Karter Nik : другие произведения.

81-90 Nik Karter haqidagi detektiv hikoyalar to'plami

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Karter Nik
  
  81-90 Nik Karter haqidagi detektiv hikoyalar to'plami
  
  
  
  81. Kreml ishi http://flibusta.is/b/663741/read
  
  Kreml Fayli
  
  82. Ispaniya aloqasi http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Ispaniya Aloqasi
  
  83. O'lim boshi fitnasi http://flibusta.is/b/607245/read
  
  O'lim boshi fitnasi
  
  84. Pekin fayli http://flibusta.is/b/690087/read
  
  Pekin Fayli
  
  85. Muz terrorining dahshati http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Muz-tuzoq Terror
  
  86. Qotil: kod nomi Vulture http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin' : Kod Nomi Vulture
  
  87. =================================
  
  88. Vatikan Vendetta http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Vatikan Vendetta
  
  89. Kobra belgisi http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Kobraning belgisi
  
  90. O'limini sotgan odam http://flibusta.is/b/678851/read
  
  O'limni Sotgan Odam
  
  
  
  
  Kreml ishi
  
  
  Lev Shklovskiy tomonidan tarjima qilingan
  
  
  o'g'lim Anton xotirasiga
  
  
  
  
  
  Bob 1
  
  
  
  
  
  
  
  Amerika samolyotini o'g'irlash endi imkonsiz. Siz buni bilasiz, men buni bilaman va gazeta o'qigan har bir jerk buni biladi.
  
  
  Lekin nima uchun Grand Lachlair orolidagi 709-poyga styuardessasi old o'rindiqlar atrofida birida o'tirgan qora tanli, qora sochli yo'lovchi bilan shunchalik yaqin edi? U u bilan noz-karashma qilganmi?
  
  
  U har doim formasi ostida saqlagan, ko'kraklari orasida isinadigan qisqa barrelli narsa, men parvozning boshidanoq tomosha qilishni yoqtirardim. Hamma uxlab yotganday tuyuldi va avvaliga men bu odam unga bir oz tegib, emuga nima qilish kerakligini aytdi deb o'yladim. Yaxshi aviakompaniyalarda mijoz hali ham qirol. Va u tor tunikasining fermuarini biroz ochganda, u allaqachon tom o'yinini intiqlik bilan kutayotgan edi. U yorug'likda qisqa vaqt porlab turgan yaltiroq metall parchasini chiqarguncha.
  
  
  U Egoni Egoning qo'liga qo'ydi, o'girildi va eshikdan oldinga idishni tomon yurdi. Erkak o'rnidan turdi va yana yo'lakka qaradi, qurol Egoning o'ng qo'lida aniq ko'rinib turardi. Men ko'ylagi ostida bir elka g'ilofida bir Luger edi, lekin men unga tomon bir qadam oldi, agar men darhol ego e'tiborini jalb bilardi. Stiletto o'ng bilagiga yaqin zamsh charm g'ilof bilan o'ralgan edi. Bu jim bahor mexanizmi tomonidan Egoni sezilmasdan qo'limga tushirish uchun ishlatilgan bo'lishi mumkin, ammo Egoni tark etish butunlay boshqa masala edi. Odam ko'radi. U, masalan, uning egosidan oldin otish imkoniyatiga ega edi.
  
  
  Men hali ham ushbu vaziyatda qaysi harakat muvaffaqiyatga erishish uchun eng yaxshi imkoniyatga ega ekanligini hal qilmoqchi bo'lganimda, qaror men tomonidan qabul qilinmadi. Hamma kokpitdagi o'q ovozidan uyg'ondi. U atrofdagi o'rindiqlarida yuqoriga va pastga sakrab tushayotgan yo'lovchilarning hayratlanarli tovushlarini eshitdi. Keyin dasturiy ta'minotni tadqiq qilish muammolarini hal qilishning baland ovozi. "Hamma xotirjam bo'ling. Parvoz yo'nalishi o'zgartirildi. Gavanada siz xavfsiz va sog'lom bo'lishingiz mumkin. Vahima qilish uchun hech qanday sabab yo'q."
  
  
  Uning talaffuzi ispancha edi. Mening yonimda Tara Soyer chuqur nafas oldi va uning orqasida Randolf Flemingning nafasi uning tomog'iga tushdi.
  
  
  'Tinchlaning.. U lablarini qimirlatmasdan so'zlarni pichirladi: "ayolni jim qilishga harakat qiling."
  
  
  'Kuba? Ammo O'g'irlashga qarshi shartnoma haqida nima deyish mumkin?
  
  
  Tushuntirishga vaqt yo'q edi. Kubada undan qutulishi mumkin bo'lgan yagona odamlar Kastroning agentlari yoki chet eldagi katta do'stining egolari edi. Ammo agar u bu haqda o'ylab, yopilsa, u o'zi uchun bilib olishi mumkin. U unchalik ahmoq emas edi.
  
  
  Odamning qorong'u nigohi yo'lovchilarni qamrab oldi. Egoning ko'zlari bir lahzaga bizga tikildi, keyin u orqamizdagi reaktsiyani o'lchash uchun ihni ko'tardi.
  
  
  Uning boshi yonimdagi qiz bilan gaplashmoqchi bo'lganday sekin yon tomonga burildi. Mening o'ralgan yelkam bilan qoplangan qo'lim lapel ostida Luger tomon siljidi . Bu odam meni e'tiborsiz qoldirdi.
  
  
  Yo'lovchilar qurollanmagan deb taxmin qilingan. U qurolni chap qo'liga qo'ydi. U samolyotning o'ng tomonidagi yo'lakda o'tirgan va o'rnidan turmasdan Egoni osongina tushirishi mumkin edi. U tetikni tortdi.
  
  
  Qurol qo'lning egoidan uchib chiqdi va u yana uchib ketdi. Qor-oq ko'ylakning egosining old qismi qizil rangga aylandi. U eshikka orqaga yiqildi va u erga mixlangandek osilib qoldi. Hech qachon chiqmagan qichqiriqdan Egoning og'zi ochildi. Egoning tizzalari titradi va u yiqildi. Kimdir eshikni boshqa tomondan ochdi, lekin ego tanasi parchani to'sib qo'ydi. Keyin mening ikki birinchi uni otib, oldinga sakrab.
  
  
  Uning orqasida u ayolning isterik qichqirig'ini eshitdi. Ma'naviyat nazoratdan chiqib keta boshladi. Jasad uni bir oyog'i bilan sudrab ketdi va eshik ochildi. Styuardessa revolveri eshikdan chiqib ketdi. GAVK mening qo'ltig'imni pichirladi, paltoimni teshdi va samolyot orqasidagi qichqiriq menga kimdir zarar ko'rganini bildirmaguncha, uning traektoriyasida davom etdi. U sho'ng'idi, qizning bilagidan ushladi va u revolverni tushirguncha uni aylantirdi. U o'zini himoya qilish uchun kurash, uning uzoq sinov, yuzimga o'tkir mix, va men bo'yniga bir karate zarbasidan bilan uni amalga urish mening luger tomchi edi. U mening quchog'imga yiqilib tushdi va men uni do'stining jasadiga tashladim. U uchta revolverni olib, bir daqiqada ikkitasini garovga qo'ydi va Lugerni tayyor holda ushlab turdi.
  
  
  Kabinada nima borligini bilmasdim. Samolyot titrab ketdi, to'satdan yo'nalishini o'zgartirdi va to'satdan okeanga tusha boshladi. Men muvozanatni yo'qotib, idishni eshigidan uchib ketdim va eshik ramkasini ushlashim kerak edi.
  
  
  Uchuvchi o'rindig'ida yuzma-yuz yotib, boshqaruv tayog'iga osilgan edi. Uning orqasida o'q jarohati atrofida qon oqayotgan edi. Navigator uning ustida turardi. Keyin ikkinchi uchuvchi samolyotni to'g'ri yo'lga qaytarish uchun g'azablangan harakatlarni amalga oshiradi. Navigator uchuvchini g'ildirakdan tortib oldi va ro'molcha bilan qon ketishini to'xtatishga harakat qildi. U Niagara sharsharasini to'xtatishga harakat qilgan bo'lishi mumkin. Keyin ikkinchi uchuvchi samolyot boshqaruvini o'z qo'liga oldi va avtopilotga o'tdi. U, ehtimol navigatorga yordam berish uchun o'girildi, meni ko'rdi va muzlab qoldi. Albatta, u men Privateer soni uch deb o'yladim.
  
  
  Luger uni ushlab, Emuga ko'z qisdi. "Biz Grand Laclairga uchishimiz mumkin. Ular urushda yutqazdilar."
  
  
  Birinchi kopilot Mimmo me yo'lakdagi tartibsizlikka qaradi. Navigator birdan burilib, uchuvchini bir qo'li bilan ushlab, menga tikildi. Bu halokatli chang edi. "Siz kimsiz, tikuvchi?"
  
  
  «Янтье Параат». Uning uchuvchiga bosh irg'adi. "U o'lganmi?"
  
  
  U boshini chayqadi. Kopilot menga qaradi.
  
  
  "U Xouni otib tashladi ... parvoz xodimi!"Keyin ego miyasi ikkinchi Vitesga o'tdi. 'Siz . .. Salom bor . .. qurol bilan nima qilyapsiz?
  
  
  Uni, emu kulib yubordi. "U men bilan bo'lganidan xursand emasmisiz? Siz yaxshi JFK Airport murojaat edim, ny va orqaga hisobot. Keyin darhol nik Karterning bortida qurol olib yurish uchun ruxsatnomasi bor-yo'qligini so'rashingiz mumkin. Ularga Timoti Uaytsayd bilan maslahatlashishlarini ayting. Agar siz unutgan bo'lsangiz, u ushbu aviakompaniyaning prezidenti.
  
  
  Ular bir-birlariga qarashdi. Keyin kopilot ko'zlarini menga qaratib, o'rindig'iga tushdi va radio bilan aloqa qildi. Revmatizm birozdan keyin paydo bo'ldi. Ehtimol, ular axlat uchun Uaytsaydni olib ketishlari kerak edi. Ego ovozi bema'ni hayajonlangan va g'azablangan. Uniki, bezovtalik haqida nima deb o'ylaganini bilar edi. Agar ego samolyotlaridan biri bir daqiqaga kechiksa, u allaqachon qotillikka qodir edi.
  
  
  Bu orada kokpitdagi boshqa ikkita styuardessa uyga kelishdi. Ular tezda vaziyat yana nazorat ostida ekanligini his qilishdi va ovoz tizimi orqali tinchlantiruvchi xabarlarni ijro etishdi.
  
  
  Uchuvchi uning pulsini oldi. Bu tartibsiz edi. U bu haqda navigatorga xabar berdi va Egoni orqa tarafdagi bo'sh o'rindiqlarga qo'yishni taklif qildi.
  
  
  Uning emu hali ham unchalik yoqmadi, lekin u emu mening yordamimga muhtojligini tushundi. Biz uchuvchini echib tashladik va Egoni yo'lakdagi jasadlar ustiga urdik. Formadagi fotosini biz ego yotdi mumkin, shuning uchun uch bo'sh o'rinli o'rtasida tirsakqo'ygichlar suyakka uchun etarli omadli bo'ldi. U aniq qulay holatda emas edi, lekin men ego uzoq vaqt bezovta qilmasligini his qildim.
  
  
  Styuardessalardan biri birinchi yordam ko'rsatishni boshladi va uning yonida Tara Soyer turdi. U bir zum qaradi va keyin: "meni yolg'iz qoldiring. Men buni hal qila olaman. Sizda hali ko'p ish qilish kerak."
  
  
  Navigator va men uchuvchini qizlarga qoldirdik. Biz hali ham hushidan ketgan styuardessani uchuvchi orqasidagi bo'sh o'rindiqqa ko'chirdik.
  
  
  U uni yaxshilab qidirdi, ammo boshqa qurol topolmadi. U uyg'onganida zaharli tirnoqlari bilan biror narsani sinab ko'rmoqchi bo'lsa, u qo'llarini, to'piqlarini va bilaklarini mahkam bog'lagan. Yo'lovchilar ko'rmagan edi, shuning uchun, biz dolaba o'lik bosqinchi qo'yish, ego, va idishni qaytib boshchiligidagi. Ammo kopilot hali ham rangpar va xavotirli ko'rinardi. U uchuvchining ahvoli haqida so'radi va mening revmatik egoim baxtli emas edi. U la'natladi. - Koehler ... Qanday qilib ular bu qurollar bilan bortga chiqishlari mumkin edi? Va siz?'
  
  
  "Sizga aytganimdek, buni qilishga ruxsatim bor. Uning sutyeni ostida ikkita revolver yashiringan. Elegant, o'ylamaysizmi? Bilishimcha, ekipaj qurol uchun tekshirilmaydi.
  
  
  Ikki kishi xavfsizlik buzilganligini tan olib, xirillagan tovushlarni chiqarishdi. Men ikkinchi uchuvchi uchun qanday bo'lganiga hayron bo'ldim. Bizda hali uzoq yo'l bor edi.
  
  
  "Sizningcha, siz hali ham samolyotni Ispaniya portiga olib borishingiz mumkinmi yoki uning egallab olishini xohlaysizmi?"
  
  
  Ego qoshlari kemerli. U meni masxara qilyapman deb o'yladi. "Siz bu samolyotda ucha olaman deb aytyapsizmi?"
  
  
  U hamyonini chiqarib, litsenziyasini ko'rsatdi. U boshini chayqadi. "Taklif uchun rahmat, lekin men buni o'zim qilaman."
  
  
  "Agar fikringizni o'zgartirsangiz, men o'z zimmamga olaman", dedim. "Men o'sha erda bo'laman."
  
  
  U kulib yubordi va u tinchlanishiga umid qildi. Uni, idishni ustidan chiqib ketdi. Styuardessa ichimliklar berdi va yo'lovchilarni tinchlantirishga harakat qildi. Ikkinchisi cholga kislorod berdi. Ehtimol, u yurak xurujiga uchragan. Tara Soyer hali ham uchuvchi bilan band edi. Jim va samarali. Menga uning ovozi tobora ko'proq yoqdi. Ko'p ayollar bu vaziyatdan mamnun emas edilar. Eri uning yonida turganida u yuqoriga qaradi. "U buni qabul qila olmaydi, Nik."
  
  
  "Yo'q, men ko'ryapman."
  
  
  Uchuvchining orqasida o'tirib, bog'langan styuardessa tiklana boshladi. Ko'zlari birma-bir ochilib, og'riyotgan bo'ynini silash uchun qo'lini ko'tarmoqchi bo'ldi. Qo'llari bog'langanini payqab, atrofga qarashga harakat qildi. Ushbu harakatdan kelib chiqqan og'riq sl ning yagona uzatilishidir. 'Oi . .. ", u shikoyat qildi. 'Mening bo'ynim.'
  
  
  U menga qaradi.
  
  
  "Singan emas", deb e'lon qildi u. "Va siz tortishishning yomon ko'zini olishingiz shart emas."
  
  
  U ko'zlarini yumdi va pouted. U mehmonxonaga bormaydi, shuning uchun u yana hushini yo'qotdi va boshqa parvoz xizmatchilari atrofida qo'ng'iroq qildi. U undan bir stakan viski va suv olib kelishini so'radi va hamkasbining ichimlik ichishiga ishonch hosil qilishni so'radi. U mening buyruqlarimga diqqat bilan bo'ysundi, stuldagi qizga suyanib, boshini iyagidan ko'tarib, tomog'iga ichimlik quydi. Styuardessa viskini atmosfera havosiga quyayotganda qiz yutib yubordi, gagged va nafas oldi. Bu viski ba'zi uning formadagi bor.
  
  
  Men undan so'radim: "siz uni ilgari, bu parvozdan oldin ko'rganmisiz?"
  
  
  Ko'zlari Serro-tutunli baland bo'yli styuardessa orqasini to'g'rilab, menga qaradi. Endi u yo'lovchilarga yordam berishni tugatgandan so'ng, uning ovozida o'zini tutib turgan g'azab bor edi. "Yo'q, Edit, odatda biz bilan uchadigan qiz, parvozdan biroz oldin qo'ng'iroq qilib, kasal ekanligini aytdi va do'stini yubordi. Bu do'stingizni tekshiring!
  
  
  "Bu tez-tez sodir bo'ladimi?"
  
  
  "Bilishimcha, bu birinchi marta edi. Odatda aeroportda zaxira styuardessalar bor, lekin bugun bu qizlardan biri bizga kelmadi."
  
  
  Uning shubhali. "Hech kim bu tasodif emas deb o'ylamaganmi?"
  
  
  U faqat menga qaradi. "Janob, aviatsiya pochta biznesida siz har doim oxirgi daqiqada hamma narsani kutishingiz mumkin. Biz qizga bir nechta savol berdik va u kasbni tushungani ma'lum bo'lgach, uni o'zimiz bilan olib ketdik. Siz baribir qanday politsiyachisiz?"
  
  
  "Bugun omadli bo'lgan kishi. Uchuvchining ustiga adyol tashlay olasizmi? Bu odamlarning barchasi murdani ko'rgan deb o'ylashadi."
  
  
  U sekin o'tirgan joyida tiklanayotgan qizil sochli styuardessaga achchiq qaradi va orqaga qaytdi.
  
  
  U menga o'rmon yo'lidan och mushuk tomon sakrab tushayotgan yarador qushdek qaradi. Uning yonida uning yonida. Agar men uni qo'rqitmasam, ayollar men bilan gaplashishi osonroq. U iloji boricha hamdard ko'rinishga harakat qildi.
  
  
  "Qamoqdan chiqqaningizda, siz hozirgidek ishtahali ko'rinmaysiz, opa. A master qotillik zaryad plus ular bir samolyot O'g'irlashga uchun sizga berishga tayyor ekansiz baribir. Ammo boshqa tomondan, agar siz men bilan ozgina ishlasangiz, menga munosib revmatizm testini bering, ehtimol men siz uchun biror narsa qila olaman. Ismingiz nima?"'
  
  
  U javob berdi va men uning ingichka, tarang ovozida umid va intizorlik bilan nimanidir ushladim deb o'yladim. "Meri Ostin."
  
  
  "Va sizning yigitingizmi?"
  
  
  "Xuan ... Cardosa ... U qayerda?"
  
  
  Bu salom tomonidan aytilgan, yanada uzatmadan. - Nen haqida o'ylash juda kech.'
  
  
  Men uning reaktsiyasini bilishim kerak edi. U menga haqiqatan ham mistletoe bilan aloqasi borligini aytishi mumkin edi. Uning yuzi tel uning qalashadi dollar xarajatlarni tomonidan yirtilib edi kabi qaradi. Nah yig'lay boshladi.
  
  
  U do'stona ohangda davom etdi. "Menga Xuan, Meri haqida ko'proq ma'lumot bering. U kim edi?'
  
  
  U yig'lar orasida gapirganda uning ovozi bo'g'ilib qoldi. "Kubalik qochqin. U hamma narsada edi va emu orqaga qaytishga majbur bo'ldi. U Kastro bilan qarindoshligini va ular buning uchun emuga zarar etkazmaganligini aytdi."
  
  
  Men u ko'proq maxfiy politsiya xodimiga o'xshaydi deb o'yladim. Bu qochqinlarni qabul qilish qiyinligi edi; kim haqiqatan ham qochib ketganini yoki kim dushman uchun ishlayotganini hech qachon bilmaysiz ."
  
  
  "Siz Egoni qancha vaqtdan beri bilasiz?"
  
  
  'Olti oy.- U singan o'yinchoq ustida yig'layotgan bolaga o'xshardi. "Men u bilan Sharqiy aviakompaniyalarda Mayamiga parvoz qilayotganimda uchrashganman. Ikki yakshanba oldin u mendan ishimni tashlashimni so'radi. Em mening yordamimga muhtoj edi. U Kubada ko'p pulni meros qilib oladi va agar u olsa, biz turmush qurishimiz mumkin. Hozir ... siz Egoni o'ldirdingiz."
  
  
  "Yo'q, Meri, siz emga qurol berib, uni otib o'ldirdingiz."
  
  
  U baland ovozda yig'ladi. Yo'lovchilar ajablanib atrofga qarashdi, ba'zilari hali ham qo'rqib ketishdi.
  
  
  "Men o'q uzdim ... bu baxtsiz hodisa edi ... navigator meni urdi ... u meni urdi ... meni ... Men tetikni tortishni xohlamadim ... uni ... uning faqat oni kursni o'zgartirishni kutmoqda ... '
  
  
  U o'rnidan turdi, qo'l dayamalarini pastga qo'ydi va uni uchta o'rindiqqa qo'ydi. U xok tomonidan nah uchun biror narsa qilishni so'ragan bo'lar edi. Hech bo'lmaganda, u quroldan foydalanishning birinchi qoidasini bilmas edi: agar siz uni ishlatishni rejalashtirmasangiz, hech qachon revolverni olmang. Ikkinchi qoida: bolalar revolver bilan o'ynamasliklari kerak.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 2
  
  
  
  
  
  
  
  Mening xo'jayinim Devid xok meni N3 deb chaqirganda, bu mening rasmiy kodim, birinchi Killmaster sifatida, u menga imkonsiz vazifani topshirishini bilaman.
  
  
  Odatda, atrofda hech kim bo'lmaganida, u meni Nik deb ataydi. Lekin u yo'tal va N3 deydi qachon, uning birinchi fikr men hayot sug'urtasi siyosatini ikki barobar kerak, deb. Afsuski, hech bir kompaniya meni sug'urta qilish uchun aqldan ozmagan, shuning uchun bu muhim emas.
  
  
  Men unga xabar berish uchun keldim. Axning eng qashshoq qarorgohi bor-barcha razvedka xizmatlarining PO kvartiralari. Markaziy razvedka boshqarmasi va FQB atrofidagi yigitlar bundan yuz o'girishmoqda va maxfiy xizmat a'zolarini xursand qilish yanada qiyinroq. Ular o'zlarini eng yaxshi tanlov deb o'ylashadi, chunki ular prezidentni himoya qilishlari kerak.
  
  
  U charchagan edi. U zerikarli vazifani bajargan va Michigan shimolida bir necha hafta baliq ovlashni intiqlik bilan kutgan edi. Xok gazetani stul bo'ylab itarib, yo'taldi va dedi: "N3, bu nimani anglatishini tushunmayapsizmi?"
  
  
  Bu "qiyinchiliklar" deb qichqirgan sarlavhani o'qishdan oldin revmatizmga berilishi mumkin edi."
  
  
  
  
  UMUMIY HAMMOND
  
  
  FLYREDA O'LDIRILGAN
  
  
  
  
  Menimcha, ko'p amerikaliklar Hammondni bilishmaydi. Buning uchun ular Grand Lakler oroli haqida bilishlari kerak. General u erda diktator edi. Orol murakkab tarixga ega edi. Ispanlar tomonidan zabt etilgandan so'ng, u frantsuzlar qo'liga tushdi va keyin inglizlar tomonidan qo'lga olindi. Aholisi 90 foiz qora tanli bo'lib, Afrikani shakar plantatsiyalarida va zich o'rmonlarda ishlash uchun olib kelingan qullardan kelib chiqqan. O'n yil oldin orolliklar referendumda inglizlar bilan aloqani uzishga va mustaqil respublikani e'lon qilishga qaror qilishdi. Tam stal Randolf Flemingni boshqarishi kerak
  
  
  Fleming orolning eng iqtidorli va mashhur odami edi. U muhim o'zgarishlarni amalga oshirdi va Stal o'z xalqi uchun haqiqiy ota figurasi edi. Keyin ego tashlandi. U harbiylarga ortiqcha pul bermadi va ular g'azablanishdi. Fleming Qo'shma Shtatlarga qochib ketdi, u erda Emuga siyosiy boshpana berildi. Hammond hokimiyatga keldi va harbiy diktator sifatida xalqni qul qildi. Endi Hammond o'lgan edi. Baxtsiz hodisami? Balki yo'q. Bu muhim emas edi. U kuch vakuumini qoldirdi. Diktator davrida etakchilik alomatlarini ko'rsatgan har bir kishi Hammond hukmronligi davrida qamoqqa tashlangan yoki boshqa yo'l bilan mamlakatdan olib chiqilgan va u diplomatlar orolda tartibni tiklashga yordam berish uchun kimni qidirayotganini bilishidan qo'rqardi.
  
  
  Xok xo'rsindi: "bizda ruslar orolda raketa bazalarini o'rnatayotganini ko'rsatadigan razvedka bor. Albatta, har doimgidek juda xotirjam. Shunday qilib, biz ham jim va yashirin ishlashimiz kerak. Bizni chalg'itish uchun Kuba Grand Laclair haqida juda ko'p shovqin qilmoqda. Ular muhtoj qo'shnilariga yordam berishni xohlashadi. Ammo biz bilamizki, hamma narsa ruslarning qo'lida va "yordam" ning maqsadi orolga raketalarni o'rnatishdir. Shunday qilib, bu operatsiya Kremlning ma'lumotnomasida tugaydi."
  
  
  Devid xok barmoqlarini stul chetiga urib, menga jiddiy qaradi. "Bu bir kishilik operatsiya, N3. Hukumatimiz Kubaning ikkinchi raketasini uchirishni istamaydi. Siz iloji boricha tezroq Grand Laclair uchun Randolph Fleming olish kerak."
  
  
  U harbiylar bir joyda o'tirishiga yoki bu haqda biror narsa aytishiga shubha qildi.
  
  
  "Ularning zarar etkazmasligiga ishonch hosil qilish sizning vazifangiz. Siz Flemingni prezident saroyiga olib borishingiz kerak. Va siz shunday harakat qilishingiz kerakki, bizning mamlakatimizda bunga nima aloqasi borligini hech kim bilmaydi."
  
  
  Uning kinoyasi aniq edi: "meni otish, zaharlash, har tomonlama tahdid qilishga odatlanganman, bu erda hech qanday alohida narsa yo'q, lekin men buni hali topmadim: o'zimni ko'rinmas holga keltiring. Qanday qilib uni stahlni ko'rinmas qilishni xohlaysiz? '
  
  
  Bu ko'p narsada yaxshi, lekin kulishni kulish ularning atrofida emas. U butunlay befarq. U hatto tabassum qilmadi.
  
  
  "Bu allaqachon hal qilingan. Baxtli Fleming va Tom Soyer yaxshi do'stlar ."
  
  
  "Menga xak Fin ko'proq yoqadi, lekin Mark Tvenning kitobi menga qanday yordam berishi mumkin?"
  
  
  Xok bunday aqlni yoqtirmaydi, shuning uchun u menga nordon ko'rinish beradi. Tomas Soyer. Siz nen haqida eshitgan bo'lishingiz mumkin. U dunyodagi eng yirik Soyer mehmonxonalar guruhining prezidenti. Uch yil oldin General Hammond emga boy sayyohlar dam olishlari va pullarini nimaga sarflashlari mumkin bo'lgan mehmonxona va kazino qurish uchun sohilda er uchastkasini berdi. Ikkalasi ham bunga loyiqdir. Siz, albatta, Soyer daromadli kompaniyaning egosini darhol milliylashtiradigan egallab olishdan foyda ko'rmasligini tushunasiz. Umid qilamanki, endi Soyer Flemingning kelajakda biznesning egosi buzilmasligi haqidagi va'dasi evaziga bizning barcha yordamimizni va'da qilganini tushunasiz. Va Fleming o'z so'zini berdi ."
  
  
  U unga bosh irg'adi. Siyosat axlat uchun g'alati sheriklar qiladi. Patriot Fleming va g'ayratli tadbirkor Soyer. Va men ikkalasini birlashtirishim kerak. U XOKning haddan tashqari qattiqqo'l idorasini dunyo tartibsizlik degan oddiy fikr bilan tark etdi.
  
  
  Nyu-York shahridagi barcha Soyer bir xil narx oralig'idagi boshqa barcha mehmonxonalarga o'xshardi: qimmat do'konlar bilan o'ralgan kichik lobbi. Lekin bir narsa boshqacha edi. Yuqori qavatga ochiq olib boradigan xususiy lift bor edi. Zinapoyaning tepasiga yetganimda, nafis kiyingan sarg'ish meni kutib turgan keng zalning yumshoq gilamiga chiqdim. Internetdagi qimmat Jirinovskiy kitoblari barcha devorlarga osilgan edi, lekin ularning atrofidagi yagona odam tor yubka ostidan menga ko'z qisib qo'ygan ikki oyog'i bilan sifat jihatidan taqqoslay olmadi. Kichkina, ingichka qo'l menga qo'l silkitdi. "Janob Karter? Men unga bosh irg'adim.
  
  
  "Uning ismi Tara Soyer", dedi u. "Otam odatdagidek telefonda va sizni ko'rishimni so'radi."
  
  
  U menga qo'lini berdi va meni zaldan narigi tarafdagi xonaga olib bordi. Biz kirgan xona men uni ko'rgan eng katta xonalardan biri edi. Shisha derazalar o'simliklar va kichik daraxtlar bilan to'ldirilgan terastaga kirish imkoniyatini berdi. Biz uchun stullar, biz uchun shkaflar, biz uchun papkalar yo'q edi, shunchaki qulay stullar va divanlar orollari. Va bar. Janob Soyer mehmonlarni qanday qabul qilishni bilardi. Qiz meni qo'yib yubordi va barga yo'l oldi.
  
  
  "Sizni nima olsam bo'ladi, Janob Karter?"
  
  
  "Albatta, iltimos."
  
  
  U menga bir stakan konyakni quydi va o'zini sodaga yordam berdi. Biz shisha veranda eshiklariga bordik va pastdagi parkdagi qorga qaradik.
  
  
  "Qanday sharmandalik", dedi u. "Juda ko'p chiroyli narsalar bor va hech kim kechasi u erga borishga jur'at etolmaydi.
  
  
  Men o'zimga ba'zi odamlar uchun xavfli bo'lgan ko'plab joylar haqida o'ylashim mumkin deb o'yladim, hatto qachon ham. Misol uchun, tara Soyer otasining bir qavatda borligidan bexabar bo'lsa, bu xona unchalik xavfsiz bo'lmaydi. U juda jingalak edi, ko'kragidan juda erkin osilgan va kestirib mahkam quchoqlagan ingichka mato ostida juda ko'p ayollik bor edi. U mening havas nah yuz sirpanib bermadi ishonch hosil qilish uchun nah tomonidan jim tushdi berildi. Keyin eshik orqamizdan ochildi va hammasi tugadi.
  
  
  Tomas Soyer men kutgandek emas edi. Men uni baland bo'yli, baquvvat, muvaffaqiyat va kuch sochadigan odam sifatida tasavvur qildim. Buning o'rniga u bo'yi olti fut emas, balki yarim boshi qisqaroq, garchi tez harakat qilsa ham odamni ko'rdi. Egoning nen-dagi yagona kuchli tomoni uning kutilmaganda past ovozi edi. U mendan bir necha fut narida to'xtadi va menga yuqoriga va pastga qaradi, xuddi kimdir sotib olmoqchi bo'lgan mashinaga qaragandek. "Janob Karter?"U amin emas edi.
  
  
  U kamtarona bosh irg'adi.
  
  
  "Siz men uni tasavvur qilgandek emassiz."
  
  
  U shikoyat qilmadi va buni bilardi. Ko'p odamlar super agent Bogart va Ser Ogilvie Rennie o'rtasida xoch kabi ko'rinadi, deb o'ylayman, M. I. 6 Britaniya bo'limi tomonidan "C" deb nomlangan edi badbaxt yigit, kimning qopqoqni hikoya nemis jurnali Der Stern bir maqolada tomonidan vayron qilingan odam. Va uning men qanday qarashim emas.
  
  
  "Uning mehmonxona stol chegarasida siz bilan gaplashish istardim," mehmonxona mo'g'ul davom. Lekin u kutish mumkin. Siz va Tara qo'lga olish uchun samolyotga egasiz va vaqt tugayapti. Siz JFK aeroporti atrofida tark, NY ikki o'tgan besh daqiqa.
  
  
  Shunday qilib, fotosini davom etdi. Ish yanada qiziqarli bo'ldi. U tirsagiga tegdi. "Agar siz allaqachon narsalaringizni yig'ib olgan bo'lsangiz, biz borganimiz ma'qul. Mening sumkalarim allaqachon pastda, lekin ketishimizdan oldin men Xema xonim bilan gaplashishim kerak."
  
  
  Soyer meni zalga kuzatib qo'yganida, u boshqa xonaga kirdi. Bir lahzadan so'ng, u xira ko'k ko'ylak ustiga mink shlyapa va mos mink palto kiyib qaytib keldi. U portfelni ko'tarib yurgan edi, uni ataylab menga besh fut naridan uloqtirdi. Shunday qilib, u o'zini qanday cheklashni bilardi. Men qadrlay oladigan narsa. Chamadoni uni ushlab, otasi bilan xayrlashayotganini kuzatdi.
  
  
  Mobsterning mashinasini kambag'al Toyotaga o'xshatish uchun etarlicha katta limuzinda u bizni haydovchidan ajratib turadigan lyukni yopdi va birdan o'z ishi bilan shug'ullandi. "Endi men sizni bir nechta narsalar haqida yoritishim mumkin. Dr. Fleming, men, albatta, siz kim, albatta, hech yo'q ekan, yoki real ish nima. U sizni otam mehmonxonada qo'riqchi sifatida yollagan deb o'ylashi kerak. U bu g'alati mag'rurlikka ega, agar xohlasangiz, uni aybsizlik deb atang va agar u o'z xalqining egosidan tashqari boshqalar unga taxtga o'tirishga yordam berishini bilsa, u prezidentlikdan voz kechishi mumkin.
  
  
  'Ha?- Men uning reaktsiyasini kuzatdim. "U sizning otangiz shunchaki armiya sotib olganini bilmaydimi?"
  
  
  U bir lahzaga og'zining burchaklarini silkitdi va lablari xunuk so'z aytganday tuyuldi, lekin u mavzudan qochmaslikka qaror qildi. "U hech qanday tasavvurga ega emas va u hech qachon yaxshiroq bilmaydi. Uning fikricha, harbiylar hozirgi vaziyatni hal qila oladigan yagona odam deb o'ylashadi. Ammo otam armiya qo'mondonligi o'z so'zida turishiga amin emas va siz bu tomondan yoqimsiz kutilmagan hodisalarga tayyor bo'lishingiz kerak.
  
  
  Shundagina men uni tushundim. Dadam mening ishimni qilayotganimga ishonch hosil qilish uchun yoqimli qizini yubordi. U shunchaki Grand Lakler armiyasiga ishonmagan. U bizga Aces ishonmasdi, bizga, meni, va u ishonch hamma narsa o'z yo'lini ketdi qilish o'lja sifatida uning suvli qizini otish tayyor edi. Xo'sh, bu men olishdan xursand bo'lgan o'lja edi.
  
  
  "Bunday holda, biz boshqa do'stimizga tegishli bo'lib ko'rinmasligi kerak. Albatta, Tomas Soyerning qizi voyaga etmagan xizmatkori bilan bormaydi. Fleming bilan ham xuddi shunday. Lekin siz uni tuzatishingiz kerak bo'ladi."
  
  
  U Nyu-Yorkdagi JFK aeroportiga alohida etib borish uchun hammaga alohida taksida borishni taklif qildi. Bundan tashqari, salom, men boshqa hech narsa qilishim kerakligini bilishning hojati yo'q edi. Men aviakompaniyaning Manxetten ofisida off tushib o'tdi, aviakompaniya prezidenti mening hujjatlarni ko'rsatdi, u Vashingtondagi AX qarorgohida telefon orqali yozuvlarni tekshirib kutib. Uning mehmonxonasi qurollangan va yo'lovchilarni tekshirishda o'ziga e'tibor qaratishga qodir emas edi.
  
  
  XOKning reaktsiyasi shunchalik ta'sirli ediki, prezident darhol aeroportda bosh ijrochi direktorni chaqirdi va men u erga etib borganimda, meni shaxsan samolyotga kuzatib qo'yishdi.
  
  
  Tara Soyer allaqachon samolyotda edi, deraza yonidagi uchta o'rindiqda o'tirgan chiroyli, o'qimishli yuzli, qora tanli odam bilan gaplashardi. U bu Tomas Soyerning Grand Lakler orolidagi yangi marvaridi Randolf Fleming deb gumon qildi. Men uning yoniga o'tirganimda unga qaradim va u etakchilik va halollikni namoyon qilganini payqadim. U menga bir zum qaradi, keyin yana menga e'tibor bermadi.
  
  
  Ehtimol, ular meni zarur yo'l zarurati deb o'ylashgan. Uning egosi uning fikrlarini o'qiy olardi. U orolga etib borgach, o'zini xavfsiz his qilar edi; ammo u prezident kvartiralarida bo'lmagan ekan, u oson nishon edi.
  
  
  Men bir lahzaga hayron bo'ldim, nega Soyer bizni tashish uchun o'zining shaxsiy samolyotlaridan birini ishlatmagan edi va keyin darhol Tara aytgan mag'rurlik haqida o'yladim: Fleming, shubhasiz, bunday narsadan voz kechgan bo'lar edi, chunki bu qaytish kabi ko'rinishi mumkin edi.zilzilalar. Flemingning ovozi yumshoq, so'zlari o'lchovli edi va u Tara bilan haqiqat ohangida gaplashdi. Yo'lovchilarga ular hech narsa haqida gapirmayotgandek tuyuldi. Biz havoda bo'lganimizda, styuardessa yostiq va adyol olib keldi. Ko'p o'tmay, yo'lovchilarning aksariyati chiroqlarini o'chirishdi va suhbat to'xtadi. Uyqu men uchun gap emas. Avvalo, albatta, men Flemingni kuzatib borishim kerak edi, lekin bundan tashqari, taraning yonimda jozibali borligi hayotimni osonlashtirmadi. Va uniki, keskinlik o'zaro ekanligini his qildi. Biz qila oladigan narsa boshqa narsa haqida o'ylashga harakat qilish edi. Hech bo'lmaganda bu meni hushyor tutdi.
  
  
  Meni Fleming bilan faqat o'g'irlash hodisasi uni nazoratga olganidan keyin tanishtirishdi. Keyin u istamay Soyer Grand Lachlair Mehmonxonasidagi yangi xavfsizlik xodimi xuddi shu parvozda bo'lganligi baxtli tasodif ekanligini tan oldi. U orolning egosi va aholining egosi menga yoqadi deb umid qildi.
  
  
  Keyin, hali ham notinch yo'lovchilarga misol sifatida, u o'rindig'ining orqa qismini tushirdi va tinch uyquga ketishiga ruxsat berdi.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 3
  
  
  
  
  
  
  
  Grand Laclair aeroporti Chikagodagi O'Hare aeroporti kabi katta emas edi, lekin oxirgi samolyot barcha yo'lovchilarni Grand La Klerga tashlaganga o'xshardi. Aeroporti Soyer uning mehmonxona tushum atrofida buning uchun to'langan edi, agar men hayron, shunday qilib, zamonaviy va kazino. Yorqin rangli orolliklarni kalta va kalta ko'ylak kiygan bir guruh askarlar ushlab turishdi. Qurollaridan tashqari, ular katta skautlarga o'xshardi. Ularning atrofidagilar samolyot atrofida kordon va ihni kutayotgan qora limuzinlar hosil qilishdi.
  
  
  Styuardessa doktor Fleming aeroport atrofida ketguncha hammamiz o'z joyimizda qolishimiz kerakligini e'lon qildi. Zinapoyalar yaqinlashdi va eshik ochildi. U allaqachon ulkan olomonni ko'rgan edi va endi orolning yangi prezidenti o'z yurtiga qadam qo'yganida, u karlarni eshitardi.
  
  
  Mening yonimda Tara Soyer pichirladi:: "unga bo'lgan munosabatga qarang. U bizni pastda bo'lishimizni va uning pastga tushishini kuzatishimizni xohlaydi."
  
  
  "Sizni xavfsizlik bilan haydab yuborgan bo'lar edingiz."Bu erda ekanligingizdan xursand bo'ling", dedim.
  
  
  Derazalar orqali biz hozir samolyot rampasining etagida turgan Flemingni orolliklar bilan salomlashish uchun qo'lini ko'targanini ko'rdik. Yengil formadagi semiz odam salomlashdi, keyin Flemingga o'tdi va emning qo'lini silkitdi. Fleming jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Polkovnik Karib Jerom", dedi Tara. "Armiya shtabi boshlig'i. Flemingning qaytishini tashkil qilgan odam.
  
  
  Bu mening aloqam edi. Uniki, unga diqqat bilan qaradi. Ego blackface qora emas edi. Uning sharqona ko'zlari, baland yonoqlari va zaytun terisi bor edi, bu uning tarixdan oldingi davrlarda Orolni zabt etgan Braziliya hindularining avlodi ekanligidan dalolat beradi. U katta Vetnamga o'tishi mumkin edi. Jerom lablarini Flemingning qulog'iga qo'ydi, shunda ego ommaviy isteriyada eshitilishi mumkin edi.
  
  
  Men u iloji xavf haqida Fleming ogohlantirgan edim, deb uning ego qarab aytishim mumkin. U Flemingning qo'lidan oldi va Egolarni kutish limoslariga olib bordi.
  
  
  Fleming jilmayib, Jeromning qo'lini silkitdi va odamlar bilan qo'l berib ko'rishish uchun politsiya kordonining orqasidagi olomon tomon yurdi - u har qanday aqli raso politsiya xodimi va qo'riqchi kabi nafratlanadigan harakatlar. U qanotlarida rasmiy bayroqlar qo'yilgan katta mashinaga o'tirganida qarsaklar to'xtamadi; ba'zi tomoshabinlar politsiya kordonini yorib o'tib, harakatlanayotgan mashinani to'xtatishga harakat qilishdi. Samolyotni olib qochishga uringan styuardessani hibsga olish uchun harbiy politsiya bortga kelguncha samolyotda kutishimiz kerak edi. Ular uni olib ketishganida, u menga qaradi, tashvishlanib va so'roq qildi. U jilmayib, bosh irg'adi. Ehtimol, engilroq jumla buni ta'minlashi mumkin edi; axir u eski hiyla qurboniga aylangan edi. U askarlar qurshovida zinapoyadan pastga tushayotganda, tomoshabinlar uni VIP deb hisoblashdi va baland ovozda xursand bo'lishdi. Ehtimol, jamoatchilikni O'g'irlashga urinish haqida xabardor qilinmagan. Nihoyat, biz tashqariga chiqishga ruxsat oldik. Olomon hali ham xursand edi. Biz mashhur doktor Fleming uchib bilan edi. Tara tomoshabinlar e'tiborini jalb qilish uchun kuldi va qo'l silkitdi. Hech kim menga e'tibor bermadi. Men bundan xursand bo'ldim. Yashirin agent bilan sodir bo'lishi mumkin bo'lgan eng yomon narsalardan biri bu fosh qilishdir. Bizni nisbatan tinch bojxona idorasiga olib borishdi, u erda yukimiz konveyerga kelishini kutdik. Uniki taraning bagaj raqami va uniki edi. Chamadonlarni bojxona xodimlari aravadan olib tashlashdi va biz ularni ochishimiz uchun oldimizga qo'yishdi.
  
  
  Imtihon juda puxta o'tdi. Karib dengizida bunday urf-odatlar odatda juda keng tarqalgan. Ular odatda xafa qilishni yoki qo'rqitishni istamaydigan boy sayyohlar bilan shug'ullanishadi. Va meni yanada hayratda qoldirgan narsa meni qidirish usuli edi. Ular mening yelka g'ilofimni topdilar,ko'ylagimni ochdilar va Lugerga burishdi .
  
  
  "Iltimos, tushuntirish."Bu odam menga xafa bo'lmasligi kerak bo'lgan boy sayyoh kabi muomala qilmoqchi emas edi.
  
  
  Men ularga Soyer mehmonxonasida yangi xavfsizlik xodimi ekanligimni aytdim. Bu odamni hayratda qoldirmaydi. U barmoqlarini qisdi, so'ngra ko'zga ko'rinmas holatda turgan ikki politsiyachi xonaning burchagida oldinga qadam tashladi. U meni so'roq qilish uchun politsiya bo'limiga olib borishni buyurdi. Ofitserlardan birini mening Lugerim olib ketdi. Tara joyida ochiq jang qilmoqchi bo'lganga o'xshardi. U ahmoqona ish qilmasligi uchun men uning oyoq barmoqlarini bosdim. Bu erda rasmiylar bilan bahslashishning ma'nosi yo'q edi. Men uni keyinroq mehmonxonada ko'rishimni aytdim va ofitserlar bilan aeroport tashqarisidagi politsiya mikroavtobusiga bordim. Menga chamadonimni o'zim bilan olib ketishga ruxsat berildi. Agar Devid xok buni eshitganida, u g'azabdan vafot etgan bo'lar edi. U oddiy politsiyachilarni mensimagan. Bu poytaxtga o'n kilometrlik yo'l edi va yo'l uzoq edi. Olomon hali ham yo'l bo'ylab saf tortar edi va bizdan oldin Flemingning yurishi soatiga uch mil tezlikda harakatlanardi. Biz mototsiklchilarning oxirgi karvoni bo'ylab harakatlanayotgan edik. Meni stantsiyaga olib borgan odamlar, dunyodagi barcha boshqa politsiyachilar singari, sinchkov va zerikarli edilar. Ieronymus dam olish kunini e'lon qildi va kechqurun boshlanishi kerak bo'lgan ziyofat uyushtirdi. Bu bolalar uchun, albatta, bu ko'proq ishni anglatardi. Soyer mehmonxonasining mimmo-dan o'tganimizda, odamlar hali ham uchinchi va to'rtinchi qatorlarda turishardi. Mehmonxona oldidagi katta maysazor sayyohlar suratga tushayotgani bilan to'lgan. Mehmonxonaning arxitekturasi steril bo'lib, hayratga soladigan va sayyohlarni bu erda nima uchun borligini unutib qo'ymaslik uchun yaratilgan: ih yoqimli ko'ngil ochayotgani haqidagi xayol bilan qimor stollarida dollarlarini yo'qotish. Katta bino port bo'ylab xiyobonda cho'zilgan va biznes tumanining chetida joylashgan edi. Men portda uchta katta zavqli yaxtalarni ko'rdim va kazino bunday o'yinchoqlarni sotib oladigan odamlar bilan yaxshi ishlaydi deb o'yladim.
  
  
  Politsiya bo'limi ko'zga tashlanmaydigan joyga joylashtirildi, u erda u sayyohlarning o'tkir ko'zlariga duch kelmadi. Va bu aeroport kabi deyarli yangi edi. Soyer o'z erlari va huquqlari uchun yaxshi pul to'lagan. Kutish xonasida ego saxiyligini maqtagan belgi bor edi. Meni orqa eshikdan olib kelishdi. Uchuvchini otib tashlagan styuardessa yog'och skameykada o'tirardi. Nah kishanlangan va ko'zlarini yumib jimgina yig'layotgan edi. Ehtimol, u o'zi bilan sodir bo'lishi mumkin bo'lgan dahshatli narsalarni tasavvur qilgan. Uning yonida uning yonida va stal salomning bo'ynini massaj qilmoqda. U menga bir nechta maslahatlar berdi, shunchaki haqiqatni aytishni va yolg'on gapirishga urinmaslikni aytdi va yana nah uchun biror narsa qilishga harakat qilishimni va'da qildi. Axir, u hayotini raqamli kameralarda o'tkazish uchun juda jozibali edi. U menga tabassum qilmoqchi bo'ldi, lekin boshini yelkamga qo'ydi va yig'lab yubordi. Xonaga qo'riqchi kirib, uni olib ketdi. Ular uning o'zini qulay his qilishini xohlamadilar.
  
  
  Unga bir soat qoldi. Sizni bezovta qilmaydigan hiyla. Uning xavotiri. Men o'zimning haqiqiy shaxsimni oshkor qila olmadim va shu payt Soyerdan yordam olishni xohlamadim. Men imbecile o'ynashga va uning atrofida nima sodir bo'lishini ko'rishga qaror qildim.
  
  
  Nihoyat, ikki politsiyachi kutish davrining oxiriga kelishdi. U ma'muriyat tomonidan belgilangan eshikdan o'tdi. Biri meni olib kelgan mashinaning haydovchisi edi, ikkinchisi fuqarolik kiyimida edi.
  
  
  "Kechirasiz, sizni kutib turdim", dedi ikkinchisi. U juda hayajonlandi. "Nega qurolni elkangiz g'ilofiga yashirdingiz?"
  
  
  Men emga hech narsa aytishim shart emas edi. U shunday dedi: "menimcha, bu ego kiyish uchun eng qulay joy."
  
  
  Em bu yoqmadi. "Faqat mahalliy hokimiyat organlari qurol ko'tarishga haqli, Janob Karter, siz qonunni buzdingiz ... '
  
  
  "Soyer mehmonxonasida xavfsizlik boshlig'i sifatida men qurol olib yurishga haqqim yo'qmi?
  
  
  'Faqat sizning ish joyida. Aytmoqchi bo'lganimdek, siz bizning qonunlarimizni buzdingiz, bu chet elga nomaqbul musofir sifatida yuborish uchun asosdir.
  
  
  Uni, Agar men Emuga qo'ng'iroq qilsam va oroldan haydab yuborilganimni aytsam, u XOKning reaktsiyasini o'ylab kuldi. Men akupunkturni mujassamlangan odamning asab tizimiga qo'llashga qaror qildim. Uning otasi o'ychan dedi: "keyin Tom Soyerga qo'ng'iroq qilganim ma'qul. Emu buni yoqtirmaydi.
  
  
  Bu ishladi. U birdan egosini parazitlar tishlagandek, bir barmog'i bilan ko'ylagi ostiga tirnaldi. Um-m-m... bizda ba'zida bor... Um ... Janob Soyer bilan shaxsiy munosabatlarmi?
  
  
  "Biz o'gay birodarlarmiz. U eng keksa.
  
  
  "Ahem... Men buni boshliqlarim bilan tekshiraman.... U boshqa agentga murojaat qildi. "Xovard, Egoni kameraga olib boring. Bu orada men nimani ko'raman... "U hukmini tugatmadi va shoshilinch ravishda "ma'muriyat" deb belgilangan eshikdan g'oyib bo'ldi.
  
  
  Ularning hech biri mening politsiya kuchim tomonidan ishlamaydi. Luger allaqachon nuni shunchalik chalkashtirib yuborganki, ular hatto boshqa qarashga ham qiynalishmagan. Bilagimga kiyadigan stiletto topilmadi. Ammo bu juda zarur bo'lmaguncha, men boshqa muammo tug'dirishni xohlamadim. Mening o'g'irlash hikoyasidagi rolim haqidagi xabar hali bu amaldorlarga etib bormagan, ammo yuqori darajada bu ma'lum bo'lar edi. U Xovardga ergashib, binoning podvalidagi katta kameraga bordi.
  
  
  Hujayra oval shaklga ega bo'lib, ikkita devorda bir-biriga qaragan skameykalar mavjud edi. Skameykalardan birida semiz odam, ehtimol amerikalik tadbirkor o'tirardi. U charchagan edi va uning bitta qora ko'zi bor edi, u mavimsi va mavimsi edi. U o'zi bilan boshqa mahbus, qora tanli odam o'rtasida iloji boricha ko'proq masofani saqladi. Xovard ketgach, negr o'rnidan turdi va xirilladi va Stal atrofimda yurishga harakat qildi. Uni, unga yuzlandi.
  
  
  "Hali ham turing", dedi u.
  
  
  U atrofimdan o'tmoqchi bo'ldi, lekin men u mendan oldinda ekanligiga ishonch hosil qildim. Ego ogohlantirmasdan, musht meni belimga tutdi.
  
  
  Ego uni bilagidan ushlab, ag'darib tashladi va uni erga yiqitdi. U mamnun ko'rinardi, go'yo bu o'zi xohlagan narsa edi. U oyoqlariga sakrab, yana hujum qila boshladi, lekin u ushlab turgan stilettoni ko'rib, rejalaridan voz kechdi, yelka qisdi va sotdi. Menda u oddiy janjalchi emas degan taassurot paydo bo'ldi, lekin emuga kameradoshlarini qo'rqitish va ihni so'roq paytida politsiyaga aytgan hamma narsani tan olishga majbur qilish uchun pul to'lashdi. U raqamli kameralarda uxlamoqchi edi, lekin endi u o'rnidan turib, negrga qarash yaxshiroq deb qaror qildi. Biroq, keyingi yarim soat davomida u boshqa hech narsa qilmadi.
  
  
  Keyin Xovard yana paydo bo'ldi, eshikni ochdi va meni ishora qildi. Mast amerikalik yugurishga urindi, lekin katta qora Egoni ushlab, uni yiqitdi. Uning undan charchagan va qo'lini Egoning bo'yniga urgan. U erga qulab tushdi va men u biroz uxlaydi deb gumon qildim.
  
  
  "Egoni boshqa joyga qo'ying", dedi Xoui unga. "Yoki men konsulimiz bilan gaplashaman."Qanday bo'lmasin, u Flemingni bu cho'chqaxona abadiy tozalanishi haqida ogohlantirmoqchi edi. Xovardga u mening buyrug'imga amal qilishdan tortinmagani, behush odamni koridorga sudrab olib chiqib, Egoni o'sha erda qoldirgani oqilona tuyuldi.
  
  
  Tara Soyer barda o'tirgan edi. U mening Lyugerimni ushlab turardi va men bir lahzaga u menga yordam berish uchun aqldan ozgan deb o'yladim. U juda sarguzashtli edi. Ammo keyin u Nah ortidagi uch politsiyachining yuzlarida asabiy ifodalarni ko'rdi. Meni so'roq qilgan yigit terlab ketdi.
  
  
  "Sizning hibsga olish xato edi, Janob Karter. Tushunmovchilik uchun uzr so'rayman."U menga chamadonimni berdi.
  
  
  Tara menga Luger xizmat. Ego uning elka g'ilofida qo'ydi, va birga, biz eshikni chiqib ketdi, ikki xodimlari tomonidan ochildi qaysi. Endi men kameraning bitta afzalligi borligini payqadim: u tashqaridagi kabi issiq emas edi. Hatto fevral oyida ham issiqlik yulka toshlaridan ko'tarilib, uylarning devorlaridan aks etdi. U Taraga savol bilan qaradi. U hali ham g'azablanganday tuyuldi.
  
  
  "Qanday kulgili manzara. Uning, Flemingga ochiqchasiga bordi; Egoning birinchi rasmiy harakati sizning ozod qilinishingizga buyurtma berish va istalgan joyda, istalgan vaqtda qurol olib yurishga ruxsat berish edi. Va bugun kechqurun u Favqulodda sessiyada parlamentga murojaat qiladi. U bizga jamoat galereyasiga chiptalar berdi, u sizning ego chiqishlarini eshitishingizni xohlaydi. 2: 30 da. Shunday qilib, biz hali ham tushlik va ichimliklar uchun vaqtimiz bor."
  
  
  'Bu hammasimi?- faqat undan so'radi.
  
  
  U mening qo'limni ushladi. "Bajarish oldin, uchun. Men sizga shoshilishni xohlamayman, Nik. Bundan tashqari, u juda och.
  
  
  Taksi topolmadim. Ko'chalar raqsga tushadigan, qo'shiq aytadigan va quvnoq odamlar bilan to'lgan edi. Ular kechqurun nishonlanishini kutishni xohlamadilar. Olomonni yorib o'tishga harakat qilib, biz sayyohlarga Singapur atrofida olib kelingan suvenirlarni taqdim etgan "mahalliy bozor rastalari" mimmosidan o'tdik.
  
  
  Bozor va mehmonxona o'rtasida bir qator biznes binolari, shuningdek, to'g'ridan-to'g'ri mehmonxonaning asosiy kirish qismiga olib boradigan keng yo'l bor edi. Lobbi juda katta edi, do'konlarning katta derazalari bilan o'ralgan va o'ng tomonda kazinoga kirish joyi bor edi. U old stol tomon boshladi, lekin Tara sumkasidan kalitni ovladi. U allaqachon men uchun xonani bron qilgan. Biz sayyohlar olomonidan liftga yo'l oldik va yuqori qavatga chiqdik.
  
  
  Tara menga xonamni, Ko'rfaz ko'rinishidagi ulkan kvartirani ko'rsatdi. U palma daraxtlari maysazoriga, oq plyajga va porloq yashil suvni qoplagan yelkanli yaxtalarga qaradi. Pul. Hamma joyda juda ko'p pul bor edi. Tungi parvozdan va raqamli kameralarga duch kelganidan so'ng, u hatto qimmatbaho mebellarga o'tirish uchun o'zini juda iflos his qildi. U yotoqxonadan o'tib, hammomga kirdi. Dush ikki kishiga etarlicha katta edi. Tara uni chaqirdi. "Boshqasini yuvishimiz uchun toza kiyim olib keling."
  
  
  "Oh, yo'q", dedi u kulib. "Och qoringa emas. Mening xonam qo'shni, men u erda yuvinaman."
  
  
  Xo'sh, kamida men harakat. U birlashtiruvchi eshik ochilib yopilganini eshitdi, telefonga ikkita ichimlik buyurdi, kiyimlarini changlatdi va dushni yoqdi. U butun vujudim qizarib ketguncha tinchlantiruvchi issiq suvni ustimdan oqishiga ruxsat berdi, keyin sovuq suvga o'tdi. Shunday qilib, hatto tonozsiz ham, men o'zimni har doim yangi odam kabi his qilaman.
  
  
  Tara kelganida, uning ajoyib ko'k ko'zlariga mos keladigan past ko'ylak kiyib, o'z kiyimida edi. U bilan salomlashganda, ular ichimliklar olib kelishdi.
  
  
  Ular Martinika mushtini baland, sovutilgan stakanga olib kelishdi, lekin u tugagach, u hali ham fikrini o'zgartirmagan edi, shuning uchun biz liftga tushdik. Mehmonxonaning to'rtta restorani atrofida Tara ikkinchi qavatda birini tanladi. Biz nur soyabon ostida bir stol ustiga, bu o'yinni o'ynagan, va u sariyog ' va limon sharbati bilan xizmat mashhur lobster bor edi, deb aytgan edi.
  
  
  Men ruslar ularning keyingi harakat qilganingizda oldinda nima hayron bo'ldi. Bu ih ning Flemingni o'ldirishga urinishi bilan barbod bo'ldi va Egoni Kuba qamoqxonasida chirishga qoldirdi, shuning uchun endi ular butunlay yangi dastur ishlab chiqishlari kerak edi.
  
  
  Ammo ih uning harakatini qaytarishini kutayotganda ochlikdan foyda yo'q edi. Biz ta'limimizni yoqtirdik, keyin Flemingning nutqi uchun hukumat binosiga qo'l qovushtirib yurdik.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 4
  
  
  
  
  -
  
  
  Biz bu erga ancha keyin kelmasligimiz kerak edi. Bizning ajratilgan o'rindiqlarimizdan tashqari barcha o'rindiqlar allaqachon olingan va umumiy galereya gavjum zalning jaziramasidan nafas oldi. Randolf Fleming bir tomondan platformada, qonun chiqaruvchi organ rahbari va boshqa tomondan Karib Jeromning bo'sh stul o'rtasida o'tirdi. Polkovnik mikrofon orqasida turib, ochilish nutqini aytdi.
  
  
  U tugatgandan so'ng va Fleming o'rnidan turganda, devorlar gulduros qarsaklar bilan qulab tushdi. Uniki ham tarsaki tushirdi va tara hayajon bilan ko'zlari namlanib silkitdi.
  
  
  Fleming ikkala qo'lini ko'tarib, butunlay o'lish uchun qarsaklar susayguncha o'n besh daqiqa kutdi. Etarlicha jim bo'lganida, karnaylar atrofida ego-iliq ovoz eshitildi. U xursand va uy bo'lishi uchun baxtli edi,va odamlar yana bir bor katta mamlakat ekanligini shukr, ego mamlakatni olib. U mazmunli ko'rinmaydigan dasturni taqdim etdi va bir yil ichida ommaviy saylovlarni va'da qildi, shunda u faqat bir yilga harbiy farmon chiqaradi. U bir soat gapirdi va bu u eshitgan eng yaxshi siyosiy nutqlardan biri edi.
  
  
  Yana bir daqiqa qarsak chaldi va askarlar kordoni Flemingning olomon quchog'iga kirishiga to'sqinlik qildi. Uch kishi qo'riqchilar hamrohligida binoni yon eshikdan tark etishdi. Hozirgacha harbiylar Soyer bilan kelishuvga amal qilishgan. Va menimcha, yangi prezidentning mashhurligini hisobga olsak, ular boshqacha yo'l tutolmas edilar. Tara va men chiqishdagi vahima biroz susayishini kutdik. Taraning ko'zlarida uchqunlar porladi. "Bu haqda nima deb o'ylaysiz, Nik? Fleming nima qilganini bilasizmi? General Hammondning oilasi hali ham saroyda yashaydi va Fleming ularga vaqt ajratib, boshqa narsani qidirishni aytdi. U mehmonxonada uzoq vaqt qoladi va biznikidan pastda butun qavat bor."
  
  
  Kimdir mening ishimni osonlashtirmoqchi edi. Prezident saroyida Flemingga ergashish deyarli imkonsiz bo'lar edi, u erda menda hech narsa yo'q edi. Va bu voqea Egoni mening rasmiy faoliyat sohamga ochiqchasiga olib keldi. Keyin u meni urdi. "Siz buni tasodifan ego qilishga majburlamadingiz, shunday qildingizmi?"
  
  
  Uning tabassumi mening shubhalarimni tasdiqladi. "Qanday kichik fitna!
  
  
  "Sizning yordamingiz tufayli men endi uni diqqat bilan kuzata olaman."
  
  
  Odamlarning aksariyati chiqish orqali ketishdi, biz ham ketayotgan edik. Konteyner qo'limdan osilgan edi. "Va endi vazifa bajarildi ..."
  
  
  "Siz o'z imkoniyatlaringizni boy berdingiz, yosh xonim. Qarz bajarilmaydi. Mening kunim to'liq band. Men sizni mehmonxonangizga olib boraman, ovoz beraman va tamom. Bezoriga javob berishning eng yaxshi usuli-endi Tara oyga bir marta borishi uchun kurashish. Va men haqiqatan ham ko'p narsalarni qilishim kerak edi: mehmonxona menejeri bilan gaplashing, Flemingga tashrif buyuring va biroz uxlang. So'nggi o'ttiz olti soat davomida uxlay olmadim va ehtimol meni charchagan tun kutib turardi.
  
  
  U menga shubhali qaradi va liftda u bilan xayrlashayotganimda biroz chayqaldi. Yaxshi, men o'yladim. Menejer buni so'radi va Ego allaqachon qanotga joylashtirilganini payqadi. U mening ego holatida bo'lishimdan mamnun emas edi. Balki u buni qilgan xatolari tufayli deb o'ylagandir. U meni xavfsizlik boshlig'i Lyuis bilan tanishtirdi va keyin bizni imkon qadar tezroq ego ofisidan olib chiqdi.
  
  
  Lyuis ilgari qo'shma Shtatlardagi regbi jamoasida professional o'ynagan baland bo'yli qora tanli odam edi. U "express" uning ego chaqirdi qadar u menga qo'pol edi (matbuot vaqtda unga o'ylab bir laqabi) va ego eng yaxshi o'yinlari ba'zi haqida emu ning media hisobotlarni rad. Bu ego imtiyozini oshirdi va yanada do'stona harakat qildi. U menga prezidentni himoya qilish uchun ko'rgan maxsus choralari haqida gapirib berdi va meni o'z jamoasi bilan tanishtirish uchun Flemingning ofisiga olib bordi.
  
  
  Ularning to'rttasi bor edi, hammasi zalning burchagida yashiringan amerikalik negrlar. Lyuis nafasi ostida la'natladi va armiya zobitlarining takabburligidan norozi bo'ldi. Shunday bo'lsa-da, u har doim hammani chetga surib qo'yishi mumkin deb o'ylardi. Ego leytenant va ikki askar Ego odamlarini yuborganidan keyin Fleming eshigidagi qorovulxonada saf tortilganidan g'azablandi. Bundan tashqari, ular xona bo'ylab bir-birlariga pichirlayotgan yana ikkita erkakni yuborishdi: semiz, kalta, semiz italyan-amerikaliklar. Shunday qilib, mafiya Flemingni va u bilan birga ularning kazinodagi manfaatlarini ham himoya qildi.
  
  
  Meni mehmonxona atrofidagi odamlar, keyin Flemingning kvartirasi oldida turgan uchta askar bilan tanishtirishdi. Leytenant undan prezident qaytib keldimi, deb so'radi. U menga emu nomaqbul taklif qilayotgandek qaradi. Lyuis men Soyerning shaxsiy xavfsizlik tafsiloti ekanligimni va ular men bilan yaxshiroq ishlashlari mumkinligini aytdi. Leytenant hali ham meni payqamadi; u shunchaki o'girilib eshikni taqillatdi. Ego boshqa tomondan tansoqchi tomonidan ochildi. Fleming meni xonadagi boshqalarning hujum mahoratining yuqori qismida ko'rdi va meni chaqirdi.
  
  
  Xona ble yalaymiz k matematika maxsus kishilar kabi bo'lishi uchun muhtojlik hukumat amaldorlari har xil bilan to'lgan edi. Polkovnik Jerom boshqalardan ko'ra yaxshiroq ish qildi. U Flemingga minnatdorchilik bildirish va Egoni nutqi bilan tabriklash uchun uzoq qolmadi. U o'z hukumatining tashkilotiga oshiq edi, lekin u mening farovonligim bilan qiziqdi. U orolda boshqa muammolarga duch kelmasligimga umid qildi. Ego unga minnatdorchilik bildirdi va ketdi.
  
  
  Qabulxonada Lyuis mendan uni boshqa qavatda xavfsiz saqlay olamanmi, deb so'radi. Biz bir qavatdan pastga tushdik va hamma joyda askarlar, shaxsiy tansoqchilar va mafiyani ko'rdik. Prezident Randolf Fleming yaxshi himoyalangan.
  
  
  Lyuis unga minnatdorchilik bildirdi, o'zini oqladi va xonasiga ketdi. Uning uchun qoldirgan kichik tuzoqlari ta'sir qilmadi. Hech kim mening xonamni qidirishdan bezovta qilmadi. U Grand Laklerning qo'shinlarning ishonchsizligi haqidagi ma'lumotlari ortiqcha ishlagan askarning shubhasidan kelib chiqqanmi, deb hayron bo'ldi. U shtab-kvartirada unga qo'ng'iroq qildi va XOKning ovozi telefon orqali kelishini kutdi.
  
  
  U baland ohangda nima uchun u qo'nganidan keyin avval ro'yxatdan o'tmaganligini so'radi. U Emuga Luger voqeasi haqida aytganda, mijozlarga haddan tashqari xizmat ko'rsatish tufayli safrosini chiqarib yubordi va g'azabini etarlicha chiqargach, Emuga voqealar haqida qisqacha ma'lumot berdi.
  
  
  "Ishonchim komilki, samolyotni o'g'irlash ruslar tomonidan tashkil etilgan", dedim men. "Ammo bu zulmatda amalga oshiriladi. Styuardessa uning ishlatilishini bilmas edi. Men uni juda aqlli deb o'ylamagan edim, yoki hech bo'lmaganda u vahimaga tushdi. Nah uchun biror narsa qiling."U eslatma yozayotganda pauza bor edi, keyin so'radi:" Fleming, u bortda bo'lganida bunga shubha qilmadimi? U ahmoq emas.
  
  
  "Menimcha, u nima uchun bu erda ekanligini tushunmaydi. Har holda, orolda hammasi yaxshi. Odamlar yangi prezident Xudo kabi harakat qilishadi."
  
  
  'Ajoyib. Qiziq, do'stlarimiz bunga qanday munosabatda bo'lishadi. Har holda, ko'zingizni oching."
  
  
  Men telefon bilan xayrlashdim, uni qo'ydim va ular meni xonamga olib kelgan stakan viski oldiga bordim. Men xo'jayinimga tost qildim, old stolga qo'ng'iroq qildim va beshda uyg'onishni xohlaganimni aytdim va karavotimga tushdim.
  
  
  Soat beshda telefonim jiringlaganda yuzimda tabassum paydo bo'ldi. U keng esnadi va tarani chaqirdi. Biz barda soat 5: 30 da uchrashdik va bundan oldin uning paromi dushda tetiklashdi. Bu jahannam ta'tilidek tuyuldi. Barga kelganimda, u allaqachon u erda edi, uning oldida sovutilgan ko'zoynakdagi ikkita martini. Bardagi barcha erkaklar uni ko'zlari bilan echintirishdi. Fantastik! U jozibali burgutning kayfiyatida edi va uning kayfiyati yaxshi edi. U Sturt ko'rfazining narigi tomonida, portga qaragan teras bilan yaxshi restoranni bilar edi. Biz akula fin sho'rvasidan boshladik, lekin men yana nima qilishimni eslab qolish uchun Tara bilan juda band edim.
  
  
  Qorong'ilikdan keyin yoqilgan chiroqlar plyaj atrofida yaltiroq kumush marjonlarni hosil qildi. Bannerdan bayram tovushlari yangradi. "Keling, qo'shilamiz", deb taklif qildim.
  
  
  Bozorda festival orkestr tomonidan ko'paytirildi. Orolliklar mast edi, sayyohlar mahalliy tadbirlardan zavqlanishdi, bolalar esa charchashdi. Biz mehmonxonaga qaytishda doimo raqsga tushdik. Yuqori qavatdagi qo'riqchilar almashtirildi, ammo mening maxsus ID kartam sizga tezda o'tishga imkon beradi. Bizga hech narsa demasdan, Tara xonamning eshigi oldida to'xtadi. Uni ego ochdi, u uni ushlab turdi, chunki u odatda xakerlik alomatlarini so'radi, lekin hech narsa topmadi. Tara balet terliklarini tepdi va oyoq barmoqlari bilan devordan chuqur qoziqda o'ynadi, otasi esa bizga iliq viski quydi. U buni tatib ko'rdi, boshini orqaga burdi va stakanni asta tomog'iga quydi.
  
  
  "Endi, - dedi u bo'g'iq ovozda, - men sizning birga dush qabul qilish taklifingizni qabul qilaman."
  
  
  Siz Grand LaClare-da ushbu takliflarning ko'pini olmaysiz, shuning uchun ulardan foydalanish har doim oqilona. Biz echinish uchun yotoqxonaga bordik va Tara tanlovda g'olib chiqdi, chunki Nahning kiyimi ostida hech narsa yo'q edi. Nah uzun, ingichka, to'la, silliq tanaga ega edi.
  
  
  U mening oldimda dush tomon yurdi, jo'mrakni to'liq, biroz iliqroq qilib, dushga kirdi. Xona taxminan ikki metrdan ikki metrgacha edi. Biz u erda vals qila olardik. Salom, sochlari ho'l bo'lib ketganiga ahamiyat bermadi, u mening oldimda turdi, keyin uning tanasini ho'llashi uchun orqaga qadam tashladi. Uni ko'piklay boshladi. Yuz, tomoq, torso va oyoqlarni ko'ring.
  
  
  U silliq bo'lganida, ee uni ushlab, menga bosdi. Biz sovunni yuvish uchun orqaga burildik va u lablarini lablariga bosdi. Biz uzoq va ehtiros bilan o'pdik va u uning xohishidan titrayotganini sezdi.
  
  
  Uni ee olib ketdi va yotoqxonaga ketayotib, u hammom sochiqni ushlab, Tara atrofiga o'rab, karavotga qo'ydi. U uni artdi, keyin sochiqni yirtib tashladi. U tezda quritilganda, hamma narsa tayyor edi. U meni qabul qilish uchun orqasini egib, bir tez harakat bilan nah ga kirdi. U hayoliy edi, nima istayotganimni aniq bilardi va men bilan muammosiz harakat qildi. Qancha vaqt ketganini eslay olmayman, lekin tugatganimizdan so'ng deyarli uxlab qoldim. Men undan butunlay charchadim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 5
  
  
  
  
  
  
  
  Restoranda nonushta qildik. Tara ba'zi tropik meva oldi, uning ikki o'nlab istiridye. Ih kelishidan oldin Tara yotoqdan sakrab tushdi va o'z kvartirasida kiyindi. Menda to'liq dam olish kuni bor edi. U dushda bo'lganida, oqayotgan suv ovozi ustida telefon jiringladi. Men uni e'tiborsizlik urindi, lekin liniyasi boshqa uchida odam muntazam edi. U xok haqidagi OAV xabarlarini rad etdi. Men uni oqishiga ruxsat berdim va orqada tomchilar izini qoldirib, telefon orqasidan yugurdim.
  
  
  Chiziqning boshqa uchidagi pichirlash fitna edi. "Xayrli tong, Janob Karter. Bu Karib Jerom. Siz bilan bir necha daqiqa gaplasha olamanmi?"
  
  
  Menga Jerom haqida ogohlantirildi. Bolta rasmiylari uni orolda rus agenti bo'lishi mumkin deb o'ylashdi. Lekin, ehtimol, bu shunchaki xushmuomalalik qo'ng'irog'i edi. Har holda, bu imkon qadar neytral bo'ladi. "Menga kiyinish uchun o'n daqiqa vaqt bering", dedim.
  
  
  Men xona xizmatiga qo'ng'iroq qildim, issiq qahva va qo'shimcha chashka buyurtma qildim, quritdim, balet shippaklarini kiydim va qahva va polkovnik kelganida yelkamni yashirish uchun toza kiyim va ko'ylagi almashtirdim. Ayni paytda, men XOKning Jerom haqida aytganlarini ko'rib chiqdim.
  
  
  Jerom oroldan bo'lmasa ham, taniqli oilaning o'ttiz olti yoshli a'zosi edi. U Oksfordda o'qigan va Sandxurst harbiy Akademiyasida maxsus kursda o'qigan. Shundan so'ng u advokat sifatida nom qozondi. Randolf Fleming birinchi marta prezident etib saylanganda va ingliz qo'shinlari Orolni tark etganda, parlament orolga o'z armiyasi kerakligini his qildi. Fleming yangi armiya politsiyasi boshlig'ini tayinladi. Jerom shtab boshlig'i lavozimiga ko'tarildi. Xok: "polkovnik, siz bizni hayron qoldirdingiz. Markaziy razvedka boshqarmasi ma'lumotlariga ko'ra, u siyosiy shuhratparast edi va Hammond vafotidan keyin hokimiyatni qo'lga olishni xohladi. Buning o'rniga, u darhol Flemingni qaytaradi."
  
  
  XOKning fikrlash mashinasi asosan mumkin bo'lgan ego motivlari bilan band edi. Nega hokimiyatni qo'lga olish imkoniga ega bo'lgan shuhratparast odam ilgari ag'darishga yordam bergan siyosiy raqibiga xat yubordi? Bizning mutaxassislarimiz Jerom o'zining mashhur emasligini anglash uchun etarlicha aqlli edi, deb hisoblashadi. U parlament uni hech qachon qo'llab-quvvatlamasligini bilar edi. Ammo Agar u Flemingni prezident etib tayinlasa, u taxt ortida kuchli odamga aylanishi mumkin.
  
  
  Xok undan Jerom Mistletoda mening haqiqiy shaxsim haqida tasavvur bormi, deb so'radi. Ammo u bilganidek, u Tomas Soyerning vakilidan boshqa narsa emas edi.
  
  
  Polkovnik ofitsiant oldidagi xonalardan chiqdi va biz yolg'iz qolgunimizcha ochiq turdi, hatto jilmaymadi. Faqat Egoning qora ko'zlari qimirladi. Ular xohlashdi. Ular katta karavotga, poldagi adyolga, stol ustidagi viski va ko'zoynaklarga qarashdi. U Emu bir chashka qahva quyib sifatida u uzoq lahza meni o'rganib. Qora, shakar yo'q. Hali ham tabassum yo'q. Men uni diqqat bilan o'ynashga qaror qildim. Ofitsiantning orqasida eshik yopildi. Jerom chuqur stulga cho'kdi va qahvasini ho'pladi.
  
  
  "Siz yaxshi joylashdingiz", - xirillagan ovoz hissiyotsiz yangradi. Savolning orqasida tirnoqli vint bor edi. Men bu haqda tezroq o'ylashim kerak edi. Bu suite, VIP edi. Bu erda qo'riqchi sifatida nima qilishim kerak edi? U qimmatbaho mebellarga haddan tashqari hayrat va hasad bilan qaradi va qisqa kulib yubordi.
  
  
  "Bu erda siz eng yaxshi pozitsiyalarda bo'lish qanchalik qiyinligini ko'rishingiz mumkin. Men uni hidlay olaman, chunki mehmonxona to'la. Tez orada meni podvalga ko'chirishadi. Bu mavsumda hamma narsani to'ldirish kerak va polkovnik buni biladi. Grand LaClare kabi mamlakatlarda buzoqlar mehmon kitoblarini politsiyaga topshirishlari kerak.
  
  
  'Siz uchun juda yomon. U menga savol bilan qarab turdi. Keyin u qoshlarini ko'tarib, mavzuni tashladi. "Uning mehmonxonasi ushbu imkoniyatdan foydalanib, samolyotdagi ishingiz uchun sizga minnatdorchilik bildiradi. Prezident Fleming va men sizni samolyotda bo'lganimizdan juda baxtiyormiz. Va qurollangan ."Qovog'ini burishtirdi. "Dellning o'zida sizning yashirin qurolingiz borligi ma'lum bo'lganmi?"
  
  
  U miltillamadi. U emuga jilmayib qo'ydi, xuddi matematik mutaxassis kabi yana bir sirni berdi. "Ish beruvchim o'z qurollarim bilan ishlashdan zavqlanishimni biladi. Ma'lumki, u qandaydir ta'sirga ega ."
  
  
  Yaxshi yaxshi. Endi u birinchi marta mening alohida imtiyozim haqida o'ylab jilmayib qo'ydi. "Men yana juda xursandman. Agar siz to'g'ri javob bermasangiz, Prezident Fleming allaqachon o'lgan yoki noto'g'ri qo'llarda bo'lar edi. Tez javob berish uchun siz juda tajribali xavfsizlik xodimi bo'lishingiz kerak."Bir ikki pastki haqida yana bir Parma. Unga shunchaki mehmonxona qo'riqchisidan boshqa nima bor edi? Uniki ehtiyotkor bo'lib qoldi.
  
  
  "Men Miss Soyerga hamroh bo'ldim. U jarohat olishi yoki o'ldirilishi mumkin va kimdir menga qurol ko'rsatganda mening reflekslarim boshlanadi.
  
  
  'O? Xo'sh, bu haqiqatan ham ajablanib bo'ldimi? Prezident Stal nishon bo'lganini bilarmidingiz? Ammo keyin, albatta, sizning o'rningizda, ular Egoni o'g'irlab, Kubaga olib ketmoqchi ekanliklarini bilmas edingiz."
  
  
  Uning savoli ishonarli emas edi. - "Bu nima p/?""Bu parvoz xodimi tan oldi?"
  
  
  Egoning ko'zlari, uning xirillagan ovozi ifodasiz edi. "Biz boshqa manbadan ma'lumot oldik. Qiz uni so'roq qilishdan oldin qochib ketdi.
  
  
  U edi qamoqda orqali qochib? U yana uning hayratlanarli ko'rinishi haqida o'yladi. U haqiqatan ham meni aldash uchun etarlicha yaxshi agent bo'lishi mumkinmi? Jerom mening fikrlarimni taxmin qildi. "Uning aybsizligi ayol qo'riqchini yo'ldan ozdirdi. U karate harakatidan foydalangan, kiyimlarini o'g'irlagan va shunchaki ketgan."
  
  
  "Ammo u qaerga ketishi mumkin edi?"
  
  
  Bezovta yelka qisish. "Bu hashamatli kruiz kemalari bu erga keladi va ketadi. O'ylaymanki, u bu qayiqlardan biriga chiqish uchun etarlicha aqlli.
  
  
  Ishonish qiyin bo'ldi. Ammo u hech qachon styuardessa samolyot bortida ikkita revolverni olib o'tishi mumkinligiga ishonmagan. Polkovnik bu masalani chetga surib, stulga suyandi. 'Bu muhim emas. Rahmat, prezident xavfsiz keldi. Harbiylar, agar ular emuni to'liq qo'llab-quvvatlasalar, yaxshiroq bo'lishlariga aminlar, shuning uchun bu muammolar barchani mamnun qilish uchun hal qilindi."U qahvasini tugatdi va o'rnidan turdi. "Agar men sizga biron bir narsada yordam bera olsam, meni saroyda topasiz."
  
  
  Men uning qo'lini silkitib, uni qo'yib yubordim. U men haqimda tan olganidan ko'ra ko'proq bilardi. Abituriyentlarning egosidan armiya jim turishi aniq edi. Faqatgina o'g'irlash hodisasi uchun minnatdor bo'lish Jeromni shunchaki mehmonxona qo'riqchisiga siyosiy bayonotlar berishga majbur qilmagan bo'lar edi. Men u menga endi u bilan qo'sh rolimni o'ynashim shart emasligini bildirmoqchi bo'lgan deb gumon qildim.
  
  
  U mehmonxonadan chiqib ketganini, keyin xonalardan chiqib ketganini anglaguncha bir oz kutdi. Yuqori qavatda endi askarlar yo'q edi. Lyuisning odamlari ham g'oyib bo'lishdi. Faqat u hali ham mafiyaga to'la edi.
  
  
  U Flemingning pastdagi kvartirasiga tushdi. Faqat sindikat odamlari bor edi. Menga Fleming hali ham uxlab yotganini aytishdi. Men uning ostidagi polda xuddi shu rasmni topdim. G'alati! Men Casino, bir ko'z tashlang deb o'yladim. Men uning javoblarini istardim va ehtimol ularni o'sha erda topishim mumkin.
  
  
  Ruletka, qimor va poker stollari divan atrofida to'rtburchaklar hosil qilib, Baxmal bilan o'ralgan zanjirlar bilan o'ralgan. Hech kim croupiers va kassalar tashqari bu erda ruxsat etilgan. Stollar sayyohlar bilan gavjum edi. Ko'rish uchun derazalar, vaqtni ko'rsatadigan soat yo'q edi. Faqat tangalarning chayqalishi, chiplarning siqilishi, hayajonli qichqiriqlar va la'natlar. Bu mening o'yinim emas. Men har kuni ertalab u bilan pul tikaman: kechasi sog ' - salomat yotishga qaytaman. Men olomon orqali yo'limni surish uchun harakat sifatida, men jackpot g'olibi uchun fillar bir poda kabi sarlavha xursand olomon tomonidan yarim jostled edi. Mashinaning jiringlashidan tashqari, u birdan yuqori qavatdagi xonamda jiringlagani eshitildi. Sababi o'n fut narida edi, lablari norozi bo'lib burishdi, barcha hayajonni ko'rib qoshlari ko'tarildi.
  
  
  U mayoq kabi miltilladi. Uzoq qizil sochlar va barcha kerakli joylarda bo'rtib chiqqan shim kostyum.
  
  
  Men uning fillar podasidan o'tishini kutayotganimda, uning burilib, kassa yonidagi yashirin metall toymasin eshikdan g'oyib bo'lganini ko'rdim. U o'sha joyga bordi. Bu mening tashrifimni yanada dolzarb qildi.
  
  
  Baxtli yigit mendan oldin kassaga keldi. Kler chiplarni olib, odamga pul to'lashini kutmoqda. Baxtli g'olib ketgach, xizmatkor mening bo'sh qo'llarimga qaradi va zerikkan ohangda dedi: "men siz uchun nima qila olaman, boshqa?"
  
  
  Kimdir meni do'st deb atasa, men bundan nafratlanaman va men bu odamni hayotimda hech qachon ko'rmaganman. Menga Chip Kappola kerak. Men u bilan gaplashmoqchiman."
  
  
  Noxush yuz yanada yoqimsiz bo'lib qoldi. - Men bu haqda hech eshitmaganman.'
  
  
  Men peshtaxta ustiga mening yangi ID karta qo'yish. Nen, Soyer mehmonxonasida yangi xavfsizlik boshlig'i ekanligini aytdi. Bu odam menga qaradi. "Nega oldin buni menga aytmadingiz?"
  
  
  "Siz buni so'ramadingiz. Janob Soyer ego mehmonlarini ego xodimlariga xushmuomala bo'lishlarini kutmoqda. Ismingiz nima?"'
  
  
  U buni kutmagan edi va emga bu yoqmadi. U ularning atrofida edi, u endi qichqirolmasa, darhol qichqiradi. "Toni Rikko". Bu g'o'ldirashdan boshqa narsa emas edi.
  
  
  "Siz bitta ogohlantirish oldingiz. Har doim bizga ishonmang, bir soniya! Shikoyatingizni eshitishimga yo'l qo'ymang. Endi Kappola qayerda?
  
  
  "Bu eshik orqali."U malla g'oyib bo'lgan tomonga ishora qildi. U peshtaxta ostidagi tugmani bosdi va qalin metall eshik ochildi. Uning qobig'i, ko'r dovon orqali. Bu erdagi bino seyfga o'xshardi, shuningdek, seyf bo'lib xizmat qildi. Uzun bo'yli qora tanli odam qandaydir boshqaruv paneli bilan yarim to'ldirilgan stolda o'tirdi. U xaki formasini nishonsiz kiygan va mehmonxona politsiyasi xodimiga o'tishi mumkin edi. U kassir kabi do'stona edi. U kelganida, uning sovuq, kam ko'zlari menga qaradi.
  
  
  "Menga Kappola kerak", dedim ID kartamni ko'rsatib.
  
  
  U o'rnatilgan mikrofonga suyanib, chuqur xirillab dedi: "Karter bu erda. Yangi xavfsizlik xodimi.
  
  
  Revmatizm interkomda yangradi. "Egoni yuboring."
  
  
  U tugmachani bosdi va og'ir metall panel yana jimgina ochildi. Uning orqasida yalang'och sariq devorlari bo'lgan katta xona, bo'sh stul, bir nechta bo'sh stullar va qizil sochli o'tirgan divandan chuqur xona bor edi. Uning lablari orasidagi sigaret yarim yopiq ko'zlari orasidan yupqa ko'k tutun chiqardi. U menga xuddi eski tanishimdek qaradi.
  
  
  Chip Kappola o'zidan o'ttiz yosh yoshroq ko'rinishni istagan odamning timsoli edi. Egoning oq ipak kostyum ko'ylagi tokchada nola qilib osilgan edi. Egoning yengida to'q qizil monogrammali och binafsha ko'ylak kulrang xonadagi yagona yorqin joy edi. Egoning ovozi xuddi rangsiz edi. "Bu yil g'ozlar janubga uchib ketishdi."
  
  
  "Ular Mayamida qolishmadi", dedim men.
  
  
  Bu ahmoqona kod so'zlari bilan kim kelganini bilmayman. Ular ko'zga tashlanmaydigan bo'lib tuyulishi kerak, lekin ayni paytda ular tasodifan aytiladigan narsa bo'lmasligi kerak. Kappola menga beparvo ko'rinish berdi.
  
  
  Nik Karter, a? Killmaster? Siz men bilgan qotillarga o'xshamaysiz. Lekin xonimlar oldida sizni haqorat qilishimga yo'l qo'ymang."U Mallaga ishora qildi. Mitzi Gardner. Ehtimol siz u haqida eshitgansiz.
  
  
  Men uni eshitdim. Ammo bu meni Mitziga xos qilib qo'ymadi. Etarlicha ahmoq emas. Mening ma'lumotlarimga ko'ra, u ko'p sonli mafiya rahbarlarining bekasi edi, ulardan to'rttasi allaqachon o'lgan edi. Ehtimol, u ular uchun kontrabanda bilan shug'ullanadi. Shveytsariya banklari uchun qulf va kalit ostida mafiya qo'g'irchoqlari. Endi u Qo'shma Shtatlarda qidirilayotgan yuqori martabali gangster Chip Kappolaga tegishli edi. Va bunday yigit endi bolta uchun ishladi.
  
  
  Kappola milliy xavfsizlikka qiziqmadi. Ego sadoqati yer osti xalqlari uchun eksklyuziv edi. Ammo bir narsa aniq edi: u kommunistlarning kazinoni egallashini istamadi, shuning uchun Randolf Flemingni qo'llab-quvvatlash Emuning foydasiga edi. Fleming egarda bo'lganida, Kappolaning Grand Laklaredagi biznesi umuman Hammond davrida bo'lgani kabi to'siqsiz davom etdi.
  
  
  Kappola stulga ishora qildi va u taklifni qabul qildi. "Fleming kelgan samolyotda bo'lganingizdan xursandman. Agar biz uni yo'qotsak, barchamiz o'z terimizni xavf ostiga qo'yamiz. Keyin biz kazinoimizni unutamiz va Soyer hamma narsani yo'qotadi."
  
  
  "Biz hali o'z egoimizni yo'qotmadik", dedi uning mafiozi OAV xabarlarini rad etdi. "U prezident va polkovnik Jerom bu yaxshi ekanini aytadi."
  
  
  Bu darhol sel. "Siz Jerom bilan gaplashdingizmi? Dedi emu, siz kimsiz? U g'azab bilan so'zlarni tupurdi.
  
  
  "Nega bunchalik g'azablanasiz?"
  
  
  "Siz emuga aytdingizmi?"
  
  
  'Albatta yo'q. Baribir unga qarshi nima bor?
  
  
  U qo'llarini stulga qo'ydi va oldinga egildi. "Carib Jerom Flemingni o'g'irlashni buyurdi."
  
  
  Uniki neytral bo'lib qoldi. "Bu fikr qaerdan paydo bo'ldi, Kapolla?"
  
  
  "Fikrmi? Biz bilamiz. Sizningcha, nima bo'layotganini faqat bolta biladimi? Kubada bir odam bor. U Kastro bilan shunday."U ikki barmog'ini bir-biriga bosdi. Jerom Flemingni butunlay olib tashlashni xohlaydi.
  
  
  Men ta'sirlanmadim. Gordeevning echkisi biz uchun qanday ma'lumotga ega bo'lmasin, u hech qachon biznikidan ustun bo'lolmaydi. Bundan tashqari, bu polkovnikning xatti-harakatlariga mos kelmadi. Fleming Qo'shma Shtatlarda edi. Jerom emni orqaga chaqirdi.
  
  
  Kappola jilmayib qo'ydi. 'Tinglang. Fleming materikda bo'lganida, Jerom hatto ruslar yordamida to'ntarishini ham tortib ololmadi. Amerikaliklar Flemingni narsalarni chalkashtirib yuborish uchun kerakli vaqtda yuborishadi. Va bu Jeromning oqimi bo'ladi. Ammo Kuba qamoqxonasidagi tomoshabinlarda Fleming bilan Jerom hokimiyatga kelganida Flemingni ozod qilaman deb jamoatchilikni aldashi mumkin. U muvaffaqiyatga erishadi va bu biz Flemingdan eshitadigan oxirgi narsa bo'ladi."
  
  
  Men har doim bema'nilikka o'xshamaydigan narsalarni tinglayman. Ammo men mafiozlarning qichqirig'idan hayratda qolishni istamayman. Agar bularning barchasi haqiqat bo'lsa ham, Jeromning qo'llari endi ochiq bog'langan edi. Buzz, uchta qisqa signal bor edi. Kappola sakrab turdi, yuzimdagi shubhani o'qidi va qizil sochli ayolga dedi:: "kel, dam ol. U ofisdan chiqishga shoshildi.
  
  
  Mitzi Gardner o'rnidan turdi va sumkasini yelkasiga osdi. U vaqtini oldi va menga baholovchi va biroz teasingly qaradi. "Kimdir kazinoda yurak xurujiga uchragan", dedi u qat'iy. "Vaqti-vaqti bilan katta g'olib yoki katta yutqazuvchi bor."Nahning ovozi biroz xirillagan edi. "Keling, sayrga boraylik, azizim."
  
  
  "Xavfsizlik boshlig'i bir ayol bilan yugurib ketdi? Agar siz Jerom Flemingni o'g'irlamoqchi deb o'ylasangiz, u o'g'irlamasligiga ishonch hosil qilganim ma'qul.
  
  
  U yelkalarini qisdi. "Casino odamlar hali ham bor. Fleming bugungi kunda mutlaqo xavfsizdir. U uxlayapti va Em bugun kechqurun mehmonxonani tark etishi shart emas. Bundan tashqari, sizga aytadigan va sizga ko'rsatadigan narsam bor."U qora piyodaga tanish dedi:" biz pastga tushamiz, Dyuk."
  
  
  U keng jilmayib qo'ydi. U uni mendan ming marta ko'proq sevardi. U endi bosgan tugma kazino kirish eshigi qarshisidagi liftni ochdi, bu bizni to'rtta mashinani sig'dira oladigan podval garajiga olib bordi. Volksvagen furgoni va och binafsha Kadillak bor edi. Ih ko'rinishini istamaydigan foydalanuvchilar uchun qulay. Men unga bu haqda bir narsa aytdim.
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Lift, shuningdek, chiplarning tomidagi kvartirasiga boradi. "Fleming hozir qayerda?"
  
  
  U Kadillak ruliga o'tirdi. Uning yonida uning yonida. Mehmonxonani aylanib chiqmagunimizcha erga yashiring", dedi u menga. Agar siz o'zingizni mehmonxona oldida ko'rsatsangiz, Jerom sizdan unga ergashishingizni so'raydi."
  
  
  Salom birga o'ynadi, Salom meni qo'rqitish kirgizib, Mitzi tugmasini bosib esa va eshak bosing amaldagi. Po'lat Lyuk ochildi. U dvigatelni o'chirdi va biz haydab ketdik. Tashqaridan kelgan zerikarli aks-sado menga katta garajdan o'tayotganimizni aytdi. Burchakni tog'ga aylantirganimizda shinalar g'ichirladi. U xiyobonga o'girildi va bir kilometrdan keyin meni yashiringan joyim atrofida qo'yib yubordi. kecha yahoo tartibsizliklari supurib tashlandi va ko'cha yana jim bo'ldi. Olomon yo'qoldi.
  
  
  "Jerom", dedim. "Agar Kappola haq bo'lsa, nega u Flemingni o'ldirmadi? Nega u o'z nafsini Kubaga yubordi?"
  
  
  U menga qaramadi. "Hech kim murdani xohlamaydi. Va tirik Fleming hali ham Rossiya bilan muzokaralar ob'ekti sifatida ishlatilishi mumkin ."
  
  
  'Ehtimol. U, shuningdek, Jerom nima uchun unga ergashishini xohlayotganiga hayron."
  
  
  U menga ajablanib qaradi. "U allaqachon sizning ustingizdan bir marta qoqilib ketgan. Qurol haqidagi bu shov-shuv, albatta, tasodif emas edi. U sizni bu erdan olib chiqishni xohlaydi. Fikringizni yoqish uchun haqiqatan ham necha marta boshlarni bosishingiz kerak? '
  
  
  U hammasini orqa yondirgichga qo'yishi kerak edi. Fleming Kappolaning pentxausida xavfsiz edi va endi men narsalarni o'ylab ko'rishga vaqtim bor edi. Men dam olayotganimda buni eng yaxshi qilaman. Shuning uchun men dam olishga qaror qildim.
  
  
  Biz mimmo bozori va saroydan o'tdik. Tepalikdan uzoqroqda u eski kunlarda qamoqxona bo'lib xizmat qilgan xaroba qal'ani ko'rdi. Bodrum siyosiy mahbuslarga to'la. Iflos joy. Eski shahar tepalik etagida qurilgan. Yo'l bor toraytirilgan. Mitzi mashinada manevr qilishni qiyinlashtirdi mimmo aravalari bolalar va oziq-ovqat olib yurgan ayollar bilan o'ynash. Bu erda siz orolning haqiqiy rangi va jozibasini topasiz. Biz hech qanday sayyohni ko'rmadik.
  
  
  Biz yaroqsiz holatda bo'lgan eski mehmonxonadan o'tdik. Bu gingerbreadga o'xshaydi. Maysazorlar o't bilan o'ralgan, deraza va derazalar kontrplak bilan o'ralgan. Yuz yil oldin bu hashamatli mehmonxona edi.
  
  
  "Men Poinciana harakat qilyapman," Mitzi dedi. "U qurilgan bo'lsa, bu Karib eng yaxshi mehmonxona edi. Endi bu termit jannatidir. Ba'zida ferretning egosidan shaharga yaqin bo'lish kerak bo'lganda u erda lager qiladigan tog ' aholisi hali ham foydalanadilar ."
  
  
  Qizdagi ba'zi narsalar noto'g'ri edi. U fohishaga o'xshamadi. Uning ovozida ta'lim va aql bor edi. Va oddiy pul kuryeri uchun uning fikri mafiyada katta farq qildi. Ular hatto salom mening haqiqiy kimligini aytdi. Bu meni qiziqtirdi. Men undan bu haqda so'radim. U Mona Liza tabassum bilan javob berdi.
  
  
  Chip kazinoni yo'qotishi mumkinligidan xavotirda bo'lganida, Deyvi unga qo'ng'iroq qilib, Egodan kunni tejash uchun sizni bu erga yuborishini so'radi."
  
  
  Deyvi? Deyvi Xok? Xok bu jo'janing buyrug'ini bajarganmi? Men beldan pastga urilganimni his qildim. Mitzi Gardner bolta agenti bo'lganmi? Xok yana o'z o'yinini o'ynab, yana o'zim uchun narsalarni tushunishga ruxsat berdimi? "Asalim, - dedim men, - men hazillarni juda yaxshi ko'raman, lekin siz kimsiz?"
  
  
  U revmatizmdagi tirnoqli savolimga javob berdi. "Sizga qanday shlyapa kiyishim kerak?"
  
  
  U nafasi ostida qasam ichdi. "Siz hammasini tashlab qo'yganingiz ma'qul."
  
  
  U ishonchini yo'qotmadi. - Siz omadlisiz. Vaqt deyarli bu erda."
  
  
  Endi biz zich o'rmon o'simliklari bo'lgan ochiq maydon bo'ylab ketayotgan edik. Keyin shakar qamish tekisliklari va kichik banan plantatsiyalari bor edi. U menga hududning o'zgaruvchan iqtisodiyoti haqida gapirib berdi. Banan shakar qamishidan ko'ra foydaliroq edi. Ular buni yashil oltin deb atashdi. Go'sht, chinnigullar, kurka va xushbo'y tonka loviya ham o'sishi uchun tobora jozibador bo'lib bormoqda. Uning so'zlariga ko'ra, Nahning orolning narigi tomonida o'zining kichik plantatsiyasi bor edi.
  
  
  Yo'l umuman to'g'ri emas edi. U bir muddat qirg'oq bo'ylab yurdi, keyin Orol markazidan tizma kabi cho'zilgan tog'larga yaqinlashdi. Biz plantatsiyalarni tark etganimizda, bu hudud g'arbiy tomonda botqoqqa aylandi, boshqa tomonda men daraxtlar va o'simliklar o'sgan chuqur kanyonlarni ko'rdim. Mitzi bir mamlakat yo'l ustiga avtomagistrali off og'ir mashina o'girdi, biz shahar tashqarisida o'n kilometr edi, yarim mil uchun uni ta'qib, lekin keyin bir Laguna to'xtadi.
  
  
  U dvigatelni o'chirdi, sandalini tepdi va eshikni ochdi. U manzarani tekshirish uchun bir zum o'tirdi. Taxminan bir mil uzoqlikdagi quyuq moviy suv uchun siz mehmonxonaning butun maydonini ko'rishingiz mumkin edi va u erdagi erlar keskin ko'tarildi va siz hali ham eski qal'aning izlarini ko'rishingiz mumkin edi.
  
  
  Va o'ng oldimda to'lovlari ko'rinishi ham yaxshi edi. Mitzi barcha kiyimlarini echib, & nbga yugurdi. U o'girilib, menga taklif bilan qo'l silkitdi. Lekin menga ikkinchi maslahat kerak emas edi. U tezda yechinib, uning orqasidan ergashdi.
  
  
  Ochiq havoda faqat engil mashg'ulot bor edi va suv deyarli iliq edi. Qiz tez va silliq harakat bilan suzdi va uni faqat qirg'oqdan uzoqda ushlab oldi. Uni turolmadim, lekin biz & nb edik. Uning terisi yumshoq his qildi. Men uni belidan pastga tushirmoqchi bo'ldim, lekin u o'zini orqaga tashladi va atrofimda kaptar qildi. U paydo bo'lganida, xo'rsinib, menga qaytib kelganida, atrofimizdagi hech kim tayyor emas edi. Chuqurlikda ushlab turadigan hech narsa yo'q, lekin bizga kerak emas edi. U ajoyib edi.
  
  
  U tugagach, u yuzaga chiqdi. Men uning oldiga suzdim va biz dam oldik. Uning xotirjam iliq uxlab & nb. Maqsadim tushib, iliq sho'r suvga botguncha buni sezmadim.
  
  
  Qiz ketdi. Men orqaga qaradim va u allaqachon plyajda ekanligini ko'rdim. Uning qornida, oq qumning jigarrang fonida. Uning mayoida bo'linishni ko'rmasligingizni payqadi. U plyajga suzib, uning yoniga tushdi va yana uxlab qoldi. Hozircha bu mening bo'g'iq ovozimni uzatishim emas. "Xayrli tong, Karter. Siz ittifoqchi bilan uchrashmoqchisiz.
  
  
  U ko'zlarini ochdi va g'arbda allaqachon quyosh botayotganini ko'rdi. Sohilda hech kim ko'rinmadi. Faqat bir nechta Qisqichbaqa va ko'p qum. Keyin u suv bo'ylab burunga ishora qildi. Suv ustida bizga nimadir yaqinlashdi, lekin bu qayiq emas edi.
  
  
  Bu inson qiyofasiga o'xshardi. U ko'zlarini pirpiratib, boshini chayqadi va yana qaradi. U hali ham o'sha erda edi. Uch yuz metr narida va bu erda turish mutlaqo mumkin emasligini payqagan joyda bir kishi chiqdi. U uzun bo'yli, ozg'in va fanat kabi tebranib turadigan uzun oq ko'ylak kiygan edi. U bizga ajoyib, ammo qat'iyatli yondashuv bilan murojaat qildi. Bu aql bovar qilmaydigan edi.
  
  
  Yonimdagi qiz o'rnidan turdi va qo'l silkitdi. U jimgina kiyingan. Men bu gallyutsinatsiya ekanligini bilardim. To'g'ri, suv sho'r va ta'mi siropga o'xshardi, lekin u uxlab qolganida deyarli cho'kib ketdi.
  
  
  Erkak yaqinlashayotgan edi. Qirg'oqdan taxminan o'n fut narida u xalatini oldi, sonlarigacha suvga sho'ng'idi va yana ko'tarilib, qirg'oqqa yaqinlashdi. Men uning bo'yi taxminan olti fut deb o'yladim. U qari, uzun soqolli va oq sochli edi. U ingichka, ammo simli edi.
  
  
  Uning qum ustida yalang'och o'tirib, qora ko'zlari va keng og'ziga tikilib, Mitzi Gardnerga jilmayib turardi. U yonimda o'tirgan edi va u qo'lini basketbolga etib borishi mumkin bo'lgan barmoqlari bilan, xuddi tuxum kabi muloyimlik bilan oldi. U emuga men tanimagan tilda bir necha so'z aytdi va ular kulishdi. U menga qaradi va dedi: "bu Nuh, Nik. U bu erda hamma eslay oladigan darajada uzoqroq edi. Shuningdek, u orolda kommunistik raketalarning raqibi."
  
  
  Uning o'rnidan turdi. U unga yana nima qila olardi?
  
  
  Nuh menga diqqat bilan qaradi, keyin qo'limni silkitdi. Meniki ego kaftiga butunlay g'oyib bo'ldi, lekin u halollik va ishonchni ilhomlantirish uchun mening Rivnenskaya qo'limni siqib qo'ydi. U uning tanasiga tegdi, iliq, ichida qon bor, tirik.
  
  
  "Men sizga juda qoyil qoldim, Janob Karter. Uning o'ziga xos Inglizcha talaffuzi va agar xohlasa uvillashi mumkin bo'lgan ovozi bor edi. "Mitzi menga aytdi sizning ishlaringiz bilan tanishing, bu mening sizga bo'lgan ishonchimni mustahkamladi."
  
  
  U yutib yubordi. "Menga ishonasizmi?""Hech bo'lmaganda men hali ham qo'limdan kelganini qilyapman. Siz juda mubolag'a qilayotganingizdan qo'rqaman.
  
  
  U Mitziga qaradi. Ular orasida yaqin aloqa bo'lishi kerak edi. Shubhasiz, hurmat, do'stlik va tushunish atrofida. Keyin u e'tiborini menga qaratdi.
  
  
  "Men kechirim so'rashim kerak, Janob Karter. Mitzi ishingiz bilan band bo'lmasdan oldin sizni bu erga olib kelishini so'radi. Afsuski, bu erda muammo bor ."U tog'ga ishora qildi. "Men jiddiy kasallikni yo'q qilishim kerak. Men hozir qololmayman, lekin hech bo'lmaganda siz bilan uchrashishim va agar kerak bo'lsa, sizga yordamimni va'da qilishim kerak deb o'yladim. Umid qilamanki, siz yana menga tashrif buyurasiz."
  
  
  U engashib, qizning qulog'ini o'pdi, menga bosh irg'adi, qaytib keldi & nb, xalatni oldi va xuddi u kelganidek g'oyib bo'ldi.
  
  
  U uni kuzatib turardi. Mitzi kulib yubordi. "Sizning xotirjamligingizdan nima qoldi? Menimcha, siz arvohni ko'rdingiz.
  
  
  U buni arvohga ko'rsatdi. 'Qanday qilib...?'
  
  
  U jiddiylashdi, bir zum menga qaradi va dedi: "ko'p so'ramang, Nik. Bu odam bilan uchrashdi, deb ular bilan uning, albatta, ko'rgan ajoyib narsalar ferret. Siz ham buni boshdan kechirasiz. Endi Fleming uyg'onganidan va sayr qilishni xohlamasdan oldin unga qaytganimiz ma'qul."
  
  
  U kiyinayotganda, u to'satdan tepalik etagidagi toshlardan g'oyib bo'lgan baland va qorong'i figuraga qaradi. "Menga do'stingiz haqida ko'proq aytib bering", deb so'radi u.
  
  
  U jigarrang yelkasini qisdi.
  
  
  "Sizga aytganlarimni o'ylab ko'ring. Kutilmagan hodisalarga tayyor bo'ling. Nuh sizga ularning atrofida mo'l-ko'l narsalarni taqdim etishi mumkin va aminmanki, men ularning hammasini hali eshitmaganman yoki ko'rmaganman."
  
  
  U mendan oldin mashinaga yugurdi. Otasi kirgach, dvigatel bo'kirdi. Men unga eshikni yopishdan oldin, u tezlatgichga qadam qo'ydi va biz yo'l bo'ylab to'liq tezlikda yo'lga qaytdik.
  
  
  U bizga bu Nuh yigitning o'ziga xos sehrlari borligini bir daqiqa ham aytmadi. Men uni juda aqlli va ayyor deb o'yladim. "U zohidmi?"Mitzi undan so'radi. Bundan boshqa narsa. U yuzdan ortiq kishidan iborat qabilaning etakchisidir. Ular eski qal'ada yashaydilar. Uning so'zlariga ko'ra, ego, odamlar bu erda bir necha yuz yil oldin joylashdilar, keyin qul isyon ko'taradi. Birgalikda bu dahshatli guruh. Ular o'rmonda hamma joyda bo'lishi mumkin va agar ular xohlamasalar, siz ih ni ko'ra olmaysiz."
  
  
  "Siz Egoni qanday bildingiz?"
  
  
  U lablarini qisdi va menga qaradi.
  
  
  "Bu ham juda g'alati edi. U lagunada suzib yurgan edi, u to'satdan menga xabar berish uchun tushdi. Chipsning kazinodagi yordamchisi o'ldirildi va Chip undan Mayamiga topshirishni iltimos qildi. Bu yigit uch daqiqadan o'n daqiqada o'ldirilgan. Nuh menga uch chorakda aytdi.
  
  
  Bu osonroq edi. Hech bo'lmaganda hozir oyoqlarim ostida mustahkam zamin bor edi. "O'rmon drum," men kulib. "Jungledagi telefon".
  
  
  'Ehtimol. Ammo keyinroq, u bir kuni juda kasal ayolni Vudu bilan davolayotganini ko'rdi. U uning kaptar ekanligini aytdi. U bir joyda turdi, endi esa yaxshilanmoqda ."
  
  
  Boshim xirilladi. Yonimdagi qiz mafiyaning qattiq dunyosida omon qolish uchun etarlicha kuchli edi. Buning uchun siz hamma narsaga amaliy munosabatda bo'lishingiz kerak. Endi u Vudu va qora sehr haqida go'yo ularga ishongandek gapirardi. Men unga boshqa savol bermadim.
  
  
  Biz besh daqiqa sukut saqladik. To'satdan yo'lning o'rtasida qora tanli odam bor edi. U bizni to'xtatishimizga ishora qildi. Mitzi sekinlashdi va derazani ochdi. U qizarib ketganday tuyuldi; u Egodan mahalliy lahjada nimadir so'radi va u boshini chayqadi. Mitzi bizga bir og'iz so'z aytmasdan, orqaga qaytdi, orqasiga o'girildi va tezlashdi.
  
  
  "Nuh biz haqimizda so'radi", dedi u. "Shoshilish bor edi. Biror narsa yuz berishi kerak edi, lekin u nima demadi.
  
  
  U Mitziga, keyin esa xabarchiga qaradi. Yo'l kimsasiz edi. Keyingi ko'rsatkichga aylanganimizda, yo'l juda yomon edi. Barcha to'siqlarni osongina engib o'tish uchun bizga jip kerak bo'ladi. Men yo'lda katta kovak oldida yarim yo'lda to'xtadim.
  
  
  "Biz davom etishimiz kerak", dedi Mitzi.
  
  
  Siz buni yurish deb atamaysiz. Biz slanets atrofida qurilgan baland devorga yetgunimizcha tog ' echkilari kabi daraxtlarga chiqdik. Qal'a butun kepkani egallab oldi va chidab bo'lmas ko'rinardi. Darvozadan o'tganimizda, hovli devorlari ham shiferdan qilingan. Unga qarshi tosh binolar qurilgan, ba'zilari eskirgan, boshqalari esa juda yaxshi holatda. Ih tomlari devor uchun platforma bo'lib xizmat qildi. Odamlar Toni Vonning ajoyib figurasi atrofida to'planishdi. Ularda tub amerikaliklarning qora yuzlari bor edi. Erkaklar faqat belbog ' kiyishgan, ayollar esa qisqa rangli yubkalar kiyishgan. Hamma jim edi, kayfiyat tushkunlikka tushdi.
  
  
  Biz kirganimizda Nuh oldimizga keldi. Egoning yuzi g'amgin edi, lekin Egoning xulq-atvori mag'rur va obro'li bo'lib qoldi.
  
  
  U bizga xabar bermadi. Doktor Fleming o'g'irlab ketilgan. Chip Cappola uni oldini olish uchun harakat vafot etdi. Jerom mehmonxonani egallab oldi. Kruiz kemalari barcha amerikaliklar va evropaliklarni evakuatsiya qilmoqda."
  
  
  Men undan: "Tara Soyer qayerdan?"
  
  
  Keyinchalik uning ma'lumotlari qayerdan kelayotgani menga ma'lum bo'ldi. Ammo bizning jim Kadillak safari paytida u o'rmon barabanlari fraktsiyasini umuman eshitmadi.
  
  
  Xabarda u haqida hech narsa aytilmagan", dedi Nuh menga. Har holda, xabar u erda edi. Shuning uchun u faqat vahiylarga tayanmadi. "Bularning barchasini qayerdan bildingiz?"
  
  
  U atrofidagi odamlarga qaradi va Egoning og'zi sabrsizlik bilan tebranayotganini ko'rdi. "Iltimos, menga shubha qilmang, Janob Karter. Vaqt yetarli emas. Doktor Fleming eski qal'a ostidagi zindonlarda saqlanmoqda va Egoni qutqarish kerak. Sizning Miss Soyeringiz, ehtimol, kemalardan birida uyiga yuborilgan.
  
  
  "Bu menga dargumon ko'rinadi. Menimcha, Jerom uni to'lov uchun ushlab tursa, uni qo'yib yubormasdi."
  
  
  "Bu dalil. Lekin bu hammasi emas. Ikkalangizning tavsiflaringiz tarqatildi va qo'lga olish uchun o'n ming dollar taklif qilindi.
  
  
  U baland ovozda qasam ichdi. "Men bir oz aylanib o'tmoqchi bo'lganimda, osmon pastga tushadi."
  
  
  "Bu yo'lni aylanib o'tganingizdan xursandman", deb izoh berdi Nuh. "Aks holda, siz hozirgacha o'lgan bo'lar edingiz."Hech bo'lmaganda endi siz kurashishingiz mumkin."
  
  
  "Men biror narsa qilishni afzal ko'raman", deb rozi bo'ldim. U qizga qaradi. 'Bu erda qoling. Siz bu erda Xavfsizsiz. Uning beru agar mashina bor."
  
  
  - Xush kelibsiz. Siz hududni bilmaysiz. Men uni bilaman va hali qiladigan ishim bor."Uning ovozida mafiya birodarligidan joy olgan xarakter xususiyatlariga ishora qiluvchi metall yozuv bor edi.
  
  
  "U haq", dedi Nuh. "Siz Ispaniya portiga qirg'oq yo'li bilan qaytib borolmaysiz. Siz tog'lardan o'tishingiz kerak, shunda siz har qanday yordamdan foydalana olasiz."U uzun barmog'ini bir semiz, qorong'i odamga, keyin boshqasiga ko'rsatdi. "Shimlar, ko'ylak. Shoshiling. Siz men bilan kelasiz."
  
  
  Bu menga yoqmadi. Toni hikoyasi haqiqat ekanligiga qanday amin bo'lishim mumkin? Xudo qanday tugashini biladigan sayohatda bu eskort kimga kerak bo'ladi? Lekin menda boshqa iloj yo'q edi. Nuh va Ego odamlar ko'pchilikni tashkil etdi va hatto Mitzi Toni von tomoniga o'tdi. Shunday qilib, men hech bo'lmaganda hozircha rozi bo'ldim. Biz Cadillac bor vaqti bilan, er-xotin bor edi, ham, tirjayib. Bizning yo'lboshchilarimiz endi tizzagacha paxta shim va yenglari o'ralgan oq ko'ylak kiyishgan. Ularning kamarlarida machetes yashiringan edi.
  
  
  Ular bu o'yinni orqadan o'ynashadi.
  
  
  Burilish uchun joy yo'q edi va biz nihoyat tepalikdan tushgunimizcha Mitzi mashinani besh daqiqa oldinga va orqaga surishga majbur bo'ldi. Asosiy yo'l allaqachon yomon edi va bu dahshatli edi. Biz teshiklari bo'lgan Shveytsariya pishloqiga o'xshagan past vitesda ketayotgan edik va bundan ham yomoni, biz tizmaning narigi tomonidagi qoyaga tushdik. Biz burilib, asta-sekin pastga tushadigan tor yo'ldan yurdik. Bir tomonda mashina tog ' yonbag'rini va boshqa tomondan uning tubsiz tubsizlikka tikilib qoldi. Mitzini chalg'itmaslik uchun u hech narsa demadi. U haydashga ko'proq e'tibor qaratishi mumkin edi.
  
  
  Ushbu qiyinchiliklardan bir necha kilometr o'tgach, biz yana butalar orasidan o'tdik va men yana erkin nafas oldim. "Shunday qilib, siz yo'lni bilasiz", dedi Mitzi unga. "Jeromning zindonlariga qanday kiramiz?"
  
  
  U boshini chayqadi. "Avval bu haqda biror narsa bilib olishimiz kerak. Avval Nov bilan birinchi uchrashuvingizga boradigan yo'lda sizga ko'rsatgan eski mehmonxonaga borishimiz kerak. U erda biz rejalarimizni ishlab chiqishimiz mumkin ."
  
  
  Biz nihoyat Cadillac uchun etarlicha keng yo'lga chiqqanimizda qorong'i tushayotgan edi. Quyidagi o'simliklar orqali chiroqlarni ko'rishimiz mumkin edi. Shunday qilib, biz shahardan uzoq emas edik. Mitzi yo'lga chiqish uchun faralarni yoqdi.
  
  
  Yorug'lik nuri forma kiygan odamni yoritdi. U bizga qurol ko'rsatdi. Qiz darhol sekinlashdi, mashinani teskari tomonga qo'ydi va yana tezlashdi. Uning instinktiv ravishda orqasiga o'girildi. Orqa chiroqlar miltig'ini ko'targan boshqa bir askarni ushladi. Ego miltiq bizga atrofida hech kimni urish uchun etarli yuqori edi oldin, mening Luger ishdan. Shu bilan birga, shamol singan edi. Mitzida juda ko'p shrapnel bor edi, lekin u haydashda davom etdi. U old oynasi bo'lgan bo'shliqdan otib tashlandi va mashina oldidagi askar yiqildi.
  
  
  Mitzi mashinani to'xtatdi va men qo'llanmalarimizni tekshirishga vaqtim bor edi. Ularning hech biri zarar ko'rmadi. Ular orqa o'rindiqlarga o'ralgan edilar va endi ular ehtiyotkorlik bilan yana turishdi. Polkovnik Jerom bizga bergan sovg'alarni diqqat bilan ko'rib chiqish uchun chiqdim. Ikki askar halok bo'ldi. IH uning formasini va qurollarini olib, orqa o'rindiqqa tashladi. Toni Vonning odamlari qurollarini ushladilar. Men unga aytdim. "Siz buni hal qila olasizmi?"
  
  
  Ular qila olishdi. Fleming prezident bo'lganida ular saroy qo'riqchilari bo'lib xizmat qilishgan. Ehtimol, qachondir biz bu bilimlardan foydalana olamiz. Hozircha u qurollarini o'zida saqladi va ikkalasiga jasadlarni butalar ichiga sudrab borishni buyurdi, u erda ular och hayvon paydo bo'lguncha jimgina yotishardi.
  
  
  Har holda, yo'l blokadasi Toni yutgan ma'lumot to'g'ri ekanligini isbotladi. Bu chol tan olishdan ko'ra ko'proq yengiga ega edi. Shunday qilib, Jerom mas'ul edi, dedi Nuh. Flemingni ozod qilish yo'lini o'ylash vaqti keldi. Toni obro'si ham menga ego do'stlarimga ko'proq ishonch bag'ishladi. Axir, ular o'zlarini tanishtirishdi va endi ular qurol bilan ishlay olishlarini isbotladilar, ular hali ham foydali bo'lishi mumkin.
  
  
  Biz mehmonxonaga borishda hech qanday muammoga duch kelmadik va Mitzi mashinani bino orqasidagi tashlandiq shiyponga qo'ydi. U erdan biz eskirgan lobbiga bordik. Chiriyotgan va chirigan yog'och hidi ustunlik uchun raqobatlashdi. Bizning hidoyat oshxonaga g'ichirlaydi zinadan bizni olib. Bu bitta devor bo'ylab javonlar va o'rtada ish stoli bo'lgan katta oshxona edi. Biz yolg'iz emas edik. Stolda sham yonayotgan edi, uch kishi iguana yeyishdi, bu mening oshqozonimni xiralashtirdi.
  
  
  Keyin, ikki kishi va bizning ikki yo'lboshchimiz uchta mahalliy aholi bilan hayajon bilan suhbatlashganda, biz nihoyat ovqatlana oldik. Mening shafqatsiz ochligim qondirilganda, u kutilmagan hodisalar va qiyinchiliklar arqonidagi yo-yo kabi o'zini biroz kamroq his qildi. Uchta mahalliy aholi ketgach, mening plastinkam hali ham yarmi to'lgan edi. U ularning ketishini ko'rib xursand bo'ldi. Biz taktikamizni ishlab chiqishimiz kerak edi va men o'zimni chaqirilmagan partiya kabi his qilmadim.
  
  
  Nuh menga yo'lboshchilarimizning ismlarini berdi, lekin men tilni bilmaganim uchun uni unutdim. Men buni eslayman, chunki u uzoq va juda ko'p undoshlarga ega edi. Biroq, nu shunchaki ih Tom yoki Garriga qo'ng'iroq qilib, uni xafa qilishni xohlamadi, shuning uchun u unga muammosini tushuntirdi va ixdan fikrini so'radi.
  
  
  Ikkisining bo'yi kulib dedi: "siz meni Lambi deb atashingiz mumkin."U buni qattiq "to'rt" deb talaffuz qildi.
  
  
  Mitzi qulog'imga: "Lambi. bu katta mollyuska. Ular kuchini oshirish uchun ego go'shtini iste'mol qiladilar."
  
  
  Ning uslubi bor, " men jilmayib qo'ydim. "Ko'p odamlarning narxi, masalan, mening ismim N3 dan yaxshiroqdir. Va siz?"U, ikkinchi raqamga qaradi.
  
  
  U keng jilmayib qo'ydi. 'Harbiy xizmatchilar.'
  
  
  "Etarlicha qisqa", men rozi bo'ldim. 'Bu nimani anglatadi?'
  
  
  U yana kuldi. "Yirtqich qush. Juda xavfli.'
  
  
  'Ajoyib.- Men uni sevardim. Ular butun Grand Laclair armiyasiga qarshi kurashish istiqbollari haqida hazillashayotgan bo'lishi mumkin. Ehtimol, bizda hali ham kichik imkoniyat bor edi.
  
  
  "Siz bizga doktor Fleming kerakligini tushunasiz. Flemingni qamoqdan abadiy olib chiqing. Lekin birinchi navbatda biz u erga borishimiz kerak. Atrofingizdagi kimdir mahbuslar ilgari qazgan tunnellar kabi qochish yo'llari haqida biror narsa biladimi?
  
  
  Revmatizm salbiy edi. Biri bor edi. Orqaga burilish uchun juda tor va kameraga qaytish uchun juda tik. Teshik ochilgan joyda endi temir darvoza bor edi. Uning qarshisida, qochishga oxirgi marta urinib ko'rgan baxtsiz odamning xira bosh suyagi hali ham yotardi. Bu ancha oldin edi. Shunday qilib, biz ichak instinkti ustida ishlashimiz kerak va bu ko'pincha qonli bo'lib chiqadi. Men unga bu haqda nima deb o'ylaganimni aytdim. "Sizningcha, qaerdan boshlamoqchisiz?"
  
  
  Oni Aryanlar elkalariga achinishdi. Men buni ikkalasi uchun ham aytdim. "Agar Fleming o'lsa, biz ham shunday qilamiz. Jerom sayyoramizda raketa stantsiyasini qurmoqchi. Biz jang qilamiz, lekin Egoni to'xtatish uchun bizda erkaklar va qurollar etarli emas."
  
  
  Men juftlikni tobora ko'proq yoqtira boshladim. Ih yoshini taxmin qilish qiyin edi, lekin ih terisi silliq va ih muvofiqlashtirish yaxshi edi. Ular yo'lbarslarning inoyati bilan harakat qilishdi. U formaga ishora qildi. 'Buni qo'ying. Siz askarlar rolini o'ynaysiz. Siz Mitzi va meni qo'lga oldingiz va bizni qal'aga olib borasiz. Jerom bizni Flemingning raqamli kameralariga qamab qo'yishni buyurdi, deysiz.
  
  
  Qizning ko'zlari bir lahzaga torayib ketdi. Men uning hayotini xavf ostiga qo'yishni yoqtirmasdim, lekin agar u ham u erda bo'lsa, bizning "hiylamiz" yanada ishonchli bo'lar edi.
  
  
  Harbiylar va Lambi ko'ylaklari va shimlarini echib, bir lahzaga belbog'lari bilan ikkilanib turishdi, keyin uyatchanlik bilan orqasiga o'girilib, ihlarini ham echib olishdi. Ularning ikkalasi ham kamarlarida, bo'yinlarida jang tumorlari uchun ovang kiyishgan. Albatta, qurollar qulay edi, lekin ular biroz qo'shimcha himoyaga ega bo'lish zarar qilmaydi deb o'ylashgandir. Ular tumorlari ustiga armiya dubletlarini kiyishdi, shim kiyishdi va agar bilsalar, biz borishga tayyormiz.
  
  
  Mitzi haydab ketayotgan edi. Uning yonida uning yelkasi bor edi va bizning ikkita hunarmandimiz orqa tomonda o'tirishardi, qurol bizning bo'ynimizga ishora qildi. Qal'a yo'lida qiz qisqa yo'ldan eng ko'p qildi. Ko'chalar hayratlanarli darajada bo'sh edi. Hamma ichkarida qolib, pardalarni yopiq holda saqlashdi. Do'konlar qorong'i edi va talonchilardan chiqdi. Ispaniya porti to'satdan qorong'i shahar bo'lib, oldingi kechaning o'yin-kulgisidan juda farq qildi.
  
  
  Qal'a past tepalikda joylashgan edi. Uning oldidagi yashil maysazor do'stona ko'rinishi uchun qo'lidan kelganicha harakat qildi, ammo bu ta'sirni uning atrofidagi temir panjara va maysazor markaziga o'rnatilgan to'p buzdi. Darvoza oldida to'xtash joyi bu joyni yanada qulaylashtirmadi.
  
  
  Kapralov va ikki askar bizning chiroqlarimizni ko'rishdi va yo'lni to'sib qo'yishdi. Mitzi sekinlashdi va ularning oldida bir necha metr to'xtadi. Mening orqamda Lambi xitob qildi: "Kapralov, boraylik va nima borligini ko'raylik. Yog ' ovlash! U meni qurolining tumshug'i bilan oldinga surdi va chin dildan kuldi.
  
  
  Kapralov ehtiyotkorlik bilan yaqinlashdi. Mehmonxona birinchi navbatda bunga qaraydi. Steamers bizni qanday qilib qo'lga kiritganliklari va engib bo'lmaydigan qiyinchiliklarni engib o'tishlari haqida muvaffaqiyat tarixi bilan o'rtoqlashdilar. Kapralov taassurot qoldirdi. Ular hikoyasini tugatgandan so'ng, u miltiqni sekin ko'tarib, menga ishora qildi.
  
  
  Mening hayotim qisqardi. U Mitzini otmasdi. U bunga amin edi. Nah ular garov yoki to'lovni olishlari mumkin edi. Ammo Jerom men uchun rejalashtirgan narsa butunlay boshqacha edi. Kapralov meni bir zum qorong'ida qoldirib, visor orqali menga qaradi. Keyin u buyruq berdi. Askarlar yo'lni tozalashdi. Kapralov mashinaga o'tirdi va Mitziga qal'aga borishni buyurdi. Bu kulrang bino edi. Derazalar yo'q va o'rtada faqat bitta eshik, ochiq og'iz kabi. Hatto undan yog'och til ham chiqib turardi. Mitzi to'xtab, plitkali avtoturargohda to'xtab qoldi va endi u yog'och til chuqur xandaq ustidagi ko'prik ekanligini ko'rdi. Hozir nen shahrida begona o'tlar o'sayotgan edi, lekin uzoq vaqt oldin bu erda o'tirgan qullar navbati bor edi. kiyimi orqali egosiga suv quymoqda. Har bir hujumchi suv kostyumiga tayanishi kerak edi. Ko'prikning o'rtasida bir askar turardi va butun maydon yorqin chiroqlar bilan yoritilgan edi. Kapralov tashqariga chiqdi. "Men bu odamni qurol bilan ushlab turganimda, ih ni oling."
  
  
  Meni mashina atrofida itarishdi. Mitzi boshqa tomondan chiqdi. Harbiylar va Lambi qurollarini orqamizga bosishdi. Kapralov yana bir oz xursand bo'lib, ichkariga kirdi. Bir necha daqiqadan so'ng u yana leytenant hamrohligida keldi. Xom ko'prikdagi askar salom berdi va yangi kelganning o'zini tutishi menga bu erda mas'ul ekanligini aytdi.
  
  
  Kapralov ofitser imo-ishora bilan ego jim bo'lguncha band imo-ishoralar bilan suhbatlashdi. Uning ego ko'zlaridagi yulduzlardan u mukofotni haqiqiy qo'lga olish bo'lganida kim yutishini taxmin qilishi mumkin edi.
  
  
  Lambi " polkovnikning buyruqlari. Bu ikki qulflangan bo'lishi kerak, aka raqamli kameralar, faqat Fleming kabi. Ko'ryapsizmi, qo'lga olingan barcha qushlar birga.
  
  
  "Men ko'ryapman", dedi leytenant. "Ihni qorovulxonaga olib boring."
  
  
  U o'girilib, va biz dahshatli yangradi tosh yo'lak pastga uni kuzatib majbur bo'ldi. Klaustrofobiya bilan og'riganlar uchun haqiqiy dahshat. Qorovulxonada leytenant biz qidirishimiz kerakligini ishora qildi.
  
  
  Harbiylar tezda: "biz allaqachon ih, leytenantni qidirdik. Ular yuz foiz toza."
  
  
  Leytenant kulib yubordi: "juda yaxshi."Nik Karter, shunday emasmi? "Juda xavfli", dedi polkovnik. Ammo menimcha, bugun kechqurun tishlaringiz tortib olinadi."
  
  
  U yelka qisib, kaltaklangan itga o'xshashga harakat qildi. Endi u e'tiborini Mitziga qaratdi. Hatto ko'zlarida yosh va qo'rqib ketgan mushuk kabi qo'rqqan bo'lsa ham, u hali ham ko'rishga arziydi. Ehtimol, emuga biroz itoatkor bo'lganida yoqdi. Bir lahzaga uning kestirib oldinga va orqaga silkitdi va u bir barmog'i bilan iyagini ko'tardi.
  
  
  Polkovnikning aytishicha, siz sindikat uchun juda arziydi. Ular sizni qaytarib olish uchun pul to'lashni xohlashadi. Biz buni bilamiz."Mitzi yanada dahshatga tushdi, qo'lini og'ziga qarsak chaldi va yig'ladi. "Iltimos, janob, meni ularga yubormang. Ular meni o'ldiradilar."
  
  
  U qoshlarini ko'tardi. "Agar siz ih ni juda yaxshi ko'rsangiz, nega ular buni qilishadi?"
  
  
  U bir zum labini tishladi, keyin leytenant uni gapirishga qodirligini bilgandek, pichirladi: "bilmayman.: "Biror joyga pul olib kelishim kerak edi. Ammo ego buni etkazmadi. Endi Egoning qora ko'zlarida dollar belgilari bor. Xudo, uning tasavvuri bor edi. U bema'ni sabrsiz. "Hozir bu dollarlar qayerda?"U birdan umidvor ko'rinardi. "Men sizga qayerda ko'rsataman ... Agar siz bizni qo'yib yuborsangiz, men olaman ..."
  
  
  Egoning kulgisi yoqimsiz edi.
  
  
  "Siz ko'p narsani xohlaysiz, asalim. Karterga kelsak, agar men uning nafsini yo'qotgan bo'lsam, polkovnik o'rniga meni kishanlagan bo'lardi. U yelkalarini ko'tardi. "Negadir u bu erda bu janob haqida o'ylaydi."
  
  
  Qiz qo'llarini birga ishqalab, ih emuni uzatdi va uning oldiga yalab keldi, itoatkor va har qadamda uyg'ondi.
  
  
  "Faqat u, keyin?"Faqat siz va u?'
  
  
  Uning yuzida shahvat ko'rindi. Bizdan ko'zini uzmasdan, u bizning ikki odamimiz bilan gaplashdi. "Atrofingizdagi bir kishi bu erda qoladi, ikkinchisi Karterni kameraga olib boradi."
  
  
  Leytenant qiz bilan yolg'iz qolishni xohlaydi deb o'ylaganimda qo'rqinchli bir lahza bor edi. Keyin u meni atrofdagi yigitlardan biri bilan yuborishi mumkinligini tushundi. U mushaklarini biroz bukdi, go'yo bu fikr menga yoqdi va u yo'lda odamga hujum qilishni rejalashtirayotgan edi. Mitzi leytenantni boshqarishi mumkin, ammo janjal bo'lishi mumkin va menga ko'proq askarlarni safarbar qiladigan voqea kerak emas edi. Leytenant mening harakatlarimni ko'rdi, jilmayib qo'ydi va baribir men bilan kelishga qaror qildi. U Lambi va mendan oldinda eshikdan chiqdi. Mitzi emuni shirin ohangda chaqirdi: "leytenant ... keyinroq ko'rishguncha, ha ..."
  
  
  U zal bo'ylab yurdi va men uning yurishi harbiy yurishidan ko'ra ko'proq hayajonlanganini payqadim. Leytenantning fikrlari ego burchi haqida emas edi. Yo'lak oxirida u qalin tosh eshikni ochdi, bizni ishora qildi va orqasiga yopdi. Uning shubhasi shundaki, orqamizdagi bu granit blok bilan pastki qavatdagi zindonlardan hech qanday tovush kira olmaydi. Biz tosh spiral zinapoyaga chiqdik va pastki yo'lakka kirdik. Suv tomchilab, chiriyotgan hid paydo bo'ldi. Leytenantning fonaridan boshqa tinchlik yo'q edi va u yana yo'lakning ikki tomonidagi yigirma to'siqli eshikdan o'tib, yana yo'l oldi. Yo'lak oxirida u taxminan to'rt dyuym uzunlikdagi guruch kalitini chiqarib, eshikni ochdi va kameraning yonida turdi.
  
  
  Doktor Fleming devorga o'tirar, har bir qabilaga bir qo'li bor edi. U boshqa oyog'ini oldiga cho'zdi. Bu xunuk va shishgan ko'rinardi. U tosh polni qoplagan yashil mox ustida o'tirar edi va Egoning bir qo'li uning boshiga ingrashga bog'langan temir zarbaga osilgan edi.
  
  
  U qaradi, ko'zlarini pirpiratdi va sot va meni ko'rdi. Keyin u mening qo'riqchimni va nihoyat leytenantni ko'rdi. Uning yelkalari yana cho'kdi va egoizm tushkunlikka tushib oldinga siljidi. Ofitser jilmayib, uning ustida turdi. U g'ilofini yechdi, revolverini chiqardi va Fleming va meni aniq ko'rishi uchun qadam tashladi va asta-sekin qurolni belimga qaratdi.
  
  
  "Janob Prezident", ovoz sirpanchiq yangradi. "Siz orolda yaxshi ittifoqchi topishga umid qilganmisiz? Sizni bir marta qutqargan va yana qila oladigan odammi? Men sizga Egoni taqdim etaman. U siz bilan qolishi mumkin."
  
  
  Mening orqamda Lambi nafasini ushlab turgani aniq. Menda bir nechta variant bor edi. Men chetga turib, matematika darsimga ruxsat berib, leytenantni otib tashlashim mumkin edi. Ammo, ehtimol, ofitser tezroq edi va u Lambini tobora ko'proq tushuna boshladi. Yoki men undan off fikrimni olingan va mening Luger chiqardi bo'lishi mumkin.
  
  
  U buni o'ylayotganda, mushuk kattaligidagi kalamush leytenantning etiklari orqali hujayradan o'tib ketdi. Sergey ego lanterna, ehtimol hayvonni qo'rqitgan. Leytenant yo'ldan sakrab tushdi va uni otib tashladi. Bu menga Lugerimni olish uchun etarli vaqt berdi. Uning leytenant Frankning boshiga o'q uzdi. Chiroq havo orqali uchib o'tdi. Ego uni bo'sh qo'li bilan ushlab, barmoqlarini issiq chiroqqa yoqib yubordi, lekin uni buzmasdan tezda qo'yib yubordi. Leytenant uning yuziga yiqildi. Erdagi yashil mox asta-sekin qizarib ketdi. Lambi mamnuniyat bilan xo'rsindi. Mening harakatim Egoni ajablantirmaganidan xursand bo'ldim. Nihoyat, refleks orqali u tetikni tortib, meni otib tashlashi mumkin edi. U yelkasiga bir pastasi bilan unga minnatdorchilik bildirdi.
  
  
  Fleming miltilladi. U hali ham nurga o'rganmagan. U xijolat tortdi.
  
  
  "Men boshqa hech narsani tushunmayapman", deb ming'irladi u. "Polkovnik Jerom mendan qaytib kelib, mamlakatni boshqarishimni so'ramoqda. Unda nega endi meni hibsga olishmoqda? Nega sizni bu erga olib kelishdi?"Nega siz bu askar uchun juda yaxshi jihozlangansiz?
  
  
  "Keyinchalik," ego uni jim qildi. "Hozir vaqt yo'q."AQSh Devid xok, AQSh Tara Soyer Flemingning axning aralashuvi haqida bilishini istamaydi. Jeromning xiyonatidan keyin u emga hamma narsani aytishga vasvasaga tushdi. Ammo Agar xok va Tara haq bo'lsa, Fleming o'jar harakat qila boshlasa va endi o'ynashni xohlamasa, Frobel oroli kim bo'lar edi? Shuning uchun men yolg'on gapirishim kerak. U oyog'iga ishora qildi. "Siz qanchalik jarohat oldingiz?"
  
  
  U hali ham hayron bo'lib ko'rinardi, lekin uning egosi uning e'tiborini siyosiy mavzulardan chalg'itishga harakat qilardi.
  
  
  U xo'rsindi. "Mening boshlanishlarim buzilgan."
  
  
  U leytenantning cho'ntaklarini qidirishni boshladi va kishanlarning kalitini so'radi. Ego siz bilan emas edi. Men zanjirga o'q uzishim mumkin edi, lekin menda ko'p o'q-dorilar yo'q edi. Men yuqoriga ba'zi o'q kerak bo'lishi mumkin. Men bir oyog'imni devorga qo'ydim va uni tortdim. Toshlar orasidagi ohak ko'p asrlik bo'lib, namlik ta'sirida zaiflashgan. U zanjirning qisqichini biroz sezdi, lekin u chiqmadi. Uniki yana bir necha marta tebrandi, lekin bu foydasiz edi. Biz bu narsani qazib olishimiz kerak. U, men qo'lim bilan tez harakat qildim va stiletto zamsh qinidan egri barmoqlarimga tushdi. Ustaradek o'tkir metall ohakni tishlab, g'ishtni g'isht bilan g'isht ustiga taqillatdi. Lambi yordam berishni boshladi. Bu u o'ylagandan ko'ra ko'proq vaqt talab qildi. Sovuqqa qaramay, u terlab ketdi. Agar leytenant tez orada kelmasa, kimdir unga nima bo'lganini bilib olishi mumkin.
  
  
  Uning apparati bir tomonida chuqur truba qildi. Keyin u Lambi bilan birga bor kuchi bilan zanjirni tortdi. U ozod bo'lganda, biz silliq moxga yiqildik. Fleming oldinga tortildi. Lambi va men egolarimizni ko'tardik. U juda zaif bo'lsa-da, yaxshi oyog'ida turishi mumkin edi va biz qilishimiz kerak bo'lgan shovqindan boshi aylanardi. U leytenantning ko'ylagi suratga esa uning ego saqlab qolish uchun uning Lambie tark. Ego ham kamarini va revolverini olib, hammasini Lambiga berdi.
  
  
  "Ushbu ko'ylagi echib oling va uni kiying. Siz lavozimga ko'tarildingiz ."
  
  
  Lambi itoat qildi. Oramizda Fleming bilan biz qorovulxonaga qaytdik.
  
  
  Mitzi Gardnerning nafis ko'kragi yengillik bilan kamarlangan. U Fleming uchun stulni ushlab oldi va u unga cho'kkanida, u so'radi:: "siz uzoq vaqt qaerda edingiz? Biz faqat tashqariga chiqishni va ko'rishni xohlaymiz. Xudo, ular unga nima qilishdi?
  
  
  "Kalitlar. Tortmalarga qarang.
  
  
  U yuqori tortmasini ochdi va menga bir hovuch tashladi. Nihoyat to'g'risini topishdan oldin uni bir necha marta sinab ko'rdim. Bundan tashqari, qulf shunchalik zanglagan ediki, men Egoni ochilishidan oldin qog'oz og'irligi bilan urishim kerak edi. Faqat kishanlarni olib tashlanganda, u Flemingning bilagidagi yaralar atrofidagi Tirnoqlarni va qonni ko'rdi. Eski parchalanishdan zang yaralarda edi, lekin uni yuvish mumkin emas edi. Kutish xonasida dori yo'q edi. Siz kutishingiz kerak.
  
  
  U menga qal'ani qanday tark etishini aytdi. Lambi yangi formasida devorga orqa bilan turardi. Ko'prikdagi askarga leytenant Egoni ko'rishni xohlayotganini aytishim kerak edi. Agar u kelsa, biz Egoni bog'ladik va emuni bog'ladik. Keyin Mitzi mashinaga yugurdi va eeni ko'prikka olib keldi. Biz Flemingni ko'prikka olib chiqdik va Ego uni mashinaga sudrab bordi. Lambi leytenant ko'ylagida Old o'rindiqda, Mitzi va boshqalar o'rtasida o'tirdi.
  
  
  Qorovul post da, Lambie Mitzi da leytenant ning revolver ishora edi, qorovul ko'rmagan edi, shunday qilib, unga tomon o'girilib, egoizm. U korpusga Jerom qizni o'ziga olib ketishni buyurganini aytardi. Agar u ishlaganida, biz o'tgan bo'lardik. Agar bu ishlamasa, menda hali ham Luger bo'ladi. Lambi va harbiylar ham qurollangan edi. Va uchdan uchgacha - bu juda qulay nisbat.
  
  
  Biz Cadillac bor bor, hech qanday muammo. Mitzi faralarini yoqdi va tepalikdan pastga tushdi. Qorovullar bizning Adan bog'ida ekanligimizni ko'rdilar va bizni to'smasdan yo'l bo'ylab ketdilar. Ular qochishga urinishni kutishmagan.
  
  
  Kapralov muntazam tekshirish uchun qo'lini ko'tardi va Mitzi derazadan pastga dumaladi. U Lambining yuzini yopish uchun oldinga egilib, sabrsiz ko'rinishga harakat qildi. "Polkovnik fikrini o'zgartirdi. U bir qiz unga olib istaydi. Hozir.'
  
  
  Kapralov xavotirlanib qaradi. "Leytenant, agar siz eeni o'zingiz olib kelsangiz, bu erda kim mas'ul?"
  
  
  "Siz," Lambi chaqadi. "Men qaytib kelgunimcha hech kimning o'tishiga yo'l qo'ymang.....'
  
  
  Kapralov orqaga sakrab tushdi. Lambining ovozi leytenantnikiga o'xshamadi. " Salom ... kuting... siz emassiz ... salom ... bu nimani anglatadi?"
  
  
  U zarbani eshitdi va tiz cho'kdi. Harbiylar korpusni otib tashladilar. Askarlar qo'riqlashmagan, ammo Mitzi tezda haydab ketayotganda, ulardan biri qo'lini eshik tutqichiga qo'yishga muvaffaq bo'ldi. U qo'lini lugerining dumbasi bilan sindirib, keyin askarni otib tashladi. Boshqa odam miltig'ini nishonga oldi, lekin tetikni tortib olishga ulgurmadi. Emu oshqozoniga qo'rg'oshin quyish vaqti keldi.
  
  
  Bu ajoyib edi. Endi biz yo'lni to'liq tezlikda tezlashtirdik. Men bir mashina eshitib, biz tepalik tagida edi. U ovozni juda yaxshi bilardi. Bizda gaz yo'q. Mitzi mashinani to'xtatdi, menga qaradi va yelka qisdi. Favqulodda vaziyatlar to'g'risidagi qonunlar butun orolda amal qilganligi sababli, yonilg'i quyish imkoniyati yo'q edi. Barcha yoqilg'i quyish shoxobchalari yopildi. Va Fleming tog'larda yigirma chaqirim yurish uchun hech qanday holatda emas edi.
  
  
  Biz Egoni Toni Von mehmonxonasiga olib borishimiz mumkin, ammo keyin nima bo'ladi? Agar Jerom doktor Fleming qochib ketganini tushunsa, u Ispaniya porti yaqinida xavfsiz bo'lmaydi. Men boshqa mashina topishim kerak edi. Biz hozir bo'lgan joydan, men quyida qirg'oq yo'lini ko'rdim. Eski shahar yaqinida jip to'xtab turardi. Uning atrofida qorong'u figuralar turardi, yo'lda chiroqlar yonardi. Bu to'siq edi. Uning qarori.
  
  
  "Bu bizning yangi transport turimiz. Majlisdan qancha askarni olib chiqishimiz kerakligini bilmayman, lekin biz o'q otish xavfini tug'dira olmaymiz.
  
  
  Ehtimol, boshqa odamlar ham kirishi mumkin. Siz ikkingiz ularga yaqinlashasiz va bu yigitlarni chalg'itasiz. Men ularga g'amxo'rlik qilaman. Ih ni birlashtirishga harakat qiling. Mitzi, sizda revolver bormi?"U mendan xafa bo'ldi."Men yalang'och ko'rinamanmi?"
  
  
  "Fleming bilan bu erda qoling. Agar kimdir kelsa, bu erda, boshqa yo'l bo'lmasa, lekin avval bu hiyla emasligini ko'rishga harakat qiling."
  
  
  Lambi va harbiylar yo'q bo'lib ketishdi. U tepalikdagi uylar atrofida yurdi. Mimmo of homes undan o'tganida, u atrof-muhit tomonidan tekshirildi. Endi u to'siq chiroqlarini aniq ko'rdi. Mening shaggylarim ferns va boshqa o'simliklarni g'arq qildi. U jip tomon yurdi va patrul mashinasini ko'rguncha atrofga diqqat bilan qaradi. Ih uni tushunmadi, lekin Lambi va harbiylar bizga nima deyishmasin, bu juda qiziqarli bo'lsa kerak. Ikki o'g'limning atrofida bir guruh bo'lib turgan to'rt askar kulgidan egilib qolishdi. Ular mendan yuz o'girishdi. U tezda harakat qildi, ular aylanishidan qo'rqdi. "U Luger tayyor bilan ularni kuzatib kerak," men keskin dedi. "Hammangiz nishonga olinmoqdasiz. Biz bitta Harakatmiz! '
  
  
  Kulgi birdan to'xtadi. Ular muzlab qolishdi. Lambi bir necha qadam orqaga chekinib, nishonga oldi. Ego kamzulining epoletlarining oltin sochlari zulmatda yaltirab turardi. U jipga yugurdi, orqa bo'limga etib bordi va arqon bilan qaytib keldi. Qolganlari tezda bajarildi. Men oxirgi to'rt ovqat bog'lab edim va uni gagged qachon, men Jeep gaz ta'minoti tekshiriladi. Mening yengilligim uchun tank to'la edi. "Ihni butalarga soling va bu chiroqlarni yo'ldan olib tashlang", dedim men. "Men Flemingni olib ketaman."
  
  
  U Jipni biz Cadillacni tark etgan joyga qaytardi. Hozirgina u jipning faralari ishlamayotganini payqadi. Jin ursin!
  
  
  Mitzi menga Flemingni kichikroq mashinaga o'tkazishga yordam berdi. Uning otasi direksiyonuna bor va pastga haydab qachon u yonimda bor. "Lambi va harbiylar mehmonxonaga o'zlari borishlari kerak. U erdan ular uyga xavfsiz qaytishlari mumkin ."
  
  
  Jip yaxshi bo'lsa kerak, lekin bu mukammal yechim emas edi. Faralar va tejash uchun cheklarsiz, tog'lar bo'ylab haydash haqida o'ylashim shart emas edi. Bu kabi haydash fikr, jarliklar har xil bilan mimmo yo'llar gerdaymay ustidan, menga jimirlab berdi. Bu qirg'oq yo'lida haydash xavfi bo'lishi kerak.
  
  
  Lambi va harbiylar ortda qolishni yoqtirishmadi, lekin ular buni yagona yechim deb bilishdi.
  
  
  Ular ketgach, uni jipga qaytarib olib kelishdi. Endi men nihoyat Flemingga bir muncha vaqt meni qiynab kelgan aylanishni bera oldim. Uni yelkasiga chaqirdi: "Tara Soyerga nima bo'lganini bilasizmi? Uni qo'yib yuborishdimi?
  
  
  'Yo'q. Meni qo'lga olgan askarlar nah uchun million dollarlik to'lovni talab qilishlarini aytishdi. Baribir meni qayerga olib ketyapsiz?"
  
  
  "Nuhga."
  
  
  Egoning ovozi og'riq va qo'rquv bilan yangradi. "Ha, bu birinchisi. Keyin shaharga borishim kerak. Odamlar meni tinglashadi."
  
  
  U emu uni aldashiga ruxsat berdi. Men u bilan bahslashmaslik uchun o'zim etarli muammolarga duch keldim. Men Tara Soyer haqida xavotirda edim. Men unga hech narsa bo'lishiga yo'l qo'yolmadim. Uni, gaz qadam qo'ydi. Ertami men Fleming va Mitzi uni olish, ertami men shaharga qaytib olishingiz mumkin. Men burchakni burdim va oldinda yo'lda chiroqlarni ko'rdim. Boshqa to'siq.
  
  
  "Pastga sho'ng'ing", dedi Mitzi unga. "Va tayyorlaning."
  
  
  Men uni sekinlashtirdim. Uning mehmonxona, bas, ular men to'xtatish uchun ketayotganini o'ylab edim, faqat so'nggi daqiqada to'siqni yorib. Men uni atigi o'n metr narida ko'rdim: yukxonasida kichik tez gubitsa bo'lgan ulkan yuk mashinasi. Bu butun yo'lni to'sib qo'ydi. O'tish joyi yo'q edi.
  
  
  Bizning bir tomonimizda botqoqdan yog'li suv chiroqlardan muqaddas nurni aks ettirdi. Shunday qilib, men u erga bormagan bo'lardim. Boshqa tomonda palma daraxtlari bor edi. Ular & nbspda o'smaydi, shuning uchun qattiq tuproq bo'lar edi, lekin daraxtlar men xohlaganimdan bir-biriga yalashdi. Men bir jip uni o'tishi mumkin, agar men hayron. Ammo bu eng kam yomon variant edi. Uning rul g'ildiragi burildi va u bortdagi gaz bilan yo'ldan sirg'alib ketdi. Men ularning" to'xtang " deb baqirganini va keyin o'q otganini eshitdim. GAVK palma barglari orqali baland shivirladi.
  
  
  Ogohlantirish zarbasi.
  
  
  Yaxshi odamlar! Mitzi stulga o'girilib, olovni qaytarib berdi, lekin havoda emas, balki ehtiyotkorlik bilan emas. Orqaga qaramadim. Men hayotimda birinchi marta yovvoyi ayg'irga minayotganimni his qildim. U daraxtga urilib, boshqa tomonga, ikki g'ildirakda sakrab tushdi va deyarli ag'darildi. Ular bizga o'q uzishdi, lekin bizni ko'rmadilar. Men yo'lga qaytishga harakat qildim, lekin qilganimda, u erda yana bir ajablanib topdim.
  
  
  Yo'lda jip bor edi va to'rt askar unga qarab yugurishdi. Fleming orqamdan og'riq qichqirig'ini chiqardi. Bu uning uchun qiziq emas edi. Mitzi Flemingning boshi ustidan bizni ta'qib qilayotgan jipga o'q uzdi, uni kichik mashina haydovchisi iloji boricha itarib yubordi. Bu etarlicha tez emas edi. Shinalarimiz atrofidagilar bo'sh edi.
  
  
  "Nik, ular bizni yutishmoqda."Mitzi baqirdi.
  
  
  Salom, siz menga aytishingiz shart emas edi. Ih GAVK o'q ovozlarini eshitgan zahoti deyarli metall jipga urildi. U menga Luger berdi.
  
  
  "Guruhga kirishga harakat qiling. Maqsad va yana otish."U ikkala qo'lini ham ishlatgan, ammo sizni u yoqdan bu yoqqa silkitganda harakatlanuvchi nishonni nishonga olish juda qiyin. Bu mening ismim xok o'z seyfida saqlaydigan ro'yxatga qo'shiladimi, deb o'ylagan paytlarimdan biri edi va har bir ismda ushbu shaxsning o'lganligini ko'rsatadigan yulduzcha bor.
  
  
  Mitzi qichqirdi. Uni, u zarar deb o'yladim, lekin u samimiy o'tirdi. Men uning orqa oynasida qulab tushganini ko'rdim. Bizning orqamizda jip nazoratdan chiqib ketdi va to'liq tezlikda botqoqqa tezlashdi, u erda u asta-sekin va ulug'vor tarzda tubiga cho'kdi. Uniki, tashqariga chiqishdan oldin faralar qisqacha miltillaganini ko'rdi.
  
  
  Mitzi lugerni oyoqlarim orasiga itarib, orqasiga o'girildi. Biz bir xil shinada yurgan edik. Bu tundagi yagona shovqin emas edi. O'rmonda ichi bo'sh yog'och barabanlarni urayotgan bambuk tayoqlarning ovozi eshitildi. Bu bo'g'iq, dahshatli ovoz edi. U harbiylar va Lambi qabilaga simsiz xabar yuborishi mumkinmi, deb hayron bo'ldi. Ehtimol, bu yomg'ir o'rmonida ko'rinmaydigan raqamlar tomonidan yuborilgan bizning qochishimiz haqidagi xabar edi.
  
  
  Ritm ko'tarildi. Bu falokat kabi edi. Orqamda uning doktor X. Flemingning zaif ovozini eshitdim. "Bizni kuzatishmoqda va ular tezda bizni ta'qib qilishmoqda."
  
  
  U jeep dasturi tomonidan oxirgi tezlikka surildi.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 6
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Yo'lda oldimizda, fonar bilan kimdir bizni qishloq yo'liga burilishga undadi. Stal unga hech qanday savol bermadi va burildi. U mashinani qum bo'ylab suv qirg'og'idagi boshqa mash'alaga olib bordi, kontaktni yoqdi va tashqariga chiqdi.
  
  
  Nuh u erda edi, endi oq libossiz va belbog ' kiygan edi. Yo'lda biz endigina ketayotgan edik, yaqinlashayotgan mashinaning ovozi eshitildi. Vaqtimiz yetmadi. Biz orqamiz bilan dengizga turardik. Va mening Yukcham huvillab qoldi.
  
  
  Mitzi ham chiqdi. Nuh Flemingni kuchli qo'llar ostida tiz cho'ktirdi.
  
  
  "Men bilan kel, Karter. Mitzining qo'lini oling va qo'yib yubormang. Mening orqamda qoling."
  
  
  Luger uni kamariga tiqdi, qo'lini oldi va noyabrga ergashdi. U unga yana nima qila olardi? Biz baribir tez orada o'lamiz. Va, ehtimol, biz shunchalik uzoqqa suzishimiz mumkinki, agar biz qorong'u to'lqinlarda boshimizni etarlicha past tutsak, ta'qibchilarimiz bizni topa olmaydilar.
  
  
  Nuh xotirjam va ishonch bilan dengizga qadam qo'ydi. Fleming tomonidan oson eriydi. Dengiz ego oyog'i atrofida, ego sonlarining o'rtasiga ko'tarildi, keyin birdan u yana qadamma-qadam ko'tarila boshladi.
  
  
  Keyingi qadamda uning barmog'i qattiq bir narsaga urildi. U deyarli qoqilib ketdi, keyin oyog'ini ko'tardi. Uning oyog'i toshni qirib tashladi va biroz balandroq qattiq erni sezdi. Uning ustiga alenkani qo'yib. Men har bir qabilaga murojaat qildim va o'zimni birinchisidan bir qadam yuqoriroqdek his qildim. Biz to'rt qadam yuqoriga ko'tarildik va notekis tosh yuzalarda, ehtimol olti dyuym suv ostida ochiq yurdik.
  
  
  U ohista kuldi. U bu afsonani yaxshi bilardi. Toni jinni bu tosh yo'l bo'ylab yurib, uni birinchi marta ko'rgan edi. Biroq, u bu eski tosh inshoot ekanligini, ehtimol zilzila natijasida dengiz sathidan uzoq vaqtdan beri cho'kib ketgan toshqin to'sig'i ekanligini tushundi. Men Nuh hech suv ustida ego ko'rgan o'ylamagan. Ehtimol, u suzish paytida tasodifan Egoni kashf etgan va shoumen bo'lmaganiga qaramay, u xurofot izdoshlarini qo'rqitish uchun foydalangan.
  
  
  Mening orqamda Mitzi uning kulishini eshitdi. "Bu siz uchun katta sharaf, Nik. Endi siz deyarli hamma uchun sir bo'lgan narsani bilasiz. Silliq joylarga e'tibor bering va o'rtada qoling. Devorning kengligi atigi yarim metr ."
  
  
  U qo'lini siqdi. Etarlicha kuchli. "Siz bilar va menga Santa Claus haqida hikoyalar aytib urindi, agar iflos fohisha. Qanday qilib tanildingiz?'
  
  
  "Suzish paytida. U boshini unga urdi va hushini yo'qotdi. Nuh meni qutqardi. U Emuga o'zim g'amxo'rlik qilaman deb tahdid qilmaguncha, u menga nima qoqilganimni aytmadi. U buni sir saqlashga qasam ichdi."
  
  
  Suv ustida bir juft projektor porlaganida, biz deyarli boshqa tomonda edik. Ijro etishga ruxsat berish va g'azablanish qichqiriqlari bor edi. Ular jipni topdilar, ammo odamlar yo'q edi. Biz allaqachon dunyo eta olmaydigan edik, shuning uchun ular bizni ko'ra olmadilar. Biz tor zinapoyasi o'yilgan tik jarlikka keldik. Bu uzoq va qiyin ko'tarilish edi, lekin Nuh Flemingni ko'tarib, charchoq alomatlarini ko'rsatmadi, chunki u eng yuqori pog'onaga etib bordi va endi pastdagi uylar uchun devor va tom bo'lib xizmat qilgan platformaga besh metr pastga sakrab tushdi. Men u AX dasturida fitnes murabbiyi sifatida muvaffaqiyat qozonadi deb o'yladim. U Flemingni cho'zilgan qo'llariga uzatdi va prezident tezda xonaga kirib ketdi.
  
  
  Biz kelganimizda, xona allaqachon ego davolash uchun jihozlanganligini payqadim. Yonayotgan mash'alalar tosh devorlarga osilgan edi. Zaminning markazida xushbo'y barglar bilan qoplangan karavot bor edi. Biz qabilalardan iborat bir xil faxriy qorovuldan o'tdik, ularning har biri Flemingga engil tegdi, go'yo emuga bir oz kuch berish uchun.
  
  
  Fleming karavotga yotqizilganida, u unga: "oyog'i singan, bilagida zang bor. U qon bilan zaharlangan bo'lishi kerak, men esa antibiotiklar uchun dorixonaga borishga ulgurmadim. Emuga hozir kerak. Bu erda olishning bir usuli bormi? '
  
  
  Uzun bo'yli, qora tanli odam menga beparvolik bilan qaradi. Flemingning ovozi zaif eshitildi, lekin u jilmayib qo'ydi. "Xavotiringiz uchun rahmat, Janob Karter, lekin men yaxshi qo'llardaman. Uning Toni tibbiy bilimiga tikishi Park avenyudagi eng qimmat mutaxassisnikidan yuqori."
  
  
  Patriarx ohista dedi: "bizga sizning jarohatlaringiz tabiati haqida xabar berildi va biz darhol davolanishni boshlashimiz mumkin."
  
  
  Flemingdan ikki ayol. Nuh uning yonida tiz cho'kdi va shimgichni karavot yonidagi idishda o'tirgan suyuqlikka botirdi. Shu bilan u Flemingning bilagidagi yarani tozaladi. Keyin nah ustiga qalin yashil jele yoydi.
  
  
  "Bu koka barglari va yashil sovunning iliq aralashmasi", dedi Nuh. "Biz unga ko'r-ko'rona bog'laymiz. Ushbu material yara atrofidagi axloqsizlikni tortib oladi va keyin qo'l tezda davolanadi."
  
  
  Oyoqlarni davolash biroz qiyinroq edi. Nuh oyog'ini to'g'riladi. Keyin u barmog'ini quyuq qizil qalin modda solingan idishga botirdi. Shu bilan u yara atrofida aylana chizdi va aylana ichida "X"belgisini chizdi.
  
  
  U menga jilmayib qo'ydi. "Xo'rozning qoni", deb tushuntirdi u. "Shaytonni suyak bilan quvib chiqarish."Endi oyog'iga bir necha qatlamli ziravorli barglar bog'langan, ularning ustiga iliq un pastasi bor edi. Butun oyoq atrofida qattiq bandaj.
  
  
  Buning qanchasi asrlar davomida samaradorligini isbotlagan ibtidoiy tibbiyotning namoyon bo'lishi va psixologik ta'sir ko'rsatganiga hayron bo'ldim.
  
  
  Men uni bilmasdim. Ammo Fleming bunga ishongan va ehtimol bu e'tiqod Egoni davolay oladi. Ko'pgina etakchi siyosatchilar singari, u yashirincha chuqur dindor bo'lishi mumkin.
  
  
  Va agar u buni omma oldida tan olmasa, ehtimol u Vudu taqiqlangan tasavvufini qabul qilgan. Lekin kutishga va bu uning uchun qanday bo'lishini ko'rishga vaqtim yo'q edi.
  
  
  Toni uni chetga olib, nima bo'lganini so'radi: "barabanlar ham sizga Fleming shaharga qaytib, odamlar oldida chiqish qilmoqchi ekanligini aytdimi?"
  
  
  Chol jilmayib qo'ydi. Fleming idealist va o'z e'tiqodida juda qaysar. Ammo u shokdan qutulganida, men haqiqatni aytaman. O'ylaymanki, siz orqaga qaytib, Miss Soyerni ozod qilmoqchimisiz?"
  
  
  Men emga mehmonxona magnatining qizi haqida nima deganimizni aytmadim. U hozirgacha tepalikda yashagan odam uchun juda ko'p narsani bilar edi. Ehtimol, bu noyob o'rmon belgilarini to'g'ri tushuntirish qobiliyati bilan, albatta, Egoni xabardor qilgan barabanlar edi.
  
  
  Men aytganidek, mening yuzi bir oz qattiq ketdi, " men bir parcha uni qaytarib olish bo'lmasa, men o'z omon olaman deb o'ylamayman."
  
  
  Mitzi tinglayotgan edi. "Agar buni sinab ko'rsangiz, aqldan ozgansiz. Agar shunday qilsangiz, men siz bilan boraman."
  
  
  "Noto'g'ri taxmin", dedim men. "Men sizni ishlata olmayman. Nuh, u bu erda qolishiga ishonch hosil qiling.
  
  
  Ajablanib, u bosh irg'adi. "Men sizga ko'rsatmalar beraman ..."
  
  
  "Yo'q," ego so'zini. "Men kelgan yo'limizga qaytaman."
  
  
  U qoshlarini ko'tardi. Oxir-oqibat u mening fikrimni o'zgartira olmasligini bilardim. U yelka qisib, Mitzining qo'lini oldi va Flemingga qaytib ketdi.
  
  
  U toshga o'yilgan narvon tomon yurdi. Uning orqasida u Flemingning tiklanishiga yordam berishni maqsad qilgan qabiladoshlarining qo'shiqlarini eshitdi. Uning orqa boshqa tomoniga devorga va suvga qadam qo'ydi. Jip uni noaniq ko'rdi. Bu kimsasiz tuyuldi. Askarlardan hech qanday alomat yo'q edi.
  
  
  Yarim pastga, mening oyoq qoyalar orasida o'sayotgan o'tlar bir sirpanchiq guruh urdi, va u ketdi. U loy tupurib o'rnidan turdi. u qaddini rostladi va ehtiyotkorroq yurdi.
  
  
  Sohilga borganimda, men namlandim.
  
  
  U kiyimlarini echib, iloji boricha siqib chiqarishga harakat qildi. Luger uni iloji boricha quritdi va qurolni Jipning old o'rindig'iga tashladi. U dvigatel issiqligida qurishi uchun kiyimlarini kaput ustiga yopdi.
  
  
  Uning etigi hali ham yoqilgan edi. Ular ho'l, lekin men ularni haydash uchun kerak.
  
  
  Men shinamgina yaxshi sayohatni intiqlik bilan kutardim va xafa bo'lmadim. U boshqa jip botqoqqa kirgan joyga etib borganida, u Lugerni yuklash uchun to'xtadi . Men uni ko'rdim, joyida faollik, yo'l chetida uch-to'rt kishi. Balki mashinada bo'lgan odamlar cho'kib ketmagandir, lekin men nima qilayotganlarini ko'rmadim.
  
  
  Ularning atrofidagi Odin to'satdan yo'lning o'rtasiga qadam qo'ydi va yaqinroq haydashim uchun ishora qildi. Uni Ego nogi deyarli yiqitdi, lekin u o'z vaqtida belbog'ni ko'rdi. U hali ham Lugerini tayyorlab qo'ydi va yalash uchun haydab ketdi. Men uning kulishini, qandaydir zafarli ovozni eshitdim, keyin jipning burni botqoqdan otilib chiqdi. Ular Egoni chiqarib olishdi. U kimsasiz edi. O'lik jasadlar yo'q.
  
  
  Toni Vonning o'rmon yordamchilari zaxira shinani chiqarib, Egoni menga qaytarib berishdi. Men tashqariga chiqdim va ularning atrofidagi ikki kishi Jipimning old qismini ko'tarib, g'ildirakni almashtirganini va katta tabassum bilan mashinani qaytarib qo'yganini ko'rdim, bu hozir hammasi yaxshi edi. Keyin ular tezda palma daraxtlari orasida g'oyib bo'lishdi. Juda tez, agar u shunchaki miltillasa, buni ko'rmagan bo'lardi.
  
  
  Uning tez haydash, men oldinda topa olaman nima taxmin, katta yuk mashinalari yo'lni to'sib qo'ydi qaerda. Toni Marshallning odamlari u erda ham band edilar, lekin mashina juda og'ir edi va ular uni harakatga keltira olmadilar. U chiqib, yuk mashinasining ruliga o'tirdi va ularni yo'ldan chiqarib yubordi. Men uni teskari tomonga qo'ydim va sakrab chiqdim. Yuk mashinasining botqoqqa siljishini ko'rish juda chiroyli manzara edi. Faqat qurol o'qi hali ham suvdan bir oz yuqorida edi.
  
  
  Uzoq mehmonxonaga keyingi sayohatimda uni hech kim uchratmadi. Oshxonada bir nechta erkaklar o'ynashdi. O'yin men uchun yangi edi. Har bir odamda g'alati tarzda inson barmog'iga o'xshagan sayqallangan chip bor edi. Ular stol atrofida ih dumalab navbat oldi. Kreslo oshqozonining o'rtasida bo'linishni yalash uchun kim keldi, - dedi Bosh vazir, bu hayajonga qarab. Koko oxirgi bo'lib dumaladi. Barmog'i yoriqqa tushganda u baland ovoz bilan qichqirdi. Ziyon ko'rguvchilardir ko'p ikki marta emu pullik. U va Lambi meni ko'rgach, o'ynashni to'xtatdilar. Meni Soyer mehmonxonasiga olib borishlarini xohlayotganimni aytganimda, ular unchalik hayajonlanishmadi.
  
  
  Lambi sezilarli yo'taldi. "Qal'ada leytenantni aldash xavfli edi", dedi u. "Lekin polkovnik aldab? "Bilmayman."'
  
  
  Menga bir nechta yordamchilar kerak edi. Ular operatsiya muvaffaqiyatiga ishonishlari muhim edi. Asabiy va shubhali odamlar bizga kerak emas edi. "Nuh qaerga ketayotganimizni biladi", deb e'lon qildim. "Va u bizga yordam beradi."
  
  
  Ular sehrli so'zlar edi. Agar Nuh bu ish berishi mumkin deb o'ylagan bo'lsa, u ishlaydi. Biz yaxshi kayfiyatda jipga chiqdik.
  
  
  Shahar ko'chalari hali ham bo'sh edi. Umuman olganda, biz oltinchi odamni ko'rmadik. Jipni eshitganlarida, ular sichqonlar kabi qo'rqishadi. Trafik yo'q edi, barcha jamoat binolari yopiq edi va Soyer mehmonxonasining pastki qavatidan tashqari derazalar qorong'i edi.
  
  
  Biz asosiy kirish tomon haydab, u mening orqa miltiqni ishora. Soyadagi qo'riqchi bizni kun bo'yi kuzatdi.
  
  
  U sakrab chiqib, unga ergashishimni iltimos qildi. Uning otasi harbiylar va "leytenant" Lambi hamrohligida uning oldiga keldi. Qorovul bizni to'xtatdi. - Kechirasiz. Polkovnik bugun kechqurun hech kim kelmasligini aytdi.
  
  
  Lambi cho'zilib, askarga qaradi. "Biz ichkariga kiramiz. Agar siz bizni to'xtatmoqchi bo'lsangiz, sizga zarar yetishi mumkin. Bu mahbus Nik Karter, Jerom ming dollar taklif qilgan odam. Harakat qiling.
  
  
  Qo'riqchi miltiqni menga qaratdi va lablarini yaladi. "Bunday holda, men uning egosini u erga olib kelaman."
  
  
  Lambi qichqirdi. "Oh, yo'q, siz o'z egoingizni haydamaysiz. Men uni o'zim etkazib beraman. Siz bu mukofotni mendan tortib olishingiz mumkin deb o'ylaysiz. Qaytib oling, siz yaramas! '
  
  
  Qo'riqchi aybdor ko'rinardi va etarlicha tez harakat qilmadi. Bir harbiy kishi mimmo me yonidan o'tib, o'z nafsini miltiqning dumbasi bilan qulog'iga urdi. Shu bilan birga, u tasodifan tetikga tegdi. Mening oyoq qarsak chaldi o'tgan, o'rtasida, u bo'lishi kerak ortiq oliy. Bu juda reallasha boshladi. Lambi yana tishlarini ko'rsatdi. "Polkovnik. U qayerda?'
  
  
  Hozir juda ta'sirlangan qorovul deyarli tushunarsiz g'o'ldiradi: "kazinoda leytenant. Sizni hidoyat?"
  
  
  "Menimcha, biz buni o'zimiz topa olamiz."Lambining ovozida ogohlantirish bor edi. "Sizning postingizda qoling."
  
  
  U meni qabulxonaga itarib yubordi. Tomas Soyer zararni ko'rib hayratda qolgan bo'lar edi. Katta skameykalar yotqizildi. Gazeta va jurnallarning javonlari ag'darildi, ammo vitrinalarning hech biri tegmasdan qolmadi. Do'kon javonlari bo'sh edi. Qanday tartibsizlik!
  
  
  Polkovnik Karib Jerom yaxshi fitnachi bo'lishi mumkin, ammo u yomon qo'mondon edi. Agar u odamlariga uni talon-taroj qilishga ruxsat bermaganida edi, agar uning rejalari muvaffaqiyatli bo'lganida, u ko'proq g'alaba qozongan bo'lar edi, albatta.
  
  
  Casino lobbi ham yomon bo'ldi. Minglab o'yin stollari yo'q qilindi va ularni ta'mirlash mumkin emas edi. Internetda cho'zilgan bar ustidagi yalang'ochlar tirnalgan, raqamlar kesilgan. Harbiylar va Lambi hushtak chalishdi. "Yaxshi yangiliklar o'tkazib yuborildi."
  
  
  Shisha buyumlar barda atrofida qavatda sindirishib edi. Shishalar yo'q edi. Harbiylar va Lambi bo'sh xonalarga noqulay qarashdi. "Hamma qaerga ketdi? Polkovnik qayerda?"
  
  
  "U hayratda uxlab yotibdi. Qanday qilib qulay yotoqli uch yuzta xona bor. Jeromga kelsak, menimcha, u Cappola Chip ofisida kazino pullarini hisoblaydi. Uning oldiga boraylik.
  
  
  Biz mimmo kassa registrlaridan o'tdik. Ular tegmagan holda qolishdi. Ammo shisha bo'linma orqasida tangalar to'plami, ochiq tortmalarda veksellar yo'q edi. Askarlar bu erdan uzoqlashtirildi. U odatda toymasin metall eshikni faollashtiradigan tugmani bosdi.
  
  
  Yigitlar orasida o'tdi. Boshqaruv stolidagi do'stona qora tanli qo'riqchi qo'riqchidan ushlandi. U revolveriga qo'l cho'zdi, lekin keyin Lambining quroli mening orqamda ekanligini ko'rdi, meni his qildi va kuldi.
  
  
  "Yo'q, lekin Janob Karter. Uni qaerdan topdingiz, leytenant?"
  
  
  U tomonlarni o'zgartirishi mumkin edi, lekin menga u Jeromning josusi bo'lganligi ehtimoli ko'proq tuyuldi.
  
  
  "Nazorat punktida hibsga olingan. Polkovnikga ayting, biz shu yerdamiz.
  
  
  Ammo negr bizni hali kiritmoqchi emas edi. "Mitzi bu erda Karter bilan qoldi. U qayerda?'
  
  
  Lambi Aryan yelka qisdi. "U u bilan emas edi. Balki u ketgandir."
  
  
  "Xo'sh, bu muhim emas."U eshik qo'ng'irog'ini bosdi. "Polkovnik, sizning kompaniyangiz bor."
  
  
  Hayajonlanishning ma'nosi yo'q. "Men sizga aytdim ..."
  
  
  "Janob Karterni qutqarish uchun ikki askar keldi."
  
  
  Endi Stalning ovozi birdan yorqinroq bo'ldi. "Bu ajoyib. Ih qilaylik.
  
  
  Eshik ochildi. Karib Jerom Kappolaning stolida o'tirgan edi. Uning oldida banknotalar va monetlar uyumlari bor edi. Recent kazino va mehmonxona daromadi va qabulxonasi saqlaydi: katta syndicate va Soyer pul.
  
  
  Uning do'sti jilmayib qo'ydi. "Siz boyib ketish yo'lini topdingizmi, Jerom?"
  
  
  U revmatizmga jilmayib qo'ydi. Faqat Egoning tabassumi menikidan bir oz sovuqroq edi. "Siz bu yaxshi yo'l ekanligini tan olishingiz kerak."U Lambiga qaradi. "Leytenant, bu odam bilan o'qiyotgan qiz qayerdan kelgan?"
  
  
  Uni xiralashtirdi. 'O'lik. U cho'kib ketdi.
  
  
  Qora ko'zlar torayib ketdi. "U delfin kabi suzadi, Janob Karter. Meni aldashga urinmang. Mayamida bunga arziydi."
  
  
  U yelkasidan hamon ochiq turgan eshikka qaradi. Negr bizning suhbatimizga ergashdi. U mening odamlarimning orqasida bo'lganida, men lugerimdan foydalana olmadim. Bu Tom va Lambining o'limini anglatardi. U eshikni yopish so'radi edim, va xavfsizlik ego e'tibor polkovnik xabardor qilish tez yo'l tanlagan.
  
  
  U Jeromga qat'iyat bilan dedi: "siz Mitzi uchun yaxshi to'lov olishingiz mumkin, lekin men pulni saqlayman, bu leytenant hech qachon ming dollarini ko'rmaydi."Bu yetarli edi. Eshik qarsillab yopildi. Jerom stol ustidagi pul uyumiga suyandi. U yana yuqoriga qaraganida, u ochiqchasiga, deyarli to'g'ridan-to'g'ri mening lugerimga qaradi.
  
  
  "Sizga kerak bo'lgan narsani oling", dedi Lambi va harbiylar unga ih to'pponchalari mendan uzoqlashganda, Jeromni hayratda qoldirdi. Egoning yuzi siqildi. "Xiyonat, Janob Karter? Askarlarga pora bering! Ular tugashi bilanoq harbiy sudga murojaat qilishadi. .. '
  
  
  U tez edi. Men buni shubha qildim. Lekin hali ham tez emas. U stolda edi va uning qo'li tezda g'ilofiga o'tdi. U biroz tezroq edi, lugerni o'ng qo'li atrofida chapga silkitib, qo'lidagi stilettoni tashladi va tashladi. Stiletto ego qo'lini g'ilofga mahkamladi va ego muvaffaqiyatsiz tugadi.
  
  
  Tan olaman, u qo'rqoq emas edi. Bu uning uchun katta xavf edi. Ammo agar u meni otishga majbur qilsa yoki o'zini otishi mumkin bo'lsa, bu tashqaridagi zanjilarni xavotirga soladi va mening imkoniyatlarim yo'qoladi. U sekin sel. U uni Luger bilan olib, emuga devorga qarshi turishni buyurdi. Uning kichkina qora ko'zlari nafratga to'la edi, lekin u emus aytganidek qildi.
  
  
  Lambi qurolni banknotalar to'plami ustiga qo'ydi va polkovnikga puxta qidiruv berdi. U mening stilettoimni, revolverimni tortib oldi va hamma joyning cho'ntagidan zaxira topdi.
  
  
  "Endi divanga o'tiring, shunda biz gaplashamiz. Tara Soyer qayerda? Men unga aytdim.
  
  
  Jerom hatto ko'zlarini pirpiratmadi. U divanga bemalol o'tirdi va oyoqlarini kesib o'tdi. U istehzo bilan yuqori labini bukdi va qarshi spin berdi. "Mitzi Gardner qayerda?"
  
  
  Albatta, u tarani mehmonxonada ushlab turdi. Ammo men Jeromning butun armiyasining uxlashiga ishonolmadim va butun mehmonxonani qidirishga majbur bo'lishni xohlamadim. U polkovnikning oldiga qadam qo'ydi va Lugerning bochkasini o'z egosiga urdi. Bu xunuk tirnalish edi. Uning egosi uni o'ldirishni xohlamadi; u o'sha paytda armiyani boshqarishi mumkin bo'lgan yagona odam edi va u hali ham nen-ga muhtoj edi. Lekin, birinchi navbatda, men taraning xavfsizligidan xavotirda edim. U buni Jeromga aytdi va qo'shimcha qildi: "agar kerak bo'lsa, yuzingizni buzganimdan afsuslanmayman."
  
  
  U chiroyli odam edi. U buni bilar edi va u behuda edi. "Hammasi joyida", dedi u. "Siz baribir uni ozod qila olmaysiz. Miss Soyer yuqori qavatdagi xonasida zalda. Pastki va yuqori qavatlar orasida mening olti yuz askarim bor."
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 7
  
  
  
  
  
  
  
  Lambi polkovnikni qurol bilan ushlab turganda, harbiylar va men Jeromning ko'ylagi va ko'ylagini echib tashladik va uni bog'lash uchun ko'ylagini chiziqlar bilan yirtib tashladik. Biz emuni divanda o'tirishga ruxsat berdik.
  
  
  "Uni kuzatib turish uchun shu erda qoling", deb buyurdi u unga. Eshik elementlari ishlagan qanday uni emu ko'rsatdi. "Lambi va men eshikka etib borguncha kuting. Siz uni rivnenskayaga ochib, bizga ruxsat berasiz va keyin yana yopasiz.
  
  
  Lambi qurolni yana orqamga qo'ydi va biz yura boshladik. Negr detektiv romaniga berilib ketgan va uni emu luger singari burni ostiga tiqmaguncha yuqoriga qaramagan. U nima o'qiyotganini ko'rganimda, kulishim kerak edi. "Buni o'qimang, buni qiling; Lambi miltig'ining dumbasi bilan egosini bosh suyagiga qattiq urishidan bir lahza oldin qo'shilgan edi. U stuldan va polga ag'darildi. U o'lganmi yoki yo'qmi, asosan ego bosh suyagining qalinligiga bog'liq. Biz kazinoning kassa biriga ego sudrab va kafedra uni bog'lab. Biz tezda liftlarga bordik. Qabulxonaning yarmida lift eshigi birdan ochildi. Askar chiqib, bizni ko'rdi va yana sho'ng'ishga harakat qildi. Stiletto uni tashladi va bir lahzaga Ego odam Atoning olmaidagi Egoni topdi. Lambi Egoni qabulxonaning orqasida sudrab bordi. Tara xonalarining kalitlari yo'q edi, shuning uchun biz iloji boricha jimgina kirishimiz kerak.
  
  
  Biz liftga qaytdik va u egoga urilganidan keyin askarning kamaridan sirg'alib ketgan ikkita machetni oldi. Endi bizda atigi 599 raqib bor edi.
  
  
  Tepada biz taraning kvartirasi eshigiga yugurdik. Qulf stiletto bilan sindirilgan va biz zalda boshqa hech kim paydo bo'lishidan oldin ichkarida edik.
  
  
  Xona bo'g'ilib qoldi. Konditsioner o'chirilgan. Tara Soyer karavotga yotdi, qo'llari va oyoqlari yoyildi. U bir juft panties va sutyen kiygan edi. Uning bilaklari va to'piqlari karavotga parda bilan bog'langan, shuning uchun u zo'rg'a harakat qilardi. Nah og'zida tiqin yo'q edi, lekin bu, ehtimol, kerak emas edi. Soyer Grand LaClare-ning ovoz izolatsiyasi juda yaxshi edi. Ko'pi bilan qo'shni xonada eshitilardi.
  
  
  U meni va Lambini ko'rdi. Uning yuzi umidsizlikka burildi va u qichqiradi deb o'yladi. Ey qo'lini og'ziga qo'ydi. "Jeromning odamlari bu erda. Tinchlaning.'
  
  
  Uning ko'zlari Lambiga qaradi. U meni ham ushladim deb o'yladi. Aynan u biz tomonda ekanligini tushuntirdi. Uning chiroyli ko'k ko'zlari endi katta va qorong'i edi . Uning ko'zlaridagi qo'rquv endi g'azab bilan almashtirildi. U uning rta atrofida qo'lini olib va uni o'pdi. Keyin u poyabzalini echish uchun uni qo'yib yubordi. "Ular mening egoimni o'ldirdilarmi?"
  
  
  Uning Flemingni nazarda tutgan omela ekanligini bilar edi. Men unga aytdim. "Umuman emas. Biz uni qoplay oldik. U jarohat olgan, ammo Nuh bilan tog'larda xavfsiz."
  
  
  'Bu kim?'
  
  
  Albatta, u bu eski qora sehrgar va ego qabilasi haqida hech qachon eshitmagan edi. "Agar sizga noyabr haqida ko'proq gapirib bersam, meni yolg'onchi deb ataysiz, lekin agar biz shahardan tirik chiqsak, men sizni u bilan tanishtiraman. Va shunda ham siz bunga ishonmaysiz."
  
  
  Og'riqni kamaytirish uchun poyabzal bilan tezda bo'shatildi. Uning qo'llari va oyoqlari oq va qon aylanishining buzilishidan shishgan edi. Salom, bu og'riyapti va u yana yurishiga biroz vaqt ketishini ko'rdi. Biroq, men slni olib yurishni xavf ostiga qo'yolmadim. Agar kimdir bizni yo'lda to'xtatishga harakat qilsa, men qo'llarimga juda muhtoj bo'lardim va ehtimol Lambi ham.
  
  
  U vannaning atrofida sovuq suv bilan taraning bilaklari va to'piqlarini dabbed qildi. Keyin u hojatxona atrofida yupqa paxta libosini chiqardi. U avvalgidek yaxshiroq ko'rinardi, lekin uning pantiesi va yarim shaffof sutyeni urush paytida sayohat qilish uchun ideal emas.
  
  
  Tara oyoqqa turishi uchun qimmatli daqiqalar kerak bo'ldi. Biz buni xonama-xona tekshirdik. Lambi chiqish aniq ekanligini tekshirish uchun uni zalga yuborgan edi.
  
  
  Bir lahzadan so'ng, u kun oxirida boshini tiqdi va bizga imo qildi. Biz taraning ahvoli imkon qadar tezroq liftga yugurdik. Tugmani bosishim bilan uni koridorda ochilgan eshik sifatida ko'rdim.
  
  
  Biz birinchi qavatga yetdik va lift eshigi sekin ochildi. Men yoriqdan bir askarni ko'rdim. Bundan ham yomoni, polkovnik Karib Jerom bizga ishora qilgan qurol bilan u erda edi.
  
  
  U metall eshik orqasida o'tirdi va bir vaqtning o'zida podval tugmachasini bosdi. GAVK liftning metall devorlaridan sakrab tushdi. Bu atrofimizdagi hech kim yaralanmagan mo'jiza edi. Eshik yopildi va biz ichkariga kirdik. Soatlar o'tgandek tuyuldi. Agar garajda mashina bo'lmasa yoki chiqish to'sib qo'yilgan bo'lsa, Devid xok o'z agentlari orqali bittasini yozib qo'yishi mumkin edi. Tom Soyer qizini yo'qotgan bo'lar edi va Nuh la'nati yaxshi yordamchisini yo'qotgan bo'lar edi.
  
  
  Men Toni egallagan boshqa yordamchi qayerda ekanligiga hayron bo'ldim. Ehtimol o'lik. Jerome bir yirik summasi qo'yib ego ego ko'ndira edi, u bir o'q kutilmoqda bo'lishi mumkin. Polkovnikning so'zini bajarish uchun hech qanday sabab bo'lmaydi. Kambag'al sodda odamni bunday xarakter bilan yolg'iz qoldirish xato ekanligi aniq edi.
  
  
  Lift podvaldagi havo tamponiga urildi. Biz garajda edik. Mehmonlar va yuqori maoshli xodimlarga tegishli ko'plab mashinalar bor edi, lekin men ulardagi kalitlarni topishni kutmagan edim va hamma narsani tekshirishga zo'rg'a ulgurdim. Chiqishda harbiy yuk mashinasi to'xtab qoldi. Ehtimol, favqulodda vaziyatlarda tayyor edi va u tezda ishladi. Bundan tashqari, u bir mil uzoqlikda tuyuldi.
  
  
  U buni unga ko'rsatdi. "Uning mashinasiga yuguring", dedim. Men uning denonsatsiya qamrab esa " ego oling."
  
  
  Ular yugurishdi. Kamida Lambie u iloji boricha tez yugurib o'tdi, u qo'li bilan qoqilib Tara sudrab edi kabi. Lift eshiklari ochildi. Ular ikki dyuymga ochilganda, u Jeromning etakchisiga ergashib, bo'shliqdan o'q uzdi. Men uning qichqirig'ini eshitdim va bu polkovnik deb umid qildim. Eshik ochilganda u otishni davom ettirdi, yanada ko'proq qichqiriqlar eshitildi. Nihoyat, kimdir liftni orqaga qaytarish haqidagi ajoyib g'oyani o'ylab topdi. Eshik to'liq yopilguncha u otishni davom ettirdi. Endi bizda kichik ustunlik bor edi. U yuk mashinasiga yugurdi va Tara yoniga sakrab tushdi, u tezda dvigatelni ishga tushirdi va keyin haydovchi yonidagi o'rindiqqa joylashdi. Baxtli. Agar Mitzi Gardner bo'lganida, biz kim haydash haqida bahslashar edik va bunga hozir vaqt yo'q edi.
  
  
  Men uning orqasidan ikkinchi vitesda bordim va chiqish rampasiga burildim. Ego to'siq emas edi. Mimmo mehmonxonaning asosiy kirish eshigi yonidan o'tib, eshikka qaraganida, Jerom va uning bir necha odamlari yugurib chiqib ketayotganini ko'rdi. Ular bizga o'q otish uchun zinapoyada to'xtashdi, lekin ular juda tez edilar. Kadrlar pasttekislikda ketdi.
  
  
  Men mikrofonlar va karnaylar tomonidan urish ehtimolini kamaytirish uchun uni zigzag qildim va Lambining orqasidan o'q uzayotganini eshitdim. Uning emu unga o'zini tortib olish uchun baqirdi. U meni eshitmadi. Yoki u munosabat bildirishdan juda hayajonlangandir.
  
  
  Keyin juda kech edi. Men uning qisqacha qichqirig'ini eshitdim va orqa oynada Lambining mashina atrofida yiqilib tushganini ko'rdim. u faqat yo'lning o'rtasida hali yotardi. Ego ko'ylagining old qismi qonga botgan edi. O'qlar unga urilganda tanasi titradi. Jerom emudan qasos oldi, endi biz qo'lga olish uchun juda uzoq edik.
  
  
  U charchoqqa e'tibor bermaslikka harakat qilib, haydashga e'tibor qaratdi. Endi o'q orqamizdan hushtak chalmadi. Jerom va uning askarlari mehmonxonaga kiraverishda to'xtab turgan mashinalarga yugurishdi. Biz uydan uzoqda va xavfsiz edik.
  
  
  Xiyobonda men uni burdim va gaz pedaliga qadam qo'ydim. Yuk mashinasi tezlikni oshirishdan ko'ra og'ir yuklarni tashish uchun ko'proq mos edi. Bizda biroz vaqt bor edi, lekin polkovnikning ta'qibidan qochish uchun bu etarli emas edi.
  
  
  Biz shahar tashqarisida edik va Toni Von mehmonxonasiga yo'l oldik. Biror narsani tezda hal qilish kerak edi. Men coast yo'lda Jerome oldini olmadi. Menda ikkita variant bor edi. Birinchi eski inn ustida shiypon yuk mashinasini yashirish uchun emas. Ikkinchisi tog'lar bo'ylab o'ralgan yomon yo'l edi.
  
  
  Polkovnik, ehtimol, mehmonxonaning mavjudligini bilishi va Nuh undan foydalanganligi xayolimga keldi. Emu hatto jang qilishi shart emas edi. Butun bino yog'ochdan qilingan. U bizni yoqib yuborishi mumkin edi.
  
  
  Shuning uchun u tog ' yo'lini tanladi. Bizning og'ir yuk mashinamiz chuqurchalar va zarbalarni orqamizdagi engilroq mashinalarga qaraganda yaxshiroq boshqarishi mumkin edi va ular bu yo'lda bizdan tezroq keta olmadilar.
  
  
  Burilishga yetganimizda, ular bizni payqamadilar. Sergey uni o'chirib qo'ydi va Rulni burdi. Endi biz asosiy yo'lda mimmo USdan o'tayotgan ikkita jip uchun o'rmon muhitiga ko'rinmas edik. Ajoyib. U to'xtadi, ushlagich atrofidagi yorug'lik chiroqlarini chiqarib, biz bilan nima borligini tekshirish uchun yuklash joyiga o'tdi. Yoki Lambi qurolni tashlagandir. Mening o'q-dorilar ta'minoti past ishlayotgan edi.
  
  
  Qurolni arqon, belkurak va uchta sandiq orasidan topa olmadim. U yugurmoqchi bo'lganida, Sergey Lanterns hamma joyning qutilaridan biriga matn tashladi:"dinamit". U qutini oldinga tortdi. Bir nechta tayoq tushib ketgan edi, lekin ularning aksariyati hali ham qipiqqa yaxshilab o'ralgan edi.
  
  
  Agar polkovnik Jerom asosiy yo'lni tark etganimizni bilsa, u shubhasiz aylanadi. Lekin biz buni qabul qilishga tayyor edik. Biz o'rmonga taxminan 100 metr yurdik. Uning yuk mashinalari kesilgan atrofida otilib va chorrahasida qaytib yugurib, yo'lda tayyor olish. Men buni Jeromning Jiplari paydo bo'lganda qildim. Ular tez haydab, burchakdan sakrab tushishdi va u ih chiroqlarini chetlab o'tdi. Ular uzoqdan yuk mashinasini ko'rishdi va g'alaba bilan baqirib, unga qarab otlanishdi. Birinchi jip yaqinlashganda, tayoq uni yoqdi. U dinamit tayoqchasini orqa o'rindiqqa tashladi va iloji boricha barglarga o'raldi.
  
  
  Portlash darhol sodir bo'ldi va meni yana yo'lga tashladi. Ammo mening jismoniy holatim jip yo'lovchilariga qaraganda ancha yaxshi edi. Taraning meni chaqirayotgan ovozini eshitib, hali ham nafasimni ushlab turardim. U xohlaganidan oldinroq o'rnidan turdi va yo'lda hosil bo'lgan chuqur kraterga qarab, ayga uzoqroq turishni iltimos qildi. Mening orqamda ikkinchi jip egilishga ko'tarildi. Qiz va men yuk mashinasiga qaytib yugurdik. Jip krater kraterida to'xtab qichqirganida, biz allaqachon to'liq tezlikda ketayotgan edik. Orqa oynada u Jeromning baland bo'yli figurasini yo'ldagi ulkan chuqurga suyanganini ko'rdi. O'qlar bizdan o'tib ketdi, lekin biz ular bizga zarar etkazishi uchun juda uzoq edik.
  
  
  Tara nima bo'lganini tushunmadi. U yuk mashinasining orqasida nima topganini tushuntirdi, unga tez o'pish uchun suyandi, keyin e'tiborini yo'lga qaratdi.
  
  
  "Biz hozircha xavfsizmiz", dedi eri. "Ular bu chuqurdan o'tolmaydilar, aks holda ular daraxtlarni kesishlari kerak. Va bu vaqt talab etadi. Dengiz bo'ylab sayohatga tayyorlaning ."
  
  
  Qorong'ida men burchakka burilganimda deyarli daraxtga yugurdim, bu menga Sergey kerakligini eslatdi. Hozir kashf etilish xavfi daraxtga tushish xavfidan ko'ra kamroq ahamiyatga ega edi. Soatimga bir qarash menga tun allaqachon tugaganini aytdi. Biz eng qiyin joylarga etib borganimizda, u deyarli engil bo'ladi. Bu buni qilishni ancha osonlashtirdi.
  
  
  Ammo hozircha qorong'i edi va muqaddas chiroqlar qalin barglar orasidan porladi. Tara boshini tomga urmaslik uchun eshik panjarasini bir kun ushlab turishi kerak edi. U bir necha mil yurdi, keyin achchiq kuldi.
  
  
  "Nik", dedi u. "Men buning uchun to'g'ri odam emasman deb o'ylayman. U bu erga kelib, Fleming bilan uchrashganidan juda xursand edi. Bu juda romantik edi ."Uning kulgisi hafsalasi pir bo'ldi. "Endi bilaman, bu aslida Della ko'chasi."
  
  
  Uni kulib yubordi. "Ertak dunyosi umidsizlikmi?"
  
  
  Shunday qilib, u qo'rqib ketdi, o'zini nazorat qilish uchun gaplashdi. Biz balandroq va balandroq ko'tarildik va bundan buyon yanada qattiqroq bo'ladi. Uni, bu jilovni qo'yib yuborish uchun yaxshi bahona deb o'yladi. Nihoyat, tashvish stimulyator, jinsiy aloqa esa ajoyib trankvilizatordir. U to'xtadi va kontaktni kalitini aylantirdi. Bu juda sokin edi. U tashqariga chiqdi, mashinani aylanib chiqdi, taraning yonidagi eshikni ochdi va uni tortib oldi. Men uni mashinaga sudrab bordim, shunda faralar yoqilgan joyni o'yin-kulgini buzishi mumkin bo'lgan ajdaho yoki kirpi uchun tekshirishim mumkin edi. Uning og'zi menikidek och edi. Salom, bu men uchun bo'lgani kabi qiyin edi. Biz nihoyat bunday yuk mashinasi o'yinini butunlay charchagan va qoniqtirgan holda o'ynashimiz uchun ancha vaqt kerak bo'ldi. Men unga tabassum qildim. 'O'zingizni yaxshi his qilyapsizmi?- U bosh irg'adi, stulga suyandi va ko'zlarini yumdi.
  
  
  Biz jarlik yuziga etib borganimizda, u allaqachon engil edi. Men Taraga bir muddat ko'zlarini yumib turishini aytdim va u darhol qiziqish bilan qarash uchun ihni ochdi. U derazadan tashqariga qaraganida va faqat tubsizlikni ko'rganida, u oqarib ketdi. U iyagini ko'tarib, to'g'ri o'tirdi.
  
  
  Jarlikning xavfli qismidan o'tayotganimizda, men Fleming haqida o'yladim. Yo'l boshi berk ko'chaga chiqqan joyda biz tashqariga chiqdik va yurishni davom ettirdik. Endi uni men ilgari sezmagan narsa topdi. Yo'l tik jarlikka olib bordi; chetidan, boshqa tomondan, qabilaning ilgari ortiqcha aholisi chaqib olgan g'orlar bor edi. Ayni paytda u erda hech kim yashamaganga o'xshaydi. Qal'aning qalin yog'och darvozalari yopildi. U qurolining uchi bilan uni urdi. Bir necha daqiqadan so'ng u zanjirlarning shitirlashi va yog'och murvatlarning siljishini eshitdi. Keyin darvoza ochildi va oq ko'ylak kiygan bir kishi bizni ichkariga chaqirdi. Tara arvohni ko'rganga o'xshardi.
  
  
  Nuh qizni mehr bilan kutib oldi, Fleming o'zini yaxshi his qilayotganini aytdi, keyin Barents dengizi hududining yomon yangiliklar bo'limiga o'tdi.
  
  
  "Kecha bizning chiziqimiz kesildi. Siz ketganingizdan keyin ular bilan ferret ichidan hech narsa eshitmadik. Ispaniya portidagi vaziyat qanday ekanligini ayta olasizmi?
  
  
  U shahar chetidagi eski mehmonxona shunchaki shaharga tashrif buyurishni istagan qabilalar uchun yashash joyi emas deb gumon qildi. Bu shaharlar orqali kelgan va o'rmon barabani yordamida uzatiladigan xabarlar uchun Barents dengizi hududining markazi bo'lishi kerak edi. Agar boshqa xabarlar bo'lmasa, bu Jerom Nachga reyd qilganini anglatardi.
  
  
  U juda charchagan edi. Soatlab uzoq taranglik to'plana boshladi. Bu buyuk qal'a chidab bo'lmas edi. Shohlar, qaroqchilar va isyonchilar qadim zamonlarda baland devorlarga qarshi chiqish uchun har doim behuda harakat qilishgan. Ammo bu safar yagona himoya mening Lugerim va bir hovuch o'qlarim, Mitzi Gardnerning nafis kichkina rastasi va bir necha sandiq dinamit edi. Bir oz zamonaviy jihozlangan armiyaga qarshi. U qalin tosh ingradi va Toni g'alaba haqida xabardor qildi. Men emuga dinamit bilan nima qilishimni aytdim.
  
  
  "Men bu jarlikni darhol portlatishim kerak edi", deb tan oldim.
  
  
  "Ammo men o'shanda bu haqda o'ylamagan edim, endi u juda uzoqda. Ammo men bu marshrutni faqat minalar maydoniga aylantiryapman. Men Jeromning bu erga jiplarda kelishini kutmayman. Ego ajablanib kutmoqda. Menga porterlar kerak.
  
  
  Nuh jamoani yig'di va uni qizlar bilan tanishtirdi.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 8
  
  
  
  
  
  
  
  Odamlar yuk mashinasi atrofida dinamitni tortib olishdi. Ular binafsha rangli ochiq qutini bu erdan qal'aga olib borishdi va yo'lda qurilmalar, minalar uchun to'liq qutini qoldirishdi. Yuk mashinasini tark etishdan oldin, uni boshqa hech kim yuk mashinasini ishga tushirmasligi uchun distribyutor rotori olib tashladi. U detonatorlar bir kishi har bir zaryadni boshqalardan mustaqil ravishda portlatishi uchun o'rnatilganligiga ishonch hosil qilib, yo'lni minalar maydoniga aylantirdi. U ishlayotganda qal'adagi barabanlarni eshitar edi; ular xabarlar emas, balki tantanali tovushlar edi. Uning taxminiga ko'ra, Nuh ruhiy holatni biroz ko'tarishga harakat qilgan.
  
  
  Tugatgandan so'ng, u butunlay charchagan va ochlikni his qilar edi. U zo'rg'a qal'aga etib bordi. Darhaqiqat, marosim bor edi. Muqaddas qushlar o'ldirilib, qaynoq suvda qaynatilgan. Nayza bilan yalang'och qabilalar qozon atrofida raqsga tushishdi. Ular bazukalar va avtomatlar bilan jang qilish uchun ajoyib yakuniy harbiy qurollarga ega edilar.
  
  
  Nuh biror narsa yeyishdan oldin bu haqda g'amxo'rlik qildi. Men hali yarim uxlamagan edim. Nuh bu yagona uzatishni bor qachon, uni bir salqin qorong'i xonada yotgan edi; uning kuni soya line quyosh allaqachon peshin o'rnini yetdi, deb ko'rish mumkin. Men bir odamni iz bilan qo'riqladim. Bu joydan siz uzoqdan yaqinlashayotgan transport vositalarini eshitishingiz kerak. Endi u Nov oldida turardi va u hayajonlandi.
  
  
  
  
  "Harbiylar yuk mashinasiga yaqinlashdi", dedi Nuh.
  
  
  Uning darhol uyg'ondi. - 'Ih qancha turadi?'
  
  
  "U hisoblay olmaydi."Nuh kuzatuvchi bilan gaplashdi.
  
  
  "U shunday deydi:" juda, juda ko'p."
  
  
  U o'rnidan turdi va darvoza tomon yugurdi. Hozirgacha ular izni kuzatib, dinamit topmaganliklariga ishonch hosil qilish uchun uni mehmonxonaga olib borishlari kerak edi. Urush raqsi tugadi va g'orlariga borgan odamlar qal'aga qaytib qochishdi.
  
  
  U Fleming xonasining eshigidan o'tib, bir zum to'xtab qoldi. U ikki qiz o'rtasida bir kun turdi. Uning bog'langan qo'lida xunuk qizil chiziqlar, shokolad-jigarrang yuzida kulrang chiziqlar yo'q edi. Men bu haqda to'xtalishga ulgurmadim, lekin Flemingning tez tiklanishi meni hayratda qoldirdi. Yurishda davom etayotganda uni boshimga tashladim. U darvozadan va yo'ldan yugurdi. Agar ular tez bo'lsa, u ularga duch kelishi mumkin edi, lekin uning ishonchi komil edi.
  
  
  Dovonga yetganimda, hali hech narsani ko'ra olmadim. U hozir kliringda edi va daraxt tepalari orqali yuk mashinasini jarning pastki qismida taxminan yarim mil pastda ko'rdi. Yonma-yon turgan o'ttizga yaqin kishidan iborat guruh yuqoriga ko'tarilish niyatida emas edi. Nega hayronman. Keyin orqamdan shovqin eshitdim. Bu Mitzi edi. Nah revmatizmga chalingan.
  
  
  "Boshqa tomondan yana bir hujum bor, Nik. Ko'rfazida qayiqlar. Ko'p qayiqlar.'
  
  
  Bu nima uchun guruh hali ham pastda kutayotganini tushuntirdi. Bu ikki jabhada bir vaqtning o'zida boshlanadigan qo'shma harakat, qisqich harakati edi. Ee qo'lini yelkasiga qo'ydi. "Siz minalarni portlata olasizmi?"
  
  
  "Bu har doim hayotdagi maqsadim bo'lgan. Nima qilishim kerak?'
  
  
  U unga salomni ko'rsatdi, salomni zajigalka bilan uzatdi va nima qilish kerakligini aytdi. "Bu ikki nuqta orasidagi yo'l bema'ni edi."U ikkita nuqtaga ishora qildi. "O'ngdagi kontaktni uch daqiqa kontaktni sug'urta keyin eng kam zaryad ignites. Birinchi guruh burilishga yetganda, ee yoqilishi kerak. Umid qilamanki, bu etarli bo'ladi, garchi ba'zi askarlar ba'zida ahmoq bo'lishlari mumkin. Shoshilmang. Lekin ih to'xtatish."
  
  
  'Zavq bilan.- U meni o'pdi va men u bilan xayrlashayotganday taassurot qoldirdim. "Filo bilan omad tilaymiz."
  
  
  Uni kulib yubordi. 'Bu ishlaydi. Nuhga Ishoning."
  
  
  Men uni his qilganimdan ko'ra yaxshiroq ishontirdim. Ikkala tomonning qamaliga uzoq vaqt bardosh beradigan uskunamiz yo'q edi. Men o'z qobiliyatim doirasida qo'limdan kelganini qilishim kerak edi, lekin nimadir menga bu kundan omon qolish uchun mo'jiza kerakligini aytdi.
  
  
  Asosiy o'zgarishlar mening yo'qligida davomida qal'a bo'lib o'tdi. Qabila band edi. Narvonlar mustahkam tomda turar edi, u ham himoya devor bo'lib xizmat qilar edi va bosh suyagi kattaligidagi toshlar konveyer lentasi singari qo'lma-qo'l uzatilgan chelaklarda olib kelingan.
  
  
  G'alati, bu ko'tarinki manzara edi. Materialni tirik qo'l kabi uzatayotgan barcha qora qo'llarning ritmik tebranishi, ehtimol hayotlarida hech qachon haqiqiy urush qilmagan bu odamlarga ishonch bag'ishladi.
  
  
  Nuh tashqi ko'rinishini saqlab qoldi, lekin ego odamlariga qaraganda o'ziga ishonmagandek tuyuldi. U Fleming bilan darvoza yonidagi sokin burchakda gaplashayotgan edi. Fleming stulga suyanib, Toni nimanidir ishontirishga urinayotganday tuyuldi. Lizzi suhbatni kuzatish uchun keldi.
  
  
  "Okay, Nuh, men Jerome bir ikki o'yin o'ynab, deb ishonaman istayman. Ammo men sizga va sizning xalqingizga mening ishim bilan hayotingizni xavf ostiga qo'yishga yo'l qo'yolmayman. Agar Jerom shunchalik kuchli bo'lsa, men uning generali Hammond singari itoat qilishim kerak. Men taslim bo'laman va AQShga surgun qilinaman. Jerom qobiliyatli odam va bu Orol ilgari harbiy diktaturadan omon qolgan. Balki men hatto em ba'zi maslahat berishi mumkin. Uni siz uni mening xabar edi berish istayman.
  
  
  Jeromga dunyoga xabar yuborish sizning o'lim haqidagi orderingizni imzolashga o'xshardi. Agar polkovnik Toni Von va Ego qabilasini yolg'iz qoldirgan bo'lsa ham, u bir lahzaga tiriklar yurtiga tegishli bo'lmas edi. Uni, u mag'lubiyatni qondirish uchun etarli yomon deb o'ylab. U bundan nafratlandi. Ammo Jerom men o'ylagandek xafa bo'lganida, men bilan nima sodir bo'lishini tasavvur qilish bundan ham yomonroq edi. Patriarxning javobi uni kutayotgan edi. Bu zerikarli tiradaga aylandi.
  
  
  Fleming, men sizning idealizmingizni hurmat qilaman, lekin bu sizni ko'r qiladi. General Hammond sizdan qutulganida, odamlar hali ham Orolni orollarga qoldirishiga ishonishgan. U sizni quvib chiqarishi mumkin edi. Karib Jerom bu qadar saxiy bo'lolmaydi. U shuhratparast bo'lgani kabi mashhur emas. Siz tirik ekansiz, siz unga tahdid solasiz. Va faqat sizning hayotingiz xavf ostida emas. Agar Jerom muvaffaqiyatga erishsa, u bu tog'ni raketa bazasiga aylantiradi. U bizni haydab chiqaradi va dushmanlarimizni bu erga olib keladi. U Rossiyaning yordamisiz hokimiyatda qola olmaydi. Bu tog ' asrlar davomida bizning muqaddas uyimiz bo'lib kelgan. Bu odamlar bu tog'ni tark etishdan ko'ra o'lishni afzal ko'rishadi."
  
  
  Chol yaxshi gapirdi. U Fleming tomonidan ishondi, u oqilona dalillarga sezgir emasligini ko'rsatdi. "Tan olaman, siz haqsiz, Nuh. Uning orzu dunyosida juda uzoq vaqt yashab kelmoqda. Umid ba'zan jozibali havoni oladi. Agar sizga kerak bo'lsa, men bir qo'lim bilan tosh otishim mumkin."
  
  
  U hurmat ishorasi bilan Toni Uinning qo'liga tegdi, so'ng yaxshi oyog'i bilan parapetga cho'zildi.
  
  
  Nuh menga imo qildi. Men tomga chiqdim va lagunaning kirish qismidagi janglarga qaradim. Yaqinlashayotgan flot menga ikkinchi Jahon urushi paytida inglizlar Dunkirkni qanday evakuatsiya qilgani haqidagi OAV xabarlarini rad etdi. har bir Baliqchi qayig'i, har bir zavq kemasi, qisqasi, Ispaniya portida topilishi mumkin bo'lgan hamma narsa bizga yaqinlashayotgan edi.
  
  
  Uning orzulari amerikalik torpedo qayiqlari va tezkor jangchilar bilan havo namunalarini yashirish edi. Lekin bu go'zal tush edi.
  
  
  Birinchi qayiqlar bizning yo'nalishimizda & nb maksimal tezlikda birin-ketin suzib ketishdi. Ular ustida suzayotgan qayiqlar omon qoladi. Birinchisi ajablanib bo'ladi. Ular tez yaqinlashib, tez orada harakat dan ih to'xtatish edi suv osti to'g'on uchun aftidan parishon. Toni g'alaba qozonish obro'si odamlarni bu kichik portdan qo'rqitadi, shuning uchun ular suv bosgan to'g'on haqida hech narsa bilishmasdi.
  
  
  U birinchi ikkita yaxtaning yonma-yon yugurishini kuzatdi. Durbinsiz ham u odamlar kemada saqlagan bazukalar va pulemyotlarni ko'rishi mumkin edi. Ular to'g'onni metall yorilish ovozi bilan bir vaqtda urishdi. Kamon boqildi, korpus silkindi va miya chayqalishi odamlarni kemadan dengizga uloqtirdi. Va kema halokatini nishonlash uchun, shu bilan birga, Mitzi portlatgan birinchi ayblov popi bor edi.
  
  
  Dastlabki ikkita baxtsiz yaxta ortida endi tormozlay olmaydigan ikkita tortma qayiq bor edi. Ular tosh devorga urilib, burchak ostida osilgan. Bortdan yiqilib tushgan erkaklar atrofida, ba'zilari etik va boshqa jihozlarning og'irligi ostida cho'kib ketishdi, boshqalari to'g'onni ushlashga muvaffaq bo'lishdi. Keyingi qayiqlar lagunaning o'rtasida to'xtashga muvaffaq bo'lishdi. Ammo tishlariga qurollangan askarlar Yuklangan uchta qayiq to'g'onga sezilarli zarar etkazmasdan urildi. Ular tayoq bilan kutilmagan to'siqni topdilar. Ular qal'aga olib boradigan zinapoyada toshqin to'sig'i balandligida yotishgan.
  
  
  Birinchi qayiq atrofidagi odamlar to'g'ondan zinapoyaga o'tishni boshladilar. Uchinchi qayiq biroz orqaga qaytdi va temir yo'lda keng qopqoqni otdi.
  
  
  Nuh zinadan ko'tarilganini payqamadim, lekin uning yonimda turganini payqadim. Uning qo'shimcha oynasi bo'lgan bambuk periskopi bor edi, bu unga panjara ustida samimiy ko'rinishga imkon berdi. U signal berishga tayyor qo'lini ko'tardi. Jigarrang figuralar temir yo'l bo'ylab turar, ularning har birida tosh bor edi.
  
  
  Qayiqlarning o'q otishi ustidan askarlar etiklarining ovozi tobora ko'proq eshitila boshladi. Keyin men devorning narigi tomonida qichqiriqni eshitdim va askarlar endi bizdan pastda ekanligini bilardim. Nuh qo'lini tushirdi. To'satdan devorga qarshi harakat bor edi.
  
  
  Erkaklar boshlari ustida shivirlayotgan o'qlarni unutishdi, sakkiz fut qalinlikdagi devorga suyanib, tosh otishdi va yana yashirinib olishdi. Ularning atrofidagi uchtasi yaralaridan qulab tushishdi. Boshqalar ih oldi va ih o'rinlarni egalladi.
  
  
  Qopqoq olovi to'satdan to'xtadi. Men zinadan tubiga battlements birga uni ta'qib. Bir askar uning yiqilishini ko'rdi, jasadlarning dengiz tomon aylanayotgan zanjirli reaktsiyasi.
  
  
  Toni odamlari yana g'alaba qozonishdi, ular tosh olib kelishdi va takroriy muvaffaqiyatga tayyorlanishdi.
  
  
  Qopqoq olovi qayta tiklandi va halokatli qo'rg'oshin yana jangovar harakatlar ustidan hushtak chalib, shamol bilan urilgan nolada teshiklarni teshdi.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 9
  
  
  
  
  
  
  
  Ikkinchi portlash o'rmonni larzaga keltirdi. Shunday qilib, Mitzi birinchi navbatda ikkinchi zaryadni yoqishi kerak edi. U hozir Nuhga muhtoj emas. U hali ham Lugerdan qayiqlarga urolmadi va ih artilleriyasi atrofidagi o'qlar hali devorga juda ko'p zarar etkazmadi. Qadimgi gigant zinapoyalarni yaxshi boshqargan. Uni yo'lga yugurdi. Mitzi qo'lida uchinchi sug'urta bilan erga o'tirdi va xavotirlanib qaradi. "Ular aqlli bo'lishyapti", dedi u menga. "Birinchi marta menda etti bor edi, ikkinchisida esa to'rttasi bor edi. Ammo endi ular birin-ketin ketishadi. Sakkiz metr masofada. Bu sharmandalik, bir kishi uchun butun ombor.
  
  
  "Yo'q, ular bunga loyiq emas", deb rozi bo'ldim. 'Bu muhim emas. U ih tomonidan individual ravishda yo'q qilinadi ."
  
  
  Askarlar oldinga borishdi. Ular jang qilishni xohlamadilar, lekin ular orqadagi ofitserlarning la'natidan kelib chiqdilar. Ular oldinga emas, balki yon tomonga va erga booby tuzoqlari shaklida qarashdi.
  
  
  Men daraxtzordan o'zim uchun mos joyga yugurdim. Yo'lni pastdan qoplaydigan chiqadigan tosh bo'lagi. Agar u u erga askarlardan oldinroq etib borsa, u Luger bilan konstruktiv ishlashi mumkin edi . U erga birinchi odam yetib kelganida kelgan edi. U kalta, baquvvat va juda qorong'i edi. Egoning yuzi terga botgan edi. U nafas olish uchun to'xtab qoldi, keyin ko'zlarini izga tutib, sekin orqaga qaytdi. U lugerni nishonga oldi, keyin fikrini o'zgartirdi va yana Egoni ushlab oldi. Yaxshiroq yo'l bor edi. Axir u mening u erda ekanligimni bilmas edi.
  
  
  Mening o'q-dorilar bilan ta'minlashim baribir juda ko'p narsani talab qildi va men bunga hali ishonolmadim. U o'ng bilagidagi stiletto bilan qoplanmagan edi. Askar mening ostimdan o'tayotganda, u orqamdan unga sakrab tushdi. U ego zarbasi bilan urildi. Uning o'pkasida qoldirgan havodan ozgina namuna olish undan puflanayotgandek tuyuldi. Behush raqibni o'ldirish mening odatim emas. Ammo bu safar menda boshqa iloj yo'q edi. Endi u mahbuslarni olib ketish hashamatiga qodir emas edi. U istamay ishini tugatdi, uning egosini butaning ostiga sudrab, Egoning miltig'i va bandolierini oldi va yashiringan joyiga qaytib ketdi. Agar u shunday davom etsa, u ularning bir nechtasini yo'q qilishi, shuningdek, qurol zaxirasini to'plashi mumkin edi. Qulay va oqilona!
  
  
  Keyingisi burnini burchakka tiqdi. U to'xtadi, uning oldida erdagi qon dog'larini ko'rib, ko'zlarida ajablanib ko'rindi. U boshini yanada ko'tardi, o'girildi va meni ko'rdi. U oshqozoniga bog'lab qo'yilgan avtomatni olib yurdi va u mening yo'nalishimga umidvor bo'lib tebrandi.U tezda to'pponchani g'ilofidan tortib oldi va o'qni tortib olishdan oldin emuning boshiga o'q uzdi. Xok unga tezlik va chaqqonlik bo'yicha mashq qilgani uchun indamay minnatdorchilik bildirdi, buni barcha eng yaxshi bolta agentlari muntazam ravishda qilishlari kerak va u odatda nafratlanadi, chunki ular doimo mening bo'shashishlarimni qisqartirish odatiga ega. Ammo ba'zida ikkinchi tezlikning bir qismi hayot va o'lim o'rtasidagi farqni anglatadi. Kamtar bo'ling, Nik, deb o'yladim.
  
  
  Lekin bu hali ham chiroyli bajarilgan.
  
  
  Afsuski, odam izdan shu qadar uzoqlashdiki, u endi ko'r joyda emas edi. Lekin men bu mashinadan voz kecha olmadim.
  
  
  Lugerni o'ng qo'lida ushlab, u sakrab tushdi, jasad tomon yugurdi va tezda ishlay boshladi, hech qachon ko'zlarini izdan uzmadi. U xachir kabi o'q-dorilar bilan to'ldirilgan edi. Oltin chiziq!
  
  
  Ego uni yo'l chetidan butalar orasiga ag'darib, qurollarini yig'di va o'rindig'iga qaytib yugurdi. Hali hech kim burchakka kelmagan. G'alati. Men bir muncha vaqt band edim. Ular Lugerni eshitgan bo'lsa kerak.
  
  
  Men uni yana o'n daqiqa kutdim, lekin hech kim kelmadi va o'zimni vaqtimni behuda sarflayotgandek his qila boshladim. U o'ljasi bilan Mitziga qaytib keldi. Bu yerdan u quyida yuk mashinalari va jiplarni ko'rishi mumkin edi. Askarlar ratsion bilan odam atrofida to'planishdi. Ehtimol, ular yuqoriroq odamdan yangi buyurtmalarni kutishgan. Mitzi bizning yangi qurollarimizni baholadi. Uni kulib yubordi.
  
  
  "Ular Jerom bizga tashlashi mumkin bo'lgan narsani to'xtata olmaydi, lekin hech bo'lmaganda bizda ozgina karnay bor. U erdagi kichik armiya bizning qurollanganimizni bilib oladi
  
  
  U quyidagi guruhga ishora qildi. "Ular rejalarini o'zgartirmoqdalar. Yo'l juda xavflidir va menimcha, ular boshqa frontal hujum qilishadi. Ammo ihni kuzatib boring va agar xato qilsam, meni ogohlantiring."
  
  
  U lablarini yaladi. "Miltiqni shu erda qoldiring, shunday emasmi?"Ehtimol, men u bilan foydali ish qila olaman."
  
  
  Men unga miltiq va o'q-dorilarni qoldirdim. U ketishi bilan u yangi ovozni eshitdi - qirg'oq yo'lida momaqaldiroq minasi. Ehtimol, dinamitni yana portlatish vaqti keldi.
  
  
  Yo'l oxirida yangi mashinalar to'xtaganda, u uni yuklashni tugatdi. Askarlar chiqishdi va men rasiyali odamni ko'rdim. U bu askarlar guruh bo'lib yaqinlashishini bilmas edi. Ularning tarqalishini kutish o'rniga, Stal birinchi zaryadni portlatdi.
  
  
  U jip ostida portladi va ikkita yuk mashinasini ham yo'q qildi. Portlashlar shovqini pasayganda, uning orqasidagi mashinalarga avtomatik olov otildi. Hali ham buzilmagan mashinalar teskari tomonga siljidi va ehtiyotkorlik bilan orqaga qaytdi. Bir muncha vaqt jim bo'lib tuyuldi, shuning uchun u qal'aga qaytishga qaror qildi. Tom shovqinli edi. Bazukalar va uzoq masofali miltiqlar panjara o'q uzishda davom etar ekan, hamma yashiringan edi. Nuh meni ego periskopiga qarashga chaqirdi. Men toshqin to'sig'idan zinapoyaga o'tayotgan katta guruh askarlarni ko'rdim. Ulardan ba'zilari allaqachon zinapoyaga etib borishgan va ularga ko'tarilishgan. Nuh shafqatsiz qaradi.
  
  
  Barcha trafik men xohlaganimdan tezroq harakatlanardi. Agar qopqoq uzoqroq bo'lganida, ular o'z odamlarini urishgan bo'lar edi, ammo olov to'xtaguncha biz ularga etib borolmadik. Men haqi telefonda urib qo'ydi va ular yuqoriga edi menga xabar bering Nuh aytdi.
  
  
  Biroq, bu kerak emas edi. Bir necha soniyadan so'ng, qopqoq olovi to'satdan to'xtadi. Bu men uchun belgi edi. Uning tagliklari uni yalab, ikki tirgak orasiga qadam qo'ydi. U deyarli avtomat bilan askarning yuziga urdi, lekin askar so'nggi qadamni qo'yganida u qochib ketdi. "Savdo avtomati" ga o'q otish uning orqasidagi odamga ego tashladi. Ikkalasi ham chetidan yiqilib tushishdi. U zinapoyadan va to'g'onning katta qismi tozalanmaguncha otishni davom ettirdi. Erkaklarning oxirgisi qayiqlariga qaytib yugurishdi va suvga sho'ng'ish bilan yashirinib olishdi.
  
  
  Endi otishma yo'q edi. Filo to'g'onning narigi tomoniga o'tdi va Mitzi va men sho'r suvda bir-birimizni quchoqlagan joyga langar tashladi. Bu asrlar oldin tuyulardi.
  
  
  U Nuhga qaytib ketdi. Men orqaga o'tirdim va Istanbulda men uchun maxsus tayyorlangan uzun, ingichka va mazali sigaretalar atrofida birini yoqdim. "Bu birinchi harakat edi", dedim men. "Ehtimol, biz biroz dam olishimiz mumkin."
  
  
  "Bu siz uchun to'g'ri bo'lishi mumkin, Nik. Siz qilgan barcha ishlaringiz uchun sizdan juda minnatdorman. Ammo qamal hali buzilmagan, faqat kechiktirilgan va uzoq emas. Jeromning armiyasi qaytadi. Men odamlar ular qo'lga kiritdi ayting deb o'ylayman, deb bilaman, ular yahoo kutish nima uchun va o'sha. Agar men ularga ziyofat bermasam, ular g'alaba uchun xudolarga minnatdorchilik bildirishni unutaman deb o'ylashadi va qo'rqqanlar endi bizga yoqmasligidan qo'rqishadi. Shunda ular jang qilish irodasini yo'qotadilar."
  
  
  Nuh meni muqaddas olov, baraban va tantanali raqslar bilan bayram uyushtirish uchun tark etdi. U o'z vaqtini bayramni tomosha qilish va dushman flotini tomosha qilish o'rtasida taqsimladi. Ba'zi kemalar qirg'oqqa bog'langan. U askarlar qayiqlarga yaqin turgani va plyaj orqali qal'aga etib borishga urinmaganidan juda hayron bo'ldi. Radio-talkies buyurtmalar va qarshi hisobotlardan qizg'in bo'ladi.
  
  
  U suvga qarab turganida, qo'lida qo'l borligini sezdi. Bu barmoqlarimga yopishgan iliq qo'l edi. Men atrofga qaradim. Bir qiz menga suyandi. U belidan pastga yalang'och edi va tantanali raqsdan terisi porlab turardi. Uning ko'kraklari shishib ketdi. mening yuzim. Nafas olishim tezlasha boshladi. Va bu hammasi emas.
  
  
  Endi hamma ziyofat bilan band bo'lganida, men uni kuzatib turishim kerak edi. Ammo bu la'natlangan barabanlar ham menda ishlamadi. Bundan tashqari, qayiqlarda sezilarli faollik yo'q edi. Men uning orqasidan zinadan tushdim. Darvoza yonidagi sokin burchakda barglar atrofida yana bir yumshoq gulzorni topdik.
  
  
  Keyin hammasi tugadi. Barabanlarning ovozi bo'g'ilib qoldi. Bu biroz ibodat qilishga o'xshardi va u o'zini g'alati xotirjam his qildi. U qizga yordam berdi va biz qo'l qovushtirib orqaga qaytdik. Men uni parapetga qaytib, devorlarga qarash uchun qoldirdim.
  
  
  Filo dengizga chiqdi!!! Bitta qayiq hali ham lagunada bo'lib, tabiiy portni oxirgi bo'lib tark etishga tayyorlanayotgan edi. Jahannam nima bo'ldi? Men Fleming va Tara bilan gaplashgan Toni Marshallga xabar berish uchun pastga tushdim. Men ularga yangiliklarni aytdim.
  
  
  "Endi biz Fleming va qizlarni bu erdan olib chiqishimiz mumkin", dedim men. "Ehtimol, biz boshqa orolga ko'chib o'tishimiz va AQShga xabar yuborishimiz mumkin. Keyin ular bizni samolyotda olib ketishlari mumkin. Shunday qilib, hech bo'lmaganda Fleming yana urinib ko'rish uchun tirik qoladi. Va men polkovnikni yo'q qilish uchun keyinroq qaytib kelaman."
  
  
  Ammo Fleming bu haqda eshitishni xohlamadi. Samolyotlar yo'q. Jerome yo'q bartaraf. U taslim bo'ldi va emga bu ego, shaxsiy masala ekanligini aytdi. U vayron bo'lgan qayiqlarga qarab, uni Nov bilan hal qilishi kerak edi.
  
  
  Nuh menga yordam berish uchun bir nechta odamni tanladi. "Eng yaxshi suzuvchilar", dedi u. Menga suzuvchilar kerak emas edi, shunchaki porterlar. Fursatdan foydalanib, Mitzining ahvolini so'radim.
  
  
  Hali ham ee qoldirgan joy edi, lekin uning ostida jiplar yo'q edi. Faqat yuk mashinasi hali ham bor edi. U ular tark menga, barcha birdan; ehtimol, bir vaqtning o'zida kemalar suzib sifatida. Men unga buni aytdim va u menga shubha bilan qaradi.
  
  
  "Siz Jerom taslim bo'ladi deb o'ylamaysizmi? Bu nima qiladi?
  
  
  Men Nuh va Flemingga Della ko'chasi haqida nima deb o'ylaganimni aytmadim. Ammo u Mitzi bilan gaplashishi mumkin edi. "Shuni ta'kidlaymanki, u Kastrodan yordam so'ragan. Men taxmin qilamanki, biz bombardimonchilar, qurolli qayiqlar va Rossiya Kuba orqali boshimizga yuborishi mumkin bo'lgan hamma narsani kutishimiz mumkin. Umid qilamanki, biz endi bu erda bo'lmaymiz."Men unga to'g'onda vayron bo'lgan qayiqlar haqida aytdim va Nuhga biz ketganimizdan keyin ego qabilasini o'rmonga yuborishni maslahat bermoqchi edim. Mehmonxonaning butun maydoni va oyoq osti juda issiq bo'lishi mumkin.
  
  
  U menga achinib qaradi. "Rossiyaning umidsiz joyi. Bu bilan omad tilaymiz."
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 10
  
  
  
  
  
  
  
  Shamol shamol suv yuzasini silkitadigan darajada kuchli edi, lekin u bizning tezligimizni zo'rg'a sekinlashtirdi. Tug tezlik uchun emas, balki butun ichki tumanlar bo'ylab Ispaniya portiga olib boradigan barjalarni tortib olish uchun mo'ljallangan edi va biz eng yuqori tezlikda suzib yurgan bo'lsak ham, men emaklayotganimizni his qildim.
  
  
  Odamlar yordamida Toni dushman hujumi paytida quruqlikka yugurish bilan shug'ullangan bu qayiqni ozod qildi va keyin u kichik ta'mirlandi.
  
  
  Nuh o'z odamlarini tog'larning narigi tomonidagi hududga yubordi va ular Jerom askarlari qo'liga tushib qolmaslik uchun tarqalishdi. Bu Toni Obsalni qal'a endi xavfsiz emasligini anglashi mumkin edi va u Egoni biz bilan birga kelishiga qiynaldi. U o'z qabilasi bilan qolishni afzal ko'rar edi, lekin men unga biz bilan kelib, bizga yordam berish orqali o'z qabilasiga yaxshiroq xizmat qilganini ta'kidladim. Bundan tashqari, endi u Flemingni o'z qanoti ostiga olgani ma'lum bo'lganidan so'ng, u shubhasiz narxni to'lashga majbur bo'ldi. Fleming ham bizga hamroh bo'lishini qat'iy talab qildi va oxirida u istamay taslim bo'ldi.
  
  
  Endi biz qo'lga tug qayiqda Laguna chiqib. Biz ilgari bo'lgan tezlikda, hatto eng yaqin orolga ham, sayohat qisman tungi sayohatga aylandi. Biroq, yorqin quyosh nurida, agar biz lagunani tark etishimizdan oldin dushman samolyotlari paydo bo'lsa, biz endi oson o'lja edik. Keyin u bizdan qirg'oq qopqog'i ostida suzishga va sezilmasdan qochishga harakat qilishimizni, keyin esa biz kutmagan joyda ochiq dengizni kesib o'tishimizni so'radi.
  
  
  Hamma joyda biz suzib, sandbanks sayoz edi, lekin kamida men dengiz sathidan har qanday sel himoya ko'rmadim. Agar biz kashf etsak? . Shunda umidimiz kam bo'lardi.
  
  
  Men lagunaning egri chizig'iga ergashdim. Plyaj suv qirg'og'igacha o'rmon bilan qoplangan. Slanets suv ostiga suv osti kanyoniga tushdi. Uning qirg'oqqa iloji boricha ko'proq saqlanadi. Uni, qorong'i yaproqlar ustida tug masofada aniq bo'lmaydi, deb umid. Lekin bu behuda umid edi.
  
  
  Samolyot yaqinlashayotganini eshitib, deyarli u erda edik. U asta-sekin va pastda uchib ketdi, bizni ochiqdan-ochiq yuqoriga ko'tarmaguncha sezmadi va tez burilish uchun uchib ketdi. Samolyot bomba yukini ko'tarmasdi, lekin qandaydir tarzda qurollangan bo'lar edi, aks holda orqaga uchish bezovta qilmaydi.
  
  
  Biz o'g'irlagan kichkina ishchi ot yaxshi manevrga ega edi va tez burildi. Nuh Flemingni orqamdagi kabinaga itarib yubordi, keyin tarani tashqariga chiqarib, kemaning ustiga yoydi.
  
  
  O'q tez shahar suv kesib keyin biz uchun tark. Bu yo'nalishni o'zgartirdi va o'qlar maqsadini o'tkazib yubordi. Samolyot kelganida, ikkinchi marta pulemyot momaqaldiroqlari eshitildi. Tez qarash menga Mitzi hali ham yaxshi qiz ekanligini ko'rsatdi. Qurol Nahning qo'lida edi va u ham nishonga tegdi. Qanotlardan biridagi gaz Baki portladi va samolyot dengizga quladi. Mitzi avtomatini tushirdi va menga g'alaba belgisini berdi.
  
  
  Uning hali xursand jur'at yo'q. Samolyot, albatta, baza bilan radio aloqada bo'lgan. Endi bu yo'qolganidan so'ng, boshqa uchuvchilar hisob - kitob qilganga o'xshaydi. Ammo bu biroz vaqt talab qilishi mumkin va biz ih ni kutmagan edik.
  
  
  Lagunaning og'zida chuqurlik shunchalik sayoz ediki, qum qirg'oqlari yalang'och ko'z bilan aniq ko'rinib turardi. Ammo tortmada engil qoralama bor edi va biz qiyinchiliksiz o'tdik. Men uni burundan o'chirib, dengizga chiqardim. Va ih buni birdan ko'rdi:suvni kesib o'tayotgan tezkor patrul qayiqlarining ikkita ustara. Yupqa itlar bizni ko'rishlari bilan biz tomon, to'liq tezlikda poyga qilishdi. Va ular bizni darhol ko'rishdi. Bizning to'rt silindrli Dodge dvigatel xonalaridagi kuchli ih dvigatellariga bardosh bera olmaydi.
  
  
  Biz qila oladigan narsa vaqt sotib olish edi. Ehtimol, biz qal'aning shubhali himoyasiga qaytishimiz kerakmi? Biz uni qo'yish mumkin, agar men hayron. Uning manevra tug va so'radi. "Bu erda kimdir qayiqni qanday boshqarishni biladimi?"
  
  
  Qizlar buni qila olishdi. Albatta, ular faqat yaxtalarda suzib ketishdi, lekin tortishning ishlashi unchalik farq qilmadi.
  
  
  "Meni almashtiring. Biz qal'aga qaytamiz. Qayta urinishdan oldin qorong'i tushguncha kutishimiz kerak."
  
  
  Tara Flemingning mimmosiga kirib, g'ildirakni oldi. U keskin ohangda dedi. "Ular juda tez, Nik. Biz ulardan uzoqlashmaymiz.
  
  
  "Mening pistirmam ishlaydi. Nik Amakiga Ishoning.
  
  
  Tushuntirishga vaqtim yo'q edi. U chorakdekka yugurdi, avtomat va o'q-dorilarni oldi va bortdan sakrab tushdi. U qirg'oqqa o'tirdi va o'rmonga tushdi. Arqon qal'a tomon to'g'ri chiziqda bemalol shitirladi. Patrul qayiqlari o'girilib, pulemyotlarini tekislashdi. Arqonning orqasida suvda favvoralar bor edi.
  
  
  Lekin ular juda shoshilishdi. Ular yonma-yon suzishni davom ettirdilar. Shu tarzda ular hech qachon tor o'tish yo'lidan o'tolmaydilar.
  
  
  Bu ham ishlamaydi. Birinchi shoal ustida quruqlikka ishlatish. Tez kema ko'tarilib, ekipajining katta qismini dengizga uloqtirdi. O'rmon boshpanasi atrofida u hali ham kemada bo'lgan odamlar tomonidan o'qqa tutilgan.
  
  
  Ammo ikkinchi patrul qayig'i ham xuddi shunday taqdirga duch keldi. Lekin bu mening pulemyot qo'li yetmas edi. Afsuski, bu ish bermadi va u o'z pozitsiyasini o'zgartirdi. Ular meni ko'ra olmadilar va qaerdaligimni aniq bilishmadi, lekin ikkita pulemyot ular orasida yotgan daraxtlar tomon uzoq vaqt o'q uzdi. U charchaguncha yoki o'q-dorilar tugamaguncha uni qalin log ortida kutdi. Har holda, bu uzoq kutilmadi. Ularda qirg'oqdagi avtomatdan ko'ra kattaroq muammo bor edi, ular hali ham ih ni ura olmadilar. Dvigatelning momaqaldiroqli ih baland ovozda qichqiriqqa ko'tarildi, ular qum qirg'og'idan uzoqlashishga harakat qilishdi. Qattiq silkindi. Rul boshqaruvchisidan boshqa hamma o'tkir nuqtadan qochish uchun dengizga sakrab tushdi. Qayiq dyuym-dyuym harakatlanardi, lekin u harakatlanardi. Va yarim daqiqalik ishdan keyin. Ekipaj bortga sakrab, Ispaniya portiga qaytdi. Uni, ustidan yurar & nb va jarlik uchun Laguna suv bo'ylab qaradi. Bizning tortma xavfsiz yetib keldi va hamma shunchaki zinadan ko'tarilayotgan edi. Men ular uchun yoqimli syurpriz tayyorladim deb o'yladim. Agar bitta patrul qum qirg'og'idan qayiqni osongina tortib olgan bo'lsa, biz boshqasini chiqarib olishimiz mumkin. Biz ning olingan va Grand Laclair pastga tez suzib bo'lardi. Atrofimizdagi ba'zi odamlar ekipaj kiyimlarini kiyishlari mumkin edi. Agar qirg'oqda kimdir bizni ko'rganida edi, ular bizni Jeromning odamlari uchun olib ketishgan bo'lar edi. Va qayiqni suvdan olib chiqish hech qanday muammo tug'dirmasligi kerak edi. uning, qal'aga qaytib, odamlarini olib, bu erga arqon yuborish rejasi edi. Agar u barjalarni tortib olish uchun etarli kuchga ega bo'lsa, u patrul qayig'ini osongina tortib olishi mumkin edi.
  
  
  Men birdan o'zimni juda yaxshi his qildim. Uning ovozini eshitgunimcha. Va orqamdan tepalikka chiqayotgan etiklarning ovozi. Kamida to'rt kishi bor edi. Ular bir-birlari bilan gaplashishda davom etishdi. Ular jahannam qayerdan kelgan? Ehtimol, ih bu erda otishma tomonidan jalb qilingan. Menga xavfsizroq joy topish vaqti keldi.
  
  
  U patrul qayig'ining orqa kemasida ko'rgan qayiqni bir lahza o'yladi. Ammo bu ochiq suvga chiqish uchun eng yaxshi echim kabi ko'rinmadi. Agar ular meni ko'rsalar, men o'lgan bo'lardim. U osilgan barglar ostida qal'aga suzishga harakat qilishi mumkin.
  
  
  Ammo B & nbdagi barcha qon bilan u kompaniyaga ishonch hosil qilishi mumkin edi. Barrakudalar yoki akulalar. Men qila oladigan eng yaxshi narsa, ular allaqachon qidirgan hududdagi askarlar bilan hamqadam bo'lishga harakat qilish edi.
  
  
  U erga borib, ehtiyotkorlik bilan boshini butalar ustiga qo'ydi. Uchinchi patrul qayig'i plyajdan langarga qo'yilgan va Egoning qayig'i tepalikning pastki qismidagi qum ustida yotgan edi. Bu qayiq bir hovuch odamni tashiy oladi. Xo'sh, bu juda ko'p emas edi, aks holda men ko'proq ovozlarni eshitishim kerak edi.
  
  
  Endi nima? Men ko'rish sohamda askarlar paydo bo'lishini kutishni xohlamadim. U tabiatan ovchi. Menga qiyinchiliklar kelishini kutishni yoqtirmayman. Men uni qidirmayapman. Hujum qilayotgan odam har doim ustunlikka ega. Bundan tashqari, menda qo'shimcha dalil bor edi. U bu erda uchrashgan har bir kishi faqat dushman bo'lishi mumkin. Va ular eshitgan har bir tovush atrofdagilarning ovozi bo'lishi mumkin. Ular bizni o'z odamlari orqali yolg'iz o'ldirmasliklariga amin bo'lgunlaricha o'q uzishni kutishlari kerak va men biron bir narsani ko'rishim yoki eshitishim bilanoq unga hujum qilishim mumkin.
  
  
  Avtomatni katta barglar va uzumzorlarga tushib qolmasligi uchun ushlab, asta-sekin erga oldinga siljiy boshladi. O'ttiz metr narida jigarrang narsa harakatlanayotganini ko'rdim. Erkak tok ostida emaklash uchun egildi, uning diqqati oldinda turgan narsaga, orqasi menga qaratildi. Bir tezkor harakat bilan u to'satdan barglar ichida g'oyib bo'ldi va uning egosi uni ko'rmay qoldi.
  
  
  Men unga ergashdim. Agar uning egosi uni o'ldirishi mumkin bo'lsa, u ihtda teshik qoldiradi. Va bu teshik nik Karterni sog'inish uchun etarlicha katta bo'ladi.
  
  
  Agar men uni otib tashlaganimda, u boshqalar tomonidan aldangan bo'lar edi, lekin u har qanday vaqtda o'girilib, meni ko'rishi va menga to'liq zarba berishi mumkin edi. U stilettodan ajoyib masofada emas edi.
  
  
  U avtomatni chap qo'liga oldi, o'ng qo'lidagi stilettosini silkitdi va unga yashirincha kira boshladi. Uniki undan uch metr orqada edi. Keyin u orqasiga o'girildi. U menga ajablanib qaradi va avtomatini ko'tardi. Pichoq uni tashladi. U tetikni tortib olishdan oldin emuning tomog'iga tushdi. U ko'p shovqinsiz qulab tushdi. Men stiletto uchun uning oldiga bordim.
  
  
  Keyin boshim portladi.
  
  
  O'zimga kelganimda, har biri atrofida har xil qo'shiq ijro etadigan yigirmata guruh uchun boshlarim unchalik mantiqiy emas edi. U daraxt tepalariga qaradi va armiya formasi ustidagi uchta xunuk, baxtli yuzni ko'rdi. Qo'llarim ostimga bog'langan edi. Uchtasidan biri serjant, qolgan ikkitasi oddiy odamlar edi. Serjant mening stilettoimni kamariga tiqdi va askarlar mening avtomatimni va Lugerimni olib ketishdi. Serjant mening ko'zlarimni ochganimni ko'rdi va lick kelib, etigi bilan qovurg'alar orasiga tepdi.
  
  
  "Belmont uchun", deb to'ng'illadi va meni yana tepdi. Shunday qilib, Belmontning tomog'i operatsiya qilingan edi. Mening tomog'im keyingi bo'ladi. Qo'llari orqasida, men bu fors-majorga qarshi hech narsa qila olmadim. U mukofotidan mamnun bo'lib, qo'llarini bir-biriga ishqaladi. "Tur, Janob ming dollar", dedi u. "Va siz ham lavozimga ko'tarilasiz."
  
  
  Men harakat qilmadim. Shunday qilib, ular meni o'likdan ko'ra tirikroq qadrlashdi. Agar ular hali ham meni xavfsiz tarzda topshirmoqchi bo'lsalar, ular ham barcha ishlarni bajarishlari kerak edi. Serjant barmoqlarini qisdi. Askarlar meni oyoqlarimga tortdilar. Ularning atrofidagi Odin lugerni yelka pichog'imga bosdi va itarishni boshladi. Ikkita variant bor edi. Yoki u yelka pichog'ini sindirib tashlagan bo'lardi. Men harakat qildim.
  
  
  Ular meni qayiq qirg'oqda turgan joydan itarib yuborishdi. Serjant qarashni to'xtatish uchun qolgan odamlariga baqirdi. Ular meni ushladilar.
  
  
  Ikki ovoz javob berdi va bir muncha vaqt o'tgach, ih bilan birga bo'lgan askarlar o'rmon atrofida paydo bo'ldi. Ularning barchasi o'zlaridan juda mamnun edilar.
  
  
  Serjant yangi kelganlarga o'lik hamkasbini olib yurishni buyurdi va biz yo'limizda. Tana tashuvchilar mening oldimda, qolgan ikkitasi yonimda va serjant orqada. U haqiqatan ham kelajagi haqida qayg'urmadi. Ehtimol, men nam podval va Sadist so'roq qiluvchi bilan uchrashganman, keyin ilmoq bilan uchrashganman.
  
  
  Xok mening taqdirimdan xabar topgan bo'lsa ham, u hech narsa qila olmadi. O'z pozitsiyasida Emu amerikalik agent Big Laklerning ichki ishlariga aloqadorligini tan olish qiyin edi.
  
  
  Biz sohil yarim edi, bir o'q o'rmon atrofida jiringladi. Orqamizdagi hayqiriq hammamizni burishga majbur qildi. Serjant to'xtadi. U yiqilib ketmoqchi edi. Ego forma ko'ylagi old qismi qizil rangga aylandi. Askarlar uning egosini ushlamoqchi bo'lganday unga urishdi. Undan qochib, ular miltiqlarini atrofimizdagi qalin o'simtaga olib ketishdi. Boshqa miltiq zarbasi. Mening chap tomonimdagi askar boshimning orqa qismini ushlab, boshini oldi va erga yiqildi. O'ng tomonimdagi vahima tushdi, egilib yugurdi.
  
  
  U uni erga tepdi. U harakatsiz yotdi. Qolgan ikki askar qo'llarini baland ko'tarishdi. Mitzi ularga revolverni ko'rsatib, o'simtadan chiqib ketdi. U bilagini siqish uchun etarlicha yaqinlashmasdan oldin u birini otdi. Qolgan askar qo'llarini yanada baland ko'tardi.
  
  
  U menga qaradi. "Siz sentimental emassiz, shunday emasmi, Karter? Mahbuslarga vaqtimiz yo'q."U bilagini bo'shatdi va shu paytgacha oqarib ketgan askarga o'qotar qo'llarini orqaga silkitdi.
  
  
  "To'xtang", dedim. "Men ih ni tiriklayin olmoqchiman. Mening egoimni qurol bilan ushlang va bilagimni bir qo'li bilan echishingiz mumkinligini ko'ring.
  
  
  Men o'girildim va u bilaklarim atrofidagi arqonni echishni boshladi. Barmoqlarimdagi spazmlarni massaj qilib, arqon bilan askarlarga yaqinlashdim va u bilan ih ni bo'g'ib o'ldirmasligimni aytdim. Ular nima demoqchi ekanligimni tushunishdi.
  
  
  Yiqilgan askar nessusning yelkasida bir tonna qo'rg'oshin bordek oyoqqa sakrab tushdi va ikki askar meni qirg'oqqa kuzatib borishdi, Mitzi qopqoq uchun. Yupqa kema hali ham sayozlarga yopishib qolgan edi. Biz suvga tushdik va u ikki askarni boshliqqa olib bordi. U ularga qayiqni qanday surish kerakligini aytdi, keyin Mitzini orqa tomonga olib bordi va unga kemada yordam berdi.
  
  
  U kabinaga borib, dvigatelni ishga tushirdi. Dvigatel ishga tushganini eshitdim va kamonga bordim. Hirqiroq mutter bor edi. Keyin to'xtadi. Boshqa g? n? rale, va keyin hech narsa. Mening tashxisim: nosozlik. Va buning uchun u o'ziga rahmat aytishi mumkin edi.
  
  
  "Buni to'xtating", deb baqirdi Mitzi unga.
  
  
  U mening haq ekanligimga ishonch hosil qilish uchun bortga sakrab tushdi va mening zarbalarimdan qolgan teshiklarni kuzatdi. U haq edi. U jamoaga qarata o'q uzganda yonilg'i liniyasiga urildi. Bundan ham yomoni, tank tubiga bo'sh edi. Bizga bir tomchi benzin kerak.
  
  
  Uni kuchsiz his qildi. Bizning yoqilg'imiz, energiyamiz. Bizning kuchimiz, patrul qayig'imiz, Orolni tark etishimiz kerak. Mutlaqo umuman emas.
  
  
  Mitzi butun idishni baqirdi. "Nik, askarlar. Ular qochib ketishmoqda! '
  
  
  Uning zarbasi havoga ko'tarildi va ular to'xtashdi. Yelkalari tushgan holda. Ehtimol, ular endi orqada o'q kutishgan. U bortga sakrab tushdi va ularning oldiga bordi. Ihni saqlashning ma'nosi yo'q edi, lekin uning mehmonxonasi va endi o'q-dorilarni olib yurish. Ih uni bankka ishora qildi va Mitziga qo'ng'iroq qildi.
  
  
  U bizni ushlaganida, Ay unga ulardan birini qurol bilan ushlab turishga ruxsat berdi, ikkinchisi esa poyabzal va shimidan ozod qilindi. U shimining oyoqlarini bir-biriga bog'lab, shimini o'q bilan to'ldirdi, kamarini bog'ladi va oyoqlarini bo'yniga silkitdi.
  
  
  "Endi ih qo'yib," u qiz buyurdi. "Bizga endi ular kerak emas va ular endi bizga zarar etkaza olmaydi. Ikki yoki undan ko'p farq qilmaydi."
  
  
  U ularni tark etishlariga ishora qildi. Ular hech qanday yordamga muhtoj emas edilar. Ular ketgach, Mitzi va men imkon qadar tezroq qal'a tomon yo'l oldik. Nuh baliqni qovurayotgan edi va osmon meni qancha vaqt sog'inayotganimni anglab etdi. Va suyaklarim menga uxlashim kerakligini aytdi. Garchi ishim bo'lsa-da va hali qorong'i bo'lsa-da, zulmat tushishidan bir oz oldin bo'lar edi va men rom, issiq baliq va mevalar bilan nafas olish vaqti keldi deb o'yladim.
  
  
  U bo'sh xonani topdi, tosh polga tushdi va bo'shashdi. Mitzi hisobot beradi. Men uning xok ro'yxatida qanchalik baland ekanligini bilmas edim, lekin agar biz uni tiriklayin, taqdirning aqldan ozgan burilishlari bilan amalga oshirsak, men uning orqasidan borardim. U maxsus medalga loyiq edi.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 11
  
  
  
  
  
  
  
  Narvonni yo'q qilish vaqti keldi. Endi dengizdan qochishning iloji yo'q, Stal endi bizga xizmat qila olmaydi.
  
  
  Bunday arxeologik xazinani yo'q qilish u istamagan qadam edi, lekin qal'aga kirish juda xavfli edi. Biz qirg'oq bo'ylab va yo'l bo'ylab yaqinlashayotgan mashinalarni eshitishimiz mumkin edi, lekin Jerom tunda eshkak eshish qayiqlarini yuborish va odamlarini biz sezmagan holda zinadan yuqoriga yuborish fikriga ega bo'lishi mumkin. Va barcha jabhalarni tomosha qilish uchun biz juda kam edik. Toni jinni emuga nima qilishni aytganda ko'zlari qorayib ketdi.
  
  
  U dinamitning oxirgi ishini ochdi, ikkita tayoqni chiqarib, eski patriarxga qaradi. "Bu meni ham xafa qiladi, Noya. Agar biz bu erdan tirik chiqsak, men unga bolta yangi zinapoya qurishiga va'da beraman ."
  
  
  U pulemyot tomonidan pastki qismdan uchinchi pog'onaga ko'tarildi, qattiq shiferda bir nechta teshiklarni otdi, yumshoqroq, oksidlanmagan qismga dinamit tayoqchalarini reklama qildi va sug'urta yoqdi. U yana yugurib ketdi va portlash sodir bo'lganda allaqachon devorlar ichida edi. Tabiiy tosh ko'chkisi suvga momaqaldiroq gumburladi va ovoz o'chgach, jarlik yana tik va taqiqlangan qiyalikka aylandi.
  
  
  Shunday qilib, endi tunda foydalanish uchun faqat ikkita kirish yo'li qoldi. Doktor Fleming juda yaxshi qaradi, va men, biz boshqa Orol noyabr ego ko'chib o'tishga ega bo'ladi, deb hech shubha bor edi. Guruhning qolgan qismi o'rmonda mag'lub bo'lgan Toni odamlariga qo'shilishga muvaffaq bo'lishdi. Men shaharga boraman, Jeromni topaman va uni o'ldiraman. Agar harbiylarning boshi kesilgan bo'lsa, ehtimol ishlar tinchlanib, Fleming prezident sifatida tiklanishi mumkin edi.
  
  
  Men Nuhga rejani taqdim etdim va u bunga qarshi emas edi. Biz u kecha coast road qo'riqlash, deb kelishib, va men iz tomosha qilaman. Uning ego tomonidan tayyorlangan, minalarni qanday portlatishni ko'rsatdi va vaqt haqida hamma narsani aytib berdi. Keyin u boshqa tomonga g'oyib bo'ldi. Bizda dinamit bor ekan, tunda hech kim bizga hujum qila olmadi.
  
  
  Tara yordam berishni xohlaydi. "Otam meni sizga yordam berish uchun yubordi. Siz buni unutmadingizmi? Va siz dam olishingiz kerak. Siz kerak bo'lganda Mitzi kabi portlay olmayman deb o'ylaysizmi?
  
  
  Yoritish o'yinlari mavjud, ha. Ammo u hayajonni qanday hal qiladi? Lekin hech bo'lmaganda ee, kompaniya mening soatlarimni yanada yoqimli qiladi. Bundan tashqari, u tunda hujumni kutmagan edi. Polkovnik qo'shinlari katta yo'qotishlarga duch kelishdi va u patrul qayig'ining egosini yo'qotgandan so'ng, Jeromga yaralarini yalash uchun biroz vaqt kerak bo'ladi deb gumon qildi.
  
  
  Men qizga birinchi soatlarni tomosha qilishimni aytdim, lekin u bu haqda eshitishni xohlamadi. U meni dam olishim kerak deb o'yladi. Maxsus hech narsa ma'nosiz. Shunday qilib, men cho'zildim va uyqu meni yaxshiroq qilishiga imkon berdim.
  
  
  Ko'zlarimdagi quyosh meni uyg'otganda, allaqachon kunduzi edi. Men o'zimni yana odamdek his qildim, faqat askar meni urgan boshimdagi zarbadan tashqari. Tara orqasi bilan daraxt tanasiga o'tirdi, hushyor, ammo uyqusirab. Nahning ko'zlari ostida qora doiralar bor edi. Uning yoniga ag'darildi.
  
  
  Uning ovozi bema'ni ichi bo'sh. "Nik, u kasal, mening hayotim og'riyapti. So'nggi bir necha soat ichida bu yanada yomonlashdi ."
  
  
  Biz daraxtlar bilan o'ralgan baland kamar ostida edik va barglar orasidan sariq quyosh nurlari filtrlandi. Taraning terisi yashil-sariq rangga ega bo'lib, mayda qon tomchilari bilan yaltirab turardi. Uning ko'zlari oldida kulrang tuman bor edi. Uni ee olib, tepalikdan darvoza tomon yugurdi. Toni Marshall kirib, uni chaqirdi. U hali ham qorovulda bo'lishidan qo'rqadi. Oxirida, u biz hech edim faqat shifobaxsh edi, qat'i nazar, nima qiymati.
  
  
  U mendan bir necha soniya keyin qal'aga kirdi. Tara uni ehtiyotkorlik bilan erga qo'ydi va Nuh darhol ishga kirishdi. U bo'ynidagi bezlarni sezdi, bilagidan ushlab, og'zini ochdi va kaftlarini tekshirdi. U uni tashlamasdan oldin barmoq uchida pufakchalarni ko'rdim.
  
  
  Chol hech qachon bunday shoshilmagandi. U atrofdagi xonalardan biriga uchib ketdi. Men uning orqasidan yugurdim, lekin eshikka yetmasdan, u yana to'qilgan mat va oshqovoq bilan chiqdi. U gilamchani tashlab, tepdi va kichkina qizni unga qo'yish uchun menga ishora qildi. Unga avliyo kerakligini tushundi va qorong'i xonalardan birida mash'alalarni yoqish uchun vaqt yo'q edi.
  
  
  U uni gilamchaga yotqizdi va ko'ylagini yechdi. To'satdan Mitzi ham hovlida edi, avval qiziqdi, lekin keyin qizning qonsiz lablarini ko'rib tashvishlandi.
  
  
  Nuh katta qo'llari atrofida bir qo'lida yarim qovoq tutdi. U suv va yashil sovun aralashmasiga o'xshash tarkibni silkitdi.
  
  
  """Orqaga". Egoning so'zlari qattiq edi. Biz itoat qilganimizda, u taraning boshini ko'tarib, salomning og'zini ochdi va suyuqlikni salomning tomog'iga quydi. "Manchin", dedi u sekin. "Juda zaharli daraxt. Xomilaning egosidan bitta tishlash to'satdan, og'riqli o'limga olib kelishi mumkin. Hatto magistralga tegish ham juda xavfli bo'lishi mumkin. Faqat bechora bolaga qarang."To'satdan Tara cho'zildi. Nuh uni yana ko'tarib, suyuqlikning bir qismini yana tomog'iga quydi. U nafas qisilib, erga yotganida, otasi manzinella haqida allaqachon bilishini esladi. Nuh aytganidek, bu juda jiddiy edi.
  
  
  Chol yordamga muhtoj edi. U: "barmoqlaringizga bir oz suyuqlik quying. Uch emas!
  
  
  Men qildim. Biz uni orqasini ko'rishimiz uchun uni burdi. U ham barglar bilan qoplangan edi. Uning tanasi og'riqli spazmlarda siqilganida, u salomga quyilgan suyuqlik bilan to'ldirilgan edi.
  
  
  Cholning yengil xo'rsinganini eshitdim. "Menimcha, biz buni o'z vaqtida qildik", dedi u. "U yaxshi bo'ladi."
  
  
  Biroz vaqt o'tgach, konvulsiyalar to'xtadi va qiz harakatsiz yotdi. Endi Nuh sovun aralashmasi bilan qovoqni qo'ydi va boshqa qovoqlarni oldi. U oq kukun atrofida qalin emulsiya va misga o'xshash narsalarni yasashni boshladi. U qizni ag'darib, stakan quydi. Keyin uni yoniga qo'ydi.
  
  
  'Endi sizning navbatingiz.- U o'rnidan turdi, ko'ylagimni yechdi va ichkariga burdi. Mato ham zaharli edi. U qo'llarimni dezinfektsiyalovchi bilan ishqaladi, eng yaxshisi, keyin o'z qo'llari bilan xuddi shunday qildi va jilmayib qo'ydi. "Men sizni ogohlantirishim kerak edi. Jungle odatda boshqacha, ba'zida dushman. To'shakning boshqa tomonini oling; biz hozir ruhan soyadamiz."
  
  
  Biz uni qorong'i xonalardan biriga olib borganimizda tara ko'zlarini ochdi va uni karavotga yotqizdi. U ongli edi, lekin baribir juda kasal edi.
  
  
  Bu qal'a orqali chiqish bo'lmasligini anglatardi. Biz Fleming va tarani olib yurishimiz kerak edi, ammo bu mumkin emas edi. Tik tog'larda emas. Bizni tahdid qilgan barcha xavflar bilan emas. Abadiy kuting. U uning fotosini yonida o'tirganini ko'rdi va birdan u tan olishni xohlaganidan ko'ra ko'proq tashvishlanayotganini angladi. Menga yoqdi va endi bu menga har qachongidan ham aniqroq. Agar Nuh darhol xafa bo'lmaganida, u hozirgacha o'lgan bo'lar edi. Chol uni vaqt o'tishi bilan qutqardi va buning uchun u yana mening hurmatimga ko'tarildi. Men uning nonushtasini hidladim. Nuh nido qadar men e'tibor emas edi. Keyin u allaqachon tushlik qilayotgan boshqalarning oldiga bordi.
  
  
  Meni kutilmagan sovg'a kutdi. Bizda mehmonlar bor edi. Qora tanli yigit. U yangiliklar olib keldi va Toni Vonning yuziga qarab, bu unchalik yaxshi yangilik emas edi. Nuh Mitzi va Fleming birga xafa bo'lib turganida charchoq bilan aks etgan ovozda menga dedi. O'sha kecha qabila bo'sh emas edi. Ular skautlarini yuborishdi.
  
  
  Karib Jeromning askarlari ham qo'llarini qo'yish uchun o'tirishmadi. Ular lagunaning chekkasi bo'ylab plyajga kordon o'rnatdilar, u erda uchinchi patrul qayig'i bog'langan edi. Bizni o'rab olishdi. Ikki bemor bilan men kordondan o'tish haqida o'ylashim shart emas edi. Men yigitdan meni tashqariga chiqara oladimi, deb so'radim va revmatizm qisqa edi: yo'q. U bu erga qamal tugashidan oldin kelgan. Endi u ham orqaga qaytolmadi.
  
  
  Shunday qilib, Tara qo'shinlarning harakatlarini payqamadi. Agar u uxlamaganida, kimdir uni eshitgan bo'lishi mumkin. Yoki ular juda uzoqda edilar. U, atrofimdagi jim raqamlarga qaradi, biz qanchalik zaif ekanligimizni tushundi va birdan u endi och qolmadi.
  
  
  Men buni o'zimga oldim. Hech bo'lmaganda bu meni band qildi. Tushlikdan keyin biz indamay o'tirdik. Biz kutdik.
  
  
  Men buni birinchi bo'lib eshitdim, Nuh menga yuz o'girishidan bir soniya oldin. Bu samolyotlarning qorong'i, dangasa gumburlashi edi. Chol sekin o'rnidan turdi va bizni choyga taklif qilgandek dedi: "men Katakombalarda boshpana olishni taklif qilaman. Janob Karter, Miss Soyerni o'zingiz bilan olib ketasizmi?"
  
  
  Mitzi menga aytganidek, chol kutilmagan hodisalarga to'la edi. Shunday qilib, u qal'a ostida podvalga ega edi. Men qanchalik chuqur va u bombalarga bardosh bera oladimi va biz u erda tiriklayin ko'milmaganmizmi, deb hayron bo'ldim. Mitzining yuzi oqarib ketdi va u hozir ham xuddi shu narsani o'ylayotganini bildi. Lekin yana, bizda boshqa iloj yo'q edi.
  
  
  Men tarani olish uchun bordim. Men u allaqachon mening bo'yniga uning qo'llarini qo'yish ega ekanligini ko'rish uchun ozod bo'ldi. U uni tashqariga olib chiqayotganda, Nuh uni ilgari ko'rmagan qalin shifer devor atrofida eshikni ochdi.
  
  
  Mitzi va bola allaqachon ko'zdan g'oyib bo'lishdi. Fleming shunchaki qo'ltiq ostidagi teshikdan o'tdi. Men unga ergashdim. Nuh bizni zulmatda qoldirib, orqasidan qalin eshikni yopdi.
  
  
  Bir lahzadan so'ng, u chaqmoqtosh parchasi bilan uchqunni urib, shamni yoqdi. Bizda muqaddas Xudo bor edi. Nuh shamni bolaga uzatdi, Flemingni oldi va qorong'i tunnel kirish joyiga bir necha qadam pastga tushdi, bolaning boshi ustidagi kichik alanga bizni chaqirdi.
  
  
  Tunnel biz o'tishimiz uchun etarlicha keng edi, lekin balandligi juda ko'p narsani qoldirdi. Uzun bo'yli odam egilishi kerak edi. Men tizzalarimni egishim kerak edi va Mitzi meni urmaslik uchun boshini egdi.
  
  
  Bu uzoq yurish edi. Qanday bo'lmasin, bizning ustimizda kuchli zarbaga bardosh beradigan toshlar etarli edi. Pastki qismga etib borganimizda, biz juda katta xonada keskin burilishni kuzatayotganimizni ko'rdik.
  
  
  Biz bu o'yinni polda o'ynadik va Nuh shamni o'chirdi. "Havoni tejash uchun", dedi u. Bir necha daqiqa o'tdi. Samolyotlar bizdan uzoq bo'lishi mumkin edi, ammo sukunatni buzish uchun portlash bo'lmagan. Bizning xizmatlar. Bu menga yoqmadi. Ular nimani kutishdi?
  
  
  Keyin u boshqa narsani o'yladi. To'liq sarlavhadan qochishga shoshilib, biz qo'shimcha chiqish kerak bo'lishi mumkinligini butunlay unutdik. Axir, havo hujumi katakombalar eshigini to'sib qo'yishi mumkin. Bizga har doim chiqish yo'lini kafolatlaydigan bitta vosita bor edi: dinamit."Va biz uni tepada qoldirdik.
  
  
  Mitzi avtomatni olib keldi va zulmatda o'z nafsini qidirdi. U zinadan ko'tarilib, tepaga qaytdi va og'ir shiferli eshikni uch dyuymga yaqin ochdi. Muqaddas Rabbiyning yorqin yorug'ligi meni ko'r qildi, lekin men uni harakatga keltirdim. Ko'zlarim nurga moslashguncha men turgan joyda qoldim. Rus formasidagi to'rt kishi paydo bo'ldi. Ishonch. Polkovnik Flemingni bomba bilan o'ldirmasdan, tiriklayin olib ketishni istaydi. Keyin u ego doimiy ravishda chiqarib tashlanmaganiga amin bo'lishi mumkin edi.
  
  
  Ularda avtomatik qurollar bor edi. Parashyutdan pastga tushgandan so'ng, ular ajralishdi. Ulardan ikkitasi bir yo'nalishda, ikkitasi ikkinchisida birga yurishdi. Ular xonalarni aylanib chiqishdi va hech kimni topmaganiga hayron bo'lishdi. Asta-sekin ular tezroq ishlay boshladilar. Ularning atrofida hech kim mening tomonimga qaramadi. U eshikni biroz kengroq itarib, endi soyada bo'lgan nolaga qarshi o'zini bosdi. Men ahmoqona xato qildim. Agar men uni tepada kutgan bo'lsam, uni osongina otib tashlagan bo'lardim. Endi men bu erda kutib, undan unumli foydalanishga harakat qilishim kerak edi.
  
  
  Ulardan biriga boshini ushlab turgan eshikdan o'tish uchun ko'p vaqt kerak bo'ldi. Bu bo'sh xonalarning barchasi Egoni beparvo qildi, quroli pastga ishora qildi. U bir necha qadam orqaga qaytdi. U uning ichida bo'lganida, men uni ego ibodatxonasidagi pulemyotning dumbasi bilan urdim. U yiqilib, qimirlamadi. Uning kunga qaytishi.
  
  
  Ikkinchi raqam menga orqasi bilan xonani kesib o'tdi. Bu stiletto uchun etarlicha yaqin edi. Uni deyarli hech qachon sog'inmaydi, lekin u orqasiga o'girildi. Razor-o'tkir po'lat mimmo uni o'tdi, devorga chil-chil sindirish va Ego oyoqlari oldida erga kollapsining. U ajablanib atrofga qaradi va menga o'girildi. U allaqachon eshikdan chiqqan edi. U stakkato rus tilida boshqalarga nimadir deb baqirdi. Darhol revmatizm keldi. Ular olov bilan kirishni rejalashtirishgan. Bu men bilan yaxshi edi. Uni, catacombs uchun zinadan pastga tushdi. Men kutganimdek, ular past o'q otishmadi, lekin to'g'ridan-to'g'ri oldinga, birin-ketin shoshilishdi. O'z qurolimning ovozi to'rtinchi dengizni ogohlantirmasligi uchun ihning o'z voleyboli bo'g'ilishidan oldin uni ih tomonidan yarmiga bo'lingan.
  
  
  Shovqin ustida orqamdan zinadan chiqayotgan Mitzi eshitilmadi. Endi uning ovozi orqamdan keldi. 'Nima bo'lyapti?'
  
  
  "Bizda uylar bor. To'rt. Menda allaqachon uchtasi bor, bittasi tashqarida.
  
  
  Eri eshik oldiga bordi, lekin to'rtinchi odamni ko'rmadi. Uning ovozi baland ovozda qichqirdi, lekin u yashirin qoldi. Hovli jim qoldi. Bu juda jim. Men u qaerda bilmaganman, men eshik atrofida juda uzoq boshimni tashqariga xususda bo'lsa va u, ehtimol, meni otib edim, tez mening ego yo'qotishdan xavf ostiga. U yana bu erda o'zini jalb qilishiga yo'l qo'yishiga ishonmadim. Ehtimol, u ularning barchasidan eng aqlli edi.
  
  
  Uni mitziga rus avtomati tashlagan. "O'q-dorilarga qarang."
  
  
  - Bu yetarli.'
  
  
  "Parchani nazorat ostida saqlang. Men qaytib kelib, boshqa chiqish yo'li bormi, deb so'rayman, bu yagona chiqish yo'li."
  
  
  Vaziyatni ta'riflagandan so'ng, Nuh sham yoqdi. Olovning xira nurida u Flemingning devorga suyanganini ko'rdi. Tara uning yonida, bir necha fut narida o'tirardi. U allaqachon yaxshiroq ko'rinardi, garchi u hali ham hayratda qolgan bo'lsa ham. Tog'dagi loy va chiriyotgan hidli bu qorong'u tuynuk ham ideal rekonvalesent uy emas edi. Ammo to'rtinchi yigitni nokaut qilgunimcha uning ahvolini o'zgartira olmadim. Nuh Jerom qo'shinining chizig'ini buzgan bolaga nimadir dedi. Bola bosh irg'adi, shamni oldi va meni ergashishga chaqirdi. Xira yorug'lik qandaydir ibtidoiy qurbongohga osilgan bo'yalgan xolstga tushdi. U tuvalning bir tomonini ko'tardi. Uning orqasida koridor paydo bo'ldi.
  
  
  U bola yo'lni bilishiga umid qildi, chunki shamning qoqig'i uzoq vaqt yonmaydi. Biz zinapoyadan tushdik va devorlarida bo'shliqlar bo'lgan tunnelga kirdik. Nima-shamlar ushlagichlardagi nolalarga biriktirilgan, odatda ular bir necha sm uzunlikdagi stublar edi. Yomon, chirigan hid bor edi. Tez orada buning sababini ko'rdim. Bo'shliqlarning aksariyati inson skeletlari bilan to'ldirilgan va ularning orqasida, tosh javonlarda, ichi bo'sh bosh suyaklari bor edi. Bu qabila tepasi bo'lishi kerak edi.
  
  
  Yo'nalish hissi menga qal'aning narigi tomoniga borishimizni aytdi. Biroz vaqt o'tgach, men uni dunyo doirasining tosh qavatida ko'rdim. Uning tepasida yelkamdan zo'rg'a kengroq dumaloq nola teshigi bor edi. Men nah olish mumkin emas. Bola ham buni ko'rdi. U mendan pulemyotni oldi, sham yonidagi Egoni polga qo'ydi va menga yordam berdi. Men uning ustiga qo'llarimni qo'yish va nah orqali chiqib oldi.
  
  
  Men atrofga qaradim. Uniki, tashqi devorga qarshi turadi. Hech qanday harakat yo'q edi. U qo'lini teshikdan o'tkazdi va pulemyotni oldi.
  
  
  U tomning chetidan o'tib, to'rtinchi erini ko'rdi. U parashyutlar ostida qornida yotgan edi, quroli Mitzi turgan eshikka ishora qildi. Mustaqil ishlashda ular odatda juda ta'sirli emas. U yosh va nozik edi, lekin ego-infantil qo'llaridagi halokatli qurollar tufayli halokatli edi. Ego uni rus tilida chaqirdi: "siz hali bu erga qaradingizmi?"
  
  
  U orqasiga o'girildi. U tetikni tortdi. Xayr, noma'lum askar. Mitzi eshik oldida paydo bo'lib, jasadni ko'rdi va uning oldiga bordi. Uning tomidan sakrab tushdi. Ko'z ochib yumguncha beshinchi parashyutchi yarim ochiq eshik ortidan uchib chiqdi. U og'ir revolverni Mitzining bo'yniga urdi. Agar ular uni topib, Egoni o'ldirishsa, men Mitzini otishim kerak edi. Jin ursin!
  
  
  U menga qaradi va yaxshi ingliz tilida baqirdi: "qurolingizni tashlang."
  
  
  U qizga nimadir dedi. Avtomat uni tashladi.
  
  
  "Bu erga kel, juda yaqinlashma. Bu devorga qarshi turing."
  
  
  Ego shakli ego hamkasblariga qaraganda yaxshiroq material edi. Nen ofitserning elkama-kamarini kiyib olgan va uning kamariga rasiya osilgan edi. Hatto uzoqdan ham Mitzi uning og'ir nafas olishini eshitdi. U uni qattiqroq quchoqladi va u jim qoldi.
  
  
  U kuldi. "Men sizga imkoniyat beraman. Doktor Fleming qaerdaligini ayting."Agar shunday qilmasangiz, men uni birinchi bo'lib otaman. Keyin siz o'lasiz."
  
  
  Mening stilettom hovlida yetib bo'lmaydigan edi. Mitzining ovozi g'ijirlagan tishlardan o'tdi. "U do'zaxga borsin."
  
  
  U tetikni tortmasligi uchun sekin burildim. U tahdid stahl. "Men sizga harakat qilmaslikni aytdim."
  
  
  U o'zini qo'rqqandek ko'rsatdi. - 'Otmang. Men sizga aytaman. U yashiringan. Men uni olib ketaman.
  
  
  Mitzi meni la'natladi. Bu ham ishlashi mumkin. Qanday qotil qiz. Agar u meni eshikdan o'tkazib yuborsa, men ruslardan birining qurolini tortib olaman. Ammo hiyla ishlamadi. Rus ham o'rtoqlari qaerdaligini bilar edi. Uni, men uning fikrini ko'rdim.
  
  
  U Mitzi va meni qalqon sifatida ishlatib, biz bilan katakombalarga tushishi mumkin edi. Garovga olingan biz bilan u Flemingga taslim bo'lishni buyurishi mumkin. Ammo Fleming bizning hayotimiz haqida qayg'urmasa nima bo'ladi? Agar u bizni dushmanga urish uchun otsa nima bo'ladi? Bu u tavakkal qila olmaydigan imkoniyat edi. Shunday qilib, u boshqa yo'ldan ketdi. U, ehtimol, Mitzi men uchun qanchalik muhimligini tushundi, u uni ushlagan zahoti qurolining tezligidan bildi.
  
  
  
  'Ha. Buni qiling. Uning orqasidan boring. Lekin siz biror narsa harakat bo'lsa, fohisha deb parcha o'ladi."
  
  
  Men uni o'ynashim kerak edi. U qizdan bir bosh balandroq edi va men u kirgan eshikdan menga qarab turganida, Emuni boshiga otish uchun Lugerni yaxshi ushlab turishim mumkinligini bilardim.
  
  
  "Sekin yur", deb buyurdi u . Egilmang. Men sizni kuzatyapman.'
  
  
  Biz katakombalarga bordik. Zinaga yetishimdan oldin u meni to'xtatdi. Ehtimol, ko'zlaringizni nurga ko'niktirish uchun. Demak, u unchalik ahmoq emas edi.
  
  
  Menga davom ettirishga ruxsat berildi. U endi menga ergashmadi. Uning qo'li pastga tushganda, uning qo'li qo'lini sezdi. "Men buni ko'rdim va eshitdim. Men bilan kel."Nuh qulog'imga pichirladi.
  
  
  U meni ushlab, oldinga surishda davom etdi. Men emuga nima qilayotganimni pichirladim va Egoning barmoqlari bilagimni mahkamladi.
  
  
  "Bu hech qachon ishlamaydi. Siz orqangizni ko'ra olmaysiz. Soyani ko'rish va tetikni tortib olish xavfi juda katta. Biz boshqa yo'lni sinab ko'ramiz. "Soya" so'zi Nuhga fikr berdi. Hech bo'lmaganda, u menga keyinroq aytdi. U shamni yoqdi, u faqat kichkina yog'och qo'g'irchoqlar bilan to'ldirilgan qutini xira yoritdi. Nuh ularning atrofidan birini olib, ichiga uzun igna tiqdi, uni ham qutining atrofiga chiqarib, keyin qo'g'irchoqni oldiga qo'ydi.
  
  
  Egoning lablari jim ibodat bilan harakatlana boshladi. Ey Xudoyim, Mitzi revolverni bo'yniga qaratib tashqarida o'tirar edi va Nuh momaqaldiroq xudosini chaqirishdan boshqa nima qilishni bilmas edi.
  
  
  Fleming va Tara ham katta ko'zlari bilan cholga tikilib turishardi. Nuh zinadan tomon yo'l oldi, hali ham o'ziga g'o'ldiradi. Men unga ergashdim.
  
  
  Men buni ko'rishim kerak edi. Bundan tashqari, agar hiyla muvaffaqiyatsiz bo'lsa, u Mitzi tomonidan ozod qilingan bo'lar edi.
  
  
  Mitzi va askar eshik tashqarisidagi qorong'ida, ikkalasi ham soyada turishardi. Nov va men ulardan yashirinish uchun zinapoyada to'xtadik. Rossiya ochiq eshik oldida zinadan pastga asabiy qaradi. Mitzi tarang edi va agar kerak bo'lsa, o'zini atrofdagilarga tashlashga tayyor edi. U indamay o'ziga baqirdi. Imkonsiz! Siz hech qachon aqldan ozgan hiyla bilan bunga erisha olmaysiz.
  
  
  Chol qo'g'irchoqni tashladi. O'tkir chertish bilan u tosh polga yiqilib, quyosh nuri ostida o'zini namoyon qildi. Rossiyaning nishoni to'satdan erga qarab harakatlandi. Uni kutish Mitzi hayotining ipini tugatadigan zarba edi. Bu kabi hech narsa. Uni la'natlagan va g'alaba qozongan Toni edi. "Fokuslar yo'q", dedi rus. Orqasiga igna sanchilgan bu qo'g'irchoq u ko'rgan eng katta super hiyla edi.
  
  
  Soyada to'satdan, yovvoyi harakat bor edi. Erkak ikkala qo'lini silkitdi. Egoning barmoqlari xuddi elektr toki urgandek ajralib ketdi. Qurol yerga urildi. U gandiraklab, ikki qo'li bilan ko'kragini changallab, o'z o'qi ustida aylandi va keyin jonsiz massa kabi erga yiqildi.
  
  
  Men ham ularga bor oldin Mitzi ego qo'lida bir qurol bor edi. U hayron bo'lib askardan qo'g'irchoqqa qaraganida, u qurolni osib qo'ydi. U odamni orqasiga o'girdi, shunda u chalqancha yotardi. Bu o'ladi. Egoning yuzi og'riqli jilmayishga aylandi. Egoning ko'zlari bo'rtib chiqdi. Katta yurak xurujining klassik tasviri.
  
  
  Bu qo'rquvdan o'ldirilgan odam edi. Men buni bilardim. Chunki bu yagona variant edi. Afsonaviy bo'lgan eski qaroqchi qal'ada to'rt do'stini o'ldirganini ko'rgan askar. Dushmanlar bilan o'ralgan odam. Maksimal darajada tarang. Atrofda o'lim ramzi yo'q joydan Egoning oyoqlariga tushadi. Dollar qo'shib qadar ego to'xtadi. Imkonsizmi ?
  
  
  Uning Toni yutganiga qaradi. Chol jasadlar bilan band edi. U parashyutlar bilan o'lgan beshta askarni sudrab bordi. U ikkalasiga qarshi oyoqlari xochda turardi. Go'yo bo'shashgan holatda. U uchinchisini ingrab, tizzalarini bukib, qo'llarini kesib o'tdi. To'rtinchisi xuddi shu tarzda edi. U ofitserni Fleming o'tirgan to'qilgan stulga qo'ydi. Vazifani bajargan va hozir kutayotgan erkaklarning guruh turini yaratdi.
  
  
  Nima uchun? Albatta! Qanday qilib men bu qadar ahmoq bo'lishim mumkin? Agar Fleming qo'lga olinganida, uni olib ketishgan bo'lar edi. Erkaklarni mahbus bilan olib ketish kerak edi. Vertolyot tomonidan kelmoqda. Uchuvchi yolg'iz qoladi, chunki barcha bo'sh joyni yo'lovchilar egallashi kerak. Bu ego tomonidan o'chirilishi mumkin! Men zarur barcha ofitserning radio edi.
  
  
  Men uni olish uchun bordim. Nuh natyurmortni tugatdi va osmonni o'rgandi. . U jilmayib qo'ydi. "Biz uni vertolyotda olamiz. Bu ba'zida foydali bo'lishi mumkin.
  
  
  U menga Vudu ego san'atiga hujum qilish uchun meni chaqirmoqchi bo'lgandek qaradi. Keyin u katakombalarga bordi. Mitzi va men vertolyotda kutdik.
  
  
  Yarim soatdan keyin biz pervanel pichoqlarining ovozini eshitdik. U past uchib, qal'ani aylanib chiqdi va radio orqali ovoz keldi. U bizda Fleming bor yoki yo'qligini bilmoqchi. Bu oson edi, hatto yolg'on gapirishim shart emas edi. Men unga Fleming borligini va u hali ham tirikligini aytdim. Uchuvchi kulib, aloqani uzdi va qo'nishni boshladi.
  
  
  Keyin biz oldindan ko'rmagan narsa yuz berdi. Parashyutlarni to'satdan shamol urib tushirdi. Rus askarlarining jasadlari mum figuralari kabi ag'darildi.
  
  
  Dvigatelning ovozi darhol baland ovozda qichqiriqqa aylandi va vertolyot otilib chiqdi. Men uni avtomat bilan eshik atrofida aylanib yurganimda, samolyot men bilan abadiy edi. Men uchuvchini ko'rmadim. Egoni quruqlikka olib chiqish imkonsiz edi. U otib tashlandi, vertolyot chayqaldi. U parapet orqasida g'oyib bo'ldi va lagunaning suvlarida yondi. Bizning transport g'oyib bo'ldi. U o'zini boshiga urishi mumkin edi.
  
  
  Mening orqamda Mitzi men uchun yangi bo'lgan bir nechta la'natlarni aniqlaganini eshitdim.
  
  
  Biz pastga tushdik. Sham yonayotgan edi, bu qiziquvchan ko'zlarda aks etdi. Uniki, u boshini chayqadi. 'Yomon omad. Biz tuzoqni ta'minlashimiz kerak edi. Nuh jim qoldi. U jiddiy ko'rinardi va qoshlarini ko'tardi, shunda baland peshonasi saf tortdi. U chuqur nafas oldi.
  
  
  "Qishda deyarli hech qachon bo'ron bo'lmaydi. Odatda faqat iyun, iyul oylarida, ayniqsa avgustda. Lekin sinash zarar qilmaydi. Meni yolg'iz qoldirasizmi? Men marosimga tayyorlanaman."Nega emas? Yaxshi shou Jeromning keyingi hujumidan oldin vaqtni o'ldiradi.
  
  
  U Flemingga qizlar va yosh ona ortidagi zinapoyaga ko'tarilishda yordam berdi. Nuh bizni chaqirdi. Bu xudolarga haqoratdir."Uning ego ovozidagi to'satdan g'azab meni ozod qiladi.
  
  
  Uni ofitserning jasadi stuldan chiqarib, unga o'tirishga ruxsat berdi. Keyin unga parapetdagi teshikka mos keladigan qurilma olib kelindi. Men uni sudrab borishga qiynaldim va nihoyat barchasini dengizga surishga muvaffaq bo'ldim. Keyin uning Fleming yonidagi sel. To'satdan Nuh paydo bo'ldi. U butunlay boshqacha odamga o'xshardi. U salla qilingan va tumor va zanjirlar bilan osilgan, ego kamariga osilgan gurjilar u kuylaganda bo'g'iq musiqa yaratgan. Egoning ko'zlari katta ochilgan edi, lekin u hech narsani ko'rmaganga o'xshaydi. U bizni butunlay e'tiborsiz qoldirganday tuyuldi va zinapoyadan tomga chiqdi.
  
  
  U erda u raqsga tusha boshladi. U osilgan narsalar ego harakatlarining ritmiga muvofiq tovushlarni chiqardi. U uzun oyoqlarini yoyib, boshini orqaga tashladi va qo'llarini osmonga ko'tardi. Oldingidan kuchliroq shamol Egoning sochlari va soqolini vahshiyona silkitdi. Ilgari men o'ylagan ovoz endi gullab-yashnashi mumkin edi.
  
  
  Endi u turdi va indamay tingladi. Emuda nimadir javob berdi. Avvaliga bu uzoqdan yaqinlashayotgan momaqaldiroq deb o'yladim. Men titradim. Keyin bu boshqa ovoz ekanligini angladim. Endi men yanada titrardim. Bu javob bergan momaqaldiroq emas edi, revmatizm samolyotlardan kelgan. bombardimonchilar. Ko'rinishidan, Jerom va uning chet ellik yordamchilari Flemingni tiriklayin qo'lga olishga urinishdan voz kechishgan. Endi Fleming ularning orolga kirishiga to'sqinlik qiladigan to'siq edi.
  
  
  Men uning parapet ustida uchayotganini ko'rdim, ehtimol ikki mil uzoqlikda. U ruxsat bermagan sahifaga yugurdi. katakombalarga kirib, boshqalarga imo qildi. Qizlar va bola Flemingning binafsha rangli stulini va barchasini tunnelga olib ketishdi. Nuh ularga ergashdi. U qurbongohdan sham oldi, uni yoqdi va pastga tushdi.
  
  
  Biz er osti kamerasiga kirganimizda, zerikarli portlash yuz berdi. Yana biri darhol ergashdi. Va yana biri. Xonaga chang va o'tkir bug'lar kirib, to'plandi. Ketma-ket beshta zarba bor edi.
  
  
  Tara klostrofob edi. U zinadan yugurdi. Men uning orqasidan bordim, ushlab oldim va mahkam ushladim. Keyin jim bo'ldi. Endi portlashlar yo'q edi. Birinchi faol dam olish samolyoti g'oyib bo'ldi. Endi vertolyotlar va desantchilarning kelishini va portlash natijalarini tekshirishni kutish mumkin edi. Uning mehmonxonasi ularni o'z vaqtida to'laydi.
  
  
  Men ko'tarilishni boshladim va men yagona emasligimni bildim. Hamma bu qabristondan charchagan. Tara, Mitzi va bola ergashdilar. Fleming va Nuh ergashib, bir-birlarini qo'llab-quvvatladilar.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 12
  
  
  
  
  
  
  
  Qurbongoh moloz bilan qoplangan va uning ustida teshik qilingan. Ehtimol, Nuh ob-havo raqsida xudolari atrofida birini pastga tushirgandir. Yuqoridagi xona hali ham buzilmagan edi. Chiqish aniq edi, faqat butunlay buzib tashlangan qalin granit eshikdan tashqari.
  
  
  Hovli kraterlangan va vayronalar devordan ingrab yotgan. Parapetdagi minora to'g'ridan-to'g'ri zarba oldi. Bu endi yo'q edi. Bir nechta xonalar buzib tashlandi va ulardan birining atrofida devor buzildi.
  
  
  Eski Patriarx Flemingning yelkasiga qo'lini qo'ydi va zararni tekshirdi. G'azab odamning aniq egosi edi. U o'girilib, tog ' cho'qqilariga qaradi, bir zum o'ylanganday tuyuldi, keyin Flemingga o'z ona shevasida nimadir dedi. Grand LaClare prezidenti g'alati, g'amgin kulib yubordi.
  
  
  Qora-ko'k osmon biz tomon daraxt tepalari ustida siljidi. Daraxt tanalari oldinga va orqaga chayqalib, kuchli shamol barglar orasidan hushtak chaldi. Tashqi nola maydonidagi teshik orqali u lagunadagi ulkan to'lqinlarni ko'rdi.
  
  
  Lagunaga kiraverishda baland bo'yli kulrang figura paydo bo'ldi: Korvetlar. Qiziq, ular bu engil kemadan nimani xohlashadi. Bu kema bortidagi kichik to'plar bombardimon natijasini yengolmadi.
  
  
  Mening yonimda Mitzi Gardner jilmayib qo'ydi. "Sizningcha, Jeromning dengiz kuchlari yana nimani sinab ko'rishadi?"
  
  
  "Bu kema Jeromga tegishli emas. Oni Kuba bayrog'i ostida suzib yuradi, lekin ustaning ismi Xuanga qaraganda Ivanga o'xshash bo'lishi mumkin. Bu suv osti ovchisi, shuning uchun ular chuqurlik zaryadlari va minalarni olib yurishadi. Ehtimol, ular suv ostidagi toshni portlatish orqali bizni portlatishi mumkin deb o'ylashadi."
  
  
  Agar shunday bo'lsa, ular yaqinlashishlari yoki g'avvoslardan foydalanishlari kerak va men ularni hal qila olaman. Boshqalar bizga qo'shilib, kema yaqinlashayotganini diqqat bilan kuzatdilar. Uning tezligi deyarli yo'q edi va toshqinlardan himoya qilish uchun ochiq bo'lgan sayozlar orasida juda ehtiyotkorlik bilan harakat qildi. Men ular hujum qilishgacha borishadi deb o'ylamagan edim, lekin men oxirgi daqiqagacha umid qilganday bo'ldim.
  
  
  Lekin bu sodir bo'lmadi. Bizning qurollarimiz doirasidan tashqarida ular langarni tashlab, to'rtta suzuvchini suvga tashladilar. Ular chuqurlik zaryadlari bilan chiqishdi. Men ularga pulemyot qurolimga etarlicha yaqinlashish uchun vaqt berdim va keyin ular tanlagan marshrut bo'yicha suvga otilib chiqdim. Birinchi bosqich muvaffaqiyatsiz tugadi. Ammo keyingisi barchasini urdi.
  
  
  Bir vaqtning o'zida to'rtta zaryad portlaganda suv favvorasi portladi. Tonnalab suv va qora kauchuk parchalari havoga uchib ketdi. Bu korvetga og'ir zarba bergan to'lqinni keltirib chiqardi. Kema lagunani tark eta boshladi, lekin men uning katta zarar ko'rganini his qildim. Va lagunaning narigi tomonidagi qo'pol dengizga qarab, u Ispaniya portiga etib bormasligi mumkin deb o'yladi. Qora bulutlar tezda yaqinlashayotgan edi. Shamol gumburlab, katta ko'pikli boshlarni uchib yubordi .
  
  
  Avvaliga boshqa tovushni umuman eshitmadim. Ammo keyin u vertolyotlar eskadroni yaqinlashayotganini ko'rdi. Bu ob-havoda vertolyotlarning uchishi imkonsiz edi, lekin ba'zi mamlakatlarda inson hayoti hisobga olinmaydi.
  
  
  "Qopqoqni oling", deb baqirdim shamol ustida iloji boricha baland ovozda. "Ular bizga bu erga hujum qilishga harakat qilishadi va keyin bitta vertolyot bilan bu erga tushishadi. "Shoshiling! '
  
  
  Nuh va bola binafsharang Flemingni bu erdan tunnelga olib ketayotgan edilar. Tara ularga ergashdi va Mitzi bilan men chiziqni yopdik. Tara zinapoyaga yetganda, u birdan orqasiga o'girildi. "Tikuvchi, menda yetarli edi. Menga bunday mashinani qanday boshqarishni ko'rsating. Men sizga yordam bermoqchiman! '
  
  
  Nahning ichaklari bor edi va negadir u bilan faxrlanardi. U unga dushman xonada ekanligiga ishonch hosil qilmaguncha o'q uzmaslikni aytib, unga qisqacha ko'rsatmalar berdi.
  
  
  "Bu erda qoling, Tara", dedi otasi. "Mitzi, boshqa teshikni yoping. Men boshqa yo'l bilan boraman. Keyin ular chiqmaguncha ekipajga o'q uzmaysiz. Ehtimol, biz bu erdan chiqib ketishimiz mumkin. U Mitzi atrofdagi binolardan biriga g'oyib bo'lguncha kutdi. Keyin hovlining narigi tomoniga yugurdi. Pasttekislik elchixonasi xabar berishicha, u tom ostida zo'rg'a yashirinib, devorlarga 50 mm o'qdan iborat shaharni yubordi. Chiziqlar tugagach, eri hovliga chiqib, eng yaqiniga o'q uzdi. U mast qush kabi o'rmon tomon uchdi. Mitzi pulemyotning yorilishini eshitdi. U vertolyotlardan biriga tegdi, ammo bu samarali zarba emas edi. Tara bir necha uzun portlashlarni otdi, lekin hech narsa urmadi.
  
  
  O'z qurollarining shovqini tufayli ular, ehtimol, ularga o'q uzilganini ham eshitishmagan. Ular yana bizning ustimizdan uchish uchun qaytib kelishdi va vertolyotlardan birining qo'nishini qoplashdi, shekilli, muammolari bor edi. Kuchli yomg'ir yog'a boshladi.
  
  
  Vertolyot charchagan qush kabi erga tushdi. Eshik narigi tomonda ochildi va qizlar o'tirgan devorlarga ikkita pulemyot o'q uzdi. Keyin uchuvchi vertolyot atrofida chiqib, uning atrofida yurdi. Qizlarning pulemyotlari gumburladi. U yiqilib, qattiq qon ketdi. Ammo vertolyotdagi ikkinchi odam hali ham biz tomonga o'q uzayotgan edi. Ego uni turgan joyidan ko'ra olmadi, shuning uchun u xonani aylanib chiqdi va vertolyotga yugurdi. Men Egoni jim qilishim kerak edi. U oynadan o'q uzdi va o'q otuvchining nishoni qizil mushga aylanganini ko'rdi.
  
  
  Endi kuchli shamollarda yomg'ir yog'ayotgan edi. Osmon iflos yashil rangga aylandi. Chaqmoq bor edi va kar momaqaldiroq bor edi. Qolganlari, dedi elchixona, endi bo'ronga dosh berolmadi. Ular sohil quruqlikka harakat qilindi.
  
  
  Men qo'nish vertolyotini bog'lash uchun arqonni ushlamoqchi edim, Mitzining qichqirig'i meni to'xtatishga majbur qildi. U Tara bo'lishi kerak bo'lgan xonaga ishora qildi.
  
  
  Men buni u erga borishdan oldin ham bilardim: Tara Soyer polda yotardi. Uning go'zal tanasi vertolyotdan og'ir o'qlar bilan parchalanib ketgan qonli massaga aylandi. Bir qarashda u tezda xona atrofida g'oyib bo'ldi. Biz haqida, hech narsa haqida to'xtalolmadim. Men buni vertolyotda bog'lashim kerak edi. Lekin bu men uchun oson bo'lmadi, men undan juda xavotirda edim. Bechora Tara! Salom, siz jang qilmasligingiz kerak edi.
  
  
  Mitzi menga yordam berdi. Tugatgandan so'ng, biz shamol tomonidan uchib ketmaslik uchun past yotgan holda emaklashimiz kerak edi, bu baland joylar soatiga 150 milya. Biz tunnelga kirmadik. U darhol tarani yana ko'rishni istamadi.
  
  
  Uning mehmonxonasi o'ylash uchun xotirjam. Toni Uon ham uni ko'rishni istamadi. U bo'ron so'radi va uning ego bor. Fevral Oyida! Uni, bir necha narsalar haqida o'yladim.
  
  
  Biz yonma-yon o'tirdik, bir og'iz so'z aytmadik, ikkalamiz ham o'z qorong'u fikrlarimizga to'la. Bo'ron pasayishdan oldin yana bir soat g'azabda davom etdi. To'satdan zolim sukunat hukm surdi. Janubda bo'ronlar soat yo'nalishi bo'yicha, shimolda soat yo'nalishi bo'yicha aylanadi. Tezlik markazdan tashqi halqaga ko'tariladi. Agar Nuh nafaqat bo'ronni keltirib chiqarsa, balki ego yo'nalishini ham o'zgartira olsa, biz tez orada boshqa tomondan to'liq zarba olamiz.
  
  
  U tashqi devorda bomba yasagan teshikka qaradi. Men uni ko'rdim, Korvetlar. Kema quruqlikka yugurib, yuqoriga va pastga silkitdi. Bir necha metr balandlikdagi to'lqinlar uni dahshatli kuch bilan urdi. Vertolyotlarning aksariyati daraxtlarga tushib, qulab tushdi va patrul kemasi g'oyib bo'ldi. Lagunada suzib yurgan shikastlangan yaxtalar qirg'oqqa yuvilib, butunlay yo'q qilindi.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 13
  
  
  
  
  
  
  
  Nuh qiziqsinib vertolyot doira va o'zi uchun bosh irg'adi. Ammo u bizning oldimizga kelganida, yuzi qorong'i va ko'zlari xira edi.
  
  
  U iloji boricha muloyim ohangda dedi: "men sizni kam baholadim va tan olaman, men buni tushunmayapman, lekin siz bizni bu erdan olib chiqish uchun bizga taksi yolladingiz."
  
  
  U shafqatsiz ko'rinishda davom etdi. "Miss Soyer barchamiz uchun katta sharafdir. Menga tegishli bo'lmagan san'at-bu tirilish san'ati. Lekin biz sizga hech bo'lmaganda qahramonlarimiz orasidan joy bera olamiz."
  
  
  Tara ning tabib dafn? Men bunday deb o'ylamagan edim. U otasi buni qadrlashini tasavvur ham qila olmadi. U uning jasadini o'zi bilan olib ketmoqchi edi, lekin bu haqda hali gapirmaslikka qaror qildi.
  
  
  Nuh hali gaplashmadi. "Shamol tez orada qaytib keladi."U atrofga ishora qildi. "Qal'a bombardimon bilan juda zaiflashdi. Bo'ron yana urilganda, devorlar qulab tushadi. Biz tushganimiz ma'qul."
  
  
  U bizning javobimizni kutmadi, balki tunnel bo'ylab yurdi. Mitzi va men unga ergashdik. U birdan Tara haqida o'yladi. Uning o'limi haqidagi fikr meni kasal qildi. Men polkovnik Karib Jeromga qarshi bilgan tashkilotimiz va tashkilotimizning barcha usullaridan foydalanishdan mamnun bo'lardim.
  
  
  Qurbongoh oldida ikkita sham yondi. Ehtimol, biri xudolarga minnatdorchilik bildiradi va biri ih ga kelajak farovonligi uchun yolvoradi. Va biz har qanday yordamdan foydalanishimiz mumkin. Nuh yana g'o'ldiradi band edi, ehtimol oxiratga Tara yo'lini silliq niyat.
  
  
  Uni keraksiz his qildi. Uning, notinch va tuzoqqa his. Nuh menga past ovozda: "siz bu erda qolishingiz shart emas, Janob Karter. Bu labirint; siz ham o'rganishni xohlashingiz mumkin bo'lgan boshqa xonalar mavjud."U devorning bir qismi bo'lib tuyulgan toshga tegdi. Natijada devorning bir qismi ichkariga burildi. Uning orqasida koridor bor edi.
  
  
  Men uning ovozida engil tanbehni eshitdim. Ehtimol, u meni marosimga aralashyapman deb o'ylagan va u ketishga muvaffaq bo'lganidan xursand bo'lgan. Uning cho'ntagida bir nechta sham bor edi va u birini yoqdi. Keyin u va Mitzi ochiq eshikdan o'tishdi va Nuh uni yana orqamizdan yopdi.
  
  
  Biz o'zimizni o'rtada quduq bo'lgan xonada topdik. Shunday qilib, bu uzoq qamal davomida suv saqlanadigan joy edi. Qolgan xonalar oziq-ovqat qabrlari sifatida xizmat qilgan. Ular ovqatni uzoq vaqt ushlab turish uchun etarlicha salqin edilar. Va keyin biz butun qassob do'koniga duch keldik; tana go'shti bilan to'ldirilgan xona. Chol o'z qabilasini devorlardan tashqarida xavfsiz ov qila olmasalar, qanday ovqatlantirganiga hayron bo'ldim.
  
  
  Biz er osti palatalari orqali yurib, bir soat o'tkazdi, lekin hamma joyda toza havo masal mo'l bor edi. Uning vazifasi buning manbasini topishdir. Biz sirtga olib boradigan o'ralgan yo'lak bo'ylab yurdik. Men hovli darajasida ekanligimizdan gumon qilganimda, o'tish joyini to'sib qo'ygan to'siqli darvozaga duch keldik. U qulfni ochilguncha stiletto bilan oldi. Biz davom etdik va burchak minorasiga olib boradigan zinapoyani topdik. Ambrazuralar orqali havo kirib keldi.
  
  
  Biz qulflangan eshikka duch keldik. U egilmagan edi va biz to'g'ridan-to'g'ri minora tepasidagi xonaga olib boradigan Maun devori atrofida zinapoyaga chiqdik.
  
  
  Mitzi buni ilgari aytgan edi. Hech kim bu eski konmanning barcha fokuslarini bilmas edi! Bu radio xonasi edi! Uzatuvchi va qabul qiluvchi uskunalar bilan to'ldirilgan: eng yaxshisi.
  
  
  Uning konsol oldida sel va kulib yubordi. Mitzi juda boshqacha munosabatda bo'ldi. U g'azablandi.
  
  
  "Endi o'sha eski ikkiyuzlamachi rassom bilan gaplashaylik!"u baqirdi. "U hammani ahmoqlarga o'xshatdi. U xudolarni tinchgina chaqirishi uchun barchani yuboradi, lekin aslida u ob-havo ma'lumotlarini tinglash uchun radio xonasiga boradi. U bo'ron kelayotganini bilgani ajablanarli emas."
  
  
  "Tikuvchini oling, ha", deb qo'shimcha qildim. "U menga umuman mavjud bo'lmagan tovushlarni eshitishga majbur qildi. O'rmon barabanlari! O'ylaymanki, Ispaniya porti yaqinidagi butalar ichida yana bir qurol yashiringan, shunda siz bu erda so'nggi yangiliklarga signal berishingiz mumkin. Keling, dunyoda nima bo'layotganini ko'rib chiqaylik ."
  
  
  Men bir nechta kalitlarni aylantirdim va Sergey yondi. Qurilma gumburlay boshladi. Ammo biz olgan yagona ovoz statik elektrning yorilishi edi. Bo'ron juda kuchli edi, hech narsani qabul qila olmadi. U radioni o'chirdi. Radio xonasidagi bo'shliqlar yopildi. Tashqariga qaraydigan joyimiz yo'q edi, lekin hech bo'lmaganda biz eshitadigan tovushlardan bo'ron to'liq kuchga qaytganini aytishimiz mumkin edi.
  
  
  Biz borligimizning barcha izlarini o'chirishga harakat qilib, radio xonasiga chiqdik. U Nuhga ego o'yinini ochganini aytmoqchi emas edi. Va bir soat o'tgach, cholning mimmo vertolyotning bo'rondan o'tishini tomosha qilish uchun o'tib ketganda, u begunoh yuzni yaratishga harakat qildi. Lekin bu hammasi emas edi.
  
  
  Bo'ron tugadi. Ammo vertolyotda ham. Undan faqat devorlardan biriga metallolom uyumi qoldi. Pervanel pichoqlari tentacles kabi egilgan edi.
  
  
  Radio bizning tashqi dunyo bilan so'nggi aloqamiz edi. Va biz keyingi bir necha soat davomida ego-dan foydalana olmaymiz. Agar u xok bilan bog'lana olgan bo'lsa ham, u hech qachon vertolyotni hali ham g'azablangan bo'ronga yubora olmas edi. Qolgan narsa ertasi kuni ertalabgacha kutish edi.
  
  
  O'sha paytda orolda ko'rinish qanday bo'lishi haqida tasavvurga ega edim. Har holda, barcha yo'llar qulagan daraxtlar tomonidan to'sib qo'yilgani aniq edi. Hatto eng og'ir tanklar ham yo'lni kesib o'tolmadi. Shunday qilib, biz tungi hujumni kutmagan edik. Men unga vertolyot haqidagi xabarni aytib berish uchun pastga tushdim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 14
  
  
  
  
  
  
  
  Biz edu eb qilindi, Toni ning bitmas-tuganmas ta'minoti qo'lga kiritdi uchun, eski ulkan birdan qaradi qachon. U ham buni eshitgan edi: darvoza tashqarisida hayajonlangan ovozlarning ovozi. Nuh ikki qadamda zinapoyada edi. U orqasidan darvoza tomon yugurdi.
  
  
  Qabila qaytib keldi. Nuh darvozani itarib ochdi va odamlar ichkariga shoshilishdi. Nuh ih so'zlarini men uchun tarjima qildi. Dovul urilganda, ular butun Orol bo'ylab tarqalgan g'orlarga yashirinishdi. Keyin ular Ispaniya porti tomon barabanlarni eshitdilar: poytaxt vayron bo'ldi, armiya tarqatib yuborildi. Va Jerom o'lgan edi!
  
  
  Ular qal'aning holatidan hayratda qolishdi, ammo endi ular yana xavfsiz bo'lib, zararni tiklashga umid qilishdi. Ular bayram kechasiga tayyorgarlik ko'rishni boshlaganlarida, Mitzi va men biroz kichikroq miqyosda bo'lsa ham, xuddi shunday qildik.
  
  
  Topshirig'im bajarilganligiga ishonch hosil qilish uchun ertasi kuni ertalabgacha kutishim kerak. Men polkovnikning jasadini o'z ko'zlarim bilan ko'rishim va politsiya uchun barmoq izlarini qilishim kerak edi. Qabila amaldorlarining so'zlariga ko'ra, Toni jinni tanasi hali ham Soyer mehmonxonasida edi, shuning uchun men u erga iloji boricha tezroq borishim kerak. Agar yuk mashinasi vayron bo'lmaganida, u poytaxtga tezda etib borish uchun undan foydalanishi mumkin edi. Men uni o'zim bilan olib ketardim, kerak bo'lganda yo'lni tozalash uchun machetesli erkaklar. Umid qilamizki, yuk mashinasi lagunada vertolyotlar va qayiqlarning taqdiriga duch kelmadi.
  
  
  Nihoyat, yarim tunda biz uxlab qoldik. Ertasi kuni ertalab u xokni yordamga chaqirmaslikka qaror qildi. Menga bu yoqmaydi va xok buni chet el yordamisiz yolg'iz o'zi qilishi muhimligini aytdi. Menda hali ham Flemingga prezidentlikni o'zi egallashiga yordam berish imkoniyati bor edi.
  
  
  Fleming Ispaniya portiga imkon qadar tezroq kirish tarafdori edi. Lekin Nuh kam ishonch tuyulardi. O'rmon barabanlari qiziqarli edi, lekin, albatta, u hali radioda hech narsa eshitmagan edi. U, albatta, baland ovozda aytishni istamagan narsa. U men bilan yo'lni tozalash uchun machetes bilan bir nechta yigitlarni yubordi va men ular bilan yuk mashinasiga bordim. Yaxshiyamki, uning ustiga bitta daraxt tushmadi. Men rotorni joylashtirdim, karbyuratorni quritdim va kaputni yopdim. Mitzi Gardner ho'l qoplamaga barg qo'yib, old o'rindiqqa o'tirdi. Ee mashina qurol asboblar panelida yotgan edi.
  
  
  Men norozilik bildirmadim. Nah yopilish marosimida qatnashish huquqiga ega edi. Endi biz yana yolg'iz edik va faqat Toni Vanquishedning odamlari bizga yo'l ochishdi. Bundan ham yomoni bo'lishi mumkin edi. Yo'l bo'yidagi daraxtlar asosan kichik edi, ih harakatlanishi oson edi. Yo'l dengizga yaqin bo'lgan joyda, ba'zida butun bo'limlar hisoblangan. Agar kerak bo'lsa, odamlar hech qanday muammosiz ular bo'ylab haydashimiz uchun chuqur joylarga loglarni qo'yishadi.
  
  
  Kun aniq edi. Osmon begunoh ko'k edi va dengiz tinch edi. Ammo plyajlar qayiq qabristonlariga o'xshardi va qirg'oqdagi uylar asosan butunlay vayron bo'lgan. Biz o'tgan birinchi katta bino, eski Poinciana mehmonxonasi juda ko'p vayronalar. U erda Toni Von boys avtohalokatga kirish va vayronalar ostidagi qimmatbaho topilmalarni qidirish uchun mashina atrofida sakrab chiqdi. Oldinda butun qishloq qayg'uli manzara edi. Odamlar vayronalar bo'ylab maqsadsiz yurishdi, ba'zida biror narsani olishdi, keyin uni tashlab, davom etishdi.
  
  
  Men juda ko'p bo'ronlarga bardosh bergan tepalik qal'asini ham bu zarbaga dosh berishga harakat qilaman.
  
  
  Hukumat maydoni hali ham juda yaxshi ko'rinardi, faqat bitta deraza buzilmagan va yo'l axlat bilan qoplangan edi. Hududdagi askarlar qurolsiz va hayratda qolgan robotlar kabi yurishgan. Ishbilarmonlik tumanida kichik ofitserlar boshchiligida bir necha askarlar vayronalarni tozalashdi. Mimmodan o'tayotganimizda ular bizni kuzatishdi, lekin bizni to'xtatishga urinishmadi. Endi polkovnik o'lgan edi, ular aftidan kuch vakuumida edilar. Soyer Grand LaClare-da maysazorlarni bezatgan oqlangan baland daraxtlar shoxlar kabi singan edi. Ular bu erda va u erda tarqalib ketishdi. Portda bir nechta qayiqlar suv bilan to'ldirilgan edi. Suv iflos rangda edi. Oq plyaj xarobalarda edi, vayron qilingan quyosh kreslolari va soyabonlar bilan o'ralgan edi. Mehmonxona yaqinida askarlar yo'q edi.
  
  
  U asosiy kirish joyiga chiqdi. Biz qurollarimiz bilan kirdik. U Jeromning faxriy qorovul sifatida qo'riqlayotgan bir nechta askarlari bo'lishi mumkinligini hisobga oldi. Men buni hisobga olishim kerak. Lekin bu unday emas edi. Kazino kabi zal ham huvillab qoldi.
  
  
  "Balki Chip jurnallaridan?"Mitzi baland ovozda o'yladi. Biz u erga bordik. Kassa uchun, albatta, qora qo'riqchi yo'q edi. Ajablanarlisi shundaki, elektr qulf hali ham ishlayotgan edi. Biz harakat qildik. Hali ham hech kim ko'rinmaydi. Biz boshqaruv panelidagi tugma bilan Kapollaning ofisiga eshikni ochdik. Jerom yo'q edi, lekin pul bor edi. Yonimda uning chuqur xo'rsinayotganini eshitdim. Mitzi veksellarni ko'rib, tilini lablari ustiga yugurdi.
  
  
  "Mayamidagi bolalar buni eshitishni yaxshi ko'radilar", dedi u. "Menimcha, barcha Soyer tez orada ochiladi."
  
  
  "Ammo Jeromning jasadi qayerda?"Men sabrsizlik bilan so'radim. Menga barmoq izlari kerak edi. Mitzi menga tomning kvartirasiga qarashni taklif qildi.
  
  
  "Davom eting, Nik. Men uning pulini shu erda qoldiraman. Hali ham hamma narsa sodir bo'lishi mumkin va u vaqt o'tishi bilan bu pul yo'qolishini istamaydi."
  
  
  "Men sizni bu erda yolg'iz qoldirishni xohlamayman", dedi otasi. "Bunday vaziyatlarda bu shahar talonchilar bilan to'lib toshgan bo'lishi kerak."
  
  
  Uning lablari jingalak. "Eshikni ichkaridan qulflash mumkin, lekin siz uni faqat zal atrofida ochishingiz mumkin. Bu erda vaultda bo'lgani kabi deyarli xavfsiz. Liftni boshqarish paneli qanday ishlashini bilasizmi?
  
  
  Men buni bilardim. Men unga yaqindan nazar tashladim, xuddi biz Egoni birinchi marta birga ishlatganimizda bo'lgani kabi. U liftning to'xtashini zo'rg'a sezdi, lekin eshiklar ochilganda u yuqori qavatning qalin gilamiga chiqdi.
  
  
  Trafik juda tez edi. Revolver bilan qo'l boshimga urildi. Uning refleksi engashdi, lekin meni urishdi. Mening qo'l hozir shol edi. Mening qurolim erga yiqildi va men Lugerni ushlash uchun tirsagimni egolmadim.
  
  
  U orqaga sakrab, chap qo'li bilan revolverni ushlab turgan odamning bilagidan ushladi: bu Jerom edi.
  
  
  Shunday qilib, u o'lmadi. Uning peshonasida yara bor edi. Ehtimol, u bir muncha vaqt tashqarida bo'lgan, ammo endi ego mushaklari butunlay buzilmagan edi. Va u deyarli u kabi kurashishi mumkin edi. U barcha fokuslarni bilar edi.
  
  
  Mening o'ng qo'lim hali ham oqsoqlangan va Egoning chap Bilagi uni ushlagan bo'lsa-da, u meni iyagimga mushtladi va keyin darhol tizzamga tiz cho'kdi. Uning zarar ko'ra cringed. Lekin men bu qurolni mendan uzoqroq tutishim kerak edi. Avvaliga uning mushaklari qattiqlashdi, keyin birdan polga yiqildi. Revmatizmda u qo'lini bo'shatdi. U tiz cho'kdi. U bilagini bo'shatib, revolverni nishonga olishga harakat qildi. U tishlarini Egoning oyog'iga ko'mdi va tishlashda davom etdi. U og'riqdan qichqirdi va orqamdan ikki baravar ko'paydi. Revolver erga yiqildi. U yana uni tishladi. U qichqirdi va men uning shimidan iliq qon oqayotganini his qildim. Keyin barmoqlarim qurolni topdi. U oyoqlariga sakrab, egosini tashladi, qabilalardan biriga yiqildi va Jeromni otib tashladi.
  
  
  U kuchining qaytishini sezmaguncha o'ng qo'lini massaj qildi. Keyin uni jasad liftga sudrab bordi. Barmoq izlarini olishga vaqtim yo'q edi. Barmoqlarimni Gyugo bilan kesib tashlash, mening stilettom tezroq edi. Ih uni ro'molcha bilan bog'lab, bir daqiqaga qo'ydi.
  
  
  Birinchi qavatga kirganimda, Mitzi hali ham o'sha erda ekanligini ko'rib hayron bo'ldim. Interkom orqali telefoni jiringlaganda, u eshikni ichkaridan ochdi. "Siz Egoni topdingizmi?"
  
  
  Ego uni topdi.'
  
  
  "Nik, uning ismi. Keling, yuk mashinasini olib, pulni Nuhga etkazib beraylik, u erda xavfsiz bo'ladi."
  
  
  'Yaxshi. Yuk mashinasini garajga olib borganimda shu erda kuting."
  
  
  Yuk mashinasi uni oldi va biz pulni brezent ostiga qo'ydik va tepaliklarga qaytdik.
  
  
  Biz qal'a deyarli edi, uzoq bo'lmagan poytaxti, bir jip qarama-qarshi yo'nalishda yuqoriga tortdi va bizga oldida bevosita yo'lni to'sib qachon. Rus formasidagi polkovnik mashina atrofida chiqib, revolverni tortib oldi. U bizga nimadir deb baqirardi. "Ko'chada hech qanday transport vositalariga ruxsat berilmasligi buyurilgan. Bilmaysizmi... "Keyin u Mitzining qizil sochlarini ko'rdi va bir narsadan shubhalana boshladi. 'Siz kimsiz? Bu yuk mashinasida nima qilyapsiz?
  
  
  U chiqdi, pulemyot va unga o'q uzdi. Men ofitser va jip haydovchisidan xalos bo'lganimdan so'ng, u yo'lda gaz bilan urildi. Shuning uchun biz orolda biron bir katta ofitserni ko'rmadik. Hozir ham ular qal'ada o'tirib, yangi buyurtmalarni tinglashardi. Ispaniya porti chet el kuchining urush qonunlari ostida edi!
  
  
  Biz shahardan bir oz uzoqlikda bo'lganimizda, Nuh va ego xalqiga duch keldik. Noyabr oyida etakchi va Fleming yog'och palanquinda ular bizning yo'limizga yo'l olishdi.
  
  
  Uning qichqirdi va qo'rqitish pedalini urdi. Qanday qilib Fleming cholni bunday narsaga ko'ndirishi mumkin edi? Orolda qancha tashqi ishlar qo'shinlari borligini Xudo biladi. U mashina atrofida sakrab, Nuh tomon yurdi. Men endi g'azab bilan ovozimni boshqara olmasligimni aniqladim. U hatto unga baqira boshladi, lekin orqaga qaytish haqida o'ylamadi. U shahardagi vaziyatni, hokimiyatni tortib olishni tasvirlab berdi. Reaktsiya yo'q!
  
  
  "Endi Jerom o'lgan, odamlar ko'tariladi", dedi u. "Ular Prezident Flemingni qo'llab-quvvatlaydilar."
  
  
  Qanday qilib? Machete bilanmi? Machetes pulemyotlarga qarshi? Nuh atrofimga qadam qo'ydi va olijanoblik bilan yurdi. Qabila mimmo yuk mashinasidan o'tib, unga ergashdi. Ular yog'och barabanlarida qo'shiq kuylashdi va musiqa chalishdi. Uni mashinada sakrab tushdi va yuk mashinasini aylantira boshladi. Ammo Mitzi Rulni ushladi.
  
  
  "Biz bu yuk bilan qaytmaymiz, azizim. Bu tog'ga abadiy chiqish, hatto men buni yolg'iz qilishim kerak bo'lsa ham."
  
  
  Ayol. Xo'sh, xok uni faqat Flemingning ishida yollagan. Agar u o'ldirishni talab qilsa va hech bo'lmaganda pul olish uchun mafiya do'stlariga tashrif buyurishga qaror qilsa, u uni ayblashi qiyin edi. Kamida uning hayoti saqlab bo'ladi. Uniki yuk mashinasi atrofida sakrab chiqdi va kortej boshida Flemingga yugurdi.
  
  
  Biz yurishni davom ettirar ekanmiz, orqamizdagi hayqiriqlar kuchayib borayotganini payqadim. Orqaga qarab, sababini tushundi. Yo'q joydan paydo bo'lganday tuyulgan tobora ko'proq odamlar bizga o'rmonda qo'shilishdi.
  
  
  Eski qishloq aholisi ajdaho tishlari kabi o'rmondan chiqishdi. Inson daryolari tepaliklardan oqib tushdi. Bizni poytaxt aholisi kutib oldi.
  
  
  Keyin aqldan ozgan narsa yuz berdi. Mahalliy armiya qal'adan bizga hujum qilish uchun emas, balki bizga qo'shilish uchun chiqdi. Ular qal'a tomon otishni boshladilar.
  
  
  Keyin men uni tushundim. Jeromning askarlari uni haqiqatan ham nima qilayotganini bilguncha, ruslar ularga aytguncha kuzatib turishdi. Endi ular inqilob qildilar. Askarlar va odamlar Flemingga yurishdi. Va askarlarga Fleming uchun dushda bo'lgan ofitserlar qo'shildi. Kubaliklar uchun bo'lgan odamlar va bir nechta rus maslahatchilari endi qal'ada qamalib qolishdi va ko'plab odamlar va askarlar qurshovida edilar. Va endi ko'p odamlar qo'rquvni bilishmaydi.
  
  
  Pichoqlarini baqirib, silkitib, mahalliy aholi zaryad olayotgan qurolli askarlarga ergashdilar. Ko'pchilik yaralangan. Ammo yana ko'pchilik qal'a devorlariga hujum qila boshladi. Ular qal'adagi otishma to'xtaguncha jang qilishdi. Yarim soatdan ko'proq vaqt talab qilinmadi. Derazadan va devorlardan kirgan odamlar darvozadan to'kildi. Ularda AQSh Kubaliklari, AQSh rus "maslahatchilari" yo'q edi.
  
  
  Askarlar shakllanib, Fleming jangni tomosha qilayotgan joyga ko'chib o'tdilar. Ular salom berishdi va miltiqni sodiqlik belgisi sifatida taqdim etishdi. Men Flemingni hukumatim mening egoimni ko'ra oladigan joyga olib ketishganini bilardim.
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 15
  
  
  
  
  
  
  
  Aeroportda faqat bitta samolyot ucha olmadi. Portda suzishga tayyor bo'lgan bitta kema bor edi. Barcha chet ellik uchuvchilar, ofitserlar va "maslahatchilar" bortga olib kelingan va mamlakatni istalmagan chet elliklar sifatida tark etishgan.
  
  
  Fleming samarali tozalashni boshladi. Toni Von qabilasi qal'aga qaytdi. Hammondlar oilasi Flemingni saroyga kelishga va yashashga taklif qilishdi. Aeroport normal tirbandlikka qaytishi bilanoq ular ketishadi.
  
  
  Mitzi xat bilan kurer yubordi. Agar u Deyvining mehmonxonasi tomonidan Mayamidagi bolalarga qaerda bo'lganligini va qo'shimcha buyurtmalar olguncha u erda qolishini aytishni so'ragan bo'lsa.
  
  
  "Tara Soyer chiroyli tantanali dafn marosimida dam olish uchun yotqizilgan", deb yozgan u. "U Katakombalarda marmarga ko'milgan."
  
  
  Agar kerak bo'lsa, Flemingga yordam berish uchun hali bir hafta qoldi. Ammo boshqa muammolar yo'q edi va emu mening yordamimga muhtoj emas edi. Bu ta'tilning bir turi edi.
  
  
  Vashingtonga qaytib kelgach, Soyer qizining o'limi haqida xok bilan gaplashdi. U uni uyda dafn qilishni talab qildi. U hali Emuga taraning taqdiri haqida xabar bermagan edi. Qirg'iy menga muammoni hal qilishga ruxsat bering.
  
  
  Soyer uni tinchlantirishga urinib, taraning jasoratlari haqida gapirib berdi. U emuga mahalliy aholining ulkan minnatdorchiligini ko'rsatdi va Soyerning ba'zi g'azabi va chuqur qayg'usi mag'rurlikka aylanganini ko'rdi.
  
  
  Emu unga Mitzi haqida aytmagan edi. U va mafiya o'rtasida urush boshlashning ma'nosi yo'q. Agar qiz kremning yuqori qatlamini olib tashlamoqchi bo'lsa, men bunga loyiq deb o'yladim. Tomas Soyer ta'mirlash uchun o'z kompaniyasining foydasi bilan bemalol to'lashi mumkin edi va ehtimol endi Mitzi biznes bilan shug'ullanib, tinch hayot kechirishi mumkin edi.
  
  
  U ikkalasiga ham noyabr haqida gapirib berdi. Xok menga ilgari bu ismni eshitmagandek qaradi, lekin Soyer unga nen haqida aytib bergan hikoyalaridan juda ta'sirlanganday tuyuldi.
  
  
  Xok va men yolg'iz qolganimizda, Jeromning barmoqlari idishini stulga olib keldim. Xok naxga bir banka yeryong'oq moyiga qaragandek qaradi. Keyin u gullab-yashnashi bilan uning yoniga Mitzi Gardnerning yozuvini qo'ydi. U nahga qaradi, keyin menga qaradi. Men pergament terisi ostida mushak harakatini ko'rmadim. U hatto miltillamadi.
  
  
  - Menga sizning ishingiz yoqadi.- Bu uning odatiy kurort ohangi edi. "Men sizning hisobotingizni kutmoqdaman."
  
  
  Men buni kichik tafsilotlar bilan boshladim. Styuardessa; " men Jerom uni o'ldirganiga amin edim, ammo biz buni tekshirib ko'rishimiz mumkin edi. Fleming tekshirishi kerak bo'lgan qamoqxona. U zindonlarni universitet laboratoriyalariga aylantirdi. Keyin u ifodasiz yuz bilan Toni Vonning faoliyati haqida xronologik ma'lumot berdi.
  
  
  "U bo'ron haqida ikki soat oldin bilar edi", dedi xok unga. "U qo'rqmasligini ko'rsatish va to'liq ijro etish uchun etarli vaqt bor. Men Orol qolgan qorovul off qo'lga nega hayron, bas, ular vaqtida xavfsizligi uchun o'z kemalarini va samolyotlarini olish mumkin emas. Unga telefon orqali qo'ng'iroq qilsam bo'ladimi? '
  
  
  Bu mumkin edi. Men ob-havo byurosiga qo'ng'iroq qildim va u erda ishlaydigan do'stlarimdan biri bilan bog'landim. "Jim, o'tgan hafta bo'ron haqida qachon ogohlantirdingiz?"
  
  
  Boshqa uchida la'natga o'xshash narsa bor edi. "Jin ursin, Nik, hech narsani saqlab qolish uchun juda kech. Sun'iy yo'ldosh Grand Lachlair ustidan o'tmaguncha uni ko'rmadi. Vaqt o'tishi bilan biz ogohlantirishni oldik va hammasi tugadi. Biz hech qachon bo'ronning bu qadar tez harakatlanishini ko'rmaganmiz. Va bu fevral oyida! Hatto Nuh ham bizni oldindan ogohlantirmadi."
  
  
  Men aqldan ozayapman deb o'yladim. "Nuh haqida nimalarni bilasiz?"
  
  
  "U bu sohada bizning kuzatuvchimiz. N. O. A. H. (Nuh) bu ego kod harflari. U juda yaxshi. U odatda ob-havoni biz kabi tez bashorat qiladi. Qanday qilib? Bu biroz g'alati tuyuladi.
  
  
  Nuh .. . bu kabi hech narsa. Rahmat.'
  
  
  Men uni osib qo'ydim. Qirg'iy boshqasini qo'ydi. Egoning ovozi shafqatsiz eshitildi. "Agar u bu haqda o'z vaqtida xabar bergan bo'lsa, u juda ko'p zararlarning oldini olishi mumkin edi. Ko'p odamlarning hayoti saqlanib qolgan bo'lar edi ."
  
  
  "Va Orol okeanning narigi tomonidagi katta birodarimizning qo'liga tushdi", deya qo'shimcha qildim men.
  
  
  U indamay ofisdan chiqib ketdi va eshikni orqasidan ohista yopdi. Ob-havo sun'iy yo'ldoshi doimiy ravishda okeanning katta maydonlarini suratga oladi. Va bu aqldan ozgan bo'ron Orol qirg'og'iga tushmaguncha suratga olinmagan. Sun'iy yo'ldosh ilgari hech qachon bo'ronni ko'rmaganmi?
  
  
  U sigaret tutatdi va endi bu haqda o'ylamaslikka harakat qildi. Uning sigaretasi tashlandi. Bu ish meni keksayishni boshladimi?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Kitob haqida:
  
  
  
  
  
  Odamni o'ldirishning ko'plab usullari mavjud ... Xitoylik qotillar pichoqni afzal ko'rishadi, boshqalari esa yalang'och qo'llari bilan o'ldirishadi.
  
  
  Amerikalik mobsterlar katta kalibrli revolverlardan, rus qotillari dinamitdan foydalanadilar.
  
  
  Biroq, barcha o'ldirish usullarini qo'llay oladigan bitta odam bor. Egoning ismi Killmaster !!!
  
  
  Bu safar Nik Karter "Kreml fayli"yo'lida uchrashgan qassoblar bilan kurashish uchun barcha mahoratidan foydalanishi kerak bo'ladi.
  
  
  
  
  
  
  Karter Nik
  
  
  Ispaniya Aloqasi
  
  
  
  Nik Karter
  
  
  Ispaniya Aloqasi
  
  
  Amerika Qo'shma Shtatlari maxfiy xizmati a'zolariga bag'ishlangan
  
  
  
  
  Birinchi bob
  
  
  Bu qirg'iy edi va u g'alati edi. U bu borada juda ko'p amaliyotga ega emas edi va agar u ajoyib formada bo'lsa ham, u bundan ustun bo'lmas edi.
  
  
  "Siz chang'i sportiga borasizmi, N3?"u mendan telefonda so'radi.
  
  
  "Albatta, men chang'ida boraman. Va juda yaxshi, agar aytsam"
  
  
  "Kayaklaringizni yig'ing. Siz Ispaniyaga borasiz."
  
  
  "Ispaniyada chang'i uchish qiyin", dedim men. "Toza qor"
  
  
  "Tuzatishlar. Sierra Nevada. Tarjima. Qorli tog'lar".
  
  
  "Xo'sh, ehtimol vaqti-vaqti bilan qor yog'adi ..."
  
  
  "Sizning hamrohingiz bo'ladi."
  
  
  "Shuningdek, chang'ichimi?"
  
  
  "Mutlaqo hayoliy. Shuningdek narkotrafik bo'yicha mutaxassis. Bu G'aznachilikning narkotiklarga qarshi ma'muriyatidan qarzga olingan."
  
  
  "Qor qushi?"
  
  
  "Bu juda qiziqarli. Siz ikkala Sierra Nevada bir tosh da partiya turaman."
  
  
  "Chaqirildi...?"
  
  
  "Sol y Nieve".
  
  
  "Transfer:" quyosh va qor / yo'q, ser. Aytmoqchimanki, siz kimsiz?"
  
  
  "Men sizga keyinroq xabar beraman. Bu orada San-Diego parvozini Ensenadaga olib boring."
  
  
  "Ensenada?"
  
  
  "Baja Kaliforniyadagi kichik baliqchilar shaharchasi."
  
  
  "Men bu nima ekanligini bilaman va qaerdaligini bilaman. Uning egosi hatto o'ziga xos hidga ega. Cho'l shaharning chang'i chang'isiga qanday aloqasi bor?"
  
  
  "Siz u erda G'aznachilik agenti bilan uchrashasiz."
  
  
  "Oh."
  
  
  "Unga yaxshi bo'ling. Biz uning tajribasiga muhtojmiz."
  
  
  "Uni?"Asab markazlarimda qo'ng'iroqlar jiringladi.
  
  
  "Ee."
  
  
  "Bu nima? U giyohvandlar uchun enaga bo'lishi kerakmi?"
  
  
  "Uchrashuv bo'lib o'tayotganini ko'rishingiz kerak."
  
  
  "Uchrashuvmi?"
  
  
  "U va Turkiya-Korsika-Kaliforniyani sindirish uchun aloqalardan biri. U kuylashni xohlaydi. Men emuning tomog'i kesilishidan oldin musiqani eshitishni xohlayman."
  
  
  "Janob, ba'zan siz ..."
  
  
  "Buni aytmang! Manzil La Casa Verde. Juana Riveradan So'rang."
  
  
  "Va keyin?"
  
  
  "Uni o'zingiz bilan Vashingtonga olib keling."
  
  
  "Qachon?"
  
  
  "Keyingi samolyotda Ensenada."
  
  
  U mening mushtimni ko'rmadi.
  
  
  "Nikolay!"Qirg'iy xo'rsindi. U meni beparvolikda gumon qilmoqda.
  
  
  Men uni osib qo'ydim. Filippinda pishgan kokos hidi bo'lgan ishni yopgandan so'ng, uning ishi ikki kun oldin Gavayidan San-Diegoga uchib ketgan edi. U endigina mushaklaridagi burmalar va ruhiyatidagi taranglikdan xalos bo'lishni boshlagan edi. O'ldirish yoqimli hech qachon, uning miloddan avvalgi uning kvotasi oshdi. Va.
  
  
  Barchasini ko'z bilan, boshingiz atrofida - san-Diegodagi go'zal yulduzlar to'dasi yordamida teleserial suratga olish uchun tashlaganingiz ma'qul. Lekin hozir...
  
  
  Men kotibga qo'ng'iroq qilib, rangimning eng baxtsiz o'zgarishi, rejalarning tez o'sishi haqida gapirib berdim va undan hisobimni tayyorlashni so'radim. Keyin u aeroportga qo'ng'iroq qilib, Ensenadaga boradigan navbatdagi samolyot bir yarim soatdan keyin jo'nab ketishini bildi.
  
  
  Agar men tikanli dushimni to'xtatsam, men buni qila olaman.
  
  
  * * *
  
  
  Baja Kaliforniya to'g'ri Kaliforniya pastga osilib dumi bo'ladi. Hech kim bu haqda nima qilishni bilmas edi. Bu ko'p yillar davomida AQSh va Meksika o'rtasida tortishuvlarga sabab bo'lgan. Cho'l chizig'iga egalik qilish uchun bir necha oy savdolashgandan so'ng, meksikaliklar nihoyat taslim bo'lishdi va uni qaytarib olishga rozi bo'lishdi.
  
  
  U o'rindig'iga suyanib, kichik aeroportgacha Ensenada nomli kichkina baliqchilar qishlog'i yaqinidagi axloqsizlik chizig'ida uxladi. Agar siz qiziqarli kichik narsalarga qiziqsangiz, bu so'z aslida "Ko'rfaz" yoki "kichik oqim" degan ma'noni anglatadi.
  
  
  Men samolyotga chiqqanimda yorqin quyoshli avliyo, yorqinlik shunchalik kuchli ediki, men ko'zoynaklarni kiydim.
  
  
  Ishlayotgan minora tashqarisida yangi Mustang taksisi to'xtab qoldi va haydovchi uni Egoni shaharga qaytarish uchun chaqirdi. Shag'alli va yog'li o'rmon bilan o'ralgan savannalar, rutted yo'llardan o'tib, biz nihoyat shaharning asosiy ko'chasiga keldik.
  
  
  La Casa Verde - agar mening ispanligim hali ham mos bo'lsa, yashil bo'lishi kerak edi, lekin aslida pastel ohakning bir turi edi-sarkma blokning oxirida edi, u erda tosh ustida kaltakesak kabi quyosh botib yotardi.
  
  
  U taksidan chiqib, sumkasini oldi va qabulxonaga kirdi. Bu motel yorqin quyosh nuri dan pitch qorong'u edi, lekin mo'ylovli o'smir mening kelishi manfaatdor bo'lishi uchun go'yo ko'rish mumkin. Emu unga qo'l silkitdi va uyda telefonni oldi.
  
  
  "Livi". Bu miniatyura kommutatoridagi qiz edi.
  
  
  "Meni Senorita Juana Rivera bilan bog'lay olasizmi?"
  
  
  Bir marta bosish va uzun uzuk bor edi.
  
  
  "Livi". Bu boshqa qiz edi.
  
  
  "Xuan Rivera?"
  
  
  "Uni."
  
  
  "Siz ingliz tilida gapirasizmi?"
  
  
  Dalgalanmalar bor edi. "Jess?"
  
  
  Uning ko'zlarini yumdi. Bu missiyalardan biri bo'lishi kerak edi. U boshini chayqadi va bema'ni his qilmaslikka harakat qilib, kod iborasini aytdi:
  
  
  "Oktyabr-yilning sakkizinchi oyi."
  
  
  "Kechirasiz? Oh, ha! Keyin olma pishib etiladi."
  
  
  "Yaxshi qiz! Bu Jorj Pibodi."Bu mening hozirgi muqovam edi va xok mendan egoimni o'zgartirishimni so'ramadi. Shunday qilib, men hali ham Jorj Peabody edim.
  
  
  "Eh, Senor Peabody."U urg'u yo'qolganini eshitib xursand bo'ldi. "Qayerdasiz?"
  
  
  "Men qabulxonadaman", dedim. "Men unga mos kelishim kerakmi?"
  
  
  "Yo'q, yo'q!"u tezda dedi. "Men pastda bo'laman."
  
  
  "Barreda", deb xo'rsindim, peshtaxta ortidagi odam qo'llarini artayotgan lobbining juda qorong'i oqimiga qarab.
  
  
  U o'girilib, qoraygan bar tomon yo'l oldi. Bufetchi menga qaradi. "Senor?"
  
  
  "Pisco nordon", dedim.
  
  
  U bosh irg'adi
  
  
  
  va buni qilishga o'girildi.
  
  
  Og'ir havo orqamdan ohista harakatlanib, menga yangi limon hidini olib kelayotganini his qildim. U o'girilib, yigirmanchi yillarning o'rtalarida ingichka, qora ko'zli, qora sochli qizni ko'rdi, suv zambaklar odatda deyarli lyuminestsent oqargan oq teriga ega.
  
  
  "Jorj", dedi u ispan tilida. Bu "Hor-salom"kabi edi.
  
  
  "Juana?"Men unga"h " va"v" orasidagi ego o'rtasida to'g'ri talaffuz qildim.
  
  
  U qo'lini uzatdi. Men olaman. Keyin u devorga qo'yilgan stolni ko'rsatdi.
  
  
  Biz keldik. U nafis, toza va juda nazokatli edi. Uning tanasi mayin va chiroyli shaklga ega edi. Oyoqlarni ham ko'ring. "Yaxshi eski qirg'iy!"Men u haqida o'yladim. Unga qanchalik xos emas!
  
  
  Biz bu o'yinni o'ynaymiz.
  
  
  U muzli choy buyurdi, stulga o'tirdi va ko'zlari porlab, oldinga egildi. "Hozir. Hammasi nimani anglatadi?"
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Menda hech qanday tasavvur yo'q. Vashingtondagi ustunim bizga qisqacha ma'lumot beradi."
  
  
  "Qachon?"
  
  
  "Bu kecha."
  
  
  Uning yuzi bo'sh edi. "Ammo bu biz bugun bu erda bo'lmasligimizni anglatadi."
  
  
  "Es verdad".
  
  
  Uning og'zi ochildi. "Keyin vaqt bo'lmaydi..."Uning og'zi yopildi.
  
  
  "Nima, Xuana?"
  
  
  Uning yuzi pushti edi. "U men uchun olvidado."
  
  
  "Sizda qisqa xotira bor", dedim va pisco nordonimni tugatdim. Chiroyli Aguardiente, deb o'yladim. Bir kun kelib men Pisco ziyorat qilish kerak bo'ladi, Peru.
  
  
  Uning o'rnidan turdi. "Sizning sumkalar to'plami, Juana. Biz bu erdan keyingi parvozni amalga oshirmoqdamiz."
  
  
  "Ammo siz missiya haqida biror narsa bilishingiz kerak..."
  
  
  "Giyohvand moddalar", dedim.
  
  
  "Albatta, uning dorilar haqida"
  
  
  "Va O'rta er dengizi. Biz Ispaniyaga boramiz."
  
  
  Uning og'zi o hosil qildi.
  
  
  "Chang'ida boring."
  
  
  U muzli choy ichardi. "Buni takrorlay olasizmi?"
  
  
  Men buni hech qachon qilmaganman.
  
  
  Keyin u meni aldadi. Uning ko'zlari yondi. "Oh! Albatta, Sierra Nevada! Granada yaqinida birinchi darajali chang'i kurorti mavjud."
  
  
  Men uni tomosha qildim.
  
  
  "Siz chang'i qila olasizmi?"u mendan so'radi.
  
  
  Bu savol uchun kun edi. "Siz nima qilyapsiz?"
  
  
  "Juda yaxshi", dedi u beparvolik bilan.
  
  
  Va kamtarona, deb o'yladim. U xotirjamlik bilan dedi: "biz zavqlanamiz."
  
  
  Bufetchi meni kuzatib turardi. Xuana unga ko'z qisdi va u revmatizmga ko'z qisdi. Bu chiroyli, nozik va erishish mumkin edi.
  
  
  * * *
  
  
  Biz tashqariga chiqayotganimizda, miltiq o'qidan sakrab tushayotgan nur mening nigohimni uning oxiridagi qora tuynukka qaratdi. Bu odam ko'cha bo'ylab issiq xiyobon atrofida tomida tekis yotgan edi, va men u meni doirasi ning ego doirasi markazida edi bilardi.
  
  
  U bir zum qotib qoldi. Keyin u uni Xuananing yoniga tashladi va kaptarni teskari yo'nalishda, eshikning boshpanasi tomon tashladi. Shot ko'cha bo'ylab amalga jiringladi.
  
  
  "Ushlab turing!"Salom uni chaqirdi.
  
  
  "Ammo, Nik..."
  
  
  "Jim!"Men shivirladim.
  
  
  U tezda o'rnidan turdi va lobbi oynasiga yugurdi. Men uni yopdim va derazaga qaradim. Miltiq o'qining porlashi uni yana ushladi. Erkak hali ham quruq mahsulotlar do'konining tomida edi.
  
  
  Eri quroliga yaqinlashganda, u miltiqni ko'tarib, yana o'q uzdi. Gavking ko'zlari Xuananing boshi ustidagi yog'och inshootni qazib oldi. Endi u eshik oldiga sudralib kirdi. "Yaxshi qiz!"Men u haqida o'yladim.
  
  
  U yana yuqoriga qaraganida, odam yo'q edi.
  
  
  Men uning yugurayotgan oyoqlarini eshitdim. Men chang bosgan derazadan qaradim va ko'chadagi do'kondan qora kostyum kiygan bir odam chiqib, mergan bizni kutib turgan joyga qarab turganini ko'rdim.
  
  
  U ichkarida qolish uchun Xuanaga qo'l silkitib, mehmonxona atrofida yugurdi va quruq mahsulotlar do'konining zinapoyasidan ikkitadan yuqori qavatga ko'tarildi.
  
  
  Bu juda kech. U ketdi.
  
  
  Uyingizda hech narsa qolmadi, lekin u ikki kun oldin quyidagi do'kondan sotib olgan ko'plab meksikalik sigaret qoldiqlari va sombrero.
  
  
  "Chet ellik", dedi do'kondagi ikki kishi, qorni semiz va yuzi jilmaygan odam. Gonsales.
  
  
  "Turistmi?"
  
  
  "Ha."
  
  
  "Siz Egoni tasvirlay olasizmi?"
  
  
  Gonsales yelka qisdi. "Sizning bo'yingiz haqida. Jigarrang sochlar. Jigarrang ko'zlar. Yupqa odam. Asabiy."
  
  
  Hammasi.
  
  
  Juana uni mehmonxonaning qabulxonasida chetga olib, bizni olib aeroportga olib boradigan taksini kutdik.
  
  
  "U ikki kun oldin bu erda edi", dedi otasi.
  
  
  "To'g'ri?"
  
  
  "Siz bu erda qancha vaqt bo'lgansiz?"
  
  
  Tour."
  
  
  "Sizningcha, u sizning kimligingizni biladimi?"
  
  
  Uning ko'zlari qisildi. U buni haqorat sifatida qabul qildi. U lotin, chiroyli va olovga to'la edi. "Men bunday deb o'ylamayman!"U g'azablanib dedi.
  
  
  Ular buni haqorat deb o'ylamadilar.
  
  
  "Ushbu topshiriq bilan bog'lanishingizdan oldin nima ustida ishladingiz?"
  
  
  "Bir tomchi dori".
  
  
  "Uni buzasizmi?"
  
  
  U ko'zlarini tushirib, bosh irg'adi.
  
  
  "Bularning barchasi?"
  
  
  "Ha."Uning iyagi qo'rs ko'tarildi.
  
  
  "Biri qoldimi?"
  
  
  "Balki shundaydir", dedi u qochib.
  
  
  U o'girilib, quruq mahsulotlar do'konining yuqori qismidagi eshikdan qaradi.
  
  
  "Ha," men rozi bo'ldim. "Menimcha, ehtimol shunday."
  
  
  Uning yuzi g'azabdan burildi.
  
  
  Ee uni tirsagidan ushlab oldi. Taksi keldi. Baxtli Nik. Ensenada kompaniyasi Taxicab tomonidan saqlangan.
  
  
  "Keling, Xuana. Keyingi bekat, Vashington, DC."
  
  
  Juda avtoritar. Juda hukmron.
  
  
  U xotirjamlik bilan taksiga ko'tarilib, chiroyli sonni miltilladi. Lekin men buni deyarli sezmadim.
  
  
  Ikki
  
  
  Xok ax cinema boshqaruv paneli konsolida o'tirib, tugmachalarni bosib, disklarni o'rnatdi. Ovozni ijro etish uchun bitta tugma. Bitta lenta tugmasi. 16 mm plyonka uchun bitta tugma. Jonli efir uchun bitta tugma. Eski oq-qora film uchun bitta tugma.
  
  
  
  
  
  
  Slaydlar uchun bitta tugma. Yoki, agar siz ko'zingizni dam olishni istasangiz, razvedka ballarini ifodalovchi yumshoq ayol ovozi uchun bitta tugma.
  
  
  Shu paytgacha suhbat tasodifiy suhbat edi. Uning boshi atrofini o'chirib tashladi. Men faqat Juana Riverani vizual ravishda idrok etishim mumkinligini eslayman va men haqiqatan ham qildim. Biroq, uning fikrlarida nimadir oldindan aniqlangan, oldindan sinovdan o'tgan va samarasiz bo'lib tuyuldi.
  
  
  Lekin u go'zal edi va menga chiroyli ayollar yoqadi. Men u haqida o'yladim: "Agar u ovozini o'chirsa edi, xuddi qirg'iy eshitishni istamagan yozuvni o'chirishi mumkin."
  
  
  Brylev butunlay chiqib ketdi va bizning oldimizda moansda sehrli tarzda paydo bo'lgan ekrandagi rasm bor edi.
  
  
  "Enriko Korelli", dedi yumshoq ayol ovozi ekran bo'ylab porlagan tasvir ustida. Bu taxminan o'n besh yil oldin olingan va kattaroq fotosuratning eng kichik qismi tomonidan portlatilgan fotosurat edi. Fon sahnasi Vatikan rotunda edi.
  
  
  "Masalan, 1954 yilda suratga olingan", deb davom etdi ovoz. "Bu Corellining omon qolgan oxirgi fotosurati. Qolgan ego fotosuratlari katta pulga sotib olingan. Tergov pul mafiya xazinasidan tushganini isbotlay olmaydi. Lekin ular bunga ishonishadi."
  
  
  Uning ko'zlari fotosuratga uzoq va ehtiyotkorlik bilan qaradi. Yuz deyarli ajralmas edi. Yuz xususiyatlari juda oddiy edi: quyuq sochlar, qattiq iyak, yuz shakli farq qilmasdan. U ego tomonidan iloji boricha yodlangan edi, lekin u juda kichik donli plyonka atrofida ko'p marta portlatilganligi sababli, unda deyarli hech narsa yo'q edi.
  
  
  Ekran bo'ylab xarita miltilladi. Bu Korsikaning xaritasi edi. Basriya shahri aylana shaklida tasvirlangan.
  
  
  "Bu Enriko Corelli Napoleon davrida qurilgan villa, Basria, Korsika chekkasidagi, bu erda yashaydi, deb belgilangan. Uning tarkibida o'nta xizmatkor va ikkita qo'riqchi bor. U Tina Bergson ismli ayol bilan yashaydi.
  
  
  "Korelli hozir qirq besh yoshda. U Italiya hukumatida ishlagan Rime, lekin bir necha oydan keyin ishdan bo'shatildi. U qisqacha turmushga chiqdi, ammo Ego ayol Corelli ishlamayotganida pnevmoniyadan vafot etdi. Jirkanch bo'lib, u Sitsiliyada tug'ilgan va Nyu-York va Chikagoda mafiya a'zolari bo'lgan Amerika qo'shma Shtatlari atrofida qalbakilashtiruvchilar va surgun qilingan o'g'rilar to'dasi a'zolari uchun ishlay boshladi. U stal ular uchun yaxshi ijrochi va juda yaxshi biznesmen. Dorixona tarmog'i tashkil etilganda, u Neapol yaqinida oqim nuqtasini ochgan birinchilardan biri edi.
  
  
  "Giyohvand moddalar tarmog'i 1960-yillarda rivojlandi va o'sha vaqtning oxiriga kelib Corelli Stahl butun mafiya zanjirining asosiy figurasi edi.
  
  
  "Ular bilan tanishish uchun uning turli xil bekalari bor edi. Biri Egoni boshqa ayolning boyo'g'li bilan tashlaganida o'ldirmoqchi bo'ldi. Keyinchalik u Neapol ko'rfazida cho'kib ketgan holda topilgan."
  
  
  Xarita g'oyib bo'ldi va taxminan 180 fut uzunlikdagi hashamatli yaxta Ekranni chiroyli rangli Slayd bilan to'ldirdi.
  
  
  "Bu Corellining zavq yaxtasi, Lisistrata. U Frantsiya bayrog'i ostida suzadi. Corelli o'zini Korsika fuqarosi deb hisoblaydi, garchi u Milanda tug'ilgan bo'lsa ham."
  
  
  Endi ekranda katta villaning surati paydo bo'ldi.
  
  
  "Corelli Uyi. Garchi uning Egoni qo'riqlash uchun faqat ikkita qo'riqchisi bo'lsa-da, Ego Manorni doimiy ravishda yarim o'nlab qurollanganlar qo'riqlashadi."
  
  
  Yangi rasm chaqnadi. Jasad maysada yotardi. U bir necha marta otilgan. Murdani tanib bo'lmas edi, lekin uning qoldiqlari paydo bo'lishidan men uni urgan o'qlar qo'g'irchoq o'qlar deb qaror qildim-x harfi pichoqlariga kesilgan oddiy o'qlar qo'ziqorinlarni kesishga aylantiradi va nishonga urilganda shaklini yo'q qiladi .
  
  
  "Bu Emil Ferenc ismli frantsuz agenti edi. U Villa Corelliga kirishga harakat qilar edi, chunki mulk deyiladi. Ko'rinishidan, u patrullar tomonidan topilgan va o'ldirilgan."
  
  
  Keyin ekranda kimsasiz, cho'lga o'xshash qishloqning surati paydo bo'ldi. Ob'ektiv ulug'vor Lombardiya teraklari yonida turgan figurani kattalashtirdi, bu har qanday o'lchamdagi yagona daraxt. Raqam o'sib ulg'aygan sayin, odamning yoshi noaniq, ammo baland bo'yli va kuchli qurilganligini ko'rish mumkin edi. Yuz soyada edi.
  
  
  "Enriko Korelli. Bu so'nggi o'n yil ichida har kim suratga olishga muvaffaq bo'lgan eng yaqin rasm. Rasm qarama-qarshi tepalikdagi xavfsiz saylov punktidan teleskopik ob'ektiv bilan olingan. Yuzni ajratib bo'lmaydigan bo'lsa-da, odamning tanasini aniq ko'rish mumkin . Kompyuter hisob-kitoblariga ko'ra, Alenkaning egosi taxminan 182, balandligi-6 fut, to'g'ri o'tirdi va sog'liq-harbiylarning ajoyib oxiri."
  
  
  Ekran qora rangga aylandi. Keyin film boshlandi. Bu plyajdagi, ehtimol Frantsiya Rivierasidagi sahna edi. Kichkina bikini bir ajoyib fotosini qum bo'ylab paraded,uzoq fotosini uning soch uning elkasiga atrofida fluttered sifatida uning kestirib chayqalib. U bir zum to'xtab, xuddi kimdir unga gapirgandek o'girildi. U kameraga qaradi va jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Tina Bergson. Salom, yigirma uch yoshda. Shvetsiyada tug'ilgan, u Rimga ko'chib o'tdi, u erda qisqa, ammo muvaffaqiyatsiz kino karerasi bor edi.
  
  
  
  
  
  Keyin, ikki yil oldin, u Shveytsariyaga ko'chib o'tdi va u erda mafiya yoki mafiya kabi biron bir tashkilot manfaati uchun pul manipulyatsiyasi bilan shug'ullangan. U qo'lga olindi, lekin hech qachon sudga tortilmadi. Aytilishicha, pulning katta qismi uning Shveytsariya rasmiylaridan qochishiga yordam berish uchun qo'llarini almashtirgan.
  
  
  Ko'p o'tmay, u o'zini Enriko Korellining uyida topdi. Korelli unga uylanmagan, lekin u uning doimiy hamrohi. U shved, frantsuz, italyan va ispan, shuningdek ingliz tillarini biladi. Ee ning IQ u Shveytsariya bank ish ariza to'ldirib qachon olingan haqiqiy sinov natijalari asosida 145 bo'lishi aytiladi. U ajoyib chang'ichi ."
  
  
  Filmda u endi qiyalikda chang'ida miltillaydi. U juda yaxshi ekanligini tan olishi kerak edi. Ay qish oylarini chang'i yonbag'rida o'tkazishni xohlagani ajablanarli emas, u sportni yaxshi ko'rganday tuyuldi.
  
  
  Ekranda yana bir xarita paydo bo'ldi. U dunyoni Merkator proektsiyasida yaqin Sharqdan Turkiyaga, Turkiyadan Sitsiliyaga, Sitsiliyadan Korsikaga, Rivieraga, Korsikaga, keyin Portugaliyaga, u erdan Kubaga o'tadigan chiziq bilan ko'rsatdi. , keyin Markaziy Meksikaga, keyin Kaliforniyadagi San-Diegoga.
  
  
  Dori zanjiri.
  
  
  "So'nggi bir necha yil ichida asosiy dori ta'minoti zanjirida ko'plab o'zgarishlar yuz berdi. Odatda, og'ir dorilar Sharqdan boshlanadi va g'arbda, O'rta er dengizi bo'ylab tugaydi va u erda qayta ishlanadi. Ushbu zanjirni boshqarish Korsikada langarga qo'yilgan, Rivieradagi eng muhim ishlov berishdan oldin to'xtash. Keyin dorilar Korsikaga, so'ngra Kubaga uchta to'xtash joyidan biri orqali qaytadi: Portugaliya, Marokash yoki Jazoir.
  
  
  Yangi xaritasi. U yana Korsikaga ishora qildi.
  
  
  "Ushbu statistik ma'lumotlarga ko'ra, tarqatish liniyalari yaqin Sharqqa va undan keyin G'arbda oxirgi manzilga cho'ziladi. G'arbdan pul bu erga keladi, u erda u tarmoqdagi havolalar orasida taqsimlanadi."
  
  
  Ob'ektiv xaritada kattalashib, aylana bilan o'ralgan Basriya chekkasidagi Corelli mulkini ko'rsatdi.
  
  
  "Riko Korelli zanjirni boshqaradigan odam. U buyurtmalarini Sitsiliyadan oladi, u erda mobster o'rinbosari smash-ning Sharqiy yarmini boshqaradi. G'arbda Don smash qolgan nazorat, plus tarqalishi."
  
  
  Rasm tashqariga chiqdi va Sergey yondi.
  
  
  Biz bir muddat indamay o'tirdik.
  
  
  Xok tomog'ini tozaladi.
  
  
  "Qiziqarli", dedim men.
  
  
  "Akademik", dedi Juana.
  
  
  "Men u bilan roziman", deb davom etdi u.
  
  
  Qirg'iy qoshlarini chimirdi. "Bu shunchaki brifing."
  
  
  "Corelli haqida nima deyish mumkin?"Juana so'radi.
  
  
  Xok ko'zlarini yumdi va qulay aylanadigan stulga qaytdi.
  
  
  "Mobsterlar giyohvand moddalar dasturidan olingan foydadan norozi bo'lishdi", dedi xok nihoyat. "Olti oy oldin ular tizimni razvedka uchun sinab ko'rish uchun odamlarni ichkaridan yuborishni boshladilar. Corelli katta miqdorda oldi - juda ko'p, AQSh Don ko'ra. Ammo Sitsiliyalik ikkinchi vaziyatni to'g'irlash yo'lini o'ylay olmadi. Uchrashuvda Korelli ketishi kerakligi to'g'risida qaror qabul qilindi. Uni urish uchun bir kishi yuborildi, lekin u ko'rish sohalarida g'oyib bo'ldi. Siz mulkka kirishga uringan xandaq agenti bilan nima bo'lganini ko'rdingiz.
  
  
  "Keyin mafiya kapos Korelliga Tina Bergson orqali hujum qilishga qaror qildi. Shveytsariyadan deb da'vo qilgan detektiv uni bir marta hibsga olishga urindi Basriya eski Shveytsariya ayblovi bilan. Ammo Odinning tansoqchilari Korelli aralashdi va tinani qutqardi. Keyin ular detektivning o'zini yaqin atrofdagi plyajga sudrab olib, Egoni bog'lashdi va unga cho'kishdan oldin to'lqin o'zgarishini kutishga ruxsat berishdi. Erkak qochib ketdi va Korsikani tark etdi, hech qachon qaytib kelmadi ."
  
  
  U qo'lini ko'tardi.
  
  
  "Nik?"
  
  
  "Bularning barchasini qanday bilamiz?"
  
  
  "Corelli bizga aytdi."
  
  
  "Bevosita?"
  
  
  Qirg'iy xo'rsindi. "Bizda Korelliga yaqin odam bor, garchi u buni hech qachon ko'rmagan bo'lsa ham. Corelli o'z tashabbusi bilan ma'lumot berdi."
  
  
  "Nega emas?"Juana so'radi.
  
  
  "U butunlay ketishni istayotganini aytdi."
  
  
  "O'zingizni va qizni qutqarish uchunmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Mutlaqo hayoliy. Va Shtatlarda boshpana olish."
  
  
  "Evaziga...?"
  
  
  "Butun buyruq satri, to'g'ri zanjir va u qanday ishlaydi."
  
  
  "Bu tuzoq emasligini qaerdan bilamiz?"Men undan so'radim.
  
  
  "Biz qilmaymiz." xok dangasalik bilan ko'zlarini ochdi. "Siz kirgan joyga ovoz bering". U Xuanaga murojaat qildi.
  
  
  U bosh irg'adi.
  
  
  "Sizning tajribangiz bilan siz Corelli bizga haqiqatni aytayotganini yoki u bizni bog' yo'liga olib borayotganligini bilib olishingiz kerak."
  
  
  U xo'rsindi. Ba'zida XOKning diksiyasi umidsiz Viktoriya.
  
  
  Juana so'zlarni e'tiborsiz qoldirdi. "Men bilib olaman."
  
  
  "Biror narsa o'rnatilganmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Biz Solvy nievda uchrashamiz. Ispaniyadagi chang'i kurortida. Bu haqda sizga aytdimmi?"
  
  
  "Qisqacha"
  
  
  Xok orqaga suyandi. "Har yili Tina Bergson ushbu chang'i kurortiga boradi va Korelli u bilan birga boradi. Ular u erda taxminan bir oy vaqt o'tkazishadi."
  
  
  "U Riko Korelli kabi u erga boradimi?"
  
  
  "yo'q. U qanday ism ishlatishini bilmaymiz. Lekin biz bilamizki, ular doimo borishadi. Va Corelli meni u erda kutib olishni xohlaydi."
  
  
  "Bu sozlash bo'lishi mumkin", deb ming'irladim.
  
  
  "Albatta", dedi xok. "Shuning uchun siz shu yerdasiz, Nik. Ovoz nima uchun fotosuratda bolta".
  
  
  "Ish tashlashlar kutilmoqda."
  
  
  U bosh irg'adi. "Aytaylik, mafiozlar Korellining rejalari haqida bilishgan. Ular bizning birinchi raqamli enforcerni olishni xohlamaydimi
  
  
  
  
  
  
  va bizning birinchi raqamli dori mutaxassisi? "
  
  
  U iyagini ishqaladi. "Kontaktni qanday ko'ramiz?"
  
  
  Xok shunday dedi: "bizda Malagada bir odam bor. Uning Solvy nievda bir o'g'li bor. Korellining tansoqchilari unga yaqinlashadi. Siz bizning odamimizni Malagada uchratasiz va u kurortda bola bilan uchrashuv tashkil qiladi. Shunda siz Korelli bilan yuzma-yuz uchrashasiz."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Va keyin?"
  
  
  "Keyin Miss Rivera egallaydi *
  
  
  "Pasportlarimizni tayyorladingizmi?"
  
  
  "AX identifikatsiyasida hujjatlar mavjud. Siz hali ham Jorj Pibodi bo'lasiz, ammo endi siz professional fotografsiz."
  
  
  "Janob, men hatto jigarrangni ham boshqara olmayman, Hasselblad!"
  
  
  "Ushbu kameralar bugungi kunda ishonchli! Bundan tashqari, ular sizni asoslar bilan tanishtirishga qodir. Va siz, Miss Rivera, model fotografsiz. Sizning barcha hujjatlaringiz tugadi. Sizning o'tmishni xotirlab keyin ih Burn."
  
  
  "Men yalang'ochmanmi?"Juana so'radi.
  
  
  Xok hayratda qoldi. Egoning moviy ko'zlari kattalashdi. U eskilarning oxirgisi, jinsiy erkinlik hukmronlik qiladigan jamiyatda butunlay qatag'on qilingan odam edi. "Aziz qizim!"
  
  
  "Agar yalang'och solishi olasizmi?"Men tezda so'radim.
  
  
  "Albatta", dedi u. "Kasbiy ma'noda. Men uning rolini o'ynaganimda, men uni butun yo'lda o'ynayman."
  
  
  XOKning yuzi rangini o'zgartirdi. Bu juda qizil edi. U statik azobda qo'llariga tikildi. "Agar siz allaqachon tugagan bo'lsangiz", dedi u.
  
  
  Uni kulib yubordi. "Davom eting."
  
  
  "Bilaman, biz sizning muqovangizni er - xotin jamoasi sifatida o'rnatganimizga qarshi emassiz", dedi u tezda ko'zlari porlab.
  
  
  "Janob", dedim.
  
  
  Millers Falls " janob va missis Jorj Peabody, MN."
  
  
  "Men uni sevaman!"Juana ohista dedi.
  
  
  "Men bundan nafratlanaman!"Men baqirdim. "Bu juda uzoq! Va bu asoratlarni keltirib chiqaradi!"
  
  
  "Ammo bu Rivera xonimning harakat qilishini osonlashtiradi - agar kerak bo'lsa."XOKning yuzi yana qizarib ketdi.
  
  
  "Men mantiqqa amal qilmayman!"
  
  
  "Turmushga chiqmagan ayol, Miss Rivera kabi qiz..."
  
  
  "Men bundan noroziman!"Juana so'zini.
  
  
  "... Aytaylik, turmush qurgan ayol bo'lishdan ko'ra, ta'qib qilish ancha qiyin bo'lar edi. Qarang?"
  
  
  Uniki qumda yuzma-yuz yotardi. Men buni haqiqatan ham ko'rdim, o'ralgan mantiq.
  
  
  Xok Xuanaga o'girildi. "Siz ma'qullaysizmi?"
  
  
  "To'liq."U maftunkor jilmayib qo'ydi.
  
  
  Xok mamnuniyat bilan bosh irg'adi. Keyin u menga qaradi. "Har qanday kamchiliklar?"
  
  
  Jin ursin! "Bu ishonchli ko'rinadi", deb tan oldim. "Biz qandaydir signalni o'rnatishimiz kerak", deb davom etdi u. "Aytmoqchimanki, agar hamma narsa yiqilsa. Men nima bo'lishidan qat'i nazar, Xuana va terimni qutqarishni xohlayman."
  
  
  "Bizda Granadada bir kishi bor, kurortdan atigi yarim soat narida. Malaga sizga xabar beradi."
  
  
  "Aslida. Bu uni qoplashi kerak."
  
  
  "Siz xohlagan kodlangan xabarni Granada orqali yuborishingiz mumkin."
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. U Xuanaga murojaat qildi. "Sizda muhokama qiladigan biror narsa bormi?"
  
  
  U menga, keyin qirg'iyga qaradi.
  
  
  "Menimcha emas. Men Janob Korelli bilan uchrashgunimcha, u sizning qo'lingizda kutib olinadi. Keyin men u bilan davom etaman."
  
  
  * * *
  
  
  Xonamni Xuananikidan ajratib turadigan qulflangan eshikni keskin taqillatganda, men hozirgina uxlab qolgan edim.
  
  
  Uning o'rnidan turdi. "Ha?"
  
  
  "Nik!"u pichirladi.
  
  
  "Bu nima?"
  
  
  "Oyna."
  
  
  Uning orqasiga o'girildi. "Bu haqida nima?"
  
  
  "Tashqariga qarang."
  
  
  U karavotga osilgan yelka g'ilofiga yetdi. U soyada qolib, ingrab-ingrab, deraza tomon yurdi. Lugerning bochkasi bilan pardalarni orqaga tortib, u pastdagi qorong'i ko'chaga qaradi.
  
  
  Ko'cha bo'ylab A Kadillak, blokdagi eng yaxshi mashina.
  
  
  Nenda haydovchi tomonida to'g'ridan-to'g'ri menga qaragan bir kishi o'tirgan edi. Keyin, u tomosha qilib, boshqa odam ko'cha bo'ylab Kadillakka shoshildi, haydovchi bilan qisqacha gaplashdi va orqa o'rindiqqa chiqdi.
  
  
  Caddy yuqoriga boshladi va ko'chada pastga tez haydab, burchakda o'ng o'girib.
  
  
  Uniki xonalarimizni ajratib turadigan devorga qaytdi.
  
  
  "Siz Egoni tanidingizmi?"Sl uni so'radi.
  
  
  "ha. Uni, uni bir lahza oldin mashina atrofida chiqib ko'rdim. U mening xonamga qaradi-yoki sizniki. Uning ego yuzi buni ko'rdi. Va keyin u mehmonxona qabulxonasiga shoshildi."
  
  
  "U kim edi?"
  
  
  "Men ko'rdim-bugun Dalles aeroportida ego qachon emas. Biz kelganimizda. Uning kichkina charm portfeli bor edi. Ularning atrofida, siz teleskopik ko'rinishga ega qurol qo'yishingiz mumkin."
  
  
  "Yaxshi qiz", dedi u beixtiyor.
  
  
  Pauza bor edi. "Endi nima qilamiz?"
  
  
  "Yotishga boring", dedim. "Hech bo'lmaganda biz ular nimani bilishini bilamiz."
  
  
  "Siz ego izlamaysizmi?"
  
  
  "Vashingtonda? Bu katta shahar."
  
  
  "Nik!"
  
  
  "Yotishga boring, Xuana."Bir kun ichida ketdi. "Shirin Tushlar."
  
  
  Uni, uning nafas ostida ming'irladi eshitdim, va keyin u kunda ketdi. Bir-ikki lahzadan so'ng, u ichkariga kirib o'tirganida karavotning xirillashini eshitdi.
  
  
  Keyin sukunat bor edi.
  
  
  U deraza yonida o'tirar, tomosha qilar, kutar edi. Lekin hech kim kelmadi.
  
  
  Uch
  
  
  Biz past tog ' etaklaridan o'tib, Malaga yaqinidagi aerodromga qo'ndik. Taksi haydovchisi bizni har xil shakldagi miniatyura Evropa avtomobillari aylanasi orqali shaharga olib bordi.
  
  
  Biz Malaga portiga qaragan shahardagi asosiy mehmonxonalardan birida qoldik. Yaxshi saqlanadigan bandargohlar yonida bir nechta savdo kemalari va zavqli qayiqlar bor edi.
  
  
  Juana charchagan edi. U o'zini xonaning yon tomoniga qamab qo'ydi, uxlab qoldi va dush oldi. U darhol AXE xavfsiz uyiga bordi.
  
  
  Bu kichkina ofis edi, uyda, bir blok narida
  
  
  
  
  
  
  ko'chalar va burchak atrofida.
  
  
  "Qurilishni takomillashtirish", kun uchun belgini o'qing. RSS. RAMIREZ VA KELLI
  
  
  Uni taqillatdi.
  
  
  "Quién es?"
  
  
  "Senor Peabody."
  
  
  "Uni."
  
  
  Eshik ochildi. Bu Mitch Kelli edi.
  
  
  "Salom, Kelli", dedim.
  
  
  "Salom, senor."U jilmayib, meni ichkariga kiritdi. Keyin qorong'i, antiqa yo'lakka yuqoriga va pastga qarab, eshikni ehtiyotkorlik bilan qulflab qo'ydi.
  
  
  U ofisga qaradi. Bu kichkina edi, faqat kaltaklangan stol, eski shkaflar to'plami va hammomga olib boradigan eshik bor edi. Stol ortida deraza port va Malaga shahriga qaradi.
  
  
  Kelly orqa meni urdi. "Sizni ular bilan ko'rmadingizmi ferret, qizil apelsin ishi haqida so'z chiqqach, Nik."
  
  
  Bu Gretsiyada sodir bo'ldi. "Besh yil oldin, haqiqatan ham?"
  
  
  "Aslida. Xok siz kelayotganingizni aytdi."
  
  
  U tortmasini ochdi va qo'lida o'ychan tortgan Bausch & Lomb 30x durbinining nozik juftligini oldi.
  
  
  "Siz uchun yangiliklarim bo'lishi mumkin."
  
  
  "Oh?"
  
  
  U ko'zoynakni ko'zlariga qo'ydi va portga qaradi. Men uning eshigini taqillatganimda u qayiqlarni tomosha qilayotganini angladim.
  
  
  Kelli Malagada TOPORNI kamida uch yil boshqargan. Egoning vazifasi Malaga atrofida nima va kim kelayotganini va ketayotganini bilish edi.
  
  
  U Egoning yelkasiga qarab turardi. U port markazidagi zavq dokini o'rganayotgan edi. U, ayniqsa, o'rtada langar qo'yilgan katta yaxtaga qiziqqandek tuyuldi.
  
  
  "Ovoz hammasi", dedi u. "Bu Lisistrata. Corelli Yaxtalari".
  
  
  Men uni TOPORNING shtab-kvartirasida ko'rgan rasmimni esladim.
  
  
  U menga durbinni uzatdi. Uni o'ziga qaratgan ego edi. U zo'r edi; u yaxta tomonidan juda yaxshi ko'rilgan. Bir necha ekipaj a'zolari kemada gavjum edilar. Hammasi bortda tinch va osoyishta edi. U asosiy palubada ikki qatorli illyuminatorlar bilan bir qator kabinalarni ko'rishi mumkin edi, bu kabinalar quyida joylashgan ikkita palubada joylashganligini anglatardi.
  
  
  Bu katta, chiroyli zavqli yaxta edi. Frantsiya bayrog'i orqa tomonda hilpirardi.
  
  
  Mitch Kelli stulga o'tirdi va qog'ozni shitirladi. Uning so'zlariga e'tibor berishini xohlashini bilar edi. U unga buyruq bermoqchi bo'lganida, u kozok va shim kiygan kimdir asosiy kabinadan chiqib, palubaga chiqayotganini ko'rdi. Bu uzun sariq sochli ayol edi. U juda ko'krakli va beli kichkina edi, sonlari va dumbalarini tasvirlaydigan tor shimlar tasavvurga hech narsa qoldirmadi. O'sha ko'k shim ostida Nah yaxshi oyoqlari bor edi. Uning terisi adolatli va silliq, ko'zlari ko'k edi. Quyoshli muqaddas nurga chiqib, u qora ko'zoynak taqdi va beixtiyor joyida ih uzatdi.
  
  
  "Tina Bergson", dedi u ovoz chiqarib.
  
  
  Kelly uning bo'ynini craned va derazadan tashqariga qaradi, quyosh nuri bilan ko'zlarini & nb. "Ha, go'yoki."
  
  
  "Mukammal qiz", dedim men.
  
  
  "Nik Karter haqida yana bir narsa", dedi Kelli. "Qanday qilyapsan?"
  
  
  "Men shunchaki Vashingtondagi odam aytganini qilyapman", deb ming'irladim.
  
  
  "Bu kecha keldi", dedi Kelli qog'ozni yana silkitib.
  
  
  U Tina Bergsonning ingichka yelkalari va kozok bilan qoplangan ko'kragidan nigohini yirtib tashladi va istamay durbinni tushirdi. Kelly uni oldi, atrofida stul o'girilib, u yozilgan ma'lumotlarni o'qib esa Tina Bergson haqida ih qaratilgan.
  
  
  CALLIE. RAMIREZ VA KELLY. 3 PASEO ZAFIO. LYSISTRATA BORTIDA SESHANBA KUNI VORISI. FOYDALANUVCHI TAYYOR. TINA BERGSON YAXTAGA EGO OLIB KELADI. KEYINCHALIK GIYOHVAND MODDALAR BO'YICHA MUTAXASSIS BILAN CHANG'I UCHRASHUVINI TASHKIL QILADI.
  
  
  "Rim burni!"- buni tabassum bilan takrorlang.
  
  
  "Bu Korellining laqabi", dedi Kelli. "Juda yoqimli, shunday emasmi?"
  
  
  "Juda jirkanch, ha."Rim burun Hind boshlig'i edi.
  
  
  "Corelli o'zini quvilgan deb hisoblaydi. Bilasizmi-mafiyadan."
  
  
  U yana xabarga qaradi. "So'zlarga qaraganda, u men bilan uchrashmoqda, to'g'rimi?"
  
  
  "Aslida. U sizning mehmonxonangizni biladi. Men unga allaqachon eslatma yubordim."
  
  
  "U qachon u erda bo'ladi?"
  
  
  "U sizni peshin vaqtida qabulxonada olib ketishi kerak."Kelly uning soatiga qaradi. "Bu sizga yarim soat vaqt beradi."
  
  
  "Juana haqida nima deyish mumkin?"
  
  
  "U kutishi mumkin. Bu dastlabki tergov."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Bu bema'nilik nima haqida?"
  
  
  "Rim Mys qo'rqib ketdi. Menimcha, u unga ergashayotganini bilishni xohlaydi."
  
  
  Yoki iloji bo'lsa, men o'yladim.
  
  
  * * *
  
  
  Men uni peshin vaqtida zalda kutayotgan edim.
  
  
  U kirib, lobbi, barcha ko'zlari nah edi, g'azab bilan qarab ayollar, qiziqish bilan qarab erkaklar. Stol ustidagi mahalliy aholi birdan do'stona Lotariyalarga aylandi.
  
  
  U o'rnidan turdi va uning oldiga bordi. "Miss Bergson", dedi u unga ingliz tilida.
  
  
  "Ha", deb javob berdi u faqat engil urg'u bilan. "Men kechikdim. Kechirasiz."
  
  
  "Siz kutishga arziydi", dedim men.
  
  
  U menga sovuqqonlik bilan qaradi. U fyordlardagi aysberglar haqida o'ylardi. "Ketdik, keyin?"
  
  
  "Ha", dedim.
  
  
  U o'girilib, meni lobbi atrofida va Bryliv orolining yorqin quyoshiga olib chiqdi.
  
  
  "Bu maydonning qarshisida", dedi u. "Biz yura olamiz"
  
  
  U bosh irg'adi va jasorat bilan uning qo'lidan oldi. Axir, uniki Evropada edi. U menga izohsiz ego berdi. Har bir ispan ko'zi ikkalamizni - meni hayrat bilan, meni hasad bilan kutib olish uchun xat bilan burildi.
  
  
  "Bu go'zal kun", dedi u chuqur nafas olib.
  
  
  "Sizga Malaga yoqadimi?"Uning ko'zlari yuziga tortildi.
  
  
  "Oh, ha", dedi u. "Bu erda dangasa va oson. Men quyoshli brylevni sevaman. Men uni iliq sevaman."
  
  
  U buni aytdi
  
  
  
  
  
  lekin men bu haqda gapirmadim. "Qayiqqa sayohatingiz qanday o'tdi?"
  
  
  U xo'rsindi. "Biz Kosta Brava off bir squall qo'lga olindi. Aks holda..."
  
  
  "Va sizniki sizning o'rtog'ingizmi?"
  
  
  U menga o'ylanib qaradi. "Janob Rim?"
  
  
  "Janob Rim."Charade davom etdi.
  
  
  "Siz tez orada bu Egoni ko'rasiz."
  
  
  "Men siz chang'i uchayotganingizni olaman", dedim men marina barga yaqinlashganimizda.
  
  
  "Men uni sevaman."U jilmayib qo'ydi. "Va sizmi?"
  
  
  "O'rtacha", dedim. "Asosan Qo'shma Shtatlarda. Aspen. Stou. *
  
  
  "Men bir kun Amerikaga borishni xohlayman", dedi Tina Bergson, uning moviy ko'zlari iliq va menga diqqat bilan tikilib.
  
  
  "Ehtimol, Janob-er, Roman-bu haqda aytadigan gaplari bo'ladi."
  
  
  U kulardi. Uning tishlari mukammal edi. "Ehtimol, haqiqatan ham."U menga keskin qaradi. "Menimcha, siz va u yaxshi munosabatda bo'lasiz."
  
  
  Keyin biz qirg'oqda edik va oxirida yigit Tina Bergsonga bo'lgan munosabatini yo'naltirgan edi. U ancha ozg'in edi, lekin u ipli va kuchli ko'rinardi. Uning jingalak qora sochlari va qalamdek ingichka mo'ylovi bor edi.
  
  
  "Senorita", dedi u. U dockga bog'langan kichkina, silliq motorli qayiqqa yordam berish uchun qo'lini uzatdi.
  
  
  "Rahmat, Bertillo", dedi u ohista. "Bu Janob Peabody", dedi u menga ishora qilib, emga.
  
  
  "Senor", dedi Bertillo. Egoning ko'zlari qorong'i va aqlli edi.
  
  
  Keyin u Tina Bergsondan keyin sakrab tushdi va keyin Bertillo yurib, velosipedni oldi va biz uch yuz metr naridagi yaxtaga yoy yasadik.
  
  
  Ko'rfaz quyoshda yarqirab, plyajdagi chiqindilarni yig'ib oldi va biz suvni kesib o'tganimizda, ular jahl bilan osmonga uchib, bizni dengiz suvi bilan sepdilar.
  
  
  Bir necha daqiqadan so'ng biz yaxtaga bog'landik. Uning ismi Lisistratani hozir ko'rish mumkin edi. Bizning ustimizda ikkita dengizchi pastga qaradi va narvonni tashladi. Biz bortga chiqdik.
  
  
  Asosiy zal bo'lib xizmat qiladigan asosiy palubadagi kabinada u qulay stulda o'tirgan mushakli odamni ko'rdi. U Egoning boshida ko'k tutun halosini hosil qiladigan sigara chekayotgan edi.
  
  
  Biz kirdik. U o'rnidan turdi, uning katta nishoni tutun bulutida ko'tarildi. Tina! u uni kutib oldi va u revmatizmga jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Bu Amerikaning Janob Peabodi", dedi u. "Janob Peabody, bu Janob ... er ... Rim".
  
  
  Men atrofga qaradim. Atrof ajoyib edi.
  
  
  U kulib, qo'l silkitdi. Ego kuchi mustahkam edi. Peabody, uni, men siz tosh borish taxmin?"
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Men slalom qilyapman."
  
  
  "Tina ham shunday. Uniki ham, lekin uzoq emas. Biz Solvy Nieveda biroz vaqt o'tkazamiz. Men olaman, siz u erda bo'lasizmi?"
  
  
  "Uni."
  
  
  "Hamrohingiz bilanmi?"
  
  
  "Ha."
  
  
  "Bu odam. U uchrashuvni tushunadimi?"
  
  
  "U u."
  
  
  "Oddiymi?"
  
  
  "Mening hamrohim ayol. U tushunadi."
  
  
  U "Rim burun" tomonidan o'rganilgan. Men uni ko'rgan rasmda u osongina Riko Korelli bo'lishi mumkinligini angladim. Aslida, u Riko Korelli ekanligiga amin edi. U to'g'ri yosh edi, garchi u elektron pochta biznesidagi ko'pchilik erkaklar kabi o'z yoshini ko'rsatmasa ham.
  
  
  "Men har doim amerikaliklar bilan yaxshi munosabatda bo'lganman", dedi Korelli.
  
  
  Tina jilmayib qo'ydi. "Har doim."
  
  
  "Biz sizning mamlakatimizda bo'lishingizni kutamiz", dedim men. "Hech bo'lmaganda uniki, men sizni tushunaman..."
  
  
  Corelli qo'lini ko'tardi. "Men sayohat qilishni umid qilaman. Agar biz shartnoma tuza olsak."
  
  
  "Bu faqat bitta uchrashuvni oladi", dedim men. "Chang'i kurortida."
  
  
  U bosh irg'adi.
  
  
  "Ushbu dastlabki uchrashuvning sababi nima?"Men keskin so'radim.
  
  
  "Xavfsizlik", u sigarasini puflab baqirdi. Idishni atrofida qalin tutun aylana boshladi.
  
  
  "Siz etarlicha xavfsiz ko'rinasiz."U oldinga egilib, yumshoq va aniq gapirdi. "Sizni ishontirib aytamanki, atrofimda ekanman, xavfsizlik muammo bo'lmaydi."
  
  
  Uning lablari bo'ylab zaif tabassum miltilladi. "Ehtimol emas."
  
  
  Styuard ichimliklarni olib keldi. Uniki, orqaga suyandi. Uchrashuv muhokama qilindi va kelishib olindi. U bilan kurortda bog'lanish va Xuanani olib kelish oddiy bo'lar edi.
  
  
  Biz ichdik.
  
  
  Biz boshqa narsa haqida gapirgan edik. O'n besh daqiqa o'tdi. Nihoyat, Tina o'rnidan turdi.
  
  
  "Menimcha, Janob Peabody o'z mehmonxonasiga qaytish uchun juda xavotirda."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Vaqtingiz uchun rahmat, Janob Roman. Men qor mamlakatda yanada to'liq muhokama uchun orziqib."
  
  
  Biz bir-birimizga qaradik va u ketishga o'girildi. Tina yonimga keldi va qo'limni oldi.
  
  
  "Kechirasiz, men siz bilan qirg'oqqa qaytolmayman. Ammo Bertillo sizni qaytarib oladi."
  
  
  U sekin qo'lini silkitdi. "Maftunkor mehmondo'stligingiz uchun ikkalangizga ham rahmat."
  
  
  Biz kemada edik, men qayiqqa tushdim. Qayiq aylana boshlagach, u kemadan menga qo'l silkitdi va bar portiga yo'l oldi.
  
  
  Biz bor-yo'g'i ellik Yardga borgan edik, yaxtadan to'satdan hayqiriq eshitildi. Ajablanadigan tovush suv yuzasi bo'ylab tez va doimiy ravishda tarqaldi.
  
  
  U tezda burildi. "To'xta, Bertillo!"
  
  
  Uni, Tina u faqat chap sport zalida atrofida chiqib ko'rdim. U qoqilib ketdi.
  
  
  Salonda bir qator apelsin chaqnashlari paydo bo'ldi, so'ngra momaqaldiroq bum.
  
  
  Men uning qichqirig'ini eshitdim.
  
  
  Yana bir o'q otildi va u Tina Bergsonning pastki qismga qulaganini ko'rdi, uning ovozi qorin o'rtalarida qichqiriqdan uzildi.
  
  
  Qorong'i suv kostyumidagi figura qayiqdagi odam kabi paluba bo'ylab tez harakatlanardi.
  
  
  
  
  
  PanteRa va narigi tarafdagi panjara ustidan suvga sakrab tushdi. Men qurolimni tortib oldim, lekin uni to'g'ri otolmadim.
  
  
  "Qayiqni aylanib chiqing!"Bertillo unga qaradi.
  
  
  U hayron, qo'rqib ketgan, ammo qobiliyatli bo'lib, motorli qayiqqa o'q uzdi va biz yaxtaning mimmo kamonining Sancak tomonida shivirladik.
  
  
  Faqat pufakchalar suv kiyimidagi odam qaerga ketganini ko'rsatdi. U akvatoriyasini u erda qoldirgan edi, bu juda aniq edi. U abadiy ketdi.
  
  
  Biz bir daqiqa aylandik, lekin u ko'rinmadi.
  
  
  U zinadan kemaga chiqdi, u erda to'rt ekipaj a'zosi og'ir nafas olayotgan, ammo ohista nola qilayotgan tinani o'rab oldi. Uning kozokining yelkasi tez quriydigan qonga botgan edi.
  
  
  Uning saloniga yugurdi.
  
  
  Katta odam yerda yotardi. Ego maqsad o'q otish bilan deyarli butunlay yo'q qilindi. U kemani urishdan oldin vafot etdi.
  
  
  Tashqarida u plyajga qaradi, lekin suv kiyimidagi odam u erda yo'q edi.
  
  
  Uni qirg'oqqa ketayotgan kema olib ketdi va Mitch Kellini chaqirdi. U hayratda qoldi, lekin u professional edi. U darhol Malaga qo'riqchisini chaqirdi.
  
  
  Tina ko'zlarini ochdi.
  
  
  "Bu og'riyapti!"u nola qildi.
  
  
  Keyin u qonni ko'rdi va hushidan ketdi.
  
  
  To'rt
  
  
  Mitch Kelli shkaflarning pastki tortmasini ochdi. U nima qilayotganimni ko'rdi. U simsiz uzatuvchi bo'lib charm ishni unzipped sifatida men tomosha.
  
  
  Bu chiroyli kichkina to'plam edi: Yaponiyada ishlab chiqarilgan, qattiq holatdagi tranzistorlar bilan. Siz deyarli oyga borib, u bilan qaytib kelishingiz mumkin.
  
  
  U ego yoqilgan keyin u bir necha lahza g'uvulladi, u qiziydi qadar. U menga umuman qaramadi, lekin u ishga kirishdi, bir necha dastlabki qo'ng'iroqlardan so'ng AX bilan bog'landi va odatiy r / T gibberish yordamida ax Monitor-dagi operator bilan qisqacha suhbatlashdi.
  
  
  "Menda qirg'iy bor."
  
  
  Bunga " Ser?"Uning g'azabi zo'rg'a edi.
  
  
  "Nik, bu vakolatli qo'ng'iroq emas! Uni, men sizga bilishni istayman..."
  
  
  "Biz pokmizmi?"
  
  
  "Ha."
  
  
  "To'qnashuv".
  
  
  "Bu to'g'ri."Xok Stalning ovozi ehtiyotkor edi. "Nima bo'ldi, Nik? Xavfsizlik choralariga rioya qilganingizda har doim kapalaklar olaman."
  
  
  "Bu missiyani kim tashkil qilgan? G'aznachilik?"
  
  
  "Bilasizmi, men gapirishga vakolatli emasman."
  
  
  "Bu kulgili hidga ega."
  
  
  "Yana aytasizmi?"
  
  
  "Bu hidlaydi! Corelli o'lik."
  
  
  "O'likmi?"Pauza. "Oh, uning sevgilisi."
  
  
  "Buni kim uyushtirdi?"Men yana so'radim.
  
  
  "Men qila olmayman..."
  
  
  "Bu sozlash edi. Va kim uni tashkil qilgan bo'lsa, meni Corellini o'ldirish uchun ishlatgan."
  
  
  "Yo'q! Oh, u, men nimani nazarda tutayotganingizni bilaman."
  
  
  "Buni tekshirib ko'ring, ser, iltimos! Agar mafiya toza bo'lsa, unda biz tomondan biror narsa noto'g'ri ketdi. Agar Corelli o'yin o'ynayotgan bo'lsa, unda xazina aldayotgan edi."
  
  
  "Uning o'lganiga aminmisiz?"Qirg'iy keskin so'radi. Uning ovozining ego ohangi uning dastlabki zarbasidan qutulganligini anglatardi.
  
  
  "Boshning yarmi buzilganmi? Oh, ha. U o'lgan, ser."
  
  
  "Va uning hamrohi?"
  
  
  "U tirik, lekin u yaralangan."
  
  
  "Menimcha, bu to'g'ri ish edi", dedi xok. "Rim nazorati Korellini tekshirdi."
  
  
  "Rim nazorati mafiya tomonidan to'lanishi mumkin!"
  
  
  "Nikolay..."u meni urdi.
  
  
  "Janob, Rossiyaning joylashuvi tugaganini ko'rib chiqing."
  
  
  "Tinchlaning, Nik. Bir nechta qo'ng'iroq qilishim bilan sizga qaytaman."
  
  
  "Miss Rivera va uning qo'shimcha izohlari uchun mavjud bo'lmaydi."
  
  
  "U erda qoling! Men buni aniq aytmoqchiman."
  
  
  "Bu allaqachon aniqlangan, xok. Yoki, ehtimol, aniqroq atama xaritada ko'rsatilgan. Xayr."
  
  
  "Nik!"
  
  
  Men unga obuna bo'ldim.
  
  
  Kelli xok va men o'rtasidagi suhbatdan hayratda qoldi. U qasddan itoatsizlik qilmadi. Shuning uchun u ahamiyatsiz narsalar haqida gapirdi. U stoliga borib o'tirdi. U meni diqqat bilan o'rganar, tepamda tom qulashini kutardi.
  
  
  "Sizningcha, bu bolta bo'lganmi?"u nihoyat so'radi.
  
  
  "Men shunday deb o'ylayman, lekin bilmayman."
  
  
  "Oqish?"
  
  
  U qo'llariga pastga qaradi. "Balki."
  
  
  "Qiz haqida nima deyish mumkin?"
  
  
  "Juana? Bu haqiqatan ham u haqida bilmaydi. Agar u ishtirok etgan bo'lsa, u uzoq vaqt ketadi."
  
  
  "Qaerga ketyapsiz?"
  
  
  Uni, kunga o'girildi. "Keling, mehmonxonaga qaytaylik. Qiziq, u u erda bo'ladimi."
  
  
  U edi. U xonaning yarmiga kirishi bilan uning xonasini titkilaganini eshitdi. Kamida u nah kabi edi. Faqat uning Lugger chiqib ishonch hosil qilish uchun va qo'shni kun uchun ko'chib.
  
  
  "Juana?"Men jimgina dedim.
  
  
  "Oh. Nik?"
  
  
  "Janob Peabody."
  
  
  "Bu qanday o'tdi?"
  
  
  Bu Juana edi, mayli. Men uning ovozidan ayta olardim. Uni Lugera qo'llab-quvvatladi, agar u qotil bilan bo'lganida, u allaqachon Malagani tark etgan bo'lar edi, chunki uning charaddagi ishtiroki tugagan bo'lar edi.
  
  
  U eshikni ochdi va ichkariga kirdi. U ta'mi va puliga ishora qiluvchi juda qattiq, ammo salqin ko'rinadigan kostyum kiygan edi, lekin qimmat emas edi. U jilmayib turardi, demak u Korelli haqida hech narsa bilmas edi.
  
  
  "Siz charchagan ko'rinasiz, Nik."
  
  
  "Uni. Energiyada yangi."
  
  
  "Nega emas?"
  
  
  U uni karavotning chetiga ko'tarib, Nahga qaradi. Uning yuzini o'qiyotganda uning mehmonxonasi dunyodan eng ko'p foyda oldi. U menga yuzlandi, Malaganing kuchli quyosh nuri nah ichiga quyilib, yuzining har bir tafsilotini yoritdi.
  
  
  "Riko Korelli o'ldi."
  
  
  Uning yuzi oqarib ketdi. Agar u ishlagan bo'lsa, Nah arterial tizimini mukammal nazorat qilgan. Har qanday fiziolog
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Bu sizga arterial tizim beixtiyor ekanligini aytadi.
  
  
  "O'ldirilganmi? Yaxtada?"
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Suv kostyumidagi belgi."
  
  
  "U bilan birga o'qiyotgan ayol haqida nima deyish mumkin?"
  
  
  "Tina Bergson jarohat oldi, lekin u hali ham tirik. Bu o'rnatish kabi qaradi, Juana."
  
  
  "Endi nima qilamiz?"
  
  
  "Biz kutmoqdamiz", dedim men. "Qirg'iydan so'zlar bilan. Bu allaqachon xabar qilingan."
  
  
  U menga qaradi. "Siz Korellini o'ldirgan odamni ko'rganmisiz?"
  
  
  "Faqat ego silueti."
  
  
  "U bizni Ensenada otib tashlaganga o'xshadimi?"
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Uning egosi ham buni ko'rmagan."
  
  
  "Bu Vashingtondagi mashinada bo'lgan odam bo'lishi mumkin."
  
  
  "Bu safar u suv kostyumida edi. U bitta bo'lishi mumkin. U Senator ham bo'lishi mumkin Barri Golduoter."
  
  
  Juana buni e'tiborsiz qoldirdi. "U bizni Ensenada shahriga olib bordi va Vashington orqali Malagaga ergashdi."Endi u ijobiy edi va menga ochiq qaradi.
  
  
  "Balki."
  
  
  "Bu bo'lishi kerak!"
  
  
  "Agar shunday desangiz."
  
  
  U mendan taxminan olti dyuym uzoqlikda bo'lguncha u menga qarab harakat qildi. "Ular sizni eng yaxshi odam deb aytishdi. Bunga qanday yo'l qo'ydingiz?"
  
  
  Uning nigohi naxga qaratilgan bo'lib, yuzimda hech qanday ifodani ko'rsatishga imkon bermadi. Ammo ichimda shunchalik g'azab bor ediki, hissiyot to'lqinlari unga tegishi kerak edi, chunki u meni urishimni kutgandek orqaga qaytdi.
  
  
  "Men sizni hech qachon aytganingizni unutaman."
  
  
  U o'zini tortdi va boshini chayqadi. "Men qilmayman"
  
  
  Telefon jiringladi.
  
  
  "Kelli bu erda", dedi ovoz. "Men Tina Bergson bilan aloqadaman."
  
  
  "Oh?"
  
  
  "Fuqarolik gvardiyasi uni bizdan unchalik uzoq bo'lmagan, Alkazabadan unchalik uzoq bo'lmagan xususiy klinikaga olib bordi. Keyin shifokor bizning maoshimizni oladi."
  
  
  "Qanday qulay."
  
  
  "U ongli. U sizni ko'rishni xohlaydi."
  
  
  Men bu haqda tezda o'yladim. Yaxshi. Menga manzilni bering."
  
  
  "Men sizni u erga olib borishim kerak."
  
  
  Yaxshi. O'n besh daqiqada sizga qaytaman."Kelli, fuqarolik gvardiyasi uni qaerga olib borishni qayerdan bildi?"
  
  
  Kelli kulib yubordi. "Bizning atrofimizda ham juftlik bor."
  
  
  U jilmayib, ilib qo'ydi.
  
  
  "Hammasi nima haqida edi?"Juana mendan so'radi. U hali ham Korellining o'limi haqidagi xabardan hayratda edi. O'sha paytda otasi uni aybsiz deb qaror qildi.
  
  
  "Tina Bergson. U tuzalmoqda. Men u bilan gaplashaman."
  
  
  "Uni?"
  
  
  Uning mehmonxonasi, Shuning uchun Juana har doim ko'rinadigan edi. "Siz oldinga borasiz."
  
  
  U bo'shashdi. "Oh, yaxshi."Tabassum. "Men bilan nima qilmoqchisiz, deb hayron bo'ldim."
  
  
  "Har doimgidek, uning beru sizni o'zi bilan olib ketadi. Siz juda chiroyli qizsiz va menga chiroyli qizlar yoqadi."Uni kulib yubordi.
  
  
  U aslida qizarib ketdi. Men u yana tashvishli edi, deb o'ylayman, uning aqli haqida uni so'rab.
  
