Carter Nick : другие произведения.

81-90 zbiór detektywów o Nicka Cartera

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Nick Carter
  
  81-90 zbiór detektywów o Nicka Cartera
  
  
  
  81. Кремлевское sprawa http://flibusta.is/b/663741/read
  
  The Kremlin File
  
  82. Hiszpański związek http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Spanish Connection
  
  83. Spisek głowy śmierci http://flibusta.is/b/607245/read
  
  Death ' s Head Spisek
  
  84. Пекинское akta http://flibusta.is/b/690087/read
  
  The Peking Akta
  
  85. Horror lodowego terroru http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Ice-Terror trap
  
  86. Zabójca: nazwa Kodowa Sęp http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin': Code Name Vulture
  
  87. =================================
  
  88. Watykańska vendetta http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Vatican Vendetta
  
  89. Objaw Kobry http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Sign of the Cobra
  
  90. Człowiek, który sprzedał swoją śmierć http://flibusta.is/b/678851/read
  
  The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Кремлевское sprawa
  
  
  tłumaczenie Lwa Шкловского
  
  
  pamięci syna Antona
  
  
  
  
  
  Rozdział 1
  
  
  
  
  
  
  
  Przejąć amerykański samolot jest obecnie niemożliwe. Wiesz, to ją znam to, i każdy dupek, który kiedykolwiek czyta gazetę, to wie.
  
  
  Ale dlaczego бортпроводница wyścigu 709 na wyspie Grand Лаклэр był tak blisko z życia черноволосым pasażera, siedzącego na jednym wokół przednich foteli? Ona jest z nim flirtowałam?
  
  
  Короткоствольная rzecz, którą cały czas trzymała pod ubiorem, podgrzewając między piersi, za którymi z przyjemnością obserwowałem od samego początku lotu. Wydawało się, że wszyscy śpią i na początku wydawało mi się, że ten mężczyzna trochę ją dotyka i pozwala emu robić to, co mu było potrzebne. W dobrych liniach lotniczych klient nadal pozostaje królem. I kiedy ona trochę uchyliłam zamek błyskawiczny swojej obcisłych tuniki, jej już doczekać gry ciekawski. Dopóki ona nie wyciągnęła błyszczący kawałek metalu, który na chwilę засверкал w promieniu światła.
  
  
  Ona zainwestowała ego-w ego dłoń, odwróciła się i przeszła przez drzwi w przedniej kabiny. Mężczyzna wstał i spojrzał ponownie w przejściu, broń było wyraźnie widać w ego prawej ręce. U mnie był Luger " w наплечной etui pod płaszczem, ale wiedziałem, że natychmiast przyciąga uwagę ego, jeśli zrobię krok do mu. Sztylet był w zamszowej skóry powłoce u prawego przedramienia. Mógł go użyć cichy sprężynowy mechanizm, aby dyskretnie wydać ego mi się w rękę, ale rzucić ego - zupełnie inna sprawa. Mężczyzna zobaczy. Miał szansę strzelić do tego, jak by jej ego, na przykład.
  
  
  Aż go wciąż zastanawiam się, jakie działanie ma największe szanse na sukces w danych w innych okolicznościach, decyzja została podjęta, nie mną. Wszyscy się obudzili od hałasu strzał w kabinie. Słyszałem wokół siebie zdziwione dźwięki z pasażerów, подпрыгивающих na swoich miejscach. Następnie donośny głos rozwiązania naukowo-badawczych zadań. "Zachowajcie spokój. Kierunek lotu została zmieniona. W Hawanie można zatrzymać się bez szwanku. Nie ma powodów do paniki ".
  
  
  Miał akcent: hiszpański. Obok mnie Tara Sawyer głęboko westchnęła, a Randolpha Fleminga za jej plecami tchu.
  
  
  'Uspokój się..- szepnął Jej słowa, nie poruszając wargami,. -Spróbuj zmusić kobietę do milczenia.
  
  
  'Kuba? Ale co z umowy o walce z угонами samolotów?
  
  
  Nie było czasu na wyjaśnienia. Jedynymi, którzy to może zejść z rąk na Kubie, byli agenci Castro lub ego wielkiego przyjaciela za oceanem. Ale jeśli pomyśli się i zamknie, to będzie w stanie się domyślić to sama. Ona nie była taka głupia.
  
  
  Mężczyzna przebiegł mrocznym spojrzeniem pasażerów. Ego oczy na chwilę zatrzymali się na nas, a następnie podniósł ih, aby ocenić reakcję za nami.
  
  
  Powoli odwrócił się w bok, jakby hotel porozmawiać z dziewczyną obok mnie. Skrywany zakrzywione ramię, moja ręka przesunęła się pod klapa w kierunku "Люгера". Mężczyzna nie zwrócił na mnie uwagi.
  
  
  Uważano, że pasażerowie nie byli uzbrojeni. Jej włożył broń do lewej ręki. Jej siedział w przejściu po prawej stronie w ruchu samolotu i mógł łatwo schować ego, nie wstając. Jego nacisnął na spust.
  
  
  Pistolet wyleciał na ego ręce i strzelił ponownie. Przed ego śnieżnobiałe koszule zaczerwieniona. Upadł na wznak na drzwi i zawisł tam, jakby chrystus zawołał na przeklętym drzewie do niej. Ego usta otworzył od krzyku, który nie rozległ. Ego kolana zadrżały, i spadł. Ktoś pchnął drzwi z drugiej strony, ale ego ciało hamował przejście. potem moich dwóch Pierwszym strzałem jej, skoczył do przodu.
  
  
  Za sobą usłyszał jej histeryczny krzyk kobiety. Morale zaczął wymykać się spod kontroli. Jej odciągnął trupa za jedną nogę, i drzwi otworzyły się. Rewolwer nieważne w drzwiach strzał. Gogle ze świstem przeleciała przez moją pachą, przebił mój płaszcz i nadal poruszać się wzdłuż ścieżki, aż krzyk w tylnej części samolotu nie poinformował mnie, że ktoś został ranny. Jej schylił się, chwycił dziewczynę za rękę i zrobił ruch obrotowy, dopóki nie upuścił broń. Ona iso wszystkich sił próbowała się bronić, próbuje swoje długie, ostre paznokcie na mojej twarzy, i musiałem upuścić swój luger, aby wyłączyć ją ciosem karate na szyi. Ona bezwładnie padła w moje ramiona, i rzuciłem ją na martwe ciało jego przyjaciela. Wziął trzy rewolweru, dwa położył na minutę i trzymał "Luger" w pogotowiu.
  
  
  Nie wiedziałem, że w kabinie. Samolot drgnął, nagle zmienił kierunek i gwałtownie stahl spadnie w ocean. Jej stracił równowagę, poleciał przez drzwi kabiny i musiałem chwycić za ościeżnicy.
  
  
  Pilot leżał twarzą w dół na fotelu, провисая na pokrętle sterowania. Wokół postrzał w plecy płynęła krew. Stał nad nim pilot. Na początku drugi pilot stosuje się gwałtowne wysiłki, aby odesłać samolot na prostą drogę. Pilot oderwał pilota od steru i próbował zatrzymać krwawienie chustą. Mógłby równie dobrze spróbować powstrzymać wodospad Niagara. Na początku drugi pilot wziął zarządzanie samolotu i przeszedł na autopilota. Odwrócił się, prawdopodobnie, aby pomóc pilot, zobaczył mnie i zamarł. Oczywiście, wziął mnie za marque numer trzy.
  
  
  Jej wsadził "luger" w kaburę i mrugnął do emu. "Możemy lecieć w Grand Лаклер. Przegrali wojnę ".
  
  
  Na początku drugi pilot patrzył mimmo mnie na bałagan w przejściu. Pilot nagle odwrócił się, trzymając pilota jedną ręką i spojrzał na mnie. Był śmiertelnie mączne. "Kim jesteś, krawiec cholery?"
  
  
  "Янтье Параат". Jej, skinął głową pilota. - "Umarła?"
  
  
  On pokręcił głową. Na początku drugi pilot spojrzał na mnie.
  
  
  "Ona zastrzeliła Howie ... бортпроводница!" Następnie ego mózg przełącza się na drugi bieg. 'Ty . .. Witam . .. co ty robisz z pistoletem?
  
  
  Jej, uśmiechnął emu. "Nie cieszysz się, że był ze mną? Lepiej skontaktować się z lotniska kennedy ' ego, ny i sprawozdania. Wtedy można od razu zapytać, czy Nicka Cartera pozwolenie na noszenie broni na pokładzie. Powiedz im, aby oni radzili z Timothy Уайтсайдом. W przypadku, gdy zapomnisz, że prezydent tej linii lotniczej.
  
  
  Spojrzeli na siebie nawzajem. Na początku drugi pilot spadł na swoje miejsce, nie spuszczając ze mnie oczu, i nawiązał łączność radiową. Reumatyzm przyszedł po chwili. Prawdopodobnie musieli wyciągać Уайтсайда na śmieci. Ego głos absurdalne podnieceniem i gwałtownie. Jej, wiedziałem, że on myśli o naruszeniach porządku. Był już zdolny do morderstwa, jeśli jeden z ego samolotów przylatywała z opóźnieniem na minutę.
  
  
  Tymczasem dwóch innych бортпроводниц w kabinie przyszli rocznie. Szybko poczuli, że sytuacja znów pod kontrolą, a potem przez nagłośnienie kojące wiadomości.
  
  
  Jej sztuczne piersi puls pilota. Był нерегулярен. Jej poinformował o tym nawigatora i zaproponował wsadzić ego na temat miejsca z tyłu.
  
  
  Jej emu jeszcze nie bardzo się podobał, ale on wiedział, że emu potrzebuje mojej pomocy. Możemy odczepić pilot i ucierpiała ego z powrotem przez trupy w przejściu. Blond kobieta w mundurze szczęście składane podłokietniki pomiędzy trzema pustymi siedzeniami, abyśmy mogli schować ego. On nie był w wygodnej pozycji, ale miałem wrażenie, że ego to nie będzie przeszkadzać znacznie dłużej.
  
  
  Jedna z бортпроводниц zasadach udzielania pierwszej pomocy, i Tara Sawyer stanęła obok niej. Spojrzała na chwilę, a potem powiedziała: "Zostaw mnie w spokoju. Jej mogę sobie z tym poradzić. Masz jeszcze dużo del ".
  
  
  Jesteśmy z drugiego kierowcy zostawili pilota dziewczyny. Będziemy podróżowali wciąż było bez świadomości бортпроводницу na wolne miejsce z tyłu pilota.
  
  
  Jej starannie przeszukał go, ale nie znalazł broni. Jej dobrego związał hej, kostki i nadgarstki, na wypadek, jeśli będzie chciała spróbować czegoś ze swoimi jadowitymi paznokciami, kiedy się obudzi. Położyliśmy martwego porywacza w szafie, aby pasażerowie nie widzieli, ego, i udaliśmy się z powrotem do kabiny. Na początku drugi pilot wciąż wyglądał blado i martwił. Zapytał o stanie pilota, i mój reumatyzm ego nie rozweselił. Przeklinał. - Келере ... Jak oni mogli dostać się na pokład z tymi armatami? A ty?'
  
  
  "Mam na to pozwolenie, jak wam powiedziałem. Dwa rewolweru chowali pod biustonoszem. Elegancko, nie wydaje ci się? O ile mi wiadomo, załoga nie jest sprawdzany pod kątem broni.
  
  
  Dwóch mężczyzn wydawały фыркающие dźwięki, uznając naruszenie bezpieczeństwa. Zastanawiałem się, jak to było drugiemu pilotowi. Musieliśmy przejść jeszcze długą drogę.
  
  
  "Jak myślisz, jesteś w stanie dostarczyć samolot w Port-of-Spain, lub chcesz, aby ją wziął zarządzanie?"
  
  
  Ego brwi изогнулись. On myślał, że ja подшучиваю nad nim. "Mówisz, że możesz jeździć na tym samolotem?"
  
  
  Jej wyciągnął portfel i pokazał licencję. On pokręcił głową. "Dziękuję za propozycję, ale jego ego zrobię to sam".
  
  
  "Jeśli zmienisz zdanie, jej stanie cię zastąpić" - odparłem. "Będę obok".
  
  
  Uśmiechnął się, i miała nadzieję, że on zrelaksowany. Jej, wyszedł na całej kabiny. Stewardem roznosił picie, i starał się uspokoić pasażerów. Inny dawał tlenu staremu. Prawdopodobnie miał atak serca. Tara Sawyer nadal była zajęta pilotem. Cicho i skutecznie. Jej hej podobał coraz więcej i więcej. Nie wiele kobiet spokojnie odnosili się do takiej sytuacji. Podniosła oczy, gdy stał obok niej. "On nie wytrzyma, Nick".
  
  
  "Nie rozumiem".
  
  
  Siedząc za kierowcą, związana бортпроводница zaczął przychodzić do siebie. Ee oczy otwierały się jeden po drugim, i to chciał podnieść rękę, aby pogłaskać bóle szyi. Gdy zauważyła, że jej ręce są związane, próbowała się rozejrzeć. Zastrzyk boli, spowodowane przez ten ruch, to jedyna transmisja nast. 'Oi . .. ", - powiedziała ona. 'Moja szyja.'
  
  
  Podniosła na mnie oczy.
  
  
  "Nie rozbita", - zwięźle poinformował ją. "I nie musisz brać urokiem ognia".
  
  
  Zamknęła oczy i надула usta. Nie w hotelu, aby znów straciła przytomność, i zadzwonił do jednej wokół innych członków personelu pokładowego. Jej kazał jej przynieść szklankę whisky z wodą i poprosił, aby upewnić się, że jej koleżanka wypiła. Ona starannie wykonywał moje rozkazy, bokiem przechylony przez dziewczynę w fotelu, podnosząc jej głowę za podbródek i nalewając napój hej w gardło. Dziewczyna сглотнула, zatkałam usta i westchnęła, a бортпроводница wylała whisky w powietrze atmosferyczne. Część tej whisky trafiła na jej strój.
  
  
  Zapytał ją: "Czy kiedykolwiek widziałeś ją wcześniej, do tego lotu?"
  
  
  Wysoka stewardesa z cerro дымчатыми oczami, выпрямила plecy i spojrzała na mnie. Teraz, kiedy skończyła się pomagać pasażerom, w jej głosie zabrzmiał dyskretny gniew. "Nie, Edyta, dziewczyna, która zajmuje się zwykle leci z nami, zadzwoniła na krótko przed odlotem, aby powiedzieć, że ona jest chora, i posłała przyjaciółce. Głosowanie tę dziewczynę!
  
  
  "To części się dzieje?"
  
  
  "O ile ją znam, to było po raz pierwszy. Zazwyczaj na lotnisku znajdują się kopie stewardessy, ale dzisiaj nam jeden wokół tych dziewczyn nie przyjechała ".
  
  
  Jej podważał. "Czy też nikt nie pomyślał, że to było więcej niż zbieg okoliczności?"
  
  
  Ona tylko spojrzała na mnie. "Proszę pana, w air-mail бизнесявляется zawsze można spodziewać się wszystkiego na ostatnią chwilę. Zadaliśmy dziewczynie kilka pytań, i kiedy okazało się, że ona rozumie zawód, wzięliśmy ją ze sobą. I w ogóle, że jesteś policjantem?
  
  
  "Ten, kto dziś szczęście. Nie można rzucić pilota koc? Wszystkie te ludzie pomyślą, że widzą trupa ".
  
  
  Gorzko spojrzała na rudowłosą бортпроводницу, która zajmuje się оправлялась w fotelu, i отшатнулась.
  
  
  Spojrzała na mnie, jak ranny ptak, прыгающая po leśnej ścieżce do głodnego kota. Jej sel obok niej. Kobietom łatwiej jest rozmawiać ze mną, jeśli jej ih nie straszę. Jej starał się wyglądać jak najbardziej sympatyczny.
  
  
  "Kiedy wyjdziesz przez więzienia, ty już nie będziesz wyglądał tak apetycznie, jak teraz, siostro. Oskarżenie o morderstwo master plus, że są gotowi dać za porwanie samolotu. Ale, z drugiej strony, jeśli jesteś trochę popracujesz wystarczająco ze mną, daj mi przyzwoity reumatyzm, może ją mogę coś dla ciebie zrobić. Jak masz na imię?'
  
  
  Ona odpowiedziała, i wydawało mi się, że złapałem coś od nadziei i wyczekiwania w jej delikatnym intensywnym głosie. - "Mary Austin".
  
  
  "I twój chłopak?"
  
  
  "Juan ... Кардоза ... Gdzie on jest?"
  
  
  Powiedział, hej, bez zbędnych słów. 'Późno o nen myśleć.'
  
  
  Musiałam sprawdzić jej reakcję. Mogła mi powiedzieć, czy ona jemiołą z tym jakiś związek. Jej twarz wyglądała tak, jakby ją wyrwał ją składać dolar przez telefon. U nie wypłynęły łzy.
  
  
  Jej kontynuował przyjaznym tonem. "Powiedz mi więcej na temat Juan, Mary. Kto był?'
  
  
  Jej głos wydawał się głuchy, opowiadała między szlochając. "Kubański uchodźca. Został on va-bank, emu i musiałem wrócić. Powiedział, że był w związku z Castro, i że nie powodują emu szkody za to ".
  
  
  Jej, myślałem, że jest bardziej podobny do pracownika tajnej policji. W tym polegała trudność przyjmowania uchodźców; nigdy nie wiesz, kto jest na samym delle uciekł, a kto działa na wroga ".
  
  
  "Jak długo będziesz wiedział ego?"
  
  
  "Sześć miesięcy.' Wyglądał jak dziecko, płaczący nad złamaną zabawką. "Poznałam go, gdy pracował w" Истерн airlines .. numer " podczas lotu do Miami. Dwie niedziele temu poprosił mnie do odejścia z pracy. Emu była potrzebna moja pomoc. On odziedziczy dużo pieniędzy na Kubie, i jeśli on ih otrzyma, będziemy mogli się pobrać. Teraz . .. zabiłeś ego ".
  
  
  "Nie, Mary, to ty go zabiłaś, kiedy przekazała emu pistolet i zastrzeliła pilot".
  
  
  Ona głośno płaczem. Pasażerowie ze zdziwieniem obejrzeli, niektóre wciąż byli przerażeni.
  
  
  "Strzeliłam ... to był wypadek ... pilot rzucił się na mnie ... on mnie uderzył ... ja ... ja nie chciałem naciskać na spust ... ... jej po prostu hotel, aby oni zmienił kurs ... '
  
  
  Jej wstał, położył podłokietniki i położył ją na trzech siedzeniach. Ją bym poprosił Хока zrobić coś dla nach. Przynajmniej ona nie wiedziała pierwszej zasady użycia broni: nigdy nie chwytać za broń, jeśli nie planujesz ego używać. Druga zasada: dzieci nie powinny bawić się z револьверами.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 2
  
  
  
  
  
  
  
  Gdy mój szef, David Hok, nazywa mnie N3, że jest moim oficjalnym kodem, jak pierwszego Killmasterа, wiem, że ma zamiar dać mi невыполнимую misję.
  
  
  Zwykle, gdy w pobliżu nie ma nikogo, on nazywa mnie Nickiem. Ale kiedy on kaszle i mówi N3, jej pierwszą rzeczą, myślę, że trzeba podwoić swoją polisę ubezpieczeniową na życie. Niestety, nam się jedna firma nie była tak szalona, żeby ubezpieczyć mnie, więc to nie ma znaczenia.
  
  
  Jej przyszedłem wam powiedzieć. U AX najbiedniejszy sztabu-mieszkania dla wszystkich agencji wywiadowczych. Ludzie wokół CIA i FBI, odwracają się od tego, a członkowie tajnych służb zadowolić jeszcze trudniej. Oni myślą, że są najlepszym wyborem, bo muszą chronić prezydenta.
  
  
  Jej był zmęczony. Jej wykonał żmudne zadanie i z niecierpliwością czekałem kilka tygodni połowów w północnym Michigan. Hawke przyciągnął mnie gazetę przez krzesło, rozkaszlał się i powiedział: "N3, ty nie rozumiesz, co to znaczy?"
  
  
  Jej mogłeś dać reumatyzm, zanim przeczytałem krzykliwy tytuł: "Trudności".
  
  
  
  
  GENERAŁ HAMMOND
  
  
  ZAMORDOWANY W ФЛАЙРЕ
  
  
  
  
  Nie sądzę, że wielu amerykanów wiedzą Hammonda. Aby to zrobić, trzeba wiedzieć o wyspie Grand Лаклер. Generał tam był dyktatorem. U wyspy była skomplikowana historia. Potem, jak to zostało podbite przez hiszpanów, dostał się w ręce francuzów, a następnie został zdobyty przez anglików. Ludność była na 90 procent czarnym, potomków niewolników przywiezionych wokół Afryki do pracy na plantacjach cukru i w gęstych lasach. Dziesięć lat temu wyspiarze zdecydowali w referendum zerwać z anglikami i głosić niezależną republikę. Tam stahl rządzić trzeba Randolph Fleming
  
  
  Fleming był najbardziej utalentowanym i najbardziej popularną osobą na wyspie. On wprowadził ważne zmiany i stahl dla swojego narodu prawdziwym ojcem. Potem ego zrzucili. Nie za dużo dał wojskowym, a oni zbuntowali się. Fleming uciekł do Stanów Zjednoczonych, gdzie emu przyznano azyl polityczny. Hammond doszedł do władzy i zniewolony ludzi, jak przystało wojskowego dyktatora. Teraz Hammond był martwy. Przypadek? Być może nie. To nie miało znaczenia. Zostawił władzy. Każdy, kto podczas диктаторе wykazywał oznaki przywództwa, został osadzony w więzieniu lub w inny sposób wyprowadzony w montażu panowania Hammonda, i obawiał się, że już wiedział, komu dyplomaci patrzą, aby pomóc przywrócić porządek na wyspie.
  
  
  Hawke mruknął: "mamy informacje wywiadowcze, które wskazują na to, że rosjanie tworzą na wyspie bazy rakietowe. Oczywiście, bardzo spokojny, jak zawsze. Dlatego musimy również pracować cicho i pod przykrywką. Aby nas odciągnąć, Kuba szumi o Grand Лаклере. Chcą pomóc swoim potrzebującym sąsiadom. Ale wiemy, że wszystko jest w rękach rosjan, i że celem jest "pomoc" - ustawić rakiety na wyspie. Tak więc, ta operacja wchodzi w кремлевское dossier ".
  
  
  David Hawke postukał palcami na krawędzi krzesła i poważnie spojrzał na mnie. "To operacja dla jednej osoby, N3. Nasz rząd nie chce drugiego kubańskiego rakietowego o. Jesteś zobowiązany jak najszybciej dostarczyć Randolpha Fleminga w Grand Лаклер ".
  
  
  Jej wątpił, że wojskowi będą siedzieć na miejscu, czy coś o tym mówić.
  
  
  "Twoja praca upewnić się, że nie powodował. Należy zabrać Fleminga w pałac prezydencki. I trzeba działać tak, aby nikt nie dowiedział się, że w naszym kraju ma z tym coś wspólnego ".
  
  
  Jej jasno wyraził swój sarkazm. - "Przyzwyczaiłem się, że do mnie strzelają, mnie trucizną, zdecydowanie zagraża, nie ma w tym nic specjalnego, ale jeszcze jej nie znalazłem instytucji uczynić się niewidzialnym. Jak chcesz, żeby jej stahl niewidoczny? '
  
  
  Jej dobry w wielu rzeczach, ale rozśmieszyć Gołębiarz - nie jeden wokół nich. On jest zupełnie nieczuły. On nawet nie uśmiechnął się.
  
  
  "- Już się tym zająłem. Lakiery Fleming i Tom Sawyer - dobrzy przyjaciele ".
  
  
  "Bardziej mi się podoba Huck Finn, ale książka Marka Twaina może mi pomóc?"
  
  
  Хоуку się nie podoba to dowcip, więc rzucił się na mnie kwaśne spojrzenie. Tomaszu Sawyer. Być może słyszeliście o nen. To prezydent Sawyer Hotel Group, największej na świecie. Trzy lata temu generał Hammond dał emu działka na plaży, aby zbudować hotel i kasyno, gdzie bogaci turyści mogli bawić się i dostać to, na co wydadzą swoje pieniądze. Obaj to zasługuje. Można, oczywiście, sprawę, że Sawyerowi nie opłaca wchłanianie, która natychmiast znacjonalizowany ego rentownej firmy. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz, że Sawyer obiecał całą naszą pomoc w zamian za obietnicę Fleminga, że ego biznesu w przyszłości nie będą narażone na ryzyko. I Fleming dał swoje słowo ".
  
  
  Jej skinął głową. Polityka robi dziwnych towarzyszy na śmieci. Patriota Fleming i zapalonym dzielec Sawyer. I muszę połączyć tych dwoje razem. Ją opuścił nadmiernie surowy biuro Hawk banalnego myślą, że świat jest w rozsypce.
  
  
  Wszystkie Sawyer w Nowym Jorku wyglądał, jak i wszystkie inne hotele tego samego przedziału cenowego: małe lobby, otoczone drogich sklepów. Ale jedno było więcej. Był prywatna winda, który prowadził otwarcie na górnym piętrze. Wspinając się na górę, jej, wszedł na miękki dywan przestronnego hallu, gdzie czekała na mnie elegancko ubrana blondynka. Drodzy żyrinowski w internecie wisiały na wszystkich ścianach, ale nam jeden wokół nich nie mogła się równać pod względem jakości z dwoma nogami, подмигивающими mi spod wąskiej spódnicy. Mi machnął mała szczupła ręka. "Panie Carter?" Jej skinął głową.
  
  
  "Jej Tara Sawyer - powiedziała. "Ojciec, jak zawsze, rozmawia przez telefon i poprosił mnie, żebym się z tobą zobaczyć".
  
  
  Ona podała mi rękę i zaprowadziła na korytarzu z dnia na drugiej stronie. Pokój, do którego weszliśmy, był jednym wokół największych, które kiedykolwiek widziałem. Szklane dzień odkrywali dostęp do tarasu, wypełnione roślinami i małymi drzewami. Nie było nas w fotele, nas szaf, nam folderów, tylko wysepki wygodnych foteli i kanapy. I bar. Panie Sawyer wiedział, jak przyjmować gości. Dziewczyna puściła mnie i skierował się do baru.
  
  
  "Co mogę ci zaproponować, panie Carter?"
  
  
  "Oczywiście, proszę".
  
  
  Nalała mi szklankę brandy i wzięła sobie whisky i colę. Podszedł do szklanych drzwi patio i spojrzeli na śnieg w parque dole.
  
  
  "Co za wstyd - powiedziała. "Tak wiele pięknych rzeczy, i nikt nie śmie chodzić tam w nocy.
  
  
  Jej, pomyślałem sobie, że mogę wymyślić wiele miejsc, które byłyby niebezpieczne dla niektórych ludzi, nawet nie kiedy. Na przykład, ta sala nie była by taka bezpieczna dla Tary Sawyer, gdyby jej nie był świadomy obecności jej ojca na tym samym piętrze. Była bardzo kusząca, dużo kobiecości pod cienką tkaniną, która zajmuje się swobodnie zwisały z jej piersi i dobrego trzymała ją za biodra. Jej wygłosił nah cichy toast, aby upewnić się, że mój podziw nie ucieknie z nach. Potem drzwi się za nami otworzyły się i wszystko się skończyło.
  
  
  Tomaszu Sawyer okazał się nie tym, za kogo go spodziewałem się zobaczyć. Jej wprowadziła sobie wysokiej energicznego człowieka, emitującego sukces i siłę. Zamiast tego zobaczył człowieka nie szósty metry wzrostu, a na-częściowo poniżej to prawda, z szybkimi ruchami. Jedyną mocną stroną w nen ego został nieoczekiwanie niski głos. Zatrzymał się kilka metrów ode mnie i spojrzał na mnie z noga do głowy, jakby ktoś patrzy na samochód, który zamierza kupić. "Panie Carter?" Nie był pewien.
  
  
  Jej skromnie skinął głową.
  
  
  "Nie jesteś taka, jak ją sobie wyobrażałem".
  
  
  On nie narzekał, i on to wiedział. Większość ludzi myśli, że суперагент wygląda jak skrzyżowanie 'em bogart' em i sir Ogilvy Rennie, nieszczęśliwym chłopakiem, którego brytyjski departament M. I. 6 nazwał "C", człowiekiem, którego wsparcie zostało zepsute przez artykułem w niemieckim czasopiśmie " Der Stern. I wcale nie jest tak wyglądam.
  
  
  "Jej stylu, by porozmawiać z tobą table border - kontynuował hotelowy magnat. Ale to może poczekać. Ci z Tarą trzeba zdążyć na samolot, a czasu mało. Wyjeżdżasz wokół lotniska kennedy ' ego, ny w pięć minuta trzeciej.
  
  
  Tak, że blondynka poszła dalej. Sprawa stawała się bardziej interesujące. Jej dotknął jej łokcia. "Jeśli jesteś już zebrał swoje rzeczy, lepiej iść. Moje walizki już na dole, ale zanim będziemy mogli stąd wyjść, muszę z jakiego hema porozmawiać ".
  
  
  Weszła do innego pokoju, kiedy Sawyer zaprowadził mnie do dnia hall. Za chwilę wróciła do норковой kapeluszu i odpowiednie норковой futrze na wierzchu delikatnie błękitne sukienki. Z nią miał, który ostentacyjnie rzuciła na mnie z odległości pięciu metrów. To znaczy, że wiedziała, jak się ograniczać. Coś, co mogę docenić. Ją złapał walizkę i patrzył, jak ona żegna się z ojcem.
  
  
  W limuzynie, który był wystarczająco duży, aby maszyna co jakiś mafiozo jak na biedną Toyotę, zamknęła właz, który oddziela nas od kierowcy, i nagle zajęła się sprawami. "Teraz mogę was oświecić w wielu rzeczach. dr Fleming powinien absolutnie nie wiedzieć, kim jesteś na samym delle i jaka jest twoja prawdziwa praca. Musi być, myśli, że cię wynajął mój ojciec jako ochroniarz w hotelu. Ma ta dziwna duma, nazwijmy to невиновностью, jeśli chcesz, i gdyby wiedział, co inne, oprócz ego własnego narodu, pomogą mu było wstąpić na tron, mógłby zrezygnować z prezydentury.
  
  
  'Tak?' - Obserwowałem jej reakcję. "Czy on nie wie, że twój ojciec właśnie kupił armię?"
  
  
  Ona na chwilę wibrować zakątkami rta i jej usta, wydawało się, umieścić brzydkie słowo, ale zdecydowała się nie unikać tego tematu. "On nie ma pojęcia, i lepiej nigdy się nie dowie. On myśli, że wojskowi myślą, że on jest jedynym, który może poradzić sobie z obecną sytuacją. Ale mój ojciec nie jestem pewien, że dowództwo wojskowe biuro dotrzyma słowa i trzeba być przygotowanym na nieprzyjemne niespodzianki z tej strony.
  
  
  Dopiero wtedy ją rozumiem. Papież wysłał swoją słodką małą córkę, aby upewnić się, że wykonuję swoją pracę. Nie ufał, nie tylko armii Grand Лаклера. Nie ufał nam Эйксу, nam, mnie i był gotów rzucić soczystą córka jako przynęty, aby upewnić się, że wszystko idzie swoim trybem. Cóż, to była przynęta, na którą chętnie połknął.
  
  
  "W takim razie nie powinno być chyba, że należymy do innego znajomego. Oczywiście, córka Tomasza Sawyera nie pojechała bym z drobnym sługą. To samo jest z Flemingiem. Ale będziesz musiał to naprawić ".
  
  
  Jej zaproponował każdemu wziąć taksówkę oddzielnie, aby przyjechać na lotnisko kennedy ' ego, ny oddzielnie. Poza tym, hej, nie trzeba było wiedzieć, że muszę jeszcze coś zrobić. Mnie odpadły w biurze linii lotniczych na Manhattanie, pokazałem jej moje dokumenty prezydentowi linii lotniczych i czekał, aż on sprawdzi zapisy telefonicznie sztabu-mieszkaniu AX w Waszyngtonie. Jej hotel na pokład zbrojnych i nie mogłem sobie pozwolić, aby przyciągnąć do siebie uwagę podczas sprawdzania pasażerów.
  
  
  Reakcja Hawk była na tyle imponująca, prezydent natychmiast zadzwonił do głównego dyrektora korporacji na lotnisku, i gdy przyjechałem tam, mnie osobiście towarzyszyły do samolotu.
  
  
  Tara Sawyer był już w samolocie, rozmawiając z piękną, wykształconą osobą, ciemnoskóry mężczyzna, który siedział przy oknie w szeregu z trzech miejsc. Jej podejrzewałem, że to był Randolph Fleming, nowy klejnot prezydenta Thomasa Sawyera na wyspie Grand Лаклер. Jej, spojrzał na niego, gdy celle blisko z dziewczyną, i zauważyłem, że on odrzucał przywództwo i uczciwość. Spojrzał na mnie na chwilę, a następnie już nie zwracał na mnie uwagi.
  
  
  Chyba że on mnie niezbędne drogowej koniecznością. Jej mógł czytać ego myśli. Po dotarciu do wyspy, poczuje się bezpiecznie; ale jeszcze nie w apartamentach prezydenckich, był łatwym celem.
  
  
  Na chwilę zamyślił się, dlaczego Sawyer nie funkcjonował jeden wokół swoich prywatnych samolotów, aby przewieźć nas, a następnie od razu pomyślałem o pysze, o której mówiła Tara: Fleming, bez wątpienia, by odmówił takiej rzeczy, bo to może wydawać się powrotem wstrząsów. Głos Fleminga był łagodny, jego słowa размеренными, i mówił z Tarą służbowym tonem. Pasażerom wydawało się, że rozmawiają o nieistotnych sprawach. Kiedy byliśmy w powietrzu, stewardem przyniosła poduszki i koce. Wkrótce większość pasażerów wyłączony świętym, i rozmowy ucichły. O śnie dla mnie nie może być mowy. Przede wszystkim, oczywiście, miał ją pilnować Flemingiem, ale, poza tym, uwodzicielska obecności Tary obok mnie nie ułatwiło mi życie. I jej, czułem, że napięcie było wzajemne. Wszystko, co możemy zrobić, to starać się myśleć o czymś innym. Przynajmniej to pomogło mi się nie zasnąć.
  
  
  Zostałem wprowadzony z Flemingiem tylko potem, jak ją wziął pod kontrolę incydent z deportacją samolotu. Następnie niechętnie przyznał, że był to szczęśliwy zbieg okoliczności, że nowy oficer służby bezpieczeństwa w kilku Sawyer Grand Лаклэр leciał tym samym samolotem. Miał nadzieję, że ego wyspa i ego mieszkańców spodobają mi się.
  
  
  Następnie, jako przykładów wciąż niespokojnych pasażerów, opuścił oparcie swojego fotela i pozwolił sobie zanurzyć się w spokojny sen.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 3
  
  
  
  
  
  
  
  Lotnisko Grand Лаклер nie był tak wielki jak lotnisko O ' Hare w Chicago, ale wyglądał tak, jakby ostatni samolot вывалил wszystkich pasażerów w Grand La Claire. Lotnisko był tak nowoczesny, że pomyślałem, że nie zapłacił czy Sawyer za nim wokół dochodów swojego hotelu i kasynie. Ubrany w jasne kolory wyspiarzy trzymał powrotem pokoju żołnierzy w krótkich spodenkach i koszulkach z krótkim rękawem. Oprócz broni, przypominały dużych harcerzy. Niektóre wokół nich utworzyli kordon wokół samolotu i oczekujących ih czarnych limuzyn.
  
  
  Stewardesa ogłosiła, że wszyscy muszą pozostać na swoich miejscach, dopóki dr Fleming nie wyjedzie wokół lotniska. Schody zbliżyła się, a drzwi się otworzyły. Już ją widziałem ogromny tłum, teraz ją słyszałem ogłuszające okrzyki, gdy nowy prezydent wyspa wszedł na swoją ziemię.
  
  
  Obok mnie Tara Sawyer wyszeptała: "Spójrz, co się do niego pary. Jej hotel, abyśmy byli na dole i mogli patrzeć, jak on schodzi ".
  
  
  - Ciebie by prawie po kolana popchnął ochrona. Ciesz się, że tu jesteś - powiedziałem.
  
  
  Przez okno zobaczyliśmy, że Fleming, który teraz znajdował się u stóp trapu samolotu, podniósł rękę, witając wyspiarzy. Gruby mężczyzna w lekkiej formie отсалютовал, a następnie podszedł do Флемингу i wzruszył emu rękę. Fleming uśmiechnął się.
  
  
  "Pułkownik Karibi Hieronim", - powiedziała Tara. "Szef sztabu armii. Człowiek, który zorganizował powrót Fleminga.
  
  
  To był mój kontakt. Jej uważnie spojrzał na niego. Ego czarne osoba nie była czarna. Miał orientalne oczy, wysokie kości policzkowe i gaj skóra, co wskazywało na to, że był potomkiem brazylijskich indian, zyskały sobie wyspę w czasach prehistorycznych. Mógł uchodzić za wielkiego zabił. Jerome przyłożył usta do ucha Fleminga, aby ego usłyszeli w histerię.
  
  
  W słowach ego jej twarzy zrozumiałem, że on ostrzegał Fleminga o możliwych zagrożeniach. Wziął Fleminga za rękę i poprowadził ego otwarcie do czekających limuzyn.
  
  
  Fleming uśmiechnął się, potrząsnął rękę Jerome ' a i skierował się do tłumu przez policję кордоном, aby uścisnąć ręce ludu - działania, które jej, jak każdy rozsądny policjant i strażnik, nienawidzę. Oklaski nie ustały, kiedy jest celle w duży samochód z oficjalnymi flagami na skrzydłach; niektórym widzom udało się przebić przez kordon policji i spróbować poruszający się samochód. Musieliśmy czekać w samolocie, podczas gdy na pokładzie nie przyjedzie żandarmeria, aby aresztować бортпроводницу, пытавшуюся porwać samolot. Patrzyła na mnie, gdy jej porwana, niespokojny i pytająco. Ją, uśmiechnął się i skinął głową. Może go może zapewnić hej, lżejszy wyrok; w końcu, to ona padła ofiarą starego triku. Kiedy schodziła po schodach w otoczeniu żołnierzy, publiczność uważała ee VIP-persona i głośno dopingowali. Społeczeństwo, prawdopodobnie nie została poinformowana o próbie porwania samolotu. W końcu dostaliśmy pozwolenie wyjść. Tłum wciąż cieszył. U nas był ze słynnym Dr Fleming poleciał. Tara zaśmiała się i pomachała ręką, zwracając na siebie uwagę publiczności. Na mnie nikt nie zwracał uwagi. Jej był z tego zadowolony. Jeden w całej najgorszych zdarzeń, które mogą się zdarzyć z tajnym agentem, to być wiernym do wiadomości publicznej. Nas przewieźli w stosunkowo cichą urząd celny, gdzie czekaliśmy, aż nasz bagaż dotrze na przenośnik. Jej wskazał bagażu Tary i swój. Walizki zdjęli z wozu celnicy i postawili przed nami, abyśmy mogli ih otworzyć.
  
  
  Badanie było bardzo dokładne. Na Karaibach takie zwyczaje zwykle bardzo powszechne. Zazwyczaj mają do czynienia z bogatych turystów, których nie chcą obrazić lub wystraszyć. I co mnie jeszcze bardziej zdziwiło, to to, jak mnie sprawdzali. Znaleźli moją наплечную kaburę, porozpinali kurtkę i нахмурились, patrząc na "Luger".
  
  
  "Wyjaśnienie, proszę". Ten człowiek nie wyglądał tak, jakby ten odnosić się do mnie jak do bogatego turystę, którego nie należy obrażać.
  
  
  Powiedział im, że jestem nowy oficer służby bezpieczeństwa w hotelu "Sawyer". Na mężczyznę to nie daje wrażenia. On machnął palcami, potem z czego dwóch policjantów, dyskretnie stojące w widocznym miejscu, wyszli do przodu w rogu sali. Kazał zawieźć mnie na posterunek policji w celu przesłuchania. Odyna wokół oficerów zabrał mój "Luger". Tara wyglądała tak, jakby hotelu na interwencję otwarcie na miejscu. Jej nastąpił hej palcach, żeby nie zrobiła nic głupiego. Tutaj nie było sensu kłócić się z władzami. Jej powiedział, że zobaczę ją później w hotelu, i poszedł z oficerami do policjanta samochód dostawczy za lotniskiem. Pozwolono mi zabrać ze sobą walizkę. Gdyby David Hawk to usłyszał, to by umarł z oburzenia. Miał pogarda dla zwykłego policjanta. Do stolicy było dziesięć kilometrów jazdy, a droga była długa. Tłum nadal ustawiła się wzdłuż drogi, a przed nami procesja Fleminga porusza się z prędkością trzy mile na godzinę. Szliśmy w ostatnim eskortą motocyklistów. Ludzie, którzy zawieźli mnie na posterunek, były, podobnie jak wszystkie inne policjanci na całym świecie, педантичными i nudne. Hieronim ogłosił dzień wolny i zorganizował imprezę, która zajmuje się powinno rozpocząć się wieczorem. Dla tych facetów, oczywiście, jest to po prostu oznaczało więcej pracy. Kiedy przejeżdżaliśmy mimmo hotelu "Sawyer", ludzie wciąż stali w trzecim i czwartym rzędzie. Duży trawnik przed hotelem była wypełniona фотографирующими turystów. Architektura hotelu była sterylnej, aby wywołać dreszczyk emocji i nie dać turystom zapomnieć, do czego oni tutaj: stracić swoje dolary za игорными stoły z iluzją, że ih miło bawić. Ogromny budynek вытянулось na bulwarze wzdłuż portu i znajdowało się na obrzeżach dzielnicy biznesowej. W porcie ją zobaczył trzy ogromne statki, jachty i pomyślałem, że kasyno będzie dobrze współpracować z ludźmi, którzy mogą sobie pozwolić na takie zabawki.
  
  
  Posterunek policji złożył w niepozornym miejscu, gdzie nie natknąłem się na bystre oczy turystów. I był prawie tak samo nowe, jak lotnisko. Sawyer dobrze zapłacił za swoją ziemię i swoje prawa. W saloniku wisiał szyld, восхваляющая ego hojność. Przyprowadzono mnie tyłem. Stewardesa, застрелившая pilota, siedziała na drewnianej ławce. Na nie zostały założone kajdanki, a ona cicho płakała z zamkniętymi oczami. Pewnie wyobrażała sobie straszne rzeczy, które mogą się z nią stało. Jej sel obok niej, i stahl masować hej szyję. Dał oto kilka wskazówek, poradził hej, po prostu mówić prawdę i nie próbował kłamać i ponownie obiecał, że postaram się coś zrobić, aby nie. W końcu, była zbyt atrakcyjna, aby prowadzić życie w aparaty cyfrowe. Próbowała się uśmiechnąć, ale mi głowę na ramieniu i всхлипнула. Do pokoju wszedł strażnik i zabrał ją. Nie są one hotele, aby czuła się komfortowo.
  
  
  Jej pozostał jedną godzinę. Sztuczka, która zajmuje się sprawi, że встревожиться. Jej zaniepokojony. Nie mógł ujawnić swoją prawdziwą tożsamość, i mi się nie bardzo chciało otrzymywać pomoc Sawyera na tym etapie. Jej zdecydował się zagrać idiota i co roku, że wokół tego wyjdzie.
  
  
  W końcu dwaj policjanci podeszli do końca gotowości. Przeszła przez drzwi z napisem "administracja". Jeden był kierowcą samochodu, którym mnie przywieźli, drugi był w cywilu.
  
  
  "Przepraszam, że kazałem ci czekać", powiedział ten ostatni. Mówił zbyt podekscytowana. "Dlaczego ukrył broń w наплечной etui?"
  
  
  Nie trzeba było emu coś mówić. Jej powiedział: "Myślę, że jest to miejsce idealne dla ego noszenia".
  
  
  Emu się to nie podobało. "Tylko władze lokalne mają prawo do noszenia broni, panie Carter, złamałeś prawo. .. '
  
  
  "Jako szef ochrony hotelu" Sawyer ", czy ja nie mam prawa nosić broni?
  
  
  'Tylko w swoim miejscu pracy. Jak miałem powiedzieć, że naruszył nasze prawa, co jest podstawą do wysłania za granicę, jak niepożądanego cudzoziemca.
  
  
  Ją, uśmiechnął się na myśl o reakcji Hawk, jeśli jej zadzwonię emu i powiem, że mnie wyrzucili z wyspy. Jej zdecydował się zastosować akupunkturę do systemu nerwowego wcielonego autorytet. Jej w zamyśleniu powiedział: "Wtedy mi lepiej zadzwonić do Tego Sawyerowi. Emu się to nie spodoba.
  
  
  To zadziałało. Podrapał się pod płaszczem z jednym palcem, jakby ego nagle ugryziony pasożyty. 'Um-m-m... u nas to czasem bywa... Um-m-m". ... osobiste relacje z panem Sawyerem?
  
  
  "Jesteśmy przyrodnich braci. On jest starszy.
  
  
  "Hm... dowiem się to z moim szefem.... Odwrócił się do innego agenta. "Howard, zabierz ego w kamerę. A gdy zobaczę, że... "nie dokończył zdanie i pospiesznie zniknął za drzwiami z napisem" administracja ".
  
  
  Nam jeden wokół nich nigdy nie zostanie przyjęty do pracy w mojej policję. "Luger" no już tak wstyd, że nawet nie starał się patrzeć dalej. Sztylet, który ją noszę na moim przedramieniu, nikt nie znalazł. Ale nie chciało mi się wywołać więcej emocji, gdy to nie było absolutnie konieczne. Wieści o mojej roli w historii porwania samolotów jeszcze nie doszli do tych urzędników, ale na wyższym poziomie to byłoby wiadomo. Jej poszedł za Howardem w dużą komorę w piwnicy budynku.
  
  
  Kamera została owalny kształt z ławkami naprzeciwko siebie nawzajem w dwóch ścianach. Na jednej z ławek siedział gruby mężczyzna, prawdopodobnie, amerykański biznesmen. Był zmęczony, miał jeden siniak pod okiem, który stawał się coraz bardziej niebieskie. Starał się zachować dystans między nim a innym więźniem, ekscentryczny murzynem, jak to możliwe. Kiedy Howard poszedł, murzyn wstał, osaczony, i stahl próbował mnie ominąć. Jej, odwrócił się do niego.
  
  
  "Nie ruszaj się - powiedział.
  
  
  Próbował ominąć mnie, ale ja nadal uważać, aby on był przede mną. Bez ostrzeżenia ego pięść uderzył mnie w talii.
  
  
  Jej chwycił ego za nadgarstek i odwrócił za siebie, przewracając ego plecami na ziemię. Wydawał się zadowolony, jakby to było coś, czego on hotel. Zerwał się na nogi i hotel ponownie zaatakować, ale kiedy zobaczył sztylet, który jej podał się do niego, a on odmówił ich planowania, wzruszył ramionami i sell. Mam wrażenie, że on nie był zwykłym скандалистом, ale emu zapłacili, aby wystraszył współwięźniów i zmusił ih przyznać się we wszystkim, co w hotelu policji podczas przesłuchania. Jej zamiar się zdrzemnąć na aparaty cyfrowe, ale teraz postanowiłem, że lepiej nie spać i pilnować murzynem. Jednak następne pół godziny to nic więcej nie robiłem.
  
  
  Następnie ponownie pojawił się Howard, otworzył drzwi i gestem zaprosił mnie do małżeństwa. Pijany amerykanin próbował uciec, ale wielki czarny chwycił ego i uderzył z noga. Jej zmęczony od niego, i trzasnął ręką w ego szyi. Upadł na ziemię, a ja wiedziałem, że on trochę się prześpi.
  
  
  "Umieścić ego w inne miejsce" - powiedział jej Howie. "Czy jej się porozmawiać z naszym konsulem". W każdym razie, jej chciał ostrzec Fleminga, że ten chlew na zawsze doprowadzić do porządku. Howard wydawało się to rozsądne, że bez wahania wykonał mój rozkaz, wyciągając go nieprzytomnego w korytarzu i pozostawiając ego tam.
  
  
  Tara Sawyer siedziała przy barze. Trzymała mój "Luger", i na chwilę ją myślał, że jest na tyle szalony, aby pomóc mi uciec. Była wystarczająco предприимчива. Ale potem ją zobaczył nerwowe wyraz na twarzach trzech policjantów za nie. Facet, który mnie przesłuchiwał, spocił.
  
  
  "Aresztowania był błędem, panie Carter. Przepraszam za to nieporozumienie ". Oddał mi moją walizkę.
  
  
  Tara służył mi mój Luger. Jej wsadził ego w наплечную kaburę, i razem wyszli przez drzwi, które otworzył dwóch oficerów. Teraz zauważyłem, że kamera była jedną zaletę: nie było tak ciepło, jak na ulicy. Nawet w lutym ciepło wzrastać z kostki brukowej i odbijała się od ścian domów. Jej pytająco spojrzał na Tarę. Ona wciąż wydawała się zaburzonym.
  
  
  "Co to za śmieszne widowisko. Jej, poszła otwarcie do Флемингу; ego pierwszym oficjalnym działaniem był rozkaz o swoim zwolnieniu i pozwolenie noszenia broni gdzie chcesz i kiedy chcesz. I dzisiaj on zwraca się do parlamentu na nadzwyczajnym posiedzeniu. On dał nam bilety w publicznej galerii, on chce, aby słyszeliście ego występ. W 2:30. Tak, że mamy jeszcze czas zjeść i wypić ".
  
  
  "I to wszystko?" - tylko zapytałem ją.
  
  
  Złapała mnie za rękę. "Do występu, aby. Nie chcę spieszyć się z tobą, Nick. Do tego jej zbyt głodna.
  
  
  Taksówki nie udało się znaleźć. Ulice były pełne ludzi, śpiewających, tańczących i ликующими. Im się nie chciało czekać do wieczora, aby świętować. Próbując przebić się przez tłum, przeszliśmy mimmo "wychowanków straganów", снабжавших turystów pamiątkami, wniesione wokół Singapur.
  
  
  Między rynkiem i hotelu ciągnął się szereg budynków biurowych, a także szeroka droga, która zajmuje się prowadziła do głównego wejścia do hotelu. Hol był niezwykle duży, otaczał duże okna sklepów, a po prawej było wejście do kasyna. Jej, skierował się do recepcji, ale Tara выудила klucz do swojej torby. Ona już zarezerwowałam pokój dla mnie. Udało nam się przez tłum turystów do windy i znalazły się na najwyższym piętrze.
  
  
  Tara pokazała mi mój pokój, ogromny apartament z widokiem na zatokę. Jej, spojrzał na trawnik palm, biała plaża i łodzie żaglowe, obejmujące syn-zieloną wodę. Pieniądze. Wszędzie wyczuwało się dużo pieniędzy. Potem nocnego lotu i pobytu na aparaty cyfrowe jej nawet poczuł się zbyt brudny, by siedzieć na drogie meble. Jej, przeszedł przez sypialnię do łazienki. Prysznic był wystarczająco duży dla dwóch osób. Do niej zadzwonił Zbiorników. "Przynieś ubrania, abyśmy mogli umyć jeszcze inny".
  
  
  "O nie, - ze śmiechem odpowiedziała. "Nie na pusty żołądek. Mój pokój obok, i jej będę się myć tam".
  
  
  Cóż, przynajmniej próbowałem. Ją usłyszał, jak otworzyły się i zamknęły łącząca drzwi, zamówiłem przez telefon dwa napoju, potrząsnął ubrania i włączył prysznic. Jej pozwolił wodę ciepłą & nb płynąć dla mnie, dopóki moje ciało nie jest zaczerwieniona, a następnie włączony do zimnej wody. W ten sposób, nawet bez sklepienia, zawsze czuję się nowym człowiekiem.
  
  
  Do czasu, kiedy pojawiła się Tara, ubrana w sukienkę z głębokim dekoltem, która odpowiadała jej pięknym niebieskim oczom, jej znów był w swoim ubraniu. W momencie, gdy go powitał ją przynieśli picie.
  
  
  Wpływ Martyniki przynieśli w wysokim schłodzonej szklance, ale kiedy skończyła, ona wciąż nie zmieniła zdanie, więc zeszliśmy na windzie. Wokół czterech restauracji hotelu Tara wybrała jeden na drugim piętrze. Jesteśmy w taką grę na stolik pod lekkim parasolem, i powiedziała mi, że tutaj słynny homar, serwowany z masłem i sokiem z cytryny.
  
  
  Zastanawiałem się, co nas czeka, gdy rosjanie zrobią swój następny krok. Jej zerwał ih ponownie zabić Fleminga, pozostawiając ego gnić w kubańskiej więzieniu, więc teraz musieli by opracować zupełnie nowy program.
  
  
  Ale nie było sensu się głodzić, podczas gdy czekałem ih tego samego uderzenia. Jesteśmy savoured edukacja, a następnie, trzymając się za ręce, poszli do budynku rządu do występów Fleminga.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 4
  
  
  
  
  -
  
  
  Nie powinniśmy przychodzić ценымногие później. Wszystkie miejsca były już zajęte, oprócz naszych zarezerwowanych miejsc, i wspólna galeria oddychała żarem zatłoczonego sali. Randolph Fleming siedział na platformie, z jednej strony, między przewodniczącym zgromadzenia i pusty fotel Kariba Jerome ' a z drugiej. Pułkownik stanął za mikrofonem, i wygłosił mowę wstępną.
  
  
  Kiedy skończył i Fleming wstał, ściany omal nie upadł od thundering oklasków. Też ją uderzył, i Tara pomachała ręką, jej oczy увлажнились z podniecenia.
  
  
  Fleming czekaliśmy piętnaście minuta, aż oklaski nie opadły na tyle, aby w pełni wyciszenia się, podnosząc obie ręce. Kiedy stało się na tyle cicho, wokół głośników ego rozległ się ciepły głos. Był zadowolony i szczęśliwy w domu, i jestem wdzięczny za to, że ludzie ponownie rozległym krajem, ego stanąć na czele kraju. Przedstawił on program, który zajmuje się wydawało znacząco, i obiecał, że publiczne wybory w ciągu roku, aby robił wojskowym dekretem tylko jeden rok. Mówił godzinę, i to była jedna wokół najlepszych politycznych przemówień, które kiedykolwiek słyszałem.
  
  
  Nastąpiła jeszcze jedna minutowa овация, i kordon żołnierzy nie pozwoliło Флемингу dostać się w ramionach tłumu. Następnie trójka towarzyszy ochroną mężczyzn opuścili budynek przez boczne drzwi. Póki co wojskowe przestrzegali porozumienia z Sawyerem. I wydawało mi się, że inaczej nie mogli by zrobić, biorąc pod uwagę przytłaczającą popularność nowego prezydenta. Mamy z Nią czekaliście, aż paniki na wyjściu trochę się uspokoi. W oczach Tary błyszczały zimne ognie. "Co ty o tym myślisz, Nick? Wiesz, co zrobił Fleming? Rodzina generała Hammonda nadal mieszka w pałacu, a Fleming powiedział im, aby nie spieszyć i szukać czegoś innego. On na długo pozostaje w hotelu i obsadza piętrze poniżej naszego ".
  
  
  Ktoś miał na myśli ułatwić mi pracę. Byłoby prawie niemożliwe, aby śledzić Fleming w pałacu prezydenckim, gdzie mi w końcu nie było co robić. I to wydarzenie doprowadziło ego otwarcie w moją oficjalną działalność. Potem mnie olśniło. "Nie zmusiły ego zrobić to przypadkowo, prawda?"
  
  
  Jej uśmiech potwierdziła moje podejrzenia. - Jaka mała заговорщица!
  
  
  "Dobrze" - podziękował jej nast. "Dzięki twojej pomocy jej teraz mogę uważnie go mieć na oku".
  
  
  Większość ludzi wyszło na wyjście, i my też odchodzili. Tara zwisały z mojej ręki. "I teraz dług jest wykonany ..."
  
  
  "Przegapiliście swoje szanse, młoda damo. Obowiązek nie został wykonany. Mój dzień jest w pełni zajęty. Ją odwiozę cię do hotelu, głosowanie, i wszystko. Najlepszym sposobem, aby odpowiedzieć хулигану - walczyć, aby teraz Tara mogła choć raz udać się na Księżyc. I naprawdę musiałem zrobić wiele: rozmowa z kierownikiem hotelu, odwiedzić Fleminga i trochę się przespać. Nie mogłem zasnąć przez ostatnie trzydzieści sześć godzin, i, być może, z przodu u mnie była nużąca noc.
  
  
  Ona podejrzliwie spojrzała na mnie i lekko надула usta, gdy ją żegnał się z nią do windy. "Dobrze - pomyślałem. Ją poprosił kierownika i zauważył, że ego jest już umieszczony w skrzydle. Był niezadowolony z moją obecnością w ego stanie. Może pomyślał, że to z powodu popełnianych przez nich błędów. On zapoznał mnie ze swoim szefem służby bezpieczeństwa Lewisem, a następnie wyprowadził nas przez ego biurze, tak szybko jak to możliwe.
  
  
  Lewis był wysokim murzynem, który wcześniej grał zawodowo w drużynie rugby w Stanach Zjednoczonych. Był niemiły, dopóki jej nie nazwał ego "express" (przydomek, który prasa wymyśliła dla niego na jakiś czas) i nie zdementował pojawiające się w mediach doniesienia emu o niektórych ego w najlepszych meczów. To sprawiło, ego rozweselić i zachowywać się bardziej przyjazny. Powiedział mi o szczególnych środkach, które podjęła w celu ochrony prezydenta, i prowadził mnie do gabinetu Fleminga, aby przedstawić mnie swoim zespołem.
  
  
  Ih było czterech, wszystkie mocne amerykańscy murzyni, ukryte w rogu korytarza. Lewis zaklął pod nosem i mruknął na arogancja oficerów. Jednak warknął on, zawsze myśląc, że mogą odstawić wszystkich na bok. Ego denerwowało, że porucznik i dwaj żołnierze ustawieni w straży u drzwi Fleminga potem, jak odesłali ego ludzi. Ponadto, są one również wysłali dwóch innych mężczyzn, którzy szeptanie ze sobą na drugim końcu sali: grube, niskie, grube amerykanie włoskiego pochodzenia. W ten sposób mafia również chroniła Fleminga, a wraz z nim swoje interesy w kasynie.
  
  
  Mi zostały przedstawione ludzie wokół hotelu, a następnie trzech żołnierzy, stojących przed siedzibą Fleminga. Jej zapytał porucznik, wrócił czy prezydent. Spojrzał na mnie tak, jakby go robił emu nieprzyzwoitej propozycji. Louis warknął, że służyłem osobistym ochroniarzem Sawyera i że mogą ze mną lepiej pracować. Porucznik nadal nie zauważył mnie; on po prostu odwrócił się i wybił kodem do drzwi. Ego otworzył ochroniarz z drugiej strony. Fleming zobaczył mnie na znaczenie umiejętności ataku pozostałych w pokoju i zawołał mnie do siebie.
  
  
  Sala była wypełniona różnego rodzaju urzędnikami państwowymi, którzy chcą być jak ble lizanie k specjalnych z matematyki. Pułkownik Jerome udawał się najlepiej. Jej pozostał na chwilę, na tyle, aby podziękować Fleminga i pogratulować ego z mową. Był po uszy zakochany w organizację swojego rządu, ale on interesował się moim dobrem. Miał nadzieję, że nigdy więcej nie będę przechodził kłopotów na wyspie. Jej podziękował ego i odszedł.
  
  
  W holu Lewis zapytał mnie, czy mogę ją stosować środki bezpieczeństwa na innym piętrze. Zeszliśmy piętro niżej, i wszędzie ją widziałem żołnierzy, prywatnych ochroniarzy i mafii. Prezydent Randolph Fleming był dobrze zabezpieczony.
  
  
  Jej podziękował Lewisa, przeprosił i poszedł do swojego pokoju. Małe pułapki, które zostawił jej, nie zostały naruszone. Nikt nie zadał sobie trudu, żeby przeszukać mój pokój. Jej zastanawiał się, nie pochodziły czy informacje AX o zawodności wojsk, Grand Лаклер z powodu мнительности jakiegoś переутомленного dyplom. Do niej zadzwonił do sztabu-mieszkania i czekał, aż głos Hawk zabrzmi w urządzeniu.
  
  
  Zapytał wysokim tonem, dlaczego jej nie zarejestrował się wcześniej, raz później lądowania. Kiedy jej powiedział emu o incydencie z "Люгером", to wylałem żółci z powodu nadmiernej gorliwości w obsłudze klienta, a gdy on jest na tyle wylałem swój gniew, dał emu krótki raport o zdarzeniach.
  
  
  "Jestem pewien, że porwanie samolotu został zorganizowany przez rosjan" - powiedziałem. "Ale to jest zrobione w ciemną. Stewardessa nie wiedziałam, że ją wykorzystali. Mi się nie bardzo inteligentny, co najmniej, ona wpadła w panikę. Zrób coś, aby nie ". Nastąpiła pauza, kiedy zrobił nakładkę, a następnie zapytał: "Fleming, czy on nie wiedziałem to, kiedy był na pokładzie? On nie jest głupi.
  
  
  "Myślę, że on nie rozumie, dlaczego jej tutaj. W każdym razie na wyspie wszystko jest w porządku. Ludzie postępują tak, jakby nowy prezydent - Bóg".
  
  
  'Dobrze. Ciekawe, jak nasi przyjaciele zareagują na to. W każdym razie miej oczy otwarte ".
  
  
  Ją pocałował słuchawkę na pożegnanie, położył ją i podszedł do szklanki whisky, który mi przyniósł do pokoju. Jej wygłosił toast za swojego szefa, zadzwonił do recepcji i powiedział, że chcę, aby mnie obudzić w pięć, i opadł na łóżko.
  
  
  Gdy w pięć godzin mnie to jedyna transmisja telefon, na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Jej szeroko ziewnął i zadzwonił do Zbiorników. Spotkaliśmy się w barze w 5:30, a do nich fretka jej drinki w duszy. To było cholernie wygląda na wakacje. Gdy dotarł do baru, ona już tam była, przed nią dwa martini w schłodzonych kieliszkach. Wszyscy mężczyźni w barze skrzętnie раздевали jej oczami. Rewelacja!!!! Była w nastroju do kuszący orzeł, a jej był w dobrym nastroju. Wiedziała dobra restauracja po drugiej stronie Bay-wymazany z tarasem z widokiem na port. Zaczęliśmy od zupy z płetwy rekina, ale byłem zbyt zajęty Tarą, aby przypomnieć sobie, że jeszcze el.
  
  
  Światła, вспыхнувшие zmroku, tworzą lśniący srebrny naszyjnik wokół plaży. Rozległy się dźwięki obchodzi się ze sztandaru. "Przykro mi", - zaproponował jestem.
  
  
  Na rynku święto wzrastał orkiestra. Wyspiarze byli pijani turyści zadowoleni z lokalnymi хлопотами i dzieci są zmęczone. Stale tańczyli w drodze powrotnej do hotelu. Strażników na górnym piętrze zmieniły, ale mój specjalny dokument tożsamości pozwala szybko przejść. Nie mówić nam słów, Tara zatrzymała się u drzwi mojego pokoju. Otworzył ego, powstrzymał ją, tak jak zwykle poprosił o jakieś ślady włamania, ale nic nie wykrył. Tara prosze baletowe kapcie i pobawić palcami noga w głęboką kupie od ściany do jęczeć, aż ją wylał nam ciepłego whisky. Ona spróbowała, откинула głowę do tyłu i powoli wylała szklankę sobie w gardło.
  
  
  "A teraz - powiedziała ochrypłym głosem, - przyjmę twoją ofertę wraz wziąć prysznic".
  
  
  Nie masz wiele takich ofert na Grand LaClare, dlatego zawsze rozsądnie z nich korzystać. Poszliśmy do sypialni, aby się rozebrać, i Tara wygrała konkurs, bo okazało się, że pod sukienką nie no nic się nie stało. U nie było długie, smukłe, pełne, gładkie ciało.
  
  
  Szła przede mną do prysznica, otworzyła zawór na pełną, nieco cieplej, i weszłam po pod prysznic. Pomieszczenie było około dwa na dwa metry. Moglibyśmy tam вальсировать. Hej było wszystko jedno, gdyby jej włosy stać się mokre, ona stanęła przede mną, a następnie cofnęła się, aby jej też mógł nawadniać swój organizm. Jej zaczął spienić się jej. Ee twarz, gardło, tułów i stopy.
  
  
  Gdy ona cała była śliska, ją złapał ją i przytulił do mnie. Zawróciliśmy, aby spłukać mydło, a on przycisnął usta do jej ust. Całowaliśmy się długo i namiętnie, a on czuł, jak drży z pragnienia.
  
  
  Wziął ją na ręce, po drodze do sypialni chwycił ręcznik, owinięty im Opakowania i położył na łóżko. Jej otarł ją, a następnie zerwał ręcznik. Kiedy jej szybkie suszenie, wszystko było gotowe. Jej, wszedł w nie jednym szybkim ruchem, kiedy ona wygięła plecy, aby mnie przyjąć. Ona była fantastyczna, dokładnie wiedziała, co jej chcę i płynnie poruszała się ze mną. Nie pamiętam, ile czasu to trwało, ale zasnąłem prawie natychmiast, gdy skończyliśmy. Ona mnie w pełni wykończona.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 5
  
  
  
  
  
  
  
  Wpuściłam go do śmieci. Tara wzięła owoców tropikalnych, jej dwa tuziny ostryg. Do tego, jak ją ih przyniósł, Tara zerwała się z łóżka, aby wziąć prysznic i ubrać się w swoim mieszkaniu. Miałem cały dzień na wypoczynek. Dopóki był w duszy, jej usłyszałem telefon na bulgotania wody. Jej starał się nie zwracać na to uwagi, ale człowiek na drugim końcu przewodu był stały. Zdementował pojawiające się w mediach doniesienia mi Хока. Jej pozwalam & nb płynąć i pobiegł za telefonem , pozostawiając za sobą po kropli.
  
  
  Szept w słuchawce wydawał się заговорщицким. "Dzień dobry, panie Carter. To Karibi Jerome. Mogę z tobą porozmawiać kilka minut?
  
  
  Uprzedzano mnie o Jerome. Urzędnicy AX myśleli, że to mógł być rosyjskim agentem na wyspie. Ale może to był po prostu telefon grzeczności. W każdym razie jej byłoby najbardziej neutralny. "Daj mi dziesięć minuta, aby się ubrać" - odparłem.
  
  
  Jej zadzwonił obsługa pokojowa, zamówiłem gorącą kawę i dodatkową filiżankę, suszenie, założył baletowe kapcie, przebrałem się w czyste ubranie i kurtkę, aby ukryć наплечную kaburę, gdy przyszli na kawę i pułkownika. Tymczasem jej przeszedł przez to, że Hawk powiedział mi o Jerome.
  
  
  Jerome był тридцатишестилетним członkiem znanej rodziny, choć nie z wyspy. Studiował w Oksfordzie i przeszedł specjalny kurs w akademii wojskowej w Sandhurst. Potem zrobił sobie imię, jako prawnik. Kiedy Randolph Fleming został po raz pierwszy wybrany na prezydenta, a wojska brytyjskie opuściły wyspę, parlament poczuł, że wyspy potrzebna jest własna armia. Fleming mianował szefa policji generała nowej armii. Jerome dotarł do stanowiska szefa sztabu. Hawk powiedział: "Pułkowniku, nas zaskoczył. Według danych CIA, był politycznie ambitnym i hotel przejąć władzę potem śmierci Hammonda. Zamiast tego natychmiast zwraca Fleminga ".
  
  
  Myślenia maszyna Hawk w dużej mierze wziął ego możliwymi motywami. Dlaczego ambitny człowiek, który miał szansę przejąć władzę, zwrócił się z listem do politycznego przeciwnika, którego wcześniej pomógł obalić? Nasi eksperci uważają, że Hieronim był na tyle sprytny, aby zdawać sobie sprawę swoją niepopularność. Wiedział, że parlament ego nigdy nie poprze. Ale jeśli on przepisze Fleminga prezydentem, będzie mógł stać się silnym twarzą, stojąc za tronem.
  
  
  Jej spytał Hawk, jemioła czy Jerome jakieś pojęcie o mojej prawdziwej tożsamości. Ale jak on mógł wiedzieć, miała nie więcej niż przedstawicielem Tomasza Sawyera.
  
  
  Pułkownik wyszedł przez pokój przed kelnerem i stał otwarcie, nawet się nie uśmiechając się, gdy nie jesteśmy sami. Poruszały się tylko ego ciemne oczy. Oni chcieli. Przeglądali duże łóżko, koc na podłodze, whisky i szklanki na stole. Długo uczył mnie, aż ją wylał emu kawy. Czarna, bez cukru. Nadal bez uśmiechu. Jej zdecydował się grać ostrożnie. Drzwi zamknęły się za kelnerem. Jerome spadł w głęboki fotel i znowu pociągnął łyk kawy.
  
  
  "Ty pięknie pracę", - ochrypły głos zabrzmiał bez żadnych emocji. Za sprawą było korkociąg. Powinien był pomyśleć o tym dużo wcześniej. Był to luksusowy, VIP. Co tu powinienem był zrobić strażnik? Jej patrzył na drogie meble z nadmiernym podziwem i zazdrością i zaśmiał się krótko.
  
  
  "Tutaj możesz zobaczyć, jak trudno jest być na najlepszych pozycjach. Jej czuję ten zapach, bo hotel jest pełen. Mnie wkrótce w piwnicy przeniósł. W tym sezonie wszystko musi być wypełniony, a pułkownik to wie. W takich krajach, jak Grand LaClare, calve muszą przekazywać swoje opinie książki na policję.
  
  
  'Bardzo źle dla ciebie.' Jest to patrzył na mnie pytająco. Następnie podniósł brwi i rzucił temat. "Jej stylu skorzystać z tej okazji, aby podziękować za pracę w samolocie. Bardzo szczęśliwy prezydenta Флемингу - i mi - że byli na pokładzie samolotu. I uzbrojeni ". Wykonane zmarszczenie brwi. "Czy na samym delle wiadomo, że masz ukrytą broń?"
  
  
  Jej nie mrugnął. Jej uśmiechnął się emu, jak w matematyce, выдающему kolejną tajemnicę. "Mój pracodawca wie, że lubię pracować z bronią. Jak wiesz, on ma jakiś wpływ ".
  
  
  No dobrze.' Teraz po raz pierwszy uśmiechnął się na myśl o mojej specjalnych przywilejów. "I znowu bardzo szczęśliwy. Jeśli nie odpowiesz tak, zgodnie z oczekiwaniami, prezydent Fleming był już martwy lub w obcych rękach. Aby zareagować tak szybko, trzeba być bardzo doświadczonym pracownikiem służby bezpieczeństwa ". Jeszcze jeden korkociąg o podwójnym dnie. Im jej więcej, niż tylko jako ochroniarz w hotelu? Jej pozostał ostrożny.
  
  
  "Towarzyszyłem pani Sawyer. Ona może być zranioną lub zabita, a moje odruchy działają, gdy ktoś celuje do mnie z pistoletu.
  
  
  'O? Tak, to naprawdę było zaskoczeniem? Nie wiedzieli, że prezydent stahl celem? Ale wtedy, oczywiście, w twoim miejscu nie mogli wiedzieć, że ego chcą porwać i wywieźć na Kubę ".
  
  
  Jej zapytał z niedowierzaniem. - "To co to jest p?""Ta бортпроводница przyznała?"
  
  
  Ego oczy, jego ochrypły głos nic nie wyrażały. "Otrzymaliśmy informacje z innego źródła. Dziewczyna uciekła, zanim zdążył ją przesłuchać.
  
  
  Uciekła przez więzienia, w którym jej było? Ponownie pomyślał o jej испуганном postaci. Czy też nadal może być agentem, wystarczająco dobry, aby mnie oszukać? Jerome odgadł moje myśli. "Ee pozorna niewinność wprowadziła w błąd kobietę-strażnika. Użyła odbiór karate, ukradła ubrania i po prostu odeszła ".
  
  
  "Ale gdzie ona mogła pójść?"
  
  
  Niespokojne drżenie ramionami. "Te luksusowe statki przychodzą i odchodzą tutaj. Jej tak wiem, że jest na tyle mądra, aby dostać się na pokład jednej wokół tych łodzi.
  
  
  Trudno mi w to uwierzyć. Ale też nigdy nie wierzyłem, że бортпроводница może zabrać dwa rewolweru na pokład samolotu. Pułkownik machnął omówienia tej kwestii i odchylił się na oparcie krzesła. - 'Nie ważne. Dziękuję prezydent bezpiecznie dotarł. Wojskowi są przekonani, że im lepiej będzie, jeśli oni będą mieć emu pełne wsparcie, więc te problemy zostały rozwiązane ku zadowoleniu wszystkich ". Dopił kawę i wstał. "Jeśli kiedyś będę mogła ci w czymś pomóc, znajdziesz mnie w pałacu".
  
  
  Ją, uścisnął mu dłoń, którą wyciągnął, i wypuścił go. Wiedział wyp mi się bardziej niż w młodości. Na ego wniosków było jasne, że armia będzie zachować milczenie. Prosta wdzięczność za incydent z deportacją samolotu nie zmusiła Jerome robić oświadczenia polityczne prostej strażnikowi hotelu. Jej podejrzewałem, że hotel dać mi do zrozumienia, że mi więcej nie trzeba bawić się z nim swoją podwójną rolę.
  
  
  Jej przeczekał chwilę, dopóki nie zrozumiałem, że opuścił hotel, a następnie wyszedł po pokoju. Na górnym piętrze nie było już żołnierzy. Mężczyźni Lewisa również zniknęły. Tylko tam jeszcze było pełno mafii.
  
  
  Jej, zszedł piętro niżej, w apartamenty Fleminga. Obecni byli tylko ludzie konsorcjum. Powiedziano mi, że Fleming jeszcze śpi. Piętro niżej ją znalazłem ten sam obraz. Dziwne! Jej, zdecydował, że warto spojrzeć w Kasynie. Jej odpowiedzi, i, być może, będę mógł ih tam znaleźć.
  
  
  Stoły do gry w ruletkę, hazardu i pokera tworzyły prostokąt wokół kanapy, otoczone обернутыми aksamitem łańcuchami. Tutaj nikogo nie wpuszczano, poza stickman i kasjerów. Stoły roiło się od turystów. Nie było okien, aby patrzeć, nie było godziny, aby pokazać czas. Tylko dzwonienie монетт, chrzęst chipsów, podniecone krzyki i przekleństwa. To nie jest moja gra. Zakład ją robię sobie codziennie rano: w nocy jej wrócę do łóżka bez szwanku. Gdy próbował się przecisnąć przez tłum, mnie do połowy затолкала podekscytowany tłum, направлявшаяся, jak stado słoni, do zwycięzcy nagrody głównej. Oprócz dzwonka maszyny, jej nagle usłyszał dzwonek w moim pokoju na górze. Przyczyna była w dziesięciu metrów ode mnie, wargi z niezadowoleniem скривились, brwi приподнялись w postaci całego podniecenia.
  
  
  Ona była zalana, jak latarnia morska. Długie rude włosy, i spodnie garnitur z wypukłościami we wszystkich właściwych miejscach.
  
  
  Aż czekałem, kiedy odbędzie się stado słoni, zobaczył ją, jak ona odwróciła się i zniknęła za ukrytą metalową przesuwne drzwi gdzieś obok swoich kas. Jej skierował się w to samo miejsce. Zrobiła moja wizyta jeszcze bardziej poważna.
  
  
  Szczęśliwy facet doszedł do kasy przede mną. Jej, czekał, aż клера weźmie pieniądze i zapłaci mężczyźnie. Kiedy szczęśliwy zwycięzca zniknął, sługa spojrzał na moje puste ręce i powiedział znudzony tonem: "w Czym mogę pomóc innym?"
  
  
  Jej nienawidzę, gdy ktoś mnie nazywa przyjacielem, i tego człowieka jej nigdy wcześniej w życiu nie widziałem. Potrzebuję Układ Каппола. Jej chcę z nim porozmawiać ".
  
  
  Nieprzyjemne twarz stała się jeszcze неприятнее. "Nigdy o tym nie słyszałem.'
  
  
  Jej kładę swój nowy dowód osobisty na szafie. W nen mówiło się, że jej nowy szef służby bezpieczeństwa w hotelu "Sawyer". Mężczyzna tylko spojrzał na mnie. "Dlaczego nie powiedziałeś mi tego wcześniej?"
  
  
  "Nie pytałem o to. Pan Sawyer spodziewa się, że ego goście będą uprzejmi do ego personelu. Jak masz na imię?'
  
  
  On się tego nie spodziewał, i emu się to nie podobało. Był wokół nich, którzy natychmiast kurczą się, gdy już nie może szczekać. "Tony Ricco". To było nie więcej niż mamrocząc.
  
  
  "Masz jedno ostrzeżenie. Nie zawsze na nas liczyć, na sekundę! Nie pozwól mi słyszeć skargi na ciebie. A teraz, gdzie Каппола.
  
  
  "Przez drzwi". Wskazał w kierunku, gdzie zniknęła ruda. Nacisnął przycisk pod barem i grube metalowe drzwi otworzyły się. Jej powłoki, przez ślepy przełęcz. Budynek tutaj przypominało sejf, a także słuzyć sejf. Przy stole, do połowy pełną jakimś panelem sterowania, siedział wysoki murzyn. Ubrany był w mundur koloru khaki bez cyfrowy różnice i mógł uchodzić za funkcjonariusza policji hotelu. Był tak przyjazny, jak kasjer. Kiedy do niej podszedł, jego zimne oczy niedostatecznej spojrzał na mnie.
  
  
  "Potrzebuję Каппола" - powiedziałem, pokazując swój dowód tożsamości.
  
  
  Pochylił się do wbudowanego mikrofonu i powiedział głęboki growl: "Do ciebie Carter. Nowy ochroniarz.
  
  
  Reumatyzm zabrzmiał w домофоне. "Wyślij ego".
  
  
  Nacisnął przycisk i ponownie otworzyły się bezszelestnie ciężki metalowy panel. Za nim był duży pokój z gołymi żółte ściany, puste krzesło, kilka pustych krzeseł i głęboka z kanapy, na której czuje się ruda. Papieros między jej ustami wydała cienki niebieski dym strumieniem między jej полузакрытыми oczami. Spojrzała na mnie, jak na starego znajomego.
  
  
  Chip Каппола był uosobieniem człowieka, który chce wyglądać na trzydzieści lat młodszy siebie. Marynarka ego biały silk garnitur wisiał na wieszaku moans. Ego jasno-fioletowa koszula z ciemno-czerwonej monogram na rękawie była jedynym jasnym miejscu w szarym pokoju. Ego głos był równie bezbarwny. "W tym roku gęsi odleciały na południe".
  
  
  "Oni nie przebywali w Miami" - odparłem.
  
  
  Nie wiem, kto wymyślił te idiotyczne słowa kodowe. Jak oni muszą się wydawać неприметными, ale w tym samym czasie nie powinny być czymś, co można powiedzieć przypadkowo. Каппола lekceważąco spojrzał na mnie.
  
  
  Nick Carter, a? Киллмастер? Nie wyglądają na morderców, których znam. Ale nie pozwól mi cię obrażać przed paniami ". Wskazał na rudowłosą. Mitzy Gardner. Może słyszeliście o niej.
  
  
  Ją słyszałem. Ale ona nie wydaje mi się typowe dla Mitzy. Nie dość głupia. Według moich informacji, która była kochanką wielu przywódców mafii, czterech wokół których byli już martwi. Ona, prawdopodobnie, dbała by o przemyt pieniędzy dla nich. Lalki mafii pod zamkiem do szwajcarskim bankom. Teraz należała do dla chipa Капполе, высокопоставленному gangstera, разыскиваемому w Stanach Zjednoczonych. I taki facet teraz pracował na AX.
  
  
  Каппола nie interesował się bezpieczeństwem narodowym. Ego lojalność była wyłącznie narodów świata przestępczego. Ale jedno wiedział na pewno: nie chciał, aby komuniści przejęli w kasynie, dlatego emu się to opłaca się wspierać Randolpha Fleminga. Z Flemingiem w siodle sprawy Капполы w Grand Лакларе trwały bez przeszkód, jak i w czasach generała Hammonda.
  
  
  Каппола wskazał na krzesło, a on przyjął propozycję. "Jestem cholernie zadowolony, że był w tym samolocie, na którym przyleciał Fleming. Jeśli stracimy go, wszyscy ryzykujemy życiu. Wtedy zapomnimy o naszym kasynie, i Sawyer straci wszystko ".
  
  
  "Jeszcze nie stracił ego", - zdementował pojawiające się w mediach doniesienia jego mafii. "To prezydent, i pułkownik Jerome mówi, że wszystko jest w porządku".
  
  
  On raz sel. "Rozmawiałeś z Джеромом? Powiedział emu, kim jesteś? On gwałtownie wypluł te słowa.
  
  
  "Dlaczego jesteś taki zły?"
  
  
  "Powiedziałeś emu?"
  
  
  'Oczywiście, że nie. Co ty w ogóle masz przeciwko niemu?
  
  
  Położył ręce na krześle i pochylił się do przodu. "Karibi Jerome kazał porwać Fleminga".
  
  
  Jej pozostał neutralny. "Skąd ci wpadł na ten pomysł, Каполла?"
  
  
  "Pomysł? Wiemy. Myślisz, że tylko AX wie, co się dzieje? Mamy mężczyzna na Kubie. On tak z Castro ". On ujął w dwa palce. Jerome chce na zawsze usunąć Fleminga.
  
  
  Mnie to nie cieszy. Niezależnie od informacji nam pewne Goat Oc, ona nigdy nie może przeważyć nad naszą. Poza tym, to nie pasuje zachowanie pułkownika. Fleming był w Stanach Zjednoczonych. Jerome oddzwonił emu.
  
  
  Каппола uśmiechnął się. 'Słuchaj. Gdy Fleming był na kontynencie, Jerome nie mógł zrealizować swój przewrót nawet z pomocą rosjan. Amerykanie w odpowiednim momencie wyślą Fleminga, aby zmylić. I to był strumień Jerome ' a. Ale kiedy Fleming w sali w kubańskiej więzieniu, Jerome może oszukać opinię publiczną, że on wyzwoli Fleminga, gdy ten dojdzie do władzy. Że odniesie sukces, i to będzie ostatnia rzecz, jaką kiedykolwiek usłyszymy od Fleminga ".
  
  
  Ja zawsze słucham wszystkiego, co nie raz wydaje się bzdurę. Ale nie chciałbym, aby mnie ошарашивали krzyki mafii. Nawet gdyby to wszystko było prawdą, ręce Jerome związane były otwarte teraz. Dało się słyszeć buczenie, trzy krótkie sygnale. Каппола zerwał się, przeczytałem na moim osoba wątpliwości i powiedziała ruda: "Chodź, wyluzuj się. On się śpieszył, żeby wyjść z biura.
  
  
  Mitzy Gardner wstała i przerzuciłam torbę przez ramię. Nigdzie się nie spieszyłam i spojrzała na mnie z uznaniem i trochę поддразнивающе. "U kogoś zawał serca w kasynie" - zdecydowanie powiedziała. "Od czasu do czasu zdarza się największy zwycięzca lub wielki przegrany". U nach był lekko ochrypły głos. "Jedźmy, kochanie".
  
  
  "Szef służby bezpieczeństwa uciekł z damą? Jeśli uważasz, że Jerome chce porwać Fleminga, lepiej upewnić się, że on tego nie robi.
  
  
  Ona wzruszyła ramionami. "W kasynie nadal są ludzie. Dziś Fleming absolutnie bezpieczne. On śpi, a dziś emu nie trzeba opuszczać hotel. Ponadto, muszę ci coś powiedzieć, a co pokazać ". Ona potocznie powiedziała czarnego лакею: "idziemy w dół, książę".
  
  
  Jest on powszechnie hej uśmiechnął się. Kochał ją tysiąc razy więcej ode mnie. Przycisk, który jest teraz kliknąłem, odkrywał winda, naprzeciwko wejścia do kasyna, który wyciągnęli nas w piwnicy garaż, w którym można było umieścić cztery maszyny. Były tam samochód dostawczy Volkswagen " i fioletowy "cadillac". Wygodne dla osób, które nie chcą, aby ih widzieli. Jej coś powiedział o tym.
  
  
  Nagle uśmiechnęła się. "Winda również idzie do mieszkania Żetonów na dachu. Głos gdzie teraz Fleming.
  
  
  Usiadła za kierownicą "cadillac". Jej sel obok niej. Stań na podłodze, dopóki nie wyjedziemy, wokół hotelu - powiedziała mi. Hieronim proszę prześledzić za tobą, gdyby wydawali się przed hotelem ".
  
  
  Jej improwizowałem hej, pozwalając hej mnie przestraszyć, i wyciskaniu leżąc na dnie, aż Mitzy nacisnąć przycisk. Wstał stalowy właz. Poprowadziła silnik i wyjechaliśmy. Głuche echo na zewnątrz podpowiedziało mi, że przejeżdżamy przez duży garaż. Opony skrzypiały, kiedy owinął za kąt w górę. Ona skręciła w aleję i przez kilometr uwolniła mnie wokół mojej kryjówki. Bałagan z yahoo wczoraj był подметен, i na ulicy znowu zrobiło się cicho. Tłumu nie było.
  
  
  "Jerome" - powiedziałem. "Jeśli Каппола miał rację, dlaczego nie zabił Fleminga? Dlaczego hotel ego wysłać na Kubę? "
  
  
  Nie patrzyła na mnie. "Trup nikomu nie jest potrzebny. A żywego Fleminga jeszcze można było użyć, jako przedmiot negocjacji z Rosją ".
  
  
  'Być może. Również zastanawiam się, dlaczego Jerome hotel, aby szedł za nim ".
  
  
  Ona ze zdziwieniem spojrzała na mnie. "Już raz potknął się o ciebie. Cała ta bieganina wokół pistoletu była, oczywiście, nie jest przypadkowa. On chce, abyś odszedł stąd. Ile razy naprawdę trzeba wbić do głów, aby włączyć swój umysł? '
  
  
  Musiała to wszystko na dalszy plan. Fleming był bezpieczny w apartamencie Капполы, a teraz miałem czas wszystko przemyśleć. Jej robię to najlepiej, gdy relaksuję się. Dlatego postanowił odpocząć.
  
  
  Przejechaliśmy mimmo rynku i pałacu. Dalej, na szczycie wzgórza, zobaczył ją wpół zrujnowaną twierdzę, która zajmuje się, powinno być, służyła jako więzienie w dawnych czasach. W piwnicy pełno więźniów politycznych. Brudne miejsce. Stare miasto zostało zbudowane u podnóża wzgórza. Droga tam сузилась. Mitzy trudno manewrować w samochodzie mimmo wózków, bawiące się dzieci i kobiet niosących produkty. Tutaj można znaleźć prawdziwy smak i urok wyspy. Nie widzieliśmy turystów.
  
  
  Przejeżdżaliśmy stary hotel, który znajdował się w stanie zaniedbania. Wygląda na piernik. Trawniki porośnięte trawą, a okna i dzień zabite dyktą. Sto lat temu był to elegancki hotel.
  
  
  - Staram się Пуанчиана - powiedział Mitzy. "Kiedy został zbudowany, to był najlepszy hotel na Karaibach. Teraz raj dla termitów. Czasami ego do tej pory fretki korzystają mieszkańcy gór, które rozbijają obóz, kiedy trzeba być daleko od miasta ".
  
  
  Niektóre rzeczy na dziewczyny były nieprawdziwe. Ona nie mówiła, jak dziwka. W jej głosie było edukacja i umysł. A dla prostego pieniężnego kuriera jej zdanie miało ogromny аленка w mafii. Mówili nawet, hej moją prawdziwą tożsamość. To spowodowało u mnie ciekawość. Jej zapytał ją o to. Ona odpowiedziała z uśmiechem Mony Lisy.
  
  
  Kiedy Chip zaniepokoił się, że może stracić kasyno, jej zadzwoniła Davey i poprosił ego wysłać cię tutaj, aby ratować sytuację ".
  
  
  Davey? Davey Hawk? Jastrząb wykonywał rozkazy, ta laska? Było to uczucie, że mnie uderzył pięścią poniżej pasa. Czy Mitzy Gardner agentem AX? Czy też Hawk " ponownie grał w swoją grę i pozwolił mi ponownie samemu zorientować się we wszystkich? "Kochanie - powiedziałem - ja bardzo lubię żarty, ale kim ty jesteś, krawiec cholery?"
  
  
  Odpowiedziała na mój corkscrew pytaniem w reumatyzmu. "Jaki kapelusz mi założyć dla ciebie?"
  
  
  Jej zaklął pod nosem. "Wolałbym, żebyś ih wszystkich zrzucił".
  
  
  Ona nie straciła pewności siebie. 'Masz szczęście. Już prawie czas ".
  
  
  Teraz jechaliśmy na otwartym terenie z gęstą roślinnością dżungli. Następnie pojawiły się równiny trzciny cukrowej i małe plantacje bananów. Opowiedziała mi o zmieniającej się gospodarce tego obszaru. Banany przynosiły większe zyski, niż trzcina cukrowa. Nazwali to zielonym złotem. Mięso, goździk, okładka i pachnące bób tonka również stawały się coraz bardziej atrakcyjne dla uprawy. Powiedziała, że nie znajduje się niewielka plantacja na drugiej stronie wyspy.
  
  
  Droga wcale nie była prosta. Przez jakiś czas szła wzdłuż wybrzeża, a następnie zbliżyła się do gór, które ciągnęły się jak grzbiet, przez środek wyspy. Kiedy wyszliśmy z plantacji, z boku sukienka miejscowość stała się wrzosowiskach, a z drugiej strony ją zobaczył głębokie kaniony, porośnięte drzewami i roślinami. Byliśmy około dziesięciu kilometrów od miasta, gdy Mitzy skręciła ciężki samochód z szosy w boczną drogę, przejechałam po niej pół mili, ale potem zatrzymała się przy lagunie.
  
  
  Ona заглушила silnik, zrzuciła sandały i otworzyła drzwi. Jej siedziałem na chwilę, aby wziąć pod uwagę wygląd. Dla granatową wodą, o milę stąd, widniały terenie całego hotelu. Teren jest tam fajnie wchodziłam, i wciąż były widoczne ślady starej twierdzy.
  
  
  A widok wypłat bezpośrednio przede mną była jeszcze lepsza. Mitzy zdjęła ubranie i pobiegła do & nb. Odwróciła się i przyjemnie pomachała mi ręką. Początek drugiej podpowiedź mi nie jest potrzebny. Szybko rozebrał się i poszedł za nią.
  
  
  Była tylko lekka aktywnego wypoczynku, a woda była prawie ciepłe. Dziewczyna unosiła szybkim płynnym ruchem, i ją dogonił ją tylko z dala od brzegu. Jej znieść nie mógł, ale byliśmy & nb. Jej skóra wydawała się miękka. Jej hotel przyciągnąć ją do siebie za biodra, ale ona rzuciła się do tyłu i zanurkował wokół mnie. Nam jeden wokół nas nie był w pełni gotowy, kiedy to wyszło na jaw, westchnęła i zanurkował z powrotem do mnie. W głębokiej & nb nie ma za co trzymać, ale to okazało się nie trzeba. Ona była wspaniała.
  
  
  Kiedy wszystko się skończyło, powrócił na powierzchnię. Jej przypłynął do niej, i odetchnęliśmy. Jej zasnął w spokojnej ciepłej & nb. Jej nie zauważył, dopóki mój cel nie obniżyła się i nie weźmie udział w ciepłej słonej wody.
  
  
  Dziewczyna zniknęła. Ją, obejrzał się i zobaczył, że ona była już na plaży. Na jej brzuchu, na brązowym tle białego piasku. Jej, zauważyłem, że nie widać podział na jej kostiumie kąpielowym. Jej dopłynął do plaży, opadł obok niej i znów zasnął. Dopóki mnie nie jest to jedyny program jej ochrypły głos. "Dzień dobry, Carter. Masz zamiar spotkać sojusznika.
  
  
  Otworzył oczy i zobaczył, że słońce już zachodzi na zachodzie. Na plaży nie było nikogo widać. Zaledwie kilka krabów i dużo piasku. Następnie wskazała na przylądek przez wodę. Coś zbliża się do nas nad wodą, ale to nie była łódź.
  
  
  To było jak na ludzką postać. Jego zamrugał, potrząsnął głową i spojrzał ponownie. On wciąż tam był. Trzysta metrów, i na tym miejscu, gdzie ją i zauważyłem, że tu stać kategorycznie nie można, shell mężczyzna. Wysoka, bardzo szczupła, ubrana w długą białą suknię, развевающееся wachlarzem. Podszedł do nas z majestatycznym, ale zdecydowanym podejściem. To było niewiarygodne.
  
  
  Dziewczyna obok mnie wstała i pomachała. Ona spokojnie się ubrałam. Jej, wiedziałem, że to halucynacja. Wprawdzie, woda była słona, w dotyku była jak syrop, ale o mało nie utonął, gdy zasnął w niej.
  
  
  Mężczyzna wszystko zbliżał się. Około dziesięciu stóp od brzegu, podniósł szlafrok, pogrążył się w wodzie po uda i znowu wstał, zbliżając się do brzegu. Wydawało mi się wzrostem około szóstego metrów. On był stary, z długą brodą i siwymi włosami. Był chudego, ale жилистым.
  
  
  Jej siedział nagi na piasku, wpatrując się w ciemne oczy i szeroko otwarte usta, uśmiechając się Mitzy Gardner. Siedziała obok mnie i wziął ją za rękę z palcami, które mogłyby dotrzeć do баскетбольному piłkę, delikatnie, jakby to było jajko. Powiedziała emu kilka słów w nieznanym mi języku, a oni się zaśmiali. Spojrzała na mnie i powiedziała: "To Noe, Nick. Żył tu dłużej, niż ktokolwiek może sobie przypomnieć. A jeszcze jest przeciwnik komunistycznych rakiet na wyspie ".
  
  
  Jego wstał. Co jeszcze mógł jej zrobić?
  
  
  Noah spojrzał na mnie, a następnie uścisnął mi rękę. Mój całkowicie zniknęły w ego dłoni, ale on ścisnął moją rękę równe tak, aby wmówić uczciwość i zaufanie. Jej dotknął ciała, ciepłej, z krwią w środku, na żywo.
  
  
  "Jestem bardzo podziwiam ciebie, panie Carter. Miał wyraźny brytyjski akcent i głos, którym mógłby ryczeć, gdyby chciał. "Mitzy opowiedziała mi o spotkają swoich sprawach, które zakorzenione moją wiarę w ciebie".
  
  
  Jej сглотнул. - "Twoja wiara we mnie?" "Przynajmniej jej wciąż robię to, co jest możliwe. Obawiam się, że bardzo kochał.
  
  
  Spojrzał na Mitzy. Między nimi powinna być ścisły związek. Oczywiście, wokół szacunku, przyjaźni i zrozumienia. Następnie znów zwrócił uwagę na mnie.
  
  
  "Muszę przeprosić, panie Carter. Ją poprosił Mitzy zabrać cię tutaj, dopóki nie jest zbyt entuzjastycznie nastawiony do swojej pracy. Niestety tutaj pojawił się problem ". Wskazał na górę. "Muszę pozbyć się poważną chorobę. Teraz nie mogę zostać, ale pomyślałem, że powinien przynajmniej spotkać się z wami i obiecać ci swoją pomoc, jeśli trzeba. Mam nadzieję, że ponownie odwiedzić mnie ".
  
  
  Pochylił się, pocałował ją w płatek, skinął na mnie, wrócił do & nb, podniósł szlafrok i zniknął tak samo, jak przyszedł.
  
  
  Jej przyglądał mu się. Mitzy zachichotała. "Co zostało z twojego panowania nad sobą? Zdaje się, że widzieli ducha.
  
  
  Jej wskazał na ducha. 'Jak?'
  
  
  Stała się ona poważnym, na chwilę spojrzała na mnie i powiedziała: "Nie pytaj za dużo, Nick. Jej naprawdę widziałam niesamowite rzeczy z nimi fretki, jak poznałam tego człowieka. Ty też to miał. A teraz lepiej wrócić do Флемингу, zanim on się obudzi i nie będzie chciał wybrać się na spacer ".
  
  
  Jej ubierając obejrzał się na wysoką ciemną postać, która zajmuje się zniknęła środowisk skał u podnóża wzgórza, na cyplu. "Opowiedz mi więcej o swoim przyjacielu", - poprosił ją.
  
  
  Wzruszyła brązowym ramię.
  
  
  "Pomyśl o tym, co powiedziałam. Przygotuj się na niespodzianki. Noi może dostarczyć wiele wokół nich, i jestem pewna, że jeszcze nie słyszałam i nie widziałam no wszystko ".
  
  
  Pobiegła przodem do samochodu. Gdy ją, wszedł do samochodu, silnik ryknął. Zanim ją zamknął drzwi, nacisnęła na pedał gazu, a my na pełnej prędkości jedziemy na torze z powrotem na drodze.
  
  
  Ją nam na chwilę nie powierzył, że ten Noe ma w sobie magię. Mi to po prostu wygląda bardzo sprytny i przebiegły. "On pustelnik?" - zapytał ją, Mitzy. Wszystko, tylko nie to. On - wódz plemienia, liczącej ponad sta osób. Mieszkają w starej twierdzy. On mówi, że ego, ludzie osiedlili się tu kilkaset lat temu, a następnie powstania niewolników. Razem to potężna grupa. Oni mogą być wszędzie w dżungli, i nie będzie w stanie ih zobaczyć, jeśli oni tego nie chcą ".
  
  
  "Jak pan wie ego?"
  
  
  Ona zacisnęła usta i spojrzała na mnie.
  
  
  "To też było bardzo dziwne. Jej pływała w lagunie, gdy nagle zszedł na dół, aby przekazać mi wiadomość. Asystent Żetonów w kasynie został zabity, i Chip hotel, aby ją przekazać w Miami. Ten facet zginął w dziesięć minuta czwartego. Noe powiedział mi w kwadrans po.
  
  
  Tak było łatwiej. Przynajmniej teraz mam pod nogami była twarda gleba. - Bęben dżungli - zaśmiał się ja. "Telefon w dżungli".
  
  
  'Chyba. Ale później ją kiedyś widziałem, jak uzdrowił bardzo chorą kobietę z pomocą voodoo. Powiedział, że on ją gołąb. Ona stanęła w miejscu, i to było lepiej ".
  
  
  W goli покалывало. Dziewczyna obok mnie była wystarczająco silna, aby przetrwać w surowym świecie mafii. Do tego trzeba mieć praktyczne nastawienie do wszystkiego. A teraz mówiła o voodoo i czarnej magii, jakby sama wierzyłam w nich. Więcej na jej cześć pytań nie zadawał.
  
  
  Jechaliśmy w milczeniu pięć minut. Nagle na środku drogi okazał się murzyn. On gestem pokazał nam, abyśmy się zatrzymali. Mitzy zatrzymał i otworzył okno. Wydawał się wzburzony; zapytała ego coś w lokalnym dialekcie, i pokręcił głową. Nie mów słowa, Mitzy włączył wsteczny bieg, odwrócił się i dał gazu.
  
  
  "Noe zapytał o nas", - powiedziała ona. "Był pośpiech. Coś musiało się stać, ale on nie powiedział.
  
  
  Jej, spojrzał na Mitzy, a następnie ponownie na hotelowego. Droga była bezludnych. Gdy skręciliśmy na następny wskaźników, droga okazała się bardzo zły. Potrzebujemy by jeep, aby bez trudu pokonać wszystkie przeszkody. W połowie drogi zakończyła się przed wielkim выбоиной na drodze.
  
  
  "Musimy iść dalej" - powiedział Mitzy.
  
  
  Nie można nazwać to chodzeniem. Wdrapał się po drzewach, jak kozy górskie, aż w końcu dotarli do wysokiej ściany, zbudowanej wokół łupków. Twierdza zajmowała cały cypel i wyglądała zdobycia. Kiedy przechodziliśmy przez bramę, ściany podwórku też były na łupku. Na jego tle zbudowano kamienne budynki, niektóre zniszczone, a inne w idealnym stanie. Ih dachu były platformą do ściany. Ludzie zebrali się wokół imponującej figury tony odniósł. Mieli ciemne twarze rdzennych amerykanów. Na mężczyznach była tylko набедренная opaska, na kobietach - krótkie kolorowe spódnice. Wszyscy milczeli, nastrój był powolny.
  
  
  Kiedy weszliśmy, Noah podszedł do nas. Ego twarz była ponura, ale ego zachowanie było dumnym i majestatycznym.
  
  
  Powiedział nam tę wiadomość, bez mrugnięcia okiem. Dr Fleming został porwany. Chip Каппола zginął, próbując temu zapobiec. Jerome zajął hotel. Na statkach wycieczkowych ewakuują wszystkich amerykanów i europejczyków ".
  
  
  Jej zapytał - "Skąd Tara Sawyer?".
  
  
  Dopiero później dotarło do mnie, skąd otrzymywał informacje. Ale podczas naszej cichą podróż na Cadillacu jej w ogóle nie słyszał błony frakcji w dżungli.
  
  
  W komunikacie o niej nic nie było ", - powiedział Noah. W każdym razie komunikat było. Dlatego nie polegał wyłącznie na wizji. - "Jak ty to wszystko wiesz?"
  
  
  Spojrzał na ludzi wokół i zobaczył, że ego usta niecierpliwie подергивается. "Proszę, nie wątp we mnie, panie Carter. Brakuje czasu. dr Fleming trzymają w lochach pod starej twierdzy, i ego trzeba uratować. Prawdopodobnie swoją miss Sawyer wysłali do domu w jednym wokół statków.
  
  
  "Wydaje mi się to mało prawdopodobne. Nie sądzę, że Jerome puścił ją, gdybym mógł zatrzymać ją dla okupu ".
  
  
  "To jest argument. Ale to jeszcze nie wszystko. Były powszechne opisu was obu i za złapanie zaproponowano dziesięć tysięcy dolarów.
  
  
  Jej zaklął głośno. "Jak tylko ją zamiar zrobić mały hak i nagle niebo spada".
  
  
  "Cieszę się, że zrobiłeś ten hak" - powiedział Noah. - W przeciwnym razie już by nie żyli. Przynajmniej teraz można dać odpór ".
  
  
  "Lepiej coś zrobić" - odpowiedziałem. Jej, spojrzał na dziewczynę. 'Zostań tutaj. Tutaj jesteś bezpieczna. Jej beru masz samochód ".
  
  
  'Nam za co. Nie wiesz teren. Ją znam, a poza tym mam jeszcze pracę ". W jej głosie była metalowa nuta, намекавшая na cechy charakteru, które przynieśli hej miejsce w braterstwie mafii.
  
  
  "Ona ma rację" - powiedział Noah. "Nie można wrócić do Port-of-Spain na drodze przybrzeżnej. Niewątpliwie, Jerome nakazał zablokować nast. Będziesz musiał przejść przez góry, i wtedy można korzystać z każdej pomocy ". Wskazał długim palcem na jednego grubego смуглого mężczyznę, potem na drugiego. "Spodnie, koszula. Spiesz się. Pójdziesz ze mną ".
  
  
  Nie podobało mi się to. Jak mogłem być pewny prawdziwości opowieści tony odniósł? I komu może trzeba ten wyjazd w podróż, która bóg wie, czym się skończy? Ale nie miałem wyboru. Noe i ego ludzie stanowili większość, a nawet Mitzy stanęła na stronę tony ' ego, który wygrał. Więc zgodziłem się, przynajmniej w tej chwili. Do tego czasu, jak dotarliśmy do "Cadillac", para też była tam, uśmiechając się. Nasi przewodnicy teraz były w bawełnianych spodniach do kolan i białych koszulach z засучеными rękawami. U nich za czasowymi ukrywali się maczeta.
  
  
  Są one w taką grę z tyłu.
  
  
  Zawrócić nie było gdzie, i Mitzy miał pięć minuta pchać samochód tam i z powrotem, aż w końcu nie mogli zejść ze wzgórza. Główna droga była już zły, a ta straszna. Jechaliśmy na niskim biegu po tym, co najbardziej przypomina szwajcarski ser z dziurami, i, co gorsza, znaleźliśmy się na skale po drugiej stronie grzbietu. Skręciliśmy i idziemy wąską ścieżką, która zajmuje się prowadziła w dół. Maszyna z jednej strony trafiają zboczu góry, a z drugiej jej patrzył w otchłań niezgłębionej głębi. Jej nic nie powiedział, aby nie rozpraszać Mitzy. Mógł lepiej skupić się na jeździe.
  
  
  Potem kilometrów tych przeciwności znowu przejechali przez krzaki, i znów mógł swobodnie oddychać. "Tak, ty znasz drogę" - powiedział jej Mitzy. "Jak trafimy do więzienia Jerome?"
  
  
  Ona pokręciła głową. "Musimy najpierw dowiedzieć się coś o tym. Najpierw musimy udać się w ten stary hotel, który jej pokazała ci w drodze na swoje pierwsze spotkanie z Nov. Tam będziemy mogli rozwijać nasze plany ".
  
  
  Robiło się ciemno, kiedy w końcu wyszli na drogę, na tyle szerokie, aby "Cadillac". Mogliśmy zobaczyć na dole przez roślinność światła. Tak więc, byliśmy w pobliżu miasta. Mitzy włączył reflektory, aby wyjechać na drogę.
  
  
  Promień światła oświetlił człowieka w mundurze. Wyciągnął nas broń. Dziewczyna natychmiast się zatrzymał, włączyła wsteczny i znowu ускорилась. Jej instynktownie obejrzał się. Światła cofania złapali innego żołnierza, który dopiero co zrobił karabin do góry. Zanim ego broń unosi się dość wysoko, aby trafić do każdego wokół nas, mój "Luger" strzelił. Przy tym odporna na pęknięcia szyby. Na Mitzy było dużo kawałków, ale ona nadal prowadzić samochód. Jej strzał w szczelinę, gdzie wcześniej było przednią szybę i żołnierzy przed samochodem spadł.
  
  
  Mitzy zatrzymała samochód i miałem czas, aby spojrzeć na naszych przewodników. Nam jeden wokół nich nie ucierpiał. Oni свернулись na tylnych siedzeniach, a teraz znów delikatnie wzrosły. Jej wyszedł, aby przyjrzeć się bliżej na prezenty, które dał nam pułkownik Jerome. Dwóch żołnierzy zginęło. Wziął ih mundur i broń i rzucił na tylne siedzenie. Ludzie tony odniósł sięgnęli po broń. Jej powiedział. - "Dasz sobie radę z tym?"
  
  
  Mogliby. Służyły pałacowej straży, gdy Fleming został prezydentem. Być może kiedyś będziemy mogli korzystać z tej wiedzy. W tej chwili jej trzymał broń przy sobie i kazał im dwóm zaciągnąć zwłoki w krzaki, gdzie będą leżeć cicho, dopóki nie pojawi się jakiś głodny bestia.
  
  
  W każdym razie blokady drogi udowodnił, że informacje tony odniósł verne ' a. Starzec ma w rękawie było więcej, niż jej stylu, by to przyznać. Tak więc, Jerome, był głównym, powiedział Noah. Nadszedł czas, aby zastanowić się, jak uwolnić Fleminga. Autorytet tony odniósł także kojarzy mi więcej pewności ego przyjaciół. W końcu oni mówili, i teraz, gdy oni udowodnili, że mogą obchodzić się z bronią, wciąż mogą być pomocne.
  
  
  Możemy bez problemu dotarliśmy do hotelu, i Mitzy zaparkowała samochód w opuszczonej szopie za budynkiem. Stamtąd udaliśmy się w walącym się lobby. Zapach pleśni i gnijącego drewna walczyli o władzę. Nasi przewodnicy przeprowadzili nas przez скрипящей schodach do kuchni. To była duża kuchnia z półkami wzdłuż jednej wokół ścian i biurkiem na środku. Byliśmy tam sami. Na stole paliła się świeca, i trzech mężczyzn jedli игуану, lokalny przysmak, od czego mam заурчало w brzuchu.
  
  
  Potem cześć mężczyzn i dwóch naszych przewodników, podnieceniem rozmawiając z trzema tubylcami, w końcu jesteśmy w stanie zjeść. Kiedy mój brutalny głód był zadowolony, jego poczuł się trochę mniej jak yo-yo na linie niespodzianek i trudności. Moja płyta była jeszcze do połowy pełna, gdy trzech tubylców odeszli. Jej był szczęśliwy, aby zobaczyć, jak są one odchodzą. Trzeba było wypracować swoją taktykę, a ja nie czułem się незваной przez firmę.
  
  
  Noe wymienił mi nazwy naszych przewodników, ale ponieważ nie znałem języka, jej zapomniał ih. Jej na pamięć, tylko to, że były one długie, z dużą ilością spółgłosek. Jednak nie chciałem urazić-po prostu nazywając ih Tom i Harry, więc jej wyjaśnił swój problem i zapytał ih zdanie.
  
  
  Wyższy z dwóch roześmiał się i powiedział: "możesz mnie nazywać Лэмби". Wypowiedział to na solidną "czwórkę".
  
  
  Mitzy powiedziała mi na ucho: "Лэмби. to duży sum. Jedzą ego mięso, aby zwiększyć swoją potencję ".
  
  
  W nen ma styl - uśmiechnął się ja. "Ценымногие lepiej, niż, na przykład, moje imię - N3. A ty?' Jej, spojrzał na numer dwa.
  
  
  Ona szeroko się uśmiechnęła. 'Wojskowe.'
  
  
  "Dość krótko" - odpowiedziałem. 'Co to znaczy?'
  
  
  Roześmiał się znowu. "Ptak drapieżny. Bardzo niebezpieczna.'
  
  
  'Dobrze.' Kocha ją ih. Mogli się śmiać z perspektywą do walki z całą armią Wielkiego Лаклера. Może u nas był jeszcze mała szansa.
  
  
  "Zdajesz sobie sprawę, że potrzebujemy dr Fleming. Na zawsze wyciągnąć Fleminga wokół więzienia. Ale najpierw trzeba się tam dostać. Czy ktoś wokół was wie coś o sposobach ucieczki, jak подкопов, które więźniowie, może wykopali w przeszłości?
  
  
  Reumatyzm był ujemny. Był jeden. Zbyt wąski, aby zawrócić, i zbyt strome, aby trafić z powrotem do celi. Tam, gdzie wyszła dziura, teraz były żelazne bramy. Naprzeciwko неих wciąż leżał выцветший czaszka wypadek, który zrobił ostatnią próbę ucieczki. To było dawno temu. Dlatego musimy pracować nad swoim wewnętrznym instynktem, i ono części okazuje się krwawą. Jej powiedział to, co myślał o tym. "Jak myślisz, od czego chcesz zacząć?"
  
  
  Oni aryjczyków szczędził ramionami. Wojskowe powiedział to dla nich obu. "Jeśli Fleming umrze, na pewno zginiemy. Jerome chce zbudować rakietowy stację na naszej powyżej. Będziemy walczyć, ale mamy za mało ludzi i broni, aby zatrzymać ego ".
  
  
  Para zaczęła mi się podobać coraz bardziej. Ih wiek trudno było odgadnąć, ale ih skóra była gładka, i w ih koordynacji wszystko było w porządku. Poruszały się z gracją tygrysów. Jej wskazał na mundur. 'Załóż to. Będziesz grać rolę żołnierza. Zdobyli nas z Mitzy i zamiar dostarczyć nas do twierdzy. Można powiedzieć, że Jerome kazał zamknąć nas na aparaty cyfrowe Fleminga.
  
  
  Oczy dziewczyny na chwilę zwęziły się. Jej nie lubił ryzykować jej życie, ale nasz "trick" byłby bardziej przekonujący, gdyby ona też tam była.
  
  
  Wojskowe i Lumby zdjęli koszule i spodnie, trochę pokręcił z набедренными opaskami, a następnie nieśmiało odwróciła się i zdjęli ih też. Obaj nosili оуанг, za walki amulety na pasie, na szyi. Oczywiście, broń była pod ręką, ale może myśleli, że nie zaszkodzi mieć trochę więcej ochrony. Nakładają wojskowe камзолы na amulety, ubrali spodnie, i, jeśli zrozumieć, że jesteśmy gotowi do pracy.
  
  
  Za kierownicą była Mitzy. Jej sel obok niej, a dwóch naszych kreatora siedzieli z tyłu, stawiając pistolety do naszych szyje. Na drodze do twierdzy dziewczyna maksymalnie wykorzystała krótką drogę. Ulice były zaskakująco puste. Wszystkie pozostały wewnątrz i trzymali zasłony zamknięte. W sklepach było ciemno, i zostały one zabite od maruderów. Port-of-Spain nagle zamienił się w ponure miasto, mocno różni się od zabawy ostatniej nocy.
  
  
  Twierdza znajdowała się na niewielkim wzniesieniu. Zielony trawnik przed nim robiła wszystko, aby wyglądała przyjaznego, ale ten efekt został zepsuty żelaznym płotem wokół niego i armaty ustawionej na środku trawnika. Parking przed bramą nie robiła to miejsce kameralne.
  
  
  Corporals i dwaj żołnierze zobaczyli nasze światła i zablokowali drogę z bronią w pogotowiu. Mitzy zatrzymał i zatrzymała się kilka metrów przed nimi. Za mną Лэмби zawołał: "Corporals, zobaczmy, co mamy. Bold haczyk! Pchnął mnie lufą pistoletu do przodu i hojnie zaśmiał się.
  
  
  Corporals ostrożnie podszedł. Hotel najpierw spojrzeć na to. Parowe opowiedzieli historię sukcesu o tym, jak mają nas, i pokonania trudności, które musieli pokonać. Corporals był pod wrażeniem. Kiedy skończył swoją opowieść, powoli podniósł karabin i нацелил jej na mnie.
  
  
  Moje życie się skurczył. Nie stahl by strzelać w Mitzy. Jej był o tym przekonany. Nah mogli wziąć zastaw lub okupu. Ale to, że Jerome planował dla mnie, było zupełnie inne. Corporals na chwilę zostawił mnie w ciemnościach, patrząc na mnie przez wizjer. Następnie on szczekał polecenie. Żołnierze otworzyło drogę. Corporals zachód słońca w samochód i kazał Mitzy jechać do twierdzy. To było szary budynek. Bez okien i jedne drzwi w środku, jak otwarte usta. Według niego nawet tkwił drewniany uchwyt. Mitzy zatrzymał się i postawił samochód na wyłożoną kafelkami parkingu, a teraz go zobaczył, że drewniany uchwyt był mostem zwodzonym nad głęboką fosą. Teraz w nen rosły chwasty, ale dawno tu siedziała wszystkim niewolników. заливавшая ego wodą przez sukienkę. Uderzyć każdy musiał liczyć na kombinezon. Na środku placu stał żołnierz, i cały teren освещалась jasne reflektory. Corporals wyszedł. "Weź ih, aż jej trzymam tego faceta w muszce".
  
  
  Mnie wzięli wokół maszyny. Mitzy wydostałam się z drugiej strony. Wojskowe i Lumby trzymali pistolety appressed do naszych plecach. Corporals jeszcze trochę злорадствовал i wszedł do środka. Po kilku minuta znowu przybył w towarzystwie porucznika. Żołnierzy na moście surowego отсалютовал i zachowanie początkujących podpowiedziało mi, że on tu dowodzi.
  
  
  Corporals rozmawiał z zajętych gesty, aż oficer gest nie zmusił ego uciszyć. Gwiazdy ego w jej oczach mogłem się domyślić, kto zdobył nagrodę, gdyby to był prawdziwy chwyt.
  
  
  Лэмби zauważył: "Rozkaz od pułkownika. Ci dwaj muszą być zamknięte, to kamery cyfrowe, co i Fleming. Rozumiesz, wszyscy złapani ptaki razem.
  
  
  "Jasne", - krótko odpowiedział porucznik. "Zabierz ih w караульную".
  
  
  Odwrócił się, i byliśmy zmuszeni podążać za nim w podziemnym korytarzem, który wydawał dziwne echo. Prawdziwy koszmar dla osób cierpiących na klaustrofobiczne. W wartowni porucznik machnął ręką, że powinniśmy przeszukać.
  
  
  Wojskowi szybko powiedział: "Mamy już przeszukali ih, poruczniku. Są czyste sto procent ".
  
  
  Porucznik uśmiechnął się: 'Bardzo dobrze.' "Nick Carter, prawda? - To bardzo niebezpieczne - powiedział pułkownik. Ale myślę, że dziś wieczorem zniszczyć zęby ".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami i starał się wyglądać poobijana psem. Teraz zwrócił swoją uwagę na Mitzy. Nawet ze łzami w oczach, i съежившейся, jak przestraszony kot, to i tak warta tego, aby ją zobaczyć. Może, emu lubił, kiedy była trochę uległe. Na chwilę ego biodra kołysały do przodu i do tyłu, i to jednym palcem podniósł jej podbródek.
  
  
  Pułkownik mówi, że jesteś wiele wart dla syndykatu. Co chcą zapłacić, aby cię odzyskać. My to wiemy ". Mitzy wyglądała jeszcze bardziej przestraszona, zaciśnięte usta ręką i płaczem. "Proszę, nie wysyłaj mnie do nich. Oni mnie zabiją ".
  
  
  On podniósł brwi. "Jeśli ceny ih, dlaczego mieliby to robić?"
  
  
  Ona na chwilę żucia wargę, a następnie, jakby zdając sobie sprawę, że porucznik będzie w stanie zmusić jej mówić, wyszeptała: "trzeba było gdzieś przynieść trochę pieniędzy. Ale go nie dostarczyła ego. Teraz, w ego ciemnych oczach pojawiły się znaki dolara. Boże, miał wyobraźnię! To absurdalne niecierpliwie. "Gdzie te dolary teraz?" Nagle wyglądała nadziei. "Mogę ci pokazać, gdzie ... Jeśli wypuścisz nas, ja ..."
  
  
  Ego śmiech był nieprzyjemny.
  
  
  "Chcesz dużo, kochanie. Co do skrzyni Korbowej, gdyby jej ego stracił, zamiast tego pułkownik nałożyłbym na mnie w kajdanki. Podniósł ramiona. "Z jakiegoś powodu jest on naprawdę myśli o tym джентльмене tutaj".
  
  
  Dziewczyna potarła ręce, wyciągnęła ih emu i podeszła zagrywek, do niego z pokorą i wzbudzeniem na każdym kroku.
  
  
  - To tylko jej? Tylko ty i on?'
  
  
  Pożądanie było widać jego twarzy. Nie spuszczając z oczu nie, rozmawiał z naszymi dwoma mężczyznami. "Odyna wokół ciebie tu zostanie, inny zabierze skrzyni Korbowej do kamery".
  
  
  U mnie był straszny moment, kiedy jej, myślałem, że porucznik chce zostać z dziewczyną sam na sam. Potem ją, zrozumiał, że hotel wysłać do mnie z jednym się wokół facetów. Trochę zajęło mięśniami, jakby mi spodobał się ten pomysł, i planował zaatakować człowieka na drodze. Mitzy może poradzić sobie z porucznikiem, ale może wystąpić napad, i mi nie potrzebny był incydent, który zebrał więcej żołnierzy. Porucznik zobaczył moje ruchy, uśmiechnął się i tak zdecydował się pójść ze mną. Wyszedł za drzwi przede mną i Лэмби. Mitzy zawołała emu po słodkim tonem: "Poruczniku ... do zobaczenia ..."
  
  
  Przeszedł korytarzem, i zauważyłem, że ego chód był bardziej podekscytowany niż wojskowa. Myśli porucznika były nie na temat ego obowiązku. W końcu korytarza otworzył grubą kamienną drzwi, gestem zaprosił nas, i zatrzasnął za sobą. Jej podejrzewał, że z tym granitem blokiem za nas żadne dźwięki nie mogą przedostać się przez lochy na pierwszym piętrze. Na kamiennej krętych schodach weszliśmy na dolny korytarz. Kapała woda, zapach pleśni. Nie było na świecie, poza лейтенантского lampy znowu poszedł przed siebie, przechodząc przez dwadzieścia зарешеченных drzwi po obu stronach cuchnące korytarza. W końcu korytarza wyjął miedziany klucz o długości około czterech cali, otworzył drzwi i stanął u kamery.
  
  
  Dr Fleming siedział przy ścianie, wykonujących jeden każdego plemienia. Wyciągnął przed siebie drugą nogę. Wyglądał brzydko spuchnięte. Siedział na zielonym mchu, покрывавшем kamienną podłogę, i jedna na ego rąk wisiała nad głową na kolei złamać, przymocowanej do jęczeć.
  
  
  Podniósł głowę, zamrugał siergiej, zobaczył mnie i sell. Potem zobaczył mojego strażnika i, w końcu, porucznika. Znów opuścił ramiona, i ego gola w przygnębienie spadła do przodu. Oficer stał nad nim, uśmiechając się. On отстегнул kaburę, wyciągnął rewolwer i ruszył tak, aby dobrze widzieć Fleminga i mnie, powoli skupienie broń mnie w talii.
  
  
  "Panie Prezydencie." - Głos wydawał się śliska. "Mieli nadzieję znaleźć na wyspie dobrego sojusznika? Mężczyzna, który już cię uratował kiedyś, i, być może, będzie w stanie zrobić to ponownie? Przedstawiam ego ci. Może on zostać z tobą ".
  
  
  Za mną Lumby, oczywiście, wstrzymałem oddech. Miałem kilka opcji. Jej mógł odejść na bok i pozwolić mojemu matematyki i zabić porucznika. Ale, być może, oficer był szybszy, i zaczął rozumieć Лэмби coraz więcej i więcej. Lub jej mógł uciec i uwolnić swój Luger.
  
  
  Podczas gdy jej o tym myślałem, szczur wielkości kota przejechał przez komorę na buty porucznika. Siergiej ego świateł, prawdopodobnie przestraszył zwierzę. Porucznik odbił w bok i zastrzelił ją. To dało mi wystarczająco dużo czasu, aby wyrwać swój Luger. Jej strzał porucznika szczerzy w głowę. Lampa poleciał samolotem. Jej mógł złapać ego, z wolnej ręki, parzyć palce o gorącą żarówkę, ale był w stanie szybko postawić, nie łamiąc. Porucznik padł twarzą w dół. Zielony mech na podłodze powoli stahl na czerwono. Лэмби zadowoleniem parsknął. Jej był zadowolony, że mój krok nie zastał ego z tropu. W końcu odruch, mógł pociągnąć za spust i strzelaj do mnie. Jej podziękował, похлопав na ramieniu.
  
  
  Fleming mrugnął. Wciąż nie przyzwyczaił się do światła. Uspokoił.
  
  
  "Nic nie rozumiem" - mruknął. "Pułkownik Jerome prosi mnie wrócić i zarządzać krajem. Więc dlaczego mnie aresztowano teraz? Dlaczego cię tu przyprowadziła? Czemu tak jest dobrze wyposażony do tego żołnierza?
  
  
  "Później" - ego zmusił ją uciszyć. "Teraz nie mam czasu". Nam David Hok, nam Tara Sawyer nie hotele, aby Fleming wiedział o interwencji AX. Potem zdrady Jerome była wielka pokusa, by powiedzieć emu wszystko. Ale jeśli Hok i Tara mieli rację, jeśli Fleming zaczął zachowywać się uparcie i już nie chciał grać, kto by фробель wyspa? Więc będę musiał skłamać. Jej wskazał na jego nogę. "Jak poważnie jesteś ranny?"
  
  
  Wciąż wyglądał na zmieszanego, ale go próbował odwrócić uwagę ego od politycznych tematów.
  
  
  On westchnął. "Mój początkach złamana".
  
  
  Jej zaczął przeszukiwać kieszenie porucznika w poprosiłem o klucz od kajdanek. Ego nie było ze sobą. Jej mógł wystrzelić w łańcuch, ale u mnie było mało amunicji. Mi mogą się przydać kule na górze. Jej postawił jedną nogę na ścianie i pociągnął. Roztwór między kamieniami był многовековым, i był osłabiony działaniem wilgoci. Jej, poczuł, jak łańcuch nieco wygięte, ale nie zeskoczyła. Jej szarpnął jeszcze kilka razy, ale to było bezużyteczne. Musimy wykopać tę rzecz. Jej, zrobił szybki ruch ręką, i sztylet wypadł na замшевых pochwy w moje zakrzywione palce. Ostry jak brzytwa metal rzuciłem w roztworze, przewracając samaná po cegle. Lumby zaczął pomagać. To zajęło więcej czasu, niż myślałem. Pomimo zimna, jego spocił. Jeśli porucznik nie wraca, komuś może przyjść do głowy, aby przejść rocznie, co się z nim stało.
  
  
  Jej zrobił głęboki rowek na jednej stronie zszywki. Następnie ją iso całej siły pociągnął łańcuch wraz z Лэмби. Kiedy ona wyrwała się, rozbiliśmy się na eleganckim mech. Fleminga pociągnęło do przodu. Jesteśmy z Lumby podnieśli ego. Mógł stanąć na swojej zdrowej nodze, choć był bardzo słaby, i u niego zawroty bramkę od hałasu, który musieliśmy wydawać. Zostawił jej Lumby utrzymać ego, podczas gdy fotografowane лейтенантскую kurtkę. Jej również wziął ego pasek i rewolwer i oddał wszystkie Lumby.
  
  
  "Zdejmij tę kurtkę i założyć ten. Dostał podwyżkę ".
  
  
  Лэмби podporządkował. Z Flemingiem między nami wróciliśmy do wartowni.
  
  
  Elegancka piersi Mitzy Gardner выгнулась od ukształtowania terenu. Chwyciła krzesło dla Fleminga, a kiedy spadł na niego, zapytała: "Gdzie byłeś tak długo? My po prostu hotele iść i co roku. Mój boże, co oni z nim zrobili?
  
  
  "Klucze. Zajrzyj do szuflady.
  
  
  Wojskowe otworzył górną szufladę i rzucił mi garść. Jej próbowałem kilku, zanim w końcu znalazłem odpowiedni. Ponadto, zamek był tak zardzewiały, że musiałem pokonać ego przycisk do papieru, zanim otworzył. Tylko wtedy, gdy kajdanki zostały wycofane, zobaczył ją gwoździe wewnątrz i krew wokół rany na nadgarstku Fleminga. Rdza od starej złamać była w ranach, ale zmyć jej było niemożliwe. W recepcji nie było lekarstwa. Należy poczekać.
  
  
  Jej opowiedział, jak zamierzał opuścić twierdzę. Lumby stał plecami do dnia, w swej nowej formie. Wojskowi musieli powiedzieć żołnierza na mostku, że porucznik ego chce widzieć. Jeśli przyszedł, możemy ego związany i włożyłeś emu w usta knebel. Następnie Mitzy podbiegła do samochodu i doprowadziły ją do podnoszenia mostu. Wyprowadziliśmy Fleminga na moście, i jej wsadziłem ego do samochodu. Lumby w swojej лейтенантской kurtce siedział z przodu, między Mitzy i Wojskowe.
  
  
  Na stanowisku ochrony Lumby radził rewolwer porucznika na Mitzy, odwrócił się do niej, aby strażnik nie widział, ego trzecim. Wojskowe powie kapralowi, że Jerome kazał zaprowadzić się do niego dziewczynę. Gdyby to się udało, przejeżdżaliśmy. Jeśli to nie zadziała, u mnie pozostanie Luger. Lumby i Wojskowi też byli uzbrojeni. A trzy do trzech - bardzo korzystny stosunek.
  
  
  Dojechaliśmy na Cadillacu, nie ma problemu. Mitzy włączyła reflektory i pojechała w dół wzgórza. Strażnicy zobaczyli, że jesteśmy w edenie, i udali się na drodze, wcale nie blokując nast. Nie spodziewał się próby ucieczki.
  
  
  Corporals podniósł rękę, aby produkować zwykłą kontrolę, i Mitzy opuściła okno. Wojskowe pochylił się do przodu, aby zamknąć twarz Лэмби, i postarałem się opisać niecierpliwość. "Pułkownik zmienił zdanie. On chce, aby do niego doprowadziły dziewczynę. Teraz.'
  
  
  Corporals wyglądał na zmartwionego. "Poruczniku, jeśli sami poprowadzicie ee, kto tu dowodzi?"
  
  
  "Ty", - ryknął Лэмби. "Nie pozwól nikomu przejść, dopóki nie wrócę.....'
  
  
  Corporals отпрыгнул. Głos Лэмби nie wyglądał na głos porucznika. "Hej ... czekaj ... ty nie ... hej ... co to znaczy?"
  
  
  Ją usłyszał strzał i wstał na kolana. Wojskowe zastrzelił kaprala. Żołnierze nie byli w pogotowiu, ale kiedy Mitzy szybko zabrała samochód, jeden wokół nich udało się położyć rękę na klamce. Jej złamał rękę tyłek swojego люгера, a następnie strzelił w żołnierza. Inny нацелил broń, ale nie zdążył pociągnąć za spust. Jej czas działa ok emu w żołądek ołowiu.
  
  
  To było świetnie. Teraz możemy z pełną prędkością pędził po drodze. Byliśmy u stóp wzgórza, kiedy ją usłyszałem szum maszyn. Jej zbyt dobrze znał ten dźwięk. Skończyła się benzyna. Mitzy zatrzymała samochód, spojrzała na mnie i wzruszyła ramionami. Ponieważ na całej wyspie działał prawa o stanie wyjątkowym, szans zatankować nie było. Stacje zostały zamknięte. A Fleming nie był w stanie iść dwadzieścia kilometrów po górach.
  
  
  Być może uda nam się zaliczyć ego do hotelu tony odniósł, ale co dalej? Gdyby Jerome zdał sobie sprawę, że dr Fleming uciekł, on nie byłby bezpieczny, gdzieś w pobliżu Port-of-the-Спейном. Musiałem szukać innego auta. Tam, gdzie jesteśmy teraz, jej mógł zobaczyć przybrzeżną drogę na dole. W pobliżu starego miasta był zaparkowany wóz. Wokół niego znajdowały się ciemne kształty, a na drodze paliły się światła. To był posterunek pełnił służbę. Jej zdecydował.
  
  
  "To nasz nowy środek transportu. Nie wiem, ilu żołnierzy będzie musiał się wyprowadzić w montażu, ale nie możemy ryzykować strzałami.
  
  
  Może są i inni ludzie, którzy mogą interweniować. Wy do nich podejść i przeszkadzasz mi tych ludzi. Jej zadbam o nich. Postaraj się zebrać ih razem. Mitzy, masz pistolet? Ona obraziła się na mnie.- "Czy ja wyglądam nago?"
  
  
  "Zostań z Flemingiem. Jeśli ktoś przyjdzie, a, więc, jeśli nie ma innego wyjścia, ale najpierw postaraj się zobaczyć, nie sztuką czy jest to ".
  
  
  Лэмби i Wojskowe zniknęły. Jej obszedł dom, stojący na wzgórzu. Kiedy ją przechodziłem mimmo domów, jej badał sytuację. Teraz jej wyraźnie widziałem, światła posterunku. Moje shaggy заглушали paprocie i inne rośliny. Jej, podszedł do джипу i uważnie rozejrzał się, dopóki nie zobaczyłem patrol. Jej ih nie rozumiał, ale to, co nam mówili Лэмби i Wojskowe, to musiało być bardzo zabawne. Czterech żołnierzy, stojących grupą wokół dwóch moich chłopaków, ugięły się od śmiechu. Odwrócili się do mnie plecami. Jej działał szybko, bojąc się, że zwrócą. Miała szczerze za nimi z gotowym "люгером", - ostro powiedział. "Wy wszyscy jesteście pod celownikiem. Nas pisnął! '
  
  
  Śmiech nagle ustał. Stanęli, jak mrożone. Lumby cofnął się o kilka kroków i wycelował. Złota taśma эполетов ego камзолы błyszczała w ciemnościach. Wojskowe podbiegł do джипу, sięgnął do tylnej komory i wrócił z liną. Reszta została wykonana szybko. Kiedy Wojsko związał ostatniego posiłku dla czterech i zatkał usta, jej sprawdziłem dopływ gazu w samochodzie. Do mojego zwolnienia, zbiornik był pełny. "Włóż ih w krzaki i zabierz te światła z drogi" - powiedziałem. "Mam zamiar zabrać Fleminga".
  
  
  Jej pojechaliśmy jeepem do miejsca, gdzie zostawiliśmy Cadillac. Dopiero teraz ją zauważył, że światła jeepa nie działają. Klątwa!
  
  
  Mitzy pomogła mi przenieść Fleminga w dół samochodu. Usiadła obok mnie, gdy ją celle za kierownicę i pojechał w dół. "Lumby i Wojskowi muszą samodzielnie dostać się do hotelu. Stamtąd mogą bezpiecznie wrócić do domu ".
  
  
  Musi być, jeep był dobry, ale to nie było to idealne rozwiązanie. Bez świateł i bez czeki należy zapisywać nie musiałem myśleć o podróży po górach. Myśl o tym, aby jechać w ten sposób, na krętych drogach mimmo różnego rodzaju przepaści, wywoływała u mnie ciarki na skórze. Powinien zaryzykować i jechać wzdłuż nadmorskiej drogi.
  
  
  Lumby i Wojskowi nie kochali w tyle, ale widzieli, że jest to jedyne rozwiązanie.
  
  
  Kiedy odeszli, znów ją przywieźli na jeepa. Teraz wreszcie udało mi się ustawić Флемингу korkociąg, który jakiś czas męczył mnie. Jej, krzyknął przez ramię: "wiesz, co się stało z Tarą Sawyer? Oni go wypuścili?
  
  
  'Nie. Żołnierze, схватившие mnie, powiedzieli, że wymagają nah okupu w wysokości miliona dolarów. Dokąd mnie wieziesz?
  
  
  "Do Noego".
  
  
  W ego głosie echem odezwały się ból i strach. "Tak, to po pierwsze. Potem muszę jechać do miasta. Ludzie mnie słuchają ".
  
  
  Jej pozwolił emu się oszukać. U mnie było wystarczająco dużo problemów, żeby nie kłócić się z nim. Mnie informowała Tara Sawyer. Nie mogłem dopuścić, aby coś jej się stało. Jej, nacisnął na gaz. Im wcześniej ją zabiorę Fleminga i Mitzy, tym szybciej będę mógł wrócić do miasta. Jej skręcił za róg i zobaczył przed sobą światła na drodze. Jeszcze jedna przeszkoda.
  
  
  "Pikuj w dół", - syknął jej Mitzy. "I przygotuj się".
  
  
  Ją zwolnił. Jej hotel, aby myśleli, że mam zamiar się zatrzymać, tylko po to, aby przebić się przez barierę w ostatniej chwili. Zobaczył ją tylko w dziesięciu metrów: ogromna ciężarówka z małej szybkiej гаубицей w bagażniku. On zablokował całą drogę. Przejścia nie było.
  
  
  Z jednej strony od nas, oleista woda z bagna odzwierciedla święty od świateł. Tak że ja bym tam nie poszedł. Z drugiej strony były palmy. One nie rosną w & nb, więc tam by była twarda gleba, ale drzewa były lizanie nawzajem do siebie, niż bym chciała. Jej pomyślałem, czy uda jej się przejechać jeepem. Ale to było mniejsze zło. Jej skręcam kierownicą i zjechał z drogi z przepustnicą na tablicy. Jej, usłyszał, jak krzyczeli,": "Stój", a potem strzał. Gogle просвистела wysoko przez liście palmowe.
  
  
  Strzał ostrzegawczy.
  
  
  Sympatyczni ludzie! Mitzy odwróciła się na swoim krześle i otworzył ogień z powrotem, ale nie tak delikatnie, a nie w powietrze. Nie rozglądał się. Wydawało mi się, że pierwszy raz w życiu jeżdżę na dzikim жеребце. Jej uderzył w drzewo, rzucił się w drugą stronę, na dwóch kołach, i omal się nie przewrócił. Oni strzelali do nas, ale nas nie wyróżnić. Jej próbował wrócić na drogę, ale gdy mi się to udało, jej, odkryłem jeszcze jedną niespodziankę.
  
  
  Na drodze był jeep, i do niego uciekli, czterech żołnierzy. Fleming wydał za mnie krzyki boli. Dla niego to nie było zabawne. Mitzy strzeliła przez głowę Fleminga w преследовавший nas jeep, gdy jej wycisnął na małej maszyny tyle prędkość, ile mógł. To było za mało. Jedna wokół naszych opon była pusta.
  
  
  "Nick, doganiają nas". - krzyknęła Mitzy.
  
  
  Hej, nie trzeba było mi powiedzieć. Ih gogli uderzyła w metal jeep prawie w tym samym momencie, gdy ją usłyszał strzały. Dał hej Luger.
  
  
  "Spróbuj dostać się do grupy. Celuj i strzelaj dalej ". Użyła obie ręce, ale bardzo trudno celować w ruchomy cel, gdy cię trzęsące się z boku na bok. To był jeden z tych przypadków, kiedy jej zastanawiał się, czy moje nazwisko zostało dodane do listy, który Hawke przechowuje w sejfie, i każdy nazwy jest gwiazdka wskazująca na to, że człowiek, o którym mowa, nie żyje.
  
  
  Mitzy krzyknęła. Jej, myślałem, że ją dostał, ale ona siedziała szczerzy. Jej świadkiem wypadku w lusterku wstecznym. Jeep za nami, wyrwał się spod kontroli i na pełnej prędkości targnął się w bagno, gdzie powoli i majestatycznie opadł na dno. Jej, widziałem, jak na chwilę zapalają się reflektory przed tym, jak zgasnąć.
  
  
  Mitzy wsadziła "luger" mi między nogi, i odwróciła się. Jechaliśmy na jednej run-flat opony. To nie był jedyny hałas w nocy. W dżungli odbijał się dźwięk uderzeń bambusowych pałeczek o puste drewniane bębny. To był stłumiony złowrogi dźwięk. Jej pomyślałem, czy Wojskowe i Lumby wysyłać w plemię bezprzewodowe wiadomość. Być może to była wiadomość o naszej ucieczce, nadesłane niewidzialnymi postaciami w lasach tropikalnych.
  
  
  Rytm przyspieszył. To było jak na katastrofę. Za mną usłyszałem jej cichy głos dr H. Fleming. "Ktoś nas śledzi, i szybko nas dogania".
  
  
  Jej wycisnął na jeepa najnowszą prędkość.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 6
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Otwarcie przed nami na drodze ktoś z latarnią gestem kazał nam zjechać na boczną drogę. Nie stahl zadawać pytania i skręcił. Jej przejechał samochodem po piasku do innego факелу wody, włączyłem zapłon i wyszedł.
  
  
  Tam był Noe, teraz bez białej sukni i w przepasce na biodrach,.... Po drodze, na której możemy tylko że jechali ją usłyszał dźwięk zbliżającego się samochodu. U nas nie starczyło czasu. Staliśmy tyłem do morza. A mój Luger był пустынен.
  
  
  Mitzy też wyszła. Noe wyciągnął Fleminga w coly pod silnymi rękami.
  
  
  "Chodź ze mną, Carter. Weź Mitzy za rękę i nie puszczaj. Zostań za mną ".
  
  
  Jej schowany "luger" za pas, wziął dziewczynę za rękę i poszedł za Listopad. Co jeszcze mógł jej zrobić. W najbliższym czasie wszyscy i tak umrzemy. I, być może, moglibyśmy nawet odejść tak daleko, że ścigający nas nie znajdą, gdybyśmy po prostu trzymał głowę na tyle низменному w ciemnych falach.
  
  
  Noe spokojnie i pewnie wszedł w morze. Jest on łatwo rozpuszczalny Fleminga. Morze unosi się wokół ego noga, do połowy ego bioder, a następnie nagle zaczął ponownie rosnąć, krok po kroku.
  
  
  W następnym kroku ją uderzył czubkiem o coś twardego. Jej omal nie potknął się, a potem podniósł nogę. Jej царапнул nogą kamień i nieco powyżej poczuł twardą ziemię. Jej, kładąc na to swój аленка. podał każdemu narodowi, i poczuł się na wycięcie pierwszej. Wspięliśmy się na cztery stopnie i idziemy otwarcie na nierównej kamiennej powierzchni, na przykład do szóstego centymetrów pod wodą.
  
  
  Jego cicho zaśmiał się. Jej doskonale orientuje się w tego zaklęcia. Jej pierwszy raz zobaczyłem tony odniósł, chodzącego po tej kamiennej ścieżce. Jej, zrozumiałem, że to był stary murowany, prawdopodobnie barierę od powodzi, która już dawno spadł poniżej poziomu sukienka w wyniku trzęsienia ziemi. Nie sądziłem, że Noe kiedykolwiek widziałem, ego nad wodą. To prawdopodobnie odkrył ego przypadkowo podczas rejsów, i, mimo, że nie był showmanem, użył go, aby przestraszyć swoich przesądne zwolenników.
  
  
  Za mną usłyszałem jej chichot Mitzy. "To wielki zaszczyt dla ciebie, Nick. Teraz wiesz, co jest tajemnicą praktycznie dla wszystkich. Uważaj na śliskich odcinków i pozostań w środku. Szerokość ściany w odległości pół metra ".
  
  
  Jej ścisnął jej rękę. Dość mocno. "Wiedziałaś i próbowała opowiadać mi bajki o Santa Клаусе, brudna dziwka. Jak ci wiadomo?'
  
  
  "Podczas kąpieli. Jej uderzyła o niego głową i stracił przytomność. Noe uratował mnie. Nie mówił mi, na co się natknęłam, dopóki jej nie zagroził, emu, że sama się tym zajmę. On przysiągł zachować to w tajemnicy ".
  
  
  Byliśmy prawie na drugiej stronie, gdy nad wodą zajaśniała para reflektorów. Były krzyki flaga zezwolenia na wykonanie i gniew. Zakładają jeep, ale ludzi nie było. Byliśmy już poza zasięgiem świecie, więc nie mogli nas widzieć. Dochodzimy do stromego klifu, na którym została wyrzeźbiona wąskie schody. To był długi i trudny wzrost, ale Noe, несший Fleminga, nie okazywał żadnych oznak zmęczenia, kiedy to osiągnął schody i zeskoczył na pięć metrów w dół na platformę, która zajmuje się jednocześnie służyła wałem i dachem do domów na dole. Jej, myślałem, że odniesie sukces jako trener fitness w programie AX. Przekazał Fleminga w протянутые ręce, i prezydent szybko przeprowadzili w pokoju.
  
  
  Gdy przyszliśmy, ją zauważył, że pokój jest już została wyposażona dla ego leczenia. Płonące pochodnie zwisały z kamiennych ścian. W centrum podłogi była łóżka dostawiane są substancjami aromatycznych liściach. Możemy mieć swego rodzaju honorowy stróżujący, składający się z ludzi, każdy wokół których lekko dotknął Флемингу, jak chcę oddać emu część swojej siły.
  
  
  Kiedy Fleming położyliśmy na łóżku, jej powiedział: "Ma złamaną nogę, a na jego nadgarstek jest rdza. Musi być zakażenie krwi, a nie miałem czasu pojechać do apteki po antybiotyki. Emu to trzeba natychmiast. Czy istnieje sposób, aby uzyskać to tutaj? '
  
  
  Wysoki ciemnoskóry mężczyzna beznamiętnie spojrzał na mnie. Głos Fleminga wydawał się słaby, ale uśmiechnął się. "Dziękuję za troskę, panie Carter, ale jestem w dobrych rękach. Jej stawiam wiedzę medyczną tony odniósł większy, niż u samego drogiego specjalisty na Park avenue ".
  
  
  Patriarcha powiedział cicho: "zostaliśmy poinformowani o charakterze spotkają swoich urazów i możemy natychmiast rozpocząć leczenie".
  
  
  Dwie kobiety sekcje Fleminga. Noe opadł obok niego na kolana i wykąpał gąbkę w ciecz, która zajmuje się siedziała w misce obok łóżkiem. Z tymi słowy on zrobił ranę na nadgarstku Fleminga. Następnie rozmazany na nach gęste zielone galaretki.
  
  
  "To ciepła mieszanka liści koki i zielone mydło", - powiedział Noah. "Jesteśmy panującej na niego opaskę. Materiał ten usunie brud wokół rany, i wtedy ręka szybko się zagoi ".
  
  
  Leczyć nogi było trochę trudniej. Noe выправил nogę. Następnie zanurzył palec w misce z ciemno-czerwoną, gęstą substancją. Z tymi słowy narysował okrąg wokół rany, a wewnątrz okręgu narysował "X".
  
  
  Uśmiechnął się do mnie. "Петушья krew", - wyjaśnił on. "Aby wypędzić diabła w kości". Teraz kilka warstw doprawionych przyprawami liści były przywiązane do nogi, na której była pasta w ciepłej mąki. Gruby opatrunek na całej nodze.
  
  
  Zastanawiałem się, jak to było przejawem prymitywnego medycyną, który swoją skuteczność na przestrzeni wieków, i psychologicznym wpływem.
  
  
  Jej nie znał. Ale Fleming wierzył w to, i, być może, ta wiara może uzdrowić ego. Jak i wiele czołowi politycy, w tajemnicy może być głęboko religijnym człowiekiem.
  
  
  A jeśli on się nie przyznawał w tym publicznie, być może w głębi duszy przyjął zakazaną mistycyzm voodoo. Ale nie miałem czasu czekać i patrzeć, jak to się dla niego skończy.
  
  
  Jej zabrał tony odniósł w bok i zapytał: "Bębny też mówili ci, że Fleming chce wrócić do miasta i stanąć przed ludźmi?"
  
  
  'Tak.' - Starzec uśmiechnął się krzywo. Fleming - idealista, i bardzo uparty w swoich przekonaniach. Ale kiedy on wyjdzie z szoku, jej powiem emu prawdę. Pewnie chcesz wrócić i uwolnić pani Sawyer?
  
  
  Nie powiedział emu nasze słowa o córce hotelowego magnata. On wiedziałem zbyt wiele dla człowieka, który mieszkał tak daleko na szczycie wzgórza. Może to były bębny, które trzymały ego na bieżąco, w połączeniu, oczywiście, ze zdolnością poprawnie tłumaczyć te rzadkie objawy dżungli.
  
  
  Moja twarz stała się nieco trudne, kiedy jej powiedział: "Jeśli nie zwrócę jej całej, nie sądzę, że przeżyję w pojedynkę".
  
  
  Mitzy podsłuchiwała. "Jesteś szalony, jeśli spróbujesz to. Ale jeśli to zrobisz, jej pójdę z tobą ".
  
  
  "Niewłaściwe założenie" - powiedziałem. "Nie mogę cię wykorzystać. Noe, upewnij się, że pozostanie tutaj.
  
  
  Ku mojemu zdziwieniu, on skinął głową. "Dam ci przewodów ..."
  
  
  "Nie" - przerwał mu ego. "Ja po prostu powrót tą samą drogą, którą przyszliśmy".
  
  
  On podniósł brwi. Wiedziałem, że w końcu nie będzie w stanie zmusić mnie do zmiany zdania. Wzruszył ramionami, wziął Mitzy za rękę i wrócił do trenerowi flemingowi --
  
  
  Jej, podszedł do schodów, wykutym w skale. Za sobą usłyszał jej зажигательное śpiew plemienia, prawdopodobnie przeznaczony do tego, aby pomóc Флемингу wyzdrowieć. Jej rojącym ścianę w wodę z powrotem na drugą stronę. Jej niejasne widziałem jeep. Wydawał się pusty. Żołnierzy nie było i śladu.
  
  
  W połowie drogi z moją nogą trafiła na śliski kępy wodorostów, rosnące między kamieniami, i poślizgnął się. Jej wstał, плюясь błotem. wyprostował się i poszedł bardziej ostrożnie.
  
  
  Gdy dotarł do plaży, jej mokry.
  
  
  Jej zdjął ubranie i próbował pokonywać ją, jak mógł. Jej wysuszył luger, jak mógł, i rzucił pistolet na przednim siedzeniu jeepa. Jej przybyło ci ubrania na masce, aby mogła wyschnąć w ciepło z silnika.
  
  
  Jej nie zdejmował butów. Są mokre, ale są mi potrzebne do jazdy.
  
  
  Jej liczył na udany wyjazd z przebitą oponą i nie był rozczarowany. Podszedł do miejsca, gdzie inny jeep wjechał w bagno, jej zatrzymał się, aby naładować "Luger". Też ją widziałem, aktywność na miejscu, trzech lub czterech mężczyzn na poboczu drogi. Być może osoby, które były w samochodzie, nie utonął, ale ja jej nie widziałem, co robią.
  
  
  Odyna wokół nich nagle wyszedł na środek drogi i gestem pokazał mi podjechać bliżej. Jej omal nie potrącił ego noga, ale w porę zobaczył przepaski. Jej wciąż trzymał swój Luger w pogotowiu i podjechał lizanie. Ją usłyszał śmiech, coś takiego samego dźwięku, i nagle nos jeepa i wyleciał przez bagna. Usuwają ego. Był пустынен. Żadnych trupów.
  
  
  Pomocnicy tony odniósł przez dżunglę wyciągnęli koło zapasowe i wycofana ego mi. Jej, wyszedł i zobaczył, jak dwóch wokół nich podniósł przednią część mojego jeepa, zmieniali koło i postawili samochód z powrotem z szerokim uśmiechem, co oznaczało, że teraz wszystko jest w porządku. Następnie są one szybko zniknęły środowisk palm. Tak szybko jej nie zobaczył tego, gdyby tylko zamrugał.
  
  
  Jej jechałem szybko się domyślić, że znajdę przodu, gdzie duża ciężarówka zablokowała drogę. Ludzie tony odniósł tam też były zajęte, ale maszyna była zbyt ciężka, i nie mogli jej ruszyć. Jej wyszedł, celle za kierownicą ciężarówki i gestem kazał im zejść z drogi. Włączyłem wsteczny i wyskoczył. To był piękny widok - zobaczyć, jak samochód zsunął się w bagno. Tylko lufy broni wciąż był nieco wyższy wody.
  
  
  Podczas mojej dalszej podróży do odległego stylu, nikt jej nie poznał. W kuchni grała para mężczyzn. Gra była dla mnie nowa. U każdego mężczyzny była dopracowana cechą, dziwnie podobny do ludzkiego palca. Oni z kolei катали ih na stole. Kto podszedł liże wszystkim do rozłamu w środku brzucha krzesła, - zaznaczył premier, sądząc po wzbudzenia, który to spowodował. Coco przeprowadzać najnowszej. On głośno krzyknął, kiedy jego palec spadł w szczelinę. Przegrani płacą emu o połowę. Gdy on i Lumby zobaczyli mnie, przestali grać. Kiedy jej powiedziałem im, że chcę, żeby zamknęli mnie w hotel Sawyer, nie wyglądały bardzo niespokojni.
  
  
  Лэмби dobitnie rozkaszlał się. "Było dość ryzykowne oszukać porucznika w twierdzy", - powiedział on. "Ale oszukać pułkownika? - Nie wiem.'
  
