzamies pretī Agrai, dzenoties pēc manis.
  
  
  "Tu esi pilnībā mainījis savu izskatu, Sahib Kārter," vīrietis atzīmēja, novietojot ceļgalu uz durvīm un atbīdot tās dažus centimetrus atpakaļ. Vienā rokā viņš turēja neasu pistoli. Indieša nodomi bija pilnīgi intuitīvi.
  
  
  "Jūs zināt, ko cilvēki saka," es atbildēju ar piespiedu smiekliem. - Atrodoties Romā, izskatieties kā romieši.
  
  
  Viņš komentēja. - Un, kad esi Indijā, dari to, ko dara indieši, vai ne?
  
  
  - Dabiski. Mani vienmēr uzskatīja par labu velnu, ņemot vērā visas lietas. Bet vai tu nelūgsi, lai es tev sekoju, "sahib"? Vai arī jūs vēlētos beigt mūsu sarunu uz eksplozīvākas nots? "Ierocis bija vērsts tieši pret manām krūtīm."
  
  
  Indijas sikhs nebija idiots. Un viņu nemaz neuzjautrināja mana vieglprātīgā un vieglprātīgā attieksme. Es nespēlēju komēdiju bez iemesla; Es tikai gribēju nopirkt laiku. Viņš atvēra durvis un norādīja, lai es nāku viņam līdzi.
  
  
  - Pastāsti man, kā tu mani atradi?
  
  
  -Vai tu vienmēr esi tik sarkastisks, “sahib” Kārter?
  
  
  "Tikai tad, kad viņi mēģina uzkāpt uz maniem pirkstiem, mem-sahib," es atteicu, saucot viņu tā, it kā es uzrunātu sievieti.
  
  
  Atbildot uz apvainojumu, sikhs iegrūda man mugurā 45. kalibra pistoli un, izliekoties, ka turpina patīkami pļāpāt ar mani, veda mani caur pasta vestibilu līdz virpuļdurvīm, kas veda uz ielu. "Viesnīcas darbiniekiem patīk rūpijas," viņš iesmējās, beidzot atbildot uz manu jautājumu. – Agrā ir maz viesnīcu. Vienkārši parādiet "sahiba" Kārtera fotoattēlu, un tad viesnīcas darbinieks saka: "Jā, šis puisis, viņš tikko devās uz pastu, apmēram pirms desmit minūtēm...". "Sahibs" Kārters uzskata, ka ir ļoti gudrs, ka smejas par Šivu! Bet tagad “Sahibs” Kārters saprot, ka viņš ir stulbs, nevis Kobras cilvēki.
  
  
  Indieša balsī bija jūtama iedomības un triumfa piegarša. Bet es vairāk uztraucos par savu ādu, nevis par viņa lepnumu. Aiz stikla durvīm es redzēju divus viņa biedrus, kas sēdēja uz motocikliem, skatoties uz pasta durvīm.
  
  
  "Jūs nevēlaties kaitēt nevainīgām sievietēm un bērniem, vai ne?" - jautāju savam pavadonim, kamēr viņš pielika ieroci man pie mugurkaula, pavēlēdams atvērt durvis. - Padomā, cik daudz asiņu ir izliets veltīgi, Sahib!
  
  
  "Tās būs tavas asinis, Sahib," nevis kāda cita.
  
  
  "Tādā gadījumā apžēlojies par neaizsargāto nabagu," es nomurmināju, pastiepjot roku un piespiežot atvērto plaukstu pret durvīm. Tieši manā priekšā resna sieviete ar lieko svaru mokoši lēni traucās augšup pa pakāpieniem. Nospiedu durvis, pavēru tās par dažiem centimetriem, tik ļoti, ka dzirdēju gara zīda “sari” šalkoņu uz marmora pakāpieniem. Saule uz īsu brīdi atspīdēja uz dārgakmens, ko sieviete nēsāja degunā, kad viņa sasniedza kāpņu augšdaļu.
  
  
  Viņa nepacēla galvu un sāka atvērt durvis.
  
  
  "Lūdzu," es skaļi teicu, palēcoties uz sāniem. Es biju pārliecināts, ka sikhs nenovilks sprūdu tik tuvu sievietei. Viņa pasmaidīja, viegli pamājot ar galvu, abām rokām satverot paciņu, ietītu tumšā papīra gabalā un sasietu ar stipru virvi.
  
  
  "Es ceru, ka tas nav trausls," es nomurmināju, paņemot paku no viņas rokām.
  
  
  Sievietei pārsteigumā nedaudz pavērās mute. Es nezināju, vai Šiva bija devis pavēli saviem vīriem atgriezt mani uz villu, dzīvu vai mirušu; bet es negrasījos ļaut sev par to zināt. Es iemetu paciņu indiānim; pirksts uz sprūda noklikšķināja un lode izsvilpās pa gaisu.
  
  
  Metiens piesaistīja visu uzmanību. Resnā sieviete asi kliedza, un šāvējs panikā metās pie durvīm. Cilvēki pie pasta sāka kliegt un skriet uz visām pusēm, kamēr indiānis mēģināja aizbēgt. Es negribēju, lai viņš tik viegli paslīd prom.
  
  
  Es pasitēju ar kreiso kāju, sniedzot spēcīgu sitienu pa vīrieša ceļgalu. Viņš sastinga un atkal netīšām nospieda sprūdu. Stikla durvju augšdaļa bija saplaisājusi. Šāvienu un izsistu stiklu skaņas apslāpēja klātesošo histēriskos kliedzienus, kuri uzskatīja sevi par ieslēgtiem pasta nodaļā.
  
  
  Uz grīdas un marmora pakāpieniem bija izmētātas lielas stikla lauskas. Es metos ar visu svaru, ļoti ātri kustinot kājas, vienu taisni uz priekšu, kreiso nedaudz saliektu, lai saglabātu līdzsvaru. Un viņš trāpīja indietim pa ceļgalu ar spēku, kas trīs reizes pārsniedza pirmā sitiena spēku.
  
  
  Viņa kāja pēkšņi sasprāga; viņš mēģināja pieķerties pie durvju rāmja; Es biju tieši aiz muguras. Viņš neatskatījās, kad mēģināja piecelties kājās. Es atvilku rokas atpakaļ tā, lai dūres balstītos uz apakšējām ribām; tad es izdarīju briesmīgu bekhendu, kas salauza viņa kaulus.
  
  
  Vīrietis nevarēja izkliegt biedējošu saucienu, pirms slīdēja uz priekšu. Tagad es turēju rokas uz viņa pleciem, spaidot, cik vien spēju. Ārā no motocikliem nolēca vēl divi. Ieroči radīja šausmīgu spīdumu saulē, kad tie skrēja pretī durvīm.
  
  
  Man bija ērtāk viņus nogalināt pa vienam, nekā likvidēt visus trīs kopā. Pirmais indiānis turpināja vaidēt, cenšoties atbrīvoties no mana tvēriena. Mani muskuļi saspringa, kad es cīnījos, lai nospiestu viņa galvu un plecus uz mirdzošām stikla lauskas.
  
  
  Viņš piecēlās ar šausmīgiem vaidiem, kas beidzās ar caururbjošu kliedzienu, kad viņa miesā iedūrās pirmā stikla lauskas. Es turpināju viņu grūstīt, vērojot, kā stikls iedūrās viņa ādā, pirms iegāja viņa bullish kaklā.
  
  
  Vēl viens šāviens apslāpēja histērisku kliedzienu kori, un lode gandrīz satrieca manu galvu. Ar vienu roku es turēju indiāni, bet ar otru mēģināju viņam atņemt ieroci. Tagad viņam vairs nebija spēka, jo stikla lauskas iedūrās viņa muskuļotajā kaklā, lēnām līdz kaulam.
  
  
  Kad stikls skāra viņa miega artēriju, tas bija kā dārza šļūtenes pārgriešana. Asins strūkla izplūda un izšļakstījās uz manas sejas un mana krekla priekšpuses. Vīrietis izdvesa kliedzienu, kas pārvērtās apmulsušā rīstīšanā, kad es viņu nometu zemē, izpleties pāri lielām stikla lauskas. Pirksti atsprāga, un pistole ar neaso degunu nokrita uz grīdas. Indiānis mēģināja pacelt galvu, bet asinis izplūda pārāk daudz dziļajai brūcei kaklā.
  
  
  Tad viņa ķermenis sāka konvulsīvi trīcēt, rokas vicināja gaisā, it kā gribētu kādu noskrāpēt... bezgalvas vistas pēdējā deja, no kuras plūst asinis.
  
  
  Man vēl bija jāpakļauj divi citi vīrieši. Viņiem nebija vislielākās bažas par nevainīgajiem traģēdijas skatītājiem, un viņi atkal sāka šaut uz mani.
  
  
  Lode trāpīja vīrietim, kurš šausmīgās agonijās raustījās uz grīdas. Ja stikls, kas ietriecās viņa miega artērijā, viņu vēl nebija nogalinājis, lode bija paveikusi savu darbu. Vīrietis sabruka ar konvulsīvu nervu un muskuļu raustīšanu.
  
  
  Es stāvēju aiz nedzīvās figūras, taustīdamies pa grīdu ar kāju, līdz atradu ieroci. Es pacēlu ieroci un atgriezu uguni uz pārējiem diviem sikhiem. Kāds ieslēdza modinātāju. Es negribēju būt šeit, kad ieradās policija, arī tāpēc, ka arests neļautu man doties satikt Rivu.
  
  
  Tāpēc es tā vietā, lai šautu uz diviem bruņotajiem vīriem, tēmēju pret pasta nodaļas priekšā novietotā motocikla priekšējo riteni. Lode viņā iesprūda kā sviests. Izplūstošā gaisa šņākoņa lika vienam no diviem vīriešiem pagriezties, lai redzētu, kas notiek.
  
  
  Es vēlreiz nospiedu sprūdu un dzirdēju, ka lode svilpo pa gaisu. Es mērķēju uz indiāņa muguru, bet tā vietā, lai caurdurtu viņa mugurkaulu, lode trāpīja viņam augšstilba aizmugurē. Brūce nebija nāvējoša, taču vīrietis vairs nevarēja staigāt. Patiesībā viņš kļuva ļengans kā papīrs, kad es paskatījos apkārt, meklējot citu izeju.
  
  
  Es nedomāju, ka mani vajā pēdējais no trim Kobras slepkavām. Viņš noliecās pār sava drauga ķermeni, un, kad es nospiedu sprūdu, lai viņu piebeigtu, es sapratu, ka esmu izdarījis pēdējo šāvienu. Un es joprojām neesmu paguvis iegūt Astra munīciju, ko saņēmu no Nirad, pirms teicu viņam iet ellē.
  
  
  Es ieliku roku aizmugurējā kabatā. Es paņēmu Astru, nometu tās grīdu un ieliku tās vietā 45. kalibra pistoli, kas bija labāka par Astra, daudz vieglāku pistoli. Nemaz nerunājot, es negribēju nēsāt divus ieročus. Viens bija vairāk nekā pietiekami, jo īpaši tāpēc, ka es ar zināmu lepnumu atklāju, ka mani sitieni un sitieni izrādījās gandrīz uzticamāks aizsardzības veids nekā Wilhelmina Luger.
  
  
  Es atskatījos un redzēju, kā viens no sikhiem palīdz savam ievainotajam biedram uzsēsties motociklam ar veselām riepām. Manas sandales skaļi čīkstēja, kad es metos cauri vestibilam un aiz pasta letes.
  
  
  Tur bija pilnas kaudzes ar pastu. Ieslīdēju starp somām un kā trakais skrēju zem deguniem pārsteigtajiem pastniekiem, sastingusi no bailēm. Šķita, ka pasta un telegrāfa darbinieki bija hipnozes stāvoklī. Viņi atvēra muti, nekustējās un vienkārši sekoja man ar acīm.
  
  
  Aizmugurējā telpa tika atvērta iekraušanas piestātnē. Trauksmes zvans turpināja zvanīt, un tālumā bija dzirdama jau pazīstamā policijas sirēnu gaudošana. Es prātoju, vai abiem indiāņiem, kurus biju atstājis dzīvus, ir izdevies aizbēgt. Ja viņiem tas izdosies, es biju pārliecināts, ka viņi mani medīs tik ilgi, kamēr es palikšu Indijā. Bet es negribēju viņus pazaudēt no redzesloka vai Rivu... vai AH. Vanags uzreiz saprata manas misijas svarīgumu, tāpēc man vajadzēja iegūt Box, pirms Šiva to izmantoja.
  
  
  Visvairāk mani satrauca un, izlecot no iekraušanas piestātnes, lai sacenstos starp diviem furgoniem, mani satrauca tas, vai Šiva paliks šeit, kamēr man būs iespēja izjaukt viņa plānus. Ja viņa vīri būtu atgriezušies villā, viens ar lodi kājā, lai ziņotu, ka otrs ir miris, Šiva būtu varējis savākt mantas un pazust, ja es nebūtu par viņu ziņojis Indijas policijai. Iespējams, viņš jau ir spēris soļus, lai būtu gatavs pamest valsti.
  
  
  Ja vien, protams, Riva nevarēs viņu atturēt. Bija vēl kaut kas, kas varēja pārliecināt Šivu, ka es neradīju tūlītējus draudus viņa plāniem, un tas bija balstīts uz manām šaubām, ka Purans Dass bija Kobras sižeta līdzdalībnieks. Ja Dass būtu runājis ar Šivu pēc mana telefona zvana (kas nozīmēja, ka manas aizdomas par virsnieka lojalitāti bija balstītas uz stingriem faktiem, nevis tikai intuīciju), Šiva būtu sapratis, ka es meloju, sakot, ka esmu Bombejā, un ka es aizdomās turējās Dass. Tad viņš arī iedomātos, ka, būdams pārliecināts par Dasa līdzdalību Kobras sazvērestībā, es būtu piesardzīgs no iesaistīšanās kādā Indijas policijas nodaļā... vai jebkurā slepenā dienesta nodaļā.
  
  
  Tā bija tikai hipotēze, taču es nevarēju riskēt, ka Indijas policija iejauksies manā misijā, un es nevarēju ļaut Šivam aizlidot uz Ķīnu ar viņa īpašumā esošo Kasti. Riva bija vienīgā persona, no kuras es varēju iegūt informāciju, īsi izskaidrot savu misiju un atklāt viņas tēvoča absurdo un biedējošo plānu. Meitene apsolīja man palīdzēt. Tas vairs nav samariešu žests, bet gan veselā saprāta jautājums. Ja ļautu viņas tēvocim aizbēgt, pirms es paspēju pārspēt Šivu, tas nozīmētu viņa tēva drošu nāvi.
  
  
  Viņa pat nezināja, kur Šiva tur viņas tēvu gūstā, jo viņš ļāva viņai tikai runāt ar viņu pa tālruni. Man tas bija jānoskaidro, bet, ja Šiva pazuda no valsts, pirms man bija iespēja pabeigt misiju, tad mums abiem nebija nekādu cerību atbrīvot ieslodzīto. Par laimi man izdevās tikt prom no pasta, pirms Indijas policija mani bloķēja.
  
  
  Sirēnas vēl dārdēja, kad es atrados ieliņā, kur rindojas veikali otrpus pastam. Es neapstājos, lai atskatītos, bet turpināju iet, ieslīdot mazā veikaliņā, kur bija liels priekšmetu un preču apjukums, kas, šķiet, slēpa tikpat daudz grēku.
  
  
  Saimnieks, vecāks puisis ar izliektiem pleciem, bet pietiekami gudrs, lai uzreiz atpazītu iespējamo pircēju, stājās uz priekšu, tiklīdz es iegāju veikalā. Vīrietis runāja angliski ar biezu britu akcentu, un, kad es paskaidroju, kas man ir vajadzīgs no viņa produktiem, viņš bija pietiekami gudrs, lai netraucētu mani un neuzdotu aizdomīgus jautājumus par manu amerikāņu akcentu.
  
  
  Neskatoties uz neatbilstību starp manu akcentu un indiešu tērpu, tas man radīja tā, it kā tajā nebūtu nekā dīvaina. Viņš nevarēja man nodrošināt munīciju 0,45 pistolei, ko biju paņēmis no sikhu, taču viņš man piedāvāja lielu bifeļa pistoli. Ādas, kā jau uzzināju, iegādājoties sandales, Indijā nebija viegli atrast. Bet bifeļu pātaga bija labā stāvoklī, tāpat kā kokvilnas "jaka". Krekls man bija klāts ar asinīm, bet veikala īpašnieks nelikās pārāk ieinteresēts. Rūpijas vienmēr paliks rūpijās, un tas ir svarīgi.
  
  
  Veikalā nomainīju drēbes. Kad asiņaino "jaku" nodevu īpašniekam, viņš to saritināja un iemeta zem koka letes veikala aizmugurē. - Vai tu vēl kaut ko vēlies, Sahib? - viņš jautāja ar dzirksti acīs, kad es izņēmu dažus banknošus no kabatā glabātās kaudzītes.
  
  
  – Vai jums ir slota?
  
  
  - Slota? - viņš nesapratis atkārtoja.
  
  
  "Tā ir slota," es paskaidroju un izdarīju žestu, slaukot ar abām rokām.
  
  
  - Ak jā, es saprotu! - viņš starodams atbildēja. Viņš paskatījās apkārt, meklējot to, ko es viņam lūdzu.
  
  
  Droši vien tā bija tā pati slota, ar kuru viņš slaucīja savu veikalu, taču viņš nevarēja vien sagaidīt, kad varēs to man iedot, protams, par pareizo cenu. Cena neapšaubāmi ir diezgan augsta par Agra cenām, bet tajā pašā laikā man likās smieklīgi zema. Vīrietis gribēja slotu ietīt tumšā papīra loksnē, bet es smaidot paskaidroju, ka ņemšu to tādu, kāda ir.
  
  
  Viņš izskatījās nedaudz apmulsis, tik ļoti, ka sarauca pieri un nolaida acis, gandrīz vīlies un aizvainots, ka es viņam liedzu iespēju veikt ierasto rituālu pēc preces iegādes. Viņš jautāja. - Vai ar to pietiek, Sahib?
  
  
  - Jā, es domāju, ka ar slotu un bifeļa cilpu šajos apstākļos pietiek. Tev taču nav munīcijas, vai ne?
  
  
  Vīrietis vairākas reizes pakratīja galvu. Es izvilku vēl vienu spīdīgu jaunu banknoti un iespiedu to viņai plaukstā. -Tu nekad neesi mani redzējis, saproti?
  
  
  "Es nekad nevienu neesmu redzējis," veikala īpašnieks, ne mirkli nevilcinoties, atkārtoja, ieliekot naudu kabatā.
  
  
  Izņēmu vēl vienu rēķinu un atkārtoju operāciju. - Vai jūs varētu man pateikt, kur es varu atrast munīciju? Mans draugs mani uzaicināja medīt ārpus pilsētas...
  
  
  - Godīgi sakot, “sahib”, es nezinu, kur var atrast vajadzīgās kasetnes. Mēs šeit, Agrā, esam mierīgi cilvēki. Ieroči pieder tikai varas iestādēm.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka neatceraties nevienu veikalu, kurā es varētu atrast vajadzīgo?" - Es uzstāju un, runājot, pasniedzu viņam naudu.
  
  
  Viņš teica. - Vienu brīdi viņš iebāza rēķinu kabatā un devās uz veikala tālāko galu! Es vēroju, kā viņš kaut ko uzskribelē uz tumša papīra lapas. Kad viņš man pasniedza papīra lapu, es paskatījos uz vārdu un adresi, kas bija uzrakstīta uz tā. "Tas ir labākais, ko varu darīt," Sahibs atvainojās. "Ja Bašemam nav tā, kas jums nepieciešams, es nedomāju, ka jūs šeit, Agrā, atradīsit munīciju. Tā ir pieticīga pilsēta... mēs pārdodam lietas tikai tūristiem. Jūs saprotat, vai ne?
  
  
  "Protams," es viņam apliecināju.
  
  
  Tāpēc es devos ārā, bruņojies ar slotu, ādas pātagu un .45 pistoli, kas būtu noderējis, ja tikai tā varētu šaut. Bet šajā brīdī es noteikti nevarēju sūdzēties. Jebkurā gadījumā es joprojām biju dzīvs. Diezgan apmierinoši, ņemot vērā visu, ko esmu piedzīvojis.
  
  
  
  
  vienpadsmit
  
  
  Tā bija neticama primitīva un nekontrolējama fiziskā spēka demonstrācija, kādu es reti esmu redzējis. Vīrietis kustējās apbrīnojamā ātrumā un ar tādu veiklību, ka es neviļus atgāzos krēslā, jūtot vēdera muskuļu konvulsīvo kontrakciju. Viņš uzlēca gaisā un noslīdēja lejā kā tīģeris ar kaķu graciozitāti, kas bija neatņemama viņa nāvējošās spējas.
  
  
  Un, tāpat kā tīģerim, tam bija ķepām līdzīgi pirksti, kas bija bruņoti ar asiem nagiem kā nagi. Nākamajā sekundē viņš izmantoja savu nāvējošo ieroci, lai saskrāpētu otra vīrieša seju, atstājot lielas asiņainas brūces, kas, šķiet, bija iecirstas miesā.
  
  
  Sāka pilēt asinis, no dziļiem iegriezumiem kaulos izplūstot sārtinātām straumēm. Vīrietis šķita bez sejas, viņa vaibsti nebija atpazīstami, viņa miesa karājās drupās kā noplucis āda. Satriecoties, viņš mēģināja atkāpties, bet viņam atkal uzbruka.
  
  
  Tīģeris neapmierinājās ar pretinieka sejas pārvēršanu asiņainā mīkstumā, un viņš metās viņam virsū. Es redzēju zobus, asus kā zobenus, asus un robainus. Es drebēju no riebuma, bet es nevarēju atraut acis no šīs ainas, no tās nežēlības un vienaldzības pret cilvēka dzīvi.
  
  
  Es turpināju skatīties sajūsmā. Spīlētais tēls pacēla roku, lai sistu ar plaukstas malu: tas bija vispilnīgākais son-nal chi-ki sitiens, kādu esmu redzējis.
  
  
  Šis ir brīdinājums, ko nevarēju viegli ignorēt par to, kas var notikt, ja noteiktas "disciplīnas", īpaši karatē un "kung fu", tiek izmantotas, lai radītu kaitējumu, nevis pamatotu iemeslu. Es nekad neticēju šādam sodam vai vardarbībai vardarbības dēļ. Es skumji pakratu galvu un paskatījos uz sava pulksteņa kvēlojošo ciparnīcu.
  
  
  Tās pašas dienas agri no rīta nopirku japāņu zīmola pulksteni. Pulkstens vēl nebija pieci. Man bija atlikušas divas stundas, tāpēc es atkal pievērsu uzmanību filmai, Honkongas stila drāmai.
  
  
  Ziemeļu kinoteātris atradās Taj Road, lai atgādinātu man, ka man vēl bija jāapmeklē slavenais Tadžmahals. Bet es neuzdrošinājos parādīt savu seju tik populārā un pārpildītā vietā. Es noteikti nesēdēju kinoteātrī, lai izklaidētos dienas prombūtnē. Tā kā es biju pārliecināts, ka Kobras vīri joprojām klejo pa pilsētu, cenšoties mani atrast, lai varētu izbeigt manu dzīvi, es izvēlējos kinoteātri, lai paliktu nepamanīta, cik vien iespējams.
  
  
  Man bija apsēstība ar atgriešanos Šivas savrupmājā, lai stātos viņam pretī, taču es nezināju, cik šim briesmonim ir miesassargu, un es pat nezināju, vai viņš joprojām ir tur. Tikšanās ar Rivu bija paredzēta pulksten septiņos pilsētā apmēram divdesmit kilometrus no Agras.
  
  
  Vieta, kur mums bija jāsatiekas, bija pazīstama kā Fatehpur Sikri, pamesta marmora un smilšakmens pilsēta. Ar ceļveža palīdzību, ko iegādājos tajā pašā veikalā, kur pirku pulksteni, man izdevās savā prātā iemūžināt vietas topogrāfisko karti. Šeit bija daudzas pilis, dažas ar grandiozu kāpnēm un balkoniem ar skatu uz plašo pagalmu. Sen pamestais ēku komplekss nodrošināja mums abiem ideālu slēptuvi — vietu, kur viņi varēja klusi sarunāties, ko nepamana Kobras augsti apmācīti aģenti.
  
  
  Bija vakars, kad es tur nokļuvu, un tas arī bija man par labu. Tumsa mani pasargās no Šivas motorizētās brigādes ziņkārīgajām acīm. Tomēr mana vienīgā problēma bija nespēja iegūt munīciju pistolei.
  
  
  Es sekoju veikala īpašnieka padomam un devos ciemos pie indiādes vārdā Basham. Blakus tirgum viņam bija datortehnikas veikals, neliels veikals, kurā varēja atrast visu, sākot no āmuriem un beidzot ar opiju. Bet pistoles patronas viņa sortimentā nebija iekļautas. Runa nebija par naudu, bet gan par pieejamību.
  
  
  "Man vajag vismaz vienu dienu, Sahib," sacīja veikala īpašnieks, kad es viņu aizvedu malā, lai paskaidrotu, ko meklēju.
  
  
  "Divdesmit četras stundas ir pārāk ilgi," es teicu.
  
  
  Viņš pacēla rokas, plaukstas uz augšu. Tukša, tikpat tukša bija 45. kalibra pistole, kas reiz piederēja Kobrai, kurš pastā noasiņoja līdz nāvei. Es izvilku banknošu rullīti, un Bašams izsalkuši laizīja savas lūpas, viņa acis neatstāja naudu, ko es vicināju viņa deguna priekšā.
  
  
  "Es labprāt tev kalpotu, Sahib... bet manas rokas ir sasietas." Kasetnes, par kurām man jautā, Indijā nav tik viegli atrast. Man vajag vismaz dienu, lai tos atrastu...
  
  
  – Tas ir īsts kauns... mums abiem. Pacietību!
  
  
  "Bet varbūt es varu jums parādīt kaut ko citu," veikalnieks sacīja un nozuda veikala aizmugurē, lai pēc minūtes izkāptu ar dzirkstošu duncis, ko viņš turēja rokās kā dārgu priekšmetu vai ziedojumu dieviem. Ja rāpuļu dievības, Nagas, būtu novērojušas šo ainu, esmu pārliecināts, ka viņi nebūtu apmierināti. Dūcis tagad bija piestiprināts pie mana apakšdelma ļoti vieglā apvalkā, gandrīz identiskā tam, ko es valkāju, kad Šivas vīriem izdevās mani atbruņot.
  
  
  Tāpēc man bija nazis, slota (pārvērta par diviem identiskiem kociņiem apmēram pēdas garumā) un bifeļa pātaga. Viss, kam vajadzēja aizstāt pistoli. Es nebiju pilnīgi neapbruņots, labi, bet es arī nebiju staigājošs arsenāls.
  
  
  Tomēr, ja viss būtu noticis pēc plāna, man, iespējams, pat nebūtu nācies izmantot ieroci. Man nebija nodoma satikties ar Kobras vīriešiem, kamēr nebiju gatavs stāties pretī Šivai daudz personiskāk nekā iepriekšējās reizes.
  
  
  Tāpēc bija svarīgi, lai tikšanās ar Rēvu noritētu raiti. Es apsolīju meitenei atrast un atbrīvot viņas tēvu. Savukārt viņa parādīja, ka ir vairāk nekā gatava mēģināt iegūt visu iespējamo informāciju. Pakts, kas dzimis un izveidots no savstarpējas izmisuma formas. Rivai es biju vajadzīga, man viņa bija vajadzīga tikpat ļoti, ja ne vairāk.
  
  
  Tāpēc es apsēdos savā vietā un turpināju skatīties filmu, klausoties nesinhronizētās balsīs, košas un krāšņas krāsas kā alumīnija Ziemassvētku eglīte. Subtitri, viens hindi un otrs bengāļu valodā, visticamāk, ļoti maz sniedza jēgu angļu valodas dialogam. Bet ritms, galvenā varoņa neticamā meistarība kung fu mākslā apbūra manu prātu.
  
  
  Filma beidzās puspiecos. Programma paziņoja, ka filma turpināsies, tāpēc es piecēlos no savas vietas un devos uz vienu no izejām, sajaucoties ar pļāpājošo un komentētāju pūli. Kad biju uz ielas, man bija viegli palikt nepamanītam, līdz atradu taksometru, kas bija gatavs aizvest mani uz pamesto Fatehpur Sikri pilsētu.
  
  
  Šoferis, labi noskuvies un bez turbāna, par laimi (tajā brīdī es visur redzēju sikhus), prasīja man piecdesmit rūpijas par pusstundas braucienu. Melnajā tirgū dolārs bija divpadsmit rūpiju vērts. Saprātīga cena; tāpēc iedevu viņam naudu avansā un iesēdos vecā Citroen aizmugurējā sēdeklī.
  
  
  Aiz mums nepalika neviens motocikls, un neviens taksometrs mūs nemēģināja apdzīt. Precīzāk sakot, brauciens uz Fatehpur Sikri bija bez starpgadījumiem. Tas bija tas pats ceļš, kuru es izvēlējos pēc aizbēgšanas no Šivas savrupmājas. Es izstaipījos uz sēdekļa, kad gājām garām dzīvžogu rindai, kas atdalīja māju no ielas. Neviena nebija redzams, un savrupmāja ar sablīvētajām mūra sienām šķita tukša un pamesta.
  
  
  Es, protams, par to nebiju priecīgs, jo domāju par Šivu, Hadži un pat Rivu, kas dodas Ķīnas robežas virzienā. Nu, es secināju, laiks rādīs.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos pulkstenī un mēģināju atslābināties. Vēl bija daudz laika, bet jo tuvāk es tuvojos pamestajai pilsētai, jo nervozāka un nemierīgāka es kļuvu. Izmantoju iespēju pabeigt iesākto, iegādājoties slotu un bifeļa pātagu.
  
  
  Bašams bija tik laipns, lai aizdotu man rokas urbi. Es izurbu divus caurumus slotas rokturī, pa vienam katrā nūjas galā. Tagad bifeļa pātagu sasēju vispirms vienā caurumā un tad otrā, cieši nostiprinot to ar auklu sānos. Tādējādi starp divām nūjām saņēmu kaut ko līdzīgu izstieptam ādas tiltam. Es pārbaudīju mezglus; Caurumi nūju kokā bija mazi, ādas lobīšanās briesmas nedraudēja.
  
  
  Kad pabeidzu ierīces montāžu, es tālumā redzēju iespaidīgā Jami Masjid rievotos minaretus. Taču masīvā ēka šķita maza, salīdzinot ar gigantisko sienu, kas pacēlās mošejas dienvidu pusē. Sienas tika uzceltas, lai godinātu Akbara, Mogolu imperatora, kurš nodibināja leģendāro pilsētu Fatehpur Sikri, uzvaras. No mūriem pavērās skats uz apkārtējo lauku ainavu un niecīgu būdiņu grupu, kas veidoja ciematu pamestās pilsētas pakājē.
  
  
  - "Sahibs" vēlas, lai cilvēki viņu šeit sagaida? - taksists ierosināja, palēninot ātrumu, lai apstātos pie ieejas pamestā autostāvvietā blakus pamestai un klusai pilsētai. "Es jums došu labu cenu: trīsdesmit rūpijas, lai jūs aizvestu atpakaļ uz Agru."
  
  
  "Atvainojiet, bet man ir citi pienākumi," es paskaidroju, iebāzdama bifeļu nūjas savā bikšu kabatā. Atvēru durvis un izkāpu no mašīnas.
  
  
  "Šeit vairs nav gidu, Sahib," atbildēja taksometra vadītājs. - Vai nevēlies, lai es tev parādu skatu? Esmu pazīstams ar Fatehpur Sikri. Es jums parādīšu kaut ko tādu, ko neviens tūrists nekad nav redzējis...
  
  
  "Man nav šaubu," es smejoties piekritu. – Bet man pēc dažām minūtēm jāsatiekas ar savu indiešu gidu. Labu ceļojumu, "sahib"!
  
  
  "Kā vēlaties," šoferis vīlies teica. Viņš iedarbināja dzinēju, pagrieza stūri un aizbrauca, atstājot aiz sevis putekļu mākoni.
  
  
  Es turpināju kājām.
  
  
  Pēdējais tūristu autobuss jau aizbraucis uz Agru. Ciematā atgriezās arī tirgotāji, kuri bija izlikuši savus izstrādājumus pagalmā ap mošeju, atstājot marmora un smilšakmens ēkas pamestas. Es ātri šķērsoju pagalmu, apskatīju karti, ko biju izplēsusi no ceļveža, un atradu ēku, kas pazīstama kā Maruama māja.
  
  
  Tieši tur Riva norunāja man tikšanos mazāk nekā stundas laikā. Es neko nejutu un neredzēju kustību, kas varētu izraisīt manas aizdomas. Ēka ar zeltītām freskām un krāsotiem griestiem izskatījās majestātiski un svinīgi, norādot uz Akbara bagātību un politisko varu. Es sēdēju uz šauru marmora kāpņu pirmā pakāpiena, kas ved uz balkonu, kas veda apkārt visai mājai.
  
  
  Un sākās gaidīšana. Es tikai lūdzu, lai Riva Singhs mani nepieviltu.
  
  
  Septiņos es sāku nervozēt. Desmit minūtes pāri sešiem es kļuvu divtik noraizējies. Bet ceturtdaļseptiņos dzirdēju stāvvietā apstājušās mašīnas skaņu. Tad cauri marmora pagalmam atbalsojās vāja soļu skaņa, kas veidoja lielu šaha galdiņa rakstu.
  
  
  Acīmredzot Akbars spēlēja šahu, izmantojot savas konkubīnes un dejotājus kā dzīvus bandiniekus. Arī es lēnām piecēlos kājās, sajuzdams kā bandinieks, kas ielikts spēlē, bet tikpat apņēmības pilns arī pretiniekam mest matu. Šiva bija pārliecināts, ka viņš var kontrolēt visas manas kustības, diktējot savus netīros noteikumus.
  
  
  Bet, ja man būtu iespēja kaut ko teikt vai darīt, tā neapšaubāmi būtu pēdējā spēle, kas noziedzīgajam ģēnijam būtu jāspēlē.
  
  
  - Niks? Nik, tu esi tur?
  
  
  Tā bija pazīstama balss, bet ar baiļu un panikas nokrāsu. Vēl nebija pilnīgi tumšs, un, lai gan debesis kļuva tumšākas, es redzēju Rivas slaido figūru, kas steidzās pāri pagalmam. Viņa bija ģērbusies rietumu kleitā ar atvērtu kaklu. Viņa bija skaistāka, nekā es atcerējos, bet tagad acīmredzami nebija īstais laiks šādām domām.
  
  
  Ieraugot mani, Riva skrēja, sandales paātrinātā tempā klikšķēja uz marmora plāksnēm.
  
  
  - Es lūdzu tevi, turi mani cieši! - viņš nomurmināja. "Šobrīd es to vēlos vairāk par visu pasaulē, Nik."
  
  
  Paņēmu viņu rokās un piespiedu sev klāt. Viņa trīcēja, trīce pārskrēja cauri visam ķermenim; viņa pieķērās man, uzliekot galvu man uz krūtīm.
  
  
  "Tev nav jābaidās," es klusi nočukstēju. – Es jums apsolu, ka viss nokārtosies uz labo pusi. Tu atkal redzēsi savu tēvu un arī viņam viss mainīsies, neuztraucies.
  
  
  Viņa pacēla galvu un mēģināja smaidīt. Es viegli noskūpstīju viņu uz lūpām, viņa atkāpās un atmeta malā matus, kas krita acīs. "Es tev uzticos, Nik," viņa maigi teica. - Onkulis man iemācīja nevienam neuzticēties... Tas tik ļoti iešāvās galvā, ka nespēju ar smadzenēm domāt! Bet es tev ticu, Nik. Man nav izvēles. Ja tu nevari man palīdzēt, ja tu nevari glābt manu tēvu, tad neviens pasaulē nevarēs. Un man nav neviena cita, pie kā vērsties, Nik! Nevienam.
  
  
  Melnajās acīs ar to skumjo un izbiedēto izteiksmi bija arī apņēmīgs skatiens. "Mēs esam spēruši soli uz priekšu," es viņu mierināju. - Mēs tiksim līdz galam, tad jau redzēsi. Es viņu ievedu ēkā un viņa apsēdās uz kāpnēm, cenšoties nomierināties.
  
  
  Tas nebija viegli, jo viņa bija spriedzes un baiļu pārņemta, kas lika viņai trīcēt no galvas līdz kājām. "Es nedomāju, ka varēšu nokļūt sanāksmē," viņš paskaidroja pēc sekundes. "Man bija jāizdomā attaisnojums, lai pateiktu tēvocim, ka braucu uz Agru iepirkties." Viņš gribēja sūtīt mani kopā ar vienu no saviem vīriešiem, bet man beidzot izdevās viņu pārliecināt, ka tas nav nepieciešams.
  
  
  Es viņu informēju par šīs dienas notikumiem, pastāstot visu, kas noticis kopš es viņu pametu.
  
  
  - Cik vīriešu viņam ir palicis? - jautāju, pabeidzot savu stāstu.
  
  
  - Pieci cilvēki, ne vairāk. Ranjeet ir slimnīcā, bet es nedomāju, ka viņš izdzīvos. Viņa plaušas iznīcina iekšēja asiņošana.
  
  
  - Un otrs ar lodi kājā?
  
  
  - Viņi aizveda viņu atpakaļ uz villu. Viņš nevar staigāt, tāpēc viņam nevajadzētu būt mums briesmām. - Meitene sāka stāstīt, kas notika, kad tika atrasta piesieta un aizķerta. Šobrīd mums abiem tas varētu šķist pārliecinoši, bet Šiva bija aizdomīgs puisis. Neskatoties uz Rivas asarām un lūgumiem, viņš atkal atteica viņai atļauju tikties ar tēvu. Viņš arī viņai neatklāja, kur gūstā turēja savu brāli.
  
  
  – Es runāju ar tēvu pa telefonu. Viņš bija ļoti vājš, spēja nomurmināt tikai dažus vārdus, Nik,” Rēva piebilda attālinātā balsī. - Ja tu nevari viņu atbrīvot, lai kur viņš atrastos, es nedomāju, ka viņš ilgi dzīvos...
  
  
  "Viņš tiks atbrīvots," es viņai pārliecināju, lai gan man nebija ne jausmas, kur meklēt Rivas tēvu. Pirmkārt, man vajadzēja neitralizēt Šivu. Lai gan man izdevās izvairīties no briesmoņa izliktajām lamatām, es labi apzinājos, ka sasniegt viņu nebūs viegli. "Vai jūs kaut ko zināt par Hadži izgudrojumu, šo velnišķīgo ierīci, ko jūsu tēvocis sauc par Kasti?"
  
  
  "Es mēģināju iekļūt laboratorijā, bet mana tēvoča apsargi mani nelaida." Bet es kaut ko jutu...” Viņa aizvēra acis un sarauca pieri, mēģinot atcerēties. "Vai varbūt tam nav nozīmes..." viņš pēc mirkļa piebilda.
  
  
  – Viss ir svarīgi. Par ko tas ir?
  
  
  - Nu... es dzirdēju Šivu runājam ar kādu pa telefonu un kaut ko runājam par Bombeju. Toreiz man tas likās dīvaini, jo viņam nav nekādu darījumu Bombejā... vai vismaz nekā, ko es zinu.
  
  
  Manā galvā atskanēja zvans, un tā diez vai bija patīkama skaņa. - Vai tu esi pārliecināts? - Es uzstāju. – Vai tu vēl kaut ko dzirdēji, uzzināji, ar ko viņš runā?
  
  
  Riva pamāja ar galvu. - Es dzirdēju, ka viņš tikko teica Bombeja. Daži vārdi par viesnīcu, tas arī viss. Bet, kad viņš aizgāja no telefona, onkulis neizskatījās apmierināts.
  
  
  Vai viņš runāja pa telefonu pirms vai pēc tam, kad viņa vīrieši atgriezās no Agras?
  
  
  - Pirms tam. Esmu par to pārliecināts. Tie divi ieradās apmēram pēc stundas, varbūt mazāk,” atbildēja Rēva. – Viņš runāja pa telefonu, pirms viņi ieradās.
  
  
  Tātad Purans Dass bija Kobras līdzdalībnieks!
  
  
  Viss sāka kļūt skaidrāks un saprotamāks. Tagad es sapratu, kā Kobras vīrieši zināja, ka es būšu ielas kafejnīcā tajā rītā, kad mēs ar Ašoku satikāmies. Tā nebija nejaušība. Dass visu sakārtoja, acīmredzot paklausīdams Šivas pavēlēm. Nav pārsteigums, ka Indijas Slepenais dienests atdūrās pret sienu, kad viņi mēģināja noskaidrot, kas atrodas aiz Kobra. Nav brīnums, ka tie bija tik neefektīvi un neefektīvi, kad pēdējo sešu mēnešu laikā visā Indijā izcēlās nemieri un nemieri.
  
  
  Saskaņā ar to, ko es zināju par Indijas slepenā dienesta organizāciju, Dass bija augstākā autoritāte.
  
  
  Informācija iznāca no viņa kabineta. Hoks runāja par "noplūdēm" IISA, pretizlūkošanas aģentūrā, taču viņam nekad nebija aizdomas par kaut ko tik nopietnu. Par laimi, es nolēmu to iet viens. Lēmums, kas, ņemot vērā pašreizējo situāciju, jau ir kļuvis par pamatotu iemeslu.
  
  
  – Vai izdevās uzzināt vairāk?
  
  
  Riva atkal pamāja ar galvu. - Atvaino, Nik. Es centos visu iespējamo, bet man rodas iespaids, ka onkulis man neuzticas... tagad mazāk nekā jebkad agrāk. Viņš un Hadži runāja lielāko dienas daļu, bet apsargi nepameta laboratoriju. Man nebija laika kaut ko vairāk uzzināt.
  
  
  - Es saprotu. "Tu izdarīji visu, ko varējāt, un tas ir svarīgi," es viņai teicu. Tāpēc man neatlika nekas cits kā atgriezties villā. Kad tur būs, es uzņemšos vadību darbībā.
  
  
  Bet tas bija liels risks. Gandrīz neatvairāma.
  
  
  Ja es nebūtu mēģinājis dabūt Box, pirms tā atkal tika izmantota, nevar pateikt, ko Šiva būtu darījis, ja viņa piedurknē būtu trīs dūži... pat ja es būtu paturējis ceturto rezervē. Man nevajadzēja apstāties tagad, kad esmu nonācis tik tālu.
  
  
  "Man kopā ar jums jāatgriežas villā," es paskaidroju Rivai. - Es tev teicu, ko viņš darīs ar Kasti. Ja gaidīsim, viss noritēs pēc viņa plāniem, gribam vai negribam. Man nav citas izvēles, Riva.
  
  
  "Es arī," viņa čukstēja. Viņa paņēma manu roku un saspieda manus pirkstus ar savējiem. - Es atstāju mašīnu ārā, tā ir tikai pāris soļu attālumā.
  
  
  Izgājām ārā, atstājot aiz sevis “Maruamas mājas” ar freskām izrotātās telpas. Debesis bija purpursarkanas, saule bāli oranžā miglā tālā horizontā.
  
  
  Riva joprojām turēja manu roku, un es klausījos mūsu soļu skaņās, manas sandales klikšķēja uz flīžu pagalma. Tad mūsu ausīs atskanēja pēkšņa dārdoņa, rūkoņa, kas lielākajai daļai cilvēku lika asinīm atdzist. Taču daudzu gadu apmācība un pieredze ir padarījusi mani izturīgu, pārvēršot savus nervus tērauda stieplē. Tomēr es melotu, ja teiktu, ka man nav bail.
  
  
  Rūkoņa atbalsojās cauri pamestajām ēkām. Riva nespēja atturēt savu kliedzienu un apskāva mani, šausmās satverot manu roku. Pēc sekundes mani apžilbināja motocikla priekšējais lukturis, kas bija vērsts pret manu seju.
  
  
  Tur bija trīs sikhi, katrs uz motocikla, kā kavalērijas karaspēks. Viņi sāka riņķot ap mani; viņu sarkastiskie smiekli iedūra mani kā tik daudz durtu brūču. Šiva atkal izaicināja. Bet, ja es spēlētu spēli pēc viņa noteikumiem, Niks Kārters drīz būtu miris. Kaut kas tāds, ko es noteikti nepieļautu.
  
  
  
  
  12
  
  
  Gandrīz uzreiz atpazinu abus vīriešus. Viens no viņiem bija Gurneks ar pārsēju uz rētām nosētas sejas, bet joprojām dzīvs un vesels. Otrs bija vīrietis no pasta, tas pats, kuram izdevās aizvest savu ievainoto biedru. Trešais, bārdains un ar turbānu ietītu galvu, tāpat kā pārējie, man nebija zināms. Bet es zināju, ko viņš domā, lai gan mēs nekad nebijām tikušies.
  
  
  "Tu esi pamodinājis tēvoča aizdomas, Riva," paskaidroja viens no trim. - Tāpēc viņš lika mums sekot tev, zinot, ka tu mūs vedīsi tieši pie "Sahiba" Kārtera...
  
  
  Mēs ar Rivu stāvējām nekustīgi, sastinguši. "Nesaki ne vārda," es čukstēju meitenei. - Dari tieši to, ko es tev saku, un viss būs labi.
  
  
  - Viņi mūs nogalinās, Nik!
  
  
  - Nē. Jūsu tēvocis ir megalomāns: ja kādam būtu jāmirst, esmu pārliecināts, ka viņš gribētu viņu nogalināt personīgi.
  
  
  Es aizsedzu acis no spilgtajiem priekšējiem lukturiem un paskatījos apkārt. Katrs Cobra aģents bija bruņots ar 45. kalibra pistolēm, kuras tajā brīdī bija vērstas pret mani, viena krūtīs, viena galvā, trešā mugurā. - Ko tad tu darīsi, nošausi mūs abus? - es iekliedzos, lai tas būtu dzirdams pāri motociklu rūkoņiem.
  
  
  - Nošaut tevi, "Sahib" Kārter? Viens no vīriešiem iesmējās. Tas bija kāds, kuru es nepazinu, gara auguma, resns jauneklis, kuram acīmredzami patika redzēt mani šajā amatā. - Pārāk viegli. Nē, Šiva mums deva īpašus norādījumus. Tas viss ir ļoti skaidrs. Tu nespēsi mums pretoties, jo, ja tu mēģināsi to darīt, mēs nogalināsim meiteni; tad, kad mēs atgriezīsim jūs villā, Šiva par jums parūpēsies personīgi.
  
  
  "Kā jūs izturējāties pret Niradu," piebilda Gurneks.
  
  
  Manā prātā pazibēja attēls. Es redzēju Niradu ar galvu iekrītam čūsku bedrē, es redzēju, kā rāpuļi viņam atkārtoti uzbrūk, es dzirdēju viņa saucienus un sapratu Šivas prieku, redzot, ka es ciešu no tās pašas mirstīgās mokas.
  
  
  "Protams, es nevaru pretoties," es iebildu. - Trīs pret vienu nav sportisks, kungi. Bet nesāpini meiteni; viņai ar to nav nekāda sakara.
  
  
  – Viņš tev palīdzēja aizbēgt.
  
  
  - Es būtu viņu nogalinājusi, ja viņa to nebūtu izdarījusi. Viņa tēvs ir tava kunga gūsteknis. Viņai nerūp nekas cits. Man ir vienalga, vai es dzīvoju vai mirstu. Es pagriezos pret Rivu un ieskatījos viņas sejā. - Vai tas nav pareizi, slampa?
  
  
  Es pacēlu roku un iedevu viņai spēcīgu pļauku. es nočukstēju. - Nāc, skrien pie viņiem... Dari, kā es tev saku! -
  
  
  Uz brīdi meitene satrūkās, apmulsusi un nobijusies. Viņa nesaprata, ko es daru, bet viņa beidzot skrēja, kliedzot pilnā sparā. - Viņš mēģināja mani nogalināt!
  
  
  Vīrieši nesaprata, kas notiek.
  
  
  Gurneks nokāpa no motocikla, un Riva skrēja viņam pretī. Šis bija brīdis, ko biju gaidījis. Pārējie divi sikhi paskatījās prom, zābaku zoles slīdēja pa marmora grīdu, pārtraucot braukt man apkārt.
  
  
  Riva burtiski metās Gurnekam pie kājām, šņukstot kā histēriķe. Viņa labi nospēlēja savu lomu, izplatot patiesuma gaisotni, kas, šķiet, atbruņoja Gurneku — vismaz pietiekami, lai man būtu laiks atvilkt stiletu un iemest tievo asmeni.
  
  
  Vienu brīdi es dzirdēju tikai Revas nepārtraukto, sirdi plosošo vaidu. Tad Gurneks atkāpās, konvulsīvi ar rokām satvēris seju. Dūciņš iedūra viņa kreiso aci, pārgriežot spuldzi uz pusēm. Asiņainā želatīna masa pilēja uz viņa sejas; viņš izdvesa asinis stindzinošu saucienu un mēģināja izvilkt dunci.
  
  
  Es nestāvēju un neskatījos, kas notiek.
  
  
  Viņiem pavēlēja aizvest mani dzīvu... bet ne vienmēr neskartu. Protams, viņi vispirms mēģinās glābt savas ādas, un, ja es nerīkošos ātri, viss tiks uzskatīts par zaudētu. Es skrēju un pārējie nolēca no riteņiem. Šī bija otrā Šivas gorillas pieļautā kļūda, jo man izdevās ieķerties kabatā, lai paņemtu divus no slotas izgatavotus kociņus.
  
  
  Es izveidoju ieroci, kas no pirmā acu uzmetiena šķita nekaitīgs. Taču patiesībā divas nūjas, kas savienotas ar cietas un izturīgas bifeļu ādas pātagas gabalu, radīja ļoti bīstamus, gandrīz nāvējošus draudus.
  
  
  Tas bija nunčaku, tas, ko izgatavoju, austrumnieciska ierīce, ko pirmo reizi redzēju brutālā demonstrācijā, ko sniedza mans karatē meistars AX galvenajā mītnē Vašingtonā.
  
  
  Cīņas mākslai raksturīgajam ierocim bija nenoliedzama daudzpusība, un šajā gadījumā es plānoju ar to eksperimentēt.
  
  
  Turot nūju vienā rokā, sāku griezt otru galu, līdz tā ieguva pietiekamu spēku un ātrumu. Lode iekrita marmora plāksnēs pie manām kājām, bet es turpināju skriet, aizmirstot visu, izņemot sikhu, kuru biju izvēlējies par savu nākamo upuri un kurš būs mans mērķis.
  
  
  Gurneks nebija atbruņots, taču arī nebija labākajā formā. Es dzirdēju, kā Riva šausmās kliedz, kad vēl viena lode svilpoja pa gaisu un skāra manu kreiso plecu. Es jutu šausmīgu dedzinošu sajūtu, kas manī atstāja ugunīgi sarkanu zīmi. Bet lode palaida garām manu roku. Brūce lika man sāpēs savilkt grimases, taču tas neatturēja mani turpināt griezt nunčaku.
  
  
  - Es tevi nogalināšu, Kārter! - vīrietis kliedza.
  
  
  - Pretēji Šivas pavēlei? - es smaidot atcirtu. Bet 45. kalibra pistole bija vērsta pret manām krūtīm. Riskēt ir viena lieta, bet izturēties stulbi – cita. Stiepjos, līdz nūja zaudēja ātrumu un beidzot karājās uz plaukstas locītavas.
  
  
  - Nost ar šiem atkritumiem! - pavēlēja indiānis.
  
  
  "Pēc jūsu pavēles, meistar," es nomurmināju, izlaižot "nunčaku" caur pirkstiem.
  
  
  Sikhs joprojām tēmēja uz mani; bet tiklīdz es atlaidu nūjas, viņš noliecās, lai tās paceltu. Tā bija viņa trešā kļūda pēdējo minūšu laikā.
  
  
  Kamēr viņš noliecās, es metos viņam virsū. Es aizvēru pirkstus ap plaukstas locītavu, kas turēja ieroci, cik stipri vien iespējams. Viņš nospieda sprūdu un gandrīz iesita man kājā. Bet šoreiz es biju apņēmības pilna atlikušās dienas pavadīt kustoties kā invalīds, lai pārējais ķermenis paliktu neskarts.
  
  
  Kobras aģents atkāpās, cenšoties atbrīvoties. Mana roka atrada mērķi, ko tā meklēja: izstiepta, tā kļuva par kaulu un muskuļu sirpi. Rokas cietā puse piezemējās uz vīrieša kakla; tajā pašā laikā es vienlaikus noklikšķināju ar labo kāju.
  
  
  Iegūtais ča-ki nespēja salauzt viņa apakšstilbu, bet sitiena sāpes deva man dažas papildu sekundes, kas man bija ļoti vajadzīgas. Es ar abām rokām satvēru roku, kas turēja ieroci. Sikhu indiānis izmisīgi saviebās, cenšoties attālināties, pat tad, kad bija pārliecināts, ka pistoles stobrs vairs nav vērsts pret viņu.
  
  
  Man aiz muguras ir pēkšņa kustība. Trešais slepkava, muskuļots jauns indiānis, kuru es nekad agrāk nebiju redzējis tajā vakarā, steidzās palīgā savam ceļabiedram. Lai gan ar vienu cīnīties jau bija grūti: tikt galā ar diviem ar pistolēm bruņotiem vīriešiem nebūtu viegli.
  
  
  Tāpēc, tiklīdz man izdevās izraut ieroci no pirkstiem pirmajam, liekot tam uzkrist uz marmora flīzēm, steidzos pacelt pie kājām nokritušo “nunčaku”. Man vajadzēja tikai piecas sekundes, lai iegūtu vajadzīgo ātrumu un impulsu.
  
  
  Trešais vīrietis neapdomīgi devās uzbrukumā. Es atlēcu atpakaļ un piezemējos tieši aiz viņa līdzdalībnieka. Kad viņš uzbruka, es jau tēmēju ar nūju pret viņa drauga galvaskausu.
  
  
  Nunčaku tagad ir sasnieguši vairākas reizes lielāku spēku, nekā nepieciešams, lai salauztu cilvēka kaulus.
  
  
  Es nekad savā dzīvē neesmu redzējis, kas notika tālāk.
  
  
  Indieša galvaskauss burtiski eksplodēja. Tur, kur bija salocīts turbāns, joprojām pulsēja želejveida masa. Kaulu gabali, lauskas ar tiem pielipušiem matu un galvas ādas kušķiem iešļācās manā sejā, un smadzenes, pelēcīgi baltas dīvainās spirālēs, izkaisītas pa gaisu kā lava no izvirdoša vulkāna. Bet, ja nunchucks strādāja labi, man joprojām bija divi pretinieki. Gurneks bija dzīvs, lai gan ar vienu aci. Un tur dzīvoja jauns indiānis, kurš ieradās pārāk vēlu, lai glābtu sava pavadoņa dzīvību.
  
  
  Muskuļainais sikhs apstājās, viņa sejā izkropļojās riebuma un neticības izteiksme. Es atkal palaistu nāvējošās nūjas, un viņš nervozi atkāpās, pavērsot ieroci man pret seju.
  
  
  - Nogalini mani, un Šiva tevi pabaros čūskām. Man jāpasaka viņam kāda svarīga informācija, un, ja viņš to nedzird no manām lūpām, tu varētu aizmirst, ka eksistē...” es nosvilināju caur sakostiem zobiem.
  
  
  Es blefoju. Viņš paskatījās uz sava līdzzinātāja neatpazīstamo figūru. Es paņēmu sekundes daļu, lai atbrīvotu nunčukus, kuri kā vienvirziena bumerangs lidoja pa gaisu. Es nekad iepriekš nebiju to izmantojis šādā veidā un nezināju, kā tas darbosies.
  
  
  Par laimi, primitīvais ierocis mani nepievīla. Viena vai abas nūjas (nevaru precīzi pateikt, "nunčaki" lidoja neticamā ātrumā) ietriecās indiāņa pistoles stobrā. Sitiena spēks izsita ieroci viņam no rokām. Pistole ielidoja dažus soļus aiz viņa. Lielais sikhs metās man virsū kā dusmīgs lācis, viņa seja bija sagrozīta dusmās.
  
  
  Karatē vai nē, šoreiz tas man trāpīja.
  
  
  Pirms es paspēju viņu apturēt, pirms es sapratu, kas noticis, vīrietis, kurš bija daļa no Šivas komandas un "uzņemšanas komitejas", nogāzās uz mani kā tonna ķieģeļu. Elpa atstāja manu kaklu, kad es nokritu atmuguriski, atsitoties ar galvu pret marmora plāksnēm, kas veidoja pagalma milzīgo šaha galdu.
  
  
  Kaut kas karsts un gļotains pilēja uz manas sejas, uz brīdi padarot mani aklu. Asaras tecēja pār maniem vaigiem, kad mēģināju atkal atvērt acis. Un tiklīdz es atkal redzēju, es pacēlu skatienu un ieraudzīju Gurneku stāvam man blakus. Ievainotā acs, kas no tās bija palicis pāri, turpināja izspiest želatīnveida un asiņainu vielu, piemēram, atvērtu krānu.
  
  
  Tad indiāņa kāja saliecās tieši brīdī, kad es mēģināju piecelties. Es sakodu zobus, kad viņa zābaka tērauda purngals atsitās pret manu pakausi. Viņš bija vienīgais no trim vīriešiem, kurš nevalkāja sandales. Un tagad viņš ar saviem motocikla zābakiem iesita man pa krūtīm.
  
  
  Es nevarēju redzēt Rivu, jo šīs sāpes aizmigloja manu redzi. Es pat nezināju, kur viņa atrodas un ko Gurneks viņai nodarījis, bet viņa nevarēja man palīdzēt, tas ir skaidrs. Es jutu, ka manas krūtis krakšķ, ka kauli uzreiz saplīst, kad Gurneks man atkal iesita.
  
  
  Es spēcīgi kratījos kā savvaļas zirgs, kas mēģina nomest savu jātnieku. "Šivam tagad nav nozīmes, Kārter," sacīja Gurneks, skaidri norādot, ka viņu saprata, neskatoties uz pārsējiem, kas slēpa viņa sejas apakšējo daļu. - Es tevi nogalināšu, lai tu vienreiz būtu galā!
  
  
  Pēc viņa balss toņa es sapratu, ka viņš to domāja. Vēl viens indiānis, tas pats, kurš man uzbruka, pirms minūtes nogāza mani zemē, mēģināja satvert aiz kājām. Viņš notupās pār mani, un es turpināju spert kā izmisusi vīrietis, it īpaši, kad Gurneka kāja atkal saraustījās, sniedzot graujošu sitienu man krūtīs.
  
  
  Tieši tajā brīdī es pastiepu roku ar abām rokām un satvēru vīrieša potīti, spēcīgi saliecot viņa kāju. Viņš centās nezaudēt līdzsvaru. Tad kāds cits sikhs iegrūda savu vareno dūri man vēderā. Tās bija mokošas sāpes. Es nevarēju paelpot, bet, ja es šobrīd piekāptos, šie divi mani pievienotu savam krāšņajam trofeju sarakstam.
  
  
  Ar pēdējo spēku, kas man bija atlicis, es satvēru Gurneka potīti un turpināju to griezt, vēlēdamās ātri sadzirdēt lūstošā kaula krakšķēšanu. Tā vietā vīrietis nokrita uz priekšu, zaudējot līdzsvaru. Un es atbrīvoju savas kājas no otra indiāņa tvēriena. Apgriezusies, es pielecu kājās.
  
  
  Es gaidīju, ka Gurneka lielais draugs man atkal uzbruks, bet tā vietā viņš skrēja pretējā virzienā. Es nevarēju ļaut viņam iet tālu arī tāpēc, ka viņš skrēja pēc nokritušās pistoles. Es biju viņam aiz muguras, kad viņš noliecās, lai paņemtu ieroci. Es izdarīju lielu lēcienu gaisā un sasprindzināju kāju, lai mestu lidojošu spērienu.
  
  
  Sitiena spēks, manai pēdai atsitoties pret indiāni pēcpusi, nosvieda viņu zemē. Viņš pāris reizes apripojās uz marmora grīdas, un lielgabals nokrita dažus jardus tālāk, viņam nepieejamā vietā.
  