  
  * * *
  
  
  Mitch Kelli haydovchining katta qismini ofisga va klinikalarga maqtanish bilan o'tkazdi Juana Rivera. U juda ajoyib, murakkab maxsus agent rolini o'ynadi. Aslida, u rol o'ynamaganida ham ayollarni maftun qilishi mumkin edi. Juana ego akti quchoq qaror tuyulardi, aniq Kelly o'z qiziqish yordamida meni rag'batlantirish uchun.
  
  
  Lekin men unchalik e'tibor bermadim, fikrlash bilan band edim.
  
  
  Birinchidan, u ishlab chiqarishni kutmagani uchun o'zidan g'azablandi. Ensenadada ishlaydigan bu snayper va Vashingtonda bizni kuzatayotgan g'alati jamoa bilan men Malagada muammolarga tayyor bo'lishim kerak edi. Biroq, uning oldida qotillar Korelli emas, balki mendan va Xuanadan keyin deb o'yladim. Qanday ahmoq!
  
  
  Bu mening fikrlarimda tushundim. Mashina tashqarisidagi shoxlarning jiringlashi nihoyat meni hayratda qoldirdi va u mimmo meni Malaganing tor ko'chalarida tomosha qila boshladi.
  
  
  Mashina chekkaga ko'tarildi va biz nah orqali chiqdik. Klinika nah atrofidagi binolar tomonidan to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan soyali tor ko'chada joylashgan edi. Binolar toza va yaxshi saqlangan. Bu, albatta, Malaga xarobalarining bir qismi emas edi.
  
  
  Kelli asosiy kirish eshigi orqali kirdi. Biz egri marmar zinapoyadan yuqoriga ko'tarildik, uning ortidan juda dahshatli orqa tomoni bilan oq forma kiygan ayol, biz kirganimizda ham Mitch Kelli bilan qisqacha suhbatlashdi. Ikkinchi qavatdagi yo'lak bo'ylab yurganimizda, ish kostyumi va qora galstukli ozg'in odam Kellini katta tabassum bilan kutib oldi.
  
  
  Kellining so'zlariga ko'ra, bu Tina Bergsonning davolovchi shifokori doktor Ernandes edi. Ernandesning yorqin tabassumidan u pul har doim ego to'lovlarini to'lashini va ish beruvchilarning qullari bilan salomlashganda Egoni to'liq qaynatishini aytishi mumkin edi.
  
  
  "U qanday?"Kelly so'radi.
  
  
  Ernandes qo'llarini oldiga bukib, chuqur nafas oldi va uzoq vaqt tashvishlandi.
  
  
  "Bu o'q yarasi, bilasizmi. Bunday yara ba'zida aslida qon oqimida sepsisni keltirib chiqaradi. Sepsis xafagarchilik haqida", dedi u menga xuddi guruhdagi asosiy to'siqdek. "Menimcha, u bu jarimadan chiqadi. Xudoning yordami bilan u chiqadi!"
  
  
  "Qanday qilib tez orada?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bir necha kun", dedi Ernandes bir lahzalik fikrdan keyin.
  
  
  "Oh," dedim. "Keyin bu unchalik jiddiy emas."
  
  
  Egoning qora ko'zlari bir zum chaqnadi. Keyin u tashvishli, tashvishli tabassum bilan tabassum qildi. "Etarlicha jiddiy, Senor Peabody," u intoned. Bu uning uni darhol qo'yib yubormasligini anglatardi. Men ego qarshilik tibbiy jihatdan oqlanishi mumkinligini qabul qilishim kerak edi. O'q yarasi yomon narsa bo'lishi mumkin. "Lekin u yaxshi
  
  
  
  
  
  "u darhol bu erga keldi", deb davom etdi Ernandes. U deyarli shokda edi. O'q jarohatlari haqida gap ketganda, zarba haqida tashvishlanishingiz shart emas."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Biz uni ko'rish uchun kira olamizmi?"
  
  
  "Albatta, albatta," Ernandes iljaydi, Kelly o'girilib, koridor eshik tomon ularni silkitib. "Iltimos, kiriting."
  
  
  Kelli eshikni ochdi va o'rtada kasalxona karavoti bo'lgan katta, havodor xonaga kirdi. Panjurlar chizilgan, yotoqxona stolida chiroq yonayotgan edi.
  
  
  Tina Bergson juda chiroyli oq zig'ir mato bilan o'ralgan bo'lsa ham, ko'kragi kasalxona ko'rpalari bilan qoplangan bo'lsa ham, chiroyli edi. Uning sochlari yostiq ustida, o'ralgan oltindan yasalgan edi.
  
  
  Biz kirganimizda Nah ko'zlarini yumdi, lekin biz nahga qaraganimizda u ih ni ochdi.
  
  
  Uning ko'rinishi meni xohladi. "Janob Peabody", dedi u.
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Sizning juda yaxshi ko'rinishingizni ko'rganimdan xursandman."
  
  
  U tabassum qilishga harakat qildi. "Bu edi... bu edi... "Va uning ko'zlarida yosh oqdi.
  
  
  Uning oldiga bordi. "Tina, bu dahshatli edi. Menga aytadigan gapingiz bormi?"
  
  
  Uning ovozi pichirlash edi. "Men juda uyalaman. Men..."U bizga iltijo bilan qaradi.
  
  
  Uning orqasiga o'girildi. Yaxshi. Xonani tozalang. U men bilan yolg'iz gaplashmoqchi."
  
  
  Juana qaddini rostladi. "Va men."
  
  
  Ko'zlarimiz uchrashdi. "Qoling, Juana. Qolganlaringiz, chiqing!"
  
  
  Ernandes va Kelli itoatkorlik bilan oq formadagi ayol bilan xonalardan chiqishdi.
  
  
  U Tinaning qo'lini oldi. "Bu nima, Tina? Siz nimadan uyalasiz?"
  
  
  U mendan yuz o'girdi. "Catch", dedi u. "Biz o'ynagan o'yin."
  
  
  "O'yinmi?"Xuananing ovozi o'tkir va bir tekis edi.
  
  
  "Ha", dedi Tina asabiylashib.
  
  
  "Bu haqda bizga xabar bering", deb buyurdi uning ai.
  
  
  "Bu Rikoning fikri edi. Aytmoqchimanki, u qo'rqardi va kimdir Egoni o'ldirmoqchi bo'lganini bilar edi."
  
  
  "U qayerdan bildi?"
  
  
  "Bu allaqachon sinab ko'rilgan."
  
  
  Yaxshi. U kimdir Egoni o'ldirmoqchi bo'lgan deb gumon qildi. Biz bilan ego kelishuvi tufaylimi?"
  
  
  "Ha", deb pichirladi u.
  
  
  "Agar u kimdir uning nafsini urishini bilsa, nega u to'g'ridan-to'g'ri tuzoqqa tushdi?"
  
  
  "U buni qilmadi", dedi Tina. "U tuzoqqa tushmadi. Bu shunchaki."
  
  
  U o'girilib Xuanaga tikildi. Menga g'alati bir fikr keldi. Uning otasi Tinaning qo'lini mahkam siqib qo'ydi.
  
  
  "Davom eting", dedi u uni.
  
  
  "Bu qayiqda Riko emas edi", dedi Tina nihoyat iltijo bilan ko'zlarini yumib.
  
  
  Tack! Hammasi juda tez sodir bo'lganligi ajablanarli emas!
  
  
  "Yo'q?"
  
  
  Siz gaplashgan odam Riko Korelli emas edi. Bu Riko yillar davomida tanigan odam edi. Egoning ismi Basillio di Vanessi edi. Sitsiliya.
  
  
  "Riko haqida nima deyish mumkin? U qayiqda bo'lganmi?"
  
  
  "yo'q. Serra Nevada zalida Riko. Yaxtada uchrashuv tugashi bilan biz Egoni xabardor qilishimiz kerak edi-va keyin siz va u chang'i kurortida uchrashasiz. Ushbu dastlabki uchrashuv sinov bo'ldi. Riko-Hernini pastki."
  
  
  "Gernini?"
  
  
  "ha. A-bu qanday? "egizak!"
  
  
  "Doppelganger", dedi Juana.
  
  
  "Ha! Bilasizmi, kimdir Rikoni o'ldirmoqchi bo'lganligini bilish uchun. Qarang?"
  
  
  Yoki meni o'ldiring, deb o'yladim.
  
  
  "Bu haqiqat uchun."
  
  
  "Demak, Korelli emas, Vanessa o'lgan?"
  
  
  U: "Ha. Bu haqiqat."
  
  
  Juana meni itarib yubordi va karavot yonida turdi. "Siz yolg'on gapiryapsiz", dedi u. "Men ayta olaman."
  
  
  Tina yarmi yovvoyi ko'zli to'shakda o'tirdi. "Nega men bilan bunday gaplashyapsiz?"
  
  
  "Siz haqiqatni aytmayapsiz! Corelli o'lik! Va siz bizni soxta narsalar bilan ramkalashga harakat qilyapsiz!"
  
  
  "Bu haqiqat emas! Qasam ichaman!"Tinaning yuzi terga botgan edi.
  
  
  "Men bunga ishonmayman!"Juana qattiq bosdi.
  
  
  "Riko hozir Syerra Nevadada. Biz Egoni Valensiyadagi yaxtadan ozod qildik. Men buni isbotlay olaman"
  
  
  "Qanday qilib?"
  
  
  "Uning... uning..."Tina buzildi. U yig'lay boshladi.
  
  
  "Qanday qilib?"Juana qichqirdi, egilib, uni qattiq silkitdi.
  
  
  Tina seskanib ketdi va ingrab yubordi, bu zarar ko'rdi. Uning ko'z yoshlari oqardi. "Bu haqiqat!"u yig'lab yubordi. "Corelli tirik!"Endi u ochiqchasiga yig'lardi. "Valensiyada ego yaxtani tark etgani haqida yozuvlar bor!"
  
  
  Juana qaddini rostladi, ko'zlari qisildi, lekin qoniqdi. "Biz buni tekshirishimiz mumkin."
  
  
  Xuana uni muloyimlik bilan chetga surib, Nahga mazmunli va biluvchi ko'rinish berdi. Juana Jasur edi va bu menga yoqdi. Endi biz Korelli hali ham tirikligini bilardik.
  
  
  "U qayerda?"U tinadan so'radi.
  
  
  "Men sizga aytdim. Syerra Nevada."Uning ko'zlari dahshatdan orqaga qaytdi.
  
  
  "Lekin..."
  
  
  "U menga qaerda uchrashishini aytadi."
  
  
  "U kurortda inkognito bormi?"
  
  
  Tina umidsiz bosh irg'adi. "Ha, Ha! Peabody, men noto'g'ri ketdi, nima uchun shunday afsusdaman."
  
  
  "Siz bo'lishingiz kerak", dedim.
  
  
  "Siz u erga ego bilan uchrashish uchun borasizmi?"
  
  
  "Xush kelibsiz!"
  
  
  "Yo'q?"Uning yuzi qulab tushdi.
  
  
  Uning " yo'q!"kategorik edi.
  
  
  "Nega, nega?"U yana yig'lay boshladi. "U... bo'ladi... meni o'ldiring!"
  
  
  "Ha", dedim jimgina. "Men ishonaman."
  
  
  Beshinchi Bob
  
  
  Miyangiz atrofidagi fikr to'lqinlarini boshqa birovnikiga aks ettirishning hojati yo'q.men buni ko'p yillar davomida sinab ko'rdim, ammo natija bermadi. Ammo o'sha paytda men Juana Rivera bilan faqat miya to'lqinlari - haqiqiy ruhiy idrok orqali muloqot qilishim kerakligini bilardim.
  
  
  U nigohini uning yuziga tikdi va juda o'ychan bo'lib qoldi. Men o'yladim: "unga yordamga keling, Xuana."Siz yaxshi yigitsiz;
  
  
  Xuana menga qaradi, yuzi qizarib ketdi, go'yo bir erkak unga juda yaqindan qarab turganidan xijolat tortdi.
  
  
  Mening dastlabki fikrim unga kirmaganini bilardim. O'ylaymanki, siz mening adashganimsiz
  
  
  
  
  
  bir yigit, garchi.
  
  
  U bilan do'zaxga, u nihoyat o'yladi. Men uni ushlaganini his qilyapman.
  
  
  U Tinaga o'girilib: "bizga ruxsat berilmagan!"va yana dedi. "Bu tugadi. Siz oxirgi marta bizga yolg'on gapirdingiz. Uchrashuv yo'q."
  
  
  Xuananing ko'zlari torayib ketdi va u o'yin va qarama-qarshi o'yinlarni bosib o'tayotganda uning fikrlash jarayonlarini deyarli kuzatishi mumkin edi.
  
  
  "Bir daqiqa kutib turing", dedi u tezda. "Biz Janob Korellini ko'rmasdan Ispaniyani tark eta olmaymiz!"
  
  
  Tina yig'lashni to'xtatdi va umid bilan menga qaradi.
  
  
  U Xuanaga yangi salat ustidagi bog ' qurtidek tikildi. "Oh, ha, biz qila olamiz!"Men jahl bilan aytdim. "Ular bizga yolg'on gapirishdi va bu mavzu."
  
  
  "Ammo Corelli bizga beradigan ma'lumot haqida nima deyish mumkin?"
  
  
  "Bizga kerak emas."
  
  
  "Sizga kerak emas, - deb iltimos qildi Juana, - lekin menga kerak! Uning o'zi bu erga yuborilgan. Siz shunchaki tansoqchisiz!"
  
  
  Men Tinaga u bizning kichik dramatik improvizatsiyamizni qanday qabul qilganini ko'rish uchun qaradim. U tezkor tennis o'yinida tomoshabinga aylandi.
  
  
  "Men bolta bilan aloqada olasiz," men irilladi, bir kech-amp Bogart kabi bir narsa qilib. "Rossiya hududi tozalandi!"
  
  
  "Ular bilan gaplashay!"- dedi Xuana, allaqachon xiralashgan. "Men liniyada ko'p qo'yish ayting!"
  
  
  "Biz uning oldida gaplashmasligimiz kerak", dedim men istamay Tinaga qo'l silkitib.
  
  
  "Kim eshitishi menga ahamiyat bermaydi! Bu mening topshirig'im!"
  
  
  Men oqibatlarini tortayotgandek qilib, bu haqda o'yladim. Nihoyat men unga aytdim: "siz haqiqatan ham borib Korelli bilan uchrashishni xohlaysizmi?"
  
  
  Juana bosh irg'adi. "Albatta! Siz birinchi uchrashuvni buzganingiz uchun..."
  
  
  "Va sizmi?"Men Tinaga o'girilib, uni to'xtatdim. "Sierra Nevadada haqiqiy Korelli bilan uchrashishingizga qanday kafolat bera olasiz?"
  
  
  "Men sizga allaqachon aytdim! Siz to'g'ri ma'lumotni qachon olganingizni bilib olasiz."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi.
  
  
  Juana uzildi. "Biz Corelli bilan uchrashishimiz kerak", dedi u. "Bu men uchun juda muhim!"
  
  
  Yaxshi qiz, deb o'yladim. Yuzini befarq tutib, Tinaga suyandi. "Biz yana urinib ko'ramiz."
  
  
  U yengillik bilan ko'zlarini yumdi va jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Siz biz bilan yaqindan ishlashingiz kerak, Tina", dedi otasi. "Qotil hozir uyiga ketadi deb taxmin qilish uchun hech qanday sabab yo'q. U ham sizni o'ldirishni xohlaydi."
  
  
  Juana qoshlarini chimirdi. "Nega emas? Agar Emu Riko Korellini o'ldirish uchun to'langan bo'lsa, u shartnomasini ishlab chiqdi."
  
  
  "Ammo u o'z xatosi haqida aniq bilib oladi. Mafiya Korelli tirik yoki o'lish arafasida ekanligini biladi. Keyin xitman tinani ta'qib qiladi-Egoni Korelliga olib borish uchun!"
  
  
  Tina xo'rsindi.
  
  
  "Biz bu xonaga soqchilar qo'yamiz", deb e'lon qildim. "Men Mitch Kelly aytaman."
  
  
  "Lekin bir ta'lim qotil joyda oqish mumkin. Qo'riqchi Xema ergashishini qayerdan biladi?"Juana so'radi.
  
  
  Uning qoshi burishdi. "Biz qotil kimligini bilmaymiz. Emu faqat hammani uzoqroq tutishi kerak."
  
  
  "Ammo biz bilamiz", dedi Tina to'satdan o'tirib, to'satdan harakatdan og'riq bilan qisilib.
  
  
  Xuana va men og'zimiz osilgan holda unga o'girildik. "Bilasizmi nima?"
  
  
  "Qotil kim. Bu Komar ismli odam. Bo'lishi kerak. U professional qotil. Egoning haqiqiy ismi Alfreddo Moscato."
  
  
  "Qanday bilasiz?"
  
  
  "Chunki qotil olti oy oldin Rikoning Korsikadagi villasiga bostirib kirmoqchi bo'lgan. Devorlar bo'ylab ko'plab tuzoq va asboblar bor edi, shuning uchun u ichkariga kira olmadi. Ammo u urinib ko'rganida, u infraqizil suratga olayotgan simlarni urdi. fotosuratlar paydo bo'ldi va u bu Moscato ekanligini tushundi."
  
  
  "Riko Korelli Moskatoni biladimi?"
  
  
  "yo'q. Ular hech qachon uchrashishmagan. Riko xalqi atrofida Odin Moscato sifatida tanilgan."
  
  
  "Shunday qilib, siz Moscato Korellini ko'zdan bilmaydi va u Egoni o'ldirgan deb o'ylaydi."
  
  
  Tina bosh irg'adi. "Men bu haqda o'ylamaganman, lekin ha, shunday deyman."
  
  
  "Moscato haqida yana nimalarni bilasiz? Egoni aniqlashga yordam beradigan har qanday narsa?"
  
  
  Tinaning yuzi pushti rangga aylandi. "Emu qizlarni juda yaxshi ko'radi", dedi u.
  
  
  "Bundan ko'proq narsa bormi?"
  
  
  "Emus juftliklar kabi", dedi Tina xijolat bo'lib.
  
  
  "Juftlikda?"Men quvnoq so'radim.
  
  
  "Bu kulgili emas!"Juana keskin dedi.
  
  
  U Tinaga qaytdi. "Uning uch qavatli jinsiy aloqa odati bormi?"
  
  
  "Ha", dedi Tina. "Bu unga bog'liq. U buni har safar ishga ketishdan oldin qiladi. Bu Egoni bo'shashtiradi."
  
  
  "Ehtimol, biz bu bilimlardan bizni topmasdan oldin uni topish uchun foydalanishimiz mumkin."
  
  
  "Bizni topadimi?"Juana dully tasdiqladi.
  
  
  "U, albatta, yana Korelliga yo'l topishga harakat qiladi. Chunki u birinchi qarashda Egoni bilmaydi."U yopilgan derazaga tikildi. "Va Corellini ushlashning eng oson usuli bu bizni tomosha qilishdir."
  
  
  Xuananing ko'zlari yondi. "Keyin biz o'zimizni Malagada ko'ramiz va u biz uchun keladi."
  
  
  "yo'q. Avval Egoni topamiz."Ammo men biror narsani tuzatishim kerak edi. "Tina, haqiqiy Korelli bilan qanday bog'lanaman?"
  
  
  U yuz o'girdi. "U menga qo'ng'iroq qilguncha kutishingiz kerak."
  
  
  "Ammo u sizning qaerdaligingizni qanday biladi-demoqchimanki, ushbu maxsus klinikada yashiringan?"
  
  
  U yelkalarini qisdi. "U qiladi. Men bunga kafolat bera olaman"
  
  
  "Men chang'i kurortiga borishni va u erda Egoni kutishni xohlamayman", dedim.
  
  
  "Shifokor bir necha kundan keyin yaxshi bo'laman, deydi."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Keyin kutamiz. Bu orada biz chivinni chayqashga harakat qilamiz. U biz ushbu mitingda ishlayotganimizda uning yo'qolishini istaydi."
  
  
  * * *
  
  
  U tezda Mitch Kelli tomonidan xabardor qilindi
  
  
  
  
  
  
  Bir daqiqadan so'ng u telefonda Malaga komendantini aldab, Tina Bergsonga qarash uchun fuqarolik gvardiyasi a'zosini tayinladi. Mehmonxonaga qaytishda men Kelliga operatsiyalar yo'nalishi haqida gapirib berdim.
  
  
  U Moskva Malagada ekanligini eshitmaganligini aytdi, lekin, albatta, u bu hududda hech qanday his-tuyg'ularni aniqlamadi. U o'z egosini tanqid qilyapti deb o'ylaganday tuyuldi. Men uni ishontirmadim.
  
  
  "Jahannam", dedi u. "Nega qaramaysiz?"
  
  
  "Nima osti?"
  
  
  "Malaga pishirig'i", dedi u. "Ular chivin haqida bilib olgan joydan ovoz bering. Tikuvchi, siz va Juana mukammal qonuniy qarash. Siz qo'riqchini yollamoqchi bo'lgan bir nechta buzuq gastarbayterlar bo'lishingiz mumkin. Men ichki shavla biladi shartnoma bor. Egoning ismi Diego Peres. Eshiting, men uni bugun kechqurun sizga yuboraman. Bu sizni o'rab oladi."
  
  
  Uning, men Juana qaradi, barcha jiddiy va mening Erkaksiz shovinizm bilan tarang.
  
  
  Yaxshi. Keling, sinab ko'raylik."
  
  
  Biz safarni indamay tugatdik.
  
  
  Mehmonxonaga qaytishimiz bilan uning telefoni jiringladi.
  
  
  Bu Kelli edi.
  
  
  "Odin. Men Diego bilan shartnoma tuzdim."
  
  
  "Hammasi joyida."
  
  
  "Uning bo'yi besh fut etti dyuym, silliq ko'rinishga ega, mo'ylovi kichkina va juda aqlli. Aloqalaringiz sizni chalg'itishiga yo'l qo'ymang."
  
  
  "Bu to'g'ri"
  
  
  "Ikki. Bu faqat Interpol signali bilan dekodlangan."
  
  
  "Interpol?"
  
  
  "Men ularning o'lgan odamning tavsifini tazyiqlar bilan birga yubordim. Bu Corelli emas. Bu Vanessa, mayli."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Shunday qilib, Tina haqiqatni aytmoqda."
  
  
  "ha. Omad tonight, Nik."
  
  
  * * *
  
  
  Diego Perez Mitch Kelly tasvirlangan edi aynan nima bo'lib chiqdi-yorqin, lekin to'g'ri kiyim kiygan va xonimlar xushvaqt uchun ahamiyatsiz suhbatlar barqaror oqimini saqlab silliq-qarab soqchilar turi, bu voqea Xuan Rivera yilda.
  
  
  "Uning ismi Diego Peres", dedi u menga ruxsat berganimda.
  
  
  "Qandaysiz?"Men unga aytdim. "Bu mening xotinim Xuana."
  
  
  "Adolatli xonim", dedi u kamon bilan. U Xuanaga bir qarashni o'g'irladi. U yuzini harakatsiz ushlab turishga harakat qildi, lekin men uning ichida g'azab paydo bo'lganini ko'rdim. U meni masxara qilayotganimdan gumon qildi.
  
  
  "Janob Kelli menga oqshomimizning maqsadini aytdi", dedi Diego tez orada menga mazmunli ko'rinish berib.
  
  
  "Qaerdan boshlayman?"Men undan so'radim.
  
  
  U joyni nomladi, biz esa taksi chaqirdik va shunday o'yin o'ynadik. Diego Xuana bilan o'tirdi, porlab, ispan va keyin ingliz tillarida suhbatlashdi. U derazadan tashqariga qaradi.
  
  
  Malagada siz oshxonalar qaerdan boshlanganini va klublar qaerda tugaganini bilmayapsiz. Biz shaharning La Malagueta nomli hududida, port yonida, O'rta er dengizi manzarali restorandan boshladik. Quyosh O'rta er dengizi yuzasiga tushdi va biz dengiz mahsulotlarini iste'mol qildik, sharob va konyak ichdik. Ofitsiantlar rangli ko'zoynaklar bilan sham yoqishdi va tun tushdi.
  
  
  "Menda bir fikr bor, Diego", dedim.
  
  
  "Fikrmi?"Diego tabassum qila boshladi. Emuga intriga yoqdi.
  
  
  "Men boy amerikalik sayyohman. Bu men atrofida pul otish tarzda ko'rish mumkin. Uning xotinim bilan yurishi. Lekin xotinimdan zerikdim. Men uning nafaqat oddiy dehqon qizi sifatida yotishini xohlayman. Men ulardan ikkitasini xohlayman!"
  
  
  Diego xursand bo'ldi. "Ammo xotiningizning borligini qanday izohlaysiz, senor?"
  
  
  "U siz bilan, Diego."
  
  
  Egoning yuzi nurli tabassumga aylandi. "Oh!"
  
  
  "Va biz juft bo'lib ishlaydigan ikkita qizni topsak, so'nggi bir necha kun ichida, ayniqsa, kecha ih ni ijro etishni so'rashganligini bilib olamiz."
  
  
  Diegoning yuzi hayratga to'la edi: "unda ketaylik."
  
  
  "Aslida. Keyin nima bo'lishini ko'ramiz."
  
  
  Biz Malagadagi diskotekalarga borishni boshladik. Evropa diskotekasi asosan past shiftli va derazalari juda kam bo'lgan qorong'i joy. O'rtadagi platforma atrofida kichik stollar joylashtirilgan. Shiftdan har xil bezaklarni osib qo'ying - quritilgan mox, kamar, arqonlar, garterlar, tayoqlar, bras, qamchi, deyarli hamma narsani tasavvur qilishingiz mumkin.
  
  
  Har doim bir joyda baland ovozli stereo lenta o'ynaydi. Karnaylar yashirin bo'shliqlar atrofida barcha yo'nalishlarda shovqin chiqaradi. Stroboskoplar har tomonlama ko'p rangli chiroqlarni miltillaydi. Yalang'och tanalar va jinsiy aloqaning turli pozitsiyalarida juftliklar bilan rangli slaydlar devorlarda prognoz qilinadi. Shovqin hayoliy.
  
  
  Keyin barcha strobe chiroqlari o'chadi va bir guruh gitarachilar sahnaga kirishadi. Erkak yoki ayol Flamenko raqqosasi paydo bo'ladi.
  
  
  Yarim tunda biz salbiy natijalar bilan yarim o'nlab joylardan o'tdik.
  
  
  "Hammasi yaxshimi?"Birozdan keyin Diego undan so'radi.
  
  
  "Hech narsa, senor", dedi u. "Ko'plab ayollar mavjud-yakkalik, juftlik, hatto uchlik, ammo yaqinda hech kim uchlikni ijro etmadi."
  
  
  "Shunday qilib, biz yana urinib ko'ramiz."
  
  
  "Biz o'rindiqdanmiz."Diegoning ko'zlari qisildi. "Menimcha, biz Torremolinosni sinab ko'rishimiz kerak."
  
  
  "Bu qayerda?"
  
  
  "Bir oz janubda. Kosta-del-Sol haqida".
  
  
  "Ko'proq diskotekalar?"
  
  
  "Eng yaxshisi. Jonli. Hayvon. Buzuq."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Bu yaxshi eshitiladi. Ketdik."
  
  
  Misol uchun, bir-o'ttizda biz Torremolinosning asosiy ko'chasining yarmigacha bo'lgan joyga kirdik. Bu ma'yus joy edi. Qafasdagi hayvonlar kirish paneli yaqinidagi shiftga osilgan qafaslarda oldinga va orqaga yurishardi.
  
  
  Luminescent bo'yalgan stullar va jadvallar zulmatda porladi. Flamenko raqqosa uning odatiy qadam g'oyib
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  s xonaning markazidagi kichik sahnada. Devorga ikkita ekstatik lezbiyenlarning slaydlari proektsiyalangan. Kuchaytirilgan gitara musiqasi barcha homiylarni hayratda qoldirishga urinishda hech qachon mavjud bo'lmagan qo'shiqchining g'azablangan bemoaning bilan raqobatlashdi.
  
  
  Biz o'tirdik, sangriyaga buyurtma berdik va tomosha qildik.
  
  
  Diego ketdi.
  
  
  Juana va men bir-birimizga tikildik.
  
  
  Qo'lim yelkamni ushladi. U kutilmagan insoniy aloqadan qo'rqib, aylanib yurdi.
  
  
  "Menda ular bor", dedi Diego qulog'imga.
  
  
  U Xuananing qo'liga tegdi, u erda qolishini ogohlantirdi va Diegoning orqasidan zulmatga ergashdi. Diskotekaning yon tomonida kichik eshik bor edi. Diego u orqali meni olib, va biz oxirida bir xonaga qorong'i yo'lak pastga yurar. Nopok, yirtiq Flamenko kostyumidagi noaniq yoshdagi ayol stolga o'tirdi. Uning boshi ustidagi nolada zaif elektr brylev porladi. Nahning qora sochlari, qora ko'zlari va ostida qora sumkalari bor edi.
  
  
  "Byanka", dedi Diego. "Bu odam."
  
  
  Byanka charchab jilmayib qo'ydi. "Men sizni yoqtiraman", dedi u.
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi. "Sizning o'rtog'ingizmi?"
  
  
  "U u kabi yaxshi emas, lekin u erda bo'ladi."
  
  
  "Uning ismi?"
  
  
  "Karla". U yelkalarini qisdi.
  
  
  "Byanka", dedim. "Siz yaxshi bo'lishingiz kerak. Men pulimni behuda sarflashni xohlamayman."
  
  
  "Byanka va karlaga pulingizni behuda sarflamang!"ayol xo'rsindi. "Biz yaxshimiz. Juda yaxshi."
  
  
  "Men havaskorlarni xohlamayman!"Men unga aytdim. "Siz ilgari birga ishlaganingizni bilmoqchiman."
  
  
  "Albatta, biz birga ishlaymiz", dedi Byanka menga taskin beruvchi qo'l silkitib. "Bu haqda tashvishlanmang. Biz pulni ajratamiz."
  
  
  "Qancha?"
  
  
  "Har biri etti ming peset."
  
  
  "Bu juda ko'p! Siz yaxshi ekanligingizni bilishingiz kerak!"
  
  
  "Eshiting, kimdirdan so'rang ..."
  
  
  Diego: "kim, Byanka? Sizda biron bir tavsiyalar bormi?"
  
  
  "Albatta, menda tavsiyalar bor! Bu frantsuz Marbellada yashaydi."
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Men biron bir frantsuzga ishonmayman!"
  
  
  U kulardi. "Bu yaxshi. Uning bolalari!"
  
  
  Diego va men yelka qisdik.
  
  
  "Salom", dedi u. "Kecha qilganimiz bor edi! Karla va uning. Haqiqiy yaramas, u edi! U hamma narsani biladi! Va darhol! Oh, men sizga aytaman..."
  
  
  "U kim edi?"
  
  
  U qoshlarini chimirdi. "Bilmayman. U bizga ismini aytmaydi. U qorong'i yigit. Bilasizmi. U italyan yoki boshqa narsaga o'xshaydi. U ispan tilini bilmas edi."
  
  
  Men Diegoga qaradim va u bir ko'zning qopqog'ini tushirdi.
  
  
  "U qaerda yashaydi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Biz Torremolinosdagi villaga ochiq bordik."
  
  
  U sumkachasiga kirib, o'n ming pesetani chiqarib oldi. "Menga manzilni bering, - dedim men, - va o'n mingni saqlang."
  
  
  Uning ko'zlari kattalashdi va u peshonasida ter chiqayotganini ko'rdi. Uning lablari tupurik bilan ho'l edi. U ochko'zlik va ehtiyotkorlik o'rtasida yirtilgan edi. Endi u uniki shunchaki g'alati shahvoniy istaklarga ega mijoz emas, balki ko'proq bo'lishi mumkin deb gumon qildi. Ammo u shubhadan ko'ra pulga ko'proq qiziqardi.
  
  
  U pulga yetdi.
  
  
  "Manzil?"
  
  
  "Men uning manzilini bilmayman... Men sizni u erga olib boraman."
  
  
  Men uning pulini qaytarib berdim va besh ming rublni olib qo'ydim. "Qolganlari biz u erga borganimizda, Byanka."
  
  
  Diego hayron bo'lib qaradi. "Senor. Boshqa senora haqida nima deyish mumkin? Sizning...?"
  
  
  "U erga qaytib boring, Diego va uni yarim soatdan keyin uyiga olib boring."
  
  
  Agar kimdir Diegoni kuzatayotgan bo'lsa, ular unga va Xuanaga mehmonxonaga qaytib borishadi deb o'ylardi.
  
  
  Byanka uning qo'lidan ushlab oldi va biz diskotekaning orqa eshigidan chiqdik.
  
  
  Tashqarida juda qorong'i edi. Neon chiroqlar binoning old qismini yoritdi, lekin orqa qismi deyarli qora edi.
  
  
  Byanka shunday dedi: "bu erda kuting."
  
  
  U ketdi va yarim daqiqadan so'ng uyga taksi keldi va u menga qo'l silkitdi.
  
  
  Uning yonida uning makiyaji, kavanozi va kiyimining chiriyotgan hidini hidlaydi.
  
  
  U taksi haydovchisi gapirdi, bir beret bir g'amgin ko'zli Viejo, va u off haydab, shahar chetidagi etagida olib tor ko'chalari orqali o'rash. Biz Torremolinosning kurort qismini tark etdik va shahar atrofidagi turar-joy maydoniga kirdik.
  
  
  O'n daqiqadan so'ng Byanka oldinga egilib, taksi haydovchisining yelkasiga urdi.
  
  
  "Aqua! Ovoz berish natijalari".
  
  
  U taksini olqishladi.
  
  
  "U erda?"Men undan, Byankadan, u ishora qilayotgan Villani aniqlashini so'radim.
  
  
  U bosh irg'adi.
  
  
  "Erkak-u erda yolg'iz yashaydimi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bu haqiqat uchun. Boshqa hech kim yo'q."
  
  
  Ey unga besh ming peset uzatdi, taksiga chiqdi, haydovchiga pul to'ladi va ikkalasini ham yo'lda silkitdi.
  
  
  Taksi yo'qoldi.
  
  
  Men elka g'ilofida uni tekshirib. Luger kutayotgan edi.
  
  
  Byanka yozgan villa yaxshi saqlangan bog ' bilan o'ralgan kichkina gipsli uy edi. Uyning oldida ochiq darvoza bor edi.
  
  
  Eri kirib keldi.
  
  
  Uy qorong'i edi.
  
  
  Uni chetlab o'tishdi. Uyning egasi tashqarida yoki axlatda uxlayotgani aniq edi.
  
  
  Men derazaga qaradim va oshxona va ovqat xonasini ko'rdim.
  
  
  Ikkinchi deraza yotoqxonaga ochildi va ulardan birida kimdir uxlab yotgan edi.
  
  
  Hech kim meni kuzatmayotganiga ishonch hosil qilish uchun atrofga qaradim. Keyin iloji boricha kamroq shovqin qilib, oshxona derazasiga borib, uni ochmoqchi bo'ldi.
  
  
  Ajablanarlisi shundaki, u ozod qilindi va uchib ketdi.
  
  
  Bu orqali bor.
  
  
  Villada jinsiy aloqa plitkali edi va uning ustiga ovozsiz qo'ndi. Men uni chizdim
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Men Luger chiqardi va oshxona orqa dahlizga eshik uchun rahbarlik.
  
  
  Yotoqxona eshigi ochiq edi. U tezda nah orqali yotoqxonaga bordi va deraza yonidagi yorug'lik tugmachasini payqadi. U parchasini karavotga olib keldi va brylevni yoqdi.
  
  
  "Muzlatib qo'ying", dedim u qo'lida qurol bo'lishi mumkin deb o'ylab.
  
  
  Harakat yo'q. Hech narsa. Men uni tomosha qildim. Xonani suv bosgan Sergey menga nima bo'lganini ko'rsatdi va men o'zimni yomon his qildim. Axlatda yotgan odam endi yo'q edi. Yostiq va choyshablar shpalga o'xshab ko'rinishi uchun yuqoriga surildi.
  
  
  Mutlaq vahima lahzasini his qilib, egoimni o'chirish uchun nurga qo'l cho'zdim.
  
  
  Orqamdan ovoz juda tez keldi. Garchi u iloji boricha tezroq aylanib, kimni tutish uchun Lugerni aylantirgan bo'lsa-da, u hech qachon harakatni tugatmagan. Bosh suyagimga qattiq metall buyum urilganida, u zulmatga botdi.
  
  
  Hushimga kelganimda birinchi narsa nafas ololmasligim edi. Va keyin bildimki, boshim ham og'riyapti. Men his qilgan uchinchi narsa-tanam burishgan holat. Uniki juda tor joyda edi, og'riyotgan suyaklarim uchun zo'rg'a joy.
  
  
  Meni o'rab turgan zaharli bug'lar tumanidan toza havodan nafas olishga harakat qilib, nafas oldim.
  
  
  Ko'zlarimni ochdim va dastlab hech narsa ko'rmadim. Ko'zlarim chaqdi, loyqa, va refocused. To'satdan men qo'llarimni va oyoqlarimni qimirlata olmasligimni angladim.
  
  
  Ochiq o'tirishga harakat qilib, xira nurda juda kichik Volksvagenning old o'rindig'iga yopishib olganimni ko'rdim. Dvigatel ishlayotgan edi, lekin mashina harakatlanmadi.
  
  
  U yo'taldi va tomog'ini tozalamoqchi bo'ldi, lekin qila olmadi.
  
  
  Egzoz gazlari! Bu fikr xayolimdan o'tdi va u to'satdan o'tirdi va atrofga qaradi va shlangning deyarli yopiq derazaga qanday yopishganini birinchi marta payqadi.
  
  
  Egzoz shlang orqali xalq mashinasiga quyilayotgan edi. U bu mashinalar haqida etarlicha bilar edi, ular ichkarida deyarli havo va suv o'tkazmaydigan edi. Va uglerod oksidi kelishi bilan menda ko'p vaqt yo'q edi.
  
  
  Bilaklarim va to'piqlarim bir-biriga bog'langan qattiq arqonlar bilan bog'langan edi, shunda men buqa itini ta'qib qilayotgan buqaga o'xshardim. U kontaktni burish uchun kalitni ushlamoqchi bo'lib, qo'lini cho'zdi, lekin u kalitga etib borish uchun mashinaning chegaralarida to'piqlarini etarlicha baland qila olmadi.
  
  
  U umidsizlikdan nafas olib yotardi. O'pkamga toza havo nafas olishga vaqtim bo'lmasligini bilardim.
  
  
  Men tashqarida chivin kutayotganini bilardim va besh-o'n chaqirimdan keyin u garajga kirib, mashina eshigini ochdi, dvigatelni o'chirdi va meni etkazib berish uchun biron joyga olib ketdi. U meni butunlay aqldan ozdirdi!
  
  
  Men o'ng qo'lim bilan to'pig'imga etib borishim mumkin edi, lekin to'pig'imning orqa tomoniga biriktirilgan po'lat pichoqqa tegish uchun ihni baland ko'tarolmadim. U o'rindiqdan sirg'alib chiqib, Vites o'zgartirish dastagiga urilib, deyarli ego shaklini yo'qotdi.
  
  
  Va keyin po'lat pichoq unga tegdi.
  
  
  Men bir lahzaga hushimni yo'qotdim va butun vujudimni azobli yo'tal qiynadi. Menda umuman vaqt yo'q edi.
  
  
  Pichoq chiqdi va u to'pig'imni ushlab turgan arqonlarni kesib o'tmoqchi bo'ldi. Bir daqiqadan so'ng arqon uzildi. U endi nafas ololmadi va nafasini ushlab turdi. Menga har tomondan zulmat tusha boshladi. U endi barmoqlarini zo'rg'a qimirlatdi.
  
  
  Uglerod oksidi mashinaga oqishda davom etdi.
  
  
  Keyin oyoqlarim mo'jizaviy tarzda ozod qilindi. Ih uni bilaklaridan uzoqlashtirdi va bir oyog'i bilan gaz pedaliga qadam qo'ydi. Volksvagen sakrab tushdi, ammo bezorilik davom etdi.
  
  
  U Vites o'zgartirish dastagini teskari tomonga va pastga burab, oyog'ini yana gazga qo'ydi.
  
  
  Volksvagen yopiq garaj eshigidan o'q uzdi va nah ga qulab tushdi.
  
  
  Ammo yog'och yorilishini eshitsam ham, eshik ochilmadi.
  
  
  Volksvagen uni oldinga haydab ketayotgan edi.
  
  
  Vizyonim yana so'ndi va u ko'p narsani ko'ra olmadi. Zaharli havo namunasidan o'pkam titrardi.
  
  
  Orqaga yana, uni sindirish.
  
  
  Kun bir-biridan uzoqlashdi.
  
  
  Men uni kechasi tashqarida ko'rdim. Oldinga.
  
  
  Volksvagen uni yana teskari aylantirdi va ochiq eshiklar orqali u yo'lga otildi. U ochiq maydonda to'xtab qoldi. Derazadan toza havo quyildi.
  
  
  Uning o'ng tomonida, to'satdan apelsin alangasi portlashi o'q ovozidan oldin.
  
  
  U bilaklari atrofidagi arqonlarni kesib, bilaklarini bo'shatdi. U eshikni ochdi va toza havoda yo'talib, derazadan pastga dumaladi. Bir daqiqadan so'ng qo'limda rul bor edi. Volksvagen uni aylantirib, muqaddas nurni yoqdi va Egoni o'q otilgan joyga qaratdi.
  
  
  Kimdir qichqirdi. Yana bir zarba yangradi. U yo'lak bo'ylab maysazorga bordi va garaj yaqinida o'sgan butazorga yo'l oldi. Uni ko'rganimda, butalar atrofidan sakrab chiqib, maysazor bo'ylab yugurayotgan odam siluetini ko'rdim. Uni ushlab turgan Volksvagen unga ishora qildi.
  
  
  U bir marta o'girildi, hayratda qolgan yuzi mashinaning yorqin faralari bilan yoritildi. U kalta, qorong'i, dumaloq yuzli, qalin qoshlari, uzun yonboshlari va chivinli jag'li ko'k soqoli bo'lgan odam edi.
  
  
  U yana o'q uzdi, ammo o'tkazib yubordi va gazga qattiq urildi. Volksvagen oldinga sakrab chiqdi.
  
  
  Moscato zigza
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  kichkina hovlida boshpana topishga harakat qilib, gged. Men gaz pedalini urdim va volklarni iloji boricha tezroq borishga majbur qildim. Uni, uni bir g'isht devorga sakrab nah ustidan sakrab ko'rdim.
  
  
  U oyog'ini gaz pedalidan oldi va to'satdan bezorilik tugmasini bosdi. Volksvagen yon tomonga burilib, o't qazdi va g'isht devoriga urildi.
  
  
  G'ildirak mening oshqozonimda, lekin men o'zimga jiddiy shikast etkazish uchun etarlicha tez ketmadim.
  
  
  U mashina atrofida ko'tarilib, devorga sakrab tushdi va qo'shni hovlidagi o'simliklar va butalar chigaliga qaradi.
  
  
  Hech kim ko'rinmadi.
  
  
  Men ichkariga qaytib, ichkariga kirdim. Uning yotoqxonasida Komarov uni qayerda saqlaganini va meni urishdan oldin qaerga yashirganini ko'rdim. Uning ego uni tushib qaerda men qavatda mening Luger topildi.
  
  
  Ego uni ko'tarib, Moscato uchun tuzoq o'rnatishni rejalashtirib, yotoq xonalari bo'ylab yurishni boshladi. Ertami-kechmi emu qaytib kelishi kerak.
  
  
  To'satdan men uning uyida yolg'iz emasligimni angladim.
  
  
  Koridorda bir kishi menga jilmayib turardi.
  
  
  Men ko'rgan birinchi narsa Vebli Mark VI, juda halokatli qurol edi. Deyarli darhol uning ko'zlari qurolni ushlab turgan odamga qaratildi.
  
  
  U belbog'li yomg'ir paltosida katta, ta'sirchan odam edi. U Ueblini deyarli tasodifan changalladi, go'yo bu vizitkadan boshqa narsa emas edi, uning egosi hayotda menga to'g'ri ishora qildi.
  
  
  Olti
  
  
  Uning ko'zlari beparvo tushgan qora ko'zlari va to'lqinli sochlari bilan uzun, deyarli oriq yuzi bor edi. Va shu bilan birga, Egoning xususiyatlari ifodasiz niqobda harakatsiz bo'lsa-da, uning lablari tekis tabassum bilan qiyshaygan edi.
  
  
  "U uchib ketdi", dedi u afsus bilan, juda ingliz ingliz tilida. "Endi, bu sizning emu qochib ketishiga yo'l qo'yadigan eng ahmoqona narsa edi."
  
  
  Emu o'zini unga qaratmaslik uchun ehtiyot bo'lib, unga qo'l silkitdi. "Iltimos, bu yuzni yuzimdan olib tashlay olasizmi?"
  
  
  "nima? Oh!"U jilmayib qo'ydi. Uebli belbog'li paytning yon cho'ntagiga tushdi va g'oyib bo'ldi. "Siz Amerikaliksiz, shunday emasmi?"U bu fikrdan xafa bo'lib tuyuldi.
  
  
  "ha. Va meni qochishda ayblashning ma'nosi yo'q. Agar siz Q E II kabi bu yo'lakka kirmaganingizda, uning egosi uni o'ldirgan bo'lardi!"
  
  
  U yelka qisdi. "Xo'sh, bu ba'zida sodir bo'ladi, shunday emasmi?""Siz nima deb o'ylaysiz? Biz unga ergashamizmi?"Har qanday imkoniyat?"
  
  
  "U allaqachon bu erdan uzoqda", dedim men. "Men Egoni unutishimiz mumkin deb qo'rqaman."
  
  
  U meni diqqat bilan o'rganib chiqdi. "Men sizni tanimayman, do'stim. Markaziy razvedka boshqarmasi? Harbiy razvedka?"
  
  
  Uning xotirjam dedi: "men amerikalik sayyohman. Siz nima haqida gapiryapsiz?"
  
  
  U kuldi. Odam Atoning ego olma yuqoriga va pastga sakrab tushdi, uning maqsadi orqaga burildi. U tvid ko'ylagi bilan odatiy ingliz uslubidagi katta, kelishgan odam edi. "Sizda eng zaif fikr yo'q, shunday emasmi?"
  
  
  U xo'rsindi. "Tikuvchiga la'nat. Uning Parson. Barry Parson. Britaniya fuqarosi. Ispaniyada ta'tilga. Va siz?"
  
  
  "Jorj Pibodi. Shunga o'xshab, uning ishonchi."
  
  
  U g'azablangan tabassum qildi. "Bullshit."
  
  
  "Dellning o'zida, ha", dedi u ham kulib. "Bu erda qorong'i. Agar ego chiqib ustun istaysizmi?"
  
  
  "Kechirasiz, iltimos?"
  
  
  "Egoni yotqiz. Bilasizmi. Bu erda Egoni kuting."
  
  
  "Oh. Kuzatuvlarni saqlaysizmi? Ijobiy. Men siz bilan to'liq qo'shilaman, antik davr."
  
  
  "Meni Jorj deb chaqiring."
  
  
  U xo'rsindi. "Keyin Jorj."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Biz kutamiz."U karavotga o'tib, uning chetiga o'tirdi.
  
  
  U mening oldimdan o'tib, yostiqqa qulab tushdi va to'shakka suyandi. Men uning cho'ntagida paypaslayotganini eshitdim. U bir quti ispan sigaretasini chiqarib, og'ziga tashladi va tezda uzun mum gugurt bilan yoqdi. Uzr. Tutunmi?"
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Chiqish".
  
  
  "Qanday qilib birinchi navbatda unga kirdingiz?""Bu nima?"u birdan so'radi.
  
  
  "Kim?"U jilmayib qo'ydi, chunki u qanday ahmoqona eshitilganini bilardi. Lekin har doim xavfsizlik bor edi.
  
  
  "Chivin", dedi Parson, go'yo u mutlaqo qobiliyatsiz edi.
  
  
  Uning to'g'ri qopqoq uchun uning yo'lini ko'rish uchun harakat. "Bu ayol Malagada yashaydi", dedim men. "U men bilgan tadbirkorga uylangan. Biroq, eri Shveytsariyada ma'shuqasi bilan o'yin o'ynashni boshlaganida, ayol siz chivin deb atagan odam bilan munosabatda bo'lishga qaror qildi. Endi u uni shantaj qilmoqda, ihning eri bilan bo'lgan munosabati haqida aytib berish bilan tahdid qilmoqda. Senora nomidan uning aktyorlik to'xtatish va ego barobar qog'oz shantaj voz chivin olish ."
  
  
  Sigaret tutuni havoga ko'tarildi. Bu qorong'i edi, lekin men Parson sarosimada jilmayib turganini ko'rdim. U yana juda yumshoq, juda nafrat bilan jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Siz kliklardan qanday foydalanishni bilasiz", dedi u suhbatda. "Jorj? Jorj, bu kerakmi?"
  
  
  "Siz haqiqiy voqeani so'radingiz. Bu haqiqiy hikoya."Uni, unga yuzlandi. "Va sizmi?"
  
  
  "Oh. Uni."U chuqur nafas oldi. "Xo'sh, menga ko'p jihatdan tanilgan Komarov, lekin katta muxlis kabi emas."
  
  
  "Xo'sh", dedim men qo'rqoqlik bilan.
  
  
  "Bu menga asosan prezzolata to'pponchasi sifatida tanilgan. Bu Tut man / Ego uchun buzilgan lotin so'zi haqiqiy ism Alfreddo Moscato, Shuning uchun Mosquito. Ego Ispaniyada bu yerda ishlash qofiya orqali yuborilgan, lekin men ish qanday bilmayman. Neapolitan kelib chiqishi chivinlari "
  
  
  "Lekin nega uni ovlayapsiz?"
  
  
  "Bu
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Avvaliga bu harbiy bo'lmagan ish edi, ammo endi u harbiylashtirilgan ishlarga aylandi. Komarov olti oy oldin Rimedagi erkaklarimizdan biriga kirib, Egoni o'ldirdi."
  
  
  "Odin Po sizning xalqingiz bilan uchrashadimi?"
  
  
  "Harbiy razvedka", dedi Parson quruq holda. "Biz O'rta er dengizida giyohvand moddalar savdosidan xavotirdamiz. Qurolli kuchlar bunga to'la. Biz ikkinchi Jahon urushi boshlanganidan beri Egoni ikkala tomonga ham to'xtatishga harakat qildik. va biz hozirda Moscato tomonidan uch kishi o'ldirilganida quvurda edik."Parson o'ylanib to'xtadi.
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Men ko'rmoqdaman. Uzr."
  
  
  "Men o'tgan hafta Ispaniyada edim, biz bu erda chivin borligi haqida xabar oldik. Men uni topishga harakat qildim, lekin muvaffaqiyatsiz tugadi. So'ng, faqat, bu oqshom, men bosqichlari yugurib chiqib va uni u Disko qaytib ketdi va bir take uchun bu erga keldi keyin uni faqat uni so'roq bo'lishi kerak, deb bir fohisha bilan gaplashib, deb topilgan.
  
  
  "Harbiy razvedka?"Men bunga ko'nikib qoldim. "MI6?"
  
  
  "Aslida, beshta."U jilmayib qo'ydi. "Siz MI6 haqida o'ylaganingizda juda sezgirsiz. Oltinchisi, albatta, josuslik. Va kuchli beshlik-bu kontrrazvedka. O'ng? Endi men sizning shaxsiy IDENTIFIKATORINGIZ haqida sizni bezovta qilmayman, chunki siz Yankees xavfsizlik va bularning barchasi haqida juda ehtiyotkor ekanligingizni bilaman. Biroq, bu bizning munosabatlarimizni murakkablashtirmasligi kerak. Men tandemda ishlashni va odamimiz Moscatoni olishga harakat qilishni taklif qilaman."
  
  
  "Moscato bilan bog'liq buyurtmalaringiz qanday?"Men undan so'radim.
  
  
  "Kechirasiz? Oh. Aslida, Mosquito juda zerikarli o'yinchi. Menga egolarimni sanashimni aytishdi."
  
  
  "Umumiy ego?"
  
  
  "ha. Egoni yo'q qiling."
  
  
  "Sizningcha, buning ortida kim turibdi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Mafioz, shubhasiz. U ilgari otalari uchun ko'p marta ish qilgan."
  
  
  "Jastindan afsusdaman."
  
  
  "Uch?"U menga bo'sh yuzni ko'rsatdi.
  
  
  "O'ldirilgan odam. Sizning..."
  
  
  "Oh, Uchta Delaney. Ha.Bechora Uch."Parson xo'rsindi. "Xo'sh, u qo'shilganda o'zini nimaga jalb qilayotganini bilar edi, shunday emasmi?"
  
  
  Uniki, zulmatda unga tikilib. Uni, u faqat inglizlar kabi edi o'yladim. Qattiq yuqori lab va bularning barchasi.
  
  
  "Sizning homiyingizdan nima olasiz?"U mendan sardonik tarzda so'radi.
  
  
  "Homiy avliyo?"
  
  
  "Yo'qolgan ayolmi?"U pauza qildi. "Siz chivinning o'rnini egalladingiz ... sevgi?"
  
  
  Oh. Mening muqova hikoyam. "Bu shunchaki Jasur tirnoqli vint", dedi u tabassum bilan.
  
  
  "Siz Yankees, albatta, bir oz juda ko'p eski gallantry bor. Yaxshi!"
  
  
  Biz jim qoldik.
  
  
  Bir soatdan keyin biz Moscato qaytib kelmasligiga qaror qildik.
  
  
  Ikki soatdan keyin mehmonxonam xonasida ichdik. Keyin bu" Barri "va"Jorj" edi. Uniki hali ham shubhali edi, lekin bu ma'lumotga olib kelishi mumkin deb qaror qildi.
  
  
  * * *
  
  
  Juana xonasining eshigida o'tirar, sochlari yelkasiga osilgan, ko'zlari kamarlarga to'la va chiroyli yuzi qovog'ini solib turardi.
  
  
  "Pulchritudning bu ko'rinishi nima?"Parson brendi stakanini silkitib baqirdi.
  
  
  "Bu Juana", dedim men. "Salom, Juana."
  
  
  "Siz menga aytayotgan senorammi?"batafsil harakatlarni qilish, Parson so'radi. U deyarli mast edi.
  
  
  "Yo'q, albatta yo'q", dedim. "Bu mening ayolim!"Parson menga qaradi. Keyin u orqasiga qaradi va Xuanaga tikildi.
  
  
  "Men aytaman, hozir! Sizda ajoyib ta'm bor, chol! Ajoyib ta'm!"
  
  
  U o'rnidan turdi va ta'zim qildi. "Rahmat, Barri. Oh, Juana. Iltimos, kiring."Kechikkanimdan afsusdaman. Uni eski do'sti kutib oldi."
  
  
  Parson jilmayib qo'ydi. "Ha, haqiqatan ham, azizim. Bu Barri Parsonning ismi."
  
  
  "Bu Juana Peabody", dedim men.
  
  
  Juana allaqachon hushyor edi. U xonaga kirib, menga qaradi. "Nima bo'ldi?"
  
  
  "Men sizga keyinroq aytaman, ayol", dedim va salomga Parson bilan bo'lgan holatini eslatdim. "Aytish kifoya, men olti yoshdan oshgan eski do'stim Barri Parsonga yugurdim."
  
  
  "Besh", dedi Parson.
  
  
  "Besh va bir olti, men aytgan kabi."U unga jilmayib qo'ydi. "Bizga qo'shiling, Xuana?"
  
  
  "Kech bo'ldi va charchadim."
  
  
  "Siz charchagan ko'rinmaysiz", dedi Parson uning oldiga borib, Nahga diqqat bilan qarab. "Siz juda quvnoq ko'rinasiz."U engashib, iyagini ko'tardi va og'zidan tez o'pdi. "Ko'ryapsizmi?"
  
  
  U portlashni kutib, ko'zlarini yumdi. Bu hech qachon sodir bo'lmagan. Men yana ko'zlarimni ochganimda, uning Parsonga jilmayib, og'ziga sehrli tarzda tushgan sigaret chekayotganini ko'rdim. Ispan tutuni ego porlayotgan tepada ko'tarildi.
  
  
  Uning otasi hayron bo'lib divanga suyandi. Ozod qilingan Xuanaga nima bo'ldi?
  
  
  Xuana endi Parsonsning ko'zlariga qaradi, tanasi erkin va unga qarab egildi. "Siz Inglizsiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Parsondagi eski Shaggy sher!"u kulib dedi. U uni quchoqladi. "Siz Yankees urg'ochilarning super zotini yaratmoqdasiz."
  
  
  U uni silkitmadi. "5?"dedi Xuana. "Nima demoqchisiz, besh?"
  
  
  "Harbiy razvedka", dedim. "Kontrrazvedka, a, Barri?"
  
  
  Parson bosh irg'adi. "Mutlaqo hayoliy, odam. Uning aytishicha, siz ikkalangiz mening qazish joyimga kelib, ichishni xohlamaysizmi?"
  
  
  Juana yorqin jilmayib qo'ydi. "Sevgi."
  
  
  U zaif qaradi. "Hammasi joyida."
  
  
  "Siz ham kelishingiz mumkin, Jorj."
  
  
  "Men gapiryapman", dedi u iloji boricha samimiy. U Devid Nivenga o'xshay boshladi.
  
  
  * * *
  
  
  Men o'z egoimni Xuanaga berishim kerak edi. U ego o'ynadi, shuningdek u sl o'ynadi.
  
  
  Barri Parsonning villasining yashash xonasida avliyo yonayotgan edi. Bu chiroyli jihozlangan kvartira edi.
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  ichki makon Ispaniya qirg'oqlari uchun odatiy uslubda bezatilgan-gilamchalar,gobelenlar, qalin yog'och stullar, divanlar, stollar.
  
  
  Biz xonaga kirganimizda u hali ham mast holda o'ynayotgan edi. Bu eng yaqin bo'lgani uchun, otasi divanga bordi va chetiga o'tirdi, boshini orqaga tashladi va dahshatli esnadi.
  
  
  Xuana menga qaradi, keyin o'girilib Parsonga jilmayib qo'ydi. U mening tomonga qaradi, jilmaydi, va uning quchog'iga Juana ko'tardi. Ular uzoq va chuqur o'pishdi. U ularni ko'zlari yoriqlari orqali kuzatdi va Xuan Riveraning to'liq rassomi qanday ekanligiga yana bir bor hayron bo'ldi.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Milya rayos te patten!"
  
  
  Uning boshini ko'tardi. Bir ayol eshik oldida o'tirdi, qo'llarini kesib o'tib, Parson va Xuanaga qaradi. U jigarrang sochlari, to'q jigarrang ko'zlari va kremsi terisi bo'lgan go'zal yosh ayol edi.
  
  
  Parson Xuanani undan tortib oldi va eshik oldida turgan ayolga o'girildi. "Elena", dedi u. "Bu Jorj va bu Juana."
  
  
  "Hmm!"Elena xo'rsindi.
  
  
  Xuana Parsonga, keyin ayolga qaradi. "Siz kimsiz?""Bu nima?"u ohista so'radi.
  
  
  "Bu mening -" Parson menga o'girildi va ko'z qisganday tuyuldi " - ayol."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Qandaysiz, Elena?"
  
  
  "Elena Morales", dedi u va jilmayib qo'ydi. U Parsonga o'girilib, iyagini ko'tarib, unga qaradi va to'lg'azish uchun yonimdagi karavotga o'tdi.
  
  
  Xuananing yuzi bir lahzaga xiralashdi, lekin keyin Parson uni siqib, Elena kirgan eshikdan xonalardan olib o'tayotganda sehrli tarzda tozalandi. Bir lahzadan keyin men uning ko'zoynak va shishalarning shitirlaganini eshitdim. Ko'proq ichimliklar!
  
  
  Elenaning xalati uning yelkasidan tushdi. U xalati ostida yupqa tungi ko'ylak kiygan edi va u ko'kragining konturini aniq ko'rdi. Nah to'liq tuzilishga va boshdan to'piqgacha ajoyib shaklga ega edi.
  
  
  "Siz haqiqatan ham Parson bilan turmush qurganmisiz?"Men undan so'radim.
  
  
  U yaramas jilmayib qo'ydi. "Nega bilmoqchisiz?"
  
  
  "Chunki men qiziqaman."
  
  
  "Men sizni postda saqlayman."
  
  
  "Siz menga aytmaysizmi?"
  
  
  "Menimcha, bu katta ish emas."U qo'lini cho'zdi va burnimni qisdi. "Siz buni bilasiz deb o'ylayman."
  
  
  U qo'lini cho'zdi va uning yelkasidan ushlab oldi.
  
  
  "Salom, sizning ayolingiz", dedi u. "U chiroyli. Menimcha, Barri uni yoqtiradi."
  
  
  "Hodiy, xonim", dedim u menga suyanganida, xalat bemalol bekor qilindi.
  
  
  "Men nima deyayotganingizni tushunmayapman", dedi u kulib.
  
  
  "Baribir har doim juda ko'p gap bor", dedi u hushyorlik bilan. "Siz shunday deb o'ylamaysizmi, Jorj?"U"Hor-salom" deb qaror qildi.
  
  
  "Ha, go'yoki."
  
  
  Biz momaqaldiroq yurtida bo'lganimiz kabi yig'ildik va u qo'shni xonada shisha va ko'zoynaklarning shitirlashini eshitganini esladi. Lekin bu hammasi edi. Parson biz uchun nima aralashtirsa ham, Elena va men uchun hech qanday ko'zoynakka tushmadi. Men uni boshqa ko'rmadim, Parson yoki Xuana.
  
  
  Elena ham alkogol etishmasligi haqida izoh bermadi. U men nah emas, mening butun hayotida uni sog'inib edim qancha menga ko'rsatib juda band edi.
  
  
  U mening elka g'ilofida katta mamnuniyat oldi, va mening 38-uning Luger. U Egoni bekor qilishga urindi va hamma narsa aralashib ketdi. Bu men kiygan oxirgi narsa edi, hatto undan ham ko'proq. Negadir, u mening g'ilofini echib va kafel qavatda uni tushib.
  
  
  Uni his qildi-himoyasiz-u holda u deyarli "yalang'och"dedi.
  
  
  U chiroq kalitiga qo'l uzatdi va brylevni o'chirdi.
  
  
  U qo'shni xonadagi shishalarning shovqini to'xtaganini payqadi.
  
  
  Yetti
  
  
  Sol y Nieve Ski maydoni erishish uchun, Sierra Nevada Janubiy yon bag'irlari bir o'rash yo'lda Malaga atrofida bosh. Biz ro'yxatga olingan Sierra Nevada hotel Prado Llano tubida edi, va Juana va men tosh yo'li chetda bir kostyum kiygan edi.
  
  
  Borreguilas oq Nishab picacho de Veleta va Prado Llano o'rtasida yarim haqida tosh reyd ajratib. Prado Llanodan pastki teleferik tugaydi, yuqori teleferik esa Borregilasdan boshlanadi. Dvigatel xonasi yaqin.
  
  
  Ikki parallel barrankada borregilasdan Prado Llanogacha bo'lgan pastki chang'i yugurishlari mavjud. Ularni granit va slyuda bo'ylab o'tkir tizma ajratib turadi, unda hatto eng kuchli qor yog'gandan keyin ham faqat kichik qor parchalari ko'rinadi.
  
  
  Prado Llanodan Borreguilas tomon harakatlanadigan teleferik engil yo'llar joylashgan asosiy Barranka ustida to'xtatilgan. Keyinchalik qiyin yo'llar Sharqda yaqin jarlikda joylashgan.
  
  
  Men mehmonxona atrofida yugurgan balkonda o'tirdim va chang'ichilarni tomosha qildim, ammo tez orada men tomosha qilishdan ko'ra chang'ida bo'lishga qaror qildim. Ammo shunchaki muqovamni taqdim etish uchun men Rolleiflex 1 yordamida yarim o'nlab fotosuratlarni oldim, ularni quyidagi uylar meni ko'rganiga ishonch hosil qilish uchun AXE prop bo'limiga bepul olib keldim.
  
  
  Bu charchagan sayohat edi va ko'p o'tmay, men ichkariga kirdim, poyabzalimni tepdim va charchagan xo'rsinish bilan karavotga skameykada bosdim. Lekin uxlay olmadim. So'nggi ikki kun voqealari haqida o'ylash.
  
  
  Chivin ikkinchi qo'mondon Riko Korelli egizaklarini o'ldirganiga ikki kun bo'ldi. Barri Parson va Elena Morales bilan uchrashuvimdan keyingi ikki kun ichida mutlaqo hech narsa sodir bo'lmadi. Ammo u Mitch Kelli bilan aloqada edi va xokdan bir nechta xabarlar keldi:
  
  
  narsa
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Savol beruvchi: iltimos, boshqa holatlarda Riko Korelli bilan bevosita muloqot qilishga urinmang. AXENING u bilan kelishuvi o'zgarishsiz qolmoqda. Ego tomonidan ikkiyuzlamachilik belgisi yo'q. Tina Bergson orqali undan bildirishnoma olguncha kuting.
  
  
  Lavozimi: bizning ma'lumotlarimiz Moscato hozirda Malaga yoki Torremolinosda emasligini ko'rsatadi. Takrorlamang, unga amal qilishga urinmang. Buni diqqat bilan kuzatib boring.
  
  
  post: Sol y Nieve uchrashuv rivojlantirish ostida hali.
  
  
  Vaziyat: Barry Parson haqida talab axborot mavjud emas. MI5 bunday odam bor yoki yo'qligini oshkor qilmaydi. Shubhasiz, bu ism taxallus; MI6, ehtimol, ego hozirgi missiyasini bajarmaguncha, ego shaxsini oshkor qilmaydi. Kechirasiz, lekin bizda tasdiq yo'q, bizda bu sxemada ego yoki ego rollari rad etilmaydi.
  
  
  Lavozimi: Moscato-ko'p yillar davomida mafiyada ishlagan qotil. U ham katta zarba beradi.
  
  
  Lavozimi: Elena Morales - u haqida kam narsa ma'lum. Nah ilgari Ispaniyada hukumat uchun josuslik, kontrrazvedka yoki yashirin ishlarda ishtirok etganligi haqida ma'lumot yo'q. Biroq, u umuman ispan emas, balki frantsuz yoki italyan bo'lishi mumkin. Yo'q, barcha keladi.
  
  
  Lavozimi: snayper Ensenada sizga hujum qilgan paytda Moscatoning Meksikada mavjudligini tasdiqlash. Bundan tashqari, u Iberia orqali bo'lmasa-da, siz bilan bir vaqtda Evropaga sayohat qilgani haqida rekord bor.
  
  
  Bu xokdan edi.
  
  
  Ikkinchi kuni ertalab, talaba Riko Korelli o'ldirilgandan so'ng, Xuana bilan nonushta qilayotganda menga qo'ng'iroq qilishdi.
  
  
  "Kelli", dedi ovoz. "Tina Rim burunidan xabar oldi. Bugun Solvy Nievega borishingiz kerak."
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  "Ego izlamang. Birinchi kechaga qadar kuting. Yarim tunda kabel dvigatel xonasiga boring va u erda ego bilan bog'laning. Kontaktning ismi Arturo. U siz va Roman Nos o'rtasida uchrashuv tashkil qiladi, qaysi vaqtda siz Juana bilan uchrashuv o'rnatishingiz kerak. Ammo birinchi ikkita uchrashuv siz yolg'iz borishingiz kerak."
  
  
  "Tushundim."
  
  
  "Ovoz hammasi", dedi Kelli. "Omad tilaymiz."
  
  
  "Ushlab turing. Tina qanday?"
  
  
  "Bizga qo'shiling."
  
  
  "U kurortga qachon boradi?"
  
  
  "Hech narsa aytilmagan. Ernandes hali ee-ni ozod qilmagan va uni qachon ozod qilishini aytmagan."
  
  
  "Parson haqida biror narsa bormi?"
  
  
  "Salbiy".
  
  
  "Elena Morales?"
  
  
  "Aynan bir xil."
  
  
  "Sizlar haqiqatan ham qattiq ishlayapsizlar, shunday emasmi?"
  
  
  "Oh, Nik!"
  
  
  * * *
  
  
  Kunduzi soat To'rtlar atrofida men yotoqdan turdim va chang'i shimimni, ko'ylagimni va kozokimni kiydim.
  
  
  Chang'ichilar hali ham yonbag'irlarda edi. U qizil kurtkalar erkaklar ko'rish mumkin, yashil kurtkalar qizlar, va kurtkalar ham jins raqamlar eng past qavatda xiyobonlar pastga yurib. Veleta-kabel avtomobil eng past yonbag'rida dvigatel xona mimmo o'tib, men eng yuqori falls yuqori barcha yo'l katta burilish borregilas uchun chiqish, ikkinchi Nishab boshlanishini ko'rdim.
  
  
  Teleferiklar hali ham ishlayotgan, bir vaqtning o'zida yuqoriga va pastga, boshqasidan o'tib, to'ldirilgan, bo'sh pastga tushayotgan edi. U o'ychan dvigatel xonasiga qaradi.
  
  
  Riko Corelli Tomonidan. Agar u haqiqatan ham qanday ko'rinishini bilsa edi. Mehmonxona kichkina edi-siz qabulxonada o'z o'rningizni egallashingiz va uni xok va uning yordamchilari juda yaxshi ko'rgan barcha kulgili kepka va xanjarlarsiz kutib olishingiz mumkin edi.
  
  
  Hali ham. Bir kishi allaqachon o'ldirilgan. Riko Korelli xavfli missiyada katta odam edi. Xavfsizlik muhim edi.
  
  
  U Xuananing eshigini taqillatdi.
  
  
  "Ha?"
  
  
  "Pastga tushaylik, Xuana."
  
  
  Biz er va xotin sifatida birga chiqdik-men jinsiy aloqa va sevgi olovlari uzoq vaqtdan beri o'chirilgan er-xotin bo'lishga harakat qilaman. Bakalavr eri va bokira ayol.
  
  
  * * *
  
  
  Havo sovuq, ammo tiniq edi. Qor chang'i sporti uchun juda mos bo'lib chiqdi, faqat kerakli joylarda engil kukun qatlami. Bo'ron bashorat qilinmagan. Lekin men bu kecha qor bo'lishi mumkinligini his qildim.
  
  
  Biz Prado oxirgi jadvallar atrofida Odin uchun bu o'yinni o'ynash va konyak bilan issiq shokolad tashkil so'rilib. To'rt kishilik guruh yonbag'irlardan pastga tushib, chang'i va tayoqchalarini ovqatxonaning yon tomoniga qo'yishdi va stul va stullarni qidirishdi.
  
  
  Ular nemis tilida gaplashishdi. Men bir oz nemis tilini bilaman, shuning uchun ularga stulimizning yarmini taklif qildim. Ular Xuanaga qarashdi va tezda rozi bo'lishdi. Partiya to'rt kishidan iborat edi. Ulardan biri qirq yoshda edi va shubhasiz guruh rahbari edi; qolgan uchtasi, ehtimol, yigirmanchi yillarning oxirlarida edi. Rahbar nemis tilida gapirdi, lekin Delle aslida shveytsariyalik edi. Qolgan uchtasi aralashgan-daniyalik va ikkita nemis.
  
  
  Ular Xuanadan ko'zlarini uzolmadilar, hatto Muchacho ularga to'rtta bug'langan krujka shokolad olib kelganidan keyin ham.
  
  
  "Herr Bruno Hauptli", dedi katta odam qo'limni silkitishga cho'zildi.
  
  
  "Jorj Pibodi. Shtatlar Atrofida."
  
  
  "Ha, ha! Ishonch. U sizning nemis Amerika talaffuz narsa biladi."
  
  
  "Kechirasiz", deb kuldim. "Bu Juana, mening ayolim."
  
  
  "Bunday omadli yigit!"Bruno Hauptli xitob qildi, sheriklariga murojaat qilib, nemis tilida menga uylanganligini tushuntirdi.
  
  
  "Ha, ha", dedi ikki nemis Xuanaga qarab. Daniyalik shokoladga botirildi.
  
  
  "Sizlar ertaga chang'ida yurasizmi?"Herr Hauptli so'radi.
  
  
  Juana bosh irg'adi. "Biz niyatidamiz."
  
  
  "Oh! Men ertaga yonbag'irlarda bo'lmayman, lekin ertasi kuni yoki yaqinda
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Herr Hauptli hayajon bilan uning soniga urdi."Nega biz duet qilmaymiz-trio, demoqchiman", dedi u meni eslab.
  
  
  Xuana unga qaradi. "Men buni xohlardim!"
  
  
  "Herr Peabody?"
  
  
  "Oh, seving, seving!"
  
  
  Hamma kulib yubordi, chunki bu menga yoqmasligi aniq edi.
  
  
  Suhbat davom etdi. Hauptli to'satdan Xuananing qo'lidan ushlab, uni stuldan tortib oldi va u bilan chang'ilari va ustunlari ustiga egildi. Ular uning chang'isidagi qulf haqida ba'zi texnik munozaralarga chuqur kirishdilar. Juana seethed va vishilladi.
  
  
  "Herr Hauptli", dedi yigitlardan biri unga nemis tilida. "U tadbirkor, to'g'rimi?"
  
  
  Mening yonimdagi nemis klassik ko'k ko'zli va sarg'ish edi. "Ha! Herr Hauptli Germaniya bozoridagi eng muvaffaqiyatli ishbilarmonlardan biri", dedi u. "Nen katta mas'uliyatga ega."
  
  
  "U ta'tildami?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bir hafta ichida Parijda katta uchrashuv bo'lib o'tadi. Endi Herr Hauptli tasalli bo'ladi, quyosh zavq, qor va..."
  
  
  Pauza.
  
  
  Nemislar kulishdi va unchalik g'amgin bo'lmagan Deyn stolga tarsaki tushirdi.
  
  
  "Qizlar!"
  
  
  Kulgi.
  
  
  Bu menga kechki spektaklda ko'rgan eski nemis opera komediyachilaridan birini-1930 - yillardagi eski filmlarni eslatdi. bu haqda biror narsa menga unchalik to'g'ri kelmadi. Lekin men buni tushuna olmadim.
  
  
  * * *
  
  
  Restoran tog ' - chang'i kurortidagi odatiy oshxona kabi tashkil etilgan bo'lib, xonaning markazida yo'l o'tkazgich uslubidagi bitta uzun stol va xonaning devorlari bo'ylab kichik stollar mavjud edi.
  
  
  Bizning guruh - Juana va uning xotini, Herr Hauptli va uning do'stlari bilan birga-uchrashuv markazida ochiq edi. Herr Hauptli deyarli bir vaqtning o'zida hayratga va hammani hayratga tinmay Teutonic safsata haqida qo'rqitgan davom. Hatto nemis yoki ingliz tillarini tushunmaganlar ham ego xarizmasi bilan butunlay hayratga tushganday tuyuldi.
  
  
  U uzoq ovqat paytida vaqtini oldi va mehmonxonaning qolgan homiylarini diqqat bilan o'rganib chiqdi.
  
  
  U mening atrofimdagi yuzlar dengizida haqiqiy Riko Korellini ko'rishga harakat qilib, Rim burnini xohladi. Hech qanday imkoniyat yo'qdek tuyuldi.
  
  
  Uning vaqti hatto ma'lum bo'lishidan oldin o'n bir-o'ttiz edi. Brendi keldi va u egosini ho'plab o'tirdi. Herr Xauptli nafas olish uchun to'xtab turganida, otasi Xuanaga o'girilib dedi: "men yotishdan oldin toza havo olish uchun chiqaman. Kelyapsizmi, azizim?"
  
  
  U menga xotirjam tabassum qildi. "Yo'q, azizim. Uzr. Juda sovuq. Kechikmang."
  
  
  U jilmayib, brendini tugatdi.
  
  
  "Herr Hauptli, bu haqiqiy muomala edi. Ertaga yoki qachondir ko'rishguncha - haqiqatan ham?"
  
  
  "Ha", dedi Herr Xauptli, uning yuzi sharob, konyak va ovqatlanish hayajonidan qizarib ketdi. "Auf weidersehen".
  
  
  U stulini orqaga surib, ikki nemis va daniyaliklarga ta'zim qildi va gavjum restoran bo'ylab yurdi.
  
  
  Tashqarida juda sovuq edi. Havo salqin edi. U boshini tashqariga chiqarib, keyin xonamizga qaytib ketdi va o'ziga naushnik va paypoq sotib oldi. Men ham shamolbardoshimni kiyib, yelka g'ilofidagi og'irliklarni tekshirib, pichoq to'pig'imga bog'langanligiga ishonch hosil qildim.
  
  
  U voqea holda o'rash yo'lining yuqori yetdi. Binolarni himoya qilishdan uzoqda, men Syerra Nevadaga kelganimda ferret ular bilan his qilganidan sovuqroq his qildim. Shamol o'zimni yarim yalang'och his qilgunimcha kiyimlarimni kesib tashladi.
  
  
  Dvigatel xonasida tinchlik yo'q edi. Tog ' yonbag'rida ham hech qanday maslahat yo'q edi. U yelkasiga qaradi. Mehmonxona xonalari atrofida va Pradoga qaragan derazalar atrofida quyoshning sariq nurlari oq qorga oltin naqshlar yasadi.
  
  
  Kreslo mashinasi joylashgan bino qor bilan o'ralgan edi. Vodiyning asosiy kirishini ko'rish mumkin edi. Dvigatel xonasining eshigi yopiq, ammo qulflanmagan. U tutqichni burab, uni ochdi. Binoning ichki qismi juda qorong'i edi, garchi yulduzlarning qorda aks etishi biroz tinchlik keltirdi. Hatto tunda ham osmon qanchalik yorug ' ekanligi hayratlanarli edi.
  
  
  U uni burilishgacha g'ildirak orqasida ko'rishi mumkin edi, u erda teleferiklar yarim doira ichida teskari tomonga burildi. Yarim doira qornining o'rtasida teleferik bor edi, u ertalab mashina ishga tushguncha ferretni ushlab turardi.
  
  
  U oldinga yurmoqchi bo'lganida, kimdir mimmo teleferik yonidan o'tayotganini ko'rdi. Unga kim kirgan bo'lsa, u bino ichida bo'lgan yoki boshqa kirish joyidan kirgan bo'lishi kerak. Menimcha, u meni kutgan bo'lsa kerak. Keyin, albatta, u mening aloqam bo'ladi.
  
  
  Arturo.
  
  
  U parchasini ushlab, Egoni tortib oldi va oldinga siljib, og'zini ochib pichirladi " Arturo."
  
  
  Men unga buni hech qachon aytmaganman.
  
  
  Kimdir qildi!
  
  
  "Arturo!"
  
  
  Ovoz teleferik ortidan chiqayotganday tuyuldi. Uning bir parcha oldi va u erda ego siluetini yasadi. Agar u Arturoga qo'ng'iroq qilsa, bu Arturo emas edi. Va uni Arturo chaqirishi kerak bo'lganligi sababli, men bu odam mendan oldin Arturoni topishga harakat qiladigan boshqa odam bo'lishini bilardim, men tomonda emas.
  
  
  "Ha?""Bu nima?"katta dvigatel xonasining narigi tomonida ovoz so'radi.
  
  
  Bir zumda baland ovoz eshitildi.
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  o'q otish aks-sadosi-bu kichkina xonada yuzlab barabanlarning zarbasi kabi oldinga va orqaga tebrangan hisobot. Apelsin alangasi paydo bo'ldi va bir zumda g'oyib bo'ldi. Men uning chap tomonidagi qichqirig'ini eshitdim.
  
  
  U darhol egilib, teleferik orqasidagi figuraga o'q uzdi.
  
  
  Kimdir ispan tilida qasam ichgan edi. Chap tomonimda tananing qulashi va nola ovozi eshitildi. Uni yana otib, teleferik uchun odamni ko'rishga harakat qildi. Men Egoning bir qismini aniqlay olmadim.
  
  
  Eshik yana ochildi va uning qiyofasi oshkor bo'ldi; u qochib ketdi. U kunning ovozi tomon yana bir bor o'q uzdi, keyin zulmat orqali joyga yugurdi.
  
  
  U erda hech kim yo'q edi.
  
  
  Dvigatel xonasiga ikkinchi kirish eshigi bor edi. Men uni ochdim va tashqariga qaradim. Hech kim ko'rinmadi. U tezda tashqariga chiqdi va qorli qiyalikdan yuqoriga va pastga qaradi. AQSh Odin. Hech kim.
  
  
  Binoga qaytib, uning kimdir nafas olayotganini va xirillashini eshitdi, u bolani va Stalni beton polda tiz cho'kkanini topdi. Ego uni umuman ko'ra olmadi.
  
  
  "Arturo?"Men undan so'radim.
  
  
  "Ha."U seskanib ketdi.
  
  
  "Ko'rish uchun kelgan odam bilan qayerda uchrashishim mumkin?"
  
  
  "Veleta yuqori Picacho de Veleta emas. O'n ikki soat. Ertaga kechasi."
  
  
  "Mayli," men pichirladim. Uni pastga egildi. Uning ego qiyin eshitdim, eski nafas. Keyin, u boshqa hech narsa deyishdan oldin, u shitirlashga juda o'xshash tanish gurillagan raspani eshitdi, lekin bu umuman shitirlash emas edi.
  
  
  Yana bir narsa.
  
  
  Hayot tanani tark etadi.
  
  
  Arturo o'lgan edi.
  
  
  U tezda o'rnidan turdi va dvigatel xonalaridan chiqib, Prado Llanoga etib borguncha va mehmonxonaga yugurguncha uzoq va tayyor figura bilan chiqib ketdi.
  
  
  Biroq, u faqat bir marta orqasiga qaradi va dvigatel xonasi avliyo bilan yoritilganini va ichkarida qorong'u figuralar aylanib yurganini ko'rdi.
  
  
  Kadrlar butun Sol-I-Nev politsiyasini ogohlantirish uchun etarlicha baland edi. Fuqarolik gvardiyasi u erda edi.
  
  
  Undan hayratda qolib, zinadan ko'tarildim va qabulxonadan o'tib, chapga barga burilib, kuchli qultum konyak bilan nafas olishga harakat qildim.
  
  
  Bu yordam berdi.
  
  
  Bir necha.
  
  
  Lekin aslida emas.
  
  
  8
  
  
  Arturo otib tashlanganidan va keyingi qotillik tergovidan so'ng darhol avjiga chiqqan ovozsiz hayajon yarim soat ichida butunlay pasayib ketdi. Tog ' - chang'i kurortida joylashgan fuqarolik gvardiyasi jasadga g'amxo'rlik qildi va kurortda tashrif buyuruvchilar va xizmat ko'rsatuvchi xodimlarni so'roq qilishning uzoq va zerikarli jarayonini boshladi.
  
  
  U unga politsiya ishiga hasad qilmadi. Yilning shu davrida bu balandliklarda mashaqqatli, minnatdorchiliksiz va ayniqsa noqulay ish edi. Ular yaxshi odamlar edi.
  
  
  Men omadli edim. Hech narsa menga ih olib kelmadi.
  
  
  Menga konyak biroz yoqadi. Men mehmonxona qabulxonasiga ko'zlarimni saqlab, tomosha har bir va chiqib kelayotgan. U Torremolinosdagi villada axlat qutisidan topgan odamga o'xshagan odamni yoqtirar edi, men ishongan odam chivin edi.
  
  
  Nihoyat, u o'rnidan turdi, zalga kirdi va Prado Llanoga qaradi. Hozir chet elda hech kim yo'qdek tuyuldi.
  
  
  Men qabulxonadan o'tib, zinapoyadan xonamiz joylashgan ikkinchi qavatga ko'tarildim. Kalitni eshikka qo'yganimda, qo'shni xonada uning kulganini eshitdim. Xuananing kulgisi.
  
  
  Jilmayib, Brylev eshikni itarib ochdi va uni yoqdi. Shunday qilib, u o'z xonasida Herr Hauptli bilan qo'shiladi. Hech bo'lmaganda u kulgili tuyuldi, hatto Tevton uslubida ham. Yagona tasalli shundaki, bunday ekstrovert odamda bir nechta yashirin ajinlar bor edi.
  
  
  U uning oldiga bordi va qulog'ini unga qo'ydi.
  
  
  Giggle. O'yin-kulgi nah-dan shampan stakanining atrofidagi pufakchalar kabi to'kildi. Herr Hauptli mehmon xonasiga qaraganda ovqat xonasida yaxshiroq bo'lishi kerak, deb o'yladi u bo'sh. U matematikada bunga ishonmadi.
  
  
  "Iltimos", dedi Xuana. "Va u erda muz qo'ying, iltimos, Barri?"
  
  
  Barri!
  
  
  U kundan uzoqlashdi, qovog'ini soldi.
  
  
  Barri Parson?
  
  
  Shunda uning egosi uning ovozini eshitdi, bo'g'iq, ammo shubhasiz - Britaniyaning shubhasiz aksenti, ovozsiz o'yin-kulgi va ovozsiz hayajon.
  
  
  "Aslida, Asal. Bir stakan viski, yaxshi!"
  
  
  Parsonni oxirgi marta Malagada ko'rganmiz. Ertasi kuni, Riko Korellining dublini o'ldirgandan so'ng, u va Elena Juana va menga xarid qilish va tushlik qilish uchun qo'shilishdi. Biz Sol-I-Nievga jo'nab ketishimizdan bir kun oldin ular bilan kechki ovqatga bordik. Ammo biz atrofdagilarga qaerga ketayotganimizni aytmadik, chunki biz erta tonggacha bilmasdik. Parson bizning qaerdaligimizni qanday biladi?"Va nega u bizga ergashdi? U chivin ham bizni kuzatib borayotganini aniqladimi? Ehtimol. Komarov shu erda edi-men u Arturoni o'ldirgan deb gumon qildim. Hech bo'lmaganda, bu eng aniq imkoniyat edi.
  
  
  Ammo nega Parson chivin unga ergashsa, uni to'xtatish uchun u erda bo'lmagan? Va nima uchun...?
  
  
  Chivin haqidagi fikr meni to'xtatdi. Uning fikri tezda qayta tiklandi va kartalarni butunlay yangi qo'lga aralashtirdi. Keyin men Barri Parson u da'vo qilgan begunoh britaniyalik MI5 zobiti bo'lmasligi mumkinligini angladim.
  
  
  Shunday qilib:
  
  
  Tart menga Torremolinosda chivin yashiringan villada qo'shiladi.
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  kecha em egoga xizmat qilishiga kim yordam bergan edi.
  
  
  Men yotoqxonada bir odamni topdim va uni ushlamoqchi bo'ldim, lekin men xalaqit berdim. Erkak qochib ketdi. O'zini Barri Parson deb tanishtirgan yana bir kishi yotoqxonaga kirib, o'zini Britaniyaning maxfiy agenti, keyin chivin deb da'vo qildi.
  
  
  Aytaylik, Parson umuman agent emas edi. Faraz qilaylik, bu odam faqat jon Dou edi. Aytaylik, Komarov u erda jon douni reklama qiladi va keyin soxta chivin yo'q bo'lib ketishi uchun meni to'xtatadi. Va keyin emu meni chivin yo'qolganiga ishontirishga muvaffaq bo'ldi deylik.
  
  
  O'sha paytda u chivin edi! Barri Parson! Va u faqat Sol-I-Nievga ergashdi, dvigatel xonasiga ergashdi, Arturoni o'ldirdi, ehtimol Arturo menman deb taxmin qildi va qochib ketdi. Endi u Egolar haqiqiy Riko Korelliga olib keladi deb umid qilib, Xuana bilan munosabatda edi!
  
  
  U sovuq terdan chiqdi.
  
  
  U shoshilib telefonga javob berdi. Suite-ning har bir xonasida bittadan. U telefonni oldi va stul darhol javob berdi - tunda ko'p qo'ng'iroq qilmadi.
  
  
  "Peabody xonim, iltimos."
  
  
  Bir lahzadan keyin qo'shni xonada telefon jiringladi.
  
  
  "Salom?"Bu Juana edi.
  
  
  "Bizga hech qanday so'z aytilmadi. Bu Nik. Men uni o'sha erda eshitaman, Parson. Tasavvur qiling, bu noto'g'ri raqam."
  
  
  "Kechirasiz. Uni, men siz bor, deb ishonaman..."
  
  
  "O'z egoingizni u erda saqlang. Ertaga tunda Korelli bilan uchrashaman. Велета. Kontakt o'lik. Agar iloji bo'lsa, Parsonni u erda tun bo'yi saqlang. U Corelli ko'rinishini o'ldirgan odam bo'lishi mumkin."
  
  
  "Siz meni bezovta qilyapsiz, iltimos, men bunga chidashim shart emas."
  
  
  "Emga hech narsa aytmang. Egoingizni aloqada saqlang. Agar siz bularning barchasini tushunsangiz va unga rioya qila olsangiz, shunday deb ayting:"men qo'pollik qilmoqchi emasman, lekin sizga yordam berolmayman. Keyin telefonni qo'ying."
  
  
  "Men qo'pollik qilmoqchi emasman, lekin sizga yordam berolmayman."
  
  
  Men uni osib qo'ydim. U xonaning narigi chetida Parsonning ovozini eshitdi.
  
  
  "Bu kim edi, Xuana?"
  
  
  "Noto'g'ri raqam. Ba'zi mast ingliz."
  
  
  Parson kulib yubordi. "U amerikalik emasligiga aminmisiz?"
  
  
  "U siz bilan bir xil aksentga ega edi", deb javob qildi Juana.
  
  
  Yaxshi qiz! Bu kukun kabi salqin edi.
  
  
  U stilettosini, lugerini tekshirdi va turtleneck kozok va kurtkaga aylandi. Men yana barga ketayotgan edim. Uning mehmonxona haqida o'ylash. Va u bu xonada tunning ikkala uchida qolishni xohlamadi. Balki bar yonidagi qabulxonaga borishim uchun barmenga pul to'lashim mumkin.
  
  
  Avliyo uni o'chirib qo'ydi va jimgina ketdi.
  
  
  Bar aynan uning egosi uni tark etgandek edi. Men atrofga qaradim. Menimcha, hali hamma uxlamagan.
  
  
  Kreslo uni tatib ko'rdi. "Hamma qayerda?"
  
  
  "Disko", dedi Klera hayron bo'lib. "Podvalda."
  
  
  "Men hech qanday shovqin eshitmayman."
  
  
  "Bu ovoz o'tkazmaydigan, sektor."
  
  
  U yelka qisib, ta'minot xonalari joylashgan mehmonxonaning pastki qavatiga olib boradi deb o'ylagan zinadan tushdi.
  
  
  Uch eshik quyida maydonchada olib, va bir dedi:diskotekasi.
  
  
  U o'ngdagi barga borib, ichimlik buyurdi. Bosh suyagiga uzun yonboshlari yopishgan Flamenko raqqosasi kabi kiyingan bufetchi tezda ichimlik tayyorladi.
  
  
  Endi men ko'zlarimni diskoteka homiylari ustida ehtiyotkorlik bilan yurishiga ruxsat berdim. U bu joyni payqamagan edi: bu qotillikdan keyin chivin yashiringan joy bo'lishi mumkin edi, agar haqiqatan ham chivin Barri Parson bo'lmasa.
  
  
  Ammo men uni, Torremolinosdagi villaning yotoqxonasida birinchi marta ko'rgan odamni ko'rmadim.
  
  
  U o'tirmoqchi edi, bir tanishini ko'rdi.
  
  
  U uzoq burchakda, yolg'iz o'zi, katta, tekis toshga o'xshagan osilgan qism ostida o'tirardi. O'sha yorqin daqiqalardan birida Sergey uning yuziga ochiqchasiga musht tushirdi va u ko'zlarini pirpiratib, yuz o'girdi.
  
  
  Bu aniq Elena Morales edi.
  
  
  Ushbu charadda uning roli qanday edi? U nima uchun Barri Parson Solvy Nievga kelganini bilarmidi? U uning bir qismi bo'lganmi? Yoki u shunchaki begunoh odam edi, Parson o'z qismini himoya qilish uchun o'rnatgan vitrinaning bir qismi?
  
  
  Yoki u Parson haqida noto'g'ri bo'lganmi?
  
  
  U uning oldiga bordi, to'satdan uning ustidagi zulmatda paydo bo'ldi va keng jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Salom, Elena."
  
  
  "Jorj! Qanday yoqimli ajablanib!"
  
  
  "Qachon keldingiz?"
  
  
  "Oh, Barry, va uni o'n atrofida bu erda bor. Ikkalamiz ham dush qabul qildik, o'zgardik va ovqat xonasiga samimiy bordik, lekin, albatta, ovqatlanish vaqti keldi. Va biz sizning xotiningizni ko'rdik. U siz ketdi eb dedi."Uning ko'zlari porlaydi. "Biznesda."
  
  
  "Ammo endi siz yolg'izsiz!"
  
  
  "Xo'sh, biz bu erga tushdik, uchalamiz. Bu erda yana bir maftunkor odam bor edi. Nemis. Barri yuklari bilan biror narsani tartibga solish uchun yuqoriga ko'tarilishi kerak edi. Taxminan yarim soatdan keyin qaytib keldi. ketish. Keyin biz raqsga tushdik va ... "
  
  
  "Nemis qancha vaqt qoldi?"
  
  
  Elena jilmayib qo'ydi. "Buni siz o'zaro tekshiruv deb ataysizmi, Jorj?"
  
  
  Uniki kulib yubordi. "Albatta yo'q. Barry bagaj orqali qaytib keldi keyin nima bo'ldi?"
  
  
  "Aytganimdek, nemis ketdi, keyin o'n ikki-o'ttiz atrofida Barri Xuanani xonasiga olib borishini aytdi. Juana charchagan edi. U menga bu erda kutishimni aytdi."U jahl bilan qovog'ini soldi. "Men hali ham shu yerdaman."
  
  
  Uning ichimliklar buyurdi.
  
  
  "Agar Barri sizga qo'ng'iroq qilmasa nima bo'ladi?"U so'radi, g
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  men Juana ko'rsatma edi, nima xotirlab.
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Men yolg'iz yotaman."
  
  
  "Balki toza."
  
  
  Uning ko'zlari yuzimga qaratildi. "Siz menga bir narsa aytayapsizmi?"
  
  
  "Balki."
  
  
  "Yaxshi", dedi u menga o'girilib, qo'lini kestirib qo'ydi. "Sizga aytadigan narsamga ovoz bering. Nega shishani olib, mening xonamga chiqmaysiz? Barri u erga qaytib kelguncha kutamiz."
  
  
  Men unga bir shisha konyak oldim va biz birga zinapoyaga chiqdik. Elena bir oz to'quvchi edi, lekin u likyorni yaxshi saqladi.
  
  
  Ih xonasi uchinchi qavatda edi. Elena sumkasidan kalitni olib, menga uzatdi. U eshikni ochdi va uni ichkariga kiritdi. U avliyoni o'ziga singdirdi va u eshikni orqamizdan yopdi.
  
  
  U bir nechta qog'oz stakanni chiqarib, shishani ochdi, konyak quydi va karavot chetida o'tirib ichishni boshladi.
  
  
  "Sizning xotiningiz juda chiroyli", dedi Elena.
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "Sizda oilaviy muammolar bormi?"
  
  
  "Hech kimdan ko'p emas."
  
  
  "Ammo Sizning Janingiz boshqa erkaklarni yoqtiradiganga o'xshaydi."
  
  
  "Barri qanday?"
  
  
  "Ha."
  
  
  "Barri sizning eringizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  U boshini chayqadi. "Biz buni soxtalashtirmoqdamiz."U jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Siz Egoni qancha vaqtdan beri bilasiz?"
  
  
  "Oh. Balki bir oy."
  
  
  "Ego bilan qayerda uchrashdingiz?"
  
  
  U qoshini ko'tardi. "Malagada."
  
  
  "Barri yashash uchun nima qiladi?"
  
  
  U kulardi. "U sevgi qiladi."
  
  
  "yo'q. Aytmoqchimanki, ego nima?"
  
  
  "Men erkaklar biznesiga aralashmayman."
  
  
  U unga bosh irg'adi. Ishonch. U bunday qilmadi. u ispan edi. Ispaniyalik erining "boshqa" hayotiga aralashmaydi.
  
  
  "Va siz", dedi u tabassum bilan. "Siz nima qilasiz?"
  
  
  "Men fotografman", dedim men bir lahzalik to'liq amneziyadan keyin muqovamda nima borligini eslashga harakat qilib. "Men onlayn sotaman."
  
  
  Elena menga diqqat bilan qaradi. "Bilasizmi, men sizni hech qachon kamera bilan ko'rmaganman."
  
  
  "Biz ta'tildamiz", dedim men lamely.
  
  
  "Xo'sh, bu aslida inglizlar uchun ham", dedi u ohista ming'irladi.
  
  
  "Barri ham hech qachon ishlamaydi?"
  
  
  U boshini chayqadi. "U kompaniyaning buyuk Britaniyadagi vakili ekanligini aytadi. Savdo vakili".
  
  
  Bu yangi edi. Bu shubhasiz Parsonning afsonasi edi. Men nen haqida ko'proq bilishga qaror qildim.
  
  
  "U nimani sotadi?"
  
  
  "Men haqiqatan ham bilmayman. Men undan so'ramayman."
  
  
  "U hech buyuk Britaniya bilan mos qiladimi?"
  
  
  "Men bunday deb o'ylamayman. Men uning xat yozganini hech qachon ko'rmaganman. Lekin u ko'p telefon qiladi."
  
  
  "Oh."
  
  
  "Menimcha, uning kotibi bor. U har doim u bilan gaplashadi."
  
  
  "Men ko'rmoqdaman."Uning qoshi burishdi. "U qayerda?"
  
  
  "Bilmayman. U telefonda, men qaerga qo'ng'iroq qilayotganini bilmayman, chunki u boshlaganida xonada emasman. Yoki u emuga qo'ng'iroq qilganda, uni emuga telefon orqali berish kerak va u xonadan chiqib ketishini kutadi."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Siz ispan qizlari Ajoyibsiz", dedim men. "Amerikalik ayol eshik oldida quloq solayotgan edi. Yoki ego tinglash.""Ammo tinglamaslik uchun sizga maxsus intizom kerak."
  
  
  U bosh irg'adi. Keyin u jilmayib qo'ydi. "Men uchun juda ko'p."
  
  
  "Siz tinglayapsizmi?"
  
  
  "Men qilaman."
  
  
  Uni kulib yubordi. "Yaxshi qiz."
  
  
  "Biroq, u hech qachon pochta biznesi nima haqida gapirmaydi. U doimo odamlar haqida gapiradi. Men tushunmaydigan odamlar. U ih " bir chaqiradi, yoki o'zi, yoki erkak, yoki ayol ."
  
  
  Agent uchun bu yaxshi suhbat kabi juda mantiqiy emas.
  
  
  "Siz hech qachon ego kotibi bilan gaplashganmisiz?"
  
  
  "ha. Men uni ahmoq deb o'ylashim uchun unga ozgina urg'u berdim."U menga to'satdan pixies kabi hazil bilan jilmayib qo'ydi.
  
  
  U uning sonlarini siqib qo'ydi. "Siz umuman ahmoq emassiz, Elena."
  
  
  "Ammo u meni ahmoq deb o'ylaydi."
  
  
  "Kim?"
  
  
  "Kris. Barri gaplashayotgan ayol."
  
  
  "Siz uning boshqa ismini bilasizmi?"
  
  
  Elena boshini chayqadi.
  
  
  "U siz bilganingizcha u bilan gaplashdimi?"Men undan so'radim, garchi qaerga ketayotganimizni bilmasam ham, odatdagidek ma'lumot to'plash yo'lida davom etaman.
  
  
  "Ha, ha. U doimo u bilan aloqada edi. U ba'zi biznes ishlarini hal qilish uchun shaharlararo raqamlarga qo'ng'iroq qildi."
  
  
  "Angliyada?"
  
  
  "Yo'q, har doim ham emas. Ba'zan Frantsiyada."
  
  
  "Bu Frantsiya bo'lganiga aminmisiz?"
  
  
  U qoshlarini chimirdi. "Men shunday deb o'ylayman. Men uni har doim ham diqqat bilan tinglamayman, Jorj. Men har doim ham to'g'ri imkoniyatga ega emasman. Nega bu qadar qiziqasiz?"
  
  
  "Menga Barri yoqadi."U unga jilmayib qo'ydi. "Men shunchaki biznes qaysi mamlakatda ekanligiga qiziqaman, bu tomoshabinlarda."
  
  
  "Menga Barri ham yoqadi."
  
  
  "Barri va men Xuana bilan villaga uyga borgan kechani bilasizmi?"
  
  
  "Ha."
  
  
  "O'sha kuni u qaerda edi?"
  
  
  "U kun bo'yi uyda edi. Men o'ylayapman."
  
  
  Shunday qilib, u Korellini otmadi - bu chivin yoki noma'lum guruh edi. Barri chivin emas edi-imkoniyat yo'q.
  
  
  "Va u o'sha kuni Kris bilan gaplashdimi?"
  
  
  "Kris?"
  
  
  "Bir qiz. Kotib".
  
  
  "Oh. Yo'q. Men bunday deb o'ylamayman. U villada qoldi. Biz sohilga bordik."
  
  
  "Plyaj? Qishda?"
  
  
  "Biz quyoshda qum ustida o'tirgan edik."U kuldi. "Bu qiziqarli edi."
  
  
  "Ertasi kuni nima bo'ladi? Angliyaga qo'ng'iroqlar?"
  
  
  "yo'q. O'sha kuni hech narsa."
  
  
  "Keyinroq?"
  
  
  "Menimcha, u bugun ertalab qo'ng'iroq qilmoqda. Bilasizmi, bugun erta."
  
  
  "Krisning sevgilisi?"
  
  
  "St. u yaxshi qiz. Juda samarali. Mening bosh ofisimda uning surati bor. Bilasizmi nima? Ushbu ofisdagi stolda o'tirish. Juda rasmiy."
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "Men uni telefonda ko'raman. Uni, men uni Barry bilan gaplashib ko'rish mumkin. U meni yomon deb o'ylaydi va u, salom, meni yoqtirmaydi."Elena tishlarini ko'rsatdi.
  
  
  "U siz va Barri haqida biladimi?"
  
  
  "Oh, albatta. Kristina va men..."
  
  
  unga yetdi
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  u eening qo'lidan ushladi. U ichimlikni deyarli to'kdi. "Bu nima?"U aksentga o'tdi.
  
  
  "Kristina? Siz Kris dedingiz."
  
  
  "Bu xuddi shu nom. Biror narsa noto'g'rimi?"
  
  
  Nimadir noto'g'ri. Nimadir juda to'g'ri edi. Endi hamma narsa joyiga tushdi. Kris Kristina edi. Kristina Kristina edi. Old qismi yo'qolgan holda o'rtada kesilgan Kristina Tina edi.
  
  
  Elena xo'rsindi. "Siz ketyapsizmi?"
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Baribir sizga bu fikrni nima berdi?"
  
  
  "Sizning fikringiz allaqachon boshqa joyga ketgan."
  
  
  U qo'lini cho'zdi va uni oldi. "Endi emas. Qarang. Endi konyak yo'q. Har qanday fikr?"
  
  
  "Men bu haqda o'ylayapman", dedi Elena qo'llarimni bo'shatib. "Men qulayroq narsa kiyaman."
  
  
  U o'rnidan turdi va hammomga bordi.
  
  
  U chiqqanda, u hech narsada o'zini qulay his qilmadi.
  
  
  Va men butunlay qulay edim.
  
  
  To'qqiz
  
  
  Ertalab Xuana mehmonxonadagi ovqat xonasiga kirib, menga yaqinlashganda uning nonushtasi deyarli tugadi. U hozirgina dush qabul qildi va jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Xayrli tong, Peabody xonim", dedim men o'tirib, beliga ta'zim qilgandek.
  
  
  "Xayrli tong, Janob Peabody", dedi u quruq.
  
  
  U o'tirdi.
  
  
  "Siz g'azablangan ko'rinasiz", dedim men kruvasanni sariyog ' bilan. "Axlatingizdagi toshlar?"
  
  
  U hech kim tinglamasligiga ishonch hosil qilish uchun atrofga qaradi. Ayni paytda ovqat xonasida faqat oltita mijoz bor edi.
  
  
  "Men u erda butun kecha ego saqlab, faqat siz uchun!"u menga nafasi ostida hujum qildi.
  
  
  "Rahmat", dedim. "Ishonchim komilki, bu sizga yoqdi."
  
  
  U g'azab bilan qizarib ketdi. "Endi bularning barchasi nima haqida?"
  
  
  "Men sizga aytdim. Barri Parson u kim ekanligini aytayotganiga hali ishonchim komil emas."
  
  
  U atrofga qaradi. Ofitsiant bizning ustimizga keldi. U tabassum bilan buyurdi va ofitsiant shoshilib ketdi. U menga o'girildi. "Men ham", deb tan oldi u.
  
  
  Uni yuqoriga qaradi. "Oh?"
  
  
  "Siz u Corelli ko'rinishini o'ldirgan odam bo'lishi mumkinligini aytdingiz."
  
  
  "Uning beru qaytib keldi. U buni qila olmadi. Uning alibi bor."
  
  
  "Ammo u mafiya haqida ko'p narsalarni biladi."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "U agent deb da'vo qilmoqda. Va bu Britaniya harbiy razvedkasi mafiyaning giyohvand moddalar tarmog'ini yo'q qilishga harakat qilmoqda."
  
  
  "Men bularning barchasini bilaman. Lekin u bu dargumon ko'rinadi."
  
  
  Qiziqarli, men o'yladim. Men har doim bir xil fikrga ega edim.
  
  
  "Siz tun bo'yi qaerda edingiz?""Bu nima?"u birdan so'radi.
  
  
  Ofitsiant unga bir laganda kontinental nonushta va bug'da pishirilgan kofe olib keldi.
  
  
  "Men boshqa birov bilan qoldim."
  
  
  U rulonni ochib, Egoni moylaganida bir qosh ko'tarildi. "Oh?"
  
  
  "Missis Parson."
  
  
  "Agar Parson xonim bo'lsa", dedi u. "Men sizga Disko da nah ishlatish mumkin deb o'yladim."
  
  
  "Men shunday qildim."
  
  
  "O'ldirilgan odamga nima bo'ldi?"
  
  
  Men atrofga qaradim. "Chivin meni dvigatel xonasiga kuzatib qo'ydi va uni o'ldirdi. Biroq, u uchrashuv joyini biladi. Men kecha tunda Corelli bilan uchrashaman."
  
  
  "Bu erda bemalol gaplashish siz uchun haqiqatan ham yaxshiroqmi?"
  
  
  "Kofe idishidagi xato?"Uni kulib yubordi. "Men bunga shubha qilaman. Lekin xonangizda sir saqlamoqchi bo'lgan hech narsa demang. Uning, men la'nat narsa bugged ishonamanki. O'ylaymanki, menga potentsial Corelli qotili hujum qildi. Juana, Parson Corelli haqida biror narsa aytdimi?" "
  
  
  "Corelli?"U boshini chayqadi. "Yo'q, nega?"
  
  
  "Menimcha, u Tina Bergsonni biladi."
  
  
  Juana muzlab qoldi. "Bunga amin bo'la olasizmi?"
  
  
  "Haqiqatan ham emas, yo'q."Uni orqaga suyandi. "Nega emas?"
  
  
  "U italyan tilida gapiradi, bilasizmi. Juda yaxshi."
  
  
  "Tina Bergsonning bunga nima aloqasi bor?"
  
  
  "Hech narsa. Uniki, Corelli haqida o'ylash."
  
  
  "Sizningcha, Parson italiyalik va Korellini biladimi?"
  
  
  Xuana bosh chayqadi. "Men u haqida hech narsa o'ylamayman. Men unga italyancha iborani o'ylab topganida meni hayratda qoldirganini aytdim."
  
  
  "Qanday ibora?"
  
  
  U qizarib ketdi. "Esimda yo'q."
  
  
  "Ammo bu italyancha ekanligini bilasizmi?"
  
  
  "U buni tan oldi. U ham juda zo'r edi."
  
  
  "Va bu tasodifmi?"
  
  
  "Juda ko'p."Juana uning plastinkasiga qaradi. U to'satdan ibtidoiy va aniq edi. U jilmaymadi, garchi u ichkarida kulayotgan bo'lsa ham. Sevgi qilish o'rtasida bexosdan bir narsa, u bilar edi. Va u chiroyli boy italyancha iborani o'ylab topdi. Qiziqarli. Juda qiziq.
  
  
  "U chang'ida yuradimi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bilmayman. Aytmoqchimanki, uni bilishim kerakmi?"
  
  
  "Men shunchaki o'ylardim. Biz bu kecha yon bag'irlari yuqoriga boraman, Juana. U muqovada paydo bo'lishi kerak. Va men suratga olganim ma'qul."Yaxshi. Men bu budoir ishlaridan charchadim."
  
  
  "Siz buni juda yaxshi qabul qilayotganga o'xshaysiz", dedim beparvolik bilan unga qarab. "Aslida, men sizni ilgari bunday ko'rinishingizni ko'rmaganman... Oh, agar siz nimani nazarda tutayotganimni tushunsangiz, xursandman."
  
  
  U g'azablandi. "Men olaman sizning ..."
  
  
  "Endi, hozir", deb ogohlantiradilar ular con leche qahvasining qolgan qismini ho'plab.
  
  
  "Qachon chang'ida yurasiz?"
  
  
  "Men xonamga borib, avval tozalashim kerak."
  
  
  U bosh irg'adi. "Men to'qqiz-o'ttizda tayyor bo'laman."
  
  
  "Keyin to'qqiz-o'ttiz. Tepaga boraylik. Велета. Siz o'ynayapsizmi?"
  
  
  "Albatta! Uning iyagi otilib chiqdi. U meni qiynayotgan edi. Men uni yaxshiroq his qildim. U hali ham uning ma'nosi va tengligi uchun kurashayotgan edi. Yaxshi qiz.
  
  
  * * *
  
  
  Biz Prado Llanoda jihozlarimizni tortib oldik va borreguilasga birinchi poyga qilish uchun teleferiklar bo'ylab yakkama-yakka o'yin o'tkazdik.
  
  
  Bu tetiklantiruvchi kun edi, osmonda quyosh baland va shamol bir oz namlik keltirdi.
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  qayta. "Bu kecha qor yog'adi", deb o'yladim. U kecha havoda qor hidi kelganini esladi. Endi bu sodir bo'lardi, u bunga amin edi.
  
  
  Teleferik sakrab tushdi va biz Syerra Nevada cho'qqilariga ko'tarilib o'tirdik. Siz u erdan hamma narsani ko'rishingiz mumkin. Sovuq va sovuqlashib borardi-tez. Men orqaga o'girilib, pastga qaradim va bu dunyoning oxiriga qaragandek edi. Mening oldimda juda uzoq masofada butun Granada maydoni tarqaldi, garchi u erda tuman bor edi, bu hamma narsaning to'liq panoramali ko'rinishini to'sib qo'yish uchun etarli edi.
  
  
  Xizmatchi uni ushlab turganda biz teleferikdan sakrab tushdik va ko'chadagi kvartiralarga bordik. Bu erda juda baland edi, havo ingichka edi va sovuq bizni har tomondan o'rab oldi va kiyimimiz orqali terimizga kirib bordi.
  
  
  Biz jimgina chang'i yonbag'rining tepasiga yurdik. Bu kimsasiz mamlakat edi - barchasi slyuda slanets va qor bilan qoplangan - hech qaerda daraxtlar yoki chakalakzorlar yo'q edi. Faqat qor, toshlar va osmon. U jimgina o'zini avstriyaliklarga bog'lab qo'ydi va Xuananing kanadaliklar bilan kurashini tomosha qildi.
  
  
  Biz u erda bir necha daqiqa turdik, qiyalikdan pastga qaradik, keyin men uning qopqog'ini echib, qopqog'ini quloqlarimga tushirdim va unga qo'l silkitdim.
  
  
  "Siz birinchi!"
  
  
  U bosh irg'adi, o'zini oldinga surdi, tizzalarini bukdi va birinchi yiqilishning tik qismi bo'ylab harakatlana boshladi.
  
  
  Men unga ergashdim, tasalli va kayaklarim chetidagi tiniq qordan zavqlandim. Biz eng yaxshi ob-havo sharoitida edik.
  
  
  Bir kuni biz dam oldik va u bizga bir nechta sendvich olib keldi, bu esa ihga ajoyib qiymat keltirdi. Biz ih yedik va bir-birimizga bir og'iz so'z aytmadik. Biz shunchaki quyoshga botdik va tog ' yonbag'rining yolg'izligi va go'zalligidan xursand bo'ldik.
  
  
  Biz sendvichlarimizni tugatdik va davom etdik.
  
  
  Bu ajoyib poyga edi.
  
  
  Ajoyib.
  
  
  Borreglasdan qisqa pastga tushganimizdan so'ng, biz kun bo'yi mehmonxona qabulxonasida o'tirdik, Barri Parson va Elena Morales bilan olov yorilib, sayyohlar kelib-ketgani haqida hikoyalar almashdik. Biz pastki pistni - borreglasdan Prado Llanogacha-derazadan tashqarida ko'rishimiz mumkin edi va turli chang'ichilarning shakllarini sharhlash uchun vaqt sarfladik.
  
  
  Nihoyat, men dam olishga va dush qabul qilishga bordim. Ovqat kamtarona, odatdagidek ko'p sonli taomlar bilan o'tdi va o'n bir-o'ttizda u biroz asabiylasha boshladi. O'sha paytda biz hali ham o'tirib ichardik.
  
  
  U o'zini oqladi, xonasiga ko'tarildi va luger va soch turmagini tekshirdi. Keyin u uni olib chiqib, hudud xaritasini tuzdi va o'sha kuni ertalab chang'i yo'lining tepasidan ko'rgan Velet yodgorligiga boradigan yo'lni tekshirdi. Granada atrofidagi hukumat yo'li Motril ustida Kosta-del-chap, unga aytilgan edi, beton konstruktsiya yonida yugurdi.
  
  
  Prado Llanodan yo'l Prado muzeyidan taxminan uch mil uzoqlikda joylashgan muntazam avtomagistralga ulangan. Uning yo'l ustida Velete uchun Shimoliy sanchqi va keyin janubi uning marshrutni belgilangan. U xaritani bir lahzaga qo'ydi, ijaraga olingan Renault kalitlarini oldi va qabulxonaga tushdi.
  
  
  Ovqatlanish xonasida u Xuanani hali ham Elena bilan o'tirganini ko'rdi. Parson qayerda ekanligiga hayronman. Men u erda turibman, Renault Park qilingan mehmonxona oldidagi derazaga qarayman. Prado bo'ylab bir nechta raqamlar harakatlanayotgan edi, ehtimol bar-Esque moda. Ulardan biri Herr Hauptli edi.
  
  
  Men mehmonxonaning old eshiklaridan o'tib, tashqaridagi zulmatga qadam qo'ydim va u meni silkitayotganimni ko'rdi:
  
  
  "Unutmang, biz bu poygani qachondir qilamiz!
  
  
  "Men buni kunduzi qilishni afzal ko'raman", dedi u unga nemis tilida.
  
  
  U baland ovozda kulib, qabulxonaga kirdi.
  
  
  Renoga uning botishi. Yon bag'irlardan sovuq shamol esdi. Avtomobil sovuq, ammo qulay edi. Dvigatelning issiqligi tezda Egoni isitadi.
  
  
  Yengil qor yog'a boshladi. Yopishishga hali erta edi, lekin u allaqachon yo'lda bo'lgan muzli qor parchalariga tushdi. Yo'lak chetida qor ko'chkilari to'plana boshladi.
  
  
  Renault baxtli qush kabi gumburladi. U asta-sekin haydab, yo'lning markazidagi yorqin oq chiziqni diqqat bilan kuzatdi. Yo'lning ikki qatorli chizig'i o'tib ketayotgan ikkita mashina uchun tor yo'l edi. Men bir avtobus tomosha va avtomobillar zo'rg'a Granada atrofida safari davomida mimmo boshqa boshqa o'tib, hamkorlik rad antilopasi bilan urchitish bir fil menga eslatib.
  
  
  Uni Prado Llano tomon ketayotgan ikkita mashina kutib oldi va keyin asosiy yo'lga chiqdi, u erda u burilishlarga ergashib, Veleta tomon burildi. Qor og'irlashdi. U dunyoning nurlarini kesib o'tib, oldimda parda hosil qildi. Men avtomagistralni zo'rg'a ko'rdim va u yo'ldan kengroq bo'lsa-da, u hech qanday yerda quvib o'tish yoki kaskadyor haydash uchun mo'ljallanmagan.
  
  
  Renault o'rash yo'lda osonlik haydash edi, lekin men qor trotuar bir oz yopishib boshladi, deb ko'rish mumkin. Ba'zan avtomagistralning chetini umuman ko'ra olmasdim.
  
  
  Nishabga po'lat ovoz chiqdi
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Endi Renault unga barcha gazini berishi kerak edi. U past Vitesga o'tdi va qorning ortib borayotgan yuzasi bo'ylab sekin va ehtiyotkorlik bilan harakat qildi.
  
  
  Nihoyat u belgini ko'rdi: VELETA. Va belgidan tashqari, tuproq yo'l asosiy yo'lni va jarlikning tepasida tanish beton yodgorlikgacha o'chirildi.
  
  
  U Renault tomonidan tuproq yo'lga surildi va toshlar va muzlar ustiga burilib, tekis maydonga kelguncha, aftidan qattiq toshlar atrofida portladi. Mashinaning belgisi yo'q edi.
  
  
  Mening soat o'n ikki o'tgan besh daqiqa dedi. Riko Korelli bilan nima sodir bo'lganiga hayronman. Keyin xayolimga yana bir fikr keldi: Arturoning o'lganligi haqida xabar chiqqanda Korelli uchrashuvlar o'tkazmaslikka qaror qilganmi? Korelli ham tosh ortida yashirinib, meni otish uchun ochiq joyga chiqishini kutganmi?
  
  
  Men kontaktni o'chirdim va Renault vafot etdi. Muzlatilgan shilimshiqda hamma joyda shinalar izlari bor edi, lekin ular hech narsani anglatmasdi. U seskanib ketdi. Bu erda, tog'larning eng tanho joyida yolg'iz edi. Bu shunchaki Korelli va u edi va u buni shunday tartibga soldi. Arturoning o'limi uchun meni o'ldiring? Basillo di Vanessining o'limi uchunmi?
  
  
  U faralarni ehtiyotkorlik bilan o'chirdi. U bir muncha vaqt uchun u erda o'tirdi, uning imkoniyatlari tortish. Keyin u shamolni kiyib, Lugerni tortib oldi . Asboblar paneli bo'linmasida men odatda o'zim bilan olib yuradigan cho'ntak chirog'i bor edi va Ego uni chiqarib, yoqdi.
  
  
  Keyin u Renault eshigini ochdi. Shamol meni qo'rqinchli ta'sir bilan urdi. Yalash uning shamolini o'ziga tortdi va Renault yonida turib, eshikni shovqin bilan yopdi. Bu tunda chiroq nuri bilan qilingan va men faqat kompasning barcha nuqtalaridan shamol esayotgan cho'qqining tepasida har tomonga qamchilab, qor menga qarab aylanayotganini ko'rardim.
  
  
  Yodgorlik u erda qorong'i va jim bo'lib yig'ilgan edi va Ego orqa tomondan tortib olgan ko'k SIM-kartani topguncha uning atrofida yurdi. Men Ego haydovchi muz va sovuq loy yorib kirib ego suhbatlashdi bilmaganman, lekin u erda turgan edi. Bu kaputga tegdi. Hali ham issiq edi.
  
  
  Yodgorlikning orqa tomonida yodgorlikni tugatish uchun birinchi hunarmandlar qoldirgan bir uyum qurilish materiallari bor edi. Men u erda sim-kartada turardim, shamoldan yashirishga harakat qilardim va u erda mendan unchalik uzoq bo'lmagan shovqinni eshitdim.
  
  
  Eri Lugerni qo'lida mahkam ushlab, ovoz kelayotgan tomonga burildi. Shamol atrofni qamchilab, ovozni yirtib, Egoni har tomonga sochar ekan, men uning harakati bilan yuzma-yuz tomosha qilyapmanmi yoki yo'qmi, u amin emas edi.
  
  
  Keyin shaggy uni eshitdi.
  
  
  Luger uni qo'lida ushlab, nishonga oldi va siqishga tayyor edi.
  
  
  "Oh, Peabody", dedi ovoz xuddi sharf orqali.
  
  
  U buni sezmadi.
  
  
  Ammo u chiroq joyiga qadam qo'yganida, uning egosi darhol ma'lum bo'ldi.
  
  
  Bu Barri Parson edi.
  
  
  Ammo endi u umuman Inglizcha aksentga ega emas edi. U noaniq tarzda gapirdi, bu meni shu paytgacha u faqat ingliz maxfiy agenti rolini o'ynaganiga ishontirdi.
  
  
  U kim edi?
  
  
  U bir uyum qurilish materiallari ortidan oldinga qadam qo'ydi va qo'limni silkitish uchun qo'lini cho'zdi.
  
  
  Uning muzlatilgan.
  
  
  "Tinchlaning", dedi Barri Parson. "Hammasi joyida. Uning Korelli. Riko Korelli".
  
  
  10
  
  
  Qor uzoq vaqt atrofimizda aylanib yurdi va atrofimizda hech kim qimirlamadi. Sovuq va sovuqlashib borardi.
  
  
  "Hammasi yaxshimi?"u yuzimni ko'rishga harakat qilib, meni yalash uchun egilib dedi.
  
  
  Luger, ehtimol, uning shamoli ostiga tiqilgan edi. "Qanday qilib amin bo'lishim mumkin?"Ego undan so'radi. "Avval siz menga Barri Parson ekanligingizni aytasiz, endi esa Riko Korelli ekanligingizni aytasiz."
  
  
  U kuldi. "Ketdik. Bu aniq bo'lishi kerak! Yaxshi=) va bu erda Riko Korellidan boshqa kim bo'lishi mumkin?"
  
  
  "Sizning tirbandligingizga javob berish uchun har kim bu erda bo'lishi mumkin. Uchrashuv haqida bilgan har bir kishi."
  
  
  "Riko Korelli va o'ldirilgan boladan boshqa kim?"u so'radi.
  
  
  "Komarov. U bilishi mumkin."
  
  
  "Siz meni chivin deb o'ylaysizmi?"Parson kulib so'radi.
  
  
  "U Korelli meni bu erda uchratganini biladigan yagona odam bo'lar edi."
  
  
  "Oqilona bo'ling! Uning chivin emas!"
  
  
  "Siz shunday deysiz, lekin men uni tanimayman."
  
  
  "Agar u chivin bo'lsa, u bu erda nima qilar edi?"
  
  
  "Corelli topish va ego o'ldirish uchun harakat."
  
  
  "Ammo uning Korelli."
  
  
  Bu oddiy komediyaga aylandi. U iste'foga bosh chayqadi. "Chidab bo'lmas, siz Korellisiz. Men sovuqman. Keling, mashinamga o'tirib gaplashaylik."
  
  
  U jilmayib qo'ydi. Yaxshi."U Renault uchun old ego tomonidan olib bordi.
  
  
  "Yaxshi kichkina ish", dedi u.
  
  
  "Ajoyib", dedim. "Ijaraga olganingizda, undan eng yaxshisini olishingiz mumkin."
  
  
  U eshikni kaliti bilan ochdi va ichkariga kirdi, so'ng qo'lini cho'zdi va em uchun yo'lovchi eshigini ochdi. U ichkariga kirib, eshikni yopdi. Mashina yashiringan. Ichkarida hali ham issiq edi.
  
  
  "Sizga Basillo di Vanessi haqida aytib beray", dedi u bir daqiqalik sukutdan keyin. "Almashtirish. Ular meni bir necha oydan beri ushlamoqchi bo'lishdi."
  
  
  "Ularni?"
  
  
  "Mafiyaning yuqori darajasida kimdir", dedi Parson. Unga yordam berolmadi; uning hali ham nen haqida Barri Parson deb o'ylagan,
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Riko Korelli kabi emas.
  
  
  "Ammo buni qanday bilasiz?"
  
  
  "U erda ham do'stlarim bor. Tepada. Kapo Kapo uni sukut bo'yicha chetlashtirilishini istaydi. U buni to'liq bo'lishini xohlaydi."
  
  
  "Egoning ismi nima?"
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Unut. Faqat menga ishoning."
  
  
  Yaxshi. Shunday qilib, Capo Capo sizni tark etishingizni xohlaydi."
  
  
  "Siz meni o'ldirmoqchisiz. Menga allaqachon ikki marta aytishga harakat qildim. Bir marta Korsikada. Neapolda bir marta. Men yetkazib bor edi."
  
  
  "Neapol? "Chivin qayerdan kelgan?"
  
  
  U menga keskin qaradi. "Siz yaxshi bo'lasiz."
  
  
  "Menga aytishdi."
  
  
  "Xema?"
  
  
  "Hech narsa."
  
  
  "Mening ikkinchi ish tashlashim muvaffaqiyatsiz tugadi..."
  
  
  "Korsikadagi villangizdami?"
  
  
  U qovog'ini soldi. "Ha."U kutdi. Keyin: "u muvaffaqiyatsizlikka uchraganida, u biznesga ketishga qaror qildi. O'shanda men sizga odamlarga keldim."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Men bu haqda hamma narsani bilaman."Bu mavjud emas. Ammo Egoning hikoyasini tinglash befoyda edi. Bu haqiqatmi yoki yolg'onmi, bilishning iloji yo'q edi.
  
  
  Yaxshi. Biz Korsikani yaxtada qoldirganimizda, Vanessi uni o'zi bilan olib ketdi."
  
  
  "Sizning o'rningizni egallash uchunmi?"
  
  
  "ha. Valensiyaga etib borganimizda, biz bir kun portda qoldik va ular ketgach, u qirg'oqda qoldi."
  
  
  "Lisistrata sizsiz suzib ketdimi?"
  
  
  "Mutlaqo hayoliy. Vanessa o'ynadi Riko Korelli."
  
  
  "Va ular Malagaga qo'nganlarida, Vanessa hali ham Korelli o'ynayotgan edi?"
  
  
  "Ha."U pauza qildi. "Tina Bergson yordamida."
  
  
  "Vanessa Malagada bo'lganmi?"
  
  
  "yo'q. U qayiqda qoldi. Biz bu tarzda yaxshiroq bo'lardi deb o'yladik. Keyin xato bo'lmaydi. Aytmoqchimanki, kimdir Egoni tan olsa."
  
  
  "Malagada kimdir sizni aniqlay oladimi?"
  
  
  "Bizda imkoniyat bor", deb kuldi Parson.
  
  
  "Keyin?"
  
  
  "Keyin siz Tina bilan bog'landingiz va u sizni kutib olishga keldi."
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  "Menimcha, kimdir sizni yaxtaga kuzatib, suv osti jihozlarini kiyib, urishganidan keyin sizni tanlagan."
  
  
  "Kim?"
  
  
  "Moscato, albatta. Yana kim? U men haqimda hamma narsani biladi. U kelganda va u qayiqda bir necha ko'z bor bo'lsa kerak. U sizni jalb qilish uchun kema yonida bo'lgan vaqtingizni belgilab qo'ydi."
  
  
  "Nega Moskato sizni tanimadi?"
  
  
  "U yaxta haqida, Tina haqida, odamlar bilan uchrashish haqida biladi..."
  
  
  "Men ko'rmoqdaman. Lekin u sizni tanimadi."
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  "Va u tinani pichoqlab, yarador qildi."
  
  
  "Xudoga shukur, u o'ldirilmadi!"
  
  
  U uni kuzatib turardi. U cho'ntagiga kirib, bir quti amerikalik sigaretani chiqarib oldi. U birini yoqdi va o'yinni silkitdi. Oxirgi marta u ispan sigaretasini chiqardi. Ammo keyin, albatta, u Britaniyaning maxfiy agenti Barri Parsonni o'ynadi. U to'liq aktyor edi va to'g'ri rekvizitlar qanchalik samarali ekanligini bilar edi.
  
  
  "U hozir qanday?"Men undan so'radim.
  
  
  "Siz ular klinika atrofida nima deyishayotganini nazarda tutyapsizmi?"
  
  
  "Ha."U bilardi.
  
  
  "U keladi."
  
  
  "U qachon sizga qo'shilishi mumkin?"
  
  
  U ikkilandi. "Yaqinda."
  
  
  "Va keyin-sherigim bilan uchrashuvlar?"
  
  
  "Bu to'g'ri.""Qarang, Tina jumlaning bir qismidir. Bilasizmi, shunday emasmi?"
  
  
  "Ha", dedim. "Ammo biz avval uchrashishni xohlaymiz, keyin tafsilotlarni muhokama qilamiz."
  
  
  U bosh irg'adi. "Hozir bu muhim."
  
  
  "Bir narsa meni hayratda qoldiradi."
  
  
  "Bu nima?"Egoning yuzi oldida tutun ko'tarildi. Renault ning old oynadan, u o'z sigareta ustida bir harakatlantiring oldi, u o'z egolaridan aksini ko'rish mumkin.
  
  
  "Torremolinosdagi chivindan keyin qanday qilib kirdingiz?"
  
  
  U kuldi. "Toza, ha?"
  
  
  "Juda toza. Uning to'xtadi. "Juda toza."
  
  
  Ego ko'zlari meniki ustidan ozdirdi. "Siz nima deyapsiz?"
  
  
  "Men sizning hikoyangizga to'liq qo'shila olmasligimni aytyapman, Korelli. Mening chivin sovuq ishlaydi qachon siz shartnoma kiriting, va keyin Barry Parson o'ynash, a sir agent. Nima beradi?"
  
  
  "Orqaga qaytaylik", dedi Parson jiddiy. "Tinglang. Uni, men siz chivin keyin bilar edi. Siz rozimisiz?"
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Siz buni taxmin qilgan bo'lishingiz mumkin, albatta. Lekin nega siz umuman Malagada edingiz? Aytmoqchimanki, Riko Korelli. Siz Valensiyada yashiringan edingiz. Nega o'zingizni behuda fosh qilish uchun Malagaga borasiz?"
  
  
  "Sug'urta", dedi u sekin.
  
  
  "Sug'urta?"
  
  
  "Men Valensiyada yaxtani tark etgan paytdan boshlab xavfsiz edim. Tushundingizmi?"
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  Yaxshi. Savchenko ishlayotgan paytda," chivin " urilganda yaxtada edi. Really yana?"
  
  
  Ular u haqida o'ylashdi. Yaxshi. Faraz qilaylik, siz shu payt Sol y nievda bo'lishingiz kerak edi."
  
  
  "Men Tinaga aytdim."
  
  
  "Men shunday o'yladim. Aytmoqchimanki, nega Malagaga kelish yordam berdi? Bu mening tirgak vintim edi."
  
  
  "Mehmonxonangizga olib boring va siz haqingizda ko'proq bilib oling."U yelka qisdi. "Aytmoqchimanki, mening hayotim chiroyli kichkina to'plamga o'ralgan. Men Shtatlarga boraman. Va siz va sizda bor qiz mening qo'riqchilarim bor. O'ng?"
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  "Shunday qilib, sog'ayishingizni kutaman.
  
  
  Uzoq sukunat bor edi. Uning nigohi sovuq edi. U menga xuddi sovuqqonlik bilan qaradi.
  
  
  "Meni qayerdan oldingiz?"Men undan so'radim.
  
  
  U xo'rsindi. Yaxshi. Qarang. Siz ovga chiqqan edingiz. Uni, men siz Moscato topishga harakat qilmoqchi edi bilardi. Haqiqatan ham?"
  
  
  "Men shunday deb o'ylayman."
  
  
  "Men sizni topgunimcha kutgan edim."
  
  
  "Meni oldinroq aniqladingizmi?"
  
  
  "Oh, albatta. Tina qaerga ketganini kuzatdim."
  
  
  "Va keyin siz o'sha kecha Xuana va menga ergashdingizmi?"
  
  
  "Albatta, albatta."
  
  
  "Villaga."
  
  
  "Aslida. Vaqtga kelib siz bu fohisha urdi - allaqachon Moscato bilan uchovlari ega edi, bir, va boshqa keng edi - men, biz dell edi bilardi. Men faqat sizni kuzatayotgan edim."
  
  
  "Lekin nima uchun
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Agar men o'lik Moscato edi qachon qaytib yo'l jang? "
  
  
  Egoning ko'zlari meniki bilan uchrashdi. "Biz hammamiz xato qilamiz, shunday emasmi?"
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. Yaxshi. Lekin nima uchun muqova hikoyasi?"
  
  
  "Barri Parsonning jazzimi? Men shunchaki javondagi changni tozaladim", dedi u Barri Parsonning britaniyalik aksentiga kirib. "Va ayni paytda buni qilish kerak bo'lgandek tuyuldi. Men nima qilaman, qaror qabul qilaman va aytaman:"uning uchun qanday ovoz, yaxshi keksa Riko Korelli! Hozir bu juda mantiqiy emas, shunday emasmi? "
  
  
  Uniki kulib yubordi. "Men hali ham bu bifurkatsiya va uch baravar ko'payishni yoqtirmayman. Siz darhol Juana bilan aloqa o'rnatishingiz mumkin edi. Siz u bilan uxladingiz, u erda va yana bu erda. Nega siz shunchaki salomga ma'lumot bermaysiz va undan tekshirishni so'ramaysiz? "
  
  
  U sigaretasini tishlab, old oynaga qaradi. Qor yog'ayotgan edi, lekin hozir yengillashmoqda. Men yuqoriga qaradim va qorong'u kechada aks etgan ikki yuzimizni ko'rdim.
  
  
  Egoning ko'zlari menga qaytib tikildi.
  
  
  "Men hech qachon yotoqxonaga ishonmayman", dedi u qovog'ini solib. "Aytmoqchimanki, hatto o'zim ham emas. Bu men uni Torremolinosda ijaraga olgan joy. Sizni uning joyiga kuzatib borishdan oldin Moscato meni lentaga yozmaganligini qaerdan bilaman? Axir, u meni qayiqda o'ldirgan deb o'yladi. Lekin, ehtimol, bu tuzoq edi. Haqiqatan ham? Balki Moscato yo'q edi, balki Moscato har doim men haqimda o'ylar va meni kutar edi. Uni qanday bilishim mumkin edi? "
  
  
  U erda o'tirgan edi.
  
  
  "Va bu mehmonxona. Men unga hech narsaga ishonmayman. Bu kabi hech narsa. Menimcha, har bir xonada xatolar bor. Men kelajakdagi uchrashuvdan o'tishim kerak edi, chunki bu asl rejaning bir qismi edi. Men dastlabki rejalashtirishdan chetga chiqishni yoqtirmayman, chunki bu juda ko'p narsani tasodifga qoldiradi. Biz allaqachon bir-biriga bilgan beri, uning faqat salqin o'ynadi va bu nuqtadan davom. Agar bu sizning tartibingizni xafa qilgan bo'lsa, juda afsusdaman."
  
  
  Bu mantiqiy edi.
  
  
  "Endi nima?"Men undan so'radim.
  
  
  "Biz qiz bilan men o'rtasida uchrashuv tashkil qildik", dedi Parson yana ishbilarmon. "Mikrofilmni etkazib berish".
  
  
  "Qaerda?"
  
  
  "Xo'sh, siz mehmonxona haqida nima deb o'ylayotganimni bilasiz. Bu sizga istalgan raqamga huquq beradi. Va men Prado Llanodagi odamlar bilan muloqot qilishni yoqtirmayman. Qarang, chang'i yugurish haqida nima deyish mumkin?"
  
  
  Ular u haqida o'ylashdi. "Bu juda kimsasiz, mayli-ba'zida. Qorda ham hasharotlar yo'q."U bu qanchalik haqiqat ekanligiga hayron bo'lib kuldi.
  
  
  "Qor bilan do'zaxga. Siz teleskopik ob'ektiv bilan Parijga odamni otishingiz mumkin."U seskanib ketdi. "Bu menga umuman yoqmaydi."
  
  
  "Ammo hech kim sizning Korelli ekanligingizni bilmasa..."
  
  
  "Kim aytdi? Bundan tashqari, yana bir yomon nuqta bor. Agar Moscato hali ham mavjud bo'lsa va u Arturo ego sotib olganidan keyin ekanligiga amin bo'lsa - u sizni va sizning biznesingizni kuzatib turadimi?"
  
  
  "Xuan Haqida?"
  
  
  "Albatta! Shuning uchun men uni bir vaqtning o'zida ko'zni qamashtiradigan va himoyalangan joyda ko'rishim kerak."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Bu muqaddas kitobni to'ldirish oson emas."
  
  
  "Yo'q? Ushbu teleferiklardan biri haqida nima deyish mumkin? Ularning atrofida bo'lganingizda, siz yolg'iz, yolg'iz va Xavfsizsiz!"
  
  
  Men bu haqda o'yladim. "Gondola? Uni, men sizga nima demoqchi bilaman. U bilan nahga chiqing va birga turing. Agar siz u erda bo'lsangiz, teleferikda qulflangan bo'lsangiz, o'zingizni boshqariladigan muhitga kirishingiz mumkin va hech kim dono bo'lmaydi. hammasi filmdami? "
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  Men o'tirdim va o'yladim. "Ammo kimdir sizni qiyalikdan otishi mumkin."
  
  
  "Siz shu erga kirasiz, chol", dedi Parson Britaniya universitetiga qaytib. "Siz chang'ilaringizga chiqasiz, Borregilas stantsiyasida turasiz va biz yaqinlashganda bizni yopasiz."
  
  
  Men bu haqda o'yladim. Menga yoqadi. Yana men bu haqda o'yladim, yana men uni yoqdi.
  
  
  "Men buni sotib olaman", dedim.
  
  
  "Bu soat nechada?"
  
  
  Uning aytishicha: "ertaga ertalab soat o'nda?"
  
  
  "Aslida", dedi Parson. "Men Xuanadan uzoqlashaman. Shartnoma tuzishga juda yaqin bo'lganimizda, men hech qanday asoratlarni xohlamayman."
  
  
  "Omad tilaymiz", dedim.
  
  
  U shamolbardoshini to'g'rilab, qorda turardi. U qor deyarli butunlay yo'q bo'lib ketgan bo'lsa ham, ochiq eshikdan sovuq otilib chiqayotganini sezdi.
  
  
  "Ishni boshlang", dedi Parson. "Men sizni ta'qib qilaman."
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  U eshikni yuzimga yopdi va yodgorlik atrofida shoshildi, u erda ko'zdan g'oyib bo'ldi.
  
  
  * * *
  
  
  Renault hech qanday muammosiz ish boshladi. Men EMUNI bir oz isitishga ruxsat berdim, keyin Simkaning yodgorlik burchagiga kelganini, uning faralari vaqtinchalik yo'lga tushganini ko'rguncha kutdim. Keyin u avtomagistralga boradigan qisqa yo'ldan sudralib, haydab ketdi. U orqa oynada Parsonga qo'l silkitdi.
  
  
  Men orqamdan sim-kartani ko'rdim, uning faralari tushayotgan qorda miltillaydi.
  
  
  Burilishlar va burilishlar juda keskin bo'lib, doimiy tormozlash va vitesni pasaytirishni talab qildi. U birinchi ho'l tormoz tizimini his qilganida, u yo'ldan zavqlana boshladi.
  
  
  U ko'tarilgan qora slyuda atrofidagi vodiydan tushdi, u erda yo'l v shaklidagi xandaqqa portlatilgan edi. Uning oxirida men trotuarni oldinga tez o'tkir belgi qo'yayotganini ko'rdim.
  
  
  Oshqozonining o'rtasida u sekinlasha boshladi va sirpanishni sezdi. Men tasodifan yo'lda bir muzlatilgan joyida qoqilib deb o'yladim, va yana harakat. Lekin bu umuman muzlatilgan joy emas edi.
  
  
  Vitesni pasaytirishda tortish uchun yana bezorilarni urdim, lekin
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Bu g'ildiraklarga hech qanday quvvat o'tkazmaganga o'xshaydi.
  
  
  Uniki Vites o'zgartirish dastagini g'azab bilan bosgan edi, ammo endi u boshlash uchun juda tez ketayotgan edi va pastki Vitesga o'tolmadi.
  
  
  Men pastga tushganimda uni erga sekinlashtirdim, lekin tezlik juda tez edi. Yaxshiyamki, egri chiziq juda yaxshi bo'lib chiqdi. Bu markerni tomonidan qilingan. Ammo keyin men teskari yo'nalishda chapga tez burilishni urdim va yo'l menga bu erda tortishish berishiga umid qilib, yana bezorilarni urdim. Lekin men nam samarasizlikdan boshqa hech narsani his qilmadim.
  
  
  Hech narsa.
  
  
  Men g'ildirakni qattiq aylantirdim va aylantirdim. Yo'l to'g'rilandi, lekin magistral baland toshli qiyalikni kesib o'tgan uzun, tekis shpalga aylanganda tusha boshladi. Yurish oxirida uni oldinda katta yo'lda katta ogohlantirish belgisi bo'lgan bir nechta orqa belgilar ko'rdi.
  
  
  Men yana bezorilik chertayotgan, lekin hech qanday javob bor. U Vites o'zgartirish dastagini bosdi, lekin u Egoni minimal darajaga tushira olmadi. U g'ildirakni oldinga va orqaga aylantira boshladi va ishqalanish turini olishga harakat qildi qor tozalash mashinasi Renault tezligini pasaytirish uchun, u past vitesda la'nati narsani pasaytirishi mumkin edi.
  
  
  Muvaffaqiyatsiz.
  
  
  U orqasida Parson chiroqlar ko'rdim, u s meni kuzatib va mening tushunarsiz yomon haydash ustidan ajoyib bo'lsa, men hayron.
  
  
  Uning nuri yordam uchun signal sifatida ikki marta chaqnadi.
  
  
  Egri chiziq tobora yaqinlashib borardi va Renault uni umuman boshqara olmadi. U ichki drenaj zovuridan o'tish haqida o'yladi, lekin o'qlarni sindirish va g'ildiraklarni yirtib tashlash ehtimoli xavf tug'dirmaslik uchun juda katta deb qaror qildi. Men ham rulda mening orqa atrofida o'sgan kabi zovur atrofida ko'tarildi slanets qirg'og'ida tekis sindirishib bo'lishi mumkin.
  
  
  Shinalar qichqirdi va u juda tez burilish uchun g'ildirakni chapga burdi. Bu mening o'ng bir baland bank urildi. Renault yo'lning elkasini tortib oldi va to'g'ri yo'lning tashqi chetiga yo'l oldi, u erda taxminan yigirma futga cho'zilgan oq bo'yalgan yog'och panjara ostida bir fut tosh to'plangan edi.
  
  
  U panjara ichiga yonboshlab urdi, Renaultning tanasidan nimanidir yirtib tashladi va keyin qirg'oqqa qaytib ketdi. Ammo u qattiq tortildi va mashina yana qaddini rostladi.
  
  
  Oldinda yo'l tez tushishda davom etdi. Bir necha metr narida men keskin burilish yasayotgan yo'lni ko'rdim, yana bir yog'och panjara yo'l belgilarini himoya qildi va burilish oldidan juda katta belgi.
  
  
  Uning hech qachon gonna bu markerni qilish mumkin.
  
  
  Qulog'iga yaqin momaqaldiroq dvigatelining ovozi uni ushlab oldi va u tezda burildi.
  
  
  Bu Parson edi.
  
  
  U menga bir mimmo Sim kartani ishdan va oldinga yo'lda uni ishdan.
  
  
  Tikuvchi nima qilmoqchi bo'lganiga hayron bo'ldim. Undan emuni chaqirishni so'rashdi, lekin Stal emas.
  
  
  U meni oldimda kesib tashladi va u deyarli yo'ldan chiqib ketish yoki urish uchun unga baqirdi.
  
  
  U yana bir qadam pastga tushishga urinib ko'rdi, ammo buning foydasi yo'q edi.
  
  
  Parson mening oldimda edi. U avariya sodir bo'lishini kutib, deyarli ko'zlarini yumdi.
  
  
  Bu hech qachon sodir bo'lmagan.
  
  
  To'satdan mening old bamperim Parsonning orqa bamperiga urildi. Men Simca Parsonning qizil tormoz chiroqlari miltillayotganini, keyin o'chayotganini, keyin o'chayotganini, keyin yana o'chayotganini ko'rdim.
  
  
  Uning sekinlashishi.
  
  
  Orqadagi mashinani sekinlashtirish uchun oldidagi mashinani tormozlash orqali qochib ketgan mashinani to'xtatish eski hiyla edi.
  
  
  Men yo'lda noto'g'ri joyda bir tosh Simca tampon Off Renault otish deb bilar edi, chunki rulda uning mustahkam grip edi, va men chap yoki o'ng tashlangan bo'ladi, keyin uni sekinlashtiruvchi mashina off suring va jarlik ichiga yoki chetiga ham borib sabab. havoga jarlik.
  
  
  Parsonning bezoriligi miltillashda va miltillashda davom etdi va biz navbatga kelganimizda, u meni to'xtatdi. Men uni teskari tomonga qo'ydim va titrab mashinaga o'tirdim.
  
  
  Eshik ochildi va Parson SIM-kartadan chiqib ketdi. U mashinaning yoniga qaytib keldi va uning atrofida qor yog'di.
  
  
  Mening chiroqlar tashqarida edi, Simca orqa nurli va Parson tunda u erda turgan ko'rsatgan.
  
  
  "Men nima bo'lganini so'ramayman", dedi Parson sekin. "Kimdir Sizning Renaultingizni urdi."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Yordamingiz uchun rahmat. Bu yaxshi hiyla edi."
  
  
  Men uning mashinasini garajga olib borishdan oldin Esqui Prado barida to'xtadik. Menda uchta lumumba va bir chashka qahva bor edi va u hali ham o'zini yaxshi his qilmayapti.
  
  
  11
  
  
  Parson bilan Barre Esqu-da qisqa vaqt bo'lganidan keyin u o'z xonasiga qaytdi. Lumumbadagi rom va shokolad meni biroz tinchlantirishga yordam berdi, lekin kalitni eshikka qo'yib, ichkariga kirganimda hamon titrardim.
  
  
  Muqaddas nurni yoqib, u xonaning narigi uchida shitirlashni eshitdi, keyin bog'lovchi eshik ochildi va Xuana ko'zlari katta edi. Go'yo u hozirgina chuqur uyqudan uyg'ongandek edi.
  
  
  "Siz u bilan uchrashdingizmi?"
  
  
  "Ha", dedim. U tezda byuroga bordi va daftarni oldi. Bu tez xato tomonidan nen haqida scrupled va salom ko'rsatilgan edi.
  
  
  U tushunganini bosh irg'adi.
  
  
  "Bu qanday sodir bo'ldi
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  borasizmi? "Bu nima?"u mendan so'radi.
  
  
  "Hisobot uchun hech narsa yo'q. Men yana Egoni ko'rishim kerak."U daftarga yozish bilan band edi. "Siz u bilan ertaga soat o'nda gondolda uchrashasiz. Batafsil ma'lumot keyinroq."
  
  
  U bosh irg'adi.
  
  
  "Endi men yotaman va biroz dam olaman."
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u.
  
  
  Men uni yaqinda tashqarida kutib olishimni ko'rsatib, zal eshigini ko'rsatdim.
  
  
  "Xayrli tun, Jorj", dedi u va xonasiga qaytib ketdi.
  
  
  Men kiyimlarimni echib, toza kiyimlarga almashtirdim va koridorga chiqdim. Juana sigaret chekib o'tirdi.
  
  
  "Xonalar buzilganiga aminmisiz?"u so'radi.
  
  
  "Ijobiy."
  
  
  "Siz Corelli bilan uchrashdingizmi?"
  
  
  "ha. Biz Barri Parson kabi Egoni bilamiz."
  
  
  U meni o'rgandi. "Men buni deyarli taxmin qildim."
  
  
  "Men ham xuddi shunday qildim."
  
  
  "Ishonchingiz komilmi?"
  
  
  "Qanday qilib to'liq amin bo'lishim mumkin? Ammo u sizni teleferikda kutib oladi, u erda tikuvchi uni olib ketadi, siz materiallarni olasiz"
  
  
  "Bu nima?"
  
  
  "Men buni hal qila olaman", dedi u ishonch bilan.
  
  
  Yaxshi. Men sizni chang'i yonbag'irlaridan qoplayman. Bu Corelli istaydi nima."
  
  
  "Ammo, chivin u bilan siz o'rtasidagi uchrashuv haqida qayerdan bilishi mumkin edi?"
  
  
  "U bizni doim kuzatib turardi."
  
  
  "Men uni kuzatishga harakat qilaman."
  
  
  "Xavotir olmang. Men buni hal qilaman. Faqat Corelli bilan tanishing va u biz bilan hazillashyaptimi yoki yo'qmi."
  
  
  U menga qaradi. "Nega u menga avvalroq ma'lumot bermadi?"
  
  
  "U ishonch hosil qilishni xohlaganini aytdi."
  
  
  U yelkalarini qisdi. "Menimcha, bu mantiqiy."
  
  
  "U bilan teleferikni olib, borreglasdan pastga tushing. Hammasi tugagach, men sizni pastki qavatdagi barda uchrataman."Keyin biz shoshilamiz va uning narsalarining haqiqiyligini tekshiramiz."
  
  
  "Malaga?"
  
  
  "Granada. Men u erda bir uzatuvchi bor."
  
  
  "Hammasi joyida."
  
  
  Uni, uyqu qaytib xona va eshak matbuot ketdi.
  
  
  * * *
  
  
  Endi u Rokki tizmasi bo'ylab hamma narsani ko'ra oldi. Quyosh avliyosi toza oq edi. Qor muqaddas Lord ko'zlarimni ko'r, lekin men Zeiss 60x ko'zoynak bir filtri ishlatiladi.
  
  
  Teleferik yuqoriga ko'tarilayotgan edi va men Xuananing sariq kozokini aniq ko'rdim. Bu faqat uning ichida va Parson edi. Gondolda odatda to'rt kishi bor edi va u Parson xizmat xodimlariga shaxsiy sayohat qilish uchun maslahat berishi kerakligini bilar edi, lekin men tashvishlanmadim. Buning uchun puli bor edi.
  
  
  Uning ko'zoynagi yana dala bo'ylab dumalab ketdi, keyin ego uni ko'rdi.
  
  
  * * *
  
  
  U borregilas va Prado Llano o'rtasida yarim yo'lda granit pog'onada qornida yotar edi. U kulrang kiyimda edi, shuning uchun u, albatta, slyuda va granit shifer bilan uyg'unlashdi. Ammo men uning erkak ekanligini ko'rdim va u jarlik bo'ylab uzun miltiq ushlab turganini ko'rdim. Miltiqqa ko'lam biriktirilgan.
  
  
  Men hech kimga miltiq turini ballar bo'yicha ayta olmadim.
  
  
  U juda jim yotdi va kutdi. Va u Juana va Parson bilan gondolaga qaradi. U Egoni qabul qilishayotganini qaerdan bildi? Qanday qilib u biladi?
  
  
  Parson? Parson o'rinbosar bo'lganmi? Kimdir Juanani o'rnatganmi? Ma'lumot yana qanday tarqaldi? Bizning xonalarimizda hech kim bizga bir og'iz so'z aytmadi. Parson va mendan boshqa hech kim vaqt va joyni bilmas edi.
  
  
  Hali ham qotil kutib yotardi.
  
  
  Moscato? Ehtimol.
  
  
  U uning shamolini ochdi va Lugerni tortib oldi . Uning ego muomala va bir daqiqa shamolbardosh xususda bo'ldi. Nishabni kesib o'tishim va unga erishish uchun jarlikka suyanishim kerak edi. Keyin men toshlar ustida emaklab, uni urishdan oldin o'ldirishim kerak.
  
  
  Boshqa yo'l yo'q edi. Agar men Moskatoga yashashga ruxsat bersam, u Riko Korellini olish uchun yana urinib ko'radi - emu muvaffaqiyatga erishguncha yana urinib ko'ring!
  
  
  Teleferikning tezligi va odamning qoyalarda joylashganiga qarab, harakat qilish uchun bir yarim daqiqa vaqtim bor edi.
  
  
  Xavfli magnatdan qochish uchun tushishni biroz tekshirib ko'rdim va uning ostidan o'tdim. U slaydning pastki qismiga urilganda, tepada qolgan qor bilan nimadir sodir bo'ldi va u to'satdan tizzagacha slaydga cho'kayotganini ko'rdi. Men itarib yubordim va qor yog'di. Men omadli edim. Katta dumaloq qor to'pi mendan uzoqlashishda davom etdi va yaqin atrofdagi toshlarga urildi.
  
  
  Uning yo'qolgan qimmatbaho soniyalari.
  
  
  Toshlar oldimda edi, lekin men pastda yotgan odamni ham ko'ra olmadim. Men kameramni chiqarib, asta-sekin tizma bo'ylab harakatlanishim kerak edi.
  
  
  Keyin ego uni ko'rdi.
  
  
  Men taxminan yuz fut tomonidan kurs off chalinib edi! Uning juda baland edi.
  
  
  U tezda yana tepalikdan tusha boshladi, boshqa tomonga qaytib, bu yo'nalishdan chetga chiqdi va qoyalarda inson qo'li yetadigan nuqtaga qaytdi.
  
  
  Men qisqichlarni qo'yib yubordim va chang'ilarimni qoyalarga qo'ydim, shunda ular sirpanib ketmaydi. Keyin uni tortib olib, qoyalarning chetiga qaradi.
  
  
  Misol uchun, men teleferikning ikkinchi va uchinchi po'lat ustunlar orasida asta-sekin ko'tarilayotganini ko'rdim. Va u miltiq bilan odam tomonidan ko'rish mumkin, kim mahkam ego oldi va u o'rgimchak po'lat kabellarni yuqoriga ko'chib sifatida diqqat shariga uddaladi.
  
  
  Luger uni odamning boshiga qaratdi va o'q uzdi.
  
  
  GAVK toshga urilib, qayoqqadir uchib ketdi. Men rikoshet qo'shiqlarini eshitardim.
  
  
  Erkak tezda burildi. Men uning oq yuzida loyqalikni ko'rdim. U tezda orqasini kemirib, o'girildi va miltiqni menga qaratdi - ko'lam va hammasi.
  
  
  Orqamda qorga tushgan ko'zlar-juda yaqin
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  qulaylik darajasi.
  
  
  Men uni yana otib tashladim. Ammo u o'q otilgandan so'ng darhol ko'zdan g'oyib bo'ldi. Ego uni ko'ra olmadi.
  
  
  U erda egilib, ego uni topishga behuda harakat qildi.
  
  
  Yana bir zarba qo'lim bilan toshni sindirdi.
  
  
  U o'rdak qildi.
  
  
  Gondol kabel bo'ylab asta-sekin harakatlanar edi va Xuananing sariq sviteri buni ko'rdi va men bunga e'tibor berdim.
  
  
  Gunslinger o'rnidan turdi va gondolani nishonga olib, mendan yuz o'girdi. Men uni yana otib tashladim.
  
  
  U tosh orqasiga egilib, uni butunlay sog'inib yiqildi. Uni, uni jarlik urdi ko'rdim, va shariga qaratilgan.
  
  
  Men uni qoyalar ustida boshladim, lekin o'z vaqtida erisha olmasligimni bilardim.
  
  
  Kabel qisqichlari bilan u yana chang'isiga o'tirdi va pastga tusha boshladi, bir qo'lida ikkita tayoq, ikkinchisida luger. Bu u tasavvur qilgan eng qulay chang'i pozitsiyasi emas edi.
  
  
  U rivojlanib borar ekan, men chang'ida o'q uzolmasligimni angladim va shu bilan qimmatroq vaqt sarfladim.
  
  
  U cho'kkalab, bog'ichlardan xalos bo'lgan va qoyalar bo'ylab cho'kkalab tushgan darajaga tushdi.
  
  
  Ovoz yoqilgan!
  
  
  Men uni otib tashladim.
  
  
  U gondolani maqsad qilgan edi va u xuddi men kabi o'q uzdi - yoki mendan bir soniya kechroq. Nima bo'lishidan qat'iy nazar, biz bilan sodir, mening o'z shot aftidan misfire uni sabab, bu shariga bazasini bosing va ego zaryad zararsizdir, asosan Parson ning dollar suyakka derazadan ortiq.
  
  
  Bu shooterga urildi.
  
  
  U qoyalarga birinchi yuzini tushdi, keyin reflexively atrofida o'ralgan va u menga deyarli bevosita ishora qadar atrofida miltiqni silkidi.
  
  
  Uni, orqaga va qorga sakrab, tog'dan pastga toymasin. O'qlar atrofimga uchib ketdi, lekin ularning hech biri meni urmadi. Uning quyosh botishi jarlik ustida qaytib, sotib olish uchun nah yopishib.
  
  
  Tosh silliq edi, lekin uning ustidan sudralib o'tdi va qulog'im yonida yana bir gavda portlaganda, men uning boshini ko'tarib, Egoni aniq ko'rdim va emuni bo'yniga otdim.
  
  
  U darhol yiqildi. Uning atrofida qizil bulutda qon portladi.
  
  
  Keyin u muzli qizarish hovuzida yotar edi, u uning oldiga bordi.
  
  
  Bu Alfreddo Moscato edi.
  
  
  Chivin.
  
  
  Matchmaker!
  
  
  * * *
  
  
  Meni birinchi marta otib tashlagan va gondolda Riko Korellini o'ldirishi kerak bo'lgan miltiq vinchester modeli edi 70 Super sinf miltiq, 30-06 Springfild raundlari uchun sozlangan va Bausch & Lomb Balvar Li nuqta o'zgaruvchan quvvatli optik ko'rish bilan jihozlangan. Bu chiroyli burg'ulash qurilmasi edi.
  
  
  Bronza uchi bilan 30-06 Springfield yuqori tezlikli kartrij sekundiga 2960 fut va sekundiga 2260 fut tezlikni 300 Yardda, 2920 fut-lb zarba kuchi bilan etkazib berishi mumkin.og'iz energiyasi va 1700 fut-lb. 300 yard uchun funt. Bausch & Lomb quvvatining sozlanishi ko'lami 2 1/2 dan 4x gacha sozlanishi, faqat ikkita harakatlanuvchi qism balandlik va shamolni boshqaradi.
  
  
  Agar biror narsa odamni uzoqdan tortishish joyidan o'ldirishga yordam bersa, bu kombinatsiya mumkin.
  
  
  Uni, o'lik odam ustidan engashib. Uning hamyoni va qog'ozlari bor edi, lekin ular soxtalashtirilgani aniq. Bu ism Natalio Di Cesura deb aytilgan va qog'ozlarda u Italiyaning Bari shahridan kelganligi aytilgan.
  
  
  Uning qora terisi, qora sochlari va soqollangan ko'k iyagi va tayoqchasi bor edi. Egoning yonboshlari odatdagidan qisqaroq edi, lekin ular juda uzun ko'rinmasdi.
  
  
  U chiroyli shamolbardosh va tor chang'i shim kiygan edi.
  
  
  U qoyalardagi to'satdan oyoq tovushiga burildi. Fuqarolik gvardiyasining Odin joyiga tushib, chang'isini echib, qo'lida daftar bilan oldimga keldi. Uning xavfsizlik kamarining ego g'ilofi ochilmaganligini payqadi.
  
  
  U menga qaradi, hech narsa demadi va keyin o'lik yotgan tosh tomon yurdi. U engashib, tanaga qaradi, keyin Egoni diqqat bilan o'rganib chiqdi va bir nechta yozuvlar qildi.
  
  
  U murdaning bo'yniga tegdi va uning pulsini sezdi. U emuga ego u erda bo'lmasligini aytishi mumkin edi. U qog'ozlarini chiqarib, ularni ko'rib chiqdi va keyin vinchester 70-ni ko'lami bilan tekshirdi.
  
  
  U o'rnidan turdi va menga o'girildi.
  
  
  "Kirishni kechiring, senor", dedi u ingliz tilida.
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi. "Mening ingliz ekanligimni qayerdan bildingiz?"
  
  
  "Men Sizning amerikalik ekanligingizni bilaman", dedi u meni tabassum bilan tuzatdi. "Sizning chang'ilaringiz bilan".
  
  
  Ular avstriyaliklar edi, lekin men uni Sun vodiysidagi ih dan sotib oldim. Va bu ularga muhrlangan edi.
  
  
  "Siz bunga guvoh bo'ldingizmi-muammo?""Bu nima?"u so'radi, nozik, lekin aftidan.
  
  
  Uniki, u yelka qisdi.
  
  
  "Ehtimol, siz guvohsiz. Ehtimol, siz bu odamning o'limida ishtirok etgandirsiz?"
  
  
  Men unga hech narsa demadim. Qachon u menga huquqlarimni aytmoqchi edi? Lekin, albatta, Ispaniyada siz o'z huquqlaringizni umuman o'qimagansiz.
  
  
  U hamyonidan chiqish uchun shamolbardoshini yechishni boshladi.
  
  
  Guardia quroli, amerikalik Kolt .45 kalibrli, darhol Ego qo'lida edi va hayotimni qopladi.
  
  
  "Kechirasiz, senor, lekin iltimos, cho'ntagingizdan hech narsa olmang."
  
  
  "Men faqat mening ID karta topshirishni istayman," men jilmaydi. "Men Malaga atrofida Senor Mitch Kelly tavsiyasi bilan keldi."
  
  
  Tan olish uning yuzida miltilladi. "A. Aniq. Siz shu bir ego karta bor. Sizning atrofingizda ham."U nahga qaradi va asta-sekin uni plastik papkaga joylashtirdi. U hamyonni orqaga uzatdi va Egoni aqlli tarsaki bilan yopdi.
  
  
  Men uni olib qo'ydim.
  
  
  "Kechirasiz, senor. Uning n emas
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Bu erda men sizni har qanday so'roq qilishni kutmoqdaman. Agar tark bo'lsangiz? "
  
  
  Oh, Mitch Kelli kartasining burchagidagi hamma biladigan va sevadigan yoqimli kichkina bolta logotipi.
  
  
  U o'girilib, o'lik kishiga ishora qildi. "U sizga tanishmi?"
  
  
  Guardia boshini chayqadi. "Men bunday deb o'ylamayman. Lekin men tez orada bilib olaman."
  
  
  "Muloyim maslahat", dedim. "Bu odam Malagada jinoyat uchun qidirilishi mumkin. Qotillik."
  
  
  "Oh."
  
  
  "Kecha bir bolani o'ldirish bu erda Prado Llanoda ochiq."
  
  
  Guardianing ko'zlari qisildi. "Bilasizmi, ko'p narsalar, senor."
  
  
  "Bu mening ishim. Ko'p narsalarni biling. Va ih-ni suratga oling", - deya qo'shimcha qildi u tabassum bilan.
  
  
  U salom berdi. "Prima: sizni hibsga olganim uchun uzr so'rayman. O'ylaymanki, agar siz hamkasbim kelganida bu erda bo'lmaganingizda yaxshi bo'lar edi. U biroz yosh va impulsiv."
  
  
  U tepalikka qaradi. Yana bir Guardia chang'ida edi va pastga yugurdi.
  
  
  "Rahmat."
  
  
  U belidan pastga egilib salom berdi. "Men Senor Kelliga biz uchrashganimizni aytaman."
  
  
  U qisqichlardan o'tib, ustunlarini oldi va tezda Prado Llanoga tushdi.
  
  
  * * *
  
  
  Yarim soatdan keyin mehmonxonaga qaytdim. Juana meni yashash xonasida katta kamin yonida kutib turardi.
  
  
  Biz yolg'iz edik.
  
  
  Uning yuzi hayajondan porladi. "Menda bu bor", deb pichirladi u menga.
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "Bu shovqin nima edi?"- deb o'yladi u.
  
  
  "Men Moskatoni qo'rqitdim va Egoni o'ldirdim."
  
  
  Uning yuzi oqarib ketdi. "U teleferikda uchrashayotganimizni qayerdan bildi?"u so'radi. "Siz va mendan boshqa hech kim bilmas edi - va Parson."
  
  
  "Sizningcha, Parson haqiqatan ham Korelli?"Men undan so'radim.
  
  
  U yelkalarini qisdi. "U, albatta, giyohvand moddalar tarmog'i haqida ko'p narsani biladi. Va u bizga kumush laganda berishga tayyor. Men bundan juda xursandman."
  
  
  "Siz hech qachon xafa bo'lganmisiz?"Men quvnoq so'radim.
  
  
  "Juda qattiq. Biz o'sha birinchi o'rinbosar Corelli bilan o'ynashni boshlashimiz bilanoq."
  
  
  "Bugun biz Granadaga hamma narsani etkazib beradigan vaqt emas."
  
  
  "Ma'lumotlarning to'g'riligiga amin bo'lolmayman, Nik", dedi u go'yo bu haqda bir muncha vaqt o'ylagandek va nihoyat qaror qildi. "Men bu erga kelganim va Corelli haqiqiyligini yoki yo'qligini ayta olmasligim achinarli ko'rinadi."
  
  
  "Xavotir olmang. Bolta xotira banki bilib oladi."
  
  
  Men dell o'zi bu yerda yuborilgan nega " lekin men hayron."Endi u pouting edi.
  
  
  "Unut. Bu ishning bir qismi."
  
  
  Prado Llano garajidagi mexanik uzr so'radi. "Men tushdan keyin soat ikkida ego olaman. Bu sizga tez orada yetadimi, senor?"
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Bu bo'lishi kerak. Nima bo'ldi?"
  
  
  "Tormoz suyuqligi drenajlangan, senor."
  
  
  "Nima sababdan?"
  
  
  "Quvurning ishdan chiqishi". U ko'p gapirishni xohlamadi.
  
  
  "Tanaffusmi?"
  
  
  "Juda g'alati, senor", deb tan oldi u. "Suyuqlik chizig'ining qismlari bu tarzda eskirmaydi. Aslida, bu imkonsiz."
  
  
  "Keyin nima bo'ldi?"
  
  
  "Chiziq buzilgan."
  
  
  "Kesilganmi?"
  
  
  "Bu kabi ko'rinadi, senor."Endi emu bezovta edi. Bunday narsalar emu uchun tushunarsiz edi.
  
  
  "Kimdir buni ataylab kesib tashladimi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bilmayman. Men bu haqda gapirishni xohlamayman. Bu jiddiy ayblov."
  
  
  "Ammo uni zaryad qiladigan hech kim yo'q, nega aytmaysiz?"
  
  
  U mening tabassumimni ko'rdi. Yaxshi. Men unga aytamanki, kimdir bu chiziqni kesib tashladi, senor. Snip! Bu mantiqiymi?"
  
  
  "Oh, ha", dedim. "Bu mantiqiy."
  
  
  Bola jiddiy ko'rinardi. "Unda sizning dushmaningiz bor, senor. Ayolning eri, ehtimol?
  
  
  Ispanlar shunday davolab bo'lmaydigan romantiklardir!
  
  
  "Ha", dedim. "Men buni his qilyapman. Lekin bunga arziydi, bilasizmi?"
  
  
  U yorishdi. "Keyin yaxshi. Yaxshi!"
  
  
  "Men u erda ikkitada bo'laman."
  
  
  "Oh, yana bir narsa bor", dedi u.
  
  
  "Bu nima?"
  
  
  U yana ikkilanib, kimdir tinglayotganini bilish uchun atrofga qaradi.
  
  
  "Bu nima ekanligini bilasizmi?"u cho'ntagidan nimadir olib, qo'lida ushlab oldi.
  
  
  Ego uni Egoning kaftidan oldi. Bu chiroyli xato edi. Magnit uzatuvchi yo'nalishni topuvchi bilan birgalikda. Chiroyli model! Yaxshilab professional. Ehtimol, Yapon yoki nemis.
  
  
  Unga qaradi. "Bu nima ekanligini bilmayman."
  
  
  "Men ham, senor."
  
  
  "Buni qaerdan topdingiz-bu gadjet?"
  
  
  "Bu Renault pastki biriktirilgan edi, senor."
  
  
  "Qanday qiziq. Men uni haydash paytida u faqat avtomagistrali echib o'ylayman."
  
  
  "Bu magnetizm, bilasizmi, senor? Buni ko'rish sizni qiziqtiradi deb o'yladim."
  
  
  "Men... juda qiziq."
  
  
  Yo'nalish topuvchisi uni bir daqiqada qo'ydi va bir necha yuz pesetani tortib oldi. Ih uni bolaga berdi. "Bu siz uchun", dedim. "Sizning qiziqishingiz va sukunatingiz uchun."
  
  
  "Tushundim, senor."
  
  
  U bu haqiqat ekanligiga amin edi.
  
  
  U endi uni tanidi, xuddi Moscato teleferik uchrashuvi haqida bilganidek.
  
  
  Uning o'zi dedi emu 1
  
  
  O'n ikki
  
  
  Juana va men Alhambra bog'ida o'tirganimizda, oldimizga Gervasio Albanes ismli kalta, qora sochli, jingalak sochli lo'li keldi. U bizdan oldinda bo'lgan sayohatimizni boshqarayotgan edi. Dizayni bo'yicha Xuan va u ortda qolishdi.
  
  
  "Andalusiya uchun issiq", dedi u juda yaxshi inglizcha aksentda.
  
  
  "Ammo Marokash uchun emas", dedi u revmatizm haqida, yana xok va AX tomonidan yaratilgan bolalarni tanib olish tizimidan xijolat tortdi.
  
  
  U bosh irg'adi
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  U atrofga qaradi. Qalampir daraxti ostida beton skameyka bor edi va u bizni u erga olib bordi. Biz birga o'tirdik, aks ettiruvchi hovuzga va qarama-qarshi katta Mavr kamariga qaradik.
  
  
  "Siz uchun yangiliklarim bor", dedi u pichirlab. "Biz dumlar tugaganidan keyin uchrashishimiz kerak."
  
  
  "Yangiliklar?"Men undan so'radim.
  
  
  U barmog'ini lablariga qo'ydi. "Keyinchalik. Qarama-qarshi tepalikda."U shimoli uchun tog' yonbag'rida mimmo Alhambra bir barmog'ini ishora. Bizga avvalroq tog ' yonbag'rida bir nechta g'orlar, ko'p sonli lo'lilar hali ham chaqqan g'orlar borligini aytishgan edi. Aslida, Gervasioning o'zi bizga shunday dedi.
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Va keyin ekskursiyalar. Alhambra kiraverishda."
  
  
  Biz tashqariga chiqqanimizda Alhambraga kiraverishdagi olomon yupqalashdi va Gervasio bizni to'xtash joyiga olib bordi.
  
  
  "Sizda mashinangiz bormi?"
  
  
  "Afsuski, yo'q", dedi Gervasio jilmayib. U Juana yo'nalishi bo'yicha taqinchoqlar Lill. "Menda juda kichik Lambretta bor ...
  
  
  "Yo'l bo'ylab qon to'kmang", dedim men. "Biz bilan keling. Biz keyinchalik bu yerda sizni olaman, va siz Lambretta olishingiz mumkin."
  
  
  "Siz butun mehmonxonadasiz va bu shunday."
  
  
  "Salbiy. Biz faqat amaliymiz. Katta tepaliklarni engib o'tishingizni kutib, oldinga va orqaga haydashga vaqt sarflay olmaymiz. Qaerga ketyapmiz?"
  
  
  "Men g'orda yashayman, senor", dedi u fojiali tarzda Juanaga ko'zlari bilan ko'proq sharbat berib.
  
  
  U unga qaradi. U nah olish qilindi.
  
  
  "Unut, Gervasio. O'ylaymanki, sizda g'orning pastki qismida qattiq oltin tangalar bilan to'la o'n to'rt litrli ko'za bor.
  
  
  Egoning ko'zlari yarqirab ketdi. "Siz hazilkash odamsiz, senor."
  
  
  Gervasio va Juana orqa o'rindiqqa chiqishdi. U uni ehtiyotkorlik bilan kuzatayotgan edi, lekin men uning ko'zlari ba'zan oynada menga qanday qarashini ko'rdim.
  
  
  "Bu erga tushing, senor, keyin to'g'ridan-to'g'ri", dedi u menga va yugurishda davom etdi, qisqa vaqtdan so'ng biz erdagi teshik oldida to'xtadik. Atrofda boshqa mashinalar, shuningdek, mototsikllar to'plami bor edi. Asosan o'rindiqlar va Peugeot bor edi. Bu loyda bitta katta kredit karta edi.
  
  
  "Biz bu erda o'tiribmiz."
  
  
  U unga bosh irg'adi. Uni, dikiz ko'zguda unga qarab. "Va endi yangiliklar uchun, Gervasio."
  
  
  "Senor Mitch Kelli sizni darhol Malagada emuga qo'ng'iroq qilishingizni xohlaydi."
  
  
  "U sababini tushuntirdimi?"
  
  
  "Albatta emas, senor. Lekin bu doimiy edi."
  
  
  "Uni qayerda ego deb atashim mumkin?"
  
  
  "Uy ichida chiziqlar bor."
  
  
  U g'orning kirish qismiga ishora qildi.
  
  
  U Xuanaga qaradi. "Xo'sh, ketaylik."
  
  
  Biz tashqariga chiqdik va gervasioning orqasidan g'orga kirdik. Ichkarida, u boshqa uylar singari jihozlangan, og'ir ispan mebellari va gilamlari qattiq o'ralgan tuproq polda. Elektr rozetkalariga ulangan lampalar va lampalar mavjud edi. Asosiy xonada ovqat pishirish juda kuchli edi.
  
  
  Gervasio xonaning oxiridagi kitob javoniga bordi va Mitch Kellining Malagadagi me r / t xavfsiz uyi haqidagi OAV xabarlarini inkor etgan charm sumkani chiqarib oldi.
  
  
  U egoga ulandi va uni isitishga ruxsat berdi. U o'tirdi va unga qaradi. Juana o'rnidan turdi va atrofida yurar, devorlar ustida draperies da hayrat bilan qarab, murakkab to'quv goblen, jadvallar o'z ichiga olgan to'r, Internet.
  
  
  Gervasio kod harflarini berdi va Kellining identifikatsiya so'roviga javob berdi.
  
  
  "Kelli?"Men buni bir lahzadan keyin aytdim. "Nima uchun hotline?"
  
  
  "Bu qiz. U Sol y Nievega boradi."
  
  
  "Aslida. Xo'sh?"
  
  
  "Sizda muammolar bormi?"
  
  
  U gervasioga qarab to'xtadi. "Muammo?"
  
  
  "Xo'sh, siz hali Rim burningizni ko'tarmadingiz. Haqiqatan ham?"
  
  
  "Aslida bizda bor."
  
  
  Jimlik bor edi. "Eshiting", dedi Kelli. "Rim burun kecha qizni chaqirdi va unga salom, yigitning o'limi haqida va bugun ertalab-boshqa odamning o'limi haqida!"
  
  
  "Bu haqiqat."
  
  
  "Rim burun siz bilan uchrashishdan bosh tortdi yoki N. X., haqiqatan ham?"N. X. dori mutaxassisi. Juda yaxshi. Xuan Rivera.
  
  
  Uni kutmoqdaman. "Salbiy. Uning sababi nima?"
  
  
  "Roman Nos bularning barchasini bekor qilmoqchi ekanligini aytadi. U bu sozlash ekanligiga amin. U ego tashkiloti uni o'ldirishga harakat qilayotganiga amin. Meni o'qiysizmi?"
  
  
  "Baland va aniq."
  
  
  "Qiz endi qizil yaguarda haydab ketmoqda. Qizil yaguarda. Tushunasizmi?"
  
  
  "Men ko'rmoqdaman. Tirgak. Nima uchun keladi?"
  
  
  "U siz bilan uchrashish uchun Rim burni bilan gaplashmoqchi ekanligini aytadi."
  
  
  "Bir daqiqa kuting. Ikkalamiz ham Rim burni bilan uchrashdik. Takror aytaman. Ikkalamiz ham Rim burni bilan uchrashdik. Meni o'qiysizmi?"
  
  
  Pauza. "Men sizni o'qidim."
  
  
  "Tushunmayapman, nega u bizni Rim burni bilan uchrashmagan deb o'ylaydi?"
  
  
  "Balki siz qilmagansiz."
  
  
  "Bunday imkoniyat bor. Rim burni dellning o'zida emas edi. Lekin u bizga material berdi."
  
  
  "Qiz siz Rim burunini uchratmaganingizni ta'kidlamoqda. Rim burni dushmanlari tomonidan aniqlanmasdan Korsikaga qaytishni xohlaydi. Shunday qilib, siz bilan uchrashmang."
  
  
  "Demak, bizning Rim burnimiz Rim burni emas deb o'ylaysiz."
  
  
  "Malaga ko'rfazidagi shouni qayta ijro etish. Ha. Ehtimol."
  
  
  "Bu men uchun juda aniq", deb tan oldim. "Ikki narsa: Rim burni-bu Rim burni, yoki Rim burni emas. Callie. Sizning mashinada qiling va Sol y Nieve bizga qo'shiling."
  
  
  Pauza. "Nega emas?"
  
  
  "Menga sizning yordamingiz kerak. Biz Rim burni da'vo qilgan narsaga ishonch hosil qilishimiz kerak."
  
  
  "Men unga qanday yordam bera olaman?"
  
  
  "Bu murakkab hikoya. Lekin hozir nima qilishni bilaman."
  
  
  "Uning mehmonxonasi xuddi shu narsani aytadi!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  ol y Nieve. Sierra Nevada Mehmonxona. Bu kecha. O'ng?"
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  "Aloqa ipi."
  
  
  Men o'tirdim va to'plamni uzoq vaqt tomosha qildim. Keyin men uni ko'rdim, o'girildim va Xuana meni kuzatayotganini ko'rdim.
  
  
  "Hammasi yaxshimi?"
  
  
  Men atrofga qaradim. Gervasio ham bizga katta ko'zlari bilan qarab turardi. Uni, Juana bilan suhbatlashdi. "Sizda bu mikrofilm bormi?"
  
  
  "Ha", dedi u sumkasiga kirib.
  
  
  Yaxshi. Uni Gervasioga bering."
  
  
  U buni qildi. U qo'lidagi kichkina plyonka to'plamiga pastga qaradi. Keyin u menga savol bilan qaradi.
  
  
  "Bu sum zarba va ego yuborish, ramzi tomonidan ramzi, bolta uchun."
  
  
  Lo'li ayol bosh irg'adi.
  
  
  "Juana, Sol-y-Nieves yilda Renault qaytib borish."
  
  
  "Sizsiz?"Uning ko'zlari qisildi.
  
  
  "ha. Men Tina Bergsonni ushlamoqchiman."
  
  
  "Lekin nima uchun?"
  
  
  "U kurortda paydo bo'lgan va haqiqiy Corelli bilan suhbatlashgan daqiqada u darhol aniqlandi."
  
  
  "Lekin...?"
  
  
  "Aytmoqchimanki, kimdir Egoni o'ldirishga harakat qilmoqda."
  
  
  "Kim?"
  
  
  "O'zini Barri Parson deb ataydigan odam."
  
  
  Xuananing ko'zlari kattalashdi. "Ammo nega bu Parson bo'lishi kerak?"
  
  
  "Bu bo'lishi kerak."
  
  
  "Demak, Korellini o'ldiradigan ikki kishi bor edi?"Juana so'radi.
  
  
  "Ehtimol, mafiozlar u bilan ikkita shartnoma tuzishga qaror qilishgan."
  
  
  "Bu murakkab."
  
  
  "Siz bu sizning hayotingiz bo'lgan pulni saqlaysiz. Meni tinglang. Keling, buni tahlil qilaylik. Aytaylik, Parson Korellini o'ldirmoqchi. Haqiqatan ham? Va Parson Korellini bizdan ko'ra ko'proq bilmaydi. Ammo u men Corelli bilan uchrashuvga borishga harakat qilayotganimni biladi. Nafaqat uniki, balki siz va men. Bas, u bizga yalaymiz oladi. Ble yalaymiz kabi ."
  
  
  O'g'ri uni nazarda tutgan. Xuana bu maslahatni sog'inmadi. U qizarib ketdi.
  
  
  "Hozir. Arturo o'ldirilganda Parson Moskato bilan birga bo'lgan deb taxmin qilaylik. Parson meni kuzatayotgan edi, albatta. Keyin u arturodan o'lganida olgan ko'rsatmalarini eshitgan bo'lsa kerak. Juda uzoqmi?"
  
  
  "Ajoyib."
  
  
  "Keyin Parson uchrashuvga yashirinish va Korelli paydo bo'lishini kutish uchun boradi. Lekin kim paydo bo'ladi? Uni. Corelli Emas. Parson u erda turibdi, men uning oldiga boraman va uning butun yuzi tuxum bilan qoplangan."
  
  
  "Ammo nega Korelli uchrashuvga bormadi?"
  
  
  "Siz Kellining aytganlarini eshitdingiz. U Arturo otib qachon Corelli qo'rqib edi. Men u faqat u bilan barcha muomala va u holda sodir bo'lsin, deb taxmin qilish kerak."
  
  
  "Nega chivin Korellini o'ldirish uchun u erga bormadi?"Juana begunoh so'radi.
  
  
  "Men bu haqda o'yladim", deb tan oldim. "Aytaylik, u Arturoning o'ldirilishidan keyin qochishga shunchalik shoshilganki, Arturoning menga aytganlarini eshitmagandi."
  
  
  U qoshlarini chimirdi.
  
  
  "Yaxshi, - dedim men tezda davom etib, - bu Parsonning joyi va bu uning joyi. Parson nima deydi? U ayta oladigan yagona narsa-bu haqiqat. U mening Korelli emasligimni biladi. Va u uchrashuv bo'lib o'tishini biladi. U shunday deydi: "men Korelliman! Va u hali ham amaliy hazil o'ynaydi, siz bilan uchrashuv tashkil qiladi."
  
  
  "Mikrofilm haqida nima deyish mumkin? U menga filmni berdi."
  
  
  "Biz buni tekshirmoqdamiz. Ammo bu turdagi ma'lumotlarni almashtirish juda oddiy: ismlar, joylar va sanalar."
  
  
  "Yaxshi..."
  
  
  "U filmni soxtalashtiradi, siz bilan uchrashuv tashkil qiladi. U Corelli o'ynash uchun uchrashuv tashkil qiladi. U sizga soxta film o'tadi, va ayni paytda Moscato ego o'ldirish uchun harakat qilmoqda, va men Moscato o'ldirish qilyapman."
  
  
  "Ammo Moskato uchrashuv haqida qayerdan bilgan?"
  
  
  "Renaultdagi xato", dedi otasi.
  
  
  "Parson hozir nimani kutmoqda?"- deb o'yladi u.
  
  
  "U Tinaning paydo bo'lishini kutmoqda. U u haqida biladi, hatto uni shaxsan tanimasa ham. Menimcha, u Elenani chalg'itish uchun Tinaga bu " telefon qo'ng'iroqlarini "soxtalashtirgan bo'lsa kerak. Ammo u Tina oxir-oqibat Sol y nievda paydo bo'lishini biladi. U uchun kutish va salom xum ego Corelli qilaylik olaman, va bingo! Ko'ryapsizmi? "
  
  
  "Va tinani ushlashning nima foydasi bor?"
  
  
  "Men uni Solvy Nievedagi ko'rinishi Korelliga ta'sir qilishi haqida ogohlantirmoqchiman."
  
  
  U bosh irg'adi. "Va keyin?"
  
  
  "Buni tushunishga ijozat bering", dedim ohista. "Menda hali zarba chizig'i yo'q."
  
  
  * * *
  
  
  Juana Rivera Gervasio va meni Granadadagi avtomobil ijarasi do'koniga olib bordi, u erda uni qo'lda Vites o'zgartirish bilan Seat mini olib ketdi. Keyin Xuana gervasioni alhambraga qaytarib olib bordi, u erda ego mini velosipedi to'xtab qoldi.
  
  
  Bu Malaga-Granada avtomagistralida bir o'rindiqqa echib va Malaga uchun rahbarlik. Allaqachon kech edi, lekin quyosh hali porlamadi. Uning qizil yaguarda bir nechta ko'zlari bor-mashinani ajratish oson.
  
  
  Ego uni ko'rganidan yigirma daqiqa oldin bo'lsa kerak, chunki u mendan vodiy bo'ylab tez tushish haqida masxara qilgan edi. U tezda orqaga o'girilib, kuygan bug'doy dalasiga chiqdi va uchta burchak uchun tezkor belgi qo'ydi. Men Yaguar oldida edim va orqa oynada menga yaqinlashayotganini ko'rib, Malagaga qaytib bordim.
  
  
  U qo'lini uzatdi va salom, salom bir necha marta silkitdi, to'xtashni ko'rsatdi.
  
  
  U qo'lni ko'rdi, keyin mashinani ko'rdi va nihoyat meni ko'rdi. U hayron bo'ldi, lekin tushkunlikka tushmadi. U avtomagistralning yon tomoniga ishora qildi va biz birga tortdik.
  
  
  U egardan chiqib, Yaguar tomon yurdi. U o'sha erda o'tirar, xuddi Nah kabi Skandinaviya uslubida, yorqin yashil kozok va kulrang yubkada salqin va nafis ko'rinardi.
  
  
  "Men Kelli bilan gaplashdim", dedim men ovoz olishim mumkinligini aytdim.
  
  
  "ha. Bilasizmi, u nima uchun bu erda?"
  
  
  "Albatta. Ammo rejalar o'zgardi."
  
  
  Ee shaxs
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  yiqildi. "Riko hali uyiga ketdimi?"
  
  
  "Ehtimol, ha. Ehtimol emas. Ammo muammolar mavjud. Boshqa odam o'zini Riko sifatida ko'rsatmoqda."
  
  
  "Qanday qilib...?"U miltilladi. "Men ko'rmoqdaman. Ha. Kimdir o'zini Riko qilib ko'rsatmoqda."
  
  
  "Agar Riko siz bilan keyinroq gaplashish haqidagi fikrini o'zgartirmasa."
  
  
  "yo'q. U o'ziga ishongan edi."Uning ko'zlari biroz siljidi. "Tinglang. Menga ishonmaysizmi? Rostini aytsam...?"
  
  
  "Men sizga ishonaman", dedim. "Muammo shundaki, bizda yana bir egizak, boshqa o'rinbosar, boshqasi-Riko Korelli bor."
  
  
  "Keyin uni haqiqiy Riko ogohlantirishi kerak..."
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Kimdir Egoni o'ldirishga harakat qilmoqda. Siz unga yaqinlashib, ego bilan uchrashishingiz bilan qotil Riko kimligini bilib oladi. Qarang?"
  
  
  Uning yuzi o'zgardi. "Ha, ha, men uni tushunaman!"U menga jiddiy qaradi. "Siz nima qilishimni xohlaysiz?"
  
  
  "Men Sizning Granadada qolishingizni istayman."
  
  
  U labini tishladi. "Bu juda yolg'iz."
  
  
  "Ammo siz klinikada yolg'iz edingiz."
  
  
  "Bu aqldan ozgan edi!"
  
  
  "Sizning elkangiz qanday?"
  
  
  "Juda yaxshi", dedi u jilmayib. Shubhasiz, faqat kichkina ko'r-ko'rona bor edi. Bu hatto uning kozokining dramatik egri chizig'ida ham bo'lmagan.
  
  
  "Xo'sh,buni qilasizmi, Tina? "
  
  
  "Nima qilishim kerak?"
  
  
  "Granada qolish?"
  
  
  U xo'rsindi. "Yaxshi..."
  
  
  "Men sizni kechki ovqatga olib boraman", dedim fitna bilan.
  
  
  Uning ko'zlari yondi. "Siz, Jorj?"
  
  
  Uniki kulib yubordi. "Zavq bilan."
  
  
  "Keyin men buni qilaman."
  
  
  "Meni Yaguarga kuzatib boring. Biz mehmonxonaga boramiz va sizni tekshiramiz."
  
  
  U hayajon bilan ko'zlari porlab, bosh irg'adi.
  
  
  "Sizningcha, Riko eshitganda g'azablanadi?"
  
  
  "Nima - men siz bilan kechki ovqat qildim?"
  
  
  "Ha."U yelkalarini qisdi. "Baribir, kimga qiziq?"
  
  
  Hozircha u parom xavfli va katta muvaffaqiyat bilan dam oldi. Uning, menimcha, u xuddi shu darajadagi xavfsizlik bilan abadiy xavfli yashashi mumkin deb o'ylagan.
  
  
  * * *
  
  
  Biz Granada Savatga tumanidagi yaqin bir go'zal oz restoranda kechki ovqat bor edi. Musiqachilar bir burchakda ispan musiqasini chalishardi, ofitsiantlar esa bizni talon-taroj qilish uchun qo'lidan kelganicha harakat qilishdi.
  
  
  Biz chiqib qachon o'n bo'ldi, restoran doira va mehmonxona uchun boshchiligidagi. Granada tunda go'zal shahar. Do'konlar muqaddas chiroqlar bilan yoritilgan, odamlar kechayu kunduz ko'chalarda yurishadi. Soat o'nga ancha kech edi, lekin ba'zi odamlar hali chiqmagan. Fuqarolik gvardiyasi ko'chalarni jinoyatchilikdan himoya qilganday tuyuldi.
  
  
  Biz mehmonxonaga kirdik va Tina kalit uchun uning oldiga bordi. Qabulxonadagi barcha ko'zlar burilib, uning yurishiga ergashdi. Men uning bir necha marta xo'rsinishini eshitdim. Bu uning Malagadagi chiqishining takrorlanishi edi.
  
  
  U kalitini ushlab, yomon nigoh bilan menga o'girildi.
  
  
  "Bu kalitlar bilan juda qo'pol."
  
  
  U unga bosh irg'adi. Yaxshi. Men ular haqida juda ko'p narsani bilaman."
  
  
  "Ha. Keyin keling va kalitni qulfga qo'ying, iltimos."Uning ko'zlari ovqat, sharob va kutish bilan porladi.
  
  
  "Men faqat insonman", dedim va uning orqasidan liftga kirdim. Kun biz uchun yopilganda, men qabulxonadagi har bir erkak menga hasad ko'zlari bilan qarashini ko'rdim.
  
  
  Biz liftga chiqdik va u yonimda ohista harakatlanayotganda sochlarining ipak paychalari menga qarshi taraldi. U orqasiga o'girilib, salomning ko'ziga qaradi. U jilmayib qo'ydi.
  
  
  Lift eshiklari ochildi va biz koridorga chiqdik. Erda uzun qizil Baxmal gilam bor edi. Devorga o'rnatilgan katta antiqa divan bor edi. Vazolardagi gullar devorlarga osilgan.
  
  
  Men xona raqamini topdim va kalitni qulfga kiritishga harakat qildim.
  
  
  Tina kulib yubordi.
  
  
  Men shunchalik mast ekanligimni tushunmadim. Men yana harakat qildim.
  
  
  Eshik sehrli tarzda ochildi.
  
  
  U mening oldimdagi xonaga kirib, shunday qilganida biroz burilib, butun vujudi bilan mimmo me bilan yurdi. U aloqani boshdan oyoqqa, o'zgaruvchan va to'g'ridan-to'g'ri oqim chayqalishi shaklida his qilishi mumkin edi.
  
  
  Men ichkariga kirdim, eshik orqamdan yopildi. Uning hech kim uning egosiga tegmaganiga ishonadi. Ba'zi mehmonxonalar sehrlangan.
  
  
  U yuzida bema'ni tabassum bilan naxga qarab turdi. Bilaman, bu bema'ni tabassum edi, chunki men yuzimni devorlardan biriga osilgan zarhal qirrali kichkina oynada ko'rdim. Va u menga faqat ibtidoiy shahvat bilan og'ir deb ta'riflash mumkin bo'lgan ibora bilan qaradi.
  
  
  Men uni quchog'imda edim. Otasi uni menga yaqin tutdi. U xo'rsindi. U menga klinikada uzoq vaqt bo'lganini va shunday dahshatli azobda ekanligini aytdi.
  
  
  Achinarli, qayg'uli.
  
  
  Ha, ha, u menga aytdi.
  
  
  U mening jarohatimga hamdard ekanligimni ko'rib, yelkasidagi yarani ko'rsatdi. Menga buni ko'rsatishning kozokini yechishdan boshqa iloji yo'q edi va u buni qilganida, men nahning kozok ostida umuman hech narsa yo'qligini ko'rdim, ya'ni bu go'zal oltin teridan boshqa hech narsa yo'q edi. Bu tabiat yaratganidek edi.
  
  
  Darhaqiqat, u hatto uning yelkasidagi kichik bandajga qaradi va doktor Ernandesning ishiga qoyil qoldi.
  
  
  "Bu dahshatli emasmi?"u mendan so'radi.
  
  
  Men unga hamdard bo'ldim.
  
  
  "Bir marta kestirib, chandiq bor edi", dedi u menga. Aslida, bu mening qo'limdagi emlash qutisini yoqtirmasligim sababli edi, u davom etdi va shuning uchun emlash qutisi oyog'imga qo'yildi. U juda shishgan.
  
  
  Men unga hamdard bo'ldim.
  
  
  U menga ishondi. Bir lahzadan keyin u etagini va pantiesini echib, sonidagi chandiqni ko'rsatdi. Bu unga juda yaxshi ko'rinardi. Uning bir uni aytgan.
  
  
  "Albatta, - dedi u, - sizda ham yaralar bo'lishi kerak.
  
  
  - Men ko'plab jang san'atlari faxriysiman.
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  ars, uni ishontirdi va dalillarni ko'rsata boshladi.
  
  
  Shu payt biz qandaydir tarzda yotoqxonaga tushdik va Tina choyshabni ehtiyotkorlik bilan orqaga tortdi va choyshabni biroz silab, yostiqlarni g'alati holatga o'tkazdi.
  
  
  Men undan nega yostiqlarni shunchalik ko'p baham ko'rganini so'raganimda, u menga shved ayollari sevgi haqida juda ilg'or fikrlarga ega ekanligini aytdi. Shved ayollari erlari va sevgililariga yaxshi munosabatda bo'lishlarini isbotlash uchun u Birlashgan Millatlar tashkiloti tomonidan tuzilgan hozirgi umr ko'rish jadvallariga qo'shiladi, bu shved erkaklarining umr ko'rish Davomiyligi amerikalik erkaklarning umr ko'rish davomiyligi bilan taqqoslaganda 71,85 yil ekanligini isbotladi, bu 66,6 yil.
  
  
  "Men sizga nima uchun ko'rsataman", dedi u menga. Bizda hayotiy sharbatlar oqimini saqlashning ma'lum usullari mavjud.
  
  
  O'n uch
  
  
  Granada nonushta.
  
  
  "Siz menga bu erda mehmonxonada qolishga va'da berishingiz kerak", dedi u Tinaga ovqat xonasining ajoyib ichki qismiga qarab.
  
  
  Tina g'amgin ko'rinardi. "Ammo men chang'i sportini sog'inaman!"
  
  
  "Agar siz Solvy Nievga borsangiz, Rikoning o'limi uchun siz javobgar bo'lasiz."
  
  
  "Men buni tushunaman."U qichqirdi.
  
  
  "Va siz o'zingizni joyingizga qo'yishingiz mumkin."
  
  
  Yaxshi. Qaerga ketyapsiz?"
  
  
  "Men kurortga qaytaman. Mening ishim bor."
  
  
  * * *
  
  
  Bu tog ' yonbag'ridan Sol-I-Niev tomon 40 daqiqalik yoqimli haydash edi. U kelganida chang'ichilar allaqachon yo'lda edilar. Bu chiroyli engil kukun bilan aniq kun edi, keyin bir kecha oldin qisqa kuz.
  
  
  Men lobbi yurar va Mitch Kelly lobbi yonida barda o'tirgan ko'rdim.
  
  
  U yoniga stul qo'ydi. "Bugun ertalab barni ochganga o'xshaysiz."
  
  
  "Aslida. Faqat bor."
  
  
  "Siz erta, shunday emasmi?"
  
  
  "Men bu erga imkon qadar tezroq kelaman deb o'yladim. Syujet nima?"
  
  
  "Siz nima ekanligini bilasiz. Bizning odam bu erda, lekin u qo'lini ko'rsatishdan qo'rqadi. Va bizda Doppelganger bor, u o'z egosi tomonidan Rim buruniga olib borishni xohlaydi."
  
  
  "To'g'ri?"
  
  
  "Biz nima qilayotganimiz haqida ovoz berish."
  
  
  Biz boshimizni egib, emuga diagramma - yong'oq, Bolt, bolg'a, arra va yog'och berdik.
  
  
  * * *
  
  
  Men xonamga bordim va kiyimimni almashtirdim. Men chang'i jihozlarini kiydim va Xuana meni chaqirishini kutdim.
  
  
  U buni eshikdan qildi.
  
  
  "Qaytib kelganingizni ko'raman", dedi u baland va jiddiy ovozida, yarador Puritan.
  
  
  "Ha", dedi u musiqiy tarzda. "Bu uzoq safar bo'ldi."
  
  
  U xo'rsindi. "Bugungi dasturda nima bor?"
  
  
  "Biz chang'ida boramiz."
  
  
  "Yaxshi!"
  
  
  "Keyin biz bugun kechqurun harakat qilamiz."
  
  
  "Harakatmi?"Uning kayfiyati yaxshilandi.
  
  
  "Siz Elenaga g'amxo'rlik qilasiz."
  
  
  "Qanday qilib?"
  
  
  "U bilan doimo qoling. Uning nima-men Parson bilan ishlayman. Kelly va uni."
  
  
  U bosh irg'adi. U hafsalasi pir bo'ldi. "Ammo Elena mutlaqo begunoh ko'rinadi."
  
  
  "Aybsizlik yoki aybdorlik tirgak emas. Biz Parsonni ajratishimiz kerak. Men uni unga tartibga solaman. Lekin men Elena meni chalg'itishini xohlamayman."
  
  
  Yaxshi. Hozir. Endi - chi?"
  
  
  "Nishablar uchun ajoyib kunga o'xshaydi."
  
  
  U yorishdi. "To'g'ri!"
  
  
  * * *
  
  
  Qolgan kunduzni qorda o'tkazdik. Bu qat'iy dam olish va dam olish edi. Bir necha soat davomida u Korelli, Tina, Elena va Xuptli haqida hamma narsani unutdi - bu barcha muammoli odamlar va missiyani, o'rnatish juda qiyin bo'lgan ispan aloqasini unutdi. Menda barcha rejalar bor edi. Siz faqat Parsonning kerakli vaqtda kerakli joyda bo'lishini kutishingiz kerak edi. Kechga yaqin biz Borreglas yaqinidagi Parson va Elenaga duch keldik. Elena o'zini tutib, tushkunlikka tushganday tuyuldi, ammo Parson eski ego edi suzuvchi uni.
  
  
  "Bugun ertalab biz ajoyib yugurdik, shunday emasmi, Elena?"U haqiqatan ham shunchalik britaniyalik ediki, uning qoni deyarli ivib ketdi.
  
  
  "Oh?"
  
  
  "Men buni ajoyib deb o'yladim! Zo'r sharoitlar! Haqiqatan ham ajoyib kilometr! "U Xuanaga jilmayib qo'ydi. "Qandaysiz, shirin xonim?"Ego ovozi kapitallashtirildi.
  
  
  "Yaxshi", dedi Xuana.
  
  
  "Menimcha, biz kecha sizni sog'indik. Qaerda edingiz?"
  
  
  "Atrofda", dedi Xuana.
  
  
  "Men Granadada edim", dedim.
  
  
  Parson qisdi. Ego uni chetga oldi.
  
  
  "Siz uchrashishingiz kerak bo'lgan odam bor, Xema", dedi emu unga past ovozda.
  
  
  "Oh?"
  
  
  "Sayohat haqida".
  
  
  "Sayohatmi? Qanday sayohat, qadimiy narsalar?"
  
  
  "Shtatlarga."
  
  
  "Allaqachon? Siz men sizga bergan materialni ko'rib chiqdingiz demoqchisiz...?"
  
  
  "Hali emas. Ammo marshrutni yaratish oqilona ko'rinadi. Logistika bilan bog'liq muammolar bo'lishiga ishonch hosil qiling."
  
  
  Parson tomog'ini tozaladi. Yaxshi. Buni qayerda qilamiz?"
  
  
  "Bu xonalar emas", dedim men. "Ishonchim komilki, ular bugged."
  
  
  Egoning ko'zlari kattalashdi. "Siz haqiqatan ham shunday deb o'ylamaysizmi?"
  
  
  Siz ikkiyuzlamachini la'natladingiz! U xatolarni tashlagan edi!
  
  
  "Men haqiqatan ham shunday deb o'ylayman", dedim.
  
  
  "Keyin qaerda? Qorda? "U jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Diskoteka".
  
  
  "Mehmonxona podvalida?"
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  U bosh irg'adi. "Siz yoqdingiz."
  
  
  "Soat o'n?"
  
  
  "Yaxshi shou."
  
  
  "Men Xuanaga Elena bilan uchrashishni aytdim. Biz hech qanday aralashuvni xohlamaymiz. Bu muhim."
  
  
  "Albatta, yodgorlik."
  
  
  "To'rttamiz birga ovqatlanamiz, keyin Xuana Elena bilan yashash xonasida o'tiradi."
  
  
  "Men Elena juda yoqimsiz muammo ekanligini tan olaman", dedi Parson qovog'ini soldi. "Buning uchun uzr"
  
  
  "Hech narsa hal qilib bo'lmaydi."
  
  
  Biz birga kechki ovqat qildik va hammasi rejaga muvofiq o'tdi. Xuana va Elena yashash xonasiga borishdi, Parson va uning rafiqasi diskotekaga tushib, " biznes bilan gaplashishdi."
  
  
  Thu
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Zamin namoyishi hali boshlanmagan. Stereo baland musiqani taqdim etdi va raqqosalar polga aylanib, maymunlar, lattalar va ih-ga xos sahnada "ichida" bo'lgan boshqa narsalarni yasashdi.
  
  
  Parson va men burchakda stol bor. Men burchakda o'tirardim, ikkita devor mendan uzoqlashardi. Parson mening chap tomonimda o'tirardi. U erda ego tomonidan maxsus reklama qilinadi. O'ng tomonimda bo'sh stul bor edi.
  
  
  Biz boshlash uchun yumshoq sharobni buyurdik. Darhaqiqat, musiqa balandroq bo'lishi va raqs maydonchasidagi harakatlar tezlashishi uchun ko'p vaqt talab qilinmadi. Bir nechta mastlar allaqachon o'rtoqlarini yelkalariga olib chiqishgan edi.
  
  
  Keyin Mitch Kelli paydo bo'lib, bizni burchakda ko'rdi va biz tomon yurish uchun mahkam o'ralgan stollar orasiga o'girildi.
  
  
  U menga jilmayib qo'ydi. "Jorj", dedi u.
  
  
  "Kelli", dedim. U Parsonga murojaat qildi. "Barri Parson, bu Mitch Kelli. U men sizga aytgan odam."
  
  
  Kelli kulib o'tirdi. U ofitsiantdan buyurdi va bola olomon orasida g'oyib bo'ldi. Qorong'i edi, raqs maydonchasining markazida Strob chiroqlari bor edi.
  
  
  "Siz haqiqatan ham italyancha ko'rinmaysiz", dedi Kelli ego keng va qurolsiz tabassum bilan.
  
  
  Parsonning yuzi muzlab qoldi. "Xo'sh, siz ham."
  
  
  "Men buni qilmayman", deb javob berdi Kelli.
  
  
  Parsonsning ko'zlari qisildi. U menga qaradi va keyin yuzimda hech qanday ifodani ko'rmay, kalliga qaytdi. "Bu nimani anglatadi?"
  
  
  "Bu shuni anglatishi kerak: o'zingizni kim deb o'ylaganingizni qanday isbotlay olasiz?"
  
  
  Parson tinchlandi. "Xo'sh, hozir. O'ylaymanki, men buni hamkasbingizga isbotladim. Bu yetarli emasmi?"
  
  
  "Men Sizning Shtatlarga transferingizni tashkil qilishi kerak bo'lgan odamman."Kellining yuzi qattiqlashdi. "Men noto'g'ri odamni tashishga harakat qilmoqchi emasman!"
  
  
  "Men to'g'ri odamman", dedi Parson, uning talaffuzi sezilarli darajada kamaydi. U ko'proq " Velet "da men bilan o'ynagan"Korelli"roliga o'xshash bo'lishi kerak. Uning sel, murosaga zavq.
  
  
  "Men ikki xil narsa haqida gapirayotganimizni his qilyapman, Janob Parson", dedi Kelli muloyimlik bilan. "Men O'rta dori chil-chil sindirish asosiy ko'rsatkich hisoblanadi, bir kishi AQShga transport tashkil qilish uchun ruxsat bor."
  
  
  "Uning odami", dedi Parson.
  
  
  "Bu odamning ismi Riko Korelli. Siz Riko Korellimisiz?"Kellining noaniq tabassumi bor edi, u hatto uning ego ko'zlariga ham tegmadi.
  
  
  "ha. Uning ismi Riko Korelli."Parsonning lablari oppoq edi va u ih ni juda qattiq siqib qo'ydi. Kuchlanish, keskinlik.
  
  
  "Men buni mamnuniyat bilan isbotlashingiz kerak deb qo'rqaman, Signor Corelli."
  
  
  Parson qo'lini og'ziga qo'ydi. "Unchalik baland emas! Bu nom hamma joyda ma'lum!"
  
  
  "Bu shovqin tufayli hech kim eshitmaydi", dedi Kelli jilmayib. "Takror aytaman, siz menga shaxsingizni isbotlashingiz kerak bo'ladi."
  
  
  "Ammo men buni isbotlashi mumkin bo'lgan Jorj Peabody materialini allaqachon berganman."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi.
  
  
  Kelli ko'ylagining cho'ntagiga kirib, konvertni chiqardi. Bu xatning kattaligi edi. U uni ochdi va kichkina plyonkani tortib oldi. U to'plamni stulning o'rtasiga qo'ydi.
  
  
  Ofitsiant Kelliga ichimlik olib keldi.
  
  
  Parson to'plamga tikildi.
  
  
  "Mening mikrofilm?""Bu nima?"u xirillagan ovoz bilan so'radi.
  
  
  "Yo'q, Riko Korelli", dedi Kelli.
  
  
  "Ammo men uni Janob Peabodiga berdim! Haqiqiy film-Riko Korelli!"
  
  
  "Salbiy, Parson. Bu imkonsiz."
  
  
  Parson yaxshi bluffing edi, lekin u ego ko'zlari atrofida taranglikni ko'rish mumkin - nervlarni mayda qarg'aning oyoqlari ego ichiga o'sayotgan, tanasi.
  
  
  "Uning ismi Riko Korelli, Parson. Va uniki, men sizni bu haqiqatga qarshi chiqishga jur'at etaman."
  
  
  Parsonning yuzi granitga o'xshardi. Men tosh Nishab birga slanets eslatdi edi. U mikrofilm rulosiga tikildi. U yana tekshirish uchun uni oldi, hatto uni ochishdan bezovta qildi.
  
  
  "Siz uni o'qishga harakat qilishingiz shart emas", dedi Kelli. "Bu aniq ko'rish uchun juda kichik. Va baribir bu dublikat."
  
  
  Parsonning peshonasida ingichka qon tomchisi paydo bo'ldi. "Dublikat?"
  
  
  "Ha, haqiqatan ham", dedi Kelli kobraga hasad qiladigan tabassum bilan.
  
  
  "Va asl nusxami?"
  
  
  "Janob Peabody Vashingtonga o'zining Buyuk mamlakatining narkotiklarga qarshi kurash byurosi tomonidan tekshirilishi uchun bordi."
  
  
  Parson Kelliga uzoq lahza tikildi. Nihoyat, u chuqur nafas oldi.
  
  
  "Yaxshi", dedi u. "Tack tack tack."
  
  
  "O'ng dell uchun, Barry," u tabassum bilan aytdim. "Hammasi yaxshimi?"
  
  
  U menga o'girildi, lablari jingalak. "Sizni bunday charade qilishga nima majbur qildi? Men sizni tushunmayapman."
  
  
  U o'zini himoya qilmoqchi edi. Mitch Kelli va u bizning asosiy maqsadimizga erishdilar. Biz Parson Corelli emasligini aniqladik. Agar u Korelli bo'lganida, u kulib, meni kichik o'yinim bilan tabriklagan bo'lardi. Lekin u taslim bo'lmaydi. Parson uchun muammo shundaki, u Korelli kimligini umuman bilmas edi; u Mitch Kelli aslida u bo'lishi mumkin deb gumon qildi. Va ego mikrofilmi asabiylashdi. Ego soxta edi. Bu haqiqat bo'lishi mumkin. U bundan keyin nima qilishni bilmasdi.
  
  
  "Aslida, - dedi u unga tabassum bilan, - bu uchrashuv Janob Korellining tashabbusi bilan tashkil etilgan."U Kelly tomon bosh irg'adi.
  
  
  Kelli jilmayib qo'ydi. "ha. Uning mehmonxonasi meni o'ldirish uchun yollangan odamning qanday ko'rinishini biladi."
  
  
  Parsonning yuzi eski charm buyumlarning niqobi edi.
  
  
  "Siz juda hazilkashsiz, Janob K."
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Elli "
  
  
  "Siz meni Korelli deb atashingiz mumkin. Siz o'xshashlikni eshitasizmi, Janob Parson?"
  
  
  Qanday qonli tasodif! Men u haqida o'yladim. Kelli nazarda tutgan narsada haqiqat yo'q edi-u Kelli ismini Korelliga o'xshatib olgan. Lekin u chiroyli o'ynadi.
  
  
  Yaxshi. Korelli. Bu mushuk va sichqoncha o'yini."Parsonning qulog'i endi bankadan yarqirab ketdi. "Menga mushuk va sichqon o'yinlari yoqmaydi."
  
  
  "Hech kim bilmaydi", dedi Kelli. "Ayniqsa sichqoncha. Bir daqiqa oldin siz mushuk edingiz. Endi ko'zlaringiz qizil."
  
  
  Parson xo'rsindi. "Ketdik. Siz nima istaysiz?"
  
  
  "Nima uchun meni so'rg'ichga o'xshatishga harakat qilganingizni bilmoqchiman!"
  
  
  Parson ingichka jilmayib qo'ydi. "Men siz bilan uchrashgan birinchi daqiqadan beri sizni so'rg'ich kabi o'ynayman, Jorj - ismingiz nima bo'lishidan qat'iy nazar, Janob maxfiy Agent Po monoton-va siz qaysi nuqtani nazarda tutganingizni aniq tushunmayapman."
  
  
  "Bu etarli emas edi", dedim ohista. "Sizlardan juda shafqatsiz, Barry-baby."Uniki, unga suyandi. "Aytmoqchimanki, siz Veletda Korelli rolini olganingizda."
  
  
  U yelkasini qisdi, yuzi muzlagan tabassumga botdi. "Juda oddiy. U sizning mashinangizni buzdi. Arturo o'ldirilganda u o'sha erda edi. Men Corellini topish va Egoni o'ldirish uchun Veletaga bordim."
  
  
  Men boshini egib, likyorini ichgan Mitch Kelliga qaradim.
  
  
  "Demak, siz birinchi kechada teleferikning dvigatel xonasida edingizmi?"
  
  
  "Albatta. Men corellini topish uchun sol-y-Nievga ergashdim. Bu siz javob har bir javob ishonch hosil qilish faqat bir masala."
  
  
  "Shunday qilib, siz Corelli bilan uchrashayotganimni bilardingiz..."Men Mitch Kelliga qarash uchun o'girildim"... Veleta yilda midnight."
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  "Va men kelganimda meni kutgan edingizmi?"
  
  
  "Aniq. Parson zaif jilmayib qo'ydi. "Men tasodifni deyarli tushuntira olmadim, qila olamanmi? Meni topganingizda men sizga Korelli ekanligimni aytishim kerak edi. Bundan tashqari, men oxir-oqibat siz orqali Riko Korellini topishimni bilardim."U kalliga o'girildi. "Xuddi men kabi."
  
  
  "Bu qandaydir to'satdan Ilhom edi, shunday emasmi?"Men buni taklif qildim.
  
  
  "Bu to'g'ri."Parson ishonchni qozondi.
  
  
  "Va siz Korelli nima uchun uni taqlid qilayotganingizni bilish uchun yuzaga chiqadi deb o'yladingizmi?"
  
  
  "Shunga o'xshash narsa"
  
  
  "Va siz o'sha paytgacha soxta mikrofilm tekshirilmaydi deb umid qilgan edingiz?"
  
  
  "Men tavakkal qilishim kerak edi."
  
  
  Uniki, unga qarab, orqaga suyandi. "Haqiqatan ham emas, Barri. Yaxshi harakat qilib ko'ring. Lekin yetarlicha yaxshi emas."
  
  
  Parson qovog'ini soldi. "Men tushunmayapman."
  
  
  "Gap shundaki, siz Veletaga ketishimdan oldin Renaultdagi tormoz chizig'ini kesib tashladingiz. Siz uning butun ko'rish maydonidan butunlay chiqarib tashlanishini xohlaysiz. Siz Corelli yodgorlikda butunlay yolg'iz qolishini xohlaysiz, shunda siz o'z egoingizni o'ldirishingiz va ozod bo'lishingiz mumkin. O'ng?"
  
  
  Parson chuqur nafas oldi. "Men buni inkor qilaman. Mashinangiz nazoratdan chiqib ketganda, nega sizni qutqarish uchun bu muammolarga duch kelaman?"
  
  
  Kelli menga qaradi. Bu ishonchli dalil edi.
  
  
  Ammo uning bu tirnoqdagi revmatizmi ma'lum: "Corelli uchrashuvga kelmaganidan keyin sizga menga kerak edi. U sizni unga etaklay oladigan yagona odam edi. Juanadan tashqari. Lekin Juana u men uchun tayyor edi qadar Corelli qondirish uchun ruxsat yo'q edi, Barry. Tirik. Corelli nihoyat o'zini menga e'lon qilishidan oldin nega o'zingizni Corelli deb ko'rsatmaysiz. Haqiqatan ham?
  
  
  U harakatsiz o'tirdi.
  
  
  Diskotekada muqaddas nur birdan o'chdi, keyin Sergey yana yondi. Stereo o'chirildi va raqqoslar pochta markalari bilan polni tark etishdi. Flamenko liboslarida kiyingan professional ispan raqqosalari kichik sahnaga yig'ilishdi. Olti gitarachi sahnaning orqa tomonidagi stullarda o'tirishardi.
  
  
  Keyingi daqiqalarda erkak qo'shiqchi oldinga qadam tashladi, gitara chaldi va raqs haqida hikoya qila boshladi.
  
  
  "Men bilan nima istaysiz?"Parson Kelly qarab, so'radi.
  
  
  "Kimdir meni o'ldirish uchun sizni yolladi", dedi Kelli, lablari ajraldi.
  
  
  "Men buni inkor qilaman", dedi Parson.
  
  
  "Menga bu axlatni bermang", dedi Kelli past va tahdidli ovozda. "Kimdir sizni yolladi. Siz professional qotilsiz. Barri Parson-bu muqova hikoyasi. Ikkinchi Jahon urushi boshlanganidan beri siz o'nlab mamlakatlarda ishladingiz. Kelinglar. Interpol siz haqingizda hamma narsani biladi."
  
  
  Bu biz shlyapa atrofida tortdik.
  
  
  Parsonning yuzi muzga aylandi. "Men o'z-o'zini ish bilan bandman, bu haqiqat. Meni to'laydigan har bir kishi uchun ishlayman."
  
  
  U Kelliga qaradi. U bosimni davom ettirdi. Parson buzildi. U buni tan oldi. U g'azablandi. Endi u Kelly uchun ishlaydi, Kelly etarli yuqori qo'yadi, agar.
  
  
  Lekin biz buni umuman xohlamaymiz.
  
  
  "Meni o'ldirish uchun sizni kim yollagan?"Kelli yana so'radi.
  
  
  "Agar sizga aytsam, bugun kechqurun nishonga aylanaman", dedi Parson ichi bo'sh kulib.
  
  
  "Agar shunday qilmasangiz, endi siz ushbu diskotekada o'tirgan nishonsiz", dedi Kelli so'zlarga katta kuch sarflab.
  
  
  "Men baribir o'likman", deb mulohaza qildi Parson.
  
  
  "Biz sizni bu erdan olib chiqamiz. Sizni kim yollaganini ayting, biz to'g'ridan-to'g'ri sizning oldingizga boramiz."Biz sizni butun kurortga olib boramiz. Mening yordamchilarim bor."
  
  
  Kelli barga qarash uchun o'girildi. U erda turgan ofitsiantlardan Odin Po Kelliga qaradi va bosh irg'adi. Keyin Kelli xonaning uzoq burchagidagi stulga qaradi. U erda qora tanli odam o'tirardi. Kelli unga qaraganida, u beretini barmog'i bilan qiyshaytirdi.
  
  
  Hamma narsani to'g'ri qilish uchun ozgina bezak.
  
  
  Parson unga asoslangan, toza edi
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  sh.
  
  
  Flamenko musiqasi yangray boshladi va solist raqsga tushdi. U tez va barqaror edi. Ego to'piqlari pulemyot olovi kabi ketdi. Raqs temp va hajmda oshdi.
  
  
  "Ayting-chi, sizni kim yollagan!"Kelli qichqirdi.
  
  
  "Bu unday emas", dedi Parson. "Boshqa narsa, lekin u emas."
  
  
  "Mobster?"Men undan so'radim.
  
  
  U menga nafrat bilan qaradi. "Bu Moskatoning xo'jayinlari edi! Uniki emas."Egoning ko'zlari kattalashdi. U menga Egoni kim yollaganini deyarli aytganini tushundi.
  
  
  Faqat bitta odam qoldi!
  
  
  "Bu u edi!"Men parsonga yaqinroq pichirladim. "Tina!"
  
  
  Vaqt va makonda muzlab qolganday tuyuldi.
  
  
  U og'zini ochdi va yana yopdi. Ego maqsadi biroz bosh irg'adi. Hammasi.
  
  
  Keyin u ko'chib ketdi.
  
  
  U chaqmoq tezligida harakat qildi. U Egoning qo'lini tizzasida katta Ueblini yashirgan kamarga etib borganini ko'rdi. Uning ko'ylagidagi bir parcha uni ko'rdi. U Kellini birinchi zarbasi bilan urishga umid qildi, ammo uni tortib olishi bilanoq Ego qo'li bilan qurol bilan kesib tashladi. Shu sababli, u ego tomonidan o'zining chap tomonida reklama qilinadi - shuning uchun uni ego qo'li qurol bilan boshqarishi mumkin. Otishma baland va aniq jiringladi, lekin baxtiga u erga tushdi.
  
  
  Bir zumda ikkinchi zarba yangradi.
  
  
  Parson o'rindiqning orqa qisilgan, keyin uning arqonlari tushib qachon bir qo'g'irchoq kabi cho'kdi, va uning boshi stol qarshi oldinga egilib qilaylik.
  
  
  U oyog'ini Ueblining revolveriga qo'ydi va Kelli tezda o'rnidan turdi va Parsonning jasadi tomon yurdi. Musiqa, raqs va o'yin-kulgidan shunchalik ko'p shovqin bor ediki, bizni ajablantiradigan bo'lsak, diskotekalar zulmatida ikkinchi darajali o'yinni hech kim payqamadi.
  
  
  Kelli Parsonning yelkasidan ushlab, o'rindiqqa egosini to'g'riladi. U qo'lini cho'zdi va Ueblini oldi, egosini kamari va oshqozoni orasiga tiqdi. Keyin u o'girilib, Parsonning o'ng yelkasidan ushlab oldi va Kelliga Egoni oyoqlariga ko'tarishga yordam berdi. Egolarimizni birga tutib, biz olomon stollar orqali diskotekaga kirish uchun yo'l oldik.
  
  
  "Mui borracho". Kelli ofitsiantlardan biriga bosh irg'adi.
  
  
  Ofitsiant hamdardlik bilan jilmayib qo'ydi.
  
  
  Ikkinchi Flamenko raqsi davom etar ekan, raqqoslarning poshnalarining pulemyot zarbalari haqiqiy avtomatning tovushlarini mahalliy Xose Greko raqsining poshnalaridan ajrata olmadi.
  
  
  "Ba'zan men bu ishni nafratlanaman, biz lobbi zinadan pastga yurar" Kelly menga.
  
  
  Biz Barri Parsonning jonsiz tanasini lobbi bo'ylab sudrab bordik-xayriyatki, hozir kimsasiz-zinapoyaga chiqdik va keyin sekin ko'tarilishni boshladik.
  
  
  Biz nihoyat ego qo'yish qachon u juda o'lik edi, ego, ego o'z xonasida o'z krovat.
  
  
  14
  
  
  Mitch Kelli bir necha yil davomida san-Frantsisko politsiya bo'limida detektiv bo'lib ishlagan va bolta Otxonasiga qo'shilish uchun nafaqaga chiqqan. U Barri Parsonning xonasi eshigini yopishi bilanoq, u tezda Parsonsning kiyimlari cho'ntaklarini titkilay boshladi.
  
  
  U tarkibni komodga yoyib, sochiq olish uchun hammomga bordi. Kellining tanasida va qo'llarida juda ko'p qon bor edi. Kelli emuni dollar suyagiga otib tashladi va ta'sir kuchi Parsonni bir zumda o'ldirdi. Kelly o'z xo'tikni ishlatiladi.38 Detective Special, yuqori tumshug'i tezligi va yuqori penetratsiyaga ega ushbu maxsus patronlar bilan jihozlangan.
  
  
  Kelli hammomdan chiqqanida, u o'zini yaxshilab quritdi va soatiga qaradi.
  
  
  "Hamyon", dedim men. Men uning qog'ozlarini ko'rib chiqdim. "Barri Parson, shunday deydi."
  
  
  "Qat'iy yoping", deb g'o'ldiradi Kelli yonimga kelib, men uning yonida turib, tomosha qilaman. "Kimdir yaxshi ish qildi."
  
  
  "Hujjatlar? Sizningcha, bu MI5 edi?"
  
  
  Kelli boshini chayqadi. "Men sizga inglizlar bilan bog'langanimizni aytdim. Ular Egoni, shaxsini tasdiqlamadilar."
  
  
  "Ha, lekin..."
  
  
  "Inglizlar tasdiqlamasa, inglizlar rad etishadi. Qarang?"
  
  
  Bu kredit kartalari va pasport orqali olinishi mumkin. U pasportiga qaradi, lekin Kelli boshini chayqadi. "Unut. Bu ham qopqoq."
  
  
  "Bu haqiqiyga o'xshaydi"
  
  
  "Agar siz ularni to'lash uchun pulingiz bo'lsa, Portugaliyada tayyorlangan yaxshi hujjatlar to'plamini olishingiz mumkin. Shu jumladan qit'adagi eng yaxshi soxta pasportlar. Evropada yuzlab soxta shaxsiy guvohnomalar mavjud-barchasi Lissabonda ishlab chiqarilgan."
  
  
  U qog'ozlarga o'ychan qaradi. "Bu hukumat narsalariga o'xshaydimi?"
  
  
  U boshini chayqadi. "Men u freelancer edi derlar. Yollash uchun yollanma askar. Bu kabi bir narsa. Men sizga Interpol EMU savdo taqiqini e'lon qilganini aytdim."Lekin men hali ham barmoq printout ego tekshirish uchun ketyapman."
  
  
  U gazetalarni o'qishni davom ettirdi va keyin ego yukini oldi. U erda ko'p vaqtini qit'a bo'ylab sayohat qilgan boy britaniyalikdan boshqa narsaga ishora qiladigan hech narsa yo'q edi.
  
  
  Kelli kichkina to'plamni chiqarib, Parsonning nashrlarini chiqara boshladi. U o'ntasini tugatgandan so'ng, u siyohni ehtiyotkorlik bilan artib, bosmaxonalarni pergamentga qo'ydi. Keyin u Yaponiyada ishlab chiqarilgan kichik mini-kamerani olib, uning ismi muhrlangan va Parsonning yuzlarini bir nechta suratga oldi. Dam olish paytida Barri Parson mutlaqo zararsiz ko'rinardi, har doim Egoni hayotdagi kabi qiladigan hayotiy kuchdan mahrum edi.
  
  
  Bu narsalarda Parsonni biron bir erning sindikatiga bog'laydigan hech narsa yo'q edi. Biz Parsonning asalari yo'q deb o'yladik
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Har qanday guruh bilan ishlagan Tina frontman edi, lekin ayniqsa u bilan.
  
  
  Va bu tinani birinchi raqamli savol belgisiga aylantirdi. U kim uchun ishlagan-agar u haqiqatan ham kimdir uchun ishlagan bo'lsa?
  
  
  Kelli soatiga qarab turdi.
  
  
  "Vaqt haqida tashvishlanyapsizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Men bu tana bilan nima qilishimizga hayronman."
  
  
  U chuqur nafas oldi. "Biz qila oladigan ko'p narsa yo'q. Biz faqat tashqariga chiqamiz va bu erda qoldiramiz."
  
  
  "Ammo Elena Morales?"
  
  
  "U kirib, Egoni topadi. Va u hushtagini chaldi. Parsonni biz bilan bog'laydigan hech narsa, beton narsa yo'q."
  
  
  "Biz u bilan diskotekada ko'rdik."
  
  
  "Buni tuzata olasizmi?"
  
  
  Kelli bu haqda o'yladi. "Bu allaqachon kech. Nega uning ovozi vaqtni tekshirdi? O'n-o'ttiz. Menimcha, mening aloqam hozir navbatchi emas."
  
  
  "Fu-Manchu mo'ylovli baland bo'yli odammi?"
  
  
  Kelli jilmayib qo'ydi. "ha. Egoni bilasizmi?"
  
  
  Uning seli va gilamga tikildi. "Bizda tashvishlanadigan yana bir muammo bor. Tina uning qotili o'lganini bilmaydi. Uning fikricha, u Corelliga tegishi uchun Sol-I-Nievga kelishini kutadi. Va bu uning kelishini anglatadi. bu yerda. Biz uni to'xtatishimiz kerak."
  
  
  Kelli qovog'ini soldi. "Qanday qilib?"
  
  
  Men bu haqda uzoq o'yladim. "Qarang. Bu qanday? Biz tinani Granadadagi mehmonxonasida chaqiramiz. Biz odamdan xabar qoldiramiz. Nen Sol y Nievga ketayotganini aytadi va u bilan qaerda uchrashishni bilishni xohlaydi. Keyin u mehmonxonaga qo'ng'iroq qilguncha kutamiz. Biz Xema kim bilan gaplashmoqchi ekanligini aniqlayapmiz. Va bu odam Riko Korelli ."
  
  
  U Kellining javobini kutib, derazaga tikildi. "Bu yaxshi eshitiladi. Biz nimani yo'qotishimiz kerak?"
  
  
  "Aytaylik, u Parsonga kimni otishni aytish uchun darhol qo'ng'iroq qiladimi?"
  
  
  Kelli yelka qisdi. "U Parsonning o'lganini bilib, keyin Korelli bilan bog'lanadi. Har holda, biz oldindamiz."
  
  
  "Men Elena Moralesni ushlab qolish uchun kutish xonasiga boraman", dedim. "Men uning bu erga kirib, jasadni topishini xohlamayman. U butun mehmonxonani ogohlantirishi mumkin edi."
  
  
  "Bergson ayoliga g'amxo'rlik qilishim bilanoq sizga qo'shilaman."
  
  
  Biz eshikni qulfsiz qoldirib, koridorga chiqdik. Bizni hech kim ko'rmadi.
  
  
  * * *
  
  
  Bir necha daqiqadan so'ng qabulxonaga kirganimda Juana Rivera ham, Elena Morales ham menga qarashdi. Qabulxonada baland kulgi va quvnoq qichqiriqlarni eshitdim. Juana va Elena Herr Hauptli bilan shovqinli yahoo o'rtasida edi, ikki ego nemislar, bir ego Dane, va taxminan yigirma boshqa chang'i juft har bir guruh.
  
  
  U yurib, Xuana va Elenaga bosh irg'adi. Ularning orasida ular menga joy ajratishdi. Herr Hauptli meni ko'rdi, salomlashdi va guruh bilan tanishtirdi.
  
  
  U unga jilmayib, qo'lini silkitdi va qizlar orasidagi skameykaga suyanib, yonib turgan olovga tikildi. Bu o'q ovozi va qonni ko'rishdan uzoqda, xavfsiz va xavfsiz edi.
  
  
  Janob Xuptli guruhni yanada hayajonli sport ekspluatatsiyalari bilan muomala qildi - u havaskor ovchi, tajribali Baliqchi, juda muvaffaqiyatli yaxtachi va ajoyib alpinist edi - va u kechki ovqat kvitansiyasiga bir nechta satrlarni yozib, uni topshirdi. Xuana Egoni ko'zdan qochirmaslik haqida ogohlantirish bilan.
  
  
  U buni hatto tan olmasdi, lekin men uni hammaning ko'z o'ngida o'qiyotganini bilardim. Qovurg'alarga o'tkir tirsak menga tushunganini aytdi.
  
  
  PARSONNING O'LIKLARI. TINANING ODAMI. KIYIKNING DUMI.
  
  
  Men Elena Morales bilan nima qilishni bilmaganim uchun oxirgi qismni qo'ydim. Agar u Barri Parson bilan jiddiy aloqada bo'lgan bo'lsa, u nima bilan shug'ullanganini bilishi yoki taxmin qilishi mumkin edi. Aks holda, uni tergovga olib borishning hojati yo'q edi. Mehmonxona unga Parsonning o'limi haqida xabar berguncha Bella uni sikdi. Agar Juana uni boshqara olmasa, buni his qildim.
  
  
  Mitch Kelly keng jilmayib va tanish pul da silkitib, yashash xonasi eshik paydo bo'ldi. Keyin u meni payqadi, tez yurib, engashdi va past ovozda: "qabulxona. Tezda."Boshqa hech kim eshitmadi. U mening yelkamni siqib, Xuananing yonog'idan saxiy o'pdi va Herr Hauptliga uzr so'rab, yashash xonasini tark etdi.
  
  
  U Xuananing soniga tegdi va ketish uchun o'rnidan turdi. Kelly tosh izi etagida chetda lobbi orqa bir qavat-to-shiftga shisha deraza oldida o'tirdi. U stakandagi aksimga qarab turardi. Lobbi butunlay kimsasiz edi.
  
  
  U lablarini qimirlatmasdan qulog'imga gapirdi, kameradoshlaridan olingan eski politsiya hiylasi.
  
  
  "U Granadadagi mehmonxona atrofida tashqariga chiqdi. U chap-i-Niev uchun sarlavha yotipti kabi ko'rinadi."
  
  
  "U qachon ketdi?"
  
  
  "Bu kecha. Qachonligini bilmaymiz."
  
  
  "Bu yomon xabar."
  
  
  Kelli bosh irg'adi.
  
  
  Shisha oynaning aksida u xodimlardan biri telefonini qo'yib, lobbi bo'ylab lobbi tomon yurganini ko'rdi. Bir daqiqadan so'ng u yana chiqdi. Elena Morales tez va xushmuomalalik bilan ergashdi.
  
  
  Kelli uni turtdi. Elena zinapoyaga maqsadli yo'l oldi. Bu uning xonasiga - Barri Parson bilan birga bo'lgan xonaga borishini anglatardi!
  
  
  Kelli va uning ko'zlari hayron bo'lib qarashdi. Uni, men Juana uning yuziga bir tashvishli ko'rinish bilan yashash xonasi chiqib ko'rdim. Kelli uni urdi.
  
  
  "Juanani yashash xonasida saqlang. Unga qo'shiling. Men Elenani olib boraman."
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  U boshlashdan oldin Elena zinapoyaning yarmida bo'lguncha kutdi
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  d keyin nah. Nimadir sodir bo'ldi. Kimdir uni ogohlantirgan edi. Kim va nima uchun ekanligini aniqlay olmadim. Shunga qaramay, uning xonasiga ketayotgani aniq edi.
  
  
  Uchinchi qavat. Zaldan pastga, egilish atrofida. U kalitlarini olish uchun sumkasiga kirdi. Ammo u ihni chiqarib, tutqichga tegsa, eshik ochildi. U koridorni skanerlash uchun o'girildi. U bunday harakatni kutdi va ko'zdan g'oyib bo'lib, burchakka qaytib ketdi.
  
  
  U meni ko'rmadi.
  
  
  Uning orqasida eshik yopilganini eshitdim.
  
  
  U tezda koridordan pastga tushdi va ertasi kuni to'xtadi. Avvaliga korpusning qalinligi tufayli uni eshitolmadim. Gilam eshik va ramka orasidagi bo'shliqdan tovushlarning chiqishiga to'sqinlik qildi.
  
  
  Ammo keyin men ichkarida pichirlagan ovozlarni eshitdim deb o'yladim. Uni bitta engil, baland ovoz-ayolning ovozi eshitdi. Albatta, Elena Moralesning ovozi. Ammo u Xema bilan gaplashdimi?
  
  
  AQSh Odin. Hech kim. Albatta, u telefondan foydalangan!
  
  
  Keyin murmuringlar yana to'xtadi va u endi eshitilmadi. Qabul qilgichni bazaga almashtirish ovozini kutdim, lekin uni sog'indim. Keyin eshik ochilib, xirilladi. Shkafmi? U tashqariga chiqish uchun kiyindimi?
  
  
  U tezda koridorning eng chekkasiga bordi va binoni uch tomondan o'rab turgan balkonga chiqdi. U ko'zdan g'oyib bo'ldi va kiyikning koridorga chiqishini kutib, tashqi devorga cho'kdi.
  
  
  Lekin u kelmadi.
  
  
  U soatiga qaradi.
  
  
  O'n besh daqiqa.
  
  
  U zaldan pastga tusha boshladi va uning eshigi oldida to'xtadi, bo'ynini qisib, qulog'ini panelga qo'ydi.
  
  
  Hech narsa.
  
  
  Luger uni tortib oldi va Egoni ko'kragiga quchoqladi, u oldinga qadam qo'ydi va tutqichni burdi. Mandal hali ham ochiq edi, Kelli va men ham shunday edik.
  
  
  U tezda ichkariga kirib, devorga suyanib, Lugerni oldida ushlab turdi.
  
  
  U erda hech kim yo'q edi - hech kim tirik emas.
  
  
  Parsonsning jasadi biz qoldirmagan joyda yotardi.
  
  
  Ammo xonada boshqa hech kim yo'q edi.
  
  
  Elena Morales qayerda edi?
  
  
  U hojatxona eshiklariga qaradi, lekin shkaf hech kim yashira olmaydigan darajada kichkina edi. Va hali ham...
  
  
  Bu zaif ovoz edi va dastlab u buni eshitganiga amin emas edi. Ammo u nafas olishga zo'rg'a jur'at etib, u erda turganida, uning egosi uni yana eshitdi. Bu harakatsiz qolishga harakat qilayotgan, lekin biroz harakatlanayotgan odamning shubhasiz ovozi edi. U yana kabinetga qaradi, lekin ovoz noto'g'ri tomondan kelayotgan edi.
  
  
  Yo'q. U hammom yoniga keldi.
  
  
  Luger uni mahkam ushlab, to'g'ridan-to'g'ri hammomga bordi. U yopildi.
  
  
  "Elena", men unga ohista aytdim.
  
  
  Javob bo'lmadi.
  
  
  U erda kimdir bor edi va bu Elena emas edi. Qaerga ketdi? Yoki u boshqa birov bilan bo'lganmi?
  
  
  "Elena", dedim men bu safar balandroq.
  
  
  Hech narsa.
  
  
  "Men bu eshikni ochaman. Menda qurol bor. Chiqing, boshingiz ustidan qo'llar, " men kundan ko'ra bir tomonda turib, qichqirdim.
  
  
  Hech narsa.
  
  
  Men kunning dastasini ushladim, hali ham kunning paneliga bosilgan holda turib, uni aylantirdim. Eshik ochilib, ichkariga burildi. Uning tanasi taranglashdi. Bizning xizmatlar.
  
  
  Ochiq yoriq orqali u hammomni ko'rdi. Sergey olovda edi. Va u erda rangpar va tarang bo'lib, yadrodan qo'rqib Tina Bergson o'tirdi.
  
  
  U uni luger bilan qoplash uchun harakat qildi. Keyin u uni ishlatish uchun qo'yilgan buyumlari bilan havzada yotganini ko'rdi. Teri osti, bir shisha suyuqlik, paxta chig'anoqlari.
  
  
  U menga katta ko'zlari bilan qaradi.
  
  
  "Elena qayerda?"U ee tomonidan so'ralgan, garchi uning o'rniga yana yuzta savol berilishi mumkin edi.
  
  
  U boshini chayqadi. "Men Elenani ko'rmadim. Uni faqat Barri ko'rdi. Va u... u o'lgan edi."Uning ovozi pichirlashga tushdi. U hushidan ketish arafasida edi.
  
  
  U hammomga kirib, uni tirsagidan ushlab oldi. U qattiq nafas olib, menga yopishdi.
  
  
  "U Egoni o'ldirdimi?"uning ovozi qulog'imga pichirladi.
  
  
  Men unga hech narsa demadim. Salom, bu Kelli va u ekanligini qanday aytishim mumkin?
  
  
  "Nega Sol-I-Nievga qaytdingiz?"Sl sekin uni so'radi.
  
  
  Uning ko'zlari menga o'girildi. U uni pastga itarib, vannaning chetiga o'tirdi. Uning yonida uning yonida. U ko'kragiga bir Luger tomonidan o'tkazildi. U ayyor ayol edi va otasi unga umuman ishonmasdi.
  
  
  "Ko'rish uchun... qarang..."
  
  
  "Barry Parson," men qo'shilgan. "Emuni Corelliga ko'rsatish uchun u Egoni o'ldirishi mumkin."
  
  
  Bizning xizmatlar.
  
  
  Uning lablari titrab, ko'zlari meni tark etdi. "Ha", deb pichirladi u.
  
  
  "Siz Corellini o'ldirish uchun Barri Parsonni yolladingiz", dedim men. "Siz buni inkor eta olmaysiz. U bizga avvalroq aytdi..."
  
  
  "Men buni inkor qilmayman", dedi u qat'iy. Uning yuzi rangini tikladi. Mening nigohim gipodermik ignaga tushdi.
  
  
  "Motiv?"Men undan so'radim. "Siz giyohvandmisiz? Bu hammasimi?"
  
  
  U yelkalarini qisdi. "Men hammamiz adashdim. Men uning ego o'ldirish istayman nima uchun men bilmayman, men dunyoda hammadan ko'proq ego nafratlanaman tashqari."
  
  
  "Lekin u buni rad, dori tarmog'ida ishtirok hammani o'girib," men dedim.
  
  
  U boshini osdi.
  
  
  "Nega qaytib keldingiz?"Men yana so'radim.
  
  
  "Barrini topish uchun", dedi Tina ohista. "Men balkonga chiqdim, ichkariga qaradim va uni ko'rdim. O'lik. Uni, kirdi..."
  
  
  Uning yelkasiga qarab turardi. Albatta! Balkon! Bu th
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  qanday qilib Elena uni ko'rmasdan xonalarni tark etdi. Elena Barrini o'lik holda topgach, u o'limdan qo'rqib qochib ketdi. U shunchaki frantsuz eshiklarini ochdi, balkonga chiqdi va shoshildi. Keyin, shundan so'ng, Tina Ego xonasida Barri bilan uchrashish uchun orqa yo'lga chiqdi - ehtimol ular ikkalasi ham uchrashishni rejalashtirishgan - va u Barrini o'lik holda topdi. Uning giyohvandlikka bo'lgan ehtiyoji yaxshilandi va u ham xuddi o'zi kabi yaxshilanish uchun hojatxonaga bordi.
  
  
  "Men borib, u otib edi topildi. Avvaliga Elena uning egosini o'ldirgan bo'lishi mumkin deb o'yladim. Lekin, ehtimol, Corelli Barry bir ego buster ekanligini bilib. Balki Corelli men bilgan..."Uning ko'zlari yoshga to'ldi. "Men qo'rqaman, Nik!"
  
  
  Bu uni hayratda qoldirdi. "Siz meni Korelli, Tina shahriga olib borishingiz kerak. Bu revmatizmning yagona holati. Juda ko'p odamlar bizni bu ismlar ro'yxatini olishimizga to'sqinlik qilishga harakat qilishdi. Juda ko'p. Endi bu sizga bog'liq, Tina."
  
  
  U oqarib ketdi. "U bilib oladi, Nik! U men ego o'ldirish uchun birovni ishga o'ylayman olaman! Siz meni bunga majburlay olmaysiz. Siz meni qo'yib yuborishingiz kerak!"
  
  
  "Biz nimani xohlaymiz, Tina?"Siz revmatizm bilan kasallangan yagona odamsiz. Siz hozir meni ochiqchasiga uning oldiga olib boryapsiz. Faqat menga ego ko'rsatish, va..."
  
  
  "U buni tan olmaydi! u xitob qildi. "U o'z shaxsini inkor etadi."
  
  
  "Tina..."
  
  
  U gipodermik ignaga qo'l cho'zdi. U elkasiga o'girilishi bilanoq nima qilishini taxmin qildi. U uni bo'ynining yumshoq qismiga luger kabi bosdi. "Yo'q, yo'q, Tina! Igna emas. Albatta, siz bir necha daqiqaga yaxshi bo'lasiz, lekin har doim haqiqatga qaytishingiz kerak bo'ladi."
  
  
  "Nik!"u yig'lab yubordi, hali ham ignani ushlab turdi.
  
  
  Luger uni cho'ntagiga solib, ignaga qo'l cho'zdi. Uning yuzi deyarli bir zumda o'zgardi. Bu tinch, chiroyli niqob bir hellcat yuziga uni o'zgartirdi - ko'zlari yonib, tishlari irshaytirib, lablari bir hayvon snarl ikkiga.
  
  
  O'zimni g'azablangan chiziqdan himoya qilishimdan oldin igna bilagimga botdi.
  
  
  U kuldi, past, beg'ubor faryod.
  
  
  Uni, hamma narsa men orqali borish his. Uning, dastani bir to'p kabi his.
  
  
  U meni qo'shni xonaga olib bordi va keyin stulga itarib yubordi.
  
  
  "O'zimizning ozgina aralashmamiz, Nik", deydi u shaytoniy tabassumi bilan. "Siz u erda yaxshi kichkina bola kabi qolasiz. Men bu erdan ketaman."
  
  
  Yo'q, Tina! Men buni aytishga harakat qildim, lekin ishlamadi.
  
  
  U tezlashtirilgan sur'atda harakatlanayotganday tuyuldi-soniyasiga yuz kvadrat, balkondagi frantsuz derazalaridan yugurib o'tdi. Keyin sukunat bor edi.
  
  
  Bir necha asrdan keyin kimdir eshikni taqillatganini eshitdim. Bu Kelli edi.
  
  
  "Nik! Siz u erdamisiz? Nik?"
  
  
  Uning og'zi ochildi. Kamida u ko'chib yotipti. Lekin ovozim yo'q edi. Siz poliomielit bilan kasallanganmisiz?
  
  
  Eshik ochildi va Kelli xonaga bostirib kirdi, qurol tortildi. U shunchaki o'sha erda turdi va hayrat bilan menga tikildi.
  
  
  "Salom, Nik!"
  
  
  Uning lablari yana qimirladi. U azob chekayotgan edi poliomielit. Uning, to'ng'illadi.
  
  
  Kelli atrofga qaradi, hammomni tekshirdi va gipodermik igna hidini sezdi. Bir zumda u menga qaytib keldi, yuzimga tarsaki tushirdi, stulimdan ko'tardi va hammomga sudrab bordi. U boshimni dush ostiga qo'ydi va sovuq suv bo'ynimga urildi.
  
  
  Kelli ishlayotgan paytda men bilan suhbatlashdi.
  
  
  "Bu yangi narsa. Bizda uning zaxiralari bor. Sizni nokaut qiladi, shuning uchun siz harakat qila olmaysiz, lekin bo'layotgan hamma narsani ko'rishingiz mumkin. Vaqtinchalik poliomielit. Bu kurari kelgan, shuningdek, urari sifatida tanilgan, urari, uurali, vurali. va vorara. Lekin u boshqa narsa bilan qisqartirildi. Mendan nima deb so'ramang. Formulalar har doim ih olishimiz bilanoq yo'qoladi ."
  
  
  Tez orada u jonlandi.
  
  
  "Tez!"Men unga aytdim. "Bu Tina. U Barri Parson bilan uchrashish uchun Granadani haydab yubordi va bu erda Egoning jasadini topdi. U hozir chiqib ketmoqda. U ego corellini o'ldirgan deb o'ylaydi. Agar u hozir qochib ketsa, keyinchalik Egoni o'ldirishi mumkin."
  
  
  Kelly chaqadi. "Men sizni topish uchun bu erga keldim. Tina lobbi pastga edi, bir sahna qilish!"
  
  
  "Kim?"Men sabrsizlik bilan so'radim.
  
  
  "Tina Bergson".
  
  
  "Tina!"
  
  
  "Mutlaqo hayoliy. Ammo endi u ketdi."
  
  
  "Ketdingizmi? Lekin...?"
  
  
  "U lobbi edi, lekin u tark, biz xonalar orqali va zalida pastga yugurib sifatida" Kelly menga. Biz zinadan pastga boshladi, men lobbi odamlar olomonni ko'rdim. Hamma avtoturargohga qarab turardi.
  
  
  Xuana uni ko'rdi va u tezda o'girilib, bizni kutdi.
  
  
  "Bularning barchasi nima haqida?"
  
  
  "U qizil yaguarda", dedi Juana to'xtab turgan mashinalarga ishora qilib. Uni, men faralar ularning atrofida, ulardan birida kelib ko'rdim. Sergey zulmatni kesib o'tdi va yo'l Prado Llanodan burilib, asosiy magistralga olib boradigan qor bilan qoplangan tog ' yonbag'rini yoritdi.
  
  
  "U katta sahnani yaratdi", dedi Xuana tezda. "Bu juda dramatik edi."
  
  
  "Juda qattiq", dedi Kelli quruq holda.
  
  
  "Siz menga nima qilganini aytmoqchimisiz?"Men sabrsizlik bilan so'radim.
  
  
  "U bu erga o'n daqiqadan ko'proq vaqt oldin keldi, do'zaxni ko'tardi va Mario Speranza so'radi!"
  
  
  "Mario Speranza kim?"Men undan so'radim.
  
  
  Kelli boshini chayqadi. "Menga buni aytishganda ses Speranza bu erda emas edi, u deyarli isterikaga kirdi, aynan shu erda qabulxonada."
  
  
  Men uni ko'rdim
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Yaguar harakatlana boshladi. Tinaning sariq sochlari uning orqasida hilpirab turardi.
  
  
  "Bu hammamizni zalni qochib ketishga majbur qildi", deb tushuntirdi Xuana.
  
  
  "Va keyin u darhol yiqildi va stol xodimi uni jonlantirishi kerak edi", - deya xulosa qildi Kelli. "Men sizga ergashdim."
  
  
  U tez o'ylab, qoshlarini chimirdi. "Bu spektakl-sahnalar bu erda. Bu nima uchun, bilmayman. Lekin men uni to'xtatishim kerak."
  
  
  "Aslida", dedi Kelli. "Biz nima qilyapmiz?"
  
  
  "Bu Mario Speranzaga qarang", dedi Kelli unga. "Ehtimol, men mavjud emasman. Men tinani olib boraman!"
  
  
  Uning karapasi olomon orasidan aylanuvchi eshiklarga yo'l oldi va u erda Janob Xuptli va uning ego sycophants jamoasi tomonidan ko'rindi. U silkidi va yuz o'girdi.
  
  
  Renaultda sovuq edi. Bu juda yaxshi boshlandi. U uni yo'lda qoldirdi va uni nazorat ostiga olishdan oldin ikki marta sirg'alib ketdi. Yo'lda xuddi ikki kecha oldingi kabi muz parchalari bor edi.
  
  
  Yo'l pastga tushdi va to'g'ri burildi. Qizil Yaguar uni umuman ko'ra olmadi, lekin u yo'l to'g'ri burilib, keyin Barranka chetiga yopishgan uzun, keng taqa belgisiga chapga burila boshlaganini esladi.
  
  
  Jagni ko'rishni istamaganim uchun dvigatelni yoqdim.
  
  
  Men faralarimda yo'lning chetini ko'rdim va tortishishni tekshirish uchun beixtiyor bezorilik tugmasini bosdim. Bandajlardagi taranglikni his qilib, yengil tortdim.
  
  
  Uning Renault burilish atrofida aylandi va Tina Bergsonning qizil Yaguarini keng taqa egilishining yarmida ko'rdi. U asta-sekin haydab ketayotgan edi, lekin keyin men uni payqaganimda tezlikni oshirdi.
  
  
  Mashina zulmatda oldinga sakraganday tuyuldi, chiroqlar xuddi osmonga ko'tarilayotgandek yo'lni aks ettirdi. Va keyin - u ko'rgan narsasiga ishonolmadi-Yaguar deyarli tosh devorga urilib, bankka urildi.
  
  
  Aylaning, Tina! Men beixtiyor baqirdim. "O'zgarish!"
  
  
  U qilganmi yoki yo'qmi, bilmayman, lekin men ko'rgan keyingi narsa Yaguar edi, u sayozlarga emas, balki yo'lning tashqi chetiga yo'l oldi. "Tina!"
  
  
  Bu yo'qolgan faryod edi.
  
  
  Yaguar tezlikni oshiradi va egolar ko'lmakda juda sayoz oqqush sho'ng'ishini o'rgangandek, chetidan o'tib ketadi.
  
  
  Faralar quyida taram slyuda slanets qo'lga, qor yamalar slanets qarshi bosdi va qor chiroqlar va ko'zgular bir chalkashliklarni tashkil yoritilgan, keyin avtomobil qoyalarga o'zini dafn, tiklana, ag'darildi va ustidan, faralar kechasi bir g'ildirak kabi doira va ichiga bir halokatga bilan halokatga uchragan. Barranka etagidagi o'tkir toshlarning bir qismi.
  
  
  Bir lahza sukunat bor edi.
  
  
  Keyin osmonga kuchli olov chaqnadi va havoda kuchli portlash gumburladi. Tutun mimmo apelsin alangasini, o'tkir, bo'g'uvchi qora tutunni ko'tardi.
  
  
  Yong'in ko'tarildi, keyin yana Mangal Yaguar qoldiqlari ustiga tushdi va asta-sekin metallni yeyishni boshladi. Keyin tutun asta-sekin ko'tarildi, qizil po'lat, shaffof shisha va rangli plastmassaning chekkalari atrofida olov raqsga tushdi.
  
  
  U silkinib, qizil Yaguar chetidan o'tib ketgan joyga yetguncha ehtiyotkorlik bilan avtomagistral bo'ylab yurdi. U pastga qaradi. Men ko'rish mumkin barcha yo'lning chetiga yelkasiga o'yilgan qoyalar bir yoriq edi.
  
  
  Renault uni to'xtatib qo'ydi, kalitni chiqarib oldi va mashina atrofiga chiqdi. Magistral yo'lda sovuq edi. U Yaguar qoyalardan o'tgan yo'lning chetiga yurdi. U o'sha erda turib, joyidan chiqib ketgan qoyalarga qarab turdi va quyida joylashgan slanetsdagi kuygan qora chiziqqa ergashdi, u erda Tina Bergson va qizil Yaguar qoldiqlari ustida yorqin qizil olov chaqnadi .
  
  
  Bir necha soniya ichida mehmonxonaning birinchi mehmonlari Fiat mashinasida, parklangan va yo'lning chetida menga qo'shilishdi. Ogling.
  
  
  Va keyin boshqalar keldi.
  
  
  Va yana.
  
  
  Hayajon izlovchilar.
  
  
  Men o'zimni kasal his qildim.
  
  
  Keyin men cho'ntak chirog'imdan foydalanib, qoyali qiyalikdan pastga tushdim va toshning qizil tirgak birinchi marta urilgan kuygan qismidan o'tdim va nihoyat mashinaning o'zi yonidagi maydonga etib bordim.
  
  
  Ammo alanga vayronalarni yutib yubordi va yonib ketmasdan yaqinlashish mumkin emas edi.
  
  
  U qo'lini boshining tepasida kutib turdi.
  
  
  Yong'in yuk mashinasi yo'lda screeched, va tez orada bir tosh ko'ylagi katta o't o'chiruvchi va ko'chma yong'in o'chirgich ko'tarib yonbag'ridan pastga qulab tushdi va yonib binoning chiqish boshladi.
  
  
  U seskanib ketdi.
  
  
  U erda o't o'chiruvchi yonib ketgan qoldiqlarga qarab turardi. Fuqarolik gvardiyasi unga qo'shildi va yonib ketgan mashinada chiroq yasadi. Yorug'lik nuri menikidan kuchliroq edi.
  
  
  Lizzi uning oldiga keldi.
  
  
  Keyin ko'rdim.
  
  
  Old o'rindiqda kuygan jasad bor edi. Undan qolgan narsa qora va yonayotgan edi.
  
  
  Tina.
  
  
  Oltin teri bilan oltin qizdan qolgan narsa.
  
  
  U yuz o'girdi, kasal.
  
  
  Uniki xarobalar yonidagi tosh ustiga tushib, soulful funk yurtiga sho'ng'igan bo'lsa kerak. Kimdir qo'lim va yelkamni silkitardi. Bir muncha vaqt men bilan bir ovoz gaplashayotganini angladim.
  
  
  Uning qo'zg'aldi.
  
  
  "Taxallus."
  
  
  Bu Kelli edi.
  
  
  "U o'lgan", dedi Kelli. "Jin ursin narsa."
  
  
  "Menimcha, u shunchaki tugaganini his qildi va salom, yaxshiroq yugurish."U xo'rsindi. "U Rikoning Korelli bo'lishini bilar edi
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  uni umrining oxirigacha."
  
  
  "Ammo Korelli hatto bilmas edi!"
  
  
  "U bilib oladi. Shuning uchun u ketdi", dedim. Ovoz berish, men buni tushunganimdek.
  
  
  "Men bu ismni tekshirdim, Nik."
  
  
  U yuqoriga qaradi va qoshlarini chimirdi. U nimani nazarda tutganini tushunmadim.
  
  
  "Mario Speranza mehmonxonada ro'yxatdan o'tmagan."
  
  
  Men o'tirdim va bu haqda o'yladim. "Ammo bu uning kotibga bergan ismi."
  
  
  U bosh irg'adi. "Kler buni aytganini aytadi. Klerning aytishicha, u bosh suyagi orqali chiqqan."
  
  
  U bizning ostimizdagi qoldiqlarga tikildi. "Siz Riko Korelli hech qachon Solvy nievda bo'lmagan deb aytyapsizmi?"
  
  
  "Men aytamanki, u so'nggi bir oy ichida bu erda yoki Sol y Nieve mehmonxonasida boshqa joyda bo'lmagan. Agar muqovadagi ego nomi Mario Speranza bo'lsa."
  
  
  "Ammo keyin..."
  
  
  "Buni ko'rmayapsizmi? Ehtimol, u Tina haqida bilar edi. Balki u Egoni o'ldirish uchun hitman yollaganini bilar edi."
  
  
  Uni tozalash uchun boshini chayqadi. "Va uchrashuv haqidagi bu suhbatlarning barchasi Tina Bergsonning soxta o'limi edi?"
  
  
  "Umuman emas. Aytmoqchimanki, Riko Korelli Tina Bergson va Barri Parson haqida bilgan bo'lsa kerak. Va u kurortga umuman kelmadi. Hamma uni shu erda deb o'ylardi-olomon tomonidan yollangan qotil, Tina tomonidan yollangan qotil-va biz Korelli bilan uchrashmoqchi bo'lganimiz uchun. Corellidan tashqari hamma bu erda edi! "
  
  
  "Unda kaltakning o'g'li qayerda?"
  
  
  Kelli yelka qisdi. "Menimcha, biz xok haqida signal berib, boshidan boshlaganimiz ma'qul."
  
  
  Biz tepalikka chiqish uchun turdik, lekin men o'z egoimni yolg'iz qoldirolmadim.
  
  
  Keyin u o'girilib, vayronalarga qaradi.
  
  
  "Nega u u erga bordi?"
  
  
  Kelli boshini chayqadi. "U go'zal ayol edi, Nik. Chiroyli ayollar ahmoqona ishlarni qilishadi. U Korellini sevgan bo'lsa kerak. Va men ham Egodan nafratlandim."
  
  
  "Yoki pul sevib," dedim.
  
  
  "Siz odamlar haqida unchalik o'ylamaysiz, shunday emasmi, Nik?"Kelli xo'rsindi.
  
  
  "Menda bo'lishi kerakmi? Men unga qarzdormanmi?"Uning ovozi tinchlandi. "Menimcha, u Riko Korellining pullik qurolidan uzoqlashishga harakat qilib, ochiq hovuz bo'ylab yugurishdan ko'ra yaxshiroq yo'l deb qaror qildi."
  
  
  "U qachon uni urishini hech qachon bilmaydi", dedi Kelli beparvolik bilan.
  
  
  "Qiziq, bu yaramas hozir qayerda?"Uniki, u yarim ovoz chiqarib o'yladi.
  
  
  O'n besh
  
  
  Ertasi kuni ertalab biz birinchi bo'lib nonushta qildik. Xuananing yorqin ko'rinishiga qaramay, u ruhiy tushkunlikka tushdi. Uning tushuntirishicha, biz vazifani bajara oldik.
  
  
  Biz kontinental nonushta qildik va yorqin quyosh nurida o'tirdik. Men Ispaniyaga ketishdan oldin ertalab chang'i uchishimizni taklif qildim, lekin u e'tiroz bildirdi.
  
  
  "Men shunchaki narsalarimni yig'moqchiman."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Men Veletaga boraman va bir-ikki yuguraman."
  
  
  U bosh irg'adi, uning aqli boshqa joyda.
  
  
  "Penny?"
  
  
  U javob bermadi.
  
  
  "Ikki tiyin?"
  
  
  "Bu nima?"
  
  
  "Fikrlaringizni qondirish uchun. Nima bo'ldi?"
  
  
  "Menimcha, u inson hayotini behuda sarflash haqida o'ylardi. Tina Bergson. Barry Parson. Chivin. Riko Corelli tomonidan birinchi take. Va hatto Elena Morales-biz unga kerak bo'lgan joyda."
  
  
  U qo'lini cho'zdi va uning qo'lidan oldi. "Dunyo shunday ishlaydi."
  
  
  "Bu yaxshi dunyo emas."
  
  
  "Kimdir sizga nima ekanligini va'da qilganmi?"
  
  
  U afsus bilan bosh chayqadi.
  
  
  Men hisobni to'ladim va ketdim.
  
  
  Bu ajoyib edi, lekin Velet hali ham juda jim. Quyosh porlab turardi. Yo'lning yuzasi kukun bilan yaxshi qoplangan edi. U uni chiqarib, durbin ishlatdi va qiyalikni tekshirdi. Yuqorida aytib o'tganimdek, Veleta tepasidan ikkita tushish bor edi.
  
  
  Bu safar siz pastga tushganingizda chap tomonga tarvaqaylab ketgan uzoqroq yugurishga qaror qilindi. Men uni charm qutisiga qaytarib qo'ygan edim, kimdir teleferikning burilishida toshlar ustiga chiqib, oldimga keldi.
  
  
  Bu Herr Hauptli edi va bu safar u yolg'iz edi.
  
  
  U unga qo'l silkitdi. "Xayrli tong, Herr Hauptli."
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Xayrli tong, Herr Peabody."
  
  
  "Kecha sizni sog'indim yoki birga chang'ida uchayotganimizda."
  
  
  "Shubhasiz, biznes tomonidan bosim mavjud", dedi u..
  
  
  "Ha", dedim men unga tez nazar tashlab. Ammo u qiyalikka qarash uchun yuz o'girdi.
  
  
  "Sizning sevimli ayolingiz qayerda?"
  
  
  "Qadoqlash".
  
  
  "Keyin ketyapsizmi?"
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "Juda yomon. Ob - havo juda yaxshi edi."
  
  
  "Darhaqiqat, bor."
  
  
  U jilmayib, trekning yuqori qismidagi tosh pog'onasiga ishora qildi. U etiklarini mahkam bog'lab, chang'ilariga ko'k mum surtishni boshlaganda, men unga qo'shildim.
  
  
  "Do'stlaringiz qayerda?"Men uning yoniga o'tirib, undan so'radim. Nima balo, hozirda boshqa qiladigan ishim yo'q edi.
  
  
  "Ular mehmonxonada", dedi u jilmayib. "Aftidan, ular bugun menga qo'shilishni juda xohlamadilar. Bu Esqui barda bir kecha bo'ldi, va ular lumumbas quloqlari atrofida uchib edi."
  
  
  "Siz odatda ajralmassiz."
  
  
  "Shunday qilib, pul bilan. Ular magnit kabi o'ziga jalb qiladi."U yana jilmayib qo'ydi, qarg'aning oyoqlari ego ko'zlarining burchaklarida chuqur va soyali edi.
  
  
  "Siz beadab odamsiz, Herr Hauptli."
  
  
  "Men realistman, Herr Peabody."
  
  
  U birinchi chang'ini oldi va ipga mumni ehtiyotkorlik bilan surtishni boshladi. U puxta va uslubiy ishchi edi, uni yaxshi nemisdan kutish kerak edi.
  
  
  "Fraulein Peabody menga yaqin odamni eslatadi", dedi u bir lahzadan keyin.
  
  
  "Albatta?"
  
  
  "Bilasizmi, mening qizim bor edi."U yuqoriga qaradi. "Albatta siz bilmas edingiz. Uzr."U mumini davom ettirdi
  
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  ing. "U eng chiroyli qiz edi."
  
  
  "Bor edi, Herr Hauptli?"
  
  
  U mening aralashuvimni e'tiborsiz qoldirdi. "Salom, u o'n to'qqiz yoshda edi va universitetga bordi", deb davom etdi u. "Mening ayolim-onasi-besh yoshli qizligida vafot etdi. Men unga o'sayotgan har qanday to'g'ri yo'l-yo'riq bera hech qachon ayting qo'rqaman. Tushundingizmi?"Egoning ko'zlari ko'tarildi va meniki bilan uchrashdi.
  
  
  "Men hech qachon ota bo'lmaganman, shuning uchun buni bilolmayman, Herr Hauptli."
  
  
  "Halol revmatizm". U xo'rsindi. "Bu ota-onaning e'tiborsizligi yoki unga nisbatan asossiz moddiy boyliklarni isrof qilishmi , u universitetga ketganida, biz aloqani yo'qotdik."
  
  
  "Bu kunlarda sodir bo'lmoqda."
  
  
  "Uning holatida eng yomoni sodir bo'ldi. Uning hamrohlari giyohvandlikka juda moyil edilar."U yana menga qaradi. "Va u bu guruhga qo'shilib, men buni uddalay olmadim."U mumni davom ettirdi. "U geroinga qaram."
  
  
  U Hauptleyga tikildi.
  
  
  "Ko'nikkanidan bir yil o'tib, u haddan tashqari dozadan vafot etdi."U Granada Vega-ga qaradi. "Mustaqil boshqaruv".
  
  
  "Kechirasiz", dedim.
  
  
  "Vaqtingizni bunchalik kech sarflashning ma'nosi yo'q", dedi Xuptli, uning ovozi odatdagi yoqimli ovoziga nisbatan qattiq.
  
  
  "Inson hayotini behuda sarflaganim uchun afsusdaman", dedim Xuananing nonushta paytida aytgan so'zlari haqida o'ylab.
  
  
  U yelka qisdi. "Bir ma'noda men o'zimni ayblayman. U otasining javobgarligidan qochdi. U boshqa ayollarga yaqinlashdi-nafaqat bitta, balki ko'pchilik-va qizini e'tiborsiz qoldirdi."U bir zum o'yladi. "Va u mening nafratimga chidadi va iloji boricha javob berdi. O'zini rad etgani kabi o'zini rad etish orqali."
  
  
  "Bu psixolog sizga ayta olmaydi", dedim ehtiyotkorlik bilan. "Introspektsiya xavfli o'yin."
  
  
  "Men faqat ayollar bilan uchrashmadim. Uning bu ishni qilindi."
  
  
  "Har bir erkak kasbga ega bo'lishi kerak", dedim men.
  
  
  "Lekin menda emas."
  
  
  Men uni kuzatdim, nima deyishini bilardim.
  
  
  "Giyohvand moddalar savdosi", dedi u achchiq tabassum bilan. "ha. Ehtimol, u mening yagona farzandim o'zini o'ldirish uchun ishlatgan geroin bilan giyohvand bo'lgan. Bu sizning axloqingiz bilan qanday bog'liq, Herr Peabody?"
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi.
  
  
  "Bu meniki bilan yaxshi ketmaydi. Men uning biznesini tahlil qila boshladim, men doim bo'lganman. Men insoniyatga ego ta'siri haqida o'ylay boshladim. Ko'rganlarim menga yoqmadi."
  
  
  U boshqa chang'i tanladi va uni mumlay boshladi.
  
  
  "Men biznesdan chiqib, yillar davomida o'z qilmishlarimni tuzatishni boshlash vaqti keldi, deb qaror qildim."
  
  
  U hech narsa deya olmadi. Uni kutmoqdaman.
  
  
  "Ular menga tashkilotni tark etsam nima bo'lishini aytishdi. Ular meni dunyoning oxirigacha izlaydilar. Va o'ldiring."U shafqatsiz jilmayib qo'ydi. "Siz buni tushundingizmi?"
  
  
  "Ha, Signor Corelli."
  
  
  "Enriko Korelli", dedi u yarim tabassum bilan. "Riko Korelli va siz Kartersiz. Menga Nik Karter eng yaxshisi ekanligini aytishdi."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Odatda. Har doim emas. Lekin odatda."
  
  
  "Men sizga aytaman, bu boshidanoq ma'muriy muammo edi. Oddiy uchrashuv, shunday emasmi? Qorda uchrashing-qor bilan shug'ullaning! "U kuchli tishlarini ko'rsatib kuldi. "Hazil, Janob Karter! Hazil."
  
  
  "Ha", dedim.
  
  
  "Bu etarlicha sodda tuyuldi. Men Korsikani Lisistratada qoldiraman va siz bilan Syerra Nevadada uchrashaman."
  
  
  "Albatta."
  
  
  "Boshidanoq muammolar bor edi. Kapo mening rejam haqida bilib oldi. Menga yaqin kimdir buni taxmin qildi. Yoki uni eshitdi. Mobsterlar meni imzolashga qaror qilishdi."
  
  
  "Komar".
  
  
  "ha. Bunday zarbaning oldini olish uchun uni eski hamkasbi Basillio Di Vanessi meni yaxtamga bo'yashga ko'ndirdi. Va u bilan uxlayotgan juda yoqimli qiz xarakteristikani haqiqiy qilish uchun u bilan birga ketdi."
  
  
  "Siz o'z odamingizni tuzdingizmi?"Men ohista dedim.
  
  
  "Ish tashlash muvaffaqiyatli bo'lishini bilmayman", dedi Korelli. "Asosan, men siz aytgan narsani qildim. Ammo u haqiqatan ham chivin shifo beradi deb o'ylamagan. Men Basilio va siz o'rtasidagi uchrashuv muammosiz o'tadi va siz va men o'rtasida haqiqiy uchrashuv tashkil etilishi mumkin deb umid qilgandim. "
  
  
  U xo'rsindi.
  
  
  "Ammo bu hammasi emas. Men Valensiya mening yot tark faqat oldin,men go'zal shved nightingale mendan qutilish uchun makr deb topilgan!"
  
  
  "Tina Bergson?"
  
  
  "ha. U uning o'lishini xohlaydi. U o'zi men bilan shartnoma imzoladi."Corelli sardonik jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Buning sababi bormi?"
  
  
  "Men siz kabi qiziquvchan edim, Janob Karter. Siz tinani biroz aniqroq tushunishingiz kerak."
  
  
  U uni mukammal tushundi, lekin hech narsa demadi.
  
  
  "U nimfomaniak, Janob Karter. Menimcha, bu sizni ajablantirmaydi. Ammo, ehtimol, uning Freyd ramziga aylanishining sababi, uning obsesyoni haqiqati kabi qiziq."
  
  
  U unga qiziqib qaradi.
  
  
  "O'n besh yoshida u shved fermasi tomonidan zo'rlangan. U homilador bo'ldi. Abort muvaffaqiyatli o'tdi, ammo sepsis rivojlandi. O'n besh yoshimda histerektomiya qildim. Bu bepusht, chiroyli, aqlli jonzot uni yo'q qilish bilan ovora bo'ldi. ayollik, ona bo'la olmasligi bilan. Chunki u biz uchun ayol emas, balki biz uchun erkak edi, u o'zi bo'lishi kerak bo'lgan narsaga aylandi-supermen! Bu go'zallik va aql bilan-sizni ishontirib aytamanki, uning aql-zakovati cheklangan
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Ess, Janob Karter! "u o'zi xo'jayin bo'lgan kichik imperiyani egallab olishga qaror qildi."
  
  
  "Giyohvandlik tarmog'i", dedim men.
  
  
  "Mutlaqo hayoliy. Endi men zanjirni buzishga va uning eng chuqur sirlarini AQSh narkotiklarga qarshi kurash departamentiga oshkor qilishga qaror qilganimdan keyin uning ambitsiyasi haqida gapiryapman."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Va Shuning uchun u sizni o'ldirish uchun Parsonni yollagan!"
  
  
  "Bu haqiqat uchun. Yaxshiyamki, men uning zanjirni demontaj qilish haqidagi qarorimga birinchi zarba bergan munosabatini shubhali deb talqin qildim va ko'zlarimni ochdim. Garchi u menga sodiq qolishini va Amerikaga hamroh bo'lishini va'da qilgan bo'lsa-da, uning taxminiga ko'ra, u unga yolg'on gapirgan. Men uning telefonini yoqdim - Korsikadagi villamiz katta va atrofimizdagilar juda ko'p erkinlikka ega - va nihoyat uning Malagada Barri Parson bilan shartnoma tuzganini eshitdim.
  
  
  "Eng qiziqarli".
  
  
  "Mening keyingi qadamim Parsonga o'z josusimni yuborish edi. Menimcha, aytmoqchi, Agar Daniel Tussauds sifatida Interpol fayllar Parson topa olaman, deb, kech frantsuz underground. U Jahon urushi paytida o'n yoshli bola edi. Ikki va josuslik va o'ldirish uchun o'sgan."
  
  
  "U hozir o'lgan."
  
  
  "Men juda ko'p gumon qildim."Corelli qisdi. "Men sizning Diskotekadan Malagalik do'stingiz bilan ketayotganingiz haqida eshitdim."
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi. "Sizdan ko'p narsa qochmaydi."
  
  
  "Bu yetarli", - xo'rsindi Korelli. "Xo'sh, Elena Morales Parson haqida yaqin ko'z saqlab, em Torremolinos yilda barre uni ko'tarib kirgizib. Va u meni ogohlantirgan edi, ular meni topish va o'ldirish uchun Sol-I-Nievga kelganini aytishdi. Shuning uchun u sizni Veletda uchratmadi."
  
  
  "Men bunga asoslandim."
  
  
  Korelli bosh irg'adi. U chang'isi bilan tugadi. "Agar u erda biror narsa sodir bo'lsa, Tina Lisistratning yaxtasida o'ldirilishi mumkin deb umid qilgandim, lekin siz bilganingizdek, u jiddiy jarohatdan qutulib qoldi. Kaposlar ijroni yaxshi rejalashtirgan edilar. Bu shuni anglatadiki, hech narsa bo'lmasligi uchun ob-havoni kuzatib borishim kerak edi. Nafaqat Kapo qotili, balki Tina qotili uchun ham yollanma! Chivin. Va pastor. Shunday qilib, men shunchaki stahl herr Hauptliman, Valensiyada bir nechta ishsiz aktyorlarni mening taxmin qilingan sycophants rolini o'ynash uchun yollayman."
  
  
  Uniki kulib yubordi. "Siz juda topqir odamsiz, Janob Korelli."
  
  
  "Men juda xavfli kasbda topqirligim tufayli uzoq umr ko'rdim."U qovog'ini soldi. "Kasb emas. Bu kasbning ma'nosini buzadi. Juda xavfli raketada. Bu yaxshi so'z. Qattiq. Tekis. Unromantic. Raketa".
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "Men sizni anchadan beri hayrat bilan kuzatyapman."Corelli jilmaydi. "Siz chivinni o'ldirganingizni darhol bilardim. Va men siz ham Parsonni o'ldirishingizni bashorat qilgandim. Tinaning o'limi men uchun ajablanib bo'ldi. Menimcha, u Prado Llanoda aytganidek, u o'z joniga qasd qilgan. Ammo menimcha, u Parsonning o'lganini bilib, men u haqida hamma narsani bilaman va uni o'ldiraman deb o'ylab, u mashinani boshqarishni yo'qotgan bo'lsa kerak."
  
  
  Uning so'zlariga ko'ra ," bu holatda u bu erda ekanligini bilmasdan qochishga qaror qildi."
  
  
  "Aniq."
  
  
  "U o'lgan. Ovoz berish va u bilan bog'liq hamma narsa."
  
  
  Korelli bosh irg'adi. U chang'i qisqichlarini mahkamladi, etiklarini sozladi va qisqichlarni kiydi. U o'rnidan turdi va tizzalarini bukdi.
  
  
  U kiyinishni boshladi.
  
  
  "Men bilan minishni xohlaysizmi?"
  
  
  "Chiroyli."
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Bundan oldin, Nik, u sizdan buni xohlardi."
  
  
  U pastga qaradi. U konvertni ushlab turardi. Nen ustida bo'rtiq bor edi. U konvertni ochdi va tanish ko'rinadigan mikrofilmni ko'rdi.
  
  
  "Bu sizning fikringiz. Nomlari. Joylar. Sanalar. Hammasi. Turkiyadan Sitsiliya orqali va Rivieradan Meksikaga qadar. Agar siz faktlarga amal qilsangiz, bizning narsalarimizni, bizning odamimizni Sog'inmaysiz. Men bu zanjir vayron istayman, bas, u bilan birga qaytarib qo'yish mumkin emas. Bella Beatrice ."
  
  
  Beatrice. Ego qizi. Va bu Dantening ayollik tasviri emasmi?
  
  
  "Hammasi yaxshi, Corelli", dedim men.
  
  
  U meni orqamga urdi. "Ketdik!"
  
  
  * * *
  
  
  U pastga tushish chizig'iga qarshi sekin o'tishni boshladi, so'ng qiyalikni kesib o'tdi va yugurishda burilishga yugurdi. Keyin u chiroyli tarzda yaratilgan Kristiga qaytib, toshlar uyumini aylanib chiqdi.
  
  
  Mikrofilm uni chang'i ko'ylagining ichki cho'ntagiga solib, orqasidan yugurdi. Qor to'g'ri edi. Men bir chiroyli bouncy bounce bilan chang ichiga tishlab mening kayaklar his.
  
  
  Korelli qoyalar egri chizig'i bo'ylab harakatlanayotganda mendan pastda edi. U bir necha burilishlarni yakunladi, Vedelnga kirdi va keyin yo'lning yumshoq burchagi bo'ylab juda keng shpalga burildi.
  
  
  Men uning orqasidan pastga tushdim, bir necha burilish olib, tanamning egri chiziqlarini silkitdim. Poyga oxirida, shpalda ochiq, uni muqobil marshrutda uchinchi chang'ichi ko'rdi.
  
  
  Nishablar shunday ediki, o'zgaruvchan qismlar ma'lum vaqt oralig'ida kesishgan, ma'lum joylarda erkin o'ralgan ikkita simga o'xshash narsa.
  
  
  Bu jigarrang ko'ylagi kiygan yigit edi. U o'smirga o'xshardi yoki hech bo'lmaganda u nozik, nozik tuzilishga ega edi. Yoshidan qat'i nazar, u ajoyib chang'ichi edi. Ego chang'ilari qorni qazishdi va u burilish va Drift ustasi edi.
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  o'z kilometr.
  
  
  Ikki yo'l tutashgan qiyalik qismida yosh chang'ichi uning yon tomoniga qulab tushdi va asta-sekin bir qator tekis shpallarda tushdi. U Corelliga etib borgach, u ikki yo'lni ajratib turadigan Rokki tizmasi tomon ko'zdan g'oyib bo'ldi.
  
  
  "Bu chiroyli xona", dedim men.
  
  
  U bosh irg'adi.
  
  
  "Shtatlarga borganingizda, men sizni Alta va Aspenga olib boraman. Siz ularni sevasiz!"
  
  
  U kuldi. "Men sizni bu haqda ko'ra olaman!"
  
  
  "Yaxshi shartnoma", dedim. "Oldinga boring. Men sizni keyingi bekatga kuzatib boraman."
  
  
  U jilmayib, yura boshladi.
  
  
  Uniki bir necha daqiqadan so'ng keldi, keyin uning. Mening o'ng chang'im biroz orqada qoldi va men o'z pozitsiyamni yaxshiroq tishlash uchun o'zgartirishga harakat qildim.
  
  
  U tikroq tomchiga ergashdi va qor tozalash mashinasi bilan sekinlashdi, chunki ikkita tosh chiqadigan ko'prik nafis manevr qilish uchun juda tor edi, so'ngra qor va muz bilan o'ralgan keng maydonga chiqdi, endi u piknik maydoniga o'xshardi.har qanday chang'ichi uchun. Korelli uni eng oxirida ko'rdi.
  
  
  U corellini chap tomonga kuzatib, zinadan pastga tusha boshladi va o'sha paytda bola uni yana ko'rdi.
  
  
  U muqobil yugurishda ikkalamizdan tezroq pastga tushdi va endi keng, qiya maydonning pastki qismidagi ikkita yo'lning kesishmasiga yaqinlashayotgan edi.
  
  
  U xokkey bekatida qorga urilib, bir zum to'xtadi va shu erda turdi. Kukun yaxshi edi. Quyidagi qor qattiq tuyuldi. Lekin menga ko'rish maydonining burchagi yoqmadi. Aytmoqchimanki, u tik va deyarli tekis edi, lekin tepada menga unchalik yoqmagan konkav qiyalik bor edi.
  
  
  Shunday bo'lsa-da, Corelli hech qanday muammo u bilan olish edi, yarim orqali. U mening chap tomonimda, orqamda ketayotgan edi va men unga qarab turganimda, u bo'ronga kirib, o'ngdan chapga qaytib keldi. Uning orqasida u bizni hayotda Egodan ajratib turadigan tosh tizmasiga yaqinlashib, boshqa irqdagi bir yigitni ko'rdi.
  
  
  Men ko'z burchagida bir ogohlantirish chirog'i qo'lga qachon men oling faqat haqida edi. U yorqin quyoshga ko'z qisib, yana yuqoriga qaradi. Ko'zlarim meni aldadimi? Yo'q!
  
  
  Yigit o'ng qo'lida nimanidir ushlab turardi, chap qo'li bilan ikkala chang'i klubini ham ushlab turardi. U qandaydir qurolni ushlab turardi-Ha! Bu qurol edi!
  
  
  Endi bola to'xtadi va qorga cho'kdi. U hozir qoyalar ortida edi va men uning nima qilayotganini ko'ra olmadim, lekin men beixtiyor u o'zi bilan chang'i uchayotgan Korelliga qaratganini, uning ko'lamini maqsad qilganini bilmasligini bilardim.
  
  
  "Hauptli!"Men bir qopqoq sifatida mening ego foydalanib, qichqirib yubordi, faqat holda men ba'zi optik xayolot tomonidan aldagan edi.
  
  
  U tezda boshini burdi, tepalikka qarab menga qaradi. U yigitga qo'lini silkitdi. Korelli o'girildi va uning burchagidan hech narsa ko'rmadi. U ogohlantirish uchun jahl bilan unga qo'l silkitdi. Corelli nimadir noto'g'ri ekanligini bilar edi va munosabat bildirdi. U yugurish chizig'ini o'zgartirmoqchi bo'ldi, lekin muvozanatni yo'qotdi va yomon yiqilish tufayli yiqildi. Ammo u o'zini tortdi va sonini urdi, keyin siljiy boshladi.
  
  
  U chang'isiga sakrab tushdi va ustunlarga urilib, o'spirin o'tirgan qoyalarga tushdi. U ikkala chang'i tayog'ini chap qo'li ostiga tiqdi va lugerni tortib oldi.
  
  
  Magnat yo'q joydan paydo bo'ldi. Men yigitning boshidagi qoyalarga qaradim, lekin hech narsani ko'ra olmadim. Magnat meni tizzam va chang'i klipi o'rtasida yarim yo'lda ko'tarib, yuzimni birinchi bo'lib qorga tashladi, xavfsizlik tutqichlari bo'shashganda bitta toshni butunlay yirtib tashladi va bo'sh maydon bo'ylab davom etdi. Uning sirg'alib ketdi va nihoyat to'satdan to'xtadi. Boshqa chang'i yonimda yotardi. Bu qanday chiqqanini ham eslay olmayman.
  
  
  Korelli qordan chiqib ketgan edi va endi qoyalarga qarash uchun o'girildi.
  
  
  Birinchi zarba yangradi. U sog'indim. Endi u o'spirinning toshlar atrofida chiqib, oldinga siljishini ko'rdi. Emu lugeri uning boshiga qarab, tetikni tortdi. Juda uzoq o'ng.
  
  
  U tezda o'girilib, meni ko'rdi. Ego qopqog'i tushdi. Egoning tomog'i atrofida oltin sochlar oqardi.
  
  
  Bu Tina Bergson edi!
  
  
  U shunchalik hayratda ediki, o'ylay olmadi.
  
  
  Ammo keyin miyam butun voqeani so'ramasdan takrorlaydi.
  
  
  Tina!
  
  
  Bu uning qizil Yaguardagi tanasi emas edi.
  
  
  Bu Elena Morales bo'lishi kerak. Men uni ko'rdim, hozir. Men Elenaning Parsonning xonasiga kirib, Parsonning jasadini biz qoldirmagan joyda topganini ko'rdim. Va ee uni xonada ko'rdi-Tina Bergson allaqachon u erda edi! Tina Parsonni topish va Egoni o'ldirish uchun Korelliga ego yuborish uchun Sol-I-Nievga keldi. Va u Elena xonaga kirmasdan oldin Parsonni o'lik holda topdi. Shunday qilib, u Elenani olib kelish uchun yashash xonasida qo'ng'iroqni chaldi. Va Elena keldi, xabar yubordi.
  
  
  Tina Elenani balkonga chiqishga va qizil Yaguarga tushishga majbur qildi, chunki endi u Elena Korellining ko'zlari va quloqlari ekanligini bilar edi. U uni Yaguarga solib o'ldirdi. Taqaning burilishida u Elenani rulga o'tirdi, yaguarni chang'i botinkasida yoki og'ir narsada haydab, gaz pedalini ushlab, sakrab tushdi.
  
  
  Va zulmatda qochib, uning qobig'i bo'lsa-da, uning orqasida.
  
  
  Va hozir...
  
  
  Endi u har doimgidek Korellini o'ldirish va giyohvand moddalar tarmog'ini o'zi egallab olish uchun shu erda edi.
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  muz hotel make!
  
  
  U Korellining yana o'rnidan turganini va Tinaga tikilib turganini ko'rdi. Tina meni yana otib tashladi. Abe olov bilan javob berdi. Uniki yaxshilik qilish uchun juda uzoq edi.
  
  
  U menga, keyin Korelliga qaradi va qordan Korelli tomon yura boshladi. U qordan chiqib, qiyalikdan pastga tushishga astoydil harakat qilardi. Juda xavfli kasbdagi ko'plab erkaklar singari, u ham qurol ko'tarishni yoqtirmasdi.
  
  
  U maqsadli ravishda qurolini baland tutib, chang'i etiklarida unga yugurdi.
  
  
  Magnat atrofidagi qor juda sovuq. U Nishabning yuqori qismida taranglik bilan shitirlayotganini ko'rdi, bu maydonning pastki qismiga egilgan yumaloq konturni hosil qildi.
  
  
  U Lugerni qorga tortdi va bir, ikki, uch marta o'q uzdi. Otishma havoda yangradi. Qor har tomonga tarqaldi. Yorilgan yoriq bor edi va qor va muzning butun plitasi eriy boshladi-erga tushgan magnatning yuqori yarmi bilan bo'linib ketdi.
  
  
  Boshidanoq u tez harakat qilardi. Gorka!
  
  
  U Egoning yondashuvini kutgan edi, lekin u bundan qochib qutula olmadi. U Korellini ikki marta otib tashladi va keyin qor siljishidan qochib, unga qarab yugurdi, lekin u uni ushlab pastga tushirdi. Uning sariq sochlari bu materialda yo'qolganini ko'rdi.
  
  
  Keyin qor to'planib, umurtqa pog'onasi toshlariga qulab tusha boshladi, shovqin va qulash bilan to'xtadi.
  
  
  Men chang'ilarimni yig'ib, asta-sekin Corelli tomon yurdim.
  
  
  U chalqancha yotar, qordan qattiq qon ketardi.
  
  
  Uning oldiga bordi. Egoning yuzi og'riqdan oppoq, ko'zlari esa beparvo edi. U shokda edi.
  
  
  "Zanjirni uzing!"u menga pichirladi.
  
  
  Uning egosi boshini qorga ko'tardi. "Men buni qilaman, Riko."
  
  
  Bu ego uni birinchi marta ismi bilan chaqirgan edi.
  
  
  U lablarida kichkina tabassum bilan orqaga suyandi.
  
  
  O'n olti
  
  
  Uning egosi ko'z qovoqlarini yopdi.
  
  
  U fuqarolik Gvardiyasiga Korellining jasadini parvarish qilishda yordam berdi, keyin belkurak bilan bir necha kishi Tina Bergson uchun qazishni boshlaganda chang'ida uchdi. Fu-Manchu mo'ylovli odam uni chetga oldi va emga Barri Parsonning qayg'uli oxiri haqida xabar berdi.
  
  
  Dush ostida, bu ispancha ulanish qutisi bilan bog'liq keskinlik va keskinlikni bo'shatish yoqimli edi. Men Juana Rivera uchun kiyingan va taqillatib cho'mish oldin mening xonada uni echib. Sizga hikoyaning so'nggi bobini aytib berish va shu bilan Malagaga sayohatingizni boshlash vaqti keldi.
  
  
  U boshcha osilgan elka g'ilofida uning Luger tekshiriladi va uning xalatida uchun yetdi. Oyoqlarim quruq bo'lgani uchun men uni stiletto bilan yopishtirdim va yelkalarini salqin Terri mato bilan o'rab oldim. Hammom oynasi qoraygan edi, lekin men sochlarimni tarashga muvaffaq bo'ldim. Men yana tekshirib ko'rdim va bir hafta oldin uni tortib olganimdan keyin kulrang iplar endi paydo bo'lmasligini aniqladim.
  
  
  Kelajakda men ko'proq, kam emas, balki ko'proq ko'rishimni bilardim.
  
  
  Mening sumkalarim qadoqlangan edi-men buni dushga kirishdan oldin qildim-va u Juanaga qo'ng'iroq qilishdan oldin kiyim kiyish haqida o'ylardi va keyin nima bo'ldi, deb o'yladi, eshik tomon yurdi va yalang'och bo'g'imlarim bilan urdi.
  
  
  "Kiring", dedi u bo'g'iq ovozini eshitdi.
  
  
  "Siz tayyormisiz?"
  
  
  Javob bo'lmadi.
  
  
  U eshikni ochdi va ichkariga kirdi.
  
  
  Eshik orqamdan yopildi va men ajablanib o'girildim, qarshimdagi stulda Xuana o'tirganini ko'rdim. U butunlay yalang'och, og'ziga ro'molcha bog'lab, qo'llari orqasiga bog'lab, stulga bog'langan edi. Uning oyoqlari stulning oyoqlariga bog'langan edi. U menga soqov, iltijo bilan qaradi.
  
  
  U eshik tutqichiga qo'l cho'zdi.
  
  
  "Yo'q, yo'q, Nik!"ovoz ohista dedi.
  
  
  Derazalardagi pardalar miltilladi va Tina Bergson qo'lida qurol bilan ularning orqasidan chiqdi. Bu juda katta tuyuldi - nah uchun. Bu Parsons Uebli Mark IV edi.u chang'i kiyimlarini kiygan edi - xuddi qiyalikda kiygan kiyimlari. Bu nam va sovuq edi, lekin aks holda juda normal edi. Uning ko'zlari jinnilik ehtirosidan yondi.
  
  
  "Salom, Nik", dedi u quvnoq kulib.
  
  
  "Tina", dedim.
  
  
  U siz sabab bo'lgan ko'chkida o'lmadi."
  
  
  "Men ko'rmoqdaman."
  
  
  U yana Xuananing yalang'och tanasiga qaradi. O'shanda men uning yalang'och ko'kragida sigaret kuyganini ko'rdim. U seskanib ketdi. Tina Bergson sadomazoxistik tendentsiyalarga, ehtimol nimfomaniyaga olib kelgan lezbiyen tendentsiyalariga ega edi.
  
  
  "Siz kasalsiz, Tina", dedim ohista. "Juana kabi odamlarni xafa qilishning nima foydasi bor?"
  
  
  Tina portladi. "Riko giyohvand moddalar zanjirini buzmoqchi bo'lgan ahmoq edi! U dunyodagi eng yaxshi pul ishlash sxemasiga ega edi-va u shunchaki undan xalos bo'ldi!"
  
  
  "Ammo bu usul qizimning egosini o'ldirdi."
  
  
  Tina kulib yubordi. "Bu qiz, xuddi barcha ayollar singari, fohishaga aylandi - har bir erkak o'zi o'qigan ahmoq kollejga bordi."
  
  
  "Faqat sizning tasavvuringizda, Tina", dedim men. "Sizga psixiatr kerak."
  
  
  U boshini orqaga tashladi va kuldi. "Siz Puritansiz, Nik! Siz buni bilasizmi?"Puritan!"
  
  
  Men xonamdagi boshcha ustida osilgan yelka g'ilofi haqida o'yladim va ahmoq ahmoq bo'lganim uchun o'zimni la'natladim. Men u holda hech qaerga bormayman. Hammasi ahmoqona sentimental tufayli
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Uning Xuana Riveraga bo'lgan qiziqishi uni o'ldirdi.
  
  
  "Menga mikrofilmni bering, Nik", dedi Tina meni kutgan pardalardan uzoqlashib. "Men sizni Riko bilan ko'rdim. Sizda bo'lishi kerak. Menga bering, aks holda men sizni o'ldiraman."
  
  
  "Ish yo'q, Tina", dedim men. "Agar men sizga lentani bersam, siz ikkalamizni o'ldirasiz va ketasiz."
  
  
  "Yo'q", dedi Tina ko'zlari porlab. "Bu kaltak bilan nima qilishingiz menga ahamiyat bermaydi. Siz ketishingiz va Shtatlarga qaytishingiz mumkin, menga baribir. Menga faqat mikrofilm kerak va men sizni qo'yib yuboraman."
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Bizga farqi yo'q, bolam."
  
  
  Uning ko'zlari muzdek muzdek yorqin va moviy edi. U Skandinaviya fyordlari va muz qobig'i haqida o'ylardi. Va men chang'i kiyimim ostidagi go'zal tanani o'yladim.
  
  
  Tina og'ir britaniyalik Ueblini Xuanaga qaratdi. Uning nigohi Nahga deyarli dahshatli hayrat bilan tikildi. Xuananing ko'zlari signalga aylandi. Men uning titrayotganini ko'rdim. Uning yonoqlaridan ko'z yoshlari oqib tushdi.
  
  
  "Siz yirtqichsiz", dedim xotirjam. "Meni eshita olasizmi, Tina? Siz Juanani qiynash o'rniga meni qabul qilishingiz mumkin edi."Siz qanday g'ayriinsoniy mavjudotsiz?"
  
  
  Tina yelka qisdi. "Agar siz menga o'sha filmlarni olib kelmasangiz, men uni uchta hisobda o'ldiraman, Nik."
  
  
  "Menda film yo'q", dedim tezda. To'satdan menda reja bor edi. Uning mehmonxonasi, shuning uchun u meni juda ko'p norozilik bildirgan deb o'ylardi.
  
  
  Uning ko'zlari qisildi. "Men sizni Riko bilan ko'rdim. Siz undan film olgan bo'lsangiz kerak. Em siz bilan bir xususiy uchrashuv zarur. Ovoz bering va bu. Va u Egoni oldi. U sizga o'z nafsini bergan bo'lishi kerak. Odin, Nik."
  
  
  Uning terlashi. "Tina, meni tinglang! U mikrofilmni pochta orqali yubordi. U Vashingtonda ego ketdi."
  
  
  "Riko pochtaga ishonmaydi", dedi Tina. "Men Egoni bundan yaxshiroq bilaman. Yaxshiroq narsani o'ylab ko'ring, Nik. Ikki."
  
  
  "Tina, bu haqiqat!"Uning impulsiv ravishda unga qarab harakat qildi. "Endi qurolni qo'ying va Xuanani stul atrofida torting!"
  
  
  Tina menga o'girildi. Kichkina og'ir to'pponcha ko'kragimga ishora qildi. "Bu Uebli.455 Nik", dedi u keskin jilmayib. "U Colt Frontier kabi kuchli. Meni sizni parchalab tashlamang. Ko'kragingiz va yuragingizdan bunday qisqa masofada hech narsa qolmaydi. Filmni topish uchun sizning narsalaringizni ko'rib chiqishim kerak edi. Va men sizning katta qattiq tanangizni Egoni yo'q qilish uchun juda yaxshi ko'raman. Menga bering, Nik. Kino! "
  
  
  Xuana yig'lardi.
  
  
  Bir oz aralashtirdi.
  
  
  Tina baqirdi, keyin qurolni Xuananing boshiga, sochlaridan bir dyuym narida qo'ydi. "Menga o'sha filmni bering, Nik. Yoki u o'ladi!"
  
  
  U umidsizlikda nahga tikildi.
  
  
  "Men bir va ikkitasini aytdim, Nik! Endi bu ovoz berishning so'nggi lahzasi... "U xo'rsindi.
  
  
  "Kuting!"Uning yig'lashi. "Bu boshqa xonada!"
  
  
  "Men bunga ishonmayman", dedi Tina kichkina jilmayib. "yo'q. Siz uni o'zingiz bilan olib yurasiz. Bunday qimmatbaho buyum."
  
  
  Yuzim tushdi. "Qanday qilib bunga amin bo'lishingiz mumkin?"
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Bilaman! Ovoz bering va bu. Men uni bilaman!"U men tomon boshladi. "Menga bering!"
  
  
  U Terri mato xalatining burchagiga etib bordi. "Tina..."
  
  
  "Sekin!"
  
  
  U og'ir tumshug'ini ko'tarib, bo'ynimga qaratdi.
  
  
  Uniki uzoqlashdi. "Bu mening cho'ntagimda."
  
  
  U menga qaradi, ko'zlari qisilib yopildi, aqli tez ishladi.
  
  
  "Keyin xalatingizni echib, menga uzating. Sekin."
  
  
  U g'azablanib o'ylab, uning kamarini yechdi. Albatta, uning cho'ntagida film yo'q edi...
  
  
  "Yopiq!"u chaqadi.
  
  
  U dastlab umid qilganidek, kiyimlarini tortib olish uchun juda uzoq edi. Ego uni yelkasidan olib, tanasidan ko'tardi. U u erda yalang'och va himoyasiz turardi. Agar u yaqinroq bo'lganida edi, xalat uni silkitib, Ueblining qo'llarini tortib olardi va ... ..
  
  
  "Uni karavotga tashlang!"
  
  
  U xo'rsindi.
  
  
  U qurolni ko'kragimga va yuragimga tutib, unga qarab harakat qildi. Chap qo'li bilan u cho'ntagidan birini titkiladi. Bo'sh. Va keyin boshqasi. Bo'sh.
  
  
  "Yolg'onchi!"u qichqirdi. "Bu qayerda? Bu qayerda?"
  
  
  Men uning ko'zlari ko'k olov bilan yonayotganini ko'rdim, u menga tikildi, uning nigohi tanamni yuqoriga va pastga, oyoqlarimni pastga siljitdi. Men uning oyog'ini bir oz qimirlatib, qisilib, yopishqoq lentani to'pig'imning orqa qismidan pastga tushishiga yo'l qo'ymaslikka harakat qildim.
  
  
  Uning nigohi beixtiyor o'ng oyog'iga siljidi. U mening nigohim yo'qolganini ko'rdi va ko'zlari o'ylanib torayib ketdi. U oyog'imga, keyin oyog'imga diqqat bilan qaradi va to'pig'imning orqa tomonida mayda yopishqoq lenta oqayotganini ko'rdi.
  
  
  "Ovoz bering!"u chaqadi. "To'piqqa mahkamlang! Uni olib keling, Nik. Uni keltiring va..."
  
  
  "Tina, sizga qasam ichaman!"
  
  
  "Siz uning sizni o'ldirishini va bu lentani o'zingizdan olib tashlashini xohlaysizmi?"
  
  
  Men u bilardi.
  
  
  O'zimni yalang'och va himoyasiz his qilib, egilib, o'ng to'pig'imga qo'l cho'zdim. Ego uni kiyganda, dushdagi namlik tufayli yopishqoq lenta bo'shatildi va uning soch tolasi darhol olib tashlandi.
  
  
  "Tez!"U meni chaqirdi, menga suyanib, chap qo'li bilan mendan olish uchun qo'l cho'zdi.
  
  
  U stilettoni chiqarib, chap qo'lini xuddi mikrofilmni ushlab turgandek ushlab, uning oldiga bordi. Uning ko'zlari mening siqilgan mushtimga miltilladi va u refleksli ravishda qo'lini uzatdi.
  
  
  U mushti bilan itarib yubordi. U barmoqlarini egoga tegishiga ruxsat berdi. Ee uning bilagidan ushladi. V s
  
  
  
  
  
  
  O'tkazish turlari
  
  
  Matn Tarjimasi
  
  
  Manba matni
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Tarjima natijalari
  
  
  Bir payt uning o'ng qo'li tanasi bilan aloqa qildi va stilettoni salomning bo'yniga, qulog'i ostiga tiqdi.
  
  
  U qichqiriq bilan Ueblini ishdan bo'shatdi.
  
  
  GAVK mehmonxona devoridan o'tib, narigi tomonga yo'l oldi.
  
  
  Ko'kragim porox olovi bilan yondi.
  
  
  U orqaga qaytdi.
  
  
  U yiqilib, tanasining oltin terisi atrofida arterial qon otilib chiqdi.
  
  
  Qanday chiqindilar.
  
  
  Qanday jahannam chiqindilar.
  
  
  U qo'rqib, o'rnidan turdi, uning jasadini oldi va karavotga olib bordi.
  
  
  Bir kuni u ko'zlarini ochdi.
  
  
  "Nik", deb pichirladi va quvnoq jilmayib qo'ydi. "Men hech qachon etmish etti yoshgacha yashamayman, shunday emasmi?"
  
  
  "Siz noto'g'ri kasbni tanladingiz", dedim men.
  
  
  U oqsoqlanib ketdi.
  
  
  U Xuanaga xat yozib, uni stuldan echib tasalli berishga harakat qildi va keyin uni o'zgargan shkafga sudrab bordi. Keyin xonamga bordim va o'z xonamga chiqdim.
  
  
  Men qaytib bordim. Uning o'zi hozir Rolleiflexni ushlab turardi, uning muqovasiga qanday qarash kerakligini aniq qarab turardi. Hurmatli eski qirg'iy.
  
  
  Aslida, u kiyinishdan xursand edi. Kiyinganingizda, kundalik narsalar haqida gapirish har doim osonroq bo'ladi.
  
  
  "Bu mikrofilm qayerda?"Juana mendan so'radi.
  
  
  Uni Rolleiflex oldi. "Mana," dedim. "Yaxshi operator har doim o'z filmini kamerasida olib yuradi."
  
  
  U menga tilini chiqarib qo'ydi.
  
  
  Men uni filmda ushladim. Axir u O'rta G'arbdagi eng yaxshi fotosuratchilardan biri edi, shunday emasmi? Va Xuana mening shim cho'ntagimda bir quti sigaret yoki kalit zanjir kabi mikrofilm borligini bilishi shart emas edi, shunday emasmi?
  
  
  
  
  
  
  O'lim Boshi Fitnasi
  
  
  
  
  O'lim Boshi Fitnasi
  
  
  Prolog
  
  
  Mumura oroli tinch okeanining Janubiy ko'k baxmalidagi mayda yashil marvaridga o'xshardi. Tuamotu arxipelagining bir burchagida joylashgan Mumura missionerlar va tsivilizatsiya ta'sirida bo'lmagan bir necha chinakam Polineziya orollaridan biri edi. Mumuran xalqi hali ham so'zning to'liq ma'nosida ozod edi. Hech kim oyoqlariga qattiq poyabzal kiymagan yoki ayollarining chiroyli jigarrang ko'kraklarini yopmagan. Hammasi bo'lib ih besh yuzga yaqin odam, ular ih oroli bo'lgan jannatdan bexabar edilar, chunki ular boshqa hech narsani bilishmagan.
  
  
  Endi deyarli butun aholi kutib turardi oltin plyaj motorli qayiq qirg'oqdagi yumshoq to'sarlarni kesib o'tayotganda. Bu chet el kemasining kamonida Atmatov baland va to'g'ri, kema tezligidan yoki dvigatelning shovqinidan qo'rqmay, etakchi bo'lishi kerak edi.
  
  
  Qayiq qirg'oqdan bir necha metr narida to'xtaganida, erkaklar xo'jayinining oldiga yugurishdi, lekin ayollar plyajda qolishdi, o'zaro hayajonlanib kulishdi va bolalarni aralashmaslik haqida ogohlantirishdi.
  
  
  Qayiq atrofida aylanib yurgandan so'ng, Atm ekipaj a'zolaridan katta chamadonni oldi va quruq bo'lishi uchun uni baland ushlab, suvga tushdi. Qayiq jonlanib, yarim mil uzoqlikda osongina harakatlanayotgan oq yaxtaga qaytdi.
  
  
  Atm sohil pastga qadam, g'urur uning oldida bir chamadonni ko'tarib. U Egoning ajdodlari qurbonlik qurbongohi sifatida ishlatgan ego toshini qo'ydi, ammo endi u stahl turibdi.
  
  
  Mumuranlar atrofga to'planishdi. Ih tilining musiqiy ritmi Ross hayajondan.
  
  
  Atm sukut saqlash uchun qo'lini ko'tardi va shu zahotiyoq uning kaftlaridagi kechki shabada xo'rsinishi eshitildi. Oq sochli boshliq odamlariga ohista jilmayib qo'ydi va emu katta qayiqda oq tanli odamlarni ko'rsatayotganda chamadonning qulflarini echish uchun engashdi.
  
  
  U qo'lini chamadonning yaltiroq jigarrang materiali ustiga yugurdi. U ilgari hech qachon bunday narsaga tegmagan edi va bankomatlar uni hayrat bilan erkalashdi. Keyin odamlarining sabrsizligini ko'rib, qopqog'ini ikki tomondan ushlab, ko'tardi.
  
  
  U xazinalarni birma-bir chiqarib, odamlarga atrofdagi har biridan zavqlanishiga imkon berdi. Polineziyadagi bitta gul kabi, bizdan farqli o'laroq, nihoyatda moslashuvchan va rangli spirallar bilan nuqtalangan mato. Ajoyib toshlar bilan o'ralgan marjonlarni quyoshning muqaddas nurini aks ettirdi va Egoni kamalakka aylantirdi. Shirin ta'mga ega qog'oz bilan o'ralgan chiziqlar bilan kichik cho'zinchoq paketlar. Atm bittasini og'ziga solib, emu oq tanlilarga nimani ko'rsatganini namoyish qilish uchun chaynashni boshladi. U kordon chiziqlarining qolgan qismini tarqatdi, iloji boricha ko'proq bolalar ah borligini ko'rdi. Chamadon atrofida mo'jizalar porlashda davom etdi. Qaytarilgan narsalar, yarqiragan narsalar, tovushlar chiqaradigan narsalar bor edi. Har bir yangi xazina olomonning quvonchdan nolishiga sabab bo'ldi..
  
  
  Bu kun, albatta, Mumurada esda qoladi.
  
  
  Yaxta bortida, endi Mumuradan uzoqlashayotganda, ikki kishi panjara oldida turib, orolning durbin orqali chekinishini tomosha qilishdi. Ulardan biri og'ir, ayiqqa o'xshash, yuvinishga muhtoj bo'lgan qora sochlari bilan. Ikkinchisi balandroq va qamchi kabi ozg'in, kumush sochlari baland, silliq peshonasidan orqaga taralgan edi. Erkaklar fuqarolik kiyimida bo'lishsa-da, ihning xulq-atvorida harbiy narsa bor edi. Uzun bo'yli odamning orqasida ulkan nemis cho'poni va muskulli qora Doberman dunyoga nafrat bilan qarab o'tirardi.
  
  
  Fyodor Gorodin, og'irroq dedi. "Nega biz buni tugatmaymiz, Anton? Biz hozirgacha oroldan etarlicha uzoqda bo'lishimiz kerak. Egoning ovozi qattiq xirillash edi, bu Egoni ayiqqa o'xshatdi.
  
  
  Oq sochli Anton Jizov boshini tushirdi va sekin bosh irg'adi. Egoning kichkina qora ko'zlari tekis qora qoshlar ostidagi chuqur rozetkalar bilan yashiringan edi. "Ha, menimcha, vaqt keldi."
  
  
  Jizov ularning orqasida kemada bezovtalanib yurgan uchinchi odamga murojaat qildi. "Siz nima deysiz, Varnov? Tayyormisiz?"
  
  
  Varnov ingichka odam edi, tor, egilgan yelkalari uni aslidan ham kichikroq qilib ko'rsatdi. U kamdan-kam hollarda tibbiy maqsadlar uchun tashqariga chiqadigan odamning rangpar, nosog'lom terisiga ega edi.
  
  
  "Ha, ha, tayyor", dedi Varnov. "Men so'nggi yigirma daqiqaga tayyor edim."
  
  
  "Haddan tashqari shoshqaloqlik juda qimmatga tushishi mumkin", dedi Jizov ohista. Hozir botayotgan quyoshda chiroyli ko'rinishi kerak."U dengizchilar formasidagi yosh matematik mutaxassislikka murojaat qildi. "Boris, kapitanga bizni ushlab turishini ayting, men suratga tushmoqchiman."
  
  
  Yigit hushyor bo'ldi. U ko'prik tomon harakatlana boshladi, lekin ikkilanib qoldi. "Janob?"
  
  
  "Bu nima, Boris?"- so'radi Jizov sabrsizlik bilan.
  
  
  "Orolda odamlar. Ular evakuatsiya qilishga vaqtlari bo'ladimi? »
  
  
  "Odamlar? Siz jigarrang terili vahshiylarni nazarda tutyapsizmi?
  
  
  "Y-ha, ser. Ular etarlicha zararsiz tuyuldi.
  
  
  Gorodin panjara ostidan otilib chiqdi, uning ulkan yelkalarining ego mushaklari qisildi. "Siz nima haqida yig'layapsiz, bolam? Sizga buyurtma berildi! »
  
  
  Jizov Manikyur qilingan qo'lni ko'tardi. "Boris yosh, Fyodor. Bu insonparvarlik bir azobini saqlab qoladi,
  
  
  
  
  bu har doim ham yomon narsa emas."
  
  
  U yosh dengizchiga murojaat qildi. "Agar biz maqsadlarimizga erishmoqchi bo'lsak, Boris, biz bir oz hayotni qurbon qilishimiz kerak. Ma'lumki, biz rivojlantirayotgan o'zgarishlar tufayli dunyoning barcha xalqlari uchun sharoitlar yaxshilanadi, shuning uchun bu oddiy mahalliy aholi o'z hayotlariga insoniyat manfaati uchun yordam berishdi. Tushundingizmi, bolam?
  
  
  "Ha, ser", dedi Boris, garchi uning ego ko'zlarida hali ham shubha bor edi. U ko'prikka oldinga siljidi.
  
  
  "Nima uchun buni tushuntirishga harakat qilayotganingizni bilmayman", deb baqirdi Gorodin. "Buyurtma darhol bajarilishi kerak. Xuddi siz va menga o'rgatilgandek."
  
  
  "Biz vaqt o'zgarayotganini tan olishimiz kerak", dedi Jizov. "Biz hokimiyatda bo'lganimizda, bizga Boris kabi yorqin yoshlar kerak bo'ladi. Endi Egoni itarish oqilona bo'lmaydi ."
  
  
  Dvigatellarning balandligi o'zgardi va yaxta sekinlashdi. Muvozanatning engil siljishi bilan, ikki it qichqirdi, beqaror tayanch tomonidan oyoqlarini yiqitdi. Jizov qo'sh bog'ichning ipini tortib oldi, tutqich ustiga ilib oldi va ikkala itni ham yuziga urdi. Ular o'zlarini idishni qopqog'iga bosishdi, qora lablari kuchli oq tishlardan jim uvillashda ajralishdi.
  
  
  "Nima uchun bu itlar sizni yirtib tashlamasligini, ularga qanday munosabatda bo'lishingizni bilmayman", dedi Gorodin.
  
  
  Jizov qisqa, qichqirgan kuldi. "Qo'rquv-bu hayvonlar tushunadigan yagona narsa. Ular men uchun buyruq bilan o'ldirishardi, chunki ular ih ni o'ldirishga kuchim borligini bilishardi. Siz psixologiya haqida ko'proq bilib olishingiz kerak, Fyodor. Boris kabi yigit bilan siz sabr-toqatli bo'lishingiz kerak. Bu yoqimli shaytonlar bilan faqat shafqatsizlik ishlaydi."U charm shnurni yana itlarning yuziga yugurdi. Ular ovoz chiqarmadilar.
  
  
  "Agar siz uy hayvonlari bilan o'ynashni tugatsangiz, - dedi Varnov kuchli kinoya bilan, - men namoyishni davom ettiraman."
  
  
  "Har ma'noda. Keling, biz sizga sarmoya kiritgan vaqt va pul dividendlar to'laydimi yoki yo'qligini ko'rib chiqaylik ."
  
  
  Varnov ichkariga etib bordi va qora charm korpusni tortib oldi. Ulardan u olti dyuym uzunlikdagi va bir uchiga ishora qilgan ingichka metall tsilindrni oldi. "Bu elektron Stilus", deb tushuntirdi u. "Men tetikni shunday boshqaraman, faqat men biladigan murakkab Sozlamalar to'plami."
  
  
  "Bizga bu gaplar kerakmi?"Gorodin shikoyat qildi. "Keling, nima bo'layotganini ko'rib chiqaylik."
  
  
  "Sabr qiling, Fyodor", dedi Jizov. "Bu Janob Varnov uchun muhim lahzadir. Biz unga bundan to'liq zavqlanishiga ruxsat berishimiz kerak edi. Oxir-oqibat, agar ego loyihasi muvaffaqiyatsiz bo'lsa, uning hayotidan qolgan narsa eng yoqimsiz bo'ladi."U muvaffaqiyatsiz bo'lmaydi", dedi Varnov tezda. "Shuni yodda tutish kerakki, bu mening kamroq halokatli qurilmalarim atrofida. Biroq, bu Mumura kattaligidagi Orol uchun etarli bo'ladi."Qo'lida elektron stilusni ushlab, ko'ylagini yechishni boshladi. "Uning go'zalligi shundaki, hatto vakolatli bojxona inspektorlari ham bu chamadonda bomba topmagan bo'lar edi, chunki u erda bomba yo'q."
  
  
  "Buni hammamiz bilamiz", dedi Gorodin sabrsizlik bilan. Varnov go'yo ego chalg'itmayotgandek davom etdi. "Bezaklar orasida bomba yo'q, chunki chamadonning o'zi bomba. Yumshoq, egiluvchan, har qanday shaklda ishlov beriladigan, plastik portlovchi printsipning yakuniy kengaytmasi yadroviy bo'linadigan plastikdir. Portlash moslamasi kichik va metall mandalga o'rnatilgan. Ovoz va tetik."Endi uning ko'kragi fosh bo'lgach, Varnov barmoq uchlarini ko'kragining chap tomonida davolangan vertikal chandiq bo'lib ko'rindi.
  
  
  Katta Fyodor Gorodin boshlandi va yuz o'girdi. "Oh, men uning buni qilishini kutib o'tirmayman", dedi Varnov qisqa kulib. "Bir necha yuz kishining uzoqdan o'lishini ko'rganingizdan afsuslanmaysiz. Va shunga qaramay, siz erkakning o'z terisining qopqog'ini ochishini ko'rishni yomon ko'rasiz."Chandiqning chekkalarini barmoq uchlari bilan ushlab, muloyimlik bilan tortib oldi. Emish ovozi bilan go'sht ko'kragidan ajralib, uning kengligini ochib berdi, unda kumush dollar kattaligidagi dumaloq metall buyum bor edi. Pin boshidan katta bo'lmagan yuzta mayda aloqa nuqtalari Egoni qoplagan.
  
  
  Varnov stylus bilan diskning chetiga engil tegdi. "Kirish kaliti, men uni ego deb atayman, boylik kaliti va ko'chib o'tdi, siz uchun kuch kaliti."
  
  
  "Va bizning yo'limizda turadiganlar uchun", - deya qo'shimcha qildi Jizov, - unutish kaliti.""Albatta, aslida", dedi Varnov. U igna uchiga tetik diskidagi bir nechta nuqtalarga tegishni boshladi. "Aloqalar tartibini eslab qolishning hojati yo'q", dedi u Jizovga. "Har bir tugallangan signaldan keyin avtomatik ravishda o'zgaradi. Erkak kishi yashirishi kerak ."
  
  
  Gizov emuga ingichka jilmayib qo'ydi. "Men sizning o'zingizni himoya qilishingizning puxtaligiga qoyil qolaman. Parolni yurak stimulyatoriga ulash yoqimli edi."
  
  
  "Ha, men shunday deb o'yladim", deb rozi bo'ldi Varnov. "Agar biron sababga ko'ra mening Stack dollarim urishni to'xtatsa, kirish kaliti barcha mavjud yadro plastmassasining to'liq nomini portlatish uchun dasturlashtirilgan. Biz biznesni boshlaganimizdan va kelishuvimizning barcha shartlari bajarilgandan so'ng, bu, albatta, sizning yurak urishingizdan parolni o'chirib qo'yadi ."
  
  
  "Albatta"
  
  
  
  
  
  - Dedi jizov.
  
  
  Varnov stilusni manipulyatsiya qilishni tugatdi va terining qopqog'ini tekisladi. "Bor. Bu bajarildi."
  
  
  Uch kishi ufqdagi orolga tikilib qolishdi. Gorodin asta-sekin katta boshini burdi.
  
  
  "Hech narsa sodir bo'lmadi, endi", dedi u, " sizning bombangiz ishlamayapti."
  
  
  "Faqat tomosha qilishni davom eting", dedi Varnov emuga. "Kirish kalitini kiritish va detonatorni qozonga qo'yish o'rtasida o'ttiz soniya avtomatik kechikish mavjud. Bu menga vaqt beradi, hech zarur bo'lsa,, chekinishi signal uchun.
  
  
  "Dono ehtiyotkorlik."Jizov buni ma'qulladi. "Ammo bu safar bunday kechikish kerak bo'lmaydi."
  
  
  Varnov ikkinchi qo'l ego qo'l soati yuzidagi yarim doira tugaganini tomosha qildi. U oxirgi soniyani ovoz chiqarib hisobladi. "Besh, to'rt, uch, ikki, bir."
  
  
  Avvaliga bu boshqa quyosh kabi ko'tarilgan ikkinchi quyosh edi. Egoning sariq-to'q sariq rangli olov to'pi qora tutun va oq bug ' Mumura orolini yashirganligi sababli ulkan lahzali saraton kabi o'sdi. Faoliyatning zarba to'lqini & nb bo'ylab yaxta tomon siljidi, uni o'n futlik to'sar avariya joyidan tezlashayotgani kabi ko'rish mumkin edi. Ochiq havoda mashg'ulotlar kemani va yo'lovchilarning egolarini qamrab olib, qattiqqo'lga urildi. Shu bilan birga, ovoz ih ga urildi. Momaqaldiroq kabi uzun gumburlagan shovqin ming barobar oshdi.
  
  
  Anton Jizov yupqa labli, zafarli tabassum bilan o'rtoqlariga o'girildi. "Menimcha, biz etarlicha ko'rdik. Kapitanga ko'chib o'tishni aytganda, ichkariga kirib, quriymiz."
  
  
  Ikki it qo'rqishdi, qorinni birinchi bo'lib pastki tomonga ag'darishdi, ko'zlari dahshatdan olov sharidek kattalashdi, endi zerikarli qizil, qora tutun ustunida osmonga ko'tarildi. Jizov bo'g'uvchi yoqalarni mahkam bog'lab, bog'lab qo'ydi va hayvonlarni o'zi bilan yarim sudrab, idishni tomon yo'l oldi.
  
  
  Yaxta masofasidan tutun buluti g'azablangan go'zallik edi. Endi qoraygan va qurigan Mumura oroli endi go'zal emas edi. Qaynayotgan alanga kislorodni iste'mol qilgan bo'shliqni to'ldirish uchun faqat shamol esdi. Aks holda, sukunat bor edi. Va o'lim.
  
  
  Odinname
  
  
  Mumura va uning odamlarining olovli o'limidan keyin ikki yakshanba kuni yadroviy portlash mening hayotimga ta'sir qila boshladi. Bu eng samimiy daqiqada sodir bo'ldi.
  
  
  Uning ismi Yolanda edi. Nah to'g'ri edi, jet-qora soch va yo'g'on teri. Uni ee kechqurun Brodvey yaqinidagi kichik Flamenko klubida kutib oldi. U u erda raqsga tushdi, chiroyli ko'kraklari va mayda bellarini ko'rsatadigan va raqqosaning uzun oyoqlari atrofida alangali qattiq qizil Baxmal ko'ylak kiyib. U menga uzoq berdi, u mening stol oldida uning raqs to'xtadi sifatida qiyin qarash. Bu taklif va qiyinchilik edi. Bu men e'tiborsiz qoldirolmaydigan tirnoqli ko'rinish edi.
  
  
  Endi u mening to'shagimga yoyilgan edi, Nah yuzida faqat mag'rur tabassum bor edi. U yalang'och tanasi uchun hayratga tushishni xohladi va men biron sababga ko'ra umidlarimni oqlamadim.
  
  
  "Keling, Nik, - dedi u, - hozir kiyimingizdan xalos bo'ling va men bilan keling."
  
  
  U ko'ylagini echib, jilmaydi, va uning Remy Martin yana bir qultum oldi.
  
  
  Yolanda ko'zlarini yalang'och ko'kragimga va tanamga yugurdi. "Keling, - dedi u qat'iyat bilan, - men sizni hozir xohlayman."
  
  
  Uning jilmayishi biroz kengaydi. "Menga kulgili narsa berildi. Men o'z yotoqxonamdagi buyurtmalarga yaxshi javob bermayman. Bu erda kim mas'ul ekanligi haqida kelishib olishimiz kerak."
  
  
  U stulga o'tirdi, ispancha ko'zlari chaqnab, karmin lablari nimadir deyish uchun ajraldi. U tezda karavotga o'tdi va ee tadqiqot muammolarini og'zi bilan hal qildi. Avvaliga u taranglashdi va meni itarib yubormoqchi bo'lgandek yalang'och yelkamdan ushlab oldi. U qo'llarini uning Baxmal tomonlaridan pastga siljitdi va ko'kragining bo'rtib chiqishi boshlangan egiluvchan go'shtni ezdi.
  
  
  U og'zim ostidan nafas oldi va tili avvaliga ikkilanib, keyin katta sabrsizlik bilan chiqib ketdi. Uning qo'llari orqamga siljidi va barmoqlari tanamga siljiganida, men uning tirnoqlari tishlaganini his qildim. Uning qiziquvchan qo'llari shimimning belbog'iga kirib, qidirib, qidirib topdi.
  
  
  To'satdan u og'zini menikidan tortib oldi. U og'ir nafas olayotgan edi va terisi istakdan porlab turardi. U mening kamar tokchamni topdi va biroz titroq qo'llari bilan uni yechdi. U o'rnidan turdi va naxning ishini tugatdi, yonida yalang'och yotish uchun qaytib keldi. U uning ochiq og'zini o'pdi, tilini o'tkir tishlaridan o'tkazdi. U mening egoimni og'ziga oldi va so'rdi, og'zini tilimga oldinga va orqaga siljitib, kelish uchun shahvoniy zavq va'da qildi.
  
  
  Onasi muloyimlik bilan tortib, yumaloq iyagini o'pdi, keyin tomog'ining bo'shlig'iga o'tdi. Tilim ko'kraklari orasidagi chiziqdan pastga siljiganida Yolanda nafasini keskin ushlab turdi.
  
  
  Uning yuzini o'zidan yuqoriga ko'tardi va u uzun barmoqlari bilan ko'kragini kesib, menga ih ni taklif qildi. Uning ko'krak uchlari to'q jigarrang halolarga qarshi vertikal, nam atirgullar edi. Uning otasi qurbonlikni olish uchun engashganida, men ishxonam sifatida foydalanadigan yashash xonam yonidagi kichkina xonada qat'iy qichqiriq eshitildi.
  
  
  "Oh, Nik, iltimos, to'xtamang", dedi Yolanda onasi ikkilanib nafas oldi.
  
  
  "Asalim, - dedim men, - dunyoda meni birdaniga tashlab ketishga majbur qila olmaydigan bitta narsa bor.
  
  
  
  
  
  Uni la'natlang va siz eshitgan ovoz shu.
  
  
  U oyoqlarini karavotning yon tomoniga silkitib, yotoqxona bo'ylab o'z ofisiga bordi. Stolda qizil telefon shiddatli qo'ng'iroqni davom ettirdi. Mendan tashqari, faqat bitta odamda bu telefon raqami bor edi - Devid xok, AQSh maxsus razvedka agentligi AX direktori va operatsiya boshlig'i. Elektron scrambling signali kimningdir liniyaga ulanishiga to'sqinlik qildi. Men telefonni oldim va xonada ovozimni eshitilmaydigan qilib, og'iz bo'shlig'iga gapirdim.
  
  
  "Sizda qo'ng'iroq qilish uchun eng noqulay vaqtni tanlash qobiliyati bor", dedim men.
  
  
  XOKning ovozi tanish quruq yangi Angliya ovozi bilan javob berdi. "Xonim kutishi kerak, Nik, Xema u biz uchun bo'lar edi. Bu shoshilinch ."
  
  
  "Men shunday deb o'yladim", dedim men egoimning nima qilayotgani haqidagi aniq taxminiga e'tibor bermay.
  
  
  "Tinch okeanida yadroviy portlash yuz berdi. Tuamotu guruhidagi Mumura deb nomlangan kichik Orol ."
  
  
  "Demak, kimdir yana sinovni boshladi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bu sinov emas edi. U erda yashagan bir necha yuz polineziyaliklar bilan birga Orol vayron qilingan."
  
  
  "Bu qancha vaqt oldin sodir bo'lgan?"
  
  
  "Ikki Yakshanba."
  
  
  "Men bu haqda hech narsa eshitmadim."
  
  
  "Bilaman. Joriy qurilmaning to'liq o'chirilishi mavjud. Albatta, barcha yirik davlatlar bu haqda bilishadi. Hammamizda radiatsiyani aniqlash tizimlari mavjud bo'lib, ular har kimga dunyoning istalgan nuqtasida yadroviy portlashni aniqlash imkonini beradi. Ammo yadro qobiliyatiga ega mamlakatlarning hech biri bu haqda hech narsa bilmasligini tan olmaydi."
  
  
  "Kimdir yolg'on gapiryaptimi?"
  
  
  "Buni aniq aytish qiyin, lekin men bunday deb o'ylamayman. Bugun ertalab hukumatimiz Mumuruni portlatganini da'vo qilgan odamlardan to'lov talabini oldi."
  
  
  "Siz pul so'rayapsizmi?"
  
  
  "Ko'proq. Ular so'ragan narsa-AQShning barcha harbiy kuchlarining so'zsiz taslim bo'lishi va hukumatimizning IHCGA topshirilishi."
  
  
  "Xabar g'alati odamdan kelishi mumkinmi?"
  
  
  "Biz bu haqiqiy ekanligiga amin edik. Ularda Mumura portlashi haqida faqat jinoyatchilar bilishi mumkin bo'lgan faktlar bor."
  
  
  "Ular, albatta, yuqori narxni so'rashadi. Agar biz ularni rad qilsak nima bo'ladi? "
  
  
  "Hisobotga ko'ra, bu yirik shaharlar Mumura kabi portlatiladi. Nyu-York shahri birinchi bo'ladi va bundan keyin har ikki yakshanba kuni ih talablariga bo'ysunmagunimizcha yoki hech narsa qolmagunimizcha shaharlarimiz atrofi vayron bo'ladi .""Men uni qayerga joylashtiraman?"
  
  
  "Prezident buning uchun barcha sa'y-harakatlarni amalga oshirishni xohlaydi, ammo biz juda ko'rinadigan operatsiyani amalga oshira olmaymiz. Biz Qo'shma razvedka qo'mitasi to'liq qo'llab-quvvatlash kerak, lekin ish o'zi bolta tushadi. Va siz odamsiz, Nik.
  
  
  "Uning Vashingtonda bo'lishini qachon xohlaysiz?"
  
  
  "Buni qanchalik tez qila olasiz?"
  
  
  Birinchi marta eshik oldida turgan Yolandani menga qarab turganini ko'rdim. U hali ham yalang'och edi. Bir qo'li eshik romiga suyanib, uzun oyoqlari bir-biridan bir oz ajralib turardi. Uning ispan ko'zlari istak bilan yondi.
  
  
  U telefonga dedi: "agar menga kerak bo'lsa, darhol ketishim mumkin, lekin ertaga ertalab bo'lmasa?"
  
  
  XOKning xo'rsinishi sim ustida aniq eshitildi. "Baribir, u, menimcha, biz bugun kechqurun hech narsa qila olmaymiz. Xonimingizni xursand qilishni davom eting, lekin ozgina energiya tejashga harakat qiling. Uni, men sizga ertalab bu erda va alert birinchi narsa bo'lish istayman. Bu erda vaqt omili bor va ertalabki brifing juda muhimdir.
  
  
  "Men u erda bo'laman", dedim va go'shakni qo'ydim.
  
  
  Yolandaning ko'zlari uning qiziqish markazini topgach, tanamga sirg'alib ketdi.
  
  
  "Xudoga shukur", dedi u. "Bir lahzaga men sizning e'tiboringizni yo'qotdim deb o'yladim."
  
  
  "Bizda imkoniyat bo'ladi", deb ishontirdi sl. U tezda oldinga siljidi va uni ko'tarib oldi. U katta qiz edi, keng yelkali va baland bo'yli, keng, qattiq kestirib, erkak tomonidan havoga ko'tarilishga odatlanmagan. U uni yotoqxonaga olib kirib, choyshabga yotqizdi.
  
  
  "Oh, Nik, - nafas oldi u, - iltimos, meni yana shunday qoldirmang."
  
  
  "Bu kecha emas", deb va'da berdi otasi. Keyin uniki oldinga egilib, harakatni biz to'xtagan joydan davom ettirdi.
  
  
  Ikkinchi bob
  
  
  Dalles xalqaro aeroportidagi 747-dan chiqqanimda, meni kutib turgan limuzinga tortgan jim yigit kutib oldi. U ertalabki tirbandlikda ehtiyotkorlik bilan manevr qildi va nihoyat oddiy Du Pont markazi binosi oldida to'xtadi.
  
  
  U kirib kelganidan bir kun o'tib chiqqan odamni biladi. U prezidentning milliy xavfsizlik bo'yicha bosh maslahatchisi edi. U tabassum qilmadi. Qabulxonadagi odamlar-mehmonlarni skanerlayotgan jurnal sotuvchisi, liftdagi qo'riqchi-agar siz ularning ko'ziga qaramasangiz, juda oddiy bo'lib tuyuldi. Keyin siz navbatchi davlat agentlari nazarida ko'rinadigan qattiq, jiddiy tahlilni ko'rdingiz. AX shtab-kvartirasi butunlay xavfsiz edi.
  
  
  Men hisob ma'lumotlarimni uch marta topshirdim, yuzim telekompyuter yordamida skanerdan o'tkazildi va palma chop etishim elektron sensor tomonidan tasdiqlandi. Va nihoyat, elektron va inson qo'riqchilari men haqiqatan ham Nik Karter, Killmaster sifatida baholangan AX N3 agenti ekanligimga amin bo'lishdi va menga Devid xokni ko'rishga ruxsat berildi. U kaltaklangan charm stulda o'tirar, deyarli yoqmagan uzun purolardan birini chaynardi.
  
  
  Ego po'lat ko'k ko'zlari unga qarshi kafedrada bosh irg'adi sifatida hech tuyg'u xiyonat.
  
  
  
  
  
  "Men tushuna olmayapman, - dedi u, - topshiriqlar orasidagi buzuq hayotni hisobga olsak, qanday qilib sog'lom ko'rinasiz."
  
  
  U chol da jilmaydi, kim bir ramrod kabi to'g'ri o'tirdi, etmishinchi ortiq uning elliginchi bir odam kabi yana qarab. "Sir har doim toza fikrlashdir", dedi emu unga.
  
  
  "Albatta", dedi u. Rta egosining bir tomoni biroz egilgan, bu uning Nyu-England charm odamida ko'rgan tabassumiga eng yaqin narsa edi. Keyin u juda jiddiy bo'ldi. "Nik, biz katta muammoga duch keldik."
  
  
  "Xo'sh, bu o'xshash. Siz kecha xabar oldik dedingiz."
  
  
  "Bu to'g'ri. Bu odamning ta'kidlashicha, u va uning xalqi Mumura bombardimoniga javobgar va ular bizning shaharlarimizni birma-bir yo'q qilishga tayyor."
  
  
  "Bu odam kim?"Men undan so'radim.
  
  
  "Anton Jizov. O'ylaymanki, siz ismni bilasiz."
  
  
  "Albatta. Rossiya harbiy qo'mondonligidagi ikkinchi raqamli odam. Menimcha, bizda buyuk kuchlardan biri yo'q deb aytdingiz."
  
  
  "Sovetlar Jizov uchun javobgarlikni rad etishadi. Ma'lumki, u Kremldagi jangari qattiqqo'llarning etakchisi edi. U mamlakatlarimiz o'rtasidagi keskinlikdan tobora norozi. U o'z-o'zidan chiqqanga o'xshaydi. U o'zi bilan qizil armiya polkovnigi Gorodin va tinch-totuv yashashga ishonmagan ba'zi dengiz zobitlarini olib ketdi. Ular, shuningdek, katta miqdordagi rus oltinini o'g'irlash bilan qutulganga o'xshaydi."
  
  
  "Va Jizov oz miqdordagi yadroviy qurol bilan AQShni mag'lub etishi mumkin deb o'ylaydimi?"
  
  
  "Bizning mutaxassislarimizga ko'ra, u bizni muzokaralar olib borishga yoki bir nechta shaharlarimizni portlatishga undashi bilanoq, Sovet hukumati o'z siyosatini o'zgartiradi va Egoni qo'llab-quvvatlaydi."
  
  
  "Sizningcha, ruslar buni qiladimi?"
  
  
  "Men hatto taxmin qilishni ham xohlamayman", dedi xok. "Hozir bizning asosiy tashvishimiz Jizovni to'xtatishdir. Prezident taslim bo'lmasligini aniq aytdi. Agar Jizov haqiqatni gapirayotgan bo'lsa-va biz u deb taxmin qilishimiz kerak-Ego bombalari allaqachon Amerikaning bir qator shaharlarida ekilgan."
  
  
  "Siz Nyu-York birinchi nishon deb aytdingiz. Jizov bizga muddatni berdimi? "
  
  
  "O'n kun. XOKning ko'zlari ish stoli taqvimining ochiq sahifasiga miltilladi. "Bizda to'qqiz kun qoldi."
  
  
  "Keyin men uni qanchalik tez boshlasam, shuncha yaxshi bo'ladi. Bizda biron bir yo'l bormi? "
  
  
  "Faqat bitta. Los-Anjelesdagi atom energiyasi bo'yicha komissiya bilan ishlaydigan agent Mumura portlashi va Gizovning xabari haqidagi maxfiy ma'lumotlarni ko'rdi va bir necha soat oldin biz bilan bog'landi. Agentning aytishicha, Nah qimmatli ma'lumotlarga ega va uni shaxsan etkazib berishi uchun erkak yuborilishini so'raydi."
  
  
  "Yo'q," men to'xtatdim, " siz u deb aytdingizmi?"
  
  
  Xok sigarasini qattiq tishladi va qoshlarini chimirdi, lekin u Egoning ko'zlarida miltillashni ko'rdi. "Bu narsalarga qanday kirganingizga amin emasman, Nik, lekin agent ayol. Uning faylidagi rasmga ko'ra juda jozibali."
  
  
  U stul bo'ylab sakkizdan o'ntagacha oq-qora fotosuratni uzatdi.
  
  
  Menga qaragan yuzning baland yonoqlari, katta, keng rangpar ko'zlari va yelkasiga erkin tushgan qalin sariq sochlar bilan o'ralgan hazil ishorasi bo'lgan og'zi bor edi. Aholining tabiiy harakati statistikasini tekshirish uchun fotosuratni aylantirdim. Rona Voelstedt, 26, 5-oyoq-7, Alenka 115 funt.
  
  
  Men uni xokka qaytarib berdim.
  
  
  U shunday dedi: "agar men siz kabi omadli bo'lganimda, avtodromda boylik orttirgan va ikki yakshanba kuni nafaqaga chiqqan bo'lardim."
  
  
  Uni kulib yubordi. "Avval aytganimdek, men hamma narsani uning sof fikrlari uchun qarzdorman. Uni darhol boshlamoqchimisiz? "
  
  
  "Siz tushdan keyin soat birida bron qilingansiz. sohilga parvoz. Ketishdan oldin, maxsus effektlarni ko'rib chiqing. Styuart sizga yangi o'yinchoqlar ko'rsatmoqchi.
  
  
  Odatdagidek, Styuart menga uning so'nggi dizaynlashtirilgan ko'rsatib haqida nozik va puxta bo'ladi, lekin beri ego o'yinchoqlar marta ortiq hayotimni saqlab qoldi, u fit ko'radi, men emu ih joriy qilaylik."
  
  
  "Siz shisha bo'linma orqasida kichik olov yonayotganini ko'rasiz", dedi Styuart salom orqali.
  
  
  "Siz buni bu safar qildingiz, Styuart", dedim men. "Siz olovni ixtiro qildingiz!"
  
  
  U mening sharhimni e'tiborsiz qoldirdi va davom etdi. "Men qo'limda ushlab turgan bu dumaloq oq tabletkalar odatdagi tutun pelletlarini yaxshilaydi. Men buni namoyish qilaman ."U bir qo'lini og'ziga o'xshash rezina muhr orqali panjara ustiga siljitdi va granulalardan birini olovga tashladi va tezda qo'lini tortib oldi.
  
  
  Yumshoq pop bor edi va kichkina, qulflangan xonani ko'k tuman to'ldirdi.
  
  
  "Bu shundaymi?"Men undan so'radim, biroz hafsalasi pir bo'ldi.
  
  
  "Ko'rib turganingizdek, - dedi Styuart, go'yo u hech narsa demagandek, - tutun juda nozik ko'rinadi, havoni zo'rg'a ranglaydi va ko'rish yoki harakatga xalaqit bermasligi aniq. Biroq, agar siz ozgina hidlasangiz, bunga arziydi.
  
  
  Styuart yuzini burib, bosh barmoqlari bilan muhrning rezina labini ochdi. Chiqayotgan tutun Egoni ko'rish uchun juda nozik edi, lekin men oldinga bordim va minimal nafas oldim. Bir zumda u yo'taldi va aksirdi. Bu erda qancha dinlarning ko'z yoshlari mening ko'zlarim va burun va traxeyaning shilliq qavati kuyganday tuyuldi. Taxminan o'n besh soniyadan so'ng, Styuart qopqog'ini yopgandan so'ng, alomatlar yo'qoldi va u undan chiqib ketishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  
  
  
  Men nafas olardim va yana ko'rardim.
  
  
  "Kuchli narsalar", dedim Styuart mening noqulayligim haqida biroz bema'ni tuyulganini payqab.
  
  
  "Ta'sir, siz tasavvur qilganingizdek, vaqtinchalik,-dedi u, - lekin bitta pelletdan chiqqan tutun o'rta kattalikdagi xonadagi barchani uch soniya davomida harakatsizlantirishi mumkin. Endi siz buni sinab ko'rishingizni xohlayman."U menga oddiy zig'ir ro'molchaga o'xshagan narsani uzatdi.
  
  
  "Uning burnini puflashini xohlaysizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Super-nozik to'r matoga to'qilgan", dedi u. Niqobni tutun ta'siridan himoya qilish uchun burchaklar sizning boshingizga yopishadi ."
  
  
  Uning ro'molchasini burni va og'zidan pastga tushirishdi va u ikki burchagini boshining orqa tomoniga bosdi. Ular bir-biriga yopishib, niqobni joyida ushlab turishdi. U shisha bo'lakdagi rezina yostiqni ochdi, kichik eksperimental nafas oldi va chuqur nafas oldi. O'tkir hid hali ham mavjud edi, ammo bu safar menda yoqimsiz ta'sir ko'rsatmadi. U muhrni yopdi va ro'molcha niqobini olib tashladi.
  
  
  "Yaxshi ish, Styuart", dedi u unga jiddiy.
  
  
  U juda mamnun ko'rinmaslikka harakat qildi. "Menda sizga kerak bo'lishi mumkin bo'lgan yana bir kichik narsa bor."Sandiq atrofida u jigarrang charm kamarni chiqarib, yangi tug'ilgan chaqalog'ini ko'rsatayotgan mag'rur otadek oldimda ushlab turdi.
  
  
  Egoning qo'llari atrofidagi kamarni olib, unga: "Styuart, siz sirpanib ketgan bo'lsangiz kerak. Bu men yillar davomida ko'rgan eng aniq soxta tokalardan biri. Bu professional agentni o'n soniya davomida aldamaydi. Ichkarida nima bor, kapitan Midnight dekoderi?
  
  
  "Nega egoingizni ochib, bilib olmaysiz?"
  
  
  Styuartning ohangidagi bir narsa u mendan oldinda ekanligini aytdi, lekin men maxsus tokani ko'zdan kechirdim va tezda maxfiy bo'linmani ochmagan mayda kamon mandalini topdim. Bu ego tomonidan ochildi, qog'oz qopqoqni qisqich off keldi va o'tkir xabar bor edi.
  
  
  Styuart shunday dedi: "haqiqiy modelda zaldagi qopqoq o'rniga ichkarida kichik portlovchi zaryad bor. Yo'q qilish uchun etarlicha kuchli emas, lekin sizning egoingizni sizdan tortib olgan o'tkir dushman agentini o'ldirishga yoki mayib qilishga qodir.
  
  
  U yarim o'nlab tutun to'plari va burun niqobi niqobini oldi va o'z kamarini Styuartning kaskadyor modeliga sotdi. Men uni o'zim bilan olib kelgan kichkina sumkam, savdo vositalarim - Vilgelminam, to'qqiz millimetrim atrofida olib chiqdim. Luger va Gyugo, mening ikki qirrali, ustara o'tkir stilettom. Uni FBI uslubidagi kamar g'ilofidagi Luger va o'ng bilagiga bog'lab qo'ygan maxsus tayyorlangan zamsh charm qinida stiletto reklama qiladi. Mening bilak muskullari to'g'ri fleksiyon bilan, Hugo qo'limga birinchi hilt tushib edi. U yana ko'ylagi kiyib, sumkasini oldi va Dallesga taksi olish uchun tashqariga yo'l oldi. Killmaster harakatga qaytdi.
  
  
  Uchinchi bob
  
  
  Bu Los-Anjelesda shamol siljigan kamdan-kam kunlardan biri bo'lib, hovuz bo'yidagi shaharni beton va asfaltda tirik organizm kabi yoyilgan, ulkan magistral yo'llar ulkan parchalanuvchi pichoq kabi ochilgan.
  
  
  Bu Los-Anjeles atrofida Santa Monika tog'laridagi Kanyon etagidagi Rona Folstedtning manziliga uzoq taksi safari edi. Haydovchi Dodgersni boshqarayotgan bo'lsa, nima qilishini aniq aytganda, men sigaret chekdim.
  
  
  U meni qarag'aylar orasidagi yo'ldan uzoqda joylashgan shinam kottej oldiga tashladi. Kanyonning sukunati yo'l bo'ylab o'tgan o'nga yaqin mototsikllarning ovozi bilan buzildi. Velosiped klubida uchrashish g'alati joydek tuyuldi, lekin siz mototsiklchilarning afzalliklarini e'tiborsiz qoldirolmaysiz.
  
  
  U qisqa tosh zinapoyaga chiqib, gilam bo'ylab qarag'ay ignalari atrofida old eshik tomon yurdi. Qo'ng'iroq yo'q edi, shuning uchun men uni taqillatdim.
  
  
  Eshikni ochgan qiz hech bo'lmaganda XOKning ofisida ko'rgan rasmimdan yaxshiroq edi. Uning terisi tiniq va oppoq, yonoq suyaklarida engil qizarish bor edi. Uning ko'zlari endi Shimoliy masonlikning to'q ko'k rangida edi va yumshoq sariq sochlari oy nuri bilan yoritilganday tuyuldi.
  
  
  "Uning ismi Karter, - dedim men, - AX tomonidan."
  
  
  Uning ko'zlari bir zum yuzimga tikildi, keyin yelkamdan ushlab, butun vujudimga yugurdi. "Kiring", dedi u. "Uning ismi Rona Voelstedt."
  
  
  Uning yashash xonasi rekordlar do'konidagi portlashga o'xshardi. Bitlar va gitara bo'laklari hech qanday ko'rinadigan usulsiz sochilib ketdi, gilam ustida elim va shellac shishalari o'tirdi va tirik qolgan bir nechta asboblar devorlarga o'rnatildi.
  
  
  Rona uning hammasini qabul qilganini ko'rdi. U shunday dedi: "mening sevimli mashg'ulotim gitara loyihalash va ta'mirlashdir. Men buni juda tasalli topaman ."
  
  
  "Siz ular ustida ishlash uchun ko'p vaqt sarflashingiz kerak", dedim men.
  
  
  "Hozirgacha qancha parom borligini tushunmadim."
  
  
  "Ehtimol, biz sizning bo'sh vaqtingizni qanday o'tkazishingizga o'zgartirish kiritishimiz mumkin", dedim men. "Lekin birinchi navbatda, siz bizga Mumura portlashi haqida ma'lumot bermoqchi edingiz."
  
  
  "Siz nimani nazarda tutayotganingizni tushunganimga amin emasman", dedi u shubha bilan.
  
  
  Bu revmatizm holati edi. Men bila turib unga identifikatsiya belgisini bermadim. U, qirg'iy unga ko'rsatma berishini bilar edi va uning mehmonxonasi men to'g'ri ayol bilan gaplashayotganimga ishonch hosil qiladi.
  
  
  "Gugurtni saqlay olasizmi?"
  
  
  
  
  
  Men unga aytdim.
  
  
  "Kechirasiz, chekishni tashlaganimdan beri ihni saqlamayman."
  
  
  "Men o'tgan yili chekishni tashlashga harakat qildim, lekin faqat ikki yakshanba davom etdim."Men har doim ushbu protseduralardan birini boshdan kechirayotganimni biroz ahmoqona his qilganman, ammo bunday kichik ehtiyot choralari jonli josusni o'lik josusdan ajratish uchun farq qilishi mumkin.
  
  
  Rona Folstedt tinchlandi va divanga o'tirdi. U oyoqlarini sir saqlab ko'k shim kiygan edi, lekin uning bo'sh bluzka u firma fosh shunchalik gaped, ichki sanoati qo'llab-quvvatlash kerak emas edi ko'tardi dillar. U ozg'in edi, lekin jirkanch emas edi. Uning seli uning yonida edi, engil gulli xushbo'y hiddan nafas oldi va u gapirdi.
  
  
  "Sizga aytilganidek, bu atom elektr stantsiyasi deb ataladi. Bizning maxfiy ishlarimiz va tergovlarimizning aksariyati FQB tomonidan amalga oshiriladi, ammo biz ba'zi ishlarni o'zimiz qilamiz. Aynan ularning atrofida u Noks Varnov bilan uchrashdi.
  
  
  "Besh yil oldin u bizning energiya loyihalarimizdan birida juda kichik lavozimni egallagan. U kokteyl partiyalarida gapira boshladi va aftidan g'alati siyosiy qarashlarni bildirdi. Menga uni tinglash uchun yalashim mumkin bo'lgan darajada yaqinlashishni buyurdim. Bu qiyin emas edi. U haqiqatan ham kimdir uning g'oyalarini tinglashini xohlaydi. U deyarli har qanday shakl berilishi mumkin bo'lgan plastmassadan yadroviy portlovchi moslama yasash jarayonini nazarda tutgan. Ego undan maqsad nima bo'lishini so'radi va Egoning ko'zlari yonib ketdi. Egoga ko'ra, ushbu material atrofida begunoh ko'rinadigan narsalarni yasash mumkin, ularni dunyoning istalgan mamlakatiga osongina olib o'tish va ih shaharlariga joylashtirish mumkin. Siz tomonlardan taslim bo'lishni yoki shaharlarni birma-bir yo'q qilishni talab qilishingiz mumkin."
  
  
  "Albatta, bu Mumuraga o'xshaydi."
  
  
  "Men emuga o'z jarayonini yaxshilash uchun pul kerak deb o'yladim, juda ko'p pul. U AES rasmiylariga uning sxemasi haqida gapirib berdi va ular uni deyarli ofisdan haydab chiqarishdi. Biz bugungi kunda asosan atom energiyasining tinch yulduz turkumiga e'tibor qaratamiz va hech kim qurol haqida gapirishni ham xohlamaydi.
  
  
  "Estestvenno uchun Varnov topshiriq ustida ishdan ozod qilindi. U juda xafa bo'ldi. U Egoni qo'llab-quvvatlamaganligi uchun butun chirigan mamlakat bilan birga bo'lishiga qasam ichdi. Ko'p o'tmay, u ko'zdan g'oyib bo'ldi va biz Egoni topish uchun juda ko'p harakat qilmadik, chunki ochig'ini aytganda, siz o'zingizni ego injiqligi deb hisoblaysiz."
  
  
  "Siz Varnovda yaxshi ish qildingiz", dedim men. Keyin, uni biroz masxara qilish uchun, u qo'shimcha qildi: "siz unga qanchalik yaqinlasha oldingiz?"
  
  
  U qovoqlarini tushirdi va quyuq ko'k ko'zlari bilan menga qaradi. "Aslida, u hech qachon bu qadar yaqinlashmagan. Uornov plastik jarrohlik jarayoniga shunchalik berilib ketdiki, uni qiziqtira olmadi... boshqa narsalar. U biroz yengil tortdi. Uning ego yurak urishini tartibga soluvchi elektron yurak stimulyatori bor edi va agar u yaqin lahzada o'zini qulflab qo'yganida, bu juda noqulay bo'lar edi. Ayting-chi, Nik, siz bunday sun'iy vositalardan foydalanmaysiz, shunday emasmi?
  
  
  "Yo'q", men kuldim. "Men hali ham barcha asl qismlardan foydalanaman."
  
  
  "Buni eshitganimdan xursandman. Kokteyl xohlaysizmi?" »
  
  
  "Bu ajoyib fikr", dedim men. "Keyin men Vashingtondagi xokni chaqirib, menga aytganlaringizni aytib beraman. Nasib qilsa, oqshomni yolg'iz o'tkaza olamiz.
  
  
  Biz yozgi uyning orqa tomonidagi yorqin, ixcham oshxonaga birga yurdik. U shunday dedi: "sizda bu erda juda izolyatsiya qilingan joy bor."
  
  
  "Ha, men uni bilaman. Men uni sevaman. Men hech qachon olomonni o'ziga jalb qilmaganman. Cul-de-sac tashqarisidagi bu yo'l xususiy mulkda tepalikdan bir necha mil balandlikda tugaydi, shuning uchun bu erda mashinalar ko'p emas.
  
  
  "Agar ko'chada mototsikllarning shovqini bo'lmaganida, siz shahar tashqarisida qolishingiz mumkin. Oni qismlari yurish uchun shu yerdamisiz? "Yo'q, men uni birinchi marta ko'rishim. Ular nimadir bo'lishini kutayotganga o'xshaydi. Bu biroz dahshatli, lekin ular uyga kelishmadi."
  
  
  Boshimda signal qo'ng'iroqlari baland va tiniq jiringladi.
  
  
  "Rona, bugun ertalab xok bilan qilgan qo'ng'iroqingiz-bu erda telefondan foydalandingizmi?"
  
  
  "Ha, men qildim. Nima uchun -? "U tushunish kabi nafas oldi. "Sizningcha, mening chizig'im tegdimi?"
  
  
  "Eng xavfsiz tikish, aks holda isbotlash qadar barcha chiziqlar urib qo'ydi, deb taxmin qilish. Menga bu bayker to'dasi yoqmaydi. Mashinangiz bormi?" "
  
  
  "Ha, u tepalikka chiqadigan ko'chada to'xtab turibdi."
  
  
  "Bir nechta narsani birlashtiring va keling, bu erdan chiqaylik."
  
  
  "Ammo biz qaerga ketyapmiz?"
  
  
  "Axning Malibuda plyaj uyi bor, shuning uchun agentlar kerak bo'lganda Egodan foydalanishlari mumkin. Siz u erda ancha xavfsizroq bo'lasiz."Agar biz mimmo olomonini mototsiklchilardan o'tkazsak", deb qo'shib qo'ygan Stal emas edi, lekin men bu haqda o'ylardim.
  
  
  To'rtinchi bob
  
  
  Biz orqa eshikdan chiqdik va butalar orasidan Ronaning mashinasi to'xtab turgan tik qiyalikka o'tdik.
  
  
  "Meni haydashga ruxsat berganingiz ma'qul", dedi otasi. Bu ba'zi murakkab manevrlarni talab qilishi mumkin ."
  
  
  U menga kalitlarni uzatdi va tezda yo'lovchilar tomoniga o'tdi. U orqa o'rindiqning katta miqdordagi ee gitara uskunalari-gul daraxti atrofidagi panellar, po'lat va neylon torli rulonlar va ebony atrofidagi griff prokladkalari bilan tiqilib qolganini payqadi.
  
  
  Bir guruh mototsiklchilar bizni hali payqamagan edi, lekin ular yo'lning pastki qismida bezovtalanishardi. Men dvigatelni oldim va orqamizdan qichqiriqlarni eshitdim. U Vites o'zgartirish dastagini yopdi
  
  
  
  
  
  
  pastga tushdi va mashina tepaga sakrab tushdi. Biz bir S-egri bo'ylab qichqirdi, hozir ko'zdan, lekin men orqamizdagi tepalikka bo'kirishini ih avtomobil eshitish mumkin.
  
  
  Biz darhol qisqa ko'tarilishda tezlikni oshirishga muvaffaq bo'ldik va u jimgina Ronaga kaput ostida mushaklari bo'lgan mashina borligi uchun minnatdorchilik bildirdi. Mototsikllar dikiz oynasida paydo bo'ldi va u ih egzozining bir qismi bo'lmagan popni eshitdi. GAVK mashinaning orqasidan uchib ketdi, keyin yana bir past yo'naltirilgan.
  
  
  U mashinani boshqa burilishga aylantirdi va Vilgelminani g'ilofidan chiqarib oldi. U xavfsizlik tutqichini qo'yib yubordi va Lugerni Ronaga topshirdi. Unda shunday deyilgan: "men sizga yaxshi zarba berish uchun sekinlasha olmayman, lekin otishni davom ettiring va bu ularga o'ylash uchun biror narsa beradi."
  
  
  Rona derazadan egilib, chap qo'li bilan velosipedchilarga o'q uzayotgan edi. Uning qurol bilan qanday ishlashni bilishini ko'rib xursand bo'ldim. Yo'lda mashina tutib, men u hech narsa urdi, agar ko'rish uchun atrofga juda band edi, lekin bizga ortida dvigatel maydonga o'zgarishi kamida ih sekinlashtiruvchi deb menga taklif.
  
  
  Biz bilan velosipedchilar o'rtasida nafas olganimda, benzinning o'tkir hidi ular bizning tankimizda teshik ochishganini aytdi. Yoqilg'i o'lchagich ignasi allaqachon e nuqtasida tebranayotgan edi, shuning uchun biz uzoqqa bormasligimizni bilardim. Uning gaz pedali polga urildi va biz yana ikkita xavfli burilish qildik.
  
  
  Velosipedlar hali ham orqamizdagi yo'lda gumburlayotgan edi, lekin dvigatel yo'talganda oramizda bir necha burilish bor edi va men uning yomonligini bilardim. So'nggi o'ttiz soniya ichida u bizni u erdan tiriklayin olib chiqish uchun umidsiz reja tuzdi. Rona Lugerni bo'shatdi va qayta yuklash uchun vaqt yo'q edi. Yo'lning ikki tomonidagi buta biz uchun juda qalin edi. Ta'qibchilar chora ko'rishga atigi bir necha soniya qoldi, shuning uchun mening birinchi urinishim biz olishimiz mumkin bo'lgan yagona urinish bo'ladi.
  
  
  U yo'lning o'rtasida to'satdan to'xtadi, orqa tomondan po'lat gitara torli g'altakni oldi va yo'lning yon tomonidagi ustunga yugurdi. U simni uning atrofiga ilib qo'ydi-oltitasi, uni mahkamlash uchun ipni ikki marta burab qo'ydi. Mashinaga yugurib, u g'altakni orqa oynadan uloqtirdi, old o'rindiqqa sakrab tushdi va bizni engil qiyalikka ko'tarish uchun va yo'lda bir guruh chapparalni ko'zdan qochirmaslik uchun mashina atrofidagi so'nggi kuchni siqib chiqardi.. yo'lning boshqa tomoni.
  
  
  Thunderbolt o'rindiqqa suyanib, bir vaqtning o'zida Ronaga: "chiqing va mashinaning orqasiga o'tiring."
  
  
  "Ammo, Nik, ular bu erdagi butalar orasidan o'tishlari bilan bizni ko'rishadi."
  
  
  "Menimcha, ular haqida o'ylaydigan narsa bo'ladi", dedim men. "Endi sizga aytganimni qiling."
  
  
  Ronaning ko'rsatmalariga binoan u gitara simining g'altakini oldi va uni tortdi. U unga eshikni ochdi, simni deraza romiga o'rab oldi va Egoni joyida ushlab turish uchun derazani o'rab oldi. Keyin u eshikni yopdi. Rona yoniga yiqilib tushganda mototsikllar ochiqdan-ochiq bo'kirishdi va po'lat gitara torini yo'l bo'ylab to'rt fut balandlikda qoldirishdi.
  
  
  Mototsikl guruhining ikki rahbari deyarli bir vaqtning o'zida simni urishdi. Ular bir-biriga bosh irg'aganga o'xshardi, lekin keyingi lahzada ikkala bosh ham havoda muzlab qoldi va velosipedlar ularning ostidan chiqib ketdi. Rulli boshlar asfaltga urilib, dahshatli futbol to'plari kabi yo'l bo'ylab telbalarcha sakrashdi. Mototsikllar, ularning rullari hali ham boshsiz chavandozlar qo'lida bo'lib, biri ikkinchisini urish uchun tebranishdan oldin bir necha yard tepalikka ko'tarildi va ikkalasini ham go'sht va mashinalar chigaliga yubordi.
  
  
  Qolgan velosipedchilar silliq asfaltda dovdirab, sirpanishga harakat qilishdi. Natijada qoziq, egilgan mashinalar va singan simlar paydo bo'ldi. Rona uning qo'lidan ushlab oldi va biz yopiq edik. Biz mototsikl to'dasidan omon qolganlarning velosipedlarini boshlab, uzoqqa g'oyib bo'lganini eshitganimizda, biz butalar ortida yuzma-yuz yotgan edik.
  
  
  Ronaning ingichka tanasi titrab ketdi. "Sizningcha, ular nima edi, Nik? "
  
  
  "Ular Mumuruni portlatgan va Nyu-Yorkka tahdid qilayotgan odamlar bilan bog'langan bo'lishi kerak. Telefoningiz uzoq vaqt oldin tinglangan bo'lishi kerak. Bugun ertalab, siz qirg'iyni chaqirganingizda, ular sizning biror narsada ekanligingizni bilishardi. Ular bolta kimni yuborishini kutishdi, keyin bizdan qutulishni rejalashtirishdi.
  
  
  "Ha, lekin bu shunchaki armiya. Kim buyruq beradi? "
  
  
  "Rahbar Anton Jizov, qizil armiyadagi haqiqiy jangovar qirg'iy edi. Aftidan, u bilan birga bo'lganlardan biri Fyodor Gorodin edi. Gizov kabi aqlli emas, balki xavfli. Va agar sizning taxminingiz to'g'ri bo'lsa, Vorn Noks bor.
  
  
  "Shunday qilib, siz ih ni topishingiz va ularni Qo'shma Shtatlarning aksariyatini portlatishdan to'xtatishingiz kerak."
  
  
  "Bu hammasi. Ammo, mening tikuvchim, menda sakkiz kun bor.
  
  
  Keyin, tanaffusdan so'ng, biz yo'lga qaytdik va har doim hammaning onasiga o'xshagan olma yonoqli ayol boshqaradigan klapan oldidagi do'konga bordik. Rone uni sotib oldi
  
  
  
  
  
  
  Men bir pivo va mening telefon uchun o'zgarishi bir hovuch bor.
  
  
  Birinchidan, u Los-Anjelesdagi Qo'shma razvedka qo'mitasiga aloqador shaxsni chaqirdi. U Emuga yo'lda qarz to'plash va butalardagi Ronaning mashinasi haqida gapirib berdi. Men uni taksi chaqirishga chaqirdim, Rona bilan kutish uchun o'tirdik
  
  
  Beshinchi Bob
  
  
  Malibu. Kino yulduzlari uchun o'yin maydonchasi, boylar uchun dam olish kunlari uyi va 12-sonli favqulodda mahalla joylashgan joy. Ularning atrofidagilarning ba'zilari butun mamlakat bo'ylab bolta agentlari tomonidan boshqa holatlarda maxsus foydalanish uchun aniqlangan. Men Rona va men talablarga javob berganimizni his qildim.
  
  
  Har bir bolta agentida ularning har biri uchun eshikni ochadigan bir xil kalit bor edi. Ular har xil mahalla va binolarda joylashgan edi. Malibudagi " Favqulodda choraklar "atamasi bilan etarli darajada tasvirlanmagan. Shisha va Maun bilan o'ralgan zamonaviy bino tinch okeani sohilidagi avtomagistralga kirish yo'lidan etti metrli panjara bilan himoyalangan. Pastki qavatda baland shiftli va osilgan kamin atrofida joylashgan qulay mebelli ulkan yashash xonasi bor edi. O'n metr balandlikdagi Blekvud bar kichkina, funktsional oshxonadan yashash xonasini qamrab oldi. Temir atrofidagi spiral zinapoya yotoqxonalar joylashgan uch tomonlama qo'nishga olib keldi.
  
  
  Rona Rim vannasi cho'kib ketgan hammomni payqadi. "Hammom olish xuddi mehmonxonaga o'xshaydi", dedi u. "Sizningcha, bu erda keyinroq yashirishim mumkin bo'lgan narsa bormi?"
  
  
  "Yotoqxonalarga qarang", dedim men. "Bu joylar juda yaxshi to'ldirilgan."
  
  
  U yuqoriga chiqdi va shkaflar va tortmalarni varaqladi, bar esa uni tekshirdi. Ko'p o'tmay, u qo'ltig'iga o'ralgan velor xalat bilan yana qoqilib ketdi va qo'llari shisha va qutilarga to'la edi.
  
  
  "Ehtimol, u barcha holatlar uchun yashirin joylarini o'rnatayotgandir, shunday emasmi?"
  
  
  "Ular bunday bo'lmaydi", dedi eri. "Men tonozlar uchun kalamushlarga qarshi kurashishim kerak bo'lgan er-xotinda edim."
  
  
  Rona zinapoya tubidan uzoq lahza menga tikildi. "Bu bizda mavjud bo'lmagan veb-xizmat."
  
  
  "Kamida bitta", men rozi bo'ldim. "Siz nima ichishni yoqtirasiz? Salom, agar chiqib, men tayyor bir juft olaman.
  
  
  "Bizga nima bo'lishini xohlasangiz ham", dedi u hammomga kirib.
  
  
  Vannaning devor qismi toshli shishadan yasalgan va tashqaridagi barga qaragan. Hammom chirog'i yoqilganda, shisha juda shaffof edi va ichkarida bo'layotgan hamma narsa, hech bo'lmaganda, bar atrofida tomosha qilayotgan har bir kishiga aniq ko'rinib turardi. Rona bu voyeuristik effekt haqida biladimi yoki yo'qmi, amin bo'lolmadim, lekin men uning harakatlari inoyatidan o'rgangan edim, u shunday qilgan deb gumon qildim.
  
  
  U shisha va qutilarni javonga uzatdi, keyin bluzkasini yechdi. Hatto toshlar atrofidagi buzilgan stakan orqali ham ko'kraklarining pushti rangi ko'kragining oq go'shtidan farq qilar edi. U qora ko'k shimidan chiqib, uzun, ingichka oyoqlarini pastga tushirib, qora bikini tagliklarini siljitdi. U bir oyog'i bilan suvni tekshirdi, to'liq uzunlikdagi oynaga oxirgi marta qaradi va vannaga tushdi.
  
  
  U xokni chaqirish uchun barning narigi chetidagi telefonga bordi. Men darhol unga shaxsiy raqamiga qo'ng'iroq qildim. Albatta, Malibu telefonini tinglash ehtimoli bor edi, lekin trafik tezligini hisobga olsak, u bu haqda tashvishlanishni to'xtata olmadi.
  
  
  Rhone-dan nimani o'rganganingizni aytib berishdan oldin, xok suhbatni ochdi.
  
  
  "Men hozirgina juda hayajonlangan JIC vakili bilan bog'landim, u siz emuni juda iflos tozalash ishi bilan tark etganingizni aytdi, u uni yo'q qilishi va mahalliy politsiyaga tushuntirishi kerak."
  
  
  U hisobotning to'g'riligi uchun tan olingan
  
  
  "Nik, men tushunaman, - davom etdi xok, - bizning ishimiz davomida ba'zi armatura albatta ortda qoladi. Agar siz kelajakda kerakli zarbalarni ehtiyotkorlik bilan qilsangiz, bu juda ko'p bo'lmaydimi?.. aytaylik, ularni bir dollar qo'shish uchun otishmi?"
  
  
  "Agar vaziyat imkon bersa, ehtiyot bo'lishga harakat qilaman", deb va'da berdim."
  
  
  Yaxshi. Endi ayting-chi, Miss Volstedt biz uchun qadrli narsaga egami?"
  
  
  U Ronaning vannada turganini va sochiq uchun yalang'och qo'li bilan qo'lini cho'zganini ko'rib, tabassumni bostirdi. "Ha,"dedim," men shunday deb o'ylayman."
  
  
  Uning so'zlariga ko'ra, xok Rona Noksning Varnovni besh yil oldin tergov qilgani va Egoning shaharlarini birma-bir portlatish bilan tahdid qilib, xalqlarni shantaj qilish sxemasi haqida. Xok, ayniqsa, Emuga Varnovning plastik yadro portlovchi moddasini yaratish g'oyasi haqida gapirganda juda qiziqdi.
  
  
  U shunday dedi: "bu sohadagi yangi rivojlanish bilan juda yaxshi ketadi. Men buni telefon orqali muhokama qilishni xohlamayman, lekin u ertalab Vashingtonga qaytib kelishingizni xohlaydi."
  
  
  "Bu to'g'ri. Ertaga u erda bo'laman."
  
  
  Rona allaqachon vannaning atrofida sochiq bilan quritgan edi. Tasodifiy shahvoniylik bilan u bekamu sochiqni sonning silliq ichki qismidan yuqoriga va pastga siljitdi. Houkou javob berganida, men bunday istiqbolli kirish shu qadar tez orada tugaganidan biroz xafa bo'lgan bo'lsam kerak. Xok norozi tarzda tomog'ini tozaladi. "Siz Miss Folstedtni o'zingiz bilan olib ketishingiz mumkin. Mening loyiham ikkalangiz uchun ishlaydi."
  
  
  "Biz u erda bo'lamiz", dedi u katta ishtiyoq bilan.
  
  
  Men go'shakni qo'ydim va bir nechta martini yasadim.
  
  
  
  
  
  bar ostida spirtli ichimliklar uchun muzlatgich. Uni har bir stakanga bir bo'lak limon uloqtirayotganda, Rona hammom atrofiga chiqdi. U kamar bilan bog'langan kalta velor xalat kiygan edi. Sonning dumba bilan uchrashadigan joyiga etib borish kifoya edi.
  
  
  "Qo'rqaman, bu xalat baland bo'yli qiz uchun emas", dedi u.
  
  
  "Men buni aytmagan bo'lardim", dedi otasi. Ronaning oyoqlari, xuddi hozirgidek, biroz ingichka ko'rinmasdi. Buning o'rniga ular yumaloq, silliq va egiluvchan ko'rinardi. Salom Martini buni menga uzatdi.
  
  
  "Rahmat", dedi u. "Vashingtonga qo'ng'iroq qildingizmi?"
  
  
  Xok ertaga u erga uchishimizni xohlaydi. U ikkalamiz uchun ham ish borligini aytdi. Siz yaxshimisiz?"
  
  
  "Nega emas? Bu erda mototsiklchilar bilan o'tirishdan ko'ra yaxshiroq bo'lishi kerak va tikuvchi menga yana kim o'q uzayotganini biladi.
  
  
  Rona uning ichimlik atrofida bir tebranish oldi, keyin peshtaxta ustiga shisha pastga o'rnatish va qattiq seskanib ketdi boshladi, u sovuq havo namunalarini bir shiddat bilan fanned edim go'yo.
  
  
  U unga bir qadam tashladi. "Ron, nima bo'ldi?"
  
  
  U chuqur nafas oldi. - Menimcha, bu bugungi hayajonga kechikkan munosabat, qachon emas. Menimcha, u men o'ylagandek salqin va to'plangan emas."
  
  
  Eri kirib, uni quchoqladi. Kiyimda juda nozik va qobiliyatli ko'rinadigan uning tanasi menga hayratlanarli darajada iliq egiluvchanlik bilan erib ketdi. Uning ko'kraklari ko'kragimga bosilib, nafasi bilan muloyimlik bilan harakat qildi.
  
  
  "Men juda qo'rqaman, Nik, - dedi u, - siz uchun, men uchun va dunyodagi hamma uchun. Bu qanday tugaydi? »
  
  
  "Yomon", dedim. "Lekin biz uchun emas. Endi dam oling va meni tashvishga soling."
  
  
  U velor xalat orqali uning orqa qismidagi silliq mushaklarni massaj qildi.
  
  
  U ko'zlarimni kutib olish uchun boshini egdi. "Umid qilamanki, siz haqsiz, Nik", dedi u.
  
  
  U engashib, lablaridan o'pdi. Nah vannaning atrofida sovun hidi, sochlarida zaif gul hidi bor edi. Nahning lablari salqin va egiluvchan bo'lib, ta'mi yalpizga o'xshardi.
  
  
  Mening qo'llari yuqoriga ozdirdi va uning xalatida ochiq etagini topildi, keyin issiq pastga ozdirdi, ko'ksingizdagi baland mounds. Kichkina istak bilan u mendan uzoqlashdi. Kamarni bo'shatish va xalatni yelkasiga qaytarish uchun etarli vaqt, emu erga tushishiga imkon beradi.
  
  
  Asta-sekin, ataylab, u yalang'och orqali qo'llarimni yugurib, bir lahza uning ko'ksiga qarshi bosdi, keyin u ego-yumshoq bilan uning tanasi va tekis oshqozon ustidan qo'llarini yugurib sifatida mening ko'krak yana ko'tariladi qilaylik, zamsh-kabi teri.
  
  
  Uning ko'zlari sehrlangan edi, u qarash uchun boshini egib, barmoqlarimni ipak yostig'ida iliq markaziga qo'ydi va och ko'zlari meniki bilan uchrashish uchun ko'tarildi.
  
  
  Eri orqaga chekinib, shosha-pisha kiyimlarini yechganida, u meni chinakam qiziqish va hayrat bilan o'rgandi, hatto butunlay yalang'och bo'lganimda ham hech qachon yuz o'girmadi. Keyin u meni kutib olish uchun qo'llarini ochdi.
  
  
  Men yotoqxonaga qo'nishga qaradim, lekin u boshini chayqadi - go'yo uning ehtiyoji kechikish uchun juda shoshilinch ekanligini aytmoqchi edi - bu joy shu erda, vaqt keldi. Biz qalin ko'k gilamga cho'zildik va u tanasini silab qo'ydi. Avvaliga uning nolalari shamolning xo'rsinishi kabi yumshoq edi, lekin tez orada u ag'darilib, meni tepasiga tortganida, ular g'azablangan talab faryodiga aylandi.
  
  
  Qachon uning nah kirdi, u meni kutib olish uchun uning nozik adolatli tanasini kamar. So'ngra gerdaymay bor edi, uning og'ir istagi marom gerdaymay, bosqichi crest to'lqin birga qurish, uzoq tomonidan ta'qib, shirin charchoq bo'sh qirg'oqqa tez hodisa.
  
  
  Oltinchi Bob
  
  
  Ertasi kuni ertalab Rona ishga ketdi va boy nonushta tayyorladi. Kechqurun mashq qilish ikkalasiga ham katta ishtahani berdi va biz edu-ni g'ayrat bilan tushirdik. Bizning stakanlarimizdagi qahva soviganida, qolgan hamma narsa qiziy boshladi. Biroq, bu ish kuni edi va u kecha Ron haqida biladigan narsalar atrofida, dam olish uchun joy, keyin nonushta bizni kechgacha band qilishi mumkin.
  
  
  Buning o'rniga, uniki, men vannaga kirdim va sovuq dush oldim.
  
  
  Biz butun Los-Anjelesga bordik. Xalqaro soat to'qqizda parvoz va Dallesda bizni ax limuzinida XOKning boshqa jim va samarali haydovchilari kutib olishdi.
  
  
  Biz marosim, xavfsizlik va tez orada Devid xok qarshisidagi stulda shunday o'yindan o'tdik. Bolta qo'rg'oshin odam Rona Voelstedt ustidan ko'zlarini yugurib va uning ko'zlarida unspoken savol bilan menga o'girildi. U yelka qisib, iloji boricha begunoh jilmayib qo'ydi.
  
  
  Xok tomog'ini keskin tozalab, ishga kirishdi. "Kecha siz menga qo'ng'iroq qilganingizda, Nik, biz Karib dengizidagi Gaviota kruiz kemasidan Xuan Eskobar ismli dengizchini ushlab turgan edik. Ego hibsga olingan Fort-Loderdeyl bojxonadan o'tayotganda shubhali harakat qilganidan keyin. Yo'q, kontrabanda ning bizga topilgan, bizning ego chamadon, lekin barcha odamlar ikki hushyor edi, chunki bu kun, Florida hukumati bizning ofisiga chaqirdi. Eskobarni so'roq qilish uchun olib kelishdi, lekin biz undan hech narsa olmadik. Keyin Miss Voelstedtga Noks Varnov va Egoning yadroviy-plastik portlovchi moddalari haqida ma'lumot berganingizda, biz u olib kelgan chamadonga diqqat bilan qaradik. Albatta, bizning laboratoriyalarimiz bu bo'linadigan material ekanligini ko'rsatdi.
  
  
  
  
  
  
  Mandalda biz uzoq masofali radio signal bilan faollashtirilishi mumkin bo'lgan Mikroelektronik detonatorni topdik. Qizig'i shundaki, tutqich kichik bosh suyagi bilan o'yilgan - mayda o'lim nishoni.
  
  
  "Siz dengizchidan boshqa narsani o'rgandingizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bir oz. Men unga matematikani bajarishga ruxsat beraman va sizga o'zim aytaman.
  
  
  Xok interkomidagi tugmachani bosib: "Eskobarni yuboring."Bir daqiqadan so'ng, bir juft g'amgin hukumat amaldorlari kirib kelishdi va ular orasida g'amgin, cho'ntak odam turdi. Hukumat amaldorlari ketishdi va xok Eskobarni stulga ishora qildi.
  
  
  U yurib, odamning oldida turdi. "Keling, sizning hikoyangizni eshitaylik", dedim.
  
  
  Eskobar noqulay siljidi. "Men buni yigirma marta aytdim."
  
  
  "Yana ayting", dedim. "Men."
  
  
  U mening yuzimga qaradi va ikkilanmasdan gapira boshladi. "Katta yigit, u menga chamadon va besh yuz dollar berdi. U bir necha hafta tanaffus qilishni aytdi. Keyin, men uning kemasiga yetib olsam, u menga yana beshtasini beradi. Men, albatta, barcha Klivlend bir shkafi mening chamadonni qo'yish va u erda mening ego tark etiladi. Bu men bilaman hammasi. Uniki, qasam ichaman."
  
  
  "Bunday katta odam kim?"U undan so'radi.
  
  
  "Men uning ismini bilmayman. Ba'zan u bortda bir portda, ba'zan boshqasida keladi. Men bilaman, uning yangi egalari bor va u buyruq berganida, hamma itoat qiladi."
  
  
  "Yangi egalar, dedingizmi?"
  
  
  "ha. Besh-olti oy oldin ular Gaviota sotib olishdi. Eski oni jamoasining aksariyati ishdan bo'shatilmoqda va atrofimizdagi ba'zi odamlar ortda qolmoqda. Men har kim uchun ishlayman. Ko'ryapsizmi, bu ish. Ular jamoaga yollagan yangi yigitlar, boshqalar kabi Janubiy Amerika atrofida emas. Ular kulgili gapirishadi va bizdan uzoqlashadilar."
  
  
  "Menga katta odam haqida ko'proq ma'lumot bering."
  
  
  "U xo'jayin, men buni bilaman. U qo'pol ko'rinadi va past ovozda gapiradi. Buqa kabi katta yelkalar."
  
  
  U qirg'iyga qaradi.
  
  
  "Bu tavsif Fyodor Gorodinga mos keladi", dedi u.
  
  
  U Eskobarga: "boshqa birov buyruq beradimi?"
  
  
  "Men faqat bir kishini ikki marta ko'raman. Yupqa, yomon, kulrang sochlar. U katta yigitga buyruq berganini ko'rgan yagona odam.
  
  
  U XOKning oldiga qaytdi. "Jizov?"
  
  
  U bosh irg'adi.
  
  
  U qo'llarini cho'ntagiga tiqdi va asta-sekin uzoq nola tomon yurdi. Keyin uniki, u qaytib keldi va yana dengizchining oldida turdi. U Emu uzoqqa qaraguncha uning ko'zlariga tikildi.
  
  
  "Xuan, - dedi emu unga, - ehtimol siz Qo'shma Shtatlar jinoyatchilarga adolatli munosabatda bo'lishini va sizga yomon munosabatda bo'lishdan qo'rqmasligingizni eshitgansiz. Ammo bu boshqa holat, Xuan. Sabr uchun vaqt yo'q. Agar siz bizga yolg'on gapirsangiz, men shaxsan tirik bo'lsangiz ham, senorita uchun foydasiz ekanligingizga ishonch hosil qilaman. Meni tushunyapsizmi, Xuan?"
  
  
  "Ha, senor!"u chaqadi. Uning bo'rtib chiqqan ko'zlari menga hazillashmasligimni bilishini aytdi. "Onam nomidan men haqiqatni aytaman! Yana olti kishi bor edi, ular ham chamadonlarda yordam berishdi. Kuda oni ihk, men buni eshitmadim. Mening biznesim Klivlendda edi. Bu men bilaman hammasi, senor, menga ishon.
  
  
  Men qildim. Men xokka bosh irg'adim va u Eskobarni oldi.
  
  
  "Menimcha, siz kemani va bu yangi egalarini tekshirib ko'rdingiz", dedim uchalamiz yana yolg'iz qolganimizda.
  
  
  Gaviota-bu ularning kelajakdagi imlo savodxonligining Venesuela versiyasi. Sobiq egalariga Halcyon Cruises vakili ekanligini aytgan odamdan katta miqdordagi naqd pul to'langan. Bu, albatta, soxta.
  
  
  Rona gapirdi. "Siz kemani egallab, ekipajni so'roq qila olasizmi? Bomba qayerdan kelganini bilib oling? »
  
  
  "Biz qila olamiz", deb tan oldi xok. "Ammo biz gorodin bortda bo'lishiga amin bo'lolmadik va kutilmagan hodisalar deyarli yo'qdek tuyuladi. Agar biz bomba qayerda yasalganini va tetik qurilmasi qayerda saqlanganligini bilsak ham, kema qo'lga olinishi haqidagi xabar bizdan oldin ihga etib borgan bo'lar edi. Va keyin ular allaqachon o'rnatilgan bombalarni portlatishlari mumkin Xudo qaysi shaharlarni biladi. Yo'q, bu mashq past kalit bo'lishi kerak, nima uchun u sizni va nikni bu erda xohlaydi.
  
  
  "Men bundan oldin qachon kelishingizga hayron bo'ldim", dedim. "Jinoyat yo'q, Ron, lekin men yolg'iz ishlashga odatlanganman."
  
  
  "Bu safar emas", dedi xok. "Bizning birinchi qadamimiz-kruiz kemasiga kimnidir qo'yish. Va yolg'iz erkak juda ko'p e'tiborni tortadi."
  
  
  "Nega emas?"Men undan so'radim.
  
  
  "Gaviota ixtisoslashgan..."- bu erda chol yana tomog'ini tozalashni zarur deb topdi -"... Balom turizm."
  
  
  Rona Voelstedt tabassum qila boshladi, lekin xok unga yangi Angliyaning o'sha qattiq ko'rinishlaridan birini berganida tezda hushyor bo'ldi.
  
  
  U shunday dedi: "men atom energiyasi bo'yicha komissiya bilan Voelstedt xonimni ushbu favqulodda vaziyat davomida AQShga tayinlashni kelishib oldim. Agar men sizdan yangi turmush qurganlarning rolini o'ynashingizni so'rasam, siz aktyorlik iste'dodingizni juda kengaytirasiz deb o'ylamayman.
  
  
  "Menimcha, biz buni uddalay olamiz", dedim bezovtalanib.
  
  
  "U navbatchilik qilayotganda", deb qo'shimcha qildi Rona, xok qaramaganida menga ko'z qisib.
  
  
  "Men sizning hamkorligingizga ishonishim mumkinligini bilardim", dedi xok quruq holda. "Siz ertaga antiguada kruizga qo'shilasiz. Gaviota bir necha Caribbean portlari da qo'ng'iroq qiladi, Panama kanali orqali suzib, va Los-Anjelesda bir stop bilan Meksika g'arbiy sohilida yuqoriga bosh. Ammo agar siz operatsion bazani topmagan bo'lsangiz va kema Panamaga kelguniga qadar uni o'chirib qo'ygan bo'lsangiz, unda
  
  
  
  
  
  
  bu juda kech bo'ladi. Chunki sakkiz kun ichida Nyu-Yorkda bomba portlatish rejalashtirilgan."
  
  
  "Qisqa Balom", dedi u.
  
  
  Xok hech narsa demagandek davom etdi. Rossiyaning ekskursiya joyi-chamadon bombalarini kemaga qaerga qo'yish kerakligini bilib oling va manbaga qayting. U erda siz Anton Jizovni va, ehtimol, Noks Varnovni topishingiz kerak. Keyin siz yolg'izsiz. Men sizga bu maqsadda har tomonlama yordam beraman, lekin har qanday keng ko'lamli operatsiya mumkin emas."
  
  
  Rhona va men cholning ofisidan chiqib, xuddi shu parvozni hujjatlarni boshqarish markaziga olib bordik. Ular bizni Janob va xonim Nikolas Xanter sifatida topshirishimiz kerak bo'lgan barcha hujjatlar va fotosuratlar bilan ta'minladilar.
  
  
  Biz AX shtab-kvartirasini tark etganimizda, Rona dunyoga kelin kabi o'ynab o'ynardi.
  
  
  "Sizningcha, - dedi u uyatchanlik bilan, - bizning "nikohimiz" ertaga qadar rasman boshlanmagani uchun, bugun ikkita alohida xonada qolishimiz kerakmi?"
  
  
  "Yaxshi fikr", dedim men taksini olqishlaganimda. "Bugun men juda kech chiqishim kerak va siz kirganingizda sizni uyg'otishni xohlamayman."
  
  
  "Haqiqatan ham?""Bu nima?"u og'ir kinoya bilan so'radi. "Uning ismi nima?"
  
  
  "Qani, asalim, kecha bakalavr ziyofatidan zavqlanayotganimdan afsuslanmaysiz."
  
  
  Biz bu qadoqlash o'yinini o'ynayotgan edik va Rona o'rindiq imkon qadar mendan uzoqlashdi. U qo'llarini qisgan holda o'tirdi va tizzalarini bir-biriga bosdi va derazadan qovog'ini soldi.
  
  
  U uni yarim o'nlab bloklarga qo'yib yubordi, keyin tavba qildi. "Agar bu sizni yaxshi his qilsa, men bugun kechqurun AX shtab-kvartirasida bo'laman va kuzatib turaman."
  
  
  U o'girilib, Shimoliy ko'k ko'zlari bilan menga qaradi. "Dell o'zi?""Bu nima?"u kichkina qizning ovozida so'radi.
  
  
  "To'g'ri", dedim. "Biri boshqasiga aralashmasa, biznes va o'yin-kulgini aralashtirishga qarshi emasman. Ammo bugungi kunda hamma narsa biznesda bo'lishi kerak. Men Anton Jizov, Fyodor Gorodin va Noks Varnov haqida hamma narsani baham ko'rmoqchiman."
  
  
  Rona qo'lini cho'zdi va qo'lini yelkamga engil qo'ydi. "Kechirasiz, Nik. U bolalarcha bo'lmasligi kerak edi.
  
  
  Uni, Salom kulib yubordi. "Boshqa yo'l bo'lmaydi."
  
  
  Keyin u mening yonimga kirdi va u unga yumshoq o'pish uchun engashdi.
  
  
  Ettinchi Bob
  
  
  Ertasi kuni ertalab, Gaviota kelishidan bir necha soat oldin, charterli samolyot bizni Antiguadan chiqarib yubordi. Sent-jon, kichik orolning poytaxti, shaharning Markaziy qismlarida hali ham juda ingliz. Ammo mahalliy mahallalarga etib borganingizdan so'ng, siz kalipsoning yumshoq musiqiy tilini eshitishni boshlaysiz va odamlar sayyohlarni hayratda qoldirish uchun emas, balki ranglarni yoqtirgani uchun kiyadigan rang-barang kostyumlarni ko'rasiz.
  
  
  Qirolicha Mehmonxonasidagi sayyohlik agentligi bizga Gaviota kruiziga chiptalarni sotishga shoshilmadi.
  
  
  "Siz allaqachon parvozning birinchi qismini o'tkazib yubordingiz, - dedi u, - va men hali ham sizdan to'liq narxni olishim kerak."
  
  
  "Siz nima deb o'ylaysiz, azizim?"u aniq geometriya tafsilotlarini bajargandan keyin so'radi.
  
  
  Ron lablari ustidan sezgir tilini yugurdi. Ishonchim komilki, biz parvozdan qolgan hamma narsani qila olamiz.
  
  
  U sayohat agentligiga ko'z qisdi. "Bu qanday ishlashini ko'rasiz."
  
  
  Biroz istamaslik bilan u Janob va xonim Xanter uchun bir nechta chiptalarni yozdi. Biroz kamroq istamay, u mening pulimni oldi.
  
  
  Rona va men bir muncha vaqt yurib, derazalarga qarab, qo'l ushlashib, kimdir bizga qarasa, yangi turmush qurganmiz. Aslida, bu umuman qiyin emas edi.
  
  
  Biroz vaqt o'tgach, biz Gaviotaning kirishini tomosha qilish uchun doklarga tushdik. U silliq va oq edi, tez ko'rinadigan siluet bilan, ehtimol uzunligi besh yuz futdan kam edi. U chuqur suv dockiga yo'l olganida, baxtli asal oyi yo'lovchilari sezilarli darajada yo'q edi.
  
  
  Bu erda va u erda izolyatsiya qilingan juftlik tabassum bilan panjara ustiga qaradi, ammo kema o'z imkoniyatlaridan ancha kam yo'lovchilar bilan suzib ketayotganga o'xshaydi. Shubhasiz, yangi egalar o'z mahsulotlarini juda ko'p targ'ib qilmadilar, bu ularning boshqa bizneslarini hisobga olgan holda tushunarli edi.
  
  
  Men bir nechta yo'lovchilar va ekipaj a'zolari kemani tark etishdi va minimal davriy yuklashda, lekin men shubhali yoki tanish yuzlarni ko'rmadim. Xuan Eskobarning so'zlariga ko'ra, jamoaning aksariyati lotinga qaraganda ko'proq slavyan ko'rinardi.
  
  
  Rona va men bu o'yinni o'ynadik va bursarni topdik. Juda g'ayrat bilan, u bizga kabinamizni, taxta ostidagi pastki xonani ko'rsatdi. U kam jihozlangan edi: stul, divan, kichkina stul, commodus va ikkita bitta karavot. Ikkinchisi yangi turmush qurgan kruiz uchun g'ayrioddiy tuyuldi, lekin Rona va men tez orada ular birgalikda osongina rollerblade qilishlarini aniqladik. Shkaf oynasi ustidagi lyuminestsent chiroq juda sovuq nur sochdi. U pardalarni ochdi va Brylevning iliq Karib dengizi quyoshiga ruxsat berdi.
  
  
  Rona yonimda turishga keldi. U aytdi,
  
  
  "Xo'sh,endi nima qilmoqchisiz, aziz er?"
  
  
  "Sizga nima qilishni xohlayotganimni aytishim shart emas. Biroq, avval biz kema atrofida sayr qilamiz. Yodingizda bo'lsin, siz buni zavq bilan qilasizmi?
  
  
  "Oh, yaxshi", dedi u. "Ammo agar bu asal oyi tez orada tiklanmasa, men onamga uyga borishim mumkin."
  
  
  Uning yoqimli yumaloq uning eshak urdi va uni tashqariga surib
  
  
  
  
  
  
  kemada. Biz bir necha soat paluba bo'ylab yurib, barlarga, sport zaliga, ovqat xonasiga, teatrga, karta xonasiga va sovg'alar do'koniga qaradik. Boshqa yo'lovchilarning etishmasligi dahshatli edi. Biz bilan uchrashdi Balom juftliklar yana kimdir ular bilan suzib yoki yo'q edi, agar e'tibor uchun yana bir do'stim bilan ham jalb tuyulardi. Biz uchrashgan bir nechta ekipaj a'zolari o'z vazifalari bilan juda band edilar va bizga ko'rinmas bo'lib tuyuldi.
  
  
  Biz kunning qolgan qismini kuzatuv zalida o'tirib, bir nechta mevali ichimliklarni rom bilan ho'pladik, kim o'tirganini yashirincha kuzatdik va bagajning ihini baholadik.
  
  
  Kechqurun Fyodor Gorodin yoki Anton Jizovga uzoqdan o'xshash hech kim bortga chiqmadi va qaytib kelgan yo'lovchilar yoki ekipaj a'zolari qo'lida g'alati chamadonlar paydo bo'lmadi. Ayni paytda, shirin rom ichimligi mening oshqozonimga noqulay ta'sir qildi.
  
  
  Atlantika okeanidan zulmat kirib kelganda, Gaviota bortda adashgan yo'lovchilarni chaqirish uchun bir nechta shox berdi va biz suzib ketishga tayyorlandik. Kema dokdan uzoqlashganda mahalliy po'lat baraban guruhi bizni Serenad qildi.
  
  
  Biz deyarli tashlandiq ovqat xonasida kechki ovqat qildik, keyin kemaning atrofida aylanib, kabinamizga qaytdik. Eshik tashqarisida Rona menga qaradi va ee uni quchoqlab o'pdi. Hammasi oddiy do'stona o'pish va keyin kechki ovqat bilan boshlandi. Ammo keyin men uning tilining uchi lablarimni engil, deyarli uyatchan cho'tkalayotganini his qildim va menda "asal oyi" charade bo'lmaydi degan xayol bor edi. Uning shirin oz qo'l mening shim elastik ostida sirg'alib va o'ynoqi erotik akrobatika uzoq kecha va'da nozik erkalash kutib, pastga yetdi, men bir premonition ko'proq edi.
  
  
  U orqaga chekindi va barcha ayollarning shahvoniyligi bilan harakatlanib, lekin faqat bir nechtasi samarali foydalangan holda kiyimlarini echib tashladi. U buni asta-sekin, bluzkasining birinchi tugmachasidan kestirib, oxirgi siqishigacha qildi, bu uning pantiesini polga siljishiga olib keldi va uning qoraygan, Baxmal terisini ochdi. Kordonning ikkita tor oq chizig'i quyosh hammomini olayotganda kiygan bikini konturini tasvirlab berdi. Oq chegaralar bekamu-ko'st uchburchakni hoshiyalagan, bu uning adolatli boshidan bir soya quyuqroq edi.
  
  
  Malibu uyida g'azablangan muhabbat paytida men Ronasning aql bovar qilmaydigan tanasini qadrlash uchun haqiqiy imkoniyatga ega bo'lmadim. Uning kiyimida bo'lgan oriq greyhound aldamchi edi. Garchi uning biron bir joyida qo'shimcha gramm bo'lmasa-da, lekin o'tkir burchaklar ham yo'q edi.
  
  
  U mening hayratimdan zavqlanib, oldimda suratga tushdi. "Meni juda ozg'in deb o'ylamaysizmi?"u yuzi zarracha shubha ko'rsatib emas, dedi.
  
  
  U uning iyagini silab, tanqidiy qarashga urindi: "Xo'sh, endi siz buni eslaysiz..."
  
  
  U barmoqlari bilan lablarimga engil tegdi. "Men xabarni tushunaman. Men maqtovga uchun baliq chiqinglar vaqti keldi."
  
  
  Ee qo'lini beliga qo'ydi va uni yaqin tortdi, hayotidagi yumshoq zarbani o'pdi.
  
  
  Rona doimo pastga tushib, sekin doirada tili bilan uning hayotini o'rganayotganda, menga shivirlagan zavq tovushlarini chiqardi.
  