  
  Potrzebna mi była para pomocników. Ważne było, aby ufają w sukces operacji. Nerwowe i wątpiących mi zostały nam do niczego. "Noe wie, dokąd idziemy", - poinformował mnie. "I on nam pomoże".
  
  
  To były magiczne słowa. Gdyby Noe myślałem, że to może się udać, tak było. Wspięliśmy się na jeepa w dobrym nastroju.
  
  
  Ulice nadal były puste. Tylko widzieliśmy nie więcej niż szósty człowiek. Słysząc jeep, są w strachu , jak myszy. Ruch był nieobecny, wszystkie budynki publiczne były zamknięte, okna były ciemne, z wyjątkiem pierwszego piętra hotelu "Sawyer".
  
  
  Wojskowe przystawił karabin mi się w plecy, gdy jechaliśmy do głównego wejścia. Strefa w cieniu dzień czuwał nad nami.
  
  
  Wojsko pojawiło się i gestem pokazał mi iść za nim. Jej, podszedł do dnia, w towarzystwie Wojskowych i "porucznika" Lumby. Strażnik zatrzymał nas. 'Przepraszam. Pułkownik powiedział, że dziś wieczorem nikt nie przyjedzie.
  
  
  Лэмби przeciągnął się i całowałeś spojrzeniem w żołnierza. "Idziemy do środka. Jeśli chcesz nas zatrzymać, można w końcu cierpieć. Ten więzień - Nick Carter, człowiek, dla którego Jerome zaproponował tysiąc dolarów. Ruszaj się.
  
  
  "Och." Strażnik zrobił na mnie karabin i zwilżone jego usta. "W takim razie jej podam ego tam".
  
  
  Лэмби warknął. - "O nie, ego nie поведеешь. Sam dostarczę. Myślisz, że możesz odebrać mi tę nagrodę. Odsuń się, draniu! '
  
  
  Strefa wyglądał winny i poruszał się wystarczająco szybko. Wojskowe przeszedł mimmo mnie i uderzył jego ego kolbą karabinu w ucho. Przy tym przypadkowo potrącił spust. Gogle просвистела u mnie noga, między, wyżej, niż jej hotel. To początek staje się zbyt realistyczne. Лэмби ponownie pokazał zęby. "Pułkowniku. Gdzie on jest?'
  
  
  Teraz już wystarczy wrażeniem strażnik prawie niesłyszalne mruknął: "W kasynie, poruczniku. Trzymać cię?
  
  
  "Myślę, że będziemy w stanie znaleźć to sami". W głosie Лэмби zabrzmiało ostrzeżenie. - "Zostań na swoim stanowisku".
  
  
  Wojskowe втолкнул mnie w holu. Tomaszu Sawyer byłby wstrząśnięty, gdyby zobaczył uszkodzenia. Zostały podzielone duże ławki. Regały z gazet i czasopism, były опрокинуты, nam jedna wokół gablot nie jest nietknięta. Półki sklepowe były puste. Co za bajzel!
  
  
  Pułkownik Karibi Jerome mógł być z klasą заговорщиком, ale dobrym dowódcą. Gdyby nie pozwolił swoim ludziom zajmować się kradzieżą, to by wygrał więcej, gdyby ego plany, oczywiście, zakończyły się sukcesem.
  
  
  Kasyno było nawet gorzej holu. Stoły do gier o wartości tysiące zostały zniszczone i nie podlegały naprawy. W internecie nago natury nad wydłużoną klapką były porysowane, kształty wycięte. Wojskowe i Lumby присвистнули. "Dobry wieczór pominięta".
  
  
  Szkło było rozbić o podłogę wokół baru. Butelek nie było. Wojskowe i Lumby żenujące przeglądali puste pokoje. "Gdzie się wszyscy podziali? Gdzie pułkowniku?
  
  
  "On śpi z odrętwienia. Co z tego, że tu są trzy setki pokoi z wygodnymi łóżkami. Co do Jerome ' a, myślę, że w biurze Żetonów Капполы uważa, że pieniądze w kasynie. Chodźmy do niego.
  
  
  Przeszliśmy mimmo kas fiskalnych. One pozostały nienaruszone. Tylko nie było stosów монетт za szklanym przepierzeniem, żadnych banknotów w otwartych oknach. Żołnierz trzymał z daleka. Jej, nacisnął przycisk, który zajmuje się wprawiać w akcję przesuwne metalowe drzwi.
  
  
  Jej odbył się między chłopakami. Niechętny czarny strażnik przy stole pilota zaskoczeni. Sięgnął po pistolet, ale potem zobaczyłem, mało pistolet Лэмби u plecach, poczułam mnie i zaśmiał się.
  
  
  "Nie, ale, panie Carter. Gdzie ego zakładają, poruczniku?
  
  
  Możliwe, przeszedł na drugą stronę, ale wydawało mi się bardziej prawdopodobne, że on cały czas był szpiegiem Jerome ' a.
  
  
  'Zatrzymany na armii. Powiedz pułkownikowi, że tu jesteśmy.
  
  
  Jednak murzyn nie chciał nas wpuścić. "Mitzy wyszła stąd z Carterem. Gdzie ona jest?'
  
  
  Лэмби aryjczyków wzruszył ramionami. "Nie było jej z nim. Może ona odeszła ".
  
  
  "Cóż, to nie jest ważne". Nacisnął na domofon. "Pułkowniku, masz gości".
  
  
  To sensu większego nie mają podnieceniem. - "Mówiłem ci, że jestem ..."
  
  
  "Dwaj żołnierze przyszli dostarczyć panie Carter".
  
  
  Teraz głos nagle stahl się radośniej. - "To świetnie. Wpuśćcie ih.
  
  
  Drzwi otworzyły się. Karibi Jerome siedział przy stole Капполы. Przed nim leżały stosy banknotów i монетт. Ostatnie dochody z kasyn i hoteli i sklepów w holu: ogromne pieniądze konsorcjum i Sawyera.
  
  
  Jej przyjaznego uśmiechnął się. "Musisz znaleźć sposób, aby się wzbogacić, Jerome?"
  
  
  Uśmiechnął się do reumatyzmu. Tylko ego uśmiech był trochę chłodniej mojej. "Trzeba przyznać, że jest to dobry sposób". Spojrzał na Лэмби. "Poruczniku, skąd dziewczyna, która zajmuje się było z tym mężczyzną?"
  
  
  Jej, wypalił. 'Nie żyje. Utonęła.
  
  
  Czarne oczy zwęziły się. "Pływa jak delfin, panie Carter. Nie próbuj mnie oszukać. Jest wiele warte w Miami ".
  
  
  Jej, spojrzał przez ramię na drzwi, która zajmuje się wciąż była otwarta. Murzyn śledził naszą rozmową. Gdy stanął za moimi ludźmi, nie mogłem użyć swojego luger. To by oznaczało śmierć Wojskowe i Lumby. Jej hotel, aby drzwi się zamknęły, i wybrał najszybszym sposobem, aby powiadomić pułkownika o uwagi ego ochrony.
  
  
  Jej wyzywająco powiedział Джерому: "można uzyskać dobry okup za Mitzy, ale trzymam pieniądze, ten porucznik nigdy nie zobaczy swoją tysiąc dolarów". Tego było dość. Drzwi zatrzasnęły się. Jerome pochylił się do stosie pieniędzy na stole. Kiedy znowu podniósł oczy, spojrzał otwarcie, mało w mojej люгера.
  
  
  "Weź to, czego potrzebujesz" - powiedział jej Lumby i Wojskowe, kiedy ih pistolety odsunęli się ode mnie, ku zaskoczeniu Jerome ' a. Ego osoba napięte. "Zdrada, panie Carter? Przekupuj żołnierzy! Oni będą ukarani wojskowemu tk, jak tylko ją. .. '
  
  
  Był szybki. Jej podejrzewałem to. Ale wciąż nie jest wystarczająco szybki. Był przy stole i ego ręka szybko awansował do etui. Jej był trochę szybciej, przerzucił luger wokół prawej ręki do lewej, wyrzucił sztylet w rękę i rzucił. Szpilki przybił ego rękę do etui i ego, próba nie powiodła się.
  
  
  Jej przyznać, że nie był tchórzliwy. Dla niego był to duże ryzyko. Ale gdyby mógł mnie zastrzelić lub gdyby mógł strzelać sam, zaniepokoiło to by czarnuchy na zewnątrz, i moje szanse zostały pominięte. Jest cicho sel. Z Люгером i kazał emu wstać do ściany. Małe czarne oczka извергали nienawiść, ale zrobił to, co emu powiedział.
  
  
  Lumby położył broń na stos banknotów i dokładnie przeszukał pułkownika. Wyciągnął mój sztylet, pistolet, i znalazłem w jednym na całym kieszeni jeszcze jeden zapasowy.
  
  
  "A teraz usiądź na kanapie, żebyśmy mogli porozmawiać. Gdzie Tara Sawyer? Jej powiedział.
  
  
  Jerome nawet nie mrugnął. Jest on dogodnie celle na kanapie i podszedł do nogi. On sarkastycznie wykrzywił górną wargę i zadał kolejne odyna korkociąg. - "Gdzie Mitzy Gardner?"
  
  
  Nie miałem czasu i chęci do zabawy w pytania i odpowiedzi. Oczywiście, trzymał Opakowania w hotelu. Ale nie mogłem liczyć na to, że cała armia Jerome śpi, i nie chciałem ryzykować, że będzie musiał przeszukiwać cały hotel. Jej stanął przed pułkownikiem i uderzył groźbą użycia люгера ego w twarz. Okazało się brzydkie zadrapanie. Nie ten ego zabijać; on był jedynym człowiekiem, który mógł kontrolować armię w czasie, a on nadal potrzebne w nen. Ale najpierw jej, martwi się o bezpieczeństwo Tary. Jej powiedział o tym Джерому i dodał: "Ja nie będę żałować tego, że обезображу twoją twarz, jeśli to będzie konieczne".
  
  
  Był pięknym mężczyzną. On to wiedział i był próżny. "Dobrze - powiedział. - I tak jej nie uwolnisz. Pani Sawyer w sali w swoim pokoju na piętrze. Pomiędzy dolnymi i górnymi piętrami sześćset moich żołnierzy ".
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 7
  
  
  
  
  
  
  
  Aż Лэмби trzymał pułkownika pod celownikiem, z Wojskowi wycofali kurtkę i koszulę Jerome i zerwał koszulę w paski kordon, aby związać go. Dajemy emu usiąść na kanapie.
  
  
  "Zostań tutaj, aby się nim opiekować" - rozkazał jej Wojskowe. Pokazał jej emu, jak działa sterowanie drzwiami. "Poczekaj, aż z Лэмби podejdziemy do dnia. Otwierasz ją równe tyle, aby pozwolić nam przejść, a następnie ponownie zamknąć.
  
  
  Lumby ponownie przystawił pistolet do pleców, i poszliśmy. Murzyn był pochłonięty детективным powieścią, i nie podniósł oczu, dopóki jej nie podrzucił, mało swojego люгера emu pod nos. Kiedy ją zobaczył to, co czytał, musiałem ono uśmiechać się. "Nie czytaj, a rób; Jej dodał chwilę, zanim Lumby mocno uderzył go ego kolbą swojej broni w czaszkę. On zsunął się z krzesła na podłogę. Czy nie żyje, czy nie, zależy głównie od grubości ego czaszki. Jesteśmy odciągnęli ego do jednego wokół kas fiskalnych kasyna i tam przywiązany do krzesła. Jesteśmy szybko poszli do windy. W połowie drogi w holu nagle otworzyły się drzwi windy. Żołnierz wyszedł, zobaczył nas i próbował nurkować z powrotem. Jej rzucił sztylet i na chwilę znalazł ego-w ego кадыком. Лэмби pociągnął ego za ladę administratora. Kluczy od pokoi Tary na miejscu nie było, więc musimy tam wejść jak najciszej.
  
  
  Udaliśmy się z powrotem do windy, a on podniósł dwie maczety, które соскользнули z pasa żołnierza następnie tym, jak uderzył ego. Teraz mieliśmy tylko 599 przeciwnika.
  
  
  Na górze pobiegliśmy do dnia mieszkania Tary. Jej włamał się do zamku стилетом, i znaleźliśmy się w środku, zanim ktokolwiek pojawił się w holu.
  
  
  W pokoju panowała удушающая atmosfera. Klimatyzacja była wyłączona. Tara Sawyer leżeli na łóżku, wyciągnięte ręce i nogi. Były na niej majtki i biustonosz. Jej nadgarstki i kostki były przywiązane do łóżka kurtyną, więc ledwo mogła się poruszać. W ustach no nie było gag, ale w tym chyba nie byłoby to konieczne. Izolacja akustyczna w kilku Sawyer Grand LaClare była doskonała. Co najwyżej, że można ją było usłyszeć w sąsiednim pokoju.
  
  
  Zobaczyła mnie i Лэмби. Jej twarz była wykrzywiona rozpaczą, i pomyślał, że ona wotum-wotum zawyje. Jej zacisnąłem hej usta dłonią. "Ludzie Jerome tutaj. Bądź spokojny.'
  
  
  Jej oczy метнулись do Лэмби. Myślała, że mnie też złapali. Jej wyjaśnił hej, co jest po naszej stronie. Jej piękne niebieskie oczy stały się duże i ciemne . Strach w jej oczach teraz zmienił się gniewem. Jej cofnął rękę wokół jej rta i pocałował. Potem go puścił ją, aby uwolnić się sznurówka. - "Zabili mojego ego?"
  
  
  Jej wiedział, że ona jemiołą na myśli Fleminga. Jej powiedział. - "Nie. Mogliśmy go przykryć. Jest ranny, ale w górach z Noego bezpieczeństwa ".
  
  
  'Kto to?'
  
  
  Oczywiście, nigdy nie słyszałam o tym starym czarnym czarnoksiężniku i ego plemienia. - Ty byś nazwała mnie kłamcą, gdybym jej powiedział ci więcej o Listopada, ale jeśli wyjdziemy wokół miasta żywych, jej poznam cię z nim. I nawet wtedy nie uwierzycie ".
  
  
  Szybko poluzował pasek, aby zmniejszyć ból. Jej ręce i nogi były побелевшими i opuchnięte z powodu zaburzenia krążenia. Hej, to było bolesne, i zobaczył, że minie trochę czasu, zanim znów będzie mógł chodzić. Tym nie mniej, nie mogłem ryzykować, niosąc nast. Gdyby ktoś próbował nas zatrzymać na drodze, rozpaczliwie przydały by się moje ręce, i, prawdopodobnie, Lumby też.
  
  
  Jej промокнул nadgarstki i kostki Tary zimną wodą, wokół łazienki. Potem wyjęła wokół toalety bawełniana sukienka. W takiej postaci, w jakiej była, wyglądała lepiej, ale przezroczyste majtki i biustonosz po prostu nie są idealne do podróży w czasie wojny.
  
  
  Zbiorników zajęło cenne minuty, aby trzymać się na nogach. Dokonaliśmy sprawdzenia tego w pokoju. Jej wysłał Лэмби w hall sprawdzić, czy jest wolna wyjście.
  
  
  Chwilę później wsadził głowę w koniec dnia i skinął na nas. Pobiegł do windy tak szybko, jak tylko pozwalało na stan Opakowania. Jak tylko ją, nacisnął przycisk, zobaczył ją, jak w korytarzu otworzyły się drzwi.
  
  
  Dotarliśmy do pierwszego piętra i drzwi windy powoli się otworzyły. Przez szparę ujrzał żołnierzy. Co gorsza, był tam pułkownik Karibi Jerome z pistoletem skierowanym do nas.
  
  
  Jej schylił się za metalową drzwi i jednocześnie wciśnięty przycisk piwnicy. Gogle odbiła się od metalowych ścian windy. To był cud, że nikt wokół nas nie jest ranny. Drzwi zamknęły się i weszliśmy do środka. Wydawało się, że minęły godziny. Jeśli w garażu nie byłoby maszyny, lub wyjście zostało zablokowane, David Hok mógł odpisać jeden przez swoich agentów. Tom Sawyer stracił córkę, a Noe stracił świetnego pomocnika.
  
  
  Zastanawiałem się, gdzie był inny asystent tony odniósł. Pewnie nie żyje. Gdyby Hieronim przekonał puścić ego ego na nielichą sumę, mógł spodziewać się kule. Pułkownik nie będzie powodem dotrzymać swojego słowa. Było oczywiste, że błędem było zostawić biednego głupkiem Wojskowe sam na sam z takim typem.
  
  
  Winda uderzył powietrza schowka na półpiętrze. Byliśmy w garażu. Było wiele maszyn, należących do gości, i bardziej высокооплачиваемому personelu, ale nie spodziewałem się znaleźć w nich klucze, a u mnie ledwo starczyło czasu sprawdzić ih wszystko. Na wyjeździe stał wojskowy samochód ciężarowy. Prawdopodobnie był gotowy na wypadek sytuacji kryzysowych, i szybko zdobył. Za wyjątkiem tego, że wydawał się mile stąd.
  
  
  Jej wskazał na to. "Biegnij do samochodu on" - powiedziałem. "Weź ego , podczas gdy jej pokrywam rekolekcje".
  
  
  Pobiegli. Przynajmniej Лэмби biegł tak szybko, jak tylko mógł, jak ciągnął za rękę спотыкающуюся Opakowania. Dzień windy otworzyły się. Kiedy otworzyły się do dwóch cali, strzelił jej w szczelinę, idąc za przykładem Jerome ' a. Ją usłyszał krzyk i miałem nadzieję, że to pułkownik. Jej nadal strzelać, kiedy drzwi otworzyły się jeszcze bardziej i rozległy się nowe krzyki. W końcu ktoś wpadł na genialny pomysł wysłać winda z powrotem na górę. Jej nadal strzelać, dopóki drzwi się nie zamknęły całkowicie. Teraz mieliśmy niewielką przewagę. Jej, rzucił się do samochodu i wskoczył obok Tary, która zajmuje się uruchomił silnik, a następnie dostała się na siedzeniu obok kierowcy. Szczęśliwa. Gdyby to była Mitzy Gardner, byśmy dyskutowali o tym, kto będzie prowadzić samochód, a na to teraz nie było czasu.
  
  
  Jej pojechał na początku drugiego biegu i skręcił na zjazd. Ego nie zabarykadował. Kiedy przejeżdżał mimmo głównego wejścia do hotelu i spojrzał na drzwi, zobaczył ją, jak Jerome z kilkoma swoimi ludźmi wybiegł na zewnątrz. Zatrzymali się na schodach, aby do nas strzelać, ale pochopnie. Strzały przeszły низменному.
  
  
  Jej zrobił zygzak, aby pomocą mikrofonów i głośników do minimum ih dalsze szanse na trafienie, i usłyszał, jak Lumby strzela z tyłu. Jej krzyknął emu, aby on podciągnął. On mnie nie słyszał. Lub, być może, był zbyt podekscytowany, aby zareagować.
  
  
  Wtedy było już za późno. Ją usłyszał krótki krzyk, i w lusterku widziałem, jak Лэмби wypadł wokół maszyny. on niebieski leżał nieruchomo na środku drogi. Przednia część ego koszula była przesiąknięta krwią. Ego ciało сотрясалось od tych, którzy znaleźli się w niego pocisków. Jerome pomścił emu teraz, gdy byliśmy zbyt daleko, żeby nas złapać.
  
  
  Jej skupił się na jeździe, starając się nie zwracać uwagi na zmęczenie. Za nami już nie gwizdały kule. Hieronim ze swoimi żołnierzami pobiegł do maszyn, zaparkowany przy wejściu do hotelu. Byliśmy daleko od domu i bezpieczeństwa.
  
  
  Na bulwarze jej skręcił i nacisnął na pedał gazu. Większy samochód nadawał się do transportu ciężkich ładunków, niż w celu zwiększenia prędkości. Mieliśmy trochę czasu, ale to było za mało, aby uniknąć prześladowań pułkownika.
  
  
  Byliśmy za miastem, i udaliśmy się do hotelu tony odniósł. Coś trzeba było rozwiązać szybko. Nie mogłem uniknąć Jerome przy nadmorskiej drodze. Miałem dwie opcje. Pierwszy - ukryć samochód w szopie na starym hotelem. Inna była zła droga, петляющая przez góry.
  
  
  Przyszło mi do głowy, że pułkownik, najprawdopodobniej wiedział o istnieniu hotelu, i że Noe się nią cieszył. Emu nawet nie musiał walczyć. Cały budynek był drewniany. On może nas spalić.
  
  
  Dlatego go wybrał się na górski szlak. Nasz ciężki samochód mógł pokonać wyboje i nierówności, prawdopodobnie lepiej niż lżejsze maszyny za nas, i oni nie mogli poruszać się szybciej nas na tej drodze.
  
  
  Do tego czasu, jak dotarliśmy do obrotu, oni nas nie widzieli. Jej wyłączył siergiej i skręcił kierownicą. Teraz byliśmy niewidoczne dżungli dla dwóch jeepów, przejeżdżających mimmo nas na głównej drodze. Świetnie. Jej zatrzymał się, wyjął reflektora wokół uchwytu i podszedł do skrzyni ładunkowej, aby corocznie, co mamy z sobą. A może Lumby upuścił broń. Moje zapasy amunicji były na wyczerpaniu.
  
  
  Nie udało mi się znaleźć pistolet między мотками liny, łopaty i trzema szufladami. Już chciał uciekać, gdy siergiej lampionów padł tekst, na jednym na całym pocztowych: "Dynamit". Jej wyciągnął pudełko do przodu. Kilka prętów wypadły, ale większość wokół nich wciąż było delikatnie luźno owinięty trocinami.
  
  
  Jeśli pułkownik Jerome dowiaduje się, że zjechaliśmy z głównej drogi, to na pewno rozwinie. Ale byliśmy gotowi ego przyjąć. Przejechaliśmy około numerów metrowy w dżungli. Jej wyskoczył wokół towarowego ciąć i pobiegł z powrotem do skrzyżowania, приготовляясь po drodze. Jej zrobił to w momencie, kiedy jeepy Jerome ' a wydawał mi się w polu widzenia. Jechali szybko, wyskoczył za róg, a jej uniknął ih świateł. W oddali zauważyli samochód i, krzycząc triumfalnie, jedziemy do niego. Kiedy się do mnie zbliżył się pierwszy jeep, jej zapalił lont. Zostawiłem ją динамитную kamień na tylnym siedzeniu i zanurkował jak można dalej w liście.
  
  
  Do wybuchu doszło natychmiast i odrzucił mnie z powrotem na drogę. Ale mój stan fizyczny był ценымногие lepiej niż u pasażerów jeepa. Jej wszystko jeszcze się wstrzymałem oddech, gdy usłyszał, wzywając mnie głos Tary. Jej wstał wcześniej, niż by się chciało, i gestem nakazał hej trzymać się z daleka, patrząc na głęboki lejek, utworzonych na drodze. Za mną po kolei kierunkach podjechał początku drugiej jeep. Jesteśmy z dziewczyną pobiegł z powrotem do samochodu. My już jechaliśmy na pełnej prędkości, gdy jeep z piskiem hamulców zatrzymał się u krateru lejka. W lusterko wsteczne ją zobaczył wysoką postać Jerome, pochylając się nad ogromną выбоиной na drodze. Kule gwizdały za nami, ale byliśmy już zbyt daleko, i są one mało prawdopodobne, aby mogły nam zaszkodzić.
  
  
  Tara nie rozumiała, co się stało. Jej wyjaśnił co znalazłem w nadwoziu samochodu, pochylił się, aby szybko ją pocałować, a następnie ponownie skupił się na drodze.
  
  
  "W tej chwili jesteśmy bezpieczni" - powiedział jej cześć. "Oni nie mogą przejechać przez tę dziurę, w przeciwnym razie będą musieli ścinać drzewa. A na to potrzeba czasu. Przygotuj się na spacer po wzburzonym morzu ".
  
  
  W ciemności jej omal nie uderzył w drzewo, kiedy skręcił za róg, i przypomniało mi się, że potrzebuję siergiej. Ryzyko wykrycia teraz miał mniejszą wartość, niż ryzyko zderzyć się z drzewem. Rzut oka na zegarek, powiedział mi, że noc już się kończyła. Do tego czasu, jak możemy dotrzeć do najbardziej trudnym miejsc, będzie prawie jasno. To sprawiło, że to ценымногие łatwiejsze.
  
  
  Ale gdy było jeszcze ciemno, i święty reflektorów musiałem zmierzyć się przez gęstą liści. Zbiorników musiał trzymać za skręta dzień, aby nie uderzyć głową o dach. Wyciągnęła kilka kilometrów, potem gorzko się uśmiechnęła.
  
  
  "Nick", - powiedziała ona. "Nie sądzę, że podchodzę do tego. Jej był bez szału od tego, aby tu przyjechać i spotkać Fleminga. To było tak romantycznie ". Jej śmiech zabrzmiał rozczarowaniem. "Teraz rozumiem, że to na samym delle".
  
  
  Ją, uśmiechnął się. - "Bajkowy świat zawodzi?"
  
  
  Tak, że była przerażona, powiedziała, aby się powstrzymać. Jesteśmy wchodziło coraz wyżej i wyżej, i dalej będzie jeszcze trudniejsze. Jej, pomyślałem, że to dobry pretekst, by puścić lejce. Wreszcie, niepokój - to używka, a seks to dobry środek nasenny. Jej, zatrzymał się i przekręcił kluczyk. Było bardzo cicho. Jej, wysiadł, obszedł samochód, otworzył drzwi od strony Tary i wyciągnął ją. Jej подтащил ją do samochodu, aby można było sprawdzić teren w świetle reflektorów, czy nie ma smoka lub дикобразов, które mogą zepsuć zabawę. Jej usta był tak głodny, jak i mój. Hej, było tak samo mocno, jak i mi. Minęło sporo czasu, zanim w końcu jesteśmy w grę ciężarówka całkowicie измотанными i zadowoleni. Ona uśmiechnęła się. 'Czujesz się lepiej?' Skinęła głową, odchyliła się na oparcie fotela i zamknęła oczy.
  
  
  Do tego czasu, jak dotarliśmy do stromej skały, było już jasno. Jej powiedział Zbiorników utrzymanie oczy zamknięte na jakiś czas, i, oczywiście, natychmiast otworzyła ih, aby z zainteresowaniem wyjrzeć na zewnątrz. Kiedy wyjrzała przez okno i zobaczyła tylko otchłań, ona blanszowane. Usiadła szczery, вздернув podbródek.
  
  
  Kiedy możemy mieć niebezpieczną część przepaścią, jej pomyślałem o Флеминге. W tym miejscu, gdzie droga idzie w ślepy zaułek, wyszliśmy i kontynuowali drogę spacerem. Teraz ją odkrył coś, czego wcześniej nie zauważyłem. Szlaków poszla do stromego wąwozu; za krawędzią, z drugiej strony, były jaskinie, gdzie żądło wcześniej nadmierne ludność plemienia. W tej chwili jakby nikt tam nie mieszkał. Grube drewniane bramy twierdzy zostały zamknięte. Jej, postukał w niego rękojeścią pistoletu. Po kilku minuta ją usłyszał grzmot łańcuchów i przekładanie drewnianych śrub. Następnie wrota otworzyły się do środka, i mężczyzna w białej ukryte przywołał nas do środka. Tara wyglądała, jakby zobaczyła ducha.
  
  
  Noe serdecznie powitał dziewczynę, powiedział, że Fleming czuje się lepiej, a następnie przeszedł do działu złych terenie morza barentsa.
  
  
  "Naszą linię podcinanie zeszłej nocy. Nie słyszeliśmy nic od wewnątrz z nimi fretki, jak to wyjechali. Możesz mi powiedzieć, jaka jest sytuacja w Port-of-Spain?
  
  
  Jej podejrzewałem, że stary hotel na obrzeżach miasta był czymś więcej niż tylko miejscem zamieszkania dla ludzi, którzy chcą zwiedzić miasto. Miał to być ośrodek terenie morza barentsa do wiadomości, które przychodziły do miasta i przekazywane za pomocą bębna dżungli. Jeśli wiadomości nie było, to oznaczało, że Hieronim dokonał najazdu na nie.
  
  
  Jej był mocno zmęczony. Zaczęli gromadzić się zegar długim napięcia. Ta dążenie twierdza była nie do zdobycia. Królowie, piraci i powstańcy zawsze starały się rzucić wyzwanie wysokiej ścianach w ich program czasów. Ale tym razem jedynym zabezpieczeniem były moje "Luger" i garść kul, elegancki mały stoisko Mitzy Gardner i kilka skrzynek dynamitu. Trochę przeciwko nowoczesnej, wyposażonej armii. Jej, oparł się o grubym kamiennym jęczeć i poinformował tony odniósł. Jej powiedział emu, co zamierzam zrobić z dynamitem.
  
  
  "Powinienem był od razu wysadzić ten zerwany" - przyznał jestem.
  
  
  "Ale wtedy jej o tym nie pomyślałem, a teraz to za daleko. Ale ja ją zamienię tę trasę na pole minowe. Jej spodziewam się, że Jerome przyjedzie tutaj nie kiedy jeep. Ego czeka niespodzianka. Potrzebuję tragarzy.
  
  
  Noe zebrał drużynę, a jej wprowadziła dziewczyn.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 8
  
  
  
  
  
  
  
  Ludzie wyciągnęli dynamit wokół ciężarówki. Wieźli stąd fioletowy odkryty pocztowej w miejscowości fort, pozostawiając pełną skrzynkę dla urządzeń, min, po drodze. Przed opuszczeniem ciężarówka, jej wyjął wirnik do rozdzielacza, aby nikt inny nie mógł odpalić samochód. Jej zamienił drogę w pole minowe, upewniając się, że detonatory nie jest ustawiony w taki sposób, aby jeden człowiek mógł wysadzić każdy ładunek niezależnie od innych. Aż jej pracował, jego słyszałem bębny w twierdzy; to nie były wiadomości, a uroczyste dźwięki. Jej domyślił się, że Noe próbował trochę podnieść morale.
  
  
  Do czasu, kiedy skończył, jego czułem się zupełnie wyczerpana i głodny. Z trudem dotarł do twierdzy. Rzeczywiście, był rytuał. Świętych ptaków zabijali i gotowane we wrzącej & nb. Nagie rodacy z włóczniami tańczyli wokół kotła. U nich było doskonałe zakończenie wojskowego broń do walki z базуками i karabinami maszynowymi.
  
  
  Noe zatroszczył się o tym, zanim zdążył jej, że co jeść. Nie zdążyłem się nawet do połowy zasnąć. Kiedy Noe mnie to jedyny program, jej leżał w chłodnym ciemnym pokoju; Na linii cienia na dzień go mógł zobaczyć, że słońce już osiągnęła południe pozycji. Jej postawił człowieka na straży u szlaki. Z tego miejsca powinno być słychać przybliżenie pojazdów z daleka. Teraz stał przed Nov, a on był zachwycony.
  
  
  
  
  "Wojskowi doszli do samochodu" - powiedział Noah.
  
  
  Jej natychmiast się obudził. - 'Ile ih?'
  
  
  "On nie umie liczyć". - Noe odezwał się z obserwatorem.
  
  
  "On mówi:" bardzo, bardzo ".
  
  
  Jej wstał i pobiegł do bramy. Do tej pory musieli iść ścieżką, i jej w hotel upewnić się, że nie okazało się dynamit. Taniec wojenny został zakończony, i ludzie, odszedł do swoich jaskiń, uciekli z powrotem do twierdzy.
  
  
  Jej minął drzwi do pokoju Fleminga i na chwilę zamarł. Stał na dzień między dwoma dziewczynami. Na jego zabandażowaną rękę nie było nam brzydkich czerwonych pasków, nam szarym na czekoladowo-brązowej twarzy. Nie miałem czasu zatrzymać się na tym, ale szybkie wyzdrowienie Fleminga mnie zdziwiło. Ją wyrzucił to wokół głowy, kontynuując. Jej przebiegł przez bramę i pobiegł ścieżką. Gdyby one były szybkie, jej mógł zmierzyć się z nimi, ale muszę być pewien.
  
  
  Kiedy dotarłem do przełęczy, to ja jeszcze nic nie widział. Teraz jej był na polanie i przez wierzchołki drzew ją mógł zobaczyć samochód na dnie wąwozu około pół mili poniżej. Grupa około trzydziestu osób, stojących obok, nie miałam zamiaru wspinać się na górę. Zastanawiam się, dlaczego? Potem ją usłyszał za sobą hałas. To był Mitzy. U nach był reumatyzmu.
  
  
  "Jest jeszcze jeden atak z drugiej strony, Nick. Łodzie w zatoce. Wiele łodzi.'
  
  
  To wyjaśniało, dlaczego grupa wciąż czekała na dole. To była wspólna akcja, ruch szczypce, która rozpocznie się jednocześnie na dwóch frontach. Ją przytulił ją za ramię. "Możesz zdetonować miny?"
  
  
  "To zawsze było moim celem w życiu. Co mam zrobić?'
  
  
  Pokazał jej hej zapłon, wręczył hej, zapalniczkę i powiedział, co robić. "Droga między tymi dwoma punktami był zaminowany". Jej wskazał na dwa punkty. "Zapłon po prawej stronie zapala najniższy poziom naładowania przez trzy minuty później bezpiecznika zapłonu. Kiedy pierwsza grupa dotrze do obrotu, ee trzeba zapalić. Mam nadzieję, że to wystarczy, choć niektórzy żołnierze czasami są głupi. Nie spiesz się. Ale zatrzymaj ih ".
  
  
  "Z przyjemnością.' Pocałowała mnie, i mam wrażenie, że ona całuje mnie na pożegnanie. "Baw się z flotą".
  
  
  Ją, uśmiechnął się. 'To będzie działać. Zaufaj Noego ".
  
  
  Jej zapewniał lepiej, niż się czuł. Nie mieliśmy sprzętu, aby długo wytrzymać oblężenie z dwóch stron. W ramach istniejących możliwości jej musiał robić to, co było w mojej mocy, ale coś mi mówiło, że aby przeżyć ten dzień, trzeba będzie cud.
  
  
  Podczas mojej nieobecności w twierdzy zaszły poważne zmiany. Plemię było zajęte. Schody znajdowały się na stałe w dachu, która zajmuje się również służyła muru obronnego i kamienie wielkości czaszki składali w wiadrach, które udzielały się na całym rąk do rąk, jak taśma.
  
  
  Jak na ironię, to było inspirujące widowisko. Rytmiczne kołysanie tych wszystkich czarnych rąk, przenoszących materiał, jak na żywo smoka, wzbudziła zaufanie do tych ludzi, którzy prawdopodobnie nigdy w życiu nie prowadzili prawdziwych wojen.
  
  
  Noe zachował wygląd, ale wydawał się mniej pewny siebie niż ego ludzie. Rozmawiał z Flemingiem w cichym zakątku przy bramie. Fleming oparł się na stołek i wydawało się, że chciał w czymś przekonać tony odniósł. Jej zbliżył się liże, aby mieć oko na topie.
  
  
  "Dobrze, Noe, jej chcę wierzyć, że Jerome prowadzi podwójną grę. Ale nie mogę pozwolić tobie i twoim ludziom ryzykować swoim życiem sowa mojej sprawy. Jeśli Jerome jest tak silny, to muszę się podporządkować, tak jak podporządkował się jej generała Hammondowi. Jej poddam się i będę wygnany w Stany Zjednoczone. Jerome - zdolny człowiek, i ta wyspa w końcu przeżył wojskową dyktaturę wcześniej. Może ją nawet mogę dać emu wskazówka. Jej chcę, aby pan przekazał mu było moją wiadomość.
  
  
  Wyślij Джерому przesłanie dla świata było jak podpisać swój wyrok śmierci. Nawet gdyby pułkownik zostawił tony odniósł i ego plemię w spokoju, to by do nas na chwilę nie należał do kraju żywych. Jej, myślałem, że jest to na tyle złe, aby spotkać się z porażka. Jej nienawidził tego. Ale było jeszcze gorzej jest, aby wyobrazić sobie, co by się stało ze mną, gdyby Jerome był tak zraniony, jak myślałem. Czekałem na odpowiedź Patriarchy. To rozpętałoby męczące тирадой.
  
  
  Fleming, jej szanuję twój idealizm, ale on oślepia was. Kiedy generał Hammond pozbył się ciebie, ludzie nadal wierzyli, że on zostawi wyspa żelaznym ludziom. Mógł sobie pozwolić na was wypędzić. Karibi Jerome nie może być tak hojny. Jest tak niepopularny, jak bardzo ambitne. Dopóki żyjesz, jesteś dla niego zagrożenie. I kwestia nie tylko twoje życie. Jeśli Jerome uda się zrealizować nasze plany, zmieni tę górę w wyrzutnia rakiet bazy. On wypędzi nas, i przyprowadzi tu naszych wrogów. Nie może być u władzy bez poparcia Rosji. Ta góra była naszym świętym domem na wieki. Ci ludzie raczej zginą, niż rzucać się w tę górę ".
  
  
  Starzec mówił dobrze. Upewnił się Fleminga, który pokazał, że nie jest wrażliwy na rozsądne argumenty. "Przyznaję, masz rację, Noah. Jej zbyt długo żył w świecie marzeń. Nadzieja czasami bierze uwodzicielski wygląd. Jeśli będziesz mnie potrzebować, może ją jedną ręką rzucać kamieniami ".
  
  
  Dotknął ręki tony odniósł na znak szacunku, następnie захромал zdrową nogę do parapetu.
  
  
  Noah kiwnął na mnie. Jej, wspiął się na dach i spojrzał przez zębatkę ścianę wejścia do laguny. Zbliża się flota zdementował pojawiające się w mediach doniesienia o tym, jak anglicy ewakuowała się z Dunkierki w czasie wybuchu ii wojny światowej. Każda łódź rybacka, każdy statek spacerowy, w skrócie mówię, wszystko, co można było znaleźć w Port-of-the-Спейне, zbliżając się do wyżej.
  
  
  Jej marzył o amerykańskich torped łodzie i o osłonie pobierania próbek powietrza z szybkimi zawodnikami. Ale to był piękny sen na jawie.
  
  
  Pierwsze łodzie płyną jeden za drugim na maksymalnej prędkości na & nb w naszym kierunku. Łodzie żaglowe na nim, уцелеют. Pierwsze zmierzą się z zaskoczeniem. Szybko zbliżył się, najwyraźniej nie zwracając uwagi na podwodną zaporę, która zajmuje się zatrzyma ih ruchu. Reputacja tony odniósł отпугнула ludzi od tej małej przystani, więc nic nie wiedzieli o zalane tamie.
  
  
  Jej patrzył, jak dwie pierwsze jachty ścigał się razem obok. Nawet bez lornetki ją mógł zobaczyć bazooki i karabiny maszynowe, które ludzie trzymali się na pokładzie. Oni zahaczył o tamę jednocześnie z dźwiękiem dorsz metalu. Nosowych części wspiął się na tylnych nogach, obudowa zatrząsł, i wstrząs швырнуло ludzi z pokładu do morza. I, aby uczcić rozbitków, w tym samym czasie rozległ bawełna pierwszego ładowania, która wysadziła Mitzy.
  
  
  Za pierwszymi dwoma nieszczęśliwi jachty stały dwa holownik, które już nie mogły zahamować. Są one uderzył w kamienną ścianę i zawisło pod kątem. Wokół mężczyzn spadł za burtę, niektóre utonął pod ciężarem butów i innego sprzętu, innym udało się złapać za tamę. Kolejnym łodzi udało się zatrzymać na środku laguny. Ale trzy łodzie, z ładunkiem żołnierzy, uzbrojonych po zęby, zahaczył o tamę, nie uzyskując przy tym widocznych uszkodzeń. Oni odkryli nagłą przeszkodę kijami. Leżeli na wysokości bariery od powodzi na schodach prowadzących do zamku.
  
  
  Ludzie wokół pierwszego łodzi zaczęli przechodzić przez zaporę do schodów. Trzeci nóż lekko cofnął się i dał ogień zaporowy w stronę poręczy.
  
  
  Nie zauważyłem, że Noe wszedł po schodach, ale zauważyłem, że stoi obok mnie. Miał bambusa peryskop z dodatkowym lustrem, które pozwalało mu było oglądać poruszające się przez poręcz. Podniósł rękę, gotowy dać sygnał. Wzdłuż poręczy były brązowe figury, każda z kamieniem w ręku.
  
  
  Z powodu strzelania łodzi coraz wyraźniej słyszalne dźwięk żołnierskich butów. Następnie ją usłyszał warczenie po drugiej stronie ściany, i zdałem sobie sprawę, że żołnierze teraz otwarcie pod nami. Noe opuścił rękę. Nagle przy ścianie powstał ruch.
  
  
  Mężczyźni zapomnieli o pociskach, które gwizdały nad ich głowami, pochylił się nad murem o grubości osiem stóp, rzucali kamienie, i ponownie schronił się. Troje wokół nich upadł od ran. Inne zabrano ih i zajęli ih miejsc.
  
  
  Ogień zaporowy nagle ustał. Jej spojrzał wzdłuż poszarpanych ścian do podnóża schodów. Ją zobaczył spadające żołnierzy: reakcja łańcuchowa ciał, катящихся do morza.
  
  
  Ludzie tony odniósł znowu przynieśli kamienie i przygotować się do powtórzenia sukcesu.
  
  
  Ogień zaporowy wznowiono, i śmiertelny ołowiu ponownie gwizdał nad zębatymi murami, pięścią dziury w spierzchnięte jęczeć.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 9
  
  
  
  
  
  
  
  Początek drugiej wybuch wstrząsnął dżungli. Znaczy, Mitzy musiałem zapalić początku drugiego ładunku. Teraz nie potrzebuje Noego. Nadal nie mógł dostać się do łodzi z "Люгера", i kule wokół ih artylerii na razie nie za bardzo uszkadzali ścianę. Stary gigant dobrze kontrolował schody. Jej, pobiegł do chodnika. Mitzy siedziała na ziemi z trzecim взрывателем w ręku i wyglądała te. "Są lepsze" - powiedziała mi. "Po raz pierwszy miałem siedem, a na początku drugiej dis cztery, wszystkie razem. Ale teraz idą jeden za drugim. Z dystansem osiem metrów. Szkoda, cała kopalnia dla jednej osoby.
  
  
  "Nie, oni tego nie stoją" - odpowiedziałem. 'Nie ma znaczenia. Jej będę niszczyć ih indywidualnie ".
  
  
  Idziemy do przodu żołnierze. Oni nie byli chętni do walki, ale chodź, подгоняемые руганью oficerów za nich. Oni nie patrzyli do przodu, w bok i na ziemię poprosił min-pułapek.
  
  
  Jej pobiegł przez zarośla do odpowiedniego dla mnie miejsca. Wystający kawałek kamienia, zamykający drogę od dołu. Gdyby ją mógł się tam dostać wcześniej, niż żołnierze, mógł pracować konstruktywnie ze swoim "Люгером". Tylko że dotarł tam, gdy pierwszy człowiek znalazł się w zasięgu ręki. Był niski, krępy i bardzo brązowym. Ego twarz była mokra od potu. Zatrzymał się, żeby złapać oddech, a następnie powoli poszedł do tyłu, nie spuszczając oczu z drogi. Jej wycelował w люгера, potem zmienił zdanie i ponownie schował ego w kaburę. Był lepszy sposób. W końcu, nie wiedział, że tam byłem.
  
  
  Moje zapasy amunicji w każdym razie pozostawiał wiele do życzenia, i aż nie mogłem na nich liczyć. Jej wyjął sztylet z pochwy na prawym przedramieniu. Gdy żołnierz odbył się pode mną, jej skoczył na niego od tyłu. Jej potrącił ego noga. Wydawało się, że trochę pobierania próbek powietrza, który mu pozostał w płucach, wydostaje się z niego. U mnie nie ma zwyczaju zabijać nieświadomych przeciwnika. Ale tym razem nie miałem wyboru. Teraz nie mógł pozwolić sobie na luksus brać jeńców. Niechętnie po zakończeniu pracy, zawlókł ją ego pod krzak, wziął ego karabin i pas na naboje i ruszył z powrotem w swoje schronienie. Gdyby ją nadal w tym samym duchu, jej mógł w ten sposób zniszczyć wiele, a także zgromadzić zapas broni. Wygodne i rozsądne!
  
  
  Następny wystawił nos zza rogu. Zatrzymał się, ze zdziwieniem w oczach, gdy zobaczył przed sobą plamy krwi na ziemi. Podniósł głowę jeszcze więcej, odwrócił się i mnie zobaczył. On ness na ramię przed brzuchem automat, i ten automat z nadzieją zwrócili się w moją stronę.Szybko wyciągnął pistolet z kabury i wypuścił kulę emu w głowę, zanim zdążył pociągnąć za spust. Jej po cichu podziękował Хока do ćwiczeń w szybkości i zręczności, które wszyscy najlepsi agenci AX powinno się robić na bieżąco i które zazwyczaj gardzę, bo mają zwyczaj zawsze skracać moje relaksuje. Ale czasami na ułamek sekundy więcej prędkości oznacza różnicę między życiem i śmiercią. "Zostań skromny, Nick - pomyślałem.
  
  
  Ale mimo wszystko zrobione pięknie.
  
  
  Niestety, mężczyzna powrócił z trasy tak daleko, aby nie być w martwym punkcie. Ale nie mogłem zrezygnować z tego automatu.
  
  
  Z люгером w prawej ręce jej, zeskoczył, rzucił się do ciała i zaczął pracować szybko, nie odrywając oczu od śladu. Był naładowany amunicją, jak juczny muł. Złote żyły!
  
  
  Jej скатил ego na skraju ścieżki w krzaki, zebrał broń i pobiegł z powrotem na swoje miejsce. Jeszcze nikt nie wyszedł zza rogu. Dziwne. Przez jakiś czas był zajęty. Musi być, słyszeli Luger.
  
  
  Jej poczekałem jeszcze dziesięć minuta, ale nikt nie pojawił się, i zacząłem czuć, że nic nie tracę czasu. Jej wrócił do Mitzy ze swoim łupem. Stąd mógł go zobaczyć na dole ciężarówki i samochody terenowe. Żołnierze zebrali się wokół człowieka z radiem. Prawdopodobnie czekali na nowych zleceń od kogoś wyższego z urzędu. Mitzy uznaniem spojrzała na naszą nową broń. Ją, uśmiechnął się.
  
  
  "Oni nie zatrzyma wszystko, co Jerome może rzucać w nas, ale przynajmniej mamy mały atut. Ta mała armia na dole będzie wiedział, że jesteśmy uzbrojeni
  
  
  Jej wskazał na grupę na dole. "Oni zmieniają swoje plany. Droga jest zbyt niebezpieczna, a ja myślę, że oni nie pójdą na jeszcze jeden atak frontalny. Ale trzymaj ih pod celownikiem i poinformować mnie, jeśli się mylę ".
  
  
  Ona облизнула usta. - Zostaw tu karabin, dobrze? Może jej mogę zrobić z nim coś pożytecznego ".
  
  
  Ją zostawił karabin i trochę amunicji. Ledwo ją opuścił, że ją usłyszał nowy dźwięk - gromkie miny na drodze przybrzeżnej. Widać nadszedł czas, aby ponownie wybuch dynamitu.
  
  
  Jej odebrał заряжанием, gdy nowe samochody zatrzymały się na końcu drogi. Żołnierze wyszli, i zobaczyłem człowieka z radiem. Jej nie miał pojęcia, że ci żołnierze będą pasować grupami. Nie stahl czekać, aż oni się rozejdą, a wysadził pierwszy ładunek.
  
  
  Eksplodował pod jeepa, a także zniszczył dwie ciężarówki. Gdy hałas wybuchów werset ją wydał wszystkim automatu do samochodów z tyłu. Maszyny, które wciąż były w stanie nienaruszonym, przestawił się na wstecznym i ostrożnie ruszyli z powrotem. Wygląda na to, że tam jakiś czas będzie spokój, i postanowił wrócić do twierdzy. Na dachu było głośno. Wszyscy byli w schroniskach, tak jak bazooka i dalekiego zasięgu karabinu nadal bombardować balustrady. Noah kiwnął na mnie spojrzeć w ego peryskop. Jej widział duże grupy żołnierzy udających się przez barierę powodzi w kierunku schodów. Niektóre już dotarli do schodów i zaczął wspinać się po niej. Noe wyglądał ponuro.
  
  
  Wszystko w ruch szło szybciej, niż bym chciała. Gdyby przykrywka trwało dłużej, oni uderzali swoich ludzi, ale nie mogliśmy ih zdobyć, dopóki ogień nie skończy. Jej, zapukał do automatu i kazał Noemu mnie ostrzec, gdy będą na górze.
  
  
  Jednak w tym przypadku nie było to konieczne. Przez kilka sekund ogień zaporowy nagle ustał. To był znak dla mnie. Ją usłyszał, jak podeszwy zbliżyli się liże, gdy ją, wszedł między dwoma zębami. Jej omal nie uderzył w twarz żołnierza automatycznie, ale on odeszły, gdy żołnierz zrobił ostatni krok. Strzał w " automat rzucił ego na mężczyznę za nim. Obaj spadł na krawędzi. Jej nadal strzelać, dopóki schody i duża część zapory nie zostały wyczyszczone. Najnowsze mężczyźni rzucili się z powrotem do swoich łodzi i uciekli, nurkowanie w wodzie.
  
  
  Strzelania nie było. Flota odszedł na sam koniec tamy i stanął na kotwicy tam, gdzie jesteśmy z Mitzy obejmowali się od siebie nawzajem w słonej & nb. Wydawało się, że wieki temu.
  
  
  Jej wrócił do Noego. Ją, ułożył się wygodnie i zapalił jedną wokół długich, cienkich i bardzo smacznych papierosów, specjalnie dla mnie w Stambuł. "To był pierwszy akt" - powiedziałem. "Jesteśmy chyba, możemy trochę odpocząć".
  
  
  "To może być prawdą dla ciebie. Jestem ci bardzo wdzięczny za wszystko, co zrobiłeś. Ale oblężenie jeszcze nie otwarte, tylko opóźnia i nie na długo. Armia Jerome wróci. Ją wiem, że moi ludzie myślą, że wygrali, i dlatego on yahoo. Jeśli jej nie załatwię im ucztę, pomyślą, że zapominam dziękować bogom za zwycięstwo, i obawiają się, że strach na wróble nie będą cieszyć nas. Wtedy stracą chęć do walki ".
  
  
  Noe opuścił mnie zorganizować uroczystość ze świętym ogniem, bębnami i церемониальными tańca. Jej dzielił swój czas pomiędzy nadzorem za święto i nadzór nad flotą wroga. Niektóre statki пришвартовались do brzegu. Jej był naprawdę zaskoczony, że żołnierze zostali obok łodzi i nie próbowali dostać się do twierdzy na plaży. Radio będzie kiedy te metale beda rozpalone od rozkazów i sprzecznych doniesień.
  
  
  Jej, stał i patrzył na wodę, gdy nagle poczułem rękę na swojej. To była ciepła ręka, цеплявшаяся za moje palce. Jej przypatrzyła. Zawsze mnie do wyrzucenia dziewczyna. Była naga od pasa w dół, a jej skóra błyszczały z церемониального tańca. Ee piersi вздулись. moja twarz. Mój oddech stał się учащаться. I to jeszcze nie wszystko.
  
  
  Miał ją pilnować teraz, kiedy wszyscy byli zajęci zabawami. Ale i na mnie te bębny nie postępowali. Ponadto, w łodzi nie było widocznych działań. Jej, zszedł na dół w ślad za nią. Znaleźliśmy inny inny miękkim łóżku wokół liści w cichym zakątku przy bramie.
  
  
  Potem było już po wszystkim. Dźwięk bębnów stahl stonowane. To było trochę jak na modlitwę, a on poczuł dziwny spokój. Jej pomógł dziewczynie wstać i poszliśmy z powrotem, trzymając się za ręce. Ją zostawił ją, aby wróciła do parapetu i spojrzała na ścianę.
  
  
  Flota wyszedł w morze!!! Jeden kuter był jeszcze w lagunie i przygotowywał się ostatni opuścić naturalny port. Co, krawiec cholery, stało? Jej zszedł na dół, aby poinformować tony odniósł, który właśnie rozmawiał z Flemingiem i Tarą. Jej opowiedział im wiadomości.
  
  
  "Teraz możemy zabrać stąd Fleminga i dziewcząt" - powiedziałem. "Być może będziemy mogli przedostać się na drugą wyspę i wysłać wiadomość Stanom Zjednoczonym. Następnie mogą zabrać nas samolotem. Tak więc, co najmniej, Fleming pozostanie przy życiu, aby spróbować ponownie. A mogę wrócić później, aby wyeliminować pułkownika ".
  
  
  Ale Fleming nie chciał o tym słyszeć. Żadnych samolotów. Żadnej likwidacji Jerome ' a. Jej poddał się i słodko powiedział emu, że to ego, osobista sprawa. On po prostu musiał załatwić to z Nov, gdy ją ujrzał całe rozbite łodzie.
  
  
  Noe wybrał mi w pomoc kilku osób. "Najlepsi pływacy", - powiedział on. Pływacy mi się nie przydały, tylko tragarze. Jej skorzystał z okazji, aby dowiedzieć się, co słychać u Mitzy.
  
  
  Nadal była tam, gdzie ją zostawił ją, ale terenowych pod nią nie było. Samochód wciąż tam był. Powiedziała mi, że wyjechali, wszystkie na raz; być może, w tym samym czasie, kiedy wyruszają statki. Powiedział, że właśnie o to, a ona sceptycznie spojrzała na mnie.
  
  
  "Myślicie, że Jerome podda, prawda? Co będzie robić?
  
  
  Nie powiedział do Noego i Флемингу to, co myślałem na samym delle. Ale jej mógł porozmawiać z Mitzy. "Pragnę zauważyć, że prosił Castro o pomoc. Jej przewidywania, że możemy się spodziewać bombowców, канонерских łodzi i innymi, że Rosja może wysłać na naszą głowę przez Kubę. Mam nadzieję, że nas już tu nie będzie ". Jej opowiedział hej, o łodzi, które nie rozbił się na tamie, i że chciałem doradzić Noego wysłać ego plemię na jakiś czas daleko w dżungli, kiedy odejdziemy. Terenie całego hotelu, a pod nogami może być bardzo накалиться.
  
  
  Spojrzała na mnie z politowaniem. "Beznadziejna miejscowość rosji. Powodzenia z tym ".
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 10
  
  
  
  
  
  
  
  Przeciwny wiatr był na tyle silny, aby zachwiać powierzchnię wody, ale prawie nie zwolnił naszą prędkość. Holownik został obliczony nie na szybkość, a na holowanie barek przewożących produkty na całym spraw wewnętrznych dzielnic w Port-of-Spain, i choć popłynęliśmy na maksymalnej prędkości, miałem poczucie, że jesteśmy pełzniecie.
  
  
  Z pomocą ludzi tony odniósł ją uwolnił tej łodzi, która zajmuje się osiadł na mieliźnie podczas ataku przeciwnika, a potem małego remontu ona nam przydał.
  
  
  Noe wysłał swoich ludzi w okolicy, po drugiej stronie gór, gdzie się rozdzieliliśmy, aby nie dostać się w ręce żołnierzy Jerome ' a. Jej mógł zmusić tony odniósł uświadomić sobie, że twierdza nie wiarygodne, i z trudem zmusił ego iść z nami. Wolałby zostać ze swoim plemieniem, ale wskazałem mu było, że jest lepiej służył swojemu plemieniu, idąc z nami i pomaga nam. Poza tym, teraz, kiedy okazało się, że wziął Fleminga pod swoje skrzydła, miał niewątpliwie musiał zapłacić tę cenę. Fleming też stanowczo nalegał, aby towarzyszył nas, i w końcu ten niechętnie ustąpił.
  
  
  Teraz wychodzimy z laguny na zajętych haku łodzi. On prędkościach, która zajmuje się u nas była, nawet do najbliższej wyspy, podróż stała się częściowo w nocną podróż. Jednak w jasnym świetle słonecznym, teraz stawały się łatwym łupem, jeśli wrogie samoloty pojawiały się przed tym, jak opuściliśmy lagunę. Następnie jej stylu, starać się płynąć pod przykrywką wybrzeża i uciec niezauważony, a następnie przejść przez otwarte morze w tym miejscu, gdzie nas nie czekał.
  
  
  Wszędzie, gdzie płynęliśmy, piaszczyste ławice były неглубокими, ale, przynajmniej ja nie widziałem żadnych środków ochrony od powodzi poniżej poziomu sukienka. Gdyby nas znaleźli? . Wtedy u nas byłoby trochę nadziei.
  
  
  Poszedłem na zginanie laguny. Brzeg aż do samej wody porośnięty dżunglą. Łupek szedł pod wodę w podwodny kanion. Go trzymał jak można lizać do brzegu. Jej, miałem nadzieję, że holownik na ciemnych liści nie będzie widoczne w oddali. Ale to okazało się próżnej nadziei.
  
  
  Byliśmy prawie u celu, gdy usłyszeli zbliżanie się samolotu. Leciał powoli i низменному, wydawało się, nie zauważył nas, dopóki nie znalazł się otwarcie nad nami i poleciał, aby szybko obrócić. Samolot nie będzie ponosić бомбовую obciążenie, ale w jakiś sposób był uzbrojony, w przeciwnym razie nie przeszkadza lecieć z powrotem.
  
  
  Mały koń pociągowy, który porwany, jemioła dobrą zwrotność i szybko obracał. Noe втолкнул Fleminga do kabiny za mną, wypchnął tam Opakowania, растянувшуюся na pokładzie.
  
  
  Szybkie miasto kul wyjechał do nas po przez wodę. Jej zmienił kurs i pociski nie trafiły w cel. Kiedy samolot przyleciał początku roku drugi raz ją usłyszałem gromkie naszego karabinu maszynowego. Szybki rzut oka na rufie pokazał mi, że Mitzy nadal dobra dziewczyna. Broń była u nach w rękach, a ona też trafiła w cel. Zbiornik paliwa w jednym wokół skrzydeł eksplodował, i samolot runął w morze. Mitzy opuściła automat i dał mi znak zwycięstwa.
  
  
  Jej jeszcze nie odważył się cieszyć. Samolot na pewno miał kontakt radiowy z bazą. Teraz, gdy tego nie było, inni piloci, wygląda na to, dokonały podsumowania. Ale to może zająć trochę czasu, a my nie mieliśmy ih czekać.
  
  
  W ujściu laguny głębokość była na tyle płytkie, że piaszczyste ławice były dobrze widoczne gołym okiem. Ale holownik był mały zanurzenie, i przeszedł bez problemu. Jej skręcił z cypla na otwarte morze. I raz ih zobaczył: dwa ostre jak brzytwa, nos szybkie patrolowych катерова zgrane wodę. Smukłe charty pędził do nas, na pełnym biegu, jak tylko zobaczyli nas. I od razu nas zobaczyli. Nasz czterocylindrowy Dodge nie mógł oprzeć się potężnym silnikom ih w pomieszczeniach oddziałach.
  
  
  Wszystko, co możemy zrobić, to zyskać na czasie. Być może wrócimy do wątpliwej ochrony twierdzy? Jej pomyślałem, że sobie poradzimy, czy jesteśmy. Jej manewrować буксиром i zapytał. "Czy ktoś wie, jak się prowadzi?"
  
  
  Dziewczyny mogą to robić. Oczywiście, płynęli tylko na jachtach, ale praca holownik nie różniła się zasadniczo.
  
  
  "Wymianą mnie. Wracamy do twierdzy. Trzeba poczekać do zmroku, zanim spróbujesz ponownie.
  
  
  Tara wśliznęło mimmo Fleminga i wzięła ster. Powiedziała napiętym tonem. "Są zbyt szybkie, Nick. Jesteśmy od nich nie uciekniemy.
  
  
  'Mój pułapka zadziała. Zaufaj wujka Nicka.
  
  
  Nie miałem czasu na wyjaśnienia. Jej pobiegł na mostek, chwycił karabin i amunicję i wyskoczył za burtę. Jej wkradł się przedzierali się do brzegu i zanurkował w dżungli. Holownik niezdarnie toczył w linii prostej w kierunku fortu. Łodzie patrolowe odwrócił się i narzucali swoje karabiny maszynowe. Raz za буксиром na wody były fontanny.
  
  
  Ale są one zbyt pośpiechu. Oni nadal płynąć obok siebie. W ten sposób nigdy nie mogą przechodzić przez wąskie przejścia.
  
  
  To też nie działa. Pierwszy celle na mieliźnie na ławicy. Szybki statek stanął dęba, wyrzucając za burtę prawie cała załoga. Wokół schronienia w dżungli jego biura ludzi, wciąż którzy znajdowali się na statku.
  
  
  Początek drugiej watchdog łodzi też spotkał ten sam los. Ale to było poza zasięgiem mojego automatu. Niestety, to nie działa, a on zmienił swoje stanowisko. Nie mogli mnie zobaczyć i nie wiedzieli dokładnie, gdzie jestem, ale dwa karabiny maszynowe strzelały długimi kolejkami w stronę drzew, które znajdowało się pomiędzy nimi. Czekałem za gruby kawał drewna, dopóki nie znudzi się, czy u nich nie zabraknie amunicji. W każdym razie, to nie kazało na siebie długo czekać. Mieli duży problem, niż automat na brzegu, który nadal nie mógł trafić ih. Gromkie ih silnika przekształcił się w przeraźliwy pisk, gdy próbowali oderwać się od mierzei. Pokarmu powszechnie zadrżała. Wszystkie, z wyjątkiem kierownicy, skoczył za burtę, aby nie natknąć się na ostry przylądek. Łódź poruszała się cal po calu, ale poruszała się. I przez pół minuty pracy wypadli. Załoga wskoczył na pokład i wrócił na kierunku Port-of-Spain. Jej, podszedł do & nb i spojrzał przez wody z laguny do skały. Nasz holownik dotarła bezpiecznie i wszystko tylko podnosiły się po schodach. Jej, myślałem, że przygotował im miłą niespodziankę. Jeśli jeden patrol tak łatwo wyciągnął łódkę na mierzei, możemy wyprowadzić i inne. My na nen szybko odpłynęli w Grand ЛаКлер. Niektóre wokół nas mogli by założyć mundur załogi. Gdyby ktoś na wybrzeżu zobaczył nas, by nas wziąć za ludzi Jerome ' a. I zdejmowanie łodzi z ławicy nie powinno powodować żadnych problemów. jej, był Jej zamiar wrócić do twierdzy, zabrać swoich ludzi i skierować tutaj holownik. Gdyby miał dość siły do holowania barek, mógłby bez trudu wyciągnąć kuter patrolowy.
  
  
  Mi nagle zrobiło się bardzo dobrze. Dopóki jej nie usłyszał głosy. I skrzypienie butów, wznoszących się na wzgórze za mną. Co najmniej cztery osoby. Oni to mówili przyjaciela ze sobą. Skąd, krawiec cholery, oni nagle się wzięły? Może, ih tu подманила strzelanie. Muszę znaleźć bezpieczne miejsce.
  
  
  Na chwilę pomyślał o łodzi, którą widziałem na rufie pokładzie policjanta łodzi. Ale to nie wydawało się najlepszym rozwiązaniem, aby wyjść na otwartą wodę. Gdyby zobaczyli mnie, jej byłby martwy. Jej mógł spróbować dopłynąć do twierdzy pod przykrywką zwisających liści.
  
  
  Ale z tym krwawieniem w & nb ją mógł być pewien w firmie. Barakudy czy rekiny. Najlepsze, co mogłem zrobić, to spróbować odstawać od żołnierzy w okolicy, które zostały już przeszukane.
  
  
  Jej zbliżył się do ziemi i ostrożnie wystawił głowę nad krzakami. Trzeci kuter patrolowy stał zakotwiczony przy brzegu, i ego statek leżał na pasie piasku u stóp wzgórza. Ta łódź może zabrać garstkę ludzi. No było trochę inaczej musiałbym słyszeć więcej głosów.
  
  
  Co teraz? Nie chciało mi się czekać, aż żołnierze pojawią się w moim polu widzenia. Jej przez naturę myśliwego. Nie lubię czekać, kiedy do mnie przyjdą trudności. Jej ih szukam. Człowiek w ataku zawsze ma przewagę. W dodatku u mnie był dodatkowy argument. Każdy, kto jest jej spotkanie tutaj, może być tylko wrogiem. I każdy dźwięk, który słyszał, mógł być dźwiękiem jeden wokół nich. Im trzeba czekać, aby strzelać, dopóki nie będą pewni, że nie zabiją nas jednego przez swoich ludzi, a jego mogę atakować, jak tylko jej coś zobaczę lub usłyszę.
  
  
  Trzymając automat, aby nie zahaczył o duże liście i pnącza, jej zaczął powoli posuwać się do przodu po ziemi. Przez trzydzieści metrów widział, jak porusza się brązowe. Mężczyzna pochylił się, żeby skradać się pod winorośli, jego uwaga była skupiona na czymś z przodu, był odwrócony do mnie tyłem. Jednym szybkim ruchem nagle zniknął w liściach, i ją stracił ego na myśli.
  
  
  Poszedłem za nim. Gdyby ją mógł zabić ego to zostawiło by dziurę w ih linii. I ta dziura jest na tyle duża, aby pominąć Nicka Cartera.
  
  
  Gdyby jego strzał, by go подманил innych do siebie, ale on mógł w każdej chwili zawrócić, zobaczyć mnie i dać mi pełne strzał. On nie był w odległości rzutu dla stileta.
  
  
  Wziął automat w lewą rękę, potrząsnął swoim стилетом w prawej ręce i zaczął skradać się do niego. Jej był w trzech metrów za nim. Następnie odwrócił się. On ze zdziwieniem spojrzał na mnie i podniósł pistolet maszynowy. Jej rzucił nóż. On rzuciłem emu do gardła, zanim zdążył pociągnąć za spust. Upadł bez większego hałasu. Jej, podszedł do niego za стилетом.
  
  
  Tu mój gol wybuchła.
  
  
  Gdy doszedł do siebie, w mojej goli sensu większego nie mają dwadzieścia bit-grup, każda wokół których grał różne piosenki. Jej, spojrzał na czubki drzew i zobaczył nad wojskowej formą trzy brzydkie szczęśliwych twarzy. Moje ręce były związane pode mną. Odyna wokół trójki był sierżantem, dwóch pozostałych szeregowych. Sierżant schowany mój sztylet za pasem, żołnierze nieśli mój automat i mój "Luger". Sierżant zobaczył, jak otworzyłem oczy, zbliżył się liże i kopnął butem mi między żebra.
  
  
  "Dla Бельмонта" - mruknął i ponownie uderzył mnie nogą. To znaczy, że ją zoperował gardło Бельмонта. Następny mój gardło. Z rękami za plecami, nic nie mogłem zrobić wobec tego siły wyższej. On przetarł ręce, zadowolony ze swojej zdobyczy. "Proszę wstać, panie tysiąc dolarów", - powiedział on. "I ty też dostaniesz awans".
  
  
  Nie ruszył się z miejsca. Tak, że byłem dla nich najbardziej cenione żywy niż martwy. Jeśli tak i hotele oddać mnie w jednym kawałku, wydawało mi się rozsądne, że oni też muszą wykonać całą pracę. Sierżant machnął palcami. Żołnierze podnieśli mnie na nogi. Odyna wokół nich przycisnął "luger" do mojej łopatce i zaczął pchać. Były dwa rozwiązania. Lub jej dalej iść, inaczej złamałby sobie łopatkę. Poszedłem dalej.
  
  
  Strącili mnie z tego miejsca, gdzie była łódka na brzegu. Sierżant szczekał na pozostałych swoich ludzi, aby przestali szukać. Złapali mnie.
  
  
  Odpowiedzieli dwa głosy, a po chwili wokół dżungli pojawiły się towarzyszące ih żołnierze. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z siebie.
  
  
  W Sierżant rozkazał nowoprzybyłym ponosi martwego kolegi, a my już w drodze. Nośne ciało z przodu, dwóch innych obok mnie i sierżant z tyłu. Nie bardzo dbał o swojej przyszłości. Prawdopodobnie miałem spotkanie z surowym piwnicą i sadystą, wiodącym przesłuchanie, a potem spotkanie z pętlą.
  
  
  Nawet jeśli Hawke dowie się o moim losie, on nie może nic zrobić. Na swoim stanowisku emu trudno było przyznać, że w wewnętrzne sprawy Ogromny Лаклер był zamieszany amerykański agent.
  
  
  Kiedy byliśmy w połowie drogi do plaży, wokół dżungli rozległ się strzał. Krzyk za nas wszystkich najlepszy pomysł. Sierżant zatrzymał się. Chciał spaść. Przednia część ego jednolite камзолы stała się czerwona. Żołnierze rzucili się na niego, jakby hoteli ego złapać. Ускользнув od niego, wzięli swoje karabiny na gęste zarośla wokół nas. Znowu ружейный strzał. Żołnierz z lewej strony, po wprowadzeniu mi głowę otrzymał cios w głowę, upadł na ziemię. Ten, kto po mojej prawej stronie, wpadł w panikę, pochylił się i pobiegł.
  
  
  Ją kopnął nogą leżącego. Leżał nieruchomo. Pozostali dwaj żołnierze wysoko podnieśli ręce. Mitzy wyszedł z zarośli, наставив na nich broń. Ona zastrzeliła jednego, zanim go podszedł na tyle blisko, aby zmniejszyć jej nadgarstek. Pozostały żołnierz podniósł ręce jeszcze wyżej.
  
  
  Ona ze złością spojrzała na mnie. "Ty nie stajesz się sentymentalny, prawda, Carter? Nie mamy czasu na więźniów ". Ona высвободила nadgarstek i odwróciła broń z powrotem do żołnierza, który do tego czasu zbladł.
  
  
  "Czekaj - powiedziałem. "Chcę wziąć ih żywych. Trzymaj ego pod groźbą użycia broni i zobacz, czy będziesz w stanie rozwiązać mi nadgarstki jedną ręką.
  
  
  Jego odwrócił się i zaczęła rozwiązywać sznur na moich nadgarstkach. Массажируя skurcze z palców, jej podszedł do żołnierzy z liną i gestem pokazał, że nie chcę udusić ih nią. Zdali sobie sprawę, że miałem na myśli.
  
  
  Żołnierz, który ją potrącił z noga, zerwał się na nogi, jakby ness na ramionach tonę ołowiu, i dwaj żołnierze poszli za mną do brzegu, a Mitzy dla schronienie. Subtelna statek wciąż utknął na mieliźnie. Weszliśmy do wody, i zabrał dwóch żołnierzy na cyplu. Jej opowiedział im, jak wcisnąć łodzi, zabrał Mitzy na rufie i pomógł hej wspiąć się na pokład.
  
  
  Podeszła do kabiny i uruchomiła silnik. Ją usłyszał, jak odpalony silnik, i podszedł do nosa. Dało się słyszeć ochrypły mamrocząc. Potem to ustało. Jeszcze odyna g? n? rale, a potem zupełnie nic. Moja diagnoza była: usterka. I jej mógł podziękować sobie za to.
  
  
  "Przerwać" - krzyknął jej Mitzy.
  
  
  Jej, wskoczył na pokład, aby upewnić się, że miałem rację, i określiłem dziury pozostawione moimi strzałami. Jej rację. Jej trafił w przewód paliwowy przy strzale w zespole. I co gorsza, zbiornik był пустынен do dna. Nam krople benzyny.
  
  
  Jej, czułem się bezsilny. Nasz paliwa, naszej energii. Nasze energie, nasze policjanta łodzi, nam rozwiązania opuścić wyspę. Absolutnie nic.
  
  
  Mitzy krzyknął w całej kabiny. "Nick, żołnierze. Uciekają! '
  
  
  Jej strzał w powietrze, i zatrzymali się. Z opuszczonymi ramionami. Prawdopodobnie są teraz spodziewali się kulę w plecy. Jej, wskoczył na pokład i podszedł do nich bród. Nie było już sensu trzymać ih, ale jej stylu, mieć przy sobie amunicję. Jej gestem zaprosił ih na brzeg i zawołał Mitzy.
  
  
  Kiedy dogoniła nas, jej pozwolił hej trzymać jednego pod groźbą użycia broni, a drugiego uwolnił od jego butów i spodni. Jej kojarzył nogawki razem, nabil spodnie amunicją, zacisnął pas pasem, zarzucił nogi na szyję.
  
  
  "A teraz puść ih" - rozkazał ją dziewczynie. "Już tego nie potrzebujemy, a oni już nie mogą wyrządzić nam krzywdy. Dwa większe lub mniejsze specjalnej różnicy nie ma ".
  
  
  Jej gestem kazał im odejść. Oni nie potrzebowali wsparcia. Gdy ich nie ma, możemy z Mitzy jak najszybciej udaliśmy się do twierdzy. Noe mały jedliśmy ryby, i niebo uświadomił mi, jak długo jej nie el. I moje kości powiedzieli mi, że muszę spać. Choć u mnie była praca, i do zmroku, minie trochę czasu, zanim zejdzie ciemność, i pomyślałem, że nadszedł czas, by zrobić przerwę z rumem, gorącej rybą i owocami.
  
  
  Znalazłem pusty pokój, upadł na kamienną podłogę i zrelaksowany. Mitzy wszyscy. Jej nie miał pojęcia, jak bardzo była na liście Hawka, ale jeśli wyjdziemy z niego żywi, z niezrozumiałych ironię, jej iść za nią. Zasługuje ona na szczególną medal.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 11
  
  
  
  
  
  
  
  Nadszedł czas, aby zniszczyć schody. Teraz, kiedy ucieczka przez morze stahl nie jest możliwa, ona już nie może nam służyć.
  
  
  Zniszczenie takiego archeologiczne skarby było krokiem, na który jej nie chciał iść, ale to był zbyt niebezpieczny dostęp do twierdzy. Mogliśmy słyszeć, jak na nadmorskiej drodze i na szlaku zbliża się maszyny, ale Джерому może przyjść do głowy pomysł wysłać w nocy i łodzie wiosłowe wysłać swoich ludzi po schodach niewidoczne dla nas. A było nas zbyt mało, aby śledzić wszystkie frontami. Oczy tony odniósł ciemne, kiedy jej powiedział emu, co robić.
  
  
  Otworzył ostatnia skrzynka dynamitu, wyjął dwa pionki i spojrzał na starego patriarchy. "Mnie też boli, Noego. Jeśli wyjdziemy stąd żywi, jej obiecuję, że AX zbuduje nową drabinę ".
  
  
  Jej podniesiony karabin maszynowy na trzeci szczebel od dołu, strzelił kilka otworów w twardych łupków bitumicznych, reklamuje динамитные warcaby na bardziej miękką, nie окисленную część, i zapalił lont. Jej znowu uciekł i był już wewnątrz murów, gdy doszło do wybuchu. Lawina kamienia naturalnego z hukiem uderzyła w wodę, i gdy dźwięk ucichł, skała znów stał się twardy, nie do zdobycia stok.
  
  
  Więc teraz pozostaje tylko dwie drogi dojazdowe, dla których zawsze był na służbie w nocy. dr Fleming wyglądał nieźle, i nie wątpił, że uda nam się przewieźć ego na inną wyspę Nov. Reszta grupy mogła dołączyć do ludzi tony odniósł się w dżungli. Jej pójdę w miasto, znajdę Jerome i zabiję. Gdyby wojskowych ścięty, wszystko chyba się uspokoiło, i Fleminga można było przywrócić na stanowisko prezydenta.
  
  
  Jej przedstawił plan Noego, i nie miał pretensji. Umówiliśmy się, że w nocy będzie chronić przybrzeżną drogę, a jej będę śledzić ścieżką. Jej przygotowane ego, pokazał jak zdetonować miny i opowiedział wszystko o czasie. Potem zniknął w innym kierunku. Podczas gdy u nas był dynamit, w nocy nikt nas nie może zaatakować.
  
  
  Tara hotelu pomóc. "Mój ojciec posłał mnie, aby ci pomóc. Nie zapomnieliśmy o tym? I musisz odpocząć. Myślisz, że ja nie mogę wysadzić, jak Mitzy, kiedy trzeba?
  
  
  Oświetleniowe masz zapałki, tak. Ale jak poradzi sobie z emocjami? Ale, przynajmniej, ee, firma zrobiła by mój zegarek bardziej przyjemne. Ponadto, nie spodziewał się ataku w nocy. Wojska pułkownika ponieśli znaczne straty, i podejrzewał, że potem utraty ego policjanta łodzi Джерому trochę czasu, aby wylizać swoje rany.
  
  
  Powiedział dziewczynie, że подежурю pierwsze godziny, ale nie w hotelu o tym słyszeć. Pomyślała, że muszę odpocząć. Nie mając na myśli nic specjalnego. Więc wyciągnąłem i pozwolił spać mnie pokonać.
  
  
  Było już w środku dnia, gdy słońce w moich oczach mnie obudziło. Ponownie poczuł się człowiekiem, za wyjątkiem szyszki do bramek, gdzie mnie uderzył żołnierzy. Tara siedziała plecami do pnia drzewa, przytomne, ale senny. U nach były ciemne kręgi pod oczami. Jej przewrócił się do niej.
  
  
  Ee głos absurdalne głucho. "Nick, jej chora, boli mnie życie. W ciągu ostatnich kilku godzin stało się jeszcze gorzej ".
  
  
  Znajdowaliśmy się pod wysokim łukiem, wokół drzew, i przez liście rozchodzą się paski żółtego światła słonecznego. Skóra Tary była zielonkawo-żółtej i błyszczała drobnymi kropelkami bank. W jej oczach była szara mgła. Wziął ją na ręce i pobiegł na górę do bramy. Jej, wszedł i zawołał tony odniósł. Jej, bałem się, że on wciąż będzie się na baczności. W końcu był jedynym знахаром, co by to nas kosztowało.
  
  
  Wszedł do twierdzy przez kilka sekund, potem mnie. Jej ostrożnie umieścić Pojemniki na podłogę, i Noe natychmiast przystąpił do pracy. To sztuczne piersi piersi na jej szyi, chwycił ją za nadgarstek, otworzył hej, usta i zbadał jej dłoni. Do tego, jak on ih upuścił ją zobaczył pęcherze na palcach.
  
  
  Nigdy jeszcze stary tak nie spieszył. Przyleciał w jedną wokół pokoi. Jej pobiegł za nim, ale nie po osiągnięciu dzień, znowu wyszedł z wikliny matą i dyni. Upuścił matę, uderzył ją nogą i gestem poprosił mnie, aby umieścić w nim dziewczynkę. Jej, zorientował się, że jest on potrzebny święty i kiedyś zapalić pochodnie w jednej wokół ciemnych pomieszczeniach.
  
  
  Jej umieścić Pojemniki na macie i zdjął z nie sukienka. Nagle na podwórku znalazła się i Mitzy, najpierw zainteresowana, ale potem zmartwiona, kiedy zobaczyła бескровные usta dziewczyny.
  
  
  Noe miał połowę dyni w jednej wokół swoich dużych rąk. On pokręcił się zawartość, która przypomina mieszaninę wody i zielone mydło.
  
  
  """Wstecz". Ego słowa były ostre. Kiedy słuchali, podniósł głowę Tary, otworzył hej, usta i wylał płyn hej w gardło. "Манчин", - powiedział on miarowo. "Bardzo trujące drzewo. Jeden kęs ego płodu może spowodować nagły bolesną śmierć. Nawet dotyk do pnia może być bardzo niebezpieczne. Spójrzcie tylko na tego biednego dziecka ". Nagle Tara sięgnęła. Noi znowu podniósł ją i ponownie wylał trochę płynu hej w gardło. Podczas gdy ona leżała na podłodze, dysząc, jej, przypomniał sobie, że już wiedział o манцинелле. To było dość poważnie, jak wspomniałem Noe.
  
  
  Staruszka była potrzebna pomoc. On powiedział: "Wlać trochę płynu hej palce. Nie trzy!
  
  
  Jej to zrobił. Obrócił ją, abyśmy mogli zobaczyć jej plecy. Ona też była pokryta liśćmi. Jej wylał płyn hej, na plecy, kiedy jej ciało zamarło w bolesne skurcze.
  
  
  Jej, słyszałem, jak stary człowiek westchnął z ulgą. "Myślę, że zrobiliśmy to w samą porę", - powiedział on. "Wyzdrowieje".
  
  
  Po chwili skurcze ustały, a dziewczyna leżała nieruchomo. Teraz Noe postawił dyni z mydłem, mieszaninę i wziął inne dynie. Zaczął robić gęstą emulsję wokół białego proszku i coś podobnego na miedź. Odwrócił dziewczynę i się sypie hej. Następnie położył ją na bok.
  
  
  'Teraz twoja kolej.' Wstał, rozpiął moją koszulę i skręcone ją na lewą stronę. Tkanina została też jest trujący. On przetarł moje ręce dezynfekujące kultury działa w najlepszym przypadku, zrobił to samo swoimi ramionami i uśmiechnął się. "Powinienem był cię ostrzec. Dżungla - zwykle inny, czasami wróg. Weź drugą stronę maty; jesteśmy teraz duchowego początku ee w cieniu ".
  
  
  Tara otworzyła oczy, kiedy zabraliśmy ją w jedną wokół ciemnych pokoi i położyliśmy na łóżku. Była przytomna, ale wciąż była bardzo chora.
  
  
  To oznaczało, że wynik w twierdzy nie będzie. Trzeba było nosić Fleminga i Opakowania, lecz to nie było możliwe. Nie po stromych górach. Nie ze wszystkimi niebezpieczeństwami, które nam grozi. Na zawsze poczekać. Jej sel obok blondynką, i nagle zdałem sobie sprawę, że martwię się o niej więcej, niż hotel przyznać. Ona mi się podobała, a teraz stało się dla mnie jaśniejsze niż kiedykolwiek. Gdyby Noe nie czułam urazy raz, byłaby już martwa. Stary człowiek uratował ją w ostatniej chwili, i za to, że znów uniósł się w moim szacunkiem. Jej poczuł zapach śniadania. Nie zwracałem uwagi, podczas gdy Noe nie zawołał. Następnie ją, podszedł do pozostałych, które już obiad.
  
  
  Czekała na mnie niespodzianka. U nas byli goście. Ciemnoskóry młody człowiek w przepasce na biodrach,.... Przyniósł wieści, i, sądząc po wyrazie twarzy tony odniósł, nie były to bardzo dobre wieści. - powiedział mi Noe głos, który odezwał się echem zmęczenia, kiedy Mitzy i Fleming удрученно stali obok. W nocy plemię nie бездействовало. Wysłali swoich zwiadowców.
  
  
  Żołnierze Kariba Jerome też nie siedzieli umieścić ręce. Są one utorowały кордоном wzdłuż brzegu laguny do plaży, gdzie stał przy nabrzeżu trzeci kuter patrolowy. Nas otoczyli. Z dwoma chorymi nie musiałam się nawet myśleć o przejść przez kordon. Jej zapytał chłopca, czy będzie w stanie mnie wyprowadzić, i reumatyzmu była krótka: nie. Przyjechał do tego, jak otoczenie zostało zakończone. Teraz on też nie mógł wrócić.
  
  
  To znaczy, że Tara nie zauważyła ruchu wojsk. Gdyby nie spał, jego mógł coś usłyszeć. Lub, być może, oni jednak byli zbyt daleko. Jej, spojrzał na ciche kształty wokół mnie, uświadomiłem sobie, jak bardzo jesteśmy słabi, i nagle go już nie był głodny.
  
  
  Wziął na siebie. Przynajmniej, zajmowało mnie. Potem obiedzie siedzieliśmy w milczeniu. Czekaliśmy.
  
  
  Ją usłyszał dźwięk pierwszym, na ułamek sekundy przed tym, jak Noah odwrócił się do mnie twarzą. To był ciemny leniwy pomruk samolotów. Starzec powoli wstał i powiedział, jakby zapraszając nas do herbaty: "Proponuję, aby schronić się w katakumbach. Panie Carter, nie zabierzesz ze sobą pani Sawyer?
  
  
  Jak powiedział mi kiedyś Mitzy, staruszek był pełen niespodzianek. Tak, że pod zamkiem miał piwnicy. Zastanawiałem się, jak głęboko, i gdyby mógł wytrzymać bomby, i gdybyśmy nie byli pochowani są tam żywcem. Mitzy blanszowane, a on wiedział, że ona teraz myśli dokładnie tak samo. Ale znowu nie mieliśmy wyboru.
  
  
  Poszedłem za Nią. Ja z ulgą zauważył, że ona już mogła mnie objąć za szyję. Kiedy ją wyprowadził ją na ulicę, Noe uchylił drzwi wokół tołstoja łupku, który wcześniej jej nie widziałem.
  
  
  Mitzy i facet już uciekli na myśli. Fleming po prostu przeszedł przez otwór o kulach. Jego poszli za nim. Noe zamknął za sobą grubą drzwi, zostawiając nas w ciemnościach.
  
  
  Przez chwilę zapalił iskrę kawałkiem krzemienia i zapalił świecę. U nas był święty. Noe wyciągnął świecę chłopak wziął Fleminga na ręce i poszedł do ciemnego wejścia do tunelu, po zejściu na kilka stopni, mały płomień nad głową chłopaka kierowały nas.
  
  
  Tunel był na tyle szeroki, aby pominąć nas, ale wysokość pozostawiała wiele do życzenia. Wysoki mężczyzna musiał pochylić. Musiałam zgiąć kolana i Mitzy skłonił głowę, by nie uderzyć.
  
  
  To był długi spacer. W każdym razie, nad nami było wystarczająco dużo skał, aby wytrzymać silne uderzenie. Kiedy dotarliśmy do dna, znaleźliśmy się potem stromym obrotu w dość dużym pokoju.
  
  
  Jesteśmy w taką grę na podłogę, i Noe zgasił świecę. - Aby chronić powietrze - powiedział. Minęło kilka minut. Samoloty mogłyby już dawno nad nami, ale nie było wybuchu, który naruszył ciszę. Nasze dźwięku. Nie podobało mi się to. Na co oni czekali?
  
  
  Potem pomyślałem o czymś innym. W pośpiechu uciekając przed pełna nazwa, zapomnieliśmy, że może nam być potrzebne dodatkowe wyjście. W końcu, całkiem możliwe, że nalot zablokuje drzwi w katakumby. Było tylko jedno narzędzie, które zawsze gwarantowało nam wyjście: dynamit". I zostawiliśmy to na szczycie.
  
  
  Mitzy przyniosła automat, i po omacku jej ego w ciemności. Jej, wspiął się po schodach, wrócił na górę i pchnął ciężkie шиферную drzwi na około trzy cale. Jasne stawek święty, pan zaślepił mnie, ale ja ją złapał jakiś ruch. Jej pozostał na miejscu, aż moje oczy przyzwyczają się do światła. Pojawiły się czterech mężczyzn w rosyjskiej formie. Oczywiście. Pułkownik hotel Fleming został wzięty, a nie zabity przez bombę. Wtedy mógł być pewien, że ego nie jest wykluczony na zawsze.
  
  
  Mieli karabiny. Schodząc ze spadochronów, są w separacji. Dwaj razem idziemy w jedną stronę, dwa w drugą. Chodzili po pokoju i, oczywiście, byli zaskoczeni, nikogo nie było. Stopniowo zaczęli pracować szybciej. Nikt wokół nich nie patrzył w moją stronę. Jej pchnął drzwi trochę szerzej i przytuliła się do jęczeć, która zajmuje się znajdowała się w cieniu. Jej popełnił głupi błąd. Gdyby zaczekał na górze, jej łatwo zastrzelił całą. Teraz musiałem poczekać i spróbować wyjąć wokół tego maksimum korzyści.
  
  
  Jeden wokół nich zajęło dużo czasu, aby trzymać głowę w drzwi, za którą ją trzymał. Wszystkie te puste pokoje zrobili ego niedbały, jego broń była skierowana w dół. Jej, cofnął się o kilka kroków. Gdy był w niej, uderzył go kolbą automatu na ego skroni. Upadł i nie ruszył się z miejsca. Jej wrócił do dzień.
  
  
  Numer dwa wyszedł przez pokoje do mnie plecami. Był na tyle blisko, aby stileta. Jej prawie nigdy nie trafiam, ale on odwrócił się. Ostra jak brzytwa stal odbyła się mimmo niego, uderzając w ścianę i z hukiem upadł na ziemię przed ego nogami. On ze zdziwieniem obejrzał się i odwrócił się do mnie. Jej już zniknął za drzwiami. On krzyknął coś do reszty na отрывистом rosyjskim. Od razu przyszedł reumatyzmu. Planowali wejść z ogniem. Mi to odpowiadało. Jej, zszedł po schodach w katakumby. Jak się spodziewałem, strzelali nie низменному, a poruszające się do przodu, udając, jeden po drugim. Jej rozciąłem ih w połowie kolejki, zanim ih własny ogień został stłumiony, aby dźwięk mojego własnego broni nie wywołał w czwartej komandosa.
  
  
  Nie słyszałem, jak Mitzy wspina się po schodach za mną z powodu hałasu. Teraz jej głos rozległ się za mną. 'Co się dzieje?'
  
  
  "Mamy w domu. Cztery. Mam tu leżą już trzy, jeden gdzieś na zewnątrz.
  
  
  Jej wspiął się na dzień, ale czwartego człowieka nie widział. Jej głośno krzyknął, ale on pozostał w ukryciu. Na podwórku była martwa cisza. Zbyt cicho. Jej nie miał pojęcia, gdzie on był, i on na pewno by mnie strzelił, gdyby ją wystawił głowę za daleko wokół otworu drzwiowego, Jej ryzykował ego szybko stracić. Nie wierzyłem, że on pozwoli ponownie zwabić się tutaj. Może on był najmądrzejszy środowisk nich.
  
  
  Zostawiłem ją w Mitzy rosyjski automat. "Spójrz na amunicję".
  
  
  'Wystarczy.'
  
  
  "Trzymaj przejście pod kontrolą. Jej wrócę i zapytam, czy jest inne wyjście, to jedyne wyjście ".
  
  
  Potem, jak ją opisał sytuację, Noe zapalił świecę. W słabym świetle płomienia ją zobaczył Fleminga, прислонившегося do jęczeć. Tara siedziała obok niego w odległości kilku metrów od niego. Ona już wyglądała lepiej, choć wciąż wydawała się oszołomiona. Ta czarna dziura, w głębi góry, пропахшая brudem i pleśnią, też nie była idealnym domem dla rekonwalescentów. Ale nie mogłem zmienić jej sytuację, dopóki nie znokautował czwartego gościa. Noi coś powiedział chłopcu, który przedarł się przez linię armii Jerome. Chłopiec skinął głową, wziął świecę i przywołał mnie do podążania za nim. Słabe siergiej był namalowany хольст's, wiszący na swego rodzaju prymitywne ołtarzem. On podniósł stronę płótna. Za nim pojawił się korytarz.
  
  
  Jej, mając nadzieję, że chłopiec zna drogę, bo ten skrót. świece długo nie będzie się świecić. Zeszliśmy po schodach i weszli do tunelu z wnęki w ścianach. Co-gdzie świece przymocowane na jęki w uchwytach, zazwyczaj były to ogarki długości kilku cm Był obrzydliwy, zgniły zapach. Wkrótce ją zobaczył przyczynę. W większości nisz leżały szkielety ludzkie, za nimi, na kamiennych półkach leżały puste czaszki. Zakładano, że jest to kopiec plemienia.
  
  
  Moje poczucie kierunku podpowiedziało mi, że pójdziemy na drugą stronę twierdzy. Przez jakiś czas ją zobaczył na kamiennej podłodze koło świecie. Nad nim była okrągła dziura w jęk, o szerokości ledwie szerszy moich ramion. Nie mogłem nie dostać. Chłopak też to widziałem. Wziął u mnie automat, postawił ego na podłodze obok ze świecą i pomógł mi wejść. Jej, kładąc ręce na górną część i wyszedł przez nie.
  
  
  Jej przypatrzyła. Jej, stał przy ścianie zewnętrznej. Nigdzie nie było ruchu. Ją, wsunął rękę w dziurę i wziął automat.
  
  
  Jej вскарабкалса krawędź dachu i zobaczyła swojego czwartego męża. Leżał na brzuchu na spadochronach, jego broń była skierowana na drzwi, za którymi stał Mitzy. Przy samodzielnej pracy zwykle nie są bardzo imponujące. Był młody i стройен, ale śmiertelnie niebezpieczne ze względu na śmiercionośnej broni w ego dziecięcych rękach. Jej witał ego na-rosyjskim: "Ty już tu zaglądał?"
  
  
  On odwrócił się. Jego nacisnął na spust. Żegnaj, grób nieznanego żołnierza. W drzwiach pojawiła się Mitzy, zobaczyła ciało i podeszła do niego. Jej, zeskoczył z dachu. W chwili choroby przez uchylone dzień wyleciał piąty spadochroniarz. On zabija ciężki rewolwer Mitzy w szyję. Gdyby jego hotel i zabić ego, musiałbym strzelać Mitzy. Klątwa!
  
  
  Spojrzał na mnie i krzyknął na dobrym angielskim: "Wyrzuć broń".
  
  
  On coś powiedział dziewczynie. Jej upuścił karabin.
  
  
  "Chodź tu, nie za blisko. Stań na przeciwko tej ściany ".
  
  
  Ego forma była wokół lepszego materiału niż ego kolegów. Na nen były szlify oficera, a na pasie włóczył się radio. Nawet z daleka słyszał jego ciężki oddech Mitzy. Objął ją mocniej, a ona zamilkła.
  
  
  On się zaśmiał. - "Daję ci szansę. Powiedz mi, gdzie dr Fleming. Jeśli tego nie zrobisz, najpierw go zabiję ją. W potem i umrzesz ".
  
  
  Mój sztylet był poza zasięgiem na podwórku. Rozległ się głos Mitzy przez zęby. - "Niech idzie do diabła".
  
  
  Powoli odwrócił się, aby nie pociągnął za spust. On stahl gróźb. - "Mówiłem ci, żebyś się nie rusza".
  
  
  Jej udawał, że się przestraszył. - 'Nie strzelać. Ja ci powiem. Ukrywa się. Jej iść za nim.
  
  
  Mitzy mnie przeklęła. Ona też może działać. Co to za dziewczyna-morderca. Jeśli on nie zagra mnie przez drzwi, jej mogę chwyci za broń, jeden wokół rosyjskich. Ale sztuczka nie udała. Rosyjski też wiedział, gdzie ego towarzysze. Jej, widziałem, jak on myśli.
  
  
  Mógł nas użyć z Mitzy jako tarcze, i razem z nami zejść do katakumb. Z nami jako zakładników może nakazać Флемингу się poddać. Ale co, jeśli Флемингу gdzieś na nasze życie? Co, jeśli on прострелит nam, aby pokonać wroga? To była okazja, biorąc pod uwagę, której nie mógł ryzykować. Więc poszedł inną drogą. On chyba zrozumiał, jak ważna była dla mnie Mitzy, to szybkość, z jaką ją upuścił broń, jak tylko złapał ją.
  
  
  
  'Tak. Zrób to. Idź za nim. Ale jeśli coś spróbować, ten kawałek dziwki umrze ".
  
  
  Musiał rozegrać to. Był o głowę wyższy dziewczyny, i wiedziałem, że mogę się skontaktować z "Люгером" na tyle dobrze, aby strzelać do emu głowę, a on patrzył na mnie przez drzwi, w który wszedł jej.
  
  
  "Idź powoli", - powiedział on. "Trzymaj ręce w powietrzu. Nie wychylaj się. Ją obserwuję.'
  
  
  Poszliśmy do katakumb. Na krótko przed tym, jak dotarłem do schodów, zatrzymał mnie. Pewnie by oczy przyzwyczają się do światła. To znaczy, że on nie był taki głupi.
  
  
  Pozwolili mi kontynuować. On więcej nie prześladował mnie. Gdy zszedł na dół, jej poczuł czyjąś dłoń na ramieniu. "Słyszałem i widziałem to. Chodź ze mną.' - szepnął Noe mi na ucho.
  
  
  On wciąż trzymał mnie pchało do przodu. Jej szepnął emu, co sobie zamierzyłem, i ego palce kurczyli się mój nadgarstek.
  
  
  "To nigdy nie zadziała. Nie można zobaczyć za siebie. Ryzyko zobaczyć cień i pociągnąć za spust zbyt duży. Spróbujemy inaczej. Słowo "cień" dał Noemu pomysł. Przynajmniej tak on mi potem powiedział. Zapalił świecę, która zajmuje się słabo oświetlała pudełko, wypełnione małymi drewnianymi lalkami. Noe wziął jedną wokół nich, wsadził w nie igły długie, którą również wyjął wokół skrzyni, a następnie podniósł lalkę przed sobą.
  
  
  Ego usta zaczęły poruszać się w cichej modlitwie. Boże mój, Mitzy siedziała na zewnątrz z rewolwerem, приставленным do jej szyi, i Noe nie wiedziałem, co robić, jak tylko wezwać jakiegoś boga gromu.
  
  
  Fleming i Tara też szeroko otwartymi oczami patrzył na starca. Noe skierował się w stronę schodów, wciąż mamrocząc do siebie pod nosem. Jego poszli za nim.
  
  
  Jej musiał to zobaczyć. Ponadto, miał ją uwolnić Mitzy, gdyby sztuczka nie udała się.
  
  
  Mitzy i żołnierz stał w ciemnościach za drzwiami, zarówno w cieniu. Jesteśmy Nov zatrzymali się na schodach na tyle daleko, aby uciec od nich. Rosyjski nerwowo spojrzał ze schodów w otwarte drzwi. Mitzy była spięta i gotowa w razie potrzeby rzucić się do każdego wokół nich. Jej bezgłośnie warknął do siebie. Niemożliwe! Nigdy nie można osiągnąć za pomocą jakiegoś szalonego wyczynu.
  
  
  Starzec rzucił lalkę. Z ostrym trzaskiem upadła na kamienną podłogę szczerzy w promień światła słonecznego. Celem rosyjskiego gwałtownie zbliżyła się do ziemi. Jej spodziewałem się strzał, który stawia nić życia Mitzy. Nic takiego. Jej przeklął tony odniósł. "Żadnych sztuczek", - powiedział rosyjski. Ta lalka, z воткнутой igły w jej plecach, była największym super-reklamowym, który jej kiedykolwiek widziałem.
  
  
  W cieniu powstało nagłe dzikie ruch. Mężczyzna wykończył obiema rękami. Ego palce раздвинулись, jakby był zaskoczony prądem elektrostatycznych. Pistolet z hukiem spadł na ziemię. Zatoczył się, trzymając się obiema rękami za pierś, obracając się wokół własnej osi, a następnie spadł na ziemię jak martwa masa.
  
  
  U Mitzy ego miał broń w ręku, jeszcze zanim do nich dotarł. Pozwoliła broni słabo wieszać, kiedy ona tłumaczyła oszołomiony wygląd z żołnierza na lalkę. Jej rozłożeniu mężczyznę tak, aby leżał na plecach. On umarł. Ego osoba исказила grymas boli. Ego oczy выпучились. Klasyczny obraz rozległego zawału serca.
  
  
  To był człowiek, zabity strachem. Jej to wiedział. Bo to była jedyna opcja. Żołnierz, który widział czterech swoich przyjaciół, zabitych w starej pirackiej twierdzy, o której krążyły legendy. Mężczyzna otoczony przez wrogów. Napięty do maksimum. Wokół znikąd do ego nogi spada symbol śmierci. Ego składać dolar się zatrzymał. Niemożliwe ?
  
  
  Jej, spojrzał na tony ' ego, który wygrał. Staruszek bawił się z trupami. Zaciągnął pięciu zabitych żołnierzy, skacząc na spadochronie. On był przeciw, dwóch stoi ze skrzyżowanymi nogami. Jak by w spokojnym położeniu. Trzeciego przycisnął do jęczeć, zginanie kolana i krzyżując ręce. Czwarty on został w ten sam sposób. On był oficer w krzesło, na którym siedział Fleming. Stworzył typ grupy mężczyzn, którzy wykonali zadanie i teraz czekają.
  
  
  Na co? Oczywiście! Jak mogłem być tak głupi. Gdyby Fleminga złapali by go zabrali. Mężczyzn miał odebrać razem z więźniem. Wkrótce pojawi się helikopter. Pilot będzie jeden, bo całą dostępną przestrzeń powinna być zajęte przez pasażerów. Jej mógł wyłączyć ego! Wszystko, co było mi potrzebne, to oficerska radio.
  
  
  Poszedłem za rzeczą. Noe zakończył martwa natura i badał niebo. . On uśmiechnął się. - "Mamy helikopterem. Kiedyś to się może przydać.
  
  
  Spojrzał na mnie, jakby hotel rzucić mi wyzwanie do ataku ego sztuka voodoo. Następnie udał się do katakumb. Jesteśmy z Mitzy czekał helikopter.
  
  
  Przez pół godziny usłyszeliśmy dźwięk łopat śmigła. On низменному przeleciał, omijała twierdza, i przez radio rozległ się głos. On-hotel wiedzieć, czy mamy Fleming. To było łatwe, nie musiałam się nawet kłamać. Jej odpowiedział, że mamy Fleminga i że on żyje. Pilot roześmiał się, przerwał kontakt i zaczął lądować.
  
  
  Następnie stało się coś, czego nie przewidzieli. Spadochrony były утянуты nagłym podmuchem wiatru. Trupy rosyjskich żołnierzy przewracały się, jak woskowe figury.
  
  
  Dźwięk silnika, od razu przemienił się w przeraźliwy skowyt, i helikopterem szarpnął w górę. Gdy ukazał się jej wokół otworu drzwiowego z automatem, samolot był szczerze mną na zawsze. Nie widziałem pilota. Nie można było zmusić ego wylądować. Jego strzał, helikopterem zakołysał. Zniknął za парапетом i spalony w wodach laguny. Zaginął nasz transport. Jej mógł uderzyć się w goli.
  
  
  Za mną ją usłyszał, jak Mitzy zdecydował się kilku przekleństw, którzy byli nowi, nawet dla mnie.
  
  
  Zeszliśmy. Paliła się świeca, co znalazło odzwierciedlenie w ciekawskich oczach. Ją, potrząsnął głową. 'Pech. Musieliśmy zabezpieczyć pułapkę. Noe milczał. Wyglądał poważnie i podniósł brwi, tak, że na jego wysokim czole pojawiły się zmarszczki. Wziął głęboki oddech.
  
  
  "W zimie jest tu prawie nigdy nie zdarza się burze. Zazwyczaj tylko w czerwcu, lipcu, szczególnie w sierpniu. Ale spróbować nie zaszkodzi. Zostawisz mnie w spokoju? Jej będę przygotowywać się do ceremonii ". Dlaczego nie? Dobry występ zabije czas do następnego ataku Jerome ' a.
  
  
  Jej pomógł Флемингу wspinać się po schodach za dziewcząt i młodych туземца. Noe witał nas. - "Zabierz są trupy. To obraza bogów ". Nagła złość w ego głosie ona swobodnie mnie.
  
  
  Jej wyciągnął zwłoki oficera z krzesła i pozwoliło Флемингу na nim usiąść. Następnie jej przyniósł przyrząd do otworu w parapet;. Jej iso wszystkich sił próbował przeciągnąć i w końcu udało mi się wepchnąć ih wszystkich w morze. Następnie ją sel obok Flemingiem. Nagle pojawił się Noe. Wydawał się zupełnie innym człowiekiem. Był w turbanie, увешан amulety i łańcuchami, a dynie, zwisające z ego pasa, wydawały środku muzykę, aż shell. Ego oczy były szeroko otwarte, ale wydawało się, że nic nie widział. Wydawało się, że całkowicie zignorował nas i wspiął się po drabinie na dach.
  
  
  Tam zaczął tańczyć i śpiewać. Przedmioty, na których wisiał, wydawały dźwięki zgodnie z rytmem ego ruchów. On pchnął swoje długie nogi, odrzucił głowę i podniósł ręce do nieba. Wiatr silniejszy niż wcześniej, szalenie potargane ego włosy i brodę. Głos, który, jak wcześniej przypuszczał, mógł grzechotka, teraz naprawdę trafiłeś.
  
  
  Teraz stał i słuchał w milczeniu. Coś emu odpowiadał. Najpierw pomyślałem, że to z daleka zbliża się burza. Mnie przebiegł dreszcz. Potem zrozumiałem, że to inny dźwięk. Teraz ogarnęła mnie jeszcze większa dreszcz. Odpowiedziała nie burza, reumatyzm przyszedł z samolotów. bombowców. Oczywiście, Hieronim i ego zagraniczne pomocnicy zrezygnowali z prób złapać Fleminga żywy. Teraz Fleming był tylko przeszkodą, мешавшим im wejść na wyspę.
  
  
  Jej widział samoloty nad парапетом, może być, w odległości dwóch mil od mnie. Jej pobiegł do dnia, która zajmuje się dawała dostęp. w katakumby i skinął na pozostałych. Dziewczynki i chłopiec miał stąd fioletowy Fleminga razem z krzesłem i wszystkich innych w tunelu. Noe poszedł za nimi. Wziął skądś świece z ołtarza, zapalił ją i zszedł na dół.
  
  
  Kiedy weszliśmy do podziemnej komory, rozległ się głuchy huk. Raz poszedł jeszcze jeden. I jeszcze jedno. Kurz i żrące pary weszły do pokoju przez zbierali. Było pięć razy z rzędu.
  
  
  Tara miała atak klaustrofobii. Pobiegła na górę po schodach. Poszedłem za nią, złapał ją i mocnego dociśnięcia. Potem było cicho. Wybuchów nie było. Pierwsza aktywnego wypoczynku samolotów zniknęła. Teraz można było się spodziewać przyjazdu śmigłowców i spadochroniarzy i wywiadu wyników bombardowania. Jej hotel na czas rozliczyć się z nimi.
  
  
  Jej zaczął wspinać się, i okazało się, że nie jestem jedyny. Zawsze zmęczony to cmentarz na dole. Tara, Mitzy i chłopak poszli za nimi. Fleming i Noe, wspieranie siebie nawzajem, i poszli za nim.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 12
  
  
  
  
  
  
  
  Ołtarz został zasypany gruzem, i nad nim została przebita dziura. Możliwe, Noe zawiodłem jednego, wokół swoich bogów w swoim tańcu pogoda. Pokój na górze był w porządku. Wyjście było za darmo, tylko gruba granitowe drzwi została całkowicie zburzona.
  
  
  Dziedziniec był usiana kraterami, a gruz leżał od ściany do jęczeć. Wieża na parapet; otrzymał bezpośrednie trafienie. Jej po prostu nie było. Kilka pokoi zostały rozebrane, a na jednej wokół nich zburzony mur.
  
  
  Stary patriarcha położył rękę na ramieniu Fleminga, patrząc na uszkodzenia. Gniew był oczywisty ego człowieka. Odwrócił się i spojrzał na szczyty górskie, wydawało się, pomyślał przez chwilę, a następnie powiedział coś w ojczystym dialekcie trenerowi flemingowi -- Prezydent Grand LaClare wydał dziwny, zamyślony śmiech.
  
  
  Czarno-błękitne niebo плыло do nas nad wierzchołkami drzew. Pnie drzew były wahadłowe tam iz powrotem, i silny wiatr gwizdał przez liście. Przez otwór w zewnętrznej jęki ją mógł zobaczyć ogromne fale w lagunie.
  
  
  U wejścia do laguny pojawiła się wysoka szara postać: corvette. Ciekawe, co oni hoteli z tego lekkiego statku. Małe armaty na pokładzie tego statku nie może przekraczać wyniku bombardowań.
  
  
  Obok mnie zaśmiała się Mitzy Gardner. "Jak myślisz, że siły morskie Jerome zamierzają spróbować po raz kolejny?"
  
  
  "Ten statek nie należy do Джерому. Oni płynie pod kubański flagą, ale nazwa kreatora może być więcej jak na Iwana, niż na Juana. To łowca podwodnymi, więc oni ponoszą głębinowe, bomby i miny. Może oni myślą, że mogą wysadzić nas, wysadzenie skałę pod wodą ".
  
  
  Jeśli tak, będą musieli podejść bliżej lub wykorzystać nurków, i mogę sobie z nimi poradzić. Inni przyłączyli się do nas, obserwując uważnie podejściem statku. On prawie nie miał prędkości i poruszał się z wielką ostrożnością, między ławicami, otwarcie się do ochrony od powodzi. Nie sądziłem, że zajdą tak daleko, aby zaatakować , ale jej, z nadzieją, że do ostatniej chwili.
  
  
  Ale do tego nie doszło. Raz poza zasięgiem naszego broni rzucili kotwicę i wrzucili do wody czterech zawodników. Oni uciekli z głębokie bombami. Dał im czas zbliżyć się liże, do mojego пулемету, a następnie wypuścił do wody kolei, zgodnie z trasą, która prawdopodobnie wybrali. Pierwsza zakończyła się niepowodzeniem. Ale następna uderzył ih wszystkich.
  
  
  Fontanna wody wybuchł, gdy cztery naładowania eksplodowały jednocześnie. Mnóstwo wody i kawałki czarnej gumy wystrzeliła w powietrze. To wywołało falę, która zajmuje się mocno uderzył w корвету. Statek zaczął wychodzić z laguny, ale miałem wrażenie, że on poniósł znaczne szkody. I patrząc na wzburzonym morzu poza laguny, jej pomyślałem, że może nie dostać się do Port-of-the-Спейна. Ciemne tucci szybko zbliżały się. Ryknął wiatr, rzucanie w & nb duże pianki głowy.
  
  
  Najpierw jej w ogóle nie słyszał innego dźwięku. Ale nagle ją zobaczył nadchodzącą eskadry śmigłowców. W taką pogodę helikoptery latające było niemożliwe, ale w niektórych krajach ludzkie życie się nie liczy.
  
  
  "Укрывайтесь" - krzyknął jak najgłośniej, przekrzykując wiatr. "Spróbują zaatakować nas tutaj, a następnie wylądować tutaj z jednym helikopterem. - Pospiesz się! '
  
  
  Noe i chłopiec miał stąd fioletowy Fleminga w tunelu. Tara poszłam za nimi, a my z Mitzy butelki kolei. Gdy Tara podeszła do schodów, ona nagle odwróciła się. "Krawiec, mam dość. Pokaż mi, jak radzić sobie z takim automatem. Jej chcę ci pomóc! '
  
  
  U nie było na odwagę i ją jakoś niego dumny. Dał hej krótkie instrukcje, podkreślając, że ona nie musi strzelać, dopóki nie przekona się, że wróg w sali obok.
  
  
  "Zostań tutaj, Tara", - powiedział jej cześć. "Mitzy, zamknij jeszcze jeden otwór. Jej pójdę w drugą stronę. Następnie lądowania nie strzelać do załogi, dopóki nie wyjdą. Może jednak uda nam się stąd wydostać. Jej poczekałem, aż Mitzy zniknie w jednym wokół budynków. Następnie pobiegł na drugą stronę dziedzińca. Ledwo ją schował się pod dachem, jak minęły jak poinformowała ambasada низменному, wysyłając miasto pocisków kalibru 50 mm w ścianach. Kiedy kolejki zakończyły się jej, wyszedł na dziedziniec i strzelił do najbliższego. On poleciał, jak подвыпившая ptak, w stronę dżungli. Ją usłyszał trzask automatu Mitzy. Trafiła w jeden wokół śmigłowców, ale to nie było skuteczne trafienie. Tara wydał kilka długich kolejek, ale nigdzie nie znalazłam.
  
  
  Z powodu szumów własnych narzędzi, prawdopodobnie nawet nie słyszał, jak do niego strzelają. Wrócili, aby ponownie latać nad nami, i zamknęli lądowanie jednego wokół śmigłowców, u którego podobno jakieś problemy. Poszedł silny deszcz.
  
  
  Helikopter spadł na ziemię, jak zmęczona ptak. Drzwi się otworzyły z drugiej strony, i dla karabinu maszynowego обстреляили ściany, za którymi siedzieli dziewczyny. Następnie pilot wydostał się wokół helikoptera i wyprzedził go. Заремели karabiny maszynowe dziewczyn. Upadł, przelewając krew. Początek drugiej osoby w śmigłowcu wciąż strzał w naszą stronę. Jej nie mógł zobaczyć ego z miejsca, gdzie stał, więc pojawiło się wokół pokoju i rzucił się do helikoptera. Musiałem zmusić ego uciszyć. Jej, nakręcony przez szybę i zobaczył, jak cel strzałka zamieniła się w czerwoną papkę.
  
  
  Teraz pada silne podmuchy. Niebo nabrało brudno-zielony kolor. Była błyskawica i rozległ się ogłuszający huk grzmotu. Reszta jak poinformowała ambasada już nie wytrzymywały burzy. Próbowali wylądować na plaży.
  
  
  Już miałem wziąć linę, aby powiązać приземляющийся helikopterem, gdy krzyk Mitzy kazał mi się zatrzymać. Wskazała na pokój, w którym miała być Tara.
  
  
  Jej to wiedział, zanim jeszcze dotarł tam: Tara Sawyer leżały na podłodze. Ee piękne ciało zamieniło się w krwawą masę, jeśli łamane ciężkimi kulami z helikoptera. Rzucając szybkie spojrzenie, szybko zniknął w pomieszczeniu. Nie mogłem pozwolić sobie powiesił na nas, na czym. Musiałem przywiązać ten helikopter. Ale mi to dać łatwo ją mocno przeżywał. Biedna Tara! Hej, nie należało walczyć.
  
  
  Mitzy mi pomogła. Kiedy skończyliśmy, musieliśmy się czołgać низменному po ziemi, aby nie być niosą out wiatrem, który wysokie miejsca we prędkością około 150 km na godzinę. My nie idziemy do tunelu. Nie ten raz zobaczyć Opakowania ponownie.
  
  
  Jej, ten spokojnie myśleć. I jej też nie chciał widzieć tony odniósł. Prosił o huraganie i otrzymał swoje ego. W lutym! Jej, zamyślił się o kilka rzeczy.
  
  
  Siedzieliśmy obok siebie, nie mów słowa, oba pełne własnych ponurych myśli. Burza szalec jeszcze godzinę, zanim ucichł. Nagle zapadła przytłaczająca cisza. Na południu huragany obracają się w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara, na północy - przeciw. Prędkość wzrasta od środka do zewnętrznego pierścienia. Jeśli Noe może nie tylko spowodować huragan, ale i zmienić ego kurs, wkrótce otrzymamy pełny wpływ z innego kierunku.
  
  
  Spojrzał jej przez dziurę, którą bomby uderzył w zewnętrznej jęczeć. Też ją widziałem, corvette. Statek, celle na mieliźnie i раскачивался w górę i w dół. Fale o wysokości kilku metrów było mu ze straszną siłą. Większość śmigłowców zaczepiły się o drzewa i rozbite, a linka linka kuter patrolowy zniknął. Uszkodzenie jachtu, плававшие w lagunie, zostały wyrzucone na brzeg i całkowicie zniszczone.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 13
  
  
  
  
  
  
  
  Noe z ciekawością obszedł helikopterem i przytaknął samemu sobie. Ale kiedy podszedł do nas, jego twarz była ciemna, a oczy ciemne.
  
  
  Powiedział, że jak najbardziej łagodnym tonem: "Nie doceniłem ciebie i przyznam, że nie rozumiem tego, ale nawet wynajęli nam taksówkę, żeby nas wyprowadzić".
  
  
  On nadal wyglądać ponuro. "Pani Sawyer - duża oddział dla nas wszystkich. Sztuka, której nie mam, to sztuka zmartwychwstania. Ale możemy przynajmniej dać hej miejsce wśród naszych bohaterów ".
  
  
  Pogrzeb Tary według obrzędu voodoo? Jej tak nie myślałem. Nawet jej sobie nie wyobrażał, że jej ojciec doceni to. Jej zamiar ją zabrać ciało ze sobą, ale postanowił na razie nie mówić o tym.
  
  
  Noi jeszcze nie skończyłem mówić. - "Wiatr niedługo wróci". Wskazał wokół. "Fort mocno osłabiony bombardowaniami. Kiedy znowu rozpęta się burza, ściany palą. Lepiej zejść na dół.
  
  
  On nie doczekał się naszej odpowiedzi, a szedł przez tunel. Jesteśmy z Mitzy i poszli za nim. Jej nagle pomyślałem o Tarze. Od myśli o śmierci mnie mdłości. Byłoby mi miło wykorzystać wszystkie znane mi metody naszej organizacji i ACH przeciw pułkownika Kariba Jerome ' a.
  
  
  Przed ołtarzem paliły się dwie świece. Chyba jedna aby podziękować bogom i jedna błagać ih o dobro na przyszłość. I moglibyśmy skorzystać z jakiejkolwiek pomocy. Noi znowu był pochłonięty бормотанием, być może, chcąc wygładzić ścieżkę Tary w życie pozagrobowe.
  
  
  Jej, czuł się niepotrzebny. Jej, czułem się niespokojny i uwięziony. Jej nawet nie zdawał sobie sprawy z tego, że chodzę, podczas gdy Noe nie powiedział cichym głosem: "nie Musisz tu zostać, panie Carter. To labirynt; są inne pokoje, które też możesz chcieć rocznie ". Dotknął kamienia, który, wydawało się, był częścią ściany. W rezultacie część ściany otworzyły się do środka. Za nim był korytarz.
  
  
  Słyszałem lekką nutkę wyrzutu ego w głosie. On chyba myślał, że ja się wtrącę w ceremonii, i był zadowolony, że mógł odejść. W kieszeni miał kilka świec, i zapalił jednego. Następnie wraz z Mitzy przeszedł przez otwarte drzwi, potem co Noi znowu zamknął je za nami.
  
  
  Znaleźliśmy się w pokoju ze studnią pośrodku. Tak więc, to było miejsce, gdzie zachował się woda w czasie długotrwałego oblężenia. Pozostałe pomieszczenia służyły piwniczkami do jedzenia. Były one na tyle chłodne, aby na długo zachować w nich żywności. A dalej natknęliśmy się na cały sklepie; sala po brzegi wypełniona тушами. Zastanawiałem się, jak stary człowiek karmił swoje plemię, jeśli nie mogą one bezpiecznie polować za murami.
  
  
  Godzinę spacerowaliśmy po podziemnym покоям, ale wszędzie było dużo świeżego pobierania próbek powietrza. Jej stylu, znaleźć źródło tego. Szliśmy извилистому korytarza, który wychodził na powierzchnię. W tym miejscu, gdzie ją podejrzewałem, że jesteśmy na poziomie dziedzińca, natknęliśmy się na kraty, bramy, blokujące przejście. Jej włamuje zamek swoim стилетом, dopóki nie otworzył. Poszliśmy dalej i znaleźli schody prowadzące w narożną wieżę. Przez амбразуры przepływ powietrza.
  
  
  Natknęliśmy się na zamknięte drzwi. Jej odsunął rygiel i poszliśmy po schodach wokół czerwonego drewna, która zajmuje się prowadziła w pokoju na szczycie wieży.
  
  
  Mitzy, jak już mówiłam to wcześniej. Nikt nie wiedział wszystkich sztuczek tego starego oszusta! To była radiostacja! Wypełniona nadawczej i odbiorczej urządzenia: najlepszej.
  
  
  Jej sel przed konsolą i zaśmiał się. Mitzy zareagował zupełnie inaczej. Była naćpana.
  
  
  "A teraz porozmawiajmy, z tym starym hipokrytą-oszustem!" - zawołała. "Postawił wszystkich idiotów. On wysyła wszystkich, aby rzekomo mógł spokojnie wzywać bogów, a na samym delle idzie w swoją telegrafistkę, aby posłuchać prognozy pogody. Nic dziwnego, że wiedział, że nadciąga huragan ".
  
  
  "Krawiec cholery, tak" - dodał. "Zmusił mnie usłyszeć dźwięki, których w ogóle nie było. Bębny dżungli! Myślę, że gdzieś w krzakach, w niewielkiej odległości od Port-of-Spain schowana jeszcze jedna broni, aby można było tutaj informować o nowościach. Zobaczmy, co się dzieje w świecie ".
  
  
  Jej rzucił kilkoma przełącznikami, i zapalił się siergiej. Urządzenie zaczynał buczeć. Ale jedyny dźwięk, który otrzymaliśmy, to trzaski elektryczności statycznej. Burza była zbyt silna, aby coś wziąć. Jej wyłączył radio. Амбразуры w pokoju łączności zostały zamknięte. Nam nie było oglądać na zewnątrz, ale przynajmniej na dźwięki, które słyszymy, możemy powiedzieć, że burza wrócił w pełni sił.
  
  
  Wyszliśmy na радиорубки, starając się zatrzeć ślady naszej obecności. Nie zamierzał informować Noemu, że otworzył ego gry. I przez godzinę, kiedy przechodził mimmo starca, aby corocznie, jak helikopter przeniósł burza, jego próbowałem zrobić tak niewinnie. Ale to było nie tylko.
  
  
  Burza się skończyła. Ale helikopter też. Wszystko, co z niego zostało, to kupa złomu u jednej wokół ścian. Łopatki napędowego wystawały wygięte, jak macki.
  
  
  Radio stało się naszym ostatnim kontaktem ze światem zewnętrznym. I nie będziemy mogli korzystać ego w ciągu najbliższych kilku godzin. Nawet gdyby ją mógł skontaktować się z Kraa, nigdy nie byłby w stanie wysłać helikopter w taki sztorm, który szalec. Pozostawało tylko czekać do następnego rana.
  
  
  Miałem wyobrażenie o tym, jaki rodzaj będzie na wyspie w tym momencie. W każdym razie było oczywiste, że wszystkie drogi są zablokowane przez spadające drzewa. Drogi nie byłyby w stanie pokonać nawet najbardziej ciężkie czołgi. Tak, że nie spodziewaliśmy się nocnego ataku. Jej zszedł na dół, aby informować o helikopterze.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 14
  
  
  
  
  
  
  
  Jedliśmy edu, w неиссякающих zapasów tony odniósł, gdy stary olbrzym nagle podniósł głowę. Też słyszałem to: dźwięk podekscytowanych głosów za bramą. Noe był na schodach, w dwa skoki. Jej pobiegł za nim do bramy.
  
  
  Plemię wróciło. Noe otworzył bramę, i mężczyźni włamali się do środka. Noe przetłumaczył mi ih słowa. Kiedy wybuchła burza, ukrywali się w jaskiniach rozsianych po całej wyspie. A potem usłyszeli bębny ze strony Port-of-the-Спейна: stolica została zniszczona armia rozwiązana. I Jerome był martwy!
  
  
  Byli zszokowani stanem fort, ale teraz, gdy znów byli bezpieczni, mieli nadzieję, naprawić szkodę. Kiedy zaczęli przygotowywać się do świątecznej nocy, jesteśmy z Mitzy zrobił to samo, choć w nieco mniejszej skali.
  
  
  Będę musiał poczekać do następnego dnia, aby upewnić się, że moje zadanie zostało wykonane. Musiałem zobaczyć zwłoki pułkownika na własne oczy i zrobić wydruki palców do AX. Według przedstawicieli plemienia tony odniósł, jego ciało nadal znajdowało się w hotelu "Sawyer", więc muszę dostać się tam jak najszybciej. Gdyby samochód nie został zniszczony, jej mógł użyć go, aby szybko dostać się do stolicy. Ją bym wziął z sobą, mężczyzn z maczetami, aby oczyścić drogę tam, gdzie jest to konieczne. Miejmy nadzieję, że ciężarówki nie doznał losu helikopterów i łodzi w lagunie.
  
  
  Wreszcie, do północy zasnęłyśmy. Następnego ranka jej postanowił na razie nie wzywać pomocy Hawk. Nie podoba mi się to, a do tego Hawk powiedział, że ważne jest, aby jej zrobił to sam, bez pomocy zagranicznej. U mnie był jeszcze szansę, aby pomóc Флемингу zająć fotel prezydencki samodzielnie.
  
  
  Fleming opowiadał się za tym, aby jak najszybciej wejść do Port-of-Spain. Ale Noe wydawał się mniej pewny siebie. Bębny w dżungli były zabawne, ale, oczywiście, on jeszcze nic nie słyszałem w radio. To, że on na pewno nie chciał mówić na głos. Wysłał ze mną wielu młodych ludzi z maczetami oczyścić drogę i poszedłem z nimi do samochodu. Na szczęście na niego nie spadło nam jedno drzewo. Włożyłem palec rozdzielacza, просушил gaźnik i zamknął maskę. Mitzy Gardner siedziała na przednim siedzeniu, stawia liście na mokrej tapicerki. Ee automat leżał na desce rozdzielczej.
  
  
  Ja nie protestowałem. U nach miał prawo uczestniczyć w końcowej części. Teraz znowu jesteśmy sami, i tylko ludzie tony odniósł usuwali nam drogę. To mogło by być gorzej. Drzewa wzdłuż drogi były w większości małych, ih było łatwo przesunąć. Tam, gdzie droga szła blisko do morza, czasami wyniki całe odcinki. W razie potrzeby, ludzie kładli kłody w głębokie miejsca, abyśmy mogli bez większych problemów przejechać po nim.
  
  
  Dzień był pogodny. Niebo było niewinnie-na niebiesko, a morze spokojne. Ale plaże były podobne do cmentarza łodzi, a w domu na wybrzeżu w większości zostały całkowicie zniszczone. Od pierwszego dużego budynku, który możemy mieć, starego hotelu Poinciana, pozostało tylko dużo gruzu. Tam chłopcy tony odniósł wyskoczyli wokół maszyny, aby co roku w katastrofie i poszukać cenne znaleziska pod gruzami. Dążenie wieś przed stanowiła smutny widok. Ludzie bez celu chodził po завалам, czasem coś podnosili, a następnie został upuszczony i szli dalej.
  
  
  Staram się twierdza na wzgórzu, выдержавшая tyle burz, wytrzymała i ten cios.
  
  
  Rządowa powierzchnia nadal wyglądała dobrze, z wyjątkiem tego, co nam jedno okno nie było całością, a droga była zawalona śmieciami. Żołnierze w tym mieście byli nieuzbrojeni i chodziły, jak zdezorientowani roboty. W biznesowej dzielnicy kilku żołnierzy usuwaniu gruzu, pod kierunkiem młodszych oficerów. Oni obserwowali nas, podczas gdy przejeżdżaliśmy mimmo, ale nie próbował nas zatrzymać. Teraz, kiedy pułkownik nie żyje, wydaje się, znaleźli się w próżni władzy. W hotelu Sawyer Grand LaClare wdzięku wysokie drzewa, które ją zdobiły trawnika, zostały złamane, jak gałęzie. Były one rozrzucone tu i tam. W porcie kilka łodzi płynął wypełnione wodą. Woda była brudnego koloru. Biała plaża zamienił się w ruiny, wokół zniszczonych leżaków i parasoli. W pobliżu hotelu nie było żołnierzy.
  
  
  Jej podjechał do głównego wejścia. Weszliśmy z bronią w pogotowiu. Jej wziął pod uwagę, że Jerome, może bronić kilku żołnierzy jako warty honorowej. Powinien to wziąć pod uwagę. Ale to nie było tak. Sala była пустынен, jak i kasyno.
  
  
  "Może być, w czasopismach Żetonów?" - głośno myślałam Mitzy. Poszliśmy tam. Dla kasą, oczywiście, nie było czarnego strażnika. Ku mojemu zdziwieniu, elektryczny zamek nadal pracował. Poszliśmy dalej. Nadal nikogo nie widać. Otworzyliśmy drzwi do biura Каполлы przyciskiem na panelu sterowania. Jerome tam nie było, ale pieniądze leżały. Obok mnie ją usłyszałem głębokie westchnienie ulgi. Mitzy, przeprowadził z języczkiem, widząc stosy banknotów.
  
  
  "Chłopcy w Miami będą zadowoleni, aby usłyszeć", - powiedziała ona. "Myślę, że Sawyer wkrótce otworzy".
  
  
  "Ale gdzie jest ciało Jerome?" - spytałem niecierpliwie. Potrzebowałem wydrukować palców. Mitzy zaproponowała mi spojrzeć w mieszkaniu na dachu.
  
  
  "Chodź, Nick. Jej zostawię pieniądze tutaj. Wszystko jeszcze może się zdarzyć, i gdyby nie hotel, aby te pieniądze zniknęły w ostatniej chwili ".
  
  
  "Nie chcę cię tu zostawiać", - powiedział jej cześć. "W takich sytuacjach to miasto, musi być, roi się szabrownikami".
  
  
  Ona wykrzywiła usta. "Drzwi można zamknąć od wewnątrz, a otworzyć można tylko wokół halla. Tutaj jest prawie tak samo bezpiecznie, jak w magazynie. Wiesz, jak działa pilot sterowania windą?
  
  
  Jej to wiedział. Jej uważnie patrzył, jak ona to zrobiła, kiedy po raz pierwszy użyto ego razem. Jej prawie nie poczułem, jak to się stało, ale kiedy dzień się otworzyły, wszedł jej na gruby dywan górnego piętra.
  
  
  Ruch był zbyt szybki. Ręka z rewolwerem uderzył mnie w głowę. Jej odruch pochylił się, ale mnie uderzył. Moja ręka na chwilę została sparaliżowana. Mój pistolet upadł na ziemię, a ja nie mogłem zginać łokieć, aby złapać Luger.
  
  
  Jej отпрыгнул i chwycił się lewą ręką za nadgarstek człowieka, trzymał rewolwer: to był Jerome.
  
  
  To znaczy, że on nie umarł. Miał rany na czole. Prawdopodobnie przez jakiś czas nie było, ale teraz ego mięśnie były w pełni bezpieczne. I mógł walczyć prawie tak samo dobrze, jak i jej. Wiedział, że wszystkie te sztuczki.
  
  
  W tym czasie, jak moja prawa ręka wciąż była bezsilna, a jej trzymał ego nadgarstek lewej, uderzył mnie pięścią w brodę, a następnie od razu uderzył mnie kolanem w krocze. Jej skulił się, co boli. Ale trzeba było zachować ten rewolwer z dala od siebie. Jej najpierw w górę mięśni, a potem nagle spadła na podłogę. W reumatyzmu on poluzował uścisk. Jej wstał na kolana. Wyrwał rękę i próbował strzału z rewolweru. Jej nosem zębami w ego nogę i nadal gryźć. Krzyknął od bolało i przykucnął na pół nad moimi plecami. Rewolwer upadł na ziemię. Znów ją ugryzł. Krzyknął, a ja poczułem, jak na ego majtkach płynie ciepła krew. Potem moje palce znaleźli rewolwer. Ją, zerwał się na nogi, figlarnie ego, spadł na jedno każdego plemienia i strzelił Jerome ' a.
  
  
  Jej masować prawą rękę, dopóki nie poczuł, że moc wraca. Następnie zaciągnął ciało do windy. Nie miałem czasu robić wydruki palców. Odciąć palce z pomocą Hugo, mojego stileta, było szybciej. Jej kojarzył ih chusteczką i umieścić na minutę.
  
  
  Gdy wszedł na pierwszym piętrze, ze zdziwieniem odkrył, że Mitzy wciąż tam jest. Kiedy do niej zadzwonił to przez domofon, otworzyła drzwi od wewnątrz. "Znalazłeś ego?"
  
  
  'Ją znalazłem ego.'
  
  
  "Nick, jej pomyślała. Weźmy ciężarówkę i dostarczyć pieniądze do Noego, tam będzie bezpiecznie ".
  
  
  'Dobry. Poczekaj, aż ją zaprowadzę samochód w garażu ".
  
  
  Wziął samochód, możemy umieścić pieniądze pod plandeką i pojechaliśmy z powrotem w stronę wzgórz.
  
  
  Byliśmy prawie u podnóża zamku, w pobliżu stolicy, gdy z przeciwnej strony podjechał jeep i zablokował drogę otwarcie przed nami. Pułkownik w rosyjskiej formie wyszedł wokół samochodu i wyciągnął rewolwer. On coś do nas krzyczy. "Kazano, aby na zewnątrz nie jest zamieszana w żadne pojazdy. Czy ty nie wiesz... ", a Następnie zobaczył rude włosy Mitzy, i coś zaczął podejrzewać. 'Kim jesteś? Co robisz w tym samochodzie?
  
  
  Jej dostal, karabin i strzelił do niego. Potem, jak pozbyłem się policjanta i kierowcy jeepa, jego pojechałem na gaz w drodze. Głos dlaczego nigdzie na wyspie nie widzieli starszych oficerów. Otwarcie teraz siedzieli w forte i słuchali nowe rozkazy. Port-of-Spain był pod prawem wojny obcej władzy!
  
  
  Kiedy byliśmy w pewnej odległości od miasta, mamy do czynienia z Noego i ego ludźmi. Z Lis z przodu i z Flemingiem w drewnianym palankin poruszały się w naszą stronę.
  
  
  Jej warknął i nacisnął na pedał zastraszanie. Jak mógł Fleming przekonać staruszka to zrobić? Bóg wie, ile spraw zagranicznych wojsk na wyspie. Jej wyskoczył wokół samochodu i podszedł do Noego. Jej okazało się, że już nie mogę kontrolować swój głos za pomocą gniewu. Jej nawet zaczął na niego krzyczeć, ale nie myślał o powrocie. Jej opisał sytuację w mieście, przejęcie władzy. Żadnej reakcji!
  
  
  "Teraz, kiedy Jerome nie żyje, ludzie powstaną", - powiedział on. "Oni poprą prezydenta Fleminga".
  
  
  W jaki sposób? Z maczetą? Maczeta przeciwko karabinów maszynowych? Noe obszedł mnie i szlachetnie poszedł dalej. Plemię szedł za nim, przepływ mimmo ciężarówki. Śpiewali i grali muzykę na swoich bębnach drewnianych. Jej, wskoczył do samochodu i zaczął obracać samochód. Ale Mitzy chwycił kierownicę.
  
  
  "Nie wrócimy z tym ładunkiem, kochanie. To zawsze prowadzić w górę, nawet jeśli będę musiał zrobić to jedno ".
  
  
  Kobieta. Cóż, wynajął ją Hawke tylko w przypadku Flemingiem. Jeśli ona nalega na tym, aby zabili ją, a ona postanowiła, że odwiedzi swoich przyjaciół z mafii, aby przynajmniej uzyskać pieniądze, nie mógł jej winić. Przynajmniej jej życie będzie zachowana. Jej wyskoczył wokół samochodu i pobiegł do Флемингу na czele procesji.
  
  
  Gdy ruszyłem ją zauważył, że pohukiwania za nami zrobiło się głośniej. Obejrzawszy ją zrozumiał, dlaczego. Coraz więcej osób, które, wydawało się, pojawiały się znikąd na, dołączył do nas w dżungli.
  
  
  Mieszkańcy starej wsi wychodzili z lasu, jak zęby smoka. Ludzkie rzeki spływały z gór. Nas spotkali się mieszkańcy stolicy.
  
  
  I wtedy stało się coś dziwnego. Lokalna armia wyszła na fort nie po to, aby nas atakować, a aby do nas dołączyć. Zaczęli strzelać w stronę twierdzy.
  
  
  Wtedy ją rozumiem. Żołnierze Jerome oglądali się za nim, dopóki nie dowiedzieli się, że jest na samym delle chodzi, dopóki rosjanie nie powiedzieli to ich. Teraz zrobili rewolucję. Żołnierze z ludem wystąpili na Fleminga. I do żołnierzy przyłączyło się oficerowie, którzy w duszy były dla Fleminga. Ludzie, którzy byli dla kubańczyków, i garstka rosyjskich doradców teraz były zamknięte w twierdzy i są otoczone masą ludu i żołnierzy. I wiele ludzi teraz nie znają strachu.
  
  
  Wrzeszcząc, wymachując nożami, tubylcy poszli za atakiem uzbrojonych żołnierzy. Wiele zostało rannych. Ale jeszcze wiele zaczęli szturmować mury twierdzy. Walczyli do tych fretki, dopóki nie zostanie zlikwidowany strzelanie do twierdzy. Trwało to nie dłużej niż pół godziny. Ludzie, którzy weszli przez okno i przez ściany, zalany przez bramę. Środowisk nich nie było nas, kubańczyków, nas rosyjskich "doradców".
  
  
  Wojskowe utworzyły szyk i ruszyli tam, gdzie Fleming obserwował walkę. Oni отсалютовали i oddali broń na znak wierności. Jej, wiedziałem, że wyciągnęli Fleminga tam, gdzie ego hotele zobaczyć mój rząd.
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 15
  
  
  
  
  
  
  
  Nam jeden samolot na lotnisku nie mógł wystartować. W porcie było tylko jeden statek, gotowy do wypłynięcia. Wszyscy zagraniczni piloci, oficerowie i "doradcy" zostały dostarczone na pokład i opuścił kraj, jak нежеланные cudzoziemcy.
  
  
  Fleming zaczął skuteczne sprzątanie. Plemię tony odniósł znowu poszło w twierdzy. Rodzina Хаммондов zaprosiła Fleminga przyjechać i mieszkać w pałacu. Odjadą, jak tylko lotnisko ponownie otworzy dla normalnego ruchu.
  
  
  Mitzy jedziemy kuriera z listem. Gdyby ją zapytać hotel Davey powiedzieć chłopcom w Miami, gdzie była, i że pozostanie tam, dopóki nie otrzyma dalsze rozkazy.
  
  
  "Tara Sawyer została pochowana na pięknych uroczyste pogrzebie"; napisała. "Spoczywa w marmurze gdzieś w katakumbach".
  
  
  Jej pozostał jeszcze tydzień, aby pomóc Флемингу, jeśli trzeba. Ale żadnych problemów nie było, a moja pomoc emu nie potrzebuje. To był swego rodzaju wakacje.
  
  
  Gdy wrócił do Waszyngtonu, Sawyer uskarżał się przed Хоуком o śmierci swojej córki. Zażądał, aby go pochowano w domu. Jeszcze jej nie poinformował emu o losach Tary. Hawke pozwolił mi zorientować się w problemie.
  
  
  Jej próbował uspokoić Sawyera i opowiedział o wyczyny Tary. Jej wskazał emu na wdzięczność tubylców i zobaczył, że część gniewu i swoje smutki Sawyera przekształciła się w dumę.
  
  
  Jej nie powiedział emu o Mitzy. Nie ma sensu zaczynać wojnę między nim a mafią. Jeśli dziewczyna kilku zdjąć wierzchnią warstwę kremu, jego myślałam, że sobie na to zasłużyła. Tomaszu Sawyer mógł łatwo zapłacić za odbudowę rachunek zysków swojej firmy, a może teraz Mitzy mogła odejść na biznes i żyć spokojne życie.
  
  
  Jej opowiedział im o obu Listopada. Hawk spojrzał na mnie, jakby nigdy wcześniej nie słyszałem tej nazwy, ale Sawyer, wydawało się, był pod wrażeniem opowieści, które jej opowiadał o nen.
  
  
  Kiedy Хоуком sami, podniósł puszkę z palcami Jerome krzesło. Hawk spojrzał na nie, jak na słoik z masłem orzechowym. Następnie szerokim gestem ją, położył się obok niej, notatkę Mitzy Gardner. Spojrzał na nie, a następnie spojrzał na mnie. Nie widziałem, aby pod pergamin skórą poruszyła nas jeden mięsień. On nawet nie mrugnął.
  
  
  'Podoba mi się twoja praca.'- To był ego zwykły spa-ton. "Ja właśnie czekam na swojego raportu".
  
  
  Jej zaczął się z drobiazgów. Stewardessa; - byłem pewien, że Jerome ją zabił, ale wciąż mogli to sprawdzić. Więzienie, które Fleming miał skontrolować. Lochy, które on przekształcić obiekt w laboratoriach uczelni. Następnie z obojętnym twarz dał chronologiczny przegląd działalności tony odniósł.
  
  
  "On wiedział o huraganie jeszcze dwie godziny do tego", - powiedział jego Хоуку. "Wystarczająco dużo czasu, aby pokazać, że nie boi się, i dać pełny obraz. Zastanawiam się, dlaczego pozostała część wyspy była caught off guard, tak, że nie byli w stanie na czas dostarczyć na swoje statki i samoloty w bezpieczne miejsce. Mogę do niej zadzwonić? '
  
  
  To było możliwe. Do niej zadzwonił do biura pogoda, a mnie kojarzyć z jednym się wokół moich przyjaciół, który tam pracuje. "Jim, kiedy dostałeś ostrzeżenie o huraganie w zeszłym tygodniu?"
  
  
  Na drugim końcu było coś w rodzaju klątwy. "Krawiec cholery, Nick, zbyt późno, by cokolwiek uratować. Satelita nie widziałem go, dopóki nie przeleciał nad Grand Лаклэр. Do tego czasu, jak otrzymaliśmy ostrzeżenie, i to był koniec. Nigdy nie widzieliśmy tak szybko nadchodzącego huraganu. I to w lutym! Nawet Noe nie ostrzegła nas z góry ".
  
  
  Jej myślałem, że zwariuję. "Co wiesz o Noe?"
  
  
  "To nasz obserwator w tej okolicy. N. O. A. H. (Noe) to ego litery kodowe. Jest cholernie dobry. Zazwyczaj jest on przepowiada pogodę tak szybko, jak my. Jak to? Brzmi trochę dziwnie.
  
  
  'Noe .. . nic takiego. Dziękuję.'
  
  
  Jej odłożył słuchawkę. Hok umieścić drugą. Ego głos wydawał się ponury. "Gdyby on poinformował o tym na czas, mógłby zapobiec wielkie szkody. Byłoby uratowano wiele istnień ludzkich ".
  
  
  "I wyspę trafił w ręce naszego starszego brata po drugiej stronie oceanu" - dodałem.
  
  
  Jej w milczeniu wyszedł z biura i cichutko zamknął za sobą drzwi. Prognoza stale fotografuje duże połacie oceanu. I ten szalony huragan nie sfotografowane, dopóki on nie runął na wybrzeżu wyspy. Wcześniej towarzysz nie widziałem burzy?
  
  
  Jej zapalił papierosa i starał się nie myśleć o tym. Ją wyrzucił papierosa. Ta praca zaczęła robić mi stary, zakurzony?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  O książce:
  
  
  
  
  
  Istnieje wiele sposobów, aby zabić człowieka ... Chińskie asasyni wolą nóż, inne zabić gołymi rękami.
  
  
  Amerykańscy mafiosi inny rewolwery kalibru, rosjanie mordercy używają dynamit.
  
  
  Jednak istnieje tylko jeden człowiek, który może ćwiczyć wszystkie sposoby zabijania. Ego na imię Киллмастер !!!
  
  
  Tym razem Nick Carter musiał wykorzystać wszystkie swoje umiejętności, aby rozprawić się z мясниками, których spotyka na drodze do "Кремлевскому dossier".
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Hiszpański związek
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Hiszpański związek
  
  
  Dedykowany pracownikom służb Stanów Zjednoczonych Ameryki
  
  
  
  
  Pierwszy rozdział
  
  
  To był Hawke, i był ekscentryczny. Nie miał ogromny praktyki w tym, i on by nie celował w tym, nawet gdyby był w świetnej formie.
  
  
  "Ty jeździsz na nartach, N3?" zapytał mnie przez telefon.
  
  
  "Oczywiście, jej jeżdżę na nartach. I bardzo dobrze, jeśli można tak powiedzieć"
  
  
  "Zbieraj narty. Wybierasz się do Hiszpanii".
  
  
  "W Hiszpanii trudno jeździć na nartach - powiedziałem. "Czysty śnieg"
  
  
  "Zmiany. Sierra Nevada. Tłumaczenie. Ośnieżone góry".
  
  
  "No, może być, od czasu do czasu pada śnieg ..."
  
  
  "Masz sputnik".
  
  
  "Także narciarz?"
  
  
  "Absolutnie fantastyczne. Również ekspert w наркобизнесу. Wzięty do wynajęcia w Urzędzie ds. walki z narkotykami Skarbu państwa".
  
  
  "Śnieżna ptak?"
  
  
  "Bardzo zabawne. Oboje będziecie spotykać imprezę w ośrodku narciarskim Sierra Nevada".
  
  
  "Nazywa się...?"
  
  
  "Sol y Nieve".
  
  
  "Tłumaczenie:" słońce i śnieg / Nie, proszę pana. Mam na myśli, kto pm? "
  
  
  "Powiem ci później. A na razie startuje w San Diego w Энсенаду".
  
  
  "Ensenada?"
  
  
  "Małe miasteczko rybackie w Dolnej Kalifornii".
  
  
  "Wiem, co to jest, i wiem, gdzie to jest. Jej nawet wiem ego specyficzny zapach. Co ma wspólnego miasto na pustyni do narciarstwa biegowego?"
  
  
  "Można spotkać tam agentem Skarbu państwa".
  
  
  "Och."
  
  
  "Bądź z niej uprzejmy. Potrzebujemy jej doświadczenie".
  
  
  "Jej?" W moich nerwowych centrach wstrząsnęła dzwony.
  
  
  "Ee."
  
  
  "Co to jest? Jej musi być opiekunką dla uzależnionych?"
  
  
  "Trzeba zobaczyć, że spotkanie się odbędzie".
  
  
  "Spotkanie?"
  
  
  "Między nią a jednym wokół ogniw złamać Turcja-Korsyka-Ca. Chce śpiewać. Jej chcę usłyszeć muzykę do tego, jak emu poderżną gardło".
  
  
  "Proszę pana, czasami ..."
  
  
  "Nie mów tego! Adres - La Casa Verde. Zapytaj Juanowi Rivera".
  
  
  "A potem?"
  
  
  "Przywieź ją ze sobą do Waszyngtonu".
  
  
  "Kiedy?"
  
  
  "Na następnym samolocie w Энсенады".
  
  
  "Prawidłowo". On nie widział mojego sprężonego pięści.
  
  
  "Mikołaj!" westchnął Hawke. Podejrzewa mnie w легкомыслии.
  
  
  Jej odłożył słuchawkę. Następnie zamknięcia sprawy na Filipinach, od którego pachniało перезрелыми kokosów, jej poleciał do San Diego z Hawajów zaledwie dwa dni temu. Jej tylko zaczynał się od załamań mięśni i napięcia w psychice. Zabijanie nigdy nie jest przyjemne, jej przekroczył swój limit na Miesiąc.I.
  
  
  Najlepiej wyrzucić to wszystko na uwadze, wokół głowy - z pomocą grono pięknych gwiazd w San Diego do kręcenia serialu. Ale teraz...
  
  
  Do niej zadzwonił do urzędnika, donosząc mu o moim samym nieszczęśliwym zmiany koloru, szybki wzrost w planach, i poprosił, aby przygotował mój koszt. Następnie do niej zadzwonił na lotnisko i dowiedziałem się, że następny samolot w Энсенаду wyleci przez półtorej godziny.
  
  
  Jeśli jej przerwę swój spiczasty prysznic, ją po prostu mogę to zrobić.
  
  
  * * *
  
  
  Kalifornia dolna - to ogon, wiszące z właściwie Kalifornii. Wygląda na to, nikt nie wiedział, co z tym zrobić. Przez wiele lat to było przedmiotem sporów między USA i Meksykiem. Potem wiele miesięcy negocjacji z powodu opuszczonej posiadłości paskiem meksykanie w końcu ustąpił i zgodził się ją odebrać.
  
  
  Jej odchylił się na oparcie fotela i spał całą drogę do małego lotniska na brudnej pasie w pobliżu małej wioski rybackiej o nazwie Ensenada. Słowo na samym delle oznacza "zatokę" lub "mały strumień", jeśli lubią interesujących ciekawostek.
  
  
  Gdy wyszedł jej na płaszczyźnie jasny, słoneczny świętym, jasność była tak silna, że założyłem okulary punktach.
  
  
  Nowe taxi "Mustang" stojący u drzwi systemie wieży, i zawołał do kierowcy, żeby zawiózł ego w miasto. Po przejściu przez pokryte liniami drogi, sawanny, zarośnięte piołunem i pogrubioną lasem, w końcu wyjechali na główną ulicę miasta.
  
  
  La Casa Verde - który miał być koloru zielonego, jeśli mój hiszpański jest jeszcze idealny, ale na samym delle był swego rodzaju zagrożone пастельным limonką - był w końcu провисшего bloku, gdzie leżał, opalając się, jak jaszczurka na kamieniu.
  
  
  Jej wysiadł z taksówki, wziął torbę i odbył się w lobby. Następnie silnego światła słonecznego w motelu było zupełnej ciemności, ale widziałem, jak wąsaty nastolatek udawał, że interesuje się moim przybyciem. Jej pomachał emu rękę i zdjął słuchawkę telefonu domowego.
  
  
  "Wałów". To była dziewczyna u jakiegoś miniaturowego przełącznika.
  
  
  "Nie można połączyć mnie z сеньоритой Хуаной Риверой?"
  
  
  "O tak." Rozległ się głośny trzask, i długa pierścień.
  
  
  "Wałów". To była inna dziewczyna.
  
  
  "Juan Rivera?"
  
  
  "Jej".
  
  
  "Mówisz po angielsku?"
  
  
  Były wahania. "Jess?"
  
  
  Jej, zamknął oczy. To miała być jedna wokół takich misji. Ją, potrząsnął głową i wypowiedział hasło, starając się nie czuć do absurdu:
  
  
  "Październik - ósmy miesiąc w roku".
  
  
  "Słucham? Ach tak! Wtedy jabłka dojrzałe".
  
  
  "Dobra dziewczynka! To George Peabody. To była moja aktualna nazwa osłony, i Hawke nie prosił mnie, żebym ego zmienić. Tak, że byłem jeszcze George Peabody.
  
  
  "Ach, pan Peabody. Jej był zadowolony, aby usłyszeć, że akcent zniknął. "Gdzie jesteś?"
  
  
  "Ja w holu" - powiedziałem. "Czy do niej podejść?"
  
  
  "Nie, nie, nie!" - szybko powiedziała. "Będę na dole".
  
  
  "W barre" - westchnął ja, patrząc na bardzo ciemny strumień holu, gdzie mężczyzna za barem ocierał punktach.
  
  
  Jej, odwrócił się i ruszył do затемненному baru. Barman spojrzał na mnie. "Panie?"
  
  
  "Pisco сауэр" - powiedziałem.
  
  
  Skinął głową
  
  
  
  i odwrócił się, aby to zrobić.
  
  
  Jej, czuł, jak ciężkie powietrze delikatnie porusza się za mnie, донося do mnie zapach świeżej cytryny. Jej odwrócił się i zobaczył smukłą, темноглазую, темноволосую dziewczynę lat dwudziestu pięciu, z prawie fluorescencyjnej blado-białej skóry, która zajmuje się charakterystyczne кувшинкам.
  
  
  "George" - powiedziała po hiszpańsku. To było jak "Chór-hej".
  
  
  "Juana?" - powiedział jej, poprawnie wypowiadając ego w połowie drogi między "h" i "w".
  
  
  Wyciągnęła rękę. Jej to wezmę. Następnie wskazał na stolik przy ścianie.
  
  
  Doszliśmy. Była elegancką, czystą i bardzo kobieco. Jej ciało było elastyczne i piękne formy. Ee nogi też. "Stary, dobry Jastrząb!" Jej pomyślałem. Jak nietypowe dla niego!
  
  
  Jesteśmy w taką grę.
  