  
  Bet pat tad, pirms steidzos paņemt ieroci, es nervozi paskatījos pār plecu. Gurneks nebija no tiem, kas viegli padevās. Viņš piecēlās un gāja man pretī. Lai gan viņš kliboja, visu svaru noliekot uz vienas kājas, viņš tomēr varēja staigāt. Bet visspilgtākais bija draudīgais metāliskais mirdzums, kas piesaistīja manu uzmanību... metāls, kas pilēja ar želatīnu no indiešu sadalītās acs.
  
  
  Aiz Gurneka ir neskaidra figūra agrās vakara ēnās. Riva Singh beidzot ir atgriezusies uz skatuves. Neilgi pirms tam viņa lieliski nospēlēja savu lomu un ar saviem šausmu un bēgšanas kliedzieniem ļāva man pāriet no aizsardzības uz aizskarošu darbību.
  
  
  Tagad redzēju viņu uzkāpjam pagalmā novietota motocikla seglos. Gurneks nevarēja aizbēgt; viņš turpināja klibot, kad es atkāpos, dubultoju. Bet es nepareizi aprēķināju, uzskatot, ka viņš man bija uzbrukis, pirms izmantoja stiletu, ko viņš turēja rokā.
  
  
  Indiānis izvilka roku, tad pastiepa roku un iemeta nazi. Asmens šņāca pa gaisu. Un šoreiz Gurneks gandrīz netrāpīja.
  
  
  Skūšanās asais asmens iedūrās manā augšstilba muskulī. Mani ceļi saliecās, un es jutos vājš. Es gribēju kliegt, bet es apspiedu kliedzienu, kas šķita izbēgt no manām lūpām. Sāpes iešāvās manī, savijot nervus. Viņš iedūra mani kā karstu adatu, arvien dziļāk un dziļāk, līdz viss mans ķermenis bija sastindzis, tagad uz fiziskās pretestības robežas.
  
  
  Tam nevajadzēja notikt.
  
  
  Sažņaudzu dūres, sakostu zobus, līdz tie čīkstēja, un mēģināju noslāpēt neciešamās sāpes. Tad es nolaidu roku, uz sekundi aizvēru acis un beidzot izvilku nazi no augšstilba. Man nebija laika apturēt asins plūsmu. Bet, par laimi, duncis nebojāja augšstilba muskuļu asinsvadus.
  
  
  Lai nu kā, es joprojām asiņoju kā nokauta cūka.
  
  
  Manu bikšu audums pielipa pie kājas, kur bija liels tumšs traips, slapjš ar asinīm, kuras jau biju pazaudējis. Gurneka trakie smiekli atbalsojās gaisā. Indiānis sāka man tuvoties, un es mēģināju aizrāpot līdz vienai no pagalmu ieskaujošām ēkām. Man izdevās sagrozīt viņam potīti un viņš nevarēja staigāt bez klibošanas. Bet viņš joprojām varēja kustēties. Viņš pakāpās uz priekšu, kad arī trešais Kobras aģents sāka kustēties aiz manis.
  
  
  Paskatījos atpakaļ un ieraudzīju ieroci, ko vīrietis bija atradis. Es paliku pie dunča, jo nunčaki nebija sasniedzami. "Riva," es atkārtoju. "Kur tu aizgāji?"
  
  
  Varbūt tā bija telepātija. Bet lai kā arī būtu, viņa mani “dzirdēja”.
  
  
  Motocikla rūkoņai bija svētības spēks, mazinot manas sāpes un fiziskās mokas. Viņš iznira no tumsas, lielās bākas gaismā iezīmēdams Gurneka figūru, kas iezīmējās pret saulrieta priekšplāna ēnām. Indiānis pagrieza galvu un pacēla rokas, it kā gribētu apturēt mašīnu. Savukārt viņa pavadonis, muskuļots jauns sikhs, izskatījās tā, it kā viņš nevēlētos mainīt savu programmu. Viņš turpināja man tuvoties. Es satvēru dunci, cenšoties ignorēt pulsējošās sāpes, kas padarīja manu kāju pilnīgi nejūtīgu.
  
  
  Gurneks mēģināja patverties vienā no pamestajām un pamestajām marmora pilīm. Tagad, kad viņš vairs nebija tūlītējs drauds vai briesmas, pateicoties Rivai, es varēju koncentrēt savu uzmanību uz viņa līdzdalībnieku. Pistole rūca un dvesa uguni, taču pēkšņā tumsa, kas šķita līst no debesīm, kad nodzisa pēdējās krēslas gaismas, neļāva viņam rūpīgi mērķēt, un lode lidoja dažu metru attālumā no manis.
  
  
  Es aizturēju elpu un nometos uz viena ceļa, atstiepjot savu ievainoto kāju atpakaļ. Es redzēju uzbrucēja balto turbānu un pat pistoles stobru. Es biju zaudējis viņa izmantoto ložu skaitu, tāpēc es nevarēju pateikt, vai ierocis ir tukšs, vai viņam vēl ir palikuši daži šāvieni.
  
  
  Kad dzirdēju sprūda klikšķi, es gatavojos šaušanai. Tā vietā indiānis klusi nolamājās. Viņš izmeta ieroci, un tas ar sitienu nokrita uz marmora plāksnēm. Beidzot šķita, ka ne viss ir sazvērēts pret mani.
  
  
  Iespējams, Riva ir iespiedusi Gurneku stūrī. Ja ne gluži “stūrī”, tad indiānis bija malā. Es varu viņu neitralizēt vēlāk, kad es izsitīšu viņa partneri. Es zināju, ka Gurneks ir neapbruņots, tāpēc Riva varēja tikt galā ar situāciju pati.
  
  
  Tagad man atlika tikai tikt galā ar nezināmu indiāni, Šivas personīgo aģentu. Es saspringu un aizturēju elpu. Vīrietis vienkārši bija masīva forma, kas iznira no tumsas. Mākoņi aizsedza mēnesi, aizsedzot mirdzošo seju, un Fatehpur Sikri pagalms bija iegrimis ēnā. Es šķielēju aci un mēģināju paskatīties tumsā. Mans pretinieks negribēja riskēt, jo nedzirdēju viņa kustības. Es nebiju pārliecināts, vai viņš mani redzēja, kad izvilku nazi no augšstilba, vai arī viņš zināja, ka esmu bruņota.
  
  
  Dūcis ir kļuvis par vērtīgu ieroci tagad, kad esmu pazaudējis savus nunčukus. Un es nevarēju paļauties uz savām dziļajām zināšanām karatē, kad mana kāja bija invalīda no brūces, kas visu laiku asiņoja un kuru man nebija laika dziedēt. Asins zudums padarīja mani arvien vājāku un vājāku, un, ja es nebūtu pārsijis kāju, es drīz būtu nonākusi nepatikšanās.
  
  
  es kliedzu. - Nāc, necilvēks! Ko tu gaidi? – Ir zaimojumi, epiteti un apvainojumi, kas Indijā uzreiz ietekmē cilvēka lepnumu. Iespējams, ka “bastards” nebija viens no tiem, taču jau manas zināšanas par subkontinenta paražām un paražām atstāja daudz ko vēlēties. -Vai tev ir bail? Tā ir patiesība? - Es sāku kliegt, mēģinot atrast viņa masīvās kontūras ēnā.
  
  
  Motocikla lukturis, uz kura uzlēca Rēva, nebija vērsts manā virzienā. Ar katru sekundi kļuva tumšāks un tumšāks, un es turpināju, cerot atrast kādu miesā un asinīs. Tad uz mani krita milzīgs svars. Mani uzmeta uz muguras, mana savainotā kāja bija iesprūdusi zem manis.
  
  
  Sāpes bija ārkārtējas, manu acu priekšā dejoja dīvaini fosforescējošas gaismas atspīdumi. Es pakratīju galvu un mēģināju atstumt gaismas punktus. Manu kāju sagriezusi uz pusēm, es burtiski piespiedu pie zemes no korpulentā jaunā sikha svara. Bet es burtiski jutu, ka paceļos no zemes, kad viņa dūre ietriecās man žoklī. Es noliecu galvu uz sāniem, smagi elpojot. - Netīrais stulbenis! - nočukstēju, beidzot atceroties īsto vārdu.
  
  
  Acīmredzot viņam nepatika epiteta izvēle, un viņš sita ar dūri otrreiz. Es jutu vīrieša karsto, smirdīgo elpu uz savas sejas. Viņš bija zvērs, vērsis cilvēka formā. Un viņš atbildēja bez vārdiem... tikai ar dūrēm. Pēc tam viņam izdevās piespiest rokas pie maniem augšstilbiem un iespert manu savainoto kāju.
  
  
  Mana kāja joprojām asiņoja, tā sāpēja vairāk nekā jebkad agrāk. Stileta asmens skrāpējās pret marmora flīzēm. Bet es joprojām nezināju, vai sikhu indiānis bija pamanījis, ka esmu bruņota. - Es tevi atgriezīšu Šivai, Kārt! Viņš noelsās, piespiežot mani pie grīdas. - Bet ne viss vienā gabalā!
  
  
  - Cik baisi! Es nomurmināju ņirgājošā tonī, manas lūpas savilkoties sāpju grimasē, kad viņš savus ceļus iespieda manos augšstilbos. Manas rokas un pirksti sāka nejūtīgi, no brūces pilēja asinis, un indiānis turēja manas rokas. Vēl dažas sekundes, un es vairs nevarēšu noturēt nazi. Un, ja tas notiek, tad man viss ir beidzies.
  
  
  Es sāku virzīt roku uz priekšu, cenšoties tuvināt asu, joprojām asiņaino asmeni indiāņa sānam. es nočukstēju. - Kāds ir tavs vārds? Galu galā mēs vēl neesam sevi iepazīstinājuši!
  
  
  "Riešana," viņš teica, smīnot. - Uzvarošā miza.
  
  
  "Rej, neveiksminieks," es viņu izlaboju un pēkšņi pavirzīju roku ar nazi uz pretinieka pusi. Tas paņēma visu spēku, kas man bija atlicis, līdz pat robežai.
  
  
  Bet tas izdevās. Paldies Dievam, ka izdevās.
  
  
  Asā asmens gals kā sviests pārplēsa jaunā sikha kokvilnas kreklu. Es neapstājos. Es iegremdēju dunci dziļāk, kad viņš pacēla ceļus, mēģinot aizbēgt. Ir par vēlu mainīt taktiku. Tagad viņš vairs nevarēja mani apturēt. Es braucu ar stiletu starp divām viņa ribām, griežot miesu un muskuļus kā miesnieks, kas saplēš teļu.
  
  
  Jaunais indiānis apgāzās uz sāniem un smagi nokrita uz muguras, kad es atbrīvoju nazi. Ar izmisuma spēku es rāpu tam pāri, lai pabeigtu darbu, ne mirkli neapstājoties, lai sajustu tās neciešamās sāpes asiņojošā kājā. Dūcis bija iestrādāts Lai sānos līdz rokturim. Vīrietis aizrijās, mēģināja elpot. Es pagriezu naža rokturi, to neizvelkot.
  
  
  Bieza, karsta asiņu straume izplūda no viņa sāniem, kad es saduru dunci, asmenim pielipot pie viņa krūtīm. - Cūka! – Indiānis noelsās. - Bet arī... tu nomirsi... tu mirsi, Kar...
  
  
  Tie bija viņa pēdējie vārdi.
  
  
  Es gribēju, lai tie neizrādītos pareģojumi.
  
  
  
  
  13
  
  
  Manas rokas bija slidenas un lipīgas no Lai asinīm. Tas turpināja stipri svilpt, kad es iegriezu viņa krūtīs, neapstājoties, līdz nebiju pilnīgi pārliecināta, ka viņš ir miris. No viņa rīkles izskanēja rīstīšanās; viņš vairs nerunāja, bet konvulsīvi pacēla un nolaida krūtis. Beidzot elsošana apstājās; Es uzliku roku uz viņa sirds. Muskuļu kūlis izraisīja konvulsīvu sirdsdarbību, kam sekoja patvaļīga nervu trīce, trīce, kas viņu satricināja no galvas līdz kājām.
  
  
  Viņš atkal maisījās, tad sastinga.
  
  
  Slīdēju atmuguriski, man priekšā izstiepās traumētā kāja. Ātrām kustībām novilku kreklu, sagriezu to ar dunci un sāku pārsiet brūci ar paštaisītiem pārsējiem. Es paņēmu divas sloksnes, lai noslaucītu asinis, kas turpināja plūst no dziļās brūces.
  
  
  Pēc brīža mēģināju atkal piecelties kājās, ar acīm meklējot Rivu. Meitene paveica lielisku darbu, un tagad man vajadzēja viņai palīdzēt neitralizēt Gurneku. Vēlāk... labi, vispirms es likvidēšu Gurneku, un tad pāriešu pie nākamā gājiena.
  
  
  Es klausījos un gandrīz uzreiz dzirdēju vāju dūkoņu... motocikla dzinēja dūkoņu, kas zvana tālumā. Pagalmu peldēja gaismā, kad pazuda mākoņi, kas bija paslēpuši mēnesi. Es biju pārsteigts, ka dabas spēki bija manā pusē, it kā viņi būtu devuši vārdu, lai mani aizsargātu. Sākumā bija tumšs, un gaismas trūkums mani pasargāja, ļaujot man uzvarēt un nogalināt Laiusu.
  
  
  Bet tagad, kad jaunais sikhs bija miris, pārsteigts par manu spēku vai viltību, mēness atgriezās, ar savu bālo spožumu pārpludinot pamestās pilsētas pagalmu. Es paskatījos uz Lai figūru, kas gulēja uz muguras, viņa baltais krekls bija notraipīts ar izžuvušām asinīm. Viņa lūpas savilkās smīnā, kas liecināja par viņa parastajiem baltajiem zobiem, un viņa smaganas bija sarkanas ar paāna gumiju. Līķis nekustīgi gulēja uz marmora plāksnēm, saritinājies šausmīgās agonijas pozā.
  
  
  Es nejutu nekādu sirdsapziņas pārmetumu un neiebildu pret jaunā indiāņa nāvi arī tāpēc, ka tas bija izdzīvošanas jautājums. Vai nu Lai vai es. Es paskatījos prom no sasalušā, asiņainā ķermeņa un mēģināju atkal piecelties kājās. Man bija jāmēģina vairākas reizes, pirms es varēju noturēties kājās.
  
  
  Es vilku savu ievainoto kāju, kas turpināja dauzīties un joprojām bija nejūtīga no asins zuduma. Es gāju pāri pagalmam, uz brīdi apstājoties, lai paņemtu savus nunčukus, kur tie bija nokrituši, un tajā pašā laikā paņemtu Lai ieroci.
  
  
  Cik man zināms, Gurneks bija neapbruņots. Man bija primitīvs austrumu ierocis un vērtīgs vācu duncis ar žileti asu asmeni, kas izglāba manu dzīvību. Un papildus tam Rivai bija motocikls. Neapšaubāmi, meitene un Gurneks daudz labāk pārzināja Fatehpur Sikri topogrāfiju nekā es, kas bija gan priekšrocība, gan trūkums. Jo, ja būtu izeja no šī tukšo un pamesto ēku labirinta, Gurnekam droši vien vajadzēja zināt, ja vien Riva nespēja bloķēt viņa bēgšanu un turēt viņu iesprostotu, līdz es viņu sasniedzu.
  
  
  Es uz mirkli apstājos, lai ieklausītos un atkal dzirdēju vāju motocikla dzinēja dūkoņu. Tas nāca no īpašās auditorijas zāles Divan-i-Khas. Es atcerējos, ka pirktajā ceļvedī redzēju pils ilustrāciju, melnbaltu fotogrāfiju ar iespaidīgu ēku ar milzīgu centrālo kolonnu, no kuras sazaroja četri vienādi koridori, kas sniedzās līdz augšējā balkona malām. kvadrāts.
  
  
  Ātri palīdzēt meitenei nebija iespējas. Man bija jāpārvietojas soli pa solim, velkot kāju aiz sevis kā apjomīgu bagāžu. Sāpes ir mazinājušās tagad, kad esmu pārsēju brūci un apturējusi asiņošanu. Bet tas man sāpēja. Lai padarītu situāciju vēl ļaunāku, tas padarīja mani neaizsargātāku nekā jebkad agrāk, ievērojami palēninot manas kustības un spēju pārvietoties normālā ātrumā.
  
  
  Karatē sitienu izmantošana tagad nebija apšaubāma, un katra sitiena un sitiena kustība kļuva problemātiska un sarežģīta, jo būtu vajadzīgas milzīgas pūles, lai saglabātu atbilstošu smaguma centru un līdzsvaru. . . . Tagad vairāk nekā iepriekš man nācās paļauties gandrīz tikai uz nūjotājiem un duncis.
  
  
  Jo tuvāk es tuvojos Holam, jo skaļāk manās ausīs dungoja mašīnas dzinējs. Tas, kas iepriekš bija tāls un neizteiksmīgs dārdoņa, pārvērtās trulā dārdoņā, klusinātā rūkoņā. Es turējos pie viena no ārējiem pīlāriem, kam bija uzkrītoša forma un kas atgādināja milzu ziloņa ilkni. Apstājos, lai atpūstos un apkopotu domas. Spēcīgs gaismas stars caururba punktu manā priekšā. Tad skrienošu soļu skaņa.
  
  
  - Reva! - es kliedzu. - Kur viņš ir?
  
  
  Viņa man neatbildēja, bet pēc brīža Gurneks iznāca no ēkas un skrēja pāri pagalmam. Es sāku viņu vajāt, lai gan ļoti labi zināju, ka nevaru viņu sasniegt. Viņš skrēja gandrīz normālā tempā, tāpēc es sapratu, ka viņam vairs nesāp potīte. Toreiz uz skatuves kāpa Riva. Viņa dārdēja man garām un norādīja, lai es palieku vietā. Viņa seja bija saspringta, piere saburzīta; tā bija seja, kas nodeva absolūtu apņēmību, aukstuma un aprēķina apņēmības maska.
  
  
  Es nevarēju noliegt, ka es ar viņu sasodīti lepojos. Viņa lieliski paveica savu darbu, noturot Gurneku kā iesprostotu dzīvnieku, līdz man izdevās atbrīvoties no Lai. Un tagad, kad Lai bija miris, bija palicis tikai viens Cobra aģents, kas jālabo. Es pacēlu nunčaku nūjas virs galvas, vienu cieši satvēru, bet otru aizmetu.
  
  
  Rokas apļveida kustība iekustināja nūju... kas, es cerēju, izšķirīgi sabojās Gurneka plānus... un viņa dzīvi. Riva no pagalma tālākā gala norādīja uz indiāni. Gaismas stars no bākas izgaismoja karaliskās pils spokainās arkādes un kolonādes, ierāmējot tās kā ekspresionisma gleznu.
  
  
  Taču tajā, kā Gurneks sāka kustēties, atkārtojot soļus, nebija nekā gleznaina. Viņš mani ieraudzīja, un tagad viņam nebija nekādu iespēju izvairīties no konfrontācijas ar Rivu, kas viņu dzenā ar motociklu kā motorizēts gans, kurš mēģina noķert pazudušus lopus. Indiānis tagad bija kaujams dzīvnieks, nobijies un izmisis.
  
  
  Viņš mēģināja mani apiet, bet Rēva atkal parādīja savu prasmi, nogriežot viņam ceļu. Viņa viņam gandrīz iesita. Meitene darīja visu, lai izvairītos no tiešas konfrontācijas, un es nevarēju viņu vainot. Es arī negribēju, lai viņa tiktu nosviesta no velosipēda.
  
  
  Tomēr viņai pat nepieskaroties, viņai izdevās viņu noturēt savā ceļā, neļaujot viņam aizbēgt. Nunčaku riņķoja virs manas galvas, un, kad Riva atkal virzījās uz priekšu, liekot Gurnekam doties uz mani, es atlaidu nāves instrumentu un skatījos, kā tas griežas gaisā.
  
  
  “Killer” nūjas atkal ļoti noderēja. Es joprojām skatījos šo ainu, sperot soli uz priekšu, kad Gurneks kliedza un noliecās uz sāniem: nūjas trāpīja viņam krūtīs. Trieciens bija kā dūre, kas trāpīja centrā, un viņam aizrāvās elpa. Viņš klupās, piedzēries no sāpēm, nespēdams noturēt līdzsvaru.
  
  
  Es kliboju uz priekšu, pārvietojoties pēc iespējas ātrāk, turot duncis rokas stiepiena attālumā. Nebija laika tērēt, jo pēc Gurneka likvidēšanas man joprojām bija jāsastopas ar Šivu, cilvēku, no kura elles lamatām biju izbēdzis, bet kurš pretī nerādīja man savu seju.
  
  
  Gurneks atkal bija kājās, pirms es paspēju viņu sasniegt. Viņš satvēra nunčaku, bet acīmredzot līdz tam brīdim šo ieroci nekad nebija redzējis vai izmantojis. Viņš nezināja, kā ar to rīkoties, tāpēc vienkārši svieda to man virsū. Nūjas nokrita, un es noliecos, lai tās paceltu tieši tad, kad Gurneks metās man pretī.
  
  
  Es atkal atklāju, ka esmu izstiepies uz muguras, cīnoties par savu dzīvību, kamēr indiānis man iesita. Viņš vairs nespēja spriest: no viņa saplēstās acs pilēja želatīna un asiņaina viela, tā bija ne tikai vājprātīga, bet arī briesmoņa seja.
  
  
  Viņš iesita man pa elkoņa līkumu, un mani pirksti neviļus atraisīja tvērienu. Duncis izslīdēja no manas rokas. Es akli pastiepu roku, bet indiānis ar plaukstu atkal iesita man pa rīkli. Viņš nezināja karatē noteikumus, bet viņš noteikti ir kaut ko iemācījies mūsu iepriekšējo tikšanos laikā. Un tagad viņš izmantoja savu svaru un inteliģenci, lai mani piebeigtu.
  
  
  Rivas motocikls apstājās ar spalgu vaidu, apgaismojot mūsu savītos ķermeņus ar gaismas staru. Dzirdēju viņu izkāpjam no mašīnas, bet zināju, ka viņa man palīdzēt nevarēs. Un tā kā Gurneks spārdīja manu savainoto kāju, ātrā un vieglā uzvara, par kuru sapņoju, nebija redzama. Vīrietis bija panikā, un tas viņam deva dubultu spēku un apņēmību. Viņš cīnījās par savu dzīvību.
  
  
  ES arī.
  
  
  Es stāvēju uz plaukstām un mēģināju viņu nomest. Es apgriezos uz sāniem, bet viņš atkal uzkrita man virsū. Tomēr tikmēr paspēju satvert nūjas, pa vienam katrā rokā, ar bifeļa ādas pātagu pa vidu. Tagad nebija cita veida, kā izmantot ieroci, šo metodi es vēl nebiju pieredzējis. Ja tikai es varētu savilkt ādas auklu ap Gurneka kaklu, divi nūjas man palīdzētu izmantot viņa ķermeni.
  
  
  Viņš iespieda savu ceļgalu manā sānā un iesita man pa nieri, liekot man sāpēs stenēt. Likās, ka marmora flīzes dejo manu acu priekšā, un attālās kolonnas dubultojās un trīskāršojās. Es mēģināju fokusēt savu redzi, bet viss izskatījās izplūdis, pienāca tuvāk un tad pazuda.
  
  
  Gurneks, tagad trakuma varā, izspļāva vārdus indiešu dialektā, ko es nevarēju saprast. Bet, ja es nedzirdēju, ko tieši viņš murmina, tad man nebija grūti aptvert viņa nesakarīgo frāžu nozīmi; tā, maigi izsakoties, nebija optimistiska vai draudzīga runa.
  
  
  Es sajutu sāpīgus krampjus kājā, kas bija saliekta zem viņa svara. Es pagriezu galvu tieši tad, kad indiānis sniedzās pēc sava duncis, pārvietojot svaru pa labi, lai paceltu dunci. Tajā pašā brīdī es sāku celties uz viena ceļa.
  
  
  Bet viņš negrasījās tik viegli padoties.
  
  
  Viņš metās uz priekšu ar akliem dunču sitieniem, izmantojot nazi, lai iedurtu. Es pārvietojos pēc iespējas tālāk, cenšoties ievērot distanci. Pēkšņi aiz izmisušā indiāņa parādījās Riva un sāka sist viņam pa muguru un pleciem. Vai tas viņam sāpēja vai nē, nebija svarīgi. Viņas iejaukšanās pietiekami novērsa jaunā sikha uzmanību, lai es izvairītos no asiņainā stileta asmens un aptītu viņam ap kaklu ādas auklu.
  
  
  Kā tas viss sākās: vispirms uzbrukums manā viesnīcas numurā, tad Ašoks Anands tika nožņaugts bāra tualetē. Un tagad priekškars grasījās krist pār kārtējo ļauno slepkavu bandas pārstāvi, kas kalpoja Šivai.
  
  
  Es cieši satvēru abus nūjas, savelkot bifeļa auklu ap Gurneka kaklu. Indiānis vienlaikus izsauca izbrīnu un šausmu, un nometa duncis, cenšoties atstumt vadu no rīkles. Viņš nebūtu izdzīvojis, ja es turpinātu spiest.
  
  
  Es pagriezu nūjas sev apkārt un satvēru tās. Es neredzēju Gurneka seju un negribēju viņu redzēt. Viņš mēģināja norīt gaisu, viņa elpošana bija astmatiska un sēkšana, bet gaiss plaušās neiekļuva. Izmisuma vadīts, viņš ar atlikušajiem spēkiem cīnījās par savu dzīvību. Un ar to nepietika.
  
  
  Tagad es visu kontrolēju, neskatoties uz nejūtīgo kāju un nogurumu. Pavilku auklu ciešāk, pateicoties kociņiem, kas ļāva izdarīt nepieciešamo spiedienu. Pār indiāņa lūpām izlauzās vēl viens gurksts, tad vīrietis padevās, vairs neizrādīdams pretestību. Viņa ķermenis sarāvās uz priekšu, un viņš nokrita ar seju uz leju. Bet pat tad es neatlaidu nunčaku, līdz nebiju pilnīgi pārliecināts, ka Gurneks ir atgriezies savu dievu — naga čūsku — klēpī, kam viņš tik dedzīgi ticēja.
  
  
  Kad es beidzot sapratu, ka viņš ir nedzīvs, ka viņa ķermenis nekustīgi guļ uz aukstās marmora grīdas un tikai viens augšstilba muskulis krampji vibrē, es viņu apgriezu un atbrīvoju viņa kaklu no liktenīgās ādas auklas. Viņa seja bija zila, mēle bija sakosta, gandrīz divās daļās ar zobiem, kurus viņš šausmās sažņaudza.
  
  
  "Varētu būt sliktāk, vecīt," es nomurminu. - Padomā par to, kas notika ar nabaga Niradu...
  
  
  Bet viņš nedzirdēja manu piezīmi. Ar lielām pūlēm es lēnām piecēlos kājās, nenovēršot skatienu no Gurneka figūras. Bet viņš necelsies augšām no miroņiem. Indiānis cīnījās izmisīgi, mums ir jāatdod viņam viņa piens. Bet galu galā viss beidzās ar neko.
  
  
  Viņš bija miris.
  
  
  "Palīdzi man novilkt viņa drēbes," es teicu Rivai, izvairoties no meitenes skatiena, kura, šķiet, bija vērsta uz mani satrauktu, klusu skatienu.
  
  
  Viņa neuzdeva nekādus jautājumus, redzot, ka esmu bez krekla un manas bikšu labā puse bija asinīs. Viņa noliecās un, novērsusies, sāka atpogāt Gurneka kreklu. Indijas "jaka" bija notraipīta ar asinīm, bet tas joprojām bija labāk nekā nekas.
  
  
  Riva nekad neskatījās uz mirušo vīrieti, ne aiz cieņas vai pieticības, taču vīrietis bija nepatīkams skats, un es nevarēju pārmest meitenei, ka viņa centās neskatīties uz pietūkušo, asiņaino seju ar zilo mēli. Kauls ap noplūdušo aci dīvaini mirdzēja motocikla luktura spīdošajā starā.
  
  
  Tad es atcerējos kaut ko, ko Riva man bija pieminējusi tajā pašā dienā Šivas savrupmājā. Viņa neiedziļinājās detaļās, taču nepagāja ilgs laiks, lai saprastu, ko viņa ar to domā. Viņas tēvocis viņu izmantoja visļaunprātīgākajai sadistiskajai gaumei, piespiežot viņu apmierināt savu vīriešu kaislības.
  
  
  Un tagad es nejutu nekādu sirdsapziņas pārmetumu pret Gurneku vai diviem citiem vīriešiem, kuri gulēja pagalmā miruši un bija ne tik daudz manu dusmu upuri, cik manas apņēmības palikt dzīvam un pabeigt misiju.
  
  
  Noņēmusi asiņainās apsējus, ko biju aptinusi ap kāju, novilku arī bikses un atstāju Rivu pietupienu pie Gurneka ķermeņa. Šķērsoju pagalmu un devos uz klinšu baseinu, ko biju pamanījis iepriekš. Tas bija pilns ar lietus ūdeni. Nometos uz viena ceļgala un iztīrīju brūci, uzliekot slapjus pārsējus no saplēsta krekla, lai brūce neinficētu un neizraisītu gangrēnu kājā. Es pat nebiju pārliecināts, ka ūdens nav piesārņots, bet tajā brīdī man nebija citas izvēles, tāpēc nolēmu riskēt.
  
  
  Kad atgriezos pie Rēvas, meitene novilka mirušā vīrieša bikses un kurtu. Tie bija nedaudz lieli jostasvietā, bet es to kompensēju ar nelaiķa Gurneka jostu. Riva palīdzēja man uzvilkt manu kreklu un tad atkāpās, berzējot rokas, it kā viņai būtu auksti.
  
  
  Viņa čukstēja. - Kas mums tagad jādara, Nik?
  
  
  "Paņemsim tavu mašīnu un dosimies atpakaļ uz villu," es atbildēju. Viņa seja bija saspringta, iegrimusi, it kā bez emocijām. Viņa bija daudz pārdzīvojusi, un tomēr viņa joprojām bija tur, apņēmīgāka nekā jebkad agrāk. Es atcerējos viņas tēvu, domādams, vai viņam ir tikpat liels iekšējais spēks kā viņa meitai. Šajā gadījumā viņš varēs izdzīvot un izturēt, līdz mēs viņu atradīsim.
  
  
  – Kas notiks tālāk? - Riva jautāja. - Kā... kā tu to darīsi? - viņa piebilda, norādot uz manu ievainoto kāju.
  
  
  Lielākā daļa sāpju bija mazinājušās, un es varēju staigāt ar mazāku piepūli nekā iepriekš. Es salocīju nunčukus, ieliku tos aizmugurējās bikšu kabatā un ieliku duncis ādas apvalkā, ko turēju uz apakšdelma.
  
  
  - Kā? - es atkārtoju. - Neuztraucies. Es atradīšu kādu veidu.
  
  
  "Tu vienmēr kaut ko atrod," viņa mēģināja smieties.
  
  
  Viņa man teica, ka viņa tēvocis palika ar pieciem vīriešiem, neskaitot Randžitu un jauno sikhu, kuru es biju ievainojis kājā Agras pasta nodaļā. Tātad priekšā palika divi vīrieši, izņemot Šivu un Hakši. Tas nebūs viegli... bet jā, šī misija jau no paša sākuma nebija viegla.
  
  
  
  Mēs braucām klusēdami. Riva abas rokas bija uz mazās mašīnas stūres. Kad Fatehpura Sikri bija aiz mums, tumsā un putekļos tīta, viņa pagrieza galvu un norādīja uz paneļa atvilktni.
  
  
  "Es atnesu jums dāvanu," viņa paskaidroja. "Piedod, ka es jums to neiedevu ātrāk, bet es nezināju, ka jums tas būs vajadzīgs."
  
  
  Es atvēru atvilktni un iebāzu tajā roku, jūtot, līdz pieskāros pistoles dibenam. Es apskatīju pistoli, ņemot vērā paneļa gaismu: tā bija maza 22. kalibra Beretta, diezgan neparasta lieta jaunai dāmai.
  
  
  Taču Riva bija arī ārkārtēja meitene no visiem skatpunktiem.
  
  
  Beretta bija efektīvs ierocis no tuva attāluma. Man vajadzēja to atcerēties, es secināju, pārbaudot pistoli, gandarīts, ka Riva atcerējās to pielādēt.
  
  
  "Kad esam villas redzeslokā, samaziniet ātrumu un rīkojieties tā, it kā nekas nebūtu noticis," es pavēlēju meitenei, izstaipoties uz sēdekļa tā, lai mani nevarētu redzēt. Īpaši ar šo slikto kāju man bija smags pārbaudījums; bet, ja viss izdosies tā, kā cerēju, drīz atkal būšu formā.
  
  
  "Vai nebūtu labāk kādu izsaukt palīgā, Nik?" Man tas šķiet tik riskanti, mēs divi pret viņiem visiem... Es domāju, - viņš piebilda, nervozi skatīdamies man acīs, - mēs uzņemsimies briesmīgu risku.
  
  
  "Tas ir vienīgais ceļš uz priekšu," es atbildēju un pastāstīju viņai visu, ko zināju par Puran Dass un iemeslus, kāpēc es nemeklēju Indijas slepenā dienesta palīdzību operācijai. Kad es pabeidzu viņai stāstīt stāstu par "noplūdēm", kas notika Dasa birojā, un viņa sakariem ar Šivu, mēs jau bijām mājas redzeslokā.
  
  
  Es apsēdos sēdeklī, kamēr Riva samazināja ātrumu. "No šī brīža tu esi manas acis," es nočukstēju. - Ko tu redzi?
  
  
  - Vēl nekas.
  
  
  Es ātri paskatījos uz viņu lejup. Viņa saspringti sēdēja pie stūres, atspiedusi muguru pret sēdekli, acis bija vērstas taisni uz priekšu. Viņš mērenā ātrumā nogriezās no šosejas; oļi un akmeņi atsitās zem mašīnas.
  
  
  Pēkšņi Riva nobremzēja. - Ir divi! - viņš iesaucās. - Divi sargi!
  
  
  Sekoja šaušanas skaņas. Pēdējā pietura. Kopš tā brīža man nebija greznības pieļaut nevienu kļūdu.
  
  
  
  
  14
  
  
  es kliedzu. - Apgulies zemāk! -
  
  
  Es pastiepu roku un ievilku viņu sēdeklī. Riva kļuva par ļoti vieglu mērķi. Lodes svilpo un nikni rikošetē. Svina lietus lija uz vējstikla, izraisot mums lielas stikla lauskas.
  
  
  "Guliet mierīgi un gaidiet, līdz es došu jums signālu turpināt," es brīdināju Rivu. Nolaidu rokturi un atvēru durvis, rāpot pa putekļaino taku. Durvis mani bloķēja, virs galvas svilpoja lodes. Zeme atbalsojās no skrienošu soļu skaņas. Es pacēlu Beretu un pacēlu galvu tieši tik daudz, lai mērķētu.
  
  
  Turbānas šāvējs krita kā nošauts karavīrs.
  
  
  Tur mani kāds gaidīja, un tas nebija Nags, es par to biju sasodīti pārliecināts. Es iesitu vīrietim tieši pa krūtīm. Atšķirībā no viņa biedriem, viņa nāve bija ātra un salīdzinoši nesāpīga. Bet otrs sargs nekur nebija redzams. Es samiedzu acis un nopētīju taku no vienas puses uz otru, ja viņš mēģinātu mani pārsteigt un uznākt man no aizmugures.
  
  
  - Paliec lejā! - nomurmināju Rivai, lai viņa neizkāptu no mašīnas. Viņa sāka slīdēt ārā no sēdekļa, bet pēkšņi apstājās un izdarīja tieši tā, kā es liku.
  
  
  Atskanēja vēl viens šāviens, kas man radīja labu priekšstatu par neredzamā šāvēja slēptuvi. Skaņa nāca no labās puses, aiz augstās un biezās dzīvžoga sienas, kas apņēma villu. Īve un kadiķis pilnībā paslēpa manu pretinieku. Ja viņš būtu nācis aiz manis, no kurienes es atrados zem durvju aizsega, man nebūtu bijusi neviena iespēja aizbēgt. Tāpēc man vajadzēja pārvietoties un ātri.
  
  
  Es ātri paskatījos uz aleju un atradu vajadzīgo; Es saspiedu pirkstus ap dūres lielumu akmeni, ko biju pamanījis putekļainas takas malā. Ar ātru kustību es to aizmetu pāri mašīnas durvīm un dzirdēju būkšķi, kad tā nokrita zemē apmēram desmit metrus man priekšā.
  
  
  Pa gaisu izsvilpa vēl viena lode. Es nevarēju redzēt šāvēju, bet viņš arī mani. Es klausījos, un drīz vien manu pacietību atalgoja skriešanas soļu skaņas, nevis pret mani, bet gan pretējā virzienā. Šivas sargs, pēdējā gorilla, kas stāvēja starp vājprātīgo un mani, paskrēja garām, paslēpjoties aiz bieza žoga.
  
  
  Es iemetu vēl vienu akmeni, šoreiz lielāku par pirmo. Pistole atkal iesaucās, lode izmeta mazas drupatas šaurās celiņa centrā. Pār manām lūpām izplūda kliedziens, caururbjošs mokošu sāpju vaids. Nav slikti kādam, kurš nekad nav darījis teātri, es spriedu. Tas nebija garš kliedziens, ko varēja dzirdēt no liela attāluma, bet tas bija patiesi vēss kliedziens, un tam bija ietekme.
  
  
  Dzīvžogi pašķīrās, lai ielaistu figūru, kura galva bija ietīta turbānā. Par vēlu viņš saprata, ka uz ceļa nav neviena miruša cilvēka. Par vēlu viņš saprata, ka kliedziens ir viltība, lai viņu izvilktu no slēptuves. Viņš atrāvās pat nepaskatoties manā virzienā. Bet tagad viņam neatliek laika... uz visiem laikiem, es tā cerēju.
  
  
  22. kalibra pistole iedūra lodi viņa plecā, sagriežot viņu kā marioneti tik cieši, ka viņam bija jāpieķeras pie žoga, lai iegūtu līdzsvaru un aizsegu. Es vēlreiz nospiedu sprūdu un vēroju, kā viņš dejo rāpojošu deju, kad otrā lode viņam pieres vidū ierāva caurumu.
  
  
  No vīrieša lūpām neiznāca ne skaņa.
  
  
  Atrodoties priekšējo lukturu mirdzošajā atspīdumā, viņš pacēla rokas un raidīja vēl vienu bezjēdzīgu šāvienu no pistoles. Tad viņš lēnām slīdēja lejā, it kā gribētu apsēsties taciņas vidū, izstiepts sev priekšā kājas, ķermenis noliekts uz priekšu, galva karājās uz krūtīm.
  
  
  Riva pacēla galvu, piecēlās un palūkojās pāri paneļa malai. "Bet tēvocis..." viņa iesāka.
  
  
  "Viņš drīz būs šeit, es jums apliecinu," es nočukstēju. Es aprēķināju, ka Beretai vēl bija palikušas dažas patronas, vairāk nekā sikha smagajai 45 pistolei. Tāpēc es nepaņēmu ieroci. Es lēnām piecēlos kājās un izgāju no aiz ložu cauraustajām mašīnas durvīm. Divi vīrieši gulēja miruši uz ceļa, sava stulbuma upuri, viņu naivā ticība mirstīgās Šivas dievišķumam.
  
  
  Bet kaste bija īsta. Arī viņa plāni iekarot visu Indiju ir reāli un izšķiroši. Viņš runāja par "humānajām" vajadzībām, par vēlmi pabarot un apģērbt savu tautu, taču Šiva bija tirāns, kas tiecās uz visnežēlīgāko diktatūru, un viņa līdzekļi varas iegūšanai bija tikpat necilvēcīgi, kā viņa metodes būtu bijušas, ja viņš būtu ieguvis varu.
  
  
  Garā dzīvžogu rinda pēkšņi iedegās, kad ap māju iedegās gaismas, lielas dzīvsudraba lampas lika man atkāpties, pasargājot acis no apžilbinošās gaismas. Simtiem kukaiņu, naktstauriņu un milzu odu, šķiet, peldēja gaismas starā, kad es gāju garām. Viņi dungoja un virpuļoja, sajaucoties ar putekļiem un nāves smaku.
  
  
  Lielas mušas riņķoja kā miniatūras grifi, krītot uz abiem asiņainajiem līķiem un sacēlušas gaisā uzstājīgu, apdullinošu rūkoņu. Skaņa, kas lika man saraustīties, kad pacienīju ausis, meklējot citus trokšņus. Es nedzirdēju neko citu kā tikai mušas, ne skaņu no spilgti apgaismotās villas.
  
  
  - Ravi! Arun! - pēkšņi atskanēja metāliska balss, balss, kas nelīdzinājās nevienam citam, izņemot viņu pašu.
  
  
  Paskatījos uz Rivu un viņa man pamāja ar apstiprinājumu. "Šiva," viņa čukstēja. - Tas ir viņš, mans onkul. Esi uzmanīgs, Nik, lūdzu!
  
  
  - Nolādētie klaipuļi! Kur tu esi? Kas notika? Aruns? Ravi? - Šiva atkal sauca abus vīriešus, un viņa balss šķita peldam pretī man kā vecas plates atbalss.
  
  
  Ir pienācis laiks tiešai konfrontācijai, aci pret aci. Es savācu drosmi, pamudināju Rivai palikt aiz manis un stabili devos pa taku. Šiva atkal kliedza, bet viņa miesassargi nespēja atbildēt. Sarunu turpināja mušas, rijīgu mušu bari, kas metās uz abu indiāņu nedzīvajiem ķermeņiem.
  
  
  - Es tevi nogalināšu tava stulbuma dēļ! Šiva kliedza spalgā balsī, kas liecināja par dusmām un bailēm.
  
  
  Tomēr viņš neuzdrošinājās iznākt man pretī. Atkal iestājās klusums. Es notupos, cik vien varēju, cenšoties neļaut kājai notirpst. Vairākas reizes ātri pēc kārtas saliekot ceļgalu, asinis sāka regulāri cirkulēt. Ar vienu roku pagrūdu malā biezo krūmu.
  
  
  No šejienes varēja redzēt lekno un kopto iekšējo dārzu. Un atkal mani pārsteidza, ka šis dārzs bija disonējoša nots, tik sulīgs un auglīgs savam sausajam reljefam, pārāk bagāts ar augiem un ziediem, lai to iekoptu tik sausā un putekļainā līdzenumā. Bet jā, Šivam bija nauda, rūpijas un dolāri, lai ievilinātu Hadži savā tīklā. Viņa rīcībā bija neierobežoti līdzekļi, līdzekļi, kas ļāva iegūt varu, un daudzi sakari attiecīgajās aprindās. Es prātoju, cik daudz viņš dod Dasam, lai Indijas drošības priekšnieks paliktu savā algu sarakstā. Vai arī Dass bija vēl viens fanātiķis, kurš akli ticēja Šivas slavas sapņiem, Indijas zelta laikmetam, spēcīgajai Mauru un Guptu civilizācijai.
  
  
  Lai kādi būtu vīrieša motīvi, briesmas visai pasaulei palika. Bet ne tik bīstams un mānīgs kā pats Šiva. Es iespiedos resnajos dzīvžoga zaros, cerot, ka čaukstēšana un čīkstēšana neatdos manu klātbūtni.
  
  
  - Kārters? Balss sauca, kas satur vairāk nekā vienkāršu sarkasma noti. Tā bija izmainīta balss, kas ieguva dramatiskus toņus. - Vai tas esi tu, draugs? Vai esi atnācis pie manis ciemos?
  
  
  Viņš atkal kļuva vēss un kontrolēts. Man nebija noskaņojuma iesaistīties sarunā vai pakļauties viņa vārdu spēlei. Es izvēlējos beigt diskusiju uz spēcīgākas nots. Bet es to nevarēju redzēt. Apstājos un pastūmu malā zarus, nenoraujot skatienu no durvīm, no kurām steidzīgi izkāpu... likās, ka pirms nedēļām, nevis stundām.
  
  
  Kas... kas pie velna!...
  
  
  Es pamirkšķināju un paskatījos vēlreiz, lai pārliecinātu sevi, ka tas ir triks, optiska ilūzija. Bet nē, acis mani nepievīla. Tas bija Šiva, bet viņš nepavisam nebija līdzīgs tam, ko biju iztēlojusies, par viņu nebija nekā tāda, ko biju iedomājusies. Viņš bija absolūti atšķirīgs no jebkura cilvēka, ko es jebkad savā dzīvē biju redzējis.
  
  
  Labās rokas vietā no plaukstas sākuma... vai tur, kur parasti būtu pirksti, vīrietis valkāja nerūsējošā tērauda protēzi... līdz plecam. Viņam nebija labās rokas, bet Rivas velnišķīgais un viltīgais onkulis nenēsāja ne parastās protēzes, ne parastus priekšmetus, ne koka vai plastmasas rokas. Nē, ser.
  
  
  Piestiprināta pie pleca, tērauda kobra kustējās uz priekšu un atpakaļ gaisā, kobra visādā ziņā atgādināja dzīvu rāpuli, un no tās metāla zobiem pilēja spēcīga inde!
  
  
  Teikt, ka tas bija fantastiski un neticami, tas bija nepietiekami. Es turpināju mirkšķināt, bet tā nebija mirāža vai halucinācijas. Tas bija reāli, šausmīgi un biedējoši īsts! Tērauda kobrai visas tās anatomiskās daļas bija precīzas līdz mazākajai detaļai: ķīļveida galva ar kapuci, atveramas un aizveramas spīles. Zobi neapšaubāmi bija zemādas šļirces, kas spēja injicēt rāpuļa nāvējošo indi upura asinsritē.
  
  
  Es paskatījos prom no dīvainās un draudīgās ierīces, pievēršot uzmanību Šivas sejai. Auksta, stūraina seja, kas atgādina rāpuļa seju. Viņam bija šauras melnas acis un biezas kuplas uzacis. Viņš bija vidēja auguma, ar kalsnu, liesu ķermeni, no kura izplūda dēmoniskas ļaunprātības gars.
  
  
  Viņš nebija parasts ienaidnieks, bet cilvēks, tāpat kā vairums manu ienaidnieku, pulcējās vienā bandā... tādi cilvēki kā Karaks, netveramais Vilkacis vai personificētais dēmons, kurš sevi sauca par "Jūdas kungu".
  
  
  It kā ar tērauda kobru nepietiktu kā aizsardzības ierocim (un, ja nepieciešams, arī kā uzbrukuma ierocim), Šivas labā rokā atradās 45. kalibra pistole, pasaulslavenā amerikāņu Colt. Šiva vicināja pistoli uz priekšu un atpakaļ, gaidot kādu kustību vai skaņu, kas varētu atklāt manu atrašanās vietu starp dzīvžogu.
  
  
  - Viņš kliedza. - Godīgi sakot, Kārter! - Es nešaušu. Mums ir jārunā, jāapspriež... pat jūsu saruna ar Dasa kungu šopēcpusdien, starp citu. Un, kamēr mēs esam pie tā, pastāstiet man, ko jūs darījāt ar manu brāļameitu, skaisto Singas jaunkundzi? Es nevaru atrast šo jauko meiteni.
  
  
  Es neatbildēju.
  
  
  Tā vietā es pacēlu Beretu un notēmēju, mērķējot uz Šivas krūtīm. Lēnām nospiedu sprūdu, pie sevis domāju, ka murgs drīz beigsies. Vīrietis lieliski izcēlās, un es nevarēju vēlēties vieglāku mērķi: patiesībā gaisma, kas plūda no durvīm aiz viņa, pilnībā izgaismoja viņa slaido augumu.
  
  
  Bet tā vietā, lai redzētu viņu nokrītam uz ceļiem, tā vietā, lai dzirdētu viņa pēdējo apslāpēto kliedzienu vai redzētu viņu agonijā saviebamies, es biju apstulbis, kad ieraudzīju Beretas lodi atsitamies no viņa krūtīm. Tad lode trāpīja senajai akmens statujai dārza centrā.
  
  
  - Tātad tu esi klāt! - indiānis pasmīnēja un nospieda kolta sprūdu, raidot liktenīgu lodi dažus centimetrus no manas galvas.
  
  
  Es instinktīvi dubultoju, joprojām neticot savām acīm. Lode atsitās pret viņa krūtīm, taču nekas neliecināja, ka Šiva zem baltās kurtas valkāja ložu necaurlaidīgu korseti. Patiešām, es redzēju viņa kailās krūtis zem krekla, krūšu aprises, muskuļus. Manām neticīgajām acīm viss ir skaidri redzams.
  
  
  Ja vien viņš arī nav tērauds, es secināju. Bet tas bija neiespējami. Cilvēks nav robots... vai tomēr?
  
  
  Nē, protams, tā nebija, taču nevarēja noliegt to, ko es redzēju, un nevarēja noliegt, ka Šiva, šķiet, ir apveltīta ar pārdabiskām spējām. Es otrreiz notēmēju un nospiedu sprūdu. Es mērķēju uz indiāņa galvu, taču tajā pašā mirklī viņš atkāpās, un lode iestrēga durvju rāmī, pavisam nedaudz garām mērķim.
  
  
  Tātad viņš bija neaizsargāts vai vismaz dažās ķermeņa daļās viņš bija neaizsargāts. Tā kā es nezināju, cik daudz munīcijas man ir palicis, es negaidīju, kad Šiva iznāks no savrupmājas. Ar ātru kustību, neskatoties uz savainoto kāju, es atgrūdu biezo dzīvžogu un izviju cauri dārzam. Es zināju, ka viņa ierocis var riet jebkurā brīdī. Tā bija skaņa, kuru es negribēju dzirdēt, bet es tomēr riskēju, garīgi lūdzot, lai vīrietis paliktu ārpus redzesloka, līdz es sasniegšu villas pusi.
  
  
  -Tu kādu meklē?
  
  
  Es pagriezos un vienlaikus nospiedu sprūdu. Bet Bereta klusēja: veikals bija tukšs. Viens klikšķis un viss. Es iemetu ieroci Šivas izkropļotajai, smaidīgajai sejai. Uzlidoja kobras formas metāla roka. Bereta atlēca no metāla rokas un nokrita zemē.
  
  
  - Nekustieties, Kārtera kungs. Ne soli, pavēlēja Šiva. Viņš turēja koltu tieši pret manām krūtīm, un man nebija nodoma atdalīties no šīs mana ķermeņa anatomiskās daļas... vismaz ne pārāk drīz.
  
  
  - Ko tu gaidi, Šiva? Kāpēc tu nešauj, tāpēc tiksim galā?
  
  
  - Redzēt tevi mirstam, neciešot nožēlojamu nāvi, dārgais draugs? Nē, baidos, ka tas nav manā stilā. Galu galā manas skaistās čūskas joprojām ir izsalkušas, neskatoties uz bagātīgo ēdienu, pateicoties jaunajam Niradam. Manuprāt, puika bija noderīgāks par oficiantu. Bet es vēlos, lai Cobra būtu vienota un kompakta organizācija. Un tā kā Nirada vecākais brālis jau bija manā dienestā, es neredzēju iemeslu nepieņemt darbā arī zēnu. Diemžēl neesi domājis par karjeras beigšanu. Briesmonis pārmetoši noklikšķināja pa mēli, turot ieroci vērstu pret manu sirdi.
  
  
  Aiz muguras dzirdēju kādu uzmanīgi kustamies. Es pagriezu galvu un ieraudzīju sikha figūru, kuru šopēcpusdien biju ievainojis Agras pasta priekšā, izmetot lodi caur viņa labo kāju. - Ak, tas esi tu, Krišna! – Šiva priecīgi iesaucās. Tad viņš paskatījās uz mani ar aci. - Man šķiet, ka jūs abi viens otru pazīstat.
  
  
  "Mums bija prieks satikties pēcpusdienā," es nomurminu.
  
  
  - Jau. Es atceros, ka Krišna man pastāstīja jūsu tikšanās detaļas. Bet jūs, Kārtera kungs, nezinājāt, ka Krišna ir Nirada vecākais brālis. Viņš tika nosaukts hinduistu mīlestības dieva vārdā, lai gan viņš tika audzināts kā dievbijīgs sikhs. Bet tam visam tagad nav nozīmes – Šiva viņu pārtrauca. “Pietiek pateikt, ka Krišnam ir zināms naids pret tevi, dārgais Kārter, jo īpaši tāpēc, ka viņš atklāja, ka tu esi atbildīgs par viņa brāļa traģisko nāvi.”
  
  
  "Ja es nebūtu nogalinājis Niradu, viņš būtu mani nogalinājis," es atbildēju. – Tu ļoti labi zini, Šiva. Tas ir džungļu likums, spēcīgākā izdzīvošana.
  
  
  "Tieši tā, tieši tā," indiānis pasmīnēja. "Bet jūs, man ir ļoti žēl, ka jums jāsaka, ka jūs vairs neesat tas spēcīgākais, Kārtera kungs."
  
  
  Krišna neteica ne vārda. Žēl, ka viņš nepamanīja izspiedušos nunčukus savā aizmugurējā kabatā. Bet, kad viens ierocis bija vērsts pret manām krūtīm un otrs pret muguru, es neuzdrošinājos izdarīt nepatiesu kustību, pretējā gadījumā viņi abi nospiedīs sprūdu. Tāpēc es stāvēju, cenšoties neradīt pārāk lielu stresu savai savainotajai kājai.
  
  
  "Tu vēl neesi atbildējis uz manu jautājumu, Kārter," Šiva turpināja. -Tu man nepastāstīji, kas notika ar manu skaisto brāļameitu...
  
  
  - Viņa ir mirusi.
  
  
  Viņš pacēla uzacis, kad viņa draudīgi melnajās acīs pazibēja zibspuldze. - Miris?
  
  
  "Miris," es meloju. - Gurneks viņu nogalināja, pirms es paspēju viņu apturēt. Viņa nomira uzreiz, ja tas ir kāds mierinājums.
  
  
  "Nebūt ne," Šiva atbildēja ar izsmejošu smieklu. “Kopš bērnības viņa vienmēr ir bijusi melīga, paštaisna palaistuve. Bet man viņa īpaši pietrūks par lietām, ko viņa darīja ar maniem vīriešiem, kas viņiem šķita tik smieklīgi, kopš viņa dzīvoja kopā ar mani...
  
  
  - Tātad viņa bija jūsu ieslodzītā, jūs domājat.
  
  
  – Kuram tu dod priekšroku, tam nav nozīmes. Izņemot to, ka viņas nabaga tēvs... mans mīļais brālis smagi cietīs par savas dārgās meitas zaudēšanu.
  
  
  Katru sekundi es sāku saprast, cik viegli ir ienīst šo vīrieti. Viņš bija izvirtulis, briesmonis ar prātu kā tērauda lamatas, izcils, bet savīts, ārprātīgs. Vīrietis laizīja lūpas un uzsmaidīja man, šim smaidam vajadzēja paust sadismu un sarkasmu.
  
  
  "Man ar tevi būs ļoti jautri, Kārter," viņš smejoties teica. – Redzēsi, tas mazais laiks, ko pavadīsim kopā, būs jautri!
  
  
  "Pastāsti man vēl vienu lietu, Šiva, tikai ierakstam," es pārtraucu, paceļot balsi cerībā, ka Riva mani sadzirdēs un gadījumā, ja viņa palaidīs garām pirmās dialoga rindas. -Kur ir Rivas tēvs? Kāda meitene man par to stāstīja un... es gribu zināt? Es viņai neticēju...
  
  
  Šivas sagrozītā psiholoģija darbojās tieši tā, kā biju cerējis.
  
  
  "Tu bijāt muļķis, šaubījāties par manu brāļameitu," indiānis atcirta. – Brālis ir sveiks un vesels, tikai dažu soļu attālumā no mums. Ja pareizi atceros, tu tajā pašā dienā devies uz kautuvi. Es varētu piebilst, kur jūs atraisījāt sajukumu.
  
  
  - Un kur viņš?
  
  
  - Ko, Kārtera kungs? Mans brālis nevar nodarīt ļaunumu, tas arī viss; precīzāk sakot, viņš nav spējīgs nevienam nodarīt pāri. Viņš priecājās, izbaudīdams spēku, ko turēja rokās.
  
  
  Un es stāvēju uz vietas, nespēdama spert ne soli un mainīt situāciju. Mani turēja ar ieroci ar diviem ieročiem priekšā un aizmugurē, kas bija gatavs dažu sekunžu laikā pārvērsties par Šveices siera gabalu. Šis nebija labākais laiks maniem iecienītākajiem trikiem, īpaši ar Krišnu, kurš ļoti gribēja mani nošaut, lai atriebtos par sava brāļa nāvi.
  
  
  Bet pēkšņi lode izbeidza viņa sapņus par atriebību. Šāviens tika raidīts aiz dzīvžoga, kurā slēpās Riva. Meitenei bija ideāls mērķis. Es pielēcu sānis, izvairoties no Šivas pistoles, un ar acs kaktiņu paskatījos uz Krišnu: viņa baltā krekla priekšpusē parādījās koši traips. Viņš nokrita kā notriekts, lodes trieciens metās pretī atvērtajām durvīm villas sānu fasādē.
  
  
  Es cerēju izmantot Šivas pārsteiguma brīdi. Es palēcos uz priekšu, atsitot roku, kas turēja ieroci, lai piespiestu viņu atlaist pistoli. Viņam izdevās izšaut tieši tad, kad tērauda roka kobras formā piezemējās uz mana pleca.
  
  
  Zobi, kas pilēja ar nāvējošu inde, atradās divas collas no mana kakla. Es iesitu indiānim pa žokli, izvairoties no viņa krūtīm, jo joprojām nesapratu, ko viņš valkā zem “jakas”, un negribēju dauzīt manu roku pret tērauda plāksni.
  
  
  -Tu nevari uzvarēt, Kārter! Nekad! - vīrietis nočukstēja, kad es viņam iesitu ar plaukstu iedobē starp kaklu un plecu. Trieciens nostrādāja; vīrietis uz mirkli atlaida tvērienu un ierocis nokrita zemē.
  
  
  Es nometu to malā, un lielgabals aizlidoja pa grants taku. "Tātad mēs esam vienādi," es teicu, sperot soli atpakaļ. Es iebāzu roku kabatā un izņēmu nunčukus.
  
  
  Šiva samiedza acis, līdz tās kļuva par divām plānām spraugām; viņa seja vairāk kā jebkad atgādināja reptiļa seju. Nedomāju, ka viņš zināja, kas ir "nunčuki", bet viņš noteikti saprata, ka tie nav nevainīgi ieroči. Viņš atkāpās pret durvīm, pārkāpdams Krišnas līķi... un tajā pašā mirklī atkal atskanēja šāviens. Taču šoreiz Riva mērķēja ne tik precīzi, un lode iestrēga putekļos un grants pie tēvoča kājām.
  
  
  "Tātad prostitūta ir dzīva," briesmonis pasmīnēja. - Ne uz ilgu laiku, Kārter, es jums apliecinu.
  
  
  - Jūs nevarat sevi apdrošināt pret negadījumu! - es ironiski iesaucos, ieturot distanci kobras zobu dēļ. Spīdošie zobi uz metāla stieņa man atgādināja Šivas savdabīgo neprātu, viņa sadistiskās metodes.
  
  
  - Tas ir iestrēdzis! Nešauj, Nik! Aiz biezā dzīvžoga spalgi no panika atskanēja Rivas balss.
  
  
  - Paliec tur; neej! - Es viņai pēc kārtas kliedzu.
  
  
  Man bija jāizmanto “nunchucks”, lai salauztu briesmoni galvu vai nožņaugtu viņu. Bet es nevarēju tikt tuvāk, vismaz pagaidām.
  