  
  Men uni qo'yib yubordim va u og'zimga vahshiyona kirib, tepamga tushdi. U uni ko'tarib, karavotga olib bordi. U erda men uni atlas choyshabiga sekin tushirdim.
  
  
  Rona pastki labini tishlari orasidan tishlab oldi va kiyimdan sirg'alib chiqayotganini Hungry tomosha qildi.
  
  
  Biz uchun soxta betashvish kelin-kuyovlar emas edi, bu haqiqat. Lekin men har qanday qonuniy yangi uylangan er-xotin hech biz qaraganda ko'proq sifatli to'y kechasi bo'ldi, deb shubha. Nihoyat uxlab qolishimizdan oldin, tongning birinchi kulrang nurlari Sharqiy ufqni yoritdi.
  
  
  8
  
  
  Gaviota Martinikaga kirganida, biz o'rnidan turdik, kiyindik va yaxshi nonushta qildik. Rhone Hotel, Fort-De-Frantsiya qirg'og'idagi rang-barang butiklarga tashrif buyuring, lekin men salom aytdim, men bortga kim va nima tushishini tomosha qilishim kerak. Men uni yolg'iz yubordim, lekin u bir soatdan kamroq vaqt o'tgach qaytib keldi va bu erda qiziqarli emas, deb aytdi.
  
  
  Ma'lum bo'lishicha, u unga qarashni yoqtirishiga qaramay, u bilan borishi mumkin edi. Biz Martinikada to'rt soat vaqt o'tkazdik, shu vaqt ichida bir nechta yangi turmush qurganlar qirg'oqqa chiqib, yodgorlik do'konlari atrofida shaggy somon shlyapalar va boshqa axlat bilan qaytib kelishdi. Ekipaj asosan bortda qoldi. Shubhali chamadonlar yo'q edi. Hech og'ir, qo'pol ruslar. Kulrang sochli oriq ruslar yo'q.
  
  
  Kecha Rona va men yana o'yin maydonchasini aylanib chiqdik. Gaviota bortidagi faoliyat odatdagidek minimal edi. Biz o'z idishni erta nafaqaga, harakat sezilarli jadal qaerda.
  
  
  Bizning keyingi bekatimiz Karakas porti La Guayra edi. Gaviota Venesuelada ro'yxatdan o'tganligi sababli, men bu mamlakatning glitzy poytaxtida biror narsa bo'lishi mumkin deb umid qilgandim.
  
  
  U yana hafsalasi pir bo'ldi.
  
  
  O'sha kecha men Ronaga shubhalarimni tan olmagan bo'lsam ham, vazifamiz haqida qayg'urishni boshladim. Axir, bizda Gizov va Ego jamoalari taqdirli soat uchun barcha chamadon bombalarini o'rnatmaganiga ishonish uchun yaxshi sabab yo'q edi.
  
  
  
  
  
  
  Yoki Amerika shaharlari allaqachon noma'lum joyda tugma bosilishi bilanoq, yadro bulutida portlashga tayyor bo'lishi mumkin. Agar Xuan Eskobar haqiqatni aytayotgan bo'lsa, Gaviota ekipaj a'zolari bilan kamida oltita to'liq ism yuborilgan. Biz bilganimizdek, ih tarqatishning boshqa usullari ham bo'lishi mumkin.
  
  
  Va besh kundan keyin Nyu-Yorkdagi birinchi bomba o'chib ketmoqchi edi. Hozirgi kunda Amerika jamoatchiligining noaniq kayfiyatini hisobga olsak, bizning eng katta shahrimizni vayron qilish shovqinli muzokaralarni boshlash uchun kerak bo'lishi mumkin. Albatta, Anton Jizov kabi odamlar bilan muzokaralar olib borilmaydi.
  
  
  Bizda faqat ikkita tanlov bor edi - taslim bo'lish yoki jang qilish. Katta ehtimol bilan, keyin kichik demokratik munozarada hukumat kurashishga qaror qildi. Ammo bu kulgili bo'lar edi, chunki ko'rinadigan dushman yo'q edi. Noma'lum joy atrofida radio signallari tomonidan qo'zg'atiladigan yashirin bombalar ko'rinadigan nishonni anglatmaydi. Ikkinchi va uchinchi shaharlarning boshlanishi portlaganda, odamlarning jangga bo'lgan irodasi yo'qolishi mumkin. Agar bu sodir bo'lmasa ham, mamlakatning yirik shaharlarining vayron bo'lishi odamlarni qarshilik ko'rsatish kuchidan mahrum qilgan bo'lar edi.
  
  
  Shunday qilib, Gaviota bizning yagona o'yinimiz edi. Xuan Eskobarni qo'lga olgan hushyor bojxona xodimi bizga dushman zirhidagi mayda bo'shliqni taqdim etdi. Mening vazifam bu bo'shliqdan o'tish va u zarba berishdan oldin o'ldirish zarbasini berish edi.
  
  
  Yana besh kun.
  
  
  Bizning lovemaking deb kecha shu spontanite etishmadi, mening qismida kamida. Albatta, Rona nimadir noto'g'ri ekanligini sezdi.
  
  
  "Nima bo'ldi, Nik? Missiya haqida tashvishlanyapsizmi? "
  
  
  "Biz allaqachon biron bir chora ko'rishimiz kerak edi", dedim men. "Ertaga biz Kurakaoga boramiz va agar u erda hech narsa rivojlanmasa, bizda muammolar bor."
  
  
  "Siz uning karavotning yon tomoniga o'tib, uxlashingizga ruxsat berasizmi?""Bu nima?"u jiddiy so'radi.
  
  
  Ee uni ushlab oldi va yalang'och tanasini unga tutdi. "Asalim, agar dunyo portlashdan besh kun oldin bizda bo'lsa, u ularning atrofida uxlash uchun imkon qadar kamroq vaqt sarflashi kerak."
  
  
  Rondan ozgina zavqlanib, u oyoqlarini mening atrofimga o'rab oldi. Va bir muncha vaqt men chamadon shaklidagi yadro bombalari haqida o'ylamadim, u o'lik boshlar haqida o'ylamadi.
  
  
  Kurakaoda Gaviota bortida Fyodor Gorodin paydo bo'ldi. U qichqirayotgan, keng yelkali rusni ko'rib, shunchalik xursand ediki, uni o'pishi mumkin edi. Curacao Karib eng yaxshi xarid ba'zi xalqaro freeport bo'ladi. Yo'lovchilarning aksariyati ertalab savdolashib xarid qilish uchun kemani tark etishdi va uyga qaytgach, ular orasida Palma kostyumidagi odatiy kruiz yo'lovchisiga o'xshab behuda harakat qilib, ular orasida gorodinni topdilar. . Ego darhol uni ligini va u ofitserlarning chorak ichiga maxfiy oldin kemaning atrofida yurish uchun soxta esa huzurida Ego saqlab.
  
  
  U bortda o'zi bilan bomba chamadonlaridan birini olib kelmaganidan biroz xafa bo'ldim. Ammo Curacao kontrabandachilarning tarixiy qarorgohi bo'lgani uchun, men vaqt kelganiga shubha qildim. Agar bitta to'liq ism po paydo bo'lsa, men uni kuzatishga harakat qilishim mumkin edi, bu mening ishimni ancha soddalashtiradi. Lekin agar emas, men har doim Gorodin pastga pin mumkin.
  
  
  Katta odam qaysi kabinada turganini bilib, u Kuzatuv xonasidagi barda Ronaga qo'shildi.
  
  
  "Gorodin bortda", dedi uning ovozi.
  
  
  Uning moviy ko'zlari hayajondan kattalashdi. "Oh, Nik, demak siz u orqali bombalarni kuzatishingiz mumkin."
  
  
  "Bu mening bosh suyagimga zarba. Chunki hozirgacha ferret bu muvaffaqiyatsiz bo'ldi ."
  
  
  Qisqa og'riqli ko'rinish uning ko'ziga tushdi va u qo'lini oldi. "Meni xato qilmang. Bir ma'noda, bu mening hayotimdagi eng yaxshi uch kun edi. Ammo ish birinchi o'rinda turadi va butun la'nati dunyo mening yelkamda, desak mubolag'a bo'lmaydi."
  
  
  "Bilaman, azizim", dedi u. "Men xudbin bo'lishni xohlamadim."
  
  
  "Bu tugagach, biz ozgina ta'tilga chiqishimiz mumkin", dedim men. "Agar bizga Jizov, Gorodin va Noks Vamov qo'shilmaganida, yotoqqa kirish yaxshi bo'lar edi."
  
  
  Ron ajablanib naxga qaradi. "Umid qilishim kerak!"Keyin u menga jilmayib qo'ydi va yana hammasi yaxshi edi.
  
  
  "Siz nima qilishni rejalashtirmoqdasiz?"u so'radi.
  
  
  "Bomba solingan chamadonlardan biri harakatlanishi uchun bortga olib kelinishini ibodat qiling. Aks holda, Gorodinimga borishim kerak. Tez va aniq. Chunki biron bir joyda Jizov va Varnov AQShning aksariyat qismini osongina portlatadigan tugma bilan kutishmoqda. Agar men beparvo bo'lsam, kimdir ularga xabar yuborishi mumkin, shunda ular muddatni kutishmaydi."
  
  
  "Men nima qila olaman, Nik?"
  
  
  "Yo'limda qolish," u chaqadi, keyin tavba. "Rona, bundan buyon narsalar aqldan ozishi va o'limga olib kelishi mumkin. Ular buni qilishga o'rgatilgan, lekin siz unday emassiz. Men sizning kabinamizga qaytib, o'zingizni qulflashingizni xohlayman. Men sizga signal bermagunimcha eshikni ochmang.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u.
  
  
  Ron uni yo'lga yubordi. U yaxshi kompaniya edi. Va foydali. Ammo operatsiyaning ushbu bosqichida emas.
  
  
  U kemani yaxshiroq ko'rish uchun kemaga qaytib keldi. Kechqurun biz ketishga tayyorlandik va bortga bitta chamadon olib kelinmadi. Biz Villemstad portidan haydab chiqdik
  
  
  
  
  
  
  Ponton ko'prigidan o'tib, ular uni Qirolicha Emma deb nomlashdi va men Janob Gorodin bilan to'qnash kelishga qaror qildim. Keyin boshlanganini eshitdim.
  
  
  Bu egizak dvigatelli va chiroqlari bo'lmagan tezkor qayiq edi. U o'zini tortib olayotganda, kimdir uning ustiga arqon tashladi. Qayiqdagi cho'kkalab, kal odam buyruq berayotganday tuyuldi. Ego xalqi quyuq to'rtburchaklar ob'ektni kemaga ko'tardi. Bu chamadon edi va u xuddi Xuan Eskobarnikiga o'xshaydi deb o'ylardi.
  
  
  Sling ko'tarila boshlagach, u kim ko'tarayotganini ko'rish uchun temir yo'l bo'ylab orqaga yurdi. Bu mening boshqa Fedor Gorodin edi, u hali ham muzqaymoq kostyumini kiyib olgan va u ih guruhining lotin bo'lmagan bir nechta a'zolarini boshqargan. Vilgelminaning ko'ylagining dumiga kirib, uni kamaridagi g'ilof atrofiga tortdi. Tanish Lugerni ushlab, Gorodin va uning do'stlari tomon qadam tashladi.
  
  
  Bir qadam men muvaffaq bo'ldi. Boshimning orqa qismiga nimadir urildi, paluba silkinib, ulkan musht bilan urdi. Hamma narsa jim va qora ketdi, deb qaytib mening Boshsuyagi orqali tarqalmoq tuyulardi boshimda tovush darhol portlash bor edi.
  
  
  To'qqizinchi Bob
  
  
  G'alati, avvaliga men faqat burnim qichishayotganini tushundim. U qo'lini cho'zishga va egosini chizishga harakat qildi, lekin qo'llari qimirlamadi. Uning ko'zlari ochildi. Keyin boshimni tushundim. Sovuq havodan namuna olish portlashiga asab tushganda, u bitta katta tish kabi og'riydi. Uning ko'zlari yana yumildi va asta-sekin ih ochildi. Og'riq ketmadi, lekin atrofim diqqat markaziga keldi.
  
  
  U kichkina ichki kabinada tor karavotda chalqancha yotardi. Men oyoqlarim bir nechta niqobli lenta bilan bog'langanligini ko'rdim. Qo'llarim orqamdagi bilaklardan kesib o'tildi; ular ham bir-biriga yopishtirilgan edi. Rona Vohlstedt qarshimdagi karavotda yorqin chiziqli bluzka va shim kiyib o'tirardi. Uning qo'llari va oyoqlari ham lenta bilan yopilgan.
  
  
  "Biz bilan qaytib kelganingizni ko'rganimdan xursandman, Janob Karter", idishni old qismidan og'ir ovoz eshitildi. Bir harakat bilan u boshini ovoz tomon burdi. Fyodor Gorodin vinil kresloda ikkita to'shakka qaragan holda yoyilgan edi. "Menimcha, sizni Janob Hunter deb atash mantiqiy emas", deb davom etdi u. "Bu maskarad deyarli boshlanishi bilanoq tugadi."
  
  
  Idishning eshigi oldida chiroyli taralgan jigarrang sochli yigit karta stoli yonidagi buklanadigan metall stulga o'tirdi. U menga ishora qilib, ushlab turgan Lugerni biladi-Vilgelmina. U qo'llarini bir dyuymga siljitdi va bosim bo'lishi kerak bo'lgan bosimning etishmasligidan g'azablandi. Stiletto yo'q edi. Men uni Gorodinning kamarida yotganini ko'rdim.
  
  
  "Ha, Karter, - dedi Gorodin, - bizda sizning qurollaringiz bor. Va sizniki ... "ayol". Ehtimol, siz hozir biz bilan gaplashishingiz mumkin.
  
  
  "Men sizga ergashmayman", dedim xuddi eski kollejdagi kabi. "Mening ismim Nikolas Hunter."
  
  
  Gorodin yosh matematik mutaxassislikka o'girilib: "Boris, menga xaritani bering."U Borisning qo'lidan besh - etti kartani tortib oldi va Stal uni ovoz chiqarib o'qidi. "Nik Karter, AX N3 agenti. Reyting: Killmaster. Devid xok, Vashington, ax direktori. "Sizningcha, bu odamlar sizni obro'si bilan bilishmaydimi? Karter? Do'stingiz Miss Voelstedt bolta chaqirdi qachon, biz ular agenti yubordi edim bilardi. Ehtimol, Agar Los-Anjelesdagi o'rtoqlarimiz sizni bilsalar, ular ta'qib qilishda ehtiyot bo'lishadi.
  
  
  "Nafaqat sizning obro'ingiz, balki sizning yuzingiz atrofimizdagilarga ma'lum, agar sizning rasmingiz nusxalari tayyorlansa, biz kimmiz, Karter. Antiguada bir ayol bilan o'tirganingizda kapitan sizni tanidi. U menga bu haqda radioda aytib berdi va ular sizni paromlar bilan tomosha qilishdi. Uning bortida kelganida, biz sizning tez orada harakat qilishingizni bilardik va biz sizga tayyor edik."
  
  
  "Yaxshi, Gorodin, - dedim men o'yinlar orqali chiqib," sizga nima kerak?"
  
  
  "Siz mening ismimni ham bilasiz, men uni ko'ra olaman. Xo'sh, bu kutilgan edi. Men buni juda oddiy istayman. Birinchidan, u, siz menga bilgan va operatsiyalarimiz haqida gumon qilgan hamma narsani aytib berishingizni istayman. Menimcha, siz Gaviota ismini Xuan Eskobardan oldingiz. Biz Fort Lauderdeylda olib ketilgan Egoni ko'rdik.
  
  
  U tezda biz bilgan narsalar atrofida hech narsa Gorodin uchun ajablanib bo'lmasligini hisoblab chiqdi, shuning uchun u chiqish yo'lini izlash uchun ongining boshqa qismidan foydalanib, emuga ta'sir qildi.
  
  
  "Biz Anton Jizov sizning shouingizni boshqarayotganini bilamiz", dedim men. "Bu aniq edi, chunki u to'lov telegrammasini imzoladi. Biz sizga foydalanish nima bomba bilaman, agar bu shaharlarga ih yetkazib qanday. Biz ih siz uchun Noks Varnov ismli olim tomonidan amalga oshirilayotganiga shubha qilamiz. Bu shunday."
  
  
  "Juda yaxshi", dedi Gorodin. "Bu oddiy qism uchun revmatizm. Endi bu haqda menga aytib berishingizni istayman. Albatta, biz boshqaruvni o'z zimmamizga olganimizdan so'ng, tashkilot muhim emas, lekin agar biz uning faoliyati bilan tanish bo'lsak, vaziyatni soddalashtiradi. Siz menga fiziologik vositalar nima ekanligini aytib berishdan boshlashingiz mumkin."
  
  
  Men unga hech narsa demadim. Boshim titradi. Men o'ylashga harakat qildim.
  
  
  "Karter, men o'yinlar uchun hech qanday sabr bor," gorodin chaqadi, va bir hazil barcha o'xshashlik g'oyib. "Men sizni gapirishga majbur qila olaman - men har qanday odamni gapirishga majbur qila olaman-lekin ish topish tezroq bo'lar edi."
  
  
  
  
  
  
  ih ayoldan".
  
  
  "U bu haqda hech narsa bilmaydi", dedim men tezda. "Bu nah uchun bir martalik vazifa."
  
  
  Gorodin stuldan sakrab turdi va katta odam uchun hayratlanarli tezlik bilan oldinga qadam tashladi. Tukli qo'lining orqa tomoni bilan u meni og'zimga qamchiladi. Men uning qonini tatib ko'rdim.
  
  
  "Jimlik, - deb buyurdi u, - men ayol bilan ishim tugagach, sizda gaplashish uchun yana bir imkoniyat bo'ladi."
  
  
  Hulking rus mendan yuz o'girdi va Rona ustida turib sifatida, mening og'riq-bulutli miya stunt kamar Styuart maxsus effektlarni shunday faxrlanamiz edi esladi. Shubhasiz soxta tokani o'rganish uchun sizdan Egoni olib qo'yganida, yomon odamning qo'lida portlagan. Nega Gorodinni topmadingiz? U pastga qaradi va revmatizmni ko'rdi. Mening sport ko'ylagim uni yopdi.
  
  
  U kamarini olib tashlash uchun karyolada chayqalmoqchi bo'ldi. Kun bo'yi o'tirgan yosh Boris meni lugerining tumshug'i bilan harakatsiz yotishga ishora qildi. Agar uning kamari uni chizishga qodir bo'lganida va Gorodin uni ushlagan bo'lsa ham, Rona va men hali ham bizni qurol bilan o'rab turgan qurol va aniq dushman ekipaj a'zolari bo'lgan kema bilan to'liq bog'langan bo'lardik. U alternativani o'ylab, harakatsiz yotdi.
  
  
  Gorodin Ronasning yuziga ochiq qaradi. U o'tirgan joyidan uning ko'k ko'zlari katta va qo'rqib ketganini ko'rdi, lekin u nazoratni yo'qotmadi.
  
  
  "Endi sizning navbatingiz, Miss Voelstedt, - dedi u, - menga bu haqda aytib berish."
  
  
  "Nikning aytganlari haqiqat", dedi Rona xotirjamlik bilan. "Men bolta haqida hech narsa bilmayman."
  
  
  "Ertami-kechmi siz menga bilmoqchi bo'lgan narsani aytib berasiz", dedi Gorodin. "Siz qanchalik aqlli bo'lsangiz, tezroq gaplashasiz."Shu bilan rus qo'lini cho'zdi va qalin barmoqlarini tugmalar orasiga surib, Ronaning bluzkasini ushlab oldi. U kulib, tortdi va bluzka yirtilib, emuni bir hovuch mo'rt material bilan qoldirdi.
  
  
  Ronaning ko'kraklari ko'zga tashlandi, yuqori qismi biroz qoraygan va yumaloq pastki qismi oq, chunki uni bikini ko'ylagi yashirmagan.
  
  
  Gorodin eshik oldida Borisga o'girildi. "Bu haqda nima deb o'ylaysiz, bolam? Ba'zilar kabi katta emas, lekin mustahkam va to'liq.
  
  
  Boris qisqa bosh irg'adi, lekin uning ego ko'zlari Gorodin harakatlari norozilik ko'rsatdi.
  
  
  "Va bu juda yaxshi", dedi Gorodin katta qo'llarini Ronaning ko'kragiga yugurib. "So'roq boshlanishidan oldin o'yin-kulgiga vaqtimiz yo'qligi achinarli. Ehtimol, keyinroq bunga vaqt bo'ladi, lekin agar xonim to'g'ri javob bersa.
  
  
  U qizning ko'kragini siqib chiqara boshlaganda, katta odamning qo'llaridagi mushaklar harakatlanayotganini ko'rdi.
  
  
  "Biz yana boshlaymiz", dedi u. "Siz menga AX bilan bog'langan har bir kishining ismlarini aytasiz."
  
  
  Gorodin katta qo'llarida pishgan mevalar kabi ko'kragini siqib qo'yganida Rona nafas oldi. "Men boshqa odamlarni bilmayman!!"u xitob qildi.
  
  
  Gorodin Ronani ushlab turgan joyda qizil barmoq izlarini qoldirib, qaddini rostladi. U afsus bilan bosh chayqadi va menga o'girildi. "Sizning do'stingiz ham o'jar bo'ladi. Aftidan, men sizning atrofingizdagini xafa qilishim kerak va men sizni eng ko'p xafa qilmoqchiman deb o'ylayman."U qo'llarini Ronaning yalang'och oshqozoniga yugurdi va shimining tugmachalarini yechishni boshladi.
  
  
  Bu erda film qahramoni: "kutib turing, xonimga tegmang! Men unga nimani bilmoqchi ekanligingizni aytaman. Bu unday emas. Albatta, Ronu uni yaxshi ko'rardi va Gorodina unga nima qilmoqchi bo'lsa, meni qo'rqitardi, lekin u professional edi va siz josuslik biznesiga kirmadingiz, bu bolta yoki ikkita Killmaster bo'ladimi ... Agar siz tavakkal qilishni xohlamasangiz, atom energiyasi bo'yicha komissiya uchun ozgina josuslik qilaman. Va amaliy nuqtai nazardan, Gorodin Rona Folstedtni yo'q qilish uchun ketadigan daqiqalar, faqat salomning emuga aytadigan gapi yo'qligini bilish uchun menga vazifani bajarishi uchun chiqish yo'lini topish uchun ko'proq vaqt beradi.. Oxir-oqibat, eng muhim e'tibor Rossiyaning joylashuvi bo'lishi kerak. Shunday qilib, u tishlarini g'ijirlatib, qochish rejasiga e'tibor qaratishga harakat qildi.
  
  
  Kabinaning eshigiga Knuckles urildi.
  
  
  Eshik ochilganda Gorodin rus tilida qasam ichdi va rangpar dengizchi unga tikilib turdi va ranzadagi yarim yalang'och fotosini qaramaslikka harakat qildi.
  
  
  "Siz uchun Radio xabar, ser," dengizchi ming'irladi.
  
  
  "Hozir emas, siz ahmoqsiz", deb baqirdi Gorodin. "Bu yerdan ket!"
  
  
  "B-lekin, ser, bu General Jizov. Shoshilinch".
  
  
  Gorodin g'azab bilan Ronadan yuz o'girdi.
  
  
  "Ajoyib. Generalga ayting, men u erda bo'laman.
  
  
  Ekipaj aqlli salomlashdi va g'oyib bo'ldi.
  
  
  Gorodin Egoning yosh yordamchisi o'tirgan stulda to'xtadi. "Boris, har doim bu odamlarni kuzatib boring. Karter uchun kut.
  
  
  "Ha, ser", dedi Boris ikkilanmasdan Vilnelminani menga qaratib.
  
  
  Gorodin tashqariga chiqdi va eshikni orqasidan yopdi. Uning orqasida ishlayotganda, u Boris sehrli kamarni ko'rishi uchun ko'ylagini tortib olishga harakat qildi. U harakatlanayotganda, men Borisning bosh barmog'ini tetikni tortganini ko'rdim.
  
  
  "Siz yotganingiz ma'qul", dedi u. "Agar kerak bo'lsa, sizni otib tashlashimga shubha qilmang."
  
  
  U buni nazarda tutgan. U harakatni to'xtatdi.
  
  
  Rona yig'ladi. Uning ko'zlari Nah uchun darted. U loudmouthga o'xshamadi. Boris ham qaradi. Uning nigohi yalang'och ko'kragiga tushganda, u dahshatli ko'rinardi.
  
  
  
  
  
  
  Rona yana yig'lab yubordi, bir qator achinarli xirillash tovushlarini chiqardi va nafas oldi. "Boris, - dedi u ko'zlarida yosh bilan, - menga buni qilishiga ruxsat berasizmi?"
  
  
  Keyin men uni tushundim. Rona u tasavvur edim ortiq professional ko'proq edi. U yigitning ko'zlarida avvalgi rahm-shafqat chaqnashini ushlagan edi va endi u u bilan o'ynayotgan edi.
  
  
  "Men sizga yordam berolmayman", dedi Boris. "Siz polkovnikga nimani bilmoqchi ekanligini aytishingiz kerak."
  
  
  "Men qila olmayman", dedi Rona. "Men hech narsa bilmayman. Jahannam menga dahshatli ishlarni qilmoqda. Siz unga o'xshamaysiz, Boris. Men sizdagi insoniyatni ko'raman. Iltimos, ayting."
  
  
  U yaxshi, haqiqatan ham ishonarli va faqat yarim eshakli edi.
  
  
  Boris labini tishladi, lekin boshini chayqadi. "Men sizga yordam berolmayman."
  
  
  Qimmatbaho soniyalar o'tdi. Menda ma'lum miqdordagi jismoniy erkinlik bor edi, umidsiz o'yin uchun etarli - Agar Rona meni chalg'itishi mumkin bo'lsa. U uning e'tiborini tortdi, keyin Borisning oldidagi karta stolida yotgan sigaret qutisiga diqqat bilan qaradi.
  
  
  U unga kichik tabassum qildi va og'ir xo'rsindi. "Tushundim, Boris", dedi u. "Siz ham biz kabi ishongan narsangiz uchun ishlaysiz. Ular men bilan bizga nima qilishardi, bilaman, agar siz mas'ul bo'lganingizda boshqacha bo'lar edi."
  
  
  Bola naxga minnatdorchilikka juda yaqin narsa bilan qaradi.
  
  
  "Men sizdan e'tiqodingizga xiyonat qilishingizni so'ramayman", deb davom etdi Rona. "Ammo, menga bitta kichik yaxshilik qila olasizmi?"
  
  
  "Agar iloji bo'lsa," Boris deyarli eshitilmadi.
  
  
  "Bu hayvon Gorodin meni qiynoqqa solishdan oldin, men uni yoqaman."Salom, men yana bir zaif tabassumni boshqardim.
  
  
  "Bu kichik muomala, lekin ehtimol oxirgisi. Menga bittasini berasizmi?" "
  
  
  Boris ikkilanib, keyin bosh irg'adi. U oldidagi ryukzakni oldi. "Bu ruslar. Siz qarshimisiz?" "
  
  
  U boshini chayqadi. "Sigaret-bu sizning asabingiz yengillikka muhtoj bo'lgan sigaret."
  
  
  "Bu noqulay bo'ladi", dedi u. "Men sizning qo'llaringizni qo'yib yuborolmayman."
  
  
  "Iltimos, egoingizni yoqing va og'zimga soling", deb javob berdi u.
  
  
  Bu juda uzoq zarba edi. Menda bir necha soniya bor edi. U taranglashdi, burishdi.
  
  
  Boris sigaret tutatdi, o'rnidan turdi va to'pponchani kamariga tiqdi. U idishni kesib o'tib, Ronaning lablari orasiga sigaret qo'ydi. U harakatlanayotganda oyoqlarini ranzadan palubaga silkitdi va sekin o'tirdi.
  
  
  U o'girilganda unga hujum qilmoqchi edi. U Ronani tugataman deb umid qilib, vaqti-vaqti bilan lablaridan sigareta ko'taradi. Ammo, shubhasiz, u o'z joyiga qaytmoqchi edi.
  
  
  Va endi u meni ko'zining burchagidan ko'rdi. U men bilan yuzma-yuz aylanib, lugerni ushlab oldi . Ammo bu erda menda kutilmagan tanaffus bor. Boris menga yuzlanib, yuz o'girganida. Ron, u tizzalarini deyarli iyagi ostiga ko'tardi, oyoqlarini nishonga qaratdi va kuchli zarba bilan oldinga urdi. Bu ajoyib chaqqonlik va chaqmoq tezligi bilan amalga oshirildi.
  
  
  Borisning qo'lida to'pponcha bor edi, lekin uni ko'tarishdan oldin, u muvozanatni yo'qotib, men tomon katapultatsiya qilindi, shunday kuch bilan u oyog'imga yiqilib tushdi va Luger halokat bilan kemaga qulab tushdi. Bu faqat mening bog'langan oyoqlarini ko'tarishga ikkinchi bir qismini oldi, bir ikki charm tagligi bilan endi bir klub, va mening ego Boshsuyagi ularni ezib. Birinchi punch kamida aytish ajoyib edi, lekin keyingi uch, tez ketma-ket, o'ynayotgan va mening og'irligi to'liq o'lchov bilan pastga urgani tomonidan amalga, unutilib ego qo'yish.
  
  
  "Bechora Boris, - dedi Rona, u sakrab o'tib, unga yomon ifoda bilan qarab,"men uni deyarli yoqtira boshladim."
  
  
  O'ninchi bob.
  
  
  Haqiqat lahzasida Ronaning ajoyib chaqqonligi va tezkorligi uchun o'z minnatdorchiligimni va hayratimni bildirishga vaqtim yo'q edi. Meni og'irlashtiradigan narsaning keskin uchi uchun sport zalini tekshirish bilan band edim. Ammo birinchi qarashda oynasiz byuroning o'tkir burchagidan o'tkirroq narsa yo'q edi.
  
  
  Keyin stol ustidagi lyuminestsent nur uning ko'ziga tushdi. Albatta, u yetib bo'lmaydigan edi, lekin agar u biror narsa bilan ursa, naycha osongina sinishi mumkin edi. U hozir yaqin atrofdagi kemada dam olayotgan Lugerini unutgan bo'lishi mumkin. Qo'llarimni orqamga qo'yib, men unchalik yaxshi zarba emasman; bundan tashqari, zarba juda ko'p shovqin qiladi. Xuddi shu sababga ko'ra, u Brylevga qurol tashlay olmadi.
  
  
  U bog'lab qo'yilgan to'piqlarini ranzaning chetiga silkitib, uni sotdi. Bir-birining poshnalarini bir-biriga qarshi ishlab, men o'ng oyog'imning barmoqlarini osib qo'yishi uchun poyabzal atrofini bo'shatishga muvaffaq bo'ldim. Faqat bitta urinishga vaqtim bor edi. U bir necha marta oyoqlarini tizzasidan ohista silkitdi, so'ng o'rnidan turdi va bor kuchi bilan qaddini rostladi.
  
  
  Erkin etik oyog'imni tark etib, yuqoriga burildi. Maqsad tomon harakatlanishini tomosha qilganimda, u asta-sekin harakatlanayotganday tuyuldi. Uning poyafzalining tovoni lyuminestsent nurning o'lik markaziga urildi, natijada u eshitgan eng chiroyli kichkina zarbalardan biri paydo bo'ldi.
  
  
  Kabina zulmatga botdi va u poldan sakrab o'tib, shisha parchalari tushayotganini eshitdi. U egilib, uning orqasidan yugurdi va ingichka shisha parchalarini topdi. Ular juda o'tkir edi,
  
  
  
  
  
  
  ammo ularning aksariyati juda kichik edi. Shards orqali mening yo'l terib, men nihoyat mening bosh barmoq va forefinger o'rtasida mening ego ushlab etarlicha katta bir topildi, va mening tirsaklar ustida tasmani ko'rdim. Egri shisha bilan ishlayotganimda, qo'lim birdan ho'l bo'lib qoldi. Men o'zimni kesib tashlaganimni bilardim, lekin qo'llarim og'riqni his qilish uchun juda xira edi.
  
  
  Har bir qalinlikdagi lentada hech bo'lmaganda tirqish hosil bo'lganda, uning bilaklari ajralib chiqdi va ular yorilib ketdi. U zulmatda ishlashni davom ettirar ekan, to'pig'idagi elim yirtilib ketdi.
  
  
  "Voila", dedi Rone unga. "U sizni topishi uchun biror narsa ayting."
  
  
  "Men shu yerdaman", zulmat atrofida Ronaning ovozi yangradi.
  
  
  U idishni eshigi tashqarisidagi kemada kimdir tirnalganini eshitib, uning ovozi tomon harakatlanayotgan edi. Keyin mandal ochildi.
  
  
  To'siqqa sakrab, o'zini devorga bosdi. Eshik ochildi va muqaddas Rabbiy bir soniya ikkilanib turgan Gorodinni suv bosdi. Bu bir soniyaning bir qismi edi. Bu jag'ning uchun ego-to'mtoq huquqi bilan uni urdi, mening elka barcha yo'l zarba to'lqinlar yuborish.
  
  
  Ego sarkma paytida uni belidan ushlab, eshikdan tortib oldi. Uni gorodinning kamaridan stiletto yirtib tashladi va Gyugo uni bilagidagi qiniga qaytarib qo'ydi. Vilgelminani topish uchun kemada yorug'lik etarli edi va Luger ham uni olib ketgan edi.
  
  
  Endi u Rona sabr bilan kutib turgan karavotga bordi va uning bilaklari va to'piqlaridagi lentani yirtib tashladi.
  
  
  "Hodiy," men vishilladi, salom uchirish uning bluzka qolgan edi, nima. "Mening orqamda qoling, men bizni chetga tashlashga harakat qilaman. Bu bizning yagona imkoniyatimiz.
  
  
  Biz koridorga kirdik. Men o'zimni yo'naltirishga harakat qildim. Men uni koridorning har bir uchida ko'rdim, tor metall zinapoyadan tashqari. Menda qaysi yo'nalish xavfsiz bo'lishini taxmin qilish uchun ellik ellik imkoniyat bor edi. Men o'z tanlovimni qildim va zinapoyaga yugurdim, Rona orqamda.
  
  
  Lekin men noto'g'ri tanlov qildim.
  
  
  Zinapoyaning pastki qismiga etib borganimizda, og'ir oyoqlarning ovozi yaqinlashayotganini eshitdim. Uni Luger tortib olib, tushayotgan odamlarga qarata o'q uzdi.
  
  
  Men bo'sh qo'lim bilan uni Ronning yo'lidan itarib yubordim, chunki jasad bizdan o'tib, kemaga urildi. Bu slavyan dengizchilari atrofida edi. Yuqori palubadagi yo'lakdan tushayotgan oyoq tovushlarini eshitdik.
  
  
  Keyin u o'girilib, Ronaning orqasidan zalning narigi chetidagi zinapoyaga bordi. U bizning pastki palubada ekanligimizni ko'rdi va panjaraga etib borishdan oldin ikki darajaga ko'tarilishimiz kerakligini bildi.
  
  
  Gorodinning bir guruh odamlari burchakka shoshilib kelishganida, biz metall zinapoyalarni o'rab, keyingi palubaga etib bordik. Bu ih yo'nalishda ishdan olindi, biz zinadan keyingi parvoz yuqoriga ishlatish mumkin, shunday qilib, qaysi Rivne ih sekinlashdi. Pastda kimdir to'satdan ikkita momaqaldiroq o'qini otdi. Biz ih ning ololmaydigan keyingi kemaning sakrab sifatida o'q po'lat bulkhead off tiklana.
  
  
  Ushbu koridorda qutqaruv kemasi hududiga olib boradigan eshiklar bor edi. Men qayiq atrofida bir ozod haqida o'ylamadi, lekin parda birga saqlangan hayot ko'ylagi bor edi, va biz ularning ustiga bir necha qatnashdi mumkin, agar, biz omon mumkin & nb.
  
  
  Bir kundan keyin ko'chaga kirganimizda, biz bilan panjara o'rtasida uchta ekipaj a'zosi turgan edi. Ulardan birining atrofida qurol bor edi. U qurolni otish uchun ko'tardi, lekin Vilgelmina allaqachon mening qo'limda edi. Uning ego lob orqali o'q yubordi va u miltiqqa tushdi. Jamoaning boshqa a'zolaridan biri miltiqni o'lgan odamdan ozod qilish uchun tortdi, uchinchisi kiyimidan qo'l to'pponchasini chiqarib, biz tomonga o'q uzdi. Vilgelmina javob berdi. Bosqinchi uning ko'kragini changallab va panjara qaytib gandiraklab, tomonida ustidan dumalab quyida qora Karib pog'ona uchun. Survivor miltig'ini ozod qilish uchun harakat berdi va aft yugurib.
  
  
  Men "qutqaruv ko'ylagi" deb belgilangan yog'och idishning qopqog'ini yirtib tashladim, lekin ichkarida faqat bittasini topdim. Ego Rone uni unga tashladi va u bluzkasining qoldiqlarini yig'ishga urinib, yelka qisdi.
  
  
  Endi keskin qichqiriqlar eshitildi va ikkala tomondan odamlar kemaning narigi tomonida biz tomon yugurishdi. O'zingizni qutqarish vaqti keldi. U Ronaga bosh irg'adi, keyin temir yo'lga chiqdi, tor tashqi tokchaga tushdi va sho'ng'idi.
  
  
  Undan qochish uchun g'azablangan otishmada, singan bosh suyagimdagi xom yara haqida unutdi. U sho'r suvga qattiq urilganda buni yaxshi esladi.
  
  
  Keyin brylev tashqariga chiqdi. Ammo tez orada u yo'talib, singan radiator kabi suvni tupurib keldi.
  
  
  Gaviota bir necha yuz metr suzib yurgan edi, lekin endi u yaqinlashib kelayotgan edi, uning chiroqlari suv ustida o'ynadi.
  
  
  Shamol keskin, dengiz esa qo'pol edi. Bu aylanayotgan okean cho'lida ularni aniqlash qiyin bo'ladi. Suv iliq edi, lekin o'tkir tishlari bo'lgan do'stona jonzotlarga to'la edi - va u yolg'iz edi.
  
  
  Bu yolg'iz! Ron va ferret bortdan sakrab o'tganini ko'rmaganim xayolimga keldi. U haqiqatan ham men bilan sho'ng'idimi? Ishonchim komil emas. U keng doirada suzib yurar, projektorlar yonimdan o'tayotganda suvga cho'kar edi, lekin Ronu uni ko'ra olmadi.
  
  
  
  
  
  
  Gaviota endi asta-sekin menga yaqinlashayotgan edi. Mening nuqtai nazarimdan, suv sathida u juda katta va tahdidli ko'rinardi. Taxminan ellik metr narida kema to'xtab qoldi va chiroqlar & NBda oldinga va orqaga metodik ravishda aylana boshladi.
  
  
  Men va kema orasidagi to'lqinlarda oq narsa paydo bo'ldi. Men qo'ng'iroq qilish xavfini tug'dirolmadim. Mening ovozim suv ustida osongina ko'tarildi va kema dvigatellari endi jim edi. Uning emaklayotgan tanasi & nb dagi ob'ekt tomon harakatlandi, lekin qo'lim mato va go'shtga tegsa, to'satdan to'xtadi.
  
  
  Bu Rona emas edi. Yengillik va umidsizlik aralashmasi bilan men uni otib tashlaganimdan keyin bortga tushgan ekipaj a'zosining jasadi ekanligini aniqladim.
  
  
  Chiroqlarning uzun bosh barmog'i bizni ko'r-ko'rona alangada topdi. U darhol sho'ng'idi va o'lik dengizchini men bilan abadiy qoldirdi. Suv ostida u kema tomon qaradi. U bo'g'iq momaqaldiroq va suvga urilgan o'q ovozini eshitdi.
  
  
  Men yuzaga chiqqanimda, kema korpusi oq po'lat devor kabi oldimda turardi. Ular hali ham kemada o'q uzayotgan edilar va u qutqaruv qayig'ining tushirilayotganini eshitdi. U korpus bo'ylab orqa tomonga yurdi va u erda iloji boricha osma ostiga yashirindi. Bu erda chiroqlar qo'li etmaydigan joyda edi va agar u mening ustimdan o'tmaganida, qayiqdan ko'rish qiyin bo'lar edi. Afsuski, tutqichni ushlash uchun joy yo'q edi, shuning uchun korpusga yaqin turish uchun & nb bo'ylab suzishga majbur bo'ldim.
  
  
  Qayiq o'rtada o'tirdi va eshkak eshuvchilar muqaddas chiroq tushgan kumushrang suv uchun yo'l oldilar. Ular joyiga etib kelishdi, bir nechta kuchli zarbalar bilan sodali jasadni qayiqqa tortishdi. Kimdir qasam ichdi, keyin o'rnidan turdi va Megafon orqali Gaviotani chaqirdi.
  
  
  "Bu Karter yoki ayol emas! U yolg'iz, atrofimizda! »
  
  
  Bir lahzalik sukunatdan keyin Gorodinning ovozi eshitildi: "bortga qayting. Yorug'lik tushganda yana qidiramiz."
  
  
  Qayiq itoatkorlik bilan Gaviotaga qaytib keldi va bortga olib ketildi. Kunduzgi yorug'lik hali ham etti soatlik masofada edi va u kelganida men atrofda bo'lishni kutmagan edim. Juda qo'pol taxminlarga ko'ra, men Gonduras ko'rfazida ekanligimizni taxmin qildim. Men yulduzlar tomonidan uning saboq oldi, va bilanoq kemaning tovushlar pastga vafot sifatida, u Sharq bir pog'ona holda dimlangan, men hisoblab qaysi yaqin er yo'nalishi edi. Suv hali ham iliq edi va dengiz suzishni osonlashtiradigan darajada tinchlandi. Agar omadim bo'lsa, men biron bir erga etib borishim yoki do'stona qayiqda ko'rishim mumkin.
  
  
  Jimgina suzish, energiyasini tejash uchun sekin harakat qilish, u Rona bilan nima bo'lishi mumkinligi haqida yana hayron bo'ldi. U chuqur qayg'u his qildi.
  
  
  O'n birinchi bob
  
  
  Bu kunduzi muqaddas edi, barcha pushti va oltin, qaerdadir oldinda, u uni silab esa, uni suzib, Karib uni silab. Mening tanamdagi issiqlik bir necha soat oldin tarqalib ketgan edi va bir vaqtlar iliq suv endi muzli sovuqni his qildi. U etarlicha engil bo'lganida, u ufqni skanerlash uchun to'xtadi. Avvaliga men ko'rish sohamda erni ko'ra olmadim va mushaklarim norozilik bilan qichqirishdi, men hali ham hech qanday mukofotsiz suzayotgan edim. Keyin u Sharqda osmon va osmon ko'klari uchrashgan jigarrang yamoqni payqadi. Men bu Gonduras yoki agar oqimlar meni shimolga olib ketgan bo'lsa, Yukatan deb qaror qildim. Bu haqiqatan ham muhim emas edi. Quruq, qattiq zaminning har qanday bo'lagi qabul qilinadi.
  
  
  U suzish uchun bir necha daqiqa vaqt berdi, keyin o'girilib, uzoq qirg'oq tomon uzoq va engil emaklay boshladi. Birozdan keyin menda kompaniya bor.
  
  
  Avvaliga bu mening o'ng tomonimdagi silliq yuzadagi to'lqin edi. & Nbsp-ga qadam qo'yib, men uni tomosha qildim va yangi to'lqinni ko'rdim. Keyin boshqasi. Va yana biri. Uning nima ekanligini bilar edi, hatto sirtda birinchi o'roq shaklidagi dorsal rulon paydo bo'lishidan oldin ham.
  
  
  Akulalar.
  
  
  U harakat qilishni to'xtatganda, ular yo'nalishni o'zgartirdilar, oldimdan o'tishdi va keyin orqaga burilishdi, endi yalashdi. U atrofida uchta odamni topishi mumkin edi, garchi u yaqin atrofda do'stlar borligiga shubha qilmasa ham. Uning suvga botganida, uni ellik fut masofada mening ustimda aylanib yurganini aniq ko'rish mumkin edi. Ularda slanets yoriqlari va ko'k akula hayotining oq ipi bor edi. Oq akula yanada qat'iyatli odam yeyuvchi bo'lsa-da, ko'k akula uzoq masofalarga suzishda mening sevimli hamrohim emas.
  
  
  Meni o'rab turgan uchta namunaning uzunligi sakkizdan o'n futgacha edi. Uniki ih suvlarida g'alati bosqinchi edi-qo'pol, sekin, ehtimol xavfli, ammo potentsial tushlik. Vaqti-vaqti bilan uchtadan biri men tomon shoshilib, keyin mening reaktsiyamni sinab ko'rgandek, chetga chiqib ketardi. Ertami-kechmi atrofidagilar kelib, o'tkir tishlari bilan meni pichoqlashini bilardim.
  
  
  U quruqlikning tepasiga suzishni davom ettirdi. Harakat bilan men insultni sekin va bo'shashtirdim, go'yo uchta yirtqich meni umuman bezovta qilmayotgandek. Bu ulardan ko'ra ko'proq mening foydam uchun edi; siz akulani masxara qilmaysiz.
  
  
  Men qirg'oqqa tomon mening og'ir taraqqiyot davom mening eskort barqaror yaqinroq qaratdi. Yaxshiyamki, qon uzoq vaqtdan beri bosh jarohati va bosh barmog'idagi kesimdan yuvilgan edi.
  
  
  
  
  
  
  
  uning egosi uni lyuminestsent yorug'lik moslamasi bilan kesib tashlagan joyda. Agar atrofimdagi suvga yangi qon to'ksam, akulalar meni parchalashdan tortinmaydilar.
  
  
  Mening e'tiborim akulalarga qaratilganida, men va er o'rtasida, bir oz shimolda jigarrang yelkanni payqamadim. Qayiqning hajmini bilmaganim uchun, nahgacha bo'lgan masofani ayta olmadim. Ammo bu menga yaqinlashayotgan edi va men aqliy ravishda egoga murojaat qilishga va tezlashtirishga harakat qilardim. Yelkan bilan bu Gaviotadan deyarli bo'lmas edi va agar shunday bo'lsa ham, men gorodin ekipaji bilan tavakkal qilishni davom ettirayotgan halokatli torpedalardan ko'ra afzal ko'raman.
  
  
  Men bu fikrlar haqida o'ylar ekanman, ostimda nimadir samimiy chaqnadi. Menga ta'sir qilmadi, lekin turbulentlik meni tirbandlik kabi aylantirib yubordi. Mening o'yindoshlarim hujum qilishga tayyorlanayotgan edi.
  
  
  U suzishni to'xtatdi va qayiqqa jahl bilan qo'l silkitdi. U meni ko'rganmi yoki yo'qligini ayta olmadim, lekin qayiq men tomon harakatlanishda davom etdi, bu esa taskin berdi. Mendan olti fut narida yana bir akula o'tganida, Gyugo uni qinidan tortib oldi va dastasini suv ostida ushlab turdi. Stiletto har biri uch yuzdan to'rt yuz funtgacha bo'lgan uchta qotilga qarshi bahsni unchalik o'zgartirmadi, ammo bu menga imkoniyat berdi.
  
  
  U ko'zlarini yaqinlashib kelayotgan qayiqqa qaratib, akulalarni tomosha qilish uchun bir necha marta sho'ng'idi. Endi yana bir akula sheriklaridan ajralib, menga hujum qildi. Mashhur nazariya borki, akulaning og'zi boshining pastki qismida joylashganligi sababli, tishlash uchun orqa tomoniga dumalab tushishi kerak. Ishonmang. Pastki jag ' ilgagiga tushganda, dahshatli yarim oy o'lik tish g'origa ochiladi. Akula sizni deyarli har qanday holatda tishlashi mumkin.
  
  
  Bu menga xavf ostida hujum qilishga qaror qildi. Uniki xuddi shu tarzda ego bilan uchrashish uchun er ostidan o'tib, iloji boricha kichikroq maqsadni taqdim etdi. Ugo uni mudofaaga qo'yishdan oldin u mening ustimda o'g'il,qora suv osti raketasi kabi edi. Insonning suv ostida manevrligi eng yaxshi holatda cheklangan. Va o'zimni tashlab, ulkan qora shakl mening ostimdan o'tib ketishiga vaqt bor edi. U shunchalik yaqin ediki, donli akula terisi yelkamni tirnadi.
  
  
  Meni himoyasiz deb topib, akula darhol yo'nalishini o'zgartirdi va qolgan ikkitasiga qo'shildi. Ih hayajonlangan harakatlar ular kelishilgan hujumga tayyorgarlik ko'rayotganliklarini taxmin qilishdi. Qayiqqa qarab, u bitta yelkanli oddiy yog'och qayiq ekanligini tushundi. Kichkina, qorong'i yuzli erkaklar kamonda menga ishora qilib turishardi. Ular baqirayotganday tuyuldi, lekin men bu so'zlarni eshitolmadim.
  
  
  Dorsal oyna yaqin atrofdagi suvni kesib o'tdi. Bu safar uniki chuqurroq sho'ng'idi va akula ham shunday qildi. Bu mening ostimda aylanib o'tdi va yuqoriga qarab, jag'lari keng, uning yomon ko'zlari menga qarshi chiqayotganday tuyuldi. U salto qildi va o'lik tishlarini bir necha dyuymga chetlab o'tdi, ammo bu safar Gyugo tayyor edi. Uning pichog'ini akula hayotining yuqori qismiga yopishtirdi. U jadallashtirish yuk poezdi tomonidan urdi go'yo mening qo'l jerked, akula ning momentum ikkala bizni oshiriladi, lekin men ushlab, va stiletto blade hayot qattiq oq teri orqali to'g'ralgan.
  
  
  Biz yuzasiga yetib oldin, u jarohatlangan akula off itarib, keyin tutun kabi to'q qizil qon ortda qoldirgan, uning atrofida bo'rtib ichak bir halqa hayot uzunligi bo'ylab to'plangan.
  
  
  U o'rnidan turdi va o'ldirilgan assassin yuz yurar, uning ego ning so'nggi do'stlari biri oshqozon uning ego mag'lubiyatdir ko'rish uchun faqat bir marta orqaga qarab va qattiq tana va ichaklari katta bo'lak off rip. Uchinchi akula tezlikni saqlab qoldi.
  
  
  U o'zini sirtga tortdi va o'pkasiga shirin, toza havodan nafas oldi. Bir daqiqadan so'ng quloqlarim jiringlashni to'xtatdi va ovozlarni eshitdim. Mening orqamdan o'n fut, qayiq kichkina shishib, yelkan riflarni ko'tarayotgan edi. Qayiqda to'rt kishi bor edi. Ular qisqa va qorong'i edi, nozik xususiyatlar kichik dumaloq boshlarga nosimmetrik tarzda o'rnatildi. Ular gapirgan so'zlar men uchun tushunarsiz edi, lekin men ular Maya ekanligini sezdim, quyi Meksikaning qadimgi tili, hozirda Yucatanning Janubi-Sharqiy qismida, Kvintan-A-ruda gapiriladi.
  
  
  Mushak qo'llaridagi jigarrang qo'llar cho'zildi va meni suv bo'ylab yog'och qayiqqa tortdi. Orqamdan bir tovushni eshitib, otasi ikki akula yaradorni parchalab tashlagan plyajdagi qonli ko'pikka qaradi. Bir necha daqiqadan so'ng, uniki keyingi bo'ladi.
  
  
  Uning otasi qutqaruvchilariga minnatdorchilik bilan qo'llarini uzatdi, lekin ih ko'zlarini yumdi va ifodasiz yuzlar javob bermadi. Ularning atrofidagi Odin menga kamonda o'tirishimni imo qildi. U shunday qildi va ular yelkanni tashladilar. Shamol tuvalni oldi va engil qayiq suvdan ko'tarilib, qirg'oq tomon yugurganday tuyuldi.
  
  
  O'n Ikkinchi Bob
  
  
  Qayiq silliq va jimgina qirg'oq tomon harakatlanar ekan, so'nggi o'n olti soatlik harakatlarim menga yetib kela boshladi. Gaviotadagi jang va qochish, uzoq suzish va akulalar bilan jang meni charchatdi. U bosh irg'adi va ularga dam berish uchun ko'zlarini yumdi va bir soniyadan so'ng tac
  
  
  
  
  
  Qayiqning pastki qismi shag'alni qirib tashlaganday tuyuldi va odamlar qayiqni qirg'oqqa tortib olish uchun kulbalar guruhidan yugurishdi.
  
  
  Eri chiqib, plyajda to'xtaganida, barcha faoliyat to'xtadi. Odinning nam po Maya mening qo'ltig'imdan yuqori emas edi. Va mening qayiq-juftlar kabi, ular bizga yuzlarida har qanday salom yoki dushmanlik ko'rsatish bermadi, ular ba'zi qiziqish bilan menga qaradi-da,.
  
  
  Ular mustamlaka davrida hech qachon Ispaniya hukmronligiga bo'ysunmagan qattiq va itoatsiz Mayya hindularining avlodlari edi. Keyin 1847 yil g'arbiy Yucatandagi qo'zg'olon ispanlar tomonidan ezildi, ular iloji boricha o'rmonlarga qochib ketishdi Kintana Roo, bu erda qurolli qarshilik yigirmanchi asrga qadar davom etdi. Hozir ham meni olib kelgan qishloq kabi chekka qishloqlar eski qabila an'analariga muvofiq o'zini boshqarish uchun butunlay federal hukumatga topshirildi.
  
  
  Baliqchi qayig'idan ikki kishi menga ikki tomondan yaqinlashdilar. Ularning har biri tirsagimga kichkina jigarrang qo'l qo'yib, meni oldinga surishdi. Meni eskort qilishyaptimi yoki qo'lga olishyaptimi, bilmadim.
  
  
  Ular meni jim, hushyor Mayya xalqi qatorlari orasidagi yigirmaga yaqin uydan olib o'tishdi. Biz qishloqning tashqi perimetri bo'ylab boshqalardan kichikroq kulba oldida to'xtadik. Tomi somonli, loy devorlarida derazalar yo'q edi.
  
  
  Odina, atrofim atrofida, meni eshikdan boshladi, u Vilgelminaning metall blokini itarib yubordi, u hali ham sonimga bosdi. U nam ko'ylagimni ko'tarib, lugerni tortib oldi .
  
  
  "Pistola!"u ispancha birinchi so'zni atrofdagilardan eshitgan.
  
  
  "Yo'q, se funciona," emu aytdim. Bu haqiqat edi. Qurol tunda sho'r suvga cho'mgandan keyingina ishlamadi. "Hech tiene balas," men qo'shib. Bundan tashqari, haqiqat. U Gaviotaga o'q otish paytida barcha o'q-dorilarni ishlatgan.
  
  
  Mayya tomonidan javob yo'q. Ko'rinishidan, ular ispan tilining bir nechta so'zlarini bilishgan. Vilgelminani musodara qilgandan so'ng, hindistonlik meni kabinaga itarib yubordi va orqamdan yog'och eshikni yopdi. U sherigiga Mayya tilida gapirdi. Uning ohangidan shuni aytishim mumkinki, ularning atrofidagilar u erda qolishlari va eshikni qo'riqlashlari kerak edi, ikkinchisi esa biron bir ishda edi. U uni qo'pol polga ko'tarib, devorga suyandi.
  
  
  Ko'p soat ichida birinchi marta uning fikrlari Karib dengizida menga qo'shilish bilan bog'liq missiyaga aylandi. Haqiqatan ham kecha uning o'g'li qo'lida Luger bilan Fyodor Gorodin tomon harakatlanayotganda chamadon va bomba bilan uchastkada mag'lubiyat yoqasida bo'lganmi? Biroq, yana uch kun ichida Nyu-York shahrining yadroviy vayron bo'lishining oldini olish uchun men hech narsa qila olmasligimdan qanchalik uzoqman.
  
  
  Men hozirgi mushkul qaytib mening fikrlarimni olib urindi, lekin Rona Folstedt bir ko'rish, bir oz it va fotosini Nordic fotosini, xayolimni orqali chaqnadi. U hozir qaerda edi? O'likmi? Gorodinlar tomonidan tortib olingandan ko'ra, cho'kib ketish yaxshiroqdir.
  
  
  Kulbamning eshigi ochilib, ikkita qo'riqchim kirdi. Imo-ishoralar va xirillashlar bilan ular ih bilan birga bo'lishi kerakligini aniq ko'rsatadilar. U o'rnidan turdi va ular bilan qishloqqa qaytib ketdi.
  
  
  Biz boshqalardan ko'ra kattaroq kulbaga keldik. Oq rangga bo'yalganidan so'ng, u asta-sekin kul rangga aylandi. Ikki Mayya meni eshikdan olib kirishdi, keyin platformada o'tirgan cholning oldida to'xtashdi. Uning sochlari oqargan, yuzi yong'oq qobig'idek qattiq va ajinlangan edi.
  
  
  U qiyshiq qo'lini ko'tardi va ikki qo'riqchim orqaga chekinib, meni o'zi bilan yolg'iz qoldirdi.
  
  
  "Uning Cholti", dedi u kuchli, past ovozda, yoshi va mayda ko'kraklari bilan o'rinsiz bo'lib tuyuldi. "Uning ovozi El Jefe, boshliq."
  
  
  "Bu sharaf, - dedim men, - va ingliz tilida gapiradigan odamni topish juda yoqimli."
  
  
  "Bu qishloqda hammasi, men ingliz tilida gaplashaman", dedi u g'urur bilan. "Men meridadagi maktabga bordim. Ular buni o'g'illariga o'rgatishardi, lekin ular Yanki tilini bilishni xohlamaydilar."Keyin u to'xtab qoldi, qo'llari tizzasiga bukilib, nimadir deyishimni kutdi.
  
  
  "Mening ismim Nik Karter", dedim men. "Uning agenti Qo'shma Shtatlardan. Agar meni telefonim bilan eng yaqin shaharga olib borsangiz, minnatdor bo'lardim. Men sizga yaxshi to'layman.
  
  
  "Menga sizning qurolingiz borligini aytishdi", dedi Cholti.
  
  
  "ha. Mening ishimda ba'zan o'zimni himoya qilishim kerak, ba'zida uni o'ldirishim kerak."
  
  
  "Kintana Roo, karterda oq tanlilar unchalik mashhur emas. Menga qurolli oq tanlilar umuman yoqmaydi. Mening erkaklarimga qurolli oq tanli erkaklar juda yomon munosabatda bo'lishdi."
  
  
  "Men bizni, siz, biz, sizning xalqingiz, Jefni xafa qilishni xohlamayman. Men kurashayotgan odamlar mening mamlakatimning buyuk shaharlarini vayron qilishni va ko'plab xalqimni o'ldirishni xohlaydigan yovuz odamlardir ."
  
  
  "Bu Kintana burda biz uchun nimani anglatishi kerak?
  
  
  "Agar bu yovuz odamlarga g'alaba qozonishga ruxsat berilsa, dunyodagi hech qanday joy ulardan, hatto sizning qishlog'ingizdan ham xavfsiz bo'lmaydi. Ular faqat odamlar juda ko'p o'z kabi edi tinch okeanida bir Orol vayron.
  
  
  "Ayting-chi, qanday qilib dengizga tushdingiz, Nik Karter."
  
  
  U emga Rona va men Antiguadagi kruiz kemasiga o'tirgan vaqtimiz haqida hikoya qildi. Cholti ko'zlarini qisib tingladi, qo'llari hali ham tizzasida, ko'zlari deyarli yopiq edi. U tugagach, u to'liq bir daqiqa o'tirdi.
  
  
  
  
  
  
  jimlikda. Keyin Egoning ko'zlari ochildi va u mening yuzimni qidirdi.
  
  
  "Men sizga ishonaman, Nik Karter", dedi u. "Sizning ovozingiz yolg'on emas va ko'zlaringiz haqiqatni aytadi. Siz izlayotgan telefonni shimolda vigfa Chikoda topish mumkin. Men sizni u erga olib borgan bo'lardim, lekin ...
  
  
  "Lekin nima?"Men buni so'radim.
  
  
  "Siz oq tanli odamsiz. Qishlog'imizga qurol olib kelishdi. Shu sabablarga ko'ra, mening xalqim sizning o'lishingizni xohlaydi. Ular meni el jefe singari tinglashadi va ehtimol men u kabi bizni xafa qilishni xohlamasligingizga ishontirishim mumkin. Ammo silkitib bo'lmaydigan kishi bor ."
  
  
  "Bu kim?"Men undan so'radim.
  
  
  "Egoning ismi Tihok. U mening o'g'lim. Men o'lganimda, u bu erda mas'ul bo'ladi. Bu juda tez orada sodir bo'lishidan qo'rqaman. Teehavk siz u bilan uchrashmaguningizcha sizni qo'yib yuborishga hech qachon rozi bo'lmaydi."
  
  
  "Unga yugurasizmi? Menimcha, bu erda hech kim ingliz tilida gapirmaydi."
  
  
  "Boshqa tillar ham bor", dedi chol. "O'g'lim hozir sizni uyim tashqarisida kutmoqda. U bilan qanday munosabatda bo'lishingiz taqdiringizni belgilaydi. Bu shunday bo'lishi kerak ."
  
  
  "Tushundim", dedi u cholga. Cholti kulbasining eshigi tomon bosh irg'adi. Keyin u o'girilib ketdi.
  
  
  U boshliqlar kulbasi oldidagi bo'shliqqa ikki qadam tashlamasdan oldin, havoda nimadir momaqaldiroq bo'lib, oyog'imga erga urildi. Bu olti metrli nayza edi, uning tor, ikki qirrali pichog'i erga singib ketgan.
  
  
  Tozalashning qarama-qarshi tomonida beliga o'ralgan, jigarrang terisi tarang va tarang mushaklari ustida yaltirab turgan yosh Mayya turardi. U egizakni oyoqlarimdagi nayzaga mahkamlab, Egoni burchak ostida ushlab, an'anaviy qiyinchilik pozasida. Atrofimizda qishloq aholisi bor edi, yuzlari beparvo, lekin ko'zlari ehtiyotkor edi.
  
  
  Demak, bu boshliqning o'g'li Tixok. Bu odam edi, agar u qishloqni tirik qoldirganida, men jangda duch kelishim kerak edi. Lekin ego uni o'ldiradi, Agar, Ego otasi meni Vigia Chiko qo'yib mumkin? Chol rozi bo'lsa ham, men ego odamlarining yashashiga ruxsat beramanmi? Negadir men Texavkni mag'lub etishga majbur bo'ldim, lekin men undan Egoni olib chiqmadim.
  
  
  Nayzaga tegmasdan oldin Gyugo uni bilagining qinidan ataylab tortib oldi. Qishloq ego ko'rish mumkin, shunday qilib, u stiletto tomonidan bekor qilindi, keyin yubordi ego u xususda bo'ldi a'yonlariga kulba eshik tomon spiral, dastani chayqab. Garchi kuzatuvchilar tomonidan eshitiladigan javob bo'lmasa-da, u uning yashirin roziligini sezishi mumkin edi.
  
  
  Keyin u nayzani erga tortdi va Egoni Teehavk bilan bir xil holatda ushlab, tozalash markaziga o'tdi. U erda, biz bir urush xodimlari kuni ishlatiladigan deb g'alati o'xshash bir salom spearheads tegdi. O'lik farq shundaki, bu nayzalar o'n ikki dyuymli po'lat pichoqni, odamni teshishga yoki tanasidan a'zoni kesib tashlashga qodir pichoqni teshdi.
  
  
  U tayyor holatda bir qadam orqaga qaytdi va xotirjamlik bilan darhol hujum qildi va nayza dastasini yuqoriga silkitdi. Men zarbani to'sish uchun nayzamni tashladim, keyin bosh suyagimni ikkiga bo'ladigan pichoqni burish uchun uni tezda ko'tardim.
  
  
  Mening revmatizmim Mayya kutgan va to'sib qo'ygan o'z javobim edi. Keyin u kutilgan zarbaga qarshi turish uchun harakat qildi, lekin u shunchaki pichoq bilan feinted qildi va ego qovurg'asiga qarshi dumbani yon tomonga silkitdi. Teehavk og'riqdan ingrab yubordi, lekin o'ldirish zarbasini to'sishga tayyor bo'lib, nayzasini mohirlik bilan kesib o'tdi.
  
  
  Biz orqaga chekindik, boshlang'ich pozitsiyamizga qaytdik va jang yana boshlandi.
  
  
  Urush san'ati qilichbozlik yoki hatto raqs kabi rasmiylashtirilgan. Har bir zarba blokga ega, har bir blok hisoblagichga o'tadi. Yucatan kliringidagi yagona tovushlar-bu millar va pichoqlar to'qnashuvi, Teehavk va mening og'ir nafas olishim bilan tindi. Men buni bir necha bor ko'rganman, nayza pichog'ini haydash uchun teshik ochganman, lekin men yosh Mayani to'sib qo'yishi uchun Rivnenskayaga sekinlashdim. Men hozirgacha mendan yuz mening ego o'z pichoq saqlashga muvaffaq ayting, bu mening ko'ylak ustida qip-qizil dog ' tark mening hisob-kitoblar bilan qat tashqari.
  
  
  U bir ikki upstroke bilan Ego ruk tomonidan bir vaqtning o'zida bir nayza bir tomonidan amalga taqillatdi edi oqimi keldi, u normal upstroke kutgan edi, holbuki va hujum slash. Ego nayza bir qo'lida befoyda osilib bilan, Teehavk ning tomoq mening pichoqni uchun irshaytirib edi. Surish uni bir dyuymning bir qismini yon tomonga surib, terisini zo'rg'a kesib tashladi. Mayaning ko'zlarida men nima qilganimni bilishini ko'rdim.
  
  
  Nayzasini nazorat qilib, teehavk halokatli shafqatsizlikda ayblandi. Uning egosi hujumga yo'l ochdi va duel faqat Texokning o'limi yoki meniki bilan tugashi mumkinligidan qo'rqishni boshladi.
  
  
  Ip hayratlanarli to'satdan keldi. Indamay, u menga yuqori lunged, keyin cho'kkalab va beysbol halol kabi miltiq ko't silkidi, faqat to'piqdan yuqorida meni yuqumli va menga ostidan oyoqlarimni amalga taqillatib. Men Teehavkning nayzasining pichog'i yuzimga botganini ko'rish uchun erga tushib, orqamga dumaladim. Oxirgi soniyada u qulog'imga shunchalik yaqin erga cho'kdiki, men ego qobig'ini his qildim.
  
  
  U oyoqlariga sakrab, yana nayza tayyor va raqibiga duch keldi. Ego nazarida yangi xabar bor edi: do'stlik. Biz hozir ham edik. Uning egosi uning hayotini saqlab qoldi, uni yo'qotmaguncha kechira olmadi.
  
  
  
  
  
  saqlangan meniki.
  
  
  U qimor o'ynayotgan edi. Oldinga bir qadam tashlab, u salomlashish uchun uning pichog'ini Teehavk tomon burdi. U meniki bilan uchrashish uchun o'z nayzasini tushirdi va jang tugadi. Biz qurollarimizni tashlab, bilaklarimizni Mayya uslubida ushladik. Qishloq aholisi ma'qullab suhbatlashishdi va u birinchi marta hindularning qorong'u yuzlarida tabassumlarni ko'rdi.
  
  
  Eski bosh bizga keldi va Mayya Tihok gapirdi. Keyin u menga o'girilib dedi: "men o'g'limga jasorat va sharaf bilan jang qilganini aytdim. Men unga siz haqingizda ham xuddi shunday narsani aytaman, Nik Karter. Vigia Chiko bir soatlik masofada joylashgan. Mening eng kuchli ikki odamim sizni kanoeda u erga olib boradi.
  
  
  U menga suv o'tkazmaydigan matoga o'ralgan sumkani uzatdi. "Tuzli suv quriguncha qurolingizni tozalab, moylashingiz kerak, aks holda siz izlayotgan yovuz odamlarga qarshi foydasiz bo'ladi."
  
  
  Ego unga minnatdorchilik bildirdi va Hugoni kulba kuni uchun olib chiqdi. Keyin meni kanoega olib borishni kutayotgan ikki mushakli odamga ergashdim.
  
  
  O'n uch
  
  
  Sohil kanoeda sayohat tez va sokin edi. Ikki Mayya bizni bemaqsad chetida samimiy kutib oldi. Ularning hech biri biz bilan gaplashmadi.
  
  
  Biz tark etgan qishloqdan uch baravar katta bo'lgan vigla Chikoga tushdik. Uylar doimiyroq bo'lib tuyuldi va sharqdan temir yo'l yo'llari shaharning tashqi chetida tugadi. Eshkakchilarim meni mahalliy boshliqning uyiga olib borishdi, u bilan Mayya tilida qisqacha gaplashishdi va keyin birdan unga qaramasdan meni tashlab ketishdi.
  
  
  U telefon raqamini so'radi va meni maktab, umumiy do'kon, majlislar zali, omborxona va boshqalar bo'lib xizmat qilgan umumiy binoga olib ketishdi. Telefon yon tomonida tutqichli qo'pol yog'och qutidagi dastlabki model edi.
  
  
  Keyingi ikki soat Yukatan poytaxti Merida shahriga va u erdan repetitorlar va oraliq operatorlar labirinti orqali Devid xok xronikasining tanish ovozi yangraguncha haydash bilan o'tkazildi.
  
  
  Men emuga qaerda ekanligimni aytdim va emuga qanday qilib u erga etib borganimning ixcham versiyasini berdim, har qanday vaqtda aloqani yo'qotishimizdan qo'rqib tezda gaplashdim.
  
  
  "Menga bu erdan tez chiqish kerak", dedi emu unga. "Temir yo'l bor, lekin, ehtimol, poezd har safar to'liq quyosh tutilishi bo'lganida bir marta yugurishi kerak."
  
  
  "Men sizni vertolyotda olib boraman. Missiyaning holati qanday? "
  
  
  "Bavullar Curacao dan Gaviota bortida yetib. Fyodor Gorodin Jizov bilan operatsiyalar boshlig'i bo'lib ko'rinadi, aftidan ih shtab-kvartirasida qoladi va faqat vaqti-vaqti bilan ko'chada paydo bo'ladi. Noks Vornov asosiy shaxs ekanligi haqida hech qanday tasdiq yo'q, ammo dalillar etarlicha kuchli, biz buni aniq deb hisoblashimiz mumkin."U ikkilanib, keyin qo'shib qo'ydi:" biz Rona Folstedtni yo'qotdik."
  
  
  "Buni eshitganimdan afsusdaman, Nik", dedi Devid xok. Uniki, u nimani nazarda tutganini bilar edi. AX direktori sifatida, u o'lim bilan tanish edi, lekin uning agenti guruh ko'p tushunib ko'ra Emu chuqurroq og'riq sabab bo'ldi. "Siz bu erda yolg'iz ishlay olasizmi?"u qo'shimcha qildi.
  
  
  "Men qila olaman, lekin bu hudud bilan tanish bo'lgan odam bo'lsa yaxshi bo'lardi. Bu erda qorong'i tushmoqda va biz belgilangan muddatni bajarayotganimizni eslatishim shart emas."
  
  
  "Albatta yo'q", dedi xok quruq holda. "Bir daqiqa kuting."
  
  
  Telefon bir necha soniya davomida ovozsiz qulog'imga chalindi va u XOKning ish stoli kompyuteriga ma'lumot kiritayotganini bildi. Keyin u javob bilan qaytib keldi:
  
  
  "Markaziy razvedka boshqarmasining Verakruzda Pilar ismli agenti bor. U siz bilan Baia Bonito mehmonxonasida bog'lanadi."
  
  
  "Uni?"
  
  
  "Ha, Nik, sizga omad kulib boqadi. Menga bu qizil sochli, yaxshi jihozlangan deb aytishdi... erm... barcha qo'shimcha uskunalar". Xok tomog'ini tozaladi, keyin boshqa ohangda davom etdi. "Siz Vigia Chiuga vertolyot qo'nishni tashkil qila olasizmi?"
  
  
  "Bu binoning orqasida kliring bor. Uni vertolyotda qanchalik tez yuborishingiz mumkin? "
  
  
  "Men Davlat departamenti orqali ishlashim kerak. Agar ular belgiga yetsa, siz uch yoki to'rt soat ichida qushni olasiz."
  
  
  Yaxshi. Men qo'nish maydonini olov yoki gulxan bilan yoritishga ishonch hosil qilaman. Ushbu tafsilotlarni muhokama qilar ekanmiz, odatdagi sharoitlarda bunday ma'lumotlar hech qachon shifrlanmagan holda jamoat telefon liniyalari orqali uzatilmasligi xayolimga keldi. Biroq, sharoitlar oddiy, sharoitlar ibtidoiy edi.
  
  
  "Sizga pul kerak bo'ladi", dedi xok. "Men sizning mehmonxonangizda Markaziy Amerikaning turli valyutalarida kutaman. Boshqa narsa?"
  
  
  "ha. Mening Lugerim sho'r suvli hammomni oldi, shuning uchun men qurolni tozalash vositasini qulay qilishni xohlayman. Bolalar 9mm o'q-dorilar".
  
  
  "Bu sizni kutmoqda."Xok boshqa narsani qo'shmoqchi bo'lgandek, chiziqda pauza bor edi. Ammo keyin u shunchaki dedi: "sizga omaddan ko'proq narsa bor, Nik."
  
  
  Mening ishim bor edi, u erda uni mahalliy prefekt vertolyot uchun ogohlantirish chiroqlarini yo'naltirishga ko'ndirdi. U menga yordam berishni xohlamadi. Vigia Chikoning mahalliy aholisi qirg'oq qishlog'idagi Mayyalarga qaraganda ochiq hovuzga nisbatan biroz kamroq dushman edilar, ammo ularning eski an'analar bilan aloqalari mustahkam bo'lib qoldi. Noyob shifobaxsh oq tanlilar Yukatanga tinch missiyalar bilan kelishdi va odamlar ular bilan uchrashishni xohlamadilar.
  
  
  
  
  
  
  ih uchib avtomobillar atrofida bir.
  
  
  Bu nihoyat ihning istamay hamkorligi bilan eski uslubda qo'lga kiritildi. Ularga pul va'da qilish orqali. Xususiy ravishda, uning umidi Markaziy razvedka boshqarmasi, davlat departamenti uchuvchisi biroz pul olib keladi. Bu aholisi ular makr qilinmoqda o'yladim, agar Chiko ning Vigia chiqib olish uchun bir oz noqulay bo'ladi.
  
  
  Keyingi bir necha soat davomida u ogohlantirish chiroqlarini joylashtirishga yo'naltirganida, bunday xavotirlar uning xayolida yashiringan. Atrofda juda ko'p quruq o'lik yog'och bor edi va men qo'nish zonasini belgilash uchun aylana bo'ylab oltita olov yoqdim.
  
  
  Gulxanlar yoqilishi va kliring yoritilishi bilan Sel va Stal kutishdi. Va kuting. Va kuting.
  
  
  U davlat departamenti bilan bog'liq ishlar unchalik muammosiz ketmasligini bilishi kerak edi. Ovozni eshitganimda, vertolyotning rotori buzila boshladi va mening o't o'chiruvchilarim kechikishdan norozi edi. Uchuvchi bizning kichik guruhimizni payqab qoldi va o'z kemasini olib kelib, qalin qizil-jigarrang changning ulkan bulutini yubordi.
  
  
  Uchuvchining ismi Martin edi. U burni uchli ingichka yigit edi. Qishloq atrofida olomon esa, biz identifikatorlari almashildi, katta shubha bilan vertolyot qarab.
  
  
  "Umid qilamanki, ular siz bilan bir oz pul yuborishdi", dedim.
  
  
  "Pulmi? Nima uchun?"
  
  
  "Signal yong'inlarida yordam berish uchun men bu odamlarga to'lovni va'da qilishim kerak edi."
  
  
  Martin yengil osmonga ko'z qisib qo'ydi. "Men sizga ogohlantirish chiroqlari nima kerakligini bilmayman; deyarli to'liq kun.
  
  
  "Uni vertolyot bilan so'rashganda, - dedim sovuqqonlik bilan, - qorong'i edi. Men davlat departamenti tong otguncha meni bu erdan olib chiqish uchun tezda javob berishiga umid qilgandim. Menda juda band bo'lgan jadval bor, eski do'stim.
  
  
  "Hech kim pul olib kelish haqida hech narsa demadi", deb ming'irladi u.
  
  
  Atrofimizdagi odamlar ming'irlashdi va u bizning suhbatimizning mohiyatini ushlashidan qo'rqdi.
  
  
  "Siz ularga pullarini olib keldingizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Xo'sh... ulardan ba'zilari", dedi u diqqat bilan.
  
  
  U jahlini chiqarayotgan edi. "Shunday qilib, chiqing, tikuvchini oling! Men bu odamlarga pul va'da qildim va agar siz ih olmasangiz, ular sizning suyaklaringizni sindirishadi deb o'ylayman."
  
  
  Martin xafa bo'lib qarab, orqa cho'ntagidan kaltaklangan hamyonni chiqarib, veksellarni varaqlay boshladi. Undan g'azablanib, undan hamyonni olib, hamyonni tortib oldim. Veksellar miqdori ellik dollardan sal ko'proq edi. Bu ego tomonidan egolarni tantanali ravishda hisoblagan katta kishiga o'tdi, keyin jilmaymasdan bosh irg'adi. U biz uchun yo'lni tozalash uchun ko'chib ketgan qishloq aholisi bilan gaplashdi.
  
  
  Biz bu o'yinni vertolyotda o'ynaganimizda, Martin: "siz ularga hamma narsani berishingiz kerak edi? Ular hindular, ehtimol, uning yarmidan mamnun bo'lishadi.
  
  
  "Balki", dedim. "Va, ehtimol, ular baxtli bo'lmaydilar - ular sizning tomog'ingizga nayza qo'ymaguncha. Bu sizga yigirma besh dollarga tushadimi?"
  
  
  U dvigatelni izohsiz hayotga boshladi
  
  
  "Xavotir olmang", dedi emu unga. "Men sizning hissangiz haqida to'liq hisobot beraman va sizga Davlat departamentining oddiy kanallari orqali to'lanadi. Agar omadingiz bo'lsa, Rojdestvoga qadar pulingizni qaytarib olasiz. Ehtimol, bu Rojdestvo emas... "
  
  
  Martin birinchi marta biroz bo'shashdi va hatto jilmayishga muvaffaq bo'ldi. "Hammasi joyida", dedi u. "Tan olishim kerak, bu tomoqdagi nayzadan arzonroq. Qayerga?"
  
  
  "Verakruz", dedi emu unga va biz sakrab tushdik.
  
  
  O'n to'rtinchi bob.
  
  
  Hernando Kortez 1519 yilda Verakruzda qirg'oqqa chiqib, Meksika tuprog'iga qadam qo'ygan birinchi ispaniyalik bo'ldi. Ular bilan Ferret Siti ikki marta amerikaliklar va frantsuzlar tomonidan turli urushlarda qo'lga olingan.
  
  
  Biz Campeche ko'rfazida bo'ylab jamoatchilik sifatida, va u quyoshli shahrida ko'zlarini, bu Veracruz endi barcha qon va momaqaldiroq loyiq kamida bir mukofot deb ochiq-oydin bo'ldi.
  
  
  Biz Amerika konsulligi tomonidan qo'nishga joylashdik, u erda tushlik qilish taklifini rad etdi. Men qattiq his va mashaqqat dan yopishqoq, uyqusizlik charchab, va men bizning tashqi xizmat xodimlari ba'zi kichik munozarasi martini qilish kabi his qilmadi. U Martinning qo'lini silkitib, pulini qaytarib olishiga yana ishontirdi va taksiga qo'ng'iroq qilish uchun tashqi telefondan foydalandi.
  
  
  Baia Bonito mehmonxonasiga taksi safari sizni shaharning qadimiy toshli toshlari bilan qadimiy uylar, shuningdek, po'lat va shisha osmono'par binolar yonidagi keng zamonaviy ko'chalar orqali olib bordi.
  
  
  Mening mehmonxonam eskirgan, ammo qulay edi, katta hovli osmonga ochiq va uning atrofida uch qator xonalar bor edi. U haydovchiga kutishni aytdi va ichkariga kirdi. U menga ismini aytganda, stol ustidagi odam menga xona kalitini, qalin muhrlangan konvertni va klarnet qutisi o'lchamidagi paketni uzatdi. U turli o'lcham va ranglarda keldi: dollar, peso, ketzal, Kordoba, kolonalar, lempirs, balboa, bolivarlar, gurdalar, funt, Frank va gilderlar. Men pesoni chiqarib, haydovchiga pul to'ladim va qo'ltig'im ostidagi sumka bilan uchinchi qavatdagi xonamga chiqdim. Biz boshqa hech kimdan eshitmadik, Pilar.
  
  
  U uzoq bug'li hammomni oldi, so'ngra salqin dush oldi, keyin burchak tozalagichning qadoqlarini ochdi.
  
  
  
  
  
  
  Men Luger ustida ishlay boshladim. U xokdan menga yangi qurol olib kelishini so'ragan bo'lishi mumkin, ammo Vilgelmina eski va ishonchli do'st edi.
  
  
  Luger uni ajratib oldi va barcha tafsilotlarni o'rganib chiqdi. U yaxshi sajda qilinganligi va suv o'tkazmaydigan qoplama bilan himoyalanganligi sababli, sho'r suv hali metallga zarar etkazmagan edi. U har bir qismda, hatto mayda vintlarda ham erituvchidan foydalangan va dog'larni toza oq bo'lguncha teshikdan ishlagan. Demontaj qilingan qurol uni tuklarsiz paxta sumkasi bilan quritdi, yopishqoqligi past bo'lgan moylash moyi bilan muhim qismlarga tegdi va Lugerni qayta yig'di. U sakkiz dumaloq qisqichni qirg'iy olib kelgan chig'anoqlar qutisiga tiqdi, so'ng Vilgelminani kamar g'ilofiga tushirdi.
  
  
  Mening tanam uyquga muhtoj edi, lekin aqlim taslim bo'lmadi. Buni qilish rejalari bor edi, bo'shliqlarni yoping. Va har safar u miyasini dam olishga ruxsat berganida, Ronaning surati paydo bo'lardi. Kimning nozik fotosini, lithe tanasi faqat boshqa yo'qolgan ish hamkori ko'rib bo'lmaydi, shuning uchun ko'p kecha mening qurol edi.
  
  
  Ular bizga ruxsat bermaydilar qayg'ularingizni charchatishimiz kerak bo'lgan vaqt, men achchiq o'yladim va xona bo'ylab uchib ketdim. Stolda men undan kiyim sotib oladigan do'kon bormi, deb so'radim.
  
  
  "Ha, senor. Ko'chaning narigi tomonida joylashgan Aguilarz-bu ajoyib tanlov", dedi Klera.
  
  
  «Gracias. Men mehmonni kutmoqdaman. Agar u kelsa, unga ayting, salom, meni qaerdan topishim kerak."
  
  
  U ko'chani kesib o'tdi va XOKning bir hovuch pulini kiyimga sarfladi. Barcha mos aksessuarlar bilan yangi kostyum kiygandan so'ng, u yana bir bor stol xodimi bilan maslahatlashdi va ko'chada ko'cha kafesiga o'tirdi. U uni kirish joyini tomosha qiladigan stolga o'tirdi va olov kabi yonib ketgan, ammo ta'mi yomon bo'lmagan bir shisha mahalliy konyakni buyurdi. Men konyakni ho'pladi sifatida, men qaror oldin men kutish kerak qancha vaqt hayron mening hamroh, Pilar, ko'rsatish uchun yer emas edi.
  
  
  Shu payt, zo'rg'a uning ajoyib ko'krak mavjud past-kesilgan ko'ylak kiygan bir qora tanli qiz jadvallar o'rtasida silkidi va mening joyda to'xtadi. Uning sochlari qora va qalin, biroz taralgan, axlatdan yangi edi. Nahning ekzotik zavqlarni va'da qiladigan kofe rangidagi ko'zlari bor edi.
  
  
  "Siz o'yinni tejashingiz mumkinmi?"u engil urg'u bilan so'radi.
  
  
  "Kechirasiz, chekishni tashlaganimdan beri ihni saqlamayman."Salom buni talab qildi.
  
  
  "O'tgan yili men chekishni tashlashga harakat qildim, lekin faqat ikki yakshanba davom etdi", deb to'g'ri javob berdi u.
  
  
  "Siz Pilar bo'lishingiz kerak."
  
  
  "ha. Va siz Nik Kartersiz... Kimning ismi Killmaster. Sizning obro'ingiz sizdan oldin.""Men kamtarona yoki kechirim so'rashimni bilmayman."
  
  
  Uning to'la lablari tabassumga burildi. "Siz hech qachon kechirim so'ramasligingiz kerak. Uni o'tirsam bo'ladimi?" »
  
  
  "Albatta. Mening odob-axloqim bugun hamma narsa kabi biroz eskirgan.
  
  
  Pilar qarshimdagi stulga o'tirdi. "Siz biroz uxlashingiz kerakga o'xshaysiz", dedi u.
  
  
  "Biznes birinchi o'rinda turadi", dedi u tabassum bilan. "Bu erda gaplasha olamizmi?"
  
  
  Uning chiroyli ko'zlari kafedagi loaferlar va yo'lakda o'tayotganlar ustida yurardi. "Bu har qanday kabi yaxshi joy", dedi u menga yelka qisib.
  
  
  U ofitsiantga yana bir stakan so'rashni iltimos qildi, keyin Pilarga konyak quydi. Keyin u undan keskin so'radi: "sochingizni nima qildingiz?"
  
  
  Beixtiyor uning qo'li bir lahzalik sarosimada Golovga bordi, keyin u jilmayib qo'ydi. "Sizga mening qizil sochli ekanligimni aytishgan bo'lsa kerak. Ma'lumki, bizning pochta biznesimizda tashqi ko'rinishni o'zgartirish zarurati mavjud. Sizga qora rang yoqadimi? "
  
  
  "Uni seving. Men sizga pul tikaman, siz qizil kabi aqldan ozgan edingiz.
  
  
  "Nega, rahmat", dedi u va menga uzun kipriklari ostidan yaramas ko'rinish berdi.
  
  
  Bir lahzaga Pilarsning xususiyatlari yo'qolganday tuyuldi, uning o'rniga Rona Folstedtning ingichka yuzi keldi. U kuchli konyakdan bir qultum ichdi va tasvir g'oyib bo'ldi.
  
  
  "Bizda bor yagona narsa, - dedim men, - Gaviota bortida chamadonni olib kelgan qayiq. Qorong'ida ismimizni, identifikatsiya raqamlarimizni aniqlay olmadim. U B & nb-da juda past haydashgan va ikkita tashqi dvigatel bilan jihozlangan ."
  
  
  Pilar uning labini tishlab, boshini chayqadi.
  
  
  "Bu kabi hech narsa. Qayiqda odamlar atrofida kimnidir ko'rdingizmi?
  
  
  "Asosiy odam kalta, qalin va butunlay kal edi."
  
  
  U meni to'xtatish uchun qo'lini ko'tardi. "Baquvvat, kal odammi?"
  
  
  "Bu to'g'ri. Egoni bilasizmi?"
  
  
  "Men shunday deb o'ylayman. Kurakaoda kontrabandachilar to'dasini boshqaradigan odam bor. Egoning ismi Torio.
  
  
  "Egoni qaerdan topishni ayta olasizmi?"
  
  
  "Men sizni u erga olib borishim mumkin. Curacao uni biladi va biz tezda harakat qila olamiz ."
  
  
  Bir lahzaga u e'tiroz bildirmoqchi edi. U Rona kabi bo'lish uchun mehmonxonaga yuborilmadi. Ammo Pilar haq edi, u Kurakaoda qimmatbaho vaqtni simlarsiz o'tkazishi mumkin edi va vaqt hal qiluvchi omil edi.
  
  
  "Qanday qilib tez orada ketishimiz mumkin?"Men unga aytdim.
  
  
  "Biz erta baliq ovlash safari ertaga ertalab qo'lga mumkin. Men unga hamma narsani tartibga solaman.
  
  
  "Biz oldinroq boshlay olamizmi?"
  
  
  "yo'q. Va bu kecha dam olishingiz muhim. Ertaga siz kuchli va hushyor bo'lishingiz kerak."
  
  
  Mening og'riqli mushaklarim rozi bo'ldi. Bizda yana bir stakan brendi bor edi va u meni mehmonxonamga olib bordi.
  
  
  "Men sizni ertalab olib ketaman, - dedi Pilar, - va biz aeroportga boramiz."
  
  
  Ular uni hovlida qoldirib, charchagan holda turishdi
  
  
  
  
  
  
  mening xonamga.
  
  
  O'n Beshinchi Bob
  
  
  U kunning ikkinchi dushini olib, kechqurun quyoshga qarshi ko'rlarni tortdi. U yangi kiyimlarini echib, stulga qo'ydi. Keyin u to'shakda yalang'och holda cho'zilib, choyshabni ustiga tortdi va shiftga tikildi.
  
  
  O'zingizni uxlashga majburlash odatda imkonsizdir. Tanamdagi har bir asab dam olishga muhtoj edi, ko'zlarim qum qoplariga o'xshardi, lekin u uxlay olmadi.
  
  
  Qaerdadir sobiq amerikalik olim va sobiq rus generali mening mamlakatimni, shaharma-shahar yo'q qilishga tayyorgarlik ko'rayotgan edi. Ertasi kuni birinchisi Nyu-Yorkka boradi. Uning ih to'xtatish uchun bir joyga shoshilib bor, Veracruz bir mehmonxona yotoqdan uchib emas.
  
  
  Ammo tayyorgarliksiz jangga shoshilish ahmoqlik va xavfli bo'lar edi. Va Agar Pilar kontrabandachi Torioni topa olsa, u hali ham topshiriqni bajarish uchun etarli vaqtga ega bo'lishi mumkin. Uning ko'zlarini yumdi. Ronaning vahiysi mendan oldin suzdi, so'ndi, keyin qaytib keldi.
  
  
  Apelsin pardalari orqali filtrlaydigan quyosh nuri asta-sekin kulrangning barcha soyalarini xiralashtirdi va nihoyat qorong'i edi. Biroq, ongim tinchlana olmadi.
  
  
  Pastdagi ko'chadan kelgan har bir tovush quloqlarimga ochiqchasiga etib borganday tuyuldi. Keyingi xonada dush yuvish, favvora Niagara Falls.
  
  
  Keyin kimdir mening eshigimni engil taqillatdi.
  
  
  "Ha?"
  
  
  Revmatizmdan engil javob keldi:" bu Pilar".
  
  
  U axlat atrofida emaklab, sochiqni oldi va eshikni ochdi. Pilar o'zining boy mamlakatining tepaliklari va vodiylarida baxtli o'sib chiqqanday tuyulgan mayda gullar bilan qora ko'ylak kiygan edi.
  
  
  "Kiring", dedim.
  
  
  "Men sizning uxlay olishingizga ishonmadim", dedi u va ichkariga kirdi.
  
  
  "Sizning go'zalligingiz faqat sizning donoligingizdan ustundir", deb javob berdim.
  
  
  "Men sizga yordam beradigan narsa olib keldim."U karavotning chetiga engil o'tirdi.
  
  
  "Tabletkalar?"u undan so'radi. "Men hech qachon ih ni qabul qilmayman."
  
  
  U menga dangasa tabassum qildi. "Yo'q, tabletkalar emas. Meni."
  
  
  "Xo'sh, - deb javob berdim men hayratdan qutulib," siz, albatta, mazali planshetsiz va uni yutish umuman qiyin emas."
  
  
  Uning chiroyli yuzi jiddiy, deyarli qattiq bo'lib qoldi. "Hazil qilmang", dedi u. "Hayotimizning har ikki ertaga jismoniy holati bog'liq bo'lishi mumkin, va..."Bu erda u ikkilanib, ko'zlari mening sochiq bilan qoplangan shaklim ustida harakat qildi. "Va, ehtimol, men ham, bu kecha bezovta yolg'iz dam olaman."
  
  
  "Balki", dedim.
  
  
  "Menga hamma narsani qoldirasizmi?"
  
  
  "Pilar, u sizning qo'lingizda."
  
  
  "Bien. Avval bu erda karavotda yotishingizni istayman."
  
  
  U itoatkorlik bilan karavotga o'tdi va o'tirmoqchi bo'lganida, uning kuchli jigarrang barmoqlari kiygan sochiq ostiga sirg'alib, Egoni qirib tashladi.
  
  
  "Buning uchun bizga sochiq kerak bo'lmaydi", dedi u qat'iyat bilan. "Hayot uchun yoting, iltimos."
  
  
  Uning tanasi karavotga yoyilgan edi, qo'llari yostiqqa tushdi. Bosh suyagimning tagida bo'ynimga salqin narsa tegadi va asta-sekin orqamdan emaklaydi. Darchinning zaif hidi unga etib keldi. Uning yelkasida men Pilar ko'tarib yurgan sumkaning atrofidagi mayda flakonni olib chiqib, tarkibini umurtqa pog'onamga quyganini ko'rdim.
  
  
  "Dolchin yog'i", deb tushuntirdi u. "Endi yana boshingizni tushirib, dam olishga yordam berishingizni istayman."
  
  
  "Ha, xonim", deb kuldim. Pichirlash, ipak ovozi bor edi. Qorong'u sonning chaqnashi uni ko'zining burchagidan chiqarib yubordi va men Pilar uning barcha kiyimlarini echib tashlaganini angladim.
  
  
  Go'yo mening fikrlarimni sezgandek, u salqin, yumshoq barmoqlariga engil teginish bilan ko'zlarimni yumdi. "Tinchlaning", deb ming'irladi u. "Endi siz faqat dam olishingiz kerak."
  
  
  Keyin uning qo'llari silliq kichkina doiralarda orqamga suyanib, barmoqlari mahkam va muloyimlik bilan bosdi. U yelkamga va ko'kragimga moy surtdi va o'ziga ma'qul shovqin qildi. U mening yonimdagi Maya nayzasi meni o'tlatgan burmani topdi va barmoqlari og'riqni silab qo'ydi.
  
  
  U moyni belimga surtdi, qo'llari xushbo'y moy bilan terim ustida mazali siljiydi. Pastga va pastga, dumba va sonlarning orqa qismida. Axilles tendoni bo'ylab tizzalarimning bo'shlig'iga, keyin buzoq mushaklarimga bir oz ko'proq teging, shunda tovonlarim uning kaftlariga suyanadi.
  
  
  Pilar moyni oyoqlarimga sekin surtdi, barmog'ini har bir barmog'im orasiga va atrofiga siljitdi.
  
  
  Mening terim tirik edi va uning teginishiga o'ta sezgir edi. Go'yo men uning yalang'och tanasining yaqinligini teshiklarim orqali his qilardim.
  
  
  U: "Pilar, men u haqida hayajonlanyapmanmi yoki uxlashni xohlaymanmi, bilmayman. Iltimos, qaror qabul qiling! »
  
  
  "Tinchlaning", dedi u ohista. "Biz endi boshlaymiz."
  
  
  Keyin u barmoqlarimni birma-bir ih ni tinchlantirish uchun barmoqlari orasiga dumalab oldi. Bosh barmog'i va ko'rsatkich barmog'i bilan u har bir barmog'idan yuqoriga va pastga siljigan moylangan qin yasadi.
  
  
  Keyin Pilar har bir oyog'ini qo'liga oldi va suyaklarning yorilishini sezgunimcha uni ezdi. Keyin u qo'llarini yana oyoqlarimga ko'tardi, uning mutaxassis barmoqlari tarang mushaklarni qazdi, siqib chiqardi, manipulyatsiya qildi, og'riqli og'riqni chizdi.
  
  
  Mening dumimga alohida e'tibor qaratildi. Har bir dumbada bir qo'li bilan u egilib, ayol uchun hayratlanarli kuch bilan siqib qo'ydi, qo'llari tovonidan barmoq uchigacha ritmik tarzda dumaladi.
  
  
  To'shak Pilar kabi biroz cho'kdi
  
  
  
  
  
  
  u mening oyoqlarimda edi. Bu pozitsiya atrofida u oldinga egilib, mayin barmoqlarini orqamdan pastga yugurdi va taranglashgan mushaklarni sehrli tarzda bo'shashtirdi.
  
  
  U mening elkasini va bo'ynini massaj oldinga yetdi, uni men uning chayqalib ko'krak ko'krak menga qarshi cho'tkasi his. Endi uning qo'llari mening yalang'och orqamdan yelkamdan oyoqlarimga tushdi.
  
  
  "Endi ag'daring, - dedi u, - va men uni boshqa tomondan qilaman."
  
  
  "Men buni hal qila olamanmi, bilmayman."
  
  
  "Xavotir olmang, uning xavfsizligi, siz uni qabul qila olmaysiz."
  
  
  Uni, uning orqasiga ag'darildi.
  
  
  Pilar xo'rsindi. "Nega, Nik, men sizni dam olayapsiz deb o'yladim!"
  
  
  "Tikuvchiga la'nat!"Mening yalang'och massajchimga qarash imkoniyatidan foydalanib, kulib yubordi. Uning terisi silliqlangan misga o'xshardi-silliq va beg'ubor. Uning ko'kraklari to'la va pishgan edi. Ular cho'kib ketishdi, keyin keskin ko'tarildi. Uning tor beli va dumaloq, qattiq sonlari bir oz oltin porlashi bilan yarqirab turardi.
  
  
  U ko'rpa stolidan bir shisha moy olish uchun dadillik bilan engashdi va qo'llarini yoyib, menga ego sepdi.
  
  
  "Xavotir olmang, - dedi u yana fikrimni o'qiyotgandek, - hech narsa tugallanmagan qolmaydi!"
  
  
  Shunday qilib, endi u qo'llarini ushladi. Uning ko'zlari yumilib, boshida bezovta qiluvchi tasvirlar yo'q edi. Menda vaznsizlik hissi bor edi, go'yo tanam barmoqlarni biladiganlar tomonidan boshqarilib, kosmosda suzayotgandek edi. Uniki butterscotchda tayyorlanganga o'xshardi... tarang, cho'zib, Dolly sindirish nuqtasi nuqtasiga mazali tarang.
  
  
  Uning ko'zlari ochildi va u Pilarsning qo'lidan ushlab oldi. "Bu etarli", dedim men. "Biz hozirgina massaj chegarasiga yetdik. Sizda boshqa iste'dodlar bormi? »
  
  
  Pilar menga dangasa, masxara qiluvchi tabassum qildi. Uning og'zi mening ustimdan yopilganda, men ajoyib zavq zarbasini his qildim.
  
  
  Va bir lahzaga o'zimni kichkina Baxmal teshikdan tasavvur qilib bo'lmaydigan zavq olamiga tortayotgandek his qildim. Keyin men ozodlikni his qildim. Va ko'p soat ichida birinchi marta bu bizni fikrlardan, bizni hissiyotlardan, bo'shliqda suzib, unutilishning chuqur qudug'iga suzib ketdi.
  
  
  Mening yonimdagi issiq, yonayotgan tanasi uni pastga tortdi va ikkalamizni choyshab bilan qopladi.
  
  
  Bir daqiqadan kamroq vaqt ichida uni uzoq vaqtdan beri orzu qilgan tush meni iliq, dolchin xushbo'y quchog'iga o'rab oldi.
  
  
  O'n Oltinchi Bob
  
  
  Tongda barcha eski qismlar yangi, Teflon bilan qoplangan doimiy presslash komponentlari bilan almashtirilganini his qilib uyg'ondim. Hammomda suv sachrayotganini va ayolning ispan tilida qo'shiq aytayotganini eshitdim. Uning axlat atrofida otilib, kunga qadar yurar va uni itarib.
  
  
  Xonaga bug ' oqimlari kirib keldi. Yarim shaffof dush pardasi ortida men Pilarning go'zal tanasining siluetini ko'rdim, u ko'piklanib, Pancho Villa davridan nimadir kuyladi. Vaqti-vaqti bilan parda uning terisiga yopishib, konfet qutisidagi selofan derazasi kabi yaltiroq yuzani ochib turardi.
  
  
  U o'sha erda bir lahza turdi, ko'zdan zavqlanib, keyin pardani ushlab, chetga tortdi.
  
  
  Pilar ijro etish uchun ruxsat bayrog'idan nafas oldi va instinktiv ayollik ishorasi bilan yuzini qo'llari bilan yopdi. Keyin u qo'llarini pastga qo'ydi va dush idishlari ostida jilmayib o'tirdi, tanasining tepaliklari va bo'shliqlaridan oqib tushayotgan suv uni muhr kabi yaltiratdi.
  
  
  "Xayrli tong, kerido", dedi u. "Umid qilamanki, bu uning yagona translyatsiyasi, sizniki emas."Uning ko'zlari mening tanamda yurardi. "Siz har doim shunday uyg'onasizmi?"
  
  
  "Hammasi qo'shni xonada kim dush qabul qilayotganiga bog'liq."
  
  
  "Umid qilamanki, siz yaxshi uxladingiz."
  
  
  "Log kabi. Agar dunyo sizning uyqu tabletkangiz haqida bilib qolsa, biz barbituratlar haqida eng so'nggi ma'lumotni ko'ramiz.
  
  
  "Xushomadgo'y. O'tiring, men sizning orqangizni yuvaman."
  
  
  Men dushga kirdim va Pilar meni o'girdi. U qo'llarini ko'pikladi, lekin u ko'piklangan anatomiyam sohasi, albatta, mening orqam emas edi. Men unga yuz o'girdim va ikkalamizga suv sepildi. Birinchi marta u qanday baland bo'yli qiz ekanligini tushundi.
  
  
  "Bu mening xayolimga keladi, - dedim men, - sizdan juda ko'p buyurtmalar olaman. Meni qabul qilish vaqti keldi.
  
  
  "Siz nima demoqchisiz, Kerido?"u oldinga egilayotganda nafas oldi, bu ajoyib ko'kraklar men tomon tebrandi.
  
  
  Uni qo'llaridan ushlab, Pilar uni ko'tarib, yoniga olib bordi. Keyin u bir vaqtning o'zida dyuymning bir qismini yanada tushirdi.
  
  
  Qo'llari ko'kragimga o'ralganida, u kichik bir zavq tovushini chiqardi va u ko'kragini menikiga bosib, bizni birlashtirdi. Biz sekin, to'lqinli, harakatsiz raqsni boshladik, u erda dushda, Pilar jinni ayol kabi aylanib, titraguncha ritmni asta-sekin oshirdik. To'satdan u qichqirdi, ovozi suvning monoton g'uvullashini teshdi.
  
  
  Buning o'rniga biz tanamizni yuvishga ruxsat berib, birga turdik.
  
  
  Biz tezda kiyinib, keyin huevo rancherosning mazali nonushtasi uchun yaqin atrofdagi kafega bordik. Biz egolarimizni Meksika pivosi bilan yuvdik, bu hatto nonushta paytida ham achchiq Meksika phi qahvasidan yaxshiroqdir.
  
  
  Taksi bizni Aeropuerto Nacional-ga olib bordi, u erda biz bu kabi kichik samolyot o'yinini o'ynadik. Biz olti-o'ttizda ketdik. Ikki soatlik vaqt farqi bilan biz tushga yaqin Kurakaoga qo'ngan bo'lardik.
  
  
  Biz uchayotganimizda
  
  
  
  
  
  Yucatanning tinch yashil rangida va Karib dengizining quyuq ko'kida uning aqli bir necha soat oldin u erda hayoti uchun kurashayotganini eslay olmadi.
  
  
  Go'yo o'zaro rozilik bilan Pilar va men sayohat paytida gaplashmadik. Bugun ertalab biz hayotdan zavqlanadigan erkak va ayol edik va yana bir do'st edik, go'yo bizning eng katta muammomiz nonushta uchun nima eyishni hal qilish edi. Ammo endi biz noma'lum xavf-xatarlar tomon yurgan ikki mutaxassis edik, bilaman, biz hech qachon orqaga qaytmaymiz. Bu kichik suhbat vaqti emas edi. Biz jimgina o'tirdik, shaxsiy fikrlarimizda adashdik.
  
  
  Uchuvchining ovozi sukunatni buzdi. "Ular sizning atrofingizda, Sancak tomonidagi zalda bo'lganlar, endi oldinda Aruba orolini ko'rishlari mumkin. Aruba Niderlandiya Antil tashkil qilish uch orollar kichik bo'ladi. Curacao hali ham Sharqda ellik mil. Biz tushishni boshlaymiz va taxminan o'n besh daqiqada qo'namiz."
  
  
  Uchuvchi bizga Curacaoning ob-havo sharoiti haqida aytib berishda davom etar ekan (har doimgidek mukammal), men Arubaning yonimizdan sirpanishini tomosha qildim. Aruba va Kurakao o'rtasidagi bo'g'ozlar oq yelkanli qayiqlar va doimiy aholisi bo'lmagan ko'plab mayda jigarrang orollar bilan nuqta qo'yilgan, garchi ular ba'zan baliqchilar tomonidan ishlatilgan.
  
  
  Bizning samolyotimiz Plesman aeroportiga qo'ndi va biz poytaxt Villemstadga besh millik sayohat uchun to'lovlarni topdik. Idish eski "Moe" bo'lib, tomi ochiq havoda ishlatilishi uchun olib tashlangan.
  
  
  Haydovchi suhbatdosh kichkina odam edi, u qisqa sayohatimiz davomida bizga barcha mahalliy g'iybatlarni aytib berishga qat'iy qaror qildi. Men bir jumla muz terimi kabi xayolimdan o'tmaguncha, odamning gaplariga unchalik ahamiyat bermadim.
  
  
  "Bir daqiqa kutib turing", dedi u haydovchiga baqirdi. "Sariq kiyimni tortib olish haqida nima dedingiz?"
  
  
  U mening qiziqishimni oshirganidan mamnun bo'lib, keng tabassum bilan o'rindig'iga o'girildi. "Oh, ha, senor. Ikki kun oldin baliq ovlash doklarida juda ko'p hayajon bor edi. Qayiqlardan biri sariq sochli xonim bilan qaytib keldi. U uni ushlab turadigan qutqaruv ko'ylagi kiygan edi, garchi ular uni olib kelishganda hushidan ketmasa ham. Bu juda g'alati, chunki bizning qayiqlarimizdan faqat bittasi baxtsiz hodisaga uchramagan."
  
  
  "U hozir qayerda?"Uning, kesilgan,
  
  
  "Baliq ovlash joylarida ma'lum bo'lgach, tez orada ayolning eri kelib, uni o'zi bilan olib ketdi."
  
  
  "Uning eri?"- takrorlang.
  
  
  "Ha, ha. Bu ba'zan Goviota bilan suzadigan katta ayiqqa o'xshash odam."
  
  
  Gorodin! U meni yoki Ronani & NBda topa olmaganida, u Kurakaoga qaytib ketgan bo'lishi kerak. Shubhasiz, u baliqchilar tomonidan olib kelinganligi haqida xabar kelganida, u u erda kutib turardi. Bu ikki kun oldin edi. Men Rona hali tirik edi tikish hisoblab. Bu uzoq o'q edi: "siz odam qaerga ketayotganini bilmayapsiz... uning eri... ayolni oldingizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Yo'q, senor, lekin ehtimol mening do'stim Saba, Baliqchi sizga aytishi mumkin."Aynan u xonimning ko'ylagini tortib oldi."
  
  
  "Meni Sabaga olib bora olasizmi?"
  
  
  "Endi, senor?"
  
  
  "Hozirda."U bo'rtib chiqqan hamyonining atrofidan o'nta guilder qonun loyihasini tortib oldi va haydovchiga uzatdi. "Va buni tezda bajaring."
  
  
  "Besh m", dedi u pulni bir daqiqada depozitga qo'yib.
  
  
  Besh daqiqada, deyarli ikkinchisiga qadar, biz tor ko'chalar labirintidan Villemstad tashqarisidagi baliq ovlash joylariga yo'l oldik va haydovchi doimo suyanadigan shox bilan yo'lni tozaladik. Biz to'satdan ramka uyi oldidagi qirg'oqda to'xtadik, bitta katta derazasi tutunga bulg'angan va vanvoortning yashiringan joyi ko'rsatilgan ob-havo belgisi.
  
  
  Mashina atrofida aylanib yurganimda, yengimni tortganimni his qildim va pilarni deyarli unutganimni angladim.
  
  
  "Nik, sarg'ish... bu Sizning Rona emasmi?"
  
  
  "Bu bo'lishi kerak."
  
  
  "Siz nima qilmoqchisiz?"
  
  
  "Iloji bo'lsa, uni toping."
  
  
  "Ammo bizda Rossiyada joy bor."
  
  
  Agar Ron bo'lmaganida, hech qanday missiya bo'lmaydi. Aynan u bizga kalitni berdi va endi u bizni Gorodinga olib borishi mumkin. Bundan tashqari, u biz kabi xavfli ishni bajarishga o'rgatilmagan. Agar u hozir Gorodinning qo'lida bo'lsa, u dahshatli narxni to'lashi kerak edi. Uni topishga harakat qilish kerak. Eri unga juda qarzdor ."
  
  
  "Salom, siz hech narsa qilishingiz shart emas", dedi Pilar. "Siz uni vazifalarni bajarishga majburlamadingiz. Va vaqt ... qaysi kun ekanligini bilasizmi?
  
  
  "Ha, men uni bilaman. Ertaga oxirgi muddat ."
  
  
  "Uni unuting, Nik. Men bilan keling, men sizni Torioga olib boraman."Biz bu erdan unchalik uzoq bo'lmagan qirg'oqda ego topamiz."
  
  
  U Vanvoort ziyoratgohi eshigi oldida to'xtadi va Pilarsning yuziga qaradi. Gapirganimda ovozim sovuq edi. "Qaror meniki va uning egosi buni amalga oshirdi. Men bilan kelasizmi?" »
  
  
  U bir lahzaga ko'zlarimni uchratdi, keyin yuz o'girdi. U qo'lini cho'zdi va qo'limga tegdi. "Kechirasiz, Nik. Siz vijdoningizga muvofiq harakat qilishingiz kerak. Siz so'ragan har qanday usulda sizga yordam beraman. "
  
  
  U qo'lini siqib, eshikdan yurdi.
  
  
  O'n Ettinchi Bob
  
  
  Vanvoortning yashirin joyi turistik bar emas edi. Yorug'lik xira, havo chiriyotgan edi. Devorlar pivo va siyosatchilarni reklama qiluvchi plakatlar bilan qoplangan. Linolyum zamin bo'yalmagan taxtaning old tomoni bo'ylab yalang'och yog'ochga taqilgan edi.
  
  
  Mijozlar baliqchilar va dengizchilar edi.
  
  
  
  
  
  ko'p xalqlar. Va hamma erkaklar. Mijozlar allaqachon qisqa limon-sariq libosda ajoyib ko'rinadigan pilarni payqashganda, suhbatning gumburlashi va ko'zoynakning jiringlashi to'satdan to'xtadi.
  
  
  Peshtaxta ortida ego ko'ylagining kalta yenglari ostidan qovunga o'xshash biceps bilan klub oyoqli gollandiyalik o'tirardi.
  
  
  "Men Saba ismli baliqchini qidiryapman", dedim.
  
  
  Gollandiyalikning mayda ko'zlari hasharotlar kabi ustimdan miltilladi. "U bu erda ekanligini kim aytadi?"
  
  
  "Ego boshqa taksi haydovchisi. Gudzon daryosidagi.
  
  
  U katta boshini u yoqdan bu yoqqa silkitdi. "Men uchun hech narsani anglatmaydi."
  
  
  Ikkala qo'lini tayoqqa qo'yib, yuzini unga bosdi. "Janob, men o'yin o'ynashga vaqtim yo'q va tushuntirishga vaqtim yo'q. Ammo men buni bilishingizni istayman: agar siz menga besh soniya ichida Sub ko'rsatmasangiz yoki uni qaerdan topishim mumkinligini aytmasangiz, men bu bar bo'ylab yurib, revmatizmga duchor bo'lgunimcha suyaklaringizni sindirib tashlayman."
  
  
  Gollandiyalik mening jiddiy ekanligimni bilar edi. Ego blush oqardi. "U erda", deb qichqirdi u. "Devor yonidagi kabinada yolg'iz."
  
  
  Bardan yuz o'girganimda, shovqin yana boshlandi va hamma Pilarga qarash bilan band edi.
  
  
  Stenddagi yolg'iz odam qora bokira Orol edi.
  
  
  "Saba?"Men undan so'radim.
  
  
  "Aslida, do'stim. O'tir. Va xonim ham. Ego spektakllarida musiqiy qism ingliz, qismi esa G'arbiy Hindistonning ba'zi qismlarida eshitiladigan Kalipso-melodik edi. "Siz Xansda Xudodan qo'rqishni singdirishingiz kerak, ego bu kabi orqaga chekinishi kerak."
  
  
  "Ikki kun oldin olib kelgan ayolingiz haqida so'ramoqchiman. Dengizda topganingiz."
  
  
  "Oh, sariq sochli xonim. Juda chiroyli. U bizga so'zlarni aytish uchun uyg'onmaydi. Juda, juda charchagan. Dengiz sizning kuchingizni yo'qotadi. Lekin menimcha, bu zarar qilmaydi. Hech narsa buzilmaydi ."
  
  
  "Va erkak uni olib ketdimi? Uning eri deb aytgan odammi?
  
  
  "Oh ho, ehtimol u uning eri emas", a? U eri bilan adashgan sariq sochli xonimga o'xshamaydi. Juda qo'pol, juda xunuk. Siz erkakmisiz, do'stim?
  
  
  "Yo'q, lekin uning xizmatkori va uni olib ketgan odam aniq emas edi. uni qaerga olib ketganini bilasizmi?"
  
  
  "Ha, men uni bilaman. Men em malikasining kasalxonaga yo'l aytib. U hech qachon min ' deydi, u do'stlar bor qaerda u xonim oladi. U unga g'amxo'rlik qilishayotganini aytdi. Shunday qilib, men qaerga ketayotganini kuzataman. U qizni yana ikkita erkak bilan motorli qayiqqa olib boradi. Ular Little Dog, offshor o'n ikki kilometrlik kichik orolga borishadi. Katta kichkina it qoyalaridan boshqa hech narsa yo'q. Katta toshlar va baliqchining kulbasi. Baliqchilar endi bu joydan foydalanmaydilar. Qurolli erkaklar endi hammani qo'rqitadi.
  
  
  "Menga kichkina itga qanday borishni ko'rsata olasizmi?"u so'radi.
  
  
  "Albatta. Docklarga tushing, bu joyni ko'rishingiz mumkin. Buni sizga ko'rsataman."
  
  
  Qora odam o'rnidan turdi va kiosklar orasidan chiqib ketdi. Pilar bizni ko'chaga va bir nechta tik bloklardan pastga qirg'oqqa olib chiqdi, u erda Saba gazlangan suv bo'ylab yolg'iz o'zi jigarrang qoyalar atrofida qirrali to'siq bo'lib ko'rindi.
  
  
  "Kichkina it", dedi u. "Balki uzunligi 500 metr, kengligi 200 metr. Qayiqni qo'ndirish uchun yagona xavfsiz joy boshqa tomonda. Siz buni bu erdan ko'ra olmaysiz.
  
  
  "Menga tezyurar qayiq kerak", dedim. "Meni ijaraga olgan odamni bilasizmi?"
  
  
  "Albatta. Menda kontrabandachilar va politsiyadan tashqari portda eng tezkor qayiq bor. U sizga ko'p pul talab qiladi, lekin siz o'z pulingizni olasiz."
  
  
  Yaxshi."Uni," u Pilar yuzlandi. "Endi men sizdan siz uchun juda qiyin bo'lgan ishni qilishingizni so'rayman."
  
  
  "Nima bo'ldi, Nik?"
  
  
  "Meni kuting. Zulmatga qaytgunimcha kutib turing, Vashingtondagi Devid xok ga ayting va bilganlaringizni ayting ."
  
  
  "Uni siz bilan borishni Ble? Men qayiqni boshqarishim mumkin. Men sizga ko'p jihatdan yordam bera olaman ."
  
  
  "Yo'q", dedim qat'iy. "Bu mening ishim va men bu erda qolishingizni xohlayman."
  
  
  "Ha, Nik", dedi u o'ziga xos bo'lmagan iste'fo bilan.
  
  
  Men uning qo'lini siqib va biz ego topish edim bandargohda uchun Saba ergashdi, qayiqda boshqa. Bu juda tez qayiq bo'lib chiqdi, uni mag'rur eri ehtiyotkorlik bilan yaxshi holatda saqlagan. Bu odam notanish odamning mag'rurligi va quvonchida ko'tarilishidan juda xavotirlanmadi, ammo ego qarshiligini kamaytirish uchun etarlicha gilderlar qo'llarini almashtirdilar. Dvigatel ulkan Evinrud edi, u bir zumda jonlandi va tez orada u engil bo'g'oz orqali kichkina it tomon shoshildi. U juda yaqinlashmasdan oldin, toshli Orol atrofida keng aylana yasadi. Uzoq qirg'oqqa kirishda kabinalar bilan qayiq barning bo'yalmagan portiga bog'langan edi. Iskala uchun yog'och kulba bor edi. Baca atrofida och kulrang tutun burishdi.
  
  
  U Evinrud tomonidan bo'g'ib o'ldirilgan, keyin idishni va atrofdagi toshlarni hayotning har qanday alomatlari uchun tekshirgan. Yo'q edi. Shunday qilib, men dvigatelni ishga tushirdim va Orol atrofida qaytib bordim.
  
  
  Uning Rokki qirg'oq bo'ylab darbadar, men bir imkon qo'nish joyida so'radi uzoq tomonida. Yalang'och cho'qqilar o'n besh-yigirma futga ko'tariladi, go'yo yer markazidagi ulkan bezovtalik ih ni okean tubidan tashlagandek. Nihoyat, men bir nechta chiqadigan toshlar orasiga tor xanjar suv urdim va qayiqni siqib chiqarishga muvaffaq bo'ldim. Men uni mahkamladim, qoyalarga chiqdim va orolning qarama-qarshi tomonidagi kabinaga yo'l oldim.
  
  
  
  
  
  
  
  Trafik eng yaxshi darajada sekin edi va Agar Gorodin kuzatuv o'rnatgan bo'lsa, u ehtiyotkorlik bilan harakat qildi. Yigirma daqiqadan so'ng, u yotib, kabinaga qarashi mumkin bo'lgan qulay joyga etib keldi. Bu erda u okean tomondan kattaroq bo'lib tuyuldi va u ikki xonaga bo'linganga o'xshaydi. U ko'rgan yagona deraza faqat teshiklari bo'lgan taxtalar bilan tiqilib qolgan. Hali ham inson hayotining belgisi yo'q, shunchaki havoda tarqaladigan tutun. Endi u tutundan shamolda bo'lganida, u yoqimsiz hidni payqadi. Ehtimol, uning qalbida men bu nima ekanligini bilardim, lekin men bu fikrni rad etdim va kulba tomon emaklab bordim, agar kimdir uni tomosha qilsa, derazaga borishni ko'rmaslikka harakat qildim.
  
  
  U hech qanday muammosiz kulbaga etib bordi va taxtali deraza ostiga o'tirdi.
  
  
  Bu erdagi hid shubhasiz edi. Bu kuylangan go'sht va inson sochlarining hidi edi. U tishlarini g'ijirlatdi va Rona Folstedt bilan nima bo'lishi mumkinligi haqidagi ruhiy rasmni o'chirishga harakat qildi. Kulba ichida g'azabning o'tkir, zo'rg'a ovozi eshitildi. Bu Fyodor Gorodinning og'ir qichqirig'i edi.
  
  
  "Siz menga juda ko'p muammolarni berdingiz, siz va Karter", dedi u. "Ammo siz hali ham mening kechirimimni topishingiz mumkin. Sizda ma'lumot bor, menga bu ma'lumot kerak. Oddiy almashinuv. Va haqiqatan ham, Della, qanday qilib ishontirishda juda iste'dodli bo'lgan matematik mutaxassislikka yo'q deb ayta olasiz? »
  
  
  U taxtalar orasidagi bo'shliqni ko'zdan kechirish uchun sekin boshini ko'tardi va Gorodinning ovozi davom etdi.
  
  
  "Biz bilamizki, Karter cho'kmagan. Ego Yukatandagi Mayya baliqchilar qishlog'ida qirg'oqqa olib kelinganligi aytiladi. Bundan tashqari, biz Egoni kuzata olmadik. Favqulodda vaziyatda u bilan bog'lanishingiz mumkin bo'lgan aloqa nuqtasi bo'ladi. Uni, men u qaerda siz menga istayman."
  
  
  Endi u deraza tokchalari orqali xonani ko'rdi. Rona-Folstedt Gorodin yonidagi yog'och stulda o'tirardi. Uning beliga to'r arqon bog'lab, qo'llarini yon tomonlariga bog'lab, stulning orqa tomonida ushlab turardi. U faqat kruiz kemasidan sho'ng'ish paytida kiygan shimining bir bo'lagini kiygan edi. Belning tepasida u yalang'och bo'lib, kichik, yaxshi shakllangan ko'kraklarini ochib berdi. Uning ko'zlari qizarib, sochlari chigal. U gapirganda, bu uzoq, charchagan ovozda edi.
  
  
  "Aloqa qiladigan odam yo'q edi", dedi u.
  
  
  "Siz yolg'onchi va ahmoqsiz", dedi Gorodin. "Sizni nima deyishim mumkinligini bilishingiz kerak. Men hozir yoki keyinroq qichqiriq azobidaman. Qanday bo'lmasin, men uni Karter uchun topaman. U allaqachon mening eng yaxshi odamlarimni o'ldirgan va har daqiqada u tirik, u bizning rejamizga tahdid soladi. Endi-yana bir bor-Nik Karterni qaerdan topishimiz mumkin?
  
  
  "Men uning qaerdaligini bilmayman", dedi Rona charchagan monotonda.
  
  
  "Menda endi sabr yo'q", deb baqirdi Gorodin. "Endi men sizga sabrimni yo'qotgan odamlarga nima bo'lishini ko'rsataman."
  
  
  Katta rus chetga chiqdi va Baca atrofidagi tutun manbai topildi. Katta temir mangalda ko'mir atrofida qizarib ketgan qoziq. Ko'mirdan uzun asbobning rezina bilan qoplangan tutqichlari chiqib turardi. Gorodin ehtiyotkorlik bilan tutqichni ushlab, asbobni tortib oldi. Ular uzun, o'tkir burunli pense edi. U Rona uchun ih ko'rsatdi sifatida qisqich bir zerikarli apelsin nur bilan porladi.
  
  
  "Siz bu texnikani eshitgan bo'lishingiz mumkin", dedi u.
  
  
  "Tana bir vaqtning o'zida tanadan bir chimdim yirtilib ketadi. Ayolning nozik ko'kragiga alohida e'tibor beriladi. Siz ancha vaqt yashaysiz, lekin o'sha vaqtning har bir daqiqasida siz o'lishni iltimos qilasiz."
  
  
  Ronaning nigohi gipnoz bilan pensening yaltiroq uchlariga suyandi. "Ammo men hech narsani bilmayman, - dedi u ko'zlarida yosh bilan, - umuman hech narsa yo'q."
  
  
  Gorodin uni e'tiborsiz qoldirdi. "Men sizga savollarimga javob berish uchun yana bir imkoniyat beraman", dedi u sovuqqonlik bilan. "Keyin boshlaymiz."
  
  
  U harakat rejasini ko'rib chiqdi. Gorodina uni deraza panjaralaridan otish orqali o'ldirishi mumkin edi, lekin qorong'i xonadagi soyada u yana ikki kishi eng yaqin devorga qarshi turganini ko'rdi. Ular, ehtimol, qurollangan bo'ladi, men tashqi devorga kulba burchagida atrofida uni olishingiz mumkin oldin va ular, ehtimol, Rona o'ldirish olaman. Deraza qarshisida ochilgan yana bir eshik, ehtimol, ikkinchi xonaga olib bordi. Bu yordam bermadi. Agar xonada deraza bo'lsa, ego uni pichoqlagan bo'lar edi.
  
  
  U mumkin bo'lgan reja haqida o'ylashga harakat qilayotganda, Gorodin qisqichlarni ko'mirga kiritdi va ularni men tomonga burdi. U ko'rinmaydigan odamlardan biriga: "Egoni bu erga olib boring. Miss Vohlstedtga agar u biz bilan hamkorlik qilmasa, nimani kutishini ko'rsating."
  
  
  Qisqa sochli slavyan yigit derazam oldida o'zini kesib o'tdi va men yana yuqoriga qaraganimda, u qarama-qarshi tomondan eshikni ochdi. Kuygan go'shtning hidi zaharlangan gaz kabi tarqaldi. Slavyan bir lahzadan keyin qaytib keldi va Ronadan bir necha metr narida erga nimadir sudrab bordi.
  
  
  Erdagi jonzot boshi, tanasi, ikki qo'li va ikki oyog'i bo'lgan odamga o'xshardi. Erkak menga bu haqda boshqa ko'p gapirmadi. Tana va mushaklar yirtilgan, kuygan, yirtilgan va bosh va tananing har bir qismidan yirtilgan. Ishlatilishi mumkin bo'lgan joyda organ yo'qdek tuyuldi.
  
  
  
  
  
  
  bu buzilmadi. Ko'p joylarda suyaklar tanadagi teshiklar orqali namoyon bo'ldi, jonzot esa qon ketayotgan va boshqa tana suyuqliklari.
  
  
  Dudoqlar butunlay yirtilib, bosh suyagiga o'xshash ochiq tishlarning qiyshayishini qoldirdi. Bir ko'z bo'lgan joyda, endi faqat ho'l, qoraygan teshik bor edi.
  
  
  Eng yomoni, odamning bu qoldig'i hali ham tirik edi.
  
  
  Rona og'zini yopdi va spazmatik qo'l bilan Pol taxtalarini qirib tashlaganida yuz o'girdi.
  
  
  "Siz eski do'stingizdan bunday yuz o'girolmaysiz", dedi Gorodin. "Yoki siz chiroyli yosh Borisni tanimaysiz."
  
  
  Ron bir bo'sh sob chiqib qilaylik.
  
  
  "Biz Egoni behush holda topdik, lekin hali ham tirik", deb davom etdi Gorodin. "Biz uni tiriltirdik. Biz uni emizdik va sinovlardan oldin uning nafsini to'ydirdik. Keyin u narxni juda qat'iy emas, tan olaman, u o'z burchidan qochgan beparvo lahzada to'ladi va siz va Karterning qochishiga ruxsat beradi. To'satdan ko'tarilib, ego Stalning ovozi qotib qoldi. "Va endi bu sizning vaqtingiz. Men Nik Karter kerak, va siz qaerda ego topish menga aytishim mumkin."
  
  
  "Men... Bilmayman", deb yig'lab yubordi Rona.
  
  
  Gorodin rus tilida qasam ichdi va penerlarning kauchuk tutqichlariga etib bordi.
  
  
  Styuart bergan oltita tutun to'pi bo'lgan suv o'tkazmaydigan naycha mening qo'limda edi. Negadir men granulalardan birini porlab turgan ko'mirga tashlashim kerak edi. Bu oson masofa edi-muammo pelletni maydalangan deraza orqali yuborish edi. Men havo qurol zarur, va tasvir boshimga otilib qachon, men tez mening ko'ylak cho'ntagidan atrofida bir bitmas qalam tortdi va qopqog'ini burab bo'shatib, ichki Ultrium bilan birga ego chiqib otib. Bu menga uch yarim dyuymli naychani qoldirdi, bir uchi tor, ikkinchisida tutun granulalaridan birini olish uchun etarlicha keng. U o'qni tutqichning o'rtasiga tashlab, deraza taxtalari orasiga tiqdi va raketaning traektoriyasi aniq ekanligiga ishonch hosil qilish uchun uni ehtiyotkorlik bilan sozlashni boshladi.
  
  
  Gorodin endi Ronaga yaqinlashdi. Har bir qo'lida bir juft penseni ushlab, u issiq qisqichlarni uning chap nipeliga bosdi. Uning qilgan, ko'mir porlab oz uy qurib miltiq. Mening birinchi urinishim mukammal bo'lishi kerak, chunki men buni boshqa qila olmayman deb o'ylayman.
  
  
  U chuqur nafas oldi, lablarini naychaning oxirigacha bosdi va portlovchi pufak bilan nafas chiqardi.
  
  
  To'p issiq ko'mir ustidagi ko'mir va eshakka mazali hushtak va qo'ziqorin tutuni bilan uchib, rangpar, bo'g'uvchi tutunini xonaning har bir burchagiga yoydi.
  
  
  Styuartning zukkoligiga baraka berib, u ro'molcha niqobini chiqarib, burni va og'zini u bilan yopdi. U kulbaning burchagini burib, eshikni yelkasini ochdi. Uning kuchli zarbasi uni urganida, u titrab ketdi va keyin parchalanib ketdi.
  
  
  Uning qo'lida Luger bilan kulbaga kirib kelganida, Gorodin qo'shni xonaga eshikdan qoqilib tushganini ko'rdi, ego odamlaridan biri ko'r-ko'rona uning avtomati uchun nishonni xohladi.
  
  
  U otib tashlandi va yiqildi. U hali ham avtomatni poldan olmoqchi edi, shuning uchun u yana uni otib tashladi va u harakatni to'xtatdi.
  
  
  "Xonada ikkinchi odam ih gorodin tushib ketgan qavatdan ih terib keyin qizil-issiq pense bilan menga hujum qildi. Emu uning boshiga o'q uzdi, keyin Ronaga otildi va tezda uni ozod qildi. Yo'tal orasida Salom mening ismimni chiqarishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  "Nik?"
  
  
  "Aslida", dedim. "Tinchlaning, men sizni bir daqiqada bu erdan olib chiqaman."
  
  
  Men Ron uchun tashqarida uni oshiriladi va erga uni tushirdi sifatida Plath ning niqob mening rta off sirg'alib. U mening ko'zlarim tozalanishini kutdi, keyin Gorodinlarga qaytdi.
  
  
  U Borisning chayqalayotgan qoldiqlari ustidan o'tib, kulbaning ikkinchi xonasiga kirdi. Bo'sh. Taxta oynasi bor edi, lekin u singan edi. U atrofdagi qoyalarga qaradi, lekin Gorodinni ko'rmadi.
  
  
  Ronaning uzoqdagi faryodi meni derazadan uzoqlashtirdi. U kulbadan qaytib, old eshikdan yugurdi. Gorodin toshlar orasidagi qisqa yo'l bo'ylab qayiq to'xtab turgan dockga yugurdi. Eshikdan uniki kirib kelganida, u orqasiga o'girilib, uzun o'qli Erma to'pponchasi bilan meni otib tashladi. Gavkning egosi meni yengimga tortdi, Rivnenskaya uning ikkita qaytarilgan zarbasi otilganida maqsadimni buzish uchun etarli. Ularning atrofidagi Odin kreyserning yonilg'i bakiga urildi va Gorodin o'zini yo'ldan va qoyalarga tashlaganida qayiq kuchli portlash bilan otildi.
  
  
  U Ronaning yonida tiz cho'kdi. "Yura olasizmi?"
  
  
  "Men... Men shunday deb o'ylayman."
  
  
  "Keyin orqamda ochiq fikrni saqlang. Menda orolning narigi tomonida qayiq bor. Bu oson bo'lmaydi va Gorodin u erda qurol bilan bir joyda.
  
  
  "Siz haydab ketyapsiz, Nik", dedi u. "Men buni qilaman"
  
  
  Uning ko'ylagi echilgan va ee Ronega qoldirilgan edi, kamtarlik uchun emas, balki deyarli tosh rangida edi. Mening terim bunday aniq maqsad bo'lmasligi uchun etarlicha qoraygan edi. Rona orqamda, men qayig'im tomon burilgan qoyalar ustidan qaytib, eng kichik tovush yoki harakatdan ehtiyot bo'ldim.
  
  
  Ego buni ko'rganida, biz bilan qayiq o'rtasida faqat bitta tor tosh tizmasi bor edi, quyoshda metall porlashi.
  
  
  
  
  
  
  Uni Ron erga og'ir tashladi, u xuddi Erma to'pponchasining tekis yorilishi sukunatni buzdi va shag'al oldimizga ikki qadam tashladi.
  
  
  "Siz turgan joyda qoling", dedi Rone unga pichirladi va Lugerni qurolning tumshug'ini ko'rgan joyga qaratdi. U bir marta, ikki marta otilgan.
  
  
  Gorodinning qo'li va yelkasi toshga o'ralgan va u bizning boshimiz ustidagi toshlardan sakrab tushgan yovvoyi zarbani otdi. Uning zarbasi revmatizm va ruslarning qichqirig'ini eshitdi, mening gavim emuning bilagini yirtib tashlaganida.
  
  
  Endi beparvolik bilan Gorodin yarasini tekshirishga o'tdi va oldidagi toshga mukammal soya tashladi. Shubhasiz, u jiddiy zarar ko'rmadi, chunki men soyaning siqilishini va o'ng qo'lini ochganini ko'rdim, keyin yana qurolni olib, otish uchun toshlardan yuqoriga ko'tarildim.
  
  
  Gorodinning nishoni paydo bo'lganda, u lugerni nishonga olishga tayyor edi. U tetikni tortdi. Bolg'a bo'sh kamera devoriga urildi. Men ikki o'q-dorilarni ishlatdim, ikkinchisi yo'q edi.
  
  
  Rossiya zarbasi, lekin uning egoidagi o'q jarohati tufayli uning aniqligi yomon edi va u ko'z o'ngida sho'ng'idi.
  
  
  Uning ko'zlari atrofimizdagi qirrali toshlarni skanerlab, yaxshiroq boshpana bo'lishi mumkin bo'lgan joyni qidirdi. Biz kelgan yo'ldan o'n metr narida tobut shaklidagi bo'shliq bor edi.
  
  
  Men Ronaning qulog'iga bordim va u pichirladi: "kechirasiz.: "Men buni sizga aytganimda, o'rnidan turing va u erdagi teshikka olib boring. Tez harakatlaning va ushlab turing.
  
  
  U nimadir deyish uchun og'zini ochdi, lekin Gorodin yana o'rnidan turdi va nishonga oldi. "Boring!"Men ohista dedim. Rona sakrab chiqdi, o'rdaklandi, qoqilib ketdi va teshikdan bir dyuymli toshni tishlaganida, tokchaga kirib ketdi.
  
  
  U oyoqqa sakrab, uning orqasidan ergashdi. Qachon uni, sayoz hovuzga kaptar, ko'z qisib ko'zlari mening elka yonib va erga urdi. U boshpana joyiga uchib chiqib, o'sha joyda qonning yopishqoq namligini sezdi.
  
  
  "Sizni urishdi!"dedi Rona.
  
  
  "Deyarli."
  
  
  Gorodinning ovozi tashqaridan keldi va u endi nima uchun uning olovini qaytarmaganimni taxmin qila oldi. "Karter, meni eshita olasizmi? Bu kabi yana biri sizni o'ldiradi! Qo'llaringizni yuqoriga ko'taring! "
  
  
  Bir necha soniya sukutdan so'ng yana ikkita o'q uzildi. O'qlardan biri bizning tor teshigimizga urilib, oldinga va orqaga rikoshetlanib, bizni tosh parchalari bilan sochdi.
  
  
  Ronaga yaqinlashib, u unga pichirladi:: "keyingi safar u otadi, baqiradi."
  
  
  U tushunishda bosh irg'adi va keyingi zarbada u azobli qichqiriqni chiqardi. Unga okay belgisini bergan Ay edi va Stal kutdi.
  
  
  "Hammasi joyida, Karter", dedi Gorodin. "Chiqing, aks holda ayol o'ladi!"
  
  
  "Men qila olmayman!"uning revmatizmini baqirdi, og'riqli emas, bema'ni ovoz. "U yaralangan, ayol esa og'ir yaralangan. Uni qo'yib yuboring, men siz bilan shartnoma tuzaman."
  
  
  "Menimcha, sizda ham o'q-dorilar yo'q, ah. Qurolni tashlang; keyin gaplashamiz."
  
  
  U qonni yarasiga, Ronaning sochlari va yuziga surtdi, orqasiga qo'ydi va nima qilish kerakligini aytdi. Keyin u Gorodinni chaqirib, qurolni uloqtirdi.
  
  
  Gorodinning yondashuvini eshitgach, u hayotga ag'darildi va egilib, harakatsiz yotdi. Og'ir shaggy sukunat ustimizga tushdi. Pauzadan keyin Gorodin dedi: "tashqarida, Karter, tashqarida!"
  
  
  Keyin Rona zaif dedi: "u... u behush."
  
  
  "Ehtimol emas", deb baqirdi Gorodin. "Agar u buni soxtalashtirsa, menga xabar bering."
  
  
  Ego quroli mening ustimdan ochiqchasiga portladi va ko'zlari chayqalib, boshimdan yer va moloz dyuymlarini parchalab tashladi. Egoning so'zlari hiyla-nayrangga ishora qildi va uning so'zlari qimirlamadi.
  
  
  Qoyalarga soya tushdi. U abadiy menga engashib, men ko'z burchagida chiqib ko'rdim. U mushtida qurol borligini bilar edi, o'z nafsini diqqat bilan nishonga oldi va tashvishli intiqlik bilan kutdi. Rona, dedim, endi meni xafa qilma!
  
  
  Keyin u gorodinning tanasi bilan bog'langan oyog'ining turtishini, oyog'ining yumshoq shovqinini eshitdi va u qoqilib ketdi.
  
  
  Stilettoni qo'lida ushlab, u darhol burilib, pichoqni Egoning katta ko'kragiga haydab yubordi. Uzoq xo'rsinish va gurillagan nola bilan u quroldan va hayotidan voz kechdi.
  
  
  Rona uni xira tushdan keyin olib chiqdi va dedi: "qayiq shunchaki tizmadan o'tdi. U erda meni kuting - mening oxirgi ishim bor."
  
  
  U menga savol bilan qaradi, keyin o'girilib qayiqqa qaytdi. U Gorodin tashlagan Ermaning to'pponchasiga etib bordi va bitta snaryaddan boshqasini nokaut qildi. Keyin u qoyalar ustidan baliqchining kulbasiga qaytdi. Eshik ochilib, tutun tozalandi.
  
  
  U xona bo'ylab Borisning yirtilgan qoldiqlari tomon yurdi. Buzilgan tomoq atrofida zo'rg'a eshitiladigan shivirlar bor edi va ishlaydigan qo'l polni qirib tashladi.
  
  
  Menda muhim bir narsa borligini his qildim, lekin so'zlarni topa olmadim. Uning faqat bir harakat tomondan uchun qavatda qurol qo'yish va eshikdan chiqib ketdi.
  
  
  U zarbani eshitib, Rhone va qayiqqa qaytib ketayotgan edi
  
  
  O'n Sakkizinchi Bob
  
  
  Men qayiqda Rona qo'shildi qachon, u kamon ustida engashib edi, kichik tark bola kabi o'zini bag'rimga bosib. Uning yonoqlaridan ko'z yoshlari oqar edi va u g'amgin titrardi.
  
  
  "Hozir hammasi joyida", dedim men. "Hech kim bizga ergashmaydi."
  
  
  U qo'lini cho'zdi va qo'llarini ko'kragiga kesib o'tdi.
  
  
  
  
  
  
  menga qarab, xuddi najot Soli kabi menga yopishib oldim. Zo'ravonlik kabusi va okeanda uzoq vaqt qolish orqali uni salqin tutgandan so'ng, u chidamliligining oxirida-qulash arafasida edi. Va u dam olish va tibbiy yordamga muhtojligini bilib.
  
  
  Bir qo'li bilan yonimda Ronani ushlab, ikkinchi qo'li bilan qayiqni boshqarib, u suvni kesib o'tdi va Curacao docks tomon yo'l oldi. Biz qayiq bog'langan yo'l o'tkazgichga yaqinlashganda, men u erda turgan, kutayotgan bir figurani ko'rdim. Bu Pilar edi. Ko'rinishidan, qayiqni tomosha qilayotganda, u bizning yaqinlashayotganimizni ko'rdi.
  
  
  U sekinlashdi, dockga siljidi va pilarga arqon tashladi. U sakrab chiqib, qattiqqo'lni mahkamlaganida, u Egoni boshoqqa mahkamladi. Keyin u Ronani oldi va uni dockga ko'tardi, u erda transga o'xshash katatoniyada u zombi kabi o'tirdi.
  
  
  "Bu ronlar bo'lishi kerak", dedi Pilar.
  
  
  "ha. U yomon ahvolda. Biz taksida kasalxonaga boramiz.
  
  
  "Men bundan ham yaxshiroq qila olaman. Siz ketganingizda jip uni ijaraga oldi. U erda samimiy parklangan. Siz Ronani qaytarib olasiz; uni, men boraman. Men kasalxonaga boradigan yo'lni bilaman. Keyin u kulgili tarzda qo'shib qo'ydi: "Sizning Rona juda chiroyli."
  
  
  "Pilar, - dedim men, - sizni ko'rganimdan xursandman. Siz qulay sheriksiz. Ketdik."
  
  
  Pilar va men Uillemstad ko'chalarida jipda yurganimizda, u: "orolda nima bo'ldi?"
  
  
  "Gorodin u erda bir nechta goonlari bilan edi", dedi eri. "U Ronani gapirish uchun qiynoqqa solmoqchi edi. U bilmagan narsa shundaki, u unga javob bera olmadi. U shunchaki ishtiyoqli professionallar uchun o'yinning muxlisi edi ."
  
  
  "Ammo u haqiqatan ham ko'ngilli edi", dedi Pilar.
  
  
  "Aslida, lekin atrofimizdagi hech kim sizga mumkin bo'lgan xavflar haqida aytib berishga vaqt ajratmadi."
  
  
  Pilarsning qora ko'zlari orqa oynada meniki bilan uchrashdi. "Siz unga ahamiyat berasizmi, Nik?"
  
  
  U javob berishdan oldin bir zum to'xtab qoldi. "Agar men ee, skripka va shamni yaxshi ko'raman desangiz, menda revmatizm yo'q. Men bu iflos biznes bilan anchadan beri shug'ullanaman, so'zning klassik ma'nosida kimnidir chindan ham sevishim mumkinligini bilmayman. Lekin siz degani, agar, men unga nima sodir g'amxo'rlik, albatta. Aks holda, u salomga yordam berish uchun kichkina it oroliga bormagan bo'lardi. Uning biladiki, bu menga juda insoniy tuyuladi, lekin u hali muz blokiga aylanmagan."
  
  
  Pilar oldinga qarab ohista gapirdi. "Nik, menga bir narsa ayting."
  
  
  "Albatta."
  
  
  "Menga nima bo'layotgani sizga qiziqmi?"
  
  
  U qo'lini cho'zdi va qo'lini yelkasining iliq go'shtiga qo'ydi. "Juda ko'p", dedim.
  
  
  Pilar xo'rsindi, keyin qiziqsinib dedi:: "umid qilamanki, siz hech qachon afsuslanmaysiz."
  
  
  Shu payt biz burilib, Malika kasalxonasining kirish qismiga, pastel ko'k rangda yarqirab turgan yangi binoga chiqdik. Men unga kassirda paketni qoldirdim va Odin meni telefonda Rona eng yaxshi tibbiy yordam ko'rsatishiga ishontirdi. U shifokorga har qanday qo'shimcha xarajatlarni Amerika konsuli to'lashini aytdi va keyin kelishuvlarni amalga oshirish uchun konsullikni chaqirdi.
  
  
  U jipda Pilarga qaytib keldi. Qorong'i edi va osmon cheksiz yulduzlar bilan yarqirab turardi. U: "kontrabandachilarni talon-taroj qilaylik."
  
  
  U jip ruliga o'tirdi; Pilar unga tavsiyalar berdi. Biz qirg'oqqa qaytib, keyin janubga burildik.
  
  
  "Siz menga aytmagan boshqa yangiliklar bo'lishi kerak", dedi Pilar. "Gorodinni qanday tark etdingiz?"
  
  
  "O'lik."
  
  
  "Va u bilan birga bo'lgan ikkalasi?"
  
  
  "Shuningdek, o'lik. Va Boris ismli yigit, u juda yaxshi jihozlangan va o'ynashga beparvo bo'lgani uchun vafot etdi."
  
  
  "Shunday qilib, siz to'rtta jasadni qoldirdingizmi?"
  
  
  "Bu to'g'ri. Ammo qaerdadir Anton Jizov va Noks Varnov ertaga Nyu-Yorkni portlatishga tayyorlanmoqda. Agar biz ularga birinchi bo'lib etib bormasak, ular kichik it orolida to'rtta jasad topadimi yoki to'rt mingtasi muhim emas."
  
  
  Pilar o'ychan qaradi. Va u jim qoldi.
  
  
  Biz qirg'oqning eng urug'li qismiga bordik, u erda mahalliy baliqchilar atrofidagi eng kambag'al qayiqlarini qalin yog ' va axlatga bog'lab qo'yishdi. Bir necha chaqirimdan so'ng, Pilar old tomondan bitta xira lampochka bilan yoritilgan kulrang, qo'pol ramka binosiga ishora qildi. Taqqoslash uchun, Varnovning yashiringan joyi baqirayotgan savdogarning kulbasiga o'xshardi.
  
  
  "Bu erda biz boshlashimiz kerak", dedi Pilar. "Agar sizga Torio kerak bo'lsa, kichkina Lizaga boring."
  
  
  Biz hali ham erdan ellik fut uzoqlikda bo'lganimizda tovush to'lqinlari bizni urdi. To'liq miqyosdagi g'alayon balandroq bo'lishi mumkin emas edi. Ichkarida biz yuz yoki shunga o'xshash quvnoq odamlarga qo'shildik, ular tartibsizlik qilmasa ham, hech bo'lmaganda isterik edi. Hamma doimiy harakatda bo'lib tuyuldi. Shovqinni bostirish imkonsiz edi, shuning uchun hamma baqirardi. Vaqti-vaqti bilan o'tkir ayol kulgi kakofoniyani kesib o'tdi. A jukebox qaerdadir o'ynab bo'ldi, lekin chuqur bosh yozuvlari faqat sado eshitgan bo'lishi mumkin.
  
  
  Pilar va men binoning orqa tashkil oddiy kengashi quturgan organlari orqali yo'limizga jang. Godzilla kattaligidagi ayol uning yon tomonida o'tirib, belgisiz shishalarga ichimliklar quyardi. Va deyarli jozibali.
  
  
  Pilars uning qulog'iga baqirdi. Bu deyarli yovvoyi ov emas edi.
  
  
  "Kichkina Liza!"u tabassum bilan tasdiqladi.
  
  
  Liza shortida qattiq jingalak kaskad kiygan.
  
  
  
  
  
  
  inson sochlari bo'lishi mumkin bo'lmagan qizil rang. Olti metrdan etti futgacha bo'lgan joyda Liza sumkalar, cho'ntaklar va g'alati shakldagi go'sht bo'laklari bilan qoplangan edi. Bu havaskor haykaltarosh shoshilinch ravishda loyni ramkaga urgandek edi. Ishni keyinroq tugatish niyatida u haqli ravishda o'z ijodiga ishonchini yo'qotdi va taslim bo'ldi.
  
  
  Nihoyat uning e'tiborini tortganimda, Liza barning narigi tomonidan men tomon noqulay harakat qildi, uning turli qismlarining go'shti turli ritmlarda raqsga tushdi.
  
  
  "Bu nima bo'ladi?"uning ovozi tosh ustida dumalab turgan bo'sh bochka kabi gumburladi.
  
  
  "Men Torio istayman", deb baqirdim.
  
  
  "Men hech qachon nen haqida eshitmaganman", deb revmatizmda kichkina Liza.
  
  
  "Gorodin meni yubordi."
  
  
  "Men ham nen haqida eshitmaganman."
  
  
  U hamyonini tortib oldi. Menda gilderlar tugab qoldi, shuning uchun ulkan ayol oldida taxtaga bir nechta Amerika yozuvlarini tarqatdim.
  
  
  "Men Endryu Jekson haqida eshitganman", dedi u. "Torio orqa xonada uxlaydi."U barmog'ini tuzlangan bodring kattaligida ko'rsatdi.
  
  
  Pilar bilan men barning narigi chetidagi tor eshik tomon yo'l oldim. Uning orqasidagi kichkina xonada bitta stul, bitta stul va bitta karavot bor edi. boshlash.
  
  
  Eshik uning orqasidan yopildi va shovqin o'chdi. Uni, qarama-qarshi inilti boshqa eshikni tekshirib. Bu bino uchun ochiq havoga chiqdi. U shubhali kontrabandachining oldiga bordi, Egoni qidirdi va xo'tikni topdi .38 avtomatik. Buni Pilarga bergandan so'ng, u uni itarib, luger emuni burni ostiga oldi va yuziga tarsaki tushirdi.
  
  
  U " Torio!".
  
  
  U boshini burdi, achinib xirilladi va sekin ko'zlarini ochdi. U burni ostidagi qurolni ko'rib, ko'zlari kattalashdi.
  
  
  "Salom, bu nima, talonchilik?"
  
  
  "Tur, Torio," men baqirdim. "Biz sayrga boramiz."
  
  
  Bu ego hayratda qoldi. U sel. "Kuting", deb yolvordi u. "Men sizni tanimayman ham."
  
  
  "Bu bunday o'yin emas", dedi emu unga. "Men bilan chin dildan o'ynang, shunda siz ikki tomonga sayohat qilasiz. Endi Egoni harakatlantiring! "
  
  
  Ego uni ta'kidlash uchun qurolining o'qi bilan engil tortdi va Torio og'ir osilgan odam uchun hayratlanarli chaqqonlik bilan ranzadan sakrab tushdi. Ego uni orqa eshikdan itarib yubordi va u itoatkorlik bilan biz jip qo'ygan joyga bordi.
  
  
  Pilar haydab ketayotgan edi va uning orqasida Luger mashq qilgan Torio bilan birga edi.
  
  
  "Taxminan yuz metr yo'l bo'ylab haydang va keyin qorong'i joy topsangiz, tortib oling", dedi otasi.
  
  
  "Endi, Torio," men, biz xira yo'ldan haydab va mashinalar sifatida dedi, " men valiz haqida bilishni istayman."
  
  
  "Chamadonlar?""Bu nima?"u so'radi.
  
  
  "Menda ko'p vaqt yo'q, Torio, - dedim men, - va mening jahlim ham yo'q. Bir-ikki daqiqada siz suyaklarning yorilishini eshitasiz va ko'p qonni ko'rasiz. Bu suyaklar va bu qon sizniki bo'ladi, Torio, shuning uchun ma'lumot almashish uchun ushbu imkoniyatdan foydalaning."
  
  
  Oy nurida u Egoning bosh terisidan ko'tarilgan va ego boshining silliq tomonlarini pastga tushirayotgan suv tomchilarini ko'rdi.
  
  
  U tezda bosh irg'adi: "yaxshi, yaxshi. Men xorijiy kaltaklar uchun qahramon bo'lmayman. Siz uni Gaviotaga olib borgan chamadonlarni nazarda tutyapsizmi?
  
  
  "Aqlli xulosa, Torio. Sizga kim ih berganini va qaerga olganingizni bilmoqchiman."
  
  
  "Bu men olti oy oldin shartnoma tuzgan begona ovozga ega husky yigit edi. Katta tukli maymun. U menga hech qachon ismini aytmagan va u men savol berishim kerak bo'lgan yigit emas edi. U har doim menga oldindan pul to'lagan, keyin chamadonimni qachon olishimni aytgan. U bu erdan janubga, tepaliklarga bir oz yo'l bosib ketayotgan edi va u vertolyotda chamadon bilan kelib, uning egosini kemaga olib bordi. Menga ishoning, bu men bilaman hammasi, boshqa. Men hatto chamadonlarimdan biriga qaradim va u bo'sh edi. Bu g'alati g'alati biznes, lekin men qiziquvchan bo'lishga qodir emasman.
  
  
  "Siz kemaga qancha chamadon qo'ydingiz?"u undan so'radi.
  
  
  "Ko'ray, oxirgi marta uch kecha oldin olgan edik. Jami sakkizta bo'ladi.
  
  
  "Bizni vertolyot qo'nadigan joyga olib bora olasizmi?"
  
  
  "Albatta, lekin har doim qurolli bir nechta soqchilar bor. Oni va uchuvchi, Ingram ismli yigit, vertolyot uchuvchisi ichkaridagi zalda bo'lganida u erda yopishadi.
  
  
  "Bu sizga bog'liq, - dedim men, - biz xavfsizlikni ta'minlaganimizni ko'rish uchun. Va endi bizda ko'rsatmalar mavjud.
  
  
  Pilar janubga haydab, Torio tomonidan belgilangan tor tuproqli yo'lga burildi. Keyin biz ochiq havoda edik. Yaxshiyamki, Pilar to'rt g'ildirakli jipni ijaraga oldi: haydash qiyin edi: yo'l izga aylandi, mehmonxonaning butun hududi, lekin Toshloq va er tepaliklarga aylandi.
  
  
  Endi mening oldimda kontrabandachi o'tirgan edi, shunda projektor bizni urganida, u sakrab, qo'llarini silkitishi mumkin edi, shunda ego kimdir otishni boshlashdan oldin biladi.
  
  
  "Bu u, Torio", deb chaqirdi u.
  
  
  Ov miltig'i bo'lgan odam sekin oldinga siljidi va bir necha fut narida to'xtadi. "Bu erda nima qilyapsan? Bugun pikap bo'lmaydi "
  
  
  "Gaviotada muammolar bor", dedi Torio. Katta yigit Ingramga kelib aytishim kerakligini aytdi.
  
  
  "Qolgan ikkitasi kimlar?"
  
  
  
  
  
  Qorovul shubhali so'radi.
  
  
  "Ular... ular... Torio noqulay boshladi.
  
  
  "Biz Gorodin bilan birgamiz", dedim men. "Bizda darhol Jizovga borishimiz kerakligi haqida ma'lumot bor."
  
  
  Ismlar soqchilar uchun muhim edi. Ego miltiq burni pastlatdi, va u jip ustida yurar. "Menga ID kartangizni ko'rsating, iltimos, ser", dedi u hurmat bilan.
  
  
  "Albatta", dedim va bir parcha qog'ozga qo'l cho'zdim. Qo'riqchi unga etib borishi uchun uni ego ushlab turdi. U shunday qilganda, ego bilagidan ushlab, oldinga surdi. Pilar tezda odamning qulog'iga musht tushirdi va ego qichqirmasdan oldin muzlashiga sabab bo'ldi.
  
  
  U uni bog'lab qo'ydi va qayiqda topib olgan va shunday xavfli vaziyatda ishlatgan neylon arqon bilan bog'lab qo'ydi. Ego svetoforini burab, uning ellik metr naridagi kichik yog'och binosini yoritdi. Uning orqasida kichik, mustahkam vertolyot bor edi. Avliyo uni o'chirib qo'ydi va Pilarga jip dvigatelini o'chirishni iltimos qildi. Oldinda Torio itarib, qo'lida Luger, eri arqon bir lasan bilan binoga chiqib shifrlangan va shoshilib, Pilar menga quyidagi. Eshikka yaqinlashganimizda, u uni ochdi va ichkariga bostirib kirdi va svetofor tugmachasini bosdi. Uzoq devorga qarshi to'shakda uxlab yotgan ikki kishi bu o'yinni o'ynashdi. Ulardan biri og'ir slavyan tipi edi, u kiraverishda nogiron qo'riqchining ukasi bo'lishi mumkin edi, ikkinchisi katta burunli va iyagi zaif, rangpar, oriq odam edi. U Ingram, uchuvchi bo'lishga qaror qildi.
  
  
  Qorovul miltig'iga qo'l cho'zayotgan edi, u bunkining boshi yonidagi nolaga qarshi ko'tarilgan edi.
  
  
  "Siz harakat qilib o'lasiz", dedi emu unga va odam muzlab qoldi. Ingram ko'zlarini ishqalab, miltilladi.
  
  
  Pilar Miraning yorug'lik kalitini topdi va Egoning alangasi binolarning bitta xonasini suv bosdi. Bizning chap tomonimizda murakkab qisqa to'lqinli radiostansiya bor edi.
  
  
  "Torio! Siz bizni sotdingiz", deb aybladi qorovul.
  
  
  "Albatta, - dedi kontrabandachilar, - nishonimda qurol bilan men tezda sotaman-xuddi siz kabi, do'stim."
  
  
  "Ingram, kiying", deb buyurdim. "Vertolyot gaz bilan to'ldirilganmi?"
  
  
  "Ha, to'liq", dedi u asabiylashib.
  
  
  Erkak qo'rquvdan titrardi. U ucha olmasligidan shunchalik qo'rqishi muhim emas", dedim. "Faqat buyurtmalarni bajaring va sizga zarar yetmaydi."Bu uning nafsini tinchlantirdi va u kiyimlarini torta boshladi.
  
  
  "Torio, bu stulda o'tiring", dedim va kontrabandachilar itoat qilishga shoshilishdi. U qorovulga arqon bog'lab tashladi va dedi: "uni bog'lab qo'ying. Yaxshi ish qilish uchun sizni ogohlantirishim shart emas.
  
  
  Torio, shuningdek, Torio yaxshi qattiq tugunlarda mahkamlanganligiga ishonch hosil qilib, uni luger bilan qo'riqchilarga qaratdi. Pilar kontrabandachini ushlab turardi .38-kalibrli to'pponcha va Ingram ustidan bir ko'z tutib, lekin u bizga har qanday muammo sabab qilmoqchi emas edi.
  
  
  Torio qattiq bog'langanida, u qo'riqchiga: "endi xonaning narigi chetidagi stulga o'tiring."U unga bo'ysunganida, Pilar:" arqonni olib, bog'lab qo'ying, bolalar."
  
  
  Pilar menga xo'tikni uzatdi va qorovul tomon yurdi. Bu jiddiy xato edi. U men bilan mahbusimiz orasiga qadam qo'ydi. Bir tez harakatda erkak kiyimining ostidan pichoqni chiqarib oldi va pilarni ushlab oldi, uni oldiga burdi, boshini orqaga burdi va pichoq pichog'ini tomog'iga tutdi.
  
  
  "Qurolni tashlang yoki ayol o'ladi", dedi u.
  
  
  Pilarning jasadi orqasida turganida cho'kkalab o'tirgan odam hech qanday nishonni taklif qilmadi, men uni sog'inib, o'lim joyiga urishimga amin bo'lolmadi. Agar men qurolni yaxshiroq nishonga olish uchun aylantirsam, bu uning tomog'ini kesib tashlardi. Shunday qilib, u ikkilandi.
  
  
  "Jin ursin, tikuvchi unga qurolni tashlashni aytdi.""Yo'q," u chaqadi. "Siz uni bluffing qilyapman deb o'ylaysizmi?"
  
  
  U qimirlamagach, qo'riqchi pichoqni silkitdi va pilarsning bo'ynidan qizil qon qurti sudralib tushdi. Luger hali ham uni tayyor holatda ushlab turdi.
  
  
  "Ingram, bu ahmoqning qurolini ol", deb baqirdi qorovul.
  
  
  "Men... Men buni qila olmayman", dedi uchuvchi titroq ovozda.
  
  
  Qorovul unga xo'rsindi: "bir marta odam bo'l, sen zilzilani pichirlaysan, yoki men olaman..."
  
  
  Biz qo'riqchi Ingramga nima qilganini hech qachon bilmadik, chunki uchuvchining g'azabida u Rivnenskayaning boshini etarlicha burdi, shunda Luger uni joyiga qo'yishi va himoyalanmagan chap ko'z orqali emuni otishi mumkin edi. U Pilardan yuz o'girdi, devordan sakrab tushdi va polga yiqildi. Pichoq zararsiz urdi.
  
  
  Pilar xafa bo'lgan ifoda bilan menga tikildi. "Siz qurolingizdan voz kechishingizdan oldin em mening tomog'imni kesishga ruxsat bergan bo'lar edingiz, shunday emasmi?"u aytdi.
  
  
  "Albatta," men tan oldim. "Agar u mening qurolim bo'lsa, siz va men ikkalamiz ham o'lgan bo'lardik."
  
  
  U sekin bosh irg'adi. "Ha, u, menimcha, siz haqsiz. Lekin hali ham... "U boshini chayqadi. "Siz zo'rsiz. Siz menga kreplarni berasiz."
  
  
  "Biz sizni keyinroq isitamiz", dedi u tezda va uchuvchiga murojaat qildi. "Endi, Ingram, siz meni Torioga olib boradigan chamadonlarni olib ketishingiz mumkin bo'lgan joyga olib borasiz."
  
  
  "Siz Gisovning yashirinishini nazarda tutyapsizmi?"
  
  
  "Bu to'g'ri. Zalda qayerda?"
  
  
  "Venesuela va Britaniya Gvianasi chegarasidagi tog'larda. Ammo uniki hech qachon qorong'uda u erga tusha olmaydi. Bu etarlicha qiyin bo'lganda emas.
  
  
  U soatiga qaradi. "Agar biz hozir uchsak, u yorqin bo'lishi kerak
  
  
  
  
  
  biz u erga qachon. Va Ingram, agar siz tasodifan meni noto'g'ri tomonga yo'naltirsangiz, siz olti metr er ostida abadiy qulflanasiz..."
  
  
  "Men na Jasur, na ahmoqman", deb javob berdi u. "Men siz aytgan narsani aniq bajaraman."
  
  
  "Bu yaxshi, Ingram. Siz hali ham onangizga barcha yoqimsiz tafsilotlarni yozish uchun yashashingiz mumkin."
  
  
  Yon tomonda jimgina o'tirgan Pilar gapirdi. "Nik, siz Odinning joyidan kelayotganga o'xshaysiz."
  
  
  "Uni", dedim men. "Bu navbatning ipi va ehtimol otashinlar bo'ladi. Ayol bezovta qilishi mumkin ."
  
  
  "Yo'q", dedi u oyoqlarini qat'iyat bilan yoyib. "Biz hozirgacha birga keldik, endi men ortda qolmayman. Bu sizga ko'p yordam berdi, shunday emasmi? "
  
  
  "Bu haqiqat, lekin ..."
  
  
  "Meni o'zing bilan olib ket, Nik", dedi u. "Men ham siz kabi otishim mumkin, lekin ikkita to'pponcha va muvaffaqiyat imkoniyatimizni ikki baravar oshiring. Bu men uchun juda ko'p narsani anglatadi, querido "
  
  
  Bir lahzaga qaror qilolmadim.
  
  
  Ammo Pilarning aytganlari mantiqiy edi. U tajribali professional edi, aksariyat erkaklarga qaraganda qattiqroq edi. Va u sarflanishini, Agar kerak bo'lsa, boyqush missiyasi uni unga qurbon qilishini bilar edi.
  
  
  "Keyin ketaylik", dedim. "Siz shaharga qaytish uchun jipdan foydalanmoqchi emasligingiz sababli, distribyutor qopqog'ini torting, shunda u foydali deb topgan har bir kishi uchun foydasiz bo'lmaydi."U yordam bera olmadi, lekin qo'shib qo'ydi:" distribyutor qopqog'i nima ekanligini bilasizmi?"
  
  
  Uning to'la lablari biroz masxara qiluvchi tabassum bilan egilgan. "Ha, querido, men distribyutor qopqoqlari va siz ishonmaydigan boshqa narsalar haqida bilaman."
  
  
  Uning revmatizmga jilmayib qo'ydi. Yaxshi. Va siz do'stimizga uni bir muddat uxlash uchun yana bir taqillatishingiz mumkin.
  
  
  "Men shoshmaslik olaman," u dedi, va oldi .38 mendan va shoshilib ketdi.
  
  
  U radio-talkie tomon yurdi, ish ochilguncha uni erga sindirdi va keyin qorovul miltig'ining dumbasi bilan ichaklarni yo'q qildi. Ushbu qo'pol xulosa paytida men Ingramni tomosha qildim, garchi u juda yaxshi bola bo'lsa ham va arqon ustidagi tishsiz qora itdan boshqa tahdid emas edi.
  
  
  Uning Torio shunday dedi: "siz bir muncha vaqt ishlaysiz va keyin Villemstadga qaytishingiz mumkin. Bu juda uzoq yo'l, lekin siz qanday qilib eng yaxshi pul topish haqida o'ylashga vaqt topasiz. Berry santexnika, " dedim.
  
  
  U zo'rg'a jilmayib qo'ydi. U juda ko'p hazil tuyg'usiga ega emas edi.
  
  
  Pilar dispenser qopqog'i bilan qaytib keldi, u menga soxta jingalak bilan uzatdi. "Kim u erda bo'lsa, tushdan oldin uyg'onmasligi kerak", dedi u. "Va keyin uning boshi og'riydi, hech qanday aspirin davolay olmaydi."
  
  
  "Yaxshi, Ingram, - dedim men, - siznikini vertolyotda ko'taraylik."Keyin uchalamiz rutted yo'lni kutayotgan vertolyotga olib bordik.
  
  
  O'n to'qqizinchi bob
  
  
  Ingram vertolyotni boshqarayotganda mas'uliyatni o'z zimmasiga olganday tuyuldi va biz tungi osmonga ko'tarildik. Biz sharqqa va biroz janubga yo'l oldik, tez orada Kurakao chiroqlarini ortda qoldirdik. Kichkina Bonaire oroli ham sirg'alib ketdi va bir muncha vaqt bizdan pastda faqat qora Karib dengizi va yuqorida yulduzli osmon bor edi.
  
  
  Tez orada biz Karakas chiroqlarini ushladik va Venesuela qirg'oqlari bo'ylab bir muddat yurdik.
  
  
  "Siz Gisovning bu tog' yashirin joyini topish qiyin deb aytasiz", dedim men.
  
  
  "Deyarli imkonsiz", dedi Ingram. "Hech bir aviakompaniya bu joydan uchmaydi. Ammo agar ular bo'lsa, ular buni hech qachon ko'rmagan bo'lardilar. Binolar aka to'q sariq-jigarrang tosh tog'lari bo'ylab qurilgan. Ego havodan namuna olishdan deyarli ko'rinmaydi. Unga yo'llar yo'q. Barcha materiallar samolyotda etkazib berilishi kerak. Jizov Janubiy Amerika hukumatlaridan biri bilan shartnoma tuzdi, qaysi biri yuk tashishni bilmayman. Mening ishim bu chamadonlarning VIP ikki kishilik xonalarini tashish edi. Va agar meni boshqargan diqqatga sazovor joylarni bilmasam, bu joyni hech qachon yolg'iz topmagan bo'lardim."
  
  
  Biz chap tomonda Trinidaddan o'tdik va Orinoko deltasining botqoqli erlari orqali janubga burildik. Sharqiy osmon yorisha boshladi, va biz Gviana Highlands deb nomlanuvchi tog'li er ichiga g'o'ldiradi sifatida erga tafsilotlari aniq bo'ldi.
  
  
  Keyin biz balandlikka erishishimiz kerak edi va Ingram ingichka havoni chuqurroq yutish uchun asosiy rotorning balandligini sozladi. Stalning kuni yorqinroq, ammo baland bulutli qoplamada tarqalish alomatlari yo'q edi.
  
  
  Men ataylab qochgan fikr xayolimni kesib o'tdi. Agar men uni to'xtata olmasam, Nyu-York shahri o'ladigan kun edi.
  
  
  Ingram fikrlarimni to'xtatib, yelkamni silkitdi. U oldinga ko'tarilgan musht shaklidagi tosh shakllanishiga ishora qilib, odobsiz salom berdi.
  
  
  "Buni oldinda ko'ra olasizmi?"uchuvchi bizning dvigatelimizning ovozi bilan baqirdi. "Bu uchuvchilar o'tishi kerak bo'lgan joy. Biz uni barmoq tog'i deb ataymiz. Uning orqasida Jizov o'z uyini qurgan kichik toshli vodiy bor.
  
  
  "Bizning kirib kelayotganimizni ko'rishlari bilan ular otishni boshlashlari ehtimoli qanday?"
  
  
  "Menimcha, bu ehtimol emas. Ingram emu yerda etishmayotgan jasoratni havoda to'plaganga o'xshaydi. "Ular bu erda o'z xavfsizligiga juda ishonishadi va elchixona xabar berishicha, ular tez-tez kelib turishadi. Agar ular nima bo'lganini qandaydir tarzda bilishmasa
  
  
  
  
  
  biz Curacao hodisa har qanday muammo bo'lmasligi kerak."
  
  
  "Hammasi joyida", dedim.
  
  
  "Ammo bu faqat boshlanishi. Ular sizni yoki xonimni ko'rishlari bilanoq, barcha jahannam bo'shashadi.
  
  
  "Menga bu joyning jismoniy tartibi haqida tasavvur bera olasizmi?"Men undan so'radim. "Jizovning shtab-kvartirasi qayerdan keladi? Olim Varnov o'z ishini qayerda bajaradi?
  
  
  "Yo'q", dedi Ingram va keyin meni samimiyligiga ishontirish uchun tezda menga qaradi. "Ishoning, agar bilganimda hozir sizga aytgan bo'lardim. Men qiladigan narsa-kimdir chiqib ketayotganda yoki o'tirganda yoki uni ko'tarmoqchi bo'lgan narsalarni yuklayotganda vertolyot maydonchasida qolish."
  
  
  "Agar siz xabar etkazmoqchi bo'lsangiz nima bo'ladi?"
  
  
  "Men o'z egoimni vertolyot qo'nish joyidagi qo'riqchiga beraman. U chiqadi va biz bilan uchrashadi. Va u siz bilan kurashishingiz kerak bo'lgan birinchi hema bo'ladi."
  
  
  Biz tosh bir jutting bosh yumaloq va har tomondan hech qoyalarning bilan tor daraga tushib boshladi. Shunda ham, agar siz buni xohlamasangiz, toshlar atrofida qo'pol ravishda qurilgan barcha binolar bilan ko'rmaysiz. Men to'rtta katta binoni sanadim, bittasi biz tushayotgan tekis erga yaqin. Past toshli tizmalar va toshlar butun maydonni qamrab oldi va binolarni bog'laydigan yo'llarning faqat zaif izlari bor edi.
  
  
  Men tomosha qilayotganimda, vertolyot maydonchasi yaqinidagi kichkina binodan bir kishi chiqib, bizga qaradi. U yelkasiga miltiq ko'targan.
  
  
  "Bu qo'riqchi", dedi Ingram.
  
  
  "U yagonami?"
  
  
  "U men ko'rgan yagona odam. Boshqalar bo'lishi mumkin ."
  
  
  Pilar unga: "ko'zdan pastga tushing."U lavozimni egallaganidan so'ng, u ham Stal tomonidan ko'rinmas holga keltirildi.
  
  
  "Biz qo'nganimizda, - dedi u Ingramga, - qo'riqchi yaqinroq kelsin, kunga ochiq bo'lsin."
  
  
  "Agar men bu erda ego ololmasam nima bo'ladi?"uchuvchi asabiy so'radi, havodagi ego jasorati bug'lana boshladi.
  
  
  Juda ko'p harakat qiling", dedim. "Go'yo sizning hayotingiz bunga bog'liq edi. Chunki, Ingram, eski do'st, bu haqiqat.
  
  
  Biz ehtiyotkorlik bilan kichik maydonga tushdik va Ingram dvigatel bilan bog'liq tadqiqot muammolarini hal qildi. Katta rotor to'xtab qolganda, miltiqli odam yigirma fut narida turgan joyidan nimadir deb baqirdi.
  
  
  Ingram eshikni itarib ochdi va baqirdi: "menda general uchun nimadir bor."
  
  
  "Siz cho'loqmisiz?"qorovul orqaga chaqirdi. "Buni keltiring."
  
  
  "Menga... Menga yordam kerak bo'ladi", dedi Ingram. "Bu men uchun juda qiyin."
  
  
  Jimlik bor edi. Ammo keyin biz shag'al bo'ylab biz tomon shaggy oyoq tovushlarini eshitdik. "Bilasizmi, bu yuk tashuvchi bo'lmasligi kerak", deb shikoyat qildi qorovul. "Siz kerak-"
  
  
  U bizni ko'rgandek, to'satdan to'xtadi. Qamoqxonada miltiqni olib tashlagan va uni yoqayotgan qo'riqchining shubhasiz ovozini eshitganimda, biz muammoga duch kelganimizni bilardim. Luger uni tayyor edi, ammo hozir o'q otish va butun ekipajni ogohlantirish xavfi halokatli bo'lar edi. Buning o'rniga men uni bilagimga bosdim va Gyugo kaftimga tushdi. A stiletto uni ag'darilgan, u tez eshik orqali chiqib oldi va u bosh barmoq va ko'rsatkich barmog'i o'rtasida pichoq bo'lib. Qo'riqchi miltiqni ko'tardi va uning pichog'i ego yo'nalishi bo'yicha qilingan.
  
  
  Pichoq erkakning bo'yniga kirmasdan oldin stiletto havoda burildi. U hirqiroq pichirlagandek ovoz chiqarib, ikki qadam orqaga chekindi va Egoning tomog'idan qon otilib chiqib, erga yiqildi.
  
  
  Pilar kopter atrofida sakrab tushdi. Ingram uchuvchi o'rindig'idan o'lgan odamga tikildi.
  
  
  "Endi nima?"Pilar so'radi.
  
  
  "Endi men yashirincha kirib, bu tosh qishloqni o'rganmoqchiman. Siz Ingramni tomosha qilish uchun shu erda qolasiz. Men uni qaytarib olganimda, u qochib ketishi mumkin va men uchun kimdir kerak bo'ladi.
  
  
  "Yaxshi, Nik", dedi u muloyim kelishuv bilan meni hayratda qoldirdi.
  
  
  U uni engil o'pdi, keyin o'lik qo'riqchi ustiga egilib, stilettoni tomog'idan uzoqlashtirdi va pichoqni toza artdi. Ego uni bilagining qiniga qaytardi, keyin qo'riqchi postidan chiqadigan yo'ldan qochib, qoyalar ustiga chiqdi.
  
  
  Uni qanday ko'rganimni eslab, bu joy qushlarning ko'zidan, u eng katta bino tomon yugurdi. Bu operatsiyaning bosh qarorgohi bo'ladi deb taxmin qilish mantiqan tuyuldi. Men to'g'ridan-to'g'ri kazarma deb nomlangan uzun, past binoga olib boradigan yo'lga ochiladigan kichik tizma ustida yotaman. U tomosha qilar ekan, qo'pol ko'k kiyimdagi va ish qalpoqli odamlar chiqishdan chiqib ketishdi. Ular qurolsiz edilar. Boshqalarida to'pponcha va qizil bezakli jigarrang Sovet armiyasi formasi bor edi. Kazarmadan tashqarida u o'zining birinchi nishonini yasagan katta kvadrat binoni payqadi.
  
  
  Uning tergovchisi o'z nuqtai nazarini tark etdi va ehtiyotkorlik bilan kulbalar atrofida uning yuqorisidagi nuqtaga yurdi. Boshqalar singari, uning balandligi atigi olti fut edi va u ichki makon er sathidan pastga tushgan deb taxmin qildi. Men ovozlarni eshitdim va tor shamollatish tizimini tinglash uchun tiz cho'kdim.
  
  
  "Siz men uchun yubordingizmi, General Jizov?"Bu yosh ovoz-baquvvat, harbiy edi.
  
  
  Jizov yog'li silliq patronizatsiya intonatsiyasi bilan javob berdi. "Men sizni, mayor rashkini yubordim, chunki polkovnik Gorodindan belgilangan vaqtda xabar olmadim. Shunday qilib, operatsiyaning oxirgi bosqichlarida u biz uchun mavjud bo'lmaydi deb taxmin qilishimiz kerak. Menga ikkinchi buyruq kerak,
  
  
  
  
  
  va u sizni tanladi."
  
  
  "Men sharafliman, umumiy."
  
  
  Ayting-chi, mayor, siz reja bilan to'liq tanishmisiz?"
  
  
  "Ha, ser. Biz Amerikaning ettita shahrida yadroviy portlovchi moslamalarni joylashtirdik va eng so'nggi qurilma Panama kanaliga joylashtirildi. Shaharlarning nomlari va to'liq ismning aniq joylashuvi faqat sizga va amerikalik olimga ma'lum ."
  
  
  "Juda yaxshi, Rashki. Birinchi bomba qachon o'chib ketishini bilasizmi? "
  
  
  "Bugun, ser."U xijolat bilan tomog'ini tozalaydi. "Butun lagerda mish-mishlar bor, ser."
  
  
  "Ha, bu sir emas; mexanizmlar aniq. Uni, men sizga aytaman, Amerikaning birinchi vayron bo'lgan shahri Nyu-Yorkdir. Ih hukumati bizning shartlarimizni qabul qilmagani uchun doktor Varnov to'rt soat ichida birinchi Rivne bombasini portlatadi."
  
  
  U soatiga katta yengillik bilan qaradi. Tongda Venesuela osmonini aylanib chiqayotganda, Nyu-York shahri hatto yadroviy portlashning do'zax alangasi bilan tekislangan bo'lishi mumkin degan muzli qo'rquv bor edi.
  
  
  Ular koeffitsientlar menga qarshi deb o'ylashganda, ventilyator atrofida sovuq xirillash yangradi.
  
  
  "Oh, men uni ko'ryapman, mening it do'stlarim hushyor", dedi Jizov. "Xavotir olmang, mayor, men hamma narsani nazorat qilsam, ular sizga zarar etkazmaydi. Ammo mendan bir so'z va ular sizni bir necha soniya ichida o'ldirishadi."Jizovning g'ayratli kulgisiga ishonilmagan Raschke taqlid qildi. "Bu hayvonlar dunyodagi eng qudratli ikki kuch tomonidan yaratilgan", deb davom etdi Jizov. "Qo'rquv va nafrat. Buni eslang "
  
  
  "Ha, janob", - deb javob berdi mayor hayvonlarning xirillashlari ustidan noaniq javob berdi.
  
  
  U ventilyatordan uzoqlashdi va binolar orasidagi yo'laklarga qarab o'tirdi. Avvalo, menga Noks Vornovning o'ldirilishi haqida ma'lumot kerak edi, bu butun qotillik ishining kaliti edi.
  
  
  Ishchilar yakka va juft bo'lib o'tdilar. Ih defiant rulmanlari bilan qurollangan askarlar befarqlikdan mamnun bo'lib tuyuldi. Ehtimol, Ingram ta'kidlaganidek, ular beparvolik bilan bunday joyda ih xavfsizligi daxlsiz deb taxmin qilishgan.
  
  
  Menda harakat erkinligi bo'lishi kerakligi aniq edi. Shunday qilib, u keyingi ishchining ostidan o'tib, orqasidan tushishini kutdi. Ego bir Luger bilan uni urdi, va u mening qurol oqsoqlanib ketdi. U tezda ego tomonidan qoyalarga sudrab bordi va ego tomonidan abadiy jim bo'ldi.
  
  
  U kiygan ko'k kombinezonlarni echib, Egoni kiyimiga tortdi. Shimlar biroz qisqa edi, lekin aks holda ular mos edi. U shlyapasini kiyib, visorni peshonasiga bosdi. O'rtacha masofadan u sezilmasdan o'tishi mumkin. Ishchining jasadini ikkita ulkan tosh orasiga yashirgandan so'ng, u izga qaytib, uning orqasidan ergashdi. Orqamdan shaggy ovozlarni eshitdim. U omborxonaga o'xshagan past eshikka kirdi. U tiz cho'kib, orqasini yo'lga qo'ydi va xuddi nosoz qulfni tekshirayotgandek kun bo'yi tutqich bilan o'ynadi.
  
  
  Ikki ishchi orqamdagi yo'lda to'xtab turganda, ovqatning iliq hidi burun teshigimga etib bordi.
  
  
  "Siz olib yurgan nonushtani kim olishini taxmin qilishim shart emas", dedi atrofdagilardan biri. "Amerikalik, to'g'rimi? Olimga."
  
  
  "Albatta", dedi boshqasi. "U bizning faxriy mehmonimiz."
  
  
  "Bugun ertalab biz odatdagi axlatni yeyayotganimizda nima bor?"
  
  
  "Yangi tuxum, jambon, tushdi va pishgan pomidor."
  
  
  Birinchi ishchi ifodali nola qildi. "Men hammamiz bu tog' tozaligini tark etib, yana odam bo'lib yashay olmagunimizcha, hech qanday muz bo'lmasligini so'rayman. Qanday qilib men yaxshi Eda va amerikaliklar zavqlanadigan ayollarga hasad qilaman."
  
  
  "Bu vaqt yaqin, o'rtoq. Bugun biz amerikaliklarga zarba berishimiz kerak."
  
  
  "Agar shunday bo'lsa, bugun biz nishonlaymiz. Ammo endi men ketishim kerak."
  
  
  U tomosha qilib, ikki kishidan biri chap tomonga tarvaqaylab, yaqin atrofdagi yo'ldan bordi, ikkinchisi esa laganda ovqat ko'tarib, ochiq yurishni davom ettirdi. U emuga yo'ldan yurishga ruxsat berdi va keyin yuzini kepkasi bilan yopdi.
  
  
  Erkak orqasiga o'girilmadi, shuning uchun men uning orqasidan binolar guruhidan ajralib turadigan kattaroq binolardan biriga bordim. U bir necha qadam pastga tushdi, eshikni ochdi va u orqali g'oyib bo'ldi, emga bir necha soniya berdi, keyin o'sha eshikdan o'tdi.
  
  
  Uning kashfiyoti shundaki, bu binolar u tasavvur qilganidan ancha chuqurroq qazilgan va ancha puxta qurilgan. Ih yaxshi ishlab chiqilgan dizayn uzoq tayyorgarlik davrini ko'rsatadi.
  
  
  Yoyda muloyimlik bilan egilgan silliq tosh atrofida devorlari bo'lgan bitta uzun yo'lak bor edi. Garchi men ishchini ko'ra olmasam ham, uni shaggining egosi oldinda eshitdi. Yo'lak muntazam ravishda elektr chiroqlari bilan yoritilgan va u erda elektr stantsiyasi borligiga shubha yo'q edi.
  
  
  Keyin bir necha yil oldin Janubiy Amerikaning biron bir joyida Rossiya bazasi tayyorlanayotgani haqida mish-mishlar tarqalganini esladim. Bu, masalan, Kuba raketa inqirozi paytida bo'lgan va keyingi keskinlikda bunday mish-mishlar yo'q bo'lib ketgan. Endi ma'lumotlar bazasi haqiqat ekanligi ma'lum bo'ldi. Ehtimol, uni rasmiy rus rejimi tark etgan, ammo ih operatsiyalarining yashirin markazi sifatida oddiy va ego fraktsiyasi tomonidan qayta tiklangan.
  
  
  Barcha yo'lak bo'ylab, uni
  
  
  
  
  
  
  Men faqat bitta eshikdan o'tdim. Ko'rinishidan, xonalar ko'p emas edi, chunki ular qattiq toshdan o'yilgan bo'lishi kerak edi. Oldinda ovozlarni eshitib, u to'satdan to'xtadi.
  
  
  "Men Janob hazratlarining egosi uchun shohona nonushta olib keldim."Bu oziq-ovqat yetkazib beruvchi yigitning kinoyaga to'la ovozi edi.
  
  
  "Faqat edu yetkazib va ahmoqona izoh tark."Javob ovozi qo'pol va ishbilarmon edi ."
  
  
  "Amerikalik u erda nima qilyapti?"ishchi so'radi. "U maxsus kunga tayyormi?"
  
  
  Endi u jarayonlarni ko'rish uchun asta-sekin egri devor bo'ylab harakatlanib, koridorning ipini ko'radigan darajaga yetdi. U erda ta'sirchan qora mo'ylovli askar katta eshikni qo'riqlab turardi. U ishchidan ovqat patnisini olib, lablarini qisdi: "bu odatdagidan farq qilmaydi, faqat u bugun ertalab tongda turdi. Lekin uning boshida nima bo'layotganini bilolmayman."
  
  
  "Yo'q, men bunday deb o'ylamayman. Xo'sh, u uchun eng yaxshisi, men uchun eng yomoni. Zerikarli gruel uchun nonushta qilish.
  
  
  U kelgan yo'l bilan yo'lakka shoshildi. Endi Barnaboni qaerdan topishni bilganimda, unga borish uchun yo'l topishim kerak edi. Bu muammo haqida o'ylar ekanman, men uni belgilar uchun burdim va juda kech uzoqdan yaqinlashayotgan raqamni ko'rdim. Uning shakli bilan aytishim mumkinki, u boshqa askarlardan biri edi.
  
  
  Tasodifan, xuddi men unutgan narsam kabi, uni orqaga burdi. U meni chaqirdi, lekin u kar va soqov bo'lib o'ynadi. Burilish atrofida, askarlarning ko'z o'ngida, u Varnova ma'badiga qaytib keldi. Ammo " shaggy bu tomondan kelayotgan edi. U pauza qildi. Ta'limni etkazib beruvchi ishchi qaytib keladi, keyin ombor eshigi oldida yana bir askar.
  
  
  U tezda qaror qildi va koridordan pastga tushadigan yagona eshikka yugurdi.
  
  
  Eshik qulflangan edi, shuning uchun men bir daqiqada ishchining kombinezonlari ostiga kirib, ingichka elastik po'latdan yasalgan ipni topdim. Ushbu qurilma an'anaviy plastmassadan ko'ra kuchliroq va moslashuvchan bo'lib, oddiy qulf bilan tez ishlaydi.
  
  
  Ishchi hali ham bir tomondan, askar esa boshqa tomondan yaqinlashganda, u eshikni itarib, ichkariga yugurdi.
  
  
  Yigirma bob.
  
  
  Bir necha soniya ichida bu xonaning hashamatli ichki qismi birlashdi. Hech qanday qo'pol yuzalar, zerikarli ranglar yo'q edi. Yumshoq to'qimalar-yostiqlar, divanlar, ko'rpa-to'shaklar, pastki stullar-barchasi Kamalak ranglarining karnavalida.
  
  
  "Siz hech bo'lmaganda taqillatishingiz mumkin", dedi ayol ovozi qaerdandir chap tomonimdan.
  
  
  "Buyuk olim bugun erta turishi kerak", dedi boshqa tomondan.
  
  
  Ko'zlarim xira nur o'rnatildi sifatida, uning, men ovozlar xonaning har bir tomonida chuqurlashtirilgan ovals atlas ko'rpa va yumshoq yostiq bir qatorga kelayotgan edi, deb topildi. U tomosha qilib, parishon fotosini rahbarlari chap va o'ng paydo, kollej Amigo dasturiy ta'minot kabi qaradi organlari tomonidan ta'qib. Sariq birinchi raqamli pushti tungi ko'ylak kiyib, uning sariq rangda tug'ilganiga shubha qilmaslik uchun etarlicha qisqa edi. Ikkinchi raqam Haram pijamalarini kiyib olgan, u ham haqiqiy sarg'ish ekanligini tasdiqlash uchun etarlicha shaffof edi.
  
  
  "Umid qilamanki, men aralashmayman", dedim.
  
  
  "Uning ismi Terri", dedi pushti rangdagi birinchi raqamli sarg'ish.
  
  
  "Va uning ismi Jerri", dedi Haram pijamasida ikkinchi raqam.
  
  
  "Ikkalasi ham" men " bilan yozilgan."Terri tushuntirdi
  
  
  "Muhim ma'lumotlar", dedim men.
  
  
  "Biz egizakmiz", deb taklif qildi Jerri.
  
  
  "Yana bir hayratlanarli kashfiyot", dedim men.
  
  
  Qizlar yotoqlaridan turib, men tomonga kelishdi.
  
  
  "Men sizni ilgari ko'rmaganman", dedi Terri.
  
  
  "Siz bu erga tegishli emassiz, shunday emasmi?"Jerri qo'shildi.
  
  
  "Siz bo'ron kabi keldingiz", dedi Terri. "Menimcha, sizni ta'qib qilishmoqda va sizni yashirishimizni xohlaysiz. Qanday ajoyib!"
  
  
  "Siz politsiyachi emassiz, shunday emasmi?"- dedi Jerri. "Biz politsiyachilarni yashirmaymiz."
  
  
  "Men politsiyachi emasman", deb ishontirdi ih. "Men kimligimni va nima qilayotganimni bir soatdan kamroq vaqt ichida tushuntirish juda ko'p, menda esa o'ttiz soniya yo'q. Ammo shuni aytish mumkinki, men yaxshi yigitlar atrofida yagona odamman - va men umuman hazillashmayapman - menga sizning yordamingiz kerak ."
  
  
  Shu payt biz ovozlarni eshitdik va eshik oldida tinglash uchun bordik.
  
  
  "U sizga qo'ng'iroq qilayotganda nega o'girilib qaytib keldingiz?"Bu koridorda menga baqirgan askarning ovozi edi.
  
  
  "Siz nima haqida gapirayotganingizni bilmayman. U faqat nonushta uchun off tushib yotipti. Men sizni hozir ko'rmadim", deb javob berdi ishchi.
  
  
  "Siz bu erda bir daqiqa oldin yurgan edingiz, keyin o'girilib orqaga qaytdingiz."
  
  
  "U emas."
  
  
  "Siz bilan hech kim kirmadimi?"
  
  
  "yo'q. Professorning eshigi oldida Yuriydan so'rang. "Men qilaman. Men uning egosini o'zgartiraman. Va agar siz yolg'on gapirsangiz, bu muhim emas. Boraylik, o'rtoq! »
  
  
  Yo'lakdan tushayotgan ishchining qadam tovushlari. Eshik tashqarisida kalitlar jiringlaydi.
  
  
  Uning qo'lida Luger kunning ilmoqli tomonidan ingrab yubordi. Egizaklar keng zamburug'li ko'k ko'zlari bilan qurolga tikilishdi, keyin umidsizlikka kulib, bir-birlariga qarashdi. Kichkintoylar, bu vaqtda kichik miyalar orqali, ko'p odamlar uchun hayot yoki o'limni anglatishi mumkin.
  
  
  Qo'riqchi eshikni ochdi va uni yoriq ochdi.
  
  
  "Xo'sh, siz qizlar erta turasiz", dedi u.
  
  
  "Uning atrofida nima bor?"Terri dedi.
  
  
  "Biz xohlagan vaqtda turishimiz mumkin", deya qo'shimcha qildi Jerri.
  
  
  "Yuqoriga va pastga, yuqoriga va oldinga.
  
  
  
  
  
  
  Xo'sh, bu sizning butun hayotingiz", - deya xo'rsindi qorovul.
  
  
  "Bugun ertalab atrofimizda kim gaplashmoqchi?"so'radi Terri.
  
  
  "Yoki yana ikkalamizmi?"
  
  
  "Bizga bu kerak, bizga boshqa narsa kerak. U faqat nonushta qildi bo'lyapdi, va uning ish birinchi keladi. Keyin eda - va shirinlik uchun ayollar ."
  
  
  "Unda bu erda nima qilyapsan, Markus?"Agar professor sizni bizni olib kelish uchun yubormasa, siz bizning xonamizga kirmaysiz."
  
  
  "Men odam qidiryapman", dedi u uzr so'rab.
  
  
  Emu qizlarning kulgilariga javob berdi.
  
  
  "Men koridorda bir ishchini ko'rdim deb o'yladim", deb davom etdi Markus. "Jamoaga tegishli bo'lmagan kishi. Men u bu erga kelgan bo'lishi mumkin deb o'yladim."
  
  
  "Biz bitta odamni ko'rmadik", dedi Terri begunoh.
  
  
  "Bu juda umidsizlik", - deya jirkanch tarzda qo'shib qo'ydi Jerri.
  
  
  "Men fantomlarni ko'radigan odamlar atrofida emasman", dedi Markus. Men uning oldinga taxminiy qadam tashlaganini eshitdim. "Professor nonushtasini tugatguncha biroz vaqt bo'ladi va atrofingizga bittasini yuboradi. U allaqachon bu erda bo'lgani uchun, ehtimol biz boshqa tomonni biroz xursand qilishimiz mumkin ...
  
  
  "Albatta emas!"Terri kesilgan. "Bizning shartnomamizda aytilishicha, biz bu erda faqat doktor Varnov uchunmiz. Bizga boshqalar bilan o'yin o'ynamaslik haqida ogohlantirildi."
  
  
  "Ammo yaxshilab o'ylab ko'ring", dedi Jerri yaramas tarzda.
  
  
  "Teaserlar", dedi qorovul. U orqaga qaytdi va qizlar eshikni yopdilar. Qulf yopildi.
  
  
  "Endi biz haqiqatan ham muammoga duch keldik", dedi Terri kulib.
  
  
  "Ammo biz juda zavqlanyapmiz", dedi singlisi.
  
  
  "Katta rahmat", dedim va Lugerni o'z g'ilofiga qaytardi. Uni kulib yubordi. "Ehtimol, sizga pul to'lash uchun vaqt topa olaman. To'g'ri, siz faqat shu yerdasiz... xato... hozir xizmat qilasizmi?"
  
  
  "Siz Markusga aytganlarimizni eshitdingiz, biz amerikalik olim uchun shunchaki o'yinchoqlarmiz", deb javob berdi Terri.
  
  
  "Va u qanday odam ekanligini hisobga olsak, bu bizning ko'p vaqtimizni talab qilmaydi", dedi Jerri va mening oldimga keldi.
  
  
  "Bunga qanday kirdingiz?"Men undan so'radim.
  
  
  "Demoqchimisiz, biz kabi yaxshi qizlar bunday joyda nima qilishadi?"
  
  
  "Shunga o'xshash narsa."
  
  
  "Biz san-Frantsiskodagi er osti gazetasidagi e'longa javob berdik", dedi Jerri. "Tegishli qizlar sayohat, hayajon, sarguzashtni xohlashadi."
  
  
  "Va aniqki, siz ish topdingiz."
  
  
  "Albatta. Yana ellikta qiz bo'lsa kerak, lekin bizda egizak bo'lishning afzalligi bor edi."
  
  
  "Bu sizda bor narsa emas", dedim ih ning saxiy shakllarini ta'kidlab.
  
  
  "Men sizga yoqaman", dedi Terri.
  
  
  "Menimcha, siz professordan ko'ra ko'proq odamga loyiqsiz", deya qo'shimcha qildi Jerri.
  
  
  "Men ego jinsiy iste'dodlari yoki ih yo'qligi manfaatdor emasman," u jiddiy aytdim. "Ammo u dunyodagi eng xavfli odam bo'lib chiqdi, AQSh va butun dunyo uchun tahdid. Men sizga dahshatli tafsilotlarni ayamayman, lekin ishoning, insoniyat kelajagi uchun hozir Varnovning laboratoriyasiga kirishdan muhimroq narsa yo'q. Va u, siz qizlar menga yordam berishingizni istayman ",
  
  
  "Siz meni bu ko'proq muhim bo'lishi uchun harakat ahmoq degani?"- dedi Terri qisqa tungi ko'ylagini yanada balandroq ko'tarib.
  
  
  "Va bu?"Jerry interjected, uning pijama tagida belbog'ini ushlab va uning yumaloq tizzasidan o'rtasida uni pastga toymasin.
  
  
  "Men yana muhim dedi, qizlar, emas, balki ko'proq qiziqarli."
  
  
  "Nega biz sizga yordam berishimiz kerak?"so'radi Jerri. "Siz hatto biz bilan muloyim bo'lmaysiz."
  
  
  Vatanparvarlik va insonparvarlik ih juda yorqin boshlarida sezilmaydigan so'zlar ekanligi aniq edi. Ammo ih yordamisiz mening imkoniyatlarim nolga teng edi.
  
  
  "Eski so'zda aytilganidek," poker yuzli odam unga: "siz menikini tirnaysiz, men siznikini tirnayman."
  
  
  Bir juft bilim tabassumi xonani yoritdi. "Siz demoqchimisiz?"egizaklar ovozdan dedi.
  
  
  "Agar siz menga Varnovning laboratoriyasiga kirishga yordam bersangiz."
  
  
  Xursand bo'lib bosh irg'ab, ular mening qo'limni olib, rang-barang yostiqlar uyumiga olib borishdi va u erda ingichka qopqoqlarni tezda olib tashlashdi. Ko'z ochib yumguncha ular yalang'och bo'lib, yostiqlar orasida turli xil jozibali pozalarni olishdi. U Terrining chap ko'kragi ostida kichkina tug'ilish belgisi borligini aniqladi va bu uni egizaklardan ajratib turishning yagona yo'li edi.
  
  
  Bu mening hayotimdagi yagona vaqt edi, u insoniyatning barcha operatsiyalari atrofida eng hayajonli narsani bajarishga shoshildi. Shunday qilib, u eng qisqa vaqt ichida iloji boricha ko'proq kiyimlarni olib tashlash bo'yicha yangi jahon rekordini o'rnatdi.
  
  
  "Mmm, mazali," Terri izoh.
  
  
  "Men uning o'sha eski professordan ko'proq narsasi borligini bilardim", deb ma'qulladi Jerri.
  
  
  "Bu erga keling, - buyurdi Terri, - bu bizning oramizda ochiq."
  
  
  U tezda tiz cho'kdi va Terrining g'ayratli kichkina tanasi bilan klassik pozitsiyaga joylashdi.
  
  
  "Uning omelasi men va bizning oramizda emas", dedi u xo'rsinib, past nola bilan, umuman shikoyatga o'xshamadi.
  
  
  "Siz qarshi emasmisiz?"Men undan jannat darvozalariga kirgandan keyin so'radim.
  
  
  "Ooooooh", deb nola qildi u.
  
  
  "Men uni kelajakda spektakl deb atayman", dedim men unga va sevgi tunneliga tushib qoldim.
  
  
  Hammasi shu tarzda boshlandi, garchi juda qisqa vaqt ichida biz cheksiz sonli gimnastik pozalarni qabul qildik, ularning aksariyati nikoh qo'llanmalarida tasvirlanmagan.
  
  
  Biroz vaqt o'tgach, biz boshqa do'stimizga shunchalik berilib ketdikki, Jerri past va g'amgin ovoz bilan dedi:: "men yetmishta o'ynashni yoqtirmayman."
  
  
  Men gaplashish uchun noqulay vaziyatga tushib qoldim, lekin boshimni katta kuch bilan aylantirdim, men undan so'radim
  
  
  
  
  
  
  Begunoh: "bu nimani anglatadi, Jerri? "yetmish o'ynash."
  
  
  "Xudo, buni hamma biladi", dedi u g'azablanib. "Bir ko'z bilan etmish oltmish to'qqiz."
  
  
  Unga xat bilan murojaat qilishdi va biroz hayajonlanib, u men eslay oladigan eng murakkab, ekzotik va zerikarli spektakllardan birining uchinchi sherigi bo'ldi. Va men buni juda ko'p eslayman.
  
  
  Shundan so'ng, undan tez kiyinishni so'rashayotganda, egizaklar menga kichkina tabassumlar va minnatdorchilik ko'zlari bilan kesishgan baxtli yuzlar bilan qarashdi. Aynan Jerri uzoq va xursand xo'rsinib: "bilasizmi, menimcha, uchalamiz fantastik juftlik qilamiz."
  
  
  Ammo mening fikrim allaqachon ogohlantirish va kompaniyalar muammosi bilan band edi. "Hammasi joyida," dedim, " qiziqarli va o'yinlar tugadi. Endi Nox Varn ziyoratgohiga yo'l topa olamizmi, ko'rib chiqaylik.
  
  
  Ular deyarli bir ovozdan bosh irg'adilar. Ammo ularning yuzlarida haqiqiy qiziqish yo'q edi.
  
  
  "Bizning kichik kelishuvimizni eslaysizmi?"Uning ih so'radi.
  
  
  "Ha", dedi Terri qoshlarini chimirib. "Ammo sizga yordam berish xavfli bo'lishi mumkin."
  
  
  "Bundan tashqari", deya qo'shimcha qildi Jerri. "Bizda yo'qotadigan ko'p narsa bor. Biz hech hayotimizda ko'rgan ayting ortiq Oni bizga ko'proq pul to'lash. Bu erdan ketganimizda, biz undan kichik kiyim do'konini ochish uchun foydalanamiz."
  
  
  O'sha paytda menda egizaklar o'zlarini ko'rsatgandek ahmoq emas degan kuchli taassurot bor edi.
  
  
  "Shunday qilib, siz bu erdan ketganingizda kiyim do'konini ochasiz", dedim men. "Va sizni bu erdan ketaman deb o'ylashga nima majbur qiladi? Siz mahbussiz, bilmaysizmi? "
  
  
  Terri boshini chayqadi: "biz umuman mahbus emasmiz. Biz xohlaganimizcha kelamiz va ketamiz. Hamkorlik qilishdan charchaganimizda, biz butun uy bo'ylab yuramiz. město. Va hech kim bizni to'xtatmaydi ."
  
  
  "Albatta", dedim. "Siz xohlagan joyingizga borishingiz mumkin, chunki bu tosh qal'a atrofida havodan boshqa yo'l yo'q. Ammo bu odamlarga chekishni tashlamoqchi ekanligingizni ayting va ihdan sizni bu erdan olib chiqishingizni so'rang. "shunda siz allaqachon bilishingiz kerak bo'lgan narsalarni bilib olasiz - siz ham zanjirband qul bo'lishingiz mumkin."
  
  
  Endi ih uning ajralmas e'tiborini tortdi. Ih yoqimli porlab turgan yuzlar jiddiylashdi va ular hayrat bilan qarashdi.
  
  
  "Men bu erga kulish uchun hayotimni xavf ostiga qo'ymadim", deb shosha-pisha davom etdi u. Bu odamlar Amerikani va butun dunyoni atom kuchi bilan egallab olishmoqchi. Ih bombalari allaqachon AQShning asosiy shaharlariga joylashtirilgan va agar biz ih talablariga rioya qilmasak, birma-bir portlashga tayyor ."
  
  
  U soatiga qaradi. "Agar men qurilmalarni faollashtira oladigan yagona Varnovga bora olmasam, birinchi atom bombasi Nyu-York va barcha ego aholisini atigi ikki soat ichida yo'q qiladi."
  
  
  Ular gaped sifatida otasi bosh irg'adi. "Ha, bu faktlar. Va men siz qizlar bu ahmoq fotosini menga majburlashni to'xtatishingizni va davom etishingizni istayman. Chunki, o'z mamlakatini qoralagan Varnovdan tashqari, biz dushman lageri o'rtasida faqat uchta amerikalikmiz.
  
  
  "Va mensiz siz hech qachon bu erdan tirik chiqolmaysiz."
  
  
  "Oh, Xudoyim", dedi Terri. "Qanday yordam bera olamiz?"
  
  
  "Men ushbu protseduradan ikkalangizni Uorns laboratoriyasiga, yashash joylariga va boshqa hamma narsaga olib borish va qaytarish uchun foydalanilishini istayman. Menga u erda ko'rgan hamma narsani aytib berishingizni istayman, bu menga ego operatsiyalari haqida ma'lumot berishi mumkin. Va buni tezda bajaring; endi harakat qilish vaqti keldi! "
  
  
  Ikkalasi ham birdaniga gapira boshlashdi. "Kutib turing, - dedim men, - Terri, davom eting."
  
  
  "Qo'riqchi bor", dedi u. "Lekin Marcus vaqt eng navbatchi hisoblanadi. U professorning eshigi orqasidagi kichkina xonada uxlaydi, u qattiq po'latdan yasalganga o'xshaydi. Va u bizni oldinga va orqaga ko'radigan yagona odam. U signal tugmachasini bosadi va Varnov eshikning narigi tomoniga o'tib, uni ochadi va qandaydir temir panjara orqali gapiradi. Bu eshikning kaliti yo'q; u ichkaridan ochiladi - va professor bizga buning sababini hech qachon aytmaydi ."
  
  
  Yaxshi. Boshqa narsa?"Men chaqadi. "Ichkarida nima bor?"
  
  
  "Siz kirganingizda, - dedi Jerri, - siz stol va telefon bilan ofisni ko'rasiz. Joy yalang'och, boshqa mebel yo'q. Lekin topshirish kabinetlari bor. Va Amerika qo'shma Shtatlarining katta ramkali xaritasi stul yonidagi nolalarga osilgan. Yana bir eshik ofis b orqali keladi ...
  
  
  "Bir daqiqa kuting!"Terri so'zini. "Ushbu kartaning orqasida devor seyfi bor. Xo'sh, aniq xavfsiz emas. Lekin kvadrat burchak.
  
  
  "Buni qanday bilasiz?"Sl uni so'radi.
  
  
  "Chunki bir kuni kirib kelayotganimda buni ko'rdim. Xarita kancadan olib tashlandi va bu teshik ostida erga yotdi, masalan, kvadrat metr. Uornovning stolida u meni kutayotganda o'qigan bo'lishi kerak bo'lgan qog'ozlar yoyilgan edi. Men u yuz qog'ozlarni qo'yish va xarita bilan mokhisssto qamrab unutibman deb o'ylayman.
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Yoki u nola qilayotgan teshik va siz bilgan narsalar o'rtasidagi farqni bilish uchun meni juda soqov deb o'ylaydi. Baribir, men sezmagandek bo'ldim va o'sha paytda men ayniqsa qiziquvchan emas edim. Keyingi safar u menga yuborganida, xarita hali ham o'sha erda edi, qog'ozlar yo'q edi."
  
  
  "Bu sizni qanday ajratib turadi?"Men shunchaki ma'lumotli taxminimni tasdiqlash uchun so'radim.
  
  
  "Menda bu erda tug'ilish belgisi bor", dedi Terri tabassum bilan chap ko'krak ostidagi maydonga ishora qilib. "Va ko'rib turganingizdek, bizni farqlash uchun turli xil kostyumlar kiyamiz."
  
  
  "Yaxshi, Jerri, davom eting. Ofis yonidagi xonada nima bor? "Xo'sh, bu haqiqatan ham parda bilan ajratilgan bitta katta xona.
  
  
  
  
  
  Bir tomonda to'shak, bir nechta mebel va to'g'ridan-to'g'ri ofisga ulanadigan hammom mavjud. Boshqa tomondan, mendan so'ramang. Men buni hech qachon ko'rmaganman, lekin menimcha, bu qandaydir uskuna. To'g'ri, va karavot yonida, bu ichki telefonlar atrofida yana biri bor.
  
  
  "Siz uning bu telefonlarda gaplashayotganini eshitganmisiz?"
  
  
  "Faqat bir marta. Ammo bu ikki tomonlama suhbat edi va u buni tushunmadi"
  
  
  "U erda bo'lganida ikki marta Emuga qo'ng'iroq qilishdi", dedi singlisi. "Men u nima haqida gapirayotganini ham tushunmadim. Lekin men hozir bilaman deb o'ylayman ."
  
  
  "Bu haqda menga ayting, Terri."
  
  
  "Xo'sh, u juda g'azablangan ko'rinardi. Va u shunday dedi: "qarang, menga bormang, General va menga tahdid qilmang. Yodingizda bo'lsin, agar men ketsam va hamma narsa men bilan ketadi. Shu jumladan Moskvada, konferentsiyaga ikkita chamadon bilan kelgan general. Lekin negadir ulardan biri adashib qoldi ."Va keyin u to'xtab, dedi:" bu siz uchun biron narsani anglatadimi, General?"
  
  
  "Men u umumiy deydi nima bilmayman," u izoh. "Lekin bu menga ko'p narsani aytadi. Varnovda shunday tizim borki, agar u vafot etsa, barcha shaharlar, shu jumladan Moskva ham u bilan birga o'ladi. U nafaqat yovuz yaramas, balki aqlli ham.
  
  
  Men bir foydali rejasi turli jihatlarini tartiblashtiriladi sifatida mening fikr bir lahza o'ralgan. Keyin u: "bir tomondan, vaqt eng muhim omil. Lekin men buni ko'rmayapman. Men Marcus Ond sizlardan birini qabul qilish olishingiz mumkin. Ammo Uornovni tashabbus ko'rsatmasa, uni ochishga majburlay olmayman. Ya'ni, agar u sizdan keyin Markusni yubormagan bo'lsa.
  
  
  "Bundan tashqari, men Varnovning egosi ko'radigan bir kun ochiq turadigan Markusni o'ldirmasdan sizning orqangizdan o'tolmayman. Va men Markusga g'amxo'rlik qilishimdan oldin, u eshikni yuzimga yopdi. Shunday qilib, barchasi sizga bog'liq qizlar. Bugun kim uni ko'rgani kelsa, men u eshikka to'liq yopilmasligi uchun biror narsani yopishtirishim va Varnov uni sezmasligi uchun qilishim kerak. Va bu vaqt mo'jizasini oladi ."
  
  
  "Menda yaxshiroq fikr bor", dedi Terri. "Professorning roziligini olgan kishi u bilan yotoqxonaga boradi, Egoni pompalaydi va uni yotqizadi. Keyin u hojatxonaga borishini iltimos qiladi. U bu bilan bahslasha olmaydi, shuning uchun u o'zini hammomga qamab qo'yadi, suvni yuvadi, keyin ishxonaga yuguradi va siz uchun po'lat eshikni ochadi. Keyin u bog'lovchi eshikdan qaytib, Varnova bilan karavotga ko'tariladi.
  
  
  "Sof daho", dedim men.
  
  
  "Bu orada siz Markusdan qutulishingiz kerak, - dedi Terri, - va bir kun kuting."
  
  
  "Menga besh daqiqa vaqt bering", dedim. "Va u, men Markusni bu erda qolgan qiz tomonidan jalb qilinishini istayman, shunda unga nen tez va jimgina g'amxo'rlik qilishi mumkin."
  
  
  "U odatda ikkalamiz ham ertalabki ziyofatda bo'lishni xohlamaydi", dedi Jerri. "Lekin u biladi deylik?"
  
  
  "Xavotir olmang, men deyarli hamma narsaga tayyor bo'laman", dedi otasi.
  
  
  Yana bir mulohazali sukunat hukm surdi va keyin u: "endi biz kutishimiz kerak. Lekin qancha vaqt?
  
  
  "U soatga o'xshaydi", dedi Terri. "Bu erda har qanday daqiqada bo'lishi kerak."
  
  
  "Albatta", dedi Jerri. "Ammo agar Nyu-Yorkni yo'q qilish uchun Egoning katta kuni bo'lsa, ehtimol u asabiylashadi va uxlashni xohlamaydi."
  
  
  "Iso", deb nola qildi Terri.
  
  
  Men unga hech narsa demadim, chunki savolning kattaligi va javobning potentsial falokati miyamni bosib oldi.
  
  
  Yigirma bir
  
  
  Xonaning qorong'i burchagida bir xil kiyinish stoli bor edi va men unga o'tirdim, yorug'likdan butunlay yopildim. Daqiqalar cheksiz o'tdi va mening tor, muskulli mushaklarim yengillik so'radi. Nihoyat u o'rnidan turdi. Kuniga bir marta kalitning ogohlantiruvchi ovozini eshitganingizda, bunday noqulay holatda qolish ahmoqlik edi.
  
  
  Yarim soat u katta Parma ustida revmatizm olib tashlangan edi hukm qachon tomonidan o'tgan, Varnov yengiltak o'yin-kulgi voz va kunning shafqatsiz ishlar joyga jamlanganda haqida, Nyu-York shahri portlatishga edi signal yuborish uchun tayyor qo'lini. osmonga. Va agar so'nggi bir soat ichida prezident milliy vahima qo'zg'ashga va Manxettenni evakuatsiya qilishga qaror qilmagan bo'lsa, bu odamlarning taqdiri mening qo'limda edi.
  
  
  U uni kutayotganda, u o'sib borayotgan qo'rquv hissi bilan kurashdi va yarim o'nlab muqobil rejalarning maqsadga muvofiqligini hisoblab chiqdi. Ularning barchasi amaliy va etarlicha aqlli edi. Ammo ularning har biri boshi berk ko'chaga keldi - men va Varnov o'rtasidagi mustahkam po'lat devor.
  
  
  Vaqti-vaqti bilan tunnel yo'lagi bo'ylab noaniq bo'g'iq tovushlar eshitilardi. Noaniq ovozlar, og'ir oyoqlarning shovqini, metallning jiringlashi. Qizlar meni quloqlarini devorga tekkizib tinglashdi, lekin ular hech qanday muhim narsani eshitmaganliklarini, shunchaki foydasiz suhbatni eshitishganini aytishdi, chunki bir nechta erkaklar shoshilib mimmodan o'tib ketishdi.
  
  
  Keyin, uzoq sukutdan so'ng, u har qanday umidsiz hiyla-nayrangni xavf ostiga qo'ymoqchi bo'lganida, xavf qanchalik aqldan ozmasin, eshikni sabrsiz taqillatdi, so'ngra darhol qulfdagi kalitning shitirlashi.
  
  
  Markus professorning kanizaklari xonasiga bostirib kirib: "siz kichkina Miss molsiz", deb baqirganida, bu allaqachon yashiringan edi.
  
  
  
  
  
  
  Ikki sizning xizmatlar! Professor boshliqlarining tashrifi tufayli hibsga olingan va agar siz darhol kelmasangiz, u sizni generalning itlariga kechki ovqat uchun boqishini aytadi.
  
  
  "Ey Xudoyim, bu itlar bechora kichkina meni uch tishlab yeyishadi", dedi Terri shirin ovozida. "Professor o'zini yo'qotishidan oldin shoshilaylik."
  
  
  "Menimcha, siz ego - salqin, ego-issiq emas, aziz Terri", - deya tuzatdi Jerri.
  
  
  "Men ih ni ko'rganimdek ih deb chaqiraman, azizim", deb javob berdi u va eshik tomon yugurdi.
  
  
  "Oh, Markus, - deb xitob qildi Jerri, - singlimni etkazib berishdan oldin bir lahzaga qaytib kela olasizmi?
  
  
  "Qaytib kel?"Marcus jahl bilan chaqadi. "Nega?"
  
  
  Men yolg'iz emasman va ... Va menga bu charchagan eski suyak sumkasi emas, balki haqiqiy erkak kerak.
  
  
  "Qilmaslik uchunmi? Hozir shundaymi? Marcus dedi, uning ovozi hayajon bilan titrab. "Kichkina daqiqada haqiqiy erkak bilan nima qila olasiz?"
  
  
  "Ikki daqiqani ayamay olasizmi?"
  
  
  "Men ko'p narsalarni tejashim mumkin edi, lekin menda muammo bo'lishi mumkin."
  
  
  "Men sizga aytmayman. Va men tavakkal qilishim kerak deb o'ylamaysizmi?"
  
  
  Va keyin, keyin dahshatli, noaniq pauza: "Ha, men qaytib kelaman. Bir daqiqadan kamroq vaqt ichida. Tayyor bo'ling!"
  
  
  Go'yo bu kelishuvning undov belgisi bo'lgandek, eshik shovqin bilan qarsilladi. Va keyin katta sukunat vakuumi paydo bo'ldi.
  
  
  "Bizni bir soniya ham behuda sarflamang, - dedi Jerri unga past ovozda, - va uni band qiling!"
  
  
  "Tikuvchi, ego urdi nima bilamiz hech qachon," u ming'irladi, va uning yana cho'kkalab.
  
  
  Markus bir necha soniyadan keyin qaytib keldi.
  
  
  "Ko'rib turganingizdek, uning eri, sevgilisi", dedi Jerri.
  
  
  "Men sizdan ko'ra ko'proq tayyorman", dedi u Vonga asabiy kulib. "Ammo men Uornovning eshigini qo'riqlashim kerak va echinishga vaqtim yo'q."
  
  
  "Bu ahmoqona kunni unuting", deb javob berdi Jerri. "Yigirma fut balandlikdagi yovvoyi fil minorasi, agar ichki xona poldan shiftgacha yeryong'oq bilan qoplangan bo'lsa, uni sindira olmaydi."
  
  
  Shubhasiz, Markus javob berishni xohlashdan juda uzoq edi. Ammo bir daqiqadan so'ng u Jerri: "Ey Xudoyim, sen juda ko'psan!"va u kiyinish stoli ortidan yashirincha chiqib ketdi.
  
  
  U engil, lekin tezda stiletto bilan oldinga qadam tashladi. Uning Bosniya va Gertsegovina sudi o'z qurolini Egoning keng orqa tomoniga ko'targanida bir lahzaga hukm qildi. Jerrining ochiq ko'zlari meni ko'rib kattalashdi.
  
  
  To'satdan, ehtimol hayvonlarning instinkti yoki Jerrining hayratlangan ko'zlariga qarash sabab bo'lgan Markus boshini ko'tarib, menga yarim o'girildi.
  
  
  Shunday qilib, u emu pichog'ini ko'kragiga sanchdi.
  
  
  Egoning og'zi ochiq edi va ko'zlari ochiqchasiga ishonmasdi. Ammo keyin, bir oz qichqiriq va dahshatli jilmayish bilan, u tezda pichoq bilan tortib olindi va itoatkorlik bilan Jerrining ustiga qulab tushdi va qotib qoldi.
  
  
  Uniki Egoning yagona ko'ylagidagi pichoqni artdi va qurolni tikladi, Jerri esa yuzidagi eng dahshatli ifoda bilan tanani nahdan uzoqlashtirishga behuda harakat qildi. Ego uning yelkasidan ushlab oldi va yonboshladi va u polga dumaladi. U kosmosning cheksizligiga qarab turardi.
  
  
  Gerri o'tirdi va yalang'och tanasining qon tomirini varaqning burchagi bilan artdi, u menga juda joy topolmaydigan ifoda bilan qaradi. Bundan tashqari, ehtimol bu hayrat, vahshiy o'limning yaqin haqiqatiga ishonmaslik va jirkanish aralashmasi edi. U mendan, qondan yoki murdadan nafratlanadimi, men ayta olmadim.
  
  
  "Ha, - dedim men, go'yo aytilmagan tirnoqqa javob bergandek, - bu kabi ovoz sodir bo'ladi. Agar men shoshilmasam, millionlab boshqa begunoh odamlar o'ladi."
  
  
  Keyin u uni tark etdi va koridorga yuqoriga va pastga qarab, Varnov va masofadan boshqarish pulti qanotlarda kutib turgan ulkan po'lat eshik tomon yugurdi.
  
  
  Bir necha tashvishli, terli daqiqalar o'tdi. Va keyin u mandalning chertishini eshitdi va eshik shunchaki yoriq ochildi. U men tomon siljiy boshladi, lekin men uni egoim bilan ushladim va o'z vaqtida Terrining yalang'och orqa tomonini ko'rish uchun siqib qo'ydim, bu yopilish eshigi oldida deyarli yashiringan edi.
  
  
  U eshikni ohista yopdi va bir nafasda xona atrofiga qaradi. Gerrining tavsifiga ko'ra, nen telefoni, shkaflari, Qo'shma Shtatlarning katta ramkali xaritasi va u aytmagan Markaziy Amerikaning bir qismi bo'lgan stulga ega edi. U stulning tortmasidan o'tdi, lekin ular qulflangan edi. Bu fayl kabinetidagi boshqa o'tish orqali amalga oshirildi, natija bir xil.
  
  
  Men xaritani ko'rib chiqdim. Qizil qalam va flomaster bilan chizilgan uzuklar AQShning ettita shahri va Panama kanalini aylanib chiqdi. Yo'q qilish maqsadlari. Atrofdagi shaharlardan biri Klivlend edi, lekin biz buni e'tiborsiz qoldirishimiz mumkin edi, chunki Egoni yo'q qiladigan bomba bojxona tomonidan ushlangan. Xaritada shaharlar raqamlangan va Klivlenddan tashqari ular alohida tartibda edi: Nyu-York, Chikago, Xyuston, Los-Anjeles, San-Fransisko va Vashington.
  
  
  Biroq, men poytaxt oxirgi soatgacha saqlanib qolganini payqadim, shubhasiz, hukumatimizga oxirgi soatgacha muzokaralar olib borish imkoniyatini beradi.
  
  
  Xarita kuchli mis kancadan sim bilan to'xtatildi. Ego, Terri aytganidek, uni bo'shliq teshigidan yoki maxfiy hujjatlar yashiringan joydan topishiga ishonch bilan uni ilgakdan qo'yib yubordi. Ammo bunday teshik yo'q edi
  
  
  
  
  
  Xarita ostidagi devorlar silliq edi.
  
  
  Varn darajasidagi olim uchun oddiy teshik xaritasi unchalik ixtirochi emasligi xayolimga keldi. Va endi u mis ilgak bilan tajriba o'tkaza boshladi, Egoni turli yo'nalishlarda burdi, lekin uning mustahkam va harakatsiz ekanligini aniqladi. Lekin unchalik harakatsiz emas. Chunki ilgak orqaga tortilganda, u biroz chertdi. Darhol, devorning bir kvadrat qism bir tovush holda orqaga ozdirdi, kichik charm-bog'lab daftar va raqamlangan rasmlari bir qator o'z ichiga olgan bir qutichani aniqlash, uning ustiga bir qizil doira Boshsuyagi bilan har bir, qaysi, menga kamida, aniq ekilgan edi bomba valiz joyini ko'rsatilgan.
  
  
  Ular joylarni o'rnatdilar, ya'ni agar sizda tegishli tushuntirish bo'lsa, qaysi bino zalda qaysi shaharda joylashgan. Yordam yoki boshqa ko'rsatmalarsiz, bosma nashrlar mantiqiy emas edi.
  
  
  Garchi bu keskin, aks holda asabiy holatlarda yoshdek tuyulsa-da, soatimga bir qarash menga atigi ikki daqiqa o'tganini aytdi. Terri mening vaqtga bo'lgan ehtiyojim to'g'risida ogohlantirilganda, Vamou yana o'n daqiqa yoki undan ko'proq vaqt yashashi mumkinligini bilganligi sababli, uni stulga ko'tarib, charm bilan bog'langan cho'ntak kitobini tezda o'rganishni boshladi.
  
  
  Dastlab, nen tarkibidagi harflar va raqamlar ko'pchilik uchun xitoylik krossvord kabi tushunarli edi. Ammo men har xil jumboqlarga o'rganib qolganman va dunyoda kirish kodlarini hal qilish san'atini juda yaxshi biladigan agentlar ko'p emas. Tez orada u nen shahridagi Varna davri olimlari tomonidan qo'llanilgan Amerika kodidan xabardor bo'ldi. Va agar kimdir ego dekodlash uchun ajoyib aqlli matematik formulani taqdim etgan bo'lsa, kod asosan sodda bo'lsa-da, mening bilishimcha, u hech qachon AQSh ichida yoki tashqarisida dushman tomonidan buzilmagan.
  
  
  Men xotiramni varaqladim va printsipial kod deyarli darhol boshimga tushdi. U daftarchasi yonidagi stol ustidagi ushlagichdan qalam topdi va tezkor stenografiya yozuvlarini yozdi, faqat matn va raqamlarning asosiy asoslarini, shu jumladan bosh-o'lim syujetini ochib, qisqartirdi. Bu o'z-o'zini quvvatlanadi ruchkasi tomonidan faollashtirilgan Varn bomba otashin qurilmalar sirlarini kiritilgan. Mikroelektronika Egoni kuchli yuqori chastotali signalni katta masofalarga uzatishga qodir qilish uchun teri qopqog'i kattaligidagi dollar o'lchamdagi diskka ishlab chiqilgan edi-bu yurak stimulyatoriga biroz o'xshash, ammo ancha murakkab bo'lgan qurilma barcha bombalarni bir necha soniya ichida portlatdi.
  
  
  Ushbu murakkab, nihoyatda kichik masofadan boshqarish moslamasi birinchi sahifada "kirish kaliti" deb nomlangan. Va oxirgi sahifada, sarlavha ostida: qurolsizlanish, matnda tushuntirilganidek, portlash signalini olgandan keyin ham to'liq ismni o'chirib qo'yish uchun kalit bo'lgan beshta raqamdan iborat qator bor edi. Ushbu favqulodda xavfsizlik yangilanishi yurak stimulyatorini ogohlantirish yuragiga bog'lashdan saqlaydi.
  
  
  Lekin bir catch bor edi. Bomba qo'zg'atgan vaqt o'tishi signali yuborilgandan so'ng, portlashlarni bekor qilish uchun atigi o'ttiz soniya qoldi.
  
  
  U tezda raqamlarni aqliy ravishda suratga oldi va ih tasvirlarini ongining old devoriga proyeksiya qildi. Menda deyarli xatosiz xotira bor va o'nlab raqamlarni eslab qolish haqiqiy muammo bo'lmaydi. Biroq, u raqamlarni qog'ozga yozdi, u yig'ib, bir daqiqada qo'ydi.
  
  
  Men uni Stilus va disk bilan yana bir daqiqa o'rganib chiqdim, so'ngra chamadonlarning joylashgan joyini-turli shaharlardagi to'liq ismini yozdim.
  
  
  Buni amalga oshirgandan so'ng, men kitobni va eslatmalarni uning mohiyatini boshqa kengligida joylashtirdim. Dekodlangan faktlarni yozish uchun menga taxminan besh daqiqa vaqt ketdi, chunki Agar u Uornovning qotillik rejasi bilan uzilib qolsa, qurilma haqida to'g'ridan-to'g'ri ishlaydigan bilimga ega bo'lishim kerak edi. Tafsilotlarni yozma ravishda birinchi o'ringa qo'ysam, deyarli hamma narsani eslay olaman. Qanday bo'lmasin, siz qurilmani aniqlaganingizdan so'ng, qalam bilan turli kompas nuqtalariga tegish kabi ishlash oson edi.
  
  
  Endi u ih olib yurishi uchun juda katta bo'lgan loyihalarni devor idishiga solib qo'ydi, teshikni yopish uchun guruch ilgagini uzdi va xaritani orqaga osib qo'ydi.
  
  
  U jimgina hammomga kirib, boshqa kunga o'tdi. Unga yaqinlashib, men Varnovning ovozi va Terrining javob ovozi deb o'ylaganimni eshitdim. Men uning g'ilofida chiqib luger tortdi va eshik tutqichini oldi, men suhbatni e'tiborsiz. Ammo buning mohiyati shundaki, Varnov "zudlik bilan tayyorlanishi kerak bo'lgan shoshilinch tajribalar" tufayli shoshilgani uchun uzr so'radi va Terri shunday katta odam bo'lgan maftunkor professor bilan yana bir necha daqiqa salom so'radi.uni bo'g'ib qo'ydi. shu ko'proq.
  
  
  Onasi sekin eshikni ochib, ichkariga qaraganida, Noks Uornov, shimining ustiga oq laboratoriya ko'ylagi kiyib, men uchun profilda, qo'llari uning yelkasida turardi-u budoir libosida kiyinib, Emuga qaraganida burilish.soxta havo bilan ko'z. sajda qilish.
  
  
  Varnsning sochlari qora, kulrang rangga bo'yalgan edi. Uning kichik burunchasi bor edi
  
  
  
  
  
  yupqa xususiyatlar va nozik tanasi deyarli mo'rt bo'lib tuyuldi. Ferret oldin, uning nigohi hech tuyg'u bo'lib Ego yorqin yashil ko'zlarini uchrashdi qadar, ular qattiq va zumraddan kabi yaltiratib bo'lsa-da,, u dunyodagi eng qudratli xalqning omon qolish uchun bir dargumon tahdid edi. Menimcha, Terri yoki uning egizagi bilan bitta turdan o'tadigan odam yo'q.
  
  
  "Men uni bugun kechqurun siz va singlingiz uchun yuboraman", dedi u hozir. "Vintage shampan va maxsus kechki ovqat bilan nishonlanadigan narsa bo'ladi. Va keyin uzoq, ekzotik zavq kechasini birga o'tkazing ."
  
  
  "Men bunga juda shubha qilaman, Varnov", dedi emu unga Luger orqasidagi xonaga kirganida . "Bugun kechqurun AQShga mening mahbusim sifatida qaytishingizni kutaman."
  
  
  Egoning yuzi ijroga ruxsat berish bayrog'idan tushdi, u menga o'girildi. U so'zlarni qidirib topgach, unga: "Terri, xonangizga qayting. Men siz va singlingiz kiyinib, sizni olib ketishini kutishingizni istayman."
  
  
  U nimadir deyish uchun og'zini ochdi, keyin shoshildi
  
  
  "Men sizning kimligingizni bilaman", dedi Varnov xotirjam, yuzi xotirjam. "Bu sizni ajablantiradimi?"
  
  
  Men qildim, lekin unga aytmadim.
  
  
  Varnov karavot yonidagi katta charm stulga cho'kdi, oyoqlarini kesib o'tdi va qo'llarini ko'kragiga kesib o'tdi. "Sizningcha, Karter, - dedi u pichirlagan tabassum bilan, - men bunday vaziyatga tayyor emasmanmi? Albatta yo'q. Uning bu xonadan chiqib gonna hech qachon, agar tirik bilan. Va agar men o'lsam, deyarli darhol dunyoning yarmi kulga aylanadi."
  
  
  "Men bularning barchasini bilaman", dedim. "Men sizning maxfiy hujjatlaringizni dekodladim va sizning kelishuvlaringiz behuda. 5-21-80-54-7 raqamlari siz uchun biron bir narsani ajratib turadimi?"
  
  
  Ego-manik ifoda shamolda sham kabi alangalanib, tashqariga chiqdi. Bir lahzaga u ego ongining viteslari pastga siljishini, keskin to'qnashishini va keyin alternativalarni saralashini deyarli ko'rdi.
  
  
  U yelka qisdi va rangpar, iste'foga chiqqan tabassumni kiydi. "Xo'sh, - dedi u, - oxirida hech narsa muhim emas. Hamma odamlarga, odamlarning barcha ahmoq jonzotlariga ip kelishi kerak."
  
  
  "Olijanob falsafa", dedim men.
  
  
  "Ikkimiz, - davom etdi u, - dunyoning zichligi bilan boshqariladigan xonaning bu zindonida yolg'izmiz. Bu haqda o'ylab ko'ring. Faqat o'ylab ko'ring! Biz qo'limizda ushlab turgan so'zsiz kuch ."U pauza qildi. "Biz kuchlarni birlashtirib, dunyoni birgalikda boshqarishimiz mumkin. Yoki keyingi bir necha daqiqada boshqasini, boshqasini yo'q qilishimiz mumkin. Bu nima bo'ladi? "
  
  
  "Bizga bu kerak, bizga boshqa narsa kerak", dedim men. "Hatto yomon yutqazuvchi ham o'yin qachon tugashini biladi. Va uning yo'qotishlarini qabul qiladi. Endi men sizga qaror qabul qilish uchun o'ttiz soniya vaqt beraman. Men bilan keling va sudda turing yoki bu stulda o'ling."Shaxsan, umid qilamanki, siz o'limni tanlaysiz. Chunki sizni bu erdan olib chiqish mening bo'ynimga ozgina xavf soladi.
  
  
  Varnov sekin bosh irg'adi, bir qo'lning barmoqlari stulning qalin yostiqli qo'lini spazmodik ravishda ezg'iladi. "Mayli, uniki va men siz bilan boramiz", dedi u. U oyoqlarini echib, o'rnidan turmoqchi edi.
  
  
  Ammo birdan u stulning qo'ltiqchasini itarib yubordi. Qo'lning yuqori yumshoq qismi bir zumda yashirin ilgaklarga buklanib, kichik yoritilgan konsolni ochib beradi. Nen-da katta qizil tugma, almashtirish tugmasi va raqamlangan terish mavjud edi.
  
  
  U kaftini tugmachaga urganida, u emuning ko'kragidan otilgan. Biroq, uning boshqa qo'li allaqachon terishga intilgan edi. Shunday qilib, men uni yana otdim. Qo'lim titrab ketdi va kalitga qaytdi. Bu o'limning refleksiv spazmimi yoki abadiylikdan atigi bir soniya uzoqda bo'lgan odamning so'nggi g'ayritabiiy harakati ekanligini bilmayman; ammo ajablanib, qo'l tushishda davom etdi va shu sababli o'tish tugmachasini tortdi.
  
  
  Yupqa chertish ortidan qo'ng'iroqlar va sirenalarning uzoq bo'g'iq tovushlari eshitildi. Agar bunday tovushlar ulkan tosh devorlarga va yarim tonna po'lat eshiklarga kira olsa, u tashqarida, bu askarlar va ishchilar kommunasida bu qichqiriq, jiringlash, quloqlarni parchalash uchun yordam chaqiruvi ekanligini bilar edi.
  
  
  Uning rejasi menga hal qiluvchi Stylusni qayerda boqishini aytib berish edi, ularsiz yurak stimulyatorining portlash signallarini bekor qilish mumkin emas edi. Ammo endi u o'lgan edi, menda qalam yo'q edi va oxirgi o'ttiz soniya o'tib ketdi. insoniyat tarixidagi eng halokatli ko'plab portlashlar.
  
  
  Vamovning ko'zlari uning boshiga qaytib, o'limni ko'r qildi, u mening soatimning qo'liga qaradi, ego kurtkasini yirtib tashladi va deyarli bir xil harakatda ko'ylagini yirtib tashladi. Va keyin Stilus bor edi; u Egoning bo'ynidan uzun kumush zanjir bilan osilgan edi!
  
  
  Egoning ko'kragi yalang'och, ammo qon bilan hayratlanarli edi. U telbalarcha, uch tomondan plastik tikuv bilan chegaralangan to'rt dyuymli kvadrat teridan qonni artdi. U barmoqlarini chekka ostiga siljitdi va ego kichik raqamli aloqa nuqtalari atrofida aylanib yurgan holda kirish kalitini ochish uchun terining qopqog'ini orqaga tortdi.
  
  
  Neyroxirurg skalpelni ushlab turishi mumkin bo'lganidek, ignani ehtiyotkorlik bilan ushlab, u igna uchini aloqa nuqtalariga tegizdi va isinish signalini berish uchun elektron kombinatsiyani ishga tushirdi.: Besh... yigirma bir... sakson... ellik to'rt... Etti!
  
  
  Endi ko'zlarim soatga tushdi. To'rt-uch-ikki-bir va-xato
  
  
  
  
  
  
  ! Hech qachon kelmagan shaharlarni portlatish va yo'q qilish vaqti, men ombordan to'rt soniya oldin bor edi. Va bu sodir bo'ldi!
  
  
  Yoki shundaymi?
  
  
  U stulning qo'liga qaradi. Qizil tugma ustida yozuv bor edi: o'z-o'zini yo'q qilish. Kalit ustida yozuv bor: signal. Raqamlangan terish endi uni ko'rib chiqdi. U "muvaffaqiyatsizlikni kechiktirish" deb nomlangan va noldan oltmish daqiqagacha baholangan. Varnov nolga tushirmoqchi bo'lgan ko'rsatgich oltmishda ushlab turildi.
  
  
  Nimaga oltmish daqiqa? Qizil o'z-o'zini yo'q qilish tugmasi ustida yashil brylev yondi. Vaqtinchalik qulfni bekor qilish uchun boshqa tugma yo'q edi, shuning uchun umid qilamanki, yana o'sha tugmani bosdim. Hech narsa. Yashil avliyo kuyishda davom etdi.
  
  
  Men uni tingladim. Masofada signal qo'ng'iroqlari va sirenalar baland ovozda gumburlashda davom etdi. Uning zanjiri va patlari Uornovning boshiga tashlandi, u qurilmani bir daqiqaga qo'ydi va qo'lida qurol bilan eshikka yugurdi. Men eshikni ochdim va qo'ng'iroqlar va sirenalarning kar ovozi meni hayratda qoldirdi. U temir eshik yopilganligini tekshirib ko'rdi, shunda hech kim Varnovning jasadini topa olmadi, so'ngra xavfsizlik xonasidan o'tib, tunnelga kirib ketdi. Avvaliga u hech kimni ko'rmadi va egizaklarning yotoqxonasi eshigiga shoshildi.
  
  
  U yetib borgach, miltiqli ikki askar burilish atrofida kelib, nishonga olishdi. Ular ishdan sifatida uniki kamera ekranida qarshi bosdi, lekin o'tkazib yuborilgan. Uning ehtiyotkorlik bilan o'q uzgan to'g'ri qo'li oldinga o'q uzdi. U yiqilib tushganda, ikkinchisi tezda ko'rsatkichlar uchun orqaga chekindi.
  
  
  U eshikni taqillatdi va ismini baqirdi. Terri katta ko'zlari bilan tashqariga qaradi, keyin meni ichkariga ochdi va eshikni yopdi.
  
  
  Ikkala qiz ham oddiy, deyarli qattiq kulrang kostyumlar kiygan edi. Kun uchun bir nechta kichik bir xil chamadonlar bor edi.
  
  
  "Unut", dedim. "Biz qattiq joydamiz va siz ih ni ko'tarish uchun juda tez harakat qilasiz. Tayyormisiz?
  
  
  Ikkalasi ham jiddiy bosh irg'ashdi.
  
  
  "Sizning atrofingizdagi kimdir qurol otganmi?"
  
  
  "Dadam menga qurol atrofidagi nishonlarni qanday otishni o'rgatdi", deb taklif qildi Terri.
  
  
  "Jerri?"
  
  
  U boshini chayqadi. "Men har doim qurol nafratlanadi ayting. Ammo agar kerak bo'lsa, men tetikni nishonga olishim va tortib olishim mumkin."
  
  
  U Markusning keng tanasi tomon yurdi va ego to'pponchasini g'ilofidan tortdi. Terrining egosi uni berdi. "O'ldirish uchun otib tashlang", dedi otasi. "Qani, ketaylik!"
  
  
  Ih uni ehtiyotkorlik bilan tunnelga olib bordi. Signal to'xtadi va sukunat buzildi. Biz tunnel birinchi menda uchun yonboshlab emaklab, inilti qadar o'ralib. U erda men pastga tushdim va oldinga siljib, yo'l ko'rsatgichlarini ko'rdim.
  
  
  Uch fut narida, chekinayotgan askar miltiq tayyor holda eng yaqin devorga qarshi turdi. U meni bir soniyadan keyin ko'rdi va emuni ko'kragiga otdi. Mening maqsadim bu noqulay holatda baland edi va uni ego to'satdan og'ziga tutdi, ego miyasidan o'tishdan oldin bir juft old tishni teshdi.
  
  
  Mimmo ego tanalaridan o'tganimizda, qizlar to'xtab, jirkanish ifodalari bilan pastga qarashdi. Askar to'pponcha ko'tarib yurgan edi. U uni olish uchun engashib, Jerriga uzatdi. U bir zum qurolga xuddi o'ldiradigan quroldek tikildi. Ammo keyin u yelka qisib, undan qanday foydalanishni so'radi va telefonini ko'rsatdi.
  
  
  Endi biz u yashirin askarlar uchun tekshirish edi tunnel atrofida, chiqish uchun boshchiligidagi. Hech narsa topolmay, biz brylevga bordik. Biz yo'ldan bir necha Yardga shoshildik va bir-ikki askarga yugurdik. ish kiyimidagi erkaklar biz tomon tez yurishmoqda. Ular qurolsiz edilar, shuning uchun ih uni otishga urinmadi. Ular hatto menga qarashmadi. lekin u o'tib ketayotganda qizlarga qiziqib qaradi.
  
  
  Va keyin u, men ham ish kiyimida ekanligimni esladim, erkaklar qizlarni ko'rib shunchalik chalg'itdilarki, ular menga diqqat bilan qaray olmadilar. Ehtimol, modelning ishchilari shunchalik ko'p ediki, ularning hammasi ham boshqa do'stiga yaxshi tanish emas edi.
  
  
  U izni o'chirib qo'ydi va qizlarni boshpana va boshpana bo'lib xizmat qilgan katta toshlar bilan qoplangan tepalikka olib chiqdi. Men katta tosh oldida to'xtab, bizni tomosha qilayotganimizga ishonch hosil qilish uchun yana pastga qaraganimda, bir necha metr narida miltiq bilan tosh ortidan ikkita forma kiygan, biri ofitser nishonini kiygan odam chiqdi.
  
  
  U bizning ovozimizni eshita olmadi va men luger bilan ushlanib qoldim, shuning uchun egoimni ko'tarishga vaqt yo'q edi.
  
  
  "Hozir shu erda turing va kimligingizni ayting", dedi ofitser menga rus tilida.
  
  
  Yaxshiyamki, menga tilni mukammal ravonlik bilan gapirishni o'rgatishdi va unga tezda rus tilida aytishdi: "men Boris Ivanovman va mayor Rashki menga bu qizlarni qoyalar orasidagi baland erga kuzatib borishni buyurdi, u erda ular xavfsiz bo'ladi.xavf tugadi."
  
  
  Ofitser jilmayib, ko'zimga tik qaradi va dedi: "mayor Stal askar ishini bajarish uchun ishchi yubormaydi. Qanday bo'lmasin, ishchilarni tayinlash mening shaxsiy vazifam va Boris Ivanov kabi ism mening ro'yxatimda yo'q edi. Men uni eslay olmayman va begona tusli yuzlarni eslay olmayman, shubhasiz amerikalik. Shunday qilib, siz biz izlayotgan Nik Karter bo'lar edingiz. Katta qiyinchilik bilan, chunki siz atrofimizdagi kabi kiyingansiz."Ofitser bu juda uzoq ayblov xulosasini o'qib chiqqach, u qizlarga bir qarashni o'g'irladi.
  
  
  
  
  
  Ofitser uzoq ayblov xulosasini o'qib sifatida, u qizlar bir qarashda o'g'irlagan. Ular gapiradigan tilni tushunmaydigan odamlarning qoshlarini chimirib, hayron bo'lib qarashlariga ega edilar, lekin shu bilan birga ular qo'rqinchli va ahmoq bo'lib tuyuldi, chunki Terri shafqatsiz rus pozitsiyasiga vahima yaqin narsa bilan xo'roz miltiq bilan qaradi.
  
  
  "Siz o'ng qo'lingizni ochasiz, - dedi bir ofitser, - va shunchaki qurolni erga tashlang. Va keyin siz biz bilan kelasiz."
  
  
  Bir lahzalik ikkilanishdan so'ng, ikkala erkak ham uning oqsoqlangan quroliga beparvolik bilan tikilishdi, barmoqlari bo'shashdi va luger erga yiqildi. U qo'nish paytida qilgan yumshoq shovqin hech qachon eshitilmadi. Ovozni ulkan qo'llar qulog'imga urilgandek, bir-biriga yaqin qilingan ikkita momaqaldiroq to'xtatdi.
  
  
  U mutlaqo haqiqatsizlik hissi bilan tomosha qilar ekan, ofitser sekin orqaga tisarildi, bir ko'zini boshiga qo'ydi, toshga yiqildi, miltig'ini tashladi va yon tomonga erga yiqildi.
  
  
  Bo'yniga o'q jarohati olgan o'rtoqning egosi tizzasiga yiqilib, oldinga yiqilib, hali ham qo'lidagi miltiqni ushlagancha qizarib ketdi.
  
  
  Va mening orqamda, hali ham Markusning og'ir, chekadigan quroliga ishora qilib, Terri o'tirdi, uning chiroyli og'zi katta dumaloq, jim ooooh ...
  
  
  Gerri ham qurol bo'lsa ham, qo'lida qurol bor edi. u buni g'ayratsiz oldi va muvaffaqiyatsiz nishonga oldi.
  
  
  To'satdan Terri qurolini tushirdi, erga yiqildi va qichqirdi. "Siz-siz bir vaqtning o'zida o'q otishingiz kerak edi", deb yig'lab yubordi u o'lgan askarlarga qarab yig'lay boshlagan Jerrini ayblab.
  
  
  Qorako'zning sarg'ish boshini silab, otasi ohista dedi:: "men sizga bitta qarzdorman, bolam. Xudoyim, men seni qanday sevishim kerak! »
  
  
  Uni uning tuproqli Lugeri olib ketdi, keyin u ikkalasini ham quchog'iga oldi, quchoqladi va dedi: "boring, kichik askarlar, ketaylik!"
  
  
  Yigirma ikki
  
  
  Biz tezda tepalikning tepasiga ko'tarilib, pastga egilib, toshdan toshga yugurganimizda, vertolyot maydonchasi tomon aylana boshladik. Oldimizda binolar ustidagi maydon bizni qidirayotgan askarlar bilan to'lgan edi. Ba'zi ishchilarga qurol berildi va ular ham bizni ovlashdi. Bu orqali olish mumkin emas edi, shuning uchun biz tarixdan ilgarigi hayvonlar cho'ktirish kabi shaklidagi ikki katta qoyalar o'rtasida kichik cho'ntagida yashirib.
  
  
  Qizlar hayratda qolgan yuzlari bilan o'tirishdi, qurollari tizzalariga suyanishdi.
  
  
  "Bundan qanday qutulganingizni tushunmayapman", dedim. "Nega askarlar sizning qurollaringizni ko'rmadilar?"
  
  
  "Chunki, - dedi Terri, - biz pastga tushib, ishchining kelayotganini ko'rganimizda, uning etagining belbog'i ostiga qurol va ustiga kurtka tashlangan edi. Jerri unga signal berdi va u ham shunday qildi. Bu topaklar bizga zarar etkaza olmasdi, lekin agar ular qurol ko'rsalar, signalni ko'tarishadi deb o'yladim. Shunday qilib, ofitser va ego xizmatkorlari miltiqlari bilan sakrab chiqib, rus tilida gaplasha boshlaganlarida, Jerri pichirladi va dedi: "qurolingizni tortib oling va men sizni urganimda otib tashlang."
  
  
  Terri xo'rsindi: "ammo u bunga chiday olmadi. Uning oyoqlari sovuq edi, shunday emasmi, sis? "
  
  
  "Agar ilon meni urish uchun o'ralgan bo'lsa, ehtimol men uni otolmagan bo'lardim", deb javob berdi Jerri.
  
  
  "Baribir, - dedim men, - bu Jasur o'yin va jahannam aqlli o'yin edi. Siz ikkalangiz ham juda aqlli mushuksiz. Xo'sh, nega o'zingizni soqov blondalar qilib ko'rsatyapsiz? "
  
  
  Jerri tabassum bilan javob berdi. "Xo'sh, - dedi u, - biz erkaklar o'zlarini ustun his qilishni yaxshi ko'rishlarini uzoq vaqtdan beri bilamiz. Va agar siz shahvoniy kichkina sarg'ish bo'lsangiz, agar siz yoqimli, ammo ahmoqona tartibni bersangiz, yigitdan ko'proq narsani olishingiz mumkin."
  
  
  "Bu uning yarmi emas", dedi Terri. "Agar siz bunday tutun ekrani orqasida yashirinsangiz, har safar tomosha qilishingiz, tinglashingiz, o'ylashingiz va tepaga chiqishingiz mumkin. Chunki siz bo'shdek tuyulganingizda, siz yo'l chetiga borasiz. Siz mebel kabi xavfli ko'rinasiz. Shunday qilib, sizni turli yo'llar bilan aldashga harakat qiladigan katta g'ildiraklar ularning barcha sirlarini ochishga imkon beradi "
  
  
  "Siz hech qachon josus bo'lishni o'ylab ko'rganmisiz?"u kulib so'radi.
  
  
  Ih boshlari deyarli bir ovozdan bosh irg'adi.
  
  
  "O'zimiz, - dedi Jerri, - biz ozgina josuslik qilamiz. Korporativ rahbarlar uchun. Biznes mahsulotlari. Ammo bu qiyin, tinimsiz o'yin va biz uni tugatmoqchimiz. Biz bu charade oddiy ta'til bo'ladi deb o'yladik."U toshning tik qirg'og'iga qaradi. "Ba'zi ta'til vaqti. Biz VAKSLARGA qo'shilishimiz, ko'proq dam olishimiz va xavfsizroq bo'lishimiz mumkin."
  
  
  Bosh irg'ab, u Lugerga yangi klip Yukladi . "Agar biz bu erdan tirik chiqsak, men sizni qizlarni eslayman", dedim. "Sizda juda ko'p iste'dod bor", dedi u jilmayib.
  
  
  "Siz tirik chiqish yaxshi emas deb o'ylaysiz, shunday emasmi?"- dedi Terri labini tishlab.
  
  
  "Men siz bilan halol bo'laman. Lekin hozir unchalik yaxshi ko'rinmaydi. U soatini tekshirdi. "Menda shunday tuyg'u borki, Agar biz Rivne vertolyotidan yigirma besh daqiqada bu tosh davri qal'asiga past nazar bilan qaramasak, osmondan pastga qaraymiz. Yoki yuqoriga-jahannamdan ."
  
  
  "Bu nimani anglatadi?"Jerri qoshlari ko'tarilib, dedi. "Qarang, bu dunyoda baxtli emas. Lekin men o'lishga tayyor emasman."
  
  
  "Menimcha, bu nimani anglatishini bilishingiz kerak emas", dedim men. "Qanday bo'lmasin, bu faqat ma'lumotli taxmin. Va agar u haq bo'lsa, sizni oldindan ogohlantirish hech qanday foyda keltirmaydi. ".
  
  
  
  
  
  
  "Siz vertolyotda ucha olasizmi?"- dedi Terri.
  
  
  "Ha, men deyarli hamma narsani ucha olaman. Va topografiya haqidagi xotiram bizni eng yaqin shaharga olib boradi. Ammo agar hammasi yaxshi bo'lsa, bizda bu mamlakatning har bir dyuymini biladigan uchuvchi bo'ladi."
  
  
  Uning nigohi qoyalar orasidagi bo'shliqdan pastga tushdi. Mening chap tomonimda vertolyot o'z saytining markazidan uzoqda o'tirardi. Ego qisqa masofaga, tankga yaqinroq ko'chirildi. Va uniki, u Umid qildi, bu Ingram qushni bo'g'ib o'ldirganini anglatadi. U qayerda edi? Pilar qayerda edi? O'yin maydonchasi va uning atrofi kimsasiz edi. O'lik qorovulning jasadi olib tashlandi.
  
  
  Pilar yashiringan bo'lishi kerak. Yoki u qo'lga olinganmi? Nihoyat, u o'zidan so'radi: askarlar Nik Karterdan keyin ekanliklarini qayerdan bilishgan? Varnov o'lik bilan, kim so'zni uzatishi mumkin?
  
  
  Tushuntirishning mantiqiy tanlovi shundaki, yo Pilar qo'lga olingan va nah haqiqat uchun qiynoqqa solingan, yoki Ingram qochib qutulgan va uni qo'yib yuborgan.
  
  
  "Men vertolyot qo'nish joyini tekshiraman", dedim. "Va u, men siz qizlar bu erda qolishingizni xohlayman. Uchalamiz hech qachon birga bo'lolmaymiz. Boshqa tomondan, agar siz yolg'iz qolsangiz, o'zingizni ahmoq qilib ko'rsatib, shunchaki qo'rqqaningizni va otishma tugaguniga qadar yashiringaningizni aytishingiz mumkin."
  
  
  Uni kulib yubordi. "O'zingizni ahmoq qilib ko'rsatish siz uchun qiyin bo'lmaydimi?"
  
  
  Ular zaif kulishdi va menga bir nechta jilmayishdi.
  
  
  "Endi, - davom etdim men, - siz toshlar orasidagi bu kichik josuslik teshigidan yostiqni aniq ko'rishingiz mumkin. Va men sizning atrofingizdagilardan biri doimo uni kuzatib turishini xohlayman. Men u erga tushganimda, agar hamma narsa aniq bo'lsa, men kombinezonimni echib, uni kiygan kostyumimda kutaman. Bu dublni o'tkazish uchun sizning signalingiz bo'ladi. Va men dublni nazarda tutyapman."
  
  
  Ikkalasi ham jiddiy bosh irg'ashdi.
  
  
  "Agar menda muammo borligini ko'rsangiz, u tugaganligi haqida signal bermagunimcha turing. Uning ham o'lik bo'lishi mumkin. Agar bu sizga ayon bo'lsa, tashqariga chiqing va begunoh harakatingizni boshlang. Va qurol bilan ushlanmang. Ulardan xalos bo'ling."
  
  
  U ketishni boshladi, keyin to'xtadi. U unga ko'z qisib qo'ydi va ularga kichik salom berdi.
  
  
  "Xayr, Nik", dedi Jerri.
  
  
  "Xayr va omad tilaymiz, Nik", dedi Terri.
  
  
  Uni o'girdi va sho'ng'idi
  
  
  Yigirma uchinchi bob
  
  
  Orqamda binolar klasteri ustidagi yonbag'irlarni tozalagan ko'plab askarlar va bir nechta ishchilar bor edi. Ammo u vertolyot yostig'i orqali samimiy qirg'oqqa o'tganida, uni hech kim uchratmadi.
  
  
  Atrof hozir kimsasiz va sokin bo'lib tuyuldi. Qo'shinlarning yo'qligi men uchun ayniqsa tahdidli tuyulmadi. Ehtimol, vertolyot atrofini tarashdan so'ng, askarlar o'z kuchlarini majmua markazidan balandroq joyga qaratishgan, bu erda ko'proq boshpanalar bor edi.
  
  
  Boshqa tomondan.
  
  
  U boshpana atrofida yugurdi va vertolyot maydonchasi tomon qirg'oqqa yugurdi. Men uni vertolyotda ko'rdim. U bo'sh va himoyasiz cho'kkalab, osmonga uchishga tayyor edi. Mening elektr soatim menga o'n to'rt daqiqa qolganligini aytdi-hali ham uzoq vaqt. Vilgelmina uning uchun, kun beton qorovul post yaqin bir nuqtaga borib. Eshik yopildi va u ichkariga qarash uchun tor metall panjarali derazalar atrofiga bordi.
  
  
  Shu payt eshik ochildi. U yuziga tushib, Lugerni bo'sh joyga otish uchun ko'tardi. Ammo mening maqsadim uzun qora sochlar va do'stona, tishli tabassum edi.
  
  
  Bu Pilar edi! Agar a uni beliga bog'lab qo'ygan qurol bo'lmaganida, u butunlay nazokatli va kerakli ko'rinardi.
  
  
  U barmog'ini tetikka bo'shatib, jilmayib o'rnidan turdi, so'ng kombinezon ichiga etib bordi va Lugerni g'ilofiga tutdi.
  
  
  Pilar qo'llarini ochib oldimga keldi. U meni quchoqladi va o'pdi. "Nik!"u aytdi. "Ishonchim komil emas edi, lekin men o'q ovozlarini eshitdim va sizda bo'lishi mumkin deb o'yladim ..."
  
  
  Uniki kulib yubordi. "Uning yarmi o'lgan", dedi otasi. "Charchoqdan. Ingram qayerda?
  
  
  "Ular uni olib ketishdi. Sizni bu erga olib kelganingiz uchun Egoni jazolash uchun."
  
  
  "Siz ih intizomidan o'lishingiz mumkin", dedim men.
  
  
  U orqaga chekindi va yana meni hayratda qoldirdi. "Siz charchagan ko'rinasiz, Nik. U xo'rsindi. "Siz katta odamsiz va men sizni yo'qotishdan nafratlanaman."U qurolni g'ilofidan chiqarib oldi va Egoni ko'kragimga qaratdi, shuning uchun u visega o'ralgan po'lat bo'lagi bo'lishi mumkin edi. "Ammo, - davom etdi u, - ovoz, ular aytganidek, cookie qulaydi, a?"
  
  
  "Shunday qilib, siz boshqa jamoada edingiz", dedim men juda duduqlanib, chunki u har soniyada meni o'ldirmoqchi deb gumon qildim.
  
  
  "Yo'q, - dedi u, - aslida emas. Uning ikki tomonlama agenti, ikki yuzli tanga. Men yashirincha Rossiyaga xizmat qilaman, shuningdek, Amerikangizning agenti bo'lishga da'vo qilaman. Ikkalasi ham menga yaxshi pul to'laydilar-yaxshi, juda yaxshi. Va mening pulga bo'lgan muhabbatim har qanday mamlakatga bo'lgan muhabbatimdan kattaroqdir, bilasizmi? U shunchaki jilmayib qo'ydi.
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Yo'q, men tushunmayapman. Juda aniq emas.
  
  
  "Rossiya, - deb tushuntirdi u, - SSSRning haqiqiy va rasmiy hukumati menga Varnov, General Jizov va ego mustaqil fraktsiyasi yadro bombasini portlatishdan oldin ushlab turilishi uchun ushbu operatsiyalar bazasini oshkor qilishni buyurdi.
  
  
  
  
  
  Bu Amerika bilan aniq urush. Shunday qilib, bir muncha vaqt u sizning ittifoqdoshingiz edi. Ammo keyin, yaxshi general Varnovning qudratli Qo'shma Shtatlarni mag'lub etish uchun yordami bilan yutqazolmasligini ko'rganimda, meni kuchlarni birlashtirishga ko'ndirishdi. Bu Rossiya uchun ajoyib strategiya va hokimiyatdagi hukumat to'ntarish tugashi bilanoq unga rioya qiladi."
  
  
  U to'xtadi va endi barmog'i tetikni tortdi.
  
  
  "Bundan tashqari, - deya qo'shimcha qildi u, - general menga fantastik summa to'ladi. Mening pul kamarim qalin valyuta kamariga aylandi. Va, albatta, pul men ibodat veb kuchdir."
  
  
  Men unga Varnovning o'lganini aytmoqchi edim, lekin u menga ishonmasligini bilardim. Va bu haqiqatni isbotlashdan oldin, bu xonaning eshigini kuchli portlovchi bilan portlatish kerak. Bundan tashqari, soatimga bir qarash menga bor-yo'g'i o'n daqiqa qolganini aytdi.
  
  
  Nima bo'lishidan qat'iy nazar, u edi, Pilar bir grimace uning tishlarini irshaytirib va baland ovozda ruxsat qachon bu hayajonli fikrlar qo'pol so'zini bo'ldi, baland hushtagi.
  
  
  Bir zumda avtomat bilan uchta askar qo'riqchi postining orqa burchagiga yugurishdi. Ular yaqindan general Jizov tomonidan ta'qib qilingan, uning g'ilofli formadagi yorqin. Doberman va nemis cho'pon iti zanjir bilan kurashmoqda; uning oldida bog'ichlar sakrab turardi.
  
  
  Bu nopok guruh meni o'rab olganida, Gisov Pilarga meni qurollarimdan xalos qilishni buyurdi. Ilgari meni shunchalik mehr bilan erkalagan qo'l kiyimlarimga kirib, lugerni ham, stilettoni ham topdi va ih ni oldi.
  
  
  "Men bunday dahshatli dushman Karterga qoyil qolaman", dedi general. "Ammo mening hayratimga rahm-shafqat kirmaydi. Shuning uchun, men jazo jinoyatga mos kelishi kerak deb o'ylayman. Va bir hayvonni o'z turiga boqish uchun nima to'g'ri bo'lishi mumkin? Garchi, albatta, bu yuqori tur ."U g'azablangan ko'zlari bilan menga qaragan itlarga diqqat bilan qaradi, qichqirdi va menga yaltiroq, qiynoqli tishlarini ko'rsatdi.
  
  
  U shunday deganida, Styuart menga Vashingtonda sovg'a qilgan bema'ni katta kamar tokasi bilan o'ynay boshladi. Kelajakda kutilmagan vaziyatlarda o'ylab, u ego qo'llab-quvvatlovchi kamarni kombinezon atrofiga bog'ladi. Bu mening kiyimlarimni kulgili ko'rinishga olib keldi, lekin tokaga ham alohida e'tibor qaratdi.
  
  
  Kamar uzoq vaqt davomida sho'r suvga botganini eslab, u Styuartni tokani butunlay suv o'tkazmaydigan qilib qo'ygani uchun ruhan maqtandi.
  
  
  Uning aftidan makkor qadam qisqichni yechish bo'lganida, general bu ishorani ushladi.
  
  
  "Qo'lingizni qisqichdan oling!"u baqirdi. Men bir halokatli cookie xumda qo'lim bilan qo'lga qilingan edim, go'yo men itoat.
  
  
  "Undan kamarni olib, menga olib keling!"u Pilarga buyurdi.
  
  
  Rad etish bilan" ushlangan " - "siz biz emassiz"? Pilar jilmayib, xavfsizlik kamarini echib, Egomedovga uzatdi. Po askarlaridan biri itlarni egallab olganida, u ihni tergov qila boshladi, vaqti-vaqti bilan menga tor ko'zli qoniqish ko'rinishini berish uchun yuqoriga qaradi.
  
  
  "Miniatyura qurollarini yashirishning Amerika usuli, - dedi u,-besh yoshli rus bolasini aldash uchun aqlli emas. Bu erda nima bor, a? Bir martalik to'pponcha? Pichoq kaliti? Yoki an'anaviy siyanid tabletkalari? "
  
  
  Yomon yashiringan kamon mandalini topish ustida ishlayotganda, u shunday dedi: "qanday qilib shunchaki ahmoq bo'lish kerak. Bu curl yashirin catch va...
  
  
  Booby tuzoq bir ajoyib ovozi bilan portladi, deb u model qisqich da ko'zlarini, ovoz tepaliklar off o'ynayotgan va qisqacha quyida daraga orqali aks sado.
  
  
  Tokani ushlab turgan qo'llar g'oyib bo'ldi va general asta-sekin qonayotgan dumni xuddi chirigan tarvuzdek ochilgan yuzi tomon siljitdi. U erga yiqildi.
  
  
  Keyin u o'zini unga tashladi va bir qo'lida tasma, ikkinchi qo'lida avtomat ushlab turgan askarning bo'ynini kesib tashladi. Yiqilishdan oldin uni qurol ushlab oldi va do'stlari egolari tomonidan o'q otish galereyasidagi o'yinchoq o'rdaklari kabi yiqitmaydigan qisqa portlashda o'rib oldi. Pilar hayotda menga qurol ko'rsatdi, shuning uchun u afsuslanmasdan qo'rg'oshin o'pish bilan xayrlashdi.
  
  
  U karate bilan shug'ullangan askar o'rnidan turib, yana jonlanayotgan edi. Ego uni orqaga tortdi va yana bir tez tortish bilan erga mahkamladi.
  
  
  Men itlar darhol menga hujum qilishlarini kutgandim. Ammo, aksincha, ular ihni shafqatsizlarcha haqorat qilgan va odamning bu qonli qoldig'ini shafqatsizlarcha chaynagan ojiz xo'jayiniga qarshi chiqishdi.
  
  
  Endi men kombinezonlarimni echib oldim va Stilus va transkriptlari bo'lgan kichik charm kodli buklet hali ham ko'ylagi cho'ntagimda ekanligiga ishonch hosil qilib, dahshatli toshlarga o'girildim. Qo'llarini saxiylik bilan ko'tarib, yoyib, qizlarga keng g'alaba signali va salomlar yubordi.
  
  
  Bir lahzaga men ularning qoyalardan talashib, qirg'oq tomon yugurishlarini, sarg'ish boshlari quyoshda hilpirab turganini kuzatdim. Keyin uni Pilar yaqinidagi erdan Luger va stiletto olib ketishdi. Men uning ustida turdim va o'yladim: yovuzlik qanchalik go'zal. Qanday yo'qotish!
  
  
  U uni ochdi, ketishga o'girildi, keyin ochko'zlik uchun mo'ljallanmagan fikr bilan ochdi.
  
  
  
  
  
  ee bluzka va u suyuq va qonni qalin valyuta kamariga, ya'ni pul kamariga o'xshatdi.
  
  
  U bilan ego olib, men vertolyotga yugurdim. U yonilg'i o'lchagichni tekshirdi, tankni to'la topgach, deyarli quvonchdan yig'ladi va dvigatelni isitdi, qizlar sho'ng'ib, bortga chiqayotganda katta pichoq aylandi.
  
  
  U o'rnidan turdi, qadamini rostladi va biz miltiq portlashidan qo'rqib ketgan ulkan qanotsiz qush kabi erdan uchib ketdik. Noks Varnov va Anton Jizovning halokatli fitnasi sodir bo'lgan binolar majmuasi ostida biz ko'tarilib, sirg'alib ketayotganimizda u erga erigandek tuyuldi.
  
  
  Tog'lar orasidagi tirqishdan o'tib, ulkan cho'zilgan tosh barmog'ining mimmosidan o'tib, biz bu hududni deyarli ko'zdan qochirdik.
  
  
  Ammo bir daqiqadan so'ng, bu biz uchun hayratlanarli darajada aniq bo'ldi, chunki u soatimga qaraganimda har qanday soniyada kutgan atom portlashi bilan portlatilgan, yonib ketgan va ezilgan. Ovoz bizga etib kelganida, zarba to'lqinlari bizga etib keldi. Vertolyot xuddi ulkan qo'l Egoni masxara qilayotgandek ko'tarildi, sakrab tushdi va burildi.
  
  
  Ko'r-ko'rona oq avliyo shunchalik yorqin ediki, biz uzoqqa qarashga majbur bo'ldik. Ammo vertolyot parvozi to'xtagach, biz portlash joyiga qaradik va ko'tarilgan, kengayib borayotgan bulutning xira tutunli to'rini ko'rdik.
  
  
  U egizaklarning charchagan yuzlariga bosh irg'ab: "Ha, aslida. Bu katta edi, portlashlar granddaddy. Va uniki, bu kelayotganini bilar edi. Sizni ogohlantirishning ma'nosini ko'rmaganimga qiziqasizmi? Siz vahima ichida isterik bo'lar edingiz."
  
  
  "Nega qo'rqmadingiz?"Terri oqilona so'radi.
  
  
  "Chunki o'lim tahdidi men uchun deyarli odatiy holdir", dedim men. "Har bir vazifada u mening tirsagimga ergashadi."
  
  
  "Nikoh uzugi?"- dedi Jerri. "Qanday vazifa? Bizga nima qilayotganingizni ayting."Bizga bu dahshatli biznes nima ekanligini ayting."
  
  
  "Bu odamlar kimlar edi?""Bu binolarda nima bor edi?"
  
  
  "Qanday binolar?"Men unga aytdim. "Qanday odamlar? Odamlar yo'q edi. Binolar yo'q edi. Ih mavjud hech qachon ."
  
  
  "Portlash haqidagi yangiliklar sarlavhalarga tushadi, keyin biz barcha do'stlarimizga nima bo'lganini aytib bera olamiz", dedi Gerri.
  
  
  "Bu hech qachon qog'ozga tushmaydi", dedim men. "Agar mendan so'rashsa, men portlash va uning atrofidagi voqealar haqida eng kichik bilimlardan voz kechaman. Mavzu yopiq. Davr! "
  
  
  "Qanday qilib siz juda sirli bo'lishingiz mumkin -" Terri boshlandi.
  
  
  "Mening ishim sir", dedim men. Keyin tabassum bilan: "va Della ko'chasida mavjud bo'lmagan uning xayoloti shunchaki sizning orzuingizning tasviridir."
  
  
  Terri unga pul kamarini uzatdi va shunday dedi: "men sizdan qarzdorman, azizim va kichik to'lov bor. Men ikkalangizga ham qarzdorman. Va menimcha, bu iflos boy kamarda kiyim do'konini ochish uchun etarli.
  
  
  Yigirma to'rtinchi bob
  
  
  Ikki kundan keyin meni Peskadera ko'rfazidagi Royal Curasao mehmonxonasining eng qimmat va hashamatli suitidagi tennis korti o'lchamidagi karavotning atlas choyshablari orasiga cho'zishdi. Bir qo'lida Orol nomi bilan atalgan bir stakan quruq apelsin likyori, ikkinchisida yumshoq ko'k telefon bor edi. Qulog'imdan Vashingtondagi taxtidan menga g'ayrioddiy quvnoq signal bergan Devid XOKning ovozini eshitdim.
  
  
  "Va pulni yuborishni unutmang!"dedi emu.
  
  
  "Quyoshli?"u baqirdi . "Xo'sh, bu erda quyoshli emas. Kun bo'yi yomg'ir yog'moqda! Keyin u ohista kuldi.
  
  
  "Pulni telegraf orqali yuboring!"revmatizmdagi emu unga baqirdi. "Men cheksiz sabr-toqatli odamman. Shunday qilib, keyingi soatda istalgan vaqt yaxshi. Va agar chindan ham yomg'ir yog'ayotgan bo'lsa, albatta yomg'ir kiying! »
  
  
  Men telefonni qo'yaman.
  
  
  Men ag'darilib va Rona Voelstedt ko'z qisib, kim yonimda yotgan edi, yostiq tashkil eslab, va aka mahalliy formula bir qadah ichimlik.
  
  
  "Xok hukumatdan qo'shimcha ta'til olishni xohlaymizmi yoki yo'qligini bilmoqchi", dedi eri. "U bemalol Caribbean tomosha taklif."
  
  
  Rona limon-nordon yuzini burdi. Keyin u jilmayib qo'ydi. "Men bu cholning hazil tuyg'usi borligini bilmasdim."
  
  
  "U buni yaxshi yashiradi", dedim men. "Va bu faqat kichik tabassumga loyiq bo'lgan maxsus voqea bo'lganda Egoni kuchaytiradi. Masalan, butun xalq shaharma-shahar atom halokatidan qutulganida."
  
  
  Rhona uning sharob ho'pladi. "U yana nima dedi?"
  
  
  "Faqat mening ko'rsatmalarimga binoan, ego yigitlari bomba bilan barcha chamadonlarni topdilar. U Rossiya hukumatiga suiqasd fitnasi mag'lub bo'lganligi to'g'risida xabar berdi; fayl yopildi."
  
  
  "Ey Xudoyim", deb nola qildi u. "Va bu butun caper narsa haqida hammasi? Kichkina kruiz, bir nechta o'q otish, okeanda suzish, qiynoq kamerasi, ko'proq o'q otish va kichik portlashmi?"
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Xo'sh, dam olish uchun nima qilishimiz kerak?"
  
  
  U bizga bir og'iz so'z aytmadi.
  
  
  Ammo men hali ham keyingi ikki yakshanbani bu tirbandlikka javob berishga sarfladim.
  
  
  
  Ip.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nik Karter
  
  
  Pekin Fayli
  
  
  Lev Shklovskiy tomonidan yo'qolgan o'g'li Anton xotirasiga tarjima qilingan
  
  
  Original nomi: Pekin fayli
  
  
  
  
  Birinchi bob
  
  
  Men sarlavhaga unchalik ahamiyat bermadim. Unda otib tashlangan senator haqida bir narsa aytilgan.
  
  
  U tangani Valdorf gazetasining yaltiroq peshtaxtasiga qo'ydi. Egoni shunchalik porloq qilish uchun ularga bir soat kerak bo'lgan bo'lsa kerak. "Siz buni qilayotganingizda, - dedi u peshtaxta ortidagi qizga, - men unga omadli zarbalar to'plamini sotib olmoqchiman."
  
  
  U engashib, pastdagi tokchani ko'zdan kechirdi. U suyanganida nima bo'lganligi menga juda yoqdi. U yarim dollarga qo'shildi.
  
  
  "Yo'q, yo'q", dedi u. "Sigaret etmish besh.
  
  
  Uni, nah qaradi. "Nyu-York shahri bizni chekishni tashlashimiz uchun etarli", dedim men.
  
  
  U menga tabassumini berdi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim men yana chorakni peshtaxtaga tashladim. Nik Karter, buyuk isrofchilar atrofida oxirgi.
  
  
  U lobbi oynasida uning aksini ko'rdi. Men har doim u men o'yladim aynan nima qaradi o'yladim. Maxfiy agent. Uning bo'yi juda baland va nafis kurort kostyumiga sig'maydi. Bundan tashqari, men ham shamol va yomon ob-havoda uzoq vaqt yurganga o'xshayman. Kichkina qizlar bu yuzni "eski" deb atashadi."Katta qizlar buni" ko'p narsalarni boshdan kechirishadi."Menimcha, bu shunchaki ajinlar, qolganlari meni bezovta qilmaydi.
  
  
  U soatiga qaradi. 1:50. Uniki erta keldi. Xok meni favqulodda vaziyat haqida ma'lumot berish uchun telefonda kimdir bilan uchrashishimni xohladi. U menga bir qiz yuborgan bo'lardi. Redhead. U mendan minora restoraniga boradigan yo'lni bilamanmi, deb so'rardi. Va Nyu-Yorkda bunday restoran yo'q.
  
  
  U kutish zalidagi katta yostiqli stullardan biriga o'tdi — uning yonida kuldon bor edi. Men maxsus ovqatimning oxirgi paketini ishlatdim va boshqasiga buyurtma berishni unutdim. Lekin Lucky Strike ham, yaxshi edi. U gazetani ochdi.
  
  
  Nassau maxsus Casino Grenada da " kech o'tgan kecha, Senator John. Harbiy ishlar qo'mitasi raisi saybruk uzun bo'yli hujumchi tomonidan paltosda otib o'ldirilgan. Guvohlarning so'zlariga ko'ra, senator bir necha marta g'alaba qozongan edi, men BlackJack o'ynayapman, uning yonidagi o'yinchi "aldash" deb baqirib, qurol chiqarib, uni ikki marta otib tashlagan. Mahalliy politsiya gumonlanuvchini hibsga oldi. Dastlabki psixiatrik hisobot shuni ko'rsatadiki, bu odam Chen-li Braun ruhiy jihatdan beqaror. Maksimal stol tikish ikki dollar edi."
  
  
  Uni rasmga qaradi. Chen-li Braun umuman aqlan beqaror ko'rinmadi. U ko'proq kanareykani yegan mushukka o'xshardi. Keng qattiq yuzida tor Osiyo ko'zlari. Uning og'zi yovuz kulib burildi. U yana fotosuratga qaradi. Nimadir meni bezovta qilardi. Bir-birining yonidagi ikkita rasmga o'xshash narsa: xatoni toping.
  
  
  "Kechirasiz, lekin minora restoraniga qanday borishni ayta olasizmi?"
  
  
  Juda qizil sochli. Chiroyli yuz atrofida qalin mis rangli bulutlar. Hamma ko'zlardek tuyulgan yuz. To'liq rangli tuyulgan ko'zlar. Yashil, jigarrang, qizil-jigarrang. U qandaydir harbiy kiyim kiygan edi. Faqat Fort Noks: bu erda oltin koni yashiringan.
  
  
  Men unga aytdim. "Minora?""Men hech qachon nen haqida eshitmaganman."U buni aytishi kerak edi va u buni mukammal aktyor kabi aytdi.
  
  
  'Yo'q?- Yo'q, - dedi u yoqimli peshonasidagi yoqimli chiziqlarni burishtirib. - Ehtimol, siz minora mehmonxonasini nazarda tutyapsizmi?"Bu ham mening matnimning bir qismi edi.
  
  
  'Oh, yo'q. Qanday ahmoq, a? Men ba'zi do'stlar bilan uchrashmoqchi edim va ular "minora" restoranini aytishdi deb o'yladim. U o'zi ajoyib aktrisa edi.
  
  
  "Bilasizmi, nima", dedim men unga eshitishi mumkin bo'lgan har bir kishi uchun baland ovozda. — Men pulni saqlayman, barda telefon kitobi bor. Nomlarida "minora" so'zi bo'lgan barcha restoranlarni topamiz.
  
  
  "Bu bir necha soat davom etishi mumkin", dedi u.
  
  
  "Bilaman", dedim.
  
  
  Biz qorong'i burchak topdik. Men uning bourbon buyurdi, va u sherri bo'ldi. Bir xonim xonim edi. 'Xo'sh?"Men unga ofitsiant ichimliklarimizni olib kelganida aytdim. U biznesga kirishga shoshayotgani emas.
  
  
  U so'radi. - Bugungi qog'ozni hali o'qiganmisiz?"Shunday qilib, u uning tubiga tushishi mumkin.
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Faqat birinchi sahifa."
  
  
  U bosh irg'adi. Bu haqda gapirishni so'rashdi.
  
  
  "Siz Senator Saybrukni nazarda tutyapsizmi?"
  
  
  'Haqiqatan ham emas. Aslida, u buni Chen-li Braunga nisbatan mistletoe deb atagan.
  
  
  - Bu unga bog'liqmi?"
  
  
  "Mmmmm. Qisman.'
  
  
  Qudratli Xudo. Unashtirilgan yana bir qiz o'yin o'ynashni yoqtiradi. Faqat men o'yinlarni umuman yoqtirmayman, ularni o'ynaydigan qizlar ham. U burbondan bir qultum olib kutdi.
  
  
  Men sizga amaliy hazil qilmoqchi emasman... bu shunchaki ajoyib... u to'g'ri so'zni qidirdi"... tikuvchi uni oling... Xo'sh, ' qiyin-bu to'g'ri so'z emas."U yonidagi sumkachasiga yetdi.
  
  
  - Senator Morton qanday vafot etganini eslaysizmi?"
  
  
  Men xotiramni tekshirdim. "Bu taxminan uch-to'rt oy oldin edi. Samolyot halokati, shunday emasmi?
  
  
  U bosh irg'adi. "Xususiy jet. Uchuvchi omon qolmadi.
  
  
  'Bu nima?'
  
  
  'Yaxshi. U hamyonini ochdi va eski gazetadan qirqib oldi. "Bu uchuvchi edi", dedi u. Hatto uning xira nurida ham men uning omela deganda nimani nazarda tutganini bilardim. "Chen-li Braun", dedim.
  
  
  U boshini chayqadi. Yo'q, yo'q. Charlz Brays.
  
  
  Surat uni yana ko'rib chiqdi. Bu haqiqatan ham Chen-lining yuzi edi. "Agar shunday bo'lsa, unda bu xitoyliklarning barchasi bir-biriga o'xshash va men bu voqeani tushuna olmayapman."
  
  
  U deyarli kuldi. "Ehtimol, bu yagona tushuntirishdir. Ammo bu bir xil odam bo'lishi mumkin emas, chunki "— u to'xtadi — " chunki Charlz Brays o'lgan. U orqaga egilib, bomba o'chishini kutdi.
  
  
  'Egizaklarmi?'
  
  
  "Qanday qilib uchlik haqida?"U yana sumkachasiga kirib, fotosuratini chiqardi. U yashirin bolta ishida edi. Men buni Xendersonning qo'lyozmasi deb tan oldim. Unda "Lao Zeng"yozilgan. Surat katta va aniq edi. Eski gazeta qirqimlaridagi fotosuratlardan va bugungi gazetadagi suratdan o'tkirroq. Shubhasiz, bu yana bir xil yuz edi. Yaqindan u yoshi kattaroq ko'rinardi, lekin yuzi bir xil bo'lib qoldi. Endi men birdan nima g'alati deb o'ylaganimni tushundim. Peshonasining o'rtasida sardak bor edi. Kamroq aniq fotosuratlarda u atrofdagi Hind kasta belgilarining bo'yalgan yamoqlaridan biriga o'xshardi. Bundan tashqari, bu haqiqiy Sardoba edi. Aniqrog'i, uchta sigil. Uch xil peshonaning o'rtasida samimiy. Bu uch egizak bo'lsa ham, bu mumkin emas. Chen-li Braun, Charlz Brays va Lao Tseng barchasi bir xil odam bo'lishi kerak edi. Ammo Agar bu Charlz Brays o'limdan tirilmagan bo'lsa, bu mumkin emas edi.
  
  
  "Lao Zeng kim?"
  
  
  "Kanning bosh agenti .- Demak, ovoz shu; buning ortida KAN turgan edi. Osiyo qotil jamoadan. Xitoy erkin federatsiyasi, Kambodja, Laotians, Vetnam va AQSh o'ylaydi boshqa hech kim barcha ih muammolar ildiz bo'ladi. Bu so'z ular uchun nimani anglatmasin, bu biz uchun "amerikaliklar tomoqlarini kesmoqchi."Chunki KAN buni asosan qilgan.
  
  
  U qizga qaradi. U xuddi kelajakni ko'rmoqchi bo'lganday stakaniga tikildi. "Lao Zeng M1 darajasiga ega", dedi u.
  
  
  Birinchi darajali qotil. Agar u bu Lao Zengga duch kelganida, u tengdosh bilan uchrashgan bo'lar edi. U menga qo'rquvga to'la ko'zlari bilan qaradi. Men uning nigohini menga qaratishga ruxsat berdim. Uning eng yaxshi garovi bu ko'rinishni uning ko'zlarida saqlashdir. Bu biz uchrashganimizdan beri u ko'rgan muloyimlikning birinchi belgisi edi. Qabulxonadagi maftunkor, shoshqaloq qiz biz qorong'i barda yolg'iz qolganimiz bilan qat'iy ishbilarmon ayolga aylandi. Men Don Xuan kabi harakat qilishni xohlamayman, lekin odatda buning aksi. Mening nigohim miltillashga aylandi va endi biznesga kirish mening navbatim edi. U, u narsalarni juda engil qabul qilmasligini his qildi.
  
  
  "Lao Tseng, - dedim qisqa vaqt ichida, - u hozir qaerda?"
  
  
  Uning ko'zlaridagi tuyg'u televizor tasvirining sekin so'nishi kabi g'oyib bo'ldi. "Biz bilmaymiz", dedi u sekin. "U odatda qaerga boradi?"
  
  
  U xo'rsindi va yelka qisdi. - Biz ham bilmaymiz. Xitoymi? Indochina? Taxminan besh yil oldin, biz keyin yutqazdik. Bu har qanday joyda bo'lishi mumkin.
  
  
  U sigaret uchun bir daqiqada yetib keldi. U uni qabulxonada ih qoldirgan bo'lsa kerak.
  
  
  U menga qaradi va jilmayib qo'ydi. - Siz ih ni lobbida qoldirdingiz. U sumkasini sumkasidan tortib oldi.
  
  
  Men nah uni bir oldi, bir filtri bilan, va hokazo, bir sigaret va yoritilgan. Yaxshiyamki, u bunday narsalardan xafa bo'lgan eng so'nggi avlodga tegishli emas edi. Meni eskirgan deb chaqiring, lekin men bir narsaga aminman: ayol faqat omma oldida tajovuzkorlikni namoyon qilishi mumkin.
  
  
  "Endi, - dedim men, - mening topshirig'im nima?"
  
  
  "Ha", dedi u. "Bu sizning vazifangiz."
  
  
  "Xok kimdir Chen-lini qamoqxona atrofida sudrab borishga harakat qilishini tasavvur qiladi. Kim bo'lsa ham, bularning barchasi uchun kalit bo'lishi mumkin."U havoga noaniq ishora qildi. "Xo'sh, - dedi u, - bu siyosiy fitna bo'lishi kerak."
  
  
  "Ayting, davom eting. Bu hazil bo'lishi kerak. Ikki senatorni bir xil ko'rinadigan, ammo bir xil bo'lmagan ikki xitoylik erkak o'ldirdi va ular ham yuqori martabali KANNA agentining doppelgangerlari bo'lib chiqdi va siz buni siyosiy fitna deb o'ylaysiz.
  
  
  U menga savol bilan qaradi. - Keyin uni nima deb atagan bo'lardingiz?"
  
  
  "Men buni ilmiy-fantastik hikoya deb atashni afzal ko'raman."
  
  
  U menga bir zum tikilib qoldi, keyin kuldi. "Ular menga juda kulgili ekanligingizni aytishmadi", dedi u.
  
  
  "Men umuman kulgili bo'lishga harakat qilmayman. Aftidan, bu jon Brunner yoki boshqa birov uchun ish. U faqat mushak ishi uchun bu erda."
  
  
  "Mmmm", dedi u lablaridagi kinoyani yalab. Agar bu yana sodir bo'ladigan bo'lsa, uniki, u menga buni qilishga ruxsat beradi deb umid qilgandim. "Mushak, - dedi u, - bu zaruriy shart. Chen-li olish istayman, ular bolalar qurol bilan buni qilmaydi."U ichimlikdan bir qultum ichdi. Masofadagi bir nechta ofis buffonlari ko'zlarida umidsiz naxga qarashdi. Men bu erda o'z joyimni qirq yoki ellik ming dollarga sotishim mumkin deb o'yladim.
  
  
  Va miyalarga kelsak," dedi u, " agar sizda ih bo'lmasa, siz tirik bo'lolmaysiz. Menimcha, N-3 dagi" n " nol degani emas.
  
  
  "Aniq", dedim. "Uning dahosi. Lekin men har doim "0" o'rniga "h" bilan "nol"yozasiz deb o'ylardim. Uning maqtovi meni g'azablantirdi. Nima uchun aniq ishonchim komil emas. U boshqa hech narsani bilmas edi va mavzuni o'zgartirdi. "Gar Kantor bizni Nassauda kutmoqda. Biz u erga etib borganimizdan so'ng u bilan bog'lanamiz."
  
  
  'Bizmi?"Bu men rejalashtirganimdan keskinroq bo'lib chiqdi. Hozircha. Men ayollar bilan ishlashni yoqtirmayman. Uchun Play. Ishlash ayniqsa qiyin emas. Menga qiyin bo'lganda, men atrofimda faqat bitta ayolga chidadim: Vilgelmina. Mening yaxshi, 9mm Luger to'pponcha.
  
  
  "Oh, yo'q, - dedim men. "Bu sodir bo'lmaydi. Bundan tashqari, agar sizning mushaklaringiz birinchi o'rinda bo'lsa, unda siz ularning atrofida yagona emassiz. Sizda bu etarli emas. U to'satdan o'tirdi. Uning ko'zlarida g'azab bor edi. "Ular buni kamchilik deb o'ylashlari emas", deb qo'shimcha qildim men, " lekin men shunchaki mushak xolalarni yoqtirmayman."
  
  
  "Demak, bu shunchaki oriq xola to'sqinlik qilishdan boshqa hech narsa qilmaydimi?"
  
  
  Uni, nah qaradi. — Men sizni umuman oriq deb atamagan bo'lardim.
  
  
  U buni do'stona izoh sifatida qabul qilmadi. U maktab o'qituvchisining yuzini yasadi. "Xo'sh, Janob Karter, HQ uning ishtirok etishini istaganga o'xshaydi. Boshqa narsalar qatorida, men Xitoy tilining soe-toan lahjasini bilaman va bu biz uchun foydali bo'lishi mumkin deb o'ylayman.
  
  
  "Nassauda?"U kulib yubordi.
  
  
  "Nassauda va ehtimol boshqa joyda. U kulmadi.
  
  
  U unga bosh irg'adi. - Men uni tushunaman."Men buni umuman tushunmadim. Lekin nimadir cho'kishni boshladi. Bu AQShning barcha senatorlarini o'ldirish fitnasi bo'ladimi yoki boshqa narsa bo'ladimi, bu mayning ishi edi. Va qotillik haqida gap ketganda, KANNA va u bir xil tilda gaplashmasdi. Keyin bu Lao Zeng bor edi. va ertami-kechmi, unga olib kelishi mumkin. Va bu har qanday joyda bo'lishi mumkin. Xitoyda, Indochinada ehtimol. Shunday qilib, menga ee bilimlari kerak bo'lishi mumkin edi.
  
  
  - Qachon ketamiz?".
  
  
  "To'rt-o'ttiz."Nah ikkita birinchi darajali samolyot chiptasini oldi. - Men Jannat orolida biz uchun to'plam tayyorladim.
  
  
  Shunday qilib, biz uy ishlarini ham, to'shakni ham baham ko'ramiz. U ofitsiantga ishora qildi va ichimliklar uchun pul to'ladi.
  
  
  "Aytgancha. Ismingiz nima?'
  
  
  "Styuart", dedi u. "Linda Styuart."U pauza qildi. "Styuart Xonim."
  
  
  "Oh, - dedim men. Va keyin nima? U unga uylanishni xohlamadi.
  
  
  "Xo'sh, baxtli yigit kim, Janob Styuart?"
  
  
  'Siz.- U stol ustidagi chiptalarga ishora qildi.
  
  
  Janob va xonim jon Styuart Nyu-York-Nassau poygasi
  
  
  - Qolgan hujjatlaringiz bizning bagajimizda. Haydovchilik guvohnomasi, pasport va boshqalar. Hammasi Janob jon Styuart nomi bilan. Uning yuklari old stolda qoldirildi. Agar taksi buyurtma esa, men uning ego ko'tarib olaman. "Men unga samolyotda qolganini aytaman.
  
  
  Biz hali ham stolda o'tirardik. Yaxshi, salqin, qorong'i burchakli stul. Ee uning bilagidan ushlab, pastga tortdi. Men uni qattiq tortdim, chunki u qichqirmasligini bilardim. U bilagini qimirlatdi va stiletto mening qo'limga tushdi. Uni ko'rganiga ishonch hosil qildi. "Hammasi joyida, Linda. Uning kuchlisi eening qo'lidan ushlab turardi. - Men sizning ismingizni bilmoqchiman."Menga sizning IDENTIFIKATORINGIZ kerak va men hozir ego istayman.
  
  
  Uning yuzi oppoq, ko'zlari qorong'i edi. U pastki labini tishlab, pastga qaradi. Bizga bir og'iz so'z aytmasdan, u sumkasini ushlab oldi. "Yo'q, azizim, men buni o'zim qilaman."
  
  
  Uning yuzidan ko'zlarini uzmasdan, u Naxdan sumkani oldi va bo'sh qo'li bilan tarkibini qidirdi. Kalitlar, ixcham, lab bo'yog'i, hamyon. U bir ko'z tutdi qurol ham bor edi. Aniq.22. Uni ego bir daqiqada qo'ydi. Bir oz tinkeringdan so'ng, men xohlagan narsani topdim: favvora qalam.
  
  
  U stulga qo'ydi va ishni tortib oldi. Uni mahkam ushlab, uning kodini ochdi. Tara Bennett. Yigirma sakkiz yosh. Qizil sochlar. Yashil ko'zlar. Shunday qilib, rasman uning ko'zlari yashil edi. "IDAX-20. Sinf R. ' u fan bo'limida ishlagan va juda ishonchli edi. Men uni o'qiyotganimda, u mening yuzimni o'rgandi. U mening o'qiyotganimni bilar edi, lekin u hali ham hayratda qoldi.
  
  
  "Mayli, buni qo'ying. U qalamga ishora qildi. Eeni qo'yib yuborganida, uni qo'yib yubormadi.
  
  
  - Hozir menga ishonasizmi?"Uning ovozi hali ham kinoya uchun juda titroq edi.
  
  
  "Men sizdan hech qachon so'ramaganman, Tara", dedim.
  
  
  U menga jilmayib qaradi. - Xo'sh, bularning barchasi nima uchun yaxshi edi?"
  
  
  "Yaxshi narsa yo'q", dedim. "Shunchaki, men bir ayol bilan ishlaganimda, nah uchun ishlamasligimni bilish men uchun qulayroqdir. Siz bu haqda bilasizmi, ishonchim komil emas edi.
  
  
  Men chiqishga bordim. U narsalarini oldi va indamay orqamdan ergashdi. Qabulxonadan o'tayotganimizda, otasi unga o'girildi. "Eshikchiga taksi chaqirishini ayting. Men sizni bir necha daqiqadan so'ng old eshik oldida kutib olaman."
  
  
  U rasmiy yashil ko'zlarini tushirdi va ketdi.
  
  
  "Ikki paket omadli ish tashlashlar", dedim men. Uning gill endi Janob jon Styuartning xarajatlar hisobida.
  
  
  Peshtaxta ortidagi qiz menga bir zum tikilib turdi, keyin ikkala paketni ham uzatdi. U boshini chayqadi.
  
  
  Va u so'radi. 'Siz kimsiz?"Qandaydir masochist?
  
  
  
  
  Bob 2
  
  
  
  
  Agar nima uchun bunday qilayotganimni bilmoqchi bo'lsangiz, sizga aytamanki, men buni pul uchun qilmayapman. Agar siz o'tgan yili olti oy ishsiz bo'lsangiz, ehtimol siz undan ko'proq pul ishlagansiz; va bu sizning ishsizlik nafaqangizni hisobga olmaydi. Agar siz nima uchun bunday qilayotganimni bilmoqchi bo'lsangiz, unda asl sabab vatanparvarlik ekanligini aytishim kerak. Albatta, bu har doim haqiqat bo'lishi mumkin. Ammo agar siz meni dockga qo'ysangiz va haqiqatni va haqiqatdan boshqa hech narsani xohlamasangiz, uni qo'shishim kerakki, bu Nassauda 40 daraja edi va u hozir dunyodagi eng yaxshi tanalardan birining yonidagi pushti qumli plyajda edi. dunyodagi eng kichik bikinilardan biri. Bu qizda hamma narsa bor edi. Ee ilovasiga qadar. Tara Bennett chiroyli tasvirlangan edi. Odin D etmish besh; yo'g'on tanasi. Bir yarim atrofida oyoqlari bor edi... U men unga qaragan eng go'zal qizlardan biri edi. Va agar men kartalarimni to'g'ri o'ynasam, unga faqat mening ko'zlarim emas, deb o'ylardim.
  
  
  Ular aytganidek, bu yaxshi edi. Lekin menimcha, bu meni vatanparvar qildi. Kecha u firmaning temir yo'l stantsiyasidan xabar olgan edi: "boshingizni pastga tushiring, hamma narsa tinch."U menga vaqti kelganida men bilan bog'lanishini aytdi. Ular ferret bo'lishidan oldin, biz ta'tilda oddiy amerikalik juftlik kabi harakat qilishimiz kerak edi. Bu shuni anglatadiki, agar men shunday qilgan bo'lsam, biz ovqatlanayotganda, bizga suzishga borishimiz mumkinmi yoki yo'qmi, baland ovozda aytishimizga ruxsat berilmagan.
  
  
  U Linda ekanligini va uning ismi Janob jon Styuart ekanligini eslatib, uni xonasida qoldirdi va yaxshi suratga olish uchun tashqariga chiqdi. Men Orol ichimliklar nafratlanaman, va Orol barmenler buning uchun meni hurmat. Bu bepul maslahat: Karib dengizi slingiga buyurtma bering va ular sizni e'tiborsiz qoldiradilar. Sof viskiga buyurtma bering va ular sizga kerakli barcha ma'lumotlarni taqdim etadi.
  
  
  Uning mehmonxonasi otishma bo'yicha mahalliy fikrni so'raydi. Men nima mehmonxona ehtiyojlarini bor. Insayderlar bu shunchaki iflos biznes ekanligini da'vo qilishdi. Chen-li oroldan emas edi va sayyoh emas edi. Har holda, u aqlan beqaror emas edi. U birinchi shaharni ziyorat qilganida, u nen juda xafa bo'ldi, lekin shundan keyin, u faqat g'oyib. Nopok narsa yuz berdi.
  
  
  U bizning xonamizga qaytib kelganida, u yotoqxonaga bormadi. U divanda uxlash uchun kiyimlarini va dastgoh pressini echib tashladi. Bu yana bir bepul maslahat: hech narsa ayolni o'ziga ishtahasi bo'lmagan erkak kabi aylantirmaydi.
  
  
  U sigaret tutatdi va Taraga qaradi. U plyajda uxlayotgan edi. Kecha u uxlab yotganmi, deb o'yladim. Lekin men bu fikrni davom ettirishni xohlamadim. Bu uning qilgan ishi edi, albatta, bu ham yoqimli edi.
  
  
  "Janob Styuart?"Bu mehmonxona xabarchisi edi. Uning qo'li ko'zlari ustida, quyoshga qarshi edi. "Portda siz bilan gaplashmoqchi bo'lgan bir janob bor."Bu Gar bo'ladi. Albatta, mehmonxonada mehmonxonada odamlardan qoching. Men bosh irg'adim va unga ergashdim. Biz pushti qum plyajining ipiga, o'ralgan toshli izning boshida keldik. "Siz bu erdan o'tishingiz kerak", dedi u. — Siz bu erga qaytib kelishingiz mumkin. Sizga cho'milish kostyumida lobbi orqali ruxsat berilmaydi.
  
  
  "Rahmat", dedim.
  
  
  - Bu yo'lda ovoz. Boshqa tomonda zinapoya bor.
  
  
  "Ha", dedim. Men nima uchun ikkilanayotganini tushundim, lekin emga uchi o'rniga sigaret taklif qildi. "Men sizni keyinroq ko'raman", dedim dam oluvchining havosi bilan: "ertaga maslahatingizni olasiz."Biz Janob Styuartni juda saxiy odam deb o'yladik, shunday emasmi?
  
  
  Men portga olib boradigan yo'ldan bordim. Ko'rinish noyob edi. Orol egri bo'lgan joyda, tor pushti chegara bilan o'ralgan yashil tropik tepaliklar ko'tarildi. Mening chap tomonimda pushti tosh atrofida to'q qizil primroslar chiziqlari bo'lgan devor bor edi, xuddi unga o'nta sarg'ish-jigarrang to'p qo'yganingizda paydo bo'ladigan sakrashlar kabi. Boshqa tomonda, mendan taxminan etti metr pastda, quyoshda Safir kabi porlab turgan suv yotardi. Nima bo'lishidan qat'iy nazar, bu, albatta, qisqa yo'l emas edi. Port hali ham uch yuz metr narida edi va Lick hali ham unga etib bormagan edi.
  
  
  Agar u o'sha toshning momaqaldirog'i menga etib borguncha bir soniya oldin eshitmaganida edi, u diametri taxminan olti fut bo'lgan quduq o'rniga katta tekis krep bo'lar edi. U shunchaki yiqilmadi, uni itarib yubordi-ego. Uning, yugurib tosh inilti yopishdi. Tosh yo'lga urilib, suvga cho'kdi. U turgan joyida qoldi va tingladi. Kimning qo'li ustun edi. U meni yuqoridan kuzatishi mumkin edi. Men faqat tor yo'l va etti metr pastdagi suvga qarashim kerak edi. Pastki qismidagi o'tkir toshlar shahvatli og'izda o'tkir tishlar kabi yarqirab turardi.
  
  
  'Xo'sh? Kimdir uni pichirlab eshitdi. Ih ikki kishi ekanligini bilish uchun Garvard diplomini olmadi. Bu vahiy menga juda ko'p yordam berdi. Uning eri tom ma'noda nola qilish uchun orqasi bilan turardi va yalang'och edi. Qurol o'rniga uni faqat bir quti sigaret va gugurt qutisi olishi mumkin edi. Yonimda hatto toshlar ham yo'q edi. Uniki devorga o'ralgan edi. Agar men pastga tushsam, izga ergashishim kerak edi. Suv bo'ylab emas, otishni kutish.
  
  
  Boshqa yigit revmatizmga bosh irg'agan bo'lishi mumkin, chunki shu paytgacha hujumlar bizning ovozimizdan eshitilmagan edi. Xudoyim, bu katta edi. Bir tonna g'isht. To'liq ming kilogramm. Meni Leopard tanki urgandek.
  
  
  Biz tor, tosh yo'lda to'qnashdik va u menga jambon o'lchamidagi qo'llar bilan urilib, orqamga urildi. Bu zarbani olishga kuchim yetmadi. Men qila oladigan eng yaxshi narsa qarshilik ko'rsatishga harakat qilish edi. U har bir qabilaga ego qo'yishga harakat qildi, lekin u ag'darilib, sonning og'ir mushaklari bilan zarbani ushladi. Aniq zarba emas.
  
  
  Men bastarddan xalos bo'lolmadim. Bu tom ma'noda menga bitta katta bochka elim kabi yopishib qoldi. U qo'llarini tomog'imga qo'ydi va hech narsa yo'qdek tuyuldi. Mening o'ng qo'lim bizdan pastda ushlandi. Men qila oladigan narsa chap qo'limning barmoqlari bilan ko'zlarimga ego urish edi. U buni qilishni yoqtirmasdi, lekin bu masofada u deyarli sog'inmasdi. Tirnoqlarim ostida nimadir marmeladga aylanganini his qildim va u g'ayriinsoniy qo'rquv ovozini chiqardi. U meni yumalab, tiz cho'kdi. Qon barmoqlarim orasiga singib ketdi. U yana o'rnidan turdi.
  
  
  Birinchi davra, lekin eng yaxshisi hali oldinda edi.
  
  
  Keyingi raqibim allaqachon kutayotgan edi. U bir oz yanada izi pastga sekin turgan edi, bir jim .45 kalibrli revolver yuzimga ishora qildi.
  
  
  U oq kostyumida Pasxaga eng yaxshi ko'rinardi. oq ko'ylak va oq galstuk. Bundan tashqari, u o'z egosiga qon tushmasligi aniq edi. Yaxshi o'yin, bu ikki. Ko'zlari oqargan va tota sobiq og'ir vazn chempioni bo'lgan bu sariq sochli dandy rang-barang. Va keyin Nik Karter binafsha rangli suzish sandiqlarida. U u erda turdi, nafas oldi va qo'lini boshidagi chuqur kesilgan joyga o'tkazdi. Sobiq chempion yo'lda mendan bir necha metr oldinda yiqildi.
  
  
  Sariq yigit meni maqtadi. "Shunday qilib, Janob Karter, men sizni aqlli odam ekanligingizni ko'raman. Bilasizmi, albatta, menga hujum qilishga urinish juda ahmoqlik bo'ladimi?
  
  
  U britaniyalik bo'lsa kerak. So'zlar uning tomog'i atrofida tanish, jirkanch aksentda chiqdi.
  
  
  "Ha, albatta", dedim. "Onam menga hech qachon qurollangan odam bilan bahslashmaslikni o'rgatdi. Agar u yetib bo'lmaydigan bo'lsa.
  
  
  - Afsuski, siz bu toshning ustingizga tushishiga yo'l qo'ymadingiz. Ko'p odamlar uchun bu juda yoqimli bo'lar edi. "Amerikalik sayyoh yiqilib tushdi."Hech qanday savol yo'q, qiyin savollar yo'q. Tanadan xalos bo'lish uchun murakkab reja yo'q.
  
  
  "Eshiting", dedim. "Men sizga yuk bo'lishni xohlamayman. Nega biz shunchaki tanaffus qilmaymiz?
  
  
  U kuldi. To'g'rirog'i, u kishnadi. Ego quroli hali ham mening hayotimga to'g'ridan-to'g'ri ishora qildi. "Oh, - dedi u, - siz allaqachon menga tasarruf etishim kerak bo'lgan bitta jasadni qoldirdingiz. Ikki organlari, albatta, bir muammo bir oz ko'proq.
  
  
  Men unga aytdim. "Ikki jasad?"Sizning sobiq chempioningiz o'lmagan. U endi hech qachon kashta tikolmaydi. "Keyn- - u hali ham o'lmagan jasadga ishora qildi -" menga endi kerak emas. Ammo o'ylab ko'ring:" u kollej komediya professori kabi barmoqlarini qisdi", uning o'q jarohati yo'q va uning ego o'limiga yiqilish sabab bo'lishi mumkin. U mamnuniyat bilan jilmayib qo'ydi. "Menimcha, Keyn tushadi. Ular u erda, suv ostida loyli toshlar.
  
  
  Egoning tabassumi kengaydi. Bastard haqiqatan ham asabimga tegdi. Mening kasbimda qotillik mening ish tavsifimning bir qismidir. U faqat unga gapirishga ruxsat berish oqilona bo'ladi deb o'yladi. Bu bilan nima qilishni tushunishga harakat qilish uning vaqtini tejaydi. Internetdagi muammo shundaki, men hali hech narsa o'ylab topmadim. U allaqachon o'zi haqida gazeta hisobotini tasavvur qilishi mumkin edi: "Killmaster Jasur Daan tomonidan yo'q qilindi."Bu menga umuman yoqmadi.
  
  
  Bu uning eng yomon ahvoli emas edi, lekin bu bizga hech narsa demadi. U mendan besh metr narida edi, qo'lida qurol bor edi. U mening qo'limdan kelmagan edi, lekin men uning ko'z o'ngida edim.
  
  
  Mening orqamda yo'l o'q kabi ochiq edi. Mening o'ng tomonimda baland qoyalar bor. Chapdagi suv. Bizning oramizda ko'r yarim uzilgan gigant bor. agar iloji bo'lsa, meni ko'rmasdan kim meni o'ldirishi mumkin edi. Agar bu g'ala-g'ovur meni birinchi marta urmaganida edi. Ammo, ehtimol, men uni qandaydir tarzda ishlatishim mumkin, bu Keyn. Men bu haqda o'ylashim kerak edi. Menga vaqt kerak edi.
  
  
  — Va qanday qilib mening tanamni yo'q qilmoqchisiz?"Menimcha, nen-da o'q teshiklari bo'ladi."
  
  
  Revmatizm bo'lsa, u dubletining ichki cho'ntagiga kirib, katta viski kolbasini chiqardi. U bosh barmog'i bilan kumush qopqoqni ko'tardi.
  
  
  Men uni tushunmadim.
  
  
  U yana pichirladi. "Viski yo'q, Karter. Benzin. Burilish atrofidagi toshda g'or bor. Keyn u erda olov qurgan bo'lar edi...
  
  
  "Meni o'tin sifatida ishlatish."
  
  
  "Ovoz bor."U og'ir xo'rsindi. "O'ylaymanki, hozir buni o'zim qilishim kerak."Umid qilamanki, Chen-li sizga to'g'ri rahmat aytadi."
  
  
  U ba'zi ma'lumotlarga och edi. - Nega uning o'zi buni qilishini kutmaysiz?"
  
  
  Men uni ko'rishni istardim. Ammo u ertaga kechgacha qamoqdan chiqmaydi. Va hech kim sizni bu erda topa olmadi.
  
  
  Faqat bu kabi. Ular Egoning qochishini rejalashtirishgan. Xok yana haq edi. Ammo pichanning bunga nima aloqasi bor edi? Keyn to'xtadi va kichik bir nola chiqardi. U tomon bir qadam tashladi.
  
  
  "Orqaga turing, Karter. Sariq odam qurolni oldida ushlab, oldinga tez qadam tashladi. U qopqoqni qayta kiyishni unutmasdan, benzin kolbasini bir daqiqada orqaga surdi. Ego ko'ylagi bo'ylab benzinli dog ' tarqaldi. U sezmadi.
  
  
  Keyn yana ohista ingrab yubordi. Uni, unga qaradi. To'satdan, chiqish uni ko'rdi. U oldinga yana bir qadam tashladi. Sariq ham. "Zaxira", dedi u qo'lini keskin siltab.
  
  
  "Keyn uyg'onishini xohlaysizmi? U o'ziga kelganida u bilan muomala qilish qiyin bo'ladi. Men bir zarba bilan uning ego o'ldirish mumkin.
  
  
  — Va nega bu qadar foydali bo'lishni xohlaysiz?"
  
  
  "Hurmat", dedim. "Agar men o'lishim kerak bo'lsa, men u bilan kamida bittasini, ikkalangizning atrofingizda olib ketishini xohlayman. U ataylab Keynning jasadi tomon yurdi. Bu meni bir oz yalashga majbur qildi. Ehtimol, etarlicha yaqin emas, lekin bu etarli bo'lishi kerak. Hali emas...
  
  
  U Keynning yuzida qolgan narsaga egilib, ko'rinmas qo'li bilan qurolini ushladi. Keyn hamma narsadan ko'ra "Gaaa" ga o'xshash ovoz chiqardi.
  
  
  "Iso Masih", dedim men yana tez turdim. - Menimcha, uning rejasi bor."
  
  
  'Qaysi biri? Vittmans meni yaxshiroq tushunish uchun biroz oldinga qadam tashladi. - Reja, - takrorlang. "Planier yoki ribel".
  
  
  U mening noaniq so'zlarimni tushunish uchun bir oz yalab qaytib keldi. Ovoz unga ishora qildi va ishga kirishdi. Bosh barmog'ini silkitib, u gugurt qutisini yoqdi va uni ego bilan namlangan ko'ylagi ichiga tashladi. U darhol yondi. U qurolini tashlab, olovni o'chirmoqchi bo'ldi, ammo bu ishlamadi. Olov tezda tarqaldi. U sakrab tushdi va burishdi, yonayotgan qo'g'irchoq kabi qichqirdi. - Menga yordam bering. Xudo menga yordam. Iltimos.'
  
  
  Men unga qaradim va yelka qisdim. "Agar siz olovni yoqtirmasangiz, yaqin atrofda suv bor."
  
  
  Keyin u o'girilib, och pushti plyajga boradigan yo'ldan qaytdi.
  
  
  
  
  Bob 3
  
  
  
  
  Tara ketdi. Ehtimol, u allaqachon xonasiga yuqoriga ko'tarilgan. Meni ko'karishlar va qon qopladi va menga hammom kerak edi. Va ichimlik. Va yana bir narsa. Men birinchi navbatda bu ish bilan shug'ullanishim kerak edi.
  
  
  Uning egosi uni restoran oshxonasida va uyda, hovuz bo'yida topdi. U-ale gamburger garniturasi bilan uning egosini yoqasidan ushlab, jag'iga urdi. Grilda ishlayotgan oshpaz tushundi va ketdi.
  
  
  "Xo'sh, lolli, buning uchun sizga qancha pul to'lashdi?"
  
  
  Revmatizmda u go'sht tozalagichga qo'l cho'zdi. Bu noto'g'ri edi. Uning orqa tomoni nolaga bosildi va ikkala Bilagi ham mahkamlandi. Ishonch hosil qilish uchun uni biroz oldinga burdim.
  
  
  "Salom bolam, yaxshimisan? Meni qo'yib yuboring.'Egoning ismi Karlo edi. Bu uning formasi bo'ylab yozilgan.
  
  
  "Siz menga kimligini aytmaguningizcha, Karlo."Bu yo'lda abadiy yurishimga ruxsat berish uchun sizga kim pul to'lagan?
  
  
  "Qo'yib yuboring", deb baqirdi u. U qo'lini siqdi va hayotga tizzasidan engil zarba berdi. U ingrab yubordi. - Uni, qasam ichaman. Men kimligini bilmayman.
  
  
  "Ular buni Karlo deyishadi. U oq kiyganmi?
  
  
  'Yo'q. Oq odam... u to'satdan to'xtadi.
  
  
  "Bu kim edi, Karlo?"Uning egosi uni devorga urdi.
  
  
  "Jahannamga boring", dedi u.
  
  
  Ego uni panjara tomon sudrab bordi. Go'sht yog ' bilan sepildi. U barlarni ko'rib chiqishi va keyinchalik ego Gol qanday ko'rinishini tasavvur qilishi uchun uni Egoning boshi pastga itarib yubordi. "Bb-Bangle", dedi u.
  
  
  "Chiroyli Masihiy. Va sizni yuborganmi?
  
  
  — Bilmayman", deb pichirladi u. - Uni, qasam ichaman. Bilmayman.'
  
  
  Ego uni qo'yib yubordi va bir qadam orqaga qaytdi. Ehtimol, u boshqa muammo tug'dirmaydi. "Keyin menga uning qanday ko'rinishini ayting."
  
  
  U yana stulga cho'kdi. "Katta yigit", dedi u. Xitoy. Lekin juda katta. Ba'zi aqldan ozgan kulrang kostyumda.
  
  
  Men buni ilgari ko'rmaganman.
  
  
  "Va bu Bangel, Ego uni qaerdan topishi mumkin?"
  
  
  U menga hayratlanarli ko'rinish berdi. Unga jiddiy ifoda bilan murojaat qildi. U menga nima deyishdan qo'rqsa, u ham menga aytmaslikdan qo'rqardi.
  
  
  "Bu Grenada mehmonxonasidan ikki kishi.
  
  
  Senator Grenada bir casino otib o'ldirilgan. Jumboqning kamida ikkita qismi allaqachon mos edi va men uning barchasi qanday ko'rinishini qiziqtirgan edim. - Yana nimani bilasiz?"
  
  
  'Hech narsa ko'proq. Xush kelibsiz. Bu kabi hech narsa.'
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. Men qo'rqqan kichkina yigitni qiynashni yoqtirmayman. Yana nimani bilishim kerak edi, men boshqa yo'l bilan bilib olishga harakat qilaman. U ketishga o'girildi, lekin u bilmoqchi bo'lgan yana bir narsa bor edi.
  
  
  "Aytgancha."Uning orqasiga o'girildi. "Bu shirin xabarni olish uchun u sizga qancha pul to'ladi?"
  
  
  U bilaklarini artdi. "O'n besh."
  
  
  "Keyin u sizga yolg'on gapirdi. Men unga yigirma dollar to'layman.
  
  
  "Nik, bu sizmi?"U dushda edi.
  
  
  Men unga aytdim. "Yo'q, " Iflos Zo'ravon".
  
  
  - Men sizni tushunmayapman", deb qichqirdi u. 'Bir soniya kuting.'
  
  
  U karavotga o'tirdi. Eshik ochildi va u bug ' bulutida paydo bo'ldi,sochlari dushda jingalak. U uzun oq Terri matodan palto kiygan edi. Men har doim qora to'r shunday sexy deb o'ylab nega men hayron bo'ldi. "Gar chaqirdi..."U to'xtadi va menga qaradi. "Ey Xudoyim, Nik. Nima bo'ldi?- U olovli oq farishta kabi men tomon shoshayotgan edi.
  
  
  "Men eshikni urdim", dedim.
  
  
  Uning ko'zlari mening orqamdagi kesilgan va ko'karganlarni skanerladi. "Siz dahshatli ko'rinasiz", dedi u.
  
  
  - Keyin bu eshikni ko'rishingiz kerak."
  
  
  U xo'rsindi. "Bu kabi ovoz berish uchun o'tiring."U g'oyib bo'ldi va bir necha daqiqadan so'ng iliq mato va bir piyola suv bilan qaytib keldi. "Ular har doim filmlarda aytganidek, bu zarar etkazishi mumkin."
  
  
  "Va ular filmlarda aytganidek-men uni o'q kabi yutib yuboraman. Zargana bilan nima edi?
  
  
  - U bugun biz bilan kechki ovqat istaydi."Kafe Martinique da sakkiz soat. U mening orqamga deyarli muloyim munosabatda bo'ldi. — Menga bu voqea haqida gapirib berasizmi?"
  
  
  "Bu tuzoq edi. Chen-lining do'stlari mening shaharda ekanligimni bilishadi. Lekin ular buni qanday bilishlarini tushunmayapman. U unga o'girilib, uning ko'ziga tushdi. U xavotirlanib, uni yashirishga harakat qildi. Men sizga aytdim, bolam. Bu ayollar uchun o'yin emas."U bu uning g'azablanishini bilishi kerak edi, lekin u muloyimlik bilan uni karavotga tortdi. "Qarang", dedim. "Ishonchim komilki, siz o'z hunaringizni bilasiz, bu biz uchun nima bo'lishidan qat'iy nazar, lekin biz uchun nima bo'lishidan qat'iy nazar, bu qo'l jangi emas. Bu men yodda edi hammasi.
  
  
  U pastga qaradi va xo'rsindi. "Men o'qitilgan agentman va o'zimga juda yaxshi g'amxo'rlik qila olaman."Bu o'qitilgan agentning ovoziga o'xshardi, lekin bu juda mantiqiy emas edi, yomon dublyaj qilingan film kabi: bu rasmga mos kelmadi. Quyosh unga sepkillarning mayda tumanini berdi, bu uni yosh, begunoh va juda mo'rt ko'rinishga olib keldi. Va shunday bo'ldi. Uni ee olib ketdi. Kichkina va iliq his qildim. Ulardan limon hidi keldi va u og'zini ochib baxtli o'pdi. U barmoqlarini burun ko'prigi bo'ylab yugurdi. "Sizda sepkil bor", dedim men.
  
  
  "Lekin kamida men sunburned olish yo'q," u jilmaydi. "Eng blondes sunburned olish."
  
  
  Bu menga nimanidir eslatadi. Telefon uni ushlab oldi. Menga politsiyani bering. "Men uning operatoriga aytdim. Bagama politsiyasi xodimi telefonga javob berdi. "Paradise Hotel portiga tosh yo'l bor. Siz buni bilasizmi?"U buni bilar edi. Taxminan yarim soat oldin, u erda olov uni ko'rdi. Ba'zi bolalar olov bilan o'ynayotganga o'xshardi. O'ylaymanki, siz u erga qaraganingiz ma'qul. Serjant tushundi va u go'shakni qo'ydi.
  
  
  Men Taraga qaytdim. "Biz gar bilan soat sakkizgacha uchrashishimiz shart emas..."
  
  
  "Eshiting, Nik."U bezovta ko'rinardi. "Men, biz bir vazifani bor deb o'ylayman, va..."u duduqlandi... Men uning gapini to'xtatdim va gapimni davom ettirdim. "Bu bizga birinchi navbatda o'z vazifamizni bajarish uchun vaqt beradi."Uning mehmonxonasi Grenadadagi ushbu kazinoga qarashni xohlaydi.
  
  
  Men uning ko'zlarida umidsizlikni ko'rdim deb o'yladim.
  
  
  U dush qabul qilish uchun hammomga kirdi. U radioni yoqdi. Hammom oynasida o'zimga qaradim va nega oramizda hali ham bitta kulrang sochim yo'qligiga hayron bo'ldim. "Bitta Eslatma Samba "radioda"Barents dengizi hududining muhim chiqishi" uchun musiqa kesilguncha ijro etildi.
  
  
  Senator Pol Lindeyl vafot etdi.
  
  
  Senatorning jasadi Ego ostonasida topilgan. Ehtimol, u o'ninchi qavatdagi idorasining derazalaridan yiqilib tushgan. Albatta, ular buni baxtsiz hodisa deb o'ylashdi.
  
  
  
  
  Bob 4
  
  
  
  
  Bu har doim Casino zulmatda ertalab uch soat bo'ldi. Har soatda, har kuni, har qanday ob-havoda har doim ertalab soat uchda bo'ladi. Men charchagan ayollar va boshlari osilgan erkaklar bilan kartalar va zar o'ynayman, stollarga suyanib: "kel, asalim."Bu deyarli orkestr kompozitsiyasi. Burchakda, uyasi mashinalari g'altakning va to'lovlar vaqti-vaqti laganda bilan barqaror beat qadar saqlab bir drum qism bor edi: chorak ellik to'p. Ko'ngilochar narxlar oshishi bilan bo'sh joy tinchroq bo'ladi. Misol uchun, craps jadvallar da, agar pin tomchi eshitish mumkin, o'n ming dollar xavf ostida, ayniqsa.
  
  
  Grenada casino hech farq edi. Bu ellik dollar uchun tekshirish uchun almashildi-Jon Styuart albatta ko'proq uchun o'ynash istamayman, casino orqali olish uchun yagona yo'l o'yin davomida atrofida harakat qilish, chunki. Uni, Tara rookies ular to'rtdan bilan to'ldirilgan o'sha bir-qurolli qotillar birida jum tomosha ko'rdim. Keyin biz havoni hidladik, lekin hech narsani tushunmadik.
  
  
  Biz ikkita ehtimoliy nuqtani kuzatib borish yo'llarini ajratdik. Tara Xitoy qimorxona egasi yoki xizmatchisi bilan Ruletka o'ynadi, bir blackjack kafedra uchun va uning sel, qaysi senator o'z g'alaba va yo'qotishlarni qildi.
  
  
  Mening birinchi qo'limda yigirma bitta qo'lim bor, shuningdek birinchi va ikkinchi. Men uchinchi turda mening chips qo'yish, lekin dilerlik meni to'xtatdi. Chipslarda Grenadaning g harfi yo'q edi. U menga ihni kassaga qaytarishimni aytdi. Bu yangi chips edi, dedi. Ular kunning boshida bu qiyinchiliklarga duch kelishdi.
  
  
  Menda allaqachon qiyinchiliklar bo'lgan va bu safar tavakkal qilishni xohlamayman. Bu safar u qurollangan edi. Uni kassaga bordi. U mo'l-ko'l uzr so'radi va menga boshqa chiplarni uzatdi, u Mehribonlik bilan qo'limga tiqdi.
  
  
  Besh soniyadan so'ng u butunlay hayratda qoldi.
  
  
  Menga nima berishganini bilmayman, lekin bu bema'nilik bo'lsa kerak. Men uning ko'zlarini ochganimda, peshonalari o'rtasida ikkita sigil bilan ikkita Chen-li menga suyanib turardi. Ammo agar ular u erda bo'lsa, ular yo'q edi, chunki u nihoyat kelganida, ikkalasi ham yo'q edi. Xuddi mening qurolim kabi: Vilgelmina boshqa odam bilan ketdi. Bu safar Xitoy bilan. U xonada mening qarshimda o'tirdi va menga jilmayib qo'ydi. Bu kichkina, tutun bilan to'ldirilgan, ovoz o'tkazmaydigan xona edi, aftidan Krasnoyarsk ofisi foydalangan, u o'z ishi bilan shug'ullangan va chiplarni tarqatgan. Xonada mening qurolim bo'lgan odamdan tashqari yana olti kishi bor edi va mening qurolim bo'lgan odamdan boshqa hech kim kulmadi.
  
  
  "Bizning kamtarona yig'ilishimizga xush kelibsiz. U faqat boshini egdi. XeF kalta, baquvvat, nafis ipak kostyum kiygan odam edi. Sizga o'zimni tanishtiray. Mening ismim Lin, Lin Qin.
  
  
  "Janob Qin."U ham bosh irg'adi.
  
  
  "Janob Lin," u tuzatilgan. Familiya har doim birinchi bo'lib tilga olinadi.
  
  
  Bularning barchasi juda mehribon edi. U meni vilkalar dueliga chorlaydimi, deb o'yladim. "Bu bizni xafa qiladi, - deb davom etdi u, - biz sizning kichik yig'ilishimizda sizning huzuringizni keskin tarzda so'rashimiz kerak edi. Ammo o'zingizni faxriy mehmon deb hisoblang.
  
  
  Uni tosh yuzlar doirasi ko'zdan kechirdi. "Gut, bolalar, u buni hech narsa uchun o'tkazib yubormagan bo'lardi."
  
  
  Kulib, Lin boshqalarga o'girildi. "Janob Karter hazillashmoqda", dedi u ularga.
  
  
  Ular hali ham kulishmadi.
  
  
  "Xo'sh, - dedi u yelka qisib, - ko'rib turganingizdek, mening hamrohlarim janoblarning hazillarini o'zaro tinglamaydilar. Ular darhol muhimroq narsalarga tushishni afzal ko'rishadi. U sigaretni oldi va uni oltin-Oniks korpusining orqa tomoniga urdi. Odin po ego sheriklari yorug'lik berish uchun sakrab tushishdi. Xona bo'ylab zaif shirin hid tarqaldi. "Oh, men qanchalik qo'pol. U menga telefonni uzatdi. "Sigaret, Janob Karter?"
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. Men bu Jon Styuart bema'ni haqida juda ko'p g'amxo'rlik nega men hayron. Mening ismim bu shaharda eng qattiq himoyalangan sir bo'lib tuyuldi. "O'ylaymanki, sizga noto'g'ri odamni topdingiz va mening ismim jon Styuart deb aytsam, bu unchalik yordam bermaydimi?"
  
  
  Lin bir qoshini ko'tardi. "Kechirasiz, Janob Karter.
  
  
  Odin Po sizning eski dushmanlaringiz-bizning eski do'stimiz bilan uchrashadi. U sizning aeroportga kelganingizni ko'rdi va Janob Bangelga xabar berdi. U stulda bemalol orqaga suyandi. — Va biz sobiq ish beruvchimiz haqida gapirayotganimizda— " - men olaman, siz Egoning erta o'limi haqida eshitganmisiz?"
  
  
  Ha, fojiali, dedim. "Yoshligimning boshida shunday ovoz berish uchun olib ketish."
  
  
  Aslida. Tabassum qaytdi. "Ammo, ehtimol, noo'rin fojia. Ko'ryapsizmi, atrofimizdagi ba'zi odamlar Janob Bangelning biznes yuritish usuli bilan rozi bo'lmadilar va endi u o'z zimmasiga oldi, bu kelishmovchiliklar yo'qoladi. U maktubni boshqalarga murojaat qilib, "bu dunyodan tashqarida bo'lish."
  
  
  Endi ular kulishdi. Yana bir nechta sigaret paydo bo'ldi va yondi. U ihc tabiatini ifodalay boshladi. Muvaffaqiyatning yoqimli hidi xonani to'ldirdi.
  
  
  - Va endi, Janob Karter, biz sizga taklif qilishga tayyormiz. Biz kerak emas. Ammo bizning yordamimizsiz sizning darhol o'limingiz biz uchun hech qanday foyda keltirmaydi.
  
  
  Bungel bu afzallikni sezmaganiga hayron bo'ldim. Men bu qarama-qarshilikni juda g'alati deb topdim.
  
  
  Men undan so'radim. - Bu qanday afzallik?
  
  
  Besh foiz. Foydaning besh foizi. Bu yaxshi taklif. Lekin millionlarni kutmang. Geroinning chakana narxi biz olgan narxdan ancha yuqori."
  
  
  Va qolganlari?- Uniki, - uning sigaret qutisiga qaradi. 'O't. Xash?
  
  
  "Albatta, umumiy miqdorning besh foizi. U yana jilmayib qo'ydi. Va boshqasi, siz aytgandek, arzimas narsa... Bu bizdan afyun so'ramoqda.
  
  
  "Siz nafsni bu erga Nassauga olib kelasiz va uni o'zingiz Qo'shma Shtatlarga olib kirasiz."Uni ilova sifatida yaratdi; tirnoqli vint kabi emas.
  
  
  U bosh irg'adi. Lekin, albatta, siz buni allaqachon bilasiz. Aks holda, siz va Janob Bungel "— u ikkilanib — " bahslashmas edingiz.
  
  
  Bu oxirgi bayonot meni hayratda qoldirdi. U menga giyohvand moddalarni muhofaza qilish agenti kabi va Bangel faqat giyohvand moddalar bilan shug'ullangandek shartnoma taklif qildi. Xo'sh, ehtimol bu edi. Ehtimol, bu Chen-li shunchaki giyohvand moddalar sindikatining a'zosi bo'lgan. Balki u faqat shunday em U. s yordam berish uchun bor toshbo'ron qilindi.senator. Ehtimol, bularning barchasi bitta katta aqldan ozgan tasodif edi. Yoki Lin uning shunday o'ylashini xohlagandir.
  
  
  "Ko'ryapmanki, siz ikkilanyapsiz, Janob Karter. Yakuniy qaror qabul qilishdan oldin kimdir bilan maslahatlashishni xohlashingiz mumkin. Oooh! U kun bo'yi o'tirgan odamga bosh irg'adi.
  
  
  Chu o'rnidan turdi va eshikni ochdi.
  
  
  Konteyner.
  
  
  Uning bilaklari bir-biriga bog'langan, kiyimi yirtilgan va kurash paytida sochlari bo'shashgan edi. Men uni ko'rgan edim soch u chap oldin qo'yish va qadab. Chuqur baxtsiz, u menga qaradi, faqat menga.
  
  
  - Kechirasiz.'
  
  
  Ikki kishi uni ushlab turishdi. Har tomondan bittadan. Ikkalasi ham Sten avtomatlarini olib yurishgan; daqiqada besh yuz o'q otishi mumkin bo'lgan qisqa, engil ingliz qurollari. Beixtiyor u unga yaqinlashdi. Men va boshqa bir kishi meni ushlash uchun kelganimizda, ular uni qo'yib yuborishdi va qurollarini ko'tarishdi. Ular shunchaki xato qilishdi. Ular qurol topib, ular meni izlab to'xtadi kerak.
  
  
  Tez harakat bilan u stilettoni kaftiga ko'chirdi, shunda faqat pichoq chiqib turardi. U birinchi menga bor, va men dollar suyakka mening emu xanjar sho'ng'idi. Egoning og'zi ochildi va u ajablanib vafot etdi. Bu shunchalik tez sodir bo'ldi — va hech qanday sababsiz — boshqalar bir zumda o'z qo'riqchilarini yo'qotdilar. Siz undan foydalangan paytingiz.
  
  
  Men Lin jingni ko'rishga bordim.
  
  
  Chap qo'lining bir tebranishi bilan u Egoni oldiga olib keldi, so'ng uni temir tutqichda ushlab, stilettoni Egoning tomog'iga tutdi.
  
  
  Ikki avtomat qurol qahramonlari joyida qotib qolishdi. Boshqalar hayron bo'lib, qaerda qolishdi. Lena uni Tara va o'zini bu erdan olib chiqish uchun garov sifatida ishlatishi mumkin edi. Lekin men buni xohlamadim.
  
  
  "Uni echib oling", deb buyurdim.
  
  
  Bir lahzaga hech kim qimirlamadi. Faqat uni. Biz Tara soqchilaridan biriga yetgunimizcha Lina uni oldinga surdi. Pichoqning o'tkirligi uni Linni iyagini ko'tarishga majbur qildi va tomog'i ochiq edi. "Uni echib oling", dedi u. Qo'riqchi qurolini tushirdi va emu aytganidek qildi.
  
  
  Buni buyurtma qilgan Tara edi. - Bu yerdan chiqing.
  
  
  'Lekin,. Nik. †
  
  
  'Boring!'
  
  
  U eshik oldiga keldi. Lina uning nafas qildi va soqchilar tomon ego surib, u ulardan biri bir avtomat bilan ushlab oldi va tortishish boshlandi, deb dahshat yuz qo'llab-quvvatladi kim. Avval u boshqa otishmani urdi, keyin esa bu bolalar o'yini edi.
  
  
  O'n soniyadan so'ng, hammasi tugadi.
  
  
  Avtomat uni tashlab, Vilgelminani oldi. Burchakdagi stolda u kichkina ochiq quti chiplarni payqadi. U ehtiyotkorlik bilan atrofidagilarni qo'liga oldi va tekshirdi. Yon tomondan ikki millimetr uzunlikdagi juda kichik igna chiqib turardi. Chip uni yarmida sindirdi. Och sariq suyuqlik chiqdi. O'chirish tomchi. Ular menga qarshi ishlatiladigan chips. Qopqoqni qutiga qo'ydim va bir daqiqaga qo'ydim. Kim biladi. Agar o'yin sizga qarshi chiqsa, ehtimol ular qulay bo'lishi mumkin. U qo'lini sochlaridan o'tkazib, galstugini to'g'rilab, tarqalib ketgan Nassau Xitoy Ittifoqining eshigini abadiy yopdi.
  
  
  U soatiga qaradi. Biz yigirma daqiqa kechikdik. Martinique kafesiga etib borganimizda, stantsiya yo'q bo'lib ketdi.
  
  
  Ammo endi u buni intiqlik bilan kutardi.
  
  
  
  
  Bob 5
  
  
  
  
  Men uni mehmonxonaga tashlab, temir yo'l stantsiyasini qidirishga bordim. U qirg'oq yaqinidagi kichik mehmonxonada turar edi. Men u erda bor, u politsiya xodimlari bilan to'la edi; signal off belgilash tezyordam men kech bo'lishi mumkin menga. Ma'lum bo'lishicha, men o'z vaqtida edim.
  
  
  Doktor menga qaradi va umidsiz yelka qisdi. — Unga sanoqli daqiqalar qoldi. Bu haqda ko'p narsa qila olmayman.
  
  
  U Gar yonida cho'kkalab. "Ertaga kechasi", deb pichirladi u.
  
  
  U unga bosh irg'adi. Men uni bilaman. Chen-lining qochishi. Uni, ego hayotini pastga tik mening soatini eshitdim. Yoki mening dollar suyakka edi? 'Boshqa narsa?'
  
  
  - Dedi u. "Men sizga xabar qoldirdim. Taraga Ayting..."
  
  
  Bu uchun ovoz narsa. Gar va uning besh yoki oltita topshiriqda birga ishlagan bo'lishi mumkin. U professional edi, siz xohlagan darajada yaxshi edi. Men u har doim uning yonida bo'ladi deb o'yladim. Agar o'lim bilan olish nima ovoz ovoz. Siz oxirgi soniyagacha o'lmas bo'lib qolasiz.
  
  
  Men mashinamga qaytib, tezlashdim, go'yo tezlik mening kontseptsiya dunyomni tezlashtirgandek. Lekin bu unday emas edi. Aslida, u bu haqda qanchalik ko'p bilsa, ego buni shunchalik kam tushunadi. Uch xil Xitoy erkaklar. Uch o'lik senator hozir ochiq. Kazino. O'limdan qochish. Va Lao boy, Indochina qaerdadir kim edi. Bu mos kelmadi va qo'shilmadi. Bularning barchasi uchun zamin Kanna edi va Kanna qotil otryadi edi. Agar Senatning ov mavsumi ochilgan bo'lsa, uchtasi allaqachon o'lgan, to'qson ettitasi esa tirik edi. Hozirgi tezlikda ular tez orada butun Amerika boshqaruv tizimini yo'q qiladi. Ihdan oldinda bo'lish va uni oldini olish uchun nima qilishlarini bilish menga bog'liq edi. U menga xabar qoldirdi. Yoki bu men uchun mo'ljallanganmi? U: "Taraga Tara Bennettga ayting. ID = AX - 20. Tara Bennett, bilimdon ayol.
  
  
  To'satdan u g'azablandi.
  
  
  Tara o'zi bilmagan narsani bilar edi.masalan, u nima uchun men bilan bo'lganini bilar edi. Va Sutoan lahjasi tufayli emas. U menga o'sha barda mening juda daho ekanligimni aytganda, u nah bu ish uchun va men uchun miya borligini bilar edi ... "Mushaklar, - dedi u, - bu vazifaning zaruriy sharti. To'satdan men o'zimning kuchim tufayli meni jalb qilmoqchi bo'lgan klassik ayol haqoratini tushundim.
  
  
  Xo'sh, bu kecha o'zgarishi mumkin. Tara va men bir chiroyli va juda uzoq suhbat bo'lar edi. U yoqdimi yoki yo'qmi. Va u menga haqiqatni aytgan bo'lardi.
  
  
  U karavotda yotar edi va muqaddas nur o'chirildi. 'Abadiy emas.- Yo'q, - dedi u, Brylev uni yoqish uchun cho'zilganida. Brylev uni yoqdi. Uning yonog'ida chorak kattalikdagi kichkina binafsha chandiq shishib ketdi. U egosini yopish uchun barmoqlarini ko'tardi. Bu og'riyaptimi yoki behuda. U yana kichkina va nochor ko'rinardi.
  
  
  U unga dedi: "Gar o'ldi. "" ... va menimcha, u nima uchun o'lganini aytish vaqti keldi."
  
  
  "Gar? Oh, yo'q. U boshini burdi va yashil ko'zlarida yosh to'kildi. U deyarli ko'z yoshlari yashil bo'lishini kutgan.
  
  
  "U nima qilardi?"
  
  
  U yana menga qaradi. "Bilmayman, Nik. O'ng... Men haqiqatan ham bilmayman.
  
  
  "Ayting, asalim."Siz men so'roq qilgan birinchi yaramas ayol emassiz va agar ba'zida men sizga ustunlik beraman deb o'ylasangiz...
  
  
  "Oh, Nik. Ko'z yoshlari endi to'liq kuch bilan oqayotgan edi. U qaddini rostladi va yuzini ko'kragimga ko'mdi. Men javob bermadim.
  
  
  U o'zini tortdi, o'tirdi va yig'lab dedi: "menga gapirmaslikni aytishdi. Men sizga aytmasligim kerak", dedi u o'zini tuzatdi.
  
  
  Otasi barmog'ini mehr bilan yonog'idagi chandiqqa qo'ydi. "Keyin aytaylik, men uni sizning atrofingizdan uraman."
  
  
  "Siz buni hech qachon qilmaysiz."
  
  
  Uni, nah qaradi. "Bizda boshqa yo'llar bor."Men unga aytdim. Masalan, mashhur haqiqat zardobi Kolodezniy.
  
  
  "Va bu?"u so'radi.
  
  
  "Va bu ... Men aytdim. Ee uni quchog'iga oldi va uzoq va sekin o'pdi. "Ko'proq", dedi u. "Salom, ko'proq. "Hammasi joyida", dedi u xo'rsinib. 'Siz yutdingiz. Amerikaliklar Normandiya sohiliga qo'nadilar.
  
  
  U uni ushladi. "Das weissen vie," I said. Uning ko'kragini his qildi. "Yana nima, Fraulein?"
  
  
  U kulib, labini tishlay boshladi. "Bomba Shirohimaga tushadi."
  
  
  U qo'lini qulog'ining orqasiga qo'ydi. "Sirohima Uchun?"
  
  
  "Xirosima Uchun."Hozir ikkalamiz ham kuldik.
  
  
  "Juda qiziq", dedim men uning xalatini echib, ehtimol butun g'arbiy yarim sharning eng yaxshi ko'kragida. Yoki G'arbning eng yaxshi yarim sharlari. "Oh, qiz, qiz. Siz haqiqatan ham Ajoyibsiz. Xalat uni yana yopdi. "Shunday qilib, hozir gaplashaylik.
  
  
  "Menimcha, menga faol qism ko'proq yoqadi."
  
  
  Men unga tabassum qildim. "Bilaman", dedim. "Ammo men haqiqatni shunday bilaman."Siz menga aytmaguningizcha jinsiy aloqa yo'q. Mening qiynoq usulim jinsiy norozilikdir."uning galstugi tugmachasiz"
  
  
  "Men sizni ogohlantiraman, siz bir soatdan keyin g'azablanasiz."
  
  
  U menga qaradi va biroz asabiy kuldi. "Hayvon", dedi u. 'Oh, yo'q. Shirin so'zlar sizga yordam bermaydi. U orqaga egilib, qo'llarini kesib o'tdi. — Men sizga halol taklif qilaman. Agar siz menga xohlagan narsani bermasangiz, men sizga xohlagan narsani bermayman."
  
  
  U qoshlarini chimirdi. "Yomon til yo'q", dedi u.
  
  
  "Oh! Bu rejaning bir qismi. Agar siz tezda gapirmasangiz, men tushgunimcha sizni haqorat qilaman.
  
  
  "Jiddiy, Nik. Mening buyurtmalarim bor...
  
  
  'Jiddiy. Konteyner. Menga farqi yo'q. U uning ko'ziga tik qaradi. "Avvalo, agar men barcha VCLARNI bilmasam, bo'ynimni xavf ostiga qo'yishni yoqtirmayman. Ikkinchidan, menga ishonmaslik fikri yoqmaydi. Men hech qachon xok mendan hech narsani yashirganini ko'rmaganman.
  
  
  — U sizga ishonmasligi emas, albatta. Agar u ishonmaydigan bitta odam bo'lsa, bu menman. Yoki hech bo'lmaganda mening nazariyam, demoqchiman. U sizga aytsam, to'xtashingiz mumkinligini aytdi. Siz butun dunyo aqldan ozgan deb o'ylashingiz mumkin."
  
  
  "Zargana va tobut uch senatorlar bilan, men tark olaman, deb juda boshqacha ekan. Shunday qilib, davom eting. Sizning nazariyangiz nima?"
  
  
  U chuqur nafas oldi. "Siz bir hujayrali madaniyat haqida eshitganmisiz?"
  
  
  'Mmmm.'Biologiya... genetika. Bu kabi bir narsa?'
  
  
  - Xo'sh, siz yaqinlashyapsiz. Bu ko'payishning yangi usuli."
  
  
  - Eskisiga nima bo'ldi?"
  
  
  "Eshiting", dedi u. — Buni sizga aytish uchun buyruqlarimni buzyapman. Shunday qilib, siz jiddiy bo'lishingiz va tinglashingiz kerak."
  
  
  "Men tinglayapman", dedim.
  
  
  "Ular bitta hujayrali transplantatsiya deb ataydigan jarayon tufayli, etuk tana atrofidagi hujayraning yadrosi orqali-bu tananing har qanday qismidagi har qanday hujayradan — genetik jihatdan bir xil bo'lgan yangi organizmni yaratadi."'
  
  
  Uni, bir tabassum bilan nah qaradi. 'Takrorlang.'
  
  
  "Ular mening kesilgan mixim atrofidagi hujayrani ajratib olishlari, uni to'g'ri kimyoviy muhitga qo'yishlari mumkin edi va natijada har bir detalda unga o'xshash qiz bola bo'ladi."
  
  
  - Bu sodir bo'ladimi?""Men unga bu atrofda hech narsaga ishonmadim.
  
  
  'Ha. Bu sir emas. Aniqroq aytganda, bu haqda 1971 yilda o'z vaqtida maqola bor edi. Hozircha bu faqat qurbaqalar bilan qilingan. Kamida... biz bilganimizdek. Ammo Xitoyning narxi ko'p narsada bizdan oldinda."
  
  
  'Bir daqiqa kutib turing. Siz Chen-li va Charlz Brays bir xil o'simlikning klonlari deb aytyapsizmi?
  
  
  U uyatchan bosh irg'adi. "Men sizga buni yoqtirmasligingizni aytdim", dedi u.
  
  
  - Men tushunmayapman. Aytmoqchimanki... Nima uchun? Aytmoqchimanki, iloji bo'lsa ham, bu hali ham mantiqiy emas.
  
  
  'Tinglang. Hatto bu mamlakatda ham o'quv guruhlari mavjud edi. Biz ko'payish uchun qanday odamlar bir hujayrali bo'lishi kerakligini aniqlashga harakat qildik. Va bu yo'nalishda hech qanday tajriba o'tkazmaganligimizning sabablaridan biri bu tirnoqli vintga javob: eng yomon odamlar. Hitlers. Megalomaniya bilan og'rigan odamlar. Masalan, Lao Zeng kabi odamlar. Birinchi darajali qotil.
  
  
  "Mayli, aytaylik, Lao Zeng ko'paydi..."Bunday super fantaziyaga ishonish qiyin emas edi. "Ular bundan nima foyda? Xudbinlikdan tashqari. Va buning Kann va bu senatorlarga qanday aloqasi bor? Buning butun Nassau holatiga qanday aloqasi bor?
  
  
  U boshini chayqadi. - Bilmayman. Men bu haqda mutlaqo hech narsa bilmayman. Men bilgan narsa shundaki, birinchi darajali qotillarning bu nusxalari birinchi darajali qotillarga aylanadi. Ular asl nusxaga o'xshab qarashadi va o'ylashadi — va o'ldiradilar. Va mening nazariyam shundan iboratki, KANG Lao Zengning materialini pureblood qotillari guruhini yaratish uchun olgan."
  
  
  - Siz bu haqda bilasiz...'
  
  
  'Qanday bema'nilik...?'
  
  
  "Sizdan buni so'raganim uchun uzr so'rayman.
  
  
  U meni diqqat bilan o'rganib chiqdi. "Siz uni aqldan ozgan deb o'ylaysizmi?"
  
  
  "Albatta, menimcha, siz aqldan ozgansiz. Lekin uniki ham. Sog'lom erkaklar endi o'z bog'idagi begona o'tlardan qanday qutulishni o'ylab yotoqda yotishadi. Va oddiy ayollar endi tushliklarini yig'ishadi. Axda ishlash uchun aqldan ozish kerak."
  
  
  "Bu mening nazariyam", dedi u.
  
  
  "Bu aqldan ozgan, lekin bu haqiqat bo'lishi mumkin emas degani emas."
  
  
  U yengil nafas oldi. "Rahmat, Nik."Keyin u jilmayib qo'ydi. - Ayting-chi...'
  
  
  Ha.'
  
  
  U sochlarini peshonasidan orqaga surdi. - Siz hech qachon oddiy ayollarni uchratganmisiz?"
  
  
  'Yo'q.- Dedi u. "Ular mening turim emas."
  
  
  "Sizning turingiz qanday?"
  
  
  Brunettalar", dedim. U xafa bo'ldi. "Qisqa, semiz va juda ahmoq. Garchi "men qo'shdim -" men hamma narsaga ochiqman."
  
  
  "Qanday qilib ochiq?"u so'radi, mening ko'ylak unbuttoning.
  
  
  "Juda ochiq", dedim men uning kiyimini echib. "Ajoyib", dedi u. Va bu bizning suhbatimizning mavzusi edi.
  
  
  Sizga aytmoqchimanki, men bir nechta ayollarni bilaman. Va u, men allaqachon eng yaxshisini bilaman deb o'yladim. Lekin men sizga xato qilganimni aytmoqchiman. Tara boshqa narsa edi. Juda boshqacha. Va bundan juda farq qiladi. Menimcha, har safar biron bir nerd kitobda shunga o'xshash narsani aytmoqchi bo'lsa, bu zerikishning balandligiga o'xshaydi. U har doim" ko'tariladi", u" burishadi", u uni" teshadi "va u doimo"portlaydi". Bu kabi bir narsa har doim bir kurash o'yinda bir nusxa kabi tovushlar.
  
  
  Tara boshqacha edi va menda buning so'zlari yo'q. U meni xuddi tanasi ixtiro qilingandek his qildi va u birinchi marta va faqat men uchun jonlandi. U ochiq va begunoh edi, u sariyog ' kabi issiq va xotirjam edi. U qiz ham, ayol ham edi. Bu savol va javob edi. U Tara edi. Va u meniki edi. Uniki ham boshqacha edi.
  
  
  Uni, nah qaradi. Uning ko'zlarida yosh bor edi. U mening yelkamni o'pdi. 'Rahmat. Rahmat.'
  
  
  U qo'lini qizil bulut orqali o'ynashga ruxsat berdi. Agar siz hech narsa demasangiz, sizni ferma xo'rozi deb o'ylar edingiz, faqat bir-biringizning his-tuyg'ularingiz. Shunday qilib, u jim bo'lib, uni yana o'pdi.
  
  
  Eshik taqillaganini eshitib, biz bir-birimizga juda yaqin edik. Uning to'shagidan chiqdi. Agar kechasi qiz bo'lsa, biz javob bermasak, u kirib kelardi. Ammo keyin yana, ehtimol bu qiz emas edi.
  
  
  Uning beliga sochiq o'rab, qurolni oldi va eshik oldiga bordi. U uni yoriq ochdi.
  
  
  Bu xona xizmati edi. Aravada keng, haydash tizimi bor edi; kumush sovutgichda shampan bilan to'ldirilgan.
  
  
  U o'sha erda turib, unga qaradi va og'ir xo'rsindi, to'satdan juda och qoldi. "Men buni unga buyurtma qilmoqchiman, - dedi u ofitsiantga, - lekin sizda noto'g'ri raqam bor deb o'ylayman."
  
  
  U so'radi. "Janob Styuart?"
  
  
  'Ha. Uning Styuart.
  
  
  "Janob Garson Kantor buni sizga buyurdi."Yarim tungacha, dedi u. Ajablanib.'
  
  
  "Mayli, — dedim ofitsiant yana ketganida. Stantsiyaning zaldagi xabari o'z-o'zidan.
  
  
  - Siz suvga cho'mgan pirogdagi loviya kabi demoqchimisiz?"
  
  
  Men nima demoqchi, hech yo'q ekan, lekin Gar u xabar qoldirgan menga, va bu ado u bizni tark barcha, shunday... "U stul atrofiga qaradi va men diqqatga sazovor narsani so'radim. Bir parcha qog'oz. Bu shampan bilan edi. Konvert, faqat "katta harflar bilan eng yaxshi tilaklar" yozuvi bo'lgan tashrif qog'ozi ichida. Gar, shuningdek, kod bo'lishi kerak bo'lgan narsani yozgan.
  
  
  M - 1 x4+?
  
  
  "Qanday dahshatli", dedim. "Bu bema'nilik."U yana ego xabari bilan tekshirildi:" ehtimol, bu formuladir."Men Taraga kartani berdim:" ovoz. Siz oiladagi olimsiz."
  
  
  Tara Egoni menga qaytarib berdi va yelka qisdi. — Bu mening ismim emas. M minus 1, 4 ortiqcha narsa bilan ko'paytiring."U boshini chayqadi. "Siz haqsiz, bu bema'nilik.
  
  
  U yana xaritaga qaradi. Salom kuting. Uni tushundi.'To'satdan, hammasi mantiqiy bo'ldi. "Bu nimani anglatishini bilasizmi? Bu sizning haq ekanligingizni anglatadi.
  
  
  U menga beparvo qaradi. "Nima kabi?"
  
  
  "Ular haqida pbx. Qarang. Otasi unga yana kartani ko'rsatdi. "Bu m minus 1 emas. Bu guruh M 1. Ml. Kod nomi Lao boy. Va Ml x 4 Ml 4 ga ko'paytiriladi. Lao Tsengga o'xshagan to'rtta erkak bor. To'rtta filial. Bundan tashqari, savol belgisi. Bundan tashqari, Xudo yana qancha biladi.
  
  
  U sarosimaga tushib, stulga suyandi. "Siz tarixiy lahzaga guvoh bo'lasiz."
  
  
  "Oh, keling", dedim. "Siz oldin haq edingiz."
  
  
  "Ha, - dedi u. "Ammo men ilgari haq ekanligimdan afsuslanmaganman."
  
  
  Bu mening o'ninchi sigaretim bo'lsa kerak. Shunday qilib, bu juda ko'p edi. Men sigaret qoldig'imni balkon panjarasi ustiga tashladim va uning Jasur kichkina bombardimonchi kabi sho'ng'ishini tomosha qildim. "Biz sharaf bilan yashaymiz va chirigan nok kabi yiqilamiz."Qorong'u portdan shamol ko'tarildi va langarli Baliqchi qayiqlari ota-onalari oldida uyg'ongan va endi yangi kunni intiqlik bilan kutayotgan sabrsiz bolalar kabi to'lqinlarda asabiylashdi. Men uxlay olmadim. U Tara uxlab qolguncha kutdi, keyin o'ziga bir stakan shampan quydi va balkonga chiqdi. Oddiy suv va plyaj dunyosida minglab yulduzlar va oq oy osilgan. Bir lahzaga men o'sha boshqa dunyoni, ego va qattiq chiziqlar va qon qizarishi bilan unutmoqchi edim. Qotillik va o'lim bu dunyo, qaerda birinchi seriyasida, va keyin savol so'rash.
  
  
  Lekin o'zimga ih berish uchun juda ko'p savollarim bor edi. Va endi javoblarni keyinroq qoldirib bo'lmaydi. Chen-li o'sha ATSlardan biri edi. U senatorni o'ldirdi. Endi kimdir Chen-lini bugun kechqurun qamoqxona atrofida qutqarishni rejalashtirgan edi. Ammo bu "kimdir" kim edi? Va qachon "bugun" edi? Bu" hema-to " qo'l granatasi bo'lgan o'n ikki kishi yoki yaxshi rejaga ega bo'lgan bir kishi bo'lishi mumkin. Va bugun-eng uzun so'z. Bu shomdan keyingi tonggacha davom etadi. Yana bir narsa bor edi. Lin Qing meni "eski dushman"nishonga olayotganini aytdi. Qanday eski dushman? Mening mingta dushmanim bor edi. Va agar u hali ham orolda bo'lsa, u mening yo'limni kesib o'tishi mumkin edi. Qandaydir tarzda u javoblarni topishi kerak edi. Va bundan oldin, " bugun kechqurun."
  
  
  U o'girilib ichkariga, u erda uxlayotgan Taraga qaradi. Oy kunduzi oynada aks etdi; go'yo u tungi yorug'lik sifatida oy bilan ko'k kvartalda havoda to'xtatilganga o'xshardi. Uning ko'zlari yana uzoqlashdi. Shunga o'xshash narsa ham bor edi. Menda hali ham tashvishlanadigan va himoya qiladigan Tara bor edi. U agent va katta ilmiy xodim edi, lekin salom, menga himoya kerak edi. Uxlay olmasligimning yana bir sababi. Agar menda bu "nima uchun"ni kuzatib borish uchun qaerdan boshlash kerakligi kabi rejam bo'lmasa, bu mumkin emas edi.
  
  
  U uni qidirishni boshladi. Uning stol stulining tortmasida men kerakli narsani topdim. Bular kitschy varaqalari ular sayyohlar uchun ketishadi. "Nassauda qiziqarli". "Bularning barchasi qayerda sodir bo'lmoqda?"
  
  
  "Bularning barchasi qayerda sodir bo'lmoqda?"orolning xaritasi bor edi. U diqqat bilan qarash uchun uni oldi. Qamoqxona uni topdi. Yaxshi. Agar u mahbusdan qochish uchun mehmonxonaga yuborilgan bo'lsa, uning egosi uni qaerga olib boradi? Uning mehmonxonasi uni oroldan olib ketardi. Shunday qilib, men qirg'oqqa borardim. Kichkina samolyot plyajdan uchish-qo'nish yo'lagi sifatida foydalanishi mumkin. Yoki qayiq undan foydalangan bo'lar edi. Xususiy kema, ta'til va imtiyozli yaxtalar. Men uni qamoqdan libosgacha kuzatdim. Kiyim juda qimmat edi, yo'llar juda ko'p edi. Butun Orol uni olib chiqdi.
  
  
  Yana yuqoriga qaraganimda, uning qiyofasi o'zgardi. Quyosh yer chizig'ining orqasidan otilib chiqdi va osmon ona yerni tanish pushti adyol bilan qopladi. Baliqchilar o'z uylari atrofida Bay Sturtga chiqishdi va iskala tomon bog'langan kemalari tomon yo'l olishdi. Ayollar bozorda o'z do'konlarini gey somon shlyapalari va dengiz qobig'ining dabdabali sumkalari bilan ochishdi. Agar men Jon Styuart bo'lganimda, biz ushbu bozorda yurib, dengizda suv chang'isiga borishimiz va keyin shaharda yangi tutilgan dengiz boshi bilan tushlik qilishimiz mumkin edi. Agar u Jon Styuart bo'lganida, u Chen-lining yaqinda qochib ketishi haqida bilmas edi va agar shunday bo'lsa, uni oldini olish uchun politsiyaga murojaat qilgan bo'lar edi. "Ammo Nik Karter Chen-lining qochishiga yordam beradi.
  
  
  Qotil butun mashinada shunchaki tishli edi, uniki esa butun mashina bo'lar edi; ular PBXNI ommaviy ishlab chiqaradigan joy kabi. Va har qanday omad bilan Chen-li meni u erga olib boradi. Agar u Egoni qochib keta olsa edi. Mendan boshqa hamma.
  
  
  Ertalab soat olti edi, endi mening rejam bor edi. U endi uxlashi mumkin edi.
  
  
  
  
  Bob 6
  
  
  
  
  Birinchi qoida: dushmaningizni biling.
  
  
  U Interfild yo'lini o'chirib, aeroportga yo'l oldi. Mening eski dushmanim, hech bo'lmaganda Lin Tszinning so'zlariga ko'ra, meni aeroportga etib kelganimni ko'rdi. Ehtimol, aeroport menga etakchilik qilishi mumkin. Xo'sh, bu yirtqich sayohat edi, lekin sinab ko'rishga arziydi.
  
  
  U peshtaxta ortidagi yuzlarga qaradi. Bojxona. Axborot. Hertz avtomobil ijaraga. Bronlash. Ularning atrofida hech kim menga ommaviy axborot vositalarida paydo bo'lgan narsalarni rad etmadi. Men gazeta do'koniga borib, gazeta sotib oldim. Uning paytida biror narsa qilish uchun nima qilish kerakligini o'ylab ko'ring. Ning Grenada kazino haqida hech narsa yo'q edi. Xorijliklar. Lekin bu g'alati bo'lmaydi. Ehtimol, ular sayyohlarni qo'rqitishni xohlamaydilar. Yoki politsiyachilar bu haqda bilishmagandir. Ehtimol, kimdir oldinroq kelib, bu tartibsizlikni tozalagandir. Bu dori savdo yana kimdir.
  
  
  Yoki boshqalar atrofida kimdir . O'lganlar ro'yxati uni tekshirdi. Bangel kasalxonada vafot etdi. Sigaret bilan beparvolik. Ego onam, kim Kensington yashagan, bir ego omon qolgan edi. O'liklar haqida yaxshi narsalardan boshqa hech narsa yo'q. De mortuis nil nisi bonum. Gazetam tufayli atrofga qaradim. Soyada eski dushmanlar yashirinmadi.
  
  
  U qila oladigan yana bir narsa bor edi. A go'zal ingliz BOAC qiz dushanba kuni men uchun yo'lovchi ro'yxatini tekshiriladi. Dushanba kuni kechqurun biz Nyu-York bo'ylab soat 7: 30 da etib keldik. Pan am Mayamiga yettida jo'nab ketdi va London atrofidagi Britaniya samolyoti sakkizga yetib keldi-yo'q, chorakdan sakkizgacha. Bir oz erta edi. London. Men bu haqda bir muddat o'yladim. Charlz Okun London atrofida dushman edi. Lekin yo'q, ular uning laboratoriya reyd qachon ular ego bor. Sakkizta! Vin Yilda! Bu u bo'lishi mumkin edi. Karlo, yetkazib berish bola, emu pullik odam katta Chinaman edi. Qanot Tak Londonda joylashgan besh futlik agent Kan edi. Va u men bilan uchrashganini unutishi dargumon. Eslatib o'taman, endi uning uch barmoqli qo'li bor edi.
  
  
  'Azizim. U peshtaxta ortidagi qizga jilmayib qo'ydi. "Janob Ving Dushanba kuni London atrofida parvoz qilganmi, ayta olasizmi?"
  
  
  "Oh, kechirasiz."U hatto juda g'amgin ko'rinardi. - Lekin men sizga bu ma'lumotni berishga ruxsat bermasligimdan qo'rqaman."
  
  
  "Bilaman, siz qila olmaysiz", dedim.
  
  
  U uning ko'ziga tik qaradi. Ikkinchi raqamga qarang: zo'rg'a boshqariladigan, ehtirosli ehtiros.
  
  
  U menga ma'lumot berdi. Vin Vo haqiqatan ham ushbu yo'lovchilar ro'yxatida edi. U bu safarda yolg'iz emas edi. Sayohatchining egosi Hung Lo deb nomlangan.
  
  
  "Agar siz hayron bo'lsangiz, - deya qo'shimcha qildi u, - ular bu oqshom soat o'nda Londonga qaytib sayohat qilishdi."
  
  
  U qiziqdi.
  
  
  Men imkoniyatdan foydalanib, uni Grenada mehmonxonasiga chaqirdim. Vin Po ular bilan ro'yxatga olingan. Mening qimor to'lash boshladi. Ammo boshqa tomondan, ma'lum bir osilgan Lo. Siz ham doim g'alaba qozona olmaysiz.
  
  
  Men mehmonxonaga qaytib, umumiy do'stimiz Karloni topdim. U aybni tushungan bo'lardi. Uning mehmonxona bilgan narsani emu aytdi, va men buning uchun uni to'lash qancha emu aytdi. Biz kelishuvga keldik.
  
  
  Men Taraga nima kutishimni aytdim. U bu qiziqarli bo'ladi deb o'yladi.
  
  
  U xayrlashib o'pdi va mashinaga qaytdi.
  
  
  Ikkinchi qoida: qamoqqa boring. Ochiq qamoqqa boring.
  
  
  Ammo yo'lda u to'xtadi tinchlik quvurlari, nassaudagi ingliz puro ishlab chiqaruvchisi. Ularda mening xunuk brendim oltin og'iz bo'shlig'i bor edi. U mehmonxonaga bir nechta paket yuborishni buyurdi va darhol foydalanish uchun o'zi bilan bir nechta paketni olib ketdi.
  
  
  Men Bay ko'chasidagi barga bordim va sendvich va pivo ichdim. Keyin boshqasi. Va yana biri. Va isinish uchun Burbon. U ketgach, mast bo'lib, qoqilib ketdi. Men bufetchi bilan qonun loyihasi haqida bahslashdim. Gap shundaki, u haq edi. U shov-shuvli kayfiyatda chiqib, mashinaga o'tirdi va haydab ketdi. U bir tomonlama ko'chada noto'g'ri burilish oldi va yaqinlashib kelayotgan mashinalarga qo'ng'iroq qildi. Menga bu shoxning ovozi juda yoqdi. U qo'ng'iroq qila boshladi: "bu uy-biz jangni davom ettiramiz."
  
  
  Bu militsioner parlament Sturt da ko'rsatdi. Menda hech qanday hujjat yo'q edi. U juda mehribon edi. U meni mehmonxonamga qaytarishni taklif qildi. Kechiring va unuting. U uning uxlashini xohladi.
  
  
  Uning egosi uni iyagiga urdi. Shuningdek, qamoqqa tushishning yaxshi usuli.
  
  
  Nassau qamoqxonasi odatdagidek yomon emas edi. Bu orolning g'arbiy tomonidagi qo'pol, ikki qavatli tosh inshoot edi. Mahalliy aholi uni "mehmonxona" deb atashadi, chunki u shunday ko'rinadi. Unda ko'plab tabiiy go'zalliklar mavjud. Chiroyli Manikyur qilingan maysazorlar va tor bog'lar. Mijozlar asosan mast holda bir kecha uxlab yotgan odamlar, tasodifiy o'g'rilar va vaqti-vaqti bilan mahalliy "jinoyatchi manyaklar"dan iborat. Hozirgacha ferret poyga tartibsizliklari zo'ravonlik jinoyatlariga olib kelmagan. Shunday qilib, Chen-li kabi odamlar xavfsizlik tizimini o'rnatishda hech qanday tarzda hisobga olinmagan. Lekin ular emu bor edi, eng yaxshi qildim. Ego kamerasi oldida qo'riqchi turardi.
  
  
  U juda mast edi. Ular menga bitta qo'ng'iroq qilish huquqiga ega ekanligimni aytishdi. Men ularga Avliyo Butrusga qo'ng'iroq qilmoqchi ekanligimni aytdim. Ular meni juda mast deb aytishdi.
  
  
  Biz meni yuqoriga olib ketyapmiz. Chen-li - dan tashqari yana ikkita mahbus bor edi. Meni bu ikki yigit bilan bir kameraga joylashtiring.
  
  
  Odin ularning atrofida uxlab yotgan, aniq mast edi.
  
  
  Ikkinchisi siz bilan bir kamerada qamalib qolishni istamaydigan odamga o'xshardi. U mustahkam tuzilishga ega bo'lgan katta odam edi va uning ko'k-qora yuzini yamoqli ko'rpaga o'xshatgan pichoq yaralari izlari.
  
  
  U kirganida nimadir haqida o'ylardi.
  
  
  Chen-lining hujayrasi boshqa tomonda edi. U erda, koridor oxirida. Agar u chap tomonda qolsa, uning egosi uni ko'rmagan bo'lar edi. Filialga birinchi qarashim. U salqin va xotirjam edi.
  
  
  U sigaret tutatdi va paketni katta kameradoshiga uzatdi. U birini oldi, tekshirdi, oltin ushlagichni his qildi va uni nurga tutdi. "Bunday axlat."Va u jilmayib qo'ydi.
  
  
  Egoning ismi Uilson T. Sherif edi va u barga ega edi yog'och nikel, shahar tashqarisidagi mahalliy muassasa. To'satdan politsiyachilar ichkariga kirib, bar ostidan geroin paketlarini topdilar. "U ekilgan, odam. Men bu ahmoq emasman. U qo'llarini yoydi. Ular toza edi. "Boshqa tomondan," u boshining orqa qismini tirnadi, " agar u shunchalik aqlli bo'lsa, unda nega bu erda?"
  
  
  Ular ego satrini yopdilar va keyin Egoni o'ldirdilar. Ego ko'ra, Nassau bir dori muammo ko'p emas edi, bas, politsiya faqat u bigvigger deb soxta. Go'yo ular haqiqatan ham katta xo'jayinga ega bo'lishdi. - Bu orada qandaydir aqlli yigit eshagini kulayapti."
  
  
  "Ha", dedim. "Qanday hayajon."
  
  
  Uilson T. Sherif va uning do'stlari bo'lishdi. U menga Jan va bolalar va o'zi uchun qurgan sariq uy haqida gapirib berdi. Men undan jiddiy dushmanlari bormi, deb so'radim va u kulib yubordi. "Iso, ha. Lekin mening dushmanlarim. Sizni shu tarzda bezashdan ko'ra, ular sizni bo'laklarga bo'lish ehtimoli ko'proq. Meni shunchalik g'azablantiradigan narsaga ovoz bering, odam. Ularning atrofida hech kim uning atrofida hech narsa olmaydi."
  
  
  "Va sizning baringiz?"
  
  
  U yelkalarini ko'tardi. Agar kimgadir kerak bo'lmasa, uni sotib olish kerak bo'ladi. Bu men yoki hukumat. Qanday bo'lmasin, ular hali ham to'lashlari kerak."
  
  
  "Agar ular buni boshqa maqsadda qilmasalar."U allaqachon" ular " kimligini bilar edi.
  
  
  Bu qamoqxonada uning nimadir ma'lum. Politsiya pastga o'n qadar navbatchi edi. Xavfsizlik xodimi Jung-li yuqori qavatdagi yagona qo'riqchi edi. Ego har besh soatda o'zgarib turardi. Keyingi qo'riqchi bu erda oltidan chorakda bo'ladi. Nazoratchi Brukman qamoqxona nazoratchisi Crump tomonidan almashtiriladi.
  
  
  Emu unga Chen-li haqida bir nechta savol berdi. bizning uxlab yotgan kameradoshimiz uyqusida qisqa qimirladi. Keyin u orqasiga o'girilib, horlay boshladi.
  
  
  Chen-li faqat bitta mijozga ega edi. Dengizchi, deb o'yladi Uilson. Sport kostyumidagi oriq yigit. Chen-li Ego Jonni chaqirdi. Jonni har kuni keldi. Oxirgi marta bugun ertalab edi. Uning qo'lida katta qizil kapalakning tatuirovkasi bor edi. Siz uni bir kilometr uzoqlikdan o'tkazib yuborolmaysiz.
  
  
  Bir narsa uning yillar davomida o'zlashtirildi. 1 km radiusda o'tkazib yuborib bo'lmaydigan narsalar odatda biron sababga ko'ra joylashtiriladi.
  
  
  Oldimga serjant keldi. U allaqachon juda hushyor edi. Menda juda ko'p pushaymonlik bor edi. U undan Jan deb atashimni so'radi.
  
  
  Soat oltida, rejalashtirilganidek, Tara keldi. U qanday qilib bunchalik ahmoq bo'lishimni tushunolmadi. U ularga mening yaxshi odam, yaxshi fuqaro, yaxshi er ekanligimni va ilgari hech qachon bunchalik vahshiy ish qilmaganimni aytdi. Va uniki buni boshqa hech qachon qilmaydi. Keyinchalik u menga haqiqiy ko'z yoshlarini yig'layotganini aytdi.
  
  
  Ular jarima evaziga ayblovlarni bekor qilishdi.
  
  
  Oltidan o'n daqiqada mening blokimdagi devor telefoni jiringladi. Soqchi Brukman o'z lavozimini tark etib, emuga javob berish uchun yo'lakka tushdi. 'Ha. U mening tomonimga qaradi. 'Ha. Men darhol uning ego pastga yuboraman.
  
  
  U noladan yuz o'girdi. "Salom, - dedi u telefonga, - uning mehmonxonasi sizdan so'ramoqchi.".. Ego Stahlning ovozi past va maxfiy. Men tirnoqli ego juda uzoq davom etmasligiga umid qilgandim, chunki bu mening jadvalimni buzishi mumkin.
  
  
  U Uilsonga qaradi. T. Sherif. Menga juda yoqdi. Va u bugun kechqurun o'lishga pishgan. Kanna tomonidan o'ldirilgan, chunki u guvoh bo'lgan. U bizning jim raqamli kamera sherigimizga ishonmadi. U juda jim edi. Va bir oz mast. Ego hidini Parijda sezish mumkin edi.
  
  
  Lekin menga nima g'amxo'rlik qildi? Men qila oladigan eng kam narsa Uilsonni himoya qilish edi. U bunkida o'tirgan edi. "Bu siz, odam", dedi u. "Siz hozir uyga borishingiz mumkin."
  
  
  "Siz ham ketasiz", dedim men. 'Tez orada.'
  
  
  — Men bunga Stal tikmagan bo'lardim.
  
  
  - ha. Rostini aytsam. Uning dubletining tikuvi unga tegdi: "men hamma narsani uning ostiga qo'yishga jur'at etaman."Endi, hozir oching.
  
  
  U qo'lida ih emu qo'yildi. U kazinodan olib kelingan chiplar foydali bo'lishini bilar edi.
  
  
  Qamoqxona nazoratchisi Brukman men uchun kelganida, Uilson allaqachon uxlab yotgan edi va Brukman meni zinapoyaga olib bordi. "Hammasi joyida, Styuart. Siz yolg'iz borishingiz kerak. Men bu dunyoni tark eta olmayman.
  
  
  "Rahmat, Agent Brukman", dedim men.
  
  
  "Zinapoyaning pastki qismida faqat chapga buriling. Sizning ayolingiz u erda kutmoqda.
  
  
  Uning tabassum bilan bosh irg'adi. "Haqiqatan ham", dedim. "Men sizga rahmat aytmoqchiman. Siz menga juda yaxshi munosabatda bo'ldingiz. U qo'lini uzatdi. 'Yuqori beshlik.'
  
  
  U qo'lini uzatdi.
  
  
  Besh soniyadan so'ng, u suzib ketdi.
  
  
  Uning uch marta anestezik dozasi har bir tokenda. Ikkala erkak ham oltinchi soat davomida besh atrofida bo'lishadi. Bu etarlicha uzoq bo'lishi kerak.
  
  
  Chen-li menga qaradi va indamay bosh irg'adi. U buni rejaning bir qismi deb o'yladi.
  
  
  Bu oltidan chorak o'tgan edi. Zinadan, u nazoratchi Crump tomonidan duch edi, Bruckman ning almashtirish qo'riqchi. "Brukmanning sizga xabari bor", dedim men.
  
  
  'Oi? U to'xtadi, chalkashib ketdi.
  
  
  U bir daqiqada yetib keldi va buklangan qog'ozni tortib oldi. Uning mahkam ego kutib qo'lida jip bilan birga, bu joylashtirilgan.
  
  
  Uning egosi uxlab yotgan tanasini yuqoriga qarab qamoqxona blokiga sudrab bordi.
  
  
  Pastda serjant menga ichishning zarari haqida va'z qilardi.
  
  
  U serjantga aks holda yaxshi bola bo'lishini aytdi. Biz bir-birimizning qo'llarimizga achindik.
  
  
  Kutish zalidagi xizmatchi serjantning yiqilganini eshitib, nima bo'lganini ko'rish uchun kirib keldi. "Bu shunchaki ag'darildi."Men unga aytdim. 'Faqat bu kabi. Keling va qarang."Ego uni tezroq harakat go'yo uning qo'lini ushlab.
  
  
  Politsiya yozuvchisi serjant mayorning ustiga tushdi.
  
  
  Tara meni peshtaxtada kutib turardi.
  
  
  "Menga juda mehribon bo'lgan barcha politsiyachilar bilan qo'l berib ko'rishdim", dedim.
  
  
  "Biz haqiqatan ham ehtiyot bo'lishimiz kerak", dedi u biz ketayotganimizda. - Aytmoqchimanki, bu erda hamma hozir juda yaxshi uxlaydi.
  
  
  U Brahmaning beshik qo'shig'ini g'uvullay boshladi.
  
  
  
  
  Bob 7
  
  
  
  
  Tara va u gaplashadigan joyni xohlashdi. Biz qamoqxonadan unchalik uzoq bo'lmagan joy topdik. Haqiqiy soxta antiqa yostiq-plastik g'isht va yog'och vinil bilan. Bu joy "Het Schelmenhor" deb nomlangan va men bu haqiqiy yaramas ekanligiga hayron bo'ldim.
  
  
  Qamoqdan hech qanday qiyinchilik kutmagan edim. Ularning barchasi birinchi soatlarda uxlashadi. Va kimdir aytganidek, yarim tungacha uxlash muhim. Uning uyqusi uzilishiga shubha qildi. Dushmanlarning birinchi mashinasi soat o'nga qadar u erda bo'lmaydi va devlar Londonga o'n soatlik sayohat uchun chiptalarni bron qilgani uchun, qochish soat o'ndan oldin sodir bo'lishi kerak edi.
  
  
  Va qochish sodir bo'ldi. Uniki, unga g'amxo'rlik qildi. Boshqa tomondan, politsiya ham unga yordam berdi. Kamida u tirik ularni saqlab edim. Omad bilan hech kim otilmadi. Chen-lining do'stlari politsiyaga qarashadi va u uxlab yotgan itlarni uyg'otmaslikka umid qildi. O'sha kuni qilgan yaxshi ishim edi.
  
  
  U tarani burchakdagi stolga olib bordi va Burbonga buyurtma berdi. U sherni buyurdi. Mening xonim xonim bo'lib qoldi. "Karlodan biron bir so'zmi?"
  
  
  U hamyonini titkilay boshladi. "U qo'ng'iroq qildi", dedi u. "Uni qutqardi."U bir hovuch sigaret qoldig'ini o'ylab topdi, jilmayib, yana sho'ng'idi. Bizning maqsadsiz qidiruvimiz bizni hech qaerga olib kelmadi. Keyin u sumkani birma-bir bo'shatishni boshladi. Ixcham quti. Sigaretalar. Hamyon. U sarosimada menga qaradi. "Agar siz bu haqda bitta izoh bersangiz, Karter, yaxshi bo'lasiz."
  
  
  U reidni davom ettirdi.
  
  
  Men munosib izoh izlashni davom ettirdim.
  
  
  Siz hali yangiliklarni eshitdingizmi? 'Yo'q, albatta yo'q. Stol usti Vaterloo maydoniga o'xshay boshladi. "Senator Krenston."U yuqoriga qaradi. 'Avtohalokat. Hech bo'lmaganda, bu rasmiy dastur.
  
  
  - Haqiqiy ma'lumotni oldingizmi?"
  
  
  U bosh irg'adi. "Men uni topilmalarimiz haqida xabardor qilish uchun Vashingtonga qo'ng'iroq qilganimda, men hamma narsani tushundim. Haqiqiy sabab-samolyot shikastlangan.
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. Yana bir kun, yana bir o'lim. Va hozirgacha Kann uyidagi ferret barcha karnaylarga ega edi. "Siz Karlodan xabar olishni xohladingiz", dedi eri OAV xabarlarini rad etdi. - Menimcha, siz qidiruvga shoshilganingiz ma'qul."U sumkasini titkilayotgan edi... U barmoqlarini qisdi. "Ishonchim komilki, bu edi."Karlo butun Grenada bo'ylab taralgan, xuddi siz emular aytganidek va ular Frantsiyada ixtiro qilinganida, Karlo ularning orqasidan bordi. Dengiz bo'yidagi qasrga", dedi u. Kaskad yo'lining oxirida. Keyin u chapga yoki to'g'ri oldinga burildi. Xo'sh, hech bo'lmaganda siz ovqat eyishni rad qilasiz
  
  
  Unga so'nggi bir necha kun ichida Nah tomonidan eng yomon ko'rinish berildi. "Tara!"Mening ovozim bema'ni qattiq. U qog'ozni topdi. "Chapga buriling", dedi u.
  
  
  U mehmonxona risolasini eslashga harakat qildi. U ertalab birinchi yorug'likda balkonda o'rgangan xarita. "Bularning barchasi qayerda sodir bo'lmoqda? "Kaskad yo'li Atlantika okeaniga parallel ravishda o'tdi, aytaylik dengizdan bir mil. "Nassauda qiziqarli" ga ko'ra, Kaskad yo'li millionerlarning asosiy ko'chasi sifatida tanilgan." ... Bagama barcha eng isrof villalar ba'zi featuring."Qanday bo'lmasin, bu Chen-li uchun yaxshi yashirin joy edi. va oroldan qochishni boshlash uchun yaxshi joy. Hech shubha yo'qki, Po Vin u erda Chen-li kutib turardi.
  
  
  "Aytgancha", dedi u. "Hali ham bor."
  
  
  "Kim, - dedim men, - yana qaerda?"
  
  
  "Vin Cascade yo'lda hali. Hech bo'lmaganda, ehtimol u erda. Karlo Ego Grenadada ro'yxatdan olib tashlandi, deb aytdi. Men yuklarimni oldim. U o'sha erda joylashmoqchi edi.
  
  
  U erda bo'lishi kerak edi. Yaxshiyamki, Karlo qanotni tomosha qilar edi. Lekin u to'lash edi imkoniyat nozik edi. Karlo pora bergan bo'lishi mumkin. Faqat omadli bo'lish meni asabiylashtiradi. Bu menga istehzoli xudolarning injiqliklari bag'rida hayotimiz va taqdirimiz qanchalik yashiringanligini eslatadi. "Iching", dedim. "Biz ishga borishimiz kerak."
  
  
  "Kaskad Yo'li?"U sabrsiz ko'rinardi.
  
  
  "Qisman", dedim.
  
  
  - Qisman ' deganda nimani tushunasiz?"
  
  
  - Aytmoqchimanki, men Cascade Road-ga borish bilan shug'ullanadigan elektron qismman. Siz mehmonxonaga qaytib, boshqa qismsiz.
  
  
  U yuzini burdi. "Siz har doim barcha qiziqarli narsalarni olasiz."Qarz nima?
  
  
  Menda bir narsa bor. - Men sizni yig'ib, mehmonxona atrofida haydashingizni xohlayman.
  
  
  Men uning manzilini yozdim va unga ruxsat beradigan xabar qo'shdim. Abe uni unga uzatdi. "Biz u erda yana uchrashamiz."
  
  
  U mening nigohimdan qochdi. "Va agar.".. va agar kelmasangiz?
  
  
  Uning niyatlarini e'tiborsiz qoldirdi. "Agar men yarim tungacha bu erda bo'lmasam, xok bilan bog'laning va bu erdan iloji boricha tezroq chiqib ketishingizga ishonch hosil qiling."
  
  
  U menga yana o'sha kulgili, o'ychan nigoh bilan qaradi. Agar biz boshqa Uchrashmasak nima bo'lishini o'ylardi.
  
  
  "Men kelaman", dedim. "Xavotir olmang. "Uni, men ketyapman.'
  
  
  U ee tomonidan o'pdi, lekin mening fikrlarim boshqa joyda edi.
  
  
  
  
  Bob 8
  
  
  
  
  Ko'p odamlar baxt pul haqida emas, deyishadi, lekin men ular noto'g'ri bo'lishi mumkin deb gumon qila boshladim. Kaskad yo'lidagi uy juda baxtli ko'rinardi. Dengizga qaragan shisha devorlari bo'lgan pushti tosh ustidagi zamonaviy qal'a. Siz unga u shaklidagi uzun yo'ldan borish orqali erishasiz. Garajdagi narsalarga qaraganda, siz u erga faqat Bentley yoki Aston Martin yoki Lamborghini bilan keldingiz. U erda bo'lganingizda, siz juda yaxshi narsalarni tanlashingiz mumkin. Otxonalar, tennis kortlari va o'n besh metrli yaxta namoyish etilgan kichik port bor edi. Va agar siz bularning barchasidan charchagan bo'lsangiz, atrofga qarashingiz mumkin edi. Faqat bu joy tabiatning bayramona shovqini edi. Yo'lning yonida qadimiy anjir daraxti bir qator tabiiy eshiklarni yaratdi. Egoning qalin shoxlari yangi daraxtlar kabi ildiz otish uchun erga egildi. Mehmonxonada qizil barglari bo'lgan boshqa daraxtlar ham bor edi va bu hidlar va gullarning chigalligi edi. Bu bog ' ziyofatiga va faqat gullarni taklif qilishga o'xshardi.
  
  
  Men mashinamni asosiy yo'l yaqiniga yashirdim va yurishni davom ettirdim. U uyning yonidan o'tib ketgan edi, lekin bu muhim emas edi. Ularda xavfsizlik bor edi. Lekin endi u ketdi.
  
  
  Bitta zarba bilan u emuning bo'ynidagi narsani sindirdi. Uning egosi qurolni o'zi bilan olib ketdi. Yodgorlik sifatida. Qachon sizga qurol kerak bo'lishi mumkinligini hech qachon bilmaysiz. U uydan o'ttiz yard narida, obodonlashtirilgan hududda joylashgan edi. Menda asfaltlangan terastaning ko'rinishi bor edi. Oziq-ovqat va ichimliklar bilan bar bor edi. Teras mehmonlarni kutayotgan edi. Men ham uni kutayotgan edim.
  
  
  Ular uyni tark etishdi. Vin keksa odam va ego xotini bilan. Vin o'zgarmadi. U atrofdagi uzun bo'yli, kal odamlardan biri edi, shkaflarning kattaligi, yuzlari vaqt va hissiyotlarni aks ettirmadi. Siz sariq sovun atrofida ego o'yishingiz mumkin. U Karlo " g'alati kulrang kostyum-barcha Maoistlarning formasi."Kiyimlarga qaraganda, er va xotin ingliz edi. Kumush-oq sochlar, hashamatli tarzda juda ta'msiz. Ehtimol, bu chiroyli sarlavha tashuvchilardan biri. Atvoter-Kent gersogi va gersoginyasi. Count va Countess Massa-to-muvaffaqiyat.
  
  
  Erkak ichimliklar quydi, ayol esa idishni uzatdi. Hammasi bir xil darajada yoqimli edi. Qon va qahramonlikning odatiy debochasi emas.
  
  
  MG keldi. Sariq, o'n to'qqiz yoshda, quruq, chiroyli. kiyim do'konlari bo'ylab qutilar yuki bilan chiqdim. U erkak va ayolni o'pdi, uyga kirdi va bir necha daqiqadan so'ng qo'liga osilgan kechki libos bilan qaytib keldi. U o'z nafsini tanasiga bosdi va tabassum bilan pirouetted. Hamma, shu jumladan Po Vin, revmatizmga tabassum qildi.
  
  
  Men xato qildim deb o'ylay boshladim. Britaniya yuqori sinfining bu baxtli sahnasi aynan shunday tuyulishi mumkin: Britaniya yuqori sinfining baxtli sahnasi. Qo'riqchiga kelsak, ko'plab boy paroxodlar o'z mulklarini qo'riqlash uchun soqchilarni yollashadi. Vin meni boshi berk ko'chaga olib chiqqan bo'lishi mumkin, bilaman, u meni oxirigacha olib borgan va yashirincha mushtiga kulgan. Agar shunday bo'lsa, bu hamma narsani juda buzgan bo'lar edi.
  
  
  Lekin bu unday emas.
  
  
  Bir necha daqiqadan so'ng, butler chiqdi. Uning yonida katta quti sigaret bor edi. Butler Chinamanga o'xshardi. Qiz uyga qaytmoqchi edi va butler unga, shuning uchun menga murojaat qildi. U miltiqning doirasiga qaradi. Butlerning peshonasining o'rtasida kichkina sardak bor edi. Uchinchi bo'lim.
  
  
  Uning sigaret qutisida ham qurol bor edi. Uni olib kelgan payt Po Vin ham sigaret tutatdi va hovli tashqarisidagi soyalarga ishora qildi.
  
  
  O'simliklar orasidan uchta qaroqchi chiqdi. Ularning barchasi sharqliklar edi. Men ularning atrofida birini bilardim. Oq ko'ylak, jinsi shim va eskirgan fohishaxonalarda aqlli odam.
  
  
  Partizan tomonidan. Kambodja terrorchisi.
  
  
  Birinchidan, u Shahzoda sixanuk hukumatiga qarshi kurashdi va keyin qirol hukumati qulagach, Lon Nol rejimiga qarshi fitna uyushtirdi. Agar siz Kambodja siyosatini nima uchun qabul qilsangiz, Egoni vatanparvar mutaassib deb atashingiz mumkin. Ammo bu erda bo'lish egosi Egoni Kommunistik hamdardga aylantirdi. Osiyo siyosatining zar o'yinida billur sharsiz kim nima ekanligini aytish qiyin.
  
  
  Qolgan ikkitasi men uchun yangi edi. Ammo ular, ehtimol, ta'sirchan jinoiy rekordga ega edilar. Ular o'tga bo'yalgan xaki shim va korduroy dublet kiygan. Agar siz ih ni shunday ko'rgan bo'lsangiz, ehtimol siz bog'bonlar uchun ih ni qabul qilgansiz. Ular egalarini uzilgan gullar kabi burishdi va ihni uyga itarishdi. Qiz bir necha marta qichqirdi, lekin butler, ehtimol, boshqa xizmatkorlarning ovozini o'chirgan edi, chunki hech kim nima bo'layotganini ko'rish uchun chiqmadi.
  
  
  Mahbuslar to'rtinchi qavatga jo'natildi. Qizni alohida xonaga olib ketishdi. Bu qaroqchilardan biri o'ta ehtiyotkorlik bilan pardalarni tortib, sahnani mendan yashirmaguncha, men qalin shisha derazalar orqali sahnani tomosha qildim.
  
  
  U tezda hovli yaqinidagi daraxtlar doirasiga kirdi. Sergey allaqachon och ko'k rangga aylangan edi. U soatiga qaradi. Bu olti yarim edi. Feyerverklar har qanday vaqtda portlashi mumkin.
  
  
  Ular terastaga qaytib kelishdi, endi vaziyat va uy ustalari. Qanot o'ziga ichimlik quydi va pishloqli sendvich uchun krujkasini ko'tardi. U ichimlikni bir nafasda tugatdi. "Biz ochkolarni ko'rib chiqamiz."
  
  
  Ularning barchasi bu o'yinni stul atrofida o'ynashadi. Aqlli janob umumiy so'rov bilan boshladi, shunga o'xshash narsa: Ica eno, lucky tao.
  
  
  Ekranda eng kichik subtitrlarsiz. Yaxshi. Ey shou solisti edi va nen unda juda ko'p "Oo zurab tao"bo'lishi kerak edi.
  
  
  Buni sezmagan holda, qanot mening qutqaruvimga keldi.
  
  
  "Faqat inglizcha, Kvan. Ingliz tili. O'zimiz orasida biz to'rt xil lahjada gaplashamiz. Keling, dastlab kelishganimizdek ingliz tilida gaplashaylik."U Vang tongga o'girildi. - Qayiq bilan bog'liq muammolar bormi?"
  
  
  Van boshini chayqadi . 'Qandaysiz. Jonni hamma narsani tekshirdi. U allaqachon bortda.
  
  
  Jonni. Dengizchi. Uning qo'lida tatuirovka qilingan kapalak bilan. Qamoqda Chen-li tashrif buyurdi biri. U endi Dyukning yaxtasini boshqargan.
  
  
  Qanot jilmayib, guruhga o'girildi. "Siz Jonni juda yomon kapitan bo'lishini tushunasiz. Bu erdan unchalik uzoq emas, yaxta baxtsiz hodisa bo'ladi. Sizni suv osti kemasi va xatolaringiz yashirincha qutqaradi. "ular dengiz tubiga dafn qilinadi."
  
  
  Menda bu "xatolar" uyning yuqori qavatidagi odamlar ekanligini his qildim. Ih rejasini ochish qiyin bo'lmaydi. Suv osti kemasini qutqarish yaxshi va aqlli hiyla edi. Ammo halokatni soxtalashtirish sof daho edi. Bir jinoyatni boshqasini sodir etish orqali yashirish eski hiyla. Ular buni jim guvohlar sifatida bortida britaniyaliklarning jasadlari bo'lgan samolyotni muvaffaqiyatsiz o'g'irlash sifatida taqdim etishlari mumkin edi. Chen-lining bortda bo'lishining bir nechta yog'li izlari uning dengizga g'arq bo'lganligini ko'rsatish uchun etarli edi. Jasadni topish uchun butun okeanni qidira olmaysiz. U "kapitan" Jonni bularning barchasidan keyin boyqush yaxtasiga boradimi, deb hayron bo'ldi. Bu yaxshi tortishish bo'ladi. Ego tatuirovkasi Chen-li uchun Egoni zanjirband qildi, chunki uni Parijda ko'rish mumkin edi. U bu allaqachon Jonni urganmi, deb hayron bo'ldi. U Jonnining onasi bu haqda tashvishlanishiga qaror qildi.
  
  
  Menda bir nechta tashvishlar bor edi. Misol uchun: suv osti kemasini qanday qurolsizlantirish kerak? Keksa er-xotin va qizni qanday qutqarishim mumkin?
  
  
  "Qizga kelsak..."Bu og'zini ochgan uchinchi odam edi. U atrofida bahavo qaradi, va u zanglamaydigan po'lat tishlari to'liq majmuini edi. U tabassum qilganda, u mexanik akulaga o'xshardi. Endi u kulardi. - Aytmoqchimanki, - dedi u shahvat va makkor nigoh bilan, - nega endi uni o'ldiramiz?"Biz hammamiz salom-ehtimol dengizda zavqlanishimiz mumkin edi. Egoning kulgisi qizg'in kulgiga aylandi. Ego rejasi keng qabul qilinadi. Vang va Kvam ham tabassum qilishdi.
  
  
  Yana kamsituvchi kulgi ixtiro qilindi. "Hammasi joyida", dedi u. Keyin zavqlaning. U Butlerga o'girildi. - Hali nima qilishni bilasizmi?"
  
  
  Butler tirnoqni haqorat sifatida qabul qilganday tuyuldi. Albatta, u nima qilishni bilardi. "Bir necha kishini o'ldiring va keyin taxtaga chiqing."U bu kichik ishlardan deyarli uyalganday tuyuldi. Ammo buning uchun uning o'ziga xos sabablari bor edi. Peshonasidagi sardak uning yoshligini ko'rsatdi. U Lao Zengning dahshatli qobiliyatlarini va ih bilan birga kelgan takabburlikni meros qilib oldi. Emu bo'ysunuvchi pozitsiyani yoqtirmasligi aniq edi. Vin, Po filialning yuzini o'rganib chiqdi. - Xavotir olmang, Xyon Lo. Sizning vaqtingiz keladi.'
  
  
  Oh, Xudoyim. Agar bu komiks bo'lsa, men hozir Sergeyni yoqib yuborgan bo'lardim.
  
  
  Ushbu stsenariyga amal qiling.
  
  
  Butlerning ismi Xong Lo edi. Hung Lo London atrofida qanot bilan keldi. Loning chiptasi qanot bilan Londonga qaytarib berildi. Bugun soat o'n. Ammo Hung Lo bu qayiqqa chiqishini kutgan edi. Shunday qilib, doppelgangerning egosi Chen-li samolyotda bo'ladi. Chiroyli doppelganger.
  
  
  Albatta, aeroport politsiyachilarga to'la. Ammo u barcha tegishli shaxsiy guvohnomalarga va Britaniya pasportiga ega bo'ladi, barchasi tartibda, shuningdek, London atrofida endigina kelganligini isbotlaydi. Shubhasiz, aeroportda bir necha kecha oldin u erda Egoni ko'rganiga qasam ichadigan odamlar bo'ladi. Men bu suv osti kemasini kuzatishni unutgan bo'lardim. Keyinchalik samolyotni kuzatish haqida Tashvishlanardim.
  
  
  Boshqa narsa haqida tashvishlanish vaqti keldi.
  
  
  Komissiya o'z nazoratini u erda, terasta davom ettirdi. Uning uyi jimgina sirg'alib o'tdi. Eshik qulflangan edi. Va derazalar shunchaki o'yin-kulgi uchun u erda bo'lganday tuyuldi. Qattiq, choksiz kamarlar - soborning kamarlari kabi-qalin, sindirilmaydigan shishadan yasalgan, keyin muhrlangan va toshlarga o'rnatilgan. Shuning uchun toza havo konditsionerdan namuna olish uchun muammo edi. Faqat to'rtinchi qavatda derazalar haqiqiy edi. Gorizontal ravishda ko'chirilishi mumkin bo'lgan katta derazalar. Ularning atrofidagilar ochiq edi. Bu, ular aytganidek, pul tikish uchun veb-ot edi. Ular bu saroyni qurgan toshlar umuman kichik emas edi. Ular tartibsiz shakldagi katta, tekis toshlar bo'lib, tartibsiz intervallarda to'plangan. Tayanch nuqtalari ba'zan bir-biridan bir yarim metr masofada joylashgan. Baribir, uning faqat yuqoriga ko'tarilishni boshladi. Taxminan o'ttiz fut balandlikda bo'lganimda, men Tarzan emasligimni bilardim. O'ttiz fut balandlikda siz Tarzan emasligingizni bilish uchun yaxshi pozitsiya emas. Bu siz tosh atrofida oddiy nola xususda qilyapmiz, deb tushunib, hatto yomon, yaqin boshqa suyanch bilan. Va o'sha paytda men uni muvozanatlashtirgan oyog'im sinib, chap qo'limda osilib qoldi, endi u boshim ustidagi tokchaga yopishib qoldi. Bu erda meni saqlab qoldi. Yiqilish meni darhol o'ldirmaydi, lekin bu nuqta emas edi. Bu qiz va keksa juftlikning hayotiga Zomin bo'ladi.
  