  
  Zamówiła herbatę z lodem, pracę w fotelu i pochylił się do przodu, jej oczy błyszczały. "Teraz. Co to wszystko znaczy?"
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Nie mam pojęcia. Mój szef w Waszyngtonie instruuje nas".
  
  
  "Kiedy?"
  
  
  "Dziś w nocy."
  
  
  Jej twarz była pusta. "Ale to oznacza, że nas tu dziś nie będzie"
  
  
  "Es prawdziwe".
  
  
  Jej usta rozstał. "Wtedy nie będzie czasu na..." Ona nagle zamknęła usta.
  
  
  "Co, Juana?"
  
  
  Jej twarz była różowa. "Mi to olvidado".
  
  
  "Masz krótką pamięć" - powiedziałem i dokończył swoją pisco сауэр. "Piękny агуардиенте" - pomyślałem. Kiedyś muszę odwiedzić Pisco, Peru.
  
  
  Jego wstał. "Spakuj walizki, Juana. Wsiadamy na następny lot stąd".
  
  
  "Ale musisz coś wiedzieć o misji..."
  
  
  "Narkotyki" - powiedziałem.
  
  
  "Oczywiście, jej o narkotykach"
  
  
  "I morze śródziemne. Mamy raj w Hiszpanii".
  
  
  Jej usta tworzą literę "o".
  
  
  "Jeździć na nartach."
  
  
  Piła herbatę z lodem. "Czy mógłby pan to powtórzyć?"
  
  
  Jej nie zrobił.
  
  
  Potem ona oszukała mnie. Jej oczy zapaliły się. "Ach! Oczywiście, Sierra Nevada! Tam, w pobliżu Granady, jest najwyższej klasy ośrodek narciarski".
  
  
  Jej przyglądałem.
  
  
  "Czy możesz jeździć na nartach?" zapytała mnie.
  
  
  To był dzień dla tego wydania. "Czym jesteś?"
  
  
  "Bardzo dobrze" - spokojnie odpowiedziała.
  
  
  "Skromnie" - pomyślałem. Go spokojnie powiedział: "będziemy się wygłupiać".
  
  
  Barman patrzył za mną. Jej oczko Juan, i mrugnęła do reumatyzmu. Była piękna, smakosz, osiągalne.
  
  
  * * *
  
  
  Kiedy wyszliśmy na zewnątrz, błysk światła, отражавшаяся od lufy karabinu, przyciągnęła mój wzrok do czarnej dziurze na jego końcu. Ten człowiek leżał płasko na dachu wokół gorącego alla przez drogę, i wiedziałem, że wbił mnie w centrum celownika ego wzroku.
  
  
  Na chwilę jej pomiar. Następnie rzucił ją Juanowi w bok i skoczył w kierunku przeciwnym, do schronienia otworu drzwiowego. Strzał walcowane na ulicy.
  
  
  "Trzymaj się!" Jej krzyknął hej.
  
  
  "Ale Nick..."
  
  
  "Cichy!" - syknął ja.
  
  
  Szybko wstał i pobiegł do okna holu. Прикрывшись jej, wyjrzał przez okno. Znów ją złapał połysk lufy karabinu. Mężczyzna wciąż był na dachu галантерейного sklepu.
  
  
  Gdy ją, podszedł do swojego starego, podniósł karabin i strzelił ponownie. Gogle wbiła się w drewnianą konstrukcję szczery nad głową Huany. Teraz ona ползла z powrotem do drzwi. "Brawo!" Jej myślałem.
  
  
  Kiedy znów ją podniósł oczy, mężczyzna zniknął.
  
  
  Słyszałem shifty nogi. Jej, spojrzał w brudne okno i zobaczył człowieka w czarnym garniturze, wychodzącego w sklepie na ulicy i patrzącego w górę do miejsca, gdzie na nas czekał snajper.
  
  
  Jej wybiegł wokół hotelu, macha Juan, aby pozostał w środku, i wspiął się po schodach галантерейного sklepu, po dwa w górnej kondygnacji.
  
  
  Jego spóźniony. On odszedł.
  
  
  Na dachu nie zostało nic, oprócz wielu meksykańskich niedopałków i sombrero, kupiony dwa dni wcześniej w sklepie na dole.
  
  
  "Cudzoziemiec", - powiedział dwoje sklepie, mężczyzna z grubym brzuchem i uśmiechniętą twarz. Gonzalez.
  
  
  "Turysta?"
  
  
  "Tak".
  
  
  "Można opisać ego?"
  
  
  Gonzalez wzruszył ramionami. "Mniej więcej twojego wzrostu. Brązowe włosy. Brązowe oczy. Chudy mężczyzna. Nerwowy".
  
  
  To wszystko.
  
  
  Jej zabrał Juanowi w bok w holu, podczas gdy czekaliśmy, kiedy taksówka przyjedzie i zawiezie na lotnisko.
  
  
  "Był tu dwa dni temu" - powiedział jej cześć.
  
  
  "Tak?"
  
  
  "Jak długo tu jesteś?"
  
  
  Tour."
  
  
  "Myślisz, że on wie, kim jesteś?"
  
  
  Jej oczy zwęziły się. Potraktowała to jako obrazę. Była латинкой, piękna i pełna ognia. "Ja tak nie myślę!" - z oburzeniem powiedziała.
  
  
  Nie myśleli to obrazą.
  
  
  "Nad czym pracowałeś przed tym, jak się z tobą skontaktowali się w sprawie tego zadania?"
  
  
  "Kropla leku".
  
  
  "Rozbić to?"
  
  
  Skinęła głową, spuszczając oczy.
  
  
  "To wszystko?"
  
  
  "Tak". Jej podbródek wyzywająco вздернулся.
  
  
  "Jeden poszedł?"
  
  
  "Może być i tak, - wymijająco powiedziała.
  
  
  Jej, odwrócił się i wyjrzał przez drzwi na górze галантерейного sklepu.
  
  
  "Tak" - odpowiedziałem. "Myślę, że może tak być".
  
  
  Jej twarz скривилось z wściekłości.
  
  
  Jej chwycił ją za łokieć. Taxi przyjechało. Szczęściarz Nick. Uratowany przez Ensenada Taxicab.
  
  
  "Chodź, Juana. Następny przystanek, Washington, dc".
  
  
  Bardzo autorytarny. Bardzo władczego.
  
  
  Ona spokojnie weszła do taksówki, migające piękny kawałek biodra. Ale ja prawie tego nie zauważył.
  
  
  Dwa
  
  
  Hawke siedział za konsolą panelu sterowania salą kinową AXE, naciskając przyciski i utworzenie płyty. Jeden przycisk do odtwarzania dźwięku. Jeden guzik do taśm. Jeden przycisk do filmu 16 mm. Jeden przycisk do obsługi transmisji na żywo. Jeden przycisk do starego czarno-białego filmu.
  
  
  
  
  
  
  Jeden przycisk do slajdów. Lub, jeśli chcesz, aby dać odpocząć oczom, jeden przycisk do delikatnego kobiecego głosu, озвучивающего oceny inteligencji.
  
  
  Rozmowa do tego momentu był zwykłym gadać. Jej starł wszystko to wokół głowy. Tylko pamiętam, że mogłem dostrzec i naprawdę traktował Juanowi Rivera wizualnie. Jednak coś w jej myślach wydawało się wcześniej zastrzegał, wcześniej testowanym i jałowy.
  
  
  Ale była piękna, i podobają mi się piękne kobiety. Jej pomyślał: "Gdyby jej tylko mógł usunąć jej głos, jak Jastrząb może usunąć wpis, który nie chciał słyszeć".
  
  
  Брылев całkowicie zgasł, a przed nami był obraz na ekranie, który jest zaangażowany w magiczny sposób pojawiła się na jęki.
  
  
  "Enrico Corelli", - powiedział miękki kobiecy głos na zdjęcia, промелькнувшей na ekranie. To była nieruchoma fotografia wykonana piętnaście lat temu, i wybuchająca w najmniejszej części jakiegoś większego zdjęcia. W tle sceną była rotunda Watykanu.
  
  
  "Sfotografowany na przykład, w 1954 roku" - kontynuował głos. "To ostatnia zachowana fotografia Corelli. Pozostałe ego zdjęcia zostały kupione za duże pieniądze. Śledztwo nie może udowodnić, że pieniądze trafiają do skarbu państwa mafii. Ale to jest coś, w co wierzą".
  
  
  Jej długo i uważnie spojrzał na zdjęcie. Twarz prawie niczym nie różniło się od innych. Rysy twarzy były dość typowe: ciemne włosy, oprawa podbródek, kształt twarzy, bez różnicy. Ją zapamiętał, ego, jak można lepiej, ale ponieważ został wysadzony w powietrze tak wiele razy wokół takiego małego kawałka ziarniste folii, nie było tam prawie nam w czym, na czym mógłby się skupić.
  
  
  Na ekranie błysnął karty. To była mapa Korsyki. Miasto Басрия był очерчен dookoła.
  
  
  "Ustalono, że Enrico Corelli mieszka tu, na przedmieściach Басрии, na Korsyce, w willi, zbudowanej w наполеоновскую epoce. Ma on w stanie po dziesięciu sług i dwóch ochroniarzy. Mieszka z kobietą o imieniu Tina Bergson.
  
  
  "Corelli teraz czterdzieści pięć lat. Pracował na rząd włoski w Rime, ale został zwolniony po kilku miesiącach. Był krótko żonaty, ale ego kobieta zmarła na zapalenie płuc, kiedy Corelli nie pracował. Z obrzydzeniem zaczął pracować na członków gangu falsifiers i złodziei - wygnańców wokół Stanów Zjednoczonych, które urodziły się na Sycylii i byli członkami mafii w Nowym Jorku i Chicago. On stahl dobrym силовиком i bardzo dobrym biznesmenem dla nich. Kiedy powstała sieć aptek, był jednym przez pierwszych ludzi, którzy otworzyli punkt przepływu, w pobliżu Neapolu.
  
  
  "Sieć narkotyków kwitła w 1960 roku, a do końca tego czasu Corelli stahl kluczową postacią w całym łańcuchu mafii.
  
  
  "Z nimi, dowiedzieć się od niego były różne kochanki. Jedna próbowała zabić ego, kiedy rzucił ją owl innej kobiety. Później znaleziono ją utopił w zatoce neapolitańskiej".
  
  
  Mapa zniknęła, a luksusowy jacht o długości około 180 metrów wypełniał ekran pięknym kolorowym slajdu.
  
  
  "To spacerowy jacht Corelli, Lysistrata. Pływa pod banderą Francji. Corelli uważa się za obywatela Korsyki, choć urodził się w Mediolanie".
  
  
  Teraz na ekranie pojawił się obraz wielkiej willi.
  
  
  "Dom Corelli. Choć ma zaledwie dwa ochroniarza, które strzegą ego, ego majątku stale patroluje pół tuzina bojowników".
  
  
  Wybuchła nowe zdjęcie. W trawie leżało ciało. Został postrzelony kilka razy. Ciało był nie do poznania, ale w wyglądzie zwłok jej, postanowił, że pociski, które trafiły w niego, byli tej laski - zwykłymi pociskami, tak jest na ostrza litery X. думдум Kule sprawiają, że grzyby w nacięcie, niszcząc formę, gdy trafiają w cel .
  
  
  "To był agent Francji o imieniu Емил Ференк. Próbował przedostać się do willi Corelli, jak nazywa się posiadłość. Wydaje się, że został wykryty патрулями i zabity".
  
  
  Następnie na ekranie pojawiło się zdjęcie bezludnych, jak pustynię wsi. Obiektyw zbliżył się do figury, stojącą w pobliżu majestatycznego topoli Lombardii, jedynego drzewa o dowolnej wielkości w polu widzenia. W miarę, jak liczba rosła, można było zobaczyć, że człowiek w nieokreślonym wieku, ale dość wysoki i dobrego składany. Twarz była w cieniu.
  
  
  "Enrico Corelli. To najbliższe zdjęcie, które komuś udało się sfotografować w ciągu ostatnich dziesięciu lat. Zdjęcie zostało zrobione za pomocą wału obiektywu z bezpiecznego punktu ankietę na przeciwległym wzgórzu. Choć twarz nie do odróżnienia, ciało człowieka można zobaczyć wyraźnie . W komputerowym szacunków, ego аленка wynosił około 182, wzrost - 6 stóp, siedziała prosto, a zdrowie - doskonałe zakończenie wojskowego ".
  
  
  Ekran pociemniał. Następnie uruchomiliśmy film. To była scena na plaży, być może, na Francuskiej Riwierze. Oszałamiająca blondynka w miniaturowym bikini szli po piasku, kołysząc biodrami, i długie blond włosy powiewały na ramiona. Na chwilę zatrzymała się i odwróciła się, jakby ktoś z nią rozmawiał. Spojrzała w kamerę i uśmiechnęła się.
  
  
  "Tina Bergson. Hej, dwadzieścia trzy lata. Urodziła się w Szwecji, przeniosła się do Rzymu, gdzie nie była krótka, ale nieudana кинокарьера.
  
  
  
  
  
  Następnie, dwa lata temu przeniosła się do Szwajcarii, gdzie uczestniczyła w prowadzonych z pieniędzmi, najwyraźniej w interesie mafii lub jakiejś organizacji w rodzaju mafii. Jej złapać, ale do sądu nie doprowadziły. Mówią, że duża część pieniędzy przeszła przez ręce, aby pomóc hej uciec od szwajcarskich władz.
  
  
  Wkrótce potem ona znalazła się w domu Enrico Corelli. Corelli nie ożenił się z nią, ale ona ego stała towarzyszka. Ona mówi w języku szwedzkim, francuskim, włoskim i hiszpańskim, a także w języku angielskim. Ee IQ, jak mówią, wynosi 145 na podstawie rzeczywistego testu, złożonego, kiedy wypełniła wniosek o podjęcie pracy w bank szwajcarski. Ona jest świetna biegaczka ".
  
  
  W film jest teraz miga na nartach po stoku. Jej musiał przyznać, że była bardzo dobra. Nic dziwnego, że hej chciałam spędzić zimowe miesiące od stoku narciarskiego; wydawało się, kochała sport.
  
  
  Na ekranie pojawiła się inna mapa. Pokazał świata w projekcji Mercator z linią, która biegnie od Bliskiego Wschodu, Turcji, z Turcji do Sycylii, od Sycylii do Korsyki, do Riwiery, wrócił na Korsykę, a następnie w Portugalii, stamtąd na Kubę. , a następnie do Centralnego Meksyku, a następnie w San Diego w Kalifornii.
  
  
  Łańcuch leków.
  
  
  "W ciągu ostatnich kilku lat w głównym łańcuchu dostaw narkotyków zaszło wiele zmian. Zazwyczaj ciężkie narkotyki zaczynają się od Wschodu i trafiają na zachód, przez morze śródziemne, gdzie są one przetwarzane. Kontrolę nad tym łańcuchem zamocowany na Korsyce, po prostu przystanek przed główną obróbką na Riwierze. Następnie narkotyki wracają na Korsykę i dalej na Kubę przez jedną z trzech przystanków: Portugalia, Maroko czy Algieria.
  
  
  Nowa mapa. Znów pokazał Korsykę.
  
  
  "Z tej statystyki linii dystrybucji rozciągają się z powrotem na Bliski Wschód i dalej do miejsca przeznaczenia, na Zachodzie. Pieniądze z Zachodu przyjeżdżają tu, gdzie są następnie dzielone między ogniwami w złamać".
  
  
  Obiektyw swój wzrok na mapę, pokazując posiadłość Corelli na przedmieściach Басрии, обведенное kółkiem.
  
  
  "Rico Corelli - człowiek, który kontroluje łańcuch. Otrzymuje rozkazy z Sycylii, gdzie zastępca mafia kontroluje wschodnią połowę złamać. Don na zachodzie kontroluje resztę złamać, plus rozpowszechnianie."
  
  
  Obraz zgasło, i zapalił się siergiej.
  
  
  Przez jakiś czas siedzieliśmy w milczeniu.
  
  
  Hawke kaszlnął "No i?"
  
  
  "Zastanawiam się," - powiedziałem.
  
  
  "Akademicki", - powiedziała Joan.
  
  
  "Zgadzam się z nim," - kontynuował ją.
  
  
  Hawke zmarszczył brwi. "To jest po prostu briefing".
  
  
  "A co z Corelli?" - spytała Juana.
  
  
  Hawke zamknął oczy i kołysał w wygodnym krześle obrotowym.
  
  
  "Mafia nierdzewnej niezadowoleni z zyskiem od programu narkotyków", - w końcu powiedział Hok. "Sześć miesięcy temu zaczęli wysyłać ludzi od środka, aby sprawdzić, czy system na umysł. Corelli zabrał znaczną sumę za dużo, według Dona USA. Ale sycylijski sekundant nie mógł wymyślić instytucji naprawić sytuację. Na spotkaniu postanowiono, że Corelli będzie musiał odejść. Jeden człowiek został wysłany, aby go uderzyć, ale on zniknął przez pola widzenia. Widzieliście, co się stało z tak zwanym окопным agentem, który próbował dostać się do posiadłości.
  
  
  "Wtedy capo mafioso postanowił zaatakować Corelli przez Tinę Bergson. Detektyw, twierdzenie, że jest w Szwajcarii, próbował aresztować ją kiedyś w Басрии po staremu szwajcarski zarzutem. Ale odyna z ochroniarzy Corelli interweniował i uratował Tina. Następnie wyciągnęli samego detektywa k na pobliską plażę, związany ego i pozwoliły czekać na przypływ, aby się utopić. Człowiek uciekł i opuścił Korsykę, aby nigdy nie wrócić ".
  
  
  Jej podniósł rękę.
  
  
  "Nick?"
  
  
  "Skąd my to wiemy?"
  
  
  "Corelli powiedział nam".
  
  
  "Bezpośrednio?"
  
  
  Hok westchnął. "U nas jest człowiek, zbliżone do Corelli, choć nigdy ego nie widziałem. Corelli wydał informacji z własnej inicjatywy".
  
  
  "Dlaczego?" - spytała Juana.
  
  
  "On powiedział, że chce odejść na zawsze".
  
  
  "Aby ocalić siebie i dziewczynę?" Zapytał ją.
  
  
  "Absolutnie fantastyczne. I uzyskać azyl w stanach Zjednoczonych".
  
  
  "Z kolei dla...?"
  
  
  "Wszystkie polecenia linia, prawidłowa łańcuch i to, jak to działa".
  
  
  "Skąd wiemy, że to nie pułapka?" Zapytał ją.
  
  
  "Nie robimy". Hawke leniwie otworzył oczy. "Głosowanie, gdzie można wejść". Odwrócił się do Juana.
  
  
  Ona skinęła głową.
  
  
  "Dzięki swoim doświadczeniem, należy dowiedzieć się, czy mówi Corelli nam prawdę - lub prowadzi nas na ścieżki w ogrodzie".
  
  
  Jej oddech. Czasami dykcja Хока beznadziejnie wiktoriańska.
  
  
  Juana nie zwracałam uwagi na słowa. "Ja się dowiem."
  
  
  "Coś ustalono?" Zapytał ją.
  
  
  "Będzie spotkanie w Sol y Nieve. W ośrodku narciarskim w Hiszpanii. Ja ci o tym mówił?"
  
  
  "Krótko"
  
  
  Hawke odchylił się do tyłu. "Każdego roku Tina Bergson chodzi na ten ośrodek narciarski, a Corelli chodzi z nią. Spędzają tam około miesiąca.
  
  
  "On idzie tam, jak Rico Corelli?"
  
  
  "Nie ma. Nie wiemy, jakie imię używa. Ale wiemy, że są one zawsze chodzą. I Corelli chce się tam spotkać".
  
  
  "To może być pułapka" - tym ja.
  
  
  "Oczywiście - powiedział Hawk. "Głos dlaczego tu jesteś, Nick. Głos dlaczego na zdjęciu AX".
  
  
  "W oczekiwaniu na ciosów".
  
  
  On skinął głową. "Załóżmy, mafia wiedzieli o planach Corelli. Czyż nie są hotele uzyskanie naszego strongman numer jeden
  
  
  
  
  
  
  i naszego eksperta ds. narkotyków numer jeden? "
  
  
  Jej potarł podbródek. "Jak widzimy kontakt?"
  
  
  Hawk powiedział: "mamy mężczyzna w Maladze. Ma chłopak w Sol y Nieve. Do niego podejdą ochroniarzy Corelli. Można spotkać naszego człowieka w Maladze, a on przepisze spotkanie z chłopcem w ośrodku. Następnie można spotkać się z Corelli twarzą w twarz ".
  
  
  Jej skinął głową. "A potem?"
  
  
  "Wtedy pani Rivera wejdzie w posiadanie *
  
  
  "Przygotowaliśmy nasze paszporty?"
  
  
  "U AX Identification jakieś dokumenty. Nadal będziesz George Peabody, ale teraz jesteś profesjonalnym fotografem".
  
  
  "Proszę pana, ja nie mogę sterować nawet Brownie, tym bardziej, Hasselblad!"
  
  
  "Te kamery są wiarygodne dziś! Ponadto, są one dobrze nauczyć się podstaw. A pani, pani Rivera, jesteś wzorem fotografa. Wszystkie dokumenty są wykonane. Spal ih potem, jak pamiętać przeszłość".
  
  
  "Pozuję nago?" - spytała Juana.
  
  
  Hawke był w szoku. Ego niebieskie oczy rozszerzyły się. Był on ostatnim z starych lat, całkowicie przygnębiony człowiek w społeczeństwie, w którym wolność seksualna jest regułą. "Moja kochana dziewczynka!"
  
  
  "Można by pozował nago?" - szybko zapytałem.
  
  
  "Oczywiście" - odpowiedziała. "W sensie zawodowym. Kiedy ją gram rolę, jej gram ją do oporu".
  
  
  Osoba Hawk zmieniło kolor. Był bardzo czerwony. Spojrzał na swoje ręce w agonii zakłóceń. "Jeśli jesteś już gotowy" - odezwał się on.
  
  
  Ją, uśmiechnął się. "Dalej."
  
  
  "Wiem, że nie będziesz miał nic przeciwko, że stworzyliśmy swoją przykrywkę, jak zespół męża i żony", - szybko powiedział, jego oczy błyszczały.
  
  
  "Proszę pana!" - zawołałem.
  
  
  "Pan i pani George Peabody w Миллерс Falls, Minnesota".
  
  
  "Kocham to!" - łagodnie powiedziała Juana.
  
  
  "Nienawidzę go!" - warknął ja. "To jest zbyt надумано! I to powoduje powikłania!"
  
  
  "Ale to pozwala pani Riverze działać łatwiej - jeśli ma". Osoba Hawk ponownie się cały czerwony.
  
  
  "Nie jest w tym logika.!" - mruknąłem.
  
  
  "Niezamężna kobieta, dziewczyna jak pani Rivera..."
  
  
  "Jestem oburzony tym!" - przerwała Juana.
  
  
  "... Byłoby znacznie trudniej być, oh, prześladowanym, powiedzmy, niż zamężnej kobiety. Widzisz?"
  
  
  Jej leżał twarzą w piasku. Jej naprawdę widziałem, извращенную logiki.
  
  
  Hok odwrócił się do Juana. "Popierasz?"
  
  
  "W pełni." Ona uśmiechnęła się uroczo.
  
  
  Hok z zadowoleniem skinął głową. Następnie spojrzał na mnie. "Ma jakieś wady?"
  
  
  Niech będzie przeklęty! "To wygląda wiarygodne" - przyznał jestem. "Musimy zainstalować jakiś alarm" - kontynuował ją. "Mam na myśli, w przypadku, jeśli wszystko się rozpadnie. Jej chcę mieć możliwość uratować Juanowi i moją skórę, pomimo nas, na co".
  
  
  "Mamy osób w Granadzie, zaledwie pół godziny jazdy od ośrodka. Malaga poinformuje cię".
  
  
  "W rzeczywistości. To powinno pokryć to".
  
  
  "Możesz wysłać dowolną zakodowaną wiadomość, którą chcesz, przez granada".
  
  
  "Dobrze" - powiedziałem. Jej, odwrócił się do Juana. "Masz co dyskutować?"
  
  
  Spojrzała na mnie, a następnie na Хока.
  
  
  "Myślę, że nie. Jej spotkają swoich rękach, dopóki nie spotkam się z panem Corelli. Wtedy jej się tym zajmę".
  
  
  * * *
  
  
  Tylko że drzemałem, gdy rozległ się ostry stukot w zamknięte drzwi, oddzielającą mój pokój od pokoju Huany.
  
  
  Jego wstał. "Tak?"
  
  
  "Nick!" szepnęła.
  
  
  "Który?"
  
  
  "Okno."
  
  
  Jej, odwrócił się. "Co z tego?"
  
  
  "Spójrz na ulicę".
  
  
  Jej sięgnął do ramion futerałem, свисающей ze stelaża łóżka. Jej, podszedł do okna, trzymając się w cieniu i przywierając do jęczeć. Odgarnął zasłony lufą swojego люгера, jej вгляделся w ciemną ulicę w dole.
  
  
  Po drugiej stronie ulicy stał "cadillac", strony-maszyna w całym kwartale.
  
  
  W nen siedział mężczyzna, od strony kierowcy, która zajmuje się było do mnie. Następnie, gdy go oglądałem inny mężczyzna pospiesznie przez ulicę do "кадиллаку", krótko rozmawiał z kierowcą i wspiął się na tylne siedzenie.
  
  
  "Caddy" odpaliło i szybko pojechała na ulicy, skręcając w prawo na rogu.
  
  
  Jej wróciłem do dnia dzielącej nasze pokoje.
  
  
  "Pan wie ego?" Zapytał ją nast.
  
  
  "Tak. Jej, widziałam, jak wychodził wokół maszyny chwilę temu. Spojrzał na mój pokój - lub swoją. Ją zobaczył ego twarz. A potem pobiegł w lobby hotelu".
  
  
  "Kto to był?"
  
  
  "Widziałem - ego na lotnisku Dulles dziś nie kiedy. Kiedy przybyliśmy. Miał małą skórzaną walizkę. Wokół nich, w które można umieścić broń z celownikiem optycznym".
  
  
  "Grzeczna dziewczynka", - powiedział jej z roztargnieniem.
  
  
  Nastąpiła pauza. "Co mamy teraz robić?"
  
  
  "Idź spać" - powiedziałem. "Przynajmniej wiemy, że oni wiedzą".
  
  
  "Nie zamierzamy ego szukać?"
  
  
  "W Waszyngtonie? To duże miasto".
  
  
  "Nick!"
  
  
  "Idź spać, Juana". Jej odszedł w dzień. "Słodkie Sny."
  
  
  Jej, słyszałem, jak ona warczy sobie pod nosem, a następnie odeszła w dzień. Chwilę lub dwie później ją usłyszał skrzypienie łóżka, kiedy ona weszła do środka i usiadła.
  
  
  Następnie nastała cisza.
  
  
  Jego siedział przy oknie, patrzył, czekał. Ale nikt nie przyszedł.
  
  
  Trzy
  
  
  Przeszliśmy niskie pogórza i wylądował na pasie startowym w pobliżu Malagi. Taksówkarz zawiózł nas do miasta przez wir miniaturowych europejskich samochodów wszystkich marek i kształtach.
  
  
  Zatrzymaliśmy się w jednym wokół głównych hoteli w mieście oferuje widok na port w Maladze. Było kilka statków handlowych i rekreacyjnych катерова, zakotwiczony lub stojących na kotwicy w pobliżu zadbanych portów.
  
  
  Juan zmęczona. Zamknęła się w swojej połowie pokoje, вздремнула i wzięłam prysznic. Jej natychmiast udał się w konspiracyjną dom AXE.
  
  
  To był mały biurze, w domu, w jednym kwartale
  
  
  
  
  
  
  ulice i za rogiem.
  
  
  "Budowa zagospodarowanie" - brzmiał napis na dzień. "PCC. RAMIREZ I KELLY"
  
  
  Jej, zapukał.
  
  
  "Quién es?"
  
  
  "Pan Peabody.
  
  
  "Jej".
  
  
  Drzwi otworzyły się. To był Mitch Kelly.
  
  
  "Cześć, Kelly - powiedziałem.
  
  
  «Hallo, Senor». Er grinste und ließ mich. Dann, mit einem einzigen Blick nach oben und nach unten durch den dunklen alten Gang entlang, Schloß er vorsichtig die Tür.
  
  
  Ihr, sah auf das Büro. Er war klein, mit einem abgenutzten Schreibtisch, einem Bündel von alten картотечных Schränken und direktem Zugang zum WC. Am Tisch das Fenster ging auf den Hafen und die Stadt Málaga.
  
  
  Kelly knallte mich auf den Rücken. «Hast du ' N mit Ihnen Frettchen, als bekannt wurde, über die delle "roten Orangen", Nick».
  
  
  Dies geschah in Griechenland. "Vor fünf Jahren, tatsächlich?"
  
  
  «Tatsächlich. Hawk sagte, dass du kommen würdest».
  
  
  Er öffnete die Schublade und holte ein Fernglas schöne Bausch & Lomb 30x, der nachdenklich in der Hand wog.
  
  
  "Ich habe Neuigkeiten für Sie".
  
  
  "Oh?"
  
  
  Er steckte den Punkten in den Augen und wandte sich zum erkunden Sie den Hafen. Ihr, erkannte, was er beobachtete die Boote, als Sie klopfte.
  
  
  Kelly leitete die AXT in Malaga nicht weniger als drei Jahre. Ego Arbeit Bestand darin, zu wissen, was und wer kommt und geht rund um Malaga.
  
  
  Sie sah über die Schulter ego. Er hat einen Yachthafen in der Mitte des Hafens. Er schien vor allem daran interessiert sind, eine große Yacht befand sich auf dem Anker irgendwo in der Mitte.
  
  
  «Stimme und alle, sagte er. «Es Ist« Лисистрата ». Yacht Corelli».
  
  
  Sie erinnerte sich an das Foto, das sah im Hauptquartier der AXT.
  
  
  Er reichte mir das Fernglas. Sie konzentrierte sich das ego. Er war ausgezeichnet; Ihn sehr gut gesehen Yacht. Mehrere Besatzungsmitglieder hasteten auf Deck. An Bord war alles still und ruhig. Sie konnte sehen, eine Reihe von Kabinen auf dem Hauptdeck mit zwei Reihen von Bullaugen, was bedeutete, dass die Kabinen befanden sich auf zwei Decks weiter unten.
  
  
  Es war eine große, schöne Promenaden-Yacht. Am Heck flatterte die Flagge von Frankreich.
  
  
  Mitch Kelly Sel auf seinen Stuhl und зашуршал Papier. Sie wusste, dass er das, um seine Aufmerksamkeit geschenkt, was er sagte. In der Absicht, zu verschenken Punkten, sah Sie, wie jemand in einem Pullover und Hose kam nach der Kabinen auf Deck. Es war eine Frau mit langen blonden Haaren. Sie war sehr vollbusige und mit einer dünnen Taille und eng anliegende Hosen, очерчивающие Ihre Hüften und Gesäß, nicht verlassen, nichts für die Phantasie. Unter diesen blauen Hosen aus nah und hatte gute Beine. Ee Haut war hell und glatt, und seine Augen waren blau. Draußen auf der sonnigen Heiligen, Sie trägt einen dunklen Punkten und geistesabwesend streckte ih an Ort und Stelle.
  
  
  «Tina habe ich nicht geschrieben», sagte Sie laut.
  
  
  Kelly reckte den Hals und schaute aus dem Fenster, blinzelte von Sonnenlicht auf & nb. "Ja, angeblich."
  
  
  «Perfekte Mädchen», sagte ich.
  
  
  «Ein weiteres Merkmal von Nick Carter», schnaubte Kelly. "Wie werden Sie damit fertig?"
  
  
  «Ich mache nur das, was sagt der Mann in Washington», murmelte ich.
  
  
  «Das kam gestern», sagte Kelly, wieder Schaukeln Papier.
  
  
  Sie Riss seinen Blick von den schlanken Schultern und die Brüste von Tina Bergson, geschützten Pullover, und widerwillig senkte das Fernglas. Kelly hob ihn auf, drehte den Stuhl und konzentrierte sich ih in Tignes Bergson, bis es gelesen gedruckte Informationen.
  
  
  KELLY. RAMIREZ I KELLY. 3 PASEO ЗАФИО. PRZYJAZD W PIĄTEK NA POKŁADZIE LYSISTRATA. UŻYTKOWNIK JEST GOTOWY. TINA BERGSON ПРИВЕЗИТ EGO NA JACHT. PÓŹNIEJ INSTALUJE SPRZĘT NARCIARSKI I SPOTKANIA Z EKSPERTEM Z NARKOTYKAMI.
  
  
  "Rzymski nos!" - powtórz jej z uśmiechem.
  
  
  "To przezwisko, Corelli", - powiedziała Kelly. "Dość banalne, prawda?"
  
  
  "Dość banalne, tak". Rzymski Nos był wodzem indian.
  
  
  "Corelli sam uważa się wyrzutkiem. Wiesz - z mafii".
  
  
  Ponownie spojrzał na wiadomość. "Sądząc po składzie, myślę, że ona mnie spotyka, tak?"
  
  
  "W rzeczywistości. Ona zna swój hotel. Jej już wysłał kartkę".
  
  
  "Kiedy ona tam będzie?"
  
  
  "Ona musi zabrać cię w holu w południe". Kelly spojrzał na zegarek. "To daje pół godziny".
  
  
  "A co z Huany?"
  
  
  "To może poczekać. To wstępne śledztwo".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Do czego cała ta gadka?"
  
  
  "Roman Przylądka się przestraszył. Myślę, że on chce się uczyć, a nie za nim, czy śledzić".
  
  
  "Lub, jeśli można, - pomyślałem.
  
  
  * * *
  
  
  Czekałem w holu w południe.
  
  
  Gdy weszła, wszystkie oczy w holu były skierowane na nie, kobiety patrzyły z oburzeniem, mężczyźni patrzyli z zainteresowaniem. Mieszkańcy przy stole nagle zamieniły się w ten sympatyczny Лотариоса.
  
  
  Ją, wstał i podszedł do niej. "Pani Bergson", - powiedział do niej po angielsku.
  
  
  "Tak", odpowiedziała, tylko z lekkim naciskiem. "Spóźniłam się. Bardzo mi przykro".
  
  
  "Ciebie warto czekać" - powiedziałem.
  
  
  Jest zimno spojrzała na mnie. Jej pomyślałem o айсбергах we fiordach. "Chodź, wtedy?"
  
  
  "Tak" - powiedziałem.
  
  
  Odwróciła się i poprowadziła mnie wokół holu na jasny, słoneczny hiszpański брылев.
  
  
  "To tylko naprzeciwko placu", - powiedziała ona. "Możemy iść"
  
  
  Jej, skinął głową i szarmancko wziął ją za rękę. W końcu jej był w Europie. Dała mi ego bez komentarza. Każdy hiszpański oko zwrócił się z listem, aby powitać nas dwóch - sl z podziwem, mnie z zazdrością.
  
  
  "To piękny dzień", - powiedziała ona, głęboko oddychania.
  
  
  "Jak ci się podoba Malaga?" Jej przykuł wzrok na jej twarz.
  
  
  "O tak - powiedziała. "Tu leniwie i łatwo. Ją kocham słoneczny брылев. Ją kocham ciepło".
  
  
  Powiedziała to
  
  
  
  
  
  ale ja o tym nie wspomniał. "Jak tam twoja przejażdżka łodzią?"
  
  
  Westchnęła. "Jesteśmy w lawinę u wybrzeża Costa Brava. W przeciwnym razie..."
  
  
  "A twój - twój kolega?"
  
  
  Ona w zamyśleniu spojrzała na mnie. "Pan Roman?"
  
  
  "Pan Roman". Farsa trwała.
  
  
  "Widać, że ego w najbliższym czasie".
  
  
  "Rozumiem, że ty jeździsz na nartach" - powiedziałem, kiedy dotarliśmy do portu w bar dla jachtów.
  
  
  "Kocham to." Ona uśmiechnęła się. "A ty?"
  
  
  "Umiarkowanie" - powiedziałem. "Głównie w Stanach Zjednoczonych. Aspen. Stow. *
  
  
  "Chcę kiedyś pojechać do Ameryki" - powiedziała Tina Bergson, jej niebieskie oczy były ciepłe i uważnie spojrzał na mnie.
  
  
  "Może pan... eee, Powieści - będzie miał coś do powiedzenia w tej sprawie".
  
  
  Śmiała się. Zęby były idealne. "Być może, naprawdę". Ona spojrzała uważnie na mnie. "Myślę, że jesteś i świetnie dogadywać".
  
  
  Potem byliśmy na nabrzeżu, i młody człowiek w końcu stanął na baczność, kierując się w swoim stosunku do Tine Bergson. Był dość chudy, ale wyglądał жилистым i silny. Miał kręcone, czarne włosy i cienkie jak ołówek, wąsy.
  
  
  "Seniorita", - powiedział on. Wyciągnął rękę, aby pomóc hej zejść w niewielką sprawne oko łodzi, przywiązanego do cumowania.
  
  
  "Dziękuję, Бертильо", - czule powiedziała. "To jest pan Peabody" - powiedziała emu, wskazując na mnie.
  
  
  "Proszę pana - powiedział Бертильо. Ego oczy były ciemne i inteligentnych.
  
  
  Potem zeskoczył tym, jak Tina Bergson, a następnie Бертилло wysiadł, wziął rower i zrobiliśmy łuk do łodzi w trzystu jardów od nas.
  
  
  Zatoka сверкал na słońce, mewy zbierali odpady z sukienka, i kiedy jesteśmy zgrane wodę, są ze złością na ziemi w niebo, забрызгивая nas wodą morską.
  
  
  Po kilku minuta byliśmy przywiązani do łodzi. Teraz mógł zobaczyć nazwisko, Лисистрата. Nad nami dwa żeglarza spojrzał w dół i spadł schody. Możemy wspiąć się na pokład.
  
  
  W kajucie na pokładzie głównym, która zajmuje się okazał wnętrzem, zobaczył ją muskularne mężczyznę, siedzącego w wygodnym fotelu do wypoczynku. Palił cygaro, od której nad ego głową powstały aureole niebieskiego dymu.
  
  
  Weszliśmy. Wstał, jego wielkim celem podniosła się w chmurze dymu. Tina! "- powitał ją, a ona uśmiechnęła się do reumatyzmu.
  
  
  "To jest pan Peabody dla Ameryki - powiedziała. "Pan Peabody, to pan ... eee ... Romans".
  
  
  Jej przypatrzyła. Otoczenie było wyjątkowym.
  
  
  Zaśmiał się, uścisnął mu dłoń. Ego władza była twardej. "Pan Peabody, to pewnie jeździsz na nartach?"
  
  
  Jej skinął głową. "Robię slalom."
  
  
  "Tina też. Ją też, ale nie na długo. Spędzamy trochę czasu w Sol y Nieve. Jej jak rozumiem, zamierzasz tam być?"
  
  
  "Jej."
  
  
  "Z twoim towarzyszem?"
  
  
  "Tak".
  
  
  "Ten kolega. Rozumie istotę spotkania?"
  
  
  "On i ona".
  
  
  "Proste?"
  
  
  "Moja towarzyszka - kobieta. Ona rozumie".
  
  
  Jej studiował "Rzymski nos". Na zdjęciu, który ją widział, jej, sobie sprawę, że łatwo mógł być Rico Corelli. Na samym delle jej był pewien, że to Rico Corelli. Miał odpowiedniego wieku, choć nie tak mocno pokazywał swój wiek, jak większość mężczyzn w swoim-mail бизнесявляется.
  
  
  "Zawsze miałem dobre stosunki z amerykanami" - powiedział Corelli.
  
  
  Tina uśmiechnęła się. "Zawsze."
  
  
  "Cieszymy się z twojej obecności w naszym kraju", - powiedział. "Przynajmniej jej, rozumiem, że ty..."
  
  
  Corelli podniósł rękę. "Mam nadzieję, że się na wycieczkę. Jeśli uda nam się dobić targu".
  
  
  "To zajmie tylko jedno spotkanie" - powiedziałem. "W ośrodku narciarskim".
  
  
  On skinął głową.
  
  
  "Co jest powodem tej wstępnego spotkania?" - ostro zapytał mnie.
  
  
  "Ochrona", - ryknął on, zaciągając się cygarem. Gęsty dym zaczął wędrować po kabinie.
  
  
  "Wydajesz się być dość bezpieczne". Jej, pochylił się do przodu i powiedział równe i dobitnie. "Zapewniam cię, dopóki będę w pobliżu, z zabezpieczeniami nie będzie problemu".
  
  
  Na jego ustach błysnął słaby uśmiech. "Być może nie."
  
  
  Steward przyniósł napoje. Jej, odchylił się do tyłu. Spotkanie było omówiony i uzgodniony. Było by po prostu się z nim skontaktować w ośrodku i zabrać ze sobą Juanowi.
  
  
  Wypiliśmy.
  
  
  Rozmawialiśmy o czymś innym. Minęło piętnaście minut. W końcu Tina wzrosła.
  
  
  "Przypuszczam, że pan Peabody bardzo chce wrócić w swój hotel".
  
  
  Jej skinął głową. "Dziękuję za poświęcony czas, pan Roman. Z niecierpliwością czekam na pełniejszego omówienia w kraju śniegu".
  
  
  Patrzeliśmy na siebie nawzajem, i odwrócił się, aby odejść. Tina podeszła do mnie i wzięła mnie za rękę.
  
  
  "Bardzo mi przykro, że nie mogę z tobą wrócić na brzeg. Ale Бертильо zabierze cię z powrotem".
  
  
  Jej powoli uścisnął mu dłoń. "Dziękuję wam obojgu za twój uroczy gościnność".
  
  
  Byliśmy na pokładzie, i zszedł do łodzi. Machnęła mi ręką z pokładu, gdy łódź zaczęła kręcić i skierował się do portu bar.
  
  
  Przeszliśmy zaledwie pięćdziesiąt metrów, kiedy z łodzi rozległ się nagły krzyk. Niesamowity dźwięk szybko i w sposób ciągły rozchodził się po powierzchni wody.
  
  
  Szybko odwrócił się. "Stój, Бертильо!"
  
  
  Jej, widziałem, jak Tina wyszła wokół siłowni, gdzie właśnie wyszła. Ona спотыкалась.
  
  
  W salonie wybuchła seria pomarańczowych błysków, a następnie w & nb разнесся gromkie automatów.
  
  
  Ją usłyszał krzyk.
  
  
  Rozległ się kolejny strzał, i zobaczył, jak Tina Bergson spadła na pokład, jej głos urwał się w połowie brzucha krzyku.
  
  
  Postać w ciemnym piankach szybko poruszał się po pokładzie, jak
  
  
  
  
  
  pantera, i skoczyła przez poręcz na drugiej stronie w wodę. Jej wyciągnął pistolet, ale nie mógł trafnie w niego strzelać.
  
  
  "Można zapomnieć jacht!" - ryknął jej Бертилло.
  
  
  Zdziwiony, funky, ale zdolny, strzelił w oko łódź i rozpędził się z prawej strony mimmo dziobie jachtu.
  
  
  Tylko pęcherzyki pokazywali, gdzie zaginął człowiek w piankach. Zostawił tam sprzęt do nurkowania, to było oczywiste. Odszedł na zawsze.
  
  
  Mamy okrążył całą minutę, ale on się nie pojawił.
  
  
  Jej, wspiął się po schodach na pokład, gdzie czworo członków załogi otoczyli Tinę, która zajmuje się oddychała, ale cicho jęknął. Ramię ee swetry był wlany szybko высыхающей krwią.
  
  
  Ją, zajrzał do salonu.
  
  
  Olbrzymie leżał na podłodze. Ego cel został prawie całkowicie zniszczony strzałami. Umarł, zanim upadł na posadzkę.
  
  
  Na zewnątrz jej, patrzył na brzeg, ale człowieka w piankach nie było.
  
  
  Jej chwycił statek płynący do brzegu, i zadzwonił do Mitcha Kelly. Był zszokowany, ale był profesjonalistą. Od razu zadzwonił do w малагскую gwardii.
  
  
  Tina otworzyła oczy.
  
  
  "To boli!" jęknęła.
  
  
  Potem zobaczyła krew i zemdlała.
  
  
  Cztery
  
  
  Mitch Kelly wysunął dolną szufladę szafki. On widział, że ja się martwię. Ją obserwował, jak on rozpina skórzane etui, w którym przechowywane радиотелефонный nadajnik.
  
  
  To był piękny mały zestaw: produkcji japońskiej, z dyskiem ssd tranzystory. Można by prawie udać się na Księżyc i wrócić z nią.
  
  
  Poważnie kilka chwil, a następnie tym, jak włączył ego, aż się nagrzeje. On w ogóle nie patrzył na mnie, ale przystąpił do pracy, skontaktował się z AX potem kilka wstępnych rozmów i krótko rozmawiać z operatorem w AX Monitor za pomocą zwykłego narzekać R / T. w Końcu odwrócił się do mnie.
  
  
  "Mam Jastrząb".
  
  
  Wziął słuchawkę "proszę Pana"? Jej ledwo powstrzymywał gniew.
  
  
  "Nick, to nie jest uprawniony telefon! Jej, chcę, żebyś wiedział..."
  
  
  "Jesteśmy w czystości?"
  
  
  "Tak".
  
  
  "Strzelanina".
  
  
  "Prawidłowo". Głos Hawk stahl ostrożnym. "Co się stało, Nick? U mnie zawsze pojawiają się motyle, kiedy po środki bezpieczeństwa".
  
  
  "Kto zorganizował tę misję? Skarb państwa?"
  
  
  "Wiesz, że nie jestem upoważniony do mówienia".
  
  
  "Ma przyjemny zapach".
  
  
  "Powiedz jeszcze raz?"
  
  
  "Śmierdzi! Corelli nie żyje".
  
  
  "Nie żyje?" Pauza. "Ach, mój drogi jej".
  
  
  "Kto to zrobił?" - znów zapytałem.
  
  
  "Nie mogę..."
  
  
  "To była pułapka. I ten, kto ją organizował, wykorzystał mnie, żeby zabić Corelli".
  
  
  "Nie! O jej, rozumiem, że masz na myśli".
  
  
  "Sprawdź to, proszę pana, proszę! Jeśli mafia czystej, to znaczy, że coś poszło nie tak z naszej strony. Jeśli Corelli grał w jakąś grę, to znaczy, że Skarb państwa był oszustwem".
  
  
  "Czy jesteś pewien, że on nie żyje?" - ostro zapytał Hok. Ego ton głosu oznaczało, że on odszedł od swego pierwotnego szoku.
  
  
  "- Częściowo zburzony? Ach, tak. On nie żyje, sir."
  
  
  "A jego towarzysz?"
  
  
  "Ona jest żywa, a ranną".
  
  
  "Myślę, że to było słuszne" - powiedział Hawk. "Rzymski kontrola sprawdził Corelli".
  
  
  "Rzymski kontrola może być wypłacona mafii!"
  
  
  "Nicholas..." - zganił mnie.
  
  
  "Potraktuj, proszę pana, że miejscowość rosji na tym koniec".
  
  
  "Uspokój Się, Nick. Jej skontaktuję się z tobą, jak tylko zrobię kilka telefonów".
  
  
  "Pani Rivera, i jej nie będziemy dostępni dla dalszych decyzji".
  
  
  "Zostań tam! Jej chcę to wyjaśnić".
  
  
  "To już ustaliliśmy, Hok. Lub, być może, bardziej dokładny termin naniesiony na mapę. Do widzenia".
  
  
  "Nick!"
  
  
  Ją podpisał.
  
  
  Kelly była zszokowana rozmową między Хоуком i mną. On nie brał udziału w spowodowaniu nieposłuszeństwie. Głos dlaczego mówił o nieistotnych rzeczach. Podszedł do swojego biurka i sell. On uważnie badał mnie i czekał, kiedy na mnie spadnie dach.
  
  
  "Myślisz, że użyto AX?" - w końcu zapytał.
  
  
  "Myślę, że tak, ale nie wiem".
  
  
  "Przeciek?"
  
  
  Jej, spojrzał na swoje ręce. "Być może".
  
  
  "A co z dziewczyną?"
  
  
  "Juana? Jej naprawdę nie wiem o niej. Jeśli ona była w to zamieszana, jego już dawno nie będzie".
  
  
  "Dokąd zmierzasz?"
  
  
  Jej, odwrócił się do dnia. "Wracamy do hotelu. Ciekawe, czy będzie tam".
  
  
  Ona była. Jej mógł słyszeć, jak ona grzebać w swoim pokoju, jak tylko wszedł na swoją połowę pokoju. Przynajmniej to było chyba na nie. Tylko po to, aby upewnić się, że jej dostal swój Luger i ruszył do drugiego dnia.
  
  
  "Juana?" - cicho powiedziałem.
  
  
  "Ach. Nick?"
  
  
  "Pan Peabody".
  
  
  "Jak poszło?"
  
  
  To była Juana, dobrze. Jej mógł powiedzieć na głos. Jej poparł Люгера, decydując, że gdyby ona była z zabójcą, ona by już opuściła Malagi, ponieważ jej udział w шараде byłoby zakończone.
  
  
  Jej, otworzył drzwi i wszedł. Była ubrana w bardzo surowy, ale fajnie wyglądający garnitur, który zasugerował na smak i pieniądze, ale nie był drogi. Uśmiechała się, a to oznaczało, że ona nic nie wiedziała o Corelli.
  
  
  "Wyglądasz na zmęczonego, Nick".
  
  
  "Jej. Świeże energii".
  
  
  "Dlaczego?"
  
  
  Jej sell na brzegu łóżka i spojrzał na nie. Jej hotel uzyskania pełnych korzyści z tego świata, kiedy czytałem jej twarz. Odwróciła się do mnie, silny słoneczny święty Malagi вливался w nach, oświetlając każdy szczegół jej twarzy.
  
  
  "Rico Corelli nie żyje".
  
  
  Jej twarz zbladł. Jeśli ona działała, u nach był świetny kontrolę nad swoim nadciśnienie systemem. Każdy fizjolog
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Powie ci, że nadciśnienie system jest mimowolnej.
  
  
  "Zabity? Na jachcie?"
  
  
  Jej skinął głową. "Postać w piankach".
  
  
  "A co z kobiety, która zajmuje się był z nim?"
  
  
  "Tina Bergson był ranną, ale ona wciąż żyje. Wyglądało to jak pułapka, Juana".
  
  
  "Co mamy teraz robić?"
  
  
  "Czekamy" - powiedziałem. "W słowach od Хока. Już jej powiedział".
  
  
  Patrzyła na mnie. "Można zobaczyć człowieka, który zabił Corelli?"
  
  
  "Tylko ego sylwetka".
  
  
  "On wyglądał na kogoś, kto strzelił w nas w Энсенаде?"
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Jego ego też nigdy nie widziałem".
  
  
  "Możliwe, że to był człowiek w samochodzie w Waszyngtonie".
  
  
  "Tym razem był w piankach. On mógł być tym samym. Ponadto, mógł być senatorem Barry Голдуотером".
  
  
  Juan zignorowała to. "Zabrał nas w Энсенаде i poszedł za nami do Malagi przez Waszyngton". Teraz ona była, jest nastawiona pozytywnie, i patrzyła otwarcie na mnie.
  
  
  "Być może".
  
  
  "To musi być!"
  
  
  "Jeżeli ty tak mówisz."
  
  
  Ona zbliżyła się do mnie, dopóki nie zatrzymała się na szóstym cale ode mnie. "Powiedzieli mi, że jesteś sam, wokół najlepszych. Jak mogłeś do tego dopuścić?"
  
  
  Jej uważnie patrzył na nie, nie pozwalając żadnemu wyrażenia odbić się na mojej twarzy. Ale jest we mnie tyle gniewu, że fale emocji, musi być przybywali, aby dotknąć jej, bo ona отпрянула, jakby oczekiwała, że ją uderzę.
  
  
  "Ja zapomnę, że kiedykolwiek powiedziałeś to".
  
  
  Wzięła się w garść i ponuro pokręciła głową. "Nie będę"
  
  
  Telefon zadzwonił.
  
  
  "Kelly" - powiedział głos. "Utrzymuję kontakt z Tiną Bergson".
  
  
  "Och?"
  
  
  "Guardia civil zabrała ją do prywatnej kliniki niedaleko od nas, w pobliżu szczególnie wokół la alcazaba. Następnie lekarz pobiera naszą pensję".
  
  
  "Wygodnie".
  
  
  "Ona w świadomości. Ona chce cię widzieć".
  
  
  Szybko pomyślałem. "Dobrze. Daj mi adres".
  
  
  "Zabiorę cię tam".
  
  
  "Dobrze. Jej skontaktuję się z tobą przez piętnaście minut. Kelly, jak guardia Civil było wiadomo, gdzie ją zabrać?"
  
  
  Kelly zaśmiała się. "U nas też jest kilka wokół nich".
  
  
  Uśmiecha się, jej się rozłączył.
  
  
  "O czym to było?" - spytała Juana. Nadal była wyraźnie wstrząśnięta wiadomością o śmierci Corelli. W tym momencie postanowiłem, że ona jest niewinna.
  
  
  "Tina Bergson. Ona powraca do zdrowia. Jej pójdę z nią porozmawiać".
  
  
  "Jej?"
  
  
  Jej hotel, aby Juan miał zawsze na uwadze. "Możesz iść".
  
  
  Ona rozluźniła. "Och, dobrze." Uśmiech. "Zastanawiałem się, co masz zamiar ze mną zrobić".
  
  
  "Jak zawsze, jej beru cię ze sobą. Jesteś bardzo ładna dziewczyna, i podobają mi się ładne dziewczyny". Ją, uśmiechnął się.
  
  
  Ona naprawdę rumieniec. "Bądź przeklęty." Myślę, że ona znowu się martwiła, rady jej o swoim umyśle.
  
  
  * * *
  
  
  Mitch Kelly spędził większą część drogi do biura i klinik, pokazując przed Хуаной Rivera. On grał rolę bardzo stromym, wyszukanego informatora. Na samym delle, mógł fascynuje kobiety, nawet gdy nie grał roli. Juana, wydawało się, został dostosowany do podjęcia ego akt, oczywiście, używać ich zainteresowanie Kelly, aby pobudzić mnie.
  
  
  Ale ja nie zwracałem szczególnej uwagi, był zbyt zajęty myśleniem.
  
  
  Po pierwsze, jej był wściekły na siebie za to, że nie przewidział inscenizację. Z tym snajperem, obowiązującego w Энсенаде, i dziwnym zespołem, podążającej za nami w Waszyngtonie, jej miał być gotowy do problemów w Maladze. Jednak wcześniej jej, myślałem, że zabójcy mnie prześladowali i Juanowi, a nie Corelli. Jak głupie!
  
  
  To było to, czego się nauczyłem w swoich myślach. Sygnały na zewnątrz maszyny w końcu wyprowadzili mnie z odrętwienia, i zaczął oglądać, jak mimmo mnie przechodzą wąskie uliczki w Maladze.
  
  
  Maszyna podjechała do krawężnika, i wyszliśmy przez nie. Klinika mieściła się w wąskiej uliczce, zacienionym od promieni słonecznych budynkami wokół nach. Budynki były czyste i zadbane. To na pewno nie było częścią slumsów w Maladze.
  
  
  Kelly wszedł przez główne wejście. Wspięliśmy się po zakrzywionym marmurowych schodach w ślad za kobietą w białym mundurze z bardzo groźnym tyłem, która zajmuje się krótko potrząsnęła z Mitchem Kelly, kiedy weszliśmy. Podczas gdy szliśmy korytarzem drugiego piętra, chudy mężczyzna w garniturze i czarnym krawacie Kelly powitał szerokim uśmiechem.
  
  
  Według Kelly, to był lekarz Hernandez, lekarz Tiny Bergson. W promienny uśmiech Hernandeza jej mógł powiedzieć, że pieniądze AX płacą ego konta i dostosowane ego do pełnego wrzenia, kiedy wita sług swoich pracodawców.
  
  
  "Jak to?" - zapytała Kelly.
  
  
  Hernandez, ręce splecione przed sobą, westchnął głęboko i długo zaniepokojony.
  
  
  "To rana postrzałowa, rozumiesz. Taka rana czasami naprawdę powoduje sepsa w bloodstream. Sepsa to urazy" - powiedział mi, że był głównym dupkiem w grupie. "Naprawdę myślę, że ona wyjdzie za tego normalnie. Z Bożą pomocą - to wyjdzie!"
  
  
  "Jak długo?" Zapytał ją.
  
  
  "Kilka dni" - powiedział Hernandez, pomyślawszy chwilę.
  
  
  "Ach," powiedział. "Więc to nie jest tak poważnie".
  
  
  Ego czarne oczy na chwilę błysnął. Następnie uśmiechnął się zatroskanej, zmęczoną uśmiechem. "Na tyle poważnie, pan Peabody" - powiedział przeciągle. To oznaczało, że nie puści go od razu. Musiałem zaakceptować fakt, że ego opór może być uzasadnione z medycznego punktu widzenia. Postrzał może okazać się nieprzyjemny drobiazgiem. "Ale dobrze, że jest
  
  
  
  
  
  - natychmiast przybyła tutaj - kontynuował Hernandez. - Była prawie w szoku. Jeśli chodzi o postrzałach, nie trzeba martwić się o szoku ".
  
  
  Jej skinął głową. "Możemy wejść, aby ją zobaczyć?"
  
  
  "Oczywiście, oczywiście!" - belki Hernandez, zwracając się do Kelly i macha im na bok dzień w korytarzu. "Zaloguj się".
  
  
  Kelly otworzyła drzwi i weszła do dużego przestronnego pokoju z szpitalnym łóżkiem na środku. Okiennice były zamknięte, a na stoliku nocnym przy łóżku paliła się lampa.
  
  
  Tina Bergson był piękny, nawet jeśli była закутана w bardzo trudnej białą lnianą ściereczką i klatce piersiowej przykryta szpitalnymi kocami. Jej włosy były распушены nad poduszką - otoczka wokół пряденного złota.
  
  
  Kiedy weszliśmy, że nie zostały zamknięte oczy, ale ona otworzyła ih, gdy patrzyliśmy na nie z góry na dół.
  
  
  Ee zdaniem chciał mnie. "Pan Peabody", - powiedziała ona.
  
  
  Jej skinął głową. "Cieszę się, że tak dobrze wyglądasz".
  
  
  Próbowała się uśmiechnąć. "To było... to było..." I do oczu napłynęły mi łzy.
  
  
  Jej, podszedł do niej. "Tina, to było straszne. Jesteś hotelu mi coś powiedzieć?"
  
  
  Jej głos był szeptem. "Tak mi wstyd. Ja..." Ona błagalnie spojrzała na nas.
  
  
  Jej, odwrócił się. "Dobrze. Wyczyść pokoju. Chce porozmawiać ze mną na osobności".
  
  
  Juan wyprostowała się. "I ja."
  
  
  Nasze oczy spotkały się. "Zostań, Juana. Reszta wynocha!"
  
  
  Hernandez i Kelly posłusznie wyszli po pokoju z kobietą w białym mundurze.
  
  
  Wziął Tinę za rękę. "Co to jest, Tina? Czego się wstydzisz?"
  
  
  Odwróciła się ode mnie. "Haczyk", - powiedziała ona. "Gra, w którą graliśmy".
  
  
  "Gra?" Ją usłyszał ostry i gładki głos Huany.
  
  
  "Tak" - odpowiedziała nerwowo Tina.
  
  
  "Opowiedz nam o gra" - rozkazał jej cześć.
  
  
  "To był pomysł Rico. Mam na myśli, że był przerażony, wiedział, że ktoś próbuje zabić ego"
  
  
  "Jak on się dowiedział?"
  
  
  "To już nie próbował".
  
  
  "Dobrze. Podejrzewał, że ktoś próbował zabić ego. Z powodu ego porozumienia z nami?"
  
  
  "Tak" - szepnęła.
  
  
  "Gdyby wiedział, że ktoś zamierza ego uderzyć, dlaczego znalazł się szczerzy w pułapkę?"
  
  
  "On tego nie zrobił" - powiedziała Tina. "On nie wpadł w pułapkę. W tym sęk".
  
  
  Jej, odwrócił się i spojrzał na Juanowi. W mojej goli narodziła się dziwna myśl. Jej dobrego ścisnął rękę Tiny.
  
  
  "Mów dalej" - zapewniał jej nast.
  
  
  "To nie był Rico, na jachcie", - w końcu powiedziała Tina, błagalnie przewróciła oczami.
  
  
  Hals! Nic dziwnego, że wszystko stało się tak szybko!
  
  
  "Nie?"
  
  
  Człowiek, z którym pan rozmawiał, nie był Rico Corelli. To był człowiek, którego Rico wiedział wiele lat. Ego nazywał się Базиллио di Ванесси. Sycylijczyk.
  
  
  "A co z Rico? Był na jachcie?"
  
  
  "Nie ma. Rico w sali w Sierra Nevada. Jak tylko spotkanie na jachcie się skończyła, trzeba było powiadomić ego - i wtedy i on spotkali się na terenie ośrodka narciarskiego. To wstępne spotkanie było próbą. Talia Rico wykorzystał Гернини ".
  
  
  "Гернини?"
  
  
  "Tak. A - jak to? bliźniak!"
  
  
  "Sobowtóra" - powiedziała Joan.
  
  
  "Tak! Wiesz, aby dowiedzieć się, czy próbował ktoś zabić Rico. Widzisz?"
  
  
  "Albo mnie zabić" - pomyślałem.
  
  
  "To w rzeczywistości."
  
  
  - To znaczy, że nie żyje Ванесси, a nie Corelli?
  
  
  Ona powiedziała: "Tak. To prawda".
  
  
  Juan odepchnęła mnie i stanęła przy łóżku. "Kłamiesz", - warknęła ona. "Mogę powiedzieć."
  
  
  Tina do połowy uniósł się w śmieci z dzikimi oczami. "Dlaczego ty tak do mnie mówisz?"
  
  
  "Nie mówi się prawdy! Corelli nie żyje! I próbujesz wrobić nas za pomocą podróbki!"
  
  
  "To nieprawda! Przysięgam!" Osoba Tiny było pokryte potem.
  
  
  "Nie wierzę!" Juan ciężko davila.
  
  
  "Rico teraz w Sierra Nevada. Wydaliśmy ego z łodzi w Walencji. Jej mogę to udowodnić"
  
  
  "Jak?"
  
  
  "Jego..." Tina nie wytrzymał. Zaczęła mi tu szlochać.
  
  
  "Jak?" - zawołała Juana, pochylając się i mocno kołysanie się jej.
  
  
  Tina skrzywiła się i jęczała, niż boli. Jej łzy spływały. "To prawda!" ona всхлипнула. "Corelli żyje!" Teraz ona otwarcie płakała. "W Walencji jest zapisu o ego odejściu z łodzi!"
  
  
  Juan wyprostowała się, jej oczy zwęziły się, ale zadowoleni. "Możemy to sprawdzić".
  
  
  Jej delikatnie odepchnął Juanowi w bok, rzucając na nie многозначительный i rozumie rzut oka. Juana była dzielna, i mi się to podobało. Teraz wiedzieliśmy, że Corelli w życiu.
  
  
  "Gdzie on jest?" Zapytał ją Tina.
  
  
  "Powiedziałem wam. W Sierra Nevada". Ee oczy zwinięte z przerażenia.
  
  
  "Ale..."
  
  
  "On mi powie, gdzie on będzie czekał".
  
  
  "On incognito w ośrodku?"
  
  
  Tina rozpaczliwie skinęła głową. "Tak, Tak! O, pan Peabody, bardzo mi przykro, że wszystko poszło nie tak".
  
  
  "Musisz być!" - mruknąłem.
  
  
  "Pójdziesz tam, aby spotkać ego?"
  
  
  "Nam za co!"
  
  
  "Nie?" Ee osoba rozsunęła.
  
  
  "Nie!" Jej był kategoryczny.
  
  
  "Dlaczego, dlaczego nie?" Ona znowu się rozpłakała. "On... on... mnie zabije!"
  
  
  "Tak", - powiedział cicho ja. "Wierzę, że on będzie".
  
  
  Rozdział pięć
  
  
  Nie tylko wyświetlać wizualizację fale wokół swojego mózgu na obcy. Jej próbowałem to od lat, ale bezskutecznie. Ale w tym momencie wiedziałem, że muszę rozmawiać z Хуаной Риверой tylko za pomocą fal mózgowych - tej pozaczuciowej percepcji.
  
  
  Jej utkwił spojrzenie na jej twarz i bardzo się zamyślił. Jej pomyślałem: "Przyjdź do niej o pomoc, Juana". Jesteś dobrym facetem;
  
  
  Juan spojrzał na mnie, раскрасневшись, jakby to było żenujące, że mężczyzna tak uważnie ją rozważa.
  
  
  Jej, wiedziałem, że moja pierwsza myśl nie zauważono. Pewnie, ty mój mały zgubiony
  
  
  
  
  
  facet, jednak.
  
  
  "Pieprzyć to" - pomyślał ją w końcu. Mam wrażenie, że złapała to.
  
  
  Jej, odwrócił się do Palców i rzucił: "Nam za co!" Ponownie powiedział. "To koniec. Okłamaliście nas po raz ostatni. Nie ma żadnego spotkania".
  
  
  Oczy Huany zwęziły się, a on prawie mógł śledzić jej мыслительными procesami, podczas gdy ona taflę zakrętu gry i złej gry.
  
  
  "Poczekaj chwilę", - szybko powiedziała. "Nie możemy po prostu opuścić Hiszpanię, nie widząc pana Corelli!"
  
  
  Tina przestała płakać i z nadzieją spojrzała na mnie.
  
  
  Jej gapił się na Juanowi, jak ślimaka ogrodowego na świeżym sałacie. "Ach, tak, możemy!" - ze złością powiedział. "Okłamali nas, i to nić".
  
  
  "Ale co z informacji, które powinny dać nam Corelli?"
  
  
  "Nie potrzebujemy".
  
  
  "Ci to nie jest potrzebne, - взмолилась Juana, ale mi jest to potrzebne! Jej ktoś, kogo wysłali tu za nim. Jesteś tylko ochroniarz!"
  
  
  Jej, spojrzał na Tinę, aby zobaczyć, jak ona przyjęła naszą małą dramatyczną improwizację. Zmieniła się w widza na szybkim meczu tenisowym.
  
  
  "Skontaktuję się z AX" - warknął ja, robiąc coś w stylu późnego rocznika "Bogart". "Miejscowość rosji oczyszczony!"
  
  
  "Pozwól mi porozmawiać z nimi!" - powiedziała Joan, już jako взволнованной. "Ja jest bardzo wiele postawił na kartę!"
  
  
  "Nie powinniśmy rozmawiać z nią", - niechętnie powiedziałam, machając Tine.
  
  
  "Nie obchodzi mnie, kto słyszy! To jest moje zadanie!"
  
  
  Jej pomyślałem, udając, że rozważam konsekwencje. W końcu jej powiedział: "naprawdę chcesz iść i spotkać się z Corelli?"
  
  
  Joan skinęła głową. "Oczywiście! Po prostu dlatego, że zniszczyłeś pierwsze spotkanie..."
  
  
  "A ty?" - przerwała mu, zwracając się do Palców. "Jaką gwarancję może dać nam, że spotkać się z prawdziwym Corelli w Sierra Nevada?"
  
  
  "Już ci mówiłem! Dowiesz się, kiedy otrzymasz odpowiednie informacje".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami.
  
  
  - zawołała Juana. - Musimy spotkać się z Corelli - powiedziała. "Dla mnie to bardzo ważne!"
  
  
  "Grzeczna dziewczynka" - pomyślałem. Zachowując бесстрастное twarz, jego pochylił się nad Tiną. "Zrobimy jeszcze jedną próbę".
  
  
  Ona z ulgą zamknęła oczy i uśmiechnęła się.
  
  
  "Będziesz musiał ściśle współpracować z nami, Tina - powiedział jej cześć. "Nie ma powodów przypuszczać, że morderca teraz pójdzie do domu. On też chce cię zabić".
  
  
  Juan zmarszczyła brwi. "Dlaczego? Jeśli emu zapłacił za zabójstwo Rico Corelli, on pracował swój kontrakt".
  
  
  "Ale na pewno dowie się o swoim błędzie. Mafia wie, że Corelli w życiu - lub wkrótce umrze. Wtedy zabójca będzie ścigać Tina - aby doprowadzić ego do Corelli!"
  
  
  Tina parsknął.
  
  
  "Stawiamy ochronę w tym pokoju", - poinformował mnie. "Powiem Mitcha Kelly".
  
  
  "Ale wyszkolony zabójca może dostać się wszędzie. Jak strażnik się dowie, dla hema śledzić?" - spytała Juana.
  
  
  Jej zmarszczył brwi. "Nie mamy pojęcia, kto jest mordercą. Emu po prostu musiał nikogo nie puszczać".
  
  
  "Ale wiemy", - powiedziała Tina, siadając i krzywiąc się z bolało przy nagłym ruchu.
  
  
  Jesteśmy z Хуаной odwrócili się do niej z otwartymi ustami. "Wiesz co?"
  
  
  "Kto jest mordercą. To jest człowiek o nazwisku Komar. Musi być. To zawodowy zabójca. Ego prawdziwe nazwisko - Альфреддо Moscato".
  
  
  "Skąd wiesz?"
  
  
  "Bo płatny zabójca próbował przedostać się do willi Rico, na Korsyce sześć miesięcy temu. Wzdłuż ścian było wiele pułapek i urządzeń, więc nie mógł dostać się do środka. Ale gdy próbował on potrącił przewody, którzy robili zdjęcia w podczerwieni. zdjęcia się pojawiły, i zdał sobie sprawę, że to Moscato ".
  
  
  "Rico Corelli wie Moscato?"
  
  
  "Nie ma. Nigdy się nie widzieliśmy. Odyna wokół ludzi Rico wiadomo Moscato".
  
  
  "A więc mówisz, że Moscato nie wie Corelli w twarz i myśli, że zabił ego".
  
  
  Tina skinęła głową. "Nie myślałem o tym, ale tak, by go tak powiedział".
  
  
  "Co jeszcze wiesz o Moscato? Coś, co może pomóc nam zidentyfikować ego?"
  
  
  Osoba Tiny było różowo. "Emu bardzo podobają się dziewczyny" - przyznała.
  
  
  "Coś więcej niż to?"
  
  
  "Emu podobają pary" - nieśmiało przerwała mu Tina.
  
  
  "W parach?" - zabawa spytałem.
  
  
  "To nie jest śmieszne!" - ostro powiedziała Juana.
  
  
  Ponownie odwrócił się do Palców. "U niego nawyk трехэтажному seksu?"
  
  
  "Tak" - powiedziała Tina. "To jest z nim związane. Robi to za każdym razem przed wyjściem do pracy. To ego relaksuje".
  
  
  "Być może będziemy mogli wykorzystać tę wiedzę, aby znaleźć go, zanim on znajdzie nas".
  
  
  "Znajdzie nas?" - głupio potwierdził Juana.
  
  
  "To, oczywiście, ponownie spróbuje znaleźć drogę do Corelli. Bo on nie wie ego od pierwszego wejrzenia". Jej wpatrywał się w okno z okiennicami. "I najprostszym sposobem, aby złapać Corelli - to obserwować nami".
  
  
  Oczy Huany zapaliły się. "Następnie zobaczymy się w Maladze, a on idzie za nami".
  
  
  "Nie ma. Najpierw ego znajdziemy". Ale trzeba było coś naprawić. "Tina, jak mi się skontaktować z tą Corelli?"
  
  
  Odwróciła się. "Trzeba poczekać, aż on zadzwoni do mnie".
  
  
  "Ale jak dowie się, gdzie jesteś - mam na myśli, schowany w tej specjalnej klinice?"
  
  
  Ona wzruszyła ramionami. "On będzie. Jej mogę to zagwarantować"
  
  
  "Nie chcę wchodzić na ośrodek narciarski i czekać ego tam" - powiedziałem.
  
  
  "Lekarz mówi, że za kilka dni wszystko będzie w porządku".
  
  
  Jej skinął głową. "Więc poczekamy. A na razie spróbujemy zabić Komara. Jej hotel, aby on zniknął, podczas gdy my pracujemy nad tym wiecu".
  
  
  * * *
  
  
  Szybko poinformował Mitcha Kelly
  
  
  
  
  
  
  i za chwilę on już rozmawiał przez telefon, oszukiwanie komendanta Malagi, aby ten przekazał członek straży Cywilnej opiekować się Tiną Bergson. W drodze do hotelu jej powiedział Kelly o kierunku działań.
  
  
  Powiedział, że nie słyszałem, że The Mtśk był w Maladze, ale, oczywiście, on nie stwierdził żadnych uczuć w tej okolicy. Wydawało się, że on myślał, że jego ego krytykuję. Jej zapewnił go, że nie.
  
  
  "Grób", - powiedział on. "Dlaczego nie spojrzeć?"
  
  
  "Jaki jest podziemie?"
  
  
  "Gulasz z Malagi", - powiedział on. "Wotum skąd oni się dowiedzą o Комаре. Krawiec, pan z Хуаной wygląda zupełnie legalnie. Może być kilka zboczonych emigrantów, którzy próbują zatrudnić ochroniarza. Mam kontrakt, który wie gulasz na lewą stronę. Ego na imię Diego Perez. Posłuchaj, jej wyślę ego do ciebie dziś wieczorem. On cię otoczy ".
  
  
  Jej, spojrzał na Juanowi, cała prim i napięta z powodu mojego męskiego szowinizmu.
  
  
  "Dobrze. Spróbujmy".
  
  
  Możemy po cichu zakończył podróż.
  
  
  Jak tylko wróciliśmy do hotelu, ją usłyszał dzwonek telefonu.
  
  
  To była Kelly.
  
  
  "Odyna. Jej zawarł umowę z Diego".
  
  
  "Dobrze."
  
  
  "On wzrostem pięć stóp siedem cali, elegancki wygląd, z małymi wąsikami i bardzo inteligentny. Nie pozwól, aby галстукам wprowadzać cię w błąd".
  
  
  "Poprawnie"
  
  
  "Dwa. Jej złamał właśnie sygnał Interpolu".
  
  
  "Interpol?"
  
  
  "Wysłałem ich opis trupa wraz z odciskami. To nie Corelli. To Ванесси, dobrze"
  
  
  Jej skinął głową. "To znaczy, Tina mówi prawdę".
  
  
  "Tak. Powodzenia dziś wieczorem, Nick".
  
  
  * * *
  
  
  Diego Perez okazał się dokładnie tym, kim nazwał Mitch Kelly - dokładnie wyglądającym typu escort, który nosił jasne, ale odpowiednie ubrania i utrzymywał stały przepływ nieistotnych rozmów, aby bawić dam, w tym przypadku Juanowi Rivera.
  
  
  "Jej Diego Perez", - powiedział mi, kiedy ją wpuścił go.
  
  
  "Jak się masz?" Jej powiedział. "To jest moja żona Juana".
  
  
  "Piękna pani" - powiedział z kokardą. Jej ukradkiem spojrzał na Juanowi. Próbowała zachować twarz nieruchoma, ale widziałem, jak w środku wybucha gniew. Podejrzewała, że śmieję się z niej.
  
  
  "Panie Kelly poinformował mnie celem naszego wieczoru - krótko powiedział Diego, znacząco zerkając na mnie.
  
  
  "Od czego zacząć?" Zapytał ją.
  
  
  Nazwał miejsce, i wezwaliśmy taksówkę i w taką grę w niego. Diego siedział z Хуаной, belki i gadał w języku hiszpańskim, a następnie w języku angielskim. Jej patrzył w okno.
  
  
  W Maladze czy naprawdę nie wiesz, gdzie gulasze zaczynały się i gdzie kończyły się kluby. Zaczęliśmy z restauracji z widokiem na morze, w pobliżu portu, w pobliżu miasta o nazwie La Malagueta. Słońce zaszło nad powierzchnią morza Śródziemnego sukienka, i jedliśmy owoce morza i pili wino i koniak. Kelnerzy zapalała świece w kolorowych okularach, i nastała noc.
  
  
  "Mam pomysł, Diego - powiedziałem.
  
  
  "Pomysł?" Diego zaczął się uśmiechać. Emu podobało się intrygi.
  
  
  "Jestem bogaty amerykański turysta. To widać po tym, jak jej разбрасываюсь pieniędzmi. Jej spotykam się z żoną. Ale nudzi mi się z żoną. Jej chcę, aby położyłam spać nie tylko prostej wiejskiej dziewczyny. Jej dwa!"
  
  
  Diego był zachwycony. "Ale jak ty wyjaśniasz obecności swojej żony, panie?"
  
  
  "Ona jest z tobą, Diego".
  
  
  Ego osoba расплылось w promienny uśmiech. "Ach!"
  
  
  "I gdy znajdujemy dwie dziewczyny, które pracują w parach, dowiadujemy się, prosili, czy ih działać w ciągu ostatnich kilku dni, zwłaszcza w nocy".
  
  
  "Widzę!" Osoba Diego wyrażał podziw: "chodźmy".
  
  
  "W rzeczywistości. Zobaczymy, co będzie dalej".
  
  
  Zaczęliśmy odwiedzać dyskoteki w Maladze. Europejska dyskoteka - to w istocie ciemne miejsce, z niskim sufitem i bardzo małą ilością okien. Małe stoliki rozstawione wokół platformy w środku. Z sufitu zwisają różne drobiazgi, - suszony mech, pasy, liny, pas do pończoch, stringi, biustonosze, scourge, prawie wszystko, co tylko można sobie wyobrazić.
  
  
  Zawsze gdzieś głośno brzmi muzyka z stereofonicznej kasety. Głośniki emitują hałas we wszystkich kierunkach wokół ukrytych wnęk. Stroboskopy migają wielokolorowe podświetlenie we wszystkie strony. Na ścianie wyświetlane są kolorowe slajdy z nagimi ciałami i parami w różnych pozach stosunku płciowego. Hałas jest fantastyczny.
  
  
  Następnie wszystkie światła stroboskopowe wyłączają się, a na scenę wychodzi grupa gitarzystów. Pojawia się tancerka flamenco - mężczyzna lub kobieta.
  
  
  Do północy przeszliśmy pół tuzina miejsc z negatywnymi wynikami.
  
  
  "Dobrze?" Jakiś czas później jej zapytał Diego.
  
  
  "Nic, panie", - powiedział on. "Dostępnych jest wiele kobiet - pojedyncze, podwójne, a nawet potrójne, ale w ostatnim czasie nikt nie występował trójki".
  
  
  "Tak więc, jeśli spróbujemy jeszcze raz".
  
  
  "Skończyły się miejsca". Oczy Diego прищурились. "Myślę, że powinniśmy spróbować Torremolinos".
  
  
  "Gdzie to jest?"
  
  
  "Nieco na południe. Na wybrzeżu Costa del Sol".
  
  
  "Jeszcze dyskoteki?"
  
  
  "Najlepsze. Żywym. Zwierzę. Развратное".
  
  
  Jej skinął głową. "Brzmi dobrze. Jedziemy".
  
  
  Na przykład, w godzinę trzydzieści weszliśmy w miejscu, w połowie drogi na głównej ulicy w miejscowości Torremolinos. To było ponure miejsce. Zwierzęta w komórkach chodzili tam iz powrotem w komórkach, свешивающихся z sufitu w pobliżu baru przy wejściu.
  
  
  Świetlówki malowane krzesła i stoły błyszczały w ciemności. Tancerka flamenco odparuje w normalnym kroku
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  s na małej scenie w centrum pokoju. Na ścianie проецировали pokaz dwóch lesbijek w ekstazie. Wzmocniona gitara muzyka соревновалась z szalonym opłakujemy nigdy nie istniał piosenkarki w jawnej próby ogłuszyć wszystkich patronów.
  
  
  Zeszliśmy, zarezerwowane sangrię i zaczęli oglądać.
  
  
  Diego zniknął.
  
  
  Jesteśmy z Хуаной spojrzeli na siebie nawzajem.
  
  
  Moja ręka chwyciła mnie za ramię. Jej odwrócił się gwałtownie, zaskoczony niespodziewanym ludzkiego kontaktu.
  
  
  "Mam", - powiedział Diego mi na ucho.
  
  
  Jej dotknął dłoni Huany, ostrzegał ją, żeby została tam, i poszedł za Diego w ciemność. Z boku od dyskoteki był mały otwór drzwiowy. Diego przeprowadził mnie przez niego, i przeszliśmy przez ciemny korytarz do pokoju na końcu. Przy stole siedziała kobieta w nieokreślonym wieku, w brudnej, рваном stroju flamenco. W jęczeć nad jej głową świeciła słaby elektryczny брылев. U nach były czarne włosy, czarne oczy i czarne worki pod nimi.
  
  
  "Bianca", - powiedział Diego. "Ten mężczyzna".
  
  
  Bianca uśmiechnęła się ze znużeniem. "Podobasz mi się", - powiedziała ona.
  
  
  Jej uśmiechnął się. "Twój przyjaciel?"
  
  
  "Nie jest tak dobra, jak jej, ale ona tam będzie".
  
  
  "Jej imię?"
  
  
  "Karola". Ona wzruszyła ramionami.
  
  
  "Bianca" - powiedziałem. "Musisz być dobry. Nie chcę wydawać pieniędzy na darmo".
  
  
  "Nie trać pieniędzy na Бьянку i Karola!" kobieta parsknął. "Jesteśmy dobrzy. Bardzo dobrze".
  
  
  "Nie chcę fanów!" Jej powiedział. "Chcę wiedzieć, pracowałeś kiedyś razem".
  
  
  "Oczywiście, pracujemy razem" - powiedziała Bianca, uspokajająco macha mi ręką. "Nie martw się o to. Podzielimy się wygraną".
  
  
  "Ile?"
  
  
  "Siedem tysięcy peset za sztukę".
  
  
  "To dużo! Powinien wiedzieć, dobry czy ty!"
  
  
  "Słuchaj, ty kogoś zapytaj ..."
  
  
  Diego powiedział: "Kto, Bianca? Masz jakieś wskazówki?"
  
  
  "Oczywiście, mam rekomendacje! Ten francuz mieszka w Marbella".
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Nie wierzę w naszej jednego francuza!"
  
  
  Śmiała się. "To dobrze. Jej dzieci!"
  
  
  Jesteśmy z Diego szczędził ramionami.
  
  
  "Hej - powiedziała. "Był jeden, który zrobiliśmy wczoraj! Carla i jej. Prawdziwy drań był! On, ten wszystko! I raz! O, mówię ci..."
  
  
  "Kto to był?"
  
  
  Ona zmarszczyła brwi. "Nie wiem. Nie chce podać swojego nazwiska. On ciemny chłopak. Wiesz. Wygląda włochem lub coś w tym rodzaju. Nie mówił po hiszpańsku".
  
  
  Jej, spojrzał na Diego, i opuścił powieki w jednym oku.
  
  
  "Gdzie mieszka?" Zapytał ją.
  
  
  "Poszliśmy do willi otwarcie tutaj, w Torremolinos".
  
  
  Jej pogrzebał w torbie i wyciągnął dziesięć tysięcy peset. "Daj mi adres, - powiedziałem - i zostaw sobie dziesięć tysięcy".
  
  
  Jej oczy rozszerzyły się, i zobaczył, jak na jej czoło wystąpił pot. Jej usta były wilgotne od śliny. Jest rozdarty między chciwością i ostrożnością. Teraz podejrzewała, że może być więcej niż tylko zakupy z dziwnymi pragnień seksualnych. Ale ją bardziej interesowały pieniądze, niż wątpliwości.
  
  
  Sięgnęła po pieniądze.
  
  
  "Adres?"
  
  
  "Nie znam jego adresu. Jej... zabiorę cię tam".
  
  
  Jej oddał pieniądze i zdjął pięć tysięcy. "Reszta, kiedy tam dotrzemy, Bianca".
  
  
  Diego spojrzał zdziwiony. Senior. A co z drugą seniorzy? Twojej...?"
  
  
  "Wracaj tam, Diego, i zabierz ją do domu za pół godziny".
  
  
  Jej pomyślałem, że jeśli ktoś obserwuje Diego, on idzie za nim i Хуаной z powrotem do hotelu.
  
  
  Jej chwycił Бьянку za rękę i wyszliśmy tylnymi drzwiami dyskoteki.
  
  
  Na dworze było bardzo ciemno. Neony oświetlały fasada budynku, ale z tyłu to było prawie czarny, jak smoła.
  
  
  Bianca powiedziała: "Zaczekaj tutaj".
  
  
  Ona odeszła i przez pół minuty do domu podjechała taksówka, a ona pomachała mi ręką.
  
  
  Jej sel obok niej, czując zapach stęchlizny ee makijażu, ee banku, i jej ubrania.
  
  
  Rozmawiała z taksówkarzem, viejo z smutnymi oczami, w berecie, a on ruszył z miejsca, петляя po wąskich uliczkach, wiodącym do podgórza, na obrzeżach miasta. Wyszliśmy na spa-części Torremolinos i weszli w podmiejskie część mieszkalną.
  
  
  Przez dziesięć minuta Bianca, pochyliła się do przodu i uderzył taksówkarza po ramieniu.
  
  
  "Acqui! Głosowania".
  
  
  Zatrzymał taksówkę.
  
  
  "Tamten?" - zapytał ją, Бьянку, zidentyfikować willi, na którą wskazywał.
  
  
  Ona skinęła głową.
  
  
  "Mężczyzna - jest tam ktoś mieszka?" Zapytał ją.
  
  
  "To w rzeczywistości. Nikogo więcej nie ma".
  
  
  Jej wręczył hej pięć tysięcy peset, wyszedł z taksówki, zapłacił kierowcy i pomachał im obu, podczas gdy są w drodze.
  
  
  Taxi zniknęło.
  
  
  Jej sprawdziłem w наплечную kaburę. "Luger" czekał.
  
  
  Willa, którą odnotował Bianca, stanowiła niewielki stiuki dom otoczony jest zadbanym ogrodem. Przed domem zostały otwarte bramy.
  
  
  Jej wszedł.
  
  
  W domu było ciemno.
  
  
  Jej ominąć. Było oczywiste, że mieszkaniec domu albo na ulicy, albo śpi w śmieci.
  
  
  Jej, wyjrzał przez okno i zobaczył kuchnię i jadalnię.
  
  
  Drugie okno wychodziło w sypialni, i ktoś spał w jednym śmieci.
  
  
  Jej przypatrzyła, aby upewnić się, że za mną nikt nie patrzy. Następnie, robiąc jak najmniej hałasu, jej, podszedł do kuchni dotykowy okna i próbował ego otworzyć.
  
  
  Ku mojemu zdziwieniu, został zwolniony i wyleciał na zewnątrz.
  
  
  Jej пролезла.
  
  
  Seks w willi był wyłożony płytkami, i jej bezgłośnie na niego spadł. Jej zwrócił
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  wyciągnął swój "Luger" i skierował się do dnia w korytarz w tylnej części kuchni.
  
  
  Drzwi sypialni były uchylone. Szybko przeszedł przez nie w sypialni i zauważyłem przełącznik w pobliżu. Podniósł swój kawałek na łóżku i włączył брылев.
  
  
  "Nie ruszaj się" - powiedziałem, myśląc, że ma pod ręką może być broń.
  
  
  Żadnego ruchu. Nic. Jej przyglądałem. Siergiej, заливавший pokoju, pokazał mi, co się stało, i zrobiło mi się słabo. Człowieka, który leżał na śmieci, więcej nie było. Poduszka i pościel zostały przesunięte w górę, aby wyglądać jak na śpiącego.
  
  
  Czując chwili absolutnej paniki, jej, przeciągnął się do światła, aby ego spłacić.
  
  
  Dźwięk z tyłu rozległ się zbyt szybko. Choć jego obraca się tak szybko, jak mógł, obracając "Luger", aby złapać kogo to było, ale nigdy jej nie ukończył ruchu. Jej zgasło w momencie, gdy solidny metalowy przedmiot wpadł mi w czaszkę.
  
  
  Pierwsze, co zrozumiałem, gdy odzyskała przytomność, było to, że nie mogłem oddychać. A potem odkryłam, że u mnie też boli bramkę. Po trzecie, co poczułem, to stan, w którym moje ciało скручено. Jej znajdował się w bardzo ograniczonej przestrzeni, w którym ledwo starczyło miejsca dla moich ból kości.
  
  
  Jej twarz, próbując oddychać czystym powietrzem przez mgłę trujących oparów, wokół mnie.
  
  
  Otworzył oczy i najpierw nic nie zobaczył. Moje oczy защипало, затуманились i przesunięte. Nagle jej zrozumiałem, że nie mogę ruszać rękami i nogami.
  
  
  Próbując usiąść szczery, zobaczył ją w słabym świetle, że utknąłem na przednim siedzeniu jest bardzo mały Volkswagen. Silnik pracował, ale maszyna nie porusza się.
  
  
  Jej rozkaszlał się i próbowałem przeczyścić gardło, ale nie mógł.
  
  
  Spaliny! Ta myśl przemknęła u mnie w goli, i usiadł gwałtownie wyprostowany, patrząc wokół, po raz pierwszy zauważając, jak wąż вонзается w prawie zamknięte okno.
  
  
  Wydech wylewa przez wąż w фолькс. Jej wystarczająco dużo wiedział o tych samochodach, aby zrozumieć, że są one praktycznie powietrza - i wodoodporne wewnątrz. A wraz z pojawieniem się tlenkiem węgla zostało mi mało czasu.
  
  
  Moje nadgarstki i kostki były związane napięte liny, związane razem, tak, że przypominał byka, które mają бычью psa. Jej, wyciągnął rękę, próbując złapać kluczyk w stacyjce, aby wykręcić się go, ale on nie mógł manewrować kostek dość wysoko w obrębie maszyny, aby dostać się do klucza.
  
  
  Jej leżał i ciężko oddychał z rozpaczy. Jej, wiedziałem, że u mnie nie będzie decyzji wdychać świeże powietrze w płuca.
  
  
  Jej, wiedziałem, że na ulicy Komar czekał, i przez pięć lub dziesięć metrów wszedł do garażu, otworzył drzwiczki samochodu, wyłączyłem silnik, i wywiózł mnie gdzieś na dostawę. On mnie oszukał!
  
  
  Jej mógł dotrzeć do kostek prawą ręką, ale nie mógł podnieść ih na tyle wysoko, aby dotknąć stalowego ostrza przymocowane do tyłu mojej kostki. Jej zsunął się z siedzenia i uderzył się o dźwignię zmiany biegów, prawie tracąc ego kształt.
  
  
  A potem ją dotknął stalowego ostrza.
  
  
  Na chwilę stracił przytomność, całe moje ciało udręczone bolesny kaszel. U mnie w ogóle nie było czasu.
  
  
  Ostrze wyszło na zewnątrz i próbował przeciąć liny mocujące moje kostki. Po chwili lina eksplodował. Już jej nie mógł oddychać, i wstrzymałem oddech. Na mnie ze wszystkich stron zaczął wchodzić ciemność. Teraz jej ledwo mogłem ruszać palcami.
  
  
  Tlenek węgla nadal zachowywać się w samochód.
  
  
  Wtedy moje nogi cudownie uwolniony. Ją odepchnął ih od nadgarstki i pociągnął jedną nogą na pedał gazu. Volkswagen skoczył, ale znęcanie się trzymał.
  
  
  Jej przekręcił dźwignię zmiany biegów w bok i w dół, na wstecznym, i ponownie nacisnął nogą na pedał gazu.
  
  
  Volkswagen strzał w zamknięte drzwi garażu i uderzył w nie.
  
  
  Ale drzwi nie otworzyły się, choć słyszałem trzask drewna.
  
  
  Jej pędził volkswagena do przodu.
  
  
  Mój wzrok ponownie zaćmiło, a on prawie nic nie widziałem. Moje płuca содрогались od trującego pobierania próbek powietrza.
  
  
  Znowu - temu, rozbij.
  
  
  Dzień раздвинулись.
  
  
  Jej widział noc na zewnątrz. Do przodu.
  
  
  Ponownie włączył "volkswagen" w tył i przez rozległy dzień wyleciał na ścieżkę prowadzącą. Jego zahamował na otwartym terenie i zatrzymał się. Przez okno вливался świeże powietrze.
  
  
  Po prawej stronie zobaczył ją nagły przypływ pomarańczowego płomienia poprzedzającym dźwięk strzału.
  
  
  Jej rozciął sznur na nadgarstkach i uwolnił nadgarstka. Jej wyrwał drzwi i opuścił okno, kaszląc na świeżym powietrzu. Za chwilę kierownicę znalazł się u mnie w rękach. Jej skręcił w "volkswagen", zapalił święty i нацелил ego do punktu, skąd nastąpił strzał.
  
  
  Ktoś krzyknął. Rozległ się kolejny strzał. Jej przejechałem przez ścieżkę prowadzącą do trawniku i skierował się do кустарнику, który rósł w pobliżu garażu. Jej, widział, jak wokół krzaków wyskoczył sylwetkę człowieka i pobiegł na trawniku. Jej trzymał vw nastawionym na niego.
  
  
  Odwrócił się raz, jej przestraszoną twarz осветилось jasnymi reflektorami samochodu. Był to niewysoki, ciemnowłosy круглолицый mężczyzna z gęstymi brwiami, długie bokobrody i niebieską brodą szczęką - Komary.
  
  
  Strzelił jeszcze raz, ale nie trafił i go mocno nacisnął na gaz. Volkswagen skoczył do przodu.
  
  
  Moscato зигза
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  gged teraz, próbując znaleźć schronienie w małym dziedzińcu. Jej, nacisnął na pedał gazu i zmusił Volks jechać iso wszystkich sił. Jej, widziałem, jak wskoczył na mur i przeskoczył przez nie.
  
  
  Jej zdjął nogę z pedału gazu i gwałtownie nacisnął na zastraszanie. Volkswagen odwrócił się bokiem, wie trawę i uderzył w mur, siergiej natychmiast zgasł.
  
  
  Koło mnie w brzuchu, ale jechałem za mało, aby poważnie skaleczyć.
  
  
  Jej wyszedł wokół samochodu i wskoczył na ścianę, wpatrując się w gąszczu roślinności i krzewów w sąsiednim podwórku.
  
  
  Nikogo nie było widać.
  
  
  Jej, wrócił do domu i wszedł do środka. W sypialni jej mógł zobaczyć, gdzie ją trzymał i gdzie ukrywał się Komarów, zanim mnie uderzył. Znalazłem swój Luger na podłodze, tam, gdzie jej ego upuścił.
  
  
  Jej podniósł ego i zaczął wychodzić przez sypialnie, planuje zorganizować pułapkę dla Moscato. Prędzej czy później emu wrócić.
  
  
  Nagle jej sobie sprawę, że w domu jej się nie jeden.
  
  
  W korytarzu stał mężczyzna, uśmiechając się do mnie.
  
  
  Pierwszą rzeczą, jaką zobaczyłem, był Webley Mark VI, bardzo śmiercionośną broń. Niemal natychmiast jej koncentruje się na mężczyźnie, держащем broń.
  
  
  To był duży, imponujący mężczyzna w płaszczu z paskiem. Trzymał "Webley", prawie od niechcenia, jakby to było nic innego jak wizytówka, skierowaniu ego otwarcie mi w życiu.
  
  
  Sześć
  
  
  Miał długie, niemal chudy, a jego twarz z ciemnymi oczami i kręconymi włosami, niedbale спадающими kosmykiem na części. I w tym samym czasie, choć cechy ego, twarze były nieruchome w rysów masce bezstronności, jego usta były fazowane w płaskiej uśmiechu.
  
  
  "Latał" - smutno powiedział w bardzo brytyjskim angielskim. "Teraz to było głupie z twojej strony, aby umożliwić emu uciec".
  
  
  Jej machnął emu ręką, starając się nie целить w niego swój. "Nie możesz usunąć ten pysk z mojego życia?"
  
  
  "Co? Ah!" On uśmiechnął się. Wynośmy się wsunął do bocznej minutę płaci się z pasa i zniknął. "Pan jest amerykaninem, prawda?" Wydawał się strapiony tym pomysłem.
  
  
  "Tak. I nie ma sensu oskarżać mnie o ucieczce. Jeśli byś nie wpadł w ten korytarz, jak Q, E II, jej ego zabił!"
  
  
  On wzruszył ramionami. "No cóż, czasami tak bywa, prawda?" On uśmiechnął się szeroko. "Co o tym myślisz? Idziemy za nim? Jest szansa?"
  
  
  "Jest już daleko stąd - powiedziałem. "Obawiam się, że możemy zapomnieć ego".
  
  
  On mnie uważnie studiował. "Nie poznaję cię, stary. CIA? Wywiad wojskowy?"
  
  
  Jej spokojnie powiedział: "Jestem amerykańskim turystą. O czym ty mówisz?"
  
  
  Śmiał. Jabłko ego adama podskoczyło w górę i w dół, gdy jego celem запрокинулась. Był to duży, piękny mężczyzna w typowo brytyjskim stylu z твидовым твидом. "Ty nie masz pojęcia, prawda?"
  
  
  On westchnął. "Krawiec cholery. Jej Parson. Barry Parson. Obywatel brytyjski. Na wakacjach w Hiszpanii. A ty?"
  
  
  "George Peabody. Dokładnie tak samo ją pewnie".
  
  
  Jest zirytowany uśmiechnął się. "Bzdury."
  
  
  "W samym delle, tak" - odpowiedział jej, też chichocząc. "Tu ciemno. Chcesz ego stosie?"
  
  
  "Przepraszam, proszę?"
  
  
  "Połóż ego. Wiesz. Czekaj ego tutaj".
  
  
  "Ach. Wspierać obserwacji? Twierdząco. Jej w pełni się z tobą zgadzam, starożytności".
  
  
  "Mów do mnie George".
  
  
  On parsknął. "Wtedy George".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Poczekamy". Jej, podszedł do łóżka i sell na jej krawędź.
  
  
  Przeszedł mimmo mnie i upadł na poduszkę, opierając się plecami na łóżku. Jej, słyszałem, jak on шарит w kieszeni. Wyciągnął paczkę hiszpańskich papierosów, włożył jednego do ust i szybko zapalił długą woskowy zapałkę. "Ach. Przeprosić. Dym?"
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Rzucił".
  
  
  "Jak można w ogóle znalazły się w niego?" - nagle zapytał.
  
  
  "WHO?" Jej skrzywił się, bo wiedział, jak to głupio brzmi. Ale zawsze była ochrona.
  
  
  "Komar", - powiedział Parson, jakby jej był zupełnie niekompetentny.
  
  
  "No cóż." Jej próbował zobaczyć drogę do prawidłowej okładce. "W Maladze mieszka ta kobieta - powiedziałem. "Ona jest zamężna z moim znajomym biznesmenem. Jednak, gdy jej mąż zaczął grać w Szwajcarii ze swoją kochanką, kobieta postanowiła zorganizować romans z mężczyzną, którego nazywacie Komárom. Teraz szantażuje ją, grożąc poleć ten ih powieści z mężem. Jej działam w imieniu seniorzy, aby zmusić Komar przerwać i zrezygnować z ego fold paper szantażu ".
  
  
  Dym papierosowy dym uniósł się w powietrze. Było ciemno, ale widziałem, że Parson mylić się uśmiechał. On znowu się uśmiechnął, bardzo cicho, bardzo pogardliwie.
  
  
  "Wiesz, jak korzystać z banał" - powiedział w rozmowie. "George? George, to należy?"
  
  
  "Prosiłeś o prawdziwą historię. To jest prawdziwa historia". Jej, odwrócił się do niego. "A ty?"
  
  
  "Ach. Jej." Wziął głęboki oddech. "Cóż, Komar, znany mi w wielu aspektach, ale nie tak, jak wielkim miłośnikiem".
  
  
  "Cóż" - nieśmiało zacząłem.
  
  
  "W zasadzie jest on znany mi, jak pistolet prezzolata. To ломаное łacińskie słowo do Tut man / Ego prawdziwe nazwisko - Альфреддо Moscato, stąd Komar. Ego wysłany przez Rymu, aby pracował tutaj, w Hiszpanii, ale nie wiem jaka praca. Komar neapolitańskiej pochodzenia "
  
  
  "Ale dlaczego polujesz za nim?"
  
  
  "To
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Najpierw to było pozawojskowych sprawą, ale teraz przerodził się w военизированное sprawa. Komary natknął się na jednego przez naszych ludzi w Rime sześć miesięcy temu i zabił ego ".
  
  
  "Odyna w spotkają swoich ludzi?"
  
  
  - Wywiad, - sucho powiedział Parson. "Niepokoi nas przemyt narkotyków na morzu Śródziemnym. Siły zbrojne są pełne tego. Staramy się zatrzymać ego obie strony od początku ii wojny światowej. I byliśmy obecnie w przygotowaniu, kiedy Trzy zginął Moscato ". Parson zamyśleniu zatrzymał się.
  
  
  Jej skinął głową. "Jest jasne. Przeprosiny".
  
  
  "Byłem w Hiszpanii w zeszłym tygodniu, kiedy otrzymaliśmy zawiadomienie, że Komar był tutaj. Jej próbowałem go znaleźć, ale udało mu się. Następnie, jak raz tego wieczoru, u mnie się skończyła trop, i okazało się, że rozmawiasz z prostytutką, którą miał ją po prostu Jej nie przesłuchał ją potem jak wróciła na dyskotekę i przyjechała na дубле.
  
  
  "Wywiad wojskowy?" Jej przyzwyczajony. "MI-6?"
  
  
  "W rzeczywistości, pięć". On uśmiechnął się. "Jesteś bardzo spostrzegawczy, gdy myślisz o MI-6. Szósta - to, oczywiście, szpiegostwo. I piątka - to kontrwywiad. Prawda? Teraz jej nie będę przeszkadzać dotyczące danej etykiety identyfikacyjnej, bo wiem, że wy, jankesi, strasznie wrażliwi na kwestie bezpieczeństwa i całą resztę. Jednak to nie powinno komplikować nasze relacje. Jej proponuję pracować w tandemie i spróbować zdobyć naszego człowieka Moscato ".
  
  
  "Jakie są twoje rozkazy dotyczące Moscato?" Zapytał ją.
  
  
  "Słucham? Oj. Na samym delle, Mosquito - bardzo irytujący gracz. Powiedziano mi policzyć ego".
  
  
  "Tylko ego?"
  
  
  "Tak. Napraw ego".
  
  
  "Jak myślicie, kto stoi za nim?" Zapytał ją.
  
  
  "Mafia, bez wątpienia. On wiele razy wcześniej wykonywał pracę dla ojców".
  
  
  "Przykro mi o Justinie".
  
  
  "Trzy?" Pokazał mi pusta twarz.
  
  
  "Człowiek, który został zabity. Twoja..."
  
  
  "O, Trzy Delaney. Tak. Biedny Trzy". Parson westchnął. "No cóż, wiedział, w co się angażuje, kiedy dołączył, prawda?"
  
  
  Jej, patrzył na niego w ciemności. Jej, myślałem, że to było jak na brytyjczyków. Sztywna górna warga i to wszystko.
  
  
  "Co otrzymujesz od swojego patrona?" - сардонически zapytał mnie.
  
  
  "Patron?"
  
  
  "Zagubiona kobieta?" Zrobił pauzę. "Miała miejsce Komar w jej ... miłości?"
  
  
  Oj. Moja historia z okładki. "To czysto rycerski korkociąg", - powiedział do niej z uśmiechem.
  
  
  "Wy, jankesi, naprawdę masz nadmiar starej, dobrej, galanterią. Dobra robota!"
  
  
  Możemy zamknąć.
  
  
  Po godzinie postanowiliśmy, że Moscato nie wróci.
  
  
  Dwie godziny później piliśmy w moim pokoju hotelowym. Wtedy to były "Barry" i "George". Jej wciąż był podejrzliwy, ale postanowiłem, że może on doprowadzić do informacji.
  
  
  * * *
  
  
  Juana siedziała w drzwiach w swojej ukryte, włosy spadały hej, na ramiona, oczy były pełne sklepienia, a piękna twarz хмурилось.
  
  
  "Co to za wizja пульхритюда?" - zawołał Parson, machając kieliszek koniaku.
  
  
  "To Juana" - powiedziałem. "Witam, Juana".
  
  
  "To moja pani, o której pan mówił?" - zapytał Parson skomplikowanych gestów. Był prawie tak samo pijany jak i jego.
  
  
  "Tak, oczywiście" - powiedziałem. "To moja kobieta!" Parson odwrócił się do mnie, aby co roku. Następnie rozejrzał się i spojrzał na Juanowi.
  
  
  "Mówię, teraz! Masz świetny gust, stary! Świetny smak!"
  
  
  Jej wstał i ukłonił się. "Dziękuję, Barry. Oj, Juana. Wejdź, proszę. Przepraszam, że się spóźniłem. Jej spotkał swego starego przyjaciela".
  
  
  Parson uśmiechnął się. "Tak, rzeczywiście, moja droga. To imię Barry Parson".
  
  
  "To Juan Peabody" - powiedziałem.
  
  
  Juan już nie spał. Weszła do pokoju, gniewnie patrząc na mnie. "Co się stało?"
  
  
  "Opowiem ci później, kobieta" - powiedziałem, przypominając hej, o jej statusie przed Парсоном. "Wystarczy powiedzieć, że spotkałem się ze swoim starym przyjacielem, Barry Парсоном na całym Six".
  
  
  "Pięć - powiedział Parson.
  
  
  "Pięć i jeden - sześć, jak powiedziałem". Jej uśmiechnął się. "Dołącz do nas, Juana?"
  
  
  "Jest już późno i jestem zmęczony".
  
  
  "Nie wyglądasz na zmęczonego", - powiedział Parson, podejście do niej i uważnie patrząc na nie. "Wyglądasz na bardzo rześki". Pochylił się, podniósł jej podbródek i szybko pocałował w usta. "Widzisz?"
  
  
  Jej, zamknął oczy, czekając na wybuch. Tak się nie stało. Kiedy ponownie otworzył oczy, zobaczył ją, jak ona się uśmiecha Парсону i pali papierosa, która zajmuje się w magiczny sposób trafiła hej, w usta. Hiszpański dym wspiął się wokół ego świecące wierzchołka.
  
  
  Jej najwyższym osłupieniu oparł się na kanapie. Co się stało z Wyzwolonej Хуаной?
  
  
  Juan teraz patrzyła Парсонсу w oczy, jej ciało swobodnie i выгибалось do niego. "Jesteś brytyjczykiem, prawda?"
  
  
  "Stary Kudłaty Lew w Парсоне!" - powiedział ze śmiechem. On przytulił ją. "Wy, jankesi, tworzenia суперпород kobiety".
  
  
  Ona nie стряхнула go. "5?" - potwierdził Juana. "Co to znaczy, pięć?"
  
  
  "Wywiad wojskowy" - powiedziałem. "Kontrwywiad, a, Barry' ego?"
  
  
  Parson skinął głową. "Absolutnie fantastyczne, stary. Jej, mówię, czy wy nie chcesz wpaść do mnie na wykopaliska i się napić?"
  
  
  Juan jasno uśmiechnęła się. "Kochać."
  
  
  Jej lekko podniósł oczy. "Dobrze."
  
  
  "Ty też możesz przyjść, George".
  
  
  "Mówię", - powiedział tak szczerze, jak tylko mógł. Jej zaczął przypominać Davida Nivena.
  
  
  * * *
  
  
  Musiałem przekazać ego Juan. Grała ego tak umiejętnie, jak grał nast.
  
  
  W salonie w willi Barry parson ' a palił się święty. To była pięknie umeblowane mieszkanie.
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  ce, utrzymany w typowym dla hiszpańskiego wybrzeża stylu - maty, tkaniny, grube, drewniane, krzesła, sofy, stoły.
  
  
  Jej wciąż grał po pijanemu, kiedy weszliśmy do pokoju. Ponieważ to było najbardziej bliskie, jej, podszedł do kanapy i opadł na jej krawędź, powrót rzucił głowę i przerażające ziewanie.
  
  
  Juan spojrzał na mnie, a następnie odwróciła się i uśmiechnęła się Парсону. Spojrzał w moją stronę, uśmiechnął się i wziął Juanowi na ręce. Oni całowali się długo i głęboko. Jej obserwował ich przez szparki oczu, i znowu pomyślałem, że to jest niezrównany malarz Juan Rivera.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Mil rayos te patten!"
  
  
  Jej, podniósł głowę. W drzwiach siedziała kobieta, krzyżując ręce na piersi i patrzyła na parson ' a i Juanowi. To była piękna, młoda kobieta z brązowe włosy i ciemno-brązowe oczy i kremową skórą.
  
  
  Parson przypięty Juanowi od siebie i odwrócił się do kobiety w drzwiach. "Elena", - powiedział on. "To George, a to Juana".
  
  
  "Hm!" parsknął Elena.
  
  
  Joan spojrzała na parson ' a, a następnie ponownie na kobietę. "Kim jesteś?" - spytała cicho.
  
  
  "To jest mój..." - zwrócił się do mnie Parson i wydawało się, że oczko "... kobieta".
  
  
  Jej skinął głową. "Jak się masz, Elena?"
  
  
  "Elena Morales", - powiedziała i uśmiechnęła się. Odwróciła się do Парсону, uniosła podbródek, spojrzał na niego z góry na dół i podeszła do łóżka obok mnie, aby пухлеть.
  
  
  Osoba Huany na chwilę затуманилось, ale potem w magiczny sposób wyjaśniło się, gdy Parson ścisnął ją i wyprowadził przez wyposażenie pokoju przez drzwi, przez które weszła Elena. Chwilę później ją usłyszał, jak on grzmi szklankami i butelkami. Jeszcze picie!
  
  
  Szlafrok Heleny spadł z jej ramion. Pod szlafrokiem na niej była cienka koszula nocna, i widział zarys jej piersi. U nach było pełne sylwetka i wyrafinowana forma od głowy do kostek.
  
  
  "Naprawdę wyszła za Парсоном?" Zapytał ją.
  
  
  Ona złośliwie ухмыльнулась. "Dlaczego chcesz to wiedzieć?"
  
  
  "Bo mnie ciekawi".
  
  
  "Będę was informował na bieżąco".
  
  
  "Ty nie powiesz?"
  
  
  "Nie sądzę, że to ma wielkie znaczenie". Sięgnęła i щипнула mnie w nos. "Podejrzewam, że ty to wiesz".
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i chwycił ją za ramiona.
  
  
  "Hej, twoja kobieta" - powiedziała. "Ona jest piękna. Myślę, że się podoba Barry".
  
  
  "Tak, panie, - rzekł do niej, kiedy ona zbliżyła się do mnie i szlafrok wygodne расстегнулся.
  
  
  "Nie rozumiem, co mówisz", - zaśmiała się ona.
  
  
  "W każdym razie, zawsze za dużo gadania", - rozsądnie zauważyła. "Nie sądzisz, George?" Ona określił to "Chór-hej".
  
  
  "Tak, niby."
  
  
  Zebraliśmy się razem, jak w pewnym kraju grzmotu, i przypomniał sobie, jak słyszałem brzęk butelek i szklanek w pokoju obok. Ale to było wszystko. Co tam nam mieszał Proboszcza, to nie wpadło nam w jakie kubki dla mnie i Heleny. Potem jej nie widziałem, parson ' a i Juanowi.
  
  
  Elena również nie stała się komentować brak alkoholu. Była zbyt zajęta, pokazując mi, jak ja za tobą tęskniłem za całe swoje życie, nie nie.
  
  
  Ona ma wielką przyjemność z mojej наплечной kabury, i mojego 38-go Люгера. Próbowała odpiąć ego, i wszystko w głowie. To było ostatnie, co miałam na sobie, a nawet więcej, niż na nią. W jakiś sposób ona zdjęła ze mnie kaburę i rzuciła ją na twardej podłodze.
  
  
  Jej, czuł się bezbronny - bez niego jej omal nie powiedział "nagi".
  
  
  Sięgnęła do wyłącznika lampy i wyłączyłam брылев.
  
  
  Jej, zauważył, że w pokoju obok zatrzymał się grzmot butelek.
  
  
  Siedem
  
  
  Aby dostać się do ośrodka narciarskiego Sól-i-Ньеве, trzeba udać się wokół Malagi krętą drogą w górę po południowych zboczach Sierra Nevada. Hotel Sierra Nevada, w którym zostały zarejestrowane, znajdował się na dole Prado Llano, a nasz z Хуаной garnitur, wychodził na trasę narciarską.
  
  
  Biały stok Borreguilas dzieli trasę narciarską mniej więcej w połowie drogi między Picacho de Veleta i Prado Llano. Dolna kolejka linowa od Prado Llano kończy się, a górna kolejka linowa zaczyna się od Боррегилас. Maszynownia obok.
  
  
  Dwie równoległe барранкасы zawierają dolne stoki narciarskie od Боррегилас do Prado Llano. Są one podzielone ostrym grzebieniem na całej granitu i miki, na którym nawet wtedy silnego śniegu widoczne są tylko niewielkie fragmenty śniegu.
  
  
  Kolejka linowa, która idzie od Prado Llano do Borreguilas, zawieszona nad głównym барранкой, gdzie znajdują się lekkie trasy. Bardziej skomplikowane trasy znajdują się na wschodzie w pobliskim wąwozie.
  
  
  Jej siedział na balkonie, który biegł wokół hotelu, i patrzył na narciarzy, ale szybko zdecydował, że lepiej będę jeździć na nartach, niż oglądać. Ale tylko po to, aby zapewnić swoją przykrywkę, jej zrobił pół tuzina zdjęć za pomocą Rolleiflex 1, który za darmo można znaleźć w dział rekwizytów SIEKIERĘ, aby upewnić się, że w domu na dole mnie widzieli.
  
  
  To była nużąca podróż, i wkrótce ją, wszedł do środka, zdjął buty i zmęczonym westchnieniem wyciskaniu leżąc na łóżku. Ale nie mogłem zasnąć. Jej, myślałem o wydarzeniach ostatnich dwóch dni.
  
  
  Minęły dwa dni potem morderstwa komárom bliźniaków Rico Corelli - ego zastępcy. Absolutnie nic się nie stało dwa dni potem mojego spotkania z Barry Парсоном i Eleną Morales. Ale ją utrzymywał kontakt z Mitchem Kelly, i z Хока przyszło kilka wiadomości:
  
  
  RZECZ
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Nam, podczas których w innych okolicznościach nie wolno komunikować się bezpośrednio z Rico Corelli. Umowa AXE z nim pozostaje bez zmian. Żadnych śladów двуличия ze strony ego. Poczekaj, aż pojawi się powiadomienie z niego przez Tinę Bergson.
  
  
  TYTUŁ: Nasze informacje pokazuje, że Moscato teraz nie ma w Maladze lub Torremolinos. Nie powtarzaj, nie próbuj iść za nim. Uważnie go obserwować.
  
  
  TYTUŁ: Spotkanie w Sol y Nieve wciąż w fazie rozwoju.
  
  
  STANOWISKO: Żądana informacja o Barry Парсоне brakuje. MI-5 nie ujawnia, czy istnieje taka osoba. Oczywiście, imię, pseudonim; MI-6, najprawdopodobniej nie ujawni ego, osobowość, aż do zakończenia ego aktualnej misji. Przepraszam, ale nie mamy potwierdzenia, nam sprostowania ego lub ego ról w tym schemacie.
  
  
  STANOWISKO: Moscato - płatny zabójca, który przez wiele lat pracował dla mafii. On też zadaje ciosy na wolności.
  
  
  TYTUŁ: Elena Morales - o niej niewiele wiadomo. U nach brak wpisów o poprzednim udziale w szpiegostwo, контрразведке lub tajemnicą pracy na terenie Hiszpanii dla rządu. Jednak może być wcale nie jest hiszpanką, a z francuskiej lub итальянкой. Żadnych tropów.
  
  
  STANOWISKO: Potwierdzenie obecności Moscato w Meksyku w czasie, gdy snajper atakował ciebie w Энсенаде. Ponadto, istnieje zapis o tym, że odbył podróż do Europy jednocześnie z tobą, choć nie przez półwysep iberyjski.
  
  
  To było od Hawka.
  
  
  Na drugiej rano, potem morderstwa dublera Rico Corelli mi telefon podczas śniadania z Хуаной.
  
  
  "Kelly", - powiedział głos. "Tina otrzymała zawiadomienie od Rzymskiego Nosa. Ci dzisiaj trzeba iść w Sol y Nieve".
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  "Nie szukaj ego. Poczekaj do pierwszej w nocy. O północy idź do maszynowni stacji kolejki linowej i miejsce spotkania z ego kontaktu. Nazwa kontaktu - Arturo. On wyznaczy spotkanie między tobą i Romanem Nosem w jakim czasie należy umówić się na spotkanie z Хуаной. Ale pierwsze dwa spotkania musisz iść sam ".
  
  
  "Rozumiem."
  
  
  "Głos i to wszystko - powiedziała Kelly. "Powodzenia."
  
  
  "Czekaj. Jak Tina?"
  
  
  "Dołączyć."
  
  
  "Kiedy ściany pojedzie na ośrodek?"
  
  
  "Nic nie mówi. Hernandez jeszcze nie uwolnił ją i nie powiedział, kiedy puści".
  
  
  "Coś o Парсоне?"
  
  
  "Ujemny".
  
  
  "Elena Morales?"
  
  
  "Dokładnie tak samo".
  
  
  "Chłopaki, naprawdę dużo pracujesz, prawda?"
  
  
  "Och, Nick!"
  
  
  * * *
  
  
  Około czterech godzin dnia jej zsunął się z łóżka i założył narciarskie spodnie, koszulę i sweter.
  
  
  Narciarze wciąż były na stokach. Jej mógł zobaczyć mężczyzn w czerwonych kurtkach, dziewczyny w zielonych kurtkach, kształty obu seksualnego w kurtkach, спускавшихся po uliczkach samego parteru. Po przejściu mimmo maszynowni na najniższy stok stacji kolejki linowej, zobaczył jej początku drugiej stok, unoszący się do Боррегилас dużym kącie aż do szczytu najwyższej spada - Veleta.
  
  
  Kolejki linowe wciąż pracowali, wznosząc się i opadając jednocześnie, przejeżdżając jeszcze inny, wspinaczka wypełnione, które rozciągają się aż puste. Jej w zamyśleniu spojrzał na maszynowni.
  
  
  Rico Corelli. Gdyby tylko wiedziała, jak on na samym delle wygląda. Hotel był mały - go mógł zająć swoje miejsce w holu, i spotkać się z nim bez tej całej śmiesznej, peleryny i sztyletów, które tak bardzo kochał Jastrząb i ego popleczników.
  
  
  Wszystko jeszcze. Jeden człowiek został zabity. Rico Corelli był wielkim człowiekiem, выполнявшим niebezpieczną misję. Bezpieczeństwo było ważne.
  
  
  Jej, zapukał w drzwi pokoju Huany.
  
  
  "Tak?"
  
  
  "Chodźmy na dół, Juana".
  
  
  Wyszliśmy razem jak mąż i żona, staram się para, w której dawno zgasły światła seksu i miłości. Kawaler mąż i dziewicza kobieta.
  
  
  * * *
  
  
  Powietrze było zimne, ale orzeźwiającym. Śnieg okazał się idealny do jazdy na nartach, tylko cienką warstwę proszku w odpowiednich miejscach. Żadnej burzy nie było przewidywane. Ale czułem, że tej nocy może być śnieg.
  
  
  Jesteśmy w taką grę dla odyna wokół ostatnich stolików w Prado i wchłania gorącej czekolady z koniakiem. Grupa czterech osób zeszła ze zbocza, zaparkowała narty i pałki ściany baru i zaczęła szukać krzesło i krzesła.
  
  
  Mówili po niemiecku. Trochę znam niemiecki, więc zaproponował im połowę naszego krzesła. Oni spojrzeli na Juanowi i pośpiesznie zgodził się. Partia składała się z czterech osób. Jednego było za czterdzieści, i on, oczywiście, był liderem grupy; pozostałych trzech, prawdopodobnie był pod trzydzieści. Lider mówił po niemiecku, ale na samym delle był szwajcarem. Pozostałe trzy były mieszane - duńczyków i dwóch niemców.
  
  
  Nie mogli oderwać oczu od Huany, a nawet potem, jak мучачо przyniósł im cztery takie kubki czekolady.
  
  
  "Panie Bruno Хауптли - powiedział wielkolud, wyciągając rękę, aby uścisnąć mi rękę.
  
  
  "George Peabody. Wokół Zjednoczonych".
  
  
  "Ach, tak! Oczywiście. Ona wie, że to amerykański akcent w swoim niemieckim".
  
  
  "Przepraszam" - uśmiechnął się ja. "To Juan, moja kobieta".
  
  
  "Taka szczęście!" - zawołał Bruno Хауптли, zwracając się do swoich towarzyszy, i wyjaśniając po niemiecku, że wyszła za mną.
  
  
  "Tak, tak" - powiedział dwoje niemców, patrząc na Juanowi. Duńczyk zanurzyć w czekoladzie.
  
  
  "Wy, ludzie, jutro jeździsz na nartach?" - zapytał pan Хауптли.
  
  
  Joan skinęła głową. "Zamierzamy".
  
  
  "Ach! Jutro jej nie będę na stokach, ale może na następny dzień lub w najbliższym czasie
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  t! "Herr Хауптли podnieceniem uderzył się po boku." Dlaczego nie zrobić wokół tego duet - mam na myśli trio " - powiedział, przypominając mnie.
  
  
  Juan zabłysnęła. "Mi by się to podobało!"
  
  
  "Pan Peabody?"
  
  
  "Ach, kocham to, kocham to!"
  
  
  Wszyscy się śmiali, bo było oczywiste, że mi się to nie spodoba.
  
  
  Kontynuował rozmowę. Хауптли nagle chwycił Juanowi za rękę i zabrałem ją z krzesła i наклонялся razem z nią nad swoimi nartami i kijkami. Byli углублены w niektóre techniczne dyskusje o zamku, który miał na nartach. Juan wrzało i sizzled.
  
  
  "Herr Хауптли - powiedział do niej po niemiecku jeden wokół młodych ludzi. "On biznesmen słowa?"
  
  
  Niemiec obok mnie był klasycznie голубоглазым i blondyn. "Tak! Panie Хауптли - jeden wokół najbardziej udanych przedsiębiorców na prawdziwych profesjonalistów rynku" - powiedział. "Na nen wielka odpowiedzialność".
  
  
  "On jest na urlopie?" Zapytał ją.
  
  
  "Przez tydzień w Paryżu odbędzie się wielkie spotkanie. Teraz panie Гауптли relaksuje, ciesząc się słońcem, śniegiem i..."
  
  
  Pauza.
  
  
  Niemcy śmiali się, i nie dość melancholijny duńczyk uderzył dłonią w stół.
  
  
  "Dziewczyny!"
  
  
  Śmiech.
  
  
  To mi przypomina jedną z tych rzeczy starych komiksów niemieckiej opery, które ją widziałem w późniejszym spektaklu - stare filmy z lat 1930-tych. Coś w tym wydawało mi się nie do końca słuszne. Ale nie mogłem zrozumieć.
  
  
  * * *
  
  
  Restauracja został umieszczony, jak typowa refektarz w ośrodku narciarskim, z jednym długim stole na środku pokoju w stylu estakady i małymi stolikami wzdłuż ścian pomieszczenia.
  
  
  Nasza grupa - Juana i jego przyłączyli się do герру Хауптли i ego znajomych - byli szczerzy w centrum całego spotkania. Pan Хауптли nadal stale się mleć тевтонскую gadać, która zajmuje się jednocześnie ошеломляла i ошеломляла wszystkich. Nawet oni, kto nie rozumiał niemieckiego lub angielskiego, wydawały się całkowicie загипнотизированными ego charyzmą.
  
  
  Nie spieszył się podczas długiej posiłku i uważnie popatrzył pozostałych gości hotelu.
  
  
  Chciała, Rzymskiego Nosa, próbował zobaczyć niniejszej Rico Corelli w morze osób wokół mnie. Wydawało się, że możliwości nie ma.
  
  
  Była jedenasta trzydzieści, zanim ją nawet wiadomo czas. Przyszedł brandy, i usiadła, popijając ego. Kiedy herr Хауптли przerwał na chwilę, aby złapać oddech, jej, odwrócił się do Juana i powiedział: "wychodzę zaczerpnąć świeżego powietrza przed snem. Idziesz, kochanie?"
  
  
  Ona spokojnie mi uśmiechnęła się. "Nie, kochanie. Przeprosić. Jest zbyt zimno. Nie spóźnij się".
  
  
  Ją, uśmiechnął się i wypił brandy.
  
  
  "Herr Хауптли, to była prawdziwa przyjemność. Do zobaczenia jutro lub kiedyś- naprawdę?"
  
  
  "Tak" - powiedział herr Хауптли, jego twarz zaczerwieniona od wina, brandy i wzbudzenia od jedzenia. "Auf weidersehen".
  
  
  Jej odsunął krzesło, ukłonił się dwóch niemców i датчанину i udał się przez zatłoczone restauracja.
  
  
  Na dworze było bardzo zimno. Powietrze było chłodne. Jej, wystawił głowę, a następnie wrócił na górę do naszego pokoju, i kupiłem sobie słuchawki i pończoch. Można ją również umieścić kurtke, po sprawdzeniu przesyłki w наплечной etui, i upewniając się, że nóż przywiązany do mojej kostce.
  
  
  Jej dotarł do szczytu krętej ścieżki bez wypadków. Z dala od ochrony budynków zrobiło mi się zimniej, niż ją czułem się z nimi fretki, jak przyjechał do Sierra Nevada. Wiatr wycinali moje ubrania, dopóki nie poczuła się obrzydliwe.
  
  
  W maszynowni nie było na świecie. Na zboczu góry też nie było nam dźwięk. Ją, obejrzał się przez ramię. Żółte promienie świat wokół pokoi hotelowych i wokół okien, wychodzących na Prado, tworzyli złote wzory na białym śniegu.
  
  
  Budynek, w którym mieściła się maszyna wyciągu krzesełkowego, było otoczone śniegiem. Jej mógł zobaczyć główne wejście, wchodzący w dolinę. Drzwi do maszynowni była zamknięta, ale nie zamknięte. Jej przekręcił klamkę i pchnął ją. Wewnątrz budynku było bardzo ciemno, chociaż odbicie gwiazd na śniegu przynosił trochę świata. To niesamowite, jak bardzo jasnym było niebo, nawet późno w nocy.
  
  
  Jej mógł zobaczyć za kołem do zawracania, gdzie kolejki linowe półkolem rozegrały się w przeciwnym kierunku. W środku brzucha półkola znajdowała się kolejka linowa, продержавшаяся do nich fretki, podczas gdy rano nie uruchamia się techniki.
  
  
  Już miałem iść do przodu, gdy zobaczył, że ktoś przechodzi mimmo stacji kolejki linowej. Ktokolwiek to był, kiedy wszedł jej, albo był wewnątrz budynku, albo wszedł przez jakieś inne wejście. Jej, myślałem, że on musi być, czekał na mnie. Wtedy na pewno będzie moją osobą.
  
  
  Arturo.
  
  
  Jej chwycił swój kawałek, wyciągnął ego, i, напрягшись, ruszył do przodu, otwierając usta, aby powiedzieć "Arturo".
  
  
  Jej nie powiedział o tym.
  
  
  Zrobił ktoś inny!
  
  
  "Arturo!"
  
  
  Dźwięk wydawało, dochodził z kolejki linowej. Jej podniósł kawałek i zrobił ego sylwetka tam. Jeśli mówił Arturo, nie był Arturo. I ponieważ miał ją wywołać Arturo, jej, wiedziałem, że ten człowiek będzie jeszcze hema-to, kto spróbuje znaleźć Arturo kiedyś, ktoś, kto nie jest po mojej stronie.
  
  
  "Tak?" - zapytał głos w drugiej połowie dużych maszynowni.
  
  
  Natychmiast rozległ się głośny
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  echo wystrzału - raport, który kołysała się w tym małym pomieszczeniu, jak stukot setek bębnów. Lampa błyskowa pomarańczowy płomień pojawił się i natychmiast zniknęła. Ją usłyszał krzyk lewo od siebie.
  
  
  Jej natychmiast usiadł i strzelił w postać z tyłu stacji kolejki linowej.
  
  
  Ktoś zaklął po hiszpańsku. Z lewej strony rozległ się odgłos padającego ciała i jęk. Jej, strzelił jeszcze raz, starając się zobaczyć człowieka do stacji kolejki linowej. Nie mogłem rozebrać nam jednej części ego.
  
  
  Drzwi otworzyły się ponownie, a jej znajomość figurę; dokonał ucieczki. Jej strzelił jeszcze raz w stronę dźwięku dzień, a następnie prowadził przez ciemność do miejsca.
  
  
  Nikogo tam nie było.
  
  
  Została drzwi - początek drugiej wejście do maszynowni. Jej otworzył je i wyjrzał. Nikogo nie było widać. Szybko wyszedł na ulicę i spojrzał w górę i w dół na snowy wzgórza. Nam odyna. Nikt.
  
  
  Po powrocie do budynku, ją usłyszał, jak ktoś się dusi i piski, ją znalazł chłopca i stahl na kolana nad nim na betonowej podłodze. Jej w ogóle nie mógł ego widzieć.
  
  
  "Arturo?" Zapytał ją.
  
  
  "Tak". On drgnął.
  
  
  "Gdzie mam spotkać się z człowiekiem, który jej przyszedł zobaczyć?"
  
  
  "Szczyt Велеты - Пикачо de Veleta. Dwanaście godzin. Jutro wieczorem".
  
  
  "Dobrze" - wyszeptała ja. Jej, pochylił się. Słyszałem ego trudności, przerywany oddech. Następnie, zanim ją zdążył powiedzieć coś jeszcze, ją usłyszał znajomy булькающий zgrzyt, który jest bardzo podobny do grzechotki, ale na samym delle to nie jest grzechotka.
  
  
  Coś innego.
  
  
  Życie opuszcza ciało.
  
  
  Arturo był martwy.
  
  
  Jej, szybko wstał i wyszedł przez maszynowni, krążą nagie skały, z wydłużonym i gotową postać, dopóki nie dotarł do Prado Льано i nie pobiegł do hotelu.
  
  
  Ją, obejrzał się tylko raz i zobaczyłem, że w maszynowni zapalił się świętym, a wewnątrz wędrował ciemne postacie.
  
  
  Strzały były wystarczająco głośne, aby ostrzec całą policję Sól-i-Ньев. Guardia civil tam była.
  
  
  Wstrząśnięty jej, wspiął się po schodach i przeszedł przez korytarz skręcił w lewo do baru, próbując złapać oddech silny powiew koniaku.
  
  
  To pomogło.
  
  
  Jest kilka.
  
  
  Ale nie bardzo.
  
  
  8
  
  
  Przyciemnione wzbudzenia, która nasiliła się do szczytu raz potem strzelania w Arturo i późniejszego śledztwa w sprawie zabójstw, całkowicie ucichło w ciągu pół godziny. Guardia civil, дислоцированная w ośrodku narciarskim, zadbała o ciele i zaczęła długi żmudny proces przesłuchania odwiedzających i personelu, w ośrodku.
  
  
  Jej nie zazdrościł pracy policji. To była wyczerpująca, niewdzięczna i, szczególnie niewygodna praca na takich wysokościach w tej porze roku. Byli dobrymi ludźmi.
  
  
  Miałem szczęście. Nic nie doprowadziło ih do mnie.
  
  
  Koniak mnie kilka chwili. Nie mógł oderwać oczu od holu hotelu, obserwując wszystkich, kto wchodził i wychodził. Jej ktoś, kto byłby podobny do człowieka, który ją znalazł się w śmieci w willi w centrum miasta Torremolinos, człowieka, którego, jak doszedłem do wniosku, był Komar.
  
  
  W końcu ją wstał, przeszedł do holu i spojrzał na Prado Llano. Wydawało się, że teraz za granicą nikogo nie ma.
  
  
  Jej przekroczył lobby i wspiął się po schodach początku, drugi na piętrze, gdzie znajdował się nasz pokój. Wkładając klucz do drzwi, usłyszał jej śmiech w pokoju obok. Śmiech Huany.
  
  
  Uśmiecha się, jej pchnął drzwi i włączył брылев. Tak więc, ona łączy guerra Гауптли do swojego pokoju. Przynajmniej wydawał się zabawny, nawet w swojej хамской krzyżackiej sposób. Утешало jedno - takiego ekstrawertyk człowieka było kilka ukrytych zmarszczek.
  
  
  Jej, podszedł do dnia, i przyłożył do niej ucho.
  
  
  Chichot. Zabawa wyleciało mi z nah, jak pęcherzyki wokół kieliszka z szampanem. G-no Хауптли powinno być lepiej na śmieci, niż w salonie, pomyślałem ją leniwie. Jej nie ufał temu z matematyki.
  
  
  "Proszę - powiedziała Joan. "I umieścić tam lód, proszę, Barry?"
  
  
  Barry!
  
  
  Jej odeszła od dnia, marszcząc brwi.
  
  
  Barry Parson?
  
  
  Wtedy jej mógł słyszeć ego głos, stłumiony, ale jest rozpoznawalny - bezbłędnie rozpoznawalny akcent, przyciemnione zabawa i przyciemnione wzbudzenia.
  
  
  "W Rzeczywistości, Kochanie. Jeden kieliszek whisky, idzie!"
  
  
  Ostatni raz widzieliśmy parson ' a w Maladze. Na następny dzień, a następnie zabójstwa sobowtór Rico Corelli on i Elena dołączył do mnie i Juan, aby wybrać się na spacer na zakupy i lunch. Poszliśmy z nimi na kolację w przeddzień wyjazdu w Soli-i-Ньев. Ale nie powiedzieli nikomu wokół nich, dokąd pójdziemy, bo nie wiedzieli wcześniej rana. Jak Parson wiadomo, gdzie jesteśmy? I dlaczego poszedł za nami? Odkrył, czy to, że Komar też prześladuje nas? Jest całkiem możliwe. Komary tu był - podejrzewałem, że zabił Arturo. Przynajmniej to była najbardziej oczywista możliwość.
  
  
  Ale dlaczego Parson nie był tam, aby zatrzymać Komara, jeśli poszedł za nim? I dlaczego...?
  
  
  Myśl o Комаре mnie zatrzymała. Szybko w myślach reinterpretacji i tasuje karty w zupełnie nowe rozdanie. Wtedy jej sobie sprawę, że jest możliwe, że Barry Parson mógł być niewinny brytyjskim oficerem MI-5, jak twierdził.
  
  
  W ten sposób:
  
  
  Do willi, gdzie ukrywał się Komar w Torremolinos, mnie łączy kwaśny.
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  który pomógł emu zaspokoić ego w przeddzień wieczorem.
  
  
  Znalazłem mężczyznę w sypialni, próbował złapać go, ale mi przerwano. Mężczyzna uciekł. Inny człowiek, назвавший się Barry Parson, wszedł do sypialni, stwierdzając, że jest on tajny brytyjski agent, potem komara.
  
  
  Załóżmy, Parson w ogóle nie był agentem. Załóżmy, że człowiek na śmieci był tylko John Doe. Załóżmy, Komarów reklamuje tam Johna Doe, a następnie przerwał mi, aby umożliwić fałszywego Москиту zniknąć. A następnie załóżmy, że emu udało się przekonać mnie, że Komar zniknął.
  
  
  Wtedy był Komárom! Barry Parson! A on po prostu poszedł za mną w Soli-i-Ньев, poszedł za mną do maszynowni, zabił Arturo, prawdopodobnie zakładając, że Arturo był mną, i uciekł. Teraz on był na śmieci z Хуаной, mając nadzieję, że ego doprowadzą do niniejszej Rico Corelli!
  
  
  Jej pokryte zimnym potem.
  
  
  Jej pospiesznie podszedł do telefonu. Po jednym w każdym pokoju świta. Jej podniósł słuchawkę i fotel natychmiast odpowiedział - nie, tak nie byłby wiele telefonów w środku nocy.
  
  
  "Pani Peabody, proszę".
  
  
  Po chwili usłyszał jej telefon w pokoju obok.
  
  
  "Halo?" To była Juana.
  
  
  "Nie mówią nam słowa. To Nick. Ją słyszę tam parson ' a. Wyobraź sobie, że to zły numer".
  
  
  "Jest mi bardzo przykro. Jej, uważam, że masz..."
  
  
  "Trzymaj ego tam. Jej spotkam się z Corelli jutro w nocy, o północy. Veleta. Kontakt nie żyje. Trzymaj parson ' a, tam przez całą noc, jeśli potrafisz. On może być tym człowiekiem, który zabił sobowtór Corelli".
  
  
  "Mi przeszkadza, proszę, i nie muszę się z tym pogodzić".
  
  
  "Nie mówić emu nic. Trzymaj ego w kontakcie. Jeśli ty to wszystko wiesz i możesz się podporządkować, powiedz:" Ja nie chcę być niegrzeczny, ale nie mogę ci pomóc. Następnie rozłącz się ".
  
  
  "Nie chcę być niegrzeczny, ale nie mogę ci pomóc".
  
  
  Jej odłożył słuchawkę. Słyszałem głos parson ' a, wokół innego oba końca pokoju.
  
  
  "Kto to był, Juana?"
  
  
  "Nie ten pokój. Jakiś pijany anglik".
  
  
  Parson zaśmiał się. "Jestem pewien, że on nie jest amerykaninem?"
  
  
  "Miał taki sam nacisk, jak i u ciebie", - odparł Juana.
  
  
  Dobra dziewczynka! Była chłodna, jak pudrem.
  
  
  Jej sprawdziłem swoją szpilkę, swój luger, przebrałem się w sweter z wysokim kołnierzem i kurtkę. Ponownie miałem w bar. Jej hotel pomyśleć. I jej nie chciał pozostać w tym pokoju w obie strony nocy. Może go mógł zapłacić barmana, aby pozwolił mi odejść w hall obok baru.
  
  
  Jej wyłączył święty i cicho wyszedł.
  
  
  Bar był dokładnie taki sam, jak jego ego zostawił. Jej przypatrzyła. Jest mało prawdopodobne, wszyscy już spali.
  
  
  Jej spróbował krzesło. "Gdzie są wszyscy?"
  
  
  "Dyskoteka", - zdziwił się клера. "W piwnicy."
  
  
  "Nie słyszę szumu".
  
  
  "On звуконепроницаем, Sektor".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami i zszedł po drabinie, która zajmuje się, jak myślał, prowadziła na dolny poziom hotelu, gdzie znajdowały się pomieszczenia dla zaopatrzenia.
  
  
  Trzy dni były z klatki schodowej na dole i jedna mówiła: DISCOTHÈQUE.
  
  
  Jej, podszedł do baru po prawej stronie, i zamówiłem drinka. Barman, ubrany jak tancerka flamenco, długie bokobrody, przylegającymi do czaszki, szybko przygotował napój.
  
  
  Teraz jej pozwalam oczom uważnie błądzić po odwiedzającym dyskotek. Nie zauważyłem tego miejsca: być może, to było to miejsce, gdzie Komar ukrywał się potem morderstwa, jeśli naprawdę Komar nie był Barry Парсоном.
  
  
  Ale ja jej nie widziałem człowieka, który po raz pierwszy zobaczył w sypialni willi w Torremolinos.
  
  
  Jej zamiar usiąść, gdy zobaczył przyjaciela.
  
  
  Siedziała w rogu, zupełnie sama, pod zawieszonej częścią konstrukcji, imitującą duży płaski kamień. W jeden wokół tych jasnych chwil siergiej uderzył ee otwarcie w twarz, zamrugała i odwróciła się.
  
  
  Oczywiście, że to była Elena Morales.
  
  
  Jaka była jej rola w tym шараде? Czy wiedziała, dlaczego Barry Parson przyjechał w Sol y Nieve? Czy była tego częścią? Czy była tylko niewinnym świadkiem, częścią wystawy, którą Parson urządził, aby chronić swoją część?
  
  
  Lub jej doceniłem parson ' a?
  
  
  Jej, podszedł do niej, nagle pojawiając się w ciemności nad nią, uśmiechając się szeroko.
  
  
  "Cześć, Elena".
  
  
  "George! Co za miła niespodzianka!"
  
  
  "Kiedy przyszedłeś?"
  
  
  "Ach, Barry i jego tu około jedenastu. Oboje wziął prysznic, przebrał się i poszedł szczery w jadalni, ale, oczywiście, nie było czasu zjeść. I widzieliśmy twoją żonę. Powiedziała, że jedli odszedł ". Jej oczy błyszczą. "W sprawie".
  
  
  "Ale głos jesteś sama!"
  
  
  "Cóż, zeszliśmy tutaj, my troje. Był tu jeszcze jeden uroczy człowiek. Niemiec. Barry musiał wspiąć się na górę, by połączyć się z bagażem. Wrócił po około pół godziny. odejść. Potem tańczyliśmy i ... "
  
  
  "Jak długo niemiec pozostał?"
  
  
  Elena uśmiechnęła się. "To jest coś, co można nazwać krzyżowy przesłuchaniu, George?"
  
  
  Jej śmiał się. "Oczywiście, że nie. Co się stało potem, jak Barry wrócił za bagaż?"
  
  
  "Niemiec wyszedł, jak już powiedziałem, a następnie około dwunastu trzydziestu Barry powiedział, że zabierze Juanowi w jej pokoju. Juan zmęczona. Powiedział mi tu zaczekać". Ona gniewnie zmarszczyła brwi. "Wciąż tu jestem."
  
  
  Jej zamówić napoje.
  
  
  "Co się stanie, jeśli Barry nie zadzwoni?" Zapytał ją, g
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  pamiętając to, co ja instruował Juanowi.
  
  
  Uśmiechnęła. "Kładę się spać sama."
  
  
  "Może być czysta."
  
  
  Jej oczy skupiły się na mojej twarzy. "Możesz mi coś powiedzieć?"
  
  
  "Być może".
  
  
  "Dobrze" - powiedziała, zwracając się do mnie i kładąc mi rękę na biodrze. "Wotum co ci powiem. Dlaczego nie wziąć butelkę i nie wspiąć się do mojego pokoju? Poczekamy, aż Barry nie wróci tam".
  
  
  Wziął butelkę koniaku, a my razem wspiął się po schodach. Elena trochę ткала, ale dobrze trzymał alkohol.
  
  
  Ih pokój był na trzecim piętrze. Elena wyciągnęła wokół torebki klucz i mi służyć. Jej, otworzył drzwi i wpuścił ją. Ona wchłania świętym, i zamknął za nami drzwi.
  
  
  Wyciągnęła kilka papierowych kubków, otworzył butelkę, nalał koniaku i zaczął pić, siedząc na krawędzi łóżka.
  
  
  "Twoja żona jest bardzo ładna - powiedziała Elena.
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  "Masz problemy rodzinne?"
  
  
  "Nie więcej, niż ktokolwiek inny".
  
  
  Wygląda na to, że twoja gin podobają się inni mężczyźni".
  
  
  "Jak Barry?"
  
  
  "Tak".
  
  
  "Barry - twój mąż?" Zapytał ją.
  
  
  Ona pokręciła głową. "Udajemy". Ona uśmiechnęła się.
  
  
  "Jak długo wiesz ego?"
  
  
  "Ach. Może być, miesiąc".
  
  
  "Gdzie poznałeś ego?"
  
  
  Kobieta podniosła brew. "Malaga".
  
  
  "Niż Barry zarabia na życie?"
  
  
  Śmiała się. "Kocha się".
  
  
  "Nie ma. Mam na myśli, że ego się stało?"
  
  
  "Nie wtrącam się w sprawy ludzi".
  
  
  Jej skinął głową. Oczywiście. Ona by nie była. Była hiszpanką. Hiszpanki nie wspina się w "inne" życie swojego męża - nigdy.
  
  
  "I ty" - powiedziała z uśmiechem. "Czym się zajmujesz?"
  
  
  "Jestem fotografem" - powiedziałem, próbując sobie przypomnieć, co było u mnie na okładce następnie natychmiastowej pełnej amnezji. "Sprzedaję w internecie".
  
  
  "Och." Elena uważnie spojrzała na mnie. "Wiesz, nigdy nie widziałem cię z aparatem".
  
  
  "Jesteśmy na wakacjach", - przekonuje powiedziałem.
  
  
  "No, to faktycznie i dla brytyjczyków", - cicho wymamrotała.
  
  
  "Barry też nigdy nie działa?"
  
  
  Ona pokręciła głową. "On mówi, że jest przedstawicielem firmy w wielkiej Brytanii. Przedstawicielem".
  
  
  To było nowe. Oczywiście, że to była legenda parson ' a. Jej postanowił dowiedzieć się o nen więcej.
  
  
  "Co on sprzedaje?"
  
  
  "Ja naprawdę nie wiem. Nie pytam".
  
  
  "On kiedyś przepisany z wielkiej Brytanii?"
  
  
  "Nie sądzę. Nigdy jej nie widziałem, żeby pisał listy. Ale jest dużo dzwoni przez telefon".
  
  
  "Och."
  
  
  "Myślę, że ma sekretarz. Zawsze z nim rozmawia".
  
  
  "Widzę." Jej zmarszczył brwi. "Gdzie ona jest?"
  
  
  "Nie wiem. Dzwoni telefon, i nie wiem, gdzie on dzwoni, bo nie ma mnie w pokoju, gdy on zaczyna. Lub kiedy ona dzwoni emu, powinien dać emu telefon, a on czeka, aby go opuścił pokój ".
  
  
  Jej skinął głową. "Ty, hiszpanki, wspaniałe" - powiedziałem. "Amerykanka podsłuchiwała u dzień. Lub прослушивала ego". "Ale żeby nie podsłuchiwać, potrzebna jest szczególna dyscyplina".
  
  
  Ona skinęła głową. Następnie uśmiechnęła się. "Zbyt wiele dla mnie."
  
  
  "Jesteś tam?"
  
  
  "Robię."
  
  
  Ją, uśmiechnął się. "Grzeczna dziewczynka".
  
  
  "Tym nie mniej, on nigdy nie mówi o-mail бизнесявляется. On zawsze mówi o ludziach. Ludziach, których nie rozumiem. Nazywa ih tego, czy on sam, czy mężczyzna, czy kobieta ".
  
  
  Dla agenta to sensu większego nie mają, jak dobry bla bla bla.
  
  
  "Czy kiedykolwiek rozmawiał pan z ego sekretarzem?"
  
  
  "Tak. Jej zrobił, aby nie mały nacisk, aby myślała, że jestem głupi". Uśmiechnęła się do mnie z nagłym błyskiem humoru, jak pixies.
  
  
  Jej ścisnął jej biodra. "Nie jesteś głupia, Elena".
  
  
  "Ale ona uważa, że jestem głupi".
  
  
  "WHO?"
  
  
  "Chris. Kobieta, z którą rozmawia Barry".
  
  
  "Wiesz, ee inne imię?"
  
  
  Elena pokręciła głową.
  
  
  "Mówił z niej tyle, ile ego wiedzieli?" - zapytał ją, co prawda, nie zdając sobie sprawy, dokąd idziemy, po prostu kontynuować normalny sposób zbierania informacji.
  
  
  "Ach, tak. On zawsze był z nią w kontakcie. Dzwonił na междугородним numerów, aby rozwiązać niektóre wokół swoich biznesowych del".
  
  
  "W Anglii?"
  
  
  "O nie, nie zawsze. Czasami we Francji".
  
  
  "Czy jesteś pewien, że to była Francja?"
  
  
  Ona zmarszczyła brwi. "Myślę, że tak. Nie zawsze tak uważnie słucham, George. U mnie nie zawsze jest dobra okazja. Dlaczego jesteś tak zainteresowany?"
  
  
  "Podoba mi się Barry". Jej uśmiechnął się. "Zastanawiam się, w jakim kraju biznes, w sali".
  
  
  "Mi też się podoba Barry".
  
  
  "Ty wiesz noc, kiedy Barry wrócił do domu na willę z Хуаной?"
  
  
  "Tak".
  
  
  "Gdzie był ten dzień?"
  
  
  "On był w domu cały dzień. Myślę".
  
  
  Oznacza to, że nie strzelił w Corelli - to był Komar czy jakaś nieznana firma. Barry nie był Komarem - nie ma szans.
  
  
  "I rozmawiał z Chrisem w ten dzień?"
  
  
  "Chris?"
  
  
  "Dziewczyna. Sekretarz".
  
  
  "Ach. Nie. Jej tak nie myślę. Przebywał w willi. Poszliśmy na plażę".
  
  
  "Plaża? W zimie?"
  
  
  "Siedzieliśmy na piasku w słońcu". Ona zachichotała. "To było zabawne."
  
  
  "Co następnego dnia? Połączenia do Anglii?"
  
  
  "Nie ma. Nic w tym dniu".
  
  
  "Później?"
  
  
  "Cóż, myślę, że ona dzwoni dziś rano. Wiesz, dzisiaj wcześnie".
  
  
  "Dziewczyna Chrisa?"
  
  
  "W. św. To miła dziewczyna. Bardzo skuteczna. U mnie w goli jest jej zdjęcie. Wiesz? Siedzi przy stole w biurze. Bardzo oficjalnie".
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  "Widzę ją przez telefon. Jej, widzę, jak ona rozmawia z Barry. Ona myśli wyp mi i jej, hej, nie lubi". Elena pokazała zęby.
  
  
  "Ona wie o tobie i Barry?"
  
  
  "O, tak, oczywiście. Jesteśmy z Cristiną..."
  
  
  jej osiągnął
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  i chwycił ją za rękę. Trochę jej nie przelał hej napój. "Co to jest?" Ona przeszła na nacisk.
  
  
  "Christina? Pan powiedział Chris".
  
  
  "To jest to samo imię. -Coś nie tak?"
  
  
  Coś jest nie tak. Coś było bardzo słuszne. Teraz wszystko wróciło na swoje miejsca. Chris była Cristiną. Christina była Cristiną. Christina, odcięta w środku z brakującą częścią przednią, była Tiną.
  
  
  Elena westchnęła. "Pan wyjeżdża?"
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Że w ogóle dało się wam taki pomysł?"
  
  
  "Twój umysł już odszedł w inne miejsce".
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i wziął ją na ręce. "Już nie ma. Patrz. Koniaku już nie ma. Jakieś pomysły?"
  
  
  "Myślę o tym" - powiedziała Elena, высвобождаясь wokół moich rąk. "Włożyłam coś bardziej wygodne".
  
  
  Wstała i poszła do łazienki.
  
  
  Gdy wyszła, ona prawie nam w niczym nie czułam się komfortowo.
  
  
  I było mi całkiem wygodnie.
  
  
  Dziewięć
  
  
  Rano jej prawie zjadł śniadanie, kiedy Juana weszła do jadalni hotelu i podeszła do mnie. Właśnie wzięłam prysznic i uśmiechała się.
  
  
  "Dzień dobry, pani Peabody" - powiedziałem, приподнявшись i udawać kokardą w talii.
  
  
  "Dzień dobry, pan Peabody", - sucho powiedziała.
  
  
  Usiadła.
  
  
  "Wyglądasz zirytowany", - zauważyłem, rozpowszechnianie olejem rogalik. "Kamienie w twojej śmieci?"
  