  
  “Tu, protams, saprati, ka manas “kobras” zobi... – indiāņa ļoti melnās acis uz mirkli pievērsās metāla rokai, – ... tie ir pilni ar nāvējošu indi, no indes izveidojušos maisījumu. no četrām čūskām. Viņš mēģināja nesteidzīgi, kavējoties pie čūsku apraksta. - Es pagatavoju indes maisījumu no zaļās mambas, zvīņainās odzes, Austrālijas čūskas un sava iecienītākā rāpuļa tādu iemeslu dēļ, kurus jūs varētu uzminēt, karaliskās kobras. Kopā ņemti, Kārtera kungs, viņi rada iespaidu, ka jaunā Nirada nāve šķiet žēlsirdīga dāvana, it kā zēns nemaz nebūtu cietis. Bet jūs zināt, cik daudz viņš cieta, vai ne, Kārter?
  
  
  - Kur ir Kaste, Šiva? - es jautāju, nepievēršot uzmanību viņa īsajai runai un sātaniskajam smīnam, kas ieloka viņa lūpas. – Esmu gatavs ar tevi slēgt darījumu, apmaiņu. Tava dzīve par Haji izgudrojumu.
  
  
  - Darījums? - viņš smejoties atkārtoja. - Tu joko, Kārter. Iedomājieties, es pat veicu piesardzības pasākumus, iznīcinot visas Haji piezīmes un piezīmes, ja viņš kādreiz nolemtu aizbēgt! Nē, šeit ir tikai viena kaste, un tā ir mana, Kārter. Neviens cits to nesaņems.
  
  
  - Tātad labie puiši Pekinā jums dos carte blanche, vai ne? Jūs maldinat sevi, Šiva. Nemaz nerunājot par to, ka tu tērē manu dārgo laiku.
  
  
  Cik zināju, indiānis blefoja. Varbūt albānis Hadži tieši tajā brīdī aizslīdēja prom no villas, paņemot līdzi savu dārgo izgudrojumu. Esmu nonācis pārāk tālu, lai redzētu, kā mana misija nožēlojami izgāžas. Tāpēc es pieņēmu lēmumu. Kamēr es palieku metāla kobras rokai nepieejamā vietā, es varu tikt galā ar to.
  
  
  Es paspēru soli uz priekšu un Šiva atkāpās. Viņš baidījās, neskatoties uz šausmīgo ieroci, kas šķita viņa ķermeņa, būtnes neatņemama sastāvdaļa. Ar smīnu turpināju vilkt kāju pa grantēto piebraucamo ceļu. Viņš atkal atkāpās, bet šoreiz es pakāpos uz sāniem un skrēju uz durvju pusi, mēģinot steigties viņam pakaļ, pirms viņš paguva manevrēt manu metālisko roku nogalinošā sitienā.
  
  
  Kustībai bija nepieciešams laiks, kas aprēķināts līdz sekundes simtdaļai, laiks, kas bija nepieciešams, lai apvilktu ādas auklu ap briesmoņa kaklu, un laiks, kas bija nepieciešams, lai izvairītos un izvairītos no zemādas zobu sakodiena. Tajā pašā mirklī, kad es izlēcu uz priekšu, mēģinot aptīt bifeļa ādu ap Šivas rīkli, tērauda roka pagriezās uz leju un pārgriezu vadu uz pusēm. Es piespiedu savu nunčaku nūju pret nolādētās ierīces metāla stieni, bet koks slīdēja pa gludo virsmu.
  
  
  Indīgie zobi draudīgi virzījās tuvāk manam kaklam. Es pastūmu Šivu uz priekšu, atlaidu to, kas bija palicis pāri no saviem “nunchucks” (agrāk slotas) un satvēru tērauda kobru ar abām rokām. Vīrietis smagi elpoja, un mākslīgā roka nostājās man pretī. Es nezināju, kā tas darbojas, bet es nevarēju beigt par to jautāt.
  
  
  Mans elkonis pieskārās vīrieša krūtīm. Indiānis bija uzvilcis kaut ko cietu, bet ne metālisku. Droši vien tā bija plastmasa. Šiva turpināja smieties, pat cīnoties, un, it kā lasot manas domas, viņš teica: "Ļoti viegls un ložu necaurlaidīgs." Vēl viens lielisks izgudrojums no Haji. – Viņš uzvedās kā maniaks pat visbezcerīgākajās situācijās.
  
  
  Viņš bija tik lepns, tik pārliecināts. Tikmēr zobi, kas spļāva indi, nāca arvien tuvāk manam kaklam. Rokai bija pārdabisks spēks, kā robotam, bet otra indiešu roka nevarēja pārvarēt manu fizisko spēku. Bet čūska bija stiprāka, un es izmisīgi cīnījos, lai spožie metāla zobi nedurtos manā kaklā.
  
  
  Es pacēlu vienu ceļgalu un devos uzbrukumā, iespērot viņam pa cirksni. Šiva iesaucās, noliecoties; tajā pašā mirklī es iedūru zobiem līdzīgas zemādas adatas viņa miesā, viņa tievajā, muskuļotajā kaklā.
  
  
  Pirmajai izbrīna un pārsteiguma izpausmei sekoja šausmu izpausme, kas izkropļoja viņa vaibstus.
  
  
  Es atrāvos, lai neļautu tērauda rokai man atsist otrreiz, un stāvēju nekustīgi, skatoties, kā Šiva aizraujas, mēģinot elpot. Inde sāka ietekmēt elpošanas centrus, un uz ādas parādījās dīvaini asiņaini plankumi. Uz ādas ātri parādījās tumši sarkani plankumi - iekšēja asiņošana.
  
  
  "Mašīna... Kārters...... pretlīdzeklis..." viņš ievaidējās, mēģinot pakustināt kājas, lai atkal iekļūtu villā un, iespējams, nokļūtu laboratorijā. Bet viņa kājas jau bija paralizētas.
  
  
  Šiva nokrita zemē, raustīdamies vardarbīgā krampjveida trīcē, kas satricināja visu viņa ķermeni.
  
  
  Man blakus parādījās Riva.
  
  
  Bet viņa nenovērsa skatienu un neiebāza galvu manās krūtīs. Viņa stāvēja, trīcēdama, skatīdamās, kā tēvocis mirst, nemitīgi lūkojoties uz saviebušos figūru, kas nāves priekšā kļuva nekustīga un auksta.
  
  
  Jo tieši nāve rīkoja šo izrādi tur, tajā dārzā, kas šķita tik nevietā, tik auglīgs un zaļš un tik nevietā kailās un putekļainās Indijas sausajā nabadzībā.
  
  
  Tā bija nepatīkama nāve. Bet jā, šis Šiva nekad nav bijis jauks cilvēks.
  
  
  
  
  15
  
  
  Nevarētu teikt, ka beigās viss beidzās labi, proti, skaistā iepakojumā ar lentīti pārsietu kastīti glabāšanai pie Mākslas akadēmijas durvīm. Faktiski pēc Šivas nāves tikai vienai personai (palika tikai viena) izdevās aizbēgt no organizācijas, kas sevi dēvēja par "Cobra" tīkla.
  
  
  Hoks man pastāstīja, ka no uzticama avota uzzinājis, ka Hadži šķērsojis Indijas robežu, lai pazustu Ķīnas bezrobežu teritorijā. Pēc tam par albāņu zinātnieku nekas vairāk nebija zināms. Bet es nebiju tik naiva, lai noticētu, ka agri vai vēlu, tuvākajā laikā, mēs viņu savā ceļā nesatiksim.
  
  
  Tāpat kā Šiva, Hadži sākumā joprojām bija mīkla, bezsejas drauds, kura zinātnisko atjautību, iespējams, jau bija izmantojuši vīrieši, kuri valdīja Pekinā.
  
  
  Lai nu kā, tā nav mana darīšana... vismaz pagaidām ne.
  
  
  Pirms desmit dienām man vajadzēja darīt citas lietas, proti, nogalināt Šivu un paņemt kastīti. Šiva bija miris. Kaste, ko mēs ar Rivu atradām seifā pie trakā villas, jau bija mūsu rokās. Pēc tam es pametu Agru, lai aizvestu mantas uz Ņūdeli, līdzi ņemot Rivu. Un tajā brīdī Šivas brāļameita, kas gulēja man blakus uz liela paklājiņa uz zelta smiltīm nelielā pludmalē gar Malahar piekrasti. Desmit minūšu gājiena attālumā atradās gleznainā Panaji pilsēta, kuru kādreiz bija ieņēmuši portugāļi. Mēs bijām Goa pelnītā atvaļinājumā.
  
  
  Riva ieritinājās man blakus un kaut ko murmināja miegā, viņas slaidais, iedegušais ķermenis smaržoja ar saules aizsargkrēmu smaržu. Maiga, ritmiska viļņu skaņa, kas sita pret krastu, lika man justies dziļi miegainam, brīnišķīgai sajūtai. Man vairs nedraudēja, man vairs nebija jāskrien, es vairs nejutos izmisusi. Es vairs necīnīju par savu dzīvību, vairs nesaskāros ar situācijām, kas daudzos gadījumos šķita nepārprotami pret mani, bet gandrīz nekad nebija man labvēlīgas.
  
  
  Bet pat tad man šajā gadījumā bija ļoti maz iespēju. Visu šo laiku tieši Šiva radīja situācijas un diktēja spēles noteikumus. Galu galā viņš kļuva par neveiksminieku, ko, manuprāt, viņš nekad neuzskatīja par iespējamu. Pat desmit miljonu vērtais narkotiku sūtījums nekad nesasniedza galamērķi, pateicoties Indijas valdības tūlītējai iejaukšanās.
  
  
  Indijas gaisa spēku lidmašīnas notrieca helikopteru, kas veda heroīnu no Ķīnas, tieši brīdī, kad tas šķērsoja robežu Indijas debesīs.
  
  
  Pēc divām dienām ministrs izdarīja pašnāvību: viņa nāve liecināja par viņa sakariem ar organizāciju Cobra. Un attiecībā uz Puranu Dasu, bijušo Indijas izlūkdienesta virsnieku, likuma garā roka beidzot ir pierādījusi savu efektivitāti.
  
  
  Dass atradās cietumā Ņūdeli, gaidot tiesu. Viņam būtu daudz ko stāstīt tiesnešiem, jo īpaši tāpēc, ka valdība apsolīja atlikt viņa nāvessodu, ja viņš piekritīs atklāt visu, ko zina par Kobras operācijām.
  
  
  Pamatojoties uz to, kā es viņu pazinu, man nebija šaubu, ka Dass būs sadarbības liecinieks, kurš valdības amatpersonām stāstīs visu, ko viņi vēlas uzzināt, un varbūt vēl vairāk.
  
  
  Tādējādi pašreizējā situācijā robi tika aizpildīti. Izņemot Hadži, man izdevās izpildīt uzdevumu, Vanagu apmierinot. Es pat neesmu aizmirsis solījumu, ko devu Rivai. Mēs atradām viņas tēvu slepenā vietā tur, kautuvē.
  
  
  Tagad nabags tika hospitalizēts atsevišķā Ņūdeli labākās slimnīcas palātā, kur dienu un nakti palīdzību sniedza ārsti un medmāsas, kas darīja visu iespējamo viņa atveseļošanai. Tādējādi es turēju savu vārdu Rivai un AX.
  
  
  "Paņemiet mēnesi atvaļinājumu," Vanags teica augstsirdīgi tagad, kad esmu pabeidzis misiju ar zināmiem panākumiem.
  
  
  Brūce uz manas kājas sāka dziedēt, un ar katru dienu es jutos labāk. Un man bija sajūta, ka pēc pāris nedēļām mans priekšnieks atzvanīs, lai uzliktu man mugurā jaunu misiju... no kuras es nevarēju atteikties.
  
  
  Visas šīs domas šaudījās manā galvā, kad gulēju pludmalē, sauļojoties.
  
  
  Es pastiepu roku un apliku to ap Rivas pleciem, pievelkot viņu sev tuvāk. Bet kāds man iedūra ribās...
  
  
  Miegainība pazuda un es acumirklī pielecu kājās. Riva iesmējās, kad mēs abi pagriezāmies pret bārdaino vīrieti, kurš smiltīs bija nolicis lielu pītu grozu. "Es lūdzu maz, Sahib," vīrietis teica ar platu smaidu. - Tikai divdesmit rūpijas, un es jums parādīšu, kā tiek apburtas čūskas... Ļoti indīgas, "sahib"... kobras!
  
  
  Es viņam ne vārda nesakot iedevu divdesmit rūpijas.
  
  
  Divdesmit rūpijas, lai “nebūtu” čūsku pieburtājam, bet lai būtu privilēģija neredzēt sev priekšā kobru, pat ja tā ir pieradināta.
  
  
  "Zini, jums patiktu izrāde," smejoties sacīja Reva.
  
  
  "Ne tik ļoti kā tu man patīc," es atbildēju, vēlreiz viņu apskaujot.
  
  
  Augšā, bez mākoņainajām debesīm, pacēlās kaijas. Par laimi, tie nav grifi, es nodomāju. Un tad es aizmirsu gan grifus, gan čūskas, aizmirsu pat Indiju.
  
  
  Riva bija ar mani, un tas bija vairāk nekā pietiekami, lai mans prāts būtu aizņemts.
  
  
  BEIGAS.
  
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Cilvēks, kurš pārdeva nāvi
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Cilvēks, kurš pārdeva nāvi
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Prologs
  
  
  Hsiang Shu Jan gaidīja. Vienatnē, polārajā naktī. Viņš notupās mēness apspīdētajā sniegā kā pūķis, kas bija gatavs uzbrukt. Viņa nāsis plīvoja un izlaida tvaika mākoņus. Viņa acis neprātīgi pazibēja pāri savai pēdai.
  
  
  Balts kamuflāžas lietusmētelis maz pasargāja viņa stiepto ķermeni no skarbā vēja un mīnusa temperatūras. Aiz viņa, ķepas, izstieptas nemitīgi mainīgajā sniegā, gulēja viņa beigtie ragavu suņi. Viņa ragavas saspieda suņu nāves moku gaudojošais niknums. Inde, tagad Hsiangs zināja. Lēnas iedarbības inde. Nav svarīgi, viņš domāja. Hsjans vairs nedomāja par bēgšanu. Viņš vairs nedomāja par izdzīvošanu. Viņš domāja tikai par nāvi un ieroci uz viņa gurniem, kas viņu nogalinās.
  
  
  Simt jūdzes uz austrumiem, tālu spokainajā ainavā, viņa mūža darba drupas joprojām gruzdēja. Drausmīgs lopisku dusmu sauciens viņam no rīkles plīsa, atceroties visus gadus, ko viņš tajā bija ielējis, un tā brutālo, pēkšņo iznīcināšanu. Viņa laboratorija. Uz brīdi viņš padevās domai, kurai tā bija paredzēta. Kādu brīdi viņš iedomājās, kādu postu tas bija izraisījis.
  
  
  Viņš iztēlojās milzīgus Amerikas kviešu laukus, kas panīkuši un pūst karstajā saulē, notraipīti un smirdoši pēc savas laboratorijas nāvējošās sēnītes. Viņš redzēja, kā krievu birokrātiem izmisīgi bija vajadzīgas jaunas graudu piegādes bada mirstošajiem iedzīvotājiem, kuras viņi nekur nevarēja atrast. Viņš neapzināti pasmaidīja.
  
  
  Bet tikai uz sekundes daļu. Vējš norāva smaidu no viņa lūpām, atgādinot, kur viņš atrodas un kas mainīja viņa likteni. Nebūs nekāda cieņa Khshang Sjo Jan. Viņam neizdevās. Un tās vadītāji par to nebūtu priecīgi.
  
  
  Bet viņš neatgriezīsies, lai tiem stātos pretī. Hsjans zināja, ka viņš nomirs šeit, mežonīgo plašumu sniegā, šajā bezgalīgajā naktī. Bet, pirms viņš varēs sajust nāvi, viņš apmierinās savu slepkavības tieksmi: šī amerikāņa nāvi.
  
  
  Hsjans bija pārliecināts, ka garais amerikānis drīz ieradīsies, jo šis amerikānis bija solīds cilvēks. Viņš rūpīgi nogalināja Sūnu un Dzjanu, autodidaktus slepkavas. Un pēc tam, kad nogalināja šos divus sargus, viņš pielika lielas pūles, lai uzstādītu aizdedzinošas bumbas. Laboratorijas iznīcināšana bija pabeigta.
  
  
  Amerikānis sita, kamēr Hshang gulēja. Viņš pamodās no pēdējiem apslāpētiem sprādzieniem un redzēja liesmas, kas izplūst no visām durvīm un logiem.
  
  
  Viņš pieskrēja pie savām kamanām un suņiem, bēgot no tā tālā tēla — amerikāņa, par kuru eskimosi tās nedēļas sākumā bija čukstējuši dienvidu apmetnē.
  
  
  Kad suņi ceļā nomira, Hsiangs zināja, ka amerikānis ir veicis piesardzības pasākumus. Viņam nebija nodoma ļaut Hsjangam aiziet, tāpēc bija skaidrs, ka amerikānis neko neatstāj nejaušības ziņā. Viņš ieradīsies, lai pārliecinātos, ka Hsiangs ir miris.
  
  
  Hsjans trīcēja no dusmām. "Mirti, amerikāniete," viņš čukstēja uz nakti. "Nomirsti pirmais."
  
  
  Viena stunda, divas. Viņš notupās, sildīdamies naidā. Un tad, visbeidzot, suņu riešana, vāja no pieaugošā vēja.
  
  
  Hsjans ātri izvilka labo roku no aitādas dūraiņa un iebāza to parka kabatā. Pirksti savilkās ap automātisko pistoli. Ķīnieši to pazīst kā Type 54, viņu krievu 7,62 mm TT M 1933 Tokarev kopija. Hsjans lēnām izvilka pistoli no kabatas un ienesa istabā vienu no astoņām Mauzera patronām, kas bija pietiekami smagas, lai caurdurtu priedes pēdu. Tad viņš nokrita līdz vēderam uz sniega, tieši starp sliedēm, ko atstāja viņa salauztās kamanas, un paskatījās caur ieroča vizieri.
  
  
  Tas nebūs grūts kadrs mēness gaismā. Viņam tieši priekšā tuvojas skaidri definēts mērķis. Hsjans iebāza pistoli atpakaļ kabatā, nolaida galvu ar baltu vāciņu un kļuva gandrīz neredzams sniegā. Tad viņš sāka skaitīt. Amerikānim būtu labi suņi, tādi, kas varētu nodzīvot līdz trīsdesmit piecus gadus vecam. Bet man bija jārēķinās ar nogurumu: divdesmit pieci stundā. Apmēram divarpus minūtes uz kilometru. Četri simti metru minūtē. Septiņi metri sekundē.
  
  
  Kad viņš atkal dzirdēja skaņu, tas kļuva skaidrāks. Un, sadurot ausis, viņš spēja atšķirt dažādu suņu skaņas. Brīdi vēlāk atskanēja kamanu rīboņa.
  
  
  Hšhans izvilka pistoli. Ramanas viņš ieraudzīja tikai simt jardu attālumā. Viņš izlēca no sniega vētras: suņi skrēja sacīkstēs, kamanas garumā skrēja bedrains ar segām klātu krājumu kaudze, un tad no aizmugures skrējējiem izliecās gara, tumša figūra, šūpojoties pa spokaino ainavu.
  
  
  Hsjans lēnām skaitīja līdz desmit, tad atklāja uguni. Raugoties pār tumšās figūras vizieri, kas stāvēja aiz lādējošiem suņiem, Hsjans ieraudzīja nelielu kušķi, iespējams, galvaskausu un matus, kas mēness gaismā brīdi kūpēja, pirms sabruka sniegā. Taču nekustīgais šoferis un rejošie suņi turpināja steigties.
  
  
  Hsiangs šāva atkal un atkal. Un atkal. Suņi, ragavas un cilvēks turpināja dārdēt, karājoties augstu virs viņa viziera. Tagad viņš nevarēja palaist garām. Hsjanga rādītājpirksts vēlreiz nospieda sprūdu. Pistole grabēja.
  
  
  Viņa redzeslauku piepildīja mežonīgas suņu acis, mēles, kas karājās no snaudošajiem žokļiem, ķepas slīdēja cauri sniega vētrai kā bēguļojošas elles mašīnas virzuļi. Hšans nometās ceļos un vēlreiz izšāva spraugā starp sevi un figūru tumšajā parkā. Tad viņš metās no ceļa ātrbraucošajām kamanām.
  
  
  Tuvumā, ragavām steidzoties garām, Khshang redzēja, ka figūrai nav sejas. Parks bija tukšs. Viņš iztērēja savas dārgās lodes uz putnubiedēkļa. Nākamajā mirklī viņš ieraudzīja kamanu pacēlāja slodzi, kad no savas slēptuves zem segas izlidoja lidojoša figūra.
  
  
  Plānais asmens mirdzēja mēness gaismā.
  
  
  Hsjans pagrieza savu pistoli uz augšu, kad ķermenis viņam trāpīja, nosūtot viņu uz muguras sniegā. Spēcīga roka satvēra viņa plaukstas locītavu un saspieda kaulu.
  
  
  Vāji Hsjans mēģināja vēlreiz pacelt ieroci.
  
  
  'Kas tu esi?' viņš kliedza. "Kas tu esi, kas tik labi nogalina?" Dūcis pazibēja lejā.
  
  
  Savas dzīves pēdējā, īsajā brīdī Hsjans dzirdēja divas lietas.
  
  
  Viņa asinis pil uz sniega.
  
  
  Un nosaukums: "Niks Kārters."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  
  Cilvēks, kurš pārdeva nāvi
  
  
  
  Oriģinālais nosaukums: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  
  
  
  
  Prologs
  
  
  
  
  
  
  Sjans Šu Jaņs gaidīja. Viens pats polārajā naktī. Viņš notupās mēness apspīdētajā sniegā kā pūķis, kas bija gatavs uzbrukt. Viņa nāsis plīvoja un izlaida tvaika mākoņus. Viņa acis mežonīgi sekoja viņa paša pēdām.
  
  
  Balts kamuflāžas halāts maz pasargāja viņa stiepto ķermeni no skarbajiem vējiem un sasalšanas temperatūras. Aiz viņa, ķepas, izstieptas nemitīgi mainīgajā sniegā, gulēja viņa beigtie ragavu suņi. Viņa kamanas saspieda suņu gaudojošais niknums. Inde, tagad Sjans zināja. Lēnas darbības inde. "Tam nav nozīmes," viņš domāja. Sjans vairs nedomāja par bēgšanu. Viņš vairs nedomāja par izdzīvošanu. Viņš domāja tikai par nāvi un ieroci uz viņa gurniem, kas viņu nogalinās.
  
  
  Simt jūdzes uz austrumiem, tālu spokainā mežā, viņa mūža darba drupas joprojām gruzdēja. Drausmīgs lopisku dusmu sauciens viņam no rīkles plīsa, atceroties visus gadus, ko viņš bija ielējis šajā un šajā nežēlīgajā, pēkšņajā iznīcībā. Viņa laboratorija. Kādu brīdi viņš prātoja, kam tas paredzēts. Kādu brīdi viņš iedomājās, kādu postu tas bija izraisījis.
  
  
  Viņš iztēlojās milzīgus Amerikas kviešu laukus, kas panīkuši un pūst karstā saulē, notraipīti un smaržo pēc nāvējošās sēnītes no viņa laboratorijas. Viņš redzēja, kā krievu birokrātiem izsalkušajiem iedzīvotājiem bija vajadzīgas jaunas graudu piegādes, kuras viņi nekur nevarēja atrast. Viņš neapzināti pasmaidīja.
  
  
  Bet tas viss pagāja tikai sekundes daļā. Vējš nogrieza smaidu no viņa lūpām, atgādinot, kur viņš atrodas un kas mainīja viņa likteni. Sjaņ Šu Jaņa atlīdzības nebūs. Viņam neizdevās. Un tās vadītāji par to nebūtu priecīgi.
  
  
  Bet viņš ar viņiem nesatiksies aci pret aci. Hsjans zināja, ka viņš nomirs šeit, mežonīgo plašumu sniegā, šajā bezgalīgajā naktī. Taču, pirms viņš pajutīs nāves garšu, viņš apmierinās savu slepkavības tieksmi: viņš nogalinās šo amerikāni.
  
  
  Sjans bija pārliecināts, ka garais amerikānis drīz ieradīsies, jo amerikānis bija rūpīgs cilvēks. Viņš rūpīgi nogalināja autodidaktiskos slepkavas Sunu un Dzjanu. Un pēc šo divu sargu nogalināšanas viņš pielika visas pūles, lai uzstādītu aizdedzinošas bumbas. Laboratorija tika pilnībā iznīcināta.
  
  
  Amerikānis sita, kamēr Sjans gulēja. Viņu pamodināja pēdējie apslāpētie sprādzieni, un viņš redzēja liesmas, kas plosījās no visām durvīm un logiem.
  
  
  Viņš pieskrēja pie savām ragavām un suņiem, izbēgdams no tā tālās figūras, amerikāņa, par kuru eskimosi tās nedēļas sākumā bija čukstējuši dienvidu apmetnē.
  
  
  Kad suņi ceļā nomira, Sjans zināja, ka amerikānis ir veicis piesardzības pasākumus. Viņam nebija nodoma ļaut Sjanam aizbēgt, tāpēc bija skaidrs, ka amerikānis nebija tāds tips, kas atstātu kaut ko nejaušības ziņā. Viņš ieradīsies, lai noteiktu Sjaņa nāvi.
  
  
  Sjans drebēja no dusmām. "Mirti, nolādētais amerikāniete," viņš čukstēja uz nakti. "Nomirsti pirmais."
  
  
  Viena stunda, divas. Viņš sēdēja uz pleciem, naidā sildīdamies. Un tad, visbeidzot, pieaugošajā vējā atskanēja vāja suņu riešana.
  
  
  Sjans ātri izvilka labo roku no aitādas dūraiņa un iebāza to jakas kabatā. Pirksti savilkās ap automātisko pistoli. Ķīnieši to pazīst kā Type 54, viņu krievu 1933. gada Tokarev 7.62mm TT M eksemplāru. Sjans lēnām izvilka pistoli no kabatas un paspieda aizbīdni ar vienu no astoņiem Mauzera lādiņiem, kas bija pietiekami smagi, lai caurdurtu priedes pēdu. Tad viņš uz vēdera iegrima sniegā, tieši starp sliedēm, ko atstāja salauztās ragavas, un paskatījās tālāk, nekā neredzēja ieroci.
  
  
  Mēness gaismā tas būs viegli. Skaidri definēts mērķis viņam tuvojas tieši viņa priekšā. Hsjans ielika ieroci atpakaļ kabatā, nolaida galvu baltajā vāciņā un kļuva gandrīz neredzams sniegā. Tad viņš sāka skaitīt. Amerikānim būs labi suņi, kuru ātrums var sasniegt trīsdesmit piecus kilometrus stundā. Taču bija jārēķinās ar nogurumu: divdesmit pieci stundā. Apmēram divarpus minūtes uz kilometru. Četri simti metru minūtē. Septiņi metri sekundē.
  
  
  Kad viņš atkal dzirdēja skaņu, tas kļuva skaidrāks. Un, būdams modrs, viņš spēja atšķirt dažādu suņu skaņas. Brīdi vēlāk atskanēja kamanu rīboņa.
  
  
  Hsiangs izvilka pistoli. Viņš neredzēja kamanas, kamēr tās nebija simt jardu attālumā. Viņš iznira no sniegotā slazda: suņi sacentās, kamanu garumā stiepās bedrains ar segām klātu krājumu kaudze, un tad no kamanu aizmugures iznira gara, tumša figūra, kas šūpojās pāri spokainajai ainavai.
  
  
  Sjans lēnām noskaitīja līdz desmit un atklāja uguni. Skatoties caur vizieri uz tumšas figūras galvu aiz lādējošiem suņiem, Sjans redzēja, ka mēness gaismā uz īsu brīdi parādījās neliels galvas un apmatojuma kušķis, pirms ienira sniegā. Taču nekustīgais šoferis un rejošs suns turpināja steigties.
  
  
  Sjans šāva atkal un atkal. Un atkal. Suņi, kamanas un cilvēks turpināja trokšņot, kad tie slējās pāri viņa slazdam. Tagad viņš nevarēja palaist garām. Sjans rādītājpirksts atkal apvijās ap sprūdu. Pistole atkal dārdēja.
  
  
  Viņa redzeslauku piepildīja mežonīgas suņu acis, mēles, kas izvirzītas no snaudošām mutēm, ķepas, kas slīdēja cauri pūšamajam sniegam kā bēgošas elles mašīnas virzuļi. Sjans piecēlās uz ceļiem un vēlreiz izšāva caur spraugu starp viņu un figūru tumšajā jakā. Tad viņš izmetās no ātrā kamanu ceļa.
  
  
  Tuvumā, kamanām lidojot garām, Sjans redzēja, ka figūrai nav sejas. Parks bija tukšs. Viņš iztērēja savas dārgās lodes uz putnubiedēkļa. Nākamajā mirklī viņš ieraudzīja kamanu pacēlāja slodzi, kad kaut kas izlidoja no tās slēptuves zem segas.
  
  
  Plānais asmens mirdzēja mēness gaismā.
  
  
  Hsjans pagrieza pistoli uz augšu, kad duncis viņam trāpīja, aizlidojot atpakaļ sniegā. Spēcīga roka satvēra viņa plaukstas locītavu un saspieda kaulu.
  
  
  Hsjans vēlreiz mēģināja pacelt ieroci.
  
  
  Viņš kliedza. - 'Kas tu esi?' "Kas tu esi, kas tik labi nogalina?" Pazibēja duncis.
  
  
  Savas dzīves pēdējā īsajā brīdī Sjans dzirdēja divas lietas.
  
  
  Kā asinis pil sniegā.
  
  
  Un nosaukums: "Niks Kārters."
  
  
  
  
  
  1. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Vai tu esi pilnīgi pārliecināts, ka Hsiangs ir miris, Nik?"
  
  
  Ir reizes, kad Deivids Hoks var būt kaitinošs, un šis bija viens no tiem brīžiem. Sēdēdams Akadēmijas galvenajā mītnē Vašingtonā, viņa saburzītais tvīda uzvalks smirdēja pēc lēto cigāru smakas, Hoks spēlēja pats savā iestudējumā Pilnīgais birokrāts.
  
  
  Viņam priekšā pa diagonāli gulēja brūna mape ar uzrakstu "Carter-Hsiang", un Vanags centās pārliecināties, ka es neredzu tās saturu, izvelkot cigaretes izsmēķi. Bez mapes un cigāra viņa galvenais kruķis bija veca pildspalva, kas turpināja rakstīt mapē, kamēr es aprakstīju notikumus Arktikā.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī un raudzījos uz zilo dūmu mākoni, kas karājās virs Vanaga sirmās galvas. "Hsiangs ir miris tieši piecdesmit četras stundas, septiņas minūtes un sešpadsmit sekundes," es teicu.
  
  
  Vanaga pildspalva turpināja skrāpēt papīru.
  
  
  "Viņi viņam divreiz iedūra kaklā ar duncis. Pirmā brūce sabojāja miega artēriju, otrā atvēra traheju. Ķermenis joprojām ir tur. Ja vēlaties iet un apskatīt ķermeni, es varu jums pastāstīt par to gan iekšpusē, gan ārpusē.
  
  
  "Nu, labi, Nik," sacīja Vana. – Ne tik naidīgi. Jūs zināt, kā situācija ir ar mūsu cilvēkiem Vašingtonā. Mēs dzīvojam uz papīriem. Kā gan citādi mēs varam sevi attaisnot? Tādi aģenti kā jūs, Killmaster playboys, saņem visu jautrību, visus piedzīvojumus un visus ceļojumus. Nenožēlojiet mūs par šiem dažiem nožēlojamiem brīžiem.
  
  
  Vanags man uzsmaidīja, apmēram tikpat plats kā viņa cigāra gals. "Labi, Nik," viņš teica. 'Paldies. Ne tikai manā vārdā un AH. Ir dažas augsta ranga valdības amatpersonas, kas vēlas, lai jūs zinātu, ka viņi novērtē to, ko jūs tur darījāt.
  
  
  Es izteicu atbilstošas pateicības skaņas.
  
  
  "Hsiangs strādāja, lai sagādātu mums ļoti nopietnas problēmas," viņš teica. "Un es baidos, ka mēs tagad redzēsim vairāk viņam līdzīgu." Papildus tam, ka karš ir diezgan dārgs hobijs, tas ir kļuvis šausmīgi rets. Tas ir, karā vecmodīgi, ar armijām un ieročiem, ar milzīgu iznīcināšanu atklātā laukā.
  
  
  Hsiangs bija jauna veida karavīrs: ekonomisks karotājs. Mazāk kopiju, vairāk prāta. Gandrīz ķirurģiskas zināšanas par globālās ekonomikas dzīslām un maniaka vēlmi tās atvērt. Rezultāts paliek nemainīgs: tautu un tautu nāve, visu civilizēto sistēmu gāšana, ko radījusi dzīvība. Taču operācijas izmaksas ir zemākas, un mērķus ir viegli noslēpt.
  
  
  Vanags izņēma cigāru no mutes, noliecās pār rakstāmgaldu un runāja ļoti lēni, ļoti skaidri un ļoti apzināti. – Bet briesmas nav mazākas.
  
  
  Viņš pamāja ar roku sev sejas priekšā, it kā dzēstu neredzamās šausmas.
  
  
  "Vai jūs redzējāt ķiršu ziedus ceļā uz šejieni?" viņš jautāja.
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  "D.C. pavasarī ir daudz ko piedāvāt," viņš teica.
  
  
  Es asi paskatījos uz viņu. Zinot viņa dīvaino veidu, kā tikt pie lietas, man nebija grūti viņu nojaust, ka viņš mēģina mani apgrūtināt ar kādu biroja darbu. Man vajadzēja viņu iepazīt labāk.
  
  
  "Lai cik laba ir Vašingtona," viņš teica, "es uzskatu, ka ir labākas vietas."
  
  
  "Ne jums," es teicu.
  
  
  Vanags iesmējās. - Kā būtu ar atvaļinājumu, Nik?
  
  
  Manas uzacis pacēlās līdz pat matu līnijai, bet, pirms Vanags paguva izbaudīt savu mazo pārsteigumu, es tās atkal nolaidu.
  
  
  ES jautāju. - "Kāds joks?" .
  
  
  "Joks?" - viņš teica, aizdedzinot vēl vienu savu netīro cigāru.
  
  
  "Tu mani dzirdēji," es teicu.
  
  
  Vanags spēlēja aizvainojošu nevainību. Kādreiz es kādam samaksāšu lielu naudu, lai uztaisītu viņam Oskara reprodukciju. - Kāpēc tu šaubies par mani, Nik? Vai es tev kādreiz esmu melojis?
  
  
  Mums abiem bija jāsmejas.
  
  
  "Nopietni," viņš teica. - Kā būtu ar ceļojumu? Viņš atliecās savā grozāmajā krēslā, acis skenējot griestus, it kā tie būtu pasaules karte.
  
  
  "Kaut kur jaukā un siltā vietā, kur jūs varat atbrīvoties no Arktikas aukstuma," viņš teica.
  
  
  Es gaidīju neko nesakot.
  
  
  "Ak, ņemiet, piemēram, Francijas Rivjēru. Esmu dzirdējis, ka tas ir skaisti vēlā pavasarī, īsi pirms tūristu pulcēšanās uz turieni. Tāda vieta kā Nica. Man bija pietiekami daudz informācijas. "Klausies," es teicu. "Vai jūs runājat par atvaļinājumu vai darbu?"
  
  
  Houka ideja par godīgu atbildi bija jauns jautājums. – Vai jūs zināt, kas tagad atrodas Nicā?
  
  
  "Pastāsti man," es teicu.
  
  
  "Vienkārši viena no labākajām filmu zvaigznēm Amerikā."
  
  
  ES teicu. - 'Tiešām?'
  
  
  "Jā, tiešām," Vanags teica ar haizivīm līdzīgu smīnu. "Un šķiet, ka viņa ir arī viena." Vakar vakarā viņa bija tur viena pati Vidusjūras pilī, spēlēja un zaudēja ruletē, un neviens nevarēja viņu mierināt. Vanags pakratīja galvu par tā visa “skumjām”. "Labi," es teicu. 'ES padodos. Kas tas ir?'
  
  
  Viņa acis nedaudz sarāvās, kad viņš atbildēja: "Nikola Kara."
  
  
  "Nikola Kara," es teicu, "pirms četriem gadiem nomira lidmašīnas avārijā."
  
  
  'Tiešām?' Vanags teica, noliekot manu lidmašīnas biļeti pāri galdam.
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Viņš bija īsts ķēms.
  
  
  Es stāvēju un skatījos uz viņu viņa stikla būrī, neko nepamanot, izņemot viņa darbu. Sīka putna galva, nervozas acis mirdz aiz brillēm, kas uzsēdušās uz gara knābja deguna. Viņa kaulainais ķermenis raustījās no nervozas spriedzes, it kā viņš vienmēr būtu nobijies bēgt. Nikotīna pirksti šķirstīja fotogrāfijas uz viņa pelniem klātā rakstāmgalda. Viens savā mazajā istabā ar skaidru skatu uz viņa kartotēkas skapjiem, kas tur stāvēja kā iespaidīgas kapakmeņu rindas pārpildītā kapsētā, viņš jutās savā elementā. Hubert Wicklow, faktu cienītājs, atmiņu glabātājs, aizmirsto datu nesējs. Viņa impērija bija Apvienotās Nacionālās informācijas aģentūras putekļainais arhīvs.
  
  
  Gaismas stari, kas izlauzās cauri piesārņotajam Ņujorkas gaisam pa istabas augstajiem logiem, atnesa vienīgo atvieglojumu. Gaiss istabā karājās nekustīgs un putekļu smags.
  
  
  Šajā milzīgajā mauzolejā ir iebalzamēta pagātne: žurnālistikas mirstīgās atliekas no pulkvežiem, kuri nedēļu vai mēnesi valdīja kaut kur Latīņamerikā; slepkavas, kuru noziegumi uzbudināja sabiedrību apmēram četrpadsmit dienas; krāpnieki, sportisti, prezidenti, premjerministri, trimdas karaļi, milzīga starptautiska cilvēku parāde, kas uz brīdi piesaistīja kaprīzo preses uzmanību un pēc tam aizslīdēja uz praktiski aizmirstību. Bet ne Hubert Wicklow.
  
  
  Viņa prāta milzīgajos padziļinājumos kā skopuļa dārgumi bija sakrājušies vārdi, fakti, dati un statistika. To, ko viņš nevarēja uzreiz atcerēties no atmiņas, viņš varēja atrast desmit minūtēs, izvelkot pagātni no kapenēm līdzīgajām dokumentu skapja atvilktnēm.
  
  
  Ir cilvēki, kas var padarīt šādu atmiņu izdevīgu, bet ne Hubert Wicklow. Novietojiet viņu starp svešiniekiem, lieciet viņam uzstāties un pastāstiet viņam, kā kļūt bagātam, sniedzot tikai vienkāršu faktu, un viss, kas izskanēja no viņa plānās, raustošās mutes, bija bezpalīdzīga stostīšanās. Viņš paraustīja plecus un pastiepa rokas, plaukstas uz augšu. Viņš vāji pakratīja galvu. Sviedru krelles spēlējās uz viņa pieres un ritēja pa degunu.
  
  
  Huberts Viklovs bija apveltīts ar dīvainu un smalku ģēniju. Frīks viņam bija labs vārds. Draugs arī.
  
  
  Es iztīrīju rīkli.
  
  
  Pārbijies viņš paskatījās uz augšu. Roka pieskārās fotogrāfiju kaudzei uz grīdas. Viņa seja kļuva sarkana. Roka uzsita pelnu traukā kūpošo cigareti, palaida garām un ripināja cigareti pāri galdam.
  
  
  "Sasodīts," viņš teica. "Lāsts."
  
  
  "Nomierinies," es teicu. "Tas esmu tikai es."
  
  
  Viņam bija izdevies atrast savu cigareti, un tagad viņš bija divkāršojies krēslā, cītīgi meklējot fotogrāfijas zem rakstāmgalda.
  
  
  Viņa vārdi virpuļoja cauri dūmu mākoņiem. "Vispirms ļaujiet man iztīrīt putru." Tur. Lāsts. Es dzirdēju, kā viņš atsita galvu pret galdu un tad atkal parādījās ar savām fotogrāfijām; pietvīkusi, bet laimīga.
  
  
  Viņš uzmanīgi nolika tos uz galda, piecēlās un pastiepa roku. - Kā tev iet, Nik?
  
  
  "Kā vienmēr," es teicu. 'Un tu?'
  
  
  "Es daru visu, ko varu," viņš teica.
  
  
  Viņš paņēma kaudzi fotogrāfiju no krēsla savas istabas stūrī un nolika tās uz grīdas. "Sēdies," viņš teica.
  
  
  "Es sēžu."
  
  
  Nolicis savu skeletu atpakaļ uz grozāmā krēsla, viņš nodzēsa cigareti, aizdedzināja vēl vienu, pielika to pie mutes kaktiņa un ātri vilka. Ešs lidoja pa gaisu un piezemējās uz krekla. "Joprojām integrēti preses un informācijas pakalpojumi?" Šis pseidonīms bija vienīgais, ko viņš jebkad norādījis par mana darba tabu tēmu. "Patiešām," es teicu.
  
  
  "Nu, ko mēs šodien varam darīt mūsu kolēģiem žurnālistiem?" - viņš smaidot jautāja.
  
  
  "Man vajag informāciju," es teicu.
  
  
  Huberts slīdēja uz priekšu uz galda. "Pastāsti man par to," viņš teica.
  
  
  "Nikola Kara," es teicu.
  
  
  "Gāja bojā 1972. gada 3. martā aviokatastrofā Frankfurtes lidostā, kurā gāja bojā trīsdesmit seši pasažieri un apkalpe Caravel, kuru nolīga..."
  
  
  Es pacēlu roku. "Huuuuuck."
  
  
  "Es negribēju likt jums justies tā, it kā manis vairs nav."
  
  
  "Tas man pat nav ienācis prātā," es teicu. “Koncentrēsimies uz detaļām. Pirmkārt, vai esat pārliecināts, ka viņa ir mirusi?
  
  
  'Bez šaubām.'
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs nekad neesat dzirdējis kaut ko pretēju: "Šaubas par līķu identificēšanu, ko jūs vienmēr dzirdat šādos gadījumos: ne gluži miris, šausmīgi izkropļots, ieslēgts kaut kur sanatorijā?"
  
  
  "Nē," sacīja Huberts. - Viņa ir mirusi. Neviens, pat fanu klubs, nepauda atšķirīgu viedokli.
  
  
  "Nekad nekas neliecina par pretējo?"
  
  
  "Nē, un absolūti nē."
  
  
  "Labi," es teicu. “Otrais un pēdējais jautājums: pieņemsim, ka es satieku sievieti, kura izskatās tieši tāpat kā Nikola Kara, tā sakot, pilnīga dubultniece. Kā es varu zināt, vai viņa ir īsta vai viltniece?
  
  
  "Tas ir grūts uzdevums," sacīja Huberts. Viņš nodzēsa cigareti, aizlika rokas aiz galvas un atliecās, aizverot acis. "Nikola Kara," viņš nomurmināja. Nikola Kara. Jums jāzina viņas detaļas. Svars, augums, acu krāsa, mati. Viņa ir dabiski blonda vai bija. Viņš runāja domīgi. “Svarīgākie dati ir vienkārši fakts. Jums ir nepieciešams kaut kas īpašs, ko jūs iepriekš neesat redzējis filmā.
  
  
  'Tieši tā?'
  
  
  "Kā mazs dzimumzīme, ļoti augstu viņas kreisā augšstilba iekšpusē."
  
  
  "Tieši tā?"
  
  
  "Vairāk nekā tikai baumas," viņš teica. "Es neatceros, kur to lasīju, bet es tam ticu. Es domāju, ka tu vari uz to paļauties, Nik. Tas ir labākais, ko varu jums piedāvāt.
  
  
  Es piecēlos un paspiedu viņam roku. "Es nezinu, kā jūs to darāt," es teicu, "bet tu esi brīnums."
  
  
  Hūberts atļāvās apmierināti pasmaidīt un piecēlās. — Ir vēl kaut kas, kas tev varētu būt jāzina, Nik. Es jautājoši palūkojos uz viņu.
  
  
  "Jūs esat otrā persona, kurai ir liela interese par Nikolaju Karu, kas pēdējo sešu nedēļu laikā ir pienākusi pie manām durvīm."
  
  
  "Turpini," es teicu.
  
  
  “Kā jūs zināt, Uni-National News ir ne tikai par presi. Esam arī komercaģentūra. Ikviens var ierasties šeit un iegādāties mūsu piedāvāto. Pārsvarā tās ir fotogrāfijas, galvenokārt grāmatām. Apmēram pirms sešām nedēļām šeit ienāca kāds puisis un gribēja nopirkt visu mūsu arhīvā esošo Karas fotogrāfiju kopijas.
  
  
  "Jums jau ir bijuši šādi lūgumi, vai ne?"
  
  
  "Dažreiz," sacīja Huberts. “Parasti taču viņi vispirms ierodas šeit, lai apskatītu visas fotogrāfijas un tikai pēc tam pastāstītu, ko vēlas. Šis puisis to nopirka, nepaskatoties. Šī bija pirmā neparastā funkcija.
  
  
  - Un otrā?
  
  
  "Otrkārt, pēdējos gados nav bijusi liela interese par Nicole Cara. Kopš viņas nāves ir izdotas vairākas grāmatas. Ir izdots vienreizējs fanu kluba memuārs. Un tas arī bija viss. Tad saņēmām pieprasījumu pēc vienas fotogrāfijas, lai ilustrētu kādu populāru šo gadu stāstu. Tāpēc lūgt viņai visu, kas mums bija, bija viņa otrā neparastā lieta.
  
  
  - Un trešais? .
  
  
  -Tev ir draudzene vārdā Vilhelmīna. Tas bija paziņojums, nevis jautājums.
  
  
  Vilhelmīna ir diezgan nāvējošs palīgs vai drīzāk Luger pistole. Viņa nekad nebija tālu no manis. Ne vairāk kā Hugo, mans duncis, un Pjērs, gāzes bumba.
  
  
  "Šim puisim bija tāda draudzene," sacīja Huberts. "Zem kreisās paduses."
  
  
  "Kā viņš izskatījās?"
  
  
  "Liels puisis," viņš teica. "Viens no tiem platplecu, druknajiem tipiem." Seja ir kā neandertālietim. Acis paslēptas aiz saulesbrillēm. Rēta uz kreisā vaiga kaula, apmēram divarpus collas garš.
  
  
  — Vai viņš teica, ko grasās darīt ar šīm fotogrāfijām? "Tas bija gandrīz viss, ko viņš teica. Viņš teica, ka puisis, pie kura viņš strādāja, ir traks pēc viņas.
  
  
  - Vai tu zini viņa vārdu?
  
  
  Huberts rakņājās pa čeku kaudzi savā rakstāmgalda atvilktnē. "Tev patiks, Nik," viņš teica, izvēloties vienu.
  
  
  Es paskatījos uz papīru, ko viņš man pasniedza. Apakšā bija klienta paraksts. Blakus ir skricelējumi, kas liktu apkaunot sešgadnieku: Džons Smits.
  
  
  "Viņš bija tikpat krāšņs, kā izskatījās," atzīmēja Huberts. Droši vien bija kaut kas apsūdzošs tajā, kā es skatījos uz savu veco draugu, jo viņa balss skanēja gandrīz vai aizsardzībā. - Nāc, Nik. Kā es to varēju zināt? Ikviens var nākt šeit un nopirkt visu, ko vēlas.
  
  
  "Nepievērsiet man uzmanību," es teicu. "Galu galā šis cilvēks varētu būt pilnīgi nevainīgs." Varbūt tā ir tikai sakritība.
  
  
  "Protams," sacīja Huberts, kad es gāju uz durvju pusi. "Ir tāda iespēja."
  
  
  Es vēlreiz paspiedu viņam roku un atvadījos. Viņš turpināja skatīties, kā es gāju pa garo koridoru uz lifta pusi.
  
  
  "Ardievu, Nik," es dzirdēju viņu sakām. 'Parūpējies par sevi. Esi uzmanīgs.'
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  'Parūpējies par sevi. Esi uzmanīgs.'
  
  
  Šos vārdus nespēja apslāpēt pat dusmīgā dzinēju rūkoņa trīsdesmit tūkstošu pēdu augstumā virs Atlantijas okeāna. Tas viss bija draudīgi. Atvaļinājums, kas nebija atvaļinājums. Nolādētais Vanags. Skaista meitene, kura var būt mirusi vai nebūt.
  
  
  Es paskatījos uz savu ēdiena paplāti. No brūnās mērces jūras, kas ieskauj nepietiekami termiski apstrādātu gaļas gabalu, kā ciklopa acs, izbiedēts sīpola gabals raudzījās ārā.
  
  
  Manu skatienu pārlaida ēna, es dzirdēju stjuarti jautājam. - 'Nav izsalcis?'
  
  
  Es pakratīju galvu.
  
  
  Viņas garā, tievā roka pacēlās man priekšā, lai paņemtu paplāti.
  
  
  Es tiku priekšā, paņemot glāzi viskija. "Man patīk," es teicu. "Varbūt tas man palīdzēs aizmigt."
  
  
  "Jā," viņa teica. – Tas arī ir viens no veidiem. Es paskatījos uz spilgti zilām acīm un palaidnīgu smaidu.
  
  
  "Es dzirdēju, ka ir arī citi dzērieni."
  
  
  "Jā," viņa teica. - Un labāk tavām aknām.
  
  
  Es aizdedzināju vienu no savām cigaretēm ar zelta galiem. - Un arī plaušām, es domāju.
  
  
  "Jā," viņa teica. – Arī plaušām. Vai jūs paliksit Parīzē?
  
  
  'Nē. Man ir lidojums ar pārsēšanos no Orlī četrdesmit minūtes pēc tam, kad mēs tur nolaižamies.
  
  
  'Diemžēl. Citādi es varētu jums parādīt apskates vietas.
  
  
  "Jā, protams," es teicu. – Bet varbūt citreiz.
  
  
  'Var būt.'
  
  
  Viņa paņēma palagu un pagriezās, lai dotos prom.
  
  
  "Es domāju, ka labāk atnesiet man vēl viskiju," es viņai teicu no aizmugures.
  
  
  Sasodīts Vanags, es vēlreiz nodomāju. Pat līmlente man nepalīdzētu.
  
  
  Man joprojām bija slikts garastāvoklis, kad tajā pašā dienā ar reisu no Parīzes nolaidos Nicas lidostā. No taksometra, kas mani aizveda uz Beau Rivage viesnīcu, kas atrodas Quai des Etats-Unis, vienā pusē varēja redzēt saules apspīdēto Vidusjūras plašumu. No otras puses ir gandrīz nepārtraukta viesnīcu, villu un augstceltņu rinda, kas grūstījās viena ar otru kā izlutinātu bērnu bars leģendārajos bagātnieku rotaļu laukumos.
  
  
  Manā istabā bija skats uz jūru. Vēss vējiņš pūta pa garajām franču durvīm. Izpakoju somas, ieliku Vilhelmīnu, Igo un Pjēru divos salocītos dvieļos un aiznesu uz oļu pludmali.
  
  
  Veselu stundu gulēju ar aizvērtām acīm, klausījos ūdens čukstos krastā.
  
  
  Kad atgriezos savā istabā, parastā pārbaude nebija jāveic. Nevarēja noliegt faktu, ka kāds atradās iekšā.
  
  
  Uz brokastu galda bija liels augļu grozs. Ananāsam bija balta kartīte, kas piestiprināta pie zaļas lentes. Rokraksts piederēja kādam franču veikalniekam, taču par raidītāja autentiskumu šaubu nebija. "Laipni lūdzam Francijas Rivjērā," bija rakstīts kartītē. "Lai jūsu atvaļinājums ir viss, uz ko varam cerēt."
  
  
  Vanags ir dupsis! Kopš brīža, kad atgriezos no baseina, viņš mani traucēja, dusmoja, smējās par mani. Sākumā tika pieņemts, ka Hsjans varētu būt aizbēgis no manis. Toreiz tas bija ne pārāk acīmredzams uzaicinājums doties ne tik acīmredzamā atvaļinājumā. Ir bijuši arī gadījumi, kad Hoks ir skopojies ar informāciju par misiju. Es to varētu saprast. Bija lietas, par kurām viņš zināja, ka tās nebija tik drošas kā es, ņemot vērā risku tikt notvertam. Turklāt man nebija jāzina viss, lai izpildītu savu uzdevumu. Bet, patiesību sakot, man nebija ne jausmas, kāpēc esmu Nicā. Ko Vanagu interesē, vai Nikola Kara ir dzīva vai nē?
  
  
  Manas rokas bija sažņaugtas dūrēs. Un asinis neprātīgi dauzījās ausīs. Nomierinies, es sev teicu. Pieņemsim, ka vecais vīrs savā bedrē uz Dupont Circle Vašingtonā zina, ko dara. Un tad, ja nezināt, kas tas ir, mēģiniet kaut ko noskaidrot. Vienkārši ļaujiet lietām notikt. Tieši šī neziņa jums sagādā tik daudz nepatikšanas.
  
  
  Darbība. Tas bija tas, kas man bija vajadzīgs. Tad es vienmēr jutos labāk. Gaidīšanas laiks ir beidzies. Nomazgājos un saģērbos vakaram. Manas jakas iekšējā kabatā bija mana jaunā pase ar vārdu Nikolass Andersons. Lai kur es dotos, pistole, duncis un gāzes bumba varēja šokēt, it īpaši, ja apsargi būtu tik gudri, kā man bija aizdomas.
  
  
  Šoreiz paliks Vilhelmīna, Igo un Pjērs. Viņi nebija tūrista Nikolasa Andersona pavadoņi. Bet vīrietis vārdā Nikolass Kārters ar Killmaster AH pakāpi būtu muļķis, ja izietu viens pats. Es aizbāzu divus asmeņus ar vienu griešanas malu aiz apkakles. Trešais bija jostas aizmugurē. Viņi gulēja plakani, neredzami, pārliecinoši un nāvējoši.
  
  
  Man vēl būs laiks paēst vakariņas, pirms sāksies vakara darbs. Izejot no viesnīcas, es pagriezos pa kreisi, nākamajā stūrī šķērsoju Quai des Etats-Unis un sāku garo līkumoto pastaigu gar jūru uz ostu, lai baudītu pusdienas brīvā dabā, viena pati un sveču gaismā ar ceptām garnelēm, ratatouille un baltvīnu. . .
  
  
  Es nesteidzos. Tagad, kad biju gatavs rīkoties, es pazaudēju šo pārmērīgo stimulāciju. Man patika ēdiens un vide. Ostas otrā pusē naktī ienāca jahtas un traleri. Debesis kļuva tumšākas, no zilas kļuva melnas. Restorānos pāri ielai mirgoja gaismas. Iedzēru pēdējo vīna malku un nodzēsu cigareti.
  
  
  Ja man būtu atvaļinājums, tas jau būtu beidzies. Bija laiks sākt.
  
  
  Atkailināta, jauneklīgu roku atbalstīta, viņa pacēlās no garas zāles un koši puķu jūras, bāla, juteklīga tumšo prieku un visu caurstrāvojošo prieku vēstniece tiem, kas vēlas ļauties kārdinājumiem krēmkrāsas ēkā. . aiz viņas. Ja statujai būtu nosaukums, nevienam nebūtu ienācis prātā to pievienot. Bet, ņemot vērā situāciju, ieejot kazino, iespējams, šie centieni bija lieki. Lady Fortūnai pietiks.
  
  
  Palais de la Méditerranée Nicas Angļu promenādē nav ne labākais, ne sliktākais Azūra krasta kazino. Tomēr tā ir profesionāla, efektīva un vienlīdz pretimnākoša tūristiem, kuri ierobežo savu risku līdz desmit līdz divdesmit dolāriem par nakti, un spēlētājiem, kuri pieprasa lielākas likmes.
  
  
  Divkāršo izliekto kāpņu augšpusē, kas ved uz otro stāvu, kas stiepjas visos virzienos, pazīstamas kā Les Salons de la Mer, es pagriezos pret sekretariātu. Aiz letes, kas vairāk izskatījās pēc drēbju skapja, sēdēja divi vīrieši astēs, bāli, ar neiznīcīgas skepses gaisotni. Blakus viņiem sēdēja sēru kleitā tērpta jauna sieviete ar smagām acīm, daloties savās šaubās par cilvēcību, kas pavīdēja viņu nogurušo acu priekšā. Pie galda pulcējās vairāki tūristi, šķietami no vienas no daudzajām konferencēm, ko pastāvīgi rīko Nicas pilsētas dome.
  
  
  Izbraucot tām cauri, noliku uz letes savu pasi un piecu franku monētu. Ar monētu pietika ieejai vienam vakaram. Piecpadsmit franki nedēļā, trīsdesmit mēnesī, sešdesmit sezonā. Neatkarīgi no tā, ko man bija atļauts darīt iekšēji, es šeit izdarīju lielu minējumu. Es liku derības uz pašu veiksmi, likdams, ka vienā vakarā laimēšu to, ko Vanags man bija atsūtījis.
  
  
  Viens no skeptiska izskata vīriešiem atvēra manu Nikolasa Andersona pasi, paskatījās uz fotogrāfiju un pēc tam apskatīja manu seju.
  
  
  Es aizpildīju veidlapu, kamēr viņš stūrī aiz viņa arhīvā pārbaudīja manu pasi. Apmierināts viņš uzrakstīja manu vārdu uz dzeltenas kazino kartītes ar divām bordo svītrām sānos un pastūma to pret mani.
  
  
  Abi apsargi pie Les Salons de la Mer ieejas pamāja man, kad es tuvojos durvīm.
  
  
  Es stāvēju trīs marmora pakāpienu augšpusē, kas veda uz greznu zāli; telpa dažādos līmeņos, plata un gara, kā futbola laukums, pilnībā noklāta sarkanā krāsā. Man pretī logus ar skatu uz jūru ierāmēja koši aizkari. Uz maziem āra balkoniņiem, peldoties mēness gaismā un mitrās pavasara vēsmās, pāri dzēra dzērienus un tērzēja virs satiksmes trokšņa. Starp mani un balkoniem pa kreisi un pa labi bija galdi. Rulete, craps, bakara, blekdžeks, ecarté, trente un quarante. Zem asinssarkano ekrānu maigā mirdzuma griezās sudraba zobrati, kārtis čukstēja pret zaļo audumu, kauliņi klabēja un čipsi plūda nepārtrauktā zaudējuma un ieguvuma ciklā.
  
  
  Es ātri izgāju cauri telpai, apstājoties vienā no diviem bāriem, lai iedzertu. Sezonas sākumā cilvēku nebija daudz. Vairāki galdi bija slēgti. Ik pa laikam virs trokšņa asi atskanēja balss: “Rien ne va plus”, un tad es dzirdēju ziloņkaula bumbiņas tikšķošanos pret ruletes rata sienām.
  
  
  Nekā īpaša publikā nebija. Amerikāņi drūzmējās pie blekdžeka un craps galdiem. Baccarat pūlis galvenokārt sastāvēja no britiem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, un starptautiskā aina bija centrēta ap ruletes galdiem. Tur bija daži visuresošie japāņi zilos uzvalkos, baltos kreklos un īstās kaklasaitēs, divi arābi, saujiņa grieķu, daži skandināvi, spānis, vācieši, angļi un amerikāņi.
  
  
  Sēž uz tukšiem krēsliem, saspringtas vecākas sievietes, bruņotas ar zīmuļu spieķiem, saliektas pār papīra loksnēm un izstrādā tādas stingras sistēmas kā D'Alembert un Abolition.
  
  
  Es stāvēju aiz vienas no šīm vecenēm pie galdiņa, kas bija vistuvāk ieejai. Tur man bija skata lauks, kas neļāva nevienam nepamanītam izlīst pa galveno ieeju.
  
  
  Vienam no krupjē iedevu divsimt piecdesmit frankus. "Ir piecas žetonus," es viņam teicu. Banknotes pazuda galda seifā caur alkatīgu spraugu ar misiņa snīpi. No kases, kas bija pilna ar dažādu nominālvērtību daudzkrāsainiem žetoniem, man pretī slīdēja piecdesmit dzelteni diski. Es ļāvu tām līst manas jakas kabatā.
  