  
  Bir harakat bilan u bir qo'li bilan og'ir qo'lini ushladi va gable eshigini yaxshilab tekshirib ko'rdi. Menga yordam beradigan hech narsa yo'q. Qo'llar uchun hech qanday fokuslar, fokuslar yo'q. Faqat tosh. Tez harakat bilan u stilettoni o'ng qo'liga oldi va Egoni tosh parchalari orasidan haydab, yana bir tayanchni o'ymoqchi bo'ldi. U buni olti oy ichida amalga oshirishi mumkin edi, lekin chap qo'lim og'riyapti va uning qo'li yana olti daqiqa davom eta olmadi. Bu uni yiqilish xavfi haqida yana o'ylashga majbur qildi. Ko'rib chiqilgan hamma narsa, singan bosh o'lim jazosiga teng edi.
  
  
  U yana eshikni boshi bilan ochib, ular orasida ozgina ob-havo tsement bo'lagi bor-yo'qligini bilishga urindi. Unga kuchli surish berildi va u bitta katta bo'lakka qulab tushdi. Endi mening o'ng qo'lim uchun joy bor edi, masalan, chap tomonim bilan bir xil chiziqda. U pichoqni tishlari orasiga qo'ydi, dastasini ushladi va nafas olib, sekin o'zini tortdi.
  
  
  Men uni qo'lim bo'lgan har bir qabilaga berdim. U erdan hamma narsa yaxshi ketdi. Menda tabiiy chuqurchaga, deraza romiga ega edim. Yakuniy, nola harakati bilan u erga etib keldi.
  
  
  Deraza ochildi.
  
  
  Uning ichida yer.
  
  
  Men o'zimni mehmon xonasida topdim. Va agar bu mehmon xonasi bo'lsa, siz so'rashingiz mumkin bo'lgan eng yaxshi narsa (boylikdan tashqari) boylarni ziyorat qilishdir. Katta teak Pol sharqona gilamchalar bilan qoplangan edi. Mahalliy do'konlardan sotib olganlar emas, balki butun Fors bo'ylab olingan mavzular. Pick-up xizmati. To'shak bir xil platformaga qo'yilgan va o'n kvadrat metr mo'yna bilan qoplangan. Stounning fotosurati Janob Van Gog tomonidan imzolangan.
  
  
  Besh daqiqa qimirlay olmadim. Yaqinda zo'riqishdan qo'llarim titrardi. Uzr. Bundan tashqari, qahramonlar hech qachon charchamasliklari kerakligini tushunaman. Ammo bu faqat haqiqatdan ajralgan romanchilarning tasavvurida sodir bo'ladi. Aytmoqchimanki, siz o'qigan hamma narsaga ishonmang.
  
  
  U yana nafas oldi va ishga kirishdi.
  
  
  Qiz do'sti uni birinchi bo'lib topdi. U karavotga bog'langan edi. U shu qadar bog'langan ediki, ular suzib ketishdan oldin u bilan zavqlanishadi deb o'ylay olmadim. Yaqindan u hali ham chiroyli va muloyimlik bilan chiroyli edi. Bu sovun reklamasi uchun shunday manzara edi. Juda qiziq emas. Uning tanasi boshqa narsa edi. Aytaylik, bu qiziq edi. Uning oq libosi qisman ochilgan bo'lib, hatto oqroq go'shtni ham ochib berdi. U menga katta ko'zlar bilan qaradi. U qichqirmoqchi bo'ldi, lekin salom, ular uni bog'lab qo'yishdi. Shunday qilib," Mmmm, mmmm " dan boshqa hech narsa deya olmadi.
  
  
  U salomga jim bo'lishni va men uning do'sti ekanligimni aytdi. U biroz tinchlandi va men vilkasini rozetkaga tortdim. U karavotda qo'llari va oyoqlarini yoyib yotardi. U oyog'i atrofidagi arqonlarni bo'shata boshladi. U yig'lay boshladi. Ey unga nahning hozir bunga vaqti yo'qligini aytdi. Men uni salom, o'sha kuni omon qolish imkoniyatimizni tasvirlab berdim va u menga bu imkoniyatlarni yaxshilashga yordam berishni xohlaydimi, deb so'radim. U tayyorligini aytdi. U yana uni bog'lab, gagged qildi.
  
  
  Ularning qaytib kelishini eshitdim. Ular ikkinchi qavatda bo'lgandek tuyuldi. Ovozlar baland edi. Kulgi eshitildi va kimdir: "keling..."va kimdir:" Ha..."va keyin zinapoyada shaggy bor edi. Imkoniyatlar ellik ellik edi. Hyun Tem Dyuk va gersoginyani o'ldirish uchun kelgan imkoniyatlardan biri. Boshqasi go'zal qizni ziyorat qilish uchun keladi deb o'ylaydi.
  
  
  Ehtimol, Vin shunchaki piss olishni xohlagan.
  
  
  Qanday bo'lmasin, men tanlov qilishim kerak edi. Bu bir vaqtning o'zida faqat bir joyda bo'lishi mumkin.
  
  
  U yana qizning xonasiga kirib, eshik yonida turdi.
  
  
  Eshik ochildi.
  
  
  Qiz yutib yubordi.
  
  
  Xudojo'y badbashara shu qadar hayajonlandiki, u hatto eshikni orqasidan yopmasdan oldin pashshasini ochdi... Men uning orqasidan kaptar va tomoq tomonidan ego tutdi. U mening quchog'imdan mahkam ushladi, lekin men uni egoim bilan aylantirdim va nola qilish uchun orqasiga mahkamladim. Va u meni urdi.
  
  
  U qichqirdi. Qon oqa boshladi. Ular pastda kulishardi. Bu sadistlar buni qichqirgan qiz deb o'ylashdi.
  
  
  Vin yiqilmoqchi bo'ldi, lekin uning egosi uni qaytarib oldi. Menimcha, bu meni g'azablantirgan ego edi. U menga nen shahrida borligini bilmagan kuch bilan hujum qildi. Bundan tashqari, men kutmagan pichoq bilan. U mening yig'ma dollar uchun maqsad va yelkasiga meni urdi qilindi... U yana meni nishonga oldi, lekin bu safar u tayyor emas edi. U ego pichoq qo'li bilan ushlandi va dzyudo asoslarini qo'lladi. U ajoyib salto bilan havoda uchib o'tdi va yuzini birinchi bo'lib yotoqxona poliga qo'ndi. Shundan so'ng u yana qimirlamadi. Uning egosi, tanasi uni tepdi. Bu yaramas ochiqchasiga o'z pichog'iga tushdi. Bu safar, menimcha, bir dollar qo'shish uchun ochiq. U uning jasadini karavot ostiga sudrab bordi. Keyin u uni qo'yib yubordi.
  
  
  - Ismingiz nima?- U shunchaki beparvo tikildi...
  
  
  Uniki qat'iy edi. 'Sizning ismingiz? Ismingiz nima?Qiz shokda edi. U ee tomonidan urilgan. Keyin u yig'lay boshladi va o'zini tepamga yiqitdi. U yig'lab, menga yopishdi. U uni bir marta, boshining tepasida o'pdi. "Eshiting, azizim", dedim. "Keyinroq gaplashamiz. Endi siz bu erdan chiqib ketishingiz kerak. Men boshqa qayiqni topishim kerak. U bosh irg'adi va yana o'zini tortib olishga harakat qildi.
  
  
  "Orqa tomonda narvon bormi?"
  
  
  Ee maqsad ko'tarildi va yiqildi.
  
  
  'Yaxshi. Keyin davom eting.'
  
  
  U unga eshikni ochdi. Hozir quyida ko'proq ovozlar bor edi. Chen-li va Egoning sheriklari kelishdi. Chen-li uxlab yotgan qamoqxonani tasvirlab berdi. U buni hazil sifatida aytdi. U hali ham bu rejaning bir qismi deb o'ylardi. Ego hikoyasi barchani bomba kabi urdi. O'lik sukunat bor edi.
  
  
  "Bu Karter edi", dedi Po Vin.
  
  
  Qiz bilan men orqa zinapoyadan maydonchaga chiqdik. "Shoshiling", deb pichirladim. U zinadan pastga tushdi.
  
  
  Uniki, u zalga o'girildi.
  
  
  "Biz Karterning rejalarimizni buzishiga yo'l qo'yolmaymiz.""Aniq", dedi Van. "Biz fuck bermaymiz."
  
  
  U deyarli keksa er-xotinning xonasida edi.
  
  
  Qiz qaytib keldi. 'Qaerga borishim kerak?'
  
  
  "Xudoning Masihi", dedim. "Bu sizning shaxsiy bog'ingiz. Qaerga yashirishni bilasiz, shunday emasmi?
  
  
  U menga beparvo qaradi va yutib yubordi. U hali ham shok holatida edi.
  
  
  "Chen-li," qanot buyurdi, " endi o'zgartiring. Biz aeroportda normal qarashimiz kerak.
  
  
  Qiz shunchaki u erda o'tirdi. Ee uni yelkasidan ushlab oldi. Bekinmachoq o'ynaganingizda doim qayerga yashiringansiz?
  
  
  "Otxonada", dedi u. "Somon ostida."
  
  
  Hung zinadan boshladi.
  
  
  "Keyin boring", deb pichirladim. "Shoshiling."U qochib ketdi.
  
  
  U to'g'ri xonaga, Egodan bir yarim soniya oldinda. Oqlangan juftlik polda og'izlari va orqalari bir-biriga o'ralgan holda o'tirishardi. U parda ortiga o'tirdi va Hung Lo eshikni ochishi bilan qurolini tortib oldi. U nima bo'layotganini tushunmasdan oldin uni ikki marta otib tashlashdi. Buni tushunganida, u allaqachon o'lgan edi.
  
  
  Ulardan ikkitasi yotishdi.
  
  
  Ego murdasi uni devor shkafiga solib, er-xotinga o'lik ko'rinishni buyurdi. Ular bizning so'zlarimizni tushunishmadi. "O'lik", uni takrorlang, ih ni itaring. Mening yelkam haqiqiy qonga bo'yalgan edi va u ih ga qon olish uchun qo'lini uning ustiga yugurdi.
  
  
  "Yaxshi, biz ketyapmiz", dedi qanot zinapoyadan. "Va menimcha, siz qayiqqa imkon qadar tezroq borishingiz kerak."
  
  
  Bir nechta ovozlar eshitildi. Uning ih ishtirok qancha bilmaganman. Chen-li bilan qancha odam bor edi.ammo ular biz uchun nima bo'lishidan qat'i nazar, ular asosan ikkinchi skripka chalishdi. Vang Tong buyruq oldi.
  
  
  "Xong Luoni oling va o'sha jinsiy shaytonni o'sha tovuqdan tortib oling."
  
  
  U kuldi. Men eski hazilni kulgili deb topdim. Tan olaman, bu unchalik kulgili emas edi, lekin u juda yaqinlashdi.
  
  
  U parda ortidagi eski yashiringan joyiga qaytdi. Keksa juftlik ishonchli o'lik ko'rinardi. Bu fakt menga uch daqiqa vaqt berdi.
  
  
  Yo'lakda shovqin-suron va turli undovlar eshitilardi. Ular qizning xonasi eshigini ochishdi. Yo'q, bizga, jinsiy shayton, bizga tovuq. "Lemur, lemurlar", dedi Kvan. - Ularga nima bo'ldi?"
  
  
  Qisqa munozara bo'ldi. Keyin ular jim qolishdi va u joylashgan xonaning eshigi yorilib ketdi. Bu Vang va uchta ego sherigi edi. Ular "o'lik juftlik" ga g'amgin tikilishdi va hayajon bilan suhbatlashishdi. Ularning atrofidagi Odin Xong Luoni qidirishga ketdi. Uch kishi qoldi, lekin ular qurollanmagan.
  
  
  Ularning atrofida Odin devor shkafi eshigini ochdi.
  
  
  Oh, " u aytdi. Qolganlarimiz unga yordam berish uchun qo'shildik. Hamma jasadga qarash uchun engashdi. Vang buni qisqacha bayon qildi. "Qotillik", dedi u.
  
  
  Bu lahza takrorlanmasligi mumkin. Har holda, u hozir harakat qilishi kerak edi. Mening yelkam hali ham pardalar fonida qon ketayotgan edi va ular tez orada joydan xulosa chiqarishdi. Men bu qanday bo'lishini tasavvur qildim: men tashqariga chiqib, o'q uzardim, portlatardim, portlatardim va uchalasini ham devor kabinetida turganlarida otib tashlardim.
  
  
  U otish uchun chiqdi.
  
  
  Mening fikrim noto'g'ri edi.
  
  
  Uni atrofidagilar urib tushirishdi, ammo Vang va boshqalar yo'ldan sakrab tushishdi. Ikkalasi ham menga qarama-qarshi tomondan kaptar. Ular bir vaqtning o'zida hujum va ish ikkiga. Birinchi zarba bilagimga zarba bo'ldi va Vilgelmina qo'limdan sakrab chiqdi. Van pasttekislik bir zaryad buqa kabi engashib va qovurg'alar meni headbutted. Uning tanasi chidab bo'lmas og'riqdan ikki baravar ko'payib, teshilgan shina kabi havo chiqardi. Bu bir oz meni taqillatdi, lekin uning qavatga mening yo'lda, men Van ning to'piqdan da kaptar. U yiqilib tushdi. Buning bir aqldan daqiqasi uchun men buni amalga oshiraman deb o'yladim. U stilettoni qo'liga oldi, ammo barchasi ma'nosiz edi. Boshqasi uxlamadi. Bu safar u mening bilagimni maqsad qilmadi, balki mening barcha buyuk kuchlarimning manbasiga e'tibor qaratdi. O'n funtli klub mening bosh suyagimga qichqiriq bilan tushdi.
  
  
  U kelganida, u kutubxonaga o'xshagan polda yotardi. Bir soniya davomida men jamoat o'qish zalida ekanligimni o'yladim. Xona unchalik katta emas edi. Mening maqsadim pishgan qovunga o'xshardi va ko'zlarimni ochish og'irlik ko'tarishga o'xshardi. Shunday bo'lsa-da, harakat off pullik. Endi u ilgari bilmagan bir narsani bildi: endi u qancha ih borligini bildi. Chunki o'ntasida ham ular men bilan bu xonada bo'lgan.
  
  
  Mening qurolim yo'q edi, stilettom ham shunday edi. Mening yelkam ketmadi, lekin u yo'qolishini xohladi. Kimdir doimo qo'limni tishlayotgandek tuyuldi.
  
  
  Agar siz urushda maxsus operatsiyalarni amalga oshirgan bo'lsangiz, ehtimol siz bu lavozimda bo'lgansiz. Yoki siz hech qachon "bizning" to'da "ga qarshi" ih " haqida bo'lgan hududda bola bo'lgan bo'lsangiz. Va "do'stlar" o'lik xiyobonda siqildi. Kartalar sizga qarshi, otliqlar esa qimirlamaydi. Bu siz dunyoning qolgan qismiga qarshi, va sizda imkoniyat yo'q. Agar sizda "maxsus"narsa bo'lmasa. Xeminguey bu so'zni ishlatgan kajonlar, bu ispan tilida "to'plar" degan ma'noni anglatadi; macho sifatida ham tanilgan. Yoki men golland tilida aytaman, olijanob deien. Moyaklar nima uchun Jasur va halol hamma narsaning ramziga aylanganini tushunmayapman, lekin keyin yana bunday klikka shubha qiladiganlar atrofida emas. Men" o'z vaqtida ishlash sizni tayyor qiladi "va"odam ego tuxumiga teng"kabi iboralarga qattiq ishonaman. Shunday qilib, menda uchta ih bor.
  
  
  Mening shaxsiy xazinam.
  
  
  Albatta, men uchta tuxum bilan tug'ilmaganimni bilishingiz kerak. Uchinchisi axning sovg'asi edi. Dellning o'zida bu ham to'p shaklidagi granata. Halokatli gaz bombasi. Buning uchun bosilgan foydalanuvchi qo'llanmasida: (1. Pimni tortib oling. 2. Bomba tashlang. 3. Iloji boricha yuguring.) va" mumkin bo'lgan mashinalar joylari ro'yxati", bu yashirin qurollarni yashirishingiz mumkin bo'lgan bolta jargoni. +3 jumlasida ("z-5 ning moslashuvchan qo'shimchasidan foydalaning va granatani tana qismlariga joylashtiring") ba'zi subtekst mavjud edi.
  
  
  O'shanda men bilmagan va hozir ham bilaman," o'z qismlaringiz orasida " dunyodagi eng xavfsiz boshpana bor edi. Hech kim u erda granata qidirishni o'ylamaydi. Va bu haqiqat mening hayotimni bir necha bor saqlab qoldi. Ammo bu granatada bitta muammo bor: eeni boshpana atrofida qanday olish mumkin.
  
  
  Siz otishma guruhingiz oldida ovoz berasiz. O'n ikki qurol sizning to'p dollar qaratilgan. Sizga ko'zingizni bog'lash taklif etiladi va siz "yo'q"deysiz. Ular sizga sigaret taklif qilishadi va siz yo'q deysiz. Ular sizning oxirgi iltimosingiz bormi, deb so'rashadi va siz: "Ha, janob."Uning mehmonxonasi oxirgi marta o'zini qulay qilishni xohlaydi.
  
  
  Bu granata bilan bog'liq muammo.
  
  
  "Menimcha, u hushyor. Kvan aytayotgan edi. Van shundaymi yoki yo'qligini bilish uchun kelgan edi... Men o'zimni abadiy o'lik qilib ko'rsatolmadim.
  
  
  "Nik Karter", dedi u.
  
  
  U sekin o'zini tortdi va boshini sezdi. "Men bu hududda bo'lganman va men to'xtab, tushaman deb o'yladim."
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Koshki sizning kelishingizni bilsak edi."
  
  
  "Bilaman", dedim. - Siz pirojnoe qilishingiz kerak."
  
  
  U imo-ishora bilan xatni boshqalarga murojaat qildi. "Salom, bu erga kel. Mashhur usta qotil Nik Karter bilan oxirgi marta uchrashishingizni istayman."U aytganidek, u qarsaklar va ehtimol yana bir nechtasini kutgan edi.
  
  
  Buning o'rniga u shafqatsiz masxara seriyasini oldi.
  
  
  'Hozir...- dedi Van. - Yana bir muammo bor. Bizning Killmasterni o'ldirish sharafiga kim ega bo'ladi? Bu, albatta, odamlarni emu tojiga yordam berish uchun Van mehmonxonasiga ritorik tirgak edi.
  
  
  "Menga. Kvan to'satdan qurolini tortib oldi: "men buyruqlarni etarlicha bajardim. Menga reklama uchun bu sharaf kerak."Vang ham qurolini tortdi va Kvan ego qildi. U aytdi. "Bunga loyiqroq."
  
  
  Men ularning atrofida kim munosibroq ekanligiga hayron bo'ldim. Men haqiqatan ham qiziqishni boshladim.
  
  
  Ikki kishi bir-biriga qarab turishdi, ikkita qurol bir-birining yuragiga ishora qildi.
  
  
  Erkaklar doirasi xuddi musiqasiz kvadril ijro etayotgandek, ulardan bir qadam orqaga chekindi. Ushbu harakat keskinlikni kuchaytirdi va qurol bilan ikki qahramonni jangga undadi. Endi bu mag'rurlikka bog'liq. Agar ularning atrofida kimdir orqaga chekinsa, ular yuzini yo'qotadilar. Yoki boshqa narsa.
  
  
  - Men sizga qurollaringizni tashlashni buyuraman. Bu ma'nosiz o'yin edi va Vahn buni bilar edi.
  
  
  — Va men sizga aytamanki, endi buyurtma olmayman.
  
  
  Menimcha, Kvan birinchi bo'lib o'q uzdi. Bir soniya ichida ikkita chaqnash sodir bo'ldi va u allaqachon xonaning yarmida edi. Duel hammaga kerakli chalg'itishni berdi. Erga o'tirib, u granatani qo'liga oldi va eshik tomon dyuym-dyuym emaklay boshladi. Birinchi zarbada u uni tashlab, nafasini ushlab, chiqish uchun yugurdi. Gaz halokatli tutun ekranini yaratdi. Ular nafas olishdi va yiqilib, menga etib borishga harakat qilishdi. Biri nah orqali o'tdi, lekin uning egosi hayotda tepdi va u egildi. U katta sakrashni amalga oshirdi va o'zini sakrab chiqishga majbur qildi. Bu dekorativ qulfda dekorativ kalitli og'ir antiqa eman eshigi edi. Eshik ishonchli va ishonchli tarzda chertdi. U sakkizta banditning bosimiga abadiy dosh berolmaydi. Ammo keyin yana ko'p vaqtlari bo'lmadi. Gaz oltmish soniya ichida ihni oyog'idan yiqitgan bo'lar edi va uch daqiqada ularning hammasi o'lik bo'lar edi.
  
  
  U to'rtinchi qavatga ko'tarilib, derazani ochdi va chuqur nafas oldi. Gaz turgan joyida qoladi: ikkinchi qavatdagi yopiq kutubxonada, derazalar yopilgan xonada.
  
  
  Keksa juftlik hali ham ee ularni tark etgan joyda edi. Ular shunchalik qo'rqishdiki, ular hali ham o'zlarini o'lik qilib ko'rsatishdi. Ihk uni orqaga qaytarib oldi va uchta zinapoyadan pastga tushirdi.
  
  
  Biz uyning oldidagi o'tga etib bordik va nafas olish uchun o'tga yotdik. U kutubxona oynasiga qaradi. Uchta jasad nen ustida o'ralgan holda yotardi. Deraza ochilmaydi, lekin ular uni ochmoqchi bo'lib o'lishdi.
  
  
  
  
  
  Bob 9
  
  
  
  
  Britaniya mustamlakasida suitlar qolmadi, shuning uchun men uning uchta xonasini ijaraga oldim. Ularning atrofidagi ikkalasi uchun Ediestlevaytlar. Bu gertsog va Gersoginyaning familiyasi bo'lib chiqdi. Va ular haqiqatan ham gertsog va gersoginya edi. Ma'lum bo'lishicha, qiz nonni ixning qizi bo'lgan. Va gertsog sakson uch yoshda ekanligini hisobga olib, otasi zodagonlarga hurmat tuyg'usini his qildi.
  
  
  Nonnie ikkinchi xona bor.
  
  
  Nonnie faqat uchinchi kelayotgan saqlab.
  
  
  Uchinchi xona meniki edi.
  
  
  Sekin, men unga uning turi emasligimni tushuntirishga harakat qildim. U g'azab bilan norozilik bildirdi va menga yoqishini aytdi. Men u mening turim emasligini muloyimlik bilan tushuntirdim. Bu uni yig'latdi. Men unga yolg'on gapirganimni aytdim. Men uni juda qiziqarli va devastatingly sexy topildi aytdim. Otasi unga og'ir jarohat olganini aytdi.
  
  
  U juda tushunarli edi.
  
  
  "Men qo'ng'iroq qildim va ikkita suhbatlashdim. Birinchisi London bilan, Roscoe Kline bilan. Roscoe AH agenti edi. Mergan sifatida uning iste'dodi o'rtacha darajadan ancha past edi, ammo Xemani istalgan joyda kuzatishga kelganda, Roscoe Kline unga quyosh yo'q edi.
  
  
  Roscoe u hech oldin ko'rgan edim hech narsa kabi qaradi. Emu bir hududda uch xil odamga o'xshab qolishga muvaffaq bo'ldi. Uning ifodasi va holatini o'zgartirishning o'ziga xos usuli bor edi. Bir kuni siz atrofga qaradingiz va topshiriqli bolani ko'rdingiz. Agar siz yana orqaga qarasangiz, topshiriqli bola yo'q bo'lib ketdi va siz boshqa birovni — advokat yoki poyga haydovchisini ko'rasiz-har qanday holatda: butunlay boshqa birov. Keyin bu sizning his-tuyg'ularingiz edi, siz sizni ta'qib qilmayapsiz deb o'yladingiz... Hikoyada aytilishicha, Roscoe bir marta Dachau orqali shunchaki fashistlar qal'asidan chiqib qochib ketgan, chunki u aytganidek "u nemisga o'xshardi."
  
  
  Ishoning yoki ishonmang. Men bunga uzoq muddatda to'liq ishonaman.
  
  
  Roscoe Nassau uchun samolyot qo'lga olish uchun va'da. Men u erga borgunimcha Chen-li va Vin voni kuzatishda davom etadi. O'n daqiqadan o'n daqiqa o'tdi. Men uni aeroportda chaqirdim. Londonga sayohat o'z vaqtida boshlandi. Keyin u radioni yoqdi. Qochish haqida xabar bor edi, ammo Chen-lining qo'lga olinishi haqida hech narsa yo'q edi. Roscoe uning fokuslar off ko'rsatish kerak.
  
  
  Mehmonxona shifokori yelkamni tekshirdi, egoimni bog'ladi va menga Ukol qildi.
  
  
  U eshikka urilganimni bir so'z bilan bizga ishonmadi.
  
  
  Uning mehmonxona dush qabul, sharob va qirq soat tonoz bor. Ammo u tarani ko'rishga ham qiziqadi va men u qadar to'g'ridan-to'g'ri emasmanki, u so'nggi bir necha soat davomida do'zaxdan o'tgan bo'lsa kerak. U jilmayib: "sizlar ham doim zavqlanasiz."Bundan tashqari, u aslida omletni yodda tutganini bilar edi. Men o'tirib kutishdan ko'ra, uni o'zim qidira boshlaganim ma'qul. U Tara mehmonxonadagi rezervasyonini bekor qildi va unga bergan manzilga bordi deb umid qildi. U shaharning narigi tomonidagi sariq uyga bordi.
  
  
  Missis Uilson. T. Sherif menga javob berdi. Yo'q, u menga aytdi, Tara u erda yo'q edi. Hema bu Tara edi? Va hema nah uning uchun edi? Boshimda qon gumburlay boshladi. Tara bir necha soat oldin bu erda bo'lishi kerak edi. Bu u o'ylaydigan eng xavfsiz joy edi. Ammo men ayning mehmonxonaga qaytishiga yo'l qo'ymasligim kerak edi. Uni bu erda samimiy yuborish kerak edi. Sherif xonim unga yuborgan xabar men uning ta'qibchilaridan xalos bo'lishimni anglatardi. U ikki ayolning birga o'tirganini, qahva ichganini va bolalar bilan o'ynayotganini tasvirlab berdi.
  
  
  Endi mening ko'zlarim oldida o'zini namoyon qilgan tomosha ham yoqimli emas edi.
  
  
  Ularda konteyner bor edi.
  
  
  Ammo, yana ovozli muammolar. Ular kimlar? Va uni qaerga olib ketishdi? U yana qaerdan boshlashni bilmay qoldi. Va hozir ham Tara qila olardi...
  
  
  Uning ismi Missis. Sherif, Xema bor edi.
  
  
  U menga bir shisha rom berdi.
  
  
  Uning nah da xususda. Qaerga borishni bilmasam, ketish ahmoqlik bo'lardi. Grenada? Menimcha, ular tarani u erga olib ketishmagan. Ammo bu u o'ylaydigan yagona joy edi. Va shuning uchun ular uni u erga olib ketishmadi. U yana bir qultum rom oldi.
  
  
  Xo'jayini uni yubordi. Sherif qog'oz va qalam olib kelib, politsiyachilarga Uilson haqida eslatma yozdi. U ularga haqiqiy aybdorlar kimligini va ular maysazor ostidan besh fut ih topishlarini aytdi. Men ularga jasadlar ko'proq bo'lishi mumkinligini aytdim, lekin qaerda ekanligini bilmasdim.
  
  
  Keyin bu muqaddas joy yana yondi.
  
  
  "Yog'och nikel" aynan Ego Uilson aytgan edi. Yo'l chetida biroz pastga tushgan taverna. Mimmo uning yonidan o'tib, daraxtlar orasiga to'xtadi.
  
  
  Derazalar qorong'i edi, lekin yaqinlashganimda, ular qora pardalar bilan qoplanganini ko'rdim.
  
  
  Men uning ovozlarini eshitdim.
  
  
  U Vilgelminaga etib bordi. Xonadagi havo yana nafas oladigan bo'lganda, men uni oldim va bo'g'uvchi Taylandning o'lik hiylasi bilan uni tortib olishga majbur bo'ldim. Stiletto uni kutubxona polidan topdi. Eski ishonchli qurolimni qaytarib olish yoqimli edi. Yangi qurol yangi sevgiga o'xshaydi-siz doimo sizni xafa qilishidan qo'rqasiz.
  
  
  Lizzi qoraygan deraza tomon egildi.
  
  
  Eh bien, Lotto?
  
  
  Nous tashriflar.
  
  
  Ular nimanidir kutishdi va frantsuz tilida gaplashishdi. Indochinada frantsuz tili keng tarqalgan til edi. Ushbu inqilob vayron bo'lgan mamlakatlar atrofida ko'pchilik bir vaqtlar frantsuz mustamlakalari bo'lgan va keyin qaysi yo'nalishni tanlash haqida birgalikda o'ylab, mustaqillikka duch kelishgan. Chap yoki o'ng. Uning bu Sharqiy tillarda juda yaxshi hech qachon, lekin kamida uning tilida frantsuz.
  
  
  "Si Le yaxta-bu parti. Siz signalni ko'ryapsizmi?
  
  
  Ular qayiq yo'qolganligi haqidagi signalni kutishgan.
  
  
  — Плюс важно, où sont les autres?
  
  
  Ular ham "boshqalarni"kutishgan. Agar bu "boshqalar" men umid qilgan joyda bo'lganida, ular juda uzoq kutishgan bo'lishi mumkin edi.
  
  
  U ular aytgan har bir so'zni ushlashga qiynaldi. Agar Karter bilan o'laksa autres murojaat qilgan bo'lsa, ular hayron. Ular yordam berishga ruxsat berilmagani achinarli deb o'ylashdi.
  
  
  "C'est dommage," said one, " que la femme est mort."
  
  
  Mening dollar stack urishdan to'xtadi.
  
  
  Tara o'lgan edi.
  
  
  Donolik, ehtiyotkorlik, o'zini himoya qilish, imkoniyat, maqsad, ah, hayot, barchasi ma'nosiz changga aylandi. Uning faqat aqldan ketdi. U sakrab o'rnidan turdi va eshikni tepdi. Unga birinchi harakatlanuvchi ob'ekt hujum qildi. U hatto qurol ham tortmadi. Uning mehmonxonasi qo'lidagi go'shtni his qilar va yirtish va qasos olish uchun ibtidoiy istakni his qilar edi. Uning mehmonxonasi o'z quroli bo'lishi mumkin.
  
  
  To'satdan men uch kishi bilan jang qilayotganim ma'lum bo'ldi. Birgalikda ularning bo'yi olti fut va uch yuz ellik funt edi, lekin aqldan ozish haqida gap ketganda, men quyoshni yoqtirmayman. Ko'r g'azab, alangali g'azab-bu ahmoqlarni g'ayritabiiy odamlarga aylantiradigan narsa.
  
  
  U doimiy g'azablangan mashina edi. U zarbalar va zarbalar beradigan zavod edi. Ularning hech biri mendan qochmadi. Biz Xitoy jumboq kabi tashkil etildi-bitta, yigiruv, tepib to'p. Ularning barchasi otishdan qo'rqishdi, ular orqali birini urishdan qo'rqishdi.
  
  
  Uning mehmonxonasi sizga buni qanday qilganimni aytib berishni xohlaydi. Aslida, uning mehmonxonasi o'zi uchun tanilgan bo'lar edi. Lekin eslayman, mening g'azabim. Bu tugagach, ularning hammasi o'lik edi. Va u buni faqat yalang qo'llari bilan qildi.
  
  
  Taraning jasadi peshtaxtaga yoyilgan edi. Puls yo'q edi. Hayot belgisi yo'q. U uni ko'tarib tashqariga olib chiqdi. Uning qizil sochlari meni bir hovuch alanga kabi kuydirdi. Oy nurida uning yuzi oqarib ko'rinardi, lekin burnini hanuzgacha sepkillarning xira tumanlari qoplagan. Tomog'imga og'riq bilan tiqilgan bir parcha va men halokatli yig'lash uchun qichqirdim. Ammo bu uzoqqa bormadi; u shunchaki u erda qoldi.
  
  
  U xayrlashib o'pdi.
  
  
  U mening quchog'imda qisqacha qimirladi.
  
  
  Ee uni yana o'pdi.
  
  
  U kulib yubordi va jilmayib qo'ydi. "Salom, Nik", dedi u kulib. — U sizni yomon qo'rqitdimi?"
  
  
  Men uni deyarli tashlab yubordim, bu kutilmagan spektakldan juda hayratda qoldim. U bizga boshqa so'z aytolmadi. U kulib yubordi. 'Tinchlaning. Siz aqldan ozgan emassiz. Uyqudagi go'zallik tirik va yaxshi."
  
  
  Nihoyat, men "nima-ha-kim" deyishga muvaffaq bo'ldim. Yoki shunga o'xshash narsa.
  
  
  U yana kuldi. — Meni qo'yib yuboring, men sizga hamma narsani aytib beraman."
  
  
  Ee tomonidan tushirildi. "Mmmm", dedi u. "Yana harakat qilish yoqimli."U qo'llarini uzatdi va oy nurida atrofida o'ralgan.
  
  
  U ajoyib edi. U afsonaviy nimfa edi. Qadimgi afsonaning nimfasi, yana tug'ilgan, kiyim tepasidan ko'tarilgan, ertaklar orqali sehrli mavjudot, yuz yil davom etgan sehrdan befarq uyg'ondi.
  
  
  U naxga qaradi, ozmi-ko'pmi o'zini hayratga soldi. U raqsini tugatdi, boshini chayqadi va jilmayib qo'ydi. "Men sizga haqiqatni aytishni yomon ko'raman, azizim. Bu haqiqatan ham juda romantik emas."
  
  
  Sinab ko'ring", dedim.
  
  
  "Biofeedback", dedi u.
  
  
  Organik fikr-mulohaza?
  
  
  Organik teskari aloqa".
  
  
  "Siz buni allaqachon aytdingiz", dedim men. "Lekin bu nima?"
  
  
  Shubhasiz, siz bosh og'rig'ini qanday to'xtatish, miya to'lqinlarini boshqarish orqali astmani qanday boshqarish haqida ushbu nazariyalar haqida eshitgansiz... "Xo'sh, nima?"Biofeedback nomli bestseller bor edi. Men bestsellerlarni o'qimayman, lekin bu nazariyalar haqida eshitganman. Bu " matematikada o'lgan odamga qanday taqlid qilaman?"
  
  
  "Xo'sh, - dedi u, - men qildim. Ular mendan qaerdaligingizni so'rashdi, atrofdagi Odin meni urdi va men yiqildim. Keyin bu bio-geribildirim bilan boshlandi. Men uning nafsini endi his qilgunimcha uning pulsini tushirdim va nafasimni ushlab turdim. Ular menga juda yaqinlashganda men buni doim qilardim."
  
  
  Faqat bu kabi? Men barmoqlarimni qoqdim.
  
  
  Yo'q. Oson emas. AX bir guruh ayol agentlar uchun tayyorlanadi. Ushbu mashq ko'p oylar davom etdi. Lekin u ishlaydi."
  
  
  Lekin ayting-chi, nega men bilan bog'lanmadingiz? U yelkalarini qisdi. - Avvaliga bu siz ekanligingizga amin emas edim. Ammo "- u to'xtab, erga qaradi - " mehmonxonangizga boring, bu sizni bezovta qiladimi yoki yo'qmi."
  
  
  U unga zaharli ko'rinish berdi. "Men sizni o'lik deb aytganlarida, men bu klubga jinni kabi bostirib kirganimdan juda xavotirda edim."
  
  
  - Salom.'Bunday baqirmang. Sizningcha, u bu erga o'yin-kulgi uchun kelganmi?
  
  
  'Yo'q.- Lekin siz zavqlanmadingiz. Siz ishda uxladingiz.
  
  
  U bu usulning bir qancha afzalliklari borligini biladi. Quloqlaringiz ishlashda davom etayotganda siz hatto pulsingizni to'xtatishingiz mumkin. Va odamlar marhumning huzurida o'z so'zlarida uyalmaslikka moyil.
  
  
  Tara ko'p narsani o'rgandi. Bu bizni yanada ko'proq jalb qilgani emas, lekin hech bo'lmaganda Nassau sirlari tozalandi.
  
  
  Lin Jing va Bangelning sharqona dorixonasi bor edi. Bangelning Nassauda mehmonxonasi ham bor edi. Hammasi haqiqat bo'lish uchun juda yaxshi bo'lib tuyulganda, Xitoyning Kan kompaniyasi rad eta olmaydigan taklif bilan chiqdi. Dori manbasini o'chirmaslik evaziga KAN daromadning yigirma foizini va davriy xizmatlarni talab qildi. Ushbu "tasodifiy xizmat" juda oddiy edi: ular Kang biron joyga ekmoqchi bo'lgan PBX seriyasining qopqog'i va qopqog'ini ta'minlashlari kerak edi.
  
  
  Nassau ideal sahna maydoni edi. Amerikaga yaqin, ammo baribir Britaniya hududi. Bu ihni juda ko'p muammo va xavfdan qutqardi. Ih sayohatining so'nggi oyog'iga kelsak, baliq ovlash qayig'iga chiqish va uzoq Florida rifiga tushish juda oson edi. Tizim yaxshi ishladi.
  
  
  Masalan, Charlz Brays Senator Mortonni o'ldirgan odam. Dastlab u Grenadadagi kazinoda oddiy oshxona yordamchisi bo'lib ishlagan; keyin KANG ego tomonidan tayinlangan, u erda va u erda to'g'ri iplarni tortib, "uchuvchi eys" uchuvchisi sifatida; - u samolyotni senator bilan nen bilan qulatdi. Canga kelsak, tizim muammosiz ishladi, ammo Lin Jing bu katlama qog'ozga e'tiroz bildirdi. Bu asosan o'tkir kesmalardan foydalanishga qarshi mo'ljallangan. Boshqa ishtirokchilar ham bor edi.
  
  
  Bu Chen-li saybrukni otib tashlaganida yakunlandi. Bu imkonsiz edi. Senator Saybruk Chen-lining maqsadi bo'lishi mumkin edi, ammo ego Meyndagi uyda o'zini o'ldirishi kerak edi. Saybruk kazinoga samimiy ko'zlari bilan kirganida, Chen-li o'yladi: "nega men uni kutishim kerak?"
  
  
  Bu juda ahmoqona ish edi. Shunday qilib, siz o'z uyangizni ochasiz.
  
  
  Chen-li hibsga olindi.
  
  
  Lin Jing ketishga qaror qildi. Agar kerak bo'lsa, Bangelni aylantirish uchun etarlicha yomon. Qolgan to'da ham isyon yoqasida edi.
  
  
  Grenadadagi butun kazino biznesi to'satdan tahdid ostida edi.
  
  
  Ular Vin tomonidan yuborilgan. Ih Londonda katta odam, shuningdek, Chen-li-ga etib borish uchun Kang tomonidan qutqaruv guruhi. qanot o'zini afyun sotuvchisi sifatida ko'rsatdi va bu rol unga Lin Tszinning ishonchini qozonishga, shuningdek Lin Tszinni meni olib kelish uchun yuborishga imkon berdi. Ammo Grenadadagi bu tartibsizlik va isyon tufayli KAN yangi joy topishga majbur bo'ldi. Shunday qilib, ular giyohvand moddalarni Uilsondan yashirgan holda yog'och nikelni kiritdilar. T. Sherif. Bu bar Stahl ih yangi qarorgohi hisoblanadi. U erda ular keyingi harakatlarini rejalashtirish uchun yig'ildilar. Atrofdagi odamlarning aksariyati hatto u erda ovqatlanishdi va uxlashdi. Reja yaxshi edi.
  
  
  Chen-lining qamoqxona atrofida qochib ketishining asoschisi qanot edi. Shuningdek, u ushbu yaxta bilan avariyani rejalashtirgan va suv osti kemasini olib kelgan. Keyin u gertsog bilan "ish uchrashuvi" uyushtirdi va shuningdek, gertsogning sodiq butlerining g'oyib bo'lishiga ishonch hosil qildi. Vin ajoyib Butlerni bilishi tasodifiy va yoqimli emasmi? Ledi Cherilning tavsiyalari bilan London atrofiga etib keldi.
  
  
  U zo'ravonlik harakatlarini Van tongga qoldirdi. Bu sinflar yomon emas edi, yaxshi, zo'ravonlik. Zerikarli narsa tarjimalar edi. Qaerdadir, Kambodja frantsuz dan, Tailand, Xitoy, va Van Tong maxsus ingliz, xatolar ham kirib ketdi qilgan, va puxta o'ylangan rejalari, ularning ma'no ba'zi yo'qotgan. Nima ortidan bir "Keystone politsiya"kino komediya chiqib narsa kabi qaradi.
  
  
  Har safar KAN atrofidagi yigitlardan biri jasadni qoqib qo'yganida, ular buni Kanning ishi deb o'ylashdi.
  
  
  Axir, KANNA Bangyeolni o'ldirish uchun barcha asoslarga ega edi va KANG ham Lin Chingni o'ldirishni rejalashtirgan. Shunday qilib, hamma buni guruhdagi boshqa birov qildi deb o'ylashdi va jimgina unga qoldirgan jasadlarini tozalashdi.
  
  
  Qolganlari kamroq qiziqarli edi. Bu mistletoning Garou bilan munosabati bilan shug'ullanadigan aya qismi edi. U menga murojaat qilganida, ular unga murojaat qilishdi. Telefondagi yigitlar buni qilishdi va " amerikalik o'lgan."Vinning yagona fikri, men bu amerikalik edim. Kechqurun Ving guruhi Kaskad yo'liga yo'l olganida, boshqalari o'zlarining hikoyalarini umumiy suhbatdan boshladilar.
  
  
  Ular meni tezroq olishga qaror qilishdi. Ammo men allaqachon Kaskad yo'lida edim. Ular mening o'rniga tarani olishdi.
  
  
  "Sizni qaerga olib ketishdi?"
  
  
  U orqasiga o'girildi.
  
  
  Siz ular sizniki deb aytdingiz. Men qaerda bilishni istayman.
  
  
  U qumni ko'kragimdan oqizib yubordi. - "Menimcha, bu juda kasal tirgak."U ko'kragimdagi qumga dollar suyagini tortdi. 'Nima bo'lyapti?'Bu nima?- u kulib so'radi. "Siz hasad qilyapsizmi, Karter?"
  
  
  Albatta, men hasad qilmayman. Va meni Karter demang. Siz film atrofida ayol muxbirga o'xshaysiz.
  
  
  "Men faqat Lauren Beckall o'ynash uchun sodir bo'ldi."U viqor bilan o'rnidan turdi va oy nurida sohil bo'ylab yugurdi. "Agar u menga kerak bo'lsa, - dedi u, - shunchaki hushtak chaling."Uning qadr-qimmatini pasaytiradigan yagona narsa shundaki, u hech qanday kiyim kiymagan. Biz birinchi marta uchrashganimizda, u juda yaxshi yosh xonimga o'xshardi. Ammo so'nggi paytlarda u to'g'ri xonimdan ko'ra ko'proq singan yosh xonimga o'xshardi.
  
  
  Uning albatta mehmonxona sl. Uning mehmonxonasi yana. Lekin uning eng yomon qismi hushtak chalolmasligim edi.
  
  
  U o'rnidan turdi va uning orqasidan sohil bo'ylab pastga tushdi.
  
  
  Biz suzishga bordik.
  
  
  In & nb, to'lqinlar o'rtasida, biz boshqa atrofida yana bir oz ozdirdi.
  
  
  "Bu ishlamaydi", dedi u. Men unga aytdim. "Tikish?"
  
  
  Xo'sh, agar bizni yana bir haftalik ochiq havoda mashg'ulotlar yirtmaganida edi. Shunday qilib, biz okeanning eng chekkasida, ba'zan suv bilan qoplangan, ba'zan yana yalang'och holda sevgi qildik. Biz to'lqin yoki to'lqin bilan bir xil ritmga tushdik — biznikiga o'xshash ritmga tushdik, shunda u to'lqinlar va qirg'oqqa aylandi, ularning tabiiy yo'nalishi bo'yicha uchrashdi va xayrlashdi; biz ho'l sho'r o'pishlar bilan mehr bilan salomlashdik va xayrlashdik. Aslida, bu hech qachon to'xtamadi. Uning ko'kragidagi og'zim bir zumda uni yana boshlashga majbur qildi, chunki biz aylanayotgan suvga tushdik va hayajondan nafas olib, yana birga ko'tarildik.
  
  
  Bir necha kundan keyin u menga:"bilasizmi, men avvaliga undan qo'rqardim."
  
  
  U qo'lining ichki qismini uning oshqozoniga yugurdi. "Bu qo'rqinchli o'yin, asalim. Va agar siz pichoq yoki kung-fu bilan o'ynay olmasangiz... Xo'sh, men sizni ayblamayman. U uning ko'zlariga chuqur qaradi. "Keyin sizga nima deyman.: Men sizdan juda g'azablandim."
  
  
  U boshini chayqadi. - Men unday demayman. Aytmoqchimanki, shu kungacha siz va men o'sha barda o'tirganimizda, siz u erda, stulning narigi tomonida, millionlab kilometr uzoqlikda o'tirganingizda.
  
  
  "Qarang", dedim ohista. "Unga o'xshagan ovoz. Va hech kim meni buning uchun to'lashga majbur qila olmaydi. Bilasizmi, endi u siz bilan bo'lganida, u sizniki. Va qolgan vaqt... Xo'sh, keyin uning barchasi o'z-o'zidan.
  
  
  U jilmayib qo'ydi. Unda sizning qayg'ularingiz bor edi. "Xavotir olmang. Karter. Men sizni o'zgartirishga harakat qilmayman. Shunchaki... U nima deyishni o'ylab, to'xtab qoldi, keyin davom etishga qaror qildi — " men sizni ilgari tanimaganman. Keyin uning ismi Lauren Beckall bo'lmasa, keyin men bu dahshatli bor, etim Enni bo'lish jirkanch moyillik. U yana jilmayib qo'ydi, lekin bu safar uning yuzi yanada quvnoq edi. Xavotir olmang. Endi uning juda katta va kuchli, va siz faqat yo'l sevaman."
  
  
  Menda bir qator sakrashlarda "men seni sevaman" iborasiga o'rnatilgan refleks bor. U hech qachon unga hech narsa va'da qilmagan... biz hammamiz uni majburiy bo'lmagan holda saqlashimiz kerak... Men Taraga qaradim. "Menimcha, - dedi u, - ehtimol men ham sizni sevaman."
  
  
  "Mening Xudoyim", dedi u...
  
  
  
  
  Bob 10
  
  
  
  
  Britaniya muzeyi har qachongidan ham jozibali edi. Men uchun bu attraksionda har doim dahshatli narsa bor edi. Siz Qirol Arturning bir vaqtlar kiygan zirhlariga yoki "610-yilga borib taqaladigan" rohib xalatiga qarayapsiz. To'satdan xayolingizga keladiki, tarix bu tarix kitoblarida siqilgan va quritilgan kichik bir hikoya emas, xuddi bir qator bepusht odamlar va voqealar doimo esda qoladigan sanalarga borib taqaladi. (1066, Viking g'alabalari). 1215, Magna Carta.) Tarix-bu jasorat, ishonch va qon bilan yozilgan shov-shuvli, shov-shuvli faktlar. Tarix siz va men kabi oddiy, dunyoviy mavjudligimizga xizmat qilishga abadiy mahkum bo'lgan odamlar haqida. Metall qalqon yoki mato emas.
  
  
  Aytganimdek, bu dahshatli.
  
  
  U Roscoe bilan soat o'n birlarda Konstablning barmoq izlari saqlanadigan xonada uchrashishni rejalashtirgan edi. Kirish uchun maxsus yo'llanma talab qilindi. Menda bu parcha va u erga borish uchun ko'rsatmalar, shuningdek jon Konstable (1776-1837) haqidagi ajoyib risola bor edi. U Margaret Ruterford lookalike tomonidan bir pass topshirildi, kim keyin menga printlar bir ulkan papkani uzatdi. "Romantik realist", deyiladi risolada. "Konstebl mehmonxonasi tabiatga qaytish."Agar shunday bo'lsa, unda tabiat (1776-1837) ajoyib joy edi. Yorqin yashil rangning bir ko'rinishi.
  
  
  "Lekin ha. Keyin uyda hojatxona yo'q edi.
  
  
  Uning orqasiga o'girildi. Bu Roscoe Klein edi.
  
  
  "Ushbu rasmga qoyil qolishda davom eting", dedi u. U orqasiga o'girilib, rasmga qoyil qoldi. "Nassaudan bizning do'stimiz bu erga keldi. U Kotsvoldsda qishloq uyini ijaraga oldi. Uni boshqa rasmga bordi. Tomlari somonli va yorqin yashil daryoli uylar. "Sizning Chen-li hali ham o'sha erda. Ular u erga borishdi samimiy aeroport atrofida va ular bilan ferret hech qaerga chiqmadi. Mehmonlar yo'q edi. Telefon qo'ng'iroqlari yo'q edi", bu g'ayrioddiy. Ular sokin, Ozoda ochiq hayot kechiradigan bir guruh skvayrlardir. Albatta, ular bu erda atigi yigirma to'rt soat bo'lishgan.
  
  
  U yana bir bargni aylantirdi va bu safar tegirmon va oqimni o'rganib chiqdi. "Siz boshqa KANG agentlarini ko'rganmisiz?"
  
  
  "Hech kim, niki. Hech kimga.'
  
  
  - Kimdir sizni bezovta qildimi?"
  
  
  Men kimman? Lamong Krenston? Fikringizni bulut qilish qobiliyati bilanmi? Hech kim soyani ko'rmaydi, bolam.
  
  
  Keyin menda yana bir tirgak bor, Roscoe... Nega bu rasmlarga qarashimni taklif qilyapsiz?
  
  
  Uning orqasiga o'girildi. Roscoe qisdi. — Men shunchaki san'at haqida biror narsa bilishingiz kerak deb o'yladim."
  
  
  Keyin aytganlarim siqish uchun mos emas.
  
  
  Biz ovchi idishni deb nomlangan G'arbiy End susaygani tushlik bor edi. Bir xil jele va quyon orqa menyusiga ega yog'och panelli oshxona. Men Taraga qo'ng'iroq qildim va unga kelishini aytdim. Biz Roscoe'sning do'sti, hozirda shahar atrofida ishlayotgan qizga tegishli bo'lgan" kvartirada " qoldik. Biz o'zimiz ko'proq edik va jon Styuartning yuk tashuvchilar, ofitsiantlar va xizmatkorlar haqidagi bema'ni gaplari bilan kamroq muammoga duch keldik. Bu, shuningdek, shahar bilan muloqot qilishning eng tinch usuli edi. Men Roscoe Tara kirib kelganida unga qanday qaraganini ko'rdim. U zumraddan yashil Kashmir ko'ylak kiyib, tor bo'yinbog ' va vabo singari qattiq edi, bu uni eng yaxshi ta'sir qildi va uning dumaloq ko'kraklariga yordam berdi. U o'sha kuni ertalab do'konga borib, ego sotib olgan bo'lsa kerak. Kamida men oldin uni ko'rmaganman, ego. Men ba'zan uning libosini unutishim mumkin, lekin uning tor libosini hech qachon unutmayman.
  
  
  U uni Roscoe bilan tanishtirdi. U o'z tabassumini tabassum qildi. Ilgari aytganimdek, Roscoe emu yoqtirgan narsaga qarashi mumkin, ammo endi u ifodasiz tomosha qilishga ixtisoslashgan. Janob Po, O'rtacha Odam. O'rtacha balandlik, qurilish, yuz va kiyim. Men u haqida ellik yoshda yoki shunday edi taxmin, va men u qilgan har bir narsani qo'shib, bu ko'rsatkichni olish. Ammo uning o'zining qalin sochlari bor, u kulrang emas va rang berishda sodir bo'ladigan tajovuzkor qora rangga ega emas.
  
  
  Shunday qilib, Tara jilmayib qo'ydi. Bir necha daqiqadan so'ng, Rosko unga qaraganida, bu Gari Grant edi. U uzun bo'yli va ingichka edi, to'satdan nen tikilgan kostyum kiyib oldi va u hayratlanarli darajada oq tishlari borligini ko'rdi. Oh, ko'zni qamashtiradigan oq va Tara ko'zni qamashtirdi.
  
  
  U o'tirdi, tomog'ini tozaladi va qat'iy va qat'iy imo-ishora bilan ofitsiantni chaqirdi va ichimliklar buyurdi. "Ayting-chi, - dedi u Roskoga, - hozir sizning savdongizni kim kuzatmoqda?"
  
  
  'Savdo?'
  
  
  'Tashqarida. Sizning tashqi savdo.
  
  
  "Oh, da'vo qilingan savdo. Charli Moja. Siz hech qachon Egoni ko'rganmisiz?'
  
  
  Uning egosi buni hech qachon ko'rmagan.
  
  
  "Xo'sh, bu yaxshi. Qurollar ham yaxshi. Agar biror narsa yuz bersa-va menimcha, bu menga xabar beradi. U bilan bir bola bor, Pirson. Shunday qilib, bu haqda tashvishlanishingiz shart emas."
  
  
  'Bolami?'
  
  
  Roscoe to'g'ri ko'z meni qaradi. - Menimcha, siz yigirma yoshingizda juda aqlli edingiz."
  
  
  Men bu haqda bir muddat o'yladim. — Shunday bo'lsa-da, agar siz hozir u erda o'tirsangiz, o'zingizni ancha yaxshi his qilasiz."
  
  
  Roscoe boshini chayqadi. — Men bloodhound emasman, Nicky. Qo'riqchi emas. Bundan tashqari, men ham olish qilyapman - " juda eski,"u aytishga harakat, lekin faqat vaqt ichida o'zini qo'lga," uning stahl bir hafta kutib uchun ho'l o't yolg'on so'nggi paytlarda juda dangasa bo'ldi."
  
  
  "Qanday qilib ular uzoq vaqt qolishiga amin bo'lishingiz mumkin?"
  
  
  - Masalan, mahsulotlar. Ular oziq-ovqat mahsulotlariga buyurtma berishdi-masalan, bir hafta. Ular hatto uy bekasini yollashdi. Bu shuni anglatadiki, ular bir muncha vaqt yaxshi o'g'il bo'lishni rejalashtirmoqdalar. Bunday yangiliklar qishloq bo'ylab tez tarqaladi. Va menga ishoning, agar kimdir ikki marta aksirsa, bu shaharlarda allaqachon yangilik.
  
  
  "Xo'sh, biz nima qilamiz?"
  
  
  "Faqat kutasizmi?"
  
  
  U ikkita elektron pochta qutisini chiqardi. Kichik cho'ntak qora qutilari. 'Biri siz uchun; biri men uchun.'
  
  
  'Uzoqdan ishlayapsizmi?'
  
  
  'Ha. Faqat eng yaqin telefonga o'ting va to'qqiz-uch-olti-to'rt-nol-nol-nolni tering. Shahar tashqarisida siz avval nolga aylanishingiz kerak. Keyin bosing ushbu shirinlikni kodlang va siz Mace hisobotining yozuvini eshitasiz. Har soatda hisobot bering.
  
  
  "Bu hammasimi?"
  
  
  "Yo'q", dedi u. "Yana bir narsa bor. Shuningdek, siz qo'ng'iroq qilishingiz va xabaringizni lentada qoldirishingiz mumkin. Keyin Mace va uning egosi tinglashlari mumkin. Dolores doimiy ravishda monitorni kuzatib boradi, shuning uchun biror narsa noto'g'ri bo'lsa, biz ogohlantiramiz. Qaerda turganingizni salomga ayting. Dolores bolta kommutatori edi.
  
  
  — Va bu uy-Jukovni unga qo'yish mumkinmi?
  
  
  U nordon yuz yasadi va boshini chayqadi. 'Deyarli. Yoki ular bir muddat yo'q bo'lib ketishi kerak, lekin ular hali hech qanday alomat ko'rsatmagan. Biz biron sababga ko'ra ishchi yuborishga harakat qilishimiz mumkin. Ammo Agar Po Vin bunday hiyla uchun yiqilsa, u uzoq vaqt o'lgan bo'lar edi. Bizda mahalliy telefon tarmog'iga ulanish mavjud, shuning uchun biz barcha chiquvchi xabarlarni ushlab turishimiz mumkin.
  
  
  Bu menga yoqmadi. Kutish abadiy edi. Lekin men o'zimni xavf ostiga qo'ya olmadim. Vin Vo meni esladi. Faqat emuga yuzingizni bir marta ko'rsating va butun operatsiya muvaffaqiyatsiz bo'ladi.
  
  
  U soatiga qaradi. Bir daqiqaga ikki daqiqa qoldi. "Agar sizning disk xotira tizimingiz ishlayotgan bo'lsa, menimcha, buni qilishga vaqtingiz bor."
  
  
  Roscoe menga uning ko'zni qamashtiruvchi tabassum berdi. - Nega endi buni qilmaysiz?"do'stmi? Uni barmoqlaringizda bir muddat ushlab turing. Buni o'zingiz sinab ko'ring.
  
  
  "Men sizga bevosita ishonaman, Roscoe", dedim. U Taraga jilmayib qo'ydi. "Men telefon bilan demoqchiman. Bilaman, siz menga aniq hisobot berasiz.
  
  
  U bu haqda bahslashishi mumkin, ammo N-3 har doim K-2 dan muhimroqdir. Roscoe telefonga javob berdi.
  
  
  Tara jilmayib qo'ydi.
  
  
  Bu flot endigina suzib ketganini bilmagan ayolning shirin, ammo bo'sh tabassumi edi. "Men ochman", dedi u menyuga qarab. "Bundan tashqari, u mening turim emas", dedi u yuqoriga qaramasdan.
  
  
  Uning qoshi ko'tarildi. "Men bir lahza ham biz haqimizda o'ylamadim", dedim.
  
  
  Mace bizga aytadigan Barents dengizi hududiga ega emas edi. Bu bizga asosan dam olish kunini berdi. Men unga musiqiy filmga chiptalar sotib oldim. Bir narsa " onangga ayt "deb nomlangan, uni takabbur Nyu-York Tayms sotuvchisi"agar sizga bunday narsalar yoqsa, juda kulgili."
  
  
  Tara xarid qilishga tayyorlanayotgan edi va hech narsa qilmaslikdan asabiylashdi. Mening ovozim bema'ni dahshatli eshitilgan bo'lsa kerak, chunki u to'satdan gapirishni to'xtatdi.
  
  
  "Men nima deb o'ylayotganingizni bilaman", dedi u nihoyat. "Sizningcha, bu ularning xudojo'y sayyohlik tuzoqlaridan biri bo'ladi, shuning uchun bu qiz bilan nima qilasiz? To'g'rirog'i, u baribir bu yerda nima qilardi? U qila oladigan narsa-o'g'irlab ketish va xarid qilish."
  
  
  Men javob bermadim. Ee o'ylab ko'ring-yaqin edi.
  
  
  - Xo'sh, menda bu erda bo'lish uchun sabab bor. Buning sababi shundaki, ih zalida laboratoriyalar qayerda ekanligini aniqlaganingizdan so'ng, men ularning atrofida klonlar kimligini va ular bilan nima qilish kerakligini bilib olaman. U menga Valdorfda uchrashgan birinchi kunimiz xuddi qo'pol, qattiq labda qarab turardi. Va bo'ynimning orqa qismidagi sochlar xuddi o'sha paytdagi kabi o'rnidan turdi. Uning reaktsiyasi faqat mudofaa ekanligini bilar edi. U u erda o'tirdi va meni bezovta qilayotganini his qildi va u bu haqda ko'p narsa qila olmadi. Va u asossiz ta'sirchan edi va u ham bu haqda hech narsa qila olmadi.
  
  
  Biz Piccadilly Circus burchagida turib, nochor g'azab bir-biriga qarab.
  
  
  U aytdi. - Bundan tashqari, men qila oladigan yana bir narsa bor.
  
  
  "Va shunday", dedim men. "Demak, siz ham bir narsa aytasiz."u aytdi. — Men ham sizni juda xursand qila olaman."
  
  
  Bunday noaniq haqiqat bilan bahslashish qiyin. Biz soat beshda kvartirada uchrashishga kelishib oldik. Ungacha atrofimizdagi paromlar o'zlariga g'amxo'rlik qilishadi. Men Charing Xoch yo'lidagi yostiqqa bordim. Bu bir oz tumanli bor. Aniq tuman emas, balki qandaydir qalin sovuq. Yelkamdagi shifobaxsh yara og'riydi. U nima uchun bu og'riq mavjud bo'lganda, odamlar boshqa do'stini xafa qilishni juda yoqtirishlariga hayron bo'ldi.
  
  
  
  
  Bob 11
  
  
  
  
  Chorakdan uchgacha u Padga etib keldi. Vaqt o'tishi bilan soat uchga yaqinlashayotganini eslatish uchun. Inglizlar umuman ichmaydilar, qachon emas. Shuning uchun - hech bo'lmaganda Roskoga ko'ra-siz inglizlarga ishonolmaysiz. Men pivo buyurtma qildim va gazetani varaqladim.
  
  
  London Taymsning o'ninchi sahifasida butun Qo'shma Shtatlarda kichik bir yangilik bor edi. Ma'lum bo'lishicha, senatorlar Beyl va Kroft Karla to'foni oqibatlarini tekshirish paytida vertolyot halokati qurboni bo'lishgan. Kamida, bu ular o'yladim nima. Vertolyot va uchuvchi yo'qolgan va Dora bo'roni tufayli tergov qoldirilgan.
  
  
  Shunday qilib, ih olti bo'ldi. Morton, Saybruk, Lindeyl, Krenston va endi Nil va Kroft. U Vashingtonning akrobatikasini tasavvur qila olardi. Suiqasd urinishlari va fitna haqida shaxsiy suhbat. Hukumat bayonotlarini rag'batlantirish. Bu orada XOKning ofisida o'ta maxfiy muzokaralar bo'lib o'tdi. Qanday qilib keng vahima qo'zg'atmasdan xavfsizlik choralarini ko'rishimiz mumkin?
  
  
  Agar xok buni qilgan bo'lsa, u klon ishini qanday hal qiladi, deb hayron bo'ldim. Hozirgacha ferretda nazariya uchun aniq dalillar yo'q edi. Va agar u bizning nazariyamizni qabul qilishga uzoqdan moyil bo'lganida edi, men hali ham u bilan bir muncha vaqt uchrashmagan bo'lardim. Shubhasiz, klonlar allaqachon mamlakatda bo'lgan. Ammo bir kishining atrofida qancha nusxa borligini bilmasangiz, qanday qilib ih qidiruvga berilishi mumkin?
  
  
  Lekin, albatta, bu XOKning muammosi edi. Hozircha menda o'z muammoim bor edi. Mening vazifam ushbu PBX tizimlarining qaerda joylashgan bo'lsa, ularning o'chog'ini topish edi. Asl nusxasini o'ldiring va nusxalarini yo'q qiling. Shuningdek, qancha odam-agar bir nechta ihs qolgan bo'lsa-qotillik buyrug'i bilan ozod yurayotganini aniqlashga harakat qiling. Agar u buni qilgan bo'lsa va voqeani aytib berish uchun etarlicha uzoq yashagan bo'lsa, Vashington keng ko'lamli yopilishni boshlashi mumkin edi. Hech bo'lmaganda, agar men etarlicha uzoq yashasam.
  
  
  Hammasi aylana bo'ylab aylanib, keyin menga qaytib keldi. Vashington mening birinchi harakatimni kutayotgan edi. Va Chen-li uning birinchi harakatini kutayotgan edi. Va keyin siz umuman o'ylamasligingiz kerak bo'lgan bir nuqta keladi: Agar bu Chen-li umuman harakat qilmasa nima bo'ladi? Agar u shunchaki yashirinib o'tirsa va senatorlar kamroq bo'lsa-chi?
  
  
  Qo'ng'iroq jiringlay boshladi. Bardagi qiz menga yopilish vaqti kelganini aytdi. Men uni to'ladim va ketdim.
  
  
  Ba'zan biz ulkan shaxmat o'yinining bir qismimizmi, deb o'ylaysiz. Katta qo'l keladi va u sizni umuman bo'lmaydigan joyga qo'yishi bilan maqtanadi. Bu juda tasodifiy harakatga o'xshaydi. ammo yakunda ma'lum bo'lishicha, bu butun o'yinning yakuniy harakati edi.
  
  
  Qisqa yurishga bordim. Maqsadsiz, menimcha. Po Bond-o'chirilishi. Yaxshi vaqtda u o'zini Burlington arkadasida, do'konlarning uzun, tor galereyasida topdi. Unga ko'ra, u galereyaning bayroq bilan bezatilgan shiftiga qarash uchun boshqalar kabi bo'ynini burdi. U ko'ylak va kameralar bilan do'kon oynalariga, Xitoy haykalchalari bilan derazalarga qaradi.
  
  
  Men aylanib o'tayotgan edim, Virjiniyada bir kishi xotinini suratga oldi.
  
  
  Keyin tasodifga yugurdim.
  
  
  Mening birinchi reaktsiyam u meni ko'rmasligi uchun yuz o'girish edi; do'kon oynasining aksida yuzimga qarash. Ammo keyin u meni oxir-oqibat tanimasligini angladim. Uning egosi uning yuzini o'zinikidek deyarli yaxshi bilardi. Men u bilan oldin ikki marta uchrashganman. Uning egosi uni bir marta o'ldirgan edi. Lekin bu tanada emas. Chen-li qishloqda edi. Hung Lo do'zaxda edi va men Lao Zeng hozir xarid qilyapti deb o'ylamagan edim. Bu yuz boshqa birovga tegishli edi. Xuddi shu keng, qattiq yuz. Xuddi shu tekis, do'stona ifoda. Xuddi shu mukammal joylashtirilgan sart.
  
  
  Boshqa filial.
  
  
  Men unga tasodifiy, xotirjam yurish bilan ergashdim. Piccadilly tube, Rassell maydoniga qaytish.
  
  
  Uni yaqindan kuzatib borish xavfli edi. Ammo siz ba'zi xavflarni qabul qilishingiz kerak. Bundan tashqari, u muammo kutmagan odam kabi boshlandi. U ta'qibchilariga qaramadi yoki orqasiga o'girilmadi. Chiqish: bir nechta tanlov. Yoki u meni ta'qib qilishimni bilmas edi; yoki u bilar va meni tuzoqqa tushirar edi.
  
  
  Filial qizil g'ishtli binoga g'oyib bo'lguncha u yana bir necha blok davomida unga ergashdi. Eshik raqamlangan edi 43, va bronza plita ahamiyatsiz ma'lumot qo'shildi: ahamiyatsiz postscript bilan "Featherstone jamiyat":"yilda tashkil etilgan 1917."Bu Featherstone jamiyatining jahannam turi nima edi? Men qilishim kerak bo'lgan keyingi narsa buni bilish edi.
  
  
  Ko'cha bo'ylab Makrobiotik restoran bor edi. To'satdan menda sog'lom ovqatga katta ishtaha paydo bo'ldi.
  
  
  Uni ko'cha ko'rinishidagi stol egallab oldi; bu muhitda siz o'ylagandek sog'lom ko'rinmaydigan ofitsiant bir nechta maydalagichni olib tashladi va menga menyu uzatdi. Menda tanlov bor edi: kungaboqar sharbati (urug'lar bilan ko'pirtirilgan yogurt) yoki tobora halokatli aralashmalar ro'yxati. Ismaloq sharbati, karam sufle. U organik limonad dekanterida to'xtab, ular atrofdagi Egoni qanday organ pishirishga muvaffaq bo'lishganiga hayron bo'ldi.
  
  
  Yurish tayoq bilan beva bir er-xotin Featherstone jamiyatlari orqali alamli trek qildi.
  
  
  Futbolka va jinsi shim kiygan suvli o'smir yonimdagi stolni olib, kungaboqarga buyurtma berdi . U menga kichkina qizlar kabi qaradi.
  
  
  Bir ayol ko'p sonli paketlar bilan kirib keldi. Boshlarida ular haddan tashqari qizil shlyapa va deyarli ko'zga ko'ringan ajinlar kiyishgan. Avvaliga u o'zi bilan gaplashyapti deb o'yladim. Lekin men xato qildim. U sumkasi bilan gaplashayotgan edi. "Yaxshi, - dedi u, - va iltimos, xotirjam bo'ling.
  
  
  U bu borada mutlaqo haq edi. Og'zi juda katta bo'lgan xarid qilish sumkasi juda zerikarli bo'lishi mumkin.
  
  
  U yonimdagi stolga o'tirdi va bekamu jigarrang qalpog'ini yechdi. Salom, bu saksondan uzoq emas edi, lekin u hali ham yoshlik yillariga mos ravishda kiyinayotgan edi. U qandaydir o'smir qiz edi. Marvarid marjonlari va mushk parfyum.
  
  
  "O'tir", dedi u sumkaga. U o'girilib, menga uzrli tabassum qildi. "Nima uchun restoranlarda egolarga ruxsat berilmasligini tushunmayapman. Aytishlaricha, bu ozodalik yoki biror narsa bilan bog'liq. Lekin bu juda toza. U sumkasiga qaradi. "Bu to'g'ri emasmi, asalim?"
  
  
  Clench olti funtli Yorkshire Terrier edi. Shuningdek Rojer sifatida tanilgan. Tasodifan, men bu kichkina itlarni umuman yoqtirmayman va bu haqda butun yuzimga yozilgan bo'lishi kerak. "Umid qilamanki, siz itlardan qo'rqmaysiz."
  
  
  Men unga itlardan qo'rqmasligimni aytdim.
  
  
  Oh, yaxshi. U jilmayib, qo'limni qoqdi. "Chunki Rojer pashshaga zarar bermaydi."
  
  
  U baland hayron, ego o'sishini berilgan, bir pashsha emu zarar edi, agar. U baland ovozda kulib yubordi va xushchaqchaqlik bilan yalab o'tirdi.
  
  
  Uning ismi Miss Mabel edi. U blokda ellik yildan ko'proq vaqt davomida kamtarona hashamatli deb ta'riflagan uyda yashagan. "Eh, buni aytaylik... sovg'a, aytaylik ... boshqa. Miss Mabel meni Nah aslida bor edi, deb xabar istaydi jins. Miss Mabelga hayron bo'lmasligimni aniq aytdim.
  
  
  Bu menga bir nechta fikrlarni keltirdi va suhbat ma'lum bir yo'nalishni oldi. Menga salom aytdiki, men o'tirgan va hozirda Featherstone jamiyatida qatnashayotgan do'stimni kutayotgan edim.
  
  
  "Mmm", dedi u. "Va siz u erga kirishni xohlamadingiz."Siz bu narsalarga ishonmaysizmi? †
  
  
  Men unga bu haqda ko'p narsa bilmasligimni aytdim.
  
  
  "Arvohlar haqida hech kim bilmaydi, Janob Styuart. Biz faqat ular borligini qabul qilishimiz kerak."
  
  
  Faqat bu kabi. Featherstone jamiyati sizga o'liklar bilan gaplashishga imkon beradi.
  
  
  U bu filial senatorlarni so'roq qilganmi, deb hayron bo'ldi.
  
  
  Men undan u erda bo'lganmi, deb so'radim va u xo'rsindi.
  
  
  "Ha. Yo'q, bu dargumon. Jon Featherstone meni 1920 yilda la'natlagan. La'nat, buni tasavvur qiling. U yumshoq qilib aytganda, men janjalchi ekanligimni aytdi. Oh, u odobli, haqiqiy fanatik odam edi. U olmos uzuklari to'plami bilan yarqiragan ko'rsatkich barmog'i bilan boshlarini urdi. O'tmishdagi janjal xotiralari.
  
  
  "Xo'sh, agar mendan so'rasangiz — - dedi u qulog'imga ohista, - bu uyda biz gaplashishimiz kerak bo'lgan bitta jasad yo'q. O'lik yoki tirik, bu uyga kirish uchun siz farishta bo'lishingiz kerak. Va farishtalar, azizim, juda zerikarli. U siz yaramas ko'z qisib qo'yishingiz mumkin bo'lgan narsani berdi.
  
  
  Ofitsiant salom, vitaminlarga boy soda olib keldi. U bir qultum olib, nafrat bilan yuz o'girdi. Bu ichimlik siz uchun juda foydali.
  
  
  Yana nima dedim? Oh, ha, yaxshi, u vafot etganida, qizi egallab oldi. Xo'sh, men g'alati narsalar haqida gapiryapman... Elis Featherstone, aziz xonim, Miss Mabel norozi bo'lib lablarini qisdi. "Bokira qizni uzoq vaqt o'ynash hech qachon yaxshi narsa emas."
  
  
  U Miss Mabelning psixoseksual nazariyalariga e'tibor bermadi.
  
  
  Xo'sh, bema'nilik. "Oh, Touve "yoki"Vauve". bu kabi bir narsa. Men uni aniq bilmayman. Agar mendan so'rasangiz, asalim, bu uning bolaligida o'rgangan an'anaviy Xitoy taomlari tufayli. Bilasizmi, ular eng dahshatli narsalarni eyishadi. Menimcha, bu uning miyasiga ta'sir qildi.
  
  
  U yillar davomida hamma narsani tinglash kerakligini bilish uchun etarli odamlardan ko'p narsalarni o'rgandi. Ih sevimli uchar likopcha nazariyasidan ih eng yaxshi golf o'yinini bosqichma-bosqich takrorlashgacha. Hamma eshitishni xohlaydi. Va agar siz hech kim eshitishni istamaydigan narsalarni tinglashga tayyor bo'lsangiz, ehtimol ular sizga hech kim eshitmaydigan narsalarni aytib berishadi. Shunday qilib, agar u ko'chani tomosha qilmasa, butun dunyoning boyo'g'li uni to'xtatmas edi. U erda ko'rganlarim bosh sovrinni qo'lga kiritishim mumkinligini aytdi.
  
  
  U o'zini oqladi va telefonga bordi. Ego uni erkaklar xonasidan topdi va raqamini terdi. Mace hozirgi yo'q edi.
  
  
  Men uni yopishtiraman.
  
  
  Filial 43-raqam orqali jo'nab ketdi. Men xabar yuborish uchun burchakka bordim. Agar bu erda uni ta'qib qilayotgan filial bo'lmasa. Agar u oxirgi yarim soat davomida o'zgarmasa va oqsoqlanmasa. Albatta, bu mumkin edi. Lekin u unga ishonmadi. Mening filialim niqob bilan bezovta qilish uchun juda kulgili ko'rinardi. Va agar u boshqa birov bo'lganida, u kattaroq narsaga duch kelgan bo'lar edi. Bu klonlash stantsiyalari.
  
  
  Bu to'rtga o'n daqiqa edi. Men unga Roscoe uchun xabar qoldirdim. Men emuga bu erga kelib, keyingi klonni kuzatishni aytdim. Bu orada men bu erda o'tirib tomosha qilaman. Boshqa kimdir kiradimi, ko'raman."
  
  
  Miss Mabel yana Rojer bilan gaplashayotgan edi. Men oziq-ovqat kimyoviy tarkibi bo'yicha ma'ruza holda unga mening keyingi revmatizm test olish mumkin, agar uni hayron. Men unga imkoniyat oldim. "Nima uchun Elis Featherstone Xitoy edida o'sgan?"
  
  
  Miss Mabel bu ahmoqona tirgak deb o'ylaganday tuyuldi. Xo'sh, azizim. Xitoyliklar yana nima yeyishadi?
  
  
  Bir soniya kuting. - Siz Featherstones Xitoy degani?"
  
  
  "Xo'sh," u menga ishora qildi. 'Haqiqatan ham emas. Lekin yana, aniq emas.
  
  
  Qisqasi, keksa jon choy eksportchisi edi. U ko'p yillar Xitoyda yashagan. Ammo 1912 yilgi inqilob bilan g'arbliklarga ular endi qabul qilinmasligi aniq bo'ldi. Ego ishi musodara qilindi. Egoning xotinini o'ldirdi. Shunday qilib, jon kichkina qizi bilan Londonga qaytib keldi.
  
  
  Va tasavvufga moyillik bilan.
  
  
  U har kuni xotini bilan gaplashayotganini da'vo qildi. Va emu u o'liklar bilan ih ning " aloqa bo'lishi mumkin, deb eski aristokrat ko'p ishontirishga muvaffaq."Ular emuga yordam berishdi va Featherstone jamiyatini tashkil etishdi. Bu Miss Mabel bu haqda deyarli hamma bilar edi. Bundan tashqari, jon va uning qizi Elis Zohid bo'lib yashagan. Faqat vaqti-vaqti bilan kamroq sof yuraklarga la'nat tashlash uchun chiqish.
  
  
  U o'z hikoyasini o'z vaqtida tugatdi. Bir soniyadan kamroq vaqt ichida u sumkasiga qaradi. "Rojer!"u uni tishladi. 'Yomon it.'
  
  
  U o'zini oqladi va ketdi.
  
  
  Roscoe kelganida 4: 30 edi. U xonaning narigi chetidagi stolni oldi va mimmodan o'tayotganda tizzamga yozuv tashladi:"xiyobonda orqa eshik bor."
  
  
  Restorandan chiqishim bilan yomg'ir yog'a boshladi. U kirish joyida to'xtadi va ko'chadagi derazaga qaradi. Oltmish yoshlardagi qora ipak ko'ylak kiygan bir ayol derazada tiz cho'kib, tashqariga qarab turardi.
  
  
  Uning yomg'iri orqali uning ovozini eshitdi. "Ha, arqon. u aytdi. "Oh, arqon. Uf.'
  
  
  
  
  Bob 12
  
  
  
  
  Bu blokning uzunligini bosib o'tgan tor toshli xiyobon edi. Ba'zilar biroz kengroq bo'lgan joyda, ilgari barqaror yoki kichik balandlik uchun kirish joylari bo'lgan. Taxminan o'n ikki metr uzunlikdagi tunnel bilan yakunlandi. Va keyin yon ko'cha bor edi.
  
  
  43 raqami to'rt qavatli qasr edi. Yong'in o'choqlari yo'q edi, lekin orqa eshik bor edi.
  
  
  Eshik ochildi.
  
  
  Va mening birinchi filialim bor edi. U meni ham ko'rdi va menga tezkor, so'roq qiluvchi ko'rinish berdi. "Men sizni ilgari ko'rmaganman" ko'rinishi.
  
  
  Agar shubhangiz bo'lsa, siz improvizatsiya qilishingiz kerak. Men uning oldiga bordim va tabassum qildim. Kechirasiz, lekin men Marsdenning uyini qidiryapman. Men roskoning yozuvini cho'ntagimdan chiqarib oldim va uni o'rganganday bo'ldim. Bu men soni qirq to'rt bo'lishi kerak qilyapman, deydi, lekin — - men qisdi - " hech qirq to'rt barcha bor.
  
  
  U menga qaradi. - Bilmayman. Lekin hech bo'lmaganda xiyobonda ego topa olmaysiz."Bu uning birinchi marta klon bilan gaplashishi edi. Boshqalar u bilan gaplashayotganini eshitdim, lekin men bilan emas. Endi bu meni urdi. Ularning barchasi ingliz tilida hech qanday aksentsiz mukammal gapirishdi. Ingliz Amerika talaffuz. Ular yaxshilab o'qitildi.
  
  
  "Eshiting, - dedim men, - ehtimol men sizning telefoningizdan foydalanaman. Menda Marsdenning raqami bor - " men yana Roskoning eslatmasi bilan adashdim.
  
  
  U boshini chayqadi. "Bu noto'g'ri."
  
  
  "Oh, - dedim men. "Xo'sh, rahmat."
  
  
  Xiyobondan chiqishdan boshqa ilojim yo'q edi. Yomg'ir endi qattiqroq yog'ayotgan edi. Bu trotuarga urildi va tor yo'lakda baland ovozda yangradi. Bu joy dahshatli edi. Xiyobon qorong'i. Yomg'ir qorong'i. To'satdan yomg'ir tufayli silliq. Uning yoqasi yuqoriga burildi.
  
  
  Bu men ko'rgan yoki eshitgan narsa emas edi. Bu shunchaki instinkt edi.
  
  
  U sigaret chekish uchun to'xtadi. U mendan bir qadam narida Rivnenskayada to'xtadi.
  
  
  U orqasiga o'girilmadi. U stilettoni qo'lidan chiqarib yubordi va yo'lida davom etdi. Men taraning yana: "men birinchi darajali qotilman", dedi u,"men birinchi darajali qotil bo'lishim kerak."
  
  
  Yaxshi. Shunday qilib, meni ta'qib qilishdi. O'z qadamlari sadosi va yomg'ir barabanlari orasida u yana bir ovoz chiqarishi mumkin edi.
  
  
  Tunnel mening oldimda edi. Uning tunnelga kirdi. U erda qorong'i edi. U devor soyasida egilib, xiyobonga qaradi.
  
  
  Bu kabi hech narsa.
  
  
  Va hali... Men uning kelishini ko'rmadim. Mening bo'ynimdagi sochlar bir sababga ko'ra turadi.
  
  
  Eshitiladigan yagona ovoz yomg'ir ovozi edi. Jim GAVK yo'q joydan uchib chiqdi. U tosh devorga urildi. U orqaga qisqardi va qilichini Vilgelminaga almashtirdi. har holda. Men Egoni o'ldirishni kutmagan edim. U undan ba'zi javoblarni olishga harakat qilardi. Ishning ushbu bosqichida yana bir o'lik filial boshqa to'siqqa olib keladi.
  
  
  U yana soyaga sudralib, paltosini yechdi. Men uni ingrab toshdek osib qo'ydim. Yalang'och ko'zli mimmo mendan o'tib ketdi va paltoimni boqdi... Uning oshqozonida u o'qlar kelgan tomonga tunnel atrofida aylana boshladi.
  
  
  Gap shundaki, u zarbani o'tkazib yuborishga odatlanmagan. U qurbonini "voy" yoki "argh" deyishini kutayotgan edi."Sukunat Emuning asabiga tegdi, agar u bo'lsa. U tunnel kirish joyiga etib borishi bilan boshpanalardan chiqib ketdi. Uning zarbasi pastroq bo'lib, qurol bilan qo'lidagi emuga tegdi. Qo'lning o'zida emas, balki erga tushgan qurolda u o'z nafsini ko'tarish uchun o'girildi. Uni, sakrab va hujum. U quroliga etib borganida, uni ego uloqtirdi. Unga qarshi kurashish qiyin edi. U yaxshi edi. U uni biladigan har bir hiylani bilardi. Uning pichog'i bor edi. Faqat u erda edi, shuning uchun, va mening dollar suyakka samimiy yuborilgan. Ego uning bilagidan ushlab, uning harakatini to'xtatishga muvaffaq bo'ldi. Lekin uzoq emas. U har bir qabilani oldi va meni g'azablantirgan joyda deyarli urdi. Uni, orqasiga o'girilib, bir oz oldinga engashib va u hayotda meni urdi.
  
  
  Zarba meni oyoqlarimdan yiqitdi va pichoq deyarli urildi. Uning o'rnidan turdi. Boshimning tepasi Egoning iyagiga qattiq tish bilan urildi. Bu Egoning niyatlarini buzdi. Ego qo'lida pichoq bilan karate zarbasi va Egoni nokaut qilgan holda, qurol toshlar orasidan pastga qarab turdi. U Egoning bilagini ushlab turishda davom etdi va Egoni orqasiga o'girdi. U dzyudo harakati yordamida uning kuchidan xalos bo'lishga harakat qildi, ammo u allaqachon ego harakatiga tayyorlandi. U sirpanib ho'l qoyalarga yiqildi. Suyaklarning quruq yorilishini eshitdim. U ajablanib yuqoriga qarab yotdi. Egoning oyoqlari tiqilib qolgan, u hali ham hushida edi va hech qanday og'riq sezmadi. Shok bu his-tuyg'ularni kuchaytirdi. Ehtimol, uning oyoqlari doimiy ravishda nogiron bo'lgan. "Hammasi joyida", dedim. "Men sizning kimligingizni bilaman. Sizdan yana bir qancha tafsilotlarni eshitmoqchiman. Sizlardan qanchangiz bor?
  
  
  U ko'zlarini yumdi va takabburlik bilan jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Ko'p.""Bizni to'xtatish uchun juda ko'p."
  
  
  Sizning bazangiz qayerda?
  
  
  Bu yana tabassum. Keyingi. Bizni hech qachon topa olmaydigan joyda.
  
  
  Ular unga qurol qo'yishdi. 'Yaxshi. Biz noldan boshlaymiz. Va menga "ko'p" va "ko'proq"kabi javoblar kerak emas. Men qancha va qayerda javob olishni xohlayman. Shunday qilib, davom eting.
  
  
  Egoning yuzi xotirjam edi.
  
  
  "Yoki meni otib tashlaysizmi?"
  
  
  U boshini chayqadi. "O'lim va hayot o'rtasida farq yo'q. Siz g'arbliklar tushunmaysiz. Topolmadim. Shunday qilib, u allaqachon o'lgan.
  
  
  Eng so'nggi tahdid bunday revmatizmga duchor bo'lganda, siz ozgina tahdidlarga duch kelasiz. Bu boshi berk ko'cha edi. Uniki ham muvaffaqiyatsiz tugadi. Ammo keyin, agar men mehmonxonaning aytganlarini ololmasam, men har doim uni bilaman deb o'ylaganimni tasdiqlashga harakat qilardim.
  
  
  - Ammo siz boshqalar muvaffaqiyat qozonadi deb o'ylaysiz. Siz butun yuz senatorni o'ldirishingiz mumkinmi?
  
  
  Biz ularning hammasini o'ldirishimiz shart emas. Hammani o'limga qo'rqitish uchun etarli. Hukumatingizda shohliklarni chaqirish uchun. Sizniki... Kongress, siz ego deb ataganingizdek. Keyin biz sizning Prezidentingizga murojaat qilamiz va hamma narsa biz xohlagandek bo'ladi."
  
  
  Endi mening navbatim biroz nafratlanish edi. "Menimcha, siz biror narsani unutdingiz."Bu prezidentning qo'riqchilari va juda qattiq xavfsizlik tizimi mavjud."
  
  
  U boshini chayqadi. "Menimcha, siz biror narsani unutdingiz."Ushbu xavfsizlik tizimi ilgari chetlab o'tilgan. Va bundan tashqari, biz Egoni o'ldirmaymiz. Biz faqat ego miyasini boshqarish niyatidamiz.
  
  
  Shuning uchun Aleksandr ih master rejasi. Kongressni falaj qiling va prezidentni qo'g'irchoqqa aylantiring. Kongressdagi betartiblik oldida faol xizmat cheksiz kuchga ega bo'ladi. Va Kan buni to'liq nazorat qiladi. Bu tuyulganidek imkonsiz emas edi. Tansoqchilar faqat o'qlardan himoyalangan. Va ongni o'zgartiradigan dorilarga to'la omletingizga qarshi bo'lmang. Yoki aspirin bo'lmagan aspiringa qarshi. Bu ularga kerak edi. Aytishlaricha, Rasputinning hokimiyat egosida shohi bor edi. Ammo bugungi kunda buni amalga oshirish uchun Rasputin bo'lishingiz shart emas. Siz faqat giyohvand yigit bo'lishingiz kerak. O'rta asrlar shohlarining o'ziga xos ta'mi bor edi. Odamlar zaharlanmaganligiga ishonch hosil qilish uchun oziq-ovqat va ichimliklarni sinab ko'rishadi. Bu ish edi. Ammo hozir bunday emas. Shuning uchun hukmdorlar o'zlarining ajoyib pedagogik qobiliyatlarini jalb qilib, himoyasizdir. Kangning rejasi aqldan ozgan edi. Lekin bu aqldan ozgan emas edi.
  
  
  U hushini yo'qotdi. Yoki shunday tuyuldi. Menda ko'p narsa yo'q edi. Baribir, men boshqa ma'lumot olmadim. Ammo bir narsa aniq edi: u o'lishi kerak edi. Yoki bu butun KANG klikasi bizdan keyin keladi.
  
  
  U uning harakatsiz tanasiga qaradi. Uniki, bir zum o'yladi. U o'lishning eng yaxshi usuli haqida o'ylaydi. Uning, ketdi. U tunnelga qaytib, paltosini va tashlagan stilettosini oldi. U erdan u ko'chada davom etdi.
  
  
  Eshitganlarim zaif ovoz edi. Albatta, u behush emas edi. U o'girilib qurolni ko'tardi.
  
  
  U o'zini ko'ziga otdi.
  
  
  Birinchi sinf qotillik.
  
  
  
  
  Bob 13
  
  
  
  
  Lirik teatrda" onangga ayt " spektakli, va'da qilinganidek, "agar sizga bunday narsa yoqsa, juda qiziqarli bo'ldi."Yomon narsa shundaki, ehtimol men ego tomosha qilmayman. Qizig'i shundaki, allaqachon kiyimidan sudralib chiqqan qiz edi. Janice Venera. U uni ismi Janis Vud bo'lgan kunlardan esladi.
  
  
  Janis Venera sarg'ish ma'buda edi va uning ismi nima bo'lishidan qat'i nazar, chiroyli figuraga ega edi. U, ehtimol, besh yil oldin, Rivieraga sayohatda issiq hamroh edi. Biz do'st sifatida ajraldik. Mening biznesim va uning kelajagini xushmuomala va badavlat graf Hoppup saqlab qoldi. U menga Almazovning kontrabandachilari haqida ma'lumot berdi va Janice menga bir guruh Almazovni berdi. Ih uni oxirgi marta Nitssada ko'rganida, ular turmushga chiqishardi.
  
  
  Hozir qanday ko'rinardi, hamma narsa biroz boshqacha bo'lishi mumkin edi. Tanaffus paytida men unga qo'ng'iroq qildim va Mace-dan yozib olingan xabarni oldim. Emu teleskop orqali yig'ishga muvaffaq bo'lgan narsa atrofida yaxshi bo'tqa manbai jo'xori uni edi.
  
  
  Hozir ularda bor narsa shu edi.
  
  
  Roscoe uchta telefon stantsiyasini hisoblaganini e'lon qildi. Odin Addison mehmonxonasida edi; biri hali ham Featherstone mehmonxonasida, uchinchisi esa eski Vikda, Ser Lorens Olivierning Hamlet o'yinini tomosha qilar edi. Men unga "onangga ayt" xabarini qoldirdim, agar siz bunday narsaga qiziqsangiz, bu juda qiziqarli edi.
  
  
  U ikkinchi harakatning boshlanishini boshlash uchun o'z vaqtida qaytib keldi. Chiroqlar allaqachon o'chib ketgan edi va Tara meni o'rnimga qaytarishga majbur bo'ldi. Orkestr boshidan ikkinchi marta ijro etdi.
  
  
  'Yangiliklar?'Bu nima?- u pichirlab so'radi.
  
  
  'Ha. Uchtasi bor.'
  
  
  "Xo'sh, uch? Yoki yana uchtami?
  
  
  'Ha.'
  
  
  U pauza qildi. "Demak, bu atigi etti.
  
  
  'Ha. U unga bosh irg'adi. 'Hali ham ferret.'
  
  
  Guruh Janice kuylayotgan qo'shiqni ijro etayotgan edi. "Bu qiz, - dedi Tara, - siz uni taniysizmi yoki bir qarashda bu sevgi belgilarimi?"
  
  
  Menda bunday alomatlar borligini bilmasdim. "Men uni allaqachon bilardim", dedim. "Bir necha yil oldin. Yaxshi qiz. Hech narsa ko'proq.'
  
  
  Tara qoshini ko'tardi. "Xo'sh, u endi u qizga o'xshamaydi."
  
  
  Ehtimol, u bu haqda haq edi. Janisning hozirgi hajmi 90-60-90 edi.
  
  
  "Biz shunchaki do'st edik", dedim men. "Mening sharaf so'zim."
  
  
  Tara menga qaradi. "Onangga ayt.
  
  
  Namoyishdan keyin biz sahnaga chiqdik. Janice issiq edi. Tara salqin edi. Janice bizni yangi sevgisi Mikki bilan tanishtirdi. Tara eritib yubordi. To'rttamiz pivoga chiqdik.
  
  
  Taksi uyida Tara shunday dedi: "siz haqsiz, u yaxshi qiz. U juda keskin qo'shib qo'ydi: "boshqa hech narsa yo'q."
  
  
  Siz yo'qligingizda kimdir sizning eshigingizga javob berganligini aniqlashning bir necha yo'li mavjud.
  
  
  Afsuski, bu odoblarni hamma biladi.
  
  
  Ayniqsa, siz yo'qligingizda sizga eshikni ochishga harakat qiladigan odamlarga.
  
  
  Jan Fleming tufayli bu ko'p sochli tuzoqlar keng tanilgan. Va har qanday tajribali agent buni qanday qilishni biladi. Va josuslik hikoyalarining boshqa mualliflari boshqa yaxshi fokuslarni fosh qilishdi. Yashirin agent bo'lishning hiylasi shundaki, ego taktikasi sir bo'lib qolmoqda. Bugungi kunda qog'ozli qog'ozlar narxi uchun har bir bola Karterning tupuruvchi tasviridir.
  
  
  Xo'sh, Karter yanada ayyor.
  
  
  Va agar siz ba'zida yaxshi narsani o'sha bir necha gilderlar uchun berib, buzaman deb o'ylasangiz, yana o'ylab ko'ring. Gap shundaki, kimdir mening o'ljamni oldi. Kvartiraga qaytib kelganimizda, u erda kimdir borligini angladim. Yoki boshqa bor edi. U Tara yana chiqib, mening signalimni kutishini aytdi. U qurolini ushlab, skelet kaliti bilan o'z qulfini ochdi. Ovozli jiringlash tugmachalari kakofoniyasi o'rniga yumshoq bosish. Ichkarida qorong'i edi. Va tinch edi. Bunday juda baland sukunat kimdir u erda bo'lmaslikka harakat qilgani sabab bo'ldi. Uning eri Vilgelminani qo'lidan mahkam ushladi va kvartira atrofida ehtiyotkorlik bilan yura boshladi. Xona xona. Tartibsiz yashash xonasi, ovqat xonasi va nihoyat yashash xonasi orqali Roskoning do'sti mushukini ketishidan oldin olib ketganini istab, chunki bu mushuk mening tovonimga yopishib olgan edi.
  
  
  Yaxshi. Shunday qilib, bizning mehmonimiz yotoqxonada kutib turardi yoki dushda yashiringan edi. Yoki ego uzoq vaqt ketdi.
  
  
  Uniki, yotoqxona yonida to'xtadi. Kimdir u erda edi. Men uning nafas olayotganini eshitdim. Mening keyingi qadamim muvofiqlashtirishning eng yaxshi asari edi. U bir harakat bilan eshikni ochdi, avliyoni yoqdi va nishonga oldi.
  
  
  U tushdi mashinasida non kabi to'shakdan sakrab tushdi. Iso, Nik. Xayrli tong aytish sizning mahoratingizmi?
  
  
  U qurolni tushirdi va boshini chayqadi. - Yo'q, Roscoe. Ammo bu o'q bilan salom aytishning la'nati yaxshi usuli, siz kaltak. Sizni o'ldirishim mumkinligini bilasizmi?
  
  
  U sochlarini orqaga surib, esnadi. Keyin u menga tikilib, iyagini tirnadi. "Siz amerikaliklar ham shundaysiz", dedi u. Tinglang. Bu mening qiz do'stimning joyi, shunday emasmi? Shuning uchun men siz bilan gaplashishni xohlamayman. Shunday qilib, menda kalit bor. Shunday qilib, uning kirdi. Xo'sh, sizning kelishingizni qanday bilishim kerak edi?
  
  
  Roscoe... - uning to'shakning chetida sotiladi, - ...sizning ishingizning ushbu usullariga kelsak... †
  
  
  U qo'lini ko'tardi. "Va'z qilmang. Nik. Xush kelibsiz. U sigaret tutatdi va men olov biroz titrayotganini ko'rdim. "Tara qayerda?"
  
  
  U deraza oldiga borib, unga ishora qildi.
  
  
  Hech va'zlar, Roscoe. So'z.'
  
  
  U xo'rsindi. 'So'zmi?'
  
  
  A.'
  
  
  "Olov".
  
  
  Ovoz berish-bu so'z.
  
  
  U sigaretasini qurolning uchiga urdi. "Bu mening ishim, Roscoe. Siz soyasiz. Men uni otaman. Demak, atrofimda meni otishni rejalashtirayotganlar ko'p. Va keyin, agar men ehtiyot bo'lmasam, ular muvaffaqiyat qozonishadi.
  
  
  Pif-portlash va uning o'liklari. Tushundingizmi?
  
  
  U bosh irg'adi va jilmayib qo'ydi. "Noto'g'ri", dedim. "Bu kulgili emas. Bu juda jiddiy. Menimcha, siz daho ekansiz, Roscoe, lekin menimcha, siz haddan tashqari ishonasiz. Tarjimada bu sizning befarqligingiz deb ataladi. Va bu o'lishning juda yaxshi usuli.
  
  
  Tushunasizmi?"U bosh irg'adi. U tabassum qilmadi.
  
  
  Men to'xtashim kerak edi. Ammo, barcha va'zgo'ylar singari, u ham minbarida juda uzoq vaqt bo'lgan va u faqat bitta axloqiy zarbani boshdan kechirgan va u o'zini tiklay olmagan.
  
  
  Roscoe qisdi. "Hammasi joyida", dedi u. Xo'sh, men hammasini oldin eshitganman. Lekin bu kecha... siz bir stakan suvda bo'ron qildingiz. †
  
  
  Tara eshik oldida o'tirardi. "Shunday qilib, siz choy ichasiz.
  
  
  U jilmayib qo'ydi. Bir yoki ikkita qoshiqmi?
  
  
  Roscoe revmatizmga jilmayib qo'ydi. "Bu sizning boshqasi uning chaqiruvini o'tkazib yubordi.
  
  
  'Bu nima?'
  
  
  "Harbiy tayyorgarlik filmlarini yaratish".
  
  
  Tara choy tayyorladi.
  
  
  Roskoning kelishiga Featherstone kompaniyasi sabab bo'lgan va u bu bilan nima qilishni bilmoqchi edi. Ertaga yana tomosha qiling, yoki nima? "Ha", dedim. "Tomosha qilishni davom eting. Ushbu klonlar qachon kuchga kirishini bilishimiz kerak. Juda oz narsa sodir bo'ladi; menga yoqmaydi. Bu orada, keling, batafsil ko'rib chiqaylik. Keling, ichkarida nima bo'layotganini bilib olamizmi, ko'rib chiqaylik. 'Hmm. Men uni hali bilmayman, Nik. Men bunga shubha qilaman.
  
  
  'To'g'ri?'
  
  
  - Unda nima qilasiz?"
  
  
  "Mening Aziz marhum xola Mirtl bilan uchrashish uchun Featherstone jamiyatiga tashrif buyurish.
  
  
  - Siz faqat yurish degani?"Xuddi shunday.'
  
  
  "Xo'sh... Men uchib ketishim mumkin edi, lekin menimcha, bu juda yorqin bo'lar edi, shunday emasmi?"
  
  
  Roscoe o'rnidan turdi. — Va siz menga hazil qilmaslikni aytyapsiz."Siz bu yo'lga keldingizmi?
  
  
  Agar bu Camp CANNA bo'lsa, siz ipsiz. Siz juda tanish ko'rinasiz, do'stim. Siz demokratik anjumanda Nikson kabi deyarli anonimsiz.
  
  
  "Men sizning maxsus effektlar bo'limingizga menga niqob va mos kamuflyaj yordam berishi mumkinligiga ishongan edim.
  
  
  Roscoe xo'rsindi. "Bizning maxsus effektlar bo'limimiz, - dedi u, - o'lik."
  
  
  'Vafot etdi?'
  
  
  "Bilasizmi... bu haqiqatan ham biroz og'riqli... Bu bir vaqtlar Ealingda ishlagan kampir edi. Bilasizmi, bu kinostudiya. Va ... yaxshi... u vafot etdi. Men uni bilaman! U bir so'z aytishdan oldin meni kesib tashladi. Bu kulgili, bu u, bu bolaning ishi va bu mumkin emas. Lekin qo'rqaman, bu faqat axning London filiali.
  
  
  Uni emu yaratgan, hech narsa demang.
  
  
  U aytdi. = "Men u erda uni olishingiz mumkin?".
  
  
  "Kechirasiz, Roscoe. Men sizga ko'proq tashqarida kerak. Agar ushbu PBX stantsiyalari atrofida bir kishi AQShga borsa, boshqa senator o'likxonaga boradi. Biz bu paroxodlar nima bilan shug'ullanishini aniqlashimiz kerak.
  
  
  U qo'llarini havoga tashladi.
  
  
  - Keyin yaxshi. Biz boshlang'ich nuqtamizga qaytdik. Siz u erga borasiz. Shuning uchun men hozir sizdan so'rashim mumkin. Agar siz o'lsangiz, men undan bu galstukni olsam bo'ladimi?"
  
  
  Men uni bilaman. Jiddiy bo'ling. Lekin jiddiy, siz nima taklif qilasiz?
  
  
  Men taklif qilaman:" Tara bizga qaradi", men u erga boraman."
  
  
  Yo'q, men unga aytdim. 'Albatta emas.'
  
  
  "Ammo, Nik. †
  
  
  Yo'q.- Dedi u.
  
  
  'Lekin...'
  
  
  Keyin bu erda meni hech kim tinglamaydi. Bu ip.'
  
  
  
  
  Bob 14
  
  
  
  
  Shunday qilib, Tara baribir ketdi.
  
  
  Xo'sh, aniq Tara emas. Tara emas, " curvy redhead."Curvy redheads odamlar bilan to'la ko'chada topish juda oson va kuzatib borish juda oson. Ertasi kuni 41-raqamda ziyofatga kelgan ayol sichqon yuzli spinster edi. Dodo-jigarrang sochlar, ilgakli burun va kiyim uchun sumka bilan. Janice va "onangga ayt" kompaniyalari tufayli bizda kostyum, parik va bo'yanish bor edi. Agar Tara eng kechi soat yettida teatrga qaytmasa, shou davom etmasligi mumkin - parik va burun onasiga tegishli edi.
  
  
  Elektron ovoz yozuvchisi va qo'l soati uchun kamera alyuminiydan qilingan.
  
  
  Lenta yozuvchisi so'nggi model, kichik batareya-quvvatlanadi Sony edi. bu sigaret qutisining kattaligida edi va shunday niqoblanganki, u ham sigaret qutisiga o'xshardi. U ovoz bilan boshqarilgan, ya'ni tishchinani yozib olmagan. 4,75 tezlikda men taxminan ikki soat davomida aniq ovoz yozishga muvaffaq bo'ldim. Ovoz balandligi tugmachasini oxirigacha burab, u xuddi Tara singari ayolning sumkasidan yozib olishi mumkin edi. katta ochiq kanvas xarid qilish sumkasi.
  
  
  Agar siz o'liklar bilan qanday aqldan ozgan odamlar gaplashishini o'ylab ko'rgan bo'lsangiz, javob boy aqldan ozgan odamlardir.
  
  
  Misol uchun, Bibi Xojson. Tara yo'lda unga urildi (bosing). Yaxshi. Shuning uchun men uning kimligini ham bilaman. Ammo taraning aytishicha, Vogue - ga ko'ra, bu xonim "chayqalish", bu unvonni faqat balet shippaklari va kamarlariga ko'p pul sarflaganingizdagina olish mumkin. Ularning atrofida ayollar bor, ular uchun kichik xarajatlar hali ham Dior libosini anglatadi. Xodjson xonim uning pulini Janob Xodjsondan oladi. Uilyam A. Xojson Xojsonning ko'chmas mulk agentlari tomonidan. Va men uning kimligini bilaman. Xojsonning ko'chmas mulk agentlari Florida shtatining yarmiga va ular Manxetten deb ataydigan orolning katta qismiga egalik qilishadi.
  
  
  Qirq besh million dollarga yaqin bo'lgan Ventuort Frogg xonim ham bor edi. Tara uni kutish xonasida pastda kutib oldi. Shuningdek, u ziyofat maydonini o'zi suratga oldi. Qizil hashamatli divanlar va ko'plab palmalar bilan Viktoriya xonasi. Tara shaklni to'ldirishi kerak edi. Uning shaxsiy hayoti va marhumning hayoti haqida bir nechta savollar. Tugallangan shaklga ko'ra, Missuri shtatining Sent-Luiza Rigg xolasi Mirtl Riggni ziyorat qilmoqda. "Tashrif sabablari "bo'limida Tara shunday deb yozgan:" yodgorliklarga sarmoya kiritish bo'yicha maslahat so'rang."U nima uchun yozganini bilmas edi. U faqat menga sodir dedi.
  
  
  "Bu juda ko'p pulmi, azizim?"Resepsiyonist so'radi. Va Tara javob berdi: "shunchalik kattaki, bu meni qo'rqitadi."
  
  
  Resepsiyonist jilmayib qo'ydi,
  
  
  Yupqa sharqona bola uni yuqori qavatda palma daraxtlari bilan to'la binafsha kutish xonasiga olib bordi. U salomga Sun Ping uchrashuv tashkil qilishini aytdi. Sun Ping yarim soatdan keyin uni ko'rishga keladi. Bu orada, ehtimol u bir muncha vaqt jurnal o'qishi mumkin edi. Bir piyola choy istaysizmi?"U g'oyib bo'ldi va bir lahzadan keyin bug' kosasi bilan qaytib keldi. Tara uni oldi va bola yana g'oyib bo'ldi.
  
  
  U faqat bir-ikki daqiqa kutdi, keyin eshikni ochdi. Yo'lakda hech kim ko'rinmadi. Zal bo'ylab yopiq eshik ortida ayolning mast kulgisi yangradi. Ikkinchi kunning boshida zaif shovqin bor edi. U bir trans tushib sifatida nola a o'rta. Uchinchi va oxirgi eshik "dam olish"deb belgilandi. U erdan ovoz eshitilmadi. Tara uni ochishga harakat qildi. U qulflangan edi.
  
  
  Katta sumkasidan u tish pichog'i va plastmassa tasmasini oldi. U bunga ko'nikmagan va u yaxshi ishlamagan. Ammo zinapoyada oyoq tovushlari yo'q edi, qolgan ikkita xonaga hech kim kirmadi. Nihoyat, u eshikni ochdi.
  
  
  U uni orqasiga yopib, atrofga qaradi. Bu kichkina oq xona edi. Bir nechta lavabo, kichik muzlatgich va choynakli qo'sh pechka bor edi. Shisha vitrinalar devorlarni qoplagan. Ularda hamma joyda har xil choy bor edi. yashil choy. romashka. Lapsang Souchong. Pushti va oq gulli choynaklar to'plami yuqori tokchada chiroyli o'tirardi. Xuddi bola ayga olib kelgan piyola kabi. Boshqa vitrinada, xonaning narigi tomonida, jigarrang shishalar to'plami o'tirardi. Har birida bir xil donador kukun bor edi. Yorliqlar shunchaki "A", " B " yoki "H"deb aytilgan. Boshqa shishalar to'plamida suyuqlik bor edi va pastki javonda gipodermik ignalar bor edi.
  
  
  Deraza qulflangan edi.
  
  
  Lavaboda ishlatilgan igna bor edi. Tara o'z egosini ko'tardi. Nenda hali ham bir necha tomchi suyuqlik qolgan edi. U ehtiyotkorlik bilan Egoni yonidagi bo'sh ampulaga kiritdi. U flakonni hidladi. Uning ongidagi ilmiy kompyuter bir necha ming punch-kartalarni bosib o'tdi va bir soniyadan kamroq vaqt ichida revmatizmni chiqardi. U ampulani sumkasiga solib, eshik oldiga bordi.
  
  
  Yo'lakda ovozlar yangradi.
  
  
  U muzlab qoldi.
  
  
  "Shunday Qilib, Miss Elis. Xavotir olmang. Bu odamning ovozi edi. Yuqori burunli Osiyo aksenti bilan. U xuddi bola bilan gaplashayotgandek gapirdi. Har bir bo'g'inga alohida urg'u. "Bundan tashqari, yoqtirmaslik yo'q, eslaysizmi?"
  
  
  Elis noaniq javob berdi. 'Ha. Men uni bilaman. O'shandan beri yovuzlik mavjud... lekin ba'zida hayronman...
  
  
  "Hayron bo'lmang, Miss Elis. Menga ishoning. Otangiz ham menga ishondi. Hali ham...
  
  
  Kecha u sizga nima deganini eslaysizmi?
  
  
  Elis xo'rsindi. Ha, Jan. Men sizga ishonaman.'
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u. "Demak, nima qilish kerakligini eslaysizmi?"
  
  
  "Hech narsa", dedi u past ovozda.
  
  
  'Bu kabi hech narsa. Aniq.Keyin qisqa tanaffus bo'ldi."Xo'sh, unda nega yuqoriga ko'tarilib, buni qilmaysiz?"
  
  
  Ehtimol, u revmatizmda bosh irg'adi. Internet zinadan bir necha qadam tashladi. Boshqa er-xotin bir necha qadam tashladilar. Qo'l eshikni taqillatdi. Eshik ochildi. Orqa fonda mast ayol hamon gaplashardi. "Oh, azizim, aziz Robert."Ba'zi qayg'uli qo'shiqda.
  
  
  'Xo'sh? Erkak aytdi.
  
  
  Emuga o'tkir ovozli ayol javob berdi. "Siz yulduzlarga ulug'vor ko'rinish berganingizda. Ertaga eng kechi.
  
  
  "Bugun olishga harakat qiling. Ertaga bizga kerak bo'lishi mumkin."
  
  
  'Yaxshi. Keyin meni yolg'iz qoldiring.
  
  
  Eshik yopildi va zinapoyadan erkaklarning shaggy ovozlari yangradi.
  
  
  Tara koridor yana jim bo'lguncha kutdi. U shoshib kutish xonasidagi stulga qaytdi. U tegmasdan qoldirgan muzli choyga qaradi. U uni hidladi. Bu choy edi.
  
  
  U jurnalni oldi. Eshik ochildi.
  
  
  Ayol qora kimono kiygan edi. U katta tanani sezilarli bo'rtmalar bilan qoplagan. Nah qisqa, erkaklar sochlari va qattiq yuzi bor edi. U o'lchovli, xirillagan ovozda gapirdi.
  
  
  Mening ismim Sonny emas. Xatolik yuz berdi. Bugun sizni ko'rmayapman. Ertaga qaytib kela olasizmi?"Bu ko'proq buyurtma kabi edi. Ertaga soat ikkida. U ko'zlarini ishtirok etishiga yo'l qo'ymay, boshini qisqa egdi. Ular mimmo tarani qora yoritgichlar kabi sirpanishdi.
  
  
  Tara o'rnidan turdi. 'Lekin...'
  
  
  Soat ikkida.Tara zinadan tushayotganda, uni chaqirdi. "Sizning xolangiz u erda bo'ladi."
  
  
  Tara yozishni to'xtatdi va menga o'girildi. "Louisa Rigg Mirtl xolasini ko'rmoqchimi?"Ertaga xuddi shu to'lqinda, va siz hammasini eshitasiz."
  
  
  U o'zidan juda mamnun edi. U hayajondan qaynayotgan edi. Bu Xansje Brinker edi, u to'g'ondan teshik topdi va endi mamlakatni ulkan falokatdan qutqarish uchun bosh barmog'ini tiqdi. U shunchalik xursand ediki, men unga umuman hech narsa bilmasligini aytishni xohlamadim. Faqat fotosuratlar ba'zi qiymatga ega bo'lishi mumkin. Roscoe rivojlanish filmini oldi. Ertasi kuni ertalab biz revmatizmga duch kelamiz.
  
  
  "Agar siz Egoning ismi yana nima ekanligini — Elis bilan suhbatlashgan odamni suratga olsangiz edi."
  
  
  "Yana?"
  
  
  Ha. Ego ovozi mashhur agent Kangning ovoziga o'xshaydi.
  
  
  Taraning ko'zlari kattalashdi. - Demak, qolgan odamlar ishtirok etmayaptimi?"Va bu narkologmi? Shunday qilib, men bolalarcha begunoh o'yin-kulgi deb ataydigan narsa emas.
  
  
  Unchalik emas."Uning jilmaydi.
  
  
  Bu shpritsda nima bor edi? Pentotalmi?
  
  
  U og'zini tushirdi. - Qayerdan bildingiz?"Men uni oxirigacha qoldirdim.
  
  
  Men unga tabassum qildim. "Eshiting, azizim. Ular boy bitches aldash uchun bor o'n ikki fokuslar ko'ra, ular bor o'n bor. Natriy pentotal-bu haqiqat zardobi, shunday emasmi? Shunday qilib, ular bu xonimlarga bu choyni oldindan berish orqali yaxshi imkoniyat berishadi va xonimlar ularga bilmoqchi bo'lgan hamma narsani aytib berishadi. Ketgan sevgilisi haqida har xil tafsilotlar. Keyin, so'zma-so'z, vositachilar uni keyin takrorlaydilar. Bu juda ishonchli spektakl bo'lib chiqdi. Bu xonimlar ilgari nima deyishganini eslamaydilar. Bu xonimlar dovdirab qolishdi. Ham minnatdor, ham saxiy.
  
  
  Taraning og'zi jim "O"ni hosil qildi.
  
  
  "Bu boshqa bir qator afzalliklarga ega. Agar bu haqiqat aybdor bo'lsa, har doim shantaj qilish ehtimoli bor. Va agar pul etarli bo'lsa, arvoh sizga nima qilish kerakligini aytadi. Biz uchun nima bo'lishidan qat'iy nazar — xayriya, aktsiyalar, Shveytsariya bank hisobi — ular pul yig'ayotganiga amin bo'lishingiz mumkin. Tara sarosimaga qaradi. "Ammo buning KANG bilan qanday aloqasi bor?"
  
  
  'Bu kabi hech narsa. Bu to'g'ri. Menimcha, bu yana Nassau. Featherstones firibgarlik bilan shug'ullangan, Kan bu haqda bilib, ihni shantaj qilgan. Ehtimol, Bangel bilan bir xil. To'satdan xayolimga Bungel va Featherstonesning yana bir umumiy jihati bor edi: ularning ikkalasi ham giyohvand moddalar sotuvchisi edi.
  
  
  Uning salom aytdi,:
  
  
  "Shunday qilib, KAN ichkariga kirish uchun xuddi shu yo'lni bosib o'tishi mumkin edi. Agar ular daromadning bir qismini va bir nechta xizmatlarni olmasalar, ih qirg'oqlarini to'xtatish bilan tahdid qildilar. Ehtimol, uy-joy klonlari kabi xizmatlar.
  
  
  U boshini chayqadi. Maftunkor.'
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. Maftunkor. Xavfsiz. Lekin fikringizni o'zingiz uchun saqlang.
  
  
  Shu tarzda biz PBX shtab-kvartirasiga yaqinlashmaymiz. Bundan tashqari, biz bu erda jamiyat sirlarini hal qilish uchun emasmiz. Bizning vazifamiz: iht.
  
  
  U bir oz titradi. — Bu qotillikdan ko'ra yumshoqroq so'z, shunday emasmi?"
  
  
  Uni, nah qaradi. U yotoqxonadagi ipak stulda o'tirar, oyoqlari ostiga tiqilgan edi. U och pushti kostyum kiygan, pushti va oq va ipakdek silliq ko'rinardi. Sam Peckinpah filmiga ko'z yumadigan atrofdagi qizlardan biri kabi. Fove hikoyasida yig'laydigan qizlardan biri kabi.
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Arzimas tovush xavfi ostida... lekin siz kabi qiz haqiqatan ham bunday ishda nima qiladi?"
  
  
  Tirgak uni bezovta qildi. U tirnoqlarini o'rgangan. Uzoq. U ilgari hech qachon ih ni ko'rmaganga o'xshaydi. - "Xo'sh, - dedi u nihoyat, - bu shunday... Bu uzoq hikoya. Bir muncha vaqt oldin... Uh, men uni uchratdim... bir odam.
  
  
  Uzoq vaqt oldin. Bu barcha nomzodlar orasida o'tdi, eng yaxshi deb, va keyin, uchun... bu odam... Men AHGA bordim... Biz-yaxshi, hechqisi yo'q. Bu Jonson davrida, Vetnam urushi yana avjiga chiqqan paytda edi. Xo'sh, Men ... uni imzoladi. U boshini orqaga egib, menga quvnoq jilmayib qo'ydi. "Men ham har kuni Jeyms Bond kabi odamlar bilan ishlash juda hayajonli va romantik bo'ladi deb o'yladim."
  
  
  "Nik Karter haqida eslashni unutmang?"
  
  
  Oh, " dedi u. "Men bu haqda orzu qilish uchun Jasur emasman."
  
  
  U xona bo'ylab yurib, uning yoniga o'tirdi. U uning iyagini qo'llariga oldi.
  
  
  Eshiting", dedim. "Biz sizning istaklaringizga javob beradigan yana bir nechtasini hayotga keltiramiz."
  
  
  Hmm. - U menga qaradi. — Nimani orzu qilayotganimni qayerdan bilasiz?"
  
  
  Hammasi joyida", dedim. "Meni taxmin qilaylik. Uning ko'zlarini yumdi. "Siz havoda erkin suzishni va u erda sevgi qilishni xohlaysiz."
  
  
  Mmmm... U o'ychan ko'rinardi. 'Qiziqarli. Lekin, ehtimol, bu juda shamolli.
  
  
  Keyin hammasi joyida. Nima haqida... muzey haqida nima deyish mumkin? U erda ular XVI asrning to'shagi bor-eski TAVERNAga ko'ra. Biz Baxmal pardalar orqasida sirpanib, ishimiz tugagach, boshchadagi bu nomlarni tirnashimiz mumkin edi.
  
  
  Men buni yaxshi ko'raman", dedi u. "Ammo muzey ertalab soat o'ngacha ochilmaydi."U menga qaradi. - Siz mening fikrimga qo'shilasizmi?"
  
  
  Otasi rozi bo'ldi.
  
  
  Ko'pikli hammomda.
  
  
  Ko'pikli hammomda?
  
  
  "Ko'pikli hammomda."
  
  
  Eshiting, men buni tavsiya qila olaman. Pufakchalar va u bilan birga keladigan barcha narsalarni hisobga olsak, bu toza, toza jinsiy aloqa. Siz buni hech qachon bunday holatda sinab ko'rmasligingiz kerak. Kamida siz mening hajmi ekansiz agar.
  
  
  U meni quritdi. Katta, yumshoq issiq sochiq bilan.
  
  
  "Men sizdan nima ekanligini so'ramoqchiman", dedim.
  
  
  Nima haqida?'
  
  
  U bu sochiq bilan qiziqarli narsalarni qildi.
  
  
  "Hechqisi yo'q", dedim.
  
  
  Dunyodagi to'g'ri qiz bilan ham hamma narsa yomon emas. Budilnikni to'g'ri vaqtga o'rnatish uchun kiyinishning hojati yo'q. Bir-birlarini yoqtiradigan ikki kishi va turli xil jinsiy aloqa bilan emas. Muammo shundaki, u hech qachon etarlicha uzoq davom etmaydi. Qiyinchiliklar qaytadi.
  
  
  U uning qo'lidan ushlab, chetga chiqdi va sigaret tutatdi. "U sizdan so'rashi kerak.".. "Men tutun halqasini pufladim. ""Oh, tove, voy" kabi Xitoycha so'z bormi?"
  
  
  U barmog'imni ko'kragimdagi sochlardan o'tkazdi. Mavzuni o'zgartirmoqchimisiz, azizim? Yoki o'sha hammom sahnasini Xitoy tilida o'ynashga harakat qilmoqchimisiz?
  
  
  Bu Elis Featherstounning qo'shig'i bilan tushuntirilgan. Tara qoshlarini chimirdi. "Oh, arqon, voy?"U yelka qisdi va bir zum o'yladi. "Ha. Bir soniya kuting. Siz bu qo'shiq deb aytdingiz. U unga bosh irg'adi.
  
  
  U karavotdan turdi. 'Ketmang. U ko'ylagini ushlab, yashash xonasiga kirdi. Magnitafonning yana ishlayotganini eshitdim.
  
  
  U jilmayib qaytib keldi. Nah bu so'zlarni edi. "Men buni tushunaman", dedi u g'urur bilan. "Tao".
  
  
  "Dao? Qadimgi Xitoy dinining Taosi qanday?
  
  
  U bosh irg'adi. Ih Shom namozi doimiy qo'shiqdir: "Ey Tao! O Tao! Ehtimol, bu " oh, tauve, voy."Agar siz nima tinglayotganingizni bilsangiz edi.
  
  
  U to'shakda qaytib flopped va to'p bilan o'ralgan, uning tizzalari atrofida uning qo'llarini o'rash. U juda ishonchli edi. Albatta, ferret hozirgacha o'ylab topgan eng yaxshi tushuntirish Elis doimo arqonlar va chayqash bilan ovora bo'lgan degan shubhali nazariya edi.
  
  
  Tara nur sochdi. "Oh, Nik. Mukammal. Hammasi haqiqiy. Ular zohidlar kabi yashaydigan tuklar-Taoist zohidlar. O'liklar bilan gaplashishga kelsak. Taoist tasavvufchilar. Va ular Miss mabelni la'natlab, taoistlar aqidaparastlar deb aytishdi. Va shuningdek. U boltini kabi to'xtab, uchayotgan Uollandlarni e'lon qildi. Va tinimsiz unashtirilgan Elis yovuz shaytonning pok ekanligini takrorlaydi. Voy. - U karavotga urdi. "Xo'sh, go'yoki sizga o'lim va hayot bir va bir xil ekanligini aytadigan bu filial. Bu ikkalasi ham Taoistik g'oyalar. Ular buni qanday ko'rsalar, hammasi bir xil. Yaxshilik va yomonlik, o'lim va hayot. Ularning barchasi Taoning buyuk birligida yana bir bo'lishadi."
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Bu Osmondagi Buyuk elektr maydalagich bilan bir xil ma'noni anglatadi."
  
  
  U xo'rsindi va jilmayib qo'ydi. "Oddiy falsafiy g'oya. Lekin yomon emas.
  
  
  Uning oyog'i egilgan edi. 'Keyingi?'
  
  
  "Xo'sh... chunki ular yovuz shayton yo'q deb o'ylashadi, ular Egoni to'xtatish uchun hech narsa qilmaydilar. Hech narsa qilmang va hamma narsa abadiy bo'ladi. Bu ih ning buyuk shiori.
  
  
  'Mm-hmm. bu Elis uchun to'g'ri bo'lishi mumkin. ammo PBX uchun emas, Kann hozirda hech narsa qilmayapti."
  
  
  Mmmmm. Bilmayman. Odamlar diniy ta'limotlarni g'alati talqin qiladilar. Faqat inkvizitsiyaga qarang. Yoki Muqaddas Grail uchun cheksiz urushlar. Bu mumkin bo'lgan aloqani istisno qilmagan bo'lardi.
  
  
  U izchillik haqida o'yladi va imkoniyatni rad etdi. Siyosat bu qismlarda veb-dindir. Va agar kimdir shom namozini yozsa, bu "o Tao" dan ko'ra "o Mao"ga o'xshaydi.
  
  
  Gap shundaki, - davom etdi u, - men Elisni gaplashishga majbur qila olaman. Agar u haqiqatan ham Daoist bo'lsa, u butaning atrofida urmaydi. Ehtimol, u menga bu uyda nima bo'layotgani haqida ko'p narsalarni aytib berishi mumkin. Aslida, bu sizga barcha javoblarni berishi mumkin.
  
  
  U charchagan qo'llarini ko'zlari ustiga yugurdi. "Umid qilamanki, biz bunga ziqna bo'lishimiz shart emas, lekin siz bu uyga qaytmaysiz."
  
  
  Bu nah dan yashil ko'zli ko'z bor.
  
  
  Biz bunga ko'p so'zlarni sarflaymiz.
  
  
  Va nima uchun?'
  
  
  Buning sababi shundaki, ular sizni ko'rishlari bilan sizni pentotal bilan to'ldirishadi va siz ularga hamma narsani aytib berasiz . Sizning fikr foydalaning, Tara. Bu erda juda xavfli. Ushbu fotosuratlarni aniqlamagunimizcha, bu qanchalik xavfli ekanligini ham bilmaymiz. Shuning uchun ulardan uzoqroq turing. Siz o'z hissangizni qo'shdingiz. Roscoe va men tergov qilishni davom ettiramiz, Elis.
  
  
  Va agar u hech qachon chiqmasa, buni qanday qilmoqchisiz?
  
  
  Yaxshi... shunda biz abadiy ichkariga kira olamiz.
  
  
  U yotoqdan turdi va jahl bilan xona bo'ylab yura boshladi. Lekin bu juda ahmoqdir. Va bu tufayli siz juda ko'p vaqtni yo'qotasiz. Bundan tashqari, bu siz uchun yanada xavfli. Menda allaqachon kirish uchun yo'llanma bor. Ertaga. Soat ikkida.'
  
  
  U haq edi. Men ilgari hech qachon qilmagan xatoga yo'l qo'ydim. Men hissiy qaror qabul qildim. Hammasidan ham ko'proq, uning istagi uni himoya qilish edi. Va bu noto'g'ri edi. Mening ishimda hissiyotlar qabul qilinishi mumkin emas. Siz boshlashingiz bilanoq ihni bir kunga qoldirasiz.
  
  
  Uning ketishiga rozi bo'ldi. Ikki sharoitda.
  
  
  Birinchisi: avval fotosuratlar bilan shug'ullanishimiz uchun. Agar bu joy KANNA agentlari uchun haqiqiy qal'a bo'lganida, u u erga bormagan bo'lardi. U rozi bo'ldi.
  
  
  Ikkinchidan, Roscoe va men ko'chaning narigi tomonidagi Makrobiotik restoranda eeni kutib, u bilan mikrofon orqali aloqada bo'lardik. Agar biz parolga o'xshash narsani eshitsak, yordamga kelishimiz mumkin edi.
  
  
  U rozi bo'ldi. Aytgancha,ajablanib. "Xo'sh, Nik, aks holda nima bo'lishini tasavvur qila olmayman. Men undan qo'rqayotganimdan emas", dedi u, " bu shunchaki men... "u bir lahzaga o'yladi -" men qo'rqaman."
  
  
  
  
  Bob 15
  
  
  
  
  Bu boktan kun bo'ldi. Men o'zimni sochingizni kesib tashladim. Tara Oynani tashladi. Qahva juda zaif edi. Va yomg'ir yog'a boshladi. Bu yaxshi qism edi.
  
  
  Soat o'n birdan oldin Tara uyni tark etdi. Featherstone-ga erta borish uchun u o'z vaqtida bo'yanish va kiyinishi kerak edi. U Elis Featherstone bilan uchrashish uchun ikkinchi qavatdagi qulay kutish xonasi orqali zinapoyadan yuqoriga ko'tarilishga umid qildi.
  
  
  Soat 11 da Mace-ga telefon qo'ng'irog'im yana bir zarba bo'ldi. "Kechirasiz yigitlar", dedi guruh a'zolari — " hali ham harakat yo'q."
  
  
  Unga Lightfoot choy do'konidan qo'ng'iroq qilishdi va mening buyurtmam tushgacha tayyor bo'lmasligini aytishdi. Ularda kurerlar yo'q edi.
  
  
  "Men ego ololmaymanmi?"Ular" ha " deyishdi. Bu murakkab buyurtma edi.
  
  
  Bu shuni anglatadiki, Tara Featherstone-da olgan fotosuratlarni aniqlash unchalik oson emas edi. Ular ihni Vashingtonga yuborishlari kerak edi. Ehtimol. Qanday bo'lmasin, men uning revmatizmini peshin vaqtida olaman. Agar zarurat tug'ilsa, teatrda Tara bilan bog'lanish uchun hali ko'p vaqt bor. U kvartiralardan chiqib, ko'chalarda yurdi. Roscoe uni Makrobiotik restoranida tushdan keyin soat birida uchratdi. Men birinchi navbatda ovqat eyishga qaror qildim.
  
  
  O'n daqiqadan o'n ikkigacha u Lightfootning choy do'konida edi. Sohoning biron bir joyida ramshackle binosining birinchi qavatida kichik iflos bosimli o'rta va kichik do'kon. Devorlari poldan shiftgacha ulkan choy qutilari bilan to'ldirilgan javonlar bilan o'ralgan edi. Ko'chaga qaragan derazalar ham choy uyumlari bilan to'ldirilgan edi.
  
  
  Peshtaxta ortida eskirgan jigarrang fartuk kiygan, beozor odam turardi. U mening qog'ozlarimga qaradi va bosh irg'adi. U javondan bankani olib, peshtaxtaga qo'ydi. U Egoni jigarrang qog'ozga o'rashni boshladi.
  
  
  "Men, uh ... bu erda Egodan foydalanmoqchiman", dedim.
  
  
  U boshini chayqadi. "Do'kon bunga deyarli mos kelmaydi, shunday emasmi? "
  
  
  - Balki yuqoriga?"
  
  
  U menga shubhali qaradi. "Bilmayman", dedi u. — Men buni tekshirishim kerak."U kassaga bordi va n-3 ni bosdi. Bir necha daqiqadan so'ng telefon ikki marta jiringladi va keyin jim qoldi. "Hammasi joyida", dedi u. U peshtaxta ostidagi tugmani bosdi va orqa devorning kichik qismi ochildi.
  
  
  Ochilish menga mahalliy AH shtab-kvartirasiga olib boradigan tor zinapoyaga kirish imkonini berdi. Zinapoyalar kichkina, tartibsiz qabul qilish maydoniga ko'tarildi. Ikkita to'q sariq rangli plastik stul, Barents dengizi ko'z yoshlari raqamlari bilan to'ldirilgan stul va katta, kaltaklangan stol stul. Qora sochli go'zallik stolda saqich chaynab o'tirdi. U menga qiziqib qaradi, chaynashni to'xtatdi va oyoqlarini boshqa tomonga kesib o'tdi. Ularning o'ng tomonida yana bir eshik bor edi. Muqaddaslar muqaddas. U soatiga qaradi. Soat o'n ikki edi. U ikkala qo'lini stulga qo'ydi va bir oz oldinga egildi. "Men Dolores bilan gaplashmoqchiman", dedim.
  
  
  U butunlay ifodasiz yuzni kiydi. Uning identifikatori chaqnadi. Uning ko'zlari nihoyat bir oz tushunishni ko'rsatdi va u bosh irg'adi. "Siz bu choy do'konida aniq hech narsa bilmaysiz", dedi u. "Sizga Dolores yoki sizning xabaringiz kerakmi?"
  
  
  "Xabar", dedim. U choy idishini ochishni boshlaganda, u telefonidagi bir nechta tugmachalarni bosdi. U menga telefonni uzatdi. Roscoe-dan lentali xabar bor edi. "Men sizni kunduzi soat birida ko'raman."Keyin yana Mays:" Kechirasiz yigitlar, hech qanday harakat yo'q."
  
  
  U bankani ochdi va stulga o'tirdi. Har bir fotosurat kompyuter kartasiga chiroyli tarzda biriktirilgan. Hurmatli Jirinovskiy xonimlar xonim Xojson va Frogg shunday deb tan olindi. Featherstone kotibi ishdan bo'shatishda muhim rol o'ynadi Agnes Corona, sobiq kotib Shotlandiya-Yard, chunki Nah hujjatlarining ba'zilari u erdan o'g'irlangan. Uning ishtiroki haqida hech qanday dalil topilmadi. Uning iste'foga chiqishiga" beparvolik " sabab bo'ldi. Biroq, u shubha ostida edi. Tara choyini olib kelib, uni kutish xonasiga olib kirgan bola psixologik urushga ixtisoslashgan yosh terrorchi Pam Horse edi. Ayniqsa, psixotrop dorilarda yaxshi. U Kanning bosh tergovchisi edi. Qaerdadir Osiyoda, ular paydo ularning ego yo'qotgan. Tara fotosurati tufayli arxivdagi ego ma'lumotlarini yangiladi. Va nihoyat, Sun Ping bor edi. M-2. Ikkinchi darajali qotil. Ikkinchi sinfni boshlash uning yomonligini anglatmaydi. Bu uning qotil ekanligidan boshqa narsani anglatmasdi. Va ularning barchasi endi erkaklarga g'azablangan feministlar, shikoyatlaringizni Mao Tse tungga yuboring. Sun Ping yovuz xola edi. Kompyuter xaritasiga ko'ra, u jismoniy qiynoqlarning nozik jihatlari bo'yicha mutaxassis edi.
  
  
  Men telefonga sakrab, teatrga qo'ng'iroq qildim.
  
  
  Tara allaqachon ketgan edi.
  
  
  Men uni telefonga shunchalik qattiq urdimki, stul silkindi va Doloresni xohlayotganimni aytdim. "Dolores shaxsan. Va tez! Resepsiyonist uning chaynashini to'rt-to'rt marta tezlashtirdi va bir nechta tugmachalarni bosdi. Nahning o'ng tomonidagi eshik yoriqni ochdi. "Siz Doloresni Sog'inmaysiz", dedi u. Bu veb-ga asoslangan boshqaruv paneli modeli.
  
  
  Kommutatordagi qiz uzun bo'yli, sumkali, sochlari oqargan, uzun o'lik ko'ylak va Xaggard yuzli odam edi.
  
  
  Men unga aytdim. "Dolores?"
  
  
  U xo'rsindi.
  
  
  "Mana," dedi u va qulog'ini bir juft naushnikdan ko'tardi.
  
  
  "Uning Karter", dedim men.
  
  
  'Oi.- U biroz to'g'riroq qaradi.
  
  
  Men emga Roskoga shoshilinch xabar berishini aytdim. Rejalar o'zgardi. Biz tarani Arslon uyasiga kirishdan oldin ushlashimiz kerak edi. Agar u kelsa, men kvartiraga qaytaman. Endi u Makrobiotik restoranga ketayotgan edi. Agar men u bilan uchrasha olmasam, u erda bir-o'ttizda uchrashardim.
  
  
  Rekord vaqt ichida taksida kvartiramga qaytdim. Tara u erda yo'q edi. Men qila oladigan narsa kutish edi. Agar u teatrda yoki bu erda bo'lmaganida, u har qanday joyda bo'lishi mumkin edi. Va London katta shahar. Vahima uchun haqiqiy sabab yo'q edi. Roscoe uni ko'rishdan oldin, uni vaqtida ogohlantirish uchun barcha asoslarim bor edi. Hatto oxirgi daqiqada bo'lsa ham. Biroq, otasi biroz bezovtalandi. U bo'sh kvartira atrofida yurishni davom ettirdi. Yomg'ir derazalarga asabiylashdi. Keyingi ko'chadan jazzning xira gumburlashi bor edi. Ko'chaning o'zidan mashinalarning nolasini eshitardim. Qaerdadir mendan balandda samolyot uchib o'tdi. Mushuk pufladi. Soat ticking edi.
  
  
  Uning mehmonxonasini buzish kerak. Albatta, bir soat. Ehtimol, vaqtni to'xtatish uchun. Yoki, ehtimol, ular uning eshitishi uchun to'g'ri ovoz chiqarmaganliklari uchundir. Eshikdan kelayotgan Tara ovozi. Butun, dahshatli vaqt, agar hech narsa sodir bo'lmasa, barchasi birdaniga sodir bo'lishi bilan tahdid qiladi va bunday emas.
  
  
  Kunduzi soat birida uning raqami teradi. Uning mening xabar revmatizm Roscoe bor. Keyin uchta uzuk va Mace guruhi: sonni, yigitlar. Hali ham harakat yo'q.
  
  
  Men uni osib qo'ydim. U ko'zlarini ishqalab, bo'ynini ishqaladi. U yana chaqdi. U uni ishqalashni to'xtatdi. Radarim meni nima haqida ogohlantirdi? Uni devorga qaradi. Keyin telefonga. U telefonni olib, yana raqamni teradi.
  
  
  ROSCOE: yopib. Niki. Biz uni topamiz.
  
  
  Irina: Kechirasiz, yigitlar. Hali ham harakat yo'q.
  
  
  U telefonni qulog'idan bir oz uzoqlashtirdi.
  
  
  Bu Meys ikki marta ishlatgan so'zlar edi!
  
  
  Har soatda u yangi xabar berdi. Albatta, u boshqa hech narsa o'ylab topa olmagan bo'lishi mumkin edi, lekin baribir uni takrorlash zarar qilmadi. So'nggi bir necha kun davomida har soatda u qishloqda nima yeyilayotgani haqida g'alati xabar yoki yangiliklar bilan qaytib kelardi. Va agar u umuman hech narsa haqida o'ylay olmasa, Mett baribir buni o'ylab topardi.
  
  
  U telefonni qulog'iga qaytarib qo'ydi... Men uni diqqat bilan tingladim. "Kechirasiz yigitlar. Hali ham harakat yo'q. Ha! Ovoz bering! Egoda-oxirgi so'zlarda zaif xirillash bor edi. Uchgan samolyot. Bu tovush oldin ham bor edi. U erda egri narsa bor edi.
  
  
  Dolores uni chaqirdi. U menga xuddi shu xabar uch soatdan beri borligini tasdiqladi. Yo'q, dedi u, buni shubhali deb topmadi. U faqat Mace bir xil xabarni qayta-qayta ishlatib, hazil qilmoqchi deb o'ylardi.
  
  
  U Emuga samolyot haqida gapirib berdi. U bir zum jim qoldi. "Qudratli Xudo.- dedi u. - Siz haqsiz.'
  
  
  Menda endi Mace yo'q edi. Uniki g'azab va vahima o'rtasida edi. Taraning xavfsizligiga shunchalik berilib ketganimdan g'azablanib, ihning asl niyatlarini yo'qotib qo'ydim va Mace xabari haqida tezroq bilmasdim. Bizning "constellation today case" ga bo'lgan barcha umidlarimiz Chen-Li Braunning klonlash laboratoriyasiga va Lao Tsengga olib boradigan namoyishdan keyingi namoyishiga asoslangan edi. Agar u allaqachon harakat qilgan bo'lsa, barcha umid yo'qoladi. Biz hech qachon bu PBX rozetkasini topa olmaymiz. Biz hech qachon ih ni to'xtata olmas edik. Teri ostiga tushgan bu kaltak uchun Xudo meni jazolaydi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi Dolores unga. "Niyat quyidagicha. Meni u erga olib boradigan vertolyot kerak. Roscoega qo'shimcha yordam bering...
  
  
  - Siz hazillashyapsizmi?"u meni to'xtatdi. "Londondagi ofis unchalik katta emas. Bizda qo'shimcha yordam yo'q-hech bo'lmaganda sizga kerak bo'lgan tur emas.
  
  
  "Vertolyot bilan?"
  
  
  "Bu hali ham davom etmoqda."
  
  
  'Yaxshi. Keyin Roskoga odinni qobiq qilishini ayting. Va Xudo uchun, emga ehtiyot bo'lishni ayting!
  
  
  'Tinglang. Agar siz bo'lganimda Roscoe haqida qayg'urmas edim. Ba'zan u biroz pedantik bo'lishi mumkin, lekin o'z egosi xavf ostida bo'lganda emas. U hayotni juda yaxshi ko'radi.
  
  
  Uning xo'rsindi. "Umid qilaylik."
  
  
  Vertolyot meni Hyde parkdagi yarim yarimda olib ketishi kerak edi. Har kim hayron bo'lardi, lekin bu mening ishim emas. Qanday bo'lmasin, ular bu haqda bir necha kundan beri gaplashadilar. Vilgelmina uni tozalab, batareyani qayta Yukladi. U stilettoni yana qiniga surib qo'ydi va yana bir gaz bombasini joylashtirdi. Baxtli Per, o'rtada juda samimiy.
  
  
  Men yomg'irni kiyib, yomg'irga chiqdim.
  
  
  
  
  Bob 16
  
  
  
  
  Roscoe uning soatiga qaradi. Bu ikki besh daqiqa bo'ldi. Tara u bir-o'ttiz da Featherstone ning uchun ketayotganini aytdi.
  
  
  U jinni kabi restoran atrofida yugurib, juda shubhali ko'rinishni xohlamadi. Shunday qilib, u pul to'ladi, gazeta oldi va kirish zaliga o'qishga ketdi. Yomg'ir qattiqroq yog'a boshladi. Shunday qilib, kiraverishda o'qiyotgan odam ajralib turmaydi. Ehtimol, u unutilgan soyaboni haqida o'ylardi.
  
  
  U tarani yo'lning narigi burchagiga kelganida ko'rgan bo'lsa kerak. U uni ko'rmadi. Nah soyabonga ega edi va bu uning ko'rinishini cheklash uchun kerakli ko'rlarni taqdim etdi.
  
  
  Roscoe unga ko'cha tomondan yaqinlashdi. Baqqolning mimmosidan o'tdi. Poyafzaldan tashqari. Mimmo Leyn. Ehtimol, u taradan ko'zini uzmagan, shuning uchun u odamni payqamagan. Bu ikki kishi bo'lishi mumkin edi. Ular uning oldiga kelishdi. Ehtimol, u odam bunday yaxshi qora yomg'ir soyabonidan foydalanmaganligi bilan ogohlantirilmagan. Va hozirgacha ferret o'z egosini qo'lida buklab turardi.
  
  
  Hech bo'lmaganda, bu biz tasavvur qilganimizdek edi.
  
  
  Kechqurun biz Roskoning jasadini topdik. U xiyobonda edi. Ego qo'llari hali katta qora soyabon yopishib qilindi, ustara-o'tkir uchi emu ning yig'ma dollar botib edi.
  
  
  
  
  Bob 17
  
  
  
  
  Vertolyot uydan bir kilometr narida joylashgan botqoqli dalaga qo'ndi. Meni katta Fiat 130 kutayotgan edi. Haydovchi menga kalitlarni uzatdi, to'g'ri yo'nalishga ishora qildi va yonimga o'tirdi. Haydovchi o'rindig'im yonida. Keyin hammamiz alohida yo'llarimiz bilan bordik.
  
  
  Yomg'ir to'xtadi va manzara haqiqiy bo'lmagan sariq-yashil rangda porladi. Konstable rasmlaridan olingan bu gullardan biri. Bu Richard sherning Dollar suyakka vaqti uylar va mehmonxonalar bilan afsonaviy manzaralari atrofida biri edi. Uni, men bu universal da'volariga mening qon qaynash his. Bajonidil. Salib Yurishi. Uning sal dragons o'ldirish uchun katta Fiat bo'ladi. Mening to'pponcham va stiletto yangi Excalibur edi. U tarixning bir qismi edi va tarix yaratdi. Men allaqachon shoxlar mening kelishimni tabriklayotganini eshitdim. Uni, barcha-fath qahramon.
  
  
  Ey xudoyim. Lekin: nihoyat::
  
  
  U mashinani daraxtzor ortiga qo'ydi va kichkina butalar orasidan mulkning orqa tomoniga qarab davom etdi. Bu ular o'zlari uchun ijaraga olgan boshpana edi. G'alati atmosferani chiqaradigan tomi somonli uy. Bu juda sokin edi.
  
  
  Bu juda jim.
  
  
  U atrofga qaradi. Asosiy uyning yonida bir xil darajada g'alati ikkita kichik uy bor edi. Eng yaqini asosiy binodan taxminan yigirma metr narida edi. Ikkalasi ham o'tirdi. Men ishlatiladigan dasturiy ta'minot Moja qanday hayron. U endi undan foydalanmayotganiga amin edi.
  
  
  U bir daraxtdan ikkinchisiga o'tib, ikkinchi uyga yetdi. Shuningdek, u yo'lning ko'rinishini oldi. Mening omadim haqiqat bo'lish uchun juda yaxshi edi. U erda mashina bor edi.
  
  
  Bu eski Amerika vagoni edi. Bu eski 1952 Chevy psevdo-yog'och avtomobillar. Uyingizda tokchasi tayoq yuki edi. Va baliq ovlash tishli.
  
  
  Qaerga bormasin, baliq ovlashga bormadilar. Ammo ular biron joyga ketayotgan edilar va u o'z vaqtida etib keldi.
  
  
  Men boshqa uyga bordim. Eshik qulflangan edi. U vitraylardan biri orqali ichkariga qaradi. U derazaga qo'l cho'zdi. U ochildi. Ehtimol, juda oson. Vilgelmina uni tayyorladi va ichkariga kirdi.
  
  
  Agar bu Macedan boshqa odam bo'lsa, men muammoga duch kelgan bo'lardim. O'sha eski taxta plitalari meni eng kichik harakat bilan berdi. Ular mening kirishim ostida qichqirishdi. Ammo kimdir u erda bo'lsa, ular jim bo'lishdi.
  
  
  Uning davom. Pastki qavatda faqat ikkita xona bor edi va ular bo'sh, juda bo'sh edi. Kamin mis idishlar va toza, ammo kuygan panjara bilan osilgan edi.
  
  
  U zinadan ko'tarildi.
  
  
  Hammom.
  
  
  Bu domkdagi ego joyi edi. Mace magnitafoni hali ham karavotda edi. Kuchli durbinlar hali ham deraza atrofida qolib ketgan edi. To'shak choyshablarning chigalligi edi. Mace va Pearson bu erda navbat bilan uxlashdi. Burchakda qalay qutilarining bitta namoyishi bor edi. Baliqning zaif hidi hali ham havoda saqlanib qoldi.
  
  
  Kurash alomatlari yo'q edi.
  
  
  Bu qanday yaxshi yangilikni anglatishi mumkin. Biror narsa ih ni o'z lavozimidan uzoqlashishga majbur qildi. Ammo bu ularning o'lganligini anglatmaydi.
  
  
  Men durbin orqali qaradim. Chen-li uni uyda ko'rdi. U ikki kishi bilan gaplashayotgan edi. Ih oyoqlari uni ko'rishi mumkin edi, lekin ih yuzlari ko'rinmadi. Doloresga xabar yuborish uchun ovoz yozuvchimdan foydalandim. Bu narsa choy do'konidagi go'zallik bilan simsiz aloqada edi. Keyin u pastga tushib, derazadan chiqib ketdi.
  
  
  Yomg'irli ob-havo. Uni noqulay his qildi. Men bu ob-havo deb o'yladim. Ammo keyin yana, uni, bu ogohlantirish bo'lishi mumkin deb o'yladi.
  
  
  U ikkinchi uyga yo'l oldi. Asosiy binoga eng yaqin bo'lgan bino. Eshikka urilgan taxtalar yirtilib ketdi. Vilgelmina uni siqib, eshikni ochdi.
  
  
  U erda ko'rganlarim oshqozonimni siqib chiqardi.
  
  
  Hamma joyda qon bor edi. Eski yog'och zamin u bilan namlangan va o'limning odobsiz rangini bo'yashgan. Bu taxta tikuvlari orasida muzlab qoldi. Oq paxta mebellari axloqsizlik bilan bulg'angan. Axning qo'l soati ezilgan holda yotardi. The .Boltadan 38 kalibrli to'pponcha unli stulda qon bilan qoplangan edi. Va qizil rangga bo'yalgan bolta kamin yonida yotardi.
  
  
  Kamin.
  
  
  U hali ham yonayotgan edi. Hali ham issiqlik berdi. Panjara ustida bir dasta iliq kul bor edi. Burchakda, olov yonida yotar edi... qo'l. Men juda g'alati shovqinni eshitdim va keyin tartibsizlikka o'z qusishimni qo'shayotganimni angladim.
  
  
  Men oshxonaga bordim va jo'mrakni ochdim, keyin yuzimga sovuq suv sepib, bilagimni jo'mrak ostiga tiqdim. Quloqlarim tiqildi. Kran uni o'chirib qo'ydi. Men nimadir eshitdim deb o'yladim. Yog'och zaminning g'ichirlashi.
  
  
  
  
  Bob 18
  
  
  
  
  Tara menga keyinroq aytdi, lekin hozir ayta olaman. To'g'ri tartibda.
  
  
  U Roskoni ko'rmadi. Lekin u ham orqasiga qaramadi. U u erda ekanligini bilar edi. Men bilan birga. Restoranda. Rejalashtirilgan bo'lib, u Featherstone ofisiga kirib 2:30 p.m. uning bo'yniga, Nah ko'cha bo'ylab bir telefonga Nah besh metr ichida har qanday suhbatni uzatish mumkin marvaridlar bir mag'lubiyatga kiyib. Uning sumkasida Nah bir kun oldin ishlatgan magnitafonga ega edi.
  
  
  Tara o'zini yaxshi his qildi.
  
  
  Resepsiyonist biroz g'azablanib, Tara juda erta ekanligini payqadi. Pam tezda uni bir kun oldingi ikkinchi qavatdagi kutish xonasiga kuzatib qo'ydi va salomga yana bir piyola choy taklif qildi. U xuddi shu jurnallarni o'rganish uchun uni tark etdi.
  
  
  Bu safar Tara bir piyola choy oldi. Undan yoqimli dolchin hidi keldi. U barmog'ini suyuqlikka botirib, yaladi. Qizim bir sababga ko'ra kimyo fanidan A oldi. "Choy, - pichirladi u marvarid va sonni, - metakualon bilan to'ldirilgan."U taxminan besh yuz milligrammni hisobladi. Ushbu dori sizga " yaxshi tayyorlangan."Bir tomondan, uyquchanlik hissi, boshqa tomondan quvonch hissi. Ish tashlashning o'ziga kelsak, u sizni ikki yo'l bilan o'ldirishi mumkin. Preparatning o'zi yoki bu preparatning yo'qligi. Chiqib ketish belgilari epilepsiyaga o'xshaydi-bir necha kunlik tutilishlar to'liq kollaps bilan yakunlanishi mumkin: o'lim. Bu odamlar nima qilayotganlarini bilishardi. Bu besh yuz milligramm boshingizni puflash uchun etarli edi. Hech bo'lmaganda Sizning Mirtl xolangiz o'liklar atrofida tirilgan deb o'ylashingiz uchun etarli.
  
  
  Tara chashka tarkibini o'sha qozonli Lianglardan biriga quydi. Agar bu tok erga to'g'ri ildiz otmagan bo'lsa, u albatta chiqib ketadi.
  
  
  U yana yo'lakka chiqdi va yana uni to'xtatadigan hech kim yo'q edi. U zinadan yuqori qavatga ko'tarildi. Ikki eshik binoning old qismidagi xonalarga olib bordi. Bu xonalarning atrofi Elisga tegishli edi. U ko'zlarini yumdi va otasi ko'rsatgan derazani tasavvur qilishga urindi. Men uyning oldida turibman, u nah o'ng edi. Shunday qilib, chap tomonda eshik bo'lishi kerak.
  
  
  U eshikni taqillatdi.
  
  
  Elisning ovozi bema'ni yomon: "kiring."
  
  
  Elis Featherstone karavotda beshta bosilgan ipak yostiq orasiga yashiringan ko'k ipak pijamasida yotardi. Elis Featherstone juda sog'lom ko'rinmadi. Nahning peshonasida mayda qalay munchoqlar ajralib turardi va u o'zini sharqona muxlis bilan hayratga soldi. Uning oppoq, ta'kidlangan sochlari boshining orqa qismida ho'l bo'lib yotar, ko'z qorachiqlari pinpriklangan edi. U ajoyib Elis dan iflos Malika Tara eslatdi.
  
  
  Elis Featherstone dorilar bilan to'ldirilgan edi. Va bu taraning ishini ancha osonlashtirdi. Salom, mantiqiy bahona haqida umuman tashvishlanishning hojati yo'q edi. Ayni paytda Elis mantiqiy emas edi. U chegara zonasida edi, u erda yagona jumla bema'nilik va mantiq chalkashliklarni keltirib chiqaradi.
  
  
  U past ovozda gapira boshladi. Negadir u Salom olti yoshda, Tara esa uning onasi deb o'yladi. Darhaqiqat, sizni shunday o'ylashga majbur qiladigan dorilar bor. Gashish allaqachon ko'p narsalarga qodir, ammo ular siz yutadigan, hidlaydigan yoki Ukol qiladigan narsalar faqat ishni yaxshi tugatadi. Ammo, ehtimol, bu qo'ng'iroqni chalayotgan "onangizga ayting" kamuflyaji edi. Qanday bo'lmasin, Tara davom etdi va onani o'ynadi.
  
  
  Ona Ian haqida hamma narsani bilishi kerak. Onam menga otam kabi ishonmasdi. Elis buni o'zi qilmaganligini aytdi.
  
  
  Yang qizg'in Taoist edi. Ammo Jan o'zgargan edi. Elis nima uchun ekanligini bilmas edi. U shunchaki shunday his qildi. Elis his qilishni yaxshi ko'rardi. Nah-da teginish uchun yoqimli Teddi sichqonchasi ham bor edi. Mo buni ko'rishni xohlamadimi?
  
  
  Keyinchalik, u charchagan holda dedi. Bu Ian haqida nima deyish mumkin?
  
  
  Xo'sh, taxminan besh yil oldin, papaning o'limidan keyingi maslahati bilan Yan boshqaruvni o'z zimmasiga oldi. Ikki yil oldin hammasi yaxshi ketayotgan edi. Keyin u barcha eski xodimlarni ishdan bo'shatdi va yangi xodimlarni tayinladi. Ular ham taoistlar, dedi u. Lekin hali ham... Elis ularni unchalik yoqtirmasdi. Albatta, yangilari emas. Kenjasiga Ot, Aloqa. Va keyin to'rtburchaklar.
  
  
  To'rtburchaklarmi?
  
  
  Hammasi o'xshash bu to'rt yigit. IHC paytida ularning atrofidan faqat bittasi ovga ketgan. Yo'q, u qila olmadi. ov qilmaslik, uni masxara qilish edi... Elis yig'lay boshladi. Ehtimol, u uni masxara qilmoqchi edi.
  
  
  Tara onasi uni himoya qilishini aytdi. Elis yig'lashni to'xtatdi. U qo'shiq aytishni boshladi. Tara yuqoriga qaradi va soatini tekshirdi. Bu ikki besh daqiqa bo'ldi. Salom, u kutish xonasida kutib turganda tezda qaytib kelishim kerak edi. Ammo bu to'rtburchaklar haqida nima deyish mumkin? Elis boshqa narsa dedimi?"Elis bosh irg'adi. U kuldi. Ularning uchta akasi bor va bu birodarlar uch egizak. Va ular bu to'rtburchaklarga o'xshaydi. Ma'lum bo'lishicha, ular etmishinchi... yoki yo'qmi? Elis shunchaki kulib qo'ydi. Birinchi uchlik. Keyin foursome... Elis shunchaki kulib qo'ydi. Irlandiyada bo'lgan Chen-li Xong Lo ham bor edi. Yoki Islandiyada. Yoki boshqa joyda. Va keyin uchuvchi Peng Li bor edi. Elis qo'llarini silkitdi. U Amerikada edi. Va keyin bor edi, keyin bor edi "— Elis barmoqlariga sanadi — " Dopey, Sheezy va Doe. U kuldi. Ammo ular bir necha hafta ichida o'tdi. Ular kenjasiga ot bilan Amerikaga borib. Sehrgarni kutib olish uchun. Yo'q, bu Presviterian bilan uchrashish uchun. Matbuot bilan gaplashish. Tish shifokoriga borish. U tayyorlanadi. Toza, toza. Xo'sh, u eslamadi.
  
  
  Tara bu haqda o'yladi. Shunday qilib, ular bir necha haftadan keyin ketishdi. Uchun ... prezident! Bu shunday bo'lishi kerak edi. Ular ularni kutib olish uchun ketishdi.
  
  
  Ikki daqiqadan ikki daqiqa o'tdi. Tara Elisning qo'lini siqib qo'ydi. "Bularning hammasi siz bilgan birodarlarmi?"u so'radi.
  
  
  'Oi. Yo'q, - dedi Elis. "Yana ko'p narsalar bor. Bu juda katta oila. Ammo boshqalar uzoqda. Elis g'uvullashni to'xtatdi.
  
  
  "Ishonchingiz komilmi?"Tara qattiq so'radi. "Agar yolg'on gapirsangiz, jannatga bormaysiz."
  
  
  Elis hushyor ko'rinardi. "Kamida bu Ian deydi nima. Uning so'zlariga ko'ra, boshqalar bir muncha vaqt uyda qolishadi va biz ihni u erdan olib chiqishimiz kerak. Shunday qilib, Pam ot bo'lsa va boshqalar ketsa, yangilari kirib keladi. Oh, halol, Onam. U shunday dedi. Elis halollik bilan qo'lidan kelganicha harakat qildi.
  
  
  Tara o'rnidan turdi. "Xo'sh, azizim", dedi u. "Endi men borishim kerak, siz esa yaxshi qizsiz va" - u onalik bilan aytadigan biror narsa haqida o'ylashga urindi - " endi siz kajularingizni itoatkorlik bilan yeysiz, men tez orada yana siz bilan bo'laman."Tara eshikni yopdi va chuqur nafas oldi. "Siz buni eshitdingiz, asalim", dedi u marjoniga. "Hozir Amerikada bittasi bor. Va bu uchuvchi. Menimcha, vertolyot uchuvchisi. Yoki u o'ldirgan senatorlar bilan birga o'ldirilgandir. U to'xtab qoldi, keyin yordam berolmadi: "va siz uning bu erga kelishini xohlamadingiz."ha-ha.
  
  
  U jilmayib, zinadan tushdi. Zinapoyaning pastki qismida, yuqoriga ko'tarilayotganda, Pamning otlari va sonini bor edi. Ular g'azablanishdi. Juda g'azablangan.
  
  
  Pam Konaning qo'lida gipodermik igna bor edi.
  
  
  Tara aytishi mumkin bo'lgan narsa: "Ha, Nik.'
  
  
  
  
  Bob 19
  
  
  
  
  Agar siz butun umringizni bok kuniga qarshi qurollanishga sarflasangiz, bu bok kuni keladi.
  
  
  Uning qurolini lavabo yoniga qo'yishdi va polning g'ichirlashi meni unga sho'ng'ishga majbur qildi. Bu juda kech. Pichoq xona bo'ylab supurib, kollektsiyadagi yangi kapalak kabi qo'limni lavaboga mahkamladi.
  
  
  "Hammasi joyida, Karter. Sekin aylantiring."
  
  
  Ih uch edi. Bu u kutgan "ular" emas edi. Ular uchta mahalliy Ivanovga o'xshardi. Super dandy. Ih Shvedlari va soch turmagi ih dan o'n yosh kichik edi va ohangdor mushaklar zamonaviy kiyimlarga mos kelmadi. Ular qurollarini tortib oldimga kelishdi. Lider oldinda.
  
  
  "Qo'llaringizni boshingiz orqasiga qo'ying", dedi u.
  
  
  Ego unga yuqoriga va pastga qaradi. Nen haqida faqat yaxshi narsa ego kostyum edi. "U qo'llarini ko'tarishi kerak edi, - dedim men, - lekin menda texnik muammo bor."U hali ham qo'limda ushlab turgan pichoqni ko'rsatdi.
  
  
  U hamrohlaridan biriga murojaat qildi. "Giles", dedi u. Iltimos, aniqlang, ser. Giles mening oldimga kelib, pichoqni tortib oldi. Mening qonim qaynab ketdi. Giles meni qidirdi. U stilettoni topdi, lekin u gazning qattiqligiga yaqinlashmadi. Ehtimol, bu uning ego turi emas.
  
  
  Giles jilmayib qo'ydi. Juda ishonchli. "Yaxshi, xo'jayin. Bu toza.
  
  
  "Keyin siz va Robbi Egoni uyga olib kirasiz."
  
  
  Giles va Robbi qo'llarimni olishdi va umurtqa pog'onamga bir nechta to'pponcha bosilib, meni uyga olib borishdi.
  
  
  Bunga shubha yo'q. Ular bu kun atrofida eng yaxshi qotillar qilish. Bangel, Lin Jing va endi bu paroxodlar xushmuomalalik bilan o'zlarini ortda qoldirdilar. Vin Vo boshqa narsa edi. Men xonada uni qo'shildi qachon, u menga qotil ko'z berdi va bastard chaqadi: "bir ego o'simlik."Ular meni stulga itarishdi. Ularning har biri mening yelkamni olib, uni bosdi: uning o'rindig'i. Qanot bosh irg'adi. Asosiy yaramas ham sel. Uniki boshqa yog'och panelli kutubxonada edi. Faqat u Nassaudagidek katta emas edi. Va derazalar ochiq edi. Bundan tashqari, Chen-li ham bu erda emas edi.
  
  
  Qanot xona bo'ylab yurdi, uch barmoqli barmoqlari sigaretasini harakatlanuvchi tog ' kabi aylantirdi. Bu unga baxtli vaqtlarni eslatdi. "Biz sizdan juda charchadik, Karter", dedi u nihoyat. Egoning ovozi baland va muzli edi. - Bundan tashqari, siz doimo ahmoq edingiz.
  
  
  Men bunga halol javob bermoqchi emas edim. Men qilgan barcha bir qoshini ko'tarib edi. Qolaversa, hech bir fil uning menga ahmoq ekanligimni aytishiga to'sqinlik qila olmadi.
  
  
  "Siz o'sha kichkina uydagi do'stlaringiz bizni kuzatib turishadi deb o'yladingiz, shunda siz nihoyat bizni ushlay olasiz."U jilmayib qo'ydi. Qanday bo'lmasin, u lablarini qisdi. "Dell o'zi haqida... bu aksincha edi. Biz sizning do'stlaringiz bilan uchrashishga e'tibor qaratdik va bu bizni sizga olib borishini bilardik. Hech bo'lmaganda biz sizning tashrifingizga tayyorlandik.
  
  
  U haq edi. U ahmoq edi. Uning ko'zlari ochiq holda ih tuzog'iga tushdi. Ammo boshqa tomondan, AH uning qaerdaligini bilar edi. Va Agar ular buni bilsalar, Vinh Po yaxshiroq bilar edi... U stulda turdi. U tortmani ochdi. "Agar do'stlaringiz sizga yordam beradi deb o'ylasangiz..."u kichik audio lentani uzatdi. - Biz sizning agentingiz Macedan yakuniy hisobot berishni so'radik. "Kostya, u uchta qildi. Biz bu erda boshqalarni jalb qiladigan takrorlanadigan xabarni topmadik — bu sizni jalb qilgani kabi. U lentani kichik portativ magnitafonga qo'ydi. "Uchinchi xabar takrorlana boshlaganda, biz endi bu erda bo'lmaymiz."U menga qaytdi. "Bugun bu erda sodir bo'lgan voqealarning rasmiy bag'ishlanishini eshitish sizni qiziqtirishi mumkin deb o'yladim."
  
  
  U tugmachani bosdi va Mace o'limdan keyingi hisobotini boshladi.
  
  
  "Kechirasiz, men baliq ovlashga bordim. Ovqat yemang. Buzilgan bo'tqa yanada mazali bo'ladi. Tezda tatib ko'rdi, tezda xafa bo'ldi. Oh.'
  
  
  Bir lahza, men Moja xato qilgan o'yladim, lekin men tez u meni mag'firat deb ibodat, qat'i nazar, u paytda tuman edi qaerda.
  
  
  Mace o'z yo'lini yo'qotmadi. Yaxshi.
  
  
  Odatiy yopilish-bu"xabar mavzusi".
  
  
  "Dasturda" xabar koddagi zalda ekanligini anglatadi. Tez xabar uzatish uchun oddiy kod. Birinchi harf bilan birga siz har doim keyingi to'rtinchi so'zni olishingiz kerak. Men buni hisobladim. Mace bizga xabar berdi: "kechirasiz. Eda buzilgan. Tezda!'
  
  
  Madad guruhi o'ynab faqat sifatida keladi. Bolalar bog'chasi yoki yo'q. U bir soat ichida yordam kutishi mumkin edi.
  
  
  Qanot asosiy yovuz odamga o'girildi. "Korniliy, - dedi u, - endi bu lentani joylashtiring."
  
  
  Korniliy lentani olib, xonalardan chiqib ketdi.
  
  
  "Endi, Karter... Endi siz bizga juda ko'p yordam berdingiz, men sizga yaxshilik qilaman... Chen-li qiling", dedi u Gilesga.
  
  
  Giles ketdi. 'Yaxshi. Biz haqimizda nimani bilmoqchisiz?
  
  
  U revmatizmni topmasdan oldin u butun jilmayish va kulish arsenalidan o'tdi. - Siz shtab-kvartiraning qaerdaligini bilmoqchimisiz, shunday emasmi?"Va endi —" dedi u, Giles va Chen-li xonaga kirganlarida, " biz sizni shu erga olib boramiz."
  
  
  U Chen-li qaradi.
  
  
  Nima, men nen haqida kamida jozibador topildi ego qo'li hipodermik ignalar edi.
  
  
  Hech narsani sinab ko'rishga vaqtim yo'q edi, shuning uchun men emuning tomog'iga yana bir muvaffaqiyatsiz urinish qildim, lekin Robbi va Giles meni kaltakladilar. Meni yana stulga tashlashdi. Tishlarim atrofidagi barcha plombalarni urib yuborganday tuyulgan jag'imga zarba. Vin keldi va meni urdi. Hammasi juda tez sodir bo'ldi. Giles va Robbi meni ushlab turishdi. Chen-li yengimni o'rab oldi. Tikuvchi bu haqda hech narsa qila olmadi. Bir tez harakatda igna qo'limga g'oyib bo'ldi.
  
  
  Ular meni bir necha daqiqa ushlab turishdi. Soniyalar o'tdi, ehtimol. Yoki soat. Men uni endi bilmayman. Korniliy qaytib kelib, kassetadagi lentani sindirib tashlaganini aytdi. U afsusda ekanligini aytdi. Vin Vo qasam ichdi va uni tuzatish uchun elim xohladi. U Korniliyga o'girilib dedi: "it kuchukcha. Iflos ishlar.Va keyin Egoning yuzi qizarib ketdi. Qizil atirgul. Gulbarglar ochilib, birin-ketin polga yiqildilar. U meni sevadi, sevmaydi...
  
  
  "Kapulets", dedi Giles. U kulardi. Rtadan semiz suv qo'ng'izi sudralib chiqdi. Ego uni qo'li bilan itarib yuborishga urindi. Iloji boricha oqilona bo'ling.
  
  
  Bu yo'qolgan o'yin edi.
  
  
  Og'zim quruq qoldi. U o'rnidan turishga harakat qildi. Lekin u endi buni qanday qilishni bilmas edi. U balet terliklariga qaradi. Durbinning ikkala uchi ham noto'g'ri. Ular uzoq edi. Ammo qisqichlar. Ular chiroyli edi. Ular oltin edi. Ular porlashdi.
  
  
  
  
  20-bob
  
  
  
  
  Keyingi davr doimiy dahshat edi. Bu necha soat yoki kun davom etganini eslay olmayman. Endi vaqt va tun o'rtasida, uxlash va uyg'onish o'rtasida farq yo'q edi. Tushingizda sizni ba'zan hayvonlar ta'qib qilishadi. Butun olomon sizga kulishmoqda. Yo'laklar yorilib, qusadi. Ammo keyin siz ko'zingizni ochasiz, boshingizni silkitasiz va yana tanish to'shak oyog'ingizni, chizilgan pardalarni, kecha erga tashlagan ko'ylakni ko'rasiz. Siz aql-idrokingizni o'z shartlaringiz bilan, haqiqatning tinchlantiruvchi kontrasti bilan o'lchaysiz.
  
  
  Men uchun faqat haqiqat yo'q edi.
  
  
  Men uning ko'zlarini ochganimda, men uning boshqa yirtqich hayvonlarini ko'rdim. Kulib oyna yuzlari. Kaleydoskopik qarashlar. Shakllarni birlashtirish va ranglarni o'zgartirishning o'zgaruvchan, keng, sekin harakatlanuvchi olami. Afsonaviy mavjudotlar va imkonsiz voqealar. Tushlarimda Tara qaytib kelaverdi. Sochlari yashil. Uning ko'zlari yovvoyi. Bir marta u qon ketguncha qo'limni siqib qo'ydi. U bir marta uni quchog'ida ushlab turardi va u asrlar davomida yig'lardi.
  
  
  Sekin-asta orzular o'tdi. Bu kamroq qo'rqinchli bo'ldi. Mening maqsadim bitta oq bo'sh ekranga aylandi. Tasvirlarsiz. Fikrlar yo'q. Bir kuni men uning ko'zlarini ochdim va "samolyot"deb o'yladim. Uniki samolyotda edi. Bu so'zni idrokim bilan bog'lashga urinish meni chuqur, notinch uyquga qaytaradi.
  
  
  Uniki mashinada edi. U mashina oynasiga qaradi. U yana ko'zlarini yumdi.
  
  
  Yana qaraganimda, manzara bir xil edi. Osmon hali ham moviy edi. Maysa hali ham yashil edi. Tashqaridagi avtobus shakli yoki rangini o'zgartirmadi. Orqa tomonda bir nechta harflar bor edi. Lekin bu nima ekanligini ko'ra olmadim. Bu bema'nilik edi, bu ierogliflar edi. U seskanib ketdi. Ular bizga nima qilishsa, bizga qanday dori berishsa, men o'qiy olmadim!
  
  
  Keyin u boshqa tomonga qaradi va ehtiyotkorlik bilan, yarim ochiq ko'zlari bilan mashina atrofiga qaradi. Men o'ng tomonda kimgadir kishanlangan edim. Men buni his qildim. Ammo uniki hali ego tomonga qaramoqchi emas edi. Men uni mehmonxonaga yubormadim, shunda ular allaqachon uyg'onganimni bilishadi.
  
  
  Mashina limuzin edi. Old o'rindiq og'ir kulrang parda bilan ko'zdan yashiringan edi. Biz yo'q edi, hech qanday tovush yo'q edi, lekin dvigatelning ovozi va yo'lning ovozi. Yonimda o'tirgan kishi gapiruvchi emas edi. U asta-sekin boshini o'ng tomonga egib, toraygan ko'zlari bilan guruhiga qaradi. Men umuman ehtiyot bo'lishim shart emas edi. U uxlab yotgan edi. Yupqa, simli odam. Vetnam, menimcha. Oq kasalxona xalatidagi shifokor yoki yordamchi. Yo'q. Bu, ehtimol, doktorni o'ynash uchun kiyingan yana bir Kann agenti.
  
  
  Uning eshikni harakat. Yopiq. Estestvenno uchun.
  
  
  U yana derazaga qaradi. Avtobus hali oldinda edi. U hali ham o'qishi mumkin edi, lekin bu avtobusda yozilganlar o'qib bo'lmaydigan edi. U sharqona harflar bilan yozilgan.
  
  
  Biz ko'prik ustida momaqaldiroq qildik. Yo'lda boshqa transport vositalari aravalar va velosipedlar edi. Faqat bitta boshqa mashina bor edi. Boshqa limuzin. U orqamizdan otlandi.
  
  
  U yana tashqariga qaradi. Qancha vaqt qaraganimni bilmayman. Men ko'rgan keyingi narsa shahar ko'chasi edi. Shovqinli tramvaylar, velosipedda odamlar. Buqa aravalari va hamma joyda yashil forma va somon shlyapali odamlar. Uning nigohi uning o'ng derazadan uning uyqu qorovul mimmo. Men uni Moskva darvozasida ko'rdim."Hammasi bu darvoza ortida. Uni qanday bilishim mumkin edi? Nimadir qaytib keldi. U yana o'z derazasiga qaradi. Mehmonxonaning ro'parasida, binoning tomida men nima istayotganimni ko'rdim. 40 kvadrat metr maydonga ega Xoshimin shahrining ulkan rangli portreti.
  
  
  Faqat bino Vetnam davlat bankiga tegishli edi. Shahar Xanoyda edi. Vin Vo meni Xanoyga olib bordi.
  
  
  U yangi qiziqish bilan atrofga qaradi. Men uni sakkiz yildan beri Xanoyda ko'rmadim. Bir nechta binolar urush haqida gapirdi, ammo zarar unchalik katta emas edi.
  
  
  Xanoy go'zal shahar.
  
  
  Uzoq bir shahar, Shodi bannerlar eski frantsuz mustamlaka dang'illama uylar bilan bu erda va u erda nuqta. Buddist yodgorliklari, Xitoy ibodatxonalari. Qizil Daryo tiniq va tiniq, qirg'og'idagi junklar ko'k bo'ylab dangasa dumalab ketadi. Ajablanarlisi shundaki, billboardlarda Amerikaga qarshi shiorlar yo'q. Nafrat belgilari yo'q. Bu odamlar nafratlanmaydi.
  
  
  Bu urushga noto'g'ri munosabat. Siz nafratlanasiz va keyin darhol boshqalar sizni yomon ko'radi deb o'ylaysiz. Bir narsa haqida o'ylash. Lekin birinchi navbatda u to'g'ri o'ylay olmadi. Ikkinchidan, uning agenti bolta. Bu ular o'ylamaydilar. Ammo ih urushga tayyorlanmoqda.
  
  
  Yon yo'lda yana bir limuzin yalash uchun tortildi. Uning ko'rinishi ichkariga kirdi. Orqa oynada pardalar bor edi. Ammo oldinda Chen-li haydovchining yonida o'tirardi. Chen-li meni ko'rdi va hushyor ekanligimni ko'rdi. U shoxini chalgan haydovchini turtdi.
  
  
  Doktorim uyg'ondi. U unga so'nggi bir necha kun ichida qanday bo'lishi kerakligini hayratda qoldirdi. "Regbi", dedim. "Yaxshi to'p..."
  
  
  U kulardi. "Bu hech qanday ma'noga ega emas. Karter. Siz yigirma to'rt soat ichida bu dorini qabul qilmadingiz. Effekt tugadi. Siz allaqachon hamma narsani overslept ayting. Va bu H-2 bilan mutlaqo nojo'ya ta'sirlar mavjud emas."
  
  
  U menga baho berib qaradi. "Yaxshi harakat qilib ko'ring."
  
  
  U, Xudo biladi, nima uchun amerikalik edi. Hech bo'lmaganda u amerikaliklar atrofida gapirdi. Lekin boshqasi? Yoki dushmanmi?
  
  
  "Qanday qilib... qanday uzoq suzib ostida bo'ldi?"
  
  
  "Oh", dedi u. "Bu maxfiy ma'lumotlar. Aytaylik... Sizni bu erga olib kelish uchun etarlicha uzoq. Va mendan "bu erda"qaerda ekanligini so'ramang.
  
  
  "Xanoy", dedim.
  
  
  Egoga do'stona ifoda yo'qoldi. Egoning ko'zlari torayib ketdi. U tugmachani bosdi va old o'rindiq orqasidagi deraza pastga ag'darildi. "Janob qanot", dedi u. "Sizning mahbusingiz hushyor."
  
  
  Pardalar orqaga qaytdi. Deraza ramkasi bilan bo'ynidan kesilgan tekis Vin yuzi paydo bo'ldi. U dahshatli qo'g'irchoqqa o'xshardi. U menga qaradi va qichqirdi.
  
  
  "U bizni Xanoyda deb o'ylaydi."
  
  
  "Oh", dedi qanot. Keyin u bosh irg'adi. "Ha, Xanoy. U erda ko'rasizmi? U kulrang binolar klasteriga ishora qildi. "Li Nam De".
  
  
  Men frantsuz qamoqxonasini sinab ko'raman. Xanoy Xilton sifatida ham tanilgan. Bizning harbiy asirlarimiz bo'lgan joy.
  
  
  "Shubhasiz, siz bu joy haqida hikoyalar eshitgansiz", dedi u. — Ammo biz sizga yuborayotgan qamoqxona juda xavfli ekanligini bilib olasiz... butunlay boshqacha. Garchi men uning zalda qaerdaligini bilishingiz uchun hech qanday sabab ko'rmayapman. U tugmachani bosdi va pardalar yana yopilib, mening qarashimni to'sib qo'ydi.
  
  
  "Doktor Kuoi?"Demak, bu haqiqiy shifokor edi. - Ahmoq uchun bizning Janob Karter, ahmoq bo'lmaydi. Yaxshi so'rovsiz ham, u hali ham o'z yo'nalishini va vaqtini hisoblay oladi. U qaytib kelgani emas, lekin men shunday deb o'ylayman... balki boshqa shot."
  
  
  Qo'llarim so'zlardan titradi. U umuman titrashni to'xtata olmadi. Ichaklarimda ko'ngil aynish hissi bor. Men dori o'zi bunday his-tuyg'ularini sabab eslay olmadi. Lekin, ehtimol, mening tanam buni o'z-o'zidan qilgan. Quoy menga qaradi va yana jilmayib qo'ydi. Egoning ustunlik hissi tiklandi. "Xavotir olmang, Janob Karter. Bu shot faqat uyqu sizni kiritamiz. Yo'q, yomon tushlar ko'proq bo'ladi. Hech narsa xavfli emas. Biz u erga etib borganimizdan so'ng, siz romashka kabi yangi bo'lishingizni xohlaymiz.
  
  
  Menda ko'p tanlov yo'q edi. Jin Ursin Iso.
  
  
  Boshqa zarba.
  
  
  Yana cho'l.
  
  
  
  
  Bob 21
  
  
  
  
  Uyg'onganimda qorong'i edi. Men yumshoq narsada yotaman. Havo vitekning hidiga to'ldi. Zaif, tinchlantiruvchi xirillash, refleks harakati bor edi va men soatimga qaradim. Albatta, menda endi qo'riqchi yo'q edi. Ular uzoq vaqt oldin ihni mendan tortib olishdi. Men behushlik ostida bo'lganimda.
  
  
  Uning stahl harakat qilish. Uniki paxta choyshab bilan qoplangan yumshoq matrasda erga yotardi. Xona kech qorong'ilik bilan yoritilgan va havo teshiklari orqali erta yulduzlar porlagan. Shabada bor edi. Bu o'zi bilan g'alayonni keltirib chiqardi.
  
  
  Bu shovqin emas edi. Bu qo'shiq edi. Bitta jumla bilan birlashtirilgan yuzlab erkak ovozlarining past, aniq aralashmasi: "Ey Tao; ey Tao.
  
  
  Xona katta edi. Siyrak jihozlangan, ammo qulay. Lampalar to'plami. Kreslolar yo'q edi, lekin polda yostiqlar bor edi; zamin to'qilgan matlar bilan qoplangan edi. Xonaning narigi tomonida yana bir yostiq bilan boshqa matras bor edi.
  
  
  Lekin yo'q. Ular yostiq emas edi. Konteynerlar u erda edi.
  
  
  U qimirlamadi. U hali ham uxlab yotgan edi. Yoki u hali ham uyqu tabletkalari ta'sirida edi.
  
  
  U o'rnidan turdi va xonaning narigi tomoniga ketdi. Men hali ham titrardim. U yelkasiga tegdi. Bu haqiqiy edi. "Tara?"
  
  
  U ingrab, o'girildi va yuzini matrasga ko'mdi.
  
  
  "Tara", takrorlang. U vahshiyona bosh chayqadi. "Yo'q, yo'q, iltimos", dedi u.
  
  
  U yelkasini oldinga va orqaga silkitdi. "Tara". U ko'zlarini ochdi. to'satdan, to'satdan. Keng ochiq. U faqat menga qaradi. Bizning yengilligimiz, reaktsiyalarimiz, tan olishimiz.
  
  
  Uning nigohi bezovta edi. Nihoyat, uning lablari qimirladi. "N-Nik?"u ohista dedi.
  
  
  So'nggi bir necha kun ichida unga nima qilgan bo'lsalar ham, uni o'zgartirmadi. Bu oxirgi marta ko'rgan narsam edi. Meni skanerlagan yashil ko'zlar keng va yarqirab turardi. U boshidan kechirgan kasallikdan qora chiziqlar yo'q edi. Hatto uning sepkillari ham butun yuziga sochilib ketgan edi.
  
  
  U yuzini ko'tarib, qo'limni oldi, sekin yelkamdan, bo'ynimdan va yonoqlarimdan pastga yugurdi. U barmoqlari bilan o'zini ishontirishga harakat qilayotgandek. Go'yo u hali ko'zlariga to'liq ishonmagandek.
  
  
  "Oh, Xudoyim", dedim. "Oh, Nik", dedi u. Va rang yo'qolguncha biz bir-birimizga eriymiz. Biz o'pdik va yuzlab ovozlar qo'shiqni tugatdi.
  
  
  U yuz tortdi va uning yuziga bir so'roq qo'lini yugurib. "Aslida, baxtli bo'lish o'rniga sizni bu erda ko'rganimdan afsusdaman. Qanday... Men boshimni chayqadim: "qanday qilib bu erga keldingiz?"Qachon uni nihoyat yana o'ylab mumkin, uni, Agar Londonda xavfsiz va sog'lom deb o'yladim.
  
  
  U matrasga suyanib, bu erga qanday etib kelganini eslab, yuzini qo'llariga ko'mdi. Birdan u menga qaradi.
  
  
  "Ammo agar siz u erda bo'lmaganingizda.".. siz u erda emasmidingiz?".. Siz u erda bo'lmagansiz.
  
  
  Men uni tushunishga harakat qildim. "Featherstone - da?"Yo'q, bu Roscoe edi.
  
  
  "Roscoe? Yo'q, ego uni ko'rmagan edi. Lekin men bu haqda o'yladim... Aytmoqchimanki, oxirgi qilgan ishim sizga qo'ng'iroq qilish edi va... va siz kelmaganingizda, uning fikri, ular sizni ham ushladilar deb o'yladi. Bolalar menga nima bo'lganini aytib berishdi. Nik, men uni eslayman... yoki, ha. O'ylaymanki, men uni hozir esladim, bu ham shunday zarba edi, lekin..... Men keyin aytgan edi... men uchun boshqa hech narsa qila olmaysiz. Siz ihning mahbusi bo'lganligingiz.
  
  
  Ularning bu qasr va Featherstone uyi o'rtasida qandaydir aloqasi bo'lsa kerak. Balki radio. "Xo'sh, ular bu haqda haq edilar. Men unga aytdim. "U ih mahbusi edi. Ammo Londonda emas. Men ih saroyiga bordim.
  
  
  'Manorda? Chen-li uchun?
  
  
  "Kutib turing", dedim. Men mikrofonlar yoki boshqa yashirin tinglash qurilmalar uchun xona tekshiriladi. U erda hech narsa yo'q edi. Salom menga Londonda bo'lgan so'nggi kunimda nima bo'lganini aytdi. Atrofimizda hech kim Roscoe bilan nima bo'lganini bilmas edi. Biz bu juda yaxshi bo'lmasligini bilardik.
  
  
  'Va siz?'
  
  
  Men undan so'radim. - Ular sizga nima qilishdi?"U qo'lini qizil farishta sochlaridan o'tkazdi.
  
  
  "Esingizda bo'lsin", dedi u. U yana yuzimga tegdi. "Esingizda bo'lsin, siz meni u erga bormaslik haqida ogohlantirdingiz. Siz: "ular sizni pentatol bilan to'ldirishadi, keyin siz ularga XOKning otasining ismini aytasiz."Siz bir narsada haq edingiz. Men XOKning otasining ismini bilmasdim. Oh, Nik, men juda uyalaman. U yig'lay boshladi. O'ziga achinish bilan to'lgan bu katta bo'rtib chiqqan ko'z yoshlar emas, balki bu ruhiy azoblar.
  
  
  "Salom, tinchlaning", dedim ohista. "Hozir o'zingizni ayblamang. Endi bu Iroda yoki kuchning tirnoqli vintidir. Va giyohvand moddalarning bunga qanday aloqasi bor? Ular sizning irodangizni olishadi. Gipodermik igna urushida umuman qahramonlar yo'q. Siz nimani bilishingiz kerak.'
  
  
  U bosh irg'adi va yanada ko'proq hollyhoklarni sudrab chiqdi. "Men buni bilaman", dedi u. - Lekin bu ko'p yordam bermaydi. Ayniqsa, men sizni xavf ostiga qo'yish haqida o'ylaganimda.
  
  
  Xo'sh, siz aybni ko'tarishingiz mumkin, chunki o'zingizni xavf ostiga qo'ygan yagona odam uning eri edi. Uning jirkanch Vin tomonidan tuzoqqa bor va yordamisiz butunlay qildim. Va agar biz haqiqatan ham bunga qarasak, menimcha, siz qo'lga tushganingiz mening aybim. Men fikrlarimni tinglashim va Parijdagi bu joyga yaqinlashishingizga yo'l qo'ymasligim kerak edi.
  
  
  U jilmayib qo'ydi. Bu uning uzoq vaqtdan beri birinchi tabassumi edi va lablari hali ham unga qarshi kurashardi. "Menimcha, - dedi u, - siz buni taqdir deb atashingiz kerak. U sizning fikringizni tinglashi kerak edi, lekin u la'nati isyonchi. Menga kichkina qiz yoki hech bo'lmaganda kichkina qiz kabi munosabatda bo'lgan har bir kishiga men amalda juda foydali ekanligimni isbotlamoqchiman."
  
  
  Unga ee tayoqlari tegdi. "Juda foydali", dedim.
  
  
  U to'shakni biroz qoplagan varaqni tushirdi.
  
  
  "Siz buni sinab ko'rmoqchimisiz va hozir undan foydalana olasizmi?"
  
  
  U buni ko'rishni juda xohlardi.
  
  
  Eshik taqilladi.
  
  
  U uni ochdi va ikki kishi kirdi. Bir payt biz mahbus ekanligimizni unutdim. Erkaklar oddiy matodan kiyim kiyishgan. Ih boshlari soqollangan. Ih yuzlari edi - u Easterners kelganda men bu so'zni ishlatish nafratlanaman-lekin ih yuzlari tushunarsiz edi. Odin katta ko'za suv bilan o'ralgan edi. Ular ta'zim qilishdi.
  
  
  Ular bizga bir og'iz so'z aytmadilar.
  
  
  Ko'zali odam xona bo'ylab yurib, ko'zaga suv quydi yoki hech bo'lmaganda unga o'xshash narsa. Yana biri xira shiftdagi chiroqni, muzli shisha sharda muzli nokni yoqdi. Bu pirsing emas edi, lekin baribir bizni miltillatdi.
  
  
  U kabinetni ochdi. O'zimizniki bor edi, shvedlar— meniki, shvedlar va taraga qarzga berilgan arzimas narsalar — lekin u qolgan ikkita kostyumni tortib oldi. Bir juft kulrang ipak pijama. Ta'tilda kiyganingiz emas, balki rasmiy tadbirlarda kiyganingiz.
  
  
  Tara uchun u chiroyli, ipak naqshli edi Aozai, an'anaviy shved ayolining kiyimi.
  
  
  Ular indamay davom etishdi. Agar signal bo'lsa, biz yarim soat ichida yuvishimiz, kiyinishimiz va tayyor bo'lishimiz kerak edi. Nimaga tayyor, biz bilmasdik. Pantomimaning Ih bu haqda bizga xabar bermadi.
  
  
  Ular rohiblar edilar", dedim ular yana ketganlarida. 'Yoki yo'qmi?'
  
  
  - Men-bilmayman. U ko'zani yuvayotgan edi.
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Ular rohiblar edi. Yaqinda ih uning qo'shig'ini eshitdi. "Ey Tao: Ey Tao'va uni deraza oldiga borib, bo'g'inlarni ochdi. Ularning orqasida panjara bor edi. Ko'rib turganimdek, biz joylashgan bino " ulkan eski tosh qal'aning bir qismi edi."Adan bog'i kabi masofadagi manzara. Kriketlarning chiyillashidan tashqari, u sokin va yam-yashil edi. Soqolli odamlarning kichik yurishi uzun o'tlar orasidan birin-ketin bosh egib yurdi.
  
  
  'Ha."U jim filmni tomosha qilar edi va birdan vaziyatdan g'azablandi. "Ular rohiblar. Taoist rohiblar. Va bu monastir. Siz haq edingiz. Tao va KANG negadir ulangan. Garchi ego Xudo biladi. Qanday qilib monastirlar dunyoning bu burchagida mavjud bo'lishi mumkin? Panjurlar yana yopildi. "Gran-Pri o'yini", dedim men. "Keyingi turda urish yoki dubl qilish."Uni derazadan uzoqlashtirdi. "Asalim", dedi u shimgich va sovun bilan orqamdan kelib. "Asosiysi," u mening orqamni yumshoq shimgich bilan urishni boshladi"...qaerda bo'lsak ham, bizni bu erdan olib chiqasiz.
  
  
  Uning ishorasi mening asabiylashishim kabi aniq edi. Lekin u ishladi. Agar biror narsa bo'lsa, bu meni kuldirdi. U shimgichni ushlab, o'pdi.
  
  
  "Agar siz baribir meni ko'piklamoqchi bo'lsangiz, buni biroz balandroq va biroz o'ngga bajaring."U tomog'iga kichik ovoz chiqardi. "Hmm?"va boshini orqaga tashladi. "Xudoyim, - dedi u, - shu kunlarda... yoki soatlar yoki yillar... bu menga berilgan dahshatli dori. Oh, Nik. Bu dunyoni juda dahshatli qildi. Hammasi shunday dahshat edi. Meni ushlab turganingizni orzu qilganimdan tashqari. Keyin men yig'lay boshladim va mendan qolgan narsa: "ushlang, bu Nik."Va menimcha, shuning uchun men uni ushlab turdim. .. endi biz bu erda hech qachon bo'lmagandek, o'zimizning kichik janjallarimiz bilan kurashib o'tiramiz. sodir."U menga qaradi:" men seni juda yaxshi ko'raman, buni bilasanmi?"
  
  
  Birdan, men bir flashback edi. Tara, yashil ko'zli va quchog'imda yig'lab. Men ham xuddi shunday tush ko'rdim", dedim. "Ehtimol, xuddi shu dori. Nega bizni bu erga olib kelishganiga hayron bo'la boshladim. Ular bizdan nimani xohlashadi. Chunki ular bizni birga bo'lishimizni xohlashadi deb o'ylay boshladim. Faqat u emas, siz ham. Lekin biz birgamiz.
  
  
  U boshini chayqadi va qoshlarini chimirdi. - Men tushunmayapman.'
  
  
  Men unga tabassum qildim. Xudoga Shukur. Chunki men ham buni tushunmayapman. Hozircha. Biroq, biz buni tez orada bilib olamiz. Ayni paytda, tashvishlanishni boshlashdan oldin, keling, bu klonlar haqida qayg'uraylik. Biz allaqachon bu kattalar klonlari haqida biror narsa bilamiz, lekin bu klonlar yaratilish jarayonida, siz aytgan zot, biz Egoni yo'q qilishimiz kerak.
  
  
  U o'zini aodai bilan o'rab oldi. U sariq gullar bilan och yashil rangda edi va atlas shimining ustiga shirali sonlarining yarmiga tushdi. "Oh", dedi u. "Bu kattalar Pbxlariga kelsak, men buni Elisdan eshitdim."
  
  
  U menga sochlarini tarash paytida Elisning hikoyasini aytib berdi. Imkoniyatlar unikidan bir oz yaxshiroq edi, deb umid qilgan edi. O'sha paytda Amerikada faqat bitta filial bor edi va omad bilan u allaqachon soya olamiga kirib ketgan edi. O'lik.
  
  
  Londonda ih uchta edi, lekin agar men yo'lga chiqsam, bu uzoq davom etmaydi. Bir oz omad va bir necha haftalik hayot bilan men ihni to'xtata olaman. Buning uchun hatto Londonda AX javobgar bo'lishi ehtimoli ham bor edi. Hatto bunday zanglagan bolta (lar) ham ba'zida yaxshi ishlaydi. Shunday qilib, endi bu Tara va menga bog'liq. Agar biz bu uyani yo'q qila olsak, joydan joyga sakrashning hammasi tugagan bo'lar edi.
  
  
  Uning ipak pijamasining bo'yinbog'i bilan kurashdi. Men uni yelkamga bog'lashim kerak edi.
  
  
  "Pbxning bunday zoti nimaga o'xshaydi?"
  
  
  U xo'rsindi. — Xuddi ular kabi-inson embrionlari kabi. Ular, ehtimol, boshqariladigan muhitda — ehtimol inkubatorda - yoki laboratoriyaning biron bir joyida."
  
  
  "Probirkadagi chaqaloqlar qanday?"
  
  
  U jilmayib bosh irg'adi. "Men bu topshiriqda eng oson ishim bor deb o'ylamagan edim. Men doimo o'zimni bu deyarli bolalar kelajakdagi qotillar ekanligini eslashga majbur qilishim kerak."
  
  
  U la'nati ochilmagan pijamasini erga tashladi va o'z kiyimiga qo'l cho'zdi. U ko'k ko'ylagiga qaradi. Men uni shunchalik uzoq vaqt kiydimki, u deyarli yordamisiz kiyildi. Xudoyim, u chiroyli kiyim to'piga bormasdi. Bundan tashqari, o'yin allaqachon sharqona odob-axloq qoidalari bilan qiyinchiliklarga duch kelish uchun juda rivojlangan edi.
  
  
  "Qanday qilib undan qutulishim mumkin?"
  
  
  "Mening sumkamda kichik lazer bor edi. Xo'sh, kuting. Ehtimol, menda hali ham bor. U shkafga borib, sumkasini titkiladi. "Yo'q, endi emas", dedi u. "Menimcha, biz nimanidir improvizatsiya qilishimiz kerak. Ehtimol, kimyo bilan bog'liq narsa. Bu laboratoriyada topishimiz mumkin bo'lgan hamma narsa.
  
  
  Nihoyat, u sochlarini oxirgi taroq bilan taradi. Mening redheaded geisha. Men uning paypog'ini kiydim. "Xo'sh, nima qilish sizga bog'liq. O'ylaymanki, men o'z biznesimni eslayman.
  
  
  U qoshlarini chimirdi. - Men shunchaki o'ylardim... ular sizning qurolingizni olishdi, shunday emasmi? Xo'sh, nima deb o'ylaysiz...
  
  
  U labini tishladi.
  
  
  U shimini tortdi. Ular yechmagan ichki kiyimim haqida. Yaxshi eski Per haqida, hali ham chiroyli, o'rtada yashiringan.
  
  
  "Xo'sh, - dedi u qat'iy va tabiatiga zid ravishda, - buni qanday qilish sizga bog'liq. O'ylaymanki, men o'z biznesimni eslayman.
  
  
  U bir qoshini ko'tardi, lekin javob bermadi.
  
  
  
  
  Bob 22
  
  
  
  
  Xo'sh, Janob Karter, biz nihoyat uchrashamiz. Bu butun kompaniyaning bobosi Lao Zeng edi. Peshonasining o'rtasida katta bobosi bilan. U nogironlar aravachasida edi. Bu ko'p narsani tushuntirganday tuyuldi. Nima uchun u o'zi jang maydonidan g'oyib bo'ldi. O'zingizni yuksak shoxlarga ko'tarishga intilish. Kuniga o'nlab marta, u yana bir marta, yana kompaniyada bo'lgan narsalarga qarash uchun. U viski quyib, bizga ham taklif qildi.
  
  
  Tara yo'q dedi. Stanan uni oldi.
  
  
  U stakanini ko'tardi. "Nik Karter uchun, - dedi u, - va kelajakdagi barcha kichik karterlar."
  
  
  U sigaret uchun bir daqiqada yetib keldi. Ular ketishdi. Lao Zeng menga katta laklangan qutidan bittasini berdi. Sigaretlarda oltin og'iz bor edi. Aftidan, u meniki musodara qildi.
  
  
  Biz ego xonasida edik. Yoki ego ofisida. Bu katta maydon edi. Bu katta bo'lishi mumkin edi, lekin derazalar yopiq va atmosfera biroz chiriyotgan edi. Bu erda ham mebellar biroz siyrak edi. Uzun tik stul, dumaloq oq divan. Bitta stul. Faqatgina bezak juda rang-barang mato va uning orqasidagi devordagi qurollar to'plami edi. Yuzga yaqin qurol bo'lishi kerak. Ayniqsa kamdan-kam uchraydigan yoki ayniqsa eski emas, lekin ular u erda nola qilish uchun osilgan va bu devorning o'zi buzilmaydigan oynaning ulkan varag'i bilan qoplangan. To'pponchalardan tashqari, boshqa qurollar ham bor edi: bir nechta pichoq va qo'l granatalari, shuningdek, inkor etilmaydigan o'limga olib keladigan keraksiz narsalar. Har bir alohida qism kichik yorug'lik nuri bilan yoritilgan va uning ostida kichik rasm bor edi.
  
  
  "Men sizning kollektsiyamga qoyil qolganingizni ko'raman", dedi u. "Keling va diqqat bilan qarang."Men divandan turdim va u menga ergashish uchun nogironlar aravachasini burdi. AQSh armiyasining to'pponcha displeyi ostida " Bristol, Kennet, Dajeon, 1952."Uning yonida marvaridli stiletto bor edi. Hample, Styuart, Parij, 1954. U la'nati stilettoga qaradi va kimoshni chiqarib yubordi. Bu Bonapart va Napoleon bilan qilichni yoki uning ostida xar va Ben bilan aravani ko'rishga o'xshardi. Stu Xemple ismlari allaqachon afsonalar yaratayotgan sarson-sargardonlardan biri edi. Bu eng yaxshi deb AX edi, N1 hech Parij beri bo'ldi 1954. Kimdir undan marvarid bilan ishlangan stilettoni olganida. Ego hayoti bilan birga.
  
  
  'Siz?"Uni", Lao boy yuzlandi.
  
  
  — Men sizni hayratda qoldirishingizni bilardim", dedi u. Uning shaxsan o'zi bu qurollarning barchasini nola bilan ushlagan.
  
  
  Bu to'g'ri mendan tashqariga ishora qildi. - Lekin menimcha, bu erda sizni ko'proq qiziqtiradigan narsa bor."Men ko'rsatilgan yo'nalishda bordim. U Vilgelminani unga qo'shganini ko'rish uchun belgini o'qishim shart emas edi. Va mening stiletto. Marvarid qalam yo'q, lekin baribir mening Gyugo.
  
  
  "Agar siz Egoni qaytarib olishingiz mumkin deb o'ylasangiz", dedi u. "Bu sindirilmaydigan shisha, u elektrlashtirilgan va mahkam qulflangan."
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Ammo o'tiring va ichimlikni tugating."Eda darhol topshiriladi va bizda hali ko'p gapirish kerak."
  
  
  U o'z xavfsizligiga ishongan. U nogironlar aravachasida bo'lgan bo'lishi mumkin, lekin u boshqaruvni ham boshqargan. Va bu yaxshi narsa edi. Nazorat qilishda odamlar o'z so'zlarini nazorat qilishni yo'qotadigan narsa bor. Bu noto'g'ri, lekin bu haqiqat. Siz yigitning qurolini uning boshiga qaratib, Egodan ego hikoyalarini so'rashingiz mumkin, lekin siz faqat bir nechta yopiq lablarni olasiz. Ammo sizning boshingizga qurol ko'rsatgan yigit ichaklarini tupurishi shart. Agar siz bu haqda biror narsani tushunsangiz, iltimos, menga xabar bering.
  
  
  U divanga suyandi. - "Ta'sirli", dedim. - Majoziy ma'noda.
  
  
  U nigohini Taraga qaratdi. "Siz olimsiz", dedi u. - Siz mikrobiologiyaga ixtisoslashgansiz. Shubhasiz, siz bizning klonlarimiz haqida hamma narsani bilasiz.
  
  
  Tara menga qaradi. U uni davom ettirishga ishora qildi.
  
  
  "Ha", dedi u. "Sizning ilg'or texnologiyangiz meni hayratda qoldirdi."
  
  
  Emu bu kabi tuyuldi. "Bu yetarli... fantastik, shunday emasmi?"
  
  
  — Buni qachondan beri qilyapsiz?"
  
  
  U jilmayib qo'ydi. "Yigirma ikki yil oldin. Xo'sh, bundan oldin dellning o'zida... Ammo o'sha paytda biz oilamdan boshladik. Doktor Kuoi... U menga o'girildi, " men siz oldin bu ko'rgan ayting taxmin... Xo'sh, otam buni boshladi. U genetikaga juda qiziqdi va hukumatni emuni kichik laboratoriya bilan ta'minlashga majbur qildi. Albatta, vaqt o'tishi bilan u kommunistik dunyodagi eng yaxshi aqllarni ikki baravar oshirishi sharti bilan. U ishlay boshladi Nguyen Shogun..."
  
  
  "Bu fizikmi?"Tara hayron bo'lib qaradi.
  
  
  Lao boy bosh irg'adi. 'Ha. Ammo syogun bir nechta genetik anormalliklarga ega edi. Tara buni allaqachon bilganday tuyuldi. "Men undan aynan shu narsani aytishni so'radim. Brakdon sindromi, shunday emasmi? Ego belgilari faqat 30 yoshda paydo bo'ladi."
  
  
  Aniq. Ammo, siz ko'rib turganingizdek, embrionlar sinov naychalarida inkubatsiya paytida sovuqdan omon qololmaydi. Shogun ATSning bir nechta guruhlari uchinchi oydan oldin vafot etdi. Avvaliga Kuoi egolarni noto'g'ri deb o'yladi. Hukumat ham xuddi shunday fikrda edi. Ular qo'llab-quvvatladilar. Keyin, bir necha yil o'tgach, syogunning o'zi anomaliyalarni ko'rsata boshladi."
  
  
  "Va keyin KANG bizni yana bir urinish uchun qo'llab-quvvatlashga qaror qildimi?"
  
  
  U menga o'girildi. 'Ha. Ammo faqat bu safar KANG jismoniy va genetik jihatdan mukammal bo'lgan emuni topdi."
  
  
  "Shunday qilib, siz edingiz."
  
  
  Men bu men bo'lishni xohlayman. Menikidan tashqari... - mening jismoniy barkamolligim, Kann abadiylashtirishga ishtiyoqli bo'lgan bir qator iste'dodlarim bor edi.
  
  
  "Sovuq qon bilan o'ldirish uchun iste'dod", dedim men.
  
  
  U kamtarona qizarib ketdi. Ammo siz, Janob Karter, shuningdek, iste'dodli qotilsiz. U pauza qildi. "Garchi, agar siz buni eshitishni yaxshi ko'rsangiz, qoningiz hali ham bir necha daraja issiqroq."U sizning egoingizga kim ta'sir qiladi?"U hozir menga jilmayib qo'ydi, xuddi shu mushukka o'xshash tabassum, ertasi kuni olingan fotosuratda Chen-lida, keyin Senator Saybruk qotilliklarida. Xong Luo gertsog va gersoginyani o'ldirish uchun kelganida ham kulgisi. Bu emga psixotik qotil va faqat o'zini himoya qilish uchun o'ldiradigan odam o'rtasidagi farqni tushuntirish vaqti emas edi. Uzoq vaqt oldin u allaqachon o'zini yaxshilab o'rgangan edi. A uzoq vaqt oldin, u tonoz holda yotgan edim, u ular kabi yomon edi, agar hayron, u halok edim odamlar. Agar siz hamma narsadan voz kechishingiz va qishloq uyiga nafaqaga chiqishingiz shart bo'lmasa. Men va Lao Zeng o'rtasida katta farq bor edi. Bu mavzuni mehmonxona joylashgan joyga qaytardi.
  
  
  — Va sizning bu klonlaringiz tiqilib qoldimi?"
  
  
  Ha. Ca ikkinchi urinishni boshladi. Butun guruh omon qoldi. Doktor Kuoi uchinchi guruh ustida ishlayotgan edi, uning dollar to'plami muvaffaqiyatsiz tugadi. Siz ego o'rnini bosadigan hech kim yo'qligini tushunasiz. Butun ego operatsiyasi sir edi. Emuga faqat o'g'li yordam berdi. Keyin o'sha o'g'il uchinchi guruhni chiqarishga harakat qildi, ammo u etarli bilimga ega emas edi. Biz hukumat nima qilayotganimizni bilishini xohlamadik, shuning uchun uni AQShga olib o'tdik. U erda u mukammal genetik ma'lumot oldi. Bizning doktor Kuoi Garvard odamidir. Bu fakt emuga yoqqanday tuyuldi.
  
  
  Tara shunday dedi: "va bundan keyin u otasining izidan borishga muvaffaq bo'ldi."
  
  
  Lao Zeng "ha"deb javob bera olganidan xursand bo'lib tuyuldi. Uning o'zi ko'proq o'g'il ko'rganidan juda xursand edi, ayniqsa baxtsiz hodisadan keyin. Va ego tush ovozi ro'yobga. Shu payt doktor Kuoi o'ttiz beshta yangi ATSni ishlab chiqardi. O'ttiz beshta yangi Lao Tsengs. Hammasi ajoyib holatda. Providence tufayli.
  
  
  Bir lahzaga u asl guruhda qancha ih borligiga hayron bo'ldi.
  
  
  Qisqa telefon qo'ng'irog'i mening fikr poezdimni to'xtatdi.
  
  
  "Oh, ovqatlanish vaqti keldi", dedi u. Qaysi kunni bir-biriga o'xshash rohiblar ochdi-klonlar? Yo'q, bu befoyda-va biz uchun tosh yo'lak bo'ylab ovqat xonasiga olib boramiz.
  
  
  Bu biz duch kelgan bayram edi. Xo'sh, agar sizga maymun miyasi, echki dumi va xom kalamar yoqsa, bayram qiling. Bu Tara u qarshi edi, nima amalga oshirish uchun bir zum oldi, va u "ah" va "mmmm, bir poda bir uch kunlik tiyilish gusto bilan eb."Dellning o'zida maymun miyalari mazali. Bu men o'zimga aytdim va kuchimni ushlab turish uchun nima yeyishim kerak. Ammo u burchakda sendvich do'koni borligiga indamay umid qildi va gamburger olish uchun tashqariga chiqib, unga o'zim zarar etkazdimmi, deb o'yladi. Uning adolatli fikrlashi: dehqon bilmaydi, u emas.
  
  
  Edu jim rohiblar tomonidan xizmat qildi. Asosiy kursdan so'ng Lao Zeng ularga tushunarsiz tilda topshiriq berdi. Super final. Yuz yillik tuxum.
  
  
  Stolda suhbat juda yoqimli edi. U haqiqatan ham aytmoqchi bo'lgan narsa keyinroq edi. Shu bilan birga, u quvnoq va ochiq edi. Bir kuni u o'zgarmas, xushmuomala mezbon rolini rad etdi. Odinning rohiblar doirasi oshxona eshigini bir lahzaga ochiq qoldirdi va Lao Zeng o'zini halokatli qoralamadan himoya qilish uchun kurtkasini yaqinroq tortib portladi. Rohib tezda yugurib eshikni yopdi va Lao Zeng o'zini tikladi. U Egoning yangi marhamatidan foydalanib, Egodan Kanna va Tao o'rtasidagi munosabatlar va bu monastir Kommunistik tozalashdan qanday omon qolgani haqida so'radi.
  
  
  U qo'llarini qarsak chaldi va jim ofitsiantlar tovoqlarni tozalay boshladilar. "Buni aytishga hech narsa to'sqinlik qilmaydi", dedi u. "Bu ma'lumot bilan hech narsa qila olmaysiz. Bizning oramizda mavjud bo'lgan yagona munosabatlar o'zaro manfaatdir."Keyin bir piyola choy bilan rohib paydo bo'ldi. U tara uchun bir piyola, men uchun bir piyola quydi. U Lao Zengga yaqinlashdi, lekin ikkinchisi gapirishda davom etar ekan, uni silkitdi. "Monastir bizga ikkita muhim narsani beradi. Birinchidan, tajribalarimiz uchun laboratoriyalar. Faqat genetik tajribalar emas, balki siz aqlni o'zgartiradigan dorilar deb ataydigan tajribalar."U orqaga suyandi va nogironlar aravachasining qo'llarini ishqaladi.
  
  
  - Menimcha, siz ularning atrofida sinab ko'rish sharafiga muyassar bo'ldingizmi?
  
  
  "Sizni ishontirib aytamanki, Karter, biz bu borada juda uzoqmiz. H-20 yon ta'siri holda faqat hallucinogen bo'ladi."Kuoi xuddi shu narsani aytdi, lekin xushxabarni ikkinchi marta eshitish zarar qilmaydi.
  
  
  "Va ikkinchidan?"
  
  
  Ikkinchidan, o'zingiz ko'ring. Faqat derazaga boring.
  
  
  Uni, deraza oldiga bordi.
  
  
  Va men gullar maydonini ko'rdim. U ufqqa barcha yo'nalishlarda cho'zilgan. Bu ko'knor dalasi edi. Afyun ko'knori. Bir lahza uning harakat-to-kishi ego bozor qiymati, lekin u faqat bir trillion keyingi keladi nima bilmasdim. U derazaga qarashni davom ettirdi.
  
  
  "Yaxshi ko'rinish, shunday emasmi?"
  
  
  Men nen ingichka tirjaymoq kiygan edi bilish ego yuzini ko'rish uchun kerak emas edi.
  
  
  "Shunday qilib, siz etkazib beruvchisiz, - dedim men, - bu Nassau klikasi va Featherstone jamiyatiga.
  
  
  U bo'g'ib kuldi. - 'Boshqa narsalar qatorida. Ko'pchilik orasida boshqalar. Biz afyun global tashkilotni qurish uchun eng yaxshi boyligimiz ekanligiga ishonamiz. Afyun avvalgi urushda ham bizning asosiy qurolimiz edi.
  
  
  "Bu rohiblar, - deb so'radim men, - sizning siyosatingizga qo'shilasizmi?"
  
  
  "Bu rohiblar, - dedi u, - siyosat haqida hech narsa bilishmaydi. Ular bu dorilar bilan nima qilayotganimizni ham bilishmaydi. Laboratoriyada nima bo'layotganini bilamiz. Ular bilish barcha davlat boshqa ibodatxonalar va monastirlar uchun qayta yozilgan edi, deb, KANG butun ular va ularning mol uchun ih saqlab. Ular juda minnatdor. Ular savol bermaydilar. Agar ular haqiqatni bilsalar, ular ham juda xafa bo'lishadi. Ammo ular buni bilib olishlari dargumon.
  
  
  Uni, bir kun davomida ikki rohiblar qaradi. Ular ko'zlarini tushirdilar.
  
  
  "Ular ingliz tilida gaplashmaydilar", dedi Lao Zeng. Shunday qilib, agar siz ularga nima qilayotganimizni aytib berishni o'ylayotgan bo'lsangiz, bu juda qiyin bo'lishidan qo'rqaman. Agar "u snickered" bo'lmasa, siz juda murakkab va tushunarsiz Susoy lahjasini o'zlashtira olasiz."
  
  
  Uning otasi Taraga qaramaslikka ko'p harakat qildi.
  
  
  "Ammo", dedi u. 'O'tir. Choyingiz sovib bormoqda. Va bizda hali ko'p gapirish kerak.
  
  
  U stolga qaytdi. U Taraga qaradi. U o'ylagandan ham zaifroq ko'rinardi. O'sha bir necha soat endi unga zarar etkazdi. Nahning qovoqlari og'ir edi. U kubokga etib bordi. Uning ko'zlari birdan menga chaqnadi. Yashil chiroqlar. Ammo bu degani: to'xtang! U naxga qaradi. Choy giyohvand edi va u buni juda kech topdi. Men kosamni oldim va bir qultum ichgandek bo'ldim. - Yana nima haqida gaplashmoqchisiz?"Lao Tseng undan so'radi.
  
  
  "Farzandlaringiz", dedi u. "Sizniki va Miss Bennetniki.
  
  
  "Bizning nima?"
  
  
  "Bolalar", dedi u. - Ammo doktor Quoy hamma narsani tushuntirsa yaxshi bo'lar edi."U o'zini stuldan itarib yubordi va kichik interkomga o'tdi. U tugmachani bosdi va Stal kutdi. U buni qilayotganda, orqasini menga qaratib, choyni yana choynakka quydi. "Endi", dedi u shunchaki ovoz qutisiga. Keyin u yana stolga qaytdi. U Taraga qaradi. U biroz hayratda edi, lekin u hali ham to'g'ri o'tirdi. Kuoi keldi va tushuntirdi.
  
  
  Bu haqiqatan ham juda oddiy edi.
  
  
  U emlash uchun bizga bordi. Ular o'zlari uchun N3 agentlaridan iborat kichik armiyani chiqaradilar. Ammo bu safar ushbu N3 agentlari KAN uchun ishlaydi. Tara ularga genetikaning bunday sohalarida bir qator ajoyib mutaxassislarni bergan bo'lardi. Odamlarni emlash ustida ishlashda davom etadigan tara klonlari. Birinchi ilmiy qobiliyat allaqachon genlarda bo'lgan va KANG faqat kerakli amaliy mashg'ulotlarni o'tkazishi kerak edi.
  
  
  Ammo ular buni bir qadam oldinga surishlari mumkin.
  
  
  Agar Tara va men farzandli bo'lsak, nima bo'ladi, deb o'ylashdi ular? Yoki ko'proq bolalar. Statistik farq biz boshqa barcha agentlari outperformed bir agenti ishlab chiqarish edi biriga to'rt edi. Ilmiy nuqtai nazardan ajoyib qotil. Ikkala dunyoning eng yaxshisi. Va keyin, buni asl nusxa sifatida ishlatib, ular payvandlash orqali kerakli miqdordagi dublikatlarni olishadi. Kann uchun eng yaxshi narxlar qanday? Doktor Kuoi xursand bo'ldi. Ushbu superklonlarning ellik yoki yuztasi bilan KANG dunyoni egallashi mumkin edi.
  
  
  Tara oldinga tusha boshladi. U biroz sust ko'rinardi. U iyagini qo'liga qo'ydi va uni ushlab turish uchun kurashayotganday tuyuldi. U ham choy ichishi kerak edi, shuning uchun u alomatlarini taqlid qila boshladi.
  
  
  Lao boy Kuoyga o'girildi. "Menimcha, ular tez orada uxlab qolishadi", deb pichirladi u. — Birinchi operatsiyani qachon amalga oshirishni rejalashtirmoqdasiz?
  
  
  "Quyosh chiqishi bilan", dedi u. "Agar ular hali ham uxlab yotgan bo'lsa."Ayni paytda laboratoriyada o'zimni tayyorlashim uchun biroz vaqt kerak. Operatsiya ahamiyatsiz. Tanadagi har bir hujayra aniq nusxa olish uchun zarur bo'lgan barcha genlarni o'z ichiga oladi. Uning bilaklari bilan faqat beru yupqa teri chizig'i. Ular o'z hujayralariga qaytganlarida, men uni tekshirib ko'raman.
  
  
  Tara allaqachon uxlab yotgan edi, boshi stulga ko'tarildi. U nimadir g'o'ldiradi va boshini ham tushirdi.
  
  
  Lao Zeng qo'llarini qarsak chaldi.
  
  
  Bir nechta rohiblar paydo bo'ldi. Bir rohib meni ko'tarib yurishi juda og'ir edi, meni esa ikkitasi ko'tarib ketdi. Ular binafsha rangni bu erdan olib chiqib, Yasemin xushbo'y qamoqxonamizga qaytishdi.
  
  
  
  
  Bob 23
  
  
  
  
  Kalitlar zanjirga jiringladi va eshik ochildi. Bizni ikkita alohida to'shakka joylashtirdik va rohiblarga ketishga ruxsat berildi. Uning burchagida u Quoyning Tara ustiga egilishini yopiq ko'zlari bilan kuzatdi. Ego Taliyaning kalit zanjiridagi kichik yorug'lik miltilladi. U qon bosimini bir hovuch o'zi bilan tekshirdi, so'ngra shaxssiz barmog'i bilan ko'kragiga urdi. Keyin cho'ntagidan stetoskopni chiqardi. U juda sezgir bo'lsa kerak. Quloqchinlar odatdagidan uzunroq bo'lib, quloqlariga chuqurroq kirib bordi. U mamnun tuyuldi. Keyin u mening oldimga keldi.
  
  
  Endi u mening oldimda ohista la'natlab turardi. Rohiblar ko'ylagimni yechishmadi va Em qon bosimimni o'lchash uchun yalang'och qo'lga muhtoj edi. Biz butun farsdan o'tdik. Men o'zimni o'lik vaznda ko'rsatdim. Emu mening kurtkamni yechishda qiynaldi. U qo'limga bandaj qo'ydi va pompalay boshladi. Men emu menga qon bosimimni aytadimi, agar men haqiqatan ham orzu qilsam, uni soxtalashtirmasam, deb o'ylardim.
  
  
  Men bunday emasligini taxmin qildim.
  
  
  U ko'kragimni silab, keyin yana stetoskopni chiqardi. Men sovuq metall tinglash qismini ko'kragimga bosishini kutdim. Keyin ego uning boshidan ushlab, qattiq tortdi.
  
  
  Og'riq kuchli bo'lishi kerak. U boshini orqaga tashladi va ko'zlarida yosh to'kildi. U ingrab yubordi. Ego uni galstukdan ushlab, yana tortdi, yarmi bo'g'ib qo'ydi. Biz uning tepasida turguncha ag'darildik va unga emu jag'iga zarba berildi, so'ngra ego bo'yniga zarba berildi, bu esa Egoni uzoq vaqt hushidan ketkazadi.
  
  
  Bir lahzaga u Egoni o'ldirish haqida o'yladi. Bu uni bo'g'ib o'ldirishi mumkin edi. Lekin bu ahmoqona harakatdek tuyuldi. Men turda g'alaba qozonaman, lekin o'yinda yutqazaman. Ego o'limi bizning o'lim hukmimiz bo'ladi. Biz orqali avtomatik telefon stantsiyasini yaratish umidlari bug'langanda, Lao Zeng darhol otishma guruhini yuboradi. Yoki ular bizni otib tashlashdi yoki tinchlantiruvchi shprits bilan o'ldirishdi. Kamida keyin ular bizni tugatish olaman. Ayni paytda, ATS oilasi tug'ilishi kerak bo'lgan o'ttiz beshta aka-uka bilan birga mavjud bo'lib qolaveradi. Yo'q, tushni bir muddat Lao Zengga qoldirgan ma'qul edi. Bir muncha vaqt uchun kamida.
  
  
  Men Kuoyning behush tanasi bilan ishlashim kerak edi. Bu Taliyaning ego jozibasi edi. Bu kalitlarning butun to'plami edi. Kamida yigirma bo'lishi kerak. Ularning atrofidagi odin ego laboratoriyasining kaliti bo'lishi kerak. Va bu men kirishni umid qilgan laboratoriya.
  
  
  Keyin uning egosi oq xalatga g'amxo'rlik qildi. Bir oz masofadan turib, bu menga niqob berishi kerak. Orqadan ham. Har holda, bu rohiblar ko'zlarini tushirishda davom etishdi.
  
  
  Bizning rollarimiz teskari edi. Bu safar u o'lik vazn edi va men uchun Egoni echinish qiyin edi. U uning kalit zanjirini beliga osib qo'ydi va Egoning oq xalatini kiydi. U doktor Quoydan sakkiz dyuym balandroq edi, lekin menga baribir. U egilib, Egoning harakatsiz tanasini nolaga aylantirdi va Egoni paxta adyol bilan yopdi. Agar ular ehtiyot bo'lganlarida, shpallarni tartibda topishgan bo'lar edi. Ular juda yaqindan tekshirmasalar.
  
  
  Uni, men omad va boshqa uzoqni ko'ra olmaslik haqida juda ko'p tayanib, deb tushundi.
  
  
  U tinchgina uxlab yotgan Taraga oxirgi marta qaradi va koridorga chiqdi.
  
  
  Qaerga borish kerak?
  
  
  Laboratoriya bu binoda joylashganligi dargumon. Ehtimol, bu ko'proq yoki kamroq masofada joylashgan qo'shimcha binolardan biridagi zalda. Shuning uchun birinchi navbatda chiqish yo'lini topishim kerak edi.
  
  
  Keng tosh yo'lak sovuq va qorong'i edi. Faqat devorlarda muntazam ravishda joylashtirilgan shamlar. Qulflar bilan bir kun ham bor edi. Endi bo'sh bo'lgan rohiblarning hujayralari? Yoki qamoqxona kameralari bandmi?
  
  
  Men chap tomonga bordim va ikkala yo'l bilan yo'lakka ergashdim. U har kuni tashqariga chiqdi. Eshik yopilmadi. Kuoyaning kalit zanjiri belimga o'ralgan bo'lsa-da, u menda butun bir shohlikning kalitlari borligini his qildi.
  
  
  Kecha tiniq va sokin edi. Yulduzlar allaqachon ko'rinib turardi, garchi osmon hali qorong'i emas edi. Soat sakkiz - o'n yarimda edi, lekin daosist birodarlar allaqachon ih yotoqxonalari joylashgan bo'lishi mumkin bo'lgan katta binoga bitta jim chiziq bilan kirib kelishgan.
  
  
  Bu laboratoriya bo'lishi mumkin emasligini anglatardi.
  
  
  Hammasi bo'lib beshta bino bor edi.
  
  
  Majmuadagi barcha binolar qalinligi bir metr bo'lgan og'ir kulrang tosh atrofida qurilgan. Men pulni saqlayman, u qo'lda qilingan. Hurmat bilan, Buyuk Xitoy devori kabi. Ammo keyin o'sha quruvchilarning nevaralari. Bu binolarning yoshi atigi olti yuz yil edi. Lekin. Bu dastlab qal'a edi. Yoki bu har doim monastir bo'lgan.
  
  
  Lao Tseng xonalari, shuningdek, bizning "mehmon kameralarimiz" beshta binoning eng kichigida joylashgan edi. Ularning orqasida, har tomonga cho'zilgan, uzoqdan ko'knor dalalari bor edi. Bir oz chap tomonda, ulkan ikki qavatli to'rtburchakda rohiblarning yotadigan joylari bor edi. Buning qarshisida ma'badga aylangan omborga o'xshash inshoot bor edi. Shunday qilib, ikkita bino qoldi.
  
  
  Mumkin bo'lgan laboratoriya sifatida eng uzoq qanotni tanladim. Ehtimol, Derazalardagi qo'shaloq panjaralar va mo'ri atrofidagi tutunlar men uchun buni ehtimol qilgandir. Men unga aytishga harakat qilyapman, bu hatto ahmoqona tanlov ham emas edi.
  
  
  Uning bu juda oddiy erishdi. Bundan tashqari, mimmo tomonidan eshikni qo'riqlayotgan kitoblari bo'lgan ikki rohib o'tib ketdi. Keng koridor uni tark etgani bilan bir xil edi. Nam va bo'sh. Ular shamlar. Imkoniyatdan foydalanib, u xonalardan birini tanladi va ichkarida ovoz yo'qligiga ishonch hosil qilish uchun bir zum to'xtab qoldi.
  
  
  Qulf uni sinab ko'rdi. Eshik ochildi.
  
  
  Bu monastir kamerasi edi. To'shak xonaning gilam bilan qoplangan burchagidan boshqa narsa emas edi.
  
  
  Lavabo, yostiq, ba'zi kitoblar va kichik o'qish nuri bor edi. U chiroqni yoqdi va kitoblarga qaradi. Bular marksistik Injilning ikki jildi edi: Kommunistik Manifest va poytaxt, shuningdek, bir qator risolalar. Ih uni varaqladi. Ulardan biri " qanday qilib rivojlanmagan mamlakatni egallab olaman? "va boshqa" men bir overdeveloped mamlakatni putur qanday?"Va bunga Islandiyadan tashqari hamma narsa kiritilgan.
  
  
  Bu erda, albatta, rohib yashagan. Ammo Taoist rohib emas. Kommunistik rohib. Bu shafqatsiz, sadoqatli, kommunistik zohidlardan biri. Qiziq, atrofdagi xonalarning qanchasi shu tarzda band edi. Lekin men vaqtimni behuda sarf qilardim. U hujayralari orqali chiqib ketdi va yurar, mimmo boshqa, bir xil yog'och eshiklar. Men buni qanday tan olishimni, to'g'ri eshik qanday ko'rinishini bilmasdim. Laboratoriya harflari yonib-o'chib turadigan neon yorug'lik qutisi bo'ladi deb o'ylamagan edim. Lekin qandaydir tarzda men eshik boshqacha va ehtimol biroz zamonaviyroq bo'lishini kutgandim.
  
  
  Orqamdan eshik yopildi. Yumshoq shaggy mening oldimga keldi. Bu bitta odam edi. Boshini egib, u bir qo'li bilan iyagini yopib yurishni davom ettirdi: Kuoi o'tkir genetik muammo haqida o'ylardi.
  
  
  Erkak menga qaramasdan yonimdan o'tib ketdi va zaldan pastga egilib g'oyib bo'ldi.
  
  
  Endi men tezda qaror qabul qilishim kerak edi. U turgan joyida qolishi mumkin edi va shu bilan shubha uyg'otdi. U tashqariga chiqishi mumkin edi, bu xavfsizroq bo'lishi mumkin edi, lekin unchalik foydali emas.
  
  
  Bundan tashqari, men xohlagan narsani topa olmasligim uchun ikki baravar imkoniyat bor edi. Ammo agar u shunday qilsa, u Xanoydagi maxfiy agent emas, balki Nyu-Jersida buxgalter bo'lar edi.
  
  
  U davom etdi va burchakni burdi. Qo'rg'oshin quvur keskin pastga ozdirdi va ellik ming Nyu-Jersi chartered buxgalterlar chuckled, deyarli boshimni o'tlab va halokatga bilan orqamdan devorga urilib.
  
  
  U meni kutayotgan edi, qo'lida telefonning oxiri tayyor edi. Quvur devorga urilganda, Ego uni bilagidan ushlab burdi, lekin bu quvur qo'rg'oshindan yasalgan yagona quvur emas edi. Ego kuchi o'zgarmas edi. Hali ham telefonni ushlab, u yana o'pdi, bu safar mening baland telefonimni maqsad qildi. Ammo endi u Egoning bilagidan mahkam ushladi va uning egosini tizzasi bilan urdi...
  
  
  Bu filial edi. Uni kamsitmaslik. Kraxmalni yoqaning egosidan chiqarib yuborish uchun bitta omadli zarba ham etarli emas edi.
  
  
  U bu borada mutlaqo haq edi. Ikkinchi zarbamda u oyoqlarimga kaptar urdi va u erga yiqildi. U ustimga o'tirdi va meni ura boshladi. Men ag'darildim, lekin u meni tomog'imdan ushlab oldi. U o'z egosini, qo'llarini tortib olish uchun qo'lidan kelganicha harakat qildi, lekin men etarlicha harakat qilyapman deb o'ylamagan edim.
  
  
  O'limdan oldingi bu lahza juda yorqin. Ko'p marta u o'limdan atigi bir daqiqa uzoqlikda edi va faqat shu so'nggi daqiqadagi yorqinlik bilan soat to'xtadi.
  
  
  Telefon yerda yotibdi, mening qo'limdan kelmaydi. U bir yo'naltirilgan harakatga qattiq e'tibor qaratdi. Oyoqlarim egoimning orqasi edi. U oyoqlarini erga qo'ydi va chavandozini tashlamoqchi bo'lgan ot kabi tepdi. Bu Egoni ego atrofida taqillatmadi, lekin u muvozanatni biroz yo'qotdi va biz yana erga urganimizda, u taxminan olti dyuym o'ngda edi. Mening qo'lim naychaga tegdi va u ego ko'proq boshlarini urdi.
  
  
  Uf.
  
  
  U meni ag'darib tashladi va tosh polda harakatsiz yotdi, boshidagi katta to'q sariq rangdan qon oqdi. U juda uzoq vaqt qon ketmaydi. U o'lgan edi.
  
  
  Men bu erda ego tark olmadi, va men ego sudrab xavf olmadi, tanasi, bir muncha vaqt uchun. Biz boshqa yog'och eshikdan — boshqa kameradan bir necha fut narida edik. U eshikni ochdi va Egoni ichkariga sudrab kirdi.
  
  
  Eshik atrofida bir ovozni eshitib, otasi jasadni egayotgan edi.
  
  
  "Muammolar, Doktor?"
  
  
  U orqasiga o'girilmadi. Uniki egilib qoldi, shuning uchun endi mening bo'yim va yuzim menga berolmadi. U ovozini Kuoynikidek baland qilishga harakat qildi.
  
  
  "U yaxshi bo'ladi."
  
  
  "Men unga siz uchun biror narsa qilishim mumkinmi?'
  
  
  "Men atrofida emasman qachon mening ego bezovta emas ishonch hosil qiling."
  
  
  "Ammo bu mening xonam.
  
  
  "Keyin ego xonasini oling, tikuvchini oling. Matematikadan bunga dam olish kerak. Mening baland ovozim biroz tushib ketdi, lekin u sezmaganga o'xshaydi.
  
  
  "Ha, doktor", dedi u tez orada. Va chapga ketdi. U menga buyruq berishni yoqtirmasligini va bu haqda bilishimga ahamiyat bermasligini bildirish uchun eshikni juda qattiq yopganida.
  
  
  U tadqiqot davomida qilgan tartibsizliklarini baholash uchun bir daqiqani to'liq zulmatda o'tkazdi. Men unga hali hech narsa topmadim. Qiyinchiliklardan tashqari. Ehtimol, men noto'g'ri binoga tushib qolganman va agar omadim kelmasa, men boshi berk ko'chaga tushib qolgan bo'lardim. Nassau ketgan paytdan boshlab hammasi noto'g'ri ketdi. Ammo boshqa tomondan, ular to'g'ri yo'nalishda xato qilishdi. Tara va u biz bo'lishimiz kerak bo'lgan joyga etib kelishdi. Birgalikda, tirik, PBX shtab-kvartirasida. Endi biznesga kirishish qoldi. U eshikni yoriq ochdi va koridorga qaradi. Bu men qilgan juda yaxshi narsa edi. Shu payt zalning oxirida eshik ochildi va ovozlarning shovqini eshitildi. Birinchidan, uchtasi bor edi. Eshik oldida uchta novda turib, bir-birlariga xayrli tun tilashdi. Ularning barchasi ingliz tilida gaplashishdi. Bu ih mashg'ulotlarining bir qismi ekanligini taxmin qildi. Keyin eshik kengroq ochildi va u konveyer lentasining oxirida turganga o'xshardi... to'rt... o'n... o'n sakkiz... yigirma bitta bir xil nusxa. Seriya klonlari.
  
  
  Uchrashuv yoki nima bo'lishidan qat'iy nazar, tugadi. Ular o'z xonalariga ketayotgan edilar. U laboratoriya o'rniga PBX joylashgan joy bilan tanlangan.
  
  
  Agar siz Karter bir vaqtning o'zida qo'rg'oshin trubkasi bilan yigirma bitta qotilni o'ldiradigan dahshatli sahnani kutayotgan bo'lsangiz, unda siz adashgansiz. Hech narsa demasdan, u yana eshikni yopdi va deraza oldiga bordi.
  
  
  Ammo, agar siz mening muammolarim tugashini kutayotgan bo'lsangiz, biroz ko'proq kutishingiz kerak bo'ladi. Bu joy butunlay kimsasiz bo'lib tuyuldi. Past, chiroyli qirqilgan o'simtaning qopqog'i ostida u oxirgi bino tomon yurdi. Bu laboratoriya bo'lsa kerak.
  
  
  U allaqachon deyarli bir kunlik edi, u endi hamma joyda uchraydigan rohiblarning kaltaklari himoyasida edi. Tug'ilishda bir xil bo'lgan pbx erkaklar va men to'lagan va sochlarini oldirgan bir xil ko'rinadigan rohiblar o'rtasida men hayot o'lchamidagi qo'g'irchoq shousining stahl ishtirokchisi ekanligimni his qildim. Emu turli xil belgilar yaratishi kerak bo'lganida, faqat kimdir etarli tasavvurga ega edi.
  
  
  Men faqat besh metr narida mimmo binosidan o'tayotgan edim.
  
  
  "Hali ham ishda... doktor?"
  
  
  Oxirgi so'zga urg'u berish uning yuz yil ichida bu "shifokor" ga ishonmasligini anglatardi. U Vashingtondagi yaxshi eski maxsus effektlar bo'limi uchun charchagan nostaljini his qildi. U cho'ntagidagi qo'rg'oshin trubkasini ushlab, orqasiga o'girildi.
  
  
  Filial meni kutayotgan edi, qo'lida qurol. "Ajoyib, N3", dedi u. Egoning lablari nafratlangan tabassumga aylandi. "Mening Xudoyim. siz qanday o'sgansiz, doktor Kuoi.
  
  
  U mening yo'nalishimda boshqa qadam tashlamadi va u hali ham mening qo'limdan kelmagan edi.
  
  
  'Yaxshi."U, siz qandaydir muqaddas sigir ekanligingizni eshitdim. Shuning uchun men sizni o'ldira olmayman. Lekin ishonchim komilki, ular sizni qaytarishni xohlashadi. Shunday qilib, orqaga qayting.
  
  
  U nima istayotganini bilardi. U meni o'ldira olmadi, lekin agar emu xohlasa, meni qo'rg'oshin bilan to'ldirdi. O'q jarohatlari kabi orttirilgan xususiyatlar bolalarga o'tmaydi. Uni qurolsizlantirish kerak edi. lekin men Egoni hayratda qoldirishim kerak edi. U otishdan oldin. Agar u sog'insa ham, bu ovoz .45 bu erda butun bir vzvodni chizardi.
  
  
  Uniki tosh parchasi kabi harakatsiz edi. "Shoshiling", dedi u.
  
  
  U shunchaki toshli yuz bilan unga qarashni davom ettirdi.
  
  
  'Nega? Nega men buni qilardim? Agar u sizga hech narsa qilmasa, meni otolmaysiz. Siz hatto meni xafa qila olmaysiz", deb yolg'on gapirdim. "Uning qon guruhi men uchun tayyorlagan kichik operatsiyani kechiktiradi. Shunday qilib, agar siz uni qaytarib olishni istasangiz, avval meni ishontirishingiz kerak bo'ladi.
  
  
  U ikkilandi. U mening ilm-fanga qo'shgan ozgina hissam haqiqatmi yoki yo'qmi, amin emas edi. Agar biror narsa bo'lsa, uning shubhalari bor edi. Agar u meni qochishga imkon bersa, u muammoga duch keladi. Agar u meni o'q bilan to'la pompalasa, u yanada muammoga duch kelishi mumkin. Bu shuni anglatadiki, ego mushtlashish uchun kurash olib borilmoqda.
  
  
  U qiyinchilikni qabul qildi. Faqat Egoning birinchi qurol tanlovi musht emas, balki karate edi. Menda karate bo'yicha qora kamar bor. Lekin menda qora qo'rg'oshin trubkasi ham bor edi. Hammasi juda yaxshi rejalashtirilgan edi. Boshlash uchun, yarim soat ichida ikkinchi marta, men qutulishim kerak bo'lgan tanam bor edi.
  
  
  Xo'sh, sizning ovozingiz bu yopiq shiypon edi. Ammo doktor Kuoi buning kalitiga ega bo'lishi mumkin. Menga oltita urinish kerak bo'ldi, lekin nihoyat eshik ochildi. U filialning jasadi tomonidan ichkariga sudrab kirib, seraglio eshigini qulflab qo'ydi.
  
  
  Rohiblar hali ham laboratoriyaga kirishni qo'riqlab, ko'zlarini tushirib turishardi. Bu aql bovar qilmaydigan edi. Ehtimol, klonlar ih birodarlar edi, lekin ular hamma narsani ko'rdilar va hech narsa qilmadilar. U taraning Taoistik axloq haqidagi tushuntirishini ozgina tushuna boshladi. O'lim yo'q va ogohlantirishlar yo'q, shuning uchun agar siz biriga duch kelsangiz, biz boshqasiga duch kelamiz. siz hech narsa qilmaysiz. Uni, laboratoriya eshikdan qadam.
  
  
  Ushbu binoning ichki qismi boshqa binolardan farq qilar edi. Monastirning kichik qabulxonasi va katta oq qo'shaloq eshiklari bor edi. O'ninchi kalit menga kirish huquqini berdi va eshiklar ochildi.
  
  
  Menimcha, bu men bo'lgan eng yomon joy.
  
  
  O'sib borayotgan mevalar bilan to'ldirilgan bir qator katta shisha naychalar devorni qoplagan. Men sizga yaxshilik qilaman va tavsifni qoldiraman.
  
  
  Boshqa probirkalar ham bor edi. Kichiklari-suyuqlikda suzuvchi moddalar bo'laklari bilan. Men ulardan elliktasini sanadim. Ularning atrofida kim odam edi, kim yo'q edi, u ayta olmadi. Xonaning markazida stul bor edi. Nening qurbaqalar va kalamushlar bilan qafaslari va Brylev uni yoqganda paydo bo'lgan bir nechta Gvineya cho'chqalari bor edi.
  
  
  Ko'chaning narigi tomonida ofis bor edi. Katta shisha deraza Egoni laboratoriyadan ajratdi, ammo bu unga u erdan hamma narsani kuzatishga imkon berdi. Derazaga burchak ostida devorga qarshi har bir aqldan ozgan olimning orzusi edi. Taxminan olti metr balandlikdagi ish stuli, elektr isitish batareyalari, suv kondensatorlari va kichik gaz mash'alalari bilan oziqlanadigan ko'pikli bochkalar bilan to'ldirilgan. Hamma joy pechka ustidagi kaput kabi qandaydir metall soyabon bilan qoplangan edi va u erdan hammasini yopadigan buzilmaydigan shisha ekran bor edi.
  
  
  Lekin bu hammasi emas.
  
  
  Laboratoriyaning orqa tomonida, Quoyning idorasi eshigi yonida yana bir juft eshik bor edi. Men uni ochdim, kalitlar bilan paypasladim va ih ni ochdim. U tor koridorga qaytdi. Oltita yopiq yog'och eshiklar.
  
  
  Birinchisining kaliti uni topdi.
  
  
  Yigirma yoshlardagi tailandlik bir yigit burchakda polda tebranayotgan edi. U meni ko'rganida. u pichirlay boshladi va o'z burchagiga sudralib kirdi.
  
  
  Boshqa xonada yovvoyi, bo'sh qiyofali kampir menga sakrab tushdi va yovvoyi, maqsadsiz zarbalar bilan ko'kragimga ura boshladi. Ee uning qo'lidan ushlab, muloyimlik bilan, lekin mahkam orqaga surdi. Mening o'rniga u yumshoq nolani ura boshladi. U yana eshikni yopdi va bir zum o'yladi.
  
  
  Kuoi laboratoriyada giyohvand moddalar bilan ham tajriba o'tkazganini aytdi. Uning so'zlariga ko'ra, bu aqlni o'zgartiradigan dorilar. Xo'sh, bu ikki fikr aniq o'zgardi. Ilm oldinga siljiydi. Men o'sha paytda uni etarlicha ko'rganman deb o'yladim.
  
  
  U laboratoriyaga qaytib, Kuoyning ofisiga tashrif buyurdi.
  
  
  Devorlari kitoblar va papkalar bilan o'ralgan edi. Ehtimol, uning shaxsiy arxivi. Ego kafedrasi uni qidirdi. Men nima topishni kutganimni bilmasdim. Lekin men topgan narsa juda zo'r edi. Sakkizta kalit to'plami. Ih buni laboratoriya va hujayralarga kirish imkonini beradigan kamarimdagi kalitlar bilan taqqosladi. Ha. Har kimning o'z rejasi bor edi. Bir daqiqada kichikroq dublikatlar to'plami uni ichkariga kiritdi. Keyin xayolimga yana bir fikr keldi va u ihni ichki shimining etagiga yashirdi. Mening yashirin g'alaba qozonish imkoniyatim osha boshladi.
  
  
  U laboratoriya eshigini orqasidan yopdi va tashqariga chiqdi, osilgan rohiblarning mimmo, tunga.
  
  
  Taxminan yarim yo'lda men qiziqarli narsani ko'rdim. Juda qizg'in bahslashgan ikki rohib. Bu rohiblar umuman gaplashishi ajablanarli edi, lekin bundan ham hayratlanarlisi shundaki, ular bir-birlari bilan bahslashishdi. Uni, ular mimmo meni o'tib ba'zi butalar ortida yashirib, endi ular jim edi.
  
  
  Uning majmuasi bo'ylab sayohatning qolgan qismi muammosiz o'tdi. Vaqtim borligi juda muhimdir. Uniki taxminan bir yarim soat ketgan bo'lsa kerak. U bu Kuoyuga ikki soatlik zarba berganini his qildi, lekin u baribir tavakkal qildi. Uyimizning asosiy darvozasiga kelganimda, ih ikki rohib tomonidan qo'riqlandi. Men uni tark etganimda, men u erda yo'q edim. Lekin har bir kishi kabi,ular ko'zlarini pastlatdi va menga hech e'tibor.
  
  
  Men koridorda hech kimni ko'rmadim. Tez va jimgina uni, bizning hujayraning kuni bor. Uning eshigi ohista ochildi. Tara hali ham o'sha erda edi. Hali ham uxlab. U kamera orqali boshqa gilamchaga qaradi. Kuoi hali ham o'sha erda edi. O'z pozitsiyasiga ishongan Delle xonaga kirdi. Lekin u bunchalik ishonch hosil qilmasligi kerak edi.
  
  
  Bir juft qo'l meni orqamdan ushlab oldi. Qo'l bo'ynimga yopildi. Men yuz burab urindi, lekin yana bir qo'li joyda mening bilagini bo'lib va qo'l mening bo'yniga siqilib sifatida mening yengini o'rab. U orqasiga qaradi. Ular ikkita rohib edi. Ular indamay menga ergashishgan bo'lsa kerak. Uchinchisi meni eshik oldida kutib turardi. Shprits bilan. Doktor Kuoi karavotdan turdi. Men uning teshilishini his qildim. Uning kuchli qo'llari bo'shashdi va u g'azabini yetib kelgan birinchi rohibga qaratdi. Misol uchun, bir necha soniyadan so'ng, quyon teshigi ochildi va u yiqila boshladi.
  
  
  Chuqurroq.
  
  
  Chuqurroq va chuqurroq.
  
  
  Orqaga ajoyib.
  
  
  
  
  Bob 24
  
  
  
  
  Tara oldimda o'tirdi va tushunarsiz bir narsa dedi. U o'zining och pushti pantiesini kiygan edi. Nahning bilagiga to'rtburchak doka bandaji o'ralgan edi. Uning ko'zlari bilagiga tushdi. Shunga o'xshash doka kvadrati bor edi.
  
  
  Ular buni qildilar. Ular bizni emlashdi.
  
  
  Bu merosxo'rlar allaqachon sinov naychalarida, laboratoriyalarda, kabusda, qoqinadigan kalamushlar va qurbaqalar orasida suzib yurishgan.
  
  
  Uning to'shagidan sakrab tushdi.
  
  
  "Tinchlaning", dedi u. 'Tinchlaning. Siz hali ham juda zaifsiz. Kun himoyalangan. Biz hali hech narsa qila olmaymiz. U orqasiga o'girilib, nimadir g'o'ldiray boshladi. U uning so'zlarini tushunishga harakat qilib, boshini chayqadi.
  
  
  Keyin ego uni ko'rdi. U rohib bilan gaplashayotgan edi. Bu bema'nilik hozir mashhur bo'lishi kerak edi Sutoi lahjasi. Bu tinchlantiruvchi tajriba meni o'z aqli shubha qilgan faqat ikkinchi marta edi.
  
  
  Odam qavatda o'tirgan edi, hali ego bizning hujayra ichida qo'shildi shug'ullanuvchi oziq-ovqat, bir tovoq ushlab. U boshqalarga o'xshardi. Skinhead. Ammo u ko'zlarini ochganda, u o'zgacha ekanligini bilar edi. Men uning bunday ko'rinishini hech qachon ko'rmagan edim. Ularda millionlab yillik insoniyatning barcha bilimlari va aybsizligi mavjud edi.
  
  
  Tara menga o'girildi.
  
  
  "Ning Tan abbot emas. U bizga yordam berish uchun bu erga keldi. Hech bo'lmaganda bizning eda giyohvand emasligiga ishonch hosil qilish uchun. Ular bizni uyqu tabletkalari bilan tushirishni rejalashtirishgan."Uning ovozi bema'ni bir oz titroq.
  
  
  U, ning Tangga qaradi, bu cheksiz ko'zlar. "Bu bizga beradigan barcha yordammi?"
  
  
  U yelkalarini qisdi. - Bilmayman. Bizga har qanday tarzda yordam berish imon egosiga qarshi. Biz bilan nima sodir bo'lishidan qat'i nazar, bu, aytaylik, Xudoning irodasi bo'lishi kerak. U o'zini to'sqinlik qilayotgandek his qiladi va bu uning nafsini bezovta qiladi."
  
  
  "Bu qanday jahannam din, tikuvchi? ""Giyohvandlik va odamlarni o'ldirish Xudoning irodasimi?"
  
  
  U menga xotirjam qaradi. Uning so'zlariga ko'ra, ego harakatlari qotillikning oldini olmaydi. Bu faqat kim o'ldirilganiga ta'sir qilishi mumkin. Agar u biror narsa qilmasa, ular bizni o'ldirishadi. Agar u bizga yordam bersa, biz uni o'ldiramiz.
  
  
  - Hammasi uning uchun qotillikmi?"
  
  
  U jiddiy bosh irg'adi. "Hammasi uni o'ldiradi."
  
  
  Uning qoshi burishdi. - Unda nega u bizga yordam bermoqda?"
  
  
  "U bizga hatto tikish yordam beradi, deydi."
  
  
  U atrofga qaradi. Biz ikkimiz edik va biz raqamli kameralarga qamalib qoldik. Qurolsiz. Tashqarida juda ko'p ih bor edi. Barcha qurollangan. — U buni chaqiradimi?"
  
  
  Rohib nimadir dedi. Tara uni tarjima qildi. "U bizning his-tuyg'ularimizni tushunishini aytadi... lekin buni tushunishingizni istardim. U aytdi... u mening reaktsiyamdan qo'rqqandek ikkilandi. "U tushunish sizga tinchlik olib kelishini aytdi."
  
  
  'Oh, to'g'rimi? Keyin bu ajoyib. U dunyo haqida osongina gapiradi. Bu erda, ego kichik Taoist ibodatxonasida. Lekin u erda nima bo'ladi? U o'z bog'ida o'sadigan ko'knori tufayli hayotdan o'tadigan barcha qoramollar haqida nima deyish mumkin? Undan bu haqda qanday fikrda ekanligini so'rang. Tara erga qaradi va xo'rsindi.
  
  
  "Xo'sh, shoshiling", dedim. "Undan so'rang."
  
  
  Ular bir-birlari bilan deyarli o'n daqiqa suhbatlashishdi. Bu juda qiziq bo'lsa kerak. Ning Tan uzoq vaqt o'ylanib turdi va g'amgin ovozda gapirdi. Nihoyat, u tarani o'girishga majbur qilgan narsani aytdi.
  
  
  "U bu afyun haqida hech narsa bilmas edi", dedi u. "U erda nima bo'layotgani haqida ko'p narsa bilmaydi. U butun hayotini shu erda o'tkazdi. Ammo u ishonishini aytadi-ovozingizdagi olovga qarab, - dedi u, - siz universal energiya manbasiga yaqinsiz. Keyin u menga ogohlantirishimni aytdi, bu erdagi rohiblarning hammasi ham rohib emas. Ba'zilar ularning atrofida... taxminan yarmi... yuzga yaqin... KAN partizanlari."
  
  
  Men allaqachon shunga o'xshash narsa haqida o'yladim. Bu men janjallashayotgan rohiblarni va Ukol qilish uchun meni ushlab olgan rohiblarni tushuntirdi. Ammo men ko'rgan oxirgi juftlik boshqalar bilan bir xil ko'rinardi. Pastga tushirilgan ko'zlarga. U zerikarli g'azabni his qilib, yelka qisdi. "Ajoyib", dedim. 'Bilish yaxshi. Shunday qilib, ularning yarmi atrofdagi partizanlardir. Ammo agar ularning barchasi bir xil ko'rinishga ega bo'lsa, biz ihni qanday taniy olamiz?
  
  
  Tara tirnoqli vintni uzatdi va menga o'girildi. "U biz buni dellda qila olmasligimizni aytadi."
  
  
  Uni, o'rnidan turdi va raqamli kamera oldinga va orqaga pacing boshladi. - Xo'sh, agar bu Egoning vijdonini tinchlantirsa, u bizga nimadir dedi, lekin u hech narsa demadi. Bunday jumboqlar emu jon.
  
  
  Ning Tan o'rnidan turdi. U ketishi kerak, dedi u muloyimlik bilan. Ammo u bizning keyingi qabul qilingan yig'lash sessiyamizda qaytib keladi. Va ulardan oldin, ferret, u bizga Taoist platitudelarini qoldirdi:
  
  
  "Harakat odamlar o'ylagandan ko'ra kamroq javob beradi."
  
  
  "Fikrlar quroldan kuchliroq."
  
  
  U o'zining tantanali yopilish manziliga qo'shib qo'ydi:
  
  
  "Mo" jizalar kuni hamma narsa amalga oshadi."Va yana, bu tushuncha ochiq hovuzning kaliti edi. Bunday nutq meni aqldan ozdiradi. Lekin u menga eski ko'zlari bilan xayrlashdi va bir lahzaga hech narsani sezmadi. Bir lahzaga u barcha javoblarni bildi va bu javoblar to'g'ri edi.
  
  
  U chap, va men ego asosiy bizning eshikni eshitdim. Ovoz meni shafqatsiz haqiqatga qaytardi. Men kimnidir musht qilmoqchi edim. Ammo atrofdagi yagona odam Tara edi. U xonani yuqoriga va pastga tushirishda davom etdi.
  
  
  "Hozir mendan g'azablanganingiz yaxshi", dedi u. - Keyin nima deb o'ylar edingiz?"Men Egoni o'n daqiqa davomida ishonchli bolta agentiga aylantiraman.
  
  
  - Siz hech bo'lmaganda sinab ko'rishingiz mumkin, azizim. Menga bu bema'nilikni takrorlash o'rniga, bu tushuncha menga tinchlik olib keladi."
  
  
  'Ey Xudoyim. siz qanchalik ahmoqsiz.
  
  
  "Oh. Yaxshi. Siz aqlli odamsiz, va u axlatni bir parcha bo'ldi.
  
  
  U xo'rsindi. "Men unga buni aytmadim.'
  
  
  Oh, yo'q? Uning qavatdan yostiq atrofida bir oldi va ustidan salom silkidi. Hammasi shu erda, bolam, yashirin mikrofonda. Meni o'ynashimni xohlaysizmi?
  
  
  U yana xo'rsindi. "Xo'sh, bu mistletoe degani emas. Agar siz tushungan bo'lsangiz, buni aytish qiyin...
  
  
  "Ha, Ha. Men uni bilaman. Keyin men nihoyat tinchlik topaman."
  
  
  "Ha", dedi u. U boshini chayqadi, boshqa yostiqni oldi va menga tashladi. Bu sodir bo'ldi. U qo'lidagi yostiqni unga tashladi. U kaptar yon tomonga, muvozanatini yo'qotdi va yana matrasga tushdi. U erdan u menga yostiq tashlay boshladi, uni v nah unga tashladi. U katta to'q sariq yostiq bilan o'rnidan turdi va u bilan meni ura boshladi. Men uni ushlab, matrasga orqaga surdim va biz g'azab bilan o'pishni boshladik. Bu bizni biroz tinchlantirdi. Biz nafas oldik va quchoqladik. Keyin u nah edi. Hammasi har doimgidek biz bilan edi. Faqat oxirgi daqiqada menda bir fikr paydo bo'ldi. U orqaga qaytdi. "Xavotir olmang", dedi u. "Agar ular bizni ular uchun super chaqaloq qilishimizni xohlasalar, ular yana bir necha hafta kutishlari kerak."Ammo bu ishlamadi. Buni amalga oshirish uchun Kann biz uchun mehmonxona bo'lish g'oyasi jirkanch edi. Uning nah dan pastga ko'tarilishni va muloyimlik bilan o'pdi. "Kechirasiz, asalim. Men bu tavakkal qilishni xohlamasligimdan qo'rqaman.
  
  
  Biroz vaqt o'tgach, u: "siz haqsiz. Men sizga yolg'on gapirdim. U hozir siz bilan farzand ko'rishi mumkin edi."U meni o'pdi. Men sizning chaqalog'ingizni xohlayman.
  
  
  'Hozirda?'
  
  
  — Men, biz bu erdan olish qachon istayman olaman, va ... bu kabi emas... Xo'sh, u buni bilishlarini xohlamaydi."Bu ko'ra o'zimni o'ldirish uchun uning yaxshi. Ammo men sizga ishonaman, Nik", dedi u tabassum bilan. "Menimcha, u kishi aytganidek, siz bilim manbasiga yaqinsiz. Ishonamanki, siz olijanob xarakterga egasiz va u odam bizga nima deyishidan qat'i nazar, sizda omadli yulduz bor. Ishonamanki, siz bizni bu erdan olib chiqasiz.
  
  
  Men bu haqda o'ylashim kerak edi. U o'rnidan turdi, sochiqni o'rab oldi va yana qadam tashlay boshladi. Hozir u o'zining olijanob xarakterini sigaretaga almashtirar edi. Uni, derazadan tashqariga qaradi. Bu peshin edi. Men uni yarim kunga yo'qotdim.
  
  
  "Men uning laboratoriyasini topdim", dedi otasi. 'Bu erga keling.'
  
  
  U paxta varag'i atrofida sarong yasadi va deraza oldiga bordi. Biz birdan juda tushkunlikka tushdik. U laboratoriyaga ishora qilib, uning joylashgan joyini aytdi. U unga Kuoi stulidan olgan kalitlarini ko'rsatdi. Menda hali ham bor edi. "Hozir qilishimiz kerak bo'lgan narsa bu erdan ketishdir.
  
  
  "Sizningcha, buni qila olasizmi?"- Bu nima? "u ohista so'radi.
  
  
  "Albatta", dedim. "Oltin ruh va omadli yulduzmi? Estestvenno uchun. Qanday qilib sog'inishim mumkin?
  
  
  U og'ir xo'rsindi va qulog'imni tishladi. "Ajoyib", dedi u.
  
  
  Bir guruh kalitlar kun davomida jiringladi. Ikkalamiz ham tezda to'shagimizga o'tirdik, u erda uxlagandek bo'ldik.
  
  
  Eshik yana yopildi. U ovqat patnisiga qaradi. "Biz yaxshi kechki ovqat edim," men dedim. "Eda bizni mast qilishi kerak."
  
  
  "Mmmm."U gilamchasida badiiy sinf modeli kabi burishdi. "Bunday emasligidan xursandman. Menimcha, uning ochligi. U patnisni past stolga olib bordi va hali ham bug'langan likopchaning qopqog'ini ko'tardi.
  
  
  Biroq, u buni shubhali tarzda hidladi. U esnadi. "Xavotir olmang", dedim. "Bu xitoylik eda. Bir soatdan keyin yana uyg'onasiz.
  
  
  Biz egallab oldik. Bu oddiy eda, sabzavotli guruch edi. Lekin u mazali edi va hech bo'lmaganda to'ldirardi. U Taraga qaradi va yana ochlikni his qildi. Lekin bu kutish kerak edi. Boshqa joyda va boshqa vaqtda. U mening ko'zlarimni unga qaratdi, yuqoriga qaradi, uyatchan jilmayib qo'ydi va e'tiborini plastinkasiga qaratdi.
  
  
  Men uni tushunishga harakat qildim. Bu to'satdan xijolat. Men u haqida hali ko'p narsalarni tushunishim kerak edi. Ayollarga bo'lgan munosabatim odatda oddiy. Savollarim bo'lsa, ularning hammasi atrofida bo'ladi, ularga ha va yo'q bilan osongina javob berish mumkin. Faqat bu safar atrofda oddiy narsa yo'q edi. Savollar yoki javoblar emas. Mening ayolim emas va unga bo'lgan his-tuyg'ularim. Oddiy ismlar endi qo'llanilmaydi.
  
  
  U ko'zoynakli yoki taqvim go'zalligi bilan chiroyli qiz emas edi, garchi men Nahda yaxshiroq ko'rinmaydigan bir oyni tasavvur qila olmadim. U a toifasi va b toifasi edi, u sertifikatlangan ilmiy daho va zo'r ishchi edi. U aqlli va shahvoniy edi. Yumshoq va hayajonli. Bu meni rag'batlantirdi, g'azablantirdi, meni tanqid qildi, ruhimni ko'tardi. va agar bu meni bezovta qilsa, u ham meni yoqdi.
  
  
  - Qanday qilib biz ishga kiramiz?"
  
  
  "Qanday qilib, - deb so'radi u, - siz buni tasavvur qilyapsizmi?"
  
  
  Laganda sigaret chekish istagiga qarshilik ko'rsatib, uni itarib yubordi. Taradan lazerni olib ketish bir narsa, lekin mening sigaretalarimni olish qiynoqdir.
  
  
  "Men bu rohiblar haqida bir muncha vaqt o'ylardim", dedim. — Va menda bir fikr bor. Tez gapira olasizmi?"
  
  
  "Sutoan lahjasida?"
  
  
  "Sutoan lahjasida."
  
  
  "Bu xuddi men o'ylagandek. Davom eting.'
  
  
  "Xo'sh, bu erdagi rohiblarning yarmi Kann agentlari, shunday emasmi? Yuzga yaqin Ih bor va ular bizning rejalarimizni buzish uchun har qanday vaqtda sahnaga shoshilishadi. Shunday qilib, biz ihni yo'q qilishimiz kerak. Yoki hech bo'lmaganda o'yin atrofida ih olib keling."
  
  
  'Yaxshi. Ammo ularning kimligini qanday bilamiz?
  
  
  - Biz ih ni topa olmayapmiz. Bu butun nuqta. Buni faqat haqiqiy rohib qila olardi."
  
  
  Tara qoshlarini chimirdi. — Agar siz shunday deb o'ylagan bo'lsangiz, Egoni bizga aytishga ishontira olishimizga shubha qilaman."Agar u bu agentlarni olib chiqishimizni bilsa yoki undan ham yomoni.
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. — Men uning sizga umuman aytishini xohlamayman. Men bu haqiqiy rohiblar ushbu Kann agentlarini yoki undan ham yomoni qo'lga olishlarini xohlayman.
  
  
  Bir lahzaga u menga tikilib qoldi.
  
  
  "Siz ham yomg'ir yog'ishini xohlaysizmi yoki somon atrofida oltin yasashni xohlaysizmi?
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi. - Menimcha, bu unchalik qiyin emas.
  
  
  - Buni osongina aytishingiz mumkin. Qanday argumentdan foydalanishni taklif qilasiz? Aytmoqchimanki, hech narsa qilmaslikka sodiq erkaklarni biror narsa qilishga qanday ishontirasiz? Ikkinchidan, agar siz ih ni ishontira olsangiz, ular qanday qurollardan foydalanishni taklif qilasiz?
  
  
  U yana o'rnidan turdi va xonani yuqoriga va pastga tushirdi. "Sizning savolingizning birinchi qismiga kelsak, uni o'z-o'zini saqlash instinktiga hisoblash."
  
  
  U boshini chayqadi. "Bu ishlamaydi. Ular o'limdan qo'rqmaydilar.
  
  
  "Men buni bilaman. Lekin men shaxsiy omon qolish degani emas. Men ih iymon saqlash degani. Qarang, ularning KANG bilan birlashishining bitta sababi bor: monastirini saqlab qolish uchun. Bu butun Hindistonda qolgan Dao qal'asi bo'lishi kerak. Agar dunyoda bo'lmasa.
  
  
  'To'g'ri?'
  
  
  — Shunday qilib, bu rohiblar vafot etganda, imon ular bilan birga o'ladi. KANG yangi rohiblarni qabul qilmoqchi emas. Bu joy taoistlar ibodatxonasi emas, balki Kanna qal'asiga aylanadi. Agar ular buning uchun kurashishni istamasalar. Bunday holda, hech narsa qilmaslik o'zingizni yo'q qilish bilan barobardir."
  
  
  — Ammo ular ih himoyasisiz o'lishmagan bo'larmidi?"
  
  
  "Bizning yordamimiz bilan ular boshqa joyga ko'chib o'tishlari mumkin edi."
  
  
  Bir daqiqada u o'ylanib ko'zlarini yumdi. "Ko'rib turganimdek, juda yoqimli tovushlar."Ammo keyin yana, xuddi siz pragmatik amerikalik kabi, va biz butunlay boshqacha fikrlash bilan shug'ullanmoqdamiz."
  
  
  "Men bunga ishonmayman", dedim. "Menimcha, barcha idealistlar oxirida bir xil. Ular o'z g'oyalari uchun o'lishga tayyor, lekin ular o'z g'oyalari uchun o'lishga ruxsat berishni xohlamaydilar."
  
  
  Tovoqda yana bir suv yong'og'i qoldi. U barmoqlari bilan uni oldi va bir luqma oldi. U jilmayib qo'ydi. Yaxshi fikr", dedi u. "Baribir sinab ko'rishga arziydi. Dellning o'zida faqat bitta muammo bor.
  
  
  U xo'rsindi. 'Bu nima?'
  
  
  "Sutoenda qanday qilib "idealist" deysiz?"
  
  
  Men uni yostiq bilan karavotga tashladim.
  
  
  Yo'q, yo'q.- dedi u. "Viktorina hali tugamadi. Ikkinchi qismning boshlanishi haqida nima deyish mumkin?
  
  
  "Ikkinchi qism nima?"
  
  
  "Ular qurol sifatida nimadan foydalanishlari kerak?"
  
  
  "Oh, bu", dedi u tabassum bilan. "Lao Zengning idorasi atrofida nima bor."U men bilan bir xil darajada bo'lguncha biroz kutishim kerak edi. Nah juda uzoq davom etmadi.
  
  
  'Xudo. Qurol ingrab.
  
  
  "Ego nola qurollari. U erda yuzga yaqin ego birliklari osilgan va yuzga yaqin haqiqiy rohiblar bor. Va mening matematika o'qituvchim sizga har bir kishiga bitta qurol beradi, deb aytadi.
  
  
  "Salom, lekin bir daqiqa kuting. Esimda, devorga qarshi bu stakan buzilmaydi, elektrlashtiriladi va qulflanadi.
  
  
  — Va mening aql-idrokim menga qulf bor joyda kalit bo'lishi kerakligini aytadi."Va elektr bor joyda kalit ham bor. Va Lao Tseng xonalaridagi rohiblardan biri ularning qaerdaligini bilishi kerak."
  
  
  U menga bir zum jiddiy qaradi, keyin kulib, sakrab o'tib, meni quchoqladi. "Ba'zan, - dedi u, - siz shunchaki yoqimlisiz."
  
  
  "Siz hali hech narsa ko'rmadingiz", dedim men.
  
  
  
  
  Bob 25
  
  
  
  
  O'sha kecha mo'jizalar kuni boshlandi.
  
  
  Birinchi mo'jiza Tara hamyonidan bir quti sigaret chiqarganda sodir bo'ldi. Siz bu mo'jiza tosh atrofida suv olish bilan tenglashadi deb o'ylamasligingiz mumkin, ammo keyin siz chekishga o'zingiz kabi qaram emassiz.
  
  
  Ikkinchi mo'jiza biroz ko'proq davom etdi. Taxminan bir soat, aniqrog'i. Ammo Tangning yana kechki ovqat tepsisi bilan ketgach, u Oliy sudi bilan gaplashishga rozi bo'ldi. Agar sud rozi bo'lsa, u mening rejamga qo'shiladi.
  
  
  Uchinchisi 100% mo'jiza deb hisoblanmasligi mumkin, lekin men shunday o'ylashga tayyorman. Chunki, birinchi navbatda, bu mening fikrim emas edi. Agar men taraning so'nggi o'yinini ishlatmaganimda, cho'ntagimda nima qolganini ko'rish uchun hech qachon shkafga kirmagan bo'lardim va hech qachon Casino Grenada-da olgan uchta yoqimli chipni topmagan bo'lardim.tomchilar. Ba'zi mo'jizalar bilan ular dubletning tikuvlarida qolishdi.
  
  
  Vaqt ham juda ajoyib edi. Chunki kuniga to'rt soniyadan kamroq vaqt o'tgach, kalit janjal qildi va bizni tekshirish uchun Kann agentlari orqali rohib keldi.
  
  
  Dori-darmon bilan davolangan oxirgi taomimizdan bir necha soat o'tgach, biz bo'shashishimiz kerak edi. Chunki uning qo'lida qurol bo'lishi mumkin edi, lekin u qidiruvda emas edi. Va u yaqinroq qarash uchun engashganida, men kaftimda yashiringan chip bilan emuni urishda hech qanday muammo yo'q edi. Men undan qurolni oldim. Rossiyada ishlab chiqarilgan g'alati revolver. Etti o'qli kalibrli revolver 7.65 ni yopdi.
  
  
  Taxminan o'n daqiqadan so'ng, u kutganidek, sherigi nima bo'layotganini ko'rish uchun keldi.
  
  
  Endi harakat qilish vaqti keldi. U ning Tang uchrashuvining natijasini bilmas edi, ammo hozir shunday vaziyat edi. Va bu imkoniyatni boy beradiganlar atrofida emas.
  
  
  Tara va u boshlarini yopish uchun davlumbaz kiyib, rohibaning liboslariga aylanishdi. Bu yana bir zaif niqob edi. Ammo hech bo'lmaganda rohiblar har xil o'lcham va balandlikda edi, shuning uchun bizning jismoniy va bo'yimiz berilmadi. U biz va behush soqchilarimiz o'rtasidagi eshikni yopdi va biz osongina bino atrofida va qorong'i maydon bo'ylab sirg'alib chiqdik.
  
  
  Biz laboratoriyaga ochiq bordik.
  
  
  Tara o'z uyida aylanma bochkalar va murakkab uskunalar orasida o'zini his qildi. U tezda uch oylik pbxni aniqladi. Lao Tsenning yangi klonlari. Boshqa jonzotlar maymunlar edi, dedi u. Keyin u xuddi chaqmoq urgandek sinov naychalari qatoriga tikildi. "Bizniki", dedi u xirillab. Va u yuz o'girdi.
  
  
  U kimyoviy moddalar bilan to'la shkafni titkilab, ular bilan nima qilishni tushunishga harakat qilar ekan, men ehtiyot bo'ldim. "Siz nima deb o'ylaysiz", dedi u nihoyat. "Men ih ratsioniga g'azab qo'shib, pbxni o'ldirishim mumkin edi. Ammo keyin laboratoriya hali ham buzilmagan bo'lar edi va Kuoi ertaga yana yangi guruhni tark etishni boshlashi mumkin edi... U tirnoqlarini tishlariga urib, o'ylanib qoldi.
  
  
  'Yoki boshqami?'
  
  
  "Yoki... Men glitserin tri-nitrat tayyorlay olaman va tamom."
  
  
  "Glitserin trinitrat?"
  
  
  "Siz uchun nitrogliserin".
  
  
  - Bu siz uchun bir xil.'
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi.
  
  
  'Xo'sh?'
  
  
  'Ha. Davom eting, davom eting. Shoshiling va nitrogliserin qiling. Men ularga ikkinchi imkoniyat berishni xohlamayman."
  
  
  U qaynab turgan kimyoviy moddalarni to'sib qo'ygan shisha Ekranni ko'tarib ishga kirishdi. U shaffof suyuqlik bilan to'ldirilgan katta dumaloq kolbani tanladi, u boshqa tiniq suyuqlik bilan keyingi naychaga tomchilab qo'shildi. Bu narsa isitish batareyasida edi va katta shovqinli qo'ng'iroqlarni amalga oshirdi. Kolbaning ustiga kondensat ustuni qo'yilgan va sovuq suv moddalarni avtomatik aralashtirgich bilan aralashtirganda ham haroratni saqlab turardi. Undan dellning o'zida nima bo'lganini so'ragan Stal emas edi. Baribir, u barcha kajularni drenajga tashladi.
  
  
  Keyin u yana ikkita suyuqlik oldi, ikkalasi ham rangsiz va ularni bitta kolbaga, ikkinchisini esa oziqlantiruvchi naychaga solib qo'ydi. Agar menda shubha bo'lsa edi, ular hozir yo'q bo'lib ketishgan. Nah haqiqatan ham bu erda bo'lish uchun sabab bor edi. U salamanderning ko'zini unicornning ko'z yoshlari bilan aralashtirib, jigarrang qalpoqli, yaxshi peri kiygan qizil sochli odamning tez va samarali qulayligi bilan ishladi. U muzlatgich naychasi va aralashtirgich bilan almashtiriladi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u. Biroq mo'jizalar kuni o'zining birinchi yolg'on notasini yaratdi.
  
  
  Va boshqa ko'plab soxta notts.
  
  
  Bu soxta eslatmalar edi-Vin o'ng tark. Doktor Kuoi va o'nlab haqiqiy katta qurolli o'nlab soxta rohiblar. O'sha ahmoq etti o'qli revolver to'pponchalari.
  
  
  Meni osonlikcha qo'rqitishmaydi. Agar u Odin bo'lganida, u Kuoi tomonidan garovga olingan bo'lar edi. Ammo ular garovga olingan nazariyani o'zlari bilishgan. Ikki rohib Taraga yaqinlashdi, revolverni orqasiga tiqdi va Po Vin menga qurolni tashlashni buyurdi.
  
  
  U xo'rsindi. U qurolni tashladi. U o'zini qo'lga olishning yomon odatiga aylana boshladi.
  
  
  Buni uning emu aytdi.
  
  
  Uning so'zlariga ko'ra, bu odatni tashlash vaqti keldi. Bu oxirgi qo'lga olish edi. Men yana qochib ketmayman. Kuoi menga yangi odatni rivojlantirish vaqti kelganini qo'shimcha qildi. U biror narsa bilan tajriba o'tkazayotgan edi, lekin u buni hali odamlarda sinab ko'rmagan edi... Bizni taxminan laboratoriya orqasidagi xonaga olib borishdi. Doimiy ravishda devorlarga urilib turadigan kampirning kamerasi va bolaligiga qaytgan yigitning kamerasi yonida. Bizni ichkariga tashlashdi, eshik qarsillab yopildi, keyin uning oldida murvatning qattiq ovozi eshitildi.
  
  
  Shaggy g'oyib bo'ldi.
  
  
  Derazalar taqiqlangan. Qafas kichkina edi. Ichkarida kviling devorlaridan boshqa hech narsa yo'q edi. Biz yumshoq raqamli kameralar kiygan edik. Va ular bu yumshoq kamera foydali bo'lishi uchun bizni aqldan ozdirish uchun mikrofon va karnaylardan foydalanmoqchi edilar. Kamida ular harakat qilmoqchi edi.
  
  
  Men bilganim shuki, ular muvaffaqiyatga erisha olmaydilar. Kamikadze mening uslubim emas edi, lekin mening gaz bombam hali ham oyoqlarim orasiga yashiringan edi. Agar men uni hujayraning cheklangan joyiga qo'yib yuborsam, u bizni o'zi bilan olib ketadi. Lekin kamida u Kvoi murojaat qilgan edi. Mening qobiliyatlarim hali ham buzilmagan holda yaratguvchimga erishaman.
  
  
  U Taraga qaradi. U qo'rqib ketdi. Uning bilimi muhimdir. Uning ko'zlari katta ochilgan, yuzi ifodasiz edi. Xavotir qo'rquvdan farq qiladi. Qo'rquv sizni to'liq tashvishga soladi. Terror falaj qilmoqda.
  
  
  Ee uni ko'tarib, ko'nglini ko'tarishga harakat qildi. U nah orqali qo'rquvni siqib chiqarishga urindi. U hali ham titrardi. Bu uni hayratda qoldirdi. U ee tomonidan urilgan. "Uyg'on, azizim. Men sizga kerak."'
  
  
  U tirnoqlarini qo'limga qazdi. "Kechirasiz", dedi u bo'g'ilib ovoz bilan. "Tikuvchi, siz haqsiz", dedim. - Sizningcha, men o'zimni qanday his qilyapman?"
  
  
  U menga ajablanib qaradi. 'Signalmi?'
  
  
  "Masih", dedim. "Agar u buni qilmasa, u allaqachon bu yumshoq raqamli kameraga tayyor bo'lar edi."
  
  
  U boshini yelkamga qo'ydi va u erda osib qo'ydi. "Nega endi o'zimni yaxshi his qilyapman va yomon emas?"
  
  
  "Chunki siz mashina bilan emas, balki odam bilan qulflangansiz."U menga nozik jilmayib qo'ydi. Asabiy, lekin tabassum bilan. "Agar shunday bo'lsa, - dedi u, - nega siz butun eshagingizga "Yaponiyada" yozgansiz?"
  
  
  "Chunki men u erda yaratilganman", dedim men uning yo'lida unga ergashib. U qo'lini sochlaridan o'tkazdi. U o'ziga taqlid qilardi, lekin hech bo'lmaganda u yana nazorat ostida edi.
  
  
  "Shoshiling, - dedim men, - va oqilona bo'laylik."Birinchidan, bu la'nati narsa qachon portlaydi?
  
  
  U boshini chayqadi. "Bu haqda tashvishlanmang. Agar sovuq suv uni o'chirib qo'ygan bo'lsa, biz hozirgacha o'lgan bo'lardik. Ammo portlash uchun kimyoviy 240 darajaga qadar qizdirilishi kerak va o'z-o'zidan bunga erisha olmaydi. Men yana o'sha shisha pardani tushirishga muvaffaq bo'ldim. Ular hatto kimyoviy moddalarni o'chirganimni ham bilishmaydi, chunki ular o'zlarining ATSlarini o'ldirishlari mumkin. Avvaliga u erda edi... Xo'sh, PBX uchun eda aytaylik.
  
  
  - Keyin yaxshi. Kuoi va ego kulgili qurolga kelsak, menda bir fikr bor. Agar u Kuoi bu erga qaytib kelsa, u butun vzvod bilan kelmasligi mumkin deb taxmin qildi. Revolverli bir nechta rohiblar etarli bo'lishi mumkin. U bu haqda o'ylaydi. Men Taraga nimani nazarda tutganimni aytdim.
  
  
  Ular qaytishga shoshilmadilar. Ehtimol, tayyorgarlik ko'rish uchun biroz vaqt kerak bo'lgan.
  
  
  Biz o'zimizni eshikning ikki tomoniga joylashtirdik. Tara o'ng tomonda edi. Eshik ochilganda, u uning ustida bo'ladi.
  
  
  Og'ir sukunat qurildi va bizning hujayramizga bostirib kirdi. Agar yonimizdagi xonim devorga urilsa, plomba tovushni ko'mib tashlaydi. U salom uni zarur deb o'yladim, agar ba'zi uyqu olish Tara aytdi. U Salom uni zarur deb o'yladim. Men hushyor turdim va sukunatni kuzatdim. Men uning buzilishini kutdim.
  
  
  Kuoi biz uchun qanday dori tayyorlaganiga hayron bo'ldim. Men universitet kimyo professori o'z talabalarini ulkan xatolarga aylantiradigan eski ilmiy-fantastik filmlar haqida o'ylardim. Yoki kosmonavtlar oy nurlarida dozani oshirib yuboradigan va aqldan ozgan kaktuslarga aylanadigan. Karter doktor Vail Dushanba javob. Yaqin kelajakda ushbu teatrda. Ikki qop popkorn va ko'p koks. Keyin siz uyga borasiz va Irinani sevasiz.
  
  
  Tara uyqusida bir zum qimirladi. Uning taxminiga ko'ra, ertalab soat beshga yaqin edi. Qushlar bir soat davomida uchib yurishdi va avliyo panjarali derazalardan kirib keldi. Uni silkitdi.
  
  
  Qayta tiklanishning birinchi daqiqasi eng qiyin. U mening jigarrang mebel va qavilgan devorlar idrok o'rnatildi, men uni tomosha. U qo'llarini ko'zlariga surtdi. 'Hozir soat nechada?- U atrofga qaradi.'Oi. Shunday qilib, u nihoyat tiriklar yurtiga qaytdi. "O'ylaymanki, biz bilmaymiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Turish vaqti keldi", dedim.
  
  
  "Menda shunday yaxshi, xavfsiz uyqu bor edi. Biz ekanligimizni orzu qilardim...
  
  
  "Shh."
  
  
  U koridor eshigi ochilganini eshitdi. Laboratoriya eshigi. Biz tilovat qilib tara yana burchagida samimiy ko'rpa. Eshik ochilganda, uning tanasi yashiringan, ammo qo'li unga etib borishi mumkin edi. U harakatga tayyor edi. Uning fikricha, vaqt mukammal edi. U hushyor bo'lish uchun etarlicha uxlamagan va qo'rqish uchun etarlicha uzoq emas edi. U kunning narigi tomonida yotib, boshini nolaga suyandi. uyqu.
  
  
  Eshik ochildi. Ikki qurolli rohib doktor Kuoyni o'rab oldi. Kuoyning qo'lida pichoq bor edi.
  
  
  Hammasi tez va yaxshi o'tdi.
  
  
  Birinchi rohib Agent Kang meni revolveri bilan urdi. Bir kunda birinchi marta taraning qo'li paydo bo'ldi. Ikkinchi rohib yalang oyog'ida engil sanchishni sezdi. Grenada tomonidan oxirgi chips. U o'pkalab, revolveriga qo'l cho'zdi. U tasodifiy, kviling devoriga o'q uzdi. Quoy cringed. Ikkinchi rohib hushidan ketdi. Hozir qo'limda qurol bor edi. Birinchi rohib oshqozonga ikki marta otilgan. Kuoi qochib keta boshladi. Uning emu uni qoqib qo'ydi va Tara squirtsni ushlab, emuga zarba berguncha uni ushlab turdi. Egoning ko'zlari qo'rquvdan orqaga qaytdi. U hushidan ketdi. U ikkinchi qurolni erdan olib, Taraga uzatdi. Keyin u kalitni oldi va Kuoi ego va do'stlarini raqamli kameralarga qulfladi.
  
  
  Biz yana ozod bo'ldik. Bu shuni anglatadiki, men juda aqlli va juda ahmoqman. Birini tanlang. Ammo menga revmatizmni aytmang...
  
  
  Tara nolaga suyandi va ko'zlarini yumdi. "Endi uni o'chirib qo'ysam bo'ladimi?"Bu haqiqatan ham juda zaif edi.
  
  
  "Siz yana bir soat turishingiz mumkin deb o'ylaysizmi?"
  
  
  U xo'rsindi va yana qaddini rostladi. "Men va'da beraman."
  
  
  "Kelinglar", dedim.
  
  
  'Bir soniya kuting.- U menga bergan qurolni qaytarib berdi. "Kuting, ha? U rohib xalatining ipini yechdi. Rohib men kabi baland bo'yli edi va xalatining etagi erga taxminan olti dyuymni bosib o'tdi. U Egoni to'pig'idan baland bo'lmaguncha yuqoriga tortdi. "Buni hozir ushlab turing."U yana poyabzal bog'ichini mahkam bog'lab, ustiga qo'shimcha matoni buklagan paytda uni ushlab turdi.
  
  
  "Bilaman", dedi u. "Bu juda chiroyli emas, lekin yugurishim kerak bo'lsa yaxshi bo'ladi."U qurolini oldi. 'Yaxshi. Qaerga ketyapmiz, xo'jayin?"
  
  
  "Laboratoriyaga."
  
  
  Biz eshik oldiga bordik va uning yorilishi ochildi. U taradan uzoqroq turishni iltimos qildi. Ichkarida ikkita laboratoriya mutaxassisi band edi. Ular rohiblar kabi kiyingan, ammo IHalar oq laboratoriya paltolari bilan qoplangan. Ular yopiq stol ustida ishlayotgan edilar, lekin ular Tara ijodiga tegmadilar.
  
  
  U eshikdan sirg'alib o'tib, xona bo'ylab shovqinsiz yurdi. U ulardan taxminan o'n fut orqada bo'lganida, u: "u erda osib qo'ying va qo'llaringizni ko'taring. Sekin aylantiring.
  
  
  Ular aytganidek qildilar. Men unga Taraga aytdim.
  
  
  "Ushbu tibbiyot kabinetida ihni bir necha soat davomida o'chirish uchun nima bor?"
  
  
  U sehrli iksirlarning javonlariga bordi va saralashni o'rgandi. "Mmmm, qanday qilib... qanday amobarbital haqida? Bu yoqimli, xotirjam kola uchun etarli."
  
  
  "Men yaxshiman."
  
  
  U shprits tayyorlashni boshladi. "Siz nimani afzal ko'rsangiz. Oddiy uyqu yoki kimga?"
  
  
  "Iso", dedim. "Tanlov xaridorga bog'liq". Men ko'zlarimni ikki rohibga qaratdim. Odin qo'lini ehtiyotkorlik bilan ularning atrofidagi stol bo'ylab harakatlantirdi.
  
  
  Tonozlar uchun, keyin", dedi u gipodermik ignalarni yarim to'ldirib.
  
  
  Uning zarbasi u qo'lga kiritgan kubokga tegdi. Shisha parchalanib, sariq suyuqlik oqib chiqdi. Bu stulning sirtini korroziyaga olib keldi.
  
  
  Biz hammamiz unga qaradik. Uniki, u boshini chayqadi. - Menimcha, siz u erdan chiqib ketganingiz ma'qul."Men sizga hech narsa bo'lishini xohlamayman."Ular bir muddat qimirlamadilar. "Menda yana beshta zarba bor va men juda yaxshi suratga tushaman. Demak, sizda faqat bitta tanlov bor. Uyqu... Men konteyner va ignalarni ko'rsatdim.
  
  
  U revolverni unga silkitdi. Ular xonaning markaziga yo'l olishdi.
  
  
  Nega ularga tanlashimga ruxsat berganimni bilmayman. Bu qurolsiz odamlarni sovuq qonga otishga o'xshardi. Tara ularni gipodermik igna bilan Ukol qilar ekan, uni revolver ularning burunlari ostida ushlab turdi va ih ni alkogol bilan ishqaladi. Yaxshi odatlarni buzish yomon odatlar kabi qiyin.
  
  
  Tez orada ular hushidan ketishdi va uxlab qolishdi. U menga o'girildi.
  
  
  'Endi nima? u xotirjam gapirishga harakat qildi, lekin ovozi titroq edi.
  
  
  "Siz hali ham hushidan ketolmaysiz", deb so'radi u undan
  
  
  "Keyin uni o'tirsam bo'ladimi?"
  
  
  Salom unga jilmayib qo'ydi. Uning qobiliyat va muloyimlik, kuch va zaiflik, ayol va bolaning g'alati kombinatsiyasi tufayli. U o'tirdi va ee tomonidan boshining tepasida o'pildi.
  
  
  - Sizda yana bir narsa bor, asalim.
  
  
  "Nitrogliserin".
  
  
  Nitrogliserin. Egoni butun binoni portlatish uchun etarlicha kuchli qila olasizmi? Aytmoqchimanki, bizning porlayotgan yulduzimiz. Doktor Kuoi?
  
  
  U bosh irg'adi. "Ego, ofis va barcha ego qog'ozlari."
  
  
  "Keyin buni qiling."
  
  
  U to'satdan kameralardagi begunoh qurbonlar haqida o'yladi. Bir bola, kampir va boshqa birov doktor Kuoi uchun inson Gvineya cho'chqasi bo'lish baxtiga ega edi. U sakkizta kalit to'plami bilan ovora edi. Hujayralar kalitlari. Qanday bo'lmasin, men bu odamlarni qutqarishga harakat qilishim kerak edi. Lekin nima qilayotganingizni tushunmaydigan odamlarga qanday tushuntirasiz? Qanday qilib ularga: "menga ergashing. Xavotir olmang.'...
  
  
  U tibbiyot kabinetiga borib, tara rohiblarga qarshi ishlatgan dorini oldi. "Oddiy behushlik uchun qancha pul etarli?"
  
  
  "Oh ... besh yuz milligramm etarli. Buni bu bilan aralashtirib yubora olasizmi? U shaffof suyuqlik shishasiga ishora qildi. "Siz kimgadir Ukol qilishni bilasizmi?"
  
  
  U unga bosh irg'adi. U sedativlarni aralashtirishni boshladi.
  
  
  'Yaxshi. Men bu yigitlarni bu erdan olib chiqishga harakat qilaman. Agar vaqtim bo'lsa, ma'badga. Ular, albatta, u erda bir muncha vaqt xavfsiz bo'lishadi...? Uning qo'lidagi kosaga qaradi. "Men bu erga qaytib kelganimda, bu narsalarni qanday tashlashni bilasizmi?
  
  
  "Egoingizdan abadiy voz kechmang, azizim. Nima uchun faqat suvni o'chiring va isitishni yoqing?
  
  
  'Yaxshi. Sizni olib ketish uchun bu erga qaytib kelish uchun qo'limdan kelganini qilaman. Yoki meni ma'badda uchratasizmi?"Men uni tark etaman.
  
  
  'Taxallusmi?'
  
  
  Uning orqasiga o'girildi. - Bu nima, asalim?
  
  
  "Hammasi yaxshi ekanligiga ishonch hosil qiling?"Bu ibodatga o'xshardi. U shisha va ignani ko'tarib, uni oldi. Uning barcha yumshoqligini qo'pol mato ostida his qildi. Men uning pulsatsiyalanuvchi iliqligidan, tanam orqali tarqaladigan va buklanadigan dollarimga kirib boradigan yuqumli iliqlikdan o'zimni biroz yumshatganimni his qildim. Buning uchun bir so'z bor. Bu Valentin kartalarida bosilgan va jukebokslarda soatiga yuz marta o'ynagan kulgili so'z. U ee tomonidan o'pilgan. Uning salom va xayr o'pdi, uni sizni istayman va sizni sevaman, uning stahl uning bir qismi edi, go'yo va u meni bo'lib. "Hammasi yaxshi bo'ladi", deb pichirladim. 'Hammasi yaxshi bo'ladi.'
  
  
  U boshini osdi. "Men u erda nima borligini bilaman -" bu odamlarning hammasi revolverlar bilanmi?
  
  
  "Xo'sh, ular hozir meni izlamaydilar. Ular meni bu erda tushunarsiz narsaga aylantiryapman deb o'ylashadi.
  
  
  U menga ochgan ko'zlari tushunarsiz edi.
  
  
  "O'simlik", dedim. "Kuoi Magic Elixir kompaniyasining mahsuloti. Shunday qilib, agar men uni to'g'ri o'ynasam, muammoga duch kelmasligim mumkin. Bundan tashqari," men uning iyagini ko'tardim", men hayotimda ko'plab qurol-yarog ' bilan ko'p odamlarni uchratdim. Va u hali ham tirik.
  
  
  U tabassum qilishga urindi va muvaffaqiyatsizlikka uchradi.
  
  
  "Xursand bo'ling", dedim. "Uning daxlsizligi. Olijanob va omadli yulduz bilan, esingizdami? Bundan tashqari, qahramon hech qachon himoyasiz emas. Siz buni bilish uchun etarli hikoyalarni o'qidingiz.
  
  
  U boshini chayqadi. "Bu hikoya emas. Bu haqiqat. U pauza qildi. "Piter Xansen shunday qahramon edi va unga nimadir bo'ldi."
  
  
  Hansena u bilan bir marta uchrashdi. Jozibali yigit va snayper miltig'i. Xok Egoni haqiqiy iste'dod deb atadi. Lekin Hansen bilan nimadir sodir bo'ldi. Katta xayrlashuv emas, lekin bundan ham yomoni nima bo'lishi mumkin edi. Ular Xansenni umurtqa pog'onasiga urishdi. Qirq besh o'lchagich bilan gavking yurish kabi narsalarni qilish imkonini beruvchi nervlarni uzdi. Va sevgi qiling. U bu fikrni iloji boricha tezroq itarib yubordi. "Bu boshqa hikoya", dedim men. 'Meniki emas. Bizniki emas.
  
  
  U meni yana o'pdi, qovoqlari yangi qo'rquvdan titrab ketdi.
  
  
  U tortib oldi va uning yelkasidan ushlab oldi. "Buni to'xtating", dedim. — Men sizga hammasi yaxshi bo'lishini aytdim. Shunday qilib, hamma narsa yaxshi bo'ladi. Va bu qurolni kuchli ushlang. U stol ustida yotgan revolverga ishora qildi. "Ko'chaga chiqqanda egoingizni o'zingiz bilan olib boring va kerak bo'lganda foydalaning."
  
  
  U xo'rsindi va bosh irg'adi, asta-sekin o'zini nazorat qila boshladi.
  
  
  "Ma'badda ko'rishguncha.""Men qafaslarga bordim.
  
  
  'Taxallus.- u so'radi. "Endi uni o'chirib qo'ysam bo'ladimi?"
  
  
  
  
  Bob 26
  
  
  
  
  Doktor Kuoi amaliyotining yana bir qurboni bor edi. Mening yoshimdagi, evropalik, baland bo'yli odam. U ko'p tabassum qildi. Va u oqdi. Bu bechora qanday qilib bu erga kelganiga hayron bo'ldim. Va shaxsiy baxtimga, men bu erdan yolg'iz chiqdim.
  
  
  Hech qanday maxsus xavfsizlik guruhi meni xohlamasa, men xato qilardim. Maydonlar tinch edi. Quyosh allaqachon baland edi, havo issiqdan titrardi. Erga qaragan rohiblarning odatiy qatorlari Ma'bad tomon ketayotgan edi. Hoods ih kal hujum mahorat qiymatini himoya qilish uchun kiyiladi. U yashirincha vaziyatga botdi. PBX ko'rinmaydi. Yotoqxona derazasi atrofida qo'pol kulgi menga partizan rohiblari o'sha paytda hali ham ichkarida ekanliklarini ma'lum qildi.
  
  
  Mening uchta himoyachim tinchlandi. Haqiqiy rohiblar bilan Ma'bad ichida ular xavfsiz bo'ladi.
  
  
  Ih uni olib keldi va tiz cho'kkan rohiblar yonida to'qilgan ibodat to'shaklariga qo'ydi. Ichkarida salqin edi. Qalin tashqi devorlarning natijasi yoki ichidagi ehtirosning etishmasligi. Jim rohiblar haykallarga o'xshardi. Lekin tosh haykallar kabi emas. Tosh iflos va tuproqli, hatto eng silliq marmar ham tosh, tog ' va loydan iborat.
  
  
  Agar bulutlar tasvirini olish imkoni bo'lsa. keyin bu hammasi edi. Osmonning bitta katta surati.
  
  
  Ning Tanga uni xonaning old tomonida ko'rdi. Uning egosi uning ko'zini ushlamoqchi bo'ldi, lekin u qandaydir mavhum fikrga asoslanib, ichkariga burildi. Men uni Ma'bad orqali qoldirdim. Agar shoshilmasam, laboratoriyaga va Taraga borishim mumkin. U yolg'iz maydonni kesib o'tish uchun mehmonxonaga yuborilmadi.
  
  
  Ketish kelishdan ko'ra qiyinroq edi. U ma'badga kirganida, u ko'pchilik atrofida edi. Endi u bir nechta Po-lardan biri edi. soxta rohiblar haqiqiy rohiblar qattiq ibodat qilishayotganini bilishardi. Va agar u haqiqiy emas va soxta bo'lmasa, unda Karter bo'lishi kerak. Lekin, ehtimol, men faqat omadli olish tutiladi.
  
  
  U haqiqatan ham vaqt va masofani oddiy odamlar va ahamiyatsiz narsalar deb biladigan odamning tezligini ushlab turishga harakat qilardi. Bu faqat yaxshi borish kerak emas edi.
  
  
  Shunday qilib, u yaxshi ketmadi.
  
  
  Bu birinchi filial emas edi, u qisilgan ko'zlari bilan quyoshga qaradi. Va laboratoriyaga.
  
  
  Laboratoriyalar va konteynerlar.
  
  
  Bir qadam uni ko'tardi.
  
  
  Uning taxminicha, bu.
  
  
  Ularning oltitasi ham quduq yonida turishardi. Mendan yigirma metr narida. Oltita avtomatik telefon stantsiyalari. Atrofdagi Odin ular gaplashayotganda boshini ko'tardi. U meni ko'rdi va baqira boshladi. Keyin ularning hammasi menga kelishdi. U daraxt orqasiga o'tirdi va o'q uzdi. Ulardan biri yelkasiga o'q uzdi, lekin u oldinga siljishda davom etdi. Menda to'rtta zarba qoldi. Agar u to'rt marta urilgan bo'lsa, hali ham to'liq shaklda ikkita filial bo'lar edi. Qo'shimcha kuchlar kelganida, men bu holat haqida o'ylardim. Boshqa klonlar. Hammasi bo'lib yigirma. Ular yotoqxonadan chiqib ketishdi va mening yo'nalishimga yo'l olishdi.
  
  
  Tez yugurishingiz kerak bo'lgan paytlar bor.
  
  
  Men yagona yo'l bilan bordim. Bu men ko'knor dalalariga borishim kerakligini anglatardi. Bir yigitning filmda shunchalik ahmoqona ish qilganini ko'rsangiz, u halokatga uchraganini bilasiz. Iskala ko'tarilgan yoki tekis maydon bo'ylab yugurgan har qanday jinni o'zini shafqatsizlarcha o'ldiradi.
  
  
  Ammo ba'zida boshqa yo'l yo'q.
  
  
  Agar men laboratoriyaga borganimda, ih K Tara uni olib kelgan bo'lardi. Agar men uni ma'badga olib kelsam, boshqalarga xavf solaman va o'zimga yordam berish uchun ozgina harakat qilaman. Menda hech qanday reja yo'q edi. Uzoq muddatli aqlli dala manevrlari yo'q. Tirgak mening omon qolishim haqida emas edi. Lekin qancha vaqt.
  
  
  Ko'knori maydoni menga ozning sahnasi kabi ishora qildi. Binafsha gullarning cheksiz gilami. Dream bosqichi. Juda dargumon Vaterloo.
  
  
  Menda o'ttiz yard qo'rg'oshin va to'rtta o'q bor edi. Hammasi. Bu mening baraka hisobimning oxiri edi. O'qlar oyog'im ostiga erga urilib, yelkamdan o'tib ketayotganda yomon shamollarni yubordi. U yugurishni davom ettirdi va yana bir necha metrga etdi. Dala o'rtasida bir joyda kichik tosh quti bor edi. Agar ee unga etib borsa va ee uni vaqtinchalik himoya sifatida, vaqtinchalik baza sifatida ishlatishi mumkin edi.
  
  
  Karterning oxirgi qal'asi.
  
  
  Endi ular tarqalib, meni o'rab olishga harakat qilishdi. O'qlar atrofimda shivirladi, go'yo u tosh konstruktsiyaga etib kelganida meni tiqilib qolgan xonaga so'rib olishgandek. Eshik qulflangan edi. U ingrab yubordi va atrofga qaradi. Klonlar menga yaqinlashdi. Yigirma bir xil yuz menga yigirma xil yo'nalishdan yaqinlashadi. Yigirma revolver menga ishora qildi.
  
  
  U eng yaqin nishonga o'q uzdi. u to'g'ridan-to'g'ri peshonaning markazidagi nuqtaga qaratilgan. U tezda gul sepgan qabriga yiqildi. Menga har tomondan yana bir otishma shahri yog'di. Ular orqamdagi devorga urilib, oyoqlarimdagi gullarni kesib tashlashdi, lekin negadir menga tegishmadi.
  
  
  Keyin men uni tushundim.
  
  
  Ular hali ham meni o'ldirmaslikni buyurdilar. Ular Kuoi mening mahbusim ekanligini va ego laboratoriyasi abadiylikdan atigi bir necha daqiqa uzoqlikda ekanligini bilmas edilar. Ular bilishlaricha, uniki hali ham oltin tuxum qo'yadigan tovuq edi. Ular meni tutib, qafasga qaytarishni xohlashadi. To'satdan nima qilish kerakligini aniq biladi. Qarama-qarshi koeffitsientlar endi meni bezovta qilmadi. G'oliblar haqiqiy hech qachon.
  
  
  Men xohlagan yo'nalishda yo'limni to'sib qo'ygan ikkita avtomatik telefon stansiyalariga o'q uzdim va tashqariga chiqdim. U hech qachon bunday qilmagan bo'lardi. Shundagina, bir vaqtning o'zida. laboratoriya portladi. U kichik vulqon kabi portladi, erni silkitdi, olov sochdi, quyoshga tosh va nurlar tashladi va shunchaki portlashni, portlashni, portlashni, portlashni davom ettirdi. Va ortidan mayib tartibsizlik o'rtasida, u bir necha metr oldinga. Men urush xudosi kabi yo'limda turgan hamma narsani momaqaldiroq qilib, dala bo'ylab yugurdim.
  
  
  Ular tiklana boshladilar va ta'qib qilishdi. Bu uning mehmonxonasi aynan shunday edi. Ular ko'p vaqtni yo'qotishdi va otasi etakchilik qildi.
  
  
  Unga Lao Tseng xonalari eshigi etib bordi. Eshikni qo'riqlaydigan hech kim yo'q edi. Rohiblar yo'q. Partizan yo'q. Betartiblik boshlanganda, dellda hech kim ochiq joyga chiqmadi.
  
  
  U Laoning ofisiga kelganida, nima uchun ekanligini tushundi. Shisha devor ajraldi va qurol g'oyib bo'ldi. Taoistlar mening rejamga qo'shilishdi. Ular po Kang yigitlarini qurol bilan va mendan uzoqroq tutishdi.
  
  
  Uni Lao Zeng va Vin ovqat xonasida topdilar. Ikki rohib revolverlar bilan qurol bilan ihni ushlab turishdi. U bino atrofidagi rohiblarni quvib chiqardi va ularning atrofidagi qurol bilan qurol almashdi. Men qoldirgan biriga Ego etti tortishish.
  
  
  Choyxonada ikki kishi bor edi. Biri koridorda, ikkinchisi oshxonada. Men koridorga eshikni yoriq ochdim, ammo qulf ishladi. Eshik yopilganda, u haqiqatan ham qulflangan edi. Tashqarida. U o'zi oldi va oshxona eshigi oldida turib, revolverni mahbuslarga qaratdi. Lao Zeng shafqatsiz qaradi. G'azablangan Vin. Lekin ular hali taslim bo'lishmadi.
  
  
  Axir, ih qutqaruv otryadlari allaqachon yo'lda edi. Lao Zengning klonlari ihni qutqarish uchun o'z vaqtida keladi. Kamida, bu ular sanab nima.
  
  
  Lao boy nogironlar aravachasining qo'llarini ushladi. "Shon-shuhratingizning qisqa lahzasidan rohatlaning, Karter. Chunki men sizni ogohlantiraman: bu juda qisqa vaqt bo'ladi. U erda yuzta agentim va yigirma eng yaxshi o'g'lim bor. Sizda imkoniyat yo'q.
  
  
  "Xo'sh, biz ko'ramiz", dedim men. - Har holda, sizning intrigalaringiz barbod bo'ladi. Agar eshitmagan holda, sizning laboratoriya faqat echib-klonlar — hujjatlar, doktor Kuoi, va butun ego la'nat guruh.
  
  
  Vin Vo buni ijobiy fikr bilan rad etishga harakat qildi. "Biz uni qayta tiklashimiz mumkin", dedi u mendan ko'ra ko'proq Lao Zengga. "Yangi doktor Kuoi va yangi avlod kuchli ats bo'ladi. Ayni paytda, bizning missiyamiz sizning mamlakatingizni falaj qilishda muvaffaqiyat qozonadi. Buni amalga oshiradigan PBX endi laboratoriyada yo'q edi."
  
  
  Men aytishim mumkin bo'lgan narsa: "orzu qilishda davom eting."Koridorda shovqin bor edi. Etiklar shitirladi. Eshiklar ochildi. Klonlar keldi. Bir necha soniya va ular mening eski do'stim Chen-li bilan yurishadi. Vin Vo jilmayib qo'ydi. "Siz qo'pollik bilan uyg'onmoqchisiz."Siz yaxshi bo'lishingiz mumkin, Karter, lekin siz yigirma bir kishiga etarlicha yaxshi emassiz.
  
  
  "Ko'ramiz", dedim yana.
  
  
  Yo'lak eshigi ochilib, klonlar ichkariga kirishdi. Butun oila. "Bu eshikni yoping!"Lao boy dedi. Ego boshidagi revolver qoralama haqidagi fikrdan kamroq Egoni qo'rqitdi. Eshik yopildi va ego taqdirini hal qildi.
  
  
  Ular menga yaqinlashishga shoshilmadilar. Yigirma bir kishi edi va u ketishga tayyor edi. U qurolini tashladi. Mening qo'llarimdan biri oshxona stoliga qaratilgan edi, ikkinchisi bomba yashirgan xalatimning burmalarida yashiringan edi. Uni, men bu vaqt ekanligini angladim. Keyin u ee tomonidan tashlab ketilgan. Qattiq to'p kabi. Lao Tsengning boshiga ochiq. Ikki yomon! U o'z nafsini yo'qotdi va shu bilan birga bomba o'chib, xonani halokatli tutun bilan to'ldirdi. Uniki nima bo'layotganini tushunmasdan oldin oshxona atrofida yugurayotgan edi. U eshikni orqasidan qulflab, ma'badga bordi.
  
  
  Tara u erda edi. Ning Tang bilan birgalikda. U boshqa rohiblar chet binosida KANG agentlari saqlab dedi. Barcha ihs ehtiyotkorlik bilan bog'langan va erga yotqizilgan. Haqiqiy rohiblar yana monastirlarini boshqarishdi.
  
  
  Undan Tara egolardan qurol ishlatish va boshqa odamlarning o'lishi bilan tahdid qilish haqida qanday fikrda ekanliklarini so'rashni so'radi. Tara revmatizmni eshitdi, keyin ko'zlarini yumib menga o'girildi. U boshini chayqadi.
  
  
  "Siz bunga ishonmaysiz."
  
  
  "Sinab ko'ring", dedim. "Bugun men hamma narsaga ishonaman."
  
  
  "Ularning barchasi bu qurollardan foydalanishdan nafratlanishdi. Nima uchun ovozi - "u boshini chayqadi", nima uchun ular birinchi bo'lib qurol atrofidagi o'qlarni olib chiqishdi.
  
  
  'Qanday qilib? U rohib bilan almashgan qo'lidagi qurolga qaradi. U ma'badning ochiq eshigini nishonga oldi va o'q uzdi. Bu kabi hech narsa. Faqat zerikarli bosish.
  
  
  U kuldi.
  
  
  Bu qo'zg'olonning barchasi o'qsiz o'tdi. Po Kang yigitlari g'alaba qozonish uchun etarli o'qlar bor deb o'ylashlari ihni tuzoqqa tushirdi.
  
  
  U ning Tangning ko'zlariga qaradi va g'oyalar quroldan kuchliroq ekanligini aytganini esladi. Keyin uni tushundim deb o'yladim.
  
  
  Bir muncha vaqt uchun.
  
  
  
  
  Bob 27
  
  
  
  
  Reyting men bu haqda nafratlanadigan yangi so'zlardan biridir. Ulardan biri bu tashkilotning yomon odatlari, harakatlar hech qachon "qizg'in" bo'lmaganda va armiya hech qachon "joylashtirilgan" emas, balki shunchaki"yuborilmasa"."Baholar-bu xokka bilganlarim va u menga bilganlari haqida aytganlarim uchun juda katta so'z va biz boshqalarga aytmaslikka qaror qildik.
  
  
  Tara va uning o'zi unga ketayotgan edi.
  
  
  Vashington porlab turgan va har bir yodgorlik monumental ahamiyatga ega bo'lgan bahorning go'zal kunlaridan biri edi.
  
  
  Tara taksida noqulay jim edi. Qo'limni mahkam ushlagan holda, u o'zining tarjima qilinmaydigan fikrlarida adashib, labini tishladi. Ferret samolyoti qo'nganidan beri u shunday edi. Haydovchi radiosi eski standart kuylarni ijro etadigan stantsiyalardan biriga sozlangan va hozirda ular yaxshi eski Koul Porter qo'shig'ini ijro etishayotgan edi, " juda yaqin va hozirgacha."Bu uning ovozi edi.
  
  
  Biz Dupont Circle-ga bordik va Qo'shma matbuot va telegraf idorasining ma'lum bir noma'lum eshigi oldida to'xtadik. Hech bo'lmaganda AX shtab - kvartirasi uchun London choy do'koniga qaraganda yaxshiroq fasad.
  
  
  Xok bizni hayajon bilan kutib oldi. U tartibsiz stuldan yuqoriga qaradi va uvilladi.
  
  
  "O'tir", dedi u. "Sizda bir daqiqa bormi?"
  
  
  U qizil maxfiy papkada yoritilmagan sigarani chaynab nimadir o'qiyotgan edi. Klonlar bilan bizning kichik jangimiz tugadi, ammo bu erda XOKning stolida urush davom etdi. Yangi ish. Yangi hikoyalar.
  
  
  Tara derazadan quyoshli daraxt tepalariga qaradi. Uning yuqori labi qattiq tortildi. U o'girilib, yelka qisdi. Uni nima bezovta qilsa, u ertami-kechmi bilib oladi. U poker o'ynamasligi kerak bo'lgan ayollardan biri edi. Hech bo'lmaganda, agar sizda bu tuyg'ular bo'lsa.
  
  
  Nah unga qarash o'rniga, u xok qaradi. Yosh ko'k ko'zlari bilan uning eski yuzi. 1940 yilda fashistlar suhbatining har qanday manzilini nomlay oladigan, ammo kecha qanday ko'ylak kiyganini eslay olmaydigan miya bilan.
  
  
  Nihoyat, u yuqoriga qaradi. "Kechirasiz", dedi u xirillab. "U sizning xavfsizligingizni bilishi bilanoq, siz mening ustuvor ro'yxatim atrofida g'oyib bo'ldingiz."U Taraga o'girildi. "Xo'sh, Miss Bennet. Bo'yoqning faol qismi sizga qanday yoqadi?
  
  
  Tara jilmayib qo'ydi. G'alati, ishonchsiz tabassum. "Juda yaxshi", dedi u ohista. - Ha, juda yaxshi. Lekin... Men buni yana qilishni xohlamayman deb o'ylayman."
  
  
  'Yo'q? U bir qoshini ko'tarib, men tomonga qaradi. "Hammasi joyida, Karter. Sizning navbatingiz. U g'ichirlaydi qaytib, stulda qaytib engashib va chaynalgan sigara yoritilgan.
  
  
  — Siz allaqachon ko'p narsani bilasiz, ser. Biz ushbu ATSlarning uyasini topdik va uni yo'q qildik. Tara klon embrionlari, laboratoriyalar va uning orqasidagi aqldan ozgan olimga g'amxo'rlik qildi. Kanna endi ih tomonidan ko'paytirilmaydi. Hech bo'lmaganda, biz hali ham tirik ekanmiz, Vin Po, Lao Tseng va barcha kattalar PBXLARI uni olib ketishdi. Hech bo'lmaganda Indochinada bo'lganlarning hammasi
  
  
  "Va biz bu erda bo'lganlarmiz va Londonda bo'lganlar", dedi u meni to'xtatdi. "Biz ih dori mutaxassisi bilan ham bog'landik. bor. Ego nima deb ataladi-hozir?
  
  
  "Pam ot." †
  
  
  'Ha. Bizda u bor va u hamma narsani diqqat bilan tan oladi. Albatta, avval biz emuga o'zining haqiqat sarumining ozgina egosini beramiz. Qirg'iy jilmayib qo'ydi. U uni ishlatishni sevganidek, uni ishlatishni ham yaxshi ko'rardi. - Endi tashvishlanmasligimiz kerak. Ushbu Featherstone ishlashi ham yopildi. Bu Shotlandiya Yardning mas'uliyati. Ular u erda juda ko'p urilganga o'xshaydi. Va bu pul ko'plab KAN tadbirlarini moliyalashtirdi.
  
  
  U xok afyun dalalari va Kang giyohvand moddalar savdosini fikr vositasi sifatida qanday ishlatganligi haqida gapirib berdi. U boshini chayqadi va sigarasini xuddi parazitni o'ldirgandek qoqdi. "Afsuski, giyohvand moddalar savdosi bizning vakolatimizga kirmaydi. Ammo men ularga bu dorilarga ochko'zlikdan ko'ra ko'proq narsa borligini aytaman."
  
  
  U xo'rsindi. "Ehtimol, ular endi biroz ko'proq tinglashadi. Qanday bo'lmasin, bu maxsus ko'knor maydoni endi ishlatilmaydi - siz yopgan Nassaudagi filial bilan birga. Bu ikki qiladi.
  
  
  "Va yana yuzlab bunday joylar boshlanadi."
  
  
  Xok menga o'tkir ko'rinish berdi. "Minglab odamlar yaxshiroq mos keladi."U Taraga qaytdi. 'Yaxshi. - Aslida siz baxtli bo'lishingiz kerak. Sizning... uning ismi yana nima?" .. aqldan ozgan, tasavvur qilib bo'lmaydigan nazariya... Xo'sh, bu to'g'ri edi.
  
  
  Tara tomog'ini tozaladi. "Siz buni xudojo'y, aqldan ozgan tush deb atadingiz, janob", dedi u samimiy.
  
  
  Xok sarosimaga tushdi. Ehtimol, hayotimda birinchi marta. "Hammasi joyida", deb ming'irladi u. — Men sizni bu bilan o'tkazishga ruxsat berdim, shunday emasmi?
  
  
  "Ha, ser -" u olgan yagona revmatizm edi.
  
  
  - Keyin yaxshi.- U bizni qo'yib yuborishga tayyorlanayotgan edi. 'Bundan ham ko'pmi?'
  
  
  U unga bosh irg'adi. 'Ikki narsa. Men bu rohiblarga ularga yangi monastir topishga harakat qilishimizni va'da qildim. Qaerdadir bepul hududida. Uning mehmonxonasi o'z so'zini saqlagan bo'lardi. Sizningcha, biz bu haqda g'amxo'rlik qila olamizmi?
  
  
  Xok daftariga eslatma yozdi. "Men Janubiy Koreyada harbiy baza borligiga ishonaman. Meni birinchi bu nazorat qilaylik. Ishonamanki, biz buni qila olamiz. Va u ikkinchi tirnoqni boshladi.
  
  
  "Roscoe."
  
  
  Qirg'iy boshqa sigarani yoqish uchun kurashdi. Keyin u boshini ko'tarib, menga Roscoe haqida gapirib berdi. Bu la'nati soyabon va ular Egoni qanday topishgani haqida.
  
  
  "Ehtimol, bu tarzda yaxshiroq edi", dedi u. Keyin u shafqatsiz kulib yubordi. "Oling, tikuvchi, bu ahmoqona gap.
  
  
  U xirillagan stulga o'girilib, derazaga qaradi. Men tashqariga qaradim. "Uning fikri shundaki, biz bu Roscoe yigiti haqida juda ko'p yomon sharhlarga ega bo'ldik. U juda qarib, juda beparvo edi. Londondagi Abington ego nafaqaga chiqish uchun ruxsat so'radi. Bu sodir bo'lishidan biroz oldin, siz Egoni chaqirdingiz. Qanday bo'lmasin, bu ego bo'lardi, oxirgi narsa. Va Roscoe buni qanday tushunganiga amin emasman. Uning eng yaxshi yillarida u ajoyib agent edi. Bu ego hayoti edi.
  
  
  Xok chuqur nafas oldi. U o'zi fikr edi, agar men hayron. Uning o'zi beparvo bo'lgan kun haqida va kimdir Egoni nafaqaga chiqishga qaror qiladi. Xudo, endi u ham o'zi haqida o'ylardi.
  
  
  Xok derazadan yuz o'girdi.
  
  
  "Siz nima qilasiz? Siz yaxshi ishlagan ta'tillaringizdan birini chet elda o'tkazasizmi?"Bu ego menga bir necha hafta dam berayotganini aytish usuli edi.
  
  
  U Taraga qaradi va Riviera haqida o'yladi. Yoki Taiti. Ha, cho'l Orol biz uchun juda mos keladi. "Balki", dedim.
  
  
  U davom etdi. 'Va siz. Miss Bennet? Siz ham, off bir necha kun loyiq. Biz Butrusga juda yaxshi g'amxo'rlik qilishiga ishonch hosil qildik, ammo siz ta'tilingizni birga o'tkazishingiz mumkin. Siz ikki.'
  
  
  U yuqori Vitesga o'tdi.
  
  
  'Butrus?- U, - unga o'girildi.
  
  
  U ko'zlarimga tik qaradi. "Piter Xansen", dedi u ohista.
  
  
  Piter Xansen, yarador qahramon. Laboratoriyada ehtiyot bo'lishimni ogohlantirganda kimning ismini aytdi. "Erim", - deya xulosa qildi u.
  
  
  Xushmuomalalik uchun ko'p vaqt topolmaydigan odam uchun xok saxiy imo-ishora qildi. U tomog'ini tozalab, o'rnidan turdi va zalga chiqdi.
  
  
  Tara menga afsus bilan qaradi. "Men uni sevaman", dedi u. — Men uni tark eta olmayman. Iloji bo'lsa ham buni qilmasdim. Ammo, Nik, men sizni juda yaxshi ko'rardim. U qo'lini cho'zdi, meni ushlab oldi va meni yaqin tutdi. Uning yuziga qaradi. Oxirgi marta. O'sha ajoyib yashil ko'zlar, kumush sochlar va hali ham o'sha ahmoq sepkillar. Va u nah uchun qanday hayot kechirishi haqida o'yladi. Hamma narsa avvalgidek qoladigan va hech qachon dahshatli tushga aylanmaydigan xavfsiz va yaxshi hayot. Unga hech qachon va'da qila olmaydigan hayot. U hech qachon yashay olmaydigan hayot. Ehtimol, u hech qachon xohlamagan hayot.
  
  
  "Ehtimol, bu qaysidir ma'noda yaxshiroqdir", dedim men. "Xudo meni bema'ni gapirganim uchun sevadi."
  
  
  
  
  
  Kitob haqida:
  
  
  Bir vaqtlar tajribalarga bag'ishlangan nashr bor edi: birovdan tana hujayrasini oling, uni to'g'ri sharoitda rivojlantiring va bu odamning dublikatini oling. Doppelganger tashqi ko'rinishida bir xil bo'ladi, qobiliyatlari bir xil bo'ladi.
  
  
  Nik Karter bunga ishonolmadi, lekin emu bunday "klonlar" yoki bir xil doppelgangerlarga duch kelganida kerak edi. Bunday holda, ular daho qotilning doppelgangerlari bo'lib, faqat bitta maqsadni ko'zlaydilar: Kongressni, Senatni va Amerika Prezidentini qo'rqitish va ihni o'zlarining qutqaruvlariga bo'ysundirish. Shunday qilib, dunyo siyosatini turli nuqtai nazardan boshqaring.
  
  
  Nik Karter xohlagancha ATSni yo'q qilishi mumkin, ammo bu befoyda. Va AQSh senatorlari o'ldirilayotganda, Karter o'zining umidsiz ishini qilmoqda: PBX ishlab chiqarishni to'xtatish va yagona haqiqiy qotilni yo'q qilish.
  
  
  Ammo har bir filial haqiqiy erkak bo'la olmaydimi?
  
  
  
  
  
  
  Mundarija
  Bob 2
  
  
  Bob 3
  
  
  Bob 4
  
  
  Bob 5
  
  
  Bob 6
  
  
  Bob 7
  
  
  Bob 8
  
  
  Bob 9
  
  
  Bob 10
  
  
  Bob 11
  
  
  Bob 12
  
  
  Bob 13
  
  
  Bob 14
  
  
  Bob 15
  
  
  Bob 16
  
  
  Bob 17
  
  
  Bob 18
  
  
  Bob 19
  
  
  20-bob
  
  
  Bob 21
  
  
  Bob 22
  
  
  Bob 23
  
  
  Bob 24
  
  
  Bob 25
  
  
  Bob 26
  
  
  Bob 27
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nik Karter
  
  
  Muz dahshati dahshati.
  
  
  Lev Shklovskiy tomonidan yo'qolgan o'g'li Anton xotirasiga tarjima qilingan
  
  
  Original nomi: muz Trap Terror
  
  
  
  
  
  Birinchi bob
  
  
  Baland tomning tepasida va daraxt tepalari atrofida allaqachon qorong'i tushayotgan edi. Soyalar hamma narsaga to'kilgan Savchenkoning bug ' pardasini qalinlashtirib, o'zaro bog'langan barglar bo'ylab siljidi. Bu sust, charchagan tuyg'uni yanada yomonlashtirdi. O'rmonda murosasiz kuch yashiringan-butun kuchingizni va hatto yashash irodangizni yo'qotadigan ulkan zuluk. Bu kuch menda bir yarim kundan beri ishlaydi. U meni to'xtashga va yotishga undadi, shunchaki taslim bo'ling va bu shaytoniy hasharotlar to'dasi meni butunlay tugatsin. Nik Karter ip-super agent AH, Killmaster N3. Va uning ovozi Nikaraguaning chivin qirg'og'i deb nomlangan bu dahshatli burchagiga keldi. Ajablanarlisi shundaki, bu past, issiq botqoqli hududning nomi bu shaytoniy hasharotlardan emas, balki hindular-chivinlardan olingan .
  
  
  Biroq, u zulmatdan oldin manziliga etib borishi kerakligini bilgani uchun sabr qildi. Deyarli o'tib bo'lmaydigan o'simliklar meni etarlicha kechiktirdi. O'rmonning har bir dyuymini machete bilan tozalashim kerak edi. U qasam ichdi va u kesgan ko'katlar massasi yana uchib ketayotganda deyarli qoqilib ketdi.
  
  
  U deyarli qurigan oqimning qalin loyini qazayotgan edi, bu erda kapillyarlar singari aylanib yurgan minglab oqimlardan biri. Uning karapasi unga ishqalanar ekan, shilimshiq va shilimshiq mavjudotlar turg'un muckga ko'tarila boshladilar. Ter yuzimdan oqib tushdi, kiyimlarim va ryukzaklarimni ho'lladi. Go'yo ryukzakimning kamarlari yelkamni kesib tashlagandek edi.
  
  
  Kecha erta tongda Laguna de Perlasda o'rta patrul kemasi meni tashlab ketdi . U erdan men janubi-g'arbga, taxminan Tungla daryosiga parallel ravishda bordim.
  
  
  Bu dekabr edi, shuning uchun yomg'irli mavsumning ipi. Men bundan minnatdorman. Yog'ingarchilik Nikaraguada juda farq qiladi, lekin Caribbean sohilida Bluefields oladi 750 yiliga sm. Iyul yoki avgust oylarida allaqachon to'liq baxtsizlik bo'lgan sayohatim umuman imkonsiz bo'lar edi.
  
  
  Bu burchakda yo'llar yo'q. Veb-magistral Panamericano mamlakatning boshqa tomonida. Milliy temir yo'l tarmog'ining uzunligi taxminan to'rt yuz ellik kilometrni tashkil etadi va asosan tinch okeani sohilida joylashgan. Qanday bo'lmasin, u hech qachon bu hududdagi yagona yo'lda o'zini ko'rsatishga jur'at etmaganidek, undan foydalanishga jur'at etmagan bo'lardi. Oq tanli notanish odamni payqash va unga ishonmaslik kerak edi va bu juda muhim paytda halokatli bo'lar edi.
  
  
  U Sharqiy platoda, past tizma cho'qqisida, bu haqiqiy bo'lmagan oqshom dunyosining yorqin ranglari bo'ylab sayohatini davom ettirdi. Bu yerdagi eng baland cho'qqi ikki ming metrdan kam, o'rtacha balandligi esa yetti yuz. Boshqa tomondan, tog'lar unumdor platoga, tekisliklarga va ko'llarga tushadi. Biroq, bu tomonda bu o'rmon bilan qoplangan qiyalik, zararkunandalar bilan qoplangan daraxtlarning cheksiz chizig'i, zich go'shtli o'simliklar va zamburug'lar edi. Daraxtlar va novdalar atrofida ulkan uzumzorlar o'ralgan; hidli chiriyotgan va quyuq mox yerni qoplagan. Hamma joyda chirigan o'simliklarning o'tkir hidi bor edi.
  
  
  Asta-sekin ko'tarilish keskinlashdi; eshkaklar keskinlashdi va chuqurlashdi. Daralar yomg'ir suvini tomizish uchun idishlar edi va turg'un botqoqlar o'zlarini mening nozikligim deb hisoblaydigan millionlab dushman mavjudotlar uchun naslchilik asoslari edi. Havo har doim hasharotlarga to'la edi. Qurbaqalar va kichikroq sutemizuvchilar faqat tunda paydo bo'lgan. Qushlar qachon ustunlikni qo'lga kiritmadilar, lekin odatda daraxt tepalarida baland o'tirishdi. Sharshara yaqinida bezovtalanuvchilar, qurbaqalar va doimo chiyillagan qushlar to'planishdi. Qarg'a kattaligida, lekin juda yorqin rangda bittasi bor edi. U deyarli mukammal o'lchovni hushtak chaldi, hech qachon oxirgi eslatmani takrorlamadi. Bu meni aqldan ozdirdi. Hasharot chaqishi va qushlarning jinniligidan tashqari, men ilon va kaltakesaklarga ham chidadim. Erdagi hidli kaltakesak kabi kunduzgi drifterlar ham bor edi. Buruqlarda va shoxlarda boa konstriktorlari, o'rta bo'yli daraxt ilonlari va Fanged kabi shilimshiq yirtqich ilonlar ham bor edi . Ih ning vatani zo'rg'a o'rganilgan yoki xaritaga tushirilgan halokatli er edi va u erga borishga harakat qilish uchun ahmoq bo'lganlarni tezda yutib yuboradi.
  
  
  Kunning qolgan qismida u bo'g'uvchi chuqurlikdan o'tib, bir luqma yeyish uchun faqat bir marta to'xtadi. Men bunga erisha olmasligimga amin edim, lekin zulmat tushganda, bulutning bir necha tizmalari ortidan kelayotgan yorug'lik sekinlashganda, men Gonduras palma daraxtlarining katta klasteriga duch keldim. Bu o'rmonga o'xshardi, o'rmonda butunlay tukli barglari va silliq tanasi bo'lgan baland palma daraxtlaridan iborat edi. Ularning orasida qonxo'r chivinlar to'dasi bilan o'ralgan kichikroq anjir daraxtlari o'sdi.
  
  
  Gonduras palmalari Markaziy va Janubiy Amerikaning aksariyat o'rmonlarida o'sadi, ammo bunday ih klasteri kamdan-kam uchraydi. Bu Mayya hindulari bu daraxtning mevasini moy ishlab chiqarish uchun ishlatganligi sababli, bu hudud bir vaqtlar etishtirilganligini isbotlaydi. Ushbu daraxtni tosh bolta bilan kesish oson bo'lmagan bo'lsa-da, ular yog'ochdan binolari uchun ham foydalanganlar. Bu hududda bu daraxt gullab-yashnadi va oxir-oqibat u hamma joyda o'stirilgan erni egallab oldi.
  
  
  Xurmo bog'iga kirganimdan boshlab, uni sekin va ehtiyotkorlik bilan ochdim. Frank oldinda polkovnik Zemblaning qarorgohi bo'lishi kerak. Oz AH sirli polkovnik va ego faoliyati haqida o'rtaga chiqarildi nima From, u o'rmon bu kengaytirish og'ir erkaklar bilan himoyalangan, deb bilar edi, alevlenmeler, bulish minalar, hatto zaif ovozi terib qodir va sezgir signal mikrofonlar.
  
  
  U to'rt oyoq bilan oldinga sudralib, erning har bir dyuymini o'rgandi. U daraxtzordan o'tib, toshlar orasidan ajdaho kabi sirg'alib o'tdi. U ataylab eng qiyin va o'tib bo'lmaydigan yo'lni tanladi. Agar hayvon yoki o'simlik eng kichik shovqin yoki shitirlagan bo'lsa, uni ego oldinga siljish uchun ishlatgan va men chiqargan tovushni bo'g'ib qo'ygan. Ryukzak og'ir edi va u yoqdan bu yoqqa burildi. Bank og'riq bilan ko'zlarimni yumdi, shuning uchun men to'g'ri ko'ra olmadim. Uning yuzini yengim bilan artganimda, bu meni yanada bezovta qildi.
  
  
  Go'yoki tentaklik-tuzoqqa edi o'rmonda va sohalarda bir yig'in, u bizning o'qituvchilar berahm zavq berdi amaliy o'yin bo'ldi. Bu erda hamma narsa halokatli edi va u har bir egilgan o't pichog'ini, maydalangan mox yamog'ini yoki hech qaerda topilmaydigan sudraluvchini topishga qiynaldi. U bir nechta minalar tomonidan topilgan va tegmasdan nu tomonidan chetlab o'tilgan. Simlarni kesish o'z joniga qasd qiladi. U izga etib borishidan oldin, uni mash'ala kabeli topdi. Mimmo nim u orqali sudralib o'tdi va u zararsizlantirgan signal kartridjini topdi.
  
  
  Yo'l dastlab Tungla daryosidan o'tib, shimolga ketgan begona o'tlar bilan qoplangan yo'l edi. Ehtimol, pastki qismida kanoe dock bor edi va butalarda ham bir nechta snayperlar bo'lishi mumkin. Izning o'zi, albatta, polkovnik Zemblaning o'rmon yashiringan joyi yaqinidagi minalar va boshqa tuzoqlar bilan to'ldirilgan edi. Shuning uchun men, albatta, bu to'g'ri, tor yo'ldan bormasligim kerak edi. Uning soyasi yana g'oyib bo'ldi va Stal o'simtadan ehtiyotkorlik bilan yo'l oldi. O'ttiz yard narida yo'l birdan burildi va meni kesib tashladi. U mox bilan qoplangan kichik tozalashni diqqat bilan o'rganib chiqdi. Kichkina qanotli va yaltiroq kapalaklar xira nurda raqsga tushishi bilan juda tinch tuyuldi.
  
  
  Mil moxga soch ipini yuqoriga qaratib ko'milgan. Kim buni biz uchun qo'ygan bo'lsa, buni professional darajada qilmagan, chunki tepada moxning kichik yamog'i chiqib turardi. Mening chap va o'ng tomonimda tikanlar atrofida qalin to'siqlar bor edi. Men bundan qochib qutula olmadim, aks holda orqaga qaytib, bu joyni uzoqdan aylanib chiqishim kerak edi.
  
  
  Pastga egilib, u ovozni tingladi. Men uni eshitmadim va nima qilishni o'yladim. Uzoq yo'l minani tozalashdan ko'ra xavfliroq bo'lishi mumkin. Ehtimol, bu siz unga tegganingizda portlamagan booby tuzoq edi, lekin bu polkovnik Zemblaning xarakteriga mos kelmaganga o'xshaydi. U xavfsiz o'tish uchun qazish imkonsiz bo'lgan minani isrof qiladiganlar atrofida emas edi.
  
  
  U yelkasidan orqamdagi o'rmon zulmatiga qaradi. Qaytish uchun juda ko'p vaqt kerak bo'ladi va qorong'ida menda imkoniyat yo'q edi. U oldinga sudralib, ehtiyotkorlik bilan mox yamog'ini oldi. Mening omletim - bu bitta bosimli yonish. U nafasini ushlab, qo'llarini shimiga artdi va kontaktni kalitini burdi. Ip korroziyaga uchragan va tutqich osongina siljimagan. Nihoyat u ishladi. U sug'urta oldi, shaxta ustidagi tutqichni almashtirdi va mox bo'lagini almashtirdi. Keyin u yana xo'rsindi.
  
  
  U o'rnidan turdi va uning yonidagi butalarga o'rdakka qaytguncha ehtiyotkorlik bilan yo'ldan yurdi. Qolgan sayohatim davomida uni butalar ichida yashirdim. Har bir tafsilot maksimal kuch talab qiladi. Men uni aylanib o'tish uchun boshqa minani va ba'zi alangalarni topdim. Minalar hasharotlar kabi qalin tarqalib ketgan. Nihoyat, u yanada ochiq maydonga chiqdi. Bir necha metr narida baland, burchakli tepalik bor edi, u qalin buta va sudraluvchi daraxtlar bilan qoplangan edi.
  
  
  Bir qarashda u piramidaga o'xshash tepalikka o'xshardi. Ammo keyin u poydevor bir-biriga bog'langan toshlar qatlamlaridan yasalganini va bir tomonida yuzlab pog'onali zinapoya borligini ko'rdi. Devorlari chiroyli orkide va boshqa epifitlar bilan qoplangan, ular daraxtlarning shoxlariga qaraganda devorning yoriqlarida o'zlarini qulayroq his qilishgan. U qadimgi Mayya binosi xarobalariga qaradi . Ih inson qo'llarining ishi sifatida tan olinishi deyarli mumkin emas edi. Ular ming yil oldin ihni iste'mol qilgan o'rmon bilan birlashdilar. Ko'rinib turibdiki, Ma'bad sifatida yaratilgan inshoot o'rmon tubida ajoyib tarzda ko'tarilgan, bu olis joyda qorong'i va sirli.
  
  
  Uning tarixiy qiymatidan muhimroq narsa, hozirda ishlatilayotgan maqsad edi. Bu haqda xabarlar bizga parcha-parcha bo'lib keldi va uning qismlari hali ham quloq bilan chiqayotgan edi. Ammo, agar bizning ma'lumotlarimiz to'g'ri bo'lsa, bu izolyatsiya qilingan va tashlandiq xarobalar tasavvur qilinadigan eng ilg'or elektron urushni o'z ichiga olgan.
  
  
  Hammasi ikki oy oldin Meksikaning Oaxaka shahridagi agentimizning buzilgan radio xabari bilan boshlandi. O'sha vaqtdan boshlab Akademiyada o'zini polkovnik Zembla deb atagan o'ziga xos daho obrazi asta-sekin rivojlandi. U iqlim o'zgarishi uchun biror narsa ixtiro qildi va keyin bu iqlim nazoratini qurol sifatida ishlatdi. U Egoni kimga qarshi ishlatishi va nima uchun noma'lum edi. Biroq, hamma narsa uning bu Mayya ma'badida ulkan qaynab turgan o'rmonni ulkan muzlikka aylantirish uchun etarli jihozlarga ega ekanligiga ishora qildi.
  
  
  Bir necha kun yoki ehtimol bir necha soat ichida u buni qilishni rejalashtirgan: ogohlantirishsiz Markaziy Amerikani bitta ulkan Arktika landshaftiga aylantiring.
  
  
  Uning egosi uni to'xtatishi kerak edi.
  
  
  
  
  Bob 2
  
  
  
  
  Men xalta echib va diqqat bilan erga ego joylashtirilgan. Bu yerga ikki kunlik sayohatim davomida bu menga juda yoqdi. U menga ta'lim va boshpana berdi va men yana menga yordam beradi deb umid qildim. Keyin nima qilishim kerak edi, ehtiyotkorlik bilan va jimgina qilishim kerak edi. Men o'zim bilan olib kelishga muvaffaq bo'lganim-bu AX laboratoriyasidagi yigitlar bu ish uchun maxsus ishlab chiqarilgan kichik asboblar to'plami. Ego uni kamarimga mahkamlay oldi, shuning uchun qo'llarim bo'sh edi. Mening gaz bombam to'pig'imga yopishtirilgan va qo'limga stiletto mahkamlangan. Men unga Lugerimni qoldirdim. Endi menda Vetnamda ishlatiladigan 7,65 mm Chi-Com to'pponchasi bor edi. Unda o'rnatilgan susturucu bor edi va romsiz korpusli maxsus kartridjlar kerak edi. Bu Lugerdan uzoq edi: u unchalik kuchga ega emas edi, lekin u yaqin masofada ham xuddi shunday samarali edi. Ayniqsa, siz lugerga susturucu qo'yolmaysiz. Bu tutqich hali ham qo'limga juda mos kelmaydi, chunki men og'irroq nemis to'pponchasiga o'rganib qolganman.
  
  
  Men o'zim bilan machete olishni o'ylardim, lekin xarobalarni bosib o'tish uchun menga ego kerak emas edi, chunki ular o'sib chiqmagan edi va agar men pichoq ishlatsam, ovoz meni albatta beradi. Agar sizda bo'sh joy bo'lsa, uzun pichoqli pichoq yaxshi qurol edi, lekin ma'badda Luger kabi ishlov berish qiyin bo'lardi. Shunday qilib, men Egoni xalta bilan qoldirib, Ma'bad atrofidagi bo'shliqqa bordim. Ehtimol, bu erda har qanday eshittirish studiyasiga qaraganda ko'proq mikrofonlar yashiringan. Men monitordagi odam meni o'rmon atrofidagi hayvon deb xato qilishiga ishongan edim, chunki signalizatsiya tizimi endi ogohlantirish bermadi. U sakrab o'rnidan turdi va o'zini ma'badning birinchi chetiga tortdi. Men qulab tushayotgan zinapoyalarga ishonmaganim uchun ildiz, uzum va daraxt dumlarini tayanch sifatida ishlatishim kerak edi.
  
  
  Uning deyarli ko'r-ko'rona boshqa tuzoqqa tushdi. Yaxshiyamki, men daraxtda baland bir teshikni ko'rdim. Minani qo'ygan odam snaryadni qaerga qo'yayotganiga ishora qildi. Uning harakat qilishga jur'at etmaydi. Kontaktni topish uchun meni abadiy olib ketdi. Bu ingichka sarg'ish kabel edi, unda mayda o'tkir novdalar bor edi. U ikkita daraxt orasiga cho'zilib, butunlay barglarga g'oyib bo'ldi. Agar men oldinga borsam, u mening tanamni ustara kabi kesib tashlardi. Shu bilan birga, pin daraxt orqasidagi yuk atrofida yorilib ketar edi va daraxt bilan men birga havoga ko'tarilardik. Mehmondo'st odam, bu polkovnik Zembla!
  
  
  Kabel uni etaklab, ehtiyotkorlik bilan kirib bordi. Har bir necha metrda uning oyog'i tinglash va dam olish uchun tokni ushladi. Keyin u yana o'rnidan turdi. Qo'llab-quvvatlash sifatida u yoriqlar va o'simtalardan foydalangan. Daraxt tepalaridan balandda u xira nur sochib, oy ko'tarilayotganini ko'rdi.
  
  
  Bir marta tepada, u jangovar tokchadagi ikkita tosh orasiga cho'kdi. U odatda tekis va to'rtburchaklar bo'lgan tomni tekshirdi. Zinapoyaga olib boradigan old qismi va orqa qismi u ko'tarilgan tomondan ikki baravar uzun edi. Tom toza va ehtimol yangi yotqizilgan. Narigi burchakda moloz uyumiga o'xshash bir xil kulba bor edi.
  
  
  Ma'badga borish uchun on kulbasining eshigidan o'tishim kerak edi, chunki tomga boshqa kirish joyi yo'q edi. Men bilan kulba o'rtasida ikkita qo'riqchi va vertolyot turardi. Qo'riqchilar atrofida Odin vertolyot qo'nish tishli suyandi. Tutqich bo'ylab yana bir sekin qobiq. Ikkalasi ham kalta, pakana Mestizolar edi; etmish foiz nikaragualiklar, yarmi tub amerikalik va yarmi ispan kabi. Ular keng shim va ko'ylak va yumshoq zamsh etik kiygan edilar. Ular yaxshi bo'lib tuyuldi va hech qanday ovoz chiqarmadi. Ular haqiqiy askarlardek kiyinishmagan, lekin agar siz ularga juda yaqin bo'lsangiz, ular engil avtomatlaridan foydalanishlari mumkin edi. Bular Belgiyaning 7,62 mm NATO FAL miltiqlari edi; juda yaxshi va Janubiy amerikaliklar orasida juda mashhur.
  
  
  Vertolyot bir Bell poezdda edi 13 R, uch o'rinli. U dumini yuqoriga ko'targan katta ninachiga o'xshardi. Bu Koreya davridan beri keng qo'llanilgan ishonchli ishchi ot edi. Bu xudojo'y joyda bunday narsa eng yaxshi transport vositasi edi. Shuning uchun ma'badning tomi qo'nishga yaroqli qilingan. Xok vertolyot odatda tomga qo'yilganligini ko'rsatadigan aerofotosuratlarni oldi. Bir hafta oldin yakunlangan tergov vertolyot rasmiy arxeologik guruhga tegishli emasligini aniqladi. U Mexiko shahridagi armiya omborida bir qator juda ehtiyotkorlik bilan tuzilgan bitimlar orqali sotib olingan. Bu shaharni tirik xotiradagi eng kuchli qor bo'roni urganidan bir necha kun o'tgach sodir bo'ldi. O'z-o'zidan unchalik kuchli emas, lekin Ahdagi eng yomon shubhalarni ko'tarish uchun hali ham etarli. Shuning uchun xok meni bu erga yuborishga qaror qildi.
  
  
  U bizning odamlarimizdan birinchi bo'lib ushbu vertolyotni diqqat bilan ko'rib chiqdi. Eshiklarda qiziquvchan timsol bor edi; nen-da uchta qip-qizil chiziqli oltin quyosh. Go'yo kimdir bezakni pichoq bilan kesib tashlagandek, endi metall qon ketayotgan edi. Bu nimani anglatishini qiziqtirdim. Patrulchi yalashga yaqinlashganda, u ko'krak cho'ntagida xuddi shu stikerni payqadi.
  
  
  U yalab, yalay boshladi... Vaziyat murakkablashdi. Ikki qo'riqchi endi bir-biridan shunchalik uzoq ediki, men ularni o'tirgan joyimdan bir vaqtning o'zida otib tashlay olmadim. Agar men birini otib tashlasam, u o'girilib, unga ergashishimdan oldin boshqasini ogohlantiradi. Agar u juda erta harakat qilsa, u ular orasida ushlangan; ammo, agar u kech bo'lsa, u ham kalamush kabi tuzoqqa tushar edi. Shunday qilib, men ikkalasini birdaniga, keyin esa ovozsiz qurolsizlantirishim kerak edi.
  
  
  Qorovul temir yo'ldan qulagan bir necha qoyalarni aylanib chiqdi. U tomni shu qadar ko'p aylanib yurganki, endi u Nahga kichkina qalpoqchani tashlab, panjara ustiga maqsadsiz tikildi, miltig'i yelkasiga osildi. Ba'zida u javob berishga ham qiynalmaydi; hatto yugurayotgan it ham qiladigan narsa. Birinchi talab shundaki, siz doimo atrofingizda nima bo'layotganini bilishingiz kerak, chunki sizning hayotingiz bunga bog'liq bo'lishi mumkin. Bu emuga hayotini yo'qotadi.
  
  
  U stilettoni uning qo'liga qo'ydi. Boshqa qo'limda jim to'pponcha bor edi. Soya meni butunlay yutib yubordi. U toshlar bilan bir parcha edi. Objects zulmat nisbatan shafaq da ko'rish uchun ba'zan qiyin bo'ladi, va men bu uchun kafolat mumkin. U yalab, yalay boshladi. Uning nafasi tomog'iga tushdi... To'satdan uning egosi uni endi ko'ra olmadi. Ehtimol, u yana qulab tushgan toshlar atrofida yurgan. Bir lahzaga u meni ko'rganidan qo'rqardim va qopqoq uchun o'rdakka o'tirdim. Keyin, ko'zimning burchagidan men uning ego oyoqlarini ko'rdim. Shunday qilib, u hali ham mening u erda ekanligimni bilmas edi. Endi uning egosi uning nafas olishini va tomidagi ego shimining shitirlashini eshitdi. U uchgacha sanadi va sakrab turdi.
  
  
  Dellning o'zida mening asosiy tashvishim vertolyotdagi qo'riqchi edi. U birinchi navbatda ihni yo'ldan olib tashlashi va qolganlarini qalqon sifatida ishlatishi kerak. Masofani, Egoning oldindan aytib bo'lmaydigan reaktsiyasini va menga shovqin qilishga ruxsat berilmaganligini hisobga olsak, u eng katta tahdid edi. U tezda ikki marta otib tashlandi. Birinchi zarba emuni ko'kragiga, ikkinchisi bo'yniga urdi. Ovoz chiqarmasdan, u vertolyotning dumaloq po'lat ustuniga yiqildi. Mening etik tag mening qurol atrofida tortishish ortiq qoyalarga ko'proq shovqin qildi.
  
  
  U buyraklardagi boshqa qo'riqchini urish uchun uning stilettosidan foydalangan. U o'lgan do'stini ko'rib, muzlashini kutgan. Ammo u PanteRa kabi munosabat bildirdi. Instinktiv harakat bilan u egilib, burildi. Shundan so'ng, barchasi loyqalikda sodir bo'ldi.
  
  
  Agar u to'g'ri o'qitilgan bo'lsa, u hozir qurolidan foydalanishi kerak. Ammo bu soniyada u kutmagan tarzda munosabat bildirdi. U egilib, miltig'ini tashladi va kamariga osilgan komando xanjariga qo'l cho'zdi. U unga qarshi kurashishga odatlangan edi. U buni bolaligida o'rgangan. Uning uchun qurol shunchaki qo'pol temir bo'lagi edi.
  
  
  Men uning miltig'ini engib o'tishni kutgandim, lekin FOUL miltig'ining uzun bochkasi bilagimga urilib, stilettoni qo'lim atrofida uchib yubordi. Shundan so'ng, hamma narsa chaqmoq tez ketdi. Miltiq oramizda erga yiqildi. Mening o'ng qo'lim chekadigan qurol bilan ko'tarildi. Egoning chap qo'li zarbani qabul qilish uchun cho'zildi. Ego mening hayotimga qaratilgan sakkiz dyuymli sovuq po'lat bilan o'ng qo'l. Chap qo'lim Egoning o'ng bilagidan ushlab, uni orqaga tortdi. Uning orqasi hozir men uchun edi va u pichoqni ushlab turgan qo'lini qimirlata olmadi. U qichqiriq uchun og'zini ochdi. U o'ng qo'lini Egoning yuziga bosdi va qurolning dumbasini ego tishlari orasiga siqib qo'ydi. U nafas oldi va burilishga harakat qildi. Chap qo'lim shu qadar qattiq bosdiki, orqaga egilishim kerak edi. U meni tizzamga tepdi va bo'sh qo'li bilan yuzimga va ko'zlarimga etib borishga harakat qildi.
  
  
  Emu qurolni og'ziga solib, qo'lini tortdi. Biror narsa yorilib ketdi. Egoning qo'li oqsoqlanib ketdi va pichoq Egoning zaif barmoqlaridan tushdi. Chap qo'lim uning bo'ynining orqasida edi. U yana tortib olishga harakat qildi. Muvaffaqiyatsiz. Bo'yni singanida u bizga ovoz bermadi.
  
  
  U jonsiz jasadni o'zidan chiqarib, pichoqni oldi. Qo'riqchi erga yiqilganda, uning nishoni g'alati burchak ostida edi va u allaqachon kun tomon yugurayotgan edi. Ichkarida men tor zinapoyani sinab ko'rdim. Sapodilla daraxti atrofidagi katta tokchalarda o'ymakorliklar hali ham aniq ko'rinib turardi va vaqt deyarli ta'sir qilmadi. Tosh devorlari barelyeflar bilan qoplangan, ularning rangi shiftdagi elektr lampalar nurida ajralib turardi. Bundan tashqari, ilgari derazalar bo'lgan va endi yashil o'rgimchak to'rlari bilan qoplangan qorong'i tomlardan yorug'lik kirib keldi.
  
  
  Zinaning yarmida u ikkilanib turdi. Biz yuqoridan, pastdan hech narsa eshitmadik. U stilettosini qopladi, toshni oldi va Egoni pastga tashladi. U qoyalardan sakrab tushdi. Faqat echo bor edi. U yo'lda davom etdi, qurol chizilgan.
  
  
  U tomi gumbazli va chapga burilgan yo'lakli platformaga chiqdi. Bundan tashqari, yaqinda hamma narsa beton, po'lat nurlar va alyuminiy bilan ta'mirlandi. Yoritgichlar hanuzgacha shiftdan Rojdestvo daraxti chiroqlari singari osilgan edi, ammo ularning yonida har bir necha metrda salqin havo chiqaradigan teshiklari bo'lgan metall konditsioner trubkasi bor edi. Bundan buyon Mayya Stal ibodatxonasi polkovnik Yerning o'ta zamonaviy tuzilmalarining qobig'i, qobig'idan boshqa narsa emas.
  
  
  Yo'lakning narigi tomonida temir eshik bor edi, u bank kassasi eshigi kabi mustahkam ko'rinmasdi. Bizdan ovoz chiqmadi. Eshik panjarasida qizil tutqichli chuqurlashtirilgan qulf bor edi. Tugmani bosganimda eshik ochilishi mumkin edi. Biroq, boshqa tomondan kimdir eshikni ochish uchun signal olishi ehtimoli katta.
  
  
  U qulog'ini sovuq po'latga qo'ydi. Avvaliga uni eshitmadim. Keyin men eshitishdan ko'ra o'zimni his qilgan past shovqinni eshitdim va generatorlarning xira va zaif nolasini eshitdim. U qulfga qaradi. Asbob sumkasi atrofida u qulfni tortib oladi: kamonli asbob, u avtomatik ravishda ignani qulf qismlari orasidan sakrab chiqadi va shu bilan Egoni buzadi. Bu oddiy narsa edi va undan foydalanish uchun katta tajriba va sabr-toqat kerak edi. Uchta urinishdan keyin eshik ochildi. Uniki mushuk kabi tez va jimgina kirib keldi. Ma'bad tinch va tashlandiq bo'lib tuyuldi. Tebranishlar kuchayib, xonani kuchli energiya manbasining ovozdan tez shovqini bilan to'ldirdi. Men to'g'ridan-to'g'ri ovozga bordim, chunki bu men xohlagan narsaning manbai ekanligini intuitiv ravishda bilardim. Mening shaggy oyoq tovushlari qo'pol beton ustida yangradi. Yana bir koridor, boshqa zinapoya, boshqa yo'lak va nihoyat ikkinchi po'lat eshik, uning orqasida shovqin avvalgidan ham balandroq edi. U yana qulfni tanladi va ehtiyotkorlik bilan ichkariga kirdi.
  
  
  Bu neon chiroqlar qatorlari bo'lgan past xona edi. Ikkala tomonda hisoblagichlar, datchiklar va shisha orqasida kompyuter sariqlari qatorlari bo'lgan po'lat shkaflar bor edi. Markazda deyarli bir yarim metr uzunlikdagi kommutator bor edi, uning ostida men uchun ma'nosiz yozuvlari bo'lgan tovoqlar bor edi: Labion. Indeks, qarshi oqim birikmasi va kataridin omili. Ushbu elektron qurilma uchun quvvat mening qo'lim kabi qalin kabel orqali etkazib berildi va boshqa tomondan ingrash kalitiga Pol bo'ylab yugurdi. Yaqin atrofda eshik bor edi va u erdan elektr stantsiyasining baland qichqirig'i eshitildi. Lekin meni qiziqtirmadi. Uning qaerda bo'lishi kerak edi. U kompyuter shkaflariga borib, aylanadigan kalit panellarini oldinga surdi.
  
  
  Buloqlar, tranzistorlar va integral katlama qog'ozlar kabi ingichka rulonlar nurda porladi. Po oddiy insektitsid purkagichga o'xshash polyester purkagichni olib chiqdi. U uskunaga yuqori korroziyali erituvchi kislotaning shaffof qatlami bilan sepilgan. Shunday qilib, men barcha shkaflarni tozaladim va tugatgandan so'ng panellarni yana yopdim.
  
  
  Kislota ax laboratoriyasining ixtirosi edi . Bomba yig'ilganda ob'ektning bir qismini chiqarib yuborishi mumkin, lekin ehtimol hammasi ham emas; va, albatta, barcha muhim qismlar emas, agar u shunchalik portlovchi modda ishlatmagan bo'lsa, butun Mayya ibodatxonasi vayron qilingan. Biroq, ma'badning to'satdan vayron bo'lishi kamroq yoqimli xalqaro oqibatlarga olib kelishi mumkin.
  
  
  Keyin juda og'ir narsani qanday qilib kontrabanda qilish haqida logistika muammosi paydo bo'ldi. Bomba topilishi va men bilan zararsizlantirilishi xavfi ham bor. Kislota juda kech bo'lgunga qadar aniqlanmadi va uni purkagandan keyin aniqlab bo'lmadi. Hatto avtobus ham g'oyib bo'lar edi, men ketganimdan keyin nima bo'lganligi haqida bizga hech qanday ma'lumot qoldirmadi.
  
  
  U ehtiyotkorlik bilan kaustik moddani hamma joyga sepdi. Bir necha soat va kislota hamma narsani yeydi. Qismlar eritildi, kabel ulanishlari eritildi va metall korpusda qisqa tutashuvga olib keldi. O'rmonga xavfsiz qaytganimda, Zemblaning usullari sochlarini yirtib tashlaydi. Yarim tunda u ishlagan har bir uskuna metallolom uyumiga aylantirildi. Bu bizning diplomatlarimizga Nikaragua va Amerika Shtatlari tashkilotini tergov qilish uchun vaqt beradi. Sabotaj mening yagona ishim edi. Men uni tugatsam, hamma unga kuladi. Polkovnik Zembladan Tashqari.
  
  
  U kompyuterlar bilan tugatdi va kommutatorning ichki qismini purkadi. To'satdan eshik ochilib, ikkita texnik va qo'riqchi kirib kelishdi. Mening hayratlanish hissi shok kabi ajoyib edi. Usullar - men ularni usullar deb o'yladim, chunki ular oq xalat kiyib, qog'oz ko'tarib yurishgan-qurolsiz edi. Kulrang-qoplangan xavfsizlik qorovul omela Rossi ning braziliyalik .38-kestirib g'ilofida kalibrli revolver. Ular Smit va Vessondan foydalangan holda Egoni o'zlari rivojlantirdilar va uning miyasi to'rt dyuymli edi. U ego tutdi va baqirdi, " Alto."
  
  
  Biroq, men bir joyda turmoqchi emas edim. U, albatta, vaqt bor edi, barcha qorong'i burchagiga balon chiqib o'z-o'zini vayron ipi rip va uloqtirish ego edi. U nishonga oldi va ikki marta o'q uzdi. Qorovul og'riqdan qichqirdi va tomog'iga mahkam ushladi. Ego revolveridagi g'ichir hech narsa urmasdan boshimdan o'tdi. Qo'riqchi uning orqasidagi kabinetga yiqildi. U ingrab, metallni tirnab, sekin erga sirg'alib tushdi.
  
  
  U eshikka sakrab tushdi va qo'riqchining buyrug'ini bajarayotgan va bir joyda turgan ikkita texnikga duch keldi. Bu meni qarshi og'irliklarga olib chiqdi. Kimdir mening ko'ylagimni ushlaganini his qildim. Uning tanasi Egoning hiyla-nayranglaridan qochish uchun 360 daraja burildi. Shu payt yana soqchilar kirib kelishdi. Keyin ikkinchi texnik menga o'pkaladi, bosh egdi va kuch bilan meni xonaga qaytardi.
  
  
  Soqchilar menga yugurishdi. Bir musht meni quyosh pleksusida, ikkinchisi jag'da ushladi. U orqaga qaytdi. U nafas olishga harakat qildi va hujumchilarga oxirgi ikkita o'qni otdi. Men bir faryodni eshitishdan mamnun edim. Menga musht va po'lat shahar tushdi. Qurol mening qo'llarim atrofida taqillatildi. Ular kuchli, baquvvat jangchilar edi. Agar u biridan xalos bo'lsa, qolgan ikkitasi uning o'rnida ko'rib chiqiladi.
  
  
  Bu sarosimada meni birdan qornimga qattiq tepishdi. U chidab bo'lmas og'riqdan ikki baravar ko'paydi va beton polga yiqildi. Yuklash meni baland urdi. Yarim uyqusirab, uning atrofiga etib bordi, oyog'ini topdi va yonboshladi. Erkak qichqirib, boshqalar orasiga tushdi. Endi u pichog'ini olishi mumkin edi.
  
  
  Men uni atrofimda kesib tashladim va yuzim va qo'llarimga iliq narsa sepilayotganini his qildim. Mening stiletto mening ego ushlab uchun juda silliq edi. Soqchilarning bo'kirishi uni eshitdi. Ih juda ko'p va ih hali ham kelayotgan edi. Meni tepishdi va revolverlarning dumbalari bilan urishdi. Ulardan ba'zilarida qurol bor edi va ular meni o'zlari bilan urishga harakat qilishdi. Ih etiklar butun yarador tanamda edi. Qichqiriqlar zaiflashdi va noaniqroq bo'ldi: soyalar va ovozlar tumanlari. Revolver o'chdi. Bu pastki xonada portlayotgan dinamit zaryadiga o'xshardi. Menda qotillik hujumi to'xtaganini noaniq his qilyapman. Soqchilar og'ir nafas olib, diqqat bilan turishdi. Bir kishi eshik oldida turib, asta-sekin bir xo'tikni pasaytirish 357 Python. Ajablanarlisi shundaki, o'q otish xonada yangradi. U boshqalar bilan bir xil formada kiyingan edi, lekin uning egoistik xulq-atvori ishonch va hokimiyatni ifoda etdi. Uning yuzi ingichka va o'tkir edi. Uning burishgan lablarida qaroqchi mo'ylovi bor edi va Xans Emuning akvilin burni yirtqich qushga o'xshardi. U u erda tasodifiy, befarq tomoshabindek turardi, lekin ko'zlari toshdek qattiq edi.
  
  
  - Bu erda nima bo'lyapti?'Bu nima?- u juda xotirjam so'radi. "Janob, - dedi soqchilardan biri, - biz bu inglizchani shu erda topdik. U Xuanni o'ldirdi va yaraladi...
  
  
  "Silencio". Erkak menga revolverni ko'rsatdi. - Men bilan kel.'
  
  
  Men stilettoni tashladim va oyoqlarimga qoqildim, mushaklarim og'riqdan qichqirdi.
  
  
  
  
  Bob 3
  
  
  
  
  Uniki, qorong'i g'orda edi. Bitta avliyo qalin yog'och eshik ostidagi yoriqdan o'tib ketayotgan edi. Chodir juda kichkina edi, katta shkafdan katta emas edi. Bir paytlar ichkarida kim yoki nima bo'lganini kim biladi. Kamida u hozir o'tirgan edi, iflos tartibsizlik o'rtasida. Bu Ma'bad ostida bo'lgan bo'lsa kerak, chunki daraxtlar va o'simliklarning ildizlari toshlarga kirib borgan, ammo ular shunchalik sekinki, endi ular devorlarni ushlab turishgan.
  
  
  U tosh devorga suyanib, nola qildi, yalang'och va beg'ubor havoda kuchsiz bo'lib, keyin nima bo'lishini sabrsizlik bilan kutdi. Meni topdilar, qidirdilar va hamma narsa olib ketildi. Shuningdek, mening gaz bombam va qo'l soatim.
  
  
  Tergovni ismi va lavozimi men bilmagan shaxs olib bordi. U meni so'roq qilmadi. Ego so'zlar menga bir necha qisqa buyurtmalar yoki ikki ego-kuzatib soqchilar bilan cheklangan edi. U menga xotirjam, mag'rur nafrat bilan munosabatda bo'ldi, bu meni Sadist bo'lganidan ham ko'proq g'azablantirdi. U meni bu erda qoldirgan va men aytganimdek, uni unutgan edi.
  
  
  Soat shu qadar sekin o'tdiki, deyarli aqlimni yo'qotdim. Men vaqtimning bir qismini qochish rejalarim haqida o'ylashga sarfladim. Ih yo'q edi. Qolgan vaqtlarda men korroziv kislota haqida o'ylardim; qanchalik sekin, lekin haqiqatan ham Zembla uskunalari bilan birga bu mening hayotimni yeb qo'ydi. Har soniya meni yo'q qilish jarayoni seziladigan paytga yaqinlashtirdi va keyin ular meni bu erda chirishga yo'l qo'ymasdilar.
  
  
  Eshikning narigi tomonidagi murvatning ovozi meni hayratda qoldirdi. Eshik ochildi. Mening tergovchim ikkita asabiy soqchilar bilan qaytib keldi. U mening shimimni menga tashladi, keyin tasodifiy, befarq kuzatuvchining havosi bilan eshik eshigiga suyandi.
  
  
  "Kiyinib oling, amigo, biz xonimlar bilan ziyofatga boramiz."
  
  
  'Qaerga?'
  
  
  "Og'zingizni yoping. Sizga aytilganidek qiling.
  
  
  U mening tugmachamsiz shimimni tugmachasigacha kutdi, keyin uni vaqtinchalik uyali telefondan olib chiqishim uchun ishora qildi. U koridorda himoyalanmagan lampochka nurida miltilladi va podshipniklarini olish uchun bir zum ikkilanib turdi. Bu soqchi meni qurolining o'qi bilan urishiga sabab bo'ldi. Biz kelganimizdan boshqacha yo'l tutdik va menga nafrat va qiziqish aralashmasi bilan qaragan bir nechta askar va texniklarni uchratdik. Biz bir muddat uzun, yalang'och devorli yo'laklardan, zinapoyadan yuqoriga va pastga yurdik. Ularning barchasi shunchalik o'xshash ediki, men labirintda umidsiz adashib qoldim. Nihoyat, biz boshqa koridorlarga ochilgan keng zalga keldik, shunda u xuddi spikerli g'ildirak o'qiga etib borgandek tuyuldi. Bu zal tezda katta Markaziy zalga aylandi. Uning aksariyati shiftdan aylana shaklida osilgan damask pardalari ortidan porlash bilan xira yoritilgan edi. Zaminning markazida yorqin doira hosil qiluvchi bitta kuchli nuqta bor edi. Devorlari deyarli har tomondan kitob javonlari bilan o'ralgan edi. Bargli varaqalar yonida charm bilan bog'langan qalin foliolar turardi. Uning oldida turgan devor huvillab qolgan edi, faqat o'rtada har doim baland va samimiy osilgan ulkan sirli stiker bundan mustasno. Asboblar konsoli o'tirgan sahnada oltin quyosh porladi, go'yo uni buzganga o'xshardi. Nah atrofida aylanada besh kishi o'tirardi.
  
  
  U erda ikkita o'rta yoshli erkak bor edi. Birida bilyard to'pi kabi kal kabi nishon bor edi. Ikkinchisi, bir qarashda, taqillagan eshik bilan to'qnashgan yuz bilan edi. Ayollardan biri kalta va semiz, og'ir, qo'pol ko'kragi va o'tkir, o'tkir agat ko'zlari bilan edi. Ikkinchisi yoshroq va biroz yaxshiroq tasvirlangan. U zerikkanga o'xshardi.
  
  
  Beshinchi shaxs boshqalardan juda farq qiladigan odam edi. U konsolda ayollar orasida ajoyib qora charm aylanadigan stulda o'tirdi. Nen ko'k Kashmir sharf bilan och bej va kurort kostyumida edi. U konsolga suyanib, tirsagini ko'tarib, asbob sumkamni qo'lida ushlab, xuddi nahga qarashimni so'raganday. U ko'zlarida dono va g'amgin nigoh bilan yuzimga tik qaradi.
  
  
  Bu kichkina va chaqqon edi. Keksa odam emas, lekin yillar uni ayamadi. Uning yuzidagi chuqur chiziqlar va ko'zlari ostidagi doiralar ularga urilib, yoshlik yoki aybsizlik izlarini yo'q qilganday tuyuldi. U biz kabi emas edi, yoki men uni ko'rgan boshqa birov. Asl kavisli burun, peshona chiziqlari va mahkam siqilgan yuqori labda zotli Mayya paydo bo'ldi. Emu o'zini tanishtirishga hojat yo'q edi. U polkovnik Zemblaga yugurdi. "Tashqariga qadam qo'ying, senor", dedi u. Egoning ovozi qilichdek baland va o'tkir edi.
  
  
  Qurol meni oldinga surdi.
  
  
  U ko'r-ko'rona nurning o'rtasida turdi va bir necha daqiqa davomida hech kim hech narsa demadi. Zembla qimirlamadi, lekin boshqalar o'rindiqlarida bezovtalanib, meni ko'zlari zo'riqib o'rganishdi. Ular ih rahbari kabi sof qonli emas edilar, ammo ih ning qattiq qoraygan yuzlarida qolgan Mayya qoni.
  
  
  "Biz ikki marta hamma narsani tintuv ayting," zembla nihoyat dedi, " lekin, biz har bir joyda har qanday yashirin portlovchi topilmadi qilgan.
  
  
  U hech narsa demadi.
  
  
  Men uni tinglayapman", dedi u. Egoning ovozi aldamchi do'stona edi. Orqamdagi pichoq quroli umuman bunday emas edi.
  
  
  Men uni unga qoldirmadim", dedim.
  
  
  Balki", dedi u. U mening asboblar qutimni teskari burdi, shunda uning tarkibi konsol tepsisi bo'ylab dumaladi va mikrofilm kameramni oldi. "Siz suratga olish orqali uzoq va qiyin yo'lni bosib o'tdingiz, senor", dedi u. Fotosurat mening topshirig'imning ikkinchi qismi edi. Men plyonkada iloji boricha ko'proq jihozlarni suratga olishim kerak edi, lekin faqat spreyi ishlatish imkoniga ega bo'lganimdan keyin. Xok bunga qat'iy qaror qildi. Destruction birinchi keldi. U o'zini noqulay va asabiy his qilsa ham, tuzoqni hidlayotgan yo'lbarsdek tabassum qilolmadi.
  
  
  To'satdan Zembla qo'lining keskin harakati bilan narsalarimni erga tashladi.
  
  
  'Siz kimsiz? Ismingiz nima? Siz baribir bu erda nima qilyapsiz?"
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Mening ismim Nik Karter-va u nima uchun bu erda ekanligini bilasiz. Sizda bir soniya oldin qo'llaringizni kutib olish uchun sabab bor edi.
  
  
  "Karter..."U ismni diqqat bilan aytdi. "Menimcha, u haqida bir narsani eslayman.".. Ha! Ovoz bering! 1969 yilda Kuba va o'tgan yili Chili. Xo'sh, siz bu safar muvaffaqiyatsiz bo'ldingiz, Janob Karter.
  
  
  "Balki siz haqsiz", dedim men unga qarab. Ko'zlarim oldinga va orqaga harakatlanar, zemblada, qolgan to'rttasida yoki men bilan qorong'i yo'lak o'rtasida turgan odam va soqchilarda zaif joy topishga harakat qilardi. Biz uchun qochish imkoniyati mutlaqo yo'q edi. Zembla mening o'sib borayotgan bezovtaligimni sezganday tuyuldi va u qisqa va keskin kulib yubordi va dedi: "tinchlaning. Biz sizni bu erda bajarmaymiz.
  
  
  "Men ko'kragimni yirtib tashlaydigan va dollar pulini olib tashlaydigan marosimni kutmoqdaman."
  
  
  — Siz bunga loyiq ekanligingizni tan olishingiz kerak, Senor Karter. Ular yaxshi odamlar edi, siz o'ldirganlar. Ammo biz sizni o'zimiz uchun ishlatish usulini o'ylab topdik va siz uni suratga ololmasangiz ham, nimani ko'rmoqchi ekanligingizni bizga xabar berishingiz mumkin. Aytgancha, shunchaki qiziqish uchun xiyonat sizga bu erga yo'l ko'rsatmadimi?
  
  
  U yana beparvolik bilan yelka qisdi. "Barcha mehmonxona ustidan eshitish, va to'liq olish."
  
  
  — Men bundan allaqachon qo'rqardim. Faqat xoinning yordami bilan siz mening himoya kamarimdan o'tishga muvaffaq bo'ldingiz. Men hal qila olmaydigan yagona tenglama-bu insonning oldindan aytib bo'lmaydiganligi. Men bu kecha keyin meni bezovta qiladi deb o'ylamayman.
  
  
  U qanchalik haqligini bilmas edi. Lekin u o'ylagandan boshqa sababga ko'ra! Va u haqiqatni qachon biladi?.. Men yana atrofga qaradim va yutib yubordim. Bu tuzoq, qabr edi. Hatto yuqoridagi shafqatsiz avliyo ham xavf tug'dirganday tuyuldi.
  
  
  "Bu kecha keyin," zembla davom etdi, " bo'ladi... Ammo, ehtimol siz bu erda mening kichik o'rnatishim haqida hamma narsani bilasiz!"
  
  
  — Siz shunchaki dunyodagi eng katta muzlatgichingiz bor deb o'ylaysiz."
  
  
  "Aniq emas", dedi u kulib. "Men faqat xayoliy tog' qilaman. Ya'ni, radio to'lqinlaridan foydalanib, o'rmon borligini ko'rsatib, uning barcha xususiyatlarini troposferaning havo oqimlariga aks ettiradi. Bu qor yog'ishi uchun taxminan 15 000 fut balandlikda sodir bo'lishi kerak. Albatta, bu radio to'lqinlarni hech kim ko'rmaydi va samolyot ular orqali shunchaki ucha oladi. Faqat iqlim o'rmon bor deb o'ylaydi!
  
  
  "Siz Meksika shahrida o'ylaganingizdek?"Men nordon so'radim.
  
  
  Shunday qilib, siz payqadingiz! Bu, aytganda, eksperimental translyatsiya edi. Orqaga keyin, mening muvofiqlashtirish ball chekka bir-biridan faqat bir necha kilometr edi. Ammo bu safar u Markaziy Amerikaning ko'p qismini qamrab oladi...
  
  
  - Muvofiqlashtirish nuqtalari?
  
  
  Ego uni to'xtatdi. 'Siz nima demoqchisiz?'
  
  
  Men tog ' kabi keng to'lqin uzunligi bilan radio signalini ishlab chiqara olmasligim sizga ayon bo'ladi. Men maqsadlar uchun tanlagan maydon ustidagi tog'ning konturini tashkil etuvchi bir qator nuqtalarni yoki aytaylik, kuch chiziqlarini loyihalashtirishim kerak. Zaxira transmitterlarini Diagrammaning matematik asosiy o'qiga to'g'ri mutanosib bo'lishi uchun qaerga joylashtirishni aniqlash uchun juda aniq hisob-kitoblar talab qilinadi."
  
  
  "Mening yordamchilarim, - deya qo'shimcha qildi u orqadagi to'rt kishiga bosh irg'ab, - har biri o'z mamlakatidagi qo'llab-quvvatlash stantsiyasini kuzatmoqda."
  
  
  Tomog'im quriganini sezdi. - Ammo o'sha o'q, hamma narsa aylanadigan markaz shu erda, shunday emasmi?"
  
  
  Ha, albatta.'
  
  
  Uning yarmi yengil nafas oldi, qolgan yarmi Egoning ayyorligini la'natladi.
  
  
  Va hamma narsani qor bilan qoplaganingizdan keyin nima bo'ladi?
  
  
  U sirli kuldi. "Keyin uchinchi Mayya imperiyasi keladi."
  
  
  Uning megalomaniyasi miyamga to'liq kuch bilan urilganda hayratda qoldim. Keyin u: "siz buning uchun janubdan juda uzoq emasmisiz?"
  
  
  Bu aslida bizning tsivilizatsiyamizning beshigi Dukatanda joylashgan degan ma'noda. Ammo dastlabki ikkita Mayya imperiyasi yanada janubga cho'zilgan."U keskin kulib qo'shib qo'ydi:" hech qachon Yucatecanni meksikalik deb atamang. Bizning Azteklar bilan janjallashish tariximiz hali ham mavjud, garchi bizda bir xil Teulalar bo'lsa-da, ular tukli ajdaho Kukulkan bilan bir xil qo'rqinchli.
  
  
  U o'girilib, nolaning yoritilgan tasviriga ishora qildi. "Bu bizga neni eslatadi."
  
  
  "Va qizil chiziqlar?"
  
  
  "Ular bizning haqiqiy dushmanlarimiz kimligini eslatadi. 1519 yilda Kortez Mayani o'ldirdi Tabasko va keyin daraxt tanasiga uchta o'yilgan. Ispaniya qiroli Karl I nomidan u bizning hududimizni egallab oldi."Zembla yana menga qaradi. "Siz bizning dushmanimizsiz, Karter. Sizning turingiz besh asr davomida bizning erimizni egallab, bizni qashshoqlikda yashashga majbur qildi.
  
  
  - Unda nima qilmoqchisiz, Sem?"Ushbu qurilma yordamida siz yanada qashshoqlikni keltirib chiqarasiz. Hammasi muzlaydi. Kauchuk, banan va qimmatbaho yog'och turlari sovuqdan o'ladi. Qahva va kakao yo'q qilinadi. Sanoat yo'q qilinadi. Markaziy Amerikaning butun iqtisodiyoti bir kechada yo'q qilinadi."
  
  
  U qo'lini silkitdi, go'yo emuda hasharot yetarli edi. "Tabiiy resurslarni hisobga olsak, mamlakatimiz deyarli bokira. Ishlab chiqilgan kichik qism kapitalistik ekspluatatsiya bilan tugaydi. Bizning hayotimiz o'zgarmaydi, chunki biz hali ham ochlik va qashshoqlikdan aziyat chekdik. Bu tugagandan so'ng va siz gringolar yo'q bo'lib ketgach, biz iqtisodiyotimizni quramiz, lekin faqat o'zimiz uchun. Siz Markaziy Amerikani vaqtincha foydasiz qilyapman deb ayta olasiz."
  
  
  "Siz yashamagan demoqchisiz.
  
  
  "Zarar ko'rmaydigan, yashamaydigan, imperialist uchun xuddi shu narsaga kamayadi."
  
  
  - Bu bema'nilik. Va mahalliy aholi siz bilan rozi bo'lmaydi. Nega ih, polkovnikni ogohlantirmaysiz? Hech bo'lmaganda ular sovuq havoga tayyorgarlik ko'rishlari mumkin.
  
  
  "Siz bu narsalarga realist bo'lishingiz kerak. Menga kim ishonadi? Uning partizan emas. Uning muhandisi Sizov. Va bu polkovnikga kelsak, bu menga Arkanzas Konfederatsiyasi militsiyasi tomonidan ilgari ko'rsatgan xizmatlari uchun berilgan faxriy unvon. Agar menga ishonishgan bo'lsa, men hujumni qaytarish uchun etarlicha kuchli bo'lar edim, Senor Karter. Agar isbotlangan ayting sifatida, uning zaif. Shubhasiz, mening kuchim engib chiqmaguncha hamma narsani sir saqlashim kerakligini tushunasiz. Va sizning tirnoqli savolingizga javob berish uchun: shuning uchun men Yukatandan yuzlab chaqirim uzoqlikda, Nikaraguaning bu kimsasiz qismida yashayman.
  
  
  Ammo minglab odamlar sizning xalqingiz bilan uchrashadilar, azob chekishadi va o'lishadi."
  
  
  Biz asrlar davomida azob chekdik. Biz tabiatning vayronalariga qarshi qotib qoldik. Aytishimiz mumkinki, biz qamishga o'xshaymiz. Hashamat va mo'l-ko'llik sizning xalqingizni yumshoq va zaif qildi. Ha, afsuski, odamlar o'ladi. Ih, lekin bu qonli inqilob bo'lganidan ancha kam bo'ladi. Boshqalar yashashi uchun odamlar doimo o'lishlari kerak. Ko'rmaysizmi? Avval o'zingizning Tog'ingizni yaratishingiz va shundan keyingina ochiq hovuzga talablaringiz to'g'risida xabar berishingiz juda muhimdir."
  
  
  Agar sizning talablaringiz qabul qilinmasa nima bo'ladi? Sizning transmitterlaringiz ishlashda davom etadimi va hamma narsani muzlik davriga qaytaradimi?
  
  
  Bu bizning uzoq vaqtdan beri to'xtatish orzuimiz edi. Ko'p yillar davomida biz ekkanimizni yig'ib oladigan kunni orzu qilardik."
  
  
  Ego nutqining oloviga qaramay, u menga qaraganida uning ko'zlari mutlaqo normal edi. "O'sha kun dastlab ertaga bo'lishi kerak edi, Janob Karter, ammo sizning aralashuvingiz bizning jadvalimizni oldinga surgani aniq."
  
  
  "Bugun uchunmi?"
  
  
  'Hozirgacha! Egoning barmoqlari bir qator kalitlarga yugurdi. "Bizning halokatli hosilimiz hozir boshlanadi!"
  
  
  Hozir emas! Yana bir necha soat o'tmaguncha ! Men vositalari ego qo'li ostida tirik keldi, deb unga baqirib oldini olish uchun mening pastki lab tishlab edi. Men Markaziy Amerikaning boshqa mamlakatlarida efirga uzatiladigan uchta kanal haqida o'ylardim.
  
  
  Hamma narsaning bir dollarini qo'shish bu erda bo'lishi mumkin edi, ammo bu dollarni qo'shish hali ham urilib turardi. Xudo, bu kislota ham hech qachon ishlamaydimi? Mening dastlabki vahima yo'qoldi. Bu shafqatsiz halokatni hech narsa to'xtata olmasligi xayolimga keldi. Zembla bir muncha vaqt sovishi mumkin edi, ammo oxirida uning rejalari muvaffaqiyatsizlikka uchradi.
  
  
  Metr bir anomaliya ro'yxatga sifatida zembla burishtirdi, u o'qish yo'lga sifatida va Ego qo'li biroz chayqadi. Ammo Egoning ovozi bema'ni va ishonchli. U bir xil darajadagi ohangda gapirdi. "Bilasizmi, Karter, men sizning kelishingizga tayyor edim."
  
  
  — Mening kelayotganimni bilarmidingiz?"
  
  
  "Oh, darhol emas, lekin ba'zi hukumatning yo'q qilish bo'yicha mutaxassisni yuborish ehtimoli juda yuqori edi."U boshqaruv panelidagi raqs o'qlariga xavotir bilan qaradi. U birma-bir smash-ni yoqdi. "Shuning uchun uning ovozi qo'shimcha ehtiyot choralarini ko'rdi. Mening transmitterlarim bir-biridan mustaqil ishlaydi.
  
  
  'Qaysi biri?'- "Siz ushbu boshqa fikrlarni nazorat qila olmaysizmi?"
  
  
  - Ha, albatta. Men uni bu erdan ih o'rni signali bilan yoqaman", dedi u. U panelga urdi. — Va men uni xuddi shu tarzda ih-ga qaytaraman. Shundan keyingina ular boshqa radio pulsini olishadi.
  
  
  Men elkama pichoqlarim orasida yopishqoqlikni his qildim. "Siz ular yoqilganda, ularni faqat masofadan boshqarish pulti orqali o'chirib qo'yishingiz mumkin demoqchimisiz?"
  
  
  - Bu to'g'ri. Bu sabotajdan himoya. O'z xavfsizligim va o'rnatishlarim xavfsizligi uchun sug'urta turi. Agar bu erda hamma narsa vayron bo'lsa va Xudo buni qilishga uringan ahmoqni duo qilsa, o'rmon hali ham yaratiladi. Natija halokatli bo'ladi.
  
  
  Men undan xiralashgan ovoz bilan so'radim: "katastrofik deganda nimani nazarda tutyapsiz?"
  
  
  Bitta Transmitterni yo'q qilish chodir ostidan bitta estafetani olib tashlashga o'xshaydi. Chodir boshqa shaklga ega bo'ladi, lekin baribir tik turadi. Mening hisob-kitoblarim juda aniq va agar mening kuch maydonim qarshi og'irliklardan shu tarzda chiqarilsa, yuzaga keladigan meteorologik zarbalar haqida o'ylamaslikni afzal ko'raman. Eng yomoni, agar bu stantsiya yig'ilishdan chiqib ketgan bo'lsa, boshqalar endi signalni uzata olmaydilar. Shunda Markaziy Amerika abadiy qor va muz bilan qoplanishi mumkin."
  
  
  Egoning bashoratli so'zlarining shaytoniy haqiqati meni zarba kabi urdi.
  
  
  "Xudoyim, - deb baqirdim men unga qarab, - buni boshlamang! Ushlab turing! uni...'
  
  
  Kuchli portlash jumla o'rtasida mening ogohlantirishimni to'xtatdi. U erga urildi. Ikki soqchi orqamga sakrab tushishdi. Ular meni deyarli ezishdi va o'pkam atrofidagi havoni siqib qo'yishdi. Uning burishdi va jinni kabi kurashdi. Natija yo'q. Bu ikkisi mendan kuchliroq edi. Ular meni polga mahkamlashdi. Erkakning mushak qo'llari meni qattiq ushlab turdi. Qo'pol, qo'ng'iroq qilingan qo'l og'zimni shunchalik qattiq siqdiki, tishlarim deyarli lablarimdan o'tib ketdi. Uning boshi ozod qilindi.
  
  
  'Buni to'xtating! Yo'q...'
  
  
  Qo'pol barmoqlari mening rta atrofida kuchaytirdilar.
  
  
  Mening qichqiriqlarim tomog'imga tushdi. Bu umidsiz vaziyat edi.
  
  
  Zembla ohista kuldi. "Tinchlaning, senor . Men allaqachon boshqa kanallarni yoqdim va aytishim mumkinki, bu erda hamma narsa yaxshi ishlaydi. Endi ular faqat sinxronlashmoqda.
  
  
  Uning etagini kiyib, u zembla to'rtta stantsiyasini bir xil to'lqin uzunligiga o'tkazayotganini nochor tomosha qildi. Uning tanasi titray boshladi, hayvon mushaklarining reaktsiyasi. U umuman ishontirmadi, u nima bo'lishini ko'rishini kutdi. Agar Zemblaning strategiyasi haqiqatan ham ishlaganida edi, mening manevrim samarasiz bo'lar edi. Bu erda ego o'rnatilishini sabotaj qilish orqali, bu beixtiyor falokatning abadiy davom etishiga olib keladi. Oqibatlari halokatli bo'ladi. Zembla barmog'ini katta tugma ustiga ajoyib tarzda siljitdi. "Va endi quvvat oqimi."U mamnun jilmayib, tugmani bor kuchi bilan bosdi. Sergey so'ndi. Ma'badning tubida generatorlarning ko'tarilgan ovozi eshitildi. "Menga ko'proq energiya kerak", dedi u. U bir nechta katta tugmachalarni aylantirdi.
  
  
  U so'ragan narsasini oldi, lekin boshqacha tarzda. Zaif katlama qog'ozlar, ehtimol, to'satdan ortiqcha yukdan omon qolmadi. Mening kaustik kislota ih juda ko'p eroziyalangan. Generatorlarning shovqini baland va baland edi va qizib ketgan qismlarning hidi konditsioner panjaralaridan o'tib ketdi. Uzoqda, uzoqda, men spreyim bilan ishlayotgan uskunadan kuchlanish cheksiz o'tayotganda chayqalishlar va xirillashlarni eshitdim. U bu xonada qamalib qolgan odamlarning zaif va baland qichqiriqlarini eshitdi.
  
  
  Faqat zembla tovushlar va hid nimani anglatishini tushunganday tuyuldi. U qo'llarini nolga qaytarishga harakat qilib, tugmachalarni burdi. Ammo endi u quvvatni yoqdi, bu juda mantiqiy emas edi.
  
  
  Yo'q, yo'q! Bu sodir bo'lmaydi. Asboblar yugurayotganda va quvvat transformatorining ignasi qizil zonaga kirganida uning ko'zlari dahshatdan bo'rtib ketdi. Ego o'z panel tufayli haddan tashqari qisqa boshladi. Sarg'ish tutun metall panellarning tikuvlariga singib ketdi. Uning orqasidagi erkaklar bo'g'ilgan la'natlarni chiqarib yuborishdi. Bir ayol yo'taldi va tirnoqli barmoqlari bilan stulni ushladi. Panellar xuddi juda yuqori bosim ostida bo'lgandek bo'rtib chiqdi. Tor o'tish yo'li bor edi. Oq alanga otilib, Zemblaning qo'lini yoqib yubordi. Men g'alati ko'ngil aynishini his qildim. Egoning butun rejasi o'z-o'zidan parchalanishini tomosha qilish dahshatli edi. U yaratgan elektron yirtqich hayvon o'zini yutib yubordi. U mo'rt qismlarini eritib, o'z datchiklari va simlarini teshib, o'zini statik elektr bilan jazoladi va kuygan izolyatsiyaning hididan nafas oldi. Tutun orqali Zemblaning yuzini ko'rdim. U g'oyib bo'ldi va endi odam emas edi.
  
  
  Tutundan, hayajondan yoki ikkalasidan Egoning ko'zlarida yosh bor edi. Egoning tomog'idan umidsiz ovoz chiqib ketdi.
  
  
  "Karter, Karter, siz buni qildingiz. Agar biron-bir fikr bormi nima...
  
  
  To'satdan, havo namunalarini olishning dahshatli bosimi meni hayratda qoldirdi. Zemblaning xafa bo'lgan ovozi eshitildi. Ko'r-ko'rona nur xonani teshdi. Zembla va uning do'stlari kar bo'lgan portlashda halok bo'lishdi. Meni ushlab turgan soqchilar qo'g'irchoqlardek tashlandilar. Portlash o'pkamni bo'shatdi. Metall, shisha yomg'ir va porlab turgan kabelning shitirlashi osmonni to'ldirdi. Uning tanasi erga qattiq bosdi. Soqchilar meni yiqitib, erga qo'yishganidan xursand bo'ldim. Ehtimol, bu mening hayotimni saqlab qoldi.
  
  
  Shovqin va yorqin avliyo boshlanganidek tezda g'oyib bo'ldi. Boshim aylanib, quloqlarim jiringladi. Men uni kutdim. Keyin u yuqoriga qaradi. Bug ' va tutun hali ham zalda yirtilgan holda osilgan. Noaniq uni qolgan tartibsizlik ko'rish mumkin. Boshqaruv paneli pishgan pomidor kabi paydo bo'ldi. Aftidan Zembla tutun ichida ko'tarilgan edi. Hech bo'lmaganda uning alomati yo'q edi. Qolganlari yiqilgan polga sochilib ketishdi. Kal odam yuzida yotardi. Yana bir erkak va semiz ayol chalqancha yotishardi. Zerikkan ayolning bo'yniga bir parcha metall panel yopishgan. U o'lgan, men esa stul yonida tiz cho'kdim. Kuygan qismdan qon oqib tushdi. U nola va vayronalar bilan qoplangan sahna bo'ylab yog'li oqimlarda oqardi.
  
  
  U oyoqqa sakrab, chuqur nafas oldi va atrofga qaradi. Odin rta qon, soqchilar atrofida qavatda yastanib edi. Meni ushlagan odam g'oyib bo'ldi, ehtimol signalni ko'tarish uchun. Boshqa qo'riqchi uning yoniga dumalab, miltiqni mening hayotim maydoniga qaratdi.
  
  
  U bir sakrashda unga yetib keldi. U munosabat bildirishga yoki otishga ulgurmadi. Ego uning yuziga tepdi. Mening o'ng tovonim shafqatsiz kuch bilan Egoning burniga urildi. Suyak yorilishini eshitdim. Ego burun suyagi bo'laklari ego miyasiga kirib bordi. U o'ldi.
  
  
  Bu uni ko'targan ego quroli edi. U ketishi kerak edi. Sirens yig'ladi. U koridorlardan shoshilayotgan odamlarning g'azablangan shovqinini eshitdi. Ular tez orada bu erda bo'lishadi va ular savol bermaydilar, balki birinchi bo'lib otishadi. Agar menda qochish imkoniyati bo'lsa, bu keyingi bir necha soniya ichida notinchlikda bo'lishi kerak edi.
  
  
  Ammo u orqasiga o'girilib, sahnaga yugurdi. Men hali ketolmadim, hatto bu mening o'limimni anglatsa ham. Men bu to'rt kishining kiyimlarini qidirishim kerak edi. Ular qayerdan kelgan va qolgan to'rtta transmitter qayerda yashiringan? U birinchi topish kerak. Men ushbu o'rnatishni infiltratsiya qilishga va yo'q qilishga muvaffaq bo'ldim. Bu menga ham tayinlangan. Lekin mening topshirig'im hali bajarilmadi.
  
  
  Bu faqat dell o'zi boshlandi bo'lyapdi.
  
  
  
  
  Bob 4
  
  
  
  
  Chang va tutunning zich buluti, o'ralgan po'lat bo'laklari, qo'rquv va og'riq qichqiriqlari — Dantening do'zaxi bundan keyin hech narsa emas edi. Yo'talib, uning yalang oyoqlari polga qoqilib ketdi. U qonga botgan bosqichga etib bordi va uchta simning har biri yonida tiz cho'kdi. Uning yirtilgan ih kiyimlarini tez va yaxshilab qidirib topdi.
  
  
  Bu tezkorlik vaqti emas edi. To'liq tergov qilish uchun vaqtim yo'q edi. Men qo'limdan kelganini olishim va keyin imkon qadar tez yugurishim kerak edi. O'lik qorovulning nopok miltig'i uning qo'li ostiga tiqilgan edi. Pasportlar, ID kartalar, g'alati qog'oz parchalari — keyinchalik u to'plagan boshqa transmitterlarning joylashishini ko'rsatishi mumkin bo'lgan narsa. Hammasini semiz ayolning sumkasiga soling. Bu elkama-kamarli katta charm ayollar sumkasi edi. Men uni egoimning bo'yniga sumka kabi osib qo'yishim mumkin. Tashqarida etiklarning ovozini eshitib, u deyarli tugadi. U atrofida o'ralgan, miltiq tayyor.
  
  
  Erkaklar xonaga bostirib kirishdi. Sarosima va qo'rquvda ular baqirishdi. Ularning sarosimasi qurollarini beparvo tutishlarida aks etdi. Uning orqasi nola sahnasiga qisildi. To'satdan sakkizta askar meni ko'rib, baqirishni to'xtatdi. Ular menga xavotir bilan qarashdi. Ular asta-sekin uyga qaytishdi. Uning miltig'i tahdid bilan tebrandi. U ularga to'xtab, qurollarini tashlashni buyurdi.
  
  
  Tomonlarning kuchlari deyarli teng edi. Uniki biroz yaxshiroq holatda edi, lekin men yolg'iz edim. U ularning atrofida bir necha tomonidan o'ldirilgan bo'lishi mumkin; lekin men otib bo'lardi. Xudoga shukur, hech kim bu juftlik uchun bir bo'lishni xohlamadi. Refleksli ravishda ular o'zlarining ustunligini anglaganday tuyuldi. Uning o'yinni yo'qotdi. Keyin, og'riqli sekin, ih miltiqlari va to'pponchalari halokat bilan birma-bir polga yiqildi.
  
  
  Zal tashqarisida shovqin kuchayib ketdi. Ko'proq askarlar yaqinlashayotgan edi. U devor bo'ylab yon tomonga harakat qildi. U miltig'ining og'zini doimo ishora qilib turardi. Men qurol bilan o'tkazilgan juftlik ko'zlarimdagi umidsizlikni o'qidi. Hech kim qimirlamadi. Agar shaxsiy xavf bo'lmaganida, atrofdagilar meni ikkilanmasdan otib tashlashgan bo'lardi. Ih uning atrofida indamay yurdi. Yo'lakning tosh devori yalang'och orqamda g'alati sovuq va yopishqoq bo'lib tuyuldi. U boshi berk ko'cha bilan tugagan boshqa yo'lak bilan kesishgan joyga yetdi. Shunday qilib, men asosiy zaldan o'tishim kerak edi. Men necha soniya qolganimga hayron bo'ldim. Har qanday vaqtda boshqa askarlar menga hujum qilishlari mumkin edi.
  
  
  Men hech qanday muammosiz keyingi chorrahaga chiqdim. Ushbu koridor qisqa edi va binolar portaliga o'xshardi. Zinapoyalar yuqoriga ko'tarildi. U zinadan pastga yugurdi, to'xtadi va zal tomon qisqa zarba berdi. Bu yigitlarni bir muncha vaqt ushlab turadi. U zinadan uzoq qadamlar bilan boshladi. Zinapoyalar haqiqiy qirg'in sodir bo'lgan hududga olib bordi. Nihoyat bitta devor vayron bo'ldi. Quvurlar va quvurlar chigallashgan, burishgan massada chiqib ketdi. G'ichirlagan bug 'katta bug' bulutlarini hosil qildi. Bu haqiqiy jang maydoniga o'xshardi. Quyida sakkiz askar jasoratlarini to'plashdi. Ular qon uchun baland ovozda baqirishdi, bu mening qonim. Ular ko'r-ko'rona o'q otishdi; bo'shliqda miltiqlarning momaqaldiroq ih portlashi kabi tuyuldi. Birdan chap tomonimdagi kichkina tokcha atrofida uchta o'q otildi. Boshim va ko'kragim yonidagi devorlardan g'isht bo'laklari uchib o'tdi. U qopqoq uchun ducked. Go'yo u tuzoqqa tushgandek edi. Agar Ma'bad tomiga chiqish joyi bo'lganida edi, u sodir bo'lgan katta siljish bilan to'sib qo'yilgan bo'lar edi. Alkovedagi odam yana o'q uzdi. U revmatizm bilan otilgan. Qorong'u raqam g'oyib bo'ldi. Qurolimni silkitib, men unga ergashdim. U axloqsiz polda burishib yotardi. Uning ko'kragi va hayoti o'qlardan qora qon dog'lari bilan qoplangan edi. U engashdi va Egoning revolverini oldi. U zinapoya tomon otilgan. Polkovnik Zemblaning askarlari birinchi bo'lib chekinishga shoshilib, boshqasiga urilishdi. Otishma bir lahzaga to'xtadi. U bir vaqtlar portal bo'lgan vayronalar orasidan sudralib o'tdi. U behuda beton bloklarni va ezilgan toshlarni tortib, chiqishni ochishga harakat qildi. Natija yo'q. U quyida yana askarlarning yig'ilishini eshitdi. Ular zinapoyadan sudralib chiqishdi. Men etiklarning baland qirqishini va qurollarning jiringlashini eshitdim.
  
  
  Qo'llarim qulab tushgan devorni topdi. To'satdan u barmoqlarida sovuq havo namunasini his qildi. U vayronagarchilikka g'azablandi. U orqasidagi zinapoyadan bo'shashgan toshlar va beton bo'laklarini tashladi. Uning Boshsuyagi blok tushdi, deb odam qichqirib yubordi. U moloz orqali tunnel qazdi va miltig'ini u orqali itarib yubordi. Boshqa tomonda keng kemerli koridor bor edi. Men tomga olib bormaydigan tor zinapoyani sinab ko'rdim. Bu birinchi marta shu tarzda ko'tarilgan edi.
  
  
  U ikkilanmasdan qolgan zinapoyalardan yuqoriga va tomga uchib ketdi. Men u erda kutayotgan odamlar haqida qayg'urmadim. Men orqamda qancha yigitlar borligini bilardim va ular yonimda edilar. Agar u erda ko'proq yigitlar bo'lsa, ehtiyotkorlik bilan taktik yondashuv ham terimni qutqarmagan bo'lar edi. Bitta o'q otilmadi.
  