  
  Ona przypatrzyła, aby upewnić się, że nikt nie podsłuchuje. W tej chwili w jadalni znajdowały się tylko sześć innych użytkowników.
  
  
  "Jestem zamknął ego tam całą noc, tylko dla ciebie!" rzuciła się na mnie sobie pod nos.
  
  
  "Dziękuję" - powiedziałem. "Jestem pewien, że ci się podobało".
  
  
  Ona zarumieniła się gwałtownie. "Teraz, o co to wszystko?"
  
  
  "Powiedziałem ci. Nawet jej jeszcze nie jestem pewien, że Barry Parson - to wszystko, za kogo on się nazywa".
  
  
  Ona przypatrzyła. Kelner pochyla się nade mną, nad nami. Z uśmiechem zamówiła, i kelner pobiegł. Odwróciła się do mnie. "Ja też" - przyznała.
  
  
  Jej, spojrzał w górę. "Och?"
  
  
  "Powiedział pan, że on mógł być tym człowiekiem, który zabił sobowtór Corelli".
  
  
  "Jej beru to z powrotem. On nie mógł tego zrobić. Ma alibi".
  
  
  "Ale wydaje się, że dużo wie o mafii".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Twierdzi, że jest agentem. I że brytyjski wywiad wojskowy działa, aby spróbować wyeliminować наркосеть mafii".
  
  
  "Ja to wszystko wiem. Ale wydaje się, że jest mało prawdopodobne".
  
  
  "Zastanawiam się," - pomyślałem. U mnie była zawsze jedna i ta sama myśl.
  
  
  "Gdzie byłeś całą noc?" - nagle zapytała.
  
  
  Kelner przyniósł hej tacę z śniadaniem kontynentalnym i dymiąca herbata.
  
  
  "Byłem u innego".
  
  
  Jedna brew do góry, kiedy otworzyła rolka i ego! - jemu też posmarowałam olejem. "Och?"
  
  
  "Pani Parsons".
  
  
  "Jeśli jest pani Parson", - zaśmiała się ona. "Myślałem, możesz natknąć się na nie na dyskotece".
  
  
  "Tak właśnie zrobiłem."
  
  
  "Że na samym delle się stało z człowiekiem, który został zabity?"
  
  
  Jej przypatrzyła. "Komar poszedł za mną do maszynowni i zabił go. Jednak jej znane miejsce spotkania. Dziś o północy jej spotykam się z Corelli".
  
  
  "Czy ciebie też lepiej tutaj tak swobodnie porozmawiać?"
  
  
  "Chrząszcz w expresie do kawy?" Ją, uśmiechnął się. "Wątpię w to. Ale nie mów w swoim pokoju nic takiego, co chcesz zachować w tajemnicy. Jej, jestem pewien, że to draństwo jest na podsłuchu. Myślę, że tak na mnie napadł potencjalny morderca Corelli. Juana, Parson powiedział coś o Corelli? "
  
  
  "Corelli?" Ona pokręciła głową. "Nie, dlaczego?"
  
  
  "Myślę, że on wie Tinę Bergson".
  
  
  Juan zamarła. "Możesz być tego pewien?"
  
  
  "Na samym delle, nie." Jej, odchylił się do tyłu. "Dlaczego?"
  
  
  "To, czy mówi po włosku. Bardzo dobrze".
  
  
  "Po co tu Tina Bergson?"
  
  
  "W ogóle nic. Jej, myślałem o Corelli".
  
  
  "Myślisz, że Parson włoch i wie Corelli?"
  
  
  Juan potrząsnęła głową. "Jej nam o tym nie myślę. Ona po prostu powiedział, że zaskoczył mnie, kiedy wystąpił z włoskiej frazy".
  
  
  "Co za zdanie?"
  
  
  Ona zarumieniła się. "Nie pamiętam".
  
  
  "Ale wiesz, że to było włoska?"
  
  
  "On się przyznał. On też był bardzo dobry".
  
  
  "I to był wypadek?"
  
  
  "Nawet bardzo." Juan spojrzał na swój talerz. Ona nagle stała górnej i dokładne. Nie uśmiechał się, choć wewnętrznie śmiał się. Coś nieumyślne środku uprawianie miłości, to ją znałam. I wystąpił z dobrą bogatej włoskiej frazy. Ciekawe. Bardzo ciekawe.
  
  
  "On jeździ na nartach?" Zapytał ją.
  
  
  "Nie wiem. Mam na myśli, powinien wiedzieć?"
  
  
  "Pomyślałem. Idziemy dziś na stokach, Juana. Powinien pojawić się na okładce. I lepiej zrobić kilka zdjęć". "Dobrze. Jej zmęczony tym будуарной pracy".
  
  
  "Wydaje się, że bardzo dobrze znosisz to" - niedbale powiedział, rozglądając się po jej. "Na samym delle, nigdy jej nie widziałem, żebyś wyglądał tak... o, cieszę się, jeśli łapiesz, o co mi chodzi".
  
  
  Była na mnie zła. "Wezmę twoją ..."
  
  
  "Teraz, zaraz", - ostrzegła, twierdzą jej połykania resztę swojej kawy con leche.
  
  
  "Gdy ty jeździsz na nartach?"
  
  
  "Muszę iść do swojego pokoju i najpierw posprzątać".
  
  
  Ona skinęła głową. "Będę gotowy w dziewięć trzydzieści".
  
  
  "To dziewięć i trzydzieści. Idziemy na szczyt. Veleta. Ty grasz?"
  
  
  "Oczywiście!" Jej podbródek wystrzelił w górę. Ona rzuciła mi wyzwanie. Jej czułem się lepiej. Ona wciąż walczyła o swój sens i swoją równość. Dobra dziewczyna.
  
  
  * * *
  
  
  Wyciągnęliśmy nasz sprzęt na Prado Llano i w taką grę na jednej z kolejek linowych, aby zrobić pierwszy wyścig do Borreguilas.
  
  
  To był radosny dzień, słońce stało wysoko na niebie, a wiatr przynosił trochę wilgoci.
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  re. "On w nocy padać śnieg" - pomyślałem. Jej, przypomniał sobie, że wczoraj wieczorem poczułem zapach śniegu w powietrzu. Teraz to się stanie, jej był o tym przekonany.
  
  
  Kolejka linowa подпрыгивала i дергалась, i siedzieliśmy, wspinania się w górę i w górę, na szczyty Sierra Nevada. Stamtąd widać było wszystko. Robiło się coraz zimniej i zimniej - szybko. Jej, odwrócił się i spojrzał w dół, i to było to samo, co zobaczyć na koniec świata. Na ogromnej odległości przede mną rozciągało się wszystkie płaszczyzny Granady, choć tam na dole była jakaś mgła, wystarczająca, aby zagłuszyć pełna panoramiczny widok na wszystko.
  
  
  Jesteśmy wyskoczył z kolejki linowej, aż strażnik trzymał ją, i udał się do mieszkania na ulicy. Tutaj było bardzo wysoko, powietrze było rzadki, zimno окутывал nas ze wszystkich stron i dostawał w skórę, przez ubrania.
  
  
  Możemy po cichu podeszli do początku trasy narciarskiej. Był to kraj pustynny - całkowicie pokryty слюдяным łupka i śniegiem - nigdzie nie było nas drzew, nam zarośli. Tylko śnieg, skały i niebo. Jej w milczeniu ugięły się do swoich austriakom i obserwował, jak Juan walczy ze swoimi kanadyjczykami.
  
  
  Jesteśmy постояли tam kilka minut, patrząc na stok, a następnie ją zdjął punktach z czapki, naciągnął czapkę na uszy i machnął hej.
  
  
  "Najpierw ty!"
  
  
  Skinęła głową, pchali się do przodu, zginanie kolana i zaczęła poruszać się po stromym odcinku pierwszego upadku.
  
  
  Jej, poszedł za nią, zrelaksować się i cieszyć się chrupiący śnieg na krawędziach nart. Byliśmy w najlepszych warunkach pogodowych.
  
  
  Pewnego dnia będziemy odpoczywali, i przyniosła kilka kanapek, które przyniosła dla ih niesamowitą wartość. Jesteśmy ih jedli i nie powiedzieli sobie nas słowa. My po prostu pozwolił sobie na słońcu i w zachwycie od samotności i piękno górskiego zbocza.
  
  
  Skończyliśmy kanapki i ruszyliśmy dalej.
  
  
  To był piękny wyścig.
  
  
  Wspaniały.
  
  
  Popełniając niewielkie zejście na Боррегиласа, mamy cały dzień siedzieliśmy w holu hotelu, wymieniając się opowieściami z Barry Парсоном i Eleną Morales, aż trzeszczał, trzaski ognia, i turyści przychodzili i odchodzili. Mogliśmy zobaczyć dolną tor - od Боррегиласа do Prado Llano - za oknem, i spędzali czas, komentując formy różnych narciarzy.
  
  
  W końcu poszedłem odpocząć i wziąć prysznic. Obiad był skromny, z normalnym dużą ilością potraw, a o jedenastej trzydzieści go zaczął się trochę denerwować. W tym momencie wszyscy jeszcze siedzieli i pili.
  
  
  Ją przeprosił, poszedł na górę do swojego pokoju i sprawdził swój luger i szpilkę. Następnie jej dostal, mapę terenu i sprawdził trasę do pomnika Veleta, który ją widział, tym rano z góry na stok. Jak jej powiedziałem, rządowa droga wokół Granady w Мотрил na wybrzeżu Costa del Sol przebiegała szczery w pobliżu betonowej konstrukcji.
  
  
  Droga z Prado Llano łączyła się z zwykłych drogach około trzech mil od muzeum Prado. Jej zaznaczył swoją trasę na północ, aż do skrzyżowania, a następnie na południowy-wschód do Велете na autostradzie. Jej umieścić mapę na chwilę, wziął klucze od wynajętego "Reno", i zszedł do holu.
  
  
  W jadalni go zobaczył, że Juan nadal siedzi z Eleną. Zastanawiam się, gdzie jest Parson. Stoję tam, jej patrzył w okno na elewacji hotelu, gdzie był zaparkowany "Reno". Kilka postaci poruszały się w Prado, prawdopodobnie w barze Eski. Jednym wokół nich był herr Гауптли.
  
  
  Jej, wszedł przez uroczystym dniu hotelu w ciemność na zewnątrz, i zobaczył mnie, macham:
  
  
  "Nie zapominaj, że kiedyś zajmiemy się tym wyścigiem!
  
  
  "Wolałbym by to w świetle dziennym", - powiedział do niej po niemiecku.
  
  
  Zaśmiał się głośno i wszedł do holu.
  
  
  Jej zachód słońca w reno. Ze stoków wiał zimny wiatr. W samochodzie było zimno, ale przytulnie. Ciepło silnika szybko ogrzewać ego.
  
  
  Poszedł lekki śnieg. Przyklejają było wcześnie, ale spadł on na oblodzonych śnieżne plamy, które już były na jezdni. Na skraju chodnika zaczęli gromadzić się zaspy.
  
  
  "Reno" zagrzmiał, jak zadowolona ptak. Jej jechałem powoli i uważnie śledził jasną białą linią na środku drogi. Podwójny pas drogi był wąski pas dla przejeżdżających dwóch maszyn. Ją obserwował, jak autobus i samochody z trudem przejeżdżają mimmo inny inny podczas pobytu w Granadzie, przypominając mi o zwyczajach godowych słonia z antylopą, отказывающейся współpracować.
  
  
  Ją poznałem dwie maszyny, едущие w stronę Prado Llano, a następnie wyjechał na główną drogę, gdzie skręcił, aby udać się na kolei i skręcić z powrotem w stronę Велеты. Śnieg wzmagał się. Przekroczył promienie świata i utworzył przede mną kurtyny. Jej ledwo mogłem zobaczyć autostrady, i choć było ono szersze niż droga dojazdowa, nie zostało ono zatwierdzone do wyprzedzania lub трюкового ruchu na każdej ziemi.
  
  
  Renault łatwo jechał krętą drogą, ale widziałem, że śnieg zaczął się trochę czepiać chodnik. Czasami w ogóle nie mogłem się doszukać krawędzi autostrady.
  
  
  Wspiął się po zboczu stalowy
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  teraz miał ją dać Renault cały swój benzyna. Jej przełącza się na niższy bieg i powoli i ostrożnie ruszył przez większą powierzchnię śniegu.
  
  
  W końcu ją zobaczyłem tabliczkę: VELETA. A za znakiem droga gruntowa сворачивала z głównej drogi w górę do znajomego betonowego pomnika na szczycie skały.
  
  
  Jej trącił Renault na drogę gruntową i odwrócił się na skałach i lodzie, dopóki nie dotarł do płaskiej tu, oczywiście, взорванной wokół twardych kamieni. Maszyny nie było widać.
  
  
  Mój zegarek pokazywał pięć minuta pierwszego. Ciekawe, co stało się z Rico Corelli. Następnie przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl: nie zdecydował, czy Corelli nie przeprowadzać spotkania, kiedy okazało się, że Arturo nie żyje? Czy też Corelli teraz ukrywa się gdzieś za skałą, czekając, aż jej, wychodzę na otwartą przestrzeń, aby mnie zabić?
  
  
  Jej wyłączyłem zapłon i Renault zmarł. W zamarzniętym błocie wszędzie były ślady opon, ale one nic nie znaczyły. Jej drgnął. Tutaj był samotny, w samym ustronnym miejscu w górach. Zostały tylko Corelli i jego - a on tak zrobił. Mnie zabić za śmierć Arturo? Za śmierć Basiglio di Ванесси?
  
  
  Jej ostrożnie wyłączył reflektory. Jakiś czas siedział, ważąc decyzji. Następnie jej zachód słońca w kurtke i wyciągnął "luger". W schowku na desce rozdzielczej był latarka, który zazwyczaj noszę ze sobą, jej wyjął ego i włączył.
  
  
  Następnie ją, otworzył drzwi "Reno". Wiatr uderzył we mnie z przytłaczający efekt. Jej przysunął kurtke zagrywek do siebie i stanął u "reno", zamykając drzwi z hukiem. Jej zrobił promień latarki w nocy i mogłem zobaczyć tylko śnieg, krąży do mnie, хлеставший we wszystkich kierunkach na szczycie szczyt, gdzie wiał wiatr ze wszystkich punktów kompasu.
  
  
  Pomnik громоздился tam, ciemny i cichy, i go ominął ego, dopóki nie znalazłem niebieską Simcę, вытащенную na widok z tyłu. Jej nie miał pojęcia, jak ego kierowca przekonał ego przebić się przez lód i zimne błoto, ale on tam stał. Jej dotknął maski. Było jeszcze ciepło.
  
  
  W tylnej części pomnika była kupa materiałów budowlanych, zostawa pierwszymi mistrzami, завершившими pomnik. Jej postał tam "Sims", próbując schować się przed wiatrem, i właśnie tam ją usłyszał nagły hałas w pobliżu siebie.
  
  
  Jej dobrego trzymał "Luger" w ręce i odwrócił się twarzą w kierunku, skąd dochodził dźwięk. Gdy wiatr unosił się, łzawienie dźwięk i rzucanie ego we wszystkich kierunkach, nie był pewien, patrzę czy jej twarzą w twarz z ruchu, czy nie.
  
  
  Następnie ją usłyszał shaggy.
  
  
  Jej trzymał luger w ręku, cel, prawdopodobnie znajdziesz i gotowy wycisnąć.
  
  
  "A, Peabody" - odezwał się głos, jakby przez szalik.
  
  
  Nie zdawałem sobie z tego.
  
  
  Ale kiedy wszedł w plamę światła latarki, jego ego od razu było wiadomo.
  
  
  To był Barry Parson.
  
  
  Ale teraz nie miał brytyjski akcent. Mówił niepewna rodzajem mowy, co sprawiło, że uwierzyć w to, co do tej pory, w końcu grał tylko w rolę brytyjskiego tajnego agenta.
  
  
  Kto był?
  
  
  On podszedł z powodu stosy materiałów budowlanych i wyciągnął rękę, aby uścisnąć moją.
  
  
  Jej zimno.
  
  
  "Odpręż się - powiedział Barry Parson. "Wszystko jest w porządku. Jej Corelli. Rico Corelli".
  
  
  10
  
  
  Śnieg długo krążył wokół nas, i nikt wokół nas nie ruszyło się. Robiło się coraz zimniej i zimniej.
  
  
  "Dobrze?" - powiedział, pochylając się liże, starając się zobaczyć moją twarz.
  
  
  Na wszelki wypadek zacisnąłem "luger" pod ветровкой. "Jak mogę być pewien?" Jej zapytał ego. "Najpierw mówisz mi, że jesteś Barry Parson, a teraz mówisz, że jesteś Rico Corelli".
  
  
  Śmiał. "Chodź. To powinno być oczywiste! Dobrze=), i kto mógłby tu być, poza Rico Corelli?"
  
  
  "Każdy mógł być tutaj, aby odpowiedzieć na twoje korkociąg. Każdy, kto wiedział o spotkaniu".
  
  
  "Kto, poza Rico Corelli i zabitego dziecka?" zapytał.
  
  
  "Komary. On może to wiedzieć".
  
  
  "Myślisz, że jestem Komar?" - ze śmiechem zapytał Parson.
  
  
  "On był jedynym, który mógł wiedzieć, że Corelli spotkał mnie tutaj".
  
  
  "Bądź rozsądny! Nie Komar!"
  
  
  "Mówisz tak, ale ja jej nie znam".
  
  
  "Gdyby jej był Komárom, co bym tu robił?"
  
  
  "Staram się znaleźć Corelli i zabić ego".
  
  
  "Ale jej Corelli".
  
  
  To obracało się w zwykłą komedię. Jej posłusznie pokiwał głową. "Znośne, ty Corelli. Jest mi cholernie zimno. Usiądźmy w mój samochód i porozmawiamy".
  
  
  On uśmiechnął się. "Dobrze." Jej spędził ego przyjść do "Renault".
  
  
  "Dobra mała praca", - powiedział on.
  
  
  "Dobrze - powiedziałem. "Kiedy wynajmujesz, można uzyskać najlepsze".
  
  
  Jej otworzył drzwi swoim kluczem i wszedł do środka, a następnie wyciągnął rękę i otworzył emu drzwi pasażera. Wszedł do środka i zatrzasnął drzwi. Samochód качнуло. W środku nadal było ciepło.
  
  
  "Pozwólcie, że opowiem wam o Basiglio di Ванесси", - powiedział następnie minutą ciszy. "Wymiana. Próbowali mnie złapać w ciągu kilku miesięcy".
  
  
  "Oni"?
  
  
  "Ktoś wokół najwyższej jednostek mafii", - powiedział Parson. Jej nic na to nie poradzę; Jego wciąż myślał o nen, jak o Barry Парсоне,
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  a nie tak, jak Rico Corelli.
  
  
  "Ale skąd to wiesz?"
  
  
  "Mam tam też masz przyjaciół. Na szczycie. Capo hotel Capo, aby jej został wykluczony z łańcucha. Jest on usytuowany, aby był w pełni".
  
  
  "Jak ego na imię?"
  
  
  On uśmiechnął się. "Zapomnij o tym. Po prostu zaufaj mi".
  
  
  "Dobrze. Znaczy, Capo Capo hotel, żebyś odszedł".
  
  
  "Ten mnie zabić. Próbował powiedzieć mi już dwa razy. Raz na Korsyce. Raz w Neapolu. Jej był tam w doręczeniu".
  
  
  "Neapol? Głos skąd się wziął Komar".
  
  
  On uważnie spojrzał na mnie. "Ty".
  
  
  "Powiedzieli."
  
  
  "Hema?"
  
  
  "Nic."
  
  
  "Kiedy zaczęła drugi rzut się nie udał."
  
  
  "Ten, że na swojej willi na Korsyce?"
  
  
  On zmarszczył brwi. "Tak". Na to czekał. Następnie: "Kiedy ten zawiódł, jego zdecydował się odejść z firmy. Właśnie wtedy ją i przyszedł do was, ludzie".
  
  
  Jej skinął głową. "Ja o tym wiem". Nie ma jej. Ale słuchać ego opowiadanie było bezużyteczne. U mnie nie było decyzji o dowiedzieć się, czy to prawda, czy kłamstwo.
  
  
  "Dobrze. Kiedy wyruszyliśmy z Korsyki na jachcie, wziął z sobą Ванесси".
  
  
  "Aby zająć twoje miejsce?"
  
  
  "Tak. Kiedy dotarliśmy do Walencji, jesteśmy wytrzymały w porcie na dzień, a jej pozostał na brzegu, gdy ich nie ma".
  
  
  "Лисистрата płynął bez ciebie?"
  
  
  "Absolutnie fantastyczne. Ванесси odegrała Rico Corelli".
  
  
  "I kiedy wylądowaliśmy w Maladze, Ванесси wciąż grała Corelli?"
  
  
  "Tak". Zrobił pauzę. "Z pomocą Tiny Bergson".
  
  
  "Ванесси była w Maladze?"
  
  
  "Nie ma. On pozostał na jachcie. Myśleliśmy, że tak będzie lepiej. Wtedy nie będzie błędów. Mam na myśli, na wypadek, gdyby ktoś się dowie ego".
  
  
  "Czy może ktoś w Maladze zidentyfikować ciebie?"
  
  
  "Nam jednego szansę" - zaśmiał się Parson.
  
  
  "A potem?"
  
  
  "Potem skontaktował się z Tiną, i przyszła spotkać się z tobą".
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  "Przypuszczam, że ktoś wybrał ciebie, po tym, jak udał się za tobą do jachtu, włożył kombinezon i trafił".
  
  
  "WHO?"
  
  
  "Moscato, oczywiście. Kto jeszcze? On wie wyp mi wszystko. I on musi być, nie jedno oko z łodzi, gdy weszła. On po prostu chciał czasie, podczas gdy byli obok statku, aby wciągnąć was".
  
  
  "Dlaczego Moscato nie poznałem cię?"
  
  
  "On wie o łodzi, o Tine, o spotkaniu z wami, ludzie..."
  
  
  "Jest jasne. Ale on naprawdę nie poznałem cię".
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  "I on zadał cios i zranił Tina".
  
  
  "Dzięki bogu, że jej nie zabili!"
  
  
  Jej przyglądał mu się. Wdał się w minutę i dostal paczkę amerykańskich papierosów. Zapalił jedną i machnął zapałkę. Ostatnim razem on dostal hiszpańską papierosa. Ale wtedy, oczywiście, zagrał brytyjskiego tajnego agenta Barry parson ' a. Był wytrawnym aktorem i wiedział, jak skuteczny jest odpowiedni rekwizyty.
  
  
  "Jak jest teraz?" Zapytał ją.
  
  
  "Masz na myśli to, co mówią wokół kliniki?"
  
  
  "Tak". On wiedział.
  
  
  "Idzie".
  
  
  "Kiedy ona będzie w stanie dołączyć do was?"
  
  
  Zawahał się. "Wkrótce".
  
  
  "A potem-spotkania z moim partnerem?"
  
  
  "Prawidłowo". On uśmiechnął się. "Słuchaj, Tina - część oferty. Wiesz o tym, prawda?"
  
  
  "Tak - powiedziałem. "Ale najpierw chcemy się spotkać, a potem omówimy szczegóły".
  
  
  On skinął głową. "To wszystko, co teraz ma znaczenie".
  
  
  "Jedno mnie intryguje".
  
  
  "Który?" Dym uniósł się przed ego w twarz. W przedniej szybie "Reno" ją mógł widzieć odbicie osób ego, kiedy on znajdował się papierosa.
  
  
  "Jak można w ogóle trafiły po Komar w Torremolinos?"
  
  
  Śmiał. "Ostrożnie, tak?"
  
  
  "Bardzo miłe." Jej zrobił pauzę. "Zbyt delikatnie."
  
  
  Ego oczy скользнули w moim. "Co mówisz?"
  
  
  "Mówię, że nie mogę w pełni zgodzić się z twoją historią, Corelli. Wchodzisz w układ, gdy mam ostygnie Komarów, a potem grasz Barry parson ' a, tajnego agenta. Co daje?"
  
  
  "Wracamy", - powiedział poważnie Parson. "Słuchaj. Jej, wiedziałem, że chodziło ci o Komarem. Zgadza się?"
  
  
  Jej skinął głową. "Można się domyślić o tym, oczywiście. Ale dlaczego w ogóle były w Maladze? Mam na myśli, Rico Corelli. Ukrywali się w Walencji. Po co jechać do Malagi, aby wystawiać się na próżno?"
  
  
  "Ubezpieczenia" - powoli powiedział.
  
  
  "Ubezpieczenie?"
  
  
  "Ja był bezpieczny od momentu, gdy opuścił jacht w Walencji. Rozumiesz?"
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  "Dobrze. Sawczenko została na jachcie, aż minuty, kiedy zadano cios" Komarem ". Znowu w rzeczywistości?"
  
  
  Jej myśli. "Dobrze. Załóżmy, że w tym momencie powinieneś być w Sol y Nieve".
  
  
  "To, co powiedziałem Tine".
  
  
  "Tak myślałem. Mam na myśli, dlaczego przylot do Malagi pomogło? To był mój korkociąg".
  
  
  "Go do hotelu i dowiedzieć się więcej o tobie". On wzruszył ramionami. "Mam na myśli, że moje życie jest zapakowana w piękne małe zawiniątko. Jej zamiar w Zjednoczone. A ty i ta dziewczyna, co tam masz, moi strażnicy. Tak?"
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  "Tak, że ja ten co roku, jak wyzdrowiejesz.
  
  
  Nastąpiło długie milczenie. Jej patrzył na niego zimno. Patrzył na mnie tak samo zimno.
  
  
  "Skąd mnie zabrał?" Zapytał ją.
  
  
  On westchnął. "Dobrze. Patrz. Byłeś na polowaniu. Jej, wiedziałem, że masz zamiar spróbować znaleźć Moscato. Właściwie?"
  
  
  "Tak myślę".
  
  
  "Ja po prostu czekał, aż znajdę cię".
  
  
  "Zidentyfikował mnie wcześniej?"
  
  
  "O, tak, oczywiście. Jej patrzył, gdzie idzie Tina".
  
  
  "A potem poszli za mną i Хуаной w nocy?"
  
  
  "Oczywiście, oczywiście."
  
  
  "Na dom".
  
  
  "W rzeczywistości. Do tego czasu, jak uderzyłeś dziwkę - tę, która zajmuje się uprawiała seks w trójkącie z Moscato, a druga szeroka - wiedziałem, że jesteśmy w delle. Po prostu jej nie śledził".
  
  
  "Ale dlaczego
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  możesz się wybić przez to drogę powrotną, kiedy mam Moscato był martwy? "
  
  
  Ego oczy spotkały się z moimi. "Wszyscy popełniamy błędy, prawda?"
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Dobrze. Ale dlaczego historia z okładki?"
  
  
  "Jazz Barry Parson' A? Jej po prostu potrząsnął kurz z półki", - powiedział on, ze względu na brytyjski akcent Barry parson ' a. "I wydawało się, że to jest coś, co musisz zrobić w tej chwili. Co mam zamiar zrobić, to zdecydować i powiedzieć:" No i głos jej, stary dobry Rico Corelli! Teraz to nie ma sensu, prawda? "
  
  
  Jej śmiał się. "Mi do tej pory fretka nie podoba to rozdwojenie i potrójnie. Można od razu nawiązać kontakt z Хуаной. Miałeś z nią, tam, i jeszcze raz tutaj. Dlaczego po prostu nie bądź hej informacje, i poprosić ją, aby to sprawdzić? "
  
  
  Przygryzł sobie papierosa i wyjrzał przez przednią szybę. Śnieg padał, ale teraz słabszy. Jej podniósł oczy i zobaczył odbicie naszych dwóch osób w ponurej nocy.
  
  
  Ego oczy patrzyły na mnie.
  
  
  "Ja nigdy nie ufam sypialni" - powiedział, marszcząc brwi. "Mam na myśli, nawet nie moje własne. Jest to miejsce, które ją wynajął w Torremolinos. Skąd wiem, że Moscato nie zapisał mnie na taśmę, jeszcze zanim poszedłem za tobą do mu? W końcu, on myślał, że mnie zabił na jachcie. Ale może To była pułapka. Właściwie? Może tam nie Moscato, może być Moscato cały czas myślałem wyp mnie i czekał na mnie. Skąd mogłem wiedzieć? "
  
  
  Jej siedział.
  
  
  "I ten hotel. Jej niczego nie ufam. Nic podobnego. Myślę, że w każdym pokoju jest błąd. Musiałem przejść przez przyszłą spotkanie, bo to było częścią pierwotnego planu. Nie lubię odbiegać od pierwotnych planowania, bo to pozostawia zbyt wiele przez przypadek. Ponieważ wiedzieliśmy już siebie nawzajem, po prostu grał świetnie i nadal z tego momentu. Przykro mi, jeśli to miał poczucie porządku ".
  
  
  To miało sens.
  
  
  "Co teraz?" Zapytał ją.
  
  
  "Porozumieliśmy się w sprawie spotkania między mną a dziewczyną" - powiedział Parson ponownie rzeczowy. "Dostarczyć mikrofilm".
  
  
  "Gdzie?"
  
  
  "No, wiesz, co myślę o kilku. To daje prawo na dowolny numer. I nie lubię spotykać się z ludźmi w Prado Llano. Słuchajcie, a co powiesz na stok?"
  
  
  Jej myśli. "Tam jest pustynia, dobra - czasami. Na śniegu też nie ma owadów". Jej zaśmiał się, zastanawiając się, na ile to jest prawda.
  
  
  "Do diabła śnieg. Możesz strzelić do człowieka, aby paryż za pomocą wału obiektywu". On drgnął. "Wcale mi się to nie podoba".
  
  
  "Ale jeśli nikt nie wie, że jesteś Corelli..."
  
  
  "Kto to powiedział? Ponadto, jest jeszcze jeden zły moment. Jeśli Moscato nadal istnieje, a jej pewny, że potem, jak Arturo kupiłem ego - on będzie za tobą i za twoim szerokim, naprawdę?"
  
  
  "O Juan?"
  
  
  "Oczywiście! Tak, że muszę ją zobaczyć coś, co rzuca się w oczy, i w tym samym czasie jest chroniona".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "To trudny bibl do wypełnienia".
  
  
  "Nie? A co z jednej wokół tych kolejek linowych? Gdy jesteś w jednym wokół nich, izolowane, samotni i bezpieczeństwo!"
  
  
  Jej o tym myślałem. "Gondola? Jej, rozumiem, co masz na myśli. Usiądź na nie z nią, i przejdziemy razem. Gdy jesteś tam, zamknięci w linową, można zabrać cię w kontrolowanym środowisku, i nikt nie stanie się mądrzejszy. wszystko jest na filmie? "
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  Jej siedziałem i myślałem. "Ale ktoś może jeszcze strzelić w ciebie ze stoku".
  
  
  "Głosowanie, gdzie wchodzisz, stary - powiedział Parson, wracając na brytyjski uniwersytet. - Wsiadasz na narty, stoisz na stacji Боррегилас i osłaniasz nas, kiedy jesteśmy blisko".
  
  
  Jej o tym myślałem. Podoba mi się. Im dłużej myślał o tym, tym bardziej mi się to podobało.
  
  
  "Kupię to" - powiedziałem.
  
  
  "Jak długo?"
  
  
  Jej powiedział: "Jutro w dziesięć rano?"
  
  
  "Rzeczywiście" powiedział Parson. "Będę się trzymał z daleka od Huany. Nie chcę żadnych komplikacji, kiedy jesteśmy tak blisko do zawarcia transakcji".
  
  
  "Powodzenia" - powiedziałem.
  
  
  Stał w śniegu, przystosowujące kurtke. Jej, czuł, jak chłód хлестает przez otwarte drzwi, chociaż śnieg prawie całkowicie zszedł.
  
  
  "Zacznij" - powiedział Parson. "Pójdę za tobą w dół".
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  On zatrzasnął przede mną drzwi i pospiesznie wokół pomnika, gdzie i zniknął na myśli.
  
  
  * * *
  
  
  Renault odpaliło bez problemów. Dał emu trochę się rozgrzać, a następnie zaczekać, dopóki nie zobaczyłem Simcę, że zza rogu pomnika, ee reflektory ukośnie w dół na zaimprowizowanej drogę. Następnie pojechał, pojechał po krótkiej drodze dojazdowej do autostrady. Jej machnął Парсону w lusterko wsteczne.
  
  
  Zobaczył ją "Simcę", która zajmuje się szła za mną, jej światła migotały w padającym śniegu.
  
  
  Zwroty i obroty były dość ostre, wymagały ciągłego hamowania i zmiany biegów na niższy bieg. Jej zaczął czerpać przyjemność z jezdni, kiedy poczuł pierwszy промокшую układu hamulcowego.
  
  
  Jej schodził w dolinie wokół czarnej miki, вздыбленной w górę, gdzie droga została wysadzona w powietrze w postaci w kształcie litery V, rowy. W końcu ją zobaczyłem, jak chodnik robi szybki ostry wskaźników bezpośrednio.
  
  
  W środku brzucha fazy jego zaczął hamować i poczuł poślizgowi. Jej, myślałem, że przez przypadek natknąłem się na mrożone miejsce na drodze, i próbował ponownie. Ale to nie było zamarznięte miejsce.
  
  
  Ponownie nacisnął na zastraszanie, aby uzyskać pewne przyczepność przy zmianie biegu na niższy, ale
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Prześladowanie, wydawało się, że nie przekazywał żadnej mocy na koła.
  
  
  Jej rozpaczliwie naciskał dźwignię zmiany biegów, ale teraz jej jechałem zbyt szybko, aby włączyć, i nie mógł się przełączyć na niższy bieg.
  
  
  Jej zwolnił podłogi, gdy wyjechał na skos, ale prędkość była zbyt wysoka. Na szczęście krzywa był bardzo dobry. Jej zrobił wskaźników. Ale zaraz jej zderzył się z szybkim obrotem w lewo, w kierunku przeciwnym, i ponownie nacisnął na zastraszanie, mając nadzieję, że jadąc część da mi sprzęgło tutaj. Ale ja nie czułem nic, oprócz mokrej nieskuteczność.
  
  
  Nic.
  
  
  Jej mocno skręciłem koło i odwrócił. Droga wyprostowała się, ale poszła w dół, gdy autostrada przeszła w długi gładki trawers, przecinające wysoki skalisty stok. Na końcu wędrówki go zobaczyłem fajny wskaźników temu z wielkim znakiem ostrzegawczym na autostradzie przed nami.
  
  
  Ponownie nacisnął na znęcanie się, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Jej naciskając na dźwignię zmiany biegów, ale nie był w stanie zmniejszyć ego do minimum. Jej zaczął kręcić kołem, starając się uzyskać tarcie typu odśnieżarki, aby zmniejszyć prędkość pojazdu, aby ją mógł zmniejszyć to cholerstwo na ograniczonej transmisji.
  
  
  Nie powiodło się.
  
  
  Ją zobaczył za sobą światła parson ' a, i zastanawiałem się, patrzy czy on za mną w S i łamie głowę nad moim niewytłumaczalny złym jazdy.
  
  
  Jej dwa razy мигнул światłem, jako swego rodzaju sygnał o pomoc.
  
  
  Krzywa wszystkie zbliżała się i zbliżała, i zupełnie nie mógł kontrolować prędkość Renault. Jej, myślałem o tym, aby przedostać się przez wewnętrzną dół rowu, ale postanowił, że szansę rozbić osi i oderwać koła jest zbyt duży, aby ryzykować. Ponadto, jej mógł rozbić się płasko o сланцевую ławica, która zajmuje się wznosiła się wokół rowów, gdy kierownica wyrastała wokół moich pleców.
  
  
  Opony завизжали, jej skręcam koła w lewo, aby zbyt szybko obracać. Jej uderzył w wysoki brzeg po prawej stronie ode mnie. Renault zjechał z pobocza i skierował się otwarcie do zewnętrznej krawędzi drogi, na którym było około stóp skały, насыпанной pod выкрашенным w kolorze białym drewnianym ogrodzeniem, тянущемся na około dwadzieścia metrów.
  
  
  Jej uderzył bokiem w poręcze, wyrwałeś coś z kulka "Renault", a następnie ruszyłem z powrotem do kopca. Ale jej mocno pociągnął i ponownie ustawił samochód.
  
  
  Przede mną droga nadal szybko schodzić. W każdym metrów ode mnie zobaczył ją jezdnie, nagle поворачивающую prosto, z jeszcze jednym drewnianą osłoną, chroniącą wskaźników, i bardzo dużym wskaźnikiem przed zakrętem.
  
  
  Jej nigdy nie da się zrobić ten wskaźników.
  
  
  Jej usłyszał w pobliżu jego ucha pomruk silnika i szybko się odwrócił.
  
  
  To był Parson.
  
  
  Strzelił z "Sims" mimmo mnie i strzelił na jezdni przed nami.
  
  
  Zastanawiałem się, co, krawiec cholery, on próbuje zrobić. Jej hotel krzyknąć emu, ale nie stahl.
  
  
  Wyciął mnie otwarte przede mną, i o mało nie krzyknęła, żeby odszedł z drogi i mnie uderzył.
  
  
  Ponownie nacisnąłem dźwignię zmiany biegów, desperacko próbując przejść na szczebel niżej, ale to było bezużyteczne.
  
  
  Parson było otwarte przede mną. Niemal zamknął oczy, czekając na katastrofy.
  
  
  Tak się nie stało.
  
  
  Nagle mój przedni zderzak opukiwał tylnego zderzaka parson ' a. Jej, widziałem, jak czerwone światła stopu Simca parson ' a мигали, to gasły, to gasły, to znowu gasły.
  
  
  Ją zwalnia.
  
  
  Był to stary trick - zatrzymać сбежавшую samochód, притормозив samochód przed nią, aby spowolnić samochód z tyłu.
  
  
  Jej dobrego trzymał kierownicę, bo wiedział, że jeden kamień w niewłaściwym miejscu na jezdni resetuje Renault ze zderzaka Simca, i mnie rzuca się w lewo lub w prawo, a następnie co jej соскальзываю z замедляющейся maszyny i Iść albo w przepaść, albo na krawędzi klifu w powietrze.
  
  
  Zastraszanie parson ' a nadal miga i miga, a do czasu, gdy zbliżył się do zakrętu, zatrzymał mnie. Włączyłem wsteczny i celle do samochodu, drżąc.
  
  
  Drzwi się otworzyły, i Parson wyszedł przez kartę sim. Wrócił do mojego boku maszyny i wokół niego, padał śnieg.
  
  
  Moje światła paliły się na zewnątrz, oświetlając tylną część Simca i pokazując parson ' a, stojącego tam w nocy.
  
  
  "Nie będę pytać, co się stało" - powiedział wolno Parson. "Ktoś trafił w twój Reno".
  
  
  Jej skinął głową. "Dziękuję za pomoc. To był dobry trick".
  
  
  My zatrzymaliśmy się w bar Esqui Prado do tego, jak ją zawiózł samochód do garażu. Miałem trzy люмумбы i kawę, i nadal czułem się nie do końca dobrze.
  
  
  11
  
  
  Jej wrócił do swojego pokoju, potem krótkiego pobytu w barre Esquí z Парсоном. Rum i czekolada w лумумбе trochę pomogło mi się uspokoić, ale jej wciąż drżał, gdy włożyłem kluczyk w drzwi i wszedł do środka.
  
  
  Włączając świętym, ją usłyszał szelest w drugim końcu pokoju, a następnie drzwi, łącząca drzwi, otworzyły się, i Juana znajdowała się tam z szeroko otwartymi oczami. Wydawało się, że dopiero co obudziła się z głębokiego sklepienia.
  
  
  "Spotykasz się z nim?"
  
  
  "Tak" - powiedziałem. Szybko podszedł do biura i tam wziął notatnik. Szybko wypisali na nen "pluskwę" i pokazał hej.
  
  
  Skinęła głową, że zrozumiałam.
  
  
  "Jak to się stało
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  iść? "- zapytała mnie.
  
  
  "Nie ma o czym informować. Muszę zobaczyć ego ponownie". Jej był zajęty pisaniem w notatniku. "Można spotkać się z nim jutro w dziesięć godzin w gondoli. Szczegóły później".
  
  
  Ona skinęła głową.
  
  
  "Teraz idę spać i trochę odpocznę".
  
  
  "Dobrze" - powiedziała.
  
  
  Jej wskazał na drzwi do holu, dając do zrozumienia, że wkrótce spotkam się z nią na zewnątrz.
  
  
  "Dobranoc, George" - powiedziała i wróciła do swojego pokoju.
  
  
  Jej zdjął ubranie, przebrałem się w czyste i wyszedł na korytarz. Juana siedziała i paliła papierosa.
  
  
  "Czy jesteś pewien, że w pokojach oczekują?" zapytała.
  
  
  "Pozytywnie".
  
  
  "Spotykasz się z Corelli?"
  
  
  "Tak. Wiemy ego, jak Barry Parson".
  
  
  Studiowała mnie. "Jestem prawie zgadł o tym".
  
  
  "Zrobiłem, jak również."
  
  
  "Możesz być pewien?"
  
  
  "Jak mogę być całkowicie pewny? Ale spotyka cię na linową, gdzie, krawiec weź dostaniesz materiały"
  
  
  "Co to jest?"
  
  
  "Dam radę", - pewnie powiedziała.
  
  
  "Dobrze. Ją osłaniał cię z wyciągów narciarskich. Corelli tak chce".
  
  
  "Ale, jak Komar mógł dowiedzieć się o spotkaniu między nim a tobą?"
  
  
  "On cały czas czuwał nad nami".
  
  
  "Postaram się nim opiekować".
  
  
  "Nie martw się. Jej zajmę się tym. Po prostu spotkaj się z Corelli i dowiedz się, żartuje nad nami, czy nie".
  
  
  Ona spojrzała na mnie. "Dlaczego on nie dał mi informacje wcześniej?"
  
  
  "On powiedział, że chce mieć pewność".
  
  
  Ona wzruszyła ramionami. "Przypuszczam, że to ma sens".
  
  
  "Usiądź z nim kolejką linową i zejdź na dół na nartach od Боррегилас. Jej spotkamy się w barze na dole, kiedy to wszystko się skończy. Potem szybko na dół i sprawdzić jego autentyczność rzeczy".
  
  
  "Malaga?"
  
  
  "Granada. U AX jest tam nadajnik".
  
  
  "Dobrze."
  
  
  Jej, wrócił do pokoju i wyciskaniu spać.
  
  
  * * *
  
  
  Teraz jej mógł wszystko widzieć wzdłuż skalistego grzbietu. Słoneczny święty był czysto-białym. Śnieg, święty, pan oślepia oczy, ale użyłem filtr w okularach Zeiss 60x.
  
  
  Kolejka poruszała się w górę, a ja wyraźnie dostrzegł żółty sweter Huany. W środku były tylko ona i Parson. Gondola zwykle wiezie czterech, i wiedział, że Парсону musiałem dać napiwek serwisantom na prywatną wycieczkę, ale nie martwiłem. Miał na to pieniądze.
  
  
  Ponownie walcowane na pole w okularach, i wtedy ją zobaczyłem ego.
  
  
  * * *
  
  
  Leżał na brzuchu na granitowym występie mniej więcej w połowie drogi między Боррегилас i Prado Llano. Był ubrany w szarą szatę, tak, że dokładnie сливался z слюдой i granitem łupka. Ale mogłem zobaczyć, że to jednak mężczyzna, i widziałem, że trzymał w ręku długi karabin wzdłuż skały. Do karabinu został dołączony celownik.
  
  
  Nie mogłem komuś typ karabinu na punkty.
  
  
  Leżał bardzo spokojnie i czekał. I patrzył na gondoli z Хуаной i Парсоном. Jak dowiedział się, że ego zabierają? Jak on mógł wiedzieć?
  
  
  Parson? Czy Parson wymianą? Ktoś konfigurowała Juanowi? Informacje ponownie wyciekły? W naszych pokojach nikt nam nie powiedział słowa. Nikt, oprócz mnie i parson ' a, nie wiedziałem czas i miejsce.
  
  
  A jednak zabójca leżał w oczekiwaniu.
  
  
  Moscato? Jest całkiem możliwe.
  
  
  Ją rozpiął kurtke i dostal "luger". Jej traktowali ego i wsunął na minutę wiatrówki. Musiałbym przekroczyć stok i oparcie na skale, aby dostać się do niego. Wtedy będę musiał переползти na kamieniach i zabić go, zanim będzie mógł uderzyć.
  
  
  Nie było innego wyjścia. Jeśli ją zostawię Moscato w życiu, znów spróbuje zdobyć Rico Corelli - próbuj, aż emu się to nie uda!
  
  
  Sądząc po szybkości kolejki linowej i siedziby osoby na skałach, u mnie było około pół minuty, aby wykonać ruch.
  
  
  Trochę go sprawdził zejście, aby uniknąć niebezpiecznego magnata, i przejechał tuż poniżej jego. Kiedy ją uderzył w dolną część zjeżdżalnie, że coś się stało z resztą śniegu na górze, i nagle odkrył, że utonięcia w górce na kolana. Jej толкался i walczył, i śnieg opadł ze mnie. Miałem szczęście. Ogromny balon toczącej się śnieg nadal odchodzić ode mnie i uderzył o skały w pobliżu.
  
  
  Jej stracił cenne sekundy.
  
  
  Skały były przede mną, ale ja jej nie widziałem człowieka, leżącego pode mną. Musiałem zdobyć punkty i powoli przesuwać za granią.
  
  
  Potem ją zobaczył ego.
  
  
  Mnie potrącony z kursu o około sto metrów! Był zbyt wysoki.
  
  
  Szybko zaczął ponownie zejść ze wzgórza, wracając w drugą stronę, крещаясь z tego kursu i wracając do punktu, znajdującego się w zasięgu ręki osoby na skałach.
  
  
  Jej odejść zaciski i położyłem narty w kamienie, aby nie соскользнули. Następnie wyciągnął ją punktach i spojrzał na krawędzi skał.
  
  
  Jej, widziałem, jak kolejka linowa powoli wznosi się pomiędzy drugim i trzecim stalowymi podporami. I ją mógł widzieć człowieka z karabinem, który mocnego trzymał ego i delikatnie prowadził z gondolą, aż ona poruszała się w górę паучьим stalową linkę.
  
  
  Jej нацелил "luger" w głowę mężczyzny i strzelił.
  
  
  Gogle uderzyła o kamień i gdzieś się oderwał. Słyszałem śpiew odbicia.
  
  
  Mężczyzna szybko się odwrócił. Jej widział niewyraźną plamą na jego białej twarzy. Szybko wygiąć swoje plecy, odwrócił się i нацелил na mnie karabin - celownik i to wszystko.
  
  
  Gogle wpadła w śnieg za mnie - zbyt blisko
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  komfortu.
  
  
  Jej strzelił ponownie. Ale on uciekł na myśli zaraz potem strzał. Nie mógł ego widzieć.
  
  
  Usiadł tam, jej bezskutecznie próbował ego znaleźć.
  
  
  Jeszcze jeden strzał złamał kamień ręką.
  
  
  Jej пригнулся.
  
  
  Gondola powoli poruszał się po cienkiej linie, i mogłem zobaczyć żółty sweter Huany, i to wszystko, na co będę zwracał uwagę.
  
  
  Rewolwerowiec wstał i odwrócił się ode mnie, celując w gondoli. Jej strzelił ponownie.
  
  
  Upadł, crouching niski za skałę, nie trafił. Jej, widziałem, jak wbił się w skałę, i dążąc do gondoli.
  
  
  Jej zaczął przez skały, ale wiedziałem, że nie mogę dotrzeć do niego na czas.
  
  
  Klikając zaciski do liny, jego sel na narty i rozpoczął zejście, trzymając w jednej ręce dwie pałki, w drugiej - luger. To nie była najbardziej wygodne narciarska pozycji, którą jej mógł sobie wyobrazić.
  
  
  W miarę postępów jej, wiedziałem, że nie mogę strzelać na nartach, i w ten sposób spędzam więcej cennego czasu.
  
  
  Jej zszedł na poziom, na którym usiadł, wyrwał się z mocowań i usiadł, przekroczył kamienie.
  
  
  Głos jest!
  
  
  Jej strzał.
  
  
  Celował w gondoli, i strzelił dokładnie tak samo, jak ja odpalilem, - lub, być może, przez ułamek sekundy później mnie. Co by się stało, mój własny strzał, najwyraźniej, doprowadził do tego, że on się zaciął, i ego ładunek nieszkodliwe, jak trafił na podłoże, gondole, a nie przez okno do składania dolar parson ' a.
  
  
  Jej wpadł w strzałki.
  
  
  Upadł twarzą na kamienie, a następnie reflex ruchem odwrócił się i rozwinął karabin, dopóki ona nie była skierowana wygranych prosto na mnie.
  
  
  Jej, skoczył do tyłu i w śnieg, przesuwanie z góry. Kule leciały wokół mnie, ale żaden nie trafił. Ponownie zachód słońca na skałę, przywiązanie do diaska do zakupu.
  
  
  Kamień był śliski, ale jej переполз na niego, a gdy obok mojego ucha rozpadł się jeszcze jedna gogli, podniósł jej głowę, wyraźnie widział ego i strzelił emu na szyję.
  
  
  Od razu spadł. Krew wybuchła wokół niego czerwoną chmurę.
  
  
  Potem leżał w kałuży lodowatej zaczerwienienia, kiedy do niej podszedł do niego.
  
  
  To był Альфреддо Moscato.
  
  
  Komar.
  
  
  Swat!
  
  
  * * *
  
  
  Karabin, która zajmuje się strzelała do mnie i która zajmuje się miała zabić Rico Corelli w gondoli, był karabin Winchester Model 70 Super Grade, откалиброванной pod amunicja 30-06 Springfield z celownikiem optycznym o zmiennej mocy Bausch & Lomb Balvar Lee dot. To był piękny wiercenie broni.
  
  
  Nabój 30-06 Springfield Hi-Speed, z ostrzem z brązu może zapewnić początkową prędkość 2960 stóp na sekundę i szybkość 2260 metrów na sekundę na odległość 300 metrów, uderzając z siłą 2920 stóp-funtów energii kaganiec i 1700 ft-funtami. funtów na 300 metrów. Widok z regulacją mocy Bausch & Lomb regulowana w zakresie od 2 1/2 do 4 razy, w tym wysokość i wiatr podlegają tylko dwoma ruchomymi częściami.
  
  
  Jeśli coś może pomóc zabić człowieka ze zdalnego miejsca strzelania, to ta kombinacja mogła.
  
  
  Jej, pochylił się nad martwym człowiekiem. Miał portfel i papieru, ale byli wyraźnie naruszone. Imię zostało powiedziane Наталио Di Цезура, a w gazetach napisano, że przyjechał w Bari, Włochy.
  
  
  Miał ciemną skórę, ciemne włosy, ogolone niebieskie podbródek i pałeczek. Ego bokobrody były niższe zwykłych, ale nie były zbyt długie.
  
  
  Był ubrany w dobrą wiatrówkę i obcisłe spodnie narciarskie.
  
  
  Jej, odwrócił się na dźwięk nagłych kroków na kamieniach. Odyna Cywilnej, straży zszedł do miejsca, zdjąłem narty i poszedł do mnie z notatnikiem w ręku. Jej, zauważyłem, że kabury ego pasa bezpieczeństwa była rozpięta.
  
  
  Patrząc na mnie, nic nie mówił, a następnie podszedł do skały, gdzie leżał trup. Pochylił się, spojrzał na ciało, a następnie dokładnie zbadane ego i zrobił kilka notatek.
  
  
  Dotknął szyi trupa i sztuczne piersi puls. Jej mógł powiedzieć emu, że ego tam nie będzie. On dostal, papieru, zbadane a następnie zbadał Winchester 70 i celownikiem.
  
  
  Wstał i odwrócił się do mnie.
  
  
  "Wybaczyć, że przeszkadzam, panie" - powiedział po angielsku.
  
  
  Jej uśmiechnął się. "Skąd wiesz, że jestem anglikiem?"
  
  
  "Wiem, że jesteś amerykaninem" - poprawił mnie z uśmiechem. "Swoimi nartami".
  
  
  To byli austriacy, ale ja ją kupiłem ih w San Valley. I to było na nich widnieją.
  
  
  "Byłeś świadkiem tego nieszczęścia?" - zapytał, delikatnie, ale pewnie.
  
  
  Jej, wzruszył ramionami.
  
  
  "Być może bardziej, niż świadek. Być może były przyczyniają się do śmierci tego człowieka?"
  
  
  Jej nic nie powiedział. Gdy chciał powiedzieć mi moje prawa? Ale, oczywiście, w Hiszpanii w ogóle nie odczytał swoje prawa.
  
  
  Jej zaczął rozpinać kurtke, żeby wyciągnąć portfel.
  
  
  Broń "miejscowości guardia", "amerykański Colt" kaliber 45, natychmiast okazało ego w ręku i прикрыло moje życie.
  
  
  "Przepraszam, proszę pana, ale, proszę, nic nie wyjmuj wokół kieszeni".
  
  
  "Ja po prostu chcę przekazać swój dowód tożsamości" - uśmiechnąłem się. "Przyszedłem na zalecenie pani Mitcha Kelly wokół Malagi".
  
  
  Jego twarz przemknęło rozpoznanie. "A. Jasne. Tu masz ego karta. Również jeden wokół twoich". Spojrzał na nie i powoli cofnął się z powrotem w plastikową teczkę. Oddał portfel i z inteligentnym swat zatrzasnął ego.
  
  
  Ją wziął i schował.
  
  
  "Przepraszam, proszę pana. Nie n
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Czekam na ciebie dla każdego przesłuchania. Jeśli chcesz odejść? "
  
  
  Ach, ta cudowna mała godło TOPÓR w rogu karty Mitcha Kelly, który, wydawało się, że wszyscy znali i kochali.
  
  
  Jej, odwrócił się i wskazał na martwego człowieka. "Jest on znany ci?"
  
  
  Guardia pokręcił głową. "Nie sądzę. Ale się dowiem".
  
  
  "Uprzejmy rada" - powiedziałem. "Ten człowiek może być poszukiwany w Maladze za przestępstwo. Zabójstwo".
  
  
  "Och."
  
  
  "I za zabójstwo chłopca wczoraj otwarcie tutaj, na Prado Llano".
  
  
  Oczy Guardia zwęziły się. "Wiesz, bardzo wiele rzeczy, proszę pana".
  
  
  "To moja sprawa. Wiedzieć wiele rzeczy. I przechwytywanie ih" - dodała z uśmiechem.
  
  
  On отсалютовал. "Prima opieki przepraszam za zamieszanie ciebie. Myślę, że dobrze by było, gdyby nie było cię tutaj, kiedy przyjedzie mój kolega. Jest trochę młody i impulsywny".
  
  
  Jej spojrzał w górę stoku. Jeszcze jedna Guardia został na nartach i biegła w dół.
  
  
  "Dziękuję."
  
  
  Skłonił się w pas i отсалютовал. "Powiem panią Kelly, że się spotkaliśmy".
  
  
  Jej wsunął w zaciski, podniósł swoje drążki i szybko zszedł do Prado Llano.
  
  
  * * *
  
  
  Przez pół godziny ją, wrócił do hotelu. Juan czekała na mnie w salonie przy dużym kominku.
  
  
  Byliśmy sami.
  
  
  Jej twarz świecił nawet wzbudzeniem. "Mam to", - szepnęła do mnie.
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  "Co to był za emocje?" - pomyślała.
  
  
  "No co zrobiłem Moscato i zabił ego".
  
  
  Jej twarz zbladł. "Jak dowiedział się, że spotykamy się na linową?" zapytała. "Nikt nie wiedział, oprócz ciebie i mnie - i parson 'a".
  
  
  "Myślisz, że Parson naprawdę Corelli?" Zapytał ją.
  
  
  Ona wzruszyła ramionami. "On na pewno dużo wie o sieci narkotyków. I jest gotów dać nam to na srebrnej tacy. Jej bardzo podekscytowany".
  
  
  "Czy byłeś kiedyś rozczarowany?" - zabawa spytałem.
  
  
  "Bardzo solidnie. Jak tylko zaczęliśmy grać z tym pierwszym zastąpione Corelli".
  
  
  "Dzisiaj nie, gdy dostanie wszystkie w Granada".
  
  
  "Ja nie mogę być pewna, że informacja jest wiarygodna, Nick", - powiedziała, jak gdyby myślała o tym od jakiegoś czasu i w końcu podjęłam decyzję. "Wydaje się straszliwe, że jestem tak daleko i nie mogę powiedzieć, że Corelli autentyczne, czy nie".
  
  
  "Nie martw się. Bank pamięci TOPÓR będzie wiedział".
  
  
  "Ale zastanawiam się, dlaczego wysłali mnie tu na samym delle". Teraz ona żachnęła.
  
  
  "Zapomnij o tym. To część pracy".
  
  
  Mechanik w garażu Prado Ллано przeprosił. "Dostanę ego do dwóch godzin dnia. To wystarczająco szybko dla ciebie, panie?"
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "To musi być. Co się stało?"
  
  
  "Płyn w hamulcu szczeliny, panie".
  
  
  "Z jakiego powodu?"
  
  
  "Zerwany rurociągu". Nie chciał wiele mówić.
  
  
  "Przerwa?"
  
  
  "Bardzo dziwne, proszę pana" - wyznał. "Nie części linii do cieczy zużywa się w ten sposób. W rzeczywistości, to jest niemożliwe".
  
  
  "Więc co się stało?"
  
  
  "Linia zerwane".
  
  
  "Rana?"
  
  
  "Wygląda na to, proszę pana". Teraz emu było nie w sobie. Takie rzeczy były emu niezrozumiałe.
  
  
  "Ktoś specjalnie wyciąłem to?" Zapytał ją.
  
  
  "Nie wiem. Nie chciałbym o tym mówić. To poważne oskarżenie".
  
  
  "Ale ładowania nie ma nikogo, więc dlaczego nie powiesz?"
  
  
  Widział, jak się uśmiecham. "Dobrze. Jej mówię, że ktoś podciął tę linię, senor. Ciach! W tym jest sens?"
  
  
  "O tak - powiedziałem. "To ma sens".
  
  
  Chłopiec wyglądał na poważnego. - To znaczy, że masz wroga, senor. Może być, mąż jakiejś kobiety?
  
  
  Hiszpanie takie nieuleczalne romansu!
  
  
  "Tak" - powiedziałem. "Czuję, że to może być. Ale warto, rozumiesz?"
  
  
  On promieniał. "To dobrze. Dobrze!"
  
  
  "Będę w dwa".
  
  
  "O, jest jeszcze jeden drobiazg - powiedział.
  
  
  "Który?"
  
  
  Znowu zawahał się, patrząc, aby corocznie, nie słucha, czy ktoś.
  
  
  "Wiesz, co to jest?" wyjął coś wokół kieszeni i trzymał w ręku.
  
  
  Wziął ego ego dłoni. To była piękna błąd. Magnetyczny nadajnik w połączeniu z пеленгатором. Piękny model! Dokładnie profesjonalnie. Chyba, japończyk czy niemiec.
  
  
  Jej, patrzył na to. "Nie mam pojęcia, co to jest".
  
  
  "Ja też, proszę pana".
  
  
  "Gdzie znalazłeś to ten gadżet?"
  
  
  "Był przymocowany do dolnej części Renault, panie".
  
  
  "To ciekawe. Myślę, że to po prostu wystartowało z autostrady, gdy jechał".
  
  
  "To jest magnetyzm, wiesz, panie? Jej pomyślałem, że to będzie ciekawe zobaczyć to"
  
  
  "Ja... bardzo ciekawe".
  
  
  Jej położył namierzanie na minutę i wyciągnął kilkaset peset. Jej przekazał ih chłopcu. "To dla ciebie" - powiedziałem. "Za zainteresowanie i milczenie".
  
  
  "Rozumiem, proszę pana".
  
  
  Jej był pewien, że to prawda.
  
  
  Teraz wiedział, jak Moscato dowiedział się o spotkaniu kolejką linową.
  
  
  Jej sam powiedział emu 1
  
  
  Dwanaście
  
  
  Kiedy Хуаной siedzieli w ogrodzie pałacu Alhambra, podszedł do nas niewysoki, ciemnowłosy, ciemnych oczach, perwersyjne romów w imieniu Гервасио Альбанес. Prowadził naszą podróż, która zajmuje się szła do przodu. W zamyśle Juana i jej pozostały w tyle.
  
  
  "To ciepło do Andaluzji" - powiedział z bardzo dobrym angielskim akcentem.
  
  
  "Ale nie dla Maroka" - powiedział reumatyzm, ponownie przeszkód przez dla Hawk i zupełnie ребяческую System rozpoznawania utworzony AX.
  
  
  Skinął głową
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Jej rozejrzał się. Pod перцовым drzewem siedziała betonowa ławka, a on nas tam zaprowadził. Siedzieliśmy razem, patrząc na prowadzących basen i duży мавританскую bramę naprzeciwko.
  
  
  "Mam dla ciebie wieści" - powiedział szeptem. "Musimy się spotkać raz potem zakończeń reszka".
  
  
  "Wieści?" Zapytał ją.
  
  
  On przyłożył palec do ust. "Potem. Na wzgórzu naprzeciwko". Wskazał palcem mimmo Alhambry na zboczu wzgórza na północny-wschód. Nam jak powiedzieliśmy wcześniej, że na wzgórzu było kilka jaskiń, grot, w których wciąż żądła dużą liczbę romów. Właściwie, to powiedział nam sam Жервазио.
  
  
  Jej skinął głową. "A potem wycieczki. U wejścia do Alhambrę".
  
  
  Tłum u wejścia do Alhambrę zaczęła się rozrzedzać, kiedy wyszliśmy, Гервасио prowadził nas do parkowania.
  
  
  "Masz samochód?"
  
  
  "Niestety, nie ma" - uśmiechnął się Жервазио. On lille zaklęcie w kierunku Huany. "Mam tylko bardzo mała Ламбретта ...
  
  
  "Nie stodoła krew na całą drogę - powiedziałem. "Chodź z nami. Zabierzemy cię tu później i będziesz mógł odebrać Ламбретту".
  
  
  "Jesteś całym hotelu, a taka".
  
  
  "Negatywnie. My po prostu praktyczne. Nie możemy tracić czasu na podróż tam i z powrotem, czekając, aż przezwyciężyć wielkie wzgórza. Dokąd pójdziemy?"
  
  
  "Mieszkam w jaskini, senior, - tragicznie powiedział, dając Juan więcej soku oczami.
  
  
  Patrzyła na niego. On docierał do rodzin.
  
  
  "Zapomnij o tym, Джервазио. Założę się, że masz na dnie jaskini jest четырнадцатилитровый dzban pełen stałych złotych монетт.
  
  
  Ego oczy zabłysły. "Jesteś zabawny człowiek, proszę pana".
  
  
  Гервасио i Juana wspiął się na tylne siedzenie. On patrzył na nią nieufnie podchodzą, ale widziałem, jak ego oczy czasami patrzą na mnie w lustrze.
  
  
  "Zejdźcie tu, proszę pana, a następnie w prawo" - powiedział mi i nadal biegać, aż po krótkim czasie, nie zatrzymał się przed dziurą w powyżej. Wokół były zaparkowane inne maszyny, a także kupa motorów. W większości były fotele i peugeot. To była jedna wielka karty kredytowej w błocie.
  
  
  "Siedzimy tu".
  
  
  Jej skinął głową. Jej, patrzył na niego w lusterku. "A teraz nowości, Жервазио".
  
  
  Senior Mitch Kelly chce, aby natychmiast zadzwonił emu do Malagi".
  
  
  "Wyjaśnił, dlaczego?"
  
  
  "Oczywiście, że nie, senor. Ale on był stały".
  
  
  "Gdzie ją mogę nazwać ego?"
  
  
  "Mam linie wewnątrz domu".
  
  
  Wskazał na wejście do jaskini.
  
  
  Jej, spojrzał na Juanowi. "Chodź, chodź".
  
  
  Wyszliśmy i poszliśmy za Жервазио w jaskini. Wewnątrz był wyposażony, jak każdy dom, z ciężką hiszpańskiej meble i dywany na утрамбованном klepisku podłodze. Były żarówki i lampy, które są zawarte w gniazdka elektryczne. W głównym pomieszczeniu stał się bardzo silny zapach gotowania.
  
  
  Гервасио podszedł do biblioteczkę w końcu pokoju i wyciągnął skórzany futerał, który zdementował pojawiające się w mediach doniesienia mi R / T Mitcha Kelly w kryjówce w Maladze.
  
  
  Jest on podłączony ego i dał na rozgrzewkę. Jej siedział i patrzył na niego. Juan wstała i ominela wokół, z trwogą patrząc na draperie na ścianach, misternie utkany gobeliny, koronki, pokrycie stoły, w internecie.
  
  
  Гервасио dał litery kodowe i odpowiedział na zapytanie Kelly o identyfikacji.
  
  
  "Kelly?" - powiedział jej przez chwilę. "Dlaczego gorąca linia?"
  
  
  "To dziewczyna. Zmierza w Sol y Nieve".
  
  
  "W rzeczywistości. Więc?"
  
  
  "Masz problem?"
  
  
  Jej zatrzymał się, patrząc na Жервазио. "Kłopoty?"
  
  
  "Cóż, jeszcze nie podniósł rzymski nos. Właściwie?"
  
  
  "Na samym delle mamy".
  
  
  Nastała cisza. "Słuchaj - powiedziała Kelly. "Wczoraj zadzwonił do dziewczyny Rzymski Nos i powiedział hej, o śmierci młodego człowieka, a dziś rano - o śmierci innego mężczyzny!"
  
  
  "To prawda."
  
  
  "Roman Nos chciał się z tobą spotkać lub N. X. w rzeczywistości?" N. X. Ekspert ds. narkotyków. Bardzo dobrze. Juan Rivera.
  
  
  Na nią czekał. "Negatywnie. Jaka jest jego przyczyna?"
  
  
  "Roman Nos mówi, że chce anulować to wszystko. Jest pewien, że to zmanipulowane. Jest przekonany, że ego organizacja próbuje go zabić. Ty mnie czytasz?"
  
  
  "Głośno i wyraźnie".
  
  
  "Dziewczyna teraz podjeżdża na czerwonym Jaguarze. Na czerwonym Jaguarze. Rozumiesz?"
  
  
  "Jest jasne. Korkociąg. Dlaczego ona idzie?"
  
  
  "Ona mówi, że chce namówić Rzymskiego Nosa spotkać się z tobą".
  
  
  "Zaczekaj chwilę. Oboje spotkali się z Rzymskim Nosem. Powtarzam. Oboje spotkali się z Rzymskim Nosem. Ty mnie czytasz?"
  
  
  Pauza. "Czytam cię".
  
  
  "Nie rozumiem, dlaczego ona myśli, że nie widzieliśmy Rzymskiego Nosa?"
  
  
  "Być może nie zrobili".
  
  
  "Jest taka możliwość. Rzymski Nos nie był na samym delle jednoznacznie zidentyfikowany. Ale on dał nam materiał".
  
  
  "Dziewczyna upiera się, że nie spotkał się z Rzymskim Nosem. Rzymski Nos chce wrócić na Korsykę, nie ryzykując być опознанным ego wrogami. Tak, że nie spotykać się z tobą".
  
  
  "To znaczy, że uważasz, że nasz rzymski nos - to nie rzymski nos".
  
  
  "Ponowne wystąpienie show w zatoce Malagi. Tak. Jest możliwe".
  
  
  "Dla mnie jest to dość oczywiste" - przyznał jestem. "Dwa rozwiązania: rzymski nos - to rzymski nos, lub rzymski nos - nie. Kelly. Wsiadaj do samochodu i dołącz do nas w Sol y Nieve".
  
  
  Pauza. "Dlaczego?"
  
  
  "Potrzebuję twojej pomocy. Musimy upewnić się, że Rzymski Nos taki, jak on się nazywa".
  
  
  "Co jej mogę pomóc?"
  
  
  "To skomplikowana historia. Ale wiem, co teraz robić".
  
  
  "Jej stylu, by powiedzieć to samo!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  ol y Nieve. Hotel Sierra Nevada. Dziś w nocy. Prawda?"
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  "Nić więzi."
  
  
  Jej długo siedział i patrzył na plan. Następnie ją, odwrócił się i zobaczył, że Juan patrzy na mnie.
  
  
  "Dobrze?"
  
  
  Jej przypatrzyła. Жервазио też patrzył na nas szeroko otwartymi oczami. Ją, rozmawiał z Хуаной. "Masz ten mikrofilm?"
  
  
  "Tak", - powiedziała ona, ma w torbie.
  
  
  "Dobrze. Daj Жервазио".
  
  
  Ona tak zrobiła. Spojrzał na niewielką paczkę folii w ręku. Potem pytająco spojrzał na mnie.
  
  
  "Wysadzić ten rzut i wyślij ego, symbol za symbolem AX".
  
  
  Cyganka skinęła głową.
  
  
  "Juana, wracaj do" Renault "w Soli-i-Ньеве".
  
  
  "Bez ciebie?" Jej oczy zwęziły się.
  
  
  "Tak. Jej zamiar przechwycić Tinę Bergson".
  
  
  "Ale dlaczego?"
  
  
  "W chwili, kiedy pojawia się w ośrodku i rozmawia z prawdziwym Corelli, ee od razu rozpoznają".
  
  
  "Ale...?"
  
  
  "Mam na myśli, że ktoś próbuje zabić ego".
  
  
  "WHO?"
  
  
  "Człowiek, który nazywa się Barry Parson".
  
  
  Oczy Huany rozszerzyły się. "Ale dlaczego to musi być Parson?"
  
  
  "To musi być".
  
  
  "To znaczy, że było dwóch ludzi, aby zabić Corelli?" - spytała Juana, marszcząc brwi.
  
  
  "Jest prawdopodobne, że mafia postanowiła z nim dwie umowy w przypadku, jeśli jeden nie zadziała".
  
  
  "To jest trudne".
  
  
  "Trzymasz pieniądze, że to twoje życie. Słuchajcie. Przeanalizujmy to. Załóżmy, Parson chce zabić Corelli. Właściwie? I Parson, jak i my, nie wie Corelli w twarz. Ale on wie, że próbuję umówić się na spotkanie z Corelli. Nie tylko jej, ale i ty, i ja. Tak, że staje się on liże się do nas. Jak ble liże ".
  
  
  Jej chodziło w śmieci. Podpowiedź nie umknął Huany. Ona zarumieniła się.
  
  
  "Teraz. Załóżmy, że Parson był obecny wraz z Moscato, kiedy Arturo został zabity. Parson, oczywiście, podążył za mną. Wtedy musi być, słyszałem instrukcje, które otrzymał od Arturo, kiedy umierał. Tak daleko?"
  
  
  "Dobrze."
  
  
  "Następnie Parson idzie na spotkanie, aby się ukryć i czekać na pojawienie się Corelli. Ale kto się pojawi? Jej. Nie Corelli. Tam warto Parson, i ją trzymał, i wszystkie ego twarz pokryta jajkiem".
  
  
  "Ale dlaczego Corelli nie poszedł na spotkanie?"
  
  
  "Słyszeliście, co powiedziała Kelly. Powiedział, że Corelli przestraszył się, kiedy Arturo został zastrzelony. Należy przypuszczać, że on po prostu poradził sobie z tym wszystkim i pozwolił bez niego".
  
  
  "Dlaczego Komar nie udał się tam, aby zabić Corelli?" - niewinnie spytała Juana.
  
  
  "Myślałem o tym - przyznał jestem. "Załóżmy, że tak spieszył się uciec potem morderstwa Arturo, że nie słyszałem, że Arturo powiedział mi".
  
  
  Ona zmarszczyła brwi.
  
  
  "Dobrze" - powiedziałem szybko kontynuując, - "Tam Parson, a jej tam. Co Parson mówi? Jedyne, co on może powiedzieć, naprawdę. On wie, że ja nie Corelli. I on wie, że spotkanie się odbędzie. On mówi: "Ja Corelli! I on do tej rozgrywa, organizując spotkanie z tobą".
  
  
  "A co mikrofilmy? Dał mi film".
  
  
  "Możemy to sprawdzić. Ale wymienić informacje tego typu są bardzo proste: nazwiska, miejsca i daty".
  
  
  "Dobrze..."
  
  
  "On kuźnie film, umawia się na spotkanie z tobą. On organizuje spotkanie, grać Corelli. On przekazuje ci fałszywy film, a tymczasem Moscato próbuje zabić ego, a jej zabijam Moscato".
  
  
  "Ale, jak Moscato dowiedział się o spotkaniu?"
  
  
  "Błąd w" Reno ", - powiedział jej cześć.
  
  
  "Co Parson czeka teraz?" - pomyślała.
  
  
  "Czeka, aż pojawi się Tina. On wie o niej, nawet jeśli może nie znać jej osobiście. Myślę, że to musi być sfałszował są" rozmowy telefoniczne "Tine, aby zmylić Helenę. Ale on wie, że Tina w końcu pojawi się w Sol y Nieve. On będzie na nią czekać i pozwolić hej szum ego Corelli, i bingo! Widzisz? "
  
  
  "I co dobrego w przejmowaniu Tiny?"
  
  
  "Chcę ostrzec ją, że jej pojawienie się w Sol y Nieve wpłynie na Corelli".
  
  
  Ona skinęła głową. "A potem?"
  
  
  "Daj mi zrozumieć", - delikatnie zasugerował ja. "Jeszcze nie mam rodzynek".
  
  
  * * *
  
  
  Juan Rivera zabrała nas z Жервазио w wypożyczalni samochodów w Granadzie, gdzie ją wybrał Seat mini z ręcznym przełączaniem biegów. Następnie Juan zabrał Джервазио z powrotem w Alhambrę, gdzie był zaparkowany ego минибайк.
  
  
  Jej wystartował w Seat na autostradzie Malaga-Granada i skierował się do Malagi. Było już dość późno, ale jeszcze słońce nie świeciło. Nie jedno oko z czerwonego "Jaguar" - samochód łatwo odróżnić.
  
  
  Musi być, minęło nie więcej niż dwadzieścia minuta, kiedy ją zobaczył ego, kiedy on dokuczał na szybkim spadku przez dolinę ode mnie. Szybko odwrócił się z powrotem, wyjechał na выжженное pole pszenicy i zrobił szybkie wskaźników na trzy kąta. Jej był przed "Jaguar" i udał się z powrotem do Malagi, kiedy zobaczył, że podszedł do mnie w lusterko wsteczne.
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i kilka razy machnął hej, hej, pokazując się zatrzymać.
  
  
  Zobaczyła rękę, potem zobaczyłam samochód i w końcu zobaczyła mnie. Była zaskoczona, ale nie tłumi. Jej wskazał na pobocze autostrady, a my razem zjechaliśmy.
  
  
  Go, uciekł przez siodła i podszedł do "Ягуару". Siedziała tam, wyglądając fajny i elegancki w tym samym stylu skandynawskim, który był u nach, w jasno-zielonym swetrze i szarej spódnicy.
  
  
  "Rozmawiałem z Kelly" - powiedziałem, kiedy mógł dostać głos.
  
  
  "Tak. Wiecie, dlaczego ją tutaj?"
  
  
  "Oczywiście. Ale plany się zmieniły".
  
  
  Ee osoba
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  spadł. "Rico już poszedł do domu?"
  
  
  "Możliwe, że tak. Być może nie. Ale są problemy. Inny mężczyzna podaje się w Rico".
  
  
  "Jak ty...?" Zamrugała. "Jest jasne. Tak. Ktoś udaje Rico".
  
  
  "Jeśli tylko Rico zdanie potem rozmowa z tobą".
  
  
  "Nie ma. Był pewien". Jej oczy lekko przesuną. "Słuchaj. Nie wierzysz mi? Słowo honoru...?"
  
  
  "Ufam ci" - powiedziałem. "Problem w tym, że mamy jeszcze jeden Bliźniak, inny zamiennik, jeszcze jeden Rico Corelli".
  
  
  "Wtedy powinien ostrzec niniejszej Rico..."
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Ktoś próbuje zabić ego. Jak tylko zbliżyć się do niego i spotkać ego, zabójca dowie się, kim jest Rico. Widzisz?"
  
  
  Jej twarz się zmieniła. "Tak, tak, to rozumiem!" Ona poważnie spojrzała na mnie. "Co ty chcesz, żeby jej zrobił?"
  
  
  "Chcę, żebyś został w Granadzie".
  
  
  Zagryzła wargę. "To jest tak samotny".
  
  
  "Ale były w klinice jednego".
  
  
  "To doprowadzało!"
  
  
  "Jak twoje ramię?"
  
  
  "Bardzo dobrze" - uśmiechnęła się i ona. "Widzisz?" Oczywiście, była to tylko mała opaska. Tego nie było nawet w spektakularnych zginając jej sweter.
  
  
  "Dobrze, zrobisz to, Tina?"
  
  
  "Co robić?"
  
  
  "Pobyt w Granadzie?"
  
  
  Westchnęła. "Dobrze..."
  
  
  "Zabiorę cię na kolację", - заговорщицки powiedziałem.
  
  
  Jej oczy zapaliły się. "Będziesz, George?"
  
  
  Jej śmiał się. "Z przyjemnością."
  
  
  "Wtedy ją zrobię to".
  
  
  "Pójdź za mną" Jaguar ". Pójdziemy do hotelu i зарегистрируем cię".
  
  
  Skinęła głową, jej oczy błyszczały z podniecenia.
  
  
  "Myślisz, Rico będzie zły, gdy usłyszy?"
  
  
  "Co - co jadłem kolację z tobą?"
  
  
  "Tak". Ona wzruszyła ramionami. "W każdym razie, kogo to obchodzi?"
  
  
  Do tej pory fretki ona żyły niebezpieczne, i z wielkim sukcesem. Jej, chyba uwierzyła, że może żyć niebezpiecznie zawsze z takim samym stopniem bezpieczeństwa.
  
  
  * * *
  
  
  Zjedliśmy kolację w pięknej małej restauracji, w pobliżu dzielnicy handlowej Miasta. Muzycy grali hiszpańską muzykę w jednym rogu, a kelnerzy нависали nad nami i iso wszystkich sił starali się nas zniszczyć.
  
  
  Było około dziesięciu, kiedy wyszliśmy, wokół restauracji i udaliśmy się do hotelu. Granada - piękne miasto w nocy. W sklepach świeci się świętym, a ludzie chodzą po ulicach przez całą dobę. Dziesięć było dość późno, ale cóż-kto jeszcze nie wyszedł. Wydawało się, że guardia Civil chroni ulicy od przestępczości.
  
  
  Weszliśmy do hotelu i Tina podeszła do niej klucza. Wszystkie oczy w holu zwrócili się i poszli za jej spacer. Ją usłyszałem kilka westchnień. To było powtórzenie jej występy w Maladze.
  
  
  Trzymała swój klucz i odwróciła się do mnie ze złym spojrzeniem.
  
  
  "Jej tak niezdarnie z kluczami".
  
  
  Jej skinął głową. "Dobrze. Tak ją znam się na nich".
  
  
  "Tak. Wtedy podejdź i włóż klucz w zamek, proszę". Jej oczy świeciły się jedzeniem, winem i oczekiwaniem.
  
  
  "Jestem tylko człowiekiem" - powiedziałem i poszedłem za nią do windy. Gdy dzień zamknięte dla nas, jej, zobaczył, że każdy mężczyzna w holu patrzy na mnie завистливыми oczami.
  
  
  Byliśmy w windzie, i mnie dotknęły jedwabne loki jej włosów, aż ona cichutko ruszała obok mnie. Jej, odwrócił się i spojrzał hej, w oczy. Ona uśmiechnęła się.
  
  
  Dzień windy otworzyły się i wyszliśmy na korytarz. Na podłodze leżał długi czerwony velvet mat. Przy ścianie stał duży, stary tapczan. Ze ścian zwisały kwiaty w wazonach.
  
  
  Znalazłam numer pokoju i zrobiłam ponownie włożyć klucz w zamek.
  
  
  Tina zachichotała.
  
  
  Nie zdawał sobie sprawy z tego, że był tak pijany. Jej spróbował jeszcze raz.
  
  
  Drzwi otworzyły się w magiczny sposób.
  
  
  Weszła do pokoju przede mną, lekko zwracając przy tym, i przeszła mimmo mnie całym swoim ciałem. Jej mógł czuć kontakt z głowy do nogi, w postaci wstrząsów ac i dc.
  
  
  Jej wszedł, drzwi się za mną zamknęły. Jej pewny, że ego nikt nie dotykał. Niektóre dnia hoteli książętach ciążył czar.
  
  
  Jej stał tam i patrzył na nie z głupim uśmiechem na twarzy. Ją wiem, że to był głupi uśmiech, bo widziałem swoją twarz w małym lustrze z złoconej krawędzi, które wisiało na jednej wokół ścian. I patrzyła na mnie z wyrazem twarzy, który można było opisać inaczej, jak wywiadem prymitywnej żądzy.
  
  
  Była u mnie na rękach. Jej dobrego przycisnął ją do mnie. Westchnęła. Powiedziała mi, że była w szpitalu tak długo i czułam taki straszny ból.
  
  
  Smutne, smutne.
  
  
  -Tak, powiedziała mi.
  
  
  Kiedy zobaczyła, że współczuję ją boli, pokazała mi ranę na swoim ramieniu. Nie było innej instytucji pokaż mi to, poza tym, jak zdjąć sweter, a kiedy to zrobiła, jej zobaczył, że pod swetrem nie no w ogóle nic nie było, czyli nic, oprócz tej pięknej złotej skórki. Była taka, jaką ją stworzyła natura.
  
  
  Właściwie, to nawet spojrzał na mały bandaż na jej ramieniu, i podziwiał pracy dr Hernandeza.
  
  
  - To nie było straszne? zapytała mnie.
  
  
  Jej żal.
  
  
  - Miałem kiedyś шрамм zwraca się na udzie - powiedziała mi. Na samym delle stało się tak dlatego, że nie podobał mi się pole o szczepienia w ręku, mówiła dalej, i tak szum na temat szczepień została wykonana na nodze. On strasznie sprzęt.
  
  
  Jej żal.
  
  
  Ona mi uwierzyła. Po chwili zdjęła spódnicę i majtki, i pokazała mi шрамм zwraca się na udzie. Na niej wyglądało to bardzo dobrze. Jej hej to powiedział.
  
  
  - Oczywiście - powiedziała, - u ciebie też na pewno mają rany.
  
  
  - Jestem weteranem wielu sztuk walki.
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  ars, zapewnił ją, ją, i zaczął pokazywać dowód.
  
  
  W jakiś sposób znaleźli się w sypialni w tym momencie, i Tina ostrożnie откинула pościel i trochę poklepała po prześcieradło, przesuwając poduszki w dziwny stan.
  
  
  Kiedy zapytał ją, dlaczego ona tak dzieli poduszki, odpowiedziała mi, że u szwedzkich kobiet bardzo zaawansowane pojęcia o miłości. Aby udowodnić, że szwedzkie kobiety dobrze odnoszą się do swoich mężów i любовникам, ona łączy aktualne grafiki życia, sporządzone przez Organizację Narodów Zjednoczonych, które okazały się, że oczekiwana długość życia szwedzkich mężczyzn wynosi 71,85 roku w porównaniu z oczekiwaną długością życia amerykańskich mężczyzn, składnik 66,6 lat.
  
  
  - Pokażę ci, dlaczego - powiedziała mi. Mamy pewne metody utrzymania przepływu życiowych soków.
  
  
  Trzynaście
  
  
  Śniadanie w Granadzie.
  
  
  "Musisz mi obiecać zatrzymać się w hotelu" - powiedział jej Palców, patrząc na wspaniałe wnętrze jadalni.
  
  
  Tina wyglądała na smutną. "Ale ja będę tęsknić za narty!"
  
  
  "Jeśli pójdziesz w Sol y Nieve, będziesz odpowiedzialny za śmierć Rico".
  
  
  "Ja to rozumiem." Ona надула usta.
  
  
  "I ty możesz postawić się na miejscu".
  
  
  "Dobrze. - Dokąd idziesz?"
  
  
  "Wracam na ośrodek. Mam pracę".
  
  
  * * *
  
  
  Była to miła 40-minutowa podróż po zboczu góry w Soli-i-Ньев. Gdy przyjechał, narciarze byli już na trasie. Był pogodny dzień z dobrą lekkim pudrem, następnie krótki upadku w przeddzień wieczorem.
  
  
  Jej, odbył się w lobby i zobaczył mitch 'a Kelly' ego, siedzącego w barze obok hali.
  
  
  Jej postawił krzesło obok niego. "Wygląda na to, otworzył bar dziś rano".
  
  
  "W rzeczywistości. Tylko że wszedł".
  
  
  "Ty wcześnie, prawda?"
  
  
  "Pomyślałem, że przyjadę tutaj, jak tylko będę mógł. Jaka jest fabuła?"
  
  
  "Wiesz, co to jest. Nasz człowiek, ale on boi się pokazać swoją rękę. I mamy sobowtóra, który chce, aby jego doprowadził ego do Rzymskiego Nosa".
  
  
  "Tak?"
  
  
  "Wotum co robimy".
  
  
  Jesteśmy pochylili głowy razem, i dał emu schemat - nakrętki, śruby, młotek, piła i drewno.
  
  
  * * *
  
  
  Jej weszła do swojego pokoju i przebrań. Jej założył narciarskie rzeczy i stahl czekać, aż Juana mnie jeszcze zawoła.
  
  
  Zrobiła to z progu.
  
  
  "Widzę, że jesteś z powrotem" - powiedziała swoim wysokim poważnym głosem - ranny puritan.
  
  
  "Tak", - powiedział jej muzycznie. "To była długa podróż".
  
  
  Ona parsknął. "Co w programie na dziś?"
  
  
  "Wybieramy się na narty".
  
  
  "Dobrze!"
  
  
  "Wtedy wieczorem przejdziemy do działania".
  
  
  "Akcja?" Jej nastrój się poprawił.
  
  
  "Będziesz dbać o Elenie".
  
  
  "Jak?"
  
  
  "Zostań z nią cały czas. Jej, że pracuję z Парсоном. Kelly i jej".
  
  
  Ona skinęła głową. Wydawała się rozczarowana. "Ale Elena wydaje się zupełnie niewinnej".
  
  
  "Niewinność lub wina - to nie jest korkociąg. Musimy izolować parson ' a. Jej to załatwię. Ale nie chcę, aby Elena mnie rozpraszała".
  
  
  "Dobrze. Teraz. A co teraz?"
  
  
  "Wygląda na to dobry dzień na stoku".
  
  
  Ona rozpromienił. "Prawo!"
  
  
  * * *
  
  
  Resztę dnia świetlnego spędziliśmy w śniegu. To było ściśle relaks i wypoczynek. Na kilka godzin jej zupełnie zapomniałem o Corelli, Tine, Elenie, Хауптли - zapomniałem wyp wszystkich tych problematycznych ludziach i o misji, o tej hiszpańskiej Komunikacji, które okazało się tak trudne do zainstalowania. U mnie były wszystkie plany. Po prostu trzeba było czekać, aby Parson znalazł się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Liże do wieczora mamy do czynienia z Парсоном i Eleną około Боррегилас. Elena wydawała się zamknięta i przygnębiona, ale Parson był taki sam ego кипучим jej.
  
  
  "Dziś rano u nas była wspaniała wyprawa, prawda Eleno?" On naprawdę był taki brytyjczyk, że ma prawie skrzepła krew.
  
  
  "Och?"
  
  
  "Myślałem, że to było świetne! Wspaniałe warunki! Naprawdę świetny przebieg!" Uśmiechnął się Juan. "A ty, kochana pani?" W ego głosie brzmiały wielkie litery.
  
  
  "Dobrze" - powiedziała Joan.
  
  
  "Myślę, że musi być za tobą tęskniliśmy, wczoraj wieczorem. Gdzie byłeś?"
  
  
  "Wokół", - powiedziała Joan.
  
  
  "Byłem w Granadzie" - powiedziałem.
  
  
  Parson wzruszył ramionami. Jej zabrał ego na bok.
  
  
  "Nie ma kto, z hema musisz spotkać się", - powiedział jej emu cichym głosem.
  
  
  "Och?"
  
  
  "W podróży".
  
  
  "Podróż? Jaka wycieczka, starożytności?"
  
  
  "W Zjednoczone".
  
  
  "Już? Masz na myśli, że obejrzałeś ten materiał, który ci dałem...?"
  
  
  "Jeszcze nie ma. Ale wydaje się rozsądne sporządzić plan. Jej pewny, że pojawią się problemy z logistyką".
  
  
  Parson kaszlnął. "Dobrze. Gdzie to zrobimy?"
  
  
  "Nie te pokoje" - powiedziałem. "Jestem przekonany, że oni wykorzystać".
  
  
  Ego oczy rozszerzyły się. "Naprawdę tak nie myślisz?"
  
  
  Cholerny hipokryta! On był tym, kto podłożył błąd!
  
  
  "Ja naprawdę tak myślę - powiedziałem.
  
  
  "To gdzie? W śniegu?" On ухмылялся.
  
  
  "Dyskoteka".
  
  
  "W piwnicy hotelu?"
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  On skinął głową. "Pan".
  
  
  "Dziesięć godzin?"
  
  
  "Dobry koncert".
  
  
  "Powiedziałem Juan spotkać się z Eleną. My po prostu nie chcemy żadnej ingerencji. To jest ważne".
  
  
  "Oczywiście, pomnik".
  
  
  "Jesteśmy w czwórkę na kolację, a następnie Juana siądzie z Eleną w salonie".
  
  
  "Przyjmuję do wiadomości, że Elena jest dość uciążliwy problem", - zmarszczył brwi Parson. "Przepraszam za to"
  
  
  "Nic, z czym nie można by sobie poradzić".
  
  
  Jesteśmy razem obiad, i wszystko poszło zgodnie z planem. Juana i Elena poszli do salonu, a Parson i jego zeszli na dyskotekę "pogadać".
  
  
  Czw
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Podłogowe jeszcze się nie zaczęło. Stereo zapewniała głośnej muzyki i tancerzy włóczył się po podłodze, robi małpę, szmatę i wszystko inne, co było "w" w ih konkretnej scenie.
  
  
  U nas z Парсоном stolik w rogu. Jej siedział w V, dwie ściany odchodzili ode mnie. Parson siedział po mojej lewej stronie. Jej reklamuje ego tam specjalnie. Po prawej stronie miałem puste krzesło.
  
  
  Zamówiliśmy na początek trochę delikatnego wina. Na samym delle nie zajęło dużo czasu, aby muzyka stała się głośniejsza, a kroki na parkiecie przyspieszył. Kilku pijanych już wywożono na ramionach swoich kolegów.
  
  
  Następnie pojawił się Mitch Kelly, zauważył nas w rogu i skręcając między gęsto rozstawionymi stolikami, udał się do nas.
  
  
  On uśmiechnął się do mnie. "George", - powiedział on.
  
  
  "Kelly" - powiedziałem. Jej, odwrócił się do Парсону. "Barry Parson, to Mitch Kelly. Jest to człowiek, o którym wam mówiłam".
  
  
  Kelly zaśmiała się i usiadła. Zamówił u kelnera, i dziecko zniknął w tłumie. Było ciemno, a w środku parkietu paliły się światła stroboskopowe.
  
  
  "Ty naprawdę nie wyglądasz włochem" - powiedziała Kelly ' ego ogółu rozbrajaniu uśmiechem.
  
  
  Osoba parson ' a, zastygło. "Cóż, ty też".
  
  
  "Nie znam się na to" - powiedziała Kelly.
  
  
  Oczy Parsonsa zwęziły się. Spojrzał na mnie, a następnie, nie widząc wyraz na mojej twarzy, ponownie zwrócił się do Kelly. "Co to ma znaczyć?"
  
  
  "To miało znaczyć: jak można udowodnić, że jesteś osobą, hema się uważasz?"
  
  
  Parson zrelaksowany. "No, a teraz.... Myślę, że jej udowodnił to twoim koledze. Czy to nie wystarczy?"
  
  
  "Jestem człowiekiem, który musi zorganizować transport do Stanów". Osoba Kelly napięte. "Nie chcę próbować przemycić nie tego człowieka!"
  
  
  "Jestem odpowiednią osobą" - powiedział Proboszcza, jego akcent wyraźnie zmniejszyła się. On stahl bardziej jak na rolę "Corelli", który zagrał ze mną w "Велете". Jej sel, ciesząc się kompromisem.
  
  
  "Czuję, że mówimy o dwóch różnych rzeczach, panie Parsons, - grzecznie powiedziała Kelly. "Mam pozwolenie zorganizować transport w Stany Zjednoczone człowieka, który jest kluczową postacią w złamać śródziemnomorskich narkotyków".
  
  
  "Jej mężczyzna" - uciął Parson.
  
  
  "Tego człowieka na imię Rico Corelli. Użytkownik Rico Corelli?" U Kelly był niepewny uśmiech, który zajmuje się nie dotyczyła ego oczu.
  
  
  "Tak. Jej Rico Corelli". Usta parson ' a były białe, i to bardzo mocno ścisnął ih. Napięcie, napięcie.
  
  
  "Obawiam się, będziesz musiał udowodnić, że to ku mojemu zadowoleniu, panie Corelli".
  
  
  Parson przyłożył rękę do ust. "Nie tak głośno! To imię jest znane wszędzie!"
  
  
  "Z powodu całego tego hałasu, nikt nie słyszy." - uśmiechnęła się Kelly. "Powtarzam, musisz mi udowodnić swoją tożsamość".
  
  
  "Ale ja już dał George' a Peabody materiał, który może to udowodnić".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami.
  
  
  Kelly z szabelką na minutę koszuli i wyciągnął kopertę. Był wielkości litery. Otworzył ją i wyciągnął mały rolka folii. Położył paczkę na środku krzesła.
  
  
  Kelner przyniósł Kelly napój.
  
  
  Parson spojrzał na zawiniątko.
  
  
  "Mój mikrofilm?" - zapytał przyciszonym głosem.
  
  
  "Nie, Rico Corelli", - powiedziała Kelly.
  
  
  "Ale ja ją zdała film pan Peabody! Prawdziwy film Rico Corelli!"
  
  
  "Negatywnie, Parson. To niemożliwe".
  
  
  "Jak to jest możliwe?" Parson nieźle blefował, ale mógł go zobaczyć napięcie wokół ego oczu - małe kurze łapki nerwów rozwija się w ego, ciało.
  
  
  "Jej Rico Corelli, Parson. I, śmiem cię zakwestionować ten fakt".
  
  
  Osoba parson ' a było jak granit. Mi вспомнился łupek wzdłuż trasy narciarskiej. Spojrzał na rolki mikrofilmy. Podniósł ją, aby jeszcze raz wziąć pod uwagę, nawet trudu, aby rozwinąć nast.
  
  
  "Nie trzeba starać się to przeczytać", - powiedziała Kelly. "To zbyt mało, aby zobaczyć. I w każdym przypadku jest to duplikat".
  
  
  Na czole parson ' a wystąpiła cienka kropla bank. "Duplikat?"
  
  
  "Tak, naprawdę" - powiedziała Kelly z uśmiechem, do którego zajrzała by cobra.
  
  
  "A oryginał?"
  
  
  "Pan Peabody ego udał się do Waszyngtonu w celu weryfikacji w Biurze do walki z narkotykami swojego wielkiego kraju".
  
  
  Parson długo patrzył na Kelly. W końcu westchnął głęboko.
  
  
  "Dobrze - powiedział. "Hals hals hals."
  
  
  "W samym delle, aby, Barry", - powiedział do niej z uśmiechem. "Dobrze?"
  
  
  Odwrócił się do mnie, скривив usta. "Co sprawiło, że zrobić taką farsę? Jej nie rozumiem".
  
  
  Chciał się bronić. Mitch Kelly i jej osiągnęliśmy nasz główny cel. Ustaliliśmy, że Parson nie był Corelli. Gdyby był Corelli, on uśmiechnął się i przywitał mnie z mojej małej gry. Ale on nie poddał się. Problemy z punktu widzenia parson ' a polegała na tym, że on w ogóle nie wiedział, kim jest Corelli; podejrzewał, że Mitch Kelly naprawdę mógł nim być. I mikrofilm ego нервировал. Ego było oszustwo. To może być prawda. On po prostu nie wiedział, co robić dalej.
  
  
  "Na samym delle - powiedział do niej z uśmiechem - to spotkanie zostało zorganizowane z inicjatywy pana Corelli". Jej, skinął głową w stronę Kelly.
  
  
  Kelly uśmiechnęła się. "Tak. Jej hotel rocznie, jak wyglądał człowiek, którego wynajął, aby mnie zabić".
  
  
  Osoba parson ' a było maską starych skórzanych wyrobów.
  
  
  "Jesteś bardzo юмористичны, panie Do".
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Ellie "
  
  
  "Możesz mnie nazywać Corelli. Słyszycie podobieństwo, panie Parsons?"
  
  
  Co za cholerny zbieg okoliczności. Jej myślałem. W tym, co mówi Kelly, nie było nam krople prawdy - że wziął nazwę Kelly, aby brzmieć jak Corelli. Ale bawić się pięknie.
  
  
  "Dobrze. Corelli. Jest to gra w kotka i myszkę". Czapka parson ' a, teraz błyszczała od banku. "Nie lubię gry w kotka i myszkę".
  
  
  "Nikt nie wie" - powiedziała Kelly. "Szczególnie mysz. Chwilę temu byłeś kotem. Teraz masz czerwone oczy".
  
  
  Parson westchnął. "Chodź. Co ty chcesz?"
  
  
  "Chcę wiedzieć, dlaczego chciałeś zrobić ze mnie za frajera!" - mruknąłem.
  
  
  Parson uśmiechnął się subtelnie. "Ja wyobraziłam sobie ciebie, jak loja od pierwszej chwili, gdy cię poznałem, George, - jak mamy na imię, panie Tajny agent Monotonna - i nie wiem, który moment miałeś na myśli".
  
  
  "To było niewystarczające", - powiedział łagodnie jestem. "Bardzo niemiłe z twojej strony, Barry-baby". Jej, pochylił się do niego. "Mam na myśli, kiedy wziął na siebie rolę Corelli w Велете".
  
  
  Wzruszył ramionami, jego twarz zastygło w zastygłej w uśmiechu. "Jest bardzo proste. Jej klimatów twój samochód. I była tam, kiedy Arturo został zabity. Jej udał się do Велету, aby znaleźć Corelli i zabić ego".
  
  
  Jej, spojrzał na Mitcha Kelly, on przechylił głowę i wypił alkohol.
  
  
  - To znaczy, że w pierwszą noc byłeś w maszynowni stacji kolejki linowej?
  
  
  "Oczywiście. Jej poszedł za tobą w Soli-i-Ньев, aby znaleźć Corelli. Jej po prostu hotel upewnić się, że spotkał wszystkich, kogo poznałeś".
  
  
  "To znaczy, że wiedział, że spotykam się z Corelli..." odwróciłem się, aby co roku na Mitcha Kelly, "... o północy w Велете".
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  "I czekał na mnie, gdy przyjechał?"
  
  
  "Dokładnie." Parson słabo się uśmiechnął. "Nie wiem czy mógł wyjaśnić to zbieg okoliczności, prawda? Powinien był powiedzieć, że byłem Corelli, kiedy mnie znalazłeś. A poza tym, jej, wiedziałem, że w końcu znajdę Rico Corelli przez ciebie". Odwrócił się do Kelly. "Tak jak ja".
  
  
  "To było swego rodzaju nagłe natchnienie, prawda?" Go zaproponował.
  
  
  "To prawda." Parson zdobywał zaufanie.
  
  
  "I uważali, że Corelli wyjdzie na powierzchnię, aby dowiedzieć się, dlaczego podawali się za niego?"
  
  
  "Coś takiego"
  
  
  "I masz nadzieję, że do tego czasu fałszywy mikrofilm nie sprawdzi?"
  
  
  "Musiałem zaryzykować".
  
  
  Jej, odchylił się do tyłu, patrząc na niego. "Nie dość, Barry. Niezła próba. Ale wystarczająco dobra".
  
  
  Parson zmarszczył brwi. "Nie rozumiem".
  
  
  "Rzecz w tym, że przeciąłem przewód hydrauliczny układ hamulcowy w Renault przed tym, jak wyjechałem w Велету. Ty obiekt, aby został całkowicie wykluczony z całego pola widzenia. Ty obiekt, aby Corelli był całkowicie sam na sam ze sobą przy pomniku, żebyś mógł zabić ego i wyjść na wolność. Prawda?"
  
  
  Parson głęboko westchnął. "Nie neguję tego. Po co mi było iść na te wszystkie problemy, żeby cię uratować potem, gdy twój samochód wymknęła się spod kontroli?"
  
  
  Kelly spojrzała na mnie. Był to przekonujący argument.
  
  
  Ale wiedział gościec na ten korkociąg: "Ty potrzebujesz mnie potem, jak Corelli nie pojawił się na spotkaniu. Jej był jedynym, który mógł doprowadzić cię do niego. Poza Huany. Ale Juan nie pozwolono spotkać się z Corelli, dopóki jej nie miałeś się do mnie, Barry. Na żywo. Dlaczego nie udawać, że jesteś Corelli, aż Corelli, w końcu ogłosił się do mnie. Właściwie?
  
  
  Siedział nieruchomo.
  
  
  Na dyskotece nagle zgasł świętym, a następnie ponownie błysnął siergiej. Stereo jest wyłączony, i tancerze opuścili podłogi z znaczkami pocztowymi. Na małej scenie mieliśmy profesjonalne hiszpańscy tancerze, ubrani w stroje flamenco. Sześć gitarzystów siedzieli na krzesłach w tylnej części sceny.
  
  
  W kolejnych momentach piosenkarz - mężczyzna wyszedł do przodu, brzdąka na gitarze i zaczął opowiadać historię tańca.
  
  
  "Czego chcesz ze mną?" - zapytał Proboszcza, patrząc na Kelly.
  
  
  "Ktoś, kto cię wynajął, aby mnie zabić" - powiedziała Kelly, pół-otwartych usta.
  
  
  "Ja to zaprzeczam - powiedział Parson.
  
  
  "Nie zawsze mi tego gówna" - powiedziała Kelly niskie groźne głosem. "Ktoś cię zatrudnił. Jesteś płatnym zabójcą. Barry Parson - to przykrywka. Od czasów wybuchu ii wojny światowej pracował w dziesiątkach krajów. Tak dobrze. Interpol wie o tobie wszystko".
  
  
  To wyciągnęliśmy wokół czapki.
  
  
  Osoba parson ' a zamienił się w lód. "Pracuję na własny rachunek, to prawda. Jej pracuję na każdego, kto mi płaci".
  
  
  Jej, spojrzał na Kelly. Udał się ciśnienie. Parson się zepsuł. Przyznał to. Był wściekły. Teraz to będzie działać na Kelly, jeśli Kelly postawi lodu dość wysoko.
  
  
  Ale my tego nie hotele.
  
  
  "Kto cię zatrudnił mnie zabić?" - ponownie zapytała Kelly.
  
  
  "Jeśli jej powiem ci, że ją będę cel na dzisiejszy wieczór", - powiedział Parson z głuchym śmiechem.
  
  
  "Jeśli tego nie zrobisz, jesteś teraz jesteś celem, siedzi na tej dyskotece" - powiedziała Kelly, inwestując dużo siły w słowa.
  
  
  "Ja w każdym razie nie żyje" - mówił Parson.
  
  
  "Wyciągniemy cię stąd. Powiedz, kto cię wynajął, a my od razu udamy się do dnia. Wyciągniemy cię z całego narciarskiego. Mam pomocnicy".
  
  
  Kelly odwróciła się i spojrzała na bar. Odyna dla kelnerów, którzy stali tam, spojrzał na Kelly i skinął głową. Następnie Kelly spojrzała na krześle w rogu pokoju. Tam siedział człowiek w czerni. On przechylił swój bierze palcem, gdy Kelly spojrzała na niego.
  
  
  Mała ozdoba, aby wszystko wyglądało poprawnie.
  
  
  Parson był мучной, czysta
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  sz.
  
  
  Zagrała muzyka flamenco, i solista wyszła tańczyć. Był szybki i stabilny. Ego pięty poszły jak ogień. Taniec wzrosła w tempie i zakresie.
  
  
  "Powiedz mi, kto to jest!" - прохрипела Kelly.
  
  
  "Nie" - uciął Parson. "Coś jeszcze, ale nie on".
  
  
  "Mafia?" Zapytał ją.
  
  
  On z pogardą spojrzał na mnie. "To byli szefowie Moscato! Nie jej". Ego oczy rozszerzyły się. Zdał sobie sprawę, że praktycznie powiedział mi, kto ego jest zatrudniony.
  
  
  Pozostał tylko jeden człowiek!
  
  
  "To była ona!" - wyszeptała ja, pochylając się do Парсону. "Tina!"
  
  
  Wydawał się martwy w czasie i przestrzeni.
  
  
  Otworzył usta i znów zamknął go. Ego celem lekko skinęła głową. To wszystko.
  
  
  Następnie przeniósł się.
  
  
  Poruszał się błyskawicznie. Jej, widziałem, jak ego ręka na kolanach sięga do pasa, gdzie ukrył swój ogromny Webley. Jej widział kępa na jego koszuli. Miał nadzieję trafić Kelly pierwszym strzałem, ale go odciął ego rękę z pistoletem, jak tylko on wyciągnął. Z tego powodu ją reklamuje ego na lewo od siebie - aby mógł go kontrolować ego rękę z pistoletem. Strzał zabrzmiał głośno i wyraźnie, ale na szczęście upadł na podłogę.
  
  
  Natychmiast rozległ się rozpocząć drugi strzał.
  
  
  Parson napięte w oparciu siedzenia, a następnie gwałtownie spadła, jak marionetka, gdy ee liny роняют, i pozwolił, by jego bramek pochylić się do przodu, na blacie.
  
  
  Jej postawił nogę na rewolwer Webley i Kelly szybko wstała i podeszła do ciała parson ' a. Było dużo hałasu od muzyki, tańca i rozrywki, że, ku naszemu zaskoczeniu, nikt nie zauważył drugoplanowa gry w ciemności dyskotek.
  
  
  Kelly chwyciła parson ' a za ramię i распрямила ego na fotelu. Jej, wyciągnął rękę i podniósł "Webley", jego ego między pasem i brzuch. Następnie ją, odwrócił się, chwycił parson ' a za prawe ramię i pomógł Kelly podnieść ego na nogi. Wspieranie ego między sobą, brnęliśmy przez zatkane stoły do wyjścia na dyskotekę.
  
  
  "Mui боррачо". Kelly skinęła głową jednego przez kelnerów.
  
  
  Kelner uśmiechnął się ze współczuciem.
  
  
  Początek drugiej taniec flamenco kontynuował, gniazda karabinów maszynowych ... ... strzały pięt tancerzy robili niemożliwe odróżnić dźwięki prawdziwej broni-karabinu maszynowego od obcasów tańczących lokalnego Jose Greco.
  
  
  "Czasami go nienawidzę tej pracy", - powiedziała Kelly, kiedy wyszliśmy na hol po schodach.
  
  
  Mamy wyciągnął martwe ciało Barry parson ' a, przez przedsionek - na szczęście, w tej chwili pustynny - do schodów, a następnie rozpoczął powolny wzrost.
  
  
  Był bardzo martwy, kiedy w końcu ułożyły ego, ego, własne łóżko w ego własnego pokoju.
  
  
  14
  
  
  Mitch Kelly kilka lat pracował detektywem w policji w San Francisco, zanim podał się do dymisji, aby dołączyć do stajni TOPÓR. Ledwo ją zamknął drzwi do pokoju Barry parson ' a, jak on szybko stahl grzebać w kieszeniach ubrań Parsonsa.
  
  
  On ułożył zawartość na kommodusa i poszedł do łazienki po ręcznik. Na ciele i na rękach Kelly było dużo krwi. Kelly strzeliła emu do składania dolar, a siła uderzenia natychmiast zabiła parson ' a. Kelly wykorzystał swój własny Colt.38 Detective Special, снаряженный tymi specjalnymi nabojami z dużą prędkością początkową i dużą zdolnością penetracji.
  
  
  Kiedy Kelly wyszedł z łazienki, on starannie wytarł się i spojrzał na zegarek.
  
  
  "Portfel" - powiedziałem. Jej przeglądam papieru. "Barry Parson, tam jest napisane".
  
  
  "Ściśle siebie", - wybełkotała Kelly, podejście do mnie, a ja stoję obok, obserwując. "Ktoś dobrze się spisałeś".
  
  
  "Dokumenty? Myślisz, że to był MI-5?"
  
  
  Kelly pokręcił głową. "Powiedział, że skontaktowaliśmy się z brytyjczykami. Nie potwierdziły ego, osobowość".
  
  
  "Tak, ale..."
  
  
  "Kiedy brytyjczycy nie potwierdzają, brytyjczycy zaprzeczają. Widzisz?"
  
  
  Jej kontynuował przez karty kredytowe i paszport. Jej, spojrzał na paszport, ale Kelly pokręcił głową. "Zapomnij o tym. To też przykrywka".
  
  
  "Wygląda na prawdziwą"
  
  
  "Można uzyskać dobry zestaw dokumentów, wykonanych w Portugalii, jeśli masz pieniądze, aby za nie zapłacić. W tym najlepsi fałszywe paszporty na kontynencie. W Europie wędrują setki fałszywych tożsamości - wszystko odbywa się w Lizbonie".
  
  
  Jej starannie przejrzałem papieru. "Pachnie rządowym?"
  
  
  On pokręcił głową. "Ja bym powiedział, że był wolnym strzelcem. Najemnik na własny rachunek. Coś w tym rodzaju. Jej powiedział, że Interpol ogłosił emu zakaz sprzedaży". Ale ja i tak zamierzam sprawdzić ego wydruki palców ".
  
  
  Jej kontynuował czytać gazety, a następnie zajął ego bagażem. Nie było tam nic, co mogłoby wskazywać nam na co, oprócz bogatego brytyjczyka, która większość swojego czasu, podróżując po kontynencie.
  
  
  Kelly wyjęła mały zestaw i zaczęła toczyć się wydruki parson ' a. Po zakończeniu wszystkich dziesięciu, on delikatnie zetrzeć atrament i umieścić wydruki na asfalt. Następnie on dostal małą mini-kamerę produkcji japońskiej z проставленным nazwą i zrobił kilka zdjęć osób parson ' a. W stanie spokoju Barry Parson wyglądał zupełnie nieszkodliwe, pozbawione witalności, która zajmuje się zrobiła ego tym, czym on był w życiu.
  
  
  W ego rzeczach nie było absolutnie nic, co mogłoby wiązać parson ' a do syndykatu któreś ziemi. Pomyśleliśmy, że parson ' a nie pszczoły
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Pracując z każdą grupą, Tina występowała liderem, ale szczególnie z nią.
  
  
  I to sprawiło, że Tina znakiem zapytania numer jeden. Dla kogo pracuje - jeśli ona naprawdę pracowała na kogoś?
  
  
  Kelly patrzył na zegarek.
  
  
  "Chodzi o czas?" Zapytał ją.
  
  
  "Zastanawiam się, co będziemy robić z tym ciałem".
  
  
  Jej zrobił głęboki wdech. "Niewiele możemy zrobić. My tylko wychodzimy i pozostawiamy to tutaj".
  
  
  "Ale Elena Morales?"
  
  
  "Ona wchodzi i znajdzie ego. I ona daje gwizdek. Nic, co łączyło się z nami parson 'a, nic konkretnego".
  
  
  "Nas widzieli z nim na dyskotece".
  
  
  "Można naprawić?"
  
  
  Kelly zastanowiła się przez chwilę. "Już dość późno. Głos dlaczego ją sprawdzał czas. Jedenasta trzydzieści. Nie sądzę, że mój kontakt teraz ma dyżur".
  
  
  "Wysoki mężczyzna z wąsami-fu manchu rasy?"
  
  
  Kelly ухмыльнулась. "Tak. Ty wiesz ego?"
  
  
  Jej sel i wpatrywał się w dywan. "Mamy jeszcze jeden problem, o którym trzeba się martwić. Tina nie wie, że ee płatny zabójca nie żyje. Ona myśli, że on będzie czekał, kiedy będzie w Soli-i-Ньев, aby dotknąć Corelli. A to znaczy, że ona przyjdzie. tutaj. Musimy ją powstrzymać ".
  
  
  Kelly zmarszczyła brwi. "Jak?"
  
  
  Jej długo myślałem. "Patrz. Co z tego? Dzwonimy Tine do hotelu w Granadzie. Zostawiamy wiadomość od Osoby. W nen mówi, że wyjeżdża w Sol y Nieve, i chce wiedzieć, gdzie się z nią spotkać. Następnie czekamy tylko na tu, dopóki nie zadzwoni do hotelu. Sprawdzamy, z hema chce porozmawiać. I ten mężczyzna Rico Corelli ".
  
  
  Jej patrzył w okno, czekając na odpowiedź, Kelly. "Brzmi dobrze. Co mamy do stracenia?"
  
  
  "Załóżmy, natychmiast zadzwoni Парсону, aby powiedzieć mu było do kogo strzelać?"
  
  
  Kelly wzruszyła ramionami. "Dowie się, że Parson nie żyje, a następnie wiąże się z Corelli. W każdym razie mamy przed sobą".
  
  
  "Idę do poczekalni, aby przechwycić Helenę Morales" - powiedziałem. "Nie chcę, aby ona tu zawędrowałaś i znalazła ciało. Mogła ostrzec cały hotel".
  
  
  "Ja do was dołączę, jak tylko załatwię o kobiecie Bergson".
  
  
  Zostawiliśmy otwarte drzwi i wyszedł na korytarz. Nikt nas nie widział.
  
  
  * * *
  
  
  I Juan Rivera, i Elena Morales spojrzeli na mnie, gdy ją, wszedł do holu kilka minutę później. Słyszałem głośny śmiech i krzyki zabawy na całym holu. Juana i Elena byli w centrum hałaśliwym yahoo z герром Хауптли, dwoma ego przez niemców, ego duńczykiem i grupą około dwudziestu innych wyciągów par.
  
  
  Jej, zbliżył się i skinął głową Juan i Elenie. Między sobą zrobili dla mnie miejsce. Panie Хауптли zobaczył mnie, pozdrowił mnie i wprowadziła grupie.
  
  
  Ją, uśmiechnął się, pomachał ręką i oparł się na бахарев między dziewczynami, wpatrując się w płonący ogień. Tutaj było bezpieczne i bezpieczne, z dala od dźwięku strzałów i widoku krwi.
  
  
  Pan Хауптли podejmował grupę swoimi bardziej ekscytujące sportowe wyczyny - był miłośnikiem polowań, ekspertem w wędkarstwie, яхтсменом z dużym powodzeniem i dużym alpinistą i jej naszkicował kilka wierszy na paragonie za kolację i zdał go. Juan z ostrzeżeniem utrzymać ego z dala od oczu.
  
  
  Ona nawet nie przyznaje się do tego, ale wiedziałem, że ona to czyta poza polem widzenia wszystkich. Ostry cios łokciem w żebra, powiedział mi, że zrozumiała.
  
  
  PARSON MARTWA. MĘŻCZYZNA TINY. OGON JELENIA.
  
  
  Jej włożyłem tę ostatnią część, bo nie wiedział, co zrobić z Eleną Morales. Gdyby była poważnie związana z Barry Парсоном, mogła wiedzieć lub się domyślać - co on kombinuje. W przeciwnym razie nie było potrzeby, aby zawieźć ją do śledztwa. Bella nie jej, dopóki nie hotel, aby dowiedział się o śmierci parson ' a. Jej, czuł, że jeśli Juana nie poradzi sobie z nią radę.
  
  
  W drzwiach salonu pojawiła się Mitch Kelly, szeroko uśmiechając się i machając znajomo param. Następnie zauważył mnie, szybko podszedł, pochylił się i powiedział cichym głosem: "Lobby. Szybko". Nikt więcej nie słyszał. On ścisnął mnie za ramię, hojnie pocałował Juanowi w policzek i opuścił salon, ukłonem герру Гауптли z przeprosinami.
  
  
  Jej dotknął biodra Huany i wstał, aby odejść. Kelly siedziała u szklanego okna od podłogi do sufitu okna w tylnej części holu, wychodzącego na pogórze stok. Patrzył na moje odbicie w szybie. Hol był zupełnie пустынен.
  
  
  Powiedział mi na ucho, nie poruszając wargami - stary policjant sztuczka, zapożyczone u współwięźniów.
  
  
  "Ona wyszła, wokół hotelu w Granadzie. Wygląda na to, że zmierza w Soli-i-Ньев".
  
  
  "Kiedy odeszła?"
  
  
  "Dziś wieczorem. Nie wiadomo kiedy".
  
  
  "To złe wieści".
  
  
  Kelly skinęła głową.
  
  
  W odbiciu szkła okno zobaczył, jak jeden wokół pracowników umieścić telefon i przeszedł przez korytarz do hall. Za chwilę znowu wyszedł. Za nim szybko i z wdziękiem szła Elena Morales.
  
  
  Jej trącił Kelly. Elena zdecydowany, skierowała się do schodów. Oznaczało to, że szła do swojego pokoju - pokoju, który dzielił z Barry Парсоном!
  
  
  Kelly i jej wymienili zdumionymi spojrzeniami. Jej, widziałem, jak Juan wychodzi z pokoju dziennego z zaniepokojonego spojrzeniem. Jej hit Kelly.
  
  
  "Trzymaj Juanowi w salonie. Przyłącz się do niej. Jej iść za Eleną".
  
  
  "Prawidłowo".
  
  
  Jej poczekałem, aż Elena podniosła się w połowie drogi po schodach, przed rozpoczęciem
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  d potem nach. -Coś się stało. Ktoś ostrzegał ją. Nie mogłem zrozumieć, kto i dlaczego. A przecież to było oczywiste, że ona idzie do swojego pokoju.
  
  
  Trzecie piętro. Na końcu korytarza, za zakrętem. Sięgnęła do torebki po klucze. Ale gdy wyciągnęła ih i dotknęła klamki, drzwi się otworzyły. Odwróciła się, aby zobaczyć korytarz. Jej spodziewał się takiego ruchu, i zanurkował z powrotem za róg i zniknął na myśli.
  
  
  Ona mnie nie widziała.
  
  
  Jej, słyszałem, jak za nim zamknęły się drzwi.
  
  
  Szybko ruszył korytarzem i zatrzymał się na nast dzień. Najpierw jej nic nie słyszałem grubości poszycia. Dywan nie pozwalał dźwięki wychodziły przez szczelinę między drzwiami a ramą.
  
  
  Ale potem wydało mi się, że słyszę wewnątrz szept głosów. Słyszałem jeden lekki, wysoki głos kobiecy. Oczywiście, głos Heleny Morales. Ale z hema mówiła?
  
  
  Nam odyna. Nikt. Oczywiście, cieszyła się telefonem!
  
  
  Następnie szmer pokaże ustał, i nic więcej nie słyszałem. Doczekał się dźwięku wymiany odbiornika na bazie, ale przegapiłem. Następnie drzwi otworzyły się ze skrzypieniem się zatrzasnęły. Szafa? Ubierała się, aby wyjść na ulicę?
  
  
  Jej, szybko przeszedł długą nić korytarzu i wyszedł na balkon, okalające budynek z trzech stron. Jej uciekł na myśli i usiadł przy zewnętrznej ściany, czekając, aż Jeleń wyjdzie na korytarz.
  
  
  Ale ona nie pojawiła się.
  
  
  Jej spojrzał na zegarek.
  
  
  Piętnaście minut.
  
  
  Jej ruszył z powrotem korytarzem i zatrzymał się przed jej drzwiami, wyciągając szyję i przyłożywszy ucho do obudowy.
  
  
  Nic.
  
  
  Jej wyciągnął "Luger" i przycisnął ego do piersi, gdy podszedł i przekręcił klamkę. Zatrzask było jeszcze otwarte, jak i z Kelly.
  
  
  Szybko wszedł do środka, opierając się plecami do dnia i wprowadzenie "Luger" przed sobą.
  
  
  Tam nie było nikogo żywego.
  
  
  Ciało Parsonsa leżał dokładnie tam, gdzie ego nie zostawili.
  
  
  Ale w pokoju nie było nikogo innego.
  
  
  Gdzie była Helena Morales?
  
  
  Jej, spojrzał na drzwi toalety, ale szafa była zbyt mała, aby ktoś mógł się tam ukryć. I jeszcze...
  
  
  To był słaby dźwięk, i najpierw jej nawet nie był pewien, że słyszał go. Ale kiedy stał tam, ledwo mogąc oddychać, jej usłyszał ego ponownie. To był charakterystyczny dźwięk człowieka, który chciał pozostać nieruchomy, ale lekko drgnął. Ponownie spojrzał na szafę, ale dźwięk nie dochodził z tej strony.
  
  
  Nie. Przyszedł w łazience.
  
  
  Jej dobrego chwycił "luger" i podszedł dzień do łazienki. Było zamknięte.
  
  
  "Elena", - powiedział jej cicho.
  
  
  Nie było odpowiedzi.
  
  
  Ktoś tam był, i to nie była Elena. Gdzie się podziała? Czy ona była tam z hema-coś jeszcze?
  
  
  "Elena" - powiedziałem, tym razem głośniej.
  
  
  Nic.
  
  
  "Mam zamiar otworzyć te drzwi. Mam broń. Wyjdź, ręce nad głową", - ryknął ja stoję z jednej strony, niż dzień.
  
  
  Nic.
  
  
  Ją, chwycił za klamkę dzień, wciąż stoję przyciśniętą do wykończenia dzień, i odwrócił ją. Otworzyły się drzwi i otworzyły się do środka. Jej napięte. Nasze dźwięku.
  
  
  Przez otwartą szczelinę ją mógł zobaczyć łazienkę. Siergiej palił. I tam, blada i napięta, siedziała Tina Bergson, do głębi duszy przerażona.
  
  
  Jej ruszył, osłaniając ją люгером. Potem zobaczył ją w miednicy określonymi dla stosowania kosmetyków. Podskórnej, butelka z płynem, waciki.
  
  
  Patrzyła na mnie szeroko otwartymi oczami.
  
  
  "Gdzie Jest Elena?" Jej zapytał ją, mimo, że zamiast tego jej mógł zadać sto pytań.
  
  
  Ona pokręciła głową. "Nie widziałem Helenę. Też ją widziałem tylko Barry. A on... on nie żyje". Jej głos spadł do szeptem. Była bliska omdlenia.
  
  
  Jej, przeszedł do łazienki i brutalnie chwycił ją za łokieć. Ona przytuliła się do mnie, ciężko dysząc.
  
  
  "Zabiła ego?" ee głos szepnął mi na ucho.
  
  
  Jej nic nie powiedział. Jak ja jej mogłem powiedzieć co to były Kelly i jej?
  
  
  "Dlaczego wróciłeś do Sol-i-Ньев?" - cicho zapytał ją nast.
  
  
  Ee oczy i odwrócili się do mnie. Jego pchnął ją i posadził na krawędzi wanny. Jej sel obok niej. Jej trzymał Luger u nach na piersi. Była sprytną kobietą, i hej, nie ufał.
  
  
  "Aby zobaczyć... zobaczyć..."
  
  
  "Barry Parson" - dodałem. "Aby pokazać emu Corelli, aby mógł zabić ego".
  
  
  Nasze dźwięku.
  
  
  Jej usta zadrżały, a oczy oderwali się od mnie. "Tak" - szepnęła.
  
  
  "Jesteś zatrudniony Barry parson' a, aby zabić Corelli", - powiedział zdecydowanie ja. "Nie można temu zaprzeczyć. Powiedział nam wcześniej..."
  
  
  "Nie neguję tego" - powiedziała stanowczo. Jej twarz znów nabrała koloru. Moim zdaniem wsunął igły do wstrzykiwań podskórnych.
  
  
  "Motyw?" Zapytał ją. "Jesteś uzależniony? To wszystko?"
  
  
  Ona wzruszyła ramionami. "Jestem zgubiony. Nie wiem, dlaczego chcę zabić ego, za wyjątkiem tego, że nienawidzę ego bardziej, niż kogokolwiek innego na świecie".
  
  
  "Ale rezygnuje z tego, poddając wszystkich, którzy są zaangażowani w наркосеть" - powiedziałem.
  
  
  Odłożyła głowę.
  
  
  "Dlaczego wróciłeś?" - znów zapytałem.
  
  
  "Aby znaleźć Barry", - łagodnie powiedziała Tina. "Ja podszedłem do balkonu, zajrzał do środka i zobaczył go. Martwy. Jej, wszedł..."
  
  
  Jej spojrzał przez jej ramię. Oczywiście! Balkon! To th
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  jak Elena wyszła po pokoju, nie widząc jej. Kiedy Elena znalazła Barry martwy, była aż do śmierci, boi się i uciekła. Ona po prostu otworzyła francuskie dzień, wyszła na balkon i poszedł precz. Następnie, zaraz potem, - Tina podniosła się na tylnej drodze, aby spotkać się z Barry ego w pokoju - może oboje planowali spotkać się i znalazła Barry martwy. Ee zapotrzebowanie na leki wzięła górę i poszła do łazienki, aby się wyleczyć, jak i jej.
  
  
  "Wszedłem i okazało się, że do niego strzelali. Najpierw jej, myślałem, że Elena mogła zabić ego. Ale, być może, Corelli okazało się, że Barry ego prześladuje. Możliwe, Corelli wiedział, że ja..." Jej oczy wypełniły się łzami. "Boję się, Nick!"
  
  
  Jej wstrząsnął jej. "Musisz mnie zabrać do Corelli, Tina. Jest to jedyny reumatyzmu. Zbyt wiele osób próbowało przeszkodzić nam uzyskać listę nazw. Zbyt dużo. Teraz chodzi za tobą, Tina".
  
  
  Ona blanszowane. "Dowiaduje się, Nick! Pomyśli, że jestem wynajął kogoś, by zabić ego! Nie możesz mnie zmusić, aby to zrobić. Musisz mnie puścić!"
  
  
  "Nam, że Tina!" - mruknąłem. "Jesteś jedynym reumatyzmu. Prowadzisz mnie do niego otwarte teraz. Po prostu pokaż mi ego, i..."
  
  
  "On nie przyznaje się do tego!" wykrzyknęła. "On będzie zaprzeczyć swojej tożsamości".
  
  
  "Tina..."
  
  
  Sięgnęła po igłę do wstrzykiwań podskórnych. Jej domyślił się, że ona zamierzała zrobić, jak tylko odwróciła się w ramię. Jej zawadza, mało люгера do miękkiej części jej szyi. "Nie, nie, nie, Tina! Nie igły. Oczywiście, na kilka minut wszystko będzie dobrze, ale zawsze trzeba wracać do rzeczywistości".
  
  
  "Nick!" - всхлипнула ona, wciąż trzymając igłę.
  
  
  Jej wsadził Luger na minutę i sięgnął za igłą. Jej twarz zmieniła się niemal natychmiast. W tej pogodnej piękne maski zmieniła się w twarz piekielnego kota oczy błyszczały, zęby оскалились, usta раздвинулись w każdy dla siebie wilkiem рычании.
  
  
  Igła weszła mi w ramię, zanim go mógł chronić się od szalonego рубящего uderzenia.
  
  
  Zaśmiała się cicho невеселым krzykiem.
  
  
  Jej, czułem, jak wszystko idzie po mnie. Jej, czułem się комком posadzki.
  
  
  Ona prowadziła mnie do następnego pokoju, a potem pchnęła w fotel.
  
  
  "Mała mieszanka naszych własnych, Nick" - mówiła ze swojego szatańskiego uśmiechem. "Zostaniesz tam, jak dobry chłopiec. Jej zamiar uciec stąd".
  
  
  Nie, Tina! Jej próbował powiedzieć, ale nic z tego nie wyszło.
  
  
  Wydawało się, że ona porusza się w przyspieszonym tempie - sto klatek na sekundę, uruchomiony przez francuskie dzień balkonu. Następnie nastała cisza.
  
  
  Przez kilka wieków ją usłyszał, jak ktoś puka do drzwi. To była Kelly.
  
  
  "Nick! Jesteś tam? Nick?"
  
  
  Jej otwarte usta. Przynajmniej on poruszył się. Ale u mnie nie było głosu. Polio przeszedł?
  
  
  Drzwi otworzyły się i Kelly wleciała do pokoju z bronią w pogotowiu. On po prostu stał i patrzył na mnie w zdumieniu.
  
  
  "Hej, Nick!"
  
  
  Znów ją podniósł ustami. Polio przechodził. Jej warknął.
  
  
  Kelly przypatrzyła, sprawdziłam łazienki i poczułam zapach igieł do wstrzykiwań podskórnych. Natychmiast wrócił do mnie, uderzył mnie w twarz, podniósł się z krzesła i pociągnął do łazienki. Włożył głowę pod prysznic i zimna woda uderzyła mnie w szyję.
  
  
  Kelly rozmawiał ze mną, gdy pracował.
  
  
  "To coś nowego. Mamy zapasy tego. Niszczą ciebie, więc nie możesz się ruszać, ale można zobaczyć wszystko, co się dzieje. Tymczasowy polio. Pochodzi od курари, znanego również jako урари, урари, уурали, вурали. i woorara. Ale to było skrócono z czymś innym. Nie pytaj mnie, że. Formuła zawsze znikają, jak tylko ih otrzymujemy ".
  
  
  Wkrótce jej ożył.
  
  
  "Szybki!" Jej powiedział. "To Tina. Przyjechała do Granady, aby spotkać się z Barry Парсоном i znalazłam ego tu ciało. Ona teraz jest w drodze do wyjścia. Ona myśli, że zabił Corelli ego. Jeśli ucieknie teraz, może zabić ego później".
  
  
  "Czekaj!" - warknęła Kelly. "Przyszedłem tu, żeby cię znaleźć. Tina była na dole, w holu, tworzyła scenę!"
  
  
  "WHO?" - spytałem niecierpliwie.
  
  
  "Tina Bergson".
  
  
  "Tina!"
  
  
  "Absolutnie fantastyczne. Ale teraz ona odeszła".
  
  
  "Odeszła? Ale...?"
  
  
  "Ona była w holu, ale odeszła" - powiedziała Kelly, kiedy wybiegliśmy przez wyposażenie pokoju i poszedł korytarzem. Zaczęliśmy schodzić po schodach i zobaczyłem tłum ludzi w holu. Wszyscy patrzyli na parking.
  
  
  Zobaczył ją Juanowi, która zajmuje się odwróciła się i zaczęła czekać na nas.
  
  
  "Co to wszystko znaczy?" - mruknąłem.
  
  
  "Ona w czerwonym Jaguarze - powiedziała Juana, wskazując na zaparkowane samochody. Jej, widziałem, jak w jednym, wokół nich zapaliły się reflektory. Siergiej wycinali ciemność i oświetlił pokryte śniegiem zbocze góry, gdzie droga zakręcała od Prado Llano i prowadziła do głównego autostrady.
  
  
  "Ona jest odpowiedzialna za dużą scenę", - szybko powiedziała Juana. "To było bardzo dramatyczne".
  
  
  "Zbyt gwałtownie!" - sucho powiedziała Kelly.
  
  
  "Masz zamiar powiedzieć mi, co ona zrobiła?" - spytałem niecierpliwie.
  
  
  "Przyszła tu nie więcej niż dziesięć minuta temu, podniosła piekło i zapytała Mario Сперанцу!"
  
  
  "Kim jest Mario Сперанца?" Zapytał ją.
  
  
  Kelly pokręcił głową. "Kiedy hej powiedział, że ta pani Сперанса tu nie ma, ona nie wytrzymała i mało nie wpadł w histerię wypłat tutaj, w holu".
  
  
  Jej mógł zobaczyć
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Jaguar zaczął się poruszać. Blond włosy Tiny powiewały za nie.
  
  
  "To zmusiło nas do opuszczenia hall w biegu", - wyjaśniła Juana.
  
  
  "A potem od razu padła, i recepcjonista musiałam ją ożywić", - stwierdziła Kelly. "Poszedłem za tobą".
  
  
  Jej zmarszczył brwi, szybko głową. "To spektakl sceny na dole. Do czego to jest, nie wiem. Ale muszę ją powstrzymać".
  
  
  "W rzeczywistości - powiedziała Kelly. "Co robimy?"
  
  
  "Spójrz na tego Mario Сперанца", - powiedział jej Kelly. "Ja chyba nie istnieje. Jej iść za Tiną!"
  
  
  Jej skorupa przez tłum do obracającym się drzwi i zauważył tam panie Гауптли z ego zespołem przydupasów. On machnął ręką i odwrócił się.
  
  
  W "Reno" było zimno. Działa nieźle. Go, wyjechał na drogę i dwa razy poślizgnął się, zanim wziął to pod kontrola. Na jezdni były lodowe plamy, takie same, jak dwie noce temu.
  
  
  Droga zeszła na dół i skręciła w prawo. Jej w ogóle nie mógł widzieć czerwony "Jaguar", ale przypomniał sobie, że droga skręciła prosto, a następnie zaczęła obracać w lewo, na długi, szeroki подковообразный wskaźników, który trzymali się za krawędź барранки.
  
  
  Włączyłem silnik, bo nie chciałem tracić na myśli Jag.
  
  
  W moich światłach widać było krawędź drogi i jej niechcący nacisnął na zastraszanie, aby sprawdzić opór. Ja z ulgą poczuł napięcie w opaskach na oczach.
  
  
  Jej skręcił Renault na zakręcie i zobaczył czerwony "Jaguar" Tiny Bergson w połowie drogi do szerokiego подковообразному zginanie. Jechała powoli, ale potem dodała prędkość, gdy ją zauważył i dalej.
  
  
  Samochód, wydawało się, skoczył do przodu w ciemności, światła odbijały się w górę drogi, jakby wspinał się po niebie. A następnie - jak jej nie mogłem uwierzyć własnym oczom - "Jaguar" uderzył w brzeg, omal nie rozbijając скальную ścianę.
  
  
  Odwróć Się, Tina! - mimowolnie zawołałem. "Zmiana!"
  
  
  Zrobiła to, czy nie, nie wiem, ale następną rzeczą, którą zobaczyłem, była "jaguar", zmierzający do отмелю, a do zewnętrznej krawędzi drogi. "Tina!"
  
  
  To był lost creek.
  
  
  "Jaguar" nabiera prędkości i перевалил na krawędzi, jak gdyby ego nauczyli się wykonywać bardzo płytkie łabędzie nurkowanie w kałużę.
  
  
  Reflektory złapali ząbkowane слюдяной łupek na dole, plamy śniegu naradźmy się do сланцу i rozświetliła gąszczu świateł i odbić w śniegu, a następnie maszyna зарылась w kamienie, odskoczyła, obrócił się ponownie i ponownie, reflektory opisywali spinner w nocy i z hukiem uderzył w kawałek ostrych kamieni u podnóża барранки.
  
  
  Na chwilę nastała cisza.
  
  
  Następnie w niebo wystrzeliła silny błysk płomienia, i w powietrzu rozbrzmiewał głośny wybuch. Dym клубился mimmo pomarańczowego płomienia, ostry, duszący, czarny dym.
  
  
  Ogień wystartował, a następnie ponownie spadł na wrak искореженного "Jaguar" i zaczął powoli jeść metal. Następnie powoli uniósł się dym, ogień tańczył na krawędzi czerwonej stali, szkła przezroczystego i kolorowego tworzywa sztuczne.
  
  
  Wstrząśnięty, jej ostrożnie jechał autostradą i dotarł do miejsca, gdzie czerwony "Jaguar" перевалил na krawędzi. Jej spojrzał w dół. Wszystko, co mogę zobaczyć, to szczelina w skałach, osadzający w przydroże na skraju jezdni.
  
  
  Jej zostawia się "Reno", wyciągnął klucz i wyszedł wokół maszyny. Na torze było zimno. Jej, podszedł do skraju drogi, gdzie "Jaguar" odbył się przez skały. Jego stał tam, patrząc na zniekształcone kamienie, i udał się na zwęglone czarnej linii na łupków bitumicznych na dole do miejsca, w którym jasno-czerwony ogień trzeszczał, trzaski nad szczątkami Tiny Bergson i czerwonego "Jaguara".
  
  
  W ciągu kilku sekund pierwszy wokół gości hotelu podjechał samochodem "Fiat", zaparkował i dołączył do mnie na skraju jezdni. Оглинг.
  
  
  A potem pojawiły się inne.
  
  
  I więcej.
  
  
  Poszukiwacze mocnych wrażeń.
  
  
  Mnie mdłości.
  
  
  Jej, zszedł na skalistym zboczu, za pomocą kieszeni lampy błyskowej, i minął обугленную część skały, gdzie po raz pierwszy uderzył czerwony "Bolec", i w końcu dotarł do działki obok z samą maszyną.
  
  
  Ale płomień пожирало wrak, i nie można było podejść zagrywek, aby się nie poparzyć.
  
  
  Kładąc rękę na głowie, jej stał i czekał.
  
  
  Na jezdni завизжала wóz strażacki, a wkrótce wielki strażak w narciarskiej kurtce i z przenośnym gaśnicy upadł ze stoku i zaczął spryskane płonące szczątki.
  
  
  Jej drgnął.
  
  
  Tam stał strażak, patrząc na zwęglone szczątki. Guardia civil, przyłączyła się do niego i zrobił latarka, lampa spalił mi samochód. Promień światła, był silniejszy mojego.
  
  
  Jej podszedł lizanie.
  
  
  Wtedy to ją widziałem.
  
  
  Na przednim siedzeniu było zwęglone ciało. To, co z niego pozostało, było czarne i тлело.
  
  
  Tina.
  
  
  Wszystko, co pozostało z złota dziewczyna ze złotą skórą.
  
  
  Jej, odwrócił się, chory.
  
  
  Musi być jej spadł na kamień obok gruzami i pogrążył się w kraju psychicznego funku. Ktoś kręcił mnie na ręce i ramieniu. Jej, zrozumiałem, co jakiś czas ze mną rozmawiał głos.
  
  
  Go poruszył.
  
  
  "Nick."
  
  
  To była Kelly.
  
  
  "Ona nie żyje - powiedziała Kelly. "Przeklęta rzecz".
  
  
  "Myślę, że ona po prostu poczułam, że to koniec, i hej, lepiej uciekać". Jej oddech. "Wiedziała, że Rico będzie Corelli
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  jej na całe życie ".
  
  
  "Ale Corelli nawet nie wiedziałem!"
  
  
  "On się o tym dowie. Głos dlaczego odszedł" - powiedział. Głosowanie, jak ja to rozumiem.
  
  
  "Sprawdziłem to imię i nazwisko, Nick".
  
  
  Jej podniósł oczy i zmarszczył brwi. Nie rozumiałem, co miał na myśli.
  
  
  "W hotelu nie jest zarejestrowany Mario Сперанца".
  
  
  Jej siedziałem i myślałem o tym. "Ale to imię dała urzędnika".
  
  
  On skinął głową. "Клера mówi, że powiedział to. Клера mówi, że właśnie wtedy wyszła przez czaszkę".
  
  
  Jej spojrzał na wrak pod nami. "Chcesz powiedzieć, że Rico Corelli w ogóle nigdy nie był w Sol y Nieve?"
  
  
  "Mówię, że na pewno nie był tutaj lub w innym hotelu Sol y Nieve - w ciągu ostatniego miesiąca lub więcej. Jeśli ego nazwisko na okładce - Mario Сперанца".
  
  
  "Ale potem..."
  
  
  "Czy wy tego nie widzicie? Może on wiedział o Tine. Może on wiedział, że ona wynajęła zabójcę, aby zabić ego".
  
  
  Ją, potrząsnął głową, aby to wyjaśnić. "I cała ta paplanina o spotkaniu była tylko inscenizacja śmierci Tiny Bergson?"
  
  
  "Wcale nie. Jej mówię, że Rico Corelli, musi być, wiedział o Tine Bergson i Barry Парсоне. A on po prostu nie przyjeżdżał do ośrodka w ogóle. Wszyscy myśleli, że on tu jest - zabójca, którego wynajęli mafii, Płatnego mordercy zatrudniła Tina - i nas, bo jesteśmy hotele spotkać się z Corelli. Wszyscy byli tutaj, oprócz Corelli! "
  
  
  "To gdzie ty sukinsynu?"
  
  
  Kelly wzruszyła ramionami. "Myślę, że powinniśmy dać sygnał Хоуку i zacząć wszystko od nowa".
  
  
  Wstaliśmy, aby wspiąć się na wzgórze, ale nie mogłem zostawić ego w spokoju.
  
  
  Jej, odwrócił się i ponownie spojrzał na wrak.
  
  
  "Dlaczego odeszła tam?"
  
  
  Kelly pokręcił głową. "Ona była piękną kobietą, Nick. Piękne kobiety robią głupoty. Musi być ona kochała Corelli. I nienawidziłam ego też".
  
  
  "Czy lubi te pieniądze" - powiedział.
  
  
  "Nie tak dużo myślisz o ludziach, Nick?" Kelly westchnęła.
  
  
  "Czy muszę go? Czy powinienem ją, prawda?" Ją uspokoił. "Myślę, że ona zdecydowała, że to najlepszy sposób, niż biegać po całym odkryty basen, starając się uciec od płatnego broni Rico Corelli".
  
  
  "Ona nigdy się nie dowie, kiedy on ma zamiar ją uderzyć", - zauważyła beznamiętnie Kelly.
  
  
  "Zastanawiam się, gdzie jest ten drań?" Jej, zamyślił się do połowy na głos.
  
  
  Piętnaście
  
  
  Następnego dnia rano byliśmy na śniadanie. Pomimo promienny wygląd Huany, znajdowała się w duchowej depresji. Jej wyjaśnił to tym, że mogliśmy zrobić to zadanie.
  
  
  Zjedliśmy śniadanie kontynentalne i siedzieli przy jasnym świetle słonecznym. Jej zaproponował rano jeździć na nartach przed wyjazdem do Hiszpanii, ale ona rzekła.
  
  
  "Ja po prostu chcę zebrać rzeczy".
  
  
  Jej skinął głową. "Pójdę w Велету i zrobię parę biegania".
  
  
  Skinęła głową, jej myśli były daleko.
  
  
  "Penny?"
  
  
  Ona nie odpowiedziała.
  
  
  "Dwa grosza?"
  
  
  "Który?"
  
  
  "Dla spotkają swoich myśli. Co się stało?"
  
  
  "Myślę, że ją myślałem o marnowaniu życia ludzkiego. Tina Bergson. Barry Parson. Mosquito. Pierwszy dublet Rico Corelli. I nawet Elena Morales - gdzie ona by nam było".
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i wziął ją za rękę. "Taki jest świat".
  
  
  "To nie jest dobry świat".
  
  
  "Ktoś obiecał ci, co to było?"
  
  
  To smutne potrząsnęła głową.
  
  
  Jej zapłacił rachunek i wyszedł.
  
  
  Było fajnie, ale w Велете nadal bardzo spokojnie. Słońce jasno świeciło. Nawierzchnia toru była dobrze pokryta proszkiem. Jej dostal, lornetki i obejrzał stok. Jak wyjaśniłem wcześniej, z góry Велеты było dwa zmniejszona.
  
  
  Tym razem postanowiliśmy zrobić dłuższy przebieg, ten, który разветвлялся w lewo, gdy schodzili w dół. Właśnie stawiał punktach z powrotem w skórzanym etui, kiedy ktoś przeskoczył przez skały z półobrotu kolejki linowej i podszedł do mnie.
  
  
  To był herr Гауптли, i tym razem był sam.
  
  
  Jej pomachał. "Dzień dobry, panie Хауптли".
  
  
  On uśmiechnął się. "Dzień dobry, panie Peabody.
  
  
  "Tęskniłem za tobą wczoraj, lub gdy mieliśmy razem jeździć na nartach".
  
  
  "Bez wątpienia, presja ze strony biznesu", - powiedział on przyjemny.
  
  
  "Tak" - powiedziałem szybko patrząc na niego. Ale on odwrócił się, aby spojrzeć na stok.
  
  
  "A gdzie jest twoja ulubiona kobieta?"
  
  
  "Opakowanie".
  
  
  "Wtedy pan wyjeżdża?"
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  "Przykro. Pogoda była taka dobra".
  
  
  "Naprawdę jest".
  
  
  Uśmiechnął się i sell na występ skały w górnej części trasy. Jej dołączył do niego, podczas gdy on mocno splecione swoje buty i zaczął polerować narty niebieskim woskiem.
  
  
  "Gdzie są twoi przyjaciele?" - zapytał ją, siadając obok niego. Co, do diabła, mnie w tej chwili już nie było co robić.
  
  
  "W hotelu", - uśmiechnął się. "Wygląda na to, że nie są zbyt chętni, aby dołączyć do mnie dzisiaj. Późna noc w barze Esqui, u nich wokół uszu wylatywały люмумбы".
  
  
  "Zwykle trzymają".
  
  
  "Tak, i z pieniędzmi. Przyciągają jak magnes". On znowu się uśmiechnął, kurze łapki w kącikach ego oczy były głębokie i zaciemnione.
  
  
  "Jesteś cynikiem, panie Хауптли".
  
  
  "Jestem realistą, panie Peabody.
  
  
  Wziął pierwszą na nartach i zaczął ostrożnie nakładać wosk na wiersz. Był скрупулезным i методичным pracownikiem, czego można oczekiwać od dobrego niemca.
  
  
  "Fraulein Peabody przypomina mi kogoś z moich bliskich - powiedział po chwili.
  
  
  "Na pewno?"
  
  
  "Wiesz, u mnie była córka". Spojrzał w górę. "Oczywiście, że nie wiedziałeś. Przeprosiny". Kontynuował swoją wosk
  
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  ing. "Ona była najpiękniejszą dziewczyną".
  
  
  "Był, panie Гауптли?"
  
  
  Zignorował moje zaangażowanie. "Hej, było dziewiętnaście, i studiowała na uniwersytecie" - kontynuował. "Moja kobieta - jej matka zmarła, gdy była małą pięcioletnią dziewczynką. Obawiam się, że jej nigdy nie był w stanie dać hej właściwego przywództwa w dorastaniu. Rozumiesz?" Ego oczy podniosły się i spotkały się z moimi.
  
  
  "Nigdy nie byłem ojcem, więc nie mogę tego wiedzieć, panie Гауптли".
  
  
  "Uczciwy reumatyzm". On westchnął. "Co to nam było - rodzicielski zaniedbanie lub nieuzasadnione marnotrawstwo dóbr materialnych w stosunku do niej - kiedy poszła na uniwersytet, straciliśmy łączność".
  
  
  "To dzieje się w naszych czasach".
  
  
  "W jego przypadku stało się najgorsze. Jej towarzysze byli bardzo pasjonuje narkotykami". Znów spojrzał na mnie. "I ona okazała się zaangażowanej w tę grupę do tego stopnia, że nie mogłem sobie poradzić". Kontynuował depilację woskiem. "Ja przyzwyczaiłem się do heroiny".
  
  
  Jej gapił się na Хауптли.
  
  
  "Przez rok potem uzależnienia zmarła od przedawkowania". Patrzył w dal na Vegę Granady. "Samodzielne zarządzanie".
  
  
  "Bardzo mi przykro - powiedziałem.
  
  
  "Nie ma sensu tracić wyżej na taka późniejszym terminie" - powiedział Хауптли ostry dźwięk w porównaniu z zazwyczaj miłym głosem.
  
  
  "Przykro mi o tym wydatkach ludzkiego życia" - powiedziałem, myśląc o tym, że Juan powiedziała przy śniadaniu.
  
  
  On wzruszył ramionami. "W pewnym sensie ją winię siebie. Jej uchylał się od odpowiedzialności ojca. Jej więź z innymi kobietami - nie z jednej, a z wielu - i zaniedbane córką". On zamyślił się na chwilę. "I cierpiała moja pogarda, reagując tak, jak mógł. Wyrzekając się dokładnie tak samo, jak on odrzucił jej".
  
  
  "Psycholog może ci mówić inne", - ostrożności i traktowała powiedziałem. "Introspekcja - niebezpieczna gra".
  
  
  "Spotkałem się nie tylko z kobietami. Jego zajmował się tym biznesem".
  
  
  "U każdego mężczyzny powinna być zawód" - powiedziałem.
  
  
  "Ale nie ten, który u mnie był".
  
  
  Jej przyglądał mu się, wiem, co zamierzał powiedzieć.
  
  
  "Handel narkotykami" - powiedział z gorzkim uśmiechem. "Tak. Jej, to jest prawdopodobne, umeblowane się heroiną, który popełnił samobójstwo moje jedyne dziecko. Jak to się ma z twoją moralnością, panie Peabody?"
  
  
  Ją, potrząsnął głową.
  
  
  "To źle komponuje się z moim. Jej zaczął analizować biznes, którym zawsze był. Jej zaczął myśleć o ego wpływie na ludzkość. Nie podobało mi się to, co widziałem".
  
  
  On wybrał inną narty i zaczął smarować jej woskiem.
  
  
  "Zdecydowałem, że nadszedł czas, aby odejść z biznesu i zacząć poprawiać swoje występki na lata".
  
  
  Jej nic nie mógł powiedzieć. Na nią czekał.
  
  
  "Powiedzieli mi, co się stanie, jeśli pójdę w organizacji. Będą mnie szukać aż po krańce świata. I zabijać". On uśmiechnął się ponura. "Rozumiesz?"
  
  
  "Tak, proszę pana Corelli".
  
  
  "Enrico Corelli", - powiedział z pół uśmiech. "Rico Corelli, a ty Carter. Mówią mi, że Nick Carter najlepszy".
  
  
  Jej skinął głową. "Normalnie. Nie zawsze. Ale zazwyczaj".
  
  
  "Mówię ci, to była administracyjna problemy od samego początku. Łatwe spotkanie, prawda? Spotkanie w śniegu - uporać się ze śniegiem!" Zaśmiał się, pokazując zęby mocne. "Żart, panie Carter. Żart".
  
  
  "Tak" - przyznał jestem.
  
  
  "To wydawało się dość proste. Jej opuszczam Korsykę na Лисистрате i spotykam się z wami w Sierra Nevada".
  
  
  "Oczywiście."
  
  
  "Od samego początku były problemy. Capo dowiedział się o moim planie. Ktoś jest z moich bliskich nie domyślił. Lub podsłuchane. Mafia postanowiła ze mną kontrakt".
  
  
  "Komar".
  
  
  "Tak. Aby zapobiec takiej cios, jej przekonał swojego starego kolegę Базиллио Di Ванесси przedstawiać mnie na mojej łodzi. I bardzo słodka dziewczyna, z którą jej spał, poszłam z nim, aby zrobić cechę prawdziwej".
  
  
  "Postawiles własnego człowieka?" - delikatnie powiedziałem.
  
  
  "Nie wiem, że cios będzie sukces - powiedział Corelli. "W rzeczywistości, jej zrobił to, co mówisz. Ale naprawdę nie sądziłem, że Komar zagoi. Jej, miałem nadzieję, że spotkanie między Basilio i tobą odbędzie się bez zarzutu, i prawdziwa spotkanie pomiędzy tobą a mną może być zorganizowana. "
  
  
  Jej oddech.
  