  
  Kādu laiku ļāvos iemigt zem likmju zvana, rata rīboņas, krupjē rituāliem saucieniem, kas saplūda nebeidzamā ritmā:
  
  
  - Nave. Rouge Pārkāpums. Faites fox jeux. Rien nav pluss. Kinz. noir Pārkāpums. Faites vous jeux. Rien nav pluss. Skrūve-hut. Rouge pāri. '
  
  
  Katru reizi, kad durvis atvērās, es ar cerību paskatījos uz augšu, bet velti.
  
  
  Es iebāzu roku kabatā un sāku likt likmes. Dažreiz galds paņēma manus čipsus, dažreiz atdeva. Manas domas bija tikai puse uz stūres. Es spēlēju uz augstākām likmēm.
  
  
  Pagāja pusotra stunda. Garlaicīgi pārgāju uz likmēm uz atsevišķiem numuriem. Es saskaitīju Nika Kārtera burtu skaitu, palielināju to līdz desmit un zaudēju. Es saskaitīju Nikolasa Andersona burtu skaitu, liku uz sešpadsmit un atkal zaudēju. Es saskaitīju Deivida Hoka vēstules, uzliku likmi uz deviņām un zaudēju. Es saskaitīju Nicole Cara burtu skaitu un atkal iestatīju to uz desmit.
  
  
  Mans čips bija tikai uz zaļās lapas numura, izredzes bija 37 pret 1. Dīleris pakustināja plaukstas locītavu un milzīgais ritenis sāka griezties pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Ziloņkaula bumbiņa iešāvās ritenī pulksteņrādītāja virzienā pret melnkoka straumi kā meteors naksnīgajās debesīs. "Rien ne va plus," krupjē iesaucās. Ritenis palēnināja ātrumu. Bumba izkrita no apmales apakšas, pārlēca pāri starpsienām, palēnināja ātrumu, atlēca vienu, divas reizes un iekrita kastē ar numuru desmit. Grābeklis pastūma pret mani dzeltenu čipsu kaudzi un vienu rozā simtfranku čipu.
  
  
  Es tos paņēmu, noslidināju dažas dzeltenas dīlerim, kurš bija izdarījis likmi, un noliecos, lai savāktu pārējo.
  
  
  Kad es atkal paskatījos uz augšu, viņa stāvēja tur, tieši man pretī, galda otrā pusē. Viņa bija aizraujoša. Medus blondie mati, kas atrauts no viņas iedegušās sejas un sasiets ar gaiši zaļu lenti, atklāja augstus vaigu kaulus, kurus atbalstīja skaistums, kuru laiks nevarēja izsekot. Tievā baltā kleita, kas piegriezta zemu pie kakla, lai parādītu viņas pilno krūšu pilnību, karājās pie viņas proporcionālā ķermeņa. Es redzēju, ka nekas netraucē viņas cietajiem sprauslām piespiesties vēsajam, mīkstajam audumam.
  
  
  Viņa pastiepa roku makā un izvilka simt franku banknoti. "Pieci žetoni," viņa teica tirgotājam.
  
  
  Viņš veikli aptīja banknoti ap koka disku un palaida to negausīgās velves vara teknē. Viņa pabāza somu zem rokas un satvēra čipsus abās rokās, kā bērns, kas satvēra cepumu kalnu. Žests bija tik nevainīgs, ka man nācās smaidīt. Tajā brīdī viņa pacēla acis un skatījās uz mani pāri galdam ar acīm, kas spīdēja kā degoši smaragdi. Tad viņa atkal apmulsumā nolaida acis uz šiem vaigu kauliem un turpināja skatīties uz galdu. Viņas sejas izteiksme kļuva nopietna, drūma. Panākusi starp sēdošajiem spēlētājiem, viņa uzlika vienu no savām dzeltenajām žetoniem uz septītnieka. Viņa zaudēja, bet uz sešpadsmit un zaudēja. Viņa derēja uz septiņpadsmit un zaudēja. Viņa uzlika likmi uz deviņpadsmit un zaudēja. Viņa derēja uz divdesmit sešiem un zaudēja. Viņa uzlika likmi uz trīsdesmit trīs un zaudēja.
  
  
  Desmit reizes pēc kārtas viņa veica likmes uz vienu numuru, kas ir sliktākais koeficients uz galda, un desmit reizes pēc kārtas viņa zaudēja. Viņas elpošana tagad kļuva ātrāka, un viņas uztraukums lika viņas krūtīm kustēties uz augšu un uz leju, iztukšojot viņas kleitas plāno audumu. Rozā lakotās rokas, kas turēja viņas kūstošo dārgumu, trīcēja, un vēl pēc diviem apļiem viņa spēja noturēt to, kas bija palicis vienā rokā.
  
  
  Es nekad nedomāju, ka viņa spēlē prieka pēc. Viņas kakla apakšpusē mirdzēja plāna sviedru kārtiņa, un reiz, ritenim griežoties, viņa iekoda lūpā. Es vēroju, kā viņas labās rokas pirksti izvilka vēl vienu žetonu no kreisās rokas sarūkošā krājuma.
  
  
  Viņa paskatījās uz viņu. Viņas lūpas veidoja klusus vārdus. "Lūdzu," viņa teica. 'Lūdzu.'
  
  
  Viņa ievietoja čipu ar numuru deviņi. Rituāls tika atkārtots: rata griešanās pretēji pulksteņrādītāja virzienam, zāle otrā virzienā; brīdī, kad bumba krita, atskanēja sauciens: “Rien ne va plus” un klusums, kurā spēlētāji gaidīja.
  
  
  Pat ja es būtu kurls, man vajadzēja tikai ieskatīties viņas acīs, lai uzzinātu rezultātu. Divas asaras izbira no viņas plakstiņiem, ritot pār viņas vaigiem. Es redzēju viņas ķermeni saspringtu. Viņa smagi norija siekalas, un viņas asaras apstājās.
  
  
  Viņa paskatījās uz savu roku. Atlikuši seši čipi. Viņas garā, brūnā roka aptvēra vienu no tām un novietoja to divdesmit ceturtajā vietā. Šoreiz viņa aizvēra acis, kad ritenis griezās. Rezultāts nebija labāks. Pēc nepilnām desmit minūtēm viņai palika tikai divi žetoni. Viņas satraukums nebija mazinājies, bet tagad viņa likās gandrīz samierinājusies ar savu nelaimi. Viņa nevilcinājās. Viņa ievietoja trīspadsmito žetonu.
  
  
  "Priecīga," es uzsaucu viņai pāri galdam.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un mēģināja smaidīt. Bet viņa nespēja atturēt zodu un lūpas no trīcēšanas, un viņas acis mirdzēja asarās. Viņa atkal tās aizsedza, izvairoties no mana skatiena.
  
  
  Es turpināju skatīties uz viņu. Fonā augšā atvērās durvis. Ienāca vīrietis. Viņš izskatījās kā lielais puisis, kurš savāca datus par viņu.
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Viņš tur stāvēja tikai sekundes daļu, pirms viņa asās acis viņai izsekoja. Un tad viņa īpaši spīdīgās melnās smailās kurpes klabēja pa kāpnēm uz sarkano paklāju. Es jau tuvojos viņai ap galdu.
  
  
  Tieši aiz viņas, smaidīdams ar nežēlīgo baudu, kas saburzīja rētu uz viņa vaiga, viņš pacēla roku un iebāza savus tuklos pirkstus viņas labās rokas miesā, tieši virs elkoņa. Viņš kaut ko iečukstēja viņai ausī.
  
  
  Viņa saspringa, viņas seja bija sastingusi no bailēm. Apņēmīga, bet piesardzīga, baidīdamās sagādāt nepatikšanas, viņa centās izlauzties no viņa neatlaidīgās tvēriena. Viņas iedegušajā ādā bija redzamas baltas pēdas no viņa tvēriena rupjā spiediena.
  
  
  Es tuvojos viņai no otras puses, visā laipnībā un nevainībā.
  
  
  "Ak, tur tu esi," es piebalsoju. "Es jau sāku domāt, ka esmu tevi pazaudējis." Ja esat noguris no ruletes, kā būtu ar dzērienu?
  
  
  Klusumā, kas sekoja, es dzirdēju tirgotāju sakām: "Viens." Viņa atkal zaudēja.
  
  
  Kad lētās smaržas apskaloja viņu kā kanalizācijas smārdu un viņa melnais zīda uzvalks mirdzēja maigajā kazino gaismā, Polards Vītols nolaida roku un vērsa pret mani visas savas garīgās spējas. Neraugoties uz smaržām, par spīti uzvalkam, viņam vienmēr būs tāda vīrieša izskats, kurš lielāko dzīves daļu pavadījis krogos, kur pār pīrāgiem skraida mušas.
  
  
  -Kas ellē jūs esat? - viņš čukstus jautāja. Tā bija laba zīme. Viņš nedomāja taisīt ainu.
  
  
  ' Varbūt Mr. Smits? bija mana atbilde.
  
  
  Viņš teica. - "A?"
  
  
  Es neuztraucos skatīties uz viņu. - Nu, kā būtu ar dzērienu? - Es viņai pateicu. "Jūs izskatāties tā, it kā jums varētu noderēt atsvaidzināšana."
  
  
  "Jā," viņa teica. 'Jā, paldies. Noteikti var.
  
  
  "Nu, tad tas ir lieliski," es teicu. - "Ejam uz?"
  
  
  "Šai dāmai ir tikšanās citur," viņš teica.
  
  
  "Tu to saki," es teicu. "Bet dīvaini, ka viņa man par to nestāstīja."
  
  
  "Klausies, mazulīt," viņš teica. "Ņemiet vērā manu labo padomu un dodieties prom." Nebāziet degunu lietās, kas jūs neskar.
  
  
  "Ak, bet tas attiecas uz mani," es teicu. "Jūs dzirdējāt jauno dāmu." Viņa vēlas ar mani iedzert.
  
  
  Viņa seja kļuva sarkana. "Neliec man jums jautāt pārāk daudz reižu," viņš teica.
  
  
  Viņa roka nejauši atmeta jaku, apzināti parādot man, kas ir ielikts viņa jostā, kā arī parādot, ka viņam ir vairāk drosmes nekā veselā saprāta un ka Mediterānas pils drošība nav tik droša, kā es domāju. No sekundes daļas, kad es ieraudzīju šo ieroci, likās, ka viņš savu braucienu papildināja ar meksikāņu Trejo .22, 1. modeli. Meksika, iespējams, nav pazīstama ar savu ieroču nozari, taču dažas daiļavas, kas nāk no turienes, ir tādas. miermīlīgs kā piromāns uz šaujampulvera kuģa. Modelis 1 ir netīrs un ļoti neparasts ierocis. Tam ir atlasītājs veikala augšējā kreisajā stūrī. Apgriežot to un nospiežot sprūdu, ierocis izšauj astoņus šāvienus automātiskā sērijā.
  
  
  Meitenei nebija elpas. "Neesiet idiots, Gvido," viņa teica.
  
  
  "Es nedomāju, ka tu to lieto," es viņam teicu.
  
  
  - Es neriskētu.
  
  
  "Es cerēju, ka tu to teiksi," es teicu.
  
  
  Es maigi satvēru viņas roku un mēs kopā devāmies uz durvju pusi. Mums aiz muguras Gvido nomurmināja lāstu.
  
  
  Viņa prātam vai tam, kas slēpās aiz šīs neandertālieša pieres, bija jāpiedzīvo diezgan liela cīņa, lai nonāktu pie secinājuma vai atcerētos, ko kāds viņam lika darīt. Viņš man nešķita tāds tips, kurš kļūtu par ģēniju neatkarīgās domāšanas nodaļā.
  
  
  Tikmēr iespēja, ka viņš atklās uguni, samazinājās ar katru collu, mēs palielinājām attālumu starp mums. Gvido ir apmācīts rīkoties un nedomāt, un, ja viņš uzreiz ķersies pie lietas, lai pārdomātu situāciju, mums pietiks laika, lai aizietu līdz Parīzei.
  
  
  Kamēr es turēju meitenes saspringto ķermeni ārpus uguns līnijas, mēs steidzāmies uz durvīm. Gvido ir vairāk drosmes nekā prāta, taču katra sekunde apstiprināja manu pārliecību, ka viņš ir ieprogrammēts izvairīties no spilgtām ainām.
  
  
  Pagāja tikai dažas sekundes, līdz sasniedzām kāpņu augšdaļu, taču vienmēr šķiet, ka tas ir ilgāks, kad kāds no šiem kurjera laimīgajiem klientiem kaut ko maļ savā galvā.
  
  
  Izgājuši cauri durvīm, pa gaiteni devāmies uz kāpņu kreiso spārnu, kas divās arkās nolaidās līdz Vidusjūras pils ieejai.
  
  
  Dažus mirkļus vēlāk dzirdēju smagus soļus pa otru kāpņu telpu un, skatoties tajā virzienā, ieraudzīju Gvido skrienam lejā, gandrīz mums blakus. Viņa acis no aizvērtajām uzacīm bija dusmu pilnas.
  
  
  Viņš bija tikai divu vai trīs soļu attālumā no mums, kad mēs izrāvāmies pa pils ārdurvīm vēsajā naktī. Prieka meklētāji tomēr ieradās, lai arī mazākā skaitā. Kad atskatījos, ieejas priekšā slīdēja melns Citroen un balts mersedess. Kad mēs gājām garām Lady Fortūnas statujai, es redzēju Gvido stāvam nekustīgi, briest siluets pret kazino gaismām, pacēlis dūri un vicinot to.
  
  
  "Skrien," es teicu meitenei.
  
  
  "Jā," viņa teica. 'Es zinu.'
  
  
  Skrējām pa Promenade des Anglais. Viegla migla, kas nāca iekšzemē no jūras, kā mīksts audums pārklāja gaismas virteni pie ieejas Eņģeļa līcī. Smagajā gaisā gar stabiem ļengani karājās trīskrāsu vimpeļi, kuriem vajadzēja piešķirt ceļam svētku izskatu. Satiksme norima, klusumu pārtrauca ik pa laikam atskanēja motora rūkoņa.
  
  
  Pār krastu karājās dīvains, draudīgs gaiss, tumsā augoša mitra puves sajūta, dienas un vakara patiesā jautrība, ko tagad izkliedējusi ložņājošā nakts.
  
  
  Klusumā mēs steidzāmies cauri gaismai un ēnai. Vestminsteras viesnīcas terasi pārpludināja dzeltenas lampas, un uz āra galdiem mirgoja dzeltenas sveces, kur gados vecāki viesi, salikti pret mitrumu, dzēra kafiju un cīnījās pret vientuļa miega apskāvieniem. Aiz viesnīcas atradās nolietotā Villa Prat, kas bija nedzīva aiz palmu aizslietņa un nolietotiem slēģiem.
  
  
  Es paskatījos atpakaļ. No Gvido nebija palicis ne pēdas. Tomēr man bija sajūta, ka mūs vēro. Pagājām garām viesnīcai West End un Muséna Massena, kur starp palmām aiz dzelzs vārtiem spēlēja prožektori. Uz priekšu uz mēness apspīdētu debesu fona bija redzams viesnīcas Negresco kupols kā kuplas sievietes krūtis.
  
  
  Apstājos un pagriezu meiteni pret sevi. Viņas seja no sajūsmas kļuva sarkana, un acis mirdzēja. Viņas ķermenis uz brīdi slīdēja pār mani.
  
  
  "Paldies," viņa aizelsusi teica. 'Paldies, Kungs...'
  
  
  "Anderson," es teicu. "Nikolajs Andersons."
  
  
  "Nu, paldies, mister Anderson."
  
  
  "Vēl nepateicies man," es teicu. "Es neesmu pārliecināts, vai jūs vēl esat ārpus meža." Es domāju, ka tavs draugs Gvido nebija priecīgs par kazino notikušo.
  
  
  "Nē," viņa teica. “Noteikti nē, būs daudz vairāk problēmu.
  
  
  "Pastāsti man," es teicu. -Jūs sauc Nikola Kara?
  
  
  Viņa ilgi skatījās man acīs. Skaistā seja, kas kaut kādā veidā bija sajaucusi nevainību ar rafinētas kaisles solījumu, tagad pauda izmisumu.
  
  
  "Daudzi cilvēki tam tic," viņa atbildēja. "Vismaz viens cilvēks ir pārliecināts."
  
  
  Tā bija atbilde, kas neko neatrisināja, taču, pirms es paspēju pateikt vairāk, no viņas sejas pazuda bezcerības skatiens. Viņa nerātni pameta galvu. "Andersona kungs," viņa teica. "Es pieņemu, ka jūs gribējāt man piedāvāt dzērienu." Kāds ir labāks laiks nekā tagad?
  
  
  Bar Negresco ir gandrīz izmiris. Milzīgā telpa atgādināja tumšu alu ar vāji sārtu gaismu, kas izvēlēta, lai glaimotu veco sieviešu nokaltušajai ādai.
  
  
  Mēs sēdējām blakus uz zila sola pie apaļa galda ar marmora virsmu, kas balstījās uz mākslīgā leoparda ādas.
  
  
  Es atkal sajutu meitenes trauslo skaistumu, viņas stiprā augšstilba siltumu blakus manējam uz zilā sola, viņas krūšu izliekumu, klasisko sejas formu, viņas zeltaini brūno matu pilnību... smaragdu. satraukums viņas acīs.
  
  
  Pie mums piepeldēja viesmīlis baltā jakā ar piekoptu viesnīcas pazemošanu, kas ir pakļauta gaumes galējībām.
  
  
  'Ko jūs vēlaties dzert?' - jautāju meitenei.
  
  
  Viņa viltīgi iesmējās kā pusaudzis, kurš bija palaists kafejnīcā.
  
  
  "Ak," viņa teica. – Es tiešām par to nedomāju. Jāatzīst, ka neesmu gluži dzēriena pazinējs, bet kādreiz sapņoju izdzert veselu kokteiļu sarakstu.
  
  
  Viesmīlis maisīja kājas, paužot klusu satraukuma un nebeidzamas noraidīšanas sajaukumu pret patīkamo pļāpāšanu. Man bija kārdinājums piedāvāt viņam stipendiju drāmas skolai.
  
  
  Meitenes roka rakņājās starp divām olīvu apakštasītēm un krekeriem, lai paņemtu kartiņu.
  
  
  "Es pamēģināšu šo," viņa teica.
  
  
  Kartītē bija rakstīts: "Royal Negresco 14 F."
  
  
  Tas bija kompozīcija no ķirša, aveņu sīrupa, apelsīnu sulas un Moet šampanieša. Tikai to izlasot, mans vēders aizdegās sašutumā.
  
  
  "Nē, es nedomāju, ka jūs esat eksperts," es viņai teicu.
  
  
  Es viesmīlim teicu: "Viens karaliskais Negresko." Un skotu ar ledu. Viņš paklanījās un aizgāja.
  
  
  Bārā Negresco ir grūti noslēpties. Tā patiesībā ir lieliska vieta, kur būt ļoti pamanāmai, tāpēc es priecājos tur atrasties. Tas arī bija iemesls, kāpēc es devos uz šejieni pēc tam, kad mēs atstājām kazino. Kas savukārt mani ārkārtīgi iepriecināja, ka meitene izvēlējās šo vietu, lai iedzertu. Šajā kaujas brīdī man nebija nodoma doties pazemē. Es gribēju uzzināt vairāk par meiteni, vairāk par Gvido un vēl, daudz vairāk par cilvēku, kurš nosūtīja šo alu cilvēku uz Vidusjūras pili. Un es gribēju to noskaidrot, vienlaikus pārliecinoties, ka mani neviens nemeklē.
  
  
  Vakars līdz šim bijis svētīgs. Atradu meiteni. Šī spēle beidzās labi. Gvido mani atrada. Un, ja man būtu taisnība, kāds neredzams cilvēks būtu liecinieks mūsu steidzīgajai bēgšanai uz Negresko. Un tad vakars bija ne tikai svētīts, bet tik tikko sācies.
  
  
  — Kundze, — sacīja viesmīlis. Pieliecies jostasvietā, viņš uzlika viņas dzērienu uz apaļas papīra salvetes ar burtu "Imperial N" un vārdiem "Negresco" un "Nice" trīs zilos gredzenos.
  
  
  — Monsieur.
  
  
  Pagriezos pret meiteni un pacēlu glāzi. "Par laimi," es teicu.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani pāri glāzes malai. Ļaunprātīgais un dzīvespriecīgais skatiens pazuda no viņas acīm. Es atkal redzēju asaras.
  
  
  "Nē, es teicu." "Es pieņemu, ka tas jums nebija tik priecīgs vakars."
  
  
  "Nē," viņa teica. "Protams, nē". Viņas balss bija vāja un izmisusi.
  
  
  "Ja piedosiet man šo rupjo komentāru," es teicu, "jūs zināt tikpat daudz par ruleti kā par dzeršanu, ņemot vērā jūsu spēli."
  
  
  "Es zinu," viņa teica.
  
  
  "Cilvēki to dara visu laiku," es teicu. "Lielākā daļa cilvēku tur ierodas, lai izklaidētos, bet jūs nepārprotami radāt iespaidu, ka esat kāds, kas saistīts ar nopietnākām lietām."
  
  
  Viņa pakratīja galvu. Pat blāvajā gaismā viņas mati spīdēja. — Nē, Andersona kungs...
  
  
  "Es domāju, ka tev vajadzētu mani saukt par Niku," es teicu. "Labi," viņa teica. 'Niks.'
  
  
  "Tas ir labāk," es teicu.
  
  
  "Nē, es tajā kazino nebiju prieka pēc."
  
  
  — Jūs esat pazaudējis deviņdesmit piecus frankus, — es sacīju.
  
  
  "Tu velti man lielu uzmanību," viņa teica. "Nu," es teicu, "esmu viens Nicā, un bija grūti tevi nepamanīt."
  
  
  Viņa īsi pasmaidīja. "Es domāju, ka..."
  
  
  Viņa sniedzās savā mazajā somiņā. Es redzēju baltu kabatlakatiņu, pasi, lūpu krāsu un pēdējo, dzelteno čipu. Viņa to izņēma un ar vieglu klikšķi nolika uz marmora galda virsmas. "Pieci franki," viņa čukstēja.
  
  
  — Tā ir visa nauda, kas jums ir, vai ne?
  
  
  'Jā. Vai tiešām to ir tik viegli redzēt?
  
  
  "Es baidos ka."
  
  
  "Tie nav īsti pieci franki," viņa teica. — Tas ir plastmasas gabals.
  
  
  ES jautāju. - "Kāpēc laimests šajā kazino jums nozīmē tik daudz?"
  
  
  Otro reizi tajā vakarā viņas acis skenēja manu seju.
  
  
  "Tu neizskaties nabadzīgs," es teicu, "tu neizskaties izsalcis." Nav tā, ka jums ir nepieciešams apģērbs un pajumte. Man nerodas iespaids, ka tu censtos laimēt atvaļinājumu vai autokravu dārglietu. Arī alkatība nebija ne runas.
  
  
  - Nē.
  
  
  "Bet jūs spēlējāt, lai laimētu daudz naudas. Tas jums bija svarīgi.
  
  
  "Jā," viņa teica. - Te tas ir.
  
  
  "Es domāju, ka es gribētu zināt, kāpēc."
  
  
  Viņa vēlreiz pētīja manu seju ar tām inteliģentajām zaļajām acīm, kas tagad bija aukstas un dziļas, kā pati jūra.
  
  
  'Ko tu redzi?'
  
  
  "Bīstami," viņa teica. "Grūtības."
  
  
  "Tu vari man uzticēties," es teicu.
  
  
  "Jā," viņa teica. - ES arī tā domāju.
  
  
  "Turklāt," es teicu, "ar vienu piecu franku žetonu jums nav daudz izvēles."
  
  
  Viņas mitrās, siltās lūpas neviļus smaidā attālinājās no pat baltajiem zobiem. "Bet, ja es jums neuzticētos, es dotos prom," viņa teica. "Tad es mēģinātu atrast kādu citu."
  
  
  – Vai tas ir tik svarīgi?
  
  
  'Jā.' Viņa paņēma glāzi un iedzēra garu malku.
  
  
  - Vēlas vairāk?
  
  
  "Es neesmu pieradusi dzert," viņa teica. "Tomēr es domāju, ka gribu vēl vienu glāzi. Es nezinu, vai es gribu būt piedzēries, lai aizmirstu vai svinētu. Jā, Nik, vēl vienu.
  
  
  Es piesaucu viesmīli, un mēs klusēdami gaidījām, kamēr viņš atnesa citu karalisko Negresko.
  
  
  Viņa iedzēra vēl vienu malku, un, kad viņa pabeidza, šķita, ka viņa ir pieņēmusi lēmumu. "Jā," viņa teica. 'ES tev uzticos. Es ceru, ka jūs esat tāds puisis, kurš palīdz. Tas nav īsti priekš manis, ne tikai meitenei, kuru kādu dienu satikāt kazino.
  
  
  "Es zinu," es teicu, mierinot viņu.
  
  
  "Tas pārsniedz jūs un mani. Jā, man vajag laimēt daudz naudas un ātri. Vai jūs redzējāt šo. Man tas ir vajadzīgs, lai kādu nolīgtu.
  
  
  Es pacēlu uzacis neizteiktā jautājumā.
  
  
  "Kāds ļoti īpašs," viņa turpināja. "Es pat nezinu, cik tas maksā. Vai tu zini, Nik? Vai jūs zināt, cik maksā slepkavas nolīgšana?
  
  
  Es pastiepu roku un paņēmu no galda dzeltenu čipu. "Pieci franki," es teicu.
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Uz brīdi viņas sejas izteiksme pārvērtās par pārsteigumu. Tad, pagriezusi savu apmulsušo seju pret mani, viņa atspiedās pret mani. Es redzēju viņas acis, kuras tagad apgaismoja bēdīgi slavenā smaragda uguns, viņas lūpas pavērās, tuvojoties manējām.
  
  
  Nākamajā mirklī viņa saspringa. Viņas seja kļuva pelnu krāsa. Viņas skatiens bija fiksēts man aiz muguras, pie Negresco bāra sānu durvīm.
  
  
  Es pagriezos. Gvido bija pirmais, kuru ieraudzīju, nedaudz pasmaidot. Tad es ieraudzīju stūrainu, slaidu ķīniešu vīrieti, kura garais, slaidais ķermenis bija ietīts melnā krāsā no galvas līdz kājām. Un starp viņiem, starp šiem viņa kalpiem, ir pretīgs radījums, kuru es pazīšu kā doktoru Vaitu. Lotārs Inuris. Brīdī, kad es viņu ieraudzīju pirmo reizi, viņš visiem spēkiem centās savaldīt dusmas, kas viņu pārņēma, kad ieraudzīja meiteni, kas bija gatava piespiest savas lūpas manējām. Viņš atjaunoja savu sejas izteiksmi un ievilka to pretimnākošā sirsnības krokā. Šī izteiksme lieliski saderēja ar viņa tērpu: labi pieskaņots zils žakete, pelēkas bikses, krekls, kas sevi dēvēja par vienu no jaunākajiem Turnull & Asser darbiem Džeremija ielā Londonā, zīda šalle un Gucci apavi.
  
  
  Bet, neskatoties uz visām rūpēm un izdevumiem, kas bija saistīti ar viņa apģērbu, ārstam Inurim bija intelekts, ko paverdzināja perverss un spēcīgs impulss.
  
  
  Viņa acis, melnkoka krelles, kas kalpoja viņa tieksmei slēpt savus patiesos nodomus, bija novietotas uz mazas sfēriskas galvas, ko vainago biezi melni mati, kas izķemmēti no šaurās pieres. Pati galva ar plānām purpursarkanām lūpām un šaurām nāsīm lielajā degunā, salīdzinot ar garo un plato ķermeni, šķita pundura. Un tomēr tas nedeva ne miņas no spēka, tikai ideju par maigumu, kas sakņojas mūžīgā sevis izdabāšanā. Viņa rokas bija neparastas. Garas plaukstas, nenormāli gari, smaili pirksti, īsi nagi. Ķirurga vai žņaudzēja rokas. Gludā, bezbārdas seja un dīvainā, slimīgi bālā āda radīja iespaidu, ka ir izjaukts dziedzeru līdzsvars, vispirms sadalot ķermeni un pēc tam liekot prātam kalpot nedabiskām apsēstībām. Viņš izskatījās pēc vīrieša, kuram bija prieks kādam nodarīt pāri un pakļaut citus savām dīvainajām perversijām, kas viņu kontrolēja. Viņš dusmīgi izdvesa. Es redzēju, ka viņa šalle bija nedaudz atslābinājusies, atklājot dubulto kārpu rindu, kas klāja viņa tievo, dzeloņo kaklu kā grotesku sarukušu acu apkakli.
  
  
  Tādi kā viņš ir šķērsojuši manu ceļu. Viņus vienoja pašpārliecinātības gars, sekmīgi paveicot neiedomājamus darbus, un ticība savam ģēnijam, kas viņus pārliecināja par nepārvaramu imunitāti pret atriebību. Jau pirms viņa runāšanas es jau pazinu doktoru Lotaru Inurisu kā cilvēku, kura daba neatļāva neko citu kā tikai melus.
  
  
  Viņš pasmaidīja un paklanījās. Viņš šaubīgā sveicienā pacēla vienu no savām lokanajām rokām un devās man pretī. Es piecēlos, lai viņu sveicinātu.
  
  
  "Ah," viņš teica. "Kādu brīdi man likās, ka esam tevi pazaudējuši." Un tas būtu ļoti skumji. Bet piedod man. Piedod manas sliktās manieres. Man vēl jāiepazīstina ar sevi. Ļauj man. Es esmu ārsts. Lotārs Inuris.
  
  
  Rokā, ko viņš man pastiepa, nebija spēka. Es viņam parādīju visu laipnību, ko vien varēju. "Prieks iepazīties, doktor," es atbildēju. "Es esmu Nikolass Andersons."
  
  
  "Es domāju, ka amerikānis," viņš teica.
  
  
  "Patiešām," es teicu.
  
  
  "Dārgie cilvēki," viņš teica. "Eiropa jums ir daudz parādā."
  
  
  "Paldies, ka to pateicāt, doktor," es atbildēju. "Pretējā gadījumā, no tā, ko esmu lasījis, mēs ne vienmēr esam šeit gaidīti."
  
  
  "Jā," viņš teica. "Ir tādi, kas ir aizmirsuši, bet es neesmu viens no tiem. Tiem, kas aizmirst, labākā attieksme ir tolerance.
  
  
  "Nu, dakter, vai varu jums atnest kaut ko iedzert?"
  
  
  Viņš ar nožēlu pakratīja galvu. "Es novērtēju jūsu dāsnumu, Andersona kungs, bet baidos, ka man nāksies atteikties." Iemesls, kāpēc esmu šeit, nav laicīgs, bet gan tīri profesionāls.
  
  
  Es stāvēju starp viņu un meiteni, kura palika pie galda. Viņš nolieca galvu viņas virzienā, vēl vairāk pazeminādams savu jau tā maigo, kultivēto balsi.
  
  
  Tā bija balss, kas plosījās no mājieniem. Un tieši šī otrā balss bija paredzēta, lai pārsteigtu klausītāju. Inurī izcilais intelekts, nepārspējamās spējas, labvēlīgā sirsnība un, ja ar to visu nepietiktu, briesmas ņirgāties par cilvēku, kura divus pavadoņus varētu uzskatīt par spējīgiem lietot spēku.
  
  
  "Ja jūs esat pazīstams ar Eiropu, Andersona kungs," viņš teica, "un jo īpaši ar Dienvidameriku, iespējams, zināt, ka ārsta tituls tiek lietots diezgan brīvi. Bet manā gadījumā tas ir tituls, kas nopelnīts un iegūts pēc daudzu gadu smagas mācīšanās. Es esmu M.D., Andersons kungs, speciālists ķirurģijā, kas ir kaut kas līdzīgs mehāniskai mākslai. To apzinoties un nedomājot ignorēt intelekta stimulāciju, mēģināju apgūt papildu specialitātes. Es esmu arī psihiatrs, kura prakse ir veltīta vissarežģītākajiem gadījumiem,” viņš paskatījās uz meiteni.
  
  
  Es domāju, ka būtu pareizi viņu uzbudināt ar savu jautrību. - Tātad, jūs esat meistars?
  
  
  Mani atalgoja drebuļi, kas pārskrēja viņa ķermenim. "Jā," viņš teica, mēģinot smieties. "Es domāju, ka tā mūs sauc Amerikā." Ļoti interesants un primitīvs termins. Bet es nedrīkstu novērsties. Kā jau grasījos teikt, šī jaunā dāma izrādījās viena no manām pacientēm.
  
  
  Es pazemināju savu balsi, lai ievērotu satriecošu konfidencialitāti. -Tu gribi teikt, ka viņai ir slikti, dakter?
  
  
  Doktors Inuris visiem spēkiem centās būt iecietīgs, bet es redzēju, ka es ar visu spēku pārbaudu viņa pacietību. – Nu, tas ir diezgan vispārīgs termins, ja tā izsakās. Profesionālā ziņā viss ir daudz sarežģītāk. Bet teiksim, netraucējot ārsta un pacienta attiecības un nekļūstot pārāk tehniskas, ka jaunkundze cieš no nopietniem emocionāliem traucējumiem."
  
  
  "Es saprotu," es teicu. - Tu varētu mani maldināt. Un jūs cerat, ka tā ir taisnība, es sev teicu.
  
  
  "Ne visas emocionālās slimības izpaužas tā, lai tādi nespeciālisti kā jūs varētu viegli atpazīt."
  
  
  "Laikam nē," es teicu.
  
  
  Dr Inuris man uzsmaidīja. "Es priecājos, ka jūs esat tik atvērts, mister Anderson," viņš teica. "Gvido man lika saprast, ka jūsu uzvedība pret viņu kazino bija, kā lai tā teiktu, zināmā mērā kareivīga."
  
  
  "Jā," es teicu. "Bet, no otras puses, šis jūsu kungs nebija gluži tas, ko jūs saucat par draudzīgu ar šo jauno dāmu." Es domāju, viņš viņu sāpināja, un viņa nešķita īpaši ieinteresēta viņa sabiedrībā.
  
  
  "Man vēlreiz jālūdz jūsu piedošana," sacīja doktors Inuris, uzrunādams mani ar liekulīgu, starojošu smaidu. “Gvido ik pa laikam kļūst pārāk dedzīgs. Un es domāju, ka viņš baidījās no manām dusmām. Redziet, es nevadu parastu klīniku. Jaunā dāma ir uzticēta manai aprūpei villā netālu no šejienes, un šajā viņas ārstēšanas posmā nav pareizi viņu pakļaut tam, ko mēs un jūs uzskatām par normālu sociālo atdevi.
  
  
  "Pagājušajā nedēļā," viņš turpināja, "viņai izdevās atstāt villu, lai nesankcionēti dotos uz kazino. Gvido nav profesionāla medmāsa, un, iespējams, tāpēc ir sagaidāmas viņa kļūdas. Neskatoties uz to, meitenes īslaicīgā pazušana mani ļoti saniknoja uz Gvido, un viņš man svinīgi apsolīja, ka meitene vairs neizvairīsies no viņa eskorta. Tomēr šovakar viņai izdevās to atkārtot.
  
  
  Tātad saprotams, vai ne, ka Gvido ir, kā lai to saku, diezgan nepacietīgs pret viņu? Un, D. Inuris teica atklāti: "Ir arī skaidrs, ka, būdams amerikāņu džentlmenis, jūs cēli iejaucāties, lai pasargātu viņu no kaut kā, kas jums bija pilnīgi nepieņemama rīcība."
  
  
  "Nu, dakter," es teicu, "man nebija ne jausmas, ka aiz tā slēpjas tik daudz." Man tikai likās, ka tavs kalps kaut ko izdomājis.
  
  
  "Izskats bieži vien var būt maldinošs," viņš teica.
  
  
  "Jā, daudz," es piekritu. — Sasodīts, es nekad nedomāju, ka viņa ir slima.
  
  
  Doktors Inuris mierinoši noglaudīja manu roku. "Nu, labi," viņš teica. "Tas prasa pārāk daudz no jums, lai saprastu lietas, pamatojoties uz īsu novērojumu, pat medicīnas zinātne dažreiz tiek sajaukta."
  
  
  "Es redzu," es teicu.
  
  
  “Tagad, mister Anderson, jūs sapratīsit, kad man būs jālūdz, lai man un... uh... maniem darbiniekiem ļautu pabeigt jūsu vakaru ar meiteni un aizvest viņu atpakaļ uz mūsu villu. Es nezinu, cik daudz jūs un viņa runājāt savā starpā, bet, ja jūs man dotu kādu labi domātu padomu, jums būtu prātīgi paskatīties uz visu, ko viņa varētu būt teikusi savas slimības gaismā. Dažkārt viņai ir kārdinājums pateikt lietas, kas pirmajā acu uzmetienā var šķist ticamas, bet diemžēl to cēlonis ir viņas slimība, kuru, es ceru, man izdosies izārstēt.
  
  
  Es piekrītoši pamāju ar galvu. – Es ļoti ceru, ka jūs viņu izārstēsiet, dakter. Šķiet tik kauns, ka tik mīļai meitenei viņa patīk..."
  
  
  "Man ir visas cerības," sacīja Dr Inuris. "Bet ārstēšanas ilgums, iespējams, varētu būt diezgan ilgs."
  
  
  "Ļoti slikti," es teicu.
  
  
  "Tiešām," viņš teica ar nelielu nepacietības sajūtu. "Bet tagad mums tiešām ir jāiet." Bija patīkami jūs satikt, mister Anderson. Patiešām jauki.' Viņš pamāja ar pirkstiem, un Gvido sakustējās, gatavs darbībai.
  
  
  Viņš nebija vajadzīgs. Meitene piecēlās kājās, palika somiņu zem rokas un devās viņām pretī. Ārsts viņai laipni uzsmaidīja.
  
  
  Ar nevaldāma riebuma izpausmi viņa gāja garām ārstam un Gvido līdz virpuļdurvīm, pa kurām viņi bija iekļuvuši. Garš, stūrains ķīnietis aizšķērsoja viņas ceļu, bet, kad viņa piegāja pie viņa, viņš pakāpās malā, lai atvērtu viņai durvis un sekoja viņai. Gvido viņiem sekoja1.
  
  
  "Atvainojiet, ka traucēju," man teica doktors Inuris.
  
  
  Es pakratīju galvu: "Kāds kauns," es teicu. "Tik mīļa meitene..."
  
  
  "Mēģiniet aizmirst viņu, mans dārgais," sacīja ārsts Inuris, ejot uz durvīm.
  
  
  "Es tevi pavadīšu," es teicu.
  
  
  "Nevajag, dārgais draugs," viņš teica nepiespiestā balsī. "Ak," es teicu. – Man ļoti patiktu.
  
  
  Ārsta seja satumsa. - 'Kā vēlies.'
  
  
  Es viņam sekoju līdz durvīm. Ceļa malā stāvēja balts mersedess. Es to atpazinu kā automašīnu, ko redzēju, kad izgājām no kazino. Blakus stāvēja meitene, Gvido un ķīnietis.
  
  
  Ārsts sasita plaukstas. Viņš teica. - "Ko mēs gaidām?"
  
  
  Ķīnietis atvēra aizmugurējās durvis, tad pakāpās uz priekšu un sēdās pie stūres.
  
  
  Zibinot savas garās, iespaidīgās kājas, meitene ieslīdēja aizmugurējā sēdeklī. Es pamanīju, ka viņa valkā augstpapēžu pumpas. Mūsdienās sievietes tos valkā reti, taču neviena apavi nekad nav tik labi rotājuši sievietes pēdu. Jūs tos redzējāt pirms dažiem gadiem, kad Nikola Kara vēl bija dzīva.
  
  
  Doktors Inuris ieslīdēja iekšā. Gvido aizvēra durvis un apsēdās blakus ķīnietim. Dzinējs jau darbojās, mašīna noslīdēja no apmales.
  
  
  Noskatījos, kā viņi brauc prom, kamēr iegaumēju valsts numura numuru. Mercedes pagriezienā nobremzēja. Pa aizmugures logu redzēju, kā ārsts paceļ roku pret savu skaisto seju.
  
  
  Tad es pārdomāju. Milzīgā roka atslāba kā milzīgs zirneklis. Brīdi vēlāk no rokas izlīda tikai īkšķis un rādītājpirksts.
  
  
  Kad spokainā mašīna pagriezās pa stūri, Dr. Inuris ļoti lēni pastiepa roku, uzmanīgi un ar intensīvu baudas smaidu, viņš uzlika pirkstus uz meitenes elpas un sāka to spiest.
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  -
  
  
  Es pagriezos un devos atpakaļ uz bāru. Ja Dr. Inuris domāja ātru nāvi, viņš būtu ļāvis to izdarīt Gvido. Varbūt ārstam patika lēna nāve, man par to nebija šaubu. Bet, ja viņš to vēlētos, viņš izvēlētos daudz ērtāku vietu nekā automašīnas aizmugurējais sēdeklis.
  
  
  Es atkal apsēdos pie galda zem viesmīļa kritiskā skatiena, kurš izskatījās nedaudz atvieglots, kad atgriezos no sava mazā izbrauciena ārā kopā ar doktoru Inuri un viņa šausmīgo bariņu. Es nedomāju, ka viesmīlis uztraucas par manu drošību vai rēķinu. Man bija aizdomas, ka viņa patiesā interese ir par mani, pieņemot, ka esmu pietiekami vesela, lai samaksātu rēķinu, lai redzētu, vai es, tāpat kā daudzi tūristi, nezinātu, ka rēķinā ir iekļauta dzeramnauda, un tāpēc viņam jāmaksā dubultā.
  
  
  Es žestikulēju gaisā, un viņš piesteidzās pie galda, uzmanīgi nolaižot acis, lai virzītu marmora skaitītāju pret mani. Kad es sekoju viņa rokas ceļam, mans skatiens sakrita uz rokraksta. Tas atradās uz papīra statīva, ko izkropļoja glāzes kāts, no kura meitene dzēra.
  
  
  Es pacēlu glāzi un paņēmu papīru. Kamēr Dr. Mēs ar Inuri melojām viens otram, viņa bija ar kaut ko ļoti aizņemta.
  
  
  Viņa uzrakstīja savu ziņojumu ar uzacu zīmuli. "Villa Narcissus," viņš teica: "Cap Ferrat. Palīdziet man, Dieva dēļ. Tas nebija parakstīts, un es sapratu, ka joprojām nezinu, kas viņa ir.
  
  
  Bet es zināju, kas viņa ir: prātīga, neskatoties uz visu, ko bija teicis doktors Inuris. Skaista, izmisusi un pietiekami pārliecināta, lai bez pretošanās dotos kopā ar draudīgo ārstu. Bet kas viņa bija, tas palika noslēpums.
  
  
  Tas bija noslēpums, kuru es grasījos atrisināt līdz vakara beigām.
  
  
  Bet man jārīkojas ātri. Es paskatījos pulkstenī. Bija ap pusdiviem un dakterim Inurim bija liels pārsvars. Es samaksāju rēķinu, nedevu dzeramnaudu, par lielu viesmīļa vilšanos, un izgāju no Negresko pa galveno ieeju. Taksometri gaidīja pasažierus. Automašīnā Renault rindas priekšgalā šoferis, resns sejas vīrietis, gulēja ar atmestu galvu un smagi krāca pie stūres. Kad uzsitu viņam pa plecu, viņš uzreiz pamodās. Viņš paskatījās uz mani, izstarojot smaidu, kas bija dzīvnieciskas ņirgāšanās un viltības sajaukums, bijušā karavīra smaidu. "Monsieur," viņš teica tonī, kas, šķiet, piesaistīja uzmanību.
  
  
  ES jautāju. - Vai tu pazīsti Cap Ferrat?
  
  
  "Protams," viņš teica.
  
  
  — Vai jūs pazīstat Villu Narcisu?
  
  
  " Jā ".
  
  
  -Vai vari mani tur aizvest?
  
  
  - Kā vēlaties, kungs. Bet atvainojiet, šī ir dīvaina vieta.
  
  
  'Tiešām?' - es teicu, ar rāvienu atverot viņa Renault aizmugurējās durvis un apsēdos. "Pastāstiet man, kāpēc, bet tagad pasteidzīsimies."
  
  
  Mašīna slīdēja uz rietumiem pa dēļu celiņu un pirmajā pagriezienā apgriezās.
  
  
  "Tur neviens nedzīvo. Šeit ir pamesti, ”viņš teica.
  
  
  — Vai tu tur nesen esi bijis?
  
  
  - Nē, es to nevaru teikt. Bet neviens tur nav dzīvojis daudzus gadus, kungs. Es to noteikti zinu. Pirms dažām nedēļām, varbūt pirms mēneša, es braucu tai garām naktī. Starp villu un ceļu ir akmens siena, un pie vārtiem ir dzelzs vārti. Es paskatījos pa vārtiem. Nebija gaismas. Jūs to jūtat, kad mājā neviena nav. Šī villa bija tāda mājvieta.
  
  
  - Vai jūs zināt, kam tas pieder?
  
  
  - Nē, kungs, es nezinu. Īpašumtiesības šeit pāriet no viena īpašnieka pie otra, un dažreiz svešinieka klātbūtne vienkārši nozīmē, ka īpašnieks ir devis atļauju dzīvot savā villā.
  
  
  Renault tagad uzņēma ātrumu. Es redzēju, kā Beau Rivage viesnīca pazūd mums aiz muguras; un tad mēs iegriezāmies ceļa līkumā, kas veda lejup uz ostu ar ceļu, kas izgriezts no akmeņiem, kas pacēlās virs jūras.
  
  
  "Vilās vienmēr ir jaunas sejas," sacīja šoferis.
  
  
  “Vai mēs braucam garām Mojennai Kormišam? ", - ES teicu.
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  Tagad mēs devāmies augšup, un aiz mums palika Nicas pilsēta. Zem manis labajā pusē miglas aizsegā nekustīgi gulēja jūra.
  
  
  "Es būšu pateicīgs," es teicu, "ja jūs neaizvedīsiet mani līdz Narcisas villas vārtiem, bet ļaujiet man izkāpt kilometru agrāk."
  
  
  "Sapratu," sacīja vadītājs. Viņš droši vien bija labs karavīrs. Resna un gudra pat tad. Saprast, ko tas viņam dos, ja viņš sapratīs un aizmirsīs par pārējo. Pirmkārt, rūpējies par sevi un izdzīvo. Izdzīvošana vienmēr ir bijusi labākā reklāma, kādu karavīrs var izveidot sev.
  
  
  Viņš brauca ātri un vienmērīgi, izbaudot izaicinājumu vienā no aizraujošākajiem ceļiem pasaulē. Ceļš priekšā bija tukšs, un viņš aizdedzināja vairākas dzeltenas laternas, lai pārrautu miglas plīvuru. Lai arī nakts bija klusa, ātrums radīja patīkamu vēsmu.
  
  
  "Šeit," viņš teica.
  
  
  Izkārtne ar uzrakstu “Sv. Žans Keps Ferats pacēlās un metās garām. Man pa labi, šur tur iezīmēts ar gaismām, Cap Ferrat gulēja kā īkšķis, kas izstiepts jūrā. Renault dzinējs ņurdēja, kad vadītājs pārslēdza zemāku pārnesumu, gatavojoties nolaisties pa Mojenu Kornišu.
  
  
  "Mēs drīz būsim klāt," viņš teica ar jautrības sajūtu. - Vai tavi draugi tevi gaida?
  
  
  Man nebija iebildumu viņam atbildēt. "Nē," es teicu, "es baidos, ka nē."
  
  
  - Varbūt tu arī vēlies šo?
  
  
  Uzlicis vienu roku uz stūres, ar otru viņš kaut ko sajuta zem sēdekļa. Kad viņš to atvilka, viņam rokā bija riepas gludeklis. Viņš pasmējās. "Varbūt jūs varat to izmantot?"
  
  
  'Var būt. Bet es varu iztikt bez tā. Paldies par jūsu laipnību.
  
  
  "Tam nav nozīmes," viņš teica. — Šī villa ir dīvaina vieta. Ļoti vecs. Ļoti nedraudzīgi. Šīs nav mājas, kurās jūtaties ērti un gaidīti.
  
  
  "Es nekad tur neesmu bijis," es teicu. - Bet es tev ticu.
  
  
  "Es izslēgšu gaismu," viņš teica. "Tas palīdzēs jūsu nakts redzamībai."
  
  
  ES jautāju. - Armija?
  
  
  "Svešleģions," viņš atbildēja. "Aizveriet acis uz dažām minūtēm. Es jums pastāstīšu, kad būsim tur.
  
  
  Pēc kāda laika mašīna apstājās. "Labi," viņš teica.
  
  
  Atkal atvēru acis. Mums visapkārt valdīja piķa tumsa. Es pasniedzu šoferim vekseļu kaudzi.
  
  
  "Laimējies," viņš teica.
  
  
  Es izkāpu no mašīnas.
  
  
  Šoferis izliecās. - Kilometrs taisni. Pa labi. Akmens siena. Trīs metrus augsts. Augšā izsists stikls. Vārti ir septiņi metri. Smaila augšdaļa. Iekšā nav nekā tāda, ko būtu vērts nozagt. Vismaz pirms mēneša. Bet vismaz lai veicas.
  
  
  Viņš joprojām smaidīja, kad automašīna klusi devās atpakaļgaitā pa ceļu. Es nogaidīju, kamēr nedzirdēju viņu, un tad devos prom. Ejot es pārbaudīju, vai skuvekļa asmeņi joprojām ir savās vietās.
  
  
  Sūnu gabali piemētāja veco sienu kā dīgstoša puve. Dzelzs vārtiem noplokusi rūsa. Mēness gaisma filtrējās cauri blīvajiem skuju kokiem, kas pacēlās no miglas plankumiem, un spēlējās pār nekopto zāli, kas izlīda no zemes kā līķa bārda.
  
  
  No ceļa maz varēja redzēt. Tikai mašīnas ceļš, tikko garām, ņemot vērā rievas saspiestajā zālē. Starp ziņkārīgiem skatieniem un villu kā sargi stāvēja augsti koki.
  
  
  Kādu laiku stāvēju aiz vārtiem un klausījos. Tikai klusums. Neviens suns neliecinātu par manu klātbūtni. Nav sestās jēgas patruļām, sajūta, kas mani tik daudzas reizes ir glābusi.
  
  
  Novilku jaku un nometu to pāri sienai, lai pasargātu rokas no netīrajām stikla lauskas, kas gulēja uz akmeņiem, gaidot, kad ziņkārīgais noasiņos līdz nāvei. Es pielecu, atradu uzticamu atbalstu un ar vienu kustību piecēlos, pavelkot līdzi jaku.
  
  
  Pietupienos pie sienas pakājē, es apstājos un klausījos. Tikai klusums. Pietupis un izmantoju kokus kā aizsegu, es virzījos uz priekšu, paralēli taciņai. Es lēnām kustējos. Manas kājas staigāja pa slapju zāli. Ap mani virpuļoja migla, kas smaržoja pēc priežu skujām un jūras ūdens.
  
  
  Es gāju augšā pa kalnu un pēkšņi starp kokiem un caur miglu ieraudzīju gaismas zibšņus. Pēc dažām sekundēm es sasniedzu klaju lauku.
  
  
  Es apstājos pie koku malas un ieraudzīju mašīnas pēdas pa labi, kas pagriežas pa kreisi un tad atkal pagriežas pa labi pretī villas ieejai. Balts mersedess, gandrīz miglas maskēts, tumši un klusi sēdēja iebraucamajā ceļā.
  
  
  Pati villa ar auksta akmens vēsumu, kas karājās naksnīgajā jūras gaisā, kā šausmīga murga vieta iznira no miglas. Augstu logā, nokareno slēģu ieskauts, pienbalta aizkara gabals tvēra mēness gaismu un skatījās lejup uz ainu lejā kā akls acs. Villas augšējie divi stāvi bija tumši. Pirmā stāva trīs logos dega gaisma.
  
  
  Paliekot koku līnijā, es ātri apbraucu ap māju. Aizmugure, sāni otrā pusē un priekšpuse palika melni un klusi. Es sāku tuvoties caur raupjo zāli. Labo logu aizsedza tikai plāns aizkars. Es notupos un ieskatījos iekšā.
  
  
  Tā bija virtuve. Gara auguma ķīnietis sēdēja ar muguru pret mani pie koka galda un dzēra tasi kūpošas tējas.
  
  
  Es noliecos un piegāju pie cita loga, svētīdama mitrumu, kas apslāpēja manus soļus. Lēnām atkal pacēlu galvu un atklāju, ka skatos istabā, kurā bija tikai gulta. Gvido gulēja uz šīs gultas, atspiedis galvu pret sienu, šķirstīja žurnālu. Es redzēju, kā viņš novelk jaku un pārliek pistoli no jostas uz plecu maciņu.
  
  
  Trešā no trim apgaismotajām telpām atradās ievērojamā attālumā no pirmajām divām. Un, kamēr es tur staigāju, turoties zem palodžu līmeņa, es dzirdēju ārsta balsi.
  
  
  "Mīļā," viņš teica. "Es ļoti centos būt pacietīgs ar jums." Un es uzskatu, ka pacietība netiek atalgota ar sapratni un pateicību no jūsu puses; tikai neuzticība un nodevība. Un tagad diemžēl manai pacietībai ir pienācis gals.
  
  
  Tagad es atrados loga līmenī. Tas bija atvērts, un ārsta balss, kas bija apburta ar draudiem, bija skaidri dzirdama. Es piegāju pie palodzes. Vēl viena šī plānā baltā aizkara daļa, tikai daļēji aizvilkta, karājās istabā kā zirnekļtīkls kapā. Skatoties ārā pa logu, skaidri redzēju dakteri Inuri un meiteni. Ārsts novilka jaku un nolika šalli atpakaļ vietā, taču vairākas dubultkārpas joprojām skatījās uz zīda pārsēja krokām.
  
  
  Redzēju, ka meitene joprojām bija ģērbusies tieši tāpat kā tad, kad viņu satiku. Viņas plaukstas bija saliktas aiz muguras, kā bērns, kurš tiek lamāts par sliktu uzvedību, galva bija nedaudz noliekta, spīdīgie mati joprojām bija sasieti ar gaiši zaļu lenti.
  
  
  "Es cerēju, ka jūs man izrādīsiet kādu pateicību," sacīja ārsts. "Es cerēju, ka jūs pēc savas gribas nāksit pie manis ar dārgumiem, ko var dot tikai sieviete, ka jūs sāksit man atmaksāt par uzticību, ko es tik skaidri un tik pastāvīgi izlēju pār jums. Jūs varat man neticēt, bet tā patiešām bija mana visdziļākā cerība. Bet varbūt es cerēju pārāk daudz. Šī nebūs pirmā reize. Un tāpēc es arī zinu, ka to, kas nav dots brīvprātīgi, var paņemt ar varu. Meitene paskatījās tieši uz viņu. Viņa runāja lēni un apzināti. "Tu esi briesmīga," viņa teica.
  
  
  Inurī seja sagriezās dusmās. Viņš pacēla roku un atkal nolaida. "Šī ir otrā reize šajā vakarā, kad jūs mani tik ļoti provocējāt, ka es gribēju parādīt nežēlību jūsu tik neparasti skaistajā sejā." Bet man tā nevajadzētu darīt, vai ne? Es izskatos tik šausmīgi. Jā, kā es saprotu, manas īpašības neatrod jūsu apstiprinājumu. To man jau ir paskaidrojuši citi.
  
  
  "Nepārprotiet, dakter," meitene teica. – Es nerunāju par tavu izskatu. Man ir vismazākās tiesības to darīt.
  
  
  "Ak?" - teica ārsts.
  
  
  "Nē," viņa teica.
  
  
  - Kas tas ir, mīļā?
  
  
  "Es tevi ienīstu, jo tu esi tik neizsakāmi slikta," viņa teica.
  
  
  Doktors iesmējās, skaļi smiekli izbēga no viņa netiklās rīkles.
  
  
  "Slikti," viņš teica. "Cik maz jūs zināt par ļaunumu, lai tik viegli par to runātu. Bet drīz jūs par to uzzināsit vairāk, un es pats būšu jūsu ceļvedis, jūsu skolotājs, jūsu partneris.
  
  
  "Nekad," viņa teica.
  
  
  "Ak, jā, dārgais," sacīja doktors Inuris. – Un pavisam drīz. Šeit, savā istabā, savā gultā.
  
  
  Meitene ātri paskatījās uz durvīm.
  
  
  Ārsts pamāja ar galvu. "Nē," viņš teica. - Tas tev nepalīdzēs.
  
  
  Meitene savilkās grimasē.
  
  
  Tajā brīdī man gribējās rīkoties, steigties istabā, lai redzētu doktoru Inuri un dzirdētu viņa maigo, dvēselisko balsi. Bet es piespiedu sevi nomierināties. Līdz šim viņš nav darījis neko citu kā tikai runājis. Meitene to pārdzīvos. Un, gaidot, man būs arvien vairāk iespēju uzzināt vairāk par šo perverso vīrieti un viņa noslēpumaino gūstekni, kurš ar savu fantastisko seju un nevainojamo ķermeni pamodināja viņa draudus.
  
  
  Nežēlības un gaidīšanas smīns atklāja viņa zobus. "Nu, mana sirds," viņš teica. - Es dodu jums pēdējo iespēju. Es tev atdevu visu, ko varēju. Vai dosi man pretī to, ko vari, vai arī tas tev ir jāatņem?
  
  
  "Jūs varat mani paņemt, doktor," viņa stingri sacīja, "bet jūs zināt, un es zinu, ka es jums nekad nebūs."
  
  
  Ārsta seja kļuva bāla un žoklis sažņaudzās dusmās. Vēna pulsēja pie viņa tempļa kā čūska, kas savijusies zem viņa bālās miesas. Viņš piegāja pie meitenes, kura klusi un mierīgi stāvēja, skatoties viņam garām, it kā viņa vairs nebūtu. Viņa milzīgā roka pastiepās uz augšu un izrāva lenti no viņas matiem, kas krita pār pleciem zeltainā ūdenskritumā.
  
  
  Dusmas uzliesmoja viņa atbaidošajā sejas daļā, pastiprinoties dažās sekundēs, kas viņam vajadzēja, lai satvertu zaļo lenti un nomestu to uz grīdas. Viņš uz brīdi apstājās, lai to apstrādātu un sagatavotos aukstasinīgai uzbrukumam viņai. Meitene turpināja skatīties viņam garām, it kā viņa nodomi viņu vairs neskartu kā mušas dūkoņa.
  
  
  Ārsts atkal pastiepa roku. Viņa garie, tievie pirksti locījās ap viņas kleitas plāno kakla izgriezumu, un viņa pirkstu locītavas apzināti lidinājās plašajā ielejā starp viņas krūtīm.
  
  
  Viņš ātri pakustināja plaukstas locītavu un novilka audumu no viņas ķermeņa. Viņa stāvēja nekustīgi, kamēr viņš novilka audumu no viņas pleciem un ļāva tam ar šalkoņu nokrist uz grīdas.
  
  
  Viņa nepakustējās, lai pasargātu savas kailās krūtis no mantkārīgā sajūsmas, kas plosījās viņa acīs. Viņas rokas karājās sānos. Viņai mugurā bija tikai baltas biksītes un pumpas.
  
  
  Ārsta elpa izdvesa no viņa. "Ak, tā," viņš teica.
  
  
  Kamēr es piespiedu sevi ignorēt balsi, kas manī kliedza, lai salauztu viņa čūskai līdzīgo kaklu, viņa rokas pieslīdēja pie viņas gurniem un viņas apakšbikses sāka ripot gar iedegušajiem augšstilbiem.
  
  
  Hubertam bija taisnība par Nikolu Karu, ja viņa bija Nikola Kara. Viņa bija dabiski blonda.
  
  
  Gulta bija man pa labi, stūrī starp sienu un logu. Meitene, joprojām nekustīga, atradās man pa kreisi, un doktors Inuris atradās starp viņu un gultu.
  
  
  Nometās ceļos, no sajūsmas un noguruma nedaudz aizelpas, viņš saritināja viņas biksītes līdz potītēm.
  
  
  Doktors Inuris piecēlās kājās, satvēra viņas roku un sāka vilkt atpakaļ uz gultas pusi.
  