  
  Bell Sue vertolyoti uchayotganda uning yonida o'nga yaqin odam turgan. Dvigatellarning shovqini va pervanelning pervanel shamoli mening to'satdan paydo bo'lishimni sezdirmadi. Ammo mening oldimdagi sahnaga qarash uchun qisqa imkoniyat bor edi. Keyin ular mening ko'zimga urishdi. Vertolyot qo'nish maydonchasidan bir necha fut balandlikda turdi va beqaror tebrandi. Uchuvchi meni birinchi marta ushlagan mo'ylovli odam edi. Ego yo'lovchisi polkovnik Zembladan boshqa hech kim emas edi! Negadir zembla o'limdan qochishga muvaffaq bo'ldi. Hech bo'lmaganda konsol yuzi oldida parchalanib ketganda, u jiddiy jarohat olmagan. Taqdirning g'alati tomoni bilan u halokatli portlashdan qutulib qoldi. Va endi u mendan qochib ketayotgan edi! Egoning yuzi qonga belangan edi. Ego lob bir qo'lbola bandaj o'ralgan edi. Egoning yaltiroq ko'zlari vahshiy g'azabni aks ettirdi.
  
  
  'Egoni o'ldiring! Karterni otib tashlang! Ego ovozi vertolyotning shovqinidan yuqoriga ko'tarildi. Men vertolyotni yuqoriga ko'tardim. Egoning ovozi hali ham havoda yangradi. U miltiqni ko'tarib, bosim tanklarini nishonga oldi. U ham Zembla bilan birga ma'badning yarmini yo'q qilishga umid qildi. Ammo askarlar allaqachon menga qarata o'q uzishgan edi. Menda shahid bo'lish yoki o'zimdan qutulish va har doim bo'ynimga osilgan sumka o'rtasida tanlov bor edi. G'azabim menga: "buni vertolyot bilan urib, unuting."Ammo mening aql-idrokim sumkani xavfsiz joyga olib borishni buyurdi.
  
  
  U Zemblaning so'nggi zaif faryodini eshitdi: "Kukulkan qasos oladi!"Keyin vertolyot ulug'vor tarzda havoga ko'tarildi va janubi-g'arbiy tomonga burildi. U uzoqdan g'oyib bo'ldi. U Ma'bad parapetidan sakrab o'tdi. Askar chetiga suyandi. U qurolni pastga tushirdi. Yiqilib, u tasodifiy o'q uzdi. Bunga arziydi. Uni, odam gandiraklab va tosh devorga tushib ko'rdim. Boshqalar uning atrofida to'planib, qurollarini jahl bilan silkitib, o'q uzishdi. Ular oy ustida edilar. Yordamsiz, u qulab tushdi. Daraxtlarning shoxlari piramida shaklidagi ma'badning qiya tomoniga urilganda yiqilishimni yumshatdi. Ular orqali tosh yoriqlarida juda mustahkam ildiz otmagan daraxt ildizlari chiqib ketdi. Daraxt bilan birga u yana olti metrga tushdi. Nihoyat meni urgan zarba o'pkam atrofidagi havoni siqib chiqardi. Biroq, novdalar va barglar zarbani yumshatdi. U qopqoq uchun barglarga emaklab kirib, qiyalikdan pastga dumaladi. Ma'bad atrofidagi askarlar o'rtoqlariga qo'shilishdi. O'qlar atrofimdagi yerni yirtib tashladi. O'simliklar parchalanib ketdi. O'lik qo'rg'oshin yomg'irida qolib ketgan tanasi g'alati tarzda uni endi his qila olmadi. Uning ikkita o'qi quloqlarimdan o'tib ketdi. Imkoniyatim bo'lganida, u olovni qaytardi. Bir odamning yuziga o'q uzildi. Yana biri ko'kragiga otilgan va jang maydonidan g'oyib bo'lgan. U butadan daraxtga va daraxtdan butaga yugurdi. Zigzag bilan u o'lik yaralanmasdan pastga tushishga umid qildi. U poydevorga etib bordi va bir zum to'xtab qoldi. Keyin u ma'badni o'rab turgan hech kim bo'lmagan erning bepusht qismidan iloji boricha tezroq yugurdi. GAVK burun qichqirig'i bilan yaqin atrofdagi toshdan sakrab tushdi. Yana bir GAVK shimining oyog'ining oyog'ini yirtib tashladi. Bu muhim emas edi, chunki men bu erdan abadiy ketayotgan edim. Men xalta va machetamni qaytarib ololmadim. Ular burchakda edilar va Nu hech qaerda ko'rinmasdi. U o'rmonga sho'ng'idi. Barglarning qalin zulmati meni o'rab oldi. U darhol chapga burilib, ma'baddan Tungla daryosiga olib boradigan yo'lga to'g'ri yo'l oldi. U hech qachon kelgan yo'lidan qaytolmadi.
  
  
  O'rmonni ratsionsiz va ancha tajribali Mayya isyonchilari bilan kesib o'tish juda qiyin edi. Men yo'lda o'zimni portlatib xavf bor edi. Men daryolarga yetgunimcha omadim barbod bo'lmasligi uchun ibodat qildim. Men daryodan suzib o'tish uchun qayiq topaman deb umid qildim.
  
  
  To'satdan, zich daraxtzor atrofidan ovoz keldi. "Bu kim?"U oldinga sakrab, tikanli butalardagi tor bo'shliqni yirtib tashladi va cho'kkalab o'tirgan askar ustiga deyarli qoqilib ketdi. U ulkan eski to'pponchani oldi. Uning yon tomoniga o'ralgan.
  
  
  U o'qdan ko'r bo'lib qoldi. Porox yuzimni kuydirdi. GAVK pektoral mushak orqali chap yelkamga baland urdi. Men uning ustiga qoqildim. Men zarbadan og'riq sezmadim. Agar omadim bo'lsa, bu ancha keyin sodir bo'ladi. Mening tayoqchamning mimmo tomonidan uchib ketdi. Uning ag'darildi. U erga yiqildi va deyarli hushini yo'qotdi. Askar uchinchi marta o'q uzdi, ammo o'tkazib yubordi. U o'rnidan turdi, o'ychan nishonga oldi va o'q uzdi. U baland ovozda qichqirdi, umidsiz va yana otmoqchi bo'ldi, lekin o'lik holda yiqildi.
  
  
  U o'rnidan turdi va og'ir xo'rsindi. Uniki, u yelka qisdi. Yarani bir qo'li bilan yopib, tor axloqsizlik yo'lidan pastga tushdi. U zemblaning shaxsiy armiyasi orqasidan quvayotganini eshitdi. O'q bilan teshilgan filial boshim yoniga tushdi. Chuqur atrofidagi shovqindan haydalgan qandaydir tungi hayvon mening oldimdagi yo'l bo'ylab jinnidek sakrayotgan edi. Ko'zni qamashtiradigan ko'zlar hayvonning oldida yerni portlatdi. Bu to'satdan to'xtadi va yana o'q maydoni bosing boshladi, deb bir chegara ichida yupqa havoga g'oyib bo'ldi. Bu mashaqqatli yo'lning oxiri yo'qdek tuyuldi. Endi u ko'kragida og'riqli zonklamani boshdan kechira boshladi. U tishlarini g'ijirlatib yugurdi. Vaqti - vaqti bilan u deyarli qoqilib ketdi. Bir marta u histerik kulib yubordi. Uning orqasida u portlashning keskin, ezuvchi ovozini eshitdi, so'ngra darhol baland ovozda qichqiriq eshitildi. Mening ta'qibchilarim o'zlarining tuzoqlaridan birining qurbonlari edilar.
  
  
  So'nggi bir necha metr cheksiz tuyuldi. Nihoyat, oxirgi belgi uni ko'rsatdi. U dockga asta-sekin yugurib boradigan kichik maydonga keldi. Mimmodan o'tayotganda unga portni qo'riqlayotgan ikki kishi o'q uzdi. Biri suvga tushdi, ikkinchisi esa ilgak kabi yarmiga buklandi.
  
  
  Iskala o'zi qorong'i Tunglada yotgan yarim chirigan taxtadan boshqa narsa emas edi. Bu vaqtda Daryo tor va sayoz edi. Ikkala qirg'oq bo'ylab chekuvchi o'rmon. Bu o'simlik daryodan pastga tushganda yaxshi qoplama bo'ladi. Loyli qirg'oq deyarli o'tib bo'lmas edi. Bu Zembla odamlarining meni ta'qib qilishga urinishlarini to'xtatadi.
  
  
  Bar portiga ikkita qayiq bog'langan. Qayiqlar yonma-yon aylanib yurishdi . Ularning old va orqa tomonlari kanoe kabi toraygan. Kema korpusi ko'plab T shaklidagi trusslarga perchinlangan. Boshqa tomonda aslida uzunligi etti yarim metr va kengligi ikki metr bo'lgan haqiqiy dvigatel xonasi bor edi. Kemaning pastki qismida kichik idishni bor edi. Idishning ikkala tomoniga yon panjaralar o'rnatildi va kuchli rux tomi butun tuzilmani to'ldirdi. Korpus mis bilan qoplangan. Qoralama bir necha metrdan ortiq bo'lishi mumkin emas.
  
  
  Men eski qayiqqa uzoq vaqtdan beri yo'qolgan matematik favorit kabi yugurdim. Bu orada u qayiqqa bir nechta o'q uzdi. Faqat bomba qayiqni cho'ktirishi mumkin edi, lekin hozir foydasiz edi. U uning bog'ichlarini qo'yib yubordi va kabinaga sho'ng'idi. Shu bilan birga, askarlar kliringga kirishdi. Yog'och rulning yonida boshlang'ich tugmasi bor edi. U havo qopqog'ini qoqib, starterni bosdi. O'qlar ochiq kokpitga uchib ketdi. Uning pastga sho'ng'idi. Dahshatli tovushlar ushlagichga tushdi. G'azab bilan titragan va yo'talayotgan dvigatel norozilik sifatida jonlandi. Men gazni ekstremal holatga qo'ydim. Uning qiyshiq tomonida u bar portidan daryolar qorinining o'rtasiga suzib o'tdi.
  
  
  Polkovnik zembla qo'shinining qoldiqlari sohilga yig'ilgan edi. Buyurtmalar berildi, javoblar baqirdi. Ular aqldan ozgandek otishdi. O'qlar rux tomi va mis korpusidan qichqirib, atrofimdagi yupqa yog'och bo'laklarni parchalab tashladi. Otishma bir lahzaga susaygach, uning so'nggi o'qlari nopok miltiq atrofida otildi. Longboat qiyinchilik bilan suzib ketdi.
  
  
  Ego korpusi bunday qattiq muomaladan seskanib ketdi. Ammo biz uning o'rtasiga etib bordik va daryodan pastga tushdik. Men oxir-oqibat Prinzapolz port shahriga etib boramiz deb umid qilgandim. Oqim bizga munosib tezlikni berdi va otishma kamaydi. Bizni nihoyatda yam-yashil o'simliklarning barglari osib qo'ydi. Bir necha lahzada kichik port va o'rmonlarni tozalash ih hech qachon bo'lmagandek g'oyib bo'ldi. Odamlar va qurollarning shovqini ham susaydi. Uning tepasida o'g'li kechki osmonning yashil avliyosini ko'rdi. Atrofimda zanglagan jigarrang Daryo oqardi. To'q yashil daraxtlar ikki tomondan tepamizda ko'tarilgan. Filiallar ulkan uzumzorlar bilan bezatilgan. Ajablanarlisi katta o'simliklar hammasini qoplagan. Daryo ustida bo'g'uvchi bug ' osilgan. Chirigan o'simliklarning o'tkir hidi hamma joyda edi.
  
  
  Longboatni boshqarish qiyin bo'lgan. Rekning oshqozonining o'rtasida qolish uchun mening barcha tez kamayib borayotgan kuchim kerak edi. Har bir kursni tuzatish mening elkam orqali og'riqni yubordi. Ko'kragimdan qon oqayotgan edi. Yaqin masofada GAVK chiqarildi. Shunday qilib, GAVK tanamga kirgan va u chiqqan yaralar toza va hayratlanarli darajada kichik edi. Ammo tibbiy yordamisiz uzoq davom etmasligimni bilardim.
  
  
  Men hali ham bo'ynimga osilgan katta sumka haqida o'yladim. Faqat xavf tugagandan so'ng, hech bo'lmaganda vaqtincha, men uning tez zaiflashayotganini his qildim. U egosini to'g'ri holatda ushlab turish uchun rulga suyandi va sumkasini ochdi. Ichkarida oq dantelli ro'molcha bor edi. Janubdagi ko'pchilik ayollar kiyadigan o'tkir atirdan yoqimli hid keldi. Uning ro'molchasi bintga o'ralgan va ego tomonidan yelkasiga bog'langan. Uning tishlari tugunni qattiqlashtirdi. Bu qon ketishini to'xtatadi. Uniki, u sumkaning qolgan qismi haqida o'yladi. Ammo bu tergov qilish vaqti yoki joyi emas edi. Shunday qilib, u e'tiborini qayiqqa qaratdi, u bu orada chap qirg'oqqa ko'tarildi.
  
  
  U bir, balki ikki soat rulda edi. Uniki, doimo kurashayotgan qayiq bilan tinkering. Qayta-qayta toshlar yoki loyli qum qirg'oqlari tomon siljish bilan tahdid qildi. Qancha vaqt ketganini ayta olmadim. Yelkamdagi og'riq butun vujudimni qamrab oldi. Bu kabus kabi tuyuldi. U aniq fikrlay olardi. Negadir u ongli bo'lib qoldi. Intuitiv ravishda, agar men quruqlikka yugursam o'lishimni bilardim.
  
  
  Asta-sekin Daryo kengayib, chuqurlashdi. Ishga tushirish tezlashtiruvchi oqim bilan harakatlana boshladi va u idishni devoriga suyandi. Juda charchagan va juda zaif, u dangasalik bilan sirg'alib, erga o'tirdi. U sumkasining mazmuni haqida o'ylardi, lekin u to'g'ri o'ylash uchun juda zaif edi. Peshonamda katta qon tomchilari paydo bo'ldi. Boshim isitmani his qildi.
  
  
  Bu kabi o'tirib, u barcha vaqtni yo'qotdi. Po kabinasidan o'tib ketgan o'rmonzorlarga qaradi. U plyajdagi hayot alomatlarini, eski kemaning g'amgin nolalarini va kichik tutqichdagi dvigatelning shovqinini eshitardi. U idishni devoriga nafas olib yotdi. Uning ahvoli haqida aniq xabardorlik noaniq ko'ngil aynish hissi bilan almashtirildi. Mening miyam kimosh-kimoshda portlab ketganday tuyuldi. Pastki biroz siljidi. Go'yo biz hech qachon Maya ibodatxonasida, polkovnik Zembla uchun bo'lmaganmiz.
  
  
  Ob-havo o'zgara boshladi. Asta-sekin osmon bulutli bo'ldi. Bug'langan issiq havo endi salqin, ba'zan esa sovuq edi. Havoda qo'rqinchli narsa bor edi. Shamol qayg'u bilan qichqirdi. Uzun qayiq gumburladi. U oyoqlariga kurashdi va kabinaning tomini mahkamladi. Qaqshatqich daraxtlar shamolga norozilik bilan ta'zim qilishdi. Osmon siyoh qora rangga aylandi. Katta magistrallar ko'tarilgan shamolda qo'rqinchli tebranardi. Uzoqdan qo'rqib ketgan yoki jarohatlangan hayvonlarning tovushlari bilan aralashgan zarba ovozi eshitildi. Shamol bir lahzaga to'xtadi. Keyin, karlik kuchi bilan u boshqa tomondan to'liq kuch bilan otilib chiqdi.
  
  
  Agar siz polkovnik Zemblaning kuch maydoniga shubha qilgan bo'lsangiz, hozirgacha unga ishongan bo'lar edingiz! Daryo suvi aylandi. Uvillagan bo'ron uzun qayiqni tahdid bilan qiyshaytirdi va haydab ketdi. Kometaning dumidek keng chaqmoq chaqnadi. Osmon bu g'ayritabiiy nurda binafsha rang porladi, lekin momaqaldiroq bilan yana zulmat keldi. Keyin yomg'ir yog'a boshladi. Avvaliga bu engil yomg'ir edi. Ammo tez orada u ikkinchi daryoga aylandi. Bo'ron bulutlari orasidan suv oqimi otilib chiqdi. Zembla sabab bo'lgan dahshatli bo'ron qayiqni urib yubordi. Nafasim tomog'imga tushdi. Uzun qayiq har bir tikuvda tebranib, g'ijirladi. To'satdan shamol uning egosini aylantirib yuborguncha u Rulni ushladi. Uning egosi uni qo'yib yuborishi kerak edi. Mening kuchim yo'qoldi. Shamol va yomg'ir endi to'liq harakat erkinligiga ega. Kema oqim bilan harakatlandi.
  
  
  U umidsiz unga yopishdi. Daqiqalar abadiylikdek tuyuldi. Daryo deltaga aylandi. Uni, men, biz Daryo yaqinlashib, deb tushundi. Uvillagan bo'ron orqali men chap tomondagi keng estuariy bo'ylab miltillab, Prinzapolkaning chiroqlarini chiqardim.
  
  
  O'ng tomonga burilgan dengiz suvi massasi. To'lqinli ko'pik daryoning dengizga quyiladigan joyini belgilab qo'ydi.
  
  
  Longboat bir girdobga qo'lga olindi. Ko'pik, shamol va yomg'irning g'azablangan girdobida tezlik o'sishda davom etdi. Bizning oldimizda uylar kabi baland to'lqinlar paydo bo'ldi. Ular kemani yon tomonga burishganda, rul silkindi. Ikki marta men kema keel silkitardi his, va men, biz botgan edi o'yladim. Aylanayotgan okean bizni qutqarganda, men allaqachon umidimni yo'qotgan edim. Qayiq girdobda aylanib, o'tkir toshli toshlar ustiga ko'tarildi va daryoning qo'liga tushdi. Oxir-oqibat, dengiz nihoyat bizni aylantirdi. Biz portning nisbatan tinch suvlarida oldinga qaytdik.
  
  
  Uni qirg'oq ostidan charchagan uzun qayiq olib keldi. Bir lahza oldingi bilan solishtirganda, to'lqinlar ko'p emas edi. Quruqlikka yugurib, diagonalda kema. U xotirjamlikni tiklash uchun kabinada bir muddat qoldi. U tugaganiga ishonmasdi. Va u hali ham tirik edi! U panjara ustiga chiqib, qirg'oqqa chiqdi. Suv salqin edi. Butun mehmonxona maydoni yalang oyoqlarim ostida yopishqoq edi. Bu zemblaning sun'iy bo'roni kuchi bilan titradi. A yonib turgan og'riq mening ko'krak orqali otib. U toshli plyajda tiz cho'kdi. Og'ir nafas olib, u ko'zlarini yumdi va davom etishdan oldin u erda bir oz o'tirdi.
  
  
  Bulvarga etib borganimda, bo'ron deyarli tugadi. Shamol muzli shamolga aylandi. Yomg'ir tomchilari muz ignalari kabi edi.
  
  
  Shahardagi maydonga kelganimda qor yog'a boshladi.
  
  
  
  
  Bob 5
  
  
  
  
  U maydon bo'ylab yalangoyoq titrab uni yugurdi. Bu daqiqada sovuqroq edi. Maydonni uch tomondan o'nlab tor ko'chalar qoplagan. Orqamdagi to'rtinchi tomon qirg'oq edi. Prinzapolka shahrining rang-barang baliq ovlash floti bor edi. Qayiqlar kabellarini yirtib tashladilar. Ustunlar aylanayotgan oq qorda yo'qolgan.
  
  
  Odatda, boshqa sharoitlarda, kunning shu vaqtida maydon gavjum bo'lar edi. Ular oldinga va orqaga sayr qilishganda, ular eng so'nggi xaridlarni amalga oshirdilar va vaqti-vaqti bilan mahalliy g'iybat bilan aralashdilar. Bozor rastalari, eski otlar va hatto eski aravalar, yaxshi, hisoblash deyarli imkonsiz bo'lar edi. Savdogarlar o'z mahsulotlarini namoyish etishdi. Uyqusiragan eshaklar sut qutilari, bochkalar sharob, qoplar un va tsement, hatto uzun temir panjaralar va stullar, stollar va shkaflar bilan to'ldirilgan egalarining yonida bosh irg'ab turishardi. Lekin hozir emas. Zemblaning ob-havosi klublarni g'ildiraklarga qo'ydi. Kimsasiz maydonda va asosiy xiyobon bo'ylab muzli shamol uvilladi. Bir marta yashil park, mening chap tomonimda u qayg'uli ko'rinardi. Noqulay binolarning bo'g'inlari yopildi. Ular odamsizdek tuyuldi. Bannerning burchaklarida nomlari yozilgan loy tovoqlar bor edi.
  
  
  Calle Chernogoriya uni xohladi. Markaz kvartirada edi va kim yurak, bizning agenti, doktor Hector Mendoza, 10 Calle Chernogoriya da gilles tomonidan uni o'rgandim ro'yxatiga ko'ra. U hech qachon bu odam bilan uchrashmagan. Unga kelsak, u halollikning cho'qqisi bo'lishi mumkin, garchi u juda shubhali edi. U bir sababga ko'ra ro'yxatda edi. Prinzapolza lotin Amerikasidagi boshqa shaharlarga o'xshamas edi, bu erda har ikkidan birini sotish sirlari bor va har beshdan biri maxfiy agent. Yana bir tirnoqli vint, ular qaysi mamlakat yoki tashkilotning agentlari. Loyalty pul o'zgaruvchan qo'llari kabi nisbiy va volatile bo'ladi. Agar siz ularni kuzatib tursangiz, ularga ishonishingiz mumkin va shunda ham ular sizni yuzingizga ochiqchasiga aldashlari mumkin va begona kuchning ishonchli agentini topish deyarli mumkin emas.
  
  
  Bu bilan shug'ullanish kerak edi. Doktor Mendoza bilan uchrashish men uchun xavf edi. Polkovnik Zemblaning tashkiloti ancha millatchi edi. Shuning uchun men ikki kun oldin u erga kelganimda Prinzapoltsidan qochdim. Men buni hozir qilgan bo'lardim, lekin yaralarimni davolash kerak edi. Menga shvedlar ham kerak edi. Siz yolg'iz ho'l shimda juda uzoqqa borolmaysiz. Har holda, patrul qayig'i meni kutib turgan tushish nuqtasiga etib borolmagan bo'lardim. Biz uchun qanchalik shubhali yoki xavfli bo'lmasin, menga yordam kerak edi. Maydonning yarmida Calle Chernogoriya uni topdi. Bu ikki tomondan uylar — kvartiralar-kantinalar, kabinalar va yopiq panjurli boshqa kichik do'konlar bilan o'ralgan tor, ko'tarilgan ko'cha edi. U zulmat orqali o'ninchi xonaga shoshildi. Men egilib, muzli bo'ron bilan kurashishim kerak edi. Va bu faqat boshlanishi edi! Bu nima bo'lishi mumkinligi bilan taqqoslaganda, Saharada peshin edi.
  
  
  Yuqorida do'konlar kamroq. Uylarning oxirgi bloklari katta toshlar atrofida qurilgan binolar edi. Qora o't bilan aralashgan qor yuzimga ochiq tushdi
  
  
  U qulflangan otxonadan o'tdi. Ichkarida g'amgin tovushlar va sovuq, qo'rqinchli hayvonlarning sayrashi bor edi. O'ninchi raqam otxonadan unchalik uzoq emas edi. Kirish qorong'i g'orga o'xshardi. Uni, bino kirdi. Bu muzlatgichga o'xshardi. Shamol so'ndi, lekin havo muzli bo'lib qoldi.
  
  
  Zinapoyalar g'ijirladi va devorlari bo'yalmagan. Birinchi qavat rejasida qo'nish edi. Yuqoridagi chiroqning xira miltillovchi nurida u barcha ismlarni ochishga harakat qildi. Doktor Mendoza bizning tepamizda, keyingi qavatda yo'q edi. Ego uni uchinchi qavatdagi ofisda, eshigi qoralama bilan taqillagan bo'sh xonaning yonida topdi. Mendoza ismli belgi xonaning o'rtasiga mis kindik singari o'rnatilgan eski uslubdagi qo'ng'iroq ustida joylashgan edi. Men uni tortib oldim va baland ovoz eshitildi. Uyga oyoqlarning zaif siljishi bor edi. Mendoza aftidan bir nechta xonalarni egallagan. To'satdan bir fikr meni sumkani bo'ynimdan olishga majbur qildi. Ee uni bo'sh xonaga tashladi va eshikni yopdi. Shifokorning eshigi ochilib, bir ayol boshini tashqariga chiqardi.
  
  
  "Doktor Mendoza?"
  
  
  "Uni."
  
  
  "Ob-havo juda issiq, - dedim men, - hatto yilning shu davrida ham."Kulishning ma'nosi yo'q.
  
  
  Egoning allaqachon kichkina ko'zlari yanada torayib ketdi. Nen oq ko'ylak ustiga iflos ko'k kozok kiygan edi. Ego yoqasining uchlari o'lik kapalakning qanotlari kabi o'ralgan edi. Bir juft xira ko'k shim ustiga og'ir vazn osilgan edi. Egoning rangpar yuzi qovunga o'xshardi. U og'ir nafas olardi va mahalliy namlik hidi kelardi.
  
  
  Uniki unga sabrsizlik bilan qaradi. 'Xo'sh?'
  
  
  "Men... Umid qilamanki, fermerlar uchun tez orada yomg'ir yog'adi."U cho'ntagidan yorqin mato olib, yuqori labini artdi. 'Iso! Bu shunday estupido ekan, senor. Faqat tashqariga qarang.
  
  
  - Siz menga aytishingiz kerak - " men hirqiroq aytdim.
  
  
  'Siz nima istaysiz?'
  
  
  Ego uni itarib yubordi va Egoning ofisiga kirdi. - Menga nima kerak?".. Doktor?
  
  
  'Ahh ...!- u mening yelkamni birinchi marta ko'rganday tuyuldi. U ko'zlarini yumib, matoni yuziga tortdi. "Federalistlar ?"
  
  
  'Yo'q.'
  
  
  'Keyin kim?'
  
  
  'Bu muhim emas. Meni yamoqlang va endi tashvishlanmang. Buning uchun siz yaxshi to'laysiz.
  
  
  - Estestvenno uchun. Men bu haqda umuman o'ylamagan edim. U eshikni yopdi va qarshisidagi stulga o'tirishimni ishora qildi. Egoning to'satdan tabassumi juda majburiy bo'lib tuyuldi. 'Iltimos.'
  
  
  Xona sovuq va ma'yus edi. Shiftdan polga osilgan parda xonani ikki qismga ajratdi. Endi ego chetga surildi. Uning oldida bir nechta jingalak stullar va divan bor edi. Boshqa tomonda kichkina maunli stol stul, odatiy tibbiy yordam to'plamlari to'plami, asboblar javonlari, u o'tirgan stul, sozlanishi chiroq va bir nechta igna qaynatilgan ochiq sterilizator bor edi. Qulflangan eshik kvartiraning qolgan qismiga olib bordi. Undan chang va eskirgan pivo hidi keldi.
  
  
  Doktor Mendoza matoni cho'ntagimga solib, yelkamdagi ro'molchani yechdi. U yarani old va orqa tomondan tekshirdi. "Suyaklar shikastlanmagan, qon tomirlari shikastlanmagan", dedi u. "Faqat tanadagi chiroyli kichik teshik. "Kichik kalibrli, deyman."
  
  
  "Aks holda bunday ko'rinmasdi."
  
  
  "Xo'sh, bu hech qachon bir xil emas, shunday emasmi?"U shkafni ochdi va bir shisha dezinfektsiyalovchi vositani chiqarib oldi.
  
  
  "Menda bor narsa shu. Afsuski, menda penitsillin tugadi. Ammo agar bu ro'molcha iflos bo'lmasa, bu etarli bo'lishi kerak. Siz o'qning o'zidan yuqtira olmaysiz."
  
  
  "Bilaman", deb baqirdim. Uning qo'llari panjarani ushladi. Tikuvchi, u dezinfektsiyalovchi vositani suyultirmadi! U mikroblarni o'ldirmadi; yo'q, u ihni cho'g ' bilan yoqdi. U qichqirmaslik uchun tishlarini qisdi. U yaraga dermatol surtdi va butun yelkamni steril doka bilan o'rab oldi.
  
  
  "Endi dam oling, aks holda yara yana ochiladi."Mening ego ko'zlarimga qarash menga dunyoning istalgan nuqtasida dam olishim mumkinligini aytdi, lekin ego ofisida emas.
  
  
  — Men qila olmayman", dedim.
  
  
  "Yana qon ketmasligiga ishonch hosil qiling."
  
  
  U qoshlarini chimirdi va bir zum o'yladi. U boshqa shkafga kirib, elastik bandajni tortib oldi. U erda u meni shu qadar mahkam o'radiki, men qo'limdagi qon aylanishiga jiddiy shubha qila boshladim. U korpusni metall qisqich bilan mahkamladi. U bir qadam orqaga chekindi va menga umid bilan qaradi.
  
  
  "Menga pul va shvedlar kerak", dedim men. "Keyin men uni tark etaman."
  
  
  - "Ha, lekin unday emas ...
  
  
  "Siz qanday agentsiz, Mendoza?"U to'satdan to'xtatildi. Men bu sycophantic yollanma etarli edi ayting, shifokor yoki hech shifokor. — Siz bunday ovoz berish uchun ketishimni kutmaysiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Senor, butunlay sizning xizmatingizda. Lekin uning kambag'allari. Mening shvedovim sizga mos kelmaydi, siz o'zingiz ko'rasiz. Bu pul... U chuqur nafas olib, yana rang-barang lattasini chiqardi. - Lekin kuting. Akam Migel sizga yordam berishi mumkin. U siz bilan bir xil balandlikda, senor va u yaqinda erni sotdi. Demak, uning puli bor. Nega men ilgari nen haqida o'ylamagan edim?
  
  
  'Yaxshi. Migelga qo'ng'iroq qiling va uni bu erga keltiring.
  
  
  "Afsuski, bizda telefon yo'q. Mendoza ish stoliga o'tdi. U yuqori tortmasining atrofidagi kartani chiqarib, ustiga nimadir yozdi. U menga berdi. "Buni Migelga bering va hammasi yaxshi bo'ladi."
  
  
  U orqa tomonda manzil yozdi.
  
  
  "Noevo ko'chasi qayerda?"
  
  
  "Ko'cha to'g'ri oldinda, senor . Bu o'ngdagi uchinchi uy, birinchi qavatda. Boshqa narsa bormi...?"
  
  
  U o'rnidan turib, ho'l oyoqlarini cho'zdi. — Men buni qabul qilishim kerak.
  
  
  "Balki bir stakan tekila?"
  
  
  "Mening ahvolimdami? Men endi eshikdan o'tolmasdim."
  
  
  "Menda Kafion bor."
  
  
  Kafion-eski uslubdagi stimulyator; hozir yaxshiroq dorilar bor. Shunday qilib, Mendoza hali ham bu narsalar atrofida edi. U shifokor edi. Emu menga nima berganiga ahamiyat bermadi. U unga bosh irg'adi. Men bu erga nima olishim kerakligini olishim kerak edi.
  
  
  U bir stakan suvda ikkita tabletkani eritib yubordi. U deraza oldiga borganida ichdi. U stakanni derazaga qo'ydi va tashqariga qarash uchun pardalarni orqaga tortdi. Quyidagi tor ko'cha kulrang va qorong'i edi. Yog'ayotgan qordan tashqari, hech narsa ko'rinmasdi. U gapiradimi, deb o'yladim. Mendoza ob-havoning o'zgarishini yarador Shimoliy Amerikaning to'satdan paydo bo'lishi bilan bog'lash uchun etarlicha aqlli edi. Va menda u g'iybatchi kabi ehtiyotkor ekanligiga shubha bor edi. U mening tirikligimni bilgan yagona odam edi. U Egoni o'ldirish xavfsizroqmi, deb hayron bo'ldi.
  
  
  U pardani yiqitdi va orqasiga o'girildi. Mendoza uning stolida, o'ng qo'li yuqori tortmasida o'tirardi. U erda nima ushlab turganini taxmin qilardim. Shubhasiz, mendan oldingi boshqalar ham xuddi shunday fikrga ega bo'lar edi. Ehtimol, u hozir ushlab turgan qurol ih fikrini o'zgartirishi kerak edi. Bu mening nuqtai o'zgardi, kamida hozir uchun.
  
  
  - rahmat. Men uni tark etaman.'
  
  
  "Akamning oldiga boring, senor va Migel sizga yordam beradi."Egoning ovozi pastkash edi.
  
  
  Uni, nihoyasiga yetdi. Kofe qaynatgichlar va kofe mening dollar suyakka tezroq mag'lub etdi. U eshikni ochishdan oldin bir oz kutdi. Tashqaridan ovoz eshitilmadi. U shifokorga oxirgi marta qaradi. "Bu haqda bir og'iz so'z emas, Mendoza.
  
  
  "Senor, onamning sharafiga qasam ichaman!
  
  
  "Agar gaplashsangiz, men qaytib kelaman, - dedim men, - va hali ham onangiz bor-yo'qligini bilib oling."
  
  
  Mendoza iste'foga yelka qisdi. Ko'rinishidan, u bunday tahdidlarni muammoli bemorlardan o'nlab marta eshitgan. Ego endi parvo qilmadi. U tashqariga chiqib, eshikni orqasidan yopdi. U chapga va to'g'ri bo'sh yo'lakka qaradi. Keyin u Mendozaning shubhali akasining manzili ko'rsatilgan kartani ko'rib chiqdi. Bu menga yoqmadi. Issiq kiyim va Ed g'oyasi jozibali edi, lekin Emu bunga umuman ishonmadi. Bu Mendozaning ofisidan ham yomonroq hid edi. U atrofga savol bilan qaradi. Kichkina metall quti eshikning tepasida yarqiragan. Telefon rozetkasi. Yog ' bastard menga yolg'on gapirdi.
  
  
  U ofis yonidagi bo'sh xonaga kirib, ichkariga kirdi. U sumkasini poldan oldi. Xona bo'sh edi va nordon va ochko'z hidga ega edi. Burchaklar chang va qum bilan to'lib toshgan edi. Zulmatda u bu xonani vrachlik punktidan ajratib turadigan nolaga ko'tarildi. U sovuq javonlarga o'tirdi va qulog'ini ingichka nolaga qo'ydi. Eshitiladigan hech narsa yo'q edi. Sel uchun qulay. Men uni kutayotganimda, yelkamdagi og'riqni unutishga harakat qildim. U nima qilardi? Qahva meni yaxshi his qildi. Rag'batlantiruvchi ta'sirga qaramay, men uyquni engdim.
  
  
  Uni ayolning g'azablangan qichqirig'i uyg'otdi. "Bu yigit qani, semiz cho'chqa!"
  
  
  Mendoza g'azablangan ohangda javob berdi. Uni, qasam ichaman! Ego holatida u uzoq bo'lolmaydi. Men emga Migelning manzili ko'rsatilgan kartani berdim. Ehtimol, u yo'qolgan.
  
  
  Yo'lingizni yo'qotdingizmi? Hatto sizning aqli zaif odam ham, agar emu burchakka burilishi kerak bo'lsa, adashmaydi. Siz qo'ng'iroq qilganingizda Migel ular bilan ferretni kutayotgan edi. Biz hammamiz kutdik-juda uzoq. Bu agent AH qayerga ketdi?"
  
  
  "Oh! Ha, u parollarni bilar edi, lekin u ahda ekanligini aytmadi, senora.
  
  
  'Senorita!'
  
  
  "Senorita. Hatto bu yara bilan ham u meni tugatishi mumkin edi. u juda zo'r edi! Men sizga Egoni jalb qilish oqilona deb o'yladim. Siz buni hal qila olasiz. Hatto mening qurol bilan, u bor edi...
  
  
  "Siz katta bumsiz, Mendoza", dedi ayol. "Menga bu yara haqida tezda aytib bering."U buni qanday oldi?
  
  
  U hech qachon aytmagan, senorita . Ammo biz Zembla haqida gapiramiz...
  
  
  "Polkovnik Zembla!"u Mendozaning kabinetidagi ayolning qasam ichganini va oyoqlariga muhr bosganini eshitdi. 'Agent AH uni qanday tark etdi? Uning fikricha, biz faqat ego rejalarini bilamiz!
  
  
  Nola qilish uchun qulog'ini bosib, yana kim va qanday bilishini o'ylardi. Bu ayol kim edi? U qaysi uchinchi tomonga tegishli edi? Bu u boshdan kechirgan eng issiq qor bo'roni bo'lib chiqdi. Men uning keyingi gaplarini diqqat bilan tingladim.
  
  
  "Siz ahmoqsiz, Mendoza. Agar u qaytib kelsa, qurolingizdan foydalaning. Har doim menga bunday qaramang. Men siz uni o'ldirish kerak deb emas, balki qilyapman, zarur emas kamida emas, agar. Men uning egosini tiriklayin olmoqchiman. Keyin Migel egoga savol berishi mumkin.
  
  
  "Migel bu yaxshi," Mendoza ming'irladi. "U odamlarga qanday munosabatda bo'ladi. U ajoyib jarroh bo'lishi mumkin."
  
  
  "Shunday qilib, siz buni oldingiz", dedi u jilmayib. "Uning ketishi kerak. Pulni yana ko'rishni xohlayotganingizga aminmisiz?
  
  
  "Oh, senorita
  
  
  U veksellarning yumshoq shitirlashini eshitdi.
  
  
  "Ovoz".
  
  
  "Muchas gracias, senorita. Xayr!'
  
  
  U eshik oldiga kirib, yoriqni ochdi. Ayol maydonchaga chiqdi. U o'ziga ming'irladi. U yosh va ingichka edi, nah chiroyli oyoqlari bor edi. Uning og'ir paltosining o'ralgan yoqasi va shlyapasi xira nurda uning xususiyatlarini ko'rishni qiyinlashtirdi. Ee iliq, shvedlar Zemblaning rejalari haqida bilishini aniq aytishdi. Hech bo'lmaganda u yaxshi tayyorlangan edi!
  
  
  Uning poshnalari polga sabrsizlik bilan chertdi. Endi kun darajasida edi. Yana bir qadam. Qo'lim uchib chiqdi. U ee tomonidan dzyudo tutqichi bilan ushlandi. Oddiy bo'g'ilish. U ehtiyot bo'lishi kerak edi. Palto yoqasi aralashmasligi kerak. Uning terisini his qildi. Mening barmoqlarim uning bo'ynidagi nervlarni bosdi. Nahning nafasi uning tomog'iga tushdi. Uning uzun qizil tirnoqlari orqaga uchib, chap qulog'imni o'tlatib, yonog'imni ushlab oldi. Men uni qattiqroq bosdim. Ikki soniyadan so'ng u hushini yo'qotdi. U bizga ovoz bermadi. U yiqilib tushganida uning oqsoqlangan tanasi ustimga tushdi. Mendozaning kvartirasi eshigi yorilib, shifokor yugurib chiqqach, Ee uning qo'lidan ushlab, bo'sh xona ostonasidan sudrab o'tdi.
  
  
  "Senorita. Siz unutdingiz-Madre Dios !"
  
  
  Uni oldinga sakrab chiqdi. To'satdan hujumimdan hayratda, u harakatsiz turdi. Biz boshqa do'stimizga duch keldik va Egoning ofisiga bostirib kirdik. Mendoza cho'chqa kabi qichqirdi. Uni chap qo'li bilan uning egosi urdi. Bir lahzaga u yarasini unutdi. Zarba kuch va aniqlikka ega emas edi. Yelkamdan og'riqli og'riq otildi. Undan foydalanishga urinish ahmoqlik edi, endi esa mukofotni yig'ish unga bog'liq edi. Mendoza qorni bilan menga qaradi. U eskirgan stullari atrofida birini yiqitdi va meni yiqitdi. Uning oyoqlariga sakrab tushdi. Tayyor bo'lmagan, ammo kuchli musht mening baland mushtimni o'tlatdi. Chayqalayotgan qo'l uni ushlab oldi. Yelkaga uloqtirish xona bo'ylab uchib ketayotgan Egoni stolga yubordi. Mendoza ish stoli yonida qog'oz, kitoblar va yog'och parchalari bilan dushga qulab tushdi. Eski revolver stul tortmasining atrofiga yiqilib tushgan va Egoning oyog'ida ochiq yotgan edi. Egoning qo'li unga otildi. Men qiyinchilik bilan turdim. Uzun barmoq mening kindikimga to'g'ri ishora qildi.
  
  
  "Qurol yuklanmaganmi?""Bu nima?"u birdan mehribon, uni so'radi. Mendoza bunga tushdi. U quroliga qaradi. Uning bir sakrashi uning yonida edi. Ego uning o'ng qo'lini ushlab, yon tomonga burdi. Oyog'imdan dyuymlar, GAVK polga urildi. Ikki marta mushtim g'oyib bo'ldi, bu safar to'g'ri, egoimning oshqozoniga. Odam Atoning olmasiga zarba Egoning boshini orqaga qaytardi. U tiz cho'kib, erga yiqildi.
  
  
  U ofisdan yugurib chiqib, eshikni orqasidan yopdi. Ayol hali ham uni tashlagan joyda edi. U uni bo'sh xonaga sudrab kirib, eshikni yopdi. Men tiz cho'kdim va uni qidirishni boshladim. Nahning yonida sumka yo'q edi, lekin issiq ko'ylagi juda ko'p ichki cho'ntaklarga ega edi. U shoplifterga o'xshardi. Buni juda kam odam topdi. Nikaragua shaxsiy guvohnomasi, u Managuada yashaganligi, boshqa holatlarda bu soxta bo'lishi mumkin. Shuningdek, u g'ijimlangan sigaret qutisi, taroq, maskara, tirnoq fayli, lab bo'yog'i, bir oz siqilgan mandarinlar, taxminan yigirma besh dollar mahalliy pul va 9 millimetrli Makarov PM yig'di. Makarov Lindner-PP mehmonxonasiga juda o'xshaydi, u buning uchun namuna bo'lib xizmat qilgan. Bu katta avtomat to'pponcha, ayol uchun juda og'ir. Men uning narsalariga qarab kimligini ayta olardim, lekin uning kimligini hali aniqlay olmadim.
  
  
  U ingrab yubordi. U ehtiyotkorlik bilan boshini chayqadi. U o'ziga keldi. Uning sel va stal kutishmoqda. Uning narsalari yonimda to'plangan edi. U uyg'onganida, u unga juda yaqin bo'lishni xohlamadi. U biror narsa qilishga harakat qilishi mumkin edi.
  
  
  U qorong'i, iflos polga ag'darilib, oyoqlarini qalin, burmali yubkaga tiqdi. Shimlar iliqroq bo'lar edi. Ammo Nikaragua ayollari ih ni ko'tarmaydilar va, albatta, bu mahalliy modada qolishi kerak edi. Sekin-asta u o'tirdi. Nah yomon karaxtlik bor edi, go'yo u peshonasiga bir qo'lini bosdi. Katta shlyapa uning boshidan sirg'alib ketdi. Uning och jigarrang sochlari yelkalariga to'lqinlar bo'lib tushdi. Uning egilgan qiyofasi changli deraza atrofida oqayotgan xira nurga qarshi turardi. U boshini menga qaratib, qo'lini tushirdi. Uning yuzida zaif muqaddas nur porladi.
  
  
  Bu men eslagan manzara edi. U juda nazokatli edi. Qattiq jun kozok ostidagi to'liq, kelishgan ko'kraklaridan yarim etiklaridagi oyoqlarigacha. Uning yuzi yurak shaklida bo'lib, tanasi kabi noziklik va ehtirosni va'da qildi. Va, albatta, nen har bir agentga ega bo'lgan sovuq, halokatli qattiqlikka ega edi. Bu bizning kasbimizda muqarrar. Lekin men yana qaradim. Va men ko'rgan narsa juda katta, juda qo'rqinchli ko'k ko'zlar edi.
  
  
  U uning yuzini tanidi. Men uning rasmini shtab-kvartirada karta qutilarida ko'rdim. Bu uni ko'rib chiqqan raqib jamoaning yangi odamlari va operatsiyalari bilan teng edi. -Ee joylashgan joyni aniq aniqlash uchun menga biroz vaqt kerak bo'ldi. U odatdagi xotirjamligini tiklaganida, u uni tanidi. Tamara Kirova, Meksikadagi operatsiyalar bazasi, Rossiya maxfiy xizmati sifatida tanilgan Davlat xavfsizlik qo'mitasining eng istiqbolli yosh a'zolaridan biridir.
  
  
  Yoki faqat KGB.
  
  
  
  
  Bob 6
  
  
  
  
  U bir necha marta miltilladi, keyin hayratlangandek nafasini ushlab turdi. "Salom, Tamara", dedim.
  
  
  "Mening ismim Tamara emas", dedi u ispan tilida ravon. "Uning ismi Rosita, yaxshi qiz..."U gapini tugatmadi va xo'rsindi.
  
  
  U kulib, menga qaradi. "Bunchalik tabassum qilmang", dedi u endi ingliz tilida. "Men ham sizni taniyman, Nik Karter. Agar siz meni o'ldirmoqchi bo'lsangiz, buni tezda bajaring.
  
  
  — Agar u sizni o'lishingizga ruxsat berish uchun mehmonxonaga yuborilgan bo'lsa, siz hozirgacha o'lgan bo'lar edingiz", dedim men imkon qadar xotirjam va mehr bilan. "Men nima uchun KGB polkovnik Zembla, Tamara bilan muomala qilayotganini bilmoqchiman. Endi biz uchrashganimizdan so'ng, endi bu qadar qiyin bo'lishi mumkin emas, shunday emasmi?
  
  
  "Hech narsa", dedi u. - Siz mendan hech narsa o'rganmaysiz.
  
  
  Buning aksi ekanligiga ishonch hosil qilish uchun ular qo'llarini tekshirdilar. Shuning uchun men darhol undan nimani bilmoqchi ekanligimni so'radim,
  
  
  "Yo'llar bor, Tamara", dedim jimgina. U kulib yubordi, lekin u ingichka va titroq edi. Salom, qo'rquvingizni yashira olmadim. U osonlikcha aldangan doktor Mendoza singari zaif odam emas edi. U mistletoe tajribali agent AH bilan muomala qilar edi va bu qo'rquv uchun yaxshi sabab edi. Ammo u bezovtalanishga harakat qildi.
  
  
  "Biz sizning odobingizni bilamiz, Karter", dedi u istehzo bilan. - Sizning shtab-kvartirangizda siz meni gaplashishga majbur qila olasiz. Zamonaviy usullar va dorilar bilan hamma bir nuqtada gapira boshlaydi. Lekin biz bu erda bo'sh xonada, yolg'iz o'tiramiz. Siz qichqirgunimcha meni urishingiz va qiynashingiz mumkin, bu og'riqli. Bu siz o'ylagandan kuchliroq. U ko'zlari torayib, biroz oldinga egildi. "Va agar siz harakat qilsangiz, menga murojaat qilsangiz, men qichqiraman."
  
  
  "Keyin bu tarixdagi eng qisqa qichqiriq bo'ladi."
  
  
  'Ehtimol. Bu eng yaxshi echim bo'lishi mumkin. Agar men sizni o'limim bilan to'xtata olsam, bu mening g'alabam bo'ladi.
  
  
  'G'alaba?'
  
  
  "Bundan tashqari, siz g'alaba qozona olmaysiz, Karter. Siz g'alaba qozona olmaysiz.
  
  
  Men uni endi tushunmadim. 'Yutasizmi? Nima yutib oling? G'azablanib, u yog'ayotgan qorga ishora qildi. "Biz bu kichkina imperialist xenchmanning rejasini buzish uchun juda kech bo'lishimiz mumkin; men buni tan olaman...'
  
  
  "Imperator yordamchisi?
  
  
  "...ammo biz bunga ip qo'yamiz. Va'da qilaman. Erkinlikni sevuvchi sotsializm..."
  
  
  "Salom, bir daqiqa kuting! U ee tomonidan to'xtatildi. "Sizningcha, polkovnik Zembla atrofimizdagi yagona odammi?"Bu Amerika fitnasi nima?
  
  
  "Bu aniq", dedi Tamara nafrat bilan. "U amerikalikmi yoki yo'qmi?"
  
  
  "Bilishimcha, u bizning mamlakatimizda ishlagan. Lekin bu bizning bunga aloqamiz bor degani emas. Bundan qanday foyda olishimiz mumkin? Buni menga tushuntiring."
  
  
  "Sizningcha, u aqldan ozgan, Karter?"Egoning Meksikadagi harakatlari haqida eshitganimizda va uning Mexiko shahriga nima qilganini ko'rganimizda, nima bo'layotganini darhol angladik. Siz emus qurollari, jihozlari va pullarini berasiz. Siz unga o'zini haqiqiy inqilobchi deb bilganidan xushomad qilasiz va bir necha kundan keyin Zemblani dushman va tahdid deb e'lon qilasiz. Amerika Shtatlari Tashkilotidagi qo'g'irchoqlaringiz orqali siz harakatni talab qilasiz. Va bu erda sizning qurolli diplomatiyangiz keladi. Sizning armiyangiz, albatta, 1965 yilda Dominikan Respublikasida bo'lgani kabi aralashadi. Sizning kengaytirish rejalaringiz juda ahmoqona shaffof! Lekin ular muvaffaqiyatsiz bo'ladi!"
  
  
  "Jin ursin, siz aqldan ozgansiz, Tamara!"Men chaqadi. U g'azablana boshladi. Odatda, boshqa holatlarda, u bunga kulgan bo'lar edi. Endi u charchagan, och va xafa edi. Mening topshirig'im noto'g'ri ketdi va yelkamda o'q teshigi bor edi. Buning ustiga, endi meni yolg'on gaplar, shiorlar va eski xotinlarning ertaklari bilan sinchkovlik bilan o'rganishdi. Bu u ko'tara oladigan narsadan ko'proq edi. Yagona bahona shundaki, u bunga o'zi ishongan. U aniq zemblaga qarshi edi. Ammo bu butun tashkilot va KGBga taalluqli emas edi. Ba'zan ular chap qo'llarida o'ng qo'li nima qilayotganini aytmaydilar.
  
  
  "Sizning ikkala bayonotingiz bir vaqtning o'zida ishlamaydi", deb qichqirdim. "Siz oasni Amerika tashkiloti deb atay olmaysiz va bir nafasda bizni uning ba'zi a'zolarini o'ldirishga urinishda ayblaysiz. Nima uchun? Ular allaqachon bitta qayiqdami? Qiziq, siz aytganlaringizni tinglaysizmi? Ehtimol, Zembla siz tomonda, sahna ortidan chiqishga va muvaffaqiyatli bo'lsa, Egoni tozalashga tayyor, bu, aytmoqchi, sodir bo'lmaydi.
  
  
  'Biz,? Siz imperializmning jangovar lakeyisiz, nega bizning elita Svat jamoamiz allaqachon ego Mayya ibodatxonasini portlatib, ego ob-havo stantsiyasini yo'q qilmoqchi? Ego xavfsizlik choralari havaskor edi. Biz allaqachon ego sekretsiyasini o'rgandik. Agar ma'baddagi odamimiz biz bilan oldinroq bog'lansa, bu qor bu erda ham bo'lmaydi...
  
  
  U og'zini qo'li bilan yopdi, ko'zlari katta. Bir lahzalik sukutdan keyin u qo'lini tushirdi. U iyagini ishqalab, past va muzli ovoz bilan dedi: "bu yaxshi hiyla, Janob Karter, lekin mendan ozgina narsa sizga yordam bermaydi.
  
  
  Uni tashqariga qaradi. "Yo'q, - deb tan oldim, - men ham shunday deb o'ylamayman, Tamara. O'ylaymanki, siz odamlar Zemblaning shtab-kvartirasi allaqachon xarobaga aylanganini bilib oldingiz va u qaerga ketganini Xudo biladi. Hech bo'lmaganda, agar ular hali ham bu barrelda o'z yo'llarini topa olsalar.
  
  
  "Shunday qilib, siz aytasiz.
  
  
  "Tikuvchini oling, men unga aytaman!"Men unga qaradim. Uning tanasi yana iliqlikni his qildi. U yelkasiga ishora qildi. "Sizningcha, men buni qanday oldim? Agar siz bu sizning ahmoq miyangizga kirishiga yo'l qo'ysangiz edi.
  
  
  "Men sizga ishonmayman. Bu qor...
  
  
  - Bu, azizim, chunki Egoning xavfsizlik choralari siz yoki boshqa gumon qilinganlardan yaxshiroq edi. U buni qasddan o'z xalqiga gaplashadigan va yordam olish uchun biror narsa berish uchun qiladi. U inqilobiy o'yinlarning muxlisi, shuning uchun u kerak bo'lgandan biroz ko'proq ish qildi deb o'ylayman. Biz bu erda bejiz emasmiz. Ammo u e'lon qilmagan narsa shundaki, ob-havoni boshqarish uchun ko'proq kanallar mavjud edi. Uchtasi, aniqrog'i, Markaziy Amerikaning boshqa uchta mamlakatida!
  
  
  -Nima ?"Tamara nafas oldi.
  
  
  "Ha, va bundan ham yomoni, ular asosiy transmitterdan mustaqil ravishda ishlaydi. Bu stulning oyoqlariga o'xshaydi. Farqi shundaki, bu stul barcha oyoqlari vayron bo'lmaguncha tushmaydi. Men unga hech narsa aytmayapman, Tamara. U erda edi. Zaxira transmitterlarini ulash zarurligini anglamasdan oldin u asosiy transmitter tomonidan yo'q qilingan.
  
  
  - Lekin... agar siz aytayotgan narsa rost bo'lsa, unda...
  
  
  "Keyin har bir kanal alohida ochilishi kerak. Ha. Bundan tashqari, men tushunganimdek, bu transmitterlarning barchasi o'chirilmaguncha nafaqat kuch maydoni qulab tushmaydi, balki u tobora ko'proq vayron bo'ladi. Bu ob-havoni yanada beqaror qiladi. Ego endi nazorat qilinmaydi."
  
  
  'Yo'q! Yo'q, men sizga ishonmayman. Siz meni yana yolg'onlaringiz va yolg'onlaringiz bilan tuzoqqa tushirishga harakat qilyapsiz, Karter.
  
  
  U boshini qattiq silkitdi. Lekin men uning ko'zlarida g'alaba qozonganimni ko'rdim. "Tamara, unga yolg'on gapirganingiz ma'qul", dedi u sekin va xotirjam. - Lekin menda hech qanday sabab yo'q. Bu menga hech qanday foyda keltirmaydi. Bu haqiqat, A dan Z gacha."
  
  
  "Bu juda ajoyib. Bu aqldan ozgan kabusga o'xshaydi...'
  
  
  U o'girilib, yana derazaga qaradi. Uning sukunati qisman uning chalkashligi va qat'iyatsizligi natijasi edi. U mendan avvalgidek qo'rqmasdi. Hech bo'lmaganda u ahmoq emas edi, yoki u KGBda ishlamagan bo'lardi. Ehtimol, u biroz sodda va tajribasiz edi. U alternativalarni ko'rib, uning fikrlarini deyarli eshitishi mumkin edi. Umid qilamanki, u ham meni qanday ishlatishini o'ylaydi. Aslida, men bunga ishongan edim, chunki undan foydalanishim kerakligi aniq edi.
  
  
  "Nik", dedi u nihoyat. U yana menga qaradi. Uning ovozida misli ko'rilmagan iliqlik bor edi va u faqat mening ismimni aytdi. "Nik, bu boshqa kanallar. Ularning qaerdaligini bilasizmi?"
  
  
  "Balki, balki yo'q."
  
  
  "Ikkalamiz ham nimanidir bilamiz. Endi biz buni birlashtirsak. Biz birgalikda ishlashimiz mumkin edi.
  
  
  - AH Zembla bilan hamkorlik qilmasligiga ishonasizmi?"
  
  
  U bosh irg'adi. "Va siz menga ishonishingiz kerak, Nik.
  
  
  'Nega men sizga ishonishim kerak? Agar Zembla g'alaba qozonsa, Rossiyada ko'p narsa bor."
  
  
  'Yo'q, hech narsa! Agar Zembla bu sohani birlashtira olsa, biz uchun qiyinroq bo'ladi va inqilobimiz muvaffaqiyatli bo'lishi uchun ancha vaqt kerak bo'ladi. Lekin yana bir narsa bor, Nik. Siz shaxmat o'ynaysizmi?
  
  
  "Men ularni oldin o'ynaganman."
  
  
  "Biz ruslar uchun bu ehtiros, siz bilganingizdek. Va nima uchun? Chunki u cheklangan miqdordagi aqlli, aqlli va yaxshi joylashtirilgan raqiblarni cheksiz ko'p o'yin xususiyatlariga ega bo'lgan bir-biriga qarshi qo'yadi. Bizning siyosatimiz ham shunday. Biz variantlar nima ekanligini va ularni hal qila olamizmi yoki yo'qligini bilishni yaxshi ko'ramiz. Polkovnik Zembla butunlay boshqacha. U yovvoyi odam. Uni yo'q qilish kerak. Aks holda, bu nafaqat Markaziy Amerikaga, balki dunyodagi butun kuchlar muvozanatiga xavf tug'dirishi mumkin."
  
  
  "Va biz o'yinda piyonmiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Piyonlar emas, Nik, lekin konni. U qisqa jilmayib qo'ydi, lablari biroz tebrandi. "Otlar yon tomonga va boshqalar ustidan sakrashlari mumkin. Piyonlar emas. Ular bir yo'nalishda qisqa, ma'nosiz shaggy narsalarni qilishga majbur."
  
  
  - Bu sizning yo'nalishingizga sakrash taklifimi, Tamara?"Uning qisqa, ammo o'tkir kulgisi chiqdi. Bunday sakrash o'z joniga qasd qilish bo'ladi. Sizning KGB boshimga yuqori narx qo'ydi.
  
  
  "Men buni bilaman. Lekin men bundan oldin nima bo'lganini ham bilaman. Bu yana sodir bo'lishi mumkin - "u nafas oldi" va agar siz juda ahmoq bo'lmasangiz, bu yana sodir bo'ladi."Sizga qarang! Sizda mening qurolim va doktor Mendozaning eski revolveri bor, ammo qolganlari?"Faqat nam shimlar! Bu bilan polkovnik Zemblani mag'lub qilmoqchimisiz? Men do'st bo'lamiz deb aytmayapman. Ammo bizda umumiy maqsad bor. Ovoz nima uchun biz birgalikda ishlashimiz mumkin! Biz birgalikda ishlashimiz kerak!
  
  
  Tamaraning ko'zlari bo'sh xona zulmatida porlab turardi. U meni o'zi masxara qilyapti deb o'yladim. Menga ham parvo qilmadim. Menga KGB yordami, tashkilotlarning yordami, asbob-uskunalar va oziq-ovqat kerak edi. U Nahga, go'yo uning izohlarini ko'rib chiqayotgandek tikildi. U atrofga jiddiy va halol nigoh bilan qaradi. U o'z rolini yaxshi o'ynadi, haqiqatan ham juda yaxshi, lekin u bizning kasbimizdagi ayollarda bo'lgani kabi juda sodda edi. U qora granit ko'zlari bilan o'z pozitsiyasini himoya qildi. Bu menga go'zal Venera flytrapini eslatdi, yirtqich o'simlik, u oziqlanadigan hasharotlar uchun juda yoqimli hidga ega bo'lishi kerak.
  
  
  - yaxshi... Men ikkilanib: "siz nima taklif qilasiz?"
  
  
  - Men bilan kel.'
  
  
  "Burchakdagi Migelning uyida?"
  
  
  'Ha.'
  
  
  - Sizdan tashqari yana qancha odam?"
  
  
  U ay yolg'on gapirishi kerakmi, deb lablarini yaladi. "Faqat bitta, ma'lum bir Diego Ordas."
  
  
  Bu haqiqat bo'lishi mumkin. Bu dargumon edi, lekin bu muhim emas edi. - Sizda transceiver bormi?"
  
  
  "Qisqa to'lqinlar, barcha diapazonlar", dedi u tezda mening kelishuvimni ta'kidlab. — Biz sizga kiyim va ovqat topamiz.
  
  
  U istamay muqarrar uchun yumshoq go'yo, xo'rsindi. U o'rnidan turib, ho'l, yopishqoq shimini yechdi. 'Yaxshi.'
  
  
  "Bu oqilona qaror, Nik", dedi u tantanali ravishda. - Endi narsalarimni qaytarib olsam bo'ladimi?"
  
  
  "Ha", dedim men makaronga, keyin esa tirnoq fayliga yetib bordim. "Yana emas."
  
  
  U cho'ntaklarini to'ldirib, u xafa qaradi. "Nik, men hozir bir-birimizga ishonamiz deb o'yladim."
  
  
  U tabassum qilishi kerak edi. - Estestvenno uchun. Ammo bu bilan men unga ko'proq ishonaman. U eshikni ochdi va biz koridorga chiqdik. "Aytgancha, doktor Mendoza siz nimanidir unutganingizni aytdi."Bu nima edi?'
  
  
  U yaramas kichkina qiz kabi og'zini cho'zdi. "Men u aytgan hamma narsani to'lashni unutganman. U, siz aytgandek, Amerikada o'z egosidan aldangan.
  
  
  Uning jilmayishi davom etdi; bu haqiqat bo'lishi uchun ahamiyatsiz edi. Ichkarida, bu kulish kerak edi, lekin boshqa narsada. Hozirgacha Tamara ferret hali ham yonimda o'tirgan sumka haqida hech narsa aytishdan qochgan edi. U hatto qaramadi. Ko'rinishidan, u bu qandaydir muhimligini his qildi. Bu imkoniyat berilsa, u qiladigan birinchi narsa edi.
  
  
  Calle Chernogoriya chiqib olish so'ng, biz keyingi chorrahasida yurar, bir necha qadam narida uydan. Ko'chaning ikki tomonidagi uylar sokin va qorong'i edi. Tamara yog'ayotgan qor sochlariga tushib, paltosini changlatganda oqarib ketdi .
  
  
  "Nik, - dedi u biz Calle Noevoga o'girilganimizda, - polkovnik Zemblani har qanday holatda ham to'xtatish kerak! Ko'zlarim o'ngdagi uchinchi uyga, Mendoza Gilles Egoni birodar deb o'ylagan binoga o'rnatildi. Yopilgan derazalar qorong'i va kimsasiz edi. "Zembla Emas, Tamara. U o'z ishini boshqarishni yo'qotdi."
  
  
  "Kanallar baribir emuga tegishli. Mistletoe nimani anglatardi."Uning ovozi o'tkir edi", agar biz muvaffaqiyatsiz bo'lsak, dahshatli bo'lar edi."
  
  
  "O'simliklar, daraxtlar, hasharotlar, hayvonlar — minglab kvadrat kilometr maydonda barcha ekologiya yo'q qilinadi."
  
  
  "Va odamlar! U titrab ketdi va uy eshigida bir zum turib, tuflisidagi qorni yuvdi. - Ih ogohlantirish kerak, Nik. Ularga aytmaslik adolatsizlik bo'lardi.
  
  
  "Ular sizga ishonmaydilar", dedim. "Menimcha, ular endi ko'zlariga ishonmaydilar. Ular ih uchun nima kutayotganini tushunmaydilar."
  
  
  - Bu adolatdan emas!- Ha, - dedi u shiddat bilan. "Minglab odamlar ochlik va sovuqdan o'lishadi!"
  
  
  Ee uni zaldan pastga tushirish uchun qo'lini ushlab oldi. U nah ga ishora qilgan o'zining avtomatik to'pponchasi tomonidan ushlab turilgan edi. "Xo'sh, dedi", dedim. "Bu, albatta, sizga KGBda o'qitiladigan dramaning bir qismi. Siz ham buyruq bilan yig'lay olasizmi?
  
  
  "Qanday qilib u bunday gaplarni ayta oladi!"u chinakam g'azab bilan xo'rsindi. Uning ko'zlarida yosh to'kilgandek edi. "Biz turli tomonlardamiz, bu haqiqat. Ammo polkovnik Zemblaning o'limi bilan azob chekadigan va o'ladigan odamlar bir tomonda emas. Ular imkon qadar yashashga harakat qilishadi! Nik, siz shunchalik o'jarsizki, butun insoniyat tuyg'usini yo'qotdingizmi?
  
  
  - Men bir marta Potma yaqinidagi Vladimir lageringizning " o'n " mahbusini ozod qildim . Men Sizning Sovet xayriya tashkilotingizni juda yaxshi bilaman."
  
  
  U qotib qoldi va lablarini bir-biriga bosdi. Biz allaqachon o'ngdagi birinchi kunga yaqin edik. Bizning haqoratimga javob berishni xohlaganimiz kabi, u pistirmasi muvaffaqiyatsiz bo'lishidan qo'rqib, hech narsa demadi. Sovuqqa qaramay, havoda xavf va o'limning noaniq hidi bor edi, uni zo'rg'a qayd etdi.
  
  
  "Biz shu yerdamiz", dedi u. Ichki yo'llar.'
  
  
  'Keyin siz. Sizning orqangizda qolish. Menga hujum qilmoqchi bo'lgan birinchi odam orqa tomondan otib tashlanadi."
  
  
  "Nik, uni qasam ichaman..."
  
  
  "Siz birinchi bo'lib borasiz, Tamara. Uning qo'li uning ustiga tortildi. Mening shunaqa noilojlikdan u moaned qadar bir asab bo'yicha bosdi pastga. "Keling, men uchun qanday ziyofat uyushtirganingizni ko'rib chiqaylik."
  
  
  Uning eshik tutqichidagi qo'li titradi. "Nik, bu birgalikda ishlashning yo'li emas. Iltimos, bu qurolni qo'ying...
  
  
  "Oldinga boring."
  
  
  Biz kirdik. Biz ko'rgan narsa, bizdan hech kim kutmagan. Bu qirg'in edi. Bir kishi erga yoyildi. Ikkinchisi stulga o'tirar, qo'llari tinchgina tizzasiga o'ralgan edi. Ikkalasining ham tomoqlari quloqdan quloqqa kesilgan. To'q rangli qon polda katta ko'lmak hosil qildi. U o'tirgan odamning ko'kragiga quyildi va stuldan tomizildi. Devorlari dastlab karotis arteriyalardan pastga tushgan qon bilan to'kilgan.
  
  
  "Mening aziz mumiyam", Tamara boshini egdi va qusdi.
  
  
  Agar oshqozonim unchalik bo'sh bo'lmaganida, men ham tashlagan bo'lardim. Endi oshqozonim tomog'imga siqildi, lekin men o'zimni boshqarishga muvaffaq bo'ldim. U xonaning qolgan qismini o'rgandi. Hammasi teskari o'girildi. Sandiqlar bo'shatildi, o'rindiq qopqoqlari yirtildi va u ishongan zamonaviy tranzistorli radio foydasiz edi. U Tamaraga o'girildi. U quruq yig'lab yubordi. U kafti bilan uning yonog'iga qattiq emas, qattiq urdi.
  
  
  "Buni to'xtating", dedim. "Harakat qilaylik..."
  
  
  "Oh... Oh, Xudoyim. Uning ko'zlari yana tiniq edi, lekin u mushukchadek titrab, oyoqlarida o'tirardi.
  
  
  "Sizning xalqingizmi?"
  
  
  - Y-ha . Migel va ... va Diego stulda. Qanday...?'
  
  
  "Ih qorovul off qo'lga kerak. Ih qurol bilan ushlab turildi va iloji boricha kamroq shovqin qilish uchun pichoq bilan o'ldirildi."
  
  
  U xo'rsindi. Mening ovozim shafqatsiz edi: "doktor Mendozaning onasi yo'qga o'xshaydi."
  
  
  'Qanday qilib?'
  
  
  "Men uni tark etganimdan keyin u juda band bo'lgan bo'lsa kerak", deb tushuntirdim. — U sizni men haqimda chaqirdi. Va men sizga Zemblaning Prinzapolzdagi odamlariga bir vaqtning o'zida siz haqingizda aytgan pulini tikaman.
  
  
  "Estestvenno uchun! U ikkalamizga xiyonat qildi! Uning yuzi g'azab va nafrat bilan burishdi. "Biz orqaga qaytib, u bilan muomala qilishimiz kerak."
  
  
  "Bu yaxshi fikr, lekin biz uni keyinroq saqlaymiz. Biz bu erdan chiqishimiz kerak."
  
  
  "Umid qilamanki, qotillar qaytib kelib, bizni bu erda topishadi."
  
  
  "Yaxshi hayot uchun qasosingizni saqlang, Tamara. Biz ushbu kanallarni yopishimiz kerak va ular yana uchta mamlakatda tarqalgan. Prinzapolzda bu erda boshqa hech narsa qila olmaymiz.
  
  
  "Ha, ha, men uni tushunaman. U menga beparvo qaradi. "Kechirasiz, Nik. U siz haqingizda bilgan hamma narsani tortib olishi uchun sizni tuzoqqa tortmoqchi edi.
  
  
  "Bu haqda tashvishlanmang. Siz meni hech qachon o'yiningiz bilan aldamagansiz. Sizning komando guruhingiz yo'q bo'lib ketdi va sizning o'rtoqlaringiz o'ldi. Aftidan, biz hozir birga ishlashimiz kerak, lekin keyin bir-birimizga ishonishimiz kerak. Buni xohlaysizmi?'
  
  
  U bosh irg'adi. "Endi bu faqat biz."
  
  
  - Tackning ovozi. Uni A. Makarovning to'pponchasi qaytarib berdi. Men xok rus agenti bilan ishlash haqida nima deyishiga hayron bo'ldim. Menda juda ko'p tanlov yo'q edi, lekin bu keraksiz muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Men imkon qadar tezroq AH shtab-kvartirasiga murojaat qilishim va ishni tushuntirishim kerak edi. Lekin eng muhimi birinchi. Men ikki jasad yotgan kichkina xonaga bordim va so'radim: "menga mos keladigan unashtirilgan shved bormi?"
  
  
  'Taxallus
  
  
  U kuchini yig'ib, sekin burildi. Tamara nima qilishni bilmayotgandek, menga katta avtomatik revolverni silkitdi. U yana bosh irg'adi va qurolni cho'ntagiga solib qo'ydi. "Jigarrang chamadon. Bu Migelga tegishli va u siz bilan bir xil balandlikda. U shunday edi, demoqchiman.
  
  
  "Katta qiz", deb kuldim va jurnalni salom aytishdan oldin har biriga qurol olib chiqqan Hey ga tashladim. U sinovdan o'tdi. U bo'ynigacha qizarib ketdi, lekin hech narsa demadi.
  
  
  Migel mendan ko'ra qisqaroq va semizroq edi. Biroq, u ko'ylaklari ostida biron bir narsa, qalin jun kozok, kamarli shim va yaxshi mos keladigan qalin paypoq kiygan holda topilgan. Uni hamma sovuqdan, qordan va muzdan yaxshi himoya qilish uchun kiygan. Eng yaxshi syurpriz juda katta charm etik edi, shuning uchun qo'shimcha paypoqlarga qaramay xafa bo'lmang.
  
  
  - Sizda bu kaltak o'g'lidan tashqari boshqa transponderlar bormi?"
  
  
  Men kiyinayotganimda Tamaradan bu haqda so'radim. "Yo'q", revmatizmning bezovta qiluvchi ovozi keldi. "Bu bizda bo'lgan yagona narsa edi."
  
  
  "Muammo yo'q", deb baqirdim. "Men yordam chaqiramiz deb umid qilgandim. Meni dengizda patrul kemasi kutmoqda.
  
  
  - Bizda baliq ovi bor. Bu erda sizning atrofingizdagilarning radiosi bormi?
  
  
  "Men qo'rqaman. Aks holda, bu ego tomonidan ishlatilgan bo'lar edi. Ular bizda bu erda bo'lgan kam sonli odamlar, xuddi doktor Mendoza kabi shubhali. Menimcha, unda kvarts transmitteridan yaxshiroq narsa yo'q. Biz port atrofida qayiqni o'g'irlashimiz kerak. Umid qilamizki, bo'ron bizni urishidan oldin buni engib o'tamiz.
  
  
  "Biz samolyotga chiqishimiz mumkin", dedi u beparvolik bilan.
  
  
  U poyabzalini kiyib, xonani aylanib chiqdi. "Samolyotmi? Qanday samolyot?
  
  
  Uni Diegodan Mexiko shahriga olib kelgan Cessna 150. Qo'llab-quvvatlash jamoasi trol bilan keldi. U jurnalni havoga uloqtirdi, yana Egoni ushladi va yaramas kuldi. "Albatta, agar siz ayol uchuvchilarga ishonmasangiz..."
  
  
  — Siz bu erda egoga qo'shilasiz, shunday emasmi?"Agar siz bu bo'ronda o'z egoingizni havoga ko'tarsangiz, xonim, uning yana haydashayotgan ayollarni hech qachon tanqid qilmaydi.
  
  
  U kulib yubordi, chuqur guttural ovoz; saxiy, yorqin tabassum bilan, agentlar o'rtasida emas, balki erkak va ayol o'rtasida. U yana jiddiy edi. "Samolyot qishloqning shimolidagi qattiq plyajdagi zalda. Agar biz Zemblaga o'z vaqtida etib bormasak va ob-havo o'zgarsa, uning egosi uni qattiq bog'lab qo'ydi. Shunday qilib, biz ham issiq kiyim olib keldik. Uning-xursand, biz bu chora oldi. Lekin qachon Caribbean dengizi...
  
  
  Salom, gapni tugatishning hojati yo'q edi. U shamol esayotgan to'lqinlarning kichik samolyotda qulab tushishini, qo'nish moslamasini sindirishini va Egoni karton quti kabi ezishini osongina tasavvur qila olardi. Biz darhol uydan chiqdik. U kunning orqa tomonidagi ilgakdan Migelning mo'ynali paltosini olishga muvaffaq bo'ldi. Tamara hamma narsaga tezda ko'nikib qolgan keng fikrli ayol edi. U o'zini o'lgan ikki kishiga beparvolik bilan qarashga majbur qilishi mumkin edi. U bu haqda boshqa gapirmadi. Ular o'lgan edi, va u ih unutish yaxshi edi. Bizni hech qaerga olib kelmaydigan va hatto uning shafqatsiz o'limiga olib keladigan biror narsa qilish kerak edi. Keyinchalik, hammasi tugagach, u ih uchun motam tutishi mumkin. Xayolimga keldiki, jang haqida gap ketganda, u hali ham mening dushmanim edi. Men uni o'ldirishni xohlamayman.
  
  
  Noevo ko'chasi har qachongidan ham bo'sh edi. Prinzapoltsining yaxshi fuqarolari hech narsani tushunmagan muz bo'ronidan hayratda qolishdi. Biz ko'chaning bir tomonidagi truba yaqinida qoldik. Tamara avtomatik ravishda menga yaqinlashdi, go'yo himoya va tasalli izlayotgandek.
  
  
  "Eda kvartirada edi . Sizga nimadir kerak edi.'
  
  
  "G'alati", dedim. "Men u erda birdan ishtahamni yo'qotdim."
  
  
  "Balki samolyotda boshqa narsa bordir."
  
  
  Biz Calle Chernogoriya tomon burildik, doktor Mendoza uyining mimmo shahar maydoniga qaytdik. Ko'rinadigan hech narsa yo'q edi. Hech narsa qimirlamadi, lekin g'alati sukunat bor edi. Bu meni qo'rqitdi. U diqqat bilan tingladi. Yana bir bor, mening ko'p yillik tajribam nimadir noto'g'ri ekanligi haqidagi instinktlarimni keskinlashtirdi. U oyoqlarini osongina, juda ehtiyotkorlik bilan tushirdi. Tamara indamay yonimda yurdi.
  
  
  Biz Mendoza uyining mimmosidan o'tayotgan edik, u gapirdi. "Diego yaxshi yigit edi", dedi u o'ychan. "Migel, agar tasalli bo'lsa, shifokorning ukasi edi.
  
  
  Biz qo'pol qurilgan eshak aravasiga keldik, u endi otxona oldidagi tortma ustunlarida o'tirgan edi. U otxonaga qaradi. Endi ular ochiq edi. Bu butunlay qorong'i edi.
  
  
  Deyarli jahl bilan u unga pichirladi:: "biz tuzoqqa tushdik."Tamara munosabat bildirishdan oldin, otxona zulmati atrofida minglab qurol otilgan. Haqiqiy della ih atigi o'nga yaqin edi, lekin bu sizga kelganda juda ko'p. Uniki, u o'zini har tomondan otilgan loy kaptar kabi his qildi.
  
  
  U baqirdi va Tamarani silkitdi. Uning zarbasi revmatizm antiqa Mendoza revolver atrofida. Juda shoshqaloq. U hech kimni urganiga shubha qildi. Bizni yana otishdi, otxona atrofida qizil chiroq. Men uni yana otib tashladim. Mimmo AQSh ham ko'proq oldinga o'radi. Biz aravaga yaqinlashdik va o'zimizni bu shubhali barrikadaga tashladik.
  
  
  'Taxallus. Tamara mening qo'limdan ushlab oldi. "Ular bizni o'rab olishdi!"
  
  
  "Vahima qilishning ma'nosi yo'q", deb pichirladi revmatolog unga. Uni, u aravaga ostida peer uchun iloji boricha past engashib. "O'ndan birgacha, ular sizning odamlaringizni o'ldirgan yaramaslar."Ular mahbuslarni qabul qilmoqchi emaslar. Biz kurashishimiz kerak.
  
  
  Volleydan keyin Volley eski yog'och yog'och aravalarga qulab tushdi. O'qlar qalin taxtalarni parchalab tashladi va hali ham yog'ayotgan qorga tegdi. Ularda ko'p o'q-dorilar bor edi. Bizda revolverlardagidan ko'proq narsa yo'q edi. Men Tamaraga bizning ahvolimizni ko'rsatishga hojat yo'q edi. U faqat vaqti-vaqti bilan o'q uzdi, faqat olov chaqnashini maqsad qilganida. Etti zarbadan biri urildi. To'satdan qichqiriq va tushayotgan qurolning jiringlashi. Dehqon kiyimidagi qora tanli odam chiqdi, go'yo pirouette qilayotgandek raqsga tushdi, qo'llari qonli yuziga yopishib oldi. Tamara unga boshqa o'qni sarflamadi. Erkak qichqirdi. Keyin otxonadagi ego do'stlaridan biri uni otib tashladi. U boshi bilan qorga yiqildi.
  
  
  "Biz deyarli o'q-dorilar chiqib odamsiz," Tamara nafas.
  
  
  Otishma otryadining qurollari o'q otishda davom etdi. Jin ursin! Agar uni portlatishning bir usuli bo'lsa va bularning barchasi! Bu menga bir fikr berdi. "Tez", deb buyurdim - " menga bu yog'och pinni uyadan chiqarib, g'ildirakni echib olishga ruxsat bering!"Mendozaning to'pponchasi bilan u o'q atrofida vaqtinchalik xanjarni tortdi. Biz birgalikda yog'och g'ildirakni burab qo'ydik. Bu qichqiriq bilan chiqdi. Arava bir o'qga tushdi, ikkinchi tomoni ko'tarildi. Shunday qilib, biz yaxshiroq qamrovga ega bo'ldik.
  
  
  "Menga mandarinlaringiz atrofida bittasini bering."
  
  
  Tamara menga qaradi. "Mandarinlar? Men... Siz nimani nazarda tutayotganingizni tushunmayapman.
  
  
  Qo'rg'oshin xuddi shox uyasida bo'lgandek atrofimizdan uchib o'tdi. Tushuntirishga vaqt yo'q edi. "Jin ursin", dedim keskin. "Siz ko'tarayotgan bu mandarinlar haqiqiy ko'rinadi, lekin men siz kabi ular yashirin granatalar ekanligini ham bilaman. Inglizlar Gitlerga qarshi urushda ihdan ham foydalanganlar. Menimcha, sizning sigaretlaringiz aslida olovli vaqt bombalaridir. tikuvchi oh uni olib, biz ham bunday fokuslar bilaman. Bugun yoki ertaga men sizga kanallardagi qal'alarni portlatish uchun foydalanadigan sun'iy lateks itlar haqida gapirib bera olaman. Kelinglar!'
  
  
  U palto cho'ntagidan biriga kirib, menga mukammal kamuflyajli portlovchi moddani uzatdi.
  
  
  "Poyasi-bu yonish", dedi u. "Agar ego sindirish qisqa, tezroq portlash amal qiladi."
  
  
  U g'ildirakdagi o'q teshigidagi soxta mandarin bilan to'ldirilgan edi. "Endi bu kalamushlarni uyaning atrofida ta'qib qilaylik!"U g'ildirakni arava tomon burdi.
  
  
  "Menga qopqoqni bering."
  
  
  "Menda faqat uchta zarba qoldi."
  
  
  "Bu sodir bo'lganda ular jang qilmaydi", deb va'da berdim. Tamara otishni boshladi. U o'rnidan turdi va g'ildirakni itarib. Bu qor orqali ko'chada pastga dumaladi, ko'chaning narigi tomonida bir ariq ustida sakrab, va qorong'i barqaror tomon ochiq gandiraklab. Bir lahza o'lik sukunat bor edi. Qolgan to'qqizta snayper nima bo'layotganiga hayron bo'lganday tuyuldi. Agar omadimiz bo'lsa, ular hozir rulda bo'lishadi.
  
  
  Keyin granata portladi. Otxona ichidan kar momaqaldiroq gumburladi. Eshik ilmoqlarini silkitib, ko'cha bo'ylab suzib ketdi. Osmon yorqin ranglar bilan titradi, so'ngra ko'r-ko'rona oqlik. Buzilgan eshik atrofida olov tillari otilib chiqdi. Bir necha soniyadan so'ng, juftlik yonayotgan do'zaxga aylandi.
  
  
  Uning aravasi orqasidan u pichirladi - " bu shunchaki granata emas edi. Bu bir vaqtning o'zida yondiruvchi bomba edi!"
  
  
  U falsafiy yelka qisdi. "Eng muhimi, siz o'z ishingizni qahramon kabi yolg'iz o'lmasdan bajarasiz."
  
  
  Biz birgalikda otxona xarobalari orqali ko'chaga yugurdik. Bir marta Tamara deyarli muzlatilgan qorda sirg'alib ketdi. U tuzalib ketdi va aralashuvdan qizarib ketdi. Bundan tashqari, u men bilan davom etdi. Biz Calle Chernogoriya burchagiga kelib, kvadratlarning oq tekisligini kesib o'tdik.
  
  
  Endi navbat Tamaraga keldi. U zalda Cessna 150 qayerda ekanligini bilar edi, lekin u yo'q edi. men samolyotga boshqa qiyinchiliklarsiz etib borishimizni ibodat qildim.
  
  
  
  
  Bob 7
  
  
  
  
  Ajablanarlisi shundaki, boshqa qiyinchiliklar bo'lmadi. Hech bo'lmaganda ikki oyoqlilar uchun emas. Ob-havo hatto Zembla fanatiklarini ham men boshpana va iliqlik so'ragan uyga olib kirgandek tuyuldi.
  
  
  Qor qattiqroq tusha boshladi. Kuchli shamol bizni oyog'imizdan yiqitdi. Muzli havo o'pkamni siqib, ko'zlarimni og'ritmoqda. Barmoqlarim muz kublariga o'xshardi. U qo'lqop kiymagan. Karib dengizi ko'tarilib, chayqalayotgan edi: qora rangdagi oq ko'pik. Bo'ron g'arbdan, pasttekisliklar orqali kelayotgan edi. Natijada, past qirg'oq chizig'i suv ostida qolmadi. Mosquito Kosta plyajida bir soatdan ko'proq qattiq yurgandan so'ng, biz sovuqdan xiralashgan samolyotga etib bordik.
  
  
  Tamara o'zini chap o'rindiqqa bog'ladi.
  
  
  Isitishni yoqing", dedim tishlarim chayqalib. U dvigatelni ishga tushirdi, tezkor tekshiruvlar o'tkazdi va dvigatelni tekshirish uchun tezligini oshirdi. "Bu men uchish uchun de-icers yoqish kerak edi ayting birinchi marta," u dedi. U qor bilan qoplangan plyajga tikildi. 'Kuting. Biz bir necha shamol zarbalariga dosh bera oldik.
  
  
  U bezorilikni qo'yib yubordi va asta-sekin gazni oldinga surdi. Cessna shamol, ko'pik va qor hujumi ostida titrab ketdi. Biz vulkanik tosh va toshlarning keng qismida, ba'zan muz ustida sirpanib yurdik. Samolyotning boshi hech qachon shamolga qaratilmasligi kerak edi. U har tomondan esardi. Olga gazga oxirigacha qadam qo'ydi. Bir nechta zarbalar, u o'z-o'zidan o'yladi, hammasi joyida! Menda havo transporti toifasida CLV litsenziyasi bor edi. Bular hali ham oddiy tijorat litsenziyasi bilan bir xil huquqlardir. Faqat talablar yuqori edi. Uchuvchidan yaxshiroq parvoz qobiliyatlari va mukammal jismoniy tayyorgarligi talab qilinadi. Bunga asosan tijorat va professional uchuvchilar ega. Ikarus birinchi marta o'zini mum va patlar bilan qoplaganidek, u parom bilan uchadigan mashinalarning evolyutsiyasini yaxshi biladi. Ammo endi biz bu uvillagan bo'ronni qanotlari taxminan 12 m bo'lgan gugurt qutisidan boshqa hech narsa bilan qarshi olmoqchi edik, men qanday qilib uchishimiz mumkinligi haqida o'yladim.
  
  
  Biz uchish tezligiga yetgunimizcha plyaj bo'ylab uchdik. Cessna 150 uchun bu soatiga 90 kilometrni tashkil qiladi. Biz ozod bo'ldik va havoga sakrab chiqdik. Bu dahshatli sensatsiya edi. Tamara uning ko'tarilishidan umuman mamnun emasligini ko'rdim. Uning pastki lab tishlab, u Boogie-vugi uslubida "Gladiator ning chiqish" o'ynab bir organist kabi tiller va pedallar hal. Tamara asta-sekin samolyot bilan 2000 fut balandlikka ko'tarildi. Bu balandlikda u uchishni davom ettirdi. Takometr daqiqada 2300 aylanishni o'qimaguncha, u tinchgina gazni tortdi.
  
  
  "Siz tabiiy uchuvchisiz", dedi otasi.
  
  
  "U qaerdan kelgan bo'lsa, ob-havo har yili oltinchi oyda shunday bo'ladi", dedi u. - Biz u erga qayerga boramiz?'
  
  
  - Bilasizmi, men birinchi marta bu haqda tashvishlanishga ulgurdim?"U sumkasini ochdi va pasportlari va hujjatlarini ko'rib chiqa boshladi. Ayni paytda, Ey ih uni qanday sotib olganini va kimga tegishli ekanligini tushuntirdi. Xaltaning egasi Kosta-Rikaning Puntarenas shahridagi Vacaciones mehmonxonasida yashovchi beva Senora Ana Mojada edi. Erkin tarjima qilingan, u pansionatda yashagan va u erda uy bekasi bo'lib ishlagan. Hech bo'lmaganda uning ma'lumotlarini tekshirsak. Keyingi hujjatlar to'plami uni tekshirganda, ular qanchalik haqiqiy ekanligiga hayron bo'ldim.
  
  
  Kal boshning ismi Tonichi Aleksandr edi. U mardikor bo'lganiga ishonishgan Polensiya, Gonduras. Boshqa bir odam Ramon Batuc Panamaning Isla De Sangre orolida yashagan. U dantelli savdogar sifatida tanilgan. Isla De Sangre - "qon oroli". Abe uni o'qiganida Tamara chayqaldi. "Menimcha, bu dantel sotuvchisi uchun to'g'ri joy emas."
  
  
  "Xo'sh, Panama kabi yuzlab kichik orollaringiz bo'lsa, ba'zida aqldan ozgan ismlarni olasiz."Men qog'ozlarni sumkamga qaytarib, yana tekshirdim. Bizda ko'p vaqt qolmadi. Gondurasga qaror qildim.
  
  
  U samolyotni g'arbiy-shimoli-g'arbga burdi. Biz ichkariga Nikaraguaga uchib ketayotgan edik. Yana yuz ellik kilometr va biz Gondurasdan oshib ketardik. Ko'rinish nolga teng edi. Tashqarida chigallashgan oq bo'tqa to'liq girdobi bor edi. Tamara barcha asboblarni, magnit kompasni tekshirdi va o'zining amaliy sezgisidan foydalandi. Bir muncha vaqt ish juda qizg'in edi. Nisbatan sokin vaqtda Olga menga savol bilan murojaat qildi.
  
  
  "Polensiya, Gonduras?"Aleksandr ismli bu yigit qayerdan ?
  
  
  'Dastlab u erdan. Qaerdaligini bilasizmi?'
  
  
  - Men bu haqda hech eshitmaganman. Menga tanish bo'lgan yagona joy-Puntarenas. Bu Nikoya ko'rfazidagi istiqbolli sayyohlik maskaniga o'xshaydi."
  
  
  "Bu Hotel Vacaciones kabi nom bilan yaxshi ketadi. Ular biroz original bo'lishi kerak edi. Ular Panamadan go'zal Orol nomlari bilan ko'p narsalarni o'rganishlari mumkin."
  
  
  - Yoningizda sumkada kartalar bor, Nik. Gonduras xaritasini topa olasizmi, qarang. Keyin rulmanlarimni olishim mumkin.
  
  
  U ko'rsatgan joyda xaritalar bor edi. Dell o'zi haqida kartalar g'aram bor. Men hech qachon duch ayting har qanday xususiy jet uni ko'rgan ayting ko'proq. VLKNING Jahon aviatsiya xaritalari-Markaziy va Janubiy Amerikaning har bir qismi uchun, xususiy agentliklardan olingan batafsil xaritalar va AQSh uchun yaxshi o'rganilgan FAA uchuvchi qo'llanmasi.
  
  
  Men xohlagan xaritani topdim. - Va ovoz va Polensia. Uning kattaligiga qaraganda, bu ikki kishi va tovuqdan iborat qishloq. Bu poytaxt Tegusigalpa va El-Pikachoning uch minginchi cho'qqisi o'rtasida joylashgan . Hmm, echki yo'llariga qanchalik yaxshi tushasiz?
  
  
  - Agar siz qarshi bo'lmasangiz, biz Tegucigalpaga qo'namiz."Menimcha, bu Gondurasdagi yagona aeroport. Qanday bo'lmasin, u hamma narsani polga yalaydi.
  
  
  Men unga koordinatalarni berdim va xaritalarni qaytarib qo'ydim. U mayoqni ushlashga umid qilib, radioni yoqdi. Dinamik faqat ba'zi statik shitirlab ovozi qildi. Bu haqda oqilona hech narsa qilib bo'lmaydi. Radio kompas ignasi sekin burildi. Barcha stantsiyalar efirdan tashqarida ekanligi menga ishonarli emasdek tuyuldi. Ular shunchaki eshitilmadi va faqat bitta sabab bo'lishi mumkin edi. Polkovnik Zemblaning ob-havosidagi o'zgarishlar signallarni to'xtatdi. Noqulay sharoitlarning o'zi bu kattalikdagi muvaffaqiyatsizlikka olib kelishi mumkin emas. Bu haqda o'ylab, men Prinzapolzda biz hech qachon radioda yordam chaqira olmasligimizni angladim. Biz haqiqatan ham yolg'iz edik. U dastlab qo'rqqanidan ham ko'proq. Men unga buni Tamaraga aytdim. u unga qorong'i ko'rinish berdi. Uning lablari oqarib ketdi.
  
  
  "Ironiya, - dedim men, - Zembla o'z talablarini radio orqali dunyoga etkaza oldi. Ehtimol, u buni boshqa joyda, bu tartibsizlikdan tashqarida qilishni niyat qilgandir, lekin men bunga shubha qilaman. Menimcha, u o'zini nimaga jalb qilayotganini to'liq anglamagan. Menimcha, ulkan ego ego hisob-kitoblarini biroz xiralashtirdi. Bu ko'pincha megalomaniak diktatorlarga tegishli. Axir u unchalik aqlli emas edi.
  
  
  "Yo'q, u juda aqlli edi, Nik. Tamara yana og'zini yopdi va diqqatini asboblariga qaratdi. Bu uchish bilan deyarli bog'liq emas edi. Qo'llaringizni kuzatib boring va agar kerak bo'lsa, ularni tuzating. Hammasi. Cessna heaved va havo masal aylanuvchi girdobga orqali o'ralgan. Tamara yovvoyi ot minayotgan kurkaga o'xshardi. U samolyot bilan uchdi. Ee qo'llari va oyoqlari qurilmaning har bir harakatiga ishonchli va tez javob berishdi. U yaxshi uchayotgan edi, hatto la'nat ham. Ko'r uchishning yagona salbiy tomoni shundaki, siz oldingizda katta bo'lishi mumkin bo'lgan tog'ni ko'rmaysiz.
  
  
  "Nega Polensiya, Nik?"- Bu nima? "u birozdan keyin so'radi.
  
  
  "Nega biz u erga boramiz? Chunki bu Prinzapolkaning shimolida, qolgan ikkitasi janubda. Bo'ron kuchayib borardi va u birinchi navbatda eng uzun qismni, keyin esa qisqaroq qismini olganimiz ma'qul deb qaror qildi.
  
  
  "Bu xuddi men o'ylagandek. Ammo uning omelasini yodda tutgan holda, u erda transmitter borligiga qanday amin bo'lishingiz mumkin? Aleksandr, Batuk va Senhora Mohada istalgan joydan va istalgan joydan kelishlari mumkin edi. Ular soxta hujjatlardan foydalanishlari mumkin edi.
  
  
  "Siz buni bilishingiz kerak, - dedim men, - Senorita Rosita Managua."
  
  
  "Menga kulmang, Nik. Endi jiddiy!
  
  
  U xo'rsindi. "To'rtta sabab bor. Birinchidan, menda nafaqat ih pasporti, balki ih milliy guvohnomalari ham bor. Siz ham bilasizki, siz soxta pasport bilan boshqa mamlakatga osongina kirishingiz mumkin. Ammo o'z mamlakatingizda soxta shaxsiy guvohnoma bilan yashashga harakat qiling. Bu ayniqsa qiyin. Ayniqsa lotin Amerikasida. Politsiya tekshirishni yaxshi ko'radi. Ikkinchidan, bu bolalar atrofidagi hamma Transmitterni boshqargan. Demak, ular uning inshootlariga yaqin joyda yashagan bo'lishlari kerak. Uchinchidan, nima uchun Zembla yolg'on hujjatlardan foydalanishini tushunmayapman. Bu xavf-xatarsiz emas. Yo'q, menimcha, bu joylar haqiqatga mos keladi.
  
  
  "Va to'rtinchi sababmi?"
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Bizda bundan yaxshiroq narsa yo'q."
  
  
  Men uni tushunaman. Keyin biz buni qilamiz. U lablarini qisdi. U biror narsadan xavotirlanib, undan so'rash uning odati ekanligini payqadi. Keyin uning yuzi yorishdi. "Kreslo orqasida savat bor, Nik. Diego sayohatga tayyorgarlik ko'rayotganda juda och edi va ehtimol unda boshqa narsa bor.
  
  
  Men uning savatini, to'qilgan meksikalik xarid qilish sumkalaridan birini topdim. Really, Diego, emas, balki ko'p qoldi. Shishada hali ham bir shisha arzon qizil sharob bor edi va bir nechta takolar, shuningdek jamon va tostadalar tapas qoldi . Ular sovuq edi, lekin ular hali ham mazali edi. Tostadalar hali ham xiralashgan va har xil shirinliklar, jumladan, ichingizni yoqish uchun etarlicha issiq bo'lgan yashil qalampir bilan to'ldirilgan edi.
  
  
  U olovni o'chirish uchun shishani bir qultumda quritdi. U savatni pastga qo'ydi va stulda bo'shashdi. Issiq aybdorlik hissi, isitish, ovqat va to'liq oshqozon meni uyqusiratdi. Ko'zlarimni ochishga harakat qildim. Lekin bu uzoq davom etmadi. Cessna silkitdi va silkitdi. Qulog'imga dvigatelning ovozi zonklama, uyqusiragan shovqin edi.
  
  
  Uning asta-sekin uyg'ondi. U cho'kib ketgan tushsiz qorong'ulik asta-sekin quyuq kulrang haqiqatga aylandi. U jarohatlangan yelkasida zonklama og'rig'ini his qildi. Mushaklarim tor edi, chunki men uzoq vaqt davomida bir xil holatda o'tirardim. Hali ham yarim uyg'oq, u ko'zlarini ochdi. Avvaliga men hali ham qayiqda ekanligimni va ma'badni tark etayotganimni o'yladim. U ulkan kulrang cheksizlikka tikildi. Samolyotda oldinga va orqaga uchayotganimni tushunishim uchun bir necha soniya kerak bo'ldi. U boshini devorga qo'yib, derazadan Gondurasga qarab yotdi. Hammasi qor bilan qoplangan edi. U boshini Tamaraga burdi va esnadi.
  
  
  'Siz yaxshi uxladingizmi?'
  
  
  "Vaziyatni hisobga olgan holda oqilona. Biz qayerdamiz?'
  
  
  "Deyarli Tegucigalpada. Biz o'n besh daqiqada qo'namiz. Hech kim sizga horlayotganingizni aytganmi?
  
  
  "Faqat iltifotni qaytara olsam", deb kuldim. "Radioda boshqa narsa bormi?"
  
  
  U boshini chayqadi. - Menda bu erdagi barcha kanallar shunchaki o'chirilgan degan taassurot bor. Menimcha, Zembla bu sukunat uchun to'liq javobgarlikni o'z zimmasiga oladi.
  
  
  "Bunday holda, - dedim men endi kulmay, - ehtimol ular shaharni evakuatsiya qilishadi."Hukumat aloqa vositalariga, ayniqsa qiyin paytlarda, haqiqiy oqim kelguniga qadar bog'liq."
  
  
  "Bu kambag'al odamlar, - pichirladi u, - bu kambag'al, baxtsiz odam va..."
  
  
  O'n daqiqadan so'ng, biz pastda harakatlanayotgan qorong'u massani ko'rdik. Biz Gonduras poytaxti ustidan uchib o'tdik. To'satdan qo'rquv uni urdi. Tegucigalpa bu kulrang tartibsizlikda yorqin nuqta bo'lishi kerak. Biz chiroqlar qaltiraydi ko'rish kerak, yoki kamida ih qor aks. Tegucigalpa deyarli to'rt asrlik. Bu o'z universiteti va XVIII asr sobori bilan faxrlanadigan shahar, u uzoqdan ego gumbazi va ikkita minorasi bilan ko'rinadi.
  
  
  Ikki yuz ming aholisi bo'lgan Tegucigalpa endi yo'qdek tuyuldi.
  
  
  Tamara samolyotni shiddatli bo'ron orqali tushirdi. "Aeroport shaharning janubidagi zalda, ancha baland, deyarli 3000 fut. Kamaringizni torting. Agar ko'rinishni yo'qotsam, bu qiyin qo'nish bo'ladi."
  
  
  "Tez orada yana uchishingizga ishonch hosil qiling", deb ogohlantirdi u. "Bizni kutib olish qo'mitasi kutishi mumkin."
  
  
  "Nima demoqchisiz, Nik?"
  
  
  "Biz Prinzapolceni tark etganimizda ularga nima bo'lganini bilmaymiz. Tegucigalpa deyarli kimsasiz bo'lishi mumkin. Ammo ular harbiy holat ostida ham bo'lishi mumkin. Va agar shunday bo'lsa, Zhenoyning askarlari boshqa birovning samolyotiga o'q uzishlari mumkin. Yana bir imkoniyat bor. Agar Zembla jamoatchilik bilan aloqalar, aloqa va transportga yaxshi g'amxo'rlik qilsa, u sheriklarining egolari qo'liga tushishi mumkin. Bo'ron endi yon tomon falaj bo'lganidan keyin zarba berish uchun signal bo'lishi mumkin. Men bunga shubha qilaman, lekin biz nimaga amin bo'lmasligimizni bilamiz. Tamara menga xavotir bilan qaradi. U shaharning chekkalarini aylanib chiqdi. Uning uyqusi davom etar ekan, u asl balandligi 2000 futdan bir oz yuqoriroq narxda ucha boshladi. U bir necha yuz fut pastga tushdi va samolyotni tepki tomon burdi. Tegucigalpa aniq ko'rinib bo'ldi va biz qishloq ustida uchib sifatida chap g'oyib bo'ldi.
  
  
  Gonduras Nikaraguaga juda o'xshaydi. Tor qirg'oq chiziqlari bundan mustasno, bu tog'li mamlakat. Qishloq xo'jaligi hayotning asosiy manbai hisoblanadi, ammo erlarning katta qismi hali ham ishlov berilmagan. Nikaraguada bo'lgani kabi, endi u bepusht Arktika landshaftiga o'xshardi. Qor bilan homilador bo'lgan qora bulutlar to'rt-besh ming metr balandlikdagi xayoliy tog ' cho'qqisi atrofida osilgan.
  
  
  Mening uchuvchim parvoz yo'lini bilganday tuyuldi. Ehtimol, u ilgari bu erga qo'ngan edi. U mashinani yana burishga ruxsat berdi, daqiqada mingga yaqin aylanishni sekinlashtirdi va qo'nish chiroqlarini yoqdi. Sekin-asta u samolyotni tushirdi. Bir noqulay lahzada u bizni daraxtzor o'rtasiga qo'nishimizni xohlaydi deb o'yladim. Keyin biz tushishni tugatdik. Tegucigalpa aeroportining beton uchish-qo'nish yo'lagi bizning qo'nish chiroqlarimiz nurida edi. Shamol va qor torrentlarda qamchilandi. Ko'rinish vintdan ancha uzoqqa cho'zilmadi. U noaniq holda, uning oldida ochilgan boshqaruv minorasi va angarning ulkan shakllarini ko'rdi. Bu binolarda bizni kim kutayotganiga hayron bo'ldim. Agar kimdir u erda bo'lsa.
  
  
  Biz erga urdik, sakrab tushdik, yana erga urdik va sirpandik. Tamara samolyot boshqaruvini qaytarib oldi va biz minora tomon dumalab tushdik. Biz eski p-51 Mustangs mimmo juft o'tdi, urush qoldiqlar, DC-4s, va ishdan F-5s guruhlari. huzurida hech tijorat samolyotlar bor edi. Angarlar, boshqaruv minorasi va kelish zali hammasi qorong'i edi; hayot alomatlari yo'q edi. Shahar evakuatsiya qilingan degan shubham har qachongidan ham kuchliroq edi. Albatta, faqat shahar atrofi evakuatsiya qilingan bo'lishi mumkin. Aholini bu tushunarsiz falokat tugashini kutish uchun shahar markazidagi lagerga yig'ish mumkin edi. Boshqa tomondan, bu ham bitta katta pistirma bo'lishi mumkin. Tamara potentsial xavfdan keskin xabardor edi. Biz kelish zaliga yaqinlashganimizda, u qo'nish chiroqlarini o'chirdi, keskin tormozladi va Cessnani 180 darajaga burdi. Favqulodda vaziyatda bizda yana tezda uchish uchun etarli joy bor edi. Bizni kutib olishga hech kim chiqmadi. Binoning soyasida ham hech kim yashiringanga o'xshamasdi. Tamara dvigatelni o'chirdi va ehtiyotkorlik bilan qaradi.
  
  
  "Siz biror narsa ko'ryapsizmi?"
  
  
  'Yo'q. Kutaylik!'
  
  
  Eshik ochilib, bir kishi yugurib chiqdi. U gandiraklab, sirg'alib, gandiraklab va iloji boricha tezroq yugurdi. Bu ego tomonidan ma'lum emas. Qanday bo'lmasin, u askar emas edi va qurolsiz edi. U suvga tushdi. Biz mashina ishga tushib, to'liq tezlikda haydab ketayotganining zaif ovozini eshitdik. Biz bir necha daqiqa kutdik, lekin boshqa hech narsa sodir bo'lmadi.
  
  
  "Ehtimol, talonchi, - dedim men, - va ichkilikboz."U eshik bilan kurashdi. Muzli sovuq shamol samolyotning qulay iliqligidan keyin dahshat edi. "Kutib turing", deb chaqirdi u Tamara. — Men har yili yig'aman. Uni, odamni tark eshik, qadar yugurdi. Mendozaning quroli qo'limda bitta o'q bilan, borishga tayyor. Hech narsani aniq ko'rish uchun ichkarida deyarli qorong'i edi. Men devor atrofida his qildim va yorug'lik tugmachasini topdim va uni yoqdim. Bu kabi hech narsa. Men buni yana bir necha marta sinab ko'rdim. U to'satdan uni tinglashni to'xtatdi. Tashqarida shamol uvilladi. Qog'oz katta derazalardan puflandi.
  
  
  Katta marmar kutish xonasining narigi tomonida bir qator chiptaxonalar bor edi. U eng yaqin peshtaxta tomon yurdi va naxga so'roq ko'rinishini berdi. U uning ofislari va hojatxonalarini ko'zdan kechirdi. Aeroport bo'sh edi. U peshtaxtaga qaytib, stol ustidagi telefonni sinab ko'rdi. Chiziq ishlamagani meni ajablantirmadi. Orqadan Shaggy aralashtirish tovushlari keldi. Orqasiga o'girilib, telefonini tashlab, qurolni oldi.
  
  
  Bu Tamara edi. Salom, siz menga asabiylashganini aytishingiz shart emas edi. Uning dumaloq ko'zlari likopchalarning kattaligida edi. Bu o'lik oq edi. "Men endi u erda ololmadim", dedi u.
  
  
  - Bu erda hamma oyoqlar yaxshiroq emas. U ish stoli yonidagi telefonga ishora qildi. "Bu erda hech kim yo'q. Telefon va muqaddas ham endi ishlamaydi.
  
  
  - Xo'sh, endi nima qilamiz?"
  
  
  "Polensiya".
  
  
  U asabiylashib yengimni ushladi. "Avval Tegucigalpaga boramiz, Nik. Axir shaharni butunlay evakuatsiya qilib bo'lmaydi. Bunday qisqa vaqt ichida emas. Bizga yordam beradigan kishi bo'lishi kerak. Politsiya yoki armiya.
  
  
  "Men uni ko'rishni istardim, bolam, lekin qila olmayman. avvalo bu tirnoqni tushuntiradigan odam topishimiz kerak. Va agar biz bunday odamni topsak, yagona muammo-ular bizga ishonadimi. Biz pasport yoki vizasiz chet elliklarmiz. Yo'q, ular bunga biz sabab bo'lgan deb o'ylashadi."
  
  
  - Ammo biz Zemblani to'xtata olmaymiz. Faqat ikkimiz.
  
  
  Men uning qo'lini silab qo'ydim, u endi meniki edi. "Tikish?"..
  
  
  
  
  Bob 8
  
  
  
  
  Bir soat o'tgach, biz Tuguigalpani o'g'irlangan harbiy er Roverida polencia tog ' qishlog'iga olib bordik.
  
  
  Biz kimsasiz aeroportda sayohat qilayotgan narsani topish baxtiga muyassar bo'ldik. Rover eski pervanel samolyotlari yonidagi aeroport politsiyasining kichik garajida to'xtab qoldi. Avtomobil yuqoriga ko'tarildi va o'ng old g'ildirak olib tashlandi. Gonduras hukumati harakat qilishga qaror qilishi bilanoq, umumiy vahima paydo bo'ldi. Rover faqat ortda qoldi. Bu zanglagan, old oynasi yorilgan va radiatorli panjara bilan. Lekin bundan ham muhimi, u butunlay yopildi. Bu balandlikda, shuningdek, biz borishimiz kerak bo'lgan tog'larda, qish kabi narsa bor. Albatta, hozirgi sharoitga nisbatan hech narsa yo'q, lekin gondurasliklar yopiq mashinalardan foydalanganligi mantiqiy edi. Men bundan minnatdorman.
  
  
  Garajda mos keladigan shinani topdim. Bu orada Tamara benzin stantsiyasi tashqarisidagi bir nechta gaz qutilarini titkilayotgan edi. Men uning g'ildiragini almashtirayotgan edim, u menga nasos ishlamayotganini aytdi-korruptsiya yo'q edi. Yaxshiyamki, biz bir necha barrel benzin topdik. Biz oltita quti va butun er usti transport vositasining idishini to'ldirish uchun qo'l nasosi bilan etarli miqdorda suv quyishga muvaffaq bo'ldik. Axir, yuqori oktanli reyting, albatta, silindrlardagi teshikni yoqib yuboradi. Tirgak qanchalik tez edi. Roverda qurol yo'q edi, bu ajablanarli emas. Biz arqon va birinchi yordam to'plamini topdik . Ketishdan oldin Tamara yelkamdagi bandajni o'zgartirdi. U qon to'xtaganidan va teshiklar yaxshi yopilganidan xursand edi. Biroq, kemiruvchi og'riqni kamaytiradigan dorilar yo'q edi. Og'riqni unutishga harakat qilmoqda. Sharq falsafasini o'rganishim va yoga bo'yicha keng qamrovli mashg'ulotlarim bunga yordam berishi kerak. Ruh materiyani mag'lub qiladi-va u ishlaydi!
  
  
  Nihoyat, yo'lda biz o'choq yomon ishlayotganini va susturucu yorilib ketganini payqadik. Idishni doimiy momaqaldiroq va yonayotgan hid to'ldirdi. Uning fikricha, agar uglerod oksidi bilan zaharlanish bizni munosib tarzda o'lish imkoniyatidan oldin o'lishimizga sabab bo'lsa, bu qanchalik istehzoli bo'lar edi. Shaxsan u muzli qor yoki issiq qo'rg'oshinni afzal ko'rdi.
  
  
  Men uni haydab yubordim. Tamara tizzasida ochgan xaritadan yo'l topdi. Biz olib borgan marshrut tepaliklar bo'ylab uzluksiz zigzagdan va nihoyat Polensiyaga so'nggi, dahshatli tik ko'tarilishdan iborat edi. Ushbu cho'qqilarga ko'tarilishni ajoyib narsa deb hisoblash mumkin emas. Ular ayniqsa tik emas va Alp tog'lari yoki yoshroq Rokki tog'lari bilan bir xil toifaga kirmaydi. Ammo endi biz qor bilan qoplangan o'rmonlarni kesib o'tishimiz kerak edi. Shamolli dovonlar va muzli ot va tog ' yo'llariga chiqish ko'rinadiganidan ko'ra xavfliroq edi. Bizning ustimizda qora bulutlar paydo bo'ldi. Do'l bilan aralashgan kulrang tuman va qor parchalari butun er usti transport vositasini har tomondan urib yubordi.
  
  
  Tor yo'lning ikkala tomonida mahalliy aholining kichik armiyasi harakatlanayotgan edi. Qishloqlari va kulbalarini tark etgan qochqinlar. Ular tegucigalpani himoya qilishga intilishdi. Ba'zilari otlarga yoki xachirlarga, boshqalarida aravalar bor edi, lekin ko'plari yurishardi. Ular oqayotgan Poncho, keng paxta shim va sandal kiyishgan. Yomon kiyingan va baxtsiz bo'lib, ular arzimagan narsalari bilan birga orqalarida yurishdi. Agar ular zembla tarafdorlari bo'lsa, ular buni ko'rsatmadilar.
  
  
  Bir kuni u arava o'tishi uchun to'xtadi. Tamara yon Oynani ochdi. - Polencia uchun qanchalik uzoq?"- Bu nima? "u yarim zotdan so'radi . U bir zum to'xtab qoldi, keyin muzlatilgan tanasi atrofida ponchoni qattiqroq tortdi. "Balki bir soat. Yo'l yomon. Iloji bo'lsa, orqaga qayting.
  
  
  - Yo'q, biz harakat qilishimiz kerak. Rahmat.'
  
  
  Erkak qo'lini derazaga qo'ydi. - Bu foydasiz, senorita. Ulardan ba'zilari yarim pensiya bilan atrofimizda. Qurolli odamlar bizni uylarimiz atrofida quvib chiqarishdi."
  
  
  "Askarlar?
  
  
  'Yo'q. boshqalar. Nima uchun ular bizning kichik qishlog'imizni xohlashlarini bilmayman. Qurolga duch kelganingizda, savol bermaslik va itoat qilmaslik yaxshiroqdir."
  
  
  "Biz ehtiyot bo'lamiz. Muchas gracias, senor. Tamara derazani yopdi. Biz haydab ketayotganimizda uning yuzi shafqatsiz edi. "Hozir bunga shubha yo'q, Nik. Siz haq edingiz. Transmitter bor.
  
  
  'Ha. Va yana bir narsa. Zembla allaqachon u erda edi.
  
  
  U menga keskin ko'rinish berdi. - Qanday qilib bunga amin bo'lishingiz mumkin?"
  
  
  "Ishonchim komil emas, lekin bu jadvalga mos keladi. Kanallar juda katta bo'lmasligi kerak. Ular oldindan tayyorlangan va belgilangan to'lqin uzunligiga sozlangan. Maya ibodatxonasi atrofida buyruqlar qilingan. Zembla ihni yashirincha, nazoratsiz o'rnatdi. Shunday qilib, hech bir davlat shubhalanmaydi va ego faoliyatini tekshirish uchun askarlarni yubormaydi. Endi ishlar noto'g'ri ketdi, u tanlov qilishi kerak edi. U o'z kanallarini demontaj qilishi va dasturini unutishi yoki har qanday holatda ham rejalarini amalga oshirishi mumkin edi. Va men hali ham bu fanat taslim bo'lganini ko'rmayapman. Temirchining so'zlariga ko'ra, bu shahidlar majmuasi bilan bog'liq. Endi Polencia ego qurolli banditlar tomonidan ishg'ol qilingan bo'lsa, Zebla ikkala yo'l bilan ham achchiq oxirigacha kurashishga qaror qilgani aniq. Radio aloqasi yo'qligi sababli, u o'z odamlarini qo'llab-quvvatlash va ularga buyruq berish uchun o'z postlari orasida oldinga va orqaga uchib ketayotganini aytardim."
  
  
  "Siz polkovnik Zembla Polencia erda degani?"
  
  
  "U yana ketib, qo'riqchilarni tark etgan bo'lishi kerak."
  
  
  "Biz ishonchimiz komil emas, Nik.
  
  
  U Roverning rulini xuddi Zemblaning bo'ynidek ushlab oldi.
  
  
  "Yo'q, biz amin emasmiz."
  
  
  Biz o'z yo'limizni topishga qiynaldik. Ba'zan shoxlari g'ayrioddiy qor yuki ostida egilgan daraxtlar guruhlari orasida. Ba'zan tuman bilan qoplangan tog ' tizmalarida bir tomondan qoyalar va boshqa tomondan kulrang bo'shliq. Sovuq kuchaydi. Muzli shamol idishni ustaradek qog'oz orqali kesib o'tdi va tishlarimiz kastanets kabi chayqaldi. Nihoyat biz uchburchak vodiyning keng uchida joylashgan kichik platoga etib bordik. Vodiyning narigi tomonida Polensiya bor edi.
  
  
  Bizning oldimizda ulkan, yaltiroq tekislik cho'zilgan. Sergey beg'ubor qorda ko'zni qamashtirardi. Faqat osmon porlab, miltillaganday tuyuldi. Bulutlarning tebranayotgan massalari quicksilver kabi yarqirab turardi. Vodiy oppoq va hayratlanarli darajada chiroyli porladi. Bir paytlar yashil erni oqlangan muz gumbazlari qoplagan. Vodiyning o'rtasida Daryo oqardi. U vodiyga qayerdan oqayotganini ko'rdi. Qalin qor qatlami ostidagi tepalikli cho'ntaklar tez oqimlarga ishora qildi. Hozir muz bilan o'ralgan ko'plab kaskadlar yuqori pozitsiyani ko'rsatdi. Polencia katta sharshara etagida joylashgan edi. Odatda qishloqning uylari bej-kulrang tosh va gipsdan iborat edi, ammo endi u teng darajada oq cherkov atrofidagi fil suyagi kulbalari to'plami edi.
  
  
  U cherkov minorasida qo'riqchi odam bo'lishini bilar edi. Boshqalar ko'chalarni qo'riqlaydilar, ba'zilari vodiy atrofidagi tik yonbag'irlarda o'tirishadi. Biz ko'rgan soqchilar, ulardan oltitasi engil fonda qora dog'lar hosil qilar edi. Ulardan ikkitasi polensiyaga olib boradigan yo'lda loglar atrofida panjara hosil qilgan vaqtinchalik blokadada turishgan. Boshqalar, masalan, qishloqning biz tomonida yarim doira shaklida joylashtirilgan.
  
  
  Ular bizni hali ko'rishmadi. Aks holda ular nimadir qilishgan bo'lardi", dedi Tamara. "Ular faqat u erda turishibdi... Yoki ular bizning kelayotganimizni bilishadi va biz yalagunimizcha o'q uzmasdan kutishadi."
  
  
  - Xo'sh, endi ih kutib turmaylik.
  
  
  — Biz aylanma yo'l bilan oxirgi qo'riqchini olib chiqishga harakat qilishimiz mumkin. Biz ego qurolidan foydalanishimiz mumkin.
  
  
  U darhol javob bermadi. Men hududni o'rgandim va o'yladim. U muvaffaqiyatga erishish uchun munosib imkoniyatga ega bo'lgan rejani ishlab chiqishga harakat qildi. Menga bu yoqmadi.
  
  
  "Yo'q, biz sizning jadvalingizni bilmaymiz", dedim men unga birozdan keyin. — Va bu erda turishga va buni hal qilishga vaqtimiz yo'q."Bundan tashqari, qishloq butunlay ochiq. U erga kirish juda qiyin bo'ladi. Va agar u ishlayotgan bo'lsa ham, biz ih manzilini bilmasligimiz mumkin. Keyin biz o'zimizni beramiz. Yo'q, bizning yagona imkoniyatimiz bu erda ekanligimizni bilishdan oldin zarba berishdir.
  
  
  "Xo'sh, qanday qilib ayting!"
  
  
  Men hammasini ko'rib chiqdim. Keyin mashinaning orqa qismidagi arqon spirali uni oldi. "Menga qurolingizni bering", dedim.
  
  
  'Nega? Nenda atigi uchta tur qoldi.
  
  
  'Ajoyib. Bu men qoldirganimdan yana ikkitasi. Oh, va boshqa granata, iltimos.
  
  
  U g'amgin ko'rinardi, lekin u so'raganini qildi.
  
  
  'Qaerga ketyapmiz?'Bu nima?- u Rover atrofida chiqishga tayyorlanayotganda so'radi.
  
  
  "Biz emas, balki men. Bu yerda qolish.'
  
  
  "Nik, yo'q!
  
  
  'Bu qanday bo'lishi kerak. Ayni paytda, siz atrofida jipini o'girib bidonlarda tomonidan tank to'ldirish mumkin. Agar muvaffaqiyatga erishsam, tezda chekinish kerak bo'lishi mumkin. Agar kelmasam, unda...
  
  
  'Buni aytmang.'
  
  
  "Agar men muvaffaqiyatga erisha olmasam, - deb takrorladi u, - unda sizda imkoniyat bor."Tegucigalpaga qaytish uchun benzin etarli.
  
  
  - Men sizdan nafratlanaman", deb chaqirdi u orqamdan. U yelkasidan land Roverda o'tirgan nozik figuraga qaradi . Agar u qadar sovuq bo'lmaganida va vaziyat unchalik xavfli va shoshilinch bo'lmaganida edi! Keyin u ham sevgi nima ekanligini biladimi yoki yo'qligini bilmoqchiman. Mening oltinchi his mening xushmuomala Rossiya agenti bizga biz hech sovuq edim unutish qilish uchun etarli qizg'in ekanligini menga.
  
  
  U platoning ikkala uchiga etib bordi va vodiy ustidagi shaffof jarlik yuziga ko'tarilgan tepaliklarga ko'tarila boshladi. Men alenkani ushlab turish qiyin bo'lguncha bir oyog'im bilan qorni bosishim kerak edi. Keyin, boshqa oyoq bilan, keyingi qism va boshqalar. Bu o'limgacha charchagan edi. Bosqichma-bosqich, u ko'tarildi. Ko'p o'tmay, oyoq mushaklari tufayli oyoq mushaklari his qilishni to'xtatdi. Juda tik qismlarda siz tizzangizda emaklashingiz kerak edi. U qo'llari bilan turishga qiynaldi. U nihoyat jarlikning tepasiga yetdi. Endi toshga sayohatim yarim mildan ko'proq masofada ochiq.
  
  
  Birinchi qism unchalik qiyin bo'lmadi. U asosan butalar va mayda daraxtlar labirintidan iborat bo'lib, ularning atrofida eng g'alati joylarda tasodifiy novdalar o'sgan. Ammo keyin shamol esgan eski daraxtlarning chakalakzorlari to'xtadi. Men zich o'rmonga keldim. Katta ignabargli daraxtlar, eman va qarag'aylar shamol ostida ta'zim qilishdi. Filiallar tezda harakatlanishdi. Qo'llar isinish uchun u yoqdan bu yoqqa tebranayotganga o'xshardi. Ba'zi daraxtlar qor og'irligi ostida qulab tushdi va muzlatilgan magistral bilan sindirdi. Men ularning ustida yoki ostida yurishim kerak edi, yurishdan ko'ra ko'proq emaklab yurishim kerak edi.
  
  
  Hamma narsani qoplagan va tekislagan qorga qaramay, u daraxtlar tepalikda turganini ko'rdi. Bu tepalik Daryo tubining tepasida, Daryo vodiyga momaqaldiroq bo'lgan joydan oldin yotardi. Farishtalarning katta guruhi bor edi; qorong'i, kavisli shakllar bir-biriga yaqin edi. Men u erga daraxtlar qopqog'i ostida bordim. Bu erda shamol kamroq kuchli va qor kamroq zich edi. U Daryo bo'yiga chiqdi va atrofga diqqat bilan qaradi. Shamol to'xtadi. Bu yo'lni yaxshiroq boshqarish imkonini berdi. Atrofimdagi qor tinch va do'stona ko'rinardi. Arqon yarador yelkamga og'irlik qildi. Men uni boshqa yelkamga tashlamoqchi bo'lardim, lekin otish uchun o'ng qo'limni bo'sh tutishim kerak edi.
  
  
  U Egoni sovuqdan quyuqlashgan yog'dan ozod qilish uchun avtomatik to'pponchaning mandalini bir necha marta tortdi. U o'lik holda to'xtadi va Stal kutdi. Agar yaqin atrofda kimdir bo'lsa, men uni tinglagan bo'lardim. Hech qaerda hayot belgisi yo'q edi.
  
  
  Daryo-ular bizni nima deb atashsa-muz va qor orqali kanalizatsiya trubkasi kabi oqardi. U oddiy qishda muzlashiga shubha qildi. Bo'rondan yulib tashlangan daraxtlar va butalar o'rtadagi qoyalar orasiga bog'langan edi. Daraxtlar uning atrofida qo'pol to'g'on hosil qilib, bir qirg'oqdan ikkinchisiga cho'zilgan.
  
  
  U jarlik tomon sayoz tushkunlik orqali o'ng tomonga o'tdi. Sharshara atrofida, Daryo vodiyga quyilishidan oldin, katta archa daraxti qulab tushdi. U yarmi qirg'oqda, yarmi daryoda edi. Pastki novdalar qor ostida chuqur edi, ammo ildizlar hali ham yangi ko'rinardi. Bu shuni anglatadiki, daraxt yaqinda yulib tashlangan.
  
  
  Bu erda to'xtadi. Arqonning bitta ipi uni daraxtga bog'lab qo'ydi. U beliga yana bir ip bog'ladi. U muzlagan daryodan o'tib, sharshara tomon yo'l oldi. Daryolar muzida yurish osonroq bo'lar edi, lekin men kashf qilishni xohlamadim. Mening rejam oddiy edi. U arqonning butun uzunligidan foydalanganida, u Tamaraning mukammal kamuflyajli granatasini joylashtirish va katta to'g'onni yo'q qilish uchun sharsharaga etarlicha yaqin bo'lar edi. U yangi hosil bo'lgan muz to'liq o'rnatilmasligiga ishongan. Agar muz buzilsa, bu to'plangan massa suv ombori atrofidagi suv kabi otilib chiqadi. Polensiya vodiyda edi. Aholi yo'qoldi. Shaharda faqat Zemblaning odamlari va transmitter qoldi.
  
  
  Bu xavfsiz emas edi. Daraxtlarning xavfsizligiga yetmasdan oldin granata o'chib ketishi mumkin edi. Qor va muz devori chekka bo'ylab juda katta tezlikda siljiydi. Natijada ko'chki kabi halokatli bo'ladi. Va men bu girdobga tushib qolishimga yo'l qo'ymasdim. U kontaktni vaqtini sozlash haqida hech narsa bilmas edi. Arqon mening yagona umidim edi.
  
  
  To'g'on hali o'n besh metr narida, yana o'n metr narida edi. Uning yo'li novdalar va qoyalarning mimmo edi. U bir qo'lida mandarin bombasini, ikkinchi qo'lida avtomatik to'pponchani ushlab turdi. Men ovozlarni eshitdim deb o'yladim, lekin hech narsani ko'ra olmadim. Uzoq emas. Uning emaklab yalashi, maqsadim va tanam faqat uning egilishi mumkin bo'lgan darajada past edi. U yana tovushlarni eshitgach, deyarli jarlikka etib borgan edi. Bu safar xato bo'lmadi! Ba'zi erkaklar qoraqarag'ayzor orqali kelishdi. Ular Daryo tomon yurishardi. Ih ovozlari qor orqali yangradi. Ularning gaplarini aniq eshitdim. "...bu erda oyoq izlari bor, men sizga aytdim, men g'alati narsani ko'rdim deb o'yladim. U uzoqda bo'lolmaydi.
  
  
  Mendan taxminan bir metr narida muzdan log chiqib turardi. U muzdagi bu boshpanaga sho'ng'idi va o'zini shitirlagan novdalar xonasida topdi. Mening ta'qibchilarim meni eshitgan bo'lsa kerak. Uning nafas qo'lga, qo'limda olov tayyor rus to'pponcha. Yana bir ovoz uni ispan tilida baqirdi. 'Dunyo. Ovoz berish arqoni. Bu Daryo bo'ylab ketadi.
  
  
  Uni, o'lik filiallari orqali qaradi. U Daryo bo'yida to'xtab turgan to'rtta raqamni chiqarishi mumkin edi. Erkaklar u ilgari ma'badda ko'rgan emblemasi bilan shaklsiz forma kiyib yurishgan. Ular muz diqqat tikildi Ih qo'lqopli musht ularning miltiq yopishdi. Yengil shabada esib, ihkni tanalariga yopishtirdi. "Singlingiz kabi ayozli", dedi uchinchisi kulib. 'Salom!ikkinchi odam odobsiz imo-ishora bilan javob berdi. "Arqonni oling, Xose. Keling, siz yaxshi Baliqchi ekanligingizni ko'rib chiqaylik.
  
  
  U belidagi arqonga qo'l cho'zdi va uni yechdi. U to'rt yigitni uch marta otishga majburlanmagan. U arqonni tashlab, muzda burishayotganini kuzatdi. U ongsiz ravishda Tamaraning bombasi bo'lgan chap qo'lini ko'tardi. Peshonamda to'satdan qon tomchilari paydo bo'ldi. U ishonmay granataga tikildi. Uning tasodifan oldirish quvur yo'l to'rtdan uch singan. Ehtimol, bu u qopqoq uchun sho'ng'iganida sodir bo'lgan. To'rtdan uch qismi nima? Qobiq xo'roz edi va har qanday vaqtda portlashi mumkin edi-lekin qachon? Men bir granata yuzimga portlashi edi, agar hayron, bir tushib daraxt ortida cho'kkalab. Birdan men uni eshitdim: "Oye do'stlar ! Ombre izidan. Daryo bo'yida kimdir o'tiribdi!
  
  
  To'rt kishi menga ochiqchasiga kelishdi. Biri izlarni o'rganish uchun boshini egdi. Ularning hammasining qo'llarida o'q otishga tayyor miltiq bor edi. U Tamaraning to'rtlik rahbarining to'pponchasi tomonidan ehtiyotkorlik bilan qilingan. Uni bir marta otib tashlaganida, u atigi yigirma metr narida edi. Uni, odam qo'lini qatnashdi va tiz tushib ko'rdim. Men unga mandarin bombasini filialning vilkasida qoldirdim. Odinning qolgan triosi sirpanib, muz ustiga yiqilib tushdi. Qolgan ikkitasi darhol o't ochdi. O'qlar qor va muz parchalari ortidan quvdi, bu mening yuzimga zarar etkazdi. Ajablanadigan effekt tufayli bir necha soniya g'alaba qozondi. Shunda bu bolalar yaxshiroq maqsadga erishadilar. Va u deyarli uning ko'z o'ngida edi. Ular sog'inishmadi.
  
  
  Granata portlaganda soniyalar butunlay o'tib ketdi. Portlash orqamga temir mushtdek urildi. Portlash qo'pol to'g'onni yorib o'tayotganda oyoqlarim ostidagi muz silkinishini his qildim. U havoda uchib, yana qo'ndi va sirpanib ketdi. Meni muz, qor va yog'och yomg'ir urdi. Portlash momaqaldirog'i vafot etganida, u boshqa erkaklarning qichqirig'ini eshitdi... va keyin muz dahshatli shovqin bilan yorila boshladi. Muz ostidagi sovuq suv hali muzlamagan edi. Endi u kraterning chetidan tez oqishni boshladi. Muz og'ir bosim ostida ingrab, titrab ketdi; u buzila boshladi. Katta teshiklar paydo bo'ldi. Muz massasi endi ushlab turilmadi va o'rmon qoldiqlari bilan birga shaharning yuqori qismidagi katta muzlatilgan halibut kabi siljiy boshladi.
  
  
  U o'rnidan turishga harakat qildi. Muz raqsga tushdi va yuqoriga va pastga tebrandi. U yana tiz cho'kdi. U hatto qirg'oqqa bir necha metr emaklay olmadi. U ta'qibchilariga yonboshlab qaradi. Uni otib tashlagan odam yo'q edi. Men ko'rgan barcha g'oyat narsa da qatnashdi qilindi qo'llari edi. U muzdagi yoriqdan yiqilib tushdi. Boshqalar qichqirishdi va qichqirishdi. U daraxt shoxlariga yopishib olishdan boshqa hech narsa qila olmadi. Ozod qilingan Daryo o'n metrlik bo'shliq orqali shiddat bilan ko'tarildi. Ikkala bank ham kuchli oqim bilan qoplangan. Odin zembla atrofidagi odamlar bu ko'pikli favvora atrofida chiqishga harakat qilishdi. Muz buzildi. Bitta qichqiriq va g'azablangan toshqin Egoni yutib yubordi. Qolgan ikki kishi o'limga duch kelgan odamlardek uvillashdi. Hech narsa yo'q edi. Barqaror biz jarlik tomon ozdirdi. Muz bo'laklari va daraxtlarning qoldiqlari bizni har tomondan urdi.
  
  
  Sharsharaning tepasi ulkan girdobga o'xshardi. Hammasi aylanib, girdobning markaziga tortildi. Men unga dahshatli gurgling ovozi bilan singib ketdim. Keyin u yiqildi.
  
  
  Men naslimni sekinlashtiradigan har qanday narsaga umidvor bo'ldim. Men uni ushladim, logni ushladim, yana egoimni yo'qotdim, lekin yana ushladim. Ko'pgina novdalar magistralga yaqin kesilgan yoki singan. Ammo mening yiqilishimni yumshatish uchun hali ham novdalar va ignalar etarli edi. Stalning shovqini balandroq. Go'yo minglab bug 'qozonlarining xavfsizlik klapanlari to'satdan ortiqcha bug' chiqarish uchun ochilgandek edi. Polencia markaziga qor va muz quyildi. Butun shahar muz massasi bilan o'ralgan edi, u tezda ko'tarilib, qulab tushdi. Uning ko'zlari mening oyoqlarimdagi ochiq daraxt tanasiga kirganda, u bu girdobning markazida edi.
  
  
  U erkaklar guruhiga keng ko'zli tikildi. Ular shahar bo'ylab haydab chiqarilib, tekislik bo'ylab tarqalib ketishdi. Ayni paytda, men otib edi. Men, albatta, mumkin, barcha atrofida osilib va ibodat edi. Men shunchalik tez harakat qilyapmanki, ular meni urolmaydilar deb umid qilgandim. Lekin juda tez emas, chunki men bo'ynimni sindirardim. U shoshilinch suv, toshlar va daraxtlar girdobida ushlandi. GAVK qulog'imga o't novdasini urdi. Mimmo o'tib ketgan toshdan metall qichqiriq bilan yana bir g'ichirladi. Bu meni qo'rquvdan taranglashtirdi. Keyin Daryo vodiy tubiga to'p to'pi kuchi bilan urildi. Meni oyog'imdan yiqitishdi va bir joyga tashlashdi. Ko'rinmas narsalar menga urildi. Ko'z oldimda qorayguncha muzli suv to'lqinlari meni qamrab oldi.
  
  
  Nima bo'layotganini tushunmasimdan oldin kuchli oqim meni yuzaga chiqardi. Uning yassilangan va deyarli butunlay vayron bo'lgan qishlog'ining yarmida u yuzaga chiqdi. Men suv tashladi va tikuvchi nima boshqa axlatni biladi. Suzishga harakat qilmoqda. Orqa tarafdagi pichoq meni yiqitdi. Men hech qanday muvaffaqiyatga erishmadim. Shuning uchun u boshini suv ustida ushlab turish uchun joyida qolishda davom etdi. Uning, bu yo'l ham mening qon aylanishini rag'batlantirish, deb umid qildi. Bu Shimoliy muz okeanida bo'lgandek edi. Har holda, mening omon qolish imkoniyatim unchalik yuqori emas edi! Mendan keyin yana bir zarba yuborildi. Keyin u polensiya cherkovi yaqinida edi.
  
  
  Daryo vahshiyona dumalab ketdi. Qonim tomirlarimda muzlab qoldi. Asablarim xiralashgan edi. Men uni endi his qila olmadim. Qo'rg'oshin dumbbelllari qo'llarim va oyoqlarimga yopishtirilganday tuyuldi. U ostiga tushib, sirtini sindirib, yana cho'kishni boshladi.
  
  
  'Nik! Nik, kuting...
  
  
  Ovoz tuman atrofidan, uzoqroqdan keldi. U qo'lini konvulsiv silkitdi. Kuchli qo'l bilagimni ushladi. U uni tortib, unga yordam berishga harakat qildi. U oqim bilan kurashdi. U voz turtki jang. U dunyodagi eng katta suv to'shagiga uxlash va cho'kish uchun deyarli katta istak bilan kurashdi. Ammo qo'l taslim bo'lmadi va meni tortishda davom etdi. Nihoyat, u o'zini mustahkam zamin his qildi. Meni hali ham sudrab ketishdi. Suv mening sonlarim, tizzalarim va to'piqlarim atrofida aylandi... va keyin u uchib ketdi! U bir necha beqaror qadam tashladi va yiqildi.
  
  
  'Taxallus. Xudoga shukur. Uning ovozidagi titroqni eshitdim. Tamaraning ko'zlarida katta yosh to'kildi. "Xudoga shukur, siz osongina qo'lga olish uchun qirg'oqqa etarlicha yaqin suzdingiz."Hammangiz yaxshimisiz?"
  
  
  'Bu kabi hech narsa. Ovozim yorilib ketdi. U charchagan holda boshini chayqadi va Nahga tikildi. Ayol sizga g'amxo'rlik qilishi yoqimli,deb o'yladim.
  
  
  
  
  Bob 9
  
  
  
  
  Kechqurun Tamaraning Cessnasiga qaytganimizda edi. Biz uchun osmonda yulduz yo'q edi. To'satdan yomg'ir yog'ib, daraxtlarni qopladi va allaqachon oq mato bilan qoplangan erni qopladi. Sovuq edi. Har bir nafas og'riyapti. Mening beixtiyor suzishim qoshlarim va soqolimni sovuq qatlami bilan qopladi.
  
  
  Gonduras poytaxti Tegusigalpa markazida zerikarli sariq nurning tumanli tasmasini ko'rish bizni hayratda qoldirdi. Shunday qilib, bizning Taxminimiz to'g'ri edi. Shahar uysizlarga iliqlik va boshpana berdi va mag'lubiyatga olib keladi. Aeroport va unga olib boradigan yo'llar hali ham kimsasiz edi. Biz shaharga borish imkoniyatini qisqacha ko'rib chiqdik. Ammo eski dalillar yana hal qiluvchi bo'ldi. Biz to'g'ri hokimiyatni izlashga juda ko'p vaqt sarflaymiz. Agar ular bizga ishonishsa, ihning yordami shubhali bo'ladi va agar ular bizga ishonmasalar, biz yutqazamiz. Bunga ba'zilar zembla bilan hamkorlik qilishlari va hukumatga qarshi yashirincha ishlashlari xavfi qo'shildi. To'g'ri ma'lumotlarsiz biz kim bilan ishlayotganimizni hech qachon bilmas edik.
  
  
  - Polensiyada sodir bo'lgan voqealarga qanday izoh berishimiz kerak?"Tamara boshini chayqadi. "Nik, bu men ko'rgan eng dahshatli hiyla edi. Agar men yaxshiroq bilmasam, sizda bir shisha aroq borligiga qasamyod qilishim mumkin edi.
  
  
  "Uning mehmonxonasi endi bitta frank bo'ladi", deb javob berdim. "Aytgancha, ushbu o'rnatishni cheklangan resurslarimiz bilan yo'q qilish haqida yaxshiroq fikringiz bormi?"
  
  
  "Xo'sh ... yo'q, darhol emas, lekin men hali ham o'ylayman..."
  
  
  "Dushanba kuni ertalab direktordan ko'ngil aynish!"
  
  
  - Nima demoqchisiz, Nik?
  
  
  'Unut. Shuni esda tutingki, faqat bitta transmitter yo'q qilinadi. Yana ikkitasi oldinda. Va biz "buni jami uchta o'q va, albatta, sizning sigaretlaringiz bilan qilishimiz kerak."
  
  
  "Nik, bu adolatli emas! - dedi u pouting. "Mening sigaretalarimda hech qanday yomon narsa yo'q."
  
  
  "Smokey ayiqni davolash uchun hech narsa qila olmadi", dedim men. "Siz unga sigaret yoqishimni xohlaysizmi?"
  
  
  "Aniq emas", deb kuldi u. "Smokey Bear kim?"
  
  
  "Buni tushuntirish juda uzoq davom etadi. Aytgancha, men uning hozir sizning aroqingizdan bir qultum bilan sigaret chekishini istardim. Lekin faqat oltin og'zaki o'z brendim.
  
  
  "Oltin og'iz! Davom eting, davom eting. Nima uchun bu kerak?
  
  
  "Bu mening T-zonam uchun."
  
  
  "T zonasi ?"
  
  
  "Qudratli Xudo! Tamara, Ulyanovsk prospektidagi bu akademiyada sizga umuman hech narsa o'rgatishmaydimi? Siz Manxettenda o'n besh daqiqa davom etmaysiz.
  
  
  "Hech bo'lmaganda ular bizga T zonalari haqida o'rgatishmaydi . Bundan tashqari, bu odobsiz tuyuladi.
  
  
  Bunday emasligini aytish mening lablarimda edi.ammo keyin u bir necha hafta oldin ko'rgan sotilgan filmni esladim. U haq bo'lishi mumkin. U tomog'ini tozalab, xirilladi: "menga pechene bering."
  
  
  U menga pechene berdi. Bu siz savdo avtomatlarida topadigan pishloq va yeryong'oqli pechenelardan biri edi. Bu biz kimsasiz aeroportda topishimiz mumkin bo'lgan veb-ga asoslangan qutulish mumkin bo'lgan narsa edi va qobiliyatimiz chegarasida biz savdo avtomatiga bostirib kirdik va o'zimiz bilan o'nlab paketlarni olib ketdik. Qo'shni avtomatdagi kichik shokoladlar, biz ularni muzdan tushirganimizdan keyin ham, butunlay yeyilmas edi. Keyin, bizning reydimizdan keyin u Cessna tanklari bilan to'ldirildi. Tamara shamoldan bo'sh mashinada samolyotga o'tirdi.
  
  
  Biz hali ham u erda edik. Biz Cessnada edik. Dvigatel bo'sh edi va bizni muzdan tushirish uchun isitish to'liq quvvat bilan yoqildi. Biz bu pechenelarni chaynadik. Meniki quriyotganda Tamaraning paltosini kiygan edim. Shimlarim va paypoqlarim muzdek yopishib qoldi. Biz binolarni adyol yoki quruq kiyim uchun qidirdik. Natija yo'q. Aeroportni evakuatsiya qilish paytida foydali bo'lgan hamma narsa ular bilan olib ketilgan. U asboblar panelining yumshoq yashil chiroqida Tamaraga qaradi. Uning sovuqqonligi, matonati va jasorati hali ham hayratda edi. U kurashdi, la'natladi va meni land Roverda jonlantirishimga yordam berdi . Biz zembla endi-vayron Polencia joylashtirilgan edi necha qolgan yigitlarni qochib keyin men charchoq yaqin edi. U muvaffaqiyatga erishdi. U orqaga qaytayotgan edi. Biz uning sodda kiyimlarini echib, yalang'och eshagini muzlatib qo'yishi yoki ularda qolib, kamtarona muz blokiga aylanishi kerakligi haqida bahslashdik. Nihoyat, biz murosaga keldik. Men uning ko'ylagi va ko'ylaklarini echib, paltosini kiydim. Qolganlari to'g'ri quritilishi kerak edi.
  
  
  Endi biz nihoyat xotirjam dam olishga muvaffaq bo'ldik, Tamara ham kuchining oxirida ekanligi aniq bo'ldi. U ikki kecha-kunduz yugurishda edi. Uning yuzi va holati charchoq alomatlarini ko'rsatdi. Men bundan ham yaxshiroq qila olmasdim. Tamara tizzasidan sinib, barmoqlarini yaladi.
  
  
  'Yaxshi. Va hozir qaerda? Puntarenas, Kosta-Rika?
  
  
  'Yo'q. Men boshimni chayqadim.
  
  
  "Ammo Nik, Panama janubda yana ko'p narsalarga arziydi! Siz o'ylamaysiz...
  
  
  "Ha, biz avval Puntarenasga boramiz", dedim men uning noroziligini to'xtatib ... Sizga qarang, Tamara. Siz o'lik charchadingiz. Men bu samolyotni siz uchun ucha olardim, lekin ko'pchilik yaxshi emas deb o'ylayman. Va bunday ob-havoda, shunchaki havoda qolish juda qiyin bo'lar edi. Biz biroz dam olishimiz kerak.
  
  
  - Lekin bunga vaqtimiz yo'q.
  
  
  "Keyin vaqt topishimiz kerak", dedim qat'iy. U menga savol bilan qaradi, keyin xo'rsindi. "Siz haqsiz, Nik, odatdagidek. Bir necha soatlik tonozlar chiqish yo'li bo'ladi.
  
  
  Cessna 150 tonozlar uchun mo'ljallanmagan. Ammo Tamara men uchun yana bir syurpriz tayyorladi. Nah yotgan o'rindiqlarga ega edi, ular bugungi kunda mashinalarda tez-tez uchraydi. Orqaga o'ralgan, ular biroz qo'pol to'shak edi, lekin siz ular ustida uxlashingiz mumkin edi. Xo'sh, bu FAA-ning kerakli uskunalar ro'yxatida yo'q edi, ammo Tamara AQSh xavfsizlik standartlari haqida juda ko'p qayg'urmaganga o'xshaydi. Bu vaqtda men ham parvo qilmadim. Biz cho'zib, o'z kafedrada har bir, boshqa taxminan sakkiz dyuym. Biz bir-birimizga qarab, bir muddat indamay yotdik. Sukunat zulmga aylandi.
  
  
  "Biz dvigatelni tun bo'yi ishlay olmaymiz", deb boshladi u.
  
  
  'Yo'q.'
  
  
  "Bu erda isinish uchun biror narsasiz juda sovuq bo'lishi kerak."
  
  
  Yana bir daqiqa sukunat. Atmosfera aytilmagan istaklar va jozibali fikrlar bilan ayblangan. "Biz sizning paltoingizni baham ko'rishimiz mumkin, keyin sovuq bo'lmaydi", dedi u nihoyat unga.
  
  
  Ha, u rozi bo'ldi. U o'rnidan turdi va kontaktni o'chirdi. Dvigatel bir necha marta yo'taldi va keyin to'xtab qoldi. To'satdan sukunat ustimizga tushdi. Tamara ikkilanib qoldi... U asta-sekin mening tor o'rindig'imda yonimga o'tiradi. Menga yuzlanib, u butun bo'yiga cho'zildi. U paltosini ochdi va bizni o'rab oldi. U uning jasadini unga tutdi. Uning dumaloq, baland ko'kraklari yalang'och ko'kragimda muzlatilgan olma kabi tuyuldi, chunki u avtomatik ravishda menga yaqinlashdi. Bizning sonlarimiz tegdi. Uning orasidan titroq yugurdi. Va bu sovuqdan emas edi.
  
  
  U uni qo'rqitishni yoki xafa qilishni xohlamadi. Men juda ko'p boshqa narsalar uchun kerak. To'satdan uning sevgilisi bo'lish juda xavfli edi. Lekin endi qo'llarimni boshqara olmadim. Sekin va to'xtovsiz ular uning nozik beliga va jun kozoki ostiga tushishdi. Barmoqlarim uning tarang, tekis qorniga ohista siljidi. Men uning teginishim ostida titrayotganini his qildim. Mening tanamda yonib turgan, toraytiruvchi issiqlik paydo bo'ldi. Qo'lim uning Baxmal terisini silab, qidirib, umid qildi. Va keyin u buni sezdi-xirillagan zarba, noaniq, ammo muhim revmatizm.
  
  
  Biz o'pdik. Avvaliga dangasa va masxara qilish. Keyin qiyinroq. Tamarada yonayotgan ehtiros alangalanganday tuyuldi. Uning tanasi to'lqinli harakatlar bilan qo'llarimga silkitdi. Uning og'zi achchiq mevaga o'xshardi. U uning quchog'ining kuchi ostida titrab, taranglashdi. Nihoyat, u ozod bo'ldi. U kuldi. Mag'rur, o'zimdan mamnun tabassum, go'yo mening xohishimni masxara qilgandek. Ammo agar u biror narsani masxara qilsa, bu meniki emas, balki uning xohishi edi. Uning tabassumida shafqatsizlik yoki g'arazli niyat yo'q edi.
  
  
  U mening qo'llarimga qarshilik qilmadi. Boshqa tomondan, biz yonma-yon yalang'och yotgunimizcha, u jimgina o'z harakatlari bilan meni chaqirdi. Idishning tagida issiq va nam edi, va faqat isitiladi emas. Sekin va jimgina u ko'ylagini orqaga tortdi. Uning nah tikilib qilindi, albatta, nah tikilib, barcha yo'l. Uning yumshoq, yaltiroq terisi, qip-qizil nipellari bilan mukammal ko'kraklari, tez nafas olishi bilan ko'tarilgan va tushgan yam-yashil og'zi, uzun va chiroyli oyoqlariga aylangan yumaloq, yumshoq sonlari. Ko'zlarim uni yutib yubordi. U yoqimli ko'rinardi. U meni quchoqlash uchun qo'llarini uzatdi. "Nik, Nik... - Bu nima? "u pichirladi. "Siz juda kuchlisiz, bunday haqiqiy odam. Bu kecha bo'lishi kerak bo'lgan ovoz, men o'zimni sizga berganim kabi ovoz. Yolg'on yo'q, fokuslar yo'q. Rossiya va Amerika emas. Faqat bir erkak va bir ayol birga... Men bir ko'krakni sekin o'pdim, keyin boshqasini. U flinched, mening soch tutdi, va yana bir lick uchun meni tortdi. Mening qo'lim uning oyoqlari orasiga, so'ngra sonlarining yumshoq ichki qismiga siljidi. Uning kestirib, bo'shashdi. Uning tizzalari keng tarqalib, meni uni butunlay olishga taklif qildi.
  
  
  U bizni kichkina stulda ag'darishga majbur qildi. Endi biz boshqa narsada edik. Bu pastroq. Uning uzun, tebranadigan oyoqlaridan biri stulning uchidan osilib, tanamizni qo'llab-quvvatladi. Sekin-asta u qo'lini tanamiz orasiga tushirdi. U meni ho'l, iliq, titroq go'shtiga sekin bosdi. Kichkina, o'ynoqi doiralarda u burishib, chayqala boshladi. Uning barmoqlari hungrily nah meni bosdi.
  
  
  "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!"u nafassiz xo'rsindi. Go'yo u meni butunlay ichimga yutib yuborgandek edi. Uning tanasi burishdi. U zavq bilan nola qilib, oyoqlarini tepdi. Uning qo'llari va oyoqlari mening tarang, harakatchan tanamga o'ralgan. Umurtqa pog'onamdan sovuq yugurdi. U mushaklari endi uning tanasining bir qismi bo'lmagandek, qattiqlashayotganini sezdi. Uni urish. Uning butun qalbi va tanasi bilan men shu lahzaning baxtli saodatida edim. U oyoqlarini mening qaltirayotgan sonlarimga yanada qattiqroq o'rab oldi. Uning ehtirosli barmoqlari meni ritmik harakatlar bilan massaj qildi. Mening mahv-up jazava nah ichida chuqur to'kilgan. U seskanib ketdi. U endi harakatlarini boshqara olmadi.
  
  
  Tamaraning barmoqlari mening tanamga chuqurroq kirib bordi. Hali ham yalab, u meni umidsiz tarang sonlari orasiga siqib qo'ydi. U mening ostimda ingradi va ingradi, chunki uning ishtiyoqi to'lqin to'lqini kuchi bilan alangalandi. Bizning tanamiz qattiq silkitdi. Bu hech qachon tugamaganday tuyuldi.
  
  
  Hammasi tugagach, biz charchagan va to'ygan holda bir muddat yotdik. Og'zimiz siqildi. Nafas olish ovozi chuqur va og'ir edi.
  
  
  "Nik", deb pichirladi u biz chuqur uyquga keta boshlaganimizda.
  
  
  'Mmmmm ...?'
  
  
  "Nik, tutunli ayiq kim?"
  
  
  
  
  Bob 10
  
  
  
  
  Kosta-Rika ham asosan tog'lardan iborat. Ulardan ba'zilari ba'zan balandligi uch ming metrdan oshadigan harakatsiz vulqonlardir. Ammo nazariy jihatdan, hatto pasttekisliklarning eng past qismi ham hozir shu balandlikda edi. Tog'lar uning ustida tasavvur qilib bo'lmaydigan balandlikda ko'tarilgan. Polkovnik Zembla bashorat qilganidek, kuch maydonining buzilishi tufayli ob-havo yomonlashdi. Endi ikkita transmitter vayron qilinganidan so'ng, to'g'onning tutqichlari yopildi. Gondurasda Tamara va men boshdan kechirgan bo'ronlar bo'ronga aylandi.
  
  
  Kechqurun janubga uchib ketayotganimizda aeroportni dahshatli sovuq qamrab oldi. Tamara bo'ronni iloji boricha oldini olish uchun tinch okeani ustidan keng yoyda uchib o'tdi. Lekin biz Puntarenas tomon ichki o'girilib sifatida, biz bir g'amgin qo'lga olindi, ko'r qor bo'roni. Shunga qaramay, Tamara samolyotni Kosta-Rika port shahri yaqinidagi o'tloqqa xavfsiz qo'ndirishga muvaffaq bo'ldi. Cessnaning qanotlari qalin muz qatlami bilan qoplangan. De-icers ushlab turmadi.
  
  
  Biz keyingi qo'ndi ikki ranchers bir egalik qilish 1940 Buick to'rt eshikli sedan. Avtomobil temir sim bilan mahkamlangan. Orqa o'rindiq tovuqlarga yo'l berdi. Fermerga Nikaragua pullari unchalik yoqmadi, lekin bizda boshqa to'lov vositalari yo'q edi. Ushbu noyoblik uchun kunlik narxdan o'n baravar ko'p to'lashimiz kerakligi bizga ham yoqmadi. Biz xo'rozni mikroavtobus atrofida quvib chiqardik va haydab ketdik.
  
  
  Gonduras tog'lari va Kosta-Rikaning qirg'oq mintaqasi o'rtasidagi kontrast darhol sezilarli edi. U erda o'rmonda tushgan qor hali ham yumshoq edi. Bu erda shamol Nikoya ko'rfazining bepoyon kengliklarida erkin esdi . Qor tekisliklardan uchib ketgan va vodiylarda yoki binolar va daraxtlar panohi ostida to'plangan. Shamol bizni har tomondan esardi. Shamol vaqti-vaqti bilan mashinani yo'lning ikkala tomoniga parallel ravishda o'tadigan drenaj ariqlariga xavfli tarzda yaqinlashtirardi. Ba'zan shahar va qor bizga qarshi yog'ayotgan paytda biz deyarli bir joyda turardik. Doimiy shamol qor va shaharni muz massasiga aylantirdi, u asta-sekin beton-qattiq qobiqqa aylandi. Biz ego o'tib sifatida g'ichirladi. Osmon ko'zni qamashtiruvchi oq, ko'zgu va miltillovchi chiroqlarga to'la edi. Ajablanarlisi shundaki, bunday kuchli sovuq va ko'zni qamashtiruvchi go'zallikni birlashtirish mumkin. Rulda bilan kurashayotganimda, bu ikki lahzaning kombinatsiyasi meni ko'r qildi. Bizni qamchilayotgan daraxtlar va butalarning shoxlarini zo'rg'a ko'rdim. Mashina ihsni birma-bir urdi. Tamara bir oz isinish uchun menga o'tirdi.
  
  
  Nihoyat biz Puntarenasga tushdik. Bu tinch okeanidagi Kosta-Rikaning asosiy porti. Shahar poytaxt San-Xosedan 140 km g'arbda joylashgan. Bu odatda 30 000 dan ortiq aholiga ega shahar. Endi u ko'proq bo'sh qabristonga o'xshardi. Hech kim ko'rinmadi. Hatto tac qismlari bunday shaharlarda yuradigan hayvonlar ham. Portga eski kruiz kemasi va bir nechta orkinos trollari langar tashlangan. Ular muzda muzlatilgan. Shahar, qor va uvillagan shamol kemalarni egib, ustunlarini sindirdi.
  
  
  Biz eng past vitesda haydashni davom ettirdik. Biz barcha Vakaciones portning narigi tomonidagi sayyohlik kurortining bir qismi deb gumon qildik. Biz Skipperning qahvasiga keldik. Baca atrofida tutun ko'tarildi va derazadan haddan tashqari yorqin pechkaning qizil porlashi porladi. Uning to'xtadi. Tamara yo'l so'rash uchun ichkariga kirdi. U qaytib kelganida, u sezilarli darajada oqarib ketdi. "Bu erda dahshatli, Nik", dedi u ovozi titrab. "Aftidan, butun hudud u erda. Pechka oldida ayollar va bolalar titraydilar. Erkaklar uning atrofida turishadi va beparvo qarashadi. Ular chalkash. Ular qo'rqishadi va deyarli ovqatsiz. Ularning atrofidagi odinlar menga soborda ovqatlanadigan hech narsa yo'qligini aytishdi, u erda hatto ko'proq odamlar o'tirishardi. Ular o'lishadi, Nik. Biz bunga ip qo'yishimiz kerak!
  
  
  U tinchlantiruvchi oyoqlarini silab qo'ydi. "Biz qo'limizdan kelganini qilamiz. Zalda hamma qayerda?
  
  
  U afsus bilan bosh irg'adi. "U erga borganimizda nima qilamiz, Nik? Miss Mohada bizni yubordi deb ayta olmaysiz. Ular uni sotib hech qachon olaman! Bundan tashqari, mehmonxonada Zembla tarafdorlari bor yoki yo'qligini bilmaymiz. Ular u erda bo'lishi mumkin, lekin Transmitterni istalgan joyda yashirish mumkin.
  
  
  "Bilaman, lekin biz polensiyadagi kabi Tamaradan boshlashimiz kerak."
  
  
  Nihoyat biz mehmonxonalar, barlar va yodgorlik do'konlari joylashgan keng bulvarga keldik. So'nggi besh yil ichida turizmning ko'payishi natijasida ular yomg'irdan keyin qo'ziqorin paydo bo'ldi. Barcha Vakaciones eng katta binolar atrofida edi. U yo'ldan yarim dumaloq yo'l bilan ajratilgan. Yo'ldan u kichkina balkonli katta xrom naychaga o'xshardi. Ikki pastki qavat quyoshli teras va allaqachon muzlatilgan suzish havzasini o'rab olish uchun kengaytirilgan. Butun sayt baland tosh devor bilan o'ralgan edi.
  
  
  Kirishdan o'n besh metr narida tor kirish Fiat avtomobili tomonidan to'sib qo'yilgan. Egzoz trubkasidan bir tomchi tutun chiqdi. Shunday qilib, dvigatel ishlayotgan edi. Derazalar yopildi. Ammo to'xtaganda, haydovchining yonidagi eshik darhol ochildi va nahga bir kishi chiqdi. U bizning oldimizga kelib, eshikni ochiq qoldirdi. Uning orqasida u haydab ketayotgan boshqa odamni ko'rdi. Ikkala odam ham A avtomat Buikka ishora qildi. U ehtiyotkorlik bilan qurolini chiqarib, yonidagi o'rindiqqa ego qo'ydi. Qurolni o'ng qo'lida ushlab, chap tomoni bilan derazadan pastga dumaladi. Uniki iloji boricha muloyim bo'lib qoladi.
  
  
  "Senor?"Erkak shubhali nigoh bilan so'radi.
  
  
  "Siz mashinangizni harakatga keltira olasizmi", dedim men. "Biz mehmonxonaga borishni xohlaymiz."
  
  
  "Mehmonxona to'la. Yangi mehmonlar endi ruxsat etiladi.
  
  
  "Biz mehmon emasmiz", dedim men tezda.
  
  
  'Oh, yo'q? Keyin nima?'
  
  
  "Bizni taklif qilishdi", dedi Tamara.
  
  
  "Biznes", deb qo'shimcha qildim.
  
  
  Erkak miltilladi va har qachongidan ham sergakroq ko'rinardi. Siz gunohsiz gunohkorlar uchun ijro etishingiz kerak bo'lgan san'atkormisiz?
  
  
  Tamara va men bir qarash bilan almashdik. Biz uning nimani nazarda tutganini tushunmadik, lekin tezda bosh irg'adik.
  
  
  "Albatta", dedim. "Biz rassommiz. Agar bizga o'tib beradi?"
  
  
  Ular kimlar, Xuan? "Uni to'xtating!"Fiat haydovchisi baqirdi.
  
  
  Ijrochilar, " Xuan orqaga qo'ng'iroq qildi. Egoning ko'zlari yoriqlarga torayib ketdi. "Ammo ular umuman o'xshamaydi. Menimcha ...'
  
  
  Ego uni to'xtatdi. "Biz kuylash va hazil va..."
  
  
  Pooh! erkak kulib yubordi. "Biz yaxshiroq narsa haqida o'ylashimiz mumkin."
  
  
  "Men raqsga tushyapman", dedi Tamara past ovozda, unga qarab. Salom, ko'kragimni puflab oldinga egilishga muvaffaq bo'ldim. U kiygan barcha kiyimlari bilan kichik jasorat yo'q. Qorovulning yuzidagi nafratlangan tabassum Quyoshdagi qor kabi g'oyib bo'ldi.
  
  
  -"Bueno ! Bu yaxshiroq!'
  
  
  "Ha, amigo," u siz Fandango dan Senorita Fandango ko'rish va ozor oldin", so'zini."Dunyo bo'ylab obro'ga ega ekzotik raqqosa. Agar siz uni ko'rsangiz...
  
  
  "Uning", dedi erkak. U miltiqni tushirdi va Fiatga qaytdi .
  
  
  "Dushmanlik bola, u mashinada qaytib bor qachon" men ming'irladi.
  
  
  U eshikni ochiq qoldirib, bizni diqqat bilan kuzatdi. U asboblar panelidan radioni oldi va bir necha so'z aytdi. Bir daqiqalik kechikish yuz berdi. Keyin revmatizm paydo bo'ldi. Bu yaxshi eshitilishi kerak edi. Hech bo'lmaganda odam haydovchiga bosh irg'adi va Fiat orqaga qaytdi.
  
  
  "Birinchi to'siq tugadi", dedim men ego o'tganimizda. "Transmitter bu erda mehmonxonada."
  
  
  "Chunki xavfsizlik bormi?"
  
  
  "Ha, shuningdek, inn muqaddas nur bilan yonadi. Bu ularning o'z generatoriga ega ekanligini anglatadi. Shuning uchun ular bo'lajak tadbirlarga tayyor edilar. Taxminlarga ko'ra, Zembla allaqachon voqealarni kutib, o'z odamlarini bu erga joylashtirgan.
  
  
  "Umid qilamanki, hamma narsa isitiladi", dedi Tamara seskanib.
  
  
  U yelkasini his qildi. Yara yaxshi davolandi. "Men hayronman, - dedi u unga o'ychan, - ular uzatgichni qaerga yashirishdi."
  
  
  "U, aks holda qiziq, bu "gunohsiz gunohkorlar" kim yoki nima?
  
  
  - Bilmayman. Aytgancha, siz raqsga tusha olasizmi?"U jilmayib qo'ydi. "Men Sizning tutunli ayiqingiz haqida hech narsa bilmasligim mumkin, Nik, lekin men Ulyanovskda yana bir nechta fokuslarni o'rgandim."
  
  
  "Bu foydali bo'ladi, - dedim men, - chunki men hech qanday karta fokuslarini bilmayman."
  
  
  Men bir eshikog'asi yo'qligi hayron emas edi. Qabulxonadan tashqari zal kimsasiz edi. Bu tasviriy san'at muzeyiga o'xshardi. Devorlari devor va rasmlar bilan qoplangan. Oltin gilamning markazida plastik gullar bilan bezatilgan favvora bor edi. Uzoq burchakda, peshtaxta ortida, atlas ko'zlari va ifodali burun teshiklari bo'lgan sekin yigit turardi. Egoning orqasida ochiq pochta va kalit ramkasi, chap tomonida kichik kommutator bor edi. Yaltiroq gulzor peshtaxtasi ostida yana bir rasiya bor edi. Baribir, biz yaqinlashganimizda u bizga umid bilan qaradi. Uning yonidagi peshtaxtaga suyangan mushakli janob ham shunday edi. Barcha mehmonxona menejerlari singari, bu yigit ham chiziqli shim va tugma teshigida chinnigullar kiygan edi. Ammo o'xshashlik shu erda tugadi. Ego ko'ylagi shishgan cho'chqa siydik pufagiga o'xshardi. Chinnigullar so'ndi va uning ego og'ir ko'kragi yaroqsiz kostyum orqali bo'rtib chiqdi. Ko'rinishidan, u haqiqiy menejerning kiyimlarini echib, uni biron joyga yashirgan. Uning ichki kiyimida sovuq bo'lmaydi degan umidda.
  
  
  Tamaraning tez nafas olishini eshitdim. Men uning sezgisiga ergashdim. Zembla ichkarida va tashqarisida hamma narsani to'sib qo'ydi. Biz birinchi himoya chizig'idan o'tishga muvaffaq bo'ldik, ammo hali qilinadigan ishlar ko'p edi.
  
  
  Psevdo-menejer qaddini rostladi va bizni yuqoriga va pastga qaradi. Ego ovozi juda chuqur ovoz bilan kelganday tuyuldi. "Fandango va Grind?"
  
  
  'Ha.'
  
  
  — Siz mening ro'yxatimda emassiz, Senor Fandango.
  
  
  "Uning silliqlashi; u Fandango. Lekin men sizga tushuntirish bera olaman.
  
  
  "Bizning agentimiz, - dedi Tamara, - hammasini aralashtirib yubordi.
  
  
  "Boshqa rassomlar kela olmadilar", dedim.
  
  
  "Bu dahshatli ob-havo. †
  
  
  Menejer qo'lini ko'tardi. 'Buni to'xtating! Iltimos, to'xtating! Men bu haqda boshqa eshitishni xohlamayman. Ikkalangiz ham raqsga tushasizmi?
  
  
  U uzr so'rab yo'taldi. "Xo'sh, uning asosan atrofida ketdi, va..."
  
  
  "U hozir mening menejeri ekan, va..."
  
  
  "Ammo agar siz turib olsangiz, men buni hali ham xohlayman."..
  
  
  - Bu yetarli! Ehtimol, siz raqsga tushmaganingiz kabi yaxshi, Senor Grind. Ular bir ayolni so'rashadi va ular oladigan ayol. Yaxshi ko'ngil ochish uchun biror narsa, shunday emasmi? Sizning kostyumingiz qayerda, senorita ?"
  
  
  "Bu haqda tashvishlanmang", dedi Tamara keskin. "Ammo menga musiqa kerak."
  
  
  - Buni sizga aytishmadimi?"Hotel Vacaciones uch kishidan iborat to'la vaqtli jamoaga ega. U mavsum davomida kokteyl barida o'ynaydi. Bu kombinatsiya sizning ixtiyoringizda. Menejer deyarli afsuslanib xo'rsindi. Umid qilamanki, siz Karmen kabi yaxshisiz...
  
  
  "Karmen?"
  
  
  "Karmen LaBomba, senorita ! U bu sohada juda mashhur. Men siz haqingizda eshitmaganman.
  
  
  "Bu kecha oldin o'zgaradi", deb va'da berdi Tamara. U yana egoga imo qildi. U o'zini qulay his qilmadi. Yoqam bo'ynimni chimchilay boshladi. Biz Union Siti yaxshi ish uchun murojaat qilingan kabi edi, Nyu-Jersi.
  
  
  "Senor, biz sovuqmiz va" charchagan va ochmiz", dedim keskin. "Salom, agar siz hali ham ijro etishingiz kerak bo'lsa..."
  
  
  'Ha. Pepe, ularni ih xonasiga ko'rsating.
  
  
  Resepsiyonist e'tiborga sakrab tushdi. "Siz! Qaysi xonada?'
  
  
  "Rassomlar uchun doimiy xona yo'qmi? Ulardan biri, mehmonlardan alohida, mehmonxonaning orqa tomonidami?
  
  
  "Sizniki, sizniki", deb rozi bo'ldi Pepe . U shiddat bilan bosh irg'adi va orqasidagi taxtadan kalitni oldi. U peshtaxta ostiga o'tirdi. "Bu yo'l, ferret sevimli."
  
  
  "Biz sizga qo'ng'iroq qilamiz", dedi menejer. "Yaxshi vaqt o'tkazing, senorita, va siz Karmen kabi yaxshi bo'lasiz."
  
  
  Tamara egoga shahvoniy tabassum berdi. Biz administratorga ergashdik. "Juda samimiy emas, shunday emasmi?"Tamara buni mimmo liftidan o'tganimizda payqadi.
  
  
  "Menimcha, bu Karmen unga juda yoqdi", dedim men. U hali ham ishlar ketayotganidan o'zini juda qulay his qilmadi.
  
  
  Biz asosiy zalga olib boradigan yo'lak bo'ylab yurdik. Keyin biz oq dumaloq divanlar, qulay stullar, stollar va ustunlar bilan to'la katta dumaloq xonaga kirdik. Bir tomonda quyoshli terasta ko'rinadigan katta deraza bor edi. Boshqa tomon kokteyl zaliga aylandi. Ikki katta ustun o'rtasida katta oltin harflar bilan banner osilgan:
  
  
  Xush kelibsiz, haqiqiy Evangelist cherkovining azizlari-taqvodorlik-poklik-poklik-muborak maskan.
  
  
  "Keyinchalik u erda raqsga tushishingiz kerak", dedi Pepe. U baland kulgi bilan to'lgan kokteyl zaliga ishora qildi.
  
  
  U Pepa ko'rsatgan tomonga yashash xonasiga qaradi. "U erdagi odamlar kimlar?"Men Pepega qarab so'radim.
  
  
  Pepe yelka qisdi. "Haqiqiy Evangelist cherkovining azizlari, senor . Bu mehmonxonada yana kim bo'lishi mumkin?
  
  
  - Estestvenno uchun. Yana kim?'
  
  
  Biz zaldan va yashash xonasidan pastga tushdik. Menga soqchilarning" gunohsiz gunohkorlar " haqidagi izohi eslatildi."Nihoyat, resepsiyonist uni yelkasidan ushlab oldi. "Pepe, ular bizni juda kutilmaganda chaqirishdi. Biz buni umuman tushunmayapmiz. Bular kimlar, uh, azizlar?
  
  
  Norte Americanos, Senor Shag'al. Ular ichish, chekish, raqsga tushish yoki birovning xotini bilan uxlash gunoh deb hisoblashadi. Ular hayotning bir nechta quvonchlaridan zavqlanadigan har bir kishini aylantirish uchun ochiq hovuz atrofidagi salib yurishlarining bir qismi sifatida ushbu mehmonxonada xonani bron qilishdi. Men buni sizga do'st sifatida aytyapman, senor . Biz bu azizlar bilan juda zerikishni kutamiz. Afsuski, ih ob-havoning keskin o'zgarishi bilan kechiktirildi. Juda zerikarli.'
  
  
  "Siz ular konvertatsiya qilingan deb aytishingiz mumkin", dedi Tamara ayyor tabassum bilan.
  
  
  Pepe ko'zlarini yumdi. "Agar men ham ular kabi ip, dunyoning oxiri yaqin deb o'ylaganimda, men undan tiz cho'kib kechirim so'ragan bo'lardim, uning gunohkor gunohkori uchun. Kamida men imkoniyat bo'lsa! Boshqa tomondan, agar mening turmush tarzimda hech qanday yomon narsa bo'lmasa...
  
  
  "Tushundim. Endi ularda imkoniyat bor, ular yetib olishmoqda."
  
  
  "Bu shunday ko'rinadi", dedi Pepe. U yana ko'zlarini yumdi. Biz bo'sh ovqat xonasiga duch keldik. Biz tor yo'lak orqali oshxona atrofida yurdik. Pepe kichik eshiklardan birini ochdi va bizni kirishga ishora qildi. 'Ovoz berish. Qo'rqaman, bu bizning eng yaxshi xonamiz emas, lekin.....
  
  
  "Biz buni tushunamiz", dedim men. - Shou haqida nima deyish mumkin?"Nega bizdan buni qilishni so'rashdi?
  
  
  "Barcha azizlar uylangan, senor, haqiqatan ham uylangan. Va ular o'zlari bilan olib kelgan ayollar... Kotib uyalib jilmayib qo'ydi va xuddi qomatini nima qilishni bilmayotgandek oyoqlarini silkitdi. "Biz ihning yangi ehtiyojlarini iloji boricha qondirish uchun eng yaxshi deb o'yladik. Biz ularning to'sqinlik qilishlarini yoki shovqin qilishlarini xohlamaymiz."
  
  
  "Ha, bu haqiqatan ham bu bo'ron bilan vaziyatni buzadi, shunday emasmi?"
  
  
  Pepe qotib qoldi. Sovuqqonlik bilan va vazminlik bilan u: "boshqa savol bermang, senor. Siz yaxshi maosh olasiz.
  
  
  Ayniqsa, mehmonlarimizni yoqimli tarzda xursand qila olsangiz. Bundan tashqari, bu sizning ishingiz emas. Siz ijro etguningizcha bu erda qolishingizni maslahat beraman. xayr.'
  
  
  Pepe haq edi. Xonada ko'p narsalar yo'q edi. Devorlari va shiftlari krem rangda edi. Zamin salondagi kabi bir xil oltin gilam bilan qoplangan edi. Ispan tilini taqlid qiladigan og'ir qorong'i uslubda stul, stul va chiroyli stol stul bor edi. Ikki kishilik karavot quyuq ko'k brokarli choyshab bilan qoplangan edi. Dush kabinetidan kattaroq ko'rinadigan bidetli kichkina hammom ham bor edi. Teras qor bilan qoplangan edi. Shamol kuchi ostida egilgan toymasin eshiklardagi derazalar. Ammo biz boshdan kechirgan hamma narsadan keyin radiatorlar yoqimli va qulay iliqlikni tarqatdi. Shunday qilib, biz turgunimizcha xonada qoldik. Aytgancha, Pepe bu haqda g'amxo'rlik qildi. U bizni qamab qo'ydi!
  
  
  "Bu yaramas", deb baqirdim, eshik tutqichini qoqib.
  
  
  "Nik, - dedi Tamara, - keling, qarang."
  
  
  U toymasin eshiklar yonida o'tirardi. U yurib, uning yonida turdi. U bizning xonamizga perpendikulyar oshxonaning kengaytmasiga ishora qildi. Oshxonada, yorqin yoritilgan derazalar orqali u semiz menejerning qurollanganlar bilan gaplashayotganini ko'rdi. Noqulay burchak tufayli men hamma narsani aniqlay olmadim. Men stolda o'tirgan ikki kishini ko'rdim. Ih avtomatlari orqalariga noqulay osilgan. Ular Ali. Bula shim bir ko'rsatkich olazarak uning qo'llari bilan gestured. Men uni aqldan ozgan deb o'ylamagan edim. U buyruq berayotganga o'xshardi. Paroxodlar muntazam ravishda bosh irg'ab, ovqat eyishni davom ettirdilar. Biroz vaqt o'tgach, menejer g'oyib bo'ldi.
  
  
  "Siz nima deb o'ylaysiz?"Tamara so'radi.
  
  
  "Bilmayman", dedim. "Ular ovqatlanayotganga o'xshaydi. Uning mehmonxonasi qaerga ketayotganini bilar edi!
  
  
  "Kutib turing, ular turishadi!"
  
  
  Erkaklar o'rnidan turishdi. Shaklsiz ko'ylak kiygan semiz kampir paydo bo'ldi. U stulni tozaladi. Bir necha oy davomida hech narsa sodir bo'lmadi. Men uni ko'zdan qochirganimizdan qo'rqardim. Keyin, bir oz narida, muqaddas nur yondi va biz yana ihni ko'rdik. Ular cho'zildilar, shiddat bilan esnadilar va o'zlarini tirnaltirdilar. Nihoyat ular kichkina kvadrat stul uchun o'yin topdilar va karta o'ynashni boshladilar. Erkaklar atrofida Odin stulga suyandi, oyoqlari stul oyoqlariga o'ralgan edi. Mening e'tiborim u suyangan narsaga qaratildi. Bu muzlatgich yoki muzlatgich uchun og'ir temir armatura bilan qalin eman eshigi edi.
  
  
  "Ha, - dedim men sekin, - ha, men uni tushuna boshladim.
  
  
  'Nima?'
  
  
  - Men sizga zemblaning o'rnatilishi muzlatgichda bo'lgan narsaga pul tikaman."Estestvenno uchun sovutish o'chirilgan. Uning ichidagi quvurlar va quvurlar chiroyli uzatish tarmog'ini hosil qiladi."
  
  
  'Ishonchingiz komilmi?'
  
  
  "Yo'q," men tan oldim, " lekin siz bunday emasligiga aminmisiz ?"
  
  
  'Yo'q.'
  
  
  "Hech bo'lmaganda o'sha yigit bifteklarni qo'riqlamaydi", dedim men. "Men tergov qilishim kerak. Biz boshqa joyda bo'lgani kabi u erda ham boshlashimiz mumkin.
  
  
  U menga yopishib oldi. Uning ko'zlarida tashvish bor edi.
  
  
  - Lekin qanday qilib?'
  
  
  Ee uni quchoqladi. Uning tanasi titrardi. Men bu haqda uzoq va qattiq o'yladim. Agar menda o'sha arqon bo'lsa, men uni Polensiyada qoldirdim. Yoki Maya ibodatxonasida mendan olingan stilettom. Yoki mening Luger Vashingtonda qoldi... Bir muncha vaqt o'tgach, mantiqiy echim topolmay, uning xodimlari kamroq aniq variantlarni ko'rib chiqa boshladilar. Ammo ular ham odatdagidan kamroq mos tuyuldi. Keyin uzoq pauzadan so'ng, u o'ychan dedi:"Xo'sh, ehtimol sizning sigaretangizdan foydalansak, chiqish yo'li bor."Ee o'z rejasini namoyish qilayotganda dahshatdan ko'zlari kattalashadi. U nafas qisdi. "Harakat qilmang! Bu imkonsiz!
  
  
  "Xuddi boshqalar kabi. Biz nimadir qilishimiz kerak. Pepe yoki boshqa birov paydo bo'lsa, bu erda qoling va menga alibi bering.
  
  
  U paltoimni ikki qo'lidan mahkam ushladi va boshini chayqadi. - Yo'q, hozir qilmang. Bizda kichik imkoniyat bo'lishi mumkin, lekin agar biz bu xonadan odatiy usullardan foydalanib chiqsak. Agar siz eshikni buzsangiz va Xudo qanday signal ko'tarilishini bilsa. Siz Senorita fandango ochilishi paytida harakat qilish kerak, Nik. Iltimos, kuting. Shunda men sizga hech bo'lmaganda Zemblaning odamlarini chalg'itib yordam bera olaman.
  
  
  "Senorita Fandangoning debyuti, shunday emasmi?"Uning tabassumi qiyshiq edi. - Siz haqiqatan ham butun mehmonxonani gipnoz qilish uchun etarlicha yaxshi deb o'ylaysizmi?"
  
  
  U titrayotgan tanasini butun uzunligimga bosdi. Epchil, tezkor barmoqlari bilan u ko'ylagimni yechdi. U o'z paltosini yelkasini qisib kulib, bir qadam orqaga chekindi. "Nik, u yaxshiroq ism topishi mumkinmi?"
  
  
  "Men improvizatsiya qilishim kerak edi", dedim himoyada. U paltosini Tamara yonidagi polga tashladi. "Mmm ... Tamara bluzka sifatida kiygan jun kardiganining tugmachasini ochdi, shunda uning katta, to'la ko'kraklari qisman qoplangan edi. U nihoyat etarli joyga ega bo'lishidan oldin yana bir necha qadam tashladi.
  
  
  "Senorita Fandango o'z chiqishlarini boshlaydi!"
  
  
  U etagini ochdi va tushirdi. Uning kardigan kichkina mini-libos kabi sonlariga qattiq tushdi. Uyatchan qiz singari, u yelekning etagini ko'tarib, egosini beliga o'rab oldi. U kichkina juft oq pantiesdan tashqari, sonlaridan oyoqlariga yalang'och edi.
  
  
  Keyin u raqsga tusha boshladi. Uning tanasi harakatsiz qoldi. Faqat kindik va tizzalari orasidagi qism bo'ronda tashqaridagi daraxtlarga qaraganda qattiqroq titrardi va burilardi!
  
  
  "Siz nima deb o'ylaysiz, Nik?"- Bu nima? "u tabassum bilan so'radi.
  
  
  Qaysi men uning dedi, deb o'ylayman. "Men siz fandango ko'proq Senorita ozor odamsiz, deb o'ylayman. Va Senorita La Bomba u bilan.
  
  
  U ohista kula boshladi. U yelekidagi tugmachalarni yirtib tashladi. Uning jun dumlari yelkasidan tushganday tuyuldi. U sutyenini olib tashlash uchun orqasiga yetdi. U tezlikni oldi. U deyarli yalang'och holda oldimga keldi.
  
  
  "Biz qilmasligimiz kerak...?"u hirqiroq so'radi, menga boshini qimirlatib.
  
  
  Nima qilaylik? Mening aqlim uzoq edi va uning gaplarini tushunishim uchun bir lahza kerak bo'ldi. Bu kabi bir vaqtda gaplashib! Bu sodir bo'lmasligi kerak edi! Keyin uning tili o'z tilini topdi. "Tikuvchi, ha, albatta! Biz qiynalamiz!
  
  
  Tamara yana xo'rsindi. U qo'lini cho'zdi, kamarimni ushladi va menga yaxshi tortma berdi. U taranglashgan tanasida tortishni his qildi. Tamara hali ham aylanayotgan, aylanayotgan edi. U qo'lini cho'zdi va ingichka oq neylonni oldi. Men uni tortdim. Nima uchun? U haq edi. Biz kutganimiz ma'qul."Vaqtni o'ldirishning eng yaxshi usuli qanday? U raqsni to'xtatdi va yalang'och tanasini menikiga bosdi. U meni qattiq o'pdi. Uning lablari ho'l va issiq edi. Ee uni ko'tarib karavotga olib bordi, lablarimiz hali ham bir-biriga bosildi. Biz karavotga ochiq qo'ndik. Tezda biz o'pishni davom ettirdik. Mening tili rta keyin issiq ichi bo'sh va mening intizor lablari orasida chuqur botdi.
  
  
  U qo'llarini bo'ynimga o'rash uchun ko'tardi. Lekin ih bir-biridan keng uni bo'lib va yostiq yumshoqlik qaytib uni itarib. U o'rnidan turdi va shoshilib echindi. Tamara yostiqlarga suyanib, tomosha qildi. Qo'llar keng yoyilgan, oyoqlari bir oz ajralib turadi. U og'ir nafas olardi.
  
  
  Nik, " u to'shagi uning yonida bo'lganida pichirladi.
  
  
  "Kechagidek yana buni qiling... Mening qo'lim uning ko'kraklaridagi tepalikli er ustida kezib, uning nipellarini mimmo, silliq oshqozonini yumshoq yorug'lik iliqligiga tushirdi. U ingrab yubordi. Uning tanasi " mening erkalashlarim ostida mustaqil hayotni topdi. Uning ovozi qulog'imga xo'rsinib, uni butunlay olib, belida barmoqlarimni yondirgan olovli olovni o'chirishimni iltimos qildi. U lablarini, iyagini, bo'ynining yumshoq bo'shlig'ini o'pdi. Mening tilim uning qattiq nipellarini aylanib chiqdi. Yangi tebranishlar bizni urdi. Mening ho'l lablarim uning hayotini silab qo'ydi. Uniki, uning atlas terisi qattiqlashganini sezdi. Tamara zavq bilan qichqirmaguncha, mening og'zim yanada pastga tushdi. U u yoqdan bu yoqqa dumalab, zavq bilan nola qilib, lablarim uning labini qoqib, uning kuchli zonklama qo'zg'alishini qo'shdi. U to'satdan harakatlar bilan qo'llarini uzatdi. Uning barmoqlari sochlarimga qazilgan.
  
  
  Uning tanasi qaddini rostladi, titrab va mening ostimda burishdi. Uning ho'l iliqligini his qildi. U meni qabul qilishga tayyor bo'lib, vahshiyona kutib, erga yotdi. U meni aqldan ozdiradigan kuch bilan ushlab oldi. U quvonchini baland ovozda bildirdi. Uning qo'llari bo'ynimga konvulsiv tarzda o'ralgan va u meni ko'kragining toraygan egri chiziqlariga bosgan. Uning ostidagi tanasi mening ritmik harakatlarimni yovvoyi, boshqarib bo'lmaydigan surishlarda takrorladi. Uning tirnoqlari orqamga chuqur qazilgan, pastga siljigan va bellarimning go'shtini tishlagan. U meni chuqurroq ichkariga itarib, kestirib, iloji boricha uzoqroqqa yoydi.
  
  
  Tamaraning g'azablangan ehtiyojlarini qondirish zerikarli ish edi. Uni tinchlantirish va xotirjamlikni tiklash uchun tilini og'ziga oldinga va orqaga siljitdi. Bu umidsiz edi. Ekstatik, u oyoqlarini orqamga o'rab oldi. Uning yalang'och tanasi yonayotgan ehtiros banki bilan silliq edi. U orqasini egdi. Yuqoriga va pastga. Dastlab asta-sekin, to'lqinli harakatlarda, keyin tezroq va tezroq, nihoyat tanamiz atrofida barcha hislar quvib chiqarildi. Charchagan holda biz karavotga yiqildik u mast edi, harakat qila olmadi u nimadir demoqchi edi, lekin so'zlarini topa olmadi, uning ustiga etib bordi va terlagan tanamizning qopqog'ini tortdi. Tamara mening quchog'imda ohista chayqaldi.
  
  
  
  
  Bob 11
  
  
  
  
  Kokteyl bari El Coyuntura deb nomlangan . Agar mehmonlar atrofida kimdir-azizlar yoki gunohkorlar — ilgari u erda bo'lmaganida, ular allaqachon siqilgan bo'lar edi. Boshqacha qilib aytganda, hamma bizning kelayotganimizni bilar edi.
  
  
  Qabulxonada kerakli nometall va butilkalari bo'lgan keng o'yilgan mahogany bar va uchta tilda gapiradigan xushmuomala bufetchi bor edi va uchalasi ham yomon edi. Barrelda guruch tayoqchasi o'rniga lyuminestsent chiroqlar bilan shaffof plastik naycha bor edi. Qizil neon nurida har bir ayol kamida o'n yoshga yoshroq ko'rinardi. Barning qarshisida bir nechta yumshoq o'rindiqlar bor edi, lekin yashash xonasining ko'p qismini uning orqasidagi bo'sh joy egallagan, ular sariq qog'oz bilan qoplangan yumaloq devorlari bo'lgan amfiteatrga o'xshardi. Pochta markasi o'lchamidagi raqs maydonchasi va kichik sahna atrofida davra suhbatlari tashkil etildi. Sahnaning yarmini va'da qilingan gitara, karnay va pianino kombinatsiyasi egalladi. Musiqachilar iste'doddan ko'ra ko'proq ishtiyoq bilan o'ynashdi. Biroz oldin Mama Looka Boo boo-ni katta ishtiyoq bilan ijro etgandan so'ng, ular endi to'xtab qolishdi . Kichik avliyolar ba'zi raqs yovuz gunoh indulged va ularning do'stlariga ishtirok etish uchun olomon jadvallar yoki satriga qaytib qoqilib. Erkaklar qora kostyum va galstuk taqishgan-garchi galstuklarning aksariyati endi echilgan edi.
  
  
  Ayollar yanada nordon edilar, jag'lari qisilgan, sochlari orqaga taralgan va bulochkada tortilgan. Uning bo'ynidan oyoqlariga cho'zilgan shaklsiz liboslar uning qiyofasini yashirdi. Ular bir oz shirakayf edi, kulib, ularning shisha munchoq ko'zlarini dumalab va bo'ron ustidan ularning uzoq so'zlarni baqirib.
  
  
  Tashqarida bo'ron hamma narsani qo'rqinchli kuch bilan urdi. Qichqiriqlarga va og'ir pardalarning bo'g'iq ta'siriga qaramay, u devorlarga urilgan singan daraxtlar, toshlar va vayronalar ovozini qayta-qayta eshitdi. Bino titrab ketdi va ichimliklar ko'zoynaklarida shitirladi. Bu kabi ovoz bering, Titanik ketgan bo'lsa kerak, deb o'yladi u. Shundagina o'lim oldida jasorat va qat'iyat hali ham odatiy hol edi. Bu erda taqvodor azizlar isitma bilan ichishdi, oxirgi soatgacha zavqlanishga qaror qilishdi. Bunday osilganlik bilan, ehtimol ular ertasi kuni ertalab o'lishlarini xohlashadi.
  
  
  Uniki sahna ortida edi, sahna mening oldimda ochiq edi. Tamara yonimda o'tirar edi, biz xonadagi karavotdan o'g'irlagan oq choyshabga o'ralgan edi. U uni sarong kabi o'rab, beliga qizil parda shnurini bog'lab qo'ydi. Bu unga bokira, ehtirosli, ammo baribir erini kutayotgan beg'ubor kelin qiyofasini berdi. Yotoqxonada kutilganiga qaramay, u hali ham sahnada nima qilishini bilmas edi. U buni o'zi bilmas edi. "Quloq bilan o'ynang", dedi u biz kostyumini kiyganimizda. Kombinatsiyani eshitgandan so'ng, u ishlayotganiga amin emas edi. Asosiysi, jamoatchilikni xursand qilish va xodimlarni chalg'itish edi. Biz bu haqda kelishib oldik.
  
  
  Taxminan uch fut orqamizdagi ustunga suyanib turgan Pepega o'girildim. U biz uchun o'n besh daqiqa oldin kelgan va endi mezbon o'ynayotgan edi. Yoki kamzul egosining chap tomonidagi bo'rtiqni hisobga olgan holda qo'riqchi.
  
  
  "Men uni tanishtirishda davom etaman", dedi emu unga.
  
  
  Bueno . _ Guruh ...?'
  
  
  "Men ular bilan bu haqda bir necha daqiqa oldin gaplashdim. Axir, biz ular biladigan musiqani topdik. Eshitmagunimcha ishonmayman.
  
  
  "Ular yaxshi bolalar, senor.
  
  
  "Oh, ular ajoyib!"Combo unga ishora qildi. Karnaychi go'yo ego asbobida mevali salat bordek shov-shuv pufladi. U oldinga bir qadam tashladi va hiqichoq tutgan juda semiz ayoldan tashqari hamma jim bo'lguncha qo'llari bilan imo qildi.
  
  
  Uni baland ovoz bilan baqirdi. - 'Yahora, xonimlar va caballeros, la senorita fandango! mui celebre y directamente de San Jose!'
  
  
  Ehtimol, ular ispan tilini tushunishmagan, ammo mening aytganlarim etarlicha aniq edi. Ular qarsak chalishni boshladilar. Avval hiqichoq ayol, keyin esa butun xona. Ikkilanib, musiqachilar "Rumba Tamba"ni ijro etishni boshlaydilar. Tamara sahnaga chiqdi. U chiqdi. Mimmo nah o'tib, uning yuzida bo'yoq qatlami porlayotganini ko'rdi. U qo'rqib ketdi. Ehtimol, salom unga nima qilmoqchi bo'lganini qilishdan ko'ra ko'proq qo'rqadi. U qoqilib ketdi. Erkaklar atrofidagi Odin nafas oldi. U muvozanatni tikladi. Striptizchilarning qadamlari bilan u sahna markaziga yurdi. U combo qaradi, og'ir muntazam qo'lga, va u oldin menga ko'rsatilgan edim shahvoniy yurishlarni boshladi. Uning yuqori tanasi zo'rg'a qimirladi. Varaqning yaltiroq burmalari uning sonlari va dumbalarining tez dumaloq harakati bilan aylandi. U o'girilib, sekin qizil ipni echishni boshladi. U echayotganda uni osib qo'ydi. Ee birlashish o'z faqat yozmoq boshladi. U egosini ko'kragiga mahkam ushlab, Pepe va menga qaradi. U jilmayib, menga poyabzal bog'ichini tashladi.
  
  
  U varaqni chap qo'lida ushlab turishda davom etdi. U boshqa qo'lini uzun sariq sochlariga qo'ydi va ih ni yuqoriga ko'tardi. Keyin u raqsga tusha boshladi. Tomoshabinlar uning sutyen va pantiesining tasmasini ko'rmaguncha varaq asta-sekin ochildi. Gitarachi torlarning tebranishi va har bir harakat bilan o'tkir akkord bilan ee-ni chiroyli qo'llab-quvvatladi. Bu tomoshabinlarga yoqdi. Ayollarning faqat bir nechtasi biroz oqardi. Pepe har bir tebranish va tabelalarni ko'zlariga ayyor nigoh bilan kuzatdi.
  
  
  Pepe bo'yniga ip qo'ydi va uni bo'g'ib o'ldirdi. U qochish uchun yon tomonga yugurdi. U atrofidagi ilmoqni mahkamladi. U tiz cho'kdi. Bu osonroq va tezroq edi. U baqirmoqchi bo'ldi, lekin poyabzal har qanday tovushni bo'g'ib qo'ydi. U uni qattiqroq tortdi. Arqonni dastak sifatida ishlatib, u bosh barmoqlarini Ego boshining orqa tomoniga bosdi. A ko'tarish, va maqsad yonboshlab prokat.
  
  
  Hech kim sezmadi. "Menejer" tomonidan yashash xonasiga joylashtirilgan olomon va odamlar Tamaraning har bir harakatini kuzatdilar. Musiqa ritmi tezroq va tezroq o'sdi. Hamma ko'zlar Tamarada edi. U o'lik stol xodimi tomonidan qanotlarning soyasiga sudrab bordi va ego tomonidan bo'sh pivo qutilari ustiga tashlandi. Tamaraning ko'ylagi sandiqlardan birida yotardi. U qolgan kiyimlarini unga o'rab oldi va Pepening e'tirozlariga qaramay, hamma narsani o'zi bilan olib ketdi. U ko'ylagini sahnaga tortdi va tugmachasini ochdi. Muammo yuzaga kelganda, Tamare endi tezda kiyimlarini tortib olishi mumkin edi. Uning ijrosini tomosha qildi.
  
  
  U varaqni echib tashladi. Sutyen va pantiesida u haddan tashqari tez va titroq harakatlar bilan yuqoriga va pastga silkitdi. U go'yo hayoti unga bog'liqdek raqsga tushdi.
  
  
  Va shunday bo'ldi. Aytgancha, meniki kabi. U qanotlardan chiqib, asosiy kirish foyesiga olib boradigan tor yo'lakdan pastga tushdi. Zalga yetganda bir zum to'xtab qoldi. U yashash xonasiga ketayotganda u erda turgan ikki kishini ko'rganini esladi. Ular xuddi Pepega, mehmonxona mehmonlariga o'xshardi. Oni arzon Parij fohishaxonasining homiylari kabi hidlandi. Havo uni hidladi. Stahl tsenymnogy atirgul suvining hidi zaifroq.
  
  
  U burchakka ehtiyotkorlik bilan qaradi. Tamara men kutganimdan ham yaxshiroq ish qilardi. Ikki kishi zal asosiy yashash xonasiga aylangan joydan atigi bir necha metr narida edi. Biri doimo ikkinchisini qovurg'alarga tiqardi. Aftidan, tasviriy san'at ixlosmandlari. Bilan .22 kalibrli Trejo va uning qo'lida avtomatik to'pponcha, Pepe bo'sh kafeteryaga yetguncha iloji boricha jimgina boshqa yo'l bilan sudralib ketdi.
  
  
  Stollar shunday joylashtirilganki, ochiqdan-ochiq, oshxonaga, xonaning narigi tomoniga o'tish qiyin edi. Jadvallar to'liq o'rnatildi. Biz hech narsaga urilmaslik yoki hech narsani buzmaslik uchun ehtiyot bo'lishimiz kerak edi. Ikki hilpiragan eshikning dumaloq derazalaridan yorug'lik kirib keldi. Ba'zan uzoqdan tovushlarni eshitdim. U eshikni ohista itarib ochdi va ichkariga kirdi. Uniki oshxona va ovqat xonasi orasidagi ingrayotgan kichkina tokchaga bosildi.
  
  
  Pastki qismida vilkalar pichoq va dekanterlar uchun javonlari bo'lgan bufet bor edi. Uning yonida, eshik ochiq holda, sochiq va dasturxonga to'la katta zig'ir shkafi bor edi. Bundan tashqari, supurgi va moplar, bir nechta chelaklar, tozalovchi kukun va to'rt litrli polli lak bor edi. U kunni jimgina yopib qo'ydi va haqiqiy oshxonaga qaradi. Uning faqat bir qismini ko'rish mumkin edi: ikki eshikli muzlatgich, avtomatik idish yuvish mashinasi va u ilgari derazadan ko'rgan stul. Ovqat xonasida eshitgan tovushlar semiz ayolning stulni tozalashidan chiqdi. U xo'rsindi va o'ziga g'uvulladi, u atrofida skripka qildi. Sovuq xonaga boradigan yo'lak burchakda, mening ko'z o'ngimdan tashqarida bo'lishi kerak edi. Uning stahl har qanday yanada qarash emas. Men ko'rish xavfini xohlamadim. Baribir bu muhim emas edi.
  
  
  U Tamaraning sigaretlaridan birini olib, xona olib kelgan mehmonxona qutisi ustiga gugurt bilan yoqdi. U bir zum to'xtab, diqqat bilan tingladi. Men uni vaqti-vaqti bilan qozon va kostryulkalarning shitirlashi va ayolning astmatik nafas olishidan boshqa eshitolmadim.
  
  
  Uni chekgandan so'ng, u zig'ir shkafiga bordi va bo'sh chelakka sochiq tashladi. U nahga ozgina mum sepib, ustiga sigaret tashladi. Uning yonishini davom ettirishini ko'rib, u bir kun oldin belanchak eshiklardan o'tib, ovqat xonasiga va Stahlga kutish uchun bordi. Men uning shkafini ochiq qoldirdim. Tamara bu ikki yarim daqiqa davom etishini aytdi, ammo zalning kattaligi tufayli aniq vaqtni aytish qiyin edi. Olovli sigaretalar bir uchida gugurt bilan bir xil tarkibdagi to'pga ega — bu holda savdo belgisi taassurotiga ega ip. Sigaret qo'shimcha ravishda selitraga namlangan jigarrang paxta bilan to'ldirilgan. Sigaretaning ochiq uchlari haqiqiy tamakidan qilingan. Ovqat xonasida kutish asabiylashdi, lekin u boshqa hech narsa qila olmadi. Uning ishonchli Tamara hammani band qilish uchun. Soniyalar og'riqli sekin o'tdi. Keyin sigaret yonib ketdi.
  
  
  U olovni taxminan besh soniya davom ettirdi, bu chelaklarni tutun bombalariga aylantirish uchun etarli edi. Choyshablar yonib ketdi, keyin sochiqlar yona boshladi. Shkaflardan oshxonaga nordon tutun ko'tarildi. Eshikning narigi tomonida ham, ayol nihoyat baqira boshlaganda, men uning hidini sezdim: "Fuego ! Fuego !
  
  
  Statsionar uning qichqiriqlarini tinglash, qichqiriqlarni tinglash. Keyin og'ir shaggy uni eshitdi va ikkita qo'riqchi: "Voy ! Fuego ! Uni, men bir gapni eshitdim. U qo'lida to'pponcha, alcove qadam qo'ydi. Soqchilar nima yonayotganini bilishga harakat qilishdi. Semiz ayol qo'llarini silkitib qichqirdi. Ularning uchalasi ham tutundan yo'talayotgan va yo'talayotgan edi.
  
  
  "Qo'llar yuqoriga", deb buyurdim.
  
  
  Ayol har qachongidan ham balandroq xirilladi. Forma kiygan erkaklar o'girilib, ishonmay esnadilar. Endi olov cho'qqisiga chiqdi. Shkafning ustiga qalin, yog'li tutun ko'tarilib, olov faqat chelakda yonayotganini yashirdi. Tutun va hid mening reflekslarimni chalkashtirib yuborgan bo'lsa kerak, chunki bir yigit quroliga qo'l cho'zdi, ikkinchisi menga sakrab tushdi. Uning zarbasi har bir qabilada birinchi bo'ldi. Tekis, o'tkir pop .22 ayolning qichqirig'ida va menga sakrab tushayotgan boshqa yigitning qichqirig'ida yo'qoldi. Men oldinga qadam tashladim, shuning uchun u kutganidan bir lahza oldin men bilan edi. Uni ego oyoqlari orasidagi tiz cho'kib, kaptarga tushdi. U mening ustimga yiqilganda, u qo'llarini ego oyoqlariga o'rab oldi va bir vaqtning o'zida o'rnidan turdi. Bu regbi flipining bir turi edi. U bir oz o'girilib, Egoni bufetga tashlash uchun o'z ego kuchidan foydalangan. Egomaniak kumush tokchani portlash bilan sindirdi. U qulab tushdi, tashqaridagi ob-havodan sovuqroq.
  
  
  Har bir qabilaning mag'lubiyatiga qaramay, birinchi qo'riqchi to'xtata olmadi. U ingragan va g'ijirlagan tishlari bilan boshimga o'q otish uchun o'zining chiroyli g'ilofining qopqog'ini ochmoqchi bo'ldi. "Mui bravo", dedim men hayotdagi Egoni tepib, keyin iyagida. U yotgan joyida skameykada bosadi. Ayol shu qadar aqldan ozganki, u endi tortishuvlarni tinglay olmaydi. "Oddiy, senora", dedim. Chap qo'lim musht bilan iyagiga uchib ketdi. U ingradi va u muloyimlik bilan polga tushirdi, deb chiqib o'tdi.
  
  
  Uni dolaba ularning ustidan sakrab. Qalin tutun ichida u uning mopini ushlab, yonayotgan chelakka tiqdi. Yong'in uni o'chirgan edi, lekin sochiqlar uni yoqib yuborgan edi. Uning olovi nazorat ostida bo'lganida, u mop tutqichini jim tutqichning tutqichiga itarib, shkaf bo'ylab chelaklarni chiqarib oldi.
  
  
  U unga ego qoldirdi, soqchilarning qurollarini oldi, keyin uchalasini ham ofisga tiqdi. U tortmani qulflab, kalitni bir daqiqaga qo'ydi va oshxona bo'ylab raqamli muzlatgichga yugurdi va bug'lash paqirini mop tutqichiga silkitdi. Uning boshqa qo'lida bir banka mum bor edi.
  
  
  U oshxonaning narigi tomonidagi qisqa yo'lakdan uchib o'tdi va o'zini soqchilar karta o'ynayotgan xonada topdi. Kartochkalar stol ustida hali edi, va erkaklar kuda ih tashlangan edi. Eng uzoq o'rindiq orqasida katta eshik bor edi. U stulni yo'ldan itarib yubordi va yelkasini katta metall mandalga suyab qo'ydi. Eshik ochildi. Uni, qarab turib barged.
  
  
  "Menejer" katta revolverni ushlab, yuzimga qaratdi. Hujayra atigi besh metrdan etti metrgacha bo'lgan va turli xil ilgaklar va quvurlarga to'la edi. Emu meni sog'inish uchun juda yomon niyat qilishi kerak edi. U kameraning orqa qismidagi radio ustida turardi. Ehtimol, u nima uchun bizni bitta stantsiyani topa olmayotganiga hayron bo'lgan. Albatta, u yaratishda yordam bergan bo'ron emuga barcha radiostansiyalarni qabul qilishiga to'sqinlik qilganini bilmas edi. Revolver uning yonidagi stolda, qabul qilgich yonida edi. Egoning qo'li uni chaqmoq kabi ushlab oldi.
  
  
  U to'xtamasdan yugurdi. Men boshimni yelkalari orasiga qo'yib, unga suyandim. Men bor kuchim bilan unga mopni silkitdim. Qizil - issiq chelak egoizmni yuziga urdi. Qurol qulog'im yonida ketdi. Kichkina makonda o'q otish momaqaldiroqlari meni hayratda qoldirdi. Uning yiqilganini ko'rdi. U to'xtab, yana harakatlana boshladi. Keyin u joyiga yiqildi. Serenning izi yomon kuygan yuzning aniq egosi edi, u hayotining ikkala uchida ham kiyadigan vaqt edi.
  
  
  Transmitter ma'baddagi boshqaruv markaziga nisbatan oddiy to'siq edi. U vertikal tobutlar singari shakllangan va o'lchamdagi bir nechta metall shkaflardan iborat bo'lib, unda sensorlar, tugmachalar va kalitlar mavjud edi. Shkaflarning yuqori qismi aylana, katta kuch maydoni va yalang'och mis simli rulonlarning massasidan iborat edi. Qalin kabellar shamollatgichdagi teshikdan g'oyib bo'ldi. Elektron qurilmalar ohista gumburladi. Elektr energiyasini ta'minlaydigan mehmonxona generatorlari, ehtimol, qozonxonalar yonidagi podvalda joylashgan.
  
  
  U asosiy kalitni aylantirdi. G'uvillash to'xtadi. Qo'llar bir lahzaga bir necha metr oldinga va orqaga raqsga tushishdi, keyin orqaga yiqilishdi. Uni dushman quroli oldi va sinishi mumkin bo'lgan hamma narsani ehtiyotkorlik bilan sindirdi. Keyin sovuq saqlash menejeri uni sudrab olib chiqib, soqchilar o'tirgan stul ostiga egosini ag'darib tashladi. U orqaga qaytib, shkaflarni ochdi va ichki, Pol va devorlarga mum sepdi. U chelakdagi olovni qayta yoqish uchun oxirgi qismdan foydalangan. U o'rnatishda mumning ko'lmaklariga yonayotgan sochiqlarni tashladi. Shamol atrofidagi qoralama tomonidan alangalanib, alanga ko'tarildi. Uning oshqozonida g'oyib bo'lgan mushtiga qaramay, uning mushti yugurib chiqdi.
  
  
  Menejer qandaydir tarzda hushiga keldi va qasos bilan to'la oyoqqa sakrab tushdi. Ikkinchi marta u menga kutilmaganda hujum qildi. Ego ning musht kamariga uni xususda edim soqchilar biri revolver ko't ichiga yopdi. Bu meni qutqardi. Eshikni taqillatmasdan oldin uning nafasi yana chiqdi, aks holda u tiriklayin yoqib yuborilgan bo'lar edi. Bu ozod bo'ldi va unga hujum qildi. Olov allaqachon paltoimni yalayotgan edi.
  
  
  U gorilga o'xshardi. U ispan tilida la'natlab, menga qaradi. Ego uni odatdagi dzyudo tutqichi, qattiq qo'li bilan ushladi. Mening chap qo'lim ego paltosining yoqasini, o'ng qo'lim ego ko'ylagini ushlagan edi. U ikkilandi. Uning ego o'ng oyoq uning o'ng buzoq o'ralgan va uning ego tepib. U yon tomonga chayqalib, yiqila boshladi. Emu unga ozgina yordam berdi.
  
  
  G'azab va nafratdan g'azablanib, u yiqilib tushganda ham menga tirnab qo'ydi. Ego poyabzali sovuq saqlash xonasining ostonasida ushlandi. U qo'llarini silkitib, yonayotgan mumga orqaga yiqildi. Har bir harakat olovni yanada kuchaytirdi. U to'rt oyoqqa tushdi. Boshini tushirib, azobdan qichqirdi. Inson mash'alasi singari, u mening ko'zlarim oldida yonib ketdi. Uning emu yordam lekin eshikni yopish olmadi. Ego qichqirig'i endi eshitilmadi va olov darhol aniqlanmasdi. Nihoyat, u chuqur nafas olishga muvaffaq bo'ldi. U bunga juda muhtoj edi. Asta-sekin meni qattiq xafa qilganimni angladim. Yelkamdagi yara yana ochildi, ehtimol uning qo'riqchisi hujum qilganida. Lumbago qo'limni og'riqli teshdi. U chap qo'lining barmoqlarini qimirlatishga harakat qildi. Endi u hushini yo'qotishi yoki harakat qilishni davom ettirishi mumkin; u davom etdi. Oq yuzli, men xonalarni aylanib chiqdim, oshxonaga va alcovega qaytdim.
  
  
  Odin erkaklar atrofida zig'ir shkafi eshigini taqillatdi va yordam uchun baland ovoz bilan chaqirdi. U to'xtadi va eshikni taqillatdi. "Senor ?"
  
  
  "Siz! Uning!
  
  
  "Agar siz uning o'sha eshikdan sizga o'q otishini istasangiz, uni shovqin bilan tepishda davom eting."
  
  
  Bir lahza sukunat bor edi. Keyin u: "men jim bo'laman, amigo."
  
  
  "Bueno".
  
  
  Sahnaga olib boradigan yo'lakdan qaytib kelganimda, El Koyountouraning kirish qismida yashash xonasida o'tirgan ikki kishini ko'rdim . Ular oyoqlarini muhrlab, dalda beruvchi hushtak chalishdi. Qanotlarga yetganda, sababini tushundi. Tamara faqat panties kiygan edi. Qanday qilib u uzoq davom etishi mumkin edi, bu raqsning eng katta sirlaridan biri bo'lishi kerak edi.
  
  
  Kombaynlar charchagan edi. Ular xorni yuzinchi marta ijro etishdi, ammo ritm hali ham kuchli edi va Tamara bundan to'liq foydalandi.
  
  
  Striptizchi qadamlar bilan u yuqoriga va pastga chayqalib, kestirib, yalang'och ko'kragini silkitdi. Olomon ma'qullab olqishladilar, garchi ba'zi ayollar shokka yaqin bo'lib tuyuldi. Barcha ko'zlar uning titrayotgan ko'kraklarida edi. Uning ko'zlarida xavotirli qarash bor edi... u meni ko'rmaguncha. Uning yuzi yorishdi. Men shoshilish uchun ayga ishora qildim. U er ostidan bosh irg'adi va uning daromadingizni boshladi.
  
  
  Va qanday final!
  
  
  Guruh yana kuyni chalishni boshlamoqchi edi. Tamara birinchi akkordlarni oldi va choyshab va sutyenini olish uchun engashdi. U hammaga dumbalarining yam-yashil yumaloqligiga mukammal ko'rinish berdi. Tomoshabinlar uning qattiq sonlari orasidagi pantiesining tor neylon chizig'ini aniq ko'rishlari mumkin edi, u oldinga egilib, faqat qisqa qisildi. Uning pantiesi eshagini pastga tushirdi va u o'rnidan turib, menga choyshab va sutyen olib kelganida u erda qoldi.
  
  
  "Buyuk Xudo", deb pichirladi u. — Siz hech qachon kelmaysiz deb o'yladim."
  
  
  "Tez orada to'xtating", deb javob berdim.
  
  
  Men uning sahnaga qaytib raqsini tomosha qildim. Uning chayqalayotgan dumbalari yoqimli manzara edi. Azizlar aqldan ozishdi. Men ayollar fikr nima bilmayman, ular undan saqlab qolish hech qachon kabi, lekin ularning atrofida ba'zi qaradi. Erkaklarning qon tomirlari yorilib ketdi. Ichimliklar ofitsiantlar olib kelgandan ko'ra tezroq iste'mol qilindi. Hayotlarida birinchi marta qora kiyimda ular haqiqiy ayol egri chiziqlarining yumshoq go'zalligini ko'rishdi va undan zavqlanishdi. Axir, ular dunyoning oxiri, Armageddon va ehtimol bir vaqtning o'zida ikkinchi hodisaga duch kelishdi. Va agar ular o'lmoqchi bo'lsalar, xayrlashishning qanday usuli!
  
  
  Dalda qichqirig'i yangradi. Tamara pantiesini echishni boshladi. Guruh avj nuqtasi yaqinlashayotganini sezdi va eslab qolgan ohangga sho'ng'idi. U kal hujum qilish mahoratiga qarab, sovuq xonaning qalin eman eshigi olovni ushlab turishini va zig'ir shkafidagi qo'riqchi hali ham dahshatdan titrayotganini so'rab ibodat qildi. Tamara pantiesining qattiq elastik tasmasini tortdi. Xudo, nega u shoshilmadi? Quyida. Yumshoq jingalak sochlar ko'rinadigan bo'ldi. Ko'proq shovqin va qichqiriq!
  
  
  U peshonasidagi qalin qon tomchilarini artdi va og'riyotgan yelkasini artdi. Uning pantiesi asta-sekin oyog'ini pastga tushirdi. U ihni echib, orqasiga o'girildi. U o'z egosini olish uchun egildi. Oyoqlarini to'g'rilab, dumbalarini ko'tarib, erkaklarga hech qachon unutmaydigan narsani ko'rsatdi.
  
  
  Olomon ingrab yubordi.
  
  
  Kombinatsiya baqirdi.
  
  
  Tamara sahnadan yugurdi va samimiy so'zlarini qo'limga tashladi.
  
  
  Qarsaklar ko'p bo'ldi, lekin orqaga qaytish uchun vaqt yetishmadi. Men uni paltomga o'rab oldim va mehmonxonaga chiqqanimizdan keyin kiyinish uchun ko'p vaqtim bo'lishini aytdim. Kiyimlari bilan to'siqsiz, u mening orqamdan zaldan asosiy yashash xonasiga bordi.
  
  
  "Nik, Nik," u nafas oldi — " nima bo'ldi?"
  
  
  "Bu muhim emas", dedim men.
  
  
  'Lekin...'
  
  
  "Uchta kanal yo'q qilindi, bittasi qoldi. Tafsilotlarni keyinroq aytib beraman.
  
  
  Biz mehmonxona atrofida yugurdik. Bu u o'ylagandan osonroq edi. U peshtaxtada bir zum to'xtab qoldi va men gumon qilganimdek, peshtaxta ostidagi tokchada rasiya bor edi. Ego uni chaqirdi va xirillagan, psevdo-boshqaruv ohangida bino oldidagi Fiatdagi odamlarga chetga chiqib, Buikni o'tkazib yuborishni buyurdi. A kichik arzon mikrofon ovoz o'zgarishlar yashirib, va revmatizm qisqa "Si edi, se bitcactor!"Zaldan pastga, old eshikdan biz eski mashinaga sakrab tushdik va uni qayta tikladik.
  
  
  Fiat va uning xavfsizlik detallari yo'ldan tashqarida to'xtab qoldi. Tamara bizning muvaffaqiyatga erishishimizni ko'rgach, mimmodan o'tayotganimizda bizga ikki kishidan do'stona to'lqin berdi. U chirigan divanda bo'shashdi va kulishni boshladi. Bu yengillikning isterik kulgisi edi. Nafas olib, u xitob qildi: "Oh, siz bu ikki kishini ko'rdingizmi?"
  
  
  'Qaysi biri? Bu Fiatda?
  
  
  "Yo'q, Nik, ikkalasi yashash xonasida yaxshiroq!"U yanada qattiqroq kula boshladi. Biz ularni mimmo o'tgan ko'paydi, ular shunday hayron qaradi. "Eh, ih yuzlarida bu ifoda!"Tamarada kulgi bor edi. - Men haqiqatan ham yaxshi edimmi?"
  
  
  "Ha, siz go'zal edingiz."
  
  
  "Haqiqatan ham ?"
  
  
  "Meni telbalarcha hasad qilish uchun etarlicha yaxshi."
  
  
  Tamara bir oz tinchlandi va u Buikning ruli bilan kurashayotganda va samolyot tomon yo'l oldi. U kiyinishni boshlaganda, kulgi to'xtadi va Puntarenasning narigi tomonida u past va ikkilanib ovoz bilan: "Nik, ob-havo. Bu o'zgaradi.'
  
  
  Aslida. Endi qor aylanayotgan aylanada yog'ayotgan edi. Bir paytlar porloq aks ettiruvchi osmon qorayib ketdi va shamol haddan tashqari Yuklangan dvigatelning shovqini ustida yarador sharpa kabi uvilladi. Daraxtlar, qoyalar va harakatlana oladigan boshqa narsalar uvillagan bo'ronda atrofimizdan uchib o'tdi. Do'l toshlari eshik va derazalarni to'sib qo'ydi. Biz bir jinni harakatlari bilan jinni gijgijlash bir dunyoda o'zimizni topdik.
  
  
  "Mehmonxonaning uzatgichini o'chirib qo'yish bo'ronga sabab bo'ldi", dedim men.
  
  
  "Va bu yomonlashadi", deb pichirladi Tamara.
  
  
  "Ha, biz Panamadagi oxirgi Transmitterni yo'q qilgunimizcha."
  
  
  U menga o'girildi, tashqarida qor kabi oq. "Ammo, Nik", dedi u aniq dahshat bilan. "Biz buni qila olishimiz kerak, to'g'rimi?
  
  
  
  
  Bob 12
  
  
  
  
  Xaritaga ko'ra, Sangre oroli Puntarenasdan olti yuz kilometr uzoqlikda edi. Ammo biz bunday ob-havoda uchish uchun aqldan ozgan bo'lsak-da, biz ochiq parvozga shoshilish uchun aqldan ozmadik. Bir marta havoda biz tinch okeani ustidan keng yoyda uchdik. Bu doimiy zigzaglar tufayli parvozni deyarli ikki yuz milya va ehtimol yana 150 milya uzoqlashtirdi. Biz Coiba eng yirik Orol bilan Chiriki ko'rfazida ustidan uchib, bir koloniya. Keyin biz Azuaro yarim orolini aylanib chiqdik va 150 mil kenglikdagi Panama ko'rfaziga keldik. Yo'lda Panama Siti va Balboa bilan Panama ko'rfazi bor edi.
  
  
  Bu vaqt davomida samolyot tosh va sho'ng'ishdan boshqa hech narsa qilmadi. Tamara bilan men yonma-yon, oldinga va orqaga konkida uchdik. Biz hech qachon o'tirmadik. Faqat xavfsizlik kamarlari bizni joyida ushlab turdi. Bir surish boshqasiga ergashdi. Fyuzelyaj ingradi va g'ijirladi va qanotlari har qanday vaqtda urishga tayyor bo'lib tuyuldi. Samolyot havo zonasiga qo'nganida, u yelkasi bilan qattiq narsani ushlab urib, chidab bo'lmas og'riqni boshdan kechirardi. Ketishdan oldin Tamara yarani kiyintirdi va bandajni mahkamladi, ammo bu etarli emas edi. Yelkamdan qon oqib, ko'ylagimni ho'llashda davom etdi.
  
  
  U qichqirdi. "Orolning koordinatalari qanday, Nik?"
  
  
  "Hali yo'q", deb baqirdi u shovqin ustidan. "Panama shahrida birinchi."
  
  
  'Nega? Sangre oroli de las perlas arxipelagining zalida, shimolda emas, balki bu erdan Sharqda joylashgan zalda joylashgan.
  
  
  Uniki, kelishuvda bosh irg'adi. Arxipelag "ko'plab orollar dengizi" degan ma'noni anglatadi va bu holda ko'rfazning narigi tomonidagi saksonga yaqin kichik "marvarid" ni anglatadi. U ochiq xaritaga ishora qildi. "Siz hali bu sho'rvada maqsadingizni topa olmaysiz va endi asboblarga ishonolmaysiz. Ushbu guruhda kichik Orolni topishdan oldin bizga muhim belgi kerak. Zaldagi shahar arxipelagdan atigi oltmish kilometr shimoli-g'arbda joylashgan. Bu yerdan biz topshiriqlar berishimiz mumkin.
  
  
  Tegucigalpa va Puntarenasdan keyin men polkovnik Zembla qilgan vahshiy va tinimsiz halokatga qarshi nurashim etarli deb o'yladim. Ammo Panama shahrida tasavvur qilib bo'lmaydigan falokat yuz berdi. Bu mening sevimli shaharlaridan biri, ko'p kasallarga xotiralar bilan. Menga Ancona tog'ining etagidagi kvartirasida chiroyli ayol bilan kechqurun va Avenida Markaziy yaqinidagi soborning shamol bilan urilgan qo'ng'iroqlaridan uyg'onganimni eslatdi. Biz shahar ustidan uchib o'tayotganimizda, soborning qoldiqlari, eski hukumat saroyi, go'zal milliy teatr, Malekon xiyoboni va bovedas xiyoboni eski er osti qamoqxonasi bilan ajralib turardi. Hamma narsa, haqiqatan ham hamma narsa, g'ayriinsoniy bo'ronning shafqatsiz balolari bilan parchalanib, parchalanib, parchalanib ketdi. 300 000 aholiga ega shahar o'z faoliyatini to'xtatdi va to'qqiz kilometr uzoqlikdagi eski shahar bilan bir xil ulkan xarobalarga aylandi, 1671 yilda Korsar Genri Morgan tomonidan yer bilan yakson qilindi.
  
  
  Balboa, ingliz kanali port shahri ham bo'sh joy edi. Bizning nuqtai nazaridan, biz zo'rg'a Miraflores qirg'oqqa o'n kilometr qulf ko'rish mumkin. Unga olib boradigan ikkita kanal butunlay bloklandi. Bir nechta yuk kemalari va tankerlari har birining kengligi qariyb ikki yuz metr va chuqurligi o'n besh metr bo'lgan dunyodagi ikkita eng katta muz maydonlarida qolib ketishdi. Dahshatli shamol kanallar orqali o'tdi. Istmusning narigi tomonida ishlar yaxshiroq ekanligini ko'rsatadigan hech narsa yo'q edi.
  
  
  U zemblaning bir paytlar unumdor va boy zaminga qilgan ishlaridan g'azablandi.
  
  
  "Orqaga buriling", dedi u Tamaraga. Uning yaxshi his emas. - 'Janubi-Sharqda Isla Sangregacha . _
  
  
  "Sizningcha, Zembla bormi?"
  
  
  "Men bunga umid qilaman", dedim men aylanayotgan oq manzaraga so'nggi achchiq nigoh bilan. "Agar ego uni topsa, Orol Egoning qoniga botadi, men sizga va'da beraman."
  
  
  San-Migel, San-Xose va Pedro Gonsalesning asosiy orollarini topish oson edi, ammo Zemblaning so'nggi yashiringan joyi xaritadagi shunchaki maydalangan edi va aslida boshqa hech narsa yo'q edi. Bu qumli plyaj bilan o'ralgan qor, shahar va dengiz ko'pikidan iborat qalin adyol ostida suv atrofida oqayotgan toshlar to'plami edi. Biz uning ustidan o'tayotganimizda, Cessna tebrandi va o'zgaruvchan havo oqimlarida tebrandi. Tamara qo'nish joyini so'raganda, ishlov bergich bilan kurashdi.
  
  
  "Menimcha, biz qirg'oqqa qo'nishimiz kerak. Hatto tosh echki ham bu qoyalarda oyoqqa turolmaydi."
  
  
  - Bu nima?"- Bu nima? "u chapga ishora qilib so'radi.
  
  
  U samolyotni sakson graduslik burchakka burdi, shunda u ham unga qarashi mumkin edi. Pulemyot o'qlariga o'xshagan shahar orqali u ba'zi eski binolarning xira porlashini ko'rdi. Ular hovli atrofida eski hacienda tarzida to'plangan. U uch dyuymli qalin tosh devor bilan o'ralgan bo'lib, temir nurlari bo'lgan og'ir darvoza bilan o'ralgan edi. Hech bo'lmaganda ih tak qurilishidan oldin va bu devorlar shunchaki qalin va kuchli emasligiga ishonish uchun hech qanday sabab yo'q edi. Zembla, ayniqsa, mudofaa yoki qochish haqida gap ketganda, ishlarni qiyinlashtirganday tuyuldi.
  
  
  "U shu erda", dedim men. Mening qo'lim Tamarani siqib qo'ydi. Ego vertolyoti hovlida joylashgan.
  
  
  - Men uni tushunaman. Ammo endi mening qo'limni qo'yib yuborasizmi? Uning o'rniga ochiq ego tomi tushib emas edi. Qo'lingizni qo'yib, qo'nadigan joy toping,maylimi?
  
  
  Salom unga baxtli jilmayib qo'ydi. Nihoyat, biz Ego jurnallarida Zemblani kuzatdik. Men hech mos qo'nish maydoni perimetri bo'ylab har bir joyda bor edi, deb tushundi, mening grin sekin so'nib. Ikki yoshli va dantelli sotuvchi Ramon Batuc o'zining hacienda-ni dumaloq tepalik ustiga qurdi. Asosiy darvozadan jarliklardan pastga tabiiy koydagi qayiqchaga olib boradigan yo'l. Tepalik nisbatan silliq, ammo juda tik edi. Orolning qolgan qismi juda qo'pol yoki tikanli, g'ichirlagan butalar bilan o'ralgan edi.
  
  
  "Bu plyaj bo'lishi kerak", dedi otasi jilmayib.
  
  
  "Bir oz orqaga hali go'zal to'g'ri ko'rinadi sohil ajoyib parcha bo'lib," u javob berdi, lablarini pursing. U yana Cessnani egib, shamolli plyajning kichik bir qismi tomon uchib ketdi. "Bu juda qiyin bo'ladi, Nik va biz uyga yaqinlasha olmaymiz."
  
  
  "Kim bir oz yurish haqida qayg'uradi? Umid qilamanki, biz qo'nganimizda ham yura olamiz."
  
  
  Samolyot pastga tushdi. Shamol Egoni ko'tarib, metall bo'ylab uvilladi. G'ildiraklar atrofida qum shishib ketdi. Samolyotning qismlari ih to'satdan falaj bo'lgandek titradi. Tamara kurashayotgan tiller bilan kurashdi. "Bizda Rossiyada bir gap bor", dedi u vaqti-vaqti bilan. "Bunday vaziyatda Rulni mahkam ushlang!"
  
  
  Bizni havo teshigiga tushirishdi. Cessna shishgan qumning kulrang, qumli yomg'irida silkitdi, silkitdi va plyaj bo'ylab siljidi. Bizning oldimizda o'tkir tosh cho'qqilar butun qum bo'ylab chiqib ketdi. Chap tomonda ko'proq toshlar va toshlar atrofida devor, o'ng tomonda esa qaynab turgan bemaqsad devori yotardi. Samolyot pastga tushdi.
  
  
  U unga baqirdi. - 'Yuqoriga! Yuqoriga!- Mening faryodim refleksli edi, chunki Tamara burnini ko'tarish uchun qo'lidan kelganini qilayotganini bilardim. Plyaj halokatli tezlikda yaqinlashayotgan edi. Burun qumga ko'milgan. Uzoq hushtak, keyin momaqaldiroq pop. Biz aylandik, qanot tirgaklari uzildi va pervanel yarim qum bilan qoplangan dvigatel bloki ustiga buklandi. Zamin ko'tarilib, bizni odamning qo'llari va oyoqlari uyumidek tomga uloqtirdi. Samolyot deyarli ag'darildi, keyin dumi birinchi bo'lib muzli to'lqinlarga qulab tushdi. Orqaga chekinayotganimizda sho'r suv ustimizga sepildi. Biz nogiron edik, lekin biz o'z pozitsiyamizda turdik. Samolyot bemaqsadda oldinga va orqaga tebrandi. Biz to'lqinlar ustida tebranayotgan edik. Tamara boshini chayqadi, ko'tardi va plyajdagi singan derazalarga qaradi. U qo'rqib, chuqur nafas oldi va bizning ostimizdagi qum va bemaqsadni o'rgandi. "Ushbu tijorat reyslarida menga yoqadigan narsaga ovoz bering", dedi u kichik tabassum bilan. "Siz har doim yumshoq qo'nasiz."
  
  
  "Menga abadiy kulmang!"u ko'zlarida yosh bilan dedi. — Men hamma narsani buzdim, men uni bilaman! Biz hech qachon Egoni havoda ko'tarmaymiz!
  
  
  "Ehtimol, bu boshqacha bo'lmas edi", dedim men. "Qum juda yumshoq va shamol bizni oyoqlarimizdan yiqitishi mumkin edi."
  
  
  - Ammo endi nima qilamiz ?"
  
  
  'Men nima qilishim kerak?- U edaning orqasida turgan to'qilgan savatni ushlab oldi. Endi nenda Tamaraning Makarov to'pponchasi, doktor Mendozaning amp to'pponchasi Pepening to'pponchasi bor edi .22 avtomatik revolver va ikkita qo'riqchi va menejerning revolverlari. U Tamaraga qurolini va Pepe qurolini berdi va qolgan qurollarni cho'ntagiga solib qo'ydi. 'Men nima qilishim kerak?'- takrorlang. "Xo'sh, sayrga boraylik. Buni qilaylik!'
  
  
  
  
  Bob 13
  
  
  
  
  Yurish biz yo'limizni qildik mimmo xoin tepaliklar uvillagan va yonayotgan osmon ostida. Bo'ron hali ham kuch yig'ayotgan edi. Zulmat qalinlashdi. Shamolda bir nechta tikanli daraxtlar g'ichirladi. Toshlar doimo qulab tushardi. Biz unga qarshi yugurganimizda shamol o'pkamiz atrofidagi havoni so'rib oldi. Biz cho'kayotgan odamlar kabi bo'g'ilib qoldik va ba'zida oldinga siljiy olmadik. Bo'ron endi qattiq massa, shiddatli, tinimsiz va halokatli edi. Sados tushganidan Tamaraning yuzi qonga belangan edi. U, men unchalik yaxshi ko'rinmasligimni bilardim. Yelkamdagi og'riq meni charchatdi. Bu endi shunchaki go'sht tirgak emas edi, og'riq mening qalbim va suyaklarimdan otildi. Men u bilan va qattiq barmoqlarim bilan kurashdim. Biz kurash va o'jarlik gandiraklab, bir-biriga qo'llab-quvvatlash.
  
  
  Yarim soat o'tdi, chorak soat va yana yarim soat. Nihoyat biz tepalikka yetdik. Biz yuz metr naridagi haciendaning qalin, mustahkam devorlariga qarab turardik. Ular qalin qor qatlami ostida yotar edilar. Agar qo'riqchilar bo'lganida edi-u ularga deyarli amin edi-ular nola qilmasdilar. Ular devorning shubhali boshpanasida to'planishdi. Bu muzlatilgan organlari yopishib formasini eski erkaklar bir zo'rg'a aniq chiziq bo'ladi.
  
  
  "Keling, devordan o'taylik", dedim men. "Ikki yoki uchta darvoza juda qattiq qo'riqlanadi."
  
  
  Tamara seskanib bosh chayqadi. "Biz qila olmaymiz, Nik!
  
  
  "Biz ham bir joyda turolmaymiz.
  
  
  Biz asosiy kirish eshigi oldida ochilgan hacienda orqasidagi tepalikka chiqa boshladik. Qaysidir ma'noda, hozir oldinga siljish qiyinroq edi. To'siqlar kamroq, ammo tepalikning yalang'och yuzasi shamol tomonidan parlatilgan va silliq muz qiyaligiga aylangan. Tamara birinchi bo'lib yiqildi va men uni qo'llab-quvvatlashim kerak edi. Keyin u muvozanatni yo'qotdi. Tamara yordam berishga harakat qildi va birdan ikkalamiz ham tahdid bilan qo'llarimizni mahkam ushladik. Bizning chidamliligimiz o'ldi, lekin u yana o'z kuli atrofida ko'tarildi. Hayot o'lim keltiradigan iliqlik va tinchlikdan kamroq qadrli bo'lib tuyuldi va hayot g'alaba qozondi.
  
  
  Yuqorida biz devorning boshpanasi ostida charchagan edik. U qari edi. Devor eskirgan, tabiiy toshlar orasida katta bo'shliqlar bor edi, deyishdi ular. O'rtacha balandligi uch yarim metr edi. U diqqat bilan yuqoriga qaradi va bir necha joylarda oyoq va qo'llarni qo'llab-quvvatlash nuqtalarini payqadi. "Men yuqoriga emasman qachon meni qiling," u Tamara aytdi.
  
  
  "Siz qachon turasiz?"Agar buni qilsangiz, demoqchisiz!
  
  
  "Men yuqoriga emasman qachon, Tamara," men qat'iy dedi. U so'zlarida haqiqat haqida o'ylashni xohlamadi. "Va belgini kuting."Boshqa tomonda qo'riqchilar bo'lishi mumkin.
  
  
  U eski devorga xavfli ko'tarilishni boshladi. Barmoqlarimni silliq toshlarda ushlab turish uchun himoya qo'lqoplarimni echishim kerak edi. A chill mening jon orqali otib. Uniki, qo'llarim qisilganini his qildim. Mening qonim va mushaklarim muzlab qoldi. Oyog'imning og'irligi ostida tosh qulab tushdi. U ingrab yubordi va Tamaraning yumshoq dahshatli faryodini eshitdi. Bir lahzaga boshqa borolmayman deb o'yladim. Keyin Zembla qanchalik yaqin bo'lganini esladim va bu fikr meni isitdi. Uning ehtiyotkorlik bilan boshqa tayanch topdi. Sl uni topdi. Dyuym-dyuym, u ko'tarildi.
  
  
  Yakuniy harakat meni chetidan keng, tekis cho'qqiga olib chiqdi. Shishaning o'tkir parchalari butun uzunligi bo'ylab tarqalib ketgan, ammo qor va muz ih ta'sirini inkor etgan. Aslida, ular menga silliq yuzada qolishimga yordam berishdi.
  
  
  Tamara menga ergashishi uchun imo-ishora qilmoqchi edim, qo'riqchini ko'rib qoldim. U o'ralgan edi va boshini egib, qo'llarini cho'ntagiga solib, devor bilan eng yaqin bino o'rtasida asta-sekin oldinga va orqaga yurdi. Uning o'ng yelkasiga avtomatik miltiq osilgan edi. U nola qilib yotgan joyga bordi. Uni ogohlantirish uchun Tamaraga qaradi. U mening buyrug'imga bo'ysunmadi va allaqachon orqamdan ko'tarilayotgan edi! Qo'riqchi yalash uchun keldi. Agar biror narsa yuz bersa, uni eshitish uchun etarlicha yaqin. Uning nafasi tomog'iga tushdi.
  
  
  Tamara muvozanatni yo'qotdi va yiqildi. U qo'rqib yig'ladi. Ko'p emas, beixtiyor xo'rsinishdan bir oz balandroq, lekin etarlicha baland. Qo'riqchi darhol qiziqib qaradi va meni ko'rdi. Uning sakradi.
  
  
  Erkak o'z burchini bilardi va o'zini himoya qilishga harakat qildi. Juda kech! U hali ham miltiqni ko'tarayotgan edi, uni ego chetga uloqtirdi, uning ustiga qo'ndi, hayotdagi emu tizzalari. Uning miltig'ini Ego rook tortib oldi, ag'darildi va tarsaki tushirdi. Dumba bo'ynining yon tomonidagi emuga urildi. U xo'rsindi va muzlab qoldi. Ego maqsad torso uchun g'ayritabiiy burchak ostida edi.
  
  
  'Nik!- yuqoridan pichirladi. Men yuqoriga qaradim va nola qilayotgan qavatda o'tirgan Tamarani ko'rdim.
  
  
  "Men uni kuta olmadim...'
  
  
  "Bu muhim emas", deb pichirladim. 'Sakrash.'
  
  
  - Meni ushlaysizmi?"
  
  
  "Har doim azizim."
  
  
  U miltiqni jonsiz qo'riqchi ustiga qo'ydi va qo'llarini uzatdi. U yiqildi. U ee tomonidan ushlandi. Bundan tashqari, bu yumshoq quchoqlash bo'lmasa ham, bu juda yoqimli edi. U menga o'tirdi va bo'ynimdan o'pdi. 'Endi nima?'Bu nima?- u ohista so'radi.
  
  
  "Asosiy bino. Biz u erda Zembla va Egoni topamiz, bu oxirgi kuch maydonini uzatuvchi. Biz ikkalasini ham yo'q qilishimiz kerak.
  
  
  "Oh, bu hammasimi?"u istehzoli ohangda dedi. U yiqilgan qorovulni etigining barmog'i bilan turtdi. "Biz va Zembla o'rtasida qancha ih bo'ladi?"
  
  
  - Bilmayman. Juda ko'p, menimcha.
  
  
  'Ha. Va ular bizni topib, keyin o'ldirishlari yoki muzlab o'lgunimizcha bizni chetlab o'tishlari kerak. Endi biz devor orqasida turibmiz. Ular bizda mavjud bo'lgan bir nechta o'qlar, o'zgartirish uchun ozgina. Sizda boshqa yaxshi fikrlar bormi? Men uni indamay tingladim. U qo'rquvini kinizm bilan yashirishga harakat qildi. Bu mutlaqo tabiiy reaktsiya. Kim yaxshi sababdan qo'rqmasa, ahmoqdir. Tamara qattiq, amaliy, Jasur ayol edi va ahmoq emas edi.
  
  
  - Menda hech qanday tasavvur yo'q", deb tan oldim. "Biz faqat qo'limizdan kelganini qilamiz va umid qilamiz. Bu qiyin bo'ladi, lekin biz harakat qilishimiz kerak."
  
  
  U iste'foga bosh irg'adi. "Va bu tugagandan so'ng, Nik, men yaxshi narsa aytishga harakat qilaman."
  
  
  "Men yordam so'rab qichqiraman", dedi u tabassum bilan. Binolarning soyasida biz hacienda orqasiga o'tdik. Men uning mexanizmi muzlab qolganligini aniqlamagunimcha, bu qo'riqchi avtomatidan afzal edi. Ego uni garovga qo'ydi va qurollardan birini oldi.
  
  
  Biz burchakka keldik va to'xtadik. Oldimizda vertolyotli hovli bor edi. U Zemblani topishga umid qilgan uzun, tor asosiy binoni o'rganib chiqdi. U qo'shimcha binolardan kattaroq edi, butun uzunligi bo'ylab yopiq ayvon bor edi. Markazda mashinalar asosiy kirish eshigiga kira oladigan darvoza bor edi.
  
  
  Ayvon qorong'i va aylanayotgan qor orqali deyarli ko'rinmas edi. Menda boshqa joyda qo'riqchi borligiga kuchli shubha bor edi. Bir yoki bir nechta, barcha asabiy va sovuq, barmoqlari bilan. "Biz eng uzun marshrutni olamiz", dedim men. Biz keyingi binoning orqa tomoniga yugurdik. U yugurishni davom ettirishni afzal ko'rar edi, lekin ehtiyotkorlik va sukunat kun tartibi edi. Sekin-asta biz harakat qildik. Haciendaning bu tomonida garajga o'xshash ikkinchi bino bor edi. Biz voqea holda boshqa oxirigacha qildi. O'ng tomonda taxminan o'n metrli ochiq joy bor edi. Uning orqasida asosiy bino bor edi.
  
  
  Biz turdik va diqqat bilan tingladik. Biz hech narsa eshitmadik va asosiy binoning orqa tomoniga yugurdik. Bizning oldimizda temir panjarali uzun qatorli derazalar bor edi. Monotonlik Rivnenskaya qatorini uch qismga bo'linadigan ikkita ko'cha bilan to'xtatildi. Ularning orqasida darvoza va yana bir qator derazalar bor edi, ularning ba'zilari yorqin yoritilgan edi. Qisqa toshli yo'l bino darvozasidan katta asosiy darvozaga o'tdi. Darvoza yonida pullik telefonga o'xshash kiosk bor edi. Kutish kiosklar. Tor teshik yoritildi.
  
  
  'La'nat. Biz yo'lni kesib o'tishimiz kerak va u qo'riqlanadi.
  
  
  "Ehtimol, ular ayolni otishmaydi", dedi Tamara.
  
  
  'Nega?'
  
  
  "Ehtimol, ular birinchi navbatda savol berishni xohlashadi."
  
  
  "Tamara, agar siz o'lja olishingiz mumkin deb o'ylasangiz..."
  
  
  U devor bilan gaplashayotgan bo'lishi mumkin. U egilib, tezda derazalar ostidan o'tdi. Men uning orqasidan ergashdim, u juda beparvo bo'lmaydi deb umid qildim. Ular avval otib, keyin savol berishlarini his qildim. Biz mimmoni birinchi bo'lib ikkita eshik va keyingi derazalar guruhi bilan o'rab oldik. Tamara mendan yarim metr narida edi. U o'z harakatlariga ishongan va u qizg'in suhbat va mumkin bo'lgan kashfiyotni xavf ostiga qo'ymasdan uni to'xtata olmasligimni bilar edi. Men alternativa haqida o'ylashga harakat qildim, lekin topolmadim. Biz ikkinchi kunning boshiga va keyingi oynaga keldik. To'satdan u ovozlarni eshitdi.
  
  
  'Kuting! uniki baquvvat pichirladi. Mening alohida ajablanib, u to'xtadi va menga ustidan emaklab. Chiroq miltilladi. Biz derazaga qaradik.
  
  
  Polkovnik Zembla jahl bilan yuqoriga va pastga qadam bosayotgan edi. Uning nima deyayotganini eshitmadim. Biroq, u xonaning o'rtasida joylashgan stolga mushtini urishda davom etdi. Kafedra elektron qismlar, tranzistorlar, elektron platalar, lehim dazmollari va penslar bilan to'ldirilgan edi. Zemblaning orqasida Mayya ibodatxonasidagi kabi metall shkaflar va panellar bor edi. Faqat bular ochiq edi. Barlar olib tashlangan va simlar g'alati perm kabi burishgan. Uning bu xonada nima qilayotganini tasavvur qilish qiyin emas edi. U Markaziy Amerikani zabt etish va uchinchi Mayya imperiyasini yaratish uchun o'zining halokatli fitnasi uchun yangi boshqaruv tizimini qurdi.
  
  
  Uning yoniga ingichka, mo'ylovli yuzli ikkinchi odam kelganida, u Xema bilan gaplashyaptimi, deb o'yladim. Zemblaning sherigi boshqalarga qaraganda ancha yomon va sovuqqon bo'lib tuyuldi. U bir dasta grafik qog'ozlarni ochdi. Ikki kishi o'z rejalarini muhokama qilish bilan shunchalik ovora ediki, men bir oz yalashga jur'at etdim. Ko'zining burchagidan u yana olti kishini, ikkita qurollangan soqchilarni va oq xalat kiygan to'rtta texnikni ko'rdi, ehtimol ular konveyerda ishlamoqda. Tamara menga savol bilan qaradi.
  
  
  Revmatolog orqamizdagi eshikka ishora qildi. U mandalni ohista itarib ochdi va qalin daraxtga suyandi. Eshik yopilmadi. Biz ichkariga kirib, sovuq zaldagi qo'shni xonadagi ovozlarni tingladik.
  
  
  '...darhol o'ldiring! Polkovnik Zemblaning ovozi qattiq dogmatik edi. "Agar yaqin bir necha soat ichida vaziyatni nazorat ostiga olmasam, bo'ron juda kuchli bo'ladi — hatto men uchun ham! †
  
  
  "Biz o'rnatishni to'xtatishimiz mumkin", - deb taklif qildi ego.
  
  
  "Tohel, bu xoinning ishi."
  
  
  Yo'q, ser. Bu erda R bo'limiga qarang. Yigitlarda bu bo'limni birlashtirish uchun kerakli qismlar yo'q. Ego keyingi bir necha soat ichida qurib bo'lmaydi, shunday...
  
  
  "Siz r bo'limlarda meni ma'ruza jur'at! Mavzuni kim yaratgan? Uning o'zi, shunday emasmi? Biz simlarni qayta ulash yo'lini topamiz. Va men sizdan boshqa mag'lubiyatga uchragan nutqlarni eshitishni xohlamayman. Men hech qachon Toheldan voz kechmayman, hatto mening Shohligim abadiy muz ostida ko'milgan bo'lsa ham! Bu mening aybim emas edi. Men buni mukammal qildim. Agar bu Nik Karter bo'lsa...
  
  
  Zemblaning yordamchisi Tochel tomonidan to'satdan qisqartirilgan umumiy norozilik shovqini bor edi. - Siz hali ham u bizning muvaffaqiyatsizligimiz ortida turganiga aminmisiz?"
  
  
  "Vaqtinchalik muvaffaqiyatsizlik, lekin muvaffaqiyatsizlik emas. Ammo ob-havoning doimiy yomonlashishi boshqa stantsiyalar endi ishlamayotganligini ko'rsatadi. Ha, uniki, Nik Karterning bunga aloqasi borligiga aminman. Men u ih joylashgan haqida bilib qanday bilmayman, lekin u ham mening Mayya ma'badni kashf. Va emu, la'nat, Egoni butunlay yo'q qilishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  "Bir ayol haqida xabarlar bor..."
  
  
  Zembla nafrat bilan jilmayib qo'ydi. "Karterga jo'jani tortib olish va bu romantikaga jinsiy klubdagi piknik kabi munosabatda bo'lish imkoniyatini bering . Ammo bu bo'ronda u hech qachon orolga etib bormaydi. Va agar u qandaydir mo'jiza bilan omon qolsa, uni hech narsa qutqara olmaydi. Boshqa stantsiyalar ego hujumiga tayyor emas edi, shuning uchun biz tayyorladik!
  
  
  Shaggy boot uni eshitdi. To'satdan zalning oxirida forma kiygan odam paydo bo'ldi. Ego miltig'iga etib borganida, qatl bayrog'iga og'zi ochilib qoldi. Tamara va men instinktiv ravishda o'girildik. Biz o'ylamasdan otdik. Bir GAVK xuddi qichqirishni boshlaganda emuning tomog'iga kirdi, ikkinchisi emuning ko'zini taqillatdi. Men qaerda bor kim bilmayman. U miltig'i yerga urilib, orqaga yiqildi. Qon hamma joyda sepiladigan. Biz uning erga tegishini ko'rmadik; biz allaqachon yana harakatlanayotgan edik. Bizga bir og'iz so'z aytmang, biz yaxshi o'qitilgan jamoa sifatida birga ishladik.
  
  
  Biz xonaga kirdik. Ushbu revolverlar eshik to'liq ochilishidan oldin ham olov yoqayotgan edi. Qo'rqinchli ifoda bilan odin soqchilar atrofida qo'llarini ushlab yiqildi. Tamara atrofida o'ralgan va uning qurol ko'tardi, deb ikkinchi qorovul bir chiroyli teshik musht. Bir texnik qulab tushdi, ikkinchisi sekin tiz cho'kdi. PanteRa kabi tez, Tohel qalin yog'och stulni taqillatdi. Ehtiyot qismlar va asboblar uchib ketdi. U polkovnik Zemblani orqasidan qopqoqqa tortdi. Ego ning .357 Colt olov otishni boshladi. Bizning hujumimizdan hayratda qolgan va tushkunlikka tushgan oxirgi ikki texnik ochiq eshikka kirishdi. Ikkalasi ham kechikishdi. Tamara nishonga oldi va ih ni o'ldirdi, ular yiqildi.
  
  
  U Tohelning zarbalaridan qochish uchun o'rdak qildi. Mening revolverim bo'sh edi. Ego uni Tohelga tashladi va ikkinchisining boshini ushlab oldi. Tochel o'rdakladi va qurol uning orqasidagi kabinetga urildi. Zembla menga jinni kabi hujum qildi. U xuddi to'siqni engib o'tayotgandek stuldan sakrab o'tdi. Yo'lbars singari, u oldinga siljidi va meni oyog'imdan yiqitdi. Biz birga polga yiqildik. Barmoqlarimiz mushtlarga yopishishga ulgurmadi. Ammo ikkinchi revolver barmoqlarim atrofida taqillatildi va uchinchisi bo'yoq issiqligida dubletimdan chiqib ketdi. Zemblaning qattiq bosh suyagi jag'imga urilib, burnimni o'tlatdi, uning atrofida qon ketdi va barmoqlarim ko'r-ko'rona ostidagi egoimning sochlariga kirdi. Mening mushtim ko'tarilib, emuning marhamatini qaytardi. Burni singanini eshitib, mamnuniyat bilan kuldi. Egoning terisi va go'shti yirtilgan. U qichqirdi, bu zarar ko'rdi. Tez silkinish bilan u boshini burdi va bu uni qutqardi. Aks holda, halokatli suyak bo'laklari ego miyasini teshgan bo'lar edi.
  
  
  Egoning javobi mening hayotimga suyakli tizza edi. U oyog'imdan ushlamoqchi bo'ldi, bu uni ushlab turmadi. Biz bir-birimizni ag'dardik. Biz, Tamara va Tokhel bizga otishga jur'at etmadik. Biroq, ular bizga bitta zarba bermasdan, yana yaqin masofadan boshqasiga o'q uzishdi. Zembla hali ham ligamentlarimni yoki oyog'imni sindirmoqchi edi. Mening har bir qabila, uning himoya qilish noyabr uning ego bor. Men uni o'ldiraman deb o'yladim. Men uning nolasini eshitib, titrayotganini his qildim. Keyingi soniyada Tohel muqaddasliklarga qarata o'q uzdi. Xona zulmat bilan o'ralgan edi va zulmatda Zembla ozod bo'lib g'oyib bo'ldi.
  
  
  Sirena yig'ladi. Bo'ron shovqinida ovoz deyarli yo'qoldi. Tamara va men tasodifiy chiqib ketardik. Zembla va Tochel emas. Ular binoni ichkaridan va tashqaridan bilishardi. Ih shaggy uni koridorda eshitdi. Ular ketdi. Uning talab qilingan qurollari orqali g'azablandi. Revolver uni topdi. Yuklanganmi yoki yo'qmi, hali ham tirnoq bor edi. U yengida qo'lini sezdi. Tamara. Biz koridorga chiqdik.
  
  
  Tashqarida, hovlida va uylarning orqasida Zemblaning odamlari jonlandi. Sirena yig'lashda davom etdi va eshik ochildi va bizga ikkita halokatli olov chaqnadi. U revmatizm bilan otilgan. U kuchli orqaga qaytishni sezdi va poroxning o'tkir hidini sezdi. Bu narsa urdi, agar men bilmayman, lekin men o'q to'la bir revolver edi topish uchun go'zal la'nat baxtli edi. Biz koridordan pastga tushdik va hovliga chiqdik. Kechasi biz atrofimizdagi qichqiriqlarni eshitardik.
  
  
  Biz yugurdik. Ba'zilar jahl bilan baqirishdi, boshqalari hayajon bilan va bularning barchasi etiklarni oyoq osti qilish bilan kuchaytirildi. Odin zemblaning odamlari atrofida qoqilib, erga yiqildi. O'qlar eshikdan uchib o'tib, havoni shrapnel va qo'rg'oshin bilan to'ldirdi. Biz zalning oxiridagi eshik tomon yugurishda davom etdik. Tamara qo'rqib ketgan, ammo qat'iyatli bo'lib, orqamdan turib nola qilish uchun yugurdi.
  
  
  Biz eshikdan chiqib, tashqi hovliga yugurdik. Ular yaxshiroq maqsad so'ramas edilar. Yugurayotgan oyoqlarimizning ovozi o'q otish ovozi bilan birga bo'ldi. Ichkarida olov boshlangandek to'satdan to'xtadi. Biz beixtiyor biz ko'rgan yagona boshpanaga, singan yog'och sandiqlarga shoshildik. Ular metall tasmali qalin taxtalar atrofida qurilgan va sezgir elektron uskunalarni tashish uchun ishlatilgan. Ular yonish uchun xizmat qilish uchun to'plangan. Otishma bo'kirdi va o'q biz sandiq o'rtasida vahimali kaptar sifatida ortimizdan yerga yopdi.
  
  
  O'q bir shahar bizning qo'lbola hideout orqali yirtib. Uni Tamara tortib oldi. Yaqinlashib kelayotgan armiyadagi dastlabki ikki kishi ehtiyot bo'lish uchun juda sabrsiz edilar. Ikkita zarba va ular qorga tushishdi. U bizning himoyamizni kuchaytirish uchun sandiqlarni jinnidek harakatlantira boshladi. Qalin taxtalar o'qlarni so'radi. Endi bizni faqat zerikarli to'g'ridan-to'g'ri zarba urishi mumkin, aks holda ular bizning orqamizdagi uyni aylanib o'tishlari kerak edi. U yuqoriga qaradi, lekin derazalarda hech kimni ko'rmadi. Atrofdagi erkaklar bizni xuddi qurollarimiz bog ' shlanglari kabi qo'rg'oshin bilan to'kishdi. U qaysi tomonga qaramasin, qochish uchun juda ko'p odamlar bor edi. Va bizda bir necha tur qoldi.
  
  
  To'satdan, barcha shovqinlardan oldin, u elektr starterning ovozini eshitdi. Vertolyot rotori juda sekin aylana boshladi. Shisha kokpitda men ikki kishining siluetlarini ko'rdim. Soqchilar atrofida yolg'iz turgan uchinchi odam shoshilib vertolyotning to'xtash joylari va arqonlarini har tomondan suratga oldi. Mening revolverimda faqat bitta govk qoldi. U ehtiyotkorlik bilan nishonga oldi va nishonga tegdi. Qo'riqchi qichqirdi va titray boshladi. U har bir kishi unga tikildi sifatida otishma bir lahza to'xtadi, shunday qilib, baland ovoz bilan baqirdi.
  
  
  "Tamara, menga otish uchun biror narsa bering."
  
  
  "Faqat mening qurolimdan foydalaning."U erda yana oltita o'q bor", dedi u menga Makarovni topshirib .
  
  
  U saqlab .22 o'zi uchun Pepe. U menga o'z revolverini berishdan tortinmagani men hech qachon unutmaydigan ishora edi. U vertolyotga tikildi. Dvigatel isinish uchun to'liq quvvat bilan ishlayotgan edi. "Ular bu bo'ronda qulab tushishadi."
  
  
  "Balki, lekin biz bu erda o'tirib tomosha qila olmaymiz. Ular qochishni xohlashadi va agar muvaffaqiyatga erishsalar, hammasini qaytadan boshlaydilar. Eng yomoni, ular Transmitterni yoqishdi va siz Zembla bu haqda nima deganini eshitdingiz.
  
  
  "Lekin men xona deb o'yladim..."
  
  
  "Bu ular o'rnatayotgan yangi asosiy boshqaruv tizimi edi. Biz bunga ip qo'ydik, lekin ikkinchi uzatgichni boshqa joyda boshladik. Dellning o'zida ego uni darvozaning narigi tomonida kutib turardi, u erda biz bu chiroqlarni ko'rishimiz mumkin edi."
  
  
  "Bu shuni anglatadiki, hech kim bo'ronni bir necha soat ichida to'xtata olmaydi. Hech bo'lmaganda Zembla haqiqatni aytgan bo'lsa. Shunda ob-havo boshqa hech qachon nazorat qilinmaydi!
  
  
  'Ha . Va muammo shundaki, Zembla odatda to'g'ri.
  
  
  Vertolyot asta-sekin va beqaror echib sifatida shooting tiklandi. U oldinga va orqaga silkitdi. Kokpit eshigi ochilganda otishma ikkinchi marta to'xtatildi. Yo'lovchi o'rindig'ida u Tohelning ozg'in, mushak ramkasini payqadi. Ego boshida eshikni keng ochdi. Uning o'ng qo'lida Colt to'pponchasi bor edi, u chap qo'lini egib ushlab turardi va u bizga ishora qilardi. U men tushunmagan narsani baqirdi. Ko'rinishidan, qichqiriq uchuvchi sifatida harakat qilgan Zembla uchun mo'ljallangan edi. Vertolyot biroz egilib, biz tomonga siljidi.
  
  
  "Siz yaramas! U g'azabdan qaynayotgan edi. - U bizni quyon kabi o'ldirish uchun oldimizga keladi!"Boshingizni tushirmang, Tamara!'
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u, uning ovozli firmasi.
  
  
  Bir soniya ichida biz tanlashimiz kerak edi. Agar biz barrikadadan chiqsak, Zemblaning odamlari bizni otib tashlashadi. Agar biz turgan joyda qolsak, bizni yuqoridan otib tashlashadi. Vertolyot yalash uchun uchib ketayotganda umidsizlik va g'azab meni yuvdi.
  
  
  "Jin ursin yaramaslar!"Men o'zimning xirillaganimni eshitdim. Mening qo'lim qurolni tortdi. U umidsiz va beparvolik bilan harakat qildi. U sandiqlar orasiga sakrab tushdi. Og'ir daraxtga urilganimda jarohatlangan yelkam va ko'kragimdan o'tkir og'riq otildi. Kengashlar sakrab tushdi, sandiqlar tushdi. Uning yaqinlashayotgan vertolyot ostida hovliga sakrab tushdi. U Tohelning hayron bo'lgan yuziga qaradi . U ko'p yillik mashg'ulotlar tufayli instinktiv, tez reaksiyaga kirishdi. Bir ego miya .357 Colt magnum menga o'q uzdi va o'q uzdi. Og'ir gavda qo'limni kuydirdi va yengimdagi uzun teshikni yirtib tashladi. Makarovning quroli qo'llarim atrofida uchib, bir necha yard narida qo'ndi.
  
  
  Tochel uning kulishini eshitdi. "Ego Karterni olishga harakat qiling!"
  
  
  U qurolga sho'ng'idi, ag'darildi va beparvolik bilan Egoni tanasi ostidan chiqarib oldi. Qurol gumburladi, tebrandi va yana momaqaldiroq qildi. Mening tanam ikki xil odamga tegishli ekanligini his qildi. Mening chap tomonim og'riqdan ko'ra ko'proq yonayotgan edi va deyarli falaj edi; yangi yaraga qaramay, o'ng tomonim yaxshi edi. Vertolyot biroz tebrandi. Zembla kuchli shamolda Egoni tik tuta olmadi. Ehtimol, ego ham mening zarbalarimdan larzaga kelgandir. Tohel ishdan va o'tkazib yuborilgan. U pitchingga qarshi turishga harakat qilib, oldinga va orqaga tebrandi. Ego katta to'mtoq o'q yonimda qor ichiga yopdi.
  
  
  Tamara boshini sandiqqa suyab, tiz cho'kdi. Volleylar orasidagi intervallarda u uning qichqirig'ini eshitdi. Men uni birinchi va yagona ko'rganimda, u aqldan qo'rqib ketdi. Deyarli instinktiv ravishda u uchinchi o'qni otdi. U bir lahzadan keyin uni ko'rdi, Tohel to'satdan qichqirdi, go'yo eshik oldida cho'kkalab. Egoning ko'zlari uning boshi atrofida bo'rtib chiqdi. Ego ovozi so'zlar emas, balki ma'nosiz yo'tal edi. U yo'taldi, qichqirdi va bo'sh Magnumidagi tetikni tortdi. U taranglashdi va titradi. Keyin u asta-sekin oldinga egilib, vertolyotdan yiqilib tushdi.
  
  
  Tohel zarba bilan erga urdi. Hayron bo'lib, ego xalqi ih boshlig'ining o'lganini tushunolmagandek, keskin sukutga tikildi. Uniki muz bilan qoplangan hovlida indamay o'tirdi. U o'zini zaif va ko'ngil aynishini his qildi. Yagona ovoz Tamaraning yumshoq shivirlashi va zembla yuqoriga va uzoqlashganda vertolyotning to'satdan tezlashishi edi.
  
  
  Ko'ngil aynish yo'qoldi, ammo zaiflik yo'q edi. Atrofimdagi odamlar tomonidan otish xavfini e'tiborsiz qoldirib, tiz cho'kdim. U vertolyot pervanesi shamoliga oldinga egildi. Makarov xuddi o'z hayotiga ega bo'lganday qusdi va titrardi. Mening oxirgi uchta o'qim mo'rt bosimli tanklardan o'tib ketdi. Bir lahzaga u juda kech o'q uzganidan va vertolyot allaqachon juda baland uchayotganidan qo'rqardi. Ammo keyin asosiy vint g'alati silliqlash tovushlarini chiqara boshladi. Zembla uni boshqarishga urinayotganda vertolyot shitirladi va shitirladi. U chayqalib, hacienda ustida balandroq va balandroq ko'tarildi. Keyin to'satdan zarba. U pastga siljiy boshladi. Nimadir portladi va ustimizdan bir parcha metall uchib o'tdi. Biz kichik portlashni eshitdik. Vertolyot bir lahza harakatsiz turdi. Mayda alanga kaputni yaladi. Keyin u katta yoyda kaptar bo'lib, hacienda asosiy binosining boshqa qanotiga qulab tushdi.
  
  
  Dahshatli silkinish bilan vertolyot Zembla bilan birga qo'shni binoga qulab tushdi. Meni erga tashladilar. Devor bo'laklari hovli atrofida nurlar, derazalar va devorlar bilan birga uchib o'tdi. Vertolyot katta teshik ochgan joyda tom qulab tushdi. Och alanga osmonga ko'tarildi. Uning bosh aylanishi bilan u oyoqlariga sakrab tushdi. Bu hech narsani buzmadi, lekin allaqachon shikastlangan burnim endi doimiy ravishda qon ketayotgan edi. U nafas olib, Tamarani topish uchun sandiqlarni qoqib qo'ydi. Biz bu erdan chiqishimiz kerak edi. Mening qo'llarim uning yumshoq egri chiziqlariga tegdi. Bir lahza, u menga qadar snuggled va muloyimlik bilan uning sariq sochlari orqali mening barmoqlarini yugurib. Hozir buzilgan barrikada bilan himoyalangan, u buzilmagan.
  
  
  Yonayotgan olov tez tarqaldi. Yorqin nurda u Zemblaning qolgan odamlarini yugurib yurganini ko'rdi. Ularning boradigan joyi yo'q edi va nima qilishni bilmas edilar. Endi tashkilot yo'q edi. Ih rahbari vafot etdi va ularning maqsadlari qolmadi. Bunday sharoitda ular qahramonning o'limidan oldin ikki marta o'ylashadi. Lekin ular hali ham dushman, xavfli dushman edi. Agar biz bularning barchasidan qochish imkoniga ega bo'lsak, bu faqat hozir.
  
  
  Biz sandiqlarni aylanib chiqdik va eng yaqin binoning orqa tomoniga yugurdik. Har safar biz yo'ldan sakrab tushganimizda, kimdir mimmo yonidan yugurib o'tganida. Nafas olib, mimmoning yonayotgan asosiy binosiga qaytdik. Tamaraning lablaridagi tabassum menga u ham xuddi shunday o'ylayotganini aytdi. O'sha yonayotgan olovda Zemblaning so'nggi uzatgichi yo'q qilindi va metallolomga aylandi.
  
  
  Bir guruh erkaklar bizni asosiy kiraverishda topib, o't ochishdi. O'qlar atrofimizda qo'rqinchli shivirlab, ikki tomonimizdagi devor g'ishtlarini sindirdi. Biz darvozadan o'tdik, orqamizdagi ihni urdik va keng toshli yo'ldan yugurdik. Muzli shamolning uvillagan hushtagi olov shitirlashi va orqamizdagi qulab tushayotgan binolarning xirillashi bilan aralashdi. Bu jahannamdan simfoniya kabi edi.
  
  
  Biz tepalikning tubiga kelgan edik va endi baland toshlardan o'tishga majbur bo'ldik. Qattiq bo'ron Tamarani bir necha marta oyog'idan yiqitdi. Ay unga oyoqlariga yordam berdi, u darhol sirpanchiq muzli yo'lga yiqildi. Biz yo'limizda davom etdik.
  
  
  Nafas olib, biz nihoyat qayiqchaning boshpana ko'rfaziga etib bordik. Biz faqat qayiq va uni qanday harakatlantirish haqida o'ylashimiz mumkin edi. Agar biz bundan omon qolmoqchi bo'lsak, qayiq bo'lishi kerak edi. U eshikni ochdi. Bu qimirlamasdi va men uni yelkam bilan yiqitishga kuchim yo'q edi, lekin keyin Tamara jimgina Pepening revolveridagi qulfdan o'q uzdi.
  
  
  Oxirgi harakat bilan biz dock ustida harakat qildik. Qayiq bor edi. Yaltiroq o'n futlik kreyser yaxtasi jabduqli ayg'ir kabi vahshiyona silkindi. Dengizga chiqish xavfsiz ko'rinmadi, xavf-xatarsiz. Yaxta to'lqinlar bo'ylab yuqori tezlikda sirpanish uchun qurilgan, ammo bu bo'ronda u to'g'ridan-to'g'ri qayiqchaning og'ir shishishida osongina ag'darilib ketadi. Ammo men qilmoqchi bo'lgan oxirgi narsa orolda qolish edi.
  
  
  Tamara katta eshikni ochdi va arqonlarni yechdi. U boshqaruv paneli ostida chayqalib, dvigatelni qizdirdi. Mushaklarim butun tanamda og'riydi. Erkaklar qayiqxonaga yugurishdi. Men ularning qichqirayotganini va otishayotganini eshitdim. Uni, start tugmasini bosdi. Dvigatel boshlandi, aksirdi, chiyilladi va keyin jonlandi. U mening qo'lim beixtiyor gazga yetib borayotganidan noaniq xabardor edi. Oyoq ostidagi xirillash zo'ravon zarbaga aylandi. Birinchi odamlar orqa eshikdan kirib kelishganida, yaxta qayiqxona atrofida va soyga uchib ketdi.
  
  
  Ko'rfaz tashqarisida Panama ko'rfazining qo'pol to'lqinlari bizni urdi. Ferretning tezligi uch tugundan oshguncha uning tezligi pasaytirildi. Dengiz bizdan gorizontal ravishda asta-sekin ko'tarilgan oq ko'pikning qaynayotgan massasi edi. Qayiq burilishga ulgurmadi. Kamon ko'milgan va to'lqinning narigi tomonida suzib yurgan. Suv oldinga pastki qismdan va idishni tomidan g'azablanib yugurdi. U qayiqni ushlab turishga juda zaif edi. Qon qo'llarimdan va burnimdan pastga tushdi. Men haydashni tashlashga majbur bo'ldim. Uni, men o'zimni tushib his. "Nazoratni qo'lga oling", dedi u deyarli tushunarsiz. "Tamara, rulga o'tiring. Men qila olmayman... Hushsizlikning esnayotgan zulmati meni yopdi. U osmonga oxirgi marta qaradi va jilmayib qo'ydi. Ob-havo o'zgardi.
  
  
  
  
  Bob 14
  
  
  
  
  Men hammomda yotganimni orzu qilardim. Hayajon meni oldinga va orqaga ohista silkitdi. Uniki cho'zilgan, poyabzalsiz va yostiq o'rniga boshi ostida ko'ylagi bor edi. Qayiq jim mashinalar bilan harakatsiz o'tirdi. Yengil shabada esayotgan edi; quyosh issiq edi.
  
  
  Ikkinchi taassurotim shuki, men hali ham orzu qilardim. Menda o'sha ajoyib erotik orzulardan biri bor edi, ular har doim yaxshilana boshlaganda tugaydi va ertalab sizni hafsalangiz pir bo'ladi. Tamara faqat sutyen va pantiesida orqa panjaraga suyanib turardi. Yo'l uning uzoq, mayin oyoqlari kemaning uzatib etiladi, uning masofa kamar, uning dillar bo'rtib, va uning yuzi iloji boricha ko'p quyosh qo'lga olish uchun yuqoriga egilgan men tushimda ko'rish uchun yaxshi ko'raman shahvoniy ko'rish hisoblanadi. Ammo u haqiqiy, quyosh kabi haqiqiy edi! U xo'rsindi va qo'llarini bukdi. Og'riq ham haqiqiy edi. Uning sal samimiy. Qayiq ko'k suv bilan to'lib toshgan. Dengiz tinch va osmon ko'zni qamashtiradigan tiniq edi. "Salom", dedi Tamara jilmayib. U yorqin quyoshni to'sish uchun ko'zlarini qo'lini ko'tardi.
  
  
  "Salom," uning revmatizmini kuldi. "Biz drifting qilyapmiz."
  
  
  "Bizda yoqilg'i tugadi."
  
  
  'Oh.'
  
  
  "Hushingizni yo'qotganingizdan bir necha daqiqa o'tgach, dvigatel xirilladi va to'xtadi. Boshqa hech narsa qila olmayman.
  
  
  'Yo'q, albatta yo'q.'
  
  
  "Oqim bizni bir necha soatdan keyin qirg'oqqa olib chiqadi."
  
  
  "Biz band bo'lamiz. Bir oz dam olish bizga zarar qilmaydi.
  
  
  "Men ham shunday deb o'ylayman", dedi u. U yana boshini orqaga burdi. "Bu kiyimlarda juda qizib ketdi va u quyosh olishni xohladi. Umid qilamanki, siz qarshi emassiz."
  
  
  "U kim? Hech qachon!'
  
  
  Mening nigohim tiniq Firuza suvlari bo'ylab uzoqdagi tumanli qirg'oqqa siljidi. Panama nurda porladi va dengiz hali ham edi. U sukunatni his qildi. Bizda shamol nafasi yo'q edi. Hech bir hayvon o'tlar chigalida shitirlamadi va biz zich Zumrad o'rmonidan bitta ovozni eshitmadik. Bunga hali erta edi. Daryolar va kanallar hali ham qalin muz massalari bilan tiqilib qolgan. Ammo muz tez orada yorilib, parchalanadi. Tog'lardan qorning erishi bu erda va u erda vaqtincha suv toshqiniga olib kelishi mumkin, ammo bu kelajakda edi. Odam va hayvon hali ham dovdirab qolishdi va Zemblaning hukmron bo'roni tomonidan yaratilgan aql bovar qilmaydigan dahshatlardan qochishga harakat qilishdi. Keyinchalik ular o'lgan qarindoshlariga motam tutishni boshlaydilar va uylarini tiklashni boshlaydilar. Lekin bu keyinroq bo'ladi...
  
  
  U iliq, xushbo'y havodan nafas oldi va oyoqlarini kemaga mahkam tikdi. Yuzimda katta tabassum bor edi. "Bu uchun kurashishga arziydi."
  
  
  Tamara nafis inoyat bilan ko'tarildi. U mening oldimga keldi va qo'llarini bo'ynimga ohista o'rab oldi. Uning barmoqlari bluzkamning tugmachalarini ushladi. Uning qo'li ko'kragimdan sirg'alib o'tdi.
  
  
  "Hayajon tugadi", dedim men. "Endi tashvishlanishingiz shart emas."
  
  
  "Men buni hech qachon qilmaganman, Nik, lekin men buni yaxshi ko'raman."
  
  
  "Panamaga etib borganimizda, bizning yo'llarimiz ajralib chiqadi. Qadar ...'
  
  
  "Yo'q," u qulog'imga afsus bilan pichirladi.
  
  
  "Sizning o'z mas'uliyatingiz bor, menda esa meniki bor va biz hech qachon boshqasining yordami bilan o'zgarmaymiz. Panamaga borgunimizcha hammasi yaxshi edi va yaxshi bo'ladi."
  
  
  "Qayiq suzmoqda."
  
  
  — Va biz bu haqda hech narsa qila olmaymiz.
  
  
  "Biz hali ham dam olishdan tashqari."
  
  
  U qo'pol uni o'pdi va unga uni tortdi, va keyin qattiq va egiluvchan tanasi.
  
  
  U xato qildi. Hayajon hali tugamadi.
  
  
  Kitob haqida:
  
  
  Hammasi Meksikadagi bolta agenti tomonidan qabul qilingan buzilgan radio xabaridan boshlandi. Endi Nik Karter ular chaqirgan Nikaraguaning zich o'rmonlari bo'ylab yo'l olayotgan edi Mosquito Coast. Ego chivinlar, zaharli ilonlar va chidab bo'lmas Savchenko tomonidan qamal qilingan. Egoning sayohati shafqatsiz edi, lekin u qadimgi Mayya ibodatxonasini topishi kerak edi. Polkovnik Zemblaning shtab-kvartirasi o'sha erda joylashgan edi. Va bu Markaziy va Janubiy Amerikani qutbli mintaqaga aylantirishi mumkin. Sovuq sovuq sindirish bilan tahdid qilar ekan, Nik ham Rossiyaning KGB agenti Tamara Kirovani Amerikaning bu infernal sxema bilan hech qanday aloqasi yo'qligiga ishontirishi kerak.
  
  
  Lekin polkovnik Zembla uning sovuq terror mustaxkamlash uchun boshqaradi. Keyin Nik Karterdan imkonsiz narsani qilish talab qilinadi...
  
  
  
  Mundarija
  Bob 2
  
  
  Bob 3
  
  
  Bob 4
  
  
  Bob 5
  
  
  Bob 6
  
  
  Bob 7
  
  
  Bob 8
  
  
  Bob 9
  
  
  Bob 10
  
  
  Bob 11
  
  
  Bob 12
  
  
  Bob 13
  
  
  Bob 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Karter Nik
  
  
  Qotil: kod nomi Vulture
  
  
  
  
  Nik Karter
  
  
  Qotil: kod nomi Vulture
  
  
  Amerika Qo'shma Shtatlari maxfiy xizmatlari odamlariga bag'ishlangan
  
  
  
  Birinchi bob.
  
  
  U qalin tili bilan quruq lablarini yalab, tepadagi quyoshga ko'z qisib qo'ydi. Uning og'zi eski qog'ozga o'xshardi va quloqlarida zerikarli, ammo qat'iy shovqin bor edi.
  
  
  Uning kichkina tikanli butaning chetida qancha vaqt hushsiz yotganini aniq bilish imkonsiz edi. U birinchi marta kelganida, u qaerdaligini va u erga qanday etib kelganini eslay olmadi. Keyin u burishgan, yarqiragan vayronalar massasini ko'rdi, muni kichkina samolyoti bulutsiz osmondan yarador qirg'iy kabi qulab tushdi. Yarim singan metall chiziqlar - zo'ravonlik zarbasining qoldiqlari-Veldning jigarrang o'tlaridan atigi o'ttiz metr balandlikda ko'tarildi va tutunning ingichka parchalari hali ham osmonga qarab yurdi. Endi samolyot erga urilganda uni qanday uloqtirganimni eslayman, keyin esa alangali olovdan sudralib ketdim. Quyosh pozitsiyasidan u ertalabki halokatdan bir necha soat o'tganini bilar edi.
  
  
  Katta og'riq va qiyinchilik bilan men uni yirtilgan xaki shimim orqali sonlarimdagi issiq oq loyni his qilib, o'tirish holatiga majbur qildim. U kiygan buta atrofidagi ko'ylak orqamga yopishdi va o'z tanamning hidi burun teshigimni to'ldirdi. Ko'zlarini quyosh nurlaridan himoya qilish uchun qo'lini ko'tarib, u endi hamma tomonga cheksiz cho'zilgandek tuyulgan, faqat bitta soyabon akatsiya daraxtining siyrak yashilligi bilan uzilgan baland sher o'tiga qaradi. Sivilizatsiya belgisi yo'q edi, faqat o't va daraxtlarning ulkan dengizi.
  
  
  Tepada tulpor jimgina aylanib, pirouetting bilan harakatlandi. Mening oldimda erga soya tashlab, qush obsesif ravishda osilib, tomosha qildi. Quloqlarimdagi g'uvillash endi yanada aniqroq bo'ldi va bu mening boshimda umuman yo'qligi xayolimga keldi. Ovoz avariya joyidan keldi. Bu chivinlarning ovozi edi.
  
  
  U vayronalarga e'tibor qaratdi. Keyin tulpor va pashshalar to'dasi menga Aleksis Salomos men bilan o'sha samolyotda ekanligini eslatdi - muammo yuzaga kelganda u Egoni boshqarayotgan edi. Uning ko'zlari torayib ketdi, lekin u halokat joyi yaqinida Egoni ko'rmadi.
  
  
  Zaif o'rnimdan turganimda, oyoqlarim qattiq ekanligini topdim. Butun vujudim og'riydi, lekin suyaklarim singanga o'xshardi. Uning chap bilagidagi uzun kesma allaqachon shifo topgan va qon qurigan edi. U yonayotgan vayronalarga jilmayib qaradi. Men Aleksisni hali tirikligini bilish uchun topishim kerak edi.
  
  
  U samolyot korpusiga yaqinlashganda chivinlarning g'uvillashi kuchayib bordi. U engashdi va taksiga qaradi, lekin do'stini ko'rmadi. Men oshqozonimga kasal bo'lib qoldim. Keyin, uning qobig'i vayronalar oldida bo'lganida, mimmo pervanelni va g'ijimlangan fyuzelyajni kuydirdi, u to'satdan to'xtadi.
  
  
  Alekseyning jasadi taxminan o'n metr naridagi grotesk qon uyumida yotardi. Ego ham tashqariga tashlandi, lekin ego samolyoti qulashidan oldin emas. Egoning boshi va yuzining old qismi samolyotning old oynasiga urilganidan siqib chiqarildi va Egoning bo'yni singanga o'xshardi. Shvedlarning egosi parchalanib ketdi va u quritilgan qonga botdi. Katta jigarrang chivinlar Egoning tanasini qoplab, uning binafsha ranglari bo'ylab sudralib yurishdi, deyishdi ular. U yuz o'girishni boshladi va murdaning orqasidagi baland o'tlarda harakatni ko'rib, o'zimni biroz kasal his qildim. Dog'li gyena mening borligimdan xabardor bo'lib, asta-sekin yaqinlashdi, lekin g'amxo'rlik qilish uchun juda och. Ego ko'rinishi hali mening miya qayd etilmoqda edi-da, sirtlon o'zi va tana orasidagi kichik masofani yopiq va Aleksis Salomos ning hisob-kitoblar bo'yicha fosh go'shtini ushlab, bir bo'lak off yirtib.
  
  
  "Orqaga turing, la'nati tikuvchi!"u hayvonga baqirdi. U kuygan o'tin tayog'ini oldi va uni sirtlonga tashladi. Hayvon qonli pasta bo'lagini ko'tarib, o't bo'ylab sudralib o'tdi. Bir lahzada ego yo'qoldi.
  
  
  U yana manglaylangan jasadga qaradi. Uni ko'mish uchun Belkuragim ham yo'q edi, shuning uchun Egoni hayvonlar bilan yigirma to'rt soatga qoldirishim kerak edi.
  
  
  Xo'sh, u hech narsa qila olmadi. Aleksis Salomos ham dafn etilgan yoki dafn qilinmagan holda o'lgan edi. Oxirida, ular ego bilan ko'tarilamiz va uni o'ldirdi, va ular deyarli ham, meni bor. Kamida bu nuqtaga qadar, men negadir omon. Ammo mening omadimning eng katta sinovi oldinda bo'lishi mumkin, chunki men Salisberi va Bulavayo o'rtasida, Rodeziya bush mamlakatining eng chuqur qismida ekanligim ularga tegishli.
  
  
  U jasadni yana yashirguncha vayronalar atrofida yurdi. Noto'g'ri ishlaydigan samolyot besh ming futda aksirish va yo'talishni boshlashdan biroz oldin, Salomos biz tez orada kichkina qishloqning mimmosiga uchishimizni aytdi. U aytgan so'zlari atrofida, u qishloq hali ham janubi-g'arbiy tomondan ellik-etmish besh chaqirim zalda ekanligini taxmin qildi. Suv va qurolsiz, u erga borish imkoniyatim juda nozik edi. Odatda o'zi bilan olib yuradigan luger va g'ilofli pichoq Solsberi shahridagi mehmonxonamda qoldirilgan. Ularning hech birini mening futbolkam ostiga yashirib bo'lmaydi va har holda, men Bulavayoga ushbu samolyot safarida ularga ehtiyoj sezmadim. Men ta'tilda edim va dam oldim.
  
  
  Ular Amerikaning o'ta maxfiy razvedka agentligi AX bilan ishlagan va shunchaki Solsberida tasodifan uchrashgan Afina atrofidagi eski do'stini kuzatib borgan. Endi boshqa odam o'lgan edi va u menga aytgan yovvoyi voqea endi ishonarli edi.
  
  
  Men yaqin atrofdagi termitlar tepaligiga bordim, Boshimdek baland oq loydan yasalgan it, ko'plab Bacalar kirish joyi bo'lib xizmat qildi. U unga qattiq suyandi, isitmali daraxtlarning uzoq chizig'iga tikildi va vayronalarning narigi tomonidagi chivinlarning g'uvillashiga e'tibor bermaslikka harakat qildi. Uch kun oldin uni Aleksis Salomos Solsberi Pionerlar yodgorlik bog'i yaqinidagi kichik restoranda kutib oldi. Men terasta o'tirgan edim, shaharga qarab, Salomos to'satdan mening stulim yonida paydo bo'ldi.
  
  
  "Nik? Nik Karter? "u aytdi va uning chiroyli jigarrang yuziga sekin tabassum tarqaldi. U qirq yoshlardagi to'rtburchak jag'li jingalak sochli odam edi, uning ko'zlari sizning hayotingizdagi sirlarni ko'rgandek yorqin yorqinlik bilan sizga diqqat bilan tikildi. U Afinadagi gazetaning muharriri edi.
  
  
  "Aleksis", dedim qo'limni cho'zish uchun. U Egoni ikki qo'liga oldi va uni qattiq silkitdi, tabassumi undan ham kengroq. "Afrikada nima qilyapsan, tikuvchi? "
  
  
  Tabassum so'ndi va u birinchi marta uning egosi uni eslagandek ko'rinmasligini tushundi. U menga bir necha yil oldin Afinada G'arb uchun muhim hujjatlarni o'g'irlagan KGB odamini izlashda yordam berdi. U ferret bilan ancha qariganga o'xshardi. Ego yuzi sog'lom ko'rinishini yo'qotdi, ayniqsa ko'z atrofida.
  
  
  U so'radi. "Agar men sizga qo'shilsam, qarshi bo'lasizmi?"
  
  
  "Agar qilmasangiz, xafa bo'laman", dedim. "Iltimos, joy bor. Ofitsiant!"Stolga oq fartuk kiygan bir yigit keldi va biz ikkalamiz ham Britaniya ale-ga buyurtma berdik. Biz ichimliklar berilguncha va ofitsiant ketguncha suhbatlashdik, keyin Salomos o'ylanib qoldi.
  
  
  "Yaxshimisiz, Aleksis?"Men nihoyat so'radim.
  
  
  U menga jilmayib qo'ydi, lekin u ingichka va majburiy edi. "Men muammoga duch keldim, Nik."
  
  
  "Men unga biror narsa qila olamanmi?"
  
  
  U kvadrat yelkalarini qisdi. "Men hamma narsani qilish mumkinligiga shubha qilaman."U ingliz tilida yaxshi gapirdi, ammo sezilarli urg'u bilan. U ale-dan uzoq vaqt ichdi.
  
  
  Men undan so'radim. "Bu haqda menga aytmoqchimisiz?""Yoki bu juda shaxsiymi?"
  
  
  U achchiq kuldi."Oh, bu shaxsiy, mening boshqam. Siz buni juda shaxsiy deb ayta olasiz."Egoning ko'zlari meniki bilan uchrashdi. "Kimdir meni o'ldirmoqchi."
  
  
  Uning yuziga qarab. "Ishonchingiz komilmi?"
  
  
  Achchiq tabassum. "Men unga qanchalik amin bo'lishim kerak? Afinada miltiqdan o'q derazani sindirib, boshimning mimmosidan bir necha dyuymga o'tadi. Shunday qilib, men maslahat olaman. Uning beru dam olish Salisbury bu yerda uning qarindoshi ziyorat qilish. U o'n yil oldin bu erga hijrat qilgan ssenariy savdogari. Men bu erda bir muncha vaqt xavfsiz bo'laman deb o'yladim. Keyin, ikki kun oldin, asosiy bulvarda qora Mersedes meni deyarli urdi. Yo'l chetiga ko'tarilgan haydovchi xuddi Afinada ilgari ko'rgan odamga o'xshardi. "
  
  
  "Bu odam kimligini bilasizmi?"
  
  
  "Yo'q", dedi Salomos boshini sekin chayqab. "Yaqinda men u erda bir oz josuslik qilayotganimda uning Apollon binosi bo'ylab yurganini ko'rdim."U to'xtadi va ale-ga qaradi. "Siz Apollon chiziqlari haqida eshitganmisiz?"
  
  
  "Neft tankerlari kompaniyasi, shunday emasmi?"
  
  
  "Bu aslida, do'stim. Mening vatandoshim Nikkor Minourkosga tegishli dunyodagi eng yirik tanker liniyasi."
  
  
  "Ha, ha. Men uni Minurkosadan bilaman. Sobiq milliarder dengizchi. Zohid; bu kunlarda hech kim Egoni ko'rmaydi."
  
  
  "Bu aslida yana sodir bo'lmoqda", dedi Salomos. "Minourkos deyarli o'n yil oldin, u hali nisbatan yosh bo'lganida, jamoat hayotidan nafaqaga chiqqan. U ko'p vaqtini o'z biznesini yuritadigan Konstitutsiya maydoni yaqinidagi Apollon binosidagi pentxausida o'tkazadi, deb ishoniladi. Shaxsiy aloqalar asosan Minurcosning yaqin sheriklari tomonidan o'rnatiladi. Deyarli hech kim u bilan shaxsiy auditoriyani olmaydi."
  
  
  "Juda boy odamlar o'zlarining shaxsiy hayotini juda qadrlashadi", dedim men aleni yutib. "Ammo Minurkning hayotingizga urinishlar bilan qanday aloqasi bor?"
  
  
  Salomos chuqur nafas oldi va uni sekin chiqarib yubordi. "Taxminan olti oy oldin Monurkoning xatti-harakati o'zgara boshladi. Bu men uchun va, albatta, boshqa gazeta muharrirlari uchun juda qiziq edi, chunki Minurkos haqidagi har qanday ma'lumot Afina Olimpiadasi o'quvchilari uchun hayajonli va muhimdir. Har doim siyosatdan chetda qolgan Minurk Afinadagi hukmron xuntaga qarshi ommaviy bayonotlar berishni qachon boshlaganiga e'tibor bering. To'satdan u polkovniklar jamiyatlari rahbarlari zaif va sotsialistik ekanligini e'lon qildi. U 21 yil 1967 apreldagi "inqilob" ga xiyonat qilganliklarini da'vo qildi. va Gretsiya Konstantin II ning tiklanishi bilan yaxshiroq bo'lishini yoki yangi tanishning shaxsiyatiga boshqa hayrat eshitilishini nazarda tutgan. U guvoh kabi chapchilarning xavf-xatarlariga ishora qildi va Yunoniston hukumatida yana bir "silkinish"sodir bo'lishini taxmin qildi.
  
  
  "Xo'sh, - dedim men, - bu odam shu yillar davomida to'satdan siyosatga qiziqishga haqli. Balki emu pulini sarflashdan charchagandir."
  
  
  "Bu yanada uzoqroqqa ketayotganga o'xshaydi. Minurkos kabi odam ko'plab do'stlarni sotib olishi mumkin. Generallar va polkovniklar kirib kelishmoqda
  
  
  pentxausga va orqaga, lekin ular matbuotga tashrif buyurish haqida gapirishmaydi. Mish-mishlarga ko'ra, Minurk Gretsiya shimolidagi maxsus qurilgan lagerda va Egey dengizidagi Mikonos orolidagi bitta lagerda xususiy armiyani moliyalashtirmoqda.
  
  
  Nihoyat, polkovnik Demetrius rasionning yaqinda yo'qolishi bor. Minurkos hukmronlik qilgan gazeta, u Pireyda qayiqda sayohat qilayotganda cho'kib ketgan degan xulosaga keldi, ammo uning jasadi hech qachon topilmadi. Nikkor Minurkos endi rasionni o'zi tanlagan odam, despo Adelfiya ismli fashist bilan almashtirish uchun katta kampaniyani boshlamoqda. Xunta Adelfiyani xohlamaydi, lekin uning yangi va olijanob rahbarlari minurkadan va generallar shtab-kvartirasidagi do'stlarning egosidan qo'rqishadi."
  
  
  "Bu qiziq holat, - deb tan oldim men, - lekin Sizningcha, Minurkolar qonli to'ntarish g'oyasi bilan terror kampaniyasini boshlayaptimi?"
  
  
  "Bu mumkin. Ammo boshqa echimlar mavjud. Apollon tepasidagi pentxaus atrofida aylanib yurishdan oldin jurnalistlar atrofida hech kim ko'rmagan yangi yuzlar bor; bitta Minurkos hali ham yashiringan. Biroq, men yangi yuzlardan biri Adrian Stavros ismli yunon-amerikalikka tegishli ekanligini payqadim."
  
  
  Salomosda ko'zlarim biroz torayib ketdi. "Afinadagi Stavros?"Men sekin ming'irladim. "Minurkos kompaniyasini saqlaysizmi?"
  
  
  "Bu shunday ko'rinadi. Bo'lmasa ..."
  
  
  "Nima ekan?"
  
  
  "Xo'sh, Minourkosning so'nggi sharhlari xarakterdan tashqarida bo'lgani uchun, ehtimol u ih manbai emas edi."
  
  
  "Stavrosning Minurkos imperiyalarini egallashi?"
  
  
  Ehtimol, Minurkosning xohishiga qarshi, Salomos taxmin qildi. "Kichik to'ntarish allaqachon yashiringan bo'lishi mumkin. Minurkolar juda yashirin va har doim bo'ysunuvchilar orqali biznes olib borishganligi sababli, ego o'ldirilishi yoki qo'lga olinishi va ego nomi ostida ishlashi va hech kim sezmagan holda egoga katta miqdordagi pul sarflashi mumkin. Ushbu nazariyani tahririyatimda ifodalaganimdan so'ng, Afinadagi hayotimga birinchi urinish bo'ldi."
  
  
  Tashvishli qarash Egoning ko'ziga qaytdi. Men Adrian Stavros haqidagi bolta faylini esladim va u bunday manevrga qodirligini angladim. Stavros plakat namoyishlarini o'tkazdi yel universiteti talaba sifatida. Keyin u Markaziy razvedka boshqarmasi idorasini tubdan bombardimon qilishda ishtirok etdi va keyinchalik senator hayotiga suiqasd qildi. U FQB va Markaziy razvedka boshqarmasi changalidan qochib, o'zini Braziliyada dafn qildi va u erda kontrabanda va qotillik kabi og'ir jinoyatlarni sodir etdi. Qo'shma Shtatlarda unga qarshi dalillar kam bo'lganligi sababli, Qo'shma Shtatlar uni qaytarishga urinmadi. Ammo uni Braziliyada tomosha qilishdi.
  
  
  "Va harakat odam Salisbury bu yerda sizni pastga ishlatish uchun?"Men undan so'radim. "Siz uning Apollon binosidagi pentxausdan chiqayotganini ko'rdingizmi?"
  
  
  "Ha, Nik", dedi Salomos. U ale oxirgi ho'pladi va shahar tomon tepalik pastga hibiscus-qoplangan korkuluk ustidan qaradi. "Men umidsizman. Bulavayo tashqarisida shahar tashqarisida yashovchi yana bir amakivachcham, bu o'tguncha unga qisqacha tashrif buyurishimni iltimos qildi. Uning egosi taklifni qabul qildi. Aeroportda meni ijaraga olingan samolyot kutmoqda. Men nen uchadi, u litsenziyaga uchuvchi sifatida, va safar bahramand. Aytmoqchimanki, agar men unutsam - " qisqa sukunat bor edi, keyin u menga qaradi. "Nik, Agar siz Bulavayoga hamrohlik qilsangiz, buni juda qadrlayman."
  
  
  U Aleksis Salomos qo'rquvdan umidsizmisiz deb so'ramasligini bilar edi. Axning sirli direktori Devid xok tomonidan yana bir topshiriq olishimdan oldin men hali ham bir necha kun dam oldim.
  
  
  "Men har doim Bulavayo mehmonxonasini ko'raman", dedim.
  
  
  Aleksis yengil tortdi. "Rahmat, Nik."
  
  
  Ikki kundan keyin biz uchdik. Salomos tajribali uchuvchi edi va yovvoyi Rodeziya ustidan parvoz muammosiz va yoqimli bo'lib tuyuldi. Salomos kamdan-kam yovvoyi hayvonlar va chakalakzorlarning qiziqarli topografik xususiyatlarini payqashimiz uchun pastda uchib ketdi. Parvoz salomosning kayfiyatini ko'targanday tuyuldi va u o'zining eski qiyofasiga juda o'xshardi. Ammo ertalab, Bulavayoning yarmida, ertalabki xotirjamlik dahshatga aylandi.
  
  
  Muni kichkina, standart ikki o'rindiqli samolyot yo'taldi. Avvaliga Salomos parvo qilmadi, lekin keyin u yanada yomonlashdi. Bu kichik dvigatelning tadqiqot muammolarini hal qiladi, ammo bu faqat ishlarni murakkablashtirdi. Biz balandlikni yo'qotdik va ko'rsatkichlarning keng doirasini boshladik.
  
  
  Salomos yunon tilida qasam ichdi, keyin uning yuzi oqardi. U panelni ko'rib chiqdi va menga qaradi. "Yoqilg'i o'lchagichi to'la", deb baqirdi u dvigatel ustida. "Bugun ertalab u asl holatidan qimirlamadi."U sensori qamrab shisha urib qo'ydi, lekin hech narsa sodir. Igna f harfida qoldi.
  
  
  "Bizda gaz yo'q", dedim ishonmay. Bu har qanday samolyot, ayniqsa kichik samolyot uchun yomon yangilik.
  
  
  "Haqiqatan ham emas, lekin biz tez tushmoqdamiz", dedi Salomos, Muni vaqtincha tik rejalashtirishga va boshqaruv elementlari bilan kurashishga majbur qildi. "Bu samolyot shikastlangan, Nik. Sensor joyida muzlatilgan edi, lekin biz uchganimizda tanklar deyarli bo'sh edi.
  
  
  Buni ataylab qilish kerak edi ."
  
  
  "Iso", deb ming'irladim. "Siz ego ekishingiz mumkinmi?"
  
  
  "Bu erda aerodrom yo'q", dedi u samolyotni dumg'aza tushishiga yo'l qo'ymaslikka harakat qilib. "Ammo biz ochiq veldga tushishga harakat qilishimiz kerak - agar men o'z egoimni rejalashtirish rejasiga muvofiq davom ettira olsam."
  
  
  "Men unga biror narsa qila olamanmi?"
  
  
  "ha. Ibodat qiling."Aleksis menga qaradi. "Kechirasiz, Nik."
  
  
  "Hechqisi yo'q", dedim. "Faqat bu narsani eking."Men undan muammo haqida so'ramadim ham. Vaqt yo'q edi. Biz bir o'tli veld uchun tik qiyalikdan pastga suzib.
  
  
  Dvigatel yo'taldi va yana shivirladi, keyin butun mehmonxonani ham biz tomon shoshilayotganini ko'rib, to'xtab qoldi. Uni, u butun edi qaror. Bundan omon qolish uchun oqilona umid yo'qdek tuyuldi.
  
  
  Besh yuz fut pastga tushdik, qanoti singan qush kabi. Uch yuz. Akatsiya daraxtlari ularning ostiga siljidi. Yuz. Salomosning yuzi taranglikdan qattiq edi va uni boshqarishga urinishdan qo'llari kishanlangan edi. Keyin o't va tikanlar juda katta tezlikda harakatlandi, qanotni o'ralgan daraxtning novdasi yirtib tashladi va samolyot oxirgi lahzada burnini biroz ko'tarib, yon tomonga siljidi. Ta'sir bizni samolyotning old tomoniga qaytardi. Panjara ovozi, metallning xirillashi va shishaning baland yorilishi eshitildi va kichkina kabinada tanamiz urildi. Keyin oxirgi favqulodda to'xtash joyi keldi: mening eshigim ochildi va tanam qattiq erga siqilishdan oldin o'tda boshdan-oyoq uchib ketdi.
  
  
  Boshqa hech narsani eslay olmayman. maysada azobli emaklash, instinktiv ravishda samolyotdan uzoqlashish va keyin orqamda alangali alangalar ovozi bilan portlash.
  
  
  Ikkinchi bob.
  
  
  U baland termit yamog'ining qattiq loyiga suyanib, halokat xotirasini xayolidan chiqarishga urindi. Ammo Aleksis salomosning Salisberida u bilan Bulavayoga uchib ketishini aytganda, uning yuzidagi ko'rinishdan xalos bo'lish qiyinroq edi.
  
  
  Men hali ham halokatga uchragan samolyotning yaltiroq metall korpusi orqasida chivinlarning qattiq shovqinini eshitdim, lekin quloq solmaslikka harakat qildim. U yana o'tli ufqdagi isitmali daraxtlarning uzoq chizig'iga e'tibor qaratdi. Qaerdadir isitma daraxtlari ba'zida suv borligi haqida xabar berganini sezdim. Ammo bu daraxtlar u qishloqqa etib borishi kerak bo'lgan yo'nalishda emas edi.
  
  
  Qaysidir ma'noda u salomosning fojiali o'limi uchun javobgarlikni his qildi. U menga o'z himoyasi bilan ishondi va u menga kerak bo'lganda buni qila olmadi. U mening maslahatimni kutdi va men kichik samolyot xavfini oldindan ko'rmadim. Bundan tashqari, men o'zimni aybdor his qildim, chunki aql bovar qilmaydigan voqea bilan o'z Egoimga to'liq ishonmadim. Biroq, ego qonli jasad hech bo'lmaganda ba'zi ego nazariyalari to'g'ri ekanligining aniq isboti edi. Kimdir o'lim egosiga ega. Bu odam Xema bo'ladimi, Afinadagi Apollon idoralari ustidagi pentxausda yashaganmi, hali ham shubhali edi.
  
  
  U ko'zining burchagidan harakatni ushladi va termit yamog'i atrofidagi chiqishlardan biriga burildi. Kichkina porloq yashil ajdaho mening chap qo'limdan unchalik uzoq bo'lmagan yig'ilish orqali sirg'alib chiqdi va menga diqqat bilan qaraganday tuyuldi. U orqaga sakrab tushdi. Men ilonlar termit tepaliklarida istiqomat qilganini bilmasdim. Bu dunyodagi eng xavfli uchta ilondan biri bo'lgan yashil mamba edi. Tishlangan taqdirda, jabrlanuvchi xafagarchilikni o'ldirishdan oldin o'zi va sudraluvchi o'rtasida uch qadam yura oladi. Hozirda o'qitilayotgan mamba yaqin atrofdagi teshikka tushib, masofadan tashqarida edi.
  
  
  Mening puls sekinlashdi, men xarobalari ustida oraga kirdi. U bir zum atrofga qaradi va erdan uzunligi bir futga yaqin o'tkir metall parchasini topdi. Bitta ip juda o'tkir edi. Fyuzelyajning bir qismidan qisman kuygan yog'och ramkaning bir qismini yirtib tashlagan holda, uning yiqilgan egosi teng uzunlikdagi ikkita bo'lakni ajratdi va keng shrapnel oqimini ajratdi va tayoqchalarni ro'molcha bilan bog'lab, mening vaqtinchalik pichog'im uchun tutqich yasadi. . U qo'pol qurolni kamariga tiqdi va qoldiqlarga qaramasdan, daraxtlar tomon yo'l oldi.
  
  
  Faqat qishloq bo'ylab yurish qiyin edi. Baland o'tlar va tikanli butalar kiyimlarimni tortib, tanamni yirtib tashladi, meni ushlab, ushlab oldi. Yaqin atrofdagi akatsiya daraxtidan karkidon qushi menga qichqirdi. Men o'zimni omon qolish imkoniyatimni hisoblab topdim. O'lishning yuzta usuli bor va biz uchun ularning atrofidagi Odin yoqimli emas. Bu o'tda odam sherni ko'rmasdan qoqilib ketishi mumkin. Ammo odatda kichik jonzotlar eng ko'p muammo tug'diradi: odam barmog'idan katta bo'lmagan ilonlar, chayonlar va Shomil teri ostiga chuqur kirib boradi. Agar siz suv topib ichsangiz, odamni ichkaridan tashqariga yeyadigan jigar chayqalishi va boshqa parazitlar bilan kasallanishingiz mumkin. Va agar siz undan qochsangiz, sizga hali ham chivinlar, sariq isitma vektorlari va bezgak hujum qilishi mumkin.
  
  
  Nihoyat daraxtlarga etib borganida, u faqat sug'orish teshigining qoldiqlarini topdi. Joy quruq. Markazda qalin qora loy bor edi va sayt perimetri bo'ylab ko'plab hayvonlarning tuyoqlari va tizzalari chop etildi.
  
  
  U yaqin atrofdagi daraxtning yashil tanasiga suyanib, soyada dam oldi. Bu erga kelgan vaqtim va kuchimni behuda sarfladim. Salomos samolyotda aytib o'tgan eng yaqin qishloqqa yo'nalish meni bu erga olib kelgan kursga to'qson daraja edi. Issiq quyoshda yurish meni yanada zaiflashtirdi. Mening og'zim qoraygan teriga o'xshardi. Unga Salomos samolyotga olib kelgan sovuq suv termosini eslatdi. Uni ego vayronalar orasida ezilgan silindr sifatida ko'rgan; uning tarkibi olovda qurigan. U tepadagi tropik quyosh yoki tomog'idagi tashnalik haqida o'ylamaslikka harakat qildi va ketdi.
  
  
  Bir necha soatdan keyin men dam olmasdan boshqa bora olmasligimni angladim. Oyoqlarim zaiflikdan titrab, o'pkasini uzoq va xirillagan nafaslarda so'rib olishardi. Uni Egoning bir qismi bo'lgan o'lik daraxt poyasi yaqin atrofdagi tikanli butaning siyrak soyasida, atigi bir necha metr oldinda ko'rdi. U og'ir erga yiqilib, daraxt poyasiga suyandi. O'tirish jarayonining o'zi, yurish paytida jismoniy zo'riqishlardan xalos bo'lish mamnuniyat keltirdi.
  
  
  Ko'z qovoqlarim yopildi va u tanamdagi og'riqni e'tiborsiz qoldirdi. U sonlaridagi mayda mushaklarni, yuz va qo'llaridagi hasharotlar chaqishini unutishga harakat qildi. Menga tanaffus kerak edi va u buni olmoqchi edi. Hamma narsa bilan do'zaxga.
  
  
  Butaning atrofida ovoz eshitildi.
  
  
  Ko'z qovoqlarim ochilib ketdi. Uning xatosi? U baland o'tlarga qaradi, lekin hech narsani ko'rmadi. Bu mening tasavvurim bo'lsa kerak. U yana ko'zlarini yumdi, lekin ovoz yana keldi.
  
  
  Bu safar ko'zlarim tezroq ochildi. Bunga shubha yo'q edi; bu inson ovozining ovozi edi. U quloqlarini taranglashtirdi va novdaning urilishini eshitdi.
  
  
  "Bu narsa edi!"
  
  
  Keyin tovush yanada doimiy va aniqroq bo'ladi. Ikki kishi u ilgari eshitmagan lahjada gaplashishardi.
  
  
  "Salom!"Uning oxirgi kuchi atrofida qichqirdi."Mana!"
  
  
  Boshqa bir nuqtada, men o't ustida men tomon harakat ih boshlarini ko'rdim. Qora boshlar va xaki ko'ylaklari. Ular meni ko'rganlarida, ularning ovozlari balandroq bo'ldi va ularning barchasi bir xil shaxsga ega bo'lib tuyuldi.
  
  
  U biroz bo'shashdi. U yalab olayotgan edi, u o'ylagandan ham yomonroq. Yaqin atrofda qishloq yoki hech bo'lmaganda yo'l bo'lishi kerak. Erkaklar o'tdan chiqib, menga qarashdi. Ular baland bo'yli, ingichka va g'amgin edi.
  
  
  "Salom", dedim. "Sizda suv bormi?"
  
  
  Ikki kishi bir-biriga qarashdi, keyin menga qaytib kelishdi. Ular kelib, abadiy yonimda turishdi. U o'rnidan turishga harakat qilmadi. "Suv", dedim.
  
  
  Ularning ikkalasi ham G'arbning juda eskirgan kiyimlarida va uy qurilishi sandallarini kiyishgan. Ikkalasining bo'yi oyoqlarimga ishora qildi va bir lahzadan so'ng u egilib, poyabzalimni yechdi. U nima qilayotganini so'rashdan oldin, uni echib, sherigiga ko'rsatdi. Tekshirish uchun poyabzalimni ushlab turgan odamning yuzida diagonal bo'ylab katta, keng chandiq bor edi. Boshqasi o'ng qulog'ining kengaygan lobida kichik oyna kiygan. Ikkalasining ham kamarlarida pichoq bor edi - machetes-pungs.
  
  
  Uzun bo'yli boshqasi bilan gaplashdi va men uning Suaxilida gapirayotganini angladim. "Mzuri sana," u mening balet tufli nazarda, jilmayib, dedi. U Suaxilida davom etdi. "Bu mening omadli kunim."
  
  
  "Meni tinglang", dedim men zaif.
  
  
  Ular meni mensimadilar. Uzun bo'yli odam egilib, ikkinchi etigimni yechdi. Men oyog'imni tortib olmoqchi bo'ldim, lekin u kulib, menga qaradi va boshqa poyabzalni nah ostidan chiqarib oldi. U kaltaklangan sandallarini tepdi va mening dantellarimni bog'lashdan bezovta qilmasdan, balet shippaklarimni tortdi. "Savasava!"- dedi u sherigiga, meni butunlay e'tiborsiz qoldirdi.
  
  
  Men birdan bu odamlar mening Qutqaruvchim bo'lmasligini angladim. Va u men tirik sanab emas edi, agar ih keldi oldin men qaraganda off yomon bo'lishi mumkin, deb menga sodir.
  
  
  "Poyafzal yaxshi mos keladi."Bu eng oliy edi.
  
  
  Boshqasi vaziyatdan zavqlanmadi. "Sizningcha, bu sizning balet shippaklaringiz nima? Biz uning oldiga birga kelmadikmi?"
  
  
  "Bu uning Egoni birinchi marta ko'rishi", dedi baland bo'yli. "Siz ego shimlarini olishingiz mumkin. Agar uning sumkasi bo'lsa, biz uning tarkibini baham ko'ramiz."
  
  
  "Siz balet shippaklaringizni olib ketayotganingiz to'g'ri emas", deb ming'irladi oyna bilan bezatilgan odam.
  
  
  Uzun bo'yli odam menga o'girildi. "Shimingizni echib oling", deb buyurdi u hali ham Suaxilida. Egoning ko'zlari qizil chiziqlar bilan sarg'aygan va har bir yonoqda katta chandiq tufayli dastlab sezilmaydigan ingichka izlar bor edi.
  
  
  Mening qo'lim vaqtinchalik pichoqning dastagiga suyanib, uni mening ko'zimdan yashiradi. Men undan foydalanishim kerak edi. Qulog'i burishgan odam kamaridan panga oldi. Ihning niyatlariga shubha yo'q edi. Ular oq tanli odamni bor narsasidan mahrum qila olmadilar va keyin Egoni yashashga ruxsat berishdi.
  
  
  "Yaxshi, men uning shimini echaman", dedim. U kuchga ega bo'ldi, lekin buni ko'rsatishni xohlamadi. "Ammo men oyoqqa turishim kerak."Uning chap qo'li baland bo'yli tomonga cho'zildi.
  
  
  U naxga bir zum nafrat bilan qaradi, keyin uni ushlab oldi.
  
  
  u bilagini qo'pol ko'tarib, meni oyoqlarimga tortdi. U erdan chiqib ketganda, u kamaridan metall pichog'ini chiqarib, afrikaliklarning o'rtasida Egoni zo'rlik bilan pichoqladi.
  
  
  Egoning ko'zlari hayratdan kattalashdi, chunki ustara o'tkir metall go'sht va mushaklardan o'tib ketdi. Egoning o'ng qo'li avtomatik ravishda panga tutqichini ushlab oldi, ammo bu Egoning oxirgi ixtiyoriy harakati edi. U xunuk ovozni xirilladi va oyoqlarimdagi changga tushdi.
  
  
  Ikkinchisi bir zum yiqilgan o'rtog'iga keng ko'zli tikildi. Keyin u yovvoyi guttural tovushni chiqardi va yangi tortib olingan Pangani silkitdi.
  
  
  Uning orqaga qaytdi. Katta pichoq yuzimdan o'tib, havoda kesilgan va deyarli boshim va yelkamga urilgan. Agar men ko'chib ketmaganimda, boshim kesilgan bo'lar edi. Biroq, u pangi tomonidan qochganida, u yiqilib tushdi. Afrikalik mening oldimga kelib, pichoqni yana silkitdi va yaltiroq egri pichoq havoda bo'ynimga qarab shivirladi. Uniki tezda o'ng tomonga dumaladi va pichoq qattiq loyga urildi. Mening tajovuzkor uning muvozanatni qayta esa, uni, orqasiga o'girilib vahshiyona uning ego boshlandi. Ego suyaklarining siqilishi uni eshitdi. U baland ovoz bilan yonimda erga yiqildi.
  
  
  Agar u odatdagidek baland ovozda bo'lsa, bu ego ipi bo'lar edi. Lekin men yaratgan afzalliklardan foydalanishga shoshilmadim. Otasi tiz cho'kkanida, afrikalik allaqachon turgan edi va umidsizlik uning yuzini kesib o'tdi. U yana menga qaradi va bu safar yoy keng edi. Pichoq ko'ylagimning yengidan o'tib, uni kesib tashladi. Bu uning egosini parchasi bilan urdi va ko'kragida sayoz yara hosil qildi. U yana xo'rsindi va daraxt poyasiga urilganda panga bilan boshimga urdi. Belanchak kuchi Egoning muvozanatini yo'qotishiga va o'ng qo'limga tushishiga sabab bo'ldi. U chap qo'li bilan Egoning yirtiq yoqasidan ushlab, Egoning boshini orqaga tortdi va metall parchasini Egoning tomog'iga tiqdi.
  
  
  Afrikalik baland ovoz bilan nafas olib, uning tomog'i uchun konvulsiv tarzda etib borganida, yuzim va ko'kragimni qon bosdi. U yuziga yiqildi, hali ham tomog'ini ushlab, keyin harakatsiz, qattiq erga dumaladi.
  
  
  Qattiq nafas olib, bir tirsagiga suyandi. U bu kurashda omon qolish uchun zarur bo'lgan hayotiy energiyani sarflaganidan g'azablandi, lekin u hali ham tirikligidan minnatdor edi. Uning aqli halokat joyida butaning xavfini qayd etganida, uning aqli bir narsani unutdi: odam. Bu odam har doim ro'yxatning yuqori qismida bo'lganday tuyuldi. Agar siz ushbu omilni e'tiborsiz qoldirsangiz, butalar sizni o'ldirmasdan oldin o'lishingiz mumkin.
  
  
  Hech bo'lmaganda bu vaziyatda menda bitta fakt bor edi. Bu odamlar g'arbiy yo'nalishdan kelgan, janubi-g'arbiy tomondan emas. Ular qishloqdan o'tgan yoki biron bir joyda yo'lni tark etgan bo'lishi mumkin. Xuddi shu narsani ular yo'naltirgan yo'nalish haqida ham aytish mumkin edi. U biroz ko'tarilib, g'arbiy yo'nalishni oldi.
  
  
  Afrikaning issiq quyoshi osmonga suyanib, yana taslim bo'ldi. U tirik qolish uchun hali ham imkoniyat bormi, deb hayron bo'lib, baland o'tga qulab tushdi. Menga suv kerak edi. Mening tilimda yoki og'zimda boshqa tuyg'ular yo'q edi. Men u erda yotdim va chayonning asta-sekin Mimmo meni o't bo'ylab emaklayotganini tomosha qildim. Agar u hujum qilsa, uni ko'chirishim mumkinligini bilmasdim, lekin bu meni sezmaganga o'xshaydi. Bir lahzadan keyin u ketdi. U jilmayib va emu hasad, bu muammo omon qolgan yo'q edi, chunki, kamida emas paytda. Bu turning dinozavrlar paydo bo'lishidan ancha oldin, to'rt yuz million yildan ko'proq vaqt davomida Sayyora yuzasida sudralib yurgani va u yerda odamlar yo'q bo'lib ketishidan ancha oldin paydo bo'lishi biroz istehzoli tuyuldi. Negadir bu adolatsiz tuyuldi, lekin keyin u noxolis edi.
  
  
  U erda yotganimda yana bir ovoz quloqlarimga urildi. Bu chivinlarning oldingi shovqinidan farqli o'laroq, uzoq g'uvullash edi. Ammo bu tovush tezda avtomobil dvigateliga o'xshab balandroq va taniqli bo'lib qoldi.
  
  
  U o'tirdi va tinglash uchun boshini egdi. Ha, bu qandaydir mashina edi. U beqaror o'rnidan turdi va tovush tomon boshladi. Men o't va siyrak daraxtlardan boshqa hech narsa ko'rmadim. Ammo shovqin ikkinchisiga yaqinlashdi.
  
  
  "Salom!"Uni, o't bo'ylab qichqirdi. "Salom,bu erda!"
  
  
  U qoqilib yiqildi. Yana oyoqlariga beqaror ko'tarilib, yana oldinga siljidi. Bir lahzadan keyin u buni ko'rdi-chang va tirnalgan, ikkilamchi yo'lga urilib, endi o'tdagi izdan boshqa narsa emas edi. Rover, ochiq mashina, yo'lning eng yaqin nuqtasiga yaqinlashganda meni ko'rmagan ikki kishi egallab oldi va yo'lda davom etdi.
  
  
  Men: "Salom!"
  
  
  U beparvolik bilan o'tdan o'tib, nihoyat yo'lga etib bordi. U erga etib borgach, u yana qichqirdi. U mast kabi chayqalib, mashinaning orqasidan yugurdi, lekin yuziga yiqildi.
  
  
  U ko'kragida umidsizlik ko'tarilishini his qilib, baland ovozda la'natlab yotdi. Bu mashina omon qolish uchun oxirgi imkoniyatim bo'lishi mumkin.
  
  
  Keyin u Roverning sekinlashayotganini va to'xtashini eshitdi. Men nima bo'lganini ko'rish uchun o'rnidan turishga harakat qildim, lekin kuchim yo'q edi.
  
  
  Men dvigatelning bo'sh turganini eshitdim, keyin Rover birinchi Vitesga qaytdi, yo'lda aylanib yurdi va men tomon keldi. Ular meni eshitishdi yoki ko'rishdi.
  
  
  Bir necha soniyadan so'ng, mashina yonimga ko'tarildi, dvigatel vafot etdi va u ikki kishining ingliz aksentlarida gaplashayotganini eshitdi.
  
  
  "Xudoyim, bu evropalik."
  
  
  "U bu erda butalar ichida nima qilyapti, hammasi o'zi?"
  
  
  "Ehtimol, biz Egodan so'rashimiz kerak."
  
  
  Tez orada sovuq suv og'zimga oqib tushdi, iflos ko'ylagimning old qismiga to'kildi va tilim buni yana sezdi.
  
  
  "Ey Xudoyim, odam, nima bo'ldi?"
  
  
  Men abadiy ustimga suyangan ikkita go'shtli yuzga e'tibor qaratdim. Ular o'rta yoshli oq Rodeziyaliklar, ehtimol kunni cho'lda o'tkazgan janob dehqonlar edi.
  
  
  "Samolyot halokati", dedim men. "Men undan uzoqlashdim."
  
  
  Ular butun-joy avtomobil meni qo'yish qachon, men uni qilgan edim bilardi. Ammo Aleksis salomosning jasadini Afinadagi boshqa birov singari gyenalar yutib yuborayotganini unutolmadim. Men Devid xok Apollon binosida nimalar bo'layotganini bilib olishimga ruxsat beradi deb umid qilgandim, Adrian Stavros haqiqatan ham hamma o'ylaganidek Braziliyadagi zalda edi. Men buni anchadan beri ko'rmadim.
  
  
  Uchinchi bob.
  
  
  "Siz unchalik yaxshi ko'rinmaysiz, Nik."
  
  
  Amerikaning o'ta maxfiy axe agentligi direktori Devid xok o'ng qo'lining barmoqlarida kalta sigarani ushlab, keng mahogany stoliga suyandi. Biz ego-da ax shtab-kvartirasida o'tirdik, hozirda Vashingtondagi ijaraga olingan Amalgamated Press & sim Services DuPont Circle muassasasida mohirlik bilan yashiringan kvartira.
  
  
  Uniki, unga egri tabassum bilan qaradi. "Oni uni Solsberi kasalxonasida bir oz ko'proq vaqt qolishini istaydi. Lekin siz qanchalik tez zerikishimni bilasiz. Agar uning rangi oqargan bo'lsa, bu menga quyosh va mayin atrofida chiroyli doira kerak emasligi sababli. Salomos tarixi haqida qanday fikrdasiz? "
  
  
  Xok sigarasini tortib oldi va men tomonga tutun halqasini pufladi. Katta stolda o'tirib, u kichkina va ingichka, ego, sochlari oqargan va Konnektikut fermerining yuzi bilan ko'rinardi. Ammo men mo'rt ko'rinishni aldamchi ekanligini bilardim. U haqiqiy Dinamo edi.
  
  
  "Bu meni biroz qo'rqitadi", dedi u. "Meni qo'rqitadigan narsa shundaki, siz topshiriqlar orasida deyarli o'lgansiz. Men hech qachon muammolarni osonlikcha topgan odamni ko'rmaganman."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Salomos do'st edi. U Borisovni topishga yordam berish uchun qo'lidan kelganicha harakat qildi, esingizdami?"
  
  
  "Ha, men uni eslayman", dedi xok hushyorlik bilan. "Xo'sh, Sizning Rodeziyalik qochishingiz tugadi, shuning uchun biz uni tashlaymiz. Adrian Stavrosning yunon hukumatiga qarshi fitna uyushtirishi ehtimoliga kelsak, bu Stalning egosi emas."
  
  
  "U hali ham Braziliyada plantatsiyaga egami?"
  
  
  "Bizning manbalarimizga ko'ra, bu hali ham shtab-kvartiraning egoidir. Bizda yaqinda hisobot yo'q."Xok katta charm stulga suyandi. "Agar bu haqiqatan ham Sizning do'stingiz Minurkos pentxausidan chiqayotganini ko'rgan Stavros bo'lsa, biz, albatta, qiziqarli vaziyatga duch kelmoqdamiz. Butun mamlakatni boshqarish orzulari nen haqida bilib olgan narsalarimizga juda mos keladi."
  
  
  Xok uning suyak bo'g'imlarini o'rgangan. Adrian Stavros har doim nevrotik, ehtimol psixopat bo'lgan. Hukumat bartaraf qila olmagan Braziliyada muvaffaqiyatli kontrabanda halqasini boshqarishdan tashqari, u siyosiy suiqasdlarni ham sodir etgan, ularning oxirgisi Isroil rasmiysining qotilligi deb ishoniladi."
  
  
  "Keyin men bolta Aleksis salomosning hikoyasiga qiziqishini tushunaman", dedim men.
  
  
  "Men qo'rqaman, bu qanday bo'lishi kerak. Va men ishonamanki, siz o'zingizni Salomosaning do'sti deb hisoblaganingiz uchun, siz bu topshiriqni olishni xohlaysiz."
  
  
  "Ha, ser, u buni yoqtirardi."
  
  
  Qirg'iy sigarasini eng yaqin kuldonga olib chiqdi. "Mening birinchi turtki - "yo'q" deyish va ishni boshqa matematik mutaxassislikka o'tkazish. Bilasizmi, men har doim agentning missiyadagi shaxsiy ishtirokidan qochishga harakat qilaman."
  
  
  "Men uchun Aleksisning qotili chiqmasligi muhim", dedim jimgina.
  
  
  Yaxshi. Siz buni hal qila olasiz. Lekin juda ehtiyot bo'ling, Nik. Men u Rio borish va u erda Markaziy razvedka boshqarmasi xodimi bilan gaplashish uchun eng yaxshi, deb o'ylayman. Stavros mamlakat tashqarisidagi sport zalida yoki u vaqtini qaerda o'tkazganligini bilib oling. Agar sizning yo'llaringiz sizni Afinaga olib boradigan bo'lsa, u erga boring. Faqat meni posted tutish."
  
  
  Uni kulib yubordi. "Men har doim buni qilmaymanmi?"
  
  
  "Xo'sh, ba'zida siz bu erda g'amgin ishlarida o'tirgan odamlar borligini unutasiz va shouni boshqarish ihning mas'uliyati."Egoning ovozi ba'zida protokol va bo'ysunish tartibi haqida gapirganda paydo bo'ladigan qattiq ohangni oldi. "Agar sizga istalgan vaqtda yordam kerak bo'lsa, uni so'rang. Bu biz uchun bu erda odamsiz nima."
  
  
  "Albatta."
  
  
  U stulda tortmachani ochdi va konvertni chiqardi. Ego ko'zlari meniki yo'l qo'ymaslik. "Men sizning so'rov va sizga mening yakuniy yon bashorat, va o'ychan, emas, balki oqilona bo'lsa, mening chipta sotib."
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi. "Rahmat."U stul bo'ylab yetib bordi va konvertni oldi.
  
  
  "U sizni biron bir yaxshilik uchun chaqirganmi yoki yo'qligini hal qilishdan oldin, bularning barchasi qanday amalga oshishini kutganingiz ma'qul", deb javob berdi xok.
  
  
  Keyingi kecha, u Rio-de-Janeyro uchun Pan Am baliq ovlash safari olingan. Uning hammasi dam oldi
  
  
  bir kuni, va u yana eski vaqt kabi his. Parvoz muammosiz edi, lekin men salomos menga veldni ko'rsatganida, muni kichkina samolyotida boshqasi haqida, muammo va avariya qo'nishi va salomosning jasadi issiq quyoshga qanday qaraganligi haqida o'ylardim.
  
  
  Ertasi kuni ertalab u Rioga etib keldi va Copacabana saroyi yaqinidagi Floriano mehmonxonasiga kirdi. Bu plyajdan faqat bir blok edi va nen mustamlaka Braziliyaning ta'miga ega edi. Xonada shiftdagi ventilyator va ko'r-ko'rona deraza bor edi, tor balkon esa dengizning kichik ko'rinishini taqdim etdi.
  
  
  Rioda issiq edi. U erga etib borgan barcha braziliyaliklar plyajda edilar va ularning atrofidagi odamlarning aksariyati mehmonxona yaqinidagi Kopakabana hududida bo'lgan bo'lishi kerak. Men issiq kunni bashorat qilaman va men unga tropik jun kostyumini olib keldim. Tushda men dush qabul qildim, Lugerim Vilgelmina va o'ng qo'limga stiletto bilan qoplangan Gyugo ustiga engil kostyum kiydim va sevimli kichik restoranlarimdan biri Chale Rua da Matriz 54 ga tushlikka bordim. Ushbu restoran ilgari mustamlaka uyi bo'lgan va hanuzgacha qimmatbaho antiqa buyumlar va rasmlar bilan to'ldirilgan. Negr qullari stollarni kutib, barni boqishdi. U mixto churasco buyurdi, qaysi sabzavot bilan mol go'shti va cho'chqa qismlari atrofida iborat, va odatiy chop rad, katta mahalliy loyihasi pivo, yaxshi uchun, juda yaxshi sharob-Grande Uniao Cabernet. Lekin men endigina ovqatlana boshlagan edim, bir qiz kirib, qo'shni stolga o'tirganini ko'rdim. U baland bo'yli va ingichka edi va olovli qizil sochlar uning sutli oq terisini yanada oqartirdi. Uning ko'zni qamashtiruvchi yashil mini libosi sochlari bilan keskin farq qildi va uning uzun, mukammal sonlari va belidan hayratlanarli dekoltesini ochib berdi. U libosiga mos keladigan yashil balet shippaklarini va chap qo'lida yashil bilaguzuklarni kiygan edi.
  
  
  Uning qizil sochlari meni bir lahzaga chalkashtirib yubordi, lekin keyin men uni oxirgi marta ko'rganimda sochlari kalta va jigarrang ekanligini angladim. Bu Isroilda bir yildan ko'proq vaqt oldin bo'lgan. Qizning ismi Erika Nystrom edi. U Isroil razvedka tarmog'ining a'zosi edi Shin Bet. Biz Isroil hukumatiga qarshi Rossiya fitnasini to'xtatish uchun birgalikda ishlaganimizda uning kod nomi Flame edi, ammo har bir topshiriq bilan bu nom o'zgardi.
  
  
  U o'rnidan turdi va uning stoliga o'tdi. U mening nigohimni kutib olish uchun uzun kirpiklarini ko'targanida, uning yuziga tabassum tarqaldi. "Oh!"u xitob qildi. "Bu sizsiz. Qanday yoqimli ajablanib."U ingliz tilida zarracha aksentsiz gapirdi.
  
  
  Erikaning ota-onasi Skandinaviya yahudiylari edi. Uning oilasi dastlab yashagan Oslo va keyin Kopengagen hijrat qilishdan oldin Isroil u sakkiz yoshida edi.
  
  
  "Men xuddi shu narsani aytmoqchi edim", dedim. Erika va men Tel-Avivda samimiy oqshom o'tkazdik, kurer kelishini kutdik; bu ikkalamiz ham juda yoqadigan oqshom edi. Uning ko'zlari endi menga buni mehr bilan eslaganini aytdi. "Mening stolimga qo'shilasizmi?"
  
  
  "Xo'sh, kimdir menga keyinroq qo'shiladi, Nik. Siz qarshimisiz?"
  
  
  "Men siz bilan gaplashishni xohlamayman", dedim men.
  
  
  U mening stolimga qo'shildi va o'zi uchun engil tushlik qilishni buyurdi va u agent ekanligini tushuntirgan uchinchi shaxs: "siz juda yaxshi ko'rinasiz, Nik."
  
  
  "Siz meni bir hafta oldin ko'rishingiz kerak edi", dedim men. "Menga qizil sochlar yoqadi, Erika."
  
  
  U menga tabassum qildi. Uzun akvilin burun keng, shahvoniy og'izni ta'kidladi. Nahning ko'zlari to'q yashil edi va uning kiyimi porladi. "Rahmat", dedi u. "Ular meniki, rangdan tashqari. Isroilda birga ishlaganimizda ko'p o'tmay."
  
  
  "Eslayman", dedim. "Siz bu erda ish bilan shug'ullanasizmi?"
  
  
  "Ha", dedi u. "Va sizmi?"
  
  
  "Ha," men kuldim. "Bu har doim biznes, shunday emasmi?"
  
  
  "Deyarli har doim."
  
  
  U yaqinda gazetalarda Isroil Moshe Ben-Kan'onning o'ldirilishidan g'azablanganini va ih prezidenti uning tubiga tushishga va'da berganini esladi. Aynan shu qotillikda Amerika razvedkasi Adrian Stavros ishtirok etgan deb hisoblagan. U Erika Rioda Adrian Stavrosni o'g'irlash va uni Isroil uslubi bo'lgan Isroilga olib borish yoki Egoni o'ldirish uchun bo'lganmi, deb hayron bo'lmadi.
  
  
  Men undan so'radim. "Siz Rioda ichishimiz va birga suhbatlashishimiz uchun etarlicha uzoq vaqt bo'lasizmi?"
  
  
  "Balki", dedi u. U ih stulini yasaganida uning qo'llari dekoltesini siljitdi va mening qon bosimim o'n ballga ko'tarildi. Uning yashil ko'zlari ko'zimga qaradi va sharob va suhbat haqida gapirmasligimni bilishini aytdi.
  
  
  U stakanini oldi. U buyurdi va endi o'sha Grande Uniao Cabernet xizmat qildi. "Bu imkoniyat uchun", dedim men.
  
  
  U stakanini oldi va menikiga tiqdi. "Bu nuqtaga."
  
  
  Biz endigina tostimizni tugatayotgan edik, bir yigit paydo bo'ldi. U yonimizda turguncha uni hatto ko'rmadim. U juda qisqa sariq sochli va qattiq, kvadrat yuzli massiv, muskulli yigit edi. Chap quloqning egosining bir qismi yo'q edi, ammo bu nuqson erkak qiyofasining egosini muvaffaqiyatsiz tugadi. Nen bej rangli yozgi kostyum kiygan edi, u chap qo'li ostidagi bo'rtiqni to'liq yashirmadi.
  
  
  "Men sizni dastlab ko'rmadim, Erika", dedi u juda qattiq.
  
  
  menga qarab. "Men sizni Xema-to bilan birga bo'lishingizni kutmagan edim."
  
  
  Bu so'zlar engil tanbeh sifatida mo'ljallangan edi. Ular aniq urg'u bilan gapirishdi. Men Isroil razvedka faylidagi TOPOR odamining rasmini esladim. Bu edi Zakariyo Grayb, Shin Bet jallod."Mening ego va Erikaning Rioda borligi haqidagi nazariyam mustahkamlanganday tuyuldi.
  
  
  "Bu eski uy, Zak", dedi Erika. "U men bilan Isroilda ishlagan."
  
  
  Gareb uchinchi o'rinni egalladi. "Bilaman", dedi u. "Karter, uning, menimcha."
  
  
  "Bu to'g'ri."
  
  
  "Sizning obro'ingiz sizdan oldin."
  
  
  Uning uslubi qattiq, deyarli dushman edi. Men uning egosini, Erikani bilganimdan rashkni sezdim. Uning emu javob berishidan oldin, u unga murojaat qildi. "Men taklif qilganimdek Vichisoise buyurtma qildingizmi?"
  
  
  "Ha, Zak", dedi Erika, o'z egosining do'stligi yo'qligidan biroz xijolat bo'lib. "Tez orada bu erda bo'ladi."
  
  
  "Vichisoise-bu restoranda ovqatlanishga arziydigan yagona narsa", - deb shikoyat qildi Zak juda baland ovozda.
  
  
  "Omadingiz uchun uzr so'rayman", deb javob berdim men xotirjam. "Menimcha, bu erdagi taomlarning aksariyati yaxshi tayyorlangan. Ular sizning oxirgi tashrifingizdan beri oshpazlarini o'zgartirgan bo'lishi mumkin."
  
  
  Zak o'girilib, menga qattiq tabassum qildi. "Balki."
  
  
  Men bundan buyon suhbat yoqimli emas deb qaror qildim. Men ovqatni tugatdim, shuning uchun chekni olib kelish uchun ofitsiantni chaqirdim. U butun partiya uchun pul to'lashni taklif qildi, ammo Zak tezda rad etdi.
  
  
  "Qaerda qoldingiz?"Erika undan so'radi.
  
  
  "Avenida Rio Brankodagi Korumbada", dedi u.
  
  
  Zak Nahga tikildi.
  
  
  "Qanday nom ostida?"
  
  
  U ikkilandi. "Vargas".
  
  
  "U sizni u erga chaqira oladimi?"
  
  
  "Muloqot qilish uchun ko'p vaqtingiz bo'lmaydi",
  
  
  Salom, Zak tezda dedi.
  
  
  U ego e'tiborsiz va menga shirin jilmaydi.
  
  
  "Ha, siz menga qo'ng'iroq qilishingiz mumkin. Umid qilamanki, biz yana uchrashamiz, Nik."
  
  
  Uning o'rnidan turdi. "Bir-birining hissiyotlari."Men qo'limni uning ustiga qo'ydim va ko'zlarimiz bir lahzaga uchrashdi. Men zakning unga hasad qilishini bilardim va men uni yoqtirmaganim uchun, men buni uning foydasiga o'ynadim. U erda menga qarab o'tirdi. "Siz mendan qo'ng'iroq qilasiz."
  
  
  "Hammasi joyida", dedi Erika.
  
  
  U ulardan yuz o'girdi va eshikdan chiqdi. U ketayotganda, u zakning dushmanligini orqasida deyarli his qilardi.
  
  
  Xuddi shu kuni u teleferikni ta'sirchan Korkovado tog'iga olib bordi, uning tepasida qutqaruvchi Masihning ulkan haykali bor edi. U joyga etib borgach, u kuzatuv parapetiga bordi, belgilangan joyda to'xtadi va Stal kutdi. Taxminan o'n besh daqiqadan so'ng, panjara oldida bir kishi menga qo'shildi. U mening bo'yim haqida edi, lekin nozikroq. U hali o'rta yoshga to'lmagan bo'lsa-da, uzun yuzi chuqur ajinlar bilan qoplangan edi. Bu Karl Tompson edi va u Markaziy razvedka boshqarmasida ishlagan.
  
  
  "Chiroyli ko'rinish, shunday emasmi?"u kirish so'zi bilan qo'lini quyoshda oppoq porlab turgan va yashil tepaliklar va kobalt dengizi bilan o'ralgan shahar tomon silkitdi.
  
  
  "Hayajonli", dedim men. "Qanday qilib, Tompson?"
  
  
  "Masalan, xuddi shu narsa", dedi u. "Brasiliyada ma'muriyatning so'nggi o'zgarishidan beri bu erda juda jim bo'ldi. Bugungi kunda Axdagi narsalar qanday? Bir muncha vaqt siz yigitlar Osiyodagi armiyadan ko'ra ko'proq o'q otdingiz."
  
  
  Uni kulib yubordi. "Ba'zida shunday tuyuladi. Men band edim va ishonchim komilki, siz ham edingiz."
  
  
  "Va endi ular sizni Adrian Stavrosga qo'yishmoqda."
  
  
  "Bu to'g'ri."Men moviy va NBni silliq burni bilan suzib yurgan kruiz kemasi asta-sekin portga kirganini ko'rdim. U erda o'yinchoq qayiqqa o'xshardi. "Egoni oxirgi marta qachon ko'rgansiz?"
  
  
  U bir zum o'yladi. "Bizda plantatsiyani kuzatishimiz bor. Besh-olti hafta oldin u bu joyni tark etganini ko'rishgan. Biz u Madrid uchun bog'lab bir samolyot chiqdik, deb o'ylayman."
  
  
  "Bu parvoz Afinaga davom etishi mumkin edi."
  
  
  "Men shunday deb o'ylayman. Siz u erda Egoni ko'rdingizmi?"
  
  
  "Biz shunday deb o'ylaymiz. Plantsiyada nima bo'lyapti?"
  
  
  "Plantatsiyalar bizning bosh qarorgohimizning egoidir. Bu erda Rioda uning Apex Imports nomli bo'limi bor va biz kontrabanda shu kompaniya orqali amalga oshirilmoqda deb o'ylaymiz. Ammo u uning ofislariga tez-tez tashrif buyurmaydi, garchi uning ego nomi u bilan ochiq bog'langan bo'lsa ham. Kompaniya prezidenti Parakataga muntazam ravishda sayohat qiladi."
  
  
  "Plantatsiya zalida ovoz qayerda?"
  
  
  Tompson bosh irg'adi. "U qishloq yaqinidagi zalda, o'rtada. Ego Stavrosning sobiq mahbuslar, siyosiy mutaassiblar va sobiq fashistlarning kichik armiyasi tomonidan qo'riqlanadi. Ammo hozirda u erda faqat bir oz kuch bor."
  
  
  Men undan so'radim. "Siz u erda g'ayrioddiy narsani payqadingizmi?"
  
  
  "Xo'sh, agar siz olomon yoki qurolni nazarda tutsangiz, revmatizm salbiy bo'ladi. Ammo atrofimizda hech kim ko'rmagan mehmon bor edi. Ferret to'qson kun oldin Stavrosda paydo bo'lganidek, ular bilan birga va biz uni deyarli doimo kuzatib turdik. va uning bu joyni tark etganini hech kim ko'rmadi. Bu g'ayrioddiy emas, faqat mening ikki erkakimdan biri yangi yigit, o'rta yoshli erkak sud zalida qamoqda ekanligini ta'kidlamoqda. Egolar qurolli soqchilar bilan bir bino atrofida boshqasiga ko'chirildi."
  
  
  "Bu odam nimaga o'xshardi?"
  
  
  Tompson yelka qisdi. "Bizda ego fotosurati bor, lekin bu uzoqdan. U ellikinchi yillarning oxirlarida edi, deyman, ibodatxonalarda biroz oqarib ketgan kalta qora sochlari bilan. U har doim ipak ko'ylak kiyadigan baquvvat odam."
  
  
  Bu Minourkos bo'lishi mumkin kabi ko'rinadi, kimning ilovalar yaqinda Afina gandiraklab yunon yuk magnati va kimning chodir Adrian Stavros o'tkazish ko'rgan edi.
  
  
  "Unga fotosurat nusxasini olsam bo'ladimi?"
  
  
  "Buni tartibga solish mumkin", dedi Tompson. "Qarang, Karter, masalan, o'tgan hafta biz plantatsiyani tasodifiy tekshiruvlarga vaqtincha qisqartirishimiz kerak edi va men keyingi ikki kun ichida o'z xalqimizni butunlay olib qo'yishim kerak edi, chunki allaqachon mavjud bo'lgan yana bir muammo bor biz uchun sodir bo'lgan. U odamni siz bilan qaytarib yuborish uchun ruxsat olishini xohlaysizmi? "
  
  
  "Yo'q, men unga aytdim. "Xok, agar kerak bo'lsa, menga yordam va'da qildi. Uning rasmini qachon olishim mumkin?"
  
  
  "Qanday qilib bu kecha haqida?"
  
  
  "Hammasi joyida."
  
  
  "Biz biroz boshqacha transfer joyidan foydalanmoqdamiz", dedi Tompson. "Bu shahar avtobusi. Siz mehmonxonangizga borasiz. Mening odamim hozirgacha u erda bo'ladi. Siz hech kim bormaydigan avtobusning orqa tomoniga borasiz va o'ngdagi oxirgi o'rindiqni egallaysiz. Surat ushbu o'rindiq ostiga biriktiriladi. . Avtobus Estrada de Ferro deb belgilanadi va agar siz shu qadar uzoqqa borishni istasangiz, sizni markazga olib boradi ."
  
  
  "Avtobus mimmo mehmonxonasidan qachon o'tadi?"
  
  
  "Etti-o'n besh. Avtobus o'n bir raqamlanadi."
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Va rahmat."
  
  
  "Har doim," Thompson dedi. Bir lahzadan keyin u ketdi.
  
  
  Kechqurun u qisqacha Apex Import kompaniyasining ofisiga bordi. U poytaxt Braziliyaga ko'chib o'tganida bo'shatilgan eski tiklangan hukumat binolaridan birida joylashgan edi. Ofislar uchta reys yuqoriga ko'tarildi va lift ishlamayapti.
  
  
  U yuqori qavatdagi juda kichik ziyofat maydoniga kirdi. Ko'tarilish mening qoshimga ter olib keldi, chunki binoning konditsioneri liftdan yaxshiroq ishlamaganga o'xshaydi va bu Rioda muggy kun edi. Qora sochli qiz metall stulga o'tirdi va kirganimda menga shubha bilan qaradi.
  
  
  "Men siz uchun qila oladigan biror narsa bormi?""Bu nima?"u portugal tilida so'radi.
  
  
  Men unga ingliz tilida javob berdim. "Janob Stavros uni ko'rishni xohlaydi."
  
  
  Uning qora ko'zlari yanada torayib ketdi. U yana gapirganda, u buzilgan ingliz tilida edi. "Menimcha, siz noto'g'ri joyga keldingiz, senor."
  
  
  Men unga aytdim. "Ammo Janob Stavrosning o'zi menga Apex importi orqali murojaat qilishim mumkinligini aytdi."
  
  
  "Senor, Janob Stavrosda yo'q, bu erda ofisda..."
  
  
  Xususiy ofis eshigi ochilib, jingalak, qora sochli odam paydo bo'ldi. U so'radi. "Qiyinchiliklar bormi?"Ego ohangi aniq do'stona emas edi.
  
  
  "Men shunchaki xohlardim, Janob Stavros", dedim.
  
  
  "Nima maqsadda?"
  
  
  Uning qo'polligi e'tiborga olinmadi. "Janob Stavros menga bu erda murojaat qilsam, undan yapon kameralarini ommaviy ravishda sotib olishni maslahat berdi."U hayron bo'lib qaradi. "Men noto'g'ri Ofisdaman?"
  
  
  "Janob Stavros direktorlar Kengashining raisi, - dedi qorong'u odam, - lekin uning bu erda idorasi yo'q va u kompaniya biznesini yuritmaydi. Bu prezident bo'lishda davom etadi; siz men bilan muomala qilishingiz mumkin."
  
  
  "Bu senor Karlos Ubeda", dedi qiz biroz g'urur bilan.
  
  
  "Siz bilan uchrashganimdan xursandman, ser", dedim qo'limni uzatib. U qattiq oldi. "Mening ismim Jonson. Bir necha hafta oldin uni tasodifan Janob Stavros Chale restoranida kutib oldi. U shu vaqt ichida Evropaga sayohatlar orqali qaytib kelishini va men bu erda u bilan bog'lanishim mumkinligini aytdi."
  
  
  "U hali ham Afinada", dedi qiz.
  
  
  Ubeda Nachga pirsing ko'rinishini berdi. "Aytganimdek, Janob Stavros bilan bu erda bog'lanib bo'lmaydi. Ammo men sizning buyurtmangizni yuborishdan xursand bo'laman."
  
  
  "Men ko'rmoqdaman. Xo'sh, u haqiqatan ham u bilan shaxsan muomala qilishdan manfaatdor edi. Afina atrofida qaytib kelishi mumkinligini ayta olasizmi?"
  
  
  Ubedaning ego og'zi oldida mushak burishdi. "Egolar bir necha hafta davomida Evropada kutilmaydi, Janob Jonson. Agar siz biznes qilishni istasangiz, men bilan muomala qilishingiz kerak bo'ladi."
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi. "Men sizga qo'ng'iroq qilaman, Janob Ubeda. Sizning vaqt uchun rahmat."
  
  
  Meni tomosha qilish uchun uni tark etdim. Tashqarida u yana taksini kutib oldi va mehmonxonasiga qaytdi. Qizning so'zlari menga salomos aytganidek, Adrian Stavros haqiqatan ham Afinada ekanligini tasdiqladi. Va agar bu fotosurat Nikkor Minurkosning surati bo'lib chiqsa, hamma narsa qiziq edi.
  
  
  U dush qabul qildi va bir muddat dam oldi, keyin Tompsonning ko'rsatmalariga binoan o'n birinchi raqamli avtobusga o'tirdi. U kutganidek, fotosurat kichkina jigarrang konvertda o'rindiqqa mahkamlangan. Ego uni ko'tarib, shahar markazidagi kichkina kafega bordi va yaxshi portugal sharobiga buyurtma berdi. Shundan keyingina uning bu odami konvert atrofida suratga tushdi va uni tekshirdi.
  
  
  Tompson aytganidek, tasvir unchalik yaxshi emas edi, garchi telefoto linzalari ishlatilganiga shubha yo'q edi. Bu rancho uyidan endigina chiqib, raqamli kamera tomon yurgan uch kishining surati edi. O'rtadagi odam Tompson menga aytgan odam edi va u aniqlashi kerak bo'lgan yuzning kichikligiga qaramay, menda shubha yo'q edi, chunki uning egosi uni men ko'rsatgan yuz bilan taqqoslagan edi.bolta fotosuratlari, bu odam aslida Nikkor Minourkos edi. Men ilgari boshqa erkaklarni ko'rmaganman.
  
  
  Minurkolar qolgan ikkitasi o'rtasida xiralashdi.
  
  
  Ularning atrofida hech kim gaplashmasdi, lekin Minurkning chap tomonidagi odam, baland bo'yli, Tevtonik ko'rinishga ega odam, minurkga xuddi u bilan gaplashgandek qarab, javob kutar edi. Minurkosning yuzi g'amgin va jiddiy edi.
  
  
  Fotosuratni yana konvertga solib, bir daqiqaga qo'ydim. Agar Markaziy razvedka boshqarmasi agentining kuzatuvi to'g'ri bo'lsa, do'stim salomosning nazariyasi haqiqatan ham isbotlangan. Qandaydir tarzda Stavros Afinadagi Minurkos operatsiyalarini o'z zimmasiga oldi va uning nomidan to'ntarish uyushtirayotgan edi.
  
  
  Uning kafesida engil ovqatdan so'ng, men Erika Nystromning Corumba Mehmonxonasidagi xonasiga qo'ng'iroq qildim. Uning ovozi samimiy va iliq edi. U oqshomning qolgan qismini yolg'iz, yolg'iz o'tkazishini va agar men unga tashrif buyursam, xursand bo'lishini aytdi. U va Zak biroz janjal qilishdi va u g'azablanib tungi klubga bordi.
  
  
  To'qqizda sanani o'rnatgandan so'ng, u mehmonxonaga qaytib, xokni chaqirdi. U charchagan ovozda javob berdi va hamma narsani kodga kiritmasdan gaplashishimiz uchun satr oxiridagi skramblerni faollashtirdi.
  
  
  "Qanday yomon soat, Nik", dedi u biroz sinov bilan. "Bu vaqtda sizdan eshitadigan yagona vaqt."
  
  
  Uni kulib yubordi. U o'zining o'ta maxfiy kvartirasida maxsus telefonda o'tirganini, kulrang sochlari taralgan, ehtimol ingichka tanasiga ipak smokin kiygan va muqarrar sigara tishlari orasiga qisilganini tasavvur qilishi mumkin edi.
  
  
  "Hech bo'lmaganda u qizning yotoqxonasida yo'q", dedi u shubhali halollik bilan.
  
  
  "Hmm! Kechqurun hali tugamadi, shunday emasmi? Menga yolg'on gapirma, bolam. Men hammasini o'zim boshdan kechirdim."
  
  
  Ba'zan men XOKning ruhiy kuchlari bor deb o'ylardim, bu mening ichki fikrlarimni ego-analitik ongga ochib berdi.
  
  
  "Yo'q, ser", dedim. "Kechqurun hali tugamadi. Lekin u ego birinchi qismi tomonidan yaxshi ishlatilgan, men Minurkos Stavros plantatsiyalarida bir mahbus deb o'ylayman, uzoq bo'lmagan Parakatu dan. U Stavrosning Afinadagi sport zalida ekanligini ham biladi."
  
  
  "Xo'sh, - dedi xok o'ylanib, - bu qiziq."
  
  
  "Bu Salomos nazariyasiga mos keladi."
  
  
  "Demak, siz Parakataga borasizmi?"Xok so'radi.
  
  
  "Aslida. Ehtimol, men buni aniqlay olaman. Markaziy razvedka boshqarmasidagi Tompson plantatsiya hozirda yomon qo'riqlanayotganini aytadi. Ammo asoratlar mavjud."
  
  
  "Ha?"
  
  
  "Bu erda Rioda zal hali ham eski. Men operatsiya butun hotel Isroil bilan ishlagan qiz, va'da qilingan er."
  
  
  "Ha, ha. Nystrom. Nega go'zal ayollar sizni ochiq hovuz atrofida kuzatib borayotganga o'xshaydi?"
  
  
  Uni kulib yubordi. "Hasad qilmang, ser. Siz ta'kidlaganingizdek, sizda ham kunlar va tunlar bor edi."
  
  
  Boshqa tomondan xo'rsinish bor edi. "Keling, Nik."
  
  
  "Xo'sh, janob, Miss Nystrom xuddi shu sababga ko'ra Braziliyada bo'lishi mumkin. To'g'rirog'i, bir kishi uchun dasturiy ta'minot. Biz Stavrosni Ben-Kan'onni o'ldirishda gumon qilamiz, shunday emasmi?"
  
  
  Kichik sukunat. "Ha, biz bilamiz. Va siz buni taxmin qildingiz deyman."
  
  
  "Jallod u bilan", deb qo'shimcha qildim men. "Menimcha, ular Stavrosni ov qilmoqdalar. Ular hozir uning Afinada ekanligini bilmasliklari mumkin. Lekin men hammamiz bir vaqtning o'zida plantatsiya da ko'rsatgan va tortishish qadar tugaydigan istamayman, boshqa bir, xato yoki aks holda siz ish uchramoqda olaman. Mening fikrimcha, siz Nystromning missiyasini Isroil razvedkasi yordamida tasdiqlashingiz kerak. Siz hali ham uning xo'jayini Jirudning eski do'stisiz va menimcha, u turli sharoitlarda siz bilan rozi bo'ladi.
  
  
  Xok rozi bo'lib xirilladi.
  
  
  "Agar shunday bo'lsa, men hammamiz halol bo'lishimiz va bir-birimizga yordam bera olamizmi, deb o'ylayman. Yoki hech bo'lmaganda boshqasidan uzoqroq turing."
  
  
  Bu safar sukunat uzaytirildi. "Mayli, bolam. Men fatga qo'ng'iroq qilaman va siz bilan bog'lanaman."
  
  
  "Rahmat", dedim. "Men bildirishnoma olmagunimcha harakat qilmayman."
  
  
  Men uzoq kutishim shart emas edi. Bir soat o'tgach, Erikaning mehmonxonasiga ketishimdan oldin, xok menga qo'ng'iroq qildi. U Quddusda tong otguncha axlat atrofidagi yog'ni tortib olgan bo'lsa kerak. Giroudning revmatizmga javobi ijobiy edi va menga Stavrosning tirnoqli vintini Nistre bilan ochiq muhokama qilishni buyurdilar, u Zak Gareb u bilan birga bo'lsa ham, vazifalarga javob bermadi. Men, Agar bu Giroux ayga o'z ishini men bilan muhokama qilishni buyurganligini isbotlagan kod so'zi bo'lsa.
  
  
  U to'qqizdan bir necha daqiqa o'tgach, Erikaning xonasiga etib keldi. U meni eshik oldida qisqa tasalli xalatda kutib oldi, bu uning sonlarining ko'pini fosh qildi. U bo'g'uvchi xushbo'y hid va keng, shahvoniy tabassum kiygan edi.
  
  
  "Men bu erga hech qachon kelmaysiz deb o'yladim", dedi u eshikni orqamdan yopib, qulflab.
  
  
  U xonaga kirib, uni tekshirdi. U mendan kattaroq edi va men ee zakni u bilan baham ko'rdimi, deb o'yladim.
  
  
  "Siz brendi xohlaysizmi? Menda ochilmagan shisha bor va bu Rioda sotib olishingiz mumkin bo'lgan eng yaxshi narsa."
  
  
  "Bu yaxshi eshitiladi", dedim men.
  
  
  U ikkita ichimlik quydi. Stakanni olib, ko'zlari uning chiroyli yuzini silab qo'ydi. "Siz har doim eng yaxshisini talab qiladigan chiroyli qiz bo'lgansiz."
  
  
  "Va men buni odatda tushunaman", dedi u. "Siz?"
  
  
  "Siz men bilan Tel-Avivda edingiz", dedi u unga ohista va tabassum bilan.
  
  
  Uning ko'zlari bir lahza meniki yo'l qo'ymaslik kabi uning uzoq kipriklari hilpirab. U yana yuqoriga qaraganida, u jilmayib qo'ydi. U qo'lini cho'zdi va uning yonog'iga tegdi. U bir qultum brendi oldi. Men qo'limni uning ustiga qo'ydim
  
  
  U uning kichkina beliga qaradi va uni menga tortdi. Nah shirin va yumshoq hidga ega edi.
  
  
  "O'sha kechani eslaysizmi, Nik?"u qulog'imdan nafas oldi. "Siz haqiqatan ham buni u kabi eslaysizmi?"
  
  
  "Eslayman."
  
  
  "Bu juda yaxshi edi, shunday emasmi?"
  
  
  "Juda ko'p."
  
  
  Biz ko'zoynakni eng yaqin stol ustiga qo'yamiz. U uni yaqin tortdi va lablarini lablariga tegizdi. Uning tili og'zimga tushdi.
  
  
  "Xudo, Nik", deb ming'irladi u.
  
  
  U sonlariga tushgan egri chiziqlarni his qilib, qo'llarini dumba ustiga yugurdi. Mening teginishim ostida uning sonlari sekin chayqala boshladi.
  
  
  U meni muloyimlik bilan undan uzoqlashtirdi va brylevni o'chirdi. Keyin u sekin va chiroyli echinishni boshladi. Xalat ostida u faqat kichik bir juft bikini tagida edi. Uning yelkasidan xalat olib, ko'kraklari sabrsizlik bilan men tomon harakatlandi. Uning ko'kraklari to'la, pishgan va sutli oq edi. Yana bir lahzada kichkina ichki kiyim uning sonlari va sonlaridan sirg'alib tushdi va yupqa qoziqda polga yiqildi.
  
  
  Erika menga ochiq qaradi va nigohi xonaning xira nurida yalang'och tanam bo'ylab harakatlanishiga imkon berdi.
  
  
  "Chiroyli", dedi u. "Juda ko'p qattiq mushaklar."
  
  
  U menga qarshi yalang'ochligini his qilib, uni o'ziga tortdi. U qo'lini ko'kragim va yelkamga yugurib, tanamni pastga tushirdi. U meni silab, erkaladi, barmoqlarim uni o'rganayotganda qo'llari bilan menga muhabbat qo'ydi. Uning sonlari mening teginishimdan ajraldi va u nola qildi.
  
  
  Bizning ostimizda yumshoq, qalin gilam bor edi. Erika nen ustiga tiz cho'kib, pastga tushganda qo'llari tanam ustida siljishiga imkon berdi. U erkakni uyg'otishning barcha usullarini bilar edi va ulardan foydalanishga shubha qilmadi. Bir lahzadan so'ng, u uning yoniga sirg'alib tushdi va taxminan uni qalin shag gilamiga itarib yubordi. U qo'llarini ko'kragiga yugurib, uning ustiga tiz cho'kdi. U nafas oldi. Mening uzun sonlarim atrofimga o'ralgan edi. U qo'lini tizzasidan ipakdek pastga yugurdi.
  
  
  "Oh, ha", dedi u. Uning og'zi biroz ochilib, chiroyli yashil ko'zlari yopiq edi.
  
  
  Uning nah ga kirganida, to'la og'iz bir lahzaga kengaydi va uning tanasidan engil titroq o'tdi. Keyin u men bilan harakatlana boshladi, barmoqlari yelkamni ushladi, sonlari belimga yopishdi. Ikkalamiz uchun tugashidan oldin qancha vaqt birga qulflanganimizga amin emasman.
  
  
  Keyin men u bilan uzoq vaqt yotdim, harakat qilishni xohlamayman. Iliq yengillik asta-sekin tanamning eng tashqi tolalariga va qalbimning ichki tubiga kirib bordi.
  
  
  Keyinchalik biz kiyindik, bu o'yinni kichkina divanda o'ynadik va konyakimizni tugatdik. Erika uzun qizil sochlarini taragan edi va u xonaga kirgandek yangi ko'rinardi.
  
  
  "Zak eshikni taqillatmaganidan xursandman", dedi u.
  
  
  "U juda rashkchi ko'rinadi, Erika. Siz yaqin edingizmi?"
  
  
  U menga qaradi. "Bir kun. Ego-bu g'oya, meniki emas. Va u juda qobiliyatsiz edi. Men emuga yana oramizda hech qachon jismoniy narsa bo'lmasligini aytdim. U bundan norozi. U uning bu dellning bir qismi bo'lishini xohlamadi, lekin meni rad etishdi. U qurol bilan juda yaxshi."
  
  
  "U bu missiyada bo'lishi kerak, shunday emasmi?"
  
  
  U menga o'ylanib qaradi. "Ha."
  
  
  "Erika, men nima uchun Braziliyada bo'lganingizni taxmin qildim. Biz xuddi shu odamni ta'qib qilayotganga o'xshaymiz. Mening xo'jayinim siz bilan bog'landi va u mening fikrlarimni tasdiqladi. Biz ushbu individual vazifalarni muhokama qilamiz va agar iloji bo'lsa, bir-birimiz bilan hamkorlik qilamiz ."
  
  
  Yashil ko'zlar biroz torayib ketdi. "Giroud men va Zak bilan aloqada bo'lmagan."
  
  
  "Yaqin bir necha soat ichida sizga Telegramma keladi. Ayni paytda, menga ishonishingizga imkon beradigan kod so'zi bor-yo'qligini menga xabar bering. Bu so'zlar Go'liyotdir."
  
  
  U hayron bo'lib qaradi. "Bu to'g'ri so'z!"
  
  
  "Giroud buni yubordi."
  
  
  U o'ziga boshqa konyak quydi. "Yaxshi, Nik. Ammo men uning telegrammasini kutaman, bu menga u siz bilan qanchalik baxtli ekanligini aniq aytib beradi."U jilmayib, yonog'imdan o'pdi.
  
  
  Men uning ehtiyot bo'lishini kutgandim. U yaxshi agent edi. "Hammasi joyida. Men sizga bir nechta fikrlarimni aytib beraman. Siz umuman gaplashishingiz shart emas."
  
  
  "Bu adolatli."
  
  
  "Ikkalamiz ham Stavrosning rasmlarini qidirmoqdamiz, ammo turli sabablarga ko'ra."Uning yuzi ifodasiz edi. U hech narsa bermadi. "Siz Poning egosi Ben-Kan'onni o'ldirishini xohlaysiz. Bizga nima uchun kerakligi hali aniq emas, lekin bu yunon siyosati va Nikkor Minourkosning o'g'irlanishi bilan bog'liq bo'lishi mumkin."
  
  
  "Yunon yuk tashish magnatimi?"
  
  
  "Aslida. Bu Parakatuda bo'lishi mumkin va ego ego irodasiga qarshi ushlab turiladi. Stavros Afinadagi sport zalida, shuning uchun siz ego qaytishini kutishingiz yoki uni olish uchun Evropaga borishingiz kerak bo'ladi. Lekin men unga yo'l, biz Parakatu haqida o'rganishimiz mumkin hamma narsani orqali, deb o'ylayman, men Minurkos bilan gaplashish kerak.
  
  
  "Agar sizni qiziqtirsa, men ikkalangizni o'zim bilan Parakattaga olib boraman. Bu sizning u erga borish imkoniyatingizni oshirishi mumkin. Zak bilan gaplashing va ertaga telegrammani olganingizda menga xabar bering."
  
  
  "Agar biz haqiqatan ham Stavrosdan keyin bo'lganimizda, - dedi Erika, - Agar biz to'g'ridan-to'g'ri Afinaga borsak yaxshi bo'lmaydimi?"
  
  
  "Stavros o'zining vaqtinchalik qarorgohini o'sha erda, haqiqiy qal'a bo'lgan Minurkos pentxausida qilishiga ishonishadi. Siz shunchaki bu joyga hujum qila olmaysiz, siz va Zak. Va kamdan-kam hollarda, bu joyni tark etganda, bu juda qiyin bo'lishi mumkin,
  
  
  ammo Minurkolar bizga Stavrosga qanday borishni aytib berishlari mumkin."
  
  
  U mening taklifimni inobatga olib, to'satdan to'xtab qoldi. U menga qaraganida, to'la lablarida kichkina tabassum paydo bo'ldi. "Ertaga ertalab sizga qaytib kelaman, Nik azizim."
  
  
  U engashib, lablariga tegdi. "Siz buni qilasiz."U o'rnidan turdi, quroliga qo'l uzatdi va uni kiydi. Keyin u kurtkasini ularning ustiga tashladi. "Va zakni qisqa zanjirda saqlang,maylimi? "
  
  
  Salom bu yoqdi. U xonani aylanib chiqayotganda hamon kulib turardi.
  
  
  To'rtinchi bob.
  
  
  Men Erika ning mehmonxona tark sifatida men Adrian Stavros haqida o'yladim. Kechqurun allaqachon kech edi va taksi ko'rinmasdi. U Rio Branko prospekti bo'ylab ehtiyotkorlik bilan boshqarildi. Stavrosning Parakatadagi shtab-kvartirasiga kirish, hatto ego tomonidan kamaytirilgan xavfsizlik bilan ham, juda qiyin bo'lishi mumkin. Stavrosning kichik guruhi yomon obro'ga ega edi. U atrofida jamiyatning axlatlarini Parakatada yig'di. Aslida, ular o'ziga o'xshash edilar, ammo etakchilik qobiliyatining egosisiz. O'ylab, men Adolf Gitler xuddi shu tarzda boshlagan bo'lishi kerak deb qaror qildim. 1930-yillarda Germaniyada sobiq nayzani jiddiy qabul qilganlar kam bo'lishi kerak. Bu misol o'rganilishi kerak bo'lgan saboq edi, lekin dunyo uni hech qachon o'zlashtirmagandek tuyuldi.
  
  
  U taksiga e'tibor bermasdan bir necha blok yurdi. Bu ko'chadagi do'konlar va ofislar maydonining bir qismi edi. Men mehmonxonaga qaytib bosh bir ko'chada aylandi qachon, hozir transport tark, men uchun do'konga bir ajablanib bor edi. Uchinchi oynada qorong'i figura soyadan chiqib, menga musht silkitdi. Uning mushtida pichoq bor edi.
  
  
  Hujum boshlanganda, u deyarli kirish joyidan o'tib ketdi. Agar u yana bir soniya kutganida edi, Ego uni umuman ko'rmagan bo'lar edi, hujum muvaffaqiyatli bo'lar edi va pichoq mening orqamga singib ketgan bo'lar edi. Ammo ishni bajarishga intilib, u juda tez harakat qilar edi va uning periferik ko'rinishi harakatni ushladi.
  
  
  Pichoq orqamdan ushlaganida, men aylanib chiqdim va zarbani to'sish uchun chap qo'limni tashqariga tashladim, lekin pichoq dubletim va ko'ylagimning matosini kesib o'tdi va bilagimni zo'rg'a kesib tashladi. Men bir odamning og'irligi menga mening ego ko'tarib qilaylik. Keyin u Egoni qo'lida ushlab, orqasiga o'girildi va egosini yonimizdagi binoga urdi.
  
  
  Bir lahzaga bu Zak, ego, rashkni egallab olish deb o'yladim, chunki odam baquvvat va kuchli edi. Ammo men yaxshi ko'rinishga ega bo'lganimda, uning zakdan kattaroq va sochlari qora ekanligini ko'rdim. U braziliyalik ko'rinardi va haqiqiy bezori edi.
  
  
  Men bo'sh qo'lim bilan Vilgelminaga qo'l cho'zdim, lekin hujumchim bu ustunlikka ega bo'lishimga ruxsat bermadi. U yana pichoqladi, keskin, bu safar yuzimni nishonga oldi. Men qochib ketdim va pichoqni qisman burdim, lekin u qulog'imni kesib tashladi. U qurolni uchinchi marta ko'tarib, og'irligi bilan meni urdi.
  
  
  Ego impulsi juda kuchli edi. U meni oyog'imdan yiqitdi va biz birga yo'lakka urdik. Uning egosi uni o'ng qo'li bilan jag'iga qisqa urdi, lekin u hatto sezmaganga o'xshaydi. U o'zini pichoq pichog'idan himoya qilmoqchi bo'lganida, biz bir marta ag'darilganmiz. U mening stilettom bo'lgan Gyugoni olib chiqishga majbur bo'ldi, lekin u pichoqni kaftimga siljitish uchun qo'lini va namni bir lahzaga bo'shatolmadi.
  
  
  Qisqa vaqt ichida katta odam men bilan edi. U portugal tilida qasam ichdi va kulib, ko'kragimga urdi. Pichoq uzun emas edi, pichoq juda keng edi, lekin pichoq ustara o'tkirligiga qadar o'tkir edi. Pichoq ko'kragimga yetguncha ego oxirgi lahzada uning pichoq qo'lini ushlaganida, u tunda xira porladi. U pichoqni oxirigacha haydashga urinayotganda qo'llarimiz bir zum titrab ketdi. U o'ng qo'lini qo'yib yubordi va ko'r-ko'rona uning ego yuzini ushladi, uning ego ko'zlarini sezdi va ko'rsatkich va o'rta barmoqlari bilan ularni qazib oldi. O'rta barmog'i bilan uning chap ko'z qovog'ini, ko'rsatkich barmog'i bilan esa o'ngini teshdi. Mening eyeball otilib va mening shunaqa nam bor.
  
  
  "Ahhh!"Bosqinchi qichqirdi, bo'sh qo'li bilan ko'zlarini changallab va boshqa pichoq haqida unutib. U yana qichqirdi va qisman mendan yiqildi.
  
  
  Ushbu qisqa dam olish paytida Gyugo nihoyat o'ng qo'limga o'tirdi. Katta odam vahshiyona qichqirganida va ularni ko'r-ko'rona pichoqlash uchun yana pichoqni ko'targanida, u buni qilgan edi. Stiletto uni Egoning ko'tarilgan qo'li ostiga qo'ydi va pichoq Egoning qovurg'asi ostidagi ego tomoniga cho'kdi va ikkala uchiga qadar pastga tushdi.
  
  
  Keyin men hujumchining qolgan ko'zi boshimdan zulmatga qaraganini ko'rdim va o'sha paytda uning o'ng yonog'idagi kulrang namlikni ko'z ostida ezilganini aniq ko'rdim. Stiletto uning yon tomonlariga cho'zildi va u yo'lakda o'z pichog'i shitirlab, ustimga qattiq yiqildi.
  
  
  U uning jasadini itarib, o'rnidan turdi. Biroq, atrofga tez qarashdan so'ng, u nima bo'lganini ko'rish uchun yaqin atrofda piyodalar yo'qligini ko'rdi. U erkakning cho'ntagini titkilab, hamyonidan ba'zi hujjatlarni topdi. Kartalardan biri uning Apex Imports xodimi ekanligini ko'rsatdi.
  
  
  Aftidan, u Ubeda ismli odam bilan men o'ylagandan ko'ra ko'proq taassurot qoldirdi. Yoki u Afinadagi Stavrosga qo'ng'iroq qilgandir va Stavros men haqimda eshitishni rad etgan. Ubeda, ehtimol, men Apex import biznes aralashgani edi politsiya ayrim turdagi deb o'yladim. Yoki juda qiziquvchan bo'lgan Markaziy razvedka boshqarmasi yigiti. Xema meni ishontirmagan bo'lardi, lekin u meni kuzatib borar va uning qaerda qolishini bilar edi. Parakataga imkon qadar tezroq borish mening manfaatim edi.
  
  
  U uni o'lik braziliyalikni tark etdi va tezda mehmonxonasiga qaytdi. O'sha kecha boshqa hodisalar bo'lmadi va ertalab voqeasiz keldi.
  
  
  Erika Nystrom, Zak va u ertalab soat to'qqizda uchrashishdi. kichik kafeda Avenida Presidente Vargas, Rio markazining orqasidagi tepaliklarga va shahar ustidagi tog ' yonbag'ridagi rang-barang favela kulbalariga qaragan. Zak mening Erikaga yaqinligimni taxmin qildi va men bilan qisqa vaqt ichida ishlash umididan norozi edi. U avvalgidan ham dushmanroq edi. Erika Quddus atrofida kodlangan Telegramma oldi, Salom va Zak Adrian Stavrosni to'xtatish bo'yicha umumiy maqsadimiz muvaffaqiyati uchun men bilan hamkorlik qilishlarini aytdi.
  
  
  "Agar sizga Minurkosdan ma'lumot kerak bo'lsa, Parakataga boring", dedi Zak menga g'azab bilan yonib turgan ko'k ko'zlari. Uning oldidagi stol ustidagi ego qahvasi tegmasdan qoldi. "Rossiyadagi maqsadimiz Stavrosni topish va Egoni yo'q qilishdir. Shubhasiz, biz Parakatda Egoni topa olmaymiz."
  
  
  Egoning qattiq ko'zlari menikiga zerikdi. Men u bilan Erikaga murojaat qildim. U uning xatti-harakatlaridan aniq xafa bo'ldi. "Siz nima deysiz, Erika?"
  
  
  "Men allaqachon Zakka aytdim. O'ylaymanki, sizning yondashuvingiz nafaqat sizga, balki bizga ham mos keladi."
  
  
  Zak nah da vishilladi. "Sizning miyangiz jinsiy aloqa bilan bulutlangan!""Bu odam sizning sevgilingiz ekanligi aniq. Uning aytganlari sizga oqilona tuyuladi."
  
  
  "Iltimos, Zak", dedi Erika keskin.
  
  
  "Oh, Xudoyim", deb boshimni chayqab ming'irladim. "Mana, menga hech qanday murakkab sevgi munosabatlari to'sqinlik qilmaydi. Ehtimol, men birgalikda ishlashimizda xato qilgandirman. Men xokdan faqat so'rash orqali yordam olishim mumkin. Yoki Markaziy razvedka boshqarmasi. Ammo men shaxsiy his-tuyg'ularini nazorat ostida ushlab turolmaydigan engil harakat qahramoni bilan chalkashib ketish uchun operatsiyaga kirmayman."
  
  
  Zakning yuzi birdan qizarib ketdi va u stuldan sakrab tushdi. "Eshiting, Karter ..."
  
  
  "O'tir!"Erika past, ammo buyruq ohangida buyurdi.
  
  
  Zak Nahga qattiq nazar tashladi, keyin orqaga o'tirdi. U nafasi ostida xirilladi, lekin ko'zlarimdan qochdi.
  
  
  "Agar bu kabi boshqa hazil bo'lsa, biz gaplashishimiz kerak", dedi Erika. "Tushundingizmi, Zak?"
  
  
  U ikkilandi. U gapirganda, u bir so'z aytdi. "Ha."
  
  
  "Bizning oramizda hech narsa yo'q, Zak. Meni tinglayapsizmi?"
  
  
  U nahga tikildi. "Albatta."
  
  
  "Bizning oramizda hech narsa yo'q va hech qachon bo'lmaydi. Shunday qilib, Nik va men o'rtasida sodir bo'ladigan har qanday narsa sizga hech qanday aloqasi yo'q. Agar biz birgalikda ishlashni istasak, buni tushunishingiz kerak."
  
  
  U biroz bo'shashganday tuyuldi. U menga, keyin Erikaga qaradi. Egoning mushtlari stol ustiga siqildi. "Agar shunday desangiz."
  
  
  "Men buni haqiqatan ham aytaman. Endi men Parakataga boraman. Agar siz bunday rejani aqlsiz deb hisoblasangiz, men sizga bu vazifani tejashga harakat qilaman."
  
  
  U naxga qaradi va uning yuzi o'zgarib, yumshadi. "Bilasizmi, u mensiz sizni qo'yib yubormasdi."Egoning ko'zlari yana meniki bilan uchrashdi. "Aftidan, siz va Karter shouni o'tkazyapsiz. Agar ketsangiz, men ketaman."
  
  
  Men undan so'radim. "Va biz uchrashish musobaqasini tugaguniga qadar kechiktira olamizmi?"
  
  
  "Siz uni eshitdingiz", dedi Zak jilmayib. "Raqobat yo'q."U kofe stakaniga qaradi.
  
  
  "Kechirasiz, Zak", dedi Erika.
  
  
  U egilib qoldi. "Biz qachon Parakataga boramiz?"
  
  
  Ego uni bir lahzaga o'rganib chiqdi. Ehtimol, bu oxir-oqibat ishlaydi. "Ertami yaxshi."
  
  
  "Men mashinani qaerga ijaraga olishni bilaman", dedi Erika. "Biz Tijuka o'rmoni orqali bizni eng ko'p olib boradigan Brasiliya yo'lidan borishimiz mumkin."
  
  
  "Aslida", dedim. "Agar bugun mashinani olsak, bugun kechqurun ketishni taklif qilaman. Kechasi issiq yopishqoq o'rmon orqali haydash yaxshiroq bo'lar edi."
  
  
  "Men bu bilan yaxshiman", dedi Zak.
  
  
  "Keyin bu hal qilindi", deya qo'shimcha qildi Erika. "Zak, menga ishonchli mashina tanlashda yordam bera olasizmi?"
  
  
  U nahga qaradi. Uning yuzida engil tabassum paydo bo'ldi. "Karter haqida o'qiganlarimdan u avtomobil mutaxassisi. Nega hammamiz bormaymiz?"U menga savol bilan qaradi.
  
  
  Uning egosi uning nigohini bir lahzaga ushlab turdi. Ha, u buni qila olardi. "Tayyor bo'lish uchun bizga qo'ng'iroq qilaman", dedim.
  
  
  * * *
  
  
  Biz bu kecha tark. Mening tavsiyamda Zak sayohat uchun qora tanli 3.0 CS sedanni tanladi. Ego-ning ishlash xususiyatlari juda zo'r edi va u bilan ishlash yoqimli bo'lgan Vites qutisi bor edi. Zak deyarli yarim tungacha haydadi va keyin haydovchi o'rindig'ini oldi. Yo'lni yaxshi deb hisoblash mumkin emas, garchi u Brasiliya va hinterlands uchun avtomagistral bo'lsa ham. Ta'minot umuman yomon edi va ba'zi joylarda o'tib bo'lmaydigan o'rmon ih stack dollariga kesilgan tor chiziqni qaytarib olishga tayyor bo'lib tuyuldi.
  
  
  Kunning bir qismi biz dam oldik, sayohatga tayyorgarlik ko'rdik, ammo sayohatning monotonligi ruxsat bermadi
  
  
  dam olish uchun. Biz tun bo'yi haydab, ertasi kuni eng issiq vaqtda ikki marta uxladik: bir marta mashinada o'tirib, chivin va issiqlik tufayli qiyin bo'lgan va yana kichik qishloqdagi iflos mehmonxonada. O'sha kecha biz yana uzoq vaqt haydadik va ertasi kuni ertalab Parakataga etib keldik.
  
  
  Bu bir necha ming aholisi bo'lgan, shahar maydoni va ko'plab kantinalari bo'lgan katta qishloq edi. Biz bu erda to'xtamadik, chunki biz o'zimizga e'tibor qaratishni xohlamadik. Agar Stavrosning odamlari qishloqqa tashrif buyurishdan zavqlanishsa, bu mantiqan to'g'ri keladi va ular orqali biri oq tanli begonalardan shubhalanishi mumkin.
  
  
  Plantsiyaga boradigan yo'l, agar uni yo'l deb atash mumkin bo'lsa, Parakatudan besh mil uzoqlikda edi. Bu avtomagistralga to'qson graduslik burchak ostida o'rmonga deyarli sezilmaydigan tarzda kesilgan chuqur ruts bilan tuproq yo'l edi. Mashina rulda Zak bilan sekin harakatlanardi. O'simliklar atrofidagi novdalar tirnaldi, bizni mashinaga tortdi va derazadan pichoqladi. Biz sekin haydashimiz kerakligi sababli, chivinlar mashinani o'rab oldi va bizni har qanday ochiq joyda tishladi. Markaziy razvedka boshqarmasi to'g'risidagi Thompson zalida plantatsiyalari yo'ldan deyarli o'n kilometr, deb aytgan edi. Biz taxminan yarim yo'lda ketmoqchi edik va bu uzoqqa borish uchun deyarli bir soat vaqt ketdi. Yaxshiyamki, biz hech qanday mashina ketayotganini ko'rmadik, chunki o'sha paytda biz ochiq to'qnashuvlarni ko'rmadik.
  
  
  Masalan, avtomagistraldan olti mil narida, biz tor yo'ldan va o'tloqqa burishingiz mumkin bo'lgan joyni topdik, shuning uchun u juda yaxshi yashiringan edi. Chiqib ketishimiz bilan bizga hasharotlar hujum qilishdi. Biz kovucu sepiladigan va yo'lga.
  
  
  Lea Stavrosning chorvachilik uslubidagi qasridan yarim mil narida baland evkalipt daraxti bor edi. Daraxt tozalangan erning perimetri atrofida, baland simli panjara yonida, bir vaqtlar hududning bir qismi bo'lib tuyulgan joyda turardi, ammo ular bilan ferretni o'rmon egallab oldi. Bir muncha vaqt daraxt Markaziy razvedka boshqarmasi tomonidan kuzatuv punkti sifatida ishlatilgan. Biz ho'l, yopishqoq issiqdan o'tayotganimizda Erika va Zaka uni aynan shu daraxtga olib borishdi. Biz mashina bilan bir xil tezlikda sayohat qilardik va u erga bir soatdan kamroq vaqt ichida etib keldik. Daraxt tepasida, plantatsiyalardan yashiringan, Pandan iplari bilan shoxlarga biriktirilgan bambuk platforma bor edi. Toqqa chiqishni osonlashtirish uchun turli joylarda magistral va shoxlarga bambuk zinapoyalar biriktirilgan.
  
  
  "Biz u erga boramizmi?"Erika so'radi.
  
  
  Uni chivin urdi. "Agar bu tasalli bo'lsa, ehtimol bunday xatolar bo'lmaydi."
  
  
  "Keyin yuqoriga ko'tarilib, bir hafta qolaylik", dedi Zak. Egoning sarg'ish sochlari peshonasida chigal edi va uning xaki ko'ylagi, qolgan Shvedlarimiz singari, qonga bo'yalgan edi.
  
  
  Uni, emu kulib yubordi. Ferret Erika Egoni pastga tushirganidan beri butun ego munosabati o'zgardi va u unga jismonan jalb qilinmaganligini qabul qilganday tuyuldi. U kamaridagi kamar g'ilofidagi Smit va Vesson revolver 38 ga pastga qaradi va Egoni o'zi bilan olib ketganidan xursand edi. Erika aqlli agent edi, ammo Zak mushak edi. U qurol-yarog ' bo'yicha mutaxassis edi va mashinada o'zi bilan turli xil qurollardan iborat sandiqni olib kelgan edi.
  
  
  Biz daraxtga chiqdik. Haqida yarim yuqori, u IH yaqinda qaratilgan nazorat davomida muntazam ravishda buni edi Markaziy razvedka boshqarmasi agentlari uchun yangi hurmat rivojlantirish boshladi. Platformaga yetganimizda, biz charchadik. Erika ko'tarilish va hozirda balandligi haqida hali ham asabiy edi.
  
  
  U nafas oldi. "Xudo, bunga arziydimi?"
  
  
  U bo'yniga bir juft yuqori quvvatli durbinni ushlab, plantatsiyaga qaradi. Keyin u buni unga ko'rsatdi. Men undan: "siz nima deb o'ylaysiz?"
  
  
  U Zak va men allaqachon ko'rgan narsalarga qaradi - fermaning barglari orqali ochiq ko'rinish. Bu pozitsiyadan durbinli kuzatuvchi plantatsiyada nima bo'layotganini ko'rishi mumkin edi. Chorvachilik bo'lgan asosiy binodan tashqari, uning atrofida, asosan, orqa tomonda, Barak va qo'shimcha binolarga o'xshash boshqa binolar klasteri bor edi. Bu ta'sirli o'yin edi. Devor bilan o'ralgan maydon butunlay daraxtlar va butalar bilan ekilgan, tuproq yo'llar va to'xtash joylari bor edi. Panjara ortida avvalgi egasi bu erda yashaganida rezina daraxtlar ekilgan maydon bor edi, lekin ih o'rmoni nihollarni bo'g'ib qo'ydi.
  
  
  Erikaning durbinlari bor edi va atrofga qarab turardi. U xursand xo'rsindi. "Siz haq edingiz, Nik. Chivinlar u qadar baland ucha olmaydi."
  
  
  "Ehtimol, biz hammamiz xato qilganmiz", dedi Zak birozdan keyin. "Bugun mashinamda teleskopik ko'rinishga ega bu miltiq bilan men shu erda o'tirib, kun bo'yi Stavros odamlarini o'ldirishim mumkin edi.".
  
  
  Men undan so'radim. - "Qanday qilib ih-ni ko'chaga olib chiqmoqchisiz? ""Va yaxshilab tortib, ih ni tozalashda qanday qilib u erda ih saqlaymiz?"
  
  
  "Bundan tashqari, - deya qo'shimcha qildi Erika, - agar biz tashqaridan hujum qilsak, ular Minurkosga etib borish va Egoni o'ldirish uchun barcha imkoniyatlarga ega."
  
  
  "Bu haqiqat", dedim men. "Agar ular uni o'ldirishsa, biz bu erda hech narsa bilmasligimiz mumkin."
  
  
  "To'g'ri, biz Minurkosga xavf sola olmaymiz", deb rozi bo'ldi Zak. "Ammo men bu erda miltiqdan juda yaxshi foydalanishim mumkin edi. Qanday achinarli."
  
  
  Uni, deb o'yladi Zak, o'ldirishga juda tayyor. Bu uning uchun ovga juda o'xshardi. Men, albatta, mening tarzda bor kimga qutilish uchun belgilangan edi, lekin men zaruratsiz ularni o'ldirish nuqtasini ko'rmadim. Siz har bir odamni Stavrosda ishlagani uchun sinab ko'rolmaysiz, hukm qila olmaysiz va qatl qila olmaysiz.
  
  
  Keyingi bir necha soat davomida, tushgacha, biz durbin bilan navbatma-navbat plantatsiyani tomosha qildik. Markaziy razvedka boshqarmasi bu hududdagi jangarilar soni yarim o'nga yaqin va sakkiz kishidan oshmasligini taxmin qildi. O'sha soatlarni platformada odamlarning kelib-ketishini tomosha qilgandan so'ng, bizning kuzatuvlarimiz bu xulosani tasdiqladi. Qarama-qarshilik rivojlanganda, biz kamida ikkitadan bittamiz.
  
  
  Biz platformadan chiqmagunimizcha Minurkolarni ko'rmadik. Keyin joyda ego mavjudligi o'rnatildi. U boshqa odam bilan omborxona binosi atrofida chiqib, mulkning asosiy kirish qismiga bordi va kirdi. U uni doimo durbin orqali ko'rgan va ichkarida g'oyib bo'lganida, uni ko'rgan odam Nikkor Minurkos ekanligiga shubha qilmagan. Hech bo'lmaganda biz bu erga arvohni ta'qib qilish uchun kelmadik.
  
  
  Biz yana daraxtdan tushishimizdan biroz oldin, kirish rejamizni takrorlashimiz kerak edi.
  
  
  "Shunday qilib, - dedim men, - biz mashinaga qaytib, Stavrosning eng yaxshi do'stlari kabi ochiq joyga boramiz. Darvozadagi odam bilan gaplashishga ijozat bering. Biz Braziliya Ligasida ekanligimizni aytamiz va ichkariga kirganimizda Stavrosning yo'qligi uchun javobgar bo'lgan Xaynts Gruber bilan uchrashishni talab qilamiz. Umid qilamanki, ular bu erda plantatsiyada qanday ko'rinishimni bilishmaydi."
  
  
  Erika elkama-sumkasini ochdi va kichkina burunli belgiyalikni tortib oldi .25 kalibrli revolver. Bu marvarid tutqichi va chiroyli o'yma bilan chiroyli kichkina to'pponcha edi. Men u bilan o'tmishdagi aloqam tufayli uni otishi mumkinligini bilardim. U o'z nafsini tekshiradi va uni hamyoniga qaytaradi.
  
  
  "Hammasi yaxshi bo'ladi", dedi u.
  
  
  Zak haqiqatan ham borishni xohlaydi. "Biz ular bilan shug'ullanamiz", dedi u.
  
  
  "Ha," men rozi bo'ldim. Mehmonxona uning to'liq ishonch hosil qilishini xohlaydi.
  
  
  Beshinchi bob.
  
  
  Biz asta-sekin darvoza so'nggi ellik metr haydab. U erda navbatchi odam allaqachon bizning yondashuvimizni kuzatayotgan edi. U biz kabi xaki shim kiygan, yelkasiga buklanadigan avtomatik miltiq osilgan edi. U o'z nafsini echib, bizni yaqinlashayotganimizni kuzatib, harakatga tayyorladi.
  
  
  "Agar biz bu yigitning mimmosidan o'tmasak, to'p o'yinlari tugadi", dedi u ularga. Erika bosh irg'adi.
  
  
  "Ha", deya qo'shimcha qildi Zak. Nen, men kabi, yana qurollarini yashirish uchun engil ko'ylagi kiygan edi. Mening qurollarim oddiy edi, ammo Zack aql bovar qilmaydigan assortimentga ega edi. A tashqari .38 kalibrli revolver, u cho'ntagida kichik Sterling 380 PPL avtomatini olib yurgan, shuningdek, otish pichog'i va garrotni yashirgan. U yuradigan arsenal edi. Uni, uni omon edi yordam beradi, deb umid.
  
  
  Biz qorovuldan atigi o'n fut narida to'xtadik. U haydab ketayotgan edi, shuning uchun u ingliz tilida baland ovozda va qat'iyat bilan gapirdi. "Salom!"
  
  
  Qorovul derazamga keldi. U chap jag'ida og'ir chandiqli yovuz yigit edi. U mening tabassumimni qaytarmadi.
  
  
  "Bu erda nimani xohlaysiz?""Bu nima?"u mashinaga shubhali qarab, talab qildi. "Siz xususiy mulkka tajovuz qilyapsiz."
  
  
  Men unga aytdim. "Salom, haqiqatan ham!"Biz Adrian Stavrosning do'stlarimiz."
  
  
  U mening yuzimni diqqat bilan o'rganib chiqdi. "Men sizni ilgari ko'rmaganman. Siz kimsiz?"
  
  
  Emuga bizning ismlarimizni berdi. "Biz Riodamiz", dedi u unga beparvolik bilan. "Braziliya Ligasi". Liga Rioda kontrabanda faoliyatida Stavros bilan faol raqobatlashadigan jinoyatchilar guruhi edi. Axning Stavros yaqinda ihni o'z guruhiga birlashtirishga harakat qilganiga ishonish uchun asos bor edi va Stavros hamma narsani boshqargan.
  
  
  "Agar siz hali ham shu erda bo'lsangiz, bu erda nima qilyapsiz?"qorovul so'radi.
  
  
  "Stavros bizni taklif qildi", dedim men. "Va siz tufayli biz kechikdik, men Stavrosga aytaman."
  
  
  U menga qaradi. "Sof plantatsiyalarning stavroslari. U ish safarida."
  
  
  "U bo'lishi mumkinligini aytdi. U bizga Xaynts Gruberni ko'rishni aytdi."
  
  
  Leytenant Stavrosning ismi haqidagi bilimim bu odamda taassurot qoldiradi. U iyagini o'ychan ishqaladi. "Yaxshi, bu erda kuting."
  
  
  U darvozaga qaytib ketdi va biz uning har bir harakatini kuzatdik. Kichkina ayvon ostida u yog'och stuldan armiya radiosiga o'xshash narsani oldi. U u bilan bir necha daqiqa suhbatlashdi, tingladi va keyin Egoni qaytarib qo'ydi va mashinaga qaytdi.
  
  
  "Siz kirishingiz mumkin. Uy va park oldida samimiy joyga boring. Sizni tashqarida kutib olishadi."
  
  
  "Juda yaxshi", dedim.
  
  
  Qo'riqchi simli eshikni ochdi. U qo'ltig'idagi qurolga uzoq tikildi. Bu, ehtimol, hali ham hisobga olinishi kerak. U meni darvozadan silkitib, mashinani oldi.
  
  
  "Ketdik", dedi u Erika va Zakka.
  
  
  Biz darvozadan o'tdik va u orqamizdan yopildi. Zak darvoza yopilishini tomosha qilib jilmayib qo'ydi.
  
  
  Men tuproq yo'l bo'ylab majmua tomon ketayotgan edim. Bu go'zal joy edi: arklar, qizil gullar va bougainvilleas. U ulkan adobe uyi oldida to'xtadi va biz to'rt kishi chiqib ketayotganda mashinani aylanib chiqdik. Biz mashinani biz bilan qo'riqchi orasiga darvoza oldiga qo'ydik.
  
  
  Bizga duch kelgan erkaklar biroz qo'pol edilar. Atrofdagi uchtasi, birinchi bo'lib chiqqanlar, xaki shim kiyib, har birining belida qurol bor edi. Ularning atrofida Odin braziliyalikka o'xshagan, qora tanli, qora tanli odam edi. Ikkinchisi yosh jon Karradin qiyofasiga ega uzun bo'yli, ingichka yigit, uchinchisi esa uzun sochli va soqolli amerikalik hippiga o'xshardi. Uning yuzi menga yoqmadi. To'rtinchi odam tugmachasiz oq ko'ylak va tikilgan shim kiygan edi. U baland bo'yli, baquvvat, sochlari oqargan, yuzi to'rtburchak, qattiq odam edi. U sobiq natsist Gruber bo'lishi kerak edi.
  
  
  Uchta bo'ysunuvchi tashqariga chiqishdi, shuning uchun ular bizni juda yaxshi o'rab olishdi. Taxminan o'ttiz yard narida joylashgan darvoza oldidagi qorovul bilan mashinani o'rtamizga qo'yganimizdan xursand bo'ldim.
  
  
  "Herr Gruber? Uni, oq ko'ylak odam tomon bosh irg'adi.
  
  
  "Aslida", dedi u g'urur bilan, qalin urg'u bilan. U kamar g'ilofida meniki kabi Luger to'pponchasini kiyib olgan. "Adrian Stavros bilan bu uchrashuv nima?"
  
  
  Zack va uzun sochlar boshqasini baholashdi. Gavdali Stavros odam to'pponchani beliga tortmoqchi bo'lib tuyuldi va baland bo'yli, ingichka yigit Erikadan ko'zini uzolmadi.
  
  
  "U bizni bu erga taklif qildi", dedim beparvolik bilan. "Biz emuga suyultirilmagan geroin partiyasini taklif qildik. Bir nechta dilerlarimiz muammoga duch kelishmoqda va ular buni uddalay olmaydilar. Albatta, u sizga buni aytdimi?"
  
  
  Gruber meni bir lahzaga o'rganib chiqdi. "Yo'q", dedi u. "Siz Amerikaliksiz. Amerikaliklar ligada ishlayotganini bilmasdim."
  
  
  "Yashang va o'rganing", dedi emu unga.
  
  
  "Siz kimsiz?"U Erikadan so'radi.
  
  
  "Yahudiy", dedi u qat'iy.
  
  
  Egoning ko'zlari torayib ketdi va u keskin jilmayib qo'ydi. "Juda qiziq", dedi u Erikadan Zakka qarab. "Xo'sh, ehtimol biz muzokara qilishimiz mumkin. Biz quyoshdan chiqamiz, to'g'rimi?"
  
  
  "Bu yaxshi fikrga o'xshaydi", dedim men. Biz ichida edi bir marta men boshqalardan negadir alohida Gruber umid edi.
  
  
  Lekin bu unday emas edi. To'satdan uydan beshinchi odam chiqdi; ko'zlarimiz to'qnashdi va biz darhol bir-birimizni tanib oldik. Bu Apex import idorasi haqida suhbat edi.
  
  
  "Bu erda nima bo'lyapti?""Bu nima?"u Gruberdan so'radi. "Bu shaharni aylanib yurgan odam. Uning orqasidan bir odam yubordi, lekin qaytib kelmadi."
  
  
  Gruberning ko'zlari qisilib, uzun sochli odam revolverni ehtiyotkorlik bilan tortib oldi. Eh, yaxshi, Gruber o'zini aytdi. Egoning ko'zlari yuzimdan Erika va zakning taranglashgan ko'zlariga, keyin esa menga qaytdi. "Siz aslida kimsiz, Della?"
  
  
  Uning nigohi Ubedadan Gruberga o'tdi. Qolgan jangarilar hali qurollarini tortib olishmagan. "Men o'zini Xema deb atagan odamman. Faqat bizga qolgan kabi. Endi siz muomala qilmoqchimisiz yoki yo'qmi?"
  
  
  "Nima uchun u Apexga qonuniy importchi sifatida keldi?"Ubeda so'radi. "U hali ham Yapon kameralarini xohlashini aytadimi?"
  
  
  "Yo'q", dedi Gruber sekin. "Haqiqatan ham emas. Siz ichkariga kirishingiz mumkin, Janob...."
  
  
  "Jonson", dedim.
  
  
  "Janob Jonson. Lekin birinchi navbatda siz qurollanganingizni tekshirishimiz kerak."
  
  
  Uning ko'zining burchagidan Zak menga bergan qattiq nigohini ko'rdim. U bu odamlarning uni qurolsizlantirishiga yo'l qo'ymoqchi emas edi va u o'sha odam edi. Agar ular muvaffaqiyatga erishganlarida edi, ehtimol hech birimiz bu joyni tirik qoldirmagan bo'lardik. Men Zack u men u bilan Em aytdi umid, bir ko'z berdi.
  
  
  "Juda yaxshi, Herr Gruber", dedim. Men 9 mm lugerim Vilgelminaga yetib bora boshladim.
  
  
  - Dedi Gruber meni to'xtatib. "Men buni olaman, Janob Jonson."
  
  
  U aynan shunday qilishiga umid qilgan. Bilanoq u mening ko'ylagi ichiga yetdi, deb, u uning ego tutdi va mahkam ego iyagi ostida bo'yniga tomonidan uni ushlab. Uzoq sochli odam boshimni nishonga oldi va Zak uni tortib oldi .38 kalibrli to'pponcha. Uzoq sochli odam mendan zakka o'girildi va xuddi Zak cho'kkalagandek o'q uzdi; GAVK orqamizdan uchib ketdi. Zack ning qurol o'tkir bo'kirishini bilan javob va ko'kragiga to'la uzoq sochli odamni urdi, endi binoga kiraverishda kamar qo'llab-quvvatladi suvash ustun qarshi orqaga ego taqillatib. U qisqa vaqt ichida og'zini keng ochdi va erga yiqilmasdan vafot etdi.
  
  
  Keyin ko'p narsalar bir vaqtning o'zida yoki tez ketma-ket sodir bo'ldi. Men Zakka o'q otmaslikka baqirdim, lekin juda kech edi. U hamma narsani harakatga keltirdi. Pakana odam va baland bo'yli odam ikkalasi ham Erika singari qurollarini ushladilar. Ubeda o'girilib, uy tomon yugurdi va Zak o'q uzdi va emuni umurtqa pog'onasiga urdi. Ubeda qichqirdi va birinchi bo'lib changga tushdi.
  
  
  "Tuting, yoki men uning Gruber o'ldirish olaman," u boshqa qurolli tahdid. Gyugo uni mening qo'limga stiletto singari siljishiga yo'l qo'ygan edi va endi u uni Gruberning tomog'iga mahkam ushlagan edi. Orqamdan darvoza qo'riqchisidan baland va hayajonlangan hayqiriqni eshitdim.
  