  
  "Ale to jeszcze nie wszystko. Na krótko przed tym, jak ją opuścił jacht w Walencji, jej okazało się, że mój piękny szwedzki słowik planuje się mnie pozbyć!"
  
  
  "Tina Bergson?"
  
  
  "Tak. Ona hoteli, aby jej umarł. Ona sama do wniosku ze mną kontrakt". Corelli сардонически uśmiechnął się.
  
  
  "Czy była przyczyna?"
  
  
  "Było mi tak, sam jestem ciekaw, jak i ci, panie Carter. Musisz zrozumieć Tinę trochę jaśniej".
  
  
  Jej doskonale ją rozumiem, ale nic nie powiedział.
  
  
  "Ona jest nimfomanką, panie Carter. Myślę, że dla was to nie dziwi. Ale, być może, powodem, dla którego stała się taka freudian symbol, tak samo ciekawa, jak i fakt jej obsesji".
  
  
  Jej z zaciekawieniem spojrzał na niego.
  
  
  "W piętnaście lat została zgwałcona przez szwedzki robotnik. Ona zaszła w ciążę. Aborcja przeszedł pomyślnie, ale rozwinęła się sepsa. W piętnaście lat hej zrobili hysterectomy. To jałowe, piękna, inteligentna istota jest obsesyjnie jej zniszczenie. kobiecości, z jej brakiem być matką. Ponieważ nie była nam kobietą nam mężczyzną, ona stała się tym, czym powinna stać się nadczłowiekiem! Z tym pięknem i tym umysłem - zapewniam cię, że jej inteligencja jest ograniczona
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Эсс, panie Carter. - postanowiła, że weźmie na siebie małe imperium, właścicielem której był ".
  
  
  "Sieć narkotyków" - powiedziałem.
  
  
  "Absolutnie fantastyczne. Teraz mówię o jej ambicjach potem mogę ją postanowił zniszczyć ten łańcuch i ujawnić jej najskrytsze tajemnice Wydziału do walki z narkotykami w Stanach Zjednoczonych".
  
  
  Jej skinął głową. "I to był powód, dla którego wynajęła parson' a, aby cię zabić!"
  
  
  "To w rzeczywistości. Na szczęście, jej interpretował ją przede шокированную reakcję na moją decyzję rozebrać łańcuch, jako podejrzane i trzymał oczy otwarte. Choć obiecała mi, że pozostanie mi wierna i będzie mi towarzyszyć do Ameryki, jej domyślił się, że ona Go leżącego. Włączyłem jej telefon - nasza willa na Korsyce duża, a każdy wokół nas ma większą swobodę - i w końcu usłyszał, jak ona podpisuje umowę z Barry Парсоном w Maladze.
  
  
  "Najbardziej interesujące".
  
  
  "Kolejnym moim krokiem było skierować mojego własnego szpiega na parson' a. Ja myślę, że znajdziesz parson ' a w plikach Interpolu, jak Daniel Tussaud, zmarły francuskiego podziemia. Był dziesięcioletnim dzieckiem w czasie ii wojny światowej. Dwoje, i wzrosła do szpiegowania i zabijania ".
  
  
  "On już nie żyje".
  
  
  "Tak podejrzewałem". Corelli wzruszył ramionami. "Słyszałem o swoim odejściu z dyskoteki z twoich znajomych na Malagi".
  
  
  Jej uśmiechnął się. "Od ciebie niewiele ucieknie".
  
  
  "Przestań" - westchnął Corelli. - Cóż, Elena Morales uważnie obserwowała Парсоном, pozwalając emu zabrać ją w barre w Torremolinos. I to właśnie ona mnie ostrzegła, twierdzą, że przyszedł w Soli-i-Ньев, aby mnie znaleźć i zabić. Z tego powodu go nie poznałem cię w Велете ".
  
  
  "Jej to mówił".
  
  
  Corelli skinął głową. Skończył ze swoimi nartami. "Miałem nadzieję, że, być może, Tina może być zabita na jachcie Лисистрата, jeśli tam coś się stanie, ale, jak wiesz, ona uniknął poważnych obrażeń. Chociaż Capo dobrze zaplanowana egzekucja. Oznaczało to, że muszę uważać na pogodę, aby nic się nie stało. tylko morderca Capo, ale i dla zamachowców Tiny! Komar. I pastor. Tak, że ja po prostu stahl герром Хауптли, zatrudniając kilka osób bezrobotnych aktorów w Walencji, aby bawić się rola moich domniemanych przydupasów ".
  
  
  Jej śmiał się. "Jesteś bardzo zaradny człowiek, panie Corelli".
  
  
  "Przeżyłem długie życie z powodu mojej pomysłowości w bardzo niebezpiecznym zawodzie". On zmarszczył brwi. "Nie zawód. To plami sam sens zawodu. W bardzo niebezpiecznej drużynie. Dobre słowo. Surowy. Płaska. Неромантичный. Rocket".
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  "Ja z podziwem obserwował przez dość długi czas". Corelli uśmiechnął się. "Od razu wiedziałem, że to ty zabiłeś Komar. I zapowiedział, że zabijesz i parson ' a. Śmierć Tina stała się dla mnie zaskoczeniem. Nie sądzę, że targnęła się na życie, jak to mówią w Prado Llano. Ale myślę, że ona musi być, straciła panowanie nad samochodem i potem, jak to jest możliwe odkryła, że Parson nie żyje, i postanowiłam, że wiem o niej wszystko i ją zabiję ".
  
  
  Jej, powiedział: "W tym przypadku zdecydowała się uciec, zanim dowiedzieli się, że ona tu jest".
  
  
  "Dokładnie."
  
  
  "Ona nie żyje. Głosować i wszystko co z tym związane".
  
  
  Corelli skinął głową. On zacisnął opaski na nartach, wyrzucając do nich buty i założył zaciski. Wstał i zgiął kolana.
  
  
  Jej zaczął się ubierać.
  
  
  "Nie chcesz przejechać się ze mną?"
  
  
  "Piękny."
  
  
  Wyszczerzył się. "Przed tym, Nick, jej stylu, żebyś zajął się tym".
  
  
  Jej spojrzał w dół. On wyciągał kopertę. Na nen była wybrzuszenie. Otworzył kopertę i zobaczyłem znajomy na widok rolka - mikrofilm.
  
  
  "To jest po prostu to, co myślisz. Imiona i nazwiska. Miejsc. Datę. Wszystkie z nich. Na drodze z Turcji przez Sycylię, i Rivierę do Meksyku. Nie można pominąć nasze rzeczy, nasz człowieka, jeśli zastosujesz się do faktów. Jej chcę łańcuch ten jest zniszczona, więc jej już nie będzie zebrać ponownie. Bella Beatrice ".
  
  
  Beatrice. Ego córka. I czy to nie jest obraz kobiecości Dante?
  
  
  "Dobrze, Corelli" - powiedziałem.
  
  
  Klepnął mnie po plecach. "Jedziemy!"
  
  
  * * *
  
  
  Zaczął się powolny trawers przeciwko linii spadku, a następnie przekroczył stok i ruszył w dół do zakrętu na biegu. Następnie odwrócił się z powrotem w pięknie urządzonej christie i obszedł stos kamieni.
  
  
  Jej wsadził mikrofilm th wewnętrzny minutę narciarskiej камзолы i pobiegł za nim. Śnieg był zapakowany w sam raz. Jej, czułem, jak moje narty wnikają agresywniej w proszku z dobrym sprężystym odbiciu.
  
  
  Pode mną był Corelli, gdy ruszał na zginanie skał. Wykonał kilka zakrętów, wszedł w ведельн, a następnie skręcił na bardzo szeroki trawers w пологому rogu trasy.
  
  
  Go, zszedł za nim, poprzez kilka zakrętów i стряхнув krzywizny ciała. Pod koniec wyścigu, otwarcie na trawerse ją zobaczył trzeciego narciarza na alternatywnej trasie.
  
  
  Stoki były takie, że sąsiednie działki są w określonych odstępach czasu pokrywały się, że to przypominało dwie drutu, które w niektórych miejscach były luźno skręcone.
  
  
  Był to młody człowiek w brązowej kurtce. Wydawał się nastolatkiem, przynajmniej u niego było to żylasty, szczupła sylwetka. Niezależnie od wieku, był świetny narciarz. Ego narty впивались w śnieg, a on był mistrzem zakrętów i dryfu.
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  właścicielem przebiegiem.
  
  
  Na działce stoku, gdzie zbiegały się dwie trasy, młody narciarz wjechał w bok i powoli zszedł na dół serii płaskich trawers. Gdy ją, podszedł do Corelli, uciekł na myśli na skalistym grzbietem, разделявшим dwie trasy.
  
  
  "Piękny pokój" - powiedziałem.
  
  
  On skinął głową.
  
  
  "Kiedy przyjdziesz do Stanów, jej zabiorę cię w Альту i Aspen. Ci się spodobają!"
  
  
  Śmiał. "Mogę cię z tego powodu!"
  
  
  "Dobry interes" - powiedziałem. "Mów dalej. Jej pójdę za tobą do następnego przystanku".
  
  
  Uśmiechnął się pod nosem i ruszył w drogę.
  
  
  Jej przyszedł przez kilka chwil, a następnie jego. Moja prawa narta trochę jestem pewien, i próbował dopasować stojak na lepsze brania.
  
  
  Jego ruszył do bardziej stromego klifu, zwalniając z pomocą odśnieżarki, bo zworka pomiędzy dwoma wyjściami skał była zbyt wąska dla eleganckiego manewrowania, a następnie wyszła na szeroką polanę, wokół śniegu i lodu, która zajmuje się wyglądała jak plac piknikowy dla każdego narciarza. Zobaczył ją Corelli w końcu.
  
  
  Jej ruszył w dół, podążając za Corelli w lewo, i właśnie w tym momencie znów ją zobaczył chłopca.
  
  
  Zszedł szybciej nas w alternatywnym wyścigu i teraz zbliżał się do pasie skrzyżowania dwóch tras w dolnej części szerokiego zjazdowego pola.
  
  
  Na chwilę ją zatrzymał się, uderzając w śnieg hockey na przystanku, i po prostu stał tam. Proszek był dobry. Śnieg na dole wydawał się twardy. Ale nie podobał mi się kąt pola widzenia. Mam na myśli, że jest fajny i prawie płaskim, ale na górze był wklęsły pochylenie, który mi nie do końca się podobał.
  
  
  A jednak Corelli bez problemów shell na to, w połowie drogi. Jechał po lewej stronie, bezpośrednio ode mnie, a gdy go oglądałem, wszedł w burzy i wrócił z prawej do lewej. Za nim go zobaczył młodego człowieka na drugim biegu, zbliżającego się do grzbietem skały, отделявшему nasz w życiu, niż ego.
  
  
  Właśnie miałem wyjechać, kiedy kątem oka złowił aktywną lampy błyskowej. Znów ją podniósł głowę, mrużąc oczy od blasku słońca. Moje oczy bawić się ze mną pogrywa? Nie!
  
  
  Facet coś trzymał w prawej ręce, a lewą trzymał obie narciarskie pałki. Trzymał jakiś broń - Tak! To był pistolet!
  
  
  Teraz dziecko zatrzymał się i usiadł na śniegu. Teraz był za skałami, i jej nie mógł zobaczyć, co robił, ale ja instynktownie wiedział, że celujesz w Corelli, który leciał z nim na nartach, nie wiedząc, że został on skierowany na celownik.
  
  
  "Хауптли!" Jej krzyknęła za pomocą ego przykrywka, na wypadek, gdyby mnie oszukali jakieś złudzenie optyczne.
  
  
  On szybko odwrócił głowę, patrząc na mnie w górę stoku. Jej, machnął ręką w stronę młodego człowieka. Corelli odwrócił się i nic nie widział ze swego kąta. Jej rozpaczliwie machał предупреждающе. Corelli sobie sprawę, że coś jest nie tak, i zareagował. Próbował zmienić linię jazdy, ale stracił równowagę i spadł z powodu nieudanego przedniej upadku. Ale wziął się w garść i uderzył się w biodra, a następnie zaczął się ślizgać.
  
  
  Jej wskoczył na narty i uderzył w палкам, starając się w dół do skał, za którymi siedział nastolatek. Jej wsadził obie narciarskie pałki pod lewą rękę i dostal luger.
  
  
  Magnat pojawił się wokół znikąd. Jej, patrzył na kamienie poprosił głowy chłopaka, ale nic nie widziałem. Magnat wziął mnie w połowie drogi między kolana i klipsem do nart i rzucił mnie twarzą w śnieg, całkowicie oderwie jedną na nartach, kiedy ochronne uchwyty słabi, i udał się dalej na рыхлому pola. Jej, poślizgnął się i w końcu gwałtownie się zatrzymał. Inna narta leżał obok mnie. Nawet nie pamiętam, jak on jechał.
  
  
  Corelli wydostał się na śniegu i teraz odwrócił się, aby co roku na kamienie.
  
  
  Rozległ się pierwszy strzał. On nie trafił. Teraz mogłem zobaczyć, jak nastolatek wychodzi wokół skał i porusza się do przodu. Jej нацелил "luger" emu do głowy i nacisnął spust. Zbyt daleko w prawo.
  
  
  On szybko odwrócił się i mnie zobaczył. Ego czapka spadła. Złote włosy płynęła wokół ego gardła.
  
  
  To była Tina Bergson!
  
  
  Jej był tak oszołomiony, że nie mógł myśleć.
  
  
  Ale potem mój mózg bez podpowiedzi powtórzyć całą historię.
  
  
  Tina!
  
  
  To nie było jej ciało w czerwonym Jaguarze.
  
  
  To musi być Heleny Morales. Też ją widziałem, to teraz. Jej, widziałem, jak Elena weszła do pokoju parson 'a i znalazła ciało parson' a tam, gdzie ego nie zostawili. I ją zobaczyłem ją w pokoju - tam już była Tina Bergson! Tina przyszła w Soli-i-Ньев, aby znaleźć parson ' a i skierować ego do Corelli, aby ten ego zabił. I znalazła parson ' a, zmarłego - do tego, jak Elena weszła do pokoju. Więc zadzwoniła do salonu, aby doprowadzić Helenę. I przyszła Helena, skierowana wiadomość.
  
  
  Tina zmusiła Helenę wyjść na balkon i zejść do czerwonego "Ягуару", bo teraz wiedziała, że Elena - to oczy i uszy Corelli. Posadziła ją w "Jaguar" i zniszczyła. W zakręcie podkowy, ukrywając się w myśli, posadziła Helenę za kierownicą, zaprowadziła "Jaguar" w butach narciarskich lub czymś ciężkim, trzymając pedał gazu, i sama отпрыгнула.
  
  
  I zniknął w ciemności, choć jego płaszcza, zaraz za nią.
  
  
  I teraz...
  
  
  Teraz przyszła zabić Corelli i najniższej uchwycić наркосеть, jak zawsze.
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  ice hotel zrobić!
  
  
  Zobaczył ją, jak Corelli ponownie wstał i spojrzał na Tinę. Tina ponownie strzeliła we mnie. Jej odpowiedział hej ogniem. Jej był zbyt daleko, aby zrobić coś dobrego.
  
  
  Spojrzała na mnie, potem na Corelli i poszłam spacerem po śniegu do Corelli. Desperacko próbował wydostać się na śniegu i zejść na dół po zboczu. Jak wielu mężczyzn, zajmujące się niezwykle niebezpiecznych zawodów, on wyraźnie nie lubił nosić broń przy sobie.
  
  
  Ona celowo rzuciła się do niego w swoich butach narciarskich, wysoko trzymając broń.
  
  
  Śnieg wokół magnata bardzo zimno. Jej mógł zobaczyć, jak on trzeszczało od napięcia na górze stoku, który wytworzyć zaokrąglony kontur, наклоняющийся na dole pola.
  
  
  Jej, by odsunąć się, wyjął "Luger" w śnieg i strzelił raz, dwa, trzy razy. W powietrzu rozbrzmiewał echem strzałów. Śnieg przełamał we wszystkie strony. Wystąpił раскалывающаяся pęknięcie, a cała płyta śniegu i lodu zaczęła topnieć - podzielone z góry na pół magnata, który był dla mnie na ziemię.
  
  
  Z początku poruszał się szybko. Wodna!
  
  
  Ona przewidziała ego przybliżenie, ale nie mogła tego uniknąć. Strzeliła w Corelli dwa razy, a następnie pobiegła do niego, unikając śnieżnej górki, ale złapała ją i uniosła w dół. Jej, widziałem, jak jej żółte włosy zniknęły w tym materiale.
  
  
  Następnie śnieg zebrała się i zaczął się rozsypywać o kamienie kręgosłupa, zatrzymując się z hukiem i łoskotem.
  
  
  Jej zebrał narty i powoli zszedł do Corelli.
  
  
  Leżał na przeprowadzone obliczenia, przelewając krew na śniegu.
  
  
  Jej, podszedł do niego. Ego osoba jest białe z boli, a oczy były расфокусированы. Był w szoku.
  
  
  "Zburzcie łańcuch!" - szepnął do mnie.
  
  
  Jej podniósł ego głowę na śniegu. "Zrobię to, Rico".
  
  
  Ją po raz pierwszy nazwał ego po imieniu.
  
  
  Oparł się temu z lekkim uśmiechem na ustach.
  
  
  Szesnaście
  
  
  Jej zamknął ego powieki.
  
  
  Jej pomógł straży Cywilnej zadbać o ciało Corelli, a następnie wyjechał na nartach, kiedy kilka osób z łopatami zaczęli kopać dla Tiny Bergson. Jego zaprowadził w stronę człowieka z fu-маньчжурскими wąsami i poinformował emu o smutny koniec Barry parson ' a.
  
  
  Pod prysznicem było miło stres i napięcie związane z tą sprawą z Spanish Connection. Jej вытерлась ręcznikiem w swoim pokoju przed tym, jak się ubrać i zapukać do Huany Łupieżcy. Nadszedł czas, aby powiedzieć, hej ostatni rozdział historii i zacząć z nią drogę do Malagi.
  
  
  Jej sprawdziłem swój "luger" w наплечной etui, висевшей nad oparciem łóżka i sięgnął po szlafrok. Ponieważ nogi miałem suche, przykleił jej sztylet i zarzucił ramiona w chłodnej frotte tkaniny. Lustro w łazience był zaciemniony, ale udało mi się uczesać. Jej sprawdziłem jeszcze raz i okazało się, że szare kosmyki więcej nie pojawiały się potem tym, jak ją wyciągnął ih tydzień wcześniej.
  
  
  Jej, wiedziałem, że w przyszłości zobaczę ih więcej, a nie mniej.
  
  
  Moje walizki były spakowane - zrobiłem to przed tym, jak wejść w prysznic, - i jej, myślałem, założyć czy ubrania, zanim zadzwonić Juan, a potem pomyślałem, co, do diabła, podszedł do dnia i zapukał gołymi kłykcie.
  
  
  "Zaloguj się", - usłyszał jej stłumiony głos.
  
  
  "Jesteś gotowy?"
  
  
  Nie było odpowiedzi.
  
  
  Jej, otworzył drzwi i wszedł.
  
  
  Drzwi się za mną zamknęły, a ja ze zdziwieniem odwrócił się i odkrył Juanowi w fotelu naprzeciwko mnie. Była całkowicie naga, jej usta były обвязан chusteczką, a ręce były związane za plecami i przywiązany do krzesła. Jej nogi były przywiązane do nogi krzesła. Patrzyła na mnie niemymi умоляющими oczami.
  
  
  Jej, sięgnął do klamki.
  
  
  "Nie, nie, Nick!" - łagodnie powiedział głos.
  
  
  Zasłony na okna замерцали, a zza nich wyszła Tina Bergson, trzymając w ręku pistolet. To wydawało się przytłaczające - dla nach. To był Parsons Webley Mark IV. Była ubrana w odzież narciarską - taką samą, w której była na stoku. Była mokra i zimna, ale poza tym całkiem sobie. Jej oczy płonęły pasją szaleństwa.
  
  
  "Cześć, Nick - powiedziała z radosnym śmiechem.
  
  
  "Tina" - powiedziałem.
  
  
  "Tak. Jej nie zginął w gruzach, którą zrobiłeś".
  
  
  "Jasne".
  
  
  Jej, odwrócił się i jeszcze raz spojrzał na nagie ciało Huany. Właśnie wtedy ją zobaczyłem oparzenia od papierosów ee nagie piersi. Jej drgnął. W Tine Bergson były садомазохистские skłonności, być może, lesbijskie skłonności, które doprowadziły do нимфомании.
  
  
  "Jesteś chora, Tina, - delikatnie powiedziałem. "Co jest dobrego w tym, aby krzywdzić ludzi takich jak Juan?"
  
  
  Tina wybuchła. "Rico był głupcem, starając się zerwać łańcuch narkotyków! U niego była najlepsza na świecie schemat zarobków - i on usytuowany w południ pozbyć!"
  
  
  "Ale jest to metoda zabił ego córka".
  
  
  Tina zaśmiała się. "Ta córka stała się dziwką, jak i wszystkie kobiety - każdy mężczyzna uczył się w tym głupim college 'u, do którego chodziła".
  
  
  "Tylko w twojej wyobraźni, Tina" - powiedziałem. "Potrzebny ci psychiatra".
  
  
  Ona запрокинула głowę i zaśmiała się. "Z ciebie zbok, Nick! Ty to wiesz? Puritan!"
  
  
  Jej pomyślałem o наплечной etui, wiszącej na oparciu łóżka w moim pokoju, i przeklinał siebie za to, że był głupi głupi. Bez niego nigdzie się nie wybieram. Wszystko z powodu głupiej sentymentalna.
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  Zainteresowanie Juan River подвергнул jej śmierci.
  
  
  "Daj mi kliszę, Nick" - powiedziała Tina, odchodząc od zasłon, gdzie czekała na mnie. "Widziałem cię z Rico. Powinieneś go dostać. Daj ego mi, czy ona cię zabiję".
  
  
  "Nie ma sprawy, Tina - powiedziałem. "Jeśli ją kładę folię, zabijesz nas obu i odejdziesz".
  
  
  "Nie" - powiedziała Tina, jej oczy błyszczały. "Nie obchodzi mnie, że z tą suka robi. Można wyjechać i polecieć z powrotem do Stanów, nie obchodzi mnie to. Potrzebuję tylko mikrofilm, a ja cię puszczę".
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Nam, kochanie".
  
  
  Jej oczy były jasne i niebieskie, jak lodu lodu. Jej pomyślałem o skandynawskich fiordów i o lodowej skorupy. I pomyślałem o tym pięknym ciele, pod narciarskiej odzieży.
  
  
  Tina wskazała na Juanowi ciężki brytyjskim "Вебли". Jej patrzył na nie z prawie тошнотворным urokiem. Oczy Huany wystraszoną zwinięte. Jej widział, jak ona drży. Po jej policzkach popłynęły łzy.
  
  
  "Jesteś potworem", - powiedział spokojnie ja. "Słyszysz mnie, Tina? Mogłabyś mnie wziąć na siebie, a nie dręczyć Juanowi. Co ty za nieludzkie stworzenie?"
  
  
  Tina wzruszyła ramionami. "Zabiję ją na konto do trzech, jeśli przyniesiesz mi te filmy, Nick".
  
  
  "Nie mam filmu", - szybko powiedziałem. Nieoczekiwanie u mnie pojawił się plan. Jej hotel, aby pomyślała, że za dużo sprzeciw.
  
  
  Jej oczy zwęziły się. "Widziałem cię z Rico. Ty musisz być, otrzymał od niego film. Emu potrzebna była jedna spotkanie z tobą sam na sam. Głosowanie i wszystko. I ego otrzymał. Musi być, dał swoje ego ci. Odyna, Nick".
  
  
  Jego spocił. "Tina, posłuchaj mnie! Udał się mikrofilm pocztą. Udał się ego w Waszyngtonie".
  
  
  "Rico nie stahl zaufać mail!" parsknął Tina. "Wiem, że ego jest lepsze niż to. Wymyśl coś lepszego, Nick. Dwa".
  
  
  "Czy to prawda, tina!" Jej impulsywnie ruszył do niej. "A teraz leżał pistolet i wyciągnij Juanowi wokół krzesła!"
  
  
  Tina odwróciła się do mnie. Mało ciężkiego pistoletu było skierowane w moją klatkę piersiową. "To Webley.455 Nick", - ostro powiedziała, скривившись. "On jest tak potężny, jak Colt Frontier. Nie każ mi pękać cię na kawałki. Na tak niewielkiej odległości od klatki piersiowej i serca nie pozostanie nic. Musiałbym grzebać w twoich rzeczach, aby znaleźć film. I mi bardzo się podoba twoje wielkie ciało stałe, aby zniszczyć ego. Daj ego, Nick. Film! "
  
  
  Juan płakała.
  
  
  Trochę poruszył.
  
  
  "Nie!" - krzyknęła Tina, a następnie przyłożyła pistolet do głów Huany, mało zaledwie kilka centymetrów od jej włosów. "Daj mi ten film, Nick. Lub ona umrze!"
  
  
  Jej patrzył na nie w rozpaczy.
  
  
  "Powiedziałam jeden i dwa, Nick! Teraz głosować ostatniej chwili..." westchnęła.
  
  
  "Czekaj!" Jej płakał. "To jest w innym pokoju!"
  
  
  "Nie wierzę w to" - powiedziała Tina z lekkim uśmiechem. "Nie ma. Mówisz to w sobie. Taka cenna rzecz".
  
  
  Moja twarz padło. "Jak możesz być tak pewny?"
  
  
  Ona uśmiechnęła się. "Wiem! Głosowanie i wszystko. Ją znam!" Ona zbliżyła się do mnie. "Daj mi to!"
  
  
  Jej szabelką na minutę swojego махрового fartucha. "Tina..."
  
  
  "Powolny!"
  
  
  Podniosła ciężką pysk i нацелила mnie w szyję.
  
  
  Jej odeszła. "Jest to - w mojej kieszeni".
  
  
  Spojrzała na mnie, jej oczy były zaciśnięte, jej umysł pracował szybko.
  
  
  "Wtedy zdejmij swój szlafrok i powiedz mi. Powoli".
  
  
  Jej rozpętał pas, ostro myśląc. Folie w kieszeni, oczywiście, nie było. Jeszcze...
  
  
  "Off!" - wykrzyknęła ona.
  
  
  Była zbyt daleko, by złapać ją za szatę, jak on najpierw miałem nadzieję. Jej pozbyłem ego za ramię i ściągnął z ciała. Jego stał tam, nagi i bez zabezpieczenia. Gdyby tylko była bliżej, to by potrząsnął szlafrok, wyrwał Wynośmy się w jej ręce i ...
  
  
  "Rzuć to na łóżko!"
  
  
  Jej oddech.
  
  
  Ona zbliżyła się do niego, stawiając pistolet do mojej klatki piersiowej i serca. Lewą ręką jest pogrzebał w jednej kieszeni. Pusto. A potem drugiej. Pusto.
  
  
  "Kłamca!" krzyknęła. "Gdzie to jest? Gdzie to jest?"
  
  
  Jej, widziałem, jak jej oczy płonęły niebieskim płomieniem, gdy patrzyła na mnie, uciekając spojrzeniem w górę i w dół mojego ciała, i dla moich stóp. Jej lekko kiwnąłem nogą, вздрагивая i starając się nie dać hej zobaczyć taśmę w miejscu, gdzie odbywała się ona z tyłu mojej kostki.
  
  
  Jej mimowolnie przeniósł spojrzenie na prawą nogę. Zauważyła, jak zniknął mój wygląd, a jej oczy zwęziły się w zadumie. Spojrzała uważniej na moją stopę, a następnie na moją nogę, i zobaczyła mały kawałek taśmy klejącej, przechodzący z tyłu mojej kostki.
  
  
  "Wotum jest to!" - wykrzyknęła ona. Dołącz do kostce! Przynieś, Nick. Przynieś..."
  
  
  "Tina, przysięgam!"
  
  
  "Chcesz, aby ją zabił ciebie i zabrał tę folię z siebie?"
  
  
  Jej wiedział, że ona to zrobi.
  
  
  Czuje się nagi i bezbronny, jego pochylił się i sięgnął po prawej kostki. Kiedy jej używam ego, taśma klejąca była osłabiona z powodu wilgoci pod prysznic i od razu zdjęła szpilkę.
  
  
  "Szybki!" Zaprosiła mnie, pochylając się na zawsze ze mną i, wyciągnąwszy lewą rękę, aby wziąć ją mam.
  
  
  Jej wyciągnął sztylet i podszedł do niej, wyciągając lewą rękę, jakby trzymała mikrofilm. Jej oczy метнулись na mój zaciśnięta pięść, a ona odruch sięgnęła.
  
  
  Jego pchnął ją pięścią. Pozwoliła palców dotknąć ego. Jej chwycił ją za nadgarstek. W z
  
  
  
  
  
  
  Rodzaje tłumaczenia
  
  
  Tłumaczenie Tekstu
  
  
  Tekst źródłowy
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Wyniki tłumaczenia
  
  
  W pewnym momencie jej zrobił prawą rękę do jej ciała i wbił sztylet hej, w szyję wypłat tuż pod uchem.
  
  
  Ona z булькающим krzykiem strzeliła z "Webley".
  
  
  Gogle przebiła ścianę hotelu, po desancie w drugą stronę.
  
  
  Moja pierś płonęła od ognia взрывающегося prochu.
  
  
  Jej cofnął się.
  
  
  Upadła, i nadciśnienie krew tryskała wokół jej ciała złoty skórę.
  
  
  Co za strata.
  
  
  Co za strata.
  
  
  Вздрогнув, jej wstał, podniósł jej ciało i zaniósł do łóżka.
  
  
  Pewnego dnia otworzyła oczy.
  
  
  "Nick" - szepnęła i zabawy uśmiechnęła się. "Nigdy nie dożyję do siedemdziesięciu siedmiu, prawda?"
  
  
  "Wybrał zły zawód" - powiedziałem.
  
  
  Ona обмякла.
  
  
  Jej zwrócił się z listem do Juana, starając się ją pocieszyć, отвязав ją od krzesła, a następnie zaciągnął się do szafy, gdzie ona się przebrała. Następnie udałem się do swojego pokoju i wszedł w swoją.
  
  
  Poszedłem z powrotem. Jej trzymał swój Rolleiflex teraz, wyglądając dokładnie tak, jak powinien wyglądać w mojej okładce. Drogi stary Jastrząb.
  
  
  Na samym delle jej był szczęśliwy, aby się ubrać. Gdy jesteś ubrany, zawsze łatwiej mówić o codziennych rzeczach.
  
  
  "Gdzie jest ten mikrofilm?" - spytała Juana.
  
  
  Jej podniósł Rolleiflex. "Tutaj" - powiedziałem. "Dobry operator zawsze nosi swój film w aparacie".
  
  
  Ona pokazała mi język.
  
  
  Jej nagrał to na taśmę. W końcu jej był jednym wokół najlepszych fotografów Środkowego Zachodu, prawda? I Juan nie trzeba było wiedzieć, że mam w kieszeni spodni leży mikrofilm, jak paczkę papierosów lub brelok, prawda?
  
  
  
  
  
  
  Spisek Głowy Śmierci
  
  
  
  
  Spisek Głowy Śmierci
  
  
  Prolog
  
  
  Wyspa Мумура wyglądał jak mały zielony klejnot w ciemno-niebieskim бархате południowej części oceanu Spokojnego. Schowany w rogu archipelagu Tuamotu, Мумура był jednym z nielicznych na wyspach polinezji, nie zostały poddane pod wpływem misjonarzy i cywilizacji. Lud Мумуран nadal pozostał wolny w pełnym tego słowa znaczeniu. Nikt nie miałem ich na nogach obcisłe buty i nie osłaniał piękne brązowe piersi swoich kobiet. Tylko ih około pięciuset osób, oni nie podejrzewali o raju, którym był ih wyspę, bo nie wiedzieli nic innego.
  
  
  Prawie cała populacja teraz czekał na złotej plaży, gdy silnikowy łodzi wycinali łagodne буруны k ih brzegu. W części nosowej tego obcego statku stał Bankomatów, wysoki i prosty, nie боявшийся prędkości statku lub ryk silnika, jak przystało na wodza.
  
  
  Gdy nóż zatrzymał się kilka metrów od brzegu, mężczyźni uciekli do swojego przełożonego, a kobiety pozostały na brzegu, podniesionym głosem, śmiejąc się między sobą i ostrzega dzieci, by nie przeszkadzały.
  
  
  Wychodząc wokół łodzi, Atm wziął u członków załogi duże walizki i wszedł do wody, wysoko podnosząc go, aby pozostał suchy. Łódź z rykiem odżyła i pomknął z powrotem do białej łodzi, która zajmuje się łatwo мчалась pół mili.
  
  
  Atm ruszył wzdłuż plaży, dumnie niosąc przed sobą walizkę. On położył ego kamień, który ego przodkowie używali jako ofiarnego ołtarza, ale teraz jest stahl podium.
  
  
  Wokół zebrali się мумуранцы. Muzyczny rytm ih języka ross z podniecenia.
  
  
  Atm podniósł rękę, wzywając do ciszy, i od razu jedynym dźwiękiem, który można było usłyszeć, był westchnienie wieczornej bryzy w dłoniach. Siwowłosy wódz uśmiechnął się łagodnie swoim ludziom, i pochylił się, aby rozpiąć zamki walizki, jak emu pokazał biali ludzie na dużej łodzi.
  
  
  Spędził ręką na błyszczący brązowego materiału walizki. Nigdy nie dotykał niczego takiego, i Bankomatów z podziwem pieścił to. Następnie, widząc zniecierpliwienie swoich ludzi, on chwycił pokrywę z obu stron i podniósł ją.
  
  
  To była skarby pojedynczo, co pozwala ludziom cieszyć się każdym wokół nich. Kawałek tkaniny, niezwykle elastyczny i zaśmiecone kolorowymi spiralami, nie podobni do nas, na jeden kwiat w Polinezji. Naszyjniki, nawleczone niesamowite kamieniami, odzwierciedlały słoneczny święty i zamienił ego w tęczę. Małe podłużne pakiety z обернутыми papierem paskami, które są słodkie w smaku. Atm włożył jednego do ust i zaczął żuć, aby zademonstrować, że emu pokazał biali ludzie. Dał pozostałe paski kordon, zobaczyłem, no i dopadło jak najwięcej dzieci. Cuda nadal pochodzić wokół walizki. Były rzeczy, które wyskoczył, rzeczy, które błyszczały, rzeczy, które wydawały dźwięki. Każdy nowy skarb powodowało w tłumie radosny szmer pokaże.
  
  
  Ten dzień na pewno zostanie zapamiętany na Мумуре.
  
  
  Na pokładzie jachtu, teraz już odchodząc od Мумуры, dwaj mężczyźni stali przy poręczy, obserwując przez lornetkę удаляющимся wyspą. Jeden był ciężki, podobny do niedźwiedzia, z gąszczu czarnych włosów, które trzeba było umyć. Drugi był wyższy i chude, jak bicz, ze srebrnymi włosami, zaczesane do tyłu z wysokiego gładkiego czoła. Chociaż mężczyźni byli w cywilu, w ih sposób trzymać się było coś wojny. Za wysokiego człowieka siedział ogromny owczarek niemiecki i muskularny czarny doberman, patrząc na świat z nienawiścią.
  
  
  Waldemar Городин ciężki powiedział. "Dlaczego nie możemy z tym skończyć, Anton? Do tej pory musimy być na tyle daleko od wyspy. Ego głos był ostry grymasie, który wzrastał ego podobieństwo z niedźwiedziem.
  
  
  Siwowłosy Anton Жизов opuścił punktach i powoli skinął głową. Ego małe ciemne oczy były ukryte głębokimi oczodołami pod prostymi czarnymi brwiami. "Tak, myślę, że nadszedł czas".
  
  
  Жизов zwrócił się do trzeciego mężczyzny, który niespokojnie chodzić po pokładzie za nich. "Co powiesz na to, Варнов? Jesteś gotowy?"
  
  
  Варнов był chudego mężczyznę z wąskimi сутулыми ramionami, z powodu których wydawał się jeszcze mniej, niż był na samym delle. Miał bladą i niezdrowa skóra człowieka, który rzadkich leczniczych wychodzi na ulicę.
  
  
  "Tak, tak, jej gotowy" - uciął Варнов. "Byłem gotowy w ciągu ostatnich dwudziestu minut.
  
  
  "Nadmierny pośpiech może kosztować bardzo drogo - powiedział łagodnie Жизов. Teraz w promieniach zachodzącego słońca musi wyglądać bardzo pięknie ". Odwrócił się do młodego z matematyki w formie marynarz. "Borys, powiedz kapitanowi, aby trzymał nas, jej chcę zrobić zdjęcie".
  
  
  Młody człowiek prostu stał się czujny. "Tak, proszę pana." Zaczął poruszać się na mostek, ale zawahał się. "Proszę pana?"
  
  
  "Co to jest, Borys?" - niecierpliwie zapytał Жизов.
  
  
  "Ludzie na wyspie. Czy dadzą radę się ewakuować? "
  
  
  "Ludzie? Masz na myśli tych коричневокожих dzikusów?
  
  
  "Tak, proszę pana. Wydawały się całkiem niewinnie.
  
  
  Городин gwałtownie wyskoczył z pod barierek, mięśnie ego ogromne ramiona zacisnęły. "O czym ty хныкаешь, chłopcze? Najpierw był rozkaz! "
  
  
  Жизов podniósł наманикюренную rękę. "Borys młody Mikołaj. Zachowuje odrobinę гуманнизма,
  
  
  
  
  co nie zawsze jest złe ".
  
  
  Odwrócił się do młodemu żołnierzowi. "Jeśli chcemy osiągnąć nasze cele, Borys, należy poświęcić trochę życia. Jak wiecie, dzięki zmianom, które możemy uprawiać, warunki dla wszystkich narodów świata będą znacznie ulepszone, dlatego te proste tubylcy pomagali swoje życie dla dobra ludzkości. Wiesz, mój chłopcze?
  
  
  "Tak, proszę pana" - powiedział Borys, choć w ego oczach jeszcze kryło się wątpliwość. Ruszył do przodu na mostek.
  
  
  "Nie wiem, dlaczego ten próbuje coś wyjaśniać - warknął Городин. "Rozkaz trzeba wykonać natychmiast. Tak jak nas uczono "
  
  
  "Musimy przyznać, że czasy się zmieniają" - powiedział Жизов. "Kiedy będziemy u władzy, przydadzą nam się takie jasne młodzi ludzie, jak Borys. Byłoby nierozsądne odpychać ego ".
  
  
  Krok silników zmienił się, i jachty zatrzymał. W przypadku niewielkiej zmiany w równowadze dwa psy зарычали, zbite z noga, z powodu niestabilnej podpory. Жизов wyciągnął wątek ih podwójnego smyczy, związany z pętlą przez poręcz, i хлестнул obu psów po pysku. Oni naradźmy się do przebieraniu kabiny, czarne usta oderwali się od mocnych, białych zębów w trybie cichym рычании.
  
  
  "Nie wiem, dlaczego te psy nie wbijają się w ciebie, jak się z nimi kontaktujesz", - powiedział Городин.
  
  
  Жизов krótko лающе zaśmiał się. "Strach - jedyne, co rozumieją te bestie. Zabili by dla mnie w drużynie, bo wiedzieli, że mam siłę zabić ih. Powinieneś dowiedzieć się więcej na temat psychologii, Piotr. Z takim młodym człowiekiem, jak Borys, trzeba się uzbroić w cierpliwość. Z tymi pięknymi diabłami działa tylko okrucieństwo ". Znów wyciągnął skórzany but na ryj psów. Nie wydawano nasze dźwięku.
  
  
  "Jeśli skończysz grać ze swoimi zwierzętami - powiedział Варнов z silnym sarkazm, - będę demonstrację".
  
  
  "We wszystkich znaczeniach. Zobaczymy, czy wszystko jest czas i pieniądze, które zainwestowaliśmy w ciebie, przyniesie dywidendy ".
  
  
  Варнов wsunął rękę na minutę i wyciągnął czarny skórzany futerał. Po nim zabrał cienki metalowy cylinder o długości sześciu cali, zaostrzony na jednym końcu. "To elektroniczny rysik - wyjaśnił. "Tym jej prowadzę spustowych, mylące zestaw ustawień, które znam tylko ja"
  
  
  "Czy potrzebujemy wszystkie te rozmowy?" - poskarżył się Городин. "Zobaczmy, co się dzieje".
  
  
  "Cierpliwości, Piotr, - powiedział Жизов. "To ważny moment w pana Варнова. Musimy pozwolić mu było cieszyć się nim w pełni. W końcu, jeśli ego projekt zakończy się niepowodzeniem, to, co zostanie z jego życia, będzie najbardziej nieprzyjemne". "On nie zawiedzie, - szybko powiedział Варнов. "Trzeba pamiętać, że jest to jeden wokół moich mniej destrukcyjne urządzeń. Jednak to nie będzie więcej niż wystarczająco dla wyspy wielkości Мумура ". Trzymając w ręku elektroniczny rysik, zaczął rozpinać koszulę. "Urok w tym, że nawet właściwe celne inspektorzy nigdy by nie znaleźli bombę w walizce, bo tam bomby nie ma".
  
  
  - Wszyscy to wiemy - wtrącił niecierpliwie Городин. Варнов kontynuował, jakby ego nikt nie przeszkadzał. "Środowisk drobiazgów nie ma bomby, bo sam walizka - to bomba. Miękki, plastyczny, podlegających obróbce dowolny kształt, ostateczna ciąg dalszy zasady plastycznej materiałów wybuchowych - rdzeniowy rozszczepialnych plastik. Детонирующее urządzenie małe wykonana na metalowym zatrzasku. A głos i spust ". Teraz, gdy jego klatka piersiowa była naga, Варнов rzuciłem opuszkami palców w to, co wydawało się зажившим pionowym blizną na lewej stronie klatki piersiowej.
  
  
  Ogromny Fedor Городин drgnął i odwrócił się. "Oj, nie mogę się doczekać patrzeć, jak on to robi", - zaśmiał się krótko Варнов. "Można bez żalu obserwujemy, jak kilkaset osób umierają na odległość. I jeszcze znieść nie możecie patrzeć na mężczyznę, który otwiera klapa własnej skóry ". Trzymając się za krawędzi blizny opuszkami palców, delikatnie pociągnął na zewnątrz. Z ssącym dźwiękiem ciało oddziela się od jego piersi, odsłaniając jego szerokości, w którym znajdował się okrągły metalowy przedmiot wielkości srebrny dolar. Setka maleńkich punktów kontaktowych o wymiarach nie więcej główki od szpilki narzuty ego.
  
  
  Варнов lekko dotknął rysikiem do krawędzi płyty. "Klucz dostępu ją nazywam ego jest Dla mnie kluczem do bogactwa i przeniósł się dla ciebie kluczem do władzy".
  
  
  "A dla tych, którzy staną na naszej drodze - dodał Жизов, - klucz do zapomnienia". "Zupełnie w rzeczywistości - powiedział Варнов. Zaczął dotykać czubkiem igły kilka punktów na спусковом dysku. "Nie trzeba zapamiętywać kolejność kontaktów" - powiedział Жизову. "On automatycznie zmienia się następnie każdego zakończonego sygnału. Mężczyźnie trzeba wykorzystać ".
  
  
  Жизов subtelnie emu uśmiechnął się. "Podziwiam starannością twojej samoobrony. Miło było podłączyć hasło do rozrusznika ".
  
  
  "Tak, tak myślałem" - zgodził się Варнов. "Jeśli z jakiegoś powodu mój składać dolar przestanie bić, klucz dostępu zaprogramowany tak, aby sygnalizować o wybuchu wszystkich istniejących jądrowych plastikowych pełna nazwa. Jak tylko zaczniemy biznes i wszystkie warunki naszej umowy zostaną spełnione, to, oczywiście, wyłączę hasła do swojego serca ".
  
  
  "Oczywiście"
  
  
  
  
  
  - powiedział Жизов.
  
  
  Варнов zakończył manipulacji z rysikiem i разгладил skóry klapa. "Tam. To jest zrobione."
  
  
  Trzej mężczyźni spojrzeli na wyspę na horyzoncie. Городин powoli odwrócił masywną głowę.
  
  
  "Nic się nie stało, Варноу, - powiedział on, - twoja bomba nie działa".
  
  
  "Po prostu szukaj dalej" - powiedział emu Варнов. "Między wpisaniem klucza dostępu i wyjściem detonator do garnka istnieje automatyczne opóźnienie w trzydzieści sekund. To daje mi czas, jeśli kiedykolwiek potrzebne, podać sygnał zdjęciu.
  
  
  "Mądra ostrożność". Жизов zatwierdził. "Ale tym razem takie opóźnienia nie będzie potrzebne".
  
  
  Варнов obserwował, jak wskazówka sekundnika zakończyła półkole na tarczy ego zegarków. On głośno odliczył ostatniej sekundzie. "Pięć, cztery, trzy, dwa, jeden".
  
  
  Najpierw to było drugie słońce, wschodzące, jak i innego położenia. Ego żółto-pomarańczowa kula ognia rósł, jak ogromny natychmiastowy raka, podczas gdy czarny dym i biały par ukrywali wyspa Мумура. Jazda aktywnego wypoczynku przemknęła w & nb do łodzi, którą można było zobaczyć, jak десятифутовый wir, уносящийся z dala od miejsca katastrofy. Aktywny wypoczynek uderzył w rufę, захлестнув statek i ego pasażerów. W tym samym czasie dźwięk uderzył ih. Długotrwały ogłuszający ryk, podobny gromowi, wzmógł się tysiąc razy.
  
  
  Anton Жизов odwrócił się do kolegów z тонкогубой triumfalnym uśmiechem. "Myślę, że widzieliśmy wystarczająco dużo. Wejdź do środka i вытеремся, aż jej rozkazuje kapitanowi ruszyć.
  
  
  Dwa psy skulił się, upadł brzuchem na pokład, ih oczy rozszerzyły się z przerażenia, gdy kula ognia, teraz słabo-czerwony, uniósł się w niebo na czarnego dymu kolumnie. Жизов szarpnął smycz, dobrego zapinając duszne obroże, i wyciągnął do połowy zwierząt za sobą, kierując się do kajuty.
  
  
  Z daleka yacht club słup dymu wydawał się szalonej pięknem. Na wyspie Мумура, teraz почерневшем i засохшем, nie było więcej piękna. Tylko podmuch wiatru wciągnął, aby wypełnić pustkę, gdzie gorący płomień zdominowało tlen. Poza tym była cisza. I śmierć.
  
  
  Odyna
  
  
  Wybuch jądrowy zaczął wpływać na mojego życia przez dwie niedziele następnie ognistej śmierci Мумуры i jej ludzi. Stało się to w najbardziej intymny moment.
  
  
  Nazywała się Yolanda. U nie były bezpośrednie błękitno-czarne włosy i kremowa skóra. Ją poznałem ją wcześniej wieczorem w małym klubie flamenco, w pobliżu Broadway. Tańczyła tam, w обтягивающем czerwonym бархатном strój, który podkreślał jej piękne piersi i talię i rozszerzała się wokół długich noga tancerki. Rzuciła się na mnie długą, wywołujący spojrzenie, gdy zatrzymała się w swoim tańcu przed moim biurkiem. To było zaproszenie i wyzwanie. Był to wygląd, który zadawał korkociąg, który nie mógł zignorować.
  
  
  Teraz, kiedy ona ciągnie się na moim łóżku, że nie była tylko dumny uśmiech. Ona hoteli, aby ją podziwiał jej nagim ciałem, a ja ją nie bez powodu nie sprostał.
  
  
  "Chodź, Nick - powiedziała, - pozbądź się ubrań teraz i chodź ze mną".
  
  
  Jej zdjął koszulę, uśmiechnął się i zrobił jeszcze jeden łyk swojego Remy Martin.
  
  
  Yolanda пробежалась oczami po mojej nagiej piersi, a po moim ciele. "Chodź, - władczego powiedziała - chcę cię teraz".
  
  
  Trochę poszerzył uśmiech. "Zabawna rzecz wyp mi. Jej źle reaguję na zamówienia w własnej sypialni. Musimy uzgodnić, kto tu rządzi ".
  
  
  Usiadła na śmieci, hiszpańskie oczy błyszczały, карминные usta приоткрылись, aby coś powiedzieć. Szybko podszedł do łóżka i rozwiązania naukowo-badawczych zadań ee protest ustami. Najpierw była spięta i chwyciła moje nagie ramiona, jakby hotelu zrazić mnie. Jej zsunął ręce na jej бархатистым bokach, размяя giętkiego ciała tam, gdzie toczyła się wypukłości jej piersi.
  
  
  Ona westchnęła pod ustami, a jej język śmigały do przodu, najpierw niepewnie, a następnie z wielką niecierpliwością. Jej ręce przenieśli się do moich plecach, a ja poczułem ukąszenie jej paznokci, kiedy jej palce ślizgały się po moim ciele. Ee pytające ręce скользнули za pasek moich spodni, szukając, szukając.
  
  
  Nagle oderwała swoje usta od mojego. Ciężko oddychała, a jej skóra błyszczały rumieńcem pragnienia. Znalazła klamrę mojego paska i wyciąga ją lekko drżącymi rękami. Jej wstał i zakończył pracę nah, po powrocie leżeć nago obok niej. Go pocałował jej otwarte usta, wyciągając język przez jej ostre zęby. Złapała ego ustami i посасывала, rusza ustami i z powrotem po moim języka w zmysłowej obietnicy przyszłych rozkoszy.
  
  
  Jej delikatnie całkowicie odcina się, ucałowawszy jej zaokrąglony podbródek, a następnie ruszyła do pachowym ee gardła. Yolanda gwałtownie zatrzymała oddech, kiedy mój język wsunął między jej piersiami.
  
  
  Jej podniósł swoją twarz nad nią, a ona obejmowała swoje piersi swoimi długimi palcami, oferując ih mi. Sutki stały pionowymi, mokre róż na tle ciemno-brązowe zjawy. Kiedy ją pochylił się, aby wziąć ofiara, w małym pokoju obok mojego pokoju, który jej używam jako gabinet, rozległ się uporczywy pisk.
  
  
  "Och, Nick, proszę, nie zatrzymuj się", - wydech Yolanda, kiedy ją rozciągał się.
  
  
  "Kochanie - powiedziałem - jest tylko jedna rzecz na świecie, która zajmuje się może zmusić mnie do opuszczenia cię za jednym razem.
  
  
  
  
  
  Кляни to, i ten dźwięk, który słyszysz, to on.
  
  
  Jej spuścić nogi z łóżka i ruszył do sypialni, do biura. Na stole czerwony aparat telefoniczny kontynuował swój przeraźliwy wyzwanie. Oprócz mnie, tylko u jednej osoby był numer tego telefonu - David Hok, dyrektor i szef działu operacyjnego AX, Specjalna agencja wywiadowcza USA. Elektroniczny скремблирующий sygnał nie pozwalał nikomu połączyć się z linii. Wziął słuchawkę i odezwał się w ustnik, w wyniku czego mój głos w pokoju był неслышен.
  
  
  "Masz talent wybrać najbardziej niewygodne czas, aby zadzwonić" - powiedziałem.
  
  
  Głos Hawk odpowiedział znajomy suchym brzmieniem Nowej Anglii. "Lady musiał poczekać, Nick, hema ona nam została. To pilne ".
  
  
  "Tak myślałem", - powiedział, ignorując ego dokładne założenie o tym, co jej był zajęty.
  
  
  "W oceanie Spokojnym wybuch nuklearny. Mała wyspa o nazwie Мумура w grupie Tuamotu ".
  
  
  "Masz na myśli, że ktoś znowu zaczął testy?" Zapytał ją.
  
  
  "To nie było wyzwanie. Wyspa została zniszczona, wraz z kilkoma setkami polinezyjczyków, którzy tam żyli ".
  
  
  "Jak dawno temu to się stało?"
  
  
  "Dwie niedziele."
  
  
  "Nic o tym nie słyszałem"
  
  
  "Wiem. Obowiązuje całkowite wyłączenie kwartale bieżącego. O tym, oczywiście, wiedzą wszystkie duże kraje. Każdy z nas ma systemu wykrywania promieniowania, które pozwolić komuś lokalizacji wybuchu jądrowego w dowolnym miejscu na świecie. Ale nam jeden wokół krajów, charakteryzujących się potencjałem jądrowym, nie przyznaje się, że nic o tym wie ".
  
  
  "Ktoś kłamie?"
  
  
  "Trudno powiedzieć na pewno, ale nie sądzę. Dziś rano nasz rząd otrzymywał żądanie okupu od ludzi, którzy twierdzili, że wysadzili w powietrze Мумуру ".
  
  
  "Masz na myśli, że proszą o pieniądze?"
  
  
  "Znacznie więcej. To, o co proszą, jest równoznaczne z bezwarunkową kapitulację wszystkich sił zbrojnych USA i biegu naszego rządu w ih ręce ".
  
  
  "Czy wiadomość pochodzi z faceta?"
  
  
  "Byliśmy pewni, że to jest legalne. Mają fakty o wybuchu Мумуры, które mogą wiedzieć tylko winni ".
  
  
  "Koniecznie prosić wysoką cenę. Co, jeśli mamy ich w australii? "
  
  
  "Zgodnie z treścią komunikatu, te największe miasta zostaną wysadzone w powietrze, jak Мумура. Nowy Jork będzie pierwszy, a potem jeden wokół naszych miast będzie się rozkładać, co dwie niedziele, dopóki nie poddamy się przed ih wymagań lub nie pozostanie nic ". "A gdzie jest jej pasuję?"
  
  
  "Prezydent chce dołożyć wszelkich starań do tego, ale nie możemy pozwolić sobie dobrze ważną operację. Mamy pełne wsparcie Wspólnego zwiadowczego komitetu, ale sama praca leży na AX. A jesteś mężczyzną, Nick.
  
  
  "Kiedy chcesz, aby był w Waszyngtonie?"
  
  
  "Jak szybko możesz to zrobić?"
  
  
  Po raz pierwszy ją zobaczyłem, że Yolanda stoi w drzwiach i patrzy na mnie. Ona wciąż była naga. Jedna ręka упиралась w ościeżnicy drzwi, a jej długie nogi lekko rozstawione. W jej hiszpańskich oczach zapłonęło pożądanie.
  
  
  Powiedział do telefonu: "mogę od razu odejść, jeśli jej potrzebujesz mnie, ale czy jutro rano?"
  
  
  Westchnienie Hawk wyraźnie zabrzmiał na drucie. - W każdym razie, to pewnie nic nie możemy zrobić dziś wieczorem. Dalej zabawiać swoją panią, ale postaraj się zaoszczędzić trochę sił. Jej, chcę, żebyś tu był i rana prostu stał się czujny. Jest tu czynnik czasu, i poranny briefing będzie decydujący.
  
  
  "Będę tam" - powiedziałem i odłożyłem słuchawkę.
  
  
  Oczy Yolanda zsunął się po moim ciele, zatrzymując się, kiedy natrafili na centrum jej zainteresowania.
  
  
  "Dzięki bogu - powiedziała. "Przez chwilę wydawało mi się, że straciłam swoją uwagę".
  
  
  "Nam jednego szansę", - zapewniła ją nast. Szybko ruszył do przodu i wziął ją na ręce. To była duża dziewczynka - широкоплечая i duże, z szerokimi, twarde biodra, a ona nie jest przyzwyczajona, by mężczyzna uniósł ją w powietrze. Ją, zaniósł ją do sypialni i położył na pościel.
  
  
  "Och, Nick, - wydech ona - proszę, nie zostawiaj mnie znowu w takim stanie".
  
  
  "Nie dziś wieczorem - obiecał jej cześć. Następnie jej, pochylił się do przodu i kontynuował akcję z miejsca, w którym się zatrzymaliśmy.
  
  
  Drugi rozdział
  
  
  Gdy wyszedł przez 747-go na lotnisku Dulles, mnie spotkał cichy młody człowiek, który wyciągnął mnie czeka na mnie limuzyna. On delikatnie manewrować w porannym korku, i w końcu zatrzymał się przed niczym ciekawym budynkiem Du Pont Koło.
  
  
  Ją zna mężczyznę, który wyszedł przez dzień, kiedy wszedł. Był głównym doradcą prezydenta ds. bezpieczeństwa narodowego. On się nie uśmiechał. Ludzie w holu - sprzedawca czasopism oglądających odwiedzających, a strażnik windy - wydawało się dość proste, jeśli nie patrzeć im w oczy. Następnie zobaczyli twardy, poważny analiza, która objawia się w oczach dyżurnych agentów rządowych. Do sztabu-mieszkaniu AX działała pełne bezpieczeństwo.
  
  
  Jej wprowadziła swoje poświadczenia trzy razy, moja twarz był skanowany za pomocą телекомпьютера, a odcisk dłoni potwierdzone elektronicznym czujnikiem. Wreszcie, elektroniczne i ludzkie watch dogs of przekonali się, że naprawdę był Nickiem Carterem, agentem AX N3, oceną Киллмастера, i pozwolono mi zobaczyć się z Davidem Хоуком. Siedział w swoim znoszonym skórzanym fotelu i wbił jedną wokół długich cygar, które prawie nigdy się nie palą.
  
  
  Ego naturalny-niebieskie oczy nie wydawały żadnych emocji, kiedy skinął mi na fotel naprzeciwko siebie.
  
  
  
  
  
  "Nie mogę zrozumieć - powiedział - jak ty ciągle wyglądać tak był zdrowy, biorąc pod uwagę развратную życie, które prowadzisz między zadaniami".
  
  
  Jej uśmiechnął się staruszek, który siedział szczerze, jak wycior, bardziej przypomina ona mieszczański mężczyznę po pięćdziesiątce, niż siedemdziesiątych. "Sekret w tym, aby zawsze myśleć czysto", - powiedział jej emu.
  
  
  "Oczywiście - powiedział. Jedna strona ego rta lekko łukowe, co było najbardziej zbliżony do uśmiechu, która zajmuje się kiedykolwiek pojawiła się na jego skórzanej osób w całej Nowej Anglii. Potem stahl naprawdę poważne. "Nick, mamy duże problemy".
  
  
  "No, to wygląda na to. Powiedział pan, że wczoraj otrzymaliśmy wiadomość ".
  
  
  "To jest poprawnie. Ten człowiek twierdzi, że on i ego ludzie ponoszą odpowiedzialność za wybuch w Мумуре, i są gotowi zniszczyć nasze miasta, jeden po drugim ".
  
  
  "Kim jest człowiek?" Zapytał ją.
  
  
  "Anton Жизов. Zakładam, że znasz to imię ".
  
  
  "Oczywiście. Człowiek numer dwa w rosyjskim dowództwie wojskowym. Jej myślałem, że nam jeden wokół wielkich mocarstw nie jest w to zamieszana.
  
  
  "Porady zaprzeczyć żadnej odpowiedzialności za Жизова. Jak wiecie, był liderem lokalnych zwolenników twardej linii w Kremlu. Jest coraz bardziej niezadowolony z rosnącą wybiciem między naszymi krajami. Wygląda na to, że wyszedł sam. Wziął ze sobą pułkownika Armii Czerwonej Городина i niektórych wojskowo-morskich sił, które nie wierzą w pokojowe współistnienie. Im wydaje się również, na sucho porwać duży zapas rosyjskiego złota ".
  
  
  "I Жизов myśli, że z pomocą niewielkiej ilości broni jądrowej mogą pokonać USA?"
  
  
  "Według naszych ekspertów, on liczy na to, że, jak tylko zachęci nas do negocjacji lub wysadzi kilka naszych miast, rząd radziecki zmieni swoją politykę i wspiera ego".
  
  
  "Jak myślisz, rosjanie tak trafią?"
  
  
  "Nie chcę nawet zgadywać, - powiedział Hawk. "W naszej sieci-dbanie teraz zatrzymać Жизова. Prezydent dał do zrozumienia, że o złożeniu nie będzie. Jeśli Жизов mówi prawdę, a musimy założyć, że to jest tak, ego bomby są już zawarte w wielu amerykańskich miast ".
  
  
  "Powiedział pan, że Nowy Jork- pierwszy cel. Жизов dał nam czas? "
  
  
  "Dziesięć dni". Oczy Hawka метнулись do otwartej stronie stacjonarnego kalendarza. "Mamy jeszcze dziewięć dni".
  
  
  "Wtedy im wcześniej zacznę, tym lepiej. Mamy jakieś zaczepy? "
  
  
  "Jest tylko jedna. Agent w Los Angeles, współpracujący z Komisją energii atomowej, zobaczył tajne dane o wybuchu Мумуры i komunikat Жизова i skontaktował się z nami kilka godzin temu. Agent mówi, że nie ma cenne informacje, i prosi nas o mężczyznę, aby mogła dostarczyć ją osobiście.
  
  
  "Prosty - przerwał jestem - powiedział pan, że ona jest?"
  
  
  Hawke dobrego прикусил cygaro i zmarszczył brwi, ale go dostrzegł iskierkę ego w oczach. "Nie wiem, jak ty wchodzisz w takie sprawy, Nick, ale agent - kobieta. Bardzo atrakcyjna, jeśli wierzyć obrazu w jego dossier ".
  
  
  Wyciągnął przez krzesło czarno-białe zdjęcie o wymiarach osiem na dziesięć.
  
  
  Osoba, która patrzał na mnie, było wysokie kości policzkowe, duże, szeroko rozstawione jasnymi oczami i ustami z lekkim humorem, обрамленным gęste blond włosy, które swobodnie ниспадали oto na ramiona. Jej przełożone na zdjęcie, aby sprawdzić statystyki ruchu naturalnego ludności. Rona Фольстедт, 26 lat, wzrost 5 stóp 7 cali, аленка 115 funtów.
  
  
  Jej zwróciło zdjęcie Хоуку.
  
  
  On powiedział: "Gdyby mi się poszczęściło, jak trzeba, to by zarobił fortunę na torze i odszedł na emeryturę przez dwie niedziele".
  
  
  Ją, uśmiechnął się. "Jak już mówiłem, ona zawsze jest zobowiązany czyste myśli. Chcesz, aby ją od razu zaczął? "
  
  
  "Ci zarezerwowany na godzinę dnia. lot na wybrzeże. Przed wyjazdem zajrzyj na efekty specjalne. Stewart chce ci pokazać kilka nowych zabawek.
  
  
  Jak zwykle, Stuart wybredny i skrupulatnie okazywał mi swoje najnowsze osiągnięcia, ale ponieważ ego "zabawki" nie raz ratowała mi życie, jej pozwolił emu przedstawić ih według własnego uznania ".
  
  
  "Zobaczysz mały ogień, palący się za szklanym przepierzeniem" - powiedział Stuart zamiast cześć.
  
  
  "Tym razem zrobiłeś to, Stuart - powiedziałem. "Wynalazł ogień!"
  
  
  Zignorował moje uwagi i kontynuował. "Te białe, okrągłe tabletki, które trzymam w ręku, są udoskonaleniem naszych zwykłych spalinowych granulek. Jej głębi serca ". On wsunął jedną rękę przez gumową uszczelkę na ścianie działowej, podobny do ust i rzucił jedną wokół granulek w ogień, szybko usuwając rękę.
  
  
  Rozległ się miękki bawełna, i niewielką zamkniętym pomieszczeniu napełniła blue haze.
  
  
  "To ja?" - zapytał, trochę z rozczarowaniem.
  
  
  "Jak widzisz - powiedział Stewart, jakby jej nic nie powiedział, dym wydaje się bardzo cienka, ledwo plamy powietrze i, oczywiście, nie przeszkadza wizji lub działań. Jednak jej stylu, żeby powąchał trochę.
  
  
  Odkręcając osoba, Stuart dużymi palcami разжал gumową uszczelkę wargową. Wychodzący dym był zbyt rzadki, by ego można było zobaczyć, ale poszedłem dalej i zrobiłem minimalny oddech. Natychmiast ją rozkaszlał się i чихал. Łzy ile istnieje religii mi oczy, błony śluzowej nosa i tchawicy, wydawało się, że paliła się. Po około piętnastu sekund, a następnie tego, jak Stewart zamknął pokrywę, objawy ustąpiły, i jej
  
  
  
  
  
  mógł oddychać i widzieć.
  
  
  "Silny materiał" - powiedziałem, widząc, że Stewart wydaje się nieco z zadowoleniem z powodu mojego dyskomfortu.
  
  
  "Efekt, jak wiadomo, ma charakter tymczasowy, - powiedział, - ale dym z jednej granulki może unieruchomić każdego w pokoju średniej wielkości w ciągu trzech sekund. A teraz chcę, aby spróbować to ". Podał mi coś w stylu zwykłego lnianego nosa elektronicznych.
  
  
  "Chcesz, aby jej высморкался?" Zapytał ją.
  
  
  "Wplecione w tkankę wyjątkowo cienka siatka", - powiedział on. Kąty przywiera do głowy, aby zapewnić maskę od narażenia na dym ".
  
  
  Jej naciągnął szalik na nos i usta i przycisnął dwa wsporniki do tyłu. Oni przylepiły się nawzajem do siebie i trzymał maskę na miejscu. Otworzył gumową uszczelkę na szklanej przegrody, tchnął mały eksperymentalny oddech i głęboko odetchnął. Ostry zapach wciąż był obecny, ale tym razem nie miałem żadnych nieprzyjemnych efektów. Jej zamknął pieczęć i zdjął chustę-maskę.
  
  
  "Dobra robota, Stuart", - powiedział jej poważnie.
  
  
  Starał się nie wyglądać na zbyt zadowolony. "Mam jeszcze jeden mały przedmiot, który może ci się przydać". Wokół pocztowej on dostal, brązowy skórzany pasek i wyciągnął ego przede mną, jak dumny ojciec pokazuje swojego nowo narodzonego dziecka.
  
  
  Biorąc pasek wokół ego rąk, jej powiedział: "Stewart, ty musisz być, poślizgnął się. Jest to jeden wokół najbardziej oczywistych fałszywych klamry, które widziałem w ostatnich latach. To nie zwiedzie profesjonalnego agenta nam na dziesięć sekund. Co jest w środku, dekoder Captain Midnight?
  
  
  "Dlaczego nie otworzyć ego i nie wiedzieć?"
  
  
  Coś w tonie Stuarta podpowiedziało mi, że on mnie wyprzedza, ale i tak ją obejrzał specjalną klamrę, i szybko znalazł mały tuleję sprężynową, która zajmuje się otwierała tajemnym schowku. Jej otworzyła ego, i był dramatyczny komunikat, jak papierowa okładka oderwana od klamry.
  
  
  Stewart powiedział: "W prawdziwym modelu wewnątrz zamiast zatyczki w sali niewielki ładunek materiału wybuchowego. Nie będzie wystarczająco silne, aby zniszczyć, ale jest w stanie zabić lub sparaliżować зоркого wrogiego agenta, który zabrał ego u ciebie.
  
  
  Wziął z pół tuzina spalinowych kulek i nosowej maski-maski i zamieniłem swój własny pas трюковую model Stewarta. Jej wyjął wokół małej torebki, którą przywiózł ze sobą narzędzia w swojej dziedzinie - wilhelminę, tim, mój ogień. Luger i Hugo, mój obosieczny, ostry jak brzytwa sztylet. Jej reklamuje "Luger" w поясную kaburę typu FBI, a sztylet - w specjalnie przygotowane koszulki z zamszowej skóry, które ją przywiązał do swojego prawego przedramienia. Przy dobrej zginania mięśni mojego przedramienia Hugo padał uchwytem do przodu w moją rękę. Ponownie założył kurtkę, wziął torbę i skierował się na ulicę, aby wziąć taksówkę do Dulles. Киллмастер wrócił do czynienia.
  
  
  Trzeci rozdział
  
  
  To był jeden z tych rzadkich dni w Los Angeles, gdy wiatr tłumaczenia, wyobrażałam przy basenie Miasto znajduje się pod bieżącą, jak żywy organizm z betonu i asfaltu, z ogromnymi autostrad, otwarte, jakby ogromnym który dzieli nożem.
  
  
  Dojazd taksówką z Los Angeles do adresu Rodanu Фольштедт u podnóża jednego z kanionów w górach Santa Monica była długa. Jej zapalił papierosa, podczas gdy kierowca szczegółowo opowiadał mi, jak on by postąpił, gdyby rządził "Dodgers".
  
  
  On wysadził mnie przed przytulnym domku, ukrytą, z dala od drogi środowisk sosen. Ciszę kanionu naruszył hałas o kilkanaście motocykli, проехавших po drodze. Było to dziwne miejsce na spotkania w bike klubie, ale nie można nie wziąć pod uwagę preferencje motocyklistów.
  
  
  Jej wspiął się na krótkiej, kamienne schody i wlókł się po dywanie wokół sosnowych igieł do wejściowy dzień. Dzwony nie było, więc i zapukał.
  
  
  Dziewczyna, która otworzyła drzwi, była w każdym razie lepsze zdjęcia, który ją widział, w biurze Хока. Jej skóra była czysta i biała, z lekkim rumieńcem na policzkach. Teraz mogłem zobaczyć jej oczy w kolorze granatowym północnych masonerii, a miękkie blond włosy, wydawało się, że były oświetlone księżycowym światłem.
  
  
  "Jego Nick Carter, - powiedziałem, - w AX".
  
  
  Jej oczy na chwilę, spojrzał na moją twarz, a następnie zabrali moje ramiona i пробежались na całym moim ciele. "Zaloguj się", - powiedziała ona. "Jej Rona Фольстедт".
  
  
  Jej salon wyglądał jak wybuch w sklepie muzycznym. Kawałki i kawałki gitar zostały rozrzucone bez żadnego widocznego metody, butelki z klejem i szelaku stał na dywanie, a kilka ocalałych narzędzi zostały прислонены do ściany.
  
  
  Rona widziałam, jak jej to wszystko akceptuję. Powiedziała: "Moje hobby - projektować i naprawiać gitary. Jej, że to bardzo relaksujące ".
  
  
  "Musisz spędzać dużo czasu w samotności, pracując nad nimi" - powiedziałem.
  
  
  "Nie zdawałem sobie sprawy, ile do tej pory weasel".
  
  
  "Może uda nam się wprowadzić pewne zmiany w tym, jak spędzasz wolny czas" - powiedziałem. "Ale najpierw chcieli dać nam pewne informacje na temat wybuchu Мумуры".
  
  
  "Nie jestem pewna, czy rozumiem, co masz na myśli", - z wahaniem powiedziała.
  
  
  To był właściwy reumatyzmu. Jej świadomie nie podał hej znak rozpoznawczy. Jej, wiedziałem, że Hok instruuje ją, i jej stylu, być pewien, że rozmawiam z odpowiednią kobietą.
  
  
  "Można zaoszczędzić zgodność?"
  
  
  
  
  
  Jej powiedział.
  
  
  "Przepraszam, ja nie trzymam ih, tak jak rzucił palenie".
  
  
  "Ja sam próbowałem rzucić palenie w zeszłym roku, ale trwała tylko dwie niedziele". Czułem się trochę głupio, przechodząc jedną wokół tych procedur, ale takie małe środki ostrożności mogą mieć wartość, aby odróżnić żywego szpiegostwo od zmarłego szpiega.
  
  
  Rona Фольштедт się rozluźniła i usiadła na kanapie. Miała na sobie niebieskie spodnie, które trzymał jej nogi w tajemnicy, ale jej luźna bluzka gapił się na tyle, że обнажала jędrny, podwyższoną piersi, nie нуждающуюся w obsłudze branży bielizny. Była худощавой, ale bynajmniej nie исхудавшей. Jej sel obok niej, wdychając lekki kwiatowy zapach, i odezwała się.
  
  
  "Jak ci pewnie powiedział jej w ELEKTROWNI atomowej. Duża część naszej tajnej pracy i dochodzenia prowadzone przez FBI, ale część prac wykonujemy sami. To było na jednym wokół nich, z którymi ją poznałem przez knox Варновым.
  
  
  "Pięć lat temu zajmował bardzo niewielką stanowisko w jednym wokół naszych projektów energetycznych. Zaczął mówić na przyjęciach, i, najwyraźniej, wyrażał jakieś dziwne poglądy polityczne. Polecono mi zbliżyć się do niego, jak można lizać, aby go wysłuchać. To nie było trudne. On bardzo ten hotel, żeby ktoś wysłuchał ego pomysły. Miał na myśli proces budowy jądrowego urządzenia wybuchowego na tworzywa sztuczne, którym można było nadać praktycznie dowolny kształt. Jej zapytał ego, co to będzie za cel, i ego oczy zapaliły się naprawdę. Na ego słów, wokół tego materiału można zrobić niewinnie wyglądające przedmioty, które można łatwo przetransportować przemytem w każdym kraju na świecie i umieścić w ih miastach. Można wymagać, aby strony się poddała lub miasta zostały zniszczone, jeden po drugim ".
  
  
  "Oczywiście, wygląda na Мумура".
  
  
  "To jest to, co myślałem, że emu są potrzebne pieniądze, aby poprawić swój proces, bardzo dużo pieniędzy. Opowiedział o swoim schemacie urzędników ELEKTROWNI atomowej, i są one praktycznie wyrzucony ego w biurze. Skupiamy się głównie na spokojne gwiazdozbiorze dziś energii atomowej, i nikt nawet nie chce mówić o broni.
  
  
  "Dla estestvenno, Варнов został zwolniony z pracy z poleceniem. On jest bardzo zły. Przysiągł, że расквитается z całej rotten krajem za to, że nie obsługuje ego. Wkrótce potem on zniknął na myśli, i nie zbyt starali się znaleźć ego, ponieważ, szczerze mówię, uważasz się ego nienormalne ".
  
  
  "Bardzo dobrze pracowaliście nad Варновом" - powiedziałem. Następnie, aby trochę podenerwować jej, jej, dodał: "Jak blisko udało ci się zbliżyć się do niego?"
  
  
  Opuściła powieki i spojrzała na mnie swoim ciemno-niebieskim spojrzeniem. "Na samym delle, jej nigdy nie podchodził tak blisko. Варноу był tak pochłonięty swoim plastycznym procesem, że nie mógł się interesować... innymi rzeczami. Jej poczuł się trochę lepiej. Miał elektroniczny rozrusznik serca, który regulował ego bicie serca, i byłoby dość kłopotliwe, gdyby zamknął się w intymny moment. Powiedz mi, Nick, ty nie korzystasz z takimi sztucznymi środkami, prawda?
  
  
  "Nie - uśmiechnął się ja. "Ja do tej pory fretki używam wszystkie oryginalne części zamienne".
  
  
  "Cieszę się, słysząc to. Chcesz drinka? "
  
  
  "Świetny pomysł - powiedziałem. "Wtedy do niej zadzwonię Хоуку w Waszyngtonie i przekażę to, co mi powiedziano. Jeśli się uda, będziemy mogli spędzić wieczór w samotności.
  
  
  Jesteśmy razem odbyły się w lekką, kompaktową kuchni w tylnej części domku. Powiedział: "masz tu dość odosobniony miejsce".
  
  
  "Tak, wiem. Podoba mi się to. Tłum mnie nigdy szczególnie nie podobała. Ta droga poza impasu kończy się kilka kilometrów pod górę w prywatnej posiadłości, więc tu nie tak wiele maszyn.
  
  
  "Gdyby na ulicy nie dwa ryczące motocykle, może okazać się daleko za miastem. Oni części tutaj chodzić? "Nie, nie ma go po raz pierwszy ih widzę. Wydaje się, czekają, aby coś się stało. Trochę przerażające, ale nie zbliżyli się do domu ".
  
  
  Dzwonki alarmowe radośnie zadzwoniły dla nas w moim goli głośno i wyraźnie.
  
  
  "Rona, ten telefon, który zrobiłaś Хоуку dziś rano - nie chcę telefonem tutaj?"
  
  
  "Tak, tak i zrobiła. Dlaczego?" Ona jęknęła, gdy przyszło zrozumienie. "Jak myślisz, moja linia jest na podsłuchu?"
  
  
  "Bezpieczniej jest założyć, że wszystkie linie wykorzystać, dopóki nie udowodni inaczej. Nie lubię tego байкерскую gangu. Masz samochód? "
  
  
  "Tak, on jest zaparkowany na ulicy, prowadzącej pod górę".
  
  
  "Umieścić kilka rzeczy razem i chodźmy stąd".
  
  
  "Ale dokąd pójdziemy?"
  
  
  "U AX jest domek przy plaży w Malibu, by agenci mogli korzystać ego w razie potrzeby. Tam ci będzie ценымногие bezpieczniej. Nie stahl dodać: "Jeśli nie my mimmo tłumu motocyklistów", ale myślałem właśnie o tym.
  
  
  Czwarty rozdział
  
  
  Wyszliśmy tylnymi drzwiami i przez krzaki spadły na stromym zboczu, gdzie znajdowała się maszyna Rodanu.
  
  
  "Lepiej pozwól mi prowadzić samochód", - powiedział jej cześć. Może to wymagać niektórych skomplikowanych manewrów ".
  
  
  Podała mi klucze i szybko podeszła do stronie pasażera. Jej, celle za kierownicą, widząc, że tylne siedzenie było zatrzymany dużą ilością ee gitary sprzętu - panele wokół drzewa różanego, cewki ze stalowymi i nylonowymi strunami i nakładki griff wokół czarnego drewna.
  
  
  Grupa motocyklistów nas jeszcze nie zauważyłam, ale niespokojnie snuli u podnóża drogi. Wziął silnik i usłyszałem za sobą krzyki. Jej trzasnął dźwignią zmiany biegów
  
  
  
  
  
  
  w niski, i maszyna skoczyła w górę. Jesteśmy завизжали w kształcie litery S krzywej, na chwilę czai się na myśli, ale słyszałem, jak ih maszyny z rykiem wznoszą się na wzgórzu w ślad za nami.
  
  
  Od razu udało się zebrać prędkości na krótkim wzrost, a on po cichu podziękował za to, że Rodanu jest maszyna z niektórymi mięśniami pod maską. Motocykle pojawiać się w lusterku, i ją usłyszał bawełny, który nie był częścią ih spalin gazu. Gogle oderwał się od tylnej części samochodu, a za nią podążyła inna, низменному прицеленная.
  
  
  Jej zawrócił samochód inaczej-by-turn i wilhelminę, tim wyciągnął z kabury. Jej zdjął bezpiecznik i przekazał "luger" Ronie. Jej powiedział: "nie mogę zwolnić, aby dać ci dobry strzał, ale strzelać, i to daje im powód, aby myśleć"
  
  
  Rona wysunęło się wokół okna i strzelała lewej na байкерам. Miło było widzieć, że ona wie jak się obchodzić z bronią. Trzymając samochód na drodze, jej był zbyt zajęty, aby się rozejrzeć, aby zobaczyć, nie uderzyła czy coś, ale zmiana wysokości dźwięku silnika za nami podpowiedziało mi, że to, co najmniej, spowalnia ih.
  
  
  Kiedy ją trochę oddech między nami i rowerzystami, ostry zapach benzyny podpowiedział mi, że zrobili dziurę w naszym zbiorniku. Strzałka wskaźnika poziomu paliwa już kołysała się w punkcie E, więc wiedziałem, że nie idziemy ценымногие dalej. Jej wcisnął pedał gazu w podłogę, a my niebezpieczne skręcili jeszcze dwa zakręty.
  
  
  Motocykle wciąż huczał na drodze za nami, ale miałam parę zakrętów między nami, gdy silnik закашлял, i zdałem sobie sprawę, że jest źle. W ciągu ostatnich trzydziestu sekund ją wymyślił desperacki plan, jak wyciągnąć nas stamtąd żywi. Rona załamało "Luger", i czasu na przeładowanie nie było. Krzew po obu stronach drogi był zbyt gęsty, abyśmy mogli dalej biec. Do prześladowców pozostało zaledwie kilka sekund działać, tak, że moja pierwsza próba była jedyną, jaką możemy uzyskać.
  
  
  Jej gwałtownie zatrzymał się na środku drogi, chwycił cewkę ze stali tnącym do gitary z kanapy i pobiegł do słupa na poboczu drogi. Jej обмотал drutu pętlą wokół-sześć, dwa razy скручивая wątku, aby go zablokować. Biegnie do samochodu, jej rzucił cewkę przez tylne okno, wskoczył na fotel i wycisnął wokół maszyny ostatnią uncję mocy, aby podnieść nas na małe nachylenie i ukryć się w myśli do bandę чаппараля na drodze. druga strona drogi.
  
  
  Gromkie motocykli był tylko w jednym zakręcie w dół z nas, kiedy jej перегнулся przez fotel i w tym samym czasie powiedział Ron: "Chodź i usiądź za samochodem".
  
  
  "Ale, Nick, zobaczą nas, jak tylko przejdą tutaj przez krzaki".
  
  
  "Myślę, że im będzie o czym pomyśleć" - powiedziałem. "A teraz rób, co do ciebie mówię".
  
  
  Postępując zgodnie z instrukcjami Rodanu, chwycił ją cewkę z гитарным przewodem i naciągnął ją. Jej otworzył drzwi, mówił, że drut na ramie okiennej i zwinięte okno, aby utrzymać ego na miejscu. Następnie ją zatrzasnął drzwi. Motocykle взревели otwarcie na drodze, gdy jej spadł obok Роной, pozostawiając stalową strunę gitarową rozciągnięta w poprzek drogi, na wysokości około czterech metrów.
  
  
  Dwa lidera motocyklowej pokoju, prawie jednocześnie zahaczył o kabel. Wyglądało to tak, jakby kiwali potakująco głowami sobie w czymś, ale w następnej chwili obie głowy zatrzymał się w powietrzu, a bajki uciekły spod nich. Głowy w hełmach uderzały o chodnik i szalenie skakali po drodze, jak straszne piłki nożnej. Motocykle, kierownice których wciąż trzymali w rękach bezgłowe jeźdźcy, z rykiem wzbiły się w górę na kilka metrów, zanim jeden zamachnął się, aby uderzyć innego, wysyłając ih obu w kłębek na ciele i mechanizmów.
  
  
  Inni rowerzyści próbowali skakać, ślizgać się po śliskim asfalcie. W rezultacie powstała kupa, plątanina cienkich maszyn i развалившихся drutu. Jej Ron chwycił za rękę, a my tu. Leżał twarzą do ziemi w krzakach, kiedy można było słyszeć, jak przeżyli wokół gangu motocyklistów likwidacji swoje historie i zniknął w oddali.
  
  
  W szczupłemu ciału Rodanu zatrzęsła. "Jak myślisz, hema byli, Nick?"
  
  
  "Oni muszą być związane z ludźmi, którzy wysadzili w powietrze Мумуру i zagrażają Nowym Jorku. Pewnie na twój telefon długo słuchali. Rano, kiedy zadzwonił do Хоку, wiedzieli, że coś podłączyć. Czekali, kogo wyśle AX, a następnie planuje się nas pozbyć.
  
  
  "Tak, ale to tylko armia. Kto wydaje rozkazy? "
  
  
  "Liderem okazał się Anton Жизов, prawdziwy bojowy hawk w Armii Czerwonej. Wygląda na to, że jednym się wokół mężczyzn z nim był Piotr Городин. Nie jest tak inteligentny, jak Жизов, ale równie niebezpieczny. I jeśli twój myślę, że ... jest prawdziwa, jest Knox Ворнов.
  
  
  "Tak, że wszystko, co musisz zrobić, to znaleźć ih i nie dać im wysadzić większą część Stanów Zjednoczonych".
  
  
  "To wszystko. Ale, krawiec cholery, mam aż osiem dni.
  
  
  Potem bezpiecznego przerwie wróciliśmy na drogę i idziemy do sklepu z обшитой clapboard fasadą, którym zarządza kobieta z яблочноыми policzki, która zajmuje się wyglądała jak powszechna mama. Ją kupiłem Ron
  
  
  
  
  
  
  piwa i otrzymał garść reszty telefonu.
  
  
  Najpierw do niej zadzwonił na adres kontaktowy Wspólnego zwiadowczego komitetu w Los Angeles. Jej opowiedział emu o gromadzić długu na drodze i o samochodzie Rodanu w krzakach. Do niej zadzwonił, aby zadzwonić po taksówkę, a my z Роной sprzęt czekać
  
  
  Piąty rozdział
  
  
  Malibu. Plac zabaw dla gwiazd filmowych, dom weekendowy dla bogatych i układ awaryjnego osiedla nr 12 AX. Niektóre wokół nich były widoczne w całym kraju do użytku agentów AX w szczególnych w innych okolicznościach. Jej, czułem, że jesteśmy z Роной odpowiednie wymagania.
  
  
  Jeden i ten sam klucz, który był u każdego agenta AX, otworzył drzwi dla każdego z nich. Znajdowały się w różnych dzielnicach i budynkach. Ten, co w Malibu, niewystarczającej został termin "Emergency Quarters". Nowoczesny budynek wokół szkła i drewna egzotycznego było chronione od drogi dojazdowej do autostrady Pacific coast семифутовым płotem. Na dole był ogromny salon z wysokim sufitem i wygodne meble, расставленной wokół wysunięcie, kominek. Десятифутовая bar, wokół czarnego drewna przeznaczone salon z małej, funkcjonalnej kuchni. Spiralne schody wokół kutego żelazka prowadziła na trzy jednostronne zabaw, gdzie znajdowały się sypialnie.
  
  
  Rona zauważyłam łazienkę z zatopionych rzymskiej łazience. "Jej właśnie hotel wziąć kąpiel", - powiedziała ona. - Jak myślisz, jest tu coś, w co mógłbym się ukryć potem?
  
  
  "Spójrz przez sypialnie" - powiedziałem. "Te miejsca bardzo dobrze zaopatrzony".
  
  
  Wspięła się na górę i grzebać w szafkach i szufladach, aż jej sprawdzałem bar. Wkrótce potknęła się i znowu potknęła się w велюровом szlafroku, перекинутом za rękę, a jej ręce były pełne butelek i puszek.
  
  
  "AX pewno обустраивает swoje schronienie na każdą okazję, prawda?"
  
  
  "Oni nie są tacy byłby eleganckie - powiedział jej cześć. "Byłem w parze, gdzie musiałem walczyć ze szczurami na miejsce do sklepienia".
  
  
  Rona długo patrzyła na mnie z podnóża schodów. "To internetowy problem, którego u nas nie będzie".
  
  
  "Przynajmniej jedna" - odpowiedziałem. "Co lubisz pić? Witam, mam kilka pod ręką, kiedy wyjdziesz.
  
  
  "Co by to nie było" - powiedziała, wchodząc do łazienki.
  
  
  Sekcja ściany obok wanny była na kamienistej szkła i skierowana do baru na zewnątrz. Kiedy siergiej w łazience był włączony, szkło było dość przezroczyste, i wszystko, co działo się w środku, było dobrze widać, przynajmniej na widok, dla każdego, kto obserwował wokół baru. Nie mogłem być pewien, czy wiedziała Rona o tym вуайеристском efektu lub nie, ale dla studiującej граций ee ruchów ją podejrzewał, że tak.
  
  
  Wyciągnęła butelki i słoiki na półce, a następnie zdjęła bluzkę. Nawet przez zniekształcone szkło wokół kamieni różowy kolor jej sutki był świetny od ponad białej ciele jej piersi. Wyszła za pośrednictwem swoich usług niebieskich spodni i spuściła pasek czarnych majtek bikini w swoim długim smukłą nogi. Sprawdziła wodę jedną nogą, ostatni raz spojrzała na siebie w lustro i weszła do wanny.
  
  
  Jej, podszedł do telefonu w drugim końcu baru, aby zadzwonić Хоуку. Z własnego numeru ją od razu zadzwonił. Oczywiście, była szansa, że telefon Malibu podsłuchu, ale biorąc pod uwagę prędkość, z którym nie mogłem przestać się o to martwić.
  
  
  Zanim zdążył jej powiedzieć, że dowiedzieliśmy się z Rodanu, rozmowa otworzył Hawke.
  
  
  "Właśnie byłem w kontakcie z bardzo podekscytowany przedstawicielem JIC, który powiedział, że zostawili emu sporo brudnej roboty porządkowe, który musi utylizować i wyjaśnić lokalnej policji".
  
  
  Uznali ją za dokładność raportu
  
  
  "Nick ją rozumiem - kontynuował Jastrząb, - że w trakcie naszej pracy niektóre lampy na pewno pozostaną w tyle. Czy nie będzie zbyt wiele, jeśli w przyszłości zrobisz odpowiednie pozbywanie się bardziej odpowiedni sposób... powiedzmy, strzał je składać dolar? "
  
  
  "Postaram się być ostrożny - zapowiedział ja - jeżeli pozwolą na to okoliczności".
  
  
  "Dobrze. A teraz powiedz mi, czy istnieje u pani Фольштедт coś wartościowego dla nas?
  
  
  Jej stłumił uśmiech, widząc, jak Rona stanęła w wannie i wyciągnęła gołą rękę za ręcznikiem. "Tak - powiedziałem - myślę, że tak".
  
  
  Jej opowiedział Хоуку o śledztwie Rodanu Knoxa Варнова pięć lat temu, i ego schemacie szantażu narodów, grożąc wysadzić miasta, jeden po drugim. Хока szczególnie zainteresował, kiedy jej powiedział emu o idei Варнова zrobić plastikową jądrową materiały wybuchowe.
  
  
  On powiedział: "To bardzo dobrze łączy się z nowym rozwój w tej dziedzinie. Nie chcę o tym rozmawiać przez telefon, ale jej stylu, aby rano wyleciał z powrotem do Waszyngtonu ".
  
  
  "Poprawnie. Jej będę tam jutro ".
  
  
  Ron już wyszła, wokół wanny, wycierając się ręcznikiem. Z beztroską zmysłowością podnosić puszystym ręcznikiem w górę i w dół na gładkiej wewnętrznej stronie ud. Kiedy jej odpowiedział Хоуку, w moim głosie, musi być, odbiło się rozczarowaniem od tego, że tak szybko się skończyło to jest obiecującą znajomość. Hawke odchrząknął w swojej неодобрительной sposób. - Możesz zabrać ze sobą pani Фольштедт. W moim projekcie będzie pracować dla was dwojga ".
  
  
  "Będziemy tam", - powiedział jej z wielkim entuzjazmem.
  
  
  Jej rozłączył się i przygotował kilka martini w
  
  
  
  
  
  lodówki napojów alkoholowych pod barem. Gdy ją rzucił na дольке cytryny w każde szkło, wokół łazienki wyszła Rona. Na niej był krótki welur szlafrok, związany z pasem. To wystarczyło, aby dosięgnąć fałdy, gdzie udo łączy się z wkładaniu.
  
  
  "Obawiam się, że ten szlafrok nie dla wysokiej dziewczyny", - powiedziała ona.
  
  
  "Ja bym tak nie powiedział" - powiedział jej cześć. Nogi Rodanu, w postaci, w jakiej zostały one teraz, nie wyglądały nawet trochę za cienki. Zamiast tego wyglądały zaokrąglone, gładkie i податливыми. Jej wręczył hej martini.
  
  
  "Dziękuję" - powiedziała. "Dzwonił pan do Waszyngtonu?"
  
  
  "Tak. Hawke chce, aby przybyliśmy tam jutro. Powiedział, że u niego jest to praca dla nas obu. Z tobą wszystko w porządku?
  
  
  "Dlaczego by nie? To powinno być lepiej, niż kręcić się tu z мотоциклистами i krawiec wie, kto strzela do mnie.
  
  
  Rona zrobiła łyk wokół swojego napoju, a następnie postawił szklankę na szafie i zaczęła mocno cofa się, jakby jej раздул podmuch zimnego pobierania próbek powietrza.
  
  
  Jej zrobił krok do niej. "Ron, co się stało?"
  
  
  Ona głęboko westchnęła. - Myślę, że to późna reakcja na wszystkie emocje dzisiaj nie kiedy. Wydaje się, że jej nie такоая twarda i opanowana, jak myślałam ".
  
  
  Jej wszedł do niej i przytulił ją. Ee ciało, które wyglądało tak smukły i zdolnym w ubraniu, topniała we mnie z ciepłej elastycznością, co było niesamowite. Ee piersi, tuląc do piersi, delikatnie falowały wraz z jej oddechem.
  
  
  "Jestem tak cholernie się boję, Nick - powiedziała - dla ciebie, dla mnie i dla wszystkich na świecie. Jak to się skończy? "
  
  
  "Źle" - powiedziałem. "Ale nie dla nas. A teraz odpręż się i pozwól mi się martwić ".
  
  
  Jej masować mięśnie gładkie jej pleców przez welur szlafrok.
  
  
  Ona pochylił głowę, aby co roku mi się w oczy. "Mam nadzieję, że masz rację, Nick - powiedziała.
  
  
  Jej, pochylił się i pocałował ją w usta. Z nie pachniało mydłem wokół wanny, z lekkim, kwiatowym zapachu na włosach. Wargi nie były chłodne i податливыми, a smak przypominał miętowy.
  
  
  Moje ręce скользнули w górę i odkryli odkryty krawędź fartucha, a następnie przeniósł się do ciepłych wznoszącym się wzgórzu jej piersi. Z lekkim okrzykiem pragnienia, jest całkowicie odcina się od mnie. Wystarczająco dużo czasu, aby poluzować pas i nasunąć szlafrok z powrotem na plecy, pozwalając emu spaść na podłogę.
  
  
  Powoli, celowo prowadziła moje ręce w swojej nagości, na chwilę przytuliła się do jego piersi, a następnie pozwolił sutków ponownie wzrosnąć, gdy spędzała rękami według własnego ciała i płaskiego brzucha z ego, bardziej miękka, niż zamsz, skóra.
  
  
  Jej oczy były zafascynowany, gdy pochylił głowę, aby corocznie, zrobiła moje palce w jego jedwabiste poduszce do swojego ciepłego środka, i jej głodne oczy podniosły się, aby spotkać się z moimi.
  
  
  Kiedy ją cofnął się i pospiesznie zdjął ubranie, studiowała na mnie z zainteresowaniem i podziwem, nigdy nie отворачивалась, nawet gdy jej nie był w pełni обнажен. Następnie ona tylko otworzyła ręce, aby powitać mnie.
  
  
  Jej, spojrzał na klatkę schodową sypialni, ale ona pokręciła głową - jak mówię, że jej potrzeba była zbyt nagła, aby trzymać się jej, że miejsce jest tutaj, nadszedł czas. Mamy rozłożone na grubym niebieskim dywanie, i gładził jej ciało. Najpierw jej jęki były ciche, jak tchnienie wiatru, ale wkrótce przerodziły się w gorączkowe okrzyki wymagania, kiedy ona перекатилась i sprowadziłam mnie na siebie.
  
  
  Gdy ją, wszedł w nie, ona изогнула swoje smukłe jasne ciało, by spotkać mnie. Następnie był kręta, wijąca rytm ee ciągłego pragnienia, wraz narastające na гребневой fali punkt kulminacyjny, po którym następuje długi, szybki zjazd do pustej brzegu słodkiego wyczerpania.
  
  
  Rozdział Szósty
  
  
  Następnego ranka Rona poszła do pracy i przygotowała śniadanie. Nocne ładowanie wywołała u nas ogromny apetyt, a my z entuzjazmem odłożyć edu. W miarę tego, jak kawa w naszych filiżankach. остывал, reszta zaczynał się nagrzewać. Jednak to był dzień roboczy, i wokół tego, co jej wiadomo o Ronie w przeddzień wieczorem, wypoczynek, następnie śniadanie może potrwać nas do późnego wieczora.
  
  
  Zamiast tego ją, wstał do wanny i wziął zimny prysznic.
  
  
  Wyjechaliśmy na całym Los Angeles. Międzynarodówkę w девятичасовом lotu, a w Даллесе spotkał nas limuzyną AX kolejny cichy i wydajny kierowca Хока.
  
  
  Przeszliśmy przez rytuał, bezpieczeństwa i wkrótce w taką grę na fotel naprzeciwko Davida Хока. Człowiek AX пробежался oczami po Ronie Фольстедт i odwrócił się do mnie z niedopowiedziane pytaniem w oczach. Jej, wzruszył ramionami i uśmiechnął się do niego było tak niewinnie, jak tylko mogłem.
  
  
  Hawke gwałtownie kaszlnął i przeszedł do rzeczy. "W czasie, kiedy wczoraj dzwonili do mnie, Nick, trzymaliśmy marynarz, o imieniu Juan Escobar u karaibów statku Gaviota. Ego zatrzymali w Fort Lauderdale, kiedy jest podejrzanie zachowywał się podczas pokonywania urzędu celnego. Żadnej kontrabandy nie stwierdzono nam przy nen, nam w ego walizce, ale ponieważ w tych dniach wszyscy nasi ludzie byli w podwójny alarm, władze Florydy telefon do naszego biura. Do nas przywieźli Escobara do przesłuchania, ale nic od niego nie osiągnęli. Następnie, gdy przekazali informacje na miss Фольстедт o Knox Варнове i ego jądrowo-plastycznej materiałów wybuchowych, musimy dokładnie rozważyć przynoszącą im walizkę. Oczywiście, nasze laboratorium wykazały, że to rozszczepialnych materiał.
  
  
  
  
  
  
  Na zatrzask odkryliśmy микроэлектронный detonator, który można aktywować za pomocą dalekiego zasięgu sygnału radiowego. I, co ciekawe, na drążku był podany jest mała czaszka - mały cel śmierci.
  
  
  "Pan wiedział coś więcej, niż marynarz?" Zapytał ją.
  
  
  "Trochę. Jej pozwolę matematyki i ci sam powiedzieć.
  
  
  Hok nacisnął przycisk na swoim домофоне i powiedział: "Wyślij Escobara". Chwilę później weszła para ciemnych urzędników rządowych, a między nimi stał ponury ospowaty osób. Urzędnicy poszli, i Hawke gestem posadziła Escobara na krzesło.
  
  
  Jej, podszedł i stanął przed mężczyzną. "Posłuchajmy swoją historię" - powiedziałem.
  
  
  Escobar żenujące поерзал. "Powiedziałem to dwadzieścia razy".
  
  
  "Powiedz to jeszcze raz" - powiedziałem. "Mi."
  
  
  Spojrzał na moją twarz i bez wahania zaczął mówić. Dryblas, dał mi walizkę i pięćset dolarów. Powiedział, zrobić sobie przerwę na kilka tygodni. Potem, gdy ją rozumiem statek, on daje mi jeszcze pięć. Wszystko, co robię to kładę torbę do szafki w Cleveland i zostawiam ego tam. To wszystko, co wiem. Jej, przysięgam."
  
  
  "Kim jest wielki człowiek?" Zapytał ją.
  
  
  "Nie znam jego imienia. Czasami wchodzi na pokład w jednym porcie, czasami w innym. Wszystko, co wiem, ma nowych właścicieli, i kiedy wydał rozkazy, wszyscy słuchają ".
  
  
  "Nowi właściciele, pan powiedział?"
  
  
  "Tak. Pięć-sześć miesięcy temu kupili Гавиоту. Większość starej ekipy oni zwolnieni, niektórych wokół nas zostawiają. Jej pracuję na kogoś innego. Rozumiecie, to jest praca. Nowi ludzie, których zatrudnili się w drużynę, a nie wokół Ameryki Południowej, jak my wszyscy. Są one śmieszne rozmawiają i trzymają się od nas z daleka ".
  
  
  "Opowiedz mi więcej o wielkim człowieku".
  
  
  "On jest szefem, to wszystko, co wiem. Wygląda niegrzeczny i mówi niskim głosem. Ramiona wielki jak u byka ".
  
  
  Jej, spojrzał na Hawka.
  
  
  "Ten opis pasuje do Fiodora Городину", - powiedział on.
  
  
  Jej powiedział Эскобару: "czy Ktoś jeszcze rozkazuje?"
  
  
  "Jeden człowiek ją widzę tylko dwa razy. Chudy, złowrogi, siwe włosy. On jest jedynym, kogo jej kiedykolwiek widziałem, wydając rozkazy здоровяку.
  
  
  Ponownie odwrócił się do Хоуку. "Жизов?"
  
  
  On skinął głową.
  
  
  Jej wsadził ręce w kieszenie i powoli podszedł do dalekiej jęczeć. Następnie ją, wrócił i ponownie stanął przed marynarzem. Jej patrzyła emu w oczy, podczas gdy on odwrócił wzrok.
  
  
  "Juan - powiedział jej emu, - pewnie wiesz, że Stany Zjednoczone słusznie zwracają się z przestępcami i że nie musisz się bać złego traktowania. Ale tutaj jest zupełnie inna sytuacja, Juan. Nie ma czasu na cierpliwość. Jeśli kłamiesz nam jej osobiście zadbam o to, żeby, nawet jeśli żyją, to były bezużyteczne dla сеньорит. Rozumiesz mnie, Juan?
  
  
  "Tak, panie!" odciął on. Wypukłe oczy powiedzieć mi, że on wiedział, że nie żartuję. "W imieniu mojej matki jej mówię prawdę! Było jeszcze sześć osób, którym są one również pomagali walizki. Kuda oni ih biorą, jej nie słyszałem. Moja sprawa była w Cleveland. To wszystko, co wiem, proszę pana, proszę mi wierzyć.
  
  
  Jej zrobił. Jej, skinął głową Хоуку, i zabrał Escobara.
  
  
  "Zakładam, że sprawdziłeś statek i tych nowych właścicieli" - powiedziałem, kiedy my znowu sami.
  
  
  "Tak. Może to wenezuelski ich przyszłego pisowni umiejętności. Byłym właścicielom została wypłacona ogromna kwota w gotówce od człowieka, który powiedział, że reprezentuje firmę Halcyon Cruises. To, oczywiście, jest fałszywy.
  
  
  Mówi Ron. "Nie można przejąć statek i przesłuchać polecenie? Dowiedz się, skąd się wzięły te bomby? "
  
  
  "Moglibyśmy" - powiedział Hawk. "Ale nie możemy być pewni, że Городин będzie na pokładzie, i wydaje się, Жизов prawie się nie pojawia. Nawet gdybyśmy wiedzieli, gdzie są bomby, i gdzie jest przechowywany mechanizm spustowy, plotki o przejęciu statku dokonywali ih wcześniej niż my. A potem mogą wysadzić bomby, już ustanowione w bóg wie jakich miastach. Nie, to ćwiczenie powinno być powściągliwy, głos dlaczego jej hotelu, aby ty i Nick byli tutaj.
  
  
  "Zastanawiałem się, kiedy dojdziesz do tego" - powiedział. "Bez urazy, Ron, ale jestem przyzwyczajony do pracy jednego".
  
  
  "Nie tym razem" - powiedział Hawk. "Nasz pierwszy krok - posadzić kogoś na pokład statku. A samotny mężczyzna przyciąga zbyt wiele uwagi ".
  
  
  "Dlaczego?" Zapytał ją.
  
  
  "Tak się składa, że" Może "specjalizuje się w..." - tu starzec uważa, że konieczne jest ponownie przeczyścić gardło, - "... rejsy dla nowożeńców".
  
  
  Rona Фольстедт zaczęła się uśmiechać, ale szybko wytrzeźwiał, kiedy Hawke rzucił na nie jeden przez to trudnych poglądów Nowej Anglii.
  
  
  On powiedział: "umówiłem się z Komisją energii atomowej, aby pani Фольстедт została wyznaczona w AX na czas tej sytuacji. Nie sądzę, że gdybym ją poprosił cię bawić się rola nowożeńców, jesteś zbyt mocno rozszerzali swoje aktorskie talenty.
  
  
  "Poradzimy sobie" - powiedziałem z miną widokiem.
  
  
  "Dopóki w wykonywaniu obowiązków" - dodała Rona, z przymrużeniem oka mi, kiedy Hawke nie oglądałem.
  
  
  "Wiedziałem, że mogę liczyć na współpracę, - sucho powiedział Hawk. "Dołączysz do круизу jutro na Antiguę. Statek Gaviota będzie wchodzić w kilku portów Karaibów sukienka, przepłynie przez kanał Panamski i podniesie się do góry na zachodnim wybrzeżu Meksyku z przystankiem w Los Angeles. Ale jeśli nie odkryli zmiany bazy i nie wyłączyli ją do czasu, gdy statek przybędzie do Panamy, to
  
  
  
  
  
  
  będzie za późno. Bo przez osiem dni planuje wysadzić bombę w Nowym Jorku ".
  
  
  "Krótki miesiąc miodowy" - powiedział jej.
  
  
  Hawke kontynuował, jakby jej nic nie mówił. Wycieczka miejscowość rosji - dowiedzieć się, gdzie umieścić walizki-bomby na statek i wrócić do źródła. Tam trzeba znaleźć Antona Жизова i, najprawdopodobniej, Knoxa Варнова. Wtedy sami z siebie. Ją będę mieć wszystkie możliwe wsparcie w tym celu, ale każda operacja na dużą skalę nie jest możliwe ".
  
  
  Jesteśmy z Роной wyszli przez gabinet staruszka i jednym lotem zeszli w Centrum zarządzania dokumentami. Tam otrzymaliśmy wszystkie dokumenty i zdjęcia, które będą nam potrzebne, aby wydać się za pana i pani Nicholas Hunter.
  
  
  Kiedy opuszczały sztabu-mieszkanie AX, Rona grała , działając dla całego świata, jak przyszła panna młoda.
  
  
  "Czy nie uważasz, - nieśmiało powiedziała - że, ponieważ nasz" małżeństwo "oficjalnie nie rozpoczyna się dopiero jutro, musimy pozostać dziś w dwóch różnych pomieszczeniach?"
  
  
  "Dobry pomysł" - powiedziałem, łapiąc taksówkę. "Muszę wyjść dziś dość późno, a ja nie chciałem cię obudzić, gdy wejdziesz".
  
  
  "Tak czy też nie?" - zapytała z ciężkim sarkazm. "Jak ma na imię?"
  
  
  "Chodź, kochanie, ty byś nie żałowała, że cieszę się wczoraj kawalera".
  
  
  Jesteśmy w taką grę na opłaty, i Rona odsunęła się ode mnie tak daleko, na ile pozwalało na fotel. Złożył ręce i ściskając kolana, ona siedziała, groźnym, w okno.
  
  
  Jej pozwolił hej dąsać pół tuzina kwartałów, a następnie przegrał. "Jeśli ci to poprawi humor, jej będę dziś wieczorem w sztabu-mieszkaniu AX i będę robić złego oka".
  
  
  Odwróciła się i spojrzała na mnie swoimi нордическими niebieskimi oczami. "W samym delle?" - zapytała głosem małej dziewczynki.
  
  
  "Prawo" - powiedziałem. "Nie mam nic przeciwko mieszać biznesu i rozrywki, gdy jedno nie przeszkadza drugiemu. Ale dzisiaj wszystko powinno być w interesach. Jej chcę powiedzieć wyp wszystkich, że mamy o bujewiczu anton Жизове, Федоре Городине i Knox Варнове ".
  
  
  Rona wyciągnęła rękę i delikatnie dokłada rękę na każdego plemienia. "Bardzo mi przykro, Nick. Nie ten wydawać się ребячливой.
  
  
  Ją, uśmiechnął się-hej. "Nie było innego wyjścia".
  
  
  Następnie ona przesunęła się obok mnie, i pochylił się, aby delikatnie ją pocałować.
  
  
  Siódmy rozdział
  
  
  Następnego dnia rano, na kilka godzin przed przyjazdem "Гавиоты" nas wyciągnęli Antigua зафрахтованный samolot. St john ' s, stolicy małej wyspy, nadal bardzo brytyjski w centralnych częściach miasta. Ale jak tylko znajdziesz się w rodzinne strony, zaczynasz słyszeć miękki język muzyczny kalipso i zobaczyć kolorowe stroje, na które ludzie są nie po to, aby zrobić wrażenie na turystów, ale dlatego, że im się podobają kolory.
  
  
  Biura podróży w hotelu Queen ' s nie spieszył się sprzedać nam bilety na rejs po Гавиоте.
  
  
  "Już brakowało pierwszą część lotu, - rzekł, - i nadal muszę pobierać pełną cenę".
  
  
  "Co ty myślisz, kochanie?" - zapytałam ją, jak po wykonaniu precyzyjnej geometria nowa.
  
  
  Rona zmysłowo przeprowadził z języczkiem. Jej, jestem pewien, że możemy zrobić wszystko, co zostanie z lotu.
  
  
  Jej oczko lokalnym biurem podróży. "Zobaczysz, jak to jest".
  
  
  Z pewnym oporem wypisał kilka biletów dla pana i pani Hunter. Z nieco mniejszym oporem wziął moje pieniądze.
  
  
  Jesteśmy z Роной trochę chodzili dookoła, oglądając wystawy i trzymając się za ręce, grać w młodej pary-na wypadek, gdyby ktoś nas оглянет. Na samym delle, to wcale nie było trudne.
  
  
  Po chwili zeszliśmy do doków, aby corocznie, jak wchodzi "Może". Była gładka i biała, z szybkim wygląd sylwetki, może być, o długości mniejszej niż pięćset metrów. Kiedy ruszyła się do глубоководному nabrzeża, szczęśliwych pasażerów miodowego miesiąca zauważalnie nieobecny.
  
  
  Izolowany pary tu i tam, z uśmiechem patrzyła przez barierki, ale statek, wydawało się, płynął znacznie mniej pasażerów, niż ego pojemność. Oczywiście, nowi właściciele nie bardzo mocno promują swój produkt, co było zrozumiałe, biorąc pod uwagę inne przedsiębiorstwa, które mieli.
  
  
  Jej obserwował kilkoma pasażerami i członkami załogi, покинувшими statek, i na minimalnej okresowym załadunkiem, ale nie zobaczył nic podejrzanego i znajomych osób. Według Juana Escobara, większa część drużyny wyglądała raczej na słowiański, niż na latynoskiej.
  
  
  Jesteśmy z Роной w taką grę i zakładają skarbnika. Zupełnie bez entuzjazmu pokazał nam nasze kajuty, zewnętrzny pokój na jeden pokład niżej Promenada. Był słabo wyposażony jest w: krzesło, sofa, mały krzesło, kommodusa i dwa pojedyncze łóżka. Ostatnio wydawało się niezwykłym dla rejs dla nowożeńców, ale wkrótce będziemy z Роной okazało się, że są one łatwo poruszają się razem na rolkach. Dość zimny święty dawała świetlówka nad lustrem klatki piersiowej. Jej odsunęła zasłony i wpuściła w iluminator ciepłe karaiby słoneczny брылев.
  
  
  Rona podeszła i stanęła obok mnie. Powiedziała,
  
  
  "No, co byś hotel teraz zrobić, drogi mężu?"
  
  
  "Nie muszę mówić, co chcę robić. Jednak najpierw zrobimy spacer po statku. Pamiętasz, robisz z przyjemnością?
  
  
  "O, dobrze - powiedziała. "Ale jeśli ten miodowy miesiąc nie ożywi bardzo szybko, jej mogę iść do domu, do mamy".
  
  
  Jej hit ee piękny zaokrąglony tyłek i wypchnął ją
  
  
  
  
  
  
  na pokład. Kilka godzin spacerowaliśmy po pokładów, oglądając bary, salę gimnastyczną, stołówkę, teatr, karty pokoju i sklep z pamiątkami. Brak innych pasażerów było koszmarem. Pary miesiąca miodowego, z którymi się spotkaliśmy, wydawały się zbyt entuzjastycznych innym znajomym, aby zauważyć, płynął z nimi ktoś jeszcze, czy nie. Nieliczni członkowie załogi, których spotkaliśmy, byli bardzo zajęci swoimi zadaniami i wydawało się, że uważasz się za nas niewidoczne.
  
  
  Resztę dnia przesiedzieliśmy w okienku kontrolnym sali, popijając kilka owocowych drinków z rumem, ukradkiem obserwując, kto wspiął się na pokład i ocenia ih bagażu.
  
  
  Wraz z nadejściem zmierzchu na pokład nie był nikt, dość podobny do Fiodora Городина lub Antona Жизова, i żadnych dziwnych walizek w rękach powracających pasażerów lub członków załogi się nie pojawiał. Tymczasem słodki rum napój nieprzyjemne był plusk w moim żołądku.
  
  
  Gdy z oceanu Atlantyckiego w kierunku wisi ciemność, "Może" dała kilka razy, aby wywołać na pokład bezpańskich pasażerów, i jesteśmy gotowi do wypłynięcia. Hamulce orkiestra w miejscowej stali śpiewał nam serenadę, gdy okręt był od molo.
  
  
  Zjedliśmy kolację w prawie pustej jadalni, a następnie wyprzedzili pokład i wróciliśmy do naszej kwatery. Za drzwiami Rona odwróciła się, aby corocznie na mnie, ją przytulił ją i pocałował. Wszystko zaczęło się od prostego przyjacielskiego pocałunku potem kolacji. Ale potem ją, poczuł, jak koniuszek jej języka lekko, prawie nieśmiało dotknął moich ust, i mam dziwne przeczucie, że "miesiąc miodowy" nie będzie swoją. U mnie było więcej niż przeczucie, kiedy jej droga ручонка wśliznęło się pod gumkę moich spodni i żartobliwie sięgnęła w dół, czekając na delikatne pieszczoty, która obiecała długą noc erotycznej akrobatyki.
  
  
  Cofnęła się do tyłu i, poruszając się ze zmysłowością, właściwej wszystkim kobietom, ale skutecznie używany tylko niektóre, zdjęła z siebie ubranie. Robiła to powoli - od pierwszej guziki bluzki do ostatniego serdeczny uścisk ud, od którego majtki соскользнули na podłogę, odsłaniając opaloną, aksamitną skórę. Dwie wąskie białe paski kordon rysowane obwód bikini, które nosiła podczas opalania. Białe granicy обрамляли rozmyte-miękki trójkąt, który był tylko na odcień ciemniejszy jej jasnej głowy.
  
  
  Podczas naszych szalonych uprawiania miłości w domu w Malibu u mnie nie było prawdziwej szansę docenić niesamowite ciało Ронаса. Bardzo szczupła chart, której wydawało się, posiadała w ubraniu, zdradzała. Chociaż nigdzie na niej nie było nam grama zbędnych, ale i ostrych kątów też nie było.
  
  
  Pozowała przede mną, ciesząc się moim zachwytem. "Myślisz, że jestem za chuda?" - powiedziała, na jej twarzy nie było nam najmniejszej wątpliwości.
  
  
  Jej gładził brodę i próbował krytycznie spojrzeć: "No, teraz, kiedy o tym wspomniałeś..."
  
  
  Ona leciutko dotknęła moich warg palcami. "Rozumiem wiadomość. Muszę rzucić ryby dla komplementy ".
  
  
  Jej objął ją w talii i przyciągnął do siebie, pocałował miękki guzek w jej życiu.
  
  
  Rona przytuliła się do mnie, który wydał хнычущие dźwięki zabawy, aż go badał ee życie swoim językiem na powolny kółko, ciągle опускающемуся.
  
  
  Go puścił ją, a ona upadła na mnie, szalenie chciał w ustach. Jej podniósł ją na ręce i zaniósł do łóżka. Ja tam delikatnie odłożył ją na pościeli prześcieradło.
  
  
  Ron chwycił dolną wargę zębami i głodnymi oczami patrzyłam, jak on wymknął się przez ubrania.
  
  
  To prawda, że nie byliśmy tematy obojętny małżeńska, którymi udawali. Ale wątpię, że każda legalna pary nowożeńców kiedykolwiek była bardziej pełna noc poślubna, niż u nas. Zanim w końcu zasnęli, pierwsze szare promienie słońca oświetlił wschodni horyzont.
  
  
  8
  
  
  Do tego czasu, jak "Może" weszła w Martynikę, byliśmy już wstali, ubrali się i dobrze było. Rona hotelu, odwiedzić kolorowe butiki na nabrzeżu Fort-de-France, ale powiedziałem, hej, że muszę pozostać tam, gdzie ją mogę obserwować, kto i co wspina się na pokład. Jej odesłał ją samą, ale wróciła w mniej, niż godzinę, mówiąc, że to nie jest wesoły.
  
  
  Jak się okazało, jej mógł iść z nią, mimo, że lubiła patrzeć na podobny. Spędziliśmy cztery godziny na Martynice, w ciągu których kilka nowożeńcy wyszli na brzeg i z powrotem z мохнатыми słomianymi kapeluszami i inne rzeczy wokół sklepów z pamiątkami. Załoga w większości pozostał na pokładzie. Żadnych podejrzanych walizki nie było. Żadnych ciężkich, spadkowych wzorów wykresów rosjan. Żadnych złych rosjan z szarymi włosami.
  
  
  On w nocy z Роной znowu wyprzedzili nadmorskiej zabaw. Aktywność na pokładzie "Гавиоты", jak zwykle, była minimalna. Jesteśmy za wcześnie odeszli na własną kajutę, których działanie jest znacznie przyspieszył.
  
  
  Następnym naszym przystankiem była La Guaira, port morski Kraju. Ponieważ Może została zarejestrowana w Wenezueli, jej, miałem nadzieję, że coś może się zdarzyć w błyszczące stolicy tego kraju.
  
  
  Ponownie był rozczarowany.
  
  
  W nocy ją zaczął martwić się o naszej misji, choć nie przyznawał w swoich wątpliwościach Ron. W końcu nie mieliśmy dobrych powodów, by sądzić, że Жизов i ego zespołu wcześniej nie rzuciło wszystkie walizki-bomby dla fatalny godzinę.
  
  
  
  
  
  
  Lub miasta Ameryki mogą być już eksploatowane i gotowe wybuchnąć w nuklearnym w chmurze, jak tylko zostanie naciśnięty przycisk w jakimś nieznanym miejscu. Jeśli Juan Escobar powiedział prawdę, co najmniej sześć pełna nazwa zostały wysłane z członkami załogi Гавиоты. Jak wiemy, mogą być inne sposoby ih dystrybucji.
  
  
  I jeszcze przez pięć dni powinna była wybuchnąć pierwsza bomba w Nowym Jorku. Biorąc pod uwagę niepewną nastrój amerykańskiej opinii publicznej w tych dniach, zniszczenie naszego największego miasta może być wszystkim, czego potrzebujesz, aby rozpocząć głośne rozmowy. Oczywiście, z takimi ludźmi, jak Anton Жизов, rozmowy nie są prowadzone.
  
  
  Mieliśmy tylko dwa wyjścia - kapitulacja lub walka. Najprawdopodobniej, potem w małych demokratycznych debat rząd postanowił walczyć. Ale to by było śmieszne, bo widocznego przeciwnika nie było. Ukryte bomby mogą być wyzwalana przez радиосигналам wokół nieznanych miejscach, nie stanowią wyraźnego celu. Kiedy na początku drugiego i trzeciego miasta wybuchną, woli ludzi do walki może zniknąć. Nawet gdyby do tego nie doszło, zniszczenie dużych miast w kraju pozbawi ludzi siły się oprzeć.
  
  
  Więc Może była jedyną z naszej gry. Czujny celnik, zatrzymany Juana Escobara, wprowadziła nas maluteńką dziurę w pancerzu przeciwnika. Moja praca polegała na tym, aby przejść przez tę szczelinę i zadać śmiertelny cios, zanim on zdąży uderzyć.
  
  
  Jeszcze pięć dni.
  
  
  W tę noc naszych zajęć miłością brakowało dawnej spontaniczności, przynajmniej z mojej strony. Oczywiście, Rona czułam, że coś jest nie tak.
  
  
  "Co się stało, Nick? Martwisz się o misji? "
  
  
  "Powinniśmy podjąć jakieś kroki" - powiedziałem. "Jutro wyruszamy na Curaçao, a jeśli tam nic nie rozwija się, mamy problem".
  
  
  "Wolisz, aby ją przeniósł się na swoją połowę łóżka i pozwolił ci spać?" - poważnie zapytała.
  
  
  Ją złapał ją i przytulił do siebie jej nagie ciało. "Kochanie, jeśli mamy tylko pięć dni przed tym, jak świat zacznie eksplodować, znaleźli ją spędzić jak najmniej wokół nich we śnie".
  
  
  Z lekkim мурлыканьем zabawy Rona, obejmowała moje nogi swoimi nogami. I przez jakiś czas nie myślałem o bombach jądrowych w postaci walizek, nie myślał o martwej goli.
  
  
  W Curacao na pokładzie "Гавиоты" pojawił się Piotr Городин. Jej był tak szczęśliwy, aby zobaczyć хмурого, широкоплечого rosyjskiego, że mógł go pocałować. Curacao to międzynarodowy wolny port z jednymi wokół najlepszych sklepów na Karaibach. Większość pasażerów opuściła statek rano poprosił o korzystnych zakupów, a gdy wrócili do domu, nie kiedy, środowisk nich był tęgi Городин, bezskutecznie próbujący w garniturze Palm Zadowolony wyglądać typowy rejs pasażerem, co by to było. . Jej od razu zauważyłem ego i trzymał ego w polu widzenia, gdy udawał, że chodzi po pokładzie, zanim wkraść się do kajuty oficerów.
  
  
  Jej był trochę rozczarowany, że nie zabrał z sobą na pokład jeden wokół walizki z bombą. Ale ponieważ Curacao jest historycznej sztabu siedzibą przemytników, u mnie pojawiło się podejrzenie, że nadszedł czas. Gdyby jedna z pełna nazwa pojawiła się jej mógł spróbować go namierzyć, to znacznie usprawniło moją pracę. Ale jeśli nie, to zawsze będę mógł docisnąć Городина.
  
  
  Aby dowiedzieć się, w jaki kabinie osiedlił się olbrzymie, jego dołączył do Ronie w barre w poszukiwania pokoju.
  
  
  "Городин na pokładzie" - powiedział jej cześć.
  
  
  Jej niebieskie oczy rozszerzyły się z podniecenia. "Och, Nick, to znaczy, że możesz śledzić bomby przez niego".
  
  
  "To, czy mi cios w czaszkę. Bo do tej pory fretka to był błąd ".
  
  
  Zobaczył ją któtkie obrażony wzrok i wziął ją za rękę. "Nie zrozum mnie źle. W pewnym sensie były to trzy najlepsze dni w moim życiu. Ale praca w pierwszej kolejności, i można bez większej przesady powiedzieć, że cały ten cholerny świat na moich ramionach ".
  
  
  "Wiem, kochanie" - powiedziała. "Nie chciałem być egoistą".
  
  
  "Kiedy to się skończy, będziemy mogli na wakacje" - powiedziałem. "Byłoby miło dostać się do łóżka, gdyby do nas nie dołączyli Жизов, Городин i Knox Вамов".
  
  
  Ron z rozbawieniem spojrzała na nie. "Mam nadzieję, że tak!" Potem uśmiechnęła się do mnie, i wszystko znowu było dobrze.
  
  
  "Co zamierzasz robić?" zapytała.
  
  
  "Módlcie się, aby jeden wokół walizki z bombami został zabrany na pokład, aby ją mógł wjechać. W przeciwnym razie będę musiał jechać na Городиным. Szybko i delikatnie. Bo gdzieś Жизов i Варнов czekają z przyciskiem, który zajmuje się wysadzić w powietrze większą część stanów ZJEDNOCZONYCH. Jeśli okażę wam zaniedbania, czy ktoś może wysłać im wiadomość, aby nie czekać terminu ".
  
  
  "Co mogę zrobić, Nick?"
  
  
  "Trzymaj się z dala od drogi", - odciął ją, a następnie ustąpił. "Rona, od tego momentu wszystko może stać się szalonym i śmiertelne. Jej przeszkoleni do takich działań, a wy nie. Jej chcę, żebyście wrócili do naszej kajuty i zamknęli się tam. Nie należy otwierać drzwi, dopóki nie dam ci sygnał.
  
  
  "Dobrze" - надула ona.
  
  
  Jej wysłał Ron w drogę. Była dobrą firmą. I przydatne. Ale nie na tym etapie operacji.
  
  
  Jej, wrócił na pokład, aby lepiej widzieć, i tym podobne. Z nadejściem zmroku jesteśmy gotowi do wypłynięcia, a nam walizki na pokład nie podnieśli. Wyjechaliśmy w porcie Willemstad
  
  
  
  
  
  
  przepływ swinging most pontonowy nazwano Królową Emmą, i postanowiłem, że będę musiał zmierzyć się panu Городину. Potem usłyszałem jej uruchomienie.
  
  
  To był szybki nóż z podwójną podwieszanym silnikiem bez świateł. Kiedy on wyciągnął się w górę, ktoś zrzucił na niego linę. Squat łysy mężczyzna na łodzi, wydawało się, wydawał rozkazy. Ego ludzie podnieśli ciemny prostokątny przedmiot na pokład. To był walizkę, i liczył, że to było dokładnie tak samo, jak u Juana Escobara.
  
  
  Gdy zawiesi zaczął się wspinać, jego ruszył naprzód wzdłuż poręczy, aby corocznie, kto podnosi. To był mój kolejny Waldemar Городин, wciąż ubrany w garnitur-lody, i kierował kilkoma inne niż łacińskie członków ih grupy. Сунув rękę pod ogon koszuli, wyciągnął ją wilhelminę, tim wokół kabury na pasie. Ściskając w ręku znajomy "Luger", jej zrobił krok do Городину i ego znajomych.
  
  
  Jeden krok - wszystko, co udało mi się. Coś uderzyło mnie w tył głowy, pokład качнулась i uderzyła mnie gigantyczną pięścią. W mojej bramek raz pojawił się splash dźwięku, który wydawał się rozpuszcza z powrotem przez mój czerep, gdy wszystko stało się cichym i czarnym.
  
  
  Rozdział Dziewięć
  
  
  O dziwo, najpierw jej, tylko zdawał sobie sprawy z tego, że чесался nos. Jej próbował spowodować jej odkształcenie i podrapać ego, ale ręki nie falowały. Jej otworzył oczy. Wtedy zdał sobie sprawę z jej głowę. Bolało, jak od jednego dużego zęba, gdy nerw znalazł się pod podmuch zimnego pobierania próbek powietrza. Ponownie zamknął oczy i powoli otworzył ih. Ból nie przeszedł, ale moje otoczenie stało się w centrum uwagi.
  
  
  Jej leżał na plecach na wąskim łóżku w małej kabinie wewnętrznej. Też ją widziałem, że moje nogi były związane kilkoma zwojami taśmy klejącej. Moje ręce były skrzyżowane w nadgarstkach za plecami; są one również zostały połączone. Na łóżku naprzeciwko mnie siedziała Rona Фольстедт w kolorowe paski bluzka i szerokich spodniach. Ee ręce i nogi również były zaklejone taśmą.
  
  
  "Cieszę się, że znowu jesteś z nami, panie Carter" - warknął ciężki głos gdzieś wokół przedniej części chaty. Z wysiłkiem odwrócił głowę w stronę głosu. Waldemar Городин rozpadł się w виниловом fotelu, wysuniętej twarzą w dwóch łóżkach. "Nie sądzę, że jest sens nazywać cię panem Hunterem" - kontynuował. "Ten bal zakończył się prawie natychmiast, jak tylko rozpoczął się".
  
  
  Przed drzwiami kabiny na складном metalowym krześle obok karcie stolikiem siedział młody człowiek z starannie uczesane brunetką. Jej wiadomo Luger, który trzymał, skierowany na mnie - wilhelminę, tim. Jej zsunął ręce na ułamek cala i był niezadowolony z brakiem ciśnienia tam, gdzie nie powinno być ciśnienie. Stileta nie było. Jej, widziałem, jak leżał za pasem Городина.
  
  
  - Tak, Carter - warknął Городин, - twoja broń u nas. I twojej ... "kobieta". Możesz porozmawiać z nami teraz.
  
  
  "Nie mam cię na oku" - powiedziałem, jak w starej szkole. "Nazywam się Nicholas Hunter".
  
  
  Городин zwrócił się do młodszego z matematyki i ryknął: "Borys, daj mi mapę". On wyciągnął ręce wokół Borysa kartkę o wymiarach pięć na siedem, i stahl czytać na głos. "Nick Carter, agent AX N3. Ocena: Killmaster. Sprawozdania przed Davidem Хоуком, Waszyngton, dystrykt Kolumbia, dyrektorem AX. "Czy nie sądzi pan, że ci ludzie znają cię na reputacji. Carter? Kiedy twoja przyjaciółka pani Фольстедт zadzwoniła do AX, wiedzieliśmy, że wysłali agenta. Być może, gdyby nasi towarzysze w Los Angeles znali ciebie, byli bardziej ostrożny w swojej pogoni.
  
  
  "Nie tylko twoja reputacja, ale i twoją twarz znane niektórym wokół nas, którzy jesteśmy, jeśli kopie twojej zdjęcia, Carter. Kapitan dowiedział się pan, gdy wspiął się na pokład z kobietą na Antiguę. On poinformował mnie o tym przez radio, i z nimi fretkę za tobą oglądają. Kiedy ją wspiął się na pokład, wiedzieliśmy, że wkrótce zrobi swój ruch, i byli gotowi do ciebie ".
  
  
  "Dobrze, Городин - powiedziałem, wychodząc przez gry - czego chcesz?"
  
  
  "Ty też znasz moje imię, ją widzę. Cóż, tego należało się spodziewać. Jej chcę bardzo proste. Po pierwsze, jej, chcę, żeby powiedział mi wszystko, co wiesz, i podejrzewasz o naszych działaniach. Zakładam, że masz na imię Może od Juana Escobara. Widzieliśmy, jak ego zabrali w Fort Lauderdale.
  
  
  Szybko obliczył, że nic wokół tego, co wiemy, nie mogło być zaskoczeniem dla Городина, więc ją wystawił emu to, używając innej części swojego umysłu, aby znaleźć wyjście.
  
  
  "Wiemy, że Anton Жизов na czele swojego show - powiedziałem. "To było oczywiste, ponieważ podpisał telegram o zakupie. Wiemy, jakie bomby używasz, jak dostarczyć ih te miasta. Podejrzewamy, że ih dla ciebie sprawia, że naukowiec o imieniu Knox Варнов. To ja."
  
  
  "Bardzo dobrze" - powiedział Городин. "To reumatyzm na prostą część. Teraz chcę, żebyście opowiedzieli mi o AX. Oczywiście potem, jak weźmiemy na siebie zarządzanie, organizacja nie będzie mieć żadnego znaczenia, ale to uprości sytuację, jeśli będziemy zapoznać się z jej działalnością. Można zacząć od tego, że nazwij mnie fizjologicznie agentów ".
  
  
  Jej nic nie powiedział. Mój gol pulsed. Jej próbował myśleć.
  
  
  "Carter, nie mam cierpliwości do gier", - ryknął Городин, i cała widoczność żarty zniknęła. "Mogę was zmusić do mówienia - mogę mówić każdego faceta, ale może było by szybciej uzyskać
  
  
  
  
  
  
  ih od kobiety ".
  
  
  "Ona nic nie wie o AX", - szybko powiedziałem. "To wyłączne zadanie dla rodzin".
  
  
  Городин zerwał się z krzesła i podszedł z niezwykłą dla dużego człowieka prędkością. Wierzchem owłosione ręce, jest хлестнул mnie w ustach. Jej smak krwi.
  
  
  "Cisza", - powiedział on, "Kiedy ją skończę z kobietą, masz jeszcze jedną szansę porozmawiać".
  
  
  Kiedy niezdarny rosyjski odwrócił się ode mnie i wstał nad Роной, mój zamglony bólem mózg przypomniał sobie pas sztuczek, które Stewart tak dumny w "efekty Specjalne". Ten, który wybuchł w rękach złego faceta, kiedy odebrał ego u ciebie, aby zbadać jawnie fałszywą klamrę. Dlaczego nie znalazł Городина? Jej spojrzał w dół i zobaczył reumatyzmu. Mój sportowa koszula zasłaniały go.
  
  
  Jej próbował поернуться na łóżku, aby odsłonić pas. Młody Borys, siedzący na dzień, gestem pokazał mi, lufą люгера, aby leżał spokojnie. Nawet gdyby ją mógł dobyć pas, a Городин na niego wpadł, jesteśmy z Роной i tak były by bezpieczne związane z bronią, pokrywajacym nas, a statkiem z wyraźnie wrogie członkami załogi. Jej leżał nieruchomo, w myślach próbując znaleźć alternatywę.
  
  
  Городин spojrzał otwarcie w twarz Ронасу. Ze swojego miejsca widział, że jej niebieskie oczy były szeroko otwarte i przestraszeni, ale ona nie straciła kontrolę.
  
  
  "Teraz twoja kolej, pani Фольстедт, - powiedział on, - opowiedzieć mi o AX".
  
  
  "To, co powiedział Nick, prawda - spokojnie powiedział Ron. "Ja nic nie wiem o AX".
  
  
  "Prędzej czy później powiesz mi to, co chcę wiedzieć" - powiedział Городин. "Im jesteś mądrzejszy, tym szybciej nauczysz się". To powiedziawszy, rosyjski wyciągnął rękę i chwycił bluzkę Rodanu, wyciągając swoje grube palce między guzików. Zaśmiał się szarpnął, i bluzkę zerwała, pozostawiając emu garść kruchego materiału.
  
  
  Przed oczami pojawił piersi Rodanu: górna część jest lekko opalona, i zaokrąglona dolna część - białej, bo ona nie była ukryta gorset z bikini.
  
  
  Городин odwrócił się do niego rękę w drzwiach. "Co ty o tym myślisz, mój chłopcze? Nie taka duża, jak niektórzy, ale twarda i pełna.
  
  
  Borys krótko skinął głową, ale w ego oczach było widać dezaprobatę dla działań Городина.
  
  
  - I przyjemna w dotyku, - powiedział Городин, przesuwając dużymi rękami na piersi Rodanu. "Szkoda, że u nas nie ma czasu na jakieś zabawy przed rozpoczęciem przesłuchania. Może później będzie czas na to, a jeśli pani odpowie poprawnie.
  
  
  Jej widział, jak poruszają się mięśnie na rękach wielkiego człowieka, kiedy zaczął ściskać piersi dziewczyny.
  
  
  "Zaczniemy od nowa", - powiedział on. "Ty podaj mi imiona wszystkich, których znasz, związanych z AX".
  
  
  Rona jęknęła, gdy Городин ścisnął jej piersi, jak dojrzałe kwadratowych prezent, swoimi masywnymi ramionami. "Ja nie znam innych ludzi AX!" wykrzyknęła.
  
  
  Городин wyprostował się, pozostawiając czerwone ślady od palców w miejscu, gdzie trzymał Ron. To smutne, potrząsnął głową i odwrócił się do mnie. "Twoja dziewczyna też będzie uparty. Wygląda na to, że będę musiała powodować ból jednej wokół ciebie, i myślę, że najbardziej mi się podobało powodować hej ból ". Spędził rękami w обнаженному brzucha Rodanu i zaczęła rozpinać guziki na jej spodniach.
  
  
  To właśnie tutaj bohater filmu powiedział: "Czekaj, nie ruszaj damę! Jej powiem, co chcesz wiedzieć. To nie jest tak. Oczywiście, że ją kochałem Ron, i to, co Городина zamiar zrobić z niej pozostawił bym blizny i na mnie, ale ona była profesjonalistą, i w szpiegowski biznes nie trafisz, czy to Killmaster dla AX lub, jeszcze dwa ... trochę szpiegiem na rzecz Komisji energii atomowej, jeśli nie jesteś gotów zaryzykować. I z praktycznego punktu widzenia, minuty, które będą potrzebne Городину, aby zniszczyć Ron Фольштедт tylko po to, aby dowiedzieć się, że hej nie ma o czym emu powiedzieć, dają mi znacznie więcej czasu, aby znaleźć wyjście, aby go mógł wykonać zadanie. W końcu, najbardziej istotny powinna być miejscowość rosji. Więc zacisnął zęby i próbował skoncentrować się na planie ucieczki.
  
  
  Kostki usłyszałam pukanie do drzwi kabiny.
  
  
  Городин zaklął po rosyjsku, kiedy drzwi się otworzyły, i blady marynarz stał, uważnie patrząc na niego, starając się nie patrzeć na półnagi blondynkę na łóżku.
  
  
  "Radiowy dla pana" - mruknął marynarz.
  
  
  - Nie teraz, idioto - warknął Городин. "Wynoś się stąd!"
  
  
  "A-ale, proszę pana, to generał Жизов. Pilna ".
  
  
  Z przykrością крякнув, Городин odwrócił się od Rodanu.
  
  
  "Świetnie!". Powiedz generałowi, że ja tam będę.
  
  
  Członek załogi sprytnie отсалютовал i zniknął.
  
  
  Городин zatrzymał się przy krześle, na którym siedział ego młody asystent. "Borys, zawsze w zasięgu tych ludzi. Uważaj Skrzyni Korbowej.
  
  
  - Tak, sir - odparł Borys, nie zawaha się wskazując na mnie Вильнельминой.
  
  
  Городин wyszedł i zatrzasnął za sobą drzwi. Pracując za plecami, jej próbowała podciągnąć koszulę, aby Borys zobaczył pas do sztuczek. Przy jeździe ją zobaczyłem, jak kciuk Borysa ściska spust.
  
  
  "Powinnaś się położyć - powiedział. "Nie ulega wątpliwości, że zastrzelę cię, jeśli będzie trzeba".
  
  
  Miał na myśli to. Jej przestał się poruszać.
  
  
  Rona dotrzymała szloch. Szybko spojrzał na nie. Nie była podobna do крикунью. Borys też spojrzał. Kiedy jego wzrok padł na jej nagie piersi, wyglądał strasznie.
  
  
  
  
  
  
  Ron ponownie всхлипнула, wydała serię żałosnych хныкающих dźwięku, kurczowo westchnęła. "Borys - powiedziała ze łzami w oczach, - pozwolisz mu było zrobić to ze mną?"
  
  
  Wtedy ją rozumiem. Ron był wielkim profesjonalistą, niż ją reprezentował. Łapał stare lampy błyskowej współczucia w oczach młodego człowieka, i teraz grała z nim o tym.
  
  
  "Nie mogę ci pomóc - powiedział Borys. "Trzeba powiedzieć pułkownikowi to, co chce wiedzieć".
  
  
  "Nie mogę", - powiedział Ron. "Ja nic nie wiem. Piekło robi ze mną straszne rzeczy. Na niego nie podobne, Borys. Widzę w tobie człowieczeństwo. Proszę określić mi."
  
  
  Ona była dobra, naprawdę przekonująca, i działała tylko do połowy.
  
  
  Borys закусил wargę, ale pokręcił głową. "Nic nie mogę ci pomóc".
  
  
  Odbyły się cenne sekundy. U mnie była pewna fizyczna wolności, wystarczająca do rozpaczliwej gry - jeśli Rona będzie w stanie odciągnąć mnie. Jej zwrócił jej uwagę, a następnie znacząco spojrzał na paczkę papierosów leżącą na stole karty przed Borysem.
  
  
  Ona uśmiechnęła się słabo mu było i ciężko westchnęła. "Rozumiem, Borys - powiedziała. "Pracujesz dla tego, w co wierzysz, jak i my. Co by nam zrobili ze mną, jej wiem, że wszystko byłoby inaczej, gdybyś był głównym ".
  
  
  Chłopak spojrzał na nie z czymś bardzo zbliżonym do wdzięczności.
  
  
  "Nie proszę cię zdradzić swoje przekonania" - kontynuowała Rona. "Ale nie można zrobić jedną małą przysługę?"
  
  
  "Jeśli mogę" - elementy słychać odpowiedział Jakub.
  
  
  "Przed tym, jak ta bestia Городин przystąpi do torturom, jej закуриваю". Hej, udało się po raz kolejny słabo uśmiechnąć.
  
  
  "To mała przyjemność, ale być może ostatnia. Dasz mi jedną? "
  
  
  Borys zawahał się, a potem skinął głową. "Oczywiście." Podniósł plecak przed sobą. "To rosjanie. Nie ma pan nic przeciwko? "
  
  
  Ona pokręciła głową. "Papieros to papieros, kiedy twoje nerwy wymagają ułatwienia".
  
  
  "Będzie się wstydzić" - powiedział. "Nie mogę puścić twoje ręce".
  
  
  "Proszę, zapal ego i włożyć mi w usta" - odpowiedziała.
  
  
  To był bardzo długi strzał. U mnie był tylko kilka sekund. Jej napięte, skulona.
  
  
  Borys zapalił papierosa, wstał i schował pistolet za pas. Przeszedł przez kabinę i wsunął papierosa w usta Rodanu. Podczas gdy on poruszał się go spuścić nogi z łóżka na pokład i powoli sel.
  
  
  Jej przygotowywał się rzucić na niego, gdy się odwrócił. Jej, mając nadzieję, że będzie nad Роной, czasami podnosząc papierosa od jej warg. Ale, oczywiście, chciał wrócić na swoje miejsce.
  
  
  A teraz dostrzegł mnie kątem oka. On gwałtownie odwrócił się twarzą do mnie i chwycił się za "luger". Ale tu u mnie niespodziewana przerwa. Kiedy Borys odwrócił się twarzą do mnie i odwrócił się. Ron, ona uniosła kolana prawie pod brodą, нацелила stopy na cel i potężnym impulsem uderzyła nimi do przodu. To było zrobione z niesamowitą zwinnością i szybkością błyskawicy.
  
  
  U Borysa miał broń w ręku, ale nie udało się go podnieść, jak był który przyniósł mu do mnie, tracąc równowagę, z taką siłą, że upadł głową do przodu na moich noga, i "Luger" z hukiem upadł na pokład. Potrzeba było zaledwie ułamek sekundy, aby podnieść moje owinięte taśmą stopy, teraz stały się pałką z podwójną skórzaną podeszwą, i podzielić się nimi ego czaszki. Pierwszy cios był, co najmniej, oszałamiające, ale kolejne trzy, w szybkiej sekwencji, wykonane przez podskakują i uderzeń w dół z pełną miarą mojej wagi, zdradził ego w zapomnienie.
  
  
  "Biedny Borys - powiedziała Rona, a potem, jak ona przeskoczyła i patrzyła na niego z góry na dół z тошнотворным wyrazem twarzy, - on mi prawie zaczął się podobać".
  
  
  Dziesiąty rozdział.
  
  
  Nie miałem czasu, by wyrazić wdzięczność i podziw niezwykłą zwinnością i szybkością Rodanu w chwili prawdy. Jej był zbyt zajęty zwiedzaniem sali gimnastycznej, aby ostry koniec czegoś nas odważyłem. Ale na pierwszy rzut oka nic nie było ostrzejsze niż kąt rozwarty беззеркального turystycznej.
  
  
  Następnie ją zauważył люминесцентный lampa nad stołem. Oczywiście, to było poza zasięgiem, ale rurka mogłaby się łatwo złamać, gdyby mógł go uderzyć go czymś. Jej mógł zapomnieć o swoim "Luger", który teraz spoczywał na pokładzie w pobliżu. Z rękami zawartych za plecy, nie jestem zbyt dobry strzelec; ponadto, strzał wytwarzał zbyt dużo hałasu. Z tego samego powodu nie mógł rzucić broń w брылев.
  
  
  Jej podwieszane podpisane kostki na krawędzi łóżka i sell. Pracując piętami inny sobą, udało mi się odkręcić jedną wokół moich butów tak, że zwisały z ręki mojej prawej nogi. U mnie starczyło tylko na jedną próbę. Kilka razy delikatnie zdjął nogi z kolan, a następnie wstał i wyprostował iso wszystkich sił.
  
  
  Luźny but opuścił moją nogę i po spirali wzniósł się w górę. Wydawało się, że porusza się powoli, gdy ją oglądałem, jak porusza się do celu. Pięta buta uderzyła się o martwego punktu świetlówki, co doprowadziło do jednego wokół najpiękniejszych małych uderzeń, które jej kiedykolwiek słyszałem.
  
  
  Kabina pogrążyła się w ciemności, i rzucił się na podłodze tam, gdzie usłyszał, jak spadają odłamki szkła. Przykucnął i po omacku za plecami, znalazłem drobne odłamki szkła. Były one na tyle ostre,
  
  
  
  
  
  
  ale większość była zbyt mały. Przedzierając się przez odłamki jej w końcu znalazłem jeden, wystarczająco duży, aby trzymać ego między kciukiem i palcem wskazującym, i zobaczył taśmę na moich nadgarstkach. Kiedy ją pracował z zakrzywionym szkłem, moja ręka nagle stała się wilgotna. Jej, wiedziałem, że dobra, ale moje ręce były zbyt odrętwiały, aby czuć ból.
  
  
  Gdy na taśmie każdej grubości powstała przynajmniej wycięcie, jej rozwiódł się nadgarstka i będą wybuchać. Kontynuując pracę w ciemności, zerwał klej z kostek.
  
  
  "Voila", - powiedział jej Ron. "Powiedz coś, aby ona cię znalazłem".
  
  
  "Jestem tutaj" - rozległ się głos Rodanu wokół ciemności.
  
  
  Ją, wstał i ruszył na dźwięk jej głosu, kiedy usłyszał, jak za drzwiami kabiny ktoś drapie pokład. Następnie otworzyła zatrzask.
  
  
  Skacząc do przebieraniu go przytuliła się do dnia. Drzwi się otworzyły, święty, pan zalał dla Городиным, który na ułamek sekundy zawahał. To był ułamek sekundy dłużej. Jej uderzył jego ego szczery w prawo w szczękę, dlaczego fale uderzeniowe dotarły do mojego ramienia.
  
  
  Jej chwycił ego w pasie, kiedy jest luźna, i pociągnął za drzwi. Jej wyrwał sztylet z pasa Городина i wsunął Hugo z powrotem do pochwy na przedramieniu. Na pokładzie było wystarczająco dużo światła, aby znaleźć wilhelminę, tim, i też ją zabrał Luger.
  
  
  Teraz ją, podszedł do łóżka, gdzie cierpliwie czekała na Rona, i zerwał taśmę z jej nadgarstków i kostek.
  
  
  "Chodź", - прошипела ja, podrzucając hej, to, co pozostało z jej bluzki. "Trzymaj się za mną, postaram się ją przerzucić przez krawędź. To nasza jedyna szansa.
  
  
  Weszliśmy w korytarz. Jej próbował się zorientować. W każdym końcu korytarza ją widziałem, wiosna wąskiej metalowej drabinki. Miałem pięćdziesiąt na pięćdziesiąt szans odgadnąć, w jakim kierunku będzie bezpieczny. Jego dokonał wyboru i pobiegł do schodów, Rona szła za mną.
  
  
  Ale to był zły wybór.
  
  
  Kiedy dotarliśmy do podnóża schodów, ją usłyszał zbliżający się dźwięk ciężkich noga. Jej wyciągnął "luger" i strzelił w спускавшихся mężczyzn.
  
  
  Wolną ręką odepchnął ją Ron w bok, gdy mimmo nas minęło jakieś ciało uderzyło o pokład. To był jeden wokół słowiańskich marynarzy. Usłyszeliśmy tupot nóg, korytarzem na górnym pokładzie.
  
  
  Jej, odwrócił się i, idąc za Роной, ruszył w kierunku schodów na drugim końcu korytarza. Jej mógł zobaczyć, że jesteśmy na dolnym pokładzie, i wiedziałem, że musimy wspiąć się na dwa poziomy wyżej, zanim będziemy mogli dostać się do poręczy.
  
  
  Jesteśmy z hukiem wspiął się po metalowych schodach i dotarł do następnej pokładu akurat w momencie, gdy zza rogu ринулась grupa ludzi Городина. Jej strzał w ih stronę, co spowolniło ih równe tak, abyśmy mogli uciec w górę następnego лестничному пролету. Na dole ktoś wydał dwa dzwoniących strzału. Kule отлетели od stalowej grodzi, gdy skoczył na następujące pokład poza ih ręki.
  
  
  W tym korytarzu znajdowały się dzień, prowadzące do strefy łodzi ratunkowych. Nie myślałem o zwolnienie jednej wokół łodzi, ale tam wzdłuż grodzi przechowywane w kamizelki ratunkowe i gdybyśmy mogli złapać kilka na całym u nich, moglibyśmy przetrwać w & nb.
  
  
  Kiedy przeżyliśmy dzień na ulicę, między nami i między poręczami stały trzech członków załogi. Jeden wokół nich miał broń. Podniósł broń, aby strzelać, ale Wilhelmina była już u mnie w ręku. Jej posłał kulę w ego płatka, i spadł na karabin. Odyna przez innych członków zespołu szarpnął karabin, aby uwolnić ją od mężczyzny, a trzeci wyciągnął z własnej odzieży ręczny pistolet i wystrzelił w naszą stronę. Odpowiedziała Wilhelmina. Bandyta chwycił się za pierś i, zataczając się, cofnąłem się do balustrady, перевернувшись przez pokład, aby babrać się na dole w kolorze czarnym Karaibach. Przeżył zostawił próby uwolnienia karabin i skoczył w kierunku rufy.
  
  
  Jej zerwał osłonę z drewnianego pojemnika z napisem "kamizelki", ale znalazłem tylko jeden. Jej rzucił ego Ron, a ona wzruszyła ramionami, starając się zebrać resztki bluzki.
  
  
  Teraz rozległy się ostre krzyki, i ludzie z dwóch stron uciekli do nas na pokładzie. Czas uciekać. Jej, Ron skinął głową ręką, wspiął się na poręcz, zszedł na wąski zewnętrzny występ i zanurkował.
  
  
  W gwałtownej strzelaninie w celu ucieczki ją, zapomniał o ranie wilgotne na moim rozbitej czaszce. Jej dobrze to pamiętał, kiedy mocno uderzył w słonej wodzie.
  
  
  Potem zgasł брылев. Ale wkrótce jej przyszedł do siebie, rozkaszlał się i wypluł wodę, jak pęknięta chłodnica.
  
  
  "Może" minęło kilkaset metrów, ale teraz ona zbliżała, ee reflektory grali nad wodą.
  
  
  Wiał ostry wiatr, i morze było niespokojnie. Ich będzie trudne do wykrycia nas w tej rwącej ocean pustyni. Woda była ciepła, ale pełna недружелюбных stworzeń z ostrymi zębami - i był samotny.
  
  
  Samotny! Przyszło mi do głowy, że nie widziałem, Ron z nimi fretki, jak skoczył za burtę. Ona naprawdę nurkowała ze mną? Nie mogłem być pewien. Jej unosiła w szerokim zakresie, zanurzając się w wodzie, gdy na mnie rozpędził się reflektory, ale jej nie mógł zobaczyć Ron.
  
  
  
  
  
  
  "Może" teraz powoli zbliżała się do mnie. Z mojego punktu widzenia, na poziomie wody wyglądała ogromny i groźny. Około pięćdziesiąt metrów ode mnie statek zatrzymał się, a światła zaczęły metodycznie chodzić tam iz powrotem w & nb.
  
  
  Coś białego покачивалось na falach między mną a statkiem. Nie mogłem ryzykować witająca. Mój głos łatwo echem nad wodą, i silniki statku teraz milczeli. Jej indeksowania ruszył do obiektu w & nb, ale nagle zatrzymał się, gdy moja dłoń dotknęła i tkanki ciała.
  
  
  To nie była Rona. Z mieszaniną ulgi i rozczarowania ją, okazało się, że to ciało członka załogi, która spadła na pokład potem tym, jak strzeliłem w niego.
  
  
  W ослепляющем płomienia nas znalazł długi kciuk lampionów. Jej natychmiast schylił się, pozostawiając martwego marynarza na powierzchni mną na zawsze. Pod wodą spojrzał w kierunku statku. Słyszałem stłumiony grzmot wystrzałów i stukot kul, вонзающихся w wodzie.
  