  
  Es ļāvu viņai spert vienu soli un tad otru, lai pārliecinātos. Viņas kreisā augšstilba iekšpusē nebija dzimumzīmju. Nepavisam. Tad es uzlēcu uz palodzes un ieniru istabā.
  
  
  Ārsts pagriezās uz savas ass, lai mani redzētu. Meitene aizslīdēja atpakaļ pie sava sabojāto drēbju kūļa.
  
  
  Šalle nokrita ārstam no kakla, atklājot kārpu apkakli. Pirms es paspēju pārvarēt plaisu starp mums, viņš bija pārvarējis savu izbrīnu.
  
  
  - Gvido! viņš kliedza. - Gvido!
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  Ar acs kaktiņu es redzēju, ka meitene paceļ savu nobružāto kleitu un piespiež auduma atgriezumus pie sava juteklīgā ķermeņa. Ārsts Inuris bija iesprostots kā zirneklis, tērējot laiku nāvējošā Gvido ierašanās brīdim.
  
  
  Viņš nemēģināja skriet pie durvīm. Man ienāca prātā, ka viņš, iespējams, baidījās uzskriet savam mazajam bendei tumšā gaitenī un pēc tam samaksāt sodu par Gvido nepilnīgo intelektu un kaprīzību, izraisot 22. kalibra pistoles lodi no šī švaka. Un tajā pašā laikā man radās garīgā bilde, kā punduris alu cilvēks nolec no gultas, izrauj Treho ieroci no viņa rokas un sāk skriet uz meitenes istabu.
  
  
  Kā stūrī iespiests bokseris, doktors Inuris virzījās no kreisās uz labo pusi gar istabas sienu, plaukstas pagriezās uz āru, it kā izlīguma žestā.
  
  
  Man nebūtu daudz laika. Ārsts bija tikpat fizisks drauds kā kokvilna, taču nebija jēgas stāties starp viņu un Gvido. Vienīgā cīņa, kurā viņš varēja iekļūt, bija tāda, kurā izredzes bija viņa labā.
  
  
  Es ļāvu viņam tuvoties ar pleca un kreisās rokas mājienu. Viņš man iespēra, satverot manu labo roku. Es atlaidu sitienu un iedevu viņam labu sitienu pa žokli. Viņš ietriecās sienā, pēc tam noslīdēja lejup, bezsamaņā, asinis plūda no purpursarkanajām lūpām.
  
  
  Es neatradu laiku, lai izbaudītu šo izrādi, bet pagriezos un metos pie durvīm. Vēlu. Tas pavērās vaļā.
  
  
  Gvido stāvēja tur. Trejo bija tēmēts uz manu vēderu. "Turies mierīgi," viņš teica.
  
  
  Es pacēlu rokas. Tobrīd es domāju, ka Nikolasam Andersonam, nelaimē nonākušo meiteņu čempionam, bija maz iemesla tikt galā ar Gvido. Tas nebija absolūti nepieciešams.
  
  
  Pistole palika nekustīga. Ārsts joprojām bija no šīs pasaules. Gvido pasmaidīja. "Tātad jūs bijāt tas, kurš nolika to necilvēku, vai ne?" Nu, tas arī viss, es domāju. Bet es tomēr nevaru to apstiprināt, draugs. Tas man nozīmē sliktu. Un man tas nepatīk. Tev vajadzēja bēgt, kad es tev teicu. Tagad jūs varat to nožēlot.
  
  
  Gvido asās acis pamanīja meiteni un iepletās. "Ģērbies," viņš teica. - Un piezvani Coengam. Pastāstiet viņam, ka ārstam ir vajadzīga palīdzība. Un necenties būt nerātns.
  
  
  Meitene pagrieza mums muguru, no gultas apakšas izņēma koferi, izvēlējās vairākus apģērba gabalus un sāka ģērbties.
  
  
  "Tu," sacīja Gvido, "izvēlies kādu sienas gabalu un pielieciet tam rokas."
  
  
  Es darīju, kā man lika. Gvido veica mani pieņemamu meklēšanu. Viņš, iespējams, pietiekami bieži bija šo joku cienītājs, lai apgūtu šo amatu. Viņa meklējumos viņam varēja būt ierocis, nazis un gāzes bumba, taču viņš nebija pietiekami labs, lai iegūtu trīs skuvekļus. Gvido nebija īpaši izdomas bagāts. "Labi," viņš paziņoja, "tu esi tīrs." Apgriezieties, aizlieciet rokas aiz galvas un turiet tās tur, līdz es jums likšu tās nolikt."
  
  
  Aiz durvīm atskanēja soļi. Meitene atgriezās kopā ar ķīnieti, kurš nesa dvieli un kas izskatījās pēc nelielas ūdens bļodas. Pirmo reizi redzēju viņa rokas. Nagi uz viņa rādītājpirkstiņiem un mazajiem pirkstiņiem izspiedās kā četru collu dunči.
  
  
  "Palīdziet ārstam, Tsoeng," sacīja Gvido.
  
  
  Ķīnietis pamāja ar galvu.
  
  
  — Tu, — Gvido sacīja meitenei, — stāvi blakus šim savam baltajam bruņiniekam un nejoko. Man ar tevi ir apnicis. Ja tas būtu atkarīgs no manis, es jūs abus nošautu tepat uz vietas. Tad es būtu mierīgāks.
  
  
  Ķīnietis nometās ceļos blakus doktoram Inurim, slaucīdams seju ar dvieli. Ārsts ievaidējās, un viņa galva karājās no neglītā kakla. Viņa acis mirkšķināja. Ķīnieši turpināja viņu slaucīt, līdz ārsts pagrūda viņu malā, uzmanoties, lai nepieskartos viņa garajiem nagiem. "Palīdzi man piecelties, Čan," viņš teica.
  
  
  Ķīnieši satvēra viņu zem rokām un pacēla augšā. Viņš turpināja atbalstīties ar muguru pret sienu. "Atnesiet man brendiju, Čan," viņš teica.
  
  
  Ķīnieši izgāja no istabas un pēc mirkļa atgriezās ar konjaka glāzi. Ārsts pirms dzeršanas iemērca cūkas purnu glāzē un ieelpoja izgarojumus. Ar brīvo roku viņš aptaustīja bojāto žokli. Tad viņš pagriezās pret mani ar nogurušu smaidu. "Nekāda reāla kaitējuma, mister Anderson," viņš teica. 'Vismaz man. Kas attiecas uz tevi... nu, tas varētu būt pavisam cits jautājums.
  
  
  "Klausies," es iesāku.
  
  
  Bet Gvido mani pārtrauca: "Klusē," viņš teica.
  
  
  Doktors Inuris viņu pamāja kā dresētāju, kurš nodarbojas ar žagojošu jaunu suni. "Ar to pietiek, Gvido," viņš teica. "Aizveries."
  
  
  Gvido nikni paskatījās uz viņu. Acīmredzot viņu attiecības nebija balstītas uz pieķeršanos. Gvido būtu tikpat priecīgs pavērst savas automātiskās pistoles purnu uz doktoru Inuri kā pret meiteni un mani, lai noskatītos, kā mēs sabrūkam zem viņa lodēm.
  
  
  "Nu, mister Anderson, es domāju, ka ir pienācis laiks jums un man nonākt pie kaut kādas galīgas saprašanās." Man likās, ka es tev tur Negresko skaidri pateicu, ka meitene, kas piesaistīja tavu uzmanību, patiesībā ir ļoti slima. Un jūsu klātbūtne šeit var tikai saasināt un sarežģīt viņas slimību. Es esmu gatavs samierināties ar diezgan dramatisko veidu, kādā jūs tik sāpīgi demonstrējāt savu lojalitāti, jo acīmredzot nekāds kaitējums netika nodarīts. Bet jums ir jāsaprot, ka es esmu zinātnes cilvēks un neciešu nekādu iejaukšanos, kad runa ir par ļoti nopietnu slima cilvēka ārstēšanas problēmu.
  
  
  "Ja kāds šajā istabā ir slims, doktor," es teicu, "tas esat jūs."
  
  
  Es atkal sajutu spēku viņa pūliņos apvaldīt dusmas, kas draudēja noplēst viņa labestīgā ārsta masku, lai atbrīvotos no sagrozītajām dusmām, kas viņā dega.
  
  
  Viņa ķermeni pārskrēja drebuļi. Viņš iedzēra vēl vienu malku brendija. Viņa acis skatījās dzintara šķidrumā, kad viņš virpuļoja brendiju rokās. Viņš sāka saprast, ka esmu dzirdējis un redzējis vairāk, nekā viņam bija aizdomas. "Andersona kungs," viņš teica ar vienu no saviem iecietīgiem smaidiem. “Ir gadījumi starp ārstu un pacientu, kas nemācītam vērotājam šķiet, kā lai saka, dīvaini. Aina, kas tādam kā jūs varētu šķist šokējoša, uzreiz būtu saprotama kādam no maniem kolēģiem.
  
  
  "Beidz, dakter," es teicu. "Es to nepieņemu, un, ja jūs tā domājat, tad jūs esat vēl trakāks, nekā man bija aizdomas, un man bija aizdomas, ka esat pilnīgi ārprātīgs un apkaunojošs jūsu profesijai."
  
  
  Ārsts iebāza purnu konjaka glāzes sfēriskajā bļodā un dziļi ievilka elpu, pirms paskatījās uz mani.
  
  
  "Kāds kauns," viņš teica ar skumju smaidu. - Žēl gan. Tev. Jūs esat muļķis, Andersona kungs. Ja jūs tikai klausītos mani, jūs tagad varētu izbaudīt iespēju iegremdēties Cote d'Azur ļoti bagātīgajos priekos. Bet tā vietā tava spītība piespieda tevi iejaukties manos plānos. Un tas, kungs, ir ļoti žēl.
  
  
  "Diemžēl jums," es teicu. "Bet ne tai meitenei šeit, es domāju."
  
  
  "Varoņi mani izklaidē, mister Anderson," viņš teica, malkojot savu brendiju. “Jūsu pieredze var būt sakņota rietumos, tāpat kā daudziem jūsu tautiešiem, bet manējā ir balstīta uz faktiem. Un tāpēc es ceru, ka jūs man ticēsit, kad es jums saku, ka pēc manas ievērojamās pieredzes pēkšņu nāvi sagaida vairāk varoņu nekā gļēvuļu. Un esmu pārliecināts, ka tas viņiem ir tikpat nevēlams kā viņu mazākajiem, bet gudrākajiem brāļiem. Bet pietiks filozofēt. Pietiek teikt, ka jūs neizdarījāt ne sev, ne meitenei labu. Un man jūs neesat nekas vairāk kā neliela neērtība.
  
  
  "Tas vēl jāredz, doktor," es teicu.
  
  
  "Patiesi," viņš teica. "Un tas parādīsies tagad."
  
  
  Dr Inuris nolika glāzi. - Tiong, savāc visu savu bagāžu un ieliec visu mašīnā. Mēs dodamies prom, cik drīz vien iespējams.
  
  
  Viņš atkal pagriezās pret mani. – Tagad, mister Anderson, jūs man sagādājāt zināmas neērtības. Man tagad ir jāatsakās no šīs mājas. Drīzumā Gvido, Čans, es un jaunā dāma, par kuras labklājību jūs tik ļoti rūpējāties, dosimies prom. Mēs meklēsim jaunas naktsmītnes, lai izvairītos no jebkādiem traucējumiem, ko var izraisīt cilvēku interese par jūsu atrašanās vietu. Un lietas,” viņa plānās lūpas pavērās pašapmierinātā smaidā, un viņa acis metās uz meiteni, “turpināsies līdz to neizbēgamajam beigām.
  
  
  Gvido pamāja ar pistoli manā virzienā. - Un kas ar viņu notiks?
  
  
  "Ak, Gvido," teica doktors Inuris. "Mēs īstajā laikā izrakstīsim recepti Andersona kungam Palūdziet Čanu nākt sev līdzi un tad, kad Čangs būs sapakojis visu un jūs abi būsiet iekraujuši furgonu, mēs redzēsim, ko mēs varam darīt, lai novērstu Andersona kunga sāpes par viņa šķiršanos no šīs jaunās dāmas.
  
  
  "Ejiet," Gvido teica, norādot uz durvīm.
  
  
  Čangs mums pievienojās ārā gaitenī. Viņi patiesībā bija diezgan laba komanda. Čangs, atkāpjoties pa koridoru man priekšā, turējās diezgan tālu no manis. Gvido palika pietiekami tālu aiz manis, lai es nevarētu ātri virzīties uz ieroci.
  
  
  Kāpņu galā bija neliels kāpņu posms, kas veda lejup. Kāpņu pakājē iegājām nelielā istabiņā, tukšā, izņemot krēslu ar koka atzveltni un balti krāsotu galdu, uz kura griestos ieskrūvēta kaila bumbiera blāvajā gaismā bija redzama glīti salocīta avīze. Zem galda, glīti salocīti, it kā tie būtu tur nolikti paredzētajam mērķim, gulēja virves gabali.
  
  
  "Sēdies," sacīja Gvido.
  
  
  Viņš bija efektīvs darbinieks. Viņam vajadzēja tikai minūti, lai piesietu manas rokas pie krēsla atzveltnes un manas kājas pie kājām.
  
  
  "Tu vari iet, Čan," viņš teica.
  
  
  Ķīnietis ikdienišķā paklanī nolaida galvu, tad klusēdams devās augšup pa kāpnēm.
  
  
  "Es viņu aizsūtīju," sacīja Gvido, "tāpēc, ka vēlos jums kaut ko pastāstīt."
  
  
  "Ak?"
  
  
  "Ārsts domā, ka jūs esat kāds jokdaris, draugs." Tu liec viņam smieties. Viņš pabāza pistoles stobru man zem zoda un atlieca manu galvu atpakaļ. "Bet es nedomāju, ka tu esi tik smieklīgs." Tu šovakar man sagādāji daudz nepatikšanas, un man tas nemaz nepatīk. Tāpēc man jums jāsaka, ka tas, ko ārsts jums ir ieplānojis - varbūt viņš ļaus jums dzīvot - jūs nomirsiet. Es parūpēšos, lai es šeit tiktu lejā, pirms mēs izbrauksim. Un tad es tevi nogalināšu. Iespējams, ārsts kādu laiku ir dusmīgs uz mani, bet viņš joprojām nav ļoti apmierināts ar mani. Un pēc kādas stundas viņš nolems, ka tam īsti nav nozīmes. Tātad jūs esat miris, un es esmu ļoti laimīgs.
  
  
  Es sapratu, ka nevarētu kaitēt šim pērtiķim noticēt, ka viņam ir darīšana ar vājinieku. "Man ir daudz naudas, Gvido," es teicu. "Ja tu mani atlaidīsi, es tev atdošu visu."
  
  
  "Ak, cilvēk," viņš teica. "Man patīk, ka man jautā."
  
  
  "Tu varētu būt bagāts, Gvido," es teicu. 'Ļauj man iet. Lūdzu.'
  
  
  "Es tikai gribu jums pateikt vienu lietu," viņš teica, nedaudz stiprāk piespiežot pistoli. Viņš pazemināja balsi līdz čukstam. - Tu nomirsi, draugs. Viņš izņēma ieroci un ātri izgāja pa durvīm. Es redzēju, ka durvis aiz viņa aizveras un dzirdēju slēdzenes noklikšķināšanu. Sāku kustināt pirkstus, meklējot jostu. Pēc dažām sekundēm es izvilku asmeni no slēptuves un jau strādāju pie virvēm. Gvido, iespējams, flirtēja ar Nikolasu Andersonu, bet Nikolass Kārters ir cits jautājums. Nevainīgā tūrista ekskursija ir noslēgusies. Man vajadzēja ne vairāk kā trīsdesmit sekundes, lai izzāģētu cauri virvi.
  
  
  Es paņēmu avīzi no galda. Nice-Maten bija pietiekami resna, lai izpildītu triku. Es atvēru avīzi un atstāju to salocītu tikai vienu reizi. Tad pa diagonāli sarullēju ciešā cilindrā un salieku uz pusēm. Gatavajam izstrādājumam bija konusveida rokturis un akmens cieta galva. Tas bija lēts ierocis, bet nāvējošs.
  
  
  Es paņēmu nogrieztās virves, brīvi piesēju kājas pie krēsla un izbāzu rokas caur muguru, satverot avīzi aiz muguras.
  
  
  Man nebija ilgi jāgaida. Viņa soļi dārdēja lejā pa kāpnēm, un slēdzene noklikšķināja. Gvido seja bija spilgti sarkana. Viņš nogāza durvis.
  
  
  "Netīrie mērgļi," viņš teica. "Viņš gribēja, lai Čans tevi nogalinātu." Lai mani sodītu. Nu viņi visi var dabūt sūdus par mani. Kamēr es pabeigšu, tu būsi miris.
  
  
  "Nedari to, Gvido," es teicu.
  
  
  "Pabeidziet savas lūgšanas, draugs," viņš teica, tuvojoties man ar izvilktu ieroci.
  
  
  Es nedaudz pavēru muti, lai liktu viņam domāt, ka vēlos teikt ko citu. Tad es izmetu nūju no aizmugures, un tas ar ieroci trāpīja viņa plaukstā. Ierocis izliekās pār plecu un ietriecās zemē aiz viņa.
  
  
  Gvido acis iepletās. Viņš notupās aizsargājoties, taustīdams savu sasitušo roku un grozīdams kājas. Viņa elpa ieplūda plaušās, kad viņa adrenalīna sistēma pielāgojās sāpju pieplūdumam. Viņa gaišās acis nekad mani nepameta.
  
  
  Es viņam sekoju, kad viņš slīdēja atpakaļ. Viņš pārtrauca berzēt ievainoto roku. Viņš pastiepa rokas atpakaļ, taustīdamies pēc pistoles.
  
  
  Pēkšņi viņš nokrita uz ceļiem un labā roka aizlidoja pie ieroča. Es nogaidīju, līdz viņam būs pilnībā izstiepta roka, un tad uzsitīju avīzi pret viņa elkoni. Kauls lūza, un no viņa lūpām izplūda dzīvnieka kauciens.
  
  
  Kaut kur augšā dzirdēju ārsta balsi... - Gvido? Viņš teica. "Gvido! Kur tu esi?'
  
  
  Gvido bija iespiests stūrī tajā tumšajā pagraba telpā, viņa seja bija saviebusies no sāpēm, kad viņa neskartā roka šaujās pret viņa ieroci. Viņa pirksti aizvērās ap rokturi, kad es ļāvu savam ierocim trāpīt viņam deguna apakšā, pāri viņa nāsīm. Viņa deguns tika saspiests, un kaulu fragmenti iekļuva viņa slepkavnieciskajās smadzenēs.
  
  
  Viņa asiņainās sejas izplūda caururbjošs, raudošs sauciens. Tad viņš nokrita uz muguras, raustījās un sastinga. Es nometos ceļos, pārslēdzu nūju uz kreiso roku un ar labo satvēru ieroci.
  
  
  Paskatījusies augšup, es ieraudzīju ēnainu figūru, kas bija tērpusies melnā tērpā kāpņu augšgalā. Viņa rokas bija izstieptas, un no četriem dunčiem līdzīgajiem nagiem lēnām pilēja tumšs šķidrums. Viņš apstājās kāpņu augšgalā, un tur es pirmo reizi dzirdēju Čanu runājam, un no diviem viņa teiktajiem vārdiem man cauri vēnām izveidojās asins receklis.
  
  
  "Latrodectus Mactana," viņš vienmuļi teica.
  
  
  Pateicoties apšaubāmajai lapsenes izdzīvošanas apmācībai, es zināju, kas pil no viņa nagiem: koncentrēta melnās atraitnes inde.
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Un tā arī bija. Kļūdām nebija vietas. Vai nu es ātri un precīzi atbrīvojos no Čanga, vai arī viņš mani dabūs un saplēs manu miesu ar vienu no ļaunākajām indēm, ko izdala jebkura radība uz Zemes. Inde ir piecpadsmit reizes spēcīgāka nekā klaburčūskai. Bet nāve, ja tas būtu kāds mierinājums, visticamāk, drīz pienāktu, pateicoties šim sīkumam, kas līdzvērtīgs tūkstoš zirnekļu indei, kas pilēja no katra šī ķīniešu milzu naga.
  
  
  Viņš soli pa solim tuvojās man tā, it kā es būtu neapbruņots, kā kāds staigātu bēru gājienā. Viņam aiz muguras, kāpņu galā, ar ņirgājošu smaidu skatīdamies lejup, doktors Inuri izdarīja ikdienišķu atvadu žestu, it kā atvadoties no diviem galda tenisa spēlētājiem, un pazuda no redzesloka.
  
  
  Es atkāpos tālāk istabā un noliku balti krāsotu galdu starp sevi un tuvojošos Čangu. Viņa seja palika bez izteiksmes, elpošana nenogurstoša, tumšās acis nekustīgas.
  
  
  Saliku kājas kopā. Šis nebija laiks vājiem šaušanas rezultātiem. Man bija taisnība par Gvido ieroci. Tas bija Trejo .22, 1. modelis. Selektora poga bija iestatīta uz šaušanas ātrumu: kad es nospiedu sprūdu, astoņi patroni eksplodētu, un es gribēju, lai tie visi trāpītu Čanga kaulainajā krūtīs. Ja es tēmēju uz viņa galvu, pastāvēja iespēja, ka viņa mehānisma atsitiena dēļ dažas lodes pazudīs.
  
  
  Čangs apstājās kāpņu pakājē, tieši ārpus telpas, ēnā, kas sedza viņa iegrimušo seju. Un tad melnās piedurknes rokas, šīs pretīgās rokas, kas hipnotiski šūpojās uz priekšu un atpakaļ, kā auksta prelūdija nāves baletam, slīdēja pāri slieksnim.
  
  
  Es pacēlu pistoli ar abām rokām. Lēnām izliektās kapu rokas rituālā izpildījumā saviebās kā milzu zuši, un ik pa laikam pa naglu zemē noripoja kāda biezas indes lāse.
  
  
  Es jutu, ka ierocis šūpojas manā rokā, bet es cīnījos ar vēlmi atklāt uguni. Es gribēju, lai Čans virzās tālāk istabā, pretī gaismai.
  
  
  Uzmanīgi nolaidu ieroci, lai atbrīvotu muskuļus un cīpslas no gaidu sasprindzinājuma. Un tieši tajā brīdī Čangs pārlēca pāri galdam.
  
  
  Nav laika divām rokām. Uzmanīgai mērķēšanai vairs nav laika. Ar gurnu šūpošanos es pacēlu ieroci un nospiedu sprūdu.
  
  
  Atskanēja sprādziens... pilnīgs klusums.
  
  
  Gvido gardā nāves mašīna ir iestrēgusi.
  
  
  Čangs stāvēja galda otrā pusē un bakstīja ar pirkstiem man acīs. Es ieniru un šūpoju papīra nūju, bet mani sagaidīja gaiss, kad viņš noņēma rokas. Viņš ātri apstaigāja galdu, kustoties uz sāniem, bet, kad viņš sakustējās, es darīju to pašu, saglabājot vienādu attālumu starp mums.
  
  
  Tikai mikrosekunžu intervālos melni, taukaini nagi pazibēja uz priekšu kā četras bultas, meklējot manas acis. Es ieliku ieroci kabatā, šūpojot nūju uz priekšu un atpakaļ, netrāpot neko citu kā gaisu.
  
  
  Katra manas smadzeņu un acu koncentrācijas unce bija saspringta, lai spriestu par katra Čana potenciāli letālā uzbrukuma virzienu un ātrumu.
  
  
  Un hipnotiskie modeļi, ko viņš man austa, bija tikai daļa no sarežģītākas skices vecam uzbrukuma plānam, kas galu galā beigtos ar nāvi. Gaisu caururbjošie nagi pazibēja arvien tuvāk, rokas attālinājās viena no otras, acis arvien vairāk saspringa, lai neatpaliktu no tumšās, vājās kustības. Tad bija mirklis neuzmanības, asas sāpes no nagiem, kas caururbj miesu, un tad mokas un nāve.
  
  
  Ja vien Čangam nāve nav pirmajā vietā.
  
  
  Es mērķēju ar nūju pret viņa zodu, un, kad viņš atcirta galvu, es ar kreiso roku no visa spēka ietriecos galdu viņa vēderā. Viņš noelsās un paklupa atpakaļ, taču ātri atguva līdzsvaru un uzbruka vēlreiz.
  
  
  Es piegāju pie viņa, izvelkot galdu sev priekšā. Čangs nostājās savā vietā.
  
  
  Viņa kreisā roka pēkšņi palēcās pret manām acīm. Es atmetu galvu atpakaļ, bet pārāk vēlu sapratu, ka tas ir viltojums. Viņa labā roka bija vērsta uz leju, divi indīgi šķēpi tēmēja uz manas rokas plaukstas vēnu tīklu, kas stūma galdu uz priekšu.
  
  
  Pēdējā brīdī es atvilku galdu, un Čangs cīnījās, lai kompensētu savu kustību. Viņš kavējas. Viņa mazais pirksts lidoja pāri mērķim, un viņa garā rādītājpirksta gals atsitās pret galda virsmu.
  
  
  Ar labo roku es iesitu viņam ar nūju pa galvu. Viņš pieliecās, lai izvairītos no viņas, kad es pagriezu galdu uz otru pusi. Mani atalgoja ar trauslu sprakšķi. Čanga lūpām izlauzās šņācoša elpa, dusmas, kas sajauktas ar apjukumu. Četru collu nags stāvēja trīcēdams, tā gals bija dziļi iegrimis kokā.
  
  
  Es atkal pavirzīju galdu pret viņu. Tiongs par to vairs negribēja dzirdēt. Galds traucēja viņa nodomiem. Viņa kreisā roka meklēja manu seju un acis, bet labā roka satvēra galdu un mēģināja to izvilkt no mana ciešā tvēriena.
  
  
  Starp mums balti krāsotajā kokā trīcēja notraipīts, nolūzis nags; gals ir ne vairāk par pusotru milimetru mīkstā eglē, kā miniatūra bultiņa, no gala līdz saplaisājošajai otrai pusei viss pārklāts ar nāvējošu indi.
  
  
  Kad es ar kreiso roku izvairījos no viena no Čanga augstajiem sitieniem, es iesitu nūju viņa labajā rokā, kas bija pielipusi pie galda. Čangs devās prom ar sajūsmas mirdzumu acīs.
  
  
  Es zināju, ko viņš gaida: vienu neapdomības brīdi. Kad es noliecos pār galdu, lai sistu, mana mugura un kakls bija pakļauti viņa kreisajai rokai.
  
  
  Ja viņš būtu noturējies un turpinājis turēties pie galda apakšpuses, viņš neko vairāk kā sāpošu plaukstas locītavu būtu nomainījis pret tīru un galīgu sitienu ar kreiso roku pa manu kaklu. Tas bija ieteikums, kuru es nedomāju atkārtot, lai gan Čans cerēja, ka es to izdarīšu.
  
  
  Es lēnām pastūmu galdu viņam pretī, draudīgi šūpodama nūju. Brīdī, kad koks atkal bija sasniedzams, Čangs pastiepa labo roku un alkatīgi satvēra galdu.
  
  
  Mēs atsākām savas virves vilkšanas pozīcijas ap galdu, viņa rokai sniedzoties pret manu galvu, kad es lēkāju uz priekšu un atpakaļ, izvairoties no viņa nerimstošā uzbrukuma.
  
  
  Pēkšņi nokritu uz ceļiem un izlecu no galda apakšas.
  
  
  Čanga labās rokas otrais garais nags nolūza un klusi nokrita uz grīdas.
  
  
  Pirms viņš paguva attapties no pārsteiguma, es atkal piecēlos kājās. Un pirmo reizi es redzēju bailes viņa acīs. Ierocis viņa labajā rokā tagad bija pilnīgi neass.
  
  
  Es atkal satvēru galdu. Tas bija solis, ko Čans varēja ignorēt tikai uz nāves briesmu rēķina. Izstiepis ar kreiso roku, viņš atkal satvēra koka dibenu. Un tā mēs stāvējām kā divi duelisti uz kabatlakatiņa lieluma virsmas, tikai dažas kustības un nāve pavisam tuvu.
  
  
  Es cīnījos ar kārdinājumu tuvoties Čanam zem šiem nāvējošajiem dunčiem, riskējot ar savu dzīvību, lai saspiestu viņa seju ar vienu nūjas sitienu. Ar katru sekundi izredzes kļuva man labvēlīgākas. Esmu uz pusi samazinājis manā priekšā esošo arsenālu. Es varēju atļauties gaidīt. Bet Čangs salūza. Viņš metās pāri galdam, virzīdams galvu uz priekšu kā cilvēka šķēpu.
  
  
  Es nometu nūju, pielēcu sānis un ar abām rokām satvēru viņa plaukstas locītavu. Tās nagi pārmeklēja manu miesu kā tumši, spīdīgi ilkņi. Viņa muskuļotais ķermenis bija izstiepts ar seju uz leju uz galda.
  
  
  Es noņēmu vienu roku no viņa plaukstas locītavas un ar elkoni piespiedu viņa kaklu pie galda, bet ar otru atvilku viņa roku atpakaļ. Viņš cīnījās ar manu svaru un manu tvērienu, nerviem un muskuļiem bija saplēsti un kauli. Viņa mute atvērās klusā kliedzienā. Kad es atbrīvoju spiedienu, viņa roka bezpalīdzīgi nokrita uz galda malu. Tiongs tur gulēja un smagi elpoja. Viņa acis pauda neciešamas sāpes un milzīgu naidu.
  
  
  Es atkāpos un paskatījos uz viņu.
  
  
  Mēs abi to redzējām vienlaikus: nolauztais nags joprojām bija iestrēdzis kokā, un es zināju, ka Čangs ir nolēmis to satvert, neskatoties uz sāpēm un bezjēdzīgo roku, lai izmantotu to savā pēdējā uzbrukumā. Kad viņš piecēlās uz savas nesavainotās labās rokas, es apgāju viņam apkārt un ar rokas pusi iedevu viņam karatē karbonādi uz kakla, izraisot viņa seju pret koku.
  
  
  Briesmīgs kliedziens izplūda no viņa iekšpuses, kad viņš sāka griezties kā čūska, šūpojoties šurpu turpu pa balto galda altāri.
  
  
  No labās acs izlīda naga lauskas. Viņš joprojām kliedza, kad viņa ķermenis padevās indei, noslīdot no galda un ar blīkšķi piezemējoties uz grīdas.
  
  
  Man nebija laika tērēt ne bijībā pret mirušajiem, ne turpinot skatīties uz Gvido un Čanga līķiem šajā drūmajā arēnā. Man bija dažas lietas ar doktoru Inuri un ātri uzkāpu pa kāpnēm.
  
  
  Ārpus mājas dzirdēju Mercedes dzinēja rūkoņu. Es izgāju ārā pa durvīm tieši tad, kad mašīna atsita granti, izbrauca no piebraucamā ceļa un pazuda aiz mājas stūra. Es redzēju meiteni priekšējā sēdeklī, kas cīnās ar pretīgu vājprātīgo.
  
  
  Kad es sasniedzu villas stūri, automašīna bija novietota nogāzes augšpusē, kas veda lejup uz vārtiem. Viņš būtu bijis pie vārtiem pirms manis, bet doktoram Inurim jāapstājas, lai atvērtu barjeru. Un tad es viņu panākšu un sasitīšu viņa galvaskausu mīkstumā. Dr Inuris droši vien domāja tāpat.
  
  
  Durvis pa labi pavērās, un meitenes ķermenis, viņa rokas virpināts, izlidoja ar galvu pa priekšu.
  
  
  Es metos pie viņas, kad mašīna steidzās uz vārtiem. Lejā čīkstēja bremzes, kad Inuris viņu pēkšņi apturēja un izkāpa no mašīnas. Priekšējo lukturu mirdzumā viņš izmisīgi mēģināja atvērt vārtus.
  
  
  Man šobrīd viņam nebija laika.
  
  
  Es nometos ceļos blakus meitenei un saņēmu viņas galvu savās rokās. Ieskatoties viņas sejā, es atkal dzirdēju dzinēja rūkoņu, kad Inuris izbrauca no vārtiem.
  
  
  Meitene sakustējās.
  
  
  Austrumos debesis kļuva gaišākas. Migla noskaidrojās un no jūras pūta atsvaidzinošs vējiņš.
  
  
  Meitene pēkšņi atguva samaņu, bailēs iepletās acis.
  
  
  "Tagad viss ir kārtībā," es teicu, cieši apskaujot viņu. "Viņš ir prom, un es nedomāju, ka viņš kādreiz šeit atgriezīsies."
  
  
  Es jutu, ka spriedze viņas ķermenī mazinās un pēc dažām minūtēm viņa paskatījās uz mani un paspēja pasmaidīt.
  
  
  Tas bija brīnišķīgi.
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mēs sēdējām uz lieveņa kāpnēm ar dzērieniem, kurus es atnesu no iekšpuses. Inurim piederošajai lentei nebija ne vainas. Meitene izskatījās labi, izņemot dažus skrāpējumus uz elkoņiem.
  
  
  Es viņai jautāju, vai viņa vēlas ienākt, bet viņa pamāja ar galvu. Es nevarēju viņu vainot. Augošā rītausmā villa neizskatījās īpaši pievilcīga. Noslīpēta un salauzta rozā apmetuma gabali izspiedās, un tumši rūsas traipi izplatījās pa virsmu kā salauzti kapilāri uz veca dzērāja deguna.
  
  
  Nē, es nevarēju viņai pārmest, ka viņa vairs nevēlas ienākt. Viņai tā patiešām bija spoku māja ar atmiņām par īstām šausmām, pat bez Gvido un Tionga līķiem kā papildu, rāpojošas nots.
  
  
  Viņa atspiedās pret vienu no nolobītajiem koka stabiem kāpņu stūrī un skatījās uz jūru.
  
  
  Es viņai teicu, ka Gvido un Tiongs ir miruši. Viņa pieņēma šīs ziņas ar galvu, it kā tādas lietas būtu neizbēgamas pasaulē, kur taisnīgums vienmēr iet savu gaitu un ļaunums nevar izvairīties no izrēķināšanās.
  
  
  Es neuzstāju, lai viņa runā. Viņa to darīs pietiekami, kad būs gatava. ES to zināju. Bet vispirms viņai vajadzēja sēdēt un izbaudīt svaigo vēsmu, priežu smaržu un garšīgās zināšanas par to, kā būt brīvam no doktora Inura un viņa mazās bandas.
  
  
  Atmetusi galvu atpakaļ, ar zeltainiem matiem kā spilvenu uz vecās kolonnas, viņa izbaudīja jaunās dienas tīro gaisu.
  
  
  Kad viņa beidzot ierunājās, viņas balss skanēja domīgi. "Te ir tik jauki," viņa teica. "Ak, es nedomāju tieši šeit, šeit, šajā vietā." Es domāju šeit, gar Rivjēru, ar kokiem, ziediem, jūru, debesīm un sauli. Es vēlos, lai es varētu ierasties šeit citā laikā, kopā ar kādu citu. Bet pat tāds cilvēks kā doktors Inuris nevar izdzēst savu skaistumu. Un tagad, kad viņa šeit nav, es gribētu šeit palikt. Vismaz kādu laiku. Bet tas nevar notikt, ne tagad. Man vēl ir ko darīt. Inurī lidojums bija tikai sākums, vismaz man. Vai tu nedomā, ka viņš atgriezīsies, Nik?
  
  
  Es pakratīju galvu. "Nē, viņš šeit neatgriezīsies," es teicu. "Bet tas nenozīmē, ka viņš vairs neparādīsies." Es pazinu tādus cilvēkus kā viņš agrāk. Viņiem nepatīk, ja viņus pazemo. Viņi nevar atļauties izjaukt savus plānus. Un, kad viņi to dara, viņi parasti vēlas atriebties. Viņi neliksies mierā, kamēr neatriebsies, pat ja tas prasīs gadus. Dr. Inuris ir tieši tāds cilvēks.
  
  
  - Kā jūs viņus apturat?
  
  
  -Tu viņus nogalini. Kā traki suņi.
  
  
  Viņa bija ģērbusies zilā darba kreklā ar dažām pogām augšpusē un balinātos džinsos. No rīta, pēc šausmām pavadītas nakts un drēbēs, ko viņa steidzīgi izrāva no čemodāna savā istabā, kur viena nepareiza kustība varēja izraisīt Gvido nošaušanu, viņa izskatījās tikpat labi, ja ne labāk, nekā no rīta. kazino, tajā brīdī, kad es viņu pirmo reizi redzēju.
  
  
  Viņa pavilka ceļus uz augšu un aplika tiem rokas. Viņa nolieca galvu, lai aizsegtu seju ar savu zelta apmetni, aizsedzot visu, izņemot acis un pieri. Viņa paskatījās uz mani no ceļgaliem.
  
  
  "Tu vari sēdēt šeit, Nik," viņa teica. “Jūs mani atbrīvojāt no ārsta Inuriša. Tas ir viss, ko es jautāju.
  
  
  "Šķiet, ka es atceros kaut ko no slepkavības pasūtījuma par pieciem frankiem," es teicu.
  
  
  Viņa pacēla galvu un pasmaidīja. "Es uzskatu, ka līgums ir izpildīts," viņa teica. "Es neuzskatu jūs par tādu kā Gvido, kurš nogalina prieka pēc."
  
  
  "Nav tālu no tā," es teicu. "Bet daži cilvēki vienkārši ir jānogalina. Un man šķiet, ka doktors Inuris ir viens no tiem cilvēkiem.
  
  
  "Jums ir lielāka taisnība, nekā jūs domājat," viņa teica. "Bet tai nevajadzētu būt jūsu problēmai." Varbūt es varu atrast palīdzību citur, ja man tā ir vajadzīga.
  
  
  "Laikam tā tagad ir mana problēma," es teicu. “Iespējams, ka dakteris Inuris vēlāk gribēs ar jums nodarboties, es domāju, ka viņam arī ir kaut kas priekš manis. Es tev teicu, ka tādiem cilvēkiem kā viņš nepatīk, ja viņu plānos iejaucas. Un es uzskatu, ka es nedaudz izjaucu viņa plānus. Tas var likt man slikti gulēt, prātot, kur viņš atrodas, ko viņš dara, vai varbūt domāt, ka viņš ir izstrādājis kādu shēmu, kas varētu nebūt tik laba manai veselībai.
  
  
  "Manuprāt, jums ir taisnība, Nik," viņa teica. "Bet jūs varat parūpēties par sevi." Tev nevajag pārņemt mani un manas rūpes.
  
  
  ES stāvēju. - Vai vēlaties, lai tas būtu šādi?
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un neko neteica. Viņa tikai ieskatījās man acīs. Es redzēju, kā viņas acīs parādās asaras. Viņa pakratīja galvu un smagi norija siekalas.
  
  
  Es apsēdos viņai blakus un apliku roku ap viņas pleciem. 'Tad viss ir kārtībā. Neatkarīgi no tā, mēs to izlabosim kopā. Vai labi?
  
  
  "Labi," viņa teica ar platu smaidu.
  
  
  "Starp citu," es teicu, "manuprāt, ir stulbi izjaukt uzvarošu kombināciju. Es ne par ko nelaistu garām šīs pasaules galu."
  
  
  "Paldies, Nik," viņa teica.
  
  
  "Un tagad viena lieta," es teicu.
  
  
  'Kas?'
  
  
  "Šobrīd, ātri, pirms kaut kas cits notiek, vai varat man pateikt savu vārdu un kas tas viss ir?"
  
  
  "Tas ir garš stāsts," viņa teica. "Kāpēc jūs neielej sev vēl vienu dzērienu un nesēdat pie kolonnas, kur jums būs ērtāk?"
  
  
  ES stāvēju. "Esmu gatavs darīt visu. Bet pirms es speru vēl vienu soli, pirms nokrīt debesis vai pirms tev uzkrīt lieveņa jumts, vai es paklupu pāri slieksnim un salaužu kaklu, es gribētu zināt, kas tu esi un ko mēs cenšamies darīt.
  
  
  Tas no viņas izgāja kā ložmetēja sprādziens.
  
  
  "Mani sauc Penija Dona, un mēs cenšamies apturēt 15 miljardu dolāru zādzību no ASV."
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Penija rītausma. Šo nosaukumu pie sevis teicu vairākas reizes, kad saldējumu iemaisīju stiprajā dzērienā, kuru pats ielēju. Šis vārds viņai piestāvēja. Tas saskanēja ar viņas dzīvespriecību, zeltainajiem matiem, iedegušo ādu un gatavību to pieņemt, kad izredzes vērsties pret viņu.
  
  
  Es apsēdos viņai pretī kolonnas pakājē. "Nu, Penny, pastāstiet man stāstu."
  
  
  Viņa atspieda galvu pret kolonnu tā, ka saule sildīja viņas nogurušo seju. "Stāsts par Peniju Donu," viņa iesāka maigā un domīgā balsī, "sākas ar stāstu par Filipu Donu, manu tēvu..."
  
  
  Filips Dons dzimis Ķīnā, amerikāņu misionāra ģimenē. Viņi dzīvoja ciematā, kur aprūpēja slimos, palīdzēja nabadzīgajiem un kur pavadīja savu bērnību Filips Doans. Ķīniešu dzīvesveids bija vienīgais, ko jaunais Filips zināja.
  
  
  Jaunā Filipa Donga daudzo draugu vidū bija vecais vīrs Dži Šaņ Džo. Viņš bija kalsns, kuprīgs vīrietis ar garām, baltām ūsām, kas karājās abpus mutei. Viņa āda bija kā pergaments, bet viņa rokas bija elastīgas, kā jauneklim. Savos jaunākajos gados Jie Shan Jo bija slavens burvis.
  
  
  Filips Dawn bija vecā vīra mīļākais ciematā, un viņš iemācīja Filipam dažus trikus. Džī mīlēja mīklas un sarežģītas lietas. Viņš pavadīja daudzas stundas, grebjot priekšmetus, piemēram, sarežģītās kastes, kuras viņš samontēja — kastīti kastē kastē, ko varēja atvērt tikai kāds, kurš zināja to sarežģīto, bet vienkāršāko kombināciju. Nospiežot vienu vietu un viegli piesitot citai, kaste atvērās.
  
  
  Ji Shan Jo mācīja jaunajam Filipam šo triku mākslu; un līdz brīdim, kad Filipam bija jāved vecāki uz Ameriku, kuru viņš nekad nebija pazinis, viņš bija kļuvis diezgan prasmīgs to izgatavošanā. Džo izaicinošās mīklas... Kā piemiņu un par godu viņu draudzībai vecais vīrs uzdāvināja Filipam vienu no savām kastēm — mākslas darbu, kas bija pārklāts ar skaistiem ziloņkaula grebumiem. Filipam Donam bija desmit gadu, kad viņa vecāki atgriezās Amerikā. Viņš nekad neaizmirsa veco vīru vai viņa mācības. "Dzīve ir burvju pilna," sacīja Tse. Shang Jo bieži stāstīja zēnam. “Nekad nevar zināt, kādus trikus viņa izspēlēs vai kādus brīnumus paveiks. Šī ir visu laiku lielākā izrāde."
  
  
  Dzīvojot Amerikā, Filips turpināja risināt mīklas un burvju trikus. Viņam patika pilis. Slēdzenes ar atslēgu, kombinētās slēdzenes – tas viss viņu apbūra. Kad Filips iestājās universitātē, viņš studēja inženierzinātnes un kādā brīdī devās strādāt uz uzņēmumu, kas izstrādāja drošības sistēmas bankām. Tas bija ideāls darbs Filipam Doanam.
  
  
  Diezgan drīz savā karjerā viņš sāka iegūt zināmu reputāciju ar savu šķietami maģisko talantu drošības sistēmu projektēšanā. Kad pie viņa vērsās citi uzņēmumi, viņš pats nodarbojās ar uzņēmējdarbību. Ņemot vērā viņa reputāciju, nav pārsteidzoši, ka valdība drīz sazinājās ar viņu, lai saņemtu uzdevumu.
  
  
  Gold Vault un Fort Knox ir kļuvuši gandrīz sinonīmi Amerikas Savienotajās Valstīs. Taču daudzi cilvēki nezina, ka Federālo rezervju glabātavā zem Nassau ielas Manhetenā tagad ir vairāk zelta nekā jebkur citur pasaulē. Un, kad valdība nolēma modernizēt šo krātuvi, tā vērsās pie Filipa Dona.
  
  
  Penija Dona sakustējās un pabāza kājas zem viņas. Es viņai atnesu vēl vienu glāzi, un viņa iedzēra malku, stāstot savu stāstu.
  
  
  "Ir labi, ka Filips Dons ir godīgs cilvēks," es teicu.
  
  
  "Ak," viņa čukstēja, "bet šis stāsts nav par viņu." Ak, tad jā,” viņa steidzīgi piebilda. "Nekļūdieties šajā jautājumā. Nauda, zelts vai rotaslietas, vai ko viņi lūdza aizsargāt, viņam bija vienalga. Viņam tas bija izaicinājums izveidot kaut ko tādu, ar ko Ji Shan Jo lepotos. Tas viņu pamudināja. Projektējot pilis, kas bija vienkāršas un vienlaikus sarežģītas."
  
  
  "Tātad drošības sistēmas uzlabošana Nassau ielas velvē bija viņa lielākais izaicinājums," es teicu. - Un viņš pabeidza?
  
  
  Viņa pasmaidīja noslēpumainu smaidu. 'O jā. Viņš izdarīja. Tas kļuva par viņa dzīves lielāko šedevru..."
  
  
  Valdībai patīk apgalvot, ka neviens nezina kombināciju, kas nepieciešama seifa atvēršanai, ka nevienam nav nepieciešamās informācijas, lai tajā iekļūtu. Bet, protams, Filips Dons ir vienīgais, kurš viņu pazīst. Kopš viņš projektēja glabātuvi, valdība viņu ir nolīgusi kā konsultantu, lai uzturētu viņu drošības pasākumu kvalitāti. Tas veic visas nepieciešamās izmaiņas atbilstoši jaunākajām ziņām drošības vai zādzību tehnikās. Viņš pats pieņem galīgo lēmumu par to, kurš tiks pieņemts darbā par bruņotiem apsargiem, kas ir būtiska aizsardzības sistēmas sastāvdaļa. Filips Dons varēja nodzīvot ilgu un laimīgu dzīvi. Dzīve bija laba. Viņš bija ļoti cienījamā stāvoklī, apprecējās ar brīnišķīgu sievu, un viņiem bija meita, kurai viņi abi bija ļoti uzticīgi: Penija.
  
  
  Bet dzīve bija pilna ar viltībām, Ji Shang Jo to bija teicis tik daudzas reizes. Un kādu dienu šī liktenīgā maģija visu mainīja.
  
  
  Tā bija tveicīga vasaras diena, un Dawn ģimene devās uz pludmali, lai izvairītos no nomācošā pilsētas karstuma. Kad viņi atgriezās vakarā, patīkami noguruši un atpūtušies, viņi bija tikai dažas jūdzes no mājām, kad tas notika. No otras puses braucošas automašīnas vadītājs zaudēja kontroli un frontāli sadūrās ar Dawn automašīnu. Filipa sieva tika nogalināta uzreiz. Pašam Filipam bija tikai dažas skrambas. Bet Penija Dona izgāja caur vējstiklu ar galvu pirmā. Viņa bija šausmīgi izkropļota.
  
  
  Ārsti pārsēja meiteni, cik vien varēja, bet Filipam teica, ka viņi vairs neko nevar darīt. Viņai būs rētas uz mūžu; un Filipu Donu pārņēma vainas apziņa par šo negadījumu, kam bija tik šausmīgas sekas viņa bērnam. Penija uzauga, saskaroties ar nežēlību, kādu varētu izrādīt citi bērni: ņirgājoties par viņu ar viņas izkropļoto, rētu skarto seju. Šķita, ka Filipu tas ietekmēja vairāk nekā Peniju. Viņš visos iespējamos veidos lutināja Peniju, lai kompensētu viņas neglītumu, kas viņam kļuva par kaut kādu apsēstību. Viņš viņu veda ekstravagantos ceļojumos, sūtīja uz labākajām skolām, algoja klavierspēļu un dziedāšanas skolotājus, deju skolotājus, veda uz koncertiem, baletu, teātri, visu, kas viņai vajadzīgs. Un, protams, viņš aizveda viņu pie visiem plastikas ķirurgiem valstī.
  
  
  Likās, ka katru mēnesi ir cits ārsts un katru mēnesi viena un tā pati atbilde: rētaudi, deformācija pārāk pilnīga. Neko vairāk nevarēja darīt. Kad viņa kļuva vecāka, devās uz skolu un absolvēja, Penija iemācījās sadzīvot ar savām rētām. Viņa labi pielāgojās un domāja, ka viņas dzīve ir pabeigta. Bet viņas tēvs, neskatoties uz viņas protestiem, neatlaidīgi meklēja šo maģisko ķirurgu, kura nebija.
  
  
  Bet izrādījās, ka tā pastāv. Un kādu dienu viņš bez iepriekšēja brīdinājuma un negaidīti parādījās Filipa Douna birojā Manhetenā. "Es saprotu," sacīja vīrietis, "ka jūs meklējat savai meitai ķirurgu?"
  
  
  - Jā... bet kas tu esi...?
  
  
  "Es esmu tas ķirurgs," sacīja vīrietis. 'Vai varu iepazīstināt ar sevi? Dr Lotārs Inuris.
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tātad dr. Inuris runāja par vienkāršu barteru: piekļuvi Federālo rezervju bankai apmaiņā pret Pennijas jaunu seju.
  
  
  Tas likās smieklīgi. To ieteiktu tikai neprātīgs, un tikai vājprātīgs to pieņemtu. Tas nenozīmē, ka Lotārs Inuris un Filips Done bija vienlīdz traki. Ja Filips Dons bija kļuvis traks, viņš bija traks no mīlestības pret savu meitu. Visi vecāki vēlas kaut ko darīt savu bērnu labā; Filips pievērsās galējiem pasākumiem. Un cena Filipam Donam bija augsta. Viņam tika lūgts maksāt augstāko cenu, ko viņš varēja atļauties: viņa šedevra iznīcināšanu. Viņa projektētajai velvei ir dzelzsbetona sienas. Tas atrodas divdesmit septiņus metrus zem Nassau ielas. Ārpusē ir vārti ar sarežģītu dubulto atslēgu sistēmu. Taču piekļuve pašai velvei ir caur šauru eju caur trīs metrus un deviņdesmit tonnas smagu tērauda cilindru. Cilindrs griežas simt četrdesmit tonnu rāmī. Kad ieeja ir aizvērta, cilindrs griežas tik tālu, ka rāmis ir piepildīts ar cietu tēraudu, un pēc tam iegrimst vienu centimetru kā milzīgs pudeles korķis. Tas ir noslēgts, ūdensnecaurlaidīgs un aizslēgts, nemaz nerunājot par visu elektroniku, televīziju un citām novērošanas ierīcēm, kā arī cilvēku drošības sistēmu, kas sastāv no vienas no lielākajām šāda veida vienībām valstī: snaiperi regulāri trenējas. ar mazajiem un automātiskajiem ieročiem.
  
  
  Signalizācija var bloķēt jebkuru izeju no ēkas. Un velves iekšpusē ir aizslēgti nodalījumi, trīskāršas slēdzenes. Tajos ir aptuveni četrpadsmit tūkstoši tonnu zelta stieņu no ASV un aptuveni septiņdesmit citām valstīm. Katrs bloks sver aptuveni divpadsmit mārciņas. Tas nav nekas, ko jūs varat nēsāt kabatā, un jūs nevarat to izdarīt nepamanīts ar kravas automašīnu parku.
  
  
  Zelta izvešana no turienes bija noslēpums, kas Dži Džan Džo būtu mīlējis. Un viņam arī būtu paticis Filipa Dona lēmums. Tas bija vienkārši un vienlaikus grūti.
  
  
  Pirmajā tikšanās reizē abi vīrieši saskārās aci pret aci ar saviem apstākļiem. Filips Dons, vīrietis, kurš bija apsēsts ar savas meitas traģēdiju, ne uzreiz nolēma savu unikālo burvību apmainīt pret doktora Lotāra Inurisa burvību. Vienīgā problēma bija uzticēšanās.
  
  
  "Bet, mans dārgais," sacīja doktors Inuris, "mēs abi varam uzticēties viens otram. Es ticu, ka jūs redzēsiet šo projektu līdz veiksmīgam noslēgumam, un jums vajadzētu uzticēt man savas meitas veiksmīgu darbību. Jums nav izvēles.
  
  
  "Protams, jums ir taisnība," atbildēja Filips Dons. "Neviens, es atkārtoju, neviens nevar darīt to, ko es varu." Esmu pilnveidojis vismodernākās tehnikas. Manas metodes, kas balstītas uz gadiem ilgiem pētījumiem... Un es esmu vienīgais ķirurgs pasaulē, kurš spēj sadziedēt tavu meitu skārušos rētaudi un dot viņai ne tikai jaunu, bet arī skaistu seju.”
  
  
  "Un es," Filips Dons bezkaislīgi sacīja, "es esmu vienīgais pasaulē, kuram ir visa jums nepieciešamā drošības informācija."
  
  
  'Tieši tā. Tātad, nevienam no mums nav izdevīgi nodot vienam otra uzticību, vai ne? Tas, ko abi vīrieši lūdza, bija milzīgs pasākums. Inuris, plānojot iegūt aptuveni vienu sesto daļu no pasaulē iegūtā zelta kopš neatminamiem laikiem, piekrita nodrošināt Filipu Donu ar lojāliem darbiniekiem tik ilgi, cik nepieciešams. Tomēr savas drošības labad viņš atteicās nosaukt pārējos šajā lielajā laupīšanā iesaistītos līderus. Apmaiņā viņš piekrita izveidot Pennijas operāciju, ja Filips demonstrēs savu sadarbību, nodrošinot piekļuvi zeltam. Kad ilgtermiņa plānošana sasniegs neatgriezenisku stadiju, viņš sāks Pennijas pārvērtības. Zelta nozagšana prasīs mēnešus, iespējams, gadus. Operācija ilgs mazāk nekā nedēļu.
  
  
  Pat pirms viņu pirmās tikšanās beigām Filips Douns un Inuris bija izstrādājuši sistēmu, lai uzturētu sakarus. Un Filips teica ārstam, ka viņš viņam paziņos, kad būs gatavs sākt savu plānu.
  
  
  Kopš tās dienas Filips Dons meitai šķita pavisam cits cilvēks. Pirmo reizi pēc daudziem gadiem viņš šķita laimīgs un dzīvespriecīgs. Penija neuzdeva jautājumus par šīm izmaiņām. Viņa gribēja ticēt, ka viņš beidzot ir samierinājies ar situāciju. Bet šai laimei bija trūkums. Penija atklāja, ka viņas tēvu gadu gaitā ir pārņēmusi drudžains spriedze, un, kad viņa pauda satraukumu, viņš to attiecināja uz satraukumu par jaunu projektu. Penija tur apstājās. Viņa priecājās, ka viņš vairs nevazā viņu pa valsti pie visādiem ārstiem un viņš ir iegrimis darbā. Viņa pat nepamanīja viņa mainīto izskatu; viņa mati gadu gaitā bija dabiski kļuvuši sirmi; bet laika gaitā viņa "jaunais projekts" padarīja viņu tievu un saliektu. Viņa seja bija krunkaina un veca. Visbeidzot, kādu nakti viņa pamanīja viņa fiziskās izmaiņas.
  
  
  Viņš atgriezās mājās agri, labā noskaņojumā un ielēja divas glāzēs sava labākā šerija, no kurām vienu iedeva viņai. - Tosts, Penij. Iedzersim līdz dzīves burvībai."
  
  
  Penija ar uzjautrinātu neizpratni paskatījās uz savu tēvu. Bija pagājuši gadi, kopš viņa bija redzējusi viņu tik laimīgu. - Nu, kas notiek, tēt?
  
  
  Filips Dons apsēdās savā mīļākajā krēslā. – Rīt vakarā jūs operēs ķirurgs. Un, kad tu pamodīsies, tev būs jauna seja. No jūsu vecajām rētām un operācijas pēdām nebūs nekādu pēdu. Penija neticīgi paskatījās uz viņu.
  
  
  "Tā ir taisnība," viņš teica. Viņš nolika glāzi un pacēla roku, it kā zvērēdams. - Es runāju pilnīgi nopietni. Esmu redzējis šī cilvēka darbu un saku jums, ka viņam nav līdzvērtīgu.
  
  
  "Bet, tēt," Penija teica. "Man tiešām vairs nav vienalga." Filips Dons pamāja. "Es zinu," viņš teica. "Un tāpēc es lepojos ar jums." Bet, Penny, lūdzu, nestrīdēsimies. Pat ja jums ir vienalga, es lūdzu jūs to izdarīt manā, vecā vīra labā. Tavam tēvam, lai viņam sagādā laimi un prieku.
  
  
  Penijai nebija problēmu pieņemt šo pieprasījumu. Viņa piegāja pie tēva un noskūpstīja viņu uz vaiga. Filips Dons viņu apskāva.
  
  
  "Dievs svētī jūs," viņš teica. Asaras ritēja pār viņa vaigiem. "Bez asarām, tēt," viņa teica. "Tikai prieks." Viņa par to domāja. "Pastāsti man, kā es izskatīšos?"
  
  
  "Patiesību sakot, es nezinu," sacīja Filips. "Es visu atstāju ārsta ziņā. Viņš to zina. Bet viņš man teica tik daudz, ka tu būsi ļoti, ļoti skaista.
  
  
  "Šķiet, ka viņš ir ļoti izcils cilvēks."
  
  
  "Jā, ļoti brīnišķīgi," sacīja Filips.
  
  
  — Pastāsti man par viņu?
  
  
  "Par to nav daudz ko teikt. Bet brīnišķīgs cilvēks. Viņa balss bija vāja un domīga.
  
  
  - Kā viņam iet? Kas tas ir? No kurienes viņš ir?
  
  
  "Tam nav nozīmes". Viņš likās gandrīz dusmīgs par viņas jautājumiem. "Viņš ir labākais savā jomā, un tas ir vienīgais, kam ir nozīme, vai ne?" Viņa tonis kļuva maigs. "Tēt," Penija teica, "vai ir kaut kas, ko vēlaties man pateikt?"
  
  
  "Nē, nē," teica Filips ar mākslīgu smaidu. – Tas nemaz nav tā. Par viņu vienkārši nav daudz ko teikt. Es domāju, kam tas rūp? Rezultāts ir svarīgs."
  
  
  "Tas viss ir ļoti dīvaini, tēt," sacīja Penija.
  
  
  "Nu, tas nekad agrāk nav noticis,
  
  
  Nu? Un es esmu nedaudz nervozs, tas arī viss, tagad, kad tas ir tik tuvu. Un arī jūsu jautājumu bars to nepadara labāku.
  
  
  - Nu, es tajā nesaskatu nekādu ļaunumu. Tas ir dabiski. Visbeidzot, tas ir svarīgi. Es domāju, tu mani neatstātu kādam ēnas ārstam.
  
  
  Filips Dons uzlēca kā spārdīts.
  
  
  "Tēti."
  
  
  Viņš sāka šņukstēt. Viņa meita nometās viņam blakus. "Es domāju, ka labāk izstāsti man visu," viņa teica. Filips pielika rokas pie sejas. "Es nevaru," viņš teica starp raudām. 'ES nevaru darīt to.'
  
  
  "Tev vajadzētu," Penija teica.
  
  
  Un, kad šņukstēšana beidzās, Filips Dons, joprojām aizsedzdams seju ar rokām, pastāstīja meitai, ko bija izdarījis. Viņš paskaidroja, kā viņam un noslēpumainajam ārstam Inurim vairāku gadu laikā ir izdevies iekārtot jaunus ārstam lojālus cilvēkus visos galvenajos apsardzes amatos ap glabātuvi. Dažkārt Filipam Donam tas izdevās, piemēram, kad vecā gvarde aizgāja un bija jāalgo jauns. Filips Dons sakārtoja tā, ka tad, kad dakteris Inuris ieveda jaunu cilvēku, viņš tika izvēlēts un iecelts amatā. Bet tas vēl nav viss. Vīrieši reti aizbrauca. Ar Filipa savākto un sniegto informāciju Inuris organizēja tā dēvētās "maģiskās pazušanas". Apsargs pazuda, bet neviens par to nezināja. Jo uzreiz, lai ieņemtu viņa vietu un darītu savu darbu, parādījās ideāls doktora Inuris radītais dubultnieks.
  