  
  Uzun bo'yli, ozg'in odam yetib borishni to'xtatdi, ammo gavdali odam allaqachon revolverini tortib olgan va zakni otib tashlagan edi. Erika sedan yonida tiz cho'kdi va sumkasining atrofidan burunli revolverni tortdi. Pakana bosqinchi o'q uzdi va zakning ko'kragiga urdi. Zak aylanib, mashinaning orqa qanotiga yana qattiq urdi.
  
  
  Erika nishonga oldi va Belgiya to'pponchasiga o'q uzdi va baquvvat bosqinchi uning qo'lidan ushlab qichqirdi. Ego revolver yelkasiga yonboshlab yiqilib, erga yiqilib tushganda erga ikki marta urildi.
  
  
  Gruber bularning barchasidan ishonch qozondi va mening e'tiborim chalg'itganda, pichoq qo'limni ushlab, uni tomog'idan tortib olishga muvaffaq bo'ldi. Xuddi shu harakat bilan u chap oyog'imga urib, boldir va boldirimga tepdi. Uning ovozi xirilladi va mening kuchim zaiflashdi. Keyin u ketayotganda pichoq qo'lini burab, mening hiyla-nayrangimdan chiqib ketdi. Ikkalamiz ham mashina yonida erga yiqilganimizda, Ugo meni chetlab o'tdi.
  
  
  Bularning barchasini ko'rib, baland bo'yli odam erga urilib, qurolini tortdi. Erika unga o'q uzdi, ammo zarba o'tkazib yuborildi. U olovni qaytarib berdi va uning elkasi yonidagi mashinada metallni tirnaltirdi. Men uni muammoga duch kelganida ko'rdim. Uni Gruber urdi, u mendan uzoqroqda orqasiga yiqildi. Orqamizdagi loy stiletto qatnashdi, u yana Erika qaratilgan bo'lib, men baland bo'yli odam tomon uning qo'li ortidan uning ego tashladi. Stiletto uning egosining ko'kragiga urilib, deyarli jimgina unga urildi. Egoning ko'zlari kattalashdi va qurol o'chib, oramizga loy sepdi. U pichog'ining dastasini ushlab yiqildi.
  
  
  Gruberning qo'llari yuzimni qirib tashlaganida, orqamizdan eshik ochilganini eshitdim. U yana uning egosiga qattiq urildi va uning ego jag'ida suyaklar siqilganini eshitdi. Mening boshqa mushtim uning egosining yuziga urilib, emuning burnini sindirdi. U mening ostimga hushsiz yiqildi.
  
  
  Zakning zaif ovozi bizga etib keldi. "Ehtiyot bo'ling!"U orqasiga o'girilib, o'q uni o'ldirmaganini ko'rdi. U oyoqqa turib oldi va darvozaga tikildi.
  
  
  "Pastga tushing!"Men buni unga qora sedan yonida menga juda yaqin o'tirgan Erikaga aytdim.
  
  
  Qorovul biz tomonga pulemyotni ko'rsatdi. Zak o'rnidan turdi va qurolini odamga qaratdi, ammo qo'riqchi uni otib tashladi. Egoning avtomat miltig'ida olov portlashi momaqaldiroq bo'lib, Zak uchun zamin qazib, keyin ular mashinaning metallidan uchishni boshlashdan oldin emuni ko'kragiga urishdi. Zak uning orqa qismidagi changni o'lik holda urganida, Erika va men harakat qilmadik.
  
  
  U old bamper ostiga tushish uchun mashinaning ipiga ikki marta dumalab, ketayotganda Lugerini tortib oldi. Men u erga borganimda, qo'riqchi qurolning boshqa tomonini otishni boshlagan edi. U qurolni boshqa qo'lida ushlab, unga uchta tez o'q uzdi. Luger o'qlari uning orqasidagi devorga, so'ngra qo'riqchining sonlari va ko'kragiga shu tartibda urildi. Avtomatik miltiq changga tushganda kobalt osmoniga o'q uzdi. Keyin, to'satdan, maydon jim bo'lib qoldi.
  
  
  U nafas olib, u erda yotdi. Qaerdadir o'rmonda bir qush bizning shovqinimizdan g'azablanib qichqirdi. U chang va axloqsizlik bilan qoplangan edi. U sekin o'rnidan turdi va Erikaga oyoqlariga yordam berdi. U kufr bilan Zak tikildi, uning yuzi oq.
  
  
  Men Gruberga o'girildim va uning yaqinlashayotganini ko'rdim. Men egilib, uning egosiga bir necha marta urdim va u mast holda menga qaradi. U ingrab yubordi. Emu ning Luger yuziga uni xususda. "Uyda qancha odam Minurkosni qo'riqlamoqda?"Men undan talab qildim.
  
  
  U gapirmoqchi bo'ldi, lekin emu jag'i chiqib ketganida muammoga duch keldi. "Men ... qilmang ..."
  
  
  Emu luger uni iyagi ostiga tiqdi. "Qancha?"
  
  
  U ikki barmog'ini zaif ushlab turdi. U Erikaga murojaat qildi. "Bu erda qoling va uni tomosha qiling."
  
  
  U karaxt bosh irg'adi.
  
  
  Uni, uyning kirish bordi. Keng kemerli eshik ochiq edi. U qo'lida avtomat bilan qorong'i yuzli odam bilan to'qnashish uchun o'z vaqtida katta qabulxonaga kirdi. Uning zarbasi lugerga tushdi va u zalda shovqin bilan pastga tushdi. Erkak yonidagi devorga urildi. Keyin u kichkina stulga katta miqdordagi uyumga tushdi va endi polga urilib, Egoni ham o'z ichiga oladi.
  
  
  Bu odam chap tomondagi uzun yo'lakni aylanib chiqdi. Men tezda zaldan pastga tushdim, lekin ehtiyotkorlik bilan. Men Minurkosni qidirishni kechiktira olmadim, aks holda men nihoyat qilganimda u o'lgan bo'lar edi. Ehtimol, ular allaqachon uni o'ldirishgan.
  
  
  Koridorlar barcha, qaysi men bildi yotoq xonasi edi, oxirida bir tashqari ochiq edi. Uning oldida to'xtaganimda ichkarida yumshoq ovoz eshitildi. Chuqur nafas olib, orqaga chekindi va vahshiyona eshikni tepdi. Bu yopdi, va u orqali ketdi.
  
  
  To'g'ri suyanchiqli stulga bog'langan Minurkos ustida juda ozg'in va xunuk odam turdi va emuning boshiga qurol ko'rsatdi. Barmog'ini tetikga qo'yib, eshik portlash bilan ochilganda, u menga yuzlandi. U birinchi bo'lib o'q uzdi, lekin shiddat bilan va mening yonimdagi eshik ramkasidagi o'tinni kemirdi. U luger tomonidan otib tashlangan va emuni ko'kragiga urgan. U jerkib, polga yiqildi. Ammo u qurolni tashlamadi. U yana meni nishonga oldi. Bu safar ego uni urib, emuni yuziga otib, emuni boshiga tiqib, mushtladi.
  
  
  Ro uning luger holstered sifatida Minurk kufr uning o'lik asir tikildi . U menga sekin qaradi.
  
  
  Men undan so'radim. "Nikkor Minurkos?"
  
  
  "Ha", dedi u ohista. "Siz kimsiz..."
  
  
  "Biz sizni ozod qilish uchun keldik, Janob Minourkos", dedim men.
  
  
  U yirtiq nafas oldi. "Xudoga Shukur. U ketayotgan edi..."
  
  
  "Bilaman."Uniki uni yechdi va u bilaklarini ishqalab, stuldan ko'tarildi.
  
  
  "Siz haqiqatan ham yaxshimisiz?"Men undan xavotirlanib so'radim.
  
  
  "Ha, men yaxshi bo'laman."U boshini chayqadi va yunon tilida nimadir g'o'ldiradi. "Bu haqiqatan ham ip ekanligiga ishonmayman."
  
  
  "Xo'sh, asosan."
  
  
  U Egodan hududdan o'q ovozini eshitib, o'z hikoyasini aytib berishni so'ray boshladi. Men Erika va nemisni esladim. Keyin u o'girilib, zaldan yugurdi.
  
  
  Bir lahzadan keyin u menga javob berdi. "Men yaxshiman."Old foyega ko'chib o'tishimdan oldin, u to'satdan burchakka kelib, belgiyalik revolverni sumkachasiga solib, oldimga keldi.
  
  
  Men undan:"nima bo'ldi?"
  
  
  "Gruber bevaqt tugadi."Uning ko'zlari menikidan qochdi.
  
  
  "Siz uni otdingizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "U jag'i chiqib ketgan holda g'o'ldiray boshladi. Men undan nima deyayotganini so'raganimda, u meni iflos yahudiy deb atadi va Dachauda vafot etgan boshqalar bilan birga bo'lishim kerakligini aytdi. Ular yahudiylarga bu dunyoda unga o'xshagan odamlar bilan yashashga ruxsat berish kerak deb o'ylamagan edilar. Shuning uchun uning egosi boshqa dunyoga aylanmoqda. Umid qilamanki, u erda u uchun etarlicha iliq ."
  
  
  Nihoyat, yashil ko'zlar meniki bilan uchrashdi va meni o'ylashga majbur qildi . U ota-onasining qarindoshlari Buxenvaldda natsistlar tomonidan qatl etilganini esladi. Negadir Xaynts Gruberni himoya qilishda aytadigan gapimni o'ylay olmadim.
  
  
  "Kiring va Janob Minourkos bilan uchrashing", dedim.
  
  
  Biz xonaga kirdik va Erika erdagi jasadga tikildi. Minurkos yaqin atrofdagi devorga suyanib turardi. U Erikani ko'rgach, qaddini rostladi.
  
  
  "Miss Erika Nystrom," ih uni tanishtirdi. "Isroil razvedkasi".
  
  
  Minurkosning ko'zlari torayib ketdi. U menga qaradi. "Va sizmi?"
  
  
  "Mening ismim Karter. Nik Karter. Men AQSh hukumati uchun Nystrom xonim bilan bir xil darajada ishlayman. Biz sizni ozod qilish va Adrian Stavrosni qo'lga olish uchun keldik."
  
  
  Minurkolar devordan uzoqlashdilar. "Men ko'rmoqdaman. Xo'sh, Janob Karter, men erkin odam sifatida istagan birinchi narsa bu rasmiylar bilan bog'lanishdir."Stalning ego ohangi o'z xodimlari bilan gaplashadigan biznes magnatiga o'xshaydi. "Keyin men Adrian Stavros bilan o'zim shug'ullanaman."
  
  
  "Janob Minourkos, - dedim men sekin, - bu bosqichda sizda bu haqda hech narsa qilish uchun hech qanday sabab yo'q. Bu bilan yakunlanishi mumkin bo'lgan narsa-bu qizil lenta va kechikish. Buni hal qilishimizga ruxsat berganingiz ma'qul."
  
  
  U g'azablanganday tuyuldi. "Siz o'zingizni chaqiradigan hema ekanligingizni qanday bilaman?"
  
  
  "Bilasizmi, biz sizni ozod qilish uchun hayotimizni xavf ostiga qo'ydik. Biz bu dellda bir odamni yo'qotdik", dedim istehzo bilan. "Menimcha, bu bizga shubha bilan ustunlik beradi."
  
  
  Egoning yuzi to'satdan charchoq bilan chizilgan edi. "Ehtimol siz haqsiz. Iltimos, meni kechiring. Men bir poda orqali ayting."
  
  
  "Siz Stavrosni yolg'iz qabul qilishingizga kelsak, Janob Minourkos," men davom etdim, " bu juda amaliy emas. Bu odamning butun armiyasi bor."
  
  
  Minurkos qoshlarini ko'tarib, tayoqchasini pufladi: "mayli, mayli, Janob Karter. Men siz va bu qiz bilan boraman. Ammo qachondir sizning usullaringiz ishlamayotganini ko'rsam, vaziyatni o'z qo'limga olishim kerak bo'ladi."
  
  
  Uning tabassumi qisqa edi. "Bu adolatli tuyuladi", dedim men. "Sizni Afina atrofidagi Stavros o'g'irlab ketishganmi?"
  
  
  Minurkos xonaga kirib kelganida o'tirgan to'g'ri stulga o'tirdi. U bizga qaradi.
  
  
  "Siz bu odamning aqlli ekanligiga ishonmaysiz", dedi u asta-sekin. "Men o'zimni begunoh deb hisoblamayman, Janob Karter, lekin men hech qachon Adrian Stavros kabi hech kimni uchratmaganman. Uning g'oyasi kompyuter tomonidan boshqariladigan suv osti neft tankerlari atrofida flot qurish edi. Stavros bu haqda bilib, menga yordam berishni xohladi - yoki u menga shunday dedi.
  
  
  "Avvaliga ego uni ko'rishni ham xohlamadi, lekin u menga juda yaxshi g'oyalar bilan elektron pochta xabarini yubordi. Oxir-oqibat, uni ego Afinadagi pentxausiga taklif qildi. Biz uzoq vaqt gaplashdik.
  
  
  Minourkos, u menga nima deganini eslayman: "men siz bilan bir xil rejam bor. Agar siz menga ruxsat bersangiz, men sizni yuk tashish tarixida o'lmas qilaman. U juda ishonarli edi.
  
  
  "Ammo, Janob Stavros, - dedim men, - hal qilinishi kerak bo'lgan murakkab muhandislik muammolari mavjud.
  
  
  "Menda buni qila oladigan ikkita muhandis bor", dedi u menga. Ta'sirlanib, shunda ham men erkakning yuzida menga yoqmagan boshqa narsani ko'rdim, lekin men buni loyiha haqida haddan tashqari hayajon sifatida taqdim etdim."
  
  
  Men undan so'radim. "U sizga muhandislarni olib keldimi?"
  
  
  "Ha, ha. Ularning ijodiy g'oyalari ham bor edi. U bularning barchasini amalga oshirish qobiliyatiga ega bo'lishi mumkinligiga amin edi. Aynan shu paytda Janob Karter qo'riqchisini tinchlantirdi. U pentxausda shaxsiy uchrashuvni so'radi. Va men bunga rozi bo'ldim. Faqat mening shaxsiy kotibim va boshqa bir yordamchim bor edi. U o'zi bilan ilgari ko'rmagan ikki kishini olib keldi."
  
  
  "Bu qachon sodir bo'ldi?"Erika so'radi.
  
  
  "Xo'sh, men avvaliga undan shubhalanmadim", dedi Minurkas, yuzi eslaganidek oqarib. "Keyin, deyarli ogohlantirishsiz, Stavros yordamchilarimdan boshqa xonaga borishni so'radi. Uning ortidan Stavrosning odamlaridan biri ergashdi. Ikkita o'q otildi."Minurkas jim qoldi.
  
  
  "U bu erda ihkni o'ldirdimi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Salqin. Mening ego qullari oyoqlarimdan meni taqillatdi va hushidan deyarli nuqtaga meni o'ldirdi. Ular meni boshqa xonaga olib borishdi va qonli jasadlarga qarashga majbur qilishdi. Men buni hech qachon unutmayman.
  
  
  "Mening kotibim Salaka o'z qoni havzasida yotar edi. Boshqa bir yigitning yuzi yirtilib ketdi. Stavros, agar men hamkorlik qilmasam, xuddi shunday kutishim mumkinligini aytdi."
  
  
  "Bundan keyin nima bo'ldi?"
  
  
  "Ertasi kuni ular Salaka Madupasga o'xshagan odamni olib kelishdi. Bu odam hatto seld kabi gapirdi va barcha ego uslublarini takrorladi. Bu aql bovar qilmaydigan, haqiqatan ham aql bovar qilmaydigan edi. Bu dahshatli kabusga o'xshardi."
  
  
  "Ularda siz uchun taslim bo'ladigan odam bormi?"Erika so'radi.
  
  
  "Yo'q, bu kerak emas edi. Meni tibbiyot muassasalarida kamdan-kam ko'rish mumkin, yaqin biznes sheriklar bundan mustasno. Oni ular ovoz yozish moslamasini olib kelishdi va avvalgi uchrashuvlarda men bilmagan holda yozib olgan ovozimning ba'zi yozuvlarini ijro etishdi. Stavros boshimga qurol ko'rsatdi va u meni bu erda ochiqchasiga o'ldirishi mumkinligini va uzoq vaqt davomida hech kim bilmasligini aytdi. Ammo, Egoning so'zlariga ko'ra, agar ular juda ko'p muammolarni hal qilmaganlarida, bu yashagan bo'lar edi. Ularga bu kerak edi, dedi u, keyingi eslatmalar va o'z so'zlarim va fikrlarim bilan xat yozish uchun. Va ular meni shaxsiy samolyotga o'tirishdi va meni bu xudojo'y joyga olib borishdi."
  
  
  "Stavros sizga nima qilishini aytdimi?"Erika hayron bo'lib so'radi.
  
  
  Minurkolar quruq kulishdi. "U juda ochiq edi. Uning so'zlariga ko'ra, ular mening nomimdan Yunoniston hukumatini ag'darish niyatida, armiyadagi va boshqa sohalardagi do'stlarimni telefon qo'ng'iroqlari va shaxsiy aloqalar uchun kotib sifatida ko'rsatgan odamdan foydalanib chaqirishadi. . Men xususiy fuqaro bo'lganim uchun, ular bilan shaxsan uchrashmasligimni hech kim g'ayrioddiy deb bilmaydi. Va agar kimdir men bilan uchrashishni talab qilsa, ular meni Afinaga olib borib, ular bilan uchrashishga va xohlagan narsalarini aniq aytib berishga majbur qilishlari mumkin.
  
  
  "Ular menga imzoimni aniq soxtalashtirishi mumkin bo'lgan boshqa odamni ko'rsatdilar. Bu odam mening turli hisoblarimga cheklar yozdi va pulimni ular uyushtirmoqchi bo'lgan harbiy to'ntarishga sarfladi."
  
  
  Men undan so'radim. "U sizga biron bir tafsilot berdimi?"
  
  
  "Men tan olishdan uyaladigan Janob Stavros kelib chiqishi yunon, Afinada ham, bu erda ham menga bu haqda erkin gapirdi. Uning so'zlariga ko'ra, ego rejasi uch qismga bo'lingan. Birinchidan, u hukmron xuntadan xalos bo'lishni va menga sodiqligini his qiladigan odamlarni hokimiyatga qo'yishni niyat qiladi. Ular bu sadoqatni do'st bo'lganlari uchun emas, balki atrofdagilar kabi his qilishadi, lekin Stavros ularga mening nomimdan kuch va shon-sharaf va'da qilgani uchun ."
  
  
  "Juda aqlli", dedim.
  
  
  "Ikkinchidan, ego rejasi bu yangi generallar va polkovniklarni Nikkor Minurkosni xunta ustidan to'liq vakolat bilan prezident etib tayinlashni talab qilishga majbur qiladi. Stavros meni rejaning ushbu qismida ishlatishim mumkinligini aytdi, chunki mening shaxsiy hayotim bunga bog'liq edi. Aytmoqchimanki, Agar Stavros Della ko'chasida nima bo'layotgani haqida jim turishimga ishonishi aniq bo'lsa, men ishlatilgan bo'lar edim. Aks holda, u boshqa yolg'onchini topdi, bu safar mening o'rniga."
  
  
  "Bu ham ishlaydi", deb izoh berdi Erika. "Juda kam odam sizning yuzingizni yaxshi biladi, sizning yuz xususiyatlaringiz va yolg'onchi o'rtasidagi ozgina farqni sezadi."
  
  
  "Mutlaqo hayoliy", dedi Minourkas. "Mening shaxsiy hayotga bo'lgan xohishim bu dahshatga hissa qo'shgani aql bovar qilmaydi. Qanday bo'lmasin, rejaning uchinchi bosqichi qisqa vaqt ichida o'zim yoki yolg'onchi Gretsiya Prezidenti sifatida yulduz turkumini talab qiladi, shu vaqt ichida men uni Stavrosning vitse-prezidenti etib tayinlayman. o'sha vaqtga kelib, u fuqaro sifatida va uning ismi asta-sekin Gretsiya xalqiga ma'lum bo'ladi. Keyin u to'ntarish qahramoni bo'lar edi. Keyin, sog'lig'i yomonligini e'lon qilgandan so'ng, u Stavros foydasiga prezident sifatida iste'foga chiqqan bo'lar edi."
  
  
  Minurkolar jim qolishdi. "Bu yovvoyi", dedim men. "Stavrosni yunonlar bu voqeani kuzatib turishadi deb o'ylashga nima majbur qiladi?"
  
  
  "Nega emas?"- dedi Minurkas, uning yuzida charchagan ko'rinish. "1967 yil aprel oyida xunta tashkil etilganida nima bo'lganini eslaysizmi? Bu qonli to'ntarish emas, shunchaki to'ntarish edi. Qirol hukumati kuch bilan ag'darildi. Konstitutsiyaning ko'plab moddalari xunta farmoni bilan to'xtatildi. Paradoksal, shunday emasmi, bunday odam aynan Konstitutsiya tiklanganda va xunta mo'tadillashganda paydo bo'ladi va keyingi yil uchun umumiy saylovlarni chaqiradi. Agar Stavrosning hokimiyatni egallash rejasi muvaffaqiyatli bo'lsa, Gretsiya Gitler yoki Stalinnikidan ko'ra mukammalroq zulmga aylanishi mumkin."
  
  
  Erika Minurkosdan menga qaradi. "Unda biz uni to'xtatishimiz kerak, shunday emasmi?"
  
  
  Minurkolar Erikaning yuzini diqqat bilan tekshirishdi. Biz buni qilishimiz kerak!"Semiz yunon o'rnidan turdi va kvadrat iyagini tashqariga chiqardi. "Bu odam hatto mening oilamni Vatanimga qarshi ishlatmoqda. U mening kuyovim General Vassilis Kriezotou bu fitna ortida ekanligimga ishonadi va Egoni qo'llab-quvvatlaydi, chunki u buni xohlayman deb o'ylaydi. Ha, men sizga har qanday yo'l bilan yordam beraman. Avval nima qilishimiz kerak? "
  
  
  "Biz Afinaga ketyapmiz", dedim men. "Biz Stavros to'xtaydi qaerda bo'yicha ovoz."
  
  
  Oltinchi bob.
  
  
  Qirq sakkiz soatdan kam vaqt ichida biz Yunoniston poytaxtiga etib keldik. U Omoniya maydoni yaqinidagi 42 Pireydagi Odeon nomli kichik mehmonxonada birlashtiruvchi xonalarga joylashtirilgan. Ob-havo yoqimli bo'lib, issiqdan yoqimli yengillik keltirdi.
  
  
  Afina gazetalari tez o'zgaruvchan siyosiy sahnaga sharhlar bilan to'la edi. Rodeziyada mening boshqa do'stim Aleksis Salomos o'ldirilgani haqida xabar bor edi va mish-mishlar tarqaldi. Rodeziyaga ketishdan oldin uning hayotiga suiqasd qilinganligi hammaga ma'lum edi. Ayniqsa, bitta gazeta salomosning o'limi haqida eslashdan qochgan. Shuningdek, u muntazam ravishda deyarli har bir masalada yuqori general yoki polkovnikga hujum qilib, hukmron xunta rahbariyatini qoralovchi tahririyatlarni nashr etdi. Salomos menga ushbu nashriyot vijdonsiz ekanligini va 1967 yilgi to'ntarishdan keyin hardline xunta-ni birinchi bo'lib qo'llab-quvvatlaganini aytdi.
  
  
  "Nashriyot mening pulimga sotib olingani juda aniq", dedi Minourkos, biz kelgan kunning quyoshli kunida xonamda o'tirgan stulda. "Va boshqa gazetadagi ushbu sarlavhaga qarang: MINURCOS xuntaning kommunistik rejalarini fosh qiladi. Janob Stavros targ'ibot ishlari bilan shug'ullangan."
  
  
  Erika bizga olib kelingan patnisdan bir chashka qalin yunon qahvasini olib, Minorkosga qo'ydi. U buni g'amgin yuz bilan qabul qildi. Erika kosani o'zi olib, yonimga kichkina divanga o'tirdi.
  
  
  "Umid qilamanki, sizni hali hech kim ko'rmagan,-dedi Minurkosu unga, - ayniqsa Odinning ego uradigan odamlari emas. Agar Stavros Sizning Afinada ekanligingizni bilsa, sizning hayotingiz draxmaga arzimaydi."
  
  
  "U tez orada u kontaktlar Parakatu sifatida topasiz," Minurkos menga media hisobotlarni rad.
  
  
  "Ha, lekin omadimiz kelsa, bir necha kun bo'lmasligi mumkin. Va shunda ham, u Rioga kimnidir yubormasdan, biror narsa noto'g'ri ekanligini aniq bilmaydi. Bu kimdir ego bo'ysunuvchisi bo'lishi kerak, chunki Ubeda o'lgan . "
  
  
  "Biz birinchi navbatda nima qilamiz, Nik?"Erika so'radi. "Biz plantatsiyadagi kabi kottejga shunchaki hujum qila olmaymiz. Bu juda yaxshi himoyalangan bo'ladi."
  
  
  "Men yozgi qo'ng'iroq mumkin," Minurkos taklif, " ular tashqaridan bilan muomala band qanday ko'rish uchun. Lekin ular mening ovozimni taniydilar."
  
  
  U emga salfetka va laganda uzatdi. "Ovozingizning ohangini ko'taring va u orqali gapiring. Ularga o'zingiz bilan gaplashmoqchi ekanligingizni ayting. Qachon ular rad, sizning resepsiyonist so'rang, Salaka Madupas. Ularga Saloniki atrofidagi gazetaning muharriri ekanligingizni va Nikkor Minourkosning siyosiy ambitsiyalari haqida bayonot olishni xohlayotganingizni ayting."
  
  
  Minurkolar mening rejamga jilmayib, keyin qayta qo'ng'iroq qilishdi. U og'zini salfetka bilan yopdi va ovozini o'zgartirishga harakat qildi. Bir lahzadan keyin u pentxausda kimdir bilan gaplashayotgan edi. U Nikor Minurkosdan so'radi va keyin ihning bahonasini tingladi. U Madupas bilan gaplashishni so'radi. Yana ko'plab muzokaralar bo'lib o'tdi va u da'vo qildi. Keyin u o'zini Afinalik aktyor Madoupas sifatida ko'rsatgan odam bilan gaplashdi, uning haqiqiy ismi Stavros Minourkos Yanis Zanni edi. Minourkos o'zi haqida savollar berdi va oddiy javoblarni kutdi, so'ngra Janob Minourkos bilan shaxsiy suhbat uchun sana belgilashi mumkinligini so'radi. Emu rad etdi va suhbat tugadi. U go'shakni qo'ydi va bizga qaradi.
  
  
  "Bu yomon tushga o'xshaydi, - dedi u, - men aslida pentxausda bo'lganim kabi va Madupas men uchun telefonga javob beradi, xuddi u har doimgidek. Ular mening odatlarimni yaxshi bilishadi. Va zannining ovozi mening o'lgan do'stim Salakaning ovozi bilan bir xil."
  
  
  "Telefonga birinchi bo'lib kim javob berdi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Ba'zi yosh yigit. U yunon emas edi. Ehtimol, Stavros jangchilari atrofida Odin."
  
  
  "Ular yaxshi tashkil etilganga o'xshaydi", dedi Erika.
  
  
  "Ha, shunday", men rozi bo'ldim. "Afinaning barchasi bu pentxausda Nikkor Minourkos deb o'ylaganligi sababli, bu jiddiy vaziyat. Stavros hatto u erda politsiya qo'riqchisiga ega bo'lishi mumkin. Yoki o'sib borayotgan xususiy armiyaning ego askarlari atrofida."
  
  
  "Agar men politsiyaga yoki xuntaning o'ziga borib, nima bo'lganini aytib bersam," dedi Minurk, " ular menga ishonishlari kerak. Agar ular meni to'satdan aqlimni yo'qotdim deb o'ylashsa ham, ular mening hikoyamni tekshirishlari kerak. Keyin ular nima bo'lganini bilib olishadi."
  
  
  "Bu xavfli bo'lishi mumkin", dedi Erika.
  
  
  "U haq", men rozi bo'ldim. "Ayni paytda biz Stavrosning o'z nomidan qancha do'st orttirganini bilmaymiz. Qanday bo'lmasin, Agar biz uni ochiq joyga tashlasak, biz Stavrosni harakat qilishga majbur qilamiz - ehtimol katta. U sizning nomingizsiz to'ntarishni to'xtatishga qaror qilishi mumkin. Uning tayyor harbiy jamoasi bor va uning atrofida ko'plab shuhratparast sarkardalar bor, ular egallab olish ortida kim turganiga ahamiyat bermaydilar. Va agar u shaggy va muvaffaqiyatsiz bo'lsa ham, qon to'kiladi. Ko'p sl. Yo'q, Janob Minourkos. Biz Stavros tashkil yashirincha fiz. Mening mamlakatimda bu biz jangovar operatsiyalar deb ataydigan 1-birlik. Erikaga Stavrosni qatl qilish buyurilgan edi, shuning uchun men uni o'ldiraman. Agar bizning Rossiyadagi joyimiz muvaffaqiyatli bo'lsa, aynan shu narsa sodir bo'ladi. Agar u muvaffaqiyatsiz bo'lsa, rasmiylar u bilan ancha madaniyatli bo'ladi. Va Agar ular o'z vaqtida Egoni to'xtata olmasalar, Xudo sizga yordam beradi ."
  
  
  "Hammasi joyida, Janob Karter", dedi Minurkos. "Men o'zimni sizning qobiliyatli qo'llaringizga joylashtiraman. Qanday qilib biz Janob Stavros tashkil yashirincha yo'q?"
  
  
  Men Erikaga tabassum qildim va u menga javob berdi. "Menimcha, siz Stavros sizni kutib olish uchun qarindoshlaringizning dasturlaridan biri, armiya generali Amed Krizota bilan maqtanganini aytdingizmi? "
  
  
  "Ha", dedi Minurkos. "Aytishim kerakki, u kuchli odam emas. U boy bor oldin u mening singlisi uylangan, va ular katta nikoh bor. Ammo Vasilis, agar mening aloqalarim bo'lmaganida, armiyada pastroq unvonda qolgan bo'lardi. U menga qarzdor his, haqli ravishda shunday, u hayotda bor, nima uchun. Shunday qilib, u uchun estestvenno o'zi taklif qilgan har qanday rejaga rozi bo'lishi kerak edi.
  
  
  "Stavros buni kashf etdi. U qattiq odam, Janob Karter, engil qabul qilinmasligi kerak bo'lgan odam. U Vasilisani telefon orqali o'ynash uchun qandaydir yozuv yozgan bo'lishi kerak va keyin o'zini mening kotibim Salaka Madupas sifatida ko'rsatgan odamni yuborgan bo'lishi kerak. Yolg'onchi Vasilisa, men unga ishonganimni bilib olgan bo'lsa kerak.
  
  
  "Stavros generalni qanday ishlatganini bilasizmi?"
  
  
  "U Vasilisdan maxfiy askarlar otryadini tashkil etish va o'qitish va boshqa harbiy xizmatchilarni fitnaga qo'shilishga ishontirishni so'rashini ta'kidladi."
  
  
  Ha, men o'yladim. "Juda ehtiyotkorlik bilan. Sizning qaynonangiz bu erda Afinada yashaydimi?"
  
  
  "U shu erda yashaydi", dedi Minourkos. "Shaharning shimolida."
  
  
  Men undan so'radim. "Bizni uning oldiga olib borasizmi?"
  
  
  "Men baxtli bo'laman", deb javob berdi Minurkos.
  
  
  Men uni taksi deb atadim va erta kechqurun General Kriezotuning qarorgohiga bordik. U Minurkosa tomonidan biz u erga etib borgunimizcha ba'zi egolarini yashirmaydigan shlyapa kiyishga majbur bo'ldi. Generalning uyi Afinaning boy chekkasidagi kichkina qasr bo'lib, uyga olib boradigan shag'al yo'l bilan o'ralgan edi. U Minurkolar oddiy odam uchun nima qila olishidan hayratda qoldi.
  
  
  General bizni eshik oldida uchratganida, Minurkolar shlyapasini echib olishdi. Krizotu juda uzoq vaqt tomosha qildi. Keyin u minurkolarni quchoqlash uchun qo'llarini keng yoydi.
  
  
  "Nikkor!"u minurkni iliq quchoqlab, xitob qildi. U baland bo'yli, kulrang sochli, mehribon, de Gollga o'xshash yuzi va yumshoq ko'zlari bo'lgan odam edi. U jigarrang forma kiygan, yelkalari va lentalari old tomondan pastga tushirilgan.
  
  
  "Agnia mera sas, Vasilis," Minurk quchoq qaytib, iliq dedi. "Sigha, sigha. Hammasi joyida."
  
  
  "Bu erda bo'lish yoqimli", dedi Vasilis. "Kiring. Kiring."Ego ishorasi barchamizni qamrab oldi.
  
  
  Biz katta zalga kirdik, uning orqasida spiral narvon va devorlarni bezab turgan urnlar bor edi. Keyin General bizni qalin gilam va ko'plab yumshoq charm stullar bilan eman panelli kutubxonaga olib bordi. Biz hammamiz bu o'yinni o'ynayotgan edik va general biz ichishni xohlaymizmi, deb so'radi, lekin biz rad etdik. Minurkos meni va Erikani faqat familiyalarimiz bilan tanishtirdi.
  
  
  "Bu katta zarba, Nikkor", dedi Kriezotu. "Men Anna bu erda bo'lishini istardim. U pireydagi amakivachchasini ziyorat qilmoqda."
  
  
  "Ehtimol, bu yaxshiroq, Vasilis", dedi Minourkos.
  
  
  "Hech Dhen katalave," Kriezotu dedi. "Hammangiz yaxshimisiz? Siz rangpar ko'rinasiz."
  
  
  "Men yaxshiman", deb javob berdi Minurkos. "Bu odamlarga rahmat."
  
  
  General bizga qaradi. "Nikkor, hammasi juda g'alati edi. Siz o'zingiznikini boshlaganingizda meni ko'rishdan bosh tortdingiz... Men erkin gapira olamanmi?"
  
  
  "Ha, zaif", dedi Minurkos.
  
  
  "Xo'sh, siz yuzma-yuz uchrashmasdan bunday muhim missiyada yordam so'rayotganingizni tushunmadim. Rostini aytsam, bularning barchasidan juda xafa bo'ldim. Bu o'rinli ekanligiga ishonchim komil emas edi..."
  
  
  Minurkolar uning hukmini tugatdilar. "To'ntarishmi?"
  
  
  Krisotu bizga qaradi. "Xo'sh, ha."U katta bo'g'imlarini egdi. "Men Delphi va Mikonosdagi maxsus lagerlardagi odamlarga ko'rsatmalar berdim va Adelmo va boshqalarni Sizning yangi ishingiz adolatli ekanligiga ishontirdim, ammo..."
  
  
  "Ammo siz bunga o'zingiz ishonmaysizmi?"
  
  
  Minurkos umid bilan so'radi.
  
  
  Krisotu boshini tushirdi. "Meni sinhori te, Nikkor", dedi u. "Kechirasiz, lekin menimcha, Gretsiyaga boshqa to'ntarish kerak emas. Siz so'ragan narsani qildingiz, lekin mehmonxonada siz bilan hamma narsa haqida gaplashing, odamdan odamga, boshidanoq, bir necha hafta oldin."
  
  
  "Xavotir olmang, Vasilis", dedi minurk xotirjam. "Men to'ntarishni xohlamayman."
  
  
  Qisqa vaqt ichida ikkinchi marta Krizotuning yuzi shokka tushdi. U aytdi. "Siz fikringizni o'zgartirdingizmi?"
  
  
  "Vasilis, men sizga nimanidir tushuntirishim kerak va diqqat bilan tinglashingizni istayman", dedi Minurkos.
  
  
  Krizotu katta stulga suyanib, Minurkos emga butun voqeani aytib berganida tingladi. Krizotu uni hech qachon to'xtatmadi, garchi uning katta yuzi bir necha bor ishonmasligini ko'rsatdi. Minurkolar tugagach, Krizotu u erda o'tirdi va sekin bosh chayqadi. U cho'ntagiga qo'lini cho'zdi, cho'tkalarini chiqardi va o'zini tinchlantirish uchun barmoqlarini ih ustidan o'tkaza boshladi.
  
  
  "Ajablanarlisi!"u nihoyat dedi.
  
  
  "Ammo bu haqiqat", dedi Minourkos.
  
  
  "General, biz bu odamni abadiy to'xtatish uchun keldik va sizning yordamingizga muhtojmiz. Faqat siz bizga Stavros haqida so'nggi daqiqada ma'lumot bera olasiz", dedim.
  
  
  Krizotu nihoyat xotirjamligini tikladi. "Albatta," u rozi bo'ldi. "Men qo'limdan kelganini qilaman. Buning ortida Nikkor yo'qligidan juda xursandman!
  
  
  "Bitta gazeta orqali qoralash kampaniyasi davom etmoqda, ularning aksariyati polkovnik Anatol Kotsikasga qarshi qaratilgan. Hatto Kotsikas xoin va Moskvaga sodiqligi uchun qarzdor degan takliflar ham bo'lgan. Bu haqiqat emas. Kotsikas liberal, lekin u kommunist emas.
  
  
  U so'nggi siyosiy islohotlarning harakatlantiruvchi kuchi va bo'lajak umumiy saylovlarning homiysi."
  
  
  "Boshqa kimdir?"Men undan so'radim.
  
  
  Krisotu xo'rsindi. Hujumlar, shuningdek, odatda kotsikas - polkovniklar bilan ovoz beradigan odamlarga qaratilgan Plotarchu va Glavani. Darhaqiqat, yaqinda sizning kotibingiz Nikor bo'lib ko'ringan odam menga bu odamlarning atrofidagi uchala odamni ham o'ldirish kerakligi haqida ma'lumot bilan keldi."
  
  
  Erika va men qarashlarni almashdik. Stavros o'z rejalarini belgilab oldi.
  
  
  "Siz aniq bir narsani bilasizmi?"Krisota undan so'radi.
  
  
  "Xo'sh, bir oz. Mendan bu uch kishi bilan siz, Nikkor o'rtasida uchrashuv tashkil qilishni so'rashdi. Ammo keyin u sizning kotibingiz deb o'ylagan odam qo'ng'iroq qildi. U pentxausda uchrashuv o'tkazayotganlarini aytdi. Menimcha, bu. ushbu uchrashuvda uchta polkovnikning hayotiga suiqasd qilinadi ."
  
  
  "Biz Stavros nimani va qachon rejalashtirganini aniq bilib olishimiz kerak", dedim men.
  
  
  "Ha," krizotu rozi bo'ldi. "Men bundan juda umidsiz edim. Siz buni qilishni xohlaganingizga ishonolmadim."
  
  
  "Hammasi yaxshi bo'ladi", deb ishontirdi Minourkos ego.
  
  
  Uning mehmonxonasi u bilan rozi bo'ladi. Ma'lum bo'lishicha, Stavros qonli to'ntarish arafasida edi va biz uni sodir bo'lishidan oldin to'xtatishimiz kerak edi. "Xunta rahbari Kotsikasga qo'ng'iroq qiling va Stavros odamlari u bilan bog'langanligini bilishga harakat qiling", dedi u Kriezotga. "Hozircha qotilliklar soni haqida gapirmang."
  
  
  "Juda yaxshi", deb javob berdi Krizotu. "Kotsikas men bilan gaplashishi mumkin. Men buni albatta sinab ko'raman."
  
  
  "Va siz, Janob Minurkos, - dedim men, - ham yordam bera olasiz. Stavrosning harbiy guruhlari joylashgan ikkita baza rahbarlari bilan bog'lanishingiz mumkin. Menimcha, Agar afinaliklar Stavrosga ushbu qotillik sodir bo'lishi kerak bo'lgan paytda biron bir muammo tug'dirmoqchi bo'lsalar, Stavros har qanday reaktsiyani bostirish uchun ushbu maxsus kuchlarni Afinaga juda tez olib borishga harakat qiladi. Uning iltimosi shundaki, siz ushbu lagerlarning qo'mondonlariga u erda qolishingizni va ih qo'shinlarini shaxsan sizdan xabar olmaguncha ko'chirmaslikni aytishingiz kerak."
  
  
  "Juda yaxshi, Janob Karter", deb rozi bo'ldi Minurkos.
  
  
  "Stavros bu odamlarni hiyla-nayranglarsiz o'ldira olmasligi aniq."Uni, bo'shliqqa qaradi. "Sizningcha, u bularning barchasini baxtsiz hodisa yoki qandaydir radikal siyosiy guruhning faoliyati sifatida ko'rsatishga urinishi mumkinmi?"
  
  
  Krisotu oqargan qoshlarini ko'tardi. "Yoki bu, Janob Karter, yoki u ihni o'ldirishdan oldin ochiqchasiga gapirib, targ'ibot shaklida ihga loy tashlashga harakat qiladi, shunda ular odamlarning hamdardligini yo'qotadilar."
  
  
  Ettinchi bob.
  
  
  Uchalamiz mehmonxonaga qaytdik. Minurkolar Kriezotu bilan qolishni xohlashdi, lekin men bu juda xavfli bo'lishidan qo'rqardim. Agar Stavros Kriezotga biron sababga ko'ra ishonmasa, u generalning qarorgohiga ogohlantirishsiz kirishi mumkin. Agar u topsa, u erda Minurkosni topishini istamadi.
  
  
  Biz edu-ni Minurkos xonasiga yubordik, keyin Erika bilan men uning xonasiga bordik. Tez orada biz Stavrosning rejalarini muhokama qila boshladik.
  
  
  "Men bu erda o'tira olmayman va Stavros xunta rahbarlari uchun nimani yodda tutishini kuta olmayman", dedim biz kichkina baxorda o'tirganimizda va Erika buyurgan konyakni ho'plaganimizda.
  
  
  Erika mendan o'tib ketdi. U meni yonog'imdan sekin o'pdi. "Siz shunchaki o'zingiz aytganingizdek yozgi uyga kira olmaysiz", deb izoh berdi u. Uning uzun sochlari xira nurda porlab turardi.
  
  
  "Yo'q", dedim qo'limni uning kestirib. U unga o'girildi va biz o'pdik. "Ammo men pentxausga borib, kirishga harakat qila olaman. Ehtimol, ih mudofaasini ko'rib chiqishim mumkin."
  
  
  U mening yonog'im va bo'ynimni o'pdi va engil sovuq, yoqimli, terimga yugurdi.
  
  
  "Buni qanday qilardik?"U bo'g'iq ovoz bilan so'radi, chunki uning qo'li ko'ylagimni yechishni boshladi.
  
  
  "Biz buni birgalikda qilmagan bo'lardik", deb tuzatdi Sl. Qo'l juda chalg'itdi. "Men u erga yolg'iz boraman."
  
  
  Uzun oq son tizzalarim bo'ylab sirg'alib ketdi va uning ko'ylagi dumbalarining boy egri chizig'ini ochish uchun tortildi. Uning kestirib, menga yaqinlashdi. "Ammo men siz bilan borishni xohlayman."
  
  
  Issiq lablari yana meniki qoqib. Uning tili og'zimga ohista sirg'alib, kashf etdi va qidirdi. Uning o'ng qo'li bir necha fut pastga siljidi va keyingi narsani topdi va u endi Adrian Stavros haqida o'ylay olmadi.
  
  
  "Men yolg'iz ketyapman", deb pichirladim. "Ertaga."
  
  
  Uning libosida quyosh botishi va ko'kraklarini silab qo'ydi. Silliq egri chiziqlar yumshoq, ammo qattiq edi, mening teginishimga hungrily bosdi.
  
  
  "Mayli, asalim", Erika qulog'imdan nafas oldi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u unga ohista. "Yo'q, yana vajlari."
  
  
  "Men uni siz bilan tiksam bo'ladimi?"- dedi u lablarini menikiga bosib.
  
  
  Bu uzoq o'pish edi va Erika tayyor edi. Ish tugagach, u meni yechintirdi. Men egallab oldim va u o'rnidan turdi va xona bo'ylab katta ikki kishilik karavotga o'tdi. U ko'ylagini, keyin sutyen va pushti bikini tagini yechdi. U yaxshi tasvirlangan va chiroyli edi. Uning tanasining har bir egri chizig'i benuqson edi. U o'zini yumshoq karavotga tashladi va u erda meni kutib yotdi. Men uni kechiktirmadim. Bir payt men uning yonida karavotda o'tirdim, qo'lini cho'zdim, tanasini ushladim va unga tegdim, bu menga eriganini his qildim.
  
  
  Bu ikkalamiz ham qurilgan ehtiros edi.
  
  
  "Oh, Nik", dedi u menga tegib, nafasi yirtilib ketdi.
  
  
  Mening qo'llarim buni taxminan topdi va u uning ustiga o'tdi. Bir necha soniyadan so'ng Nah atrofida chiroyli tovushlar eshitildi. U tirnoqli, g'azablangan, ibtidoiy ayolga aylandi va o'z ichidagi qoniqishni qabul qilishga urinib, barcha nazoratni yo'qotdi.
  
  
  Keyinchalik, Erika uxlab qolganida, u axlat qutisidan turdi va jimgina xonasiga ketdi. U uyg'onmadi.
  
  
  Ertasi kuni ertalab men Erika va Minurkosni u bilan mehmonxonada qoldirib, Apollon binosiga yo'l oldim. U formasini binoda muntazam ishlagan va pentxausga yo'llanma bilan kirishga ruxsat berilgan mahalliy derazalarni tozalash ekipajidan oldi. Minourkos menga yo'llanma olishga yordam berdi va u ham mehmonxonada sochlarini qoraytirdi va uni yunoncha qilib ko'rsatish uchun quyuq mo'ylov kiydi. Madupas pentxaus derazalarini tozalashni buyurganini aytib, uni tashqaridagi qo'riqchi, forma kiygan bino xodimi yolg'on gapirdi.
  
  
  U o'zini tanishtirmaguncha maxsus liftga ham kira olmadi. Lift operatori Stavros odamlari atrofida yagona bo'lganligi aniq. Uning ko'k formasi ostida qurol bor edi. Pentxausga borganimizda u menga va chelaklarimga shubhali qaradi. U erda boshqa hech qanday lift ko'tarilmadi va Minourkosning so'zlariga ko'ra, yuqori qavatdan pastga tushadigan veb-zinapoya to'sib qo'yilgan va qo'riqlangan.
  
  
  Lift atrofida yurganidan so'ng, u o'zini binoning old qismidan orqa tomoniga yugurgan bahavo yo'lakda topdi. Nen qalin gilam bor edi, gul choynaklar, va tasavvur Lyustralar yuqori shiftga osilgan. Ikki qo'riqchi pentxausga kiraverishdagi stolda o'tirishardi. Ular Stavrosning shaxsiy armiyasining bir qismi bo'lgan yollangan bezorilar edi. Soni kam bo'lgan Minurkosning o'z qo'riqchilari pentxaus hokimiyatini egallaganidan ko'p o'tmay ishdan bo'shatilishi kerak edi.
  
  
  Odin, baland bo'yli ikki kishi bilan o'ralgan holda, meni yo'lak o'rtasida kutib oldi. U umuman do'stona emas edi.
  
  
  U tushuntirishni talab qildi. "Bu erda nima qilyapsan?"
  
  
  Men unga eng yaxshi yunon tilida javob berdim. "Mening biznesim aniq emasmi?"Men undan so'radim. "Men derazalarni yuvish uchun keldim."
  
  
  "Sizni kim yubordi?"
  
  
  U kichkina derazalarni tozalash kompaniyasining nomini o'qigan formadagi mato yamog'iga ishora qildi.
  
  
  "Sizning ish beruvchingiz pentxausga buyurtma berganmi?"
  
  
  "Agar ular bo'lmaganida, men bu erda bo'lmas edim", dedim. Men unga imkoniyat oldim. "Men Madupning ismini eshitdim."
  
  
  Boshqa odam stul ortidan qorong'i qovog'ini soldi. Uning sariq sochlari va juda qattiq qiyofasi bor edi va u o'zini Stavros o'zi bilan butun Braziliya bo'ylab olib kelgan odamlardan biri deb qaror qildi. U mening yuzimni o'rganar ekan, meni niqobim orqali ko'rgandek his qildi.
  
  
  "Hmm", - deb ming'irladi yonimdagi odam. "Nola qilish uchun buriling va qo'llaringizni nah ustiga qo'ying."
  
  
  Men ularning qurollariga qanchalik ehtiyot bo'lishganiga hayron bo'ldim. U vilgelminani mehmonxonada qoldirdi, Gyugoning stilettosini qo'lidan olib tashladi va Egoni o'ng to'pig'ining ichki qismiga bog'ladi. Uning maslahati-sherning uyasiga tegishli himoyasiz kirmaslik. Men o'girildi va bezori mahorat bilan meni tintuv sifatida mening nafas bo'lib. Mening tanam va qo'llarimni tekshirgandan so'ng, u sekin chap oyog'imni tizzamga tushirdi. Keyin u mening o'ng sonimdan pichoq tomon pastga tushdi. U har bir qabilada turib, uning ostidan o'tdi. Mening hayotim qisqardi. U stiletto tutqichidan taxminan bir dyuym to'xtadi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u. "Orqaga qayting va hujjatlaringizni ko'rishga ruxsat bering."
  
  
  U soxta kartani chiqarib oldi va u uni diqqat bilan o'rganib chiqdi. Hech narsa demasdan, u kartani boshqa matematika darsiga olib bordi va emga ko'rsatdi. Erkak nihoyat bosh irg'adi va baland bo'yli, qorong'i odam qaytib kelib, kartani orqaga uzatdi va chelaklarga qaradi.
  
  
  Yaxshi. U sizni ichkariga olib kiradi."
  
  
  "Rahmat", dedim kamtarlik bilan.
  
  
  Ikkinchi odam stul ortidan o'rnidan turdi va uning emu men tomon yurganida meni diqqat bilan o'rganib chiqdi. U Fort Noksga borish osonroq va qiyinroq bo'lishini his qila boshladi. U eshikni ochdi va u oldinda pentxausga kirdi.
  
  
  Men nihoyat qal'a ichida edim. Agar ular meni topsalar, mening zaifligimni hisobga olgan holda dahshatli tuyg'u edi. Ehtimol, agar bu sodir bo'lsa, men hech qachon bino atrofida tirik yurmayman. Va Stavrosning josusni o'ldirishi o'lishning eng yoqimli usuli bo'lmasligi mumkin.
  
  
  Biz keng yashash xonasiga kirdik. Bu shunchaki hashamatli edi. Boy gilam poldan ikki qavatni qoplagan va baland Shift qadimgi Yunoniston sahnalari tasvirlangan freskalar bilan bo'yalgan. Xonaning eng chekkasida toymasin shisha eshik orqali kichkina balkonga ochilgan shahar manzarali shisha devor bor edi. Bu erda u o'z ishini boshladi. U orqasiga o'girilib, butun xonada qimmatbaho mebellarni, asosan antiqa buyumlarni ko'rdi. Ularning yog'och urns sayqallangan jadvallar ustida o'tkirroq dam.
  
  
  Uning o'ng tomonida, yarim ochiq eshikdan u Stavros ishxonaga aylantirgan stol va shkaflar bilan boshqa xonani ko'rdi. Mening chap tomonimda xonalar, ehtimol yotoq xonalari va yashash joylari bo'lgan koridor bor edi.
  
  
  "Men bu erdagi katta derazalardan boshlayman", dedim.
  
  
  "Bu erda kuting", deb buyurdi meni kuzatib qo'ygan odam.
  
  
  Uning yelkalari bukilgan. "Albatta."
  
  
  U ofisga kirib, bir zum g'oyib bo'ldi. U xonaning ichki qismini yaxshiroq ko'rish uchun o'ng tomonga o'tdi. Qorong'i kostyum kiygan bir necha kishi harakatlanar, kimdir telefonda gaplashar edi. Bu aloqa markazi edi. Bu xonada yarim o'nlab erkaklar bo'lgan bo'lsa kerak. Men uni kutayotganimda, yana ikki kishi zaldan men turgan katta xonaga tushib, menga qarashdi va ofisga ham kirishdi. Stavrosda bu erda juda ko'p odamlar bor edi - ehtimol har qanday vaqtda o'nlab yoki undan ko'p. Va atrofdagi odamlarning ko'pchiligi qurol olib yurganiga va ulardan qanday foydalanishni bilishiga shubha yo'q edi.
  
  
  Bir necha daqiqadan so'ng, meni ko'rsatgan odam yana paydo bo'ldi va indamay koridorga qaytdi. Uning orqasidan ofis orqali sochlarini uzun kiygan va kiyimlari va soch turmagidan oshib ketgan radikal talabaga o'xshagan yana bir kishi ergashdi. U beparvo kiyingan va katta revolverni yelkali g'ilofda ochiq charm yelek ustiga ko'targan.
  
  
  "Bu qancha vaqt oladi?""Bu nima?"u ingliz tilida so'radi.
  
  
  Uning taxminiga ko'ra, u Parakatdagi odam singari amerikalik edi. Stavros o'zi bilan siyosiy faollarning mustahkam yadrosini oldi.
  
  
  Men unga singan ingliz tilida javob berdim. "Qancha vaqt? Balki yarim soat, balki bir soat. Derazalar qanchalik iflosligiga bog'liq."
  
  
  "Madupas sizga qo'ng'iroq qilganini eslamaydi."U menga katta ko'k linzali ko'zoynaklar orqali qarab turardi. Egoning yuzi biroz xiralashgan, lablari juda ingichka, deyarli yo'q edi. Fayl menejeri orqali u ego tomonidan boshqa Stavros sifatida aniqlandi; u Hammer nomi bilan tanilgan, juda yaxshi yigit, u ikki ayolni dinamit tayoqchalarini ih kamarlariga bog'lab o'ldirgan deb ishonilgan.
  
  
  "Yo'q, u qo'ng'iroq qilmadimi?"Bu qog'oz va stahl ihk bir parcha tomonidan cho'ntagidan atrofida olingan. "Ular menga Janob Minourkosning uyini aytishadi."
  
  
  Shu payt xonaga yana bir kishi kirib, Hummer yonida to'xtadi. U kalta, qorong'i va ehtimol yunon edi. Men bolta fayllarida Salaka Madupasning rasmini ko'rdim va odam aynan unga o'xshardi.
  
  
  "Men derazalarni tozalash kompaniyasiga qo'ng'iroq qilganimni eslamayman", dedi u Hammerga ingliz tilida. "Bu erga oxirgi marta qachon kelgansiz?"
  
  
  "Eslatmalarsiz eslay olmayman", dedim asabiylashib. "Siz yozuvlarga ega bo'lishingiz kerakligini tushunasiz."
  
  
  Hammer menga takabburlik bilan yaqinlashdi. "Ammo siz ilgari bu erda bo'lganmisiz?"
  
  
  Uniki ikkilandi. "Ha, u oldin bu erda ishlagan."
  
  
  U revolverni chiqarib, yuzimga ishora qildi. Miyaning egosi noqulay darajada yaqin edi. "Oshxona qanday ko'rinishini ayting."
  
  
  Chap qo'lim ostidan bir tomchi qon chiqdi. Minurkolar menga bergan oshxonaning tavsifini eslashga harakat qildim. "Bu katta, lavabo va shkaflar bilan! Baribir bu nima?"
  
  
  "Oh, uni boshlasin", dedi soxta Madupa.
  
  
  Hammer unga e'tibor bermadi. "Oshxonada nechta deraza bor?"
  
  
  Men ego oyoqlariga polga tushib, agar men stiletto olish mumkin qanchalik tez hayron bo'ldi. Ammo keyin u oshxona ichki xonada, binoning koridorida, tashqi tomondan emas, balki ichki xona ekanligini esladi. "Ammo derazalar yo'q", dedim begunoh.
  
  
  Hammerning bosh barmog'i tetikga bosildi. Asta-sekin uning bo'g'imlari oqarib ketdi va u qurolni yon tomoniga tushirdi. Ofisdan kalta yengli ko'ylak kiygan bir kishi chiqdi.
  
  
  "Reyd joyidagi odamlar odam yuborganliklarini aytishadi", dedi yigit Hammerga.
  
  
  U yengil ko'rinmaslikka harakat qildi. Agar kerak bo'lsa, men hikoyamni zaxiralash uchun blyashka idorasida bir qizga pora berdim, lekin u aslida ikkala tomonga ham borishidan xavotirda edim.
  
  
  Hammer to'pponchasini ushladi. Yaxshi. La'nati derazalarni tozalang", deb buyurdi u. "Lekin buni tezda bajaring."
  
  
  "Ha, ser", dedim. "Janob Minourkos ba'zan bizning eski suzib yurgan kunlarimiz haqida gapirishni xohlaydi. Ketishdan oldin uning egosini ko'ramanmi?"
  
  
  Hammer menga keskin ko'rinish berdi. "Siz Egoni ko'rmaysiz", dedi u. "Ishingizni davom ettiring."
  
  
  "Rahmat", dedim.
  
  
  Ular meni chelaklarni suv bilan to'ldirish uchun zaldan pastga tushishimga ruxsat berishdi va u tezda xonalarning jismoniy tartibini o'rganib chiqdi. Katta derazalar ustida ishlay boshlaganimda, hamma meni yolg'iz qoldirdi. Men nima uchun bu erda ekanligimni ko'rdim va tashrifimni to'xtatishning aniq usulini o'ylab ko'rmoqchi edim, bir guruh erkaklar ofisdan chiqib, Stavrosning biznesini menga sezdirmasdan ochiq muhokama qila boshladilar. Uniki eshik ochiq holda balkonda edi.
  
  
  "Ikkala lager ham tayyor", dedi bir kishi. "Men, biz bilanoq harakat qilish Stavros tavsiya kerak, deb o'ylayman..."
  
  
  Boshqa odam Egoni to'xtatdi va menga ishora qildi. Birinchi odam yuz o'girdi va yana jim ohangda gapirdi. Biroq, hozirgi paytda yana uchta erkak ichki koridor atrofidagi xonaga kirishdi va men tashrifimdan katta bonus oldim. Hurmat bilan, ramrod singari, Adrian Stavros edi. U o'rta bo'yli, sochlari quyuq edi. U u ko'rgan suratlarga juda o'xshardi, o'ttizdan kattaroq ko'rinadigan juda xunuk, qattiqqo'l yigit. Lekin u hali ham dinamik ko'rinardi. Uning yelkalari keng edi va o'zini Vest-Point bitiruvchisi kabi ko'tarib yurardi. U uzun yengli ko'ylak va bo'yniga qora galstuk taqqan edi. U qo'lida bir dasta qog'oz ushlab turardi va uning juda charchagani aniq edi.
  
  
  "Xo'sh, keling, ushbu uchrashuvni qisqacha bayon qilaylik", dedi u katta xonadagi boshqalarga. Men Zanni yo'qligini payqadim. U bu tashkilotda etarlicha muhim emas edi. "Rivera, Mikonosning so'nggi hisoboti nima?"
  
  
  Men u erda bu kichik guruhga qarab turaman, ular qanchalik aqlli ekanliklarini eslayman, ular harakat qilishdi, u Adrian Stavrosga hurmatni deyarli his qildi.
  
  
  "...Qo'mondonning aytishicha, zamin tugagan va qo'shinlar..."
  
  
  Stavros to'satdan yuqoriga qaradi va meni birinchi marta ko'rdi. U bo'ysunuvchiga bosh irg'adi, men tomon bir necha qadam tashladi, keyin o'lik to'xtadi, yuzida g'azab.
  
  
  "Bu tikuvchi kim?""Uni to'xtating!"u baqirdi.
  
  
  Stavrosning odamlari atrofidagi Odin unga ehtiyotkorlik bilan yaqinlashdi. "Men ishonamanki, kimdir bu erda derazalarni tozalash uchun kelgan."
  
  
  "Siz ishonasiz!"Stavros baland baqirdi. U yuqoriga qaradi va yonimdagi balkonda chelakimni va qo'limda rezina qirrali asbobni ko'rdi. U buyurdi. "Siz! Bu erga keling!"
  
  
  Agar Stavros mendan qutulmoqchi ekanligiga qaror qilish uchun g'azablansa edi, hech kim Egoning hukmiga shubha qilmagan bo'lar edi. U tasodifan xonaga kirdi. "Ha?"
  
  
  U javob bermasdan mendan yuz o'girdi. "Bu erda egoga kim ruxsat berdi?"
  
  
  Hammer, panther xonaning markaziga stalked men burchakda turibman. "U yaxshi. Biz Egoni tekshirmadik."
  
  
  Qora sukunat xonani to'ldirganda Stavros o'girilib, qaroqchisiga uzoq lahza tikildi. Stavros gapirganda, tinch edi. "Meni ahmoqlar qurshovidami?"
  
  
  Hammer unga achchiq qaradi. Keyin u menga o'girildi. "Yaxshi, derazalarni tozalash bugungi kunda amalga oshiriladi."
  
  
  "Ammo men endigina boshladim! Janob Minourkos har doim barcha oynalarni tozalashni xohlaydi. U aytadi..."
  
  
  "Tikuvchini oling, keting!"baqirdi Hammer.
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. "Mening chelakim..."
  
  
  "Unut."
  
  
  Stavrosning mimmo xotirjam o'tdi va u meni doim kuzatib turardi. U liftdan ko'chaga tushayotganda, uning fikri ovoz izolyatsiyasi, aloqa liniyalari va kichik lift eshiklarini qulflagan qulflarga e'tibor qaratdi. Qiziq, uning shubhalari Adriana Stavros tomonidan qo'zg'atilganmi? Mening tashrifim, albatta, bunga arziydi. U nafaqat o'ldirmoqchi bo'lgan odamga yaxshi qaradi, balki qal'aning egosining jismoniy joylashishini ham payqadi. Lift ichkariga kirishning yagona yo'li edi va u ichkariga kirganimizda nima kutishimizni bilardi.
  
  
  Mehmonxonaga qaytib kelganimda, Erika va Minorkos meni xonamda kutishardi. Eshikdan kirishim bilan Erika mening yaxshi ekanligimni ko'rib, gazetani menga qaratdi. Jasur sarlavha uni o'qidi.
  
  
  RASMIY KO'RINISHLARI KOTSIKAS FITNA.
  
  
  Minurkolar uning tilini bosishdi.
  
  
  "Ma'lum bir kabinet a'zosi, Aliki Vianola ismli taniqli shaxs, Kotsikas o'z partiyasini kommunistlarga sotishni rejalashtirayotgani va boshqa xunta rahbarlarining hayoti xavf ostida ekanligi haqida dalillarga ega ekanligini aytadi."
  
  
  Men markaning birinchi ustuniga qaradim. "Ma'lum bo'lishicha, generalning taxmini to'g'ri edi", dedim men. "Stavros hamkasblarining egosi va egosini o'ldirishni rejalashtirgan uchrashuv oldidan vaziyatni chalkashtirib yuborish uchun kotsikasga belkurak axloqsizlik tashlaydi."
  
  
  "Va u mening nomini zikr qilish emas, balki harakat qiladi qanday e'tibor," Minurk og'ir dedi.
  
  
  Erika qo'limni oldi. "Politsiya ayblovlarni tergov qilmoqda, ammo ular asossiz deb topilgan vaqtga kelib, uchta polkovnik o'ladi."
  
  
  "Agar general biz uchun ketsa," dedim. "U qo'ng'iroq qildimi?"
  
  
  "Hali emas", dedi Minurkos. "Siz pentxausga kirdingizmi?"
  
  
  "Ha, qildim", dedim. U ularga eshitgan suhbatlari va Stavros haqida ko'rganlari haqida gapirib berdi.
  
  
  "Men sizni qurolga ega bo'lishingizni istardim", dedi Erika achchiqlanib.
  
  
  "Agar menda bo'lsa, u erda yo'q edi", eri ommaviy axborot vositalarida paydo bo'lgan xabarlarni rad etdi. "Ular menga yaxshi qidiruv berishdi. Yo'q, biz orqaga qaytishimiz kerak. Zak bo'lsa edi."
  
  
  Erika menga qaradi. "U o'z ishida juda yaxshi edi."
  
  
  "Ha", dedim. "Xo'sh, agar kerak bo'lsa, o'z xalqimdan yordam olishim mumkin. Menimcha, bu hududda bolta agentlari bor. Men uni aniq bilaman."U Minurkosga murojaat qildi. "Siz lager komandirlariga borishga muvaffaq bo'ldingizmi?"
  
  
  "Men ikkalasini ham ushladim", dedi u. "Men ularga aytganlaringizni aniq aytdim. Ikkala erkak ham menga shaxsan mendan xabar olmaguncha hech qanday chora ko'rmasliklarini aytishdi. Shuningdek, men ularga pentxaus bilan bog'lanmaslikni va kotibim deb nomlangan har qanday qarama-qarshi buyruqlarni e'tiborsiz qoldirmaslikni maslahat berdim."
  
  
  "Siz juda yaxshi ish qildingiz, Janob Minourkos", dedim men. "Endi bilsak..."
  
  
  Meni telefon to'xtatdi.
  
  
  Erika bunga javob berdi va qo'ng'iroq qiluvchi o'zini tanishtirdi. U bosh irg'adi va telefonni Minurkosga uzatdi. U telefonni oldi va qulog'iga tutdi. Ego tomonida bir nechta so'zlar bor edi. "Ha, Vasilis. Ha. Oh, ha. Ha, davom eting. Bu aniq. Ha. Oh, ajoyib."U tugatib, go'shakni qo'yganida, u bizga ayyor tabassum bilan qaradi.
  
  
  "Hammasi yaxshimi?"Erika sabrsizlik bilan so'radi.
  
  
  Vasilis yozgi uyni chaqirdi va Zanni bugun bizning egoimizni, ertaga bizning egoimizni ko'rishdan bosh tortdi, chunki u juda band edi. U Vasilisga keyingi hafta qo'ng'iroq qilishni taklif qildi. Bahs va qizg'in so'zlar almashildi, ammo Zanni qat'iy qoldi. U ham rad etdi. polkovniklarning tashrifini telefon orqali muhokama qiling ."
  
  
  "Xo'sh, u sizni tabassum qilish uchun nima qildi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Despo Adelfiyani eslaysizmi?
  
  
  Polkovniklar qo'mitasida rasionni almashtirgan odammi? Stavrosning o'z odami? "
  
  
  "Ha," Erika bosh irg'adi.
  
  
  "Vasilis bunga matematikada bordi. U uchrashuvni Adelfiya tashkil qiladi deb gumon qildi va u haq edi. Adelfiya butun rejani biladi. Vasilis uchta polkovnik haqida bahslashdi va Adelfiya ishonchini qozondi. Adelfiya emga uchrashuv vaqti va joyini aytib berdi. Kotsikas, Plotarchu va Glavani allaqachon Kotsikasning qarorgohida men bilan uchrashishni kelishib olishgan. Uning shaharning shimolida, ancha chekka hududda qishloq mulki bor. Adelfiya ham u erda bo'ladi."
  
  
  "Qachon?"Men undan so'radim.
  
  
  "Bugun qachon bilmayman", deb javob berdi Minurkos. "Bir necha soat ichida."
  
  
  "Qanday qilib ular polkovniklarni o'ldirishadi?"
  
  
  Minurk egilib qoldi. "Adelfiya Vasilisni bilmasligini bilganida buni aytmagan bo'lar edi. Aftidan, biz kutishimiz va ko'rishimiz kerak."
  
  
  "Bu juda xavfli bo'lishi mumkin", dedim men. U bilagidagi soatga qaradi. "Erika, taksi chaqiring. Biz, Kotsikas uchun t. Janob Minourkos, bu erda mehmonxonada qoling va ko'zdan chetda qoling. Agar kimdir sizni tanisa, biz muammoga duch kelamiz."
  
  
  "Juda yaxshi, Janob Karter."
  
  
  Erika taksi chaqirdi - da, u ko'ylagi echib va luger g'ilofida bog'ladi, uning o'ng bilak keyin stiletto. Minurkos tikildi, jim va g'amgin. U g'ilof atrofidagi Lugerni chiqarib, murvatni orqaga siljitdi, kartrijni engil harakat bilan kartridjga kiritdi va keyin yana qurolni qo'ydi.
  
  
  Erika telefonda edi. "Bizning taksiimiz besh daqiqadan so'ng ko'chada bo'ladi."
  
  
  "Keyin ketaylik", dedim. "Bizda uchrashuv bor."
  
  
  Sakkizinchi bob.
  
  
  "Men tushunmayapman deb o'ylayman", dedi polkovnik Anatole Kotsikas bizni katta uyining foyesida qabul qilganidan keyin. "Adelphia bu shaxsiy uchrashuv bo'lishini aytdi, General."
  
  
  Biz yo'lda General Kriezotani oldik, chunki Agar Erika va men yolg'iz borsak, Kotsikas bizni rad etishini bilardim. Kotsikas, ellik yoshlardagi ingichka odam, xaki formasida turdi va menga shubhali qaradi.
  
  
  "Boshqalar atrofida kimdir bu erda bo'ladimi, polkovnik?"Krizotu so'radi.
  
  
  "Ular tez orada kutilmoqda."
  
  
  Yaxshi. Bizga vaqtingizni bering", dedi Krizotu.
  
  
  Kotsikas javob kutib, indamay bizga qaradi. Garchi uning harbiy unvoni generalnikidan past bo'lsa-da, o'sha paytda u Gretsiyadagi eng qudratli shaxs edi. Qachon 1967 yilgi to'ntarish sodir bo'ldi, Egoni boshqargan odamlar ataylab yuqori ofitserlarni xuntadan chiqarib yuborishdi, chunki generallar imtiyozli yuqori sinf bilan bog'liq edi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u nihoyat. "Ofisga keling, iltimos."
  
  
  Bir lahzadan so'ng, biz to'rttamiz juda qorong'i ofis o'rtasida aylanada turdik. Xizmatkor pardani ochdi va xona yorug ' bo'ldi. Kotsikas bizga ichimlik taklif qildi, lekin biz rad etdik.
  
  
  "Polkovnik, u bu ikki kishiga uchrashuvdan oldin uyingizni qidirib topishingizga va yig'ilishgacha shu erda qolishingizga ruxsat berishingizni istaydi", dedi Krizotu.
  
  
  "Nega emas?"Kotsikas so'radi. "Qanday kulgili iltimos."
  
  
  "Meni tinglang. Ushbu uchrashuv tuzoqdir", dedi general. "Bizda keyinroq, vaqtimiz bo'lganda tushuntirish uchun ko'p narsa bo'ladi, ammo Nikor Minourkos sizga yaqinda qilingan hujumlar ortida turgan odam emas. Adrian Stavros ismli odam bor, u Nikkor ismining orqasida yashiringan va xuntaga qarshi qonli to'ntarishni rejalashtirgan. Siz, Plotarchu va Glavani bu erda sizning uyingizda o'ldirilishi kerak, bugun emas ."
  
  
  Kotsikasning yuzi qattiq, to'g'ri chiziqlarni oldi. "Men o'ylayapman", dedi u.
  
  
  "Men Adelphia sog' - salomat qochish kerak, deb gumon, " umumiy qo'shilgan. "Nikkor bu erda bo'lmaydi, albatta, chunki u bunga hech qanday aloqasi yo'q."
  
  
  Kotsikas uzoq vaqt derazaga tikildi. U bizga qaytib kelganida, u so'radi: "va bu erkak va qizmi?"
  
  
  "Ular yordam berish uchun bu erda", dedi krizotu oddiygina.
  
  
  "Meni o'ldirish uchun siz uch kishi kelmaganingizni qaerdan bilaman?"kotsikas xotirjam so'radi.
  
  
  Krisotu jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Polkovnik, - dedim men ohista, - agar men sizni o'ldirish uchun bu erga kelganimda, siz o'lgan bo'lar edingiz."
  
  
  Egoning ko'zlari menikiga chuqur tikildi. Yaxshi. Siz uyda tekshirishingiz mumkin. Ammo ishonchim komilki, ichimda atrofimdagi barcha uylarga yoki do'stlarimga zarar etkazadigan hech kim yo'q edi."
  
  
  "Podval bormi, polkovnik?"Men undan so'radim.
  
  
  "Ha."
  
  
  "Biz u erdan boshlaymiz", dedi Erike unga. "Siz va general hozircha gaplasha olasiz, polkovnik. Ih kelishidan oldin qancha vaqtimiz bor?"
  
  
  "Men kamida o'n besh daqiqa deyman."
  
  
  "Bu etarli bo'lishi kerak."U Erikaga murojaat qildi.
  
  
  "Boshlaymiz."
  
  
  Biz tezda katta podvalni qidirdik va hech qanday bomba, portlovchi moddalarni topmadik. Biz uyning qolgan qismini va nihoyat uchrashuv bo'lib o'tadigan idorani ko'rib chiqdik. Biz tadqiqotni yaxshilab qidirdik. To'liq ism topilmagan bo'lsa-da, biz ikkita elektron xatoni topdik.
  
  
  "Bu aql bovar qilmaydi", dedi polkovnik Kotsikas yolg'iz bo'lganida. "Buni qachon qilish mumkinligini bilmayman."
  
  
  "Bu odamlar professionallar", dedim men. "Endi siz menga ishonishingiz kerak."
  
  
  "Xo'sh, vaqt keldi", dedi Erika. "Ular alohida kelishadimi?"
  
  
  "Ular bugun ertalab qo'mita qarorgohida bo'lgani uchun ular birga kelishlari mumkin", dedi Kotsikas.
  
  
  "Hatto Adelfiya ham boshqalar bilan birga bo'lishi mumkin edi, hatto ular uni juda sevmasalar ham. Axir, bu go'yoki yarashishga urinishdir ."
  
  
  Polkovnikning taxminlari to'g'ri edi. O'n daqiqadan so'ng, katta qora limuzin ko'tarildi va uchta polkovnik ham nen shahrida edi. Plotarchu va Glavani keksa erkaklar, oq sochli Glavani edi. Adelfiya qirq yoshning o'rtalarida, semiz, semiz odam edi, uning shakli unga uch o'lchamga juda kichkina bo'lib tuyuldi. U har tomonga nur sochib, rozilik va rozilik haqida baland ovozda gapirar edi va qabulxonada o'ng bilagiga kishan qo'yganida juda hayron bo'ldi.
  
  
  Ego xatti-harakati chaqmoq kabi o'zgardi. Tabassum so'ndi va qora ko'zlar qattiq muzli edi. "Siz nima qilyapsiz?"u xitob qildi.
  
  
  Kotsikas va Kriezotou hech narsa demadi. U adelfiyani taxminan aylantirdi va emu qo'llarini orqasiga bog'lab qo'ydi. Egoning qattiq yuzi tezda g'azabga to'ldi. "Bu nimani anglatadi?"u baland so'radi, kotsikas va umumiy mendan qarab.
  
  
  "Janob Karter bugun bizni o'ldirish uchun mening uyimga kelganingizni aytadi", dedi Kotsikas sovuqqonlik bilan.
  
  
  Qolgan ikki polkovnik shokda bir-biriga qarashdi. "Bu haqiqatmi, Anatol?"Glavani kotsikasdan so'radi.
  
  
  "Bu bema'nilik!"Adelfiya xitob qildi. "Bu odam kim?"Kotsikas javob berishidan oldin, Adelphia mashq qiladigan kishining rasmiy uslubidan issiq yunon tiliga o'tdi, zahar kabi so'zlarni tupurdi va muntazam ravishda boshini men tomonga tashladi. Men undan ko'p qo'lga olmadi.
  
  
  "Biz ko'ramiz, polkovnik," kotsikas nihoyat javob berdi.
  
  
  U uni taxminan qo'lidan ushlab oldi. "Keyingi qisqa vaqtni ofisda o'tkazishingiz mumkin, - dedim men, - kutilmagan hodisalarni o'tkazib yuborsak."U Kotsikasga qaradi. "Atrofingizdagilar, Erikadan tashqari, men uni boshqa eshitmagunimcha, zal bo'ylab xonada qoling."
  
  
  "Juda yaxshi", dedi Kotsikas.
  
  
  Polkovniklar va General Krisotu zalning narigi tomonidagi yashash xonasiga ishxonadan kirishdi, Erika va men Adelfiyaning go'shtli og'zini yopishtirdik va Egoni stulga bog'ladik. U revolver tomonidan ego kestirib olingan va kamariga yopishtirilgan. Erika va men qabulxonaga qaytdik va Adelfiya lenta ustida bizni haqorat qildi.
  
  
  "Biz hozir kutyapmizmi?"Erika so'radi.
  
  
  Uni, nah qaradi. Uning qizil sochlari orqaga siljigan va shim kostyumida juda aqlli ko'rinardi. U olib bir .25-kalibrli Belgiya hamyoniga atrofida to'pponcha va o'q-dorilar tekshiriladi.
  
  
  "Ha, biz kutmoqdamiz", dedim men. U ochiq eshik oldiga borib, baland Lombard teraklari bilan qoplangan uzun yo'lga qaradi. Bu joydan o'tadigan yagona yo'l deyarli bir mil uzoqlikda edi. O'ldirish uchun eng zo'r joy. Tirgak Stavrosning o'ralgan ma'nosi bilan kelayotgan edi? U Adelfiyani so'roq qilishni o'ylardi, ammo ko'p vaqt yo'q edi va u Stavrosdan juda qo'rqardi. Bu uning yuzida ko'rsatdi.
  
  
  Erika orqamdan kelib, tanasini menikiga bosdi. "Bizda yolg'iz ko'p vaqt yo'q, Nik."
  
  
  "Bilaman", dedim.
  
  
  Uning erkin qo'li, qurolsiz, yelkam va qo'limni silab qo'ydi. "Bu tugagach, biz Afinada yashirinamiz, ovqatlanamiz, uxlaymiz va sevamiz."
  
  
  "Menimcha, bizning xo'jayinlarimiz buni qadrlamaydilar", deb kuldim.
  
  
  "Ular do'zaxga borishlari mumkin. Ular bizga bir necha kun berishlari mumkin", dedi u g'azablanib.
  
  
  U unga o'girildi. "Men bir chiroyli kichik mehmonxona qaerda bilaman..."
  
  
  U, bir kun o'girilib, bir avtomobil dvigateli ovozini eshitib. Yo'lning narigi tomonida, u ko'zdan g'oyib bo'lishidan oldin, qora sedan yaqinlashayotgan edi. Uning ustiga politsiya chirog'i bor edi.
  
  
  "Bu politsiya!"- dedi Erika.
  
  
  "Ha," men rozi bo'ldim. "Sizningcha, Stavros uchastka ustasiga pora berganmi?"
  
  
  "Bu faqat bir nechta odamni oladi", deb taklif qildi Erika.
  
  
  "Ayniqsa, Stavros o'zi bilan bir nechta odam olib ketsa", deya qo'shimcha qildim men. "Ketdik."
  
  
  Biz xunta a'zolari va general kutayotgan xonaga shoshildik.
  
  
  "Tashqarida politsiya mashinasi turibdi", dedi u tezda unga. "Bu Stavros gambit o'xshaydi. Hammangiz qurollanganmisiz?"
  
  
  Ularning barchasi Krizotudan tashqari edi. Men emu Adelphia ning revolver berdi. "Endi, bu erda iloji boricha beparvolik bilan o'tiring, go'yo siz jiddiy munozarada qatnashayotgandeksiz. Qurollaringizni tayyor holda saqlang, yoningizda yashiring. Erika, o'sha saqlash xonasiga boring."U tezda ketdi.
  
  
  "Men bu frantsuz eshiklari ortida chin dildan bo'laman", deb davom etdi u. "Ularning barchasi xonaga kirganda, biz ihni olishga harakat qilamiz. Agar atrofingizdagi kimdir hozir ketmoqchi bo'lsa, siz orqa eshikdan o'tishingiz mumkin."
  
  
  U jim ofitserlarga qaradi. Ular qaerda qolishdi.
  
  
  Yaxshi. Biz janjaldan qochishga harakat qilamiz. Menga ishoning."
  
  
  Men frantsuz eshiklaridan o'tayotgan edim, old eshik portlash bilan ochilganini eshitdim. Xizmatkor politsiyani to'xtatmoqchi bo'ldi, lekin ego itarib yuborildi. U ularning Adelfiya bog'langan va gagged bo'lgan ishxonaning qulflangan eshigini taqillatganini eshitdi va keyin yana xizmatkorning ovozini eshitdi. Agar bir nechta erkak bo'lsa, bu juda mantiqiy emas. Bir lahzadan so'ng, ih uni yashash xonasiga bostirib kirganlarida aniq ko'rdi. Oltita Ihs bor edi-beshta formada va bitta oddiy kiyimda. Formadagi barcha erkaklarning kamarlarida revolverlar bor edi.
  
  
  "Bu nimani anglatadi?"- dedi polkovnik o'rnidan turib, lekin to'pponchani orqasiga yashirib.
  
  
  Oddiy kiyim odam oldinga qadam tashladi, leytenantning chiziqlari bilan forma kiygan odam. Oddiy kiyim odam Stavrosning pentxausda ko'rgan tansoqchisi edi. Leytenant, ehtimol Stavros pora bergan politsiyachi edi. Bu haqiqiy politsiya kuchi bo'lishi kerak. Bu matbuot uchun uydirma, ammo ishonchli hikoya bo'lishi kerak edi.
  
  
  "Biz sizni bu erda kutmagan edik, General", dedi leytenant. U xonaga qaradi, ehtimol Adelfiyadagi xonaga. "Hammangiz xiyonat qilganingiz uchun hibsga olingansiz. Siz bu erga kommunistik agent bilan uchrashish va xalqaro banditlar bilan maxfiy bitim tuzish uchun kelganingiz haqida bizda dalillar bor."U juda asabiy ko'rinardi.
  
  
  "Bu bema'nilik", dedi Kotsikas.
  
  
  "Siz hammangiz xoinsiz", deb baland ovozda turib oldi leytenant. "Va siz shunday qatl qilinasiz."U leytenant revolverini tortib olganini kuzatdi.
  
  
  Stavros odam qattiq jilmaydi. "Va bu erda qatl bo'ladi", dedi u ingliz tilida. "Agar hibsga qarshilik qachon."
  
  
  "Hibsga olish paytida bizda jismoniy qarshilik yo'q edi", dedi Kotsikas OAVda paydo bo'lgan yosh matematika talabasiga.
  
  
  "Yo'q?"yollanma Stavros so'radi. "Xo'sh, hech bo'lmaganda politsiya hisobotida shunday deyilgan. Shunday qilib, odamlar buni radioda eshitishadi."
  
  
  Leytenant revolverni Kotsikasga qaratdi. Ular allaqachon bir lahzada barcha politsiyachilar to'pponchalarini leytenantning signaliga tortishini taxmin qilishgan edi. Stavros odam ko'ylagi ichiga kirib, odamlariga murojaat qilgan leytenantga bosh irg'adi. U Vilgelminani leytenantning ko'kragiga qaratib, keng eshikdan tez qadam tashladi.
  
  
  "Yaxshi, bu erda ochiq qoling."
  
  
  Leytenant menga tikilib, yuziga ajablanib qaradi. Stavrosning odami hali quroliga etib bormagan edi va faqat bir nechta forma kiygan politsiyachilar g'iloflariga etib kelishdi. Hamma muzlab qoldi va hamma ko'zlar menga o'girildi.
  
  
  "Qurolni tashlang", dedi u leytenantni buyurdi. "Va siz, bu qo'lingizni dubletingizdan ehtiyotkorlik bilan olib tashlang."
  
  
  Hech kim mening buyruqlarimga amal qilmadi. Ular men bilan nima qilishlari kerakligini aniqladilar. Ularning chap tomonida hammom eshigi ochildi va Erika belgiyalik revolverini Stavrosning odamiga qaratib chiqdi.
  
  
  "Menimcha, u aytganidek qilganingiz ma'qul", dedi u sovuqqonlik bilan.
  
  
  Erikaga qarab, bezori Stavros va politsiya leytenantining yuzlarida umidsizlik va g'azab paydo bo'ldi. Uning ko'zlari ihning niyatini taxmin qilishga urinib, ixning yuziga uzoq tikilib turdi. Keyin hamma jahannam bo'shashdi.
  
  
  Leytenant qurolni tushirish o'rniga, egosini ko'kragimga qaratdi va ego barmog'i bilan tetikni tortdi. U chaqmoqdek tez harakatni ko'rdi va polga yiqila boshladi. Ego qurol bir miltiq kabi ketdi, va u issiq his, yonib turgan og'riq mening chap qo'li orqali olov. GAVK mimmo me-dan o'tdi va kun bo'yi stakanni sindirdi. Uni, polga yiqildi va leytenant yana ishdan sifatida stulda ag'darildi, menga keyingi yog'och zamin splintering ko'zlarini gavking.
  
  
  U qichqirdi. - "Ih o'ldirish!""Ih barcha o'ldirish!"
  
  
  Leytenant revolverini menga qaratganidek, Stavrosning odami uning orqasidan ergashdi va o'z to'pponchasini chiqardi. Bu yaltiroq qora avtomat edi va u Erikaning egosini uning boshiga qaratdi. Erika unga o'q uzdi, lekin u qabilalardan biriga yiqilganda sog'indi. Otishma politsiyachilardan birining soniga tegdi. Erkak polga yiqilib tushganida og'riqdan qichqirdi.
  
  
  Qolgan ikki politsiyachi pastga tushdi. Yarador va yana bir politsiyachi kichkina mebelning orqasida yashiringan.
  
  
  Krizotou va kelgan ikki polkovnik hali ham harakatsiz edilar, ammo Kotsikas revolverini chiqarib leytenantga qarata o'q uzdi. Erkak yiqilib, past stulga qulab tushdi va Egoni erga tushirganda uni sindirib tashladi.
  
  
  U otish pozitsiyasiga ko'tarildi. Stavrosning odami endigina Erikani otib tashlagan edi. U sog'indi, chunki u hali ham muvozanatni yo'qotib, uning zarbasidan qochib, o'zi tezda egilib qoldi.
  
  
  Bir vaqtning o'zida bir nechta qurol otildi. Kriezotu politsiyachilardan birini o'ldirdi va u yana ikkitasini otib tashladi. Erika stavrosning yollanma nomzodini katlam dollarida aniq otib tashladi.
  
  
  Leytenant Kotsikasga hujum qilish uchun ikkinchi urinishiga tayyorgarlik ko'rayotgan edi, lekin u uning harakatini ko'rdi va tezda har bir qabila oldiga qadam qo'ydi. "Men Stahlni bunday qilmagan bo'lardim."
  
  
  Boshqa politsiyachilar jang qilishdan bosh tortdilar. Qurollarini tashlab, qo'llarini boshlari ustiga ko'tarishdi. Leytenant ularga qaradi, to'pponchasini tushirdi va Egoni polga tashladi. U harakatsiz jismlarga, keyin menga qaradi.
  
  
  "Bu g'azab", dedi u xirillab. "Siz politsiyaning qonuniy ishiga to'sqinlik qildingiz va o'z vazifalarini bajarishda zobitlarni o'ldirdingiz. Siz bundan qutulolmaysiz..."
  
  
  Uning to'pponchasi uni ego boshiga urib, ego oyog'ini yiqitdi. U boshini ushlab, nafas olib, polda yotardi. "Siz yopishingiz kerak", deb baqirdim.
  
  
  Polkovniklar va Kriezota ikki zobitni kishanladilar. Erika devorga qattiq suyandi. Men undan so'radim. "Hammangiz yaxshimisiz?"
  
  
  "Ha, Nik."
  
  
  "Sizga ishonganimdan xursandman, Janob Karter", dedi Kotsikas. "Biz sizga bitta qarzdormiz"
  
  
  "Va urinish muvaffaqiyatsiz tugadi", deya qo'shimcha qildi Glavani.
  
  
  "Men politsiya komissari bilan bog'lanaman va u bilan bu erda sodir bo'lgan voqealar haqida uzoq vaqt gaplashaman", dedi Kotsikas yarador leytenantga jilmayib qarab.
  
  
  "Agar sizdan yigirma to'rt soat oldin bo'lsa, polkovnik", dedim. "Ahtapot nishoni hali ham tirik. Miss Nystrom va men Stavros olish ketadi."
  
  
  U bir zum ikkilanib turdi. "Yaxshi, Janob Karter. Men uni yigirma to'rt soat jim turaman. Ammo keyin uning harakatini qilish unga bog'liq."
  
  
  "Etarlicha adolatli", dedim. "Agar ertaga Stavrosni topmasak, uni o'zingiz xohlagan tarzda hal qilishingiz mumkin."
  
  
  Kotsikas qo'lini uzatdi. "Omad tilaymiz."
  
  
  Ego uning qo'lini oldi. "Bizga kerak bo'ladi!"
  
  
  To'qqizinchi bob.
  
  
  Qaytib kelganimizda, minurkos mehmonxona xonasini bosib o'tayotganini topdik. U bizga qaytib kelish uchun ko'p imkoniyat bermagani aniq edi.
  
  
  "Polkovniklar yaxshimi?"U so'radi, uning yuzida yengillik ko'rinishi.
  
  
  "Ha", dedim.
  
  
  "Va Vasilismi?"
  
  
  "U xavfsiz va sog'lom", dedi Erika. "Biz juda omadli edik. Bu qon to'kish bo'lishi mumkin."
  
  
  "Xudoga shukur", dedi Minurkos.
  
  
  "Biz buni generalsiz qilolmasdik", dedim men.
  
  
  "Vasilis o'zini yaxshi ko'rsatganidan xursandman. Omon qolgan qotillar hibsga olinganmi?"
  
  
  "yo'q. Kotikas undan Stavrosga etib borgunimizcha yigirma to'rt soat vaqt berishini so'radi."
  
  
  U bir zum jim qoldi. "Men bu maxfiylikka rozi ekanligimga amin emasman. Lekin men buni hali qilmayman. Men uni yigirma to'rt soat jim turaman, Janob Karter."
  
  
  "Men buni qadrlayman, Janob Minourkos. Endi bizda qiladigan ishimiz bor. Stavrosdan keyin borishimiz kerak."
  
  
  "Bu muammoni o'zingiz hal qilishni davom ettirish yomon ko'rinadi", dedi Minourkos. "Bu politsiya yordamini talab qiladi, Janob Karter. Men ishonadigan ba'zi odamlarni bilaman."
  
  
  Men undan so'radim. "Ular singari, ommaviy qotillik qilmoqchi bo'lgan polkovnik Kotsikasga kim kelgan? ""Yo'q, men ego, Janob Minurkosni olish imkoniyatiga ega bo'lishim kerak. Politsiya Stavrosni javobgarlikka tortishga qodir yoki tayyor bo'lishiga ishonmayman. Mening hukumatim ham qila olmaydi. Men joyida Stavros o'ldirish uchun buyruq bor nima uchun o'sha. Ushbu buyurtmalar Miss Nystrom hukumatidan olgan buyurtmalar bilan bir xil."
  
  
  "Ammo pentxausga borish o'z joniga qasd qiladi", dedi u.
  
  
  "Balki", dedim. "Ammo, ehtimol, bu joy haqida bilganlarimni hisobga olmaganda. Va siz bilgan narsalar."
  
  
  U so'radi. "Qachon borasiz?"
  
  
  U Erikaga qaradi. "Hammangiz yaxshimisiz?"
  
  
  "Siz nima deysiz, Nik."
  
  
  "Masalan, Stavros endi nima uchun o'z odamidan eshitmaganiga hayron. Menimcha, Stavros pentxausda nimadir noto'g'ri ketganiga amin bo'lguncha kutish ehtimoli bor. Shunday qilib, u bugun kechqurun u erda bo'lishi kerak."
  
  
  "Siz o'zingiz qurolli soqchilar haqida gapirdingiz", dedi Minurkos. "Siz koridorga kirishdan o'tolmaysiz."
  
  
  "Bu mumkin. Ammo Erika va men yordam beradigan uchinchi odamga ega bo'lamiz. Kotsikasning uyiga borishdan oldin men boshliqlarim bilan aloqada edim. Boshqa agent Afinadagi sport zalida boshqa topshiriq bilan va u bizga yordam beradi."
  
  
  "Sizdan faqat uchtangiz bormi?"Minurkos so'radi. "Farq sizga qarshi biriga ikki yoki uch bo'lishi mumkin, agar joyida urdi olish bo'lsa ham,."
  
  
  Karter uzoq tikish yoqtiradi, " Erika dedi, jilmayib.
  
  
  U revmatizmga jilmayib qo'ydi. "Bundan tashqari, menda to'rtta rejam bor."
  
  
  "To'rt?"Minurkos so'radi, chigal. "Agar siz menga ishonsangiz, sizning ishonchingiz noto'g'ri. Men qurolni qanday otishni ham bilmayman."
  
  
  "Siz emas", dedim. "Bu erda samolyotda siz esimda bo'lgan narsani eslatib o'tdingiz. Siz o'ldirilgan kotibingiz Salaka Madupasning unga juda o'xshash akasi borligini aytdingiz."
  
  
  "Ha", dedi Minurkos. "Bechora yigit, u ego akaning o'lganini ham bilmaydi. U va Salaka bir-birlarini tez-tez ko'rishmasdi, lekin ular orasida juda ko'p mehr bor edi."
  
  
  Men undan so'radim. "Bu seldga qanchalik o'xshaydi?"
  
  
  "Ko'p odamlar. Ular orasida atigi bir yillik farq bor edi. Ba'zilar egizaklarga o'xshaydi, deyishadi, faqat Salaka akasidan bir dyuym balandroq va biroz og'irroq edi."
  
  
  "Biz buni tuzatishimiz mumkin", dedi u Erika va Minorkosdan ko'ra o'ziga ko'proq. "Bu yigit Afinada yashaydimi?"
  
  
  Minurk menga savol bilan qaradi. "Hurmat bilan shahar tashqarisida kichik bir qishloqda."
  
  
  "Emga qo'ng'iroq qiling va unga seld haqida aytib bering", dedim men. "Keyin undan akasining o'limi uchun qasos olishga yordam berishni xohlaysizmi, deb so'rang."
  
  
  Erika menga qaradi. "Nik, demoqchisiz ..."
  
  
  "Agar Stavros yolg'onchi ixtiro qila olsa, biz ham shunday qila olamiz", dedim men. "Janis Zanni o'lgan odam haqida gapira oladigan yagona odam emas."
  
  
  "Uchinchi Salaka Madupas?"Erika so'radi.
  
  
  "Aslida. Balki faqat u bizni pentxausga olib borishi mumkin."U Minurkosga murojaat qildi. "Siz emni chaqirasizmi?"
  
  
  Minurk qisqacha ikkilanib turdi: "albatta. Va men bu erda ego uni keltiraman."
  
  
  Ikki soatdan so'ng, kechqurun Sergiu Madupas mehmonxonadagi xonasiga etib keldi. U muloyim, uyatchan odamga o'xshardi, lekin sirt ostida akasining o'limi uchun mas'ul bo'lgan matematik mutaxassisdan qasos olishga yordam beradigan shafqatsiz qat'iyat bor edi. Men emga bir juft baland poshnali balet terlik va yumshoq astar berdim va unga tez teginish berdim. U tugagach, u deyarli uni pentxausda ko'rgan firibgarga o'xshardi. Axir, bu Sergiu bizning sxemamizda, dellning o'zi emas, balki dellning o'zi emas edi.
  
  
  Uning mehmonxonasi pentxausdagi odamlardan Sergiuni soxta Madup Zanni uchun qabul qilishlarini istaydi.
  
  
  U buni tugatgandan so'ng, u orqaga qaytdi va biz hammamiz yaxshi ko'rinishga ega bo'ldik. "Siz nima deb o'ylaysiz?"Minurkos undan so'radi.
  
  
  "Bu Salakaga juda o'xshaydi va Shuning uchun ham Zanniga o'xshaydi", dedi Minourkos.
  
  
  Bizning yolg'onchi, menga noaniq jilmayib qo'ydi. "Siz yaxshi ish qildingiz, Janob Karter", dedi u. Egoning ovozi Zanninikiga juda o'xshash edi va Egoning ingliz tili taxminan bir xil sifatga ega edi.
  
  
  "Menimcha, biz buni hal qila olamiz", dedi Erika.
  
  
  * * *
  
  
  Bir soat o'tgach, biz Apollon binosiga keldik. Afinada tushlik vaqti edi va ko'chalar deyarli kimsasiz edi. Binoning o'zi qorong'i edi, faqat qabulxona va pentxausning uzoq miltillovchi chiroqlari bundan mustasno. Biz ijaraga olingan qora sedanda taxminan o'n daqiqa o'tirdik, keyin uyning burchagiga baland bo'yli odam keldi. U to'g'ridan-to'g'ri mashina tomon yurdi va old o'rindiqda yonimga o'tirdi. Erika va Sergiu orqada o'tirishardi. Minourkos mehmonxonada qoldi.
  
  
  "Salom, Karter", dedi baland bo'yli odam. U qolgan ikkitasiga qaradi va Erikning nigohini ushlab turdi.
  
  
  "Biror narsa bo'lyaptimi?"
  
  
  "Bu kabi hech narsa. U kelganida ferret bilan hech kim yo'q edi."Bu mening Axdagi hamkasbim Bill Spenser edi. U Agentlikda yangi edi va u bilan faqat undan oldin uchrashgan edi. Biroq, xok Spenserning yaxshi inson ekanligi haqidagi qisqa suhbatimiz davomida meni telefonda ishontirdi. Mening ko'rsatmalarimga ko'ra, u deyarli uch soat davomida binoning shisha jabhasi orqali pentxausga maxsus liftni tomosha qildi.
  
  
  Ego uni Erika va Serxio bilan tanishtirdi. "Biz xizmat eshigidan lobbiga boramiz, - dedim men, - bu kalit bilan. Sergiu birinchi bo'lib ketadi va biz bu joy bizga tegishli bo'lgandek harakat qilamiz. Agar biz tepaga borsak, biz ilgari aytib o'tilganidek davom etamiz. savollar?"
  
  
  Qorong'i mashinada o'ychan sukunat bor edi. "Hammasi joyida", dedim. "Ning bilan bu orqali boraylik."
  
  
  To'rttamiz qora sedan atrofida chiqib, binoning old tomoniga birga yurdik. Asosiy kirishning chap tomonida qulflangan shisha xizmat eshigi bor edi. Sergiu Minurkos emu bergan kalitni zanglamaydigan po'latdan yasalgan qulfga kiritdi va uni aylantirdi. Lobbi, lift qorovul kufr bizga o'girildi.
  
  
  Sergiu birinchi bo'lib kirdi va biz ergashdik. Uni, biz, albatta, ajablanib Stavros qabul edim, agar hayron. U polkovnik Kotsikasning uyida nima bo'lganini eshitishni kutib, pentxausni bosib o'tishi kerak. Umid qilamanki, u tergov qilish uchun o'z odamlaridan iborat otryadni u erga yubormagan. Bundan tashqari, u so'nggi bir-ikki kun ichida Parakataga qo'ng'iroq qilmoqchi bo'lgan va u erda Xema va menga etib borolmasligini aniqlagan. O'rmon plantatsiyalaridan birortasi bilan bog'lana olmaslik Stavrosga nimadir noto'g'ri ekanligini aytdi.
  
  
  Biz liftda qo'riqchiga yaqinlashdik. U Sergiuga g'alati qaradi.
  
  
  "Qaerda edingiz?"
  
  
  "Bular matbuot vakillari", dedi Sergiu o'zining yangi rolini o'ynab. "Ular bir necha soat oldin sodir bo'lgan xunta polkovniklarining dahshatli qirg'ini haqida eshitdilar. Politsiya ularga fojia haqida xabar berdi. Ular Janob Minourkosning ushbu dahshatli voqea haqida fikrini olish uchun qisqa intervyu berishni xohlashadi va men ih bilan yuqori qavatda gaplashaman."
  
  
  Gyugoning stilettosi buni o'ng bilagida sezdi va men uni ishlatishim kerakmi deb o'yladim. Agar qo'riqchi bir muncha vaqt navbatchilik qilganida, u zanni binolar atrofida chiqmaganligini bilar edi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u. "Men siz bilan liftga chiqaman."
  
  
  Lift pentxausda edi. U qo'ng'iroqni chaldi va u asta-sekin tusha boshladi. U birinchi qavatga kelishidan oldin bu abadiylikdek tuyuldi, lekin eshiklar nihoyat ochildi. Ilgari meni yuqoriga va pastga olib boradigan o'sha lift operatori navbatchilikda edi. Lift operatori Serxioni tomosha qilayotganda biz bortga chiqdik. Kun bizning orqamizda yopildi, ammo operator bizni olib ketish uchun tugmani bosmadi.
  
  
  "Men sizning bino atrofida ekanligingizni bilmasdim", dedi u Sergiuga bizga ehtiyotkorlik bilan qarab.
  
  
  "Xo'sh, endi bilasiz", deb javob berdi Sergiu. "Men bu gazetachilar bilan uchrashish uchun ketdim. Bizni yuqoriga olib boring."Men unga intervyu beraman."
  
  
  Erkak Sergiuning yuzini diqqat bilan tekshirdi. "Men uni birinchi navbatda yuqoriga chaqiraman", dedi u.
  
  
  "Bu kerak emas!"- dedi Sergiu.
  
  
  Ammo, u mashinaning yon tomonidagi komm konsoliga bordi. Men Spenserga bosh irg'adim va u uni yalash uchun ketdi. U Smit va Vesson 38-ni tortib oldi va boshqa odam bu harakatni payqadi. U o'z ma'badida qurolni ko'rish uchun o'z vaqtida o'girildi. U nafas oldi va polga sirg'alib tushdi.
  
  
  Erika boshqaruv paneliga bordi. "O'zingizga oling", dedim men.
  
  
  Yozgi bizning yo'lda, biz lift bir burchagida uchun lift operator yumshoq ko'rsatkichni ko'chib, biz to'rt chiqib qachon ego darhol aniq bo'lmaydi qaerda. Bir lahzadan so'ng, pentxaus koridorida eshiklar ochildi.
  
  
  Men gumon qilganimdek, navbatchilikda yana ikkita erkak bor edi. Ulardan biri u ilgari uchrashgan sarg'ish bezori edi. Ular jangovar filmlar edi va u ular bilan o'yin o'ynashni xohlamadi. Sarg'ish yigit pentxausga kiraverishdagi stul ortidan o'rnidan turdi, ikkinchisi esa o'tirdi.
  
  
  Ikkalasi ham xuddi arvohni ko'rganday Serxioga qarashdi.
  
  
  "Nima jahannam..."sariq odam xitob qildi. "Bu erda nima bo'lyapti?"
  
  
  Sergiu sarg'ishning e'tiborini tortdi va Spenser stolda qora sochli odamga yaqinlashdi. Erkak asta-sekin Spenser tomon yurdi.
  
  
  "Men bu odamlardan intervyu olishga ruxsat berdim", dedi Sergiu.
  
  
  "Pentxausdan qanday chiqdingiz?"Sariq odam so'radi.
  
  
  Sergiu javob berayotganda men uning oldiga bordim. Spenser qorong'u odamning yonida turardi. Erika ikkalamizni hamyoniga yashiringan belgiyalik kichik revolver bilan yopdi.
  
  
  "Qachon ketganimni eslamaysizmi?"Sergiu g'azab bilan so'radi. "Bu taxminan bir soat oldin edi. Men sizga aytdim..."
  
  
  Boshqa tushuntirish talab qilinmadi. Ugo ovozsiz qo'limga tushdi. Sariq uni chap qo'li bilan ushlab oldi va muvozanatni yo'qotganda uni o'ziga tortdi. U pichoq ko'targan qo'li bilan tezda Egoning tomog'iga tortildi. Serxioning ko'ylagi va ko'ylagi ustiga qon sepildi.
  
  
  Qorong'i odam qurolni oldi, lekin Spenser bunga tayyor edi. U cho'ntagidan xunuk garrotni chiqarib, tezda qaroqchining boshiga qo'ydi, so'ng ikkita yog'och tutqich bilan kesishgan simni qattiq tortdi. Erkakning qo'li hech qachon qurolga etib bormagan. Egoning ko'zlari kattalashdi va sim go'sht va arteriyalarni suyakka kesib o'tayotganda og'zi ochildi. Bosqinchi sakrab va Spencer ning changalida bir lahzaga burab sifatida yana qon bizning oyoq qalin gilam ustida sochilgan, uning oyoqlari havoda chayqab. Keyin u polga hamrohiga qo'shildi.
  
  
  Erika revolverining tetikini bo'shatdi. Sergiu jasadlarga rangpar yuz bilan qaradi, Gyugo esa fotosini ko'ylagi ustidagi pichoqni artdi. Spencer menga bosh irg'adi , insonning bo'yniga chuqur botib edi ilmoq voz, va soyabon qavatda uchun rahbarlik. Gyugo uni qo'lida ushlab turdi va Spenser menga ilgari aytib o'tgan maxsus to'pponchani chiqarib oldi. Ego kompaniya tomonidan taqdim etiladi, maxsus effektlar va tahrirlash-o'q otadigan pnevmatik qurol. Dartlar men Kolumbiya hindularidan qarz olgan tez ta'sir qiluvchi zahar curare bilan to'ldirilgan edi.
  
  
  Sergiu o'ziga keldi. U eshik oldiga bordi, Minurkos Em bergan yana bir kalitni kiritdi va uni og'ir eshikni ochish uchun ishlatdi. U menga qaradi va men bosh irg'adim. U indamay eshikni ochdi va pentxausga kira olmagani uchun chetga chiqdi. U hujumning ushbu bosqichida yordam berishga tayyor emas edi.
  
  
  Uchalamiz tezda eshikka kirib, tashqariga chiqdik, Erika revolverni oldida ushlab, o'q otishga tayyor edi, lekin u shunchaki zaxira to'pponcha edi. Stavrosning o'zini topishdan oldin u Stavrosning odamlarini juda zarur bo'lganidan ko'proq ogohlantirishi shart emas edi.
  
  
  Agar Stavros kiraverishdagi katta yashash xonasida bo'lganida mukammal bo'lar edi. Bularning barchasini tezda olib tashlagan bo'lar edi. Buning o'rniga biz uzun bahay ustida o'tirgan, qo'lida bir stakan brendi bilan o'tirgan Hummerni topdik. Men uni ko'rdim, men turgan joydan g'iloflar. U hali ham qurollangan edi, bu xavfli odam.
  
  
  Yotoqxonalarga olib boradigan ichki koridorda hayot alomati yo'q edi, lekin yaxshi yoritilgan ofisdan ovozlar eshitilardi. Men Humvee tomon ketmoqchi edim, ikki kishi ofis bo'ylab va yashash xonasiga kirishdi. Ularning atrofida Odina yelkali g'ilofda avtomat bilan qurollangan, ikkinchisi esa yana bir soxta Madupa Janis Zanni edi.
  
  
  Ular bizni ko'rganlarida to'xtashdi va ikkalasi ham Serxioga yorqin ko'zlar bilan qarashdi. Ikki firibgar bir zum to'xtab, bir-birlariga qarashdi va Hammer ularga o'girilib, yuzlaridagi iboralarni ko'rdi. Bir soniyadan so'ng, bezori va Zanni to'pponchalariga etib kelishdi.
  
  
  Spenser dartni nishonga oldi va o'q uzdi. Xonada zerikarli pop bor edi va bir lahzadan so'ng odamning bo'yniga, odam Atoning olmasi yonida qora metall dart uchib chiqdi. Zanni qora narsaga dahshat bilan tikilganida, Egoning jag'i tovushsiz ishlay boshladi. Hammer mushuk kabi bir harakat bilan aylana boshladi va qurolini tortib oldi.
  
  
  Uning ko'zlari birinchi menga qaratilgan, uning qo'li uning g'ilofida qurol topib va men ularda tahdid ko'rdim. U har bir qabiladan biriga yiqildi va bir vaqtning o'zida qo'lini silkitib, stilettoni bo'shatib, pastdan pastadir qildi. U ajdahoga urilgandek jimgina havoda kesilib ketdi va uning bolg'asi ego va yurak yonidagi ko'kragiga urildi. Pichoq baland ovoz bilan ego va tanaga cho'kdi va dastaga tushdi.
  
  
  Hammer ning yomon ko'zlari, ning ko'k ko'zoynak taqqan emas edi, chunki birinchi menga nozil, bir lahza menga tikilib, men shunday tez ego o'ldirish muvaffaq edim ishonarli. U Egoning ko'ylagi qip-qizil oqayotgan stilettoga qaradi. U pichoqni tortib olmoqchi bo'lib oldi, keyin qo'lidagi qurolni menga ko'tardi. Ammo u allaqachon o'lgan edi. U divanga yuzini pastga qaratib yiqildi, uzun sochlari erkakning ego chalkashligini yashirdi.
  
  
  Boshqa bosqinchi faqat qavatda titramoq to'xtadi. Zanni ofisga qaytish uchun o'girildi, ammo Poning pnevmatik to'pponchasidagi yana bir dart Egoni to'xtatib, uning orqasiga urdi.
  
  
  U umidsiz ravishda uni ushlamoqchi bo'ldi, unga etib borolmadi va keyin boshi bilan ofis eshigiga qulab tushdi va u erda bir lahza titrab turdi va keyin oqsoqlanib ketdi.
  
  
  Men eshik oldiga bordim va ofisda boshqa hech kim yo'qligini ko'rdim. U boshqalarga qaytdi. Men yotoq xonasi uchun etakchi yo'lak tomon bosh irg'adi, va Spencer unga meni mag'lub. Erika menga ergashdi.
  
  
  Qolgan joylarni o'rganib chiqdik. Boshqa yashash xonasi, yotoq xonalari va oshxonalar. Oshxonada sendvich yeyayotgan qurolli jinoyatchini topdik. Shunday qilib, Spenser birinchi bo'lib Egoni topdi. Uni, u havo to'pponcha yana o'q kabi kirib. U o'ldirishda jahannam egilgan edi, deyarli Zak kabi ishtiyoqmand edi. Erkak uzun Uelbi revolverini tortib olganida yon tomonga urildi.32. Ba'zi sabablarga ko'ra, xafagarchilik unga tez ta'sir qilmadi va emu otishga muvaffaq bo'ldi. Qurol xonadan tashqariga chiqdi va Spenserni qovurg'alariga urdi va uning egosini nola qilish uchun orqaga qaytardi. U menga bir revolver qaratilgan edi, u bilan yuziga bir kafedra tomonidan ushlab va tarsaki edi. Kreslo unga urilib, yuziga urildi. Qurol shiftga tushdi va erkak qurolni yo'qotib, orqasiga polga urdi. Spenser yana pnevmatik to'pponchani nishonga olayotganda devorga ming'irladi.
  
  
  Uning unga qichqirdi. "Ushlang, tikuvchini oling!"
  
  
  "Nega?""Motherfucker meni olish!"u hirqiroq so'radi.
  
  
  U yana nishonga oldi. Uning egosi uning yuziga musht tushirdi va u boshini devorga urdi. Keyin qurol uni taqillatdi, shuning uchun u o'z nafsini yo'qotdi. U plitkali oshxona polidan o'tib ketdi va u menga hayron bo'lib qaradi.
  
  
  "Men kuting dedim", deb baqirdim.
  
  
  Bizning ko'zlarimiz bir lahzaga uchrashdi, keyin u qovurg'alari ostidagi yaraga yopishib, pastga qaradi. Bu tanadagi oddiy yaraga o'xshardi, lekin hozir meni unchalik bezovta qilmadi. U yurib, o'q otuvchi oldida tiz cho'kdi. Egoning ko'zlari ochiq edi va tanasi hali ham zahar bilan kurashayotgan edi. U ba'zi zaharli kimyoviy moddalarga tabiiy immunitetga ega bo'lgan noyob shaxslardan biri edi, bu esa to'liq bo'lmasa-da, curare egolarni bir zumda emas, balki asta-sekin o'ldirishiga sabab bo'ldi. Bu voqea bo'lganidan xursand bo'ldim. Ehtimol, ba'zi javoblarni olishim mumkin.
  
  
  Shu payt Erika oshxonaga kirdi, lekin uning quroli hali o'q uzmagan edi. "Ego bu erda emas", dedi u.
  
  
  U uni ko'ylakdan ushlab, silkitdi. "Stavros qayerda?"Men talab qildim.
  
  
  Erkak menga qaradi. "Sizning biznesingiz nima?"Stavrosning amerikalik fanatiklari atrofida yana biri edi, lekin Egoning sochlari Hammernikidek uzun emas edi.
  
  
  Aynan Luger uni g'ilofidan chiqarib, o'z nafsini qurolli odamning chap yonoq suyagiga bosdi. "Agar siz uning qaerdaligini aytsangiz, sizni qutqarish uchun o'z vaqtida shifokorga yozganingizga ishonch hosil qilaman."Bu yolg'on edi, albatta. "Agar siz rad qilsangiz, men tetikni tortaman. Gapirish."
  
  
  U ko'zlarimga qaradi va ko'rganlarini qadrladi. "Tikuvchi, yaxshi", dedi u xirillab. Xafagarchilik allaqachon uning ustida ishlayotgan edi. "Agar siz haqiqatan ham meni qutqarsangiz."
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "U Mikonosga bordi."
  
  
  U Erika bilan ko'z almashdi. Mikonos oroli Stavros o'zining elita isyonchilar korpusini qurgan ikkita joydan biri edi. "Endi menga ayting", dedim men Lugerni Egoning yuziga bosib. "U polkovniklar haqida xabar oldimi?"
  
  
  Qaroqchi kulib yubordi, keyin uning yuzi to'satdan og'riq bilan burishdi. "Zanni Kotsikasning uyiga qo'ng'iroq qildi. Politsiyadan biri javob berdi. Uning so'zlariga ko'ra, leytenant va bu odamlar yaxshi, polkovniklar o'lgan."
  
  
  "Nima jahannam?"Spenser xitob qildi.
  
  
  Spenser bu javobdan hayron bo'ldi, lekin u emas edi. polkovnik Kotsikas qo'ng'iroq chalinganda tezda o'yladi va uni politsiyachilardan biriga berdi. Kotsikas ularga pentxausga yolg'on xabar yubormasa, Stavros u erga odamlari bilan borishini aytadi. Kotsikas biz bilan muvofiqlashtirishga ulgurmadi, shuning uchun u oldinga bordi va eng yaxshi tuyulgan narsani qildi. Bu mantiqiy edi, lekin polkovnik politsiyaga majbur qilgan revmatizm Stavrosga pentxausni tark etishimizga imkon berishini bilmas edi.
  
  
  "Nega Stavros Mikonosga boradi?"o'lim gunslinger tartly so'radi. "Qo'shinlarni so'roq qilish uchunmi?"
  
  
  Yana bir og'riq uni urdi. "Meni shifokor qiling", dedi u nafas oldi.
  
  
  "Biz birinchi gaplashamiz."
  
  
  U so'zlarni pichirladi. "U ikkala lagerni birga chaqirdi. U Afinaga olib kelingan qo'shinlarni xohlaydi. Mikonosdagi qo'mondon Minurkosdan xabar olmaguncha qo'shinlarini harakatlantirmaslik haqida nimadir dedi. Stavros unga juda g'azablandi. U shaxsan buyruq berish uchun u erga uchib ketdi."
  
  
  Uning o'sgan. Erkak qotib, seskanib ketdi. Egoning yuzi allaqachon ko'k rangda.
  
  
  "Keling, bu erdan chiqaylik", deb buyurdim. U Spenserga murojaat qildi. "Bu erda qoling."
  
  
  Ego ovozida xafagarchilik unchalik mantiqiy emas. "Men xafa bo'ldim, Karter."
  
  
  Uni tekshirdi. Bu shunchaki yara edi, unda hech qanday hayotiy narsa yo'q edi. "Siz yaxshi bo'lasiz", dedim men. "Bunga bandaj qo'ying va bu erdan xokni chaqiring. Emuga so'nggi ishlanmalar haqida aytib bering. Men minurkolarni yarangizni parvarish qilish uchun shifokorni chaqiraman. Har qanday savol?"
  
  
  "Ha", dedi u. "Nega uning Mikonosda siz bilan bo'lishini xohlamaysiz?"
  
  
  "Siz biroz yaxshilanishingiz kerak, Spenser.
  
  
  Stavros men uchun juda muhim. "
  
  
  "Xok deb ayt?""Bu nima?"u nordon so'radi. "U meni bu topshiriq bo'yicha vaqtinchalik ishga tavsiya qildi."
  
  
  "Siz xohlagan narsani ayting."U lugerni ushlab, unga o'girildi . "Keling, Erika."
  
  
  "Mendan nimani kutmoqdasiz, shunchaki sizdan xabar olguncha kuting? Spenser so'radi.
  
  
  U to'xtadi va bir lahza bu haqda o'yladi: "ertaga nonushta paytida siz ketishingiz mumkin. Gazetalar bu voqeani aytib berishlari uchun juda kech bo'ladi. Minurkos politsiyani chaqirib, ularga hamma narsani aytib bering. Polkovnik Kotsikasga qo'ng'iroq qiling va undan Minurkos egosini qo'llab-quvvatlashini so'rang. O'shanda men Mikonosda bo'laman va Agar mavjud bo'lsa, Stavrosni topaman. Unga bu erda va Kotsikasning uyida sodir bo'lgan voqealar haqida xabar olish hali erta bo'ladi."
  
  
  "Sergiu haqida nima deyish mumkin?"Erika so'radi.
  
  
  "Biz Egoni uyga olib kelmoqdamiz", dedim men. "U yaxshi ish qildi va endi u oilasiga qaytishi mumkin."
  
  
  "Karter", dedi Spenser.
  
  
  "Ha?"
  
  
  "Keyingi safar yaxshiroq qilaman."
  
  
  Unga qaradi. "Hammasi joyida", dedim. "Keling, Erika. Biz vulture tutishimiz kerak."
  
  
  O'ninchi bob.
  
  
  Mikonos porti ertalabki quyoshda katta qirrali Safir kabi yotardi. Bu deyarli butunlay yopiq port edi, uning ichida kichik baliq ovlash qayiqlari va tezyurar qayiqlari va dengiz devoriga langar qo'yilgan ikkita katta kruiz kemalari bor edi. Kemalar Mikonosga kirmadi. Yo'lovchilar qo'llarida yuklari bilan beqaror narvonlardan pastga tushishlari kerak edi, bu esa ihni kichik guruhlarda qirg'oqqa olib chiqdi.
  
  
  Erika va men bu qisqa sarguzashtdan omon qolmadik. Biz orolning narigi tomonidagi yangi aeroportga atigi bir soat oldin etib keldik va avtobusga qishloqqa boradigan notekis yo'ldan tushdik. Endi men bir Tuval ayvon ostida beachside bir kafeda to'g'ri sariq kafedrada o'tirgan edi, yarim o'nlab mustachioed yunon dengizchilar faqat o'n besh metr uzoqlikda suvga yangi bo'yalgan baliq ovlash qayiq hidoyat tomosha. Dengiz qirg'og'i mendan ikki tomonga yuz o'girdi , kafelar, do'konlar va kichik mehmonxonalar bilan bir qator oqlangan uylar. Men yunonlarning Amerika qahvasiga ramziy hurmati bo'lgan Neskafedan bir qultum ichdim va uzum va gul sotayotgan somon shlyapa kiygan keksa odam mimmoni boshqarayotganini tomosha qildim. Bunday muhitda men bu erda odamni o'ldirish uchun kelganimni eslash qiyin edi.
  
  
  Erika men bilan emas edi. U bir necha yil oldin Mikonosda bo'lganidan tanigan kampirni topish uchun qirg'oqdan unchalik uzoq bo'lmagan qor-oq bannerlar labirintiga g'oyib bo'ldi. Agar sizga Mikonos haqida biron bir ma'lumot kerak bo'lsa, siz o'z uylaridagi xonalarni mehmonlarga ijaraga bergan qora ro'molli qora sochli kampirlarga murojaat qildingiz. Ular hamma narsani bilishardi. Erika oroldagi harbiy lager haqida bilish va lager qo'mondoni qaerda yashashi mumkinligini bilish uchun bordi, chunki biz Stavrosni u erda topamiz.
  
  
  Men neskafeni endigina tugatayotgan edim, Erika kafe oldidagi tosh yo'lda tebranib, sariq shim kiygan, uzun qizil sochlari sariq lenta bilan bog'langan edi. Erika singari go'zal qiz nima uchun mening dunyomga jalb qilinishini tushunish hali ham qiyin edi. Salom, siz tel-Avivdan tashqarida villasi va uzun oq yaxtasi bo'lgan boy odamga uylanishingiz kerak edi. Bularning barchasi uning tashqi qiyofasida bo'lishi mumkin edi. Balki u buni bilmagandir. Yoki yaxtalar uning turi emas edi.
  
  
  "Siz sayyohga o'xshaysiz, Nik", dedi u yonimda o'tirib. "Ko'ylagi va galstukdan tashqari."
  
  
  "Menga yana bir soat bering", dedim. "Siz nimani bilib oldingiz?"
  
  
  U ofitsiantga bir piyola issiq choy buyurdi va u ketdi. "Men yolg'iz borganim yaxshi. Mariya dastlab gapirishni xohlamadi. Bu orolliklar begonalardan juda uzoqda va bu erda yashamaydigan har bir kishi begona."
  
  
  "U nima deyishi kerak edi?"
  
  
  Erika gapira boshladi, lekin salom, ofitsiant ketguncha kutishim kerak edi salom, choy. U ketgach, u ochiq idishdan stakanga bir oz shakar quydi. "Ornos plyaji yaqinida lager bor va ichkarida faqat bir nechta orolliklar bo'lgan. Qo'mondon lager yaqinidagi ijaraga olingan villada yashaydi. Egoning ismi Galatis. Odin ikkita mahalliy taksi haydovchisini yig'di va ikki amerikalikni Renia mehmonxonasiga olib bordi. qishloqning chekkasida; keyinchalik, o'sha odam ihni Galatis villasiga olib bordi."
  
  
  "Zo'r razvedka ishi, Miss Nystrom", dedim men. "Qani, Renyaga boraylik."
  
  
  "Men shunchaki o'tirdim", deb shikoyat qildi u. "Menda hali ham yarim piyola choy bor."
  
  
  "Keyinroq sizga yana bir kubok olaman."U unga stol ustiga bir nechta draxma tashladi.
  
  
  "Yaxshi", dedi u shoshilib yana bir qultum choy ichib, keyin menga ergashish uchun ko'tarildi.
  
  
  Biz mimmo kofe taxtasi va kichik guruh bo'ylab chekkalarga boradigan avtobuslar to'xtagan ochiq maydonga bordik. Pochta va politsiya shtab-kvartirasi darvoza maydonga qaragan va u erda qadimgi qahramonning qoralangan bronza haykali o'tirgan. Biz bu maydondan o'tib, qirg'oqni kichik mahallaga aylantirdik va tez orada Reniyaga etib keldik. Bu tepalikda qurilgan ko'p darajali mehmonxona bo'lib, uning oldida deyarli tropik bog ' bor edi.
  
  
  Old stoldagi nozik yigit juda mehmondo'st edi. "Ha, kecha ikki amerikalik keldi. Ular sizning do'stlaringizmi?"
  
  
  Ihning ismi nima? Men so'radim.
  
  
  "Ko'ray."U peshtaxta ostidan jurnalni chiqarib, ochdi. "Ahh. Janob Braun va Janob Smit."
  
  
  "ha. Ular bizning do'stlarimiz bo'ladi", dedim. "Ular qaysi xonada? Biz ih ajablantirmoqchimiz."
  
  
  "Ular 312 da. Lekin ular allaqachon yo'q edi. Ular peshindan oldin tushlik qilish uchun mehmonxonaga qaytib kelishlarini aytishdi."
  
  
  Biz baribir xonani tekshirdik. U eshikni taqillatdi va keyin maxsus effektlar bo'limi atrofidagi yigitlar tomonidan taqdim etilgan maxsus effektlar bilan kirib keldi. Biz eshikni orqamizdan yopdik va atrofga qaradik. Ikkala katta karavot ham hali ham tayyor emas edi va yarim bo'sh shisha viski komidinda o'tirardi. Stavros ko'p ichuvchi emas edi, shuning uchun men u o'zi bilan olib kelgan ego yollanma spirtli ichimlik ichgan deb o'yladim.
  
  
  Skotch va bir nechta sigaret qoldiqlaridan tashqari, ular boshqa hech narsa qoldirmadilar. Stavros, ehtimol, hech qanday yuk olib kelmagan. Bu uning qilishi kerak bo'lgan narsa edi va bu ko'p vaqt talab qilmaydi. Em o'zini Minurkos deb da'vo qilgan odamning telefon qo'ng'irog'i haqida bilib, lager qo'mondoni Galatisning sodiqligini sinab ko'rishi kerak edi. Galatisning hayoti darhol xavf ostida bo'lar edi, agar u Minurkosning undan qo'shimcha hisobotlar olinmaguncha harakat qilmaslik haqidagi buyrug'iga bo'ysungan bo'lsa. Stavros kecha kelganidan beri Galatis allaqachon o'lgan bo'lishi mumkin.
  
  
  "Biz villaga borganimiz ma'qul", dedim men.
  
  
  "Men siz bilanman, Nik."
  
  
  Yarim soat kutgandan so'ng, nihoyat taksi haydovchisi ouzoni qahvasida ho'playotganini ko'rdik. U bizni villaga haydash niyatida emas edi, u bir dasta draxmani ko'rsatmaguncha, u egilib, bizni taksiga olib bordi. Bu 1957 yilgi Chevrolet edi, gullarning aksariyati yo'q bo'lib ketdi va paxta momig'i qoplamadan chiqib ketdi. Taksi haydovchisi o'zi bilan eski dvigatelni olib ketdi, u biz haydab ketayotganimizda baland ovozda qo'ng'iroq qildi.
  
  
  Safarning aksariyati orolning qoyali qirg'og'i bo'ylab yomon asfaltlangan yo'lda bo'lib o'tdi, u erda qoyalar Egey dengiziga tushib ketdi. Biz deyarli Ornos plyajida bo'lganimizda, haydovchi lager va villa tomon yirtilgan shag'al yo'lga burildi. Biz baland tikanli sim panjaradan o'tayotganimizda, biz faqat lagerni, uzoqdan yashiringan yashil binolarni ko'rdik. Biz devordan yuz o'girdik va to'g'ridan-to'g'ri villaga olib boradigan uzun yo'lga burildik. Plitka bilan qoplangan uyga kelganimizda, taksi haydovchisi undan kutishni so'radi va u bunga juda tayyor bo'lib tuyuldi.
  
  
  Uning otasi bezakli yog'och old eshikni taqillatganda, biz hamma narsaga tayyor edik. Erika yana bir bor belgiyalik revolverni sumkasida yashirgan va bu safar u undan foydalanishga umid qilgan. U xotirjam kun bo'yi yonimda o'tirdi va kutdi. Luger uni ko'ylagimning yon cho'ntagiga qo'ygan edi va qo'lim u bilan edi. Xizmatkor, keksa yunon, eshikni ochdi.
  
  
  "Kali yangilandi", u bizni kutib oldi. U yunon tilida davom etdi. "Siz qo'mondonni ko'rishni xohlaysizmi?"
  
  
  "Meni kechir", dedim men Egoni sekin chetga surib. Erika bilan men daraxt bilan qoplangan tog ' yonbag'riga qaragan bitta shisha devorli katta yashash xonasiga ko'chib o'tdik.
  
  
  "Iltimos!"Chol ingliz tilida javob berdi.
  
  
  Biz xonadan xonaga ehtiyotkorlik bilan ko'chib o'tdik va nihoyat katta xonada uchrashdik. U erda hech kim yo'q edi.
  
  
  "Qo'mondon qayerda?"Erika choldan so'radi.
  
  
  U boshini shiddat bilan u yoqdan bu yoqqa silkitdi. "Villada emas. Tashrif".
  
  
  Men undan so'radim. "Qaerda?"
  
  
  "Men amerikaliklar bilan bordim. Lagerga."
  
  
  "Efaristo", dedim men unga minnatdorchilik bildirib.
  
  
  Biz tashqariga chiqdik va bu o'yinni yana kokpitda o'ynadik. "Bizni harbiy lagerga olib boring", dedi u haydovchiga.
  
  
  "Biz u erga borganimizda nima qilamiz?"Erika so'radi.
  
  
  Taksi uydan uzoqlashdi va shag'al yo'ldan orqaga qaytdi. "Men hali ishonchim komil emas", deb tan oldim. "Men hech bo'lmaganda tashqaridan qarashimiz kerakligini his qilyapman."
  
  
  Lekin biz bu qadar uzoqqa bormadik. Biz endi panjara parallel yugurib yo'lga qaytib, bir necha yuz metr uchun uni ta'qib qachon, plastik izlar yo'ldan chiqib keldi va ba'zi chakalakzorlar yaqin to'xtadi qaerda, men bir joy ko'rdim.
  
  
  Men uni haydovchiga aytdim. "To'xta!"
  
  
  "Nima bo'ldi, Nik?"Erika so'radi.
  
  
  "Bilmayman. Bu yerda qolish."
  
  
  U taksi atrofida ko'tarilib, lugerni tortib oldi . Uning asta-sekin mimmo shinalari izlarini chakalakzor tomon siljitdi. Mashina to'xtab turgan joy yaqinida janjal borligi haqida dalillar bor edi. Bir marta butalar ichida u qo'rqqan narsasini topdi. Qalin butaning orqasida baland bo'yli, ingichka odam tomog'ini quloqdan quloqqa kesib yotardi. Galatisa uni topgan bo'lsa kerak.
  
  
  Men mashinaga qaytib, Erikaga aytdim va biz u erda bir muddat o'tirdik, taksi haydovchisi bizga orqa oynada qaradi.
  
  
  "Stavros hozirgacha galatisning bo'ysunuvchi ofitserlaridan biri yonida bo'lishi kerak edi", dedim men qattiq aytdim. "Agar biz Stavrosni topmasak, u ertaga Afinada bu qo'shinlarni oladi."
  
  
  "Biz uni lagerga kuzatib borolmaymiz, Nik", dedi Erika. "U erda Egoni himoya qilish uchun kichik armiya bo'ladi."
  
  
  "Biz mehmonxonaga qaytamiz va Stavrosning aytganlari haqiqat - u tushgacha u erda bo'lishni niyat qilganiga umid qilamiz. Biz u erda Egoni kutamiz."
  
  
  Renyada Erika va men Stavrosning xonasiga ko'rinmasdan etib keldik. Biz o'zimizni qulflab, kutdik. Bu tongning o'rtasi edi. To'shaklar tuzilgan, shuning uchun biz xizmatkorlar haqida qayg'urmasligimiz kerak edi. U ikkalasiga ham kichik viski quydi va biz uni ichganimizdan keyin karavot chetida o'yin o'ynadik.
  
  
  "Nega biz bu erda sayyoh sifatida ta'tilga chiqa olmaymiz?"Erika shikoyat qildi. "Shamol tegirmonlarini ziyorat qilish, plyajlarga borish va kafelarda o'tirishdan boshqa hech narsa yo'qmi?"
  
  
  "Ehtimol, biz bir kun kelib birga bo'lamiz", dedim men bunga bir daqiqa ham ishonmay. "Turli sharoitlarda, turli sharoitlarda."
  
  
  Erika shimlari bilan kiygan kichkina gillettni echib oldi. U faqat shimiga tiqilgan shaffof bluzka kiygan edi. U karavotga o'tirdi, oyoqlari hali ham polda, qizil sochlari tekis yashil choyshabda tartibsizlik.
  
  
  "Birgalikda ko'p vaqtimiz yo'q", dedi u shiftga qarab. Ochiq derazadan engil shabada, engil dengiz shabadasi kirib keldi. "Hammasi qanday ishlashidan qat'iy nazar."
  
  
  "Bilaman."
  
  
  "Men hozir va kelajakda birgalikda mumkin bo'lgan narsani kutishni xohlamayman. Bu hech qachon kelmasligi mumkin."U bluzkasini yechishni boshladi.
  
  
  Uni, nah qaradi. "Erika, nima qilyapsan, tikuvchi?"
  
  
  "Men yechinyapman", dedi u menga qaramasdan. Bluzka olib tashlandi. U kichkina sutyenini yechdi va egosini qirib tashladi. U unga qaradi.
  
  
  "Stavros har qanday vaqtda bu erga kelishi mumkinligini tushunasizmi?"u undan so'radi.
  
  
  "Bu faqat tongning o'rtasi."U beliga sariq shimini echib tashladi va uni kestirib, ustiga tortdi. Uning ostida faqat bir parcha ichki kiyim, hech narsani zo'rg'a qoplagan kichkina mato bor edi.
  
  
  Men uni esladim, tomog'im qurib ketdi. U u bilan his qilgan sof hayvon zavqini esladi.
  
  
  "Erika, men o'ylamayman -" men norozilik bildirishga harakat qildim.
  
  
  "Vaqt bor", deb ishontirdi u meni karavot bo'ylab bemalol harakat qildi. U tanasining harakatlanishini va cho'zilishini kuzatdi. "Siz o'zingiz aytdingizki, Stavros, ehtimol, butun tongni yangi lager komandiri bilan suhbatlashadi."
  
  
  "Biz bunga amin bo'lolmaymiz", dedim u kamarimni yechayotganda. Mening pulsim tezlashdi va u uning teginishiga tanish ichki reaktsiyani his qildi.
  
  
  U meni o'ziga tortdi va men tomon harakat qildi. Chap qo'lim o'z-o'zidan ko'kragimga o'tdi.
  
  
  "Biz qanchalik amin bo'lishimiz kerak, Nik", dedi u nafas olib, kiyimlarimga kirdi.
  
  
  Nima jahannam, deb o'yladim. Eshik qulflangan edi. Lugerga erishish oson bo'ladi."Biz Stavrosni xonaga kirishdan oldin eshitamiz. Va menda Erika kabi tuyg'u bor edi. Bu oxirgi marta bo'lishi mumkin.
  
  
  U o'girilib, ko'zlari Erikaning tanasi va uning sutli yelkasiga tushgan olovli sochlar ustida yurishiga ruxsat berdi va Erika Nystromdan ko'ra ko'proq orzu qilingan ayol bo'lganmi, deb hayron bo'ldi. Joyda. Istalgan vaqtda.
  
  
  Uni ee o'pdi va og'zi issiq va ho'l edi va lablarini menikiga bosishga ehtiyoj bor edi. Biz o'pganimizda, u meni yechintirdi va men uni to'xtatmadim. Keyin biz birga karavotga yotdik va u sonlari va sonlaridan shaffof pantiesni tortib oldi. Oxir-oqibat, u menga ih ni chalkashtirib yordam berdi.
  
  
  U yotdi, ko'zlari deyarli yumilib, menga qo'l uzatdi. Men uning oldiga bordim va u meni o'ziga tortdi. Biz yana ehtiros bilan o'pdik va u meni ushlab, erkaladi. U meni ichkariga tortganida, og'zi zavq bilan ochilgan bir lahza bor edi, keyin uning tomog'idan past nola chiqib ketdi.
  
  
  Uning kestirib, tashabbus ko'rsatib, talabchan bo'lib, menga qarshi harakat qildi. U unga qattiq itarib javob berdi. Uzun sonlar karavotdan ko'tarilib, orqamdan qulflanib, meni ichkariga chuqurroq majbur qildi.
  
  
  Va keyin portlash yuz berdi. Bu men o'ylaganimdan ham oldinroq va ko'proq kuch bilan keldi, yalang'och kuchi bilan tanamni titroq va titroq qildi va ikkalamiz ham ichimizda paydo bo'lgan barcha tartibsizliklardan qutulganimizdan keyingina o'tib ketdi. Bizda asta-sekin bizning eng chuqur va eng yaqin qismlarimizga kirib boradigan yumshoq zavq to'lqini qoldi.
  
  
  Ular sekin kiyinishdi. Hali erta tong edi. Biroq, u Stavros kelmasligidan qo'rqishni boshladi. U aeroportda Afinaga samolyot kutayotgan bo'lishi mumkin. U peshin vaqtida faqat ta'qibchilarni izidan tashlash uchun qaytib kelganini aytishi mumkin edi.
  
  
  Bu o'n bir-o'ttiz edi. Erika ko'proq viski ichdi va Nah ichidagi keskinlik kuchayib bordi, bu uning yuzida aniq aks etdi.
  
  
  "Men qabulxonaga boraman", dedi u o'n bir-o'ttiz beshda.
  
  
  "Nega?"
  
  
  "Balki u qo'ng'iroq qilib, rejalarini o'zgartirgandir", dedi u uzun sigaretani tez tortib olib. "Ular nimanidir bilishlari mumkin."
  
  
  Men uni to'xtatishga harakat qilmadim. U barcha hayajonlangan edi, biz ilgari sevgi qilgan bo'lsa-da,.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Ammo Agar siz Stavrosga duch kelsangiz, uni o'zingizga olmang. Bu erga kelsin."
  
  
  "Yaxshi, Nik. Va'da qilaman."
  
  
  Keyin otasi Erika xonani tezlashtira boshladi. Uning Sem asabiylashdi. Stavrosni bu erga olib kelishimiz muhim edi. Biz Egoni etarlicha uzoq vaqt ta'qib qildik.
  
  
  Erika mehmonxonani qabul qilish joyiga tushganidan atigi besh daqiqa o'tgach, koridorda shov-shuvni eshitdi. Uni va 9-mm luger chiqardi va eshik oldiga bordi. U diqqat bilan tingladi. Yana bir ovoz bor edi. Men uni kutdim, lekin hech narsa bo'lmadi. U eshikni ehtiyotkorlik bilan va jimgina ochdi. Uni bir dyuym ochib, koridorga qaradi. Hech kim ko'rinmadi. Eri zalga qaradi va oldinga va orqaga qaradi.
  
  
  Hech narsa. Mistletoe koridori bog'ga olib boradigan ochiq arklar. Men borib tashqariga qaradim va yana hech narsa ko'rmadim. Zaldan ellik fut pastda bog'ga chiqish bor edi. U tezda u erga tushdi, atrofga qaradi va nihoyat taslim bo'ldi. Mening asablarim chekkada bo'lsa kerak, men qaror qildim. U xonaning yarim ochiq eshigiga qaytib kirdi.
  
  
  U eshikni orqasidan yopish uchun ushlab turganida, u ko'zining burchagidan harakatni payqadi, ammo munosabat bildirishga juda kech edi. Boshimning orqa qismiga urilgan zarba boshim va bo'ynimda bosh aylanadigan og'riqni keltirib chiqardi. Luger mening qo'l atrofida ozdirdi. U eshik panjasini ushlab oldi va unga suyanib, unikidek ushlab oldi. U oldida yuzini ko'rdi va Afinadagi pentxausda ko'rganlarini nen shahrida his qildi. Bu Adrian Stavrosning qattiq, qo'rqinchli yuzi edi. U tomog'iga hayvon tovushini chiqarib, o'sha xunuk yuzga qo'l cho'zdi. Ammo keyin yana boshimga yana bir narsa urildi va ichkarida yorqin chiroqlar porladi. U qora dengizga suzib ketdi va qora dengiz va qora osmon o'rtasida ufq chizig'i yo'q edi. Hammasi menga yopildi va aylanayotgan qorong'u massaga birlashdi.
  
  
  O'n birinchi bob.
  
  
  "U hushyor."
  
  
  Men uning ovozini noaniq eshitdim, go'yo u menga boshqa xonadan kelayotgandek. Ko'zlarim ochildi, lekin men ularga e'tibor qaratolmadim. U atrofida uchta noaniq shaklni ko'rdi.
  
  
  "Aslida, ko'zingizni oching."
  
  
  Ovoz tanish edi. Bu Adrian Stavrosga tegishli edi. U o'z manbasiga e'tibor qaratishga harakat qildi. Ego yuzi mening vahiyda yorishib. Men qattiq tikildi, uning chekinayotgan soch chizig'i bilan qattiq yuzi, qora soch, va sovuq sovuq ko'zlari, va em meni olib kirgizib uchun o'zimni nafrat. Uning nigohi undan ikki tomonning qolgan ikki yuziga siljidi. Bir sog'lom tegishli, uning chap ko'z yuqorida bir zangori ko'z bilan qora tanli yigit. Bu Stavrosning braziliyalik qo'riqchisi uchun ego tomonidan qabul qilingan. Boshqa odam ancha yosh edi va xaki formasini kiyib olgan. U bu qatl etilgan Galatisni almashtirgan ofitser ekanligini taxmin qildi.
  
  
  "Shunday qilib," Stavros zaharli ovoz bilan dedi. "Oyna tozalagich". U bir xil tomoq kulishini chiqardi. "Siz aslida kimsiz, Della?"
  
  
  "Siz aslida kimsiz, Della?"Men unga javob berdim, boshimni tozalashga harakat qilib, o'ylashga harakat qildim. Men Erika haqida o'yladim va ular ham uni topdilarmi, deb o'yladim.
  
  
  Stavros meni tortib oldi va qo'lining orqa tomoni bilan urdi va shundan keyingina u mening to'g'ri stulda o'tirganimni payqadi. Ular meni bog'lamadilar, lekin Luger yo'q edi. Gyugo hali ham bilagimda, tugmacham ostidagi ko'ylagi ostida o'tirgan edi. Zarba tushganda u deyarli stuldan yiqilib tushdi.
  
  
  Stavros yaxshi o'lchov uchun engashdi va u gapirganda, uning ovozi urg'ochi leopardning xirillashiga o'xshardi. "Ko'ryapmanki, siz meni tanimaysiz", deb shivirladi u. Uni armiya zobiti unga qaraganini ko'rdi. "Endi siz qanday odam bilan muomala qilayotganingizni bilasiz."
  
  
  Ha, aqldan ozgan, deb o'yladim. Boshqalarni ov qiladigan shafqatsiz odam. Endi u nima uchun Egoni tulpor deb atashganini tushundi. Bu safar u og'zini yumdi. U qaddini rostladi, ko'ylagining old qismini oldi va uni yirtib tashladi. U gavdasidagi chandiqlar massasiga, aftidan olovdan tikildi. Ular tananing ego eng qoplangan ekan.
  
  
  "Buni ko'ryapsizmi?"u qichqirdi, ko'zlari juda porlab turardi. "Men buni bolaligimda kvartirada olovda oldim. Otam yonib turgan sigaretni o'zi bilan yotishga olib bordi, bu uning oilasining nafsiga qarshi bir qator mas'uliyatsiz harakatlar. Lekin men omon qoldim, ko'ryapsizmi. Men do'zaxga boraman deb o'ylamang, chunki men allaqachon u erda bo'lganman."
  
  
  Shunday qilib, bu Stavros jumboqining yo'qolgan katta qismi edi. Olov uning ichida nimadir chaqdi. U qalbdan qolgan barcha narsalarni yoqib yubordi va faqat kuygan yadroni qoldirdi. U ko'ylagining tugmachasini bosar ekan, nega bunchalik ochiq turganini tushundi. Uning butun tanasi chandiqli matodan qattiq bo'lsa kerak.
  
  
  "Endi tushundingiz", dedi u menga shivirladi. "Endi siz menga kimligingizni va Mikonosda nima qilayotganingizni aytib, menga josuslik qilasiz."
  
  
  Uning yonidagi husky, qora yuzli yigit, Stavrosga qarshi chiqish uchun ahmoq bo'lsa, cho'ntagiga qisqa narsani, ehtimol klubni tortdi.
  
  
  "Bu Markaziy razvedka boshqarmasi emasmi?"Stavrosning xunuk ovozi menga qaytib keldi. "Siz o'zingizni Minurkas qilib ko'rsatayotganda Galatisga qo'ng'iroq qildingizmi?"
  
  
  U o'zini ayamasligi kerak edi, aks holda bu tugagan bo'lar edi. Agar Erika mehmonxona peshtaxtasida azob chekmaganida edi, ma'lum bo'lishicha, u tez orada bu erga qaytgan bo'lardi. Agar omadim kelsa va u e'tibor bersa, u xonaga kirmaydi va ihning mahbusiga aylanadi. U bu bilan kurashadi va men unga yordam berish uchun ongli bo'lishim kerak.
  
  
  "Ha", dedim. "Bu Markaziy razvedka boshqarmasidan."
  
  
  "Ha, haqiqat chiqadi", dedi Stavros. "Va siz menga qarshi to'ntarish uyushtirish uchun keldingizmi?"
  
  
  Stavrosning ko'zlari menga maniakal nafrat bilan chaqnadi.
  
  
  "Shunga o'xshash narsa."
  
  
  "Ushbu Markaziy razvedka boshqarmasi fitnasining tafsilotlari qanday?"talab Stavros.
  
  
  Uniki ikkilandi. Agar u juda ko'p gapirsa, bu soxta tuyuladi. Husky yana klubni ko'tardi.
  
  
  "Kutib turing", dedi yosh ofitser qalin urg'u bilan. "Yaqinda Gretsiyada biz mahbuslardan to'liq hamkorlik qilishimizga imkon beradigan ba'zi usullarni o'rganib chiqdik. Ammo bu erda bunday so'roqni boshlash juda shovqinli bo'ladi.
  
  
  Qanday bo'lmasin, biz lagerga qaytishimiz kerak. Biz Egoni o'zimiz bilan olib ketamiz."
  
  
  Stavros bir zum o'yladi. "Hammasi joyida", dedi u jilmayib.
  
  
  Ular meni stuldan tortib olishdi. Jahannam Erika qaerda ekanligiga hayronman. U old stol orqali qaytib borishi kerak edi. Ehtimol, ular uni oxir-oqibat topdilar. Lekin u undan so'ray olmadi.
  
  
  Ular meni uyning tashqarisida, kirish joyidan uzoqda joylashgan avtoturargohda kutib turgan mashinada burchakka qo'yishganda, men stiletto bilan qochishga harakat qilishni o'yladim. Agar ular meni o'sha lagerga olib borganlarida, Ego uni hech qachon tirik qoldirmagan bo'lar edi.
  
  
  Lekin pichoq bilan harakat qilish yaxshi fikr emas edi. Bir husky odam mening qovurg'alarim ostida qurol ushlab turdi va Stavros mening narigi tomonimda o'tirdi. Ofitser haydab ketayotgan edi.
  
  
  Shahar bo'ylab tik yo'lda u Erik haqida o'ylardi. Unga nima bo'lganini tushunish qiyin edi. U Salom, Stavros paydo bo'lishi bilanoq xonaga qaytishi kerakligini bilar edi.
  
  
  Biz shahar tashqarisida edi-mil ustida, masalan; misol uchun,-biz tik belgisi ustiga qaytdi va tor yo'lda bizdan faqat yigirma metr oldinda bir mashina stop ko'rgach. Biroq, men ushbu mashinani mehmonxona tashqarisida to'xtab turganini ilgari ko'rganimni esladim va u rahbariyatga tegishli degan xulosaga keldim. Ofitser bezorilik tugmachasini bosdi va harbiy mashina boshqa mashinadan bir necha fut narida to'xtadi.
  
  
  "Bu nima?"Stavros qisqacha so'radi.
  
  
  "Singan mashinaga o'xshaydi", deb ming'irladi ofitser.
  
  
  "Xo'sh, uni yo'ldan olib chiqing", deb buyurdi Stavros.
  
  
  Mashinamizning o'ng tomonida jarlik, narigi tomonida tik tomchi bor edi. Ofitser chap tomonga chiqib, ehtiyotkorlik bilan yo'lni to'sib qo'ygan mashina tomon harakatlandi. O'ng tomonimda o'tirgan Stavros jarlikning yon tomonidagi eshikni ochdi va yo'lakda turdi. Men mashinada yolg'iz edim, yonimda qurol ushlab turgan husky odam bor edi.
  
  
  "Uni jarlikdan tashlang!"Stavros ularga mashinamiz yonida turishni buyurdi.
  
  
  "Men harakat qilaman", dedi ofitser.
  
  
  Bu Egoning oxirgi so'zlari edi. U boshqa mashinada to'xtaganida, Erikaning nishoni jarlik ustidan uchib o'tganini ko'rdi. U mehmonxona xonasidan tashqarida quloq solib, meni lagerga olib borishga qaror qilishganini eshitgan bo'lsa kerak. U mehmonxona mashinasini o'g'irlab, bizni yo'lda to'xtatdi.
  
  
  Stavros ofitserga baqirdi, u Erikaning odamga revolver ko'rsatayotganini ko'rdi.
  
  
  Erikaning quroli o'chib ketganda, yunon burildi. Ofitserning peshonasida teshik paydo bo'ldi. U orqaga qaytdi va Erika stavrosga qurol ko'rsatayotganda mashinaga urildi. U o'z qurolini tortib olayotgan edi va u Erikani ofitserni birinchi bo'lib olib chiqqani uchun hayratda qoldirdi, chunki men uning Stavrosni qanday otishini bilardim. U Stavrosni nishonga oldi va uning quroli yana urilib, uni urdi.
  
  
  Mashinada yonimdagi bo'g'iq odam birinchi navbatda nima qilishni bilmay, meni nishonga oldi. Nihoyat, Stavros yaralanganida, u avval meni tugatib, keyin Erikaning orqasidan borishga qaror qildi. Uning barmog'i revolver tetikida oqarib ketganini ko'rdim. Men qo'limni silkitib, uning egosiga, qo'lini qurol bilan urdim va qurol yonimdagi derazani sindirib tashladi. Stiletto mening qo'limda edi. Qurolni uzoqdan ushlab, uni pichoq bilan qattiq itarib yubordim va uning qo'liga kirganini his qildim. Uning uchun hammasi tugadi.
  
  
  Stavros yelkasiga otilgan, ammo bu faqat yara edi. U erga yiqilib, Erikaning oloviga javob berayotgan edi, chunki u mashinaning narigi chetidan sakrab chiqdi. U egilib, mashinani qopqoq uchun ishlatib, qo'lida qurol bilan boshqa mashinaga yo'l oldi. Stavros Erikani yana jarlik orqasiga yashirinishga majbur qildi. Uning mehmonxonasi, u kutmagan joydan unga aniq zarba bering, chunki u meni hali ham mahbus deb o'ylardi.
  
  
  Ammo boshqa mashinaga kelganimda, Stavros meni ko'rdi. U ikkita o'q uzdi va o'qlar yonimda asfalt bo'laklarini qamchiladi. Uni va avtomobil burchagida atrofida va olov liniyasi chiqib ducked. Keyingi lahzada Stavros urush mashinasiga qaytdi. Erikaning nishoni jarlik atrofida paydo bo'ldi va u mashinaga o'q uzdi, ammo o'tkazib yubordi. Stavros haydab ketayotgan edi. Dvigatel boshlandi.
  
  
  U o'rnidan turib, uni otib tashladi. Birdan mashina lurched va menga to'g'ri uchib. U meni boshqa mashinaga mahkamlamoqchi bo'ldi. U bitta maqsadsiz o'q uzdi, keyin yaqinlashib kelayotgan mashinadan uzoqlashdi. U baland ovoz bilan boshqa mashinaga qulab tushdi. Men zarbaga juda yaqin yotdim, yuzimni yopdim va yirtilgan metall menga tegmaydi deb umid qildim. Stavros mashinani teskari aylantirdi va zarba joyidan keskin uzoqlashdi. U shaharga qaytib ketayotgan edi. Bir soniyadan keyin u harakatda edi. U ehtiyotkorlik bilan nishonga oldi, shinani urdi va uni yirtib tashladi, lekin u davom etdi. Erika ikki marta o'q uzdi, o'qlar mashinadan shivirladi va Stavrosni yo'qotdi.
  
  
  Uning qichqirig'ini eshitdi. "Tikuvchi!"
  
  
  U o'rnidan turib, halokatga uchragan mashinaning eshigini ochdi. Eshik mening qo'limga tushib, yo'lakka urildi. U mashinaga o'tirdi va mashinani ishga tushirmoqchi bo'ldi. Uchinchi urinishda hamma narsa ishladi.
  
  
  Men tishli uni qo'yish qachon Erika mashinada meni uchrashdi.
  
  
  Biz Stavros yo'lidan pastga tushdik. Biz shaharga kelgunimizcha Egoni kuzatib turdik va keyin qirg'oq yaqinida tashlandiq mashinani topdik. Biz yiqilib qaradik, gaz tugadi.
  
  
  "U bu erdan uzoq bo'lolmaydi", dedi Erika. "Men kafe yonida to'xtayman."
  
  
  "Yaxshi, men qayiqlarga qarayman. Ehtiyot bo'ling."
  
  
  "Siz ham, Nik", dedi u.
  
  
  U kafe tomon yurdi. Yashirinadigan joylar ko'p edi. Men bir nechta sayyohlar qayiqni kutayotgan kichik iskala tomon chiqdim. Men bir motorboat bo'kirishini eshitib, men Stavros so'rash faqat haqida edi. Keyin ego uni dock oxirida qayiqda ko'rdi. Qayiq uzoqlashdi.
  
  
  Men uning oldiga yugurdim, lekin juda kech edim. U yo'lda edi. U qurolni unga qaratdi, lekin o'q uzmadi. Yonimdagi kichkina qayiqni ko'rib, men hamma narsani tomosha qilib, og'zini ochib turgan egasi bilan bortga sakrab tushdim. Menda hali ham qurol bor edi.
  
  
  "Zavodlar", deb buyurdim.
  
  
  U indamay itoat qildi. Dvigatel qichqirdi.
  
  
  "Endi uni olib boring."
  
  
  "Lekin..."
  
  
  "Chiqing, tikuvchini oling!"
  
  
  U tashqariga chiqdi. Shu payt u Stavrosga ergashib, bar portidan haydab ketayotgan edi. Men orqaga qaradim va panelning narigi tomonida Erikani ko'rdim va ismimni baqirdim. Orqaga Qaytolmadim. Nah uni silkitdi.
  
  
  Uning qichqirig'ini eshitdi. "Ehtiyot bo'ling!"
  
  
  Men u men bilan bo'lishini xohlardim, chunki Stavros u uchun muhim edi. Lekin holatlar aks holda aytib. Uni Stavrosning ichki portga kirish joyidan o'tib, uning izidan aniq oq iz qoldirganini ko'rdi. Ushbu qo'riqlanadigan hududdan tashqarida kichik, to'lqinli to'lqinlar bor edi va men u erga etib borganimda, mening kichik qayiqim tebrana boshladi va quyuq moviy Egey dengizi atrofida yuzimga sho'r suv sepdi. Stavros Delos yaqinidagi odam yashamaydigan orolga ketayotgani aniq edi.
  
  
  Mening qayiqim Stavros o'g'irlagan tezyurar qayiqdan tezroq edi, shuning uchun uning kichik hunarmandchiligiga juda yopishib olganida, uning asta-sekin unga etib oldi. Ayni paytda, men qaytib Mykonos Erik haqida fikr edi. Politsiya tushuntirish berishi kerak. Ammo polkovnik Kotsikasga qo'ng'iroq qilish rasmiylarga bilmoqchi bo'lgan hamma narsani aytib beradi. Men qaytib kelganimda, ehtimol ular Erika medallarini berishgan. Agar uni qaytarib olsam.
  
  
  Men to'satdan yetib keldim, lekin Stavros meni kaltakladi. U meni ikki marta otib tashladi va ular qayiqning old oynasini sindirishdi. Mening qayig'im qanday sakraganini hisobga olsak, Stavrosning qaerdaligini bilish juda qiyin edi. U to'pponchasini tortib, Stavros siluetini ehtiyotkorlik bilan nishonga oldi. Uni, ishdan va o'tkazib yuborilgan. Menda faqat ikkita zarba qoldi.
  
  
  Biz orolning kichik tashlandiq maydoniga yo'l oldik va suv tinchlandi. Stavros qizg'ish, quyoshda oqartirilgan binoning parchalangan qoldiqlariga yugurdi. Men uning yo'lda to'pponchasini qayta yuklayotganini ko'rdim, shuning uchun u o'q-dorilarda ustunlikka ega edi. U dockga ko'tarilayotganda, meni uzoqroq tutish uchun meni ikki marta otib tashladi. U qayiqni keng doirada aylantirib, uni aldab o'tmoqchi bo'ldi. Ammo olov uni ushlab turdi. Men hech qanday zarbani behuda sarflay olmadim.
  
  
  Stavros boshida egilib, nimadir ustida ishladi. Qayiq allaqachon to'xtab qolgan edi. Uni, bu mening imkoniyat bo'lishi mumkin deb o'yladim, va yana ichida qayiq qildi. Men otish uchun etarlicha yaqinlashganimda, Stavros ko'z oldiga kelib, qayig'imga nimadir tashladi. U mening kabinasida samimiy qo'ndi. U sug'urta yonishini ko'rgan va Stavros dinamitni topganini bilgan. Mikonosda ego orolning eng chekkasida yangi yo'l qurish uchun ishlatilgan. Egoimni dengizga tashlashga harakat qilishga vaqtim yo'q edi. Sug'urta qisqa edi. To'pponchani kamariga tiqib, yon tomonga sho'ng'idi va suzdi.
  
  
  Portlash quloqlarimni yirtib tashladi va issiq havoni silkitib, katta to'lqinlarni suvga yubordi. Atrofimga qoldiqlar yog'di, lekin u uzoqlashdi. U orqasiga qaradi va suv yuzasida yonayotgan qoldiqlarni, qora tutun osmonga qarab dumalab ketayotganini ko'rdi.
  
  
  Men omadli edim. Uning bar portiga tutashgan qirg'oqqa suzishda davom etdi. Stavros meni ko'rdi va ikkita o'q uzdi. O'qlar orqamdan suvga urildi. U uchinchi marta o'q uzdi va bilagimni kesib tashladi. U nafasi ostida qasam ichdi. Agar men uni qirg'oqqa olib chiqsam ham, qurol ko'tarolmasligim mumkin, chunki quroldagi o'qlar nam bo'lishi mumkin.
  
  
  Stavros meni qirg'oq tomon yurishda davom etayotganimni ko'rgach, u o'girilib, dengiz o'tlari bilan qoplangan dokdan qochib ketdi. Bu orolning tekis, past qismiga, to'g'ridan-to'g'ri orqamizda, uzoq vaqtdan beri tark qilingan yarim o'nlab baliq ovlash kulbalarining xarobalariga olib bordi. Shubhasiz, u meni u erda pistirma qilmoqchi edi.
  
  
  Endi dockga to'g'ri burchak ostida kirgan eski dengiz devorini ko'rish qiyin edi. Men oldimdagi ochiq maydonga qaradim, lekin Stavrosni ko'rmadim. Oldinda erni o'rganganimda, issiq quyosh menga sho'r suvni quritishni boshladi. Taxminan uch yuz yard masofada, butun mulk nisbatan tekis edi, faqat tarqoq tosh toshlar va toshlar, ular qulab tushgan tosh kulbalarning qisqa chizig'ini o'rab olgan va fon yaratgan. Ularning orqasida toshli tepalik orolning markaziga qarab tik ko'tarildi va tepada yana bir bino bor edi. Bu tomsiz yoki bitta devorsiz ikki qavatli uy edi, ehtimol qandaydir jamoat tuzilishi.
  
  
  U Stavrosni ko'rishga umid qilib, yorqin nurda ko'zlarini qisib qo'ydi, ammo Stavros u erda yo'q edi.
  
  
  Revolverni kamaridan tortib, patronlarni chiqarib, ih ni artdi. U qurolini ochdi va unga qaradi. Metall naycha ichida suv tomchilari yaltirab, aks ettirilgan quyosh nurida yaltirab turardi. U og'ziga qo'ydi va nafsini tozalash uchun pufladi. Uning juda ehtiyotkorlik bilan saqlangan ikkita patroni, agar u ularga bog'liq bo'lsa, muvaffaqiyatsiz bo'lishi mumkin. Menda boshqa qurol yo'q edi, chunki Luger hali ham mehmonxonada edi va stiletto harbiy lagerga olib boradigan yo'lda otishmaning yon tomonlariga yopishtirilgan edi. Erika ih ni qabul qiladi, ammo bu menga hozircha yordam bermaydi.
  
  
  Ammo Stavros men otmasligimga yoki u qochib ketmasligiga amin emas edi. Bu mening foydamga kichik tanaffus bo'ldi. Men bor edi, eng yaxshi narsa, bu olgan holda, men devor o'rnidan turdi va yozgi uchun rahbarlik, qo'lida qurol. Agar men unga qurol ko'rsatgan bo'lsam, u Stavrosni meni ho'l yoki yo'q deb otishga tayyor deb o'ylashi va Egoni mudofaaga qo'yishi mumkin edi. Lekin men bunga erishmaydi deb umid qilgandim.
  
  
  U ehtiyotkorlik bilan tosh uylarga yaqinlashdi. Baland o'tlar hamma joyda, hatto eshiklari va derazalari bo'lmagan kichik binolarning skeletlari ichida ham o'sgan. U turgan iliq shabada maysalar biroz qimirladi. Quyosh bu erda qo'shni Mikonosga qaraganda yorqinroq tuyuldi. Bu va iliq shabada asta-sekin ko'ylak va shimimni quritdi, lekin Shvedlarim hali ham tanamga yopishib olishdi.
  
  
  U uni uzun jigarrang o'tlar orasidan ehtiyotkorlik bilan o'tkazdi. Ikki kaltakesak, kulrang va tarixdan oldingi, mening yo'limdan chiqish uchun qoyalar ustiga sakrab tushdi. Ko'cha hidi kelmadi. Issiq havo burun teshigimni to'ldirdi va chirigan hidi bilan meni deyarli bo'g'ib qo'ydi. Kottejlar va men o'rtasidagi begona o'tlar maydonida chivinlar g'uvilladi va uning fikrining orqasida men Aleksis salomosning nen ustida chivinlar bilan o'ralgan vayronalar ustida yotganini ko'rdim. Keyin u eng yaqin yozgi uyning oldida harakatni payqadi.
  
  
  U qo'lini ko'zlariga surtdi va yana qaradi. Endi ko'rinadigan hech narsa yo'q edi, boshqa harakat yo'q edi, lekin men Stavrosning borligini his qilardim. Men buni his qilardim, tanamdagi har bir suyak ogohlantirish signallarini yuboradi.
  
  
  U birinchi kottej yonidagi ko'krak qafasi baland toshga yugurdi va u erda turib, tomosha qildi va tingladi. Hasharotlarning ovozi doimo quloqlarimda edi. U qo'lini toshga o'tkazdi va kaltakesakning orqa tomoniga qo'ydi. U meni hayratda qoldirib, orqaga sakrab tushdi. Shu payt Adrian Stavros ikkinchi qatorli kottej orqasidan boshini chiqarib, to'pponchasini o'qqa tutdi.
  
  
  Otishma yopishqoq havoda aks etganday tuyuldi. Ko'zlar toshni o'ng qo'limga yaqinlashtirdi. Bir lahzadan so'ng, ikkinchi zarba toshga urilib, yuzimga qum donalari sochilib ketdi. U tupurdi va ko'zlarini pirpiratdi. Stal uni yana ko'rgach, Stavros yo'q bo'lib ketdi. Ammo men tomon yalab, birinchi va ikkinchi kottejlar orasida u o'tlarning harakatini payqadi.
  
  
  Aftidan, Stavros ho'l qurolni otmasligimga qaror qildi. Uning egosi tomonidan ta'qib qilinish o'rniga, men uni ta'qib qildim.
  
  
  "Ovchi o'ljaga aylanadi!"ovoz keldi, so'ngra past, qon to'kadigan kulgi keldi.
  
  
  Bu chuqur, aqldan ozgan ovoz kottejlar atrofidan emas, balki boshimdan chiqqanday tuyuldi. Stavrosning ovozidan qaerdaligini aniq ayta olmadim.
  
  
  "Keyin keling va meni oling, Stavros", deb baqirdim.
  
  
  "Ilyos", Stavros meni qaerdandir tuzatdi. "Aleksandr-bu ism."Buning ortidan yana bir qahqaha, baland ovozda, psixotik, issiq shabada chayqaldi.
  
  
  Uni birinchi kottej yaqinidagi chakalakzorda shovqin eshitdi. U singan derazalarning bo'sh ko'zlariga qaradi va hech narsani ko'rmadi. Keyin uning ovozini o'ng tomonimda va bir oz orqamda, baland o'tlarda eshitdim.
  
  
  "Qurol foydasiz, shunday emasmi?"
  
  
  Men Stavrosning orqamda turganini, uning so'nggi ovozini eshitganimdan butunlay boshqacha holatda turganini ko'rdim. U aqldan ozgan bo'lishi mumkin, lekin u hali ham ayyor edi. U menga qurol ko'rsatdi va o'q uzdi.
  
  
  U tepkini tortayotganda tosh yonida erga yiqilib tushdi. Tosh endi oramizda yo'q edi. GAVK ko'ylagining yengini yirtib tashladi va chap qo'lini tirnadi. Uni, u yana ishdan qachon bir marta ag'darildi. Ko'z yumgan ko'zlar yonimdagi changni tepdi. U uchinchi marta tepkini tortdi, men noilojlikdan unga revolver ishora. U bo'sh kamerada qamaldi. U miltig'ining tetikini tortayotganda menga qarab turardi. Shuningdek, u o'q otmasdan chertdi
  
  
  Stavrosning yuzi o'zgardi va u o'qlarni quroliga surib qo'yganida baland va vahshiyona kulib yubordi. U qurolni tashlab, oyoqlarini erga qazib, unga sakrab tushdi.
  
  
  U menga qurol ko'tardi qachon Stavros urdi. U tetikni tortib olishga ulgurmadi, uniki esa u bilan kurashdi. Ikkalamiz ham qattiq erga urilganimizda, baland o'tlarni tepib, tirnalayotganimizda qurol tushib ketdi.
  
  
  Stavros uning jag'iga qattiq urib, orqasiga cho'zilib yubordi. Ammo u yana unga ayblov qo'yganida, u hali ham juda ko'p g'azablangan kuchga ega edi. U negadir bo'sh qurol topildi, va u nen qaytib edi, u qattiq boshimga kirib qurol barrel yopdi. U bir ko'z bilan zarba berdi va u yiqilib tushdi.
  
  
  U yana nen haqida o'ylash imkoniyatiga ega bo'ldi qachon, u sakrab va uylar ortida tepalik ustida ikki qavatli xarobalari tomon yugurdi. Men yog'och eshikni harakat, bir ilgak ustida g'aliz osilib, va uning kirganida, u hali ham ohista g'ichirlaydi edi. Stavros shu yo'l bilan ketdi.
  
  
  U asta-sekin xaroba binoga kirdi. Ichkarida dalada bo'lgani kabi deyarli o't bor edi. Ba'zi joylarda u tekislangan, u erda Stavros o'tgan. Ammo men bu odam butun kattalar hayotini juda ta'qib qilganini eslashdan mamnun edim va u omon qolishga muvaffaq bo'ldi. Men qulab devor burchak yumaloq sifatida, men jinni xudbinlik uning ko'z ko'rdim, va keyin bir zanglagan temir bar boshimga silkidi. Men o'radim va bar sochlarimni boqdi va yonimdagi tosh devorga urildi.
  
  
  "Tikuvchi!"Men ming'irladim. U orolning oxirgi aholisi qoldirgan temir parchasini topdi. Yana bir bor u mendan ustunlikka ega bo'ldi.
  
  
  U barni ushlab oldi, lekin muvozanatini yo'qotdi. U meni oyoqlarimdan yiqitdi va u qo'lini yo'qotdi. Bir lahzadan keyin u yana qurolni silkitdi. Bu mening yuzimga tushdi va agar u urilsa, boshimni sindirib tashlagan bo'lar edi. Men ag'darildim, shtanga o'ng qulog'imni o'tlab, ostimga erga qattiq urdi.
  
  
  Men Stavrosning hiylasi bilan uni ag'darib tashlamoqchi bo'lib, barni yana ushlab oldim va ikkalamiz ham uni yo'qotdik. Stavros burilib, qulab tushgan zinapoyadan ikkinchi qavatning oxiri joylashgan binoning yuqori darajasiga yugurdi. U nihoyat oyoqqa turganida u men bilan abadiy edi. U katta toshni ushlab, menga tashladi. U mening yelkamdan sirg'alib tushdi va og'riq uni otib tashladi. U tosh zinapoyalarni boshladi. U Stavrosni tutib, Egoni yalang qo'llari bilan o'ldirmoqchi edi.
  
  
  Tepaga yetganimda, yana bir tosh parchasi menga uchib ketdi. Men o'rdaklandim va u qulab tushdi. Stavros etakning tor qismining orqa tomonida, uning orqasidagi strukturaning ochiq tomonida turardi. Egoning kvadrat yuzida umidsizlik paydo bo'ldi, u menga qoshlarini chimirdi. U tosh va tosh bilan qoplangan bino orqasidagi baland zaminga qaradi. Keyin, bir oz ikkilanib, sakrab tushdi.
  
  
  Men uning qoyalarga urilganini va rulonni ko'rdim. U to'pig'idan mahkam ushladi va Egoning yuzi og'riq va g'azabdan burishdi. U tosh pog'onasida xavfli tarzda o'tirgan maxsus dumaloq toshga sudralib bordi. Toshning diametri taxminan uch fut edi va uning old qirrasi ostida tosh va o't atrofida bir oz qiyalikdagi tokchada kichikroq tosh bor edi. Stavros o'z egosini menga qarshi ishlatish uchun kichik toshga qo'l cho'zdi.
  
  
  Men uning yonida erga sakrab tushdim va zarba oyoqlarimni qoqdi. U oldinga yiqildi, lekin tezda sog ' - salomat ko'tarildi. Stavros g'azab bilan toshni toshdan uzoqlashtirdi. Men uning orqasidan boshlaganimda, u g'ayritabiiy harakat bilan toshni tortib oldi va u erda nafas olib, meni kutib turdi.
  
  
  "Boring", dedi u. "Men sizning bosh suyagingizni sindiraman. Uni..."
  
  
  Ikkalamiz ham bir vaqtning o'zida harakatni ko'rdik. Uning yonidagi tosh, olib tashlangan toshni qo'llab-quvvatlamasdan, Stavros oyog'i ostidagi tosh pog'onasining qiya yuzasi bo'ylab harakatlana boshladi. Unga dahshat bilan tikilib turganida, u bir zum to'xtab qolganday tuyuldi, keyin u kichkina tokchadan oldinga qarab yurdi.
  
  
  Qo'lidagi og'ir tosh va to'pig'i singanligi sababli u etarlicha tez harakat qila olmadi. U ogohlantirishlarni baqira boshladi, ammo keyin buning befoydaligini tushundi. Tosh egoga etib borganida stavrosning yuzi dahshatdan burildi.
  
  
  "Yo'q!"u baland binodan yiqilib tushgan odam singari, o'limga bir necha soniya qolganligini anglaganida baqirdi.
  
  
  Tosh Egoni qoplagan Stavrosga etib borganida, u Egoning oldinga siljishini to'xtatish uchun qo'llarini tashladi, lekin u juda katta tezlikka erishdi. U Egoning ko'kragi bo'ylab sekin dumalab, bir oz tebrandi va u erda qoldi. U birinchi ego tegdi qachon, o'tkir, o'tkir faryod ego tomog'idan qochib. Keyin, to'satdan, kimdir radioni o'chirgandek, o'lik bo'lib qoldi.
  
  
  U g'amgin bo'lib, Stavrosning boshi va yelkalari tosh ostidan chiqib turganini ko'rgan joyga bordi. Egoning ko'zlari ochiq edi, oq va issiq osmonga ko'rinmay tikilib turardi. Mushak o'lganida qo'l to'xtadi va burishdi, keyin u jonsiz bo'lib qoldi.
  
  
  O'n ikkinchi bob.
  
  
  Nikkor Minourkos va uning qirg'oq kafesida salqin ayvon ostida o'tirishdi va kobalt-moviy Egey dengizidagi yorqin bo'yalgan baliq ovlash qayiqlarining mimmosini tomosha qilishdi. Bu yoqimli tong edi va biz bundan zavqlandik.
  
  
  "Polkovnik Kotsikas va u hokimiyatga hamma narsani tushuntirib berishdi va ular sizga va Erikaga juda minnatdor", dedi menga Minourkos.
  
  
  Erika bir necha daqiqaga kofe ichishga ketgan va ingliz gazetasini sotib olgan do'kondan unchalik uzoq bo'lmagan.
  
  
  "Biz mahalliy ba'zi g'ashim sabab bo'lishi kerak," men kulib, " ular butun tortishish uchun tushuntirish bor qadar. Galatis haqida afsusdaman. U Stavrosga qarshi noto'g'ri vaqtda chiqdi."
  
  
  "Har bir katta yoki kichik urushda qurbonlar bor", dedi Minurkos o'zuzosini tugatib.
  
  
  "Bir kishi juda ko'p kuyishga olib kelishi mumkin", deb takrorlayman.
  
  
  "Agar siz Egoni to'xtatmaganingizda Stavros ko'proq sabab bo'lishi mumkin edi", dedi Minourkos. "Shuning uchun men shaxsan sizga rahmat aytish uchun Mikonosga uchdim. Kotsikas ham sizga rahmat aytmoqchi. U qaytib kelishingiz bilan Afinadagi ommaviy marosimda sizga va Miss Nystromga sharaf bilan sovg'a qilmoqchi."
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Bu fikr uchun egoga rahmat", dedim. "Ammo mening dellda bizga jamoat sharaflariga ruxsat berilmagan."U XOKning ommaviy marosimga munosabatini tasavvur qilishi mumkin edi.
  
  
  "Ammo buyurtmalar bor", deb qarshi chiqdi Minurkos. "Biz kamida sizga va Miss Nystrom uchun ih yuborishingiz mumkin?"
  
  
  Uni kulib yubordi. "Nega emas? Siz pentxausga qaytdingizmi?"
  
  
  "Men bu joyni tark etaman", dedi Minourkos. "Ushbu epizod menga erkak tashqi dunyodan yashira olmasligini va yashirmasligi kerakligini anglab etdi. Men o'z mamlakatim uchun hali ko'p ish qilishim kerakligiga ishonaman va shaxsiy aloqalarim tufayli ko'proq narsaga erisha olaman. Bu meni sizni ko'rish uchun bu erga kelishimning yana bir sababiga olib keladi."
  
  
  Uzo uni ho'pladi va Minurkosga qaradi. Menga ego yuzi yoqdi. U hurmat qilinishi mumkin bo'lgan odam edi. "Bu nima, ser? "
  
  
  Egoning qora ko'zlari menikiga tikildi. "Men sizga hayotim uchun qarzdorman, Nik. Lekin bundan ham ko'proq, men sizni yoqtiraman. Menga sizning harakatingiz yoqadi. Uni, agar men uchun ish stahl istayman. Men erkak mening xavfsizlik tizimimni boshqarishini va menga yaqin bo'lishini xohlayman. Menga kerak, Nik."
  
  
  Men gapira boshladim, lekin u mening qo'limni oldi.
  
  
  "Sizda maoshingiz bo'ladi, ishonchim komilki, u uchun etarli bo'ladi. Va bu sizga yuk tashish liniyalarida daromad ulushini beradi. Men abadiy yashamayman. Siz juda boyib ketishingiz mumkin."
  
  
  Ee uning qo'lini oldi. "Kechirasiz, Janob Minurkos ..."
  
  
  "Nikkor".
  
  
  "Yaxshi, Nikkor. Kechirasiz, lekin qila olmayman."
  
  
  "Nega emas?"
  
  
  U chuqur nafas oldi va uni chiqarib yubordi. Men uzoqdan yaltiroq oq kruiz kemasi biz tomon ketayotgan moviy portga qaradim. "Buni tushuntirish qiyin", dedim men. "Men o'zimga yiliga bir necha marta bu ishni davom ettirish uchun aqldan ozganimni, bu hech kim la'natlamaydigan noshukur ish ekanligini aytaman. Lekin odamlar parvo qilmaydi. Va kambag'al ish haqi, uzoq soatlar va xavfga qaramay, bu mening bir qismim. Men buni eng yaxshi qilaman, Nikkor. Bu erda unga eng ko'p kerak."
  
  
  Uzoq sukunat bor edi. Gull quyoshda qanotlarini chaqnadi. Nihoyat, Minurkos gapirdi. "Tushundim."
  
  
  Bir lahzadan keyin Erika London gazetasi bilan stulda o'tirardi. "Men ular har kuni bu erda uchib va tak malo drachmas har bir haq qanday bilmayman," u dedi.
  
  
  Men undan so'radim. "Stavros haqida har qanday eslatma?"
  
  
  U sarlavhani o'qishimiz uchun gazetani ko'tarib chiqdi: yunon oligarxi muomala qildi, Minourkning surati bor edi.
  
  
  "Ehtimol, bu sizning aktsiyalaringiz narxining qiymatini oshiradi", dedim jilmayib.
  
  
  U o'rnidan turdi va Erikani quchoqladi. Devid xok aytganidek, men u bilan Renyada bir necha kun o'tkazmoqchi edim. Biz bunga haqqimiz ularga tegishli.
  
  
  "Biz mehmonxonaga qaytamiz", dedi Minurkosu unga. "Biz bilan kelishni xohlaysizmi?"
  
  
  U boshini chayqadi. "Menimcha, men uni ikki kishi yolg'iz qolishni xohlaganida bilaman. Men samolyot ketguncha shu erda o'tiraman va kruiz kemasining kirib kelishini tomosha qilaman. Men har doim chiroyli kemaning portga kirishini tomosha qilishdan zavqlanardim."
  
  
  "Xayr, keyin Nikkor", dedim. "Ehtimol, bizning yo'llarimiz turli sharoitlarda eng yaxshisi uchun yana kesib o'tadi."
  
  
  "Ha", dedi u.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Karter Nik
  
  
  Vatikan Vendetta
  
  
  
  
  
  Nik Karter
  
  
  
  
  
  Vatikan Vendetta
  
  
  
  Lev Shklovskiy tomonidan tarjima qilingan
  
  
  
  Original nomi: Vatikan Vendetta
  
  
  
  
  
  
  Bob 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kechqurun kech edi va u Maksim Jukovning xonasini qidirishni kutayotgan edi. Men bilan allaqachon kutib turgan ayol dafna edi. Yotoqxona stolidagi soat to'qqizdan chorak o'tganini aytdi. U har kecha 9: 30 atrofida Villa Favoritadagi xonasini tark etganini bilar edi, shuning uchun tayyorlanish vaqti keldi. Uning Dafne mazali yalang'och yotar katta mis karyola ko'tarildi, uning uzoq qora soch yostiq ustida hilpirab, uning katta ko'zlari va keng og'iz katta va so'nggi mamnuniyat chiqib jilmayib. Tanasini oq choyshabga cho'zib, u tirik qo'g'irchoqqa o'xshardi.
  
  
  U qulayroq kiyindi. Men Vilgelminani mehr bilan chaqiradigan 9 mm Luger to'pponcham uchun uning yelka g'ilofini bog'laganimda-dafna menga katta yashil ko'zlari bilan qaradi. "Nega kiyinayapsiz, azizim?"u so'radi. - Hali erta.'
  
  
  "Men buni sizga aytmadimmi? Menda kech ish uchrashuvi bor.
  
  
  "Bu qadar erta to'xtash dahshatli", dedi u.
  
  
  "Kamtarlik inson uchun yaxshi", dedim men. Lekin dafna uning uzoq qilaylik qachon, hissiyotli sonlari jadvallari bo'ylab suring, men kamtarlik haqida g'amxo'rlik qilmadi. Jukov bilan do'zaxga! U Lugerni g'ilofidan chiqarib, o'q-dorilarni tekshirdi. Dafne tomosha qilib, hayratga tushib, murvatni tortdi va jurnalni tekshirdi. Siz Jukov kabi odam bilan juda ehtiyot bo'lolmaysiz. U agent edi nam Dels, KGBning" og'ir Dels " bo'limi. Unga o'xshab, u o'z hukumati tomonidan o'z xohishiga ko'ra harakat qilish huquqiga ega edi; ya'ni kerak bo'lganda o'ldirish.
  
  
  "Sizni kutishim kerakmi, Nik?"
  
  
  Men bu haqda bir muddat o'yladim. "Bu juda kech bo'lishi mumkin", dedim men. "Men sizga qo'ng'iroq qilaman.'
  
  
  "Siz qololmasligingizga aminmisiz?"u ming'irladi.
  
  
  U o'ynoqi bilan uning dumbalarini qoqdi. 'Kiyinib oling.'
  
  
  U shunday qildi, men salom deb chaqiraman degan va'dani buzdi; va nihoyat u ketdi. Men uni boshqa ko'rmasligimni bilardim, lekin bu mening ishim.
  
  
  U ax Hugo shtab-kvartirasining maxsus effektlar bo'limi tomonidan suvga cho'mgan stilettoga o'ralgan va qurol ustiga ko'ylagi kiygan, u odamlarni turli yo'llar bilan o'ldirishga o'rgatgan, ammo hech qanday usul ikkita asosiy qurolni almashtira olmaydi. Men uni doim o'zim bilan olib yuraman . Luger va stiletto mening hayotimni eslashimdan ko'ra ko'proq saqlab qolishdi.
  
  
  U yana Maksim Jukov haqida o'yladi. U KGBga yosh yigit sifatida qo'shilgan ozg'in, simli rus edi.
  
  
  Uzoq vaqt oldin, Ego ho'l holatlar uchun "jallod" ga tayinlangan va u o'z ishini yaxshi ko'radigan perfektsionist edi . Bizning yo'llarimiz oldin faqat bir marta, Karakasda kesib o'tgan. Biz tasodifan mehmonxona xonasida uchrashdik va u AQSh uchun o'g'irlangan Xitoy sirlarini sotib olishni taklif qildi. Emuga taklifni rad etish buyurilganda, u meni o'ldirmoqchi bo'ldi. Em deyarli muvaffaqiyatga erishdi. Buning isboti mening oshqozonimdagi chandiqdir; va kechasi mehmonxonasida u hali ham o'zidan nafratni so'ragan edi, bu faqat vaqt bilan almashtirilishi mumkin yoki ego o'lim bilan. Ammo Jukovni o'ldirish mening ishim emas edi. Iloji bo'lsa, undan qochishim kerak edi. Mening vazifam quyidagicha edi: Ego yo'qligida, ego xonasiga boring va u va uning KGB yordamchilari bir necha kun oldin Rimedagi kuryer universitetidan o'g'irlagan va u KGBga topshirmoqchi bo'lgan hujjatni toping. Hujjatda taktik yadro qurolidan foydalanishni yanada amaliy va osonlashtirgan yangi yadro quroli detonatorining rejasi mavjud. Ushbu kelishuv Qo'shma Shtatlarga Sovet Ittifoqidan aniq harbiy ustunlikni beradi va shuning uchun, albatta, Moskvaga etib bormasligi kerak edi.
  
  
  
  To'qqiz-o'ttizda u taksida Villa Favorita mehmonxonasiga bordi Flaminiya orqali. Bu shanba kechasi bo'lsa-da, bu Rime juda sokin edi. Faqatgina tovushlar samimiy teraslar atrofida, yorqin yoritilgan pitseriyalar bilan yoki yosh er-xotin kulib o'tirgan yaqin atrofdagi skuterda edi.
  
  
  Villa Favorita o'z nomini eng yaxshi paytlarda olgan bo'lsa kerak. Sayohatchini u erda tunashga undaydigan tashqarida hech narsa yo'q edi. Shiva jabhasi yorilib, parchalanib ketgan va bo'yoq qirib tashlangan. Yuqori derazalardan eski bo'g'inlar osilgan . Ichkarida italiyalik keksa odam uxlayotgan tirnalgan peshtaxta bor edi. U jimgina mimmo uning yonidan o'tib, zinapoyadan kichik qabulxonaning orqa tomoniga ko'tarildi. U ikkinchi qavatda to'xtadi va xira yoritilgan yo'lakdan 307-xonaga qaradi. U xonaning eshigiga borib, tingladi. Ichkarida tinch edi, dunyo uni ko'ra olmadi. Ammo bu Maksim Jukov ichkarida kutmaganligini anglatmaydi. U cho'ntagidan maxsus qulfni olib, qulfni ochadigan kalitni tanladi. U so'zsiz kalitni qulfga kiritdi va kalitlarni aylantirdi. Qulf bosildi. U sekin tutqichni burab, eshikni ochdi. Ichkaridan biz uchun hech qanday tovush yo'q edi, biz uchun hech qanday muammo yo'q edi . Luger uni tortib oldi va tezda ichkariga kirdi. Qorong'i xonaga bir qarash meni Jukov haqiqatan ham gazeta sotib olish uchun eng yaqin gazeta do'koniga kechqurun sayr qilayotganiga ishontirdi. U eshikni orqasidan yopdi ...
  
  
  Bir necha daqiqadan so'ng ko'zlarim xira nurga moslashdi. Men haqiqatan ham yolg'iz ekanligimga ishonch hosil qilish uchun uzoqroqqa qaradim, keyin Lugerni ushlab, xona va qo'shni hammomga qaradim. Xona kam jihozlangan va yoqimsiz hidga ega edi. - iflos lavabodan, yog'och poldan va terli matrasdan hasharotlarga qarshi kukun bilan birlashtirilgan. Ovqatlanish uchun joylar kam edi. Mebel keng karavot, yotoqxona stoli, kichkina yozuv stuli, tekis stul va kreslodan iborat edi. Kresloda plomba chiqib turgan teshiklar bor edi. Bu aynan Kavaler Xilton emas edi, lekin Jukov hali ham u erda yashiringan paromga ega bo'lishi mumkin .
  
  
  U Jukovda bu hujjat yo'qligini taxmin qildi. Albatta, bu mumkin edi, lekin bu bizning kasbimizning barcha qoidalariga zid bo'ladi. Siz muhim narsani faqat kerak bo'lganda yoningizda saqlaysiz, so'ngra Egoni boshqa birovga topshirasiz yoki ego o'tguncha ovqatlanish uchun mos joy topasiz . Bunday holda, Kesh shu erda, Jukovning xonasida bo'lishi kutilgan edi.
  
  
  O'n besh daqiqadan so'ng u hech narsa topolmay, men xato qilyapmanmi, deb hayron bo'la boshladi. Uning xonasi tom ma'noda ichkariga burildi. Jukovning matrasi yirtilgan edi va polda plomba bor edi. Kreslo bir xil ko'rinardi. Uning stul va yotoqxona stolining tortmalari tortib olinib, erga tashlandi. Hammasi yaxshilab qidirildi, hatto hojatxona cho'kadi. Va men unga hech narsa topmadim.
  
  
  U deraza oldiga borib, soatiga qaradi. Bu allaqachon o'n daqiqadan o'ngacha edi. Agar Jukov odatdagi ishini davom ettirsa, u soat o'nda yoki ko'p o'tmay qaytib keladi. U nafasi ostida qasam ichdi. Men bu hujjatni qaytib kelishidan oldin topishim kerak edi. Bolta ularga tegishli bo'lib, u Egoni ertasi kuni erta tongda o'z xohishiga ko'ra tashuvchisiga topshiradi, shuning uchun bu Egoni qaytarib olish uchun yagona imkoniyatimiz edi.
  
  
  Xonada shamollatish teshiklari yo'qligini ko'rdim va u hech qachon bo'lmagan deb gumon qildim. Ijarachilar, ehtimol, ventilyatorni issiq bo'lganda pastga ijaraga olishgan va sovuq bo'lganda yaxshi yopilgan. Bu haqiqatan ham ular orqali uchinchi darajali mehmonxona edi, u erda yotoq buloqlari sizni tun bo'yi orqangizga tiqadi va soqol olish uchun issiq suv yo'q .
  
  
  Devorlarda kashf qilish uchun teshiklar bo'lmaganligi sababli, men qidiruvim to'satdan to'xtab qolganidan qo'rqishni boshladim. Men koridorda shov-shuvni eshitib, hammomga yana bir qarash uchun burilgan edim. Bir Luger uni ushlab, uning yoniga bordi, yonida turdi va tingladi. U koridorda yana bir tovushni eshitdi-eshik ochilib yopildi . Uning bo'shashib, lugerni bir daqiqada orqaga qaytardi. Eri hammom tomon burilganda, eshik ochildi.
  
  
  Bu Jukov edi.
  
  
  Uning orqasiga o'girildi. Mening qo'lim Lugerga uchib ketdi.
  
  
  "Abadiy emas", dedi Jukov xotirjamlik bilan rus revolverini ko'kragimga ishora qilib. Uning qo'li tushib ketdi; u eshikni yopdi va mening oldimga keldi.
  
  
  U mening bo'yim va juda nozik edi. Ammo uning egiluvchan, mustahkam figurasi bor edi, uni kamsitib bo'lmaydi. Sochlari ingichka bo'lishiga qaramay, Egoning yuzi yosh ko'rinardi.
  
  
  U quyosh botganda mening ko'ylagi qadam qo'ydi ,bir Luger oldi, va mening ko'kragiga bir revolver ishora. U kesilgan Vilgelminani matrasga tashladi.
  
  
  "Demak, siz, Karter", dedi u bir necha qadam orqaga chekinib.
  
  
  "Siz erta qaytdingiz."Men tezda suhbat haqida o'yladim. Men tetikni tortib olishga qaror qilishdan oldin u qancha vaqt gaplashishga tayyor ekanligiga hayron bo'ldim.
  
  
  "Mening xatti-harakatlarimni o'z xohishim bilan o'zgartirish odatim bor", dedi u tabassum bilan. "Bu meni tirik tutadi. Sizga kelsak, mening boshqa ponyim, menimcha, Karakasda sizga yaxshiroq munosabatda bo'lishim kerak edi."
  
  
  Mening qon bosimi dreadlocks boshladi. Va uning ovozi yana Jukov revolverining noto'g'ri tomonida edi. Va bu safar u yanada ko'proq harakat qiladi.
  
  
  "Tartibsizlik uchun uzr so'rayman", dedi u imo-ishora bilan. "Ammo bu xonada siz buni yaxshilanish deb hisoblashingiz mumkin."
  
  
  U so'radi. "Siz Egoni topmadingiz, shunday emasmi?"Egoning tabassumi kengaydi.
  
  
  "Yo'q, siz buni yaxshi yashirdingiz. Albatta, menda juda oz vaqt bor edi ."
  
  
  "Albatta", dedi u.. Va siz hali ham shu erda bo'lganingiz uchun, Karter, qo'rqaman, sizga kamroq vaqt qoladi.
  
  
  "Menimcha, bu qaerdaligini bilaman."
  
  
  "Ha?"u sabrsizlik bilan dedi. U otishga tayyor edi, lekin emu qiziquvchan edi.
  
  
  "Siz har doim ham to'g'ri o'ylay olmaydigan joy", deb davom etdi u. "Sizning aql-idrokingiz uchun."
  
  
  Tabassum g'azablangan ko'rinishga aylandi. "Sizningcha, bu qayerda yashiringan, Karter? Sizning oxirgi xulosangiz to'g'ri yoki noto'g'ri bo'ladimi?
  
  
  "Men u erda deb o'yladim."U eshik va Jukov o'rtasida turganida hammom eshigini ko'rsatdi . Shu bilan birga, uning bilagidagi mushaklar qattiqlashdi va stiletto mening kaftimga sezilmay sirg'alib ketdi.
  
  
  Men Jukovning noto'g'ri Taxminimdan kulganini eshitdim, lekin unga yuz o'girish o'rniga erga yiqildim. Jukovning revolveri o'chib ketdi va pichog'imni uloqtirayotganda kurtkamga ko'z qisib qo'ydi.
  
  
  Bu aqldan ozgan otish edi, ammo xayriyatki, stiletto hali ham Jukovni o'ng elkasida qoqib qo'ydi. U qichqiriqni chiqarganda va revolverni ushlab turgan qo'li tushganda, otasi unga erdan sakrab tushdi. Biz devorga urdik. Ego uning qo'lini o'girdi va revolver uchib chiqib, polga urildi va burchakka sirg'alib tushdi.
  
  
  Uning oldiga borib, u tezda Egoning tor yuziga o'ng qo'li bilan zarba berdi va shu vaqt ichida suyaklarning yorilishini eshitdi . Uning ikkinchi zarbani boshlash rejasi boshlandi, ammo bu endi kerak emasligini ko'rdi. Ego jang ruhi ketdi.
  
  
  Bu uni Egoning yelkasidan olib tashlagan pichoq edi. U ko'zlarini katta ochdi va xirilladi, bu og'riydi. U stilettoni Egoning iyagiga bosdi va ingichka yuzni o'rgandi. Men undan so'radim: "zalda u qayerda?- U nola qildi. Uning egosi uning yuziga tarsaki tushirdi va oldinga va orqaga silkitdi. "Hujjat qaerda yashiringanligini ayting, Jukov", dedim men.
  
  
  "Ego bu erda emas", dedi u tez nafas olib.
  
  
  "Keling, gaplashaylik", dedim. "O'yinlar uchun juda kech."
  
  
  U boshini chayqadi. Stilettoning uchi qon ketguncha Egoning tirnalgan bo'yniga qattiq bosdi. Koridorda uning ovozlarini eshitdim. Otishma eshitildi. Kimdir italyan tilida hammasi joyida ekanligini so'radi.
  
  
  Uning sazaal. - "Va Bene!"Bu yaxshi! U Jukovga qaytdi. "Hozir ko'ryapsizmi? Endi sizda ko'p vaqt qolmadi. Politsiya har daqiqada bu erda bo'lishi kerak."Men ushbu hujjat auditoriyada qaerda ekanligini bilmoqchiman. Gapiring!'
  
  
  U menga qaradi va og'ir nafas oldi. "Siz meni o'lim bilan qo'rqitganingiz uchun sizni jazolaydigan oddiy odam deb o'yladingizmi? Qo'rqaman, siz Maksim Jukovni yaxshi tanimaysiz."
  
  
  Ammo ego uni o'ylagandan ko'ra yaxshiroq bilardi. U ustidagi bolta faylini esladi. Maksim Jukov nafaqat suhbatdosh, balki ayollarning ovchisi ham edi. U o'zining potentsiali, ochiq hovuz bo'ylab omela ayollari bilan juda faxrlanar edi va katta jinsiy tuyadi bilan obro'ga ega edi. "Hammasi joyida, Jukov", dedim ohista. "Men sizni o'ldirmayman. Men sizning tanangizning siz faxrlanadigan qismini olaman-la'nati narsani kesib tashlayman ."
  
  
  Kibr ingichka yuzning egosidan chiqib ketdi. 'Nima? V-nima?
  
  
  Yo'lakda ko'proq ovozlar eshitildi: "siz mening gaplarimni eshitdingiz."
  
  
  U menga hayratlanarli ko'rinish berdi. "Siz buni qilmaysiz!"
  
  
  'Men qilaman.'
  
  
  "Siz aqldan ozgansiz", dedi u yuqori labida ter to'kdi.
  
  
  "Ahmoq."
  
  
  Emu uning pashshasini kesib tashladi. "Shunday Qilib, Jukov?"
  
  
  'Meni o'ldiring!'
  
  
  'Yo'q. = Bu ko'p odamlarni yanada qiziqarli qiladi.- "Hammasi yaxshimi?""U stiletto tomonidan uning ichki kiyimining ego elastik tasmasida ushlab turildi. Uning men xohlagan revmatizm bor. Vahima ichida u derazaga qaradi. Keyin u jasoratini yig'di. "Yo'q", dedi u. Lekin juda kech edi. Uni derazaga yugurib, ego itarib yubordi, rookery sindirdi va axlatga tushdi. U erda, Sancak lyukining chetida yashirin qog'oz bor edi.
  
  
  Lyukning ramkasi turli darajadagi parchalanishdagi uch qatlamli yog'ochdan iborat edi. Ushbu qopqon eshigida o'rta qatlam bo'yalgan tashqi qatlamlarga qaraganda tezroq chirigan va katta yog'och bo'laklari bo'sh joy hosil qilish uchun tushib ketgan . Bu xonada buklangan qog'oz bor edi. Lyuk deraza romiga chekka bilan yopilganda, qog'oz qoplangan edi.
  
  
  'Yo'q! Jukov baqirdi, menga emaklab, o'rnidan turishga harakat qildi.
  
  
  U Kesh atrofidagi qog'ozni chiqarib, ochdi.
  
  
  Bu haqiqatan ham yonish mexanizmining rejasi edi. Jukov uning revolver uchun sho'ng'idi, men faqat pastga mening ego qo'yib edi.
  
  
  Men unga yetib olishimdan oldin, u revolverni ushlab, menga ishora qildi. U Luger yotgan yirtilgan matras uchun kaptar . Jukovning revolveri o'chdi va gavking o'ng sonimni tirnadi. U to'shakka qo'ndi va darhol Lugerni ushlab oldi. Jukov yana nishonga olganida, Luger uni oldi va nishonga olmasdan ikkita tezkor zarba berdi. Birinchi govk eshikka urildi. Yo'lakda baland ovozda qichqiriqlar bor edi va eshikni taqillatdi. Ikkinchi GAVK yurak ostidagi qo'ng'izni urdi. U sakrab tushdi va erga o'tirdi. U ko'zlarini katta ochib bir zum o'tirdi, keyin o'lik holda yiqildi.
  
  
  Odamlar koridorda baqirishdi: "polisiya! Polisiya! "Yo'qolish vaqti keldi. U derazadan olovli qochish joyiga chiqdi va qorong'i xiyobonga tushayotganda sirenalar uzoqdan faryod qildi.
  
  
  
  
  
  
  Bob 2
  
  
  
  
  
  
  O'sha kuni kechqurun u qo'shimcha ehtiyot chorasi sifatida boshqa mehmonxonaga kirdi. Mening yangi qarorgohim Via Marko Aurelio yaqinida, Kolizey qarshisidagi kichik tepalikda edi. Bu kambag'al mahalla edi va men kichkina, tiqilib qolgan xonaga ko'chib o'tganimdan so'ng, men KGBdan ko'ra yirtqich haqida ko'proq Tashvishlanardim. Uning notinch kechasi edi .
  
  
  Ertasi kuni ertalab u erta turdi, Jukovnikidek ixtirochi bo'lmagan keshni chiqarib, kiyindi. Ammo hujjatni topshirish vaqti yaxshiroq edi. U Nyu-Yorkka samolyot chiqdik sifatida qachon va emu hujjatni topshirdi bilmasdim aeroporti Rhyme bir xat bilan uchrashdi bo'lar edi. Xayolimga keldi, Agar Jukov hujjatni yigirma to'rt soat ichida yo'q qilgan bo'lsa, u bugun ham tirik bo'lishi mumkin edi.
  
  
  U kofe ichishga chiqqanida, uning egosini xonasida qoldirdi. Jukov singari, undan men bilan kerak bo'lgandan ko'ra ko'proq qolishni so'rashmadi. Qismni sevuvchi buyumlar ularni o'zi bilan olib yurganda xavfsiz bo'ladi deb o'ylaydi. Ammo mutaxassis biladiki, agar buyum yaxshi yashiringan joyda yashiringan bo'lsa, u erda xavfsizroq bo'ladi. Tajribasiz ofitserlar odatda bu haqda tashvishlanadilar, ammo bu tashvish boshpanalarning fazilatlaridan tashqariga chiqmasligi kerak.
  
  
  Men ertalab tashuvchimning samolyotining uchish vaqtini ikki marta tekshirib ko'rdim va Vashingtondagi axning bevosita rahbari va direktori Devid xok uchun qisqa xabarni kodladim. Xok hujjat yana qanday holatlarda topilganligini imkon qadar tezroq bilmoqchi. Kuryer emga xabar berdi.
  
  
  Oziq-ovqat joylarida hujjat tomonidan olib chiqilganda, kumush sigaret qutisiga qo'ying va sigaret qutisini bir daqiqada qo'ying. Aeroportda u Kurerga sigaret taklif qilishi kerak edi, keyin ikkita bir xil narsa almashtirildi.
  
  
  Men mehmonxonada taksiga buyurtma bermadim, shunchaki tepalikdan Kolizeyga tushdim. Ammo bu safar ehtiyot chorasi etarli emas edi. Uni haydashdan bir necha daqiqa o'tgach, bizni qora Fiat ta'qib qilayotganini ko'rdim.
  
  
  "Bu erda chapga boring", dedi u haydovchiga.
  
  
  "Ammo siz aeroportga borishni xohlaganingizni aytdingiz!"
  
  
  "Hozircha unuting."
  
  
  "Cheers ey coraggio!"odam burchakka burilganda ming'irladi.
  
  
  Men orqa oynaga qaradim va orqamdan Fiat mashinasini ko'rdim. Endi mening navbatim grumble edi. Uni aldaganidan keyin hammasi yaxshi o'tdi deb o'yladi. Ammo qandaydir tarzda Jukovning do'stlari meni topdilar.
  
  
  Biz tezda ulardan xalos bo'lishga harakat qilib, burchakni yana ikki marta aylantirdik. Haydovchi mashina bizni kuzatib borayotganini bilib, fursatdan foydalanib, haydash mahoratini namoyish etdi. U Labicana orqali bizni pastga sudrab, mimmo Colosseum zaxira va Dei Fori Imperiali orqali yuqoriga, Konstantin keyin mimmo bazilika va ego-sindiradi ibodatxonalar peshin quyosh qaynoq bilan oppoq Rim Forum.
  
  
  "Hozir qayerda, signor?"
  
  
  "Faqat to'g'ri boring", dedim Fiatga qarab. Taksi haydovchisining mohir muomalasiga qaramay, bizni tirbandlik ushlab turdi va Fiat biz bilan hamqadam bo'ldi; bu menga juda yaqin edi. Biz Corso Vittorio Emanuele bo'ylab Tiberga bordik, Ponte Vittorio Emanueleni kesib o'tdik va Vatikan tomon yo'l oldik. Qora mashina hali ham bizni ta'qib qilardi. Avvaliga men hujjatni biron bir joyda taksida yashirishni o'yladim, lekin orqamizdagi agentlar mashinani aniqlaganligi sababli, bu reja nihoyat juda xavfli bo'lib tuyuldi. Shunday qilib, biz della Conciliazione orqali Piazza Pius XII tomon haydashni davom ettirdik. O'rtada katta favvora joylashgan maydonga qaraganimda, birdan bir fikr paydo bo'ldi. Shubhasiz, bu hozir yoki hech qachon tirnoqli vint edi.
  
  
  "To'xtang, haydovchi", dedi u tezda va shu bilan birga orqaga qaradi va Fiat bizdan ikki yuz metrdan oshmasligini ko'rdi . Men haydovchining qo'liga bir dasta lirani tiqdim va u qalin, buta qoshlarini ko'tardi.
  
  
  "Benissimo !"men ketayotganimda u orqamdan qo'ng'iroq qildi. "In bocca al lupo!"
  
  
  Ammo keyin men egoimning yaxshi tilaklaridan ko'ra ko'proq narsa kerakligini angladim.
  
  
  Uning qadami uni ko'tardi; u yana yelkasiga tez qaraganida, Fiat maydonning narigi tomonida to'xtaganini ko'rdi . Old o'rindiqda ikki kishi bor edi, ularning yuzlari tushdan keyin quyoshda ko'rinmas edi. Ko'rinib turgan qat'iyatsizlik meni rag'batlantirdi . Agar bazilika muzeyiga kirsam , sayyohlar orasida ulardan uzoqlashish imkoniyatiga ega bo'lishimni bilardim.
  
  
  Shunday qilib, men yana tezligimni ko'tardim va ulkan Egizaklar ustunlarining mimmo kolonadasi orqali narigi muzeylarga shoshildim. U yana orqasiga qaradi. Ikkala odam ham chiqib, yomon ko'rinadigan qora mashinani aylanib chiqishdi va mening orqamdan ergashishdi.
  
  
  To'satdan u o'ng tomonga silkinib, dastlabki ikkita muzeyning soyasiga kirib, uchinchi, qorong'i binoga qadam tashladi. Kiraverishda forma kiygan soqchilar bor edi. U orqasiga qaramasdan ularning yonidan o'tib, sayyohlar yodgorlik do'konlarini to'ldirayotgan zalga kirdi. "Tikuvchiga la'nat", deb ming'irladi u; bu yigitlarning ko'zlari u o'ylagandan ham o'tkirroq edi.
  
  
  Ularning atrofida Odin bir vaqtning o'zida zinapoyaga ko'tarilayotganda allaqachon zalga kirayotgan edi. Men burchakli, kesilgan yuzda band bo'lgan ego ifodasini payqashga ulgurdim. U mushaklari qora sochli, bejirim kulrang kostyum kiygan odam edi. Va u, ehtimol, KGBda edi.
  
  
  Zinapoyaning tepasida, u nafas olib, atrofga qaradi, u mening Vatikan kutubxonasi galereyasida ekanligimni ko'rdi. Bu papalarga sovg'alar bo'lgan shisha vitrinalar bilan o'ralgan uzun, tor joy edi Pius IX, Leo XII va Pius X. bu zargarlik buyumlari, kumush haykalchalar va ajoyib tarzda chiroyli o'yilgan oltin kosalar va diniy buyumlarning haqiqiy xazinasi edi; qadimgi vazalar polda va vitrinalar orasida turardi . Galereyaning chap tomonida u bir necha soniya oldin yugurgan hovliga qaragan tashqi devorni ko'rdi .
  
  
  Uning xonasi skanerdan o'tkazildi va Stal hujjatni iste'mol qilish uchun mumkin bo'lgan joyni qidirdi. Egoni o'z-o'zidan ushlab turish juda xavfli edi va agar men uni to'g'ri joyda yashirsam, KGB hech qachon Egoni topa olmasligini bilar edi.
  
  
  Forma kiygan xodimlar galereyaning ikki tomonidagi koridorlar bo'ylab harakatlanishdi. Texnik xodimlar oldinga va orqaga harakatlanayotganda, u taxta plitalarining xirillashini eshitdi . Keyin men oyoq tovushlarining bo'g'iq tovushlari ustida bir hovuch harakat qilaman, shunda ular nima qilayotganimni ko'ra olmaydilar. U kumush sigaret qutisi bilan cho'ntagidan chiqarib oldi. To'q sochli KGB agenti har qanday vaqtda paydo bo'lishi mumkin. U tezda buklangan qog'ozni o'ng qo'liga tiqdi va sigaret qutisini dublet cho'ntagiga qaytardi. Personal Odin Po hushtak edi. Men to'xtadim va vitrinalardan biridagi kumush buyumlarga qoyil qolgandek bo'ldim, xizmatchini doimiy ravishda u ko'rinmaguncha tomosha qildim. Keyin u hujjatni galereya oxiridagi derazada o'tirgan etrusk vazasiga tiqdi. Qog'ozni tor bo'ynidan o'tkazish uchun uni yana yarmiga katlashim kerak edi.
  
  
  Eshik oldida rus paydo bo'lganida, u boshqa vitrinaga borgan edi. U tezda kirib keldi, turganimni ko'rdi va sekinlashdi. Shuningdek, u vitrinaning oldida to'xtadi va tarkibini ko'rib chiqdi.
  
  
  Hujjatni vaza ichiga qo'yganimni hech kim ko'rmaganiga amin edim. Oddiy sayyohga o'xshab qolishga umid qilib, u yana bir necha daqiqa ko'rgazmani tomosha qildi. Keyin u asta-sekin xonalar bo'ylab yurib, eshik oldidagi xizmatchining boshini qaytardi. U koridorda bo'lganida, otasi deraza oldiga borib, hovliga qaradi. Uning so'zlariga ko'ra, binoning kirish qismida ikkinchi Rusning boshlanishini kutayotgan edi .
  
  
  Men harakat qildim. Shunday qilib, ular meni tuzoqqa tushirishdi deb o'ylashdi. Ammo agar ular shunday deb o'ylashsa, ularda hali qog'oz yo'q edi. Ushbu hujjat Shveytsariya seyfida xavfsizroq saqlangan. Agar men kelmasam, mening tashuvchimga ego sayohatlarini yigirma to'rt soatga qoldirishni buyurishdi, shuning uchun ham bu yaxshi. Endi men qilishim kerak bo'lgan narsa bu ikki rusdan tirik qolish edi.
  
  
  Men zinapoyadan binoning birinchi qavatiga tushdim, u erda bir nechta hojatxonali yo'lak topdim. Uning orqasida xizmat kirish qismiga olib boradigan kichik vestibyulli asosiy yo'lak bor edi. U qisqa qabulxonaning ikkala uchiga borib, burchakni burib, kutdi. Deyarli darhol xavfsizlik xizmati xodimi burchakda yugurib keldi, ehtimol men xizmat eshigi orqali g'oyib bo'ldim deb o'yladim .
  
  
  U uni berganida, Stal qo'lini cho'zdi, Egoni ushlab oldi va uni nola qilish uchun bosdi. Uning egosi uni o'ldirishi mumkin, ammo bunga hojat yo'q. Men hali ham xavfsizlik hujjatini olib tashlashim kerak edi va men buni qilayotganimda, u qotillikni tergov qilish uchun politsiyaga muhtoj emas edi. "Siz kechikdingiz", deb yolg'on gapirdim va ingrash uchun egoimni bosdim. "Hujjat Vashingtonga bordi."
  
  
  Uning hayotida uning ego mushti urildi. U egilib, og'riydi. Uning egosi uning bo'yniga urdi va u tiz cho'kdi. Men undan qochmoqchi bo'lganimda, u to'satdan oyoqlarimdan ushlab, meni o'ziga tortdi.
  
  
  U qichqirdi. - Siz yolg'on gapiryapsiz!'
  
  
  U mening yuzimga etib bordi va o'ng ko'zimni bir necha millimetrga o'tkazib yubordi. Ego ruku uni to'xtatdi va mushtini Egoning go'shtli yuziga urdi. U qichqirdi va devorga yiqildi. Men o'rnimdan turdim va u o'rnidan turmoqchi bo'lganida , men uning egosini yana yuziga tarsaki tushirdim. Gol-ego zarba bilan yo'ldan tashlandi. U devorga urilganda, uning bo'g'imlari uning ego diafragmasiga urildi. Havo o'pkasining egoidan chiqib ketdi va u yana qulab tushdi. Uning egosi uning yuziga tepdi. U hushidan ketgan edi.
  
  
  Asosiy koridorda hech kim jang haqida eshitmaganligi aniq edi. Men xizmatga kirish joyiga bordim va kutganimdek, eshik qulflangan holda topildi. Lekin men asosiy kiraverishda boshqa ofitserning mimmo o'tgan olish mumkin, deb o'ylayman bermadi . Uning ovozi katta eski qulf bilan ishlashiga amin bo'lmasa ham, maxsus qulfni oldi. Xizmat xodimlari ko'rinmasligiga umid qilib, bir necha daqiqa davomida sinab ko'rildi. Nihoyat, qulf uni ochdi.
  
  
  Uning orqasida men uning xavfsizlik xodimi sifatida nola qilganini eshitdim. U o'ziga keldi. U tutqichni burab, eshikni ochdi. Sunny Brylev xonaga kirdi . U binoning orqasidagi kichik avtoturargohga chiqdi va taksi kutib turgan burchakka yurdi. Haydovchi rulda uxlab yotgan edi. U egilib, Egoning yelkasini silkitdi.
  
  
  "Men Della Lunetta mehmonxonasiga borishni xohlayman", dedim.
  
  
  "Mi si jonli dai piedi", deb javob berdi u ; agar uning mehmonxonasi shunchaki sayr qilsa.
  
  
  Emu unga bir dasta lirani uzatdi va u pulni yig'ayotganda taksiga o'tirdi. U tugagach, u kuldi.
  
  
  "Endi, tezda."
  
  
  "Sizning, sizning, signor."
  
  
  U dvigatelni boshladi, viteslarni siljitdi va biz asosiy kirish joyiga, mimmo sayyohlariga va qo'riqchiga bordik. U haydovchi o'rindig'idan gazeta oldi va biz kiraverishga ko'tarilganimizda uni yuzi oldida ushlab turdi. Biz mimmo o'tib sifatida, bu KGB agenti da chetiga qaradi edi, uning ego hamkasbi nisbatan qisqa bir odam. U to'lovlarga qisqacha qaradi, keyin o'girilib, hamkasbini ko'rishni kutgandek binoga qaradi .
  
  
  Biz Avliyo Pyotr maydonidan daryoga borganimizda, u gazetani qo'ydi va bo'shashdi. Hujjat xavfsiz edi-ba'zi feretgacha. Endi kuryer ertasi kuni ketishidan oldin o'z egoimni qaytarish yo'lini topishim kerak edi.
  
  
  
  
  
  Bob 3
  
  
  
  ;
  
  
  Ertasi kungacha operator bilan bog'lana olmadim, lekin bu shart emas edi. Hujjatga kelsak, Vatikan muzeylari qadoqlash uchun ketganidan yarim soat o'tgach yopildi va ertasi kuni ertalab ochilmadi. Shunday qilib, tasalli ovqatdan so'ng, agar KGB ikkinchisining boshiga qarasa, u uchinchi mehmonxonaga ko'chirildi. Tushlikdan keyin men kichkina barga bordim, cinzano buyurtma qildim va sekin ego ichdim . Xayolimga shunday bo'ldiki, Agar xok zalda hujjatlar qaerdaligini bilganida edi, u men ular bilan qilgan ishimdan xursand bo'lishi mumkin edi va men hujjatni qaytarib olish yo'lini allaqachon o'ylab topganman. Men dorixonaga bordim va qo'shimcha uzun shifokor pinsetini sotib oldim. Ertasi kuni ertalab ko'ylagi ostidagi pinset bilan galereyaga boraman, agar atrofda hech kim bo'lmasa, pinsetni etrusk vazasiga botirib, qog'ozni tortib olaman. Sayyohlar ko'p bo'lmasligi uchun muzey ochilishi bilan erta kelaman.
  
  
  Men hozirgina rejalarimni ishlab chiqqan edim, bir qiz kelib stolimga o'tirdi. Men uni Vatikan haqida o'ylayotganimda kuzatdim. U shubhasiz fohisha edi: ingichka, ingichka qora sochlar va juda ko'p bo'yanish bilan. U arzon chiziqli kozok va endi sonlarini zo'rg'a yopadigan yubka kiygan edi. "Salom, Jonni. Siz Amerikaliksiz, shunday emasmi?
  
  
  'Ha.'
  
  
  "Ko'ngilxushlik kayfiyatida, a?"
  
  
  "Bu kecha emas."
  
  
  Menda fohishalarga qarshi hech narsa yo'q. Faqat atrofdagi odamlarning aksariyati hissiy jihatdan buzilgan ko'rinadi va menga ayol nafaqat tanada, balki aqlda ham sog'lom bo'lishi yoqadi.
  
  
  U turib oldi. "Siz ishonasizmi, Jonni?"
  
  
  "Ha", dedim. Uning ishonchi.'
  
  
  "Salom, men sizning kimligingizni bilaman", dedi u to'satdan. "Siz amerikalik politsiyachisiz."
  
  
  Uning nigohi Nah ustida sobit. 'Sizni nima deb o'ylashga majbur qiladi?'
  
  
  'Albatta! Politsiya xodimi! Uni ko'rishga ruxsat bera olamanmi?"Siz Rim politsiyasi bilan ishlaysizmi ?
  
  
  "Men kopp emasman", dedim.
  
  
  U menga qattiq tabassum qildi. "Salom, Jonni, - dedi u, - siz uchrashmoqchi bo'lgan odam bor. Salom, Gina! Favoriska ! Men norozilik bildirishdan oldin, u bizning oldimizga kelgan qizni chaqirdi va stul yonida ikkilanib turdi, yuzimga qaradi. Bu fohishaga o'xshamadi. Va u juda chiroyli edi.
  
  
  "Si encodi!"yupqa qiz uchinchi stulni taqillatib, chiroyli qizga dedi. Keyin u oldinga egilib, maxfiy ohangda dedi: "Jina, u ingliz tilini yaxshi biladi. Salom amerikaliklarni yoqtiradi. Siz u bilan gaplashmoqchisiz, shunday emasmi?"
  
  
  Jina oriq qizning taklifiga e'tiroz bildirmoqchi bo'ldi, lekin nihoyat o'zini o'tirishga ko'ndirishga ruxsat berdi.
  
  
  "Gina juda yoqimli, shunday emasmi?"- dedi oriq mag'rurlik.
  
  
  "Qanday diabolo!"- dedi Gina va o'rnidan tura boshladi.
  
  
  Siz bilan uchrashganimdan xursandman, Gina", dedim. - Mening ismim Nik. Biz bilan o'tirib iltimos."
  
  
  U bir zum ikkilanib turdi, keyin uyalib orqaga suyandi. Nah Milan va Vitsenzaning Shimoliy aholisining go'zal xususiyatlari va och jigarrang sochlariga ega edi. Nahning sochlari uzun va qalin, engil chiziqlar bilan edi. Uning ko'zlari jigarrang, og'zi keng va shahvoniy edi, o'rnatilgan bluzka va kalta yubka ostida uning qiyofasi nafisroq edi.
  
  
  "Jinaning Amerikada amakivachchasi bor", dedi boshqa qiz ginaning g'azabiga e'tibor bermay. "Ammo u amerikalikdan ko'ra yaxshiroq gapiradi. U sizga aytadi. Keyin u o'rnidan turdi va birinchi navbatda menga ko'z qisib qo'ydi.
  
  
  "Bu nimani anglatadi?"
  
  
  Gina tabassumni boshqargan. "Rose meni erkaklar bilan tanishtirishni yaxshi ko'radi. U meni yolg'iz deb o'ylaydi.
  
  
  "Va bu sizmisiz?"
  
  
  U menga tez nazar tashladi, keyin nigohimdan qochdi. Har kim ba'zan yolg'iz oladi, ular emas?
  
  
  "Ha", deb tan oldim, bu mening ish chizig'imda ekanligini eslayman. "Siz shu erda ishlaysizmi, Gina?"
  
  
  U ofitsiant, styuardessa, agar siz uni shunday chaqirmoqchi bo'lsangiz. Lekin men ishda erkaklar bilan uxlamayman."U oxirgi so'zlarni asta-sekin va qat'iy qaror qildi. Men juda ko'p tafsilotlarga bormadim. Sizning do'stingiz Roza meni politsiyachi deb o'ylaydi, lekin bu mening ishim emas.
  
  
  "Bu sizning ishingiz bo'lsa, menga ahamiyat bermayman.
  
  
  Men undan so'radim. "Sizga biror narsa olsam bo'ladimi?"
  
  
  U mening ko'zimga qaradi. "Men xohlardim, Nik, - dedi u, - lekin aytganimdek, men fohisha emasman."
  
  
  Men unga tabassum qildim. [Men shunday deb o'yladim. Siz nima ichmoqchisiz?"
  
  
  U ofitsiantga ishora qildi va u ishtahani buyurdi. Biz bir muddat suhbatlashdik. U unga rimedagi elchixonaga tashrif buyurgan amerikalik amaldor ekanligini aytdi.
  
  
  "Amerikada qayerdansiz?"Gina so'radi.
  
  
  "Nyu-York Atrofida."
  
  
  "Men har doim u erga borishni xohlayman. Jiyan Rouz Nyu-Yorkdagi hayot haqida gapirdi. U kafeterya va restoranlarni juda qadrlaydi. Ular haqiqatan ham u aytganidek yaxshimi?
  
  
  Men uni bir muddat kutdim. "Oh, - dedim men, - ular o'z yo'lida yaxshi. Siz bu barda qancha vaqt ishlaysiz, Gina?"
  
  
  'Unchalik uzoq emas. Men ijara haqini zo'rg'a olaman."U ko'zlarini tushirdi. "Tez orada uyga boraman", dedi u qo'rqoqlik bilan. "Bugun bu erda ish yo'q va ularga kerak emas. Agar xohlasangiz, men bilan ichishga kelishingiz mumkin."Nega emas, deb o'yladim. "Men xohlardim", dedim.
  
  
  Men unga taksi chaqirdim va biz ginaning xonasiga bordik. Bu via delle Quattro Fontanedagi eski uyning tomidagi xona edi. Biz to'rtinchi qavatdan boshladik va ikkinchi qo'nish boshlanishi uchun nafas chiqarganimizda, otasi egilib, uni muloyimlik bilan o'pdi. Uning lablari yumshoq, iliq va mayin edi .
  
  
  Xonada biz sharob ichayotganda suhbatlashdik. Jina Rim er osti dunyosining kuchli xo'jayini, ma'lum bir Jovanni Farrellining bekasi bo'lgan vaqt haqida gapirdi. U oddiy o'g'ri sifatida boshladi va keyin ko'chmas mulk firibgarlik millionlab qildi. Uning so'zlariga ko'ra, u unga yomon munosabatda bo'lgan.
  
  
  "Ammo bu o'tmishda. Endi men Jovanni kabi erkaklardan uzoqlashaman. Men oyoqqa turib, halol pul topaman ."
  
  
  Uning tabassumini ko'rib qon bosimim ko'tarildi. U menga bir zum tikilib turdi, keyin o'rnidan turdi va xonaga faqat yotoqxona oynasi atrofidagi azizlar kirishi uchun chiroqni yoqdi . U hech narsa demasdan yechindi. Uning sariq sochlari yelkasiga tushdi va to'liq ko'kraklari tegishni iltimos qildi. Men uning iliq tanasini o'zimga tortdim va u mening qo'llarim uning Baxmal terisidan ohista yugurganida, u menga erib ketdi. Uning birdan qizib ketgan lablari meniki topdi va o'zaro izlanishlarda og'zimiz ochildi. U o'ynagan tanasi o'n olti yoshli bolanikiga o'xshab yumshoq va silliq edi.
  
  
  "Meni olib ket, Nik", deb pichirladi u qulog'imga.
  
  
  Men uni yechintirdim va u Lugerni ko'rdi . "Demak, siz politsiyachisiz."
  
  
  "Men sizga haqiqatni aytdim", dedim. Ee uni quchoqladi va u qurolni unutdi.
  
  
  "To'shak", deb pichirladi u. "Meni yotishga olib boring."
  
  
  Men qildim. Men uning yonida yotganimda, qo'llarim uning tanasini silab qo'ydi, u uzun, ozg'in sonlarini ajratdi va u qo'lini ichidagi Baxmal ustiga yugurdi.
  
  
  "Va benissime!"u ming'irladi.
  
  
  U qo'lini yuqoriga ko'tarishga ruxsat berdi.
  
  
  "Keling," u nafas oldi.
  
  
  U uning to'liq ko'kraklarini o'pdi va u nafasini ushlab turdi. "Basta", deb chaqirdi u. - Bu yetarli. Hozir. Men sizni hozir xohlayman.'
  
  
  Uning asta-sekin nah kirib. Uning tomog'i atrofida bo'g'iq qichqiriqlar otildi. Uning tanasi ehtirosdan burishdi va meni kuchli va haddan tashqari jismoniy istak qo'zg'atdi. Men uning ho'l sonlari atrofimga yaqinlashayotganini his qildim va uning hushtak, xirillagan qichqiriqlari qulog'imda yangradi. U tirnoqlari bilan qo'llarimni tirnadi, qo'llarini bo'yin va yelkamga o'rab oldi va boshlagan ishimizni tugatish uchun deyarli g'azablanib, meni pastga tortdi.
  
  
  Keyin har bir fikr, har bir Iroda yo'qolgan payt keldi. "Ko'proq, ko'proq, Nik!"u nafas oldi. Mening lablarim allaqachon yarim sardonik, yarmi tushunadigan jilmayishga burishdi. U meni qattiqroq quchoqladi, ko'proq egalik qildi va boshqaruvni yo'qotib, kestirib qimirlay boshladi. Oxirgi konvulsiv titroq va biz nima qilishni hal qilish uchun yig'ildik; u g'azab bilan nola qildi, sog'inch qo'shig'i va cheksiz zavq.
  
  
  
  
  Ertasi kuni ertalab uyg'onganimda, vahima lahzasi bor edi; notanish atrofga tikilganimda qo'rquvning birinchi chaqnashlari. Yonimda iliq tana ohista ming'irladi. U ginaning uxlab yotgan shaklini ko'rib, yuqoriga qaradi va kuldi. Uning sochlari yostiqqa o'ralgan edi, oq ichki kiyimidagi mis halo. Juda ehtiyotkorlik bilan u qo'li ko'kragimdan tushguncha Nahdan sirg'alib ketdi. U bir zum qimirladi, keyin nafasi yana bir bor paydo bo'ldi va u qattiq uyquga ketdi.
  
  
  Jimgina, uni uyg'otmaslik va qaerga ketayotganimni so'rashimga ruxsat berish uchun, men yotoqdan turib, kiyimlarimni yig'dim. Mehmonxonaga qaytib bormaganimdan hayron bo'ldim va butun tunni Gina bilan quchog'imda o'tkazdim. Ammo mening mehmonxonam xonasida hech qanday qiymat yo'q edi, chunki Vatikan kutubxonasidagi etrusk vazasida hali ham uning o'lik sirini o'z ichiga olgan qimmatbaho hujjat bor edi. Ammo endi men hujjatni KGB qo'lidan saqlashga muvaffaq bo'lganimdan so'ng, uni qaytarib olishim kerak edi va imkon qadar tezroq. U kiyinib bo'lgach, barmoqlarini sochlari bilan tekisladi, to'shakka yana bir bor qaradi, nam choyshablari va ginaning chiroyli yosh tanasi sovg'asi bilan eshik tomon yo'l oldi.
  
  
  U unga qarshi emasligini bilgandek, uni uyg'otishga qarshi emas edi . Ammo u mening haqiqiy sevgim edi va ayollarning zavqlari meni hech qachon tugatilishi kerak bo'lgan ishdan qaytarmasligi kerak edi. U Nahga so'nggi ehtirosli ko'rinish berdi. U hech narsa demadi; ko'kraklari ko'tarilib, har nafas bilan tushdi . U xonadan sirg'alib chiqib, eshikni orqasidan ohista yopdi .
  
  
  Gina haqidagi barcha fikrlarni boshimdan chiqarish vaqti keldi. Men hujjatni qazib olishga, diqqatni jalb qilmasdan olishga e'tibor qaratishim kerak edi. Agar men tasodifan hujjatni qaytarib berishga harakat qilsam, yumshoq qilib aytganda, jiddiy asoratlar bo'lar edi. Birinchidan, agentlar bilan sodir bo'lishi mumkin bo'lgan eng yomon narsa-o'limdan tashqari, albatta-jamoatchilik e'tiborini jalb qilishdir. Mening kamuflyajimni ko'rsatish imkoniyati etarlicha xavfli edi, lekin agar men qog'ozni olishga harakat qilsam, hujjat Egoni ko'ra oladigan har qanday italiyalik politsiya xodimi tomonidan ko'rib chiqiladi va tekshiriladi. Hujjat AQSh hukumatiga tegishli ekanligiga nihoyat rasmiylarni ishontira olsam ham, sir imkon qadar tezroq sir bo'lib qoladi. U hamma Italiya politsiyachilari ham qo'lida katta lirali odamga bunday o'ta maxfiy hujjatni sotishni istamasligiga amin edi.
  
  
  Va agar biz ruslarga hujjat zalda qaerda ekanligini aytganimizda, ular mendan oldin unga borishga harakat qilishgan bo'lar edi. Etrusk vazasidagi hujjatning ko'chirmalari endi mening asosiy maqsadim. Qolgan hamma narsa ahamiyatsiz edi . Yaxshiyamki, Vatikan kutubxonasi ochilganda men erta uyg'ondim.
  
  
  Men Piazzale XII edi, Vatikan kiraverishda, men katta olomon oldimda maydonida to'plangan ko'rgach, Sankt-Butrusning maydoni. Bu kam emas edi. Papa ko'pincha o'z saroyining balkonida maydonda turgan sodiq va ziyoratchilarni duo qilish uchun paydo bo'ladi. Ammo bugun ertalab sayyohlar va rimliklar odatdagidan kattaroq bo'lib tuyuldi.
  
  
  Men olomon orqali mening yo'l qilish kerak edi, har qadamda mening uzr ming'irladi. Papa saroyining derazalariga boshlar ko'tarildi va eri zich olomon chetiga yaqinlashganda, qichqiriq eshitildi, so'ngra g'alati va deyarli dahshatli sukunat tomoshabinlarni qamrab oldi. U harakatsiz turdi va Papa Pol VI ning oq kiyingan qiyofasi paydo bo'lganda yuqoriga qaradi.
  
  
  U baraka bilan qo'llarini ko'tardi. Ammo u barakani endigina boshlagan edi, o'tkir zarba osmonni momaqaldiroq kabi ikkiga bo'ldi. Avvaliga bu mashina susturucusu deb o'yladim.
  
  
  Afsuski, bu ancha jiddiyroq edi.
  
  
  Bir soniyadan so'ng, ego balkonining katta vitray oynasi qulab tushganda singan shisha Papa ustiga qulab tushdi. Balkon ostidagi olomondan kimdir baqira boshladi va maydondagi olomon ichiga ko'proq stakan tushishi bilan Papa ko'zdan g'oyib bo'ldi.
  
  
  Olomon vahima qo'zg'atganda, qichqiriqlar boshqalar tomonidan yangradi. U o'q qayerdan kelayotganini bilish uchun har tomonga qaradi; o'q otaga qaratilgan bo'lishi kerak va uni bir necha dyuym o'tkazib yuborgan bo'lishi kerak .
  
  
  "Bu Papa!"Italiya ovozi baqirdi.
  
  
  "Ular Egoni o'ldirishga harakat qilmoqdalar! boshqasi baqirdi.
  
  
  Odamlar Vatikanning kirish qismiga yugurishdi va vahimali ovozlarning shovqini sizning qayg'u va umidsizligingizning nolasi kabi havoda ko'tarildi. Shisha parchalari hali ham maydonga tushdi, ammo olomonning etakchi qismi eshiklarga yugurdi va shrapnel shahri ostiga tushmadi.
  
  
  U yana balkonga qaradi va shu payt barlarda ikkita raqam ko'rinib qoldi. Ular Papskiga yordam berish uchun egilib qolishdi. Uni saqlagan joyidan u aftidan zararsiz ekanligini ko'rdi.
  
  
  Mening orqamda olomon atrofida yana bir shovqin bor edi. U yelkasiga qaradi va maydondan uzoqlashib ketayotgan uzun qora mashinani ko'rdi. Bu shunchaki tasodifmi, men hayron bo'ldim yoki mashinaning men ko'rgan narsaga aloqasi bormi?
  
  
  Nima uchun u to'satdan Vatikan muzeylari va kutubxonalari tomon qaraganini bilmayman. Ammo men unga qaraganimda, vertolyot tushayotgan va bino orqasida g'oyib bo'lganini ko'rdim. Bu aniq Amerikaning Skyhook harbiy vertolyotiga o'xshardi.
  
  
  Bu haqda bir soniya ham o'ylashim shart emas edi.
  
  
  U olomon orasidan o'tayotganda kutubxonaga imkon qadar tezroq borish kerakligini tushundi. U hayratda qolgan odamlarni itarib, asosiy maydondan ustunli muzeyga yurdi. Otasi asosiy hovliga kirganida, Stal vidni vertolyotda qaytib keldi. U asta-sekin Vatikan kutubxonasi ustidan samimiy tushdi. Va keyin u, men nimadir noto'g'ri ekanligini angladim; dahshatli noto'g'ri.
  
  
  U bir soniya ham yutqazmagani uchun yugurishni boshladi. Uning, mening dollar to'p qo'llanma his, va adrenalin uning muzey kirish tomon burdi sifatida mening tomirlar orqali ko'tarildi . Zich olomonning vahimasiga tushib qolgan, forma kiygan xodimlar deyarli barchasi o'z lavozimlarini pontifik kutubxonasi oldida qoldirishgan. Ular meni mimmo yugurib, ih ko'zlari qo'rquv bilan muzlatilgan. Men dadam kelgan balkonga qaradim. Balkon kimsasiz edi; faqat shisha parchalari men ko'rgan narsalarga jim guvoh bo'lib qoldi.
  
  
  Shubhasiz, ular avliyoning ahvoli haqida hali bilishmagan; bu g'azablangan, vahimaga tushgan olomon bo'lmaydi. Soqchilar xuddi oyoq izlarini qidirayotgandek maydon bo'ylab oldinga va orqaga yugurishardi. Lekin men ular hech narsa topa olmasligini bilardim va janjal va umumiy chalkashliklar yuzaki bo'lganidan ko'ra ko'proq ekanligiga amin edim.
  
  
  Endi ikkinchi porloq qora limuzin paydo bo'ldi. Uning orqasida kutubxona kiraverishidagi ustunlar atrofida o'rdak. Mashina to'xtab qichqirdi. Qo'rqitish qichqirig'i bor edi va ikkita keng yelkali, semiz odam mashina atrofida sakrab chiqib, binoga bostirib kirishdi. Shu bilan birga, vertolyotning pastki qismidagi Lyuk ochildi va u samolyotda bir qator harakatlarga tushib qoldi.
  
  
  Limuzin rulida soyali figura o'tirdi. Mashina oldinga cho'zilib, yonimdan uchib o'tayotganda, odamning yuzini ko'rish imkonsiz edi. U ko'zlarini qisib, davlat raqamini yozishga harakat qildi. Ammo mashina to'xtagan bo'lsa ham, raqamlarni ko'rish uchun siz hali ham rentgen ko'ziga ega bo'lishingiz kerak. Yozuv qo'pol shaffof bo'lmagan qora mato qopqog'i bilan qoplangan.
  
  
  Mashina ko'zdan g'oyib bo'lgach, u davom etdi. Mashina oldida turgan paytda kutubxonaga kira olmadim, lekin endi u tezlashib ketayotganida, men Papa yodgorligining kirish qismiga yugurdim va ichkariga qaradim. Ba'zi xodimlar asabiylashib nima bo'lganligi haqida gapirishdi.
  
  
  Ammo mashina atrofida sakrab chiqqan ikki kuchli odam hech qaerda ko'rinmasdi. Va hayajonlangan ih muzeyi xodimlari atrofida hech kim sezmaganday tuyuldi. Balki ular erkaklarning kutubxonaga yugurganini ko'rmagandir, lekin uni ko'rishgan. U galereyaga olib boradigan zinapoyaga yaqinlashganda, ikkita o'q otildi. U axda juda murakkab ballistika kursiga ega edi va men kadrlar uni o'ta maxfiy rasm yashirgan galereyalar orqali kelayotganini aniqlashda hech qanday muammoga duch kelmadim.
  
  
  Uni, uch tashqi zinadan yuqoriga yugurib, qo'lida Luger, tepkisi barmoq. Nihoyat birinchi qavatga yetganimda, mening eng yomon shubhalarim tasdiqlandi. O'z lavozimida qolishga qaror qilgan forma kiygan xizmatkor hali ketmagan, endi kun bo'yi katta qon havzasida yotibdi. Uning o'lganini ko'rish uchun uning ustiga egilishim shart emas edi.
  
  
  Juda kech, u galereyaning katta o'yilgan eman eshiklarini ichkaridan yopayotganini ko'rdi. Men u erga yugurdim, lekin etarlicha tez emas. Agar u Vilgelmina tomonidan ishlatilgan bo'lsa ham, eshiklarning yopilishining oldini olish mumkin emas edi.
  
  
  Qulfdagi tugmachani bosganini eshitdim. U tetikni tortdi va qulf atrofidagi o'tin ochilib ketdi. Ammo GAVK qalin yog'och eshikning yarmini yorib o'tdi. Keyin u yana bir shovqinni eshitdi va xuddi shu narsa uzun koridorning narigi tomonida sodir bo'layotganini tushundi. Galereya ichkaridan shu qadar samaradorlik bilan yopilganki, operatsiya - uni o'z ichiga olishi mumkin bo'lgan har qanday narsa - tegishli malaka va tayyorgarlik bilan amalga oshirilganligi aniq edi.
  
  
  Galereyaga kirish mumkinmi yoki yo'qligini bilish uchun atrofga vahshiyona qaradim. Orqamdan bo'g'iq ovozlarni eshitdim. Men u bilan boshqa imkoniyat olmadim. Burchakda uchta sayyoh kelganida, u orqasiga o'girildi. Ulardan biri, yorqin ko'ylak kiygan qizil yuzli ayol, Lugerga qaradi va baqirdi.
  
  
  Uning faryodi meni harakatga undadi. U yopiq galereya eshiklari yonidagi derazalar qatoriga yugurdi. U mandalni ochdi, derazalar atrofini ochdi va hovliga qarash uchun oldinga egildi. Vertolyotdan taxminan o'ttiz metr narida, diametri va balandligi uch metrdan oshiq, qalin po'lat kabelga ulangan metall savat tushdi . Bir kishi savat ichida cho'kkalab o'tirar edi va men savat zirhli po'latdan , vertolyotning pastki qismini qoplagan metalldan yasalganini payqadim.
  
  
  Endi u birinchi taxmin qilgan narsa haqiqatan ham haqiqat ekanligi aniq bo'ldi. Papaga qilingan hujum e'tiborni hozirda sodir etilayotgan haqiqiy jinoyatdan chalg'itish uchun diversion taktika edi. Buning ortida turganlar hech qachon Papani o'ldirishni niyat qilmaganlar. Ushbu hujum vahima va umumiy chalkashliklarni keltirib chiqarish uchun amalga oshirildi. Haqiqiy maqsad Vatikan kutubxonasining Po galereyasidan oltin va kumush xazinalar to'plami edi, bu la'natlangan, almashtirib bo'lmaydigan maxfiy rasm uni yashirgan galereya.
  
  
  Qo'rqqan sayyohning qichqirig'i muzeyga boshqa mehmonlarning e'tiborini tortdi. U orqasiga qaradi va ularni tark etishga ishora qildi - unga qo'l silkitishi chalkash va qo'rqib ketgan olomonning signalini qo'zg'atdi. U galereya eshigiga qaytib, egilib, diqqat bilan tingladi . Uni, shisha sindirib eshitdim, va galereyasida derazalar ichiga singan edi gumon, va tez orada ih qimmatbaho xazinalari o'g'irlangan edi-barcha hukmron Evropa monarxlari sovg'alar, bebaho asarlar shohlar va diniy knyazlar dan Papa uchun pastga o'tdi . Va ular orasida uni qaytarishi kerak bo'lgan hujjat bor edi-har qanday narxda.
  
  
  Muzeyning bir joyida signal qo'ng'irog'i jiringladi. Ammo hech kim Italiya tarixidagi eng shafqatsiz talonchilikni to'xtata olmadi. Rejaning zukkoligi va jinoyat sodir etilgan samaradorlik va professionallikka qoyil qolmasdan ilojim yo'q. Ammo menga kerak bo'lgan hujjat galereyaning mahkam yopiq eshiklari ortida ko'rinmaydigan etrusk vazasida edi.
  
  
  "Texnik xodimlarni chaqiring!"Men buni yonimda turgan yosh matematik talabaga baqirdim va ego zinadan pastga tushganida Egoning keng ko'zlari va og'zi o'zgardi.
  
  
  "Ha, ser", dedi u hayajonlangan sayyohlar orasidan o'tayotganda ko'kragiga kamera ego raqsga tushdi .
  
  
  "Ularga Papa galereyasi o'g'irlanayotganini ayting!"Ego uni chaqirdi.
  
  
  Ehtimol, bu mening jamoamning ishonchli ovozi yoki ingliz tilida gapirganim edi, lekin nima bo'lishidan qat'iy nazar, tomoshabinlar tinchlandi. U ularni zinapoyaning xavfsiz tutqichiga ko'rsatdi. Hatto mening Lugerim tinchlanganini ko'rib, allaqachon qichqirgan ayol ham yana o'zi bo'lib tuyuldi.
  
  
  Uning ko'zlari kunga qaytdi. Qal'a ustidagi parchalangan, kuygan daraxt mening birinchi zarbamning yo'lini belgilab berdi. Bitta o'q yetarli bo'lardi . Ehtimol, bu ikkinchi yoki hatto uchinchi zarba bilan o'zgargan. U ehtiyotkorlik bilan nishonga oldi va ketma-ket uchta o'q uzdi.
  
  
  Og'ir o'q ularni urdi, deb har bir nola. Metall qulf baland ovozda qichqirdi va tutun va yog'och parchalari orqali u qulfning taxminan majburlanganligini ko'rdi. Vilgelmina yana og'ir eshikdan otilganida o'zining qadr-qimmatini yana bir bor isbotladi. Mening orqamda yana bir ayol qichqirdi va dahshatga tushgan sayyohlar ko'r-ko'rona zinapoyadan lobbi tomon yugurishdi.Endi ular xavf ostida qolmaganlarida, u orqaga chekindi, oyog'ini ko'tardi va tepdi. Tae Ex Do-eng yaxshi jang usullaridan biri. Portlatmoq, cha-Gi qiladi, kun split. Ikkinchi eshik va metall qulf yog'och ramkadan uchib chiqib, polga yopishib oldi.
  
  
  Keyin eshiklar ochildi va uning o'lchovsiz ikkita yaxshi qurilgan odam qora limuzin atrofida chiqib ketayotganini ko'rdi . Bu bir necha soat oldin sodir bo'lganga o'xshardi. Ammo Ferret ular bilan bo'lganidan beri o'n yoki o'n besh daqiqadan ko'proq vaqt o'tmadi, muzeyga ikki kishi - vertolyotdagi o'rtoqlari kirib kelishdi.
  
  
  Ular qimmatbaho artefaktni birin-ketin haddan tashqari Yuklangan bir nechta og'ir kanvas sumkalarga to'ldirishdi. U ko'rgan metall savat ochiq galereya oynasi oldida osilgan va keng tosh tokchaga ikkita metall ilgak bilan bog'langan . Uchinchi odam zig'ir sumkalarini Savatga Yukladi. Shisha vitrinalar sindirilgan va sayqallangan Pol shisha parchalari bilan qoplangan .
  
  
  Eshikni buzib, sahnaga tez nazar tashlashim bilan menga eng yaqin o'g'ri o'girilib menga revolverni ko'rsatdi. U ikki o'rtog'ini chaqirdi va ulardan biri zig'ir qopni erga tashlab, tasodifiy otishni boshladi.
  
  
  U o'qlar havoda shivirlagancha eshik eshigi orqasiga o'tirdi. Atrofimda qo'rg'oshin rikosheti ovozini eshitdim . O'qlar eshik romiga urilib, boshim va ko'kragimga deyarli urildi. U nafasi ostida qasam ichdi va yana bir oz orqaga tortdi .
  
  
  Yana bir GAVK mimmoning eshigi oldida shivirladi. U bir oz kutib turdi, keyin boshini burchakka tiqdi va o'q uzdi. Galereya uch kishi uchun kichik qopqoqni taqdim etdi. Birinchi o'q uzgan odam qochishga harakat qildi. Ammo Vilgelmina tezroq edi va uni Egoning chap bilagiga urilgan o'q bilan birinchi nishon urdi.
  
  
  Bo'g'iq faryod Egoning lablaridan qochdi. U ingrab yubordi va singan vitrinaga yiqildi, revolver oqsoqlangan va foydasiz barmoqlarning egolari ustiga tushdi. Ko'zlarim ikkinchi odamga tushdi, xuddi u meni otib tashladi.
  
  
  Bu bir boshqa ego kabi osonlik bilan voz qilmoqchi emas edi. U og'ir sumkasini ochiq derazaga sudrab bordi: "men xazinani metall Savatga solmoqchiman."Uning Lugeri chap sonini bir dyuymga o'tkazib, tetikni tortdi va Em sumkani hali ham ochiq deraza yonida turgan uchinchi odamga topshirishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  Ularning orqasida xonaning narigi tomonida shisha Vitrin bor edi. Bir kun oldin ushbu vitrinaning yoniga etrusk vazasi qo'yilgan edi. Ammo endi ko'rganimda og'zim quruq edi. Vaza yo'q edi.
  
  
  Muammolar katta muammolardir. Agar o'g'rilar to'xtatilmasa va vazalar qaytarilmasa, oqibatlari oldindan aytib bo'lmaydi. Vaziyat haqida ko'p o'ylamadim, lekin galereyaga yugurib kirdim. U yaradorni nishonga oldi va emuni ikkinchi marta o'ng soniga otdi. U nokautga uchradi va jamoadoshlarining faqat ikkita egosini qoldirdi.
  
  
  U metall Savatga tushayotganini ko'rgan odam orqaga qaytdi va u turgan joydan ikkita to'liq zig'ir sumkaning tepasini ko'rdi. Emga yordam bergan qora sochli odam ketishga tayyor edi. Galereya deyarli bo'sh, qimmatbaho xazinalaridan mahrum edi. Odam olovni qaytarganda, men erga yiqildim. O'qlar mening boshim ustida qo'rqinchli shivirladi. Ammo men otishni davom ettirdim, atrofimdagi yog'och va shisha parchalanib ketdi. Men sonlarim va ko'kragimga shisha parchalari tushayotganini his qildim.
  
  
  Agar u boshqa ikki kishi tomonidan o'ldirilmagan bo'lsa, Agar u hujjatni etrusk vazasiga qaytarib olmagan bo'lsa, xok hech qachon meni kechirmagan bo'lar edi.
  
  
  "Caita shlyapasi!"derazadagi odam sherigini shoshilishga chaqirib baqirdi. Yarador odam polga qonli iz qoldirib, deraza oldida gandiraklab o'tirganida, u meni o'qlari bilan mahkamladi. Bir lahzadan so'ng, ikki kishi hamrohi bilan metall savatda edilar .
  
  
  U sakrab tushdi va savat hovering vertolyot qarich ochilgan qorin tomon ko'tarildi, deb yana ikki marta o'q uzdi. Ammo eri deraza oldiga borib, tashqariga qarab yana o'q uzganida, ichidagi odamlar bilan savat g'uvillagan mashina ichida g'oyib bo'lgan edi.
  
  
  Zirh paneli joyiga qaytdi va mening oxirgi gavim metalldan sakrab tushdi. Bir necha muzey ishchilari va o'nlab politsiyachilar mening ostimdagi hovliga kirib kelishganida, uning la'nati. Ular vertolyot o'q, lekin hech vaqo.
  
  
  Qaroqchilarni to'xtatish imkonsizdek tuyuldi. Men derazadan tashqariga va koridorga kirib, orqamdagi xarobalarni - yaqinda muzeyning eng qimmatbaho xazinalarini saqlagan xarobalarni e'tiborsiz qoldirdim. O'yin - kulgi izlayotgan bir nechta qiziquvchan sayyohlar - va ular buni tushunishdi-hali ham zinapoyaning tepasida to'planishdi. Ulardan biri, Bermuda shorti kiygan semiz odamning bo'ynida durbin bor edi.
  
  
  "Menga durbiningizni bering", dedim.
  
  
  U menga qaradi va xo'rsindi. 'Jahannamga boring.'
  
  
  Uni darhol luger nishonga oldi. "Durbin", takrorlang. "Va chin dildan."
  
  
  To'satdan u qo'rqib ketdi. U menga durbinni uzatdi, barmoqlari asabiy titradi. U ego qo'llaridagi durbinni tortib oldi, derazaga qaytib yugurdi va durbinni vertolyotga qaratdi.
  
  
  Zamindagi tuzoq eshigi endi butunlay yopiq bo'lib, yo'lovchilar va Vatikan kolleksiyasi xazinalarini , shuningdek, afsuski, uni etrusk vazasida yashirgan hujjatni himoya qildi. Vertolyot ko'tarilib, muzeydan chetga chiqa boshladi. U vertolyotda durbin orqali ko'rilgan, ammo nen egalarini aniqlash uchun identifikatsiya belgilariga ega emas edi. Keyin u vertolyotning chap tomonidagi derazadan durbin yasadi va shu deraza ortidagi yuzni ushladi. Bu mening bo'ynimning orqa qismidagi sochlarni tik turgan yuz edi. Ajablanarlisi, men hali ham ko'p marta ko'rgan odamning profiliga qarab o'yladim .
  
  
  Men ko'z o'ngimda biz bilan aldanmadim, bizni tomoshabin. Men ko'rgan narsamga ishonishim kerak edi. Bu bosh suyagiga o'xshash yuz, bo'sh, pergamentga o'xshash teri, qalin va mumsimon edi. Odamning ko'zlari sarg'ish, teri yuziga o'rnatilgan ingichka, ko'mir-qora o'quvchilar bilan ilonga o'xshash shafqatsiz klasterlar edi. Yupqa lablari bilan keng og'iz bosh suyagiga o'ralgan. Bu men ko'rib turgan Profil edi: uning yuzining bir tomoni, men uchrashgan eng buzuq va dahshatli matematik mutaxassislikka tegishli. Niagara sharsharasiga tushgan kuni men undan abadiy qutuldim deb o'yladim.
  
  
  Ko'rinishidan, u yiqilishdan omon qoldi. Yahudo hali tirik edi.
  
  
  Vertolyot tezda uchib ketdi, yana burildi va bir lahzadan keyin g'oyib bo'ldi.
  
  
  U galereyaga qaytib, xonaga qaradi. Faqat bir nechta vitrinalar tegmasdan qoldi, shubhasiz, chunki ih tarkibi etarlicha qimmatli emas edi. Aftidan, o'g'rilar xonaga kirishdan oldin nima istayotganlarini aniq bilishgan .
  
  
  U yana etrusk vazasini so'radi, u shunchaki ko'chirilgan yoki singan deb umid qildi . Ammo vaza u erda yo'q edi va talonchilik paytida yo'q qilinganligini ko'rsatadigan shisha parchalari yo'q edi. Biroq, u vaza sezilarli bozor qiymatiga ega emasligini bilar edi. Bu faqat kollektorlarga arziydi. Sergey men uchun yondi. Axning ishiga uzoq vaqtdan beri aralashgan Yahudo qadimgi italyan artefaktlariga alohida qiziqish bildirgan. Ko'zlarim hamma narsani to'g'ri ko'rganiga shubha qilmadim. Yahudo hali tirik edi. Va u bizning zamonamizning eng hayoliy g'ilofini tortib oldi . Va uning etrusk vazasi bor edi, chunki u odamlariga ham uni olishni buyurgan.
  
  
  U vazoda yashiringan syurprizni topganidan Egoning quvonchini tasavvur qilar ekan, u titrab ketdi. Bu yoqimsiz fikr edi.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Ajablanarlisi!"Rue De Fleur uning vaqtinchalik Parij qarorgohida Maun stol oldida g'azab pacing, qirg'iy qichqirdi. U menga nordon ko'rinish berdi va tvid kostyumida yurdi. Egoning kulrang sochlari taralgan edi va u Egoning tishlari orasiga ohista sakrab tushgan ingichka yoritilmagan sigarani qattiq chaynardi.
  
  
  "Kechirasiz", dedim.
  
  
  "Bunday qiyin topshiriq bo'lmas edi, Nik", dedi u keskin. "Sizning qo'lingizda la'natlangan hujjat bor edi. Va keyin... Xo'sh, men hech qachon siz aytganingizdek g'alati voqeani eshitmaganman.
  
  
  - Menda tanlov yo'q edi. Men buni qilishim kerak edi. Bu shunchaki ahmoqona tasodif edi
  
  
  "Buning uchun kimga javob berishim kerakligini bilasizmi?"Xok meni to'xtatdi. "Bu qo'shma operatsiya edi, esingizdami? Harbiy razvedkada odamlar bor. Men Pentagon bu hisobot kerak va ... Xudo, prezident bunga qanday munosabatda bo'lishini bilasizmi? Telefonni qo'yganimda, keyin u bilan gaplashsam, butun bir hafta davomida o'ng qulog'imda uxlay olmayman."
  
  
  "Mana, - dedim jahl bilan, - agar siz meni topshirig'imdan mahrum qilmoqchi bo'lsangiz ..."
  
  
  Xok meni birinchi marta o'tirganimni ko'rganday, menga bir soniya tikildi. Ularning egolari o'zgardi. Barents dengizidagi yomon ob-havoning zarbasi pasayganga o'xshaydi. Xudo, Nik, dedi u, menga qarshi emas. Hammangizni ayblay olmayman, buni bilaman. Garchi ko'p odamlar buni qilishga harakat qilishadi. Agar hech bo'lmaganda biron bir ayb bo'lsa, men uni baham ko'rishda davom etaman. Bilasizmi, prezident bu lavozimni AXga topshirganidan juda ko'p noroziliklar bo'lgan . O'ylaymanki, ular bizning bo'ynimizga sakrashadi .
  
  
  "Men unga yana nima qilishim mumkinligini bilmayman", dedim. "Balki... Men buni boshqacha yo'l bilan qilishni xohlayman.
  
  
  Axlat. Agar bu talonchilik bugun ertalab sodir bo'lmaganida, siz allaqachon katta qahramonga aylangan bo'lar edingiz. Rostini aytsam, hujjatni ushbu vazoda yashirish siz uchun juda aqlli edi .
  
  
  U zaif jilmayib qo'ydi. "Buni aytish qanchalik yoqimli. Tan olishim kerak, men o'zim shunday deb o'yladim."
  
  
  Lekin siz, albatta, bunga hech kimni ishontirish befoyda ekanligini tushunasiz", dedi u achchiqlanib. "Biz ushbu hujjatni qaytarmagunimizcha inqirozdamiz. Aytgancha, vertolyot g'oyib bo'lgandan keyin bu muzeyni qanday aylanib chiqdingiz?
  
  
  "Binoda qo'riqchilar tomonidan ushlanib qolmaslik uchun u xizmatga kirish joyiga qo'yilgan.
  
  
  Ammo u erga ketayotganda uni Odin birinchi qavatdagi koridorda kutib oldi, u erda faqat foydalanishni iltimos qilgan deraza ochiq edi. Uni, masalan sakrab, besh fut, bir ovoz, va uni gap.
  
  
  "Hmm", - deb baqirdi qirg'iy. "Xo'sh, hech bo'lmaganda siz qo'lga tushmadingiz. Yahudoni ko'rganingizga aminmisiz?"
  
  
  "Agar u bo'lmasa, bu uning egizak akasi bo'lishi kerak", dedim men. "Yuz bir xil ko'rinardi. Xok boshini chayqadi. U iso rta sigarasini chiqarib, stul atrofida yurdi va o'tirdi. "Yahudo hali ham tirik ... Ego sharsharaga tushganda uning jasadini topmadik. Demak, bu mumkin ."
  
  
  "Men bu san'at o'g'irligi haqida o'ylardim", dedim. "Uslubda u so'nggi bir necha yil ichida Italiyada sodir etilgan boshqa bir qator san'at o'g'irliklariga o'xshaydi. Bu talonchiliklarning ortida Yahudo boshlovchimi, deb o'ylayman.
  
  
  "Menimcha, - deb javob berdi xok, - Agar bu o'g'irlik Yahudoning ishi bo'lsa, men moliyaviy daromaddan boshqa sabablar borligiga ishonaman. 'Ehtimol. Ammo hozir meni Yahudoning katta rejalaridan ko'ra hujjat ko'proq tashvishga solmoqda. U, albatta, bu vazada ego topadi va eng kam qiladigan narsa-G'arbga nafrati uchun uni butun dunyo bo'ylab ruslarga yoki xitoylarga sotish.
  
  
  Xok stol ortidagi charm stulda juda kichkina va juda charchagan ko'rinardi. Bu tashvishlar bilan o'z egoimni og'irlashtirayotganim meni bezovta qildi.
  
  
  "Agar boshqalar bu detonatorni nusxalashsa, Nik, - dedi u ohista, - biz jiddiy muammolarga duch kelishimiz mumkin. Men sizga bu topshiriqni berganimda tafsilotlarga kirmadim, chunki ishni bajarish uchun sizga bunday ma'lumot kerak emas edi, lekin menimcha, agar ma'lumot potentsial dushmanlar qo'liga tushsa, biz nimani yo'qotganimizni bilishingiz kerak..'
  
  
  "Bu narsa bilan, Nik, siz juda kichik miqyosda yadro qurolini yaratishingiz mumkin. Minomyotlar va gubitsalarni xuddi tank qurollari kabi kichik yadroviy kallaklar bilan yuklash mumkin. Tank to'piga bitta o'q yuzlab odamlarni o'ldirishi mumkin."
  
  
  "Va taktik qurollar bo'yicha muzokaralar yo'q", dedim men.
  
  
  Men bunday qurollarni ishlab chiqsak va ishlab chiqarsak ham ishlatishimizga ishonmayman. Ammo ruslar bu cheklovni o'zlariga yuklamasligi mumkin. "Yadro qurollari ih chegaralarida to'xtamaydigan kichik jangchilar uchun ideal bo'lar edi."Uniki, u boshini chayqadi. "Umid qilamanki, siz Yahudo haqida xato qildingiz. Biz usiz va u bilan bog'liq asoratlarsiz qila olamiz. Men u bir necha yil oldin Amerikada bo'lganidan keyin o'zinikini tark etishni niyat qilgan operatsiyani hech qachon unutmayman-vaqti-vaqti bilan elektr uzilishlari, qora tuman, iflos suv, qon-qizil daryolar va ko'llar ."
  
  
  "Dellning o'zida, - dedi xok, - ammo hozir bizni qiziqtirgan narsa bu hujjatni Yahudodan yoki bu vertolyotda kim bo'lishidan iborat. Rime politsiyasi siz tomonda ko'rinadi, lekin men ulardan ko'p narsa kutmagan bo'lardim. Agar ularda aniq ko'rsatmalar borligini aniqlamasangiz, ularga bormang."
  
  
  "Rime Interpol haqida nima? Men u erda bir nechta odamni bilaman va ular ishni tergov qilishlari mumkin."
  
  
  "Men ular bilan ishlayman. Albatta, ular nima qilayotganingizni aniq bilishmaydi."
  
  
  - Men uni tushunaman.'
  
  
  "Vatikan kutubxonasi galereyasini tezda tark etishdan oldin ko'rish imkoniga ega bo'ldingizmi?"
  
  
  "Men atrofga tez nazar tashladim."
  
  
  "Menimcha, biz u erda bu vaziyatni yaxshilab ko'rib chiqishimiz kerak", dedi xok sigarani tishlariga qaytarib, tishlab.
  
  
  "Ammo buni qanday qilamiz? Politsiya tergovi tugaguniga qadar ikki tomonlama xavfsizlik bo'ladi.
  
  
  Ehtimol, bu sizga Interpoldagi do'stingiz sifatida mos keladi, dedi xok. Lekin biz bunga ishonmaymiz. Menimcha, to'g'ridan-to'g'ri yuqori raqamga borish yaxshiroqdir."
  
  
  "Qanday Qofiya?"
  
  
  "Yo'q," qirg'iy kulib yubordi. "Ota."
  
  
  U stulda oldinga egildi. "Dadam bilan gaplashasizmi?'
  
  
  'Nega emas?'
  
  
  "Xudo, men nima qilishni bilmas edim. Aytmoqchimanki, sizda protokol va hamma narsa bor. Boshqa birov buni qila olmaydimi ? U taniqli siyosatchilar bilan uchrashishni yomon ko'rardi va xok taklif qilgan narsa umuman qabul qilinishi mumkin emas edi .
  
  
  "Nik, jinoyat joyini qidirish uchun sizga ruxsat kerak. Shunday qilib, siz Papa bilan gaplasha oladigan odamsiz. Ishonamanki, siz Pol VI ni maftunkor odam topasiz ."
  
  
  "Ammo u meni qabul qiladimi?"
  
  
  "Agar prezident emuga qo'ng'iroq qilsa, ha. Agar biz Jukov hujjatini qaytarib olish uchun yana urinib ko'rishimiz kerak bo'lsa, Papa rad etishi mumkin, chunki u ikki dunyo kuchlari o'rtasidagi masalaga aralashadi. Ammo bizning davlat sirimiz jinoyatchilar tomonidan tasodifan o'g'irlangani aniq bo'lgani uchun, Papa bizga har qanday yo'l bilan yordam berishdan xursand bo'lishiga ishonaman. Va agar u kutubxonani tomosha qilishingiz mumkin desa, politsiya sizni to'xtata olmaydi."
  
  
  Uning xo'rsindi. "Yaxshi. Rimga qachon qaytaman?
  
  
  "Bu kecha", dedi xok. "Ya'ni, agar bu kecha uchun rejalaringizga xalaqit bermasa."Oxirgi izoh kinoyali yangradi.
  
  
  U to'g'ri yuz bilan dedi: "Xo'sh, samolyotdan kelgan kichkina styuardessa. Nah keyingi musobaqaga qadar yigirma to'rt soat dam oldi va u salom dedi ... "
  
  
  "Bu etarli, Nik", dedi xok jilmayib.
  
  
  U jilmayib, o'rnidan turdi. "Men sizni postda saqlayman."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rimeda iliq ob-havo tugadi; bulutli va yomg'irli edi. Kolizeyda qadimiy me'moriy ulug'vorlikni aks ettiruvchi chuqur hovuzlar bor edi. Xiyobonlarning toshbo'ronlari yuvilib ketdi va sayyohlar suv bilan tomchilab turgan rang-barang transport vositalari bilan yurishdi.
  
  
  Gazetalar Vatikan talon-taroj qilinganligi haqidagi xabarlarga to'la edi. Ammo dellning o'zida nima bo'lganini kam odam bilgani ajablanarli edi. Ba'zi hikoyalarda desantchilar samolyot atrofida muzey hovlisiga qo'ngani haqida xabar berilgan edi. Boshqa guvohlar yirtqichlar niqob kiyganiga amin edilar. Bir gazetada aytilishicha, binoda o'nlab erkaklar bo'lgan, ularning hammasi pulemyot bilan qurollangan va sayyohlarni o'lim bilan qo'rqitgan. Boshqa bir gazetaning xabar berishicha, niqobli notanish odam yo'q joydan paydo bo'lgan va jinoyatchilar tomonidan tahdid qilinganlarning hayotini saqlab qolgan. Xabarlarga ko'ra, bu niqobli notanish odam nemis o'qotar quroliga ega bo'lib, slavyan yoki ibroniy tillarida gapirgan.
  
  
  Men faqat politsiya yaxshi xabardor bo'ladi deb umid. Bunday shov-shuvli jinoyatdan keyin mish-mishlar va taxminlar shunchalik keng tarqalgani ajablanarli emas, lekin men hech qachon matbuotni bunchalik chalkash ko'rmaganman. U bizga o'sha quyoshli tongda nima bo'lganini aniq tasvirlab bergan bitta maqolani o'qimadi.
  
  
  Hozir qila oladigan eng yaxshi narsa do'stim Antonio Benedetto bilan Rimedagi Interpol shtab-kvartirasida bog'lanish edi . Antonio yosh edi, ikki marta meni Interpol fayllar orqali borish yordam chiroyli inspektori. Men yana unga ishonishim mumkin deb o'yladim. U galereyada suratga tushgan odamning yuziga yaxshilab qaradim va jinoyatchilarning suratlarini o'rganmoqchi edim. Men Toni mening shaxsimni saqlab qolish va savol bermaslik uchun ishonishim mumkinligini bilardim.
  
  
  Uni, ertalab kech unga yaqinlashdi. Egoning ovozi iliq va do'stona edi.
  
  
  "Nik, - dedi u shovqin bilan, - sizdan yana qanday ajablanib, amigo. Rimeda nima qilyapsiz? Agar katta Vatikan yash ortida yetakchi bo'lgan? Egoning kulgisi yuqumli edi.
  
  
  "Bu mening ishim emas", dedim. "Men faqat haqiqiy pul bilan shug'ullanaman. Qutilar. Kassirlar va boshqalar.
  
  
  U yana kuldi. "Ammo bu ish juda ko'p tasavvurga ega bo'ldi, amigo."
  
  
  "Ha", dedim. "Rostini aytsam, men qandaydir ishtirok etdim."
  
  
  "To'rt marta ?"
  
  
  Men juda ko'p tafsilotlarga bormadim. "Toni, men har yili uning suratlarini ko'rmoqchiman. Siz buni tartibga sola olasizmi?"
  
  
  'Albatta. Daromad bugun qachon emas. Yaxshisi, biz tushlik qilamiz. Men bu erdan unchalik uzoq bo'lmagan yaxshi kafeni bilaman.
  
  
  - Men bugun buni qila olmayman. Menda uchrashuv bor.
  
  
  Oh. Umid qilamanki, u go'zal ayol."
  
  
  Men: "yo'q. "Dadam Bilan."
  
  
  "Imkonsiz ! Antonio dedi.
  
  
  - Bu to'g'ri. Muqaddas ota meni kunduzi soat ikkida ko'radi ."
  
  
  'Rahm-shafqat!- dedi u ohista. "Siz unga qaraganda ko'proq ta'sirga egasiz, deb o'yladim amigo."
  
  
  "Vashingtonning yordami bilan", dedim men. "Bu haqda keyinroq aytib beraman. Ertalab sizning ofisingizga kela olamanmi?'
  
  
  "Benissimo", dedi Antonio. "Siz har doim meni yoqayotganga o'xshaysiz, Nik."
  
  
  Xuddi shu kuni u Vatikanga qaytib keldi. Muzey atrofi o'rab olingan va politsiya hamma joyda ko'rinib turardi. Rasmiylarning ruxsatisiz galereyaga qaytish imkonsiz bo'lar edi . Siz Fort Noksga kirishga harakat qilishingiz mumkin.
  
  
  Dadamning xavfsizligi endi avvalgiga qaraganda ancha yaxshi edi. O'g'rilik kuni unga otilgan o'qdan jinoyatchilar qo'rqib ketishdi va hech kim unga ta'sirchan hujjatlarsiz, keyin esa to'liq tekshiruvsiz yaqinlasha olmadi.
  
  
  Birinchi mudofaa chizig'i Papa turar joylari va idoralari joylashgan qanotga kirish atrofida bir nechta politsiyachilardan iborat edi. Ular yaxshi o'qitilgan yigitlar edi va meni sinab ko'rish uchun biroz vaqt kerak bo'ldi.
  
  
  Albatta, u barcha qurollarini, ayniqsa Vilgelminani mehmonxonada qoldirgan. Shubhali narsa topa olmaganlarida, meni oddiy kiyim politsiyachisiga topshirishdi, u meni Vatikan Gvardiyasiga topshirdi.
  
  
  Nihoyat, meni Papa palatalariga kuzatib qo'yishdi. Xonalar G'arb tsivilizatsiyasi tarixiga boy edi. Panelli devorlar freskalar bilan bezatilgan, shiftlari mozaikalar, son-sanoqsiz devorlar va xira gobelenlar edi. Ammo nen astsetik, deyarli astsetik edi. Uning atrofiga qaraganimda his qilgan tuyg'u tantanavorlik hissi, yengillikning to'liq etishmasligi edi.
  
  
  Menga katta kutish xonasida joy ko'rsatildi va men uni kutayotganimda, bir xonada o'tirgan barcha davlat rahbarlari va obro'li kishilarga uning jihozlari haqida o'yladim. Va endi navbat Nik Karterga, Killmaster N3 AX. Taqqoslash meni kuldirdimi yoki xafa qildimi, bilmadim.
  
  
  Kamida yarim soat bo'ldi, eshik ochilganda biroz asabiylasha boshladim. Qabulxonaga olovli qizil kardinalning kiyimidagi baland bo'yli, taniqli odam kirdi.
  
  
  "Sizning Ulug'vorligingiz", dedim men juda tez turib.
  
  
  U mening oldimga keldi, yuzi ifodasiz. "Men sizni janob Karter deb o'ylaysizmi?""Bu nima?"u ohista so'radi.
  
  
  'Ha.'
  
  
  "Uning Kardinal Pei. Sizning Ego muqaddasligingiz sizni hozir qabul qilishi mumkin. Siz menga ergashishingiz mumkin."U hozirgina kirgan xonaga ishora qildi.
  
  
  U o'z qadamlarining ovozini eshitib, diqqat bilan ergashdi. U orqamizdan eshikni yopayotganda, u boshqa ikkita kardinalga, ehtimol faxriy qorovulga bosh irg'adi. Ih toraygan, ammo g'azablangan ko'zlar menga har bir harakatim diqqat bilan kuzatilayotganini aytdi, agar baholanmasa.
  
  
  Zalning oxirida jigarrang libosli ikkita rohib bor edi. Yana nima qilishni bilmaganim uchun boshimni sekin tushirganimda, jami besh kishi meni kuzatdi. Papa Pol mening oldimda ochiq o'tirar, ikki rohib qurshovida edi. U oq Smok va qalpoq kiygan, ko'kragida esa katta oltin xoch bor edi.
  
  
  Kardinal Pei hech narsa demadi. Ularning ifodalaridagi nozik o'zgarish meni oldinga keskin qadam tashlashga majbur qildi. "Sening muqaddasliging", dedim men boshimni yana pastga tushirib, ta'zim qilish yoki qilmasligimga ishonchim komil emas. Dadamning jingalak lablarini tabassum kesib o'tdi. Balki u o'zimni qanchalik noqulay his qilayotganimni ko'rgandir . Ehtimol, u endi menda aks etgan deb o'ylagan noaniqlikni sezgandir. Qanday bo'lmasin, uning tabassumi meni juda tinchlantirdi. "Janob Karter, - dedi u mukammal ingliz tilida, - iltimos o'tiring."U yonidagi stulga ishora qildi va ego Papa halqasi nurda qisqacha porladi.
  
  
  Uning sel, og'riqli xabardor mening hukumat nufuzi, qirg'iy va bolta emas, balki so'z, xavf ostida hozir. Ammo Dadamning kamsituvchi xulq-atvori yuqumli edi va ko'p o'tmay men dam olishni boshladim.
  
  
  Kardinal Pei Papaning o'ng tomonidagi pozitsiyani egalladi. "Bu Amerika Qo'shma Shtatlari Prezidenti tomonidan yuborilgan yigit, Sizning muqaddasligingiz", dedi kardinal.
  
  
  "Ha, men bu auditoriyadan so'ralganini eslayman."
  
  
  Papa Pol VI menga o'girildi va ko'zlarim bir lahzaga xiralashdi. "Bu sizning hukumat yaqinda ishtirok aylandi, deb paydo - va juda badbaxt, juda badbaxt-o'g'irlik."
  
  
  "Ha, muqaddasligingiz", dedim men. "Papa sovg'alari bilan birga juda muhim hujjat o'g'irlangan. Egoni himoya qilish uchun ... er ... Dushman elementlariga qarshi, u sizning go'zal etrusk vazalaringiz bilan uchrashadigan Egoni yashirish erkinligini oldi. Ba'zi elementlar meni muzeyga kuzatib borishdi; hujjatni mendan olishga kelgan odamlar ."
  
  
  Men silliq zaminda, xalqaro diplomatiya hududida ekanligimni bilardim. Shuning uchun u so'zlarini iloji boricha ehtiyotkorlik bilan tanladi. Dadam men bilan rozi bo'lgandek bosh irg'aganida, u mening qisqacha tushuntirishimning noaniqligiga qaramay, uniki aniq bo'lganidan xursand edi.
  
  
  "Sizning Prezidentingiz, - dedi u, - dedi u ... ushbu hujjat, siz ego deb ataganingizdek, juda muhimdir."
  
  
  "Dellning o'zida, Sizning muqaddasligingiz. Shuning uchun biz galereyani o'rganishni va muzey xodimlariga bir nechta savollar berishni juda xohlardik. Biz politsiya puxta tergov olib borayotganini tushunamiz. Ammo ushbu hujjatning hukumatim uchun ahamiyati tufayli biz o'zimizni olib borishni zarur deb topdik ... er ... ehtiyot tergov ."Kardinal Pei bosh irg'adi, birinchi navbatda Papaga, keyin esa menga qaradi. Men harakat qildim.
  
  
  "Masalan, o'g'irlangan narsalar orasida vaza bor-yo'qligini tekshirishimiz kerak. Albatta, kutubxona uni tark etganidan keyin uni etrusk muzeyiga topshirish ehtimoli bor."
  
  
  "Men bunday deb o'ylamayman", dedi kardinal.
  
  
  "Dell o'ng," dadam tasdiqladi. "Men inventarizatsiya tugaganiga ishonaman, Janob Karter. Men unga faqat la'nat bilan qaradim, lekin uning yonida etrusk vazasi borligini eslay olmayman. Albatta, o'g'irlangan narsalarning aksariyati do'kon oynalaridan olib tashlangan."U to'xtadi va mendan qarama-qarshi devorga qaradi. Vaqt asta-sekin o'tayotganday tuyuldi, lekin u unga hech narsa demadi. Nihoyat, u menga qaradi . "Zo'r, Janob Karter", dedi u. "Sizga kunning qolgan qismini galereyada va kutubxonaning boshqa joylarida o'tkazishga ruxsat beriladi. Shuningdek, men sizga so'rov yuborishga ruxsat beraman - ya'ni qo'shimcha ma'lumot bermasdan, lekin sizga aytishim shart emas - etrusk muzeyida."
  
  
  "Bu Sizning mehribonligingiz, muqaddasligingiz."
  
  
  U kardinal Peiga murojaat qildi. "Ego imzolashi uchun xat tayyorlang. Janob Karter politsiya bilan keraksiz muammolarga duch kelmasligi kerak.
  
  
  "Sizning muqaddasligingiz", dedi kardinal yana bosh irg'ab.
  
  
  "Bu darhol sodir bo'lishiga ishonch hosil qiling."Dadam menga qaytdi. "Biz shaxsan sizga ushbu hujjatni topishingizni tilaymiz, Janob Karter."
  
  
  "Katta rahmat, muqaddasligingiz", dedim o'rnimdan turib, bir necha qadam orqaga chekindim. U ta'zim va xonalar orqali chap, qobiq kardinal Pei tomonidan ta'qib.
  
  
  Yigirma daqiqadan so'ng u Papaning imzosi va muhri yozilgan yozuvni oldi. Men faol dam olish yordami bilan meni hayratda qoldirdi. Papa Pol VI bilan tomoshabinlarim yaxshi o'tdi, ammo bu mening vazifamning eng asabiy qismi edi.
  
  
  
  
  Uning birinchi bo'lib etrusk muzeyiga bordi. Butun hudud vaqtincha yopildi. Bizning mehmonlarimiz, sayyohlarimiz yo'q edi, shuning uchun ma'lumot olishda hech qanday muammo yo'q edi. Boshqa Vatikan muzeylari singari, bu muzey ham hamma narsadan ko'ra saroyga o'xshardi. U etrusk davridagi qimmatbaho buyumlar va artefaktlar bilan bezatilgan. U buyumlarning aksariyati Papa Gregori XVI qazishmalari paytida Etruriya yaqinida topilganini esladi.muzeyda shunchalik ko'p vaza, shisha, piyola va boshqa xazinalar bo'lishini bilmasdim. Afsuski, vazani taniy olaman degan umid befoyda edi. Ammo muzey atrofidagi ba'zi odamlarning yordami bilan ih uning keng arxiviga ega va vaza Vatikanga deyarli ikki yil oldin berilganligini va uning qaytib kelishi haqida hech qanday ma'lumot yo'qligini aniqladi.
  
  
  O'sha kuni u galereya xodimlari bilan suhbatlashdi, ular vaza, ular bilganlaricha, talonchilik kuni ertalab galereyada ekanligini tasdiqladilar. Bu menga allaqachon qo'rqqan xulosani qoldirdi: yirtqichlar uni olib ketishdi.
  
  
  U kunning bir qismini galereyada o'tkazdi, keyin politsiya tekshiruvi. Yosh kiyim politsiyasi Dadamning eslatmasiga shubhali qaradi.
  
  
  "Buni tekshirish kerak, signor."
  
  
  "Keyin buni tezda bajaring", dedim. "Bugun atrofga qarashga vaqtim bor."
  
  
  'Muayyan protsedura mavjud
  
  
  "Qarang", dedim. "Dadamning o'zi menga bu eslatma bilan hech qanday muammo bo'lmasligini aytdi. Unga shubha qilayotganingizni aytishim kerakmi?
  
  
  Yigit bir zum menga qaradi. Keyin u yana notaga qaradi. "Oddiy", dedi u. U galereyaga chiqdi va yozuvni ikkinchi oddiy kiyim ofitseriga topshirdi. Erkak uni o'qidi. Keyin ular menga qarashdi va italyan tilida bir-birlariga jimgina nimadir deyishdi. Kunduzi turgan odam menga ishora qilib, orqasiga o'girildi va keyin boshqa detektivga qat'iy gapirdi. Revmatizm tinch va qo'lning tasodifiy to'lqini bilan birga edi. Yigit eslatmani menga qaytarib berdi. "Mening xo'jayinim galereyaga borishingiz mumkinligini aytadi", dedi u jilmayib .
  
  
  "G", dedim va eslatmani oldim.
  
  
  Men ichkariga kirdim va atrofga qaradim. Shu jumladan yigit, uchta politsiyachi bor edi. Ular bir-birlari bilan jimgina gaplashishardi. Uzoq zal ego birinchi marta ko'rganidan farq qilardi. Yomg'ir yog'ayotgani uchun derazalar yopildi; g'amgin edi. Shisha vitrinalarning singan qopqoqlari olib tashlandi va barmoq izlari tekshirildi. Agar o'g'rilar biron bir ashyoviy dalil qoldirganlarida, politsiya allaqachon ihni olib ketganiga amin edi. Ammo barmoq izlari bo'lmaganida, o'sha kuni ertalab ko'rganlarim atrofida hech qanday mazmunli narsa qolmagan bo'lar edi ...
  
  
  U eshikka qaradi. Agar ular deraza romida yoki faqat o'g'rilar bo'lgan boshqa joylarda joylashgan bo'lmasa, mavjud bo'lgan poyabzallarning individual nashrlarini aniqlash mumkin emas edi.
  
  
  U asosiy zalda yo'qligiga amin bo'lsa ham, yana etrusk vazasini so'radi . Politsiya undan vaza yoki vaza parchalari dalil sifatida ishlatilganligini so'radi. U bunday emasligini aytdi.
  
  
  Men koridorga qaytib bordim, o'sha kuni ertalab zinapoyadan nima chiqqanimni eslashga harakat qildim: o'lik xizmatkor va endigina yopilgan eshiklar. Keyin u o'girilib, galereyaga qaytdi. Keyin u jasad bo'lgan joyga bordi va nen hali ham qon izlari borligini ko'rdi. Endi eshiklar keng ochilgan edi va otasi o'ng eshikdan qaraganida, singan qulf hali ta'mirlanmaganligini ko'rdi. Politsiya, ehtimol, daraxt atrofida tortib olgan 9 mm o'qga qiziqqan. U erga qaradi va boshqa narsani ko'rdi. Eshik polda metall ilgak bilan nolaga bosildi, u eshikning pastki qismidagi ko'zga kiritildi. Bu qiziq edi. Bu shuni anglatadiki, kunni qulflash uchun o'g'rilar ilgaklarni bo'shatish uchun eshik oldida turishlari kerak edi . U engashib, polga qaradi. Eshik tashqarisidagi yupqa chang qatlami so'nggi poyabzal haqida aniq taassurot qoldirdi .
  
  
  Ehtimol, bosma qo'riqchini o'ldirgan va galereyaning bu tomonidagi eshikni qulflagan shaxs tomonidan qilingan . Men bu juda g'ayrioddiy katakli naqshli krep tagligi deb o'yladim. Bosma uning atrofida harakatlanib, eshik ilgagini echib tashladi va yorug'lik kiritish uchun eshikni ochdi . Ultra sezgir oq-qora plyonkali miniatyura kamerasi uni cho'ntagidan chiqarib oldi. Men poyabzal nashrining uchta rasmini oldim va kamerani bir daqiqada qaytarib qo'ydim. Va u yana qaddini rostlagach, bosma yonida bir bo'lak quritilgan oq loyni ko'rdi. Ehtimol, u bosma qilingan poyabzaldan tushib ketgan. U boshqa cho'ntagidan ro'molcha olib, bir parcha loy oldi va yosh detektiv qaytib kelishi bilanoq uni ro'molchaga o'rab oldi. U tomosha qilib, eshikni yana itarib ochdi va ilgakni mahkamladi.
  
  
  "Biror narsa noto'g'ri, signor?"u so'radi. Uning ego ohang u tajovuzkor uchun meni qabul qilgan taklif.
  
  
  Men oshkor bo'lganimdan keyin unga hech narsa aytmoqchi emas edim. Iloji bo'lsa, politsiyadan oldin Yahudoni topishni so'rash kerak. Politsiya egalik, hujjat haqida turli xil fikrlarga ega bo'lishi mumkin va xalqaro intriga egoga qaytarilishidan oldin boshlanishi mumkin - va faqat Italiya harbiy hukumati Egoni sinchkovlik bilan o'rganib chiqqandan keyin.
  
  
  "Men faqat qavatda o'sha qon dog'larini ko'rdim," men yolg'on. "Dahshatli holat."
  
  
  "Ha, bu dahshatli", dedi u xotirjam.
  
  
  "Hamkorligingiz uchun rahmat", dedim men ketishga o'girilib.
  
  
  U meni to'xtatdi. "Ayting-chi, Signor, siz Interpolda yoki ehtimol jahon matbuotidasizmi?"
  
  
  "Bizga bu kerak, bizga boshqa narsa kerak", dedim men. "Uning muzeyga professional mehmoni. Men ochiq hovuz bo'ylab muzeylarga boraman, so'ngra turli nashrlarning mazmunini tasvirlab beraman va kataloglayman. Hozirgacha unga o'n mingdan ortiq odam tashrif buyurgan. Galereya ochilishini kuta olmadim, chunki yakshanba kunlari Evropaning boshqa etti shahrida hali ham ellik uchta muzeyim bor. Men hozir borishim kerak, chunki bugun Rimega tashrif buyuradigan yana bir nechta muzeylarim bor."
  
  
  "Albatta", dedi u.
  
  
  Men ketganimda, yigit aldanganmi, deb hayron bo'lib, menga ajablanib qaradi.
  
  
  
  
  Interpol ofisi Filippo Turati orqali 23-da, oddiy binoda joylashgan edi. Ob-havo tozalandi, havoda tiniq bahor havosi bor edi. Rim bo'ylab sayr qilish va atmosferani his qilish uchun ajoyib tong bo'ladi-Tivoli bog'lariga, Karakalla vannalariga yoki mashhur Villa Adrianaga boring. Ammo hali qilinadigan ishlar bor edi va bu ish Interpol shtab-kvartirasining xira jabhasi ortida kutib turardi.
  
  
  Uni do'sti Toni Benedetto Egoning ikkinchi qavatdagi kichik ofisida topdi. Ofisning xira devorlari va mebellari ochiq derazadan kirib kelayotgan quyosh nuri va Tonining katta tabassumi bilan yoritilgan .
  
  
  "Nik, mening boshqasi!"u meni kutib oldi va meni quchoqlash uchun stul atrofida yurdi.
  
  
  "Buon giorno, AMIKO", dedi u kulib.
  
  
  Toni deyarli mening bo'yim edi, qalin qora sochlari va yorqin ko'zlari bilan. Biz ilgari bir-birimizga yordam berdik va birga juda xursand bo'ldik. Toni biroz zavqlanishni yoqtirardi.
  
  
  Biz bu o'yinni o'ynaymiz. U Lucky Strike paketini chiqarib, Toniga sigaret taklif qildi.
  
  
  'Oh! Endi eslayman, nega sizni juda yaxshi ko'raman, Bambino. Chunki sizda yaxshi Amerika sigaretalari bor.
  
  
  U uni yoqdi va biz bir muddat jim o'tirdik, jimgina chekdik. "Demak, siz hozir boshqaruvchisiz?"u nihoyat unga aytdi.
  
  
  U yelka qisdi. "Agar siz tashkilotda etarlicha uzoq vaqt qolsangiz, xohlaysizmi yoki yo'qmi, oxir-oqibat xo'jayin bo'lasiz."U menga tish pastasi bilan jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Ehtimol, xo'jayin iste'foga chiqmasdan oldin AXni tark etishim kerak", dedim. "Men ofis ishlarini bajara olmayman deb o'ylayman."
  
  
  "Men ham", dedi Toni. "Yaxshiyamki, mening kichik targ'ibotim menga ochiq havoda ishlashimga imkon beradi."To'q jigarrang ko'zlar endi jiddiy edi. "Menda Vatikanda talonchilik holati bor, Nik. Bunga qanday jalb qilingansiz?
  
  
  Bu ferret tomonidan sodir bo'lgan voqealar bilan yakunlandi. U Emuga hujjat haqida gapirib berdi, ammo unda mavjud emas. U jilmayib tingladi. Men sizning politsiya fotosuratlaringizni ko'rmoqchiman, qaror qildim. "Men jarohat olgan odamga yaxshi qaradim."
  
  
  "Biz ih ni birga tomosha qilamiz, Nik", dedi u. "Men Vatikanga bir odam yubordim, lekin u hech narsa topmadi. Bu masalada birgalikda ishlashimiz mumkinmi? "
  
  
  "Balki", dedim. "Lekin rasman emas. Men Interpol mening mavjudligimning sababini bilmasligini afzal ko'raman."
  
  
  U bosh irg'adi.
  
  
  "Va yana bir narsa", deb qo'shimcha qildim. "Agar biz hujjatni topa olsak, bu meniki. Siz hatto boshliqlaringizga ego borligini ham aytmasligingiz mumkin."
  
  
  Toni bu haqda o'yladi. "Yaxshi, Nik", dedi u. "Biz Vatikan xazinalarini qaytarib olishdan manfaatdormiz, Amerikaning davlat sirlarini o'rganishimiz shart emas."Tabassum asta-sekin uning yuziga qaytdi. "Menda sizning etakchingiz borligini his qilyapman."
  
  
  Uni cho'ntagidan miniatyura kamerasi olib chiqdi. Bu juda tez panjurli Minolta edi va u unda superpanchromatik plyonkadan foydalangan. "Menimcha, bu sizni qiziqtiradi", dedim men. "Bu qanchalik tez namoyon bo'lishi mumkin ?"
  
  
  "Bizda kichkina qorong'i xona bor", deb javob berdi Toni. "Va professional. Biz peshin atrofida kattalashtira olamiz."
  
  
  "Ajoyib", dedim. U ro'molchani olib, ochdi. "Va keyin u loy bo'lagi qayerdan kelganini bilmoqchi edi."Siz bilib olasizmi?
  
  
  "Bu biroz qiyinroq bo'ladi, amiko", u oldinga egilib, loy bo'lagini tekshirdi. "Men o'z egoimni kimyogarimizga beraman. Boshqa narsa?'
  
  
  'Ayni paytda emas. Keling, fotoalbomlaringizni tezda ko'rib chiqaylik ."
  
  
  Biz shkaflar, stollar va ayol xizmatchilar bilan to'ldirilgan katta kulrang xonada politsiya fotosuratlarini tomosha qilish uchun bir soatdan ko'proq vaqt sarfladik. Tugatgandan so'ng, u butun foto arxivida o'zi bilgan bitta yuzni tanimadi.
  
  
  "Men bu yigit u erda bo'lishiga amin edim", dedim. "Agar siz ko'rgan odam Yahudo bo'lsa, - dedi Toni so'nggi albomini tarsaki bilan, - u o'z xalqini tanlashda juda ehtiyot bo'lgan bo'lishi kerak."
  
  
  'Aniq. Ammo bu talonchilik haqiqiy professionallar tomonidan sodir etilgan va odatda bunday darajadagi odamlar sudlangan ."
  
  
  Toni yelkamga qo'l qo'ydi. "Bizda fotosuratlar va loy bo'lagi bor", dedi u. 'Keling. Biz yaxshi tushlik qilamiz, tushdan keyin bir oz yaxshi sharob sepamiz va keyin yangilangan kunlik ishga qaytamiz.
  
  
  U jilmayib, bosh irg'adi. Bir narsa, men har doim Toni haqida yoqdi. Ego va beparvo xulq-atvor chinakam edi, lekin men beparvolik ortida fidoyi politsiyachining aql-zakovati va ayyorligi yotishini bilardim.
  
  
  "Siz haqsiz", dedim men. "Fotosuratlar tayyor bo'lgunga qadar biz bu erda hech narsa qila olmaymiz."
  
  
  Biz Mediterraneo kafesiga bordik va bu o'yinni terasta o'ynadik. Bulutlar tozalanganidan endi iliqroq edi, ammo shamol hali ham kuchli edi. Toni tavsiyasiga binoan biz qovurilgan baliqlarga buyurtma berdik. Asosiy taomdan oldin spagetti, so'ngra oq pishloq bor edi. Bizning engil oq sharobimiz mazali edi. Biz eski kunlar haqida suhbatlashdik va Toni OAVda biz bilgan qiz haqidagi xabarlarni rad etdi. Biz juda ko'p kuldik va bir muncha vaqt o'tgan yakshanbaning bosimi engillashdi va u dam olishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  Bir soatdan ko'proq vaqt o'tgach, biz Interpol ofisiga qaytdik. Fotosuratlar ishlab chiqilgan va 18x24 ga kattalashtirilgan. Toni ihs-ni papkadan chiqarib, ularga qaramasdan menga uzatdi.
  
  
  "Ular yaxshi ish qilishdi", dedim men. "Bunga qarang."
  
  
  U birinchi fotosuratni ko'rib chiqdi. "Ha, - dedi u, - bu aniq ko'rinadigan rasm. Menimcha, men hech qachon bunday narsani ko'rmaganman, Nik. Juda g'ayrioddiy.'
  
  
  "Men roziman va bu biz uchun yaxshi."
  
  
  'Xususan. Men ko'proq bosma nashrlar qilaman va poyabzal turini tanlayman ."
  
  
  Biz qorong'i xonaga kirdik va laboratoriya yordamchisi darhol eng yaxshi fotosuratlarning ko'proq nusxalarini yaratishga va'da berdi. Keyin Toni shahardagi poyabzal do'konlari ro'yxatini oldi va uniki poyabzal ishlab chiqaruvchilarni tekshirish uchun bir nechta telefon qo'ng'iroqlarini amalga oshirdi. Butun Italiyada o'nlab ihs bor edi.
  
  
  Toni bir necha kishiga poyabzal do'konlariga tashrif buyurishni buyurganida, u xok uchun hisobot yozish uchun mehmonxonaga qaytib keldi. Men ego kurerlik uni pick up va Hock uni yuborish qaerda bir "pochta qutisiga" ego qo'yish kerak edi. AX telefondan foydalanmadi, hatto nutq konvertori bilan ham, shoshilinch xabar etkazilishi kerak bo'lgan hollar bundan mustasno. Men hisobotimni yozdim va uni Ego pochta qutisiga yubordim.
  
  
  Xonamga qaytib kelganimda, Toni emga qo'ng'iroq qilishimni so'raganini topdim.
  
  
  "Biz ishlab chiqaruvchini topdik", dedi u. "Bu mamlakatda bunday dizaynni ishlab chiqaradigan veb-kompaniya. Biz hozirda ishlab chiqaruvchining daftarlariga asoslangan chakana sotuvchilar ro'yxatini tuzmoqdamiz."
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Siz tugatishingizdan oldin men u erda bo'laman. Sizning samaradorligingiz uchun maqtovlarim ."
  
  
  -
  
  
  U Toni Liksga qaytib kelganida, kechqurun u Milandagi zaldagi poyabzal fabrikasi yangi Italiya jamiyati deb nomlanganini bilib oldi. Rimedagi vakil fabrikalardan ozgina miqdorda poyabzal oldi va ihni shahardagi atigi ikkita do'konga sotdi. Ushbu do'konlar atrofidagi odin taxminan bir yil oldin bankrot bo'lgan. Natijada, shahar chetida faqat bitta do'kon bor edi .
  
  
  So'rov bo'yicha biz do'kon egasi ma'lum bir Luidji Farnes ekanligini bilib oldik.
  
  
  "Endi biz Egoni topamiz", dedim men. "Ya'ni, agar bizning odamimiz Rimeda balet shippaklarini sotib olgan bo'lsa."
  
  
  "Ehtimol," Toni dedi. "Biz sizning loy parchangizni ham aniqlaganimizga ishonamiz, amiko. Bizning kimyogarimiz buni Sitsiliya deb hisoblaydi.
  
  
  "Hmm", dedim. "Mafiosi".
  
  
  -
  
  
  Toni boshqa qiladigan ishlari bor edi, shuning uchun u taksida do'konga yolg'iz bordi. U Rhyme-ning yangi mahallalaridan biridagi tor ko'chada joylashgan edi. Poyafzal va boshqa mahsulotlar terilarda sotilgan. Mo'ylovi tor, kalta, semiz odam farnes juda foydali bo'ldi.
  
  
  "Yaqinda uchta mijoz bu krep taglikli poyabzallarni sotib oldi", dedi u. "Men ih ismlarini yozdim."
  
  
  Uning ismlariga qaradi. Barzini. Aranchi. Pallotti. Ular menga hech narsa demadilar.
  
  
  Men undan so'radim. "Uning ismlarini nusxalashim mumkinmi?"
  
  
  Albatta; estestvenno uchun.'
  
  
  Men buni hech qachon qilmaganman, sotuvchiga minnatdorchilik bildirdim va ketdim.
  
  
  
  
  Ertasi kuni Toni meni politsiya shtab-kvartirasiga olib bordi, u erda uning ego yordamchisi bo'lishi kerak edi va emus katta hajmdagi fayllarni ko'rib chiqishga qaror qildi. Tushga qadar biz xohlagan narsani topdik. Rokko Barzini jarima zarbasiga ega edi. Ro'yxat eski edi va nen faqat kichik jinoyat haqida gapirdi. Bir soat o'tgach, biz politsiya fotosuratlari orasida Egoni topdik. Uni Vatikanda otib tashlagan odam edi .
  
  
  Toni arxivchi bilan qisqacha suhbatlashdi.
  
  
  "Politsiya Barzinidan ancha vaqtdan beri eshitmagan," dedi u, " va ular tashqi ko'rinishini yo'qotdilar."
  
  
  "Ular uning qaerdaligini bilishmaydimi?"
  
  
  "Ular yo'q deyishadi."
  
  
  "Xo'sh, biz u yaqinda Sitsiliyada bo'lganini bilamiz."
  
  
  "Ha, azizim, lekin bu bilim biz uchun unchalik foydali emas. Sitsiliya-tinch aholisi bo'lgan katta Orol. Barzini yoki boshqa birov haqida gapirishga majbur qilish juda qiyin bo'lishini ko'rasiz."Men u bilan rozi bo'ldim. Keyin u to'satdan mafiya bilan bog'liq bo'lmagan qiz Gina haqida o'yladi. "Ehtimol, - dedim men, - biz bu erda rimeda krep-taglik do'stimiz haqida biror narsa bilib olishimiz mumkin."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 6
  
  
  
  
  
  
  
  
  O'sha kecha ginani ko'rishga bordim. U mening kelayotganimni bilar edi va mazali edu tayyorladi. Asosiy kurs scallopini alla Firenze edi, go'sht va ismaloq eritilgan pishloq bilan. Avvaliga spagetti, keyin Dana go'shti va nihoyat pishloq va yoqimli sovg'a bor edi. Qizil sharob ajoyib edi.
  
  
  "Barcha italiyalik ayollar ham juda yaxshi ovqat pishiradimi? biz skameykada bu kabi bir o'yin o'ynagan bo'lsa " u so'radi.
  
  
  Gina qo'lini yelkamga qo'ydi. "Hamma ham ularning atrofida emas, - dedi u, - lekin ko'pchilik italiyalik ayollar."U oyoqlarini ostiga tortdi va etagi sonlarini yuqoriga ko'tarib, oq dumbalarini ochdi.
  
  
  "Ular ko'p narsalarni yaxshi qilishadi", dedim ohista.
  
  
  U jilmayib, bo'ynimdan engil o'pdi. "Siz menga qaytib kelasiz deb o'yladim, Nik", deb pichirladi u.
  
  
  "Men bu biznesdan qo'rqaman", dedim aybdorona. "Hech bo'lmaganda bu kecha asosiy maqsad."
  
  
  U qo'lini silkitdi. "Bu aniq xushomadgo'y emas, shunday emasmi?"dedi u pouting.
  
  
  U unga jilmayib, uni yaqin tortdi. "Bu juda muhim, lekin bu sizni boshqa ko'rishni xohlamaganimni anglatmaydi."
  
  
  U yuzini unga qaratib, lablaridan o'pdi. U qo'llarini bo'ynimga qo'ydi. "Bu oyoqlar uchun yaxshiroq", deb ming'irladi u. Keyin u ozod bo'ldi. "Keyin qanday biznesingiz bor?"u so'radi. "Men sizni tashqi xizmatda deb o'yladim."
  
  
  "Bir ma'noda", dedim. Jina, men sizga nima uchun Rimeda ekanligini aniq ayta olmayman. Lekin, ehtimol, siz menga yordam bera olasiz, agar o'zingiz haqingizda aytganlaringiz rost bo'lsa."
  
  
  U mening qulog'imni o'pdi. 'Siz nima demoqchisiz?'
  
  
  "Siz jinoyatchilar dunyosidan odamlarni bilaman dedingiz."
  
  
  U bir oz orqaga qaytdi. "Ammo siz politsiya emassiz."
  
  
  Uniki ikkilandi. Keyin u iloji boricha salom aytishga qaror qildi. "Negadir buni sizga tushuntirib berolmayman, Gina, - dedim men, - bir necha kun oldin Vatikan kutubxonasida sodir bo'lgan voqealar meni qiziqtiradi."
  
  
  Uning qora ko'zlari odatdagidan ham kattaroq edi.
  
  
  "Diavolo ! Vatikan talon-tarojiga qiziqasizmi?
  
  
  "Ha", dedim.
  
  
  'Oh. Bilmayman. Siz ma'lumot ololmaydigan jinoyatlarning ayrim turlari mavjud. Bu shunday jinoyat. Hech kim bu haqda hech narsa bilmaydi."
  
  
  "Menga jinoyat haqida ham aytib berishingizni kutmayman", dedim. "Men sizga kimdir haqida gapirib berasiz deb umid qilgandim."
  
  
  U yelkalarini qisdi. 'Bu odam kim?'
  
  
  "Egoning ismi Barzini", dedim men. "Rokko Barzini".
  
  
  U bir zum o'yladi. Keyin u: "men bu ismni bilmayman."
  
  
  "Diqqat bilan o'ylab ko'ring, Gina", dedim men uning qo'lidan o'pib. "Bu men uchun juda muhim."
  
  
  Bir lahzadan keyin u: "yo'q, Nik, men bu odamni bilmayman."
  
  
  U xo'rsindi.
  
  
  "Politsiyaning o'zida bu holatda hech qanday ma'lumot yo'q", deb davom etdi u. "Agar siz bu masalani boshingizga qo'ysangiz yaxshi bo'lardi."
  
  
  Men uning ko'zlarida xavotirni ko'rdim. "Gina", dedim,"men qila olmayman".
  
  
  U divanga suyanib, pastki labini o'ychan chaynadi. "Xo'sh, - dedi u sekin, - agar men sizni taslim bo'lishga ishontira olmasam, biz biror narsa qila olamiz."
  
  
  'Ha?'
  
  
  "Bir ayol bor. Men uni kafedagi do'stim Roza orqali uchratdim."
  
  
  "Men atirgulni eslayman", dedim.
  
  
  "Bu ayol Piazza Montecitorioda fohishaxonaga ega. U Rim jinoyatchilarini akalaridan ko'ra yaxshiroq biladi. Ehtimol, u siz bilan gaplashmoqchi."Haq evaziga.'
  
  
  "Men sizga to'layman", dedim.
  
  
  "Siz u erga yolg'iz borishingiz kerak. U ayollarni uyiga kiritmaydi, faqat o'zi uchun ishlaydigan qizlardan tashqari."
  
  
  "Men uni bugun kechqurun ko'ra olamanmi?"
  
  
  "Men qarayman."
  
  
  U telefonga bordi, raqamni terdi va jim ohangda gapirdi. Bir necha daqiqadan so'ng, u go'shakni qo'ydi va divanda yonimga o'tirdi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u afsus bilan. "Siz u erga soat o'ndan keyin borishingiz mumkin.
  
  
  U siz bilan gaplashishga tayyor. U siz izlayotgan odamning ismini aytmadi. U telefonini ba'zan politsiya urib qo'yishidan qo'rqadi."
  
  
  "Rahmat, Gina", dedim. U soatiga qaradi. Soat deyarli o'n edi. "Keyin borganim ma'qul", dedim.
  
  
  "Yana bir narsa bor."
  
  
  'Ha?'
  
  
  "Tashrifingiz normal ko'rinishi uchun Vasari xonim bilan gaplashishdan oldin qizlarning atrofini toping."
  
  
  Uni ko'rsatkich barmog'i bilan xiralashgan iyagi ko'tardi. "Ehtimol, men undan qochishim mumkin", dedim.
  
  
  U jiddiy ko'rinardi. "Vasari xonim Nik bilan o'yin o'ynamang. U salom, siz qiz uchun pul to'laysiz va pulingizni qoplashingiz kerakligini aytdi."
  
  
  - Men buni tomosha qilaman.- Ginani tark etib, fohisha bilan yotish yoqimli fikr emas edi. "Abadiy qo'rqmang. Aytmoqchimanki, qiz. Rose meni Vasari xonim sog'lig'iga juda qattiqqo'l ekanligiga ishontirdi."
  
  
  Uning o'rnidan turdi. "Agar siz yaxshi bo'lsangiz, men u bilan gaplashganimdan keyin bu erga qaytib kelaman."
  
  
  U ko'zlarida yosh bilan menga qaradi. "Men buni juda xohlardim", dedi u.
  
  
  
  
  Men uni taksida Piazza Montecitorioga olib bordim. Maydon kechqurun sayr qilish uchun emas, balki shaharning xunuk qismida edi. Uy juda eski, ob-havoning jabhasi bilan. Barcha derazalar yoritilgan edi, garchi birinchi qavatda pardalar chizilgan va ularning ustidagi derazalar yopilgan bo'lsa-da, faqat sariq nurli chiziqlar qolgan .
  
  
  Uning karapasi yo'lakdan o'tayotganda, u keyingi ayvonda turgan odamni ko'rdi. U mening yo'nalishimga qaramadi, lekin uning xudbinligi meni ehtiyotkor qildi. Yupqa yosh qiz meni ichkariga kiritdi. Yana bir nechta mijozlar katta yashash xonasiga ko'chib o'tishdi, u erda qizlar bilan uchrashishdi; men katta zal tashqarisidagi zalda kutganimda, ularning hammasi mening borligimdan xabardor bo'lib tuyuldi.
  
  
  Qora sochli ingichka, o'rta yoshli ayol menga yaqinlashdi. Men undan so'radim. "Vasari Xonim?"
  
  
  U ingichka jilmayib qo'ydi. "Yo'q, uni Vasari xonimga. Siz qizni xohlaysizmi?
  
  
  U qanday javob berishni bilmas edi. 'Ha.'
  
  
  Yashash xonasiga kirganimizda, bir nechta ayollar biz tomonga qarashdi. Oldimizga yosh sarg'ish ayol keldi. U sonlari va ko'kraklarining ko'p qismini ochadigan qisqa qora panties kiygan edi. Uning o'n sakkiz haqida uni baholadi; uning yurak shaklidagi yuziga aybsizlik yana bir azobini his. U meni italyan tilida so'radi, agar u meni band qila oladimi? Uning xulosasi shundaki, u boshqalar kabi yaxshi yoki yomon edi. U unga bosh irg'adi.
  
  
  U jilmaydi va possessively mening qo'l tutdi. Vasari xonimning onasi ketdi va qiz biz uning xonasiga borishdan oldin biror narsa ichishni xohlaymanmi, deb so'radi. "Yo'q, - dedim men, - endi yuqoriga boraylik."
  
  
  "Oh, siz buni intiqlik bilan kutmoqdasiz, shunday emasmi?"U meni zinapoyadan birinchi qavatdagi xonaga olib bordi.
  
  
  Eshik orqamizdan yopilishi bilan u meni yechintira boshladi. "Siz inglizsiz, shunday emasmi?"Meri ko'plab inglizlarni qabul qildi ."
  
  
  U bir muncha vaqt o'z yo'nalishini boshqarishiga ruxsat berdi. Salom yoqdi. Men qurollarimni, xavfli harakatni olib kelmadim, lekin bu joyga keraksiz e'tiborni jalb qilishni xohlamadim . U uni temir karavotning chetiga ko'tarib, balet shippaklari va shimlarini echib tashladi, Mariya esa ingichka kiyimlarini mohirlik bilan echib tashladi. Nah kichkina bel va qattiq to'la ko'krakli chiroyli yosh tanaga ega edi. Nahning chap sonida ko'karish bor edi, shubhasiz, issiq mijoz qoldirgan.
  
  
  "Sizga Maryam yoqadimi?"u so'radi.
  
  
  U karavot yonida turib, qolgan kiyimlarini yechdi. "Ha, Mariya, siz juda go'zalsiz."Uni, jilmaydi va uni anglatadi .
  
  
  U oyog'im ostidagi polga o'tirdi va sonlarimni silay boshladi. "Siz juda go'zalsiz", dedi u. Uning qo'li mening jinsiy a'zolarimga chiqdi va u erda ishladi. U oldinga egilib, sonimni o'pdi. U to'shakda chetiga ko'tardi va bir-biriga qarshi yotish uchun mening tizzasidan ko'chib o'tdi.
  
  
  U xonaga kirganida, u faqat Vasari xonim bilan gaplashayotgani haqida o'ylardi. Ammo Mariya men bilan juda mohirona ishlaganida, mening hayajonim kuchaydi va u karavotga cho'zilib, yostiqlarni sonlari ostiga tiqib qo'yganida, u tayyor edi.
  
  
  U o'z kasbini yaxshi bilardi. U nima qilishni va qachon meni portlovchi avjiga olib chiqishni aniq bilardi. Ish tugagach va biz g'ijimlangan choyshablarda terlab yotganimizda, u mening jismonan qoniqganimdan xursand bo'lib tuyuldi. U boshqa hech narsani kutmagan edi. Menga kelsak... Xo'sh, bu men uchun to'langan narsa edi.
  
  
  Men undan Vasari xonim haqida so'radim.
  
  
  'Oh. Siz Madam bilan gaplashmoqchi bo'lgan odamsiz.
  
  
  'Ha. Meni uning oldiga olib bora olasizmi?"
  
  
  - Men bilan kel.'
  
  
  U meni ikkinchi qavatdagi ofisga olib bordi va biz qorong'i koridordan orqa xonaga bordik. U ikki marta taqillatdi va uni ochganda, u ketdi.
  
  
  "Siz missus bilan gaplashmoqchimisiz?"qora sochli ayol so'radi.
  
  
  Uning xonaga mimmo nah qaradi. U qizil va ko'k chiroq bilan yumshoq yoritilgan. Yo'lakdan tutatqi hidi taraldi .
  
  
  "Ha, u meni ko'rishni xohlayotganini aytdi", dedim men.
  
  
  "Kiring", dedi ayol chetga chiqib.
  
  
  U xonaga kirdi va Stalning hidi bo'g'ilib qoldi. Qalin gilamli xonada past bahay ustida boy ipak kiygan figura. Uni yalash uchun kelganida, u g'ayrioddiy semiz ayol ekanligini ko'rdi. Salom, u kamida yetmish yoshda bo'lishi kerak edi, lekin u erta ovozli filmning ogohlantirishi kabi og'ir tuzilgan edi. Uning mayin, ajinlangan yuzi bo'yanish bilan qoplangan, ko'zlari qora va qovoqlari to'q ko'k edi . Uning yog'li yonoqlariga qizarish surtilgan va qizil lab bo'yog'i soxta og'iz hosil qilgan. Bularning barchasi to'q sariq parik bilan qoplangan edi. Uning qalin oq qo'llari ipak ko'ylagining atrofiga ikkita maydalangan xamir sharidek yopishib qoldi, so'ngra charm barmoqlari kamida o'nlab halqalar bilan bezatilgan edi.
  
  
  "Bu Janob Kartermi?"Men uning eski ovozini ko'tardim.
  
  
  "Ha, xonim", dedim.
  
  
  Yordamchi stulni divanga surib qo'ydi va o'tirishimni ishora qildi. "Men hidli narsalar uchun afsusdaman", deb pichirladi u. "Madamning g'alati tana hidi bor, uni tutatqi bilan niqoblaydi."
  
  
  Sotish ham, bosh irg'adi.
  
  
  "Pichirlashni va oyoq uchini bosishni bas qiling", dedi Vasari xonim ayolga. "Siz bizni bir lahzaga yolg'iz qoldirishingiz mumkin."
  
  
  "Ha, xonim."U o'girilib xonalardan chiqib ketdi. "Siz yaxshi ko'rinasiz", dedi Vasari xonim ingliz tilida. "Agar men bu parikni echsam, qarshi bo'lasizmi? Juda issiq."
  
  
  "Albatta yo'q", dedim.
  
  
  U jingalak lablarini qisdi va boshidan to'q sariq parikni olib tashladi. U deyarli kal edi, u erda va u erda oq sochlar chiqib turardi. Parik kiyib, u ko'rgan eng g'alati ayol edi. Uning parikisiz u g'amgin kampirning karikaturasi edi. G'alati, menga yoqdi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u cholning mo'rt ovozida. "Siz ma'lumot so'rash uchun kelganingizni tushunaman."Suhbat Nahning nafasini oldi.
  
  
  "O'ng dell, xonim," dedim.
  
  
  "Faqat meni Nelli deb chaqiring."
  
  
  "Nelli?"Men undan ishonmay so'radim.
  
  
  "Otam ingliz dengizchisi edi. Italiyalik onamning noroziligiga qaramay, u menga Nelli ismini berishni talab qildi."
  
  
  U ingichka, bo'yalgan lablarini grotesk tabassumiga burishtirdi. "Mening juda jozibali ayol ekanligimga ishonasizmi?"
  
  
  'Albatta."Uning ovozim do'stona tuyuladi deb umid qilaman.
  
  
  "O'n yetti yoshimda venetsiyalik zodagonlardan taklif oldim", deb qichqirdi u. "Uning rad etdi. Ko'ryapsizmi, uning mehmonxonasi spa nikohidan ko'proq.
  
  
  Men hech narsa demadim, chunki nima deyishni bilmasdim.
  
  
  "U ushbu uy tomonidan tashkil etilganida, uni Evropaning eng taniqli odamlari janob Karter mehmon qildi. Qizlarim davlat arboblari va yuqori martabali amaldorlarni bilishardi. Ma'lum bir vazirning ismi butun Italiyada ma'lum edi . U hech qachon qizlar bilan uxlamagan. U ularning yechinishini kuzatdi va keyin ihdan o'zi bilan o'ynaganda uning oldida yalang'och turishini so'radi. Siz har bir insonning xohish-istaklarini hech qachon bilmaysiz ."
  
  
  U allaqachon bu suhbatni bo'g'ib qo'ygan edi. "Keyinchalik, - dedi u, - er osti dunyosi bu erga tez-tez kelib turardi. Mafiosi va boshqalar. Ih uni hamma bilar edi, Janob Karter. Menga ko'p narsalarni aytishdi, lekin men hech qachon yoqtirgan odamlar haqida ma'lumot sotmadim."
  
  
  Xonadagi hid burun teshigimga osilgan edi. Ajinlangan niqob davom etdi. "Siz erkak haqida so'rash uchun keldingiz."
  
  
  'Ha.'
  
  
  'Ego nomi?'
  
  
  "Rokko Barzini".
  
  
  Ko'zlar ajinlangan teriga uzoq vaqt tikilib turdi, keyin yuzimga qaytdi. "Men Egoni bilaman . Qanday ma'lumotlar jalb qilingan? '
  
  
  "Egoni qaerdan topishni ayta olasizmi?"
  
  
  "Balki", deb javob berdi bo'g'iq ovoz. "Agar ma'lumot sizga katta pul kerak bo'lsa."
  
  
  "Menda pul bor", dedim.
  
  
  "Yigirma ming lirami?"
  
  
  Uniki ikkilandi. Bu juda ko'p pul edi, lekin men Nelly Vasari bilan savdolasha olmayman degan fikrga ega edim.
  
  
  'Yaxshi.'
  
  
  "Sizda bu bormi?"
  
  
  U bir daqiqada yetib keldi, bir dasta lirani chiqarib, yigirma mingni hisoblab chiqdi va pulni Nelliga uzatdi. U Egoni ko'tarib, eski eski barmoqlari bilan yana hisobladi. U amalga oshirildi qachon, u ko'zlari qadar qonun loyihasini bo'lib va qog'oz zarbxona va xossa o'rganib.
  
  
  Men undan so'radim. "Qoniqdingizmi?"
  
  
  "Siz mening ishimda juda ehtiyot bo'lolmaysiz," dedi u, " hatto amerikaliklar bilan muomala qilganda ham. Ammo sizning pulingizda hech qanday yomon narsa yo'q, shuning uchun men sizga bu parazit Rocco Barzini haqida bilgan hamma narsani aytib beraman.
  
  
  U divan yonidagi o'yilgan sharqona stulga o'tirdi, yelkasining yumshoq go'shti oldinga va orqaga tebrandi.
  
  
  "Barzini vaqti-vaqti bilan bu erga keldi. U mening qizlarimga yomon munosabatda bo'lgan kichkina o'g'ri edi. U qamoqda edi. U odatda Rimeda yashaydi va ishlaydi, lekin ba'zida bir necha yil yo'qoladi. U bir muncha vaqt Neapolda bo'lib, u erda fohishalik va giyohvandlikka qiziqib qoldi. Va yaqinda u Rimga siz bilishingiz mumkin bo'lgan odam-Jovanni Farrelli bilan qaytib keldi."
  
  
  "Men bunga ishonmayman", dedim. Ammo men uning ismini, ginaning hikoyasini esladim.
  
  
  "Rimedagi har bir politsiyachi bu ismni biladi, Janob Karter. U bir nechta qonuniy manfaatlarga ega boy odam. Eng foydali-Makelaardij Farelli muvaffaqiyatli rivojlanish va qurilish kompaniyasi . Ammo bu hurmatli fasad ortida Signor Farrelli jinoyatchilar dunyosining etakchisi, giyohvand moddalar sotuvchisi va boshqa noqonuniy biznesdir. U mobster Janob Karter bilan bog'langan va uning ismi taxminan bir yil oldin Venetsiyada sodir bo'lgan san'at o'g'irligi bilan bog'liq.
  
  
  "Qiziqarli", deb ming'irladim.
  
  
  "Rokko Barzini Rimga qaytib kelganida, u Farrellining qo'riqchisi edi."
  
  
  'Sodiq. Va bu Farrelly Rime yashaydi?
  
  
  "Signor Farrelli ko'p turar-joy binolari bor," u qichqirdi. "Uning shaharda yashash joyi bor, lekin u deyarli hech qachon yo'q. Uning Rhyme shimolidagi villasi va kapridagi mehmonxonada suite bor . Yilning shu davrida deyarli har doim Kaprida.
  
  
  U shishani oldi va xonaga xushbo'y hid sepdi. Suyuqlik uning sochlarini yumshoq nurda nam va porloq qilib ko'rsatdi. U shirin hid hidladi, burunlari yarqirab, keyin qattiq yo'taldi.
  
  
  Men undan so'radim. "Yaxshimisiz?"
  
  
  "Ha, ha", dedi u. "Yaxshi, yosh yigit."
  
  
  "Barzini va Farrelli Kapridagi ushbu mehmonxonada bo'lishi mumkinligiga ishonasizmi?"
  
  
  "Ehtimol, Janob Karter. Mehmonxona qaysar avgust deb ataladi va orolning markazida joylashgan ."
  
  
  "Siz juda foydali bo'ldingiz."
  
  
  "Men har doim odamni pul uchun qadrlayman."Uning bo'yalgan, teri og'zi jilmayib qo'ydi.
  
  
  U ketish uchun o'rnidan turdi.
  
  
  "Siz qiz uchun o'n besh ming lira to'lashingiz kerak", dedi Vasari xonim. "Siz pastki qismida to'lashingiz mumkin. Va yana qaytib keling, Janob Karter.
  
  
  "Rahmat", dedim.
  
  
  Koridorda men undan chuqur nafas oldim. Pastda u qora sochli ayolga Mariya bilan qisqa vaqt qolish uchun pul to'ladi va ketdi. Tashqarida toza havo hech qachon bunchalik yaxshi hidlamagan edi.
  
  
  U menga Bulvardan bir oz uzoqroqda taksi topishim mumkinligini aytdi, shuning uchun men xuddi shu tomonga bordim. Bu shiddatli oqshom, yoqimli oqshom edi. Ammo keyingi blokning yarmida shaggy uni eshitdi. U o'girilib, tezda yaqinlashayotgan ikki kishini ko'rdi .
  
  
  Menda xavf borligiga ishonish uchun hech qanday sabab yo'q edi, lekin ular yaqinlashganda, uning jasadi nola qilayotgan uyga bosildi. Ular sekinlashdi. Bir menga mimmo ularning atrofida o'tdi, ularning yonida boshqa. Keyin mimmodan o'tgan odam orqasiga o'girilib, meni kesib tashladi . Men Nelly Vasarining uyida ko'rgan yuzimni tanidim deb o'yladim.
  
  
  "Firth Mar!"u meni sezilarli darajada to'xtatdi.
  
  
  Menda tanlov yo'q edi. Men: "nima bo'ldi?" . "Hofretta!"
  
  
  Men shoshdim.
  
  
  "Vasari xonim bilan nima haqida gaplashdingiz?"Boshqa, kamroq mushakli odam ingliz tilida so'radi.
  
  
  U odamning kvadratiga, pock bilan belgilangan yuziga qaradi va birdan o'zini yalang'och holda lugersiz yoki bir juft stilettosiz his qildi.
  
  
  "U mening eski do'stim."
  
  
  Katta odam qichqirdi. Siz hech qachon u erda bo'lmagansiz, Signor.
  
  
  Uni itarib yubordi. 'Harakatlaning!'
  
  
  "Siz madamga nima deyayotganingizni aytmaguningizcha", dedi u.
  
  
  "Men buni allaqachon aytganman. Bu eski do'stlikning yangilanishi edi ."Uning mehmonxonasi ularni mimmo.
  
  
  Mushakli odam boshimga musht tushirdi. Bu mushtini hayotimga kirishiga ruxsat bergan sherigiga tushdi. Ikki zarbaning kombinatsiyasi meni bir lahzaga nokaut qildi . U uyga qattiq urilib, baliqdek nafas oldi . Menga yana bir musht kelayotganini ko'rdim va undan qochishga harakat qildim, lekin yonog'imga tez tarsaki tushdi. Lahzalardan keyin meni orqamdan ushlashdi. Chechak bilan belgilangan yuz mening oldimda harakatlandi.
  
  
  "Bu suhbat haqida bizga xabar bering", dedi u.
  
  
  'Jahannamga boring. Men nola qildim.
  
  
  Bir musht ko'kragimga urildi. U zarbadan qutulishdan oldin, uning dastlabki ikkitasi yuziga urildi. Uni, men tomonga boshim Nishab his. Bu gangsterlar o'z narsalarini bilishardi. Ehtimol, ular u yoqtirgan erkaklar bilan hech qanday aloqasi yo'q edi, lekin bu hozircha unchalik farq qilmadi.
  
  
  "Buni to'xtating", dedi u. Men pichoqning chaqnashini ko'rdim,keyin burun ostidagi stiletto.
  
  
  "Ayting, aks holda men sizni kesib tashlayman!"
  
  
  U yana nafas olardi. "Hammasi joyida", dedim. "Men aytaman."Pichoq yo'qolmadi, lekin u harakatsiz qoldi.
  
  
  Endi u kuchini tikladi. Pichoqning tor pichog'i chap ko'zimdan atigi uch dyuym edi. Men nima qilayotganimni juda yaxshi bilishim kerak edi.
  
  
  "Biz Slam biznesining ochilishi haqida gapirgan edik", dedim men hali ham og'ir nafas olayapman. U o'ng oyog'ini shunday harakatlantirdiki, u Egoning chayqalgan oyoqlari orasida edi . "Vasari xonimning kompaniyasi?""Bu nima?"u shubhali so'radi. 'Nega?'
  
  
  Boshqa odam qo'llarimni biroz mahkamroq ushlab turardi.
  
  
  "Ha", dedim men o'zimni harakatga chorlab. "Ko'ryapsizmi, uni mehmonxonaga olib boring, Milanda uy ochishini so'rang."
  
  
  'Qaysi biri? Missis Vasari hech qachon -"
  
  
  U katta odamni bir qadam oldinga sudrab, o'ng tizzasini uning skrotumiga qattiq tortdi. Egoning yuzi burishdi. U stilettoni ko'chaga tashladi. Oyog'imni qo'yganimda, o'ng oyog'im bilan baquvvat odamning instepiga qadam qo'ydim . U qichqirdi va ego kuchi zaiflashdi. Men iloji boricha qattiq uning ego ribcage mening chap tirsagini yopdi. Men uning yorilishini eshitdim. U qichqirdi, yon tomoniga yiqildi va orqamizdagi devorga urildi.
  
  
  Ikkinchisi meni urdi. Uni chap qo'l bilan musht to'sib qo'ydi va uni o'ng bilan qaytarib berdi. U erga yiqilib tushganda, stilettoga qo'l cho'zdi, lekin u zulmatga sirg'alib ketdi. Keyin u orqasiga qattiq zarba berdi. Katta yigit nola qarshi bosdi, va yana menga hujum. Ego mushti boshimning orqa qismiga urildi va u tiz cho'kdi. U yon tomoniga tushdi. Qattiq etik meni yuzimga urdi. Men uni qo'limning orqa tomoni bilan urdim va u uchib ketdi.
  
  
  Meni yana yon tomonga tepishganda, men baland ovozda ingradim. U etigi bilan qo'lini cho'zdi va o'tkazib yubordi. Muskulli odam yana o'rnidan turdi .
  
  
  "Basta cosi!"u aytdi. U ketishga qaror qildi.
  
  
  Ego hamrohi uning orqasidan shoshildi va ular burchakda g'oyib bo'lishdi. Uning qattiq sel uchun. Meni ulkan go'sht maydalagichdan o'tkazgandek his qildim. Mening tanamda shunday qattiq og'riq bor ediki, qaysi joylar shikastlanganligini aniqlashning iloji yo'q edi. U qo'lini yuziga ko'tardi. Bu qonli tartibsizlik edi.
  
  
  U og'riq susayishiga umid qilib, bir necha daqiqa uyga suyandi. Uniki, juda optimistik edi. U qorong'i ko'chada bir necha yuz metrga qoqilib, nihoyat bulvarga etib bordi. Xuddi u aytganidek, tez orada taksi keldi. Ego uni chaqirdi va ichkariga kirdi.
  
  
  "Qanday diavolo !?"haydovchi mening yuzimni ko'rib xitob qildi.
  
  
  U emu Gina Romanoning manzilini berdi. U meni imkon qadar tezroq taksida aylanib o'tish uchun tez haydadi. U zinadan ko'tarilib, ginaning eshigini yopdi. Uni ochganda, shokdan ko'zlari kattalashdi.
  
  
  "Dia mio!"u xitob qildi.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bilaklarim og'ir, og'zim quruq edi. U tuzalishga harakat qilardi. Gina bilan uchrashganimdan keyin eslashim mumkin bo'lgan narsa shundaki, men xokni emga xabar berish uchun ovozli konvertor bilan telefonga olishga muvaffaq bo'ldim . U ertalab menga qo'ng'iroq qilishini aytdi. U bir oyog'ini qimirlatdi. U choyshab ostidagi boshqa go'shtni his qilardi . U qo'lini hayotning yumshoq shishishi ustidan, sonlari uchrashgan iliq joyga yugurdi. Gina menga o'girildi. Uning chap ko'krak mening yon qoqib, va men uning so'rg'ich Slayd mimmo meni his. U choyshab ostiga etib bordi va uning yumshoq, iliq po'stlog'iga tegdi . Og'riqni e'tiborsiz qoldirishga harakat qilib, u qattiq dumaloq dumbani siqib, yon tomoniga o'girildi.
  
  
  "Mm", dedi u hali ham ko'zlarini yumib.
  
  
  U mening tanamga o'tirdi va qo'llarini belimga o'rab oldi. Keyin u yana bir ovoz chiqardi va ko'zlari miltillab ochildi.
  
  
  'Taxallusmi? O'zingizni yaxshi his qilayotganingizga aminmisiz?
  
  
  U menga uning kestirib tortdi, va u mening yelkasiga bir qo'lini osilgan. Uning ko'krak yalang'och mening ko'krak qarshi bosdi.
  
  
  "Ko'p narsa yo'q", deb ming'irladim. "Ammo menimcha, yaqin kelajakda vaziyat yaxshilanadi."
  
  
  U to'liq lablarini ajratdi. Yangi chiqqan til iliq va shirin edi. Uning kestirib, menga qarshi sekin tiklana. O'pish bizni nafas oldi. Gina mening kestirib ustidan uning o'ng kestirib silkidi, va mening tana og'riqlari uning o'girilib, deb bizni oldi shoshilib unutilgan edi va mening surish olish tanasini ko'tardi. U menga bajonidil keldi va shu bilan birga biz avjiga chiqdik.
  
  
  Keyin uning dastgoh pressi dam olish uchun orqa tomonida. Jina yonimda yotib, shiftga qaradi. Nihoyat, u qo'lini ko'tarib, chap ko'zining ustidagi va o'ng yonog'idagi yaralarga muloyimlik bilan tegdi. Ular quruq edi, lekin yuzimning butun tomoni og'riyapti . Ba'zi mo'jizalar bilan tishlarim hali ham o'sha erda edi. U choyshabni pastga tushirdi va tanasida bir nechta ko'karganlarni ko'rdi.
  
  
  "Ular menga yaxshi munosabatda bo'lishdi, - dedim men, - lekin ular bugun ertalab juda silliq harakatlana olishlariga shubha qilaman."
  
  
  "Bechora bola", gina ohista xirilladi. U qo'lini kestirib qo'ydi.
  
  
  "Umid qilamanki, ular Nelly Vasarini bezovta qilmadilar", dedim men.
  
  
  "Ular buni qilmaydi, Nik. Nah juda kuchli do'stlarga ega ."
  
  
  "Men ularni sitsiliyaliklar deb o'yladim", dedim. "To'g'ridan-to'g'ri aloqa bo'lmasa ham, hozirgacha Barzini yoki Farrelli buni eshitgan."
  
  
  .
  
  
  "Nik", dedi Gina menga yuzlanib. "Siz Kapriga borasizmi?"
  
  
  Men undan so'radim. "Nega bilmoqchisiz?"
  
  
  "Kecha siz menga o'g'irlikka aloqadorligingiz haqida hamma narsani aytganingizda, siz bu haqda bilmagan bo'lishingiz mumkin, lekin siz meni sizga yordam berishga majbur qildingiz", dedi u. "Va men sizga yordam bera olaman. Siz menga uzoq vaqtdan beri ishonganingizdan so'ng, menga to'liq ishonishingiz mumkin. Men bu Farrelli yigitni bilmayman. Siz uning menga ego sevgilisi ekanligimni aytganini eslaysiz. Men uning ego hamma narsani bilaman, ego, id, ego odatlari. Men sizga yordam bera olaman."
  
  
  Men undan so'radim. "Siz qancha vaqt edingiz ... Farrelli bilanmi?"
  
  
  U mening nigohimdan qochdi. 'Bir necha oy. U menga juda ko'p narsalarni sotib oldi, ammo ego shafqatsizligi men uchun chidab bo'lmas edi."
  
  
  "Endi unga qarshi menga yordam berishingizga qanday amin bo'lishim mumkin?"Uni yanada his qildi.
  
  
  U ko'zlarini qisdi. "Men Farrellidan nafratlanaman, Nik. Qasam ichamanki, siz menga ishonishingiz mumkin.
  
  
  Uni o'ylab, uni sinab ko'rishga qaror qildi. "Yaxshi, - dedim men, - men sizni Kapriga olib boraman. Mening boshqa Interpol xodimi biz bilan keladi."
  
  
  "Politsiyachini olib kelingmi?"
  
  
  "Ha."U to'xtadi. "Farrelli Vatikanni o'g'irladi, Nik?"
  
  
  "Buning uchun yaxshi imkoniyat bor."
  
  
  "Lekin nima uchun hukumat g'amxo'rlik kerak?"U Nahga o'ychan qaradi. "Talonchilik paytida mening hukumatimga tegishli narsa o'g'irlangan. Siz endi jinni bilishingiz shart emas. Mendan yana so'ramang."
  
  
  
  
  "Yaxshi, Nik."
  
  
  Telefon jiringladi. Jina o'rnidan turdi, xonaning narigi chetiga bordi va telefonni oldi. Uning yalang'och tanasi hali ham jozibali ko'rinardi. Bir lahzadan keyin u orqasiga o'girildi . - Bu siz uchun.'
  
  
  Bu qirg'iy bo'lishi kerak edi. Bu u edi.
  
  
  "Bu tikuvchi kim edi?"u okean millari bo'ylab bo'kirdi.
  
  
  U qattiq, kasal yuziga qaramay, kulib yubordi. "Oh, bitta qiz", dedim begunoh.
  
  
  "Ha, tikuvchini oling, qiz!"
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Va men uni faqat ish haqiga qo'ydim."
  
  
  "Qay darajada?"Uning ovozi nordon eshitildi.
  
  
  "Bilasizmi, buning uchun sizdan hech qachon haq olmayman", dedim. "Men ginani vaqtincha yolladim. Bu menga manbaga qo'shiladi, men siz bilan muhokama qilgan muhim ma'lumot.
  
  
  "Siz nima qilayotganingizni bilsangiz!"U kinoyasini topish uchun to'xtab qoldi:" umid qilamanki, siz xayrli tun o'tkazdingiz, Nik."
  
  
  Egoning niyatlari aniq edi, ammo uniki harakatsiz qoldi. "Oh, ha, ser. Uni, men o'zimni ancha yaxshi his qilyapman.'
  
  
  "Qarang, yaxshimisiz? Kecha siz ozgina kaltakladingiz.
  
  
  "Men yaxshiman", dedim.
  
  
  "Biz Yahudoning fayllarini ko'rib chiqdik, - davom etdi u, - va siz uchun yangiliklarimiz bor. Farrellining ismi Yahudoning faylida bir necha yil oldin paydo bo'lgan. U Angliyada ba'zi hukumat hujjatlarini o'g'irlagan. Farrelli katta bola. U mobster yoki ular bilan yaqin aloqada."
  
  
  'Ha. Yahudo o'ylab topgan bir qator talonchilik uchun ishchi kuchi va jihozlarni ta'minlay oladigan yigit singari."
  
  
  U kelib, nima " a ovoz, Nik. Menimcha, siz Kapriga borganingiz ma'qul.
  
  
  "Men keyinroq Neapolga uchaman."
  
  
  'Yaxshi. Meni posted saqlang. Bu holat biz o'ylagandan kattaroq bo'lishi mumkin ."
  
  
  'Aniq.'
  
  
  "Kechasi uxlashga harakat qiling."
  
  
  U unga jilmayib qo'ydi. U XOKning ham ingichka yuzi bilan tabassum qilayotganini bilar edi. "Ha, albatta", dedim.
  
  
  -
  
  
  O'sha kuni ertalab men Interpol ofisiga bordim va Toni Benedettoga so'nggi voqealar haqida ma'lumot berdim. U Farrelly mustahkam faylni edi. "Janob J." sana AXni ko'rsatishdan kechroq edi.
  
  
  "Yahudo va Farrelli yaxshi do'st bo'lib qolganga o'xshaydi", dedi Toni.
  
  
  "Farrelliga kelsak, men bilmayman.""Ammo hali hech kim yahudiy emas. U faqat shafqatsiz ishbilarmonlik aloqalarini o'rnatadi."Men fayllar bilan papkaga qaradim. "Yahudo aniq odam emas, ko'ryapsizmi, u yoshligida baxtsiz hodisada qo'llarini yo'qotgan va uning go'sht va qonga o'xshash sun'iy qo'llari bor, lekin qattiq po'latdan yasalgan "teri" ostida. Bu qo'llar odamni anglatadi. U deyarli bir marta ular bilan meni o'ldirdi.
  
  
  "Biz unga boshqa imkoniyat bo'lmasligi uchun ibodat qilamiz", dedi Toni.
  
  
  "Kapriga borishga tayyormisiz?"
  
  
  'Ha . "Bizning samolyotimiz soat nechada ketadi?"
  
  
  'Soat to'rtda. Biz bir soat ichida Neapolda bo'laman, va erta kechqurun orolda."
  
  
  
  
  Biz funikulyar poezdda gullarga botgan qor-oq Orol Kapri shahriga borganimizda hali ham engil edi. Orol shunchalik kichkina ediki, kobalt-moviy dengizni shaharning deyarli istalgan joyidan ko'rish mumkin edi. Tor, o'ralgan toshli ko'chalarda boshqa darajalarga yuqoriga va pastga tushadigan son-sanoqsiz zinapoyalar bor edi. Sayyohlar markazdagi kichik maydonni to'ldirib, quyosh botganda cinzano ichib o'tirishdi. Maydondan ikki blok narida Tsezar Augustus mehmonxonasi, kirish qismida bougainvillea daraxti bo'lgan katta, chiroyli bino bor edi.
  
  
  "Ovoz hammasi", dedi Gina biz uning oldida turganimizda. "Farrelli yashaydigan suite uchinchi qavatdagi zalda joylashgan. Balkonni bu erdan ko'rishingiz mumkin. Farrelli u erda bo'lganida, uning ikkita qo'riqchisi bor, lekin siz ularning atrofida faqat bittasini ko'rishingiz mumkin. Ikkinchisini u begonalar tashrif buyurganida yashiradi . Yashash xonasi yonidagi kichkina xonada har doim qulflangan metall stul mavjud. Bunda muhim narsa bo'lishi mumkin."Keyin u so'radi: "Farrelli kelganida nima qilmoqchisiz?"
  
  
  "Xalqimizni iloji boricha uzoq vaqt sir saqlang", deb javob berdim. "Biz orolda er yoki uylar haqida bilib olishimiz mumkin. Albatta, uniki va Umid qilamanki, Ego yo'q, chunki biz uni hibsga olish uchun unga qarshi etarli dalillarga ega emasmiz. Yahudo men uchun to'g'ri odam. Umid qilamanki, u men izlayotgan narsaga ega."Keyin:" siz yuqoriga ko'tarila olmaysiz."
  
  
  "Nega emas, Nik? Siz so'ramaguningizcha uni koridorda kutishim mumkin."
  
  
  "Yo'q, bu juda xavfli. Siz ichish uchun maydondagi kafega borasiz."
  
  
  "Mayli", dedi gina hafsalasi pir bo'ldi.
  
  
  "Agar bizdan bir soat ichida eshitmasangiz, iltimos, Paradiso mehmonxonasida xonani bron qiling."
  
  
  - Men buni qilaman. U yelka qisib, maydon tomon yurdi.
  
  
  Toni jilmayib, bosh chayqadi. "Yaxshi ma'lumot beruvchi, amiko", u menga ko'z qisdi.
  
  
  "Siz Nelly Vasarini ko'rishingiz kerak edi", dedim men.
  
  
  Toni va men kabi vaziyatga duch kelganimizda, biz teginish orqali o'ynashimiz kerak edi . Bu shaxmat o'ynashga o'xshaydi, chunki dastlabki ikki yoki uchta burilish o'sishidan keyin juda ko'p imkoniyatlar mavjud. Shunday qilib, biz juda dastlabki g'oyalar bilan kvartiraga bordik. Javob bo'lmaydi deb umid qilib, taqillatdik . Lekin eshik ochildi va biz u erda turgan bir qizni ko'rdik . Nahning platinali sariq sochlari va to'la lablarida pushti lab bo'yog'i bor edi. Uning gul naqshli uy paltosi, provokatsion tarzda beliga erkin tugmachali bo'lib, shahvoniy egri chiziqlarini yashirmadi. Uning palto ostida yalang'och ekanligi aniq edi. Uning uzun, jingalak sonlari va keng ko'kraklari har bir og'ir qadami bilan burchakka behayo qaradi. Va bo'g'iq ming'irlashlar va titroq qadamlarga qaraganda, ayning qo'lidagi ichimlikka muhtoj emasligi aniq edi. "Janob Farrelli shu yerdami?"Toni so'radi.
  
  
  "Yo'q," u Skandinaviya-urg'u ingliz dedi, " Janob."U devorga suyandi va uy kiyimining burmalari yanada ajraldi.
  
  
  "Kechirasiz, - dedim men uning shirin tanasiga qaramaslikka harakat qilib, - biz buni ko'rish uchun uzoq yo'lni bosib o'tdik. Xema bilan yana gaplasha olamizmi?"
  
  
  "Siz men bilan gaplashishingiz mumkin, xo'jayin", dedi u kulib. "U bu erda, har doimgidek, yolg'iz."U kiyimni butunlay yirtib tashlamoqchi bo'lgandek, qo'lini eshik panjarasiga qo'yadi. Toni menga qaradi va bir oz jilmayib qo'ydi. "Biz sizning taklifingizni qabul qilishdan xursandmiz, signora."
  
  
  U bizga imo qildi va eshikni orqasidan yopdi. Xona dabdabali jihozlangan edi, lekin tozalik uning kuchli kostyumi emasligi aniq. Bo'sh shishalar, to'lib toshgan kuldonlar va yarim bo'sh ko'zoynaklar hamma joyda edi va qalin gilam gazetalar va rasmli jurnallar bilan to'lib toshgan edi.
  
  
  Tasodifiy imo-ishora bilan qiz bizni o'tirishga ishora qildi. 'Biror narsa ichishni xohlaysizmi?- u mast holda kuldi. U boshini chayqadi va uning lablari umidsizlikdan burishdi . "Yomon omad", dedi u.
  
  
  Fotosini ikki stullar Toni qarama-qarshi skameykada uchun qoqilib va men o'tirgan edi. U baland va azobli xo'rsinib, divanga yiqildi va kamarining bo'sh tuguni bekor qilindi va uning etuk tanasi uchun deyarli hech narsa qolmadi. Shubhasiz, biz Farrellining bekasi bilan yuzma-yuz edik. 'Siz nima istaysiz?'Bu nima?- u so'radi. "Siz menga ayta olasiz. Jovanni meni hamma narsada e'lon qiladi."Uning so'zlari hali ham majburiy yangradi, lekin u men o'ylagandek mast emas edi.
  
  
  Toni biz orolda villalar sotib olmoqchi ekanligimizni tushuntirganda, u o'girilib, Gina aytib o'tgan kichik qo'shni xonaga qaradi. Men o'tirgan joydan burchakda telefon bilan metall stulni ko'rdim.
  
  
  "Kaprida sotiladigan villalar juda kam, - dedi o'zini faqat Herta deb tanishtirgan sarg'ish ayol, - va agar kimdir biror narsa sotayotgan bo'lsa, bu juda yuqori narxda. Janoblar, boshqa qimmat Jirinovskiy narsalarmi? Oxirgi so'z ishora bilan berildi..
  
  
  "Dellda", dedi Toni salomga jilmayib. U tomog'ini tozaladi. "Herta, men uning telefonini boshqa xonada ko'raman. Do'stim mehmonxonamizga qo'ng'iroq qila oladimi? '
  
  
  Toni qoshlarini chimirdi.
  
  
  "Albatta", dedi u bo'g'iq ovozda. "Men sizni muqaddas Xudoga aylantiraman."U divandan o'rnidan turdi va xalat bir lahzaga sonlarini pastga siljitib, uning rangpar uchburchagini ko'rsatdi.
  
  
  U azizlarni yoqish uchun boshqa xonaga kirganida, Toni qoshini ko'tardi. Va u boshqa xonaga borish uchun mimmo nahdan o'tganida, u Egoning qo'lini oldi.
  
  
  Uning yalang'och o'ng ko'kragini quchoqlayotganini ko'rdi. U oldinga va orqaga silkitdi va jilmayib qo'ydi. Toni xonaga kirib, eshikni yopdi. Gerta mening stulimga keldi va yonimda turdi, qo'lini yelkamga qo'ydi: "siz chiroyli odamsiz", dedi u.
  
  
  Uni, nah qaradi. "Rahmat", dedim. Farrelly yaqinda har qanday yangi ish do'stlar qildi?"Men uni eshitdim, uning yangi sherigi bor."U qo'lida ichimlik bilan divanga qaytdi. "Jovanni har doim yangi yuzlarga ega", dedi u sekin. "Ammo biz faqat Jovanni haqida gapirishimiz kerakmi?"Siz va otangiz shunchaki biznes o'rtasida yashamaysiz, shunday emasmi?
  
  
  "Albatta, siz juda mehmondo'stsiz", - xizmatkor Toni o'sha stulni qidirish bilan band deb umid qilib, uni to'xtatdi.
  
  
  "Bilasizmi, unga o'xshash odamlar. Bu har doim shunday bo'lgan. Menda ular xohlagan narsa bor. Sizni hayratda qoldiramanmi?
  
  
  "Umuman emas", dedim. Toni u erda nima qilardi?
  
  
  'Ajoyib ish. Shokda emasligingizdan xursandman. Keyin siz unga o'xshaysiz. Siz kelganda imkoniyatdan foydalanishingiz kerakligini bilasiz, shunday emasmi?
  
  
  "Ha, shunday", dedim men keyingi xona haqida o'ylab.
  
  
  Herta stakanini qo'ydi va dangasa divanga cho'zildi. Toni kirib kelganida u beparvolik bilan xalatini ochdi.
  
  
  "Benissima !"u ohista dedi.
  
  
  Herta bizga qaramadi. "Men nima istayotganingizni bilaman", dedi u bo'g'iq ovozda. "Va siz buni qila olasiz. Har biri o'z navbatida yoki ikkalasi bir vaqtning o'zida. Hammasi joyida, men Jovanniga aytmayman.
  
  
  Toni uning oldida yalang'och tanasiga qarab turardi. "Nik, - dedi u quruq og'iz orqali, - ehtimol bizda yana bir necha daqiqa bor, maylimi?"
  
  
  "Xudo, yo'q, Toni."
  
  
  "Keyin keting. Sizni keyinroq ko'raman."'
  
  
  "Toni, u har qanday daqiqada qaytib keladi!"
  
  
  Toni divanga qaradi va menga o'girildi. "Qiz sizni kvadratlarni kutayotganda sizga oson."Endi u xafa bo'ldi va biroz g'azablandi. Menda emas, balki vaziyatda. U mening haq ekanligimni bilardi.
  
  
  "Xohlaganingizni qiling, - dedim men, - lekin menga telefonda olgan ma'lumotingizni bering."
  
  
  Egoning yuzi o'zgardi. "Kechirasiz, Nik. Siz haqsiz. U Hertaga oxirgi marta qaradi, keyin o'girilib eshik tomon yurdi.
  
  
  "Kechirasiz, asalim", dedi u yalang'och qizga. "Faqat vaqt yoki joy emas."
  
  
  Herta menga biroz hayron bo'lib qaradi. "Men bilan uxlashni xohlamaysizmi?"
  
  
  "Siz oroldagi eng orzu qilingan ayolsiz, - dedim men, - lekin do'stim va menda shoshilinch masalalar bor."
  
  
  
  
  Biz liftda bo'lganimizda Toni jim qoldi. Qabulxonaga kirganimizda, men unga aytdim: "mana, amiko. Sizda muammo bo'lishi mumkin ."
  
  
  Toni kulib yubordi. - Menimcha, mehmonxonada sovuq dush ...'
  
  
  Men undan so'radim. "Bu nima?"
  
  
  'Qarang. Bu odam. Bu Farrelli.
  
  
  Qirq yoshlardagi uzun bo'yli, qorong'i odam boshqa yigit bilan qabulxonaga kirdi. Bu diqqat ego tomonidan ko'rib chiqildi, u keyingi safar topish mumkin, shunday qilib,. Keyin u qamish bilan ovora bo'lgan boshqa odamga qaradi va o'zini ego his qildi. Bu Vatikandagi talonchilik paytida uni soniga otib tashlagan Barzini edi . Ikki kishi eng yaqin peshtaxtaga yaqinlashganda , Barzini mening yuzimni ko'rmasligi uchun eri gazeta peshtaxtasiga o'girildi.
  
  
  "Men hali so'ramadimmi?"Farrelli stol xodimidan so'radi.
  
  
  "Yo'q, Signor Farrelli."
  
  
  'Ajoyib. Ovqatni uchtaga yuboring. Aytaylik tagliatelle alla bolgnese.
  
  
  "Men bu haqda g'amxo'rlik qilaman, Signor Farrelli."
  
  
  Farrelli va Barzini bizni sezdirmasdan liftga borishdi. Barzini yomon oqsoqlandi. Bir necha daqiqadan so'ng, lift eshigi ularning orqasida yopildi.
  
  
  "Ego balet shippaklari", dedim men.
  
  
  "Barzininikida?"
  
  
  'Ha. Uning krep tagligi bor.
  
  
  
  
  Maydonga qaytayotganda Toni cho'ntagidan bir parcha qog'oz chiqarib oldi. "Men bu stulni sizning qulay qulfingiz bilan ochdim va ikkita qiziqarli narsani topdim. Ulardan biri Yahudoning manzili yozilgan daftar edi. Men uni dekodladim. Bu Vatikanda topilgan ikkinchi dalilni tasdiqlaydi."
  
  
  Uni, qog'oz qaradi. U chizilgan: "katta. Yahudo, San-Marko Import, Sachetti, Pancino, Sitsiliya Orqali " .
  
  
  "Albatta", dedim. "Yahudoning qarorgohi Sitsiliyadagi Zalada joylashgan, shuning uchun u banditlarni yollagan bo'lsa kerak."
  
  
  "Bu shuni anglatadiki, bizning manfaatlarimiz ham u erda o'zgarib bormoqda. Agar o'g'irlangan narsalar hozir Sitsiliyada bo'lsa, ih ni topganimizda mening ishim hal qilinadi.
  
  
  "Haqiqatan ham, - dedim men, - garchi mening vazifamni bajarish unchalik oson bo'lmaydi. Agar Yahudo hujjatni vazadan topgan bo'lsa . "
  
  
  "Qog'ozni aylantiring, - davom etdi Amiko Toni, - va keyin siz men ko'chirgan narsalarni o'qishingiz mumkin."Bu daftarga yozilgan. Bu siz uchun biror narsani anglatadimi?
  
  
  U mehmonxonaning kichkina verandasi nuri ostida to'xtab, Toni qo'lyozmasini tekshirdi. Men uni o'qidim:" Leonardoning yuklari " va sana.
  
  
  "Bu, ehtimol, o'g'irlangan narsalarga ishora," dedi Toni, " va Leonardo ih sotib oluvchi kollektor bo'lishi mumkin."
  
  
  'Ehtimol.'
  
  
  Eslatma haqida bir narsa meni qiziqtirdi. Agar bu shunchaki o'g'irlangan narsalarni tashish bilan bog'liq bo'lsa, bu mening ishim emas edi, chunki vaza Yahudoning shaxsiy kollektsiyasi uchun mo'ljallanganligiga amin edim. Ammo menda qandaydir sabablarga ko'ra bu davr haqiqiy ma'noga ega ekanligini his qildim - men uchun boshqalardan ko'ra ko'proq !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  48 soatdan keyin biz Sitsiliyaga keldik. Orol bepusht va Toshloq edi, xira, ammo chiroyli ko'rinishga ega edi. Biz birinchi qishloqni o'rganib chiqdik va uning aholisi qo'llanmalarda tasvirlanganidek ekanligini aniqladik. Erkaklar yo savollarimizga tushunarsiz javoblar berishdi yoki bizni umuman e'tiborsiz qoldirishdi. Biz voqea joyiga kelganimizda ayollar g'oyib bo'lishdi. Nihoyat, Toni choldan Via Sachetti zali qaerdaligini aytib berishini so'radi. Bu oroldagi boshqa oqimga olib boradigan tosh va notekis uzun yo'l bo'lib chiqdi. Biz san-Marko Imports kompaniyasi chet ellik tomonidan sotib olingan bo'lsa-da, ancha oldin yopilganligini bilib oldik. Cholning so'zlariga ko'ra, bino dengizga qaragan jarlikka suyangan.
  
  
  Biz uyni shubhasiz qo'riqlashini bilardik, shuning uchun agar biz u erda taksiga o'tirsak, qishloqda taksi topsak, darhol muammolarga duch kelamiz. Shunday qilib, biz Yahudoning yashiringan joyiga boshqa tomondan, qayiqda yaqinlashishga qaror qildik.
  
  
  Ertasi kuni ertalab, kelganimizdan so'ng, biz Baliqchi qayig'ini yolladik va qora tosh bizdan deyarli ikki yuz metr balandlikda ko'tarilgan joyga etib bordik. Raqs qayig'idan jarlik deyarli vertikal ko'rinardi. Biz kichkina oq qayiqni jarlik etagidagi tor plyajga qo'ydik.
  
  
  "Balki biz yo'lni bosib o'tishimiz kerak edi, mening boshqam", deb taxmin qildi Toni tepamizdagi toshni o'rganish uchun boshini orqaga egib. "Menimcha, bu juda qiyin ko'tarilish."
  
  
  Jina yonimizda quyuq qum ustida o'tirdi, sarg'ish sochlari shamolda yeldek tebranardi. "Nik, - dedi u, - men faqat yalangoyoq qoyalarga chiqishim mumkin."
  
  
  "Siz hech narsaga aralashmaysiz", dedim men. "Siz qayiqni qo'riqlash uchun shu erda qolasiz."
  
  
  "Yo'q", dedi u. U Toniga murojaat qildi. U yelkalarini ko'tardi.
  
  
  "Norozilik yo'q", dedim. "Siz biz uchun bu jarlikka chiqmoqchi bo'lganingizdan ko'ra qadrliroqsiz. Agar siz o'q ovozini eshitsangiz, 15 daqiqa kuting. Agar nam Odin atrofimizda ko'rinmasa, qayiqda keting. Tushunasizmi?"'
  
  
  "Ha", dedi u jilmayib. 'Chorak soat.'
  
  
  "Mayli", dedim va tabassum qildim. "Qayiqni diqqat bilan tomosha qiling. Yaqin kelajakda bu bizning yagona variantimiz bo'lishi mumkin. Biz bir soatdan keyin qaytamiz."
  
  
  Biz ginani qayiqda qoldirib, toqqa chiqishni boshladik. Biz qishloqda sotib olgan yengil shamolbardosh va rezina taglikli etik kiygan edik, Toni esa yelkasiga arqon bog'lab qo'ygan edi. Mening kamarimga toqqa chiqadigan ilgaklar osilgan edi.
  
  
  Jarlik tagida tor to'siq bor edi. Biz u erdan olib boradigan yo'lni tanladik. Uning karapasi oldinda, silliq joylarni qidirmoqda va ih ni Toni tomon ko'rsatmoqda. Uning yuzidagi ego-shafqatsiz ifodadan shuni aytishim mumkinki, umuman Interpolda ishlash egosi boshqacha edi. Haqiqat shundaki, Toni kamdan-kam hollarda tsivilizatsiya konforini tark etishga majbur bo'ldi . Men Interpol AX nisbatan to'laydi qancha haqida qiziquvchan edi.
  
  
  Jarlikning o'rtasiga etib borish uchun atigi bir necha daqiqa vaqt ketdi, ammo aks holda u sezilarli darajada sekinroq edi. Iz deyarli yo'q bo'lib ketdi va biz yoriqlardan qo'l va oyoq tayanchini topishimiz kerak edi. Bu xavfli biznes edi. Endi biz shunchalik baland edikki, agar yiqilsak, biz bilan nima bo'lishini aytish qiyin edi. Va biz tepadan taxminan o'ttiz fut pastda bo'lganimizda, Toni bo'shashgan tosh ustida sirg'alib, muvozanatni yo'qotdi va yiqila boshladi.
  
  
  "Qo'lingizni ushlang!"
  
  
  U o'ng qo'lini qo'yib yubordi va meni ushlab oldi. Uning ego uning qo'lini ushlab, va Alenka ning ego uning qo'llab-quvvatlash off mening chap oyog'ini taqillatdi. Uniki bo'lsa, men sirg'alib, oyoqlarimni qimirlatmoqchi bo'ldim, men yiqilaman deb o'yladim. Ammo uning o'ng qo'li bilan u boshi ustidagi o'tkir toshni ushlab, mahkam ushlab oldi.
  
  
  "Oyog'ingiz bilan ushlab turadigan narsani toping", deb baqirdim. Mening alyonka toshni bo'shatishni boshladi. Toni yana o'z o'rnini topguncha abadiylikdek tuyuldi va chap oyog'imni orqaga qaytarib, nahga suyanishim uchun meni qo'yib yuboring.
  
  
  'Yaxshi? Men so'radim, og'ir nafas.
  
  
  "U", deb qichqirdi u, yuzi qo'rqib ketdi.
  
  
  Toni unga qoyil qoldi. U toqqa chiqishdan unga qaraganda ancha qo'rqardi, lekin u buni hech qanday e'tirozsiz boshladi .
  
  
  "Bu uzoq emas", dedim men.
  
  
  U diqqat bilan ushlash uchun joylarni tanladi va davom etdi. Gina tor plyajda ancha pastda qo'g'irchoqqa aylandi.
  
  
  Biz nihoyat faqat menga quyida Toni bilan sammitida quyida taxminan ellik fut keldi. Uning bo'g'imlari oppoq, lablari qisilgan edi. U arqonni undan oldi va uni beliga ushlagan toqqa chiqadigan ilgak orqali ilib oldi . O'ng qo'li bilan toshga mahkam ushlagan holda, u ilgak va arqon halqasini yon tomondan erkin osib qo'ydi va hammasini jarlikning tepasiga tashladi.
  
  
  Kanca jarlikning chetidan g'oyib bo'ldi. Arqon yonimda osilgan edi. U ee tomonidan sudrab bordi. Bir necha dekimetrdan so'ng, ilgak biror narsaga tushdi va to'xtadi. U arqonni tortib, Toniga qaradi. "Biz deyarli u erdamiz", dedim men.
  
  
  Egoning yuzi shubhali edi. U tugunli arqonni ushlab, ko'tarila boshladi. Qo'llarini ushlab, u tepaga ko'tarildi. Yarim orqali, tuzoq uni qo'yib va uch decimeters tushib, keyin tuzoq yana tutdi. U lablari va ko'zlaridagi terni sezdi.
  
  
  U ehtiyotkorlik bilan yanada yuqoriga ko'tarildi va nihoyat cho'qqining orqasidan qaradi. Faqat yigirma metr narida oq gipsli San-Marko import binosi joylashgan edi. Bu past, bir qavatli bino bo'lib, derazalari o'ralgan va binoni o'rab turgan baland simli panjara ortida begona o'tlar o'sgan .
  
  
  Keyin u chetidan chiqib, o'tkir tosh orqasida ilgak mahkamlangan joyga sudralib bordi. Ego uni tortib oldi, keyin Toniga qaradi va bosh irg'adi. U arqonga ko'tarildi. Emu uchun biroz kuch sarflandi, lekin nihoyat u buni qildi va yonimga o'tirdi.
  
  
  "Sizda aqldan ozgan fikrlar bor, amiko", dedi u.
  
  
  "Bilaman", dedi u kulib. Men jarlikning chetiga bordim va ginaga biz xavfsiz ekanligimizni bildirish uchun qo'l silkitdim. U revmatizmga qo'l silkitdi. Uning qoyali erga qaradi. "Bu erdan taxminan yarim mil uzoqlikda osonroq yo'l bor", dedi Toni unga. "Biz ularni keyinroq ishlatamiz."
  
  
  "E-Conte", dedi u . "Men roziman."
  
  
  Biz darvoza tomon emakladik. Hayot belgisi yo'q.
  
  
  "Men tezda ko'rib chiqaman", dedi Toni. U tel panjara burchagiga qarab emaklab, yuzi terlab ketdi. U binoning old tomoniga qaradi, keyin menga qaytib keldi.
  
  
  "Asosiy kiraverishda qo'riqchi bor, menimcha, u qurollangan", dedi u.
  
  
  - Men o'ylaganimdek.'
  
  
  "Kamida yana bir mashina oldida mashinalar, lekin men uni ko'rdim, yon inilti xizmat kirish. Ishonamanki, bu bizga qo'riqchi bizni sezmasdan kirishga imkon beradi."
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Ammo men bu panjara ichida signal tizimini topdim. Biz bu haqda biror narsa qilishimiz kerak."
  
  
  Devorning pastki qismida kichik bir teshikni kesib olishimiz uchun signalizatsiya tizimi atrofida aylanib o'tish uchun yana o'n besh daqiqa vaqt ketdi. Keyin biz ichkariga kirib, Toni topgan yon eshik tomon yo'l oldik . Biz u erga etib borganimizda, qo'riqchi bizni darvozadagi pozitsiyasidan ko'ra olmasligini payqadik. Ego yaxshi ko'rinish olish mumkin qadar binoning Mimmo uning o'tgan ketdi. U ochiq ko'ylak kiygan va qo'ltiq ostidagi AK-47 avtomatini ko'targan. Darvoza yonida kichkina qo'riqchining kioskasi bor edi; stendga Toni ilgari ko'rmagan narsa bog'langan edi: katta nemis cho'poni. Yaxshiyamki, shamol biz tomonga esayotgan edi, shuning uchun it bizni hidlamadi . Lekin men xizmatga kirishni ochganimizda juda jim bo'lishimiz kerakligini bilardim.
  
  
  Biz metall eshik oldiga kirib, qulfga qaradik. Egoni ochish qiyin emas edi; maxsus qulfni tanlash bilan bir necha daqiqa vaqt ketdi. U eshikni ohista itarib ochdi va ichkariga qaradi.
  
  
  "Keling," Toni unga pichirladi.
  
  
  Biz qurollarimizni tortib, ichkariga kirdik. Toni eshikni orqamizdan yopdi. Biz kichkina binoning old tomoniga olib boradigan koridorda edik. Uzoqdan zerikarli gumburlagan ovoz eshitildi. Bu pastdan qobiqqa o'xshardi, lekin zinapoyalar ko'rinmasdi.
  
  
  U uyning old tomoniga o'tayotganimizda Toni menga yaqin bo'lishini aytdi. Biz o'zimizni qandaydir qabulxona yoki ofisda topdik. Stolda oq laboratoriya paltosida o'tirgan bir odam bor edi, men uni qandaydir texnik deb o'yladim. Burchakda qo'riqchi italyan gazetasini o'qiyotgan edi. Atrofimizda hech kim bizni ko'rmagan va eshitmagan.
  
  
  Stol oldida odamni ochiq eshikdan va qo'riqchidan ajratib turadigan L shaklidagi peshtaxta bor edi. Toni unga bosh irg'ab qo'yganida, u peshtaxta darvozasidan o'tib, qo'riqchi tomon bir necha qadam tashladi.
  
  
  "O'tir", deb chaqirdi u italyan tilida.
  
  
  Qo'riqchi o'rnidan sakrab turdi va Egoning qo'li kestirib revolverga bordi, lekin keyin u mening Lugerim emuning ko'kragiga qaratilganini ko'rdi. Oq laboratoriya paltosidagi odam Toni va keyin menga qaradi va sekin o'rnidan turdi.
  
  
  "Yahudo qayerda?"Men undan qurolimni ishora qilib, ko'zlarimni qo'riqchiga qaratib so'radim.
  
  
  "Bu sizga nima uchun kerak?"qorovul so'radi.
  
  
  "Qani, ketaylik", dedi Toni haydab .38 odamning orqasiga Beretta. "Bizning sabr-toqatimizni sinab ko'rmang."
  
  
  "Yahudo bu erda yo'q", dedi odam. U italyan tilida javob berdi, lekin u nemis yoki ehtimol Skandinaviya bo'lib tuyuldi. Endi u bizga o'girilib, yuzlarimizni o'rgandi. U ko'zoynaksiz ko'zoynakli va sovuq ko'k ko'zlari bilan ingichka odam edi. U Yahudo yollaydigan odamga o'xshardi. Ammo agar u texnik bo'lsa, bu erda ego vazifasi nima edi?
  
  
  "Tashqarida qo'riqchi bilan bog'lana olasizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  "Ha", dedi u.
  
  
  "Ularga aytma!"qo'riqchi burchakka yugurdi.
  
  
  Men uning oldiga bordim, ego revolverini g'ilofidan chiqarib, kamarim ostiga tiqdim. Keyin u texnikga murojaat qildi: "tashqaridagi qo'riqchiga bu erga kirishni ayting", dedim.
  
  
  "U o'z lavozimini tark eta olmaydi!"
  
  
  "Ular bilan gaplashmang!"qorovul turib oldi.
  
  
  "Jim bo'l, sen ahmoq!"texnik icily dedi.
  
  
  "Unga ayting-chi, Janob Yahudo telefonda va emga maxsus shaxsiy ko'rsatmalar berishni xohlaydi", dedim men.
  
  
  Erkak mendan Toniga qaradi. "U aytganidek qiling", dedi Toni.
  
  
  Texnik stulda tortmachani ochdi va Transmitterni topdi. U tugmani bosdi va dedi: "Karlo."Bu erga keling. Janob Yahudo u bilan telefonda gaplashishingizni xohlaydi.
  
  
  Qo'riqchi qo'ltig'i ostida mudhish AK-47 bilan darvozadan bino tomon yurganida biz indamay kutdik. U eshikka yaqinlashganda, burchakdagi qo'riqchi: "ehtiyot bo'ling! Ularda qurol bor!
  
  
  Eshikdagi odam Toni va menga qaradi, keyin avtomatini ko'tardi. U uni otib, emuni ko'kragiga urdi. Eshikka urilganda, mashina shiddat bilan shitirladi. O'qlar polga, peshtaxtaga va ogohlantirishni chaqirgan qo'riqchining ko'kragiga kirib ketdi. U devorga urilib, o'tirgan stuldan yiqilib tushdi. Ikkalasi ham o'lgan edi.
  
  
  U eshik oldiga borib, tashqariga qaradi. Hech kim ko'rinmadi. U texnikga qaytganida, uning yuzi oppoq edi.
  
  
  "Endi ketaylik", dedim. "Yahudo ham ketdimi?"
  
  
  "Men bu erda yolg'izman", dedi u. Men uning ovozidagi ego orqali u haqiqatni aytayotganini aytishim mumkin edi.
  
  
  "O'lja qayerda?"Toni so'radi.
  
  
  'Qaysi biri?'
  
  
  "Vatikan xazinalari. Ular qayerda yashiringan?
  
  
  "Eh, siz xazina shu erda deb o'yladingizmi?"
  
  
  U peshtaxta orqasiga o'tib, Lugerni erkakning chap qulog'iga bosdi. 'Ular qayerda?'
  
  
  Egoning yuzi bo'rdek oppoq edi va u og'ir nafas olardi. "Men ularning g'or haqida gaplashayotganini eshitdim", dedi u yutib.
  
  
  "Bu qanday g'or?"
  
  
  'Ilon G'ori. Qaerdadir bu erda.
  
  
  "Men buni bilaman", dedi Toni.
  
  
  U k-man Luger tomonidan qattiqroq mahkamlandi. "Bu erda nima bor?"
  
  
  Achinarli dahshat ko'rinishi uning yuzini kesib o'tdi. 'Bu kabi hech narsa!- dedi u baland ovozda.
  
  
  Toni va men bir-birimizga qaradik. Men undan so'radim. "Agar xazina yaqin atrofdagi g'orda yashiringan bo'lsa, bizdan pastdagi xona uchun nima deb o'ylaysiz?"
  
  
  "Menimcha, biz buni bilib olishimiz kerak", dedi Toni.
  
  
  "Uni bog'lang", dedim. "Gina qayiqda ketishidan bir necha daqiqa oldin bizda bor."
  
  
  Toni zinapoyani kutayotganda Egoni arqon bilan bog'lab, odamni o'z galstugiga bog'lab qo'ydi. Zinapoyalar yo'q edi, lekin u supurgi shkafi eshigini ochganda, liftni ko'rdi.
  
  
  Uning, xitob qildi. "Qani, Toni!"
  
  
  Biz kichkina liftga kirdik va quyida nimani topishimizni bilishga qiziqib, shovqinsiz tushdik. Bir necha daqiqadan so'ng biz ko'zlarimizni katta ochib paydo bo'ldik.
  
  
  'Yaxshi Xudo!- Dedi Toni.
  
  
  "Siz haqsiz", dedi u va ohista hushtak chaldi.
  
  
  Biz aql bovar qilmaydigan er osti majmuasiga kirdik. Biz jarlikdan tashqari har bir yo'nalishda koridorlar va xonalarni ko'rishimiz mumkin edi. Biz yurganimizda, ko'zlarimga ishonolmadim. Bir bo'limda to'liq yadroviy "zavod", qo'shni xonalarda esa barcha tegishli uskunalar va mexanizmlar mavjud edi. Yahudo Stal atom olimi sifatida! Nihoyat, biz katta stol va seyf bilan jihozlangan laboratoriya turini topdik. Toni seyfda ishlashga ketdi, uni ochishim mumkinligini aytishdan xursand bo'lib, stulini ko'zdan kechirdi. Seyf ochilganda biz qiziqarli hujjatlarni topdik. Ih stul biriktirilgan.
  
  
  "O'tgan hal qilinmagan san'at o'g'irliklari", dedi Toni. "Yahudo va Farrelli doimo birga ishlagan bo'lishi kerak."
  
  
  U seyf atrofidan bir parcha qog'oz olib, unga qaradi. "Mening Xudoyim", dedim. "Yahudo ko'p yillar davomida NATO mamlakatlaridan sir saqlagan . Va oxir-oqibat, u o'zining atom bombasini yaratish uchun etarli ih ga ega edi."
  
  
  "Shuning uchun u bu talonchilikni boshlagan bo'lsa kerak", dedi Toni. "Ushbu loyihani moliyalashtirish uchun."
  
  
  U yana bir qog'ozni oldi va unga uzoq tikildi. "Xo'sh, yaxshi", dedim men achchiq kulib. Bu uni etrusk vazasiga solib qo'ygan o'g'irlangan hujjat edi.
  
  
  "Bu siz xohlagan narsami, Nik?"
  
  
  'Ha.'Uning aniq buklangan qog'oz va bir daqiqa qo'yish.
  
  
  "Keyin Sizning Rossiyadagi joyingiz tugadi, - dedi Toni, - va men bu g'ordan san'at xazinalarini yig'ganimda tayyor bo'laman."
  
  
  U Emu ba'zi siyoh qo'lga kiritdi topshirdi. "Yo'q, mening Rossiyadagi joyim tugallanmagan. Biz Yahudo bu hujjatni ruslarga sotadi deb o'ylagandik, lekin uni o'zi ishlatishi mumkindek. Bu bir daqiqada uni qo'ygan hujjat chizmasining batafsil rivojlanishi. Va boshqa hujjatlarda qurilmalar dizayni bo'yicha eslatmalar mavjud."
  
  
  "Siz menga aytyapsizmi, Amiko, Yahudo bilmagan holda o'g'irlagan hujjatda atom bombasining bir qismi uchun reja bor?"
  
  
  "Ha", dedim. Yahudo detonator ego arsenalini yanada samaraliroq qilishini va shuning uchun ego mehmonxonasidan foydalanishni ko'rgani aniq edi. Bu, shuningdek, Yahudo bombasi kichik-ehtimol ko'chma ekanligini ko'rsatdi. Hatto ko'chma bomba ham katta shaharni butunlay vayron qilishi mumkinligi xayolimga keldi.
  
  
  "Sizningcha, u bundan foydalanadimi?"Toni so'radi.
  
  
  "Men uni aniq bilaman."
  
  
  "Unda bomba qayerda?"
  
  
  U unga o'ychan qaradi. "Aytaylik, bomba tayyor", dedim men. "Yahudo qurilma yasashga va Egoni bombasiga qo'yishga ulgurdi. Aytaylik, hamma narsa tayyor va bomba biron joyga boradimi?
  
  
  "Oh," Toni ming'irladi.
  
  
  U yana bir qog'ozni oldi va uni ko'rib chiqdi. "Buni qarang, Nik."
  
  
  Qog'ozga qalam bilan nimadir chizilgan edi. Bu italyan tilida edi va unda shunday yozilgan edi: "bir megatonning kuchi qirq besh kilometr masofada, er sathida."
  
  
  "Mening Xudoyim", dedim.
  
  
  "Ammo u bunday qurol bilan nima qiladi?"Toni so'radi.
  
  
  "Bilmayman", dedim. "Ammo u nimani xohlasa, vaza atrofidagi rasm ego rejasini yanada haqiqiy qildi . Va u, men buning uchun javobgarlikni his qilaman."
  
  
  "Bema'nilik", dedi Toni. "Hech kim bunday aql bovar qilmaydigan sabab-oqibat holatini oldindan ko'ra olmaydi."
  
  
  U stul ostidan endigina tushib ketgan bosma risolani oldi. "Bu qiziq."
  
  
  "Nima bo'ldi, Nik?"
  
  
  "Italiya liniyalari uchun kemalar harakati jadvali". Men broshyuraning muqovasidagi kruiz kemalari ro'yxatiga qaradim va boshimda chaqnagan ismni ko'rdim. "Leonardoning ovozi".
  
  
  Toni ko'zlari qisildi. "Leonardo. Kutib turing,biz... "
  
  
  "Farrelly muvofiq," uning emu media hisobotlarni rad etdi. "Siz uni dekodladingiz. Nen haqida yozilgan: "Leonardoning yuki, keyin sana. Bu kecha edi.
  
  
  "Leonardoning tovarlari", dedi Toni sekin. "Che diavolo, mening do'stim. Agar bu eslatma anglatadi deb o'ylaysiz ... "
  
  
  "Bu menga ehtimol ko'rinadi."U papkani ochdi va turli kemalar uchun jo'nash sanalari ro'yxatini topdi. Leonardoning yonida sana qizil rangda aylanardi. Uning qaysi raqam ekanligini ko'rgach, uning nafasi ostida la'natladi.
  
  
  Toni yelkamga qaradi, keyin menga qaytib keldi. "Mutlaqo hayoliy", dedim men. Leonardo to'rt kun ichida yana suzib ketadi . Ehtimol, uning bortida atom bombasi bor. Va keyin u Nyu-Yorkka boradi."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Keyinchalik Gina va men Rimga qaytdik. Toni Benedetto Interpoldagi hamkasblarini kutish va Yahudo g'ori atrofida Vatikan xazinalarini yig'ish uchun Sitsiliyada qoldi. U allaqachon texnikni Sitsiliya politsiyasiga topshirgan va Rimedagi Interpoldan Jovanni Farrelli va Yahudoni paydo bo'lishi bilanoq hibsga olish uchun qofiya va Kapri politsiyasidan yordam so'rashini so'ragan .
  
  
  Ginaning xonasi atrofida biz aeroportga qo'ng'iroq qildik va ertasi kuni ertalab Neapolga samolyotda joy ajratdik. Leonardo Neapolda edi va u erdan Nyu-Yorkka suzib ketardi.
  
  
  U xok bilan bog'langanida emas. U mening hujjatimni qaytarib olganimni eshitib xursand bo'ldi va men Yahudo detonatorni deyarli faollashtirganini aytmagunimcha yaxshi kayfiyatda qoldi.
  
  
  'Nima?'
  
  
  "Menimcha, u bu atom bombasini Leonardo bortiga qo'yadi, - dedim men, - va kema Nyu-Yorkka jo'nab ketadi."
  
  
  "Yaxshi Xudo", deb ming'irladi xok. "Sizningcha, u bu bombani bu erda ishlatmoqchi ?"
  
  
  "Men boshqa hech narsani tasavvur qila olmayman", dedim.
  
  
  Uzoq sukunat bor edi, uni faqat boshqa tomondan XOKning og'ir nafasi buzdi. U chuqur nafas oldi va davom etdi, agar u butunlay boshqacha ekanligini bilsa, vaziyatni pushti ko'rinishga keltirmoqchi emas.
  
  
  "Ma'lumki, u yaratgan bomba o'n besh mil masofaga ega. Ikkilamchi va uchinchi darajali zarba to'lqinlari haqida gapirmasa ham bo'ladi. Men topgan chizmalarga ko'ra, Emu bir necha kun ichida stantsiyada xavfsiz saqlash uchun etarlicha kichik bomba yasashga muvaffaq bo'ldi . Ammo o'lchamning halokatli kuch bilan hech qanday aloqasi yo'q ... '
  
  
  "Ha, men buni tushunaman, Karter. Davom eting", dedi xok, emu xabar bergan faktlardan aniq g'azablanib.
  
  
  "Yahudo faqat bombani dengizga tashlashi kerak edi. Keyin u Nyu-York portining pastki qismida bir necha kun, hatto haftalar davomida yotishi mumkin. Balki oylar davomida. Endi u detonatorga ega bo'lsa, emu Egoni uzoq masofali detonator bilan birlashtirishi kerak. U Filadelfiyada ekskursiyada bo'lishi mumkin va emu faqat tugmani bosishi kerak edi. Va keyin... Xayr, Nyu-York ."
  
  
  - Lekin nima uchun? Xok so'radi. "U bomba kemadan tushishi muhim emas, Karter. Men nima uchun u bunday aqldan ozgan rejaga berilib ketganini bilmoqchiman."
  
  
  "Chunki Yahudo aldayapti, ser. Siz buni men kabi bilasiz. U bizni va mamlakatimizni yomon ko'radi, ayniqsa Niagarada oxirgi marta uchrashganimizda. Ehtimol, bu ko'chib o'tgan ego tushunchasi edi-kim biladi.
  
  
  'Qasos? Xok xitob qildi va endi u Yahudoning burishgan xarakteri haqidagi fikrim oldida ego qo'yganim uchun mendan deyarli g'azablandi. "O'n million odamni o'ldiring, Karter? Ey Xudoyim, odam, bu narsa haqiqatan ham qo'ldan chiqmasdan oldin uni to'xtatishimiz kerak. Siz bu bombani topishingiz kerak, Karter. Va, albatta, Yahudo."
  
  
  "Men sizga bu pul tikish olaman," men tez dedi. "Ammo agar bu tasalli bo'lsa, men sizga Yahudo bizning maxfiy detonatorimizni hech kimga bermagan pulni tikaman."Hech bo'lmaganda hali emas . Laboratoriyada topilgan hujjatlarni diqqat bilan o'qib chiqqandan so'ng, u o'z xodimlariga rejalarini bir nechta bo'laklarda o'tkazgan deb gumon qilaman. Shunday qilib, hech kim butun qurilmani bilmaydi; hamma faqat bir qismini biladi. Umid qilamanki, Yahudoni qo'lga olganimizda endi bu haqda tashvishlanishimiz shart emas."
  
  
  "Agar Nyu-York birinchi bo'lib portlamasa, demoqchisiz."
  
  
  "Dellning o'zida, ser", dedim men.
  
  
  "Keling, Nik. Leonardo Nyu-Yorkka qachon kelishini aniq aytib bering, shunda agentlar sahnada bo'lishlari mumkin. Bomba kema bu erga kelishidan oldin topishingiz mumkin . Agar yo'q bo'lsa, men ko'p odamlarni ogohlantirishim kerak."
  
  
  - Men buni bilaman.'
  
  
  
  
  
  Qo'ng'iroq qilishni tugatgandan so'ng, Jina bilan Italiyadagi ofisga bordik. Menga parvozlar jadvali yaqinda o'zgarganini va Neapol porti kapitani yoki Italiya liniyasi vakiliga borishim kerakligini aytishdi .
  
  
  Ginaning sevimli restoranlaridan birida tushlikdan so'ng biz uning xonasiga qaytdik. Ertasi kuni ertalab, samolyot Neapolga jo'nab ketguncha hech narsa qila olmadim. U ham Gina uchun joy ajratdi, lekin hali salom aytmadi.
  
  
  Men unga ichimlik quyganimdan so'ng, shaffof tungi ko'ylak kiygan Jina kelib, kichkina divanda yonimga o'tirdi va qo'limga o'tirdi.
  
  
  "Bu bizning oxirgi kechamiz bo'ladimi, Nik?"
  
  
  Men o'sha qora ko'zlarga qaradim va gina Romano men uchun qancha ish qilganini angladim. Agar biz ajralishimiz kerak bo'lsa, men uni juda sog'inardim. Bu mening ishimdagi muvaffaqiyatsizlik edi. Siz hissiy qiyinchiliklarga duch kelolmaysiz. Bu faqat og'riyapti. Shunday qilib, bu bizning oxirgi kechamiz bo'lsa yaxshi bo'lardi. Ammo men hali ham Gina kerak edi.
  
  
  "Rostini aytsam, - dedim men, - bu bizning oxirgi kechamiz bo'lmaydi. Ya'ni, agar siz axda bir muncha vaqt ishlashni istasangiz."
  
  
  "Oh, ha, men shunday deb o'ylayman", dedi Gina. U meni o'pdi va qon bosimim keskin ko'tarildi.
  
  
  "Sizni juda bezovta qilishdan oldin bu ish ekanligini ko'rmaguningizcha kuting", dedi u tabassum bilan.
  
  
  "Men uni siz bilan qolishim mumkinmi?"
  
  
  'Ha.'
  
  
  "Keyin hammasi yaxshi bo'ladi."
  
  
  U tungi ko'ylak ostida qorong'i bo'lgan uning nipellariga qaradi. Yahudoga e'tibor qaratish oson emas edi."
  
  
  "Jina, - dedim men, - siz hozirgacha ferret undan yashirgan ba'zi narsalarni bilishingiz shart emas."
  
  
  U mening tushuntirishimni kutib, jiddiy ko'rinardi.
  
  
  "Biz Leonardoning parvoz jadvalini tekshirdik, chunki bortda atom bombasi borligiga ishonamiz."
  
  
  "Nik, siz kichik atom bombasini nazarda tutyapsizmi?"
  
  
  "Muayyan tur, ha." _
  
  
  "Ammo buning Vatikan talonchiligi va Jovanni Farrelli bilan qanday aloqasi bor?"
  
  
  "Biz Farrelli va ma'lum bir Yahudo yoki ehtimol Yahudoning o'zi bombani Nyu-Yorkka yo'l olgan kemaga olib kelganiga ishonamiz. Ular mendan o'g'irlangan hujjat yordamida bomba yaratdilar."
  
  
  "Nik, bu aql bovar qilmaydigan tuyuladi."
  
  
  - Lekin bu. U bu bombani Yahudo portlatmasdan oldin topishi kerak. Agar Yahudo bortda bo'lsa, ehtimol u niqoblangan bo'ladi. U niqob ustasi, shuning uchun men uning kashf etilishiga umid qila olmayman. Men darhol bomba qidirishni boshlashim kerak."
  
  
  "Va bu borada sizga yordam kerakmi?"
  
  
  "Sizdan so'rash men uchun qulay emas, Jina. Ammo Toni Benedetto Farrellini izlash bilan band va biz kemaga chiqqanimizda Interpol aytganlarimni bajarishiga ishonchim komil emas. Siz faqat mening buyruqlarimni bajarishingiz kerak, va siz men uchun yopiq qoladigan kunlardan o'tishingiz mumkin."
  
  
  Bir lahzaga u menga mimmoga qaradi. "Bu xavfli tuyuladi", dedi u ohista.
  
  
  "Ha, bu hayot uchun xavfli bo'lishi mumkin."
  
  
  "Ammo Jovanni bu dahshatli narsani rejalashtirganiga ishonasizmi?"
  
  
  "Menimcha, u bunga aloqasi bor edi."
  
  
  U chuqur nafas oldi. "Men Jovanni Farrellidan nafratlanaman", dedi u sekin. "Agar men Egoni to'xtatish uchun biror narsa qila olsam, men juda xursand bo'laman . Ammo "- u to'xtab qoldi - " boshqa narsa bor. Mening jiyanim Anna Nyu-Yorkda yashaydi. U mening oxirgi qolgan qarindoshim va men uni juda yaxshi ko'raman. Bu bomba tufayli uning hayoti ham xavf ostida qoladimi?
  
  
  "Ehtimol," men tan oldim.
  
  
  "Keyin men siz bilan kelaman, Nik."
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Keyin siz hali ham maosh olasiz."U stakanini qo'ydi va uni quchoqladi. Uning og'zi issiq va sabrsiz edi. Uning ko'kraklari tungi ko'ylagi ostida qattiq edi.
  
  
  "Menga kerakligingdan xursandman, Nik", deb pichirladi u.
  
  
  "Men sizga pul tikaman", dedim.
  
  
  "Va siz menga ishonasiz."
  
  
  Men unga hech kimga ishonmasligimni aytishim mumkin edi, lekin uni xafa qilish yoki bolta uchun nima qilishini kamsitishning ma'nosi yo'q edi. U uni divanga itarib yubordi va biz birga o'tirdik va bir muncha vaqt Yahudo yoki Jovanni Farrelli yoki bortida o'lim quroli bo'lgan Leonardo haqida qayg'urmadik. Mening ichimda faqat iliq teri, shahvoniy hidlar, tovushlar va erkalashlar, jinlar va u yaratgan bo'kirgan jahannam bor edi.
  
  
  Ertasi kuni ertalab bu Neapolga qisqa parvoz edi. Biz soat sakkizdan keyin qo'ndik, aeroportda taksiga o'tirdik va biz etib kelgan Neapol makoni hududiga uchib ketdik va barcha katta hashamatli yo'lovchi kemalari yo'lga chiqdi. Biz u erga soat to'qqizda etib keldik va darvoza ustasining idorasi oldiga chiqdik. Bir necha daqiqadan so'ng, biz Leonardo haqida gaplashib, ego ustasining ofisida o'tirdik.
  
  
  "Siz Leonardo , signorga minishni xohlaysizmi?"yigit so'radi.
  
  
  'Ha.'
  
  
  "Xo'sh, u bu erda emas."
  
  
  'Qanday qilib?'
  
  
  "Ishonchim komilki, Ego portda emas, Signor Karter", dedi u. "Ammo agar siz bir daqiqa kutsangiz, men buni tekshirib ko'raman."Gina ofisdan chiqib ketayotganda menga qaradi. "Bu omadsizlik, shunday emasmi?"u so'radi.
  
  
  'Ehtimol.'
  
  
  Yosh italiyalik kirganida, uning qo'lida kamida o'n kilogramm og'irlikdagi ulkan kitob bor edi. U egosini stulga qattiq tashladi.
  
  
  "Ishonch ovozi, Janob Karter", dedi u. "Leonardo ikki kun oldin Italiya liniyasining yangi jadvaliga muvofiq suzib ketdi."
  
  
  "Xudoyim", dedim achchiqlanib.
  
  
  "Kema Nyu-Yorkka qachon kelishi kutilayotganini Italiya Line ofisida bilib olishingiz mumkin."
  
  
  Men undan so'radim. "Kema qanchalik uzoqqa ketdi?"
  
  
  U yuqoriga qaradi. "Agar men buni to'g'ri eslasam, bu tezkor kema.
  
  
  Hozircha u erda yarim yo'l bo'lishi kerak. U sekin boshini chayqadi. Bomba, albatta, bortda edi. Va uch kundan kamroq vaqt ichida kema Nyu-Yorkka etib keladi. U zalda AQShning eng yaqin harbiy qo'mondonligi qayerda ekanligini eslashga harakat qildi. Men tezda telefonimga kirishim kerak edi.
  
  
  Uning o'rnidan turdi. "Rahmat", dedi u yosh matematikaga.
  
  
  
  
  Agar sizga zudlik bilan harbiy yordam kerak bo'lsa, kerakli odam bilan gaplashishingiz kerak. Men bu odamni umuman Makfarlanning yuzida topdim. U eng yaqin AQSh havo kuchlari bazasida EMUDAN qo'ng'iroq qildi. Biz gaplashayotgan paytda, u boshqa liniyada mening ID karta tekshiriladi.
  
  
  "Sizdan so'raganim uchun uzr so'rayman, General, - dedim men, - lekin Leonardoga yetib oladigan samolyotim bo'lishi kerak.
  
  
  "Shunday qilib, bu samolyot tez orada bu erda bo'lishi kerak", dedi general. "Men buni bilaman. Sizda biror narsa bormi?"
  
  
  Qisqa sukunat bor edi. "Ular Vashingtonga uchishga tayyorlanayotgan superkargo bor. Biz oldinga safar surish va siz uchun bir oz aylanib olaman. Sizningcha, bu normal holatmi?
  
  
  "Bu ajoyib, umumiy."
  
  
  "Samolyot soat o'n birda Neapol aeroportida bo'ladi. Sizni aniqlash uchun bortda bo'laman."
  
  
  "Juda yaxshi, General", dedim. "Bizga ikkita parashyut va qutqaruv Sali kerak."
  
  
  U so'radi. "Ikki parashyutmi?"
  
  
  "Mening yonimda bir yosh ayol bor, General. U axda ishlaydi.
  
  
  "Yaxshi, biz bu haqda g'amxo'rlik qilamiz, Janob Karter.
  
  
  "Katta rahmat, General."
  
  
  Aeroportga qaytayotganda, Jina undan samolyot bo'ylab parashyutdan sakraganmi, deb so'radi. U menga aqli aqldan ozgandek qaradi.
  
  
  Men undan so'radim. "Sizningcha, buni qila olasizmi?"
  
  
  U xo'rsindi. Men keyin uni tushunishga olaman.
  
  
  Biz dengizga sakrab tushamiz, shuning uchun quruqlikka qaraganda bir oz yumshoqroq qo'namiz", dedim. "Albatta, siz suvga tushishingiz bilan o'zingizni parashyutdan ozod qilishingiz kerak, aks holda sizda muammolar bo'ladi. Parashyutlardan xalos bo'lishimiz bilan bizda hayot Sali bo'ladi."
  
  
  O'ylaymanki, men buni qila olaman", dedi u, lekin asabiy ko'rinardi. Aeroportga kelganimizdan ko'p o'tmay, katta transport samolyoti yashil fonga qo'ndi . General va adyutant gina va men bilan vokzal binosida uchrashishdi. General baland bo'yli odam edi, bir vaqtlar uchuvchi edi . U mening ID kartamga diqqat bilan qaradi. Keyin u menga katta tabassum qildi.
  
  
  "Havo kuchlari sizni voqea joyiga olib boradi, Janob Karter. Dell o'zi bu safar qanday favqulodda emas?
  
  
  "Sizga shuni aytishim mumkinki, Leonardo, General bortida xavfli odam bor va biz uni "topishimiz" kerak.
  
  
  General Makfarleyn lablarini qisdi; u ko'proq so'ramoqchi edi, lekin men unga javob bera olmasligimni bilardi. Nihoyat, u qo'lini uzatdi va dedi: "sizga muvaffaqiyatlar tilayman."
  
  
  "Rahmat, General", dedim men. "Hozir ketganimiz ma'qul."
  
  
  General yuk samolyotiga qaytmadi. U Neapolda qiladigan ishi borligini va shundan keyin o'z bazasiga qaytishini aytdi. Biz stantsiya binosining yuk terminalida u bilan xayrlashdik va adyutant hamrohligida samolyotga bordik. Dvigatellar allaqachon ishlayotgan edi va biz kuchli shamolga o'tirdik. Biz yarim o'nlab formadagi askarlar va ofitserlar uchun joriy etildi ko'p o'tmay, biz echib.
  
  
  Bizga Leonardoning sayohatining batafsil rejasini bergan Italiya chizig'i va bizga, masalan, Egoni qaerdan topishimizni aytishdi. Biz kapitan, kapitan Bertoldi bilan ham bog'landik va u ikki parashyutchi dengizda adashmaganiga ishonch hosil qilishim kerakligini bildi. Samolyot va kema o'rtasidagi aloqadan oldingi so'nggi yarim soat ichida radioaloqa saqlanib qoladi .
  
  
  Uchuvchi Leonardoni bosib o'tish uchun qancha vaqt ketishini hisoblab chiqdi va to'rt-besh soatni hisoblab chiqdi. Bu menga juda mos edi , chunki vaqt muhim omilga aylandi . Mashina Frantsiyaning janubidan uchib o'tayotganda biz sovuq ovqat yedik. Biz qo'shilganimizda, materik Evropa ortda qoldi.
  
  
  Biz parashyutlarni oldik va o'ta sabrli amerikalik serjant ginaga ularning qanday ishlashini va vaqti kelganda nima qilish kerakligini ko'rsatdi. Men uni tomosha qildim va tingladim.
  
  
  "Va men faqat uzukni tortib olishim kerakmi? Gina so'radi.
  
  
  "Mutlaqo hayoliy, xonim", dedi serjant. "Ammo avval siz samolyotdan butunlay tushishingiz kerak, buni unutmang."
  
  
  'Ha. Uni asta-sekin o'ntagacha hisoblash kerak", dedi u.
  
  
  "Menimcha, bu yaxshi bo'ladi, Sarge", dedim.
  
  
  "Ha," gina ikkilanib javob berdi. U kichkina va zaif ko'rinardi, men u erda salom Li yashil parvoz kostyumida turibman. U sochlarini yuzidan itarib yubordi. "Men buni qila olaman."
  
  
  "Faqat bu uzukni qo'yib yubormang", dedi serjant. "Siz yana Egoni ushlashdan oldin yiqilishingiz mumkin."
  
  
  "Uzukni qo'yib yubormang", deb tasdiqladi Jin.
  
  
  Bu orada uchuvchi Leonardo bilan bog'lanib, kapitanga sakrashimiz va bizni qaerdan qidirishimiz haqida xabar berdi. U kapitandan bizni bortga olib borishini va qo'lidan kelganicha yordam berishini so'radi .
  
  
  Bu bulutsiz kun edi. Jina va men kobalt moviy dengizda bizning ostimizda harakatsiz yotgan uzun oq okean laynerini ko'rmagunimizcha derazaga tikildik.
  
  
  Serjant menga bosh irg'adi. "Biz sakrashga tayyormiz, Janob Karter."
  
  
  Bir necha daqiqadan so'ng biz ochiq pul samolyotida turgan edik. Shamol atrofimizda hushtak chaldi. Moviy osmon va moviy osmondan boshqa hech narsa ko'rinmasdi.
  
  
  "Yaxshi, Gina", dedim. U jasorati uchun uni hurmat qildi. "Pastga qaramang. Siz shunchaki eshikdan chiqib, uzukni ushlab turasiz. O'ngacha hisoblang va ustiga torting.
  
  
  Men sizga chin dildan ergashaman."
  
  
  Yaxshi, dedi u tabassum qilish uchun qo'lidan kelganicha harakat qilib.
  
  
  U o'girilib sakrab tushdi. Men uning yiqilganini ko'rdim, keyin uning orqasida oq ipak bo'rtib ketganini ko'rdim. Salom bu muvaffaqiyatli. U serjantga bosh irg'adi va samolyot atrofida sakrab chiqdi.
  
  
  Agar siz tac qismidan sakramasangiz, sakrashdan keyingi dastlabki soniyalarda oshqozoningiz g'alati tarzda xafa bo'ladi. Meniki yuqoriga va pastga sakrab tushdi, chunki u dengizga tushib ketdi va shamol nafasimni ushlab, quloqlarim va boshim atrofida hushtak chaldi. Uzukni uzatib, men uning aylanishini kuzatdim, chunki u havo namunalarini pastga tushirish oqimida salto qildi. To'satdan parashyut keskin silkindi. Keyingi lahzada u asta-sekin boshimga oq shar bilan porlab turgan dengiz tomon suzib borardi. Mening ostimda samimiy Gina parashyuti shamolda ohista tebranib ko'tarildi. Oldinda Leonardoning asta-sekin kengayib borayotgan oq korpusi tinch dengizda ko'pikli tasvirni chizgan edi.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  Gina Atlantika okeanining chuqur moviy suvlariga mashinalarni to'xtatgan va deyarli harakatsiz bo'lib tuyulgan Leonardoning oq korpusidan bir necha yuz metr narida qulab tushdi. Uning k & nb tushganida, u kemadan qutqaruv kemasi tushirilayotganini ko'rdi . Mening oldimda uchinchi oq parashyut, bizning hayot salimiz uchib ketdi. Stol uni ko'rganidan bir soniya o'tgach, uning dengizga sho'ng'idi.
  