  
  Gdy się wynurzył, korpus statku zarysowywał się przede mną białej stali murem. Wciąż strzelali po pokładzie, i usłyszał dźwięk спускаемой łodzi. Ją z powrotem w obudowę w kierunku rufy, gdzie, jak mógł schował się pod okapem. Tu był poza zasięgiem latarnie, i mnie trudno byłoby zobaczyć z łodzi, gdyby nie krytykować mnie. Niestety, złapać za uchwyt było gdzie, więc musiał płynąć z & nb, aby trzymać się liże do korpusu.
  
  
  Łódź шлепнулась w brzuch, i wioślarzy rzucili się do miejsca srebrnym wody, w которрый spadł święty lampionów. Dotarli do miejsca, kilkoma potężnymi ciosami i zawlekli промокшее ciało w łodzi. Ktoś zaklął, a następnie wstał i krzyknął Гавиоту przez ustnik.
  
  
  "To nie jest Carter lub kobieta! On jeden, wokół naszych! "
  
  
  Potem minuty unoszące się ciszy głos Городина grzmiał: "Wracaj na pokład. Będziemy szukać ponownie, gdy stanie się światło ".
  
  
  Łódź posłusznie wróciła do Гавиоте i została podniesiona na pokład. Do światła dziennego pozostało jeszcze dobrych siedem godzin, i nie spodziewałem się, że pojawię się w pobliżu, gdy on przyjdzie. W bardzo przybliżony ocenie, jej, postanowił, że jesteśmy gdzieś w Гондурасском zatoce. Wziął kurs na gwiazdy i jak tylko dźwięki na pokładzie opadły jej попдыл bez wybuchów na wschód, który, jak obliczył, był kierunek do najbliższego lądu. Woda wciąż była ciepła, a morze się uspokoiło na tyle, aby ułatwić pływanie. Jeśli masz szczęście, ją mogę dostać się do jakiejś ziemi lub być zauważonym przyjaznej łodzią.
  
  
  Spokojnie płynąc, jadąc powoli, aby zachować swoją energię, jej ponownie zastanawiał się, co może się zdarzyć z Роной. Jej poczuł głęboki smutek.
  
  
  Rozdział jedenaście
  
  
  Pochodził stawek święty, cały różowy i złoty, gdzieś przed siebie, aż ją głaskał, pływał, głaszcząc po karaibach. Ciepło mojego ciała osłabło kilka godzin temu, i niegdyś ciepła woda wydawała się lodu. Kiedy stało się na tyle jasno, jej zatrzymał się, aby obejrzeć panoramę. Najpierw go nie zobaczył ziemi w polu widzenia, a moje mięśnie krzyczą, protestują, że ciągle płynąć bez wyraźnego nagrody. Następnie ją zauważył brązowe plamy tam, gdzie na wschodzie pokrywały się błękitów sukienka i nieba. Terenie całego hotelu. Jej, postanowił, że to albo Honduras, albo, jeśli prąd zabrali mnie na północ, Yucatan. To nie miało większego znaczenia. Mile widziane każdy kawałek suchej, twardej ziemi.
  
  
  Dał sobie kilka minuta, aby popłynąć, a następnie przewrócił się i zaczął długi łatwe do indeksowania dalekim brzegu. Przez jakiś czas miałem towarzystwo.
  
  
  Najpierw to była tylko fale na gładkiej powierzchni na prawo ode mnie. Kroczenie w & nb, ją obserwował i zobaczyłem nową fale. Potem jeszcze jeden. I inny. Jej, wiedział, co to jest, jeszcze przed tym, jak na powierzchni pojawił się pierwszy półkolisty rdzenia przewrócił.
  
  
  Rekiny.
  
  
  Gdy przestał się ruszać, one się zmienił, przekroczył przede mną, a następnie skręcili temu, teraz liże. Jej mógł dostrzec trójkę wokół nich, choć nie wątpił, że w pobliżu znajduje się przyjaciele. Gdy go pogrążył się w wodzie, jej mógł wyraźnie zobaczyć ih, кружащиеся na zawsze mną w odległości około pięćdziesięciu metrów. Mieli сланцевая szczeliny i biały string życia niebieskiego rekina. Chociaż biały rekin bardziej żywotna eater, niebieski nie jest moim ulubionym towarzyszem w pływaniu długodystansowym.
  
  
  Trzy wystąpienia, które kręciły mnie, byli od ośmiu do dziesięciu metrów długości. Jej był dziwny вторгшимся w ih wody - niezdarny, powolny, może być niebezpieczne, ale potencjalnym obiadem. Od czasu do czasu jeden wokół trzech rzucał do mnie, a następnie odbiegała, jakby sprawdzając moją reakcję. Jej, wiedziałem, że prędzej czy później ktoś wokół nich podejdzie i uderzy mnie swoimi ostrymi zębami.
  
  
  Jej kontynuował pływanie mostu sushi. Mocno ją trzymał swój pociągnięcie powolny i spokojny, jakby mnie wcale nie przeszkadza trzech drapieżników. To było bardziej dla mojej korzyści, niż do nich; nie лразните rekina.
  
  
  Moi opiekunowie stale zbliżał, aż jej nadal boleśnie przejść do brzegu. Na szczęście, krew dawno zmyła się z rany na bramki i cięcia na dużym palcu ręki.
  
  
  
  
  
  
  
  tam, gdzie ją pociął ego szkło lampy fluorescencyjne. Gdyby ją przelał świeżą krew w wodę wokół siebie, rekiny, bez wahania zerwał mnie na części.
  
  
  Kiedy moja uwaga koncentrowała się na rekiny, jej nie zauważył brązowe żagle między mną i lądem, nieco na północ. Ponieważ nie wiedziałem rozmiarów łodzi, nie mógł ją komuś odległość do nach. Ale to zbliżała się do mnie, a ja w myślach próbował wyciągnąć rękę i przyspieszyć ego. Z żaglem to trudno byłoby z "Гавиоты", a nawet gdyby tak było, to by wolał zaryzykować z zespołem Городина, niż z śmiertelnymi torpedy, które nadal zbliżać się do mnie.
  
  
  Aż myślałem o tych myślach, że to промчалось szczery pode mną. Mnie to nie dotknęło, ale turbulencje закружила mnie w & nb, jak korek. Moi towarzysze w grach przygotowywali się do ataku.
  
  
  Zostawiłem ją pływać i rozpaczliwie machał rękami w łodzi. Nie mogłem powiedzieć, widziałeś mnie, ale łódź nadal płynąć w moim kierunku, że обнадеживало. Kiedy druga rekin odbyła się zaledwie szósty metrów ode mnie, wyciągnął go Hugo do pochwy i pod ręką chwycił za rękojeść pod wodą. Sztylet nie jest mocno zmienił szanse na trzech morderców o wadze od trzystu do czterystu funtów każdy, ale on dał mi szansę.
  
  
  Kilka razy nurkował, aby obserwować rekiny, nie odrywając oczu od zbliżającej się łodzi. Teraz inna rekin oderwana od swoich kolegów i rzuciła się na mnie. Istnieje popularna teoria, zgodnie z którą, ponieważ paszczy rekina znajduje się na spodniej stronie głowy, powinien przewrócić się na plecy, aby ugryźć. Nie wierzcie. Gdy dolna szczęka opada na przegub, złowrogi półksiężyc otwiera się w śmiertelną jaskini z zębami. Rekin może przegryźć przez ciebie praktycznie na każdej pozycji.
  
  
  Ten zdecydował się na atak na mnie w dol. Jej zszedł pod powierzchnię, aby spotkać ego w taki sam sposób, prezentując jak najmniejszą cel. Był dla mnie jak syn-czarna podwodne w rakiety, zanim go mógł wyprowadzić Hugo w pozycji obronnej. Zwrotność człowieka pod wodą, w najlepszym razie ograniczony. I tylko czas, aby rzucić się w górę i pozwolić ogromnej czarnej postaci przejść pode mną. To było tak blisko, że ziarnista skóra rekina podrapała mi ramię.
  
  
  Znalazłszy mnie bezbronny, rekin natychmiast zmienił kierunek i dołączył do dwóch innych. Ih podekscytowany ruchu nakłaniali na myśl, że przygotowują się do skoordynowanego ataku. Patrząc na łodzi, jej zrozumiałem, że to była prosta drewniana łódź z jednym żaglem. W części nosowej stały małe смуглолицые ludzie, wskazując na mnie. Wydawało się, krzyczą, ale nie słyszałem słów.
  
  
  Rdzeń odzwierciedlenie pokroić wody w pobliżu. Tym razem jej zanurkował głębiej, i rekin też. Ona leci pode mną, i skierował się w górę, z szeroko otwartymi szczęki, jego złe oczy, wydawało się, rzucając mi wyzwanie. Jej zrobił salto i na kilka cali uchylał się od śmiertelnych zębów, ale tym razem Hugo był gotowy. Jej wbił ostrze w górną część życia rekina. Moja ręka odskoczyła, jakby ją uderzył pędzący pociąg towarowy, ale trzymałem się, ponieważ impuls rekina zabrała nas w górę, i ostrze stileta atak rozcięta sztywną białą skórę życia.
  
  
  Zanim dotarliśmy do powierzchni, jej odbił się od rannej rekina, która zajmuje się pozostawiła za sobą ciemno-czerwoną krew, jak dym, pętla jelita выпирала wokół zbierali się wzdłuż życie.
  
  
  Ją, wstał i odszedł od zabitego mordercy, oglądając się tylko raz, aby zobaczyć, jak jeden wokół ego niedawnych kumpli uderzył jego ego po brzuchu i gwałtownym szarpnięciem oderwał spory kawałek mięsa i wnętrzności. Trzeci rekin nie jestem pewien.
  
  
  Jej, wydostał się na powierzchnię i tchnął słodki świeże powietrze w płuca. Przez chwilę w uszach przestały dzwonić, i usłyszałem głosy. Dziesięć metrów za mną łódka kołysała się na małej puchnąć, żagiel podniósł koralowe. W łodzi było czterech mężczyzn. Były one niskie i ciemne, z delikatnymi rysami twarzy, symetrycznie rozmieszczonymi na małych okrągłych głowach. Słowa, które mówili, były mi niezrozumiałe, ale poczułam, że to język majów, starożytny język dolnej w Meksyku, na którym teraz mówią, w południowo-wschodniej części Yucatan, Кинтан-a-.
  
  
  Brązowe ręce na muskularnych ramionach, wyciągnął do mnie i wyciągnął mnie za pośrednictwem wody w drewnianej łodzi. Słysząc dźwięk za mnie, jej, odwrócił się i spojrzał na zakrwawioną pianę na & nb, gdzie dwa rekiny zerwał rannego na kawałki. Po kilku minuta jej był następujący.
  
  
  Jej, wyciągnął ręce w znak wdzięczności swoim спасителям, ale ih zamknięte oczy i бесстрастные osoby nie odpowiedział. Odyna wokół nich gestem zaprosił mnie usiąść w części nosowej. Jej tak zrobiłem i zrzucili żagiel. Wiatr złapał płótnie, lekka łódź, wydawało się, podniosła się nad wodą i jedzie do brzegu.
  
  
  Rozdział Dwanaście
  
  
  Kiedy łódź płynnie i bezgłośnie poruszała się do brzegu, moje wysiłki ostatnich szesnastu godzin zaczęli mnie gonić. Walka i ucieczka w Гавиоты, długą kąpiel, i walka z rekinami mnie znużyło. Jej, skinął głową i zamknął oczy, aby dać im wypoczynek, a za chwilę - tac
  
  
  
  
  
  Wydawało się, że dno łodzi скребло żwir, i ludzie zwieje do grupy schronisk, aby wyciągnąć łódź na brzeg.
  
  
  Wszelka działalność ustała, gdy ją, wyszedł i zatrzymał się na plaży. Nam odyna według majów nie stał nad moim pachy. I, jak i moi koledzy z łodzi, nie okazywano nam witam, nam wrogości na twarzach, choć patrzyli na mnie z pewnym zaciekawieniem.
  
  
  Byli to potomkowie twardych i opornych indian majów, które nigdy nie podlegały hiszpańskiego władzy w czasach kolonizacji. Potem, jak powstanie 1847 roku na zachodzie Yucatan zostało stłumione przez hiszpanów, oni, kto mógł, uciekł do dżungli Quintana Roo, gdzie zbrojny opór trwał aż do xx wieku. Nawet teraz usunięte wsi, podobnych mu, dokąd mnie przywieźli, zostały przekazane przez rząd federalny w pełni samym sobą, aby zarządzać sobą w zgodzie ze starymi plemiennych tradycji.
  
  
  Dwóch mężczyzn z rybackiej łodzi podszedł do mnie z obu stron. Każdy położył mi na łokieć małą brązową rękę i popchnął mnie do przodu. Nie wiedziałem, towarzyszą mi lub biorą do niewoli.
  
  
  Przeprowadzili mnie przez wieś, składający się z około dwudziestu domów między rzędami milczących, czujnych ludzi majów. Zatrzymaliśmy się przed domem mniejszych niż reszta po zewnętrznym obwodzie wsi. Dach był słomkowy, a w surowych ścianach nie było okien.
  
  
  Kiedy odyna wokół moich towarzyszących zaczął prowadzić mnie przez drzwi, pchnął metalową bryłę Wilhelmina, wciąż прижатую do mojego biodra. Podniósł moją mokrą koszulę i wyciągnął "luger".
  
  
  "Пистола!" odciął on pierwszym w słowa po hiszpańsku, które ją usłyszał od kogoś wokół nich.
  
  
  "No se funciona", - powiedział jej emu. To była prawda. Pistolet nie pracował a potem nocnym nurkowaniu w słonej wodzie. "No tiene balas" - dodałem. Też prawda. Jej wystarczyć amunicji, strzelając z Гавиоты.
  
  
  Żadnej odpowiedzi od majów. Najwyraźniej wiedzieli tylko kilka słów po hiszpańsku. Конфисковав wilhelminę, tim, indianin wrzucił mnie do chaty i zatrzasnął za mną drzwi drewniane. Rozmawiał ze swoim kolegą w języku majów. Z jej tonu sobie sprawę, że jeden wokół nich miał tam zostać i pilnować drzwi, a drugi odszedł z jakiegoś spraw. Jej sell ciężko ubity na glinianej podłodze i oparł się o jęczeć.
  
  
  Po raz pierwszy od wielu godzin jego pomyślałem o misji, która zajmuje się łączy mnie na Karaiby. Czy też ją wczoraj był na krawędzi porażki spisku z walizką i bombą, gdy ruszył do Fiodora Городину z "Люгером" w ręku? Jednak, jak daleki jestem od tego, aby zrobić coś, aby zapobiec nuklearne zniszczenie Nowego Jorku jeszcze przez trzy dni.
  
  
  Jej próbował odzyskać swoje myśli do obecnego затруднительному pozycji, ale w moim mózgu błysnął wizja Rodanu Фольштедт, szczupła greyhound i był blondynką nordic blondynki. Gdzie ona teraz była? Nie żyje? Lepiej się utopić, niż być вырванным dla sukienka Городиным.
  
  
  Drzwi mojej chaty otworzyły się i weszło dwóch moich strażników. Gesty i grunt, czy zrozumieć, że nie powinien towarzyszyć ih. Jej wstał i poszedł z nimi z powrotem do wioski.
  
  
  Dochodzimy do schroniska dużo innych. Kiedyś pomalowany na biały kolor, stopniowo stawał się szary. Dwaj majów przeprowadziła mnie przez drzwi, a następnie zatrzymał się przed starcem siedzącym na platformie. Miał postrzępione siwe włosy i twarz, sztywne i pomarszczona jak łupina orzecha włoskiego.
  
  
  Podniósł искривленную rękę, i dwóch moich strażników wycofali się, zostawiając mnie z nim sam na sam.
  
  
  "Jej Чолти", - powiedział on silnym, niskim głosem, który wydawał się nieodpowiednie ego wieku i małej piersi. "Głos jej el Джефе, wódz".
  
  
  "To dla mnie wielki zaszczyt - powiedziałem - i miło znaleźć kogoś mówiącego po angielsku".
  
  
  "W wiosce tylko ją, mówię po angielsku" - z dumą powiedział. "Uczyłem się w szkole w Merida. Jej uczyli swoich synów, ale oni nie chcą znać język janki ". Potem zamilkł, z rękami złożonymi na kolanach, czekając, co powiem.
  
  
  "Nazywam się Nick Carter - powiedziałem. "Jej agent Stanów Zjednoczonych. Gdyby zawiózł mnie z telefonem do najbliższego miasta, będę wdzięczny. Jej dobrze ci zapłacę.
  
  
  "Powiedziano mi, że masz broń", - powiedział Чолти.
  
  
  "Tak. W swojej pracy powinien czasami się bronić, czasami zabijać ".
  
  
  "Białych ludzi nie bardzo inny w Quintana Roo, Carter. Zupełnie nie podobają biali ludzie z pistoletami. Z moich ludzi bardzo źle traktowane biali ludzie z pistoletami ".
  
  
  "Nie chcę krzywdzić nam, tobie, nam, twoim ludziom, Джефе. Ludzie, z którymi jej walczę, - źli ludzie, którzy chcą zniszczyć wielkie miasta, mojego kraju i zabić bardzo dużo mojego narodu ".
  
  
  "Co to miało znaczyć dla nas tu, w Quintana-Bur?
  
  
  "Jeśli tym złym ludziom pozwolić wygrać nam jedno miejsce na świecie nie będzie chronione od nich, nawet twoja wioska. Oni zniszczyli wyspa na oceanie Spokojnym, gdzie ludzie byli bardzo podobne do siebie, na swój własny.
  
  
  "Powiedz mi, jak ty znalazł się w morze, Nick Carter".
  
  
  Jej opowiedział emu historię wokół tego czasu, kiedy Роной wspiął się na pokład statku w Antigua. Чолти słuchał, mrużąc oczy, prawie zamykając oczy, ręce bezwładnie leżały na kolanach. Kiedy ją skończyłem, przesiedział całą minutę.
  
  
  
  
  
  
  w ciszy. Następnie ego oczy otworzyły się i badał moją twarz.
  
  
  "Wierzę ci, Nick Carter", - powiedział on. "Twój głos nie kłamie, a twoje oczy mówią prawdę. Telefon, którego szukasz, można znaleźć na północy w Вигфа-Chico. Ją bym zabrał cię tam, ale ...
  
  
  "Ale co?" Jej podpowiedział.
  
  
  "Czy biały człowiek. Można przynieśli do naszej wioski broń. Z tych powodów moi ludzie chcą, aby umierali. Będą mnie słuchać, jak el jefe, i może ją zmuszę ih uwierzyć, jak jej, że nie chcesz wyrządzić nam krzywdy. Ale jest ktoś, kogo nie można wstrząsnąć ".
  
  
  "Kto to?" Zapytał ją.
  
  
  "Ego na imię Тихок. To mój syn. Gdy jej zabraknie, tutaj głównym. Obawiam się, że stanie się to bardzo szybko. Тихок nigdy nie zgodzi się puścić cię, dopóki nie spotkasz się z nim ".
  
  
  "Spotkałem się z nim? Jej mówiłeś, że nikt tu nie mówi po angielsku.
  
  
  "Istnieją inne języki" - powiedział staruszek. "Mój syn czeka cię teraz w pobliżu mojego domu. To, jak się z nim będzie się zachowywać, ocenia swoje przeznaczenie. Tak musi być ".
  
  
  "Rozumiem - powiedział jej ojcu. Чолти skinął głową w stronę dniu swojej chaty. Jej, odwrócił się i wyszedł.
  
  
  Zanim go zrobił dwa kroki na polanie przed schroniskiem wodzów, coś z hukiem przeleciał w powietrzu i uderzyło w ziemię u moich noga. To było шестифутовое włócznia, ego wąskie ostrze obosieczny зарывалось w ziemię.
  
  
  Po przeciwnej stronie polany stał młody majów, nagi do pasa, jego brązowa skóra подтянулась i błyszczała nad napięte mięśnie. On przycisnął bliźniaka do włóczni u moich nogę, trzymając ego pod kątem, w tradycyjnej pozie połączenia. Wokół nas byli mieszkańcy wsi, ih osoby zostały бесстрастными, ale oczy настороженными.
  
  
  Znaczy, to Тихок, syn wodza. To był człowiek, z którym musiałem się zmierzyć w walce, gdyby ją opuścił wioskę żywy. Ale jeśli ją zabiję ego, czy ego ojciec mnie przepuścić do Вигии Chico? Nawet jeśli stary się na to zgodzi, czy zostawić mnie ego ludzie w życiu? W jakiś sposób musiałem pokonać Тихока, ale nie pozbawić ego często.
  
  
  Zanim dotknął włócznie, jej celowo wyjął Hugo do pochwy przedramienia. Jej podniósł sztylet, aby mieszkańcy zobaczyli ego, a następnie wysłał ego po spirali do dnia chaty wodzów, gdzie utknął, uchwyt drżała. Chociaż z obserwatorów nie było słyszalnego odpowiedzi, czułem jej ukrytą aprobatę.
  
  
  Wtedy ją wyciągnął włócznię wokół ziemi, trzymając ego w tym samym miejscu, co i Тихок, posunął się do środka polany. Tam dotknął końcówek zapasowych w pozdrowieniu, dziwnie przypominającym to, co jest wykorzystywane na bojowym посохе. Śmiertelna różnica polegała na tym, że te włócznie przebijały dwanaście cali stalowego ostrza, ostrze, zdolne przebić człowieka lub odciąć kończynę od jego ciała.
  
  
  Jej, cofnął się o krok w szafie gotowości, i Spokojnie od razu zaatakował, взмахнув uchwytem włócznie do góry. Jej upuścił włócznię, aby zablokować cios, a następnie szybko podniósł go, aby odbić cios ostrza, który poćwiartował by mi czaszkę.
  
  
  Mój reumatyzm był moim własnym odpowiedzią, który majów przewidział i blokowała. Następnie ruszył, aby oprzeć oczekiwanego wpływ, ale go po prostu zrobił fałszywy atak z mieczem i skręcił w bok kolbą do ego klatce piersiowej. Тихок jęknął od bolało, ale sprytnie podszedł włócznia, gotowy zablokować cios.
  
  
  Wycofaliśmy się z powrotem do pozycji wyjściowej, i walka znów zaczął.
  
  
  Sztuka walki kija w dużej mierze tak samo формализовано, jak ogrodzenia lub nawet tańce. Każdy atak jest jednostka, każda jednostka porusza się na licznik. Jedynymi dźwiękami na polanie Yucatan były brzęk древков i szczęk ostrzy, interleaved ciężkim oddechem Тихока i mnie. Nie raz ją widziałem, otwór, aby prowadzić ostrze włóczni, ale zwalniał swój wypad równe tak, aby umożliwić młodemu majów zrobić blok. Mi na razie udało się utrzymać ego własny miecz z dala ode mnie, za wyjątkiem fałdy na przeprowadzone obliczenia, która zajmuje się zostawił czerwone plamy na mojej koszulce.
  
  
  Przełom nastąpił, gdy go wybił włócznię w jednej z ego rąk podwójnym uderzeniem w górę, podczas gdy on spodziewałem się zwykłego ataku uderzeniem w górę i рубящим ciosem. Z ego włócznią, bezużyteczne jak wisiałeś w jednej ręce, gardło Тихока było nagie dla mojego ostrza. Jej odsunął impuls na ułamek cala w bok, ledwo tnąc skórę. W oczach majów go zobaczył, że on wie, co zrobiłem.
  
  
  Po odzyskaniu kontroli nad swoim włócznią, Тихок rzucił się do ataku ze śmiertelną okrucieństwem. Jej ustąpił miejsca ego ataku i zaczął obawiać się, że mecz może zakończyć się tylko śmiercią Тихока lub mojej.
  
  
  Wątek nastąpił z zaskakującym zaskoczeniem. W milczeniu zrobił mi wypad wysoko, a następnie przykucnął i podniósł tyłek jak kij baseballowy, łapiąc mnie nieco powyżej kostek, i wybijanie mi nogi z pod mnie. Jej, upadł na ziemię i przetoczył się na plecy w samą porę, aby zobaczyć, jak ostrze włóczni Тихока utknął mi w twarz. W ostatniej sekundzie, to rzuciłem w ziemię tak blisko mojego ucha, że poczułem ego z cytryny.
  
  
  Ją, zerwał się na nogi, ponownie w pogotowiu włócznią, i zderzył się z przeciwnikiem. W ego oczach było nowe przesłanie - bojowy komandytowa. Byliśmy nawet teraz. Jej zachował ego życie, czego on nie mógł wybaczyć, dopóki nie
  
  
  
  
  
  zachował moją.
  
  
  Jej grać w gry hazardowe. Robiąc krok do przodu, skłonił jej ostrze w stronę Тихока na znak pozdrowienia. Opuścił własną włócznią naprzeciw mojego, i bitwa była skończona. Rzucił broń i wzięli się za nadgarstek w stylu majów. Mieszkańców wsi aprobatą rozmawialiśmy, i jej pierwszy raz zobaczyłem uśmiech na ciemnych twarzach indian.
  
  
  Stary wódz podszedł do nas i zaczął mówić z Тихоком w języku majów. Następnie odwrócił się do mnie i powiedział: "powiedziałem synowi, że walczył dzielnie i z honorem. Jej mówię to samo i ci, Nick Carter. Do miasta Вигия-Chico można dojechać w godzinę. Dwaj wokół moich najsilniejszych mężczyzn zabrać cię tam kajakiem.
  
  
  On podał mi pakunek, zawinięty w wodoodporny materiał. "Trzeba oczyścić i nasmarować swój pistolet, zanim wyschnie słona woda, w przeciwnym razie będzie on bezużyteczny wobec złych ludzi, których szukasz".
  
  
  Jej podziękował ego i wyciągnął Hugo na dzień chaty. Następnie poszedł za dwoma szerokimi mężczyznami, którzy już czekali, aby zabrać mnie na podium.
  
  
  Trzynaście
  
  
  Podróż kajakiem wzdłuż wybrzeża był szybki i cichy. Dwaj majów powitali nas serdecznie na skraju surf. Nam jeden wokół nich nie mówił.
  
  
  Zeszliśmy na ląd w Vigla-Chico, osadzie trzy razy więcej wsi, który opuściliśmy. Domy wydawały się bardziej trwałe, a tory kolejowe ze wschodu kończyły się na zewnętrznej granicy miasta. Moje wioślarzy zaprowadzili mnie do miejsca, gdzie wydawało mi się, że to dom miejscowego starosty, krótko porozmawialiśmy z nim w języku majów i nagle opuściły mnie nie patrząc.
  
  
  Jej poprosił o telefon, i wylądowałem w uniwersalne budynek, który prawdopodobnie służył jako szkoła, uniwersalnym sklepem, salą do spotkań, magazynem i innymi. Telefon był wczesnym modelem w изрезанном drewnianej obudowie z uchwytem z boku.
  
  
  Następujące dwie godziny zostały przeznaczone na to, aby dostać się do Meridzie, stolicy Yucatan, a stamtąd przez labirynt przekaźników i pośrednich operatorów, aż znajomy głos Davida Хока Zapis nie rozległ się na linii.
  
  
  Jej powiedział emu, tam, gdzie był, i dał emu skompresowaną wersję tego, jak się tam dostałem, szybko mówił, obawiając się, że możemy stracić kontakt w każdej chwili.
  
  
  "Potrzebuję szybkie wyjście", - powiedział jej emu. "Jest kolej, ale, sądząc, pociąg powinien iść jeden raz po każdym pełnym słonecznym zaćmieniem".
  
  
  "Nie mogę zawieść do ciebie helikopter. Jaki jest status misji? "
  
  
  "Walizki przybywają na pokład" Гавиоты "z Curacao. Waldemar Городин, najwyraźniej, jest kierownikiem operacji z Жизовым, najwyraźniej będąc w ih sztabie i tylko od czasu do czasu pojawiać się na ulicy. Nie ma dowodu na to, że Knox Ворнов jest kluczowym człowiekiem, ale dowód jest na tyle dobry, że możemy liczyć to niewątpliwym ". Jej zawahał się, a następnie dodał: "straciliśmy Ron Фольштедт".
  
  
  "Przykro mi to słyszeć, Nick - powiedział David Hok. Jej, wiedział, że miał na myśli właśnie to. Jako dyrektor AX, był zaznajomiony ze śmiercią, ale jego oddział agenta spowodowało emu bardziej głęboki ból, niż wielu myśli. "Możesz tu pracować jeden?" - dodał.
  
  
  "Mogę, ale byłoby miło, gdyby był ktoś obeznany z tym obszarem. Tu już robi się ciemno i nie muszę przypominać, że przestrzegamy deadline ".
  
  
  - Oczywiście, że nie, - sucho powiedział Hawk. "Poczekaj chwilę."
  
  
  W ciągu kilku sekund telefon bezgłośnie trzeszczał, trzaski u mnie w ucho, a on wiedział, że Hok wprowadza informacje na swój komputer stacjonarny. Następnie wrócił z odpowiedzią:
  
  
  "CIA agenta o imieniu Pilar, w Veracruz. Ona skontaktuje się z tobą, tam, w hotelu Baia Bonito ".
  
  
  "Ona jest?"
  
  
  "Tak, Nick, wydaje się, masz szczęście. Powiedziano mi, że to ruda, dobrze wyposażona... eee... zawsze dodatkowym wyposażeniem ". Hawke kaszlnął, a następnie kontynuował innym tonem. "Czy można zorganizować lądowania śmigłowca w Вигия Chiu?"
  
  
  "Zaraz za tym budynkiem jest polana. Jak szybko możesz wysłać helikopter? "
  
  
  "Muszę pracować przez departament stanu. Jeśli będą na wysokości, u ciebie będzie ptak przez trzy-cztery godziny ".
  
  
  "Dobrze. Jej zadbam o to, aby oświetlić strefę lądowania świetlnymi pociskami lub ogniskami. Kiedy rozmawialiśmy o te szczegóły, przyszło mi do głowy, że w normalnych warunkach takie informacje nigdy nie będą udostępniane w postaci niezaszyfrowanej telefonicznego do wspólnego użytku. Okoliczności były jednak wcale nie jest proste, warunki były prymitywne.
  
  
  "Potrzebne są pieniądze - powiedział Hawk. "Będę czekać w hotelu w różnych walutach Środkowej Ameryki. -Coś jeszcze?"
  
  
  "Tak. Mój Luger wziął kąpiel z morską wodą, tak, że chcę mieć pod ręką zestaw do czyszczenia broni. Dzieci 9mm. amunicja ".
  
  
  "To będzie czekać na ciebie". Na linii była pauza, jakby Hawk hotel dodać coś jeszcze. Ale potem on po prostu powiedział: "Masz więcej niż szczęścia, Nick".
  
  
  U mnie była praca, kiedy ją namawiał miejscowego starostę skierować flary dla helikoptera. Nie chciał mi pomóc. Mieszkańcy Вигиа-Chico były trochę mniej wrogo do zewnętrznego basen odkryty, niż majów w wiosce na wybrzeżu, ale ih związku z tradycją były silne. Biali ludzie rzadkich leczniczych przyjeżdżali na Jukatan z pokojowymi misjami, i ludzie nie są chętni, aby spotykać
  
  
  
  
  
  
  jedną wokół ih maszyn latających.
  
  
  Jej, w końcu osiągnął ih неохотного współpracy starym metodą. Obiecując im pieniądze. Prywatnie jej nadzieję, że pilot CIA, departamentu stanu przyniesie trochę pieniędzy. Byłoby trochę niewygodnie się wydostać na Вигии Chico, gdyby ludzie myśleli, że no oszukani.
  
  
  W ciągu najbliższych kilku godzin podobne obawy były ukryte w głębi duszy, kiedy jej kierował rozmieszczeniem świateł sygnałowych. Wokół było dużo suchego powalonych drzew, i podniósł sześć ognisk w kręgu, aby wyznaczać strefę lądowania.
  
  
  Jak tylko ogniska zażarte, i polana została zmniejszona, jej sel i stahl czekać. I czekać. I czekać.
  
  
  Powinien był wiedzieć, że z udziałem Państwowego departamentu wszystko pójdzie tak gładko. Do czasu, kiedy usłyszałem dźwięk, wirnik helikoptera, dniejący, i moja ekipa strażaków z pewnością była niezadowolona z opóźnieniem. Pilot zauważył naszą małą grupę i wprowadził swój statek trzyma się ogromna chmura gęsta czerwono-brązowego pyłu.
  
  
  Pilot nazywał się Martin. Był szczupły młody człowiek z ostrym nosem. Wymieniliśmy się tożsamościami, podczas gdy mieszkańcy wsi zebrali się wokół, z dużą podejrzliwością patrząc helikopterem.
  
  
  "Mam nadzieję, że przysłali z tobą trochę pieniędzy" - powiedział.
  
  
  "Pieniądze? Dlaczego?"
  
  
  "Aby pomóc z sygnałowymi pożarów, musiałem obiecać, że tym ludziom pewną opłatę".
  
  
  Martin сощурился, patrząc na светлеющее niebo. "Nie wiem, do czego ci potrzebne flary; prawie cały dzień.
  
  
  "Gdy ją poprosił helikopterem - zimno powiedziałem - było ciemno. Jej, miałem nadzieję, że departament stanu odpowie dość szybko i wyciągnie mnie stąd do świtu. Mam dość napięty harmonogram, stary kumpel.
  
  
  "Nikt nic nie mówił o tym, aby zarabiać pieniądze" - mruknął.
  
  
  Ludzie, którzy wokół nas, coś mamrotał, i bał się, że łapali istotą naszej rozmowy.
  
  
  "Jesteś przynieśli swoje pieniądze?" Zapytał ją.
  
  
  "No cóż... niektóre", - ostrożnie powiedział.
  
  
  Jej tracił panowanie nad sobą. "Więc wynoś się, krawiec cholery! Jej obiecał tym ludziom pieniądze, i podejrzewam, że złamią ci kości, jeśli nie dostaniesz ih ".
  
  
  Z obrażonym widokiem Martin wyciągnął wokół tylnej kieszeni shabby portfel i zaczął wertować konta. W podrażnieniu ją, zabrał mu portfel i wyciągnął portfel. Kwota obligacji wyniosła nieco ponad pięćdziesięciu dolarów. Jej przekazał ego starszego, który uroczyście policzył ego, a następnie skinął głową, nie uśmiechając się. Porozmawiał z mieszkańcami wioski, którzy odeszli, otwierając nam drogę.
  
  
  Kiedy w grę helikopter, Martin powiedział: "trzeba było oddać wszystko? Są indianie, chyba, удовлетворились by pół.
  
  
  "Może być" - powiedziałem. "I, być może, byli niezadowoleni - dopóki nie wycięto ci gardło włócznią. Dla was to będzie kosztować dwadzieścia pięć dolarów?
  
  
  On bez komentarza uruchomił silnik do życia
  
  
  "Nie martw się - powiedział jej emu. "Zrobię pełny raport o swoim racie i zostaną zwrócone koszty w zwykłych kanałach departamentu stanu. Jeśli masz szczęście, możesz zwrócić pieniądze do świąt bożego Narodzenia. Może nie w to boże Narodzenie... "
  
  
  Po raz pierwszy Martin trochę się rozluźnił i nawet udało ухмыльнуться. "Dobrze - powiedział. "Muszę przyznać, że jest to tańsze niż włócznia w gardle. Dokąd?"
  
  
  "Veracruz", - powiedział jej emu, i poderwaliśmy.
  
  
  Rozdział czternaście.
  
  
  Hernando Cortez zszedł na ląd w Veracruz w 1519 roku, stając się pierwszym hiszpanem, ступившим na meksykańskiej ziemi. Z nimi fretki miasto zostało zdobyte w różnych wojnach amerykanami i francuzami dwukrotnie.
  
  
  Kiedy zsunął się po zatoce Campeche, i, mrużąc oczy, spojrzał na zalane słońcem miasto, było jasne, że teraz Veracruz stahl, przynajmniej nagrodą, godnym tej całej krwi i grzmotu.
  
  
  Będziemy na placu zabaw, na amerykańskim konsulatem, gdzie ją odrzucił zaproszenie zatrzymać się na obiad. Jej, czułem się sztywny i lepkie od napięć, wyczerpany bezsennością, i nie chciało mi się prowadzić small talk martini z niektórymi wokół naszych pracowników służby dyplomatycznej. Jej uścisk dłoni Martin, ponownie zapewnił go, że zwróci pieniądze, i z wyglądu telefon taksówkę.
  
  
  Dojazd taksówką do hotelu Baia Bonito przebiegała według niektórych wokół zabytkowych brukowanych sztandaru miasta z malowniczymi, starymi domami, a także w szerokim nowoczesnym ulicach obok metalowymi i szklanymi wieżowcami.
  
  
  Mój hotel był przestarzały, ale wygodne, z dużym wewnętrznym dziedzińcem, otwarte w niebie, i trzy rzędy pokojów wokół niego. Powiedział kierowcy poczekać i wszedł do środka. Kiedy ją nazwał swoje imię i nazwisko, człowiek przy stole wręczył mi klucz od pokoju, gruby zapieczętowaną kopertę i paczkę wielkości futerał na klarnet. Jej rozciął kopertę i znalazłem w różnych rozmiarach i kolorach: dolary, argentyńskie, кетсали, kordoby, kolumny, лемпиры, balboa, боливары, гурды, funty, franki i гульдены. Jej wyciągnął argentyńskie, zapłacił kierowcy i z dodatkiem service pod pachą poszedł do swojego pokoju na trzecim piętrze. Nam Pilar, nam od nikogo jeszcze nie było wiadomości.
  
  
  Jej wziąć długą kąpiel parowa, a następnie chłodny prysznic, a następnie rozwinął opakowanie urządzenia do czyszczenia rogu.
  
  
  
  
  
  
  i przystąpił do pracy nad Люгером. Jej mógłby zapytać Хока przynieść mi nowy pistolet, ale Wilhelmina był stary i niezawodny przyjaciel.
  
  
  Jej rozebrane Luger i obejrzał wszystkie części. Ponieważ był dobrze twarz i zabezpieczony wodoodporną powłoką, słona woda jeszcze nie zaszkodziła metal. Jej używał rozpuszczalnik w każdym szczególe, nawet w małych plytek i wykonał plamy przez otwór, dopóki nie stały się czysto białe. Jej wysuszył rozebrany broń, niestrzępiącą się watą ściereczką, dotknąłem się do krytycznych części środkiem smarnym o niskiej lepkości i ponownie zebrał Luger. Jej schowany magazynek z ośmioma nabojami wokół skrzyni pocisków, które znajdują się Hawke, i wsadził wilhelminę, tim w kaburę na pasku.
  
  
  Mój organizm potrzebuje snu, ale mój umysł nie poddawał. Były plany zrobić, zamknąć luk. I za każdym razem, gdy jej dawał swojemu mózgowi odpocząć, w polu widzenia pojawiła się fotografia Rodanu. Blondynka, szczupła, a jego twarz elastyczne ciało której tyle dni było w moich ramionach, nie można było uznać za po prostu zagubiony jeszcze jednym partnerem w pracy.
  
  
  "Oni nie mogą nas czasu, nam do wyczerpania swoje smutki", - z goryczą pomyślałam i wyleciał wokół pokoju. Przy stole zapytał ją, czy w pobliżu znajduje się sklep, gdzie można kupić ubrania.
  
  
  "Tak, proszę pana. W Агиларсе, położonym po drugiej stronie ulicy, to dobry wybór " - powiedział клера.
  
  
  "Gracias. Czekam na gościa. Jeśli przyjedzie, powiedz, hej, gdzie mnie znaleźć ".
  
  
  Jej przeszedł przez ulicę i wydałem trochę pieniędzy Hawk na ubrania. Ubrany w nowy garnitur ze wszystkimi odpowiednimi dodatkami, jeszcze raz skonsultował się ze swoim recepcjonista i bez pośpiechu ruszył w górę ulicy do уличному kawiarni. Jej celle za stolik, z którego można było obserwować wejście, i zamówił butelkę lokalnego brandy, który palił jak ogień, ale nie miał nieprzyjemnego smaku. Popijając brandy, jej zastanawiał się, ile mam czekać, zanim ją zrobię, że mój rozmówca, Pilar, nie pojawi się.
  
  
  W tym momencie czarnoskóra dziewczyna w bluzce z głębokim dekoltem, ledwo powstrzymuje jej wspaniałe cycki, качнулась między stolikami i zatrzymała się przy mnie. Jej włosy były czarne i gęste, lekko взлохмаченными, tylko że z śmieci. U nie były oczy w kolorze czarnej kawy, obiecał egzotyczne zabawy.
  
  
  "Czy możesz zaoszczędzić na zapałki?" - zapytała z lekkim naciskiem.
  
  
  "Przepraszam, ja nie trzymam ih, tak jak rzucił palenie". Jej podpowiedział hej.
  
  
  "W zeszłym roku próbowałam rzucić palenie sam, ale trwał tylko dwie niedziele", - poprawnie odpowiedziała.
  
  
  "Pan musi być, Pilar".
  
  
  "Tak. A ty Nick Carter, którego imię Киллмастер. Twoja reputacja wyprzedzając cię ". "Nie wiem, czy powinienem się zachowywać skromnie lub przepraszać".
  
  
  Jej pełne usta изогнулись w uśmiechu. "Nigdy nie należy przepraszać. Mogę jej usiąść? "
  
  
  "Oczywiście. Moje maniery dzisiaj trochę zużyte, jak i wszystko inne.
  
  
  Pilar opadła na krzesło naprzeciwko mnie. "Wyglądasz, jakby ci muszę się wyspać" - powiedziała.
  
  
  "Biznes przede wszystkim", - powiedział to z вкрадчивой uśmiechem. "Możemy tu rozmawiać?"
  
  
  Jej piękne oczy zsunął się na бездельникам w kawiarni i przechodniów na chodniku. "To tak samo dobre miejsce jak każde inne" - powiedziała mi, wzruszając ramionami.
  
  
  Jego dał znak kelnerowi, aby poprosił o jeszcze jedną szklankę i nalał Pilar brandy. Następnie jej ostro zapytał: "Co ty zrobiłaś z włosami?"
  
  
  Instynktownie jej ręka chwilowe zdezorientowany sięgnęła do głów, a następnie uśmiechnęła się. "To musi być, powiedzieli, że jestem ruda. Jak wiecie, w naszym-mail бизнесявляется części występuje konieczność zmienić wygląd. Podoba ci się czarny? "
  
  
  "Kochać to. Trzymam pieniądze, ty też był ерасоткой, jak ruda.
  
  
  "Dlaczego, dziękuję" - powiedziała i złośliwie spojrzała na mnie spod swoich długich rzęs.
  
  
  Na chwilę rysy twarzy Пиларс, wydawało się, że zniknął, i przeniósł się do subtelna osoba Rodanu Фольштедт. Jej zrobił łyk mocnej brandy, i obraz zniknął.
  
  
  "Jedyne, co mamy - powiedziałem - to statek, który wyciągnęliśmy walizki na pokład" Гавиоты ". Nie mogłem się doszukać w naszym imieniu, nam oznaczenia cyfr w ciemności. Jechał zbyt низменному w & nb i był cytowany w ruch dwoma wieszakami silnikami ".
  
  
  Pilar żucia wargę i pokręciła głową.
  
  
  "Nic podobnego. Widział pan kogoś wokół ludzi na łodzi?
  
  
  "Człowiek był niskiego wzrostu, zwartej budowy i zupełnie łysy".
  
  
  Podniosła rękę, aby mnie powstrzymać. "Krępy, łysy mężczyzna?"
  
  
  "To jest poprawnie. Ty wiesz ego?"
  
  
  "Myślę, że tak. Jest taki człowiek, który stoi na czele gangu przemytników Curacao. Ego na imię Торио.
  
  
  "Możesz mi powiedzieć, gdzie ego znaleźć?"
  
  
  "Mogę zabrać cię tam. Jej wiem Curacao, i możemy działać szybko ".
  
  
  Na chwilę jej miał powiedzieć. Nie w hotelu, aby ona stała się taka sama jak Rona. Ale Pilar miała rację, jej mógł tracić cenny czas na Curacao bez przewodów, a czas był czynnikiem decydującym.
  
  
  "Jak szybko możemy wyjechać?" Jej powiedział.
  
  
  "Możemy zdążyć na wcześniejszy ryby jutro rano. Jej organizatorem.
  
  
  "Czy możemy zacząć wcześniej?"
  
  
  "Nie ma. I ważne jest, aby dziś odpoczywali. Jutro musisz być silny i czujny ".
  
  
  Moje ból mięśni zgodzili. Wypiliśmy jeszcze kieliszek brandy, a ona prowadziła mnie do mojego hotelu.
  
  
  "Przyjdę po ciebie rano - powiedziała Pilar, a my pojedziemy na lotnisko".
  
  
  Jej zostawili ją w ogródku i ze znużeniem wstał
  
  
  
  
  
  
  do mojego pokoju.
  
  
  Rozdział Piętnaście
  
  
  Ją przyjął początku drugiej prysznic w ciągu dnia i задернул rolety przeciw wieczornego słońca. Jej zdjął nowe ubrania i położył ją na krześle. Następnie położył się nagi na łóżku, zarzucił na siebie prześcieradło i wpatrywał się w sufit.
  
  
  Po prostu zmusić się zasnąć normalnie niemożliwe. Każdy nerw w moim ciele domagał się odpoczynku, a moje oczy były jak worki z piaskiem, ale jej się nie udawało się spać.
  
  
  Gdzieś były amerykański naukowiec i były generał rosyjski przygotowywali się usunąć mój kraj, miasto za miastem. Pojutrze pierwszy pojedzie Nowym Jorku. Musi gdzieś pędzi, aby zatrzymać ih, a nie latać z łóżka na łóżko w hotelu w Veracruz.
  
  
  Ale się spieszyć do walki bez przygotowania to byłoby głupie i niebezpieczne. I jeśli Pilar będzie w stanie znaleźć dla szmuglerów Торио, u niego może być jeszcze wystarczająco dużo czasu, aby wykonać misję. Jej, zamknął oczy. Wizja Rodanu проплыло przede mną, zniknęło, a następnie wróciło.
  
  
  Słoneczny świętym, wpadające przez pomarańczowe rolety, stopniowo wyblakłe przez wszystkie odcienie szarości, i w końcu zrobiło się ciemno. Jednak mój umysł nie mógł się uspokoić.
  
  
  Wydawało się, że każdy dźwięk z ulicy na dole dochodzi otwarcie do moich uszu. Spłukiwanie toalety w pokoju obok, фонтанный Niagara falls.
  
  
  Nagle ktoś lekko zapukał w moje drzwi.
  
  
  "Tak?"
  
  
  "To Pilar", - następnie miękkie reumatyzmu.
  
  
  Jej wyszedł wokół śmieci, chwycił ręcznik i otworzył drzwi. Na Pilar była czarna sukienka z drobnymi kwiatuszkami, które, wydawało się, że szczęśliwie rosły na wzgórzach i dolinach jej bogatej okolicy.
  
  
  "Zaloguj się" - powiedziałem.
  
  
  "Ja naprawdę nie wierzyłam, że ci się uda zasnąć" - powiedziała i weszła do środka.
  
  
  "Twoje piękno przewyższa tylko swoją mądrość" - odparłem.
  
  
  "Przyniosłem ci trochę, że, aby pomóc". Ona delikatnie usiadła na krawędzi łóżka.
  
  
  "Tabletki?" Zapytał ją. "Nigdy ih nie akceptuję".
  
  
  Ona uśmiechnęła się do mnie leniwie. "Nie, nie tabletki. Mnie."
  
  
  "Cóż - odparłem, оправляясь od swego zdumienia, - zdecydowanie świetna tablet, i ee nie jest trudne do przełknięcia".
  
  
  Jej piękna twarz посерьезнело, stało się prawie surowe. "Nie żartuje - powiedziała. "Obie nasze życie może zależeć od twojego stanu fizycznego jutro, i..." Tu zawahała się, jej oczy скользнули w mojej ubrana w ręcznik figurze. "I, być może, jej też będę dziś niespokojnie odpoczywać w samotności".
  
  
  "Być może" - powiedziałem.
  
  
  "Zostawisz wszystko dla mnie?"
  
  
  "Pilar, w twoich rękach".
  
  
  "Bien. Najpierw jej, chcę, żebyś leżał tutaj, na łóżku ".
  
  
  Jej posłusznie podszedł do łóżka i już miał spaść, gdy jej mocne brązowe palce wślizgnął się pod ręcznik, który ją nosił, i смахнули ego.
  
  
  "Tego nam nie trzeba ręcznik" - zdecydowanie powiedziała. "Połóż się na życie, proszę".
  
  
  Jej spłaszczone na łóżku, zakończyła się ręce w poduszkę. Coś fajnego dotknął mojej szyi u podstawy czaszki i powoli skrada się po plecach. Jej poczuł lekki zapach cynamonu. Przez jej ramię, zobaczył, że Pilar wyciągnęła małe butelki wokół torby, którą niosła, i wylała zawartość na mój kręgosłup.
  
  
  "Olej z cynamonu", - wyjaśniła. "Teraz chcę, żebyś znowu opuścił głowę i pozwolił mi pomóc ci się zrelaksować".
  
  
  "Tak, proszę pani" - uśmiechnął się ja. Rozległ się шепчущий jedwabisty dźwięk. Kątem oka ją złapali lampy błyskowej смуглого biodra, i zdałem sobie sprawę, że Pilar zdjęła z siebie całe ubranie.
  
  
  Jakby wyczuwając moje myśli, zamknęła oczy odrobiną swoich chłodnych, miękkich palców. "Spokojnie" - wymamrotała. "Teraz trzeba tylko relaks".
  
  
  Następnie jej ręce leżał na plecach płynnymi kółeczka, ee palce pchali mocno i delikatnie. Ona! - jemu też posmarowałam olejem moje ramiona i klatkę piersiową, wydając sobie zatwierdzanie dźwięki. Znalazła razy na mojej stronie, gdzie włócznia majów było stresujące dla mnie, a jej palce погладили ból.
  
  
  Ona zadała olej na mojej talii, jej ręce uroczo zsunął się na mojej skórze z utrzymującym się zapachem smaru. W dół i w dół, na pośladki i tył ud. Jeszcze trochę dotknij pachowym na kolanach, a następnie mięśnie ikronožnym, wzdłuż ścięgna achillesa, aby moje pięty leżał na jej dłoni.
  
  
  Pilar delikatnie zadała olej na podeszwy moich noga, скользнув palcem między każdym wokół moich palców.
  
  
  Moja skóra była żywa i nadwrażliwych, zagwarantowane do jej dotyk. Wydawało się, że ją czuję przez swoje pory bliskość jej nagiego ciała.
  
  
  Jej powiedział: "Pilar, nie wiem, podekscytowany jej czy chce mi się spać. Proszę, podejmij decyzję! "
  
  
  "Uspokój się", - delikatnie отругала ona. "Dopiero zaczynamy".
  
  
  Następnie wzięła moje palce noga, jeden po drugim, aby uspokoić ih, перекатывая między palcami. Kciukiem i palcem wskazującym zrobiła tłuste pochwy, poruszające się w górę i w dół z każdego palca u nogi.
  
  
  Następnie Pilar wzięła każdą stopę w dłonie i zaczął ugniatać jej, dopóki nie poczuł, jak pękały kości. Potem znów podniosła ręce w górę moich stóp, jej doświadczeni palce pochłaniały napięte mięśnie, zaciskając manipulując, ciągnie bóle ból.
  
  
  Szczególną uwagę zwrócono na mojego kaszę. Trzymając jedną rękę na każdym pośladku, ona kończyć i ściskała z niesamowitym dla kobiety siłą, jej ręce rytmicznie перекатывались od pięt do końcówek palców.
  
  
  Łóżko lekko straciła napięcie, kiedy Pilar
  
  
  
  
  
  
  znalazła się na moich nogach. Wokół tego położenia pochyliła się do przodu i prowadziła ich elastyczne palcami po moich plecach, magicznie relaks napięte mięśnie.
  
  
  Kiedy sięgnęła do przodu, aby masować moje ramiona i szyję, i poczułem, jak jej sutki покачивающейся piersi dotknęły mnie. Teraz jej ręce скользнули na mojej nagiej tyłu od ramion do stóp.
  
  
  "Teraz turlaj się - powiedziała, a jej zrobię drugą stronę".
  
  
  "Nie wiem, czy wytrzymam jej".
  
  
  "Nie martw się, jej pewnie, że mikołaj wytrzymasz".
  
  
  Ją, przewrócił na plecy.
  
  
  Pilar westchnęła. "Dlaczego, Nick, jej myślałem, że jesteś zrelaksowany!"
  
  
  "Krawiec cholery!" Ją, uśmiechnął się, korzystając z okazji, aby spojrzeć na moją nagą, masażystkę. Jej skóra była jak polerowana miedź - gładka i bez skazy. Jej piersi były pełne i dojrzałe. Są one opadły, a następnie gwałtownie wzrosła. Jej wąska talia i okrągłe twarde biodra błyszczały lekkim połyskiem bank.
  
  
  Ona z wdziękiem nachyliła się, aby wziąć z nocnej szafki nocne bańki z olejem i poplamiony ego na mnie, rozkładanie rąk.
  
  
  "Nie martw się - powiedziała, jakby ponownie czytając w moich myślach, nic nie pozostanie niedokończony!"
  
  
  Więc teraz jej poddał się jej ręce. Oczy zamknięte - w goli nie było niepokojących obrazów. Miałem uczucie nieważkości, jakby moje ciało jest skierowany tych znających palcami, дрейфовало w przestrzeni. Jej wydawał się robić na toffi... naciągnięta, rozciągnięty, cudownie napięta z dokładnością do dolly wytrzymałości.
  
  
  Jej gwałtownie otworzył oczy i złapał Пиларс za rękę. "To wystarczy - powiedziałem. "Właśnie dotarły do granic masażu. Masz inne talenty? "
  
  
  Pilar leniwie дразняще uśmiechnęła się do mnie. Mnie ogarnął szok wyrafinowanej przyjemności, kiedy jej usta się dopełnił mną na zawsze.
  
  
  I na jakiś czas wydawało mi się, jakby mnie ciągnąć za małą aksamitną dziurkę w świat niewyobrażalnych rozkoszy. Następnie ogarnęła mnie dreszcz wyzwolenia. I po raz pierwszy od wielu godzin jego był пустынен nas od myśli, nas od zmysłów, unosił się w pustce, płynąc do głębokiej studni zapomnienia.
  
  
  Jej pociągnął ciepłe, płonące ciało obok mnie i nakrył nas obu prześcieradłem.
  
  
  Mniej niż minutę sen, który go tak długo chciał, wziął mnie w ciepłe, pachnące cynamonem ramiona.
  
  
  Rozdział Szesnaście
  
  
  Jej obudził się o świcie z uczuciem, jakby wszystkie stare części zostały wymienione na nowe, pokryte teflonem składnikami permanentnego prasowania. W łazience słychać plusk wody i kobiecy głos, śpiewający w języku hiszpańskim. Jej wyskoczył wokół śmieci, podszedł do dnia i pchnął ją.
  
  
  Do pokoju wtargnęło strumienie pary. Za półprzezroczystą zasłoną dla jej dusza może zobaczyć sylwetka pięknego ciała Pilar, kiedy ona намыливалась i śpiewała coś czasów Pancho Villa. Od czasu do czasu kurtyna przyczepił do jej skóry, odsłaniając błyszczącą powierzchnię, jak целлофановое okno w pudełku z cukierkami.
  
  
  Jej postał tam chwilę, ciesząc się widokiem, a następnie chwycił zasłonę i odsunął ją na bok.
  
  
  Pilar oddechu od flagi zezwolenia na wykonanie i instynktowne kobiecym gestem zamknęła się rękami. Następnie opuściła ręce i siedziała, uśmiechając się pod strumieniami dusza, podczas gdy woda, spływająca po wzgórzach i впадинам jej ciała, zmusiła ją błyszczeć, jak foki.
  
  
  "Dzień dobry, querido", - powiedziała ona. "Mam nadzieję, że jej to jedyna transmisja nie dla ciebie". Jej oczy zsunął się po moim ciele. "Zawsze budzisz się w takim stanie?"
  
  
  "Wszystko zależy od tego, kto bierze prysznic w pokoju obok".
  
  
  "Mam nadzieję, że dobrze spałeś".
  
  
  "Jak kłoda. Jeśli świat kiedykolwiek dowie się o tym twoim lekarstwie od tabletek nasennych, zobaczymy ostatni barbiturany.
  
  
  "Smoothie. Siadaj, jej намылю ci plecy.
  
  
  Jej, wszedł pod prysznic i Pilar kieruje się na mnie. Ona намылила ręce, ale obszar mojej anatomii, którą ona намылила, na pewno nie była moimi plecami. Jej, odwrócił się i stanął twarzą do niej, na nas obu trysnęła woda. Po raz pierwszy ją zrozumiałam jaka ona jest wysoka dziewczyna.
  
  
  "Przychodzi mi do głowy - powiedziałem - że dostaję od was bardzo dużo zamówień. Muszę wziąć na siebie.
  
  
  "Co miałeś na myśli, querido?" - wydech ona, pochylając się do przodu, i te wspaniałe piersi kołysały się do mnie.
  
  
  Biorąc ją pod rękę, podniósł ją Pilar, i przywiódł ją do siebie. Następnie opuścił ją i dalej w dol cala na raz.
  
  
  Wydała lekki dźwięk zachwytu, gdy jej ręce całują moją pierś, a ona przyciągnęła nas razem, przytulając swoją piersią do mnie. Zaczęliśmy powolny, pofałdowany, nieruchomy taniec, tam, dusza, stopniowo zwiększając rytm, aż Pilar nie kręciło i nie trzęsło się jak opętany kobieta. Nagle krzyknęła, jej głos przebił monotonny szum wody.
  
  
  Potem staliśmy razem, pozwalając & nb омывать nasze ciała.
  
  
  Szybko ubrali się, a następnie udali się do pobliskiej kawiarni, aby zjeść pyszne хуэво-ранчеро. Jesteśmy запили ego meksykańskim piwem, które nawet podczas śniadania lepiej, niż gorzki meksykańska kawa-phi.
  
  
  Taxi отвезло nas w Aeropuerto Nacional, gdzie jesteśmy w taką grę w mały samolot. Wylecieliśmy w sześć trzydzieści. Z dwie godziny różnicy w czasie wylądowaliśmy by Curacao około południa.
  
  
  Kiedy lecieliśmy
  
  
  
  
  
  w spokojnej zieleni Yucatan i ciemno-niebieskim morzu Karaibskim jej mimowolnie przypomniał sobie, że nie tak wiele godzin temu jej, walczył o swoje życie tam.
  
  
  Jakby za obopólną zgodą możemy z Pilar nie rozmawialiśmy podczas podróży. Wcześnie rano byliśmy po prostu mężczyzną i kobietą, którzy cieszyli się życiem, a jeszcze innym, jakby naszym największym problemem było zdecydować, co jest na śniadanie. Ale teraz byliśmy dwoma specjalistami, idące w kierunku nieznanego niebezpieczeństwa, wiem, że nigdy nie wrócimy. Nie było czas na pogawędkach. Siedzieliśmy cicho, zanurzone w swoje myśli.
  
  
  Głos pilot złamał ciszę. "Oni są wokół ciebie, którzy w sali na prawej burcie, teraz mogą widzieć przed nami wyspa Aruba. Aruba - najmniejsza z trzech wysp, wchodzących w skład antyli Holenderskich. Curacao jeszcze pięćdziesiąt mil na wschód. Zaczynamy zejście, i będziemy lądować za około piętnaście minut.
  
  
  Gdy pilot kontynuował opowiadać nam o warunkach pogodowych Curacao (idealnych, jak zawsze), patrzyłem, jak Aruba unosiła się mimmo nas. Cieśniny między Арубой i Curacao, były pokryte białymi majestic i mnóstwem malutkich brązowych wysepek bez stałej ludności, chociaż czasami są używane przez rybaków.
  
  
  Nasz samolot wylądował na lotnisku Плесман, i znaleźliśmy opłaty dla пятимильной podróży do stolicy Willemstad. Kabina została starej "Moe", z wyłączonym dachem, aby mogła być używany pod gołym niebem.
  
  
  Kierowca był rozmowny człowiek, który, wydawało się, postanowił opowiedzieć nam wyp wszystkich lokalnych plotki podczas naszej krótkiej podróży. Nie zwracałem szczególnej uwagi na to, co mówił mężczyzna, jeszcze jedno zdanie nie przebiła mojej świadomości, jak czekan.
  
  
  "Poczekaj chwilę", - ryknął jej kierowcy. "Co powiedziałeś o blondynce, вытащенной w sukience?"
  
  
  Odwrócił się na swoim miejscu z szerokim uśmiechem, zadowolony z tego, co budzi moje zainteresowanie. "O, tak, proszę pana. Dwa dni temu rybackich w porcie było wiele emocji. Jedna z łodzi wróciła z желтоволосой damą. Na niej był ratunkowe гиллетт, który utrzymywał się na powierzchni, chociaż nie była w pełni świadoma, gdy ją przywieźli. Bardzo dziwne, ponieważ nas jedna łódź nie miała wypadek ".
  
  
  "Gdzie ona teraz jest?" Jej, interweniował,
  
  
  "Kiedy okazało się rybackich w obiekcie, wkrótce przyjechał mąż kobiety i zabrał ją ze sobą".
  
  
  "Ee mąż?" - powtórz ją.
  
  
  "Ach, tak. To wysoki mężczyzna, podobny do niedźwiedzia, który czasami pływa razem z Говиотой ".
  
  
  Городин! Musi być, wrócił na Curacao, gdy nie mógł mnie znaleźć lub Ron w & nb. Niewątpliwie, czekał tam, kiedy wokół obiekcie przyszło powiadomienie, że przywieźli ją rybacy. To było dwa dni temu. Jej obliczył szanse, że Rona jeszcze żyje. To był długi strzał: "nie wiesz, gdzie mężczyzna... jej mąż... zabrał kobietę?" Zapytał ją.
  
  
  - Nie, proszę pana, ale może być, moim przyjacielem, rybak Saba, opowie. To on wyciągnął damę w sukni ".
  
  
  "Możesz mnie zawieźć do Sabu?"
  
  
  "Teraz, proszę pana?"
  
  
  "W chwili obecnej." Jej wyciągnął wokół набухшего portfela banknot w dziesięć guldenów i podał ją kierowcy. "I zrób to szybko".
  
  
  "Pięć m", - powiedział on, stawia pieniądze na minutę.
  
  
  Za pięć min, prawie z dokładnością do sekundy, przeszliśmy przez labirynt wąskich uliczek do rybackiej doków poza Willemstad, otwierając drogę za pomocą sygnale, na który kierowca stale opierał. Jesteśmy gwałtownie zatrzymał się na nabrzeżu przed zredukowane domem z jednym dużym oknem w ślady dymu i szyld z выветренной farbą, na której jest napisane "Azyl Ванвоорта".
  
  
  Wychodząc wokół maszyny, jej poczułem, jak mnie дернули za rękaw, i zdałem sobie sprawę, że prawie zapomniałem o Pilar.
  
  
  "Nick, blondynka... to twój Rona?"
  
  
  "To musi być."
  
  
  "A co ty będziesz robić?"
  
  
  "Znajdź ją, jeśli mogę".
  
  
  "Ale mamy miejscowość rosji".
  
  
  Gdyby nie Ron, nie byłoby żadnej misji. To właśnie ona dała nam klucz do zagadki, a teraz ona może nas doprowadzić do Городину. Ponadto, nie była na powstawanie niebezpiecznej pracy, jak my. Jeśli ona jest teraz w rękach Городина, hej musiał zapłacić straszliwą cenę. Jej musi spróbować ją znaleźć. Jej hej winien ".
  
  
  "Hej, Ty nic nie musisz - powiedziała Pilar. "Ty nie kazał jej wykonywać zadania. A czas ... wiesz, jaki dziś dzień?
  
  
  "Tak, wiem. Ostateczny termin na jutro ".
  
  
  "Zapomnij o niej, Nick. Chodź ze mną, zabiorę cię w Торио. Znajdziemy ego na promenadzie, niedaleko stąd ".
  
  
  Jej zatrzymał się przed drzwiami świątyni Ванвоорта i spojrzał w twarz Пиларс. Gdy odezwał się, mój głos był zimny. "Decyzja moja i jego ego przyjął. Pójdziesz ze mną? "
  
  
  Na chwilę spotkała się ze mną spojrzeniem, a następnie odwróciła się. Wyciągnęła rękę i dotknęła mojej ręki. "Bardzo mi przykro, Nick. Trzeba działać zgodnie z własnym sumieniem. Pomogę ci, co każesz. "
  
  
  Jej ścisnął ją za rękę i wszedł w drzwi.
  
  
  Rozdział Siedemnaście
  
  
  Vanvoort's Hideaway nie był turystyczną bar. Siergiej był słabe, powietrze było затхлым. Ściany były obwieszone plakatami z reklamą piwa i polityków. Linoleum na podłodze, na wykończeniu do gołego drewna w pasie wzdłuż przedniej części нелакированной listwy.
  
  
  Klientela byli rybacy i marynarze.
  
  
  
  
  
  wielu narodów. I wszyscy mężczyźni. Szum rozmów i brzęk szklanek nagle ustały, gdy użytkownicy zauważyli Pilar, która zajmuje się wyglądać efektywnie w krótkim cytrynowo-żółtej sukience.
  
  
  Za barem siedział palcami holender z wielkimi ramionami, podobne do melona, wystające spod krótkich rękawów ego koszule.
  
  
  "Szukam rybaka o imieniu Saba" - powiedziałem.
  
  
  Małe oczka holendra пробежались dla mnie, jak owady. "Kto powiedział, że on tu jest?"
  
  
  "Ego inny taksówkarz. Ten, co w Hudson.
  
  
  Pokręcił swoją masywną głowę na bok. "Nic dla mnie nie znaczy".
  
  
  Kładąc obie ręce na trzon, ją, przytulił twarz do niego. "Panie, nie mam czasu grać w gry, i nie mam czasu na wyjaśnienia. Ale chcę, żebyście wiedzieli następujący: jeśli nie podasz mi Sabu przez pięć sekund, czy nie powiesz, gdzie ją mogę ego znaleźć ją przejdę przez ten bar i połamię ci kości, dopóki nie dostanę reumatyzm ".
  
  
  Holender wiedział, że mówię poważnie. Ego rumieniec zbladł. "Tam" - wychrypiał. "Jeden w budce przy ścianie".
  
  
  Kiedy ją odwrócił się od baru, tu znów zaczął bełkot, i wszyscy zaczęli zajęty, patrząc na Pilar.
  
  
  Samotny mężczyzna w budce był czarnym mieszkańcem wysp Dziewiczych.
  
  
  "Saba?" Zapytał ją.
  
  
  "W rzeczywistości, kolego. Siadaj. I pani też. W ego występów część muzyczna była brytyjskiej, a część - kalipso-melodyjnej, którą można usłyszeć w niektórych częściach Indii. "Musisz dać w Hansa strach przed Bogiem, zmusić ego wycofać się, jak to jest".
  
  
  "Chcę zapytać o kobiecie, którą pan go dwa dni temu. Ten, który znalazłeś w morze ".
  
  
  - Ach, pani z żółtymi włosami. Bardzo ładna. Ona nie budzi się, aby powiedzieć nam słowa. Bardzo, bardzo zmęczony. Morze wyczerpuje twoje siły. Ale nie sądzę, że hej bolało. Nic nie jest zepsute ".
  
  
  "I mężczyzna zabrał ją? Ten, kto powiedział, że to jej mąż?
  
  
  "Oh, ho, może on nie jest jej mąż, a? Nie jestem zaskoczony. On nie wygląda jak na tę panią z żółtymi włosami, które biorą za męża. Zbyt szorstki, zbyt brzydki. Ty, stary przyjacielu?
  
  
  "Nie, ale jej nast jeszcze, a mężczyzna, który ją zabrał, na pewno nie był. Wiesz, dokąd ją zabrał?
  
  
  "Tak, wiem. Jej opowiadam emu drogę do szpitala Królowej. Mówi, że nigdy nie min ', on prowadzi pani tam, gdzie ma przyjaciół. Powiedział, że oni dbają o nią. Więc patrzę, dokąd idzie. Bierze dziewczynę w oko łodzi z dwoma innymi mężczyznami. Jadą w Mały Pies, mała wyspa w dwunastu mil od brzegu. Nic, oprócz dużych kamieni Little Dog. Duże kamienie i rybacka chata. Rybacy nie używają już to miejsce. Faceci z bronią teraz wszystkich straszą.
  
  
  "Możesz mi pokazać, jak dostać się do Małego Psa?" Zapytał ją.
  
  
  "Oczywiście. Idź do doków, można zobaczyć to miejsce. Chodź, to ci pokażę.
  
  
  Czarny mężczyzna wstał i wyszedł przez kioski. Pilar szła za nami na ulicę i zeszła na dół przez kilka fajnych dzielnic do nabrzeża, gdzie Saba, jedna przez lśniącą wodę, na to, co wydawało się зазубренным występem wokół brązowych skał.
  
  
  "Mały piesek", - powiedział on. "Może być, 500 metrów długości, 200 szerokości. Jedyne bezpieczne miejsce do lądowania łodzi - z drugiej strony. Stąd nie widać.
  
  
  "Potrzebna mi szybka łódź - powiedziałem. "Czy znasz kogoś, kto zdaje mi?"
  
  
  "Oczywiście. Mam jeszcze z szybkiej łodzi w porcie, jeśli nie liczyć przemytników i policji. Bierze z was dużo pieniędzy, ale masz swoje pieniądze ".
  
  
  "Dobrze." Jej, odwrócił się do Pilar. Teraz poproszę cię o zrobienie czegoś, co będzie dla ciebie bardzo trudne".
  
  
  "Co się stało, Nick?"
  
  
  "Zaczekaj na mnie. Poczekaj, jeśli nie wrócę do ciemności, powiedział David Хока w Waszyngtonie i powiedz emu wszystko, co wiesz ".
  
  
  "Ble jej iść z tobą? Jej mogę sterować łodzią. Jej mogę pomóc na różne sposoby ".
  
  
  "Nie" - twardo powiedział. "To moja praca i chcę, żebyś został tutaj".
  
  
  "Tak, Nick", - powiedziała z niepodobną na nie uległości.
  
  
  Jej ścisnął ją za rękę i poszedł za Сабой do doków, gdzie znajdziemy ego, drugi w łodzi. Okazało się, że to dążenie szybka łódka, którą jej dumny dwaj delikatnie zawierał w dobrym stanie. Ten człowiek nie jest zbyt martwi się o to, aby pozwolić nieznajomemu wystartować w swojej dumy i radości, ale na tyle guldenów przeszła z rąk do rąk, aby zmniejszyć opór ego. Silnik był gigantyczny "Эвинруд", który natychmiast ożył, i wkrótce już ją niósł się po lekkiej проливу do Małego Psa. Zanim ją podszedł zbyt blisko, jej zrobił szeroki krąg wokół skaliste wyspy. Przy wejściu na drugim brzegu do некрашеной portu bar był przywiązany łodzi z kabiny. Do molo znajdowała się drewniana chata. Blado-szary dym клубился wokół rury.
  
  
  Ją udusił "Эвинруд", a następnie zbadał chatę i okoliczne skały w poszukiwaniu jakichkolwiek oznak życia. Nie było. Więc włączyłem silnik i z powrotem wokół wyspy.
  
  
  Jej włóczył się po skalistym brzegu, na drugiej stronie w prosiłem ewentualnego miejsca do lądowania. Poszarpane szczyty wznoszą się na piętnaście lub dwadzieścia stóp, jakby jakieś wielkie oburzenie w centrum ziemi wyrzuciło ih z dna oceanu. W końcu ją natknąłem się na wąski klin wody między parą wystających głazów, i udało mi się протиснуть łodzi. Jej zapewnił ją, wspiął się po skałach i skierował się do chaty na przeciwnej stronie wyspy.
  
  
  
  
  
  
  
  Ruch szło w najlepszym razie powoli, a on poruszał się ostrożnie, w przypadku, gdy Городин poddano obserwacji. Przez dwadzieścia minuta jej osiągnął wygodnego miejsca, skąd mógł się położyć życia i patrzeć na chatę. Tutaj wydawał się więcej niż od strony oceanu, i wydawało się, że jest on podzielony na dwa pokoje. Jedyne okno, które ją widział, był zatrzymany deskami z jednymi tylko щелевыми otworami. Nadal żadnych śladów ludzkiego życia, tylko клубящийся dym, растекающийся w powietrzu. Teraz, gdy był z zawietrznej od dymu ją zauważył nieprzyjemny zapach. Być może w głębi duszy jej, wiedział, co to było, ale ją odrzucił tę myśl i idzie do budy, starając się nie rzucać w oczy zbierali się w oknie na wypadek, jeśli ktoś będzie się nim opiekować.
  
  
  Bez problemów dotarł do chaty i usiadł pod oknem, заколоченным deskami.
  
  
  Smród tu było jednoznaczne. To był zapach опаленной ciała i włosów ludzkich. Jej zacisnął zęby i starał się wymazać mentalny obraz tego, co może się zdarzyć z Роной Фольштедт. Wewnątrz chaty rozległ się ostry, ledwo stłumiony głos gniewu. To było ciężkie warczenie Fedor Городина.
  
  
  "Ty usuwali mi wiele kłopotów, ty i Carter" - mówił. "Ale wciąż możesz zdobyć moje przebaczenie. Masz informacje, potrzebna Mi ta informacja. Prosta wymiana. I w samym delle, jak możesz odmówić takiego w matematyce, jak jego, który tak utalentowany do przekonania? "
  
  
  Powoli podniósł głowę, aby прищуриться przez przestrzeń między deskami, i głos Городина kontynuował.
  
  
  "Wiemy, że Carter nie utonął. Nie ma informacji, że ego przewieziono na brzeg w rybackiej wiosce majów na Jukatanie. Ponadto, nie udało nam się ego namierzyć. Tam był punkt kontaktowy, pod którym można się z nim skontaktować w nagłych wypadkach. Jej, chcę, żebyś mi powiedział, gdzie to jest ".
  
  
  Teraz mogłem zobaczyć pokoju przez parapety. Na drewnianym krześle, obok Городином siedziała Rodan-Фольштедт. Web-lina przywiązana wokół jej talii, wiążąc ją rękami po bokach i trzymając ją na oparciu krzesła. Na niej był tylko kawałek spodnie, które miała na sobie, kiedy nurkowała z liniowca. Powyżej talii była naga, odsłaniając małe, dobrze uformowane piersi. Jej oczy zmieniły barwę, włosy splątane. Kiedy odezwała się, to było wyobcowany, zmęczonym głosem.
  
  
  "Nie było żadnej osoby kontaktowej", - powiedziała ona.
  
  
  "Jesteś kłamcą i głupia", - powiedział Городин. "Musisz wiedzieć, że mogę was zmusić do powiedzenia. Pokojowe teraz lub później w wrzeszczy z bólu. Tak czy inaczej, znajdę ją w skrzyni Korbowej. On już zabił niektórych wokół moich najlepszych ludzi, i w każdej minucie, dopóki pozostaje on żyje, on stanowi zagrożenie dla naszego planu. Teraz - po raz kolejny - gdzie możemy znaleźć Nicka Cartera?
  
  
  "Nie mam pojęcia, gdzie on jest", " zmęczony monotonnie powiedziała Rona.
  
  
  "Nie mam już cierpliwości", - warknął Городин. "A teraz pokażę wam, co dzieje się z ludźmi, z którymi ją stracił cierpliwość".
  
  
  Ogromny rosyjski odszedł na bok, i źródło dymu wokół rury został znaleziony. W wielkiej żelaznej brytfannie тлела rozpalone kupie wokół węgla drzewnego. Pokryte gumą uchwyty jakiegoś długiego narzędzia sterczały wokół węgli. Городин delikatnie chwycił za ramię i wyciągnął narzędzie. To były długie остроносые szczypce. Szczypce świeci słabo-na pomarańczowo, gdy pokazał ih Ron.
  
  
  "Być może słyszeliście o tej technice", - powiedział on.
  
  
  "Ciało odrywa się od ciała щепотке na raz. Szczególną uwagę przywiązuje się do delikatnej piersi kobiety. Będziesz żyć dość długo, ale w każdej chwili tego czasu będziesz błagać o śmierć ".
  
  
  Zdaniem Rodanu гипнотически zatrzymał się na błyszczących wyciągnięcie szczypiec. "Ale ja nic nie wiem - powiedziała ze łzami w oczach - nic".
  
  
  Городин zignorował ją. "Dam ci jeszcze jedną szansę, aby odpowiedzieć na moje pytania", - zimno powiedział. "Wtedy zaczniemy".
  
  
  Jej przemyślałem swój plan działania. Jej mógł zabić Городина, strzał okienne, listwy, ale w ih cieni w ciemnym pomieszczeniu ją widziałem, że jeszcze dwaj mężczyźni stali przy najbliższej ściany. Oni na pewno będą uzbrojeni, i całkiem prawdopodobne, zabiją Ron, zanim go mogę przejść za róg chaty do zewnętrznej dzień. Inne drzwi, otwarcie, naprzeciwko okna, najwyraźniej prowadziła do drugiego pokoju. To nie pomogło. Gdyby w pokoju było okno, ego bym ją pobili.
  
  
  Aż jej próbował wymyślić осуществимый plan, Городин wtrącił szczypce w węgle i odwrócił w moją stronę. Jej uciekł na myśli, kiedy powiedział jeden z niewidzialnych ludzi: "Weź ego tutaj. Pokaż panna Вольстедт, na co może liczyć, jeśli nie będzie z nami współpracować.
  
  
  Przed moim oknem przeżegnał się słowiański chłopak z krótkimi włosami, a kiedy znów ją podniósł głowę, otworzył drzwi po przeciwnej stronie. Zapach palenie ciała разлился, jak zatruty gazem. Słowianin wrócił po chwili, niosąc za sobą coś na podłodze, że musiałem kilka metrów od Rodanu.
  
  
  Istota na podłodze był w postaci człowieka z głową, klatką, dwie ręce i dwie nogi. Niewiele jeszcze o tym podpowiedział mężczyzna. Ciało i mięśnie zostały zniszczone, spalone, zerwane i oderwane od każdej części głowy i ciała. Wydawało się, nigdzie nie było organu, który
  
  
  
  
  
  
  nie była zniekształcona. W wielu miejscach kości просвечивали przez otwory w ciele, podczas gdy istota wykrwawić i innymi płynami ustrojowymi.
  
  
  Usta były całkowicie oderwane, pozostawiając grymas nagich zębów, przypominający czaszkę. Tam, gdzie było jedno oko, teraz była tylko wilgotna почерневшая dziura.
  
  
  Najgorsze jest to, że ta resztka człowieka żył.
  
  
  Rona zatkałam usta i odwróciła się, kiedy to duch żałośnie скреблось w половицам sudorojna ręką.
  
  
  "Nie odwracaj się od starego przyjaciela - powiedział Городин. "Lub, być może, nie poznajesz pięknego młodego Borysa".
  
  
  Ron wydał drżący narzekanie.
  
  
  "Zakładamy ego bez świadomości, ale wciąż żywy", - dodał Городин. "Możemy się ożywiła go. Będziemy opiekowali się nim i karmione ego przed testami. Potem on przypłacił, nie za twardo, jej przyznaję, że w ten zaniedbany momencie, kiedy on uchylał się od swoich obowiązków, i pozwoli ci i Cartera uciec. Ostro wspinając się, ego głos stahl trudniejsze. "A teraz nadszedł twój czas. Potrzebuję Nick Carter, i powiesz mi, gdzie ego znaleźć.
  
  
  "Ja nie wiem" - всхлипнула Rona.
  
  
  Городин zaklął w rosyjskim i sięgnął do ręki gumową szczypiec.
  
  
  Wodoodporna rurka z sześcioma dymu kulkami, które dał mi Stewart, miałem w ręku. W jakiś sposób musiałem rzucić jedną wokół granulek w świecące węgiel. To było łatwe odległość - problem polegał na tym, aby wysłać osadu przez решетчатое okno. Potrzebny mi był duchową broń, i gdy w goli powstał obraz, szybko go wyciągnął długopis wokół kieszeni koszuli i odkręcić nakrętkę, wyrzucając ego wraz z kasetą w środku. W rezultacie u mnie pozostała rurka o średnicy trzy i pół cala, wąska na jednym końcu i dość szeroka w innym, aby przyjąć jedną w skład granulatu. Jej rzucił kulę w mózgu uchwyty, wsadził ją między deskami okna i zaczął ostrożnie regulować, aby trajektoria lotu rakiety były dokładne.
  
  
  Teraz Городин podszedł do Ron. Trzymając szczypce w każdej ręce, przycisnął rozpalone kleszcze do jej lewego sutka. Jej zrobili, mało domowej roboty piekarnika pistolet świecące węgiel. Moja pierwsza próba musi być bez skazy, bo u mnie raczej nie uda się druga.
  
  
  Jej zrobił głęboki wdech, przycisnął wargi do końca rury i odetchnął z wybuchowym пуфом.
  
  
  Piłka uderzyła w węgiel i osiołku na rozżarzonych węglach z niesamowitym sykiem i dymem grzybów, poszerzając swój blady, duszący dym we wszystkie zakamarki pokoju.
  
  
  Błogosławiąc pomysłowość Stuarta, jej wyciągnął chusteczkę, maskę i nakrył nią nos i usta. Jej skręcił za róg chaty i otworzył drzwi ramieniem. On wzdrygnął się, a następnie pęka, gdy się go mocno kopnął go.
  
  
  Kiedy wpadł do chaty z Люгером w ręku, widział, jak Городин, potykając się, wyleciał przez drzwi do następnego pokoju, podczas gdy jeden wokół ego ludzi na ślepo chciałbym cel swój pistolet maszynowy.
  
  
  Jego strzał, a on spadł. On wciąż próbował podnieść się z podłogi pistolet maszynowy, więc ją i strzelił w niego jeszcze raz, i przestał się poruszać.
  
  
  Początek drugiej osoby w pokoju zaatakował mnie gorącymi szczypcami potem tym, jak podniósł ih z podłogi, gdzie ih upuścił Городин. Jej puścił kulę emu w głowę, a następnie rzucił się do Ron i szybko uwolnił ją. Między kaszlem hej udało się wydzielać moje imię.
  
  
  "Nick?"
  
  
  "W rzeczywistości - powiedziałem. "Uspokój się, ją wyciągnę cię stąd za chwilę".
  
  
  Maska głównej zsunął z mojego rta, kiedy ją wydał Ron na ulicę i opuścił ją na ziemię. Jej poczekałem, aż u mnie będą dopracowane oczy, potem wrócił do Городиным.
  
  
  Jej rojącym się трепещущие szczątki Borysa w drugim pokoju szałasami. Pusto. Było okno, obszyta deską, ale to było wybite. Jej, spojrzał na otaczające skały, ale Городина nie zobaczył.
  
  
  Daleki krzyk Rodanu odrzucił mnie od okna. Jej rzucił się z powrotem na chatę i wyskoczył przez drzwi. Городин biegł wzdłuż krótszej ścieżce między głazami do doków, gdzie stał łodzi. Gdy ją, wszedł w drzwi, odwrócił się i strzelił do mnie po długiej broni "Erma". Ego gogli trafiła mi się w rękaw, równe tak, aby zepsuć mi cel, kiedy ją zrobił dwa zwrotnych strzału. Odyna wokół nich trafił w zbiornik paliwa krążownika, i łódź z głośnym wybuchem взмыла w górę, gdy Городин rzucił się z trasy na skały.
  
  
  Jej opadł na kolana obok Роной. "Możesz iść?"
  
  
  "Ja tak uważam".
  
  
  - Trzymajcie się otwarcie za mną. U mnie jest zacumowany statek na drugiej stronie wyspy. Iść nie będzie łatwe, a Городин gdzieś tam z bronią.
  
  
  "Prowadzisz, Nick - powiedziała. "Ja to zrobię"
  
  
  Jej zdjęła koszulę i obsługą ee Ron nie przez skromność, ale dlatego, że była prawie w kolorze skały. Moja skóra była bardzo opalona, aby nie być taka oczywista celu. Z Роной za mną jej zakradł się z powrotem na zębatym skał w kierunku swojej łodzi, bolesne obawiając najmniejszego dźwięku lub ruchu.
  
  
  Kiedy ją zobaczył-ego, między nami i między łodzią był tylko jeden wąski grzebień skały - odblask metalu na słońce.
  
  
  
  
  
  
  trudno rzucił Ron na ziemię i upadł obok niej w momencie, gdy płaski trzask broni "Erma" zniszczył ciszę i żwir bluznął w dwóch kroków przed nami.
  
  
  "Zostań na miejscu" - syknął jej Ron i wycelował z "Люгера" w to miejsce, gdzie ją widziałem błysk lufy pistoletu. Jej strzelił raz, dwa razy.
  
  
  Ręka i ramię Городина обвились wokół głazu, i wydał dziki strzał, który odbił się od kamieni nad naszymi głowami. Jej strzał w reumatyzm i usłyszał, jak krzyknął polski, co boli, kiedy moja gogli zerwała emu przedramię.
  
  
  Teraz nieopatrznie, Городин zmieniłeś, aby obejrzeć swoją ranę, i odrzucił idealny cień na stojący przed nim głaz. Oczywiście, że nie został poważnie ranny, bo widziałem, jak cień ściskała i разжимала swoją prawą rękę, a następnie ponownie wzięła pistolet i wpełzł wyżej na skałach do strzału.
  
  
  Kiedy pojawiła się celem Городина, był gotowy z nakłaniać люгером. Jego nacisnął na spust. Młot uderzył w pustą aparaty cyfrowe. Jej używał dwa magazynki z amunicją, a drugi u mnie nie było.
  
  
  Rosjanin strzelił, ale ze względu na postrzał ego celowanie był zły, a on zanurkował z powrotem na myśli.
  
  
  Jej obejrzał postrzępione skały wokół nas w prosiłem miejsca, które mogło by lepiej ukryć. W dziesięciu jardów od drogi, którą przyszliśmy, była wnęka w kształcie trumny.
  
  
  Jej, podszedł do ucha Rodanu, i szepnął: "Gdy ci powiem, wstawaj i biegnij do dziurze, co tam jest. Ruszaj się szybko i trzymaj się.
  
  
  Otworzyła usta, aby coś powiedzieć, ale Городин ponownie wstał i wycelował. "Idź!" - delikatnie powiedziałem. Rona wyskoczyła, пригнулась, potknęła się i zanurkowała w niszę, gdy gogle odgryzła kawałek głazu w calach od otworu.
  
  
  Ją, zerwał się na nogi i poszedł za nią. Kiedy ją zanurkował w płytki minutę, gogle paliła mi ramię i uderzyła o ziemię. Jej wyleciał w bezpieczne miejsce i poczuł lepką wilgoć krwi w tym miejscu.
  
  
  "W ciebie trafić!" - powiedział Ron.
  
  
  "Z trudem."
  
  
  Z zewnątrz dochodził głos Городина, który mógł teraz się domyślić, dlaczego nie odpowiedział na jego ogień. "Carter, słyszysz mnie? Jeszcze jedno takie zabije ciebie! Wyjdź z podniesionymi rękami! "
  
  
  Potem kilka sekund ciszy zabrzmiało jeszcze dwa strzały. Jedna wokół kul trafiła w nasz wąski otwór i рикошетируя tam i z powrotem, roi nas odłamkami kamienia.
  
  
  Zbliżając się do Ron, jej szepnął: "następnym razem, gdy on wystrzeli, to krzycz".
  
  
  Ona świadomie skinęła głową, i przy następnym strzale wydał bolesny krzyk. Jej podał hej znak "dobrze", i stahl czekać.
  
  
  - Dobrze, Carter, - zagrzmiał Городин. "Chodź, lub kobieta umrze!"
  
  
  "Nie mogę!" - krzyknął jej w reumatyzmu, głos absurdalne intensywnie, niż boli. "Dostała, a kobieta ciężko ranną. Puść ją, i zawrę z tobą umowę.
  
  
  - Myślę, że u ciebie też nie ma amunicji, a. Wyrzuć broń; wtedy porozmawiamy ".
  
  
  Jej размазал krew z jego rany na linii włosów Rodanu i na jej twarzy, położył ją na plecach i powiedział: hej, co robić. Potem zawołał Городина i wyrzucił pistolet.
  
  
  Kiedy ją usłyszałem przybliżenie Городина, jej przewrócił się na życie i leżał skulony i stacjonarnych. Ciężkie shaggy Городина cisza nad nami. Potem pauzy Городин powiedział: "Tam, Carter, wynocha!"
  
  
  Następnie Rona, słabo powiedziała: "on... On bez świadomości".
  
  
  "Być może nie ma" - warknął Городин. "Daj mi co roku, nie udaje, czy jest on".
  
  
  Ego pistolet eksplodował szczery nad mną, i gogli разлетела ziemię i gruz w cal od mojej głowy. Ego słowa sygnalizowali o sztuczce, i jej nie poruszył.
  
  
  Cień spadł na skały. Też ją widziałem to kątem oka, kiedy pochylił się mną na zawsze. Jej, wiedział, że ma w ręku trzymał pistolet, ostrożnie прицелив ego, i czekał w alarmującym oczekiwaniu. Rona, zwróciła się jej, nie zawiedź mnie teraz!
  
  
  Potem ją usłyszał push ee nogi, miękkie uderzenie jej stopy, kiedy to połączyła się z ciałem Городина, a on potknął się.
  
  
  Ściskając sztylet w dłoni, jej natychmiast odwrócił się i wbił ostrze w ego masywną klatkę piersiową. Z długim westchnieniem i булькающим jękiem porzucił broń i ze swojego życia.
  
  
  Jej wyprowadził Ron w ciemny południe i powiedział: "Łódź tylko że minęło grzebień. - Czekaj tam na mnie, muszę zrobić ostatnie ".
  
  
  Ona pytająco spojrzała na mnie, ale odwróciła się i poszła do łodzi. Jej, wyciągnął broń Erma, który upuścił Городин, i wydymał wszystkie pociski, z wyjątkiem jednego. Potem wrócił przez kamienie do rybackiej chacie. Drzwi otworzyły się, a dym się rozwiał.
  
  
  Jej, przeszedł przez pokój do rozdarty pozostałości Borysa. Wokół zniszczonego gardła dochodziły elementy слышные хныканья, a pracująca ręka drapała podłogę.
  
  
  Wydawało się, że muszę powiedzieć coś ważnego, ale nie mogłem znaleźć słów. Jej po prostu położył pistolet na podłogę do poruszającą się rękę i wyszedł za drzwi.
  
  
  Jej przeszedł trochę temu do Ron i łodzi, gdy usłyszał strzał
  
  
  Rozdział osiemnasty
  
  
  Gdy dołączył do Ronie w łodzi, siedziała, skulony, na nosie, przytulanie się, jak mały jest zagubionym dzieckiem. Po jej policzkach spływały łzy, a ona szkoda drżała.
  
  
  "Teraz wszystko jest w porządku - powiedziałem. "Nikt nie pójdzie za nami".
  
  
  Sięgnęła do mnie i skrzyżowała ręce na piersi.
  
  
  
  
  
  
  do mnie, trzymając się za mnie, jak gdyby jej był tratwy ratunkowej. Potem, jak ona zachowała zimną krew przez koszmar przemocy i długi pobyt w oceanie, była na granicy wytrzymałości - na skraju upadku. I jej, wiedział, że cześć odpocząć i pomoc medyczna.
  
  
  Jedną ręką przytrzymując Ron obok mnie, a drugi sterując łodzią, jej przekroczył wodę i skierował się do doków Curacao. Kiedy zbliżaliśmy się do wiadukcie, gdzie był zacumowany statek, ją zobaczył postać stojącą tam i czekał. To była Pilar. Oczywiście, obserwując łodzią, zauważyła, jak zbliżamy się.
  
  
  Jej zmniejszyłem obroty, płynął do nabrzeża, i rzucił linę Pilar. Ona umacniała ego skok, gdy jej wyskoczyl i przykleiłem do paszy. Następnie jej Ron wziął na ręce i podniósł ją na ławie oskarżonych, gdzie w трансовой katatonii szoku, usiadła, jak zombie.
  
  
  "To musi być Rodanu - powiedziała Pilar.
  
  
  "Tak. Jest w złym stanie. Weźmiemy taksówkę i zawieźć ją do szpitala.
  
  
  "Mogę zrobić lepiej niż to. Kiedy cię nie było, jej wynajęła jeep. On zaparkowany szczerzy tam. Bierzesz Ron z powrotem; Jej, pojadę. Ją znam drogę do szpitala. Następnie dodała śmieszne: "Twój Rona bardzo ładna".
  
  
  "Pilar - powiedziałem - ja się cieszę, że cię widzę. Jesteś wygodny partner. Jedziemy."
  
  
  Kiedy Pilar jechaliśmy jeepem po ulicach Willemstad, powiedziała: "Co się stało na wyspie".
  
  
  "Городин był tam kilka swoich bandytów", - powiedział jej cześć. "Chciał torturować Ron, aby jej mówić. Czego nie wiedziałem, to to, że nie mogła mu odpowiedzieć. Ona była po prostu miłośnikiem gry dla zapalonych profesjonalistów ".
  
  
  "Ale ona naprawdę była wolontariuszem, - zauważyła Pilar.
  
  
  "W rzeczywistości, ale nikt wokół nas nie znalazł czasu, aby opowiedzieć o możliwych zagrożeniach".
  
  
  Czarne oczy Пиларс spotkali się z moimi w lusterku wstecznym. - Ci ona coś do mnie, Nick?
  
  
  Jej zatrzymał się na chwilę, zanim odpowiedział. "Jeśli masz na myśli, że ja ją kocham, skrzypce i świece, to reumatyzm - nie. Jej tak długo robię to brudna sprawa, że nie wiem, czy ją naprawdę kochać kogoś w klasycznym tego słowa znaczeniu. Ale jeśli masz na myśli mnie obchodzi, co się z nią będzie, oczywiście. Bo inaczej by się nie udał się na wyspę Małego Psa, aby pomóc hej. Ją wiem, że to wydaje mi się zbyt ludzki, ale jeszcze jej nie zamienił się w bryłę lodu ".
  
  
  Pilar mówiła cicho, patrząc szczerzy przed sobą. "Nick, powiedz mi coś".
  
  
  "Oczywiście."
  
  
  "Nie obchodzi mnie, co ze mną będzie?"
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i położył rękę na ciepłe ciało jej ramienia. "Bardzo dużo" - powiedział.
  
  
  Pilar westchnęła, a następnie ciekawy tonem powiedziała: "mam Nadzieję, że nigdy tego nie pożałujesz".
  
  
  W tym momencie skręciliśmy i pojechaliśmy na dojazd do szpitala Królowej, połyskujące nowy budynek pastel niebieski. Zostawił jej paczkę i kasy, i odyna dla lekarzy zapewnił mnie, że Rona, będzie miało najlepszą opiekę medyczną. Powiedział lekarzowi, że wszelkie dodatkowe koszty zostaną pokryte przez amerykańskiego konsula, a następnie zadzwonił do konsulatu, aby się porozumieć.
  
  
  Jej wrócił do Pilar w jeepie. Było ciemno, a niebo odbijało nieskończonością gwiazdek. Powiedział: "Chodź, ty przemytników".
  
  
  Jej celle za kierownicą jeepa; Pilar dała wskazówki. Wróciliśmy do nabrzeża, a następnie skręcili na południe.
  
  
  "Muszą być inne wiadomości, które mi pan nie powiedział" - powiedziała Pilar. "Jak wyszedł z Городина?"
  
  
  "Nie żyje."
  
  
  "A oni dwaj, którzy z nim byli?"
  
  
  "Też nie żyje. I chłopak o imieniu Jakub, który zmarł, bo był zbyt dobrze wyposażony i dość ostrożności dla gry ".
  
  
  "Tak zostawiłeś cztery ciała?"
  
  
  "Poprawnie. Ale gdzieś Anton Жизов i Knox Варнов przygotowują się jutro wybuchnąć w Nowym Jorku. Jeśli najpierw nie dotrzemy do nich, to nie ma znaczenia, czy znajdą na wyspie Małego Psa cztery ciała lub cztery tysiące ".
  
  
  Pilar wyglądała tęskny. I milczał.
  
  
  Pojechaliśmy do najbardziej захудалую część nabrzeża, gdzie najbiedniejsze wokół lokalnych rybaków пришвартовали swoje żałosne na widok łodzi w & nb, gęstej ropy naftowej i śmieci. Przez kilka kilometrów Pilar wskazała na szare, twarde drewniany budynek, oświetlone z przodu tylko blady żarówką. W porównaniu z tym Azylu Варнова było jak na chatę Handlarza Krzyczeć.
  
  
  "To jest coś, z czego powinniśmy zacząć" - powiedziała Pilar. "Jeśli potrzebujesz Торио, idź do Małego Lisa".
  
  
  Fale dźwiękowe uderzają w nas, gdy byliśmy jeszcze w pięćdziesięciu stóp od dnia. Pełnowymiarową bunt nie mógł być głośniej. Wewnątrz przystąpiliśmy do stu lub więcej zabawnych ludzi, którzy, choć nie idzie na całość, ale przynajmniej były w histerię. Wydawało się, że wszyscy byli w ciągłym ruchu. Zagłuszyć hałas było niemożliwe, dlatego wszyscy krzyczeli. Od czasu do czasu przez dyrygenta wycinali ostry kobiecy śmiech. Gdzieś grał jukebox, ale słychać było tylko pogłosu najbardziej głębokich basowych nott.
  
  
  Jesteśmy z Pilar awansował środowisku oszalałe tel do prostej tablicy zamontowanej w tylnej części budynku. Oprócz tego, rozlewa napoje w nieoznakowanych butelek, siedziała kobieta wielkości Godzilli. I prawie tak samo atrakcyjnie.
  
  
  "Mała Lisa?" - krzyknął jej Пиларс na ucho. Mało prawdopodobne, aby to był dziki myślę, że....
  
  
  "Mała Lisa!" - odparła kobieta z uśmiechem.
  
  
  Lisa miała kaskada loków mocno w krótkich spodenkach.
  
  
  
  
  
  
  czerwony kolor, który nie mógł być ludzkimi włosami. Gdzieś od szóstego do siedmiu stóp wzrostu, Lisa była cała w torebkach, kieszeniach i kostkach ciała dziwnym kształcie. Jakby rzeźbiarz-amator pospiesznie прихлопнул glina w szkielecie. Chcąc zakończyć pracę później, słusznie stracił wiarę w swoje zdolności twórcze i poddał się.
  
  
  Kiedy ją w końcu zwrócił jej uwagi, Lisa niezgrabnie ruszył do mnie z drugiej strony listwy, ciało jej różnych części tańczyła w różnych rytmach.
  
  
  "Co to będzie?" - прогрохотала ona głosem, jakby beczka, катящаяся wzdłuż bruku.
  
  
  "Chcę Торио", - zawołałem.
  
  
  "Nigdy o nen nie słyszałam" - прогудела w reumatyzmu Mała Lisa.
  
  
  "Городин przysłał mnie".
  
  
  "Nigdy o nen też nie słyszałem".
  
  
  Jej wyciągnął swój portfel. U mnie kończył się гульдены, więc ją ułożył kilka amerykańskich banknotów na tablicy przed wielką kobietą.
  
  
  "Słyszałam o Andrew Jackson", - powiedziała ona. "Торио śpi na zapleczu". Pokazała palcem wielkości marynowany ogórek.
  
  
  Z Pilar w tym wątku jej, udał się do wąskiej dzień w drugim końcu baru. W małym pokoju za nią stał jedno krzesło, jedno krzesło i jedna łóżeczko dziecięce. startup.
  
  
  Jej zamknął drzwi i hałas za nim ucichł. Jej, sprawdzałem inne drzwi w przeciwległej jęki. To prowadził na zewnątrz powietrze do budynku. Jej, podszedł do niczego контрабандисту, przeszukał ego i znalazłem automatyczny colt kaliber 38. Przekazując to Pilar, jej włożył, mało swojego люгера emu pod nos i uderzył go w twarz.
  
  
  Jej krzyknął "Торио!" .
  
  
  Odwrócił głowę, żałośnie mruknął i powoli otworzył oczy. Kiedy zobaczył pistolet u siebie pod nosem, jego oczy rozszerzyły się.
  
  
  "Hej, że to napad?"
  
  
  - Wstawaj, Торио, - warknął ja. "Mamy zamiar przejechać".
  
  
  To ego uderzyło. On sel. "Poczekaj - błagał. "Nie znam cię".
  
  
  "To nie jest tak byłby gra", - powiedział jej emu. "Graj szczerze ze mną, i czeka cię podróż tam i z powrotem. Teraz przesuń ego! "
  
  
  Jej lekko szturchnął ego lufą pistoletu, aby podkreślić, i Торио zerwał się z łóżka z niezwykłą zręcznością dla osoby z ciężkim kacem. Jej wypchnął ego przez tylne drzwi, a on posłusznie ruszył do miejsca, gdzie zaparkowaliśmy jeep.
  
  
  Pilar prowadził samochód, a jej siedział z tyłu z Торио z nastawionym люгером.
  
  
  "Jadąc drogą około numerów jardów, a następnie zjechać, gdy znajdziesz ciemna plama", - powiedział jej cześć.
  
  
  "A teraz, Торио - powiedziałem, kiedy wjechaliśmy na полутемной drodze i zaparkowali, - chcę wiedzieć o walizkach".
  
  
  "Walizki?" - powtórz to.
  
  
  "Mam mało czasu, Торио - powiedziałem - i mój charakter też. Tylko przez minutę lub dwie usłyszysz trzask kości i zobaczyć wiele krwi. Te kości i ta krew będą twoje, Торио, więc proszę, skorzystaj z tej okazji, aby dzielić się informacjami ".
  
  
  W świetle księżyca jej mógł zobaczyć, jak krople bank wznoszą ego skórę głowy i spływają na gładkie boki ego głowy.
  
  
  Szybko skinął głową: "Dobrze, dobrze. Nie chcę być bohaterem dla suk cudzoziemców. Masz na myśli walizki, które jej wywoził w Гавиоту, w rzeczywistości?
  
  
  - Mądry wniosek, Торио. Jej chcę wiedzieć, kto ih ci dał, i gdzie ih zabrali ".
  
  
  "To był ochrypły facet z obcym brzmieniem, z którym jej zawarł umowę na sześć miesięcy temu. Wielka bestia małpa. On nigdy nie mówił mi swego imienia, i to nie był ten facet, którego można było zadawać pytania. Zawsze zapłacił mi z góry, potem mówił mi, kiedy trzeba było zabrać walizkę. Jej zmierzał na południe stąd, trochę w głąb wzgórz, i poleciał helikopterem z walizką, i zaniósł ją do ego na statek. Uwierz mi, to wszystko, co wiem, inny. Nawet jej spojrzał w jeden wokół walizki, a on był пустынен. Cholernie dziwna sprawa, ale mi nie zapłacić za ciekawość.
  
  
  "Ile walizek można umieścić na statek?" Zapytał ją.
  
  
  "Daj, ostatni raz zabraliśmy trzy noce temu. Zaledwie osiem.
  
  
  "Możesz zabrać nas tam, gdzie ląduje helikopterem?"
  
  
  "Oczywiście, ale zawsze jest tam para strażników z bronią. Oni i pilot, facet o imieniu Ingram, który wystaje tam, kiedy jego pilot w sali wewnątrz.
  
  
  "To twoja sprawa - powiedziałem, - upewnić się, że możemy mieć ochronę. A teraz mamy instrukcje.
  
  
  Pilar pojechała na południe i skręciła w wąską drogę gruntową, oznaczoną Торио. A potem wyjechaliśmy na otwarty teren. Na szczęście, Pilar wynajęła napęd na wszystkie koła jeep: jechać było ciężko: droga zamieniła się w ścieżkę, całym hotelu, a skalistej, i teren zmieniał się na wzgórza.
  
  
  Teraz przede mną siedział przemytników, aby, gdy do nas trafił reflektora, mógł skakać i machać rękami, aby ego okazało się, zanim ktoś zacznie strzelać.
  
  
  "To jej, Торио", - zawołał.
  
  
  Mężczyzna z pistoletem powoli ruszył do przodu i zatrzymał się w szóstej metrów od niego. "Co ty tu robisz? Dziś nie będzie pick-up "
  
  
  "W Гавиоте ma problemy - powiedział Торио. Wielki facet powiedział, że mam przyjść i powiedzieć Инграму.
  
  
  "Kim są ci dwaj inni?"
  
  
  
  
  
  - zapytał podejrzliwie strażnik.
  
  
  - Oni... oni... - niezdarnie zaczął Торио.
  
  
  "Jesteśmy z Городиным - wtrącił ja. - Mamy informacje, która zajmuje się musi natychmiast zrobić do Жизову".
  
  
  Nazwy były ważne dla ochrony. Mózg ego karabiny opadł, a on podszedł do джипу. "Pokaż mi dowód osobisty, proszę pana" - powiedział z szacunkiem.
  
  
  "Oczywiście" - powiedziałem i wszedłem na minutę na kawałek papieru. Jej trzymał ego tak, aby strażnik sięgałem do niego. Kiedy to zrobił, jego chwycił ego za nadgarstek i pchnął do przodu. Pilar szybko uderzyła mężczyznę za ucho, zmuszając ego z boku też, zanim zdążył вскрикнуть.
  
  
  Jej wtrącił knebel w usta strażnika i związał ego kawałek nylonowej liny, którą znalazłem w łodzi i zastosował do takiego zagrożenia. Obracając ego reflektor oświetlił jej niewielki drewniany budynek pięćdziesiąt metrów ode mnie. Tuż za nim stał mały, wytrzymały helikopter. Jej wyłączył święty i gestem poprosił Pilar wyłączyć silnik jeepa. Pchanie Торио naprzeciw mnie, z Люгером w ręku, jej spaceru uciekł do budynku z pasmem liny i pośpieszył Pilar poszła za mną. Gdy doszliśmy do dnia jej otworzył ją i wpadł do środka, naciskając przycisk na прожекторе. Dwóch mężczyzn, спавших na pryczach u dalekiej ściany, ostro w taką grę. Jeden był ciężki słowiańskim typem, który mógł być bratem niepełnosprawne-strażnikowi przy wejściu, drugi blady chudym mężczyzną z dużym nosem i słabym brodą. Jej, postanowił, że będzie Ингрэмом, pilotem.
  
  
  Strażnik wyciągał rękę do swojego karabinu, прислоненной do jęczał w pobliżu szczytu swojej pryczy.
  
  
  "Umrzesz, starając się", - powiedział jej emu, i mężczyzna zamarł. Ingram obawy, przetarł oczy i mrugając.
  
  
  Pilar znalazłam włącznik świecie, i ego błyszczące płomienie pokryte jest jedyną pokoju budynków. Na lewo od nas była trudna коротковолновая stacja radiowa.
  
  
  "Торио! Nas sprzedali ", - oskarżył strażnik.
  
  
  "Oczywiście - powiedział przemytników, - z bronią u mnie do celu szybko распродаюсь - jak i ty, kolego".
  
  
  "Ingram, ubieraj się - rozkazał ja. "Helikopter pełen benzyną?"
  
  
  "Tak, na pełną", - nerwowo odpowiedział.
  
  
  Mężczyzna trząsł się ze strachu. Nie hotel, aby on tak się bał, że nie może latać - powiedziałem. "Idź rozkazów, i nic ci się nie stanie". To ego będziemy kłamać, i zaczął naciągać ubrania.
  
  
  "Торио, usiądź na tym krześle" - powiedziałem i przemytników pospieszył się podporządkować. Jej rzucił linę strażnik i powiedział: "Zwiążcie go. Nie muszę ostrzegać cię, aby dobrze się spisałeś.
  
  
  Jej целил w areszcie i Торио swoim люгером, uważać, aby Торио był zamocowany dobrymi napięte węzłami. Pilar trzymała w ręku pistolet kaliber 38, szmuglerów i obserwowania Инграмом, ale nie miałem zamiaru nam żadnych kłopotów.
  
  
  Kiedy Торио był zdrowy jest związana, jej powiedział, że strażnik: "A teraz usiądź w fotelu w drugim końcu pokoju". Kiedy jest ponuro posłuszny jej powiedział Pilar: "Weź linę i zwiąż jej dzieci".
  
  
  Pilar przekazała mi colt i podeszła do strażnika. To był poważny błąd. Stanęła między mną i naszym więźniem. Jednym szybkim ruchem mężczyzna wyciągnął nóż gdzieś pod ubraniem i chwycił Pilar, obracając ją przed sobą, pochylając głowę do tyłu i stawiając ostrze noża do jej gardła.
  
  
  "Rzuć broń, albo kobieta umrze" - скрежетал on.
  
  
  Przykucnął, kiedy stał nad ciałem Pilar, ten człowiek nie proponował żadnego celu, nie mógł być całkowicie pewien, że spudłuję za nią, i dostanę się w śmiertelną punkt. Jeśli jej trzymać broń, aby lepiej celować, podciął bym hej gardło. Dlatego jej się zawahał.
  
  
  "Krawiec cholery, jej powiedział, rzuć broń". odciął on. "Myślisz, że blefuję?"
  
  
  Gdy jej nie ruszył się z miejsca, strażnik szarpnął nożem, a na szyi Пиларс idzie czerwony robak krwi. Jej wciąż trzymał "Luger" w pogotowiu.
  
  
  "Ingram, zabierz tego idiotę broń", - warknął strażnik.
  
  
  "Ja... ja nie mogę tego zrobić", - powiedział pilot drżącym głosem.
  
  
  Strażnik warknął na niego: "Bądź mężczyzną, choć raz, ty, хныкающий trzęsienie ziemi, albo..."
  
  
  Nigdy nie dowiedzieli się, że strażnik mógł zrobić z Ингрэмом, bo w swoim gniewie pilota odwrócił głowę równe tak, aby mógł umieścić "Luger" na pozycję i strzelać do emu niezabezpieczony lewy wysoki. Odwrócił się od Pilar, odbił się od ściany i runął na podłogę. Nóż nieszkodliwe uderzył z dala.
  
  
  Pilar spojrzała na mnie z urażony wyrazem twarzy. "Ty byś pozwolił emu poderżnąć mi gardło, zanim oddał swój pistolet, prawda?" powiedziała.
  
  
  "Oczywiście" - przyznał jestem. "Gdyby to był mój pistolet, oboje byli martwi".
  
  
  Powoli skinęła głową. "Tak, to pewnie masz rację. Ale mimo wszystko..." pokręciła głową. "Jesteś fajny. Od ciebie mam gęsią skórkę ".
  
  
  "Ogrzejemy do ciebie później" - powiedział szybko i odwrócił się do pilota. "Teraz, Ingram, masz zamiar zabrać mnie tam, gdzie zabierzesz walizki, które zabrać w Торио".
  
  
  - Masz na myśli schronienie Жизова?
  
  
  "To jest poprawnie. Gdzie to jest na sali?"
  
  
  "W górach na granicy Wenezueli i Gujany Brytyjskiej. Ale jej nigdy nie byłby w stanie wylądować tam, w ciemności. Nie po to jest dość trudne.
  
  
  Jej, spojrzał na zegarek. "Jeśli my wylecimy teraz, powinno być jasne
  
  
  
  
  
  kiedy tam dotrzemy. I Ingram, jeśli ty przypadkowo wyceluj mu mnie w złym kierunku, cię na zawsze do więzienia na Sześć stóp pod ziemię. ."
  
  
  "Nie jestem odważny i nie jest głupi" - odpowiedział. "Zrobię to, co ty mi powiesz".
  
  
  "To dobrze, Ingram. Możesz jeszcze dożyć do tego, aby napisać do mamy wszystkie nieprzyjemne szczegóły.
  
  
  Pilar, która zajmuje się do tego cicho siedziała z boku, mówi. "Nick, mówisz tak, jakby idziesz stąd odyna".
  
  
  "Jej" - powiedziałem. "To jest wątek kolejce, i, najprawdopodobniej, będzie pokaz sztucznych ogni. Kobieta może być przeszkodą ".
  
  
  "Nie ma", - powiedziała ona, zdecydowanie rozłożonymi nogami. "Zaszliśmy tak daleko razem, i teraz nie zostanę w tyle. Bardzo ci pomógł, prawda? "
  
  
  "To prawda, ale ..."
  
  
  "Weź mnie ze sobą, Nick", - zawołała ona. "Umiem strzelać nie gorzej od ciebie, a dwa pistolety i podwoić nasze szanse na sukces. To bardzo wiele dla mnie znaczy, querido "
  
  
  Przez chwilę nie mogłem się zdecydować.
  
  
  Ale to, co powiedziała Pilar, miało sens. Była doświadczonym profesjonalistą, bardziej rygorystyczne, niż większość mężczyzn. I wiedziała, że to materiał eksploatacyjny, że w razie potrzeby, sowa misji jego poświęcę się.
  
  
  "Więc chodźmy - powiedziałem. "Ponieważ nie zamierzasz korzystać, Jeep, aby powrócić do miasta, idź i pociągnij pokrywę распеределителя, aby nie był bezużyteczny dla każdego, kto uzna ego przydatne". Nie mogłem nie dodać: "wiesz, co to jest pokrywa dystrybutora?"
  
  
  Jej pełne usta изогнулись w lekko drwiącym uśmiechu. "Tak, querido, jej wiem o pokrywach dystrybutorów i wielu innych rzeczach, w które nie uwierzysz".
  
  
  Ją, uśmiechnął się do reumatyzmu. "Dobrze. I ty możesz dać naszemu przyjacielowi jeszcze raz zapukać, aby chwilę zasnął.
  
  
  "Pośpieszę", - powiedziała ona i, zabierając mam rewolwer kaliber 38, pospieszyła z dala.
  
  
  Jej, podszedł do radia, rozbił ją o podłogę, aż obudowa nie otworzył, a następnie zniszczył grubego kolbą karabinu strażnika. Podczas tej brutalnej demontażu ją śledził Ингрэмом, choć był dobrym chłopcem, i nie wyobrażałem większe zagrożenie, niż przebiegły dążenie pies na sznurku.
  
  
  Jej powiedział Торио: "Jesteś trochę popracuje, a potem możesz wrócić do Willemstad. To długa droga, ale masz czas na przemyślenia o tym, jak lepiej zarabiać na życie. Berry wodociąg, - powiadomiła mnie.
  
  
  Prawie się do mnie nie uśmiechnął się. Nie miał szczególnego poczucia humoru.
  
  
  Pilar wróciła z osłoną dyszy, którą wyciągnęła do mnie poprzez odtwórczy ukłonić. "Ten, kto posiada, nie powinien budzić się przed południem", - powiedziała ona. "I wtedy będzie miał ból głowy, który nie wyleczy żaden aspiryna".
  
  
  "Dobrze, Ingram, - powiedziałem, - unieśmy twój helikopter w powietrze". Następnie cała nasza trójka поплелись na rozległej prowadzącymi i kamieniami do czekającego na helikopter.
  
  
  Rozdział dziewiętnaście
  
  
  Ingram, wydawało się, że wziął na siebie odpowiedzialność, gdy znalazł się za sterami helikoptera, i lecę w nocne niebo. Udaliśmy się na wschód i nieco na południe, wkrótce pozostawiając za sobą światła Curacao. Mała wyspa-Bonaire też wymknął, i przez jakiś czas pod nami było tylko czarne morze karaibskie i rozgwieżdżone niebo na górze.
  
  
  Wkrótce będziemy łapali światła Caracas i jakiś czas szli wzdłuż wybrzeża Wenezueli.
  
  
  "Mówisz, że to górskie schronienie Жизова trudne do wykrycia" - powiedziałem.
  
  
  "Prawie niemożliwe" - odpowiedział Ingram. "Żadne linie lotnicze nie latają nad tym miejscem. Ale gdyby były, oni nigdy by tego nie zobaczyli. Budynki zbudowane w całym to pomarańczowo-brązowej skały gór. Ego prawie nie widać z pobierania próbek powietrza. Do niego nie ma dróg. Wszystkie materiały powinny być dostarczone samolotem. Жизов zawarł umowę z jednym z południowoamerykańskich rządów, nie wiem z jakim, na przewóz towarów. Moja praca polegała na transporcie VIP-łóżka tych walizek. I gdybym nie wiedział punkty orientacyjne, którymi kierował się, że jej nigdy nie znalazł to miejsce w pojedynkę ".
  
  
  Możemy mieć Trynidad lewo od nas, i skręcili na południe, aby udać się w głąb lądu na podmokłe tereny w delcie Orinoko. Niebo na wschodzie początek rozjaśnić, i części ziemi stały się widoczne, kiedy z hukiem wpadli w гористую miejscowość, znany jako Гвианское highlands.
  
  
  Wtedy musieliśmy zdobywać wysokość, i Ingram regulował krok nośnych śrubę, aby głębiej do przełknięcia bardziej rozrzedzone powietrze. Dzień stahl jaśniejsze, ale duże zachmurzenie nie wykazała oznak dyspersji.
  
  
  Myśl, którą świadomie unikał, wdarł się do mojej głowy. To był dzień, kiedy Nowy Jork umrze, jeśli nie mogę tego zatrzymać.
  
  
  Ingram trącił mnie w ramię, przerywając moje myśli. Wskazał dalej na skaliste edukacja, na przykład w postaci podniesionej pięści, oddając obsceniczny zdrowie.
  
  
  "Widzisz to przed nami?" - krzyknął pilot, pokrywający się pukanie naszego silnika. "To jest punkt, który musi przejść piloci. Nazywamy to Finger Mountain. Zaraz za nim znajduje się mała skalista dolina, gdzie Жизов rozbił swój dom.
  
  
  "Jakie są szanse, że zaczną strzelać, jak tylko zobaczą, że wchodzimy".
  
  
  - Myślę, że jest mało prawdopodobne. Ingram, wydawało się, nabrał odwagi w powietrzu, którego emu brakowało na ziemi. "Są bardzo pewni swojego bezpieczeństwa tutaj, a jak poinformowała ambasada przychodzą i odchodzą sporo części. Jeśli w jakiś sposób nie dowiedzą się o tym, co się stało
  
  
  
  
  
  na Curaçao u nas nie powinno być problemów z lądowaniem ".
  
  
  "Dobrze" - powiedziałem.
  
  
  "Ale to tylko na początku. Jak tylko zauważą cię lub damę, rozpocznie się piekło.
  
  
  "Czy możesz dać mi wyobrażenie o planie fizycznym tego miejsca?" Zapytał ją. "Skąd sztabu Жизова? Gdzie naukowiec Варнов wykonuje swoją pracę?
  
  
  "Nie ma", - powiedział Ingram, a następnie szybko spojrzał na mnie, jakby zapewniając w swojej szczerości. "Wierzcie mi, teraz to by powiedział, gdyby wiedział. Wszystko, co robię, to zostaję u lądowiskiem dla helikopterów, aż ktoś wychodzi lub siada, lub aż załaduje to, co chcą, aby jej ness ".
  
  
  "Co, jeśli chcesz dostarczyć wiadomość?"
  
  
  "Oddaję ego strażnikowi na placu zabaw dla helikoptera. Wyjdzie i spotka się z nami. I on będzie pierwszym, z hema będziesz musiał mieć do czynienia ".
  
  
  Zaokrąglony wystający kciuk skale i zaczął schodzić w wąski kanion z pionowymi skałami ze wszystkich stron. Nawet wtedy, gdyby jej nie chciał, no, to by nie zobaczył wszystkie budynki, z grubsza zbudowane wokół kamieni. Jej naliczyłem cztery dość duże budynki, jedno małe w pobliżu działki płaskiej ziemi, do którego schodzimy. Niskie skalnych i głazów zaśmiecać całą okolicę, i były tylko słabe ślady ścieżek, łączących budynki.
  
  
  Gdy go oglądałem, wokół niewielkiego budynku w pobliżu lądowiska helikopterów wyszedł mężczyzna i spojrzał na nas. Przez ramię on ness karabin.
  
  
  "To jest ochroniarz - powiedział Ingram.
  
  
  "On jedyny?"
  
  
  "On jest jedynym, kogo jej kiedykolwiek widziałam. Mogą być i inne ".
  
  
  Powiedział, że Pilar: "Schyl się, żeby cię nie było widać". Potem, jak ona zajęła stanowisko, jej też stahl niewidoczny.
  
  
  "Kiedy wylądujemy, - powiedział jej Ингрэму, - daj strażnikowi podejść bliżej, otwarty w dzień".
  
  
  "Co, jeśli nie uda mi się dostarczyć ego tutaj?" - nerwowo zapytał pilot, ego odwagę w powietrzu zaczynał unosić.
  
  
  Bardzo postaraj się - odparłem. "Jakby od tego zależało twoje życie. Bo, Ingram, stary kolego, to tak.
  
  
  Ostrożnie wylądował na niewielkiej polanie, i Ingram rozwiązania naukowo-badawczych zadań silnik. Gdy duży wirnik zatrzymał się, człowiek z karabinem krzyknął coś z tego miejsca, gdzie stał dwadzieścia stóp od niego.
  
  
  Ingram pchnął drzwi i krzyknął: "mam pewien że jest dla generała".
  
  
  "Ty kulawy?" - strażnik zadzwonił. "Przynieś to".
  
  
  "Dla mnie potrzebował pomocy" - powiedział Ingram. "To jest zbyt trudne dla mnie".
  
  
  Zapanowała cisza. Ale następnie drogą szutrową powierzchni do nas odezwały się kudłaty. "Wiesz, nie musi być noszowym" - poskarżył się strażnik. "Trzeba-"
  
  
  Nagle zatrzymał się, jakby mógł nas widzieć. Jej, sobie sprawę, że mamy problem, gdy usłyszał charakterystyczny dźwięk strażnika, zmniejsza karabin i obejmuje w więzieniu. Jej trzymał "Luger" w pogotowiu, ale zaryzykować strzelić teraz i przeszkadzać całą drużynę byłoby śmiertelne. Zamiast tego jej wpłynął na swoim przedramieniu, i Hugo spadł mi na dłoń. Jej wywalił szpilki; ściskając ostrze kciukiem i palcem wskazującym, wstał szybko w drzwiach. Strażnik podniósł karabin, a jej zrobił ostrze w ego na bok.
  
  
  Szpilki przewrócił się w powietrzu, zanim ostrze weszło w szyję człowieka. Wydał dźwięk podobny do ochrypły szept, cofnął się o dwa kroki i upadł na ziemię, krew tryskała na ego gardła.
  
  
  Pilar wyskoczyła wokół коптера. Ingram spojrzał na martwego człowieka z fotela pilota.
  
  
  "Co teraz?" - zapytała Pilar.
  
  
  "Teraz zamierzam kraść i zbadać tę kamienną wioski. Zostaniesz tutaj, aby corocznie na Инграма. Gdy wrócę, jej mogę być w biegu, i potrzebuję kogoś, aby mnie chronić.
  
  
  "Dobrze, Nick", - powiedziała z łagodnym zgodą, która mnie zaskoczyła.
  
  
  Jej lekko pocałował ją, a następnie pochylił się nad martwym wartownikiem, wyciągnął sztylet w ego gardła i wytarł ostrze całkowicie. Jej oddał ego schować przedramienia, a następnie sięgnął przez skały, unikając trasy prowadzącej z wartownika postu.
  
  
  Pamiętając, jak ją widziałem to miejsce z lotu ptaka, jej rzucili się w stronę dużego budynku. Wydawało się logiczne założenie, że to będzie sztabu operacji. Jej leżę na niewielkim zboczu, z widokiem na drogę, która zajmuje się prowadzi do długiej невысокому budowie - баракам. Gdy go oglądałem z wyjścia ruszyli ludzie w grubej niebieskiej szacie i pracy фуражках. Byli nieuzbrojeni. U innych był pistolety w etui i brązowa forma armii Radzieckiej z czerwonym wykończeniem. Za казармами ją zauważył duży kwadratowy budynek, który jej dokonał swojego pierwszego celu.
  
  
  Ją opuścił swój punkt ankietę i, trasą wokół budy, ostrożnie zbliżył się do punktu nad nią. Jak i inne, był zaledwie około szóstej metrów wysokości, a on wiedział, że wewnętrzna przestrzeń schodzi poniżej poziomu ziemi. Ją usłyszał głosy i wstał na kolana, aby słuchać do wąskiej wentylacyjnej by.
  
  
  "Wysłał za mną, generał Жизов?" Był to młody głos - energiczny, wojskowy.
  
  
  Жизов odpowiedział маслянисто-gładka покровительственной intonację. "Wysłałem za tobą, major Рашки, bo nie dostałem wiadomości w wyznaczonym czasie od pułkownika Городина. W ten sposób, musimy założyć, że będzie on niedostępny dla nas, na końcowych etapach zabiegu. Potrzebuję początku ii w zespole,
  
  
  
  
  
  i go wybrał cię ".
  
  
  "To dla mnie wielki zaszczyt, panie generale".
  
  
  Powiedz mi, majorze, w pełni zaznajomiony z planem?
  
  
  "Tak, proszę pana. Myśmy jądrowe urządzenia wybuchowe w siedmiu miastach, a ostatnio urządzenie zostało opublikowane na Панамском grand. Nazwy miast i dokładną lokalizację pełna nazwa znane tylko tobie i amerykańskiego naukowca ".
  
  
  "Bardzo dobrze, Рашки. A wiesz, kiedy zaplanowane pierwsza bomba wybuchnie? "
  
  
  "Dzisiaj, proszę pana". Nieśmiało откашливается. "Plotki chodzą po całym obozie, sir".
  
  
  "Tak, to jest mało prawdopodobne, sekret; mechanizmy są oczywiste. Jej, powiem ci, że pierwszy z amerykańskich miast będzie zniszczone Nowy Jork. Ponieważ ih rząd nie przyjął nasze warunki, dr Варнов wysadzi pierwszą bombę równe cztery godziny ".
  
  
  Z ogromną ulgą ją i spojrzał na zegarek. Był lodowaty strach, że aż jej krążył po венесуэльскому nieba o świcie, Nowy Jork, być może, nawet wtedy był сровнен z ziemią czubkiem wybuchu jądrowego.
  
  
  Aż jej, myśleli, że szanse przeciwko mnie, wokół urządzenia WENTYLACJI mechanicznej dało się słyszeć echo dotkliwym ryku.
  
  
  "A, widzę, moje psie przyjaciele obudzili się", - промурлыкал Жизов. "Nie bój się, majorze, aż jej wszystko kontroluję, nie zranić. Ale jedno moje słowo, i zabiją cię w ciągu kilku sekund ". Entuzjastyczny śmiech Жизова przedstawiał неубежденному Рашке. "Tymi zwierzętami robią dwie najpotężniejszych sił w świecie, major" - dodał Жизов. "Strach i nienawiść. Pamiętaj o tym "
  
  
  "Tak, proszę pana", - niepewnie odpowiedział major przez ryk zwierząt.
  
  
  Jej by odsunąć się od urządzenia WENTYLACJI mechanicznej i celle życia, patrząc na ścieżki między budynkami. Przede wszystkim, potrzebny mi był kluczem do przeprowadzenia Knoxa Ворнова, który był kluczem do wszystkiego śmiertelny sprawie.
  
  
  Prace odbywały się pojedynczo i parami. Uzbrojeni żołnierze z ih aroganckiej postawy wydawali się zadowoleni do obojętności. Być może, jak zasugerował Ingram, stały się niedbale, by sądzić, że ih bezpieczeństwo w miejscu niepodważalna.
  
  
  Było jasne, że u mnie musi być swoboda przemieszczania się. Więc czekał, aż następny roboczy nie odbędzie się pod nim i nie spadnie za nim. Jej hit ego "Люгером", i zmiękczony w moich rękach. Szybko odciągnął ego do skałach i na zawsze ego zmusił do milczenia.
  
  
  Jej zdjął niebieski kombinezon, który nosił, i naciągnął ego na wierzchu ubrania. Spodnie były коротковаты, ale inaczej podeszli. Jej włożył kapelusz i przycisnął daszek do czoła. Z rozsądnej odległości jej mógł przejść niezauważony. Ukrywając ciało roboczego między dwoma gigantycznymi głazami, jej udał się z powrotem do szlaku i poszedł za nią. Za mną rozległy się kudłaty. Jej, zanurkował w niskie drzwi, wygląda na to, spiżarni. Jej, podniósł się na kolana, tyłem do chodnika i majstrował z uchwytem dzień, jakby sprawdzał uszkodzony zamek.
  
  
  Ciepły zapach jedzenia dotarł do moich nozdrzy, gdy dwa dni zatrzymał się, aby zatrzymać się na ścieżce za mną.
  
  
  "Nie muszę zgadywać, kto dostanie śniadanie, które użytkownik" - powiedział jeden wokół nich. "Американецу, tak? Naukowiec."
  
  
  "Oczywiście", powiedział inny. "To nasz gość honorowy".
  
  
  "Co u niego dziś rano, kiedy жрем nasz zwykły śmieci?"
  
  
  "Świeże jaja, szynka, grzanki i dojrzałe pomidory".
  
  
  Pierwszy roboczy; imponująco jęknął. "Modlę się, aby nie było oblodzenia, dopóki wszyscy nie możemy opuścić to górski czyśćcu, i znowu żyć jak ludzie. Jak ja zazdroszczę dobrej ede i kobietom, które cieszą się amerykanie ".
  
  
  "Czas jest blisko, towarzyszu. Dziś musimy uderzyć na amerykanom ".
  
  
  "Jeśli tak, to dziś świętujemy. Ale teraz muszę już iść ".
  
  
  Aż jej ukradkiem patrzył, jeden wokół dwóch mężczyzn poszedł do sąsiedniej tropez, rozgałęzienie w lewo, a drugi, niosąc tacę z jedzeniem, kontynuował ruch otwarcie. Jej pozwolił emu przejść ścieżką, a następnie poszedł za nim, pokryta czapkę twarz.
  
  
  Mężczyzna nie odwrócił się, i poszedłem za nim do jednego wokół dużych budynków, stojąca oddzielnie od grupy budynków. Zszedł kilka schodków, otworzył drzwi i zniknął za nią, dał emu kilka sekund, a następnie wszedł w te same drzwi.
  
  
  Jej okazało się, że budynki te zostały wykopane ценымногие głębiej i wykończone są znacznie bardziej dokładnie, niż ją reprezentował. Ih przemyślana konstrukcja wskazuje na długi okres przygotowania.
  
  
  Był jeden długi korytarz ze ścianami wokół gładkiego kamienia, płynnie изгибающимися po łuku. Chociaż nie mogłem widzieć pracy, jego słyszałem ego shaggy przodu. Korytarz w regularnych odstępach czasu oświecało elektrycznymi lampkami, i, bez wątpienia, była elektrownia.
  
  
  To jej przypomniało, że kilka lat temu pojawiły się plotki o tym, że gdzieś w Ameryce Południowej przygotowuje się rosyjska baza. To było na przykład w czasie kubańskiego rakietowego o, i w następującej po tym rozładowaniu takie plotki umierali. Teraz okazało się, że baza - to fakt. Prawdopodobnie został opuszczony oficjalnym rosyjskim reżimem, ale ponownie aktywowany Жизовым i ego frakcji jako ukrytego centrum ih operacji.
  
  
  Na całym korytarzu jej
  
  
  
  
  
  
  odbył się tylko jedne drzwi. Wydaje się, pokoi było trochę tak, jak powinny były być wycięte w litej skały. Słysząc przed głosu, jej gwałtownie się zatrzymał.
  
  
  "Przyniosłem królewskie śniadanie dla ego mości". Był to głos człowieka, jedzenia, pełna sarkazmu.
  
  
  "Po prostu dostarcz edu i zostawić głupie komentarze". Pierwszy głos był szorstki, biznesowym ".
  
  
  "Co robi amerykanin?" - zapytał pracy. "Czy on jest gotowy do specjalnych dzień?"
  
  
  Teraz powoli ruszył wzdłuż zakrzywionej ściany, aby spojrzeć na procesy, i doszedł do punktu, gdzie mógł zobaczyć wątek korytarzu. Tam stał żołnierz z dużymi czarnymi wąsami, broniąc ogromną drzwi. Wziął tacę z jedzeniem u pracy i zacisnął usta, zanim powiedział: "On nie różni się od zwykłego, za wyjątkiem tego, że dziś rano wstał o świcie. Ale ja nie mogę wiedzieć, co się dzieje u niego w goli ".
  
  
  "Nie, to pewnie, że nie. Cóż, dla niego najlepsze, najgorsze dla mnie. Jej idę na śniadanie irytujące, kaszki.
  
  
  Jej pospieszył z powrotem korytarzem tą samą drogą, którą przyszedł. Teraz, gdy wiedział, gdzie znaleźć Варнва, trzeba było znaleźć sposób, aby dostać się do niego. Zastanawiając się nad tym problemem, skręcił ją do wskaźników i zbyt późno zobaczył nadchodzącą postać w oddali. Kształt jej zrozumiałem, że to był jeden wokół żołnierzy.
  
  
  Przypadkowo, jakby jej coś zapomniałem, odwrócił ją z powrotem. Zawołał mnie, ale ją grali w głuchoniemych. Za zakrętem, poza zasięgiem wzroku żołnierzy, jej rzucili się z powrotem do sanktuarium Варнова. Ale "shaggy zbliżały się z tej strony. Jej zrobił pauzę. Wróci pracy, разносящий edukacja, i jeszcze jeden żołnierz za nim drzwi Варнов.
  
  
  Szybko podjął decyzję i ruszył do jedynego dnia, prowadzące na korytarz.
  
  
  Drzwi były zamknięte, więc zachód słońca pod kombinezony pracy w swoją chwilę i znalazłem cienkie elastyczne paski nierdzewnej. To urządzenie bardziej trwałe i elastyczne, niż tradycyjny kawałek tworzywa sztuczne, szybko działa za pomocą prostego zamku.
  
  
  Ponieważ roboczy nadal zbliżał się z jednej strony, a żołnierz z drugiej, jej, pchnął drzwi i wskoczył do środka.
  
  
  Rozdział dwadzieścia.
  
  
  Przez kilka sekund luksusowe wnętrze tego pokoju jest połączona. Nie było nas, o nierównej powierzchni, nam matowych kolorów. Miękkie tekstury - poduszki, sofy, łóżka, krzesła - wszystko w karnawale odcieni tęczy.
  
  
  "Mógłbyś przynajmniej zapukać" - rozległ się wyraźnie kobiecy głos gdzieś z lewej strony.
  
  
  "Wielki uczony musi dzisiaj wstać wcześnie" - powiedział inny głos z drugiej strony.
  
  
  Kiedy moje oczy przywykły do тусклому światło, jej, okazało się, że głosy pochodzą według statystyk satynowej łóżek i puszystych poduszek dogłębne овалах z każdej strony pomieszczenia. Gdy go oglądałem, po lewej i po prawej stronie pojawiały się взлохмаченные pattinson głowy, a za nimi szły ciała, podobne do ciała чирлидеров uczelni. Na blondynce numer jeden była dość krótka różowa koszula nocna, aby nie pozostawiać wątpliwości, że urodziła się blondynką. Numer dwa był w гаремной piżamie, na tyle przejrzysty, aby potwierdzić, że ona też jest prawdziwa blondynka.
  
  
  "Mam nadzieję, że nie jestem intruzem" - powiedziałem.
  
  
  Jej "Terry" - powiedziała blondynka numer jeden w różowej małej.
  
  
  "A jej Jerry", - powiedział numer dwa w гаремной piżamie.
  
  
  "Oba są napisane z" i "jest". Terry wyjaśniła
  
  
  "Ważne informacje" - powiedziałem.
  
  
  "Jesteśmy" - powiedział Jerry.
  
  
  "Jeszcze jedno zdumiewające odkrycie" - powiedziałem.
  
  
  Dziewczyny wstał ze swojego łóżka i podszedł do mnie.rocznie.
  
  
  "Nigdy nie widziałam cię wcześniej" - powiedział Terry.
  
  
  "To nie miejsce dla ciebie, prawda?" - dodał Jerry.
  
  
  "Jesteś wpadł jak burza", - powiedział Terry. "Myślę, że za tobą gonią, i chcesz, abyśmy cię ukrył. Jak fajnie!"
  
  
  "To nie jest policjant?" - powiedział Jerry. "Nie ukrywamy policjantów".
  
  
  "Nie jestem policjantem", - zapewniła ją ih. "Kim jestem i co robię - to zbyt wiele, aby wyjaśnić mniej niż godzinę, a ja nie mam trzydziestu sekund. Ale można powiedzieć, że jestem sam wokół tych dobrych - i wcale nie żartuję - potrzebuję twojej pomocy ".
  
  
  W tym momencie usłyszeliśmy głos i idziemy słuchać do drzwi.
  
  
  "Dlaczego odwrócił się i wrócił, gdy go wołałem?" To był głos żołnierza, który krzyczał na mnie w korytarzu.
  
  
  "Nie rozumiem, o czym mówisz. Tylko że zabrał profesor śniadanie. Jej, dopiero co cię nie widziałem - odpowiedział robotnik.
  
  
  "Szedł tędy przed chwilą, a następnie odwrócił się i poszedł z powrotem".
  
  
  "Nie."
  
  
  "Z tobą nikt nie przyszedł?"
  
  
  "Nie ma. Zapytaj Jerzego w drzwiach profesora. "Będę. Jej zamiar ego zmienić. A jeśli kłamiesz - to nie ma znaczenia. W drogę, towarzyszu! "
  
  
  Odgłosy kroków pracy, idącego korytarzem. Telefon kluczy za drzwiami.
  
  
  Ją przytuliłem się do jęczeć z pętli strony dnia, trzymając "Luger" w ręku. Bliźniacy spojrzeli na broń szeroko otwartymi васильковыми oczami, a następnie spojrzeli na siebie nawzajem, tak paskudnie chichocząc. To, że małe dzieci, przez ih małe mózgi w tym momencie, może to oznaczać życie lub śmierć dla wielu ludzi.
  
  
  Strażnik otworzył drzwi i uchylił je.
  
  
  "No, no, dziewczyny, wcześnie wstać - powiedział.
  
  
  "Co wokół tego?" - powiedział Terry.
  
  
  "Możemy stanąć w każdej chwili, kiedy tylko zechcesz" - dodał Jerry.
  
  
  "W górę i w dół, w górę i do przodu.
  
  
  
  
  
  
  No, to całe twoje życie, - parsknął strażnik.
  
  
  "Którzy są wokół nas chce profesor dziś rano?" - zapytała Terry.
  
  
  "Czy to znowu oboje?" - wtrącił Jerry.
  
  
  "Nam to nam więcej. Dopiero co zjadłem śniadanie, i dla niego praca na pierwszym planie miejscu. Potem eda - i kobiety na deser ".
  
  
  "Więc co ty tu robisz, Marcus?" - powiedział Terry. "Nie musisz logować się do naszego pokoju, jeśli profesor nie wyśle za nami".
  
  
  "Szukam człowieka", - powiedział z przepraszającym widokiem.
  
  
  Emu odpowiedział chichot dziewczyny.
  
  
  - Wydawało mi się, że zobaczyłem w korytarzu pracy, - surowe dodał Marcus. "Ten, kto nie należał do zespołu. Jej myślałem, że mogłem tu przyjść ".
  
  
  "Nie widzieliśmy, nam jednego człowieka" - powiedziała niewinnie Terry.
  
  
  "To jest rozczarowanie" - z obrzydzeniem dodał Jerry.
  
  
  "Nie jestem wokół tych, którzy widzą zjawy, - powiedział Marcus. Jej, słyszałem, jak zrobił niepewny krok do przodu. "Minie trochę czasu, zanim profesor skończy swoje śniadanie i wyśle do jednej wokół ciebie. Ponieważ jej już tutaj, być może trochę bawić inny inny ...
  
  
  "Zdecydowanie nie!" Terry interweniował. "W naszej umowie jest napisane, że jesteśmy tu wyłącznie dla doktora Варнова. Nas ostrzegali, żebyśmy nie grali w gry z innymi ".
  
  
  "Ale zastanów się dobrze", - złośliwie powiedział Jerry.
  
  
  "Zajawka", - powiedział strażnik. Wycofał się, i dziewczyny zamknęły drzwi. Zamek jest zamknięty.
  
  
  "Teraz mamy problemy" - zachichotała Terry.
  
  
  "Ale, jak dobrze się bawimy" - powiedziała jej siostra.
  
  
  "Dziękuję bardzo", - powiedział i wsadził "Luger" z powrotem do kabury. Ją, uśmiechnął się. "Może ją znajdę czas, aby ci się odwdzięczyć. To prawda, że jesteś tu tylko po to, aby... eee... służyć "Варноу"?
  
  
  "Słyszeliście, co powiedział Marcus, jesteśmy tylko wpadające w ucho zabawki dla amerykańskiego naukowca" - powiedział Terry.
  
  
  "A biorąc pod uwagę, jaki jest człowiek, to nie zabiera nam dużo czasu" - powiedział Jerry ' ego i podeszła do mnie.
  
  
  "Jak trafisz w to?" Zapytał ją.
  
  
  "Masz na myśli, że dobre dziewczyny jak nas robią w takim miejscu?"
  
  
  "Coś takiego."
  
  
  "Mamy odpowiedzi na ogłoszenie w podziemnej gazecie San Francisco - powiedział Jerry. "Odnosić sie dziewczyny chcą podróży, emocji, przygód".
  
  
  "I, oczywiście, masz pracę".
  
  
  "Oczywiście. Musiało być pięćdziesiąt innych dziewczyn, ale u nas było to zaletą, że jesteśmy bliźniakami ".
  
  
  "To nie wszystko, co masz" - powiedziałem, zwracając uwagę na ih obfite kształty.
  
  
  "Podobasz mi się - powiedziała Terry.
  
  
  "Założę się, że ty też ценымногие więcej mężczyzna niż profesor" - dodał Jerry.
  
  
  "Ego seksualne talenty lub ih brak mnie nie interesują - powiedział jej poważnie. "Ale on okazał się najbardziej niebezpiecznym człowiekiem na świecie, zagrożenie dla stanów ZJEDNOCZONYCH i całego świata. Jej uwolnię cię od strasznych szczegółów, ale uwierzcie mi, w tej chwili nie ma nic ważniejszego dla przyszłości ludzkości, niż dla mnie, aby dostać się do laboratorium Варнова. I jej, chcę, żeby dziewczyny, mi pomógł ",
  
  
  "Masz na myśli, że ta głupia staram się laboratorium dla ciebie ważniejsze, niż to?" - powiedziała Terry, podnosząc swoją krótką nocną koszulę jeszcze wyżej.
  
  
  "A to?" - wtrącił Jerry, klikając pasem ee пижамных spodni i przesuwanie ih do połowy jej zaokrąglonych bioder.
  
  
  "Powiedziałem, co ważniejsze, dziewczyny, a nie zabawa".
  
  
  "Dlaczego mamy ci pomóc?" - zapytał Jerry. "Ty nawet nie będziesz grzeczny z nami".
  
  
  Było jasne, że patriotyzm i humanizm - słowa, które nie są widoczne w ih ładnych jasnych głowach. Ale bez ih pomocy, moje szanse były równe zeru.
  
  
  "Jak głosi dążenie powiedzenie - powiedział jej z pokerową twarzą, czy porysowana, moją, jej podrapię się po swoje".
  
  
  Para lśniących uśmiechów wiedzę oświetlał pokój. "Masz na myśli, że będzie?" - chórem odpowiedzieli mu chórem bliźnięta.
  
  
  "Jeśli pomożesz mi dostać się do laboratorium Варнова".
  
  
  Radośnie ukłonem, że wziął mnie za rękę i prowadzimy stosie kolorowych poduszek, gdzie szybko zdjęli cienkie koce. W chwili choroby są обнажились, przyjmując różne kuszące pozy środowisk poduszek. Jej okazało się, że Terry był malutki pieprzyk tuż poniżej lewej piersi, i tylko z nią mógł odróżnić bliźniaków.
  
  
  To był jedyny raz w moim życiu, kiedy jej się śpieszył, żeby zakończyć to, co, być może, jest najbardziej ekscytujące wokół wszystkich ludzkich działań. I dlatego ustanowił nowy rekord świata w celu usunięcia jak największej ilości ubrań w jak najkrótszym czasie.
  
  
  "Mmm, pyszne" - skomentowała Terry.
  
  
  "Wiedziałem, że będzie miał więcej, niż tego starego profesora", - zatwierdzone Jerry.
  
  
  "Chodź tutaj - rozkazała Terry, - otwarcie między nami".
  
  
  Szybko podniósł się na kolana i osiedlił się w klasycznej pozycji bardziej niecierpliwi małym ciałem Terry.
  
  
  "Jej jemiołą na myśli między mną, i między nami" - powiedziała z westchnieniem, cichym jękiem, który wyglądał zupełnie jak skarga.
  
  
  "Czy mogę?" - zapytał go dalej, wchodząc w bramy raju.
  
  
  "Ооооооооо" - jęknęła.
  
  
  "W przyszłości będę wymieniał sztuki", - powiedział jej cześć, i pogrążył się w tunel miłości.
  
  
  Tak to się zaczęło, chociaż w bardzo krótkim czasie podjęliśmy nieskończoną ilość gimnastyczne, poz, większość wokół których nie opisano w instrukcjach małżeństwa.
  
  
  Przez jakiś czas tak ponieść innym znajomym, że Jerry powiedział cichym smutnym głosem: "Ja nie lubię grać siedemdziesiąt".
  
  
  Mnie postawiło w niezręcznej sytuacji do rozmowy, ale, obracając głowę, z ogromnym wysiłkiem, zapytał ją
  
  
  
  
  
  
  niewinnie: "Co to znaczy, Jerry? - siedemdziesiąt grać ".
  
  
  "Panie, wszyscy to wiedzą", - сварливо odpowiedziała. "Siedemdziesiąt sześćdziesiąt dziewięć z jednym patrzy".
  
  
  Jej zwrócił się z listem do niej, i trochę przekonując, ona stała się trzecim partnerem w jednym wokół najtrudniejszych, egzotycznych i żmudnych widoków, które ją pamiętam. I pamiętam dość dużo.
  
  
  Potem, gdy jej stahl szybko się ubierać, bliźniacy spojrzeli na mnie ze szczęśliwymi osobami, перемежающимися małych uśmiechów i подмигиваниями wdzięczność. To Jerry powiedział z długim szczęśliwym westchnieniem: "Wiesz, myślę, że mamy trzech przygotujemy fantastyczną parę.
  
  
  Ale moje myśli zostały już wchłonięte problemem Варноу i firm. "Dobrze - powiedziałem, - gry i zabawy się skończyły. A teraz zobaczymy, czy nie możemy znaleźć drogę do sanktuarium Knoxa Варнов.
  
  
  Kiwali potakująco głowami prawie w zgodzie. Ale ih twarzach nie było rzeczywistego zainteresowania.
  
  
  "Pamiętasz naszą małą ofertę?" Jej ih zapytał.
  
  
  "Tak", - zmarszczyła brwi Terry. "Ale pomóc ci może być niebezpieczne".
  
  
  "Poza tym - dodał Jerry. "Mamy coś do stracenia. Oni nam zapłacić więcej pieniędzy, niż kiedykolwiek widziałem w swoim życiu. Gdy wyjedziemy stąd, będziemy używać go, aby otworzyć mały sklep odzieżowy ".
  
  
  W tym momencie odniosłem zdecydowane wrażenie, że bliźniaki nie jest wcale takie głupie, jak udają.
  
  
  "To znaczy, że zamierzasz otworzyć sklep odzieżowy, gdy wyjedziesz stąd" - powiedziałem. "I co sprawia, że myślisz, że kiedykolwiek wyjedziesz stąd? Czy więźniowie, czy nie wiesz? "
  
  
  Terry potrząsnęła głową: "My wcale nie więźniowie. Przychodzimy i odchodzimy, jak chcemy. Gdy jesteśmy zmęczeni siedzieć w zamknięciu, spacerujemy po całym domu. město. I nikt nas nie zatrzymuje ".
  
  
  "Oczywiście - powiedziałem. "Możesz iść, dokąd chcesz, bo wokół tej kamiennej twierdzy nie ma wyjścia, jak tylko drogą powietrzną. Ale powiedz tym ludziom, że chcesz rzucić palenie, i poproś ih zabrać cię stąd. Głos wtedy dowiesz się, o czym już dawno powinni się domyślić - że z takim samym powodzeniem może być niewolnikami w łańcuchach ".
  
  
  Teraz ją przyciągnął ih niepodzielną uwagę. Ih śliczne świecące twarze stały się poważne, i wymienili zawstydzeni poglądami.
  
  
  "Nie ryzykował życie, aby tu przyjechać sowa śmiechu", - pospiesznie kontynuował ją. Ci ludzie zamierzają przejąć Amerykę i cały świat za pomocą atomowej siły. Ih bomby umieszczone w kluczowych miastach w USA, i są gotowi wybuchnąć jedna po drugiej, jeśli z naszej strony nie wykona ih wymagania ".
  
  
  Jej, spojrzał na zegarek. "Jeśli nie mogę dostać się do Варнов, który jako jedyny może aktywować urządzenia, pierwsza bomba atomowa zniszczy Nowy Jork i wszystkich ego-mieszkańców tylko za dwie godziny".
  
  
  Jej, skinął głową, gdy są one z rozbawieniem otworzyli usta. "Tak, to są fakty. I wy, dziewczyny, przestali narzucać mi tę głupią blondynkę, i nadal. Bo, nie licząc Варнова, осудившего swój kraj, jesteśmy jedynymi trzech amerykanów w centrum wrogiego obozu.
  
  
  "Beze mnie nigdy nie wyjdziesz stąd żywy".
  
  
  "Ach, mój Boże - powiedziała Terry. "W czym możemy pomóc?"
  
  
  "Chcę, aby ta procedura jest używana, aby zabrać was w laboratorium, zakwaterowanie i wszystko inne Уорнов i z powrotem. Jej chcę, żeby powiedział mi wszystko, co tam widziałaś, co mogłoby dać mi klucz do zagadki ego operacji. I zrób to szybko; czas, aby przejść teraz! "
  
  
  Oboje od razu zaczął mówić. "Poczekaj - powiedziałem - Terry, zaczynaj".
  
  
  "Jest strażnik", - powiedziała ona. "Ale Marcus większość czasu na służbie. On śpi w małym pokoiku za drzwiami profesora, który zajmuje się wydaje, wykonana z wytrzymałej stali. I on jest jednym z nas odprowadza tam i z powrotem. Pcha sygnalizacyjną przycisk, i Варнов nadaje się do drugiej strony dzień, otwiera drzwiczki i mówi przez swego rodzaju żelaznej kraty. Z tego dnia nie ma klucza; otwiera się od wewnątrz, i profesor nigdy nie wychodzi nam, z jakiego powodu ".
  
  
  "Dobrze. -Coś jeszcze?" - mruknąłem. "Co jest w środku?"
  
  
  "Gdy ty wejdziesz - powiedział Jerry, - zobaczysz gabinet z biurkiem i telefonem. Miejsce gołe, innych mebli nie ma. Ale są szafki na dokumenty. I duża mapa USA w ramce, zawieszona na jęki w pobliżu krzesła. Jeszcze jedne drzwi prowadzą do biura w ...
  