  
  Pēc kāda laika visu uzglabāšanas sistēmu kontrolēja vesela komanda, kas koncentrējās uz vienu lietu: zelta zagšanu.
  
  
  Filipa Dona atrastais risinājums bija tikpat vienkāršs, cik sarežģīts. Grūtākais bija vīriešu nomaiņa, bet to paveica dakteris Inuris. Un vienkāršība bija tāda, ka Filips Doāns jau no paša sākuma zināja, ka nav jēgas izmantot brutālu spēku, lai iekļūtu viņa izveidotajā necaurejamajā velvē. Metālam nebija vāju vietu. Viņš zināja, ka vājā vieta bija apsargi.
  
  
  Tagad operācija ir kļuvusi daudz vieglāka. Lielākā daļa zelta piederēja ASV. Daļa dārgmetālu piederēja citām valstīm, un, kad bija jānomaksā parāds, "zelta krāvēji", kas valkāja savus īpašos apavus, pārvietoja zeltu uz vēlamo nodalījumu, izmantojot hidrauliskos pacēlājus un konveijera lentes.
  
  
  Katru dienu, saskaņā ar Filipa Dona noteikto grafiku, katrs sargs pārvietoja zelta stieni un nomainīja to ar viltotu, nevienam neko nezinot, izņemot pašu sargu, un viņš par to negrasījās runāt. Kā termīti apēd māju un... Lēni, bet efektīvi. Dažu gadu laikā tūkstošiem stieņu pazuda. Periodiski, kad apstākļi tika uzskatīti par pilnīgi drošiem, kravas automašīna pacēla un nogādāja lielas kravas. Pēc noteikta laika glabātavā palikušo zelta stieņu skaits kļuva mazāks nekā viltoto zelta stieņu skaits. Tika nozagti miljardi. Šobrīd zelta cena pasaules tirgū saglabājās stabila: USD 35 par unci. Tad pēkšņi spēku kombinācija sāka mazināt dolāra spēku. Tika izdrukāts pārāk daudz dolāru. Bija pārāk daudz papīra naudas. Uzticība dolāram sāka vājināties. Tauta gribēja zeltu.
  
  
  Oficiāli zelts bija vērtīgāks. Oficiāli dolārs bija mazāk vērts un sākās milzīgs lidojums uz zeltu, prom no dolāra. Kad lielie pasaules finanšu gudrie nolēma izveidot brīvu zelta tirgu, cena pieauga līdz vairāk nekā simts dolāriem par unci.
  
  
  Skatuves bija paredzētas finansiālam triecienam. Doktors Inuris un viņa draugi kontrolēja gandrīz sesto daļu no visa pasaules zelta. Viņiem bija reāls svars tirgū, un tie spēja apmierināt augstas cenas un augstas prasības.
  
  
  Tajā vakarā Filips Dons visu izskaidroja Penijai, un, kad viņa uzstāja, ka viņš vērsās pie varas iestādēm, viņš atteicās.
  
  
  'Vēl nē. Šajā posmā tā būtu katastrofa. Kaut kas noplūdīs un Amerikas Savienoto Valstu ekonomika nonāks haosā. Rezultāts būtu tik katastrofāls, ka absolūti neviens nepaliktu neskarts. Nozares sabruks, bezdarbs pieaugs debesīs, un akciju tirgus sabruks. Bet, kamēr mēs par to klusējam, joprojām pastāv iespēja, ka ASV atkal atradīs savu zeltu. Runāšana tagad tikai sabojās vienu labo lietu visā šajā stāstā: jaunu dzīvi jums. Ja pirms operācijas klusēsim, viss būs kārtībā. Valdība savulaik uzklausīs, bet nav pamata pārraut dambi, kamēr nesaņemsim savu peļņu. Mums tagad ir jāsadarbojas, pretējā gadījumā es savā darbā redzēšu tikai neglītu meiteni un tēvu, kas notiesāts par zagli. Penija ātri uztvēra. Viņas tēvam bija taisnība. Viņas vienīgā iespēja bija veikt operāciju, tādējādi anulējot darījumu starp Filipu Donu un doktoru Inurisu. Un pēc tam viņa joprojām varēja darīt visu iespējamo, lai situāciju labotu.
  
  
  It kā tēvs būtu lasījis viņas domas. "Kad šī operācija būs pabeigta," viņš teica, "Dr Inuris būs man samaksājis savu parādu, un mans līgums ar viņu beigsies. Tad, Penny, tu vari darīt to, kas tev jādara.
  
  
  Un tā viņa nākamajā vakarā noskūpstīja tēvu ardievas. Viņu mājas priekšā gaidīja automašīna. Garais ķīnietis ieņēma vietu pie stūres, pirms viņa paguva sēsties aizmugurē. Vīrietis aiz viņas, viņai blakus, sēdēja ēnā. Viņa balss atskanēja no pusslēptās sejas. "Es esmu ārsts Inuris," viņš teica. — Jūsu ķirurģe, Donas jaunkundze.
  
  
  Pirms viņi bija jūdzi no viņas mājas, viņš iedeva viņai zāles. Un Penija Dona bija bezsamaņā, kad viņi sasniedza galamērķi.
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es sapratu, ka skatos uz Penijas Donas mīļo seju, kad viņa stāstīja stāstu. Kad viņa uz brīdi apklusa, es cīnījos ar daudziem jautājumiem un bažām, ko radīja viņas stāsts gaišajā, saulainā dienā. Joprojām bija daudz nepabeigtu attēlu, kurus es cerēju, ka viņa pabeigs. "Tātad šis labais ārsts padarīja jūs par Nikolas Karas līdzību," es sacīju, virpinot rokās atlikušo dzērienu.
  
  
  "Jā, iedvesmojoties no filmas zvaigznes tēla, kuru viņš dievināja." Viņas ķermenis trīcēja no apspiestiem smiekliem. – Ak, protams, es biju pateicīga. Es neticēju savām acīm, kad pirmo reizi ieraudzīju sevi spogulī. Jauna seja, skaista seja. Tad es sapratu, ka nekad agrāk nebiju zinājusi, ka skaistums, fiziskais skaistums, ir patiesi brīnumaina dāvana. Bet dāvanai,” viņa turpināja nepatīkamo atmiņu saspringtā balsī, “prasa augstu cenu.
  
  
  Inuris paskaidroja, ka Penija bija bezsamaņā nedaudz vairāk kā 72 stundas. Joprojām apbūrusi viņas jaunās sejas graciozā skaistuma, pilnības, kas atgrieza viņas apbrīnas pilno skatienu no spoguļa, viņa nepamanīja, ka ārsts viņai tuvojas. "Vīrietis varētu pavadīt visu savu dzīvi, meklējot šādu sievieti," viņš teica, stāvot viņai blakus. "Es nekad nepazinu Nikolu Karu. Bet es atzīstos, ka es ļoti daudz dotu, lai viņu iepazītu. Un, redzot tevi tādu, es kļūstu traks.
  
  
  Pēkšņi viņš pastiepa roku un pievilka viņu sev klāt. Roka viņu apskāva. Viņa brīvā roka uzvilka viņas plāno naktskreklu un rupji saspieda viņas krūtis. Viņš piespieda savas lūpas viņas lūpām un iebāza mēli starp viņas zobiem.
  
  
  Nobijusies Penija izrāvās. "Nepieskarieties man!"
  
  
  "Es domāju, ka jums labāk iemācīties pieņemt manu uzmanību," ārsts pasmaidīja.
  
  
  Penija lūdza viņu aiziet. Tad ārsts pastāstīja, kur viņa atrodas: Francijas dienvidos, villā. Un, viņš paskaidroja, viņai neļaus doties prom, kamēr viņš un viņas tēvs nepabeigs darījumu. Penijai nekas cits neatlika, kā palikt ieslodzītajam. Viņa izlikās ne zinis par Filipa Dona un doktora Inurisa vienošanos, kas izrādījās viņai par labu. Viņa nolēma, ka viņas labākā stratēģija ir būt padevīgai un nezinošai. Viņa nekādā gadījumā nedrīkstēja pamest villu.
  
  
  Daktere Inuris, acīmredzot saprotot, ka viņa pirmā rupjā pieeja viņai bija nopietns aprēķins, vairākas dienas nepielika nekādas fiziskas pūles. Tomēr viņš viņu pakļāva sava perversā šarma “zibens karam”. Un “personāls”, Gvido un Tiongs, kļuva mazāk modri.
  
  
  Inuris viņai pastāstīja par sevi. Un no informācijas fragmentiem, ko viņa savāca kopā, skatoties un klausoties, viņa spēja iztēloties sagrozītu, izkropļotu vīrieti, kurš viņu turēja gūstā.
  
  
  Pirmkārt, Inuris kļuva atkarīgs no heroīna. Viņa mīlestība pret atklātu šļirces lietošanu bija acīmredzama. Viņš bija vācu izcelsmes un kara laikā bija medicīnas students. Šajā laikā viņš varēja praktizēt un izstrādāt ķirurģiskas metodes ieslodzītajiem koncentrācijas nometnēs, kurās viņš bija norīkots. Cik simtiem cilvēku viņš bija sakropļojis, nogalinājis, lai pilnveidotu metodes, ar kurām viņš tagad lepojās? Pēc kara viņš aizbēga uz Šveici, kur atvēra nelielu klīniku. Viņš kļuva bagāts, pateicoties vecāku sieviešu fanātiskajai jaunības meklējumiem. Viņa augošā bagātība veicināja viņa alkatību, un viņš pilnībā koncentrējās uz bagātības slāpju apmierināšanu.
  
  
  Visās savās atmiņās viņš nekad neminēja, kā uzzināja par Filipu Daunu. Viņš arī nerunāja ar Peniju par viņu biznesa attiecībām.
  
  
  Ar Inura stāstiem pagāja vairākas dienas, kamēr Penija sauļojās villas dārzā. Tad kādu nakti, kad viņa juta, ka Inuris un viņa apsargi ir pietiekami mierīgi, lai aizmigtu, pateicoties viņas šķietamajai sadarbībai, viņai izdevās izlīst un sasniegt Nicu. Viņa tikko bija ieradusies kazino, kad Gvido viņu panāca. Kad viņa tika atgriezta villā, Inuris satrakojās un ar neķītriem draudiem brīdināja, ka tas vakars neatkārtosies.
  
  
  Pēc nedēļas viņai atkal izdevās izlīst. Un Gvido viņu atkal atrada. Bet šoreiz bija kāds vīrietis vārdā Nikolass Andersons...
  
  
  es nosvilpoju. "Šis stāsts man ir ļoti interesants. Bet ir vēl viena lieta. Nikolasa Andersona īstais vārds ir Niks Kārters. Viņš ir Amerikas Savienoto Valstu valdības aģents.
  
  
  Pennijas acis atvērās plaši, un viņas mute veidoja mazu, klusu O.
  
  
  "Tagad, kad tu visu tik skaidri izskaidro," es teicu, "es domāju, ka darīšu tāpat."
  
  
  "Man pie tā būs jāpierod," sacīja Penija. "Bet es neredzu, ka tas kaut ko mainītu."
  
  
  "Es arī," es teicu. “Mēs abi vēlamies noķert Inuri, pirms viņš mūs nogalina. Un, kad mēs to iemūžināsim, es vēlēšos uzzināt nedaudz vairāk par šo zeltu un to, kas ir Inura partneri. Jūs taču saprotat, ka jūsu tēvam draud kāds sods, vai ne?
  
  
  Penija nolaida acis. "Jā," viņa teica. 'Es zinu. Bet es domāju, ka viņš arī zina. Un viņam būs vienalga. Vienīgais, kas viņam rūpēja, biju es. Un tagad viņi par mani parūpēsies.
  
  
  "Sasodīts, ja tā nav taisnība, Penija Dona," es teicu. "Tu esi ļoti skaista sieviete."
  
  
  Tur, uz sabrukušā lieveņa, viņa nosarka. "Es vēl neesmu pieradusi pie šādiem komplimentiem," viņa teica.
  
  
  "Nu, es domāju, ka tev labāk pierast," es sacīju, pieceldamies no kāpnēm.
  
  
  "Tas viss ir tik dīvaini," viņa teica. "Es nezinu, vai kādreiz pieradīšu."
  
  
  Es piegāju pie viņas un pacēlu viņu. "Es jums palīdzēšu mēģināt," es teicu. "Tas ir tikai prakses jautājums." Es saņēmu viņas seju savās rokās un pieliku viņas muti pie savām lūpām. Viņa mani gaidīja. Viņas rokas apvijās ap mani, un viņas ķermenis, cietu punktu un gludu līniju spēle, saplūda ar manējo. Viņas rokas pacēlās un savijās manos matos.
  
  
  "Ak," viņa beidzot teica, "ak, Nik."
  
  
  Viņa smagi elpoja, viņas krūšu miecētas augšdaļas izspiedās cauri garajam krekla V veida kaklam. Es redzēju, kā meitenes acis iedegas zaļā ugunī. Viņas rokas apgriezās ap manu kaklu, un viņas lūpas pieskārās manējām, siltas un mitras, ar aizrautību, kas bija vairāk nekā tikai pateicība. Viņas gurni piespiedās manējiem nevaldāmas vēlmes ritmā. Un viņas rokas, viņas vēlmes kalps, virzījās uz leju, lai pieskartos maniem augšstilbiem. Es atpogāju viņas kreklu, saņēmu viņas krūtis savās rokās un noskūpstīju viņas cietos sprauslas. Viņa ļāva kreklam nepacietīgi noslīdēt no pleciem. "Ātrāk, Nik," viņa elpoja. 'Ātrāk.'
  
  
  Viņa apstājās, kad es novilku viņas balinātos džinsus un apakšbikses. Gan viņas, gan manējie steidzās novilkt manas drēbes, pirms mēs kopā nogrimām rasainajā zālē, kur viņas rokas un kājas mani satvēra samtainā miesā. Viņas mute satraukti vaidēja pret manu ausi, kā balss no vētras, paceļot mūs augšā un atkal nolaižot neiedomājamas baudas baseinā. Atkal un atkal, līdz mēs beidzām ar pērkona sprādzienu un palikām mierīgi, silti un tuvu viens otram jaunas dienas saulē.
  
  
  Tur, guļot zālē, es sāku viņai stāstīt, ko domāju. Doktors Inuris bēgot gribēja viņu paņemt līdzi. Ja izdotos, tad vismaz viņam viss būtu kārtībā. Tad viņš varētu turēt Peniju gūstā, līdz zelta zādzība tiks pabeigta. Bet viņam neizdevās. Viņam bija jāizmet Penija no mašīnas, lai novērstu manu uzmanību un viņš varētu aizbēgt. Kamēr viņa dzīvoja, viņam draudēja briesmas. Bet viņš nevarēja riskēt atgriezties villā. Tas bija pārāk bīstami. Agrāk vai vēlāk kāds atradīs Gvido un Tiongu mirušus pagrabā. Un uzreiz pēc tam kāds sāka uzdot daudz jautājumu par cilvēku, kurš īrēja villu.
  
  
  nē, dr. Inuris nekad neatgriezīsies. Viņš bēga un bija tālu prom. Cīņa nebija viņa spēle. Viņš gaidīs un sagatavos atmaksu saviem bendēm, kas runās viņa vietā. Zelta operācijā viņš bija tehniķis, dēmonu radītājs, aizstājēju aizsargu radītājs, kas "maģiski" pazuda. Es zināju, ko tas nozīmē. Vienmēr bija kāds, kuram bija labi nosacījumi, piemēram, “likvidācija” vai “beznosacījumu izbeigšana”. Šie apsargi bija miruši un nomainīti. Tāds bija Inuris ieguldījums zelta zādzībā.
  
  
  Kāds cits nodrošināja darbaspēku, muskuļus un smadzenes, kas bija nepieciešamas šāda izmēra un sarežģītības operācijai. Es nezināju, kas tas bija, bet Gvido un Tionga klātbūtne kopā ar ārstu man likās ļoti pamācoša. Šķita, ka viņi nebija veci ārsta draugi vai veci viens otra draugi. Izskatījās, ka Gvido un Čangu alianses locekļi bija norīkojuši pie ārsta kā palīdzību.
  
  
  Tātad, kad ārsts paliek bez miesassargiem un zaudē meiteni, kuru viņam vajadzēja turēt prom no ziņkārīgo skatieniem, man nācās secināt, ka viņš pēc iespējas ātrāk dodas pie saviem draugiem pēc aizsardzības. Ja viņš būtu pietiekami ātrs, viņš varētu atgriezties pie saviem biedriem, pastāstīt par notikušo un paļauties uz iespējamību, ka viņi viņam piedos vai vismaz nesodīs, līdz kaut kas svarīgs nenotiks.
  
  
  Pa to laiku viņa partneri varēja darīt visu, lai pārliecinātos, ka nekas nenotiek greizi, meklējot meiteni un, iespējams, "Nikolaju Andersonu". Viņi parūpēsies, lai viņu lūpas būtu aizzīmogotas uz visiem laikiem.
  
  
  Ja mans minējums bija pareizs, doktors Lotārs Inuris atgriežas Ņujorkā.
  
  
  "Man tas izklausās labi," sacīja Penija.
  
  
  Es negribēju viņai stāstīt par otro, jo tas bija labs iemesls, kāpēc doktors Inuris, iespējams, bija Ņujorkā. Vēl nē. "Labi," es teicu. 'Ejam uz. Vai jums ir nepieciešams kaut kas cits mājā?
  
  
  Penija pamāja ar galvu. - Viss, kas man ir vajadzīgs, ir mana pase, un tā ir manā kabatā. Ejam uz.' Viņas roka ieslīdēja manējā, kad mēs gājām pa taku uz vārtiem pie Narcissus villas ieejas. Spoži spīdēja saule, un bija patīkami šķirties no drūmajām villas drupām un tās mirušajiem iemītniekiem.
  
  
  "Mēs dosimies ar autostopu uz Nicu," es teicu. — Mums vēl jāpaiet garām manai viesnīcai. Man vienkārši šķiet, ka man būs vajadzīgi mani draugi tur, kur mēs ejam. Viņu vārdi ir Hugo, Vilhelmīna un Pjērs.
  
  
  Drīz mēs atkal atstājām viesnīcu. Mēs braucām ar taksometru uz Nicas lidostu, kas atrodas uz austrumiem no pilsētas, un, kad apstājāmies pie lidostas ēkas, Penija parāva manu piedurkni.
  
  
  "Paskaties," viņa teica.
  
  
  Ārā stāvēja vai, vēl labāk, pamests, balts mersedess.
  
  
  "Mēs esam uz pareizā ceļa," es teicu. "Viņš, iespējams, šorīt pacēlās ar Air France reisu uz Parīzi pulksten 7:30."
  
  
  Mēs lidojām ar Inter reisu no Nicas pulksten 9:30 ar pārsēšanos Parīzē un Ņujorkā.
  
  
  Mums bija palicis maz laika līdz izbraukšanai. Es atnesu mums abiem kafiju, kruasānus un International Herald Tribune eksemplāru. Lielais virsraksts pirmajā lapā uzreiz piesaistīja manu uzmanību. Zelta cena ir sasniegusi savu maksimumu. Pieprasījums starptautiskajos tirgos bija rekordaugsts, un pastiprinājās bažas par dolāra nākotni.
  
  
  Es ļoti gribēju iegūt informāciju par to, kas ir aiz visas šīs zelta zādzības operācijas, ja vēl ir iespēja novērst visu nelaimi. Ja lielākā daļa ASV zelta aizplūstu, starptautiskā zelta krīze pārvērstos par starptautisku paniku. Papīra dolāri kļūtu nevērtīgi. Maizes klaips maksātu miljonu. Atcerējos, ka kaut kur lasīju par Vāciju pēc Pirmā pasaules kara. Dažu gadu laikā markas vērtība nokritās no četrām markām līdz četriem miljardiem marku. Tika radīta vieta, lai vēsture varētu atkārtoties, taču šoreiz tas notika Amerikas Savienotajās Valstīs.
  
  
  Lidojums uz Parīzi bija aizņemts bez starpgadījumiem. Lidmašīna noslīdēja virs Eņģeļu līča, lai pēc pacelšanās iegūtu augstumu.
  
  
  "Es gribu drīz atgriezties šeit," sacīja Penija.
  
  
  "Kad tas viss būs beidzies," es viņai teicu.
  
  
  "Kad vai "ja"?"
  
  
  Parīzē mainījām lidmašīnu, un no Orlī laicīgi pacēlās lielais Boeing 747. Ja mans minējums bija pareizs, Lotārs Inuris mūs apsteidza ne vairāk kā divas stundas. Mēs negrasījāmies viņu noķert, bet vismaz es jutu, ka mēs virzāmies pareizajā virzienā. Pār Atlantijas okeānu Penija gulēja man uz pleca. Es viņu nevainoju. Viņai bija smaga nakts. Es arī biju noguris, bet es nejutos miegains. Man nepatika, ka mani tajā lidmašīnā ieslēdz. Es gribēju būt uz zemes un dzenāt Inuri un viņa biedrus. Bet beidzot viens no darbiniekiem pienāca pa domofonu un lika mums piesprādzēt drošības jostas. Šis paziņojums pamodināja Peniju. Viņa žāvājās, izstaipījās, tad pieglaudās pie manis un aizvēra acis.
  
  
  "Čau, miegainīt," es teicu. Viņa atvēra vienu zaļo aci un paskatījās uz mani no savu biezo zelta matu apakšas. - 'Laiks mosties. Mums ir pienācis laiks doties uz darbu.
  
  
  Viņa pacēla galvu un atcirta matus atpakaļ. "Jo ātrāk, jo labāk," viņa teica. 'Kas tev ir padomā?'
  
  
  "Mēs dosimies ciemos pie jūsu tēva," es teicu. — Tas ir pirmais darba kārtības jautājums. Viņš ir labākais vadošais spēlētājs Inuris. Atcerieties, viņam ar Inuri bija sakaru sistēma, un es gribu zināt, kas tā ir.
  
  
  Taksometrs apstājās pie vienas no piecdesmit gadus vecajām daudzdzīvokļu mājām Riversaiddrai.
  
  
  Kad samaksāju šoferim, ātri paskatījos apkārt. Uz ielas man nekas nešķita nenormāls. Ja kāds dzīvokli vēroja, viņš bija labi paslēpies.
  
  
  Es paņēmu savu koferi, kad taksometrs atkal brauca prom.
  
  
  'Cik ir pulkstens?' – Penija jautāja.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. "5:20."
  
  
  - Viņš būs mājās jebkurā brīdī.
  
  
  Uzkāpām astotajā stāvā ar lēnu liftu. Izņēmu Vilhelmīnu no maciņa un ieliku to jakas kabatā, turot pirkstu uz palaidēja. Pennijas žoklis sažņaudzās, ieraugot Lugeru. "Sauksim to tikai par normālu piesardzību," es teicu. "Es būšu pirmais, kas izkāps no lifta."
  
  
  Penija pamāja. Kad lifts apstājās, es apsēdos aiz sava kofera un uzmanīgi atvēru durvis. Ja kāds gaidīja gaitenī, viņš bija spiests šaut pa mazu, zemu mērķi, lai tiktu cauri durvju plaisai. Tad viņš labāk ir patiešām labs un ātrs.
  
  
  Es atgrūdu durvis vaļā un paskatījos uz otru pusi. "Viss ir droši," es teicu.
  
  
  Penijai bija gatavs atslēgu komplekts. "Turieties tālāk no durvīm, kad tās atverat," es viņai teicu. "Un ļaujiet man vispirms ieiet."
  
  
  Brīdī, kad atvērās durvis, es sapratu, ka dzīvoklī neviena nav. Tas bija piepildīts ar novecojušu gaisu, un putekļu plankumi gandrīz nekustīgi karājās gaismā, kas šķībos staros iekļuva pa logiem. Penija aizvēra aiz mums durvis. 'Tēti?' - viņa iesaucās.
  
  
  "Es nedomāju, ka viņš ir mājās," es teicu, noliekot ieroci.
  
  
  "Nu, tad tas nebūs ilgi," viņa teica. Viņa atvēra logus un ielēja man Philip Dawn šeriju. "Tas ir viss, kas mums ir," viņa teica.
  
  
  "Tas ir labi," es teicu.
  
  
  - Cik ir pulkstens?
  
  
  "Pus seši".
  
  
  "Jūtieties ērti," viņa teica. "Es ieiešu dušā un pārģērbšos. Ja viņš atnāks, kamēr esmu prom, tev būs jāiepazīstina ar sevi.
  
  
  Es piecēlos, atraisīju kaklasaiti un sāku atpogāt kreklu.
  
  
  "Es gribētu, lai jūs ievērotu ieteikumus un es varētu pats ieiet dušā," es teicu.
  
  
  Es paņēmu viņas roku. Viņa uzmeta man ļaunu skatienu un veda pa koridoru.
  
  
  — Tev patīk dzīvot bīstami, vai ne?
  
  
  "Jūs varat tā teikt," es teicu.
  
  
  Viņa iesmējās. "Es nezinu, kas notiks, kad viņš atgriezīsies mājās un mēs joprojām būsim dušā."
  
  
  "Mēs varam sasveicināties," es ierosināju.
  
  
  Plašajā vannas istabā bija duša. Mēs novilkām drēbes un pagājām zem tā. Es atkal apbrīnoju viņas ķermeņa juteklību.
  
  
  — Kā tu to vēlies? viņa jautāja, turot rokas pie krāniem.
  
  
  "Karsti un spēcīgi," es teicu.
  
  
  No dušas galvas izplūda asa straume. Es paķēru ziepes, un Penija stāvēja zem ūdenskrituma, nedaudz piespiedusi krūtis man. Es ļāvu ziepēm maigi slīdēt pa viņas muguru. Viņas rokas pastiepās un pievilka mani sev klāt. Viņa uzlika rokas uz maniem pleciem un stāvēja ar nedaudz izplestām kājām, kamēr es zīmēju putu celiņu gar un starp viņas krūtīm; un tad tālāk uz leju, pāri viņas plakanajam vēderam un uz priekšu un atpakaļ starp augšstilbiem.
  
  
  "Es gribu būt tavs vannas sūklis," viņa teica, piespiežot savu ķermeni pret manējo, viņas gludā, putojošā miesa viļņoja ap mani. Es berzējos pret viņu. Viņa laiski uzsmaidīja man, iepletusi acis.
  
  
  "Nomazgājiet mani," viņa teica. "Nomazgājiet mani visur."
  
  
  Viņas rokas apvijās ap manu kaklu. Es pastiepu roku un pacēlu viņas kājas, līdz tās atradās uz maniem gurniem, tad piespiedu viņas muguru pie vannas istabas sienas un iegāju viņā. No viņas lūpām izlauzās viegls, garš "o". Un tad savā savvaļas, plūstošajā Visumā mēs radījām niknu sērfošanu un pēc tam neatvairāmas sūkšanas virpuli, kurā mēs tikām aizrautīgi un pazudām tīra sajūsmas virpulī.
  
  
  Lai kur mēs atrastos, mēs atgriezāmies pie ūdens skaņām, kas tek uz mūsu savstarpēji savienotajiem ķermeņiem.
  
  
  "Es biju pārliecināts, ka viņš ir šeit," Penija teica, kad mēs atgriezāmies viesistabā.
  
  
  Es pabeidzu dzert un aizsmēķēju cigareti. Es vēl negribēju viņai pateikt, ko domāju.
  
  
  Penija nemierīgi sakustējās krēslā. "Varbūt viņš nolēma palikt vēlu darbā," viņa beidzot teica. "Galu galā viņš nevarēja zināt, ka es šodien atgriezīšos mājās."
  
  
  Es neko neteicu. Viņai droši vien jau bija aizdomas par to pašu, ko es, bet viņa joprojām negribēja tam ticēt. Penija Dauna nebija traka.
  
  
  "Es piezvanīšu viņa birojam," viņa teica. Zālē bija telefons. Dzirdēju, kā viņa sasauc vienu numuru, tad otru. "Centrālā," viņa teica. “Es saņemu automātisku atbildi, ka numurs, uz kuru mēģinu zvanīt, ir atvienots. Es uzskatu, ka tai ir jābūt kļūdai. Es dzirdēju, kā viņa zvana uz numuru, un brīdi iestājās klusums, pirms viņa atkal runāja. -Tu esi pilnīgi pārliecināts? Es nedzirdēju atbildi, bet zināju, ka tā ir patiesība.
  
  
  Viņa atgriezās viesistabā un paskatījās uz mani. "Kaut kas nav kārtībā," viņa teica.
  
  
  Es iztukšoju savu glāzi. - "Es zinu, kas par vainu."
  
  
  "Tu visu laiku zināji, vai ne?" Viņa teica.
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Es domāju, ka jūsu tēvs ir ķīlnieks." Doktors Inuris turēja jūs, lai pārliecinātos, ka jūsu tēvs neko nedara, lai novērstu to pēdējā brīža zelta zādzību. Kad viņš tevi zaudēja, viņš un viņa draugi vērsās pie tava tēva, lai pārliecinātos, ka tu neko nedarīsi, lai sabojātu viņu plānus.
  
  
  "Bet, cik viņš zināja," sacīja Penijs, "es neko nezināju par to, kas notiek starp viņu un manu tēvu."
  
  
  "Kad ir paredzēti piecpadsmit miljardi dolāru, viņi neriskē," es teicu. Un turklāt tagad tas ir aptuveni 45 miljardi dolāru. Piecpadsmit miljardi ir oficiālā cena, kas aprēķināta no trīsdesmit astoņiem dolāriem par unci, ko valdība samaksāja par zeltu. Brīvajā tirgū cena ir gandrīz trīs reizes augstāka.
  
  
  Penija nosvilpās. - 'Kas mums tagad jādara?'
  
  
  "Vai jums ir kāda nojausma, kā jūsu tēvs vienmēr sazinājās ar ārstu?" Inuris?
  
  
  Viņa pakratīja galvu. "Nē," viņa teica, "viņš man to neteica."
  
  
  "Ņemot vērā mājas stāvokli," es teicu, "viņš neiebilda."
  
  
  "Varbūt viņi viņu nepaņēma no šejienes," Penija sacīja, "varbūt birojā."
  
  
  Es pakratīju galvu. "Es varētu kļūdīties," es teicu, "taču biroju ēkā ir pārāk daudz lietu. Blakus atrodas liftu operatori. Visur, gaiteņos, uz ielas ir pārāk daudz cilvēku, kuri kaut ko var redzēt un atcerēties. Dzīvojamās ēkas ir daudz labākas un klusākas. Cilvēki rūpējas par savu biznesu. Būtu daudz vieglāk un daudz mazāk riskanti notvert savu tēvu viņa paša mājās. Ņemot vērā laika starpību starp šo vietu un Eiropu, Inura draugiem nebija grūti nokļūt šeit agri, ja ārsts viņus izsauca lidostā.
  
  
  - Un kur viņi viņu vedīs?
  
  
  "Es nezinu," es teicu. "Bet pēc tā, ko jūs man stāstījāt par savu tēvu, viņš ir tāds vīrietis, kuram ir prieks kaut kur atstāt pavedienu."
  
  
  "Tev taisnība," Penija teica. 'Bet kur?'
  
  
  "Sakiet to," es teicu.
  
  
  Penijas acis šaudījās pa istabu. "Viss izskatās tieši tāpat," viņa teica, "viss ir savās vietās. Es būtu ievērojis, ja tas tā būtu. Viņš ir šausmīgi glīts. Viņa pabāza kājas zem sevis krēslā un skumji saritinājās.
  
  
  "Padomā par to," es teicu.
  
  
  Penija aizvēra acis. Istaba bija klusa. Pa logiem, no kuriem paveras skats uz Hadsonu, es redzēju rietošās saules oranžo lodi, kas spīd tieši virs horizonta. Es paskatījos pulkstenī. Bija seši pēc Ņujorkas laika. Bankas visā Amerikā tika slēgtas. Pasaule bija mierīga un droša, vismaz līdz rītdienai. Un tad varbūt panika, lai tas viss izbeigtos.
  
  
  Pēkšņi Penija pielēca. "Es saprotu," viņa iesaucās.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es ielēcu savā vietā.
  
  
  'Ko tu ar to domā?'
  
  
  "Es zinu, kur viņš atstās šo pavedienu," viņa teica. — Ja viņš viņu pamestu.
  
  
  "Kur?"
  
  
  "G kaste".
  
  
  Es jautājoši paskatījos uz viņu.
  
  
  “Tā ziloņkaula kaste, ko vecais Dži iedeva manam tēvam, kad viņš pameta Ķīnu. Tajā viņš glabā visus savus vērtspapīrus. Ja viņš kaut kur atstāja pierādījumus, tiem jābūt šajā lodziņā.
  
  
  "Kur ir šī kaste?"
  
  
  "Viņa istabā," Penija teica un jau skrēja pa gaiteni pēc viņas.
  
  
  Viņa atgriezās pēc minūtes. Tas bija skaists darbs, taisnstūrveida ziloņkaula futrālis, katru collu no sāniem un augšpuses rotāja skaisti reljefi šķietami ikviena dzīvnieka, kādu vien var iedomāties. Penija man to iedeva.
  
  
  Es satvēru vāku un pavilku. Kaste palika cieši noslēgta. Penija žēli paskatījās uz mani.
  
  
  "Tas nav tik vienkārši," viņa teica. "G izklaidējās, vācot kastes, kurās bija mīklas, atceries?"
  
  
  "Kā tas atveras?"
  
  
  "Es nezinu," bija atbilde.
  
  
  "Mums ir divas iespējas, no kurām izvēlēties," es teicu. "Mēs varam vai nu to lauzt, ko es negribētu darīt, vai arī mums ir jāatklāj šis noslēpums."
  
  
  "Tas ir pārāk vērtīgs, lai to salauztu," sacīja Penija. "Tētis man nekad nepiedotu."
  
  
  "Arī četrdesmit pieci miljardi dolāru ir diezgan vērtīgi," es teicu. "Un man absolūti riebjas ikviens, kas mēģina aplaupīt Amerikas Savienoto Valstu valdību. Vai nu mēs ātri to uzzināsim, vai arī Filipa ieguldījums daudzu likstu novēršanā ir salauzta ziloņkaula kaudze.
  
  
  Uzmanīgi paņēmu kastīti, apgriežot to rokās. Noglaudīju vāku, dibenu un sānus. Es nospiedu. Es knibināju un aptaustīju stūrus. Izmēģinātas piesitienu un presēšanas kombinācijas. Es viņu satricināju. Nekas nepalīdzēja.
  
  
  Es paskatījos uz Peniju. - 'Kādas idejas?'
  
  
  Viņa pakratīja galvu. Lai kas tas būtu, tas būs gan vienkāršs, gan sarežģīts. Tas bija Džī veids. Piešķirt jums problēmu, kas šķita šausmīgi sarežģīta, bet risinājums visu laiku skatījās jums sejā.
  
  
  "Tas visu laiku ir skatījies tev sejā," es atkārtoju. 'Labi.
  
  
  Pieņemsim, ka tas ir "risinājums".
  
  
  Kaste bija man klēpī. Es paskatījos uz vāku. Nekas, izņemot dzīvniekus. Lauvas, tīģeri, pērtiķi, panteras, lamas, ziloņi, čūskas, lāči, žirafes, āpši, vaļi, pūces, gorillas, antilopes.
  
  
  Penija iesmējās.
  
  
  'Kas tas ir?' Es jautāju, skatoties uz viņu, kad viņa pieliecās, lai pārbaudītu kasti.
  
  
  "Ak, es tikai domāju par veco Dzje. Viņam tas droši vien patiktu. Redzot kastīti, ko viņš izgatavoja mazajam zēnam, bija tik satraucoši.
  
  
  "Es būtu daudz laimīgāks, ja vecā Tse pieķertos vienkāršākiem trikiem," es teicu.
  
  
  "Bet tas ir vienkārši," sacīja Penija. 'Esmu pārliecināts.'
  
  
  "Es došu jums piecpadsmit minūtes, lai to izdomātu, un tad es to sadalīšu gabalos," es teicu. "Tikmēr skatieties, kur ir pildspalva un papīrs."
  
  
  Penija nekavējoties atgriezās.
  
  
  Es sāku skaitīt. "Raksti," es teicu. "Tur augšā ir piecdesmit četri dzīvnieki. Trīspadsmit katrā pusē. Apakšā nekā nav. Kopā simts seši. Sešas lauvas. Astoņi ziloņi. Pērtiķi, pieci. Lāči, trīs. Čūskas, piecas. Divas pūces. Vaļi, četri. Lamas, pieci. Trīs žirafes. Viena pantera. Gorillas, četras. Buffalo, pieci. Pieci pāvi un trīs krokodili.
  
  
  Es turpināju skaitīt. Penija turpināja rakstīt, līdz es teicu: "Tas ir viss."
  
  
  "Kopā," viņa teica. — Tas kopā ir simts seši.
  
  
  Es paņēmu no viņas sarakstu un pētīju to, kad viņa paskatījās pār manu plecu. – Vai redzat kaut ko neparastu? esmu jautājis.
  
  
  Penija pamāja ar galvu. "Nekas vairāk kā viesu saraksts ballītei Noasa šķirstā," viņa teica.
  
  
  "Varbūt aizbraukšanas ballīte," es teicu. "Ierodoties, visiem jāizkāpj pa pāriem."
  
  
  Penija joprojām skatījās sarakstā. – Tad būs grūti.
  
  
  'Ko tu ar to domā?'
  
  
  "Par panteru un āpsi," viņa teica. "Ir tikai viens no tiem. Vai jūs domājat, ka viņi kaut ko zina?
  
  
  Tad es to redzēju. – Tev taisnība, viņi kaut ko zina. Pārbaudiet tos.
  
  
  "Es paskatīšos," sacīja Penija.
  
  
  "Vai jūs par viņiem neko nepamanāt?"
  
  
  "Nekas īpašs," viņa teica. "Izņemot to, ka ir tikai viens no tiem un vairāk nekā citi."
  
  
  Es paņēmu sarakstu no viņas. Es turēju kastīti vienā rokā un papīru otrā. "Labi," es teicu. "Katrs dzīvnieks ir vairāk nekā divi, ar trim izņēmumiem."
  
  
  "Jā," viņa teica. "Pūču pāris, pantera un āpsis."
  
  
  'Pareizi. Kas ir pūces?
  
  
  "Gudrības simboli," viņa teica.
  
  
  - Atkal. Kur ir šīs pūces?
  
  
  "Tieši virs panteras un āpša," viņa teica. 'Tātad?'
  
  
  "Pantera un āpsis," es atkārtoju.
  
  
  Penija sarauca uzacis.
  
  
  "P un D," es teicu. "Filipa Doana iniciāļi."
  
  
  Es noklikšķināju uz panteras. Nekas nav noticis.
  
  
  "Ak, Nik," Penija klusi teica.
  
  
  "Nepadodies," es teicu. - Mēs varam mēģināt kaut ko citu.
  
  
  Vienu pirkstu uzliku panterai, otru āpsim. Es paskatījos uz Peniju. - Šeit viņš ir.
  
  
  Es nospiedu. Abi dzīvnieki paslīdēja zem mana pirksta. Kaut kur kastes iekšpusē atskanēja tikko dzirdams klikšķis. Es noņēmu roku, un vāks pavērās. Filipa Dona pavediens bija pirmais, ko redzējām.
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tas nebija daudz, bet pietika: balta papīra lapa ar melniem drukātiem burtiem.
  
  
  Fu Kuan Yong akrobātikas trupa. Tagad Song Ming teātrī.
  
  
  Vienā stūrī mazā, glītā rokrakstā, ko Penija atzina par sava tēva, bija norādīts laiks un datums: 8:05 no rīta Dr. Inuris netērēja laiku. Kā man bija aizdomas, viņš droši vien piezvanīja savam kolēģim no Nicas lidostas un lika viņam pēc iespējas ātrāk paņemt Filipu Doinu. Viņš saglabāja paskaidrojumu, līdz ieradīsies Ņujorkā.
  
  
  Tātad agri no rīta kāds viesojās pie Filipa Dona. Viņš droši vien bija vērīgs, bet ne tik vērīgs, lai vecais vīrs neieliktu papīra lapu ziloņkaula kastē; iespējams, kamēr viņš ģērbās.
  
  
  "Ejam," Penija teica.
  
  
  'Ne tik ātri.' Pēc manas sejas izteiksmes viņa varēja saprast, ka es nevēlos, lai viņa būtu ar mani.
  
  
  "Tu netaisies iet ārā viens, vai ne?"
  
  
  "Es baidos, ka man vajadzēs," es teicu. "Šeit mēs šķiramies, vismaz uz kādu laiku."
  
  
  "Es gribu iet, Nik," viņa teica. - Es tevi atvilku šurp. Un viņš ir mans tēvs.
  
  
  Es pakratīju galvu. “Tiklīdz kļūs tumšs, es došos uz teātri un mazliet pabāžos.
  
  
  Es zinu šo teātri. Tas atrodas Bowery un Ķīniešu kvartāla krustojumā. Jūs tur pārāk izceltos.
  
  
  'Un kas?' "Varbūt mums vajadzētu viņiem paziņot, ka esam šeit." Varbūt tas viņus izvilinās.
  
  
  "Un pieņemsim, ka tas notiek," es teicu. "Ko darīt, ja viņi sagūstīs mūs abus?"
  
  
  "Viņi uzvar, bet mēs zaudējam," viņa sacīja, paraustīdama plecus.
  
  
  "Es to nevaru atļauties," es teicu. "Un tā dara Amerikas Savienoto Valstu valdība. Šī nav spēle, kurā jūs saņemat vēl vienu iespēju "rīt". Ja viņi uzvar un mēs zaudējam, tas ir beigas ne tikai tev, man, tavam tēvam, bet arī daudziem citiem cilvēkiem. Dr. Inuris un viņa draugi šobrīd noteikti ir nedaudz nobijušies. Ar jūsu bēgšanu un nepieciešamību sagrābt tēvu par ķīlnieku pietiek, lai izjauktu viņu plānus, padarītu viņus nervozus. Lūdzu, ņemiet vērā, ka Dr. Inuris kādu iemeslu dēļ ir atcēlis jūs no ārstēšanas. Šī zelta nolaupīšana tuvojas kulminācijai. Viņi nav pārliecināti, kur mēs šobrīd atrodamies, bet viņiem vajadzētu vismaz aizdomāties, ka mēs viņiem sagādājam nepatikšanas. Tātad pastāv iespēja, ka viņi paātrinās operāciju. Ja mēs nepareizi aprēķināsim, viņi būs brīvi kā putni, un ASV, tāpat kā, iespējams, visu pārējo pasauli, piemeklēs katastrofa. Es nedomāju, ka tu to vēlies uz savas sirdsapziņas, Penija Dona.
  
  
  Viņa nolaida acis.
  
  
  - Klau, dod man rīt līdz deviņiem no rīta. Ja es līdz tam laikam neesmu atgriezies, zvaniet Vašingtonas Apvienotās preses un informācijas dienestam un palūdziet kādu vīrieti, vārdā Vanags. Pastāsti viņam visu, ko zini. Un tad dari ko gribi. Tas ir viss, ko es jums lūdzu. Vismaz šādā veidā jums būs iespēja atkal satikt savu tēvu.
  
  
  Penija piekrītoši pamāja ar galvu. - Un kas ar tevi notiks, Nik? Viņa piespieda savu silto ķermeni pret mani.
  
  
  "Neuztraucieties," es teicu. "Es tikko atcerējos, ka man ir par ko dzīvot."
  
  
  Viņa nevarēja nesmaidīt. "Tad mēģiniet to atcerēties," viņa teica.
  
  
  "Tas pārāk daudz novērsīs mani," es teicu.
  
  
  Viņa paspēra soli prom no manis. "Tagad gatavojieties doties prom," viņa teica.
  
  
  Man bija mugurā gaišs žakete, tumši pelēkas bikses un tumši zils bruņurupucis, ko izņēmu no čemodāna. Vilhelmīna, Hugo un Pjērs devās uz savām ierastajām vietām, un es iebāzu vairākus skuvekļa asmeņus sava bruņurupuča krokās.
  
  
  Penija mani atbrīvoja. "Esi uzmanīgs, Nik," viņa teica.
  
  
  "Nelaidiet iekšā nevienu, izņemot mani," es teicu.
  
  
  "Neuztraucieties," viņa teica.
  
  
  Varbūt tas bija Song Ming teātris, kas bija geju deviņdesmito gadu hīts, bet es par to šaubījos. Viena lieta bija droša: ja viņam kādreiz ir bijuši ziedu laiki, pieņemot, ka viņam tādi kādreiz ir bijuši, tas bija sen. Šķita, ka lielā, vecā, kārbveida ēka bija paslēpta Manhetenas tilta ēnā, kas liecās pāri tai. Viņš palika pastāvīgā pustumsā, it kā saraujoties, lai parādītu pagrimumu, kas viņu piemeklējis gadu gaitā.
  
  
  Tā jau sen zaudēja savu lielo skatuvi un lielāko daļu gada kalpoja kā kinoteātris. Nu, atkal, tas nav tas gadījums, kad Holivudas viesi ar nepacietību gaida viņu pirmizrādes. Bija veci vesterni un lēts imports no Honkongas filmu industrijas. Reizi vai divas gadā uz skatuves kāpa akrobāti no Taivānas. Acīmredzot šoreiz gods tika Kuaņ Jonas vienībai.
  
  
  Es notupos uz netīrā jumta, ielūkojoties vienā no putekļainajiem jumta logiem. Zem sevis uz skatuves redzēju vīrieti, kailu līdz viduklim, un meiteni kleitā ar atkailinātu muguru, kas klanījās skatītāju priekšā. Atskanēja klusi aplausi.
  
  
  Viņi uzlēca atpakaļ uz skatuves un stāvēja tālu viens no otra. Vienā pusē ir meitene, bet otrā - vīrietis. Uz plika koka galda sēdēja bļoda ar pušķotām šautriņām.
  
  
  Meitene izņēma vienu un pagriezās pret vīrieti, kurš bija ar muguru pret viņu. Viņa salieca roku un no visa spēka meta šautriņu viņam pa muguru. Šautra drebēja viņa ķermenī, un no viņa ādas parādījās asins piliens.
  
  
  Es paskatījos nedaudz ilgāk, tad uzmanīgi gāju pa darvoto jumtu. Bija vēl viens jumta logs, ko izpētīt. Tas bija raupjš, bet ne necaurredzams, un, skatoties lejup caur veco stiklu, mans pulss paātrinājās. Istabā zem manis stāvēja ārsts Lotārs Inuris.
  
  
  Viņš nebija viens. Viņš atradās divu citu vīriešu kompānijā. Un, lai gan es nekad agrāk nebiju redzējis nevienu no viņiem, es viņus uzreiz atpazinu. Viņu fotogrāfijas redzēju Mākslas akadēmijas kartotēkā.
  
  
  Viens no viņiem bija garš un tievs, ar tumšiem viļņotiem matiem un tumšu, izskatīgu seju. Es uzreiz atpazinu viņu kā Donu Mario Prinsipi. Ja mafija būtu futbola komanda, viņš vienlaikus būtu labākais vārtu guvējs un gada futbolists. Viņš bija no jaunās mafijas; dzimis ASV, labi izglītots, gudrs, pieredzējis un grūts. Viņš neizmantotu muskuļus, kur viņš varētu izmantot savu prātu. Viņš zināja likumus no iekšpuses un ārpuses un izmantoja visas nepilnības, ko varēja atrast. Jūs varat viņu turēt aizdomās par daudzām lietām – laupīšanām, kredītu izsniegšanu, narkotikām, prostitūciju un azartspēlēm, taču pierādiet to. Viņu sauc par "princi", un pat vecie doni viņu godināja. Tie bija veci suņi ar veciem trikiem. Princis uzzināja jaunus. Viņš prata atmazgāt netīro naudu ārzemēs. Viņš zināja, kā ielauzties un pārņemt legālo biznesu, neuztraucoties par likumu. Viņš zināja visus policijas trikus un slazdus un tūkstoš un vienu veidu, kā no tiem izvairīties. Ja kāds meklēja 45 miljardus zelta, prinča iesaistīšanās patiesībā bija jēga.
  
  
  Trešais vīrietis istabā bija ne mazāk interesants. Viņam bija drukns, spēcīgs ķermenis un plakani, pilnmēness vaibsti. Pat bez uniformas viņu bija viegli atpazīt. Xing Xi Military, pareizāk sakot, pulkvedis Sjin Sji. Strādā Ķīnas armijas izlūkdienestā, uzauga Rietumos, ieguva ekonomikas izglītību Oksfordā. Militāri viņš tika uzskatīts par izcilu stratēģi. Viņš ieguva reputāciju kā augstākās klases izlūkošanas aģentūras, kas pazīstama kā Moonrise, vadītājs ārpus Makao 1950. gados. Viņš organizēja militārās izlūkošanas operācijas Ziemeļkorejā un Hanojā. Krievijas izlūkdienesti viņu uzskatīja par visbīstamāko ķīniešu aģentu, ar kādu viņi jebkad ir saskārušies. Tika teikts, ka viņš ir tikpat grūts, cik izcils, un tikpat ambiciozs, cik aukstasinīgs. Tagad šajā šķietami mierīgajā pavasara vakarā viņš nokļuva nolaistā Manhetenas teātrī un, spriežot pēc viņa sejas izteiksmes, bija ļoti dusmīgs.
  
  
  Es nevarēju dzirdēt, ko pulkvedis Sjins teica, kad viņš tukšā telpā sēdēja uz krēsla ar taisnu atzveltni aiz koka galda, taču viņa dusmu priekšmetā nebija nekādu kļūdu. Viņa seja bija izkropļota no dusmām. Tumšas asinis tecēja tieši zem viņa ādas, un, runājot, viņa labās rokas rādītājpirksts kā kaulains šķēps metās pret Lotaru Inurisu.
  
  
  Princis nostājās malā, sakrustoja rokas uz krūtīm un nicinoši uzsmaidīja mānīgajam ārstam.
  
  
  Inuris izlīguma žestu izstiepa pulkvedim rokas. Taču ķīnieši par to negribēja zināt. Doktors Inuris mēģināja runāt, bet pulkvedis Sin atbildēja, pielecot un triecot ar dūri pret galdu. Es nedzirdēju ne vārda. Nebija dzirdama pat pulkveža Sjiņa dūres sitiena skaņa pret galdu.
  
  
  Bet es varēju uzminēt, kas notiek. Ārsts Inuris atgriezās pilsētā un informēja Rivjēru par sava neveiksmīgā uzņēmuma detaļām. Un pulkvedis Sjins reaģēja paredzami. Viņam bija perfekcionista reputācija. Un tad viņš eksplodēja. Inuris bija muļķis. Viņa loma operācijā bija pietiekami vienkārša: atturēt meiteni. Tagad viņš izjauca plānu. Ne vienu, bet divas reizes. Un tagad viņa ir aizbēgusi. Nemaz nerunājot par dižciltīgo amerikāni Nikolasu Andersonu, kurš nāca viņai palīgā.
  
  
  Pulkvedis Sjins apstājās. Runājot, viņa rokas veica cirstošas kustības. Dakteris Inuris centās būt pēc iespējas neuzkrītošāks, kas ir svarīgi telpā, kurā ir tikai trīs cilvēki.
  
  
  Man patika redzēt, kā doktors Inuris sit. Viņš dabūja to, ko bija pelnījis un vēl vairāk, bet skatīšanās vienatnē nebūtu palīdzējusi man spert vēl vienu soli uz priekšu.
  
  
  Pulkvedis nomierinājās. Viņš atgriezās pie sava rakstāmgalda. Viņš aizdedzināja garu cigareti, dziļi ieelpoja un lēnām izpūta to no biezajām nāsīm. Dūmi tecēja divās vienādās plūsmās. Viņš atkal sāka runāt.
  
  
  Pieliku ausi pie jumta loga rāmja, bet neko nedzirdēju. Un, kad es uzmanīgi notupos pret jumta logu, ar vienu roku atspiedies uz tā līdzsvaram, es jutu, ka viens no logiem pakustas zem maniem pirkstiem. Es attālinājos, ieskatījos istabā. Likās, ka neviens klātesošais neko nedzirdēja. Pulkvedis Sjins vienkārši turpināja kā iepriekš.
  
  
  Mani pirksti pētīja vaļīgo stiklu. Špaktelei, kas to noturēja, noteikti ir izžuvusi pirms gadiem. Stikls viegli kustējās. Es pakustināju roku, un manā rokā ieslīdēja stileto Hugo. Es klusībā sāku griezt špakteli. Tad es uzmanīgi novietoju naža asmeni zem koka rāmja un izspiedu to vaļā. Izmantojot stileta galu, es pacēlu glāzi un izņēmu to. Tagad es dzirdēju Sina balsi. "Šajā brīdī mums vienkārši jāvirzās tālāk. Vispār kā šis idiots,” Inuris norādīja ar pirkstu uz ārstu, “pareizi izpildīja viņa norādījumus. Viņš atkal ievilka cigareti un atkal izpūta to caur nāsīm. “Būtībā mums ir jārīkojas tā, it kā šīs meitenes un Andersona kunga nebūtu. Iespējams, ka viņi apdraud mūsu darbību, taču pastāv arī iespēja, ka viņi to nedara." Viņš paskatījās uz Inuri. "Jūs domājat, ka šī meitene neko nezina par mūsu operāciju." Es ceru, ka jūs sapratāt pareizi. Kas attiecas uz šo Andersonu, šķiet, ka viņa klātbūtne nav nekas vairāk kā nelaimīga sakritība. Jebkurā gadījumā tagad ir par vēlu pielikt punktu mūsu plāniem. Uz spēles mums visiem ir pārāk daudz, un tagad mēs esam tuvu beigām.
  
  
  "Tomēr es uzskatu, ka ir nepieciešamas dažas izmaiņas." Viņš pabeidza cigareti. "Es to apspriedīšu ar jums pēc dažām minūtēm." Bet vispirms,” viņš piecēlās no krēsla, izņēma no kabatas tukšu cigarešu paciņu un to saburzīja, – man vajag cigaretes. Viņš izgāja no istabas.
  
  
  Es turpināju skatīties. Doktors Inuris paskatījās uz Donu Mario. Viens no tiem pretīgajiem, augstiem, nervozajiem smiekliem izlauzās no viņa kārpas rīkles. Viņa nervi bija nedaudz mazāk saspringti, kad pulkvedis Sjins nebija istabā. Dons Mario vēsi paskatījās uz viņu.
  
  
  "Neuztraucieties," viņam teica doktors Inuris. 'Viss būs labi. Es to noteikti zinu.
  
  
  Dons Mario ilgi gaidīja, pirms atbildēja. Viņa balss bija riebuma pilna. "Nespēlējiet muļķīgāk, nekā nepieciešams," viņš teica. "Viss gāja labi, līdz jūs nolēmāt, ka jums vajadzētu būt viņas mīļotajam."
  
  
  "Viss būs labi," sacīja Inuris. "Neuztraucies."
  
  
  "Klausieties," sacīja Dons Mario, "no visiem cilvēkiem, kuriem ir par ko uztraukties, jūs esat pirmais." Ja kaut kas noiet greizi, jums būs jāuztraucas par mani un pulkvedi Sinu, nabaga stulbi, jo jūs esat šeit. Un ja nē, vienmēr ir par ko uztraukties.
  
  
  "Jūs redzēsit," sacīja doktors Inuris. 'Viss būs labi. Tici man. Tici...'
  
  
  Pārējo es nedzirdēju. Nākamajā sekundē mana elpošana apstājās, kad ap manu kaklu noslēdzās metāla ķēde. Kamēr es cīnījos pēc gaisa zem ķēdes tērauda spiediena, kas iekoda mana džempera apkakle, mana roka instinktīvi sniedzās pēc Luger. Mana mēle izlīda no mutes. Šķita, ka manas acis lēkāja no sāpēm. Kaut kur savās smadzenēs, kurās ir skābekļa trūkums, es zināju, ka ikviens, kas stāv aiz manis, izmanto karatē cīnītāju tik iemīļotos nāvējošos nunčukus.
  
  
  Ķēde starp diviem rokturiem izspieda no manis dzīvību. Bet mana roka joprojām sniedzās pēc pistoles.
  
  
  "Nē, nē, Kārter, no tā nekas neiznāks," sacīja balss. Tam sekoja ass sitiens pa manu pakausi un nelabvēlīgu gaismu uzplaiksnījums, pirms mani pārņēma tumsa.
  
  
  15. nodaļa
  
  
  
  
  
  Kad atguvu samaņu, atradu sevi guļam uz grīdas nelielā telpā aiz skatuves. Manas rokas un kājas bija sasietas, un pakausī jutos tā, it kā kāds to būtu saspiedis ar smilšu maisu. Pulkvedis Sins, dons Mario un Inuris stāvēja un skatījās uz mani.
  
  
  – Vai tu jūties mazliet labāk? — pulkvedis Sjins jautāja.
  
  
  Es uzmanīgi kustināju galvu uz priekšu un atpakaļ. "Šķiet, ka nekas nav salauzts," es teicu.
  
  
  Pulkvedis Sjiņs aizdedzināja vienu no savām garajām cigaretēm un ļāva dūmiem izsūkties caur nāsīm. "Tiešām, jūs esat pelnījuši mirt," viņš teica. – Kaut vai tāpēc, ka biji tik neuzmanīga. Jūs zināt, ka neuzmanība mūsu darbā ir nepieņemama. Un tas bija ļoti neuzmanīgs no jūsu puses, noņemt šo logu no jumta loga. Vai jums kādreiz ir ienācis prātā, ka, noņemot stiklu, palielinās gaisa svaigums telpā? Precīzāk, ļoti maza gaisa plūsma. Bet ar strūklu pietiek, lai izkliedētu dūmu mākoņus no manām nāsīm. Mans dūmu novērojums vairāk nekā vienu reizi ir izglābis manu dzīvību. Viņš pasmaidīja. "Varētu teikt, ka esmu viens no tiem nedaudzajiem cilvēkiem pasaulē, kas smēķē savas veselības dēļ."
  
  
  "Ja es varētu, es paklanos jūsu novērošanas spējām, pulkveža kungs," es teicu. "Bet es baidos, ka manā pašreizējā situācijā tas ir nedaudz sarežģīti."
  
  
  "Es pieņemšu šo ideju, Kārter," viņš teica. Viņš dusmīgi paskatījās uz doktoru Inuri. - Jā, tas ir Kārters, tu idiot. Niks Kārters, nevis kāds Nikolass Andersons. Viņš ir AH aģents.
  
  
  Ārsts Inuris pavēra muti. Dons Mario pārsteigts skatījās.
  
  
  "Man nebija ne jausmas..." Dr. Inuris iesāka.
  
  
  'Klusi!' – pulkvedis Sjins viņu pārtrauca. "Protams, jums nebija ne jausmas." Šīs tavas smadzenes atrodas uz pirkstgaliem, kājstarpes, varbūt visur, izņemot galvu. Tātad jūs domājāt, ka viņš ir tikai tūrists, diezgan galants aizņemts cilvēks, kurš nejauši nāca palīgā nelaimē nonākušai meitenei? Tu esi vēl lielāks idiots, nekā es domāju. Šo cilvēku sauc Niks Kārters. Katrai sevi cienošai izlūkošanas aģentūrai uz Zemes ir dokuments par viņu. Viņš ir galvenais slepkava no AX. Pulkvedis Sjins paskatījās uz mani. "N3, vai ne?"
  
  
  Es neko neteicu un mēģināju pārsēsties sēdus stāvoklī. Mana galva dauzījās.
  
  
  "Bez izskata," pulkvedis Sins turpināja, it kā lasot lekciju, "Kārters ir pazīstams arī ar savu ieroču arsenālu. Luger pazīstams kā Vilhelmīna. Viņš paņēma to no galda un pamāja. "Stiletto, kas pazīstams kā Hugo." Viņš atkārtoja priekšnesumu. "Mazā, bet nāvējošā gāzes bumba, kas pazīstama kā Pjērs."
  