  
  U butunlay suvga botdi va yana o'rnidan turgach, parashyut tasmalari olib tashlandi. Tuzli suv ko'zlarimni chaqdi. Ih uni artib tashladi va ginani to'lqinlar orqali ko'rishga harakat qildi. Ee nihoyat uni ikki yuz metr narida topdi . Stol kemaning ko'tarilgan kamonidan biroz pastga tushdi.
  
  
  Uning fikri ginaga tushdi. U nah undan ellik metr uzoqlikda bo'lganida, uning yaxshi ekanligini ko'rdi. U parashyutini echib, men tomon suzdi. Biz olomon uchrashdi & nb va ee uning beliga qo'lini qo'yish.
  
  
  "Men buni qildim, Nik!"u yuzida nurli tabassum bilan xitob qildi.
  
  
  Uni kulib yubordi. "Kelinglar", dedim. "Keling, suvdan chiqamiz."
  
  
  Ular hech qanday muammosiz stantsiyaga etib kelishdi va uning xavfsizlik kamarlarini echib bo'lgach, u to'plamni yechdi. Uni yon tomonidagi valf bilan tortib olishganda, havodan namuna olish, dengiz ustida baland ovoz bilan xirillash va sariq sal shishib ketdi. Men bortida bor va Gina ketilmoqda .
  
  
  "Oh!"u stol ustiga qaytib tushib, dedi. "Qanday yengillik!
  
  
  "Siz buni bilmasdan oldin biz kemada bo'lamiz", dedim men. "Buni tomosha qiling."Va u biz tomon kelayotgan kichik qayiqqa ishora qildi.
  
  
  Sloop biz bilan juda tez edi. Bortda bir nechta yosh italiyaliklar bor edi. Ular bizni qayiqqa yuklaganlarida, Gina uchib ketayotgan qalpog'ini echib olganini ko'rib, hayron bo'lib bir-birlariga qarashdi, shunda nam sochlari yelkasiga tushdi . Odin atrofida erkaklar hushtak, lekin Gina ego e'tiborsiz va mening qo'li yopishdi.
  
  
  
  
  Biz o'tirganimizda ekipaj a'zolari bizni tabriklashga shoshilishdi. Bir nechta yo'lovchilar jostled, lekin kapitan hech qaerda topilmadi. Agar Yahudo kemada bo'lsa, u bizni hozirgacha ko'rgan bo'lsa kerak, deb o'yladim. Bu biz uchun yomon edi, lekin biz bu haqda hech narsa qila olmadik.
  
  
  Bizni qisqa tekshiruvda aytib o'tgan kema shifokoriga olib borishdi. U juda yaxshi edi, lekin u ingliz tilini bilmas edi.
  
  
  Keyin yosh kema ofitseri bizni bo'sh birinchi toifadagi kabinaga kuzatib qo'ydi.
  
  
  Men undan qachon ketishini so'radim. "Kapitaningiz bilan qachon gaplashsam bo'ladi?"
  
  
  "Men undan so'rayman, signor", dedi u ginaga intizorlik bilan qarab.
  
  
  "Hech bo'lmaganda ular bizga quruq kiyim olish uchun kelishdi", dedi Jina ikki kishilik karavotdagi kiyimlarga ishora qilib. Jina bluzka, yubka va jun kozok kiygan, men esa tropik kostyum va sport ko'ylak kiygan edim. Shuningdek, oni bizga yumshoq charm sandallar kerakmi.
  
  
  "Ular bizning kelishimizga juda befarq ko'rinadi", dedim men. "Agar ofitser kechiksa, men xo'jayinni o'zim topaman."
  
  
  Biz tezda kiyindik. Gina kiyimida ajoyib ko'rinardi. U Sitsiliyalik gigologa o'xshardi. Men kiygan og'ir suv o'tkazmaydigan sumkani ochdim va qurollarim, luger va soch turmagimni tekshirdim. U uni kalta yengli ko'ylagiga bog'lab qo'ydi va Vilgelminani yashirdi. Ammo men gina Gyugoni aylantirib, bilagimga bog'lashdan oldin sochlarini tarash uchun kichkina hammomga kirguncha kutdim. U kabinaga qaytib kelganida, mening ko'ylagi allaqachon qurolimni qoplagan edi.
  
  
  "Siz chiroyli ko'rinasiz", dedi Gina.
  
  
  "Siz ham", dedim. "Bir qaraylik. Bizda ko'p vaqt yo'q."
  
  
  Biz kemaning ketdi. Bunday katta kemada iskala tomon qanday borishni aniqlash qiyin edi. Biz taxminan yigirma daqiqa yurdik, nihoyat yuqori yo'lovchi kemasiga etib bordik.
  
  
  "Ustani qayerdan topishimiz mumkin?"Dengizchi undan so'radi.
  
  
  "Ustoz, ser? Bu imkonsiz.'
  
  
  "U meni kutmoqda", dedim.
  
  
  U ikkilandi. "Ehtimol, siz styuarddan so'rashingiz kerak."
  
  
  "Ego bilan do'zaxga! Birinchi turmush o'rtog'i qayerda?"
  
  
  "Oh, Janob Ficuzza. Bu ko'prikda bo'lishi kerak.
  
  
  "Rahmat", dedi u unga va mimmo uning yonidan o'tib, ularning oldida zanjir osilgan zinapoyaga bordi. U qo'lini uzatdi.
  
  
  "Siz va xonim avval ekskursiya yo'riqchisiga borishingiz kerak, ser."
  
  
  "Wada al diavolo!"dedi gina ovoz chiqarib. "Qanday xato!"
  
  
  U uni tanbeh qildi. Ay qo'lini yelkasiga qo'ydi.
  
  
  "Qarang", dedi u dengizchiga. "Biz u erga sizning kompaniyangiz bilan yoki bo'lmasdan Janob Ficuzzani qidirib boramiz. Bizni uning oldiga olib bora olasizmi?"
  
  
  U bir zum mening g'amgin yuzimga qaradi. "Ajoyib", dedi u. "Menga ergashing."
  
  
  U narvon zanjirini qo'yib yubordi va biz uning orqasidan ko'prikka bordik. U ko'prikka chiqayotganda yo'lakda kutishimizni so'radi. U oq forma kiygan erkaklarni ko'rdi va bir necha daqiqadan so'ng ulardan biri atrofiga chiqdi. Bu Fikuzzaning birinchi turmush o'rtog'i edi.
  
  
  "Oh, Janob Karter va Miss Romano", dedi u katta tabassum bilan.
  
  
  Men undan so'radim. "Kapitan qayerda?"
  
  
  "U sizni tez orada ko'rishini aytdi."
  
  
  U xavotirlana boshladi. Italiyadagi xodimlar xodimi, agar u tafsilotlarni bilmasa ham, EMUGA Rossiyadagi joyimiz qancha ketayotganini aytgan bo'lardi.
  
  
  "Biz hozir u bilan gaplashmoqchimiz", dedim men. "Biz juda muhim tirnoqni muhokama qilishimiz kerak."
  
  
  "Ammo, Janob Karter, kapitan juda band. Bo'ladi... "Tikuvchiga la'nat, Ficuzza", dedim. "Ushbu kemaning xavfsizligi va yo'lovchilarning egolari xavf ostida. Vaqt tugayapti.'
  
  
  U o'ychan qaradi. Keyin u: "menga ergashing."
  
  
  Qisqa yurishdan so'ng, biz o'zimizni kapitan kabinasi eshigi oldida topdik. Ficuzza taqillatdi. Ichkaridan bir ovozni eshitganimizda, Fikuzza eshikni ochdi va uchalamiz ichkariga kirdik.
  
  
  Yog'och stolda uzun bo'yli, semiz, kumushrang kulrang sochli odam o'tirardi. Ficuzza bizni tanishtirgandan keyin u o'rnidan turdi va bizni shovqin bilan kutib oldi.
  
  
  U shunday dedi: "demak, ular ikki parashyutchi! "bu kamsituvchi edi. "Bortga chiqishning dramatik usuli, Sizningcha, Janob Karter?"
  
  
  "Qo'rqaman, bizda boshqa tanlov yo'q edi, kapitan", dedim men.
  
  
  "Iltimos, o'tiring", dedi u ikkita stulga ishora qilib.
  
  
  Biz bu o'yinni o'ynaymiz.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi Bertholdi. "Mening kompaniyam mening kemamda ma'lum bir yo'lovchini qidirayotganingizni ma'lum qildi. Ayting-chi, Janob Karter, agar u Nyu-Yorkda qirg'oqqa kelsa, nega bu odamni hibsga olish mumkin emas?"
  
  
  "Avvalo, - dedim men, - bu odam niqobda ekanligiga shubha yo'q, Shuning uchun biz uni Nyu-Yorkka borishdan oldin topishimiz kerak. Ikkinchidan, men politsiyachi emasman va agar men bo'lsam ham, bu odam hech qanday guvohni tirik qoldirmas edi. Demak, bu oddiy hibsga olish emas."
  
  
  "Ha, albatta", dedi kapitan. "Men sizning ID karta ko'rish mumkinmi, Janob."
  
  
  Uning emu ID kartasini ko'rsatdi.
  
  
  "Eh, Amerika razvedkasi. Va yosh xonimmi?
  
  
  "U biz uchun ishlaydi", dedim men.
  
  
  U bila turib jilmayib qo'ydi. "Janob Ficuzza sizning ehtiyojlaringizni qondirishga yordam beradi, Janob Karter. Siz o'z-o'zini himoya tashqari, bu kemada qurol ishlatish mumkin emas, va siz mening boshqa yo'lovchilar maxfiyligini hurmat kerak. Bundan tashqari, siz ular bilan aralashmaslik uchun qo'lingizdan kelganini qilishingiz kerak."
  
  
  U yana g'azablana boshladi. "Kapitan Bertholdi, - dedim men, - men bahslashishga tayyor emasman. Men sizga nima qilishni va nima qilmasligimizni hal qilishdan oldin nima deyishimni tinglashni taklif qilaman."
  
  
  Bertoldi va Fikuzza g'azab bilan bir-birlariga qarashdi. "Menda bu tirnoqli vintni muhokama qilish uchun kun bo'yi yo'q, Janob Karter", dedi bertoldi sovuqqonlik bilan. "Agar aytadigan gapingiz bo'lsa, iltimos, qisqa tuting."
  
  
  "Kapitan, - dedim men, - biz shunchaki bu odam haqida gapirmayapmiz. Biz ishonamizki, u bu kemaga juda xavfli qurol olib kelgan .
  
  
  'Qurolmi?'
  
  
  'Shunday qilib, ovoz.- U, - unga ochiq qaradi. - "Yadro qurollari".
  
  
  Egoning ko'zlari biroz kattalashdi.
  
  
  "Bizning fikrimizcha, bu kichik atom bombasi."
  
  
  Ficuzza stuldan ko'tarildi. "Diavolo!
  
  
  Kapitan Bertoldining yuzida shok paydo bo'ldi, keyin u tezda shubhali nigohiga qaytdi. "Buning uchun sizda qanday dalillar bor?"
  
  
  "Qattiq dalillar yo'q", deb tan oldim. "Sizning kemangiz nomi va ko'plab qo'shimcha ma'lumotlar bilan eslatma. Ammo ular birgalikda oqilona xulosaga olib keladi ."Uzoq, chuqur sukunat bor edi. "Ammo mening kemamda bomba borligiga ishonchingiz komil emasmi?"
  
  
  "Bu, ehtimol, kapitan", dedim men.
  
  
  "Va siz kemani mumkin bo'lgan bomba qidirmoqchimisiz?""Kapitan, - dedi Ficuzza, - men unga bir nechta odamni qo'yishim mumkin .
  
  
  "Bizga kamida o'nlab erkaklar kerak", dedim men. "Bu katta kema va vaqt tugayapti. Biz Neapolda ushbu o'yinni o'ynagan barcha yo'lovchilarning kabinalarini qidirishni boshlashimiz kerak, chunki biz izlayotgan odamning haqiqiy ismi Yahudo yo'lovchilar ro'yxatida yo'qligiga aminman. Albatta, biz buni tekshirishimiz kerak."
  
  
  "Yo'lovchilarning aksariyati Neapolda, Janob Karter", dedi kapitan. "Siz bu odamlarni bezovta qilmoqchisiz va xafa qilmoqchisiz . Ma'lumki, yo'lovchilar ma'lum huquqlarga ega.
  
  
  Va ularning atrofidagi bir narsa bu kemada xavfsizlik huquqidir", dedim. Men ham qidiruvni menga ishonib topshirishingizni so'rayman, chunki bunday narsalarda tajribam bor. Keyin u sizni kemani sekinlashtirishingizni xohlaydi, shunda biz ko'proq vaqtga ega bo'lamiz."
  
  
  Sekinroq boring! Bertholdi g'azab bilan xitob qildi. Biz parvo qilmaymiz. U jadvalga rioya qilishi kerak. Mening yo'lovchilarimning ham o'z jadvallari bor. Bortda bomba bor yoki yo'qligini ham bilmaysiz. Yo'q, kema normal kruiz tezligini saqlaydi.
  
  
  Kapitan!
  
  
  "Va, - dedi u, - Janob Ficuzza qidiruv uchun mas'ul. Siz uning buyruqlarini olasiz, Janob Karter, aks holda umuman qidiruv bo'lmaydi. Bu aniqmi?"
  
  
  "Bu aniqroq."
  
  
  Kapitan Bertoldi Fikuzzaga murojaat qildi. "O'n kishini va bu ikki kishini olib, kabinalarni qidiring. Uchinchi sinfdan boshlang va u erdan ko'taring."
  
  
  "Kapitan, - dedim men, - menimcha, Yahudoda birinchi darajali kabinadan boshqa narsa bo'lmaydi."
  
  
  "Takror aytaman, Janob Ficuzza, uchinchi sinfdan boshlang", dedi Bertoldi. "Agar u erda qidiruv muvaffaqiyatsiz bo'lsa, biz kemaning boshqa qismlarini qidirishimiz kerakligini bilib olamiz."
  
  
  Bu odamning ahmoqligi aql bovar qilmas edi. U uni keng ko'lamli qidiruvga to'sqinlik qilayotgani uchun kompaniya shtab-kvartirasiga u bilan bog'lashga qaror qildi.
  
  
  "Hamkorligingiz uchun rahmat, kapitan", dedim sovuqqonlik bilan va o'rnimdan turdim.
  
  
  "Sizning xizmatingizda Janob Karter", dedi u. "Yana bir narsa, Janob Ficuzza. Agar kabinalarini qidirishni rad etadigan yo'lovchilar bo'lsa, turib olmang. Menga ih yuboring, men tushuntiraman ."
  
  
  "Kapitan, bunga vaqtimiz yo'q ...
  
  
  "Siz hozir borishingiz mumkin, Janob Karter."
  
  
  Uniki unga qaradi. "Hammasi joyida", dedim. U o'girilib, kabinani Gina bilan tark etdi va Ficuzza menga ergashdi.
  
  
  Fikuzza xo'jayiniga qaraganda ancha qadrli edi. U tezda ta'qibchi Fabritsioni ushladi va ular birgalikda biz bilan qidiradigan to'qqiz dengizchini to'plashdi. U bu qadar katta ish emasligini xohlardi, shunda u buni o'zi hal qila oladi.
  
  
  
  
  Karnay orqali barcha uchinchi toifadagi yo'lovchilar yuklarini tekshirish uchun tushlikdan keyin kabinalarida qolishlari kerakligi e'lon qilindi. Bu Yahudoga nima bo'layotgani haqida yana bir ogohlantirish bo'lar edi , ammo bizning harakatlarimizni sir saqlash uchun hech qanday sabab yo'q edi. Biz butun oqshomni yukni qidirish bilan o'tkazdik, ammo hech narsa topmadik. Agar yo'lovchi kabinada bo'lmasa, qidiruv egasining buyrug'i bilan amalga oshirilmagan. Yaxshiyamki, yo'lovchilarning aksariyati u erda edi. Biz yarim tunda, shuningdek kapitanning buyrug'i bilan to'xtashimiz kerak edi.
  
  
  Biroz qarshilik ko'rsatgandan so'ng, u bizga dvigatel xonasini qidirishga ruxsat berdi, ammo biz hech narsa topmadik.
  
  
  
  
  Ertasi kuni ertalab detektivlar guruhi, jumladan Gina va men bir muddat dam oldik. Biz buni qilishimiz kerak edi. Italiyalik ekipaj a'zolari uxlab qolish xavfi ostida edilar va biz ham charchadik. Peshindan sal oldin biz tez ovqatlandik va yo'limizda davom etdik. Bertoldi uni ikkinchi sinfning boshini oxirigacha qoldirishimiz uchun to'g'ridan-to'g'ri uchinchi sinfdan birinchi sinfga o'tishga ishontirdi. Qidiruv kun bo'yi davom etdi. Yo'lovchilarning aksariyati juda qulay edi. Ba'zilar kapitan bilan uchrashishni talab qilishdi, ammo oxirida ularning narsalarini qidirishga rozi bo'lishdi.
  
  
  Ikkinchi kunning oxiriga kelib, biz yo'lovchilar ro'yxatini to'liq tuzdik, ammo atom bombasiga o'xshash narsani topa olmadik va hatto Yahudoga uzoqdan o'xshagan odamni ham ko'rmadik. U bortida bo'lsa, u yaxshi yashirib, yoki ego ishni boshqa o'n odamlar atrofida yolg'iz tashrif buyurdi. Ammo biz hali ham bo'sh edik.
  
  
  Uchinchi kuni biz bertoldidan ekipaj kvartallarini qidirishimiz mumkinligini so'radik. U g'azablandi. "Endi siz bomba haqida xato qilganingiz aniq emasmi , Janob Karter?"
  
  
  "Umuman emas", dedim. "Agar siz menga ushbu tergovga ruxsat bermasangiz, men uni sizning shtab-kvartirangizga olib boraman. Va keyin men Vashington bilan ham bog'lanaman, u Rimedagi hukumatingizga murojaat qiladi."
  
  
  Takabburlik Bertoldining yuzini tark etdi. "Bu tahdidmi, Janob Karter?"
  
  
  "Siz buni xohlagan narsangiz deb atashingiz mumkin, kapitan. Men bu kemani qidirish uchun qo'limdan kelganini qilaman. Biz Nyu-Yorkka to'liq tezlikda boramiz va ertaga u erga etib bormaymiz . Bu shaharda o'n million kishi istiqomat qiladi. Agar siz yo'lovchilaringiz haqida tashvishlanmasangiz, bu odamlar haqida o'ylang. Agar bortda har qanday vaqtda osongina portlashi mumkin bo'lgan atom bombasi bo'lsa, vijdoningizda shunday falokat bo'lishini xohlaysizmi? Ya'ni, agar siz tirik chiqsangiz, men jiddiy shubha qilaman.
  
  
  Fikuzza ohista dedi: "kapitan, ehtimol ekipaj bu muammoga qarshi bo'lmaydi."
  
  
  Bertholdi stul ortidan o'rnidan turdi va qadam bosa boshladi. U menga murojaat qilganida, uning yuzi jiddiy edi. "Yaxshi, Janob Karter", dedi u. "Siz o'zingizning tadqiqotingizni qilishingiz mumkin. Ammo men sizni shaxsan ofitserlarimning kvartirasiga kuzatib qo'yaman."
  
  
  "Siz xohlaganingizcha", dedim.
  
  
  Qidiruv tushgacha asta-sekin davom etdi. Bu hech narsa bermadi va usta Bertoldining g'azablangan izohlarini qo'zg'atdi. Biz qisqacha shuningdek ego ning to'rtdan tashrif buyurdi, u ayniqsa g'azablangan edi. U so'radi. "Endi bomba yo'qligini bilasizmi?"
  
  
  "Men unga aytdim. "Yo'q, endi men ustki tuzilmani, qutqaruv qayiqlarigacha qidirmoqchiman."
  
  
  "Bema'ni!"u ming'irladi, lekin davom etaylik. Ficuzza bizga bir muncha vaqt yordam berdi, keyin Gina va men yolg'iz edik. Biz katta kemaning oshxonalarini, omborlarini, barcha chuqurlarini va burchaklarini qidirdik, ammo natija bermadi.
  
  
  "Balki kapitanning huquqi, Nik", dedi gina o'sha kecha kechki ovqat paytida. "Balki bortda bomba yo'qdir. Ehtimol, Yahudo parvozlar jadvali o'zgargani uchun o'z imkoniyatini qo'ldan boy bergandir."
  
  
  "Bu haqiqat bo'lsa edi", dedim. "Men Bertholdi haq bo'lishini juda xohlayman. Lekin men uning Yahudosini bilaman, Gina."Uning qoshi burishdi. "Biz qidirmagan joylar bo'lishi kerak. Yoki yordamchilarimizdan biri yomon ish qilgandir. Biz bilmaymiz. Va ertaga biz Nyu-York portiga suzib boramiz . Bugun kechqurun xok radiosiga xabar yuborishim kerak. '
  
  
  "Siz nima deysiz?"
  
  
  "Shunchaki, biz Yahudo va ego bombasini topmadik. Xok nimadir haqida o'ylaydi.
  
  
  
  
  Uning uyqusi notinch edi. Ertasi kuni ertalab uyg'onib, kabinaning narigi qismida uxlab yotgan ginaga qaraganimda , Nyu-Yorkka qanchalik yaqin ekanligimiz haqida o'yladim . Nonushta paytida biz sayohat yana uch soat davom etishi haqida byulleten oldik.
  
  
  "Kema to'xtashiga ruxsat berish kerakmi?"Gina so'radi.
  
  
  "Agar shunday bo'lsa, mehmondo'st qo'mita bo'ladi", deb javob berdim.
  
  
  Boshqa yo'lovchilar yig'ilib, tushishga tayyorlanayotganda, u gina bilan bizning kabinamizda qoldi. Soat o'nlarda men Yahudoga o'xshagan odamni ko'rishga umid qilib, birinchi darajali kemaga bordim. O'n yarimda materik ko'z o'ngida edi va tushdan biroz oldin biz Nyu-York portiga tushdik. Yo'lovchilar eng kemaning edi, qaysi Manxetten silueti va Ozodlik haykali salkam.
  
  
  Kutganimdek, bizni kutib olishdi. Sohil qo'riqchisi Leonardoni portda ushladi va Egodan to'xtashini so'radi. Kapitan itoat qildi, lekin men uning zobitlariga jahl bilan baqirayotganini ko'rdim. Tushdan ko'p o'tmay, Nyu-York Meri va Devid xok bir nechta bolta agentlari hamrohligida bir necha qirg'oq qo'riqchilari zobitlari va askarlari o'tirishdi.
  
  
  Kapitan Bertholdi meni kabinasida kutib olishni so'radi. Ikki katta Sohil xavfsizlik xodimlari, Meri, qirg'iy, Ficuzza, Jina, va uni, u erga borish kerak edi. Ego unga bizning muvaffaqiyatsizliklarimiz haqida xabar berganida, xokki yoqilmagan sigarani tishladi.
  
  
  "Men Yahudoning bortda ekanligiga ishonmayman", dedi u. "Agar u bortda bo'lsa, ehtimol bu bomba ham bor."U ginaga qaradi. "Siz chiroyli ayollarni yollaysiz, Nik", dedi u.
  
  
  Gina kinoya emas, iltifot tushundi. "G", dedi u va jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Prego", dedi Devid xok.
  
  
  U kulmoqchi edi, lekin Yahudoning fikri og'zimning burchaklarini pastga tortdi.
  
  
  "Siz butun kemani qidirdingizmi?"Xok so'radi.
  
  
  "Yuqoridan pastgacha", dedim. "Xudo uchun biz hatto hojatxonalarga ham qaradik. Men boshqa hech narsani bilmayman."
  
  
  Men hech narsa demadim. Xok va Gina menga qarashdi.
  
  
  'Bu nima? Xok so'radi.
  
  
  "Men shunchaki boshqa joy haqida o'ylardim", dedim. "Bertholdiga ayting, men o'sha erda bo'laman."
  
  
  Qidiruvimiz boshida ta'qibchi menga narsalarning xavfsizligi haqida gapirish uchun kapitan stoliga kelgan odam haqida gapirib berganini eslab, ta'qibchining stoliga shoshildim . Bu qimmatbaho buyumlar. Bu bortda seyf bo'lishi kerakligini anglatardi.
  
  
  "Ha, Janob Karter", dedi Fabritsio ego undan bu haqda so'raganda. "Bizning ofisimizda katta seyf bor. Ammo unda sizni qiziqtiradigan narsa borligini tasavvur qila olmayman.
  
  
  "Ehtimol, biz qarashimiz kerak", dedim men. Fabritsio bizni bezovta qilmadi. U hatto ustani chaqirishga ham qiynalmadi. Bir lahzadan so'ng, odam o'lchamidagi seyf ochildi. U boshini egib, ichkariga ergashdi. Hammamiz qaradik. Katta paketda Ispaniyadan kumush artefakt bor edi. Bu umidsizlik edi.
  
  
  "Kechirasiz, signor", dedi Fabritsio.
  
  
  "Xo'sh, bu shunchaki fikr edi."
  
  
  Men unga ego qoldirib, kapitanning stoliga qaytdim. Boshimdan nimadir o'tayotgan edi, lekin men buni tushunolmadim.
  
  
  Ular ofisda boshladilar. Kapitan stulga qaytdi. Burchakda rta burchagida sigara bilan turgan va oriq qo'llari ko'kragiga kesib o'tgan xokdan boshqa hamma o'tirardi. Men uning oldiga bordim va muvaffaqiyatsiz bo'lganimni ko'rsatib, boshimni chayqadim .
  
  
  "Ammo Janob Karter bu kemani yuqoriga va pastga qaradi!"- dedi Bertholdi. "Agar bortda shunday narsa bo'lganida, u buni topgan bo'lardi."
  
  
  "Kechirasiz, kapitan", dedi qirg'oq qo'riqlash bo'yicha ikki ofitserning katta xodimi, leytenant komandir. "Biz ushbu kemaning Nyu-York portiga kirishiga batafsil tergov o'tkazilmaguncha ruxsat bera olmaymiz."
  
  
  "Aslida, - deb rozi bo'ldi shahar hokimi, - biz izlashda davom etishimiz kerak. Millionlab hayot xavf ostida ."
  
  
  Bertholdi menga qaradi, go'yo uning nafsi uni bu noqulay vaziyatga olib borgandek. "Siz ketyapsizmi, - deb so'radi u, - siz mening kemamni qidirishda davom etayotganingizda yo'lovchilarimni dengizda qoldirish uchunmi?"
  
  
  "Yo'q," qirg'iy Coast Guard xodimi nomidan javob berdi. Hamma unga qaradi. - "Bizda ko'p odamlarni yo'lovchilar uchun xavfsizroq qiladigan yaxshiroq rejamiz bor. Hozirda bu erda bir nechta paromlar bor edi. Yo'lovchilar ushbu paromlarga yuksiz o'tishadi va portga borishadi . Kema yana qidirilayotganda ularga yaxshi g'amxo'rlik qilinadi. Kemaning o'zi ochiq dengizga qaytariladi va tergovni mening rahbarligim ostida mening odamlarim va leytenant komandir odamlari olib boradilar.
  
  
  "Ochiq dengizga qaytish!"- dedi bertoldi ichi bo'sh ohangda. "Yo'lovchilarimni harakatlantirmoqdamisiz?"
  
  
  "Menimcha, bu yagona xavfsiz echim, kapitan", dedi xok. "Paromlar yaqinda bu erda bo'ladi", dedi leytenant komandir.
  
  
  "Ammo sizning huquqingiz yo'q!"xitob qildi Bertholdi. "Bu juda ahmoqdir."
  
  
  "Kapitan, - dedi xok, - tahdidni e'tiborsiz qoldirish ahmoqlik bo'ladi."
  
  
  Kapitan Bertoldi stulga qattiq qulab tushdi. U qo'llariga tikildi. "Zo'r", dedi u. "Ammo agar bomba topilmasa, janoblar, undan mening kompaniyamni ushbu baxtsiz hodisaga norozilik bildirishga taklif qilishlari so'raladi."
  
  
  "Unga hurmat bilan munosabatda bo'lishadi", deb javob berdi xok. "Endi, kapitan, menimcha, yo'lovchilarga nima bo'layotgani haqida xabar berganingiz ma'qul."
  
  
  Boshimda aylanib yurgan fikr birdan shakllandi. U boshqa odamlarning ketishini kutdi. Faqat kapitan, qirg'iy, Jina va u hali ham kabinada bo'lganida, undan so'rashdi: "kapitan, yo'lovchilar sizga ma'lum miqdordan ortiq qimmatbaho narsalarni topshirish uchun kelishlari rostmi?"
  
  
  Bertholdi menga nordon ko'rinish berdi. Ishonamanki, u meni o'zining shaxsiy azobchisi deb biladi. "Aslida Janob Karter", dedi u .
  
  
  Xok nima deb o'ylayotganimni tushunishga urinib, yuzimga qaradi.
  
  
  "Ushbu sayohat paytida sizda bunday so'rovlar ko'pmi?"
  
  
  "Balki besh yoki olti."
  
  
  "Va keyin bu odamlar bu idoraga kelishadi, shunday emasmi?"
  
  
  "Ha, Ha."
  
  
  "Siz nima qilyapsiz, Nik?"
  
  
  "Men o'ylayapman, ser", dedim. "Bu yo'lovchilar atrofidagi Odin uning shkafiga juda katta paketni qo'ydimi ?"
  
  
  Ha, dellning o'zida. Bir nechta Ihs bor edi."
  
  
  "Va siz yolg'iz qolishingiz kerak edi, bu odamlar atrofida bu kabinada yolg'iz, hatto qisqa vaqt ichida?"
  
  
  U menga g'alati qaradi; keyin u nimanidir eslaganini ko'rdim. Men u bilan uchrashganimdan beri birinchi marta ferret ular bilan gaplashdi va u ovozida ma'lum darajada hayrat bilan gapirdi. "Ha, haqiqatan ham", dedi u sekin.
  
  
  - U nimaga o'xshardi? Xok so'radi.
  
  
  "Uning soqoli bor edi. Juda g'alati ko'rinadigan odam. Juda nozik yuz.
  
  
  'Yahudo! Xok baqirdi.
  
  
  "Men ham shunday deb o'ylayman", dedim. "Va, ehtimol, u bu kabinada bo'lganida rejalarini o'zgartirgan. U bombani katta seyfga qo'yishni niyat qilgan bo'lishi mumkin, lekin bu erda yolg'iz bo'lganida yaxshiroq joy topishga qaror qilgan bo'lishi mumkin. Yoki u xazinachining buyumga qiziqishini uyg'otishni xohlamagandir."
  
  
  Bertholdi stul tortmasiga kirib, bir varaq qog'ozni tortib oldi. U bir zum Nahga qaradi. "Ego ovozi-bu ism", dedi u. "Benedikt Arnold."U kemaning a birinchi sinf idishni soni o'n ikki bor .
  
  
  Shu payt shahar hokimi eshik oldida qo'lida qog'oz va yuzida hayratlanarli ifoda bilan paydo bo'ldi.
  
  
  "Janoblar, agar vaziyatning jiddiyligiga shubha tug'ilsa, ih ble endi aniqlik kiritadi."
  
  
  'Bu nima? Xok so'radi.
  
  
  "Mening ofisim bu telegrammani qofiya orqali oldi", dedi u qattiq.
  
  
  Xok bir parcha qog'ozni oldi va uni ovoz chiqarib o'qidi:
  
  
  
  
  
  "Janob Mayor. Atom bombasi shunday joyga joylashtirilganki, sizning shahringiz bir tugmani bosish bilan vayron bo'lishi mumkin . Bu hazil emas desak, bizga ishonishingiz kerak. Buning isboti sifatida biz yonish mexanizmimizning kod raqamini beramiz: HTX 312.
  
  
  Agar oltin qutilarda yuz million dollar to'lanmasa, bomba 48 soat ichida portlatiladi. Bu Nyu-Yorkda yashash uchun taxminan o'n dollar. Iltimos, bu haqda juda ehtiyotkorlik bilan o'ylang. Pul manbalari juda kam. Sizga 24 soat ichida qo'shimcha ko'rsatmalar bilan ikkinchi xabar keladi.
  
  
  
  
  
  Xok menga qaradi. "Bu u", dedi u. Keyin u so'radi: "u millionlab dollarlar bilan nima qila olishini tasavvur qila olasizmi?"
  
  
  "Ushbu xatni kim yuborganini bilasizmi?"Mayor so'radi.
  
  
  "Biz izlayotgan odam", deb javob berdi xok. "Telegramma Rimedagi sheriklarning egolaridan biriga yuborilishi kerak edi , shunda u Leonardoning Nyu-Yorkka kelishi bilan to'g'ri keladi."
  
  
  "Ehtimol Farrelly," men ming'irladi.
  
  
  "Aksincha", dedi kapitan. "Bu Leonardo haqida hech narsa demaydi , umuman hech narsa demaydi."
  
  
  "Aniq sabablarga ko'ra", deb ming'irladi xok. "Shubhasiz, ular bu kemaga e'tibor qaratishni xohlamaydilar, Janob Bertoldi."
  
  
  Xok odatdagi sarlavhaning egosisiz unga maktub bilan murojaat qilganida, u kapitanning ko'zlariga qarashni payqadi. Ego, takabburlik zerikarli edi, lekin ego menga yordam berishni istamasligi kabi zerikarli emas edi. Ammo endi xok mas'ul edi va bertoldi emuga yoqadimi yoki yo'qmi, undan buyruq oldi.
  
  
  "Menga prezident va gubernator bir xil telegrammalar olgani haqida xabar berishdi", dedi shahar hokimi."Ular birgalikda zarur pulni to'plashimizni xohlashadi. Ammo yuz million oltin, Xudoyim, bu qanday ahmoq?
  
  
  "Biz juda jiddiy qabul qilishimiz kerak bo'lgan jinni, Janob Mayor - agar oltin majmuasi etkazib berilmasa, uning tahdidini amalga oshirishga qaror qilgan psixopatik bezori", dedim men.
  
  
  "Absurd, mutlaqo bema'ni", dedi bertholdi qoshlarini chimirib. "Bu hazil - yomon amerikalik hazil."
  
  
  "Agar bomba o'chib qolsa, men kulishni xohlamayman", dedi xok. U bo'ynini eshik tomon burdi va tashqarida turgan Sohil xavfsizlik xodimini chaqirdi.
  
  
  - Ha janob? Leytenant komandir kirayotganda dedi.
  
  
  "Janob Karter va u bu kabinani qidiradi. Bu orada adyutantingizni va mening bir nechta ofitserlarimni olib, Benedikt Arnoldni A kemasidagi o'n ikki kabinada topa olasizmi, ko'ring. Ha, kapitan, - deya qo'shimcha qildi xok, - u qurollangan va xavfli bo'ladi. Shuning uchun prima barcha mumkin bo'lgan ehtiyot choralarini ko'radi ."Ofitser bosh irg'adi va o'girildi.
  
  
  "Uning soqoli bor", dedi kapitan. Qadimgi jangovarlik deyarli butunlay yo'q bo'lib ketdi va uning ob-havoning yuzi xavotirli chiziqlar bilan burishdi. "Va juda, uh, oriq yuz. Oh, va yana bir narsani eslayman."
  
  
  'Qaysi biri? Qirg'iy ustozning har bir kursiviga diqqat bilan ergashdi.
  
  
  "Xo'sh, bu muhimligini bilmayman, - ikkilanib turdi Bertholdi, - lekin u mendan samolyot bortida insulin olish mumkinmi, deb so'radi. Uning shubhasi shundaki, u diabetga chalingan.
  
  
  "U juda yomon ko'rinishi ajablanarli emas", dedim ohista, Yahudoning dahshatli profilini xayolimda ko'rib. Qirg'iy bosh irg'adi. "Va kapitan, kutilmagan holatlarga tayyorgarlik ko'rish uchun mening ikkita kon mutaxassisimni bu erga yuborasizmi ? Arnold topilganda bizga xabar bering."
  
  
  "Hammasi joyida", dedi leytenant komandir. U butun idishni tashqariga chiqdi. Jina barmoqlarini mening oramga burab, yonimga o'tirdi. "Sizga qanday yordam bera olaman?"u so'radi.
  
  
  "Boring va qabulxonada bir chashka qahva iching", dedi xok. "Siz bunga loyiqsiz."
  
  
  Gina menga jilmayib, idishni tark etdi. Kapitan muloyimlik bilan unga ergashdi. Nihoyat, u biroz hurmat ko'rsata boshladi. Xok va men kabinada yolg'iz qolganimizda, u menga o'girilib, jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Men ochiq havoda ko'p ish qilmayman, Nik, - dedi u, - va men buni juda yaxshi ko'raman. Boshqa sehrli g'oyalaringiz bormi?
  
  
  Yo'q, ser. Endi bu kabinani ichkariga aylantiramiz.
  
  
  Va biz buni qildik. Men paromlar yo'lda ekanligini va yo'lovchilar tez orada qirg'oqqa kelishini bilardim, bu meni biroz yaxshi his qildi. Ammo Agar Yahudo bomba portlatgichini ushlab turganida edi, u bizni har qanday vaqtda portlatishi mumkin edi.
  
  
  Biz usta stolini varaqladik, shkaflarni qidirdik va butun idishni qidirdik. Qirg'iy tezda charchadi. U kapitan stoli orqasidagi stulga o'tirdi va peshonasida qon oqayotganini payqadi.
  
  
  "Men qariyapman, Nik", dedi u. "Bu erda juda jirkanch tuyuladi."
  
  
  "Siz haqsiz", dedim men. U kabinaning yon devoriga qaradi, shamollatish panjarasini ko'rdi va o'yladi.
  
  
  U barlar yoniga o'tirdi. U juda katta panelga joylashtirildi, keyin u vintlar bilan ingrashga biriktirildi. Odinning po vinti bo'shatildi.
  
  
  Men undan so'radim. "Sizda tirnoq qaychi bormi?"
  
  
  "Ha", dedi u mashinaga o'tirib, menga qaychi uzatdi.
  
  
  Paneldagi vintlarni burab qo'yishni boshlaganimni ko'rgach, u keldi va qiziqish bilan yonimda turdi. Men qizg'in ishladim va panel bir burchakka bir muddat yopishgan bo'lsa-da , nihoyat uni tortib olishga muvaffaq bo'ldim.
  
  
  Biz kanalga qaradik va u erda ko'rdik: jigarrang qog'ozga o'ralgan uch fut uzunlikdagi to'plam. U kanalning ochilishini to'ldirdi va uning uchi bilan kanal egri va idishni gorizontal ravishda tashqariga chiqadigan joyga yotdi.
  
  
  "Tikuvchini oling", dedi xok.
  
  
  U qaychi yordamida qog'ozdagi teshikni kesib, tarkibiga qaradi. Bu engil metall atrofida, ehtimol butun alyuminiy qotishmasida quti edi. Tashqarida mexanizmlar, shu jumladan miniatyura uzoq masofali elektron qabul qilgich mavjud edi. Kichkina qizil chiroq yondi, shubhasiz, bomba darhol portlashga tayyorligini ko'rsatdi.
  
  
  U orqaga qaytdi.
  
  
  "Men kon mutaxassislarini chaqiraman", dedi xok jimgina. "Menda ham buni tushunadigan odam bor."
  
  
  Men undan so'radim. "Yo'lovchilar bilan nima qilamiz?"""Biz birinchi off olish kerak?"
  
  
  XOKning sovuq ko'zlari o'ychan torayib ketdi. "Men bunday deb o'ylamayman. Har qanday vaqtda biz Yahudo bilan to'qnashuvga duch kelishimiz mumkin. Bundan tashqari, biz bomba deyarli to'g'ridan-to'g'ri burunimiz ostida bir daqiqadan kamroq vaqt ichida va hatto bir soniya ichida portlashi mumkin deb taxmin qilishimiz kerak. Biz portning yonidamiz. Agar bu erda bomba o'chib qolsa, materik xuddi portda bo'lganimiz kabi zarar ko'radi . Yo'q, Nik, biz Egoni o'chirishga harakat qilishimiz kerak."
  
  
  U Bosh irg'ab, xok singari Yahudodan ustun kelishga qaror qildi. U mutaxassisni olib kelish uchun kabinadan chiqdi. U eshikni orqasiga qulflab qo'ydi va yana dahshatli to'plamni tekshirdi.
  
  
  Qizil avliyo bomba dahshatli va halokatli kuchini ko'rsatib, qo'rqinchli porlashda davom etdi. Keyin u Yahudo haqiqatan ham sug'urta tugmachasini bosadimi, hatto bu uning nafsini o'ldirgan bo'lsa ham, deb hayron bo'ldi . Bu odam, men uni o'tmishdagi tajribamdan bilganimdek, yovuzlikning timsoli edi. Ehtimol, agar u bomba kashf etganimizni bilganida edi, hatto ego portlashi uni o'ldirgan bo'lsa ham, g'ayriinsoniy rejasini amalga oshirishdan tortinmas edi. Biz hech qanday imkoniyatdan foydalana olmadik, bu juda aniq edi, ayniqsa Yahudo singari oldindan aytib bo'lmaydigan va aqlan burishgan odam bilan muomala qilganimizda.
  
  
  U bu kabusning dahshatli natijasini oldindan ko'rdi-qo'ziqorin buluti atom noroziligini tarqatdi. Qirq besh kilometrlik radiusda millionlab odamlar halok bo'ladi. Ikkilamchi va uchinchi darajali to'lqinlar paytida minglab odamlar nobud bo'ladi. Va yana minglab odamlar radiatsiyadan sekin va dahshatli o'lim bilan o'lishadi.
  
  
  Tez orada mening fikrlarim eshikni taqillatish bilan to'xtatildi. U uning oldiga borib, kimligini so'radi. Xok Egoning ismini chaqirishi bilan u eshikni ochdi va uni ichkariga kiritish uchun chetga chiqdi.
  
  
  Uning ortidan kapitan Bertoldi va men bilmagan uchta dahshatli odam ergashdi. "Buni qara, Bertholdi", dedi xok g'azablanib, ustozning ishonchsizligi va rahm-shafqat etishmasligidan charchagan. Bertholdi oqarib ketdi. U qaltirab turdi, mushtlari kuchsiz g'azabdan siqildi.
  
  
  "Va bu erdan ket, ser", dedi Xokki, uni kun ustasi kuzatib borishi kerakligini ko'rsatib .
  
  
  Bertholdi Schell yog'och qadamlar yuqoriga yurar, uning oldida ko'zlari g'alati ochiq. U eshikni orqasidan qulflab, xok va qolgan uchtasiga qaytdi. "Janob Gotlib, Nik Karter", dedi u.
  
  
  U olimning stereotipi bo'lgan, ko'zoynaksiz, ingichka, ipli odam bilan qo'l silkitdi. Xok menga Gotlib detonatorni ixtiro qilganini tushuntirdi, bu Yahudo va uning hamrohlariga bomba yaratishga imkon berdi.
  
  
  Ayni paytda, ikkita o't o'chirish bo'yicha mutaxassis bomba qadoqlarini olib tashlash bilan band edi. "Bu dahshatli bo'lar edi... Agar mening qurilmam shu tarzda ishlatilgan bo'lsa, bu dahshatli bo'lar edi", - deb ming'irladi Gotlib."
  
  
  Bu, albatta, kamsitilish edi. Gotlib bomba ustiga egilgan boshqa ikki kishiga qo'shildi. "Bu uning ekanligiga aminmisiz?"so'radi Ego qirg'iy.
  
  
  Gotlib bosh irg'adi. "Bunga shubha yo'q. Buni birlashtirgan odam termoyadro bo'linishini yaxshi biladi. Afsuski, biz bu bilimlarni yanada kengaytirdik."Xok menga va unga qaradi va jilmayib qo'ydi. Gotlib va ikki kishi bomba ustida ishlayotganga o'xshaydi. Gotlib tilini chertib, o'ziga ming'irlagancha ihning yuzlaridan qizil yoritilgan sharpa porladi. "Mana", dedi u nihoyat. "U erda ovozli sim bor. Ha, bu shunday. Yo'q, boshqasi emas.
  
  
  Biz eshik atrofida gavjum, ingrab. Bomba hozir o'chib qolsa nima bo'lishini o'ylamaslikka harakat qildim, hatto buni sezmasam ham. Bomba ustida ishlagan odamlarda po'lat nervlari bor edi. Xok eshik oldiga borib, leytenant komandir hali xabar berganmi, deb so'radi. Bu unday emas edi.
  
  
  "Bu narsa sizga tegishli bo'lgan kuchga egami? Gotlib undan so'radi.
  
  
  U sekin gapirdi, mening yo'nalishimga qaramadi, chunki uning butun diqqati qattiqqo'llikka qaratilgan edi. - Men bunday deb o'ylamayman. Bu erdan bomba oltmish, etmish kilometr radiusdagi hamma narsani yo'q qiladi."U detonator mexanizmiga e'tibor qaratdi va go'yo uning fikrlarini ta'kidlash uchun shunday dedi: "biz uchun bitta imkoniyat bo'lmaydi."
  
  
  Men qila oladigan narsa boshimni chayqash edi. Gotlib, xuddi halokatli katexizmni o'qigan odam kabi, mutaxassislarning ishini kuzatishda davom etdi: "ammo birinchi portlash, birinchi zarba to'lqinlari masalaning oxiri bo'lmaydi. Yog'ingarchilik, to'lqin to'lqinlari-radiatsiya kasalligi va yashamaydigan erning yamog'i, o'lik dengizning yamog'i. Manxetten o'nlab yillar davomida yashashga yaroqsiz neytral zonaga aylanadi ."
  
  
  Men undan boshqa so'ramadim. Gotlib menga o'ylash uchun etarlicha nola qildi.
  
  
  'Qandaysiz? Xok asabiylashib so'radi, hali ham eskirgan sigarasini chaynadi.
  
  
  Erkaklar atrofidagi Odin unga yuzlandi. "Bizda yana bir xavfli ish bor, ser", dedi u. Peshonasidan yuziga ter Tomdi.
  
  
  Xok va men boshqalarga suyanib, diqqat bilan kuzatdik.
  
  
  Bir nuqtada, u o'ylagan paytda ular deyarli amalga oshirildi, Gottlieb qichqirib yubordi: "yo'q, jin ursin tikuvchi! Bu emas!'
  
  
  Qurilma ustida ishlayotgan odam to'xtab, boshini devorga suyab qo'ydi. Uni, ego ko'rdim, u ko'zlarini yumdi va chuqur nafas oldi, deb qo'llari bir oz chayqab. Keyin u o'zini ushlash uchun o'zini silkitdi. U qolgan ikkitasi bilan davom etdi va o'n daqiqadan kamroq vaqt ichida uch kishi burilib, lablarida mamnuniyatning dahshatli chizig'i paydo bo'ldi.
  
  
  "Bu sodir bo'ldi", deb pichirladi Gotlib. "Zararsiz bomba.
  
  
  Qirg'iy va men bir-birimizga qaradik. U nafas chiqardi. "Bu mening charchagan tanam uchun juda ko'p edi", dedi u. U kapitanning stoliga suyanib, chuqur nafas oldi.
  
  
  U o'rnidan turdi va tabassum qilishga urindi.
  
  
  Xok yangi sigarani oldi, uni yoqdi va ehtiyotkorlik bilan doira pufladi. U menga ochiq qaraganida idishni shiftiga ko'tarildi. "Endi bu amalga oshdi, Nik, faqat bitta narsa qoldi."
  
  
  U unga bosh irg'adi. "Yahudo", dedim. "Agar shunday desam, ser, tirikdan ko'ra o'lik yaxshiroq."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Yo'lovchilarning ogohlantirishlari darhol bekor qilindi va kapitan Bertholdi bizga yaxshi bajarilgan ish uchun minnatdorchilik bildirdi. Kemaga endigina kelgan paromlar dockga qaytarib yuborildi. Leonardo portga bir necha soat kechikib kiradi.
  
  
  Buyruq berilgandan ko'p o'tmay, qirg'oq qo'riqlash qo'mondoni leytenant ko'prikka etib keldi, u erda xok va men kapitan bilan maslahatlashish uchun bordik. "Benedikt hech qaerda topilmadi", dedi leytenant komandir xok. "Sizning xalqingiz hali ham tergov olib bormoqda, lekin u yashiringan va boshqa yo'lovchilar qirg'oqqa kelganda bizdan qochishga umid qilmoqda."
  
  
  "Bu yaxshi", dedi xok. "Tushishga harakat qilayotgan yo'lovchilar chalkashligida biz hammaga yaxshi qarashimiz deyarli imkonsiz bo'ladi. Va, albatta, u har doim yana tashqi qiyofasini o'zgartirishi mumkin."
  
  
  "Menimcha, biz bunga ishonishimiz mumkin", dedim men.
  
  
  Kema soat beshda to'xtadi. Nyu-York Post allaqachon ko'chada qalin sarlavhalar bilan maxsus nashrga ega edi. Porta bariga va nah atrofida olomon olomon; politsiya ihni ushlab turishga harakat qildi. Hisobotlar va fotosuratchilar hamma joyda edi.
  
  
  Xok zobitlarni yo'laklarning boshida va oxirida joylashtirdi.
  
  
  "Bundan buyon men buni yolg'iz qilishni afzal ko'raman", dedi Emu unga.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u. "Men bortda bir muddat qolaman, shuning uchun menga kerak bo'lsa, qaerda ekanligimni bilib olasiz."
  
  
  Jina va men yo'lovchilar tushishidan oldin kemani tark etdik. Ee uni bojxona binosiga olib bordi va u erda qolishini aytdi.
  
  
  Bar portidan xaotik edi va men Yahudoni topish haqida pessimistik tuyg'uga ega edim.
  
  
  "Siz yaqin turibsiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Yo'q, men butun Marinani qidiraman. Agar boshqasini yo'qotsak, Xilton mehmonxonasidan xona oling va mendan xabar olmaguningizcha u erda qoling."
  
  
  "Mayli", dedi u meni yonog'imdan o'pib. 'Ehtiyot bo'ling.'
  
  
  - Siz ham.'
  
  
  
  
  Reporters bar port atrofida qiziquvchan bilan aralashdi, va politsiya tartibini saqlab qolish uchun o'z sa'y-harakatlarini tark etishga majbur bo'ldi. U o'tish yo'lining kirish qismida to'xtadi, u erda yana ikkita bolta agenti ham turgan edi. Bir marta ular soqoli bilan yo'lovchini to'xtatib, Egoni mahkam ushladilar. U tezda ularga yaqinlashdi va ularda xato borligini aytdi . Soqol haqiqiy edi.
  
  
  Soat oltidan keyin uni kemadan endigina chiqqan bir kishi ko'rdi. U bojxonaga borish o'rniga binoning ikkala uchiga bordi, u erda darvoza oldida qo'riqchi joylashgan edi. Avvaliga men uni ko'rdim, ego faqat orqa tomondan. U yaxshi kiyingan edi va Shell tayoq ko'targan edi. Egoning yurishi tanish edi. U yaqinroq qaradi va portfelni ushlab turgan sochsiz qo'lni ko'rdi. Bu haqiqiy teriga o'xshamadi. Va qo'l sumkaning dastasi atrofida haqiqiy qo'l kabi egilmadi. U unga ergashmoqchi bo'lganida, u Egoning yuzini ko'rishi uchun boshini burdi. Uning mo'ylovi va ko'zoynaklari bor edi, ammo bu bosh suyagi shubhasiz edi. Bu Yahudo edi. U meni ko'rgach, binolarning ipiga shoshildi. Oramizda juda ko'p odamlar bor edi va men olomon orasidan o'tishim kerak edi. Uning taraqqiyoti sekin edi va u o'tib ketganda, Yahudo allaqachon darvoza oldida edi. Vilgelmina uni tortib olib yugurganida, u qo'riqchini yiqitayotgani va darvoza orqali avtoturargohga kirayotgani ko'rindi.
  
  
  U unga etib kelganida, Yahudo ko'zdan g'oyib bo'ldi. Oyoqqa sakrab tushgan qo'riqchi meni to'xtatmoqchi bo'ldi, lekin men kimligimni baqirdim va darvozadan yugurdim. U to'xtab turgan mashinalar qatorida yurganida, taksining ko'tarilayotganini ko'rdi. Yahudo orqa derazadan menga qarab turardi.
  
  
  Luger uni ushlab, u erda turgan mototsikl tomon yugurdi. Yaqin atrofda bir guruh uzun sochli yigitlar bor edi va men mototsikl atrofidagilarga tegishli deb taxmin qildim. Men unga qaradim va kalit kontaktda ekanligini ko'rdim. Uni egarga sakrab tushdi. Bu avtomagistral uchun mo'ljallangan katta Honda edi va dvigatel taskin beruvchi ovoz chiqardi. "Salom!"Yigitlardan biri ularning atrofida baqirdi.
  
  
  "Men faqat bir muncha vaqt uchun ego qarz olaman!"uni revmatizmda baqirdi. Men echib, taksiga yugurdim.
  
  
  Ko'chaga chiqqanimda, taksi ikki blok narida chapga burildi. Men trafik orqali uni haydab. Men taksidan o'tishni boshladim va svetoforda Egoni ushlay olaman deb o'yladim. Keyin mashina krasny Bryliv orqali o'tishni boshlaydi. Yahudo yo haydovchiga ko'p pul berdi yoki bosh egolariga qurol qo'ydi. O'n daqiqadan so'ng, biz JFK xalqaro aeroportiga etakchi yo'l ustida edi, NY . Magistral yo'lda taksi mendan uzoqlashdi, lekin men to'g'ri joyga keldim deb o'yladim. Aeroportda Ego unga etib bormasdan, Yahudo qanday qilib samolyotga o'tirishi mumkinligini tushunmadim.
  
  
  U xato qildi. Men temir yo'l stantsiyasi tomon avtomagistralni o'chirib, men bilan taksi orasidagi masofani yopmoqchi bo'lganimda, meni moyga botgan yo'llarga tortib olishdi va velosipedchi oldimda ochiq sirg'alib chiqdi.
  
  
  Uning baxtiga men baland butalar o'sgan qirg'oqqa qo'ndim va menda faqat ko'karishlar, ko'karishlar va yirtilgan kostyum bor edi. Ammo velosipedni endi ishlatib bo'lmaydi. Keyinchalik egasiga kompensatsiya to'lashga qaror qildim va to'g'ridan-to'g'ri aeroportga bordim. U barcha o'tayotgan mashinalar tomonidan to'xtatildi, ammo ular endi xitchikerlarni olib ketishmadi .
  
  
  Nihoyat, yuk mashinasi meni olib ketdi va biz Yahudodan kamida 45 daqiqa o'tgach aeroportga etib keldik .
  
  
  Undagi burilish shuni ko'rsatdiki, o'sha kuni kechqurun o'nlab xorijiy reyslar yo'lga qo'yilishi rejalashtirilgan edi. Ulardan biri Rimdagi Pan Am poygasi edi. Ha, bir kishi so'nggi daqiqada ro'yxatdan o'tdi. Janob Benedikt.
  
  
  Men undan so'radim. "Men uni hali ham unga olib bora olamanmi?"
  
  
  Erkak parvoz jadvalini tekshirish uchun o'girildi, keyin soatiga qaradi. "Yo'q", dedi u.
  
  
  Samolyot o'n daqiqa oldin jo'nab ketdi. Jadvaliga muvofiq vaqtida Rivne viloyati.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  Yahudo Rimga kechiktirmasdan qaytib ketishi aniq edi. U erda u shtab-kvartirasi va Farrelli va uning to'dasiga yaqin bo'lar edi. Ehtimol, u Sitsiliyada ego er osti majmuasini kashf qilganimizni bilmas edi.
  
  
  Ertasi kuni ertalabgacha Rimga ketmadim. Ammo bir yarim soat ichida Londonga samolyot, keyin Rimga sayohat bor edi, shuning uchun biz bir soatdan keyin nonushta qilishimiz kerak edi, keyin Yahudo qo'ndi .
  
  
  Men bu chipta sotib esa u Gine qo'ng'iroq bor va samolyotga Xilton bir taksi oldi. Uning mehmonxonasi uning men bilan bo'lishini xohlardi, chunki u Jovanni Farrellini juda yaxshi bilardi. Xok unga qo'ng'iroq qilib , Yahudoni yo'qotgani uchun kechirim so'raganda, u: "Xo'sh, uni Rimeda topish oson bo'ladi. Ammo esda tutingki, agar u qochib ketsa, u hali ham detonatorga ega."
  
  
  "U Rime yoki Interpol politsiyasiga murojaat qilishi kerakmi, shunda ular uni erga olib ketishga harakat qilishlari mumkinmi?"
  
  
  "Yo'q", dedi xok. Uning ovozida ba'zan ishlatadigan qattiq, sovuq ovoz bor edi. "Agar politsiya Egoni ushlasa, nima bo'lishini bilmaysiz. Nik, men siz taklif qilgandek ego o'lganini ko'rishni xohlamayman.
  
  
  Buni eshitib hayron bo'lmadim.
  
  
  Biz parvoz qilganimizda, Jina va men butunlay charchadik va ko'p uxladik. Men ko'p uxlamadim, lekin yo'lda davom etish uchun etarlicha dam oldim. Gina chaqaloq kabi uxladi.
  
  
  Londonda biz tez va oson transfer qila oldik va Rimga soat sakkizdan keyin etib keldik. Bu ochiq, quyoshli tong edi. Men taksi haydovchisiga gina bergan kvartiraning manzilini berdim. Farrelli ayollarini u erga olib keldi va Jina ba'zan o'z nafsini boshqa jinoyatchilar xo'jayinlari bilan uchrashish uchun ishlatganini aytdi. Politsiya kvartira borligini bilmas edi, lekin men Yahudo shunday deb o'yladim . Agar u qo'ngandan so'ng darhol Farrelliga qo'ng'iroq qilganida , Emuga Sitsiliyaga borish xavfsiz emasligini aytgan bo'lar edi . Shunday qilib, ular bu kvartirani eng xavfsiz joy deb qaror qilishlari mumkin va ehtimol ular u erda uchrashib, keyingi rejalarni muhokama qilishlari mumkin edi .
  
  
  Deyarli bir soat o'tgach, qo'ngandan so'ng, biz ko'p qavatli uy oldida to'xtadik. Biz kirmoqchi edik, burchakda shovqin-suronni eshitdim.
  
  
  "Bu erda turing", dedi Gineh unga.
  
  
  Men uyning burchagiga yugurdim va ikki kishi yo'lakka chiqib, ko'cha bo'ylab to'xtab turgan kumush Lancia tomon yurganini ko'rdim. Bir baland bo'yli bilan o'ralgan edi, tekis Farrelly, va boshqa Yahudo edi, kim uning kostyum o'lim kabi qaradi . U niqobsiz edi, lekin baribir tayoq bilan eriydi.
  
  
  Men darhol zarba berishga qaror qildim. Vilgelmina uni tortib oldi. "Bu etarli", deb baqirdim. "Rim sizning oxirgi bekatingiz."
  
  
  U ikki oyog'iga o'ylagandan tezroq javob berdi. U otib tashlanganida, u mashinaga yugurdi. Vilgelmina o'q uzdi, lekin men sog'indim va GAVK uning orqasida toshbo'ronlarni qazdi. Men uni yana otib tashladim, bamperga urdim va u mashina orqasida g'oyib bo'ldi.
  
  
  'Jin ursin! Men ming'irladim.
  
  
  Keyin Farrelli o'q uzdi. GAVK keyingi uydan uchib ketdi. U yana o'q uzganida yashirinishga majbur bo'ldim va chap qo'lim tashqarisida pichoq jarohatini his qildim. Eshik ochilganda men uni mashinaning narigi tomonida ko'rdim, lekin Farrellini meni urmaslik uchun juda band edim .
  
  
  To'satdan u ginaning qichqirig'ini eshitdi. U qichqirdi. "U otishdan qo'rqadi!"
  
  
  Farrellining ginaga murojaat qilganini tomosha qilib, u uning ego sevgilisi ekanligini esladi. Uni ko'rgach, u bir zumda g'azabga to'ldi. U nishonga oldi va nahga o'q uzdi. GAVK mimmo nahdan bir necha dyuymga o'tdi.
  
  
  U olovni qaytardi. Mening birinchi zarbam Farrellining yonidagi devorga urildi; mening ikkinchi zarbam emuni bo'yniga urdi. U siqilib, yo'lakka yiqildi.
  
  
  Ikkita o'q mashinaning orqasidan oyoqlarimdan o'tib ketdi. Bir lahzadan so'ng, dvigatel gumburladi va Yahudo tor ko'chaga tezlashdi. Men uni mashinada otib tashladim, lekin men faqat orqa Oynani sindirishga muvaffaq bo'ldim.
  
  
  - Siz yaxshimisiz? Jinvu undan so'radi.
  
  
  'Ha.'
  
  
  Kvartirangizga boring va u erda qoling", dedim. "Men sizni keyinroq ko'raman."
  
  
  U norozilik bildirdi, lekin men allaqachon xuddi shu trotuarda joylashgan Alfa Romeo 2000 ga yugurgan edim. U qulflanmagan. Ular dvigatelni yonish simlari bilan olib kelishdi, u mashinaga sakrab tushdi va Yahudoning orqasidan yugurdi.
  
  
  Ikki blokdan keyin uning egosi uni ko'rdi. U mening oldimda uchta blokni haydab, mendan qutulishga urinib, oldinga burildi. Uning orqa g'ildirakning toza slipi va shinalarning qichqirig'i bilan belgilar orqali o'tdi . Oldimda Yahudo chapga to'g'ridan-to'g'ri sanoat hududiga olib boradigan kichik ko'chaga burildi. Besh daqiqada biz yarim o'nlab piyodalarni hayratda qoldirdik va deyarli ikkita mashina bilan to'qnashdik. Ammo Yahudo ham, uning ham sekinlashmadi. Agar biz katta yo'lda bo'lganimizda, Alfa unga yetib olgan bo'lardi , lekin bu haydash usuli bilan mashinalarning tezligi deyarli bir xil edi va Yahudo buni tushundi.
  
  
  Yana besh daqiqadan so'ng Yahudo etakchilikni qo'lga oldi va egosini yo'qotdi. Ammo u omborning burchagini burganida, asfaltda eshigi ochiq bo'lgan mashinani ko'rdi. Luger to'xtab qichqirdi, sakrab chiqdi va yuqoriga ko'tarildi. Yahudo hech qaerda ko'rinmasdi. U omborlarga qaradi va u erga borganmi, deb hayron bo'ldi. Mening nigohim Lyuk qopqog'iga tushganda, uning karapasi unga qarab siljidi. Bu erda g'ayrioddiy narsa yo'q edi, faqat u biroz egilgan edi. U uni ochdi, uning yoniga bordi va qopqog'iga diqqat bilan qaradi . Jant ko'chaning loyida o'z izini qoldirdi. U engashib tingladi. Uni bo'g'iq shaggy ovoz eshitdi. Shubhasiz, bu shaggy Yahudo edi.
  
  
  O'ziga qaramay, u ayyorligi uchun uning egosiga qoyil qoldi. Sog'lig'i va sun'iy qo'llariga qaramay, odam maqol tulki kabi aqlli edi. Men tezda qopqon eshigini ochdim va etiklarim xonaga metall zinapoyaning uchinchi pog'onasiga tegmaguncha o'zimni tushirdim. Atrofimda o'tkir hid ko'tarildi. Bunday bug ' nafas olishni qiyinlashtiradi va chuqurga qanchalik chuqur tushsa, qorong'i bo'ladi. Mening ostimdagi zulmatda kalamushlarning janjalini eshitdim. Yahudo Rhyme ning kanalizatsiya tizimini tashkil qilish kanallar va oyatlarning keng er osti tarmog'i foyda olib qochib bo'lsa, men yana ego topish hech qachon edim yaxshi imkoniyat bor edi.
  
  
  Va bu u xohlagan oxirgi narsa edi.
  
  
  U Niagara sharsharasida meni chetlab o'tdi. Ammo endi u mendan qochmasdi, endi bu ikkalamizning o'rtamizda edi. U tezligini oshirdi va shilimshiq bilan qoplangan metall zinapoyadan tezda tushdi.
  
  
  Nihoyat tubiga yetganda, u tor tosh tokchaga duch keldi. Qadimgi tosh ustida iflos va xom suv oqimlari asta-sekin gurilladi. Bu hid deyarli chidab bo'lmas edi va havo zo'rg'a nafas olardi.
  
  
  Ustimdagi ko'chadan tushayotgan zaif yorug'lik doirasi menga qandaydir fikr berdi. U bir joyda turib, qora soyada tingladi. Keyin yana eshitdim, zulmatda aks etayotgan shoshqaloq qadam tovushlari, ehtimol o'ng tomonimda yuz metr.
  
  
  Vilgelmina mening qo'limda edi. Uning kamtarligi egilib, Yahudoning orqasidan zulmatga ergashdi.
  
  
  Issiq, tukli narsa oyoqlarimni qoqdi. Men deyarli bajarish uchun ruxsat bayrog'i da qichqirib yubordi, rat meni mimmo uchib sifatida, lekin men ovoz bo'g'iq, chiyillab, va tor peshtaxtasiga pastga yugurib. Tezlikni ushlab turish qiyin edi, ayniqsa, eski, ob-havo jinslarining moxli qatlamlari tufayli qirg'oq silliq va nam bo'lib qoldi.
  
  
  Katta, ko'zsiz hasharotlar past shiftga osilgan. Agar ko'rshapalaklarni ko'rsam, hayron bo'lmasdim. Balg'am hamma joyga tomizildi va havo bo'g'uvchi va zolim edi. Ammo Yahudoning yarmi tushkun emas.
  
  
  U so'nayotgan qadamlariga e'tibor qaratdi. Oldinda zulmatda nimadir yaltirab turardi. Uning nola qadar snuggled, va uning nafas bo'lib. Ammo keyin Yahudo shoshildi va u qo'lida Vilgelmina bilan ergashdi.
  
  
  U burchakka burilganida, men to'satdan sho'ng'ishga majbur bo'ldim va u deyarli muvozanatni yo'qotib, kanalizatsiyaga tushib qoldi. GAVK tepamda hushtak chaldi va men Yahudoning yana oqsoqlanganini eshitdim. U uning orqasidan kichikroq kanalizatsiya trubasiga kirdi, qorong'i yo'lak birinchisiga qaraganda ancha torroq edi.
  
  
  U yana burchakka burilib, uni topdi, nishonga oldi va o'q uzdi. GAVK burchak toshiga urilib, sakrab tushdi. Men buni sog'indim va Yahudo mendan ancha oldinda bo'lishidan oldin uning orqasidan yugurdim .
  
  
  Bu klassik mushuk va sichqoncha o'yini edi. U har bir ego harakatiga bir xil gambit bilan javob berdi. Ammo men burchakka burilganimda, u hech qaerda topilmadi. Ushbu chiqindi suv zonasi endi ishlatilmadi. U quruq va deyarli hidsiz edi. Bu avvaliga meni hayratda qoldirdi. Ammo tez orada Yahudo ko'chaning ostidagi bu o'tish yo'lini tanlaganining sababi uni topdi. U noladagi teshikni ko'rdi, u endi qalay plastinka bilan qoplangan edi. Bu vaqtinchalik tuzoq eshigi edi. U to'xtadi, tingladi va eshikning narigi tomonida shovqin eshitildi. Keyin quyosh botishi.
  
  
  Endi u tik turishi mumkin edi. U o'zini axlat va turli toshlar bilan qoplangan tunnelda topdi. U o'sha erda turganida, uning ovozi uzoqdan eshitildi. Ko'rinishidan, Yahudo kanalizatsiyadan chiqishni bilar edi va mendan qutulish uchun undan foydalanishga qaror qildi. Tez orada u buni qanday qilishni niyat qilganini bilib oldi. Sergey mening oldimda paydo bo'ldi va men Yahudoni siluetda ko'rdim. U meni ikki marta otib tashladi. Bir g'ichir deyarli yengimni yorib o'tdi. Endi zulmat tufayli bajonidil xavfliroq bo'ldi.
  
  
  U yoritilgan teshikka o'tdi. Unga etib borgach, tunnel lampochka osilgan kichkina xonaga olib borganini ko'rdi. Men atrofga qaradim. Endi u bizning qaerdaligimizni bildi. Ellikka yaqin odamning suyaklari ingrab yotgan joyda yotardi, bosh suyaklari ularning ustiga to'planib, menga jilmayib tikilishdi. Yahudo meni katakombalarga, birinchi masihiylar azob beruvchilardan yashiringan shahar ostidagi tunnellarga olib bordi. Uning xulosasi shundaki, bu Rim katakombalarining eng mashhuri bo'lgan Sankt-Kallikst katakombalari bo'lishi kerak. Garchi muqaddaslik bo'lsa-da, bu joylar sayyohlar ro'yxatida yo'q edi.
  
  
  U xona bo'ylab yurib, Yahudoning orqasidan ergashdi. Yana butunlay qorong'i edi, garchi u erda va u erda lampochkalar osilgan edi . Men Yahudoning zaiflashayotganini isbotlab, nafas olayotganini eshitdim. U ferret emuga insulin in'ektsiyasini berganidan beri ancha vaqt o'tganini va quvish ego metabolizmini buzganligini hisoblab chiqdi. U juda uzoq davom etmasdi. Lekin men uning sayyohlar bilan aralashadigan darajaga yetishini xohlamadim . Tezlik uni ko'tardi.
  
  
  Ko'p o'tmay, u birinchi xonaga o'xshash yorug'lik bilan ikkinchi xonaga kirdi. Yahudo uni ko'rmadi, shuning uchun u xonaga bostirib kirdi. Xuddi birinchi xonada bo'lgani kabi, devorlardagi javonlarda suyak va bosh suyagi uyumlari bor edi. U o'ng tomonida og'ir nafas olayotganini eshitib, xonaning yarmida edi.
  
  
  U tezda burildi. Yahudo quruq, mo'rt suyaklar uyumiga suyandi. Egoning yuzi kulrang va terli edi. Bu odam teri va suyaklar edi va uning bosh suyagi tirik odamning nishonidan ko'ra ko'proq javonlardagi bosh suyagiga o'xshardi. Ilgari u xunuk odam edi, lekin hozir u qo'rqinchli grotesk bo'lib bormoqda.
  
  
  Uning nafasi tartibsiz, xirillash edi. Uning pastki labida ko'pik qatlami bor edi. U qisqartirilgan Smit va Vesson revolverini ushlab turardi .44 Magnum. Agar u meni undan ursa, u katakombalardagi qolgan qoldiqlarga juda tez qo'shiladi.
  
  
  U keyingi harakatini ko'rib, hirqiroq kuldi. Undan kulgi deraza oynasidagi toshlar kabi otilib chiqdi; protezlar ego silkitayotgan barmoqlarining uchlarini noaniq silkitdi. Revolverni ushlab turgan o'ng qo'l silliq va mumsimon edi .
  
  
  "Endi men nihoyat seni o'ldirishim mumkin, Karter", deb qichqirdi u.
  
  
  Men erga kaptar va suyaklari orasiga qo'ndi, men ostidan yoriq his. Yahudoning revolveri qichqirdi va Parijni sog'indi. U o'rnidan turdi va emu lugerini ko'kragiga qaratdi. Barmog'im tetikni qisdi, lekin u yonmadi.
  
  
  Yahudo revolverni tizzasiga tashlab, suyaklar orasiga yiqildi. Egoning yuzi burishgan, ko'zlari sirlangan edi. Bir lahzaga nafas qisilishi juda baland bo'lib tuyuldi va keyin birdan to'xtadi. Egoning tanasi taranglashdi va revolver Egoning qo'liga tushdi. Keyin ego nishoni devorga urildi-ego ko'zlari diabetik komada keng ochildi.
  
  
  Men o'rnimdan turdim va uning oldiga bordim. Uning ustiga suyangan payt uning tanasi qattiq silkindi va muzlab qoldi. Uning ego bir puls oldi. Puls yo'q edi.
  
  
  U o'rnidan turdi ,lugerni ushladi va yalang'och skeletga qaradi. Yahudo o'lgan edi, uning yadroviy detonatori xavfsiz edi va u quyosh nurini orzu qilardi.
  
  
  U jasadni o'sha erda qoldirib, katakombalarning kirish qismiga yaxshi yoritilgan tunneldan o'tdi. Yahudo bu tunnellardagi boshqa skeletlarga o'xshamaguncha topilmasligi mumkin. Agar ego shved egosi chirishidan oldin topilmaganida edi, ego ilk Masihiyning qoldiqlari sifatida qaralishi mumkin edi. U fikrning qorong'u hazilini o'ziga singdirayotganda, u chiqish uchun ketayotgan bir guruh sayyohlarga duch keldi.
  
  
  Italiya qo'llanmasi menga qaradi. U aytdi. 'Keling!'- Siz kompaniyada qolishingiz kerak, signor! Bu deyarli tugadi."
  
  
  Uni, ularga qo'shildi, va oldimizda nur tomon yurar. "Oddiy", dedim men uning qo'llanmasiga. "Meni juda dahshatli sahna kechiktirdi."
  
  
  U kulib yubordi. "Eng yomoni hali kelmaydi, signor."
  
  
  U, yillar va vazifalar haqida o'ylab, agar men hayotni davom ettirsam, hali ham qilishim kerak edi. "Umid qilamanki, siz Nostradamus payg'ambar bilan qarindosh emassiz", dedim.
  
  
  U hazilni tushunmaganga o'xshaydi.
  
  
  Lekin men parvo qilmadim. Bir narsa aniq edi: Yahudo o'lgan edi. Keyin meni nima kutayotganini hech kim bilmas edi. Shunday qilib, u kelajak haqida o'ylash o'rniga, hozirgi kunga, bu erga va hozirga qaytdi. Va keyin u Gina haqida o'yladi va tabassum qila boshladi. Agar tasavvur eng yaxshi grin.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kitob haqida:
  
  
  
  
  
  Bu qanday mumkin? Nik Karter muntazam ish paytida to'satdan hujjatni Vatikan muzeyida yashirishga majbur bo'ldi . Tasodifiy etrusk vazasi bu maqsad uchun mos bo'lib tuyuldi.
  
  
  Ammo bu Karterning Nike va ego faoliyati haqida emas edi, chunki keyinchalik Karter hujjatni topishga harakat qilganida ma'lum bo'ldi. Chunki o'sha paytda u yuqori professional san'at o'g'irlanishining kutilmagan guvohi edi.
  
  
  Va san'at xazinalari, shu jumladan etrusk vazasi derazadan birma-bir g'oyib bo'lgach, Karter o'zining azaliy dushmani Yahudoning yuziga ochiq qaradi.
  
  
  Yahudo bu hujjat bilan xok va Karter eng yomon tushlarida tasavvur qilganidan ko'ra ko'proq narsani qila oldi ...
  
  
  
  
  
  
  Karter Nik
  
  
  Kobra Belgisi
  
  
  
  
  
  
  Nik Karter
  
  
  
  Kobra Belgisi
  
  
  Lev Shklovskiy tomonidan tarjima qilingan
  
  
  marhum o'g'li Anton xotirasiga bag'ishlangan.
  
  
  Asosiy belgilar:
  
  
  NIK KARTER
  
  
  taxallus N3 agent bolta
  
  
  "SHIVA"
  
  
  Kobra tashkiloti rahbari
  
  
  ASHOK ANAND
  
  
  Hindiston maxfiy xizmati agenti
  
  
  PURAN DASS
  
  
  Hindiston maxfiy xizmati rahbari
  
  
  NIRAD va RANJIT
  
  
  Kobra tashkiloti a'zolari
  
  
  REEVA SINGX
  
  
  Shivaning nabirasi
  
  
  
  1
  
  
  U mening qo'llarimga o'ralgan, yumshoq va mo'rt va bir lahzaga to'liq qoniqdi. Uning noyob shifo tajribasi Reeva kabi ayol bilan bo'lgan. Soyalar uning oltin terisi va qora sochlari bo'ylab o'ynadi va men bir lahzaga orzuimni ushlayapman deb o'yladim. Xona qorong'i edi va Knuckles uni tushirdi. Yaxshiyamki, mehmonxonada Nyu-Dehlining tungi issiqligidan havoni tanlab olish tizimi mavjud edi.
  
  
  "Siz menga nima uchun aytmadingiz", deb pichirladi Reeva. Uning yumshoq, iliq lablari bo'ynim va yelkam orasidagi bo'shliqni muloyimlik bilan tarashdi, ko'kraklari qo'limga bosildi.
  
  
  U yuzini burib, to'la lablari chizig'iga qaradi. Keyin Lobka o'zi xohlagan hamma narsani olishga odatlangan ayolning o'jar ifodasi bilan qoshlarini chimirdi... unashtirilgan ayol hali ham bola edi. "Nima, Reva?"Men uning hayotining yumshoq teri ustida mening barmoq yugurib, so'radi.
  
  
  "Nega bu erga keldingiz, Nik?"U boshini yostiqqa tashlab, orqaga tortdi. Uning uzun qora sochlari yostiqning oq matosida yuzini mukammal xususiyatlar bilan hoshiyalagan halo kabi fanat hosil qildi... o'sha paytda ichki iztirob va tushunarsiz ishonchsizlikni aks ettirgan yuz.
  
  
  - Men sizga aytdim", dedim men sabr-toqatli va ishonarli bo'lishga harakat qilib. "Mening kompaniyam meni xaridlar bo'yicha muzokaralar olib borishga yubordi. Matolar, ipaklar, brokadlar... so'zlar, hamma narsa. Bu mamlakatda boshqa joylarga qaraganda arzonroq bo'lgan hamma narsa.
  
  
  Albatta, u unga yolg'on gapirdi. Albatta, u Reevaga kimligini ayta olmadi. Baribir, farq nima? Qiz jalb qilish uchun hech qanday sabab yo'q edi, mening qopqog'ini yondirib, va uning ismi Nik Karter ekanligini salom oshkor, Nyu-Dehli bir missiyasi hozirda bolta agenti.
  
  
  O'sha kuni kechqurun erta tongda u Air-India reysiga etib keldi. Va men uchrashishni kutgan oxirgi odam Reeva singari ayol edi, u hech kim ishonolmaydigan yoqimli hamroh edi. U hovuzda suzishdan qaytganida mehmonxona barida o'tirgan edi. Uning mukammal qiyofasi ko'k va kumush sari bilan o'ralgan edi; biz ham birinchi qarashda darhol jismoniy jozibadorlikni his qildik. Keyin bir so'z boshqasiga olib keldi va deyarli sezmay, uni kechki ovqatga taklif qildim.
  
  
  Biz Chanakyapuridagi frantsuz restoraniga, tiqilib qolgan shahar o'rtasida joylashgan qizil va qora vohaga bordik. Bu uni o'ziga jalb qilish va tunni birga o'tkazishga ishontirish uchun imkoniyat edi.
  
  
  Ma'lum bo'lishicha, men uni ishontirish uchun ko'p harakat qilishim shart emas edi.
  
  
  Uning sochlari kabi yorqin va shahvoniy ko'zlari aniq gapirdi. Albatta, savollar va so'z o'yinlari bor edi... behayolik san'atida keng tarqalgan amaliyot. Sevgi va ehtiros kechasiga kirish.
  
  
  
  Aytishga hojat yo'q, Nyu-Dehli men uchun (va axe uchun) Reva Singxdan ko'ra ko'proq narsani anglatardi. Uni xok Hindistonga yuborgan edi va garchi u buni umidsiz fikr deb bilgan bo'lsa-da, cholni ishontirishning iloji yo'q edi. "Ammo bizda bu odam borligiga zarracha dalil yo'q!"Men ishora qildim.
  
  
  "U erga borish uchun yana bir sabab, Nik", dedi xok istehzoli kulib. "Tartibsizliklar va tartibsizliklar isbotdir, shunday emasmi?"Kalkutta zali yarim anarxiya holatida. Va isyonchilarni qurol bilan kim ta'minlagan? Aniqrog'i, o'q-dorilar daraxtlarda o'smaydi.
  
  
  "Bu Hindiston hukumatining ichki xavfsizlik masalasi", dedim men.
  
  
  "Aslida. Mutlaqo hayoliy. Men u bilan to'liq roziman. Aslida, Agar bu shunchaki tartibsizliklar va tartibsizliklar bo'lsa, bu vazifa bo'lmaydi, Nik.
  
  
  "Keyin nima?"
  
  
  "Bunga qarang. U menga buklangan qog'ozni uzatdi. "Bu sizga sirli odamimiz Janob "Shiva" haqida ko'proq ma'lumot beradi.".. ehtimol, boshqasi haqiqatan ham mavjudligiga noaniq ishora bilan. Uning sigarasidan achchiq tutun burun teshigimni kuydirdi va men hujjatni o'qish uchun uzoq stulga o'tdim.
  
  
  Maqolani o'qib bo'lgach, men xok nima qilishi haqida juda yaxshi tasavvurga ega bo'ldim.
  
  
  Xo'jayin jilmayib qo'ydi. "Ko'rib turganingizdek, bu iflos ish, rozi emasmisiz?
  
  
  "Men axloqsiz deyman.
  
  
  "Xo'sh, Nik. Bizning odam AQShga o'n million dollarlik xom geroinni jo'natmoqchi. Lekin siz ko'rganingizdek, bu eng bezovta qiluvchi element emas. Agar bu shunchaki giyohvand moddalar bo'lsa, men boshqa birovni chaqirgan bo'lardim. Ammo xalqaro diplomatiya haqida gap ketganda... va dunyo tinchligi... keyin men bu vazifani sizga ishonib topshirishim kerak.
  
  
  U rtani ochmasdan bosh irg'adi.
  
  
  U hozirgina o'qigan hujjat Oval ofisdan edi. Yuqori borish mumkin emas. U men qog'ozlarda o'qigan narsamni nazarda tutgan edi, biz hech qachon bolta bilan bog'liq deb o'ylamagan voqea, mening ishim u yoqda tursin.
  
  
  Kimdir AQShning Prezidenti deb da'vo qilib, Vashingtondagi sovet elchixonasiga qo'ng'iroq qildi. Ovoz mukammal simulyatsiya qilingan. Bu hazil bo'lishi mumkin, lekin bu so'zlar umuman begunoh emas edi. "Prezident" yallig'lanish xarakteridagi tahdidlarni e'lon qildi, bu tahdidlar Sovet elchisini Moskvaga hisobot bilan shoshilishga undadi.
  
  
  Oxir-oqibat, tushunmovchilik hal qilindi va oq uy ko'plab uzr so'radi. Bu uning oxiri bo'lishi mumkin edi, lekin uning o'rniga davomi bo'lar edi. Sovet Ittifoqining asosiy siyosiy arbobi KPSS Markaziy qo'mitasining birinchi kotibi prezident bilan "ishonch telefoni"da suhbatlashdi. Faqat u umuman birinchi kotib emas edi. Rostini aytsam, Vashingtonda yoki Moskvada hech kim rus ovoziga kim taqlid qilayotganini bilmas edi. So'z almashish do'stona emas edi va prezidentni milliy xavfsizlik Kengashining navbatdan tashqari yig'ilishini chaqirishga undadi.
  
  
  Hammasi yana aniq edi... lekin uzoq emas. Ikki haftadan kamroq vaqt oldin ular shunga o'xshash voqealarni boshdan kechirdilar; Hindiston va Pokiston o'rtasida, Isroil va Misr o'rtasida, Kommunistik Xitoy va Yaponiya o'rtasida tahdid va haqoratlar almashinuvi. Har safar diplomatning ovozi mukammal taqlid qilingan, bu ko'plab g'azablangan tahdidlar va qarshi tahdidlarga olib kelgan.
  
  
  Dunyo yadro urushi arafasida edi. Endi, oq uy hujjatiga ko'ra, kimdir hammamizni tubsizlikka tashlamoqchi edi. "Shunday qilib, siz o'zingizni Shiva deb ataydigan bu sirli "kimdir" Kobra deb nomlangan tashkilotning miyasi ekanligiga va u sodir bo'layotgan voqealar uchun javobgar ekanligiga shubha qilasiz..."
  
  
  "Balki, Nik. Agar Shiva boshqa narsa emas, balki odam bo'lsa", - deya aniqlik kiritdi xo'jayin. "Biz Kobra mavjudligini bilamiz. Va biz bu qurol va giyohvand moddalar savdosi tashkiloti ekanligiga aminmiz. Ammo bu bilan solishtirganda hech narsa emas", deb tushuntirdi u asabiylashib, endigina ko'rib chiqqan hujjatga tegib. "Bu Shiva haqiqiy odammi?"Yoki bu kobraga buyruq beradigan g'alati xalqaro tashkilot uchun qopqoqmi? Biz bilib olishimiz kerak bo'lgan narsalarga ovoz bering... iloji boricha tezroq qo'shishim mumkin.
  
  
  "Demak, agar Shiva erkak bo'lsa, u aslida ovozlarga taqlid qilayotganiga ishonasizmi?"
  
  
  Xok charchagan holda bosh irg'adi.
  
  
  "Ammo siz Shiva mavjudligini ham bilmayapsiz."
  
  
  "Buqaning ko'zi."
  
  
  - Demak, u hech kim ko'rmagan, iloji boricha ba'zi qahramonlarning ovoziga taqlid qila oladigan odamni topishi kerak... Sizningcha, qaerdan boshlashim kerak?
  
  
  "Ular sizni chaqirishmaydi qiruvchi 3 bekorga, Karter.
  
  
  Bu u umid qilgan revmatizm emas edi. Lekin aytganimdek, ba'zida qirg'iy kabi odam bilan muzokara olib borish mumkin emas. Shunday qilib, men butun dunyo bo'ylab borib, o'zini Shiva deb atagan odamni yoki biror narsani so'rashim kerak edi.
  
  
  U bu taxallus ekanligini biladi va keyin hujjatlarni uyda o'rganadi. Aslida, Shiva Hind xudosi bo'lib, odatda vayron qiluvchi sifatida tanilgan. Urushlar, ocharchilik va o'lim... ushbu falokatlar ego nazorati va vakolati ostida Egoning mutlaq va shubhasiz hukmronligi edi. Ammo ko'proq narsa bor edi; u o'qigan kitoblarda ilonlar bilan bezatilgan Shiva tasvirlangan haykallarning rasmlari va fotosuratlari bor edi. Bu oddiy ilonlar emas, balki kobralar, halokatli Hind ilonlari.
  
  
  Shunday qilib, men mavjud bo'lmagan va imkonsiz bo'lib tuyulgan izga ergashishim kerak edi... Gang qirg'og'idagi qum donalarini qanday hisoblash mumkin!
  
  
  Ammo Agar Shiva kimningdir o'ralgan tasavvurining timsoli bo'lsa, unda Reeva Singx aniq emas edi. qiz haqiqiy, shirin, yumshoq va hayratlanarli darajada jonli edi.
  
  
  
  Unga o'girilib, ee tirnoqli tadqiqot muammolarini hal qilib, lablarini to'la og'ziga bosdi. Uning oltin terisi engil yorug'lik pardasi bilan qoplangan edi va ko'kraklari o'sha pishmagan va qattiq ko'kraklarga bosilganda, meni boshqarib bo'lmaydigan istak bosib ketdi.
  
  
  "Yo'q, men qilmadim", deb pichirladim, u meni tashvishga solayotgan yana bir qator savollarni berishga harakat qildi. "Men Nikman, siz esa Reva... siz boshqa bilishingiz shart emas... ayni paytda. Ee uni mahkam quchoqladi va u nola qildi.
  
  
  To'shakdan adyolni oyog'i bilan itarib, otasi uni mahkam ushlab oldi. Reevaning ko'zlari katta edi, lekin u xonaning narigi tomonidagi narsaga qarayotganday tuyuldi. O'sha paytda u muammoga duch kelganini bildi.
  
  
  Uni shovqin eshitdi. Bir soniyadan so'ng, u xonadan xirillagan pichirlash kabi kelgan metall xirillashning kelib chiqishi bilan aniqlandi... Kimdir qulf bilan ovora edi. Mening Smit va Vesson karavot yonidagi komidinning yuqori tortmasida edi, lekin ayni paytda u mening qo'limdan kelmagan edi. Zaif shovqin to'xtadi, so'ngra chertish... va keyin u, men qurolni ushlashga vaqtim yo'qligini angladim.
  
  
  Eshik ochilishi bilan uniki yo'ldan sakrab tushdi. Aksariyat hindular kiygan pijamalarga o'xshash oq naqshli ko'ylak va kanvas shim kiygan ikki soqolli erkak koridordan tushayotgan nurga qarshi ajralib turardi. Ammo meni shvedlardan ko'ra ko'proq hayratga solgan narsa, sallali figuralardan biri mahkam ushlagan kalta o'qli to'pponcha edi.
  
  
  Qurol menga ishora qildi va men bu haqda hech narsa qila olmadim. Eshik ikki kishining orqasida ohista yopildi va qurolsiz odam xonadagi muqaddas nurni yoqdi.
  
  
  U to'satdan yarqirab miltilladi va chiqish yo'lini topishga harakat qilib, ikki hujumchini kuzatdi. Ular kuchli va muskulli, soqolli yuzlari ifodasiz, soqollari va sallalariga qaraganda, ikkalasi ham sihlar edi.
  
  
  "Xayrli kech, sohib", dedi qurolli kishi va salomlashish odobsiz tabassumga aylandi, chunki u Reeva bilan men yalang'och ekanligimizni va shuning uchun yanada zaifroq ekanligimizni tushundi.
  
  
  Ayni paytda o'ynash mumkin bo'lgan yagona karta sayyoh va biznesmenning muqovasi ostida qolish edi. U g'azablangan ohangda: "bu nima voqea?"Men telefonni ushlash uchun imo-ishora qildim, lekin qurolsiz sikx hindistonlik eski uslubdagi telefonni yonimga ko'chirdi.
  
  
  "Qanday bema'nilik, sohib! u jilmayib xitob qildi. "Hech kim sizga ko'chib o'tishga ruxsat bermadi, hatto mem sohib ham", dedi u allaqachon qopqog'ini tortib olgan va choyshab ostiga o'ralgan Reevaga ishora qildi.
  
  
  "Sandiqlarga qarang, Mohan", dedi to'pponchali odam sherigiga.
  
  
  "Agar bu talonchilik bo'lsa, siz O'g'irlashga arziydigan narsani topa olmaysiz", deb ogohlantirdi ih. "Menda faqat kvitansiyalar bor. AQSh rupisi, AQSh dollari.
  
  
  Ular umuman taassurot qoldirmadilar. Umuman emas.
  
  
  Ammo u gapirganda, u diqqatini jamlay boshladi, tanasini va ongini zo'ravon va bo'linmagan birlashishga tayyorladi. Oxirgi marta u missiyalar orasidagi tanaffusdan zavqlanganida, xok uni odatdagi dam olish va ta'tildan olib chiqib, o'zini himoya qilishning eng noodatiy shakllarida mahoratini oshirish uchun intensiv mashg'ulotlardan o'tishni talab qildi. U o'zlashtirgan turli xil texnikalar orasida menga qora kamar, "rette dan", taekvondo chempioni, "kung"ning koreyscha versiyasi o'rgatgan avtosuggestion shakli ham bor edi."O'qituvchi meni taekvondo bo'yicha ham o'rgatdi. Karatening bu shakli butun tanani, ayniqsa son va oyoqlarni ishlatish natijasida olingan kuch va impulsdan foydalanishga asoslangan.
  
  
  Shunday qilib, ikki hujumchidan biri mening narsalarimni varaqlay boshlaganida va butun shaxsiy Arsenalimni oshkor qilmoqchi bo'lganida, men birinchi harakatni qilishga tayyor edim. U o'zini buloq deb tasavvur qildi, axlat atrofida sakrab chiqib, tanasini kosmosga uloqtirdi.
  
  
  Revu uni itarib yubordi va to'shakdan sakrab tushdi va mushuk kabi tovoniga qo'ndi. Polga urilganda boshim uzra g'ichirladi. Mohanning sherigi qurolida kuchli susturucu bor edi.
  
  
  "Nik ... yo'q! Reeva baqirdi, go'yo mendan janjal boshlamaslikni yoki ikki kishiga qarshilik ko'rsatishga urinmaslikni iltimos qildi.
  
  
  Lekin men boshqa vaqtni behuda sarf qilmoqchi emas edim.
  
  
  Mohan va uning sherigi qizga tahdid qilmadilar, lekin lablari mos keladigan tabassum bilan o'ralgan holda men tomon harakat qilishdi. Ih tishlari va milklari paan barglarini qattiq chaynashdan qizil rangga bo'yalgan. Ih chiroqining ko'r nurida ularning og'izlari xuddi xom go'sht bo'laklarini tugatgandek qonga o'xshardi.
  
  
  "Siz bizni kam baholaysiz, sohib," to'pponcha bilan masxara qildi. — Biz qizni o'ldirishimiz mumkin edi, lekin avval sizga juda yaxshi ish qilmoqchimiz."
  
  
  U qanday "ish" ni nazarda tutganini ko'rish uchun kutishning hojati yo'q edi. Darhol mudofaa ikki kishini qo'yish "ki-ilova" bir baland ovozda faryod bilan, uni, uning oyoqlariga sakrab va hujum. "Men tushunaman-rio-cha-gi" - dumaloq zarba, unda barcha Alenka orqaga muvozanatlangan. Ego uni to'plashi mumkin bo'lgan barcha kuch va konsentratsiya bilan ozod qildi. U o'ng oyog'ini chiqarib, nishonga tegdi.
  
  
  A yoqimsiz gurgle qurol bilan odamning nola hamrohlik; mening yalang'och to'pig'i quyosh pleksus ego tepib. U nafas olish uchun nafas olib, polga qulab tushganda, uning ego o'pkasidan havo chiqib ketdi. Qurol uning barmoqlarida osilib turardi, lekin u yana bir o'q otish uchun qurolni ko'targanida, u sakrab o'tib, Mohanga sakrab tushdi.
  
  
  "Qo'rqmang, birodar", deb pichirladim, boshqasi meni orqaga tashlash uchun oyoqlarimni ushlamoqchi bo'ldi. U o'zidan tezroq edi.
  
  
  Bu erda u taekvondo va kung-fu bilan shug'ullanishni boshlaganida qilgan sa'y-harakatlari uchun mukofotlandi.
  
  
  Uning qo'li xuddi halokatli "ma-nal-chi-ki" uchun asos bo'lgandek ko'tarildi, bu siz mukammal o'zlashtirishni o'rgangan hujum shakli. Mening qo'lim havoda kosmosning ma'lum bir nuqtasiga Mohanning nishoniga qarab harakatlanardi. Qattiq barmoqlarim ego burnining tagiga tegsa, bu odam o'lganini bilish uchun menga tibbiy ma'lumot kerak emas edi.
  
  
  U miyadagi emu suyagining bir bo'lagi bilan pichoqlanib, uni bir zumda o'ldirdi. Rta egosidan qon oqimi oqib tushdi va uning nigohi menga joylashdi... keyin Egoning ko'zlari ikki dona qora marmar singari keng ochilib, shishasimon bo'lib qolguncha xiralashdi. A bo'g'iq, bo'g'ilib ovoz u qavat urdi, deb rta ning ego orqali qochib. Latta qo'g'irchoq kabi Inert, uning burni tanib bo'lmaydigan, qizil va pishgan meva sharbati kabi ezilgan.
  
  
  Mohan endi "qotil" emas edi, "u jasad edi.
  
  
  Ammo bir necha soniya ichida Egoni tugatishim kerak edi, ego sherigi hujumga qaytishga harakat qilish uchun etarlicha tiklandi. Uni, uni orqamdan samimiy qavatda bo'ylab emaklay his, va men ikki marta o'ylab vaqt yo'q edi.
  
  
  Uniki, darhol tayyor edi. "Xanna, dol, set"... bir, ikki, uch... Men aqlan o'yladim. Keyin uning chap tirsagi dahshatli "pal-kuch chi-ki"ga qaytarildi.
  
  
  Uning raqibi iyagi ostida uning samimiy urdi. U qichqirdi va u mukammal tishlar to'plamidan nima qolganini o'ylash uchun orqasiga o'girildi. Chunki endi jag ' butunlay bo'shashgan, singan edi. Egoning iyagi va bo'ynidan qon oqib, uning beg'ubor ko'ylagiga to'kildi. Yuzining pastki qismi tom ma'noda yirtilgan edi; ko'kargan allaqachon yonoq suyagidan ko'zlariga yoyilgan edi.
  
  
  Erkak gapirmoqchi bo'ldi, lekin ego rta atrofida faqat bo'g'iq ovoz bor edi; lekin ego uni nokautga uchratmasdan, u qurolning tetikini tortib olishga muvaffaq bo'ldi. Men uzoq vaqt polda yotib, oldinga yiqildim. Yana bir katta kalibrli GAVK oldimda ikki dyuymdan o'tib, qarama-qarshi devorga urildi. Bu qovurish uchun tayyor yangi so'yilgan tovuq kabi bir kishini ichak mumkin ko'zoynak ko'zli dum-dum edi. Erkak o'rnidan turdi va eshik tomon suyandi.
  
  
  U infernal o'qlari orqali boshqasini otishdan oldin, uning zigzagi har kuni menga chin dildan qo'shilgan chiziqdan pastga tushdi. Ammo u qurolni Egoning qo'lidan tortib olishdan oldin u yo'q edi. U koridorga yugurdi va yupqa qon izini ko'rdi va qoplanmagan koridorning narigi chetida metall zinapoyalarning og'ir aralashishini eshitdi.
  
  
  Keyin u xonasiga qaytib, karavot yonida qoldirgan shimini tortdi. Reeva menga katta, qo'rqinchli ko'zlari bilan qaradi. Salom aytdi. "G'azablanmang, iltimos! - Matolarni sotishda har doim qattiq raqobat mavjud.
  
  
  "U kulmadi. Uni bir vaqtlar erkak bo'lgan qonli figura bilan yolg'iz qoldirdi.
  
  
  Keyin u uni xona bo'ylab yugurdi. Uning hujumchini ta'qib qilayotganini hech kim ko'rmagan. U uni ushlashi kerak edi, chunki endi Mohan o'lgan edi, u haqiqatan ham Dellada ekanligini bilishning imkoni yo'q edi. Men ularni qo'pol o'g'rilar deb o'ylamagan edim; ular oddiy jinoyatchilarga qaraganda yuqori mahorat ko'rsatdilar.
  
  
  U ular pul so'rash illyuziyasi ostida harakat qilmayotganiga amin edi. Boshimda nimadir qulab tushdi, men o'sha paytda aytolmagan narsam. Bu topishmoqqa o'xshardi... meni XOKning aytganlarini qayta ko'rib chiqishga majbur qilgan narsa. Hindistonga sayyohlik vizasi bilan kelganimdan beri kimdir mening shaxsimni oshkor qilgan bo'lishi mumkinmi? Agar u Mohanning sherigini ushlamaganida, ko'plab savollar javobsiz qolishi mumkin edi.
  
  
  Mehmonxona qabulxonasi deyarli huvillab qolgan, tungi xizmatchi peshtaxtada uxlab yotgan edi. U veranda va bog'ga chiqadigan katta shisha eshiklarni yashirgan pardalar ortida juda tez harakatni payqadi. Yalangoyoq, u chodirlarga yugurdi, ih ni chetga surib, qorong'i bog'ga yugurdi.
  
  
  Maysa oyoq ostida nam va sovuq edi. Oy uning to'q sariq yuzini qoplagan bulutlar ortida g'oyib bo'ldi. Keyin men hovuzdagi bulutlarning aksini ko'rdim, u erda u Reeva bilan uchrashishdan va u bilan kechki ovqatdan oldin mashhur suzishni amalga oshirdi. Gone ko'zoynak clink bor, belanchak badiiy harakati, va ko'cha sotuvchilari guttural qichqiradi.
  
  
  Endi faqat nafas olishimning ovozi, pulsimning urishi bor edi. Men ehtiyotkorlik bilan oldinga intildim, har qanday harakatda, o'ljamni topishga imkon beradigan har qanday shovqinda hislarim zo'riqdi... u kashf qilinishidan oldin.
  
  
  Shoshqaloqlik bilan u qurolini chizishga ulgurmadi. Shuning uchun men faqat aqlimga va qo'llarimga tayanishim kerak edi. Agar siz hayotga qaratilgan jim qurolni topsangiz, aqlingiz va qo'llaringizga tayanishingiz shart emas.
  
  
  O'qituvchim meni koreys tilida "musht" degan ma'noni anglatuvchi"Chu-Mok" laqabi bilan bilardi. Ammo o'sha paytda men tadqiq qilgan narsamni amalda qo'llashga vaqtim yo'q edi. Bog'da hamma jim edi. Banyan barglari faqat bir oz chayqalib, ulkan tanasi bilan to'siqning bir qismini yashirgan.
  
  
  U to'satdan chaqnashni, so'ngra halokatli o'qning g'azablangan xirillashini payqaganida, u Hind qonining izlarini ko'rgan bo'lar edi. Bu safar men baqirdim. Keyin men uning qo'lini og'zimga olib keldim, uning ko'zlari yelkamni tirnadi.
  
  
  Bu yuzaki yara edi, lekin u qattiq chaqdi. Stal tishlarini g'ijirlatdi va o'zini har qachongidan ham himoyasiz his qilib kutdi. Biroq, qurol-yarog ' ko'proq imkoniyat olishni istamadi va qasos olish uchun unga hujum qilishimni kutdi.
  
  
  U panjara tomon yugurishni boshladi. Ehtimol, men ham uning orqasidan yugurgan bo'lardim, chunki men unga emuga dars bermasdan qochib ketishini xohlamadim. Ko'rinishidan, u ego unga bergan muomaladan biroz oldin tuzalib ketgan edi, shuning uchun u hayratlanarli chaqqonlik bilan chegara devoridan sakrab o'tdi. U odamdan ko'ra ko'proq mushuk kabi harakat qildi. Ammo qo'lidagi og'riqqa qaramay, u o'zini xuddi harakatchan his qildi. U uni olib, devor ustiga chiqdi va yalangoyoq shag'al ustiga tushdi. Quloqlarimda yana bir qo'ng'iroq ovozi portladi, lekin bu o'q emas edi.
  
  
  Oq salla kiygan hindistonlik panjara ortidagi shag'al yo'lning oxirida to'xtab turgan skuterga etib borishga muvaffaq bo'ldi. Dvigatelning shovqini bilan skuter uzoqlashdi va hindistonlik hatto orqasiga qaramadi. Men taksi yoki velosiped taksini do'l qilmoqchi bo'lishim mumkin edi, lekin men qurolli odam allaqachon shahar xiyobonlari labirintiga g'oyib bo'lganini bilardim.
  
  
  Shunday qilib, u endi befoyda ko'rinadigan ovni davom ettirish o'rniga, devorga qaytib, ikkita yog'och ustunga yopishib, yana uning ustiga chiqdi. Bu safar u kamroq harakat qildi. Maysa shag'al bilan solishtirganda oyoqlarimga haqiqiy yengillik bo'ldi. U hovuzga bordi, qo'lini yuvdi va maysazorni kesib o'tib, shovqinsiz qabulxonaga tushdi.
  
  
  Eshikchi uyqusidan uyg'ondi, bu shubhasiz ikki hindularning mening xonamga e'tibor bermasdan kelishlariga imkon berdi. Ammo, men yuqoriga uni tark jasad uchun ego aybdor qilmoqchi emas edi va men qutilish uchun zarur, deb. "Uyqusizlik, sohib?"u mendan so'radi, esnab, sekin o'rnidan turdi. Keyin u peshtaxta ustiga egilib, menga egilgan ko'rinish berdi... Aslida, uniki faqat shimida edi. "Men sizga uyqu tabletkalarini yuboraman, shunday emasmi?"
  
  
  "Rahmat, kerak emas", men qattiq tabassum bilan rad etdim.
  
  
  Agar u sikx o'qidan menda qolgan uzoq, qonli tirnalishni payqasa, u hech narsa bo'lmagandek o'zini ko'rsatdi. Qo'llarimni cho'ntagimga solib, meni hech kim ko'rmasdan liftlar tomon yurdim. Men xijolat bo'lganimdan emas, e'tibor bering; lekin men diqqatni jalb qilmaslikni afzal ko'raman. 3-sonli qiruvchi telefon orqali Shiva ismli odamni topishi kerak edi.
  
  
  
  2
  
  
  Reeva Singx xonamni tozalashda yordam berish uchun u erda yo'q edi.
  
  
  Mening yotoqxonamning eshigi ochiq edi, garchi Mohan va uning sherigining egosi to'xtatgan ishni davom ettirish uchun hech kim uning orqasida yashirinmagan edi. Karate zarbasi bilan o'ldirgan odamning muzlatilgan jasadidan tashqari xona bo'sh edi. Hindistonlik qo'llari va oyoqlarini g'alati holatda yoyib, deyarli hali ham tarqalayotgan qora qon hovuziga botib yotardi.
  
  
  G'ichirlagan adyollar u kechqurun ko'p qismini u va Reeva bilan o'tkazganini ko'rsatdi. Ko'rinishidan, qiz to'ygan va hech kim uni to'xtata olmaguncha xonadan chiqib ketgan. Men uning sukutiga ishonishim mumkin deb bir soniya ham o'ylaydigan ahmoq emas edim. Shuning uchun ular ertasi kuni ertalab uning mehmonxonasini o'zgartirishga qaror qilishdi. U Nyu-Dehli politsiyasidan hech kim mening oldimga kelib, menga savollar berishini xohlamadi. U qopqog'ini himoya qilish uchun ko'proq yolg'on bilan javob berishi kerak edi.
  
  
  Ammo reeva Singx haqida qayg'urishdan tashqari, u og'zini yopadimi yoki yo'qligini ham bilmas edi, uning Mohan haqida qayg'urishi kerak edi. Albatta, mening xonamdan ego olish oson bo'lmagan, ayniqsa uning mehmonxonasi har qanday shovqindan qochgan. Yaxshiyamki, qolgan mehmonlar allaqachon uxlab qolishgan. Uning jasadini kimsasiz yo'lakdan sudrab tushganimda biz uchun bitta eshik ochilmadi. Hech qanday qo'rqqan yuz mening qizil hoshiyali ko'zlarimni, yarador qo'limni yoki qonli yukimni ko'ra olmaydi.
  
  
  Ego uni lift oldida garovga qo'ydi va shim cho'ntagimda kerakli narsani topdi. Mening pichoq pichog'imning po'lat pichog'i juda foydali qurilma ekanligini isbotladi; aslida, Dellaning pichoq pichog'i bilan men eshikni ochib, idishni yuqori qavatda qulflab, lift milini bo'shatib, tanani bir necha o'n metr pastga uloqtirdim.
  
  
  Bu Mohanning abadiy dam olish joyi bo'ladi.
  
  
  U allaqachon havoda bosh va elka edi, quduq chuqur chuqurga bir final surish uchun tayyor uning ego tanasining qolgan, u meni bayrog'ini bajarish uchun ruxsat sakrab qildi narsa tomonidan ligini edi. Uning jasadi zaldan sudrab tushayotganda uning Hind kurta yengini o'ralgan edi va endi men ilgari sezmagan tafsilotni ko'rdim.
  
  
  Bu mening bilagimda aniq ajralib turadigan o'chmas ko'k siyoh bilan qilingan tatuirovka edi; va bu rasm ekanligini tushunganimda, mening shubhalarim tasdiqlandi. Tatuirovka odatdagi hujum holatida qo'lni yuqoriga ko'targan o'ralgan qirol kobra edi. Mohanning muzlatilgan go'shtida xanjar shaklidagi nishon va chayqalayotgan til yo'qoldi.
  
  
  Shunday qilib, Kobra paydo bo'ldi. Nik Karter ihning maxfiy tashkilotini fosh qilmasligiga ishonch hosil qilish uchun ular Mohan va egoga sherik yuborishdi. Faqat reja muvaffaqiyatsiz tugadi. Ikki agentdan biri o'lgan, ikkinchisi esa yuzi singan holda hech qanday ma'lumot olishga ulgurmagan, hatto mening haqiqatan ham 3-sonli qiruvchi, bolta xizmatidagi agent ekanligimning zarracha isboti ham yo'q edi.
  
  
  Mening foydasiga bir nuqta, men o'yladim, o'lik odamning ko'ylak yengi da tugging va jasadini tepib. Mohanning muzlatilgan tanasi lift milining qorong'i devorlaridan sakrab tushdi. Uni, uning so'nggi manziliga etib borganini eshitdi... tana yiqilib tushganda shovqin bor edi. Agar Shiva hali ham emuga yordam bera olsa, unga qarshi hech narsa bo'lmaydi.
  
  
  Muammo shundaki, men hali ham parom sifatida, agar bu sirli belgi mavjud bo'lsa, kobra qopqog'i ostida ishlaydigan miya, ushbu xalqaro tarmoqning torlarini tortib oladigan tanlangan tuyg'uni bilmasdim.
  
  
  
  Trafik Neru bog'i orqali asta-sekin harakatlandi. Avtomobil olomon uchun, velosiped taksi, scooter, va velosipedlar, Connaught sirk oq ustunlar jim soqchilari kabi piyodalar olomon tomosha. Mohan va ego sputnik kiyimlaridan unchalik farq qilmaydigan keng oq shim va oq "kurtas" kiygan erkaklar tez, jiddiy va xotirjam yurishdi. Qora sochli ayollar o'zlarini" sari" ga, boshqalari ipak tunikaga va kamtarona" churidar " ga (to'piq va bel atrofiga mos shim) o'rashdi. Ularning barchasi sarosimaga tushgan olomonni shakllantirdilar, shoshilinchlik hissi bilan ularni osib qo'yishdi va shu bilan birga kutishdi.
  
  
  Ammo shaharning diqqatga sazovor joylari va tovushlaridan ko'ra, har doim Nyu-Dehlini noyob shaharga aylantirgan ekzotik atmosferadan ko'ra, mening qiziqishim faqat bitta narsaga qaratilgan edi.
  
  
  Shiva Uchun.
  
  
  "Siz menga aytayapsizki, Sizning xizmatingiz faqat Kobra haqida eshitgan, shunday emasmi?"Men undan so'radim, ikkalamiz ham Park yaqinidagi ko'cha kafesida yalpiz choyini ho'plaganimizda, qarshimda o'tirgan odam.
  
  
  O'sha kuni ertalab men Hindiston maxfiy xizmatiga murojaat qildim. Mening" aloqam " menga ayniqsa tavsiya etilgan maxfiy xizmat xodimi edi. Ashok Anand mening yoshimdagi, ammo ingichka va Xaggard, o'tkir va kirib boruvchi ko'zlari, yuzida tajovuzkor ifoda bo'lgan odam edi... o'yinning barcha qoidalarini biladigan odamning ifodasi, ular yaramas yoki yo'qligidan qat'i nazar. .
  
  
  "Kobra haqida eshitganmisiz?"- Bu nima? "u qovog'ini solib so'radi. U kosani lablariga ko'tardi va davom etishdan oldin uzoq qultum choy ichdi. "Albatta, Janob Karter. Biz Kobra haqida eshitganmiz... Kashmir atrofida, Kalkutta, Madras, Bombay tomonidan... butun mamlakatimizdan. Tartibsizliklar va g'alayonlar bo'lgan joyda har doim Kobra bo'ladi.
  
  
  "Va Shiva?"Men turib oldim.
  
  
  "Buni ko'ryapsizmi?"Anand stulning yuzasiga ishora qilib, juda porloq yog'och tokchani ko'rsatdi. "Bu silliq, shaklsiz, qarang?
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "Xo'sh, men unga Shivaning shaklsiz, yuzsiz, shaxssiz ekanligini aytganimda tushunasiz, Janob Karter. U stulga suyanib, yarim yopiq qora ko'zlari bilan menga qaradi. "Bu shunchaki yovuz Xudodan olingan ism, hatto biz uchun Hindiston maxfiy xizmati IISADA.
  
  
  Va uning ovozi boshlang'ich nuqtada, bir kun oldin bo'lgan joyda... faqat mehmonxona boshqacha. Xok menga hindular bilan aloqa o'rnatishga ruxsat berdi, garchi u menga yordam uchun ihga ishonmaslikni maslahat berdi.
  
  
  Dellning o'zida Mistletoe hindulari uni "xiyonat" deb atashgan degan mish-mish bor edi."Garchi uning egoist hamkasbi xokni juda ehtiyotkorlik bilan ishontirsa-da, keraksiz tavakkal qilishning ma'nosi yo'q edi, ayniqsa mening hayotim va missiyamning muvaffaqiyati xavf ostida bo'lganida.
  
  
  "Nima uchun sizning hukumatingiz bizning Shivani topishni juda xohlayotganini so'rasam bo'ladimi?"Anand xuddi shu ohangda ehtiyotkorlik bilan va ehtiyotkorlik bilan dedi.
  
  
  "Geroin", dedim. "Qo'shma Shtatlar uchun o'n million dollarlik yuk. "Agar men u bilan haqiqiy sabab haqida gaplashsam, maqsadlarimni juda ko'p ochib beraman deb o'ylamagan edim, ya'ni so'nggi oylarda xalqaro diplomatiyada vahima qo'zg'atgan va er yuzida tinchlikka tahdid solgan ovozli taqlid manbasini izlashga harakat qilardim..
  
  
  "Ha, giyohvand moddalar haqiqatan ham yomon ish! Hindistonlik jilmayib, o'rnidan tura boshladi. "Iltimos, meni bir necha daqiqaga kechirasiz, lekin men albatta rahbarimga qo'ng'iroq qilaman. Ehtimol, u menga Kobra haqida ko'proq ma'lumot berishi mumkin.
  
  
  "Albatta", dedim. Anand stulni orqaga surib, terasta bo'ylab yurdi.
  
  
  Men uni ichkarida g'oyib bo'lguncha kuzatdim. Keyin u choy barglaridan taqdirni o'qishni hech qachon o'rganmaganidan deyarli pushaymon bo'lib, chashka tagiga qaradi. Kim biladi, agar u buni o'rganganida edi, endi u o'z missiyasining muvaffaqiyati yoki muvaffaqiyatsizligini bashorat qila olardi.
  
  
  U orqaga engashib, uning nigohi Connaught Circus atrofida yara trafik uchun gavjum teras bo'ylab ohiri qilaylik. Dengiz bilan bog'liq juda ko'p savollar, bo'shliqlar bor edi, men har qanday taraqqiyotga erishish uchun juda ko'p harakat qilishim kerak edi. "Ko'proq choy, ser?"
  
  
  U kofe stoliga suyanib turgan ofitsiantni ko'rib qo'rqib ketdi. "Ikkitasini olib keling", dedim Anandning bo'sh kosasiga ishora qilib.
  
  
  "Ikki yalpiz choy, — ofitsiant dedi. "Men uni Pakoraga taklif qila olamanmi yoki janob samosa deb nomlangan go'sht ayig'i bo'lgan hind taomini sinab ko'rmoqchimi?"Ular ajoyib, sohib.
  
  
  U unga ijobiy bosh irg'adi berdi, biroz ego-gijgijlash yondashuv tomonidan hayron. Erkak bo'sh ko'zoynakni oldi va oshxonaga qaytish uchun o'girilganda, men uning yalang'och qo'liga shokda tikilib qoldim. Men unga uzoq vaqt qarashga ulgurmadim, lekin nen-da nima bosilganligini aniqlash uchun ham vaqtim bor edi.
  
  
  O'ralgan kobra-bu unutish oson bo'lmagan narsa! U stulni orqaga surib, oyoqlariga sakrab tushdi.
  
  
  "Kuda, tikuvchi oling, Anand qayerda?"- Men o'yladim, jadvallar orasida mening yo'l qilish. Plitalarning shitirlashi quloqlarimni teshdi, bu qichqiriq qahva va Neru bog'i atrofidagi mashinalarning shoxlari va tovushlari bilan aralashdi. Lekin kamida men kecha edim kabi zaif emas edi, men mehmonxona xonasiga kirib edim ikki Sikhs qarshi o'zimni himoya qilish edi edim qachon.
  
  
  U ko'tarib elka g'ilofida mening aziz Vilgelmina edi, the .38 juda ko'p umidsiz vaziyatlarda meni qutqardi Luger, men eslash yoqdi ko'proq. Va agar qurol etarli bo'lmasa, menda Hugo bor edi, mening stilettom, ko'ylak yengim ostiga o'ralgan edi.
  
  
  "Siz xohlagan narsa bormi, sohib?"Oq pidjaklardagi ofitsiantlardan biri mendan so'radi.
  
  
  "Telefon", dedim.
  
  
  U xonaga kiradigan aylanadigan eshiklarga ishora qildi. Anand telefonda juda uzoq vaqt ketayotgani meni hayratga soldi. Bu, ofitsiantning qo'lida ko'rgan zarbdan tashqari, meni bezovta qildi.
  
  
  U oq ko'ylagi kiygan odamning ko'rsatmalariga binoan uning telefonlarini, tor yo'lakning chap tomonida o'rnatilgan bir qator qora va eskirgan telefonlarni topdi. Men tezda atrofga qaradim va o'ng kunimdagi belgini payqadim. Balki uniki hech qanday sababsiz asabiylashgandir, balki uniki hech narsadan xavotirlanmagandir.
  
  
  Xo'sh, ishonch hosil qilishning faqat bitta usuli bor edi.
  
  
  U qo'lini yengil yozgi ko'ylagi ostiga qo'yib, Vilgelminaning dastasiga taskin beruvchi teginishni his qildi va yo'lakdan erkaklar xonasiga tushdi. Parcha kimsasiz edi. Eshikni ochib, o'ng oyog'ini oldinga qo'ydi.
  
  
  Eshik ochilib, oq-qora plitkali hammomga tez qarashga imkon berdi. U erda hech kim yo'qdek tuyuldi. U orqamdan eshikni ochib, oldinga qadam tashladi. Men pichirladim: "Ashok?"- Kiyinish xonalari kunduzi soat uchda yopildi.
  
  
  U bir soniya kutib turdi va keyin yana unga qo'ng'iroq qildi. Javob yo'q. Mushukdek jim, tuzoqqa tushishdan qo'rqish hissi kuchaygan holda, luger uni g'ilofidan chiqarib, tetik barmog'ini biroz bukdi. Ko'pincha, zamonaviy Lugers befarq tetikga ega; ammo Vilgelminani men uchun Vashingtondagi shtab-kvartiradagi AX laboratoriyasidagi yigitlar o'zgartirgan. U tetikni tortishi bilanoq tetik o'chishga tayyor edi.
  
  
  Chapdagi birinchi hojatxonaga bordim. Metall tutqichni mahkam ushlagan holda, u eshikni itarib ochdi va xuddi shu qadar tez yopdi. Birinchi echinish xonasi, ikkinchisi kabi bo'sh edi. Va uchinchisida, tushirilgan hojatxona o'rindig'iga suyanib, Ashok Anandning harakatsiz va jonsiz tanasini yotqiz.
  
  
  U qo'lini uzatdi va Egoning boshini ko'tardi. "Yaramaslar! u nafasi ostida shivirladi. Anandning katta ko'zlari menga tikildi. U barmoqlarini Egoning ko'z qovoqlari ustiga yugurdi va shu bilan inson egosining o'limidan qolgan hayratlanarli ifodani o'chirdi.
  
  
  Yupqa chiziq, endi binafsha rang, Egoning bo'ynini belgilab qo'ydi. Unib Deadened, men tuzilgan, yomon o'rganish. U ko'kargan joyni yaxshiroq ko'rish uchun Ego ko'ylagining yoqasini ochdi va bir dyuymdan kamroq masofada joylashgan ikkita mayda ponksiyon belgilarini ko'rdi. "Lekin nima uchun?"u o'zidan so'radi. Anand o'lik pishirilgani aniq, chunki ego, til rta osilgan edi; ammo bo'ynidagi bu izlar ilon tishlari tomonidan qoldirilganga o'xshardi.
  
  
  Bir muncha vaqt oldin, bir missiya bilan boshqasi o'rtasida men sudralib yuruvchilar haqidagi fan-gerpetologiya bo'yicha bir nechta kitoblarni o'qidim. Va u zaharli ilon chaqishiga reaktsiyalar odatda tishlashdan chorak soat yoki yarim soat o'tgach boshlanishini biladi.
  
  
  Ashoka Ananda ajdahoni tishladi, lekin bu Egoning o'limiga sabab bo'lmadi: ehtimol bu belgilar ogohlantirishni anglatardi yoki diniy ramzni ifodalaydi. Bir narsa aniq edi: u buni bilish uchun u erda to'xtamoqchi emas edi.
  
  
  Luger uni olib tashladi va kokpit atrofida sirg'alib chiqdi. Hojatxona hali ham bo'sh edi. Agar men avvalgidek qaytib ketganimda, shubhasiz ofitsiantga duch kelgan bo'lardim. Uning so'zlariga ko'ra, u Cobra tashkilotining bir qismi bo'lgan barda ishlagan yagona odam emas edi.
  
  
  Undan boshqa chiqish yo'lini so'rashdi. Chinni lavabo ustidagi sirlangan deraza Neru bog'ining changli yo'llariga qaradi. U lavaboning chetidan chiqib, tashqariga qaradi. Oyna kafeda orqa ochildi, tomidan o'tirgan homiylari huzurida chiqib, ofitsiantlar qaerda, zarb yoki yo'q, jadvallar da kutib.
  
  
  U stiletto bilan deraza panjarasini ochdi va ramkaning zanglagan metall ilgaklarini echib, ko'tardi.
  
  
  "Yaxshi yo'llar bor, sohib.
  
  
  Endi Vilgelminani tortib olish juda kech. U boshini o'girdi va qurol bilan ofitsiantning jilmaygan yuzini ko'rdi. "The .22 Beretta ko'zlarimga qaratilgan edi. Ular kichik kalibrli qurollar edi, lekin u Berettalarni yaxshi bilar edi, ular yaqin masofada qanchalik xavfli bo'lishi mumkinligini bilish uchun.
  
  
  "Undan shunchaki toza havo olishni so'rashmoqda", deb tushuntirdim.
  
  
  U tabassum qilmadi, shunchaki qurolni menga silkitib, qo'llarimni boshimdan yuqoriga ko'tarib, lavabodan sakrashimga ishora qildi. U menga ishora qilgan Berettani ushlab turardi. Men qilishim kerak bo'lgan narsa Egoning taklifini qabul qilish edi. Uni, qavatda qo'ndi va unga tikildi. Uning asabiylashishi aniq edi, uning ko'zlariga qarab, bunday vaziyatlarda tajribasi kamdek tuyuldi.
  
  
  "Men hindularni mehmondo'st xalq deb o'yladim", dedim. "Menimcha, mening boshqasi u erda" - va u boshini Anandning jasadi uni topgan shkaf tomon burdi - " baxtsiz hodisa yuz berdi."..
  
  
  "Xuddi shu narsa siz bilan sodir bo'ladi, sohib," ofitsiant oldinga qadam tashlab, beretta endi mening hayotimni maqsad qilib qo'ydi. "Yaqinda biz tashqarida katta avariya, dahshatli tartibsizlikni eshitamiz. Shovqin shunchalik ko'p bo'ladiki, u o'q otishni yo'q qiladi.
  
  
  Shunday qilib, u Barrda Kobra bilan bog'langan yagona odam emas edi. Qanday qilib ular meni qaerdan topishni bilishgan va Anand haqida qanday bilishgan — men to'plagan boshqalardan tashqari ikkita javobsiz savol.
  
  
  "Haqiqatan ham?"Men javob berdim, oriylarni kuldirdim. "Men buni orqangizdagi politsiyachiga takrorlashni taklif qilaman."
  
  
  U haq edi.
  
  
  Ofitsiant tajribasiz, bunday ish uchun yangi edi va hatto bu eski hiyla-nayrangni ham bilmas edi. Hukmimni tugatishimdan oldin, u to'satdan yo'q politsiyachiga yuzlandi. Va bir soniya ichida uniki harakatda edi.
  
  
  U oldinga sakrab, ofitsiantning bo'yniga tepdi. U mening poyabzalimning tagligi Egoning bo'yinbog'iga urilganda qichqirdi. U oyog'ini tushirdi va emuning talog'iga halokatli chap zarba berdi. Erkak qo'li bilan og'riqli joyni siqib qo'yganida Beretta uchib ketdi va rta egosining yon tomonlariga qusish tushdi.
  
  
  U oldinga yiqilib tushganida, u har bir qabila uchun uni oldi va yana egosining yuziga urdi. Mening rta egoim har bir qabilaga tegsa, men uning tishlarimni g'ijirlatayotganini eshitdim. Erkak polga sirg'alib tushdi. Hammom tashqarisida idish-tovoq mashinasi karlik bilan shitirladi, so'ngra idishlarning shitirlashi.
  
  
  Albatta, bu men uchun mo'ljallangan zarbani bostirish uchun mo'ljallangan reja edi. U berettani olib, to'pponchani yashirish uchun etarlicha katta zig'ir shimiga tiqdi.
  
  
  Keyin u odamning sochidan ushlab, boshini xuddi iplari kesilgan qo'g'irchoqdek ko'tardi. "Siz yaxshi ko'rinmaysiz, odam!"Men past ovozda xitob qildim.
  
  
  U men eshitmaydigan narsani ming'irladi, qon va singan tishlarini tupurdi, iyagini surtdi. "U qayerda?"- uni bosdi. "Men sizning xo'jayiningizni qaerdan topishim mumkinligini bilmoqchiman.".. Shiva.
  
  
  - Shiva... Shiva ketdi, " ofitsiant boshini osiltirib ming'irladi. Erkak ko'zlarini yumdi va og'zidan yana qon keta boshladi.
  
  
  "Yana o'ylab ko'ring", deb shivirladim qo'limni ko'tarib. Uning barmoqlari emu tilini bo'shatishi kerak bo'lgan Penn Colony field gee-roo-ki nomli garpun shaklidagi musht hosil qildi. Va bu Egoni og'riqli ko'zlarini ochdi.
  
  
  Yana bir yurakni ezuvchi nola bu ta'sirga hamroh bo'ldi. Ammo bu yaramas Anandni o'ldirish haqida o'ylamagan edi, shuning uchun men yaxshi Samariyalik bo'lish kayfiyatida emas edim. U emuning tirnoqlarini ko'z qovoqlari ostiga tiqib, ko'z qovoqlarini siqib qo'ydi.
  
  
  Ofitsiant konvulsiv titrab, orqaga qaytdi. Ego nishoni polga urildi, lekin bir soniyadan so'ng, uning ustiga sakrab, emuning barmoqlarini ko'zlariga qaytardi. U hayot uchun uning ego tomonidan ko'r bo'lishi mumkin. Ammo uning mehmonxonasi Hind agentining o'limiga ko'chirilishidan tashqari, revmatizmni oling.
  
  
  "Ayting-chi: Shiva qayerda?"- takrorlang.
  
  
  Bu yoqimsiz manzara edi; erkakning xususiyatlari qo'rquv va og'riq bilan buzilgan. Uning yuzi va ko'ylagining old qismi allaqachon farqlanmas edi, ular qon va qusish bilan bulg'angan, ko'zlari rozetkasidan chiqib ketardi, u nafas ololmadi.
  
  
  "H-h -" u nola qildi.
  
  
  "U zalda qayerda?"Men chaqadi. "Qaerda?"
  
  
  Ammo "ko'zdagi bosh barmog'i" texnikasi qo'shilishi bilan oldingi urish Egoni rutdan chiqarib yubordi. Ofitsiant orqaga suyandi va jismoniy azobdan qochib, o'zini unutishga imkon berdi.
  
  
  U barmoqlarini olib tashladi va qovoqlari ko'zlarini yumdi. Uning egosi uni qattiq silkitib, uni jonlantirishga urindi, lekin odam hushidan ketib, o'zining soyasiga aylandi. U jonsiz tanasini shkafga sudrab, boshini suv ostiga qo'yib, nafsini hushiga keltirmoqchi bo'lganida, oyoq tovushini eshitdi. Kimdir zal bo'ylab yurib, hammom eshigi tomon ketayotgan edi.
  
  
  "Nirad?"Bir ovoz chaqirdi.
  
  
  Aytishga hojat yo'q, Nirad javob bera olmadi.
  
  
  Bu safar u o'zini qo'riqlashga yo'l qo'ymadi. U lavaboga borib, chinni chetiga ko'tarildi; u ilgari bo'shatgan deraza romi ochiq edi.
  
  
  U bo'sh qo'li bilan deraza romini oldinga surdi. Hammom eshigi tashqarisida xavotirli ovoz yana Niradni chaqirdi.
  
  
  Yaxshiyamki, deraza sig'adigan darajada katta edi. Bir qo'li bilan shisha panelni qo'llab-quvvatlab, u terastaga tushdi va yana hammomga qaradi.
  
  
  Eshik ochildi va men ishonmay Niradning qonga belangan tanasiga tikilib turgan yuzning ruhiy rasmini oldim. Bu ego ilgari ko'rmagan notanish yuz edi. Lekin men yana yosh Hind ko'rish bilardi, kim o'sha paytda Nirad ning harakatsiz arbobi da incredulously tikilib edi... va ehtimol yaqin kelajakda.
  
  
  
  
  3
  
  
  "Hatto G'arb kuzatuvchisi uchun ham Shiva-kobraning ikki tomonlama mujassamlanishida Xudoning asl mohiyatini aniqlash oson. Vedikgacha bo'lgan xudolardan kelib chiqqan Hind uchliklarining bu juda qadimiy a'zosi oxir-oqibat fallik simvolizm bilan bog'liq bo'lishi kerak. Aslida, ego ikonografiyasida biz har doim kobraning shishgan kapotini hujum holatida topamiz. Shunday qilib, Shiva ko'pincha kobra terilari bo'ylab kiyimlar, shuningdek, terilardan yasalgan sirg'alar, qo'zg'atuvchi shnur va jonli ilonlar atrofidagi kamar bilan tasvirlanishi ajablanarli emas..."
  
  
  
  U kitobni yopdi va Neru bog'i yonidagi kafe terasiga olib boradigan keng tosh zinapoyadan keyin kutubxona oynasiga qaradi. Hech kim klub orqa atrofida mening tez tark etdim.
  
  
  Men Niradning sherigi qichqirishini kutmagan edim va men bu haqda haq edim. Ashok Anandning jasadini yig'ish uchun voqea joyiga tez yordam mashinalari yoki politsiya mashinalari kelganini ham ko'rmagan. Sayyohlar va ishbilarmonlar kelib-ketishdi. Bar to'xtovsiz ishlashda davom etdi va Connaught Place kitob do'konidagi nuqtasidan u hatto niradning sherigi, ofitsiant formasidagi hindistonlik yigitni ham ko'rdi.
  
  
  Niradaga kelsak, egolar bizni hech qaerda turganimizni yoki yotganimizni ko'rmagan. Boshqasining egosi, ehtimol, o'z nafsini biron bir maxsus xonaga yoki restoranga olib keldi, shunda u tiklanishi mumkin edi. Shubhasiz, agentlik rahbari o'z xodimlarining ikkilamchi faoliyati haqida bilar edi, aks holda g'ayrioddiy narsa sezilgan bo'lar edi.
  
  
  Qanday bo'lmasin, u ofitsiantlardan biri yoki ikkalasi ishlamay qolguncha tomosha qilishni davom ettirishga qaror qildi. Nirad undan biron bir ma'lumot olishdan oldin" ketdi". Shunday qilib, boshqa ishonchli dalillarsiz, veb-qo'rg'oshin ikkita Kobra hitmenining kuzatuvi edi.
  
  
  Ular meni chin dildan sirli xarakterga olib boradi deb o'ylash uchun men ahmoq emas edim, lekin mexanizmlar harakatga keltirilgandan so'ng, Shiva, agar u haqiqatan ham mavjud bo'lsa, oxir-oqibat paydo bo'lishiga amin edim.
  
  
  Shunday qilib, men do'konda namoyish etilgan kitoblarga, uni o'rganayotgan Hind sudralib yuruvchilari haqida jild sotib olishgacha juda qiziqqanimni ko'rsatishda davom etdim. Nihoyat u kitob javonidan chiqqanida, u deyarli ko'rinmas bo'lishga harakat qilib, soyada yashiringan. Yaqin atrofda sayyohlar etarli edi, shuning uchun men unchalik ko'zga tashlanmadim. U qilish kerak bo'lgan oxirgi narsa diqqatni jalb qilish edi.
  
  
  Uning armiyasida ko'p yillar xizmat qilganimdan so'ng, sabr-toqat eng foydali fazilat ekanligini angladim. Dellning o'zida, qorong'i osmonga tusha boshlaganda, men nihoyat erkaklarim qahva uchun chiqayotganini ko'rdim. Ular asta-sekin, asta-sekin keng tosh zinapoyadan tushishdi.
  
  
  Niradning qonli shakliga egilgan bir yigit sherigini boshqarayotgan edi. Niradning ko'zlari ko'r edi; ego o'rtoq Egoni xuddi ko'r kabi olib bordi. Unga kelsak, ofitsiantning vaqtincha ko'rligi kobraning bitta agenti kamligini anglatardi.
  
  
  Men oldinga bir qadam tashladim va kun bo'yi uni kutganimdan keyin kuzatuvimdan sirg'alib ketmasliklari uchun ikkalasiga ham ko'zimni tikdim. Connaught Place ishdan uyga kelayotgan ishchilar va xizmatchilar bilan gavjum edi. Men gavjum maydonni kesib o'tmoqchi edim, ikki odamim to'satdan imo-ishora qildi; lekin men boshqa Nirada velosiped taksini to'xtatganini va sherigini tor mashina o'rindig'ida qoldirganini ko'rib, yengil tortdim.
  
  
  Yosh hindistonlik qo'lini silkitdi va motorli taksi keskin shovqin bilan oqimga tushib ketdi. Yo'lakda yolg'iz turgan griffin ko'zlari bilan bir yigit nima qilishni bilmay, boshini men tomonga burdi.
  
  
  Agar u qaror qilmagan bo'lsa, u yo'q edi.
  
  
  Men nima qilishini ko'rishni kutib, oq ustunlar ortiga yashirindim. Yana bir qat'iyatsizlik lahzasi va u nihoyat yo'lakdan chiqdi. U ikki barmog'ini lablariga qo'ydi va boshqa velosiped taksini to'xtatish uchun baland hushtak chaldi.
  
  
  Ofitsiant hali ham oq forma shimini kiygan edi, lekin u kurtkasini almashtirgan edi. Buning o'rniga nen quyuq ochiq bo'yinli ko'ylak kiygan edi. Uning bo'ynida metall narsa porlab, quyosh botishini ko'zgu kabi aks ettirdi. Bir yigit uch g'ildirakli velosipedga o'tirdi va haydovchi Neru bog'i atrofidagi tirbandlikdan so'ng gaz pedaliga qadam qo'ydi.
  
  
  Men ko'proq vaqt sarflamadim.
  
  
  Bir soniyadan kamroq vaqt ichida u chekkada edi va ofitsiantni ko'zdan qochirmasdan yana bir taksini olqishladi.
  
  
  U qo'pol eski mashinada bo'lganida, u e'tiroz bildirishga vaqt bermay, haydovchining qo'liga bir dasta vekselni tiqdi.
  
  
  "U erda do'stimga ergashing", deb buyurdim.
  
  
  Haydovchi birinchi navbatda emu bergan pulga, keyin esa ofitsiant bir daqiqadan kamroq vaqt oldin to'xtagan velosiped taksiga e'tibor qaratib, itoat qilishdan tortinmadi. U oldingi yo'lni oldi va u meni tutib bo'lmaydigan va sirli Shivaga bir qadam Yaqinlashtiraman deb umid qilgan velosiped taksiga qarab, o'rindiqqa suyandi.
  
  
  Hozircha hammasi yaxshi ketayotganday tuyuldi, men o'zimga aytdim, ofitsiant meni bardan tashqarida kutayotganimni yoki unga ergashish uchun taksiga o'tirganimni ko'rmaganiga aminman. Men haydovchiga yosh ofitsiantdan atigi uchta mashina uzoqda bo'lgunimizcha tezlashishni aytdim.
  
  
  "Mening boshqasi qayerga ketmoqda?"
  
  
  Connaught Place-dan biz Nyu-Dehli savdo markazidan uzoqlashadigan xiyobonga aylanish uchun Connaught Circus tomon yo'l oldik. "Eski shaharga", deb tushuntirdi haydovchi. Keyin u menga tez nazar tashladi va qo'shib qo'ydi: "u sizni o'g'irladimi, sohib?"Agar yo'q bo'lsa, men politsiyani chaqiraman...
  
  
  "Yo'q, bunday narsa yo'q", deb ishontirdi Ego va Emuning qulog'iga nimadir pichirlash uchun o'rindiqqa suyandi.
  
  
  U mis terisi ostida qizarib ketdi. "Tushundim, sohib."Siz uni nima deb ataysiz... uchrashuvlar, yoki nima?
  
  
  "Aynan," men katta tabassum bilan tasdiqladi, men romantik sana yo'lida bir yigitni quyidagi faraz.
  
  
  "Ehtiyot bo'ling, sohib," taksi haydovchisi meni ogohlantirdi. "Dehli ayollari juda aqlli" va u kuzatuv kuchlarini ta'kidlash uchun bosh barmog'ini ko'rsatkich barmog'iga ishqalab, jumlaga hamroh bo'ldi.
  
  
  "Ha, lekin do'stimizni ko'zdan qochirmang", dedim men.
  
  
  Bu deyarli qorong'i edi va Connaught Circus chiqishidan keyin transport osonlashdi. Haydovchi mavzuni o'zgartirdi va mening e'tiborimni yodgorliklarga qaratdi. Keng, changli xiyobonning oxirida u Jama masjidining mashhur minoralariga, qizil qumtosh bilan o'ralgan ulkan qal'aga o'xshash masjidga ishora qildi.
  
  
  Masjid va yaqin atrofdagi bozor oldida frank qizil tosh atrofidagi yana bir yodgorlik, Mug'al imperatorlari qoldirgan ta'sirchan majmua, qizil qal'a edi. Ehtimol, u ofitsiant bozorga g'oyib bo'ladi deb o'ylagandir, lekin aftidan u unga ergashayotganini sezmagan. Masjid va ochiq bozor yaqinidan tushish o'rniga, u qal'aga olib boradigan darvoza oldida to'g'ridan-to'g'ri velosiped taksida yurdi.
  
  
  "To'xtang", dedi u haydovchiga.
  
  
  Ofitsiant darvozadan g'oyib bo'lgach, u to'xtadi. Men navbat bilan chiqdim va zulmat menga qandaydir boshpana berganidan xursand bo'lib, odamimning orqasidan shoshildim. Darvoza oldida "suvenirlar", otkritkalar, qo'llanmalar va mahalliy delikateslar solingan rastalar bor edi.
  
  
  Lekin men bir sayyoh emas edi, va men to'xtatish va bu "tumor"qoyil uchun vaqt yo'q edi. Bir oz masofani bosib o'tib, uning ko'zlari ofitsiantning oq shim va qora ko'ylagiga ergashdi.
  
  
  Hech bo'lmaganda u meni hech qachon ko'rmagan, demak u meni tanimagan. Agar Kobra mening suratimni tarqatmagan bo'lsa, bu holda Nik Karter Stal mehmonxonasiga qaraganda kamroq anonim.
  
  
  Oldinda, yo'lning oxirida ofitsiant tor yog'och stend oldida to'xtadi. Belgida Lumiere va Son shousi boshlangani e'lon qilindi. Yosh hindistonlik spektaklga chipta sotib olganini anglaganimda, unga ergashishdan tortinmadim.
  
  
  Bu tarix darsi, psixedeliklarsiz bo'lmagan "sayohat" edi. Kassadan qal'a hovlisiga shag'al yo'l olib bordi. Bu erda imperatorlar tomonidan qurilgan marmar saroylar bilan o'ralgan bog'da tomoshabinlar uchun ko'plab qatorlar qo'yilgan.
  
  
  Spotlight marmar binolar oldidagi ustunlarga sariq nur nurini yubordi va audio sharhlar karnaylar orqali efirga uzatildi. Ma'ruzachi XVIII asrda Hindistonga bostirib kirgan fors qo'shinlari tomonidan o'g'irlangan Tovus taxtini tasvirlab berdi.
  
  
  Keyin muqaddas nur o'chdi va men orqamdan tuyoqlarning ovozini eshitdim. U aqldan ozgan podaning o'rtasida o'zini topishni kutgan holda boshini burdi.
  
  
  Buning o'rniga u o'tkir xanjar yo'lida ushlandi.
  
  
  Pichoq shivirlab, dubletimning chap yengini yirtib tashladi. Ikki marta o'ylamasdan, u nihoyat uzoqlashdi va bir qo'li bilan colonialmacke harakatini boshladi. Hindistonlik ofitsiant o'z omadini ikkinchi marta sinab ko'rmaydi.
  
  
  Egoning oq tishlari sardonik tabassum bilan chaqnadi va stiletto pichog'i havoda aylandi. Keyin spotlight Egoning yuziga to'lib, uni ko'r qildi. Yigit o'zini stullar qatorlari orasidagi yo'lakka tashladi va yugurdi.
  
  
  Tomoshabinlar, asosan g'arblik sayyohlar, tubjoy amerikalik Shouning bir qismi ekanligiga ishonishgan. Kimdir xursand bo'la boshladi, havoda otlarning tuyoqlari ovozi eshitildi. Karnaylar karnay atrofida chalindi, jang qichqirig'i bilan birga. U hujumchining orqasidan yugurdi.
  
  
  U mening kimligimni yoki unga ergashayotganimni qanday bilishini bilmasdim. Ammo men hali ham xanjarning ego pichog'ining xirillashini eshitardim, u havoda kesilib, dubletimning yengini yirtib tashladi. Bu deyarli terimni teshdi.
  
  
  Hali ham yugurib, u qurolini olish uchun ko'ylagi ichiga kirdi. Tomoshabinlar atrofida hech kim bizning harakatlarimiz haqida g'alati narsa topmadi va diqqat markazida marmar binolarni changlatganda, ofitsiantning yashirin joyini ko'zni qamashtiruvchi aks ettirdi.
  
  
  "Qirollik vannalari..."hikoyachi e'lon qildi.
  
  
  Diqqat meni ushlamasdan oldin marmar ustunlardan birida edim. Uning ko'zlari torayib, Stal atrofdagi soyalarni qidirdi. Mox va chirigan o'simliklarning o'tkir hidi saroyga devorsiz kirib keldi. U o'sha erda yashirinib, endi men uchun o'rnatilganligini tushungan tuzoqqa tushishimni kutib turardi.
  
  
  Men o'girilib, keyingi qadamni o'rganish uchun mehmonxonaga qaytib ketishim mumkin edi; lekin men bu fikrdan voz kechdim, endi men kobraning jirkanch operatsiyalarini ochishga yaqin ekanligimni his qildim... va Shiva. Bu odamni qanchalik tez topsam, hamma uchun shuncha yaxshi bo'ladi.
  
  
  Yosh ofitsiantning qadam tovushlari shovqin bilan birga bo'ldi. Men uning bog'dagi spektaklni tomosha qilayotgan sayyohlardan uzoqlashib, binoning orqa tomoniga yugurayotganini eshitdim. Bundan tashqari, u bundan xursand edi, chunki u begunoh tomoshabinlarning ovoz berish uchun zo'ravon to'qnashuvda ishtirok etishini istamadi.
  
  
  U yugurdi, ikki bukilib, ustundan ustunga, har bir shitirlashda quloqlari sanchildi. Yozib olingan videoning fonida chiqarilgan tovushlardan boshqa tovushlarni eshitish qiyin edi. Bog'da o'rnatilgan kuchli ovoz tizimi tomonidan kuchaytirilgan baraban rulosi bilan aralashtirilgan bo'g'iq nola. Agar erkak kiygan oq shim bo'lmaganida, u shubhasiz soyada yashirinishi mumkin edi.
  
  
  Ammo muqaddas nur o'chganida, uning egosi uni yana ko'rdi. U bir binoni boshqasiga bog'laydigan qisqa marmar zinapoyadan o'tib ketgan edi va endi u erga yoyildi.
  
  
  Uning barmog'i allaqachon qurol tetikida edi. Tetik xuddi tetikni tortayotganda chertdi. Karnay atrofidagi barabanlarning ovozi o'q otish ovozi bilan qo'shilib, mening zarbamni maskalashdi.
  
  
  Gavkning marmar ustunga yopishib qolganini va havoga oq tutun bulutini yuborganini ko'rdi. Otishma otlarning tuyoqlarining yana bir kar ovozi bilan g'arq bo'ldi. Nishonni sog'indim, shuning uchun oldinga yugurdim. Ofitsiant oyoqqa sakrab tushdi va Ego hech qaerda ko'rinmasdi.
  
  
  U endigina pastga tushgan qisqa zinapoyadan o'tib, o'zini marmar binolar bilan o'ralgan tor o'tli yo'lning o'rtasida topdi. Orqamda og'ir nafas olishning xirillashini eshitdim. To'pni otish haqida o'ylash befoyda. Shunday qilib, men ikkala tirsagimni aylantirdim. Bu yosh Hindni qovurg'asidan ushlab oldi, lekin u bir zum nafas oldi-da, emu meni bir qadam orqaga qaytarishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  Egoni o'ldirish mening rejamning bir qismi emas edi. O'lgan, u men uchun foydasiz bo'lar edi va meni Shivaga olib borishi kerak bo'lgan yo'l shu erda qizil qal'a hovlisida tugadi. Jonli ofitsiant menga qimmatli ma'lumotlarni taqdim etishi mumkin.
  
  
  To'satdan orqamdagi zulmat atrofida bo'g'iq, zo'rg'a eshitiladigan ovoz eshitildi.
  
  
  "Juda yaxshi, Ranjit.
  
  
  Men uning o'ng oyog'ini kuchli zarba bilan orqaga silkitdim va oyog'imning tovoni boshqa birovning qabilasiga tushdi. Ikkinchi hujumchi og'riqdan ingrab, orqaga qaytdi. U nafas olib, yo'ldan sakrab tushdi va orqaga qadam tashlab, Vilgelminani ikki hujumchiga qaratdi.
  
  
  Ikkitasi biriga qarshi, Ranjit ofitsiant edi, uning odami ergashdi; lekin ikkinchisi ham begona emas edi. - "Shunday qilib, biz yana uchrashamiz, sohib", dedi u qo'pol va majburiy kulib. So'zlar uning og'zidan chiqdi, iso rta biroz qiyinchilik bilan, chunki ego yuzlarining pastki qismi oq bandaj bilan o'ralgan edi.
  
  
  "Ha", dedim men Egoni tanib: u Mohanning sherigi, soqolli sikx edi, u kecha jag'ini sindirib tashlagan edi.
  
  
  Ranjit Lugerning halokatli traektoriyasidan qochib, ustun orqasida o'rdak qilish uchun qisqa so'z almashinuvidan foydalandi. "Davom etish befoyda, sohib", dedi Hind sikx. "Agar bizni o'ldirsangiz, hech narsani bilmaysiz.
  
  
  "Agar men sizni o'ldirmasam nima bo'ladi?"Men undan so'radim. Ammo shu lahzada, bir soniya ichida, metall narsa mening ko'rish sohamni tezda kesib o'tdi. U orqasiga o'girilib, tetikni tortdi. GAVK binolar devori bo'ylab pog'onadan sakrab, havoda uchib o'tdi. Va keyin o'sha qurol tom ma'noda barmoqlarim atrofida sirg'alib chiqdi, barrel metall halqaga o'ralgan edi.
  
  
  Ranjit yashiringan joyidan chiqib, qurolni ushlab oldi. Men u men ilgari sezdim narsa ekanligini, keyin amalga oshirilgan, ego bo'yniga yarqiragan bir ob'ekt. Bu mis simning bir qismi edi, shubhasiz, Ashok Anandni o'ldirish uchun ishlatiladigan tuzoq.
  
  
  "Siz o'ylaganingizdek aqlli emassiz, sohib", dedi yana bir Hindu kulib.
  
  
  U orqaga chekinishga urindi, ammo Ranjit vaqtni behuda o'tkazmadi. Ofitsiant ko'kragimga qurol qo'ydi va meni to'satdan to'xtatish uchun meni ogohlantirdi. Va men qurolni ego qo'lidan tortib olishga harakat qilish uchun etarlicha yaqin emas edim. Va agar kimdir uni tepmoqchi bo'lsa, u qora sochli yosh ofitsiant tetikni tortishdan tortinmasligiga amin edi.
  
  
  "Endi qo'llaringizni boshingizdan ko'taring, sohib", deb buyurdi bola. Va u oldinga bir qadam tashladi, og'zi shaytoniy tabassumga aylandi.
  
  
  U qo'llarini ko'tarib, ehtiyotkorlik bilan boshqa sikx tomon qaradi. Ranjit emuga mis simni uzatdi. Erkak uchlarini bilaklariga o'ralganida sim gumburladi.
  
  
  "Mohan o'ldi", dedi u, ma'ruzachilar atrofida musiqa yangragan ovozi deyarli eshitilmaydi. Shou hali tugamadi va men umid qilganimdek, # 3 qiruvchi hayoti ham tugamadi. "Ammo Gurnek hali ham tirik," sohib.- Ranjit meni yalash uchun kelganida, Hind sikxi menga yaqinlashdi.
  
  
  Mening burnim ostida Vilgelminaning lugerining bochkasi bor edi va to'satdan u endi mening eskim emasligi xayolimga keldi. Gurnekning ikkala qo'lida ushlab turgan mis sim haqida gapirmasa ham bo'ladi.
  
  
  "Siz yomonroq loyiqsiz, sohib, bundan ham yomoni", dedi ofitsiant.
  
  
  U "engil" tetik bilan o'ynayotgan edi. Juda engil bosim etarli edi va xok 4-sonli jangchini yollashi kerak edi. Ammo yigit o'z tahdidlarini amalga oshirishdan oldin, Gurnek orqamdan ko'chib o'tdi. Faqat bu safar mening orqaga tepishim havoda yo'qoldi va maqsadini yo'qotdi.
  
  
  Ilmoq bo'ynimga qisildi va men yana qo'llarimni ko'tarishim kerak edi. Men unga Lugerning tumshug'i orqali ochiq qarab turardim, lekin Ranjit tetikni qo'yib yubordi va qurolni urib, peshonamga dumba bilan urdi. Shu bilan birga, nafas trubkamni bosib turgan mis sim uni itarib yubormoqchi bo'ldi.
  
  
  Ip terimni kesib o'tdi va men nafas ololmadim. Bu bo'g'iq ovoz chiqardi va Ranjit kulib, uni oldi va meni qornimga urdi. Og'riq meni ingrab yubordi, egilishga majbur qildi.
  
  
  Har bir qabilaning yuragi ikkinchi marta ko'tarilib, meni chidab bo'lmas og'riqdan portlatdi. "Siz ahmoqsiz, sohib... Kobra biladi... Kobra hamma narsani biladi, Janob Karter.
  
  
  Egoning ovozi qorong'u tunnel atrofidan kelganday tuyuldi. Men o'zimni ozod qilish, Gurnek meni bo'g'ish uchun ishlatgan simni itarish uchun kurashdim. Lekin men nah bilan shug'ullana olmadim, u juda nozik edi. Nola bilan u nafas olishga urinib, oldinga yiqildi.
  
  
  Keyin qurolning dumbasi boshimga urildi va uzoqdan karnay atrofidagi ovoz: "men bu erdan chiqa olmayman.": "Agar er yuzida jannat bo'lsa, bu erda... bu erda, bu erda!
  
  
  Emu unga ishonmadi. Ayni paytda, men hech yana bu kabi bir narsa iymon uchun imkoniyat bor edim, agar men hayron.
  
  
  
  
  4
  
  
  Avvaliga bu oson edi.
  
  
  Baxmal, yumshoq va silliq, qorong'i va qulay tuman. Himoya zulmati meni tabassum qildi. Ammo keyin u tishlay boshladi, terimni singan shisha parchalari kabi kesib tashladi. Men ketishim kerak edi, aks holda u meni yirtib tashlagan bo'lardi, tiriklayin. Shunday qilib, men xuddi dengiz tubidan chiqqandek oldinga sakradim. Va oliy men chiqib oldi, yana men bir-biridan yirtilgan edi.
  
  
  - Yo'q! Uni... Men buni xohlamayman! Men o'z ovozimni eshitdim. Ko'zlarimga bosgan og'irlikni ko'tarishga harakat qilib, uni balandroq takrorlashga harakat qildim. U ko'zlarini pirpiratdi va noaniq rangdagi narsa kosmosda va tashqarida tebranib, oldimda oldinga va orqaga harakatlana boshladi.
  
  
  Uning ochilgan ko'zlari ikkinchi marta, keyin uchinchi marta boshlandi va shu bilan birga u mening nishonim qattiq narsaga tegmaguncha oldinga borishga harakat qildi. Tebranishlar to'xtadi va u yana bir harakat qilish uchun juda zaif va uyqusirab, yana cho'kdi.
  
  
  O'shandan beri qancha vaqt o'tganini bilmayman. U, men tushlarimga tushib qolganimni his qildim va har safar uni itarib, ko'zlarimni ochmoqchi bo'lganimda, lekin nimadir terimni tirnadi, nimadir kuydi. Nihoyat, u Vlad va og'riqning o'zgaruvchan to'lqinlari orasida oldinga siljib, yana boshlandi.
  
  
  Keyin" narsa " birlashdi. Bu devor, sopol devor edi, u endi mening oldimda o'tirgan, kattalashgan yoki kichraytirilgan edi... va keyin normal. Mening maqsadim ezilgan tuxum qobig'i edi... bu bir oy ketma-ket ichmaslikka o'xshaydi. Men eng yaqin devorga suyanib, dunyodagi eng chiroyli ovozni, har nafas bilan ko'kragim ko'tarilib tushayotgan ovozni tingladim.
  
  
  Bu mening terimni tirnadi va yirtib tashladi-ong va ongsizlik o'rtasidagi uzoq tozalash paytida, chunki bu men chalqancha yotgan choyshab. U mening tirik ekanligimni anglashi bilanoq, oyoqlarini somon bilan qoplangan skameykadan silkitib, titrab o'rnidan turdi.
  
  
  O'rnimdan turish uchun qo'limni devorga suraman. Uni, men chekinishi bir dori giyohvandlik kabi his, men kasal edi. Uning golovlari olgan zarbalar, shuningdek, tomog'imning sim tortilishi meni nokaut qildi.
  
  
  Endi, birinchi navbatda, u kuchini tiklashi kerak edi.
  
  
  U tizzalarim bukilmaguncha bir necha qadam tashladi. U uning kamerasini aylanib chiqdi... loy devorlari va pollari bo'lgan kichik kvadrat xona. Derazalar, derazalar, eshiklar yo'q edi. Keyinchalik, agar kelajak bo'lsa, men eshik bo'lishi kerak bo'lgan nolada bo'g'inlarni topa olishimga amin edim, chunki kimdir.... Va kimdir meni tortib olardi.
  
  
  Hujayraning bir uchida, paletning chap tomonida devorga ikkita bar o'rnatilgan. Ikkalasi ham belimga kelib, sim to'r bilan qoplangan edi. Uniki, albatta, meni qiynoqchilarim bilan tanishtirishimni kutmoqchi emas edi, shuning uchun men Ranjit tomonidan qurolining dumbasi bilan urish azobidan xalos bo'lishga harakat qilib, panjara oldiga bordim.
  
  
  Ammo sim to'rga tegib, ih ni olib tashlash mumkinmi yoki yo'qligini bilish uchun ikkita panjarani tekshirishdan oldin, uning poyabzali olib tashlandi. Meni qo'lga olgan odamlar meni ko'ylak va shimimda qoldirishdi. Stiletto, Beretta va, albatta, Luger kabi yo'qoldi. Men uning kamzulini ham ko'ra olmadim, lekin raqamli kameralarda sovuq emas edi... kamida hali emas.
  
  
  Uning poyabzali uni olib, Egoni barlarga tashladi. Hech narsa sodir bo'lmadi. Uchqunlar yo'q. Xudoga shukur, panjara elektrlashtirilmagan. U yana balet terlik kiyib va inilti uchun majmuasi bo'lib to'rt metall vida atrofida biri uchun yetdi. Ammo barmoqlarim Nuga tegsa, sukunatda bir ovoz bor edi, bu ovoz meni sakrashga majbur qildi.
  
  
  "Xayrli tong, Janob Karter. Chunki kunduzi, bilasiz. Umid qilamanki, siz yaxshi tushlar ko'rdingiz, sohib...
  
  
  Ovoz bir yoki ikkita panjara ortidan keldi. Shubhasiz, metall ekranning orqasida kuchaytirgich yashiringan. Lekin eng qo'rqinchli narsa bu ovozning tanishligi edi... qo'rqinchli tanish.
  
  
  "Salom, bu Karter, bu Agent 3. Aslida; xok sizga hamma narsani menga aytmasdan aytdi. Shunday qilib, sizning agentingiz Anand, menimcha, bu uning ismi. Xo'sh, u uchrashuvga kelmadi. Yo'q, siz kechirim so'rashingiz shart emas. Biz odam ololmaydigan, deb bilaman, va.. Oh, yo'q, umuman emas! Ego mavjud emas, hammasi shu. Yo'q, ertaga Vashingtonga qaytaman. Kobra? Hukumatimiz Hindiston xavfsizlik xizmati ishlariga aralasha olmasligidan juda qo'rqaman. Siz tushunasiz, albatta... Ha, va tashvishingiz uchun rahmat. Janob Anandga u bilan uchrashish imkoniga ega bo'lmaganimdan afsusda ekanligimni ayting."
  
  
  Uzoq pauza bo'ldi. Va keyin yana sukut saqlang. U barlardan uzoqlashdi va karavotga qaytdi. Oshqozonidagi bo'shliqqa qaramay, dahshatli ko'ngil aynish tuyg'usiga qaramay, u bir narsani tan olishga majbur bo'ldi: Shiva haqiqiy, shafqatsiz, sovuqqon bezori, ilgari hech qachon uchrashmagan ayyor raqib edi.
  
  
  Men hozirgina tinglagan qisqa nutq, shubhasiz, allaqachon bo'lib o'tgan telefon suhbati juda tanish ovozda etkazildi. Bu mening ovozim edi, xuddi shu mukammal intonatsiya, nutq va intonatsiya bilan.
  
  
  Shiva meni ramkaga soldi va hind maxfiy xizmatini voqea joyidan olib tashlashga vaqt sarflamadi. Anand endi stolida bo'lmaganida ham, hech kim ikkalamizni bog'lashni o'ylamagan. Va nima uchun ular, axir? "Nik Karter" biroz oldin qo'ng'iroq qilib, Shivaning soxta ekanligini aytmaganmi? Xuddi shu " Nik Karter "ta'kidlashicha, hatto" Kobra " haqiqatan ham mavjud bo'lsa ham, Hindiston hukumatidan juda xavotirda bo'lgan tashkilot sirli xarakterga hech qanday aloqasi yo'q.
  
  
  "Nik Karter", dedi Trump bularning barchasi haqida. Va, ehtimol, u allaqachon Vashingtondagi AX shtab-kvartirasiga uyiga ketayotgan edi. "Men juda ta'sirlandim, Shiva. Qanday qilib mening ovozimni takrorlay oldingiz?
  
  
  "Sizning mehmonxonangizda ovozli qurilma o'rnatilgan edi, Janob Karter", deb javob berdi mening ovozim shu qadar aniqlik bilan elektron tarzda takrorlanganki, men o'zimni eshitishdan qo'rqib ketolmadim.
  
  
  "Keyin iltimos, mening iltifotlarimni elektronika odamlaringizga etkazing. U bu xonani to'rt marta qidirdi va bitta mikrofon topmadi... hatto eng dargumon joylarda ham", dedim u meni eshitishiga shubha qilgandek ovozimni ko'tarib. Yashirin mikrofonlar uni ko'ra olmadi, garchi endi mening mehmonxonamdagi muvaffaqiyat odinni kameraga joylashtirishda hech qanday muammo bo'lmasligi aniq edi.
  
  
  "Bu hojining so'nggi ixtirolaridan biri; juda sezgir, kuchli, kichik o'lchamli mikrofon", deb tushuntirdi ovozimning dublikati.
  
  
  "Bu pichan ichida igna topishga o'xshaydi", dedim men.
  
  
  Mening kulgim havoda yangradi, keyin ovozim davom etdi: "juda yaxshi, Janob Karter. Siz hazil tuyg'usini yo'qotmaganingizni ko'rganimdan xursandman. Ammo Hoji, agar siz nen haqida eshitmagan bo'lsangiz, Albaniya so'nggi yigirma yil ichida eksport qilgan internetga loyiq narsadir. Va endi u men uchun, Kobra uchun ishlaydi... Shiva uchun! Ovoz quvnoq edi.
  
  
  "Hema ishlaydi?"
  
  
  "Siz juda yaxshi bilasiz, Janob Karter. Axir, AX sizni Hindistonga faqat qurol sotuvchilari yoki geroin sotuvchilari to'dasini fosh qilish uchun yubormagan! Siz hojining mo'jizaviy kashfiyoti, Egoning mohir ixtirosi bilan qiziqasiz... Quti!
  
  
  "Quti? - takrorlang.
  
  
  - Ovoz simulyatorining taxallusi, uning ixtirosi, mavjud bo'lgan har qanday vokal tovushni takrorlashga qodir. Va bu kichik, Janob Karter, hatto sizning standart miniatyura modellaringiz bo'yicha ham. Bir quti sigaretdan ko'p emas... lekin ancha xavfli, albatta.
  
  
  Men undan so'radim. "Va qutingiz bilan nima qilmoqchisiz?"Men metall ekranda sobit ko'zlarimni saqlab, bu mening har bir harakatini yozib mumkin, go'yo.
  
  
  "Siz uni aqldan ozgan deb o'ylaysiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Aqldan ozganmi? Aniq emas, Shiva. Siz ko'p odamlarga qaraganda ancha aqlliroqsiz; odatda, aqldan ozgan odamlar bunday murakkab rejani o'ylab topa olmaydilar.
  
  
  "Rahmat, Janob Karter. Men sizning iltifotingizni qadrlayman. Yo'q, u haqiqatan ham aqldan ozgan emas edi, hech bo'lmaganda mening nuqtai nazarimdan emas. Qutiga kelsak, Hoji ixtirolari, sizning xizmatingiz uning qanchalik mohir va samarali ekanligini allaqachon ko'rgan. Bu hodisalar shunchaki sinovlar, tajribalar, aniqrog'i edi.
  
  
  "Lekin tez orada, Hoji uning qurilmaga ba'zi o'zgarishlar qildi bir marta, baxtsiz hodisalar oddiy tajribalar bo'lish to'xtaydi. Ko'rib turganingizdek, Janob Karter, Hindiston hozirda Xitoy va G'arb o'rtasida neytral kuchdir. Pekindagi sheriklarimning yordami bilan qarshi vazn sifatida ishlaydigan bu tomon bir zumda qulab tushadi va keyin Xitoy va Hindiston yarim oroli yaxshi ittifoqchilar sifatida birlashganda, mening ajdodlarimning orzusi amalga oshadi, bu ittifoq uzoq davom etadi.jahon tarixidagi boshqa har qanday narsadan ko'ra."
  
  
  "Men undan so'radim. "Qanday ittifoq?"Uning aqli vaqt sotib olishga harakat qilib, aytganlarini yozib qo'ydi. Ayni paytda, mening ko'zlarim kameraning chegaralarini diqqat bilan skanerlashdi. Hech qanday shovqin qilmaslik uchun sekin o'rnimdan turdim; Shiva mening harakatimni eshitishi yoki biron bir yoriqni ochmoqchi bo'lgan devorlarga tirnalganimni eshitishi kabi emas edi. Eshik bo'lishi kerak, lekin men uni boshqa ko'rmadim.
  
  
  "Xitoy-Hindiston Ittifoqi, Janob Karter, dunyoni urushayotgan bloklardan xalos qilish uchun ikkala xalq uchun muqobildir. Yo'q, men megalomaniak emasman, dunyo yuzimga oyoqlarimga tushadimi, menga farqi yo'q. Men sarflash mumkin ko'proq pul bor. Mening hukumatimda ham ta'sirim bor. Ammo Xitoy va Hindiston bir millatga aylanganda, G'arb jurnalistlari boshqa ego deb ataganidek, mening xalqim endi "och O'rda" bo'lmaydi. Biz Bharat, qadimgi Hindiston kabi qudratli bo'lamiz. Va keyin mening xalqim qadimgi xudolarga, Nagalarga qaytadi... ajdodlarimning ilon xudolariga.
  
  
  "Biz yigirmanchi asrdamiz, Shiva. Millionlab odamlarni aylantirish oson emas. Bugungi kunda odamlar ilonga sig'inishdan ko'ra oshqozonlarini to'ldirishga ko'proq qiziqishmoqda.
  
  
  Siz Hind mentaliteti haqida juda kam narsa bilasiz, Karter. Uning nasl-nasabi qirol oilasiga, ilon ajdodi Naga qaytib boradigan oilaga qaytadi. Men xuddi ajdaho kabi salla kiyaman, peshonamga mag'rur bosh bilan o'ralgan kobra", deb javob berdi Shiva. Ovoz... Ego Stalning ovozi sudralib yuruvchilarnikidek sovuq edi.Hoji ixtirosi tufayli uning his-tuyg'ularini gapira olishi va tarjima qilishi menga ikki baravar ta'sir qildi.
  
  
  "Nega birinchi navbatda erkaklaringizni ovqatlantirmaysiz?"Agar pulingiz ko'p bo'lsa, nega bolalar och qolmasligi uchun ihni hukumatga bermaysiz? Yoki ular sizning imo-ishorangizni qadrlamasligidan, ochko'z so'rovlaringizni qondirishni xohlamasligidan qo'rqasizmi? Uning boshi orqaga tashlanadi va Stal ego dreams-ni masxara qiladi, u o'z oldiga qo'ygan dahshatli maqsadda.
  
  
  Ammo Shiva umuman zavqlanmadi.
  
  
  "Men juda ko'p gaplashdim, Karter", deb e'lon qildi u. "Ammo uning mehmonxonasi sizga haqiqatan ham ilonlar uyasiga qoqilib ketganingizni va men siz kabi kichik odamlarga toqat qilmasligimni bildirish uchun shu erda."Sizning hukumatingiz politsiya dunyosini anglatmaydi va bu mening orzularim ro'yobga chiqishini ko'rishga to'sqinlik qila olmaydi. Zotan, Xitoy Kommunistik qo'shinlari Hindiston va boshqa rivojlanmagan mamlakatlarni iga qashshoqligidan xalos etishga tayyor bo'lgan Shimoliy chegaramizga e'tibor qaratmoqdalar.
  
  
  "Orzu qilishda davom eting, Shiva. Pekindagi rasmiylar sizni imbecilga o'xshatdi va siz o'lja oldingiz... dumaloq sayohat. Qo'shinlar Hindistonning Shimoliy chegarasini kesib o'tgandan so'ng, G'arb nima bo'lishini ko'rish uchun bo'sh turmasligiga amin bo'ling. Siz insoniyatni er yuzidan butunlay yo'q qiladigan urushga qarshi kurashasiz. Ehtimol... ammo bu aniq emas, faqat ilonlar qoladi, cho'l va radioaktiv Sayyora bo'ylab sudralib yuradigan ilonlarning cheksizligi.
  
  
  Uni, inilti suyandi, va uning nafas bo'lib. Shiva kabi odam bilan qanday qilib biror narsa haqida gaplashish mumkin? Qanday qilib men aqlli gapirishim mumkin edi, men faqat qochish yo'li haqida o'ylashim mumkin edi? Men hayotimda aqldan ozgan odamlarni bilaman, lekin o'zini Shiva deb atagan odam kabi mantiqiy va aqldan ozgan emas.
  
  
  Yo'q, u bu dunyoni boshqarishni xohlamadi, shunchaki uchinchi jahon urushini boshlash evaziga o'tmishga qaytishni xohladi. Va u mening sharhlarimga kar bo'lganligi, aqldan ozgan rejasining xavfini ko'rmaganligi umurtqa pog'onamni titratdi.
  
  
  "Qanday bo'lmasin, Janob Karter, siz, shuncha odam orasida, bu erda bunday fojiali yakunni ko'rmaysiz. Gurnek menga Mohanning o'limi haqida gapirib berdi; bu sizga bir nechta imkoniyatlarni berishi mumkin. Mohan Karter uchun, Mohan uchun Karter. Faqat bu safar o'lim tez va tez bo'lmaydi. Bilasizmi, odam ilon chaqishidan o'lishdan oldin qancha azob chekishi mumkin, Janob Karter? Shiva sovuqqonlik bilan dedi.
  
  
  "Bu ilonga bog'liq.
  
  
  "Aslida," Shiva rozi bo'ldi. "Siz hali ham mulohaza yuritishingiz mumkinligidan xursandman, Karter. Ammo tafsilotlarni o'tkazib yuborsangiz, biz sizga kerakli ma'lumotlarni taqdim etishga tayyormiz.
  
  
  U iflos eshikka suyanib, ingrab, yashirin eshikni qidirishni to'xtatdi va metall ekran orqasida yashiringan karnayga o'girildi. "Keling, Shiva", dedi u unga quruq. "Men hamma quloqman.
  
  
  "Men bunga bir soniya ham shubha qilmadim, Janob Karter", dedi u kulib. "Ammo men qisqacha aytaman, chunki menda muhimroq narsalar bor. Herpetologiya bir necha yillardan beri mening sevimli mashg'ulotim bo'lib kelgan va men sudralib yuruvchilar, ayniqsa zaharli hayvonlar uchun haqiqiy hokimiyat ekanligimni aytishga jur'at etaman. Men ikki o'nlab turli turdagi bir to'plam bor.
  
  
  "Men uchun qaysi birini tanladingiz?"
  
  
  "Beshta ilon, Karter. Siz birinchi qarashda ihni tanimasligingiz mumkin, lekin ular sizni albatta taniydilar. Ilonlar chuqur hududiylik tuyg'usiga ega. Ih ih uyida bezovta bo'lganda ular boshqacha emas. O'limga olib keladigan Tishlashning ih ga qarab, odam ikki soatdan etti kundan sakkiz kungacha azob chekishi mumkin.
  
  
  - Agar tishli ilon tishlarini tanangizga botirsa, siz tez orada barcha paromlardan qon ketasiz, Janob Karter; sizning tupurikingiz qonga bo'yaladi, siydikingiz qizil rangga aylanadi. Siz og'riqli qorin og'rig'idan azob chekasiz va miyaga qon quyilishi natijasida o'lasiz."
  
  
  "Haqiqatan ham jozibali! Men xitob qildim, har qanday harakatni kuzatib, ular shunchaki tahdid emasligini tasdiqlashni qidirdim.
  
  
  "Agar siz mening sevimli qirol kobrani tanlasangiz, siz bo'g'ilishning sekin va og'riqli shakli bo'lgan anoksiyadan o'lasiz. Boshqa tomondan, qirol kobraning amakivachchasi Osiyo kobrasida strixnindan ikki baravar zaharli ekanligi isbotlangan zahar bor. Shunday qilib, tanlov sizniki, Janob Karter. Agar siz kobralarni tanlasangiz, bir necha soat ichida nisbatan baxtsiz o'lim bilan o'lasiz; agar siz ilonlarni tanlasangiz, tasavvur qilinadigan eng grotesk va chidab bo'lmas og'riqlarga tayyor bo'ling.
  
  
  "Va agar men uni tanlamasam, Shiva?"Nima bo'ladi?
  
  
  Sizda tanlov yo'q, Karter, alternativa yo'q. Oxir-oqibat, siz uning qanday jiddiy odam ekanligini tushunasiz! Shunday qilib, men sizning vorisingizni bilmagunimcha, iltimos, ushbu suhbatni siz bilan davom ettirishga ruxsat bering. Menda qiziqarli ma'lumotlar bor, Janob Karter. Juda qiziq.
  
  
  Bu men "o'zimdan", aniqrog'i Shivadan o'z ovozim bilan eshitgan oxirgi narsa edi. Yana sukunat bor edi, faqat nafas olishim buzildi. Uniki butunlay sovuq bo'lib ketdi, bu uzoq tahdidlar emasligiga amin edi. Shiva o'lim azobda menga kelganini ko'rishi uchun meni o'ldirishga qaror qildi. Ehtimol, u o'zining bema'ni orzulari va intilishlarini kuchaytirganidek, kimnidir xafa qilishga qaror qilgandir.
  
  
  Ammo Egoning maqsadi nima bo'lishidan qat'i nazar, u ego so'zlarining samimiyligiga shubha qilmadi. Uning ko'zlari kichik hujayrani skaner; va uning, hali nihoyatda chiqish yo'lini muhtojlik, qachon bir g'ichirlamoq, yoki aksincha bir oz xum, meni ikki barlar mening e'tibor o'girib qildi.
  
  
  Bittasi nola qilish uchun asta-sekin ko'tarildi. To'rtta metall vint foydasiz edi, chunki ekran elektron tarzda boshqarilardi. Bu vaqtda ego endi ko'rinmasdi; uning o'rnida kvadrat teshik bor edi. Sog'lom fikr menga iloji boricha jim va jim turishni aytdi.
  
  
  Ammo men bir daqiqadan so'ng, kamida o'n fut uzunlikdagi qirol kobra teshiklardan chiqib, hujayraning tagiga o'ralganida, men turgan joyda qolish uchun g'ayritabiiy harakat qilishim kerak edi.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Qirol Kobra allaqachon hujumkor pozitsiyaga o'tib, boshini bo'yniga ko'targan edi, ingrash teshigi atrofida yana bir ajdaho qulab tushdi. Men uni nomidan taniy olmadim, lekin uning qattiq va zich tarozilari bor edi va u erga yoyilganda, olov ovozi kabi g'alati hushtak chaldi.
  
  
  U somon to'shagiga etib borishga urinib, devor bo'ylab sirg'alib ketdi. Shiva menga beshta ilon yuborishini aytdi. Uzunligi bir yarim metrdan oshadigan uchinchisi o'sha paytda teshik atrofida tushayotgan edi. Bu Osiyo kobrasi edi, bu tur uni boshining orqa qismidagi xanjar shaklidagi belgilardan darhol tanidi.
  
  
  Uning g'azabi strixnindan ikki baravar zaharli edi, u esladi, u asta-sekin erdan ko'tarilgan pallet tomon harakat qildi.
  
  
  Uch sudralib yuruvchining shivirlashi va hushtaklariga panjara ortida yashiringan karnay atrofidagi mening aqldan ozgan kulgim, kamerani dahshatli tiyilish bilan to'ldirgan kulgi qo'shildi. Shiva kuldi, alban olimining ixtirosidan foydalanib, kulgini o'z ovozim bilan takrorladi va u qulog'imga chalindi.
  
  
  "Xayr, Janob Karter."mening ko'rinmas dushmanim quvnoq xitob qildi. "Sizga xayrli kun!"
  
  
  Kulgi grotesk yakuniy xor bilan birga vafot etdi. U eshik oldida o'ralgan to'rtinchi ilonning vilkalar tilini va porlab turgan ko'zlarini ko'rdi. Bu krait, Osiyo kobrasining bir turi edi va u axloqsiz polga siljidi.
  
  
  U burun teshigini ochdi; havoda kuchli hid, achchiq ta'm bor edi. Bu mushk hidi edi. Uniki nafassiz, ammo Stalning hidi kuchliroq, hujayraning tor chegaralarida deyarli seziladi.
  
  
  Shiva hammasini o'ylab topdi.
  
  
  Xushbo'y hidli ilonlar yanada g'azablangandek tuyuldi: ular biz uchun qanday tabiat bo'lishidan qat'i nazar, hidlar mening asabiylashishimni g'azablantirdi. Shoh kobra, boshqalarga qaraganda ikki baravar uzun, Pol bo'ylab nafis siljidi. U sudralib yuruvchini halokatli hujumga undashi mumkin bo'lgan har qanday tezkor harakatlardan qochib, pallet to'shagiga yaqinlashishda davom etdi.
  
  
  Mening boshlanishim yog'och skameykaning oxiriga tegishi bilan, qarama-qarshi nolada zulmat teshigi atrofida beshinchi ajdaho paydo bo'ldi. U ularning eng kichigi edi, ayniqsa qirol kobra bilan taqqoslaganda. Ammo kattaligi uning o'ldirish qobiliyatiga hech qanday aloqasi yo'q edi; va u bu oxirgi sudralib yuruvchidan boshqa to'rttasi kabi qo'rqardi. Endi ular mening orqam bilan nola qilib turgan menga yaqinlashayotgan edilar.
  
  
  Yoqadimi yoki yo'qmi, men harakat qilishim kerak edi.
  
  
  U o'zini kosmosga oldinga tashladi, avval kuchli aqliy konsentratsiya bilan, keyin poldan sakrab tushdi va somon bilan qoplangan skameykaga tushdi. Qirol kobra hushtak chaldi va menga zaryad qildi. U uning o'tkir tishlarida zahar tomchilari porlayotganini ko'rdi.
  
  
  Uning poyabzalimning dumbasini tishlaganini his qilganimda, men uzoqlashdim. U to'pig'imni tishlay olmadi. Zaharli sarg'ish suyuqlik saqlangan somonga tomizildi. Kobra karavot bo'ylab sudralib o'tdi. U tezda ko'ylagini ochdi va qo'llarini yenglari atrofida bo'shatdi.
  
  
  Ilonning kapoti avvalgidan kengroq bo'lib tuyuldi va sudraluvchi yana urishga tayyor bo'lib, o'ngdan chapga tebrandi. Ayni paytda, boshqa to'rt qavatda yoborishini qilindi, barcha yalab va to'shak, ularning yo'lini yalab. U iloji boricha orqaga tortdi va g'azablangan buqa oldida qizil mato ushlab turgan matador kabi ko'ylagini to'g'riladi.
  
  
  Kobra tishlarini mening tanamga botirish uchun oldinga siljiganida, u paxta ko'ylagini nah ustiga o'rab oldi va yon tomonga egildi. Ko'ylak xuddi tirikdek harakatlandi. Mato ostida sudralib yuruvchi shivirladi va burishdi va vaqtinchalik tuzoq atrofida qochishga harakat qildi.
  
  
  Men kobraning ozod bo'lishini kutmoqchi emas edim, shuning uchun shimimdagi charm kamarni tezda echib tashladim. Uni Tokaning uchi bilan somondan bir necha dyuym balandlikda ushlab, otasi skameykaning orqa tomoniga yurdi. Bu vaqtda, qilish kerak bo'lgan yagona narsa, groan teshigiga borishga harakat qilish edi.
  
  
  Metall panjaraning elektron boshqaruvi ular bilan faollashtirilmadi parrotlar ekran devorga ko'tarilganda. Ochilish, uning hujayraning eng chekkasida joylashganiga qarab, menga qochish yo'lini berish uchun etarlicha katta bo'lib tuyuldi.
  
  
  Va umuman olganda, sinab ko'rishga arziydi. Aks holda, sudralib yuruvchilar birgalikda hujum qilishgan va keyin meni kutgan zo'ravon va og'riqli o'limdan qochib qutulishmagan bo'lar edi. To'shakning chetida butun uzunligi bo'ylab taralgan tarozi bo'lgan ajdaho burishib turardi.
  
  
  Bu sudraluvchi Shiva menga aytgan edi, zahari shunchalik kuchli ediki, agar u tishlasa, ichki qon ketishiga olib keladi va meni parom kabi qon ketishiga olib keladi. Qirol kobraning shivirlashi bilan jalb qilingan boshqa uchta ilon Pol bo'ylab katta sudralib yuruvchini qoplagan hilpiragan ko'ylak tomon sudralib yurishdi.
  
  
  Ajdaho esa menga faqat qiziqqanday tuyuldi, lekin qonni aks ettirgandek sovuq ko'zlari bilan. Va mening fikrimcha, bu kobra emas, balki sudraluvchi ilon edi, unda Shiva o'zining mujassamlanishini topishi mumkin edi.
  
  
  Uning uzunligi taxminan oltmish sm edi, uning yon tomonlarida sezilarli rangpar va qorong'i naqshlar bor edi. Uning harakatlari umuman himoyalanmagan va matras chetiga emaklab borayotganida qilgan xirillashi meni chinqirib yubordi.
  
  
  Uning kamar ipi siqilib, Egoni baland havoga ko'tardi va shu bilan birga ajdaho aql bovar qilmaydigan tezlik bilan havodan sakrab tushdi. U sudralib yuruvchining boshidagi toka bilan kamarning ipini tushirdi. Metall qo'pol tarozidan sakrab tushdi, ammo zarba ilonlarni orqaga siljitib, bir-birining ustiga o'ralgan holda yubordi.
  
  
  Bu u kutgan payt edi.
  
  
  Ko'zining burchagidan u ko'ylagi ostidan qirol kobraning kaputli boshini ko'rdi. Endi mening hayotim uni qanchalik tez harakatlantirganimga bog'liq edi; men chuqur nafas oldim va yon tomonga imkon qadar baland sakradim.
  
  
  Uning qarama-qarshi ingrashda ochilish tomon otilganida, beshta sudralib yuruvchilar g'azablangan jinlar xori kabi hushtak chalishdi. U yelkasiga qaradi. Stal ilgari hidlagan hid kuchliroq edi, xomilalik miazma shu qadar keng tarqalganki, u sezilib turardi.
  
  
  Sudralib yuruvchilar endi menga zarba berishga va o'ldirishga tayyor edilar. Nolalarda ochilishga yetganimda, ular mendan ikki metrdan kamroq masofada edilar. U o'tirdi, lekin u kobraning xirillashini shu qadar yaqin eshitdiki, u o'girilib, oyog'ini tuproq polga qattiq bosdi.
  
  
  U chaqmoq kabi pastga tushdi, bir hovuch axloqsizlikni oldi va kobraning dahshatli boshiga uloqtirdi. Sudralib yuruvchining boshi yuqoriga ko'tarildi va uning egasi tor o'tish yo'lining oxiriga yopishib, teshikka kirib ketdi.
  
  
  Uning xayolidagi oxirgi narsa tunnel qayerga ketayotgani yoki siz boshqa sudralib yuruvchilarning o'tishida bo'lganingizda edi. Nimadir mening poyabzal charm tagligiga urdi, nah kirib olmadi. U oyog'ini silkitib, qorong'i yo'lakka o'tdi va boshini past, tor tunnel tepasiga urdi.
  
  
  Boshimni burish va tunnelga va raqamli kameralarga ajdaho shakli ergashganmi yoki yo'qligini ko'rish uchun joy yo'q edi. U hali ham orqasida sudralib yuruvchilarning g'azablangan xirillashini eshitib, oldinga siljidi. Yaxshiyamki, u yo'lak bo'ylab harakatlanayotganda ovoz zaiflashdi.
  
  
  Men olgan yo'l aniq o'limga yagona muqobil edi. Men bir necha ilon o'ldirish uchun boshqarish bo'lsa ham, omon, albatta, ih uni to'xtatish mumkin oldin mening tanasiga o'z tishlarini cho'ka ega bo'ladi. Va agar ularning beshtasi ham yo'q qilingan bo'lsa ham, u Shiva zaharli sudralib yuruvchilarning ikkinchi guruhini hujayraga yuborishdan tortinmasligiga amin edi. Shunday qilib, u o'zini xavfsiz deb hisoblashi mumkin edi.
  
  
  Endi uning tanlovi amalga oshirilgandan so'ng, u to'rt oyoqqa emaklashda davom etdi. Tunnel biroz qiyshayib, biroz ko'tarilganday tuyuldi. U xira yoritilgan edi; dunyoning aksi orqamdan filtrlandi va yuqoridan xira nur tushdi. Lekin uzoq u ketdi, u bor qorong'u. Yorug'lik manbai yanada kuchaymaydi. U tor yo'lak bo'ylab yurganida qo'llarini zo'rg'a ko'rdi.
  
  
  Atrofimda nam axloqsizlik va chiriyotgan hid bor edi. U bir necha daqiqa davom etdi va nihoyat nafas olish va boshini tozalash uchun to'xtadi. U Shiva tomonidan raqamli kameralarga o'rnatilgan elektron qurilmalarda video va elektron ko'z yo'qligiga hayotini tikishga tayyor edi... ehtimol, u meni eshitmagandir, hatto u aytmasa ham. Ammo u mening harakatlarimni tomosha qilishga ulgurmasligiga amin edim.
  
  
  Tunnelning ipini topishga va shu bilan birga qaerda ekanligimni bilishga, Shivaning to'rini aylanib chiqish va Xitoy-Hindiston Ittifoqining ego rejalarini fosh qilish yo'lini topishga harakat qilganimda vaqt to'xtab qolganday tuyuldi. Biz endi sudralib yuruvchilarning xirillashini sezmadik, bu xushbo'y hidni sezmadik... raqamli kameralarga nima to'kilgan.
  
  
  Havodan namuna olish nafasi yuzimni taradi, sezilmaydigan xirillash. U dalda berib, uning harakatini davom ettirdi. Hech qanday signal o'chmadi, hech bo'lmaganda odatiy qo'ng'iroqlar yoki sirenalar emas. Shubhasiz, Shiva Nik Karterdan xalos bo'lganiga amin edi.
  
  
  Ammo buning o'rniga Nik Karter faqat do'sti Shiva, aql, Kobra va Egoning kuchli qurolini nazarda tutgan... Quti. Agar ixtiro rejasi yoki qarama-qarshilikning o'zi yordam bermasa, butun dunyo Shiva bilan kurasha olmas edi. Bu menga ego rejalari haqida to'liq tasavvur berdi. Ammo Shiva muhim bir narsani o'tkazib yubordi: u menga aql bovar qilmaydigan maqsadiga erishish uchun qutisidan qanday foydalanishini oshkor qilmadi.
  
  
  Men Hindistonga Shiva haqiqatan ham mavjudmi, deb hayron bo'ldim. Va endi uning egosi uni topgach, u hali ham go'sht va qonda bo'lsa ham, yuzsiz xarakter edi. Shunday qilib, u noma'lum, hal qilinmagan tenglama bilan yakunlandi. Men Hoji ixtirosini qo'lga kiritishim kerak edi, chunki men butun dunyo bo'ylab mutlaq hokimiyatni o'rnatish uchun ovozli taqliddan qanday foydalanish mumkinligini bilmasdim.
  
  
  To'ldirilgan erning nam devorlari qo'llarim va elkalarimni tirnab, ko'kragimga ter tomizdi. U hozir to'xtata olmadi, lekin tunnel torayib borardi va men devorlarning yuzasi terimni qirib tashlagan bo'lsa ham, oldinga siljishim kerak edi.
  
  
  Men uning atrofida hech chiqish bilan bir tunnel chiqolmay o'zim bir vahiy bor edi. Tirnoqlarim singan va qonga botgan, o'zimni tanamda osongina harakatlanadigan moldek his qilardim. Ammo umidimni yo'qota boshlaganimda, nigohim meni to'satdan to'xtatishga majbur qilgan narsaga tushdi.
  
  
  Oldimda to'siq bor edi. Sun'iy avliyo kvadrat shaklidagi yog'och panelda to'plangan ikkitadan kirib bordi. Ovoz chiqarmasdan, u egilgan tanasini tunnelga sudrab, oldinga sudraldi.
  
  
  Yog'och to'siqning narigi tomonidan hech qanday tovush chiqmadi. Uning k bir ko'z bosdi ketayotganini, uning ortida nima zaif fikr ega emas. Bir nechta toshlar, toshlar, katta yog'och bo'laklari va turg'un suvning katta hovuzi men ko'rgan birinchi narsalar edi. Keyin ilonlarning tanish shivirlashi keldi.
  
  
  Dengiz iloni qoyaning toshlaridan chiqib, turg'un suv havzasi yuzasidan hayratlanarli darajada kichkina boshi bilan uzun, ingichka bo'ynini ko'tardi. Yuqoridan nimadir tushdi, xom, qonli go'sht. Deyarli darhol Egoni och ajdaho yutib yubordi. Keyin katta kaltakesak teshikka tashlandi. Aytaylik, raqamli kameralarda qoldirgan qirol kobra odatdagi nah hujum holatida ko'tarildi.
  
  
  Kaltakesak qoyalar uchun yugurdi, lekin kobra tezroq edi. Kaputli boshini bir tomonga bog'lab, u hayvonning po'stloq bo'ynini tishlab, oldinga siljidi. Kaltakesak bir soniya kurashdi va kobra orqaga qaytdi; u tishlangan hayvonning mast kabi harakat qilayotganini, yon tomoniga suyanib, oyoqlarini konvulsiv silkitayotganini ko'rdi. Keyin kobra ee boshini yutib yubordi.
  
  
  Katta sudraluvchini to'ydirganda, u xuddi peshin quyoshida cho'milayotgandek tosh tosh atrofida o'ralgan edi. Chuqurga ko'proq oziq - ovqat tushdi-kalamushlar, kaltakesaklar, xom go'sht. Uning boshini ko'tarib, ajdaho Shiva kollektsiyasini kim boqayotganini ko'rishga harakat qildi.
  
  
  Ammo mistletoe teshigi tosh devorlarni qoplagan va pastki qismida joylashgan yog'och tuzoq eshigi menga to'liq so'rov bermadi. Ajdaho ovqatlanganda, shivirlash susaydi. Shunda men Shiva tunnelni och sudralib yuruvchilarni hujayramga jalb qilish uchun ishlatganini angladim, shubhasiz, u kichkina xonada yoyilgan hidli hid bilan uyg'ondi.
  
  
  Endi yog'och Lyuk tushirildi va men barcha sudralib yuruvchilarning ovqatlanishini kutib, yig'ilishga ko'zlarimni qaratdim. Dunyoda hech narsa meni har bir ajdaho to'la bo'lmaguncha qochishga harakat qilmaydi. Ovqatlangandan so'ng, ular raqamli kameralarda tomosha qilish uchun men qoldirgan beshta odam kabi tajovuzkor bo'lmaydi. U sudralib yuruvchilarning odatlarini yaxshi bilar edi, chunki ih xavfsizligiga tahdid soladigan har qanday to'satdan harakat, hatto ochlik susaygan taqdirda ham, ih hujumiga olib keladi.
  
  
  Shuning uchun men ularning har bir oxirgi luqmasini yeyishlarini kutdim. Bu jirkanch manzara edi: ilonlar, kobralar va boshqa sudralib yuruvchilar bir necha bor hujum qilib, qurbonlarini yutib yuborishdi. Ayni paytda, uniki ovqatni tarqatish uchun kim javobgar ekanligini aniqlashga harakat qilardi. Nihoyat, u ilon chuqurining chetiga cho'zilgan uzun va qiyshiq qo'lni payqadi.
  
  
  "Ular berilgan narsalarni eyishadi", dedi sovuq va istehzoli ovoz.
  
  
  Agar Shiva hali ham yuzsiz ovoz bo'lsa, bu safar mening xotiram muvaffaqiyatsiz tugadi. Ovoz juda tanish edi. Men uni oxirgi marta ikki kun oldin, u menga shirin sevgi so'zlarini pichirlaganida eshitganman. Keyin men uning xohishini, ishtiyoqini his qildim. Endi g'azabim ko'tarilayotganini his qildim.
  
  
  Bu ajdaho tutqichlarini boshqaradigan chiroyli, qora sochli qiz Reeva Singx edi.
  
  
  
  
  6
  
  
  Balki men bunchalik hayron bo'lmasligim kerak edi. Ehtimol, men buni juda ko'p odamlar meni sovuq, qattiq, his-tuyg'ularga qodir emas deb ataydigan odatiy kinizm bilan davolashim kerak edi. Axir, odamlar o'z hayotlarini xavf ostiga qo'yganda, dunyoning shafqatsiz haqiqatlariga duch kelish uchun shafqatsiz kinizm bilan "salqin" bo'lmaslik mumkin emas.
  
  
  Shunday bo'lsa-da, u uni qo'pol emas, balki shifo xonalarida ilgari his qilgan nozik muloyimlik hissi bilan quchog'iga oldi. Garchi u begona bo'lsa-da, menda u uyg'otgan iliqlik va istakni, menga bergan nafis zavqni esladim. Osonlik bilan unutilmaydigan tajriba.
  
  
  Ammo uning so'zlarini eshitib, Mohan va Gurnek mehmonxonamga bostirib kirganlarida, bu shunchaki aldanish, meni chalg'itishga mo'ljallangan aldanish ekanligini anglab, uning aqli g'azabdan g'azablandi. Endi Stahl omon qolish faqat bir masala ko'proq qochib. Reeva raqamli kameralarda duch kelgan aqldan ozgan dahshatni, xuddi chidab bo'lmas og'riqni his qilishi uchun uning mehmonxonasi.
  
  
  Uzun, ingichka qo'l butun ko'rish maydonida g'oyib bo'ldi. Oxirgi qurbon qora sichqon bo'lib, uni bir qultumda ilon tishlagan va yutib yuborgan. Nihoyat, sukunat hukm surgach, otasi qo'lini cho'zdi va men bilan ozodlik o'rtasida turgan yog'och tuzoq eshigini ohista itarib ochishni boshladi.
  
  
  Hozir panelni ko'tarishimga hech narsa to'sqinlik qilmadi, lekin men hali ham shoshilmadim. Men noto'g'ri ishlamasdan, juda ehtiyotkorlik bilan harakat qilishim kerak edi. Ajdaho atrofidagi har qanday odam tinchlanmagan bo'lsa, uning ko'zlari chuqurni skanerladi. Lekin hech narsa qimirlamadi. Yog'och to'siq lekin hech narsa.
  
  
  Nihoyat, lyukni ko'tarib, yana soyaga sirg'alib, nafasini ushlab oldi. Bu erda ham vaqt ajratish mening rejamning muhim elementi, hal qiluvchi qismi edi. Men hali ham to'rt oyoqda edim, tunnel devorlari terlagan qo'llarim va elkalarimni tirnardi. Bu oson bo'lmaydi, avval o'zingizni dovondan tortib oling va keyin qo'pol tosh devorlarni o'lchash uchun teshikni kesib o'ting.
  
  
  Ammo Ha, Rossiyadagi bu oxirgi joy boshidanoq oson bo'lmagan. Xavf - bu mening kuchli kostyumim, qiyinchilik-bu mening mavjudligimning asosi; u, albatta, chiroyli yuzi tufayli 3-raqamli jangchi hisoblanmaydi. Shunday qilib, men ko'p yillar davomida axda ishlashdan olgan tajribamda bunday emas.
  
  
  Shuning uchun uning ovozi hech qanday imkoniyat olishni xohlamadi. Ferret menga hozirda yordam berayotganimdan boshqa yordam taklif qilinmayotganiga amin bo'lguncha ushlab turdim. Shundan keyingina u tunnelning qo'pol devorlaridan xalos bo'lib, butun og'irligini u yoqdan bu yoqqa tashladi.
  
  
  Ko'zlarim allaqachon yorug'likka moslashgan edi, shuning uchun endi o'zimni ego uyimdan tashqarida mol kabi his qilmadim. U boshini va elkasini oldinga qo'ydi va ehtiyotkorlik bilan teshikka qaradi. Qirol kobra hali ham katta tosh ustiga o'ralgan edi, uning kaputli boshi yuz o'girdi; boshqa ilonlar bo'shashgan, tajovuzkor bo'lmagan holatda yotar edi.
  
  
  Yugur, Karter, tezroq yugur!
  
  
  U oldinga siljidi, hali ham ikki baravar ko'paydi. Xat bilan biron bir qiziquvchan qarash mening yo'nalishimga burilmadi va teshikda hech narsa qimirlamadi. OK, hozirgacha juda yaxshi. Endi tomonidan, uning butunlay chiqib, tunnel atrofida va o'tkir reptilian hidi ih lair tubida tuman kabi osilib hidi.
  
  
  Uning aqli tezda hayot va o'lim, o'lim va keyin ilon chaqishining uzoq azoblari orasidagi masofani hisoblab chiqdi. Ilonlar nima bo'layotganini payqashidan oldin men qarama-qarshi devorga etib borishim va teshikning tepasiga ko'tarilishim kerak edi.
  
  
  U to'liq oyoqqa turguncha, orqasini devorga suyanib harakat qildi. Uni, kimdir chuqurga ustida harakat eshitdim, deb engil shuffle o'qib. U Reevaning yolg'iz ekanligiga umid qildi, ammo aytishning iloji yo'q edi. U chuqur nafas oldi, to'satdan to'g'rilandi va oldinga sakrab tushdi.
  
  
  U qirol kobraning o'ralgan orqasiga tushdi. O'z-o'zidan ma'lumki, bu rejalashtirilmagan. Ammo u kobraning reaktsiyasi qanday bo'lishini kutib o'tirmadi. U allaqachon ilonning tanish xirillashini eshitib, chuqurning tashqi devorini hosil qilgan katta toshlarga yopishib olgan edi.
  
  
  Yelkamga qarashga ham ulgurmadim. U butun kuchi bilan tanasini oldinga surdi, oyoqlari bilan qattiq itarib, bir vaqtning o'zida harakat qildi. Men poyabzalim yumshoq narsaga tegayotganini payqadim, lekin nima ekanligini ko'rish uchun orqaga qaramadim. U qo'llari bilan tosh devorning chetini ushladi va chuqurning chetidan o'tdi.
  
  
  Teshik uyg'ongan sudralib yuruvchilarning xirillashi va qichqirig'i bilan to'ldirilgan edi. Ular tebranishdi, havoda sakrashdi, toshdan toshga uchishdi; men uchun bu Shouning takrorlanishini tomosha qilgandek edi. To'xtashga va nafas olishga vaqtim yo'q edi. Bir soniya o'tgach, u yana oyoqqa turdi va shu bilan birga Reeva Singx ijro etish uchun ruxsat so'rab baqirdi.
  
  
  U uning oldiga yugurdi va qo'lini og'ziga qo'ydi va uning norozilik qichqirig'ini bo'g'di. U bir muncha vaqt qattiq kurashdi, kichkina hayvon kabi tepdi va tirnadi; lekin nihoyat u jim qoldi. U endi xususiy hayvonot bog'i va gerpetologiya laboratoriyasining kombinatsiyasi bo'lgan xonada kichikroq shisha qafaslarda joylashgan boshqa sudralib yuruvchilarni boqishni tugatgan edi.
  
  
  U oldinga yiqilguncha qo'lini bukdi; uning suyaklari g'ijirlaganini payqadi. Ichimda yirtqich fikr chaqnadi... uni quchog'ida ushlab turganda uning yumshoq, iliq tanasi xotirasi. Reeva u bilan uchrashgan eng seksual ayollardan biri edi. Va endi tushundimki, u meni aldagan, uzatgan!
  
  
  "Menga aytma! Men shivirladim. "Bir so'z emas!
  
  
  U egilgan qo'lini yanada balandroq ko'tarib, qonli barmoqlarini og'ziga qo'ydi. Ayol vahima ichida nafas oldi. Men undan so'radim. "Ajablanib?""Menga bu erda ekanligimni bilmaganingizni aytmang, fohisha!"
  
  
  U gapirmoqchi bo'lganida, men uning qo'lini ee rtadan tortib oldim, shunda u ming'irladi: "men - bilmadim, qasam ichaman."..
  
  
  "Ha, siz Mohan va Gurnek haqida bilmas edingiz, shunday emasmi?"Bu o'yin emas, Reeva, bu hayot, buni eslang.
  
  
  U mening ayblovimni rad etib, qattiq bosh chayqadi. U gapirishi uchun yana lablaridan qo'lini bo'shatdi.
  
  
  — Bilmadim, " u tasdiqladi, u qo'lini orqasiga ushlab nafas oldi. "Men hech narsa bilmasdim, Nik. Ishoning, men sizdan yolvoraman! Siz menga ishonishingiz kerak.
  
  
  "Yaxshi, boshiga zarba berish... bu qanday sodir bo'lishi kerak edi, u kechasi? Men laboratoriyaga kirishda ko'zlarimni tutib so'radim. "Kalit qayerda?""Ammo u Reevaning menga javob berishini kuta olmaydi. U ego minute xalatiga kirib, xohlagan narsasini topdi. U paxta terliklari iflos polga sirg'alib, uni sudrab bordi.
  
  
  U eshikni ichkaridan yopdi va kalitni bir daqiqada qo'ydi; keyin u Revani uzun, tor xonaning narigi chetiga qaytarib yubordi. U kurashni to'xtatdi va men uning mayin tanasiga qo'limni bosganimda, uning yuragi tezroq urayotganini his qildim.
  
  
  - U... u menga siz haqingizda hech narsa demagan", - deb nola qildi u.
  
  
  "Kim?"
  
  
  - Shiva... mening amakim.
  
  
  "Sizning kim?"!
  
  
  "Mening amakim. U mening amakim. Nik, iltimos, u menga nima qilganini tushuntirib beray... - u ming'irladi. "Keyin meni tinglang... va keyin, agar menga ishonmasangiz, davom eting va xohlagan narsani qiling.
  
  
  U bezovtalanmay qoldi. U bu kichkina qizning ayollik hiylalariga ikkinchi marta aldanishiga yo'l qo'ymaydi. Biroq, buni eshitish unchalik katta ish emas edi, deb o'yladi u, ayniqsa, bir kishi o'z hayotini so'raganida, u doimo haqiqatni aytardi. Va keyin Reeva, agar u haqiqatni aytayotgan bo'lsa, Shivaga eng yaqin yo'l edi.
  
  
  "Ha, men ma'lumot olish uchun siz bilan uchrashishga harakat qildim, tan olaman", dedi u uni yog'och stulga o'tirishga majbur qilib, yana nafas oldi.
  
  
  Mening qo'llarimdan boshqa qurol yo'q edi, lekin qiz qurollangan va menga hiyla o'ynashi mumkin deb o'ylamagan edim.
  
  
  "Shunday qilib, siz edingiz. Nega yolg'on gapiryapsiz, Reeva? Siz meni boshidanoq aldayapsiz, tan oling!
  
  
  U hamma so'zlarni tushunmadi, lekin men unga aytayotgan gaplarimning ma'nosini tushunganday tuyuldi. "Men sizga bir nechta savol berishim kerak edi", deb javob berdi u. - Hindistonga nima uchun kelganingizni bilib oling. Amakim menga boshqa hech narsa demadi, xonangizga bostirib kirgan ikki kishini eslamadi!
  
  
  U kichkina yuzini menga qaratdi, sodda va yaramas kichkina yuzi, qora sochlari sochlari qulog'iga tushdi. U pichirladi, uning so'zlari zo'rg'a eshitildi. Agar u o'zi da'vo qilganidek begunoh bo'lmaganida, u allaqachon kimningdir e'tiborini jalb qilish uchun qichqirishga harakat qilgan bo'lar edi. Ammo, ehtimol, u boshqalar uning yo'qligini payqaydi deb o'ylab, vaqt sotib olishga harakat qilgandir. Men hech narsani oddiy deb qabul qila olmadim.
  
  
  Shunday qilib, sizga ba'zi ma'lumotlarni olish topshirildi. Nima uchun? u sovuq ovozda davom etdi.
  
  
  "Chunki Shiva meni bunga majbur qildi, Nik. Siz bu erda ekanligingizni bilmasdim."Aslida, men uni mehmonxonada aylanib yurganimdan keyin sizga nima bo'lganini ham bilmasdim. Mohan vafot etganida men u erda qololmadim...
  
  
  "Demak, u sizni "majbur qildi"?"- takrorlang.
  
  
  "Iltimos, meni tinglang", deb ming'irladi u. "Hammasini boshidan tushuntirib beray.
  
  
  U yana vaqt sotib olmoqchi deb gumon qildi, lekin ego ovozining ohangi samimiy, tashvishli edi. Men uni tinglashim kerak edi. Agar u haqiqatni aytgan bo'lsa, Reeva meni kobraga olib borishi mumkin edi; agar u yolg'on gapirsa, men hali ham uni tinglashim va uning so'zlaridan biron bir maslahat topishga harakat qilishim kerak edi. U uning yonida turardi, agar kimdir laboratoriyada paydo bo'lsa, uning hikoyasini to'satdan to'xtatishga tayyor edi.
  
  
  Reeva hech qanday yolg'on harakatlar qilmadi. Uning ovozi o'zgarmadi, chunki u Shiva uni Kobra tashkilotiga qo'shilishga majbur qilganini tushuntirdi. "U mening otam nikni saqlaydi... katta birodarning egosi va agar u politsiyaga yoki hukumat atrofidagi odamlarga borganida, u Egoni o'ldirishdan oldin ikkilanmas edi. Otam juda kasal, juda kasal. Amakim nafaqat Egoni o'ldirish, balki Egoni har qanday davolanishdan mahrum qilish bilan tahdid qildi... agar men egoimning buyrug'iga amal qilmasam.
  
  
  "Otangiz hozir qayerda?"
  
  
  "Bilmayman."Shiva Egoni biron bir joyda ushlab turadi, lekin bu uyda emas.
  
  
  Men har doim o'zimni odamlarning biluvchisi deb bilganman, inson samimiymi yoki yo'qligini taxmin qila olaman. Va endi, garchi men uning g'azabiga qaramay, unga xiyonat qilmasligi mumkin bo'lgan har qanday er yuzida ko'zlarimni ochayotgan bo'lsam ham, men uni Reevaning hikoyasiga ishonib topshirganimni angladim. Birinchi navbatda, bu mantiqiy edi, chunki. Ayniqsa, Shiva otasi tufayli uni iflos rejalarida ishtirok etishi uchun shantaj qilayotgan bo'lsa.
  
  
  "Tushuntirish uchun yana bir narsa bor", dedim.
  
  
  Ammo bu safar men xalaqit berdim. Kimdir yo'lning narigi tomonida harakatlanayotgan edi. "Reeva?"Bir odamning ovozi chaqirdi. "Nega eshik yopiq?"Meni kiriting!"
  
  
  "Bu kim?"Men pichirladim, qizni stuldan turishga majbur qildim.
  
  
  "Odin amakimning odamlari atrofida, Nirad.
  
  
  "Men uni bilaman. Hech narsa sodir bo'lmagandek ko'ring. Salomga ishonish xavfli edi, lekin bu vaqtda menda boshqa iloj yo'q edi.
  
  
  "Bir daqiqa kuting! Reeva baqirdi. Va u menga kalitni uzatib, eshik tomon itarib yuborganida, u meni hayratda qoldirdi.
  
  
  Men laboratoriyani tezda qidirib topdim, ammo Nirad bilan kurashish uchun qurol sifatida kerakli narsani topa olmadim. Xo'sh, baribir, men emuga bir kun oldin bir nechta narsani ko'rsatdim, shuning uchun buni o'zim qilishim qiyin emas edi. U eshik oldida turdi va kuta boshladi, quloqlari sanchildi, hindistonlik yosh reevadan uni ochishni so'rash uchun tutqichni burishda davom etdi.
  
  
  U qanchalik tez kirsa, men uni shunchalik tez qurolsizlantirardim, u qaror qildi.
  
  
  Nirad, Ranjit, Gurnek, Hakshi, Shivas bor edi va boshqalar qancha ekanligini Xudo biladi. Qanday bo'lmasin, men o'zim uchun xulosa qildim, Shiva biron bir joyga egalik qilgan ovozli simulyatorni qidirishni boshlashim kerak edi va Nirad ham boshqalar singari yaxshi boshlanish edi.
  
  
  Reeva qaltiragan qo'li bilan kalitni qulfga surib qo'ydi.
  
  
  Agar u hozir meni aldagan bo'lsa, ishlar yanada murakkablashadi; lekin bu uning menga yolg'on gapirayotganini aniqlashning yagona yo'li edi. Bu vaqtda u laboratoriya eshigini ochish uchun qulfdagi kalitni aylantirayotgan edi.
  
  
  
  
  7
  
  
  "Bu nimani anglatadi?"Nirad so'radi. Hindistonlik endi bint kiymadi va ofitsiant formasini an'anaviy kiyim bilan almashtirdi.
  
  
  "Men qilmayman... Eshik qulflanganini tushundim", deb javob berdi Reeva. Men taranglashdim, chunki u niradni eshik oldida mening borligim haqida ogohlantirmasligiga hali amin emas edim.
  
  
  Yigit laboratoriyaga kirib, eshikni orqasidan taqillatganda orqasiga qarashga qiynalmadi. "Bu yana sodir bo'lishiga yo'l qo'ymang! u xitob qildi, u barre sport qilgan kabi takabburlik bilan.
  
  
  Reeva bir qadam orqaga chekindi, go'yo asablarini boshqarishni yo'qotish arafasida. Ego imo-ishoralari ego asabiyligiga xiyonat qildi. Va keyin bir uni ishonchli, va ishonch qaror qildi, hatto nima bo'ldi keyin.
  
  
  "Amakingiz sizni o'z o'qishida ko'rishni xohlaydi", deb e'lon qildi Hind. "Darhol."
  
  
  Bu so'z meni harakat qilishga undagan signal kabi havoda osilgan edi. Shunga qaramay, meni qiyin vaziyatdan olib chiqadigan "taekvondo" edi. U kuchli zarba berish uchun deyarli havoda uchib, oldinga yugurdi.
  
  
  Bu niradning talog'iga qaratilgan edi; cha-cha-gi ta'siri Egoni erga yiqitdi. Hindistonlik uning yon tomoniga o'girildi, yuzi grotesk og'riq bilan burishdi.
  
  
  U egilib, jag'iga Ego urish uchun ko'kragi va sonlarining butun uzunligidan foydalangan. Nirad bir ji-lu-ki, ego zarbasidan ostida orqaga yiqildi, maqsad bir tomonga cho'kdi; men knuckles emu yuz suyaklarini singan edi angladim. Lekin u taslim bo'lmadi.
  
  
  "Eshikni yoping!"Rehve unga shivirladi. Qiz kalitni qulfga kiritishga shoshildi.
  
  
  Nirad orqasiga o'girilib, oyoqqa turishga muvaffaq bo'ldi. U titrab, shimining belbog'iga etib bordi va u erda ushlab turmoqchi bo'lgan qurolning dumbasini ko'rdi. Keyin hamma narsa chalkash tushdagi kabi sodir bo'ldi, aks ettirish bilan bog'liq bir qator harakatlar. U tezda o'ng tomonga burilib, chap yelkasini har bir qabilaning beliga ko'tardi. Bir oyog'ida turib, u har bir qabilaga tushdi va darhol chap oyog'ini mukammal zarba bilan taranglashtirdi.
  
  
  "Jop-nima-gi" uning ego, bilagini, polga qurol taqillatib. Endi u qurolsiz edi, yosh hindistonlik menga yovvoyi ko'zlar bilan qaradi. Egoning odatiy takabburligi qo'rquvdan g'oyib bo'ldi, u chekinishni boshladi va endigina tushgan zarbadan jag'ida quyuq ko'k ko'karish kengaya boshladi.
  
  
  U qichqiriq uchun og'zini ochdi, keyin tom ma'noda tomog'iga sakrab, bosh barmoqlarini tomog'iga bosdi. Nirad nafas olayotganday tuyuldi, lekin Nah hali ham oyog'ini ko'tarib, meni qornimga tepishga kuchi bor edi. Ko'r og'riq meni boshqa bo'yniga mening tushunish echishga qildi. Men nafas olish uchun gandiraklab; men polga engashib kerak edi, mening qo'llari mening ko'kragiga ustidan qisdi.
  
  
  Nirad eshik tomon yugurdi. U hali ham olgan dahshatli zarbasidan tisarilib, oldinga sakrab tushdi. U oyoqlarini ushlab, unga sakrab tushdi. Bu shovqin bilan tushdi.
  
  
  U darhol nen tepasida, tizzalari Ego sonlarida edi. Men undan so'radim. "Ko'zlaringiz qanday, Nirad? "Emu unga ishlagan barda bergan davolanish izlari hali ham bor edi.
  
  
  Javob berish o'rniga, u meni tashlamoqchi bo'lib, to'liq vaznini oldinga tashladi. Agar uning bo'yin suyagi emu tomonidan singan bo'lsa, u emu va uning qovurg'asi tomonidan singan bo'lar edi va u yana o'rnidan turolmas edi. Shunday qilib, u karate bilan shug'ullanish uchun qo'lini ko'tardi.
  
  
  Ammo Nirad jang san'ati filmlarining muxlisi bo'lsa kerak, aks holda kimdir egoga karate asoslarini o'rgatgan bo'lardi. Bilanoq uning qo'l ko'tardi sifatida, u aslida bir "qora-nal McKee"bilan mening kesish zarba parried. Bu deyarli janjal bo'lishi kerak edi va u buni xohladi.
  
  
  - shunday qilib... Siz men o'ylagandan ham yaxshiroqsiz: "men oyoqqa turish uchun uzoqlashdim.
  
  
  U ham o'rnidan turdi va uning atrofida aylana boshlaganda gandiraklab ketdi. Uning xirillagan faryodi bilan u oldinga siljib, quyosh pleksusiga halokatli zarba berdi, so'ngra jag'iga tirsak qo'ydi. "Pan-te ji-lu-ki" va "pal-kuch chi-ki" ning birgalikdagi harakati nafaqat ego va ishonchni silkitish, balki emuning ikkita qovurg'asini sindirish uchun ham etarli edi.
  
  
  Nirad og'riqdan mast bo'lib, orqaga qaytdi. U o'ziga tegishiga yo'l qo'ymaydi. Shiva meni dahshatli o'limga olib kelishga qaror qildi va Ashok Anandning qotili xotirasi hali ham xayolimda yorqin edi. Ayniqsa, Ashoka hech qachon bizning Shivamizga, noqonuniy Kobra operatsiyalarimizga jiddiy tahdid solmagan.
  
  
  Shuning uchun u Niradga achinmadi. U yollanma edi... jinni qotil xizmatida Xitmen. Mening qat'iyat va o'z-o'zini saqlash instinkt e'tiborsizlik bilan meni jiddiy kimdir.
  
  
  Menimcha, u jag'i singan va ikkita qovurg'asi singan holda yana jang qila olmadi. Ehtimol, hatto teshilgan o'pka bilan ham.
  
  
  Ammo u tomosha qilar ekan, u hayoti bilan jismoniy azob bilan kurashishda davom etdi. U tom ma'noda polga mixlanib, yiqilgan qurolni ushlamoqchi edi. Ego uni to'xtata olmaguncha, u hatto barmoqlarini ego atrofida aylantirishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  "Siz nihoyat mening fikr poezdimni tushuna boshladingiz deb o'yladim, Nirad.".. Dedim va barmoqlarimni emuga tepib, qurolni yana uchib yubordim. Qurol laboratoriya stollaridan biridan sakrab tushdi va polga tushdi.
  
  
  Endi yosh Hindni hozircha yo'lga olib chiqish masalasi emas edi. U juda ko'p narsani ko'rgan, ayniqsa Reevaning sherikligi. Ego uni bog'lab, gagged bo'lsa ham, ertami-kechmi u Shivaga Egoning jiyani menga qochishimga qanday yordam berganini aytadi.
  
  
  Menimcha, men buni sezmaganman, hatto bechora yigitga rahm-shafqat ko'rsatmaganman. Lekin men oxir-oqibat nafaqat bir kishi, balki millionlab inson hayoti ishtirok etganini bilardim. Agar Shiva o'z rejalarini amalga oshirganida edi, G'arb aralashuvisiz Indochina blokining shakllanishiga guvoh bo'lmagan bo'lar edi. Bu termoyadro kallagi bilan Triton qit'alararo ballistik raketasidan boshlab yadro qurolining butun arsenalini o'z ichiga oladi. Va yakuniy natija hatto eng qotib qolgan va sovuqqon erkaklar uchun ham qo'rqinchli edi.
  
  
  "Sovuq qonli" men uchun to'g'ri so'z emas. Men sadist emasman, lekin vaqt va tajriba bilan men, albatta, "qotib qoldim". Nirad mening yo'limda edi, bu mening missiyamning muvaffaqiyatiga olib keldi. Vaziyatning haqiqatiga duch kelishim kerak edi. Shunday qilib, yosh hindistonlik qo'rqib ketgan boladek yig'lab, polga cho'kkalab o'tirganida, u Egoni oyoqlariga tortdi va uni ilon chuqurining tosh devori tomon itarib yubordi.
  
  
  Egoning yuzi qonga belanib, yonoqlarida g'alati naqshlar paydo bo'ldi, og'zi yarim ochiq, tili singan qush qanotidek osilib turardi. - yo'q... "sohib.".. Iltimos, yo'q... meni...
  
  
  "Siz shunchaki buyruqlarni bajarayotgan edingiz, men uni bilaman", deb gapni tugatdim. "Men ham, Nirad, u ham.
  
  
  Uning orqasida u sudralib yuruvchilarning chuqurning tosh devorlariga urishganda hushtak va shivirlashlarini eshitdi. Nirad Kobrada ishlashga majbur bo'lmadi, u buni o'z xohishiga ko'ra qildi. Mana, endi u o'z ishini kutganidan ancha tezroq tugatadi.
  
  
  U men buni nazarda tutganimni tushunganida, er-xotinning egosi birdan o'zgardi. U allaqachon yuzimga urilgan oyog'i bilan o'zini ozod qilmoqchi bo'ldi va shivirladi: "Shiva sizni o'lganingizni ko'rmoqchi!""Bu istiqbolda to'xtash Stalning fikri emas.
  
  
  "Ehtimol, Nirad, lekin siz nima bo'lishini ko'rish uchun bu erga kelmaysiz.""Men ko'proq vaqt sarflay olmadim. Mening mushtim uni iyagiga tutdi va u orqaga yiqildi. Ego uni shimining belbog'idan ushlab oldi. Nirad qichqirmoqchi bo'ldi, lekin singan qovurg'alari unga faqat bo'g'iq nola qilishga imkon berdi. - Yaxshi sayohat qiling! Men xitob qildim va chuqurning chetiga ego tashladim.
  
  
  U chekkaga yopishmoqchi bo'ldi, lekin qila olmadi. Egoning oyoqlari havoda uchib ketdi, keyin Hind orqaga yiqildi va o'zini sun'iy hovuzda topdi, u erda dahshatli dengiz ilonlarining boshlarini qimirlatayotganini ko'rdi.
  
  
  Gurgling b & nb, halqalar va dumlarni silkitadi. Niradning tanasi azobdan burishdi. Hindistonlik turg'un suvdan chiqishga urinib, yon tomoniga o'girildi. Dengiz ajdahosi kalta tishlarini Egoning bilagiga botirdi; keyin u o'z elementida beqaror harakat qilib, o'z-o'zidan chiqdi. Ammo u g'alati va dahshatli qat'iyat bilan odamning qo'liga singib ketgan tishlari bilan qoldi.
  
  
  Nihoyat u o'ljasini tashlaganida va Nirad jinni kabi turishga harakat qilganida, qirol kobra uning hududida hech kim uning tinchligini buzolmasligini ko'rsatish uchun aralashdi. U sahnani qandaydir hayratlanarli dahshat bilan tomosha qildi. Bu Shiva men uchun mo'ljallangan edi. Kobra o'rnidan turdi va havoda chayqaldi.
  
  
  Qochish haqida o'ylashimizdan oldin Nirad bizga baqirishga ulgurmadi. Sudralib yuruvchi chaqmoq tezligida yugurdi va shu bilan birga tishli ilon tishlarini yosh Hindning to'pig'iga botirdi. Spazmodik gurillash niradning lablaridan qochdi. U chuqur jonlanib, hushtak va qamchi bilan jonlanayotganini tomosha qildi.
  
  
  Spazmodik titroq hindlarning tanasini larzaga keltirdi. Egoning oyoqlari bukilib, qo'llari nafas ololmayotgandek ko'ylagining yoqasini mahkam ushladi. U nafas olishning asab markazlarini falaj qilgan kobra zaharini bo'g'ib qo'ydi.
  
  
  Niradning qo'llari va qo'llarida qizil dog'lar paydo bo'ldi; ichki qon ketish bor edi. Tinimsiz shivirlagan ilonlar bir necha bor ego tomonidan boshqarilib, bir qator halokatli chaqishlarda tishlarini qiynoqqa solingan go'shtga botirdilar. Niradning tili rtadan chiqib ketganda, u yuz o'girdi va endi u bizning so'zlarimizni talaffuz qila olmadi.
  
  
  Chuqurning tubiga tushgan shikastlangan tananing ovozi muqarrar dirge edi; o'lim bir necha daqiqada keladi. Lekin bu mening navbatim emas edi, xayriyatki.
  
  
  "Amakingiz men uchun shunday qildi", dedi Rivet unga. "Birin-ketin tishlash.
  
  
  U stulda o'tirar, yuzi qo'llariga ko'milgan edi. Kimdir u bilan gaplashganda, u boshini ko'tarib, ko'zimga qaradi. Uning tayoqchalari hollyhocks bilan ho'l emas edi, qora ko'zlari esa jiddiy va sovuq edi. U guvoh bo'lgan dahshatli manzaradan keyin ham asablarini nazorat qilishni yo'qotmagan edi.
  
  
  "Hammasi joyida", deb pichirladi u. "Men baxtliman. Bir kuni men sizga amakim meni o'z xalqiga qilgan shafqatsiz va kamsituvchi narsalar haqida gapirib beraman... uning ustida ishlaydigan, unga sajda qiladigan cho'chqalar xuddi Naga, Xudo kabi edi. Nirad yomon loyiq, men sizni ishontirib aytamanki.
  
  
  Shundagina Reva hushidan ketish yoqasida bo'lib tuyuldi, uning yuzi kuchli his-tuyg'ularni ko'rsatdi. U uni ehtiyotkorlik bilan ko'tarib oldi. U titrardi. U uni yaqin tutdi, engil o'pish bilan bo'yniga tegdi. Ko'p o'tmay, umid qilamanki, biz uchun ham vaqt keladi, hech kim xalaqit bermaydigan vaqt. Ammo endi men ketishim kerak edi va men uni qanchalik tez tark etsam, shuncha yaxshi.
  
  
  U mening tashvishimni sezdi va mendan uzoqlashdi.
  
  
  "Men undan so'radim. "Biz qayerdamiz?"Eng yaqin shahar nima?
  
  
  "Men sizga hamma narsani aytib beraman", dedi u. "Ammo avval siz meni bog'lashingiz kerak, aks holda amakim sizga qochishga yordam berganimni va otamning o'limiga yo'l qo'yganimni biladi."Ehtimol, u ham meni o'ldiradi.
  
  
  U arqon olish uchun ketdi va u stulga ishora qildi. Keyin, u men bilishim kerak bo'lgan hamma narsani, beliga va to'pig'iga o'ralgan arqonni tushuntirganda, men sahna estestvenno kabi ko'rinishini xohlayman.
  
  
  U salomga mening missiyamning maqsadi nima ekanligini qisqacha aytib berdi; unga salom ishonishi mumkin edi, endi u qimmatli ittifoqchi edi. Lekin men uni xavf ostiga qo'yishni xohlamadim.
  
  
  Va u menga, ehtimol unga muhtojligimdan ham ko'proq kerakligini anglaganimda, oxirgi shubha yo'qoldi va eng to'liq ishonchga yo'l ochdi.
  
  
  "Agra atigi bir necha mil uzoqlikda", deb tushuntirdi qiz. - Villaning tashqarisida, asosiy yo'ldan boring: u sizni to'g'ridan-to'g'ri shaharga olib boradi. Biz bugun kechqurun uchrashishimiz kerak: men ko'proq ma'lumot olishga harakat qilaman. Siz uchun.
  
  
  "Biz uchun siz demoqchisiz. Otangizning hayoti va najoti uchun", - eri ommaviy axborot vositalarida paydo bo'lgan xabarlarni rad etdi.
  
  
  Uchrashuv uchun belgilangan vaqt bo'lganida, u shkafidan bir nechta latta topdi, uni bog'lab qo'ydi va ketishga tayyorlandi. U Shivaning shubhalarini qo'zg'atmaslik uchun poyabzal bog'ichlari mahkam bog'langanligiga oxirgi marta ishonch hosil qildi.
  
  
  Niradning quroli polda yotardi. Ego uni orqa cho'ntagiga solib qo'ydi, keyin shkafga osilgan kalta oq xalatni oldi va kiydi... hech bo'lmaganda mening ehtiyojlarimni qondiradigan ibtidoiy ko'ylak.
  
  
  Reeva yuz o'girdi. Ko'z yoshlari uni tayoq bilan ho'llay boshladi. U mendan qaytib kelishimni, hamma narsa yaxshi bo'lishini bildirishimni so'radi; lekin meni nimadir to'xtatdi, ehtimol uni boshqa ko'rmaslik qo'rquvi. Uning, Reeva Singx haqida o'yladi, lekin aqlga kelgan birinchi narsa bolta agenti hissi edi. U Rivani xafa qilishi mumkin, lekin men hukumatimni va uning menga bo'lgan ishonchini xafa qila olmadim... millionlab inson hayoti bema'ni xayollardan, jinni tomonidan jinoiy rejalashtirishdan xavf ostida bo'lganida emas.
  
  
  
  
  8
  
  
  Maqollardan foydalanish qulay, chunki ular universal haqiqatlarni qisqacha ifodalaydi: ular har xil vaziyatlarga osongina moslashadi. Reeva Singx uni zaharli sudralib yuruvchilar to'plami va unda yotgan ofitsiantning grotesk tanasi bilan laboratoriyada yolg'iz qoldirganida xayolimga nima keldi: "yomg'ir yog'sa, siz ho'l bo'lishingiz shart emas."
  
  
  Voqealar asta-sekin sodir bo'lmadi; ikki kun oldin Nyu-Dehliga etib kelganida, ular tom ma'noda o'zlari bilan menga qulab tushishdi. Qisqa vaqt ichida, meni boshi berk ko'chaga olib boradigan o'ljaga ergashyapmanmi, deb bir necha bor hayron bo'lganimdan so'ng, Shiva meni o'z uyiga jalb qilishga muvaffaq bo'ldi. Bu oson sayohat emas edi va men sirli Shivani ko'rmadim... Hakshaning oxirgi ustasi va Kobra miyasi. Ammo men o'zimni bu fantastika emasligiga ishontirish uchun etarli dalillarni oldim. Inson bor edi, garchi biz yuzma-yuz Uchrashmasak ham.
  
  
  Ertami-kechmi, bu ham sodir bo'ladi, u mening unga aytadigan gapim borligini bilishidan ancha oldin. Ammo endi men Agraga u yoki gorilla ego mening qochishimni kashf etishidan oldin, ular kameraga qarashdan va beshta g'azablangan ilondan tashqari uni bo'sh topishdan oldin borishim kerak edi.
  
  
  Eshik tuproqli devorlari bo'lgan tor yo'lakka ochildi. Shivaning qasri tashqarisida u past va baland halqa tovushlarini eshitdi. Chiziq " Poo ... poo...poo " mening har bir fikrimda, har bir harakatimda aks etganday tuyulgan signal bilan almashtirildi. Men tor yo'lakdan pastga tushdim va shu bilan birga havoda bir ovoz eshitildi va butun yo'lakning narigi chekkasida yangradi.
  
  
  "Nirad?"Bu erda nima qilyapsan?"Bilasizmi, u kutishni yoqtirmaydi...
  
  
  Bu Ranjit yoki Gurnek bo'lsa kerak, ehtimol birinchisi, chunki Gurnekning yuzi hali ham bog'langan edi. U odamning ovoziga sabrsizlik tutdi, shaggy menga yaqinlashdi va yo'lak bir tokcha pastga cho'kkalab. Men yuqoriga qaradim va Ranjitni ko'rdim. Egoning ko'ylagi ko'kragida ochiq edi va uning bo'yniga kiygan garrote metall nashrida edi. Hindistonlik laboratoriya eshigini taqillatdi va u o'z egosining reaktsiyasini kutmadi.
  
  
  Ikkiga egilib, u boshqa yo'lakka, qandaydir labirintga yugurdi. U villada edi, men o'yladim va odatda villada eshik yoki undan ko'p narsa bor. Ee buni bir daqiqadan so'ng topdi. U katta, murakkab naqshinkor yog'och eshikni itarib ochdi va miltillab, ertalabki quyoshning ko'r nuriga moslashishga harakat qildi.
  
  
  Hovli qandaydir O'rta er dengizi atrofida butunlay ko'chirilganga o'xshardi. Zich barglar, gulli butalar, yam-yashil o'simliklar. Shiva Frantsiyaning janubidagi serhosil qishloq burchagining aniq nusxasini ko'paytirish uchun hech qanday mablag'ni ayamasligi aniq.
  
  
  Eshikni ohista yopib, u har doim tushdan keyin yon jabhada boshlangan shag'al yo'ldan yugurdi. Yo'l archa daraxtlari va butalarining zich klasteriga qo'shilib, chiroyli kesilgan va Manikyur qilingan. Umumiy signal hali o'chmagan edi va u, albatta, uning o'chishini kutmoqchi emas edi. Yelkamga bir qarash Ranjitning boshqalarni ogohlantirishga hali ulgurmaganligini tasdiqladi.
  
  
  Lekin bu bir necha daqiqa ekanligini bilardim. Darvozamizni topa olmadim, daraxtlar atrofidagi panjaradan boshqa ilojimiz yo'q edi. U boshi va bo'ynini yelkasiga bosdi va yalang'och barmoqlari bilan shoxlar atrofidagi to'siqni chetga surib, oldinga qadam tashladi. Bu mehmonxonadan ko'ra ko'proq shovqin chiqardi, ammo Rossiyadagi bu joy boshidanoq falokatga aylandi va hozir ham ishlar yaxshilanmayapti.
  
  
  Filiallar tom ma'noda kiyimlarimni yirtib tashladi, yuzimni va ko'zlarimni qamchiladi. Men orqamdan engil harakatni eshitdim, ovozlarning chalkashligi tobora ravshanlashdi. Uning shoxlari bo'ylab itarishda davom etdi va nihoyat ozod bo'ldi; uning villasi bo'ylab olib boradigan changli yo'lning chetida turardi.
  
  
  Nafas olishga ham ulgurmadim. U har qadamda chang bulutlarini tepib yugurdi. Agra yo'lidagi yuk mashinasi yoki furgondan kelayotganiga umid qilib, ovozni kuzatib borganimda, bo'g'iq musiqaning zaif tovushlari yangradi.
  
  
  Agar uning geografik joylashuvini to'g'ri eslasam, Agra Nyu-Dehlidan uch soatlik masofada joylashgan va toj Mahal joylashgan joy sifatida ham tanilgan. Agar shaharga tashrif buyurish mening rejalarimning bir qismi bo'lmasa, Shiva edi.
  
  
  Uni, asosiy yo'lda chiqib ketdi. Bu nihoyatda tor edi, trafik har ikki yo'nalishda ham ketadigan veb-yo'lak. Musson mavsumi bir necha oydan keyin boshlanadi, shuning uchun yo'l to'shagi yalang'och va kimsasiz, quyuq changning bir tekis kengligi edi. Bujmaygan daraxtlar yo'lning yon tomonlarini qoplagan va o'ralgan shoxlarga o'tirgan kalxatlar, dahshatli, yalang'och boshli jasadlarni jim yeyuvchilar.
  
  
  Reeva menga batafsil ko'rsatmalar berishga ulgurmadi. Men ikkala yo'nalishda ham yo'lga qaradim, lekin menga Agraga aniq yo'lni ko'rsatadigan hech narsa yo'q edi. U yorqin quyoshga ko'z qisib qo'ydi va bir lahzadan so'ng u yo'lning narigi tomonidagi kichkina gulxan atrofida bir oilani ko'rdi.
  
  
  Ikki kattalar va to'rt bola menga yashirin qiziqish bilan qarashdi. U imkoniyatdan foydalanishga qaror qildi va guruhga etib borganida to'satdan to'xtab, ko'cha bo'ylab yugurdi. Faqat bel sohasida kiyingan ozg'in odam o'rnidan turishga urinmasdan menga qarash uchun yuzini ko'tardi. U mendan o'n yosh kichik bo'lsa kerak, lekin ajinlangan, cho'kib ketgan yuzi uni ancha yoshi kattaroq qilib ko'rsatdi.
  
  
  "Agra?"Men ularning atrofida hech kim ingliz tilida gapirmasligini aniqladim. U ko'chaga ishora qildi va yana so'radi: "Agra?"
  
  
  Onam va otam hayron bo'lib qarashdi va har biri to'rt kishidan iborat ikkita bola shimimni tortishni boshladi. "Baksheesh, baksheesh!"kichkina qiz butunlay yalang'och holda takrorladi, bir qo'li bilan shim oyog'imni tortib, ikkinchi qo'li bilan og'zimga ishora qildi. Egoning ingichka, xirillagan ovozi yolvorishda davom etdi.
  
  
  Villada ular mening ko'ylagimni hamyonim va ichki cho'ntagimda saqlagan pulim bilan birga olib ketishdi, shuning uchun men bilan birga Reevadan olgan bir hovuch rupiy bor edi. Bu boshqalarga qo'shishingiz mumkin bo'lgan yana bir muammo. Biroq, u mis tanga topib, och bolaning cho'zilgan qo'lining kaftiga qo'ydi.
  
  
  "Agra", dedi u Villani yashirgan to'siqqa asabiy qarab. - Toj Mahal...
  
  
  "Oh, Sohib, toj Mahal! erkak aytdi. U hali ham pastga cho'kkalab edi, lekin u menga yo'l ko'rsatish uchun uning suyak qo'lini ko'tardi, villa chap.
  
  
  U sonlarida o'tkir og'riqni his qilib, yana yugurdi. Agraga borishimga yordam berish uchun mashina, arava yoki boshqa transport vositasi mimmodan o'tishiga umid qilishim mumkin edi. Ammo mashina yoki furgon o'rniga shovqin eshitdim, bu meni darhol Nyu-Dehlidagi birinchi kechamda sodir bo'lgan voqealar shovqiniga qaytardi. Bu yo'tal edi, keyin orqamda mototsiklning shovqini.
  
  
  U har safar burilib, yugurishda davom etdi. Hozir Villani o'rab turgan yo'ldan bortida ikki kishi bo'lgan mototsikl asosiy yo'lga chiqdi; ih boshlari salla bilan o'ralgan va ular men tomon ketayotgan edi. Niradning shim cho'ntagida saqlagan quroli uni ushlab oldi.
  
  
  Bu Astra edi. 32, bir necha metr radiusda har qanday nishonga zarba berishga qodir. Astra Colt va Hotel Lindner to'pponcha bir xil to'pponcha qiladi (qaysi ancha ko'proq xarajat), va u o'tmishda bir marta ortiq ih foydalangan. Ammo u nishonga olish va tetikni tortish uchun to'xtaganida, u qurol bo'sh ekanligini tushundi. U qurolni shimining kengligiga qaytarib yubordi va yana yugurdi, hatto g'altak mendan bir necha dyuym uzoqlikda uchib ketdi va bir bo'lak qobiq daraxtdan bir necha qadam chap tomonimda uchib ketdi.
  
  
  Kim o'q uzgan bo'lsa, u biroz mashq va o'qitilgan ko'zga ega edi. Men zigzaglarda yugurishni boshladim, yeryong'oq kabi yomg'ir yog'ayotgan o'qlardan qochib, izdan tushishimga imkon beradigan boshpana izladim. Yana bir zarba, va bu safar GAVK o'ng yelkamni o'tlatdi. Undan ellik metr oldinda u g'ishtli mo'ridan qora tutun ustuni ko'tarilgan yog'och kulbani ko'rdi.
  
  
  Men bu nima ekanligini bilmasdim, lekin hayotimda hech qachon yugurmagandek yugurardim. Velosiped masofani qisqartirdi, lekin yo'ldan ko'tarilgan chang haydovchining ko'rishini qiyinlashtirdi va shuning uchun transport vositasini maksimal tezlikka olib chiqdi. U bundan foydalanib, axlat bilan to'ldirilgan hovliga yugurdi, ikki kishidan biri sherigiga to'xtab yurishni davom ettirishni buyurdi.
  
  
  Bu Ranjit va Gurnek bo'lsa kerak, deb o'yladim, garchi Shivaning ikkitadan ortiq qo'riqchisi borligiga amin edim. Binoning yon tomonida yog'och eshik ochildi; eshik zanglagan ilmoqlaridan faqat bittasiga osilgan edi. U ichkariga yugurdi va uning burun teshigini qon va hayvonlarning axlatining xushbo'y hidi to'ldirdi.
  
  
  Men qassobxonada edim va o'zimni XIX asrga qaytgandek his qildim. Hindular mol go'shti yemaydilar, musulmonlar. Qoramollarning pastlashi, qoramol tuyoqlarining sabrsiz shovqini va sigir so'yishga tayyorlanayotgan odamlarning hayratli nigohlari men yashirinish uchun eng mos bo'lmagan joyga kelganimni aniq ko'rsatdi.
  
  
  Erkaklar mushtlarini ko'tarib baqira boshladilar. U o'ldirilishi kerak bo'lgan hayvonlar bilan hech qanday aloqasi bo'lmagan chaqirilmagan mehmon edi. "Kechirasiz, odamlar", deb ming'irladim va ikki katta sigir orasidan to'g'ridan-to'g'ri tashqi drenajga olib boradigan qonga to'la vannaga bordim.
  
  
  Hidi har kimning oshqozonini burish uchun etarli edi; u Shivaning goonlarini to'xtatmoqchi edi. Havodan so'yilgan go'sht va qo'rquv hidi keldi. Skott vahima ichida qimirladi, tuyoqlari axloqsiz polga urildi. Orqamda uning so'zlarini men tushunmagan tilda almashganini eshitdim. Keyin oyoq tovushlari menga yaqinlashmoqda va hayvonlarning aks-sadolari.
  
  
  "Karter! Ranjit baqirdi. "Biz shunchaki gaplashmoqchimiz."Shiva shartnoma tuzmoqchi!
  
  
  Bu yaxshi narsa edi, deb o'yladi u, mening hayotim unga befoyda edi...
  
  
  Asosan bog'lanmagan hayvonlar birgalikda qochish bilan tahdid qilishdi. Uniki ham bunga ruxsat berdi. O'zini himoya qilish instinkti tomonidan boshqariladigan dahshatli sigirlar podasi tomonidan eziladi. Faqat, albatta, xuddi shu instinkt uni his qildi. Shunday qilib, men yugurishda davom etdim va hammom yonidagi zinapoyadan sakrab tushib, boshimga yana bir g'ichirladi.
  
  
  Gavking shimimni bo'yab qo'ygan qon, go'ng va siydik purkagichini olib keldi. U o'lik markazga yugurdi, katta xonaning orqa tomonida nola qildi, u erda biz derazalarni ko'ra olmadik, eshiklarni ko'ra olmadik.
  
  
  U menga bir necha soniya qimmatli vaqt beradigan narsani xohladi. U vannaning chetiga chiqdi va ozuqa uyumi ustida ko'rgan pichanni ushlab oldi. "Karter! Ovoz yana baqirdi. "Hammasi tugadi, sohib!
  
  
  "Aniq emas! Men baland javob berdi, nayza kabi pitchfork ushlab.
  
  
  Ranjit yana bir o'q uzdi, lekin ayni paytda pitchforkning to'rtta o'tkir tishlari emuning ko'kragiga cho'kdi. Zanglagan asbob uni iloji boricha qattiq tashladi. Endi u harakatsiz turdi, yosh hindlarning og'zini ochib, qo'llarini qurolning yog'och miliga qisib qo'yganini tomosha qildi.
  
  
  Hamrohining orqasida turgan Gurnek meni butunlay e'tiborsiz qoldirib, yara atrofiga purkalgan to'rt tomchi qonga hayrat bilan tikilib qoldi. U pitchforkni ozod qilmoqchi bo'ldi, lekin Ranjit qichqirishda davom etdi, ikkinchisi zaiflashib borayotgan og'riqning yovvoyi qichqirig'i.
  
  
  Bu Ranjit ning og'ir hayqirib edi, Gurnek ego ko'kragiga bo'ylab pitchfork olish uchun harakat sifatida g'azab va azob ego nola, sigir yuborish, ularning barcha o'nlab, g'oyatda drainpipe uchun tor o'tish shoshilib. Ih uning qichqirayotganini, tuyoq urishini, qichqirayotganini eshitdi; u sakrab chiqib, kanalizatsiya tomon emaklay boshladi.
  
  
  Gurnek havoda qo'llarini silkitib qichqirdi. Ego orqa tomondan shoxlar bilan urildi va tom ma'noda havoga tashlandi, katta hammom yoniga qo'ndi. Ranjit aqldan ozgan qoramol podasi o'rtasida qulab tushdi. Uning qo'llari mushtning grotesk parodiyasida ochilib yopilganda Egoning lablaridan og'riqning yakuniy nolasi qochib ketdi.
  
  
  Keyin hayvonlarning xom nafasi yonoqlarimni taradi va men yo'lakni pastga tushirdim va qassobxonaning narigi chetidagi devorga doimo urdim. Nopok va hidli, shishgan yuzi qon va ter bilan qoplangan, u yoqimli odam bo'lmasligi kerak edi", dedi u dahshatli og'riq sahnasini qoldirib, yo'lga chiqayotganda.
  
  
  Ikki Hindga nima bo'lganiga amin emas edim. Gurnek, ehtimol, hali ham tirik bo'lar edi, lekin men Uil yaralari Ranjitni abadiy yo'q qiladi deb umid qilgandim. Turli sharoitlarda men munosib ish qilganimni his qildim.
  
  
  Qassobxonadagi odamlar ham Shivaning odamlari bo'lishi kerak. U o'rtoqlari uchun qasos olish uchun oldinga chiqishlarini kutishi shart emas edi. Men ko'chaga qarab yura boshladim, qanday qilib kimnidir menga sayr qilishga ishontira olaman, deb o'yladim.
  
  
  Mimmo eski Forddan o'tdi. U Agraga ketayotgan edi, lekin ular to'xtashlari uchun g'azab bilan to'lqinlanish befoyda edi. Men uning mis-qizil yuzini ko'rdim, keyin mashina mimmodan o'tayotganda ko'tarilgan chang bulutida g'oyib bo'ldi.
  
  
  U yurishda davom etdi, to'xtamaslikka qaror qildi.
  
  
  Menga toza hammom, shvedlar, pul va qurol kerak edi. Bilishimcha, AQSh hukumati bizning konsulligimiz, Agra delegatsiyamiz yo'q edi. Shahar Nyu-Dehliga juda yaqin edi. Lekin, ehtimol, u mehmonxonada menga kerak bo'lgan narsani topishi mumkin edi.
  
  
  Va baribir, u buni qilishi kerak edi. Peshindan o'tgan edi va men o'sha kuni kechqurun Rhea bilan uchrashdim. Hali ko'p narsalarni qilish kerak edi, shuning uchun u tezlikni oshirdi. Reevaning aytishicha, Agra zali villadan atigi bir necha kilometr uzoqlikda joylashgan.
  
  
  Bir necha mil yoki yo'q, bu har doim mashaqqatli yurish edi. Peshin quyoshi shafqatsizlarcha boshimga urildi va osmon soxta akslar bilan qoplangan ko'r, bulutsiz kenglik edi. Taxminan o'n daqiqa, chorak soat, arava menga etib keldi. Bu aravacha pichan ko'tarib yurgan bir juft oriq ho'kiz tomonidan tortilgan qo'pol arava edi.
  
  
  U jilovni tortib, aravani chekkaga tortgan kulrang soqolli dehqon haydovchiga qo'l silkitdi. "Siz ingliz tilida gapirasizmi?"Men dehqondan so'radim.
  
  
  "Toza suv", dedi u. "Inglizcha Emas...
  
  
  U avval barmog'ini unga, keyin o'ziga qaratdi. "Agra?""Men undan so'radim. "Agra?"
  
  
  "Agra?"- universal tilda"Ha" degan ma'noni anglatuvchi imo-ishora bilan qo'lini yonma-yon silkitib, dehqonni takrorlang.
  
  
  U shiddat bilan bosh irg'adi va Sena o'rtasida aravaga chiqdi. Erkak menga jilmayib, Paan bilan bulg'angan tishlari va milklarini ko'rsatdi. Keyin u jilovni bo'shatdi va ho'kizlar sekin yurishlarini davom ettirdilar, bu hali ham uzoq yurishdan yaxshiroq edi.
  
  
  U aravaning ritmik tebranishi va xirillashi bilan uxlab qoldi. Bir soat bo'lsa ham, uxlashim kerak edi. Lekin mening fikrlarim bir qat'iy xum tomonidan uzildi, arava quyoshli yo'l pastga prokat sifatida balandroq o'sdi bir xum.
  
  
  Instinktiv ravishda hushyor, u orqaga qaradi. Uzoqdan chang ko'tarilardi, mayda qum bulutlari u eshitayotgan shovqin manbasini yashirardi. Meni hayotim, missiyamizning muvaffaqiyati bilan murosaga keltirmaslik uchun keraksiz tavakkal qilishni xohlamayman, uning shoshilinch ravishda xushbo'y pichanga sho'ng'ishi, o'zini ko'rinmas qilish uchun tepada juda ko'p to'planishi.
  
  
  Nima kelayotganini tushunolmadim. U bir nechta dvigatellarning doimiy shovqinini tinglab, yog'och furgonda tunga qaradi. Va u nima ekanligini ko'rgach, pichanga chuqurroq botdi va nafasini ushlab turdi.
  
  
  Bu yangi yuzlar edi, lekin o'sha paytdan boshlab ih uni unutolmadi. Uch kishi, barcha Sikh hindulari... buyuk rahbarning so'nggi buyruqlarini kutib, meni topish va ov qilish, o'ldirish yoki villaga qaytarish uchun Shiva tomonidan yuborilgan motorli otryad. Ular mimmo ho'kiz aravalari o'tgan bo'kirishini; barcha uch mototsikl Agra uchun boshchiligidagi.
  
  
  Agar hozir xok meni ko'rsa edi, deb o'yladim.
  
  
  U iflos, pulsiz, faqat o'qsiz to'pponcha bilan qurollangan va taekvondo va karate haqidagi bilimim edi. Agar Shiva haqidagi hukmim rost bo'lsa, kelgusi kun stressli bo'lishini taxmin qilish qiyin emas edi
  
  
  
  
  9
  
  
  Men bir soatdan keyin Agraga keldim va mikroavtobus meni shahar chetiga tashladi. Changsiz asfaltlanmagan ko'chalar, o'ralgan xiyobonlar, tasodifiy mehmonni chalg'itish uchun maxsus yaratilganga o'xshagan xiyobonlar labirintlari. Ba'zi ma'lumotlarni olgandan so'ng, u o'zini American Express ofisining oldida topdi.
  
  
  Mening ahvolim ayniqsa kulgili emas edi, lekin bu meni kuldirdi. Uning ovozi oddiy amerikalik sayyohning qiyofasidan ancha yiroq, pasporti va puli yo'q, Reeva menga bog'lanishimdan oldin bergan bir necha rupiydan tashqari.
  
  
  Men mashina ijaraga olib, Nyu-Dehliga qaytish haqida o'yladim, lekin bu kamida olti soat davom etar edi va menda vaqt yo'q edi. Men xok bilan bog'lanib, o'sha kuni Reeva bilan uchrashishga tayyorlanishim kerak edi. Shunday qilib, iflos, yirtiq, tirnalgan va qonga botgan Nik Karter yelkalarini to'rtburchak qilib, chuqur nafas oldi va g'alati shaharda yagona umid va men uchun dahshatli dushman bo'lgan toza bino eshigidan o'tdi.
  
  
  Agra megacity emas. Mototsikl uch qurolli bir yurak butun shaharni supurib mumkin. U oq binoga kirib, menejerning idorasini so'raganda, Pol allaqachon boshimda edi.
  
  
  Men ilgari qiyin vaziyatlarda bo'lganman, lekin bu masxara bilan chegaralangan. Tangalarsiz, qurol yoki kiyim sotib olish yoki mashina ijaraga olish uchun menda Shiva va Egoning shaxsiy gorilla jamoasi bilan shug'ullanish imkoniyati bo'lmaydi. Mening pasportim, pulim va narsalarim Nyu-Dehlidagi mehmonxona xonasida xavfsiz edi; ammo qolganlarim poytaxtdan uch soatlik masofada joylashgan Agrada edi.
  
  
  U binoga kirishi bilan eshigimga forma kiygan qo'riqchi keldi. Go'yoki, u bechora yigitni ayblay olmagan, ayniqsa uning ko'zguda nola qilayotganini ko'rganida... nopok va yirtiq uysiz odamning surati.
  
  
  "Men menejerni ko'rishni xohlayman", deb e'lon qildi u qo'riqchiga. "Baxtsiz hodisa yuz berdi.
  
  
  "Direktor sessiyada, bezovtalanmaydi, "pucka Hippi"... erkak javob berdi, yuzimga haqorat tashladi.
  
  
  Yaxshi, men echkilar kabi hidladim va u namuna bo'lishi kerak emas edi, lekin men u erda turish va qo'riqchi bilan bahslashish niyatim yo'q edi... Agar Shiva o'z rejalarini amalga oshirganida, hamma narsa ,shu jumladan American Express ham vayron bo'lishi mumkin emas edi.
  
  
  U majlisida bo'lsa, "men farqi yo'q," u jahl bilan portladi. "Bu favqulodda holat. "Va yana bir Stahl meni yo'lga tashlamoqchi bo'lib, meni devor tomon itarib yuborganida, u o'zini yo'qota boshladi. "Siz jentlmenga bunday munosabatda bo'lolmaysiz!"Men xitob qildim, tishlarimni g'ijirlatdim.
  
  
  Qorovul uning xizmat to'pponchasi g'ilofiga kirdi. Ikkinchi xato. Menga "bezorilar" yoqmaydi va meni itarib yuborish yoqmaydi. Shunday qilib, u qo'lini tez silkitib, buyragiga tekkizib, uzun odamni sayqallangan marmar polga yoyib yubordi. Odin po klerkov yuqoriga qaradi va oyoqqa sakrab tushdi.
  
  
  "Xavotirlanishga hojat yo'q", deb ishontirdi Ego. "Aytgancha, menejerimda boshqasi bor... Va men u bilan biznes haqida gaplashishim kerak. "Darhol."Men bu erda o'tirib, sizning hamkasbingizni kutmoqchi emasman" - men qo'riqchining figurasiga ishora qildim - " u ijtimoiy jihatdan yaxshi yoki yo'qligini hal qilish uchun.
  
  
  Bu mening ovoz ohangim yoki soqchi uni ishdan bo'shatgan shoshqaloqlik bo'lsa kerak, chunki yosh kotib shosha-pisha bosh irg'adi va stollar qatoriga yugurdi. Men zalda harakatsiz turdim, lablarimga jilmayib qo'ydim, agar bir daqiqada harakat qilmasam, yana atrofimdan chiqishga tayyor edim.
  
  
  Xizmatchi Hindu edi, lekin menga qo'lini uzatgan odam mendan bir necha yosh katta amerikalik, baland bo'yli, ozg'in yigit edi. U chiziqli kostyumida deyarli noqulay ko'rinardi, beg'ubor, Shvedlarning kiyimlari esa iflos va yirtiq edi.
  
  
  "Sizga nima yordam bera olaman?"u mendan yuqoriga va pastga qarab so'radi.
  
  
  "Bu ochiq gapirish uchun emas, balki eng yaxshi ekan," Ego chaqadi.
  
  
  "Meni kechirasizmi?"u hayratdan qovog'ini solib dedi.
  
  
  "Men sizning ofisingizga borishni taklif qilaman. Men hukumat, sizning hukumatingiz uchun ishlayman. Maxsus Maxfiy Xizmat.
  
  
  "Maxfiy xizmatmi?"Klera kulib javob qaytardi. "Hodiy, siz men bilan abadiy hazillashmoqchisiz! Bu nima, hazil?
  
  
  "Hazil yo'q. Va agar siz mening ofisingizda bo'lishni xohlamasangiz, men o'zimni himoya qilishim kerak. Lekin men sizni xafa qilishni xohlamayman...
  
  
  Qo'riqchi o'ziga keldi va biz tomon yura boshladi. U rozi bo'lishiga umid qilib, kotibning ko'zlariga qarab turdi. Vaziyatning egosi uni tushundi: u bilganidek, u aqldan ozgan va yomon hidli jinniga duch keldi.
  
  
  U mendan uzoqlashdi va qorovulga qaradi. U bir zum ikkilanib turdi, keyin nihoyat menga qaradi va sekin bosh irg'adi. — Bu nima ekanligini bilmayman, lekin sizni ishontirib aytamanki, men sizdan qo'rqmayman", dedi u zo'r ovozda.
  
  
  "Har doim hech kimdan qo'rqmang. Axir, u hali ham mijoz, garchi mening akkreditivim hali ham Nyu-Dehlida bo'lsa ham.
  
  
  U uning orqasidan bir qator stollar orqali va Hindiston yarim orolidagi miniatyura devor tegirmoni bo'lgan yog'och panelli kichkina ofisga bordi. U stolga o'yib yozilgan ismga qaradi, charm stulga o'tirdi, tomog'ini tozaladi va boshidan hikoyasini aytib bera boshladi.
  
  
  U Shivaning ismini aytmadi, bizga uning missiyasining mohiyatini, AXE bilan munosabatlarini aniqlamadi. U o'zini unga Markaziy razvedka boshqarmasi maxsus filialining agenti sifatida, direktor uchun juda aniq ma'noga ega bo'lishi mumkin bo'lgan idorada tanishtirdi. Men emuga o'z holatimni tushuntirdim, hujjatlarim va pulim hali ham Nyu-Dehlida ekanligini va Rossiyadagi joyim poytaxtga qaytishga ruxsat bermaganligini, ehtimol bir necha kunga.
  
  
  Hikoyamni tugatganimda, shu jumladan nima uchun o'zimni uysiz odam deb tanishtirganimda, menejer mening ismimni bilmoqchi bo'ldi va stol yonidagi kompyuter yordamida ma'lumotlarni tekshirdi. Men odatda raqamlarni juda yaxshi bilaman, lekin hech qachon karta raqamimni eslashdan bezovtalanmaganman. Shunday qilib, men menejer Janob Reynoldsga kartada joylashgan Vashingtondagi manzil bilan to'liq ism berdim.
  
  
  Ba'zan aeroportlarda men dam olishga va boshimni tozalashga yordam beradigan "detektiv" yoki josuslik kitoblarini, hayajonli o'qishlarni sotib olaman. Ammo men hech qachon o'zimni topganim bilan uzoqdan taqqoslanadigan vaziyatni topa olmadim. Kim biladi, kitob qahramonlari har doim turli valyutalarda ajoyib summalarga ega edilar, ular hech qachon pasportimiz, shaxsni tasdiqlovchi hujjatlarimiz, qurollarimiz tugamagan. Ammo u sirli kitobning bosh qahramoni emas edi.
  
  
  Men bilan sodir bo'lgan hamma narsa juda la'nati " haqiqiy edi."American Express ofisi xuddi Agra shahri kabi haqiqiy edi. Shaxsan men bilan sodir bo'lgan hamma narsa. U kompyuter ma'lumotlarini o'rganayotganda Reynoldsni diqqat bilan kuzatib turardi. Agar u menga yordam bermaganida, men uni bo'ynimga olgan bo'lardim. Oson va sodda.
  
  
  "Yaxshi, Janob Karter, siz arvoh emassiz", dedi Reynolds nihoyat ma'lumotni o'qib chiqib. "Va siz ham band odamsiz, men qo'shishim mumkin. Siz ham ochiq hovuzga sayohat qildingizmi? Uning yuzida tabassum paydo bo'ldi, keyin menejer menga qanday munosabatda bo'lganim uchun uzr so'radi.
  
  
  "Hech bo'lmaganda siz tinglay oladigan odamsiz", dedim men. - Bu hozirda ko'pchilikka etishmayotgan sifat.
  
  
  "Men bu hammasi qo'rqaman," u rozi. U menga sigaret taklif qildi va uning uyini tozalashni xohlaymanmi, deb so'radi va u Janni chaqirib, meni olib ketish uchun shofyor yubordi.
  
  
  U taklifni qadrladi, lekin unga hech qanday muammo berishni xohlamadi. U bunga qancha kam odam sudrab kirsa, bu hamma uchun shunchalik yaxshi edi. Ego unga mehribonligi uchun minnatdorchilik bildirdi, ammo taklifni rad etdi. "Menga birinchi navbatda, iloji bo'lsa, Hind valyutasida bir necha yuz dollar va Vashingtondagi xo'jayinimga qo'ng'iroq qilish uchun sizning ofisingiz kerak.
  
  
  "Muammo yo'q", deb ishontirdi Reynolds. U tezda stuldan turdi, hamma xursand va xursand bo'lib, qisqartirilgan shaklda bo'lsa ham, bunday maxfiy va yashirin xarakterdagi faoliyatda ishtirok etish imkoniyatidan xursand edi.
  
  
  Yigirma daqiqadan so'ng, bir dasta vekseldan shishgan shim cho'ntagi bilan u direktor stolida o'tirib, XOKning Otto vaultsni uyg'otishini kutayotgan edi. "Lekin siz buni yarim tundan keyin tushunasizmi?"mening xo'jayinim ming'irladi.
  
  
  "Men siz hech qachon uchdan oldin uxlamagansiz deb o'yladim."
  
  
  "Uch soatmi?"Tikuvchi, men oltida turishim shart emas, uchinchi raqam!
  
  
  Men har doim # 3 xok g'azablanganda edim; u yanada samimiy kayfiyatda bo'lganida nik yoki Karter edi. Albatta, Buyuk rahbar Vashington va Hindiston o'rtasidagi vaqt farqini unutganim uchun meni kechirmaydi.
  
  
  "Mayli", dedim. "Men sizni bir daqiqada yotishga ruxsat beraman; ammo nima bo'lganini bilish sizni qiziqtirishi mumkin deb o'yladim."..
  
  
  — Men nima bo'lganini aniq bilaman", dedi u portladi. "Men allaqachon Hindiston xavfsizlik xizmati bilan gaplashdim. Men sizning qo'ng'iroq xabardor edi. Nik, keling, o'sha eski hikoyadan boshlamaylik. Men xato qilganimni tan olaman. Boshlash uchun, Shiva hech qachon bo'lmagan.
  
  
  "Yana noto'g'ri. Shiva, umid qilamanki, qisqa vaqt ichida mavjud...
  
  
  "Siz nima haqida gapiryapsiz?"Qirg'iy baqirdi. "Men sizni tugatdingiz, uyga uchasiz deb o'yladim."
  
  
  "Balki keyingi hafta, agar hammasi yaxshi bo'lsa", dedim. Men xok Mohan va Gurnek bilan birinchi uchrashuvimdan tortib, Anandni o'ldirishgacha, qizil qal'adagi kuchimgacha, keyin sodir bo'lgan barcha tafsilotlarni aytdim. U Emuga quti haqida bilgan hamma narsani aytganda, u tom ma'noda hayratda qoldi.
  
  
  Chiziqning boshqa ikkala uchidan o'tkir g keldi? n? revmatizm kelishidan oldin minglab kilometrlarni bosib o'ting. XOKning ovozi bema'ni yumshoq va ingichka, lekin menga uning qattiq tashvishlanayotganini aytadigan tarjimon kerak emas edi. "Endi sizdan nima istayotganimni bilasiz, Nik...
  
  
  "Menda noaniq fikr bor", dedim. "Bir quti, shunday emasmi?"
  
  
  "Men ko'proq istayman."Agar kerak bo'lsa, men Shiva va Hojini xohlayman. Va men qisman istamayman, bu aniqmi, Nik?
  
  
  - ajoyib. U allaqachon vaziyatni sizning mezoningizga muvofiq boshqarishga qaror qildi. Ammo geroin etkazib berish bilan nima qilishim kerak? Men u bilan kurashishni davom ettirishim kerakmi?
  
  
  "Avval Shiva bilan shug'ullaning. Aks holda, men Hindiston xavfsizlik xizmatiga murojaat qilaman. Albatta, quti juda muhimdir.
  
  
  "Albatta, albatta," men ming'irladim.
  
  
  "Siz yolg'iz ishlashni xohlaysizmi yoki undan hindulardan sizga yordam berishini so'rashni xohlaysizmi?"
  
  
  "Hali emas", dedim. "Agar Shiva Hindiston xavfsizlik xizmati Egoning rejalariga xalaqit beradi deb gumon qilsa, u Xitoyga panoh topish uchun mamlakat bo'ylab shoshiladi va keyin biz hech qachon Egoni topa olmaymiz. Biroq, hozirda u meni zudlik bilan xavf deb bilmaydi deb o'ylayman, Shuning uchun Nyu-Dehlidagi amaldorlarga qo'ng'iroq qilganingizda bu haqda gapirmasligingizni so'rayman. "Men ishonamanki, Anand menga egoga ko'ra, ego xizmatining yuqori bo'g'inlarida maxfiy ma'lumotlarning "sizib chiqishi" ni qanday tushunishga majbur qildi. "Men emu qanotlarini qisish imkoniyatidan oldin boshqamiz uchib ketishini xohlamayman."..
  
  
  "Va Egoning patlarini yulib oling", deya qo'shimcha qildi xok.
  
  
  "Oh, biz undan qutini olamiz, albatta.
  
  
  Keyin biz shifrni, kod nomini topdik, shunda u alban olimining yorqin ixtirosi bo'lgan elektron ovoz bilan emas, balki haqiqiy Nik Karter bilan gaplashayotganiga amin bo'lishi mumkin edi. "Bu muhim biznes, Nik. Bizning Moskvamiz, Vashingtonimiz Xitoyning ih aralashuvisiz subkontinentni yutishga tayyorlanayotganini tomosha qilmaydi. Ular tashabbus ko'rsatishga majbur bo'ladilar, urush yoki urush yo'q. Shuning uchun...
  
  
  "Bu etarli", deb so'zini to'xtatdim, kulishga harakat qildim, lekin qila olmadim. - tashkilot ichida aloqam bor. Va men uning mag'lubiyatlarini qabul qilmayman.
  
  
  "Ha, biz bilamiz", - xo'rsindi xok. "Shuning uchun hozir sizni ochiqchasiga yo'qotolmayman... Va men qutini yo'qotolmayman.
  
  
  "Va Shiva ham", deb qo'shimcha qildim. "Buyuk Aleksandrga Hindistonning revmatizmini unutmaylik... yoki Gitler deyishimiz kerakmi?"
  
  
  "Menimcha, keksa Adolfo bu qadar ayyor yoki hatto qat'iyatli emas edi, Nik. Omad tilaymiz; uning tez orada sizdan eshitishni intiqlik bilan kutmoqda.
  
  
  "Shoshiling, xo'jayin. Tez orada va'da beraman.
  
  
  Bir soat o'tgach, u American Express ofislariga kirganidan butunlay boshqacha ko'rinishga ega bo'lib, uni mehmonxona xonasida aylanib chiqdi. Uning xalati, shimlari va balet terliklari tashlandi, ular ihni odatdagi mahalliy kiyimlar bilan almashtirdilar: oq paxta ko'ylak, yozgi shim, charm sandallar. Anonim Shvedlar. U dush qabul qildi, yaxshilab soqolini oldi va nihoyat yuzini, qo'llarini va oyoqlarini yog'li suv qatlami bilan artdi.
  
  
  Natijada, menda mis rang bor edi va bu bo'yanish menga olomon bilan uyg'unlashishga imkon berdi. Shivaning odamlari g'arblikni xohlashdi va Agar ular American Express-dagi chiqishni qo'riqlash uchun etarlicha aqlli bo'lmasalar, ular uni xohlashdi, shuning uchun ular kiyimimni va tashqi ko'rinishimni o'zgartirishimni tasavvur qilish uchun aqlli emas edilar.
  
  
  Mehmonxona qabulxonasidagi peshtaxta ortidagi xizmatchi Nyu-Dehlidagi hamkasbidan aqlli bo'lsa-da, xushmuomala edi. Darhaqiqat, meni yashirin qiziqish bilan tomosha qilib (u endigina kirgan odamga o'xshamasdi), u bizga kiyimlarimning o'zgarishi, rangning travmatik o'zgarishi, terim rangining tez o'sishi haqida gapirmadi.
  
  
  "Unga Telegramma yuborilishi kerak edi", dedi Emu unga.
  
  
  "Kechirasiz, lekin bizda to'g'ri jihoz yo'q, sohib", deb javob berdi u. Keyin peshtaxta ostidan u Agra topografik xaritasini shaharning diqqatga sazovor joylari, shu jumladan, toj Mahalning rangli rasmlari bilan chiqardi. "Siz Gvalior Road telegraf idorasiga borishingiz kerak. Siz u erdan Telegramma yuborishingiz mumkin", - deya xulosa qildi u qizil qalam bilan qog'ozdagi nuqtaga ishora qilib.
  
  
  Men xaritani buklaganimda va mehmonxona tashqarisida velosiped taksini to'xtatganimda unga minnatdorchilik bildirdim. "Gvalior Road pochta bo'limiga", dedi u haydovchiga. Mening aksentim va nutqim, albatta, terimning rangiga mos kelmadi. Haydovchi menga qaradi, meni mehmonxona xodimi kabi qiziqish bilan kuzatdi.
  
  
  Ammo u uning ego qiziqishini qondirish uchun hech narsa qilmadi. Men Nyu-Dehlidagi mehmonxona menejeriga Telegramma yuborish va emga bir necha kun qaytib kelmasligimni aytish uchun telegraf idorasiga borishni kuta olmadim. Nihoyat, u Hindiston xavfsizlik xizmatiga qo'ng'iroq qilib, ih agenti Ashok Anand bilan nima bo'lganligi to'g'risida xabar berishga qaror qildi.
  
  
  Nihoyat, reeva bilan yettida uchrashishdan oldin bir nechta topshiriqlarni bajarishim kerak edi. Vaqtni behuda sarf qilmasdan, taksi haydovchisi pochta bo'limi tomon yo'l oldi. Bu orada u ehtiyotkor ko'zlar bilan atrofga qaradi, ayniqsa mototsiklda kimnidir ko'rganida.
  
  
  Men bilganimdek, Shivaning odamlari hali ham meni xohlashdi, shuning uchun men iloji boricha aniqlanmasligim kerak edi. Yaxshi, mening yangi bo'yanish ishim va bo'yanishim menga katta yordam berdi, lekin men keraksiz tavakkal qilishni xohlamadim.
  
  
  "Sohib aktyormi?""Bu nima?"haydovchi Gvalior Road pochtasiga etib borganida jur'at etdi.
  
  
  "Ba'zi odamlar meni aktyor deb o'ylashadi... Men aytdim.
  
  
  "Ehtimol, sohib menga avtografini berishni xohlaydi.".. Hindistonlik Dostal menga berilgan qog'ozga unga jilmayib, qalam va qog'oz bilan ism yozdi. Men tashqariga chiqdim. "Sizga katta rahmat, sohib! haydovchi xursand tabassum bilan xitob qildi.
  
  
  U scribble deciphered marta u ego reaktsiyasi uchun kutish kerak emas edi. Axir, Jeyms Bond bir necha yil nafaqaga chiqqanini hamma biladi.
  
  
  Pochta bo'limining Markaziy eshigi bo'sh edi; u ko'p e'tiborni jalb qilmasdan yoki Shivaning uchta motorli gorillalarini ko'rmasdan kirdi.
  
  
  Men uni simga uladim, yangi banknotalar bilan to'ladim, keyin ular mahalliy va shaharlararo qo'ng'iroqlar uchun qo'shni xonaga o'rnatdilar. Peshtaxta oldida uzun chiziq bor edi, shuning uchun operator menga Nyu-Dehliga liniyani uzatayotganda telefon kabinasiga kirish navbatim kelguniga qadar yana yigirma daqiqa o'tdi.
  
  
  Mehmonxona raqami boshimdan uchib ketgan bo'lsa-da, Ashok xo'jayinining telefon raqamini unutmadim. U uni yog'och stulga ko'tarib, orqasidagi shisha eshikni yopdi. Telefon jiringlagach, u uni oldi va darhol XOKning hindistonlik hamkasbi Puran Dass ismli odamning yonida qoldi.
  
  
  Hindiston maxfiy xizmati mening missiyamning asl maqsadini bilmas edi. Albatta, bu millionlab dollarlik geroin jo'natmasi edi, lekin hech kim hojining ovoziga taqlid qiluvchiga ishora qilmadi.
  
  
  U hozir Anandning xo'jayini bilan bu haqda gaplashmadi. Ammo u emga ego agentiga nima bo'lganini aytdi. Men gumon qilganimdek, ular hali jasadni topa olishmadi. U Dassga barcha kerakli ma'lumotlarni, shu jumladan Dehlidagi Neru bog'i yaqinidagi ko'cha kafesi manzilini berdi.
  
  
  "Siz Anand bilan uchrashishga vaqtingiz yo'qligini aytdingiz", dedi dass menga Ashokning o'limi haqidagi barcha tafsilotlarni berganimdan keyin. "Va shunga qaramay, siz kecha mening yordamchim bilan gaplashdingiz, menimcha."..
  
  
  "Men buni tushuntirish juda uzoq deb qo'rqaman", dedim men. "Men bosim ostida edim, agar nimani nazarda tutayotganimni bilsangiz...
  
  
  "Yo'q, men tushunmayapman, Janob Karter", dedi Dass quruq holda. "Va mening agentim o'lgani menga kulgili emas."Men nima bo'layotganini tushunmayapman; bir kuni siz bizga Anand bilan hech qachon uchrashmaganingizni aytasiz, ertasi kuni kelib, uning o'ldirilganligini aytasiz. Bu sizning mamlakatingizda bo'lishi mumkin, ammo Hindistonda biz inson hayotini hamma narsadan ko'proq qadrlaymiz.
  
  
  "Eshiting, Dass: men sizni ma'ruza qilish uchun chaqirmadim. U cho'kayotganimni aytganda, kimdir mening boshimning orqa tomoniga qurol qo'yib, aytganlarimni aniq aytishni buyurganini anglatardi. Ishoning, agentingizning o'limi meni qattiq bezovta qildi. Va agar bu tasalli bo'lsa, men sizga aytamanki, Ashokning qotili endi Kobra nomidan jallod rolini o'ynay olmaydi.
  
  
  "Sizdan hozir qaerdaligingizni so'rasam maylimi, Janob Karter?"
  
  
  "U sizga hech qanday ma'lumot bera olmaydi: hali emas, baribir.
  
  
  "Unga bu mamlakatda sizning harakat erkinligingiz hukumatingiz uchun xushmuomalalik deb hisoblanishini eslatishim kerakmi?"
  
  
  "Men Madam Gandining hamkorligidan yaxshi xabardorman.
  
  
  "Iltimos, Hindistonga kelish uchun nima sabablaringiz borligini ayting."Agar barchani zulmatda saqlaganimdan xursand bo'lsam, sizga boshqa harakat erkinligini berolmayman...
  
  
  Biror narsa to'g'ri kelmadi.
  
  
  Men qirg'iy va Ashok Anand menga aytgan qochqinlarni esladim. Dass samimiy va hamkorlikdan boshqa narsa emas edi, uning ovozi quruq, deyarli tajovuzkor edi. Ikki Kobra Hitmeni Ranjit va Gurnek parquedagi kafeda Anand bilan uchrashuvim haqida bilishmaguncha, men uni tanimadim. Agar o'sha paytda tasodif bo'lib tuyulgan bo'lsa, u hozir deyarli aniq edi...
  
  
  Agar u xulosa qilmasa, Dass ihni ogohlantirgan edi.
  
  
  Albatta, emu, agentdan men bilan qaerda uchrashishini so'rash qiyin yoki g'ayrioddiy bo'lmaydi. Buning o'rniga, u bitta tosh bilan ikkita qushni o'ldirishga umid qilib, Shiva bilan bog'langan bo'lishi mumkin.
  
  
  "Xo'sh, Janob Karter", dedi Dass sabrsizlik bilan. "Siz menga xo'jayiningiz Janob xok kabi munosabatda bo'lishga qaror qildingizmi yoki mening ofisim sizga to'g'ri munosabatda bo'lishini talab qilyapsizmi?"
  
  
  "Yo'q, men hatto tush ko'rmayapman, Janob Dass. Va siz juda qat'iyatli bo'lganingiz uchun, men sizga Bombeydan qo'ng'iroq qilayotganimni bildiraman. Men bir necha yil oldin joylashgan mehmonxonani eslatib o'tdim va qo'shimcha qildim: "agar xohlasangiz, menga o'z xalqingiz orqali yuborishingiz mumkin."Bu Kent, Klark Kent, 747-xona sifatida ro'yxatdan o'tgan.
  
  
  Agar u amerikalik bo'lganida, u tushunar edi. Ammo u Hindistonda tug'ilgan, shuning uchun mehmonxonada taxmin qilingan nom ostida qolishimga g'alati tuyulmadi. Ehtimol, ego uni kamsitgan bo'lishi mumkin, ehtimol u bolta so'ragan yordamdan g'azablangandir.
  
  
  Biroq, shu bilan birga, mening ego sadoqati va Shiva tashkiloti bilan aloqalarim haqidagi shubhalarim asosli bo'lib tuyuldi. Va men tavakkal qila olmadim, chunki Shiva zalda bepul va qutiga egalik qiladi.
  
  
  "Men sizning ba'zi odamlaringiz bilan gaplashishni kuta olmayman, Janob Dass", deb xulosa qildim. "Va uniki, men Anandning o'limi munosabati bilan hamdardlik bildirmoqchiman. Men sizning agent tonight ko'rish uchun umid.
  
  
  "U bu erda o'n atrofida bo'ladi, Janob Karter", dedi Puran Dass tezda. Va mening to'liq ishonch bor.
  
  
  "Umid qilamanki, Janob Dass.
  
  
  Ovozimda ko'rsatish bilan tahdid qilgan kinoyani bostirish menga qiyin bo'ldi. Ammo kotib buni sezmadi. U go'shakni qo'ydi va o'rnidan turib, telefon kabinasining shisha eshigiga qo'l cho'zdi.
  
  
  Tashqarida kimdir mening yo'limni to'sib qo'ydi. Va u begona emas edi.
  
  
  
  
  10
  
  
  Men "salom" yoki "xayr" deyishni bilmasdim."
  
  
  Ikkinchi ibora cheksiz afzalroq edi, chunki mening oldimda, toymasin shisha eshik ortida turgan odam meni ta'qib qilib, Agra tomon yugurayotganini ko'rgan uchta Sikxdan biri edi.
  
  
  "Siz tashqi ko'rinishingizni butunlay o'zgartirdingiz, "sohib Karter", dedi erkak qabila kirishi uchun eshikni bir necha dyuym ochib. U bir qo'lida to'mtoq to'pponchani ushlab oldi. Hindlarning niyatlari juda intuitiv edi.
  
  
  - Bilasizmi, odamlar nima deyishadi", dedim men majburan kulib. "Agar Rime odamsiz qachon, Rimliklarga kabi qarash.
  
  
  U izoh berdi. "Va siz Hindistonda bo'lganingizda, hindular nima qilsa, a?"
  
  
  - Estestvenno uchun. Siz har doim o'zingizni yaxshi shayton deb bilasiz, hamma narsa hisobga olinadi. Ammo sizdan ergashishimni iltimos qilmaysizmi, sohib?"Yoki suhbatimizni yanada portlovchi yozuvda tugatishni afzal ko'rasizmi? Qurol to'g'ridan-to'g'ri ko'kragimga qaratildi.
  
  
  Hind Sikxlari ahmoq emas edi. Va ego mening beparvo va beparvo munosabatimdan umuman zavqlanmadi. U hech qanday sababsiz komediya o'ynamaydi; shunchaki vaqt sotib olishga harakat qilmoqda. U eshikni ochdi va u bilan kelishimni aytdi.
  
  
  "Ayting-chi, meni qanday topdingiz?"
  
  
  "Siz har doim shunday istehzolimisiz, "sohib" Karter?"
  
  
  "Ular mening oyoq ustida qadam harakat qilyapmiz faqat, mem sohib," men e'tiroz bildirdi, so'z ego yordamida men bir ayolni hal go'yo.
  
  
  Haqoratning revmatizmiga javoban Sikh a.45 kalibrli to'pponcha orqamga kirib, men bilan yoqimli suhbatni davom ettirayotgandek, meni pochta qabulxonasi orqali ko'chaga olib boradigan aylanma eshiklarga olib bordi. "Mehmonxona xodimlari yana bir rupiya", - dedi u nihoyat mening tirnog'imga javob berdi. "Va Agrada mehmonxonalar ko'p emas. Faqat "Sohib" Kolodezniyning fotosuratini ko'rsating, keyin mehmonxona xodimi:" Ha, bu yigit o'n daqiqa oldin pochta bo'limiga borgan..."Sohib" Karter o'zini juda aqlli, Shivaga kulayapti deb o'ylaydi! Ammo endi "sohib" Karter Kobra xalqi emas, balki ahmoq ekanligini tushunadi.
  
  
  Hindlarning ovozida behuda va g'alaba bor edi. Ammo men egoimdan, mag'rurligimdan ko'ra terim haqida ko'proq Tashvishlanardim. Shisha eshiklar ortida u mototsikllarda o'tirgan ikkita ego o'rtoqlarini ko'rdi, ko'zlari pochta kuni o'rnatildi.
  
  
  "Siz atrofingizdagi barcha uylarda begunoh ayollar va bolalarga zarar etkazishni xohlamaysiz, shunday emasmi? U eshikni ochish uchun menga buyurtma, mening umurtqa uchun qurol bo'lib, " men hamroh so'radi. "O'ylab ko'ring, behuda qancha qon to'kilgan, sohib!
  
  
  "Bu sizning qoningiz bo'ladi, sohib, boshqa birovning emas.
  
  
  "Keyin himoyasiz tilanchiga rahm qiling", deb ming'irladim va ochiq kaftimni ko'kragimga bosdim. To'g'ridan-to'g'ri mening oldimda semiz, og'ir ayol zinapoyadan azobli sekinlik bilan yuqoriga ko'tarildi. U marmar zinapoyalarda uzun ipak sari shitirlashini eshitishi uchun eshikni bir necha dyuym ochib, pastga bosdi. Quyosh zinapoyaning tepasiga etib borganida, ayol burnida kiygan marvaridga bir zum porlab turardi.
  
  
  U yuqoriga qaramadi va eshikni ochishni boshladi.
  
  
  "Iltimos", dedi u yon tomonga qochib, ovoz chiqarib. U sikx tetikni ayolga shunchalik yaqin tortmasligiga amin edi. U jilmayib, bir oz bosh irg'adi, ikkala qo'li quyuq qog'oz varag'iga o'ralgan va kuchli arqon bilan bog'langan paketni ushladi.
  
  
  "Umid qilamanki, bu mo'rt emas", deb ming'irladim va to'plamni uning qo'llariga oldim.
  
  
  Ayolning og'zi ijro etishga ruxsat bayrog'ida biroz ochildi. U Shiva odamlariga meni tirik yoki o'lik holda villaga qaytarish to'g'risida buyruq berayotganini bilmas edi; lekin men buni o'zimga aytmoqchi emas edim. Uning sumkasi hindlarga tashlandi; uning tetik barmog'i urildi va GAVK havoda shivirladi.
  
  
  Kadr barchaning e'tiborini tortdi. Semiz ayol keskin qichqirdi va o'q otuvchi vahima ichida unga qarab yugurdi. Hindistonlik qochishga urinayotganda pochta bo'limidagi odamlar baqirib, har tomonga yugurishni boshladilar. U uning osonlikcha sirg'alib ketishini xohlamadi.
  
  
  U chap oyog'ini silkitib, har bir qabila ostidagi odamga kuchli zarba berdi. U gandiraklab, yana tetikni tortdi. Shisha eshikning yuqori qismi yorilib ketdi. O'q ovozi va singan oynalar ilmiy tadqiqot muammolarini hal qilish histerik qichqiriqlar ularni pochta bo'limida qulflangan deb o'ylaganlarning.
  
  
  Katta shisha parchalari erga va marmar zinapoyalarga sochilgan. U butun og'irligi bilan o'zini tashladi, oyoqlarini juda tez harakatlantirdi, biri to'g'ri oldinga, chap tomoni qarshi og'irliklarni saqlab qolish uchun biroz egildi. U birinchi zarbadan uch baravar ko'p kuch bilan hindlarning tizzasiga urdi.
  
  
  U eshik jamb yopishib urindi sifatida ego boshlanishi to'satdan buckled; bu ortida dag'al edi. U oyoqqa turmoqchi bo'lganida orqasiga qaramadi. U qo'llarini orqaga tortdi, shunda mushtlari pastki qovurg'alariga suyandi; keyin u bir nechta suyaklarini parchalab tashlagan shafqatsiz orqa qo'lni etkazib berdi.
  
  
  Erkak oldinga siljishdan oldin qo'rqinchli qichqiriqni ushlab turolmadi. Endi u qo'llarini yelkasiga qo'yib, iloji boricha qattiq bosdi. Tashqarida qolgan ikkitasi mototsikllaridan sakrab tushishdi. Qurollar shahar tomon tezlashayotganda quyoshga dahshatli muqaddas nur sochdi.
  
  
  Ih ni birma-bir o'ldirish men uchun uchalasini birga yo'q qilishdan ko'ra qulayroq edi. Birinchi hindistonlik mening hiyla-nayrangimdan o'zini ozod qilishga urinib, nola qilishni davom ettirdi. U boshini va yelkalarini yaltiroq shisha parchalariga tushirish uchun kurashayotganda mushaklarim taranglashdi.
  
  
  U dahshatli nola bilan o'rnidan turdi, u baland ovozda qichqiriq bilan tugadi, chunki shishaning birinchi parchasi uning egosi va go'shtini yirtib tashladi. U ego buqasining bo'yniga kirishdan oldin shisha ego terisini teshayotganini tomosha qilib, uni itarishda davom etdi.
  
  
  Tadqiqot muammolarini hal qilishning yana bir zarbasi isterik qichqiriqlar xori va GAVK deyarli boshimni tirnadi. U hindini bir qo'li bilan ushlab turdi, ikkinchisi bilan miltiqni tortib olishga harakat qildi. Endi uning kuchi qolmadi, chunki shisha parchasi Egoning mushak bo'ynini asta-sekin suyakka teshdi.
  
  
  Stakan emuning uyqu arteriyasiga urilganda, xuddi bog ' shlangi uni kesib tashlagandek edi. Qon oqimi otilib chiqib, yuzimga va ko'ylagim oldiga sepildi. Erkak katta shisha parchalari ustiga yoyilib, ego tomonidan erga tashlanganida, chalkash gurglega aylangan faryodni chiqardi. Barmoqlar bo'shashdi va to'mtoq burunli to'pponcha polga yiqildi. Hindistonlik boshini ko'tarmoqchi bo'ldi, ammo qon chuqur bo'yin yarasi uchun juda ko'p edi.
  
  
  Keyin ego tanasi konvulsiv tarzda silkitishni boshladi, qo'llar xuddi kimnidir tirnamoqchi bo'lgandek havoda tebranadi... qon ketadigan boshsiz tovuqning oxirgi raqsi.
  
  
  Menda yana ikkita erkak bor edi. Ularda fojialarning begunoh tomoshabinlari uchun haddan tashqari tashvish yo'q edi va ular yana menga qarata o'q uza boshladilar.
  
  
  GAVK dahshatli azobda polda burishayotgan odamni urdi. Agar karotis arteriyaga urilgan stakan allaqachon Egoni o'ldirmagan bo'lsa, gavking o'z ishini qilgan edi. Erkak asab va mushaklarning konvulsiv tebranishi bilan qulab tushdi.
  
  
  U qurolni topguncha oyog'i bilan polni silab, jonsiz figuraning orqasida turdi. U qurolini ko'tarib, qolgan ikkita Sikxga o'q uzdi. Kimdir signalni o'chirdi. Politsiya kelganida men ham bu erda bo'lishni xohlamadim, chunki ularni hibsga olish Reeva bilan uchrashuvga borishga xalaqit bergan bo'lar edi.
  
  
  Shunday qilib, u ikki qurolli odamga o'q uzish o'rniga, pochta bo'limi oldida turgan mototsiklning old g'ildiragini nishonga oldi. Ko'zlari sariyog ' kabi nen xususda gavking. Havodan namuna olishning xirillashi ikki kishidan biri nima bo'layotganini ko'rish uchun orqasiga o'girilishiga sabab bo'ldi.
  
  
  U yana tetikni tortdi va havoda o'qning shivirlaganini eshitdi. Uning maqsadi hindlarning orqa tomoniga qaratilgan edi, ammo GAVK Egoning umurtqasini teshish o'rniga Emuni sonning orqa qismiga urdi. Yara halokatli emas edi, lekin erkak endi yura olmadi. Darhaqiqat, u yana bir chiqish uchun atrofga qaraganida, u bir varaq qog'oz kabi oqsoqlanib ketdi.
  
  
  Meni uchta Kobra hitmenining oxirgisi ta'qib qiladi deb o'ylamagan edim. U do'stining jasadiga egilib, uni tugatish uchun tetikni tortganda, u oxirgi zarbani berganini tushundi. Va u hali ham uning oldida Niraddan olgan Astra uchun o'q-dorilarni olishga ulgurmadi, ego jahannamga ketdi.
  
  
  Uning qo'li orqa cho'ntagiga tiqilgan edi. U Astra oldi, qavatda uni tashlab, va joylashtirilgan bir .O'z o'rnida 45 kalibrli to'pponcha, bu Astradan yaxshiroq edi, ancha engilroq to'pponcha. Men ikkita qurol olib yurishni istamaganim haqida gapirmasa ham bo'ladi. Bittasi etarli edi, ayniqsa, mening zarbalarim va zarbalarim Vilgelminaning lugeriga qaraganda deyarli ishonchli himoya shakli ekanligidan g'ururlandim.
  
  
  U orqasiga qaradi va sikxlardan biri yarador o'rtog'iga shinalari buzilmagan holda mototsiklga yordam berayotganini ko'rdi. Uning lobbi bo'ylab o'radi va pochta ofis peshtaxta ortida darted sifatida mening sandal baland g'ichirladi.
  
  
  Pochta bilan to'la qoplar bor edi. U sumkalar orasiga sirg'alib tushdi va qo'rquvdan muzlab qolgan hayratda qolgan pochtachilarning burunlari ostida jinni kabi yugurdi. Pochta va telegraf ishchilari gipnoz holatida bo'lganday tuyuldi. Ular qimirlamay og'zini ochishdi va faqat ko'zlari bilan menga ergashishdi.
  
  
  Orqa xona yuklash joyiga ochildi. Signal qo'ng'irog'i chalinishda davom etdi va uzoqdan politsiya sirenalarining tanish faryodi eshitildi. U tirik qolgan ikki hindu qochishga muvaffaq bo'lganmi, deb o'yladim. Agar ular muvaffaqiyatga erishsalar, men hali Hindistonda bo'lganimda meni kuzatib borishlariga amin edim. Lekin men nam ih, nam Rivani ko'rishni xohlamadim... AQSh ah. Xok mening vazifamning muhimligini darhol tushundi, shuning uchun Shiva sl ishlatmasdan oldin qutini olishim kerak edi.
  
  
  Meni eng ko'p bezovta qilgan narsa va ikkita furgon o'rtasida poyga qilish uchun yuklash dokidan sakrab tushganimda, Shiva bu erda qoladimi yoki yo'qmi, Ego rejalarini buzish imkoniyati bor edi. Agar ego xalqi villaga qaytib kelganida, biri oyog'ida o'q bilan, ikkinchisi o'lganligi haqida xabar berish uchun, Shiva hind politsiyasiga nen haqida xabar bermaganida, uni yig'ib, yo'q bo'lib ketishga qodir bo'lar edi. Ehtimol, u allaqachon mamlakatni tark etishga tayyor bo'lish uchun shaggy qadamlar qo'ygan bo'lishi mumkin.
  
  
  Agar, albatta, Reeva uni birga saqlay olmasa. Shivani men ego rejalariga zudlik bilan tahdid qilmasligimga ishontiradigan yana bir narsa bor edi va bu mening Puran Dass kobraning rejasida sherik ekanligiga shubha qilishimga asoslangan edi. Agar dass mening telefon qo'ng'irog'imdan keyin Shiva bilan gaplashganida edi (bu mening ofitserning sodiqligi haqidagi shubhalarim nafaqat sezgi, balki qattiq faktlarga asoslanganligini anglatardi), Shiva men Bombeyda ekanligimni da'vo qilganimda yolg'on gapirganimni va men Dassdan gumon qilganimni bilar edi. Shunda u Dass Kobra fitnasida ishtirok etganiga ishonch hosil qilib, Hindistonning har qanday politsiya bo'limiga murojaat qilishdan ehtiyot bo'lishini tasavvur qilgan bo'lardi... yoki har qanday maxfiy xizmat filiali.
  
  
  Bu shunchaki gipoteza edi, lekin men Hind politsiyasining mening missiyamga aralashishini xavf ostiga qo'yolmadim va Shivaning qo'lidagi quti bilan Xitoyga uchib ketishiga yo'l qo'yolmadim. Reeva u ma'lumot olishi, o'z vazifasini qisqacha tushuntirishi va amakisining bema'ni va qo'rqinchli rejasini ochib berishi mumkin bo'lgan yagona odam edi. Qiz menga yordam berishga va'da berdi. Bu endi Samariyalik imo-ishorali tirgak emas, balki aql-idrokli tirgak. Men Shiva bilan uni engib o'tishimdan oldin amakisining qochib ketishiga yo'l qo'yish, ota ego uchun o'lim edi.
  
  
  U Shiva otasini asirlikda qaerda ushlab turganini ham bilmas edi, chunki u unga faqat telefonda gaplashishga ruxsat bergan. Men buni bilishim kerak edi, lekin agar men missiyani bajarish imkoniyatiga ega bo'lishimdan oldin Shiva mamlakat bo'ylab g'oyib bo'lgan bo'lsa, unda ikkalamiz ham mahbusni ozod qilishga umidimiz yo'q edi. Yaxshiyamki, Hindiston politsiyasi meni to'sib qo'ymasdan oldin pochta bo'limidan uzoqlashishga muvaffaq bo'ldim.
  
  
  U pochtaning narigi tomonidagi do'konlar xiyobonida o'zini topgach, sirenalar hali ham yig'layotgan edi. U orqasiga qarashni to'xtatmadi, lekin yurishda davom etdi, xuddi shuncha gunohlarni yashirganday tuyulgan buyumlar va buyumlarning katta chalkashligi bo'lgan kichik do'konga kirib bordi.
  
  
  Ikki kishi, yelkalari egilgan, lekin xaridorni darhol tanib oladigan darajada aqlli keksa yigit do'konga kirishi bilanoq oldinga qadam qo'ydi. Erkak ingliz tilida kuchli Inglizcha aksent bilan gapirdi va u menga egoizmdan nima kerakligini tushuntirganda, u menga xalaqit bermaslik yoki amerikalik aksentim haqida qiziq savollar bermaslik uchun aqlli edi.
  
  
  Mening aksentim va Hind kiyimim o'rtasidagi nomuvofiqlikka qaramay, bu menga g'alati narsa yo'qdek tuyuldi. U uchun o'q-dorilar bilan meni ta'minlash olmadi .U Sikxdan qarz olgan 45 kalibrli to'p, lekin menga Bufalo terisining katta qismini taklif qildi. Teri, sandallarni sotib olganimda tushunganimdek, Hindistonda topish oson emas edi. Ammo buffalo qamchi, paxta ko'ylagi kabi yaxshi holatda edi. Men hozir kiygan ko'ylak qonga belangan edi, lekin do'kon egasi ham unchalik qiziqmaganga o'xshaydi. Rupiylar har doim rupiy va bu asosiy narsa.
  
  
  Do'konda kiyimlarini almashtirdim. Uning qonli "ko'ylagi" egasiga topshirilganda, u uni to'plamga aylantirdi va do'konning orqa tomonidagi yog'och peshtaxtaga tashladi. "Siz boshqa narsani xohlaysizmi, sohib?"- Bu nima? u cho'ntagida saqlab necha kalava eslatmalarni olib sifatida " u ko'z bir chaqnab bilan so'radi.
  
  
  "Sizda supurgi bormi?"
  
  
  "Supurgi?"- Bu nima? "u tushunmay, so'radi.
  
  
  "Bu supurgi", deb tushuntirdi u va ikki qo'li bilan supurish ishorasini qildi.
  
  
  "Oh, ha, men uni tushunaman! u nur sochib javob berdi. U egosi undan nimani so'raganini atrofga qaradi.
  
  
  Ehtimol, u do'konini supurib tashlagan supurgi edi, lekin u menga berishni kutib o'tirmadi, albatta kerakli narxda. Narx, shubhasiz, Agra narxlari uchun ancha yuqori, ammo shu bilan birga bu menga kulgili darajada past bo'lib tuyuldi. Erkak supurgi qorong'i qog'ozga o'ramoqchi bo'ldi, lekin u tabassum bilan men uni xuddi shunday qabul qilishimni tushuntirdi.
  
  
  U biroz sarosimaga tushdi, shuning uchun u qoshlarini chimirdi va pastga qaradi, deyarli hafsalasi pir bo'ldi va men unga odatiy marosimni bajarish, keyin buyumni sotib olish imkoniyatidan mahrum bo'lganimdan xafa bo'ldi. U so'radi. "Bu yetarlimi, sohib?"
  
  
  - Ha, menimcha, boshqa holatlarda supurgi va Bufalo ilmoq etarli. Sizda o'q-dorilar yo'q, shunday emasmi?
  
  
  Erkak bir necha marta bosh chayqadi. U yana bir yaltiroq yangi hisobni chiqarib, uni kaftiga tiqdi. "Siz meni hech qachon ko'rmagansiz, maylimi?"
  
  
  "Men hech kimni ko'rmaganman", dedi ikki kishi, bir soniya ikkilanmasdan, pulni bir daqiqada siljitishdi.
  
  
  Unga yana bir qonun loyihasini oling va operatsiyani takrorlang. "O'q-dorilarni qaerdan topishimni ayta olasizmi?"Boshqa do'stim meni mamlakatga ovga borishga taklif qildi...
  
  
  "Rostini aytsam, sohib, sizga kerak bo'lgan o'q-dorilarni qaerdan topishingiz mumkinligini bilmayman. Biz Agrada tinch odamlarmiz. Faqat rasmiylar qurolga ega.
  
  
  "Menga kerak bo'lgan narsani topa oladigan do'konlarni eslamasligingizga aminmisiz?"Men uni bosdim va men pulni topshirdim, dedim.
  
  
  U aytdi. "Faqat bir lahza!U bir daqiqalik hisobni qo'ydi va do'konning orqa tomoniga yurdi. Men uning qorong'i qog'ozga nimadir yozayotganini ko'rdim. U menga bir parcha qog'oz uzatdi qachon, uni, va nen yozilgan nomi va manzili qaradi. "Bu men qila oladigan eng yaxshi narsa, sohib", deb uzr so'radi odam. "Agar Bashamda sizga kerak bo'lgan narsa bo'lmasa, men bu erda Agrada o'q-dorilarni topa olmaysiz deb o'ylamayman. Bu kamtarona shahar... biz narsalarni faqat sayyohlar uchun sotamiz. Tushundingizmi, shunday emasmi?
  
  
  "Albatta," ego uni ishontirdi.
  
  
  Shunday qilib, u ko'chada supurgi, teri qamchi va a bilan qurollangan edi .45 kalibrli to'pponcha, agar u faqat otishi mumkin bo'lsa, qulay bo'lar edi. Ammo bu vaqtda u shikoyat qila olmadi. Har holda, u hali ham tirik edi. Men boshdan kechirgan hamma narsani hisobga olsak, juda qoniqarli.
  
  
  
  
  11
  
  
  Bu uning noyob tabiblari ko'rgan ibtidoiy va boshqarib bo'lmaydigan jismoniy kuchning ajoyib namoyishi edi. Erkak shu qadar ajoyib tezlik va epchillik bilan harakat qildiki, men hayot mushaklarining konvulsiv ravishda qisqarishini his qilib, stulga suyanishga yordam berolmadim. U havoga sakrab tushdi va yo'lbars kabi pastga tushdi, har doim halokatli jasorat egosining ajralmas qismi bo'lgan mushuk inoyati bilan.
  
  
  Va yo'lbars singari, panjasi kabi o'tkir tirnoqlari bilan qurollangan panjaga o'xshash barmoqlari bor edi. Keyingi soniyada u o'lik qurolidan foydalanib, boshqa odamning yuzini qirib tashladi va go'shtdan o'yilgan katta qonli yaralarni qoldirdi.
  
  
  Qon tomchilay boshladi, suyakning chuqur kesiklari atrofida qip-qizil daryolar paydo bo'ldi. Bu odam bemalol ko'rinardi, uning xususiyatlari tanib bo'lmaydigan, ego go'shti xiralashgan teriga o'xshab yirtilib osilgan edi. Ajablanarlisi shundaki, u chekinishga harakat qildi, lekin yana hujumga uchradi.
  
  
  Raqibining yuzini qonli massaga aylantirish bilan kifoyalanmay, yo'lbars uning ustiga tushdi. Men uni ko'rdim, tishlari qilichdek o'tkir, o'tkir va qirrali. Men nafrat bilan titrayotgan edim, lekin sahnadan, uning shafqatsizligi va inson hayotiga befarqligidan ko'zimni uzolmadim.
  
  
  U hayrat bilan qarashni davom ettirdi. Tirnoqli rasm kaftining chetiga urish uchun qo'lini ko'tardi: bu u ko'rgan eng mukammal ma-nal-chi-ki musht edi.
  
  
  Bu ba'zi bir "intizomlar", xususan karate va "kung fu"-adolatli sabab emas, balki zarar etkazish uchun ishlatilganda nima bo'lishi mumkinligi haqida men shunchaki e'tiborsiz qoldirolmaydigan ogohlantirishdir. Zo'ravonlik boshlanganidan beri u hech qachon bunday jazo yoki zo'ravonlikka ishonmagan. U afsus bilan bosh chayqadi va soatining porlab turgan kadriga qaradi.
  
  
  Men unga erta tongda Yaponiyada ishlab chiqarilgan soat sotib oldim. Hali soat besh emas edi. Menga ikki soat qoldi, shuning uchun e'tiborimni Gonkong uslubidagi drama filmiga qaratdim.
  
  
  Shimoliy kinoteatr toj yo'lini e'tiborsiz qoldirdi, shunchaki mashhur toj Mahalni ziyorat qilishim kerakligini eslatish uchun. Ammo u bunday mashhur va gavjum joyda yuzini ko'rsatishga jur'at eta olmadi. Uning, albatta, kinoteatrda kunni yig'layotganda shunchaki dam olish uchun o'tirmagan. Unikidan beri, men Kobra xalqi hali ham shaharni aylanib yurganiga amin edim, ular meni tugatishlari uchun meni topishga harakat qilishdi, uni kinoteatr iloji boricha uzoq vaqt davomida aniqlanmaslik uchun tanladi.
  
  
  Men unga qarshi turish uchun Shivaning qasriga qaytib borishga havas qilardim, lekin u monster xizmatida qancha tansoqchilar borligini bilmas edi va u hali ham u erda ekanligini bilmas edi. Reeva bilan uchrashuv Agradan yigirma kilometr narida joylashgan kichik shaharchada soat ettiga rejalashtirilgan edi.
  
  
  Biz uchrashishimiz kerak bo'lgan joy marmar va qumtosh atrofidagi tashlandiq shahar Fatehpur Sikri deb nomlangan. U soatni sotib olgan o'sha do'kondan sotib olgan qo'llanma yordamida u xayolida joyning topografik xaritasini suratga olishga muvaffaq bo'ldi. Ko'plab saroy zallari bor edi, ba'zilari katta zinapoyalar va balkonlar keng hovliga qaragan. Uzoq tashlab ketilgan Stahl qurilish majmuasi ikkalamiz uchun ham mukammal boshpana bo'lib, ular yaxshi o'qitilgan Kobra agentlari tomonidan kashf qilinmasdan jimgina gaplashishlari mumkin bo'lgan joy edi.
  
  
  Men u erga borganimda bir oqshom bor edi va bu ham mening foydamga edi. Zulmat meni Shivaning motorli brigadasining qiziquvchan ko'zlaridan himoya qiladi. Ammo mening yagona muammom shundaki, men to'pponcham uchun etarli o'q-dorilarni ololmadim.
  
  
  U do'kon egasining maslahatiga amal qilib, Basham ismli hindistonlikni ziyorat qilish uchun bordi. Uning yonida apparat do'koni bor edi bozor, bolg'adan tortib afyungacha hamma narsani topishingiz mumkin bo'lgan kichik do'kon. Ammo bu ego to'pponcha patronlarining bir qismi emas edi. Bu pul haqida emas, balki mavjudlik haqida edi.
  
  
  "Menga kamida yigirma to'rt soat kerak, sohib", dedi do'kon egasi Ego uni nima qidirayotganimni tushuntirish uchun chetga olib borganida.
  
  
  "Yigirma to'rt soat juda uzun", dedim men.
  
  
  U qo'llarini ko'tarib, kaftlarini yuqoriga ko'tardi. Bo'sh sifatida bo'sh edi .Bir paytlar pochta bo'limida qon to'kkan Kobra matematikasi talabasiga tegishli bo'lgan 45 kalibrli to'pponcha. Basham ochko'zlik bilan lablarini yaladi, ko'zlari Egoning yuzi oldida silkitayotgan pulga tikildi.
  
  
  "Men sizga xizmat qilishdan xursand bo'lardim, sohib.".. lekin qo'llarim bog'langan. Siz mendan so'ragan kartridjlar Hindistonda osongina topilmaydi. Ih ni topish uchun kamida bir kun kerak...
  
  
  "Bu haqiqiy sharmandalik... ikkalamiz uchun. Sabr qiling!
  
  
  "Ammo, ehtimol, men buni sizga ko'rsatishim mumkin, yana bir narsa", dedi do'kon egasi va do'konning orqa tomoniga g'oyib bo'ldi, faqat bir daqiqadan so'ng qo'lida qimmatbaho buyum yoki qimmatbaho buyum kabi ushlab turgan yaltiroq stiletto bilan chiqdi.qo'rqoqga qurbonlik. Agar sudralib yuruvchi xudolar Nagy bu sahnani tomosha qilgan bo'lsa, uniki, ular qoniqmasliklariga amin. Stiletto endi bilagimga juda yengil qin bilan bog'langan edi, bu Shivaning odamlari meni qurolsizlantirishga muvaffaq bo'lganida kiyganim bilan deyarli bir xil edi.
  
  
  Shunday qilib, menda pichoq, supurgi (har biri bir fut uzunlikdagi ikkita bir xil tayoqchaga aylangan) va Bufalo qamchi bor edi. Qurolni almashtirish kerak bo'lgan hamma narsa. Men butunlay qurolsiz emas edim, yaxshi, lekin men uning yuradigan arsenali ham emas edim.
  
  
  Ammo, agar hamma narsa reja bo'yicha ketgan bo'lsa, men hatto qurol ishlatishga hojat ham bo'lmasligi mumkin edi. Men Shiva bilan oldingi holatlarga qaraganda ancha shaxsiy asosda to'qnash kelishga tayyor bo'lgunimcha, kobraning odamlari bilan uchrashish niyatim yo'q edi.
  
  
  Shunday qilib, Reya bilan uchrashuv muammosiz o'tishi muhim edi. U qizga otasini topib, ozod qilishni va'da qildi. O'z navbatida, u har qanday ma'lumotni olishga harakat qilishga tayyorligini ko'rsatdi. O'zaro umidsizlikdan tug'ilgan va tuzilgan shartnoma. Reeva menga kerak edi, unga, unga juda zarur edi, agar ko'p bo'lmasa.
  
  
  Shunday qilib, men o'rnimga o'tirdim va filmni tomosha qilishni davom ettirdim, sinxron bo'lmagan ovozlarni, alyuminiy Rojdestvo umidi kabi yorqin va ajoyib ranglarni tingladim. Taglavhalar, biri Hind tilida, ikkinchisi Bengal tilida, ehtimol ingliz dialogining ma'nosi bilan juda oz bog'liq edi. Ammo ritm, "kung fu" san'atidagi bosh qahramonning aql bovar qilmaydigan mahorati mening his-tuyg'ularimni maftun etdi.
  
  
  Film to'rt-o'ttizda tugadi. Dastur filmning davomini e'lon qildi, shuning uchun men o'rnimdan turdim va chiqish joylari atrofida, suhbatdosh va sharhlovchi olomon bilan aralashib, biriga yurdim. Bir marta u ko'chada bo'lganida, meni tashlab ketilgan Fatehpur Sikri shahriga olib borishga tayyor bo'lgan taksi uni topmaguncha, men sezilmasdan qolishda qiynalmadim.
  
  
  Yaxshi soqolli va sallasiz haydovchi, xayriyatki (o'sha paytda uni sikxlar hamma joyda ko'rishgan), mendan yarim soatlik sayr qilish uchun ellik rupiy so'radi. Qora bozorda bir dollar o'n ikki rupiyga teng edi. Bu o'rtacha narx edi, shuning uchun men pulni old tomonga berdim va uni eski Citroenning orqa o'rindig'iga qo'ydim.
  
  
  Hech bir mototsikl bizga ergashmadi va ular bizni ortda qoldirishga harakat qilishmadi. Aniqrog'i, Fatehpur Sikriga sayohat muammosiz o'tdi. Bu Shivaning qasri atrofida qochib qutulganimdan keyin xuddi shu yo'l edi. Uyni ko'chadan ajratib turadigan to'siqlar qatoridan o'tayotganimizda u o'rindiqqa yoyildi. Hech kim ko'rinmasdi va devorlari o'ralgan qasr bo'sh va tashlandiq ko'rinardi.
  
  
  Men xursand bo'lmadim, albatta, chunki men Shiva, Hoji va hatto Reevaning Xitoy chegarasiga borishini o'yladim. Xo'sh, u xulosa qildi, vaqt ko'rsatadi.
  
  
  U yana soatiga qaradi va dam olishga harakat qildi. Hali ko'p vaqt bor edi, lekin u tashlandiq shaharga uni yalash uchun qanchalik yaqin kelsa, shunchalik asabiy va tashvishli bo'lib qoldi. U fursatdan foydalanib, supurgi va Bufalo qamchi sotib olib, boshlagan ishini tugatdi.
  
  
  Basham menga qo'l matkapini berish uchun mehribon edi. U supurgi tutqichida klubning har ikki uchida bittadan ikkita teshik ochdi. Endi u Bufalo qamchisining qamchisini avval bir teshikka, so'ngra ikkinchisiga bog'lab, yon tomondan ip bilan mahkam bog'lab qo'ydi. Shunday qilib, ikkita tayoq o'rtasida cho'zilgan charm jumperga o'xshash narsa bor edi. Men tugunlarni tekshirdim; tayoqlarning yog'ochidagi teshiklar kichik edi, terining tozalanishi xavfi yo'q edi.
  
  
  Qurilmani yig'ishni tugatgandan so'ng, u uzoqdan jomi masjidi masjidining yivli minoralarini ko'rdi. Ammo ulkan bino masjidning Janubiy tomonidan ko'tarilgan ulkan devorga nisbatan kichik ko'rinardi. Devorlar afsonaviy Fatehpur Sikri shahriga asos solgan Mug'al imperatori Akbarning g'alabalari sharafiga qurilgan. Devorlar atrofdagi qishloqlarni va tashlandiq shahar etagidagi qishloqni tashkil etgan shafqatsiz kulbalar guruhini e'tiborsiz qoldirdi.
  
  
  "Sohib ego bu erda kutishini xohlaydimi?"Taksi haydovchisi cho'l va jim shahar yonidagi kimsasiz avtoturargohga kiraverishda to'xtash uchun sekinlashishni taklif qildi. "Men sizga yaxshi narx beraman: sizni Agraga qaytarish uchun o'ttiz rupiy.
  
  
  "Kechirasiz, lekin mening boshqa majburiyatlarim bor", deb tushuntirdim buffalo terisini shim cho'ntagimga tiqib. Uni, eshikni ochdi va chiqib, avtomobil atrofida.
  
  
  "Qo'llanmalar endi bu erda emas, sohib", deb javob berdi taksi haydovchisi. "Siz begona o'tlar buni sizga ko'rsatishini xohlamaysizmi?"Fatehpur Sikri bilan tanish. Men sizga hech bir sayyoh ilgari ko'rmagan narsani ko'rsataman...
  
  
  "Men bunga shubha qilmayman", dedim kulib. "Ammo men bir necha daqiqada hindistonlik yo'riqchim bilan uchrashishim kerak."Xavfsiz sayohat qiling, sohib!"
  
  
  "Siz xohlaganingizcha", dedi haydovchi hafsalasi pir bo'ldi. U dvigatelni ishga tushirdi, burchakni burdi va orqasida chang bulutini qoldirib, haydab ketdi.
  
  
  Uning yurish yo'li davom etdi.
  
  
  So'nggi sayyohlik avtobusi allaqachon Agraga jo'nab ketdi. Masjid atrofidagi hovlida o'z mahsulotlarini namoyish etgan savdogarlar ham marmar va qumtosh binolarini tashlab, qishloqqa qaytib kelishdi. U tezda hovlini kesib o'tdi, qo'llanmadan yirtib tashlagan xaritani tekshirdi va Maruam uyi deb nomlanuvchi binoni topdi.
  
  
  Aynan o'sha erda Reeva menga bir soatdan kamroq vaqt ichida uchrashuv tayinladi. Men hech narsani his qilmadim va shubhalarimni uyg'otadigan harakatni ko'rmadim. Zarhal freskalari va bo'yalgan shiftlari bilan bino ulkan va tantanali bo'lib, Akbarning boyligi va siyosiy qudratidan dalolat beradi. U uy atrofida aylanib yuradigan balkonga olib boradigan tor marmar zinapoyaning birinchi pog'onasida o'tirardi.
  
  
  Va kutish boshlandi. Men shunchaki Reeva Singx meni xafa qilmasligini ibodat qildim.
  
  
  Etti yoshimda asabiylasha boshladim. Olti daqiqadan o'n daqiqada u ikki baravar xavotirda edi. Ammo oltidan chorak o'tgach, u to'xtash joyida to'xtab turgan mashinaning ovozini eshitdi. Keyin marmar bilan qoplangan hovlida katta shaxmat taxtasi naqshini hosil qilgan oyoq tovushlarining xira ovozi yangradi.
  
  
  Ko'rinishidan, Akbar shaxmat o'ynab, kanizaklari va raqqosalarini jonli garov sifatida ishlatgan. U ham sekin o'rnidan turganda, o'zini o'yinga kiritilgan piyon kabi his qildi, lekin xuddi raqibini mat qilishga qaror qildi. Shiva o'zining iflos qoidalarini aytib, mening barcha harakatlarimni boshqarishi mumkinligiga amin edi.
  
  
  Ammo agar menda biror narsa aytish yoki qilish imkoniyati bo'lsa, bu shubhasiz daho jinoyatchi o'ynashi kerak bo'lgan so'nggi o'yin bo'lar edi.
  
  
  "Nik?"Nik, siz u erdamisiz?
  
  
  Bu tanish ovoz edi, lekin qo'rquv, vahima bilan. Hali qorong'i emas edi va osmon qoraygan bo'lsa ham, u rivaning nozik qiyofasi hovli bo'ylab yurganini ko'rdi. U ochiq bo'yinli G'arbiy ko'ylak kiygan edi. U eslaganidan ham chiroyli edi, lekin bu aniq fikrlar vaqti emas edi.
  
  
  Reeva meni ko'rgach, sandallari marmar plitkalarga tez sur'atda shitirlab yugurdi.
  
  
  "Sizdan iltimos qilaman, meni mahkam ushlang!"u ming'irladi. "Men hozir juda xohlayman, Nik.
  
  
  Ee uni ko'tarib, yaqin tutdi. U titrab ketdi, butun vujudidan titroq yugurdi; u boshini ko'kragimga qo'yib, menga yopishdi.
  
  
  "Siz qo'rqmasligingiz kerak", deb pichirladim men ohista. "Sizga va'da beramanki, hammasi yaxshi bo'ladi. Siz yana otangizni ko'rasiz va u uchun ham hamma narsa o'zgaradi, xavotir olmang.
  
  
  U boshini ko'tarib, tabassum qilishga urindi. Ee uni lablaridan engil o'pdi: u orqaga chekindi va sochlarini ko'zlaridan orqaga surdi. "Men sizga ishonaman, Nik", dedi u ohista. "Amakim menga hech kimga ishonmaslikni o'rgatdi... Men endi miyam bilan o'ylay olmayman, chunki bu mening boshimda juda ko'p. Lekin men sizga ishonaman, Nik. Menda tanlov yo'q. Agar menga yordam bera olmasangiz, otamni qutqara olmasangiz, dunyoda hech kim qila olmaydi. Va menda boshqa hech kim yo'q, Nik! Bizda boradigan odam bor.
  
  
  Qora ko'zlarda, g'amgin va qo'rqinchli ifoda bilan, qat'iyatli ko'rinish ham bor edi. "Biz oldinga qadam tashladik", dedi u xotirjam. U uni binoga olib kirdi va u tinchlanishga urinib, zinapoyaga o'tirdi.
  
  
  Bu oson emas edi, chunki u taranglik va qo'rquv azobida edi, bu uni boshdan-oyoq titratdi. "Men uchrashuvga chiqa olaman deb o'ylamagan edim", deb tushuntirdi u bir lahzadan keyin. "Men amakimga Agraga xarid qilish uchun ketayotganimni aytish uchun bahona topishim kerak edi. U meni odamlaridan biri bilan jo'natmoqchi bo'ldi, lekin men nihoyat uni bu kerak emasligiga ishontirishga muvaffaq bo'ldim.
  
  
  Uning qisqacha kunning voqealar haqida salom aytdi, u nah tark sifatida Nuh ularga ferret sodir hamma narsani aytib.
  
  
  "Unda qancha erkak qoldi?"Men hikoyamni tugatib so'radim.
  
  
  "Besh kishi, endi yo'q. Ranjit kasalxonada, lekin u omon qolmaydi deb o'ylayman. Ego o'pkalari ichki qon ketish bilan yo'q qilinadi.
  
  
  "Va ikkinchisi oyog'ida o'q bilanmi?"
  
  
  "Ular Egoni villaga qaytarishdi. U yura olmaydi, shuning uchun u biz uchun xavf tug'dirmasligi kerak. Qiz bog'langan va bog'langan holda topilganida nima bo'lganini tushuntira boshladi. Ayni paytda bu ikkalamiz uchun ham ishonchli tuyulishi mumkin, ammo Shiva shubhali belgi edi. Reevaning ko'z yoshlari va iltijolariga qaramay, u yana otasini ko'rishga ruxsat bermadi. U akasini asirlikda ushlab turgan joyini ham oshkor qilmadi.
  
  
  "Men otam bilan telefonda gaplashdim. U juda zaif edi, u faqat bir necha so'zni pichirlashi mumkin edi, Nik", - deya qo'shimcha qildi Reya uzoq ovozda. "Agar siz uni ozod qila olmasangiz, qaerda bo'lmasin, u uzoq umr ko'rmaydi deb o'ylayman."..
  
  
  "Egoizm", deb ishontirdi ee, garchi u Reevaning otasini qaerdan topishni bilmasa ham. Avvalo, uni zararsizlantirishga majbur bo'lgan Shiva edi. Garchi men yirtqich hayvon tomonidan qo'yilgan tuzoqlardan qochishga muvaffaq bo'lgan bo'lsam-da, unga erishish oson bo'lmasligini yaxshi bilardim. "Siz hoji ixtirosi, amakingiz qutini chaqiradigan shaytoniy qurilma haqida biror narsa bilasizmi?"
  
  
  "Men laboratoriyaga kirishga harakat qildim, lekin amakimning xavfsizligi meni kiritmadi. Lekin men nimanidir sezdim... U ko'zlarini yumdi va qovog'ini solib, eslashga harakat qildi. "Ehtimol, bu muhim emas... u bir lahzadan keyin qo'shib qo'ydi.
  
  
  "Hammasi muhim. Bu nima haqida?
  
  
  - yaxshi... Men Shivaning telefonda kimdir bilan gaplashayotganini va Bombay haqida nimadir deganini eshitdim. Men u vaqtda g'alati deb o'ylab, u Bombay Dell yo'q, chunki... yoki hech bo'lmaganda men biladigan hech narsa.
  
  
  Boshimda qo'ng'iroq chalindi va bu yoqimli ovoz emas edi. "Ishonchingiz komilmi?"Men turib oldim. "Boshqa hech narsa eshitdingizmi, u kim bilan gaplashayotganini bilib oling?"
  
  
  Reeva bosh chayqadi. "Men uning shunchaki Bombay deganini eshitdim."Mehmonxona haqida bir necha so'z, ovoz bering va tamom. Ammo u telefondan uzoqlashganda, amakim mamnun ko'rinmadi.
  
  
  Ego odamlari Agra ustidan qaytib kelishidan oldin yoki keyin u telefonda gaplashdimi?
  
  
  - Oldin. Bu uni tinchlantirdi. Ikkalasi taxminan bir soat ichida yetib kelishdi, ehtimol kamroq", - deb javob berdi Rheeva. "Ular kelishidan oldin u telefonda edi.
  
  
  Shunday qilib, Puran Dass kobraning sherigi edi!
  
  
  Hamma narsa aniqlana boshladi, mantiqiy. Endi men Kobra odamlari ertalab Ashok va men uchrashgan ko'cha kafesida bo'lishimni qanday bilishganini tushundim. Bu tasodif emas edi. Dass, ehtimol Shivaning buyrug'i bilan hamma narsani o'rnatgan edi. Ajablanarlisi shundaki, Hindiston maxfiy xizmati Kobra ortida kim turganini aniqlashga urinayotganda o'zlarini devorga qaratib ko'rishdi. So'nggi olti oy ichida Hindiston bo'ylab tartibsizliklar va tartibsizliklar boshlanganda ular shunchalik samarasiz va samarasiz bo'lganligi ajablanarli emas.
  
  
  Hindiston maxfiy xizmati tashkiloti haqida bilganlarimga ko'ra, Dass yakuniy hokimiyat edi.
  
  
  Ma'lumotlar kabinetning egoida chiqdi. Xok iisa ichidagi" qochqinlar", kontrrazvedka haqida gapirdi, lekin u hech qachon bunchalik jiddiy narsadan shubhalanmagan edi. Yaxshiyamki, yolg'iz harakat qilishga qaror qilindi. Hozirgi holatda, allaqachon asosli sababga aylangan qaror.
  
  
  - Siz ko'proq narsani bilib oldingizmi?
  
  
  Reeva yana bosh chayqadi. "Kechirasiz, Nik. Men qo'limdan kelganicha harakat qildim, lekin amakim menga ishonmaydi degan taassurot paydo bo'ldi... endi bu har qachongidan ham kamroq. U va Hoji kunning ko'p qismida suhbatlashishdi, ammo soqchilar laboratoriyani tark etishmadi. Ko'proq narsani o'rganishga vaqtim yo'q edi.
  
  
  "Tushundim. Siz qo'lingizdan kelganini qildingiz va bu juda muhim", dedi otasi. Shunday qilib, villaga qaytishdan boshqa ilojim yo'q edi. U erda bir marta men harakatda etakchilik qilaman.
  
  
  Lekin bu katta xavf edi. Deyarli engib bo'lmaydigan.
  
  
  Agar men qutini qayta ishlatishdan oldin olishga harakat qilmaganimda, hech kim Shiva yengini uchta eys bilan nima qilganini aytolmasdi... agar u qoldirilgan bo'lsa ham, to'rtinchisi zaxirada. Bu uzoqqa kelganidan keyin u hozir to'xtamasligi kerak edi.
  
  
  "Men siz bilan villaga qaytishim kerak", deb tushuntirdi Rivet unga. "Men sizga quti bilan nima qilishini aytdim. Agar kutsak, xohlasak ham, xohlamasak ham, hamma narsa bizning ego rejalarimiz bo'yicha ketadi. Menda boshqa tanlov yo'q, Reeva.
  
  
  "Men ham", deb pichirladi u. U mening qo'limdan ushlab, barmoqlarimni siqib qo'ydi. "Men mashinani tashqarida qoldirdim, u bir necha qadam narida.
  
  
  Biz Marouam uyining fresk xonalarini qoldirib, ko'chaga chiqdik. Osmon qip-qizil, quyosh uzoq ufqda och to'q sariq yamoq edi.
  
  
  Reeva hali ham mening qo'limdan ushlab turardi va u bizning oyoq tovushimizni tingladi, uning sandallari plitkali hovli bo'ylab jiringladi. Keyin qulog'imizda to'satdan yoriq paydo bo'ldi, shovqin ko'pchilikning qonini sovuq qilib qo'yardi. Ammo ko'p yillik mashg'ulotlar va tajribalar meni chidamli qilib, asablarimni po'lat simga aylantirdi. Hali ham qo'rqmasligimni aytsam yolg'on gapirgan bo'lardim.
  
  
  Tashlandiq binolarning ovozi momaqaldiroq kabi yangradi. Reeva yordam lekin faryod olmadi va meni quchoqlab, dahshat ichida qo'limni changallab. Bir soniyadan so'ng, mototsiklning farasi meni ko'r qildi, u allaqachon yuzimga ishora qildi.
  
  
  Uchta Sih bor edi, ularning har biri otliq birlik kabi mototsikl minardi. Ular meni aylana boshladilar; ih istehzoli kulgi meni juda ko'p pichoq jarohatlari kabi teshdi. Shiva yana qiyinlashdi. Ammo agar u ego o'yinini o'ynagan bo'lsa, Nik Karter tez orada o'lik odam bo'lar edi. Men, albatta, unga ruxsat bermagan narsa.
  
  
  
  
  12
  
  
  Ikki erkak u deyarli darhol tanidi. Ulardan biri Gurnek edi, uning yuzi bog'langan va chandiqli, ammo baribir tirik va sog'lom edi. Ikkinchisi, yarador o'rtog'ini olib ketishga muvaffaq bo'lgan pochta bo'limidagi odam edi. Uchinchisi, soqolli va boshiga salla o'ralgan, boshqalar singari, menga noma'lum edi. Lekin men u nima deb o'ylayotganini bilardim, garchi biz hech qachon uchrashmagan bo'lsak ham.
  
  
  "Siz amakimning shubhalarini qo'zg'atdingiz, Reeva", deb tushuntirdi uch kishidan biri. "Shuning uchun u bizga sizga ergashishni buyurdi, bilaman, siz bizni ochiqchasiga "Sohib" Karterga olib borasiz ...
  
  
  Reeva va men harakatsiz turdik, muzlab qoldik. "Bizga bir og'iz so'z aytma", deb pichirladi u qiziga. "Sizga aytganlarimni aniq bajaring, shunda siz yaxshi bo'lasiz."
  
  
  "Ular bizni o'ldirishadi, Nik!"
  
  
  - yo'q. Sizning amakingiz megalomaniak: agar kimdir o'lishi kerak bo'lsa, men uni shaxsan o'ldirishni xohlashlariga aminman.
  
  
  Men faralarning porlashidan ko'zlarimni himoya qildim va atrofga qaradim. Har bir shov agenti bilan qurollangan edi .O'sha paytda menga qaratilgan 45 kalibrli to'pponcha, biri ko'kragida, biri boshida va uchinchisi orqada. "Xo'sh, nima qilmoqchisiz, ikkalamizni ham otib tashlaysizmi?"Men mototsikllarning shovqinidan baqirdim.
  
  
  "Sizni otib tashlang, "Sohib" Karter ?"Odin erkaklar atrofida kuldi. Bu men bilmagan odam edi, baland bo'yli, semiz yigit meni bu lavozimda ko'rishdan zavqlanardi. "Juda oson. Yo'q, Shiva bizga maxsus shaxsiy ko'rsatmalar berdi. Bularning barchasi juda aniq. Siz bizga qarshilik qila olmaysiz, chunki agar siz shunday qilishga harakat qilsangiz, biz qizni o'ldiramiz; keyin sizni villaga qaytarganimizda, Shiva sizga shaxsan g'amxo'rlik qiladi.
  
  
  "Siz Niradga qanday munosabatda bo'ldingiz", deya qo'shimcha qildi Gurnek.
  
  
  Tasvir xayolimdan o'tdi. Men niradning ilon chuquriga bosh bilan tushayotganini ko'rdim, sudralib yuruvchilar unga qayta-qayta hujum qilayotganini ko'rdim va ego qichqirig'ini eshitdim va Shivaning quvonchini tushundim.
  
  
  "Albatta, men qarshilik qila olmayman", dedim. - Biriga qarshi uchta sport emas, janoblar. Lekin qizga zarar bermang; u bilan hech qanday aloqasi yo'q.
  
  
  "U sizga qochishga yordam berdi.
  
  
  "Agar u bo'lmaganida men uni o'ldirgan bo'lardim." ego otasi sizning xo'jayiningizning mahbusidir. U boshqa hech narsaga ahamiyat bermaydi. Yashashim yoki o'lishim menga ahamiyat bermaydi. U Reevaga o'girilib, uning yuziga qaradi. "Bu to'g'ri emasmi, fohisha?"
  
  
  U qo'lini ko'tarib, uning yuziga qattiq urdi. U pichirladi. "Keling, ularga yuguring... Sizga aytganimni qiling! -
  
  
  Bir lahzaga qiz gandiraklab, hayratda va qo'rqib ketdi. U nima qilayotganimni bilmas edi, lekin oxir-oqibat u o'pkasining tepasida qichqirib yugurdi. "U meni o'ldirmoqchi bo'ldi!"
  
  
  Erkaklar nima bo'layotganini tushunishmadi.
  
  
  Gurnek velosipeddan tushdi va Reeva uning oldiga yugurdi. Bu u kutgan payt edi. Boshqa ikki Sikhs ko'zlarini qaytarilmas, ular menga atrofida minib to'xtadi, ularning ih poyabzal bazasi marmar qavatda toymasin.
  
  
  Reeva o'zini histerik ayol kabi yig'lab, o'zini Gurnekning oyoqlariga tashladi. U o'z rolini mukammal o'ynadi va Gurnekni qurolsizlantirgandek tuyulgan haqiqat ko'rinishini berdi-hech bo'lmaganda menga stilettoni qiniga chizish va ingichka pichoqli xanjar tashlash uchun vaqt berish uchun etarli.
  
  
  Bir soniya davomida men Reevaning doimiy, yurakni ezadigan nolasi haqida eshitdim. Keyin Gurnek yuzini konvulsiv tarzda ushlab, orqaga qaytdi. Stiletto emuning chap ko'ziga tushib, piyozni yarmiga kesib tashladi. Qonli, jelatinli massa emuning yuziga tomizildi; u yurakni ezadigan qichqiriqni chiqarib, xanjarini tortib olishga urindi.
  
  
  Men u erda turmadim va nima bo'layotganini kuzatmadim.
  
  
  Ularga meni tiriklayin olib ketish buyurildi... lekin, albatta, sog ' - salomat emas. Albatta, ular avval o'z terisini saqlab qolishga harakat qilishadi va agar men tezda harakat qilmasam, hamma narsa yo'qolgan deb hisoblanadi. U yugurdi, boshqalari velosipedlaridan sakrab tushishdi. Bu Shivaning gorillalari tomonidan qilingan ikkinchi xato edi, chunki u supurgi atrofida yasalgan ikkita klubni olish uchun bir daqiqaga ko'tarilishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  U birinchi qarashda zararsiz bo'lib tuyulgan qurol tomonidan yaratilgan. Ammo Della ko'chasida buffalo terisi atrofida qattiq va kuchli qamchi qo'shilgan ikkita klub juda xavfli, deyarli o'limga olib keladigan tahdid edi.
  
  
  Bu "nunchaku" edi, uni yaratgan, men Vashingtondagi AX shtab-kvartirasida karate ustam tomonidan berilgan zo'ravon namoyish paytida birinchi marta ko'rgan sharqona qurilma.
  
  
  Jang san'atiga xos bo'lgan qurol shubhasiz ko'p qirrali edi va bu holda u u bilan tajriba o'tkazmoqchi edi.
  
  
  Bir qo'lida tayoqni ushlab, boshqa oqim etarli kuch va tezlikka ega bo'lguncha uni bura boshladi. Ko'zlarimning ko'zlari oyog'imdagi marmar plitalarga tiqilib qoldi, lekin men maqsadim sifatida tanlagan Sikxdan boshqa hech kimga va maqsadim kim bo'lishini aytishni unutib, yugurishda davom etdim.
  
  
  Gurnek qurolsizlanmagan edi, lekin u ham eng yaxshi shaklda emas edi. Men Reevaning dahshat bilan qichqirganini eshitdim, chunki boshqa bir ahmoq havoda pichirladi va chap yelkamni o'tlatdi. Men dahshatli yonish hissiyotini his qildim, keyin meni olovli qizil qoldirdi. Ammo gavking mening qo'limga urmadi. Rani menga og'riqli yuz ko'rsatdi, lekin bu meni nunchakuni burishda davom etishimga to'sqinlik qilmadi.
  
  
  "Men seni o'ldiraman, Karter!"erkak baqirdi.
  
  
  "Shivaning buyrug'iga qarshimi?"Men jilmayib javob berdim. Lekin .45 kalibrli to'pponcha ko'kragimga ishora qildi. Tavakkal qilish-bu boshqa narsa, lekin ahmoq bo'lish-bu boshqa narsa. Estafeta tezligini yo'qotguncha cho'zildi va nihoyat bilagimga osildi.
  
  
  "Bu narsalar bilan pastga! Hindiston buyurdi.
  
  
  "Sizning buyurtmangiz bo'yicha, usta", deb ming'irladim va nunchakuni barmoqlarim orqali ozod qildim.
  
  
  Sikx hali ham menga qaratilgan edi; lekin u tayoqchalarini qo'yib yuborishi bilanoq, u ih ni olish uchun engashdi. Bu uning so'nggi daqiqalardagi uchinchi xatosi edi.
  
  
  U engashayotganda raqibi unga zarba berdi. U barmoqlarini qo'lning bilagiga yopdi, endi u qurolni to'plashi mumkin bo'lgan barcha kuch bilan ushlab turdi. U tetikni tortdi va deyarli oyog'imga urdi. Ammo bu safar men qolgan kunlarimni cho'loq kabi harakatlanishga qaror qildim, shunda tanamning qolgan qismi buzilmagan va buzilmagan bo'lib qoladi.
  
  
  Kobra agenti o'zini ozod qilishga urinib, orqaga qaytdi. Mening qo'lim xohlagan nishonni topdi: cho'zilib, suyaklar va mushaklar atrofida o'roqqa aylandi. Kaftning qattiq tomoni erkakning bo'yniga tushdi; shu bilan birga, uning sinxron o'ng oyog'ini silkitdi.
  
  
  Natijada cha-cha-gi emu ning shin sindirish bermadi, lekin zarba og'riq menga bir necha qo'shimcha soniya berdi, men nihoyatda zarur bo'lgan. U qurolni ikki qo'lida ushlab turgan qo'lidan ushlandi. Sikx hindu, qurolini endi unga qaratmaganiga amin bo'lganida ham, uzoqlashishga urinib, g'azablanib burishdi.
  
  
  Orqamda to'satdan harakat bor. Uchinchi qotil, u ilgari ko'rmagan Jasur yosh hindistonlik sherigiga yordamga shoshildi. Garchi bittasi bilan kurashish allaqachon qiyin bo'lgan bo'lsa-da: to'pponcha bilan qurollangan ikki kishini engish qiyin bo'lmaydi.
  
  
  Shunday qilib, men qurolni birinchi odamning barmoqlari atrofidan tortib, ego marmar braidlariga tushishiga sabab bo'lganimdan so'ng, men uning oyoqlariga tushgan "nunchaku"ni olishga shoshildim. Umuman olganda, buning uchun kerakli tezlik va tezlikni olish uchun menga besh soniya kerak bo'ldi.
  
  
  Uchinchi shaxs beparvolik bilan hujumga o'tdi. Uning orqaga sakrab va ochiq ego sherigi qo'ndi. U hujum qilganida, uning tayog'i allaqachon boshqasining egosining bosh suyagiga qaratilgan edi.
  
  
  "Nunchaku" endi inson suyaklarini sindirish uchun zarur bo'lganidan bir necha baravar katta kuchga erishdi.
  
  
  Keyin nima bo'ldi, u hayotida hech qachon ko'rmagan.
  
  
  Hindistonning bosh suyagi tom ma'noda portladi. Jelega o'xshash massa hali ham salla o'ralgan joyda pulsatsiyalangan. Suyak bitlari, soch parchalari va bosh terisi ularga yopishgan, yuzimga sochilgan va miyam, g'alati spirallarda kulrang-oq, otilib chiqayotgan vulqon atrofida LAVA kabi havoda tarqalgan. Ammo Agar Nunchucks yaxshi ish qilgan bo'lsa, menda hali ham ikkita raqib qoldi. Gurnek tirik edi, garchi faqat bitta ko'z bilan. Va hali ham tirik edi yosh hind sherigining hayotini saqlab qolish uchun juda kech kelgan.
  
  
  Muskulli sikx to'xtab qoldi, uning yuzida nafrat va ishonchsizlik paydo bo'ldi. O'lik tayoqchalar yana uchirildi va u asabiylashib orqaga chekindi va qurolni yuzimga qaratdi.
  
  
  "Meni o'ldiring va Shiva sizni ilonlarga boqadi."Men emga muhim ma'lumotlarni berishim kerak va agar u mening og'zim atrofida eshitmasa, siz borligingizni unutishingiz mumkin.".. u g'ijirlagan tishlari orqali unga shivirladi.
  
  
  U uni bluffing edi. U sherigining tanib bo'lmaydigan qiyofasiga qaradi. U bitta oqimda bumerang kabi havoda uchib o'tgan nunchuklarni ozod qilish uchun bir soniya vaqt sarfladi. Uning egosi bundan oldin hech qachon bunday ishlatmagan va bu qanday ishlashini bilmas edi.
  
  
  Yaxshiyamki, ibtidoiy qurollar meni xafa qilmadi. Tayoqlardan biri yoki ikkalasi (aniq ayta olmayman, Nunchuklar aql bovar qilmaydigan tezlikda uchayotgan edi) hindlarning avtomat to'pponchasiga urildi. Zarba kuchi qurolni Rukning egosidan chiqarib yubordi. Qurol uning orqasidan bir necha fut tushdi. Katta sikx meni g'azablangan ayiqdek aybladi, uning yuzi g'azabdan burishdi.
  
  
  Karate yoki yo'q, bu safar men uchun edi.
  
  
  Uning egosi uni to'xtata olishidan oldin, nima bo'lganini tushunishdan oldin, Shiva jamoasi va "qabul komissiyasi" ning bir qismi bo'lgan odam menga bir tonna g'isht kabi tushdi. Hovlining ulkan shaxmat taxtasi atrofidagi marmar plitalarga boshimni urib, orqaga yiqilsam, nafasim tomog'imga tushdi.
  
  
  Yuzimga issiq va shilimshiq narsa tomizilib, bir zumda meni ko'r qildi. U yana ko'zlarini ochishga urinayotganda yonoqlarimdan ko'z yoshlari oqdi. Uni yana ko'rishim bilan boshimga qaradim va yonimda turgan Gurnekni ko'rdim. Yaralangan ko'z, undan ozgina narsa qoldi, ochiq qolgan kran kabi jelatinli va qonli moddalarni chiqarib yuborishda davom etdi.
  
  
  Keyin Hindning oyog'i o'rnidan turmoqchi bo'lganida egildi. Mening ego etik po'lat bo boshimni orqa urdi, men tishlarini g'ijirlatdi. U sandal kiymagan uch kishidan bittasi edi. Va endi u mototsikl etiklaridan foydalanib, ko'kragimga musht tushirdi.
  
  
  Men, chunki mening vahiy loyqalik edi og'riq uni ko'rish mumkin emas. Men uning qaerdaligini va Gurnek unga nima qilganini ham bilmasdim, lekin u menga yordam bera olmaydi, bu aniq. Gurnek meni yana urganida, qovurg'a qafasim yorilib ketgandek, suyaklarim birdaniga parchalanayotgandek his qildim.
  
  
  Uning chavandozini tashlamoqchi bo'lgan yovvoyi ot kabi qattiq titradi. "Shiva endi muhim emas, Karter", dedi Gurnek, Egoning pastki qismini yashiradigan bandajlarga qaramay, ego tushunilishini aniq ko'rsatib.. "Men sizni o'ldiraman, shuning uchun siz bir marta va umuman tugatasiz!"
  
  
  Uning ego ovozining ohangidan men u buni nazarda tutganini bilardim. Bir lahza oldin menga hujum qilib, erga yiqitgan boshqa hindistonlik oyoqlarimni ushlamoqchi edi. U mening oldimda cho'kkalab o'tirdi va u umidsiz odam kabi tepishda davom etdi, ayniqsa Gurnekaning nachasi yana silkinib, ko'kragimga zarba berdi.
  
  
  Aynan shu paytda uning Yi ikki qo'li bilan qo'lini cho'zdi va ego oyog'ini kuch bilan egib, odamning to'pig'idan ushlab oldi. U muvozanatni yo'qotmaslikka harakat qildi. Keyin yana bir sikx qudratli mushtini hayotimga olib kirdi. Bu og'riqli og'riq edi. Men nafas ololmadim, lekin agar men hozir undan voz kechsam, bu ikkisi meni ulug'vor sovrinlar ro'yxatiga qo'shishardi.
  
  
  Qolgan so'nggi kuchim atrofida men Gurnekning to'pig'ini ushladim va uni burishda davom etdim, tez orada suyak sinishi eshitmoqchiman. Buning o'rniga, odam muvozanatni yo'qotib, oldinga yiqildi. Va u boshqa Hindning hiylasi bilan oyoqlarini ozod qildi. Orqaga o'girilib, oyoqlariga sakrab tushdi.
  
  
  Men Gurnekning katta do'sti yana menga hujum qilishini kutgandim, aksincha u teskari yo'nalishda yugurdi. Uning egosi juda uzoqqa keta olmadi, chunki u yiqilgan qurol ortidan yugurayotgan edi. U qurolni olish uchun egilayotganda uning orqasida edi. U havoda katta sakrashni amalga oshirdi va "uchadigan" zarba berish uchun oyog'ini siqdi.
  
  
  Zarba kuchi, oyog'imning hindlarning orqa tomoniga urilishi, ego erga qulab tushdi. U marmar polga bir necha marta dumalab tushdi va qurol bir necha metr narida, qo'li yetmaydigan joyga tushdi.
  
  
  Shunda ham u qurolni olishga shoshilmasdan oldin yelkasiga asabiy qarab qo'ydi. Gurnek osonlik voz biri emas edi. U o'rnidan turdi va yonimga o'tdi. U oqsoqlanib, butun og'irligini bir oyog'iga ko'targan bo'lsa-da, baribir yura olardi. Ammo eng hayratlanarlisi mening e'tiborimni tortgan dahshatli metall nur edi... metall hindlarning ikkiga bo'lingan ko'ziga jelatinli moddani tomizmoqda.
  
  
  Gurnekning orqasida tushdan keyin soyada loyqa figura bor. Reeva Singx nihoyat sahnaga qaytdi. Ko'p o'tmay, u o'z rolini mukammal o'ynadi va dahshat va parvoz qichqirig'i bilan u menga himoyadan tajovuzkor harakatlarga o'tishga imkon berdi.
  
  
  U hovlida to'xtab turgan mototsikl egariga ko'tarilayotganda uni endi ko'rdi. Gurnek ishlatish mumkin emas; u nihoyat yedeklenen qachon u hali oqsoqlanib edi, ustidan ikki barobar. Ammo men qo'lidagi stilettoni ishlatishdan oldin u menga hujum qilgan deb taxmin qilib, hisob-kitoblarimda noto'g'ri hisobladim.
  
  
  Hindistonlik qo'lini silkitib, keyin qo'lini cho'zdi va pichoqni tashladi. Pichoq havoda shivirladi. Va bu safar Gurnek deyarli o'tkazib yubordi.
  
  
  O'tkir pichoq son mushaklarimga botdi. Tizzalarim qisilib, o'zimni zaif his qildim. U qichqirmoqchi edi, lekin men lablarimdan qochib ketganday tuyulgan faryodni bo'g'ib qo'ydim. Og'riq asablarimni burab, men orqali otildi. U menga issiq igna singari chuqurroq va chuqurroq kirib bordi, butun vujudim xiralashguncha, endi jismoniy qarshilik chegarasida.
  
  
  Bu sodir bo'lmasligi kerak edi.
  
  
  U mushtlarini qisdi, tishlarini g'ijirlatguncha g'ijirlatdi va chidab bo'lmas og'riqni to'sishga harakat qildi. Keyin u qo'lini tushirdi, bir lahzaga ko'zlarini yumdi va nihoyat pichoqni kestirib, tortib oldi. Qon oqimini to'xtatishga vaqtim yo'q edi. Yaxshiyamki, stiletto son mushaklarining qon tomirlarini muvaffaqiyatsiz tugadi.
  
  
  Har holda, u hali ham so'yilgan cho'chqa kabi qon ketayotgan edi.
  
  
  Shimimning matosi oyog'imga yopishib oldi, u erda katta qorong'i dog ' tarqaldi, men allaqachon yo'qotgan qon bilan ho'l edi. Gurnekning yovvoyi kulgisi havoda yangradi. Hindistonlik menga yaqinlasha boshladi va u hovli atrofidagi binolar atrofida sudralib yurmoqchi edi. Men emning to'pig'ini burishga muvaffaq bo'ldim va u oqsoqlanmasdan yura olmadi. Lekin u hali ham harakat qila olardi. U oldinga qadam qo'ydi, chunki uchinchi Kobra agenti ham orqamdan harakatlana boshladi.
  
  
  Men atrofga qaradim va odam topgan qurolni ko'rdim. Uning xanjar bilan qoldi, chunki nunchaklar diapazondan tashqarida edi. "Reeva", deyishdi ular. "Qaerga ketdingiz?"
  
  
  Ehtimol, bu telepatiya edi. Lekin nima bo'lishidan qat'iy nazar, u meni" eshitdi".
  
  
  Mototsikl omletining shovqini barakaning kuchini o'chirdi, og'riq va jismoniy azobimni xira qildi. U zulmat orqali chiqdi, gurnekning qiyofasini buyuk mayoq nurida kuzatib, oldinda quyosh botishi soyalariga qarshi siluet qildi. Hindistonlik boshini o'girdi va xuddi mashinani to'xtatgandek qo'llarini ko'tardi. Boshqa odamning egosi, muskulli yosh sikx esa o'z dasturini o'zgartirishni xohlamaganga o'xshardi. U menga kelaverdi. U xanjar uchun yetdi, Nachah butunlay karaxt tark zonklama og'riq e'tiborsizlik harakat.
  
  
  Gurnek saroyning kimsasiz marmar zallaridan birida yashirinishga urindi. Endi u endi bevosita tahdid va xavf emas edi, riv tufayli men e'tiborimni uning sherigiga qarata oldim. Qurol uvilladi va olov bilan nafas oldi, lekin oxirgi oqshom chiroqlari o'chganida osmondan yomg'ir yog'ayotganday tuyulgan to'satdan qorong'ulik uning ehtiyotkorlik bilan nishonga olishiga to'sqinlik qildi va GAVK mendan bir necha metr uzoqlikka uchib ketdi.
  
  
  U nafasini ushlab, har qanday qabila bilan bir xil yo'lda turib, jarohatlangan oyog'ini orqaga cho'zdi. U hujumchining oq sallasini va hatto qurol o'qini ko'rdi. U ishlatgan o'qlari sonini yo'qotgan edi, shuning uchun qurol bo'shmi yoki hali bir necha tur qolganligini aniqlay olmadi.
  
  
  U tetikning bosilishini eshitgach, u zarbaga tayyor bo'ldi. Buning o'rniga hindistonlik ohista qasam ichdi. U qurolni uloqtirdi va u marmar polga zarba bilan tushdi. Nihoyat, hamma narsa menga qarshi fitna uyushtirilmagandek tuyuldi.
  
  
  Balki Reeva bir " burchagiga Gurnek qo'llab-quvvatladi edi."Agar aniq" burchakda " bo'lmasa, unda Hind yo'ldan tashqarida edi. Men keyinchalik mening ego bilan uni bartaraf mumkin, men sherigimning ego taqillatdi ayting bir marta. U Gurnekning qurolsiz ekanligini bilar edi, shuning uchun Reeva vaziyatni o'zi hal qila oladi.
  
  
  Endi men Shivaning shaxsiy agenti bo'lgan g'alati Hind bilan shug'ullanishim kerak edi. U taranglashdi va nafasini ushlab turdi. Inson zulmat atrofida paydo bo'ladigan ulkan shakl edi. Bulutlar oyni to'sib qo'ydi, porlab turgan yuzni yashirdi va Fatehpur sikrining hovlisi soyada edi. U ko'zlarini qisib, zulmatga qarashga harakat qildi. Raqibim hech qanday imkoniyat olishni istamadi, chunki men uning harakatlarini eshitolmadim. U pichoqni kestirib tortib olganida meni ko'rganmi yoki qurollanganimni bilganmi, ishonchim komil emas edi.
  
  
  Stahlning stiletto-bu qimmatbaho qurol, endi Nunchucks uni yo'qotdi. Va men karate bo'yicha chuqur bilimimga deyarli har doim qon ketadigan va davolanishga vaqtim bo'lmagan jarohatdan yig'ilishdan chiqqan oyog'im bilan ishonolmadim. Uning qon ta'minoti meni zaif va zaiflashtirar edi, agar oyog'i bog'lanmagan bo'lsa, men tez orada muammoga duch kelaman.
  
  
  Uning qichqirdi. "Qani, yaramas! Siz nimani kutmoqdasiz? - Hindistonda odamning mag'rurligiga darhol ta'sir qiladigan kufr, epitetlar va haqoratlar mavjud. Balki" yaramas " ularning atrofida bo'lmagandir, lekin allaqachon subkontinentning urf-odatlari va urf-odatlari haqidagi bilimim juda ko'p narsani orzu qilgan. "Siz qo'rqasizmi?"Bu haqiqatmi? Men egoimning soyasida katta shaklni topishga harakat qilib, baqira boshladim.
  
  
  Reeva sakrab tushgan mototsiklning farasi mening yo'nalishimga ishora qilmadi. Ikkinchidan qorong'i va qorong'i bo'lib borardi va u go'sht va qonda kimnidir topishga umid qilib, uni qidirishda davom etdi. Keyin menga katta vazn tushdi. Men orqa ustiga tashlangan edi, mening jarohat nachalah menga ostida xususda.
  
  
  Og'riq juda og'ir edi va ko'zlarim oldida g'alati fosforli chiroqlar raqsga tushdi. Uning boshi chayqalib, dunyoning nuqtalarini haydab chiqarishga urindi. Oyog'ini yarmiga burab, uni semiz yosh Sikxning asosiy qismi tom ma'noda erga mahkamlagan. Lekin men tom ma'noda uning musht mening jag'ning ichiga yopdi sifatida o'zimni zamin off ko'tarib his. U qattiq nafas olib, boshini yon tomonga tiqdi. "Siz iflos badbashara! Nihoyat to'g'ri so'zni eslab, pichirladim.
  
  
  Emu epitetni tanlashni yoqtirmaganga o'xshaydi, shuning uchun u ikkinchi marta zarba berdi. U yuzida erkakning issiq, xom nafasini sezdi. U hayvon, inson qiyofasidagi buqa edi. Va u so'zsiz javob berdi... faqat mushtlaringiz bilan. Keyin Emu qo'llarini sonlarimga olishga va jarohatlangan oyog'imni tepishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  Boshim hali ham qon ketayotgan edi va u har qachongidan ham ko'proq zarar ko'rdi. Stiletto pichog'i marmar plitkalarga qirib tashlandi. Ammo hindistonlik sikx mening qurollanganimni payqaganmi yoki yo'qligini hali ham bilmasdim. "Men sizni Shivaga qaytaraman, Karter!"U meni polga mahkamlab, nafas oldi. "Ammo barchasi bir parcha emas!
  
  
  "Qanday dahshatli! Men bir masxara ohangda g'o'ldiradi, u mening tizzalarini tizzalarini ekilgan sifatida mening lablari bir pained grimace ichida curling. Qo'llarim va barmoqlarim xiralasha boshladi, yara atrofiga qon tomizildi va Hind qo'llarimni ushlab oldi. Yana bir necha soniya va men endi qilichni ushlab turolmayman. Va agar bu sodir bo'lsa, men uchun hammasi tugadi.
  
  
  U o'tkir, hali ham qonli pichoqni hindlarning hisob-kitoblariga yaqinlashtirishga urinib, qo'lini oldinga siljita boshladi. U pichirladi. "Ismingiz nima?"Axir bizda yo'q... o'zimizni hali tanishtirdik!
  
  
  "Bark", dedi u jilmayib. - G'olib Barking.
  
  
  "Barking, yutqazuvchi", ego uni tuzatdi va birdan raqibimning hisob-kitoblarini tekshirish uchun pichoq qo'lini qimirlatdi. Bu men qoldirgan barcha kuchni, chegaragacha oldi.
  
  
  Lekin u ishladi. Xudoga shukur, u ishladi.
  
  
  O'tkir pichoq yosh Sikxning paxta ko'ylagini sariyog ' kabi yirtib tashladi. U uni to'xtatmadi. Xanjar tizzalarini ko'tarib, tortib olishga harakat qilganda chuqurroq cho'kdi. Taktikani o'zgartirish uchun juda kech. Endi u meni to'xtata olmadi. Stiletto uning egosining ikki qovurg'asi orasiga tushib, go'sht va mushaklarni buzoqni yirtib tashlagan qassob kabi kesib o'tdi.
  
  
  Yosh hindistonlik pichoq uni qo'yib yuborganida yon tomoniga ag'darilib, orqasiga qattiq yiqildi. Umidsizlikning kuchi bilan men qonayotgan oyog'imdagi chidab bo'lmas og'riqni his qilish uchun bir soniya ham bizda to'xtamasdan, ishni tugatish uchun uning ustidan sudralib o'tdim. Stiletto Laia tomonidagi dastagacha ko'milgan. Erkak nafas olishga urinib, nafas oldi. U pichoqning dastasini tortib olmasdan burdi.
  
  
  Qalin, issiq qon oqimi xanjar uning ichiga haydalganida, pichoq Egoning ko'kragiga yopishib olganida ego tomoniga oqib tushdi. "Cho'chqa! Hindiston nafas oldi. "Balki... siz o'lasiz... Siz o'lasiz, Karr...
  
  
  Bu Egoning oxirgi so'zlari edi.
  
  
  Uning mehmonxonasi, shuning uchun ular bashorat bo'lib chiqmaydi.
  
  
  
  
  13
  
  
  Mening qo'llarim silliq va Laiyaning qoni bilan yopishqoq edi. U emu uning ko'kragini ochib to'g'ralgan sifatida ko'l amalga uringlar davom, u o'lik ekanini juda aniq edi qadar to'xtatish emas. Uning tomog'idagi Egodan gurgling ovozi chiqdi; u endi gapirmadi, balki ko'kragini konvulsiv ravishda yuqoriga va pastga ko'tardi. Nihoyat puffing to'xtadi; uning emu yig'ma dollar qo'lini qo'ydi. Mushaklar to'plami konvulsiv yurak urishiga sabab bo'ldi, so'ngra beixtiyor asabiy titroq, Egoni boshdan oyoqqa silkitgan titroq.
  
  
  U yana bir bor aralashtirdi, keyin muzladi.
  
  
  Uning orqa ozdirdi, mening yarador boshlanishi oldimda cho'zib. Tez harakatlar bilan u ko'ylagini echib, xanjar bilan ochdi va yarani vaqtincha bintlar bilan bog'lay boshladi. Har doim chuqur yaradan oqib tushgan qonni tozalash uchun ikkita kordon kerak bo'ldi.
  
  
  Biroz vaqt o'tgach, u oyoqqa turishga harakat qildi, ko'zlari Reevani qidirdi. Qiz juda zo'r ish qildi, endi men unga Gurnekni tushirishga yordam berishim kerak edi. Keyinchalik... Xo'sh, men birinchi Gurneka bartaraf olaman, va keyin men keyingi harakat olaman.
  
  
  U tingladi va deyarli darhol zaif gumburlashni eshitdi... uzoqdan jiringlayotgan mototsikl dvigatelining shovqini. Oyni yashirgan bulutlar g'oyib bo'lgach, hovli nurga cho'mdi. Tabiat kuchlari meni himoya qilishga va'da bergandek, men tomonda ekanligi meni hayratda qoldirdi. Avvaliga qorong'i edi va tinchlikning yo'qligi meni himoya qilib, Laiyani mag'lub etishimga va o'ldirishimga imkon berdi.
  
  
  Ammo endi yosh sikx o'lgan edi, mening kuchim yoki ayyorligimdan qo'rqib, oy qaytib keldi va tashlandiq shahar hovlisini rangpar nurlari bilan to'ldirdi. Uning orqasida yotgan Laia figurasiga qaradi, uning oq ko'ylagi quritilgan qon bilan bulg'angan. Ego lablari ego to'g'ri oq tishlarini ko'rsatdi tirjayib tashkil jingalak, va uning milk paan saqich qizil bo'yalgan edi. Jasad marmar plitalar ustida harakatsiz yotib, dahshatli azob holatida cho'kdi.
  
  
  U hech qanday pushaymonlikni his qilmadi va yosh hindlarning o'limiga e'tiroz bildirmadi, chunki bu qisman tirik qolish uchun tirgak edi. Bu qichqiradi yoki u. U muzlagan, qonga botgan tanadan uzoqroqqa qaradi va yana oyoqqa turishga harakat qildi. U oyoqqa turishidan oldin bir necha bor urinishim kerak edi.
  
  
  Uni jarohatlangan oyog'i sudrab bordi, u hali ham urayotgan va hali ham qon yo'qotishidan qotib qolgan edi. Men hovli bo'ylab boshladim, bir zum to'xtab, Nunchuklarimni yiqilgan joyidan oldim va shu bilan birga Laiyaning to'pponchasini oldim.
  
  
  Bilishimcha, Gurnek qurolsiz edi. Menda ibtidoiy sharqona qurol va hayotimni saqlab qolgan ustara pichoqli qimmatbaho nemis stilettosi bor edi. Va buning ustiga Reevaning mototsikli bor edi. Shubhasiz, qiz va Gurnek Fatehpur Sikrining topografiyasini mendan ko'ra yaxshiroq bilishgan, bu ham afzallik, ham kamchilik edi. Chunki bir yo'l bor edi, agar, bo'sh va tark binolar bu labirent atrofida, Gurnek ehtimol ma'lum bo'lishi kerak, reeva ego ning qochib blokirovka va men nah bor qadar tuzoqqa ego saqlab qolish uchun ega bo'ldi ekan.
  
  
  U tinglash uchun bir zum to'xtab qoldi va yana mototsikl dvigatelining zaif gumburlashini eshitdi. Bu maxsus tomoshabinlar zali ortidan keldi divan-i-xas. Men sotib olgan qo'llanmada saroyning rasmini, ulkan Markaziy ustunli ajoyib binoning oq-qora fotosuratini ko'rganimni esladim, undan to'rtta bir xil yo'laklar yuqori balkonning yon tomonlariga etib borish uchun tarvaqaylab ketgan.kvadratchalar.
  
  
  Qizni tezda qutqarishga hojat yo'q edi. Oyog'imni katta yuk kabi orqamdan sudrab, birma-bir qadam tashlashim kerak edi. Endi uning yarasi bintlangan va qon to'xtaganidan keyin og'riq kamaydi. Lekin men og'riqli edim. Eng yomoni, bu meni har qachongidan ham himoyasiz qildi, harakatlarimni, normal tezlikda harakat qilish qobiliyatimni keskin sekinlashtirdi.
  
  
  Karate zarbalaridan foydalanish endi mumkin emas edi va qo'l va mushtning har bir harakati muammoli va qiyin bo'lib qoldi, chunki etarli tortishish markazi va muvozanatni saqlash uchun katta kuch talab etiladi. . . . Endi, har qachongidan ham ko'proq, men deyarli faqat nunchucks va stilettoga tayanishim kerak edi.
  
  
  U qabulxonaga qanchalik yaqin bo'lsa, uning qulog'iga mashina dvigateli balandroq gumburladi. Bir paytlar uzoq va noaniq xirillagan narsa zerikarli gumburlashga, bo'g'iq gumburlashga aylandi. U tashqi ustunlar atrofida biriga yopishib oldi, u ajoyib shakldagi omlet bilan qoplangan va ulkan filning tishiga o'xshardi. U dam olish va fikrlarini yig'ish uchun to'xtadi. Kuchli yorug'lik nuri oldimdagi joyni teshdi. Keyin yugurish tovushlari.
  
  
  "Qichqiriq! "Men qichqirdim. "U qayerda?"
  
  
  U menga javob bermadi, lekin bir lahzadan keyin Gurnek bino atrofiga chiqib, hovli bo'ylab yugurdi. Uning egosi uni ta'qib qila boshladi, garchi u mening bunga erisha olmasligimni bilsa ham. U deyarli normal sur'atda yugurayotgan edi, shuning uchun men uning to'pig'i endi og'rimasligini bilardim. Aynan o'sha paytda Reva sahnaga kirdi. U menga mimmo boomed va meni qo'yish qolish uchun ishora. Egoning yuzi tarang, qulog'i ajin edi; bu mutlaq qat'iyat yuzi, sovuq va hisob-kitobli qat'iyat niqobi edi.
  
  
  Men u bilan faxrlanayotganimni inkor etolmadim. U mukammal uning ish qildi, men Lai qutilish muvaffaq qadar tuzoqqa hayvon kabi, janob gurnek tutib. Va endi Lay o'lganidan so'ng, tuzatish uchun faqat bitta Kobra agenti qoldi. Aynan nunchakuning tayoqchalari uni boshiga ko'tarib, birini mahkam ushlagan va ikkinchisini uloqtirgan.
  
  
  Qo'lning dumaloq harakati tayoqni harakatga keltirdi... Bu Gurnekning rejalarini qat'iyan yo'q qiladi deb umid qilgandim... va ego hayotining o'zi. Reeva hovlining ikki chetidan Hindga ishora qilardi. Mayoqdan yorug'lik nuri qirol saroyining Arvohli arkadalari va kolonadalarini yoritib, uni ekspressionist rasm kabi ramkalashtirdi.
  
  
  Ammo Gurnekning shaggy harakatlarini takrorlab, harakatlana boshlaganida hech qanday go'zal narsa yo'q edi. U meni ko'rgan edi va endi u to'qnashuvdan qochishning iloji yo'q edi, chunki Reeva mototsiklda yo'qolgan Skottni ushlamoqchi bo'lgan motorli cho'pon kabi uning orqasidan quvdi. Endi Hind qo'rquv, qo'rquv va umidsizlik uchun hayvon edi.
  
  
  U atrofimdan o'tmoqchi bo'ldi, lekin yana Reya o'z mahoratini ko'rsatdi va ego yo'lini kesib tashladi. U deyarli uni urdi. Qiz to'g'ridan-to'g'ri to'qnashuvni oldini olish uchun qo'lidan kelganini qildi va u uni ayblay olmadi. U ham velosipeddan tashlanishni xohlamadi.
  
  
  Biroq, unga tegmasdan ham, salom Egoni qochib ketishiga yo'l qo'ymaslikka muvaffaq bo'ldi. Nunchaku boshim atrofida aylanib yurdi va Reva yana oldinga siljiganida, Gurnekni men tomon kelishga majbur qildi, uni o'sha o'lim vositasi qo'yib yubordi va uning havoda kesilganini tomosha qildi.
  
  
  "Qotil" tayoqlari yana juda foydali bo'ldi. U hali ham sahnani tomosha qilar edi, oldinga bir qadam tashladi, gurnek qichqirdi va klublar emuni ko'kragiga urishganda yonboshlab o'tirdi. Bu zarba markazga urilgan mushtga o'xshardi va u nafasini tortib oldi. U muvozanatni saqlay olmay, jahannam kabi mast bo'lib, gandiraklab ketdi.
  
  
  U oldinga oqsoqlanib, iloji boricha tezroq harakatlanib, stilettoni qo'l uzunligida ushlab turdi. Isrof qilish uchun vaqt yo'q edi, chunki Gurnek yo'q qilinganidan keyin men hali ham Shivaga duch kelishga majbur bo'ldim, u jahannam tuzoqlaridan qochib qutulgan, ammo buning evaziga menga yuzini ko'rsatmagan odam.
  
  
  Gurnek unga etib borguncha yana oyoqqa turdi. U nunchakuni ushlab oldi, lekin ilgari hech qachon qurolni ko'rmagan yoki ishlatmagan. U buni qanday hal qilishni bilmas edi, shuning uchun uni menga tashladi. Klublar tushib ketishdi va u gurnek menga qarata o'q uzganidek, nu ni olish uchun egildi.
  
  
  Men o'zimni yana orqamga cho'zganimni, hayotim uchun kurashayotganimni, mushtlarim orasidagi Hind bilan topdim. U endi mulohaza yuritishga qodir emas edi: yirtilgan ko'zning egosidan jelatinli va qonli modda tomchilab turardi, bu nafaqat jinnining yuzi, balki yirtqich hayvonlarning yuzi edi.
  
  
  U meni tirsagimga mushtladi va barmoqlarim beixtiyor qo'llarini bo'shatdi. Xanjar mening qo'l atrofida ozdirdi. Men ko'r-ko'rona qo'l cho'zdim, lekin hindistonlik kafti bilan yana tomog'imga urdi. U karate haqida ko'p narsa bilmas edi, lekin u avvalgi uchrashuvlarimizdan nimanidir o'rgangan bo'lsa kerak. Va endi u meni tugatish uchun o'z iste'dodi va aql-zakovatidan foydalangan.
  
  
  Reevaning velosipedi baland nola bilan to'xtab, o'ralgan tanamizni yorug'lik nuri bilan yoritdi. Men uning mashinadan tushganini eshitdim, lekin u menga yordam bera olmasligini bilardim. Gurnek jarohatlangan oyog'imni tepgani uchun, u umid qilgan tez va oson g'alaba ko'zga tashlanmadi. Erkak vahima ichida edi va bu unga kuch va qat'iyat uchun qasos berdi. U hayoti uchun kurashayotgan edi.
  
  
  Uniki ham.
  
  
  U kaftlarida turib, uni tashlamoqchi bo'ldi. Men yon tomonga ag'darildim, lekin u yana ustimga yiqildi. Shu bilan birga, men har bir qo'limda bittadan, o'rtada buffalo terisi atrofida qamchi bo'lagi bilan klublarni ushlashga muvaffaq bo'ldim. Endi quroldan foydalanishning boshqa usuli yo'q edi, bu usulni u hali boshdan kechirmagan edi. Agar men gurnekning bo'yniga charm shnur bog'lasam edi, ikkita klub mening egoimdan, tanamdan foydalanishga yordam beradi.
  
  
  U tizzasini yonimga qo'ydi va buyragimga musht tushirdi, uni ingrab yubordi, bu esa og'riydi. Marmar plitkalar uning ko'zlari oldida raqsga tushganday tuyuldi va uzoq ustunlar ikki baravar va uch baravar ko'paydi. U vahiyni qaratishga harakat qildi, lekin hamma narsa loyqa ko'rindi, yaqinlashdi va keyin g'oyib bo'ldi.
  
  
  Gurnek, endi g'azablanib, men tushunolmagan Hind lahjasidagi so'zlarni tupurdi. Ammo uning nima deb ming'irlayotganini eshitmasam, uning shov-shuvli iboralarining ma'nosini tushunish men uchun qiyin emas edi; bu, yumshoq qilib aytganda, optimistik emas, do'stona emas edi.
  
  
  U ego og'irligi ostida egilgan oyog'ida azobli krampni his qildi. Hindistonlik stilettoga qo'l cho'zganida, u boshini burdi va xanjarni ko'tarish uchun alenkasini o'ngga siljitdi. Ayni paytda u har bir qabila darajasiga ko'tarila boshladi.
  
  
  Lekin u osonlikcha taslim bo'lmoqchi emas edi.
  
  
  U pichoq bilan pichoq yordamida ko'r-ko'rona xanjar zarbalari bilan oldinga intildi. Men undan iloji boricha uzoqlashdim, masofani saqlashga harakat qildim. To'satdan reeva aqldan ozgan Hindning orqasida paydo bo'ldi va Egoni mushtlari bilan orqa va elkalariga ura boshladi. Bu unga zarar etkazadimi yoki yo'qmi, bu muhim emas edi. Uning aralashuvi yosh sikxni shunchalik chalg'itdiki, men qonli stiletto pichog'idan qochib, charm shnurni bo'yniga o'rashga muvaffaq bo'ldim.
  
  
  Hammasi shunday boshlandi: birinchi navbatda mehmonxonam xonamga hujum, keyin Ashok Anand, keyin barning hammomidagi novdalar. Va endi parda Shiva xizmatidagi taniqli bezorilar guruhining boshqa a'zosiga tushmoqchi edi.
  
  
  Uning otasi Gurnekning bo'yniga Bufalo terisini mahkam bog'lab qo'yganida, ikkita tayoqni mahkam ushlagan. Hindistonlik bir vaqtning o'zida hayrat va dahshat qichqirig'ini aytdi, shnurni tomog'idan itarmoqchi bo'lib, stilettoni tashladi. Agar u siqilishda davom etsa, u omon qolmasdi.
  
  
  U tayoqchalarni atrofiga burab, ularni oldi. Men Gurnekning yuzini ko'rmadim va uning egosini ko'rishni xohlamadim. U havoni yutmoqchi bo'ldi, nafasi astmatik va xirillagan edi, lekin havo o'pkasiga etib bormasdi. Umidsizlikdan qo'llab-quvvatlanib, u qolgan barcha kuchlari bilan hayoti uchun kurashdi. Va bu etarli emas edi.
  
  
  U uyqusiragan oyog'i va charchashiga qaramay, hozir nazorat ostida edi. Kerakli bosimni qo'llashga imkon bergan tayoqlar tufayli uning poyabzali qattiqlashdi. Yana bir gurgle Hindning lablaridan qochib qutuldi, keyin odam taslim bo'ldi va endi bizga zarracha qarshilik ko'rsatmadi. Egoning tanasi oldinga siljidi va u yuzi pastga yiqildi. Hatto o'sha paytda ham" nunchaku " Gurnek o'z xudolari naga ilonlariga qaytib kelganiga amin bo'lmaguncha, uni qo'yib yubormasdi.
  
  
  Nihoyat u jonsiz ekanligini, tanasi sovuq marmar polda harakatsiz yotganini va sonidagi faqat bitta mushak konvulsiv tebranishini anglagach, uni ag'darib, bo'ynini halokatli charm ipdan ozod qildi. Egoning yuzi jonkuyar edi va tilini tishlab, dahshatdan qisgan tishlari deyarli ikkiga bo'lindi.
  
  
  "Bundan ham yomoni bo'lishi mumkin edi, odam", deb ming'irladim. "Bechora Nirad bilan nima bo'lganini o'ylab ko'ring...
  
  
  Lekin u mening sharhimni eshitmadi. U katta harakat bilan Gurnekning qomatiga qarab, sekin o'rnidan turdi. Ammo u yana o'liklar atrofida tirilmaydi. Hindiston emuga o'z haqini berish uchun qattiq kurashdi. Lekin oxirida hamma narsa hech narsa bilan tugamadi.
  
  
  U o'lgan edi.
  
  
  "Menga kiyimlarini echishga yordam bering", dedi Rivet unga qizning nigohidan qochib, menga tashvishli va jim ko'rinish berganday tuyuldi.
  
  
  U hech qanday savol bermaydi va u mening ko'ylaksiz ekanligimni va shimimning o'ng tomoni qonga botganini ko'radi. U egilib, Gurnekning ko'ylagini ochib, yuz o'girdi. Hind ko'ylagi qonga bo'yalgan edi, lekin u hech narsadan yaxshiroq edi.
  
  
  Reeva hech qachon o'lgan odamga hurmat yoki kamtarlik uchun qaramagan, lekin bu odam yoqimsiz manzara edi va men qizni ko'k tili chiqib turgan shishgan, qonli yuzga qaramaslikka harakat qilgani uchun ayblay olmadim. Oqayotgan ko'z atrofidagi suyak mototsikl farasining nurida g'alati porladi.
  
  
  Keyin Reeva o'sha kuni Shivaning qasrida menga aytgan narsani esladim. U tafsilotlarga kirmadi, lekin mistletoe deganda nimani nazarda tutganini tushunish uchun ko'p vaqt talab qilinmadi. Amakisi uni erkaklar egolarining ehtiroslarini qondirishga majbur qilishda sadistik did tufayli uni eng yomon narsalar uchun ishlatgan.
  
  
  Va endi men Gurnek uchun, hovlida o'lik holda yotgan boshqa ikki kishi uchun, mening g'azabimdan emas, balki tirik qolish va topshiriqni bajarishga qaror qilganimdan afsuslanmadim.
  
  
  U oyog'iga o'ralgan qonli bintlarni olib tashladi, keyin shimini ham echib tashladi va Reeva Gurnekning tanasi yonida cho'kkalab qoldi. U hovlidan o'tib, ilgari ko'rgan tosh hovuz tomon yo'l oldi. Yomg'ir suvi bilan to'la edi. U har bir qabiladan biriga o'tirdi va yarani yuvdi, yara va gangrenaning infektsiyasini oldini olish uchun yirtilgan ko'ylakdan nam yamoqlarni qo'lladi. Men hatto suv ifloslanmaganiga amin emas edim, lekin o'sha paytda boshqa ilojim yo'q edi, shuning uchun tavakkal qilishga qaror qildim.
  
  
  U Reevaga qaytib kelganida, qiz o'lik odamning shimini va kurtani echib oldi. Ularning beli biroz keng edi, lekin u buni marhum Gurnekning kamari bilan to'ldirgan edi. Reeva menga ko'ylagimni kiyishga yordam berdi, keyin orqaga qadam qo'ydi va qo'llarini xuddi salom, sovuq edi.
  
  
  U pichirladi. "Endi nima qilamiz, Nik?"
  
  
  "Keling, mashinangizni olib, villaga qaytaylik", dedim. Egoning yuzi tarang, cho'kib ketgan, go'yo barcha hissiyotlardan mahrum edi. U ko'p orqali edi, va hali u hali ham tor edi, har qachongidan ham ko'proq belgilangan. U qizining egosi kabi ichki kuchi bormi, deb o'ylab, otasi haqida o'yladi. Bunday holda, u omon qolishi va Egoni topgunimizcha ushlab turishi mumkin.
  
  
  - Keyin nima bo'ladi? Reeva so'radi. - Qanday qilib... buni qanday qilmoqchisiz?"u jarohat olgan oyog'imga ishora qilib, qo'shimcha qildi.
  
  
  Og'riqning ko'p qismi susaygan va u avvalgiga qaraganda kamroq harakat bilan yura olardi. Nunchucks uni pastga qo'ydi, shimining orqa cho'ntagiga tiqdi va stilettoni bilagidan ushlab turgan charm qiniga solib qo'ydi.
  
  
  "Qanday qilib?"- takrorlang. "Xavotir olmang. Men unga qandaydir yo'l topaman.
  
  
  "Siz har doim biror narsa topasiz", dedi u kulishga urindi.
  
  
  U menga Ego amaki Ranjit va Agra pochtasida oyog'iga o'q uzgan yosh sikxni hisobga olmaganda, besh kishi bilan qolganini aytdi. Shunday qilib, Shiva va Hakshadan tashqari faqat ikkita odam qoldi. Bu oson bo'lmaydi... ammo, Rossiyaning bu joyi boshidanoq oson emas edi.
  
  
  
  Biz indamay haydadik. Reevaning ikkala qo'li kichkina mashinaning rulida edi. Fatehpur Sikri zulmat va chang bilan o'ralgan holda orqamizda bo'lganida, u boshini burdi va asboblar paneli tortmasiga ishora qildi.
  
  
  "U sizga sovg'a olib keldi", deb tushuntirdi u. "Kechirasiz, men buni sizga ilgari bermaganman, lekin sizga kerakligini bilmasdim."
  
  
  U tortmani ochdi va qurolning dumbasiga tegguncha his qilib, ichkariga yetdi. U boshqaruv panelidagi to'pponcha tomonidan tekshirildi: bu kichik edi .22 kalibrli Beretta, yosh xonim uchun g'ayrioddiy.
  
  
  Ammo Reeva ham barcha nuqtai nazardan ajoyib qiz edi.
  
  
  Beretta yaqin masofada samarali qurol edi. U buni eslashi kerak edi, deya xulosa qildi u qurolni tekshirib, Reeva uni yuklashni unutmaganidan mamnun.
  
  
  "Biz villa huzurida odamsiz qachon, pastga sekin va hech narsa sodir bo'ldi, go'yo harakat," men uni buyurdi, o'rindiqqa amalga cho'zilgan, shuning uchun men ko'rgan bo'lishi mumkin emas. Ayniqsa, bu yomon oyoq bilan, bu qiyin sinov bo'lishi kerak edi, lekin agar hamma narsa u kutganidek bo'lsa, men tez orada formaga qaytaman.
  
  
  "Kimdir yordam berishi yaxshiroq emasmi, Nik?"Bu men uchun juda xavfli bo'lib tuyuladi, ikkimiz hammamizga qarshi... Aytmoqchimanki, - deya qo'shimcha qildi u asabiy ko'zlarimga qarab," biz dahshatli tavakkal qilamiz.
  
  
  "Bu oldinga yagona yo'l", dedim va salomga Puran Dass haqida bilgan hamma narsani va uning Hindiston maxfiy xizmatiga operatsiyalarni o'tkazishda yordam so'rab yozmaganligi sabablarini aytib berdim. Ey unga Dassning ofisidagi qochqinlar va uning Shiva bilan ego aloqasi haqidagi hikoyani aytib berishni tugatgandan so'ng, biz allaqachon uyni ko'rgan edik.
  
  
  Reeva sekinlashganda u o'rindiqqa o'tirdi. "Siz bundan buyon mening ko'zlarimsiz", deb pichirladim. "Siz nimani ko'rasiz?"
  
  
  "Hali hech narsa.
  
  
  Uning ko'zlari pastdan Nahga qaradi. U direksiyonuna qattiq o'tirdi, uning orqa o'rindiqqa qarshi bosdi, ko'zlari to'g'ri oldinga tikilib. U avtomagistralni o'rtacha tezlikda o'chirdi, mashina ostida toshlar va toshlar sakrab tushdi.
  
  
  To'satdan Reeva to'xtadi. "Ulardan ikkitasi bor! "Bu nima?"u xitob qildi. "Ikki qo'riqchi!
  
  
  Otishma tovushlari eshitildi. Oxirgi bekat. Shu paytdan boshlab menda bitta xato qilish hashamati yo'q edi.
  
  
  
  
  14
  
  
  Uning qichqirdi. "Pastga tushing!" -
  
  
  U qo'lini cho'zdi va uni o'rindiqqa tortdi. Reeva juda oson nishon edi. O'qlar g'azab bilan shivirlaydi va rikoshet qiladi. Yomg'ir old oynaga qo'rg'oshin kabi quyilib, ustimizga katta shisha parchalari tushdi.
  
  
  "Tinch yoting va men sizga davom etish uchun signal bergunimcha kuting", deb ogohlantirdi Reva. U tutqichni tushirdi va chang yo'l bo'ylab emaklab eshikni ochdi. Eshik meni to'sib qo'ydi, o'qlar tepada shivirladi. Yugurish qadamlari ovozi butun mehmonxonada yangradi. U berettani ko'tardi va rivnenskayaning boshini nishonga olish uchun etarli darajada ko'tardi.
  
  
  Salla bilan o'ralgan qurolli yarador askar kabi yiqildi.
  
  
  U erda kimdir meni kutib turardi va bu Nag emas edi, men bunga amin edim. Uniki odamni ko'kragiga ochiq urdi. O'rtoqlaridan farqli o'laroq, uning o'limi tez va nisbatan og'riqsiz edi. Ammo boshqa qo'riqchi hech qaerda ko'rinmasdi. Men ko'zlarimni qisib, yo'lni yonma-yon skanerladim, agar u meni qo'riqlab, orqamdan yugurishga harakat qilsa.
  
  
  "U erda qoling! Reve unga mashina atrofida chiqmaslikni aytib, ming'irladi. U o'rindiqdan siljiy boshladi, keyin to'satdan to'xtadi va aynan u buyurganini qildi.
  
  
  Yana bir o'q otildi, bu menga ko'rinmas o'q otuvchining yashiringan joyi haqida yaxshi tasavvur berdi. Ovoz o'ng tomondan, Villani o'rab turgan baland va zich to'siq devoridan tashqariga chiqdi. Yu va archa daraxtlari raqibimni butunlay yashirdi. Agar u mening orqamdan kirsa, u kun bo'yi yashiringan joydan, menda qochish uchun bitta imkoniyat yo'q edi. Shunday qilib, men tezda harakat qilishim kerak edi.
  
  
  Men xiyobonda pastga tez qaradi va men nima kerak topildi; uning barmoqlari men chang yo'lining chetida farq edim bir musht o'lchamli tosh bilan oldi qilindi. Tez harakat bilan men uning egosini mashina eshigi ustiga tashladim va oldimda o'n metrga yaqin erga urilganida shovqin eshitdim.
  
  
  Yana bir ahmoq havoda shivirladi. Men otishmani ko'ra olmadim, lekin u ham meni ko'ra olmadi. Men tingladim va tez orada mening sabr-toqatim menga emas, balki teskari yo'nalishda yugurayotgan oyoq tovushlari bilan mukofotlandi. Shivaning qo'riqchisi, jinni va men o'rtasida turgan oxirgi gorilla, qalin to'siq orqasida yashiringan mimmo yugurdi.
  
  
  Uni boshqa tosh tashladi, bu safar birinchisidan kattaroq. Qurol yana qichqirdi va Gavkning ko'zlari tor yo'lning o'rtasiga mayda maydalagichni silkitdi. Lablarimdan bir faryod chiqib ketdi, azobli og'riqdan baland ovozda nola. Hech qachon teatrda bo'lmagan odam uchun yomon emas, deb o'yladim. Bu uzoq masofadan eshitiladigan uzoq qichqiriq emas edi, lekin bu chindan ham sovuq qichqiriq edi va bu o'z ta'sirini ko'rsatdi.
  
  
  To'siqlar boshiga salla o'ralgan figurani tan olish uchun ajralishdi. Juda kech, u izda o'lik odam yo'qligini tushundi. Juda kech, u qichqiriq Egoni boshpana atrofida tortib olish uchun hiyla ekanligini tushundi. U hatto mening tomonimga ham qaramadi, uzoqlashdi. Ammo endi uning vaqti qolmadi... abadiy, u umid qildi.
  
  
  The .22-kalibrli to'pponcha emu yelkasiga o'q haydab, emu uning muvozanatni saqlab qolish va qopqog'ini olish panjara yopishib kerak edi, shunday qilib, qattiq bir qo'g'irchoq kabi uni gerdaymay. Men yana tetikni tortdim va uning dahshatli raqsni ijro etishini tomosha qildim, ikkinchi GAVK uning ego peshonasining o'rtasida teshik ochdi.
  
  
  Erkakning lablaridan hech qanday tovush chiqmadi.
  
  
  Bir marta faralarning porlashi bilan u qo'llarini ko'tardi va qurolga yana bir befoyda o'q uzdi. Keyin u asta-sekin pastga tushdi, go'yo yo'lning o'rtasida o'tirgandek, oyoqlari uning oldida cho'zilgan, tanasi oldinga egilgan, boshi ko'kragiga osilgan.
  
  
  Reeva yuqoriga qaradi, o'rnidan turdi va asboblar panelining oxiriga qaradi. "Ammo, amaki -" u boshladi.
  
  
  "U tez orada bu erda bo'ladi, sizni ishontirib aytamanki", deb pichirladim. U Berettada Sikxning og'irligidan ko'ra ko'proq bir necha tur qolganligini hisoblab chiqdi .45 kalibrli to'pponcha. Shuning uchun men qurol olishni xohlamayman. U asta-sekin oyoqqa turdi va o'q otilgan mashina eshigi orqasidan chiqdi. Ikki kishi yo'lda o'lik holda yotishdi, o'zlarining ahmoqliklari va o'lik Shivaning ilohiyligiga sodda e'tiqodlari qurbonlari.
  
  
  Ammo quti haqiqiy edi. Egoning butun Hindistonni zabt etish rejalari ham haqiqiy va qat'iyatli. U "gumanitar" ehtiyojlar, o'z xalqini boqish va kiyintirish istagi haqida gapirdi, ammo Shiva eng shafqatsiz diktaturani izlagan zolim edi va hokimiyatga erishish vositalarining egosi usullarning egosi kabi g'ayriinsoniy edi.agar u kuchga ega bo'lsa edi.
  
  
  Uy atrofida chiroqlar yonayotganda to'satdan to'siqlarning uzun chizig'i yondi, katta simob lampalar meni orqaga chekinishga majbur qildi va ko'zlarimni ko'r nurdan himoya qildi. Yuzlab hasharotlar, kuya va ulkan chivinlar mening yo'limdagi yorug'lik nurida uchib yurganday tuyuldi. Ular chang va o'lim hidi bilan aralashib, gumburladilar va aylandilar.
  
  
  Katta chivinlar miniatyura tulporlari kabi aylanib, ikki qonli jasadning ustiga tushib, havoda tinimsiz karlarni ko'tarishdi. Uning quloqlari boshqa shovqinlardan g'azablanib, meni qisib qo'ygan ovoz. Men chivinlardan boshqa hech narsa eshitolmadim, yorqin yoritilgan villadan bizning ovozimiz.
  
  
  "Ravi! Arun! to'satdan metall ovoz, bizga o'xshamaydigan ovoz yoki o'zidan boshqa hech kim eshitildi.
  
  
  Men unga qaradim va u menga kichik bir bosh irg'adi. "Shiva", deb pichirladi u. "Bu u, amakim. Ehtiyot bo'ling, Nik, iltimos!
  
  
  "Siz la'natlangan bumlar! Qayerdasiz? Nima bo'ldi? Arun? Ravi? Shiva yana ikki kishini chaqirdi va uning ovozi eski plastinkaning aks-sadosi kabi men tomon suzayotganday tuyuldi.
  
  
  To'g'ridan-to'g'ri qarama-qarshilik, yuzma-yuz to'qnashuv vaqti keldi. Men o'zimni po'lat qildim, Reevaning orqamda qolishini so'radim va yo'lda barqaror yurdim. Shiva yana baqirdi, ammo tansoqchilarning egolari javob bera olmadilar. Chivinlar, ayniqsa, ikki Hindning jonsiz jasadlariga tushgan ochko'z chivinlar suhbatni davom ettirdi.
  
  
  "Men seni ahmoqliging uchun o'ldiraman!"Shiva g'azab va qo'rquvga xiyonat qilgan baland ovozda qichqirdi.
  
  
  Biroq, u menga qarshi chiqishga jur'at eta olmadi. Yana sukunat hukm surdi. Oyog'imni xiralashtirmaslikka harakat qilib, iloji boricha egilib qoldim. Tez ketma-ket bir necha tizza egilishidan so'ng, qon muntazam ravishda aylana boshladi. Bir qo'li bilan u qalin butasini chetga surib qo'ydi.
  
  
  Bu erdan u ichki bog'ni, lush va yaxshi saqlangan. Meni yana bir bor hayratga solgan narsa shundaki, bu bog ' nomuvofiq nuona bo'lib, qurg'oqchil erlari uchun juda serhosil va unumdor, bunday quruq va changli tekislikda etishtirish uchun o'simliklar va gullarga juda boy edi. Ha, Shivada Hojini to'riga jalb qilish uchun pul, rupiy va dollar bor edi. Ego ixtiyorida cheksiz resurslar, kuchga ega bo'lishga imkon beradigan vositalar va tegishli doiralarda ko'plab aloqalar mavjud edi. Hindiston xavfsizlik xizmati boshlig'ini ish haqi bo'yicha ushlab turish uchun u Dassga qancha pul berayotganiga hayron bo'ldim. Yoki Dass Shivaning shon-Shuhrat haqidagi orzulariga, Hindistonning oltin asrida, qudratli Mori va Gupta tsivilizatsiyasiga ko'r-ko'rona ishongan yana bir mutaassib edi.
  
  
  Erkakning maqsadi nima bo'lishidan qat'i nazar, dunyo uchun xavf saqlanib qoldi. Ammo Shivaning o'zi kabi xavfli va xoin emas. Hech qanday shitirlash yoki xirillash mening huzurimga xiyonat qilmasligiga umid qilib, to'siqning qalin shoxlariga siqib qo'ydim.
  
  
  "Karter?"A ovoz unda kinoya bir maslahat olish ko'proq bilan nido. Bu dramatik nisbatlarga ega bo'lgan o'zgartirilgan ovoz edi. "Bu siz va boshqasi?"Siz mening oldimga keldingizmi?
  
  
  U sovuq edi, yana nazorat qildi. U suhbat yoki ego so'zlari uchun kayfiyatda emas edi. Men munozarani aniqroq eslatma bilan tugatishni afzal ko'rardim. Lekin men buni ko'ra olmadim. U to'xtadi va shoxlarini chetga surib, ko'zlarini shosha-pisha ko'tarilgan yo'lga qaratdi... bu yakshanba oldin kabi tuyuldi, emas, balki soat.
  
  
  Nima... Nima, tikuvchini oling!...
  
  
  U ko'zlarini pirpiratib, o'zini shunchaki hiyla, optik illyuziya ekanligiga ishontirish uchun yana qaradi. Lekin yo'q, ko'zlarim meni aldamadi. Bu Shiva edi, lekin u men tasavvur qilgan odamga umuman o'xshamadi, men tasavvur qilgan narsaning atrofida nenda hech narsa yo'q edi. U bizdan butunlay boshqacha edi, men hayotimda ko'rgan yagona odam edi.
  
  
  O'ng qo'l o'rniga, kaftning boshidan... yoki barmoqlar odatda joylashgan joyda, erkak zanglamaydigan po'latdan yasalgan protez kiygan... yelkaga qadar. Uning o'ng qo'li yo'q edi, lekin Reevaning shaytoniy va ayyor amakisi bizni, oddiy protezlarni, bizni, oddiy narsalarni, bizni yog'och yoki plastik qo'llarni kiymadi. Yo'q, ser.
  
  
  Yelkasiga bog'langan po'lat kobra havoda oldinga va orqaga harakatlanar edi, har jihatdan tirik sudralib yuruvchiga o'xshagan" kobra", uning metall tishlari kuchli g'azab bilan tomchilab turardi!
  
  
  Bu fantastik va aql bovar qilmaydigan bo'ldi, deb aytish uchun bir understatement edi. U miltillab turardi, lekin bu sarob yoki gallyutsinatsiya emas edi. Bu p/, dahshatli va qo'rqinchli narsa p/! Po'lat kobraning anatomik detallari eng mayda detallarigacha aniq edi: qalpoqli xanjar shaklidagi bosh, jag'larini ochish va yopish. Tishlar, shubhasiz, gipodermik shpritslar bo'lib, jabrlanuvchining qoniga o'lik sudraluvchilarning g'azabini kiritishga qodir edi.
  
  
  Uning nigohi g'alati va qo'rqinchli qurilmadan Shivaning yuziga o'tdi. Sovuq, burchakli, sudraluvchi yuz. Uning tor qora ko'zlari va qalin, buta qoshlari bor edi. U o'rta bo'yli, shaytoniy yovuzlik ruhini taratgan oriq, oriq tanasi bilan edi.
  
  
  U oddiy raqib emas edi, lekin mening dushmanlarimning aksariyati singari bitta to'daga yig'ilgan odam edi... Karak kabi odamlar, qiyin bo'ri, yoki timsoli jin kim o'zini chaqirdi " Janob."
  
  
  Go'yo po'lat kobra mudofaa quroli sifatida (va agar kerak bo'lsa, tajovuzkor qurol sifatida) etarli bo'lmagandek, Shivaning yaxshi qo'li a .45 kalibrli to'pponcha, dunyoga mashhur amerikalik Kolt. Shiva qurolni oldinga va orqaga silkitib, to'siqdagi joyimni ko'rsatishi mumkin bo'lgan har qanday harakat yoki tovushni kutdi.
  
  
  U baqirdi. "Rostini Aytsam, Karter! "Men otmayman. Biz gaplashishimiz, muhokama qilishimiz kerak... Aytgancha, bugun Janob Dass bilan suhbatingiz ham tugamaydi. Va biz bu erda ekanmiz, jiyanim Miss Singxga nima qilganingizni ayting."Men bu yoqimli qizni topa olmayapman.
  
  
  Men javob bermadim.
  
  
  Buning o'rniga u berettani ko'tarib, Shivaning ko'kragiga qaratdi. Sekin-asta u kabus tez orada tugaydi deb o'ylab, tetikni tortdi. Bu odam juda yaxshi ajralib turardi va men osonroq nishonni xohlay olmasdim: aslida har kuni uning orqasidagi della sviatumdan oqayotgan yorug'lik uning nozik qomatini butunlay yoritib turardi.
  
  
  Lekin buning o'rniga uni ko'rib tiz tushib, o'rniga ego oxirgi bo'g'iq faryodini eshitish yoki uni azob bilan yozilmoq ko'rib, u ko'zoynak ko'zli Beretta ko'kragini off pog'ona ko'rgach, uning hayron bo'ldi. Keyin GAVK bog'ning markazidagi qadimiy tosh haykalga tushdi.
  
  
  "Demak, siz u erdasiz! Hindistonlik jilmayib, boshimdan bir necha dyuym uzoqlikda o'ldiradigan o'qni otib, xo'tikning tetikini tortdi.
  
  
  Uning beixtiyor ustidan ikki barobarga, hali uning ko'zlarini ishonmagan. GAVK uning ko'kragidan sakrab tushdi, ammo Shivaning oq kurta ostida o'q o'tkazmaydigan korset kiyganligi haqida hech qanday alomat yo'q edi . Albatta, uning ego uning ko'ylak ostida uning yalang'och ko'kragini ko'rish mumkin, uning ribcage anahat, mushaklari. Hammasi mening ko'zlarimga aniq ko'rinadi.
  
  
  Agar u ham po'lat bo'lmasa, u xulosa qildi. Lekin bu imkonsiz edi. Inson robot emas... yoki yo'qmi?
  
  
  Yo'q, albatta, bunday emas edi, lekin men ko'rgan narsalarni inkor etish yo'q edi va Shiva g'ayritabiiy kuchlarga ega bo'lib tuyulganini inkor etish ham mumkin emas edi. Guo uni ikkinchi marta nishonga oldi va tetikni tortdi. Uniki Hindning boshiga qaratilgan edi, lekin o'sha paytda u orqaga qaytdi va GAVK eshik panjarasiga yopishib qoldi va belgini ozgina yo'qotdi.
  