  
  "Poczekaj chwilę!" - przerwała Terry. "Za tą kartą jest sejf ścienny. Cóż, nie do końca sejf. Ale kwadratowy centymetr tego.
  
  
  "Skąd to wiesz?" Zapytał ją nast.
  
  
  "Bo pewnego dnia, gdy wszedł, zobaczył ją to. Mapa została usunięta z haka i leżały na podłodze pod tą dziurą w jęki np. na metr kwadratowy. U Варноу zostały rozłożone papiery, które musi być, czytałem, aż czekał na mnie. Chyba zapomniał usunąć papieru i przykryć město kartą.
  
  
  Uśmiechnęła. "Czy on myśli, że jestem zbyt głupi, aby odróżnić dziurę w jęki sami-wiecie-czego. W każdym razie, jej udawał, że nic nie zauważył, i w tym czasie nie był szczególnie ciekawy. Następnym razem, kiedy wysłał za mną, mapa była na miejscu, żadnych wartościowych ".
  
  
  "Jak odróżnić ciebie?" - spytałem, tylko po to, aby potwierdzić swoją zgaduje.
  
  
  "Mam pieprzyk wypłat tutaj" - powiedziała Terry z lekką nutą uśmiech, wskazując na obszar pod lewą piersią. "I, jak widać, przeprowadzamy różne stroje, aby odróżnić nas".
  
  
  "Dobrze, Jerry, mów dalej. Że w pokoju obok z biurem? ""Cóż, to jest naprawdę jeden duży pokój podzielony kurtyną.
  
  
  
  
  
  Z jednej strony łóżko, parę mebli i łazienka, która zajmuje się łączy z biurem. Z drugiej - nie pytaj mnie. Nigdy nie widziałam, myślę, że tam jakiś sprzęt. No tak, a obok łóżka jest jeszcze jeden wokół tych wewnętrznych telefonów.
  
  
  "Czy kiedykolwiek słyszałeś, jak rozmawia na temat tych telefonów?"
  
  
  "Tylko jeden raz. Ale to był swego rodzaju dwojaki rozmowę, a ona tego nie rozumiał "
  
  
  "Dwa razy, kiedy ona tam była, emu dzwonili" - powiedziała jej siostra. "Ja też nie rozumiem, o czym on mówił. Ale myślę, że teraz wiem ".
  
  
  "Opowiedz mi o tym, Terry".
  
  
  "Cóż, wyglądał na złego. I powiedział coś w stylu: słuchaj, nie tonie na mnie, generale, I nie groź. Pamiętaj, że jeśli jej odejdę, i wszystko pójdzie ze mną. W tym i w Moskwie, generał, jej przyjechał na konferencję z dwoma walizkami. Ale dlaczego-to jeden się zgubił ". A następnie zrobił pauzę i powiedział: "To wam coś mówi, generale?"
  
  
  "Nie wiem, co on mówi generała" - powiedział jej. "Ale mówi mi o wielu rzeczach. U Варнова jest taki system, że jeśli on umrze, wszystkie miasta, w tym w Moskwie, zginą razem z nim. Jest nie tylko niegodziwy drań, jest cholernie inteligentny.
  
  
  Na chwilę mój umysł закружился, aż jej orientuje się w różnych aspektach pracującej planu. Wtedy jej powiedział: "Z jednej strony, czas - najważniejszy czynnik. Ale nie widzę jej decyzji pochopnie. Jej mogę zmusić Marcusa zabrać jednego z was on dzień. Ale nie mogę się zmusić Варноу ją otworzyć, jeśli nie wykaże inicjatywę. To znaczy, jeśli on jeszcze nie wysłał za tobą Marcusa.
  
  
  "Poza tym, ja nie mogę przebić się za tobą, nie zabijając Marcusa, który będzie stać otwarcie na dzień, skąd Варнов ego może zobaczyć. I zanim ją zdążył zadbać o Маркусе, trzasnął drzwiami przed nosem. Więc wszystko zależy od was, dziewczyny. Ten, kto dziś jest pewien, czy powinienem coś wbić w te drzwi, żeby się nie zamknęły całkowicie, i zrobić to tak, aby Варнов nie zauważyłem go. A do tego potrzebny jest cud czasu ".
  
  
  "Mam lepszy pomysł - powiedziała Terry. "Ten, kto otrzymał zgodę profesora, idzie z nim do sypialni, pompy ego i kładzie do łóżka. Następnie ona błaga ją, by pójść do toalety. On nie może z tym dyskutować, więc zamyka się w łazience, zmywa wodę, następnie biegnie do gabinetu i otwiera ci się stalowe drzwi. Następnie wraca przez spojówki drzwi i wspina się na łóżko z Варнову.
  
  
  "Czysty geniusz" - powiedziałem.
  
  
  "A gdy będziesz musiał pozbyć się Marcusa, - rzuciła Terry, i czekać na dzień".
  
  
  "Daj mi minutę pięć" - powiedziałem. "I chcę, aby Marcusa trzyma tu pozostała dziewczyną, aby ją mogli zadbać o nen szybko i cicho".
  
  
  "Zwykle nie chce, aby oboje byli na porannej imprezie" - powiedział Jerry. "Ale załóżmy, że on wie?"
  
  
  "Nie martw się, jej będę gotowa prawie do wszystkiego", - powiedział jej cześć.
  
  
  Nastąpiło jeszcze jedno задумчивое milczenie, a potem powiedział: "Teraz wszystko, co musimy zrobić, to poczekać. Ale na jak długo?
  
  
  "On jest jak zegarek", - powiedział Terry. "To musi być w każdej chwili".
  
  
  "Oczywiście" - powiedział Jerry. "Ale jeśli to ego wielki dzień, aby zetrzeć z powierzchni ziemi New York, możliwe, że będzie się denerwować i, krawiec cholery, nie chce spać".
  
  
  - Panie, - простонала Terry.
  
  
  I nic jej nie powiedział, bo skala tego problemu i potencjalna katastrofa związana z odpowiedzią, oszołomiony mój mózg.
  
  
  Dwadzieścia jeden
  
  
  W ciemnym rogu pokoju był coś w stylu toaletka, i usiadłem za nim, całkowicie odgrodzony od dnia. Minuty płynęły bez końca, a moje skurcze mięśni mięśnie błagać o ratunek. W końcu jego wstał. Było głupie pozostać w tej niewygodnej pozycji, kiedy na pewno słychać ostrzegawczy dźwięk klucza w dzień.
  
  
  Minęło pół godziny, gdy do wniosku, że reumatyzm na ogromny corkscrew zdobyte, Варнов miałem zrezygnować z tej rozrywki i skupić się na ponurych sprawach dnia, jego ręka była gotowa wysłać sygnał, który wysadzi miasto Nowy Jork. w niebo. I jeśli w ostatnią godzinę prezydent nie zdecydował się zaryzykować narodowej paniki i ewakuować Manhattan, los tych wszystkich ludzi była w moich rękach.
  
  
  Czeka na nią, walczył z narastającym poczuciem strachu, oblicza wykonalność pół tuzina alternatywnych planowania. Wszystkie one były praktyczne i wystarczająco inteligentny. Ale każdy był w martwym punkcie - nie do zdobycia stalowej dzień między mną i Варновом.
  
  
  Od czasu do czasu korytarzem tunelu dochodziły niewyraźne stłumione dźwięki. Niewyraźne głosy, głuchy tupot ciężkich noga, brzęk metalu. Dziewczyny przysłuchiwali się do mnie, przycisnąwszy uszy do dnia, ale poinformował, że nie słyszał nic ważnego, po prostu bezużyteczny gadać, gdy kilku mężczyzn, oczywiście, śpiesząc się, odbyły się mimmo.
  
  
  Następnie, a następnie długim okresie milczenia, gdy ją chciał zaryzykować na dowolny rozpaczliwą sztuczkę, niezależnie od tego, jak szalony ryzyko, rozległ się niecierpliwy pukanie do drzwi, po którym natychmiast następuje zgrzyt klucza w zamku.
  
  
  Jej już była dobrze schowana, gdy Marcus wpadł do pokoju konkubiny profesora i wrzasnął: "Wy tam - Mała miss-Kret, - wymaga amerykanin.
  
  
  
  
  
  
  Swoje usługi dla dwojga! Profesor został zatrzymany z powodu wizyty najwyższej zwierzchności, i mówi, że jeśli nie przyjdziesz raz, скормит cię na kolację psy generała.
  
  
  "O mój Boże, te psy zjedzą biednego małego mnie na trzy bite" - powiedziała Terry swoim delikatnym głosem. "Z ikrą, podczas gdy profesor nie stracił zapał".
  
  
  "Myślę, że masz na myśli ego chłód, a nie ego zapał, kochanie Terry" - poprawił Jerry.
  
  
  "Nazywam ih tak, jak widzę ih, kochanie" - powiedziała i pobiegła do dnia.
  
  
  "O, Marcus!" - krzyknął Jerry - nie możesz wrócić na maleńką chwilę, a następnie tym, jak dostarczyć moją siostrę?
  
  
  "Wracaj?" - zirytowany odciął Marcus. "Dlaczego?"
  
  
  Jestem samotny i szukam prawdziwego mężczyzny, a nie ten dość stary worek z kośćmi.
  
  
  "Aby nie byłby? Czy tak jest teraz? "- powiedział Marcus, jego głos drżał z podniecenia. "A co ty mogłeś zrobić z mężczyzną zaledwie maleńką chwilę?"
  
  
  "Nie można poświęcić dwie małe minuty?"
  
  
  "Mogłem zaoszczędzić sporo, ale u mnie mogli by mieć problemy".
  
  
  "Nie powiem. I nie wydaje ci się, że mnie warto zaryzykować?
  
  
  A potem, to straszne, niepewnym pauzy: "Tak, jej wrócę. W mniej niż minutę. Bądź gotów!"
  
  
  Jakby to był wykrzyknik znak zgody, drzwi uderzył z głuchym odgłosem. A następnie powstał próżni ciszy.
  
  
  "Nie trać nas sekundy", - powiedział jej Jerry niskim głosem, - "I niech on będzie zajęty!"
  
  
  "Krawiec, nigdy nie dowie się, że ego uderzyło", - wymamrotała, i znów ją пригнулся.
  
  
  Po kilku sekundach wrócił Marcus.
  
  
  "Jak widać, jej gotowy, kochanek", - powiedział Jerry.
  
  
  "Jestem gotowy na więcej, niż ty kiedykolwiek będziesz", - powiedział on tam z nerwowym chichotem. "Ale muszę pilnować drzwi Варноу, i nie mam czasu rozbierać".
  
  
  "Zapomnij o tym głupim dzień", - odpowiedział Jerry. "Dzika pokój słoni dwudziestu stóp wysokości nie mogła złamać ją, gdyby wewnętrzny pokój był od podłogi do sufitu pokryte orzeszków ziemnych".
  
  
  Oczywiście, Marcus był zbyt daleki od chęci odpowiedzieć. Ale po chwili oddał kilka czysto biznesowych ворчаний, kiedy Jerry powiedział: "O mój boże, to ty też!", i wkradł się ze względu na toaletce.
  
  
  Jej łatwo, ale szybko podszedł z стилетом. Jej sąd bośni i hercegowiny potępił nad nimi na chwilę, kiedy uniósł broń nad ego ogółu plecami. Otwarte oczy Jerry ' ego rozszerzyły się na widok mnie.
  
  
  Nagle, być może, подталкиваемый jakimś zwierzęcym instynktem lub wyrazem przerażonych oczu Jerry, Marcus podniósł głowę i odwrócił się do mnie w połowie.
  
  
  Więc zamiast tego jej wbił ostrze emu w pierś.
  
  
  Ego usta były разинут, a oczy patrzyły otwarcie z niedowierzaniem. Ale potem, tylko cichutko вскрикнув i przerażające скривившись, szybko go wyciągnął nóż, on posłusznie upadł na Jerry ' ego i pomiar.
  
  
  Ją wytarł ostrze o ego umundurowania kurtkę i przywrócił broń, podczas gdy Jerry z najbardziej przestraszonym wyrazem twarzy na próżno próbował odepchnąć ciało od nach. Jej chwycił ego za ramię i szarpnął, a on zsunął się na podłogę. Patrzył w nieskończoność kosmosu.
  
  
  Jerry wsi i wytarła plamę krwi ze swojego nagiego ciała wypoczynkową prześcieradła, podczas gdy ona patrzyła na mnie z wyrazem twarzy, który nie mógł dokładnie komu. Za wyjątkiem tego, że być może to była mieszanina podziwu, niewiary w najbliższą rzeczywistość dzikiej śmierci i barwy obrzydzenia. Nienawidził mnie, krew lub zwłoki, nie mogłem powiedzieć.
  
  
  "Tak - powiedział, jak gdyby odpowiadając na невысказанный korkociąg, - głos, jak to bywa. I jeśli nie szybko to zrobię zginą miliony innych, znacznie bardziej niewinnych ".
  
  
  Następnie ją zostawił ją i popatrzył w górę i w dół korytarzem, szarpnął go do ogromnej stalowej dzień, dla której Варнов i urządzenie zdalnego sterowania czekali na skrzydłach.
  
  
  Minęło już kilka niepokojących, spocone minuta. A potem ją usłyszał kliknięcie zatrzasku, i drzwi nieco się uchyliły. Zaczął kołysać się do mnie, ale ja ją złapał ego i wcisnął się do środka, w samą porę, aby ujrzeć nagie plecy Terry, która zajmuje się kryło się w myśli za zamkniętym drzwiami.
  
  
  Jej cicho zamknął drzwi i jednym haustem огляделл cały pokój. Według opisu Jerry, w nen znajdował się na krześle z telefonem, szafy, duża mapa USA w ramce i część Środkowej Ameryki, który nie wspomniała. Jej przeszedłem do skrzynek krzesła, ale były zamknięte. Jej zrobił jeszcze jeden pass w kartotece, wynik jest taki sam.
  
  
  Jej zbadane mapę. Pierścienie, malowane czerwoną rączką z flamastrem, wyprzedzili siedem miast w USA i kanał Panamski. Cele do zniszczenia. Jednym wokół miast był Cleveland, ale możemy nie zwracać na niego uwagi, ponieważ bomba, przeznaczone do niszczenia ego, była narażona przez urząd celny. Na mapie zostały ponumerowane, i, za wyjątkiem Cleveland, byli w drodze wyjątku: Nowy Jork, Chicago, Houston, Los Angeles, San Francisco i Waszyngton, dystrykt Kolumbia.
  
  
  Jej, zauważyłem, że stolica została zapisana do ostatniego, bez wątpienia, aby dać naszemu rządowi możliwość negocjacji aż do ostatniej godziny.
  
  
  Mapa została zawieszona na drucie do mocnego czerwonego haczyk. Jej zdjął ego z haka z pewnością, że, jak powiedziała Terry ją znajdę ziejącą dziurę lub schowek, w którym zostały ukryte tajne dokumenty. Ale takiej dziury nie było
  
  
  
  
  
  ściany pod kartą była gładka.
  
  
  Przyszło mi do głowy, że zwykła dziura w jęki, aby karty nie jest zbyt konkretna dla naukowca poziomu Варнов. I teraz głosowanie ją zaczął eksperymentować z miedzi hak, kręcąc ego w różne strony, ale kiedy odkrywa, że jest on prawidłowo podłączony i nieruchomy. Ale nie zupełnie nieruchomy. Bo gdy go pociągnął spust na siebie, on rzucił lekko. I natychmiast kwadratowa część ściany odsunęła się bezgłośnie, odsłaniając naczynie zawierające niewielką, обтянутую skórą notes i serię ponumerowanych rysunków, na każdym z całego których został przedstawiony czerwony okrąg czaszki, który, przynajmniej dla mnie, oczywiście, wskazując na lokalizację rzucił walizki-bomby.
  
  
  Założyli miejsc, to znaczy, jeśli masz odpowiednie wyjaśnienie, jaki budynek w jakim mieście w sali. Bez zaświadczenia lub innego podręcznika wydruki nie miały sensu.
  
  
  Mimo to wydawało się wiekiem w tych stresujących, nerwowych w innych okolicznościach, rzut oka na zegarek powiedział mi, że minęło zaledwie dwie minuty. I tak jak jej należy im się, że Вамоу może żyć jeszcze dziesięć minut lub więcej, gdy Terry zostanie poinformowana o mojej potrzeby w czasie jej sell na krzesło i zaczął szybka nauka pocket książki w skórzanej oprawie.
  
  
  Najpierw zawarte w nen litery i cyfry były dla większości ludzi jest tak samo zrozumiałe, jak chiński krzyżówka. Ale jestem przyzwyczajony do wszelkiego rodzaju zagadek, a w świecie mało agentów, którzy tak dobrze znają się na sztuce rozwiązywania kod dostępu. Wkrótce jej dowiedział się w nen amerykański kod, który jest używany przez naukowców epoki Варнов. I mimo, że kod był w zasadzie dość proste, jeśli by się komuś, jeśli niesamowicie trudną wzoru matematycznego ego odszyfrować, o ile mi wiadomo, nigdy nie został przełamany wrogiem wewnątrz lub poza USA.
  
  
  Jej thumbed przez swoją pamięć, i zasada kod pojawiły mi do głowy niemal natychmiast. Znalazłem długopis w uchwycie na stole obok notatnika i zrobił szybkie стенографические wpisów, dekodowanie i skracając tylko podstawowe podstawy tekstu i cyfr, wystawa spisek o śmierci głowy. On obejmował tajemnice urządzeń wybuchu bomby Варнов, активируемого rysikiem z własnym zasilaniem. Mikroelektronika została zaprojektowana w dysk o wielkości dolar wielkości skóry, klapa, aby zrobić ego, zdolnym przesyłać potężny wysokiej częstotliwości sygnał na duże odległości - przyrząd, co przypominało rozrusznik, ale znacznie bardziej skomplikowane, взорвало wszystkie bomby w zgodzie przez sekundy potem ostatni cios serca Варнов.
  
  
  To skomplikowany, niezwykle małe urządzenie zdalnego sterowania została oznaczona na pierwszej stronie, jako "Klucz dostępu". A na ostatniej stronie pod nagłówkiem: DISARM była seria w pięciu liczb, które, jak wyjaśniono w tekście, były kluczem do wyłączenia pełna nazwa nawet potem, jak dostali sygnał o wybuchu. Ten ekstra aktualizacja ostrożności pozwoli uniknąć przyciągania stymulatora serca Варноу.
  
  
  Ale był problem. Potem został wysłany sygnał zegarowa, uruchamiający bomby, pozostało zaledwie trzydzieści sekund, aby anulować wybuchy.
  
  
  Szybko w myślach zdjęcie pokoje i спроецировал ih obrazu na przedniej ścianie swojego umysłu. U mnie prawie безошибочная pamięć i przypomnieć sobie tuzin liczb nie stanowiłoby realne problemy. Jednak jej napisał cyfry na kartce papieru, który zebrał i umieścić na minutę.
  
  
  Jeszcze chwilę ją studiował fold paper rysikiem i twardy, a następnie nagrał lokalizacja walizek-pełna nazwa w różnych miastach.
  
  
  Czyniąc to, jej położył książkę i notatki z transkrypcją ee rzeczywistości w drugiej jego szerokości. Jej spędził około pięć minut na to, aby zapisać odszyfrowane fakty, bo mi trzeba było mieć bezpośredni pracy znajomości urządzenia, jeśli jego zamiar przerwać śmiertelny plan Варноу. I jej, okazało się, że pamiętam prawie wszystko, jeśli najpierw przedstawię szczegóły w piśmie. W każdym przypadku, gdy zorientowali się z urządzeniem, zarządzać nim było tak proste, jak dotknąć ołówkiem do różnych punktów kompasu.
  
  
  Teraz wsunął jej rysunki, zbyt obszerne, aby ih nosić, do gniazda pojemność, rzucił miedzianym szydełku, aby zamknąć otwór, i odłożył kartę na miejsce.
  
  
  Jej cichutko wszedł do łazienki i podszedł do innego dnia. Przytulać się do niego, ją usłyszałem to, co, jak rozumiem, było głosem Варнова i wzajemnych głos Terry. Nie zwróciłem uwagi na rozmowę, kiedy wyciągnął "luger" z kabury i wziął klamkę. Ale istotą tego polegał na tym, że Варнов przeprosił za pośpiech z powodu pilnych eksperymentów, które muszą być przygotowane natychmiast", a Terry błagała dać hej, jeszcze kilka min z pięknym profesorem, który był wielkim mężczyzną, że zmusił ją dusić. więcej tego samego.
  
  
  Kiedy ją powoli otworzyła drzwi i zajrzała do pokoju, Knox Уорноу w białym laboratoryjnym жакете na wierzchu spodni stał w profil do mnie, kładąc rękę na ramieniu-Turn, gdy ona, ubrana w будуарный strój, patrzyła emu w oczy z udawanym widokiem. adoracja.
  
  
  Włosy Варнов były czarne, mocno приправленными bródką. Miał mały cypel
  
  
  
  
  
  smukłe rysy twarzy i chudziutka, a jej twarz, która wydawała się niemal kruche. Do nich fretki, podczas gdy jej nie spojrzał w ego jasne zielone oczy, w których nie było żadnych emocji, choć były one sztywne i błyszczące, jak szmaragdy, stanowił mało zagrożenie dla przetrwania najpotężniejszy naród na świecie. I jest mało prawdopodobne, mężczyzna, który mógłby przejść choć jedną rundę z Terry lub jej bliźniakiem.
  
  
  "Dziś wieczorem ją wyślę za tobą i twoją siostrą", - powiedział on. "Będzie co świętować markowym szampanem i wyjątkowy obiad. A potem spędzić razem długą egzotyczną noc przyjemności ".
  
  
  "Jestem bardzo w to wątpię, Варнов", - powiedział jej emu, wszedł do pokoju, za "Люгера". "Spodziewam się, że dziś wieczorem będziesz wracać w Stany Zjednoczone jako mojego więźnia".
  
  
  Ego twarz padło od flagi zezwolenia na wykonanie, gdy odwrócił się do mnie. Dopóki нащупывал słowa jej powiedział: "Terry' ego, wracaj do swojego pokoju. Jej chcę, aby ty i twoja siostra byli ubrani i czekali, kiedy przyjdę po ciebie ".
  
  
  Otworzyła usta, aby coś powiedzieć, potem pospieszyła
  
  
  "Wiem, kim jesteś", - powiedział spokojnie Варнов, jego twarz była spokój. "Dziwi to pana?"
  
  
  Było, ale jej nic nie powiedział.
  
  
  Варнов spadł w masywne skórzanym fotelu obok łóżka, podszedł do nogi i złożył ręce na piersi. "Myślisz, Carter - kontynuował z szeptem uśmiechu - że nie jestem gotowy do takiej decyzji, jak ta? Oczywiście, że nie. Nigdy nie wyjdę z tego pokoju, z tobą żyć. I jeśli umrę, prawie w tym samym momencie pół świata zamieni się w popiół ".
  
  
  "Ja to wszystko wiem - powiedziałem. "Ja rozszyfrować tajne dokumenty, a swoje ustalenia na próżno. Cyfry 5-21-80-54-7 coś rozprasza dla ciebie? "
  
  
  Ego kompulsywne wyraz twarzy wybuchło, jak świeca na wietrze i zgasło. Jakiś czas prawie mogłem zobaczyć, jak koła zębate ego umysłu przechodzi w dół, ostro twarz, a następnie sortowane alternatywy.
  
  
  Wzruszył ramionami i przedstawił бледную skromny uśmiech. "No cóż - powiedział w końcu, nic nie ma znaczenia. Wszystkich ludzi, wszystkich głupi istot śmiertelnych musi przyjść nić ".
  
  
  "Szlachetna filozofia" - odparłem.
  
  
  "Nas dwoje, - ciągnął dalej - jesteśmy sami w tej celi pokoju, zarządzanej gęstość świata. Pomyśl o tym. Pomyśl tylko o tym! Невыразимая siła, którą trzymamy w rękach ". Zrobił pauzę. "Możemy połączyć siły i razem światem rządzić trzeba. Lub możemy zniszczyć inny, inny w ciągu najbliższych kilku minut. Co to będzie? "
  
  
  "Musimy to, musimy tamto" - powiedziałem. "Nawet zły przegrany wie, kiedy gra jest skończona. I akceptuje swoje straty. A teraz daję ci trzydzieści sekund na to, aby rozwiązać. Chodź ze mną, i staniemy przed sądem, lub umrzeć w tym fotelu. Ją osobiście, mam nadzieję, że wybierzesz śmierć. Bo do tego, żeby cię stąd wyciągnąć, trzeba więcej niż trochę, narażając się na mojej szyi.
  
  
  Спазмированные palce jednej ręki, ciężko месившие grubej, miękkiej poręczy krzesła, Варнов powoli skinął głową. "Dobrze, i pójdę z tobą", - powiedział on. On разжал nogi i wydawało się, że chciał wstać.
  
  
  Ale nagle pchnął krzesło podłokietnik. Górna część miękka ręce natychmiast składa się na ukrytych zawiasach, otwierając małą oświetloną konsoli. Na nen był duży czerwony przycisk, przełącznik i numerowana dial.
  
  
  Kiedy jest mocno uderzył na przycisk dłonią, jej przestrzelił emu piersi. Jednak jego druga ręka już sięgała do циферблату. Dlatego ją ponownie strzelił do niego. Ręka zatrzęsła i ponownie wróciła do przełącznika. Nie wiem, czy to był odblaskowy skurcz śmierci lub ostatnia nadludzkie siły człowieka, który był zaledwie sekundzie od wieczności; ale, ku mojemu zdziwieniu, ręka nadal spadać i w tym wibrować przełącznik.
  
  
  Za delikatnym kliknięciem poszli dalekie, przytłumione dźwięki dzwonów i wycie syren. Jeśli takie dźwięki mogą przenikać przez ogromne kamienne ściany i około полутонны drzwi stalowych, jej wiedział, że na zewnątrz, w tej miejscowości żołnierzy i robotników, to był krzykliwe, лязгающий, разрывающий uszu wołanie o pomoc.
  
  
  Jej zamierzał zmusić Варноу mi powiedzieć, gdzie karmił najważniejszym rysik, bez którego nie można byłoby zrezygnować z lontów sygnały stymulatora. Ale teraz on nie żyje, rysikiem u mnie nie było i przez ostatnie trzydzieści sekund cykali w bok. najbardziej niszczycielskie wielokrotne wybuchy w historii ludzkości.
  
  
  Oczy Вамова zwinięte, слепя śmierć, kiedy, rzucając spojrzenie na strzałkę moich godzin, jej, pochylił się, zerwał ego marynarkę i prawie takim samym ruchem zdarł z niej koszulę. I jeszcze był rysik; zawieszony do ego szyi na długim srebrnym łańcuszku!
  
  
  Ego pierś była naga, ale latał krwią. Szalenie ją starł krew z четырехдюймового powierzchni skóry, gdzie języków oryginalnych z trzech stron tworzywa sztucznego szwem. Ją, wsunął palce pod krawędź i odsunął klapę skóry, aby otworzyć klucz dostępu z ego spiralą wokół maleńkich ponumerowanych punktów kontaktu.
  
  
  Trzymając igłę tak delikatnie, jak neurochirurg sprawia, że skalpel, jej dotknął czubkiem do punktów styku, uruchamiając e-kombinację dla sygnału ROZGRZEWANIA: Pięć... dwadzieścia jeden... osiemdziesiąt... pięćdziesiąt cztery... siedem!
  
  
  Teraz mój wzrok padł na zegarek. Cztery - trzy-dwa - jeden - bug
  
  
  
  
  
  
  ! Czas do wybuchu i zniszczenia miast, które nigdy nie nastąpiło, miałem cztery sekundy do magazynu. I stało się!
  
  
  Czy to było?
  
  
  Jej, spojrzał na podłokietniku fotela. Nad czerwonym przyciskiem był napis: SAMOZNISZCZENIA. Nad przełącznikiem napis: ALARM. Teraz ją badał numerowana dial. Zostało ono oznaczone "OPÓŹNIENIE ZNISZCZENIA" i otoczona gradacji od zera do sześćdziesięciu minut. Strzałka wskaźnika, który Варнов, oczywiście, próbował zmniejszyć do zera, trzymała się na sześćdziesiąt.
  
  
  Sześćdziesiąt minuta do czego? Nad czerwonym przyciskiem SAMOZNISZCZENIA zapala się zielona брылев. Inny przycisk, aby anulować czasowej blokady nie było, więc mam nadzieję, że ponownie wciśnięty ten sam przycisk. Nic. Zielony święty udał się świecić.
  
  
  Jej słuchał. W oddali niepokojące dzwony i syreny nadal głośno buczeć. Jej przybyło ci łańcuch i pióra na głowie Варноу, wsunął urządzenie na minutę i rzucił się na dzień z bronią w ręku. Jej szarpnięciem otworzył drzwi, i mnie dopadł ogłuszający dźwięk dzwonków i syren. Jej sprawdzałem zamknęły czy stalowe drzwi, aby nikt nie mógł wejść i odkryć ciało Варноу, i rzucił się przez pokój ochrony w tunelu. Najpierw jej, nikogo nie zobaczyłam i pospieszyła do dnia sypialnie bliźniaków.
  
  
  Gdy do niego dotarł, zza zakrętu wyłoniła się dwóch żołnierzy z karabinami i wycelował. Ją przytuliłem się do kamery dzień, kiedy strzelali, ale chybił. Jej delikatnie strzelił prosto w ręce prowadzącego. Kiedy jest кувыркался i wywala inny szybko cofnął się do wskaźników.
  
  
  Jej, walił w drzwi i krzyknął jego imię. Terry spojrzał wielkimi oczami, a następnie otworzyły się, aby wpuścić mnie, i trzasnęła drzwiami.
  
  
  Obie dziewczyny były ubrane w niepozorne, prawie surowe szare garnitury. Na dzień siedziała para młodych takich samych walizek.
  
  
  "Zapomnij o tym" - powiedział. "Jesteśmy w trudnej sytuacji, i będziesz poruszać się zbyt szybko, aby nieść ih. Jesteś gotowy?
  
  
  Oba poważnie кивнули.
  
  
  "Ktoś wokół ciebie gdy ktoś strzelił z pistoletu?"
  
  
  "Mój ojciec nauczył mnie strzelać do celów wokół swojego pistoletu", - zaproponowała Terry.
  
  
  "Jerry?"
  
  
  Ona pokręciła głową. "Zawsze nienawidziłem broń. Ale jeśli będzie trzeba, ją mogę wycelować i pociągnąć za spust ".
  
  
  Jej, podszedł do распростертому ciało Marcusa i wyciągnął ego pistolet z kabury. Jej zdała ego Terry. "Shoot to kill", - powiedział jej cześć. "Chodź, chodź!"
  
  
  Jej ostrożnie poprowadził ih w tunelu. Alarm zostanie zlikwidowany, cisza była zagrożona. Jesteśmy poszły bokiem do pierwszego zakrętu tunelu, przywierając do jęczeć. Tam zszedłem na dół i idzie do przodu, aż nie mógł zajrzeć za wskaźników.
  
  
  W trzech metrów stamtąd отступивший żołnierz stał przy najbliższej ściany karabin w pogotowiu. Zobaczył mnie na ułamek sekundy później, i strzelił emu w pierś. Moim celem była wysoko w tej niewygodnej pozycji, a jej gwałtownie złapał ego w usta, gogli została przebita kilka przednich zębów, zanim przeszła przez ego mózg.
  
  
  Kiedy przechodziliśmy mimmo ego ciała, dziewczyny zatrzymywali się i patrzyli w dół, z wyrazem wstrętu. Żołnierz miał przy sobie pistolet. Jej, pochylił się, aby go podnieść, i przekazał broń Jerry. Na chwilę spojrzała na pistolet, jakby to była śmiertelna smoka. Ale potem, wzruszając ramionami, zapytała mnie, jak się nim posługiwać, i pokazał jej cześć.
  
  
  Teraz rzucili się do wyjścia, wokół tunelu, gdzie ją sprawdzał, czy nie ma ukrywających się żołnierzy. Nie znalazłszy nic, wyszliśmy na światło брылев. Pospieszyliśmy się ścieżką na kilka metrów i do czynienia z parą żołnierzy. do nas szybkimi krokami nadchodzą mężczyźni w roboczym ubraniu. Byli nieuzbrojeni, więc jej nie próbował ih zastrzelić. Oni nawet nie spojrzał na mnie. ale z ciekawością spojrzał na dziewczyn na marginesie.
  
  
  A potem przypomniał sobie, że też był w ubraniu roboczym, mężczyźni byli tak zmienia kierunek na widok dziewczyn, że nie mogli spojrzeć na mnie uważnie. Może roboczych tabliczce było tak dużo, że nie wszystkie były dobrze znane jeszcze jednego znajomego.
  
  
  Jej, zboczył z trasy i zabrał dziewczyny na wzgórze, pokryte dużymi głazami, które służyły za schronienie i schronienie. Kiedy ją zatrzymał się przy dużej skały, i znowu spojrzał w dół, aby upewnić się, że ktoś nas śledzi, dwóch mężczyzn w mundurach, w jednym, wokół których były oficerskie znaki różnice, wyszli z za skały z karabinami skierowanymi otwarcie na nas z odległości szósty stóp.
  
  
  Nie usłyszał nasze głosy, i mnie złapali z "люгером", nie było czasu podnosić ego.
  
  
  "Wstań wypłat tutaj i powiedz mi, kim jesteś?" - powiedział mi oficer-rosyjskim.
  
  
  Na szczęście nauczyłem się mówić w tym języku z doskonałą mowę i szybko powiedział po rosyjsku: "Jestem Borys Iwanow i major Рашки powierzył mi przeprowadzenie tych dziewczyn na wzniesienie środowisk skał, gdzie będą bądź bezpieczny, dopóki niebezpieczeństwo nie minęło ".
  
  
  Oficer uśmiechnął się, spojrzał mi otwarcie w oczy i powiedział: "Major nie stahl by wysyłać do pracy na żołnierski pracę. W każdym razie, przypisywanie pracowników - to jest moje osobiste zadanie i takie nazwy, jak Borys Iwanow, w moim liście nie było. Nie pamiętam twojego osób z zagranicznym odcieniem, bez wątpienia amerykańskim. Tak więc, można byłoby Nickiem Carterem, za które polujemy. Z wielkim trudem, raz jesteś ubrany, jak jeden wokół nas ". Kiedy oficer ogłosił to dość długa akt oskarżenia, ukradkiem spojrzał na dziewczyny.
  
  
  
  
  
  Kiedy oficer ogłosił długa akt oskarżenia, ukradkiem spojrzał na dziewczyny. Mieli ponure zbijać z tropu poglądy ludzi, którzy nie rozumieją języka, którym mówią, ale w tym samym czasie wydawały się bać i głupie, ponieważ Terry patrzyła na bezwzględną pozycję rosjan z взведенной karabinem z czymś zbliżonym do paniki.
  
  
  "Dowiesz prawą rękę - powiedział towarzyszu oficerze, - i po prostu upuść broń na ziemię. I wtedy pojedziesz z nami ".
  
  
  Potem natychmiastowy wahania, gdy obaj mężczyźni, bez mrugnięcia okiem spojrzał na pistolet, który ją słabo trzymał się w pobliżu, jej расслабил palce, i "luger" upadł na ziemię. Cichy stukot, który zrobił podczas lądowania, nigdy nie był słyszalny. Dźwięk został zakończony dwoma грохотами, wykonanymi blisko siebie nawzajem, niczym olbrzymie ręce klaskali mi w uszach.
  
  
  Aż jej z poczuciem całkowitej nierealności obserwował, jak oficer, проткнув głowę jednym okiem, powoli się cofnął, upadł na skałę, rzucił karabin i klapnąłem bokiem na ziemię.
  
  
  Ego towarzyszu, który otrzymał postrzał w szyję, wylewa się na czerwono, gdy padł na kolana i upadł do przodu, wciąż ściskając karabin w rękach.
  
  
  A za mną, wciąż wskazując na ciężki niezbite dowody Marcusa, siedziała Terry, jej piękne usta wytworzyć duże okrągłe, milczący ooh ...
  
  
  Jerry też trzymała pistolet, mimo, że był. bez entuzjazmu podniósł i bezskutecznie wycelował.
  
  
  Nagle Terry opuściła broń, spadła na ziemię i powiedziałam. "Ty, powinien był strzelać w tym samym czasie", - всхлипнула ona, oskarżając Jerry ' ego, który, patrząc na martwych żołnierzy, też płakał.
  
  
  Похлопав взлохмаченную piękna blondynka głowę Tarniny, jej, delikatnie powiedział: "Jestem ci to winien, kochanie. O mój boże, jak ja cię mam! "
  
  
  Jej zabrał swój uziemionego Luger, a następnie wziął ih obu w swoje ramiona, przytulił i powiedział: "Idź, małe żołnierzyki, chodź!"
  
  
  Dwadzieścia dwa
  
  
  Kiedy możemy szybko wspiął się na szczyt wzgórza, низменному crouching niski, rzucając się z kamienia na kamień, zaczęliśmy krążyć do lądowiska. Otwarcie przed nami teren nad budynkami była wypełniona ludźmi, szukającymi nas. Niektórym pracownikom przekazano strzelby, i oni też polować za nami. Dostać się nie można było, więc schowaliśmy się w małej kieszeni między dwoma wielkimi głazami w formie siedzących w kucki prehistorycznych potworów.
  
  
  Dziewczyny siedziały z oszołomionymi osoby, kładąc broń na kolanach.
  
  
  "Nie wiem, jak ci to na sucho - powiedziałem. "Dlaczego żołnierze nie widzieli twojej broni?"
  
  
  "Ponieważ - powiedziała Terry, kiedy zeszliśmy na dole i zobaczyli zbliżającego pracy, jej wsadził pistolet za pasek spódnicy, i zarzucił na niego marynarkę. Jego uczynił znak Jerry, a ona zrobiła to samo. Te grudy nie może nam zaszkodzić, ale pomyślałem, że jeśli zobaczą broń, oni podniosą alarm. Dlatego, gdy oficer i ego słudzy wyskoczyły ze swoimi karabinami i zaczął mówić-rosyjskim, jej szepnął do Jerry ' ego i powiedział: "Wyciągnij pistolet i strzelaj, gdy cię wpycham tego" ".
  
  
  Terry westchnęła: "Ale ona nie wytrzymała tego. Jest tchórzem, prawda, siostro? "
  
  
  "Jej chyba nie mógł w węża, gdyby była zwinięta, żeby mnie uderzyć" - odpowiedział Jerry.
  
  
  "W każdym razie - powiedziałem - to była odważna gra i mądra gra. Oboje są bardzo inteligentne koty. Więc dlaczego udajesz głupimi blondynkami? "
  
  
  Jerry odpowiedział z krzywym uśmiechem. "No cóż - powiedziała - my od dawna wiadomo, że mężczyźni lubią czuć się lepsi. A jeśli sexy mała blondynka, można uzyskać od gościa o wiele więcej, jeśli dasz emu słodki, ale głupią rutynę ".
  
  
  "To jeszcze nie połowa sukcesu" - powiedział Terry. "Jeśli ukrywasz się za taka zasłona dymna, można oglądać, słuchać, myśleć i za każdym razem wychodzić na pierwsze miejsce. Bo, gdy wydajesz пустоголовым, idziesz na początku drugi plan. Wyglądasz niebezpieczne, jak meble. I dlatego duże koła, które starają się oszukać, na różne sposoby, pozwolić odkryć wszystkie jego tajemnice "
  
  
  "Czy kiedykolwiek myślałeś stać się szpiegiem?" - zapytał ze śmiechem.
  
  
  Ih głowy кивнули prawie w zgodzie.
  
  
  "Według własnego uznania - powiedział Jerry, - jesteśmy trochę шпионим. Dla szefów korporacji. Biznesowe rzeczy. Ale jest to trudne, bezwzględna gra, i chcemy ją zakończyć. Myśleliśmy, że ta farsa będzie zwykłym urlopem ". Spojrzała na fajny występ kamienia. "Pewne wakacje. Możemy dołączyć do WACS, więcej odpoczywać i być bezpieczniej ".
  
  
  Ukłonem, jej wgrany nowy magazynek w "Luger". "Jeśli tylko wyjdziemy stąd żywi, jej zapamiętam was, dziewczyny" - powiedziałem. "Masz wiele talentów", - dodała z uśmiechem.
  
  
  "Ty źle myślisz, wydostać się żywy?" - powiedziała Terry, zagryzając wargi.
  
  
  "Ja będę z tobą szczery. Otwarcie teraz to wygląda bardzo dobrze. Jej badał swoje zegarki. "Mam wrażenie, że jeśli nie będziemy patrzeć na tę twierdzę z epoki kamiennej z tego helikoptera równe dwadzieścia pięć minuta, będziemy patrzeć w dół z nieba. Lub w górę - z piekła rodem ".
  
  
  "Co to znaczy?" - powiedział Jerry, jej brwi skoczyły w górę. "Słuchaj, jej daleko nie jest szczęśliwy w tym świecie. Ale nie jestem gotowy na śmierć ".
  
  
  "Myślę, że lepiej nie wiedzieć, co to znaczy" - odparłem. - W każdym razie, to tylko zgaduje. I jeśli jej praw, to z góry ostrzec cię wcale nie pójdzie dobrze. ".
  
  
  
  
  
  
  "Umiesz latać helikopterem?" - powiedział Terry.
  
  
  "Tak. Jej mogę latać praktycznie na wszystko. I moja pamięć o topografii przeniosła nas do najbliższego miasta. Ale jeśli wszystko pójdzie dobrze, u nas będzie pilot, który zna każdy cal tego kraju ".
  
  
  Jej krzywo spojrzał w dół przez przestrzeń między kamieniami. Po lewej stronie od mnie helikopterem siedział z dala od centrum swojej zabaw. Ego przeniesiono na niewielką odległość, bliżej do zbiornika. I jej, miałem nadzieję, że to oznaczało, że Ingram udusił ptaka. Gdzie on był? Gdzie była Pilar? Zabaw i okolica były puste. Ciało zabitego strażnika zostało usunięte.
  
  
  Pilar, musi być ukryty. Czy go złapali? I w końcu ją zapytał się, jak żołnierze dowiedzieli się, że jest ścigany za Nickiem Carterem? Kiedy Варнов nie żyje, kto mógł przekazać słowo?
  
  
  Logiczny wybór wyjaśnień, wydawało się, polegała na tym, że albo Pilar była chwycił, i nah torturowany prawdę, albo Ingram uciekł i wygadał się.
  
  
  "Mam zamiar sprawdzić sytuację na boisku do helikoptera" - powiedziałem. "I chcę, aby dziewczyny, pozostał tutaj. Mamy trójkę może nigdy nie być razem. Z drugiej strony, jeśli cię złapali jednego, możesz udawać głupie i powiedzieć, że po prostu przestraszył się i schował, aż strzelanie się nie skończy ".
  
  
  Ją, uśmiechnął się. "Nie będzie łatwo udawać durnia?"
  
  
  Są one słabo усмехнулись, i wysłali mi kilka rozcieńczonych uśmiechów.
  
  
  "Teraz - kontynuował ja - w tej małej szpiegowskiej luki między kamieniami można wyraźnie zobaczyć poduszki. I jej chcę, aby jeden wokół ciebie zawsze dbał o tym. Kiedy ją będę tam, jeśli wszystko będzie wyraźnie ją zdejmę kombinezony i będę czekać w garniturze, który na mnie. Będzie to sygnałem do tego, aby oddać ujęcie. I mam na myśli ujęcie ".
  
  
  Oba poważnie кивнули.
  
  
  "Jeśli widzisz, że mam problemy, nie ruszaj się, dopóki nie dam sygnał, że to już koniec. Jej też mógł być zupełnie martwy. Jeśli dla ciebie to jest oczywiste, wyjdź i zacznij swój niewinny gest. I nie daj się złapać z bronią. Pozbądź się ich."
  
  
  Jej ruszył odejść, zatrzymał się. Jej oczko i dał im mały ukłon.
  
  
  "Do widzenia, Nick - powiedział Jerry.
  
  
  "Do widzenia, powodzenia, Nick - powiedziała Terry.
  
  
  Jej, odwrócił się i zanurkował
  
  
  Rozdział Dwadzieścia trzy
  
  
  Było dużo żołnierzy i kilku robotników, którzy шарили na zboczach nad grupą budynków za mną. Ale kiedy jej zakradł się do nabrzeża szczery poprzez zabaw dla helikoptera, nikt go nie spotkał.
  
  
  Okolice wydawały się teraz безлюдными i ciche. Brak wojsk nie wydało mi się szczególnie groźne. Całkiem możliwe, że прочесав okolicy helikoptera, żołnierze skupili swoje wysiłki na większych wysokościach nad centrum kompleksu, gdzie było znacznie więcej kryjówek.
  
  
  Z drugiej strony.
  
  
  Wyskakując wokół kryjówki, jej ścigał się po nasypie do lądowiska. Spojrzał jej helikopterem. On przykucnął pusty i bez zabezpieczenia, gotowy wznieść się w niebo. Moje elektryczny zegar powiedzieli mi, że pozostało czternaście minuta - jeszcze dużo czasu. Dla Вильгельминой ją, podszedł do punktu w pobliżu betonowego stanowisko ochrony. Drzwi były zamknięte, a on podszedł do jednego wokół wąskich okien z metalowymi kratami, aby zajrzeć do środka.
  
  
  W tym momencie drzwi otworzyły się. Jej, upadł twarzą do ziemi i podniósł "luger", aby strzelać z bliska. Ale u mojej cele były długie, czarne włosy i miła jadzia z nim chodziła.
  
  
  To była Pilar! Gdyby nie pistolet, który jej hej zostawił, który był przywiązany do jej talii, wyglądała zupełnie kobieco i pożądane.
  
  
  Jej расслабил palec na spuście i wstał z uśmiechem, a następnie sięgnął do środka kombinezonu i podniósł Luger do etui.
  
  
  Pilar podeszła do mnie z otwartymi ramionami. Przytuliła i pocałowała mnie. "Nick!" powiedziała. "Nie byłem pewien, słyszałem strzały i myślałem, że może ..."
  
  
  Jej śmiał się. "Jej tylko do połowy, nie żyje" - powiedział jej cześć. "Od wyczerpania. Gdzie Ingram?
  
  
  "Zabrali go. Aby ukarać ego za to, że przyprowadził cię tutaj ".
  
  
  "Można umrzeć od ih" dyscypliny " - powiedziałem.
  
  
  Cofnęła się do tyłu i jeszcze raz восхитилась mną. - Wyglądasz na zmęczonego, Nick. Westchnęła. "Jesteś wielki człowiek, i będę nienawidzić cię stracić". Ona выдернула pistolet z kabury i нацелила ego na moją pierś ręką, taka stabilnej, że to może być kawałek stali, więzień w imadło. "Ale - ciągnęła - głos, jak, jak to się mówi, ciasteczka kruszy się, a?"
  
  
  "To znaczy, że cały czas byłeś w innej drużynie" - powiedział jej, naprawdę jąkając się, bo wiedziałem, że w każdej chwili chciała mnie zabić.
  
  
  "Nie, - odpowiedziała, - nie do końca. Jej podwójny agent, moneta z dwoma osobami. Jej potajemnie służę Rosji, a także udaję agentem twojej Ameryki. Oba mi dobrze zapłacić - no, dobrze, bardzo dobrze. A moja miłość do pieniędzy więcej, niż miłość do kraju, rozumiesz? Ona tylko uśmiechnęła się.
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Nie, nie rozumiem. Nie jest zbyt jasne.
  
  
  "Rosja, - powiedziała ona - prawdziwa i oficjalna rząd ZSRR zlecił mi odkryć tę bazę operacji, aby Варнова, generała Жизова i ego niezależną frakcję można było powstrzymać, zanim doprowadzą one do działania bomby atomowej.
  
  
  
  
  
  To jest jawna wojna z Ameryką. Tak więc, jakiś czas ona była twoim sprzymierzeńcem. Ale potem, gdy ją zobaczyła, że dobry generał nie może przegrać z pomocą Варнова, aby pokonać potężne STANY zjednoczone, mnie przekonały połączyć siły. To wielka strategia dla Rosji, jak i znajdujące się u władzy rząd uzna, jak tylko zamach będzie dokonany ".
  
  
  Zatrzymała się, i teraz jej palec mocniej ścisnął spust.
  
  
  "Poza tym - dodała - generał zapłacił mi fantastyczną sumę. Mój gotówkowy pas stał się gruby pas waluty. I rzeczywiście, pieniądze - www siłę, której jej szacunek ".
  
  
  Jej miałem powiedzieć co Варнов nie żyje, ale wiedziałem, że ona mi nie uwierzy. I drzwi do tego pokoju musi być odpaliło silnymi materiałami wybuchowymi, zanim ten fakt zostanie udowodnione. Do tego spojrzenie na zegarek powiedział mi, że zostało tylko dziesięć minut.
  
  
  Jak by nie było, te burzliwe myśli zostały brutalnie przerwane, gdy Pilar оскалилась w grymasie, i wydał głośny, przeraźliwy świst.
  
  
  Natychmiast z powodu tylnego kąta post ochrony rzucili się trzech żołnierzy z karabinami. Za nimi uważnie śledził generał Жизов, wspaniały w swojej обшитой mundurem formie. Doberman i owczarek niemiecki walczą z łańcuchem; przed nim na koniach smycze.
  
  
  Kiedy ta unholy grupa otoczyła mnie, Жизов nakazał Pilar uwolnić mnie od broni. I ręka, która zajmuje się tak delikatnie pieściła mnie, wdarła się w moje ubrania, znalazłam, i luger, i sztylet, i zabrała ih.
  
  
  "Podziwiam tak groźnym wrogiem, Carter - powiedział generał. "Ale mój podziw nie zawiera miłosierdzie. Dlatego uważam, że kara powinna pasować do zbrodni. I co może być na tyle istotne, aby karmić zwierzę innych sobie podobnych. Chociaż, oczywiście, to wyższy typ ". On znacząco spojrzał w dół, na psy, które, patrząc na mnie złymi oczami, зарычали i pokazywali mi swoje błyszczące, wyczerpany do mięsa zęby.
  
  
  Gdy on to powiedział, jej zaczął grać z absurdalnymi nieproporcjonalnie dużą klamrą do paska, którą mi Stewarta w Waszyngtonie. Myśląc w przypadku nieprzewidzianych sytuacji w przyszłości, jej zapiął pas, który obsługuje ego, wokół kombinezonu. To dało ubraniu zabawny widok, ale również zwrócił szczególną uwagę do zamka.
  
  
  Pamiętając, że pasek od dawna zanurza się w słonej wodzie, jej psychicznie chwalił Stuarta za to, co zrobił klamrę w pełni wodoodporna.
  
  
  Gdy go oczywiście zrobił sprytny krok, aby rozpiąć klamrę, generał złapał ten gest.
  
  
  "Zabierz rękę z klamry!" - ryknął. Jej posłuszny z takim widokiem, jakby złapali mnie ręką w śmiertelnej słoiku z ciasteczkami.
  
  
  "Zabierz mu pas i przynieś mi!" - rozkazał Pilar.
  
  
  Z lekceważącego "złapać" - "nie - my"? Uśmiechając się, Pilar rozpiął pasek i przekazała ego Жизову. Gdy jeden z żołnierzy za posiadanie psów, zaczął badać ih, od czasu do czasu podnosząc wzrok, aby wysłać mi żółtek zdaniem zadowolenia z siebie.
  
  
  "Amerykański metoda ukrywania miniaturowego broni, - powiedział on, - za mało inteligentny, aby oszukać każdego pięcioletniego rosyjskiego chłopca. Co masz w środku, co? Однозарядный broń? Przełącznik noża? Lub tradycyjne цианистые tabletki? "
  
  
  Pracując nad znalezieniem źle chowana sprężynowego zatrzasku, powiedział: "Jako po prostu idiotyczne. W tym skręcie schowany złapać i...
  
  
  On zmrużył oczy, patrząc na klamrę-manekin, gdy mina-pułapka eksplodował z niesamowitym dźwiękiem, dźwięk zmienił się od wzgórz i krótkim echem разнесся w dole kanionu.
  
  
  Ręce, державшие klamrę, zniknęły, a generał powoli ruszał się krwawiący kikut do twarzy, które było otwarte, jak gdyby to był gnijące arbuz. On padł na ziemię.
  
  
  Wtedy rzucił się jej i przeciął szyję żołnierza, który w jednej ręce trzymał na smyczy, a w drugiej pistolet maszynowy. Zanim upadł, jego chwycił pistolet i скосил ego kumpli krótka seria, która zajmuje się скидывает ih w dół, jak zabawki kaczki na strzelnicy. Pilar нацелила broń mnie w życiu, więc ją pocałował ją na pożegnanie prowadzić pocałunkiem bez żalu.
  
  
  Żołnierz, który go pociął karate, ponownie ożywał, zaczął się wspinać. Odgarnął jej ego do tyłu i przycisnął do ziemi jeszcze jednym szybkim szarpnięciem.
  
  
  Jej spodziewałem się, że psy natychmiast uciekają na mnie. Ale, wręcz przeciwnie, oni zwrócili się przeciwko swojemu bezradnego właściciela, który tak brutalnie obraził ih i brutalnie żucia ten krwawy resztę mężczyźni.
  
  
  Teraz ją zdjął kombinezon i, upewniając się, że rysik i mała skórzana kodowa broszura z расшифровочными rekordami są jeszcze w kieszeni mojego płaszcza, zwrócił się do монструобразным валунам. Hojnie podnosząc i szeroko rozpostartymi ramionami, jej wysłał dziewczyny szeroki sygnał zwycięstwa i cześć.
  
  
  Na chwilę ją obserwował, jak się wspinasz się ze skał i mkną do nabrzeża, ih pattinson głowy kołyszące się na słońcu. Następnie podniósł go Luger i sztylet z ziemi w pobliżu Pilar. Jej stał nad nią i myślałem: jak zło pięknie. Co za strata!
  
  
  Jej, odwrócił się, aby odejść, a następnie, refleksja myślą, której celem nie była chciwość, otworzył
  
  
  
  
  
  ee bluzkę i zdjął to, że ona płynów i krwi, jak gruby pas waluty, a mianowicie pas z pieniędzmi.
  
  
  Biorąc ego ze sobą, jej, pobiegł do helikoptera. Jej sprawdziłem wskaźnik poziomu paliwa, prawie nie płakał z radości, gdy okazało się, że zbiornik jest pełny, i grzał silnik, duży ster вертелась, kiedy dziewczyny zanurzyli się i wspiąć się na pokład.
  
  
  Jej nabiera tempa, regulował krok, a my отлетели od ziemi, jak ogromna bezskrzydłe ptak, przerażona strzałem myśliwskiej strzelby. Pod kompleksem budynków, w których odbył się śmiertelny spisek Knoxa Варнова i Antona Жизова, wydawało się, растворялся w ziemi, gdy szliśmy i uszło.
  
  
  Przejeżdżając przez wycięcie między górami, jadąc mimmo gigantycznego wyciągniętego palca skały, prawie stracił terytorium na myśli.
  
  
  Ale za chwilę to było dla nas niesamowite pewne, ponieważ zostało ono rozbite, spalone, измельчено atomowym wybuchem, którego spodziewałem się jej w każdej chwili, gdy patrzył na zegarek. Kiedy dźwięk dotarł do nas, fale uderzeniowe dotarły do nas. Helikopter podnosili, wyskoczył i kręcili, jakby ego czepiałam się gigantyczna ręka.
  
  
  Oślepiający biały święty był tak jasny, że byliśmy zmuszeni patrzeć. Ale kiedy helikopter przestał padać, znowu spojrzał na miejsce wybuchu i zobaczyli blado-dymny драгнет wzrasta, rozwijającej chmury.
  
  
  Jej, skinął na zmęczonego, trzecim bliźniaków i powiedział: "Tak, rzeczywiście. To był wielki, dziadek wybuchów. I jej, wiedziałem, że to się zbliża. Ci ciekawe, że nie widziałem sensu ostrzegać? Można by wpaść w histerię w panice ".
  
  
  "A dlaczego pan nie boi?" - rozsądnie zapytał Terry.
  
  
  "Bo groźba śmierci dla mnie prawie normalna sprawa" - odparłem. "W każdym zadaniu chodzi u mnie za łokieć".
  
  
  "Zaręczynowy?" - powiedział Jerry. "Jakie zadanie? Powiedz nam, co robisz. Powiedz nam, o co cały ten okropny biznes ".
  
  
  "Kim byli ci ludzie?" - zapytała Terry. "A co było w tych budynkach?"
  
  
  "Jakie budynki?" Jej powiedział. "Jacy ludzie? Ludzi nie było. Budynków nie było. Ih nigdy nie istniał ".
  
  
  "Wieści o wybuchu trafią do gazety w nagłówkach, i wtedy będziemy mogli powiedzieć wszystkim naszym przyjaciołom, co się stało" - powiedział Jerry.
  
  
  "To nigdy nie dojdzie do gazet" - powiedziałem. "I jeśli ktoś mnie zapyta, jej odmówię od najmniejszej wiedzy o wybuchu i wydarzeń wokół niego. Temat zamknięty. Okres! "
  
  
  "Jak możesz być taki tajemniczy przed twarzą..." - zaczęła Terry.
  
  
  "Moja praca - zagadka - powiedziałem. Następnie z uśmiechem: "A phantom, nie istniejący w delle po prostu obraz z marzeń".
  
  
  Jej podał Terry pas z pieniędzmi i powiedział: "Mam cię, kochanie, i jest mała zaliczka. Zawdzięczam przed wami. I podejrzewam, że w tym brudno-bogatym w pasie na tyle, aby otworzyć sklep odzieżowy.
  
  
  Rozdział Dwadzieścia cztery
  
  
  Dwa dni później mnie rozciągnięte między atłasowymi pościelą łóżka wielkości kort tenisowy w samym drogim i luksusowym hotelu Royal Curasao na zatoce Пескадера. W jednej ręce miał szklankę suchego likieru pomarańczowego, nazwanego tak na cześć wyspy, a w drugiej - delikatnie-niebieski telefon. W moim uchu rozległ się głos Davida Хока, który właśnie w tym czasie niezwykle zabawne dał mi znak ze swego tronu w Waszyngtonie.
  
  
  "I nie zapomnij, aby wysłać pieniądze!" Jej powiedział emu.
  
  
  "Słoneczny?" zawołał . "Cóż, nie jest tu słonecznie. Cały dzień shell deszcz! "Następnie delikatnie się uśmiechnął.
  
  
  "Prześlij pieniądze z trenton!" - krzyknął jej emu w reumatyzmu. "Jestem człowiekiem nieograniczonej cierpliwości. Dlatego w każdej chwili następnej godziny będzie. A jeśli tam naprawdę pada deszcz, koniecznie załóż płaszcz! "
  
  
  Jej kończyć.
  
  
  Jej przewrócił się i mrugnął Ron Фольстедт, która zajmuje się położyć obok mnie, opierając się o poduszki, i pije szklankę on sam lokalnej mieszanki.
  
  
  "Hawk hotelu wiedzieć, czy chcemy uzyskać dodatkowy urlop od rządu" - powiedział jej cześć. "Zaproponował niespieszne rejs po karaibach".
  
  
  Rona wykrzywiła słodko-cytrynowy twarz. Potem uśmiechnęła się. "Nie wiedziałem, że ten stary ma poczucie humoru".
  
  
  "On dobrze to ukrywa - odparłem. "I wciągająca ego tylko wtedy, gdy istnieje szczególny przypadek godny mały uśmiech. Na przykład, gdy cały naród został uratowany od atomowego zniszczenia miasta za miastem ".
  
  
  Rona отпила swój napój. "A co jeszcze powiedział?"
  
  
  "Tylko to, że, zgodnie z moimi instrukcjami, ego chłopaki odkryli wszystkie walizki z bombami. Poinformował rząd o tym, że spisek w celu zabicia został zmiażdżony; plik jest zamknięty ".
  
  
  "O mój boże" - jęknęła. "I to wszystko, co dotyczy całego каперса? Mały rejs, kilka strzałów, kąpiel w oceanie, aparat tortur, jeszcze strzały, i mały wybuch? "
  
  
  Ona ухмыльнулась. "Więc co mamy robić, aby się zabawić?"
  
  
  Nam nie powiedział słowa.
  
  
  Ale i tak następne dwie niedziele ją wydał, odpowiadając na ten korkociąg.
  
  
  
  Nić.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Пекинское akta
  
  
  przetłumaczył Lew Szkłowski w pamięć o ofierze syna bujewiczu anton
  
  
  Oryginalny tytuł: The Peking Akta
  
  
  
  
  Pierwszy rozdział
  
  
  Nie zwróciłem szczególnej uwagi na tytuł. Było tam napisane coś o застреленном sen.
  
  
  Jej położył monetę na błyszczącym blacie kiosku w "Уолдорфе". Musi być im potrzebna godzinę, aby zrobić ego w taki genialny. "Podczas gdy to robisz — powiedział jego dziewczynie za ladą, — jej hotel paczkę Lucky Strike".
  
  
  Pochyliła się i spojrzała na półkę na dole. Bardzo podobało mi się to, co się stało, gdy pochyliła się. Jej dodał dolar pół.
  
  
  — Nie, nie — powiedziała. "Papierosy siedemdziesiąt pięć.
  
  
  Jej, spojrzał na nie. "Dzielnica Nowego Jorku wystarczy, aby zmusić nas rzucić palenie" — powiedziałem.
  
  
  Ona dała mi swój uśmiech.
  
  
  — Wszystko w porządku — powiedziałem, rzucając jeszcze moneta na ladę. Nick Carter, ostatnio wokół wielkich расточителей.
  
  
  Zobaczył swoje odbicie w lustrze w holu. Zawsze wydawało mi się, że wyglądam właśnie tym, hema jej jestem. Tajny agent. Jej zbyt wysoki i zła, aby wejść w elegancki garnitur. Poza tym, ja także wyglądam tak, jakby zbyt długo chodziłem po wietrze i trudne warunki pogodowe. Dziewczynki nazywają to osoba "starym". Duże dziewczynki nazywają to "wiele ocalałych". Myślę, że to po prostu zmarszczki, a reszta mnie nie obchodzi.
  
  
  Jej, spojrzał na zegarek. 1:50. Jej przybył wcześnie. Hawk hotel, aby jej spotkał się z hema-coś w AX, aby ten pouczył mnie o jakiejś nadzwyczajnej sytuacji. Przysłał mi dziewczynę. Ruda. Ona pytał, czy wiem, jak przejść w restauracji "Wieża". A w Nowym Jorku nie ma takiej restauracji.
  
  
  Jej, podszedł do jednego wokół dużych miękkich fotelach w poczekalni — obok niego znajdowała się popielnica. Jej wydało najnowszą opakowanie mojej specjalnej marek i zapomniałem zamówić jeszcze. Ale Lucky Strike też był niczego. Otworzył gazetę.
  
  
  "Wczoraj późnym wieczorem w ekskluzywnym kasynie "Grenada" w Nassau senator John. Сейбрук, przewodniczący Komitetu do spraw wojskowych, został zastrzelony wysokiej napastników we fraku. Według relacji naocznych świadków, senator wygrał kilka razy, gram w Black Jack, gdy gracz obok niego z krzykiem "cheat" wyciągnął pistolet i dwukrotnie strzelił do niego. Policja umieściła podejrzanego w areszcie. Wstępne badanie psychiatryczne wniosek wskazuje na to, że ten człowiek, Chen-czy Brown, niezrównoważony. Maksymalna stawka stołem wynosiła dwa dolary".
  
  
  Jej, spojrzał na zdjęcie. Chan lee Brown wcale nie wyglądał psychicznie niezrównoważonego. On już był podobny do kota, który zjadł kanarka. Wąskie azjatyckie oczy w szerokim dysku twarzy. Usta skrzywił się w злобном śmiechu. Ponownie spojrzał na zdjęcie. Coś niepokoiło mnie. Coś w stylu tych dwóch obrazów obok: znajdź błąd.
  
  
  "Przepraszam, czy może mi pani powiedzieć, jak dostać się do restauracji "Wieża"?"
  
  
  Zupełnie rude. Gęste chmury koloru miedzi wokół pięknej twarzy. Osoba, która, wydawało się, że całkowicie oczami. Oczy, które wydawały się w pełni kolorowe. Zielony, brązowy, czerwono-brązowy. Na niej był jakiś wojskowy strój. Po prostu Fort Knox: tutaj ukryty jest kopalnia złota.
  
  
  Jej powiedział. - "Wieża?" 'nigdy o nen nie słyszałem.' Powinien był powiedzieć to, a on powiedział to jako doskonały aktor.
  
  
  'Nie?' — powiedziała, морща słodkie zmarszczki na pięknym czole. — Być może masz na myśli hotelu "Wieża"? To też było częścią mojego tekstu.
  
  
  'O nie. Jak głupie, co? Jej chciała spotkać się z przyjaciółmi, i pomyślałam, że powiedzieli restauracja "Wieża". Ona sama była świetną aktorką.
  
  
  — Wiesz co — powiedziałem głośno, aby każdy, kto to może być ciekawe, usłyszeli. — Mam pieniądze, w barze jest książka telefoniczna. Znajdziemy wszystkie restauracje, w nazwach których występuje słowo "Wieża".
  
  
  "To może potrwać kilka godzin", — powiedziała ona.
  
  
  — Wiem — powiedziałem.
  
  
  Znaleźliśmy ciemny kąt. Jej zamówiłem bourbon, ona sherry. Pani była. 'Co?' Jej to powiedział, kiedy kelner przyniósł nasze picie. Nie żeby jej tak się śpieszył, żeby zabrać się do pracy.
  
  
  Ona zapytała. — Ty już czytał dzisiejszą gazetę? Tak jest w hotelu dotrzeć do sedna.
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Tylko na okładkę".
  
  
  Ona skinęła głową. Głos o czym jej hotelu porozmawiać.
  
  
  — Masz na myśli senator Сейбрука?
  
  
  'Nie do końca. Na samym delle jej jemiołą na myśli Chen-czy Browna.
  
  
  — Jest to związane z nim?
  
  
  "Mmmmm. Częściowo.'
  
  
  Wszechmogący Bóg. Jeszcze jedna dziewczyna, która zajmuje się lubi grać w gry. Tylko jej w ogóle nie lubię gry, jak i dziewcząt, którzy w nich grają. Jej zrobił łyk burbona i stahl czekać.
  
  
  Nie próbuję cię grać... to jest po prostu cholernie... — ona подыскала odpowiedniego słowa — ... krawiec weź... no, "trudne" to niewłaściwe słowo". Sięgnęła do swojej torebce irina obok niej.
  
  
  — Pamiętasz, jak zmarł senator Morton?
  
  
  Jej sprawdziłem swoją pamięć. "To było trzy-cztery miesiące temu. Katastrofa lotnicza, prawda?
  
  
  Ona skinęła głową. "Prywatny samolot. Pilot nie przeżył.
  
  
  'Co?'
  
  
  'Co.' Otworzyła torebkę i wyjęła polędwiczki w starej gazety. — To był ten pilot, — powiedziała ona. Nawet w słabym świetle jej zrozumiałem, że ona jemiołą na myśli. — Jong lee Brown — powiedziałem.
  
  
  Ona pokręciła głową. 'Nie, nie, nie. Charles Bryce.
  
  
  Ponownie zbadane zdjęcia. To było naprawdę osoba Chen-czy. "Jeśli tak, to wszystkie te chińczycy podobne wzajemnie na siebie i nie mogę zrozumieć tę historię".
  
  
  Ona prawie roześmiał się. "Być może jest to jedyne wytłumaczenie. Ale to nie może być ten sam człowiek, bo — zrobiła pauzę, bo Charles Bryce nie żyje. Ona odchyliła się do tyłu i stała się doczekać, kiedy wybuchnie bomba.
  
  
  'Bliźniaczki?'
  
  
  — A koral? Znów wskoczyła do torebki i wyjęła zdjęcie. Była tajnego sprawy AX. Ją rozpoznał charakter pisma Henderson. Było na nim napisane "Lao Zeng". Zdjęcie zostało dużego, jasnego. Wyraźniejsze niż zdjęcia z wycinki na starej gazety, i ostrzej, niż zdjęcie z dzisiejszej gazety. Bez wątpienia, to znowu było to samo osoba. W pobliżu wyglądało powyżej, ale twarz pozostała taka sama. Teraz jej nagle zdałem sobie sprawę, że wcześniej wydawało mi się dziwne. Na środku czoła miała brodawkę. W mniej wyraźnych zdjęciach wyglądała jak jeden wokół nich przygotowanych plam znaków indyjskiej kasty. Za wyjątkiem tego, że to była prawdziwa wart. Dokładniej, trzy brodawki. Szczere pośród trzech różnych лбов. Obszar niemożliwe, nawet jeśli to była trójka. Chan lee Brown, Charles Bryce i Lao Zeng miały być jednym i tym samym człowiekiem. Ale gdyby ten Charles Bryce nie powstał z martwych, to byłoby niemożliwe.
  
  
  "Kim Lao Zeng?"
  
  
  "Główny agent KAN .' Tak wotum jest to; КAN stał za tym. Azjatycki oddział zabójców. Wolna rosyjskiej chińczyków, mieszkańców kambodży, лаосцев, wietnamczyków i wszystkich, którzy uważają, że STANY zjednoczone - korzeń wszystkich ih problemy. Co by to słowo nas znaczył dla nich, dla nas to oznaczało "Amerykanie teraz poderżną gardło". Bo KAN głównie zajmował się tym.
  
  
  Jej, spojrzał na dziewczynę. Patrzyła w swój kieliszek, jakby starając się zajrzeć w przyszłość. "Lao Zeng ma stopień M1", — powiedziała ona.
  
  
  Zabójca pierwszej klasy. Gdyby ją spotkał się z tym Lao Цзэном, gdyby spotkał równego sobie. Patrzyła na mnie oczami pełnymi strachu. Jej pozwolił jej wzroku nakierowania wygranych prosto na mnie. Jej hotel zapisać to wyrażenie w jej oczach. To był pierwszy znak miękkości, który widział jej od czasu naszego spotkania. Uroczy pośpieszne dziewczyna w holu stała się ściśle biznesową kobietę, jak tylko zostaliśmy sami w ciemnym barze. Nie chcę zachowywać się jak Don Juan, ale zazwyczaj jest odwrotnie. Rzut oka zamienił się w przymrużeniem oka, a teraz przyszła moja kolej przejść do rzeczy. Jej, czułem, że ona nie traktowała rzeczy zbyt lekko.
  
  
  — Lao Zeng, — krótko powiedziałem — gdzie on teraz jest?
  
  
  Emocje w jej oczach zniknęły, jak powolne zanikanie obrazu telewizyjnego. — Nie wiemy — powoli powiedziała. — Gdzie on bywa?
  
  
  Westchnęła i wzruszyła ramionami. — My też nie wiemy. Chiny? Indochiny? Około pięciu lat temu straciliśmy po. On może być wszędzie.
  
  
  Jej szabelką w minutę za papierosem. Musi być, zostawił jej ih w holu.
  
  
  Spojrzała na mnie i uśmiechnęła się. — Zostawiłeś ih w holu. Wyjęła wokół torebki swoją paczkę.
  
  
  Wziął jedną z nach, z filtrem, i zapalił papierosa i dalej też. Na szczęście nie należała do ostatniej generacji, przez nich, na kogo takie rzeczy obrazaja. Nazwijcie mnie staromodny, ale jestem przekonany o jednym: kobieta może zachowywać się agresywnie tylko do śmieci.
  
  
  — A teraz — powiedział-ja, — co moje zadanie.
  
  
  — Tak — powiedziała. "Teraz to twoje zadanie".
  
  
  "Hawk wyobraża sobie, że ktoś próbuje wyciągnąć Chen-czy wokół więzienia. Ktokolwiek to był, może stać się kluczem do wszystkiego". Ona niepewnie wskazała na powietrze. "No cóż — powiedziała — to musi być polityczny spisek".
  
  
  — Powiedz mi, no dalej. To musi być żart. Dwa senator zginęło dwoma chińczykami, które wyglądają tak samo, ale nie są jednym i tym samym człowiekiem, i one również są counterparts wysokiego rangą agenta CANNES, i myślisz, że to polityczny spisek.
  
  
  Ona spojrzała pytająco na mnie. — Jak byś to nazwał?
  
  
  "Wolałbym nazwać to naukowo-fantastycznej opowieści".
  
  
  Przez jakiś czas patrzyła na mnie, a potem roześmiał się. "Oni nie mówili mi, że jesteś taki zabawny", — powiedziała ona.
  
  
  "Ja wcale nie staram się być śmieszny. Wygląda na to, że to praca dla Johna Brunnera lub kogoś innego. Jej tu tylko do pracy mięśnie".
  
  
  — Mmmm — powiedziała, слизывая sarkazm z ust. Jeśli to musiało się zdarzyć ponownie, jej, mając nadzieję, że pozwoli mi to zrobić. "Mięśnie — powiedziała — są warunkiem koniecznym. Są ludzie, którzy chcą dostać się do Chen-czy nie będą to robić z bronią". Zrobiła łyk swojego napoju. Kilka biurowych błaznów dalej patrzyli na nie bez nadziei w oczach. Jej zorientowali się, że będę mógł sprzedać swoje miejsce tutaj na czterdzieści-pięćdziesiąt tysięcy dolarów.
  
  
  A co do mózgu — powiedziała — nie żyli, gdyby masz ih nie było. Nie sądzę, że "n" w N-3 nie oznacza zero.
  
  
  — Tak — powiedziałem. "Jego geniusz. Ale ja zawsze myślałem, że piszesz "zero" przez "h" a nie przez "0". Ee pochwały mnie wkurzyłaś. Nie wiem dokładnie, dlaczego. Ona też nic nie wiedziała i zmienić temat. "Gar Kantor już czeka na nas w Nassau. Skontaktujemy się z nim, jak tylko dotrzemy tam".
  
  
  'My?' Udało się ostrzejszy, niż planował ją. Póki co. Nie lubię pracować z kobietami. Grać, aby. Pracować nie szczególnie. Gdy jest mi ciężko ją znoszę obok tylko jedną kobietę: wilhelminę, tim. Mój miły, pistolet 9mm Luger.
  
  
  — O, nie — powiedziałem. "Do tego nie dojdzie. Ponadto, jeśli mięśnie na pierwszym planie miejscu, to nie jedna wokół nich. Masz za mało. Ona nagle wsi. W jej oczach był gniew. "Nie to, że jej myśleli to wadą — dodałem — po prostu nie podobają mi się umięśnione ciotki".
  
  
  — To znaczy, że jej tylko chuda ciotka, która zajmuje się tylko przeszkadza?
  
  
  Jej, spojrzał na nie. — Ja bym w ogóle nie nazwał cię chudy.
  
  
  Ona nie przyjęła to, jak potocznie uwaga. Zrobiła osoba szkolnej nauczycielki. "Cóż, panie Carter, wygląda na to, sztabu chce, aby jej uczestniczyła. Między innymi, jej wiem dialekcie chińskiego ob-toan, i myślę, że może nam się przydać.
  
  
  — W Nassau? Jej zaśmiał się.
  
  
  — W Nassau, i może jeszcze gdzieś. Nie śmiała się.
  
  
  Jej skinął głową. 'Ją rozumiem.' Jej w ogóle tego nie rozumiem. Ale że coś się do mnie dochodzić. Jaki by nam był ten spisek — spisek w celu zabicia wszystkich senatorów Stanów Zjednoczonych lub czymś innym, był pracą Maya. I, z wyjątkiem przypadków, gdy chodzi dochodziło do zabójstw, CANNES i jej nie mówili jednym językiem. Potem był ten Lao Zeng. i prędzej czy później po tym, mógł doprowadzić do niego. I to może być wszędzie. W Chinach, Indochinach może być. Tak, że było więcej niż prawdopodobne, że mogą mi się przydać ee wiedzy.
  
  
  — Kiedy wyjeżdżamy?.
  
  
  "W cztery trzydzieści". U nach pojawiły się dwa bilety na samolot do pierwszej klasy. — Zrobiłam to dla nas pokój na Rajskiej wyspie.
  
  
  W ten sposób, dzieliliśmy i pracę w domu i łóżka. Jego dał znak kelnerowi i zapłacił za drinki.
  
  
  "Przy okazji. Jak masz na imię?'
  
  
  — Stewart — powiedziała. "Linda Stuart". - Zrobiła pauzę. "Pani Stewart".
  
  
  — O — powiedziałem. No i co potem? Nie chciał się z nią ożenić.
  
  
  — Więc kim jest ten szczęściarz, panie Stewart?
  
  
  'Ty.' Wskazała na bilety na stole.
  
  
  Pan i pani John Stuart Wyścig Nowy Jork- Nassau
  
  
  — Pozostałe dokumenty w naszym bagażu. Prawo jazdy, paszport, itp. Wszystko w imię pana Johna Stuarta. Ją zostawił bagaż w recepcji. Zanim zamówisz taksówkę, jego ego zabiorę. — Reszta jej powiem ci w samolocie.
  
  
  Nadal siedzieli przy stole. Dobry, fajny mroczny narożny krzesło. Jej chwycił ją za nadgarstek i pociągnął w dół. Jej mocno pociągnął, bo wiedział, że ona nie będzie krzyczeć. Jej шевельнул dłonią, i sztylet wsunął mi w rękę. Jej, upewnił się, że go widziała. — Dobrze, Linda. Jej dobrego trzymał ją za rękę. — Chcę wiedzieć, imię i nazwisko. Potrzebuję twojej tożsamości i chcę ego natychmiast.
  
  
  Jej twarz jest białe, a oczy ciemne. Ona żucia dolną wargę i spojrzała w dół. Nie mów słowa, chwyciła torbę. "O nie, kochanie, zrobię to sam".
  
  
  Nie odrywając oczu od jej twarzy, jej wziął u nach torbę i wolną ręką przeszukał zawartość. Klucze, puderniczka, szminka, portfel. Był także pistolet, który jej spojrzenie zobaczył. Schludny .22. Jej położył ego na minutę. Trochę повозившись, ją znalazł to, co chciał: puchową poduszkę długopis.
  
  
  Ją, położył ją na krześle i wyciągnął z futerału. Dobrego trzymając ją, jej rozszyfrować kod. Tara Bennet. W wieku dwudziestu ośmiu lat. Rude włosy. Zielone oczy.' Więc oficjalnie jej oczy były zielone. "ИДАКС-20. Klasa P.' pracowała w dziale naukowym i była bardzo solidna. Gdy ją czytałem, studiowała moja twarz. Wiedziała, że czytam, ale nadal wyglądała na przerażonego.
  
  
  — Dobrze, odłóż to. Jej wskazał na długopis. Nie puścił jej, kiedy włożyła ją.
  
  
  — Teraz ty mi ufasz? Jej głos wciąż był zbyt drżącym do sarkazmu.
  
  
  — Nigdy nie pytałem cię, Tara — powiedziałem.
  
  
  Spojrzała na mnie z niedowierzaniem. — Więc po co to wszystko było dobrze?
  
  
  — To nic — powiedziałem. "Po prostu, kiedy pracuję z kobietą, wolę wiedzieć, że ja nie pracuję na nie. Nie byłem pewien, czy o tym wiedziałeś.
  
  
  Poszedłem do wyjścia. Wzięła swoje rzeczy i w milczeniu podążyła za mną. Kiedy przeszliśmy przez hol, jej, odwrócił się do niej. "Powiedz mi, portier, aby taksówkę. Jej spotkamy się przy wejściu dzień przez kilka minut.
  
  
  Rzuciła oficjalnie zielone oczy i odeszła.
  
  
  — Dwie paczki Lucky strike" — powiedziałem. Teraz jej gilles w kosztach pana Johna Stuarta.
  
  
  Dziewczyna za ladą przez jakiś czas patrzyła na mnie, a następnie wyciągnęła do mnie obie paczki. Ona pokręciła głową.
  
  
  I zapytała. - 'Kim jesteś?' — Jakiś мазохисты?
  
  
  
  
  Rozdział 2
  
  
  
  
  Jeśli chcesz wiedzieć, dlaczego to robię, pozwól mi powiedzieć, że robię to nie z powodu pieniędzy. Jeśli byłeś bezrobotnym w ciągu szóstego miesięcy w poprzednim roku, prawdopodobnie zarobił więcej, niż jej; I to nie licząc twojego zasiłku dla bezrobotnych. Jeśli chcesz wiedzieć, dlaczego to robię, to muszę powiedzieć, że prawdziwa przyczyna - patriotyzm. Oczywiście, to zawsze może być prawdą. Ale jeśli umieścić mnie na ławie oskarżonych, i chcesz prawdy i tylko prawdy, jej muszę dodać, że w Nassau było 40 stopni, i teraz był na plaży z różowym piaskiem w pobliżu jednego na całym najlepszych ciał w jednym z najbardziej małe bikini na świecie. U tej dziewczyny było wszystko. Aż do ee wyrostka robaczkowego. Tara Bennett została doskonale przedstawiona. Odyna d siedemdziesiąt pięć; kremowe ciało. Półtora wokół którego były nogi... była bodaj czy nie najpiękniejszą dziewczyną, dla której ją kiedykolwiek zatrzymywał swój wygląd. I miałem takie poczucie, że jeśli ją poprawnie разыграю swoje karty, to nie tylko moje oczy będą na niej mieszkać.
  
  
  Jak czytamy, to wyszło na korzyść. Ale nie sądzę, że to uczyniło mnie mniej patriotyczny. Wczoraj wieczorem ją dostałem wiadomość od dworca Kolejowego Firmy, w którym stwierdzono: "Nie opuszczaj głowy, wszystko na spokojnie". Powiedział mi, że skontaktuje się ze mną, kiedy przyjdzie na to czas. Do nich fretki, będziemy po prostu musieli zachowywać się jak zwykła amerykańska para na wakacjach. Oznacza to, że jeśli jej to robił, że aż jedliśmy, nam nie wolno było mówić nam o nic, ale jak - na głos - o tym, czy można się kąpać, czy nie.
  
  
  Zostawił ją Opakowania w pokoju, przypominając sobie, że jest Linda, a jej pan John Stewart, i wyszedł, aby zrobić dobre zdjęcie. Jej nienawidzę wyspa picie, i wyspiarskich barmani szanowali mnie za to. To bezpłatny wskazówka: zarezerwuj caribbean temblaku, i będą cię ignorować. Zamów czysty whisky i zapewniają wszystkie potrzebne informacje.
  
  
  Jej hotel dowiedzieć się lokalna opinia o strzelaniu. Jej dostał to, że hotel. Wtajemniczeni twierdzili, że to był tylko brudny biznes. Chen-czy nie był z wyspy, a nie był turystą. W każdym razie, nie był psychicznie niezrównoważonego. Kiedy po raz pierwszy odwiedził miasto, jest dość mocno rozczarował w nen, ale po tym, on po prostu zniknął. Działo się coś sprośnego.
  
  
  Gdy wrócił do naszego pokoju, on nie poszedł do sypialni. Jej zdjął ubranie i wyciskaniu spać na kanapie. Jest to kolejny bezpłatny wskazówka: nic tak nie kręci kobiety gdy facet, który wyraźnie nie ma na nią apetyt.
  
  
  Jej zapalił papierosa i spojrzał na Tarę. Spała na plaży. Zastanawiałem się, czy ona spała ostatniej nocy. Ale nie chciałem kontynuować tę myśl. To było wszystko, co robiła, oczywiście, to miło było też.
  
  
  — Panie Stewart? Był to goniec hotelowy. Jej trzymał dłoń nad oczami, przeciwko słońca. "W porcie jest pan, który chce z tobą porozmawiać". To będzie Gar. Oczywiście, na ten uniknąć ludzi w hotelu. Jej, skinął głową i poszedł za nim. Przyjechaliśmy w wątku plaży z różowym piaskiem, na początku krętej kamienistym szlakiem. "Musisz przejść tutaj," powiedział. — Możesz wrócić tu. Cię nie wpuszczą przez przedsionek w kostiumie kąpielowym.
  
  
  — Dziękuję — powiedziałem.
  
  
  — Głosować na tej ścieżce. Z drugiej strony są schody w dół.
  
  
  - Tak — powiedziałem. Ją rozumiem, dlaczego on się wahał, ale zaproponował emu papierosa zamiast napiwku. "Do zobaczenia później" — powiedziałem, z widokiem urlopowicz: "Możesz dostać swoje napiwki jutro". Myśleliśmy, że pan Stuart był bardzo hojny człowiek, jest w rzeczywistości?
  
  
  Poszedłem ścieżką, prowadzącą do portu. Widok był wyjątkowy. Dalej, tam, gdzie wyspa изгибался, górowały zielone tropikalne wzgórza, otoczone wąską różowym obramowaniem. Po lewej stronie była ściana wokół różowego kamienia z żyłkami ciemno-czerwonego darń, jak oni łapówki, które uzyskuje się, gdy na nie wkładasz dziesięć żółto-brązowych kulek. Z drugiej strony, około siedmiu metrów pode mną, leżąc wody, блестевшая, jak szafir na słońce. Co by to było, to na pewno nie był krótszy sposób. Port został jeszcze trzysta metrów, i jej nie podszedł lizanie.
  
  
  Gdyby jej nie usłyszał gromkie tego głazu, na ułamek sekundy przed tym, jak dotarł do mnie, jej byłby dużym płaskim блином zamiast Колодезный około szóstej metrów średnicy. On nie jest po prostu spadł, popchnęli-ego. Jej, podbiegł i przytulił się do kamiennej jęczeć. Głaz uderzył w boczną drogę i jeszcze bardziej pogrążył się w wodzie. Jej pozostał na miejscu i słuchał. Ktokolwiek to był, miał przewagę. Mógł mnie obserwować z góry. Musiałem patrzeć tylko na wąski chodnik i wodę na siedem metrów poniżej. Ostre kamienie na dnie błyszczały, jak ostre zęby w похотливом ustach.
  
  
  'Co?' Ją usłyszał che-szeptem. Nie było harvard edukacji, aby zrozumieć, że ih dwoje. Nie to, że to objawienie mi bardzo pomogło. Jej dosłownie stał plecami do jęczał i był nagi. Zamiast broni jej mógł dostać tylko paczkę papierosów i pudełko zapałek. Obok mnie nie było nawet kamieni. Jej zwinęła się w kłębek u ściany. Jeśli jej schodził, musiałem iść szlakiem. Nie przez wodę, spodziewając się, że mnie zastrzelą.
  
  
  Inny facet, prawdopodobnie, skinął głową w reumatyzmu, bo do tej pory ataków nie było słychać nasze głosy. O mój boże, on był wielki. Jedna tona cegieł. Pełna tysiąc kilogramów. Jakby mnie przejechał czołg "Pantera".
  
  
  Natknęliśmy się na wąskiej kamienistej ścieżce, i wpadł na mnie rękami wielkości szynki, rozbijając mi się w plecy. Nie miałem sił znieść ten cios. Najlepsze, co mogłem zrobić, to spróbować oprzeć. Jej próbował umieścić ego każdego plemienia, ale odwrócił się i złapał uderzenie ciężkim mięśniami uda. Nie do końca miażdżący cios.
  
  
  Nie mogłem pozbyć się tego drania. On dosłownie wsadził do mnie, jak jedna wielka beczka z klejem. Chwycił się rękami za gardło, i wydawało się, że nie było nic. Moja prawa ręka była zaciśnięta gdzieś pod nami. Wszystko, co mogłem zrobić, to uderzyć ego palcami lewej ręki po oczach. Jej nie kochał to robić, ale z tej odległości nie mógł chybić. Jej, poczuł, jak coś zmieniło się w marmolady pod moimi paznokciami, i wydał nieludzkie dźwięk strachu. On zsunął się ze mnie i opadł na kolana. Między moimi palcami sączyła się krew. Ponownie wstał.
  
  
  Pierwsza runda, ale najlepsze było jeszcze przed nami.
  
  
  Mój następny przeciwnik już czekał. Jest cicho stał nieco dalej szlakiem, z rewolwerem kaliber 45 z tłumikiem, skierowanym mi w życiu.
  
  
  Najlepiej wyglądał na Wielkanoc w swoim białym garniturze. biała koszula i biały krawat. Ponadto, było jasne, że nie chciał się poplamić krwią ego. Dobra para, te dwoje. Ten stereotyp dandy z bezbarwnymi oczami i tota były mistrz wagi ciężkiej kolorowo. A potem Nick Carter do swoich fioletowych kąpielówkach. Ciężko dysząc, jej stał tam, przesuwając ręką po głębokie nacięcia na przeprowadzone obliczenia. Ex-mistrz spadł, wyprzedzając mnie na kilka metrów w drodze.
  
  
  Blondyn zrobił mi komplement. — Więc, panie Carter, widzę, jesteś rozsądny. Można, oczywiście, wiesz, że byłoby to bardzo głupie próbować rzucić się na mnie?
  
  
  On na pewno był brytyjczykiem. Słowa uciekły mu wokół szyi z znajomym ckliwa akcentem.
  
  
  — Tak, oczywiście — powiedziałem. "Moja mama nauczyła mnie nigdy nie kłócić się z uzbrojonym człowiekiem. Jeśli jest poza zasięgiem.
  
  
  — Bardzo szkoda, że nie pozwolił temu валуну spaść na ciebie. Byłoby ценымногие ładniejszy. "Amerykański turysta zabity przez spadającą skałą". Żaden przekręt, żadnych trudnych pytań. Żadnego skomplikowanego planu na pozbycie się ciała.
  
  
  — Słuchaj — powiedziałem. — Jej nam w żadnym wypadku nie chcę być ciężarem. Dlaczego po prostu nie zrobić sobie przerwę?
  
  
  On się zaśmiał. Dokładniej, jest on zarżał. Ego pistolet nadal był skierowany prosto mi w życiu. "Ach," rzekł, już zostawili mi jedno ciało, od którego należy się pozbyć. Dwa ciała naprawdę trochę większy problem.
  
  
  Jej powiedział. — Dwa ciała? Twój eks-mistrz nie żyje. On po prostu nigdy więcej nie będzie w stanie haftować. — Kane, — wskazał na jeszcze martwe ciało, — już nie potrzebuję. Ale jeśli się nad tym zastanowić — on machnął palcami, jak profesor komediowego kina w college ' u — i nie ma postrzał, i ego śmierć może być spowodowany spadkiem. On uśmiechnął się z zadowoleniem. "Myślę, że Kane spadnie. Są brudne skały pod wodą.
  
  
  Ego uśmiech stał się szerszy. Ten gad jest naprawdę działał mi na nerwy. W moim zawodzie morderstwo wchodzi w zakres moich obowiązków. Jej pomyślałem, że byłoby rozsądne, aby po prostu pozwolić mu było mówić. Jest to zapisane w czas, aż jej próbował zrozumieć, co z nim zrobić. Sieci-problem polegał na tym, że ja jeszcze nic nie wymyśliłem. Już mogłem sobie wyobrazić kiosk reportaż o sobie: "Киллмастер zniszczony Odważny Дааном". Mi się zupełnie nie podobało mi się to.
  
  
  To nie była najgorsza sytuacja, w której jej kiedykolwiek był, ale to nam nie mówiła. Był w pięciu metrów ode mnie, w ręku miał broń. Był poza moim zasięgiem, ale byłem na jego celowniku.
  
  
  Za mną ścieżka szła otwarcie, jak strzała. Na prawo ode mnie wysokie skały. Woda po lewej stronie. Między nami ślepy полуотключенный giganta. który mógłby zabić mnie nie zobaczył, gdyby mógł. Gdyby ta gogli nie trafiła do mnie pierwszego. Ale może jej jednak mogę jakoś korzystać z tego Kane ' a. Powinien był o tym pomyśleć. Trzeba było czasu.
  
  
  — I jak masz zamiar pozbyć się mojego ciała? Jej zakładam, że w nen będą dziury po kulach".
  
  
  W reumatyzmu wdał się w wewnętrzny minutę камзолы i wyciągnął misternie wykonaną dużą flaszkę z whisky. Podniósł srebrną pokrywę kciukiem.
  
  
  Jej nie rozumiem.
  
  
  Znowu zarżał. — Nie ma whisky, Carter. Benzyna. W skale za zakrętem jest jaskinia. Kane rozwiódł się tam ognisko.
  
  
  "Używać mnie jako drewno".
  
  
  "Głos jest". Jest ciężko westchnął. — Myślę, że teraz będę musiał zrobić to samemu. Mam nadzieję, Chen-czy podziękuje prawidłowo".
  
  
  Jej pragnął pewnych informacji. — Dlaczego po prostu nie czekać, aż zrobi to sam?
  
  
  Jej z przyjemnością. Ale on nie wyjdzie za więzienia do jutrzejszej nocy. I nikt nie mógł cię znaleźć tutaj wcześniej.
  
  
  Głos tak. Planowali ego ucieczka. Hawke znowu miał rację. Ale jaki związek ten gad miał do tego? Kane zatrzymał się i wydał cichy jęk. Jej zrobił krok do mu.
  
  
  — Odsuń Się, Carter. Blondyn zrobił szybki krok do przodu, wyciągając przed siebie pistolet. Włożył flaszkę z benzyną temu, w minutę, nie zapominając założyć pokrywę. Бензиновое plama растеклось na ego kurtce. On tego nie zauważył.
  
  
  Kane znowu cicho jęknął. Jej, spojrzał na niego z góry na dół. Nagle ją zobaczył wyjście. Jej zrobił jeszcze jeden krok do przodu. Blondyn też. — Temu — powiedział z gwałtownym ruchem ręki.
  
  
  "Chcesz, aby Kane się obudził? Z nim trudno będzie poradzić sobie, gdy przyjdzie do siebie. Jej mogę zabić ego za jednym zamachem.
  
  
  — I dlaczego chcesz być tak przydatny?
  
  
  — Cześć — powiedziałem. "Jeśli będę musiał umrzeć, chcę ją zabrać ze sobą przynajmniej jednego, wokół was. Celowo ją, podszedł do ciała Kane ' a. To sprawiło, że trochę mnie liże. Być może nie dostatecznie blisko, ale to powinno wystarczyć. Na razie nie ...
  
  
  Jej, pochylił się do tego, co pozostało z twarzy Kane ' a i chwycił swoją broń niewidzialną ręką. Kane wydał dźwięk, najbardziej podobny do "Гааа".
  
  
  — Jezus Chrystus — powiedziałem, ponownie szybko wstając. — Myślę, że co do niego jakiś plan.
  
  
  'Co?' Витманс trochę wystąpił do przodu, aby lepiej mnie zrozumieć. — Plan — go powtórzyć. "Планье lub рибель".
  
  
  Znów podszedł trochę zagrywek, aby zrozumieć moje niewyraźne słowa. Głos wtedy na nią i zabrał się do dzieła. Kliknięcie kciuka ją zapalił pudełko zapałek i rzucił go w ego nasączone benzyną kurtkę. Od razu zapaliła się. Rzucił broń i próbował ugasić płomienie, ale to nie zadziałało. Ogień szybko rozprzestrzenił się. On skakał i wił, krzycząc, jak paląca się marionetką. - 'Pomóż mi. Boże, pomóż mi. Proszę.'
  
  
  Jej, spojrzał na niego i wzruszył ramionami. "Jeśli nie podoba ci się ogień, w pobliżu jest woda".
  
  
  Jej, odwrócił się i poszedł z powrotem na ścieżce do blado-różowego plaży.
  
  
  
  
  Rozdział 3
  
  
  
  
  Tara zniknęła. Prawdopodobnie ona już poszła na górę do swojego pokoju. Jej był cały w siniakach i krwi, i musiałam wziąć kąpiel. I się napić. I coś jeszcze. Najpierw muszę uporać się z tą sprawą.
  
  
  Znalazłem ego w kuchni w restauracji i w domu, przy basenie. On-el-burger z dodatkami, chwycił jej ego za kołnierz i uderzył go w szczękę. Kucharz, który pracował na grilla, zrozumiał i wyszedł.
  
  
  — Więc, lolly, ile ci za to płacą?
  
  
  W reumatyzmu sięgnął po swój мясницким nożem. To było złe. Okazało się, głowa plecami do jęczeć, i oba nadgarstki były zaciśnięte. Jej odwrócił ih nieco dalej, po prostu aby być pewnym.
  
  
  "Hej, człowieku, nie jesteś w porządku? Puść mnie.' Ego nazywał się Carlo. To było napisane na jego mundurze.
  
  
  — Nie, dopóki nie powiesz mi, kto to był, Carlo. Kto ci zapłacił za to, że pozwoliłeś mi iść on drogi do wieczności?
  
  
  — Puść — powiedział. Jej wzmocnił uścisk i lekko uderzył go kolanem w życiu. On jęknął. 'Jej, przysięgam. Nie wiem, kto to jest.
  
  
  — Mówią, Że Carlo. Był ubrany w białe?
  
  
  'Nie. Człowiek w białym... — nagle zatrzymał się.
  
  
  — Kto to był, Carlo? Jego zaklinował ego w ścianę.
  
  
  — Idź do diabła — powiedział.
  
  
  Jej pociągnął ego najbliżej grilla. Mięso брызнуло tłuszczem. Jej pchnął ego głowę w dół, aby mógł zajrzeć w kratkę i wyobrazić sobie, jak będzie wyglądać ego gola później. — Bb-бэнгл, — powiedział on. "Chrześcijański Бангель".
  
  
  "Piękny Chrześcijański. A ten, kto cię przysłał?
  
  
  — Nie wiem — zakwilił on. 'Jej, przysięgam. Nie wiem.'
  
  
  Jej odejść ego i zrobił krok do tyłu. Najprawdopodobniej on już nie zrobi niepokoju. — Więc powiedz mi, jak wyglądał.
  
  
  Opadł z powrotem na fotel. — Duży facet — powiedział. 'Chińczyk. Ale bardzo duży. W jakimś szalonym kolorze szarym.
  
  
  Nigdy wcześniej nie widziałem.
  
  
  "I ten Бангель, gdzie go mogę znaleźć ego?"
  
  
  On zaskoczony spojrzał na mnie. Jej, odwrócił się do niego z poważnym wyrazem twarzy. On się nas bał się mi powiedzieć, że on również nie bał się powiedzieć mi to.
  
  
  — To dwoje w hotelu "Grenada".
  
  
  Senator został zastrzelony w kasynie Grenada. Przynajmniej dwa kawałki układanki już przyszli, i zastanawiałem się, jak to wszystko będzie wyglądać. — Co jeszcze wiesz?
  
  
  'Nic więcej. Proszę. Nic z tych rzeczy.'
  
  
  — Dobrze — powiedziałem. Nie podoba mi się dręczyć перепуганного małego faceta. Co jeszcze trzeba wiedzieć, jej spróbuję dowiedzieć się w inny sposób. Jej, odwrócił się, aby odejść, ale chciał dowiedzieć się jeszcze coś.
  
  
  "Przy okazji." Jej, odwrócił się. "Ile zapłacił ci za to, żebyś usuwali to miła wiadomość?"
  
  
  On przetarł nadgarstka. "Piętnaście".
  
  
  — To on cię обмануал. Jej płacę dwadzieścia.
  
  
  — Nick, to ty? Była dusza.
  
  
  Jej powiedział. - "Nie, "Brudny gwałciciel".
  
  
  — Nie rozumiem cię — zawołała. 'Zaczekaj chwilę.'
  
  
  Jej celle na łóżko. Drzwi otworzyły się i pojawiła się w klubach para, jej włosy wiły się w duszy. Było na niej długa, biała махровое płaszcz. Zastanawiałem się, dlaczego ja zawsze myśleli czarne koronki tak seksownego. "Gar dzwonił..." zatrzymała się i spojrzała na mnie. "Mój boże, mój Nick. Co się stało?' Spieszyła się do mnie, jak ognisty-biały anioł.
  
  
  — Uderzyłem w drzwi — powiedziałem.
  
  
  Jej oczy zeskanowany skaleczenia i siniaki na plecach. — Okropnie wyglądasz — powiedziała.
  
  
  — To musisz zobaczyć te drzwi.
  
  
  Westchnęła. "Siedź do głosowania". Zniknęła i po kilku chwilach wróciła z ciepłą ściereczką i miską z wodą. "Jak mówią w filmach — to może zaszkodzić".
  
  
  "I, jak to się mówi w filmie — jej połknąć kulę. Co to było z Gahr?
  
  
  — On chce zjeść z nami kolację dziś wieczorem. W osiem godzin w kawiarni "Martynika". Należała ona do moich plecach, prawie czule. — Opowiesz mi o tym dniu?
  
  
  "To była pułapka. Przyjaciele Chen-czy wiedzą, że jestem w mieście. Ale ja nie wiem, skąd oni to wiedzą. Jej, odwrócił się do niej i złapał jej spojrzenie. Spojrzała dotyczy i starała się to ukryć. Jej mówiłem, kochanie. Ta gra nie jest dla kobiet". Powinien był się domyślić, że to zdenerwuje, ale ostrożnie pociągnął ją z powrotem na łóżko. — Spójrz — powiedziałem. "Jestem pewien, że znasz swoje rzemiosło, czym by ono było, ale co by to było, jej, pewny, że to nie jest walka wręcz. To wszystko, co miałem na myśli.
  
  
  Spojrzała w dół i westchnęła. "Jestem wyszkolony agent i mogę bardzo dobrze o siebie zadbać". To brzmiało jak głos wyszkolonego agenta, ale sensu większego nie mają, jak źle wykładany folia: nie odpowiadało zdjęciu. Słońce dało hej, cienka mgła piegi, które zrobili jej młodej, niewinnej i bardzo kruche. Tak i było. Wziął ją na ręce. Wydawała się mała i ciepłej. Z nach zapach cytryny, a ona dokonywana z radością otwartymi ustami. Jej spędził palcami po jej nosa. — Masz piegi — powiedziałem.
  
  
  "Ale, przynajmniej ja nie обгораю na słońce" — uśmiechnęła się i ona. "Większość blondynki обгорают".
  
  
  To mi coś przypomniało. Jej chwycił telefon. Daj mi na policję. — powiedział jej operatora. Telefonicznie odpowiedział policjant wysp Bahama. — Do portu w hotelu "Paradise" jest kamienista ścieżka. Ty to wiesz?' On to wiedział. Około pół godziny temu ją zobaczyłem płomienie. Wyglądało na to, że jakieś chłopcy grają z ogniem. Myślę, że lepiej spojrzeć tam. Sierżant zrozumiałem, i rozłączył się.
  
  
  "A teraz, dla nas..." znów odwrócił się do Zbiorników. "Nie powinniśmy się spotykać z Gahr do ośmiu godzin..."
  
  
  "Słuchaj, Nick". Wydawała się niespokojna. "Myślę, że mamy zadanie, i..." ona zachwiała się... przerwałem jej i kontynuował swoje zdanie. — To daje nam czas, najpierw wykonać zadanie. Jej stylu, by zajrzeć w to kasyno Grenady.
  
  
  Wydawało mi się, że widziałem rozczarowanie w jej oczach.
  
  
  Ją, wszedł do łazienki, aby wziąć prysznic. Włączyła radio. Jej, patrzył na siebie w lustrze w łazience i zastanawiał się, dlaczego u mnie do tej pory fretki nie ma jednego siwego włosa. W radiu była "The One Note Samba" do tej fretki, podczas gdy muzyki nie wycięto dla "ważnego produkcji terenie morza barentsa".
  
  
  Senator Paul Линдейл był martwy.
  
  
  Ciało senator znaleźli się na progu ego domu. Prawdopodobnie wypadł przez okno swojego gabinetu na dziesiątym piętrze. Oczywiście, myśleli, że to był wypadek.
  
  
  
  
  Rozdział 4
  
  
  
  
  Zawsze trzy godziny w nocy, w ciemnościach, kasyno. Każda godzina, każdy dzień, w każdą pogodę zawsze trzy godziny w nocy. O zmęczonych kobiet i mężczyzn z поникшими głowami, склонившимися nad stołami i z wrzaskiem: "Chodź, kochanie", gram w karty i kości. To prawie orkiestrowa kompozycja. W rogu znajdowała się błona sekcja, która zajmuje się отбивала rytm bębnów automatów do gier i od czasu do czasu talerze wypłat: pięćdziesiąt kul w ćwiartki. Przestrzeń staje się coraz ciszej, w miarę wzrostu cen rozrywka. Na przykład, dla craps-stoły słychać, jak spada kręgiel, zwłaszcza gdy stawką dziesięć tysięcy dolarów.
  
  
  Kasyno Grenady niczym się nie różniła. Jej wymieniłeś czek na pięćdziesiąt dolarów — John Stewart na pewno nie stahl grać na więcej, bo jedynym sposobem, aby przejść przez kasyno, to poruszać się w trakcie gry. Jej, widziałem, jak Tara patrzyła, jak początkujący kończą na jednym z te rzeczy jednorękich morderców, których набивали monetach. Potem принюхались, ale nic nie zrozumieli.
  
  
  Rozstaliśmy się, aby śledzić dwa najbardziej prawdopodobne chwile. Tara grał w ruletkę z chińskim stickman, a jej sel, aby krzesła do gry w blackjacka, do których senator robił swoje wygrane i przegrane.
  
  
  U mnie w pierwszym rozdaniu dwadzieścia jeden, jak i pierwszej początku drugiej. Jej umieścić żetony na trzeciej rundzie, ale sprzedawca mnie zatrzymał. W żetonach brakowało litera G Grenady. Powiedział mi przypisać ih z powrotem do kasy. Były to nowe chipy, powiedział. U nich była ta trudność wcześniej tego samego dnia.
  
  
  U mnie już były pewne trudności, i tym razem jej nie stahl ryzykować. Tym razem jej był uzbrojony. Jej, podszedł do kasy. Gorąco przeprosił i podał mi inne żetony, które dzięki uprzejmości wsunął mi w rękę.
  
  
  Pięć sekund później jej był zupełnie oszołomiony.
  
  
  Nie wiem, co mi dali, ale musi być, to był bełkot. Gdy otworzył oczy, i na zawsze mną ugięły dwa Chen-czy z dwoma brodawki środku dwóch лбов. Ale jeśli oni tam byli, to wyparowali, bo kiedy ją wreszcie przyszedł do siebie, ih obu już nie było. Jak i mojego pistoletu: Wilhelmina odeszła z innym mężczyzną. Tym razem z chińczykiem. Siedział naprzeciwko mnie w pokoju i uśmiechał się do mnie. To była mała, прокуренная, dźwiękoszczelna sala, podobno do masażu krasnojarsk, który zajmował się swoimi sprawami i rozdawał żetony. Oprócz ludzi z moim pistoletem w pokoju było jeszcze sześć osób, i nikt nie śmiał się, z wyjątkiem człowieka z moim pistoletem.
  
  
  "Witamy na naszym skromnym spotkaniu. On się wszystkim skłonił głową. Hef był niskim, dobrze schowaną mężczyzna, ubrany w elegancki jedwabny garnitur. Pozwólcie, że się przedstawię. Nazywam się Lin, Lin Qin.
  
  
  "Panie Qin". Jej też skinął głową.
  
  
  — Panie Lin, — poprawił go. Nazwisko zawsze jest wymieniona jako pierwsza.
  
  
  Cała ta uprzejmość była zbyt miła. Jej zastanawiał się, czy spowoduje on mnie na pojedynek na widełkach. "Nas smuci, — kontynuował — że musieliśmy prosić o twojej obecności w naszym małym spotkaniu w takiej, powiedzmy, ostry sposób. Ale pamiętaj, że się honorowym gościem.
  
  
  Jej popatrzył koło kamiennych twarzy. "Gut, chłopaki, to by nas nie opuścił tego".
  
  
  Śmiejąc się, Lin odwrócił się do reszty. "Panie Carter żartuje — powiedział im.
  
  
  Oni nadal nie śmiali się.
  
  
  "No cóż — on wzruszył ramionami — jak widzicie, moi towarzysze nie inny żartów panowie między sobą. Wolą od razu przejść do bardziej ważnych sprawach. Wziął papierosa i postukał nią w tylnej części papierośnicy, jadalnia, ozdobiona złotym onyksem. Odyna z ego wspólników skoczył, aby dać ognia. W pokoju rozprzestrzenił się słaby słodki zapach. — O, to było niegrzeczne z mojej strony. On podał mi słuchawkę. — Papierosa, panie Carter?
  
  
  Ją, potrząsnął głową. Jej zastanawiał się, dlaczego tak mnie to obchodzi ta bzdura o Johna Stuarta. Moje imię wydawało się najbardziej strzeżoną tajemnicą w tym mieście. "Przypuszczam, że nie bardzo by pomogło, gdyby jej powiedział, że nie znalazłeś tego mężczyznę, i że mam na imię John Stuart?"
  
  
  Lin podniósł jedną brew. "Przepraszam, panie Carter.
  
  
  Odyna w spotkają swoich starych wrogów - nasz stary jeszcze. Zobaczył swój przyjazd na lotnisko i poinformował o tym panu Бангелу. On wygodnie rozparł się wygodnie w fotelu. — Gdy mówimy o naszym byłym pracodawcy, — zawahał się na papierosie. — Rozumiem, że słyszałeś o ego wczesnej śmierci?
  
  
  Tak, tragiczne, powiedziałem. "Aby być zabranych głosować tak, w rozkwicie młodości".
  
  
  Faktycznie. Uśmiech wrócił. "Ale, być może, nieodpowiednia tragedii. Widzisz, niektóre wokół nas były nie zgadzasz się z tym, jak pan Бэнгель prowadził interesy, a teraz, kiedy ją objął w posiadanie, te różnice znikną. Zwrócił się z listem do reszty, "jest nie z tego świata".
  
  
  Teraz oni się zaśmiali. Pojawiło się jeszcze kilka papierosów i zapłonął. Jej zaczął przedstawiać naturę ih del. Słodki zapach sukcesu wypełnia pokój.
  
  
  — A teraz, panie Carter, jesteśmy gotowi wykonać państwu ofertę. Nie musimy. Ale i twoja natychmiastowa śmierć bez naszych poszukiwań nie przyniesie nam żadnych korzyści.
  
  
  Uderzyło mnie, że Бангель nie zauważyłem tego korzyści. Znalazłem to sprzeczność dość dziwne.
  
  
  Zapytał ją. — Co to za zaleta?
  
  
  Pięć procent. Pięć procent od zysku. Jest to dobra oferta. Ale nie czekaj milionów. Detaliczna cena heroiny ценымногие wyższa niż cena, jaką otrzymujemy za niego".
  
  
  'I reszta?' Jej, spojrzał na jego papierośnicę. 'Trawa. Hash?
  
  
  — Oczywiście, pięć procent całkowitej kwoty. On znowu się uśmiechnął. A drugie, jak mówisz, nie mam zielonego pojęcia... To u nas prosić o opium.
  
  
  "Ty nosisz ego tutaj, w mieście Nassau, i sami переправляете przemytem w Stany Zjednoczone". Jej zrobił to jak aplikacja; nie tak, jak korkociąg.
  
  
  On skinął głową. Ale z pewnością już to wiesz. W przeciwnym razie z panem Бангелем, — on nie, nie stali by się spierać.
  
  
  Ostatnia утвержение mnie uderzyło. Zaproponował mi umowę, jak gdyby jej był agentem dea, i jakby Бангель miałem do czynienia tylko z narkotykami. Cóż, może to było tak. Może być, ten Chan-czy był tylko członkiem наркосиндиката. Może on po prostu był tak haju, że emu okazję pomóc senatora USA. Być może to wszystko było jednym wielkim szalony zbieg okoliczności. Lub, być może, Lin hotel, aby ją tak myślałem.
  
  
  Jej, widzę, że się wahasz, panie Carter. Warto skonsultować się z hema-ktoś, przed podjęciem ostatecznej decyzji. u-u! Skinął głową mężczyzny, siedzącego na dzień.
  
  
  Chu wstał i otworzył drzwi.
  
  
  Tara.
  
  
  Jej nadgarstki były związane razem, sukienka zostało przerwane, a włosy rosły podczas walki. Włosy, które ją widział, jak ona delikatnie położyłam i przebiła przed wyjazdem. Głęboko nieszczęśliwa spojrzała na mnie, tylko na mnie.
  
  
  'Przepraszam.'
  
  
  Dwaj mężczyźni trzymali ją. Po jednym z każdej strony. Obaj mieli pistolety maszynowe Ściana; krótkie, lekkie brytyjskie pistolety, które mogą sprawić, że pięć strzałów na minutę. Instynktownie ją, podszedł do niej. Puścili ją i podniósł broń, kiedy Usłyszał i jeszcze jeden mężczyzna podszedł, aby mnie złapać. Tylko że popełnili błąd. Musi być, przestali mnie przeszukać, kiedy znaleźli broń.
  
  
  Krótkim ruchem przeniósł jej sztylet w dłoni tak, aby wystawała tylko ostrzem. Usłyszał pierwszy dotarł do mnie i wbił swój sztylet emu do składania dolara. Ego usta otwarte, a on umarł z zaskoczenia. To stało się tak szybko — i tak bez widocznego powodu, że reszta na chwilę stracił czujność. Moment, w którym ją wykorzystał.
  
  
  Poszedłem do Lin Цзину.
  
  
  Jednym machnięciem lewej ręce trzymał ego przed sobą, a następnie zacisnąłem w imadle, przyciągając piętę do ego gardła.
  
  
  Dwa bohatera-avtomatčika zamarli na miejscu. Pozostałe zdezorientowane, pozostał na miejscu. Jej mógł użyć Lena, jako zakładnika, aby wyciągnąć z Opakowania i się stąd. Ale ja nie chciałem tego w ten sposób.
  
  
  — Rozwiąż ją — rozkazał ja.
  
  
  Przez chwilę nikt się nie ruszał. Tylko jej. Jej trącił Lina do przodu, dopóki nie podszedł do jednego wokół strażników Tary. Wymogom ostrza zmusił ją, Lin podnieść podbródek, i ego gardło, обнажилось. — Ma - rozwiąż ją — stwierdził. Strażnik opuścił broń i zrobił, jak emu powiedział.
  
  
  Jej kazał Zbiorników. — Wynoś się stąd.
  
  
  'Ale. Nick . †
  
  
  'Idź!'
  
  
  Podeszła do dnia. Jej kazał Lina się udusić i pchnął ego do strażników, którzy w obawie попятились, kiedy ją chwycił jeden pistolet-karabin i zaczął strzelać. Najpierw trafił do innego strzałka, a potem to było dziecinnie proste.
  
  
  Przez dziesięć sekund było po wszystkim.
  
  
  Jej rzucił broń-karabin i podniósł wilhelminę, tim. Na stoliku w rogu ją zauważyłem małą otwartą skrzynię żetonów. Jej delikatnie wziął jedną wokół nich w rękę i zbadał. Gdzieś z boku tkwiła bardzo mała igła, dwa milimetry długości. Jego złamał układ pół na pół. Wyszła blado-żółty. Wyłączające krople. Żetony, które są używane przeciwko mnie. Jej zamknął pudełko z pokrywką i umieścił ją w minutę. Kto wie. Jeśli gra toczyła się przeciwko tobie, być może mogliby się przydać. Jej przesunął dłonią po włosach, poprawił krawat i na zawsze zamknął drzwi za распавшимся europejską chińczyków Nassau.
  
  
  Jej, spojrzał na zegarek. Spóźniliśmy się na dwadzieścia minut. Do tego czasu, jak dotarliśmy do kawiarni "Мартиник", Stacji już nie było.
  
  
  Ale teraz jej naprawdę czekałem na ten.
  
  
  
  
  Rozdział 5
  
  
  
  
  Jej podrzucił Opakowania do hotelu i poszedł szukać Kolejowy. Zatrzymał się w małym hotelu w pobliżu wybrzeża. Gdy dotarłem tam, tam było pełno policjantów; Karetka, przy pojawieniu sygnał, podpowiedziała mi, że mogę się spóźnić. Okazało się, że jestem w samą porę.
  
  
  Lekarz spojrzał na mnie i beznadziejnie wzruszył ramionami. — Zostało mu tylko kilka minut. Jej niewiele mogę z tym zrobić.
  
  
  Jej, przykucnął obok Gahr. — Jutro wieczorem — wyszeptał.
  
  
  Jej skinął głową. Ją znam. Ucieczka Chen-czy. Jej, słyszałem, jak mój zegar liczy ego życie. Czy to było moje składać dolar? 'Coś jeszcze?'
  
  
  'Powiedział. - "Zostawiłem ci wiadomość. Powiedz Zbiorników..."
  
  
  Głosować jest to. Gar i, być może, pracowali razem nad pięcioma lub sześcioma zadaniami. Był profesjonalistą, tak dobry, jak można sobie życzyć. Jej, myślałem, że zawsze będzie obok. Głosowanie wotum że czerpiesz ze śmiercią. Zostań nieśmiertelnym do ostatniej sekundy.
  
  
  Jej wrócił do swojej машинее i puścił się pędem, jakby prędkość przyspieszyła mój koncepcyjny świat. Ale to nie było tak. Na samym delle, im więcej jej rozpoznawał o tym przypadku, tym mniej ją rozumiał ego. Trzy tego samego chińczyka. Trzy martwych senator otwarte teraz. Kasyna. Zbawienie od śmierci. I Lao Zeng, który był gdzieś w Indochinach. To nie zbiegło się w czasie i nie stykało. Tłem dla tego wszystkiego był CANNES CANNES był oddział zabójców. I gdyby sezon polowań na senatorów otwarty, trzy już zostały zabite, a dziewięćdziesiąt siedem wciąż były żywe. Przy tym tempie, które mieli teraz, w najbliższym czasie zniszczyli cały amerykański system rządów. Powinien był dowiedzieć się, co zamierzają zrobić, aby iść do przodu ih i temu zapobiec. Zostawił wiadomość dla mnie. Czy jest to zarezerwowane dla mnie? On powiedział: "Powiedz Zbiorników Zbiorników Bennet. ID = AX-20. Tara Bennet, uczoną kobietą.
  
  
  Nagle jej się rozzłościł.
  
  
  Tara wiedziała coś, czego nie znałem jej. Na przykład, wiedziała, dlaczego ona była ze mną. I nie z powodu сутоанского dialekty. Kiedy powiedziała mi w tym barze, że jestem takim geniuszem, wiedziała, że nie wystarczy mózgu na tę pracę, a co do mnie... "Mięśnie — powiedziała, to warunek w tym zadaniu. Nagle ją rozumiem, klasyczną kobiecą urazy, AX hotel mnie przyciągnąć tylko z powodu moich sił.
  
  
  Cóż, dziś wieczorem to może się zmienić. Mamy z Nią był dobry i bardzo długą rozmowę. Podobało hej, czy nie. I powiedziała mi prawdę.
  
  
  Ona leżała na łóżku, i święty został wyłączony. 'Nie na zawsze.' — powiedziała, kiedy ją wyciągnął, aby włączyć брылев. Włączyłem брылев. Ee policzku nic ci nie spuchło mały fioletowy flaki wielkości moneta. Podniosła palce, aby zatuszować ego. Czy to boli, czy wokół próżności. Znów wyglądała mała i bezbronna.
  
  
  Jej powiedział: - "Gar nie żyje". "... i myślę, że nadszedł czas, aby powiedzieć mi, na co on umarł".
  
  
  "Gar? O, nie.' Odwróciła głowę, a łzy kręciły się w jej zielone oczy. Prawie spodziewałem się, że łzy będą zielone.
  
  
  "Co on robił?"
  
  
  Spojrzała w moją stronę. — Nie wiem, Nick. Prawo... ja naprawdę nie wiem.
  
  
  — Powiedz, kochanie. Nie pierwsza niegrzeczna kobieta, którą jej wypytuję, i jeśli czasem myślisz, że dam ci pierwszeństwo...
  
  
  — O, Nick. Łzy teraz wylane w pełni sił. Ona wyprostowała się i utknęła twarzą w moją klatkę piersiową. Ja nie odpowiedział.
  
  
  Wzięła się w garść, usiadła i powiedziała szlochając: "powiedziano Mi nie mówić. Mi nie kazał ci powiedzieć — poprawiła się.
  
  
  Nie bez czułości przyłożył palec do рубцу na jej policzku. "Wtedy powiedzmy, że wykopię to wokół ciebie".
  
  
  "Nigdy tego nie zrobisz".
  
  
  Jej, spojrzał na nie. "Mamy inne sposoby". Jej powiedział. Słynna serum prawdy Колодезный, na przykład.
  
  
  — A to? ona zapytała.
  
  
  — A to ... — powiedziałem. Wziął ją na ręce i długo i powoli całował. — Jeszcze — powiedziała. Dał hej, więcej. — Dobrze — powiedziała z westchnieniem. 'Wygrałeś. Amerykanie wylądują na wybrzeżu Normandii.
  
  
  Jej wzmocnił uścisk. — Das weissen jesteś — powiedziałem. Jej, czułem jej piersi. "A co jeszcze, proszę?"
  
  
  Zaczęła się śmiać, i закусила wargę. "Bomba spadnie na Сирохиму".
  
  
  Jej położył rękę za ucho. — Na Сирохиму?
  
  
  "Hiroszima". Teraz oboje się śmiali.
  
  
  "Bardzo ciekawe" — powiedziałem, wyzwalając jej szlafrok, być może, w najlepszej piersi we wszystkich zachodniej półkuli. Lub, być może, najlepsze półkuli zachodniej. "Ach, dziewczyno, dziewczyno. Jesteś naprawdę wspaniała. Ponownie zamknął szlafrok. — Więc, teraz porozmawiamy.
  
  
  "Myślę, że bardziej mi się podoba aktywna część".
  
  
  Ona uśmiechnęła się. — Wiem — powiedziałem. — Ale tak właśnie ją poznam prawdę. Żadnego seksu, dopóki nie powiesz. Moja metoda tortur — brak satysfakcji seksualnej". jej rozluźnił krawat'
  
  
  — Ostrzegam, za godzinę będziesz wściekły.
  
  
  Spojrzała na mnie i trochę nerwowo zachichotała. — Bestia — powiedziała. 'O nie. Słodkie słowa ci nie pomogą. Jej, odchylił się do tyłu i złożył ręce. — Zrobię ci uczciwe oferty. Jeśli nie dasz mi to, co chcę, nie dam ci tego, czego chcesz".
  
  
  Ona zmarszczyła brwi. "Nie ma żadnych wulgaryzmów", — powiedziała ona.
  
  
  "Ach! To część planu. Jeśli nie będziesz mówić szybko, będę jej obrażać cię do upadłego.
  
  
  "Poważnie, Nick. Mam rozkaz...
  
  
  'Poważnie. Tara. Nie obchodziło mnie to. Jej spojrzał hej, otwarcie w oczy. "Po pierwsze, nie lubię ryzykować swojej szyi, jeśli nie znam wszystkich venture capital. Po drugie, nie podoba mi się pomysł, że mi nie ufają. Nigdy jej nie widziałem, aby Hawke coś утаивал ode mnie.
  
  
  — Chodzi, oczywiście, nie w tym, że on ci nie ufa. Jeśli są one komu się nie ufa, to nie ja. Lub, co najmniej, mojej teorii, mam na myśli. On powiedział, że możesz się zatrzymać, jeśli jej powiem ci. Można by pomyśleć, że cały AX oszalał".
  
  
  "Z Gahr i trzema senatorami w trumnie, jest bardzo mało prawdopodobne, że odejdę. Więc dalej. Co to za teoria u ciebie?
  
  
  Ona głęboko westchnęła. "Czy kiedykolwiek słyszałeś o одноклеточной kulturze?"
  
  
  'M-m-m". Biologia... genetyka. Co to jest?'
  
  
  — Cóż, byłeś blisko. To nowy sposób rozmnażania".
  
  
  — Co jest nie tak ze starym?
  
  
  — Posłuchaj — powiedziała. — Ja łamię swoje rozkazy, aby przekazać to. Więc musisz być poważny i słuchać".
  
  
  — Słucham — powiedziałem.
  
  
  "Dzięki procesowi, który nazywają jedną przesiadką komórek, ble przez jądro komórki wokół dojrzałego ciała — z każdej komórki w każdej części ciała — stworzyć nowy organizm, który genetycznie identyczne".'
  
  
  Jej, spojrzał na nie z uśmiechem. 'Powtórzyć.'
  
  
  "Mogli by wyjąć komórkę wokół mojego подстриженного paznokci, umieścić ją w odpowiedniej chemiczną środę, i w rezultacie urodziła się by dziewczyna, która zajmuje się we wszystkich szczegółach wyglądała by dokładnie tak samo, jak jej".
  
  
  — A to się zdarza? - Jej nie ufał niczemu wokół tego.
  
  
  'Tak. To nie jest tajemnicą. Jeśli być dokładnym, w "Time" był artykuł o tym w 1971 roku. Dopóki to było robione tylko z żabami. Przynajmniej... o ile nam wiadomo. Ale Chiny ценымногие wyprzedza nas w wielu rzeczach".
  
  
  'Poczekaj chwilę. Chcesz powiedzieć, że Chan-czy i Charles Bryce — klony, pędy jednej rośliny?
  
  
  Ona nieśmiało skinęła głową. — Mówiłam, że ci się to nie spodoba — powiedziała.
  
  
  'Nie rozumiem. Mam na myśli... dlaczego? Mam na myśli, nawet jeśli jest to możliwe, to i tak nie ma sensu.
  
  
  'Słuchać. Nawet w tym kraju były grupy szkoleniowe. Próbowaliśmy dowiedzieć się, jakich ludzi warto одноклеточно rozmnażać. I jedna wokół powodem, dla którego nie przeprowadzono żadnych badań w tym kierunku, polega na odpowiadaniu na ten korkociąg: najgorszych ludzi. Гитлеров. Ludzi z manią wielkości. Takich ludzi, jak Lao Zeng, na przykład. Zabójca pierwszej klasy.
  
  
  "Dobrze, jest dopuszczalne, Lao Цзэна mnożyć..." pokręciłem głową. Uwierzyć w taką суперфантазию było nie tylko. "Co oni z tego korzystają? Oprócz egoizmu. I co to ma wspólnego z CANNES i tym senatorów? Co to ma wspólnego do tej całej sytuacji z Nassau?
  
  
  Ona pokręciła głową. 'Ja nie wiem. Jej absolutnie nic o tym nie wiem. Wszystko, co wiem, to to, że kopie te morderców pierwszej klasy wyrosną na morderców pierwszej klasy. Będą one wyglądać i myśleć — i zabijać — jak oryginał. I moja teoria jest taka, że KAN wziął materiał Lao Цзена, aby utworzyć oddział czystej krwi morderców".
  
  
  'Wiesz o tym...'
  
  
  "Co za bzdury...?'
  
  
  — Przepraszam, że zapytałem cię o tym.
  
  
  Dokładnie mnie badała. — Myślisz, że zwariowałam?
  
  
  — Oczywiście, myślę, że jesteś szalona. Ale i ją też. Zdrowi mężczyźni leżą śmieci, zastanawiając się, jak pozbyć się chwastów w ogrodzie. A normalne kobiety teraz pakują ich lunchowe. Musisz być szalony, aby pracować w AX".
  
  
  — To moja teoria — powiedziała.
  
  
  "To szaleństwo, ale to nie znaczy, że to nie może być prawda".
  
  
  Westchnęła z ulgą. "Dziękuję, Nick". Następnie uśmiechnęła się. 'Powiedz mi...'
  
  
  Tak.'
  
  
  - Odsunęła włosy z czoła. — Czy ty kiedykolwiek spotkałem normalnych kobiet?
  
  
  'Nie.' Jej powiedział. "Nie w moim typie".
  
  
  — Jaki jest twój typ?
  
  
  Brunetki — powiedziałem. Wydawała się urażona. "Низенькие, grube i bardzo głupie. Chociaż — dodałem — jestem otwarty na wszystko.
  
  
  "Jak otwarty?" — zapytała, rozpinając koszulę.
  
  
  — Bardzo otwarty — powiedziałem, zdejmując jej sukienka. — Świetnie — powiedziała. I to był wątek naszej rozmowy.
  
  
  Jej chcę powiedzieć, że znam kilka kobiet. I jej, myślałem, że już wiem, co najlepsze. Ale chcę powiedzieć, że byłem w błędzie. Tara była czymś innym. Bardzo inna. I bardzo różniła się od tego. Wydaje mi się, że za każdym razem, gdy jakiś nerd próbuje powiedzieć coś takiego w książce, to brzmi, jak szczyt nudy. Ona zawsze "zatacza", ona "wije się", że "przebija" ją, a ona zawsze "wybucha". Zawsze coś takiego brzmi jak zapis борцовского meczu.
  
  
  Tara była inna, i brakuje mi słów do tego. Kazała mi poczuć, jakby ją wynalazł jej ciało, a ono ożyło po raz pierwszy i tylko dla mnie. Była otwarta i niewinna, ona była gorąca jak olej i pogodny. Ona była dziewczyną, a także kobietą. Była pytaniem i odpowiedzią. Była Tarą. I ona była moja. Ją też był inny.
  
  
  Jej, spojrzał na nie. W jej oczach były łzy. "O Mój Boże." Pocałowała mnie w ramię. 'Dziękuję. Dziękuję.'
  
  
  Jej pozwolił, by jego ręce grać przez czerwone chmury. Jej myśleli się rolnikiem kogut, gdyby powiedział: nic, uczucia do siebie. Więc po prostu się zamknął i znów ją pocałował.
  
  
  Byliśmy tak blisko siebie nawzajem, gdy usłyszeliśmy pukanie do drzwi. Jej, wstał z łóżka. Gdyby to była dziewczyna na noc, ona by się znalazła, gdyby nie odpowiedzieli. Ale znowu, może to nie była dziewczyna.
  
  
  Jej owinąłem ręcznik wokół talii, wziął broń i udał się do dnia. Jej uchylił ją.
  
  
  To był obsługa pokojowa. Na wózku była obszerna, драйвовая pm; w komplecie z szampana w srebrnym кулере.
  
  
  Jego stał tam, patrząc na niego, i ciężko wzdychając, nagle bardzo głodny. "Hotel by jej to zamówić — powiedział jej do kelnera — ale, zdaje się, że to pomyłka".
  
  
  On zapytał. — Panie Stewart?
  
  
  'Tak. Jej Stewart.
  
  
  — Panie Kelner Kantor zamówiłem to dla ciebie. Do północy, powiedział. Niespodziankę.'
  
  
  — Dobrze — powiedziałem, kiedy kelner znowu odszedł. Komunikat Kolejowego w sali gdzieś pośrodku jego.
  
  
  — Masz na myśli, jak fasola na torcie na Chrzest?
  
  
  Jej nie mam pojęcia, co mam na myśli, ale Gar powiedział mi, że zostawił wiadomość, i ta eda — wszystko, co on nam pozostawił, więc..." Ją obejrzał fotel, w prosiłem o coś godnego uwagi. Jakiś kawałek papieru. To było z szampanem. Koperta, w środku tylko wizytówka z napisem "pozdrawiam wielkimi literami. Gar napisał też coś, co miało być kodem.
  
  
  M-1 x4 + ?
  
  
  — To straszne — powiedziałem. "To bzdura". Ponownie zbadane ego przesłanie: "Może być, to formuła". Dał kartkę Zbiorników: "Głos. Jesteś naukowcem w rodzinie".
  
  
  Tara zwróciła ego mnie i wzruszyła ramionami. — To nie moja formuła, którą ją znam. M minus 1, pomnożyć przez 4, plus coś". Ona pokręciła głową. — Masz rację, to bzdura.
  
  
  Ponownie spojrzał na mapę. Hej zaczekaj. Ją rozumiem.' Nagle to wszystko miało sens. 'Wiesz, co to znaczy? To znaczy, że miałeś rację.
  
  
  Spojrzała na mnie pustym wzrokiem. — Jaki?
  
  
  "O nich pbx. Patrz.' Ponownie pokazał hej kartę. "To nie M minus 1. To pas M-1. Ml. Kryptonim Lao Zeng. A Ml x 4 równa Ml, pomnożonej przez 4. Istnieją cztery MI. Czterech mężczyzn podobnych do Lao Цзена. Cztery gałęzie. Plus znak zapytania. Plus bóg wie ile jeszcze.
  
  
  Zapobiec błąd, ona odchyliła się na oparcie krzesła. "Jesteś świadkiem historycznej chwili".
  
  
  "O, tak," powiedziałem. "Miałaś rację wcześniej".
  
  
  - Tak — powiedziała. "Ale ja jej nigdy nie żałowała, że miała rację".
  
  
  Powinno być, to była moja dziesiąta papieros. Tak że to było zbyt wiele. Jej rzucił niedopałek przez poręcz balkonu, i patrzył, jak on nose-dive, jak dzielny mały bombowiec. "Żyjemy z honorem i upadamy, jak zgniłe gruszki". Wiatr uniósł się z ciemnej portu; łodzie rybackie na якорях nerwowo kołysały się na falach, jak niecierpliwe dzieci, - obudziłaś je wcześniej rodziców i teraz z niecierpliwością czekające na nowego dnia. Nie mogłem spać. Jej poczekałem, aż Tara sen, nalał sobie trochę szampana i wyszedł na balkon. Tysiące gwiazd i biały księżyc wisiał nad światem prosty wody i plaży. Na chwilę chciałam zapomnieć o tym innym świecie, z ego, ostrymi liniami i krew-краснй. Ten świat morderstw i śmierci, gdzie najpierw strzelać, a potem zadawać pytania.
  
  
  Ale u mnie było bardzo dużo pytań, aby ustawić ih siebie. I teraz odpowiedzi nie można było odłożyć na później. Chan lee był jednym wokół takich pbx. Zabił senator. Teraz ktoś planuje uwolnić Chen-czy wokół więzienia dziś wieczorem. Ale kim był ten "ktoś"? I kiedy to było "dzisiaj"? Tym "hema-to" może być dwanaście osób z granatów ręcznych lub jedna osoba z dobrym planem. A dziś — najdłuższy wyraz. Ono trwa od zachodu słońca aż do następnego świtu. Było coś jeszcze. Lin Ching powiedział, że na mnie jeden "stary wróg". Jaki stary wróg? Miałem tysiąc wrogów. I gdyby był jeszcze na wyspie, mógł po prostu przejść mi drogę. W jakiś sposób miał ją znaleźć odpowiedzi. A do tego "dziś wieczorem".
  
  
  Jej, odwrócił się i spojrzał do środka, na śpiącą tam Pojemników. Księżyc zostały ujęte w szybie dzień; wyglądało to tak, jakby była zawieszona w powietrzu na niebieskim kwartału z księżycem, jak ночником. Ponownie odwrócił wzrok. Też było coś podobnego. U mnie jeszcze była Tara, o której trzeba było się martwić i chronić. Była agentem i starszym pracownikiem naukowym, ale hej, potrzebna mi była moja ochrona. Jeszcze jeden powód, dla którego nie mogłem zasnąć. To byłoby niemożliwe, gdyby nie miałem planu, na przykład, od czego zacząć, aby śledzić te wszystkie "dlaczego".
  
  
  Jej rozpoczął swoje poszukiwania. W szufladzie pisemnej krzesła ją, znalazłem coś, co hotel. Te китчевые ulotki, które zostawiają dla turystów. "Zabawa w Nassau. "Gdzie to wszystko się dzieje?"
  
  
  "Gdzie to wszystko się dzieje?" była mapa wyspy. Wziął ją, aby się przyjrzeć. Znalazłem więzienia. Dobrze. Gdyby jej się w hotelu, aby więzień uciekł, gdzie jej ego wziął? Jej stylu, by wydostać się z wyspy. Tak że ja bym pojechał na wybrzeże. Mały samolot mógł korzystać z plaży, jak pas startowy. Lub jej użył łodzi. Prywatny statek, odpoczywać i uprzywilejowana jachtu. Jej podążył drodze z więzienia do sukni. Sukienka była bardzo, dróg było wiele. Jej wydał na siebie całą wyspę.
  
  
  Kiedy ponownie podniósł wzrok, wygląd się zmienił. Słońce pojawiło się z powodu linii Ziemia, i niebo objęła Matkę-Ziemię znajomo różowym kocem. Rybacy wyszli, wokół swoich domów, na Bay-wymazany i udaliśmy się do swoich statków, пришвартованным przy molo. Kobiety otworzyły swoje liczniki na rynku z wesołymi słomianymi kapeluszami i niesmaczne torbami z morskich muszli. Gdyby jej był Johnem Stuartem, możemy przejść przez ten rynek i jazdy na nartach wodnych na morzu, a następnie lunch w mieście свежепойманным morskim окунем. Gdyby jej był Johnem Stuartem, jej by nie wiedział teraz o nadchodzącym ucieczce Chen-czy, a jeśli bym wiedział, to bym policję, aby temu zapobiec. - Ale Nick Carter pomoże Chen-czy uciec.
  
  
  Zabójca był tylko trybikiem w całej aucie, a jej cały ten samochód; jak to jest miejsce, gdzie się seryjnej produkcji pbx. I jeśli masz szczęście, Chen-czy doprowadzi mnie tam. Gdyby jej tylko mogłem ego uciec. Wszystkich, oprócz mnie.
  
  
  Było sześć godzin rano, a teraz mam jakiś plan. Teraz mogłem zasnąć.
  
  
  
  
  Rozdział 6
  
  
  
  
  Pierwsza zasada: poznaj swojego wroga.
  
  
  Jej skręcił z Интерфилд - road i skierował się w stronę lotniska. Mój stary wróg, przynajmniej według Lin Ching, widziałem, jak przybył na lotnisko. Może być, lotnisko mógłby dać mi wskazówkę. Cóż, to był dziki myślę, że..., ale warto było spróbować.
  
  
  Jej spojrzał osób za ladą. Celnicy. Informacje. Wypożyczalnia samochodów Hertz. Rezerwacja. Nam jeden wokół nich nic mi nie zdementował pojawiające się w mediach doniesienia. Poszedłem do kiosku i kupiłem gazetę. Aby było co robić, gdy jej, myślałem o tym, co robić. W nen nie było nic na temat kasyno Grenady. Cudzoziemcy. Ale nie tak i nie byłby to dziwne. Prawdopodobnie nie są one hotele straszyć turystów. Czy może policja po prostu nie wiedzieli o tym. Może ktoś jeszcze przyszedł wcześniej i posprzątaj ten bałagan. Ktoś jeszcze w tym handlu narkotykami.
  
  
  Lub ktoś wokół innych . Jej sprawdziłem listę ofiar. Бангель zmarł w śmieci. Zaniedbania z papierosem. Ego matka, która mieszkała w Kensington, przeżyła ego. Nic, oprócz dobrego o zmarłych. De mortuis nil nisi bonum. Jej obejrzał okolicy z powodu swojej gazety. W cieniu nie ukrywali się starzy wrogowie.
  
  
  Była jeszcze jedna rzecz, którą mógł jej zrobić. Ładna angielka w BOAC sprawdziłam dla mnie lista pasażerów do poniedziałku wieczór. W poniedziałek wieczorem dotarliśmy w całym Nowym Jorku na 7:30 rano. "Pan Am" poleciał do Miami, w siedem, a brytyjski samolot wokół Londynu przybył do osiem — nie, bez kwartału osiem. Było trochę za wcześnie. Londyn. Jej zastanawiałem się nad tym od jakiegoś czasu. Charles Okun był wrogiem wokół Londynu. Ale nie, oni dostali ego, kiedy nalot na jego laboratorium. Osiem! Vin W! To mógł być on. Carlo, bagażowy / boy hotelowy, powiedział, że człowiek, który zapłacił emu, był wielkim chińczykiem. Ving Taki był pięć stóp wzrostu, agentem KAHN, z siedzibą w Londynie. I jest mało prawdopodobne, że zapomniał, że kiedykolwiek spotkał się ze mną. Przypomnę, że teraz miał трехпалая ręka.
  
  
  'Kochanie.' Ona uśmiechnęła się dziewczyna za barem. "Czy możesz mi powiedzieć, czy pan Ving W tym lotem w poniedziałek w Londynie?"
  
  
  "Przykro mi". Ona nawet wyglądała na bardzo smutną. — Ale obawiam się, że nie mogę dać ci te informacje.
  
  
  — Wiem, że nie możesz — powiedziałem.
  
  
  Jej spojrzał hej, otwarcie w oczy. Spojrzenie numer dwa: ledwo kontrolowany, wrząca pasja.
  
  
  Dała mi informacje. Vin W naprawdę był w tym liście pasażerów. On nie był sam w tym locie. Ego towarzysza podróży na imię Hung Lo.
  
  
  — Jeśli zastanawiasz się, — usłużnie dodała ona, — one zarezerwowane podróż z powrotem do Londynu w dziesięć godzin wieczornych.
  
  
  Jej był tym zainteresowany.
  
  
  Zaryzykowawszy dzwoni do niej w stylu "Grenada". Panie Vin Według został zarejestrowany z nimi. Mój gra hazardowa zaczęła się opłacać. Ale, z drugiej strony, ktoś Hung Lo. Ty też nie możesz cały czas tylko wygrać.
  
  
  Jej, wrócił do hotelu i znalazł Carlo, naszego wspólnego przyjaciela. On by zrozumiał Winy. Powiedział, że emu to, że hotel wiedzieć, i powiedział emu, ile jej za to zapłacę. Doszliśmy do porozumienia.
  
  
  Powiedział, Zbiorników, czego się spodziewać. Myślała, że to będzie zabawne.
  
  
  Go pocałował ją na pożegnanie i wrócił do samochodu.
  
  
  Druga zasada: iść do więzienia. Idźcie otwarcie do więzienia.
  
  
  Ale po drodze jej zatrzymał się na "fajki pokoju", angielskiego producenta cygar w Nassau. Mieli w magazynie mój brzydki marki ze złotym ustnikiem. Jej kazał wysłać do hotelu kilka paczek i zabrał ze sobą kilka opakowań do natychmiastowego użycia.
  
  
  Poszedłem do baru na Бейстрит i zjadł kanapkę i piwo. Potem jeszcze jeden. I jeszcze jedno. I bourbon, aby się rozgrzać. Gdy ją opuścił, jej był pijany i trudził. Jej dyskutował z barmanem z konta. Rzecz w tym, że on miał rację, w końcu. Jej wyszedł w burzliwym, hałaśliwym nastroju, wrócił do samochodu i pojechałem. Jej skręciłem nie w tę stronę, w ulicę jednokierunkową i zasygnalizował nadjeżdżających samochodów. Bardzo podobał mi się dźwięk klaksonu. Jej zaczął zbliżać: "To jest-strona główna-my-nadal-bitwę".
  
  
  Ten policjant pojawił się na Parlament-wymazany. Nie miałem przy sobie dokumentów. On był bardzo miły. On hotel zabrać mnie z powrotem do mojego stylu. Wybacz i zapomnij. Jest hotel, aby jej się spało.
  
  
  Jej uderzył jego ego po brodzie. Również dobry sposób, aby dostać się do więzienia.
  
  
  Więzienie Nassau nie była taka niby zły, jak zwykle. To było niezręcznie, dwupiętrowy murowany na zachodniej stronie wyspy. Miejscowi nazywają ego "hotelem", bo tak to wygląda. Ma do zaoferowania wiele przyrodniczych. Starannie przycięte trawniki i wąskie ogrody. Klienci to w większości składa się z ludzi, отсыпающихся od alkoholu na jedną noc, przypadkowych złodziei i od czasu do czasu lokalnych "kryminalnych maniaków". Do tej pory fretki rasowe zamieszki nie выливались na brutalne przestępstwa. W ten sposób ludzie typu Chen-czy w żaden sposób nie były brane pod uwagę, kiedy wprowadzili swój system bezpieczeństwa. Ale czy emu najlepsze jest to, że u nich było. Przed ego kamerą stał strażnik.
  
  
  Jej był bardzo pijany. Powiedzieli, że mam prawo do jednego telefonu. Powiedział im, że chcę zadzwonić do Świętego Piotra. Powiedzieli, że byłem bardzo pijany.
  
  
  Mnie prowadzimy na górę. Oprócz Chen-czy, było tylko dwóch innych więźniów. Mnie wsadzić do jednej celi z tematu dwoma facetami.
  
  
  Odyna wokół nich spał, wyraźnie pijany.
  
  
  Drugi wyglądał jak człowiek, z którym nie chciałbym być zamknięty w jednej kamery cyfrowe. Był dużych rozmiarów, mocnej budowy ciała, z bliznami od nakłóć ran, z których ego błękitno-czarne oblicze było jak patchwork.
  
  
  On coś zastanawiając się, kiedy wszedł.
  
  
  Kamera Chen-czy znajdowała się na drugim końcu. Tam, na końcu korytarza. Gdyby pozostał po lewej stronie, jej ego nie zobaczył. Mój pierwszy rzut oka na gałęzi. Był fajny i spokojny.
  
  
  Jej zapalił papierosa i wyciągnął paczkę duże kolesiowi z celi. Wziął jedną, obejrzał ją, sztuczne piersi złoty ustnik i podniósł do światła. "To gówno". I uśmiechnął się.
  
  
  Ego nazywał się Wilson. Tym Szeryf, i posiadał bar pod tytułem "Drewniany nikiel", lokalnych instytucji poza granicami miasta. Nagle zgarnęła mnie policja i znaleźli się pod barem-paczki heroiny. "Została podłożona, stary. Nie jestem aż tak głupi. Rozwiódł się rękami. Były one czyste. "Z drugiej strony — podrapał się on w tył głowy, — jeżeli jesteś taki mądry, to dlaczego jej tutaj?"
  
  
  Zamknęli ego bar, a następnie wymordowali ego. Na ego zdaniem, w hotelu nie było dużego problemu z narkotykami, dlatego policjanci tylko udawałeś, że był воротилой. Jakby naprawdę zdobyłeś wielkiego szefa. — A tymczasem jakiś mądrala śmieje do rozpuku.
  
  
  — Tak — powiedziałem. "Rozbierany poker".
  
  
  Wilson T. Szeryf i jego przyjaciółmi. Opowiedział mi o swojej gin i dzieciach i o żółtym dom, który zbudował dla siebie. Jej zapytał go, czy miał poważne wrogowie, a on roześmiał się. "Jezus, tak. Ale moi wrogowie. Oni raczej obniży się na strzępy, czym ozdobić w ten sposób. Głosować co mnie tak denerwuje, stary. Nikt wokół nich nic wokół nie otrzyma".
  
  
  "A twój bar?"
  
  
  Podniósł ramiona. Jeśli komuś to nie trzeba, one i tak będzie musiał to kupić. Albo u mnie, albo u rządu. W każdym razie, im mimo wszystko trzeba płacić".
  
  
  "Jeśli tylko nie są one hotele tego na jakiś inny cel". Już wiedział, kim są ci "oni".
  
  
  Jej co wiadomo w tym więzieniu. Policjanci na dole dyżurowali do dziesięciu. Strażnik Chon-czy był jedynym strażnikiem na górze. Ego zmienił się co pięć godzin. Następny strażnik będzie za piętnaście siódma. Naczelnik Брукмана zastąpi strażnik Crump.
  
  
  Jego zadał emu kilka pytań na temat Chen-czy. Nasz śpiący współwięzień na krótko poruszył się we śnie. Potem odwrócił się i zaczął chrapać.
  
  
  U Czen-czy był tylko jeden użytkownik. "Marynarz", pomyślał Wilson. Kostek facet w sportowym stroju. Chen-czy mówił Johnny ' ego. Johnny przychodził codziennie. Ostatni raz dziś rano. W ręku miał tatuaż w postaci dużej czerwonej motyle. Nie można było go nie zauważyć na kilometr.
  
  
  Jedną z rzeczy, które go opanował w ciągu tych lat. Rzeczy, których nie możesz przegapić w promieniu km, zwykle po to, by tam umieścić.
  
  
  Podszedł do mnie sierżant. Jej był już bardzo trzeźwy. Miałem wiele wyrzutów sumienia. Zapytał ją, czy mogę do niej zadzwonić do gin.
  
  
  W sześć godzin, jak było zaplanowane, przybyła Tara. Nie mogła zrozumieć, jak mogłem być tak głupi. Powiedziała im, że jestem dobrym człowiekiem, dobrym obywatelem, dobrym mężem i że nigdy wcześniej nie popełnił nic tak dzikiego. I ona nigdy by nie zrobił to jeszcze raz. Później powiedziała mi, że płakała prawdziwymi łzami.
  
  
  Wycofali w zamian za grzywnę.
  
  
  W dziesięć minuta siódmego w moim bloku zadzwonił na ścianie telefon. Gwardzista Brookman opuścił swoje stanowisko i udał się korytarzem, aby odpowiedzieć emu. 'Tak.' Spojrzał w moją stronę. 'Tak. Jej natychmiast wyślę ego w dół.
  
  
  Odwrócił się plecami do jęczeć. — Hej — powiedział do słuchawki, — jej hotel zapytać cię... — głos Ego stahl niskie i godna zaufania. Jej, miałem nadzieję, że ego corkscrew nie zajmie zbyt dużo czasu, ponieważ może to zakłócić mój plan.
  
  
  Jej, spojrzał na Wilsona. Tym Szeryfa. Bardzo mi się podobał. I on jest gotowy, aby umrzeć dziś wieczorem. Być zabity CANNES, bo był świadkiem. Jej nie ufał naszego молчаливому satelity na kamery cyfrowe. Był zbyt cichy. I trochę pijany. Ego zapach można było poczuć w paryż.
  
  
  Ale co, krawiec cholery, miałem do czynienia. Jedyne, co mogłem zrobić, to chronić Wilsona. Siedział na swoim łóżku. — To ty, stary — powiedział. "Możesz już iść do domu".
  
  
  — Ty też umrzesz — powiedziałem. 'Bardzo szybko.'
  
  
  — Ja bym nie stahl na to postawić.
  
  
  — Tak. Jeśli mam być szczery.' - Jej sztuczne piersi szew камзолы: "Ośmielam się postawić wszystko, co się pod nią". Teraz, otwarte teraz.
  
  
  Wsadzili ją ih emu w rękę. Jej, wiedziałem, że żetony, urodzeni w kasynie, przydadzą się.
  
  
  Gdy strażnik Brookman przyszedł za mną, Wilson już spał, Brookman zawiódł mnie z dnia na schody. "Dobrze, Stuart. Musisz iść sam. Nie mogę opuścić ten piętrze.
  
  
  — Dziękuję, agencie Brookman — powiedziałem.
  
  
  "U stóp schodów, po prostu skręć w lewo. Twoja kobieta czeka tam.
  
  
  Jej, skinął głową z uśmiechem. — Naprawdę — powiedziałem. "Naprawdę chcę ci podziękować. Byłeś dla mnie taki dobry. Jej, wyciągnął rękę. 'Daj mi pięć.'
  
  
  Wyciągnął rękę.
  
  
  Pięć sekund później był już pod żaglami.
  
  
  Jej trzy razy dawkę znieczulenia na każdym жетоне. Obaj mężczyźni będą około pięciu, sześciu godzinę nieprzytomny. To musi być wystarczająco długo.
  
  
  Chen-li spojrzał na mnie i skinął w milczeniu głową. Myślał, że to wszystko było częścią planu.
  
  
  Było za piętnaście siódma. Na schodach jej zderzył się z kuratorką Крампом, сменщиком dozorca Брукмана. — U Брукмана mam dla ciebie wiadomość — powiedziałem.
  