  
  Doktors Inuris pamāja ar galvu par katru viņam pasniegto priekšmetu. Viņa seja kļuva sarkana, un es atkal ieraudzīju zem viņa deniņa pulsējošu dzīslu, piemēram, zilu tārpu. Viņam nācās norīt daudz apvainojumu, un viņam tas nepatika. Viņš trīcēja no dusmām.
  
  
  Pēkšņi viņš piegāja uz priekšu un iespēra man pa ribām. Es nokritu un ripoju prom. Sitiens man garām, bet ripināšana galvai neko daudz nedeva. Sāpīgi es atkal apsēdos.
  
  
  Pulkvedis piecēlās no galda. Viņam rokā bija duncis. Vienu brīdi man šķita, ka viņš nāk man pakaļ, bet tā vietā viņš uzgāja virsū doktoram Inurim, kurš atkāpās, līdz viņa mugura bija pret sienu un nebija citas izejas. Pulkvedis Sjins pacēla nazi zem zoda. Viņš runāja ļoti mierīgi, kas tikai vairoja viņa dusmas.
  
  
  "Klausieties uzmanīgi," viņš teica. "Jūs jau esat mums sagādājis pietiekami daudz nepatikšanas." Tev ir paveicies, ka es tevi vēl neesmu nogalinājis.
  
  
  Tikai mans gods liek jums atstāt savu dalību šajā operācijā. Un tavā vietā es uz šo godu pārāk nerēķinātos. Tāpēc ņemiet vērā manu padomu un ņemiet to vērā: esiet mierīgs. Neko nesteidzini; varbūt izdzīvosi. Bet, ja jūs ignorēsiet manu padomu, es nevilcināšos pārgriezt jūsu pretīgo rīkli. Kas attiecas uz Kārteru, tad es un tikai es no viņa tiksim vaļā tajā brīdī, kad man patiks, nevis agrāk. Vai esmu skaidri pateicis sevi?
  
  
  Viņš viegli uzsvēra jautājumu ar stileta galu ārsta kaklā. Viņš izdarīja tieši tik daudz spiedienu uz Inuriša kaklu, lai viņu saskrāpētu, bet nepārdurtu. Ārsta acis izspiedās no dobumiem. Viņam izdevās īss apstiprinājuma mājiens.
  
  
  Pulkvedis Sjins aizgāja no viņa un atsēdās pie galda. "Labi," viņš teica. "Un tagad, kungi," viņš teica, pievēršot skatienu mums katram. “Atgriezīsimies pie lietas. Pirms mēs šovakar atstājam šo telpu, es vēlos, lai visi būtu informēti par jaunākajiem notikumiem. Viņš man uzsmaidīja. - Pat jūs, Kārter.
  
  
  "Nedariet man nekādu labumu, pulkveža kungs," es teicu.
  
  
  "Pagarinājums?" - viņš iesmējās. 'Diez vai. Ļaujiet man jums kaut ko pastāstīt," viņš teica, noliecoties uz priekšu krēslā. "Tu mirsi ļoti lēni un ļoti sāpīgi." Un es vēlos, lai jūs zināt, ka daļa no šīm sāpēm būs jūsu prātā. Dažas no tām ir saistītas ar tavu ķermeni, taču apliecinu, ka tas, kas ietriecas tavā prātā, noteikti būs daudz sāpīgāks. Kamēr es nepabeigšu, tu lūgsi, lai es nomirstu. Jūs turpināsit jautāt."
  
  
  "Neesiet par to pārāk pārliecināts, pulkveža kungs," es teicu.
  
  
  Pulkvedis Sjins pacēla roku. "Lūdzu, Kārter, saudzē mani no savas bravūras un ļaujiet man turpināt to, kas man jāsaka. Man ir vienalga, vai jūs sēdējat šeit un piedalāties mūsu šodienas sarunā. Es vēlos jums paziņot, ka esat cietis neveiksmi. Un, kamēr tu esi dzīvs vai, pareizāk sakot, kamēr es atļauju tev dzīvot, es vēlos, lai atziņa par tavu neveiksmi tevi noslogo kā liels akmens, kas guļ uz tevis, izspiežot no tevis visu dzīvotgribu. Viņš pazemināja balsi. "Es gribu, lai jūs laika gaitā par to padomātu, Kārter."
  
  
  Viņš sasita plaukstas, it kā lauztu burvestību.
  
  
  "Tagad pirmais punkts ir meitene."
  
  
  "Atstāj viņu no šī," es teicu.
  
  
  — Esi kluss, Kārter, — sacīja pulkvedis Sins. “Es būtu lielākais idiots, ja neizmantotu sava kolēģa doktora Inura stulbumu. Jūsu bruņinieciskajām tieksmēm ar mani nav nekāda sakara. Pat jums jāatzīst, ka nebūtu prātīgi viņu neizvest.
  
  
  "Viņa par to nezina," es teicu.
  
  
  "Es uzskatu, ka viņš runā patiesību," sacīja Dr Inuris. "Viņa man teica, ka neko nezina par sava tēva attiecībām ar mani."
  
  
  Vai nu Lotārs Inuriss bija vairāk idiots, nekā šķita, vai arī viņa trakais prāts joprojām spēlējās ar domu kaut kur dalīt mīlestības ligzdu, personīgi pieceļoties Nikolai Karai. Lai nu kā, man bija vienalga.
  
  
  Bet pulkvedis Sjins zina... "Es teicu jums apklust," viņš teica. Ārsts kaut ko nomurmināja, cenšoties palīdzēt, un aizvēra muti, bet saspiedās zem pulkveža Sin nievājošā skatiena.
  
  
  – Nē, Kārter, baidos, ka meitene būs jāneitralizē. Es jums saku kā kolēģis. Es lūdzu jūs iejusties manā vietā. Pieņemsim, kā jūs sakāt, ka meitene neko nezina. Bet es varu piebilst, ka es to nepieņemu, jo tas arī paredz, ka es tev uzticēšos, ko es nekad neuzticēšu. Bet pieņemsim, ka meitene neko nezina. Tas ir, nekas par biznesa attiecībām starp viņas tēvu un doktoru Inuri. Tomēr ir viena lieta, ko viņa agrāk vai vēlāk atklās, ja viņa to vēl nav atklājusi. Pulkveža Sin acis skatījās uz mani, nemirkšķinot. "Un tas ir tas, kas viņas tēvam pietrūkst."
  
  
  Es centos saglabāt bezkaislīgu sejas izteiksmi.
  
  
  “Un, ja viņa par to uzzinās, viņa droši vien jautās par viņa atrašanās vietu; izmeklēšanā, kurā būs iesaistītas iestādes. Un, kad varas iestādes sāks viņu iztaujāt par tēvu, jaunā dāma bez šaubām atklās, ka viņas tēvam bijis romāns ar ārstu Inuri, kurš veica viņas operāciju. Un pat tad, ja viņš pieņemtu viltus identitāti, viņa meistarība savā amatā ir tāda, ka viņa īstā identitāte drīz atklātos. Bet viņš neizmantoja viltus vārdu. Un tad varas iestādes atklās, ka šis doktors Inuris ir ieguvis zināmu slavu, ja domā, ka vārds var būt slavens, ja tas parādās vairāku valstu tiesu lietvedībā. Es nevēlos lieki samulsināt savu kolēģi, taču dažiem viņa noziegumiem ir īpaši slikta reputācija pat kopienās, kas ir diezgan iecietīgas pret seksuālo pārmērību. Citi ir saistīti ar narkotiku lietošanu, īpaši personiskai lietošanai. Un vēl citi iesaka iesaistīties spiegošanā. Nemaz nerunājot par dažiem noziegumiem pret nepilngadīgajiem, kurus īsumā var klasificēt kā kara noziegumus.
  
  
  Paskatījos uz Inuri. Viņš nolaida acis, kad trīs vīrieši paskatījās uz viņu pilnīgā riebumā. Taču tajā pašā laikā viņā bija kvēls naids par to, ka pulkvedis Sin viņu pazemoja. Pie sevis nodomāju, ja kādreiz rastos tāda iespēja, ka doktors Inuris varētu likt ķīniešiem maksāt, viņš to labprāt darītu.
  
  
  Pulkvedis Sjins turpināja... Un tāpēc varas iestādes neizbēgami vērsās pie doktora Inuriša un tālāk. Inuris, kā jau redzējām, ir tik pilnībā atkarīgs no sava prieka. Viņš alkst intensīvas baudas. Viņu šausmina visas neērtības. Viņš baidās no sāpēm ar neiedomājamu gļēvulību. Dodiet viņu varas rokās, pakļaujiet vismazākajām sāpēm, un kāds būs rezultāts? Viņš izplūda visu, cerot glābt savu pretīgo ādu. Un kāpēc? Viss tāpēc, ka aizmirsām neitralizēt meiteni. Pulkvedis Sjins pakratīja galvu, it kā izsmējīgā nožēlas žestā. - Nē, es baidos, ka mums viņa ir jāpaņem. Vai tu nepiekrīti, Kārter?
  
  
  Jums ir ko teikt.
  
  
  — Man jūsu klusēšana jāuztver kā piekrišana, Kārter, — pulkvedis Sins sacīja. "Un tas mūs noved pie neizbēgama jautājuma: kur ir meitene?"
  
  
  "Es baidos, ka es nezinu, pulkvedis," es teicu.
  
  
  Pulkvedis man uzsmaidīja. - Kārter, nesen mēs runājām par tavu uzticamību. Pamatojoties, protams, uz jūsu zināmo reputāciju. Es tev toreiz teicu un teikšu vēlreiz: es tev neuzticos.
  
  
  Pulkvedis Sjiņs aizdedzināja vēl vienu garu cigareti un aizdedzināja vienu no diviem koka sērkociņiem, ko viņš izņēma no lakotās kastes mēteļa kabatā. Tad viņš paņēma manu duncis no galda un sāka asināt citu sērkociņu.
  
  
  "Lūdzu, neliec man tevi sāpināt, Kārter." Laika gaitā es tevi sāpināšu visādos veidos, bet es cerēju izvairīties no parastajām spīdzināšanām. Atcerieties, ka man nav īstas nepatikas jūs sāpināt, bet gan zinot to prieku, ka šeit ir mans necienīgais kolēģis," viņš pamāja ar galvu pret ārstu. Inuris: “Tas man liktu to nedarīt. Viņš nav pelnījis šādu pievilcību.
  
  
  "Turpiniet, pulkvedis," es viņam teicu. Jo ātrāk viņš sāks, jo labāk. Spīdzināšanai ir brīdis, kad jūsu prāts vairs nesaņem jūsu ķermeņa sūtītās sāpju ziņas, lai gan jūs paliekat pie samaņas. Pēc tam dvēsele peld nesasniedzamā līmenī, brīva un droša. Es varētu to gaidīt ar nepacietību un zināt, ka, ja es varētu sasniegt šo līmeni un palikt tur līdz rītam, Penija Dona paātrinās Vanagu.
  
  
  Pulkvedis piecēlās, apstaigāja galdu un apstājās manā priekšā. Viņš noliecās, satvēra manas rokas, kas bija sasietas kopā, un iebāza sērkociņa galu zem manas labās rokas rādītājpirksta naga. Tad viņš ar karsto cigaretes galu pieskārās sērgalviņai, un tā ar dusmīgu svilpienu uzliesmoja liesmās.
  
  
  Es sēdēju un skatījos, kā liesma deg caur sērkociņu, atstājot aiz sevis melnu, krokainu atlikumu. Pulkvedis Sjins pastiepa roku pāri galdiņam, satvēra duncis un pacēla tā spīdīgo galu par centimetru no manas acs.
  
  
  "Nekustieties," viņš teica, "vai tava acs var pārvērsties par olīvu uz iesma."
  
  
  Es redzēju, kā sērkociņš turpina degt.
  
  
  "Kur ir meitene?" - pulkvedis Sin teica.
  
  
  Es jutu, kā siltums tuvojas manai ādai.
  
  
  "Nekustieties, Kārter," brīdināja pulkvedis.
  
  
  Sāpes pastiprinājās, un es jutu, ka mani muskuļi neviļus sāk saspringt. Asmens bija vājš plankums pirms manas redzes.
  
  
  Un tad pēkšņi viss bija beidzies. Pulkvedis Sjins pastiepa brīvo roku un nodzēsa liesmas. "Man vajadzēja zināt, ka man nevajadzēja mēģināt, Kārter, bet man vajadzēja." Tu nekad nezināsi.' Viņš pagriezās pret Donu Mario un pasmaidīja.
  
  
  "Es esmu diezgan sarežģītā situācijā," sacīja pulkvedis Sjings. "Man ir jāatzīst Kārters, es esmu pārliecināts, ka viņš man to uzticēs. Mēs abi esam profesionāļi un ļoti labi. Lai gan bija vērts riskēt, lai noskaidrotu, vai viņš var būt jutīgs pret vienkāršākiem spīdzināšanas veidiem, dziļi sirdī es zināju, ka viņš tā nav, tāpat kā es." Viņš pagriezās pret mani. "Patiesībā jūs apsveicāt šo ideju, vai ne, Kārter?" Jūs cerējāt, ka tiksit pāri sākuma stadijai līdz pilnīgas aizmirstības līmenim, kā mēs visi to zinām. Viņš pasmējās. "Ir gandrīz tā, it kā es varētu lasīt jūsu domas, vai ne?"
  
  
  Dons Mario viņu pārtrauca. - Labi, pulkvedi. Es domāju, ka ir pienācis laiks pārtraukt jokus un spēles.
  
  
  Pulkvedis Sjins paskatījās pulkstenī. "Piedod man," viņš teica. "Jums nekad nevajadzētu tērēt laiku. Un mums šovakar ir daudz darāmā.
  
  
  "Dodiet man nazi," sacīja dons Mario.
  
  
  Nedaudz paklanīdamies, pulkvedis viņam pasniedza spīdīgu duncis.
  
  
  Dons Mario apbrīnojami nosvēra to rokā. Tad viņš paskatījās uz mani ar savām ledus zilajām acīm. – Pēc nepilnām piecpadsmit minūtēm tu man pateiksi, kur tā meitene atrodas, Kārter.
  
  
  Viņš gāja pa istabu un kaut ko iečukstēja ārstam ausī. Ārsts pamāja ar galvu un izgāja no istabas. Pēc dažām minūtēm viņš atgriezās un pamāja Donam Mario. Dons Mario atbildēja ar īsu apstiprinošu mājienu. Sakiet par viņu, ko gribat, viņš nebija cilvēks, kas lieki tērēja vārdus. Pulkvedis Sjins atkal apsēdās pie galda. Man nebija ne jausmas, ko mēs gaidām.
  
  
  Nepagāja ne desmit minūtes, kad dzirdēju asu klauvējienu pie durvīm.
  
  
  'Kas tur ir?' - jautāja dons Mario.
  
  
  "Vito," bija atbilde.
  
  
  "Labi," sacīja dons Mario.
  
  
  Durvis pavērās vaļā, un maza, piekauta figūra ielēca istabā un sabruka pie manām kājām. Viņa seja bija netīra un krekls saplēsts. Bija pazudusi viena no viņa brillēm. Neskatoties uz manu apjukumu, bija nepieciešams tikai ātrs skatiens, lai saprastu, ka nožēlojamā būtne manā priekšā ir neviens cits kā Filips Gatavs.
  
  
  -Tu taču zini, kas tas ir, vai ne? - teica dons Mario.
  
  
  Ja tas bija domāts kā jautājums, viņš jau zināja atbildi, spriežot pēc atpazīšanas mirgošanas, kas, iespējams, uz sekundes daļu pazibēja manā sejā.
  
  
  — Atcerieties, — pulkvedis Sins sacīja, — man ir plāni attiecībā uz Dauna kungu.
  
  
  "Neuztraucieties," sacīja dons Mario. - Es zinu tavus plānus. Lielākoties jūs to joprojām atgūsit.
  
  
  "Ļoti labi," sacīja pulkvedis Sin.
  
  
  — Vai jums ir kādas zāles, dakter? - princis jautāja.
  
  
  "Jā," sacīja doktors Inuris.
  
  
  "Atnesiet viņus šurp. Man vajag kompresijas un rīstīšanās pārsējus un varbūt morfiju, līdz mēs atkal dabūsim viņu pie samaņas. Un paņemiet visu, kas jums ir nepieciešams, lai apturētu asiņošanu."
  
  
  Pulkvedis Sjins redzēja, kā man iepletās acis, pieminot narkotikas
  
  
  "Nedomājiet, ka dzirdējāt kaut ko tādu, ko tev nevajadzēja dzirdēt, Kārter," viņš teica. "Tuvākajā nākotnē jūs pats lietosit narkotikas."
  
  
  Doktors Inuris izskrēja no istabas un atgriezās ar melnu somu.
  
  
  Filips Dauns gulēja uz grīdas, ik pa laikam ievaidēdamies. Dons Mario nometās ceļos viņam blakus un apgrieza viņu, līdz viņš bija ar seju uz augšu, viegli elsot kā zivs no ūdens.
  
  
  Dona Mario kreisā roka izšāvās uz priekšu, viņš satvēra veco vīru aiz apakšžokļa un piespieda viņu atvērt muti. Tad viņš ievietoja stileta galu un piespieda to pie mana vaiga, līdz es redzēju, kā āda izspiedās manu acu priekšā.
  
  
  Dons Mario paskatījās uz mani. — Klausies, Kārter, un domā ātri. Esmu nažu speciālists. Uzticies man. Es arī neesmu pret tā lietošanu. Es tev jautāju, kur ir meitene. Es gribu ātru un godīgu atbildi. Bez jokiem. Nav nepatiesu pierādījumu. Ja atbildi nesaņemšu, pārgriezīšu vecajam vaigu un pajautāšu vēlreiz.
  
  
  Pulkvedis Sjins staroja. Mario nepārprotami bija garā viņam tuvs cilvēks.
  
  
  Dons Mario turpināja runāt. "Un, ja es nesaņemšu atbildi, kas man patīk, es darīšu vēl dažas. Tad es paņemu otru vaigu un jautāju vēlreiz. Tad es strādāju ar ausīm un degunu. Es izgriezīšu aci, pirkstus. Kāju pirksti. Es noskūpstu savu kāju. Ārsts izglābs viņa dzīvību, jo pulkvedim viņš ir vajadzīgs dzīvs. Bet viņš būs vraks, un pat ārsts nevarēs viņu aizlāpīt. Un tu esi pie tā vainīgs. Turot muti ciet kā liels varonis, Kārter. Kā jūs to vēlaties?
  
  
  Es gandrīz varēju saskatīt asmeni caur vecā vīra bālo, tievo vaigu. Viņš gulēja ar aizvērtām acīm, un viņa elpa svilpoja no izliektajām krūtīm. Lai arī kas viņš būtu, uz Filipu Doinu nebija daudz ko skatīties. Viņš man sagādāja daudz nepatikšanas, bet tas bija mazākais. Tas, ko viņš izdarīja, draudēja ar katastrofu miljoniem cilvēku. Tātad, no vienas puses, viņu nebija vērts glābt. Bet viņš nebija tik slikts savā apsēstībā. Manuprāt, viņš tikai atvēra dažas durvis dažiem cilvēkiem apmaiņā pret to, lai padarītu savas meitas dzīvi gaišāku. Ja es ļautu Donam Mario sagriezt viņu gabalos, tas varētu glābt Peniju. Un, viņu izglābjot, varbūt es varu izglābt zeltu.
  
  
  No otras puses, ja es atveru muti un pastāstīšu, kur un kā dabūt Peniju, tas varētu sniegt vecajam vīram priekšstatu par to, ko viņš viņas labā izdarīja. Viņš, iespējams, to bija pelnījis, iespēju viņu vienreiz redzēt: skaista.
  
  
  Taču, visticamāk, viens ieskats pasaulei izmaksās aptuveni četrdesmit piecus miljardus dolāru.
  
  
  Stingri profesionālā līmenī es varēju sniegt tikai vienu atbildi. Un tas bija pilnīgs klusums.
  
  
  Es atvēru muti un teicu: “Jūs atradīsiet viņu viņas tēva dzīvoklī. Viņa mani gaida.
  
  
  
  16. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pulkvedis Sin iesita Mario pa muguru. "Skaisti," viņš teica ar pietiekami platu smaidu, lai parādītu tērauda molāru komplektu. "Vienkārši skaisti."
  
  
  Dons Mario viņam neatbildēja. "Vito," viņš kliedza. 'Nāc iekšā.'
  
  
  Pa durvīm galvu izbāza slepkava ar sesku sesku. Dons Mario iemeta viņam atslēgu saišķi.
  
  
  "Ejiet atpakaļ uz vecā vīra māju," viņš teica. – Tur tu atradīsi meiteni. Aizved viņu uz kuģi. Tiksimies tur.'
  
  
  "Labi," sacīja sesks un pazuda. Neskatoties uz maniem norādījumiem Penijai, man nebija šaubu, ka sesks prasmīgi izpildīs savu komandu. Viņa dzirdēs atslēgas skaņu slēdzenē un nolems - neskatoties uz visu, ko mēs viens otram teicām -, ka viņas tēvs beidzot ir atnācis un tagad atver šīs durvis. Tikai tas nebūs viņš.
  
  
  Pulkvedis Sjins ziņkārīgi paskatījās uz mani.
  
  
  Protams, pieļauju, ka tas šķita traki, it īpaši tāda profesionāļa kā pulkvedis Sjings acīs. Es gandrīz smējos. Viņš sajuta lamatas. Viņam nebija nekāda izskaidrojuma, ka meitene mēģināja glābt savu tēvu. Absolūti nekāda labuma viņam nebija. Jo, pēc viņa domām, ne vecajam vīram, ne man, ne meitenei nebija lielas nākotnes.
  
  
  Es nevarēju viņu vainot. No viņa pozīcijas spēle bija gandrīz beigusies, un viņš bija uzvarējis. Kad meitene bija viņa žēlastībā, viņš turēja gandrīz visas kārtis: noslēpumainais misters Andersons, kurš nez no kurienes iekrita viņa rokās un izrādījās AX aģents; meitene, kas viņam varētu sagādāt lielas nepatikšanas; un Filips Doans, kurš pulkvedim Sinam vienmēr ir bijis noslēpums, jo zelta nozagšanas izmaksas viņam noteikti šķita neticami zemas.
  
  
  Es viņam neteicu savus motīvus. Viņš tik un tā to nesaprastu. Protams, es pārkāpu visus noteikumus. Šajos noteikumos bija teikts: “Padodiet šo veco vīru. Nesteidzieties, lai meitene tiktu pie Vanaga. Nesteidzies. Sēdiet un skatieties, kā Dons Mario sagriež Filipu Donu gabalos. Izliecieties, ka neredzat asinis, šausmas un mokošas sāpes. Iedomājieties visas labās lietas, ko sasniegsiet, sēžot ārā. Noņemiet attēlus, kuros asinis plūst no vecā vīra sejas un acīm. Padariet sevi imūnu pret kliedzieniem. Vienkārši padomājiet par to, kas teikts instrukcijās.
  
  
  Dažreiz jums ir jāizmet instrukcijas. Kaut kas manī skaļi atteica nē idejai, ka Dons Mario sagriež veco vīru gabalos, kamēr pulkvedis Sins aplaudēja un Inuris laizīja lūpas, un viņa acis aiz sajūsmas mirdzēja. Tā nebija paaugstināta jutība. Kaut kas manī man teica, ka brīdī, kad ļāvu Donam Mario tikt galā ar Filipa Dona spīdzināšanu, es sāku atzīt, ka zaudēju. Un patiesībā es nevēlējos tikai kaut ko vinnēt. Es gribēju uzvarēt visu.
  
  
  Es gribēju atgūt zeltu, veselu un veselu atdot veco Filipu Donu viņa meitai un nokārtot rezultātu. Es gribēju tos noslaucīt no zemes virsmas. Tā bija liela azartspēle. Bet, kad tas notika, brīdī, kad dons Mario iedūra naža galu Filipa Dauna vaigā, kaut kas dziļi manī teica: izmet to sasodīto instrukciju grāmatu un spēlē savu ceļu. Pulkvedis Sjins nekad nesapratīs. Viņš bija procentuālais spēlētājs. Un mans princips bija tāds, ka līdz es nomiršu, man ir iespēja uzvarēt. Sin izskatījās pārsteigts. - Esmu pārsteigts, Kārter. Tiešām pārsteigts. Un nedaudz vīlies. Es domāju, ka tu parādīsi vairāk drosmes.
  
  
  "Neviens nav ideāls, pulkveža kungs," es teicu.
  
  
  "Varbūt nē, Kārter," viņš teica. "Bet jums bija reputācija, ka esat tam ļoti tuvu." Un ticiet man, mani ziņojumi par jums ir pilnīgi svaigi. Pietiekami nesena, lai saprastu jūsu neseno tikšanos ar manu labo draugu Hsiangu Arktikā, nemaz nerunājot par doktoru Inuri. Viņš pagriezās pret Inuri ar sazvērniecisku smaidu. — Jūs atceraties Hsjangu, vai ne, doktor? Es domāju, ka jūs vismaz esat redzējuši viņa fotoattēlu, vai ne? Lotārs Inuris pamāja.
  
  
  "Tas bija labs darbs, jūsu medības pēc Hsjanas," man teica pulkvedis Sjins. "Ļoti skaista un nedaudz nelaikā no manas puses." Ja Hsiangam tas būtu izdevies, viņa uzņēmums būtu ļoti laimīgi apvienojies ar šo biznesu, kura pēdējā fāze mani atveda uz jūsu valsti. Tomēr es uzskatu, ka pasaule sagaida ļoti grūtu nākotni pat bez Hsjanga pūlēm." Es nereaģēju uz viņa lielīšanos. Viņš man uzsmaidīja. "Un arī tevi, Kārter, sagaida ļoti grūta nākotne." Kad būsim Ķīnā, mums būs daudz garu sarunu. Un tu man pastāstīsi daudz ko. Bet vispirms jums priekšā ir garš jūras brauciens, kuru mēs sāksim pēc dažām stundām. Vai ne tā, Don Mario? Dons Mario pamāja. "Kuģis strādā," viņš teica. - "Mēs paātrinājām lietas."
  
  
  "Mēs izbrauksim pirms rītausmas," sacīja pulkvedis Sin, "pateicoties jūsu sadarbībai, Kārter." Rītausmas kungs, — viņš norādīja uz veco vīru, kurš joprojām gulēja uz kailas grīdas, — mums pievienosies, jo viņam, tāpat kā jums, ir dažas prasmes, kuras mēs vēlētos apgūt. Kas attiecas uz meiteni... Pulkvedis Sjins atlieca galvu atpakaļ un sāka skatīties uz griestiem. "Kas attiecas uz meiteni, Lotār, varbūt es viņu jums atdošu vēlāk, kad būsim drošā ostā." Kamēr esam jūrā, ar viņu var izklaidēties, jo drošībā neuzņemamies tādu risku kā Rivjērā. Kad būsim nokļuvuši Ķīnā, varēsi tur palikt kopā ar meiteni tik ilgi, cik vēlies. Bet, zinot tevi, Lotār, man ir aizdomas, ka tu viņu nogursi ilgi pirms mēs tur nonāksim. Ja tā, mēs viņu atdosim apkalpei, kas ar viņu var darīt, ko vēlas; un tad mēs no tā tiksim vaļā. Tam mums nav praktiskas vērtības.
  
  
  Doktors Inuris izpriecā staroja un karaliski paklanījās. "Paldies par jūsu dāsnumu," viņš teica.
  
  
  "Ziniet, jūs to īsti neesat pelnījis," pulkvedis Sins sacīja, "bet es ticu, ka viss būs kārtībā, kad meitene nonāks mūsu aprūpē, un tāpēc esmu gatavs piedot jūsu neuzmanību Rivjērā."
  
  
  "Paldies, pulkvedis Sin," sacīja doktors Inuris.
  
  
  Pulkvedis Sjins pagriezās pret mafiozo. "Kas attiecas uz tevi, Don Mario, es baidos, ka man nav īpašas atvadīšanās dāvanas, lai gan jūs to esat pelnījis." Man patika ar jums veikt darījumus. Jūs esat goda vīrs, un jūsu pārliecība, kā mēs šovakar redzējām, ir vislielākā apbrīnas vērta. Es tiešām vēlos jums izteikt visdziļāko cieņu.
  
  
  "Es to paņemšu šeit," Mario teica, norādot uz galdu. "Ļoti piemēroti," sacīja pulkvedis. “Ir ļoti piemēroti, ka jūs, kas noveda zvērīgo AX aģentu Kārteru, lai nodotu jaunu sievieti, kļūtu par viņa arsenāla mantinieku. Tas ir gandrīz poētiski piemērots. Ļoti labi, Don Mario. Jūs saņemsiet viņa Luger, viņa duncis un viņa mazo gāzes bumbu. Uzskatiet tās par savām trofejām.
  
  
  Dons Mario ielika bumbu kabatā un pistoli un nazi savā jostā.
  
  
  Pulkvedis Sjins paskatījās pulkstenī. "Mums ir dažas minūtes pirms kravas automašīnas ierašanās, kā jūs vienojāt." Viņš man teica: “Kad viņš ieradīsies, Kārter, mēs sāksim savu ceļojumu. Izbaudiet to pēc iespējas vairāk, jo šis būs jūsu pēdējais ceļojums. Jūs dodaties uz Ķīnu ar četrdesmit piecu miljardu dolāru vērtu zeltu, kā jūs droši vien jau zināt. Ar doktora Inurisa palīdzību, ar nelaimīgā Dona kunga palīdzību un ar nenovērtējamo Dona Mario palīdzību, kurš nodrošināja nepieciešamo darbaspēku, mēs varējām izslaukt Federālo rezervju sistēmu.
  
  
  "Un rīt visā pasaulē klīst baumas, ka lielākā daļa ASV zelta rezervju un daudzu viņu uzticamo draugu zelta rezerves ir pazudušas. Jūsu valdība izplatīs uzmundrinošus ziņojumus, bet baumas turpināsies un kļūs stiprākas. Un drīz baņķieri un citu valstu valdības prasīs garantijas un beidzot to pierādīs. Viņi nevar sniegt pierādījumus. Tad dolārs būs nevērtīgs, jo uzticība tam ir sagrauta. Cilvēki, kuriem ir dolāri, mēģinās tos samainīt, bet pret ko? Lielbritānijas mārciņas vērtība samazināsies. Vācijas markas, pat Šveices franki būs bezvērtīgi, jo neviens vairs neuzticēsies papīra naudai. Zelts, kas paliks pasaulē, kļūs nenovērtējams. Kam tas ir, tas to paturēs. Tie, kuriem tā nav, krīt panikā.
  
  
  Veikala īpašnieks ar maizes klaipu atteiksies to pārdot, ja vien par klaipu nebūs samaksāts citā veidā, nevis papīra naudā. Cilvēkam, kuram vajag ārstu, nebūs par ko maksāt, izņemot bezjēdzīgu papīra naudu, kuru ārsts nepieņems. Šādas ainas dažādās vietās tiks atkārtotas daudzas reizes. Un drīz bandas klīst pa ielām un aplaupīs veikalus, meklējot izdzīvošanai nepieciešamo. Rūpnīcas būs paralizētas, jo neviens nevarēs atļauties to ražotās automašīnas, veļas mašīnas un televizorus. Un strādniekus atlaidīs. Arābu šeihs Persijas līcī pirms naftas nosūtīšanas pieprasīs samaksu zeltā. Un nebūs zelta, ko maksāt. Tātad eļļas nebūs. Un drīz vairs nebūs ne mašīnu, ne vilcienu, ne lidmašīnu, un rūpnīcas ne tikai dīkstēs, bet arī nederēs. Amerikas Savienotās Valstis, kā jūs zināt, kļūs par ekonomisku tuksnesi. Pilsētas būs piepildītas ar izsalkušiem cilvēkiem. Laukus izpostīs marodieru bandas, kas nogalina mājlopus pārtikas iegūšanai un zog dārzeņus. Es negribēju neko vairāk dzirdēt. Es paskatījos uz Donu Mario. Šķita, ka viņš tam nepievērsa nekādu uzmanību.
  
  
  ES teicu. - 'Un tu?' “Šī ir jūsu valsts. Tu dzīvo šeit. Vai jūs vēlaties to?'
  
  
  Pulkvedis Sjins iesmējās. “Dons Mario ir jaunas kultūras produkts, Kārter. Negaidiet, ka viņu vadīs jūtas. Viņa bizness ir izdzīvošana un peļņa, nevis simpātijas. Mēs esam partneri šajā projektā. Mēs atšķiramies tikai vienā aspektā, mūsu dalības maksas izvēlē. Ķīna, nabadzīgā zelta jomā, izvēlējās zeltu. Donam Mario maz interesē zelts. Ak, viņš kaut ko paturēs pie sevis, bet viņam tas šķiet pārāk pompozs un principā no filozofiskā viedokļa neinteresants. Taču ir prece, kas Ķīnā ir pārpilnībā, prece, kas sola lielu peļņu, ja tā tiek gudri tirgota.
  
  
  Un šī, Kārter, ir magone un tas, ko var pagatavot no šī zieda: heroīns. Redzi, Kārter, kad dolāra vērtība samazināsies, pienāks brīdis, kad cilvēki meklēs citu maksāšanas līdzekli. Un apmaiņas līdzeklis, ko Dons Mario ierosina ieviest, ir heroīns. Vai jūs nedomājat, ka tas liek cilvēkiem aizmirst par savām problēmām? Un es jums apliecinu, viņiem būs problēmas. Daži cilvēki jūsu valdībā būs ieinteresēti atjaunot kārtību par katru cenu; un iedzīvotāji, kas ir laimīgi atkarīgi no heroīna, kļūs par pievilcīgu kārdinājumu. Vai jums tā nešķiet, dakter?
  
  
  Pulkvedis Sjins negaidīja atbildi. "Zini, pašam ārstam ļoti patīk magoņu sēklas, vai ne, Lotār?" Tātad, Kārter, jūs redzat, ka Donam Mario, sadarbojoties ar mums, būs neizsmeļams krājums. Un šī rezerve viņam dos milzīgu spēku. Tātad ar laiku, kad jūsu valstī atgriezīsies miers, Dons Mario iegūs daudz vairāk nekā zelta vērtība, ko viņš mums pārdeva. Viņa peļņa tiks aprēķināta kā piekāpšanās likumiem, kas tagad aizliedz dažas viņa darbības. Tas tiks aprēķināts, viņam piederot zemei, kas ir neizsmeļams resurss, ko viņš atpirks ar heroīnu.
  
  
  Un, kad panika mazināsies un citas valstis saskatīs gudrību pārlikt to, kas ir palicis no jūsu iedzīvotājiem zināmā mērā rūpnieciskai darbībai, tad Don Mario pārņems rūpnīcu vadību. Iedzīvotājus motivēs vajadzība pēc heroīna, tāpat kā tagad cilvēkus motivēs vajadzība pēc dolāriem. Un Dons Mario kļūs par valsts de facto valdnieku, nemaz nerunājot par to, ka vienlaikus viņš kļūs par tās likumdevēju. Tagad cilvēki viņu var pazīt kā princi, bet es jums apliecinu, Kārter, drīz cilvēki paklanīsies viņam kā karalim.
  
  
  "Tu esi traks," es teicu.
  
  
  Pulkvedis Sjins pacēla roku. - Lūdzu, Kārter, es tevi lūdzu. Esi reāls. Man nav tieksmes uz vājprātu. Mēģiniet domāt par heroīnu kā jaunu valūtu. Vai šādi vērtēt baltā pulvera paku ir loģiskāk nekā kaut kādu dzeltenu metālu vai krāsainu papīru? Nē, Kārter, tā nav taisnība. Viņam vienkārši jāpiešķir cita veida uzticēšanās. Pielāgošana. Un likstas, ar kurām saskarsies jūsu valsts, nodrošinās līdzekļus šīs korekcijas veikšanai. Es atzīstu, ka tā ir radikāla adaptācija, bet tāda veida adaptācija Donam Mario ir nepieciešama, lai realizētu savas ambīcijas. Redziet, zelts viņam neko nedos. Zelts tagad būtu pakļauts šī brīža noteikumiem un domāšanai. Un saskaņā ar šiem noteikumiem un domāšanu Dons Mario ir noziedznieks un nozīmē viņa īpašuma zagšanu. Nē, pirms Dons Mario var sasniegt statusu, kādu viņam piedēvē viņa ambīcijas un klusais ģēnijs, vispirms ir jānotiek revolūcijai. Un zelta zaudēšana izraisīs revolūciju ASV.
  
  
  Kas attiecas uz tiem, kam ir zelts, mēs esam pārliecināti, ka pasaulē vienmēr būs cilvēki, kas alkst pēc zelta. Kas, tā teikt, saglabās veco ticību. Ķīna ar savām magonēm un zeltu būs divtik bagāta, lai gan ievērojama daļa no mūsu magoņu ražas ir lemta Donam Mario daudzus gadus uz priekšu. Ķīna un ASV kļūs par ļoti labiem draugiem.
  
  
  Un esmu pārliecināts, ka tie, kas tic zeltam, un tie, kas tic magonēm, dzīvos kopā daudzus gadsimtus.”
  
  
  Kā šis. Viss plāns. Tas bija briesmīgi. Es to varētu saukt par neprātu. Taču robeža starp neprātu un ģēniju ir šaura, un pulkvedim Sinam bija taisnība par vienu lietu. AX kartotēkā nekas neliecināja, ka ar viņa prātu kaut kas nav kārtībā. Tas, ko viņš bija iecerējis darīt, nebija nekas cits kā meistarības sitiens; ekonomista specialitātes un ar savām prasmēm karadarbībā slavena karavīra aukstasinīgās alkatības krustpunkta dabiskais galaprodukts. Un, spriežot pēc viņa teiktā, viņam bija tikai dažas stundas, lai to pabeigtu. Viņš vēlreiz paskatījās pulkstenī. - Vēl tikai dažas minūtes, kungi. Tad viņš pagriezās pret mani vienatnē. - Kārter, pēc minūtes klauvēs pie durvīm. Kad tas notiek, tas nozīmē, ka ārā mūs gaida kravas automašīna. Šī kravas automašīna mūs nogādās dokos, kur Dona Mario stividori ātri iekrauj zeltu kuģī. Jūs uzkāpsiet uz šī kuģa, un pēc dažām stundām mēs izbrauksim.
  
  
  Tagad es palūgšu Donam Mario atraisīt tavas kājas. Un es lūgšu jūs piecelties un klusi atstāt šo telpu un iekāpt kravas automašīnā. Kad mēs nonākam pie kuģa, es vēlos, lai jūs klusi un mierīgi iekāptu un dotos uz turieni, kur jūs ved. Ja darīsi tā, kā es lūdzu, tu tiksi aiztaupīts no nevajadzīgām sāpēm. Bet, zinot jūsu tieksmi uz varonību, man ir jāveic piesardzības pasākumi.
  
  
  Viņš paņēma nunčukus no galda. Es redzēju koka rokturus un starp tiem karājās ķēdi. Pulkvedis nejauši uzmeta ķēdi man pāri galvai un pievilka saites pietiekami cieši, lai tie iekodās man cauri rīklei un iekļuva elpas caurulē.
  
  
  "Jūs varat uzkāpt viens pats," viņš teica, "vai bezsamaņā." Izlemiet.
  
  
  Dons Mario nometās ceļos pie manām kājām un atraisīja virves. — Doktors Inuris, — pulkvedis Sins norādīja uz Filipu Doinu. "Paceliet veco vīru. Es vēlos, lai viņam būtu lieliska veselība, kad ieradīsimies Ķīnā." Viņš pasmējās. — Redzi, Kārter, mums vajadzēs jaunu seifu.
  
  
  Miglā, mirdzot mēness gaismā, sarūsējušais kravas kuģa korpuss karājās dziļi ūdenī, noenkurojies pie saraustīta mola. Neskatoties uz zemo augstumu, netīrā kuģa pakaļgals
  
  
  "Sarah Chamberlain-Cardiff" pacēlās pār mums, kad mēs stāvējām ārpus kravas automašīnas. Tālāk, mola galā, milzīgs celtnis ar stenošiem kabeļiem novietoja uz klāja milzīgu konteineru.
  
  
  "Zelts, Kārt," sacīja pulkvedis Sins. Zem veca šķūņa trūdošā jumta malas, kas skrēja gar molu, dega vairākas plikas spuldzes, metot uz celiņa dzeltenus gaismas starus. "Paskatieties uz savu transportlīdzekli austrumu virzienā. Nekas īpašs, vai ne?
  
  
  Viņš negaidīja atbildi.
  
  
  "Bet šķietamība var būt maldinoša, Kārter." Šī nežēlīgā izskata kravas liellaiva manevrē un peld ātrāk nekā iznīcinātājs. Tās elektroniskais aprīkojums ir izveidots tā, lai tas būtu neredzams radaram. Bet es šaubos, ka "Sārai Čemberleinai" ir jāsniedz kādi pierādījumi par savu spēku. Kurš pie pilna prāta pievērstu uzmanību vecam nabaga kravas kuģim, kas peld ar Lielbritānijas karogu?
  
  
  "Labi, Sin," sacīja Mario. "Tagad es atvados. Mani cilvēki man teica, ka pirms dažām stundām viņi saņēmuši pēdējo heroīnu, un pēc divām stundām viņi ievedīs uz klāja pārējo jūsu kravu. Pēc tam jūs varat burāt jebkurā laikā." Viņi paspieda rokas.
  
  
  Pulkvedis paskatījās pulkstenī. "Es paļaujos uz tevi, Mario," viņš teica. — Es došu norādījumus kuģot pulksten vienos pēcpusdienā.
  
  
  "Neuztraucieties," sacīja dons Mario. "Es palikšu savā birojā, līdz jūs dosieties ceļā, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā."
  
  
  "Lieliski," sacīja pulkvedis Sin. — Jūsu tipiskais pamatīgums, don Mario. Es ticu, ka kādu dienu mēs atkal tiksimies."
  
  
  "Tad uz redzēšanos," sacīja dons Mario. Viņš paskatījās uz doktoru Inuri, kurš atbalstīja Filipu Doinu. — Pagaidi, doktor, — viņš teica. "Mēģiniet uzvesties kā labs zēns."
  
  
  Dakteris Inuris to neuzskatīja par atbildes cienīgu.
  
  
  "Man ir paveicies, Kārter," viņš teica. Viņš noglaudīja jostu, kur zem jakas bija paslēpušies Hugo un Vilhelmīna. "Paldies par suvenīriem." Viņš pavilka durvju rokturi un pazuda šķūnī.
  
  
  "Labi," sacīja pulkvedis Sjings. "Visi uz klaja. Sārai Čemberleinai bija atļauts kuģot pirms rītausmas, — viņš smējās, — ar tērauda kravu.
  
  
  Pulkvedis Sjins parāva nunčaku rokturus, liekot ķēdei savilkties ap manu kaklu, it kā mudinātu zirgu. Mēs turpinājām gar molu un augšup pa gangplank. Es pacēlu galvu un redzēju, ka ķīniešu kapteinis skatās uz mums no augstā tilta. Ķīniešu apkalpes locekļi mudžēja apkārt ar mērķtiecību, kas viņus iezīmēja kā labi apmācītus karavīrus.
  
  
  Neatkarīgi no tā, kādas iekārtas un elektroniskais aprīkojums atradās uz kuģa, Sāra Čemberleina nebija divdesmitā gadsimta momentuzņēmums, kad runa bija par cietuma telpām. Zem klāja pulkvedis Sins mani pagrūda, līdz sasniedza dzelzs kameras durvis ar restotu logu bez stikla. Viņa priekšā stāvēja divi ar ložmetējiem bruņoti ķīnieši. Pulkvedis Sjins noņēma nunčaku no mana kakla un izņēma no kabatas atslēgu komplektu.
  
  
  Viņš atvēra kameras durvis. - Nāc iekšā, Kārter. Un arī Rītausmas kungs,” viņš stāstīja doktoram Inurim.
  
  
  Grīda bija dzelzs, klāta ar salmiem, ārsts Inuris atbrīvoja Filipu Donu, kurš uzkrita uz salmiem. Apsargi stāvēja tieši pie durvīm, un viņu ieroču uzpurņi mūs turēja ar ieroci.
  
  
  "Tu vari atstāt veco vīru tādu, kāds viņš ir, Lotār," sacīja pulkvedis. "Kārter, es baidos, ka tu valkāsi roku dzelžus un kāju dzelžus."
  
  
  Es paraustīju plecus. Pie sienām tika piestiprināti roku dzelži un kāju dzelži. Viens pāris rokām, viens pāris kājām. Es paklausīgi iegāju. Pulkvedis Sjins tās aizslēdza ar savām atslēgām.
  
  
  "Es arī aizvēršu kameras durvis," viņš teica. "Un es gribu, lai tu kaut ko zinātu, Kārter." Man ir vienīgais atslēgu komplekts. Tāpēc pat nedomājiet ņirgāties par apsargiem. Viņi tiešām neko nevar darīt jūsu labā. Bet viņi var ļoti labi šaut. Es, protams, gribētu, lai tas nekad nenotiktu, bet, ja tā notiek, es piespiedīšu sevi to saprast.
  
  
  Viņš atkāpās no kameras. Durvis aizvērās, un pulkvedis pagrieza atslēgu slēdzenē. Viņš atkal piecēlās un pamāja man caur restēm. "Es laiku pa laikam apciemošu tevi, Kārter, un varbūt mēs parunāsim." Bet tagad varu teikt, lai jums jauks ceļojums. Viņš pagriezās un pazuda no redzesloka.
  
  
  Vairākus mirkļus apsargi, salikuši galvas kopā, skatījās uz mani caur restēm. Es nepievērsu viņiem nekādu uzmanību. Drīz viņiem apnika un viņi pazuda.
  
  
  Varbūt bija pagājusi pusstunda, kad es dzirdēju balsis ārpus kameras. Pulkveža Sina seja atkal parādījās restu priekšā. Viņš pasmaidīja un slēdzenē noskanēja atslēga. Durvis pavērās, atklājot Sinu, divus apsargus un Peniju Daunu.
  
  
  
  17. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Niks," Penija kliedza. "Tēti." Viņa ieskrēja kamerā un nokrita ceļos blakus Filipam Doanam.
  
  
  Pulkvedis piegāja pie viņas un satvēra viņas roku. "Jūsu lojalitāte ir apbrīnojama, Dawn jaunkundze," viņš teica. "Bet man žēl, ka jūsu brīvībai ir jābūt nedaudz ierobežotai." Tevi saslēgs roku dzelžos kā tavs draugs Kārters. Vismaz kamēr neesam jūrā. Un tad jums būs atļauts rūpēties par savu tēvu, - viņš diskrēti iesmējās, - ar nosacījumu, ka doktoram Inurim jūs varētu pietrūkt. Kaut kad jūrā es paskatīšos, vai mēs varam atvieglot jūsu tēva dzīvi. Bet pagaidām mums ir jāsaglabā maksimāla drošība. Ceru, ka sapratāt.
  
  
  Viņš ielika viņai važas un atstāja kameru. Viņš vēlreiz pagrieza atslēgu slēdzenē.
  
  
  Dzirdējām, kā viņa soļi pazūd dzelzs koridorā. Tad klusums.
  
  
  Penija paskatījās uz mani caur kameru.
  
  
  "Ak, Nik," viņa teica. "Kas notiks?"
  
  
  "Penija Dawn," es teicu. "Ticiet man vai nē, mēs grasāmies iznīcināt šo projektu."
  
  
  Filips Dons ievaidējās un pabīdīja savu tievo ķermeni salmu gultā.
  
  
  "Man vajag, lai viņš pamostas," es teicu Penijai.
  
  
  "Labi," viņa teica. Viņa sāka zvanīt. 'Tēti. tētis. Tas esmu es. Penss.
  
  
  Vecais vīrs atkal sāka rosīties.
  
  
  "Celies augšā, tēt. Man tevi vajag.'
  
  
  Viņa acis raustījās un viņš piespieda sevi piecelties sēdus. - Vai tā esi tu, Penija? Viņš teica. "Šeit ir tik tumšs. Es nevaru atrast savas brilles."
  
  
  "Tas ir blakus tavai kreisajai rokai, tēt," viņa teica.
  
  
  Pustumsā viņš juta viņiem līdzi, satvēra tos un uzlika uz deguna. Neskatoties uz trūkstošo objektīvu, viņš tagad varēja redzēt. Viņa seja kļuva gaiša, kad viņš viņu ieraudzīja. "Ak Dievs," viņš teica. "Vai tas tiešām esi tu, Penija?"
  
  
  - Jā, tēt.
  
  
  "Tu esi skaista," viņš teica. 'Skaists.' Un viņš sāka raudāt.
  
  
  "Ššš, tēt," Penija teica. "Tev nevajag raudāt."
  
  
  "Es nevaru palīdzēt," viņš teica.
  
  
  “Tēt, šeit ar mums ir kāds. Mums vajag Tavu palīdzību. Pirmo reizi vecais vīrs saprata, ka viņi un Penija kamerā nav vieni. Viņš pagriezās un skatījās uz mani.
  
  
  "Tas ir Niks Kārters, tēt," Penija teica. "Viņš vēlas palīdzēt mums izkļūt no šejienes."
  
  
  — Tieši tā, Dauna kungs, — es teicu. "Es gribu tevi un Peniju izvest no šejienes un apturēt kuģa nogrimšanu. Bet es to nevaru izdarīt bez jūsu palīdzības.
  
  
  'Ko es varu darīt?' Viņš teica.
  
  
  "Beidz vaimanāt," es viņam teicu. "Vienīgais jautājums ir, vai jūs to izdarīsit?"
  
  
  "Ja varēšu, es to izdarīšu," viņš teica. "Es vairs neko neesmu parādā Lotaram Inurisam." Mans līgums ar viņu beidzās brīdī, kad viņš operēja Peniju. Bet viņš un viņa nodevīgie draugi mani maldināja. Viņi atnāca pie manis šorīt. Un viņi mani paņēma uz šī kuģa un iemeta šajā kamerā. Kad prasīju paskaidrojumus, ķīnieši smējās un nosauca mani par idiotu. Es tev palīdzēšu, Kārter. Esmu vecs vīrs un nezinu, kā cīnīties, bet es tev palīdzēšu. Tagad, kad Penijai viss ir kārtībā, man ir vienalga, kas notiek ar doktoru Inuri un viņa draugiem vai ar mani. Tas viss ir dubultā spēle."
  
  
  'Ko tu ar to domā?'
  
  
  "Viņi domāja, ka esmu vecs, stulbs cilvēks. Vecs idiots. Bet bija kaut kas, ko viņi par mani nezināja. Esmu dzimis Ķīnā. Es runāju viņu valodā. Un šodien es dzirdēju kaut ko ķīniešu valodā, kas norāda uz dubultspēlēm.
  
  
  "Turpini," es teicu.
  
  
  “Es biju klāt tajā pieņemšanā. Es saprotu, ka Penija jums par to stāstīja?
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Nu, tad es domāju, ka jūs zināt manu lomu." Es iegāju pēc Penijas. Bet es joprojām nezināju, kas ir viņa draugi. Līdz pat šai dienai. Un tad es uzzināju, ka starp viņa draugiem bija ķīnieši un amerikāņi no mafijas. Un darījums bija tāds, ka mafija apmaiņā pret heroīnu piegādās ķīniešiem zeltu. Es nevaru teikt, ka man tas ļoti patīk, bet es arī domāju, ka es nevaru par to sūdzēties. Nu, sākumā visi man pagrieza muguru, atveda mani šurp un nodeva pulkvedim Sinam. Bet vēl viena nodevība joprojām pastāv. Ķīnieši maldina mafiju."
  
  
  ES jautāju. - 'Kā?'
  
  
  "Šis heroīns," viņš teica, "ir saindēts."
  
  
  'Ko tu ar to domā?'
  
  
  "Tieši to, ko es saku," sacīja Filips Dons. "Es nezinu, ko viņi tajā ievieto, bet es zinu vienu lietu: heroīns ir iepakots divu dažādu veidu plastmasas maisiņos. Zaļās somas lietas ātri nogalina. Lietas zilajos maisos darbojas lēni. Bet, ja kāds no tiem nonāks tavā ķermenī, tu mirsi.
  
  
  Man bija jānoņem cepure pulkveža Sin priekšā. Viņam nepietika ar četrdesmit pieciem miljardiem dolāru zeltā. Bez šāviena viņš bankrotēs ASV un nogalinās miljoniem cilvēku. Tas bija labāk nekā kodolkarš. Nebūtu radiācija vai rūpnieciska iznīcināšana. Tikai populācija, mirusi un pastāvīgi mirstoša, bez spēka sevi aizstāvēt.
  
  
  Un es biju pārliecināts, ka Ķīna sapratīs Xing plānus un pilnībā izmantos to priekšrocības. Dons Mario patiesi kļūs par karali: kapsētas karali. Kaut kur viņa krātuvē, iespējams, atradās vairāki tūkstoši mārciņu īsta heroīna. Viņš to pārbaudīja un nolēma, ka pulkvedis Sjins rīkojas godprātīgi. Viņam vajadzēja zināt labāk. Bet nebija nekāda pamata viņu žēlot. Viņš bija tikai nedaudz mantkārīgāks, nekā vajadzēja. Doma, ka viņš ir piekrāpts, mani tracināja no prieka. Izņemot to, ka, ja viņš uzzinātu, pulkvedis Sjins sēdētu uz zelta kalna un daudzi nevainīgi cilvēki būtu miruši vai mirst uz Amerikas Savienoto Valstu ielām.
  
  
  Bet ne tad, ja man par to ir kas sakāms.
  
  
  „Labi, klausies,” es sacīju, pagriezdamies pret Filipu Donu. - Man tev ir darbs. Un jums tas būs jādara ātri. Bet es domāju, ka jūs izdzīvosit, ņemot vērā to, ko Penija teica par jums.
  
  
  "Es darīšu visu iespējamo," viņš teica. 'Kas tas ir?'
  
  
  "Penijs man teica, ka jūs esat slēdzeņu eksperts un zināt visu, kas par tām jāzina."
  
  
  "Tā var būt taisnība," sacīja Filips Dons.
  
  
  "Labi," es teicu. "Es gribu, lai jūs atbrīvotu mani no šīm važām un atveriet man durvis."
  
  
  "Tas ir smags darbs," sacīja vecais vīrs. "Īpaši bez jebkādiem instrumentiem."
  
  
  "Pieņemsim, ka es jums teicu, ka mums ir daži rīki, primitīvi, bet instrumenti."
  
  
  "Kur?"
  
  
  "Zem apkakles," es viņam teicu. — Tur jūs atradīsit divus skuvekļus.
  
  
  Vecais vīrs piecēlās no zemes un stīvām kājām traucās uz mani. Viņš atvilka apkakli un izņēma divus asmeņus. "Labs tērauds," viņš teica. "Jā, es domāju, ka mēs varētu tos izmantot. Slēdzenes uz važām patiesībā joprojām ir primitīvas,” viņš teica pēc ātras pārbaudes. "Kas attiecas uz durvju mehānismu, jūs redzēsiet, ka arī tā nav problēma."
  
  
  "Cik ilgi tas varētu aizņemt?"
  
  
  Viņa acis iemirdzējās, redzot izredzes atkal noderēt amatā, ko viņš pārzina vislabāk. — Tas ir atkarīgs no tā, cik ilgi strādāšu. Varbūt divdesmit minūtes.
  
  
  "Pasteidzies," es teicu. "Ja kāds nāk, paslēpiet šos asmeņus zem salmiem."
  
  
  Vecais vīrs jau bija izstiepies pilnā augumā uz grīdas, turēdams rokas kvadrātveida gaismas plankumā, kas plūst caur restotu logu. Es nevarēju redzēt, ko viņš dara, bet es dzirdēju vāju metāla berzi, kad viņa rokas pārvietojās zem mitrajiem salmu slāņiem.
  
  
  Es centos iztīrīt prātu, kamēr viņš strādāja. Es centos netērēt savu enerģiju, uztraucoties par to, vai viņa spēki izturēs, vai pulkvedis Sjins uzdrošināsies pēkšņi doties iekšā, lai redzētu, kā klājas viņa ieslodzītajiem. Es mēģināju izraidīt asmeņa ritmisko slīpēšanu uz betona, palēnināt elpošanu un aizmirst par laiku. Bet ārā, es zināju, šis celtnis šūpojas kā milzīgs svārsts starp molu un kuģi, piepildot tās tilpnes ar tonnām zelta. Es varēju piespiest sevi nedomāt par laiku, bet nevarēju to apturēt no skriešanas. Un pienāks brīdis, kad šī dzērve izdarīs savu pēdējo gājienu un sāksies pulkveža Sin triumfējošais ceļojums. Tad man būtu par vēlu darīt to, ko biju iecerējis.
  
  
  "Labi," es dzirdēju Filipu Donu sakām.
  
  
  Viņš piecēlās un viņa rokā es ieraudzīju vienu no asmeņiem vai to, kas no tā bija palicis pāri. Izskatījās, ka viņš vispirms to gareniski sadalīja uz pusēm un nogrieza daļu no tā, kas bija palicis. Viņš pagriezās pret mani un satvēra manas labās rokas aproces slēdzeni. Viņš ļāva smailajam metālam ieslīdēt iekšā, turēdams ausi pie slēdzenes. Viņš nedaudz pamāja ar paštaisīto taustiņu starp īkšķi un rādītājpirkstu, tad uzmanīgi to pagrieza.
  
  
  "Gandrīz," viņš teica. "Bet ne pietiekami labs."
  
  
  Viņš atkal atkāpās gaismas zonā, un es atkal dzirdēju metāla slīpēšanu uz betona.
  
  
  "Tā tam jābūt," viņš teica, kad atgriezās.
  
  
  Pārliecības pilns viņš atkal ievietoja noslīpēto asmeni slēdzenē un strauji pagrieza plaukstas locītavu. Kameras mierīgajā klusumā atskanēja klikšķis. Pils pavērās vaļā. Filipa Doana seja pietvīka no sajūsmas. "Pārējais tagad ir vienkāršs," viņš čukstēja. Pēc dažām sekundēm viņš atlaida manu otru roku un kāju.
  
  
  Es pieliku savu muti pie viņa auss.
  
  
  "Labi," es teicu. "Tagad atlaidiet Peniju ļoti klusi." Un tad mēs parūpēsimies par kameras durvīm.
  
  
  Vecais vīrs man pamāja. Pēc nepilnas minūtes Pennijas rokas un kājas bija brīvas.
  
  
  Pasaucu veco vīru pie sevis un atkal čukstēdams sacīju: "Kā tu atvērsi kameras durvis?"
  
  
  Viņš pastiepa roku. Viņa plaukstā gulēja otrais asmens, joprojām nesalauzts. Viņš satvēra to aiz strupās puses un izmantoja otru īkšķi un rādītājpirkstu, lai pārvietotu asmeni uz priekšu un atpakaļ.
  
  
  "Tas, ko es gatavojos darīt, sauc par loidingu." Parasti to dara ar celuloīda sloksni. Tam ir gan stingrība, gan elastība, lai atbīdītu bloķēšanas cilni atpakaļ. Asmens darīs to pašu.
  
  
  — Vai tas ir ļoti skaļš?
  
  
  "Es nezinu," sacīja vecais vīrs. "Īstam loidenam vajadzētu būt ļoti klusam. Bet, tiklīdz šī mēle atkrīt, es nezinu, kas notiek. Mums vienkārši būs jāuzņemas šis risks.
  
  
  "Mums nav daudz izvēles," es teicu. — Es nolikšu Peniju stūrī starp durvīm un sienu, kad durvis būs vaļā. Ja kaut kas noiet greizi, viņa ir ārpus uguns līnijas. Kas attiecas uz tevi, ja viss iet labi, tu man signalizē, kad slēdzene ir brīva, un tad stāvi blakus Penijai. Kad es izeju pa durvīm, nekustieties. Paliec tur, kur esi, līdz es tev piezvanīšu. Ja es joprojām varu piezvanīt.
  
  
  Vecais vīrs nometās ceļos pie durvīm un sāka ar nazi ķerties klāt slēdzenē.
  
  
  Es centos elpot vienmērīgi. Man bija kārdinājums pilnībā beigt elpot, lai būtu pilnīgs klusums.
  