  
  Shunday qilib, u zaif edi yoki hech bo'lmaganda tanasining ba'zi qismlarida zaif edi. Qancha tur qolganimni bilmaganim uchun, u Shivaning qasr atrofida chiqishini kutishi shart emas edi. Tez harakat bilan, oyog'i shikastlanganiga qaramay, uning qalin to'sig'ini itarib yubordi va bog ' bo'ylab ucha boshladi. Uni, ego qurol har qanday vaqtda off borish mumkin, deb bilar edi. Bu uning eshitishini istamagan ovoz edi, lekin u baribir tavakkal qilib, villaning yon jabhasiga yetguncha erkak ko'zdan g'oyib bo'lishini so'radi.
  
  
  "Siz kimnidir qidiryapsizmi?"
  
  
  U orqasiga o'girilib, bir vaqtning o'zida tetikni tortdi. Ammo Beretta jim qoldi: do'kon huvillab qoldi. Bir marta bosish va bu. U revolver tomonidan Shivaning burishgan, jilmaygan yuziga tashlandi. Kobra shaklidagi metall qo'l yuqoriga otildi. Beretta metall qo'lidan sakrab tushdi va erga yiqildi.
  
  
  "Harakat qilmang, Janob Karter. Oldinga qadam qo'ying", deb buyurdi Shiva. U xo'tikni ko'kragimga to'g'ri ko'rsatdi va men o'zimni tanamning anatomik qismidan ajratmoqchi emas edim... kamida emas, shuning uchun muddatidan oldin.
  
  
  "Siz nima kutmoqdasiz, Shiva?"Nega otmaysiz, keling, buni hal qilaylik?
  
  
  "Sizni baxtsiz o'limga duchor qilmasdan o'lganingizni ko'rish uchun, azizim?"Yo'q, bu mening uslubim emas deb qo'rqaman. Axir, yosh Nirad tufayli mo'l-ko'l edu tufayli mening chiroyli ilonlarim hali ham och. Menimcha, bola ofitsiant sifatida foydaliroq edi. Ammo men Kobra yagona va ixcham tashkilot bo'lishini xohlayman. Va Niradning akasi allaqachon mening xizmatimda bo'lganligi sababli, men bolani ham yollamaslik uchun hech qanday sabab ko'rmadim. Afsuski, siz karerangizni tugatish haqida o'ylamagansiz. Monster uning tilini ta'na chertayotgan, qurol ushlab dollar suyakka menga ishora.
  
  
  Mening orqamda, uning orqasida, kimdir ehtiyotkorlik bilan harakat qilayotganini eshitdim. U boshini o'girdi va bugun ilgari yaralangan Sikxning qiyofasini ko'rdi, Agra pochtasi oldida o'ng oyog'iga EMU otdi. "Oh, bu siz, Krishna! Shiva xursand xitob qildi. Keyin u menga ko'z qisib qaradi. "Menimcha, siz ikkalangiz bilasiz, boshqasi, boshqasi.
  
  
  "Bugun biz yana uchrashishdan zavqlandik", deb ming'irladim men.
  
  
  "Allaqachon. Krishna menga uchrashuvingiz tafsilotlarini aytib berganini eslayman. Ammo siz bilmagan narsa, Janob Karter, Krsna Niradning akasi edi. U hindlarning sevgi xudosi sharafiga nomlangan, garchi u dindor sikx sifatida tarbiyalangan bo'lsa ham. Ammo hozir bularning hech biri muhim emas-Shiva uni kesib tashladi. "Krishnaning sizga nisbatan nafrati borligini aytish kifoya, aziz Karter, ayniqsa u akangizning egosining fojiali o'limi uchun siz javobgar ekanligingizni aniqlaganligi sababli.
  
  
  "Agar Nirada uni o'ldirmaganida, u meni o'ldirgan bo'lar edi", dedim men. "Siz juda yaxshi bilasiz, Shiva. Bu o'rmon qonuni, fittest omon qolish.
  
  
  "Aslida, aslida", deb kuldi Hind. — Ammo siz, sizga aytganimdan juda afsusdaman, siz endi eng kuchli emassiz, Janob Karter.
  
  
  Krsna bizga bir og'iz so'z aytmadi. U orqa cho'ntagidagi bo'rtib chiqqan Nunchuklarni payqashini xohlardi. Ammo bitta qurol ko'kragimga, ikkinchisi orqamga ishora qilib, u yolg'on harakat qilishga jur'at etmadi, aks holda ikkalasi ham tetiklarni tortib olishdi. Shunday qilib, men shikastlangan oyog'imga ortiqcha stress qo'ymaslikka harakat qilib, o'sha erda turdim.
  
  
  "Siz mening tirnoqli savolimga hali javob bermadingiz, Karter", deb davom etdi Shiva. "Siz menga go'zal jiyanimga nima bo'lganini aytmadingiz."..
  
  
  "U o'lgan.
  
  
  Ego ning mudhish qora ko'zlari chaqnab ketdi, u qoshlarini ko'tardi. "O'likmi?"
  
  
  "O'lik", men yolg'on gapirdim. "Gurnek uni ego to'xtatmasdan oldin o'ldirdi. Agar bu tasalli bo'lsa, u darhol vafot etdi.
  
  
  "Umuman emas", deb javob qildi Shiva masxara bilan kulib. "U har doim bir yolg'on bo'ldi, u bola edi, chunki rasmiy fohisha. Lekin men uni, ayniqsa, erkaklarim bilan qilgan ishlari va men bilan yashaganidan beri ular juda kulgili deb topganlari uchun sog'inaman...
  
  
  "Demak, u sizning mahbusingiz edi, demoqchisiz.
  
  
  "Siz afzal ko'rganingizdek, bu muhim emas. Uning kambag'al otasidan tashqari... mening sevimli akam aziz qizini yo'qotgani uchun qattiq azob chekadi.
  
  
  Har bir soniya o'tishi bilan u bu odamdan nafratlanish qanchalik osonligini anglay boshladi. U buzuq, po'lat tuzoq kabi aqlga ega, ajoyib, ammo burishgan, aqldan ozgan hayvon edi. Erkak lablarini yalab, menga Sadist, istehzoli tabassum qildi.
  
  
  "Men siz bilan juda xursand bo'laman, Karter", dedi u kulib. - Ko'rib turganingizdek, birga o'tkazgan oz vaqtimiz qiziqarli bo'ladi!
  
  
  "Menga yana bir narsani ayting, Shiva, shunchaki yozuv uchun", - men reeva meni eshitishi mumkin deb umid qilib, ovozimni ko'tarib, muloqotning birinchi satrlarini o'tkazib yuborgan taqdirda. "Reevaning otasi qayerda?"Bu haqda menga I. ismli qiz aytib berdi... bilmoqchimisiz? Salom, men unga ishonmadim...
  
  
  Shivaning o'ralgan psixologiyasi men kutgandek ishladi.
  
  
  "Siz mening jiyanimga shubha qilish uchun ahmoq edingiz", dedi hindistonlik. "Akam sog' - salomat, bir necha qadam narida. Agar men uni to'g'ri eslasam, siz o'sha kuni qassobxonaga borgansiz. Pandemoniumni qaerdan boshladingiz, men qo'shishim mumkin.
  
  
  "U qayerda?"
  
  
  "Nima, Janob Karter?"Mening akam atrofdagi barcha uylarga, ovozga va barchaga zarar etkazadigan holatda emas; aniqrog'i, u suv zonasi atrofidagi barcha uylarga zarar etkazadigan holatda emas. U qo'lida ushlab turgan kuchdan zavqlanib, xursand bo'ldi.
  
  
  Va u vaziyatni o'zgartirish uchun harakat qila olmay, o'sha erda turdi. Uning old va orqa tomonida ikkita qurol bor edi, ular bir necha soniya ichida shveytsariyalik pishloq bo'lagiga aylanishga tayyor edi. Bu mening sevimli stuntslarim uchun eng yaxshi vaqt emas edi, ayniqsa Krishna bilan, u akasining o'limi uchun qasos olish uchun meni otishni juda xohlardi.
  
  
  Ammo to'satdan kesilgan qisqa ego sahifani orzu qiladi. O'q Reeva yashiringan to'siq tomon otildi. Qizning mukammal maqsadi bor edi. U Shivaning qurolidan sakrab tushdi va ko'zining burchagidan Krishnaga qaradi: oq ko'ylagining old tomonida qirmizi dog ' paydo bo'ldi. U log kabi pastga tushdi, o'qning zarbasi Egoni villaning yon jabhasidagi ochiq eshikka urdi.
  
  
  Men Shiva ijro etish uchun ruxsat so'rash uchun vaqt ajratishga umid qilgandim. U Egoni qurolni qo'yib yuborishga majbur qilish uchun qurolni ushlab turgan qo'lini urib, oldinga sakrab chiqdi. U xuddi kobra shaklidagi po'lat qo'l yelkamga tushgandek o'q uzdi.
  
  
  O'lik zahar bilan tomizilgan tishlar bo'ynimdan ikki dyuym narida edi. Men Hindni jag'iga urdim, ko'kragining egosidan qochib, uning ko'ylagi ostida nima kiyganini hali ham tushunmadim " va qo'limni po'lat plastinkada sindirishni xohlamadim.
  
  
  "Siz g'alaba qozona olmaysiz, Karter! Hech qachon! Uning ego uning bo'yin va elka o'rtasida bo'linish ichiga qo'lining kaftini yopdi sifatida odam vishilladi. Zarba ishladi; erkak bir lahzaga qo'lini bo'shatdi va qurol erga yiqildi.
  
  
  Uni ego chetga uloqtirdi va qurol shag'al yo'l bo'ylab uchib ketdi. "Demak, biz tengmiz", dedim men orqaga qadam tashlab. Men bir daqiqada qo'limni qo'ydim va nunchuklarni oldim.
  
  
  Shiva ko'zlarini ikkita ingichka tirqish bo'lguncha toraytirdi, uning yuzi har qachongidan ham sudralib yuruvchi edi. Menimcha, u "nunchucks" nima ekanligini bilmas edi, lekin ular begunoh qurol emasligini aniq tushundi. U krsnaning jasadi ustidan qadam tashlab, eshikka suyandi... xuddi shu payt yana o'q ovozi eshitildi. Ammo bu safar Reevaning maqsadi unchalik aniq emas edi va uning ko'zlari amakisining oyog'idagi chang va shag'alga yopishib qoldi.
  
  
  "Keyin fohisha tirik", dedi yirtqich hayvon, " uzoq emas, Karter, sizni ishontirib aytamanki.
  
  
  "Siz baxtsiz hodisadan sug'urta qila olmaysiz!"Men kinoya bilan aytdim, kobraning tishlari tufayli masofani saqladim. Metall tayoq ustidagi yaltiroq tishlar menga Shivaning o'ziga xos jinniligini, uning sadistik usullarini eslatdi.
  
  
  "Bu tiqilib qoldi!"Otmang, Nik! Reevaning ovozi qalin to'siq ortida vahima bilan qichqirdi.
  
  
  "U erda qoling;bormang! Salom unga baqirdi.
  
  
  Men hayvon boshini ezib yoki uni bo'g'ib mening nunchucks foydalanish kerak edi. Lekin men yaqinlasha olmadim,hech bo'lmaganda hali.
  
  
  "Siz tishlar mening kobra ekanligini tushungan bo'lsangiz kerak... hindlarning juda qora ko'zlari bir lahzaga metall qo'liga miltilladi ...ular to'rtta ilonning zahari atrofida hosil bo'lgan o'lik zaharga to'la. U ajdaho ta'rifida to'xtab, vaqtini olishga harakat qildi. "Bu siz taxmin qilgan sabablarga ko'ra yashil mamba zahari, shilimshiq ilon zahari, avstraliyalik ilon zahari va mening sevimli sudralib yuruvchim aralashmasi bilan qilingan, ya'ni qirol kobra zahari. Hammasi birgalikda, Janob Karter, ular yosh Niradning o'limini rahmdil sovg'aga o'xshatadigan taassurot qoldiradilar, go'yo bola umuman zarar ko'rmagandek. Ammo bilasizmi, u qancha azob chekdi, shunday emasmi, Karter?
  
  
  "Quti qayerda, Shiva?"Men uning qisqa nutqiga va uning ego labini burishtirgan shaytoniy jilmayishiga e'tibor bermay, undan so'radim. "Men siz bilan shartnoma tuzishga, almashishga tayyorman. Sizning hayotingiz Hoji ixtirosida.
  
  
  "Shartnoma? u kulib dedi. "Siz hazillashyapsiz, Karter. Tasavvur qiling-a, u hatto qochishga qaror qilgan taqdirda hojining barcha yozuvlari va yozuvlarini yo'q qilish choralarini ko'rdi! Yo'q, bu erda faqat bitta quti bor va u meniki, Karter. Buni boshqa hech kim olmaydi.
  
  
  "Shunday qilib, Pekindagi yaxshi bolalar sizga karta Blansh beradi, to'g'rimi?"Siz o'zingizni aldayapsiz, Shiva. Siz mening qimmatli vaqtimni behuda sarflayotganingizni aytmasa ham bo'ladi.
  
  
  U bilganidek, hindistonlik bluffing edi. Ehtimol, alban Hoji o'sha paytda o'zining qimmatbaho ixtirosini o'zi bilan olib, villadan sirg'alib ketayotgandir. Rossiyada mening joyimni ko'rish uchun juda uzoqqa ketdi. Shuning uchun men qaror qildim. Ekan, men metall shov qo'li yeta olmaydigan tutish kabi, men u bilan yuz olishingiz mumkin.
  
  
  U oldinga qadam tashladi va Shiva orqaga chekindi. U tananing ego, borliq egosining ajralmas qismi bo'lib tuyulgan dahshatli qurolga qaramay, qo'rqardi. U jilmayib, uning oyog'ini shag'al yo'l bo'ylab sudrab borishda davom etdi. U yana orqaga chekindi, lekin bu safar u uniki edi, chetga chiqib, men tomon yugurdi va mening metall qo'limni o'ldirish zarbasi uchun manevr qilishdan oldin uning orqasidan borishga harakat qildi.
  
  
  Harakat uchun Dolli soniyasining yuzdan bir qismigacha hisoblangan vaqt, yirtqich hayvonning bo'yniga charm shnurni tortib olish vaqti va teri osti tishlari tishlamasligi va oldini olish uchun zarur bo'lgan vaqt kerak edi. Shu bilan birga, u oldinga sakrab, Shivaning tomog'iga Gaur terisini o'rashga harakat qildi, po'lat qo'l pastga tushdi va shnurni yarmiga kesib tashladi. Uning" nunchaku " tayog'i la'natlangan qurilmaning metall tayog'iga urildi, ammo yog'och silliq sirt bo'ylab siljidi.
  
  
  Zaharli tishlar xavfli ravishda bo'ynimga yaqin keldi. Shiva uni old tomonga itarib, mening nunchucks (sobiq supurgi) dan qolgan narsalarni qo'yib yubordi va po'lat kobrani ikki qo'li bilan ushlab oldi. Erkak og'ir nafas olayotgan edi va sun'iy qo'l oldimga keldi. Bu qanday ishlashini bilmasdim, lekin bu haqda so'rashni to'xtata olmadim.
  
  
  Tirsagim erkakning ko'kragiga tegdi. Hindistonlik qattiq narsa kiygan edi, lekin metall emas edi. Bu plastik bo'lishi kerak. Shiva kurashayotganda ham jilmayishda davom etdi va xuddi mening fikrimni o'qiyotgandek: "juda engil va o'q o'tkazmaydigan."Hojining yana bir ajoyib ixtirosi. "U hatto eng umidsiz vaziyatlarda ham o'zini manyak kabi tutdi.
  
  
  U juda mag'rur, juda ishonchli edi. Bu orada zahar tupurgan tishlar bo'ynimga kelib, yalay boshladi. Mening qo'lim robotnikidek g'ayritabiiy darajada kuchli edi, Hindning boshqa qo'li esa mening jismoniy kuchimni yengolmadi. Ammo men uning uchun juda kuchli edim va u yaltiroq metall tishlarni bo'ynimga botib ketmasligi uchun qattiq kurashdi.
  
  
  Uni har bir qabiladan biri oldi va hujumga o'tdi, ego suyagiga urildi. U orqali ikki barobarga sifatida Shiva bir inilti chiqib qilaylik, va bir vaqtning o'zida u ego go'shti ichiga tish-kabi hipodermik igna bilan surtiladi edi, ego ingichka ichiga, mushak bo'yin.
  
  
  Hayratning birinchi ifodasi va ijro etishga ruxsat bayrog'i ego xususiyatlarini buzgan dahshat ifodasi bilan davom etdi.
  
  
  Po'lat qo'l meni birinchi yoki ikkinchi marta urmasligi uchun orqaga tortdim, keyin to'xtadim, Shivaning nafas olishini tomosha qilib, nafas olishga harakat qildim. Haqorat nafas olish markazlariga ta'sir qila boshladi, terida g'alati qonli dog'lar paydo bo'ldi. Terida tezda to'q qizil dog'lar paydo bo'ldi-ichki qon ketish.
  
  
  - Mashina... Karter ... Ann... antidot... u yana villaga kirishi va ehtimol laboratoriyaga etib borishi uchun oyoqlarini qimirlatishga urinib, ingrab yubordi. Ammo Egoning oyoqlari allaqachon falaj edi.
  
  
  Shiva butun nafsini, tanasini larzaga keltirgan shiddatli konvulsiv titroq bilan burishib, erga yiqildi.
  
  
  Reeva mening yonimda paydo bo'ldi.
  
  
  Lekin u uzoqqa qaramadi yoki boshini ko'kragimga ko'mmadi. U u erda o'tirdi, titrab, amakisining o'lishini tomosha qildi, hech qachon burishayotgan figuraga qarashni to'xtatmadi, o'lim oldida tinch va sovuq o'girildi.
  
  
  Chunki u erda, yalang'och va changli Hindistonning qurg'oqchil qashshoqligida juda o'rinsiz, serhosil va yashil bo'lib tuyulgan bu bog'da bu tomoshani namoyish etgan o'lim edi.
  
  
  Bu yoqimsiz o'lim edi. Ammo, bu Shiva hech qachon yaxshi odam bo'lmagan.
  
  
  
  
  15
  
  
  Oxirida hamma narsa yaxshi tugadi, ya'ni Akademiya eshiklarida qabul qilish uchun lenta bilan bog'langan quti bilan chiroyli paket. Darhaqiqat, Shiva vafotidan keyin faqat bitta matematik mutaxassis (faqat bittasi qolgan) o'zini Kobra deb atagan tashkilot tarmog'i orqali qochishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  "Xok menga ishonchli manbadan Hoji Xitoyning cheksiz hududiga g'oyib bo'lish uchun Hindiston chegarasini kesib o'tganini bilishini aytdi. Shundan so'ng alban olimi haqida boshqa hech narsa ma'lum emas edi. Ammo men ertami-kechmi, juda uzoq bo'lmagan kelajakda biz yo'lda ego bilan uchrashmasligimizga ishonish uchun sodda emas edim.
  
  
  Shiva singari, dastlab Hoji hali ham jumboq edi, uning ilmiy zukkoligi Pekinni boshqargan odamlar tomonidan allaqachon ekspluatatsiya qilingan yuzsiz tahdid edi.
  
  
  Baribir, bu mening ishim emas... kamida hali emas.
  
  
  O'n kun oldin menda boshqa ishlar bor edi, ya'ni Shivani o'ldiring va qutini oling. Shiva o'lgan edi. Reeva bilan men jinnining villasidagi seyfdan topgan quti allaqachon qo'limizda edi. Keyin u Reevani o'zi bilan olib, Nyu-Dehlidagi narsalarini olib ketish uchun Agraga jo'nab ketdi. Va shu payt Shivaning jiyani, Malaxar qirg'og'i bo'ylab kichik plyajning oltin qumida katta to'shakda yonimda yotardi. O'n daqiqalik piyoda bir vaqtlar portugallar tomonidan ishg'ol qilingan go'zal Panaji shahri bor edi. Biz munosib ta'tilga Goa edi.
  
  
  Reeva mening yonimda o'ralgan edi, uyqusida g'o'ldiradi, uning nozik, qoraygan tanasi quyoshdan himoya qiluvchi hid. Sohilga tushayotgan to'lqinlarning yumshoq, ritmik ovozi meni chuqur uyquchan his qildi, bu ajoyib tuyg'u. Menga endi tahdid qilishmadi, endi yugurishim shart emas edi, o'zimni umidsiz his qilmadim. Men endi o'z hayotim uchun kurashmadim yoki ko'p hollarda menga qarshi ko'rinadigan vaziyatlarga duch kelmadim, lekin deyarli hech qachon menga yoqmadi.
  
  
  Ammo shunda ham menda bu holatda imkoniyatlar juda kam edi. Bu vaqt davomida aynan Shiva vaziyatlarni yaratdi, o'yin qoidalarini belgilab berdi. Oxir-oqibat, u yutqazgan edi, bu mening fikrimcha, u hech qachon mumkin deb o'ylamagan. Hindiston hukumatining tezkor aralashuvi tufayli hatto o'n millionlik giyohvand moddalar ham hech qachon o'z manziliga etib bormagan.
  
  
  Xitoy atrofida geroin olib yurgan vertolyot Hindiston havo kuchlari samolyotlari tomonidan chegarani kesib o'tgan va Hindiston osmoniga ketayotgan paytda qisqa vaqt ichida uchib ketgan.
  
  
  Ikki kundan keyin vazir o'z joniga qasd qildi: uning o'limi uning Kobra tashkiloti bilan aloqasi borligini ko'rsatdi. Hindistonning sobiq razvedkachisi Puran Dassga kelsak, Qonunning uzun qo'li nihoyat o'z samaradorligini isbotladi.
  
  
  Dass qamoqda edi Nyu-Dehli sudni kutmoqda. Emu sudyalarga aytadigan ko'p narsaga ega bo'lar edi, ayniqsa hukumat kobraning operatsiyalari haqida bilgan hamma narsani oshkor qilishga rozi bo'lsa, Emuga o'lim jazosini berishni va'da qilgani uchun.
  
  
  Uning egosi uni bilganidan, men Dass kooperativ guvoh bo'lishiga shubha qilmadim, hukumat amaldorlariga ular bilmoqchi bo'lgan hamma narsani va ehtimol ko'proq narsani aytib berdim.
  
  
  Shunday qilib, hozirgi vaziyatda bo'shliqlar to'ldirildi. Hoji bundan mustasno, men vazifalarni bajarishga muvaffaq bo'ldim, XOKning mamnuniyat bilan. U hatto Reevaga bergan va'dasini ham unutmagan edi. Biz uning otasini yashirin joyda, qassobxonada topdik.
  
  
  Endi kambag'al Nyu-Dehlidagi eng yaxshi kasalxonaning shaxsiy xonasiga yotqizildi, u erda shifokorlar va hamshiralar har doim va kechasi uning tiklanishi uchun hamma narsani qilishdi. Shunday qilib, u Reva va AXga so'zida turdi.
  
  
  "Bir oylik dam oling", dedi xok saxiylik bilan, missiyani biroz muvaffaqiyat bilan yakunlaganida.
  
  
  Oyog'imdagi yara bita boshladi, lekin har safar yaxshilanmadi. Va mening xo'jayinim bir necha hafta ichida orqamga yangi topshiriq qo'yish uchun menga qo'ng'iroq qiladi, degan o'y bor edi... men buni rad eta olmadim.
  
  
  Bu fikrlarning barchasi quyoshda cho'milib, plyajda yotganimda boshimdan o'tdi.
  
  
  U qo'lini cho'zdi va qo'lini yelkasiga o'rab, uni o'ziga tortdi. Lekin kimdir meni qovurg'alarimga tiqdi...
  
  
  Uyquchanlik yo'qoldi va u bir zumda oyoqqa turdi. Ikkalamiz ham qum ustiga katta to'qilgan savatni qo'ygan soqolli odamga yuzlanar ekanmiz, Reeva kulib yubordi. "Men ozgina so'rayman, sohib", dedi erkak keng tabassum bilan. "Faqat yigirma rupiy va men sizga ilonlarni qanday sehrlashni ko'rsataman.".. Juda zaharli, sohib... kobralar!
  
  
  Menga bir og'iz so'z aytmasdan yigirma rupiy berdim.
  
  
  Yigirma rupiy "yo'q" deb aytgani uchun ilon sehrgari sifatida harakat qilish uchun, lekin sizning oldingizda kobrani ko'rmaslik sharafiga ega bo'lish uchun, hatto u qo'lga kiritilgan bo'lsa ham.
  
  
  "Bilasizmi, shou sizga yoqadi", dedi reeva kulib.
  
  
  "Siz menga yoqadigan darajada emas", dedim men uni yana quchoqlab.
  
  
  Yuqorida bulutsiz osmonda chayqalar ko'tarildi. Yaxshiyamki,ular tulporlar emas, deb o'yladim. Keyin tulporlar va ajdaho buni unutishdi, hatto Hindiston ham.
  
  
  Men bilan Reeva bor edi va bu mening fikrimni band qilish uchun etarli edi.
  
  
  ip.
  
  
  
  
  
  
  
  Karter Nik
  
  
  O'limini sotgan odam
  
  
  
  
  Nik Karter
  
  
  O'limini sotgan odam
  
  
  Lev Shklovskiy tomonidan yo'qolgan o'g'li Anton xotirasiga tarjima qilingan
  
  
  Asl ismi: o'limni sotgan odam
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  Hxiang kuyidagicha Zhang kutib turdi. Qutb kechasida yolg'iz. U hujum qilishga tayyor ajdaho kabi oydin qor ustida cho'kdi. Egoning burun teshiklari uchib, bug ' bulutlarini pufladi. Ego ko'zlari o'z izi ustida telbalarcha chaqnadi.
  
  
  Oq kamuflyaj yomg'ir paltosi uning simli tanasini qattiq shamol va noldan past haroratlardan himoya qilish uchun juda oz ish qildi. Uning orqasida ego o'lik chana itlari doimo o'zgarib turadigan qorda oyoqlari yoyilgan holda yotardi. Itlarning o'limi g'azabidan chananing egosi ezildi. Xafagarchilik, Xsiang endi bildi. Sekin harakat qiladigan shikoyatlar. Hechqisi yo'q, deb o'yladi u. Syan endi qochish haqida o'ylamadi. U endi omon qolish haqida o'ylamadi. U faqat o'lim va Egoni o'ldirishi kerak bo'lgan sonidagi qurol haqida o'ylashi mumkin edi.
  
  
  Sharqdan yuz chaqirim narida, Arvohli manzarada, ego hayotining xarobalari hanuzgacha xiralashgan. Egoning tomog'i atrofida u qo'ygan barcha yillar va Egoning shafqatsiz, to'satdan vayronagarchiliklari xotirasida hayvonlar g'azabining baland ovozi eshitildi. Laboratoriyaning egosi. Bir lahzaga u dastlab mo'ljallangan fikrga berilib ketdi. Bir lahzaga u vayronagarchilikni tasavvur qildi.
  
  
  U ego laboratoriyasining halokatli qo'ziqorini bilan bo'yalgan va hidli, issiq quyoshda qotib qolgan va chirigan Amerika bug'doyining keng dalalarini tasavvur qildi. U qanday qilib rus byurokratlari och qolgan aholi uchun hech qanday joyda topa olmaydigan yangi don etkazib berishga umid qilishayotganini ko'rdi. U behush jilmayib qo'ydi.
  
  
  Lekin faqat soniyaning bir qismi uchun. Shamol Egoning lablaridagi tabassumni yirtib tashladi, u qaerda bo'lganini va Egoning taqdirini kim o'zgartirganini eslatdi. Hshang SJO Jan uchun hech qanday to'lov yo'q bo'ladi. Bu muvaffaqiyatsiz. Va ego rahbarlari bundan norozi bo'lishadi.
  
  
  Lekin u ular bilan yuzma-yuz qaytib kelmadi. Syan bu erda, sahro qorida, bu cheksiz kechada o'lishini bilar edi. Ammo u o'limni tatib ko'rishdan oldin, u qotillikka bo'lgan chanqog'ini qondiradi: bu amerikalikning o'limi.
  
  
  Syan tez orada baland bo'yli amerikalik kelishiga amin edi, chunki bu amerikalik qattiq odam edi. U o'zini o'rgatgan qotillar Sung va Tszianni ehtiyotkorlik bilan o'ldirdi. Va bu ikki qo'riqchini o'ldirgandan so'ng, u yondiruvchi bomba o'rnatish uchun ko'p harakat qildi. Laboratoriyani yo'q qilish tugallandi.
  
  
  Amerikalik Xshang uxlab yotganida urdi. U so'nggi bo'g'iq portlashlardan uyg'ondi va eshik va derazalar atrofida alanga otilayotganini ko'rdi.
  
  
  U shu hafta boshida eskimoslar Janubiy aholi punktida pichirlagan amerikalik juda uzoq figuradan qochib, chanasi va itlariga yugurdi.
  
  
  Itlar yo'lda vafot etganida, Syan amerikalik ehtiyot choralarini ko'rganini tushundi. U Ssiangni qo'yib yubormoqchi emas edi, shuning uchun amerikalik hech narsani tasodifga qoldiradigan odam emasligi aniq edi. U Syan o'lganiga ishonch hosil qilish uchun keladi .
  
  
  Xsiang g'azabdan titrardi. "O'ling, amerikalik", deb pichirladi u tunga. "Avval o'l."
  
  
  Bir soat, ikki. U egilib, nafrat bilan isindi. Va nihoyat, ko'tarilgan shamoldan, itlarning hurishidan hushidan ketish.
  
  
  Ssiang tezda o'ng qo'lini qo'y terisidagi mitt atrofida chiqarib, uni avtoturargohning og'ziga tiqdi. Uning barmoqlari avtomatik to'pponcha atrofida siqildi. Xitoy bir turi sifatida ego bilaman, 54, Rossiya 7.62 mm TT m ih nusxasi 1933 Tokarev . Ssiang asta-sekin cho'ntagidan to'pponchani oldi va har biri sakkizta Mauser o'qini olib keldi, ular qarag'ay oyog'idan o'tib, Odinning xonasiga kirdi. Keyin u qorning qoriga o'tirdi, ego sindirilgan chana izlari orasiga ochildi va qurolining visoriga qaradi.
  
  
  Bu oy nurida qiyin zarba bo'lmaydi. Aniq belgilangan maqsad unga ochiq ko'zlar bilan yaqinlashmoqda. Ssiang qurolni bir daqiqada qaytarib qo'ydi, oppoq qalpoqli boshini tushirdi va qorda deyarli ko'rinmas bo'lib qoldi. Keyin u hisoblashni boshladi. Amerikalik o'ttiz beshgacha yashashi mumkin bo'lgan yaxshi itlarga ega bo'lar edi. Ammo charchoqni hisobga olishim kerak edi: soatiga yigirma besh. Bir kilometrga taxminan ikki yarim daqiqa. Daqiqada to'rt yuz metr. Sekundiga etti metr.
  
  
  Ovozni yana eshitgach, aniqroq bo'ldi. Quloqlarini sanchib, u turli itlarning tovushlarini ajrata olardi. Bir lahzadan keyin chana shitirladi.
  
  
  Xsjan qurolini tortdi. U yuz metr narida bo'lguncha chanani ko'rmadi. U bo'ron orqali yugurib chiqdi, itlar shoshilib, chananing uzunligi bo'ylab adyol bilan qoplangan buyumlar to'plami, so'ngra baland bo'yli, qorong'i figura orqa yuguruvchilar atrofida egilib, Arvohli manzara bo'ylab chayqaldi.
  
  
  Xsiang asta-sekin o'nga sanadi, keyin o't ochdi. Zaryad olayotgan itlarning orqasida turgan qorong'u figuraga visor ustidan qarab, Xsiang qorga qulashdan oldin oy nurida bir lahza dudlangan kichkina tutamni, ehtimol bosh suyagi va sochlarini ko'rdi. Ammo harakatsiz haydovchi va hurayotgan itlar yugurishda davom etishdi.
  
  
  Xsiang qayta-qayta o'q uzdi. Va yana. Itlar, chana va odam ego visoridan baland ko'tarilib, gumburlashda davom etishdi. U hozir sog'inolmadi. Ssiangning ko'rsatkich barmog'i yana tetikni qisdi. Qurol jiringladi.
  
  
  Egoning ko'rish maydoni yovvoyi it ko'zlari, og'izlaridan osilgan tillar, qochib ketayotgan infernal mashinaning pistonlari kabi qor bo'roni orqali silliqlash panjalari bilan to'lgan edi. Hsjan tiz cho'kib va o'zi va qorong'i parque arbobi o'rtasidagi teshikka yana ishdan. Keyin u o'zini tezlashayotgan chananing yo'lidan tashladi.
  
  
  Yaqindan, chana mimmodan o'tayotganda, Xshang bu figuraning yuzi yo'qligini ko'rdi. Park bo'sh edi. U qimmatbaho o'qlarini qo'rqinchli joyga sarfladi. Keyingi lahzada u chana ko'targichidagi og'irlikni adyol ostida yashiringan joy atrofida uchib yurganini ko'rdi.
  
  
  Yupqa pichoq oy nurida yaltirab turardi.
  
  
  Tana uni urib yuborganida, ssiang qurolni yuqoriga silkitib, uni qorga orqasiga cho'zdi. Kuchli qo'l Egoning bilagidan ushlab, suyakni ezib tashladi.
  
  
  Zaif, Ssiang yana qurolni ko'tarishga harakat qildi.
  
  
  'Siz kimsiz?- u qichqirdi. "Siz kimni juda yaxshi o'ldirasiz? Stiletto pastga tushdi.
  
  
  Hayotining so'nggi, qisqa daqiqasida Syan ikkita narsani eshitdi.
  
  
  Egoning qoni qorga tomiziladi.
  
  
  Va ism: "Nik Karter."
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Karter Nik
  
  
  
  O'limini sotgan odam
  
  
  
  Asl ism: o'limni sotgan odam
  
  
  
  
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  
  
  
  
  Syan Shuyang kutdi. Qutb kechasida yolg'iz. U hujum qilmoqchi bo'lgan ajdaho kabi oydin qorda cho'kdi. Egoning burun teshiklari titrab, bug ' bulutlarini pufladi. Egoning ko'zlari Egoning iziga beparvo tikildi.
  
  
  Oq kamuflyaj xalati uning simli tanasini qattiq shamol va noldan past haroratdan himoya qilish uchun juda oz ish qildi. Uning orqasida ego o'lik chana itlari doimo o'zgarib turadigan qorda cho'zilib yotardi. Sani nafsini itlarning uvillagan g'azabi ezdi. Xafagarchilik, Xiang endi bilar edi. Sekin harakat qiluvchi norozilik. Hechqisi yo'q, deb o'yladi u. Syan endi qochish haqida o'ylamadi. U endi omon qolish haqida o'ylamadi. U faqat o'lim va Egoni o'ldirishi kerak bo'lgan sonidagi qurol haqida o'ylashi mumkin edi.
  
  
  Sharqdan yuz mil uzoqlikda, arvohlar chakalakzorida, ego hayotining xarobalari hali ham xiralashgan. Egoning tomog'i atrofida u qo'ygan barcha yillar va bu shafqatsiz, to'satdan vayronagarchilik xotirasida baland ovozda g'azab faryodi paydo bo'ldi. Laboratoriyaning egosi. Bir lahzaga u nima uchun yaratilganiga hayron bo'ldi. Bir lahzaga u halokatga olib kelishini tasavvur qildi.
  
  
  U ego laboratoriyasining halokatli qo'ziqorini bulg'angan va bo'rtib chiqqan quyosh ostida o'sgan va chirigan Amerika bug'doyining keng dalalarini tasavvur qildi. U rus byurokratlari och aholi uchun hech qaerdan topa olmaydigan yangi don zaxiralariga qanday muhtojligini ko'rdi. U behush jilmayib qo'ydi.
  
  
  Ammo bularning barchasi atigi bir necha soniya davomida yo'qoldi. Shamol Egoning lablaridan tabassumni kesib, qaerda bo'lganini va taqdirini kim o'zgartirganini eslatdi. Yanvar oyida Xiang Shu mukofoti bo'lmaydi. Bu muvaffaqiyatsiz. Va ego rahbarlari bundan norozi bo'lishadi.
  
  
  Lekin u ularga duch kelmasdi. Syan bu erda, sahro qorida, bu cheksiz kechada o'lishini bilar edi. Ammo u o'limni tatib ko'rishdan oldin, u qotillikka bo'lgan chanqog'ini qondiradi: bu amerikalikni o'ldiring.
  
  
  Syan tez orada baland bo'yli amerikalik kelishiga amin edi, chunki bu amerikalik sinchkov odam edi. U o'zini o'zi o'rgatgan qotillar Sung va Tszianni yaxshilab o'ldirdi. Va bu ikki qo'riqchini o'ldirgandan so'ng, u yondiruvchi bomba ekish uchun qo'lidan kelganini qildi. Laboratoriya butunlay vayron qilingan.
  
  
  Amerikalik Syan uxlab yotganida urdi. Egoni so'nggi bo'g'iq portlashlar uyg'otdi va u barcha eshik va derazalar atrofida alanga otilayotganini ko'rdi.
  
  
  U shu hafta boshida eskimoslar Janubiy aholi punktida pichirlagan boshqa uzoq figuradan, amerikalikdan qochib, chanasiga va itlariga yugurdi.
  
  
  Itlar yo'lda vafot etganida, Syan amerikalik ehtiyot choralarini ko'rganini bilar edi. U Sianning qochishiga yo'l qo'ymoqchi emas edi, shuning uchun amerikalik hech narsani tasodifga qoldiradigan odam emasligi aniq edi. U Sianning o'limini aniqlash uchun keladi.
  
  
  Syan g'azabdan titradi. "O'ling, siz amerikalikni la'natladingiz", deb pichirladi u tunga. "Avval o'l."
  
  
  Bir soat, ikki. U nafratga botib, egilib qoldi. Nihoyat, itlar ko'tarilgan shamolda zaif hurishni boshladilar.
  
  
  Syan tezda o'ng qo'lini qo'y terisidan tortib oldi va dubletining cho'ntagiga tiqdi. Uning barmoqlari avtomatik to'pponcha atrofida siqildi. Xitoy turi sifatida ego bilaman 54, Rossiya ih nusxasi 7.62 mm TT M 1933 Tokarev. Syan asta-sekin cho'ntagidan to'pponchani tortib oldi va uni sakkizta Mauser turidan biri bilan bog'lab qo'ydi, bu qarag'ay oyog'iga kirib boradigan darajada og'ir edi. Keyin u qorinni birinchi bo'lib qorga, ego sindirilgan chana izlari orasiga cho'kdi va qurolining visoriga qaradi.
  
  
  Oy nurida bu qiyin bo'lmaydi. Aniq belgilangan maqsad unga ochiq ko'zlar bilan yaqinlashadi. Ssiang qurolni cho'ntagiga solib, boshini oq qalpoqchaga tushirdi va qorda deyarli ko'rinmas holda turdi. Keyin u hisoblashni boshladi. Amerikalik yaxshi itlarga ega bo'ladi, ularning tezligi soatiga o'ttiz besh kilometrgacha yetishi mumkin. Ammo charchoqni hisobga olish kerak edi: soatiga yigirma besh. Masalan, kilometrga ikki yarim daqiqa. Daqiqada to'rt yuz metr. Sekundiga etti metr.
  
  
  Ovozni yana eshitgach, aniqroq bo'ldi. Va u hushyor bo'lganida, u turli itlarning tovushlarini ajrata olardi. Bir lahzadan keyin chana shitirladi.
  
  
  Ssiang qurolini tortib oldi. U chanani yuz metr narida ko'rmadi. U qorli pistirmadan otilib chiqdi: itlar poyga qilishdi, adyol bilan qoplangan bir qoziq chananing butun uzunligini cho'zdi, keyin chananing orqa qismidan chiqib turgan baland bo'yli qorong'i figura Arvohli manzara bo'ylab chayqaldi.
  
  
  Syan asta-sekin o'nga sanab, o't ochdi. Zaryad olayotgan itlarning orqasidagi qorong'u figuraning boshiga visor ustidan qarab, Syan qorga sho'ng'ishdan oldin oy nurida qisqa vaqt ichida kichkina bulochka, ehtimol boshi va sochlari paydo bo'lganini ko'rdi. Ammo harakatsiz haydovchi va hurayotgan it davom etdi.
  
  
  Syan qayta-qayta o'q uzdi. Va yana. Itlar, chana va odam shovqin qilishda davom etishdi, Ego pistirmasiga yaqinlashishdi. U hozir sog'inolmadi. Sianning ko'rsatkich barmog'i yana tetikni o'rab oldi. Qurol yana momaqaldiroq qildi.
  
  
  Egoning ko'rish maydoni itlarning yovvoyi ko'zlari, og'izlaridan chiqib turgan tillari, qor bo'ronida silliqlayotgan panjalari bilan to'lgan edi-qochayotgan infernal mashinaning pistonlari kabi qor. Syan tiz cho'kdi va u bilan qorong'i ko'ylagi orasidagi bo'shliq orqali yana o'q uzdi. Keyin u o'zini tezlashayotgan chananing yo'lidan tashladi.
  
  
  Yaqindan, chana o'tayotganda, Syan bu figuraning yuzi yo'qligini ko'rdi. Park bo'sh edi. U qimmatbaho o'qlarini qo'rqinchli joyga sarfladi. U bilgan keyingi narsa, adyolning boshpanasi atrofida nimadir uchib ketayotganda chanadagi og'irlik ko'tarildi.
  
  
  Yupqa pichoq oy nurida yaltirab turardi.
  
  
  Stiletto uni urganida ssiang qurolni yuqoriga silkitdi va Egoni qorga orqasiga yoydi. Kuchli qo'l Egoning bilagidan ushlab, suyakni ezib tashladi.
  
  
  Ssiang yana qurolni ko'tarishga urindi.
  
  
  U qichqirdi. 'Siz kimsiz?"Siz kimni juda yaxshi o'ldirasiz?"stiletto chaqnadi.
  
  
  Hayotining so'nggi qisqa daqiqasida Syan ikkita narsani eshitdi.
  
  
  Qor ustida qon tomayotgani kabi.
  
  
  Va ism: "Nik Karter."
  
  
  
  
  
  Bob 1
  
  
  
  
  - Syan o'lganiga aminmisiz, Nik?"
  
  
  Ba'zida Devid xok " bezovta qilishi mumkin va bu o'sha daqiqalardan biri edi. Vashingtonda uning qarorgohida o'tirgan, OKRGI, uning ego-rumpled tvid kostyum arzon sigara ego stink reeked esa, qirg'iy "mukammal byurokrat o'z ishlab chiqarish filmidagi."
  
  
  Uning oldiga "Karter-Syan" deb belgilangan jigarrang papka diagonal ravishda qo'yilgan edi va xok sigaretaning dumbasini tortdi va uning tarkibida hech narsa ko'rmasligimga ishonch hosil qilish uchun qo'lidan kelganini qildi. Papka va purodan tashqari, Egoning asosiy tayoqchasi men favvorali qalam edi, men Arktikadagi voqealarni tasvirlab berganimda papkaga yozishni davom ettirdim.
  
  
  U soatiga qaradi va XOKning kulrang boshiga osilgan moviy tutun bulutiga tikildi. "Xsiang Rivnada ellik to'rt soat, etti daqiqa va o'n olti soniyada vafot etdi", dedim men.
  
  
  XOKning qalami qog'ozni tirnashda davom etdi.
  
  
  "Emu stiletto bilan tomog'iga ikki marta pichoqlangan. Birinchi yara karotis arteriyaga zarar etkazdi, ikkinchisi traxeyani ochdi. Tana hali ham mavjud. Agar siz borib jasadni ko'rishni istasangiz, men sizga nen haqida ichkarida va tashqarisida aytib bera olaman.
  
  
  "Endi, endi Nik", dedi xok. "Unchalik dushman emas. Siz narsalar Vashingtonda xalqimiz bilan qanday bilaman. Biz hujjatlar bilan yashaymiz. Yana qanday qilib o'zimizni oqlashimiz mumkin? Siz kabi agentlar, Killmaster playboys, barcha qiziqarli, barcha sarguzashtlarni, barcha sayohatlarni oling. Bu bir necha baxtsiz daqiqalarni bizga ayamang.
  
  
  Qirg'iy menga ego puro dumbasining uzunligi haqida tabassum qildi. "Yaxshi, Nik", dedi u. 'Rahmat. Emas, balki faqat o'z nomidan va AH. Ba'zi yuqori lavozimli amaldorlar borki, ular u erda qilgan ishlaringizni qadrlashlarini bilishingizni xohlashadi."
  
  
  U tegishli minnatdorchilik tovushlarini chiqardi.
  
  
  "Xsiang bizni juda jiddiy muammolarga olib keldi", dedi u. "Va u, endi biz uning turini ko'proq ko'rishimizdan qo'rqaman."Urush juda qimmat hobbi bo'lishdan tashqari, juda kam uchraydi. Ya'ni, eski uslubda, qo'shinlar va qurollar bilan, ochiq maydonda katta qirg'in bilan urush.
  
  
  Syan yangi turdagi askar edi: iqtisodiy jangchi. Kamroq nusxalar, ko'proq miyalar. Venning jahon iqtisodiyoti haqidagi jarrohlikka yaqin bilimlari va manyakning ih ni ajratish istagi. Natija bir xil bo'lib qolmoqda: Millatlar va xalqlarning yo'q qilinishi, hayot tomonidan yaratilgan barcha tsivilizatsiyalashgan tizimlarning ag'darilishi. Ammo operatsiyalarning narxi pastroq va maqsadlarni yashirish oson."
  
  
  Xok iso rta sigarasini chiqarib, stoliga engashdi va juda sekin, juda aniq va juda ataylab gapirdi. "Ammo xavf kam emas.
  
  
  U ko'rinmas dahshatni yo'q qilish uchun qo'lini yuzi oldida silkitdi.
  
  
  "Bu erga ketayotganingizda gilos gullarini ko'rdingizmi?"u so'radi.
  
  
  "Ha", dedim.
  
  
  "Vashington bahorda juda ko'p narsalarni taklif qiladi", dedi u.
  
  
  Uniki, unga keskin qaradi. Men ego nuqtaga olish g'alati yo'l bor bilaman, meni ba'zi ofis ish bilan yukini meni harakat ego gumon qilish va u qiyin emas edi. Ego uni yaxshiroq bilishi kerak edi.
  
  
  "Vashington qanchalik yaxshi bo'lsa," dedi u, " menimcha, yaxshi joylar bor."
  
  
  "Siz uchun emas", dedim.
  
  
  Xok kulib yubordi. "Qanday qilib ta'til haqida, Nik?"
  
  
  Qoshlarim soch turmagiga qadar otildi, lekin xok o'zining kichik syurprizidan bahramand bo'lishidan oldin, uni ih yana tushirdi.
  
  
  "Hazil nima?"
  
  
  'Hazilmi?- dedi u yana bir iflos sigarasini yoqib.
  
  
  "Siz meni eshitdingiz", dedim.
  
  
  Xok aybsizlikni xafa qildi. Bir kun kelib men kimgadir Oskar nusxasini olish uchun ko'p pul to'layman. - Nega mendan shubhalanasiz, Nik?"U hech qachon sizga yolg'on gapirganmi?
  
  
  Ikkalamiz ham kulishimiz kerak edi.
  
  
  "Jiddiy", dedi u. - Qanday qilib sayohat haqida?"U qaytib stulga suyandi, ko'zlari shiftni xuddi dunyo xaritasi kabi skanerladi.
  
  
  "Arktik sovuqdan xalos bo'lishingiz mumkin bo'lgan go'zal va iliq joyga", dedi u.
  
  
  Men uni kutdim, lekin hech narsa demayman.
  
  
  "Oh, masalan, Frantsiya Rivierasini olaylik. Ha, men bahor oxirida, sayyohlar u erga kelishidan oldin go'zal ekanligini eshitganman. Nitsa kabi joy. Menda etarli ma'lumot bor edi. "Eshiting", dedim. "Siz ta'til yoki ish haqida gapiryapsizmi?"
  
  
  XOKning halol javob haqidagi fikri yangi savol edi. - Hozir Nitsada kim borligini bilasizmi?"
  
  
  "Menga ayting", dedim.
  
  
  "Amerikadagi eng yaxshi kino yulduzlaridan biri."
  
  
  Men unga aytdim. 'Haqiqatan ham?'
  
  
  "Ha, haqiqatan ham", dedi xok akulaga o'xshash tabassum bilan. "Va u ham yolg'iz ko'rinadi."Kecha u Mediterrane saroyida yolg'iz o'zi bor edi, Ruletka o'ynab, yutqazdi va hech kim unga tasalli berolmadi. Xok bosh chayqadi "sizning qayg'ularingiz" hammasidan. "Hammasi joyida", dedim. "Uning voz. Bu kim?'
  
  
  U javob sifatida Ego ko'zlari biroz qisib, " Nicole Cara."
  
  
  "Nikol qiladi, - dedim men, - to'rt yil oldin samolyot halokatida vafot etdi."
  
  
  'Haqiqatan ham? - Dedi xok mening samolyot chiptamni stul bo'ylab qo'yib.
  
  
  
  Bob 2
  
  
  
  
  U haqiqiy g'alati edi.
  
  
  Uni, turib ego shisha qafas unga tikilib, ish ego lekin hech narsa parishon. Kichkina qushga o'xshash nishon, asabiy ko'zlar uzun tumshuq buruniga o'tirgan ko'zoynak orqasida miltillaydi. Egoning suyak tanasi asabiy taranglikdan titrab ketdi, go'yo u har doim qo'rqib ketganda qochib ketganday edi. Nikotin barmoqlari kul bilan qoplangan stolda ego fotosuratlarini aylanib chiqdi. Uning topshirilgan taxtasi yaxshi ko'rinish bilan uning kichik xonada yolg'iz, qaysi gavjum qabristonga qabr toshlari satr haybatli kabi u erda turib, uning element his. Xubert Viklou, faktlar fidoyisi, xotiralar saqlovchisi, unutilgan ma'lumotlar tashuvchisi. Imperiyaning Egosi yagona Milliy axborot agentligining changli arxivi edi.
  
  
  Xonaning baland derazalari orqali ifloslangan Nyu-York havosidan filtrlangan yorug'lik nurlari yagona yengillik edi. Xonadagi chang bilan havo tinch va og'ir osilgan edi.
  
  
  Ushbu ulkan maqbarada o'tmish balzamlangan: lotin Amerikasida bir hafta yoki bir oy davomida biron bir joyda hukmronlik qilgan polkovniklarning jurnalistik topilmalari; jinoyatlari o'n to'rt kun davomida jamoatchilikni hayajonga solgan qotillar; firibgarlar, sportchilar, prezidentlar, bosh Vazirlar, surgun qilingan shohlar, injiqliklarni bir lahzaga yutgan ulkan xalqaro odamlar matbuot diqqatiga, keyin esa deyarli unutilish uchun sirg'alib ketdi. Lekin Xubert Viklou emas.
  
  
  Ego aqlining ulkan chuqurchalarida ismlar, faktlar, ma'lumotlar va statistika miserning xazinalari kabi to'plangan edi. U darhol xotiradan eslay olmagan narsani o'n daqiqada topib, o'tmishni qabrga o'xshash shkaflarning tortmalari atrofida tortib oldi.
  
  
  Bunday xotirani foydali qila oladigan odamlar bor, lekin Xubert Viklou emas. Begonalar oldida ego qo'ying, bajarish uchun ego olish, va faqat oddiy haqiqatni ta'minlash orqali boy olish uchun qanday emu aytib, va ingichka ego titramoq rta atrofida boshlangan barcha bir ojiz to'xtalishlar edi. U qisdi va qo'llarini uzatdi, kaftlarini yuqoriga ko'tardi. U zaif boshini chayqadi. Yomg'ir tomchilari uning peshonasida o'ynadi va burnidan pastga dumaladi.
  
  
  Xubert Viklou g'alati va nozik dahoga ega edi. Xunuk uning uchun yaxshi so'z edi. Ikkinchisi ham.
  
  
  U tomog'ini tozaladi.
  
  
  U qo'rqib, yuqoriga qaradi. Uning qo'li poldagi fotosuratlar to'plamiga tegdi. Egoning yuzi qizarib ketdi. Qo'l kuldonda yonayotgan sigaretani tarsaki bilan urdi, o'tkazib yubordi va sigaretani stol bo'ylab dumaladi.
  
  
  "Tikuvchini oling", dedi u.
  
  
  "Tinchlaning", dedim. "Bu faqat men."
  
  
  Em o'z sigaretasini topishga muvaffaq bo'ldi va endi stulda ikki marta egilib, ish stoli ostidagi fotosuratlarni astoydil qidirdi.
  
  
  Ego so'zlari tutun orqali aylandi. "Avval tartibsizlikni tozalashga ijozat bering. U erda. La'nat. Men uning boshini pastdagi stulga urganini eshitdim va keyin fotosuratlari bilan yana paydo bo'ldi; qizarib ketdi, lekin xursand.
  
  
  U ehtiyotkorlik bilan ihni stulga qo'ydi, o'rnidan turdi va qo'lini uzatdi. "Qandaysiz, Nik?"
  
  
  "Har doimgidek", dedim. 'Va siz?'
  
  
  "Men qo'limdan kelganini qilyapman", dedi u.
  
  
  U xonasining burchagidagi stuldan fotosuratlar to'plamini oldi va ularni erga qo'ydi. "O'tir", dedi u.
  
  
  - Men o'tiraman.'
  
  
  Skeletini qaytib aylanadigan stulga joylashtirib, u sigaretasini chiqarib, boshqasini yoqib, rta burchagiga qo'ydi va tez sudrab oldi. Ash havoda uchib o'tdi va Emuning ko'ylagiga tushdi. "Hali ham Birlashgan matbuot va telegraf xizmatlari?"Bu taxallus u mening ishimning taqiqlangan mavzusi haqida ta'kidlagan yagona narsa edi. "Haqiqatan ham", dedim.
  
  
  "Xo'sh, bugun jurnalistlarimiz uchun nima qilishimiz mumkin?"u tabassum bilan so'radi.
  
  
  "Menga ma'lumot kerak", dedim.
  
  
  Hubert stol ustida oldinga siljidi. "Bu haqda menga ayting", dedi u.
  
  
  "Nikol buni qilmoqda", dedim men.
  
  
  "3 yil 1972 martda Frankfurt aeroportida samolyot halokatida vafot etdi, unda o'ttiz olti yo'lovchi va yollangan Karavel ekipaji halok bo'ldi..."
  
  
  U qo'lini ko'tardi. "Hoo-hoo."
  
  
  "Men sizni endi yo'qligimni his qilishni xohlamadim."
  
  
  "Bu mening xayolimga ham kelmadi", dedim men. "Tafsilotlarga e'tibor qarataylik. Birinchidan, uning o'lganiga aminmisiz?"
  
  
  'Shubhasiz.'
  
  
  Men undan so'radim. "Siz hech qachon aksincha hech narsa eshitmaganmisiz? "Jasadlarni identifikatsiyalashga shubha. Siz har doim bunday hollarda eshitish mish: juda o'lik emas, dahshatli badbashara bo'lib ketgan, bir joyda bir hujayra qulflangan?"
  
  
  "Yo'q", dedi Xubert. "U o'lgan. Hech kim, hatto fang klubi ham boshqacha fikr bildirmagan."
  
  
  "Hech qachon aksincha ko'rsatma yo'qmi?"
  
  
  "Yo'q, mutlaqo yo'q."
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Ikkinchi va oxirgi tirnoqning boshlanishi: aytaylik, men Nikolga o'xshab ko'rinadigan ayol bilan uchrashaman, shunday qilib aytganda, to'liq qo'ng'iroq qiladi. U haqiqiy yoki yolg'onchi ekanligini qanday bilsam bo'ladi?
  
  
  "Qiyin vazifa", dedi Xubert. U sigaretasini chiqarib, qo'llarini boshining orqasiga qo'ydi va ko'zlarini yumib, orqaga suyandi. "Nikol buni qilyapti", deb ming'irladi u. Nikol Qiladi. Siz uning tafsilotlarini bilishingiz kerak. Alyonka, balandligi, ko'z rangi, sochlari. U tabiiy ravishda sarg'ish yoki edi. U o'ychan gapirdi. "Eng muhim ma'lumotlar shunchaki haqiqat. Sizga hali filmda ko'rmagan maxsus narsa kerak."
  
  
  'Ovoz aniqmi?'
  
  
  "Kichkina tug'ilish belgisi kabi, uning chap sonining ichki qismida juda baland."
  
  
  'Ishonchingiz komilmi?'
  
  
  "Faqat bir gap ko'proq," U. "Men uni qaerdan o'qiganimni eslay olmayman, lekin ishonaman. O'ylaymanki, siz bunga ishonishingiz mumkin, Nik. Bu men sizga taklif qila oladigan eng yaxshisidir.
  
  
  U o'rnidan turdi va Emuning qo'lini silkitdi. "Buni qanday qilayotganingizni bilmayman, - dedim men, - lekin siz mo" jizasiz."
  
  
  Hubert mamnun jilmayishga ruxsat berdi va o'rnidan turdi. "Siz bilishingiz kerak bo'lgan yana bir narsa bor, Nik."U unga so'roq ko'rinishini berdi.
  
  
  "Siz so'nggi olti hafta ichida meni ko'rishga kelgan Nikol Karaga katta qiziqish bildirgan ikkinchi odamsiz."
  
  
  "Davom eting", dedim.
  
  
  "Ma'lumki, Uni-Milliy Yangiliklar nafaqat matbuot bilan bog'liq. Biz, shuningdek, bir tijorat agentligi bor. Har kim bu erga kelib, biz taklif qilayotgan narsalarni sotib olishi mumkin. Ko'pincha bu fotosuratlar, asosan kitoblar uchun. Taxminan ikki hafta oldin bu erga bir yigit kirib, arxivimizdagi Karaning barcha fotosuratlarining nusxalarini sotib olishimni so'radi."
  
  
  "Sizda allaqachon bunday so'rovlar bo'lgan, shunday emasmi?"
  
  
  "Ba'zan", dedi Hubert. "Ammo, odatda, ular bu erga avval barcha fotosuratlarni ko'rish uchun kelishadi va shundan keyingina ularga nima istayotganlarini aytib berishadi. Bu yigit uni qaramasdan sotib oldi. Bu birinchi noodatiy xususiyat edi.
  
  
  "Va ikkinchisi?"
  
  
  "Ikkinchidan, so'nggi bir necha yil ichida Nikolga katta qiziqish bo'lmadi."Uning o'limidan keyin bir nechta kitoblar nashr etildi. Fang klubining bir martalik xotirasi nashr etildi. Va bu hammasi edi. Keyin biz o'sha yillarning mashhur tarixini tasvirlash uchun bitta fotosurat uchun so'rov oldik. Shunday qilib, biz bor edi, har bir narsa uchun nah so'rab faqat ikkinchi ego quirk edi."
  
  
  "Va uchinchisi?".
  
  
  - Vilgelmina ismli qizingiz bor. Bu tirnoq emas, balki bayonot edi.
  
  
  Vilgelmina juda halokatli qiz do'sti, aniqrog'i, Luger tipidagi to'pponcha. U hech qachon mendan uzoq bo'lmagan. Gyugo, mening stiletto va Per, gaz bombasi.
  
  
  "Bu yigitning shunday qiz do'sti bor edi", dedi Xubert. "Chap qo'ltiq ostida."
  
  
  - U nimaga o'xshardi?'
  
  
  "Katta yigit", dedi u. "Bu keng yelkali, baquvvat turlardan biri. Neandertal yuzi. Uning ko'zlari ko'zoynak orqasida yashiringan. Chandiq chap yonoq suyagiga, taxminan ikki yarim dyuym uzunlikda chizilgan.
  
  
  - U bu fotosuratlar bilan nima qilmoqchi ekanligini aytdimi?""Bu uning aytganlari edi. Uning so'zlariga ko'ra, u ishlagan yigit nah haqida aqldan ozgan.
  
  
  - Siz uning ismini bilasizmi?"
  
  
  Hubert stul tortmasidagi kvitansiyalar to'plamini varaqladi. "Sizga yoqadi, Nik", dedi u birini tanlab.
  
  
  U menga uzatgan qog'ozga qaradim. Mijozning imzosi pastki qismida edi. Uning yonida olti yoshli bolani sharmanda qiladigan skripkalar bor: jon Smit.
  
  
  "U xuddi ko'rinadigan darajada ajoyib edi", dedi Xubert. Uning eski do'stiga qarashida ayblo chi narsa bo'lsa kerak, chunki ego mudofaa kabi deyarli bema'ni eshitiladi. "Keling, Nik. Uni qanday bilishim mumkin edi? Har kim bu erga kelib, xohlagan narsasini sotib olishi mumkin."
  
  
  "Menga qarshi bo'lmang", dedim. - Axir, bu odam butunlay boshqacha bo'lishi mumkin edi. Ehtimol, bu shunchaki tasodif.
  
  
  "Albatta", dedi Xubert uning qobig'i kunni tugatgandan so'ng. 'Bunday imkoniyat bor.'
  
  
  U yana Emuning qo'lini silkitib, xayrlashdi. U uzun zaldan liftgacha yurganida uni kuzatishda davom etdi.
  
  
  Xayr, Nik, Ego uning so'zlarini eshitdi. 'O'zingizga g'amxo'rlik qiling. Ehtiyot bo'ling.'
  
  
  
  Bob 3
  
  
  
  
  'O'zingizga g'amxo'rlik qiling. Ehtiyot bo'ling.'
  
  
  Hatto Atlantikadan o'ttiz ming fut balandlikdagi dvigatellarning g'azablangan shovqini ham so'zlarni bo'g'ib qo'yolmadi. Hammasi dahshatli edi. Ta'til bo'lmagan ta'til. La'natlangan qirg'iy. Unashtirilgan go'zal qiz o'lik bo'lishi mumkin yoki bo'lmasligi mumkin.
  
  
  U ovqat solingan patnisga qaradi. Yarim pishirilgan go'shtni Siklopning ko'zi kabi o'rab turgan jigarrang sousning yon tomoniga hayratlanarli piyoz bo'lagi qaradi.
  
  
  Ko'zlarimni soya kesib o'tdi.Styuardessa undan so'raganini eshitdim. 'Och emasmi?'
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi.
  
  
  Uning uzun, ingichka qo'li laganda olish uchun oldimdan o'tdi.
  
  
  Uning oldida bir stakan viski bor edi. "Menga yoqadi", dedim. "Ehtimol, bu menga uxlashga yordam beradi."
  
  
  "Ha", dedi u. "Bu ham butun dunyo bo'ylab Odin. U yorqin ko'k ko'zlari va zararli tabassum juft qaradi.
  
  
  "Boshqa ichimliklar borligini eshitdim."
  
  
  "Ha", dedi u. "Va siz uchun yaxshiroq pishirilgan."
  
  
  U oltin uchli sigaretalari atrofida birini yoqdi. "Va o'pka uchun ham, menimcha.
  
  
  "Ha", dedi u. "O'pka uchun ham. Parijda qolasizmi?
  
  
  'Yo'q. Men qirq daqiqa ichida Orly uchun transfer safari bor, biz u erda er keyin.
  
  
  'Afsuski. Aks holda, men sizga diqqatga sazovor joylarni ko'rsata olaman.
  
  
  "Ha, albatta", dedim. "Lekin, ehtimol, boshqa safar."
  
  
  'Ehtimol.'
  
  
  U qog'ozni oldi va ketishga burildi .
  
  
  "Menimcha, siz menga boshqa viski olganingiz ma'qul", dedi salom unga orqadan.
  
  
  Jin ursin qirg'iy, men yana o'yladim. Hatto skotch ham menga yordam bermaydi.
  
  
  O'sha kuni Parij atrofidagi parvozda Nitsa aeroportiga qo'nganida, u hali ham yomon kayfiyatda edi. Meni Beau Rivage Quai des Etats-omadga olib borgan taksidan men O'rta er dengizining quyoshli kengligini bir tomondan ko'rdim. Boshqa kuni-boy afsonaviy maydonchalari boyvachcha brats bir kaltak kabi bir-biriga jostling mehmonxonalar, villalar va baland binolar deyarli butun liniyasi.
  
  
  Mening xonamda dengiz manzarasi bor edi. Frantsiyaning yuqori kunida salqin shabada esdi. Men sumkalarimni yechib, Vilgelmina, Gyugo va Perni ikkita o'ralgan sochiqqa solib, ixni toshli plyajga olib bordim.
  
  
  Bir soat davomida u ko'zlarini yumib yotdi, qirg'oqqa qarshi suvning pichirlashini tingladi.
  
  
  Eri xonasiga qaytib kelganida, muntazam tekshiruvdan o'tishning hojati yo'q edi. Ichkarida kimdir borligini inkor etib bo'lmaydi.
  
  
  Nonushta stolida katta mevali savat bor edi. Insoniyat yashil lentaga biriktirilgan oq kartaga ega edi. Qo'l yozuvi frantsuz do'kondorining yozuvi edi, ammo transmitterning haqiqiyligiga shubha yo'q edi. "Frantsiya Rivierasiga xush kelibsiz", deyiladi kartada. "Ta'tilingiz biz umid qiladigan narsa bo'lsin.
  
  
  Eshak qirg'iy! Hovuzga qaytganimdan boshlab, u meni bezovta qildi, g'azablantirdi, abadiy masxara qildi. Avvaliga Syan mendan qochgan bo'lishi mumkin deb taxmin qilingan edi. O'sha paytda, bu kamroq aniq ta'tilga chiqish uchun kamroq aniq taklif edi. O'tmishda xok missiya haqidagi tafsilotlarni chetlab o'tgan paytlar ham bo'lgan. U buni tushuna oldi. Qo'lga olish xavfini hisobga olgan holda, u bilgan kabi xavfsiz emasligini bilgan ba'zi narsalar bor edi. Qolaversa, topshirig'imni bajarish uchun hamma narsani bilishim shart emas edi. Ammo, rostini aytsam, uning omleti bizga nima uchun Nitssada ekanligi haqida eng zaif fikrni bermadi. Nikol tirikmi yoki yo'qmi, xok nimaga g'amxo'rlik qildi?
  
  
  Mening qo'llarim mushtga o'ralgan edi. Va qon qulog'imga vahshiyona urildi. Tinchlaning, dedi u o'ziga. Deylik, Vashingtondagi Dupont Circle-dagi teshigidagi chol nima qilayotganini biladi. Va keyin, agar nima ekanligini bilmasangiz, biror narsani bilib olishga harakat qiling. Faqat narsalar sodir bo'lsin. Aynan shu jaholat sizga juda ko'p muammolarni keltirib chiqarmoqda.
  
  
  Harakatlar. Bu menga kerak edi. O'shanda o'zimni doim yaxshi his qilardim. Kutish vaqti tugadi. Kechqurun dush qabul qildim va kiyindim. Dubletimning ichki cho'ntagida Nikolas Anderson nomidagi yangi pasportim bor edi. U qayerga bormasin, qurol, stiletto va gaz bombasi zarba berishi mumkin, ayniqsa soqchilar men gumon qilgandek zukko bo'lsa.
  
  
  Bu safar Vilgelmina, Gyugo va Per qoladi. Ular sayyoh Nikolas Andersonning hamrohi emas edilar. Ammo Killmaster ah unvoniga ega Nikolas Karter ismli odam yolg'iz chiqish uchun ahmoq bo'lar edi. U yoqasiga ikkita bir qirrali pichoqni tiqdi . Uchinchisi uning orqa tomonidagi kamarda edi. Ular tekis, ko'rinmas, taskin beruvchi va halokatli yotishdi.
  
  
  Kechki ish boshlanishidan oldin hali kechki ovqatga vaqtim bo'ladi. Mehmonxonani aylanib chiqqandan so'ng, u chapga burilib, kesib o'tdi Quai des Etats-omad, keyingi burchakda va qirg'oq bo'ylab portga uzoq, o'ralgan yurishni boshladi, yolg'iz va sham yorug'ida, qovurilgan qisqichbaqalar bilan tushlik qilish uchun., ratatuil va oq sharob. .
  
  
  Shoshib uning emas. Endi u harakat qilishga tayyor edi, u bu ortiqcha stimulyatsiyani yo'qotdi . U ovqat va atrof-muhitdan zavqlanardi. Portning narigi tomonida tunda yaxtalar va trollar kirib kelishdi. Osmon qorayib, atrofdan ko'kdan qora rangga aylandi. Ko'chadagi restoranlarda chiroqlar miltilladi. U oxirgi qultum sharobni olib, sigaretasini qoqdi.
  
  
  Agar ta'tilim bo'lsa, u hozirgacha tugaydi. Boshlash vaqti keldi.
  
  
  Yalang'och ko'krakli va yosh qo'llar bilan qo'llab-quvvatlanadigan u baland bo'yli o'tlar va qirmizi gullar yo'liga chiqdi, krem rangli dunyo vasvasalariga berilishga tayyor bo'lganlar uchun qorong'u zavq va keng tarqalgan zavqlarning rangpar, shahvoniy xabarchisi. nah ortida. Agar haykalning nomi bo'lsa, uni qo'shishni hech kim o'ylamagan bo'lardi. Ammo sozlamani, kazinoga kirishni hisobga olgan holda, ehtimol bu harakatlar keraksiz edi. Lady Fortune etarli bo'ladi.
  
  
  Qanchadan-qancha Promenade des Anglais haqida Palais de la M Rakkatditerran Rakkathe biz uchun eng yaxshi emas, lekin biz uchun Kot Azur eng yomon kazino. Shunga qaramay, u professional, samarali va bir xil darajada mehmondo'st bo'lib, xavfini kechasi o'n yoki yigirma dollar bilan cheklaydigan sayyohlar uchun ham, yuqori stavkalarni talab qiladigan qimorbozlar uchun ham.
  
  
  Birinchi ikkinchi qavatga etakchi ikki gvardiyasi zina yuqori qismida, barcha yo'nalishlarda cho'zilgan, o'laksa salonlari de la Mer sifatida tanilgan, uni, kotibiyati yuzlandi. Ko'proq kabinetga o'xshagan peshtaxta ortida rangpar, bejirim skeptitsizm havosi bilan ikki kishi o'tirardi. Ularning yonida motam libosida kiyingan og'ir ko'zli yosh ayol o'tirar, ihning charchagan ko'zlarida chaqnagan insoniyat haqidagi shubhalari bilan o'rtoqlashardi. Nitsa shahar Kengashi muntazam ravishda o'tkazadigan ko'plab konferentsiyalardan birida bir nechta sayyohlar stul atrofida to'planishdi.
  
  
  U ular orqali o'tayotganda, u pasportini va peshtaxtaga besh frankli buyumni qo'ydi. Tanga bir oqshom uchun kirish chiptasi uchun etarli edi. Haftada o'n besh Frank, oyiga o'ttiz, mavsumda oltmish. Menga ichkarida qilishimga ruxsat berildi, bu erda katta taxmin qildi. Men buni omadning o'ziga tikdim, bir kuni kechqurun xok menga yuborgan narsani yutib olaman deb o'ylardim.
  
  
  Boshqa shubhali odamlardan biri mening pasportimni "Nikolas Anderson" ochdi, fotosuratga tikildi va keyin yuzimni tekshirdi.
  
  
  U pasportimni arxivda uning orqasidagi burchakda tekshirganda, men shaklni to'ldirdim. Mamnun, u tomonida ikki maroon darradan sariq kazino kartada mening nomini scribbled va menga bo'ylab uni ozdirdi.
  
  
  Men uni yaqinlashib sifatida o'laksa salonlari de la Mer kiraverishda ikki xavfsizlik xodimlari menga bosh irg'adi.
  
  
  Uniki dabdabali zalga olib boradigan uchta marmar zinapoyaning tepasida turardi; turli darajadagi, keng va uzun futbol maydoniga o'xshash, butunlay qizil rang bilan qoplangan xona. Mening qarshimda qirmizi pardalar dengiz ko'rinishidagi derazalarni hoshiya qildi. Tashqaridagi kichkina balkonlarda, oy nurida va ho'l bahor shabadasida cho'milgan juftliklar ichimliklar ichib, tirbandlik shovqini ustida suhbatlashishdi. Men bilan chap va o'ngdagi balkonlar o'rtasida stollar bor edi. Roulette, craps, baccarat, blackjack, écarté, trente et quarante . Qon-qizil ekranlarning yumshoq porlashi ostida kumush viteslar aylanardi, kartochkalar yashil matoga pichirladi, zarlar shitirladi va chiplar doimiy yo'qotishlar va yutuqlar tsiklida oqardi.
  
  
  U ichkilik ichish uchun ikkita restorandan birida to'xtab, xona bo'ylab tez yurdi. Mavsum boshida odamlar ko'p emas edi. Bir nechta jadvallar yopildi. Vaqti-vaqti bilan bir ovoz din yuqorida keskin derlar," Rien nima va plus, " va keyin u Ruletka g'ildirak devorlari qarshi fil to'p tik eshitish edi.
  
  
  Tomoshabinlarda alohida narsa yo'q edi. Amerikaliklar blackjack va craps jadvallar atrofida gavjum . Baccarat guruhi inglizlar va qariyalar orqali asosan iborat, va xalqaro sahna Ruletka jadvallar atrofida edi. Ko'k kostyumlar, oq ko'ylaklar va haqiqiy galstuklarda bir nechta Yapon xalqi, ikkita Arab, bir hovuch yunonlar, bir nechta skandinaviyaliklar, ispaniyaliklar, nemislar, inglizlar va amerikaliklar bor edi.
  
  
  Yog'och stullarda o'tirib, qalam stublari bilan qurollangan tarang keksa ayollar qog'oz varaqlariga egilib, D'alembert va Abrogation kabi qat'iy tizimlarni ishlab chiqdilar .
  
  
  U kirish joyiga eng yaqin stolda keksa ayollardan birining orqasida turdi. U erda menda ko'rish maydoni bor edi, bu hech kimning asosiy kirish joyidan sezilmasdan kirishini imkonsiz qildi.
  
  
  Men har bir krupierga ikki yuz ellik Frank berdim. "Beshta chipda", dedi emu unga. Xarajatlarni mis burun bilan ochko'z uyasi orqali xavfsiz stol ichiga g'oyib. Turli nominaldagi rangli tokenlar xazinasi atrofida ellikta sariq disk men tomon siljidi. U ularni dubletiga yog'dirdi.
  
  
  Bir muncha vaqt uchun, u o'zi tikish jiringlash uchun uxlab ruxsat, g'ildirak rumble, qimorxona egasi yoki xizmatchisi marosim hayqiriqlari cheksiz ritmi ichiga boyitganligi:
  
  
  - NEF . Qizarish. Buzilish. Faites fox jeux. Rien katta ortiqcha emas. Cilantro. noir. Buzilish. Faites vous jeux. Rien katta ortiqcha emas. Vintli kanca. Qizarish. bir juftlik.'
  
  
  Har safar eshik ochilganda, u umid bilan yuqoriga qaradi, lekin behuda.
  
  
  U bir daqiqada yetib keldi va pul tikishni boshladi. Ba'zan stul mening chiplarimni oldi, ba'zida ularni berdi. Mening fikrlarim g'ildirakda faqat yarmi edi. Uning oliy qoziqlar da o'ynadi.
  
  
  Bir yarim soat o'tdi. Zerikdim, men individual raqamlarga pul tikishga o'tdim. Uning miqdorini Nike karterda tom ma'noda qo'yib, o'nga olib keldi va yo'qoldi. Uning oddiy Nicholas Anderson tom ma'noda miqdorini qo'yish, o'n olti pul tikish va yana yo'qotish. Bu shunchaki Devid XOKning xatlarini qo'ydi, to'qqizga pul tikdi va yutqazdi. Uning soni Tom ma'noda Nikolda tugadi va yana o'nga qo'ydi.
  
  
  Mening chip yashil qog'ozga soni faqat edi, The tasodif edi 37 uchun 1. Diler bilagini qimirlatdi va ulkan g'ildirak soat miliga teskari aylana boshladi. Fil suyagi to'pi tungi osmondagi meteor kabi ebony oqimiga qarshi soat yo'nalishi bo'yicha g'ildirakka sakrab tushdi. 'Rien ne va plus,' qimorxona egasi yoki xizmatchisi baqirdi. G'ildirak sekinlashdi. To'p chekka ostidan tushib, to'siqlar ustidan sakrab tushdi, sekinlashdi, bir, ikki marta sakrab tushdi va o'ninchi qutiga tushdi. Rake sariq chiplar to'plamini va bitta pushti yuz frankli bo'lakni men tomon surdi.
  
  
  Ih uni oldi, pul tikkan dilerga sariq kartochkalar tashladi va qolganlarini yig'ish uchun egildi.
  
  
  Men yana yuqoriga qaraganimda, u o'sha erda, qarshimda, stulning narigi tomonida edi. Bu hayajonli edi. Uning sarg'ish yuzidan orqaga tortilgan va och yashil lenta bilan bog'langan asal-sarg'ish sochlari baland yonoqlarni ochib berdi, ularni vaqt izlay olmaydigan go'zallik qo'llab-quvvatladi. To'liq ko'kragining to'liqligini ko'rsatish uchun bo'ynida past kesilgan ingichka oq ko'ylak uning yaxshi qurilgan tanasidan osilgan edi. Uning qattiq nipellarini salqin, yumshoq matoga bosishiga hech narsa to'sqinlik qilmasligini ko'rdi.
  
  
  U sumkachasiga kirib, yuz frankli notani chiqardi. "Besh chips," u dileriga dedi.
  
  
  U mohirlik bilan hisobni yog'och diskka o'rab oldi va uni to'yib bo'lmaydigan kamarning mis trubasiga tashladi. U sumkasini qo'ltig'iga tiqdi va ikkala qo'li bilan pechene tog'ini ushlagan bola kabi chiplarni siqib chiqardi. Imo-ishora shunchalik begunoh ediki, men tabassum qilishga majbur bo'ldim. Shu payt u yuqoriga qaradi va stul bo'ylab menga tikildi, ko'zlari yonayotgan zumraddek porladi. Keyin u yana pastga, sarosimada o'sha yonoq suyaklariga qaradi va stulga tikilishda davom etdi. Uning ifodasi jiddiy, shafqatsiz bo'lib qoldi. O'tirgan o'yinchilar orasiga kirib, u sariq chiplari atrofida ettitasini ushlab turdi. U yo'qolgan, u o'n olti kiyib bo'lyapdi, va u yo'qolgan bo'lyapdi. U o'n etti betted va yo'qolgan bo'lyapdi. U o'n to'qqiz betted va yo'qolgan bo'lyapdi. U yigirma oltitaga pul tikdi va yutqazdi. U o'ttiz uchda va yo'qolgan.
  
  
  Ketma-ket o'n marta, u bir xil miqdordagi pul tikish, stol ustiga eng yomon farq, va ketma-ket o'n marta yo'qotib. Endi uning nafasi tezlashdi va ko'kraklari hayajondan yuqoriga va pastga siljib, kiyimining yupqa matosini bo'shatdi. Uning pushti laklangan qo'llari uning erigan xazinasini changallagancha titrab ketdi va yana ikki turdan so'ng u bir qo'lida qolgan narsalarni ushlab tura oldi.
  
  
  Hech qachon u o'yin-kulgi uchun o'ynaydi deb o'ylamagan. Uning bo'ynining pastki qismida yupqa muz qatlami porladi va bir marta g'ildirak burilganda, u labini tishladi. Uning o'ng qo'lining barmoqlari chap qo'lining kamayib borayotgan zaxirasi ustidan yana bir reset satrini tortib olganini kuzatdi.
  
  
  U unga qaradi. Ovozsiz so'zlarni qo'yadigan lablarni ko'ring. "Iltimos", dedi u. 'Iltimos.'
  
  
  U to'qqiz raqamli chipni oldiga qo'yadi. Marosim takrorlandi: g'ildirak soat miliga teskari burildi, zal boshqa tomonga burildi; to'p tushgan paytda qichqiriq bor edi: "Rien ne va plus" va futbolchilar kutgan sukunat.
  
  
  Agar men kar bo'lsam ham, natijani ko'rish uchun ko'zimga salom qarashim kerak edi. Ikki ko'z yoshlari uning qovoqlari ostidan ko'tarilib, yonoqlarini pastga tushirish uchun muvozanatlashdi. Uning tanasi tarangligini ko'rdi. U qattiq yutib yubordi va ko'z yoshlari to'xtadi.
  
  
  U qo'liga pastga qaradi. Olti chips tark. Uning uzun jigarrang qo'li ularni bir-biriga o'rab, yigirma to'rtinchi raqamga qo'ydi. Bu safar u g'ildirak aylanayotganda ko'zlarini yumdi. Natija bundan yaxshi bo'lmadi. O'n daqiqadan kamroq vaqt ichida Nah faqat ikkita chip qoldi. Uning tashviqoti susaymagan edi, lekin endi u baxtsizligidan deyarli voz kechganday tuyuldi. U ikkilanmadi. U o'n uch raqamli chipni oldiga qo'yadi.
  
  
  "Baxtli", deb chaqirdi u stulning narigi tomonidan.
  
  
  U menga qaradi va tabassum qilishga urindi. Ammo u iyagi va lablarini titrashdan to'xtata olmadi va ko'zlari hollyhocks bilan porlab turardi. U mening nigohimdan qochib, yana ko'zlarini yumdi.
  
  
  Uning ko'zlari Nahga tikilishda davom etdi. Yuqoridagi fonda eshik ochildi. Bir kishi kirib keldi. U u haqida ma'lumot to'plagan katta yigitga o'xshardi.
  
  
  
  Bob 4
  
  
  
  
  U Egoning o'tkir ko'zlari uni yanada kuzatib turishidan oldin u faqat bir soniya turdi. Va keyin Egoning o'ta yoqimli qora uchli balet shippaklari zinapoyadan qizil gilamga tushdi. Uniki allaqachon stul atrofida unga qarab kelayotgan edi.
  
  
  Uning orqasida chin dildan, shrammelning egosini yonog'iga burishtirgan shafqatsiz zavq bilan jilmayib, u qo'lini ko'tardi va to'la barmoqlarini uning o'ng qo'lining go'shtiga, tirsagidan yuqorisiga botirdi. U qulog'iga nimadir pichirladi.
  
  
  U qattiqlashdi, yuzi qo'rquvdan qattiqlashdi. Qat'iy, ammo ehtiyotkor, muammo tug'dirishdan qo'rqib, u doimiy hiyla-nayrang egosi atrofida chiqib ketishga harakat qildi. Uning qoraygan terisida ego hiyla-nayrangining qo'pol bosimidan oq dog'lar paydo bo'ldi.
  
  
  Uning boshqa tomondan unga yaqinlashdi, barcha Mehribonlik va aybsizlik.
  
  
  "Oh, siz u erdasiz", deb takrorladi. — Men sizni yo'qotdim deb o'ylay boshladim. Agar xuddi Ruletka charchagan bo'lsangiz, qanday sharob haqida?
  
  
  Keyingi sukunatda u dilerning: "bir."U yana yutqazdi.
  
  
  Arzon parfyum uni kanalizatsiya hidi kabi urganida va uning qora ipak kostyumi yumshoq kazino nurida yaltirab turganda, Pollard Uillou pastga tushdi va menga barcha aqliy kuchlarini berdi. Parfyumga qaramay, kostyumiga qaramay, u har doim hayotining ko'p qismini Piroglar ustida chivinlar yuguradigan tavernalarda o'tkazgan odamning ko'rinishiga ega bo'ladi.
  
  
  "Siz kimsiz, tikuvchi?"- Bu nima? "u pichirlab so'radi. Bu yaxshi belgi edi. U sahna qilmoqchi emas edi.
  
  
  Ehtimol, Janob Smit? mening revmatizmim bor edi.
  
  
  U: "Ha?"
  
  
  U unga qarashni xohlamadi. "Xo'sh, ichimlik haqida nima deyish mumkin?"Uning otasi aytdi. — Siz ba'zi yangilash kerak bo'ladi-ku kabi qarash."
  
  
  "Ha", dedi u. - Ha, rahmat. Albatta qila olaman.
  
  
  "Xo'sh, bu ajoyib", dedim men. "Biz boramizmi?"
  
  
  "Bu xonimning boshqa joyda uchrashuvi bor", dedi u.
  
  
  "Siz buni aytasiz", dedim men. "Ammo u menga aytmaganiga hayronman."
  
  
  "Eshiting, bolam", dedi u. "Mening yaxshi maslahatimni oling va bu erdan chiqing. Sizni qiziqtirmaydigan narsaga burningizni tiqmang.
  
  
  "Ha, lekin bu menga tegishli", dedim men. - Siz yosh xonimni eshitdingiz. U men bilan sharob istaydi."
  
  
  Egoning yuzi qizarib ketdi. "Meni sizdan ko'p marta so'rashga majburlamang", dedi u.
  
  
  Ego ruka tasodifan kamzulini orqaga tortdi, bila turib menga kamariga nima tiqilganini ko'rsatdi, shuningdek, uning aql-idrokdan ko'ra ko'proq jasorati borligini va Palais De La Mediterranee xavfsizligi u o'ylagandek xavfsiz emasligini ko'rsatdi. Men bu qurol ko'rdim u dolly soniya tomonidan hukm, u Meksika Trejo bilan uning drivetrain yedeklenen tuyulardi .22, Model 1. Meksika qurol-yarog ' sanoati bilan mashhur bo'lmasligi mumkin, ammo u erdan kelgan bir nechta go'zallar kukunli kemadagi piromaniak kabi tinchdir. Model 1-iflos va juda g'ayrioddiy qurol. Do'konning yuqori chap burchagida selektor mavjud. Egoni ag'darib, tetikni tortganingizda, qurol avtomatik portlashda sakkizta o'q otadi.
  
  
  Qiz nafas qisdi. "Ahmoq bo'lmang, Gvido", dedi u.
  
  
  "Menimcha, siz Egodan foydalanmayapsiz", dedi Emu unga.
  
  
  — Men tavakkal qilmas edim.
  
  
  "Men buni aytishingizga umid qilgandim", dedim.
  
  
  U muloyimlik bilan uning qo'lini oldi va biz birga eshik tomon yurdik. Bizning orqamizda Gvido la'natladi.
  
  
  Neandertal peshonasi orqasida yashiringan ego, aql yoki boshqa narsalar, xulosaga kelish yoki kimdir nima qilishni aytganini eslash uchun ko'p kurashlardan o'tishi kerak edi. U meni mustaqil fikrlashda daho bo'lish turi sifatida urmadi.
  
  
  Ayni paytda, uning o't ochish ehtimoli bizning oramizga qo'ygan har bir dyuym bilan kamaydi. Gvido o'ylashga emas, balki harakat qilishga o'rgatilgan va agar u darhol o'ylab ko'rish uchun biznesga kirsa, Parijga piyoda borish uchun ko'p vaqtimiz bo'ladi.
  
  
  Uning taranglashgan tanasini olov chizig'idan ushlab, biz eshik tomon shoshildik. Gvidoning aql-idrokka qaraganda ko'proq jasorati bor edi, lekin har soniyada u yorqin sahnalardan qochish uchun dasturlashtirilganiga ishonishimni tasdiqladi.
  
  
  Biz zinapoyaning tepasiga chiqishimizdan bir necha soniya oldin edi, lekin o'sha kuryer-baxtli mijozlardan biri boshlarida nimadir silliqlashganda, bu har doim uzoqroq bo'ladi.
  
  
  Eshikdan o'tib, biz kirish zalidan zinapoyaning chap qanotiga o'tdik, u ikkita kamar orqali Mediterrane saroyining kirish qismiga tushdi .
  
  
  Bir necha daqiqadan so'ng, shaggining ovozi uni zinapoyaning narigi tomonida eshitdi va men boshqa tomonga qaraganimda, Gvidoning deyarli yonimizda yugurayotganini ko'rdim. Egoning ko'zlari uning yopiq qoshlari ostida g'azabga to'la edi.
  
  
  Sovuq kechada saroyning old eshigini kesib tashlaganimizda, u atigi ikki-uch qadam narida edi. Xursandchilik izlovchilar hali ham kichikroq bo'lsa ham kelishdi. Orqaga qaraganimda, qora Citroen va oq Mersedes kirish joyidan o'tib ketdi. Biz Lady Fortuna mimmo haykali o'tdi sifatida, men Guido harakatsiz turgan ko'rdim, Casino chiroqlar qarshi semiz siluet, uning musht ko'tarib va uni silkitib.
  
  
  "Run," men uning qiz aytdi.
  
  
  "Ha", dedi u. - Men uni bilaman.'
  
  
  Biz Promenade des Anglais bo'ylab yugurdik. Ichkarida siljigan engil tuman Anxel kovning kirish qismidagi chiroqlar qatorini yumshoq mato kabi qoplaganday tuyuldi. Uch rangli vimpellar og'ir havoda ustunlar bo'ylab osilgan bo'lib, ular yo'lga bayramona ko'rinish berishi kerak edi. Trafik tinchlandi, vaqti-vaqti bilan dvigatelning shovqini sukunatni buzdi.
  
  
  Sohilda g'alati, dahshatli havo osilgan, qorong'ilikda o'sayotgan nam chiriganlik hissi, kun va oqshomning haqiqiy xushchaqchaqligi porlashi, endi sudraluvchi tun tomonidan yo'q qilindi.
  
  
  Sukutda biz avliyo va soya orqali shoshildik. Vestminster mehmonxonasining terastasi sariq chiroqlar bilan to'lib-toshgan va keksa mehmonlar namga yopishib, qahva ichib, yolg'iz tonozning quchog'iga qarshi kurashayotgan stollarda sariq shamlar miltillagan. Ular xurmo daraxtlari va nurli panjurlar ekranining orqasida jonsiz Pratt villasini ko'rishlari mumkin edi.
  
  
  Uning atrofiga qaradi. Gvido ketdi. Shunga qaramay, bizni kuzatayotganimizni his qildim. Biz Vest End mehmonxonasi va Massena muzeyidan o'tdik , u erda temir darvoza orqasidagi palma daraxtlari orasida projektorlar o'ynadi. Oldinda Negresco mehmonxonasining gumbazi to'la ayolning ko'kragi kabi oydin osmonga qarshi turardi.
  
  
  U to'xtadi va uni yuziga burdi . Uning yuzi hayajondan qizarib, ko'zlari chaqnab turardi. Uning tanasi bir lahzaga ustimdan o'tib ketdi.
  
  
  "Rahmat", dedi u nafassiz. - Rahmat, ser...'
  
  
  "Anderson", dedim. "Nikolas Anderson".
  
  
  "Xo'sh, rahmat, Janob Anderson.
  
  
  "Siz hali menga minnatdorchilik bildirmadingiz", dedim. — Siz hali o'rmondan chiqqaningizga amin emasman."Men sizning do'stingiz Guido casino sodir nima bilan baxtli edi deb o'ylamayman.
  
  
  "Yo'q, - dedi u. "Albatta emas. Ko'proq qiyinchiliklar bo'ladi. Ko'proq muammo.
  
  
  "Menga ayting", dedim. "Sizning ismingiz Nikol qiladi?"
  
  
  U uzoq vaqt ko'zimga qaradi. Qandaydir tarzda beg'uborlikni nafis ehtiros va'dasi bilan uyg'unlashtirgan chiroyli yuz endi umidsiz ko'rinardi.
  
  
  "Ko'p odamlar bunga ishonishadi", dedi u. "Kamida bir kishi o'ziga ishonadi."
  
  
  Bu revmatizm hech narsani hal qilmadi, lekin u ko'proq gapira olmaguncha, uning yuzidan umidsizlik ko'rinishi yo'qoldi. U boshini yaramas xo'rsindi. "Janob Anderson", dedi u. - Menimcha, siz menga ichimlik taklif qilmoqchisiz."Hozirgidan yaxshiroq vaqt bormi?
  
  
  Negresco Bar deyarli yo'q bo'lib ketgan. Ulkan xona g'amgin g'orga o'xshardi, xira pushti nur kampirlarning xira terisini xushomad qilish uchun tanlangan edi.
  
  
  Biz sun'iy leopard terisiga suyanadigan marmar bilan qoplangan dumaloq stolda ko'k skameykada yonma-yon o'tirdik.
  
  
  Men yana uning mo'rt go'zalligini, ko'k skameykada yonimdagi qattiq sonining iliqligini, ko'kragining egri chizig'ini, yuzining klassik shaklini, oltin-jigarrang sochlarining boyligini his qildim ... uning ko'zlarida Zumrad hayajon.
  
  
  Oq ko'ylagi bir ofitsiant ta'mi haddan qondirishga istagi bir mehmonxona o'rganib xorlik bilan bizga suzib.
  
  
  'Siz nima ichmoqchisiz?- Men uning qiz do'stidan so'radim.
  
  
  U ayyorlik kulib, bir kafeda Villi haqida bo'sh ruxsat yotipti bir o'smir kabi.
  
  
  "Oh", dedi u. - Men bu haqda o'ylamagan edim. Tan olishim kerakki, men ichkilikbozlikni biluvchi emasman, lekin bir kuni uning xayoliga butun kokteyl ro'yxatini ichish keldi.
  
  
  Ofitsiant oyoqlarini silkitib, tashvish va yoqimli suhbatni cheksiz rad etishning sokin aralashmasini bildirdi. Menga drama maktabi stipendiyasini taklif qilish vasvasasi paydo bo'ldi.
  
  
  Qizning qo'li otkritkani olish uchun ikkita likopcha zaytun va kraker orasiga kirdi.
  
  
  "Men buni sinab ko'raman", dedi u.
  
  
  Karta o'qish: "Royal Negresco 14 F".
  
  
  Bu po Kirsch, malina siropi, apelsin sharbati va Moet shampanining tarkibi edi. Faqat bu o'qish mening oshqozon isyon bilan yondirib qildi.
  
  
  "Yo'q, men sizni mutaxassis deb o'ylamayman", dedi eri.
  
  
  Men ofitsiantga:"bitta Qirollik Negresko."Va qoyalarda skotch. U ta'zim qildi va ketdi.
  
  
  Barra Negreskoda yashirish qiyin. Aslini olib qaraganda, bu juda aniq bo'lishi uchun harbiy m associationsto uchun katta yakun bo'ldi, bas, uning bir zavq bor bo'lishi uchun edi. Bu, shuningdek, biz kazino tark keyin men bu erga kelib sabab bo'ldi. Bu, o'z navbatida, qizning ichimlik ichish uchun bu joyni tanlaganidan juda xursand bo'ldi. Jangning bu nuqtasida uning rejasi er ostiga tushmaslik edi. Uning vazifasi qiz haqida, Gvido haqida ko'proq ma'lumot olish va bu g'or odamini Mediterrane saroyiga yuborgan odam haqida ko'proq bilishdir. Va undan hech kim meni qidirmasligiga ishonch hosil qilib, buni bilishni so'rashdi.
  
  
  Hozirgacha ferret oqshomi muborak bo'ldi. Bir qiz uni topdi. Bu o'yin yaxshi yakunlandi. Gvido meni topdi. Va agar u haq bo'lganida edi, ko'rinmas odam Stal bizning Negreskoga shoshilinch qochishimizga guvoh bo'lar edi . Va keyin kechqurun nafaqat muborak bo'ldi, balki zo'rg'a boshlandi.
  
  
  "Madam", dedi ofitsiant. U beliga egilib, uning ichimligini uchta ko'k halqada "Imperial H" harfi va "Negresco" va "qanchadan-qancha" so'zlari bilan dumaloq qog'oz salfetkaga qo'ydi.
  
  
  "Monsieur."
  
  
  U qizga o'girilib, stakanini ko'tardi. "Yaxshiyamki", dedim men.
  
  
  U menga stakanining chetidan qaradi. Uning ko'zlari atrofida yaramas va kulgili ko'rinish g'oyib bo'ldi. Men uning ko'z yoshlarini yana ko'rdim.
  
  
  "Yo'q, men unga aytdim. — Men buni qabul qilaman bu siz uchun unchalik baxtli oqshom emas edi."
  
  
  "Yo'q, - dedi u. "Albatta yo'q."Uning ovozi zaif va umidsiz edi.
  
  
  "Agar mening qo'pol izoh uzr olaman bo'lsa," men dedim, agar olam haqida kabi " siz Ruletka haqida ko'p bilaman, nah sizning o'yin berilgan."
  
  
  "Bilaman", dedi u.
  
  
  "Odamlar har doim shunday qilishadi", dedim men. "Ko'p odamlar u erga dam olish uchun borishadi, lekin siz jiddiyroq ishlarni qilayotgan odamdek taassurot qoldirdingiz."
  
  
  U boshini chayqadi. Xira nurda ham sochlari yaltirab turardi . "Yo'q, Janob Anderson..."
  
  
  "Menimcha, siz meni Nik deb atashingiz kerak", dedim. "Hammasi joyida", dedi u. 'Taxallus.'
  
  
  "Bu yaxshiroq", dedim men.
  
  
  "Yo'q, u bu kazinoda o'yin-kulgi uchun emas edi."
  
  
  "Siz to'qson besh frankni yo'qotdingiz", dedim men.
  
  
  "Siz menga katta e'tibor berasiz", dedi u. "Xo'sh, - dedim men, - men Yolg'izman va siz sog'inish qiyin edi."
  
  
  U qisqacha jilmayib qo'ydi. - Uni, menimcha...'
  
  
  U kichkina sumkachasiga kirdi. U oq ro'molcha, pasport, lab bo'yog'i va oxirgi sariq chipni ko'rdi. U o'z egosini chiqarib, engil chertish bilan marmar peshtaxtaga tushdi. "Besh Frank", deb pichirladi u.
  
  
  "Sizda bor pul shu, shunday emasmi?"
  
  
  'Ha. Buni ko'rish ham shunchalik osonmi?
  
  
  "Men qo'rqaman."
  
  
  "Bu aslida besh Frank emas", dedi u. "Bu plastmassa bo'lagi."
  
  
  Men undan so'radim. "Nega bu kazinoda g'alaba qozonish siz uchun juda muhim?"
  
  
  O'sha kecha ikkinchi marta uning ko'zlari yuzimni qidirdi.
  
  
  "Siz kambag'al ko'rinmaysiz, - dedim men, - siz och ko'rinmaysiz."Sizga shvedlar va boshpana kerak emas. Siz ta'til yoki zargarlik do'konida g'alaba qozonmoqchi bo'lganingiz haqida taassurot qoldirmadim. Ochko'zlik ham gap emas.
  
  
  - yo'q.
  
  
  "Ammo siz ko'p pul yutib olish uchun o'ynadingiz. Bu siz uchun muhim edi.
  
  
  "Ha", dedi u. Ononing ovozi.
  
  
  "Menimcha, u nima uchun bilishni xohlaydi."
  
  
  U yana o'sha aqlli yashil ko'zlar bilan yuzimni o'rganib chiqdi, endi dengiz kabi sovuq va chuqur.
  
  
  'Siz nimani ko'rasiz?'
  
  
  "Xavf", dedi u. "Qiyinchiliklar".
  
  
  "Siz menga ishonishingiz mumkin", dedim.
  
  
  "Ha", dedi u. - Men ham shunday deb o'ylayman.
  
  
  "Bundan tashqari, — dedim men, - faqat bitta besh frankli bekor qilish chizig'i bilan sizda ko'p tanlov yo'q."
  
  
  Uning nam, iliq lablari beixtiyor tabassum bilan hatto oppoq tishlaridan ajralib chiqdi. "Ammo agar uning xotini sizga ishonmasa, u ketgan bo'lar edi", dedi u. "Keyin men boshqa birovni topishga harakat qilardim."
  
  
  - Bu muhimmi?"
  
  
  U stakanini oldi va uzoq vaqt ichdi.
  
  
  "Yana istaysizmi?"
  
  
  "Men ichishga odatlanmaganman", dedi u. "Biroq, men boshqa stakanni xohlayotganimga ishonaman. Men uni unutish yoki nishonlash uchun mast bo'lishini xohlaymanmi, bilmayman. Ha, Nik, boshqasi.
  
  
  Ofitsiant uni chaqirdi va u bizga yana bir Qirollik Negresk olib kelganida biz indamay kutdik.
  
  
  U yana bir qultum ichdi va tugatgandan so'ng, u bir qarorga kelganga o'xshaydi. "Ha", dedi u. "Men sizga ishonaman. Umid qilamanki, siz yordam berayotgan yigitlarning tepasida bo'lasiz. Bu men uchun, albatta, emas, balki faqat qiz uchun siz bir marta casino uchrashdi.
  
  
  "Bilaman", dedim men uni tinchlantirib.
  
  
  "Bu siz va mendan ancha uzoqda. Ha, men juda ko'p pul va tezda g'alaba qozonishim kerak. Siz buni ko'rdingiz. Bu menga kimnidir yollash uchun kerak.
  
  
  Uning qoshlari aytilmagan savolda ko'tarildi.
  
  
  "Kimdir juda o'ziga xos", deb davom etdi u. "Bu qancha turishini ham bilmayman. Bilasizmi, Nik? Qotilni yollash qancha turishini bilasizmi?
  
  
  U qo'lini cho'zdi va stuldan sariq chipni oldi. "Besh Frank", dedim.
  
  
  
  Bob 5
  
  
  
  
  Bir lahzaga uning ifodasi ajablanib o'zgardi. Keyin chalkash yuzni menga qaratib, u menga suyandi. Uni, men uning ko'zlarini ko'rdim, endi maqol Zumrad olovi bilan yoritilgan, lablari ikkiga bo'linib, menikiga yaqinlashdi.
  
  
  Keyingi lahzada u taranglashdi. Uning yuzi kulga aylandi. Uning ko'zlari mening orqamda, Negresco barining yon eshigida tikildi.
  
  
  Uning orqasiga o'girildi. Gvido uni birinchi bo'lib bir oz jilmayib ko'rdi. Keyin u burchakli, simli xitoylik odamni ko'rdi, uning baland bo'yli, ingichka tanasi boshdan oyoq qora rangga burkangan. Va ular orasida, bu ego-gijgijlash bandalaridan orasida, men doktor sifatida biladi yoqimsiz jonzot hisoblanadi. Lothar Inuris. Ego uni birinchi marta ko'rgan payt, qizni lablarini menikiga bosishga tayyorligini ko'rib, unga kelgan g'azabni boshqarishga qiynaldi. U o'z ifodasini tikladi va o'z nafsini mehribon samimiylik qatlamiga tortdi. Bu ibora kiyimning egosi bilan yaxshi ketdi: yaxshi kesilgan ko'k blazer, kulrang shim, ko'pincha o'zini Londondagi Jeremin ko'chasidagi Turnull & Asserning so'nggi ijodlaridan biri deb e'lon qilgan ko'ylak, ipak sharf va balet tuflisi.
  
  
  Ammo uning kiyimiga tushgan barcha g'amxo'rlik va xarajatlar uchun doktor Inuris buzuq va kuchli haydovchi tomonidan qul bo'lgan aqlga ega edi.
  
  
  Ego ko'zlari, Egoning asl niyatlarini yashirish qobiliyatining quli bo'lgan qora munchoqlar tor peshonadan orqaga siljigan qalin qora sochlar bilan qoplangan kichkina, sharsimon boshga o'rnatildi. Nishonning o'zi, ingichka binafsha lablari va katta burunidagi tor burun teshiklari bilan uzun va keng tanasi bilan mitti edi. Biroq, bu uzoq davom etadigan kuch emas, balki faqat abadiy nafsga asoslangan muloyimlik haqidagi fikrdir. Uning qo'llari g'ayrioddiy edi. Uzoq kaftlar, g'ayritabiiy uzun, uchli barmoqlar, qisqa mixlar. Jarroh yoki stranglerning qo'llari. Silliq, soqolsiz yuz va g'alati, kasal rangpar teri bezlar muvozanati buzilgandek taassurot qoldirdi, avval tanani buzdi, so'ngra ongni g'ayritabiiy obsesyonlarga xizmat qilishga majbur qildi. U kimnidir xafa qilishdan va boshqalarni uni boshqaradigan g'alati buzuqliklariga bo'ysundirishdan zavqlanadigan odamga o'xshardi. U jahl bilan nafas chiqardi. U ego ro'mol oz yumshatilgan edi ko'rdim, ego ingichka qoplangan Sigiller bir ikki satr aniqlash, uning ajin ko'zlari atrofida bir g'alati yoqasi kabi tikanli bo'yin.
  
  
  Emu kabi boshqalar mening yo'limni kesib o'tishdi. Ih aql bovar qilmaydigan narsalarni muvaffaqiyatli amalga oshirishda o'ziga ishonch ruhi va o'z dahosiga ishonish bilan o'rtoqlashdi, bu ham ihni qasos olish uchun o'tib bo'lmaydigan immunitetga ishontirdi. U gapirishdan oldin ham, u allaqachon doktor Lotar Inuris sifatida tanilgan, allaqachon tabiati yolg'ondan boshqa hech narsaga yo'l qo'ymagan odam edi.
  
  
  U jilmayib, ta'zim qildi. U bir ikkilanib salom uning lithe qurol biri ko'tardi va menga ustidan yurar. Otasi uni kutib olish uchun o'rnidan turdi.
  
  
  "Oh", dedi u. "Bir lahzaga sizni yo'qotdik deb o'yladim. Va bu juda achinarli bo'lardi. Lekin kechirasiz. Mening odobsizligimni kechiring. Men hali o'zimni tanishtirmadim. Menga ruxsat bering."Uning shifokoriga. Lothar Inuris.
  
  
  U menga uzatgan qo'lida kuch yo'q edi. Emu uni yig'ishi mumkin bo'lgan barcha mehr bilan chaqirdi. "Siz bilan uchrashganimdan xursandman, doktor", dedim. "Men, Nikolay Anderson."
  
  
  "Amerikalik, uning, menimcha", dedi u.
  
  
  "Haqiqatan ham", dedim.
  
  
  "Hurmatli Jirinovskiy xalqi", dedi u. "Evropa sizga juda qarzdor."
  
  
  "Buni aytganingiz uchun rahmat, doktor", dedim. "Aks holda, men o'qiganlarimdan, biz bu erda har doim ham xush kelibsiz."
  
  
  "Ha", dedi u. "Ular unutganlar bor, lekin uning ih raqamlari atrofida emas. Unutganlar uchun eng yaxshi munosabat bag'rikenglikdir."
  
  
  "Xo'sh, doktor, men sizga biror narsa ichsam bo'ladimi?"
  
  
  U afsus bilan bosh chayqadi. - Men sizning saxiyligingizni qadrlayman, Janob Anderson, lekin men rad etishimdan qo'rqaman."Uning bu erda bo'lishining sababi dunyoviy emas, balki faqat professionaldir."
  
  
  U u bilan hali ham stolda o'qiyotgan qiz orasiga qadam qo'ydi. U boshini uning tomoniga egib, allaqachon yumshoq, madaniyatli ovozini yanada pasaytirdi.
  
  
  Bu g'iybat bilan yorilib ketgan ovoz edi. Va aynan shu ikkinchi ovoz tinglovchini hayratda qoldirish uchun mo'ljallangan edi. Inurisning ustun aql-zakovati, ego-beqiyos qobiliyatlari, eng yaxshi niyatli samimiyligi va agar bularning barchasi etarli bo'lmasa, ikki hamrohi kuch ishlatishga qodir deb hisoblanishi mumkin bo'lgan odamni masxara qilish xavfi.
  
  
  "Agar siz Evropa bilan tanish bo'lsangiz, Janob Anderson, - dedi u, - va ayniqsa Janubiy Amerika bilan, shifokor unvoni juda erkin ishlatilishini bilishingiz mumkin. Ammo mening holimda bu ko'p yillik mashaqqatli mashg'ulotlardan so'ng olingan va olingan unvon. Uning MD, Janob Anderson, ma'lum darajada mexanik san'at bilan shug'ullanadigan jarrohlik bo'yicha mutaxassis. Buni tan olgan va razvedkaning kuchayishiga e'tibor bermaslik niyatida u qo'shimcha mutaxassisliklarni olishga harakat qildi. Shuningdek, u eng qiyin holatlar bilan shug'ullanadigan" — u unga qaradi - " amaliyoti bilan psixiatrga ega.
  
  
  U ularga tegishli, bu sizning shodlik bilan ego qo'zg'aydi okay bo'lardi, deb. "Demak, siz xo'jayinmisiz?"
  
  
  U tanasidan o'tib ketgan titroq bilan mukofotlandi. "Ha", dedi u kulishga urinib. "O'ylaymanki, ular bizni Amerikada shunday atashadi."Juda qiziqarli va ibtidoiy atama. Lekin men chalg'imasligim kerak. Aytmoqchi bo'lganimdek, bu yosh xonim mening bemorlarimdan biri edi.
  
  
  Uning ovozi hayratda qolgan ishonchga tushdi. "Siz u kasal demoqchimisiz, doktor?"
  
  
  Doktor Inuris bag'rikenglik uchun qo'lidan kelganicha harakat qildi, lekin men sabr-toqatli bo'lishga harakat qilayotganimni ko'rdim. "Xo'sh, bu juda umumiy atama. Professional jihatdan hamma narsa ancha murakkab. Ammo aytaylik, shifokor va bemor o'rtasidagi munosabatlarni buzmasdan va texnik tavsiflarga kirmasdan, yosh xonim jiddiy hissiy buzuqlikdan aziyat chekmoqda."
  
  
  "Tushundim", dedim. — Siz meni aldashingiz mumkin edi. Va umid qilamanki, u o'zini aytdi.
  
  
  "Barcha hissiy kasalliklar ih siz kabi mutaxassis bo'lmaganlar tomonidan osongina tan olinadigan tarzda namoyon bo'lmaydi."
  
  
  "Men emas deylik," men dedim.
  
  
  Doktor Inuris menga jilmayib qo'ydi. "Sizning dunyoqarashingiz keng bo'lganidan xursandman, Janob Anderson", dedi u. "Guido casino unga nisbatan sizning xulq ekanligini menga aniq qilib, men uni qo'yish kerak qanday, biroz urushqoq."
  
  
  "Ha", dedim. — Ammo boshqa tomondan, sizning bu janobingiz bu yosh xonim bilan do'stona munosabatda bo'lgan narsangiz emas edi."Aytmoqchimanki, u uni xafa qildi va u xudbinlikka unchalik qiziqmasdi.
  
  
  - "Men yana kechirim so'rashim kerak", dedi doktor Inuris menga ikkiyuzlamachi, nurli tabassum bilan murojaat qilar ekan. "Har doim va keyin Gvido juda qiyin bo'ladi. Va u, menimcha, u mening g'azabimdan qo'rqardi. Ko'ryapsizmi, men oddiy klinikani boshqarmayman. Yosh xonim bu erdan unchalik uzoq bo'lmagan villada mening qaramog'imga ishonib topshirilgan va davolanishning ushbu bosqichida uni siz va men normal ijtimoiy daromad deb hisoblagan narsaga bo'ysundirish o'rinli emas.
  
  
  "O'tgan hafta, - davom etdi u, - salom, Villani kazinoga ruxsatsiz sayohat qilish uchun tark etishga muvaffaq bo'ldi. Gvido professional hamshira emas va ehtimol shuning uchun siz uning xatolarini kutishingiz kerak. Shunga qaramay, qizning vaqtincha g'oyib bo'lishi meni Gvidodan juda g'azablantirdi va u menga tantanali ravishda qiz endi uning eskortidan qochmasligini va'da qildi. Shunday bo'lsa-da, salom, bu kecha uni takrorlashga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  Shunday qilib, tushunarli, shunday emasmi, Gvido, men uni qanday qilib sabrsiz qo'yishim kerak? Va", dedi shifokor. Inuris ochiqchasiga shunday dedi: "amerikalik janob sifatida siz zodagon ekanligingiz, uni siz uchun mutlaqo nomaqbul xatti-harakatlardan himoya qilish uchun aralashganingiz aniq."
  
  
  "Xo'sh, doktor, - dedim men, - buning ortida juda ko'p narsa borligini tushunmadim. Men sizning xizmatkoringiz bir narsaga tayyor deb o'yladim."
  
  
  "Ko'rinishlar aldamchi bo'lishi mumkin", dedi u.
  
  
  "Ha, qildim", deb rozi bo'ldim. "Tikuvchi uni olib, men u kasal deb o'yladim hech qachon."
  
  
  Doktor Inuris mening qo'limni tinchlantirdi. - "Xo'sh, yaxshi", dedi u. "Qisqa kuzatish asosida narsalarni tushunish uchun juda ko'p narsa kerak bo'ladi, hatto tibbiyot fani ham ba'zida chalkashib ketadi."
  
  
  "Men ko'ryapman", dedim.
  
  
  - Va endi, Janob Anderson, sizdan qachon ruxsat berishingizni so'rashim kerakligini tushunasiz va-er -".. mening xodimlarim qiz bilan oqshomni tugatib, uni villamizga olib ketishadi. Men siz uning do'sti bilan bor qancha boshqa suhbatlar bilmayman, lekin siz menga ba'zi yaxshi ma'noli maslahat berishi mumkin, agar, agar uning kasallik asosida aytgan bo'lishi mumkin, har bir narsani qarash dono bo'ladi. Ba'zida nah birinchi qarashda ishonarli bo'lib tuyulishi mumkin bo'lgan narsalarni aytishga vasvasaga tushadi, lekin afsuski, ular uning kasalligidan kelib chiqadi, umid qilamanki, men davolay olaman."
  
  
  Uniki, kelishuvda bosh irg'adi. - Umid qilamanki, siz uni davolay olasiz, doktor. Bu juda yoqimli qiz unga o'xshaydi..."
  
  
  "Mening umidim bor", dedi doktor Inouris. "Ammo davolanish muddati ancha uzoq bo'lishi mumkin."
  
  
  "Juda yomon", dedim.
  
  
  "Haqiqatan ham", dedi u sabrsizlik bilan. - Ammo endi biz haqiqatan ham borishimiz kerak."Siz bilan uchrashish juda yoqimli edi, Janob Anderson. Albatta, yaxshi. U barmoqlarini qisdi va Gvido harakatga tayyor bo'lib harakat qildi.
  
  
  Menga kerak emas edi. Qiz o'rnidan turdi, hamyonini qo'ltig'iga tiqdi va ular tomon yurdi. Doktor unga yoqimli jilmayib qo'ydi.
  
  
  Qaytarilmas jirkanish ifodasi bilan u doktor va Gvidoning mimmosini ular kirgan aylanadigan eshikka uzatdi. Uzun bo'yli, burchakli xitoylik eyning yo'lini to'sib qo'ydi, lekin u unga yaqinlashganda, u eshikni ochish uchun chetga chiqib, uning orqasidan ergashdi. Gvido unga ergashdi .1
  
  
  "Sizni bezovta qilganim uchun uzr so'rayman", dedi doktor Inuris menga.
  
  
  "Qanday achinarli", dedim. "Bunday yoqimli qiz..."
  
  
  "Uni unutishga harakat qiling, azizim", dedi doktor Inuris kunni ko'rishga borganida.
  
  
  "Men sizga ko'rsataman", dedim.
  
  
  "Kerak emas, azizim, boshqasi", dedi u noaniq ovoz bilan. "Oh, - dedim men. — Men buni juda xohlardim."
  
  
  Shifokorning yuzi qorayib ketdi. 'Siz xohlaganingizcha.'
  
  
  Uni kunda uni ergashdi. Oq Mersedes chekkada to'xtab turardi. Men casino chiqib ko'rgan edim avtomobil sifatida tan. Qiz, Gvido va Chinaman yaqin joyda turishardi.
  
  
  Doktor qo'llarini qarsak chaldi. U: "biz nimani kutmoqdamiz?"
  
  
  Xitoylik orqa eshikni ochdi, keyin oldinga qadam qo'ydi va rulga o'tirdi.
  
  
  Uzun, ko'rkam oyoqlari chaqnashi bilan qiz orqa o'rindiqqa sirg'alib kirdi. Men uning baland poshnali balet nasoslari kiyganini payqadim. Bugungi kunda ayollar kamdan-kam hollarda tibbiy ih kiyishadi, lekin hech qanday poyabzal ayolning oyog'ini bunchalik yaxshi bezatmagan. Siz bir necha yil oldin, Nikol Kara tirikligida ih ni ko'rdingiz.
  
  
  Doktor Inuris ichida ozdirdi. Gvido eshikni yopdi va Chinaman yoniga o'tirdi. Dvigatel allaqachon ishlayotgan edi va mashina chekkadan uzoqlashdi.
  
  
  Uni, u plastinka yod sifatida ularni haydab tomosha. Mercedes burchakda to'xtab qoldi. Orqa derazadan shifokor qo'lini uning go'zal yuziga ko'targanini ko'rdim.
  
  
  Keyin fikrimni o'zgartirdim. Katta qo'l ulkan o'rgimchak kabi bo'shashdi. Bir lahzadan keyin qo'l atrofida faqat bosh barmog'i va ko'rsatkich barmog'i chiqib turardi.
  
  
  Arvoh mashinasi burchakka burilganda, shifokor. Inuris juda sekin qo'lini ehtiyotkorlik bilan va kuchli zavq bilan tabassum bilan uzatdi va barmoqlarini qizning nafas trubkasiga qo'ydi va uni siqib chiqara boshladi.
  
  
  
  Bob 6
  
  
  
  -
  
  
  Keyin u o'girilib, barga qaytdi. Agar Ko'proq Bo'lsa. Inuris tez o'limni anglatardi, u Gvidoga buni qilishga ruxsat bergan bo'lar edi. Ehtimol, shifokorga sekin o'lim yoqdi, u bunga amin edi. Ammo agar u buni qila olsa, u mashinaning orqa o'rindig'idan ko'ra ancha qulayroq o'rindiqni tanlagan bo'lardi.
  
  
  Doktor Inuris va uning qo'rqinchli kichkina to'dasi bilan tashqarida yurishimdan qaytganida biroz yengil tortgan ofitsiantning tanqidiy nigohi ostida uni stulga olib ketishdi. Ofitsiant mening xavfsizligim yoki dalilim haqida qayg'urayotgani haqida o'zimga xushomad qilmadim. Uning gumon ego haqiqiy qiziqish menga edi, men qonun to'lash uchun etarli sog'lom edi faraz, agar ko'rish uchun, ko'p sayyohlar kabi, men uchi qonun kiritilgan, deb bilish mumkin emas, va shuning uchun emu ikki to'lash.
  
  
  Men havoda imo-ishora qildim va u marmar pulni menga surish uchun ko'zlarini ehtiyotkorlik bilan tushirib, stolga shoshildi. Men qo'lim ego yo'lini taqaladi sifatida, ko'zlarim qo'lyozma tushdi. Bu qog'oz stendda edi, uning atrofida qiz ichayotgan stakanning poyasi buzilgan edi.
  
  
  U stakanni oldi va qog'ozni oldi. Boshqasi esa. Inuris va u bir-birlariga yolg'on gapirishdi, u nimadir bilan juda band edi.
  
  
  U o'z xabarini qosh qalam bilan yozdi. "Villa Narcissa", dedi u, " qopqoq Ferrat. Menga yordam bering, Xudoning Kostya. - Bu imzolanmagan va men parom uning kimligini hali ham bilmasligini angladim.
  
  
  Ammo men uning qanday ekanligini bilardim: doktor Inuris aytgan hamma narsaga qaramay, aqli raso. Yomon shifokor bilan qarshiliksiz borish uchun chiroyli, umidsiz va o'ziga ishongan. Ammo Xema u edi va sir bo'lib qoldi.
  
  
  U kechqurun ikkala uchini ham hal qilishi sir edi.
  
  
  Lekin men tezda harakat qilishim kerak. U soatiga qaradi. Misol uchun, bir yarim o'tgan, va doktor Inuris katta afzalligi bor edi. U hisobni to'ladi, maslahat bermadi, aksincha ofitsiantning hafsalasi pir bo'ldi va Negreskoni asosiy kirish eshigi orqali tark etdi. Taksilar yo'lovchilarni kutishardi. Renaultda, navbatning old tomonida, semiz yuzli haydovchi boshini orqaga tashlab, g'ildirak orqasida qattiq xo'rsinib yotardi. Ego uni yelkasiga urganida, u darhol uyg'ondi. U har doim hayvonlarning o'zini masxara qilish va fitna aralashmasi, sobiq askarning tabassumi bo'lgan tabassum bilan menga qaradi. "Monsieur", dedi u diqqatni jalb qilish uchun.
  
  
  Men undan so'radim. "Siz kap ferratni bilasizmi?"
  
  
  "Albatta", dedi u.
  
  
  - Villa Narcissani bilasizmi ?"
  
  
  "Ha."
  
  
  — Meni u erga olib bora olasizmi?"
  
  
  "Siz xohlaganingizcha, ser."Kechirasiz, bu g'alati joy.
  
  
  'Haqiqatan ham?Men ego Renault orqa eshikni ochish yanking va olish, dedi. "Nega ayting, lekin hozircha shoshilmaylik."
  
  
  Mashina taxta bo'ylab g'arbga siljidi va birinchi burchak atrofida aylandi.
  
  
  "U erda hech kim yashamaydi. Bu erda tashlandiq", dedi u.
  
  
  - Yaqinda u erda bo'lganmisiz?"
  
  
  - Yo'q, men buni ayta olmayman. Ammo u erda yillar davomida hech kim yashamagan, Janob. Men uni aniq bilaman. Bir necha hafta oldin, ehtimol bir oy oldin, kechasi mimmo nim tomonidan o'tdi. Villa va yo'l o'rtasida tosh devor, darvozada temir darvoza bor. Uni darvozaga qaradi. Tinchlik yo'q edi. Uyda hech kim bo'lmaganida buni his qilishingiz mumkin. Bu villa shunday uy edi.
  
  
  - Bu kimga tegishli ekanligini bilasizmi?"
  
  
  - Yo'q, ser, bilmayman. Bu erda egalik bir egasidan boshqasiga o'tadi va ba'zida notanish odamning borligi shunchaki ikkalasiga o'z villasida yashashga ruxsat berilganligini anglatadi."
  
  
  Renault endi tezlikni oshirayotgan edi. Men Beau Rivage Hotel ortimizdan g'oyib ko'rdim, va keyin, biz dengizni chetda qoyalar kesib bir yo'l bilan portga pastga sekin Nishab yo'lda bir menda aylandi.
  
  
  "Villalarda har doim yangi yuzlar bor", dedi haydovchi.
  
  
  "O'rta Gvineya Cormiche o'tib? "Men aytdim.
  
  
  "Ha janob."
  
  
  Endi biz toqqa chiqdik va Nitsa shahri orqamizda edi. Mening ostimda, o'ng tomonimda, dengiz tuman ko'rpasi ostida harakatsiz yotardi.
  
  
  — Men buni qadrlayman, - dedim men, - Agar siz meni Villa Narcissa darvozasiga olib bormasangiz va bir kilometr oldinroq tushishimga ruxsat bersangiz."
  
  
  "Tushundim", dedi haydovchi. Ehtimol, u yaxshi askar edi. Semiz va aqlli, shunda ham. Agar u tushunsa, emuga nima berishini tushuning va qolganlarini unuting. Avvalo, o'zingizga g'amxo'rlik qiling va omon qoling. Omon qolish har doim askar o'zi uchun qila oladigan eng yaxshi reklama edi.
  
  
  U dunyodagi eng hayajonli yo'llardan birining qiyinchiliklaridan zavqlanib, tez va muammosiz haydadi. Oldindagi yo'l kimsasiz edi va u tuman pardasini sindirish uchun bir nechta sariq chiroqlarni yoqdi. Kecha tinch bo'lsa-da, tezlik yoqimli shabada yaratdi.
  
  
  "Mana", dedi u.
  
  
  "Sent-Jan-kap-Ferrat" belgisi va Mimmo chaqnadi. Mening o'ng, chiroqlar bir joyda belgilangan, shapka Ferrat dengizga chiqib turgan bir bosh barmoq kabi yotardi. Haydovchi past Vitesga o'tib, juda yaxshi Cornichedan tushishga tayyorlanayotganda Renault dvigateli xirilladi.
  
  
  - Biz tez orada u erda bo'lamiz", dedi u o'yin-kulgi bilan. - Do'stlaringiz sizni kutishyaptimi?"
  
  
  U emu javob bermadi. "Yo'q," dedim, " men qo'rqaman.
  
  
  "Balki siz ham shuni xohlaysiz."
  
  
  U bir qo'lini rulga qo'ydi va ikkinchisi bilan o'rindiq ostida his qildi. U Egoni orqaga tortganda, qo'lida shinali temir bor edi. U kulardi. - Balki siz bundan foydalana olasizmi?"
  
  
  'Ehtimol. Lekin men usiz qilaman. Mehribonligingiz uchun rahmat.
  
  
  "Hechqisi yo'q", dedi u. "Bu villa g'alati joy. Men juda qattiq harakat qilyapman. Juda do'stona. Bu siz o'zingizni qulay va xush kelibsiz his qiladigan uy emas."
  
  
  "Men hech qachon u erda bo'lmaganman", dedim. "Ammo men sizga ishonaman.
  
  
  "Men muqaddas Xudoni o'chirib qo'yaman", dedi u. "Bu sizning tungi ko'rishingizga yordam beradi."
  
  
  Men undan so'radim. "Armiya?
  
  
  "Chet el legioni, - dedi u, - bir necha daqiqaga ko'zingizni yuming. Biz u erga qachon aytaman.
  
  
  Birozdan keyin mashina to'xtadi. "Hammasi joyida", dedi u.
  
  
  U yana ko'zlarini ochdi. Bu bizning atrofimizda qora edi. U haydovchiga veksellarni uzatdi.
  
  
  "Menga omad", dedi u.
  
  
  Uning out, avtomobil atrofida.
  
  
  Haydovchi engashdi. - Kilometr ochiq. O'ngda. Tosh devor. Uch metr balandlikda. Yuqorida singan shisha. Darvozaning uzunligi etti metr. Uchli tepa. Ichkarida O'g'irlashga arziydigan narsa yo'q. Kamida bir oy oldin. Lekin hech bo'lmaganda omad tilaymiz.
  
  
  U hali ham jilmayib turardi, chunki mashina jimgina yo'ldan pastga tushdi. Endi eshitolmagunimcha kutdim, keyin ketdim. Uning qobig'i hali ham yoqilgan bo'lsa-da, men ustara pichoqlari hali ham joyida ekanligini tekshirdim.
  
  
  Mox bitlari chirigan unib chiqqandek eski nolani tarqatdi. Temir darvozadan zang tozalandi. Oy nuri tuman yamoqlari atrofida bir-biriga yaqin ko'tarilgan ignabargli daraxtlar orqali porladi va tana go'shtidagi soqol kabi erga yopishgan beg'ubor o'tlar bilan o'ynadi.
  
  
  Yo'ldan ko'p narsani ko'ra olmadim. Faqat tekislangan o'tlardagi rutlarni hisobga olgan holda, faqat o'tgan mashinaning yo'li. Baland daraxtlar qiziquvchan nigohlar va villa o'rtasida qo'riqchi kabi turardi.
  
  
  U bir muddat darvoza tashqarisida turib, tingladi. Faqat sukunat. Mening borligimni bildiradigan itlar yo'q. Patrullarni belgilash uchun oltinchi ma'no yo'q, bu meni ko'p marta qutqargan tuyg'u.
  
  
  U kurtkasini echib, qo'llarini tosh ustida yotgan iflos shisha parchalaridan himoya qilish uchun devorga uloqtirdi va qiziquvchilarning qon ketishini kutib turdi. U o'rnidan sakrab turdi, mustahkam tayanch topdi va bir harakatda o'zini ko'tarib, kurtkasini o'zi bilan birga tortdi.
  
  
  Devor etagida egilib, u to'xtadi va tingladi. Faqat sukunat. Pastga egilib, daraxtlarni qoplash uchun ishlatib, u yo'lga parallel ravishda oldinga siljidi. Uniki sekin harakat qilardi. Oyoqlarim ho'l o't ustida yurdi. Atrofimda qarag'ay ignalari va dengiz suvi hidi kelgan tuman aylanardi.
  
  
  Men tepalikka chiqayotganimda, daraxtlar orasidan va tuman orqali yorug'lik porlayotganini ko'rdim. Bir necha soniyadan so'ng u ochiq maydonga yetdi.
  
  
  Men daraxtlarning chetida to'xtadim va o'ng burilishimdagi mashina izlarini ko'rdim va keyin villaning kirish qismiga burildim. Tumandan deyarli yashiringan oq Mersedes yo'lda qorong'i va jim turardi.
  
  
  Villaning o'zi, tosh kabi salqin, tungi dengiz havosida suzib yurgan, tuman atrofida dahshatli dahshat sahnasi kabi paydo bo'ldi. Derazaning baland qismida, osilgan panjurlar bilan o'ralgan, sutli oq pardaning bir qismi oy nurini ushlab, quyidagi sahnaga ko'rinmas ko'z kabi qaradi. Villaning yuqori ikki qavati qorong'i edi. Sergey birinchi qavat rejasidagi uchta derazada yonayotgan edi.
  
  
  Daraxt chizig'ida ushlab turish, uy tezda uni yumaloqladi. Orqa, yon tomoni boshqa tomonda va old tomoni qora va jim bo'lib qoldi. U qo'pol o'tlar orasidan yaqinlasha boshladi. O'ng Oynani faqat ingichka parda qoplagan. U haunchesga ko'tarilib, ichkariga qaradi.
  
  
  Bu oshxona edi. Uzun bo'yli xitoylik bir kishi menga orqasi bilan yog'och stolda o'tirib, bug'da pishirilgan choy ichdi.
  
  
  Men o'rdakka tushib, boshqa derazaga bordim, allaqachon shaggy quloqlarimni bo'g'ib qo'ygan namlikni duo qildim. Sekin-asta yana boshimni ko'tarib, faqat to'shagi bo'lgan xonaga qarab qoldim. Gvido bu karavotda yotar edi, boshi devorga suyanib, jurnalni varaqladi. Men uning kurtkasini echib, to'pponchani kamaridan yelka g'ilofiga o'tkazganini ko'rdim.
  
  
  Uchta yoritilgan xonaning uchinchisi birinchi ikkitasidan ancha masofada joylashgan edi. Va uning karapasi deraza tokchalari darajasidan pastga tushganda, shifokorning ovozi uni eshitdi.
  
  
  "Asal", dedi u. - Men sizga sabr qilish uchun juda ko'p harakat qildim. Va men sabr-toqat siz tomondan tushunish va minnatdorchilik bilan mukofotlanmasligini tushunaman; faqat xiyonat va xiyonat. Va endi, afsuski, mening sabrim tugadi.
  
  
  Uniki endi deraza darajasida edi. U ochiq edi va tahdid bilan ayblangan shifokorning ovozi aniq ko'rinib turardi. U deraza oldiga bordi. O'sha ingichka oq pardaning yana bir qismi, faqat qisman chizilgan, qabrdagi o'rgimchak to'ri kabi xonaga osilgan. Derazadan tashqariga qarab, u doktor Inuris va qizni aniq ko'rdi. Doktor ko'ylagini echib, sharfni yana kiyib olgan edi, lekin bir nechta qo'shaloq sigillar hali ham ipak bandajning burmalariga qarab turardi.
  
  
  Uning ko'rdiki, qiz hali ham ee u bilan uchrashgandek kiyingan. Naxning qo'llari uning orqasidan xuddi bolani yomon xulq-atvori uchun tanbeh berayotgandek, boshi bir oz egilib, yaltiroq sochlari hamon och yashil lenta bilan bog'langan edi.
  
  
  "Menga minnatdorchilik bildirasiz deb umid qilgandim", dedi shifokor. "Siz mening oldimga faqat ayol bera oladigan xazinalar bilan kelasiz, uning sizga shunchalik aniq va doimiy ravishda bergan sadoqati uchun menga to'lashni boshlaysiz deb umid qilgandim. Siz menga ishonmasligingiz mumkin, lekin bu mening eng samimiy umidim edi. Lekin, ehtimol, uning ham umid. Bu birinchi marta bo'lmaydi. Va shuning uchun men ixtiyoriy ravishda berilmagan narsani kuch bilan olish mumkinligini ham bilaman."Qiz unga ochiq qaradi. U sekin va ataylab gapirdi. "Siz dahshatlisiz", dedi u.
  
  
  Inurisning yuzi g'azabdan burishdi. U qo'lini ko'tarib, yana tushirdi. — Bugun kechqurun siz meni g'ayrioddiy go'zal yuzingizda shafqatsizlikni ko'rsatishga undash uchun meni qo'zg'atganingiz ikkinchi marta emas."Ammo men buni qilmasligim kerak, kerakmi? Uni, shunday dahshatli qarab. Ha, mening xususiyatlarim siz tomonidan hal qilinmasligini tushunaman. Boshqalar buni menga allaqachon tushuntirishgan.
  
  
  "Meni adashtirmang, doktor", dedi qiz. - Men sizning tashqi ko'rinishingizni aytmadim. Men buni qilishga eng kam haqqim bor.
  
  
  'Oh Li?- dedi shifokor.
  
  
  "Yo'q, - dedi u.
  
  
  "Xo'sh, mening shirin?"
  
  
  "Men sizni yaxshi ko'raman, chunki siz juda yomonsiz", dedi u.
  
  
  Doktor kulib yubordi, Egoning odobsiz tomog'i atrofida baland ovozda kuldi.
  
  
  "Nen haqida osonlikcha gapirish uchun yomon haqida ozgina bilasiz. Ammo tez orada siz bu haqda ko'proq bilib olasiz va men o'zim sizning rahbaringiz, o'qituvchingiz, sherigingiz bo'laman."
  
  
  "Hech qachon", dedi u.
  
  
  "Oh, ha, azizim", dedi doktor Inuris. "Va tez orada. Mana, sizning xonangizda, to'shagingizda.
  
  
  Qiz tezda eshikka qaradi.
  
  
  Doktor boshini chayqadi. "Yo'q", dedi u. "Bu sizga yordam bermaydi.
  
  
  Qiz jilmayib qo'ydi.
  
  
  Shu payt men harakat qilmoqchi edim, doktor Inurisni ko'rish va uning yumshoq, jo'shqin ovozini eshitish uchun xonaga shoshildim. Ammo men o'zimni tinchlantirishga majbur qildim. Hozirgacha ferret suhbatdan boshqa hech narsa qilmagan. Qiz bundan omon qoladi. Va kutganimdek, men ego tahdidini uyg'otish uchun o'zining hayoliy yuzi va benuqson tanasi bilan shug'ullanadigan bu buzuq odam va ego sirli asir haqida ko'proq bilish uchun tobora ko'proq imkoniyatlarga ega bo'laman.
  
  
  Shafqatsizlik va intizorlik bilan jilmayish ego tishlarini irshaytirdi. "Xo'sh, mening dollarlarim to'plami", dedi u. — Men sizga oxirgi imkoniyatni beraman. Men sizga qo'limdan kelganini qildim. Buning evaziga menga qo'lingizdan kelganini berasizmi yoki uni sizdan olish kerakmi?
  
  
  "Siz meni qabul qilishingiz mumkin, doktor, - dedi u qat'iy, - lekin siz meni hech qachon egallamasligingizni bilasiz va bilaman."
  
  
  Doktorning yuzi oqarib, jahl bilan jag'i qisildi. Tomir uning ma'badida ajdaho kabi pulsatsiyalangan, uning egosining rangpar go'shti ostida o'ralgan. U endi jim va xotirjam o'tirgan qizning oldiga bordi, go'yo ego endi yo'qdek unga taqlid qilib qaradi. Egoning ulkan qo'li yuqoriga ko'tarilib, sochlari atrofidagi lentani yirtib tashladi salom, oltin sharsharada uning yelkasiga.
  
  
  G'azab ego yuzlari jirkanch qismida yarqiragan, ularga yashil tasmani qatnashdi va qavatda uni otish uchun emu oldi necha soniya amplifying. U bu bilan kurashish va nahga sovuqqonlik bilan hujum qilishga tayyorgarlik ko'rish uchun bir zum to'xtab qoldi. Qiz unga taqlid qilishni davom ettirdi, go'yo uning ego niyatlari endi pashshaning g'uvillashidek unga tegmayotgandek.
  
  
  Doktor yana qo'lini uzatdi. Egoning uzun, ingichka barmoqlari uning libosining nozik bo'yinbog'i atrofida yopildi va uning bo'g'imlari ko'kraklari orasidagi yam-yashil dekolteda ataylab to'xtab qoldi.
  
  
  U Bilagi bilan tez harakat qildi va matoni tanasidan tortib oldi. U matoni yelkasidan tortib, shitirlash bilan polga tushishiga yo'l qo'yganida, u harakatsiz o'tirdi.
  
  
  U yalang'och ko'kragini ego ko'zlarida g'azablangan ochko'z qo'zg'alishdan himoya qilish uchun harakat qilmadi. Uning qo'llari yon tomonlariga osilgan edi. U faqat oq panties va balet nasoslari kiygan edi.
  
  
  Undan shifokorning nafasi xirilladi. "Oh, shunday", dedi u.
  
  
  U meni ego ning ilon bo'ynini sindirish uchun qichqirdi menga ichida ovozini e'tiborsizlik o'zini majbur sifatida, uning qo'llari uning tizzasidan uchun ozdirdi, va uning panties uning kuygan sonlari pastga suring boshladi.
  
  
  Hubert, Agar u Nikolni majbur qilsa, Nikol haqida haq edi. U tabiatan sarg'ish edi.
  
  
  To'shak mening o'ng tomonimda, devor va deraza orasidagi burchakda edi. Hali ham harakatsiz qiz mening chap tomonimda edi, doktor Inuris u bilan karavot o'rtasida edi.
  
  
  Tiz cho'kib, hayajon va charchoqdan biroz nafas olib, uning pantiesini to'pig'iga o'rab oldi.
  
  
  Doktor Inuris oyoqqa turdi, eening qo'lidan ushlab, uni karavotga sudrab boshladi.
  
  
  U ishonch hosil qilish uchun unga bir qadam, keyin boshqasiga ruxsat berdi. Uning chap sonining ichki qismida mol yo'q edi. Umuman emas. Keyin u derazadan sakrab o'tib, xonaga kirdi.
  
  
  Doktor meni ko'rish uchun orqasiga o'girildi. Qiz buzilgan kiyim to'plamiga qaytdi.
  
  
  Sharf doktorning bo'ynidan tushib, sigillar atrofidagi Egoning ko'ngil aynadigan yoqasini fosh qildi. U oramizdagi bo'shliqni bartaraf etishdan oldin, u hayrat bilan uni yopdi.
  
  
  "Gvido! u baqirdi. "Gvido!
  
  
  
  Bob 7
  
  
  
  
  Ko'zining burchagidan u qizning yirtiq libosini ko'tarib, mato parchalarini shahvoniy tanasiga bosganini ko'rdi. Doktor Inuris o'rgimchak kabi tuzoqqa tushib, halokatli Gvidoning kelishini kutib vaqtini behuda o'tkazdi.
  
  
  U eshikka yugurishga urinmadi. U qorong'i yo'lakda uning oz qiynoqqa ishlatish va keyin bir shaklida Guido ning noto'g'ri aql va petulance uchun jarima to'lash uchun, ehtimol qo'rqdim, deb xayolimni orqali chaqnadi .Bu axlatdan 22 kalibrli to'pponcha o'qi. Shu bilan birga, menda mitti g'or odamining to'shagidan sakrab, Trejo to'pponchasini qo'ltig'idan tortib, qizning xonasi tomon yugurayotgani ruhiy tasviri bor edi.
  
  
  Burchakli bokschi kabi, doktor Inuris xona devori bo'ylab chapdan o'ngga harakat qildi, ego, xuddi yarashish ishorasi bilan kaftlarini tashqariga chiqardi.
  
  
  Ko'p vaqtim bo'lmaydi. Doktor paxta konfeti kabi jismoniy tahdid edi, lekin u bilan Gvido o'rtasida bo'lishning ma'nosi yo'q edi. U kirishi mumkin bo'lgan veb-kurash, ehtimol uning tarafida edi.
  
  
  U emuga yelkasi va chap qo'li bilan yaqinlashishga ruxsat berdi. U o'ng qo'limni ushlab, meni tepdi. U musht bilan ozod qilindi va jag'iga munosib ego musht. U devorga urildi, keyin pastga tushdi, behush holda, binafsha lablarning egosidan qon oqadi.
  
  
  Uning stahl bu manzaradan zavq olishga shoshilmadi, aksincha burilib, kun tomon yugurdi. Kech. U ochildi.
  
  
  Gvido o'sha erda turardi. Trejo mening hayotimga qaratilgan edi. "Hali ham turing", dedi u.
  
  
  Uning qo'llari ko'tarildi. U ularga o'sha paytda, Nikolas Anderson, qiynalayotgan qizlarning himoyachisi, Gvido bilan shug'ullanish uchun alohida sabab yo'q edi. Bu mutlaqo kerak emas edi.
  
  
  Qurol harakatsiz qoldi. Doktor hozir ham yolg'iz edi. Gvido jilmayib qo'ydi. - Demak, siz bu badbaxtni tushirdingiz, shunday emasmi?"Xo'sh, bu hammasi, menimcha. Lekin men hali ham tasdiqlay olmayman, do'stim. Bu men uchun yomon degani. Va bu menga yoqmaydi. Sizga aytganimda siz qochishingiz kerak edi. Endi siz pushaymon bo'lishingiz mumkin.
  
  
  Gvidoning o'tkir ko'zlari qizni oldi va kengaydi. "Kiyinib oling", dedi u. "Va Tysoengni oling ."Shifokorga yordamga muhtojligini ayting. Va yaramas bo'lishga urinmang.
  
  
  Qiz bizdan yuz o'girdi, karavot ostidan chamadon chiqarib, bir nechta kiyim-kechakni tanlab, kiyinishni boshladi.
  
  
  "Siz, - dedi Gvido, - devorning bir qismini tanlang va unga qo'llaringizni qo'ying.
  
  
  Aytganimdek, men buni qildim. Gvido men uchun maqbul qidiruvni amalga oshirdi. Ehtimol, u o'z savdosini o'rganish uchun tez-tez bunday hazillarning ko'ti bo'lgan. Egoning qidiruvi Emuga qurol, pichoq va gaz bombasini olib kelgan bo'lishi mumkin edi, ammo u uchta ustara olishga qodir emas edi. Gvido juda xayolparast emas edi. "Yaxshi, - dedi u, - siz poksiz. Orqaga buriling, qo'llaringizni boshingiz orqasiga qo'ying va ih ni pastga qo'yishingizni aytmagunimcha ih ni ushlab turing."
  
  
  Eshik tashqarisida Shaggy tovushlar eshitildi. Qiz sochiq ko'targan va kichkina piyola suvga o'xshagan xitoylik erkak bilan qaytib keldi. Bu Ruki egosi uni birinchi marta ko'rishi edi. Uning ko'rsatkich barmoqlari va kichik barmoqlaridagi mixlar to'rt dyuymli xanjar kabi chiqib ketdi.
  
  
  "Shifokorga ayting, Tysoeng", dedi Gvido.
  
  
  Xitoyliklar bosh irg'ashdi.
  
  
  "Siz, - dedi Gvido qizga, - o'sha oq ritsaringizning yonida turing va hazil qilmang. U sizga yetarli edi. Agar bu menga bog'liq bo'lsa, men ikkalangizni ham shu erda otib tashlagan bo'lardim. Shunda men qulayroq bo'lardim.
  
  
  Xitoylik doktor Inuris yonida tiz cho'kib, Egoning yuzini sochiq bilan artdi. Doktor ingrab yubordi va Egoning boshi xunuk bo'ynidan osilib qoldi. Egoning ko'zlari miltilladi. Xitoylik erkak ego uzun tirnoqlariga tegmaslik uchun doktor Egoni chetga surib qo'yguncha Egoni artishda davom etdi. "Menga yordam bering, Chang", dedi u.
  
  
  Xitoylik Egoni qo'ltiq ostidan ushlab, yuqoriga ko'tardi. U orqasini devorga suyanib, nola qilishda davom etdi. "Menga konyak olib keling, Chang", dedi u.
  
  
  Xitoylik xonalardan chiqib, bir lahzadan keyin bir stakan konyak bilan qaytib keldi. Shifokor cho'chqa yuzini stakanga botirib, ichishdan oldin bug'larni nafas oldi. Bo'sh qo'li bilan u jarohatlangan jag'ini sezdi. Keyin u charchagan tabassum bilan menga o'girildi. "Haqiqiy zarar yo'q, Janob Anderson", dedi u. 'Hech bo'lmaganda men uchun. Sizga kelsak... Xo'sh, bu umuman boshqa masala bo'lishi mumkin.
  
  
  "Eshiting", dedim.
  
  
  Ammo Gvido meni to'xtatdi:" jim bo'l", dedi u.
  
  
  Doktor Inuris uni yosh it bilan shug'ullanadigan murabbiy kabi silkitdi. "Bu etarli, Gvido", dedi u.
  
  
  Gvido unga qo'pol bo'lmagan ko'rinishni berdi. Ko'rinishidan, ih munosabatlari biriktirma asosida qurilmagan. Guido faqat ego o'q ostida bizga qulashi tomosha qilish uchun, qiz va menga uning doktor inuris avtomatik to'pponcha kichik ishora kabi baxtli bo'lar edi.
  
  
  - Xo'sh, Janob Anderson, menimcha, siz va men uchun yakuniy tushunchaga kelish vaqti keldi. Men Sizning e'tiboringizni jalb qilgan qiz aslida juda kasal ekanligini Negresk shahrida sizga aniq aytdim deb o'yladim. Va sizning bu erda bo'lishingiz uning kasalligini yanada kuchaytirishi va murakkablashtirishi mumkin. Siz sodiqligingizni juda og'riqli tarzda namoyish etgan juda dramatik usulni qabul qilishga tayyormiz, chunki hech qanday zarar etkazilmagan. Ammo shuni tushunishingiz kerakki, men ilmli odamman va kasal odamni davolashning o'ta jiddiy masalasiga kelganda hech qanday aralashuvga toqat qilmayman."
  
  
  "Agar bu xonada kimdir kasal bo'lsa, doktor", dedim, " bu sizsiz.
  
  
  U yana ego harakatlarining kuchini his qildi g'azab bu uning ichida yonib ketgan g'azabni chiqarish uchun xayrixoh shifokorning ego niqobini yirtib tashlash bilan tahdid qildi.
  
  
  Uning tanasidan titroq yugurdi. U yana bir qultum brendi oldi. U qo'lida konyakni qaytarilur sifatida ego ko'zlari amber suyuqlik tikildi. U mening eshitgan va ko'rganlarimni, u gumon qilganidan ham ko'proq tushuna boshladi. "Janob Anderson", dedi u o'zining iltifotli tabassumlaridan biri bilan. "Shifokor va bemor o'rtasida ba'zi holatlar borki, buni qanday qilib aytishim kerak, o'qimagan kuzatuvchiga g'alati tuyuladi. Siz kabi odamga matematikada dahshatli tuyulishi mumkin bo'lgan sahna hamkasblarimdan biriga darhol tushunarli bo'ladi.
  
  
  "To'xtating, doktor", dedim. "Men buni qabul qilmayman va agar siz shunday deb o'ylasangiz, demak siz u gumon qilganidan ham aqldan ozgansiz va men sizning kasbingizni butunlay aldagan va sharmanda qilgan deb gumon qilganman."
  
  
  Shifokor tumshug'ini konyak stakanining sharsimon kosasiga tiqdi va menga ko'z yugurtirishdan oldin chuqur nafas oldi.
  
  
  "Qanday sharmandalik", dedi u g'amgin tabassum bilan. "Juda yomon. Siz uchun. Siz ahmoqsiz, Janob Anderson. Agar siz faqat meni tinglasangiz, endi Kot d'azurning juda boy go'zalligiga sho'ng'ish imkoniyatidan bahramand bo'lishingiz mumkin edi. Ammo buning o'rniga, o'jarligingiz sizni rejalarimga aralashishga majbur qildi. Va bu, ser, juda baxtsiz.
  
  
  "Afsuski, siz uchun", dedim. "Ammo u bu erda qiz uchun emas, menimcha."
  
  
  "Qahramonlar meni xursand qilishadi, Janob Anderson", dedi u konyakni yutib. "Ehtimol, sizning tajribangiz ko'plab vatandoshlaringiz singari g'arbliklardan kelib chiqqan, ammo meniki faktlarga asoslangan. Va shunga o'xshash, umid qilamanki, mening katta tajribamga asoslanib, to'satdan o'limni qo'rqoqlardan ko'ra ko'proq qahramonlar kutib olishlarini aytsam, menga ishonasiz. Va bu ular uchun kichikroq, ammo dono birodarlar uchun bo'lgani kabi, ular uchun ham nomaqbul ekanligiga aminman. Ammo falsafa etarli. Aytish kifoya, siz bizga, qizimizga yaxshilik qilmadingiz. Va men uchun siz ozgina noqulaylikdan boshqa narsa emassiz.
  
  
  "Buni ko'rish kerak, doktor", dedim men.
  
  
  "Haqiqatan ham", dedi u. "Va hozir kelmoqda."
  
  
  Doktor Inuris stakanini qo'ydi. "Tiong, barcha yuklaringizni yig'ing va hamma narsani mashinaga soling. Biz imkon qadar tezroq ketamiz.
  
  
  U menga qaytib keldi. "Endi, Janob Anderson, siz meni bezovta qildingiz. Uni men hozir bu uyni voz kerak. Tez orada Gvido, Chang, u va sizning farovonligingiz haqida qayg'uradigan yosh xonim ketishadi. Biz sizning joylashuvingizga qiziqqan odamlar sabab bo'lishi mumkin bo'lgan har qanday tartibsizliklarga qarshi ehtiyot chorasi sifatida yangi turar joy qidiramiz. Va biznes "- Egoning ingichka lablari tabassum bilan ajraldi va uning ko'zlari qizga qaradi - " muqarrar ikkala oxirigacha davom etadi.
  
  
  Gvido qurolni menga silkitdi. — Va unga nima bo'ladi?"
  
  
  "Eh, Guido. "Hurmatli Gvido", dedi doktor Inuris. 'Sabr qiling. Biz Janob Andersonga o'z vaqtida retsept yozamiz. Ayni paytda, men sizga Egoni podvaldagi xonalardan biriga olib borishni va uni mahkam bog'lashni taklif qilaman. Changdan siz bilan kelishini so'rang. Va keyin, Chan yig'ilganda va siz ikkalangiz aravani yuklaganingizda, biz Janob Andersonning bu yosh xonimdan ego bilan ajralib turishi haqida nima qilishimiz mumkinligini ko'ramiz.
  
  
  "Davom eting", dedi Gvido eshikka ishora qilib.
  
  
  Chang koridorda tashqarida bizga qo'shildi. Ular dellning o'zida juda yaxshi jamoa edi. Chang mendan uzoqroq tutib, oldimdagi yo'lakdan pastga tushdi. Gvido mening orqamda etarlicha qoldi, men tezda qurol tomon harakat qila olmadim.
  
  
  Zinapoyaning oxirida pastga tushadigan kichik zinapoyalar bor edi. Zinapoyaning pastki qismida biz kichkina xonaga kirdik, faqat yog'och tayanchli stul va oq rangga bo'yalgan stuldan tashqari, shiftga vidalangan yalang'och nok daraxtining xira nurida gazeta chiroyli tarzda buklangan. Ih u erga maqsadga muvofiq qo'yilgandek yaxshilab o'ralgan stol ostida arqon uzunliklari bor edi.
  
  
  "O'tir", dedi Gvido.
  
  
  U samarali xodim edi. Qo'llarimni stulning orqa tomoniga, oyoqlarimni oyoqlarga bog'lash uchun atigi bir daqiqa vaqt ketdi.
  
  
  "Siz hozir borishingiz mumkin, Chang", dedi u.
  
  
  Chinaman boshini kamon bilan tushirdi, keyin indamay zinadan ko'tarildi.
  
  
  "Men uni jo'natdim, - dedi Gvido, - chunki sizga aytadigan gapim bor.
  
  
  'Oi?'
  
  
  "Doktor sizni qandaydir prankster deb o'ylaydi, do'stim. Siz Egoni kuldirasiz. U qurolning og'zini iyagim ostiga tiqdi va boshini orqaga burdi. - Lekin menimcha, siz unchalik kulgili emassiz."Siz bugun kechqurun menga juda ko'p muammo tug'dirdingiz va bu menga umuman yoqmaydi. Shunday qilib, men sizga aytishim kerak bo'lgan narsa-shifokor siz uchun rejalashtirgan narsa — ehtimol u sizni yashashga ruxsat beradi-siz o'lasiz. Ketishdan oldin bu erga tushishimizga ishonch hosil qilaman."Keyin men seni o'ldiraman."Shifokor bir muncha vaqt mendan g'azablanishi mumkin, lekin u hali ham mendan unchalik mamnun emas. Va bir soat yoki undan ko'proq vaqt ichida u bu muhim emasligiga qaror qiladi. Shunday qilib, siz o'lgansiz va men juda xursandman.
  
  
  U ularga tegishli va bu maymunni zaif odam bilan muomala qilayotganiga ishontirish zarar qilmaydi. "Menda juda ko'p pul bor, Guido", dedim. — Agar meni qo'yib yuborsang, hammasini senga beraman."
  
  
  "Oh, odam", dedi u. "Men so'radi etilmoqda sevaman."
  
  
  "Siz boy bo'lishingiz mumkin, Gvido", dedim men. - Meni qo'yib yuboring. Iltimos.'
  
  
  — Men sizga bir narsani aytmoqchiman", dedi u qurolni biroz qattiqroq bosib. U pichirlab ovozini tushirdi. - Siz o'lasiz, do'stim. U qurolini olib, tezda eshikdan chiqib ketdi. U eshikni orqasidan yopganini ko'rdi va qulfni bosganini eshitdi. U barmoqlarini kamar tomon silkitishni boshladi. Bir necha soniyadan so'ng, u pichoqni yashiringan joyga tortdi va allaqachon arqonlar ustida ishlayotgan edi. Gvido Nikolas Anderson bilan noz-karashma qilgan bo'lishi mumkin edi, ammo Nikolas Karter butunlay boshqa masala edi. Begunoh sayyohning safari yakunlandi. Arqonni ko'rish uchun menga o'ttiz soniyadan ko'proq vaqt kerak bo'lmadi.
  
  
  U stuldan gazetani oldi. Bu-Mateen trik olish uchun etarli semiz edi. U gazetani ochdi va faqat bir marta buklangan holda qoldirdi. Keyin u uni o'rab, keyin diagonal ravishda qattiq silindrga aylantirdi va yarmiga egildi. Tayyor mahsulotning konusning tutqichi va tosh qattiq boshi bor edi. Bu arzon qurol edi, lekin halokatli.
  
  
  U kesilgan arqonlarni oldi, oyoqlarini stulga erkin bog'ladi va gazetani orqasiga mahkam ushlagan holda qo'llarini orqa tomonga siljitdi.
  
  
  Men uzoq kutishim shart emas edi. Ego Shaggy zinadan pastga clattered, va qulf chertayotgan. Gvidoning yuzi yorqin qizil edi. U eshikni tepdi.
  
  
  "Nopok yaramaslar", dedi u. - U Chang sizni o'ldirishini xohlaydi. Meni jazolash uchun. Xo'sh, ularning barchasi men uchun axlat olishlari mumkin. Men uni tugatganimda, siz o'lik bo'lasiz.
  
  
  "Buni qilma, Gvido", dedim men.
  
  
  "Ibodatlaringizni tugating, do'stim", dedi u qurolini tortib oldimga kelib.
  
  
  Men og'zimni biroz ochdim, shunda u meni boshqa gap aytaman deb o'ylardi. Keyin uni bidu po o'zi uchun tashladi va u Egoning qo'lini qurol bilan urdi. Qurol Egoning yelkasidan sakrab tushdi va uning orqasida erga urildi.
  
  
  Gvidoning ko'zlari kattalashdi. U ko'kargan qo'lini his qilib, oyoqlarini qimirlatib, himoyaga cho'kdi. Uning adrenalin tizimi og'riq dalgalanma uchun o'rnatildi sifatida Ego nafasi uning heaving o'pka atrofida burdi. Ego yorqin ko'zlari meni qo'yib hech qachon.
  
  
  U orqaga ozdirdi, men unga ergashdi. U jarohatlangan qo'lini ishqalashni to'xtatdi. U qurolni qidirib orqaga qaytdi.
  
  
  To'satdan u tiz cho'kdi va o'ng qo'li quroliga o'q uzdi. Men uning qo'li to'liq cho'zilguncha kutdim, keyin gazetani Egoning tirsagiga silkitdim. Suyak sindi va hayvonlarning qichqirig'i Egoning lablaridan qochib ketdi.
  
  
  Yuqorida bir joyda men uning ovozini shifokor sifatida eshitdim... "Gvido?"u aytdi. "Gvido! Qayerdasiz?'
  
  
  Gvido bu qorong'i podval xonasida burchakda edi, uning shikastlanmagan qo'li quroliga o'q uzganida yuzi og'riq bilan burishdi. Egoning barmoqlari dastasi atrofida yopildi, chunki u qurolini Egoning burnini pastdan, burun teshigiga urishga ruxsat berdi. Egoning burni ezildi va suyak parchalari Egoning qotillik bilan shug'ullanadigan miyasiga kirib bordi.
  
  
  Egoning qonga belangan yuzidan baland yig'i chiqib ketdi. Keyin u orqasiga yiqildi, qimirladi va qotib qoldi. U tiz cho'kib, bidahni chap qo'liga o'tkazdi va qurolni o'ng tomoni bilan ushladi.
  
  
  Yuqoriga qarab, zinapoyaning tepasida qora kiyingan arvoh figurani ko'rdi. Egoning qo'llari cho'zilgan edi va xanjarga o'xshash to'rtta mixdan asta-sekin quyuq suyuqlik tomchilab turardi. U zinapoyaning tepasida to'xtadi va u erda men Chjanning birinchi marta gapirayotganini eshitdim va u aytgan ikki so'z tomirlarimda qon quyqasini sovitdi.
  
  
  "Maktanning Latrodektusi", dedi u monotonda.
  
  
  Oqlarning shubhali zavqiga rahmat, undan qanday omon qolishni o'rganish, ego mixlaridan nima tomchilarini bilar edi: qora beva ayolning shikoyatlari.
  
  
  
  Bob 8
  
  
  
  
  Va shunday bo'ldi. Xato uchun chegara yo'q edi. Yoki men changdan tez va aniq xalos bo'laman, yoki u meni olib, er yuzidagi har qanday jonzot tomonidan chiqarilgan eng yomon zaharlar bilan tanamni yirtib tashlaydi. G'azab ilonga qaraganda o'n besh baravar kuchliroqdir. Ammo o'lim, agar bu tasalli bo'lsa, ehtimol bu Chinamanning har bir ulkan tirnog'idan tomizilgan minglab o'rgimchaklarning zahariga teng keladigan narsalar tufayli tez orada keladi.
  
  
  U menga xuddi qurolsiz, qadam-baqadam, dafn marosimida yurgan odam kabi yaqinlashdi. Uning orqasida, zinapoyaning tepasida, masxara qiluvchi tabassum bilan pastga qarab, doktor Inuri ikki stol tennisi o'yinchisi bilan xayrlashayotgandek, tasodifiy imo-ishora qildi va ko'zdan g'oyib bo'ldi.
  
  
  U xonaga orqaga chekindi va o'zi va yaqinlashib kelayotgan Chang orasiga oq rangga bo'yalgan stul qo'ydi. Egoning yuzi ifodasiz, nafasi tinimsiz, qora ko'zlari tikildi.
  
  
  U oyoqlarini birlashtirdi. Bu yomon tortishish natijalari vaqti emas edi. U Gvidoning qurolida haq edi. Bu edi .22-kalibrli Trejo, Model 1. Selektor tugmasi olov tezligiga o'rnatildi: tetik tortilganda sakkiz tur portladi va u Changning suyak ko'kragiga urildi. Agar bu emu boshiga qaratilgan bo'lsa, ego orqaga qaytishi tufayli ba'zi o'qlar o'tkazib yuborilishi ehtimoli bor edi."
  
  
  Chang zinapoyaning pastki qismida, xona yonida, ego botgan yuz soyasida to'xtadi. Va keyin qora yengli qo'llar, o'lim baletining sovuq debochasi kabi gipnoz bilan oldinga va orqaga tebranayotgan o'sha jirkanch qo'llar ostonadan sirg'alib o'tdi.
  
  
  Uning quroli ikkala qo'lida ko'tarilgan. Sekin-asta qabrning egri qo'llari marosimdagi ulkan ilon balig'idek burishdi va vaqti-vaqti bilan bir tomchi qalin zahar tirnoqdan erga dumalab tushdi.
  
  
  Men qo'limda qurol tebranayotganini his qildim, lekin o't ochish istagiga qarshilik qildim. U Changning xonaga, yorug'lik tomon harakatlanishini xohladi.
  
  
  U mushaklari va ligamentlarini kutish zo'riqishidan xalos qilish uchun qurolni ehtiyotkorlik bilan tushirdi. Shu payt Chjan stuldan sakrab o'tdi.
  
  
  Ikki qo'l uchun vaqt yo'q. Ehtiyotkorlik bilan nishonga olish uchun vaqt yo'q. U kestirib, miltiqni ko'tarib, tetikni tortdi.
  
  
  Portlash sodir bo'ldi... to'liq sukunat.
  
  
  Guido ning aziz o'lim mashinasi xususda bo'ladi.
  
  
  Chan stulning narigi tomonida turib, barmoqlarini ko'zlarimga tiqdi. Ducking, men qog'oz halol bilan uni urdi, u yuz qo'llarini oldi, lekin faqat havo uchrashdi. U tezda stulni aylanib chiqdi, yon tomonga harakat qildi, lekin u harakat qilganda, u ham xuddi shunday qildi va oramizda bir xil masofani saqlab qoldi.
  
  
  Bir-biridan mikrosaniyalarda ichida, qora, yog'li mix to'rt strelkalar kabi oldinga chaqnadi, ko'zlarimni izlab. Uning qurolini bir daqiqada silkitib, ko'rshapalakni oldinga va orqaga silkitib, faqat havoga urdi.
  
  
  Mening miyam va ko'zlarimdagi har bir gramm kontsentratsiya Changning potentsial halokatli hujumlarining har birining yo'nalishini va tezligini o'lchash uchun taranglashdi.
  
  
  Va u men uchun to'qigan gipnoz naqshlari oxir-oqibat o'lim bilan tugaydigan eski hujum rejasining yanada murakkab konturining bir qismi edi. Havo-teshik fingernails chaqnadi va licked va licked, qurol qo'shimcha biridan tarqaldi, ko'zlari qorong'u bilan etishish uchun ko'proq va ko'proq achchig'ini, xira harakati. Keyin bir lahzalik beparvolik bor edi, tirnoqning o'tkir og'rig'i tanaga surildi, keyin azob va o'lim.
  
  
  Changning o'limi tezroq kelmasa.
  
  
  Uning klubi emuning iyagiga qaratilgan edi va u boshini orqaga silkitganda, chap qo'li butun kuchi bilan emuning boshiga urildi. U nafas oldi va orqaga qaytdi, lekin tezda muvozanatni tikladi va yana hujum qildi.
  
  
  Men uning oldiga bordim, oldimdagi stulni tortib oldim. Chan uning o'rnida turdi.
  
  
  Egoning chap qo'li birdan ko'zlarimga otildi. U boshini orqaga tashladi, lekin bu fint ekanligini juda kech angladi. Egoning o'ng qo'li pastga qaratildi, ikkita zaharli nayza bilagimdagi tomirlar tarmog'iga qaratilgan bo'lib, u allaqachon stulni oldinga surayotgan edi.
  
  
  So'nggi daqiqada uning stulini qaytarib olishdi va Chang uning harakatini qoplash uchun kurashdi. U kechikdi. Egoning pushti barmog'i nishon ustidan uchib o'tdi va ko'rsatkich barmog'ining uzun tirnog'ining uchi stol usti ichiga urildi.
  
  
  U o'ng qo'li bilan ko'rshapalak bilan uning egosini boshiga urdi. U stul boshqa tomonga burilganda, undan qochish uchun engashdi. Bu mo'rt yoriq bilan taqdirlandi. Xirillagan nafas, hayrat bilan aralashgan g'azab Changning lablaridan qochib ketdi. To'rt dyuymli tirnoq titrab turardi, uning uchi yog'ochga chuqur ko'milgan edi.
  
  
  U yana stulini o'ziga tortdi. Tiong bu haqda boshqa eshitishni xohlamadi. Kafedra Emuning ego niyatlariga xalaqit berdi. Ego chap qo'l mening yuzim va ko'zlarimni xohlamadi, o'ng qo'l esa stulni ushlab, mening kuchli hiyla-nayrangim bilan Egoni tortib olishga harakat qildi.
  
  
  Oramizda, bir bo'yalgan, singan tirnoq oq-bo'yalgan yog'och titrab; pichoqlar bir millimetr va yumshoq archa bir yarim oshmagan edi, miniatyura o'q kabi, barcha halokatli zahar bilan qoplangan, darz boshqa tomoniga o'tkir uchidan .
  
  
  Changning chap qo'li bilan baland zarbalari atrofida, uni stulga yopishib olgan o'ng qo'lining egosiga kaltak bilan urdi. Chang ko'zlarida hayajon chaqnab ketdi.
  
  
  U nimani kutayotganini bilar edi: bir lahzalik beparvolik. Men stol ustiga engashib qachon urishni, mening orqa va bo'yin mening chap qo'li bilan mening ego duchor qilindi.
  
  
  Agar u stulning pastki qismida ushlab turganida edi, u mening bo'ynimga toza va oxirgi chap qo'l uchun og'riqli bilagidan boshqa hech narsa sotmagan bo'lar edi. Bu men takrorlamoqchi bo'lmagan jumla edi, garchi Chan umid qilsa ham.
  
  
  Kreslo uni asta-sekin o'ziga itarib, klubni tahdid bilan silkitdi. Daraxt yana qo'li yetadigan payt Chang o'ng qo'li bilan qo'lini cho'zdi va ochko'zlik bilan stulni ushlab oldi.
  
  
  Biz yana bir bor stul atrofida arqon tortish pozitsiyalarimizni egalladik va Egoning qo'lini maqsadim tomon cho'zdik, uning tinimsiz hujumlaridan qochib, oldinga va orqaga qaytdik.
  
  
  To'satdan u tiz cho'kib, stul ostidan sakrab chiqdi.
  
  
  Keyin Changning o'ng qo'lidagi ikkinchi uzun mix uzilib, jimgina erga yiqildi.
  
  
  Ijro etish bayrog'idan qutulishdan oldin u yana o'rnidan turdi. Va birinchi marta uning ovozi uning ego ko'zlarida qo'rquvni ko'rdi. Egoning o'ng qo'lidagi qurol endi butunlay to'mtoq edi.
  
  
  U yana stulni ushlab oldi. Bu Chang faqat o'lim xavfi evaziga e'tiborsiz qoldirishi mumkin bo'lgan harakat edi. Chap qo'li bilan qo'lini cho'zib, yana daraxtning tubidan ushlab oldi. Va ovoz berish biz u erda ro'molcha o'lchamidagi ikkita duelchi kabi turdik, bir nechta harakatlar va o'lim juda yaqin.
  
  
  U o'sha halokatli xanjarlar ostida changga yaqinlashish vasvasasiga qarshi turdi va klubning bir zarbasi bilan yuzini sindirish uchun hayotini xavf ostiga qo'ydi. Farq ikkinchi tomonidan mening foydasiga ko'proq va ko'proq olish qilindi. Bu mening oldimdagi arsenal tomonidan ikki baravar kamaydi. U uni kutishga qodir edi. Ammo Chang buzildi. U o'zini stulga tashladi, boshi odam nayzasi kabi oldinga siljidi.
  
  
  Bidu uni tashladi, yon tomonga sakrab tushdi va ikki qo'li bilan Egoning bilagidan ushladi. Ego tirnoq qorong'i bir juft kabi mening go'shtini bo'ldim, glistening fangs. Egoning mushak tanasi stol ustiga yuzini pastga cho'zdi.
  
  
  U bir qo'lini Egoning bilagidan oldi va Egoning bo'ynini tirsagi bilan stolga bosdi, ikkinchisi Egoning qo'lini orqaga tortdi. U mening vaznim va tutqichim, asab va mushaklarim va suyaklarim bilan kurashdi. Egoning og'zi jim qichqiriqda ochildi. Uning bosimi pasayganda, uning qo'li ojiz holda stul chetiga tushdi. Tiong nafas yotardi. Egoning ko'zlari chidab bo'lmas og'riq va ulkan nafratni ifoda etdi.
  
  
  Men bir qadam orqaga chekindim va unga qaradim.
  
  
  Ikkalamiz ham buni bir vaqtning o'zida ko'rdik: singan tirnoq hali ham yog'ochga yopishib qolgan edi va u Chan og'riq va foydasiz qo'lga qaramay, Egoni so'nggi hujumida ishlatishga qat'iy qaror qilganini bilar edi. U shikastlanmagan o'ng qo'liga turganida, u uning egosi atrofida yurdi va qo'lining yon tomoni bilan emuning bo'yniga karate zarbasini tushirdi va Egoning yuzi daraxtga yorilib ketdi.
  
  
  Egoning ichi atrofida dahshatli qichqiriq paydo bo'ldi va u stal ajdaho kabi aylanib, oq qurbongoh stulining tepasida oldinga va orqaga tebrandi.
  
  
  Uning o'ng ko'zi atrofida tirnoq parchasi bor edi. U hali ham qichqirayotgan edi, uning tanasi zaharga berilib, stuldan sirg'alib polga tushdi.
  
  
  Mening egolarimizni-o'liklarga bo'lgan hurmatimizni, bizni-bu dahshatli maydonda Gvido va Changning jasadlariga qarashni davom ettirishga vaqtim yo'q edi. Doktor Inuris bilan aloqam bor edi va men tezda zinadan ko'tarildim.
  
  
  Uyning tashqarisida u Mersedes dvigatelining shovqinini eshitdi. U xuddi mashina yo'lakdan chiqib, uyning burchagida g'oyib bo'lganidek, uni eshikdan olib chiqishdi. Old o'rindiqda jirkanch telba bilan kurashayotgan bir qizni ko'rdim.
  
  
  U villaning burchagiga etib borganida, mashina darvoza tomon pastga tushadigan qiyalikning tepasida edi. U mendan oldin darvoza oldida bo'lar edi, lekin doktor Inuris ishni ochish uchun to'xtashi kerak. Keyin men uning ego bilan qo'lga va Kaju emu Boshsuyagi ezib olaman. Doktor Inuris ham xuddi shunday his qilgan bo'lsa kerak.
  
  
  O'ng tomondagi eshik ochildi va ego qo'li bilan burilgan qizning tanasi boshi bilan uchib ketdi.
  
  
  Mashina darvoza tomon tezlashganda, u uning oldiga yugurdi. Inuris uni to'satdan to'xtatib, mashinani aylanib chiqqach, quyida qo'rqitish qichqirig'i bor edi. Farlarda u darvozani ochishga astoydil harakat qilardi.
  
  
  Hozir bunga vaqtim yo'q edi.
  
  
  U yonida tiz cho'kib, boshini qo'llariga oldi. Salomning yuziga qarab, inuris darvoza atrofida aylanib yurganida yana dvigatelning shovqinini eshitdi.
  
  
  Qiz qimirladi.
  
  
  Sharqda osmon engilroq edi. Tuman ko'tarilib, osmondan tetiklantiruvchi shabada esayotgan edi.
  
  
  Qiz birdan qo'rquvdan ko'zlari katta bo'lib, hushiga keldi.
  
  
  "Hozir hammasi joyida", dedim men uni katta quchoqlab. "U ketdi va menimcha, u hech qachon bu erga qaytib kelmaydi."
  
  
  Men uning tanasidagi taranglikni engillashtirdim va bir necha daqiqadan so'ng u menga qaradi va tabassum qilishga muvaffaq bo'ldi.
  
  
  Bu chiroyli edi.
  
  
  
  Bob 9
  
  
  
  
  Biz ayvon zinapoyasida u ichkaridan olib chiqqan ichimliklar bilan o'tirgan edik. Scotch Inuris bilan noto'g'ri narsa bor edi. Qiz normal ko'rinardi, tirsaklaridagi bir nechta tirnalishlardan tashqari.
  
  
  Men undan kirishni xohlaysizmi, deb so'radim, lekin u boshini chayqadi. Men uni ayblay olmadim. Villa o'sib borayotgan tongda juda jozibali ko'rinmadi. Chiplangan va singan pushti gipsning bo'laklari bo'rtib chiqdi va qora zang dog'lari eski ichkilikbozning burnidagi yorilib ketgan kapillyarlar kabi sirt bo'ylab tarqaldi.
  
  
  Yo'q, u endi kirishni istamagani uchun uni ayblay olmadi. Nah uchun bu haqiqatan ham dahshatli uy edi, haqiqiy dahshatlar xotiralari bilan, hatto Gvido va Tiongning jasadlarisiz ham qo'shimcha, dahshatli teginish sifatida.
  
  
  U zinapoyaning burchagidagi tozalangan yog'och ustunlardan biriga suyanib, dengizga tikildi.
  
  
  Ey unga Gvido va Tiong o'lganligini aytdi. U yangilikni bosh irg'ab oldi, go'yo adolat doimo o'z yo'lini tutadigan va yovuzlik qasosdan qochib qutula olmaydigan dunyoda bunday narsalar muqarrar edi.
  
  
  Men uning gaplashishini talab qilmadim. U tayyor bo'lganda buni etarli darajada qiladi. Men buni bilardim. Lekin salom, birinchi u o'tirib, yangi shabada bahramand zarur, Ignalilar hidi, va u doktor bepul edi mazali bilim.
  
  
  Boshini orqaga tashlab, eski ustundagi yostiqdek oltin sochlari bilan u yangi kunning toza havosidan bahramand bo'ldi.
  
  
  Nihoyat gapirganda, uning ovozi bema'ni edi. "Bu erda juda yaxshi", dedi u. "Oh, men bu erda, bu erda, bu erda demoqchi emasman. Men bu erda, Riviera bo'ylab, daraxtlar, gullar, dengiz, osmon va quyosh bilan demoqchiman. Men undan bu erga boshqa vaqtda, boshqa birov bilan kelishini so'ragan bo'lardim. Ammo doktor Inuris singari kimdir ham go'zallik egosini o'chira olmaydi. Va endi u bu erda bo'lmaganligi sababli, u bu erda qolishi kerak edi. Kamida vaqtincha. Lekin bu sodir bo'lmaydi, hozir emas. Boshqa qiladigan ishlarim bor. Inurisning qochishi, hech bo'lmaganda men uchun faqat boshlanish edi. U qaytib keladi deb o'ylamaysizmi, nik?"
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Yo'q, u bu erga qaytib kelmaydi", dedim men. - Ammo bu uning yana paydo bo'lmaydi degani emas. Men u kabi odamlarni ilgari bilardim. Ih xo'rlanganda ularga yoqmaydi. Ular ih rejalarining buzilishiga yo'l qo'yolmaydilar. Va ular qilganda, ular qasos olishni xohlashadi. Ular qasos olmaguncha dam olmaydilar, hatto yillar kerak bo'lsa ham. Doktor Inuris aynan shunday odam.
  
  
  - Ih ni qanday to'xtatasiz?
  
  
  — Siz ih o'ldiryapsiz. Jinni itlar kabi.
  
  
  U ko'k rangli ishchi ko'ylak kiyib, tepasida bir nechta tugmachalari va oqartirilgan jinsi kiygan edi. Ertalab, kechaning keyin dahshat, va kiyim u shosha-pisha uning xonasida uning chamadon atrofida ushlab edi, bir noto'g'ri harakat Guido olov qilish mumkin qaerda, u yaxshi qaradi, emas, balki yaxshi bo'lsa, u casino o'sha kuni ertalab bor edi, deb, on ee birinchi uni ko'rdim.
  
  
  U tizzalarini tortdi va qo'llarini ih atrofiga o'rab oldi. U ko'zlari va peshonasidan boshqa hamma narsani qoplagan oltin plashi bilan yuzini yopish uchun boshini egdi. U tizzalarining uchlaridan menga qaradi.
  
  
  "Siz bu erda o'tirishingiz mumkin, Nik", dedi u. "Siz meni doktor Inurisdan ozod qildingiz. Bu men uchun so'radi hammasi.
  
  
  "Men besh frankli qotillik buyrug'i haqida bir narsani eslayman deb o'ylayman", dedim.
  
  
  U boshini ko'tarib jilmayib qo'ydi. "Men shartnoma bajarilgan deb hisoblayman", dedi u. "Menimcha, siz boyqushlarni o'ldiradigan Gvido kabi Xema emassiz."
  
  
  "Undan uzoqda", dedim men. "Ammo ba'zi odamlar faqat o'ldirilishi kerak. Menimcha, doktor Inuris ana shunday odamlardan biri.
  
  
  "Siz o'ylagandan ko'ra haqsiz", dedi u. - Lekin bu sizning muammoingiz bo'lmasligi kerak. Ehtimol, agar kerak bo'lsa, boshqa joydan yordam topa olaman.
  
  
  "Menimcha, bu mening muammom", dedim men. "Doktor Inuris keyinroq siz bilan muomala qilishni xohlashi mumkin, u men uchun ham nimadir bo'lishi mumkin deb o'ylagan. Men ular ihc so'zini bo'lsa unga o'xshagan odamlar turli emas, deb sizlarga aytdim. Va men ego rejalarimni biroz buzganimga ishonaman. Bu meni yomon uxlashga majbur qilishi mumkin, u qaerda, nima bilan shug'ullanayotgani yoki ehtimol u mening sog'lig'im uchun unchalik yaxshi bo'lmasligi mumkin bo'lgan fitna uyushtiryapti deb o'ylashim mumkin.
  
  
  "Menimcha, siz haqsiz, Nik", dedi u. - Lekin siz o'zingizga g'amxo'rlik qilishingiz mumkin. Siz menga va mening tashvishlarimga to'xtalishingizga hojat yo'q.
  
  
  Men uni saqladim. — Bu shunday bo'lishini xohlaysizmi?"
  
  
  U menga qaradi va hech narsa demadi. U shunchaki ko'zimga qaradi. Uning ko'zlarida yosh oqayotganini ko'rdi. U boshini chayqadi va qattiq yutdi.
  
  
  Uning seli uning yoniga o'tirdi va qo'lini yelkasiga qo'ydi. - Keyin yaxshi. Nima bo'lishidan qat'iy nazar, biz uni birgalikda tuzatamiz. Ok?'
  
  
  "Yaxshi", dedi u katta tabassum bilan.
  
  
  "Aytgancha," dedim — " menimcha, g'alaba qozongan kombinatsiyani buzish ahmoqlik. Biz bu dunyo oqimini hech narsa uchun sog'inmagan bo'lardik."
  
  
  "Rahmat, Nik", dedi u.
  
  
  "Endi bir narsa uchun", dedim.
  
  
  'Nima?'
  
  
  "Hurmat bilan, endi, tezda, boshqa hech narsa sodir bo'lishidan oldin, menga ismingizni ayta olasizmi va bularning barchasi nima?"
  
  
  "Bu uzoq hikoya", dedi u. "Nega o'zingizga boshqa ichimlik quyib, ustun yonida o'tirmaysiz, u erda siz qulayroq bo'lasiz."
  
  
  Men uni saqladim. "Men hammasini qilishga tayyorman. Ammo men yana bir qadam tashlashdan oldin, osmon qulashidan yoki ayvonning tomi sizning ustingizga tushishidan yoki ostonadan o'tib, bo'ynimni sindirishdan oldin, u sizning kimligingizni va biz nima qilmoqchi ekanligimizni bilishni xohlaydi.
  
  
  U avtomatik olov portlashi kabi nahdan pastga tushdi.
  
  
  "Mening ismim Penny Doane va biz AQShdan 15 milliard dollar o'g'irlashning oldini olishga harakat qilmoqdamiz."
  
  
  
  Bob 10
  
  
  
  
  Penny Tong. U muzqaymoqni o'zi quygan kuchli ichimlik bilan aralashtirganda, bu ismni o'ziga bir necha marta aytdi. Ism mos kelmadi. Bu uning suzuvchanligi, oltin sochlari, qoraygan terisi va imkoniyatlar unga qarshi bo'lganida uni qabul qilishga tayyorligi bilan mos keldi.
  
  
  Uning sal ustun etagida nah qarshisida joylashgan. "Xo'sh, Penni, menga voqeani aytib bering."
  
  
  U charchagan yuzini quyosh isitishi uchun boshini ustunga suyab qo'ydi. "Penni Doanning hikoyasi, - deb boshladi u, ovozi yumshoq va o'ychan, - otam Filipp Doanning hikoyasidan boshlanadi..."
  
  
  Filipp Doane Xitoyda tug'ilgan, amerikalik missionerning o'g'li. Ular qishloqda yashadilar, u erda kasallarga g'amxo'rlik qilishdi, kambag'allarga yordam berishdi va Filipp Doane bolaligini qaerda o'tkazdi. Xitoy turmush tarzi yosh Filipp bilgan hamma narsa edi.
  
  
  Filipp donning ko'plab yosh do'stlari orasida keksa Ji Shan Jo ham bor edi. U ozg'in, bukchaygan, uzun oq mo'ylovli, rtaning ikkala tomoniga osilgan odam edi. Egoning terisi pergamentga o'xshardi, lekin uning qo'llari o'smirnikidek moslashuvchan edi. yoshligida Jie Shan Jo mashhur sehrgar edi.
  
  
  Filipp Doane qishloqda cholning sevimlisi edi va u Filippni ba'zi hiyla-nayranglari bilan o'rgandi. Gee jumboq va qiyin narsalarni yaxshi ko'rardi. U yig'ilgan murakkab qutilar kabi narsalarni o'ymakorlik bilan ko'p soat sarflashi mumkin edi - qutidagi quti ichidagi quti, uni faqat ih murakkab, ammo oddiy kombinatsiyani biladigan kishi ochishi mumkin edi. Bir joyga tegib, boshqasiga engil tegib, qutining ochilishiga olib keldi.
  
  
  Ji Shan Jo yosh Filippga bu fokuslar san'atini o'rgatdi va Filipp ota-onasini o'zi bilmagan Amerikaga olib borishi kerak bo'lganida, u ih yaratishda juda mohir bo'lib qoldi. Qiyin Jo jumboq . Chol esdalik sifatida va ularning do'stligi sharafiga Filippga qutilaridan birini, fil suyagidan chiroyli o'ymakorlik bilan qoplangan san'at asarini berdi. Ota-onasi Amerikaga qaytib kelganida Filipp Doane o'n yoshda edi. U bizni, keksa odamni, bizning yomon ko'z egoimizni hech qachon unutmagan. "Hayot sehrga to'la", dedi Tse . Shang Jo bolaga aytmadi. "Siz u qanday fokuslar o'ynashini yoki qanday mo" jizalar yaratishini hech qachon bilmaysiz. Bu barcha zamonlarning eng buyuk namoyishi."
  
  
  Amerikada yashab, Filipp jumboq va sehrli fokuslarni hal qilishni davom ettirdi. U qal'alar sevgan. Kalitli qulflar, kombinatsiyalangan qulflar-bularning barchasi uni hayratda qoldirdi. Filipp universitetga borganida, u muhandislik bo'yicha o'qidi va bir muncha vaqt bank sektori uchun xavfsizlik tizimlarini ishlab chiqadigan firmaga ishga kirdi. Bu Filipp Doane uchun eng zo'r ish edi.
  
  
  Faoliyatining ancha boshida u o'z ixtiyori tufayli ma'lum bir obro'ga ega bo'lishni boshladi, shubhasiz, xavfsizlik tizimlarini loyihalashda sehrli iste'dod. Boshqa firmalar unga murojaat qilishganda, u o'zi biznes bilan shug'ullangan. Uning obro'sini hisobga olgan holda, hukumat u olgan topshiriq uchun ko'p o'tmay u bilan bog'langani ajablanarli emas.
  
  
  Oltin koni va Fort Noks Qo'shma Shtatlarda deyarli sinonimga aylandi. Ammo ko'pchilik bilmaydigan narsa shundaki, hozirda Nassau yaqinidagi Federal zaxira omborida Oltin ko'proq-Manxettenda ezilgan, dunyoning boshqa joylariga qaraganda. Va hukumat ushbu omborni yangilashga qaror qilganida, u Filipp Doanga murojaat qildi.
  
  
  Penni tong siljidi va oyoqlarini ostiga tiqdi. Yana bir stakan keldi va u o'z hikoyasini aytib, bir qultum ichdi.
  
  
  "Bu yaxshi narsa Filipp Don halol odam", dedim men.
  
  
  "Oh, - pichirladi u, - lekin bu u haqida emas. Oh, keyin ha", - deya shosha-pisha qo'shib qo'ydi u. "Bu borada xato qilmang. Pul, oltin yoki qoidalar; - aniqlash, yoki ular himoya qilish uchun bizga ego so'radi baribir, u farqi yo'q edi. Ji Shan Jo faxrlanadigan narsani ishlab chiqish uning uchun qiyin vazifa edi. Ularni nima rag'batlantirganiga ovoz bering. Bir vaqtning o'zida oddiy va murakkab bo'lgan qal'alarni loyihalash."
  
  
  "Shunday qilib, Nassau-Sturt ego omborida xavfsizlik tizimini yangilash eng katta qiyinchilik edi", dedim men. "Va u tugatdimi?"
  
  
  U sirli tabassum bilan jilmayib qo'ydi. Ha, ha. U qildi. Bu ego hayotining eng buyuk asari edi..."
  
  
  Hukumat seyfni ochish uchun zarur bo'lgan kombinatsiyani hech kim bilmasligini, unga kirish uchun hech kim kerakli ma'lumotga ega emasligini da'vo qilishni yaxshi ko'radi. Lekin, albatta, Filipp Doane Egoni biladigan yagona odam. Va ular bilan ferret vault-ni ishlab chiqayotganda, hukumat ih xavfsizlik choralari sifatini saqlab qolish uchun Egoni maslahatchi sifatida yolladi. Xavfsizlik yoki o'g'irlik texnikasi kabi sohalardagi so'nggi yangiliklarga muvofiq barcha kerakli tuzatishlarni kiritadi. U mudofaa tizimining muhim qismi bo'lgan qurolli qo'riqchi sifatida kimni yollash to'g'risida yakuniy qarorni qabul qiladi. Filipp Doane uzoq va baxtli hayot kechirishi mumkin edi. Hayot yaxshi edi. U juda hurmatli holatda edi, u go'zal janga uylandi va ularning ikkalasi ham juda sodiq bo'lgan qizi bor edi: Penni.
  
  
  Ammo hayot hiyla-nayranglarga to'la edi, Ji Shan Jo buni ko'p marta aytgan edi. Va bir kuni bu taqdirli sehr hamma narsani o'zgartirdi.
  
  
  Bu yozning jazirama kuni edi va tongning oilasi shaharning jazirama jaziramasidan qutulish uchun plyajga yo'l olishdi. Kechqurun ular yoqimli charchagan va tetiklanib qaytganlarida, bu sodir bo'lganda ular uydan bir necha chaqirim narida edilar. Boshqa tomondan kelayotgan mashina haydovchisi boshqaruvni yo'qotib qo'ydi va to'qnashuvda Doanening mashinasi bilan to'qnashdi. Filippning xotini darhol o'ldirildi. Filippning o'zi faqat bir nechta tirnalgan edi. Ammo Penni tong old oynadan o'tib ketdi. U dahshatli qiyofada edi.
  
  
  Shifokorlar qizni iloji boricha bog'lab qo'yishdi, ammo Filippga boshqa hech narsa qila olmasligini aytishdi. U umrining oxirigacha yaralangan bo'lar edi; va Filipp Doane bu baxtsiz hodisaning aybi bilan chaqdi, bu bolaning egosi uchun shunday dahshatli oqibatlarga olib keldi. Penni boshqa bolalar ko'rsatishi mumkin bo'lgan shafqatsizlikka duch keldi: uning buzilgan, yaralangan yuzini haqorat qilish. Filipp Pennidan ko'ra ko'proq xafa bo'lib tuyuldi. U Penni unga obsesyonga aylangan deformatsiyasini qoplash uchun har tomonlama erkaladi. U uni ekstravagant sayohatlarga olib bordi, uni eng yaxshi maktablarga yubordi, pianino va qo'shiq o'qituvchilarini, raqs o'qituvchilarini yolladi, konsertlarga, baletga, teatrga, nah uchun hamma narsaga olib bordi. Va, albatta, biz uni mamlakatdagi barcha plastik jarrohlarga olib bordik.
  
  
  Har oyda boshqa shifokor bor edi va har oyda bir xil revmatizm: chandiq to'qimasi, deformatsiyalar juda to'liq edi. Boshqa hech narsa qilish mumkin emas edi. O'sib ulg'aygan, maktabga borgan va diplom olgan Penni chandiqlari bilan yashashni o'rgandi. U yaxshi yo'lga chiqdi va hayoti tugadi deb o'yladi. Ammo otasi, uning noroziligiga qaramay, mavjud bo'lmagan bu sehrli jarrohni qidirishda davom etdi.
  
  
  Ammo bu mavjudligi ma'lum bo'ldi. Va bir kuni u e'lon qilinmagan va e'lon qilinmagan holda Filipp Doanning Manxettendagi ofisiga keldi. "Men olaman, - dedi erkak, - siz qizingizga jarroh qidiryapsizmi?"
  
  
  - ha... lekin siz kimsiz...?
  
  
  "Men o'sha jarrohman", dedi erkak. - Men uni tanishtira olamanmi? Doktor Lothar Inouris.
  
  
  
  Bob 11
  
  
  
  
  Juda ham ko'p. Inuris oddiy barterni nazarda tutgan edi: Penni uchun yangi yuz evaziga Federal zaxira kassasiga kirish.
  
  
  Bu kulgili tuyuldi. Buni faqat jinni taklif qiladi va faqat jinni qabul qiladi. Bu Lotar Inouris va Filipp Doane teng darajada aqldan ozgan degani emas. Agar Filipp Doane aqldan ozgan bo'lsa, u qiziga bo'lgan muhabbatdan aqldan ozgan edi. Barcha ota-onalar farzandlari uchun biror narsa qilishni xohlashadi; Filipp juda uzoqqa bordi. Va Don Filipp uchun narx yuqori edi. Ego u ko'zga mumkin bo'lgan eng yuqori narx to'lash uchun berildi: ego Durdona vayron. U yaratgan kripto temir-beton devorlarga ega. Nassau ko'chasidan yigirma etti metr pastda. Tashqarida murakkab ikki kalitli tizimga ega darvoza mavjud. Ammo tonozning o'ziga kirish tor o'tish yo'li orqali, uch metrli to'qson tonnalik po'lat silindr orqali amalga oshiriladi. Tsilindr bir yuz qirq tonnalik ramkada aylanadi. Kirish yopilganda, silindr shu qadar buriladiki, ramka qattiq po'lat bilan to'ldiriladi va keyin shishadagi ulkan Mantar kabi bir santimetrga cho'kadi. Bu havo o'tkazmaydigan, suv o'tkazmaydigan va bir muncha vaqt qulflangan, barcha elektron uskunalar, televizor va boshqa ko'rish uskunalari, shuningdek, mamlakatdagi ushbu turdagi eng yirik birliklardan biri atrofida qurilgan inson xavfsizligi tizimi haqida gapirmasa ham bo'ladi: snayperlar muntazam ravishda mashq qilishadi. kichik qurollar va avtomatik qurollar bilan.
  
  
  Signal tizimi binolar atrofidagi har qanday chiqishni to'sib qo'yishi mumkin. Va tonoz ichida qulflangan bo'linmalar, uchta qulflar mavjud. Ularda qo'shma Shtatlarda va yetmishga yaqin boshqa mamlakatlarda o'n to'rt ming tonnaga yaqin oltin quyma bor. Har bir barning og'irligi taxminan o'n ikki funtni tashkil qiladi. Bu sizning cho'ntagingizda olib yurishingiz mumkin bo'lgan narsa emas va siz butun yuk mashinalari parki bilan buni e'tiborsiz qoldirolmaysiz.
  
  
  U erdan oltinni olish hatto Chjan Ji Jo ham yoqadigan sir edi. Va emu ham Filipp donning echimini xohlaydi. Bu bir vaqtning o'zida oddiy va qiyin edi.
  
  
  Birinchi uchrashuvda ikki kishi o'z sharoitlari bilan yuzma-yuz kelishdi. Filipp Don, qizining fojiasi bilan ovora bo'lgan odam, darhol o'zining noyob sehrini doktor Lotar Inuris sehriga almashtirishga qaror qilmadi. Internetdagi muammo ishonch edi.
  
  
  - "Ammo, aziz do'stim, - dedi doktor Inuris: "ikkalamiz ham bir-birimizga ishonishimiz mumkin. Ishonamanki, siz ushbu loyihani muvaffaqiyatli yakunlaysiz va qizingizning muvaffaqiyatli ishlashini menga ishonib topshirishingiz kerak. Sizda tanlov yo'q.'
  
  
  "Albatta, siz haqsiz", dedi Filipp Doane. "Hech kim, takror aytaman, hech kim men qila oladigan narsani qila olmaydi. U eng ilg'or usullar bilan takomillashtirildi. Ko'p yillik izlanishlarga asoslangan o'z usullarim.... Va uning dunyodagi yagona jarrohi, u sizning qizingizga ta'sir qilgan chandiq to'qimasini davolay oladi va unga nafaqat yangi yuzni, balki go'zal yuzni ham beradi."
  
  
  "Va uning, - dedi Filipp Don beparvolik bilan, - uning dunyoda siz talab qiladigan to'liq xavfsizlik ma'lumotlariga ega bo'lgan yagona odam."
  
  
  - Bu to'g'ri. Shunday qilib, hech birimiz boshqaning ishonchiga xiyonat qilishni xohlamaymiz, shunday emasmi? Ikkala erkak ham so'ragan narsa juda katta ish edi. Qadim zamonlardan beri qazib olingan dunyodagi oltining oltidan bir qismini olib qochmoqchi bo'lgan Inuris Filipp Doanni kerak bo'lganda sodiq xodimlar bilan ta'minlashga rozi bo'ldi. Biroq, o'z xavfsizligi uchun u ushbu yirik talonchilikda ishtirok etgan boshqa rahbarlarni nomlashdan bosh tortdi. Buning evaziga u o'rnatishga rozi bo'ldi Penny operatsiyasi Agar Filipp oltinga kirishni ta'minlash orqali o'z hamkorligini namoyish etsa. Uzoq muddatli rejalashtirish qaytarib bo'lmaydigan bosqichga yetgandan so'ng, u Pennining o'zgarishini boshlaydi. Oltinni o'g'irlash uchun oylar, ehtimol yillar kerak bo'ladi. Operatsiya yakshanba kunlari davom etadi.
  
  
  Ih birinchi uchrashuvi tugashidan oldin ham Filipp Doane va Inuris aloqada bo'lish tizimini ishlab chiqdilar. Shunday qilib, Filipp shifokorga rejasini boshlashga tayyor bo'lganida emga xabar berishini aytdi.
  
  
  O'sha kundan boshlab Filipp Don qiziga butunlay boshqacha odamdek tuyuldi. Yillar davomida birinchi marta u baxtli va quvnoq tuyuldi. Penny bu rang o'zgarishi, tez kattalashtirish haqida savol bermaydi. Salom, men u nihoyat vaziyat bilan kelishayotganiga ishonishni xohlardim. Ammo bu baxtning kamchiliklari bor edi. Penni otasi vaqt davomida qizg'in keskinlik bilan iste'mol aylanganini kashf, va u uning tashvish bildirdi qachon, u yangi loyiha hayajon uni tegishli. Penni shu erda to'xtadi. U endi uni mamlakat bo'ylab, har xil shifokorlarga sudrab bormaganidan va uning ishiga singib ketganidan xursand edi. U hatto Egoning o'zgargan ko'rinishini ham sezmagan edi; yillar davomida Egoning sochlari tabiiy ravishda kul rangga aylangan edi; ammo vaqt o'tishi bilan u yangi loyihaning egosidan ozib, egilib qoldi. Egoning yuzi ajin va qari edi. Nihoyat, bir kecha u Egoning jismoniy o'zgarishlarini payqadi.
  
  
  U uyga erta, yaxshi kayfiyatda keldi va ikki stakan o'zining eng yaxshi sheri odinni quydi, uning atrofiga ay berdi. "Tost, tinga. Hayot sehriga ichaylik."
  
  
  Penni otasiga hayrat bilan qaradi. Ferret Egoni juda baxtli ko'rganidan beri yillar o'tdi. "Nima bo'lyapti, Dada?"
  
  
  Filipp Doane sevimli stuliga o'tirdi. "Ertaga kechqurun sizni jarroh operatsiya qiladi. Va uyg'onganingizda, siz yangi yuzga ega bo'lasiz. Eski chandiqlaringiz va operatsiya izlaringizning izi bo'lmaydi. Penni unga ishonmay qaradi.
  
  
  "Bu haqiqat", dedi u. U stakanini qo'ydi va qasam ichgandek qo'lini ko'tardi. - Men mutlaqo jiddiyman. Men bu odamning ishini ko'rdim va sizga aytamanki, emu quyoshda emas."
  
  
  "Ammo, dadam", dedi Penni. "Men endi parvo qilmayman."Filipp Don bosh irg'adi. "Bilaman", dedi u. "Va shuning uchun men siz bilan juda faxrlanaman."Ammo, Penni, iltimos, bahslashmaylik. Agar sizga ahamiyat bermasangiz ham, iltimos, buni men uchun, chol uchun qiling. Otangiz emuga baxt va quvonch keltirishi uchun.
  
  
  Penni so'rovni qabul qilishda qiynalmadi. U otasining oldiga bordi va Egoning yuzidan o'pdi. Filipp tong Sl atrofida qo'lini qo'ydi.
  
  
  "Xudo sizni asrasin", dedi u. Ko'z yoshlari Egoning yonoqlaridan pastga tushdi. "Tushmang, dadam", dedi u. "Faqat quvonch."U bu haqda o'yladi. "Ayting-chi, men qanday ko'rinaman?"
  
  
  "Sizga haqiqatni aytish uchun men bilmayman", dedi Filipp. "Men hamma narsani shifokorga qoldirdim. U buni biladi. Lekin u menga shunchalik ko'p aytdiki, siz juda chiroyli bo'lasiz.
  
  
  "U juda ajoyib odamga o'xshaydi."
  
  
  "Ha, juda yaxshi", dedi Filipp.
  
  
  "Nen haqida menga ayting?"
  
  
  "Bu haqda aytadigan ko'p narsa yo'q. Lekin yaxshi odam. Uning ovozi zaif va o'ychan edi.
  
  
  "U qanday?"Bu kim?"U qayerdan?
  
  
  "Bu muhim emas."U uning savollariga deyarli g'azablanganday tuyuldi. "U o'z sohasidagi eng zo'r va bu yagona muhim nuqta, shunday emasmi?""Dada, - dedi Penni, - menga aytmoqchi bo'lgan narsangiz bormi?"
  
  
  "Yo'q, yo'q", dedi Filipp sun'iy tabassum bilan. — Bu umuman to'g'ri emas. Lekin yolg'iz nen haqida aytish ko'p bor emas. Aytmoqchimanki, farq nima? Muhim natija."
  
  
  "Bularning barchasi juda g'alati, Dada", dedi Penni.
  
  
  "Xo'sh, bu hali sodir bo'lmadi,
  
  
  Xo'sh? Va uning kichkina asabiy ovozi va barchasi, endi u juda yaqin. Va bu savollarning ko'pligi ham Egoni yaxshilamaydi.
  
  
  "Xo'sh, men bundan hech qanday zarar ko'rmayapman. Bu estestvenno uchun. Nihoyat, bu muhim. Aytmoqchimanki, siz meni shubhali shifokorga qoldirmaysiz.
  
  
  Filipp Don xuddi egosi tepilgandek sakrab turdi.
  
  
  Dada.'
  
  
  U yig'lay boshladi. Egoning qizi uning yonida tiz cho'kdi. "Menimcha, siz menga hamma narsani aytib berganingiz ma'qul", dedi u. Filipp qo'llarini yuziga ko'tardi. "Men qila olmayman", dedi u yig'lar orasida. - Men buni qila olmayman.'
  
  
  "Siz kerak", dedi Penni.
  
  
  Va yig'lash to'xtaganda, Don Filipp hali ham yuzini qo'llari bilan yopib, qiziga nima qilganini aytib berdi. U qanday qilib sirli doktor Inuris bilan yillar davomida omborlar atrofidagi barcha asosiy xavfsizlik postlariga shifokorga sodiq yangi odamlarni qo'yishga muvaffaq bo'lganini tushuntirdi. Ba'zan Filip Don muvaffaq, qachon kabi men qorovul chap harakat va yangi bir yollash kerak edi. Filipp Don yangi odam olib kelinganida, doktor Inuris tota tanlangan va tayinlangan. Lekin bu hammasi emas. Erkaklar tibbiy markazlarni tark etishdi. Filipp tomonidan to'plangan va taqdim etilgan ma'lumotlar bilan Inuris " sehrli yo'qolishlar."Qo'riqchi g'oyib bo'ldi, lekin bu haqda hech kim bilmas edi. Darhol, ego o'rnini egallash va ego ishini bajarish uchun doktor Inuris tomonidan yaratilgan ideal dunyo bor edi.
  
  
  Bir muncha vaqt o'tgach, butun vault tizimi bir narsaga qaratilgan butun jamoaning nazorati ostida edi: oltin o'g'irlash.
  
  
  Don Filippning echimi murakkab bo'lganidek sodda edi. Eng qiyin narsa erkaklarni almashtirish edi, lekin doktor Inuris buni qildi. Va soddaligi shundaki, Filipp Doane boshidanoq o'zi yaratgan chidab bo'lmas omborga kirish uchun qo'pol kuch ishlatishdan foyda yo'qligini bilar edi. Metallda kamchiliklar yo'q edi. Zaif nuqta, u bilar edi, soqchilarda edi.
  
  
  Endi operatsiya ancha osonlashdi. Oltinning katta qismi Qo'shma Shtatlarga tegishli edi. Ba'zi quyma zaxiralar boshqa mamlakatlarga tegishli edi va qarzni to'lash kerak bo'lganda, maxsus poyabzaldagi "oltin stakerlar" oltinni gidravlik ko'targichlar va kamar konveyerlari yordamida kerakli bo'linmaga ko'chirishdi.
  
  
  Har kuni, Don Filipp tomonidan belgilangan jadvalga ko'ra, har bir qo'riqchi oltin barni ko'chirdi va Egoni soxta bilan almashtirdi, hech kim qo'riqchining o'zidan boshqa hech narsani bilmas edi va u bu haqda gapirmoqchi emas edi. Termitlar uyda qanday ovqatlanishadi. Sekin, lekin samarali. Bir necha yil ichida minglab oltin qutilar g'oyib bo'ldi. Odatda, sharoitlar mutlaqo xavfsiz deb hisoblanganda, yuk mashinasi katta yuklarni oldi va etkazib berdi. Ma'lum vaqtdan so'ng, kassada qolgan oltin quymalar soni soxta oltin quymalar sonidan kam bo'ldi. Milliardlar o'g'irlangan. Ayni paytda jahon bozorida oltin narxi barqaror bo'lib qoldi: untsiya uchun 35 dollar. Keyin, to'satdan, kuchlarning kombinatsiyasi dollar kuchini yo'qota boshladi. Juda ko'p dollar chop etildi. Qog'oz pullar juda ko'p edi. Dollarga bo'lgan ishonch zaiflasha boshladi. Xalq gold hotel.
  
  
  Rasmiy ravishda oltin qimmatroq edi. Rasmiy ravishda, dollar kamroq qiymatga ega edi va dollardan uzoqda oltinga katta parvoz bo'ldi. Dunyoning buyuk moliyaviy donishmandlari erkin oltin bozorini yaratishga qaror qilganlarida, narx bir untsiya uchun yuz dollardan oshdi.
  
  
  Hammasi moliyaviy zarbaga tayyor edi. Doktor Inuris va uning do'stlari dunyodagi barcha oltinlarning deyarli oltidan bir qismini nazorat qilishdi. Ular bozorda haqiqiy alenkaga ega edilar va yuqori narxlar va yuqori talablarga javob bera oldilar.
  
  
  U va Filipp Don Penniga hamma narsani tushuntirishdi va u hokimiyatga borishni talab qilganda, u rad etdi.
  
  
  'Hali emas. Bu bosqichda falokat bo'ladi. Biror narsa chiqib ketadi va Amerika qo'shma Shtatlari iqtisodiyoti betartiblikka tushadi. Natija shunchalik halokatli bo'lar ediki, hech kim daxlsiz qolmaydi. Sanoat qulaydi, ishsizlik osmonga ko'tariladi va fond bozori qulaydi. Ammo biz bu haqda jim tursak, AQSh yana o'z oltinini topishi ehtimoli bor. Endi aytaman, siz butun hikoyada faqat bitta yaxshi narsani yo'q qilasiz: siz uchun yangi hayot. Agar operatsiyaga qadar jim tursak, hammasi yaxshi bo'ladi. Hukumat o'z vaqtida eshitadi, ammo biz foyda olmagunimizcha to'g'onni buzish uchun hech qanday sabab yo'q. Biz hozir hamkorlik qilishimiz kerak, aks holda men o'z ishimda faqat xunuk qiz va o'g'ri sifatida sudlangan otani ko'raman."Penni tezda tushundi. Uning otasi haq edi. Uning yagona imkoniyati operatsiya qilish edi, shu bilan Filipp Doane va doktor Inuris o'rtasidagi bitimni bekor qildi. Va bundan keyin ham u vaziyatni to'g'irlash uchun hamma narsani qila oladi.
  
  
  Otasi uning fikrini o'qiganday tuyuldi. "Ushbu operatsiya amalga oshirilgandan so'ng, - dedi u, - doktor Inuris menga qarzini to'laydi va u bilan shartnomam tugaydi. Keyin, Penny, siz nima qilishingiz kerakligini qila olasiz.
  
  
  Shunday qilib, u ertasi kuni kechasi otasini o'pdi. Ih uyi oldida mashina kutib turardi. Uzun bo'yli xitoylik erkak orqasiga o'tirmasdan g'ildirak orqasida o'z o'rnini egalladi. Uning orqasidagi odam soyada o'tirardi. Ego ovozi ego yarim yashirin yuzidan keldi. "Uning shifokori Inuris", dedi u. "Sizning jarrohingiz, Miss tong."
  
  
  Ular uning uyidan bir mil uzoqlikda bo'lishidan oldin, u unga dori berdi. Va Penni tong ular manzillariga etib borganlarida hushidan ketishdi.
  
  
  
  Bob 12
  
  
  
  
  Penni tongning shirin yuziga qaraganimni angladim, u menga bu voqeani aytib berdi. U bir zum to'xtab turganida, u yorqin quyoshli kunda o'z hikoyasidan kelib chiqqan ko'plab savollar va tashvishlar bilan kurashdi. U hali tugatmagan ko'plab tasvirlar bor edi, u uni yakunlaydi deb umid qildi. "Shunday qilib, bu yaxshi shifokor sizni Nikol Karaga o'xshatdi", dedim men qo'llarimdagi oxirgi ichimlikni aylantirib.
  
  
  "Ha, u butparast kino yulduzining qiyofasidan hayratda qoldi."Uning tanasi bostirilgan kulgidan titrardi. "Oh, albatta, men minnatdorman. O'zimni oynada birinchi marta ko'rganimda ko'zlarimga ishonolmadim. Yangi yuz, chiroyli yuz. Shunda men go'zallik, jismoniy go'zallik haqiqiy ajoyib sovg'a ekanligini hech qachon bilmaganimni angladim. Ammo sovg'a, - davom etdi u, ovozi yoqimsiz xotiralar bilan taranglashdi", - yuqori narxni talab qiladi.
  
  
  Inuris Penni 72 soatdan ko'proq vaqt davomida hushidan ketganini tushuntirdi. Hali ham uning yangi yuzining nafis go'zalligi, ko'zgu atrofidagi hayratli nigohini qaytargan mukammalligi bilan maftun bo'lib, u shifokorning unga yaqinlashayotganini payqamadi. "Erkak butun umrini shunday ayolni izlash bilan o'tkazishi mumkin edi", dedi u yonida ochiq turib. "Men Nikolni hech qachon tanimaganman."Ammo tan olaman, men uni bilish uchun ko'p narsa beraman. Va sizni bunday ko'rish meni aqlimni yo'qotadi.
  
  
  To'satdan u qo'lini cho'zdi va uni yaqin tortdi. Ee atrofida o'ralgan qo'l. Egoning erkin qo'li ingichka tungi ko'ylakni tortdi va ko'kragini taxminan siqib qo'ydi. U lablarini lablariga bosdi va tilini tishlari orasiga tiqdi.
  
  
  Qo'rqqan Penni ozod bo'ldi. "Menga tegmang!"
  
  
  "Menimcha, siz mening e'tiborimni qabul qilishni o'rganganingiz ma'qul", deb jilmayib qo'ydi shifokor.
  
  
  Penni Egodan ketishni so'radi. Keyin shifokor unga sport zalida qaerda ekanligini aytdi: Frantsiyaning janubida, villada. Va u tushuntirganidek, salom, u va otasi bitimni tugatmaguncha uni tark etishiga yo'l qo'ymang. Pennining mahbus bo'lib qolishdan boshqa chorasi yo'q edi. U o'zini Filipp Doane va doktor Inuris o'rtasidagi kelishuv haqida bilmagandek ko'rsatdi, bu uning foydasiga bo'ldi. U nah uchun eng yaxshi strategiya itoatkor xatti-harakatlar va jaholat bo'lishiga qaror qildi. Salom, bizga boshqa sharoitlarda Villani tark etishga ruxsat berilmadi.
  
  
  Doktor Inuris, aftidan, unga birinchi qo'pol yondashuvi jiddiy noto'g'ri hisoblash ekanligini tushunib, bir necha kun davomida hech qanday jismoniy kuch sarflamadi. Biroq, u uni buzuq jozibasi bilan "Blitskrieg" ga bo'ysundirdi. Va" xodimlar", Gvido va Tiong kamroq hushyor bo'lishdi.
  
  
  Inuris o'zi haqida salom aytdi. Va u tomosha qilish va tinglash orqali bir-biriga bog'langan ma'lumotlarning atrofida, u asirlikda ushlab turgan, buzilgan odamni tasavvur qila oldi.
  
  
  Birinchidan, Inuris geroinga qaram edi. Shpritsdan yashirin foydalanish uchun ego va sevgi aniq edi. U edi nemis kelib chiqishi va urush paytida tibbiyot talabasi bo'lgan. Bu vaqt ichida u o'zi biriktirilgan kontslagerlar mahbuslarida jarrohlik texnikasini mashq qila oldi va rivojlantirdi. U hozir maqtanayotgan texnikani takomillashtirish uchun necha yuzlab odamlarni mayib qildi, o'ldirdi? Keyin u Shveytsariyaga qochib ketdi va u erda kichik klinikani ochdi. U keksa ayollarning yangi yoshlarga fanatik intilishi tufayli boyib ketdi. O'sib borayotgan boylik ego, ochko'zlikni rag'batlantirdi va u butunlay boylikka chanqog'ini qondirishga e'tibor qaratdi.
  
  
  Barcha xotiralarida u hech qachon Filipp Doane haqida qanday bilishini eslamagan. Shuningdek, u Penni bilan ihning ishbilarmonlik munosabatlari haqida gaplashmadi.
  
  
  Inurisning hikoyalari bilan bir necha kun o'tdi, Penni villaning bog'ida o'zini quyosh botayotgan edi. Keyin, bir kecha, u Inuris va Egolarning aniq hamkorligi tufayli uxlab qolish uchun etarlicha tinchlanganini sezganida, salom sirg'alib ketishga va Nitssaga etib borishga muvaffaq bo'ldi. Gvido u bilan ko'tarilamiz qachon u faqat casino keldi. U villaga qaytarilganda, Inuris g'azablandi va uni o'sha oqshom takrorlamaslik uchun odobsiz tahdidlar bilan ogohlantirdi.
  
  
  Bir hafta o'tgach, Ay yana yashirincha chiqib ketishga muvaffaq bo'ldi. Va Gvido uni yana topdi. Ammo bu safar Nikolas Anderson ismli odam bor edi...
  
  
  U unga hushtak chaldi. "Bu men uchun juda qiziq voqea. Lekin yana bir narsa bor. Nikolas Andersonning haqiqiy ismi Nik Karter. U Amerika qo'shma Shtatlari hukumati uchun agent.
  
  
  Pennining ko'zlari kattalashdi va og'zi kichkina, jim o hosil qildi.
  
  
  "Endi siz buni juda aniq aytyapsiz, - dedim men, - men ham xuddi shunday qilaman deb o'yladim."
  
  
  "Men bunga ko'nikishim kerak", dedi Penni. "Ammo men buni hech qanday farq qilayotganini ko'rmayapman."
  
  
  "Men ham", dedim. "Ikkalamiz ham Inurisni o'ldirishdan oldin uni abadiy qo'lga olishni xohlaymiz. Va biz uni ego tutishimiz bilan, men bu oltin va Inurisning sheriklari kimligi haqida bir oz ko'proq bilmoqchiman. Siz otangizdan oldin qandaydir jazoga duch kelayotganingizni tushunyapsizmi?
  
  
  Penny ko'zlarini tushirdi. "Ha", dedi u. - Men uni bilaman. Lekin menimcha, u ham biladi. Va emu parvo qilmaydi. U tashvishlanayotgan yagona narsa menga aytish edi. Va endi menga indamay g'amxo'rlik qilishadi.
  
  
  "Agar bu to'g'ri bo'lmasa, tikuvchini oling, Penny Doane", dedim. "Siz juda chiroyli ayolsiz."
  
  
  U erda vayron bo'lgan ayvonda u qizarib ketdi. "Men hali bunday iltifotlarga o'rganmaganman", dedi u.
  
  
  "Xo'sh, menimcha, siz bunga ko'nikganingiz ma'qul", dedim zinadan turib.
  
  
  "Hammasi juda g'alati", dedi u. "Men bunga ko'nikishimni bilmayman."
  
  
  U uning oldiga bordi va uni oldi. "Men buni sinab ko'rishga yordam beraman", dedim. "Bu faqat bir gap yigirmoq, amaliyot."U yuzini qo'llariga oldi va og'zini oldiga olib keldi. U meni kutayotgan edi. Uning qo'llari meni o'rab oldi va uning tanasi, qattiq nuqta va silliq chiziqlar o'yini meniki bilan birlashdi. Uning qo'llari kelib, sochlarimga chigallashdi.
  
  
  "Oh, - dedi u nihoyat, - oh, Nik.
  
  
  U og'ir nafas edi, uning ko'ylak uzoq V-bo'yniga bo'rtib uning dillardagi kuygan toplar. U qizning ko'zlari yashil olov bilan yonayotganini ko'rdi. Uning qo'llari mening bo'ynimga o'ralgan va lablari iliq va ho'l bo'lib, har doim shunchaki minnatdorchilikdan ko'proq bo'lgan ehtiros bilan meni tarashdi. Uning sonlari nazoratsiz istak ritmida sonlarimga bosildi. Va uning qo'llari, uning xohishining xizmatkorlari, sonlarimga tegish uchun pastga tushishdi. U ko'ylagini yechdi, ko'kragini qo'llariga oldi va qattiq ko'kraklarini o'pdi. U ko'ylakni sabrsizlik bilan yelkasidan siljitdi. "Shoshiling, Nik", dedi u nafas oldi. 'Tezroq.'
  
  
  U oqartirilgan jinsi va pantiesini echib tashlaganida to'xtadi. Uning qo'llari va oyoqlari meni Baxmal go'shtga o'rab olgan shabnamli o'tga birga cho'kishimizdan oldin uning barmoqlari ham, mening ham kiyimlarimdan mahrum bo'lishga shoshilishdi. Uning og'zi qulog'imga hayajon bilan ingrab yubordi, xuddi atrofdagi tornadoning ovozi singari, bizni ko'tarib, tasavvur qilib bo'lmaydigan zavq hovuziga tushirdi. Qayta-qayta, biz momaqaldiroq portlashi bilan tugatilgunimizcha va yangi kun quyoshida tinch, iliq va bir-birimizga yaqin bo'lganmiz.
  
  
  U erda, maysada yotib, uning stahl unga nima deb o'ylaganini aytib berdi. Doktor Inuris qochib ketganda uni o'zi bilan olib ketishga qaror qildi. Agar emu muvaffaqiyatga erishganida, hech bo'lmaganda uning uchun hammasi yaxshi bo'lar edi. Keyin emu Ferretning oltinni o'g'irlashi tugamaguncha Penni asirlikda ushlab turishi mumkin edi. Ammo bu muvaffaqiyatsiz tugadi. Meni chalg'itish va qochish uchun em mashina atrofiga tiyin tashlashi kerak edi. U tirik ekan, u xavf ostida edi. Ammo u villaga qaytib borishni xavf ostiga qo'yolmadi. Bu juda xavfli edi. Ertami-kechmi, kimdir Gvido va Tiongni podvalda o'lik holda topadi. Va shundan so'ng darhol kimdir Villani ijaraga olgan odam haqida ko'p savollar bera boshladi.
  
  
  Yo'q, Doktor. Inuris hech qachon qaytib kelmaydi. U hali ham qochib ketayotgan edi. Jang ego o'yini emas edi. U kutadi va unga yuradigan jallodlari uchun qasos tayyorlaydi. Oltin asrda u texnik, jin yaratuvchisi, "sehrli" g'oyib bo'lgan soqchilar uchun o'rinbosar edi. Uni, bu nimani anglatishini bilardi. Buning uchun har doim" tugatish "yoki"operatsiyalarni shartsiz tugatish" kabi yaxshi shartlarga ega bo'lgan kishi bor edi."Bu soqchilar ih o'rniga o'lik edi. Aleksandr inurisning oltinni o'g'irlashda qo'shgan hissasi edi.
  
  
  Kimdir bu miqyosda va murakkablikda ishlash uchun zarur bo'lgan ishchi kuchi, Jasur va bir guruh miyalarni taqdim etadi. Men aniq kimligini bilmasdim, lekin shifokor yonida Gvido va Tiongning borligini juda ibratli deb topdim. Ular shifokorning eski do'stlari yoki boshqa birovning eski do'stlari kabi ko'rinmasdi. Go'yo Gvido va Chang ittifoq a'zolari tomonidan imtiyoz sifatida shifokorga tayinlangandek edi.
  
  
  Shunday qilib, shifokor tansoqchilarsiz qolib, emu ko'zdan qochirishi kerak bo'lgan qizni yo'qotganda, u imkon qadar tezroq do'stlarining boshpana chuquriga ketayotgan degan xulosaga kelishi kerak edi. Agar u etarlicha tez bo'lsa, u o'rtoqlariga qaytib, nima bo'lganini aytib berishi va Egoni kechirishi yoki hech bo'lmaganda muhim narsa noto'g'ri bo'lmaguncha uni jazolamasligi haqidagi qarorga ishonishi mumkin edi.
  
  
  Ayni paytda, ego hamkorlar ishonch hech narsa qiz va, ehtimol, "Nicholas Anderson pastga kuzatib tomonidan noto'g'ri ketdi qilish uchun ularning eng yaxshi, albatta, mumkin."Ular ihning og'zi abadiy muhrlanganligiga ishonch hosil qilishadi.
  
  
  Agar mening taxminim to'g'ri bo'lsa, doktor Lotar Inuris Nyu-Yorkka qaytmoqda.
  
  
  "Bu menga yaxshi tuyuladi", dedi Penni.
  
  
  U unga ikkinchisi haqida gapirishni istamadi, doktor Inurisning Nyu-Yorkda bo'lishining yaxshi sababi. Hali emas. "Hammasi joyida", dedim. 'Ketdik. Sizga uyda boshqa narsa kerakmi?
  
  
  Penni boshini chayqadi. "Menga faqat pasportim kerak va u cho'ntagimda. Ketdik. Narcissaning villasiga kiraverishdagi darvoza tomon yurganimizda uning qo'li menikiga tushdi. Quyosh porlab turardi va villaning ma'yus xarobalari va uning o'lik aholisi bilan xayrlashish yoqimli edi.
  
  
  "Biz Nitssaga avtostop qilamiz", dedim men. — Biz hali ham mehmonxonamning mimmo orqali o'tishimiz kerak. Bu shunchaki tuyg'u, men qayerga borsak ham do'stlarimga muhtoj bo'laman. Ih ismlari Gyugo, Vilgelmina va Per.
  
  
  Tez orada biz mehmonxona atrofida yana chiqib edi. Biz taksida shaharning sharqidagi Nitsa aeroportiga bordik va aeroport binosi oldida to'xtaganimizda, Penni yengimni tortdi.
  
  
  "Qarang", dedi u.
  
  
  Tashqarida parklangan — aniqrog'i, tashlandiq-oq Mersedes edi.
  
  
  "Biz to'g'ri yo'ldamiz", dedim men. "Ehtimol, u Air France reysini Parijga soat 7: 30 da olib borgan."
  
  
  Biz Parij va Nyu-Yorkdagi ulanishlar bilan 9: 30 da Nitsa atrofida parvoz qildik.
  
  
  Ketishimizdan oldin ko'p vaqtimiz qolmadi. Unga ikkalamiz uchun kofe, bir nechta kruvasan va International Herald Tribune nusxasi olib kelindi. Birinchi sahifadagi katta sarlavha darhol e'tiborimni tortdi. Oltin narxi eng yuqori cho'qqiga chiqdi. Unga bo'lgan talab xalqaro bozorlarda rekord darajada edi va dollarning kelajagi haqidagi xavotirlar kuchaydi.
  
  
  Agar u butun falokatni oldini olish imkoniyati bo'lsa, u butun oltin o'g'irlash operatsiyasi ortida kim turgani haqida ma'lumot olishi kerak edi. Agar AQSh oltinining katta qismi sizdirilgan bo'lsa, xalqaro oltin inqirozi xalqaro vahimaga aylanadi. Qog'oz dollarlari befoyda bo'lar edi. Bir bo'lak non millionga teng bo'lar edi. Uni, keyin birinchi Jahon urushi Germania haqida qaerdadir o'qib esladi. Bir necha yil ichida brendlarning qiymati to'rt markadan to'rt milliard markaga tushdi. Hamma narsa tarix takrorlanishi uchun yaratilgan, ammo bu safar Qo'shma Shtatlarda.
  
  
  Parijga sayohat voqealarsiz Yuklandi. Samolyot balandlikka ko'tarilish uchun farishtalar ko'rfazi ustidan burilib, keyin uchib ketdi.
  
  
  "Men tez orada bu erga qaytishni xohlayman", dedi Penni.
  
  
  "Hammasi tugagach", dedi otasi.
  
  
  "Qachon" yoki "agar"?"
  
  
  Parijda biz samolyotlarni almashtirdik va katta Boeing 747 Orlovga o'z vaqtida uchib ketdi . Agar mening taxminim to'g'ri bo'lsa, Lotar Inuris bizdan ikki soat oldinda edi. Biz ego bilan qo'lga qilmoqchi emas edi, biz to'g'ri yo'nalishda harakat qilingan kabi, lekin kamida u his. Atlantika okeani ustida Penni yelkamda uxlab yotgan edi. Men uni ayblamadim. Nah bir qo'pol kecha bor edi. Men ham bu borada charchadim, lekin uyqum kelmadi. Menga bu samolyotda qamalish yoqmadi. U yerda bo'lishdan va Inuris va uning ego sheriklarini ta'qib qilishdan manfaatdor. Ammo nihoyat, xodimlardan kimdir interkom ustiga kelib, xavfsizlik kamarlarimizni bog'lashimizni aytdi. E'lon Pennyni uyg'otdi. U esnadi, cho'zildi, keyin menga o'tirdi va ko'zlarini yumdi.
  
  
  "Salom, Sonya", dedim. U bitta yashil ko'zini ochdi va qalin oltin sochlari ostidan menga qaradi. 'Uyg'onish vaqti. Biz ishga borishimiz kerak.
  
  
  U boshini ko'tarib, sochlarini orqaga surdi. "Ertami yaxshi," u dedi. 'Siz nima qilyapsiz?'
  
  
  "Biz sizning otangizni ziyorat qilamiz", dedim men. - Bu kun tartibidagi birinchi element. U Inuris bilan bo'lgan eng yaxshi etakchi. Yodingizda bo'lsin, u Inuris bilan aloqa tizimiga ega edi va men nima ekanligini bilmoqchiman.
  
  
  Taksi Riverside Drive-dagi ellik yoshli ko'p qavatli uylardan biri oldida to'xtadi.
  
  
  U haydovchiga pul to'laganida, u tezda atrofga qaradi. Ko'chada hech narsa menga g'ayritabiiy tuyulmadi. Agar kimdir kvartirani tomosha qilsa, u yaxshi yashiringan edi.
  
  
  Taksi yana tortilayotganda u chamadonini oldi.
  
  
  'Hozir soat nechada? Penny so'radi.
  
  
  Uning soatiga qaradi. ' 5: 20.'
  
  
  - U har daqiqada uyda bo'ladi."
  
  
  Biz sekin liftni sakkizinchi qavatga ko'tardik. U Vilgelmina Poning g'ilofini chiqarib, barmog'ini tetikda ushlab, yelek cho'ntagiga tiqdi. Pennining kaliperi Lugerni ko'rganida siqildi. "Keling, buni muntazam ehtiyot chorasi deb ataymiz", dedim. "Men lift bo'ylab birinchi bo'lib chiqaman."
  
  
  Penny bosh irg'adi. Lift to'xtagach, u chamadonining orqasiga o'tirdi va eshikni ehtiyotkorlik bilan ochdi. Agar kimdir koridorda kutayotgan bo'lsa, ular kunduzgi bo'shliqdan o'tish uchun kichik, past nishonga o'q otishlari kerak edi. So'ngra emu yaxshi, albatta, yaxshi va tez bo'lishi.
  
  
  U eshikni itarib ochdi va boshqa tomonga qaradi. "Hammasi joyida", dedim.
  
  
  Pennyda bir qator kalitlar tayyor edi. "Eshikni ochganingizda undan uzoqroq turing", dedi otasi. "Va birinchi bo'lib kirishga ruxsat bering."
  
  
  Eshik ochilgan payt u kvartira bo'sh ekanligini tushundi. U eskirgan havo bilan to'ldirilgan edi va chang zarralari derazadan egilgan chiroqlarda filtrlangan nurda deyarli harakatsiz osilib turardi. Penny eshikni orqamizdan yopdi. 'Dada?'Yo'q!- u xitob qildi.
  
  
  — Menimcha, u uyda emas", dedim men qurolni qo'yib.
  
  
  "Xo'sh, bu uzoq bo'lmaydi", dedi u. U derazalarni ochdi va menga bir stakan Filipp Doane sherini quydi. "Bizda bor narsa shu", dedi u.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim.
  
  
  - Soat nechada?"
  
  
  "Besh yarim."
  
  
  "O'zingizni qulay qiling", dedi u. "Men dush qabul qilaman va almashtiraman. Agar u men ketganimda kelsa, siz o'zingizni tanishtirishingiz kerak bo'ladi.
  
  
  U o'rnidan turdi, galstugini yechdi va ko'ylagini yechishni boshladi.
  
  
  "Siz takliflarga rozi bo'lganingizni ma'qul ko'raman va men unga yolg'iz dush qabul qilishim mumkin edi", dedim.
  
  
  Ee uning qo'lini oldi. U menga yaramas ko'rinish berdi va meni zaldan pastga tushirdi.
  
  
  "Siz xavfli yashashni yoqtirasiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Siz buni ayta olasiz", dedim men.
  
  
  U kuldi. "U uyga kelganida nima bo'lishini bilmayman va biz hali ham dushdamiz."
  
  
  - Biz salom aytishimiz mumkin", deb taklif qildim.
  
  
  Keng hammomda dush bor edi. Biz kiyimlarimizni echib, nah ostiga tushdik. U yana tanasining egriligiga qoyil qoldi.
  
  
  "Buni qanday xohlaysiz?"- Bu nima? "u musluklar uning qo'llarini, so'radi.
  
  
  "Issiq va kuchli", dedim.
  
  
  Dush boshi atrofida o'tkir reaktiv otilib chiqdi. Sovun uni ushlab oldi va Penni sharshara ostida o'tirar edi, ko'kragi menikiga biroz bosildi. U sovunni uning orqasiga sekin siljitdi. Uning qo'llari cho'zilib, meni o'ziga tortdi. U qo'llarini yelkamga qo'ydi va oyoqlari bilan bir-biridan bir oz o'tirdi, chunki u ko'kraklari bo'ylab va orasidan ko'pik izini tortdi, keyin esa undan ham pastroq, tekis qornidan va sonlari orasidan oldinga va orqaga.
  
  
  "Men sizning hammom shimgichingiz bo'lishni xohlayman", dedi u tanasini menikiga bosib, atrofimda silliq, ko'pikli go'sht to'lqinlanib. Uning nah qarshi artdi. U menga dangasa jilmayib qo'ydi, ko'zlari katta.
  
  
  "Meni yuving", dedi u. "Meni hamma joyda yuving."
  
  
  Uning qo'llari bo'ynimga yopildi. Ular mening tizzasidan edi qadar u uzatdi va uning oyoqlarini ko'tardi, keyin hammom inilti qarshi uni orqa bosdi va nah kirdi. Kichkina, uzun "ah" lablaridan qochib ketdi. Va keyin, o'zimizning yovvoyi, oqayotgan Koinotimizda, biz g'azablangan bemaqsadni, so'ngra chidab bo'lmas assimilyatsiya girdobini yaratdik, biz uni supurib tashladik va toza hayajon girdobida g'oyib bo'ldik.
  
  
  Qaerda bo'lmasin, biz o'ralgan tanamizda oqayotgan suv tovushiga qaytdik.
  
  
  "Men uning bu erda ekanligiga amin edim", dedi Penni yashash xonasiga qaytganimizda.
  
  
  U ichishni tugatdi va sigaret tutatdi. Unga hali aytma, salom, men nima deb o'ylayapman.
  
  
  Penni stulda bezovtalanib siljidi. "Balki u kech ishlayotgandir", dedi u nihoyat. - Axir u bugun uyga kelayotganimni bilmas edi.
  
  
  U hech narsa demadi. Ehtimol, u o'zi bilan bir xil narsadan shubhalangandir, lekin u hali ham bunga ishonolmadi. Penni tong aqldan ozgan emas edi.
  
  
  "Men ego ofisiga qo'ng'iroq qilaman", dedi u. Zalda telefon bor edi. Men uning bir raqamga, keyin boshqasiga qo'ng'iroq qilganini eshitdim. "Markaziy", dedi u. "Men erishmoqchi bo'lgan raqam blokdan chiqarilganligi haqida avtomatik javob olaman. Menimcha, bu xato bo'lsa kerak. Men uning raqamga qo'ng'iroq qilganini eshitdim va u yana gapirishdan oldin bir lahza sukut saqladi. - Siz mutlaqo ishonchingiz komilmi?"Men javobni eshitmadim, lekin bu haqiqat ekanligini bilardim.
  
  
  U yana yashash xonasiga kirib, menga qaradi. "Biror narsa noto'g'ri", dedi u.
  
  
  U stakanini quritdi. - Men nima bo'layotganini bilaman.'
  
  
  — Siz hamma narsani bilar edingiz, shunday emasmi?"u aytdi.
  
  
  U unga bosh irg'adi. - Menimcha, sizning otangiz garovga olingan."Doktor Inuris sizni otangiz so'nggi daqiqada oltin o'g'irlanishining oldini olish uchun hech narsa qilmasligiga ishonch hosil qilish uchun sizni shu erda ushlab turdi. U sizni yo'qotganda, u va uning do'stlari mening rejalarimni buzadigan hech narsa qilmaganingizga ishonch hosil qilish uchun otangizga murojaat qilishdi.
  
  
  "Ammo u bilganicha, - dedi Penni, - men u bilan otam o'rtasida nima bo'layotgani haqida hech narsa bilmasdim."
  
  
  "O'n besh milliard dollar xavf ostida bo'lsa, ular hech qanday imkoniyatga ega emaslar", dedim men. Bundan tashqari, hozir taxminan 45 milliard dollar. O'n besh milliard-hukumat oltin uchun to'lagan bir untsiya uchun o'ttiz sakkiz dollarga hisoblangan rasmiy narx. Erkin bozorda narx deyarli uch baravar yuqori."
  
  
  Penny hushtak chaldi. 'Endi nima qilamiz?'
  
  
  - Otangiz har doim shifokor bilan qanday bog'langanini bilasizmi?" Inuris?
  
  
  U boshini chayqadi. "Yo'q, - dedi u, - u menga aytmadi."
  
  
  "Uyning holatini hisobga olib, - dedim men, - u qarshi emas edi."
  
  
  "Ehtimol, ular Egoni bu erdan olib chiqishmagandir, - dedi Penni, - ehtimol ofisda."
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Men xato qilgan bo'lishim mumkin, - dedim men, - lekin juda ko'p narsalar ofis binosidagi kabi sodir bo'lmaydi. Yaqin atrofda lift operatorlari mavjud. Hamma joyda, kiraverishda, ko'chada nimanidir ko'ra oladigan va eslay oladigan odamlar juda ko'p. Turar-joy binolari qimmatturlari yaxshiroq, tinchroq. Odamlar o'z bizneslari bilan shug'ullanishadi. O'zingizning ego domingizda otangizni qo'lga olish ancha oson va kamroq xavfli bo'lar edi. Bu joy va Evropa o'rtasidagi vaqt farqini hisobga olsak, shifokor ularni aeroportga chaqirsa, Inurisning do'stlari bu erga erta kelishlari qiyin emas edi.
  
  
  - Va ular Egoni qaerdan olishadi?"
  
  
  "Bilmayman", dedim. — Ammo menga otangiz haqida aytganlaringizdan so'ng, u biron bir joyda qo'rg'oshin qoldirishdan zavqlanadigan odamlardan biri."
  
  
  "Siz haqsiz", dedi Penni. 'Lekin qaerda?'
  
  
  "Siz aytasiz", dedim men.
  
  
  Pennining ko'zlari xona atrofida aylandi. "Hammasi bir xil ko'rinadi", dedi u. Agar menda bo'lsa, men uni payqagan bo'lardim. U juda toza. U oyoqlarini stulga qo'ydi va tushkunlikka tushdi.
  
  
  "Bu haqda o'ylab ko'ring", dedim.
  
  
  Penni ko'zlarini yumdi. Xona tinch edi. Favqulodda vaziyatlar vazirligiga qaragan derazalar orqali u ufqda ochiq porlayotgan quyosh botayotgan to'q sariq sharni ko'rdi. U soatiga qaradi. Nyu-York vaqti bilan soat olti edi. Amerika bo'ylab banklar yopildi. Dunyo tinch va xavfsiz edi, hech bo'lmaganda ertaga qadar. Va keyin, ehtimol, butun ipni dam olish uchun vahima.
  
  
  To'satdan Penni sakrab tushdi. "Men buni olaman", deb xitob qildi u.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Bob 13
  
  
  
  
  Otasi stulga sakrab tushdi.
  
  
  'Siz nima demoqchisiz?'
  
  
  "Men u bu maslahatni qayerda qoldirishini bilaman", dedi u. "Agar u uni tark etsa."
  
  
  'Qaerda?'
  
  
  "G Qutisi".
  
  
  U unga savol bilan qaradi.
  
  
  "Eski Jie Xitoyga ketayotganda ajdodimga bergan fil suyagi qutisi. Bu nen uning barcha qimmatli qog'ozlar saqlaydi. Agar u biron bir joyda maslahat qoldirgan bo'lsa, u bu qutida bo'lishi kerak.
  
  
  "Bu quti qayerda?"
  
  
  "Ego xonasida", dedi Penni va allaqachon uning orqasidan zalda poyga qilayotgan edi.
  
  
  U bir daqiqada qaytib keldi. Bu chiroyli asar, to'rtburchaklar fil suyagi qutisi, har bir dyuym tomoni va tepasi tasavvur qiladigan har bir hayvonning chiroyli relyeflari bilan bezatilgan edi. Penny menga ego berdi.
  
  
  U qopqog'ini ushlab tortdi. Quti mahkam yopiq qoldi. Penni menga achinib qaradi.
  
  
  "Bu oson emas", dedi u. "Gee jumboq bilan to'ldirilgan qutilarni yig'ishdan zavqlanardi,esingizdami? "
  
  
  "Qanday qilib ochiladi?"
  
  
  "Men bilmayman", revmatizm edi.
  
  
  "Bizda ikkita variant bor", dedim men. "Biz yo men istamagan Egoni buzishimiz mumkin, yoki bu sirni oshkor qilishimiz kerak."
  
  
  "Bu sindirish uchun juda qadrli", dedi Penni. "Dadam meni hech qachon kechirmaydi."
  
  
  "Qirq besh milliard dollar ham juda qimmatlidir", dedim men. "Va men Amerika qo'shma Shtatlari hukumatini o'g'irlamoqchi bo'lganlardan mutlaqo nafratlanaman. Yoki biz tezda bilamiz, yoki Filippning ko'p muammolarni hal qilishga qo'shgan hissasi singan fil suyagi uyumidir.
  
  
  U qutini ehtiyotkorlik bilan oldi va uni qo'llariga aylantirdi. U qopqog'ini, pastki qismini va yon tomonlarini silab qo'ydi. Men uni bosdim. Men uni chimchilab, burchaklarini his qildim. Men kombinatsiyalarni teginish va tegishga harakat qildim. Bu uni silkitdi. Hech narsa ishlamadi.
  
  
  U Penniga qaradi. 'Har qanday fikr?'
  
  
  U boshini chayqadi. Nima bo'lishidan qat'iy nazar, bu oddiy va murakkab bo'ladi. Bu Ji yo'li edi . Sizga juda qiyin deb o'ylagan muammoni bering, ammo echim har doim sizning yuzingizga to'g'ri qaraydi.
  
  
  "Butun vaqt davomida yuzingizga tikilib turing", dedi u. 'Yaxshi.
  
  
  Faraz qilaylik, bu "yechim".
  
  
  Quti mening tizzamda edi. Uning qopqog'iga qaradi. Hayvonlardan boshqa hech narsa. Sherlar, yo'lbarslar, maymunlar, PanteRa, lamalar, fillar, ilonlar, ayiqlar, jirafalar, bo'rsiqlar, kitlar, boyqushlar, gorillalar, antilopalar.
  
  
  Penni kulib yubordi.
  
  
  'Bu nima? Men u qutisini tekshirish uchun pastga egildi sifatida Nah qarab, so'radi.
  
  
  "Oh, men faqat eski Jie haqida o'ylardim . Ehtimol, u buni yoqtirardi. Kichkina bola uchun yasagan qutini ko'rish juda bezovta edi.
  
  
  "Agar eski Jie oddiyroq fokuslarga yopishib olganida, men ancha baxtli bo'lardim", dedim men.
  
  
  "Ammo bu oddiy", dedi Penni. "Uning fikri tinchlandi.'
  
  
  "Buni hal qilish uchun sizga o'n besh daqiqa vaqt beraman, keyin uni qismlarga ajrataman", dedim. "Bu orada qalam va qog'ozni qaerdan topishingiz mumkinligini ko'ring."
  
  
  Penni bir zumda qaytib keldi.
  
  
  Men uni hisoblashni boshladim. "Veb-xosting", dedim. "U erda ellik to'rtta hayvon. Har tomondan o'n uchta. Pastki qismida hech narsa. Bir yuz olti jami. Olti sherlar. Sakkizta fil. Maymunlar, beshta. Ayiqlar, uchta. Ilonlar, beshta. Ikki boyqush. Kitlar, to'rt. Lamalar, beshta. Uchta jirafa. Bitta PanteRa. Gorillalar, to'rt. Buffalo, besh. Beshta tovus va uchta dandies.
  
  
  U buni hisoblashda davom etdi. Penni men aytgunimcha yozishni davom ettirdi: "hammasi shu."
  
  
  "Birgalikda", dedi u. "Bu jami yuz oltita."
  
  
  Men Nah dan ro'yxatini oldi va u mening yelkasiga qaradi esa uning ego ko'rib. - Siz g'ayrioddiy narsani ko'ryapsizmi?"Men undan so'radim.
  
  
  Penni boshini chayqadi. "Nuh kemasi partiyasi uchun mehmonlar ro'yxatidan boshqa hech narsa yo'q", dedi u.
  
  
  "Ehtimol, vidolashuv partiyasi", dedim men. "Xotima, har kim tushirmoq kerak, juft."
  
  
  Penni hali ham ro'yxatga diqqat bilan qarab turardi. "Keyin qiyin bo'ladi.
  
  
  'Siz nima demoqchisiz?'
  
  
  "PanteRa va bo'rsiq uchun", dedi u. "Ularning atrofida faqat bittasi bor. Sizningcha, ular biror narsani bilishadimi?"
  
  
  Keyin ko'rdim. "Siz haqsiz, ular nimanidir bilishadi. Ih tekshiring.'
  
  
  "Men qarayman", dedi Penni.
  
  
  — Siz ular haqida hech narsa sezmaysizmi?"
  
  
  "Bu alohida narsa emas", dedi u. "Ularning atrofida faqat bittasi va boshqalar bundan mustasno."
  
  
  Bu ro'yxat tomonidan Nah dan olingan. U bir qo'lida qutini, ikkinchisida qog'ozni ushlab turdi. "Hammasi joyida", dedim. "Har bir hayvon uchun ikkitadan ortiq hayvon bor, uchta istisno bundan mustasno."
  
  
  "Ha", dedi u. "Bir juft boyqush, PanteRa va bo'rsiq."
  
  
  'To'g'ri. Boyqushlar nima?
  
  
  "Donolik ramzlari", dedi u.
  
  
  "Yana."Boyqushlar qayerda?
  
  
  "Panther va bo'rsiq ustidan oching", dedi u. 'To'g'ri?'
  
  
  "Panter va bo'rsiq", takrorlang.
  
  
  Pennining qoshi burishdi.
  
  
  "R & D", dedim. "Filipp Doanening bosh harflari."
  
  
  Uni Panter ustiga bosdi. Hech narsa sodir bo'lmadi.
  
  
  "Oh, Nik", dedi Penni ohista.
  
  
  "Taslim bo'lmang", dedim. - Biz boshqa narsani sinab ko'rishimiz mumkin."
  
  
  U bir barmog'ini panteraga, ikkinchisini bo'rsiqqa qo'ydi. U Penniga qaradi. U so'radi.
  
  
  Men uni bosdim. Ikkala hayvon ham bosh barmog'im ostiga tushdi. Qutining ichida biron bir joyda zaif chertish bor edi. U qo'lini olib tashladi va qopqog'i ochildi. Filippning maslahati Donna biz ko'rgan birinchi maslahat edi.
  
  
  
  Bob 14
  
  
  
  
  Bu juda ko'p emas edi, lekin bu etarli edi: qora blokli harflar bilan oq qog'oz.
  
  
  Fu Kuan Yeon Akrobatik Truppasi. Endi Quyosh teatrida Min .
  
  
  Bir burchakda, Penni otasi deb tan olgan kichkina, toza qo'lda uchrashuv vaqti va sanasi bor edi: ertalab soat 8: 05 doktor Inuris vaqtni behuda sarflamadi. Men gumon qilganimdek, ehtimol u Nitsa aeroporti atrofidagi hamkasbiga qo'ng'iroq qilib, Filipp Doanni imkon qadar tezroq olib ketishini aytgan. U Nyu-Yorkka kelguniga qadar tushuntirishni davom ettiradi.
  
  
  Shunday qilib, kimdir bugun ertalab Filipp donga tashrif buyurgan bo'lishi kerak. U, ehtimol, kuzatuvchan edi, lekin keksa odamni fil suyagi qutisiga qog'oz qo'ymasligi uchun etarlicha kuzatuvchan emas edi; ehtimol u kiyinayotganda.
  
  
  "Kelinglar", dedi Penni.
  
  
  'Unchalik tez emas.- Yuzimga qarashdan u men bilan birga bo'lishni xohlamasligimni bilar edi.
  
  
  - Siz odinga uylanmaysiz, shunday emasmi?"
  
  
  "Men qo'rqaman", dedim. "Biz bu erda hech bo'lmaganda vaqtincha yo'llarni ajratamiz."
  
  
  "Men borishni xohlayman, Nik", dedi u. — Men sizni bu erga sudrab bordim. Va u mening otam.
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. "Qorong'i tushishi bilan men o'sha teatrga boraman va biroz qazib olaman.
  
  
  Men bu teatrni bilaman. U Boueri va Chinataunning tutashgan joyida joylashgan. Siz u erda juda ko'p ajralib turasiz.
  
  
  - Xo'sh, nima?- Ehtimol, biz ularga bu erda ekanligimizni bildirishimiz kerak. Ehtimol, ih sizni jalb qiladi.
  
  
  "Va bu sodir bo'ladi deylik," dedim. "Agar ular ikkalamizni ushlasalar nima bo'ladi?"
  
  
  "Ular g'alaba qozonishadi va biz yutqazamiz", dedi u yelka qisib.
  
  
  "Men bunga qodir emasman", dedim. "Va Amerika qo'shma Shtatlari hukumati ham. Bu mening o'yinim emas, bu erda "ertaga" siz yana bir imkoniyatga ega bo'lasiz. Agar ular g'alaba qozonsa va biz yutqazsak, bu nafaqat sizga, menga, otangizga, balki boshqa ko'plab odamlarga ham zarar bo'ladi. Doktor Inuris va uning do'stlari hozir biroz qo'rqishsa kerak. Sizning qochishingiz va otangizni garovga olishingiz ih ni asabiylashtirish rejalarini buzish uchun etarli. Shuni yodda tutingki, doktor Inuris sizni biron sababga ko'ra davolanishdan chetlashtirdi. Bu oltin talash avjiga yaqinlashmoqda. Ayni paytda ular bizning qayerda ekanligimizga amin emaslar, lekin hech bo'lmaganda biz ularga muammo tug'dirayotganimizdan shubhalanishlari kerak. Shunday qilib, ular operatsiyani tezlashtirish ehtimoli bor. Agar biz hisob - kitoblarimizda xatoga yo'l qo'ysak, ular qushlar kabi ozod bo'ladi va qo'shma Shtatlarga falokat keladi, ehtimol bu butun dunyo kabi. Menimcha, bu sizning vijdoningizda bo'lishini xohlamaysiz, Penni-Donu.
  
  
  U ko'zlarini tushirdi.
  
  
  "Eshiting, ertaga ertalab soat to'qqizda menga xabar bering. Agar men o'sha paytgacha qaytib kelmasam, Vashingtondagi Qo'shma matbuot va sim xizmatiga qo'ng'iroq qiling va xok ismli odamni so'rang. Siz bilgan hamma narsani ayting. Keyin xohlagan narsani qiling. Bu men undan so'rayman. Hech bo'lmaganda shu tarzda siz otangizni yana ko'rish imkoniyatiga ega bo'lasiz.
  
  
  Penni rozi bo'lib bosh irg'adi. "Sizga nima bo'ladi, Nik?"U iliq tanasini menikiga bosdi.
  
  
  "Xavotir olmang", dedim. "Men shunchaki yashashim uchun ko'p narsa borligini esladim."
  
  
  U tabassum qilolmadi. "Keyin buni eslashga harakat qiling", dedi u.
  
  
  "Bu meni juda chalg'itadi", dedim.
  
  
  U mendan bir qadam uzoqlashdi. "Endi ketishga tayyorlaning", dedi u.
  
  
  Men chamadonimdan och blazer, to'q kulrang shimlar va to'q ko'k turtlak kiygan edim. Vilgelmina va Ugo Per odatdagi joylariga qaytishdi, uniki esa turtleneka burmalarida bir nechta ustara bilan to'ldirilgan edi.
  
  
  Penny meni ozod qildi. "Ehtiyot bo'ling, Nik", dedi u.
  
  
  "Mendan boshqa hech kimni kiritmang", dedim men.
  
  
  "Xavotir olmang", dedi u.
  
  
  Balki qiziqarli to'qsoninchi yillardagi Sung Min teatri xit bo'lgandir, lekin men bunga shubha qildim. Bir narsa aniq edi: agar u hech qachon o'zining gullab-yashnagan davrini boshdan kechirgan bo'lsa, u uzoq vaqt oldin bo'lishi kerak edi. Katta, eski, kvadrat bino Manxetten ko'prigi soyasida yashiringanga o'xshardi. U doimiy yarim zulmatda edi, go'yo yillar davomida ego boshiga tushgan korruptsiyani ko'rsatish uchun qichqirgandek edi.
  
  
  U uzoq vaqt oldin o'zining katta sahnasini yo'qotdi va yilning ko'p qismida kinoteatr bo'lib xizmat qildi. Yana, Gollivud mehmonlari o'zlarining premyeralarini kutayotganlarida emas. Gonkong kino sanoatidan eski g'arbliklar va arzon importlar mavjud edi. Akrobatlar Tayvan atrofida yiliga bir yoki ikki marta sahnaga chiqishdi. Bu safar Kuan Yeon tarkibiga alohida sharaf tushdi.
  
  
  Uniki iflos tomga egilib, changli derazalardan biriga qaradi. Pastda, sahnada beligacha yalang'och bir erkak va yalang'och ko'ylak kiygan bir qiz tomoshabinlarga ta'zim qilayotganini ko'rdim. Qarsaklar past-asosiy davra bor edi.
  
  
  Ular sahnaga sakrab tushishdi va bir-birlaridan uzoqda turishdi. Bir tomonda bir qiz, ikkinchi tomonda bir erkak bor. Yalang'och yog'och stol ustiga bir stakan tirnoqli dart o'tirdi.
  
  
  Qiz bittasini olib, orqasi bor odamga o'girildi. U qo'lini bukdi va butun kuchi bilan emu nayzasini uloqtirdi. Dart buzoqning egosida titrab ketdi va teri ostidan bir tomchi qon chiqdi.
  
  
  U yana bir oz qaradi, keyin ehtiyotkorlik bilan qoralangan tom bo'ylab yurdi. O'rganish uchun zarur bo'lgan yana bir yorug'lik bor edi. Bu qo'pol edi, lekin shaffof emas edi va eski oynadan pastga qarash pulsimni tezlashtirdi. Doktor Lotar Inuris mening ostimdagi xonada turardi.
  
  
  U yolg'iz emas edi. U yana ikki kishining yonida edi. Va u ilgari hech qachon ko'rilmagan bo'lsa ham, biri, ikkinchisi biz, u darhol ih haqida xabardor bo'ldi. Uning amallari va ah ih rasmlarni ko'rgan.
  
  
  Ularning atrofida Odin baland bo'yli va ingichka, qora to'lqinli sochlari va qorong'i, chiroyli yuzi bor edi. U darhol don Marioning nen tamoyilidan xabardor bo'ldi. Agar mafiya futbol jamoasi bo'lganida, u bir vaqtning o'zida yilning eng yaxshi to'purari va futbolchisi bo'lar edi. U yangi mafiya edi; AQShda tug'ilgan, bilimli, aqlli, tajribali va qattiq. U aql-idrokni ishlatadigan joyda mushaklardan foydalanmaydi. U qonunni ichkaridan bilar edi va topa oladigan har qanday bo'shliqdan foydalanardi. Siz ko'p narsalar ego gumon mumkin-qaroqchilik, kredit sharking, dorilar, fohishalik, va qimor - lekin buni isbotlash. Ego "Shahzoda" deb nomlanadi va hatto eski dons unga o'z haqini berdi. Ular eski hiyla-nayranglarga ega eski itlar edi. Shahzoda yangilarini bilardi. U chet elda iflos pullarni yuvishda mohir. U qonun haqida qayg'urmasdan yuridik biznesga qanday kirib borishni va o'z zimmasiga olishni bilardi. U politsiyaning barcha hiyla-nayranglari va tuzoqlarini va ihdan qochishning ming bir usulini bilar edi. Agar kimdir 45 milliard oltindan keyin bo'lsa, Shahzodaning tashrifi haqiqatan ham mantiqiy edi.
  
  
  Xonadagi uchinchi odam ham qiziq emas edi. Oy to'lganida uning baquvvat, qudratli tanasi va tekis xususiyatlari bor edi. Forma bo'lmasa ham, Egoni tanib olish oson edi. Voenning o'g'li, aniqrog'i polkovnik, Siehning o'g'li. U Xitoy armiyasining razvedka xizmatida ishlaydi, G'arbda o'sgan va Oksfordda iqtisod diplomini olgan. Harbiy jihatdan u ajoyib strateg hisoblangan. U 1950-yillarda Makao tashqarisida Moonrise nomi bilan tanilgan razvedka agentligining birinchi darajali rahbari sifatida Shuhrat qozondi. u Shimoliy Koreya va Xanoyda harbiy razvedka operatsiyalarini uyushtirdi. Rossiya razvedkasi Egoni ular duch kelgan eng xavfli Xitoy agenti deb hisobladi. Aytishlaricha, u zo'r bo'lgani kabi salqin va sovuqqon bo'lgani kabi shuhratparast edi. Endi, bu tinch ko'rinadigan bahor oqshomida, u o'zini Manxettenning g'amgin teatrida topdi va ularning yuzlaridagi ifodalarga qaraganda, u juda g'azablandi.
  
  
  O'g'lining polkovnigi bo'sh xonadagi yog'och stolda to'g'ri stulda o'tirganida uning nima deyayotganini eshitolmadi, lekin ego mavzusini, uning g'azabini adashtirmaslik yo'q edi. Egoning yuzi g'azab bilan burishdi. Qorong'u qon uning terisi ostidan erkin oqdi va u gapirganda, o'ng qo'lining ko'rsatkich barmog'i Lotar Inuris tomon suyakli nayzani otdi.
  
  
  Shahzoda yon tomonda turdi, qo'llarini kesib o'tdi va xiyonatkor shifokorga nafrat bilan jilmayib qo'ydi.
  
  
  Inuris yarashish ishorasi bilan polkovnikga qo'llarini uzatdi. Ammo xitoyliklar bilishni xohlamadilar. Doktor Inuris gapirishga urindi, ammo polkovnikning revmatizmida o'g'li sakrab tushdi va stolga mushtini urdi. U bizning va'zlarimizni eshitmadi. Polkovnik o'g'lining stol ustidagi mushtining ovozi ham eshitilmadi.
  
  
  Lekin u nima bo'layotganini taxmin qila oldi. Doktor Inuris shaharga qaytib keldi va Rivieraga muvaffaqiyatsiz tashabbusi tafsilotlarini berdi. Va polkovnik, o'g'lim bashoratli norozichilik. U perfektsionist sifatida obro'ga ega edi. Va uning ovozi portladi. Inuris ahmoq edi. Egoning operatsiyadagi roli etarlicha sodda edi: qizni uzoqroq tutish. Endi u rejani buzdi. Bir marta emas, balki ikki marta. Va endi u qochib ketdi. Bu erga yordam berish uchun kelgan olijanob amerikalik Nikolas Anderson haqida gapirmasa ham bo'ladi.
  
  
  Polkovnik o'g'li yurishni to'xtatdi. U gapirgan sifatida Ego qo'llari yorish iltimoslarni qildi. Doktor Inuris iloji boricha ko'zga tashlanmaslikka harakat qildi, bu faqat uch kishilik xonada muhim.
  
  
  Men doktor Inurisning kaltaklanishini ko'rishni yaxshi ko'rardim. U munosib va ko'proq narsaga ega bo'ldi, lekin yolg'iz tomosha qilish menga oldinga yana bir qadam tashlashimga yordam bermagan bo'lardi.
  
  
  Polkovnik tinchlandi. U stoliga qaytib ketdi. U uzun sigaretani yoqdi, chuqur nafas oldi va qalin burun teshiklari atrofidagi Egoni asta-sekin bo'shatdi. Tutun ikkita teng oqimda oqayotgan edi. U yana gapira boshladi.
  
  
  Men qulog'imni osmon yoritgichi ramkasiga qo'ydim, lekin hech narsa eshitmadim. Va u ehtiyotkorlik bilan osmon yoritgichiga suyanib, bir qo'lini qarshi og'irliklar uchun ishlatganida, derazalardan biri barmoqlarim ostida harakat qilayotganini sezdi. U xonaga qarab, undan uzoqlashdi. Ularning atrofida hech kim hech narsa eshitmaganday tuyuldi. Polkovnik o'g'li shunchaki avvalgidek davom etdi.
  
  
  Barmoqlarim bo'shashgan Oynani o'rganib chiqdi. Egoni ushlab turgan dastani yillar oldin qurigan bo'lishi kerak. Shisha osongina harakatlandi. Uning qo'li qimirladi va stiletto Gyugo mening qo'limga tushdi. Uning jim stahl macunni kesib tashladi. Keyin u pichoq pichog'ini ehtiyotkorlik bilan yog'och ramkaga joylashtirdi va uni soxtalashtirdi. Stilettosining uchi bilan u stakanni ko'tarib chiqarib oldi. Endi o'g'lining ovozi uni eshitdi . "Hozircha biz faqat harakat qilishimiz kerak. Haqiqiy professionallar, xuddi ahmoq kabi, "inuris shifokorga ishora qildi", uning ko'rsatmalariga to'g'ri amal qildi." U sigareta atrofidagi tutunni yana tortib oldi va yana burun teshigidan Egoni pufladi. "Asosan, biz bu qiz va Janob Anderson yo'qdek harakat qilishimiz kerak. Ular bizning operatsiyamizga tahdid solishi mumkin, ammo bunday bo'lmasligi ehtimoli ham mavjud."U Inurisga qaradi. - Sizningcha, bu qiz bizning operatsiyamiz haqida hech narsa bilmaydi. Uni, men sizga to'g'ri bor umid. Bu Anderson kelsak, uning ego bir badbaxt tasodif ortiq hech narsa ko'rinadi. Har holda, rejalarimizga chek qo'yish uchun hozir juda kech. Barchamiz uchun juda ko'p narsa xavf ostida va biz endi oxirigacha yaqinmiz.
  
  
  "Biroq, men ba'zi o'zgarishlar zarur deb hisoblayman."U sigaretasini tugatdi. — Men buni siz bilan bir necha daqiqadan so'ng muhokama qilaman."Lekin birinchi" — u stuldan turib, cho'ntagiga bo'sh sigaret qutisini chiqarib, g'ijimladi - " menga sigaret kerak. U xonalardan chiqdi.
  
  
  Men unga qarab turardim. Doktor Inuris don Marioga qaradi. Bu jirkanch, baland va asabiy kulgilardan biri bo'g'iq tomoq egosi atrofida otilib chiqdi. Polkovnik Son xonada bo'lmaganida Egoning asablari biroz tarang edi. Don Mario unga sovuqqonlik bilan qaradi.
  
  
  "Xavotir olmang", dedi doktor Inuris emu. 'Hammasi yaxshi bo'ladi. Men buni haqiqat uchun bilaman.
  
  
  Don Mario javob berishdan oldin uzoq kutdi. Egoning ovozi nafratga to'ldi. "Zarur bo'lgandan ko'ra sillier o'ynamang", dedi u. "Siz uning sevgilisi bo'lishim kerak deb qaror qilmaguningizcha hammasi yaxshi ketayotgan edi."
  
  
  "Hammasi yaxshi bo'ladi", dedi Inuris. "Xavotir olmang.'
  
  
  "Eshiting, - dedi Don Mario, - tashvishlanadigan barcha odamlar orasida siz birinchi navbatda turibsiz. Agar biror narsa noto'g'ri bo'lsa, siz men va polkovnik o'g'lim haqida qayg'urishingiz kerak bo'ladi, siz bechora, chunki siz shu yerdasiz. Agar shunday qilmasangiz, har doim tashvishlanadigan narsa bor."
  
  
  "Siz ovozni ko'rasiz", dedi doktor Inuris. 'Hammasi yaxshi bo'ladi. Menga ishoning. Faraz qiling...'
  
  
  Qolganini eshitmadim. Keyingi soniyada tomog'im atrofida metall zanjir yopilganda nafasim to'xtadi. Uning kozok yoqasi ichiga Smash tishlash po'lat bosim ostida masal havo bir nafas uchun kurashgan sifatida, mening qo'lim tabiatan luger uchun yetdi. Mening tilim rtadan chiqib ketdi. Ko'zlarim sakrab tushdi, bu zarar ko'rdi. Qaerdadir mening kislorod-mahrum miya, men orqamdan bir karate jangchilar shunday sevimli halokatli nunchucks yordamida bilardi.
  
  
  Ikki tutqich orasidagi zanjir butun hayotimni atrofimda siqib chiqardi. Ammo qo'lim hali ham qurolda edi.
  
  
  "Yo'q, yo'q, Karter, bu ishlamaydi", dedi ovoz. Keyin boshimning orqa tomoniga keskin tarsaki tushdi va zulmatda yutib yuborishimdan oldin kasal chiroqlar chaqnadi.
  
  
  Bob 15
  
  
  
  
  Hushimga kelganimda, sahna ortidagi kichkina xonaning tagida yotganimni ko'rdim. Mening qo'llarim va oyoqlarim bog'langan edi va boshimning orqa qismi kimdir mening egoimni qum yostig'i bilan ezgandek tuyuldi. Polkovnik Seung, Don Mario va Inuris turib menga qarashdi.
  
  
  — O'zingizni biroz yaxshi his qilyapsizmi?"Polkovnik o'g'lidan so'radi.
  
  
  U muloyimlik bilan boshini oldinga va orqaga siljitdi. "Menimcha, hech narsa buzilmagan", dedim.
  
  
  Polkovnik o'g'li uzun sigaretalari atrofida birini yoqdi va tutun burun teshigidan o'tib ketdi. "Aslida siz o'lishga loyiqsiz", dedi u. "Agar siz juda beparvo bo'lganingiz uchun. Bizning ishimizdagi beparvolik qabul qilinishi mumkin emas, bilasiz. Va bu derazani osmon yoritgichi atrofida tortib olish sizga juda beparvo edi. Stakanni olib tashlaganingizda, xonaning havo namunalarini olishning yangiligi ortadi, degan xayolingizga kelganmi? Aniqrog'i, havo namunalarini olishning juda kichik oqimi. Ammo burun teshigim atrofidagi tutun bulutlarini tarqatish uchun damlama etarli. Tutunni kuzatishim hayotimni bir necha bor saqlab qoldi."U jilmayib qo'ydi. "Aytish mumkinki, men dunyodagi sog'lig'i uchun chekadigan kam sonli odamlardan biriman."
  
  
  "Agar imkonim bo'lsa, men Sizning kuzatuv qobiliyatingizga ta'zim qilardim, polkovnik", dedim. - Ammo hozirgi vaziyatimda bu biroz qiyin bo'lishidan qo'rqaman."
  
  
  "Men bu fikrni qabul qilaman, Karter", dedi u. U doktor Inurisga qaradi. "Ha, bu Karter, siz ahmoqsiz. Nik Karter, Nikolas Anderson emas. U AHNING agenti.'
  
  
  Doktor Inuris og'zini ochdi. Don Mario ajablanib tomosha qildi.
  
  
  -" Uni, men hech fikr bor edi - " doktor inuris boshladi.
  
  
  'Jim!"Polkovnik, o'g'lim uni to'xtatdi. "Albatta, sizda hech qanday tasavvur yo'q edi. Sizning bu miyangiz sizning qo'lingizda, sizning boshingizda, ehtimol sizning boshingizdan boshqa joyda. Bas, siz u faqat bir turist deb o'yladim, qayg'u bir qiz qutqarish uchun kelgan sodir juda Jasur busybody? Siz men o'ylagandan ham ko'proq ahmoqsiz. Erkakning ismi Nik Karter. Er yuzidagi har bir o'zini hurmat qiladigan razvedka agentligi unga tegishli faylga ega. U kasbi bo'yicha usta qotil . Polkovnik o'g'li menga qaradi. "N3, shunday emasmi?"
  
  
  U unga hech narsa demadi va o'tirish holatiga o'tishga harakat qildi. Boshim bo'lindi.
  
  
  "Ko'rinishi ego tashqari," polkovnik o'g'li ma'ruza berib, go'yo, davom, " Karter ham qurol uning arsenal uchun ma'lum. Vilgelmina sifatida tanilgan Luger. U Egoni stuldan oldi va ularga qo'l silkitdi. U namoyishni takrorlaydi. "Per deb nomlanuvchi kichik, ammo halokatli gaz bombasi."
  
  
  Doktor Inuris emuga taqdim etilgan har bir elementga bosh irg'adi. Egoning yuzi qizarib ketdi va u yana ego ibodatxonasi ostidagi pulsga o'xshash ko'k qurtni ko'rdi. Emu ko'p haqoratlarni yutishi kerak edi va emuga bu yoqmadi. U g'azabdan titrardi.
  
  
  To'satdan u oldinga qadam tashladi va meni qovurg'alarimga tepdi. U yiqilib, dumalab ketdi. Tepish meni sog'indi, lekin dumalash boshimga unchalik yordam bermadi. Og'riq bilan u yana o'tirdi.
  
  
  Polkovnik stul ortidan o'rnidan turdi. Uning qo'lida stiletto bor edi. Inuris, kim ego masofa chiqib, boshqa hech qanday yo'l bilan devorga qadar orqaga qadam. Polkovnik, o'g'li pichoqni iyagi ostiga ko'tardi. U juda xotirjam gapirdi, bu faqat Egoni, g'azabni oshirdi.
  
  
  "Diqqat bilan tinglang", dedi u. — Siz allaqachon bizga etarlicha muammo tug'dirdingiz. Baxting bor, men seni hali o'ldirmaganman.
  
  
  Faqat mening sharafim ushbu operatsiyada ishtirok etishingizga ruxsat berishingizni talab qiladi. Va agar men siz bo'lganimda, men bu sharafga unchalik ishonmas edim. Shunday qilib, mening maslahatimni oling va uni juda yaxshi qadrlang: xotirjam bo'ling. Hech narsaga shoshilmang; ehtimol siz omon qolasiz. Ammo agar siz mening maslahatlarimga e'tibor bermasangiz, men sizning jirkanch tomog'ingizni zarracha ikkilanmasdan kesib tashlayman. Karterga kelsak, uning o'zi va yolg'iz o'zi, men undan oldin emas, balki menga yoqadigan paytda qutulaman. Siz o'zingizni aniq aytdingizmi?"
  
  
  U shifokorning tomog'idagi stiletto uchi bilan tirnoqni engil ta'kidladi. Men Inuris Rivnenskayaning bo'yniga uni chizish uchun etarlicha bosim o'tkazdim, lekin uni teshmaslik uchun. Shifokorning ko'zlari uning boshiga bo'rtib chiqdi. Em tan bir curt nod muvaffaq.
  
  
  Polkovnik o'g'li undan uzoqlashdi va stolga o'tirdi. "Hammasi joyida", dedi u. "Endi, janoblar", dedi u har birimizga ko'zlarini tikib. "Keling, nuqtaga qaytaylik. Bugun kechqurun bu xonani tark etishimizdan oldin, men barchaning so'nggi ishlanmalardan xabardor bo'lishini istayman. U menga jilmayib qo'ydi. "Hatto siz, Karter.
  
  
  "Menga hech qanday yaxshilik qilmang, polkovnik", dedim.
  
  
  'Yaxshilikmi? u kuldi. 'Deyarli. Sizga bir narsa aytib beray", dedi u stulda oldinga egilib. — Siz juda sekin va juda og'riqli o'lasiz. Va u, bu og'riqning bir qismi sizning ongingizda bo'lishini bilishingizni istayman. Ularning atrofidagilar sizning tanangiz bilan bog'liq, ammo sizni ishontirib aytamanki, sizning ongingizga urilgan narsa, albatta, ancha og'riqli bo'ladi. Men uni tugatmagunimcha, siz mendan o'lishimni iltimos qilasiz. Siz so'rashni davom ettirasiz."
  
  
  "Bunga juda amin bo'lmang, polkovnik", dedim men.
  
  
  Polkovnik o'g'li qo'lini ko'tardi. "Iltimos, Karter, menga jasoratingizni ayamang va aytganlarimni davom ettirishga ijozat bering. Siz bu erda o'tirib, bugungi suhbatimizda qatnashayotganingiz menga ahamiyat bermaydi. Men sizga muvaffaqiyatsiz deb sizni xabardor qilish istayman. Va siz yashayotganingizda, to'g'rirog'i, men sizni yashashga ruxsat bergan ekanman, sizning qobiliyatsizligingiz haqidagi bilim sizni katta tosh kabi bosib, atrofingizda yashash uchun barcha irodani siqib chiqarishini istayman."U ovozini pasaytirdi. "Men bu haqda o'z vaqtida o'ylashingizni istayman, Karter."
  
  
  U sehrni buzganday qo'llarini bir-biriga qarsak chaldi.
  
  
  "Endi birinchi narsa qiz."
  
  
  "Uni bunga jalb qilmang", dedim men.
  
  
  "Jim bo'l, Karter", dedi polkovnik o'g'liga. "Agar men hamkasbim doktor Inurisning ahmoqligidan foydalanmasam, men eng katta ahmoq bo'lardim. Sizning ritsarlik tendentsiyalaringiz men bilan hech qanday aloqasi yo'q. Hatto siz ularni tashqariga chiqarmaslik oqilona emasligini tan olishingiz kerak bo'ladi.
  
  
  "U bu haqda bilmaydi", dedim men.
  
  
  "Men u haqiqatni aytayotganiga ishonaman", dedi doktor Inouris. "U menga otasining men bilan munosabatlari haqida hech narsa bilmasligini aytdi."
  
  
  Ham Lothar Inuris u qaradi ko'ra kattaroq ahmoq edi, yoki ego mad sense hali Nikol ego shaxsiy tirilishi bilan bir joyda bir sevgi makoniga almashish g'oyasini yashirib edi."Har holda, men parvo qilmadim.
  
  
  Ammo polkovnik Seung biladi... "Men sizga jim bo'lishingizni aytdim", dedi u. Doktor yordam berishga urinib nimadir deb g'o'ldiradi va og'zini yopdi, lekin polkovnik o'g'lining jirkanch nigohi ostida xirilladi.
  
  
  "Yo'q, Karter, men qizni zararsizlantirish kerak deb qo'rqaman. Men sizga hamkasb sifatida aytaman. Uni, mening poyabzal o'zingizni qo'yish iltimos. Aytaylik, siz aytganingizdek, qiz hech narsani bilmaydi. Ammo shuni qo'shimcha qilishim mumkinki, men buni o'ylamayman, chunki bu men sizga ishonaman va men unga hech qachon ishonmayman. Ammo faraz qilaylik, qiz hech narsani bilmaydi. Ya'ni, otasi va doktor Inuris o'rtasidagi ishbilarmonlik munosabatlari haqida hech narsa yo'q. Ammo, agar u hali ee-ni ochmagan bo'lsa, u ertami-kechmi kashf etadigan bir narsa bor. Polkovnik o'g'lining ko'zlari menga beixtiyor tikildi. "Va bu uning otasi yo'qolganligi sababli."
  
  
  U yuzini befarq tutishga harakat qildi.
  
  
  — Va agar u bu haqda bilib qolsa, ehtimol Ego joylashgan joyni tekshiradi; rasmiylarni jalb qiladigan tergovlar."Va rasmiylar uni otasi haqida so'roq qilishni boshlaganlarida, yosh xonim, shubhasiz, otasi unga operatsiya o'tkazgan shifokor doktor Inuris bilan aloqasi borligini aytadi. Va u soxta shaxsini taxmin qilish bo'lsa ham, ego, uning qayiq mahorat ego haqiqiy tenglik yaqinda yuzasi bo'ladi, bunday emas. Ammo u taxmin qilingan ismni ishlatmadi. Va keyin rasmiylar bu doktor Inurisning ma'lum Shuhrat qozonganligini aniqlaydilar, agar bu nom bir qator mamlakatlarning sud yozuvlarida paydo bo'lsa, ma'lum bo'lishi mumkin deb o'ylasangiz. Men hamkasbimni keraksiz xijolat qilmoqchi emasman, lekin ba'zi egotistik jinoyatlar, hatto jinsiy haddan tashqari toqat qiladigan jamoalarda ham, ayniqsa, noqulay obro'ga ega. Boshqalar giyohvand moddalarni suiiste'mol qilish bilan bog'liq yoki taklif qilishadi, ayniqsa shaxsiy foydalanish uchun. Va boshqalar josuslikda ishtirok etishni taklif qilishadi. Voyaga etmaganlarga qarshi ba'zi jinoyatlar haqida gapirmasa ham bo'ladi, qisqasi, ularni osongina urush jinoyatlari deb tasniflash mumkin."
  
  
  Uni Inurisga qaradi. Uch kishi unga nafrat bilan tikilganlarida, u ko'zlarini tushirdi. Ammo shu bilan birga, u polkovnikning o'g'li tomonidan bunday ommaviy tahqirlanish mavzusi bo'lganidan nafratni his qildi. U o'z-o'zidan, Agar doktor Inuris xitoyliklarga pul to'lashi mumkin bo'lgan imkoniyat bo'lsa, u bundan xursand bo'lardi, deb o'ylardi.
  
  
  Polkovnik o'g'li davom etdi... Shunday qilib, rasmiylar muqarrar ravishda doktor Inuris va undan tashqariga borishadi. Inuris, biz ko'rganimizdek, butunlay o'z zavqiga bog'liq. U kuchli zavqni xohlaydi. U har qanday noqulaylikdan dahshatga tushadi. U xafa bo'lishdan qo'rqadi, tasavvur qilib bo'lmaydigan qo'rqoqlik bilan. Egoni hokimiyat qo'liga topshiring, Egoni eng kichik og'riqqa duchor qiling va natijasi qanday bo'ladi? U jirkanch terisini qutqarish umidida hamma narsani xiralashgan bo'lar edi. Va nima uchun? Hammasi, chunki biz qizni zararsizlantirishni unutganmiz. Polkovnik Seung xuddi pushaymonlik ishorasi bilan bosh chayqadi. "Yo'q, qo'rqaman, biz uni olib ketishimiz kerak. Siz rozi bo'lmaysizmi, Karter? "
  
  
  Sizda aytadigan gapingiz bor.
  
  
  "Ammo men Sizning sukutingizni qabul qilishim kerak, Karter", dedi polkovnik o'g'liga. "Bu bizni muqarrar savolga olib keladi: qiz qayerda?"
  
  
  "Men bilmayman qo'rqaman, polkovnik," dedim.
  
  
  Polkovnik menga jilmayib qo'ydi. "Karter, biz sizning ishonchliligingiz haqida gapirgan edik. Albatta, sizning taniqli obro'ingizga asoslanadi. Men sizga aytdim va yana aytaman: men sizga ishonmayman.
  
  
  Polkovnik o'g'li yana bir uzun sigaretani yoqdi va palto cho'ntagidagi laklangan qutidan chiqarib olgan ikkita yog'och gugurt atrofida bittasini yoqdi. Keyin u mening stilettoimni stuldan oldi va yana bir gugurtni keskinlashtirish uchun ketdi.
  
  
  "Iltimos, meni xafa qilmang, Karter. Vaqt o'tishi bilan men sizga har qanday shaklda og'riq keltiraman, lekin men odatdagi qiynoqlardan qochishga umid qilgandim. Yodingizda bo'lsin, men sizni xafa qilishdan nafratlanmayman, lekin bu erda mening noloyiq hamkasbim borligidan mamnunman", dedi u shifokor ko'rsatmasi bilan boshini chayqadi. Inuris: "bu meni bunday qilmaslikka majbur qiladi. U bunday jozibaga loyiq emas.
  
  
  "Davom eting, polkovnik", dedi emu unga. U qanchalik tez boshlasa, shuncha yaxshi bo'ladi. Qiynoqlarda, ongingiz ongli bo'lib qolsangiz ham, tanangiz tomonidan yuborilgan og'riq xabarlarini endi qabul qilmaydigan nuqta bor. Keyin ruh erishib bo'lmaydigan darajada, erkin va xavfsiz suzadi. Men buni intizorlik bilan kutishim mumkin edi va agar men bu darajaga etib, ertalabgacha u erda qolsam, Penni tong xokni to'ldiradi.
  
  
  Polkovnik o'rnidan turdi, stul atrofida yurdi va mening oldimda to'xtadi. U pastga yetdi, qo'llarimni ushlab, qaysi birga bog'lab qilindi, va mening o'ng ko'rsatkich barmog'i mix ostida o'yinda uchini sanchib. Keyin u sigaretaning qizg'ish uchi bilan oltingugurt boshiga tegdi va u shafqatsiz xirillash bilan yondi.
  
  
  U o'tirdi va qora jingalak qoldiqlarni qoldirib, gugurt orqali olov yoqilishini kuzatdi. Polkovnik o'g'li stol bo'ylab yetdi, bir stiletto tutdi, va uning yorqin uchi mening ko'z bir dyuym bir qismini bo'lib.
  
  
  "Harakat qilmang, - dedi u, - aks holda sizning ko'zingiz shish ustidagi zaytunga aylanishi mumkin."
  
  
  Uni, hali yonib uchrashuvini ko'rdim.
  
  
  "Qiz qayerda?"- dedi polkovnik o'g'liga.
  
  
  Uniki, men terimga iliqlik yaqinlashayotganini his qildim.
  
  
  "Harakat qilmang, Karter", deb ogohlantirdi polkovnik.
  
  
  Og'riq kuchayib, mushaklarim beixtiyor siqilayotganini his qildim. Pichoq ko'zlarim oldida xira xiralashgan edi.
  
  
  Va keyin, to'satdan, u tugadi. Polkovnik o'g'li bo'sh qo'li bilan qo'lini cho'zdi va olovni o'chirdi. - Men harakat qilmasligimni bilishim kerak edi, Karter, lekin kerak edi. Siz hech qachon bilmaysiz. U Don Marioga o'girildi va jilmayib qo'ydi.
  
  
  "Men o'zimni juda qiyin ahvolda topaman", dedi polkovnik o'g'liga. "Men Karterga kredit berishim kerak, ishonchim komilki, u menga kredit bergan bo'lardi. Biz ikkalamiz ham ijobiy va juda yaxshimiz. U qiynoqlar oddiy shakllariga sezgir bo'lishi mumkin, agar ko'rish uchun xavf qiymat edi-da, chuqur pastga uni shunday emas edi bilardi, hech unikidan ortiq."U menga o'girildi. - Aslida, siz bu fikrni yaxshi kutib oldingiz, shunday emasmi, Karter?"Siz dastlabki bosqichni to'liq unutish darajasiga o'tkazasiz deb umid qilgan edingiz, chunki biz hammamiz Egoni bilamiz. U kulardi. "Men sizning fikringizni o'qiy olaman, shunday emasmi?"
  
  
  Don Mario uni to'xtatdi. "Juda yaxshi, polkovnik. Menimcha, hazil qilishni va o'yin o'ynashni to'xtatish vaqti keldi.
  
  
  Polkovnik o'g'li soatiga qaradi. "Kechirasiz, - dedi u, - siz hech qachon vaqtingizni behuda sarflamasligingiz kerak. Va biz juda - del-tonight bor.
  
  
  "Menga pichoqni bering", dedi Don Mario.
  
  
  Polkovnik engil kamon bilan Emuga yaltiroq stiletto uzatdi.
  
  
  Don Mario Egoni hayrat bilan qo'lida tortdi. Keyin u muzli ko'k ko'zlari bilan menga qaradi. "O'n besh daqiqadan kamroq vaqt ichida siz menga bu qizning qaerdaligini aytasiz, Karter."
  
  
  U xonani kesib o'tib, shifokorning qulog'iga nimadir pichirladi. Doktor bosh irg'adi va xonalardan chiqib ketdi. Bir necha daqiqadan so'ng u qaytib keldi va don Marioga bosh irg'adi. Don Mario tasdiqlash bir curt nod bilan javob. Nima bo'lishidan qat'iy nazar, siz nen haqida bizga aytib mumkin, u so'zlarni isrof bir odam emas edi. Polkovnik o'g'li yana o'tirdi. Biz nimani kutayotganimizni bilmasdim.
  
  
  O'n daqiqadan kamroq vaqt o'tgach, men uning eshigini keskin taqillatganini eshitdim.
  
  
  'Kim bor? Don Mario so'radi.
  
  
  "Vito" revmatizm edi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi Don Mario.
  
  
  Eshik yorilib ochildi va kichkina kaltaklangan haykal gandiraklab oyoqlarimga qulab tushdi. Egoning yuzi bulg'angan va ko'ylagi yirtilgan edi. Ego ko'zoynaklaridan biri yo'q edi. Mening chalkashligimga qaramay, mening oldimdagi ayanchli jonzot Filipp Doandan boshqa hech kim emasligini anglash uchun faqat bir qarash kerak edi.
  
  
  — Siz kimligini bilasiz, shunday emasmi?"Don Mario dedi.
  
  
  Agar bu tirnoqli vint sifatida nazarda tutilgan bo'lsa, u revmatizmni allaqachon bilar edi, tan olish yuzimga qarab, ehtimol bir soniya davomida.
  
  
  "Esingizda bo'lsin, - dedi polkovnikning o'g'li, - mening Janob Doane uchun rejalarim bor.
  
  
  "Xavotir olmang", dedi Don Mario. - Men sizning rejalaringizni bilaman. Siz hali ham Egoni qaytarib olasiz, aksariyat hollarda.
  
  
  "Juda yaxshi", dedi polkovnik o'g'liga.
  
  
  - Sizning qo'lingizda tibbiy buyumlar bormi, shifokor?"Shahzoda so'radi.
  
  
  "Ha", dedi doktor Inuris.
  
  
  "Ih ni bu erga olib keling. Egoni ongga qaytargunimizcha, menga siqish va tiqin yostiqchalari va ehtimol morfin kerak. Va qon ketishini to'xtatish uchun kerak bo'lgan hamma narsani oling.
  
  
  Polkovnik o'g'li mening ko'zlari dori zikriga da kengaytirish ko'rdim
  
  
  "Sizda bo'lmasligi kerak bo'lgan narsani eshitganman deb o'ylamang, Karter", dedi u. — Yaqin kelajak uchun o'zingizni giyohvand qilasiz.
  
  
  Doktor Inuris xona bo'ylab yugurib, qora sumka bilan qaytib keldi.
  
  
  Filipp Doane vaqti-vaqti bilan ingrab, polda yotardi. Don Mario uning yonida tiz cho'kdi va suv atrofida tutilgan baliq kabi bir oz nafas olib, yuzini yuqoriga ko'targuncha uni ag'darib tashladi.
  
  
  Don Marioning chap qo'li otilib chiqib, cholning pastki jag'idan ushlab oldi va Egoning og'zini ochishga majbur qildi. Keyin u stilettoning uchini kiritdi va ko'zlarim oldida terining bo'rtib chiqqanini ko'rmaguncha Egoni yonog'iga bosdi.
  
  
  Don Mario menga qaradi. "Tinglang, Karter va tez o'ylang. Uning pichoq mutaxassisi. Menga ishoning. Bundan tashqari, ego foydalanishga qarshi emas. Sizdan qizning qaerdaligini so'rayman. Men tez va halol javob istayman. Hazil yo'q. Soxta dalillar yo'q. Agar javob olmasam, cholning yonog'ini kesib, yana so'rayman.
  
  
  Polkovnik o'g'li nur sochdi. Mario, ehtimol, odamning ruhida emuga yaqin edi.
  
  
  Don Mario gapirishni davom ettirdi. "Va agar men yoqtirgan revmatizmni yuqtirmasam, buni biroz ko'proq qilaman. So'ngra uning beru boshqa yonoq va yana so'rayman. Keyin quloq va burun ustida ishlayman. Men uning ko'zini, barmoqlarini kesib tashlayman. Oyoq barmoqlari. Butun oyoq. Doktor emni tirik saqlaydi, chunki polkovnik unga tirik kerak. Ammo bu halokat bo'ladi va hatto shifokor ham Egoni tuzata olmaydi. Va siz aybdorsiz. Buyuk qahramon Karter kabi og'zingizni yoping. Buni qanday xohlaysiz?
  
  
  U cholning rangpar, ingichka yonog'idan pichoqni deyarli ko'rdi. U ko'zlarini yumib yotdi, nafasi egilgan ko'kragi ustida hushtak chaldi. U nima bo'lishidan qat'iy nazar, Filipp Doane qarash uchun ko'p narsa yo'q edi. U menga juda ko'p muammo tug'dirdi, lekin bu eng kami edi. U qilgan ishi millionlab odamlar uchun falokat bilan tahdid qildi. Shunday qilib, bir tomondan, ego tejashga loyiq emas edi. Ammo uning obsesyonida u unchalik yomon emas edi. Uning taxminiga ko'ra, u qizining hayotini yorqinroq qilish evaziga bir necha kishiga faqat bir nechta eshiklarni ochgan. Agar Don Mario mening egoimni parchalashga ruxsat bersam, bu Pennyni qutqarishi mumkin. Va uni qutqarish orqali, ehtimol men uning oltinini qutqara olaman.
  
  
  Boshqa tomondan, agar men og'zimni ochib, Penni qaerdan va qanday olish kerakligini aytgan bo'lsam, bu cholga nah uchun nima qilgani haqida tasavvur berishi mumkin. Ehtimol, u bunga loyiqdir, uni bir marta ko'rish imkoniyati: chiroyli.
  
  
  Ammo, ehtimol, bir qarash ochiq hovuzga qirq besh milliard dollarga tushishi mumkin.
  
  
  Qattiq professional darajada, faqat bitta revmatizm uni berishi mumkin edi. Va u butunlay jim qoldi.
  
  
  U og'zini ochib dedi: "siz uni otasining kvartirasida topasiz. U meni kutmoqda.'
  
  
  
  Bob 16
  
  
  
  
  Polkovnik o'g'li Mario orqasiga urdi. "Chiroyli", dedi u po'lat molarlar to'plamini ochish uchun etarlicha keng tabassum bilan. "Faqat chiroyli."
  
  
  Don Mario emuga javob bermadi. "Vito", deb chaqirdi u. Keling.'
  
  
  Ferret yuzli bezori boshini eshikka tiqdi. Don Mario emu kalitlari bir guruh yoyildi.
  
  
  "Cholning uyiga qayting", dedi u. "Siz u erda bir qiz topasiz. Uni kemaga qaytaring. Men sizni u erda ko'raman."'
  
  
  "Hammasi joyida", dedi ferret va g'oyib bo'ldi. Mening ko'rsatmalarimga qaramay, Penni, men ferret ego buyrug'ini mohirlik bilan bajarishiga shubha qilmadim. U qulfdagi kalitni eshitadi va qaror qiladi-biz bir — birimizga aytgan hamma narsaga qaramay-otasi oxir-oqibat keldi va endi bu eshikni ochmoqda. Faqat u bo'lmaydi.
  
  
  Polkovnik o'g'li menga qiziqib qaradi.
  
  
  Albatta, tan olaman, bu aqldan ozgandek tuyuldi, ayniqsa polkovnik o'g'li kabi professionalning nazarida. U deyarli kuldi. U tuzoqni hidladi. Otasini qutqarmoqchi bo'lgan qiz uchun hech qanday izoh yo'q edi. Unga mutlaqo foyda yo'q edi. Chunki, Egoning fikriga ko'ra, bizda keksa odam uchun katta kelajak yo'q edi, men uchun katta kelajak yo'q edi, qiz uchun katta kelajak yo'q edi.
  
  
  Men uni ayblay olmadim. Ego nuqtai nazaridan o'yin deyarli tugadi va u g'alaba qozondi. Hokimiyatning egoidagi qiz bilan u deyarli barcha kartalar bor edi: sirli Janob Anderson, hech qaerda ego qo'liga tushib, bolta agenti bo'lib chiqdi; osonlik bilan juda ko'p muammolarga olib kelishi mumkin bo'lgan qiz; va har doim bo'lishi kerak bo'lgan Filipp Doane polkovnik Son uchun sir bo'lgan, chunki oltinni o'g'irlash narxi unga nihoyatda past bo'lib tuyulgan bo'lishi kerak edi.
  
  
  Undan emga uning motivlari nima ekanligini aytishni so'rashmadi. U baribir buni tushunmasdi. Albatta, men barcha qoidalarni buzdim. Ushbu qoidalar: "bu choldan voz keching. Qizning qirg'iyga borishi uchun vaqt ajrating. Vaqt uchun to'xtash. Orqaga o'tiring va don Mario Filipp Doaneni parchalab tashlaganini tomosha qiling. Go'yo siz qonni, dahshatni va azobli og'riqni ko'rmayapsiz. O'tirib, erishadigan barcha yaxshi narsalarni tasavvur qiling. Cholning yuzi va ko'zlari atrofida to'kilgan qon tasvirlarini olib tashlang. O'zingizni qichqiriqlardan himoya qiling. Faqat ko'rsatmalarda nima deyilgani haqida o'ylang.
  
  
  Ba'zan siz ko'rsatmalarni bekor qilishingiz kerak. Polkovnik va o'g'li olqishlar va Inuris lablarini yaladi esa ichimda bir narsa baland don Mario parcha-parcha chol yorish g'oyasi uchun hech qanday dedi va ego ko'zlari zavq bilan ustidan sirlangan. Bu yuqori sezuvchanlik emas edi. Ichimdagi bir narsa menga Don Mario Filipp Doanni qiynoqqa solish orqali unga yo'l olishiga ruxsat bergan payt, men yutqazayotganimni tan olishni boshlashimni aytdi. Va uning haqiqatan ham-della - bu shunchaki mehmonxona yoki boshqa narsa emas. Uning mehmonxonasi hamma narsani yutadi.
  
  
  Uning mehmonxonasi oltinni qaytarib oladi, qizining eski Filipp tong egosini zararsiz olib keladi va hisobni hal qilish uchun mikrofon va karnaylardan foydalanadi. Uning maqsadi ih ni er yuzidan yo'q qilishdir. Bu katta qimor edi. Ammo ish haqida gap ketganda, Don Mario pichoqning uchini Filipp Doanning yonog'iga tiqdi, ichimdagi chuqur bir narsa dedi: la'nati qarorlar kitobini tashlang va uni o'zingiz o'ynang. Polkovnik Sin hech qachon tushunmaydi. U foizli futbolchi edi. Va mening printsipim shundaki, men o'lmagan ekanman, g'alaba qozonish imkoniyatim bor edi. O'g'li hayron bo'lib qaradi. "Men hayronman, Karter. Albatta, hayron. Va biroz hafsalasi pir bo'ldi. Siz ko'proq jasorat ko'rsatasiz deb o'yladim."
  
  
  "Hech kim kelmaydi, polkovnik", dedim men.
  
  
  "Balki yo'q, Karter", dedi u. — Ammo siz unga juda yaqin bo'lganingiz uchun obro'ga ega edingiz. Va menga ishoning, siz haqingizda mening xabarlarim juda yaqinda. Arktikada mening yaxshi do'stim Hsiang bilan so'nggi uchrashuv tushunish uchun etarli so'nggi, doktor emas, balki so'z. U fitna tabassumi bilan Inurisga murojaat qildi. - Siz Ssiangni eslaysiz, shunday emasmi, doktor?"Aytmoqchimanki, hech bo'lmaganda siz ego rasmini ko'rdingiz, shunday emasmi? Lotar Inuris bosh irg'adi.
  
  
  "Bu yaxshi ish edi — Sizning Ssiangga bo'lgan qiziqishingiz", dedi menga o'g'limning polkovnigi. - Juda chiroyli va bir oz o'z vaqtida. Agar Xsiang muvaffaqiyatga erishganida, korxonaning egosi bu ish bilan juda muvaffaqiyatli birlashtirilgan bo'lar edi, uning yakuniy bosqichi mening mamlakatingizda menga qo'shiladi. Biroq, men ishonamanki, Syan sa'y-harakatlarisiz ham dunyo juda qiyin kelajakka ega bo'ladi."Men uning maqtanishiga javob bermadim. U menga jilmayib qo'ydi. "Va siz ham, Karter, sizni juda qiyin kelajak kutmoqda. Xitoyda bo'lganimizda, biz juda uzoq suhbatlashamiz. Va siz menga ko'p narsalarni aytib berasiz. Lekin birinchi navbatda siz uzoq dengiz sayohatiga ega bo'lasiz, biz uni bir necha soatdan keyin boshlaymiz. Bu to'g'ri emasmi, don Mario? Don Mario bosh irg'adi. "Kema ishlamoqda", dedi u. "Biz narsalarni tezlashtirdik."
  
  
  "Biz tong otguncha ketamiz, - dedi polkovnikning o'g'li, - hamkorligingiz uchun rahmat, Karter. Janob Doane bu erda — - u hali ham yalang'och polda yotgan cholga ishora qildi — " bizga qo'shilish uchun, chunki siz kabi uyda ham u biz xohlagan ko'nikmalarga ega. Qizga kelsak... Polkovnik o'g'li boshini orqaga egib, shiftga tikildi. - Lotar qizga kelsak, ehtimol uni keyinroq, safe Harborga etib borganimizda beraman."Biz dengizda bo'lganimizda, siz u bilan dam olishingiz mumkin, chunki biz Rivieradagi kabi xavfsiz bo'lish xavfini tug'dirmaymiz. Xitoyga etib borganimizdan so'ng, siz u erda qiz bilan xohlagancha qolishingiz mumkin. Lekin men seni bilaman, Lothar, va men, biz u erda qabul oldin nah uzoq charchagan bo'laman gumon. Agar shunday bo'lsa, biz uni ekipajga beramiz, u u bilan xohlagan narsani qila oladi; va keyin biz nahdan qutulamiz. Bu biz uchun amaliy ahamiyatga ega emas.
  
  
  Doktor Inuris zavq bilan nur sochdi va ta'zim qildi. "Saxiyligingiz uchun rahmat", dedi u.
  
  
  "Bilasizmi, siz bunga loyiq emassiz, - dedi polkovnikning o'g'li, - lekin men qiz bizning qaramog'imizda bo'lganidan keyin hammasi yaxshi bo'lishiga ishonaman va Shuning uchun uni rivieradagi beparvoligingiz uchun kechirishga tayyorman.."
  
  
  "Rahmat, polkovnik, o'g'lim", dedi doktor Inuris.
  
  
  Polkovnik o'g'li mobsterga o'girildi. — Sizga kelsak, Don Mario, menda xayrlashish uchun maxsus sovg'a yo'q deb qo'rqaman, garchi siz juda munosib egosiz. Men siz bilan biznes qilishni yoqtirardim. Siz tez-tez odamsiz va sizning ishonchingiz, biz bugun kechqurun ko'rganimizdek, eng hayratlanarli. U haqiqatan ham sizga chuqur hurmatini bildirmoqchi.
  
  
  "Men buni shu erda olaman", dedi Mario stulga ishora qilib. "Juda aniq", dedi polkovnik. "Bu siz juda baxtli ekan, kim dahshatli agenti AX Karter yosh ayol xiyonat olib, Arsenal ning ego merosxo'ri bor. Bu deyarli she'riy jihatdan mos keladi. Juda yaxshi, Don Mario. Siz ego Luger, ego stiletto va ego little gaz bombasini olasiz. Sizning sovrinlariga bilan hurmat ih.
  
  
  Don Mario bomba bir daqiqada, qurol va pichoqni kamariga qo'ydi.
  
  
  Polkovnik o'g'li soatiga qaradi. - Siz kelishganingizdek, yuk mashinasi kelishidan bir necha daqiqa oldin bizda bir necha daqiqa bor. U menga: "u kelganida, Karter, biz sayohatimizni boshlaymiz. Iloji boricha zavqlaning, chunki bu sizning oxirgi safaringiz bo'ladi. Siz Xitoyga qirq besh milliard dollarlik oltin bilan borasiz, ehtimol siz allaqachon bilasiz. Doktor inuris yordamida, luckless Janob Don, va don Mario bebaho yordam, kim zarur kadrlar bilan ta'minlash, biz Federal rezerv sut ega edi."
  
  
  "Va ertaga, mish-mishlar butun ochiq hovuzda AQShning oltin zaxiralari va ko'plab ih sodiq do'stlarining oltin zaxiralari yo'qolganligi haqida mish-mishlar tarqaladi. Sizning hukumatingiz rag'batlantiruvchi xabarlarni chiqaradi, ammo mish-mishlar davom etadi va kuchayadi. Va tez orada bankirlar va boshqa hukumatlar kafolatlarni talab qiladilar va nihoyat buni isbotlaydilar. Ular dalil keltira olmaydilar. Shunda dollar hech narsaga arzimaydi, chunki unga bo'lgan ishonch yo'q qilinadi. Dollarga ega bo'lgan odamlar ih ni almashtirishga harakat qilishadi, lekin nima uchun? Britaniya funti qadrsizlanadi. Nemis brendlari, hatto Shveytsariya franki ham qadrsizlanadi, chunki endi hech kim qog'oz pulga ishonmaydi. Dunyoda qolgan oltin bebaho bo'ladi. Bunga ega bo'lganlar Egoni saqlab qoladilar. Egoga ega bo'lmaganlar vahima qo'zg'ashadi.
  
  
  Bir bo'lak non bilan do'kon egasi, agar non qog'oz puldan boshqa narsa bilan to'lanmasa, uni sotishdan bosh tortadi. Shifokorga muhtoj bo'lgan matematik mutaxassis buning uchun shifokor qabul qilmaydigan foydasiz qog'oz pullardan boshqa hech narsaga ega bo'lmaydi. Bu kabi sahnalar turli joylarda ko'p marta takrorlanadi. Va tez orada to'dalar ko'chalarda aylanib yurishadi va omon qolish uchun nima kerakligini qidirib do'konlarni talon-taroj qilishadi. Zavodlar falaj bo'ladi, chunki ular ishlab chiqaradigan mashinalar, kir yuvish mashinalari va televizorlarni hech kim sotib ololmaydi. Va ishchilar ishdan bo'shatiladi. Fors ko'rfazidagi Arab shayxi neftini jo'natishdan oldin oltin bilan to'lashni talab qiladi. Va to'lash uchun oltin bo'lmaydi. Shunday qilib, yog ' bo'lmaydi. Va yaqin kelajakda endi mashinalar, poezdlar, samolyotlar bo'lmaydi va bizning fabrikalarimiz nafaqat bo'sh, balki foydasiz ham bo'ladi. Amerika qo'shma Shtatlari, siz bilganingizdek, iqtisodiy cho'lga aylanadi. Shaharlar och odamlar bilan to'ldiriladi. Qishloq Scott Bellning oziq-ovqat o'ldirish va sabzavot o'g'irlash begona talon to'dalari tomonidan vayron bo'ladi."U boshqa eshitishni xohlamadi. U Don Marioga qaradi. U bunga ahamiyat bermaganga o'xshaydi.
  
  
  Men unga aytdim. 'Va siz?"Bu sizning mamlakatingiz. Siz bu erda yashaysiz. Buni xohlaysizmi?'
  
  
  Polkovnik, o'g'lim kulib yubordi. "Don Mario yangi madaniyat mahsulotidir, Karter. Uning his-tuyg'ularini boshqarishini kutmang. Ego omon qolish va foyda haqida, hamdardlik emas. Biz ushbu korxonada sherikmiz. Biz faqat bitta jihatdan, ishtirokimiz uchun to'lovni tanlashda farq qilamiz. Oltin kambag'al Xitoy oltinni tanladi. Don Mario oltinga unchalik qiziqmaydi. Oh, nima-u o'zida nimani saqlaydi, lekin uni juda dabdabali va, qoida tariqasida, falsafiy nuqtai nazardan, qiziq emas deb biladi. Ammo Xitoyda juda ko'p yuk bor, agar siz Egoni oqilona sotsangiz, katta foyda va'da qiladigan yuk.
  
  
  Va bu, Karter, Mac va bu dunyoda nima qilishingiz mumkin: geroin. Ko'ryapsizmi, Karter, dollar qadrsizlanganda, odamlar boshqa to'lov vositasini qidiradigan vaqt keladi. Va Don Mario joriy qilishni taklif qiladigan bu almashinuv vositasi geroin. Sizningcha, bu odamlarni o'z muammolarini unutishga majbur qiladimi? Va sizni ishontirib aytamanki, ular muammolarga duch kelishadi. Sizning hukumatingizdagi ba'zi odamlar har qanday holatda ham tartibni tiklashdan manfaatdor bo'ladi; va geroin ichishdan xursand bo'lgan aholi jozibali vasvasa bo'ladi. Siz shunday deb o'ylamaysizmi, doktor?"
  
  
  Polkovnik Seung javob kutmadi. - Bilasizmi, shifokorning o'zi ko'knorni juda yaxshi ko'radi, shunday emasmi, Lotar? Shunday qilib, Karter, don Mario biz bilan ego sherikligi tufayli bitmas-tuganmas ta'minotga ega bo'lishini ko'rasiz. Va bu zaxira emuga ulkan kuch beradi. Shunday qilib, vaqt o'tishi bilan, sizning mamlakatingizga tinchlik qaytganda, Don Mario dnga sotgan oltinning qiymatidan ko'ra ko'proq foyda ko'radi. Ego turkcha endi ba'zi ustidan-ego harakatlarini taqiqlaydi qonunlariga yon jihatidan hisoblab bo'ladi. Bu yerga egalik qilish orqali hisoblab chiqiladi, u geroin bilan sotib oladigan bitmas-tuganmas resurs."
  
  
  Vahima pasayganda va boshqa mamlakatlar sizning aholidan qolgan narsalarni ma'lum darajada sanoat faoliyati uchun o'zgartirish uchun donolikni ko'rganda, Don Mario fabrikalarni boshqarishni o'z zimmasiga oladi. Aholi geroinga bo'lgan ehtiyojdan kelib chiqadi, xuddi odamlar endi dollarga bo'lgan ehtiyojdan kelib chiqqanidek. Va Don Mario mamlakatning amaldagi hukmdoriga aylanadi, shu bilan birga u uning qonun chiqaruvchisiga aylanadi. Endi odamlar Egoni Shahzoda kabi bilishlari mumkin, lekin sizni ishontirib aytamanki, Karter, tez orada odamlar emuga shoh kabi ta'zim qilishadi.
  
  
  "Siz aqldan ozgansiz", dedim.
  
  
  Polkovnik o'g'li qo'lini ko'tardi. "Iltimos, Karter, u, men sizdan iltimos qilaman. Haqiqiy bo'ling. Menda aqldan ozish uchun moyillik yo'q. Geroinni yangi valyuta deb o'ylashga harakat qiling. Sariq metall yoki rangli qog'ozdan ko'ra oq kukun paketining tac-ni baholash mantiqiyroqmi? Yo'q, Karter, bu haqiqat emas. Emu-larga boshqa ishonch shakli berilishi kerak. Sozlash. Va siz tomondan duch keladigan qiyinchiliklar ushbu sozlashni amalga oshirish uchun vositalarni taqdim etadi. Men bu radikal moslashuv ekanligini tan olaman, ammo bunday moslashuv Don Mario uchun ego ambitsiyalarini amalga oshirish uchun zarurdir. Ko'ryapsizmi, oltin emuga yaxshilik qilmaydi. Oltinga egalik qilish endi Egoni hozirgi paytda dolzarb bo'lgan qoidalar va fikrlashga bo'ysundiradi. Ushbu qoidalarga ko'ra ham, bu fikrga ko'ra ham Don Mario jinoyatchi va uning mulkini o'g'irlashni anglatadi. Yo'q, Don Mario ego ambitsiyasi va sokin daho egoga xos bo'lgan maqomga erishishdan oldin, avvalo inqilob bo'lishi kerak. Va uning oltin tarkibi AQShda inqilobga sabab bo'ladi.
  
  
  Oltinga ega bo'lganlarga kelsak, biz dunyoda doimo oltinga och odamlar bo'lishiga aminmiz. Bu, aytganda, eski imonni saqlaydi. Ego ko'knori va oltinga ega Xitoy ikki baravar boy bo'ladi, garchi bizning ko'knor hosilimizning muhim qismi ko'p yillar davomida Don Mario uchun mo'ljallangan. Xitoy va AQSh juda yaxshi do'st bo'lishadi.
  
  
  Va ular oltinga ishonadiganlar va ko'knor urug'iga ishonadiganlar asrlar davomida birga yashashlariga aminlar."
  
  
  Faqat bu kabi. Butun reja. Bu dahshatli edi. Siz buni aqldan ozgan deb atashingiz mumkin. Ammo jinnilik va daho o'rtasidagi chegara tor, polkovnik va o'g'il bir narsada haq edi. AX fayllarida ego ongida biron bir noto'g'ri narsa borligini ko'rsatadigan hech narsa yo'q edi. U nima qilishni maqsad qilgan bo'lsa, masterstrokdan boshqa narsa emas edi; iqtisodchi mutaxassisligi kesishmasining tabiiy yakuniy mahsuloti va urushdagi mahorati bilan tanilgan askarning sovuqqon ochko'zligi. Va uning so'zlariga ko'ra, Emu uni tugatishga bir necha soat qoldi. U yana soatiga qaradi. "Yana bir necha daqiqa, janoblar. Keyin u yolg'iz menga o'girildi. "Karter, bir daqiqada eshik taqilladi. Bu sodir bo'lganda, bu bizni tashqarida yuk mashinasi kutayotganini anglatadi. Bu yuk mashinasi bizni docklarga olib boradi, u erda Don Mario ko'chiruvchilari tezda kema bortiga oltin yuklaydilar. Siz bu kemaga chiqasiz va biz bir necha soatdan keyin ketamiz.
  
  
  Men don Mariodan oyoqlaringizni echishni so'rayman. Va men sizdan turishingizni va bu xonadan jimgina yurishingizni va yuk mashinasiga o'tirishingizni so'rayman. Kemaga etib borganimizda, uniki, men sizni jimgina bortga kelib, boradigan joyingizga borishingizni istayman. Agar siz men so'raganimni qilsangiz, keraksiz og'riqdan xalos bo'lasiz. Lekin, qahramonlik uchun sizning penchant bilaman, uning zarur choralar qabul qilish.
  
  
  U stuldan nunchuklarni oldi. U yog'och tutqichlarni va ular orasida osilgan zanjirni ko'rdi. Polkovnik tasodifan zanjirni boshimga osib qo'ydi va bo'g'inlarni tomog'imdan va nafas trubkamga tishlash uchun mahkam tortdi.
  
  
  "Siz bortga o'zingiz kelishingiz mumkin," dedi u, " yoki hushidan ketishingiz mumkin. Fikringizni tuzing.'
  
  
  Don Mario oyoqlarimga tiz cho'kdi va arqonlarni echdi. "Doktor Inuris", dedi polkovnik o'g'li Filipp Doanga ishora qilib. "Cholni ko'taring. Uning, men Xitoyga kelganimizda uning ahvoli yaxshi bo'lishini xohlayman."U kulib yubordi. "Ko'ryapsizmi, Karter, bizga yangi "seyf" kerak bo'ladi.
  
  
  Yuk tashuvchining zanglagan korpusi tuman ichida chuqur osilib, oy nurida yaltirab, Shiqillagan iskala ustiga langar tashladi. Past balandlikka qaramay, iflos kemaning orqa tomoni
  
  
  Biz yuk mashinasi tashqarisida turganimizda Sara Chemberlen-Kardiff ustimizdan ko'tarildi. Keyin, iskala oxirida, nola kabellari bo'lgan ulkan kran bortda ulkan idishni olib ketayotgan edi.
  
  
  "Oltin, Karter", dedi polkovnik o'g'liga. Iskala bo'ylab yugurgan eski seraglioning chirigan tomi ostida bir nechta yalang'och lampalar yonib, yo'lga sariq nur nurlarini sochdi. "Avtomobilingizga sharqqa qarab qarang. Maxsus hech narsa, huh?
  
  
  U javob kutmadi.
  
  
  "Ammo ko'rinishlar aldamchi, Karter. Bu shafqatsiz qarab yuk barja manevra va qiruvchi samolyot tezroq suzib. Bundan tashqari, elektron uskunalar Egoni radarga ko'rinmas qilish uchun mo'ljallangan. Ammo men "Sara Chemberlen" o'z kuchini isbotlashi kerakligiga shubha qilaman. Kim aql-idrokida Britaniya bayrog'idagi kambag'al eski yuk tashuvchiga e'tibor beradi?
  
  
  "Yaxshi, o'g'lim", dedi Mario. "Endi men u bilan xayrlashyapman. Mening xalqim menga geroinning oxirgi qismini bir necha soat oldin olganliklarini va ikki soatdan keyin sizning yukingizning qolgan qismini bortda saqlashlarini aytishdi. Shundan so'ng siz istalgan vaqtda ketishingiz mumkin."Ular bir-birlarining qo'llariga achinishdi.
  
  
  Polkovnik soatiga qaradi. "Men sizga ishonaman, Mario", dedi u. "Men tushdan keyin soat birida ketishga ko'rsatma beraman."
  
  
  "Xavotir olmang", dedi Don Mario. "Siz hamma narsa tartibda ekanligiga ishonch hosil qilish uchun suzib ketguningizcha ofisimda qolaman."
  
  
  "Juda yaxshi", dedi polkovnik o'g'liga. "Sizning puxtalik odatda, Don Mario. Ishonamanki, bir kun biz yana uchrashamiz."
  
  
  "Xayr, keyin", dedi Don Mario. U Filipp Doanni qo'llab-quvvatlayotgan doktor Inurisga qaradi . "U erda osib qo'ying, Doc", dedi u. "Yaxshi bola kabi harakat qilib ko'ring."
  
  
  Doktor Inuris ego javob berishga arziydi deb o'ylamaydi.
  
  
  "Menga omad, Karter", dedi u. U kamarini qoqdi, u erda Gyugo va Vilgelmina ko'ylagi ostida yashiringan edi. "Suvenirlar uchun rahmat."U eshik tutqichini tortdi va omborga g'oyib bo'ldi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi polkovnik o'g'liga. "Barcha bortida. Sara Chemberlenga tong otguncha suzishga ruxsat berildi - "u kulib yubordi", po'lat yuk bilan.
  
  
  Polkovnik, o'g'lim nunchaku tutqichlarini silkitib, zanjirni xuddi otni chaqirgandek bo'ynimga tortdi. Biz iskala pastga va gangplank yuqoriga davom. Men yuqoriga qaradim va Xitoy kapitanining baland iskaladan bizga qaraganini ko'rdim. Xitoy ekipajlari har doim yaxshi o'qitilgan askarlarni xarakterlaydigan yagona fikr bilan hamma joyda to'planishdi.
  
  
  Bortda qanday mashina va elektron uskunalar bo'lishidan qat'i nazar, Sara Chemberlen qamoqxonalar haqida gap ketganda yigirmanchi asrning konspekti emas edi. Paluba ostida polkovnik o'g'li oynasiz panjarali derazali temir kameraga yetguncha meni itarib yubordi. Uning oldida avtomat bilan qurollangan ikki xitoylik bor edi. Polkovnik Seung nunchakuni bo'ynimdan oldi va cho'ntagimga bir nechta kalitlarni qo'ydi.
  
  
  U hujayra eshigini ochdi. "Kiring, Karter. Va Janob tong ham shunday", dedi u doktor Inourisga.
  
  
  Zamin temirdan yasalgan va somon bilan qoplangan va doktor Inuris somonga tushgan Don Filippni qo'yib yubordi. Soqchilar kun bo'yi ochiq turishdi, ih qurollarining tumshug'i bizga ishora qildi.
  
  
  "Siz cholni xuddi shunday qoldirishingiz mumkin, Lotar", dedi polkovnik. "Karter, sizga kishan va oyoq dazmollari kerak bo'lishidan qo'rqaman."
  
  
  Uniki, u yelka qisdi. Devorlarga kishan va oyoq dazmollari biriktirilgan. Qo'llar uchun bir juft, oyoqlar uchun bir juft. U itoatkorlik bilan kirdi. Polkovnik Seung ihni kalitlari bilan qulflab qo'ydi.
  
  
  "Men ham hujayra eshigini yopaman", dedi u. "Va u, men sizga bir narsani bilishingizni istayman, Karter. Menda veb-kalitcha bor. Shuning uchun soqchilarni masxara qilish haqida o'ylamang. Ular siz uchun hech narsa qila olmaydi. Lekin ular juda yaxshi otishlari mumkin. Albatta, bu hech qachon sodir bo'lmaganini ma'qul ko'raman, lekin agar shunday bo'lsa, men buni o'zimga tushuntiraman.
  
  
  U hujayra atrofida orqaga qaytdi. Eshik yopildi va polkovnik qulfdagi kalitni burdi. U yana o'rnidan turdi va panjara orqali menga qo'l silkitdi. "Men vaqti-vaqti bilan sizga tashrif buyuraman, Karter va ehtimol biz gaplashishimiz mumkin."Ammo endi aytishim mumkinki, xavfsiz sayohat. U orqasiga o'girilib, butun ko'rish maydoni bo'ylab g'oyib bo'ldi.
  
  
  Bir necha lahza soqchilar menga panjara orqali tikilib turishdi, boshlari bir-biriga yaqinlashdi. Men ularni e'tiborsiz qoldirdim. Tez orada ular zerikib, g'oyib bo'lishdi.
  
  
  Yarim soatdan keyin kameradan tashqarida ovozlarni eshitgan bo'lsam kerak. Polkovnik o'g'lining yuzi barlar oldida yana paydo bo'ldi. U jilmayib qo'ydi va kalit qulfda jiringladi. Eshik ochilib, uning o'g'li, ikkita qo'riqchi va Penni shafaqni ochib berdi.
  
  
  
  Bob 17
  
  
  
  
  "Nik", deb chaqirdi Penny. Dada.- U kameraga yugurib kirib, Filipp Doanning yonida tiz cho'kdi.
  
  
  Polkovnik uning oldiga kelib, uning qo'lidan ushlab oldi. "Sizning sadoqatingiz hayratlanarli, Miss tong", dedi u. - Ammo sizning erkinligingiz biroz cheklangan bo'lishi kerakligidan afsusdaman. Siz xuddi boshqa Karter kabi kishanlarda bo'lasiz. Hech bo'lmaganda biz dengizda emasmiz. Va keyin sizga otangizga g'amxo'rlik qilishga ruxsat beriladi "— u qattiq kuldi — " doktor Inuris sizni sog'inishi sharti bilan."Qachondir dengizda, otangizning hayotini biroz osonlashtira olamizmi, ko'raman. Ammo hozircha biz maksimal xavfsizlikni saqlashimiz kerak. Umid qilamanki, siz buni tushunasiz.
  
  
  U uni kishanlab, hujayralar orasidan chiqib ketdi. U yana qulfdagi kalitni burdi.
  
  
  Biz shaggining egolari temir yo'lakda o'lganini eshitdik. Keyin sukunat.
  
  
  Penni kamera orqali menga qaradi.
  
  
  "Oh, Nik", dedi u. "Nima bo'ladi?"
  
  
  "Penny tong", dedim men. "Ishoning yoki ishonmang, biz ushbu loyihani buzamiz."
  
  
  Filipp Doane ingrab, ingichka tanasini somon to'shagiga siljitdi.
  
  
  "Men uni uyg'otishim kerak", dedi Penni unga.
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u. U qo'ng'iroq qila boshladi. Dada. Dada. Bu u. Bir tiyin.
  
  
  Chol yana qo'zg'aldi.
  
  
  "Turing, dadam. Men sizga kerak.'
  
  
  Egoning ko'zlari qisildi va u o'zini o'tirishga majbur qildi. "Bu sizmi, Penni?"u aytdi. "Bu erda juda qorong'i. Pulimni topa olmayapman."
  
  
  "Bu sizning chap qo'lingizning yonida, Dada", dedi u.
  
  
  Xira nurda u ihni qidirib topdi, ushlab oldi va burniga qo'ydi. Ob'ektiv yo'qligiga qaramay, u endi ko'rdi. Ego uni ko'rganida yuzi yorishdi. "Mening Xudoyim", dedi u. "Bu haqiqatan ham sizmi, Penni?"
  
  
  "Ha, Dadam.
  
  
  "Siz Ajoyibsiz", dedi u. 'Chiroyli.- Va u yig'lay boshladi.
  
  
  "Shhh, Dada", dedi Penni. "Siz yig'lashingiz shart emas."
  
  
  "Men bunga yordam berolmayman", dedi u.
  
  
  "Dada, bu erda biz bilan kimdir bor. Biz sizning yordamingizga muhtojmiz. Chol birinchi marta Penni bilan raqamli kameralar oldida yolg'iz emasligini tushundi. U o'girilib menga qaradi.
  
  
  "Bu Nik Karter, dadam", dedi Penni. — U bizga bu erdan chiqishimizga yordam berishni xohlaydi."
  
  
  "Aslida, Janob Doane", dedim. "Men sizni va Penni bu erdan olib chiqib, kemani cho'ktirishdan saqlamoqchiman. Lekin men sizning yordamisiz buni qila olmayman.
  
  
  'Men nima qila olaman?- dedi u.
  
  
  "Yig'lashni to'xtating", dedi emu unga. - Bitta savol, buni qilasizmi?"
  
  
  "Agar qila olmasam, buni qilaman", dedi u. - Men Lotar Inurisga boshqa hech narsa qarzdor emasman. U bilan shartnomam Pennyda operatsiya qilingan payt tugadi. Ammo u va uning xiyonatkor do'stlari meni aldashdi. Bugun ertalab ular mening oldimga kelishdi. Va ular meni bu kemaga olib borib, shu kameraga tashladilar. Men tushuntirishni talab qilganimda, xitoyliklar kulib, meni ahmoq deb atashdi. Men sizga yordam beraman, Karter. Men keksa odamman va qanday kurashishni bilmayman, lekin sizga yordam beraman. Endi Penni yaxshi, doktor Inuris va uning do'stlari bilan nima sodir bo'lishi menga ahamiyat bermaydi. Bu barcha bir ikki o'yin."
  
  
  'Siz nima demoqchisiz?'
  
  
  "Ular meni shunchaki keksa, ahmoq odam deb o'ylashdi. Eski ahmoq. Lekin ular men haqimda bilmagan bir narsa bor edi. U Xitoyda tug'ilgan. Men IH tilida gaplashaman. Va bugun men uning Xitoy tilida qo'shaloq o'yinni ko'rsatadigan biror narsa aytganini eshitdim.
  
  
  "Davom eting", dedim.
  
  
  "Toma u mavjud edi qabul. Men buni olaman Penny bu haqda sizga aytdimi?"
  
  
  U unga bosh irg'adi.
  
  
  "Xo'sh, menimcha, siz mening rolimni bilasiz. Uni, qurush holda kirdi. Lekin u hech qachon do'stlari kimligini bilmas edi. Bugungi kunga qadar. Va keyin u do'stlarining egolariga xitoylik va amerikalik mafiya a'zolari borligini bilib oldi. Bitim shundan iborat ediki, mafiya geroin evaziga xitoyliklarga oltin etkazib beradi. Menga bu juda yoqadi deb ayta olmayman, lekin bundan shikoyat qila olmayman deb o'ylayman. Xo'sh, dastlab hamma mendan yuz o'girdi, meni bu erga olib kelib, polkovnik gunohga topshirdi. Ammo boshqa xiyonat hali ham mavjud. Xitoyliklar mafiyani aldayapti."
  
  
  Men undan so'radim. 'Qanday qilib?'
  
  
  "Bu geroin, - dedi u, - zaharlangan."
  
  
  'Siz nima demoqchisiz?'
  
  
  "Aynan nima deyapman", dedi Filipp Doane. "Men unga nima qo'yganlarini bilmayman, lekin men bir narsani bilaman: geroin ikki xil turdagi polietilen paketlarga qadoqlangan. Yashil sumkalardagi narsalar tezda o'ldiradi. Moviy sumkalardagi narsalar sekin ishlaydi. Ammo agar ulardan biri tanangizga tegsa, siz o'lasiz.
  
  
  Polkovnik Sin uchun shlyapamni echishim kerak edi. Emu oltinida qirq besh milliard dollar etarli emas edi. O'q otmasdan, u Qo'shma Shtatlarni bankrot qiladi va millionlab odamlarni o'ldiradi. Bu yadro urushidan yaxshiroq edi. Agar bizda radiatsiya bo'lmaganida, bizda sanoat halokati bo'lmaydi. Faqat o'lik va barqaror o'layotgan, o'zini himoya qila olmaydigan aholi.
  
  
  Va u Xitoy o'g'lining rejalarini tushunib, ulardan to'liq foydalanishiga amin edi. Don Mario haqiqatan ham qirol bo'ladi: qabriston qiroli. Qaerdadir uning ego stash real geroin bir necha ming funt ehtimol edi. U buni tekshirib ko'rdi va polkovnikning o'g'li vijdonan harakat qilmoqda, deb qaror qildi. U yaxshiroq bilishi kerak edi. Ammo unga achinish uchun hech qanday sabab yo'q edi. U emu uchun zarur bo'lganidan bir oz ko'proq ochko'z edi. Mening egoimni aldash haqidagi fikr meni quvonchdan aqldan ozdirdi. Bundan tashqari, Agar u tushunganida, polkovnik, o'g'li oltin otning tepasida o'tirgan bo'lar edi va o'shandan beri ko'plab begunoh odamlar qo'shma Shtatlar ko'chalarida o'lgan yoki o'lgan bo'lar edi.
  
  
  Lekin bu haqda aytadigan gapim bo'lmasa.
  
  
  "Mayli, tinglang", dedim men Filipp Doanga o'girilib. - Siz uchun ishim bor."Va buni tezda qilishingiz kerak bo'ladi. Ammo Penni siz haqingizda nima deganini hisobga olib, omon qolasiz deb o'ylayman.
  
  
  "Men qo'limdan kelganini qilaman", dedi u. 'Bu nima?'
  
  
  "Penni menga qulflar bo'yicha mutaxassis ekanligingizni va ular haqida bilishingiz kerak bo'lgan hamma narsani bilishingizni aytdi."
  
  
  "Bu haqiqat bo'lishi mumkin", dedi Don Filipp.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Meni bu kishanlardan ozod qilishingizni va menga eshikni ochishingizni istayman."
  
  
  "Bu juda qiyin ish", dedi chol. "Ayniqsa, hech qanday vositalarsiz."
  
  
  "Aytaylik, men sizga ba'zi vositalar, ibtidoiy, ammo asboblar borligini aytdim."
  
  
  'Qaerda?'
  
  
  "Mening yoqam ostida", dedi emu unga. "Siz u erda ikkita ustara topasiz.
  
  
  Chol yerdan turib, men tomon qattiq oqsoqlandi. U yoqasini orqaga tortib, ikkita pichoqni chiqarib oldi. "Yaxshi po'lat", dedi u. "Ha, menimcha, biz ih dan foydalanishimiz mumkin. Dellning o'zida kishan qulflari hali ham ibtidoiy", dedi u tekshiruvdan so'ng. "Eshik mexanizmiga kelsak, bu ham muammo emasligini ko'rasiz."
  
  
  "Bu qancha vaqt olishi mumkin?"
  
  
  Egoning ko'zlari u eng yaxshi bilgan hunarmandchilikda yana foydali bo'lish umidida yondi. — Bu mening qancha ishlashimga bog'liq."Balki yigirma daqiqa.
  
  
  "Shoshiling", dedim. "Agar kimdir kelsa, bu pichoqlarni somon ostiga yashiring."
  
  
  Chol allaqachon polga cho'zilgan edi, qo'llarini panjarali derazadan oqib o'tadigan kvadrat nur yamog'ida ushlab turardi. Men uning nima qilayotganini ko'ra olmadim, lekin qo'llari nam somon qatlamlari ostida dumalab ketayotganida metallning zaif ishqalanishini eshitdim.
  
  
  U ishlayotganda fikrini tozalashga harakat qildi. U ego kuchlari davom etadimi yoki polkovnikning o'g'li to'satdan ego mahbuslarining ahvolini ko'rish uchun ichkariga kiradimi, deb tashvishlanib, kuchini sarflamaslikka harakat qildi. U pichoqning betondagi ritmik raspasini haydab chiqarishga, nafas olishni sekinlashtirishga va vaqtni unutishga harakat qildi. Ammo tashqarida, u bilar edi, bu kran dock va kema o'rtasida ulkan mayatnik kabi tebranib, ego ushlagichlarini tonna oltin bilan to'ldirdi. U o'zini vaqt haqida o'ylamaslikka majbur qilishi mumkin edi, lekin hayotdagi Egoni to'xtata olmadi. Va bu kran oxirgi qadamini qo'yadigan vaqt keladi va polkovnik o'g'lining zafarli sayohati boshlanadi. Keyin men qilmoqchi bo'lgan narsani qilishim juda kech bo'lardi.
  
  
  "Yaxshi", dedi Filippa Doane.
  
  
  U o'rnidan turdi va uning ego qo'lida pichoqlardan birini yoki undan qolgan narsalarni ko'rdi. Go'yo u avval Egoni uzunasiga yarmiga bo'lib, qolgan narsaning atrofida nimanidir kesib tashlagandek edi. U men tomon noqulay harakat qildi va o'ng qo'limning manjetidagi qulfni ushladi. U qulog'ini qulfga yaqin tutib, uchli metallni ichkariga siljitdi. U bosh barmog'i va ko'rsatkich barmog'i orasidagi vaqtinchalik kalit bilan o'ynadi, keyin uni ehtiyotkorlik bilan aylantirdi.
  
  
  "Deyarli", dedi u. "Lekin etarlicha yaxshi emas."
  
  
  U tinchlik maydoniga qaytib ketdi va u yana bir bor betonda metall parchalanishini eshitdi.
  
  
  "Shunday bo'lishi kerak", dedi u qaytib kelganida.
  
  
  Ishonchga to'la, u o'tkir pichoqni qulfga qaytarib, bilagini keskin burdi. Hujayraning jimjitligida bir marta bosish bor edi. Qulf ochildi. Filipp Doanning yuzi hayajondan qizarib ketdi. "Qolganlari hozir oddiy", deb pichirladi u. Bir necha soniyadan so'ng u mening boshqa qo'limni va oyog'imni bo'shatdi.
  
  
  U og'zini Egoning qulog'iga yaqinlashtirdi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Endi Pennyni juda jimgina chiqaring. Keyin biz hujayra eshigiga g'amxo'rlik qilamiz.
  
  
  Chol menga bosh irg'adi. Bir daqiqadan kamroq vaqt ichida Pennining qo'llari va oyoqlari bo'sh edi.
  
  
  U cholni yoniga chaqirib, yana pichirlab dedi: "hujayra eshigini qanday ochasiz?"
  
  
  U qo'lini uzatdi. Egoning kaftida uning ikkinchi pichog'i bor edi, u hali ham uzilmagan. U Egoni to'mtoq tomondan ushlab turdi va boshqa bosh barmog'i va ko'rsatkich barmog'i bilan pichoqni oldinga va orqaga silkitdi.
  
  
  "Men nima qilmoqchi bo'lsam, loiding deyiladi. Bu odatda seluloid chizig'i bilan amalga oshiriladi. Qulf yorlig'ini oldinga va orqaga surish uchun qattiqlik, ikkalasi ham va moslashuvchanlikka ega. Pichoq ham xuddi shunday qiladi.
  
  
  - Bu juda ko'p shovqin qiladimi?"
  
  
  "Bilmayman", dedi chol. "Haqiqiy loiden juda jim bo'lishi kerak. Ammo bu til orqaga qaytishi bilanoq, nima bo'lishini bilmayman. Biz bu xavfni qabul qilishimiz kerak.
  
  
  "Bizda ko'p tanlov yo'q", dedim men. - Eshik ochilganda eshik va devor orasidagi burchakka bir tiyin qo'yaman. Agar biror narsa noto'g'ri bo'lsa, u olov chizig'idan tashqarida. Sizga kelsak, agar hammasi yaxshi bo'lsa, siz qulf bo'sh bo'lganda menga signal berasiz, keyin siz Pennining yonida turasiz. Eshikdan chiqsam, qimirlamang. Men sizga qo'ng'iroq qilgunimcha, siz turgan joyda qoling."Agar men hali ham qo'ng'iroq qila olsam.
  
  
  Chol bir kun tiz cho'kdi va pichoq bilan qal'aga chiqa boshladi.
  
  
  U nafasini barqaror ushlab turishga harakat qildi. To'liq sukunat bo'lishi uchun nafas olishni butunlay to'xtatish vasvasasiga tushdim.
  
  
  Egoning Bilagi bir, ikki, uch marta harakatlandi. U eshik va quti orasidagi bo'shliqda ishladi. Keyin u to'xtadi.
  
  
  Chol menga yuzlanib, bosh irg'adi. Ishga kirish vaqti keldi. Va bu ish bir nechta avtomatlarni qo'lga olishdan iborat edi.
  
  
  
  Bob 18
  
  
  
  
  U bir Ajam bullfighter ko'radi buqa kabi eshikni yugurib chiqib, ustidan engashib, qattiq va bir vaqtning o'zida to'plangan.
  
  
  Ular koridorda, biri chapimda, biri o'ngimda turishardi va ih fikrlari etarlicha sekin edi, ular meni ko'rganlarida jag'lari tushib ketdi. Chapga burilib, u qo'llarini pichoq kabi ko'tardi va soqchining yelkasini ezib tashladi, u hali ham avtomatini ushlab turardi. U halokatga bilan erga yiqildi qachon, u uning ego tutdi, bir qo'li baqiriq uni to'xtatish uchun uning og'ziga ustidan siqiladi, va uning beliga boshqa qo'l ego qo'llab-quvvatlash uchun. Uni sherigining egosi to'g'ridan-to'g'ri sherigining egosiga itarib yubordi va ular orasidagi bo'shliqni iloji boricha tezroq bartaraf etdi, shuning uchun hatto ikkinchi qo'riqchi ham sherigining qo'li ostidagi quroli bilan chigallashdi. U odamning beliga ushlab edim qo'lini ko'tardi va Jasur qorovul bo'yniga ego-singan yelkasiga tushirdi. Bu mukammal zarba emas edi, lekin u bo'ynini yon tomonga burdi. U yana qo'lini cho'zganida, uning yuziga ochiqchasiga emu tepdi. Suyaklar mening bo'g'imlarning ostida sindirib, va qon yumshoq rta pastga otilib. Ego nishoni devorga qattiq urildi va u behush holda erga sirg'alib tushdi. Boshqasining egosi uni orqasiga o'girdi va odam Atoning olmasini kafti bilan ezib tashladi, u endi men emuning og'zini yopmasligimdan foydalana olmadi.
  
  
  U jasadlarini chetga tortdi, qurollarini yig'di va boshini kameraga tiqdi. "Hammasi joyida", dedim. "Nafas olish vaqti keldi."
  
  
  Penni va uning otasi tezda menga qo'shilishdi. Automatons atrofida Odin ning emu berdi. "Men bu kemadan ih ishlatmasdan tushmoqchiman", dedi emu unga. "Biz tepadan o'tmayapmiz, biz bu palubadan qaytamiz. Men nima qidirayotganimni bilaman. Bu iskala uzoqda bo'ladi. Menga ergashing va agar biz biron bir hemaga duch kelsak, ihni menga qoldiring. Va agar menga biror narsa yuz bersa, siz ushbu quroldan Xemani istalgan joyda va parom bilan shug'ullanadigan narsa bor ekan, tushirishingiz mumkin. Uni, men uni bortga kelganimizda ko'rdim: Sara Chemberlenning port tomonidagi kichkina eshik. Biz g'ira-shira yoritilgan yo'lakdan pastga tushdik. Biz ehtiyotkorlik bilan harakat qildik, lekin hech kimni uchratmadik.
  
  
  Eshik bizni kutayotgan edi.
  
  
  "Menga qurol bering", dedim.
  
  
  U tutqichni tortdi va eshikni ehtiyotkorlik bilan ochdi. Mendan besh metr pastda Sharqiy daryoning g'amgin, harakatlanuvchi suvlarini tomosha qildim.
  
  
  "Siz birinchi bo'lib borasiz, Penni", dedim men. "Avval oyoqlar. O'zingizni chetiga osib qo'yishga ruxsat bering. Va keyin siz qo'yib yubordingiz. Siz tushgan masofa qanchalik kichik bo'lsa, shovqin kamroq bo'ladi. Keyin iskala tomon iloji boricha jimgina suzing va u erda meni kuting. Shu siz uchun ketadi, Janob. U erda siz o'ng tomondagi bumdan o'tib, iskala tomon olib boradigan zinapoyani topasiz.
  
  
  Bu xatosiz o'tdi. U oxirigacha yiqilishdan oldin eshikni iloji boricha yopdi. Sara Chemberlenning port tomonidagi yorqin nur hech bir yo'lovchini ajablantirmasligiga umid qilishim mumkin edi. Ammo men ekipaj atrofidagi kimdir plyajda ekanligiga shubha qildim. Ketish vaqti juda yaqin edi. Boshqa tomondan, bizda har doim Don Mario yigitlari tashvishlanardi.
  
  
  Polkovnik, o'g'lim menga kemani ko'rsatishni xohlamasligi kerak edi. Bu menga iskala, k & nb dan chiqadigan eshik va zinapoyalarni aniqlashga imkon berdi.
  
  
  Penni va uning otasi zinapoyaning pastki qismida meni kutishardi.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. — Men bu zinapoyalarga chiqib, qurollarimni o'zim bilan olib ketaman. Meni yuqoriga kuzatib boring."Biz tepaga chiqishimiz bilan men Don Marioga boraman. Men sizni bu erdan ikkingizni xohlayman. Iloji boricha tezroq va tezroq yuguring.
  
  
  "Yo'q, Nik", dedi Penni. 'Hozir emas.'
  
  
  "U haq", dedi chol. "Sizga yordam kerak bo'ladi."
  
  
  "Bilaman", dedim. "Va men buni Don Mariodan olaman."Hech bo'lmaganda eng tezkor yordam. Lekin men ikkingizni men bilan birga bo'lishini xohlamayman. Sizni xafa qilishning foydasi yo'q.
  
  
  "Men siz bilan kelaman, Nik", dedi Penni.
  
  
  Uniki, u boshini chayqadi. — Agar men uchun biror narsa qilishni istasangiz, qila olasiz. Lekin bu erda siz qila oladigan narsa emas.
  
  
  "Keyin bizga nima istayotganingizni ayting", dedi chol.
  
  
  "Devid xokni chaqirishingizni istayman. Penni u bilan qaerga bog'lanishni, Vashingtondagi Qo'shma matbuot va sim xizmatlarini biladi. Emga aytingki, Sara Chemberlen har qanday holatda ham to'xtatilishi kerak. Emga Nik Karter sizga emga qo'ng'iroq qilishingizni aytganini ayting. Buni qilmoqchimisiz?
  
  
  "Agar imkonimiz bo'lsa, biz buni qilamiz", dedi u.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. 'Ketdik. Vaqt qisqa. U zinadan boshladi. Uning tepasida men iskala chetiga qaradim. Bu yaxshi ko'rinardi. Barcha ko'zlar maxsus kranga tortiladi. U hali ham harakatlanayotgan edi, endi iskala tomon yo'l oldi. Umid qilishim kerakki, u yana kamida bitta konteyner oltin qoldirdi va ego-ish kechasi hali tugamadi. Mening ishim hali tugamaganligini ham bilardim.
  
  
  Men Penni va uning otasi orqamdan turganini eshitdim. Chol og'ir nafas olardi. U boshini ularga qaratdi. "Pastda qoling va soyada qoling. Men siz uchun qamrab olaman. Hozir chiqing. Yugurish!"U yolg'iz, mafiya doiralarida va xitoyliklar edi va vaqt tugab qoldi.
  
  
  U don Mario kirgan uzoq so'lishi ayvon uchun iskala uning oshqozon yo'lda emaklab. U eshik ramkasini himoya qilish uchun o'rnidan turdi va mandalni sinab ko'rdi.
  
  
  U qulflanmagan. Uniki tezda u orqali o'tib, zulmatga kirdi.
  
  
  Keyinchalik, Daryo bo'yida, avliyo uni ko'rdi. Men bu yo'nalishda yura boshladim, qurolim qo'limda tayyor edi. U eng yomoni uchun tayyor bo'lishi kerak edi. Agar omadim kelganida, Don Mario meni payqamagan bo'lardi. Men muvaffaqiyatga erishaman deb umid qilgandim.
  
  
  U pastga egilib, idorada yonayotgan muqaddas nurni ko'rguncha yurib turdi, derazalari hamma joyda ombor va daryoga qaradi. Daryoning butun kengligi uchun ofis.
  
  
  Don Mario stolining orqasida aylanadigan stulda o'tirib, Sara Chemberlenga qarab turardi . Bir nechta telefonlar va Lloydning aldermenlar reestrining nusxasidan tashqari, stul bo'sh edi.
  
  
  O'zini kemadan yashirib, shiyponda qolib, eshikni ochdi va qurolni otdi. "Juda jim, Mario", dedim. U qimirlamadi. U shunchaki derazadan kemaga qarab turdi.
  
  
  "Bu Karter", dedim men. "Men sizning o'rningizdan turishingizni va kemaga qaragan derazaga pardani chizishingizni istayman. Keyin yana o'tiring. Men siz bilan gaplashmoqchiman."Yana o'tirganingizda qo'llaringizni yuzingizga yaqin tuting. Siz uchun xitoylik do'stlaringiz haqida ba'zi yangiliklarim bor, menimcha siz eshitishni xohlaysiz.
  
  
  "Siz nima deyishingizga kelsak, buni eshitish yaxshi bo'lar edi, Karter", dedi u.
  
  
  "Siz hech narsa tinglashingiz shart emas, Mario. Ammo quloq solmasangiz, bu halokatli bo'lishi mumkin", dedim. "Va barcha ishlaringizdan so'ng, siz" qirol o'ldi, shoh yashasin " holatida bo'lishni xohlamaysiz, shunday emasmi?"
  
  
  Revmatizmda Mario stulni orqaga surib, deraza oldiga bordi va pardani tortdi. Men xonaga kirdim va u yana o'tirganida unga urildim.
  
  
  "Tez gapiring", dedi u.
  
  
  "Men aynan shu narsani qilaman", dedim. "Do'stlaringiz sizni aldashdi."
  
  
  Mario kulib yubordi. - Albatta, otliqlar ham kelmoqda.
  
  
  "Siz ham bunga ishonishni boshlaganingiz ma'qul", dedim men. "Sizning savdoning oxiri bajarilmadi. Do'stingiz, polkovnik o'g'li sizni aldaganidan keyin ozodlikka qochib qutula oladimi, qolgan yagona tirgak.
  
  
  "Yaxshi, Karter, bu jumboqlarni qilishni to'xtating. Shartnoma nima?
  
  
  "Geroin".
  
  
  "Geroin yaxshi", dedi Don Mario. "Uning egosi men ishonadigan odamlar tomonidan sinovdan o'tkazildi."
  
  
  - Siz hamma narsani tekshirdingizmi?"
  
  
  "Albatta yo'q", dedi u. "Ammo biz har biri bir necha tonnadan namunalar oldik."
  
  
  "Bu yaxshi narsa edi", dedim. "Boshqalar zaharlangan."
  
  
  "Buni to'xtating, Karter", dedi u. "Men so'rg'ich emasman. Sizda bu ishni portlatish uchun milliondan bir imkoniyat bor va bu meni o'g'limga qarshi qo'yishni anglatadi. Men uni yemayman.
  
  
  "Men sizni aldaganingiz uchun o'g'lingizga qarshi chiqish uchun keldim. Geroin zaharlangan . Bu haqiqatan ham axlat. Va yashil sumkalardagi eng iflos.
  
  
  Mario lablarini qisdi. "Bilasizmi, Karter. Men sizga qiziqa boshladim. Ushbu yashil sumkalar haqida qayerdan bilasiz?
  
  
  — Xuddi men uni ko'k sumkalar va ovqatlanish haqida bilganim kabi."Agar sizda bu kemada Xitoy tilini ham tushunadigan boshqa odam bo'lsa, buni bilar edingiz. Bu chol Xitoyda tug'ilgan.
  
  
  "Sinovni qanchalik tez qilishimiz mumkin?"Mario dedi. "Kemadan keraksiz narsalarning bir qismini oling. Yashil sumkalar. Yashil sumkalardagi narsa eng tez o'ldiradi.
  
  
  Mario Odinning telefoniga javob berdi. "Vito", dedi u. "Menga bittasini olib keling, yashil sumkalar atrofida."Darhol.'
  
  
  U go'shakni qo'ydi va menga qaradi. "Yaxshi, Karter, sizda imkoniyat bor. Orqaga qadam. Mening stolim oldida tuzoq eshigi bor. Bir daqiqadan so'ng u ochiladi va Vito yuqoriga ko'tariladi. Qurollaringiz bilan asabiylashmang. Vito aytganimni qiladi. Siz hech narsa qilmasligiga amin bo'lishingiz mumkin.
  
  
  Mening ostimda gumburlagan ovoz eshitildi va polning bir qismi sirg'alib ketdi va Vitoning xonaga qaraganida paromga o'xshash yuzini ko'rsatdi.
  
  
  "Hammasi joyida, Vito", dedi don Mario. "Hech qanday qiyinchiliklar yo'q."
  
  
  Vito xonaga chiqdi va Pol taxtasi orqaga qaytdi. U yashil sumkani Mario stuliga qo'ydi.
  
  
  "Bizga Gvineya cho'chqasi kerak", dedi u. "Va men buning uchun to'g'ri odamni bilaman deb o'ylayman."U telefonni oldi. Polkovnikning o'g'li", dedi u. 'Tezda.- U kutayotgan edi. U yana gapirganda, uning ovozi bema'ni shoshilinch edi. "Polkovnik, O'g'lim?"Don Mario. Tinglang. O'g'illarimdan biri bilan baxtsiz hodisa sodir bo'ldi. Doktor inurisni portfelingiz bilan yuboring. Tez orada bizga kerak bo'ladi.
  
  
  Polkovnik Sin boshqa savollar berishidan oldin u go'shakni qo'ydi. U pardani bir dyuym orqaga tortdi va kemaga qaradi. Ko'p o'tmay, ishonchli doktor Inuris rampaning ikkala uchiga etib bordi va iskala pastga tushdi.
  
  
  "U keladi", dedim.
  
  
  "Oling, Vito", dedi Don Mario. Vito xonalardan chiqib ketdi. "Vito haqida tashvishlanmang", dedi Don Mario. "Vito halol. Siz faqat geroin haqida tashvishlanishingiz kerak. Lekin hech bo'lmaganda men sizga imkoniyat berayotganimni tan olishingiz kerak, Karter. Gvineya cho'chqasi sifatida giyohvand shifokorga qaraganda kimni ishlatish yaxshiroq?
  
  
  Shaggy uni eshitdi va Don Mario va vitoni biron bir narsani sinab ko'rsalar, qisqa vaqt ichida olaman deb o'ylagan joyda turdi. Eshik sekin ochildi va doktor Inuris Vito ergashib xonaga kirdi.
  
  
  U erda turganimni ko'rib, Egoning ko'zlari ijro etuvchi bayroqda kattalashdi. "Karter!"
  
  
  "Aslida, Doktor. Sizning eskisi hali ham. U iyagi ostidagi EMU avtomatining o'qi bilan ushlab turildi.
  
  
  U: "bu nimani anglatadi?"
  
  
  Men uni qurolimning o'qi bilan ego nafas trubasiga urdim. "Yoping, Doc.
  
  
  "Doktor", dedi Don Mario. "Karter va u pul ishlashni xohlashadi. Bu geroin tufayli.
  
  
  Uni, qurol bilan orqaga qadam qo'ydi.
  
  
  - Bu geroinga nima bo'ldi?"Inuris so'radi. "Bu oddiy geroin."
  
  
  "Men shuni aytmoqchiman, doktor", dedi Don Mario. "Ammo Karter boshqacha aytadi. U zaharlanganini aytadi.
  
  
  - "Unga quloq solmang", dedi doktor Inuris. — U bu haqda nimani biladi?"
  
  
  "U yetarlicha bilishini aytadi, doktor.
  
  
  - Emuga ishonasizmi?"Inuris so'radi. "Agent bolta?"
  
  
  "Hozirgacha ferret, bu mening qiziqishimni uyg'otdi."
  
  
  "Polkovnik Seung sizga yolg'on gapirmaydi", dedi doktor Inuris.
  
  
  "Xo'sh, men Karterga aytmoqchi bo'lgan narsa", dedi Don Mario. "Shunday bo'lsa-da, emu meni keyinroq afsuslanishdan ko'ra, avval ishonch hosil qilish yaxshiroq ekanligiga ishontirishga muvaffaq bo'ldi. Shuning uchun biz sizni bu erga taklif qildik. Chunki men o'zimga: "Mario", dedim, " bu geroin yaxshi yoki yo'qligini hukm qiladigan eng yaxshi odam kim? "va keyin men o'zimga:" Xo'sh, bizning eski do'stimiz doktor Lotar Inourisdan boshqa hech kim ajoyib olim va sodiq do'st bo'lib chiqdi."Shunday qilib, doktor, sizga bepul namuna bering.
  
  
  "Men buni xohlamayman", dedi doktor Inuris.
  
  
  "Siz xohlamaysizmi?"Don Mario dedi. 'Siz xohlamaysizmi? Buni eshitdingizmi, Vito? U bepul namunani xohlamasligini aytadi.
  
  
  "U boymi?"Vito dedi. "Men hech qachon giyohvandning bepul namunani rad etganini ko'rmaganman."
  
  
  "Menimcha, u haqiqatan ham nimanidir xohlaydi, Vito", dedi Don Mario. "Har qanday giyohvand kabi. Lekin u juda o'ychan. Siz shunchaki xushmuomalasiz, shunday emasmi, doktor?"
  
  
  Inurisning jirkanch yuzi qonga botgan edi. — Men buni xohlamayman", deb baqirdi u.
  
  
  - "Xo'sh, yaxshi, shifokor", dedi Don Mario. — Siz bu xushmuomalalik bilan juda uzoqqa ketdingiz. U mening soch turmagimni kamaridan chiqarib, yashil sumkada kesma qildi. Bir oz oq kukun to'kildi.
  
  
  "Xo'sh, doktor, biz bu erda xayrlashamiz. Bizda sham yo'q, lekin menda gugurt bor va Vito, menimcha, agar siz shifokorning sumkasiga qarasangiz, Ukol va igna topasiz. Agar rezina shlang bo'lagi va bizga kerak bo'lgan boshqa narsalar bo'lsa, hayron bo'lmayman."Vito qo'lini cho'zdi va sumkani shifokorning qo'llari atrofidan tortib oldi. Don Mario Egoni ochdi va nen orqali gapira boshladi.
  
  
  "Ularga buni qilishlariga yo'l qo'ymang, Karter", deb iltimos qildi doktor Inuris. "Nega emas, doktor? Men unga aytdim. "Men atrofdagi barcha uylarda bu nimaga olib kelishi mumkinligini ko'rmayapman. Agar siz haqiqatni aytsangiz, ya'ni.
  
  
  "Iltimos, Karter. Iltimos.'
  
  
  U menga qaramadi. Balki u menga qarayotgandir. Ammo u qila olmadi. u don Mario va Vito o'tirgan stuldan ko'zlarini uzolmadi. Va u yolvorishni davom ettirdi. So'zlar teshilgan ichki naycha atrofida havo kabi oqardi.
  
  
  "Oltin, Karter. Men sizga oltinni beraman. Mening ulushim. Siz boy bo'lishingiz mumkin. Siz hech qachon boshqa ishlashingiz shart emas. Ko'p pul. Agar hech bolta bilan ko'rasiz ko'proq. Siz biron joyga borishingiz mumkin. Siz boy bo'lishingiz mumkin. Meni bu erdan qutqaring. Siz buni qila olasiz. Bilaman, siz qila olasiz. Men buni siz uchun bunga loyiq qilaman. Siz bundan afsuslanmaysiz.'
  
  
  Don Mario stul ortidan o'rnidan turdi. Vito uning yonida, qo'lida to'liq shprits turardi.
  
  
  "Men rozi bo'lolmayman, doktor", dedim.
  
  
  "Sizni hech kim eshitmaydi, doktor", dedi Mario. "Tashqarida juda ko'p shovqin bor. Bu kran juda shovqinli.
  
  
  Doktor Inuris tiz cho'kdi. Egoning yuzidan ter to'kildi. "Buni qilma", deb yolvordi u. 'Buni qilmang. Sizdan so'rang. Buni menga qilmang.
  
  
  Mario uning egosini yuziga urdi. "Jim bo'l, sen ahmoq it", dedi u.
  
  
  U Inurisning o'ng qo'lidan ushlab, ego ko'ylagi va ko'ylagining yengini tirsak ustiga qo'ydi. Uning ko'ylagidan tugma otilib, dumalab ketdi. Vito qo'lida shprits bilan shifokor oldida turardi.
  
  
  Doktor Inuris pichirlay boshladi. Don Mario yana o'z egosini urdi. "Siz xotirjam bo'lishingiz kerak, doktor", dedi Don Mario. 'Yorqin tomonga qarang. Bir necha daqiqadan so'ng siz baxtli sayohatga chiqasiz... yoki o'lish. Qanday bo'lmasin, sizning muammolaringiz tugadi, azizim.
  
  
  Qo'rquvdan shifokorning ko'zlari kattalashdi.
  
  
  "Hammasi yaxshi, Vito", dedi don Mario.
  
  
  U inurisni oyoqqa turg'izdi va yalang'och, chandiqli qo'lini uzatdi.
  
  
  Inuris burilishga harakat qildi. U vitoni tepdi va Egoni sakrab yubordi.
  
  
  Don Marioning yuzi qoraygan. "Yo'q," u to'ng'illadi.
  
  
  Lotar Inuris hali ham burishayotgan edi. Don Mario Ego bo'yniga bir qo'lini qo'yish va boshqa bilan doktorning uzatmoqchi qo'lini bo'lib. "Yaxshi, Vito, - dedi u, - buni sinab ko'raylik."
  
  
  Vito oxirgi zarba uchun miniatyura qilichli buqalar jangchisi kabi yon tomondan ehtiyotkorlik bilan yaqinlashdi. Doktor Inurisning ko'zlari uning boshi atrofida bo'rtib chiqdi. U "yo'q, yo'q, yo'q" demoqchi bo'ldi, lekin uzoq va azobli "NNNN" iso rtadan boshqa hech narsa chiqmadi.
  
  
  Vito hozir uning yonida edi, ignani yalang'och qo'liga tutdi va Don Mario emga yordam berib, tomirni topish uchun qo'lini ushlab turdi. Ignaning uchi uning terisi ostiga tushdi va Vito pistonni pastga itarib yubordi. Don Mario ozod qilindi Inuris. U va Vito orqaga qaytishdi. Doktor Inuris o'rnidan turdi. U ko'ylagi va dubletining yengini tortdi. "Men hozir ketaman, - dedi u bo'g'iq ovozda, - men bilan ishingiz tugagach."
  
  
  Men Marioning qo'li lugerga etib kelganini ko'rdim.
  
  
  Doktor Inuris emuga jilmayib qo'ydi. "Menga portfel kerak", dedi u. U stol tomon bir qadam tashladi. Ikki qadam.
  
  
  Uni Don Mario mashinasi yasagan.
  
  
  Inuris menga qaradi. "Juda yomon, Karter", dedi u. "Siz boy bo'lishingiz mumkin."Egoning ko'zlarida g'alati, shishasimon qarash bor edi. "Ammo siz tinglash uchun Stal emassiz. Kechirasiz, Karter. Lekin bu so'z nimani anglatadi? Oxirgi kulgi kimda...
  
  
  hahaha..."
  
  
  Va keyin rtadan qondan boshqa hech narsa chiqmadi. U oq matoni bo'yab, ko'ylagini pastga tushirdi. U dahshatli toshqinga xuddi boshqa birovga tegishli bo'lgandek qiziqib qaradi.
  
  
  Katta spazm Egoni, tanani ushlab, erga tashladi. Egoning bo'yniga sharfni suyuq yoqutlarga o'rab, hali ham qon to'kilardi. Doktor Inuris hayratda qoldi. Egoning poshnalari polga urildi. Keyin u skameykada harakatsiz bosadi.
  
  
  "Iso", deb pichirladi Vito.
  
  
  
  Bob 19
  
  
  
  
  "Hammasi joyida, Karter", dedi Mario. - Siz haq edingiz. Keling, hozir shartnoma tuzaylik.
  
  
  "Biz sulh qilamiz", dedim men. - Polkovnik Seung oltin bilan qochib ketmasligiga ishonch hosil qilish uchun birgalikda ishlaymiz. Shundan so'ng, bu har bir kishi yana o'zi uchun.
  
  
  "Bu etarlicha adolatli tuyuladi", dedi u.
  
  
  Mario telefonlarida odinni oldi. "Kranni o'chiring", deb buyurdi u.
  
  
  Uni, derazadan tashqariga qaradi. Kran mashinasining ovozi so'na boshladi. Kema tepasida, biri konteynerlar atrofidagi Lyuk ustida osilgan.
  
  
  Don Mario vitoga o'girildi. "Pastga tushing", dedi u. "Bolalarni oling. Ularga yig'ishlari mumkin bo'lgan barcha otashinlarni olib kelishlarini ayting. Bizga kerak bo'ladi. Va ko'proq dinamit va benzin olib keling.
  
  
  Vito qopqon orqali g'oyib bo'ldi.
  
  
  "Biz bir tomonda ekanmiz," dedim, " men qurollarimni qaytarishni xohlayman."
  
  
  "Albatta", dedi Mario. U kamaridan luger va stilettoni tortib oldi.
  
  
  "Cho'ntagingizda bu kichik narsani unutmang", dedim men.
  
  
  U Perni olib chiqdi. "Axir gaz bombasi, shunday emasmi?"
  
  
  "Bunga ehtiyot bo'ling", dedi emu unga.
  
  
  Mario jilmayib qo'ydi. "Biz birgalikda ishlaymiz, Karter."U menga ego berdi, va bir daqiqa ichida uning ego qo'yish.
  
  
  Mario odamlari ofisni to'ldirib, zinadan yuqoriga ko'tarilishdi. Qo'lini ko'tarib, Mario jim bo'lishga ishora qildi.
  
  
  "Bu Karter. U biz bilan ishlaydi. Shunday qilib, asabiylashmang, ishlar biroz noto'g'ri ketganda har doim ham xato qilmang. Biz bu kemaga o'tiramiz. Men ego mashina portlatishga istayman, va men u tez sodir istayman. Ba'zi Xitoy yigit sizni to'xtatish istasa, sizning ego kesib. Biz aldandik. Ketdik.'
  
  
  Erkaklar ofis atrofida, uzun shiypondan o'tib, iskala yurishiga chiqishdi. Jami yigirmaga yaqin odam bor edi, jumladan Mario va men. Shahzoda avtomatni oldi. Bu narsaga ehtiyot bo'ling, uning egosi uni ogohlantirdi. "U edi & nb."
  
  
  "Rahmat", dedi Mario. "Men buni sinab ko'raman va agar u ishlamasa," u qo'ltig'ini silab qo'ydi, " menda biroz qoldi."
  
  
  Portidan, Barnes o'g'lining polkovnik ko'rish uchun faqat vaqt ichida qaradi, qo'lida megaphone, ko'prik qo'rqinchli da paydo, uning yonida sardori bilan.
  
  
  "Nima bo'lyapti, Mario?"u baqirdi. "Nega kran to'xtadi?"
  
  
  Mario odamlarining birinchisi gangplankga yugurdi.
  
  
  Mario avtomatini ko'tarib, kran kabeliga qisqa zarba berdi. Ko'k tutun paydo bo'ldi, keyin tarang kabel uzildi. Ulkan idish yashirinib, sara Chemberlenning korpusiga quloq soladigan shovqin bilan urildi. Jimlik bor edi, keyin u qichqiriqlarni eshitdi.
  
  
  Polkovnik emuga vaziyatni tushuntirish uchun hech kimga muhtoj emas edi. Keyingi lahzada u o'girilib kapitanga ishora qildi va Egoni g'ildirak uyiga yugurib yubordi. U iskala panjarasiga suyanib, kemaning odamlariga buyruq berdi. Xitoyliklar o'qlarini qoqib, panjara tomon yugurishdi. U sara Chemberlenni iskala tomon ushlab turgan qalin arqonlarni kesib o'tib, boltalar miltillay boshlaganda metall yoriqni ko'rdi.
  
  
  Mario rampaning yarmida to'xtadi. U mashina qurolini ko'tardi. O'qlar shahri metall va go'shtni tortib, panjarani o'tlatdi. Erkaklar qichqirishdi va yiqilishdi...
  
  
  U ko'prikdagi luger tomonidan tushirildi va otildi. Polkovnik o'g'li g'ildirak uyining derazalari ostidagi po'lat uning ko'zlari bilan keskin qarsillab urildi. Qaytib kelganida, qo'lida qurol bor edi. Biz kemada edik. "Vito", Mario nafas oldi. - Siz Karter bilan erkaklarning yarmi bilan bormaysiz."Dinamitni oling. Boshqalar g'ildirak uyiga yo'l olishadi.
  
  
  Kichkina ferret bosh irg'adi. Mario allaqachon chiqib ketgan va pastki qismidagi avtomat orqali o'q uzgan edi. Uni, Chinaman boshini qatnashdi va qonli tuman tushib ko'rdim.
  
  
  Va keyin men kema ichida edim, Vito va Marioning qolgan odamlari meni zinapoyadan kuzatib borishdi. Quyida Chinaman bir tizzasiga tushib, miltig'ini ko'tardi. Yonimda o'q ovozi eshitildi va u qurolli odamning qo'lini ushlab oldinga yiqilganini ko'rdi.
  
  
  Uning ko'z burchagida chiqib, biz kemaning keyin pastki pastga shoshib sifatida Vito tirjayib ko'rdim. Uning orqamizda otishma eshitildi va Mario odamlari atrofida Odin bo'g'iq qichqiriqni chiqardi va idishni zinapoyasining uchini tashladi.
  
  
  Otishma to'xtadi. Endi temir zinapoyalarda faqat oyoq tovushlari eshitildi va uning oldida u dvigatel xonasiga ishora qiluvchi o'q bilan belgini ko'rdi.
  
  
  Biz koridorda edik. Oldimizda metall eshik ochildi va avtomatning o'qi bizga qarata o'q uza boshladi. U juda baland va juda uzoq edi, o'qlar devor va shipni tirnardi. U erga sho'ng'idi va yana oyoqlariga sakrab tushdi, qo'lida luger. U bir marta otilgan. Qichqiriq eshitildi va qurol o'qi qulab tushdi. Men ostonaga qaradim va yana bir zinapoyadan tushayotgan mimmo jurnalini tomosha qilayotganimni ko'rdim. GAVK boshimga shivirladi va suv o'tkazmaydigan to'siqqa urildi. U Vito va erkaklar ortda qolishlarini iltimos qildi. U dvigatel xonasiga qaradi. Zo'r porlash uchun sayqallangan ulkan pistonlar sekin harakatlana boshladi. U formadagi muhandisning g'azab bilan ishora qilayotganini va odamlar o'z lavozimlariga yugurayotganini ko'rdi.
  
  
  Yana bir zarba boshimga shivirladi. Dvigatel xonasining narigi tomonida o'nlab miltiqchilar eshikdan yorilib, rampada tekislanib, o't ochishdi.
  
  
  Men kunga sudralib chiqdim va o'q otish menga urilganda uni yopib qo'ydim. U vitoga murojaat qildi. "Ular kiraverishda qurol bor."
  
  
  -Biz nima qilyapmiz?- u so'radi.
  
  
  "Menga bir tayoq dinamit bering."
  
  
  Tirnoqli vint uni tugatmasdan deyarli qo'limda edi. Sug'urta uni yoqdi. "Men bu katta tuzoqni portlatishga harakat qilaman", dedi Vito unga. "Bu narsa portlaganda, hamma eshikdan yuguradi. Kemada qoling.
  
  
  Bizning ostimizdagi pastki silkinishni boshladi va dvigatellar ko'tarildi. Agar polkovnik Seung yuqorida qamalib qolmaganida va kemani kabellardan ozod qilishga muvaffaq bo'lganida, Sara Chemberlen hozirgacha dengizga chiqishi kerak edi. Uni, men Don Mario ego to'xtatish, deb umid.
  
  
  U suv o'tkazmaydigan panjara yonida turdi va sug'urta yoqdi. Keyin u eshikni ochdi va dinamitni katta xonaga tashladi. U orqaga qaytdi. Portlashni eshitib, eshikni yana ochdi. Bu o'lim bir kaleydoskop edi: trap o'rtasida yorib, o'qlar chiqib qon ketishi, ustiga qatnashdi uchun hech narsa da qatnashdi, va metall sifatida sindiradi ilova ochko yuz sindirib. Ko'rishni davom ettirishga vaqt yo'q edi. Qichqiriqlar allaqachon butun voqeani aytib bergan edi.
  
  
  U o'rnidan turdi, ostonani kesib o'tdi va zinadan shoshildi. Ekipaj mening qo'limni ushlab oldi va Lugerning burnini ego bilan uning burni bo'ylab sindirdi. Suyak yorilib ketdi.
  
  
  Haydovchi yaqin joyda turib, kamaridan to'pponchani tortib oldi. Men uni otib tashladim va uning ko'ylagi ostidan, ko'k dublet ostidan qon oqayotganini ko'rdim.
  
  
  Orqamda ko'proq o'q va qichqiriqlarni eshitdim. Xitoylik boltani devor qisqichidan chiqarib, menga yuzlandi. Yaltiroq pichoq Egoning boshiga osilgan edi, chunki Luger uni Egoning og'ziga tutib, tetikni tortdi. Maqsadning egosi g'oyib bo'ldi va bolta yiqildi.
  
  
  Mimmo meni keng ko'zli pichirladi va quvurni ochdi. Ekipaj a'zolaridan biri miltiqni nishonga olganini ko'rdi. U har bir qabiladan biriga tushib, o'q uzdi. U faryod bilan orqaga chekindi. Atrofimda men o'q otishning infernal stakkatosini va o'q otishning uvillashini va uvillashini eshitardim. Tasodifiy baqirish, qasam ichish, xirillash yoki o'q bilan yiqilgan tananing ta'siri. Mimmo meni bir uzilgan boshini prokat. Odin Vito odamlari atrofida, bolta qurboni. Va keyin otishma to'xtadi.
  
  
  U atrofga qaradi. Vito uni ko'rdi. U qo'lini ko'kragiga bosdi. Barmoqlari orasiga qon singib ketdi. U boshqa qo'lini ko'tarib, qurolni g'alaba bilan silkitdi. Egoning yuzi shafqatsiz tabassumga aylandi. "Yo'l aniq", deb baqirdi u.
  
  
  "Hammasi joyida", dedim. "Dinamit qo'ying va bu erdan chiqaylik."
  
  
  Ego portlovchi moddalari mutaxassislari allaqachon mashinalarga dinamit tayoqchalarini qo'yishgan.
  
  
  "Men sug'urta yoqaman", dedim. "Boshqalar zinadan yuqoriga, eshikdan chiqib ketishadi."
  
  
  Ular bunga ruxsat berishdan juda xursand bo'lishdi. Vito hisob-kitoblarga javoban biroz chapga egildi, ammo boshqalardan biri Egoni tik tutdi.
  
  
  U sigortalarga gugurt ushlab, bir sumkadan ikkinchisiga tezda o'tdi. Ular Rojdestvo yulduzlari kabi xirillay boshladilar.
  
  
  Yo'qolish vaqti keldi. U eshikka qaradi. Vito menga qaradi, keyin shoshilishimga ishora qildi. Keyin orqamdan koridorda o'q va qichqiriqlarni eshitdim. Vitoning ko'zlari kattalashdi. U orqasini mahkam ushladi va keyin ikki baravar ko'paydi. Nihoyat zinadan yugurganida u deyarli o'lgan edi.
  
  
  Dvigatel xonasida Brylev tashqariga chiqdi. Metall eshik qarsillab yopildi. Uniki tuzoqqa tushdi.
  
  
  Zulmatda qamalib qolgan, faqat yonayotgan fitillarning sariq otashinlari bilan singan. U, albatta, Sara Chemberlen " tomonidan to'xtatildi bo'lardi."Ammo bu men qilgan oxirgi ish bo'lardi.
  
  
  Bir necha soniya ichida bu beshta paket dinamit polkovnik Son kemasining butun orqa qismini portlatib, Egoni Nik Karterning uchar tobutiga aylantiradi.
  
  
  
  20-bob
  
  
  
  
  Ammo agar u tezda harakat qilsa.
  
  
  U zinapoyadan shoshilib, birinchi sug'urtaga sho'ng'idi va uni tortib oldi. Bu vaqt sinovi edi va men uni yutdim. Oxirgi sug'urta chiqarilishidan taxminan o'n soniya oldin bo'lishi kerak.
  
  
  U gugurt yoqdi, zinapoyaga qaytdi va yuqoriga ko'tarildi. Ertami-kechmi, Agar polkovnik Seung ego kemasining suzib ketishini xohlasa, kimdir bu eshikdan o'tishi kerak bo'ladi. Va bu sodir bo'lganda, u tayyor edi. Mening qo'lim kengligi bo'ylab sirg'alib, gaz bombasi atrofida yopildi.
  
  
  Uniki, men uzoq kutmasligimga umid qilaman. U ham bunday bo'ladi deb o'ylamagan.
  
  
  O'g'li don Mario bilan band emasligini taxmin qilib, vaqti yo'q edi.
  
  
  Lekin uning imkoniyat bor bir marta, uning tez bo'lishi kerak edi. Men sog'indim ko'zga olmadi. Biz tashqarida kim bo'lsak, Vito va ego jang guruhining qolgan qismini yo'q qilgan kichik ekspeditsiyani kim boshqarayotgan bo'lsa, sabrsizlanayotganiga umid qilgandim.
  
  
  Agar u eshikni taqillatmasdan oldin sigortalar yonayotganini ko'rgan bo'lsa, ehtimol u portlashni kutgan bo'lar edi va endi u nega ego ferret buni hali eshitmaganiga hayron bo'ldi. Agar u ko'rmasa, ehtimol u qayta to'planib, odamlarini dvigatel xonasida tirik bosqinchilarni olib chiqishga tayyorlagan.
  
  
  Qanday bo'lmasin, u tezda harakat qilishi kerak edi, chunki u polkovnik o'g'lining ko'p vaqti qolmaganligini bilar edi. Sara Chemberlen ego odamlari dvigatel xonasini boshqarmasa, hech qaerga ketmaydi.
  
  
  Eshik har tomondan bittadan uzun tutqichlar bilan ochildi. Hech kim Egoni ichkariga kiritmasdan tashqariga chiqara olmadi. Bu mening foydamga edi. Men hech narsaga hayron bo'lmasdim. U bir qo'lning barmoq uchlarini tutqichga qo'ydi, harakatning eng kichik belgisi uchun har bir asab ogohlantirishi. Boshqa tomondan, menda Per bor edi.
  
  
  Keyin bu deyarli ajablanib bo'ldi, shunchalik tezki, men qo'lni deyarli yo'qotib qo'ydim. Sergey ko'zni qamashtiradigan tarzda yondi. Birinchi nurda Piera uni xo'roz qildi. U bombani zalga tashladi va bor kuchi bilan eshikni yopdi.
  
  
  Men bo'g'iq portlashni eshitdim, keyin boshqa hech narsa yo'q. U odamlar endi tashqaridagi koridorda tomoqlarini ushlab, o'layotganini bilar edi. Bir lahzada hammasi tugaydi. Hech kim qochib qutula olmaydi. Va bir-ikki daqiqada bu erdan chiqib ketish xavfsiz bo'ladi. Per tezda o'z ishini qildi va izsiz g'oyib bo'ldi.
  
  
  Zinapoyaning tepasida kun soatiga qarab tutqichni pastga itarib yubordi. Bir yarim daqiqadan so'ng u qo'lini bo'shatib, dvigatel xonasiga qaytdi.
  
  
  Bu safar u hech qanday noto'g'ri narsaga yo'l qo'ymaslikka qaror qildi. U sigortalarni yoqdi, zinadan yugurdi va eshikni ochdi. Jasadlar koridorda to'plangan. U eshikni orqasidan yopdi va borgan sari sanab, iloji boricha tezroq yugurdi. "Yigirma bir... yigirma ikki..."
  
  
  Yigirma to'rt yoshida u kemada sho'ng'idi. Butun kemani larzaga keltirgan kar portlash sodir bo'ldi. Boshimda chiroqlar miltilladi va kema yana tekislandi. U kuchini yig'ib, kamonga ko'tarila boshladi. Men uning Mario muhitda tark, u oldinga uning yo'lini jang qaerda. Men buni qanday qilganini bilmasdim, lekin agar u kamonga yaqinlasha olsa, u aravaning orqasida bo'lardi. Ehtimol, u chalg'itishni ishlatishi mumkin.
  
  
  U zinadan chiqib, uzun yo'laklardan shoshildi. Uni bir oz bo'g'ib qo'ygandek his qildim. Keyin u, men bir oz tepaga ketayotganimni angladim. Sara Chemberlenning korpusi ikkiga bo'lindi. Kema cho'kayotgan edi. Endi suv dvigatel xonasiga oqib tushayotgan edi.
  
  
  Men qanchalik yugurganimni bilmasdim, lekin burchak asta-sekin tiklanib borardi. Zinadan tepasida bir qopqon uning ko'z tutdi. U zinadan ko'tarilib, boshini tashqariga chiqardi. Keyin u o'girilib, kemaga chiqdi. Meni hech kim ko'rmadi.
  
  
  Bu erda otishma hali ham davom etardi. Uni, men uch Xitoy erkaklar qopqoq ortidan otib ko'rdim. Barmoqlarim luger atrofida yopildi . U ularning har birini bir marta otib tashladi.
  
  
  Hozir paluba tarafimda jim edi. Avtomatik olov chaqnashlari hali ham ko'rinib turardi.
  
  
  U egilib, Mario odamlari tomon yugurdi. Men ular qutqaruv kemasini qalqon sifatida ishlatayotganlarini payqadim. Faqat Mario va yana ikki kishi qoldi. Ularning atrofidagi Odin ham yaralangan.
  
  
  Ularning yonida uning kaptar. Men undan so'radim. 'Qandaysiz?'
  
  
  Mario ko'prik tomon o'q uzdi. U yelkalarini ko'tardi. "Men ko'p odamlarni yo'qotdim", dedi u. "Polkovnik hali ham kapitan bilan birga.
  
  
  "Vito va boshqalar o'lgan", dedi u ularga. "Ammo dvigatel xonasi portlatilgan.
  
  
  "Ha", dedi Mario. "Biz portlashni eshitdik. Yaxshi. Ammo polkovnikning o'zi bilan muomala qilmagunimcha dam olmayman.
  
  
  - Nega buni menga qoldirmaysiz, Mario?"
  
  
  "Yo'q", dedi u. "Bu shaxsiy masala. Hech kim meni jazosiz aldamaydi."
  
  
  O'qlar qayiqning korpusiga urildi.
  
  
  "Bu erda qolish befoyda", dedi u. - Siz hech narsaga rozi emassiz. Men ularga boraman. Menga bu gaz qutilari atrofida bittasini bering.
  
  
  'Siz nima qilishni rejalashtirmoqdasiz?'
  
  
  "Biz hujumga o'tamiz", dedi u. - Biz ko'prik ostidagi zinapoyaga chiqamiz. Biz undan qiyin burchakdamiz, lekin bu erda qolishning ma'nosi yo'q.
  
  
  "Men siz bilan kelaman", dedim.
  
  
  "Siz xohlagan narsani qiling, Karter. Endi mening o'z biznesim bor. Qani, bolalar.
  
  
  Ular qutqaruv kemasining ikki tomoniga sakrab tushishdi. Ko'prikdan zarbalar yangradi. Yaradorning har bir qabilasi ikki baravar ko'payib, relslar ostidagi pastki qismdan sirg'alib o'tdi. U iskala ustiga qulashdan oldin bir marta qichqirdi.
  
  
  U orqa qo'riqchi tomonidan tashkil etilgan. O'qlar atrofimizdagi kemaga yirtilib ketdi, lekin hozir uchalamiz zinapoyada edik. Mario haq edi. Polkovnik o'g'li va usta yomon olov burchagiga ega edilar. O'qlar ustimizdan shivirladi. Odin avtomatlar atrofida uchib tushdi va kemaning qulashi bilan qo'ndi. Bu ularning o'q-dorilari tugaganligini anglatardi. Mario gaz qutisini ochdi. U zinapoyaning tepasiga yetganda, o'g'li va kapitan g'ildirak uyi eshigidan chiqishdi. Oxirgi zarba Marioning sherigiga tegdi. U hayotini mahkam ushladi va ikki baravar ko'paydi. Hozir ko'prikda faqat ikkitamiz bor edi, polkovnik Sin va kapitan g'ildirak uyida. Biz olov chizig'i ostida o'tirganimizda Mario menga jilmayib qo'ydi.
  
  
  "U nima ko'rayotganini ko'ryapsizmi?"
  
  
  U g'ildirak uyining derazalariga egri barmog'ini ko'rsatdi. O'qlar nen teshiklari yirtib. Mario bosh barmog'ini gaz qutisiga urdi va jilmayib qo'ydi. Keyin uni oldi va teshikdan benzin quya boshladi.
  
  
  Eshik ochildi. Uning kapitani Marioga diqqat bilan qarayotganini ko'rdim. U himoyalanmagan quloq va ko'z uni otib. Ular qizil tumanga g'oyib bo'lishdi va kapitanning jasadi ko'prik ustiga tushdi.
  
  
  Otasi Marioga qaraganida, u o'rnidan turdi va gugurtni derazadan uloqtirdi.
  
  
  Keyin polkovnik Seung uni otib tashladi.
  
  
  U biroz kechikdi. Uchrashuv g'ildirak uyiga urildi. Shovqin eshitildi, keyin butun idishni alanga oldi.
  
  
  Mario hali ham u erda yuzida bema'ni tabassum bilan turardi.
  
  
  U menga qaradi va bosh barmog'imni ko'tardi. "Salom, Karter, sizningcha, u hozir Sem amaki bilanmi?"
  
  
  Keyin u o'tirdi va yon tomoniga yiqildi. Men uning oldiga bordim va uning pulsini his qildim. Endi puls yo'q edi. Singan derazalardan alanga oqib chiqdi va Sara Chemberlen niqobining bir qismi bo'lgan peeling bo'yoqlari bo'ylab aylana boshladi.
  
  
  Ketish vaqti keldi. Uning zinapoyaga bordi. GAVK metalldan sakrab tushdi. Keyin u orqasiga o'girilib, tetikni Lugerga tortdi. Ko'zlar bo'shliqqa urildi.
  
  
  U polkovnik o'g'lining qoraygan yuziga qarab turdi. Ego teri kuygan va mumya ning kabi ajin edi. Ego tishlari odamlar menga irshaytirib qo'pol emas. U qo'lining engil to'lqini bilan qurolni ko'tardi.
  
  
  U tetikni tortganda allaqachon trans holatida edi. Stiletto allaqachon mening qo'limda edi va bu uning nafsini hayotga sanchdi. Bo'sh xonaga bolg'a urayotganini eshitib, to'xtashga juda kech edi. Pichoq ichkariga kirdi. Polkovnik o'g'li nafas oldi.
  
  
  Pichoq uni silkitdi. U g'ildirak uyi atrofida, egosi, yuzi va sochlari atrofida olov to'pi otilib chiqqach, u orqaga qaytdi.
  
  
  Mening taxminimcha, u panjaradan gandiraklab yiqilib tushganda allaqachon o'lgan edi. Uning miyasi pastdagi kemada parchalanib ketganda, u albatta o'lgan edi. Ko'prik chetida shitirlagan alangalar yoyila boshladi. Uni, zinadan pastga tushdi.
  
  
  U o'zini iskala ustiga tashlaganida, karaxt va jismonan charchagan. Sirenalarga yaqinlashish faryodi xayolimga singib ketdi va orqamdan so'nggi bir qarash menga bu yomon tush emasligini aytdi. Birinchi o't o'chirish mashinalari allaqachon to'xtagan edi. Ih chiroqlari kema ko'prigining yorqin, alangali nuriga nisbatan zaif nur edi.
  
  
  Yanada iskala pastga, mimmo sigara ichib bir g'ijimlangan tvit kostyum kichik bir odamni ko'rdi.
  
  
  Uning oldiga bordi. U salomlashish uchun qo'lini ko'tardi. "Xo'sh, Nikolay", dedi u. Bu yerda? Va uniki, men sizni ta'tilga yubordim deb o'yladim.
  
  
  
  Bob 21
  
  
  
  
  Ofis hali ham xuddi shunday hidga ega edi: sigaret tutuni va eski tvid. Devid xok norozi bo'lib boshini chayqab, stoliga o'tirdi.
  
  
  "Juda beparvo, Nikolay", dedi u. "Juda beparvo."
  
  
  "Men bu sharoitda qilishim mumkin bo'lgan eng yaxshi narsa deb qo'rqaman", dedim men. "Eng muhimi, polkovnik Sin oltin bilan suzib ketishining oldini olish edi. U ochiq libosga kirgandan so'ng, ishlar biroz murakkablashishi mumkin. Va oltin yo'qolishi haqida mish-mishlar bo'ladi.
  
  
  Xok sigarasini tortib oldi. "Biz buni kurtakka solib qo'ydik", dedi u. "Kecha uxlab yotganingizda, hukumat kelgusi yil uchun iqtisodiyotni yaxshilashni bashorat qilib, ta'sirchan savdo balansi statistikasini e'lon qildi va rasmiy oltin narxini ko'tarishdan bosh tortganini tasdiqladi. Natijada, Tsyurix, Parij va Londonda erkin bozorda oltin narxi tushib ketdi va boshqa valyutalarga nisbatan dollar so'nggi oylarda eng yaxshi kunini boshdan kechirmoqda. Va uning, menimcha, polkovnikning o'g'lining zo'ravon o'limi " Sara Chemberlen "signalini kutayotgan odamlar oldida allaqachon kelgan.'
  
  
  "Xo'sh, - dedim men. Ishlar yaxshilanayotganga o'xshaydi.
  
  
  "Tozalash uchun hali ko'p narsa bor", dedi xok. "Vashington hukumati menga katta yordam berganini aytishdan xursandman. Yong'in bo'limi kema bortidagi olovni minimal darajaga tushirdi. Politsiya Mario va oilaning egosidan, shu jumladan geroin topishdan xalos bo'lishdan xursand edi. Uning munosib miqdori bor edi, bu iskala ostida, Daryo tubi ostida butun ombor bor."Qirg'iy yangi sigarasiga gugurt qo'ydi. "Don Mario bilan vaziyatga oydinlik kiritgandan so'ng, politsiya bizning har qanday so'rovimizni bajarishdan juda xursand edi. Kema atrofida g'ayrioddiy qat'iy, ammo ko'zga tashlanmaydigan xavfsizlik tizimi mavjud. Oltinni omborga qaytarishda g'aznachilik amaldorlari va harbiy razvedkaning yuqori martabali amaldorlari ishtirok etmoqda. Federal rezerv vault bilan bog'liq barcha qo'riqchilar va ego xavfsizligi bilan bog'liq barcha ofitserlar hibsga olingan. Ehtimol, yakshanbaning ko'p qismini tozalash uchun bizga kerak bo'ladi, lekin yakshanba oxiriga kelib, biz oltin yana omborga qaytishini va soxta oltin tashlanishini kutamiz. Musodara qilingan geroin yo'q qilinadi.
  
  
  - Siz omborlarni himoya qilish bilan shug'ullanadigan har bir kishi hibsga olingan deb aytdingizmi?"Men unga aytdim. Xok javob berishdan oldin sigarasini tortib oldi. "Xo'sh, - dedi u. 'Haqiqatan ham emas. Bir kishidan tashqari.
  
  
  "Filipp Doane?".
  
  
  Qirg'iy bosh irg'adi. "Men uni kecha ko'rdim, ego qizi", dedi u. "Kecha u menga qo'ng'iroq qilganida, uni qaerdan topishimni aytdi. Shunday qilib, bar portidan hamma jim bo'lganida, men uning oldiga bordim. Biz uzoq vaqt gaplashdik. U salom juda foydali ekanligini menga, Nik. Va men unga juda foydali ekanligini aytdim. Chunki baribir, agar kema bortida sizga biror narsa yuz bergan bo'lsa va u qo'ng'iroq qilmagan bo'lsa, men bu mamlakat bugun qanday holatda bo'lishini bilmayman. Emu sigarasidan bir oz kul Gillettga tushdi. U sezmaganga o'xshaydi.
  
  
  "Va uning otasi?"
  
  
  Qirg'iy mavimsi tutunni pufladi va sigaretni kuldonga qo'ydi. "Filipp Doane o'ldi", dedi u. "Bir qiz menga aytdi. U uyga qaytganidan ko'p o'tmay vafot etdi. Uning taxminiga ko'ra, bu kemadagi sinovlar va qayg'ular uni charchatgan. U menga uyga kelayotganlarini aytdi va u baxtli tuyuldi. U yuvinib, yashash xonasidagi stulga o'tirdi. U bir stakan sherini so'radi va unga nima bo'lganini butun voqeani aytib berishini so'radi. U sizdan juda ta'sirlandi, Nik. U eski Chinaman borligini aytdi...
  
  
  "Ha", dedim.
  
  
  "Ha, bu shunday nomlangan", dedi xok. "Xo'sh, u otasi bu Ji sizni hayratda qoldiradi deb o'ylaganini aytdi. Siz qandaydir sehrgar edingiz. Chiroyli sehrli narsalarda ustun bo'lgan odam. Keyin u stulga suyanib, qiziga qoyil qoldi. U menga keyin stakanini ko'tarib, tost qilganini aytdi. "Hayot sehri haqida". Keyin u bir qultum olib, stakanni qo'ydi va ko'zlarini yumdi. Penni uning o'lganini bilishini aytdi.
  
  
  "Kechirasiz", dedim. "U juda ko'p muammolarni keltirib chiqardi, lekin oxir-oqibat u yomon odam emas edi. Ego xatosi shundaki, emu qizining egosidan boshqa narsaga ahamiyat bermadi.
  
  
  "Ego bugun ertalab dafn qilindi", dedi xok. 'Hammasi yaxshi. Qiz ham shunday deb o'ylaydi. Agar u hali ham tirik bo'lganida, biz uni to'g'ridan-to'g'ri zaryad qilishimiz kerak edi. U umrining qolgan qismini panjara ortida o'tkazgan bo'lardi."
  
  
  "Men Stahlga bunga pul tikmagan bo'lardim", dedim.
  
  
  Xok jilmayib qo'ydi. "Bilaman, ego-bu iste'dod, uni qo'yish ham Stahl bo'lmaydi", dedi u. "Lekin men ego qizi yaxshi his bilaman, u eng ehtimol salom sabab bo'lmas edi, juda ko'p muammo. Bundan tashqari, u xatosini tuzatish uchun qo'lidan kelganini qildi. U yangi vault xavfsizlik tizimi uchun to'liq loyihalarni qoldirdi. Oxir-oqibat, u hali nahni yorib o'tishning yo'lini topmaganligini yozdi."
  
  
  "Keyin tugadi", dedim men. "Barcha uchlari yana bog'langanga o'xshaydi. Doktor Inuris, polkovnik, o'g'il, don Mario, don Filipp: hammasi o'lik. Oltin seyf va geroin musodara qilindi.
  
  
  "Tomonlar yana xavfsiz", dedi xok. "Hech bo'lmaganda hozircha."U sigarasini uzoq tortdi. "Hali ham Nikolay, bu biroz beparvo edi. Keyin u jilmayib, qo'lini uzatdi va qo'limni ushladi. "Yana bir bor, - dedi u, - taniqli saylangan amaldorning minnatdorchiligim va minnatdorchiligim."
  
  
  "Rahmat", dedim.
  
  
  "Biz minnatdormiz", dedi xok. "Xo'sh, Nik, menimcha, siz ta'tilga loyiqsiz."
  
  
  "Bir daqiqa kutib turing", dedim.
  
  
  Xok sukut saqlash uchun qo'lini ko'tardi. "Yo'q, bu safar jiddiy. Siz bunga loyiqsiz. Bir muncha vaqt uchun. Xohlagan joyingizga boring.
  
  
  - Men bunga ishonmayman.'
  
  
  'Harakat qilib ko'ring.'
  
  
  "Balki", dedim men ofisni tark etishga tayyorgarlik ko'rdim.
  
  
  "Oh", dedi xok. 'Bir soniya kuting. Men unga nimanidir unutdim. U stoliga qo'l cho'zdi. "Qiz mendan buni sizga berishimni so'radi. Uning so'zlariga ko'ra, otasi sizni unga ega bo'lishingizni xohlaydi. U jigarrang qog'ozga o'ralgan va arqon bilan bog'langan to'rtburchaklar paketni oldi.
  
  
  U yana o'tirdi va uni ochdi. G ning pochta qutisi . "Qiz yana bir narsa dedi. "Ko'ray, yana nima bo'ldi?"Boshqa ego hazil. - Xotirangiz sizni buzayotganini aytmang. Uning xabarida shunday deyilgan: "Janob Karterga ayting, men sizga besh Frank tikaman, u bu narsani qanday ochishni eslamaydi."
  
  
  Men panther va bo'rsiq bosdi, men unga jilmaydi. Qutining qopqog'i uchib ketdi.
  
  
  Uning ichida men sayohat raqami va vaqti bilan aylanib yurgan parvozlarning jo'nash vaqtlari ro'yxatini ko'rdim. Xok ichkarida nima borligini ko'rmasdan oldin u tezda qopqog'ini yopdi. U soatiga qaradi va o'rnidan turdi. "Xo'sh, men borganim ma'qul. Xok o'rnidan turdi va yana qo'limni silkitdi. "Oh, Nikolay", dedi u. "Sizni topa oladigan xabarni qoldiring."
  
  
  "Albatta", dedim. 'Oson. Siz meni Gonkongda topishingiz mumkin. Yarimoroli mehmonxona harakat.
  
  
  Emu unga qo'l silkitdi va eshik tomon shoshildi. U sigaret chekayotgan Cheshir mushuki kabi jilmayib, o'sha erda turdi.
  
  
  Riviera ustidagi tepaliklarda, yo'l oxiridagi kichik shaharchada devor bilan o'ralgan mehmonxona joylashgan. Ichkarida bo'lganlar hamma narsani tashqaridan ko'ra oladilar. Ammo tashqarida bo'lganlar ichini ko'ra olmaydilar. Bu dunyoni to'sib qo'yadigan joy.
  
  
  Orqa devordan apelsin bog'lari va uzumzorlarning maftunkor manzarasi uzoq ko'zni qamashtiruvchi O'rta er dengiziga tushadi. Devorlarning ichida ko'plab daraxtlar va gullar bilan bog'lar va yorqin rangli qushlar mavjud. Eski tosh devorlarda quyosh porlab turganda va hovuz bo'yidagi moviy suv tanani jozibali tarzda chaqirganda emas.
  
  
  Kechqurun yuzlab shamlar tashqaridagi stollarni yulduzlar bilan qoplangan salqin osmon ostida ohista yarqirab yaqinlik bilan o'rab olishadi.
  
  
  Va keyin siz hali ham kechqurun va keyingisi o'rtasida vaqt topasiz, qachon emas...
  
  
  Oy avliyo xonani suv bosdi, uning yuzi kumush nur bilan yuvindi. U axlatda erga yotdi, terisi yumshoq va ho'l bo'lib, menga bosdi.
  
  
  "Har qanday shampan?"
  
  
  U jilmayib, bosh chayqadi. "Havo allaqachon mast qiladi."U meni yalash uchun engashdi:" Nik?"
  
  
  U boshini yelkamga qo'ydi. U sochlarining xushbo'y hididan nafas oldi . 'Nima?'
  
  
  'Bu muhim emas.'
  
  
  "Yo'q, men unga aytdim. 'Oldinga boring. Siz nima demoqchi edingiz?"Uning qo'li mening sonimdan pastga tushdi. 'Bu muhim emas.'
  
  
  "Hammasi joyida", dedim.
  
  
  - Men shunchaki qiziquvchan edim."..
  
  
  'Nima?'
  
  
  "Bu ahmoqlik."Uning qo'li haqiqatan ham juda iste'dodli va mohir edi.
  
  
  "Hech narsa", dedim. "Bu ahmoqmi, farqi yo'q."
  
  
  "Xo'sh, bu ahmoqlik .
  
  
  "Xo'sh, agar bu sizni bezovta qilsa, darhol aytishingiz mumkin", dedim.
  
  
  U bir lahzaga choyshab ostiga o'tirdi. Nah ham u erda nima qilish kerakligi haqida ajoyib tasavvurga ega edi.
  
  
  Yaramas, pouting va bir vaqtning o'zida qoshlarini chimirib, u yana choyshab ostidan sudralib chiqdi. Qo'l yana band edi.
  
  
  "Yo'q, - dedi u. "Men haqiqatan ham so'ramasligim kerak."
  
  
  "Iltimos," dedim. 'Faqat so'rang. Meni mamnun qilish uchun.
  
  
  Uning qo'li hozir juda band edi. - Siz qarshimisiz?"
  
  
  "Yo'q, men unga aytdim. "Ishonchim komilki, men bunga qarshi emasman."
  
  
  'Ishonchingiz komilmi?'
  
  
  "Mutlaqo, mutlaqo aniq."
  
  
  - Sizga ikkita savol bera olamanmi?"
  
  
  "Menga uch, besh, yuzta savol bering."
  
  
  "Bu erda juda chiroyli, shunday emasmi, Nik?"
  
  
  "Sizning savollaringizga javob beradigan Odinmi?"
  
  
  "Yo'q", dedi u lablarini menikiga bosib. - U sizga rahmat aytishni so'radi."
  
  
  "Va bu savollar?"
  
  
  "Hammasi joyida", dedi u. "Birinchi tirgak: menga qarzdor bo'lgan besh frankni qaytarib berasizmi?"
  
  
  Uning revmatizmida men komidin yoniga etib bordim va uning hamyonidan besh frankli yozuvni olib chiqdim. Salom menga berdi.
  
  
  "Ikkinchi tirnoqning boshlanishi?"
  
  
  "Endi odamlar meni juda go'zalman, deyishadi. Va shunga qaramay, odamlar har doim go'zallik tashqaridan tashqariga chiqmaydi, deyishadi. Nik, uning go'zal bo'lsa, mening go'zallik faqat tashqaridan emas?
  
  
  So'zlarga ehtiyoj yo'q edi. Uning revmatizmida uning tanasiga duch keldi.
  
  
  * * *
  
  
  
  Kitob haqida:
  
  
  Nik Karter frantsuz Rivierasidagi kazinoda Nikol sherlarini ko'rdi... Nikol ketdi. Bir necha yil oldin u avtohalokatda halok bo'lgan.
  
  
  Keyin o'lik qizning yuzi bo'lgan ayol kim edi? Karterning vazifasi buni bilish edi.
  
  
  Lekin bir necha kishi ego-dahshatli Sozlama millionlab dollar turadi, deb o'zlarini aytdi. Ayni paytda, kimdir hashamatli frantsuz plyajlaridan Nyu-Yorkning "badbo'y" qirg'og'igacha cho'zilgan josuslik fitnasi orqali dunyodagi oltin zaxiralarining katta qismini olmoqda...
  
  
  Ushbu shubhali dellda Penni Daun qanday ko'taruvchi rol o'ynaydi?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"