  
  Viņa plaukstas locītava kustējās vienu, divas, trīs reizes. Viņš strādāja telpā starp durvīm un rāmi. Tad viņš apstājās.
  
  
  Vecais pagrieza seju pret mani un pamāja. Bija pienācis laiks ķerties pie darba. Un šis darbs sastāvēja no vairāku ložmetēju sagūstīšanas.
  
  
  
  18. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es izskrēju pa durvīm kā vērsis, ieraugot topošo vēršu cīnītāju, saliekts, nikns un savākts vienlaikus.
  
  
  Viņi stāvēja gaitenī, viens pa kreisi no manas puses, viens pa labi, un viņu domas bija pietiekami lēnas, ka viņu žokļi atkrita, kad viņi ieraudzīja mani parodoties. Pagriežoties pa kreisi, es pacēlu rokas kā nažus un saspiedu apsarga plecu, kamēr viņš vēl turējās pie ložmetēja. Kad viņš ar triecienu nokrita zemē, es viņu satvēru, vienu roku uzliekot viņam pie mutes, lai viņš nekliegtu, un otru roku ap vidukli, lai viņu atbalstītu. Es iegrūdu viņu tieši viņa partnerim, pēc iespējas ātrāk aizverot starp viņiem spraugu, tā ka otrais sargs bija sapinies ar ieroci zem partnera rokas. Es pacēlu roku, kas man bija uz vīrieša vidukļa, un uzmetu to pār viņa lauzto plecu ar griezīgu kustību uz veselā sarga kakla. Tas nebija ideāls sitiens, taču tas nolieca viņa kaklu uz sāniem. Kad viņš atkal pastiepa roku, es iemetu sitienu virs galvas tieši viņam pa seju. Kauli lūza man zem pirkstu locītavām un asinis lija no manas ļenganās mutes. Viņa galva smagi atsitās pret sienu un bezsamaņā noslīdēja uz zemes. Es pagriezu viņa draugu un ar plaukstu saspiedu viņa Ādama ābolu, pirms viņš varēja izmantot to, ka es vairs neaizsedzu viņa muti.
  
  
  Es pavilku līķus malā, savācu ieročus un iebāzu galvu kamerā. "Labi," es teicu. "Laiks atvilkt elpu."
  
  
  Penija un viņas tēvs ātri vien man pievienojās. Es viņam iedevu vienu no ložmetējiem. "Es gribu nokāpt no šī kuģa, neizmantojot tos," es viņam teicu. “Mēs nepārkāpjam virsotni, mēs atgriežamies caur šo klāju. Es zinu, ko meklēju. Tas būs prom no mola. Sekojiet man, un, ja mēs sastapsimies ar kādu, atstājiet to man. Un, ja ar mani kaut kas notiek, jūs varat izmantot šo ieroci, lai tiktu galā ar jebkuru, ja vien ir ar ko tikt galā. Es to redzēju, kad mēs uzkāpām uz klāja: mazas durvis Sāras Čemberleinas aizmugurējā pusē. Mēs devāmies turp pa vāji apgaismotu gaiteni pretī līkumam pakaļgalā. Pārvietojāmies uzmanīgi, bet nevienu nesatikām.
  
  
  Mūs gaidīja durvis.
  
  
  "Dodiet man ieroci," es teicu.
  
  
  Pavilku rokturi un uzmanīgi atvēru durvis. Es paskatījos uz tumšajiem, kustīgajiem East River ūdeņiem piecus metrus zem manis.
  
  
  "Tu pirmais, Penij," es teicu. "Kājas vispirms. Ļaujiet sev karāties uz malas. Un tad tu vienkārši atlaid. Jo īsākā attālumā nokrītat, jo mazāk trokšņa. Tad aizpeld pēc iespējas klusāk uz molu un gaidi mani tur. Tas pats attiecas uz jums, Dona kungs. Tur jūs atradīsiet kāpnes, kas ved uz molu, tieši aiz labā borta izlices.
  
  
  Tas noritēja bez kļūdām. Es aizvēru durvis, cik labi varēju, pirms nokritu no malas. Varēja tikai cerēt, ka ne vienu vien garāmgājēju nepārsteigs spilgtā gaisma no Sāras Čemberleinas porta puses. Bet es šaubījos, ka kāds no apkalpes atrodas krastā. Izbraukšanas laiks bija pārāk tuvu. No otras puses, mums vienmēr bija jāuztraucas par Dona Mario puišiem.
  
  
  Pulkvedim Sjingam nevajadzēja tik ļoti vēlēties man parādīt kuģi. Viņš ļāva man pamanīt durvis un kāpnes, kas ved no mola uz ūdeni.
  
  
  Penija un viņas tēvs mani gaidīja pie kāpnēm, staigājot pa ūdeni.
  
  
  "Labi," es teicu. "Es uzkāpšu pa šīm kāpnēm un ņemšu līdzi ieroci." Seko man augšā. Kad būsim uz augšu, es došos uz Don Mario. Es gribu, lai jūs abi tiktu prom no šejienes. Skrien cik tālu un ātri vien vari.
  
  
  "Nē, Nik," Penija teica. 'Ne tagad.'
  
  
  "Viņai ir taisnība," sacīja vecais vīrs. - "Jums būs vajadzīga palīdzība."
  
  
  "Es zinu," es teicu. – Un es to dabūšu no Dona Mario. Vismaz tūlītēja palīdzība. Bet es nevēlos, lai jūs būtu kopā ar mani. Nav jēgas tevi sāpināt.
  
  
  "Es nākšu tev līdzi, Nik," Penija teica.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Ja vēlaties kaut ko darīt manā labā, varat." Bet tas nav tas, ko jūs šeit varat darīt.
  
  
  "Tad pastāstiet mums, ko vēlaties," sacīja vecais vīrs.
  
  
  "Es gribu, lai jūs piezvanītu Deividam Hokam. Penija zina, kur ar viņu sazināties, Vašingtonas Apvienotais preses un informācijas dienests. Pastāstiet viņam, ka "Sāra Čemberleina" ir jāaptur par katru cenu. Pasaki viņam, ka Niks Kārters lika viņam piezvanīt. Vai vēlaties to darīt?
  
  
  "Ja varēsim, mēs to darīsim," viņš teica.
  
  
  "Labi," es teicu. 'Ejam uz. Laika ir maz. Sāku kāpt pa kāpnēm. Augšā paskatījos pāri mola malai. Izskatījās labi. Visas acis būs vērstas uz lielo celtni. Viņš joprojām kustējās, tagad dodoties atpakaļ uz molu. Man tikai bija jācer, ka viņš atstāja vēl vismaz vienu zelta konteineru un viņa nakts darbs vēl nebija paveikts. Es zināju, ka arī mans darbs vēl nav beidzies.
  
  
  Es dzirdēju, ka Penija un viņas tēvs piecēlās man aiz muguras. Vecais vīrs smagi elpoja. Es pagriezu galvu pret viņiem. “Palieciet zemu un palieciet paslēpti. Es tevi apsegšu. Izkāp tagad. Skrien! Es biju viens, starp mafiju un ķīniešiem, un laiks skrēja uz beigām.
  
  
  Es rāpoju pa taku uz vēdera no mola uz garo nokareno šķūnīti, kurā ienāca dons Mario. Piecēlos kājās, lai aizsargātu durvju rāmi, es pavilku aizbīdni.
  
  
  Tas nebija aizslēgts. Es ātri izslīdēju caur to tumsā.
  
  
  Tālu, pie upes, es redzēju gaismu. Es gāju šajā virzienā ar ložmetēju rokā. Man vajadzēja būt gatavam uz ļaunāko. Ja man būtu paveicies, dons Mario mani nepamanītu. Cerēju, ka man viss izdosies.
  
  
  Pietupienos es turpināju staigāt, līdz ieraudzīju, ka birojā iedegas apgaismojums ar logiem, no kuriem visur paveras skats uz noliktavu un upi. Birojs visā upes platumā.
  
  
  Dons Mario sēdēja grozāmā krēslā pie sava rakstāmgalda un skatījās uz "Sāru Čemberleinu". Ja neskaita dažus telefonus un Loida alderu reģistra kopiju, galds bija tukšs.
  
  
  Pats palikdams šķūnī un paslēpies no kuģa, es atrāvu vaļā durvis un pavēru ložmetēja stobru. "Ļoti klusi, Mario," es teicu. Viņš nekustējās. Viņš tikai turpināja skatīties pa logu uz kuģi.
  
  
  "Šis ir Kārters," es teicu. "Es gribu, lai jūs piecelties un aizvilkt aizkaru logam, no kura paveras skats uz kuģi. Tad apsēdies vēlreiz. ES gribu ar tevi aprunāties. Apsēžoties, turiet rokas pie sejas. Man jums ir dažas ziņas par jūsu ķīniešu draugiem, kuras, manuprāt, jūs vēlētos dzirdēt.
  
  
  "Kas ir tas, kas jums ir jāsaka, ko es vēlētos dzirdēt, Kārter," viņš teica.
  
  
  – Klausīties tev neko nemaksā, Mario. Bet, ja jūs neklausīsit, tas var būt nāvējošs," es sacīju. "Pēc visa sava darba jūs taču negribētu nonākt situācijā" karalis ir miris, lai dzīvo karalis", vai ne?"
  
  
  Atbildot uz to, Mario atgrūda krēslu, piegāja pie loga un aizvilka aizkaru. Es iegāju istabā un uzdūros viņam, kad viņš atkal apsēdās.
  
  
  "Runā ātri," viņš teica.
  
  
  "Tas ir tas, ko es darīšu," es teicu. "Tavi draugi tevi krāpa."
  
  
  Mario iesmējās. – Protams, nāk arī jātnieki.
  
  
  "Labāk arī tu sāc tam ticēt," es teicu. “Jūsu daļa no darījuma nav izpildīta. Vienīgais jautājums paliek, vai jūsu draugs, pulkvedis Sin, spēs aizbēgt uz brīvību pēc tam, kad viņš jūs maldināja.
  
  
  - Labi, Kārter, beidz uzdot šīs mīklas. Kas tas par krāpniecību?
  
  
  "Heroīns".
  
  
  "Heroīns ir labi," sacīja Dons Mario. "To pārbaudīja cilvēki, kuriem es uzticos."
  
  
  -Vai tu visu pārbaudīji?
  
  
  "Protams, nē," viņš teica. "Bet mēs paņēmām paraugus no vairākām tonnām."
  
  
  "Tā bija laba lieta," es teicu. "Pārējie ir saindēti."
  
  
  "Izbeidz, Kārter," viņš teica. "Es neesmu zaudētājs. Jums ir viena no miljona iespēja uzspridzināt šo lietu, un tas nozīmē, ka jūs novērsīsiet mani pret Grēku. Es šo neēdīšu.
  
  
  "Es esmu šeit, lai vērstu jūs pret grēku par to, ka tas jūs krāpj. Heroīns ir saindēts. Tas tiešām ir miskaste. Un netīrākais ir zaļos maisos.
  
  
  Mario savilka lūpas. - Zini, Kārter. Tu sāc mani interesēt. Kā jūs zināt par šiem zaļajiem maisiņiem?
  
  
  – Tāpat kā es zinu par zilajiem maisiem un indi. Ja uz šī kuģa jums būtu draugs, kurš arī saprastu ķīniešu valodu, jūs to zinātu. Šis vecais vīrs ir dzimis Ķīnā.
  
  
  "Cik drīz mēs varam veikt pārbaudi?" - teica Mario. - Paņemiet daļu no šī pēdējā krāma no kuģa. Zaļie maisiņi. Tas, kas ir zaļajos maisos, nogalina visātrāk.
  
  
  Mario atbildēja uz vienu no telefoniem. "Vito," viņš teica. — Atnes man vienu no zaļajiem maisiem. Tūlīt.
  
  
  Viņš nolika klausuli un paskatījās uz mani. - Labi, Kārter, tev ir iespēja. Atkāpties. Manam rakstāmgalda priekšā ir lūka. Pēc minūtes tas atveras un Vito dodas augšā. Neuztraucieties ar savu ieroci. Vito darīs, kā es saku. Varat būt drošs, ka viņš neko nedarīs.
  
  
  Zem manis atskanēja dūkojošs troksnis, un daļa grīdas noslīdēja, atklājot Vito seskam līdzīgo seju, kas lūkojās istabā.
  
  
  "Viss kārtībā, Vito," sacīja dons Mario. "Nav nekādu grūtību."
  
  
  Vito iekāpa istabā, un grīdas dēlis atkal pacēlās atpakaļ. Viņš nolika zaļo maisu uz Mario rakstāmgalda.
  
  
  "Mums vajag jūrascūciņu," viņš teica. "Un es domāju, ka pazīstu tam īsto cilvēku." Viņš paņēma telefonu. Pulkvedis Sin,” viņš teica. 'Ātri.' Viņš gaidīja. Kad viņš atkal runāja, viņa balss skanēja steidzami. - Pulkvedis Siņs? Dons Mario. Klausies. Negadījums notika ar vienu no maniem zēniem. Nosūtiet doktoru Inuri ar savu portfeli. Mums tas drīz būs vajadzīgs.
  
  
  Viņš nolika klausuli, nedodot pulkvedim Sjiņam iespēju uzdot jautājumus. Es pavilku aizkaru par centimetru atpakaļ un paskatījos uz kuģi. Drīz pēc tam drūmais doktors Inuris sasniedza ejas galu un sāka iet lejup pa molu.
  
  
  "Viņš nāk," es teicu.
  
  
  — Atved viņu, Vito, — dons Mario sacīja. Vito izgāja no istabas. "Neuztraucieties par Vito," sacīja dons Mario. "Vito uzvedas godīgi. Viss, kas jums jāuztraucas, ir heroīns. Bet tev vismaz ir jāpieņem, ka es tev dodu iespēju, Kārter. Kuru gan labāk izmantot par izmēģinājuma cūciņu, ja ne ārstu, kurš ir narkomāns?
  
  
  Es dzirdēju soļus un nostājos tur, kur domāju, ka ar īsu sprādzienu dabūšu Donu Mario un Vito, ja viņi mēģinās kaut ko darīt. Durvis lēnām atvērās, un istabā ienāca doktors Inuris, Vito viņam aiz muguras.
  
  
  Viņa acis iepletās pārsteigumā, kad viņš ieraudzīja mani tur stāvam. — Kārters!
  
  
  - Tieši tā, dakter. Tavs vecais draugs. Es noliku ložmetēja stobru viņam zem zoda.
  
  
  Viņš jautāja. - "Ko tas nozīmē?"
  
  
  Es ar ieroča stobru iesitu viņa elpas caurulē. - Aizveries, dok.
  
  
  "Dakter," sacīja dons Mario. "Mēs ar Kārteru vēlamies veikt nelielu derību. Tas ir heroīna dēļ.
  
  
  Es atkāpos ar ieroci.
  
  
  -Kas notika ar šo heroīnu? jautāja Inuris. "Tas ir tikai parasts heroīns."
  
  
  "Tas ir tas, ko es gribu teikt, dakter," sacīja dons Mario. "Bet Kārters saka pretējo." Viņš saka, ka ir saindēts.
  
  
  "Neklausieties viņā," sacīja doktors Inuris. - Ko viņš par to zina?
  
  
  "Viņš saka, ka zina pietiekami daudz, dakter."
  
  
  -Vai tu viņam ticēsi? jautāja Inuris. — Aģents AX?
  
  
  "Viņš mani līdz šim ir izraisījis interesi."
  
  
  "Pulkvedis Sin jūs nemaldinātu," sacīja doktors Inuris.
  
  
  "Nu, to es cenšos pateikt Kārteram," sacīja dons Mario. "Un tomēr viņam izdevās mani pārliecināt, ka labāk vispirms pārliecināties, nekā vēlāk nožēlot. Tāpēc mēs jūs uzaicinājām šeit. Tā kā es sev teicu: "Mario," es teicu, "kurš ir labākais cilvēks, lai novērtētu, vai šis heroīns ir labs vai nē?" un tad es sev atbildēju: "Nu, neviens cits kā mūsu vecais draugs doktors Lotārs Inuris, kurš izrādījās izcils zinātnieks un uzticīgs draugs." Tātad, dakter, es jums iedošu bezmaksas paraugu.
  
  
  "Es to nevēlos," sacīja Dr Inuris.
  
  
  - Nevēlos? - teica dons Mario. 'Nevēlos? Vai tu to dzirdēji, Vito? Viņš saka, ka nevēlas bezmaksas paraugu.
  
  
  "Vai viņš ir tik bagāts?" - teica Vito. "Es nekad neesmu redzējis, ka narkomāns būtu atteicies no bezmaksas parauga."
  
  
  "Es domāju, ka viņš patiešām kaut ko vēlas, Vito," sacīja dons Mario. – Kā jebkurš narkomāns. Bet viņš ir pārāk pieklājīgs. Jūs vienkārši esat pieklājīgs, vai ne, doktor?
  
  
  Inura pretīgajā sejā parādījās sviedru krelles. "Es to negribu," viņš kliedza.
  
  
  "Nu, labi, dakter," sacīja dons Mario. "Tu esi aizgājis pārāk tālu ar šo pieklājību." Viņš izvilka manu matadatu no manas jostas un iegrieza zaļo somu. Izkrita kāds balts pulveris.
  
  
  "Nu, doktor, mēs šeit rīkosim izbraukšanas ballīti." Mums nav sveču, bet man ir sērkociņi un, Vito, es domāju, ka tu atradīsi šļirci un adatas, ja ieskatīsies ārsta somā. Un es nebūtu pārsteigts, ja būtu gumijas šļūtenes gabals un, iespējams, dažas citas lietas, kas mums vajadzīgas. Vito pastiepa roku un izrāva somu ārstam no rokām. Dons Mario to atvēra un sāka rakņāties pa to.
  
  
  — Neļauj viņiem to darīt, Kārter, — doktors Inuris lūdza. - Kāpēc ne, dakter? ES teicu. "Es nesaprotu, cik lielu ļaunumu tas var nodarīt. Ja jūs sakāt patiesību, tas ir.
  
  
  - Lūdzu, Kārter. Lūdzu.'
  
  
  Viņš neskatījās uz mani. Varbūt viņš gribēja paskatīties uz mani. Bet viņš nevarēja. Viņš nevarēja atraut acis no galda, kur bija aizņemti dons Mario un Vito. Un viņš turpināja ubagot. Vārdi izplūda kā gaiss no caurdurtas iekšējās caurules.
  
  
  "Zelts, Kārter. Es tev došu zeltu. Mana daļa. Jūs varat būt bagāts. Jums nekad vairs nebūs jāstrādā. Daudz naudas. Vairāk nekā jūs jebkad redzēsit no AX. Varēji kaut kur aiziet. Tu varētu būt bagāts. Vienkārši izglāb mani no šejienes. Tu to vari izdarīt. Es zinu, ka tu vari. Es padarīšu to tā vērtu jūsu labā. Jūs to nenožēlosit.
  
  
  Dons Mario piecēlās no galda. Vito stāvēja viņam blakus ar pilnu šļirci rokā.
  
  
  "Es nevaru piekrist, dakter," es teicu.
  
  
  "Neviens jūs nedzird, dakter," sacīja Mario. “Ārā ir pārāk liels troksnis. Šis jaucējkrāns ir ļoti skaļš.
  
  
  Ārsts Inuris nokrita ceļos. Sviedri tecēja pa seju. "Nedari to," viņš lūdza. 'Nedari tā. Es lūdzu tevi. Nedari man to.
  
  
  Mario iesita viņam pa seju. "Klusi, stulbais suns," viņš teica.
  
  
  Viņš satvēra Inurī labo roku un pavilka virs elkoņa jakas un krekla piedurkni. Poga noņēma no krekla un aizripoja. Vito stāvēja ārsta priekšā ar šļirci rokā.
  
  
  Doktors Inuris sāka gausties. Dons Mario viņam iesita vēlreiz. "Jums jāpaliek mierīgam, dakter," sacīja dons Mario. 'Paskaties uz gaišo pusi. Pēc dažām minūtēm jūs būsiet savā laimīgajā ceļojumā... vai miris. Jebkurā gadījumā jūsu problēmas ir beigušās, dārgais.
  
  
  Ārsta acis iepletās bailēs.
  
  
  "Labi, Vito," sacīja dons Mario.
  
  
  Viņš paraustīja Inuri kājās un izstiepa kailo, rētaino roku.
  
  
  Inuris mēģināja izkļūt vaļā. Viņš iespēra Vito un lika viņam mesties prom.
  
  
  Dona Mario seja satumsa. "Nekādā gadījumā," viņš nomurmināja.
  
  
  Lotārs Inuris joprojām raustījās. Dons Mario aplika vienu roku ap kaklu un ar otru turēja ārsta izstiepto roku. "Labi, Vito," viņš teica, "pamēģināsim."
  
  
  Vito piesardzīgi tuvojās no sāniem, kā vēršu cīnītājs ar miniatūru zobenu pēdējam sitienam. Doktoram Inurim acis izspiedās. Viņš mēģināja pateikt: "Nē, nē, nē", bet nekas neiznāca, izņemot garu, sāpīgu "NNNNNN" no viņa mutes.
  
  
  Vito tagad atradās viņam blakus, pielika adatu pie kailas rokas, un dons Mario viņam palīdzēja, nekustīgi turēdams roku, lai atrastu vēnu. Adatas gals iekļuva ādā, un Vito nospieda virzuli uz leju. Dons Mario atbrīvoja Inuri. Viņš un Vito atkāpās. Doktors Inuris piecēlās. Viņš novilka krekla un jakas piedurknes. "Es tagad došos prom," viņš teica aizsmaktā balsī, "kad tu būsi pabeidzis ar mani."
  
  
  Es redzēju, kā Mario roka sniedzas pēc Luger.
  
  
  Doktors Inuris viņam uzsmaidīja. "Man vajag manu portfeli," viņš teica. Viņš paspēra soli galda virzienā. Divi soļi.
  
  
  Es pavēru ložmetēju uz Donu Mario.
  
  
  Inuris paskatījās uz mani. "Žēl, Kārter," viņš teica. "Tu varētu būt bagāts." Viņa acīs bija dīvains, stiklveida skatiens. - Bet tu neklausīji. Piedod, Kārter. Bet ko nozīmē šis vecais teiciens? Kurš smejas pēdējais...
  
  
  ha ha ha..."
  
  
  Un tad no viņa mutes nekas neiznāca, izņemot asinis. Tas tecēja pa viņa kreklu, notraipot balto audumu. Viņš ar ziņkāri raudzījās uz šausminošajiem plūdiem, it kā tie piederētu kādam citam.
  
  
  Milzīga spazma satvēra viņa ķermeni un nosvieda zemē. Asinis joprojām plūda, ap kaklu apvijot lakatu no šķidriem rubīniem. Dakteris Inuris bija šokēts. Viņa papēži atsitās pret grīdu. Tad viņš nekustīgi apgūlās.
  
  
  "Ak Dievs," Vito čukstēja.
  
  
  
  19. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Labi, Kārter," sacīja Mario. – Tev izrādījās taisnība. Tagad vienosimies.
  
  
  "Tu un es noslēgsim pamieru," es teicu. "Mēs strādāsim kopā, lai nodrošinātu, ka pulkvedis Sjings neaizbēgs ar zeltu." Pēc tam atkal katrs par sevi.
  
  
  "Izklausās pietiekami godīgi," viņš teica.
  
  
  Mario pacēla vienu no saviem telefoniem. "Aizslēdziet krānu," viņš pavēlēja.
  
  
  Es paskatījos ārā pa logu. Celtņa mašīnas skaņa sāka zust. Augstu virs kuģa viens no konteineriem karājās virs lūkas.
  
  
  Dons Mario pagriezās pret Vito. "Ejiet lejā," viņš teica. "Atvediet zēnus. Pasakiet viņiem, lai viņi atnes visu uguņošanas ierīci, ko viņi var savākt. Mums tas būs vajadzīgs. Un atnesiet vēl dinamītu un benzīnu.
  
  
  Vito pazuda caur lūku.
  
  
  "Kamēr mēs esam vienā pusē," es teicu, "es gribu atgūt savu ieroci."
  
  
  "Protams," sacīja Mario. Viņš izvilka no jostas Luger un duncis.
  
  
  "Neaizmirsti šo sīkumu savā kabatā," es teicu.
  
  
  Viņš izņēma Pjēru. - "Gāzes bumba galu galā, vai ne?"
  
  
  "Esi uzmanīgs ar to," es viņam teicu.
  
  
  Mario pasmaidīja. "Mēs strādājam kopā, Kārt." Viņš man to iedeva un es ieliku kabatā.
  
  
  Mario vīrieši sāka kāpt pa kāpnēm, piepildot biroju. Pacēlis roku, Mario aicināja klusēt.
  
  
  "Tas ir Kārters. Viņš strādā ar mums. Tāpēc neesiet nervozs, jūs nevēlaties kļūdīties, kad lietas noiet mazliet nepareizi. Mēs uzkāpjam uz šī kuģa. Es vēlos, lai viņa automašīnas tiktu uzspridzinātas, un es vēlos, lai tas notiktu ātri. Ja kāds ķīnietis vēlas jūs apturēt, nopļaujiet viņu. Mēs bijām maldināti. Ejam uz.'
  
  
  Vīri skrēja no biroja caur garo šķūni uz izeju uz mola gājēju celiņu. Kopā viņu bija apmēram divdesmit, ieskaitot Mario un es. Princis paņēma automātu. "Esi uzmanīgs ar to lietu," es viņu brīdināju. "Viņš bija ūdenī."
  
  
  "Paldies," sacīja Mario. "Es to izmēģināšu, un, ja tas nedarbosies," viņš paglaudīja padusē, "man vēl ir palicis."
  
  
  Dokā es pacēlu skatienu tieši laikā, lai redzētu, kā pie tilta margām parādās pulkvedis Sjings ar megafonu rokā ar kapteini sānos.
  
  
  - Kas tur notiek, Mario? viņš kliedza. "Kāpēc celtnis apstājās?"
  
  
  Pirmais no Mario vīriem metās pretī bandāžai.
  
  
  Mario pacēla ložmetēju un izšāva īsu sēriju pa celtņa trosi. Parādījās zilu dūmu dvesma, un tad sasprāga un pārtrūka saspringts kabelis. Milzīgais konteiners sasvērās un ar apdullinošu būkšķi ietriecās Sāras Čemberlenes kravas telpā. Iestājās klusums, tad es dzirdēju kliedzienus.
  
  
  Pulkvedim nebija vajadzīgs, lai kāds viņam izskaidrotu situāciju. Nākamajā mirklī viņš pagriezās un deva signālu kapteinim, liekot viņam skriet stūres mājas virzienā. Viņš noliecās pār tilta margām un deva pavēles saviem vīriem uz klāja. Ķīnieši, šūpodami cirvjus, metās pie margām. Es redzēju metāla šķembu, kad cirvji sāka mirdzēt, kad tie grieza cauri biezajiem virvju kūļiem, kas Sāru Čemberleinu nostiprināja pie mola.
  
  
  Mario apstājās pusceļā uz rampas. Viņš pacēla ložmetēju. Ložu krusa skāra margas, plosot metālu un miesu. Vīrieši kliedza un krita...
  
  
  Es pavēru Luger pret tiltu un izšāvu. Pulkvedis Sjins nolaidās, kad lode skāra tēraudu zem stūres mājas logiem. Kad viņš atgriezās, viņam rokās bija ierocis. Mēs bijām uz klāja. "Vito," Mario elpoja. "Tu un puse vīriešu dodaties kopā ar Kārteru." Ņem dinamītu. Pārējie dodas uz stūres māju.
  
  
  Mazais sesks pamāja. Mario jau bija aizgājis un izšāva ar ložmetēju uz klāju. Es redzēju, kā ķīnietis satver viņam galvu un nokrīt asiņainā miglā.
  
  
  Un tad es atrados iekšā kuģī, un Vito un pārējie Mario vīri man sekoja pa kāpnēm. Lejā ķīnietis nometās uz viena ceļa un pacēla šauteni. Man blakus atskanēja šāviens, un es redzēju, kā šāvējs saķēra vēderu un nokrīt uz priekšu.
  
  
  Ar acs kaktiņu es redzēju Vito smīnējam, kad mēs steidzāmies lejā pēc klāja. Es dzirdēju šaušanu aiz mums, un viens no Mario vīriem izdvesa klusu kliedzienu un nokrita no kajītes kāpņu malas.
  
  
  Apšaude apstājās. Tagad uz dzelzs pakāpieniem bija tikai pēdu šķindoņa, un priekšā es redzēju zīmi ar bultu, kas norādīja uz mašīntelpu.
  
  
  Mēs bijām koridorā. Priekšā atvērās metāla durvis un uz mums sāka šaut ložmetēja stobrs. Tas bija pārāk augsts un tālu, lodes skrāpēja sienas un griestus. Es nogāzos zemē un atkal piecēlos kājās, Lugers rokā. Vienreiz izšāvu. Atskanēja kliedziens, un ieroča stobrs nokrita. Paskatījos pāri slieksnim un atklāju, ka skatos garām līķim, kas nokāpj pa kārtējām kāpnēm. Lode iesvilpās man pāri galvai un ietriecās ūdensnecaurlaidīgajā starpsienā. Es pamudināju Vito un vīriešiem palikt. Es paskatījos lejā mašīntelpā. Milzīgi virzuļi, nopulēti līdz perfektam spīdumam, sāka lēnām kustēties. Es redzēju inženieri formas tērpā, nikni žestikulējot, un cilvēkus, kuri skrien uz saviem posteņiem.
  
  
  Vēl viens šāviens nosvilpa pār manu galvu. No otras mašīntelpas puses pa durvīm izlauzās ducis strēlnieku, izklājās uz kāpnēm un atklāja uguni.
  
  
  Es rāpos prom no durvīm un aizcirtu tās ciet, kad trāpīja šāviens. Es pagriezos pret Vito. "Viņiem ir ieeja ar ieroci."
  
  
  'Ko mēs darām?' viņš jautāja.
  
  
  — Dod man dinamīta nūju.
  
  
  Man tas bija rokā gandrīz pirms es pabeidzu savu jautājumu. Es aizdedzu drošinātāju. "Es mēģināšu uzspridzināt šo lielo rampu," es teicu Vito. “Kad šī lieta uzsprāgs, visi skries pa durvīm. Palieciet uz klāja.
  
  
  Klājs zem mums sāka trīcēt, dzinējiem palielinot apgriezienus. Ja pulkvedis Sin nebūtu iesprostots augšā un viņam izdevās atbrīvot kuģi no kabeļiem, Sārai Čemberleinai jau vajadzēja iziet jūrā. Es cerēju, ka Dons Mario viņu apturēs.
  
  
  Nostājos blakus ūdensnecaurlaidīgajai starpsienai un aizdedzu drošinātāju. Tad es atvēru durvis un iemetu dinamītu lielajā istabā. Es atvilkos. Izdzirdot blīkšķi, es atkal atvēru durvis. Tas bija nāves kaleidoskops: rampa tika nojaukta vidū, šāvēji, asiņojoši, satvēra, lai kaut ko varētu satvert, un tika salauzti, jo metāls tika norauts no enkura punktiem. Nebija laika turpināt skatīties. Kliedzieni jau ir izstāstījuši visu.
  
  
  Es piecēlos, pārkāpu slieksni un ātri nokāpu lejā pa kāpnēm. Jūrnieks satvēra manu roku, un es viņam iesitu pa degunu ar Lugera dibenu. Kauls ir saplaisājis.
  
  
  Šoferis stāvēja blakus un izvilka no jostas pistoli. Es uzšāvu uz viņu un redzēju, ka no viņa krekla apakšas, zem zilās jakas izplūst asinis.
  
  
  Aiz muguras es dzirdēju vēl šāvienus un kliedzieni. Ķīnietis izvilka cirvi no sienas skavas un pagriezās pret mani. Glancētais asmens karājās pār viņa galvu, kad es piecēlu Luger viņam pie mutes un nospiedu sprūdu. Viņa galva pazuda un cirvis nokrita.
  
  
  Man garām svilpa lode, pārraujot cauruli. Es redzēju, kā viens no apkalpes locekļiem tēmēja ar savu šauteni. Es nokritu uz viena ceļa un izšāvu. Viņš kliedzot atlēca atpakaļ. Visapkārt es dzirdēju ellišķīgo šāvienu staccato un rikošējošo ložu gaudošanu un svilpienu. Ik pa laikam kliedziens, lāsts, rūciens, lodes trieciena apgāzta ķermeņa trieciens. Man garām ripoja nocirsta galva. Viens no Vito vīriem, cirvja upuris. Un tad šaušana apstājās.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Es redzēju Vito. Viņš piespieda roku pie sāniem. Asinis sūcas starp pirkstiem. Viņš pacēla otru roku un triumfējot pamāja ar pistoli. Viņa seja ielauzās žurkām līdzīgā smīnā. "Ceļš ir skaidrs," viņš kliedza.
  
  
  "Labi," es teicu. "Noliec dinamītu un ejam prom no šejienes."
  
  
  Viņa sprāgstvielu eksperti transportlīdzekļos jau stādīja dinamīta nūjas.
  
  
  "Es iedegšu drošinātāju," es teicu. "Mēs pārējie dodamies atpakaļ pa kāpnēm un izejam pa durvīm."
  
  
  Viņi izskatījās pārāk laimīgi, lai viņiem ļautu to darīt. Vito sāna brūces dēļ nedaudz noliecās pa kreisi, bet viens no pārējiem viņu turēja stāvus.
  
  
  Ātri pārgāju no viena iepakojuma uz otru, turot sērkociņus pie drošinātājiem. Viņi sāka svilpt kā Ziemassvētku zvaigznes.
  
  
  Ir pienācis laiks pazust. Es paskatījos uz durvīm. Vito paskatījās uz mani un tad norādīja, lai es pasteidzos. Tad es dzirdēju šāvienus un kliedzienus koridorā aiz viņa. Vito acis iepletās. Viņš satvēra muguru un tad dubultojās. Viņš bija gandrīz miris, kad beidzot metās lejā pa kāpnēm.
  
  
  Mašīntelpā nodzisa gaismas. Metāla durvis aizcirtās. Es biju iesprostota.
  
  
  Ieslodzīts piķa tumsā, ko salauza tikai degošu daktis dzeltenais salūts. Es tiešām apturētu Sāru Čemberleinu. Bet tas būtu pēdējais, ko es darīju.
  
  
  Dažu sekunžu laikā šīs piecas dinamīta paciņas uzspridzinās visu pulkveža Sin kuģa pakaļgalu, pārvēršot to par Nika Kārtera lidojošo zārku.
  
  
  
  20. nodaļa
  
  
  
  
  
  Bet ne tad, ja es rīkojos ātri.
  
  
  Es steidzos prom no kāpnēm, sameklēju pirmo drošinātāju un izvilku to. Tā bija sacensība ar laiku, un es uzvarēju. Kad pēdējais drošinātājs tika izslēgts, droši vien bija pagājušas desmit sekundes.
  
  
  Es aizdedzu sērkociņu, atgriezos pie kāpnēm un uzgāju augšā. Agri vai vēlu kādam būs jāiet pa šīm durvīm, ja pulkvedis Sjins vēlas, lai viņa kuģis izbrauc. Un, kad tas notika, es biju gatavs. Mana roka ieslīdēja manā kabatā un aizvērās ap gāzes bumbu.
  
  
  Es cerēju, ka man nebūs pārāk ilgi jāgaida. Es arī nedomāju, ka tas būs šādi.
  
  
  Sinam nebija laika, pieņemot, ka viņš nebija aizņemts ar Donu Mario.
  
  
  Bet, tiklīdz man bija iespēja, man bija jābūt ātram. Es nevarēju atļauties palaist garām. Es cerēju, ka tas, kurš bija ārā, kurš bija vadījis nelielo ekspedīciju, kas iznīcināja Vito un pārējo viņa ugunsdzēsēju komandu, sāk zaudēt pacietību.
  
  
  Ja viņš pirms durvju aizciršanas redzēja degam drošinātājus, viņš droši vien gaidīja sprādzienu un tagad prātoja, kāpēc viņš to vēl nav dzirdējis. Ja viņš tos neredzēja, viņš, iespējams, pārgrupējās, gatavojot savus vīrus iznīcināt visus dzīvos iebrucējus mašīntelpā.
  
  
  Jebkurā gadījumā viņam bija jārīkojas ātri, jo viņš zināja, ka pulkvedim Sjingam vairs nav atlicis daudz laika. "Sāra Čemberleina" nekur nedosies, kamēr viņa cilvēki nepārvaldīs mašīntelpu.
  
  
  Durvis atvēra ar garām svirām – pa vienai katrā pusē. Neviens nevarēja to izstumt, nepārvietojot to iekšā. Tas bija man par labu. Es ne par ko nebrīnītos. Es novietoju vienas rokas pirkstu galus uz sviras, katrs nervs brīdina par mazāko kustības pazīmi. No otras puses, man bija Pjērs.
  
  
  Tad tas nāca gandrīz kā pārsteigums, tik ātri, ka es gandrīz zaudēju savu sviru. Gaisma iedegās izcili. Pirmajā gaismā es turēju Pjēru saspiestu. Es iemetu bumbu koridorā un no visa spēka aizvēru durvis.
  
  
  Dzirdēju apslāpētu sprādzienu, tad vairs neko. Es zināju, ka tagad ārā gaitenī cilvēki rausta rīkles un mirst. Pēc brīža viss būs beidzies. Neviens neaizbēgs. Un pēc minūtes vai divām no šejienes būs iespējams droši tikt ārā. Pjērs ātri paveica savu darbu un pazuda bez vēsts.
  
  
  Kāpņu augšpusē es nospiedu durvju rokturi, skatoties pulkstenī. Pēc pusotras minūtes es atbrīvoju tvērienu un devos atpakaļ uz mašīntelpu.
  
  
  Šoreiz biju apņēmības pilns, lai nekas nenoiet greizi. Es aizdedzināju drošinātājus, uzskrēju augšā pa kāpnēm un atrāvu durvis. Līķi tika izmesti koridorā. Es aizcirtu durvis aiz sevis un skrēju cik ātri vien varēju, skaitot, kā gāju. — Divdesmit viens... divdesmit divi...
  
  
  Divdesmit četros es uzkāpu uz klāja. Notika apdullinošs sprādziens, kas satricināja visu kuģi. Virs manas galvas mirgoja gaismas, un kuģis atkal nokārtojās. Sakopusi spēkus, sāku kāpt uz priekšgala pusi. Es atstāju Mario kuģu vidū, kur viņš gāja uz priekšu. Es nezināju, kā viņš to izdarīja, bet, ja es būtu varējis tikt tuvāk priekšgalam, es būtu nokļuvis aiz apkalpes. Varbūt viņš varētu izmantot novirzīšanu.
  
  
  Uzkāpu pa kāpnēm un steidzos pa garajiem gaiteņiem. Es jutos nedaudz nosmakusi. Tad es sapratu, ka eju nedaudz augšup. Sāras Čemberleinas korpuss pārlūza uz pusēm. Kuģis grima. Tagad mašīntelpā plūda ūdens.
  
  
  Es nezināju, cik tālu esmu noskrējis, bet leņķis pamazām kļuva stāvāks. Savā priekšā es ieraudzīju lūku kāpņu augšpusē. Es gāju augšā pa kāpnēm un izbāzu galvu. Es pagriezos un izgāju uz klāja. Neviens mani neredzēja.
  
  
  Šeit joprojām notika apšaude. Redzēju, kā aiz lūkas šaudās trīs ķīnieši. Mani pirksti savērās ap Lugeru. Katru no tiem es nošāvu vienu reizi.
  
  
  Manā klāja pusē tagad bija kluss. Kuģu vidū joprojām bija redzami automātiskās uguns zibšņi.
  
  
  Pietupusies es skrēju pretī Mario cilvēkiem. Es pamanīju, ka viņi izmanto glābšanas laivu kā vairogu. Palika tikai Mario un vēl divi. Viens no viņiem arī tika ievainots.
  
  
  Es ieniru viņiem blakus. ES jautāju. - 'Kā tev iet?'
  
  
  Mario šāva uz tilta pusi. Viņš pacēla plecus. "Es pazaudēju daudz cilvēku," viņš teica. "Pulkvedis joprojām ir tur kopā ar kapteini."
  
  
  "Vito un pārējie ir miruši," es viņiem teicu. "Bet mašīntelpa ir uzspridzināta."
  
  
  "Jā," sacīja Mario. "Mēs dzirdējām sprādzienu. Labi padarīts. Bet es neliksies mierā, kamēr netikšu galā ar pašu pulkvedi.
  
  
  - Kāpēc tu to neatstāj manā ziņā, Mario?
  
  
  "Nē," viņš teica. – Tā ir personiska lieta. Neviens mani nesodīti nemaldina."
  
  
  Lodes trāpīja glābšanas laivas korpusā.
  
  
  "Nav jēgas šeit palikt," viņš teica. - Tu nekam nepiekrīti. Es eju augšā pie viņiem. Dodiet man vienu no tām gāzes kannu.
  
  
  'Ko tu darīsi?'
  
  
  "Mēs ejam uz uzbrukumu," viņš teica. - Mēs iesim pa tām kāpnēm zem tilta. Mēs esam sarežģītā leņķī no viņa, bet nav jēgas šeit palikt.
  
  
  "Es iešu ar tevi," es teicu.
  
  
  - Dari, ko gribi, Kārter. Tagad man ir savs bizness. Ejam, puiši.
  
  
  Viņi izlēca abās glābšanas laivas pusēs. No tilta lija šāvieni. Ievainotajam ceļgalam saliecās dubultā, un viņš paslīdēja pa klāju zem margām. Viņš vienreiz kliedza, pirms sabruka uz mola.
  
  
  Es izveidoju aizsargu. Lodes iedūrās klājā mums apkārt, bet tagad mēs trīs bijām uz kāpnēm. Mario bija taisnība. Pulkvedim Sinam un kapteinim bija slikts uguns leņķis. Lodes svilpoja pār mums. Viens no ložmetējiem nolidoja un ar rūkoņu nokrita uz klāja. Tas nozīmēja, ka viņiem beigusies munīcija. Mario atvēra benzīna kannu. Kad viņš sasniedza kāpņu augšdaļu, Sins un kapteinis izgāja pa stūres mājas durvīm. Pēdējais šāviens trāpīja Mario pavadonim. Viņš satvēra vēderu un dubultojās. Tagad uz tilta bijām tikai divi, stūres mājā pulkvedis Sin un kapteinis. Mario uzsmaidīja man, kad mēs nokļuvām zem uguns līnijas.
  
  
  "Vai jūs redzat to, ko es redzu?"
  
  
  Viņš norādīja ar līku pirkstu uz stūres mājas logiem. Lodes viņā plēsa caurumus. Mario norādīja ar īkšķi uz gāzes kannu un pasmaidīja. Tad viņš to pacēla un sāka caur caurumu liet benzīnu.
  
  
  Durvis pavērās vaļā. Es redzēju, kā kapteinis mērķēja uz Mario. Es iešāvu pierē un acī, neaizsargāta pie durvīm. Viņi pazuda sarkanajā miglā, un kapteiņa ķermenis uzslīdēja uz tilta.
  
  
  Kad es atskatījos uz Mario, viņš piecēlās un izmeta sērkociņu pa logu.
  
  
  Tad pulkvedis Sin viņu nošāva.
  
  
  Viņš nedaudz kavējās. Sērkociņš trāpīja stūres mājā. Atskanēja rūkoņa, un tad aizdegās visa kabīne.
  
  
  Mario joprojām stāvēja tur ar stulbu smīnu sejā.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani un pacēla man īkšķi. "Ei, Kārter, vai jūs domājat, ka es tagad esmu kopā ar tēvoci Semu?"
  
  
  Tad viņš piecēlās sēdus un nokrita uz sāniem. Es piegāju pie viņa un jutu viņa pulsu. Pulsa vairs nebija. No izsistajiem logiem izplūda uguns mēles un sāka rāpot pāri nolobītajai krāsai, kas bija daļa no Sāras Čemberleinas maskēšanās.
  
  
  Ir pienācis laiks doties prom. Es piegāju līdz kāpnēm. Lode atsitās pret metālu. Es pagriezos un nospiedu Luger sprūdu. Lode trāpīja tukšumā.
  
  
  Es stāvēju un skatījos uz pulkveža Sin nomelnējušo seju. Viņa āda bija pārogļota un krunkaina kā mūmijai. Viņa zobi nežēlīgi atspīdēja uz mani. Ar vieglu rokas mājienu viņš pacēla pistoli.
  
  
  Es jau biju transā, kad viņš nospieda sprūdu. Dūcis jau bija manā rokā, un es to iegāzu vēderā. Bija par vēlu apstāties, kad dzirdēju, ka āmurs atsitas tukšajā telpā. Nazis ieslīdēja iekšā. Pulkvedis Sjins noelsās.
  
  
  Es pavilku nazi prom. Viņš atlēca atpakaļ, kad no stūres mājas ap viņa seju un matiem izlauzās uguns bumba.
  
  
  Man šķiet, ka viņš jau bija miris, kad paklupa prom no margām un pārkrita tām pāri. Viņš noteikti bija miris, kad viņa smadzenes ietriecās zemāk esošajā klājā. Gar tilta malu sāka izplatīties sprakšķošas liesmas. Nogāju lejā pa kāpnēm.
  
  
  Es biju sastindzis un fiziski noguris, kad steidzos uz mola. Manā apziņā ieplūda tuvojošos sirēnu vaimanas, un pēdējais skatiens aiz muguras man teica, ka tas nebija slikts sapnis. Pirmās ugunsdzēsēju mašīnas jau ir apstājušās. Viņu gaismas bija vāja gaisma salīdzinājumā ar kuģa tilta spožo, kvēlojošo spīdumu.
  
  
  Tālāk, garām piestātnei, ieraudzīju maza auguma vīrieti saburzītā tvīda uzvalkā, kas malkoja cigāru.
  
  
  Es piegāju viņam klāt. Viņš sveicinoties pacēla roku. "Nu, Nikola," viņš teica. 'Tu? Šeit? Man likās, ka aizsūtīju tevi atvaļinājumā.
  
  
  
  21. nodaļa
  
  
  
  
  
  Birojā smaržoja tāpat: cigāru dūmi un vecs tvīds. Deivids Hoks sēdēja pie galda un noraidoši pakratīja galvu.
  
  
  "Ļoti neuzmanīgs, Nikola," viņš teica. — Ļoti nejauši.
  
  
  "Es baidos, ka tas bija labākais, ko es varēju darīt šajos apstākļos," es teicu. “Vissvarīgākais bija neļaut pulkvedim Sinam aizkuģot ar zeltu. Kad viņš nokļuva atklātā jūrā, lietas varēja kļūt nedaudz sarežģītākas. Un izplatītos baumas par zelta zaudēšanu.
  
  
  Vanags izvilka cigāru. "Mēs varējām to novērst jau pašā sākumā," viņš teica. “Kamēr jūs vakar gulējāt, valdība publiskoja iespaidīgu tirdzniecības bilances statistiku, prognozējot ekonomikas uzlabošanos nākamajam gadam, kā arī atkārtoti apstiprināja savu apņēmīgo atteikšanos paaugstināt zelta oficiālo cenu. Rezultātā zelta cena brīvajā tirgū Cīrihē, Parīzē un Londonā samazinājās; un dolārs izbauda savu labāko dienu pēdējo mēnešu laikā attiecībā pret citām valūtām. Un es uzskatu, ka diezgan vardarbīgā pulkveža Sin nāve jau ir sasniegusi tos cilvēkus, kuri gaidīja signālu no "Sāras Čemberleinas". '
  
  
  "Nu," es teicu. Šķiet, ka lietas kļūst labākas.
  
  
  "Joprojām ir daudz jātīra," sacīja Vanags. “Ar prieku varu teikt, ka Vašingtonas varas iestādes man ir bijušas ārkārtīgi noderīgas. Ugunsdzēsības dienests ugunsgrēku uz kuģa ierobežoja līdz minimumam. Policija priecājās par iespēju atbrīvoties no Mario un viņa ģimenes, tostarp atrast heroīnu. Viņam tur, zem mola, bija pieklājīgs daudzums, vesela noliktava zem upes gultnes. Vanags pieskārās sērkociņam svaigam cigāram. “Pēc situācijas noskaidrošanas ar Donu Mario policija tikai ar prieku apmierināja jebkuru no mūsu lūgumiem. Ap kuģi ir neparasti stingra, bet neuzkrītoša apsardze. Valsts kases amatpersonas un augstākās militārās izlūkošanas amatpersonas ir iesaistītas zelta atgriešanā glabātavā. Visi apsargi, kas saistīti ar Federālo rezervju glabātuvi, un visi ar tās drošību saistītie darbinieki ir aizturēti. Visticamāk, mums būs nepieciešama nedēļas lielākā daļa, lai noskaidrotu lietas, taču līdz nedēļas beigām mēs sagaidām, ka zelts atkal būs glabātavā un viltotais zelts tiks izmests. Konfiscētais heroīns tiek iznīcināts.
  
  
  — Jūs teicāt, ka visi, kas piedalījās krātuves apsardzē, tika ņemti apcietinājumā? ES teicu. Vanags ievilka cigāru, pirms atbildēja. "Nu," viņš teica. 'Ne īsti. Izņemot vienu cilvēku.
  
  
  - Filips Dauns?
  
  
  Vanags pamāja. "Es vakar redzēju viņa meitu," viņš teica. “Kad viņa man piezvanīja iepriekšējā vakarā, viņa man teica, kur viņu atrast. Tāpēc, kad uz mola viss bija kluss, es devos pie viņas. Mēs ilgi runājām. Viņa man teica, ka tu viņai ļoti palīdzēji, Nik. Un es viņai teicu, ka viņa mums ļoti palīdzēja. Jo vienalga, ja ar tevi kaut kas būtu noticis uz kuģa un viņa nebūtu zvanījusi, tad es nezinu, kādā stāvoklī šī valsts būtu šodien. Uz viņa vestes uzkrita daži cigāru pelni. Likās, ka viņš to nepamanīja.
  
  
  - Un viņas tēvs?
  
  
  Vanags izpūta zilus dūmus un ielika cigāru pelnu traukā. "Filips Doans ir miris," viņš teica. - meitene man teica. Viņš nomira neilgi pēc viņu atgriešanās mājās. Es domāju, ka šī kuģa pārbaudījumi un likstas viņu bija nogurdinājuši. Viņa man teica, ka viņi nāk mājās, un viņš šķita laimīgs. Viņš nomazgājās un apsēdās krēslā viesistabā. Viņš lūdza glāzi šerija un lūdza viņai pastāstīt visu par to, kas ar viņu notika. Viņš bija ļoti pārsteigts par tevi, Nik. Viņš teica, ka ir vecs ķīnietis...
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  "Jā, tā to sauca," sacīja Vanags. "Nu, viņa teica, ka viņas tēvs domāja, ka šis G jūs apbrīnos. Ka tu biji kaut kāds burvis. Cilvēks, kurš izcēlās ar dažām diezgan maģiskām lietām. Pēc tam viņš atliecās krēslā un apbrīnoja savu meitu. Viņa man teica, ka viņš pēc tam pacēla glāzi un uzlika tostu. "Par dzīves burvību." Tad viņš iedzēra malku, nolika glāzi un aizvēra acis. Penija teica, ka zināja, ka viņš ir miris.
  
  
  "Atvainojiet," es teicu. “Viņš sagādāja daudz nepatikšanas, taču sirdī viņš nebija slikts cilvēks. Viņa kļūda bija tā, ka viņam nerūpēja nekas, izņemot savu meitu.
  
  
  "Viņš tika apglabāts šorīt," sacīja Vanags. 'Viss ir kārtībā. Arī meitene tā domā. Ja viņš būtu dzīvs, mums būtu jāuzliek viņam apsūdzība. Viņš visu atlikušo mūžu būtu pavadījis aiz restēm."
  
  
  "Es uz to neliktu," es teicu.
  
  
  Vanags drūmi pasmaidīja. "Nu, zinot viņa talantu, es arī neliktu uz viņu," viņš teica. “Bet, zinot, ka viņa meitai klājas labi, viņš droši vien nebūtu sagādājis viņai pārāk daudz nepatikšanas. Turklāt viņš darīja visu iespējamo, lai labotu savu kļūdu. Viņš atstāja pilnu rasējumu komplektu jaunajai glabātuves drošības sistēmai. Beigās viņš rakstīja, ka pat viņš vēl nav atradis veidu, kā izlauzties cauri.
  
  
  "Tātad viss ir beidzies," es teicu. “Šķiet, ka visi vaļīgie gali atkal ir sasieti. Dr Inuris, pulkvedis Sin, Dons Mario, Filips Dons: visi miruši. Zelta seifs un heroīns tika konfiscēti.
  
  
  "Valsts atkal ir droša," sacīja Vanags. — Vismaz pagaidām. Viņš ilgi vilka savu cigāru. "Un tomēr, Nikola, tas bija kaut kā neuzmanīgs." Tad viņš pasmaidīja un pastiepa roku un satvēra manējo. "Vēlreiz," viņš teica, "mana pateicība un izcilas ievēlētas amatpersonas pateicība."
  
  
  "Paldies," es teicu.
  
  
  "Mēs esam pateicīgi," sacīja Vanags. "Nik, es domāju, ka esat pelnījis atvaļinājumu."
  
  
  "Tikai minūti," es teicu.
  
  
  Vanags pacēla roku, lai klusētu. - Nē, šoreiz es runāju nopietni. Tu esi to nopelnijis. Kādu brīdi. Dodieties, kur vien vēlaties.
  
  
  "Es neticu."
  
  
  "Mēģiniet."
  
  
  "Varbūt," es sacīju, gatavojoties atstāt biroju.
  
  
  "Ak," Vanags teica. 'Uzgaidi mazliet. Es kaut ko aizmirsu. Viņš sniedzās pret savu rakstāmgaldu. "Meitene lūdza, lai es jums to iedodu. Viņa teica, ka viņas tēvs vēlētos, lai tu viņu iegūtu. Viņš paņēma brūnā papīrā ietītu un ar auklu pārsietu taisnstūrveida paku.
  
  
  Es atkal apsēdos un izpakoju to. G kaste. "Meitene teica ko citu. - Ļaujiet man redzēt, kas tas atkal bija? Kārtējais viņa joks. "Nesaki man, ka tava atmiņa tevi pieviļ." Viņas vēstījums skanēja: "Pastāstiet Kārtera kungam, es varu derēt, ka piecus frankus viņš neatcerēsies, kā šo lietu atvērt."
  
  
  Es pasmaidīju, spaidot panteru un āpsi. Kastītei nolidoja vāks.
  
  
  Iekšā es redzēju sarakstu ar lidmašīnas izlidošanas laikiem, kas apvilkti pēc lidojuma numura un laika. Es ātri aizvēru vāku, pirms Vanags ieraudzīja, kas ir iekšā. Paskatījos pulkstenī un piecēlos kājās. - Nu, es labāk eju. Arī Vanags piecēlās un atkal paspieda manu roku. "Ak, Nikolajs," viņš teica. "Noteikti atstājiet ziņu, kur mēs varam jūs atrast."
  
  
  "Protams," es teicu. 'Viegli. Jūs varat mani atrast Honkongā. Izmēģiniet Peninsula Hotel.
  
  
  Es viņam pamāju ar roku un steidzos uz durvīm. Viņš stāvēja un smīnēja kā Češīras kaķis un smēķēja cigāru.
  
  
  Augstu pakalnos virs Rivjēras, mazā pilsētiņā ceļa galā stāv mūriem ieskauta krogs. Tie, kas atrodas iekšpusē, var redzēt visu, kas atrodas ārpusē. Bet tie, kas atrodas ārpusē, neredz iekšpusi. Šī ir vieta, kas izslēdz pasauli.
  
  
  No aizmugures sienas paveras burvīga apelsīnu biržu un vīna dārzu ainava, kas nolaižas līdz tālai žilbinošajai Vidusjūrai. Sienu iekšpusē ir dārzi ar daudziem kokiem un ziediem un spilgtas krāsas putniem. Dienas laikā saule mirdz uz vecajām akmens sienām, un baseina zilais ūdens aicinoši pievelk ķermeni.
  
  
  Vakaros sveču gaisma mazgā ārā esošos galdus maigi mirdzošā tuvībā zem vēsām, zvaigžņotām debesīm.
  
  
  Citādi tev vēl ir laiks no vakara līdz nākamajai dienai...
  
  
  Mēness gaisma applūdināja istabu, viņas seja peldēja sudraba mirdzumā. Viņa gulēja gultā, viņas āda bija maiga un mitra, piespiedusies man.
  
  
  — Vai ir šampanietis?
  
  
  Viņa pasmaidīja un pamāja ar galvu. "Gaiss jau ir apreibinošs." Viņa pieliecās man tuvāk: "Niks?"
  
  
  Viņa uzlika galvu uz mana pleca. Es ieelpoju viņas matu saldo smaržu. 'Kas?'
  
  
  "Nav svarīgi."
  
  
  "Nē, es teicu. Turpini. Ko tu gribēji teikt?" Viņas roka pārslīdēja man pāri augšstilbam.
  
  
  "Labi," es teicu.
  
  
  - ES prātoju...
  
  
  'Kas?'
  
  
  "Tas ir muļķīgi". Viņas roka patiešām bija ļoti talantīga un prasmīga.
  
  
  "Nekas," es teicu. — Nav svarīgi, ka tas ir stulbi.
  
  
  "Nu, tas ir stulbi.
  
  
  "Nu, ja tas jūs traucē, varat to pateikt uzreiz," es teicu.
  
  
  Viņa uz brīdi paslēpās zem palaga. Viņai arī bija lieliska ideja, ko tur darīt.
  
  
  Ļaunprātīga, vienlaikus saraukusi pieri, viņa atkal izrāpās no palaga apakšas. Roka atkal bija aizņemta.
  
  
  "Nē," viņa teica. "Man tiešām nevajadzētu jautāt."
  
  
  "Lūdzu," es teicu. 'Vienkārši jautājiet. Lai mani iepriecinātu.
  
  
  Viņas roka šobrīd bija ļoti aizņemta. - Vai tu neiebilsti?
  
  
  "Nē, es teicu." "Esmu pārliecināts, ka es neiebilstu."
  
  
  'Tu esi pārliecināts?'
  
  
  "Pilnīgi, pilnīgi droši."
  
  
  -Vai drīkstu tev uzdot divus jautājumus?
  
  
  "Uzdodiet man trīs, piecus, simts jautājumus."
  
  
  "Te ir skaisti, vai ne, Nik?"
  
  
  — Tas ir viens no jūsu jautājumiem?
  
  
  "Nē," viņa teica, piespiežot savas lūpas manējām. "Es tikai gribēju jums pateikties."
  
  
  - Un šie jautājumi?
  
  
  "Labi," viņa teica. "Pirmais jautājums: vai jūs man atdosiet piecus frankus, ko esat man parādā?"
  
  
  Atbildot uz to, es sniedzos pie naktsgaldiņa un izvilku no viņas maka viņas piecu franku banknoti. Es viņai to iedevu.
  
  
  - Otrais jautājums?
  
  
  “Tagad cilvēki saka, ka esmu ļoti skaista. Un tomēr cilvēki vienmēr saka, ka skaistums nepārsniedz ārējo. Nik, ja es esmu skaista, vai mans skaistums ir tikai no ārpuses?
  
  
  Vārdi nebija vajadzīgi. Atbildot uz to, es saskāros ar viņas ķermeni.
  
  
  * * *
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Niks Kārters ieraudzīja Nikolu Karu kazino Francijas Rivjērā. Bet... Nikolas vairs nebija. Pirms vairākiem gadiem viņa gāja bojā autoavārijā.
  
  
  Kas tad bija šī sieviete ar mirušas meitenes seju? Kārtera uzdevums bija to noskaidrot.
  
  
  Taču vairāki cilvēki uzskatīja, ka viņa šausminošā apkārtne ir miljoniem dolāru vērta. Tikmēr kāds paņem ievērojamu daļu no pasaules zelta rezervēm caur spiegu sižetu, kas stiepjas no Francijas greznajām pludmalēm līdz Ņujorkas "smirdīgajai" krastmalai...
  
  
  Kādu iedvesmojošu lomu šajā apšaubāmajā lietā spēlē Penija Dauna?
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"