  
  'Oi?' Zatrzymał się, zdumiony.
  
  
  Jej szabelką na chwilę i wyciągnął złożoną kartkę papieru. Jej mocno postawił to razem z chipem w ego czekał rękę.
  
  
  Jej przeciągnął ego śpiącego ciała z powrotem na górę, blok więzienny.
  
  
  Na dole sierżant głosił mi o szkodliwości alkoholizmu.
  
  
  Jej powiedziałem sierżantowi, że w przeciwnym razie byłby dobrym chłopcem. Będziemy żałowali sobie ręce.
  
  
  Urzędnik w recepcji usłyszał, jak sierżant spadł, i wszedł rocznie, w czym rzecz. "On tylko przewrócił". Jej powiedział. 'Tak po prostu. Chodź i zobacz. Jej chwycił ego za rękę, jakby hotel pośpieszać.
  
  
  Policjant pisarz wpadł do bosmana z góry.
  
  
  Tara czekała na mnie przy barze.
  
  
  "I potrząsnął ręce wszystkich policjantów, którzy byli dla mnie bardzo dobrzy" — powiedziałem.
  
  
  "Naprawdę musimy mieć się na baczności" — powiedziała, kiedy odchodzili. — Mam na myśli, że tutaj wszystko jest tak dobrze śpią.
  
  
  Zaczęła nucić Kołysankę Brahmy.
  
  
  
  
  Rozdział 7
  
  
  
  
  Tara i jej chcieli miejsce, aby porozmawiać. Znaleźliśmy zabaw, w pobliżu więzienia. Prawdziwy fałszywy antykami pad - z plastikowymi elementami i drewnianą winylem. To miejsce nazwano "Het Schelmenhor", i zastanawiałem się, czy był jej prawdziwym bandziorem.
  
  
  Nie ma żadnych trudności ze strony więzienia jej nie spodziewałem. Wszystkie one budzą się pierwsze kilka godzin. I jak ktoś kiedyś powiedział, ważny jest sen przed północą. Jej wątpił, że ih sen zostanie przerwany. Pierwsza maszyna wrogów nie będzie tam wcześniej dziesięciu godzin, a ponieważ zostały wymyślone W zarezerwował bilety na десятичасовой podróży do Londynu, ucieczka miał się odbyć do dziesięciu godzin.
  
  
  I ucieczka miała miejsce. Jej, zadbał o to. Z drugiej strony, jej również pomógł policji. Przynajmniej jej pomógł im pozostać przy życiu. Jeśli masz szczęście, nikogo nie zastrzelili. Przyjaciele Chen-czy поглядывали na policjantów i, jak miał nadzieję, nie budziły śpiących psów. To był mój dobry uczynek w ten dzień.
  
  
  Jej spędził Opakowania do stolika w rogu i zamówił whisky. Ona zamówiła sherry. Pani pozostała lady. — Jakieś wieści od Carlo?
  
  
  Zaczęła grzebać w torebce. — Dzwonił — powiedziała. — Ją uratował. Ona вынырнула z пригоршней niedopałków, поморщилась i ponownie zanurkował. Bezcelowe poszukiwanie nas do niczego nie doprowadziły. Następnie zaczęła metodycznie niszczyć torbę, po jednej rzeczy na raz. Puderniczka. Papierosy. Portfel. Ona nieśmiało spojrzała na mnie. "Jeśli zrobisz choć jeden komentarz w tej sprawie, Carter, cię nić".
  
  
  Kontynuowała swoją reed.
  
  
  Jej kontynuował poszukiwania odpowiedniego komentarza.
  
  
  Słyszeliście już nowinę? 'Oczywiście, że nie.' Blat już zaczynał przypominać plac Waterloo. "Senator Cranston". Spojrzała w górę. 'W wypadku samochodowym. Przynajmniej taka jest oficjalna aplikacja.
  
  
  — Masz prawdziwe informacje?
  
  
  Ona skinęła głową. "Kiedy do niej zadzwoniłam do Waszyngtonu, aby poinformować o naszych wnioskach, wszystko zrozumiałam. Prawdziwa przyczyna tkwi w tym, że samolot został uszkodzony.
  
  
  Ją, potrząsnął głową. Jeszcze jeden dzień, jeszcze jedna śmierć. I do tej pory fretki w domu CANNES były wszystkie atuty. — Chciałaś, wiadomość od Carlo, — zdementował pojawiające się w mediach doniesienia na jej cześć. — Myślę, że powinnaś się z poszukiwaniami. Była grzebać w swojej torbie... Ona śmigały palcami. "Jestem pewna, co to było." Carlo przeczesał cały Grenadzie, jak ty emu i powiedział, i kiedy zostały wynalezione We odszedł, Carlo poszedł za nim. W jakiejś willi na wybrzeżu, — powiedział on. W końcu Kaskadowe drogi. Następnie skręcił w lewo lub w prawo. No, przynajmniej ty nie chcesz jeść
  
  
  Jej rzucił na nie najbardziej злобнейший spojrzenie ostatnich dni. "Tara!" Mój głos absurdalne gwałtownie. Znalazła papier. — Skręcimy w lewo — powiedziała.
  
  
  Jej próbował sobie przypomnieć broszurę hotelu. Mapę, którą studiował ją na balkonie przy pierwszych porannych promieniach. Zgodnie z "Gdzie to wszystko się dzieje?" Srebrna kaskada-rodzaj szła równolegle do wybrzeża oceanu atlantyckiego, powiedzmy, półtora kilometra od morza. Zgodnie z "Zabawy w Nassau", srebrna kaskada-rasa znana była jako główna ulica milionerów. "... w którym prezentowane są jedne wokół najbardziej ekstrawaganckich willi na wszystkich wyspach Bahama". W każdym razie, to było dobre schronienie dla Chun-li. I dobre miejsce, aby rozpocząć ucieczkę z wyspy. Nie ma wątpliwości, że Po Vin czekał tam, Chun-li.
  
  
  — Przy okazji — powiedziała. "On wciąż tam jest".
  
  
  — Kto — powiedziałem — jeszcze gdzie?
  
  
  "Vin We wciąż na Kaskada-rod. Przynajmniej, według wszelkiego prawdopodobieństwa, to tam. Carlo powiedział, że ego zdjęli z rejestracji w "Grenada". Wziął swój bagaż. Wygląda na to, że będzie tam osiedlić się.
  
  
  Tam to powinno być. Na szczęście, Carlo śledził Вингом. Ale szansa, że to się opłaca, był niewielki. Carlo mógł być skaptowany przez. To, że mam szczęście, zaczynam się denerwować. To przypomina mi, jak wiele w naszym życiu i losie ukryte w łonie kaprysów ироничных bogów. — Napij się — powiedziałem. "Musimy iść do pracy".
  
  
  — W srebrna kaskada-rod? Wyglądała niecierpliwa.
  
  
  — Częściowo — powiedziałem.
  
  
  — Co masz na myśli pod "częściowo"?
  
  
  — Mam na myśli, że ja e część, która zajmuje się idzie w srebrna kaskada-rod. Jesteś inna część, возвращающаяся w hotel.
  
  
  Ona wykrzywiła twarz. "Zawsze dostajesz wszystkie zabawy". Który dług.
  
  
  Mam przeczucie. — Chcę, żebyś spakowała swoje rzeczy i wyjechała wokół hotelu.
  
  
  Jej zapisał adres i dodał wiadomość, która zapewni hej dostęp. Jej podał hej papier. "Spotkamy się tam ponownie".
  
  
  Unikała mojego spojrzenia. — A jeśli... a jeśli nie przyjdziesz?
  
  
  Ją zignorował jej intencje. "Jeśli mnie nie będzie aż do północy, skontaktuj się z Хоуком i upewnij się, że możesz wyjść stąd jak najszybciej".
  
  
  Spojrzała na mnie i śmieszne, zadumany spojrzeniem. Myślała o tym, co by było, gdybyśmy nie spotkali się.
  
  
  — Idę — powiedziałem. 'Nie martw się. 'Jej, już idę.'
  
  
  Ją pocałował ją, ale moje myśli były gdzie indziej.
  
  
  
  
  Rozdział 8
  
  
  
  
  Wielu mówi, że szczęście nie w pieniądzach, ale zaczynam podejrzewać, że oni mogą się mylić. Dom w srebrna kaskada-rodzaj wyglądał strasznie szczęśliwy. Nowoczesny zamek na całym różowego kamienia ze szklanymi ścianami z widokiem na morze. Można dostać się do niego przez długą w kształcie litery U podjeździe. I, sądząc po tym, co było w garażu, można dostać się tam tylko z Bentley czy Aston Martin czy Lamborghini. Gdy jesteś tam, można wybrać dla bardzo wielu przyjemnych rzeczy. Były tam stajnie, korty tenisowe, zrelaksować się port, gdzie stała пятнадцатиметровая jacht. A jeśli to wszystko znudziło, można było po prostu się rozejrzeć. Tylko miejsce było świątecznym pośpiechu natury. Obok dojazdowej ścieżką starożytna figowe stworzyła szereg naturalnych bramy. Ego grube gałęzie pochylił się do ziemi, aby zapuścić korzenie, jak nowe drzewa. Były i inne drzewa z czerwonymi liśćmi, a na terenie całego hotelu, a wyobrażałam sobie kłębek zapachów i kolorów. Jakby zorganizowali imprezę w ogrodzie i zaprosili tylko kwiaty.
  
  
  Jej ukrył samochód w pobliżu głównej drogi i kontynuował drogę spacerem. Jej obszedł dom stroną, ale to nie miało znaczenia. Mają tam była ochrona. Ale teraz już jej nie ma.
  
  
  Za jednym zamachem jej złamał emu coś w szyi. Wziął ze sobą ego pistolet. Na pamiątkę. Nigdy nie wiesz, kiedy może ci się przydać broń. Jej znajduje się około trzydziestu metrów od domu, w delikatnie zielonej miejscu. U mnie był widok wchodzimy na brukowaną taras. Był bar z jedzeniem i piciem. Taras czekała na gości. Jej też czekałem.
  
  
  Wyszli z domu. Vin z starszym mężczyzną i ego żoną. Vin się nie zmienił. Był jednym wokół nich wysokich, łysych mężczyzn wielkości szafa, których twarze nie odzwierciedlają czasu i uczuć. Z takim samym powodzeniem ego można było wyciąć wokół żółtego mydła. Nosił to, że Carlo nazwał "dziwny szary garnitur — ubiorem wszystkich маоистов". Sądząc po ubraniu, mąż i żona, byli anglikami. Srebrno-białe włosy, bardzo jaskrawy w luksusowej formie. Być może jeden z tych rzeczy dziwaczne nośników tytułu. Książę i księżna Этуотерс-Kent. Hrabia i hrabina Masa-do-sukcesu.
  
  
  Mężczyzna nalał trochę napojów, a kobieta przekazała danie. Wszystko było równie miło. Nie typowa preludium do krwi i bohaterstwa.
  
  
  Przyjechał MG. Blondynka, lat dziewiętnaście, sucha, piękna. wylazła z ładunkiem pudełek na całym sklepów odzieżowych. Pocałowała mężczyznę i kobietę, weszła do domu i po kilku chwilach wróciła z wieczorowej sukni za rękę. Ona przytuliła ego do ciała, i z uśmiechem zrobiła piruet. Wszystkie, w tym Po Vin, uśmiechnął się do reumatyzmu.
  
  
  Stało się wydawać, że popełniłem błąd. Ta szczęśliwa scena brytyjskiego najwyższej klasy, może być właśnie tym, czym się wydawała: szczęśliwy sceny brytyjskiej klasy wyższej. Co do stref, to wielu bogatych parowych zatrudniają ochronę dla ochrony swojego mienia. Bardzo być może, że Vin doprowadził mnie w ślepy zaułek, ja wiem, że on prowadził mnie przez całą drogę, i skrycie śmiał się w kułak. Gdyby tak było, to by mocno poryty.
  
  
  Ale to nie tak.
  
  
  Po kilku minuta wyszedł lokaj. Ze sobą miał duże pudełko papierosów. Lokaj był podobny do chińczyka. Dziewczyna zebrała się wrócić do domu, i lokaj odwrócił się do niej, a więc i do mnie. Jej, spojrzał w celownik optyczny karabinu. U lokaja była mała brodawka na środku czoła. Oddział numer trzy.
  
  
  Ponadto, w paczce papierosów miał broń. W momencie, kiedy on to przyniósł, Według Vin też zapalił i wskazał na cienie za wewnętrznym dziedzińcem.
  
  
  W zaroślach wspiął się trzech bandytów. Wszyscy oni pochodzili ze Wschodu. Jej znałem jednego wokół nich. Bystry mężczyzna w białej koszuli, spodniach i zużytych burdelach.
  
  
  W partizan. Kambodży terrorysta.
  
  
  Najpierw walczył przeciwko rządowi księcia Сиханука, a następnie, gdy to królewski rząd upadł, wyniósł on spisek przeciwko reżimu Lon Nola. Jeśli akceptujesz politykę Kambodży taką, jaka ona jest, można nazwać ego patriotycznej fanatykiem. Ale ego obecności tutaj robił ego zwolennikiem komunistów. W gra w kości azjatyckiej polityki trudno powiedzieć, kto ma coś, bez kryształowej kuli.
  
  
  Dwa inne były dla mnie nowe. Ale u nich najprawdopodobniej było imponujące karalności. Na nich były ubrudzone trawą spodnie koloru khaki i aksamitne камзолы. Jeśli widzieliście ih takimi, prawdopodobnie wzięło ih dla ogrodników. Oni pokonani swoich gospodarzy, jak zerwane kwiaty, i pchnął ih w domu. Dziewczyna kilka razy krzyknęła, ale lokaj, prawdopodobnie już zmusił innych służących do milczenia, tak jak nikt nie wyszedł rocznie, co się dzieje.
  
  
  Więźniów udało się na czwartym piętrze. Dziewczynę zabrano do osobnego pokoju. Ją śledził, co dzieje się przez grube, szklane okna, aż jeden wokół tych złodziei w przypływie dużej ostrożności i nie zaciągnął story, i nie ukrył scenę ze mnie.
  
  
  Szybko przeszedł przez terytorium do kręgu drzew w pobliżu dziedzińca. Siergiej już stahl bladoniebieskie. Jej, spojrzał na zegarek. Było pół do siódmej. Fajerwerki mógł eksplodować w każdej chwili.
  
  
  Wrócili na taras, teraz już gospodarze postanowienia i w domu. Ving nalał sobie drinka i podniósł kubek do kanapki ser. "Plan numer jeden, panowie. Dopił swoją szklankę jednym haustem. "Lepiej przejść".
  
  
  Wszystkie one w taką grę wokół krzesła. Wiry pan zaczął z ogólnej ankiety, coś takiego: Ica ino, lakiery tao.
  
  
  Nam najmniejszych napisów na ekranie. Pięknie. Jej był liderem show, i w nen musiało być wiele "Oo zurab tao".
  
  
  Sam tego nie wiedząc, Ving przyszedł mi na pomoc.
  
  
  — Tylko angielski, Kwan. Angielski. Między sobą rozmawiamy na czterech różnych dialektach. Więc niech się mówić po angielsku, jak początkowo zgodziły się". Zwrócił się do Van Тонгу. — Jakieś problemy z jachtem?
  
  
  Van potrząsnął głową - nie. 'Jak leci. Johnny wszystko sprawdziłem. Był już na pokładzie.
  
  
  Johnny. Marynarz. Z tej татуированной motylem na dłoni. Ten, kto odwiedził Chen-czy w więzieniu. Teraz dowodził jachtem księcia.
  
  
  Ving uśmiechnął się i odwrócił się do grupy. "Przekonasz się, że Johnny będzie bardzo złym kapitanem. Niedaleko stąd jacht dostaje się do wypadku. Ciebie potajemnie uratuje okręt podwodny i swoje błędy. — zaśmiał się ponownie on — zostaną pochowani na dnie morskim.
  
  
  Miałem wrażenie, że te "błędy" były ludźmi na górze w domu. Nie tak nie byłby trudno było rozwiązać ih plan. Zbawienie łodzi podwodnej był dobry i mądry reklamowym. Ale upozorować wypadek był czystej wody przeczuciem. Stara sztuczka — ukryj jedno przestępstwo, po dokonaniu innych. Mogliby przedstawić to jak nieudany porwania samolotu z ciałami brytyjczyków na pokładzie jako milczących świadków. Kilka tłustych śladów pobytu Chen-czy na pokładzie było wystarczające, aby wskazać, że utonął w morzu. Nie można przekopać cały ocean, aby znaleźć ciało. Jej zastanawiał się, czy pójdzie Johnny, "kapitan", na jacht sowa autentyczności tego wszystkiego. To by była dobra drążek. Ego tatuaż приковывала ego do Chan-czy, tym, że można ją było zobaczyć w paryż. Jej zastanawiał się, uderzyło czy to już Johnny. Jej, postanowił, że matka Johnny musi zatroszczyć się o tym.
  
  
  U mnie było kilka obaw. Na przykład: jak rozbroić łódź podwodną? Jak ja jej mogłem uratować starszą parę i dziewczynę?
  
  
  "Jeśli chodzi o dziewczyny..." To był trzeci mężczyzna, który otworzył usta. Wyglądał najfajniejszą wokół wszystkich, i miał pełny zestaw zębów stali nierdzewnej. Kiedy się uśmiechał, wyglądał jak na mechaniczną rekina. A teraz zaśmiał się. — Mam na myśli — powiedział z похотливым, chytre spojrzenie, po co nam zabijać ją teraz? Moglibyśmy cieszyć się hej, może w morze. Ego śmiech zamienił się w gorączkowe chichot. Ego-plan otrzymał szerokie uznanie. Van i Квам też się uśmiechnął.
  
  
  Zostały wymyślone Bardziej pobłażliwie uśmiechnął się. — Dobrze, — powiedział on. Więc baw się dobrze. Odwrócił się do дворецкому. — A ty, jeszcze, już wiesz, co robić?
  
  
  Lokaj, jak się wydaje, przyjął korkociąg, jako obrazę. Oczywiście, wiedział, co robić. "Zabić kilka osób, a następnie wsiąść na pokład". Wydawało się, że prawie wstydził się tych małych prac. Ale miał na to swoje własne powody. Szrama na czole wskazywała na to, że oddziały. Odziedziczył straszne zdolności Lao Цзена i сопровождавшее ih arogancja. Widać było, że emu nie podoba niższy status. Vin, Na studiował twarz oddziału. — Nie martw się, Hyung Lo. Twój czas nadejdzie.'
  
  
  O, Mój Boże. Gdyby to był komiks, u mnie by się teraz nad głową zapala się siergiej.
  
  
  Po tej scenariusza.
  
  
  Lokaja — branży — imię Hun Lo. Hung Lo przyjechał, wokół Londynu z Вингом. Bilet Lo został zamówiony z powrotem do Londynu wraz z Вингом. Dziś w dziesięć. Ale Hung Lo liczył dostać się do tej łodzi. Tak więc, Chun-li, ego sobowtóra, będzie w samolocie. Przystojny sobowtóra.
  
  
  Oczywiście, na lotnisku pełno glin. Ale będzie miał wszystkie odpowiednie certyfikaty osobowości i brytyjski paszport, wszystko w porządku, a także dowód na to, że właśnie przyjechał wokół Londynu. Niewątpliwie, na lotnisku znajdą się ludzie, którzy przysięgali, że widzieli, ego tam kilka wieczorów wcześniej. Jej mógł zapomnieć o śledzeniu tej субмариной. To zacznij się martwić o obławie za samolotem później.
  
  
  Nadszedł czas, aby myśleć o czymś innym.
  
  
  Komisja kontynuowała swoją kontrolę tam, na tarasie. Jej w milczeniu заскользил w domu. Drzwi były zamknięte. I okna, wydawało się, że były tam po prostu dla zabawy. Wytrzymałe bez szwu łuki — jak sklepienia katedry — wykonane z grubego, niełamliwym szkła, bezpieczne zamknięte i wstawione w kamienie. Świeże powietrze było więc kwestią dla klimatyzacji pobierania próbek powietrza. Dopiero na czwartym piętrze okna były prawdziwe. Duże okna, które mogą poruszać się poziomo. Jeden wokół nich było otwarte. To była, jak to się mówi, strona-koń, na której można było umieścić. Kamienie, wokół których zbudowano pałac ten, wcale nie były małe. Były to duże płaskie kamienie o nieregularnych kształtach, połączone razem w nieregularnych odstępach czasu. Punktów podparcia czasami znajdowały się w odległości pół metra od siebie nawzajem. W każdym razie, jej tylko zaczął wspinać się w górę. Gdy był na wysokości około trzydziestu metrów wysokości, jej zrozumiałem, że nie jestem Tarzan. Trzydzieści metrów wysokości — zła pozycja, aby zrozumieć, że nie jesteś Tarzan. Jeszcze gorzej zdawać sobie sprawę, że tkwisz w prosty jęki wokół kamienia, a w pobliżu nie ma innego punktu oparcia. I głos wtedy tą nogę, na której jej bilansowania, nie doszła do skutku, i jej pozostał spędzać czas na lewej ręce, która zajmuje się zaciął się w niszy nad moją głową. To wszystko, co powstrzymywało mnie tam. Spadek nie zabije mnie od razu, ale rzecz nie w tym. To będzie kosztować życie dziewczynie i starszej pary.
  
  
  Jej mocno ścisnął swoją ciężką chwyt jedną ręką i uważnie badał dwuspadowym mną na zawsze. Nic, co mogłoby mi pomóc. Nie ma punktów podparcia, nie sztuczki, do rąk. Po prostu kamień. Krótkim ruchem wziął sztylet w prawej ręce i próbował wyciąć jeszcze jeden punkt podparcia, вонзив ego, cementu między kamiennymi odłamkami. Jego mógłby zrobić to za sześć miesięcy, ale moja lewa ręka była chora, i nie mógł wytrzymać jeszcze sześć minut. Ponownie stahl myśleć o niebezpieczeństwie ewentualnego upadku. Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, złamana początkach było równoznaczne z wyrokiem śmierci.
  
  
  Jej spróbował jeszcze raz, otwarcie nad głową, sprawdzić, czy nie ma między nimi kawałek lekko выветрившегося cementu. Zrobił go silny impuls, i rozsypał się na jeden duży kawałek. Teraz u mnie było miejsce na prawej ręce, na przykład, na jednej linii z lewej. Jej wsadził nóż między zęby, chwycił za ramię i powoli, ciężko dysząc, podciągnął.
  
  
  Podniósł każdego plemienia, gdzie była moja ręka. Stamtąd wszystko poszło dobrze. Zawsze mnie to było naturalne zagłębienie, ramy okienne. Z ostatnim, стонущим siłą jej dotarłem tam.
  
  
  Okno распахнулось na oścież.
  
  
  Jej wejściu do środka.
  
  
  Jej znalazł się w swego rodzaju pokoju gościnnym. A jeśli jest to pokój dla gości, to najlepsze, czego można chcieć więcej (oprócz bogactwa), to odwiedzić w gościnie u bogatych. Ogromny teak podłoga była pokryta wschodnimi dywanami. Nie tym, który można kupić w lokalnych sklepach, a tematy, które można dostać w całej Persji. Odbiór osobisty. Łóżko postawiono na coś w rodzaju platformy i pokryta dziesięcioma metrami kwadratowymi futra. Zdjęcie jęczeć została podpisana z panem Van Gogha.
  
  
  Nie mogłem się ruszyć w ciągu pięciu minut. Moje ręce drżały od niedawna napięcia. Przepraszam. Również rozumiem, że bohaterowie nie muszą się męczyć. Ale to dzieje się tylko w wyobraźni odcięte od rzeczywistości powieściopisarzy. Mam na myśli: nie wierz we wszystko, co czytasz.
  
  
  Ponownie oddech i zabrał się za pracę.
  
  
  Znalazłem dziewczynę pierwszej. Była przywiązana do łóżka. Była tak przywiązana, że nie mógł pozbyć się myśli, że oni повеселятся z nią przed wypłynięciem. W pobliżu nadal była piękną i delikatnie pięknie. To było widowisko do reklamy mydła. Bardzo неинтересне. Jej ciało było czymś innym. Powiedzmy, że było interesujące. Jej biała sukienka była częściowo rozwiązują, odsłaniając jeszcze bardziej białe ciało. Spojrzała na mnie szeroko otwartymi oczami. Ona hoteli krzyczeć, ale hej, zakneblowany gag. Tak więc, oprócz "Ммммф, мммф" nie mogła nic powiedzieć.
  
  
  Powiedział, że hej zamknij się, i że jestem jej przyjacielem. Trochę się uspokoiła, i ją wyciągnąłem wtyczkę wokół gniazda. Ona leżała na łóżku, wyciągnięte ręce i nogi. Jej zaczął osłabiać liny wokół jej nogi. Ona zaczęła płakać. Powiedział, że hej, że teraz nie ma na to czasu. Jej opisał hej, nasze szanse na przeżycie w ten dzień, i zapytał ją, czy chce pomóc mi poprawić te szanse. Powiedziała, że jest gotowa. Ponownie związał ją i zatkałem hej usta knebel.
  
  
  Ją usłyszał, że wrócili. Wydawało się, że są na drugim piętrze. Głosy były głośne. Rozległ się wybuch śmiechu, i ktoś powiedział: "No, dalej...", a ktoś powiedział: "Tak..., a następnie na schodach dały się słyszeć shaggy. Szanse były pięćdziesiąt na pięćdziesiąt. Jeden szansa, że to Hyun Tym przyszedł, aby zabić księcia i księżną. Inny, że to on, przyjdzie навестиь piękną dziewicę.
  
  
  Może to być Wina po prostu chciał się odlać.
  
  
  W każdym razie, musiałem dokonać wyboru. Jej mógł być tylko w jednym miejscu jednocześnie.
  
  
  Jej zanurkował z powrotem do pokoju dziewczyny i stanął obok drzwi.
  
  
  Drzwi otworzyły się.
  
  
  Dziewczyna сглотнула.
  
  
  Z tej cholernej drań tak zafascynowany, że rozpiął rozporek, zanim zamknął za sobą drzwi... i zanurkował za nim i chwycił ego za gardło. Złapał mnie za ręce, ale ja ją rozwinął ego i przycisnął plecami do jęczeć. I uderzył.
  
  
  Krzyknął. Zaczęła płynąć krew. Roześmiał się na dole. Te sadyści myśleli, że krzyczała dziewczynka.
  
  
  Vin hotel spaść, ale ją podniósł ego z powrotem. Myślę, że to ego, i zdenerwował. Zaatakował mnie z siłą, którą jej w nen nie podejrzewał. Również, z nożem, którego się nie spodziewałem. Celował mi w składane dolar i trafił mnie w ramię... znów wycelował we mnie, ale tym razem jej był gotowy. Jej chwycił ego nóż ręką i zastosował podstawy judo. Przeleciał w powietrzu w ошеломляющем salto i wylądował twarzą na podłogę sypialni. Potem już się nie ruszał. Jej kopnął ego, ciało. Ten drań wylądował otwarcie się na własny nóż. Tym razem otwarcie w składane dolar, pomyślałem. Jej zawlókł ciało pod łóżko. Potem ją puścił dziewczynę.
  
  
  'Jak masz na imię?' Ona po prostu głupio patrzyła...
  
  
  Jej nalegał. - 'Twoje imię? Jak masz na imię?'. Dziewczyna była w szoku. Jej uderzył ją. Potem zaczęła płakać i pozwoliła sobie spaść na mnie. Ona прильнула do mnie, płacząc. Go pocałował ją raz, w czubek głowy. — Posłuchaj, kochanie — powiedziałem. "Porozmawiamy później. Teraz musisz wydostać się stąd. Muszę już iść, znaleźć jeszcze jacht. Skinęła głową i ponownie próbowała wziąć się w garść.
  
  
  — Z tyłu jest drabina?
  
  
  Ee celem podniosła się i uklękła.
  
  
  'Dobrze. Wtedy do przodu.'
  
  
  Jej otworzył drzwi. Teraz na dole było więcej głosów. Zyski Chen-czy i ego satelity. Chen-czy opisał śpiącą więzienia. Powiedział to jako żart. Wciąż myślał, że to część planu. Ego historia zaskoczyła wszystkich, jak bomba. Zapadła martwa cisza.
  
  
  — To był Carter — powiedział Po Vin.
  
  
  Jesteśmy z dziewczyną wyszli na boisko schodami przeciwpożarowymi. — Szybciej — szepnął do mnie. Zaczęła schodzić po schodach.
  
  
  Jej, odwrócił się do sali.
  
  
  "Nie możemy pozwolić Cartera zniszczyć nasze plany". Głosowanie właśnie — powiedział Van. "Nam, kurwa."
  
  
  Jej był prawie w pokoju starszej pary.
  
  
  Dziewczyna wróciła. - 'Gdzie ma iść?'
  
  
  — Chrystus Boży — powiedziałem. — To twój własny ogród. Wiesz, gdzie się ukryć, prawda?
  
  
  Spojrzała na mnie pustym wzrokiem i сглотнула. Nadal była w szoku.
  
  
  — Chen-czy — rozkazał Ving, — przebierz się teraz. Musimy dobrze wyglądać na lotnisku.
  
  
  Dziewczyna po prostu siedziała. Jej chwycił ją za ramię. Gdzie jesteś zawsze ukrywała się, gdy grał w chowanego?
  
  
  — W stajni, — powiedziała ona. "Pod strzechą".
  
  
  Hung zaczął wspinać się po schodach.
  
  
  — Więc chodź — szepnął ja. "Pospiesz się." Ona uciekła.
  
  
  Jej dotarł do innego pokoju, wyprzedzając ego tylko na pół sekundy. Elegancka para siedziała na podłodze z кляпами w ustach i plecami przyjaciela do siebie. Jej schylił się za zasłonę i wyciągnął pistolet, jak tylko Hung Lo otworzył drzwi. Jej dwukrotnie strzelił, zanim zrozumiał, co się dzieje. Gdy zorientował, był już martwy.
  
  
  Dwoje pod kołdrą.
  
  
  Jej wsadził ego zwłoki w ścianie szafy i kazał parze wydawać się martwe. Oni nie zrozumieli nasze słowa. — Martwi, — powtórzyć jego, spychając ih. Moje ramię było barwione prawdziwą krwią, i spędził w nim ręką, aby окровавить ih.
  
  
  — Dobra, wychodzimy, — rozległ się głos Винга z klatki schodowej. "I myślę, że trzeba dostać się do łodzi, jak najszybciej."
  
  
  Rozległ się gwar wielu głosów. Jej nie miał pojęcia, ile ih było zatrudnionych. I ile osób było z Chen-czy. Ale hema by oni byli, są to w większości grał drugie skrzypce. Wang Thong objął dowództwo.
  
  
  "Weź Hun Lo i zabierzcie tego seks-diabła z tej kury".
  
  
  Jej zaśmiał się. Jedyna w swoim rodzaju żart wydało mi się zabawne. Przyznaję, to nie było tak, niby śmieszne, ale zbliżała się bardzo noga.
  
  
  Jej wrócił na swoje stare schronienie Za kurtyną. Starsza para wyglądała przekonująco martwa. Ten fakt dał mi, może trzy minuty.
  
  
  Na korytarzu dały się słyszeć odgłosy zamieszania i różne okrzyki. Otworzyli drzwi do pokoju dziewczyny. Nie, nam, seksualnej diabła, nam kurczaka. — Lemur, lemury, — powiedział Kwan. — Co się stało z nimi?
  
  
  Tam była krótka dyskusja. Potem cisza, i drzwi do pokoju, w którym ją znajdował się uchyliły. Był to Van i trzy ego towarzysza. Oni ponuro patrzyli na "martwą parę", i podnieceniem i rozmawialiśmy. Odyna wokół nich udał się w poszukiwaniu Hun Lo. Zostało trzech mężczyzn, ale oni nie byli uzbrojeni.
  
  
  Odyna wokół nich otworzył drzwi na ścianie szafy.
  
  
  Ach — powiedział. Inni przyłączyli się do niego, aby co roku. Wszystkie pochylił się, aby co roku na ciało. Van zwięźle podsumował. — Morderstwo — powiedział.
  
  
  Taki moment może się więcej nie powtórzy. W każdym razie, powinien był działać już teraz. Moje ramię nadal było krwawienie na tle zasłon, i wkrótce zrobili wnioski z tego miejsca. Jej wyobrażałem sobie, jak to będzie się działo: wyjdę, strzelam, bach-bach-bach, i zastrzelę wszystkich trzech, póki jeszcze stoją przy ścianie szafy.
  
  
  Jej wyszedł strzelać.
  
  
  Mój pomysł był zły.
  
  
  Jej postrzelił jednego wokół nich, ale Van i reszta отскочили w bok. Obaj zanurzyli się na mnie z przeciwnych końców. Napadli jednocześnie i podzielili pracę. Pierwszy cios był cios dla mojego nadgarstka, i Wilhelmina wyskoczyła wokół mojej ręki. Van низменному pochylił się, jak atakujący bull, i uderzył mnie głową w żebra. Jego przykucnął na pół od bolesnej boli, wypuszczając powietrze, jak jest przebita opona. To trochę obalał mnie, ale po drodze na podłogę jej, zanurkował Vana na kostki. On rozbił się i wylądował z głuchym odgłosem. W ciągu jednej szalonej minuty jej, myślałem, że zdążę. Wziął sztylet w rękę, ale wszystko to było bez sensu. Inny nie spał. Tym razem nie celowałem w mój nadgarstek, a skupił się na źródle wszystkich moich wielkich planowania. Dziesięć funtów kluby ze skrzypieniem opadły na moją czaszkę.
  
  
  Gdy przyszedł do siebie, jej leżał na podłodze czegoś podobnego do biblioteki. Przez chwilę wydawało mi się, że trafiłem w publicznej czytelni. Głos jest tak duży był pokój. Moim celem była podobna do перезрелую krwi, a otwieranie oczu było jak podnoszenie ciężarów. Jednak trud się opłacił. Teraz wiedział jedną rzecz, której nie znałem wcześniej: teraz wiedział, ile ih było. Bo wszystkie dziesięć na całym mieli w tym pokoju ze mną.
  
  
  Mój pistolet zniknął, jak i mój sztylet. Moje ramię nie zniknęło, ale jego bym hotel, aby zniknęło. Emu wydawało się, że ktoś ciągle gryzie mnie za rękę.
  
  
  Jeśli kiedykolwiek najazdu w wojnie, być może byli w takim położeniu. Lub jeśli byłeś kiedyś dzieckiem w okolicy, gdzie jest mowa o "naszej" gangu "przeciw " ih". A "swoich" w pułapce w тупиковом uliczce. Karty przeciwko tobie, i jazda nie ruszy z miejsca. To ty kontra reszta świata, i nie masz szans. Jeśli tylko nie masz czegoś "specjalnego". Hemingway użył słowa cajones , co w tłumaczeniu z hiszpańskiego oznacza "piłki"; znany również jako macho. Lub, mówię po holendersku, szlachetny deien. Nie do końca rozumiem, dlaczego jądra stały się symbolem całego odważnego i uczciwego, ale znowu nie ma co się wokół tych, co stawia pod znakiem zapytania to banał. Jej mocno wierzę w takie wyrażenia, jak "Praca w terminie sprawia, że jesteś gotowy" i "Człowiek jest wart tyle, ile ego jaja". Dlatego mam ih trzy.
  
  
  Moje osobiste skarb.
  
  
  Oczywiście, należy wiedzieć, że nie urodził się z trzema jajkami. Trzecie było prezentem od AX. Na samym delle to też шарообразная granat. Zabójczy gazowa bomba. Drukowaną instrukcję obsługi do niego pascala był taki: ( 1. Wyciągnij kołek. 2. Rzuć bombę. 3. Uciekajcie jak najdalej.) i "Lista możliwych miejsc do parkowania", który w żargonie AX oznacza, gdzie można ukryć się chował broń. Oferta +3 ("elastyczny dodatek Z-5 i umieścić granat na swoje części ciała") zawierał w sobie jakiś podtekst.
  
  
  Czego wtedy nie wiedziałem i wiem teraz, to to, że "Między twoimi własnymi częściami" tam było najbezpieczniejsze schronienie w świecie. Nikomu do głowy nie przyjdzie szukać granat. I ten fakt nie raz ratował mi życie. Ale jest jeden problem z tym granatem: jak dostać się do ee wokół kryjówki.
  
  
  Głosować można przed swoją расстрельной drużyną. Dwanaście karabinów mają na swoim składać dolara. Oferują zawiązać oczy, a ty mówisz "nie". Oferują papierosa, a ty mówisz "nie". Pytają, czy masz najnowsza uprzejmie, i odpowiadasz: "Tak, proszę pana". Jej stylu, by na koniec dostać wygodnie.
  
  
  To jest problem z granatem.
  
  
  — Myślę, że on się obudził. - Mówił Kwan. Van przyszedł sprawdzić, czy tak jest... nie mogłem udawać martwego.
  
  
  No, no — powiedział. "Nick Carter".
  
  
  Powoli podciągnął i wypisałem głowę. "Ja akurat byłem w okolicy i pomyślałem, że wpadnę i zajrzę".
  
  
  On uśmiechnął się. — Szkoda, że nie wiedzieliśmy, że przyjdziesz.
  
  
  — Wiem — powiedziałem. — Można by się upiekł ciasto.
  
  
  Z gestem zwrócił się z listem do innych. "Hej, chodź tu. Jej chcę, aby po raz ostatni spotkali się ze słynnym mistrzem morderców — Nickiem Carterem". Sądząc po tym, jak on to powiedział, jej spodziewał się oklasków, i może jeszcze kilka oklasków.
  
  
  Ale zamiast tego ją otrzymał bezwzględną serię презрительных uśmiechy.
  
  
  'Teraz' — powiedział Van. — Jest jeszcze jeden problem. Kto miał zaszczyt zabić naszego Киллмастера? To było retoryczne, korkociąg, oczywiście, Van hotel, aby ludzie pomagali emu koronę.
  
  
  "Mi.' - Kwan nagle wyciągnął pistolet: "Jestem wystarczająco długo wykonywał rozkazy. Potrzebuję tej okazji promocji". Van też wyciągnął pistolet i zrobił ego Квана. On powiedział. — Jej bardziej godne.
  
  
  Zastanawiałem się, kto wokół nich więcej wart. Mnie to naprawdę zaczynał zastanawiać.
  
  
  Dwaj stali, patrząc na siebie nawzajem, dwa pistolety były skierowane do innego przyjaciela do serca.
  
  
  Krąg mężczyzn odstąpił od nich na krok, jakby wykonywali jakąś kadryl bez muzyki. Ruch ten wzmacniał napięcie, zachęcając dwóch bohaterów z bronią walczyć. Teraz to dumą. Jeśli ktoś wokół nich wycofa się, że straci twarz. Lub cokolwiek.
  
  
  — Rozkazuję ci rzucić broń. To była bezsensowna gra, i Van wiedział to.
  
  
  — A mówię ci, że już nie przyjmuję rozkazów.
  
  
  Myślę, że pierwszy strzał Kwan. Dwa wybuchy miały miejsce w ciągu ułamku sekundy, a on był już w połowie drogi przez pokój. Pojedynek trochę powstrzymała wszystkich, co jest jej potrzebne. Siedząc na podłodze, wziął granat w rękę i zaczął cal po calu, indeksowania, przejść do dzień. Przy pierwszym planie strzał ją rzucił, wstrzymuje oddech i pobiegł do wyjścia. Gaz tworzy śmiertelną zasłonę dymną. One nie mogły złapać oddechu i spadały, starając się dotrzeć do mnie. Jeden przeszedł przez nie, ale ją kopnął ego w życiu, i pozostał niepokonany. Jej, zrobił ogromny skok i zmusił się wyskoczyć na zewnątrz. To była ciężka stare dębowe drzwi z ozdobnym kluczem w dekoracyjnym zamku. Drzwi zachęcający i pewnie trzasnęły. Ona nie wytrzyma napór ośmiu bandytów wiecznie. Ale znowu, nie mieli wiele czasu. Gaz wjechałby ih z noga za sześćdziesiąt sekund, a po trzech minutach wszyscy byli martwi.
  
  
  Jej wspiął się na czwartym piętrze, otworzył okno i westchnął głęboko. Gaz pozostanie tam gdzie był: w zamkniętej bibliotece na drugim piętrze, w pokoju, w którym okna były zamknięte.
  
  
  Starsza para wciąż była tam, gdzie ją zostawił ją. Byli tak przerażeni, że nadal udawali martwych. Jej podniósł ih związanych z powrotem do tyłu i poniósł w dół z trzech lotów пролетам.
  
  
  Dotarliśmy do trawy przed domem i położyli się na trawie złapać oddech. Jej, spojrzał w okno biblioteki. Na nen leżały скрюченные trzy ciała. Okna nie można otworzyć, ale oni zginęli, próbując ego otworzyć.
  
  
  
  
  
  Rozdział 9
  
  
  
  
  W "Brytyjskim колониале" nie zostało apartamentów, więc ją zdjął trzy pokoje. Dwa wokół nich były dla Thestlewaites. Okazało się, że to nazwisko księcia i księżnej. I oni naprawdę byli księciem i księżną. Okazało się, że dziewczyna, Нонни, była ih córką. A biorąc pod uwagę, że księciu było osiemdziesiąt trzy lata, jej, poczuł szacunek do дворянству.
  
  
  Нонни przypadła w drugim pokoju.
  
  
  Нонни po prostu nadal przychodzić do trzeciej.
  
  
  Trzeci był mój pokój.
  
  
  Delikatnie jej próbował wyjaśnić hej, że nie jestem w jej typie. Ona gwałtownie zaprotestowała i powiedziała, że ja to lubię. Jej delikatnie wyjaśnił, że nie jest w moim typie. To dało jej się płakać. Jej powiedział, że kłamał. Jej powiedział, że znajduję ją niezwykle uwodzicielski i porażająco seksualnej. Powiedział, że hej, że był ciężko ranny.
  
  
  Okazała się bardzo porozumiewawczym.
  
  
  "Zadzwoniłem i spędził dwa rozmowie. Pierwszy był z Londynem, z Roscoe Клайном. Roscoe był agentem ACH. Jak strzałka, jego talenty zostały ценымногие poniżej średniej, ale gdy dochodziło do inwigilacji hema-kiedykolwiek i gdziekolwiek, Roscoe Клайну nie było się słońce.
  
  
  Roscoe wyglądał jak nigdy i jak nikt. Emu udało się wyglądać jak trzy różne osoby w obrębie jednego obszaru. Miał specjalny sposób zmienić wyraz i postawy. Pewnego dnia obejrzeli się i zobaczyli chłopca na posyłki. Jeśli ponownie obejrzeli, chłopiec na posyłki zniknął i zobaczyli kogoś innego — adwokata lub letni kierowca wyścigowy — w każdym razie: kogoś zupełnie innego. Wtedy były to tylko twoje odczucia, myśleliście, że o was nie śledził... Historia głosi, że Roscoe pewnego dnia uciekł w Dachau, po prostu wychodząc z tego nazistowskich cytadeli, po prostu dlatego, że, jak to ujął, "wyglądał jak niemiec".
  
  
  Wierz lub nie. Jej w pełni wierzę w to w dłuższej perspektywie.
  
  
  Roscoe obiecał zdążyć na samolot w Nassau. On będzie nadal monitorować Chen-czy i Vin, W, dopóki nie dotrę tam. Było dziesięć minuta xi. Do niej zadzwonił na lotnisko. Podróż do Londynu przyleciał na czas. Potem włączyłem radio. Były wieści o ucieczce, ale nic o ewentualnym zdobyciu Chen-czy. Roscoe musi pokazać swoje sztuczki.
  
  
  Lekarz hotelu obejrzał moje ramię, opatrzyłem ego i zrobił zastrzyk.
  
  
  Nie powierzył nam jedno słowo, że nie uderzył w drzwi.
  
  
  Jej hotel wziąć prysznic, wypić i mieć czterdzieści kierunku sklepienia. Ale jej również hotel aby zobaczyć Opakowania, i nie jest tak tępy, żeby nie zrozumieć, że ostatnie kilka godzin musi być, przeszła przez piekło. To było ostre, gdy ona скривилась i powiedział: "Chłopaki, wy też zawsze baw się dobrze". On także wiedział, że jest na samym delle jemiołą na myśli. Sam ją wolałbym zacząć jej szukać, niż siedzieć i czekać. Jej, miałem nadzieję, że Tara odwołała rezerwację hotelu i udał się pod adres, który jej, hej dał. Jej podjechał do żółtego domu na drugim końcu miasta.
  
  
  Pani Wilson. Tym Szeryf odpowiedziała mi. Nie, powiedziała mi, Tara tam nie było. Hema była ta Tara? A hema był dla nie go? Krew zaczęła buczeć w bramki. Tara miała być tutaj kilka godzin temu. To było najbezpieczniejsze miejsce, które jej tylko mógł wymyślić. Ale nie powinienem był pozwolić hej wracać do tego hotelu. Miał ją wysłać jej szczere tutaj. Komunikat, który jej wysłałem pani Szeryf oznaczało, że pozbędę się jej prześladowców. Jej wprowadziła sobie tych dwóch kobiet, siedzących razem, pijących kawę i bawiące się z dziećmi.
  
  
  Spektakl, który teraz stanął przed moimi oczami był ценымногие mniej przyjemne.
  
  
  U nich była Tara.
  
  
  Ale głos znów problemy. Kim są'? I gdzie oni ją zabrali? Jej znowu nie wiedział, od czego zacząć. I nawet teraz Tara mogła...
  
  
  Jej powiedział pani. Szeryf, hema jej został.
  
  
  Dała mi butelkę rumu.
  
  
  Jej tkwi u nach. Głupio byłoby odejść, dopóki jej nie wiem, gdzie iść. Grenada? Jest mało prawdopodobne, zabrali Pojemniki tam. Ale to było jedyne miejsce, o którym ją mógł myśleć. I właśnie dlatego nie zabrali ją tam. Jej zrobił jeszcze łyk rumu.
  
  
  Jej wysłał panią. Szeryf po papier i długopis i napisał na papierze notatkę dla gliny o Wilsona. Powiedział im, kto prawdziwi kryminaliści, i że prawdopodobnie znajdą ih w pięciu stóp pod trawnik. Powiedział im, że tam może być jeszcze kilka trupów, ale nie wiedziałem gdzie.
  
  
  Potem znów zapalił się ten świat.
  
  
  "Drewniany Nikiel" był dokładnie taki, jaki ego powiedział Wilson. Kilka uruchomiony tawernie na poboczu drogi. Jej przejechałem mimmo niego i zaparkował między drzewami.
  
  
  W oknach było ciemno, ale podszedł bliżej, zobaczył ją, że зашторены czarnymi zasłonami.
  
  
  Ją usłyszał głosy.
  
  
  Jej sięgnął do Wilhelminy. Jej zabrał ją, gdy powietrze w pomieszczeniu ponownie stahl nadaje się do oddychania, i musiałem wyrwać ją za martwą sztuczki задыхнувшегося тайца. Znalazłem sztylet gdzieś na podłodze w bibliotece. Miło było dostać z powrotem swoje stare niezawodna broń. Nowa broń wygląda na nową miłość — zawsze boisz się, że cię zawiedzie.
  
  
  Jej, pochylił się liże do затемненному okna.
  
  
  Eh bien, Lotto?
  
  
  Nous, uczęszcza.
  
  
  Oni coś czekali i mówili po francusku. Francuski był najczęściej używanym językiem w Indochinach. Wiele wokół tych разоренных революциями krajów kiedyś były francuskimi koloniami, a następnie do czynienia z niezależnością, razem myśląc o tym, w jakim kierunku się poruszać. W lewo lub w prawo. Jej nigdy nie był tak dobry w tych językach azjatyckich, ale przynajmniej jej mówię po francusku.
  
  
  "Si le Yacht is parti. Widzisz sygnał?
  
  
  Czekali na sygnał o tym, że łódź odeszła.
  
  
  Plus ważne jest, où sont les autres?
  
  
  Oni też czekali na "innych". Gdyby te "inne" były tam, gdzie jej i miałem nadzieję, mogli czekać bardzo długo.
  
  
  Jej szybki, aby łapać każde wypowiedziane przez nich słowo. Oni zastanawiali się, skontaktowali się czy "les autres" z Carterem. Myśleli, że szkoda, że im nie pozwolili pomóc.
  
  
  "C' est dommage — powiedział jeden — que la femme est mort".
  
  
  Mój składać dolar przestało bić.
  
  
  Tara była martwa.
  
  
  Mądrość, roztropność, samoobrony, możliwość, cel, ACH, życie, wszystko wysypało się w bezsensowną kurz. Jej po prostu oszalał. Ją, zerwał się i kopniakiem otworzył drzwi. Jej zaatakował pierwszy poruszający się obiekt w polu widzenia. Nawet jej nie wyciągnął pistolet. Jej hotel czuć ciało w swoich ramionach i poczuł prymitywne chęć wymiotować i się zemścić. Jej stylu, być z własną bronią.
  
  
  Nagle okazało się, że walczył z trzema mężczyznami. Razem byli sześć stóp wysokości i trzysta pięćdziesiąt funtów wagi, ale jeśli chodzi o szaleństwa, mi nie znajduje się słońce. Ślepa furia, płonąca furia — głosowanie że głupców zamienia się w rasy nadludzi.
  
  
  Jej ciągłej gwałtowna maszyną. Jej był fabryką, która zajmuje się układają ciosy rękami i nogami. Nam nie jeden mi umknął. Byliśmy ułożone, jak chiński puzzle — jeden, wirujący, пинающий piłkę. Wszyscy bali się strzelać, bali się dostać do jednego przez nich.
  
  
  Jej, ten powie ci, jak ja to zrobiłem. Na samym delle, jej stylu, by wiedzieć to sam. Ale wszystko, co pamiętam, to moja wściekłość. Kiedy wszystko się skończyło, wszyscy byli martwi. I udało mu się to tylko z gołymi rękami.
  
  
  Ciało Tary jest rozłożona na stole przy barze. Pulsu nie było. Żadnych oznak życia. Jej podniósł ją i wyniósł na zewnątrz. Jej rude włosy обожгли mnie, jak garść płomienia. Jej twarz wyglądała blado w świetle księżyca, ale lekka mgła piegi wciąż pokrywał jej nos. Guzek boli utknęła mi w gardle, i krzyknął, aby wyrwać się w niszczycielskiej рыдании. Ale dalej to nie poszło; on po prostu stał.
  
  
  Go pocałował ją na pożegnanie.
  
  
  Ona krótko się wybudzać w moich rękach.
  
  
  Znów ją pocałował ją.
  
  
  Ona хмыкнула i поморщилась. — Cześć, Nick — powiedziała ze śmiechem. — Jej bardzo cię przeraża?
  
  
  Jej omal nie upuścił ją, jej był tak przerażony tym niespodziewanym występem. On nie mógł powiedzieć nam słowa. Ona wybuchła śmiechem. 'Uspokój się. Nie jesteś szalony. Śpiąca królewna żyje i ma się dobrze".
  
  
  W końcu udało mi się wycisnąć "Co-ha-bu". Lub coś podobnego.
  
  
  Znowu się zaśmiała. — Puść mnie, a ja ci wszystko opowiem.
  
  
  Jej odłożył ją. — Mmmm. — powiedziała. "Miło cię znowu poruszać. Wyciągnęła ręce i покружилась w świetle księżyca.
  
  
  Ona była wspaniała. Była mityczną нимфой. Нимфой według starej legendy, zrodzonej na nowo, teraz w górę z grzbietów sukienka, magiczna istota poprzez bajki, obudził się zdrowy z sharm, ciągnących się od stu lat.
  
  
  Jej, spojrzał na nie, sam bardziej lub mniej jakby zaczarowany. Ona-konferencji swój taniec, potrząsnęła głową i zaśmiała się. — Nienawidzę mówić ci prawdę, kochanie. To jest naprawdę bardzo неромантично".
  
  
  Spróbuj — powiedziałem.
  
  
  "Biofeedback", — powiedziała ona.
  
  
  Organiczna sprzężenie zwrotne?
  
  
  Organiczna kontakt".
  
  
  Już pan powiedział to — powiedziałem. "Ale co to jest?"
  
  
  Cóż, bez wątpienia słyszałeś o tych teoriach o tym, jak zatrzymać ból głowy, jak radzić sobie z astmą, po prostu kontrolować swoje fale mózgowe... "No i co?" Był bestseller pod nazwą "biofeedback". Nie czytam bestsellery, ale słyszałem o tych teoriach. To nie miało nic wspólnego z tym, "jak mogę naśladować martwego z matematyki?"
  
  
  No cóż — powiedziała — tak zrobiłam. Pytali mnie, gdzie jesteś, odyna wokół nich uderzył mnie, a ja upadłam. Wtedy ją po prostu zaczął z tej bio-feedback. Jej obniżał puls, dopóki nie przestała ego czuć, i zatrzymała oddech. Zawsze tak robiła, kiedy zbliżały się do mnie zbyt blisko".
  
  
  Tak po prostu?' - Kliknąłem palcami.
  
  
  Nie. Nie tylko. AX przygotowane tej grupy kobiet-agentów. To ćwiczenie trwało wiele miesięcy. Ale to działa".
  
  
  Ale powiedz mi, dlaczego nie skontaktowała się ze mną? Ona wzruszyła ramionami. — Na początku nie byłam pewna, że to ty. Ale poza tym — zrobiła pauzę i spojrzała w ziemię, — w swój hotel dowiedzieć się, czy nie przeszkadza ci to.
  
  
  Jej obdarzył ją jadowitym spojrzeniem. "Mnie tak cholernie się martwił, kiedy mówili, że nie żyjesz, że nie wpadł w ten klub, jak szalony".
  
  
  'Cześć.' — Nie krzycz tak. Myślisz, że jej się tu zabawić?
  
  
  'Nie.' — Ale ty nie bawiła. Spałeś w pracy.
  
  
  Ona wie, że metoda ma kilka zalet. Można praktycznych zatrzymać puls, podczas gdy twoje uszy nadal funkcjonować. A ludzie po prostu mają tendencję do nie wstydzić się w słowach, w obecności trupa.
  
  
  Tara wiele wiadomo. To nie posunęło nas dalej, ale przynajmniej tajemnice Nassau były прояснены.
  
  
  U Lin Ching i Бангеля była wschodnia apteka. U Бангеля został również hotel w Nassau. Kiedy wszystko wydawało się zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe, chińska usługi KAN zrobiła propozycja, od którego nie mogli odmówić. W zamian za to, że nie blokować źródło narkotyków, KAN wymagała dwadzieścia procent przychodów i okresowe usługi. Ta "przypadkowa serwis" była bardzo prosta: wszystko, co trzeba było zrobić, to zapewnić wsparcie i schronienie dla pbx serii, których w KAN hotel gdzieś osadzić.
  
  
  Nassau był idealnym pośredniej stacji. Blisko Ameryce, ale brytyjskie terytorium. To pozbawiło ih od wielu problemów i ryzyka. A co do ostatniego etapu ih podróży, to było bardzo łatwo wsiąść na statek rybacki i wylądować na zdalnym флоридском rafie. System działał normalnie.
  
  
  Charles Bryce, np. oddział, który zabił senator Mortona. Najpierw pracował w prosty pomocnikiem w kuchni w kasynie Grenady; następnie KAN powołania ego, szarpie za odpowiednie sznurki tu i tam, pilotem "Latających osłów"; - rozbił się samolot z senatorem w nen. Co do CAN, system działał płynnie, ale Lin Ching sprzeciwił się tej fold paper. W zasadzie предназначеной przeciwko decyzji ostrych cięć. Byli i inni uczestnicy, którzy griped.
  
  
  To osiągnął apogeum, kiedy Chen-czy zastrzelił Сэйбрука. To było niemożliwe. Senator Saybrook mógł być celem Chen-czy, ale ego należało zabić siebie w domu w Maine. Kiedy Saybrook wszedł szczerzy w kasynie, Chen-czy pomyślał: "Dlaczego muszę czekać?"
  
  
  To było cholernie głupie. Tak można odkryć własne gniazdo.
  
  
  Chen-czy został aresztowany.
  
  
  Lin Ching hotel odejść. Na tyle złe, aby oddać Бангеля za to, jeśli będzie to konieczne. Reszta bandy też była na skraju buntu.
  
  
  Cały biznes kasyno Grenady nagle okazał się być zagrożone.
  
  
  Wysłali Po Vin. Ih wielkiego człowieka w Londynie, plus zespół ratowników w CAEN, aby dostać się do Chen-czy. Ving okazał się, jak handlarz opium, i ta rola pozwoliła mu było zdobyć zaufanie Lin Ching, a także wysłać Lin Ching za mną. Ale z powodu tego chaosu i buntu w Grenada KAN musieli szukać nowego miejsca. Dlatego angażowali się w sprawę "Drewniany nikiel", ukrywając narkotyki od Wilsona. Tym Szeryfa. Ten bar stahl ih nowego sztabu-mieszkania. Tam zbierali się, aby zaplanować swoje dalsze działania. Większość wokół nich nawet jedli, spali tam. Plan był dobry.
  
  
  Ving był inspiratorem ucieczki Chen-czy wokół więzienia. On również zaplanował wypadek z tym jachtem i doprowadził łódź podwodną. Następnie zorganizował "spotkanie" z księciem, a także upewnić się, że wierny lokaj księcia zniknął. Czy to nie było przypadkiem i przyjemne, że Po Vin wiedział dobrego lokaja? Właśnie przybył wokół Londynu z zaleceniami pani Cheryl.
  
  
  Zostawił przemocy Van Тонгу. Te zajęcia nie były złe, no i okrutne. Co denerwowało, to tłumaczenia. Gdzieś, od francuskiego do kambodży, tajski, chiński i specjalnego języka angielskiego Van Tonga, na działania wkradły się błędy, i dobrze przemyślane plany stracił część swojego sensu. Co po za tym, to wyglądało jak coś wokół komedii "Keystone Cops".
  
  
  Za każdym razem, gdy jeden wokół facetów wokół KAN trudził się o ciało, uważali, że jest to dzieło rąk KAN.
  
  
  W końcu, CANNES były wszelkie podstawy, by zabić Бангеля, i CAN również planował zabić Lin Чинга. Dlatego każdy pomyślał, że to zrobił ktoś inny z grupy, i w milczeniu zbierał trupy, które zostawił jej.
  
  
  Pozostała część była mniej zabawna. To była druga część, która zajmuje się jemiołą stosunek do Garu. Dotarli do niego, kiedy skontaktował się ze mną. Chłopaki w Van zrobili to, i przyszło powiadomienie, że "amerykanin nie żyje". Vin W myśleli tylko za pewnik, że byłem tym amerykaninem. Był już późny wieczór, gdy grupa Винга udała się do srebrna kaskada-rodzaj, a pozostali zaczęli swoje historie za wspólną rozmową.
  
  
  Postanowili, że im lepiej zdobyć mnie — i to bardzo szybko. Ale już byłem w srebrna kaskada-Road. Wzięli Opakowania zamiast mnie.
  
  
  — Dokąd cię złapali?
  
  
  Hmm — odwróciła się.
  
  
  Powiedziałaś, że były one ciebie. Jej chcę wiedzieć, gdzie.
  
  
  Pozwoliła piasku wyczerpania na mojej piersi. - "Myślę, że to jest bardzo chory korkociąg". Ona narysowała składać dolar na piasku u mnie na piersi. 'Co się dzieje?' — zapytała ze śmiechem. — Jesteś zazdrosny, Carter?
  
  
  Oczywiście, nie jestem zazdrosny. I nie nazywaj mnie Carter. Wyglądasz na kobietę-reportera wokół filmu.
  
  
  "Ja po prostu przypadkowo zagrała Lauren Беколл". Ona z godnością wstała i pobiegła po plaży w świetle księżyca. — Jeśli ona mnie potrzebowała, — zawołała, — tylko słowo. Jedyne, co mogło by pomniejszać jej godność, to to, że nie było na niej żadnych ubrań. Kiedy spotkaliśmy się po raz pierwszy, wydawała się całkiem przyzwoitej młoda dama. Ale ostatnio jest więcej jak разбитную panienkę, niż na przyzwoitą kobietę.
  
  
  Jej zdecydowanie hotel nast. Jej, ten ją ponownie. Ale najgorsze w tym wszystkim było to, że nie umiem gwizdać.
  
  
  Ją, wstał i poszedł za nią na brzegu.
  
  
  Poszliśmy pływać.
  
  
  W & nb, pośród fal, możemy zsunął się jeszcze jeden wokół drugiego.
  
  
  — To się nie uda — powiedziała. Jej powiedział. - "Postaw?"
  
  
  Cóż, to mogło by być, gdyby nie zerwała kolejna aktywnego wypoczynku. Tak, kochaliśmy się przy samej krawędzi oceanu, to staje pokryte wodą, a następnie ponownie обнажаясь. Weszliśmy w ten sam rytm, że i fala, lub fala — w taki sam sposób, jak u nas, tak, że ona i jej nierdzewnej fale i brzegiem, встретившимися w swoim naturalnym ciągu i прощающимися; staliśmy się jeszcze innym, serdecznie witając i żegnając się, mokrymi słodkimi pocałunkami. Na samym delle, to nigdy nie ustała. Moje usta na jej piersi natychmiast zmusił ją rozpocząć wszystko od nowa, gdy jesteśmy razem schodzili w przepuszczając wodę i znowu razem wznosiły się, dysząc z podniecenia.
  
  
  Nieco później powiedziała mi: "Wiesz, najpierw ją przestraszył".
  
  
  Jej przeprowadził wewnętrzną stroną dłoni na jej brzuchu. "To straszna gra, kochanie. I jeśli nie umiesz grać z nożami lub kung-fu... no, ona cię nie winię. Spojrzał jej głęboko w jej oczy. "Pozwól mi powiedzieć ci, że głosowanie: byłem bardzo zły na ciebie".
  
  
  Ona pokręciła głową. — Nie mam na myśli wtedy. Mam na myśli, aż do tego dnia, kiedy jesteśmy z tobą siedzieli w barze, kiedy siedziałeś tam, po drugiej stronie krzesła, za miliony mil stąd.
  
  
  "Zobacz". — delikatnie powiedziałem. "Głos, jak jej. I nikt nie może mnie zmusić do płacenia za to. Wiesz, że teraz, kiedy jest z tobą, cały twój. A reszta... no cóż, wtedy pewnie cały swój.
  
  
  Ona uśmiechnęła się. W niej była mgła swoje smutki. 'Nie martw się. Carter. Nie będę próbował cię zmienić. Po prostu... — Ona помолчала myśleć, co powiedzieć, a potem zdecydowała się kontynuować, — że nie znałam cię wcześniej. Wtedy, jeśli jej nie Lauren Беколл, to mam ta okropna paskudna skłonność być Czterooka Annie. Uśmiechnęła się ponownie, ale tym razem twarz jej było bardziej radosne. Nie martw się. Teraz jego bardzo duża i silna, i kocham cię takim, jaki jesteś".
  
  
  Mam wbudowany odblask na frazę "Kocham cię", w serię niepowodzeń. Nigdy jej niczego nie obiecywał... wszyscy musimy utrzymać to nas do niczego nie обязывающему... spojrzałem na Tarę. "Myślę", powiedział, może jej też cię kocham.
  
  
  — O mój boże — powiedziała...
  
  
  
  
  Rozdział 10
  
  
  
  
  British museum był jak zawsze atrakcyjne. Dla mnie zawsze było coś złowieszczego w tej atrakcyjności. Patrzysz na niektóre zbroje, które musi być kiedyś nosił król Artur, lub w zakonne szaty, "pochodzący 610 roku". Nagle przychodzi do głowy, że historia to nie moja mała historia, którą kurczą się i suszy w tych podręcznikach historii, jako jeden ciąg bezowocnych ludzi i zdarzeń, idących ręka w rękę do tych dat, które zawsze pamiętają. (1066 r., zwycięstwa wikingów". 1215 r., Wielka papieru swobód.) Historia — burzliwy, gwałtowny nagromadzenie faktów, napisanych odwagą, ufnością i krwią. Historia — to tacy ludzie, jak my jesteśmy z tobą, na zawsze skazane służyć swojemu prostemu, sekularyzmu życia. A nie metalowa tarcza, lub kawałek tkaniny.
  
  
  Jak już powiedziałem, to jest straszne.
  
  
  Jej umówił spotkanie z Roscoe w jedenaście godzin w pomieszczeniu, w którym przechowywane są wydruki palców prac posterunkowy za. Do zalogowania potrzebny był specjalną przepustkę. U mnie był ten fragment, i wskazówki, jak tam dotrzeć, a także genialny broszura o Johnie Констебле (1776-1837). Jej dał przepustkę kopia Margaret Rutherford, która zajmuje się wręczyła mi ogromną folder z odciskami. "Romantyczny realista", — napisano w ulotce. "Констебл hotel powrót do natury". Jeśli tak, to natura (1776-1837) była wspaniałym miejscem. Jeden spektakl stylowymi zieleni.
  
  
  — Ale tak. Wtedy w domu nie było toalety.
  
  
  Jej, odwrócił się. To był Roscoe Klein.
  
  
  "Dalej podziwiać z tym obrazem", — powiedział on. Jej odwrócił się i patrzył obrazem. "Nasz wspólny przyjaciel w Nassau tu przyjechałem. Wynajął dom w Котсуолде. Jej, podszedł do innego obrazu. Domy ze słomianymi dachami i syn-zielona rzeka. — Twój Chen-czy wciąż tam jest. Udali się tam szczere wokół lotniska i z nimi fretki nigdzie nie wychodzili. Nie było gości. Nie było rozmów telefonicznych", co jest dość nietypowe. Oni po prostu suka giermków, wiodących cichą, celu schludną życie na świeżym powietrzu. Oczywiście, że przebywał tu tylko dwadzieścia cztery godziny.
  
  
  Jej wywalił jeszcze jeden arkusz i tym razem zbadane młyn z potoku. "Widzieliście innych agentów KAN?"
  
  
  — Nikomu, Nicky. Nikt.'
  
  
  — Ktoś cię zaczepiał?
  
  
  Kogo mnie? Ламонг Cranston? Posiadając zdolność затуманивать umysł? Nikt nie widzi cienie, kochanie.
  
  
  To mam jeszcze jeden korkociąg, Roscoe... Dlaczego proponujesz mi patrzeć na te zdjęcia?
  
  
  Jej, odwrócił się. Roscoe wzruszył ramionami. — Po prostu pomyślałem, że powinieneś coś wiedzieć o sztuce.
  
  
  To, co powiedziałem, nie nadaje się do uszczelniania.
  
  
  Zjedliśmy obiad w knajpie dzielnicy West End o nazwie "domek Myśliwski". Bar z drewnianymi panelami i czymś w rodzaju menu na węgorza w galarecie i rozszczep kręgosłupa. Do niej zadzwonił Zbiorników i powiedział hej przyjść do nas. Zatrzymaliśmy się w "mieszkaniu", należącej przyjaciółce Roscoe, dziewczynie, która zajmuje się teraz wyjechała wokół miasta. Byliśmy bardziej zdani na siebie, i u nas było mniej kłopotów z całej tej bzdurę Johna Stuarta o носильщиках, официантах i pokojówki. Ponadto, był to najbardziej pokojowy sposób interakcji z miastem. Jej, widziałem, jak Roscoe spojrzał na Tarę, kiedy przyszła. Było na nim szmaragdowo-zielone кашемировое sukienka z małym dekoltem i ścisła, jak zaraza, która обнажало ją w najlepszy możliwy sposób, i pomagało ee elastyczne okrągłe piersi. Musi być ona chodziła na zakupy i kupiłam ego tym rano. Przynajmniej nigdy go nie widziałem, ego wcześniej. Jej mogę czasem zapomnieć sukienka, ale nigdy jej nie zapomnę obcisła sukienka.
  
  
  Jej zapoznał ją z Roscoe. Uśmiechnęła się własnym uśmiechem. Jak już mówiłem, Roscoe może wyglądać tak, jak emu podoba, ale teraz specjalizuje się w odtwarzaniu bez wyrazu. Panie W, Przeciętny Człowiek. Średniego wzrostu, budowy ciała, twarzy i ubrań. Według moich szacunków, miał około pięćdziesięciu lat, i mam tę liczbę, składając wszystko, co zrobił. Ale ma własne gęste włosy, ona nie jest szara i nie ma w niej tego agresywnego koloru czarnego, który zdarza się podczas malowania.
  
  
  Dlatego Tara uśmiechnęła się. Po kilku chwilach, gdy spojrzał na Roscoe, to był Gary Grant. Był wysoki i chudy, i nagle na nen był skrojony na miarę garnitur, i zobaczył, że ma niezwykle białe zęby. Ach to biel, co oślepia, i Tara wyglądała ослепленной.
  
  
  Jeszcze trochę, celle, odchrząknął i zdecydowany władczym gestem zawołał kelnera i zamówił drinki. — Powiedz mi — zwrócił się z listem do Roscoe, — kto teraz patrzy na twoją handlem?
  
  
  'Handlem?'
  
  
  'Na zewnątrz. Twoja handel zagraniczny.
  
  
  — Och, rzekomo ten handel. Charlie Mace. Jesteś ego kiedykolwiek widziałem?'
  
  
  Jego ego nigdy nie widziałem.
  
  
  "No, to dobrze. Z bronią też dobrze. Jeśli coś się stanie — a nie sądzę, że coś się stanie — to da mi znać. Z nim chłopiec, Pearson. Więc nie masz się o co martwić".
  
  
  'Chłopak?'
  
  
  Roscoe spojrzał mi otwarcie w oczy. — Myślę, że był bardzo mądry, kiedy miałeś dwadzieścia.
  
  
  Jej myślałem o tym jakiś czas. — Jednak jej nie czułem się ценымногие lepiej, gdybyś teraz siedział.
  
  
  Roscoe pokręcił głową. — Jestem ciekawy, Nicky. A nie pies obronny. Ponadto, jej staję się zbyt... "Za stary, hotel powiedzieć, ale w porę opamiętał się jednak, — ostatnio jej stahl zbyt leniwy, aby leżeć w mokrej trawie cały tydzień w oczekiwaniu".
  
  
  "Jak możesz być tak pewny, że pozostaną one tak długo?"
  
  
  — Produkty, na przykład. Są zamówione produkty, na przykład na tydzień. Nawet wynajęli gosposię. Oznacza to, że planują jakiś czas być dobrymi chłopcami. Takie wieści szybko się rozprzestrzeniają się po wsi. I uwierzcie mi, w takich miastach już staje się wiadomością, jeśli ktoś kichnie dwukrotnie.
  
  
  "Więc co mamy robić?"
  
  
  "Po prostu poczekać?"
  
  
  — Czekać i miej się na baczności, — wyciągnął dwa elektronicznych pocztowej. Małe kieszonkowe czarne skrzynki. 'Jeden dla ciebie, jeden dla mnie.'
  
  
  'Działają na odległość?'
  
  
  'Tak. Po prostu podejdź do najbliższego telefonu i wpisz dziewięć-trzy-sześć-cztery-zero-zero-zero. Poza miasta, należy najpierw włączyć zero-jeden. Następnie kliknij przycisk kod tej milutkiej i usłyszysz zapis raportu Мейса. Raport na godzinę.
  
  
  "I to wszystko?"
  
  
  — Nie, — powiedział on. — Jest jeszcze coś. Możesz również zadzwonić i zostawić wiadomość na taśmie. Wtedy Mace i jej mogli ego słuchać. Dolores stale czuwa nad monitorem, więc będziemy poinformowani, jeśli coś pójdzie nie tak. Tylko koniecznie powiedz gdzie mieszkasz. Dolores była centralką AX.
  
  
  — A ten dom — czy można do niego założyć żukowa?
  
  
  Zrobił kwaśną minę i potrząsnął głową. 'Jest mało prawdopodobne. Czy oni muszą odejść na jakiś czas, ale jeszcze nie wykazały żadnych oznak tego. Możemy spróbować wysłać do pracy z jakiegoś powodu. Ale gdyby Po Vin ujawniał się na taką sztuczkę, byłby już dawno nie żyje. Mamy podłączenie do lokalnej sieci telefonicznej, tak, że możemy złapać wszystkie wychodzące wiadomości e-mail.
  
  
  Nie podobało mi się to. Zawsze było czekać. Ale nie mogłem ryzykować, narażając się na ryzyko. Vin W zapamiętał mnie. Po prostu jeśli pokazać emu swoją twarz raz, a cała operacja była nieudana.
  
  
  Jej, spojrzał na zegarek. Było bez dwóch minutę godzinę. "Jeśli twoja stronicowania system działa, myślę, że masz czas, aby to zrobić".
  
  
  Roscoe obdarzył mnie swoim olśniewającym uśmiechem. — Dlaczego nie zrobić tego teraz? kolego? Potrzymaj trochę w palcach. Spróbuj sam.
  
  
  — Jestem bezwarunkowo ufam ci, Roscoe — powiedziałem. Wyszczerzył się Zbiorników. "Mam na myśli z telefonem. Ją wiem, co chcesz mi dać dokładny raport.
  
  
  Mógłby zakwestionować to, ale N-3 jest zawsze ważniejsze K-2. Roscoe podszedł do telefonu.
  
  
  Tara uśmiechnęła się.
  
  
  Ta była miła, ale pusty uśmiech kobiety, która zajmuje się wie, że flota tylko że popłynął. — Jestem głodna — powiedziała, patrząc w menu. — Poza tym, on nie jest w moim typie — dodała, nie podnosząc oczu.
  
  
  Jej uniósł brew. — Nawet nie pomyślałem nas na chwilę — powiedziałem.
  
  
  U Мейса nie było terenie morza barentsa, aby zgłosić się do nas. Co w zasadzie daje nam wolne. Ją kupiłem kilka biletów na musical. Jedna rzecz pod tytułem "Powiedz matce", który arogancki sprzedawca New York Times nazwał "jest dość zabawne, jeśli lubisz takie rzeczy".
  
  
  Tara przygotowywała się do jak zakupy, i jej się trochę nieswojo z powodu tego, że nic nie robię. Mój głos pewnie absurdalne trochę przerażające, bo nagle zamilkła.
  
  
  — Wiem, o czym myślisz — powiedziała w końcu. "Myślisz, że to będzie jedna wokół nich przez boga zapomnianych pułapek turystycznych, i co zrobić z tą dziewczyną? Dokładniej, co ona tu w ogóle robi? Wszystko, co może zrobić, to być porwana i chodzić na zakupy".
  
  
  Ja nie odpowiedział. Ee myślę, że ... była zbliżona.
  
  
  — Cóż, mam powód, by być tutaj. A przyczyna tkwi w tym, że jak tylko ty dowiesz się, gdzie w sali ih laboratorium, jej będę wiedzieć, kto jest wokół nich klony i co z nimi zrobić. Patrzyła na mnie tak samo ludzie nie szorstki, zaciskając usta, jak w pierwszy dzień naszego spotkania w "Уолдорфе". I włosy na karku stanęły tak samo, jak wtedy. Jej, wiedział, że jej reakcja była czysto obronnej. Siedziała i czułam, że mnie denerwuje, i mało co mogłam z tym zrobić. I jej nie był zbyt drażliwy, i jej też nic nie mogłem z tym zrobić.
  
  
  Staliśmy na rogu placu Piccadilly circus, patrząc sobie w bezradnej wściekłości.
  
  
  Ona powiedziała. — Poza tym, jej mogę zrobić jeszcze coś.
  
  
  — I tak jest — powiedziałem. "Masz na myśli, że ty też to powiesz." Tak.' powiedziała. — A co jeszcze mogę zrobić z ciebie bardzo szczęśliwy.
  
  
  Trudno dyskutować z taką неприкрашенной prawdą. Umówiliśmy się na spotkanie w apartamencie w pięć godzin. Do tej fretki każdy wokół nas będzie zajmować się sobą. Poszedłem w pad na Charing Cross road. Stało się nieco chaotyczny. Nie do końca mgła, a raczej jakiś gęsty zimno. Заживающая rana na moim ramieniu chora. Jej zastanawiał się, dlaczego ludzie tak lubią sprawiać innym nawzajem ból, kiedy ten ból na samym delle istnieje.
  
  
  
  
  Rozdział 11
  
  
  
  
  Bez kwartale jej trzy przyszedł w pad. W samą porę, by przypomnieć mi, że czas zbliżała się do trzech godzin. Anglicy nie piją, nie kiedy. Głos dlaczego — przynajmniej według Roscoe, — nie można ufać anglikom. Jej zamówił piwo, i thumbed przez gazetę.
  
  
  Na dziesiątej stronie londyńskiego "the Times" była mała nowość na całym Stanów Zjednoczonych. Okazało się, że senatorowie Bale i Croft stali się ofiarami katastrofy śmigłowca podczas sprawdzania skutków huraganu Carla. Przynajmniej tak myśleli. Helikopter i pilot zaginęło bez wieści, a śledztwo zostało opóźnione z powodu huraganu Dora.
  
  
  Tak więc, ih było sześć. Morton, Saybrook, Линдейл, Cranston, a teraz Niall i Croft. Jej mógł sobie wyobrazić akrobacji Waszyngton. Prywatna rozmowa o próbach zamachu i spisku. Obiecujące deklaracje rządu. A tymczasem w gabinecie Hawk toczyły się tajne negocjacje. Jak możemy przyjąć środki bezpieczeństwa, nie powodując powszechnej paniki?
  
  
  Zastanawiałem się, jak — jeśli Hawke to zrobi — poradzi sobie ze sprawą o klonach. Do tej pory fretki nie było przekonujących dowodów teorii. I gdyby nawet zdalnie był skłonny przyjąć naszą teorię, jej jeszcze przez jakiś czas nie spotkałem się z nim. Bez wątpienia, klony były już w kraju. Ale, jak ih ogłosić poszukiwania, jeśli nie wiesz, jak wiele kopii tego samego człowieka wokół?
  
  
  Ale, oczywiście, to był problem Hawk. Aż miałem problem. Moim zadaniem było znaleźć siedlisko tych pbx, gdzie oni nas byli. Zabić oryginał i zniszczyć kopie. Również spróbować dowiedzieć się, ile — jeśli ih pozostało kilka — spacerują na wolności za zlecenie zabójstwa. Gdyby jej to zrobił i żył wystarczająco długo, aby opowiedzieć tę historię, Waszyngton mógłby rozpocząć skalę krzepnięcia. Przynajmniej, jeśli pożyję wystarczająco długo.
  
  
  Wszystko to poruszało się po okręgu, a następnie wróciło do mnie. Waszyngton czekałem na mojego pierwszego kroku. I czekałem pierwszego biegu Chen-czy. A potem przychodzi moment, o którym w ogóle nie warto myśleć: co zrobić, jeśli ten Chen-czy w ogóle nie rusza? Co, jeśli on po prostu siedzi w schronisku, a senatorów staje się coraz mniej i mniej?
  
  
  Zaczął dzwonić telefon. Dziewczyna za barem powiedziała mi, że czas zamknięcia. Jej zapłacił i wyszedł.
  
  
  Czasami zadajecie sobie pytanie, nie czy jesteśmy częścią jakiejś gigantycznej gry w szachy. Duża Ręka przychodzi i pokazuje, że umieści cię tam, gdzie w ogóle nie być w hotelu. To wygląda na bardzo losowe. ale w końcu okazuje się, że to był ostatni bieg całej partii.
  
  
  Poszedłem na mały spacer. Бесцельную, myślę. Na Bond-wymazany. W dobry czas ją znalazł się w Burlington-Аркейд, wąskiej długiej galerii sklepów. Jej, wyciągnął szyję, jak i wszystkie inne, aby corocznie na ozdobione flagą sufit galerii. Jej, spojrzał na witryny sklepów z koszulami i aparatami fotograficznymi i na gabloty z chińskimi rzeźby.
  
  
  Poszedłem w objazd, kiedy mężczyzna w Wirginii sfotografował swoją żonę.
  
  
  Potem jej zderzył się z zbieg okoliczności.
  
  
  Moją pierwszą reakcją było odwrócić się, aby mnie nie zobaczył; rocznie na swoją twarz w odbiciu sklepowe. Ale potem zrozumiałem, że on w końcu mnie się nie dowie. Znacie ego twarz prawie tak samo dobrze, jak swoje własne. Do tego go spotkałem się z nim dwa razy. Kiedyś już ją zabił ego. Ale nie w tym ciele. Chen-czy był gdzieś na wsi. Hung Lo był w piekle, a ja nie myślałem, że Lao Zeng teraz robi zakupy. To osoba należała do innego. Tym samym szerokie sztywne twarz. Tym samym płaskie, недружелюбное wyrażenie. Ta sama położona wart.
  
  
  Jeszcze jeden oddział.
  
  
  Poszedłem za nim beztroski, spokojny chód. Metra Piccadilly circus, ponownie na Russell square.
  
  
  Było ryzykowne iść tak blisko za nim po piętach. Ale istnieje pewne ryzyko, na które trzeba przejść. Co więcej, shell, jako człowiek, nie czeka kłopotów. On nie patrzył na swoich prześladowców i nie oglądając się. Wniosek: wybór wielokrotny. Czy on nie wiedział, że ego prześladują ; lub wiedział i miał mnie w pułapkę.
  
  
  Jej poszedł za nim jeszcze kilka przecznic, gdy oddział nie zniknął w domu, wokół czerwonej cegły. Drzwi były numerowany 43, a brązowa tabliczka z nazwą dokładała nie odnoszące się do sprawy informacje: "Społeczeństwo featherstone 'a", nie odnoszące się do sprawy dopiskiem: "Założone w 1917 roku". Co, krawiec weź, to było za Towarzystwo featherstone ' a? Następne, co musiałem zrobić, to dowiedzieć się.
  
  
  Po drugiej stronie ulicy był макробиотический restauracja. Nagle u mnie pojawił się ogromny apetyt na zdrowe jedzenie.
  
  
  Jej zajął stolik z widokiem na ulicę; kelner, ten nie jest taki zdrowy, jak można myśleć w takiej sytuacji, смахнул kilka okruchów i podał mi menu. Miałem do wyboru: sorbet z słonecznika (bita jogurt z pestkami) lub lista coraz bardziej śmiercionośnych mieszanek. Sok szpinaku, капустное suflet. Jej zatrzymał się na hrabina z organicznym lemoniadą, zgadywać, wokół jakiego organu udało im się ego przygotować.
  
  
  Para wdowy z pędów popełniła bolesne wyjście w Społeczeństwach featherstone ' a.
  
  
  Soczysty nastolatek w koszulce i dżinsach zajął stolik obok mnie i zamówiłem "słonecznik". Spojrzała na mnie, jak patrzą małe dziewczynki.
  
  
  Weszła kobieta z dużą ilością pakietów. Na goli u nie był zbyt czerwony kapelusz i prawie nieliczne zmarszczki. Najpierw jej, myślałem, że rozmawia sama ze sobą. Ale byłem w błędzie. Rozmawiała ze swoją torbą. — Dobrze — powiedziała — i, proszę zachować spokój.
  
  
  Miała rację w tym. Torba na zakupy ze zbyt dużą ustami MOŻE być bardzo irytujące.
  
  
  Usiadła przy stoliku obok mnie i zdjęła puszysty brązową pelerynę. Hej, było blisko osiemdziesięciu, ale ona wciąż ubierała się zgodnie ze swoimi юношескими lat. Była jakiś nastolatką. Perłowe naszyjniki i piżmo perfumy.
  
  
  — Zostań — powiedziała torbie. Odwróciła się i uśmiechnęła się do mnie извиняющейся uśmiechem. "Nie rozumiem, dlaczego ego nie puszczają w restauracji. Mówią, że jest to związane z опрятностью lub czymś innym. Ale on jest bardzo schludny. Spojrzała w swoją torbę. — Prawda, kochanie?
  
  
  Ściskając była шестифунтовым йоркширским terierkiem. Również znany jako Roger. Tak się składa, że mi się zupełnie nie podobają te wszystkie małe тявкающие pieski, i coś wokół tego, powinno to być napisane u mnie na twarzy. — Mam nadzieję, że nie boisz się psów.
  
  
  Powiedział, że hej, że nie boi się psów.
  
  
  O, dobrze.' Uśmiechnęła się i poklepała mnie po ramieniu. — Dlatego, że Roger nie skrzywdziłby nawet muchy.
  
  
  Jej głos zastanawiać, biorąc pod uwagę wzrost ego, nie zaszkodzi czy emu mucha. Ona wydał piskliwy chichot, i zalotnie wsi lizać.
  
  
  Nazywała się pani Mabel. Ona żyje w tym kwartale ponad pięćdziesięciu lat w domu, który jest skromnie nazwała dość luksusowe. - A, powiedzmy... prezent od, powiedzmy... inny. Panno Mabel kilku poinformować mnie, że nie naprawdę był seks. Dał do zrozumienia pani Мейбел, że mnie to nie zdziwiło.
  
  
  To przyniosło mi kilka punktów, a rozmowa miała pewną kierunek. powiedział, że hej, że siedziałem i czekałem na przyjaciela, który obecnie odwiedzał Społeczeństwo featherstone ' a.
  
  
  — Hmm — powiedziała. — A ty nie chciał tam wchodzić. Nie wierzysz w te rzeczy? †
  
  
  Powiedział, że hej, że niewiele wiem o tym.
  
  
  — Nikt nie wie o duchach, panie Stewart. Musimy po prostu uznać, że są one".
  
  
  Głos tak. Społeczeństwo Featherstone pozwala ci rozmawiać z umarłymi.
  
  
  Jej pomyślałem, nie przesłuchiwał czy ten oddział senatorów.
  
  
  Jej zapytał ją, czy ona kiedyś tam i parsknął.
  
  
  "Ha. Nie, to jest mało prawdopodobne. John Фезерстоун przeklął mnie w 1920 roku. Klątwa , wyobraź sobie. Powiedział, że jestem скандалистка, delikatnie mówię. O, to był miłośnikiem przyzwoitości, prawdziwy fanatyk. Zapukała bramek palcem wskazującym, сверкавшим kolekcji diamentowych pierścieni. Wspomnienia o dawnej skandalu.
  
  
  — Cóż, jeśli o mnie — cicho powiedziała mi na ucho, — w tym domu nie ma, nam jednego, o którym warto mówić. Żywy czy martwy, musisz być aniołem, aby wejść do tego domu. A aniołowie, kochanie, bardzo nudne. Ona изобразмла to, co można nazwać złośliwy przymrużeniem oka.
  
  
  Kelner przyniósł hej, napój, bogaty w witaminy. Zrobiła łyk i zrobiła grymas obrzydzenia. Napój ten jest bardzo przydatny dla ciebie.
  
  
  Co ja znowu powiedziała? Ach tak, no, a kiedy zmarł, jego córka wzięła na siebie zarządzanie. No, ja mówię o czuciu się dziwnie... Alice Фезерстоун, miła pani, Panno Mabel dezaprobatą zacisnęła usta. "Zbyt długo grać w dziewicę nigdy nie jest dobrze".
  
  
  Ją zignorował психосексуальные teorii panno Mabel. — Co masz na myśli pod tą bzdurę?
  
  
  No nic. "Ach, Тоуве" lub "Вауве". coś takiego. Jej dokładnie nie wiem. Jeśli zapytasz mnie, kochanie, to jest chińskie jedzenie, które wchodzi w dzieciństwie. Jedzą najgorsze rzeczy, wiesz. Myślę, że to wpłynęło na jej mózg.
  
  
  Ona wie dużo u wystarczającej liczby ludzi przez te lata, aby wiedzieć, że trzeba słuchać wszystkiego. Od ih ulubionej teorii latających talerzy do stopniowego odtwarzania ih najlepszej gry w golfa. Wszyscy chcą być wysłuchanym. I jeśli jesteś gotowy, aby słuchać tego, co nikt inny nie chce słyszeć, jest szansa, że powiedzą ci to, czego nikt inny nie powie. Tak, że sowa całego świata, i gdyby nie przerwał jej, gdyby nie śledził ulicy. To, co tam zobaczył, podpowiedziało mi, że mogę wygrać główną nagrodę.
  
  
  Jej, przeprosił i poszedł do telefonu. Znalazłem ego w męskiej toalecie i wybiera numer. U Мейса nie było kwartale bieżącego.
  
  
  Jej robię nagrywanie na taśmę.
  
  
  Oddział wyszedł przez nr 43. Podszedł do rogu, aby wysłać e-mail. Głosowanie tylko to nie był ten oddział, którego tu ją prześladował. Jeśli tylko nie переодевался i nie kulał ostatnie pół godziny. Oczywiście, to było możliwe. Ale jej nie powierzył. Mój oddział wyglądał zbyt pewny siebie, aby martwić się o przebraniu. I gdyby to był ktoś inny, to by zderzył się z czymś dużym. To stacji klonowania.
  
  
  Było bez dziesięciu cztery. Zostawił jej wiadomość dla Roscoe. Jej powiedział emu, aby przyszedł i śledził kolejnym klonem. A dopóki będę tu siedzieć i obserwować. Zobaczę, nie wejdzie czy ktoś jeszcze.
  
  
  Panno Mabel ponownie rozmawiałam z Rogerem. Jej pomyślałem, czy będę w stanie ją zdobyć swój kolejny reumatyzm bez wykłady o składzie chemicznym jedzenia. Jej zaryzykowałem. "Dlaczego Alice Фезерстоун wzrosła o chińskiej ede?"
  
  
  Pani Мейбел, wygląda na to, pomyślałam, że to głupi korkociąg. No, kochanie. Czym żywią się chińczycy?
  
  
  Poczekaj sekundę. — Masz na myśli, że Фезерстоуны — chińczycy?
  
  
  — No cóż — wskazała na mnie ręką. 'Nie do końca. Ale znowu, nie jest do końca tak.
  
  
  W skrócie mówię, Stary John był eksporterem herbaty. Przez wiele lat mieszkał w Chinach. Ale z rewolucją 1912 roku mieszkańcom Zachodu stało się jasne, że im więcej na nie z przyjemnością. Ego sprawa został skonfiskowany. Zabili ego żonę. I John wrócił do Londynu z małą córką.
  
  
  I ze skłonnością do mistycyzmu.
  
  
  Twierdził, że codziennie rozmawiał z żoną. I emu udało się przekonać wielu starych arystokratów w tym, że on może być ih "kontaktem ze zmarłymi". Pomogli emu i założyli Stowarzyszenie featherstone ' a. To było praktycznie wszystko, co pani Mabel o tym wiedziała. Za wyjątkiem tego, że John i ego córka Alicja mieszkali pustelnicy. Tylko po to, aby od czasu do czasu wyjść, by nałożyć klątwę na mniej czystych sercem.
  
  
  Ona w czasie skończyłam swoją opowieść. Nie minęły sekundy, jak spojrzała w swoją torbę. "Roger!" on ją ugryzł. 'Zły pies.'
  
  
  Przeprosiła i odeszła.
  
  
  Było 4:30, kiedy pojawił się Roscoe. Zajął stolik w drugim końcu sali i przechodząc mimmo, rzucił mi na kolana notatkę: "W alejce jest czarny ruch".
  
  
  Deszcz zaczął, jak tylko wyszedł przez restauracje. Jej zatrzymał się pod przykrywką logowania i spojrzał przez okno na ulicę. Kobieta lat sześćdziesięciu w czarnej jedwabnej sukni, siedziała na kolanach na parapecie i patrzyłam na zewnątrz.
  
  
  Przez deszcz ją, słyszałem jej głos. — Tak, lina. on powiedział. "Ach lina. Tfu ty.'
  
  
  
  
  Rozdział 12
  
  
  
  
  Był to wąski brukowany zaułek, ciągnący się wzdłuż dzielnicy. Co-gdzie on był trochę szerszy tam, gdzie wcześniej były wejścia do jakiejś stajni lub mały złamać. To do końca tunelu o długości około dwunastu metrów. A dalej szła boczna ulica.
  
  
  Nr 43 był четырехэтажным sam. Strażaków schodów nie było, ale była tylne drzwi.
  
  
  Drzwi otworzyły się.
  
  
  I tam stał mój pierwszy oddział. On też mnie zobaczył i rzucił się na mnie krótkie zapytania rzut oka. Spojrzenie typu "ja cię wcześniej nie widziałem".
  
  
  Jeśli masz wątpliwości, trzeba improwizować. Jej, podszedł do niego i uśmiechnął się. Przepraszam, ale szukam domu Марсдена. Jej wyciągnął wokół kieszeni kartkę Roscoe i udawał, że oglądam ją. Tu jest napisane, że muszę być w domu numer czterdzieści i cztery, ale — wzruszyłem ramionami, — сорокачетвертого w ogóle nie ma.
  
  
  On zmrużył oczy na mnie. 'Ja nie wiem. Ale przynajmniej nie znajdziesz ego w uliczce". To był pierwszy raz, kiedy ją, rozmawiał z klonem. Jej, słyszałem, jak inni mówili, ale nie ze mną. Teraz dotarło do mnie. Wszyscy mówili na nienagannym angielskim bez żadnego akcentu. Amerykański akcent języka angielskiego. Byli starannie przygotowani.
  
  
  — Słuchaj — powiedziałem — może ona skorzystać z twojego telefonu. Mam pokój Марсдена..." znowu majstrował z dopiskiem Roscoe.
  
  
  On pokręcił głową. "On jest uszkodzony."
  
  
  — O — powiedziałem. "Dziękuję ci".
  
  
  Mi nie pozostało nic innego robić, jak tylko wyjść przez alejki. Deszcz lał teraz silniejszy. On ударялся o chodnik i głośno się echem echem w wąskim przejściu. Miejsce było groźnie. Aleja ciemna. Deszcz ciemny. Ślisko z powodu nagłego deszczu. Jej podniesiony kołnierz.
  
  
  To nie było to, co widziałem lub słyszałem. To był tylko instynkt.
  
  
  Jej zatrzymał się, żeby zapalić papierosa. Zatrzymał się równe w jednym kroku ode mnie.
  
  
  Nie odwrócił się. Jej pozwolił стилету wypaść w dłoń i udał się w drogę. Ponownie usłyszał słowa Tary: "Oddział mordercy pierwszej klasy — powiedziała — muszę być mordercą pierwszej klasy".
  
  
  Dobrze. To znaczy, że ktoś mnie śledził. Pomiędzy echo własnych kroków i mocowań odgłosem deszczu jej mógł dostrzec jeszcze jeden dźwięk.
  
  
  Tunel był przede mną. Ją, wszedł do tunelu. Tam było ciemniejsze. Jej położył się w cieniu ściany i spojrzał do tyłu, w pasie.
  
  
  Nic takiego.
  
  
  A jednak... nie wyobrażałem sobie to. Włosy na mojej szyi stają się nie tak po prostu.
  
  
  Jedynym dźwiękiem, który był słyszalny był dźwięk deszczu. Cicha gogli wyleciała przez znikąd. Uderzyła o kamienną ścianę. Jej skurczył się i zmienił swój miecz na wilhelminę, tim. Na wypadek. Nie obiecywałem, że będę musiał zabić ego. Jej hotel wybić z niego kilka odpowiedzi. Na tym etapie sprawy jeszcze jeden martwy oddział doprowadzi do jeszcze jednego тупику.
  
  
  Jej отполз w cień i zdjął płaszcz. Jej powiesił mam kamień w jęki. Gogle просвистела mimmo mnie i zabolało płaszcz... Na brzuchu zaczął indeksować wokół tunelu, w tę stronę, skąd nadleciały pociski.
  
  
  Rzecz w tym, że nie był przyzwyczajony do miss. Czekał od swojej ofiary umierającego dźwiękowy - "uff" lub "niemożliwe". Milczenie działało emu na nerwy, jeśli miał. Wyszedł przez ukrycia, jak tylko dotarł do wejścia do tunelu. Jej strzał poniżej i trafił emu w rękę z pistoletem. Nie na samą rękę, a w pistolet, który spadł na ziemię, odwrócił się, aby podnieść własne ego. Ją, zerwał się i zaatakował. W momencie, kiedy sięgał do jego broni, jego rzucił ego z dala od niego. Ciężko było walczyć przeciwko niemu. Był dobry. Wiedział, że każdy trik, który ją znał. Miał nóż. Po prostu był tam, i skierowany był szczery w mój składać dolara. Jej chwycił ego za nadgarstek i był w stanie zatrzymać ruch. Ale nie na długo. Podniósł każdego plemienia, i omal nie uderzył mnie tam, gdzie jest to bardzo denerwowało. Jej, odwrócił się i lekko pochylił się do przodu i uderzył mnie w życiu.
  
  
  Cios zwalił mnie z nóg, a nóż o mało nie trafił do mnie. Jego wstał. Moja korona uderzyła ego po brodzie, z głośnym łoskotem zębów. To naruszyło ego intencje. Cios karate w ego dłoni z nożem i wybił ego, broń stanęło szczery między głazami, ostrzem w dół. Jej wciąż trzymał ego nadgarstek i odwrócił ego na plecy. Próbował pozbyć się swoją władzę za pomocą odbioru judo, ale jej już był gotów do ego podróży. Poślizgnął się i spadł na mokre kamienie. Ją usłyszał suchy trzask kości. Leżał, ze zdumieniem patrząc w górę. Ego nogi były są fabrycznie, był jeszcze przytomny i nie czuł bólu. Szok po prostu wzrosły wszystkie te uczucia. Może być, jego nogi były wyłączone na zawsze. — Dobrze — powiedziałem. 'Jej wiem kim jesteś. Jej chcę usłyszeć od was kilka szczegółów. Ilu was tam jest?
  
  
  Zamknął oczy i uśmiechnął się arogancko.
  
  
  "Wiele". -"Zbyt wiele, aby nas zatrzymać".
  
  
  Gdzie twoja baza?
  
  
  Znowu ten uśmiech. 'Dalej. W miejscu, gdzie nigdy nas nie znajdziesz.
  
  
  Jej zrobili na niego pistolet. 'Dobrze. Zaczniemy od podstaw. I nie chcę odpowiedzi typu "dużo" i "dalej". Jej chcę uzyskać odpowiedzi, na przykład, ile i gdzie. Tak, że do przodu.
  
  
  Ego twarz była spokojna.
  
  
  — Bo nie chcesz mnie zastrzelić?
  
  
  On pokręcił głową. "Nie ma różnicy między śmiercią i życiem. Wy, ludzie Zachodu, nie rozumiesz. Jej nie mógł. To znaczy, że jej już nie żyje.
  
  
  U ciebie jest mało zagrożeń, gdy najnowsza zagrożenie dostaje taka reumatyzmu. To był ślepy zaułek. Też ją zawiódł. Ale wtedy, jeśli nie mogę uzyskać to, co hotel, zawsze można spróbować uzyskać potwierdzenie tego, że, jak mi się wydawało, jej znał.
  
  
  — Ale myślisz, że inni odniosą sukces. Co jesteś w stanie zabić całą setkę senatorów?
  
  
  Nam wcale nie musi zabić ih wszystkich. To wystarczy, aby odstraszyć ih wszystkich aż do śmierci. Aby wywołać królestw w swoim rządzie. Twój Kongres, jak nazywacie ego. Wtedy skontaktujemy się z waszym prezydentem, i wszystko będzie tak, jak chcemy".
  
  
  Teraz przyszła moja kolej, aby pokazać trochę pogardy. — Wydawało mi się, że o czymś zapomniałem. Ten prezydent ma ochroniarzy i dość sztywny system bezpieczeństwa".
  
  
  On pokręcił głową. — Wydawało mi się, że o czymś zapomniałem. Taki system bezpieczeństwa już omijały wcześniej. A poza tym, nie będziemy ego zabijać. Dopiero zamierzają kontrolować ego mózg.
  
  
  Dlatego aleksander ih plan generalny. Sparaliżować Kongres i zrobić prezydentem swoją marionetką. W warunkach chaosu w Kongresie działająca usługa otrzyma nieograniczoną władzę. I CAN będzie mieć pełną kontrolę nad tym. To nie było tak niemożliwe, jak się wydawało. Ochroniarzy chronią tylko od kul. I nie przeszkadza twój omlet, pełnego zmieniających świadomość narkotyków. Lub versus aspirin, który nie jest aspiryną. To było wszystko, co było im potrzebne. Mówią, że Распутина był król w ego władzy. Ale dziś nawet nie trzeba być Распутиным. Po prostu musisz być facetem z narkotykami. U królów Średniowiecza mieli swoje degustatorów. Ludzie próbują edukacja i picie, aby upewnić się, że nie są zatrute. To była praca. Ale to nie teraz. Dlatego przyciąga swoimi błyszczącymi nauczycieli umiejętności władcy bezbronni. Plan KAN był szalony. Ale to nie było tak szalenie.
  
  
  Oddział stracił przytomność. Albo tak się wydawało. Zrobić mi jeszcze trochę. W każdym razie, żadnej informacji nie otrzymałem. Ale jedno było jasne: powinien był umrzeć. Czy cała ta kliknięcia KAN przyjdzie za nami.
  
  
  Jej, spojrzał na nieruchome ciało. Jej, zamyślił się na chwilę. Jej, myślałem o tym, jak najlepiej mu było umrzeć. Jej, odszedł. Jej, wrócił do tunelu i podniósł płaszcz i sztylet, który upuścił. Stamtąd ją kontynuował ruch na ulicy.
  
  
  Wszystko, co usłyszałem, był słaby dźwięk. Oczywiście, nie był nieprzytomny. Odwrócił się i podniósł pistolet.
  
  
  I strzelił sobie w oko.
  
  
  Doskonała morderstwo.
  
  
  
  
  Rozdział 13
  
  
  
  
  Spektakl "Powiedz mamie" w teatrze Lirycznym, jak i z obietnicą, był dość zabawny, jeśli lubisz takie rzeczy". Złe jest to, że prawdopodobnie nie będę ego patrzeć. Jedyną ciekawą rzeczą była dziewczyna, która zajmuje się wylazła na swojej odzieży. Janice Wenus. Jej pamiętał ją z tych dni, kiedy miała na imię Janice Wood.
  
  
  Janice Wenus był blondynką była boginią, i, jak ją nazywają nas, z piękną figurą. Była ciepłą, kobiecą, w podróży, na Riwierze, chyba pięć lat temu. Rozstaliśmy się z przyjaciółmi. Mój biznes i jego przyszłość zostały zapisane przyjazny i bogatym hrabią Хоппапом. Przekazał mi pewne informacje na temat контрабандистах алмазова, a Janice — kilka алмазова. Kiedy ją ostatni raz widziałem ih w Nicei, chcieli się pobrać.
  
  
  Jak to wyglądało teraz, wszystko mogłoby potoczyć się nieco inaczej. Podczas przerwy do niej zadzwonił i otrzymał nagraną wiadomość od Мейса. Wokół tego, że emu udało się zebrać w lunetę, wydzielina dobrej kaszy polegał na dwie minuty.
  
  
  To wszystko, co u nich było.
  
  
  Roscoe ogłosił, że naliczyłem trzech pbx. Odyna el w hotelu "Addison"; jeden był jeszcze u featherstone ' a, a trzeci był w tej chwili w "Old Vic", obserwując, jak sir Laurence Olivier gra Hamleta. Zostawił jej wiadomość "Powiedz matce", było dość zabawne, jeśli pasjonujesz się takimi rzeczami.
  
  
  Jej wrócił w samą porę, aby rozpocząć na początku drugiego aktu. Siergiej już zgasł, i Zbiorników musiał machać mi ręką na moje miejsce. Orkiestra wystąpił początku roku drugi raz.
  
  
  'News?' — zapytała szeptem.
  
  
  'Tak. Są trzy.'
  
  
  "No troje? Lub jeszcze troje?
  
  
  'Tak.'
  
  
  Ona помолчала. — To znaczy, że tylko siedem.
  
  
  'Tak.' Jej skinął głową. "Do tej pory fretka.'
  
  
  Orkiestra grała piosenkę, którą śpiewała Janis. "Ta dziewczyna — powiedziała Tara, — znałeś ją, czy to były oznaki miłości od pierwszego wejrzenia?"
  
  
  Nie wiedziałem, że mam takie objawy. — Ja już znałem jej — powiedziałem. 'Kilka lat temu. Miła dziewczyna. Nic więcej.'
  
  
  Tara uniosła brew. "No cóż, ona nie wygląda na taką dziewczyną".
  
  
  Prawdopodobnie miała rację w tym. Wymiary Janice teraz zostały 90-60-90.
  
  
  — Byliśmy po prostu przyjaciółmi — powiedziałem. "Słowo honoru".
  
  
  Tara spojrzała na mnie. — Powiedz swojej matki.
  
  
  Potem pokaz udaliśmy się za kulisy. Janice była gorąca. Tara była fajna. Janice zapoznała nas ze swoją nową miłością, Mickey. Tara nam obca przemoc wzięła. Jesteśmy w czwórkę idziemy gdzieś na piwo.
  
  
  W taksówkę do domu Tara powiedziała: "Masz rację, to bardzo fajna dziewczyna. I dodał dość ostro: "nic Więcej".
  
  
  Istnieje kilka sposobów, aby dowiedzieć się, otworzył czy ktoś do drzwi, gdy was nie było.
  
  
  Niestety, wszyscy znają te maniery.
  
  
  Szczególnie ludziom, którzy próbują otworzyć drzwi do twojej nieobecności.
  
  
  Dzięki Stycznia Флемингу te pułapki z kilkoma włosy stały się powszechnie znane. Każdy doświadczony agent wie, jak to zrobić. A inni autorzy spyware opowieści są narażone na inne dobre sztuczki. Sztuczka tajnego agenta w tym, że ego taktyka pozostaje tajemnicą. Dziś w cenie książek w miękkiej okładce każde dziecko — jak Carter.
  
  
  No, Carter bardziej przebiegły.
  
  
  I jeśli czasem myślisz, że ja dbam o dobrą rzecz, dając jej za te kilka guldenów, pomyśl jeszcze raz. Rzecz w tym, że ktoś połknął moją przynętę. Kiedy wróciliśmy do mieszkania, jego sprawę, że ktoś tam był. Lub jeszcze był. Jej gestem zaprosił Opakowania znowu wyjść i czekać na mój sygnał. Jej chwycił pistolet i otworzył własny zamek klucza. Miękkie kliknięcie zamiast dźwiękowej kakofonii лязгающей pęku kluczy. W środku było ciemno. I było cicho. Ta bardzo głośna cisza, spowodowana tym, że ktoś próbuje nie być tam. Jej dobrego ścisnął wilhelminę, tim w ręku i zaczął ostrożnie chodzić po mieszkaniu. Pokój za pokojem. Przez bałagan salonu, jadalni i, w końcu, salon, żałując, że przyjaciółka Roscoe nie zabrała swojego kota przed wyjściem, bo ten kot trzymali się za moje pięty.
  
  
  Dobrze. Tak więc, nasz gość czekał w sypialni lub ukrywał się w duszy. Lub ego dawno nie było.
  
  
  Jej, zatrzymał się przy sypialni. Ktoś tam był. Jej, słyszałem, jak oddycha. Kolejnym moim krokiem było arcydzieło koordynacji. Jednym ruchem ją otworzył drzwi, włączył święty i wycelował.
  
  
  Wyskoczył z łóżka, jak chleb z tostera. Jezu, Nick. To twoja umiejętność życzyć miłego dnia?
  
  
  Jej odłożył pistolet i pokręcił głową. — Nie, Roscoe. Ale to jest cholernie dobry sposób, aby się przywitać kulą, suko. Wiesz, że mogę cię zabić?
  
  
  On odgarnął włosy do tyłu i ziewnął. Potem podrapał się w podbródek, patrząc na mnie. "Wy, amerykanie, wszystkie takie — powiedział. Słuchaj. To mieszkanie mojej dziewczyny, nie? Dlatego nie chcę z tobą rozmawiać. Tak, mam klucz. Tak więc, jej wszedł. Więc skąd miałem wiedzieć, że przyjdziesz?
  
  
  Roscoe... — jej sell na krawędzi łóżka, — ...co do tych twoich metod pracy... †
  
  
  Podniósł rękę. "Nie głoś. Nick. Proszę.' On zapalił, i zobaczyłem, że płomień lekko drży. — Gdzie Jest Tara?
  
  
  Jej, podszedł do okna i podał hej znak.
  
  
  Żadnych kazań, Roscoe. Słowo.'
  
  
  On westchnął. 'Słowo?'
  
  
  A.'
  
  
  "Ogień".
  
  
  Głosowanie to słowo.
  
  
  Jej, zapukał papierosem na przykład broń. — To moja praca, Roscoe, jego straty. Jesteś cieniem. Jej strzelam. A to znaczy, że wokół jest dużo ludzi, którzy chcą mnie zabić. I wtedy, jeśli jej nie zostanę na baczności, oni odniosą sukces.
  
  
  Pif-paf, i jej nie żyje. Rozumiesz?
  
  
  Skinął głową i uśmiechnął się. — Źle — powiedziałem. 'To nie jest śmieszne. To cholernie poważnie. Myślę, że jesteś geniuszem, Roscoe, ale wydaje mi się, stajesz się zbyt pewny siebie. W tłumaczeniu to się nazywa, że stajesz się obojętny. I to jest bardzo dobry sposób, aby umrzeć.
  
  
  Rozumiesz? On skinął głową. I nie uśmiechnął się.
  
  
  Miał ją zatrzymać. Ale, jak wszyscy kaznodzieje, jej zbyt długo stał za jego wydziału, i zadał mu było tylko jeden cios moralny, od którego nie mógł odzyskać.
  
  
  Roscoe wzruszył ramionami. — Dobrze, — powiedział on. Cóż, wszystko to już słyszałem. Ale dziś wieczorem... wywołałeś burzę w szklance wody. †
  
  
  Tara siedziała w drzwiach. "To znaczy, że będziesz pić herbatę.
  
  
  Ona uśmiechnęła się. Jedna lub dwie łyżki?
  
  
  Roscoe uśmiechnął się do reumatyzmu. — Ten twój inny przegapiłem swoje powołanie.
  
  
  'Co?'
  
  
  "Tworzenie wojskowo-filmów edukacyjnych".
  
  
  Tara zrobiłam herbatę.
  
  
  Powodem wizyty Roscoe było społeczeństwo featherstone ' a, a on, ten wiedział, co z nim zrobić. Jutro znowu śledzić, czy jak? - Tak — powiedziałem. "Dalej śledzić. Musimy wiedzieć, kiedy te klony zaczną działać. Zbyt mało się dzieje; nie podoba Mi się to. A tymczasem zobaczmy bliżej. Zobaczymy, czy będziemy w stanie dowiedzieć się, co dzieje się wewnątrz. 'Hmm. Jej po prostu jeszcze nie wiem, Nick. Wątpię w to.
  
  
  'Tak?'
  
  
  — Więc co ty wtedy zrobisz?
  
  
  "Odwiedzę Społeczeństwa featherstone' a do spotkania z mojej drogiej zmarłej cioci Martę.
  
  
  — Masz na myśli po prostu wejść? Tak po prostu.'
  
  
  "No cóż... mógłbym влетать, ale myślę, że to by było zbyt głośno, prawda?"
  
  
  Roscoe wstał. — I to ty mówisz do mnie nie żartować. Przeszedł całą tę drogę?
  
  
  Jeśli jest to obóz CANNES, tobą wątek. Masz dość znajomo, kolego. Jesteś prawie tak samo anonimowe jak Nixon na spotkaniu demokratów.
  
  
  "Liczyłem na to, że dział efektów specjalnych da mi maskę i odpowiedni kamuflaż może pomóc.
  
  
  Roscoe westchnął. "Nasz dział efektów specjalnych, — powiedział, — nie żyje".
  
  
  'Nie żyje?'
  
  
  "No, wiesz... to jest naprawdę trochę bolesne... To była starsza pani, która zajmuje się kiedyś pracowała w dzielnicy ealing. Wiesz, ta studio filmowe. I... no... zmarła. Ją znam!' Przerwał mi zanim zdążył wypowiedzieć choćby słowo. To jest śmieszne, to jest to plac praca, a to jest niemożliwe. Ale to, obawiam się, że po prostu london dział AX.
  
  
  Jej zrobił emu przyjemność nic nie mówię.
  
  
  On powiedział. = "Może jej tam wejść?".
  
  
  "Przepraszam, Roscoe. Nie jesteś mi już potrzebny na zewnątrz. Jeśli odyna wokół tych pbx pójdzie w Stany Zjednoczone, oznacza to, że inny senator pójdzie w kostnicy. Musimy się dowiedzieć, co planują te parowe.
  
  
  On figlarnie ręce w powietrze.
  
  
  'To jest wszystko w porządku. Wróciliśmy do naszego punktu wyjścia. Wy idźcie tam. Tak, że mógłbym zapytać ciebie. Jeśli zginiesz, czy mogę go wziąć ten krawat?"
  
  
  Ją znam. Bądź poważny. A tak na serio, chłopaki, co proponujesz?
  
  
  Jej proponuję, — spojrzała na nas, Tara, — mi tam iść.
  
  
  Nie, jej powiedział. 'Nie.'
  
  
  — Ale, Nick. †
  
  
  Nie.' Jej powiedział.
  
  
  'Ale ...'
  
  
  Wtedy mnie tu nikt nie słucha. Nie. To jest wątek.'
  
  
  
  
  Rozdział 14
  
  
  
  
  Tak, że Tara i tak poszła.
  
  
  Cóż, nie do końca Opakowania. Nie Tara, "фигуристая ruda". Фигуристых rude zbyt łatwo zauważyć na ulicy pełnej ludzi, i zbyt łatwo wytropić. Kobieta, która przyszła na wizytę na następny dzień w domu pod numerem 41, była starą panną z malutki twarz. Z dodo-brązowe włosy, zakrzywionym nosem i workiem zamiast sukienki. Strój, perukę i makijaż u nas byli, dziękuję Janice i firm "Powiedz mamie". Jeśli Tara nie wróci do teatru najpóźniej do siedmiu godzin, spektakl może nie trwać - perukę i nos należał do matki.
  
  
  Elektroniczny rejestrator i kamera do zegarków zostały z AX.
  
  
  Magnetofon był najnowszego modelu - mały Sony na baterie. wielkości papierośnicę i przebrany w taki sposób, że też był podobny do papierośnicę. On jechał dźwiękiem, a to oznaczało, że on nie zapisuje тищину. Przy prędkości 4,75 udało się nagrać czysty dźwięk około dwóch godzin. Obracając pokrętło głośności do oporu, mógł nagrywać damskiej torebki, taki sam, jak u Tary. Duża otwarta холщовая torba na zakupy.
  
  
  Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, jakie szalone będą rozmawiać ze zmarłymi, odpowiedzią będą bogate szalone.
  
  
  Bibi Hodgson, na przykład. Tara boryka się z nią po drodze (klik). Dobrze. Więc ja też nie wiem, kim ona jest. Ale Tara mówi, że, według Vogue, ta pani — "husokkupant", tytuł, który można uzyskać tylko wtedy, gdy wydałeś kupę kasy na balety kapcie i pasy. Wokół nich kobiet, dla których małe koszty nadal oznaczają sukienka Dior. Pani Hodgson dostaje pieniądze od pana na Porażkę. mr. William A. Hodgson w Hodgson ' s Real Estate Agents. I wiem, kim on jest. Agenci nieruchomości na Porażkę posiadają pół Florydy i znaczną częścią wyspy, który nazywają Manhattan.
  
  
  Również była pani Wentworth Фрогг, posiadająca około czterdziestu pięciu milionów dolarów. Tara spotkałam ją na dole w recepcji. Ona również fotografowane samej poczekalni. Wiktoriańska pokój z czerwonymi pluszowymi sofami i wieloma palmami w donicach. Tara powinna wypełnić formularz. Kilka pytań na temat jej życia osobistego i życia zmarłego. Zgodnie z wypełnionym formularzu, r. Louise Rigg w St. Louise, w stanie Missouri, w gościnie u swojej ciotki Marta Rigg. W sekcji "Przyczyny wizyty" Tara napisała: "Zapytać o radę w sprawie inwestowania zabytków". Nie wiedziała, po co ona to napisała. Powiedziała, że to co przyszło to do głowy.
  
  
  — To duże pieniądze, kochanie? — zapytała recepcjonistka. I Tara odpowiedziała: "Tak duże, że to mnie przeraża".
  
  
  Recepcjonistka uśmiechnęła się,
  
  
  Chudy wschodni chłopiec zabrał ją na górę, w лиловую poczekalni, pełną palm. I powiedział hej, co Sun Pin zorganizuje spotkanie. Sun Pin przyjdzie do niej przez pół godziny. A na razie może być, mogła by trochę poczytać jakiś magazyn. Może napije się pan herbaty? Zniknął i po chwili wrócił z parze filiżankę. Tara wzięła ją i chłopiec znowu zniknął.
  
  
  Ona tylko odczekałam minutę lub dwie, a następnie otworzyła drzwi. Na korytarzu nikogo nie było widać. Naprzeciwko, za zamkniętymi drzwiami rozległ się pijany kobiecy śmiech. Wokół początku drugi dzień dobiegał cichy warkot. Jasnowidz, który jęczał wpadania w trans. Trzecia i ostatnia drzwi została oznaczona jako "Odpoczywać". Stamtąd nie było nam dźwięk. Tara próbował ją otworzyć. Była zamknięta.
  
  
  W swej ogromnej torby wyciągnęła wykałaczkę i pasek tworzywa sztuczne. Ona się do tego nie przyzwyczaiłam się i działała nieudolnie. Ale kroków na schodach nie było, a w dwa pozostałe pokoje nikt nie wchodził. W końcu otworzyła drzwi.
  
  
  Zamknęła ją za sobą i przypatrzyła. To była mała białą łazienkę. Tam było kilka muszli, mała lodówka, podwójna kuchenka z czajnikiem. Wzdłuż ścian stały szklane gabloty. W jednym na całym mieli wszystkie rodzaje herbaty. zielona herbata. rumianek. Lapsang Souchong. Na górnej półce delikatnie siedziała kolekcja filiżanki z różowymi i białymi kwiatami. Jak i ta miska, którą chłopiec przyniósł hej. W drugiej gablocie, w drugim końcu pokoju, siedziała kolekcja brązowych butelek. Każdy zawierał jakiś ziarnisty proszek. Na etykiecie było napisane "A", "B" lub "H". W innym zestawie butelek była płyn, a na dolnej półce leżały igły do wstrzykiwań podskórnych.
  
  
  Prezentacja została zamknięta.
  
  
  W zlewie była zastosowana igła. Tara podniosła ego. W nen wciąż pozostawało kilka kropli płynu. Ona delikatnie wstrzykiwał ego w pustą ampułkę, leżącą obok. Ona poczuła ampułkę. Naukowy komputer w głębi jej umysłu пробежался z kilku tysięcy kart perforowanych i wydał reumatyzmu w mniej niż sekundę. Ona wsadziła butelkę do torby i podeszła do dnia.
  
  
  W korytarzu rozległy się głosy.
  
  
  Ona zamarła.
  
  
  — A więc, panno Alice. Nie martw się. Nic strasznego się nie stanie — to był męski głos. Wysokiej гнусавым azjatyckim akcentem. Mówił tak, jakby rozmawiał z dzieckiem. Nacisk na każdą sylabę oddzielnie. "Ponadto, nie ma niechęć, pamiętasz?"
  
  
  Alicja odpowiedziała niepewnie. 'Tak. Ją znam. Zło istnieje, ale czasami zastanawiam się...
  
  
  — Nie zdziw się, panno Alice. Uwierz mi. Twój ojciec też mi zaufał. Wciąż...
  
  
  Pamiętasz, co ci powiedział wczoraj?
  
  
  Alicja westchnęła. Tak, Jan. Jej ufam tobie.'
  
  
  — Dobrze, — powiedział on. — Tak, pamiętasz, co robić?
  
  
  — Nic — odpowiedziała cichym głosem.
  
  
  'Nic takiego. Dokładnie tak.' Potem była mała przerwa. "No, to dlaczego nie pójdziesz na górę i nie zrobić?"
  
  
  Być może, ona skinęła głową w reumatyzmu. Web parę kroków wspiął się po schodach. Inna para zrobiła kilka kroków. Ręka zapukał do drzwi. Drzwi otworzyły się. Na tle pijana kobieta przestawała mówić. "Och, kochanie, kochanie, Robert." W jakiejś smutnej piosenki.
  
  
  'Co?' powiedział mężczyzna.
  
  
  Emu odpowiedziała kobieta z ostrym głosem. 'Jak dałeś majestatycznie spogląda na gwiazdy. Najpóźniej jutro.
  
  
  "Spróbuj dostać to dziś. On może nam być potrzebne na jutro.
  
  
  'Dobry. Więc zostaw mnie w spokoju.
  
  
  Drzwi się zamknęły, i męskie shaggy rozległy się echem po schodach.
  
  
  Tara poczekałam, aż w korytarzu znów zrobiło się cicho. Pobiegła z powrotem do recepcji do swojego krzesła. Spojrzała na mrożoną herbatę, która zostawiła w stanie nienaruszonym. Ona poczuła. To była herbata.
  
  
  Wzięła dziennik. Drzwi otworzyły się.
  
  
  Kobieta była ubrana w czarne kimono. Ja narzuta znacznych rozmiarów ciała ze znacznymi wybrzuszeń. U nach była krótka męska pielęgnacja i surową twarz. Mówiła spokojny, ochrypłym głosem.
  
  
  Nazywam się Sen Pin. Wystąpił błąd. Nie mogę cię dziś. Możesz wrócić jutro? To było bardziej jak na rozkaz. Jutro w dwie godziny. Ona krótko skłonił głowę, nie pozwalając swoim oczom uczestniczyć. Poszybował mimmo Tary, jak czarne reflektory.
  
  
  Tara wstała. 'Ale ...'
  
  
  W dwie godziny.' Gdy Tara schodziła po schodach, zawołała ją. "Twoja ciotka będzie tam wtedy."
  
  
  Tara zatrzymała nagrywanie i odwróciła się do mnie. — Louise Rigg zobaczy swoją ciotkę Martę? Jutro o tej samej fali, i wszystko to usłyszysz".
  
  
  Była bardzo zadowolona z siebie. Ona wrzało od emocji. To był Хансье Brinker, który znalazł dziurę w grobli i teraz wsadził w nie kciuk, aby uratować kraj od gigantycznej katastrofy. Była tak cholernie szczęśliwa, że bardzo mi się nie chciało mówić co ona w ogóle nic nie było wiadomo. Tylko zdjęcia mogą mieć pewną wartość. Roscoe wziął taśmę do wywoływania. Następnego ranka dostajemy reumatyzmu.
  
  
  "Chciałbym, aby znów było zdjęcie tego, jak ego imię tego, który rozmawiał z Alice".
  
  
  — Jana?
  
  
  Tak. Ego głos brzmi jak głos znanego agenta KAN.
  
  
  Oczy Tary rozszerzyły się. — Chcesz powiedzieć, że inni ludzie nie? I ten psychiatrą? Więc to nie jest coś, co mogę nazwać dziecięcym niewinne zabawy.
  
  
  Nie do końca.' Jej uśmiechnął się.
  
  
  Co było w strzykawce? Pentotal?
  
  
  Opuściła usta. — Jak się dowiedziałeś? Ją zostawił na koniec.
  
  
  Ona uśmiechnęła się. "Słuchaj, kochanie. Po dwunastu sztuczek, które mają dla nawiewaniem bogatych suczek, mają tam jedenaście. Pentotal sodu - to serum prawdy, prawda? Tak więc, dają tym paniom duża szansa, wstępnie напоив ih tej herbaty, i panie opowiadają im wszystko, co chcą wiedzieć. Wszelkie szczegóły o minionym ukochanym. Następnie słowo w słowo media powtarzają to potem. Okazuje się bardzo solidny występ. Te panie nie pamiętają tego, co wcześniej powiedział. Te panie są oszołomieni. I wdzięczni — i hojny.
  
  
  Usta Tary ukształtował się w беззвучное "O".
  
  
  "Z nim jest związana szereg innych zalet. Jeśli to prawda iść na kompromis, zawsze istnieje możliwość szantażu. I jeśli w sprawę zaangażowanych wystarczająco dużo pieniędzy, duch mówi celów, co z nimi zrobić. Co nam to było — cele charytatywne, akcje, konto w szwajcarskim banku — możesz być pewien, że zgarnia pieniądze. Tara wyglądała zagubiona. "Ale co to ma wspólnego z CAEN?"
  
  
  'Nic takiego. To poprawnie. Myślę, że to wszystko jeszcze raz Nassau. Фезерстоуны zajmowali się oszustwem, KAN dowiedział się o tym i szantażował ih. Pewnie dokładnie tak samo, jak z Бангелем. Mi nagle przyszło do głowy, że Бангеля i Фезерстоунов było jeszcze trochę że całkowita: obaj handlowali narkotykami.
  
  
  Powiedział, hej,:
  
  
  "To znaczy, KAN mógł iść tą samą drogą, aby dostać się do środka. Zagrozili przerwać ih podstawa, jeśli nie otrzymają część przychodów plus niektóre z usług i udogodnień. Takie usługi, jak może być, wynajem mieszkań клонам.
  
  
  Ona pokręciła głową. 'Uroczo.'
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. 'Fascynujące. Bezpiecznie. Ale zachować rozum przy sobie.
  
  
  Tak, nie mamy chwili do sztabu-apartamencie tych pbx. Ponadto, jesteśmy tutaj, aby rozwiązać tajemnice społeczeństwa. Nasze zadanie: ih likwidacji.
  
  
  Trochę się skrzywiła. — To jest bardziej miękkie słowo, niż morderstwo, prawda?
  
  
  Jej, spojrzał na nie. Ona siedziała, ugiąć pod siebie nogi, na jedwabnej krześle w sypialni. Na niej był blado-różowy strój i wyglądała biało-różowa i gładka jak jedwab. Jako jedna wokół nich dziewczyny, które przymykają oko na film Sama Пекинпы. Jako jedna wokół tych dziewczyn, które płaczą w Fove Story.
  
  
  Ją, potrząsnął głową. - "Ryzykując wydawać się banalne... ale że na samym delle robi taka dziewczyna, jak ty, w takiej pracy?"
  
  
  Korkociąg dotyczy jej. Studiowała swoje paznokcie. Długo. Jak gdyby nigdy ih wcześniej nie widziałam. -- No -- powiedziała w końcu-to... długa historia. Jakiś czas temu... e, ją spotkałam... mężczyznę.
  
  
  Dawno, dawno temu. Jej przeszła środowisk wszystkich kandydatów, jak najlepsza, a następnie, dla... tego człowieka... przeszłam w ACH... My - no dobra, nieważne. To było w czasach Johnsona, kiedy wojna w Wietnamie ponownie osiągnęła swoje apogeum. Cóż, ja... podpisał. Odrzuciła głowę do tyłu i zabawy uśmiechnęła się do mnie. "Ponadto, pomyślałam, że byłoby bardzo ekscytujące i romantyczne na co dzień pracować z takimi ludźmi, jak James Bond".
  
  
  "Nie zapomnij wspomnieć Nicka Cartera?"
  
  
  Ach — powiedziała. "Jestem nie śmiały marzyć o tym".
  
  
  Jej, przeszedł przez pokój i celle obok niej. Jej podniósł jej podbródek w swoje ręce.
  
  
  Słuchaj — powiedziałem. "Jesteśmy ucieleśnimy w życie jeszcze kilka spotkają swoich pragnień".
  
  
  Hmm.' Ona jest zła na mnie spojrzała. — Skąd wiesz, co mi się śniło?
  
  
  Dobrze — powiedziałem. — Niech zgadnę. Jej, zamknął oczy. "Chcesz się swobodnie unosić się w powietrzu i kochać się tam".
  
  
  Mmmm... — zadumała się na chwilę. 'Ciekawe. Ale, być może, zbyt wietrznie.
  
  
  Wtedy wszystko jest w porządku. A może... może muzeum. Tam u nich łóżko xvi wieku - według starej karczmy. Możemy się ślizgać, aksamitne zasłony i jednak wydrapać te nazwy na ramie łóżka, kiedy skończymy.
  
  
  Podoba mi się to" — powiedziała. "Ale muzeum nie otwiera się przed dziesiątą rano". Ona spojrzała na mnie. — Zgadzasz się z moim pomysłem?
  
  
  Jej zgodził.
  
  
  W kąpieli z pianką.
  
  
  W wannie z pianką?
  
  
  "W wannie z pianką".
  
  
  Słuchaj, mogę polecić. Biorąc pod uwagę pęcherzyki i wszystko co się z tym wiąże, jest schludny, czysty seks. Po prostu nigdy nie należy próbować to w takim przypadku. Przynajmniej, jeśli jesteś mojego wzrostu.
  
  
  Ona wysuszyła mnie. Z dużym, miękkim ciepłym ręcznikiem.
  
  
  — Chcę cię zapytać, co o czym powiedziałem.
  
  
  O czym?'
  
  
  Zrobiła kilka ciekawych rzeczy z tym ręcznikiem.
  
  
  — Nieważne — powiedziałem.
  
  
  Z właściwą dziewczyną w śmieci też nie jest tak źle. Również nie trzeba ubierać się, aby ustawić budzik na odpowiednią godzinę. Nie z dwiema osobami, które podobają się sobie i innym seks. Problem w tym, że to nigdy nie trwa wystarczająco długo. Problemy wracają.
  
  
  Jej, odszedł na bok i zapalił. — Jej, ten cię o coś zapytać... — wydałem pierścień dymu. "Czy istnieje w języku chińskim słowo podobne do "o, tuwie, wow"?"
  
  
  Prowadziła palcem włosy na mojej piersi. Nie chcesz zmienić temat, kochanie? Czy jesteś hotel spróbować zagrać tę scenę w wannie na chińskim?
  
  
  Jej wyjaśnił hej śpiew Alice Фезерстоун. Tara zmarszczyła brwi. "Ach, liny, wow?" Wzruszyła ramionami i zastanowiła się. "Ha. Poczekaj sekundę. Powiedziałeś, że to piosenka. Jej skinął głową.
  
  
  'Hmm.' Wstała z łóżka. 'Nie odchodź.' Chwyciła sukienkę i poszłam do salonu. Ponownie usłyszał, jak magnetofon działa.
  
  
  Wróciła uśmiechając się. U nach były te słowa. — Rozumiem, — z dumą powiedziała. "Tao".
  
  
  "Tao? Jak to Tao on starożytnej chińskiej religii?
  
  
  Ona skinęła głową. Ih wieczorne modlitwy — to stałe śpiew: "O, Tao! O Tao! Jest szansa, że to brzmi jak "O, тауве, wow". Gdybyś wiedział, że słuchasz.
  
  
  Ona chlupnął z powrotem na łóżko i zwinęła się клубочком, blokując rękami kolana. Była całkiem pewna siebie. Oczywiście, najlepszym wyjaśnieniem, który ją wymyślił do tej pory fretki, była dość wątpliwa teoria o tym, że Alicja ma obsesję na punkcie stałym ciągiem do lin i вилянию.
  
  
  Tara rozpromienił. "O, Nick. Idealnie. Wszystko w rzeczywistości. Oni Физерстоуны, którzy żyją, jak pustelnicy - taoiści - аскеты. A co do rozmów ze zmarłymi. Taoiści - mistycyzmu. A są przekleństwa, które wygłaszali na adres panno Mabel, na przykład, taoiści — to fanatycy. A także . - Zrobiła pauzę, jak Болтини, informując o Lotnych Валлендах. I Alice, która zajmuje się nieustannie powtarza, że zły netto. Oj.' Uderzyła się o łóżko. "Cóż, podobno ten oddział, który mówi ci, że śmierć i życie — jedno i to samo. To obie даосские pomysły. Jak oni to widzą, wszystko jedno. Dobro i zło, śmierć i życie. Wszystkie one ponownie stają się jednością w wielkiej Jedności Tao".
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Oznacza to mniej więcej to samo, co Wielki Elektryczny Rozdrabniacz jest w niebie".
  
  
  Westchnęła i поморщилась. "Typowa filozoficzna idea. Ale dobra.
  
  
  Jej zgiął nogę. 'Co dalej?'
  
  
  "No... bo myślą, że zło nie istnieje, nie robią nic, aby zatrzymać ego. Nic nie rób, i wszystko będzie tak jak zawsze. To ih wielki motto.
  
  
  'Um-m-m". to może być prawdą dla Alicji. ale nie dla pbx, CANNES teraz nie do końca nieróbstwo".
  
  
  Mmmmm. Nie wiem. Ludzie interpretują doktryny religijne w dziwny sposób. Spójrzcie na Inkwizycję. Czy te niekończące się wojny o Świętego Graala. Jej by się nie wyłączała możliwe powiązania.
  
  
  Jej pomyślałem o spójności i odrzucił tę możliwość. Polityka - strona-religia w tych okolicach. A jeśli ktoś poeta wieczorną modlitwę, to jest to bardziej wygląda na "Mao", niż na "Tao".
  
  
  Rzecz w tym — mówiła dalej — że mogę się zmusić do Alice. Jeśli ona naprawdę даоска, ona nie będzie owijać w bawełnę. Być może ona będzie w stanie mi powiedzieć wiele o tym, co dzieje się w tym domu. W rzeczywistości, ona może dać odpowiedzi na wszystkie pytania.
  
  
  Jej zmęczoną wodzić rękami po oczach. "Mam nadzieję, że nie będziemy skąpić na słowa na ten temat, ale nie wrócisz do tego domu".
  
  
  Jej otrzymałem ten zielonooki spojrzenie z nie.
  
  
  Możemy przeznaczyć na to wiele słów.
  
  
  I dlaczego nie?'
  
  
  Tak jest dlatego, że oni, jak tylko zauważą cię, накачают пентоталом, a ty im powiesz . Wykorzystaj swój umysł, Tara. Tam jest bardzo niebezpiecznie. Nie wiemy nawet, jak bardzo jest to niebezpieczne, aż nie identyfikujemy te zdjęcia. Więc trzymaj się od nich z daleka. Zrobiłaś swoją część. Jesteśmy z Roscoe dalej badać sprawy, Alice.
  
  
  I jak zamierzasz to zrobić, jeśli ona nigdy nie wychodzi?
  
  
  No to nam na zawsze dostać się do środka.
  
  
  Wstała z łóżka i zaczęła ze złością chodzić po pokoju. Ale to jest tak głupie. I tracisz tak dużo czasu z tego powodu. Ponadto, jest to jeszcze bardziej niebezpieczne dla ciebie. Mam już przepustkę do wejścia. Jutro. W dwie godziny.'
  
  
  Ona miała rację. Jej popełnił błąd, który nigdy nie robił. Ją przyjął emocjonalna decyzja. Najbardziej na świecie jej stylu, jej ochrony. I to było złe. Emocje są nie do zaakceptowania w mojej pracy. Zostawiasz ih na dzień, jak dopiero zaczynasz.
  
  
  Jej, zgodził się, że pójdzie. Przy dwóch warunkach.
  
  
  Po pierwsze: aby najpierw zajmiemy się zdjęciami. Gdyby to miejsce było prawdziwym bastionem agentów CANNES, to bym tam nie poszła. Ona się zgodziła.
  
  
  Po drugie, z Roscoe czekali ee w макробиотическом restauracji po drugiej stronie ulicy i utrzymywali z nią w kontakcie przez mikrofon. Gdyby usłyszeliśmy coś w rodzaju hasła, możemy przyjść na pomoc.
  
  
  Ona się zgodziła. Przy okazji, z pewnym zdziwieniem. "Cóż, Nick, i marzyć nie mogę, że byłoby inaczej. Nie żeby jej się bałam — powiedziała — ja po prostu... — pomyślała przez chwilę, boję się.
  
  
  
  
  Rozdział 15
  
  
  
  
  To był zły dzień. Jej zaciąłem się przy goleniu. Tara upuścił lustro. Kawa był zbyt słaby. I zaczął padać deszcz. To była dobra część.
  
  
  Do jedenastu kierunku Tara wyszła z domu. Ona hoteli w porę makijaż i ubrać się, aby dostać się do featherstone ' a wcześniej. Miała nadzieję wsunąć na górę w dogodnie położonym pokoje gościnne na pierwszym piętrze, aby spotkać się z Alice Фезерстоун.
  
  
  Mój telefon Мейсу w 11 godzin odwrócił się jeszcze jednym ciosem. "Sorry chłopaki, — powiedzieli członkowie zespołu, — nadal żadnych działań".
  
  
  Do niej zadzwonił do sklepu herbaty Lightfoot, i powiedziano mi, że moje zamówienie nie będzie gotowe do południa. U nich nie było kurierów.
  
  
  "Czy nie mogę dostać ego?" Powiedzieli tak. To był trudny zamówienie.
  
  
  Oznaczało to, że zdjęcia, które Tara zrobiła w The Featherstone ' s, nie było tak łatwo rozpoznać. Powinni byli wysłać ih w Waszyngtonie. Prawdopodobnie. W każdym razie jej nie dostanę reumatyzmu w południe. Jest jeszcze wystarczająco dużo czasu, aby skontaktować się z Tarą w teatrze, jeśli zajdzie taka potrzeba. Jej wyszedł za mieszkania i udał się po ulicach. W godzinę dnia spotkałem Roscoe w макробиотическом restauracji. Jej postanowił najpierw coś zjeść.
  
  
  Bez dziesięciu do dwunastu jej był w herbaciarni sklepie Lightfoot. Mała brudna ciśnienia średniego i małego sklepu na pierwszym planie piętrze starego budynku gdzieś w Soho. Ściany od podłogi do sufitu były obwieszone półkami z wielkimi bankami herbaty. Okna, które wychodzą na ulicę, również były zapchane ułóż je herbaty.
  
  
  Za ladą stał zaniedbany mężczyzna w wytartej brązowym pasie. Spojrzał na moje dokumenty i skinął głową. Wziął puszkę z półki i postawił ją na ladzie. Zaczął wyrzucać ego w brązową papieru do pakowania.
  
  
  "Ja... hotel użyć ego tutaj," powiedział.
  
  
  On pokręcił głową. Sklep raczej nie nadaje się do tego, prawda?
  
  
  — A może być na górze?
  
  
  On podejrzliwie spojrzał na mnie. — Nie wiem — powiedział. — Muszę to sprawdzić. Podszedł do kasy i nacisnął N-3. Po kilku chwilach telefon dwa razy zadzwonił, a następnie zamilkł. — Dobrze — powiedziała. Nacisnęła przycisk pod ladą, a niewielka część tylnej ściany odjechał.
  
  
  Otwór dało mi dostęp do wąskiej drabinie prowadzącej do lokalnego sztabu ACH. Drabina prowadziła do małej неряшливую recepcji. Dwa pomarańczowe plastikowe krzesło, krzesło, заставленный pokoje "Herbaciarni terenie morza barentsa" , i ogromny odrapane biurko krzesło. Przy stole siedziała ciemnowłosa piękność, жующая gumę. Ona spojrzał na mnie spojrzała, przestał żuć i skrzyżowała nogi w drugą stronę. Po prawej stronie z nie została jeszcze jedne drzwi. Święty świętych. Jej, spojrzał na zegarek. Było dwanaście godzin. Jej, kładąc obie ręce na krześle, i lekko pochylił się do przodu. — Chcę porozmawiać z Dolores — powiedziałem.
  
  
  Zrobiła zupełnie бесстрастное twarz. Jej oświetla swój dowód tożsamości. W jej oczach w końcu pojawiło się pewne zrozumienie, a ona skinęła głową. "Nie wiesz nic na pewno w tym herbacianym sklepie," powiedziała. "Potrzebujesz Dolores lub twoją wiadomość?"
  
  
  "Wiadomość - powiedziałem. Nacisnęła kilka przycisków na telefonie, gdy zaczął rozpakowywać puszkę z herbatą. Podała mi słuchawkę. Tam było na taśmie wiadomość od Roscoe. "Do zobaczenia w godzina dnia". Następnie ponownie Mays: "Sorry chłopaki, żadnych działań".
  
  
  Otworzył puszkę i sell na krzesło. Każde zdjęcie zostało starannie przymocowane do komputerowej mapie. Drogie panie żyrinowski Mrs. Hodgson i Фрогг zostały uznane jako takie. Sekretarka featherstone ' a przyczyniła się do zwolnienia Agnes Korona, byłego sekretarza Scotland Yard, bo niektóre dokumenty, które nie zostały, zostały stamtąd skradziony. Żadnych dowodów na jego udział nie został znaleziony. "Zaniedbania" stała się przyczyną jego dymisji. Jednak znalazła się pod podejrzeniem. Chłopcem, który przyniósł Opakowaniu herbaty i trzymał ją w recepcji, był Pam Koń, młody terrorysta, specjalista od wojny psychologicznej. Szczególnie dobry w lekach psychotropowych. On był głównym śledczym KAN. Gdzieś w Azji stracili ego na myśli. Dziękuję zdjęcia Tary ACH zaktualizowała ego dane w archiwum. Wreszcie, co nie mniej ważne, była Sun Pin. M-2. Zabójca drugiej klasy. Na początku drugiej klasy nie oznaczało, że była zła. To nie oznaczało nic, poza tym, że był mordercą. I wszystkie są feministki, które teraz są źli na mężczyzn, wyślij swoje skargi Mao Tse dong. Sun Pin był zły ciocią. Wygląda na komputerowej mapie, była specjalistą szczegółów fizycznych tortur.
  
  
  Jej, skoczył do telefonu i zadzwonił do teatru.
  
  
  Tara już odeszła.
  
  
  Jej uderzył w rurze tak mocno, że krzesło się zatrząsł, i powiedział, że chcę Dolores. "Dolores osobiście. I szybko! Sekretarka przyspieszyła żucie do czterech-cztery razy, a miałam kilka przycisków. Drzwi po prawej stronie nie uchyliły. "Nie będziesz się nudzić w Dolores — powiedziała. To internetowy dziewczyna paneli.
  
  
  Dziewczyna rozdzielnicy był wysokim, мешковатым mężczyzną o siwych włosach, w dawno martwej koszuli i zmęczonych twarzy.
  
  
  Jej powiedział. - "Dolores?"
  
  
  On westchnął.
  
  
  "Patrzcie — powiedział i urwał ucho od pary słuchawek.
  
  
  — Jej Carter — powiedziałem.
  
  
  'Oi.' On spojrzał nieco celniej.
  
  
  Jej powiedział emu przekazać Roscoe pilną wiadomość. Plany się zmieniły. Musieliśmy przejąć Opakowania, zanim ona wejdzie w paszczę lwa. Jej wrócę do mieszkania, na wypadek, jeśli ona przyjdzie. Teraz zmierzał w макробиотический restauracja. Gdybym nie mógł jej znaleźć, to by spotkał się z nim tam, w połowie drugiego.
  
  
  Wziął taksówkę i wróciłem do mieszkania w rekordowym czasie. Tara tam nie było. Wszystko, co mogłem zrobić, to czekać. Gdyby nie była w teatrze, a nie tutaj, mogła być wszędzie. A Londyn to duże miasto. Prawdziwy powód do paniki nie było. Zanim ją zobaczyłem Roscoe, u mnie były w drodze decyzji na czas ostrzec ją. Nawet jeśli to było w ostatniej chwili. Niemniej jednak, jej, czułem się trochę niezręcznie. Jej nadal chodzić po pustym mieszkaniu. Deszcz nerwowo pukał do okna. Z następnej ulicy dobiegał cichy szum jazzu. Z samej ulicy dochodził jęk maszyn. Gdzieś wysoko na zawsze mną przeleciał samolot. Kot dmuchał. Zegarki są zaznaczone.
  
  
  Jej stylu, wszystko zburzyć. Jednoznacznie zegarek. Może być, aby zatrzymać czas. Lub, być może, dlatego, że wydawały, nie ten dźwięk, który jej stylu usłyszeć. Dźwięk Tary, wchodzącej w drzwi. Całość, okropny czas, jeśli nic się nie dzieje, to wszystko grozi się zdarzyć raz i nie tak.
  
  
  W godzinę dnia ją wykręca numer. Jej dostał reumatyzmu Roscoe na moje wiadomości. Potem trzy krótkie sygnały grupa Мейса: Sonny, chłopaki. Nadal żadnych działań.
  
  
  Jej odłożył słuchawkę. Jej przetarł oczy i potarł kark. Tam ponownie ужалило. Jej przestał trzeć. Od czego mnie ostrzegał mój radar? Jej, spojrzał na ścianę. Potem do telefonu. Jej podniósł słuchawkę i ponownie wybiera numer.
  
  
  Roscoe: Zamknij Się. Nicky. Znajdziemy ją.
  
  
  Bi-i, b-i, b-i. Irina: Przepraszam, chłopaki. Nadal żadnych działań.
  
  
  Jej trzymał słuchawkę trochę z dala od ucha.
  
  
  Były to są słowa, które Mays użył dwa razy!
  
  
  Co godzinę dawał nową wiadomość. Oczywiście, że jest, być może, nie byłby w stanie wymyślić nic więcej, ale powtórzyć i tak nie przeszkadzało emu. Co godzinę w ciągu ostatnich kilku dni przychodził z jakimś dziwnym raportem lub informacyjnych wiadomości o tym, co jedzą na wsi. A jeśli on w ogóle nic nie mogłem wymyślić, to jeszcze wymyślił, matt.
  
  
  Znów ją podniósł słuchawkę do ucha... Jej słuchał uważnie. "Przepraszam chłopaki. Nadal żadnych działań. Tak! Głosować ja! W ego-w ostatnich słowach dało się słyszeć słabe warczenie. Samolot, który przeleciał. Ten dźwięk był wcześniej. Tam było coś ukośne.
  
  
  Do niej zadzwonił Dolores. Potwierdził mi, że jeden i ten sam komunikat było tam w ciągu trzech godzin. Nie, powiedział, że nie znalazł to podejrzane. On myślał, że Mace hotel żartować, wykorzystując jeden i ten sam komunikat ponownie i ponownie.
  
  
  Jej opowiedział emu o samolocie. Na chwilę umilkł. 'Wszechmogący Bóg.' powiedział. 'Masz rację.'
  
  
  U mnie Мейса już nie było. Jej był gdzieś między gniewem i paniką. Złość za to, że jestem tak zafascynowany bezpieczeństwem Tary, że stracił na myśli ih prawdziwe intencje i nie było wiadomo o komunikacie Мейса wcześniej. Wszystkie nasze nadzieje na "konstelacji dzisiaj tej sprawy", były oparte na послеявляется Chen-Czy Browna, послеявляется, który miał doprowadzić do laboratorium klonowania i do Lao Цзэну. Jeśli już zrobił krok, wszelka nadzieja przepadła. Nigdy nie znajdziemy gniazdo pbx. Nigdy byśmy nie mogli zatrzymać ih. Bóg ukarze mnie na tę sukę, która zajmuje się weszła mi pod skórę.
  
  
  — Dobrze — powiedział jej Dolores. "Intencja jest następująca. Potrzebuję helikopter, który będzie w stanie dostarczyć mi tam. Zrób Roscoe dodatkową pomoc i...
  
  
  — Żartujesz? — przerwał mi. "Londyńskie biuro nie jest tak duży. U nas po prostu nie ma dodatkowej pomocy — przynajmniej taka, jaka jest wam potrzebna.
  
  
  — Helikopterem?
  
  
  "To wszystko jeszcze trwa".
  
  
  'Dobrze. Powiedz Roscoe, aby shell odyna. I kostia Boga, powiedz emu, żeby był ostrożny.
  
  
  'Słuchaj. Na twoim miejscu bym się tym nie przejmował o Roscoe. Czasami może być trochę pedantyczny, ale nie wtedy, gdy stawką jest własne ego życie. On za bardzo kocha życie.
  
  
  Jej oddech. "Miejmy nadzieję."
  
  
  Helikopter miał mnie zabrać w połowie drugiego w Hyde parque. Każdy by się zdziwił, ale to nie moja sprawa. W każdym przypadku, będą o tym mówić w ciągu kilku dni. Jej czyścisz wilhelminę, tim i ponownie nabił nast. Jej wsadził sztylet z powrotem do pochwy i włożyłem jeszcze jedną bombę gazową. Lucky Pierre, tak naprawdę w środku.
  
  
  Jej włożył płaszcz i wyszedł na deszcz.
  
  
  
  
  Rozdział 16
  
  
  
  
  Roscoe spojrzał na zegarek. Było pięć dwa. Tara powiedziała, że pójdzie w "Фезерстоун" w połowie drugiego.
  
  
  Nie chciał wydawać się zbyt podejrzane, ucieka wokół restauracji, jak szalony. Więc zapłacił, wziął gazetę i stahl czytać w przedpokoju. Padać mocniej. Tak, że człowiek, który czyta w przedpokoju, nie będzie się wyróżniać. Prawdopodobnie myślał o swoim zapomnianym зонте.
  
  
  Musi być, zobaczył Skrzynie, kiedy pojawiła się ona po drugiej stronie ulicy, zza rogu. Nie widziała go. U nie był ma, a on zapewniał niezbędne klapki ograniczające jej przegląd.
  
  
  Roscoe podszedł do niej ze swojej strony ulicy. Przeszedł mimmo sklep spożywczy. Oprócz szewca. Mimmo pasa ruchu. Prawdopodobnie on nie mógł oderwać oczu od Tary, więc nie zauważył mężczyznę. Możliwe, że byli to dwaj mężczyźni. Zbliżyli się do niego. To prawdopodobnie nie został ostrzeżony przez fakt, że mężczyzna nie stosował taki ładny czarny parasol od deszczu. I do tej pory fretka trzymał ego schowaną w ręku.
  
  
  Przynajmniej tak było, jak potem sobie to wyobrażali.
  
  
  Lizanie wieczorem znaleźliśmy ciało Roscoe. Był w bocznej uliczce. Ego ręce wciąż trzymali się za duży, czarny parasol, ostry jak brzytwa, końcówka którego rzuciłem emu do składania dolara.
  
  
  
  
  Rozdział 17
  
  
  
  
  Helikopter wylądował na podmokłych polu, w odległości około kilometra od domu. Mnie czekał duży Fiat 130. Kierowca wręczył mi klucze, wskazał mi właściwy kierunek i celle obok mnie. Obok z moim fotelem kierowcy. Potem wszyscy rozeszli się w różne strony.
  
  
  Deszcz przestał padać i krajobraz świeciły nierealne żółto-zielonym. Jeden za to kolorów z obrazów prac posterunkowy za. To był jeden wokół wspaniałych krajobrazów z domków i hoteli czasów Ryszarda Lwie składać dolara. Jej, poczułem, jak moja krew wrze od tego uniwersalnego połączenia. Chętnie. Krucjata. Jej sel do swojego dużego Fiata, aby zabić smoka. Mój pistolet i sztylet były nowym Ekskalibur. Jej był częścią historii i robił historię. Już ją słyszałem rogi, приветствующие moje pojawienie się. Jej, zwyciężający bohater.
  
  
  O boże. Ale: w końcu czynności:
  
  
  Jej zaparkował za oliwkowym, i kontynuował drogę przez małe krzewy do tyłu posiadłości. Był to schronisko, które są wynajmowane dla siebie. Dom z dachem krytym strzechą, emanuje dziwną atmosferę. Było bardzo cicho.
  
  
  Zbyt cicho.
  
  
  Jej rozejrzał się. Obok głównego domem stały dwa małe domki, równie dziwnych. Najbliższy znajdował się około dwudziestu metrów od głównego budynku. Obie zostały zabite. Zastanawiam się, co w nich wykorzystał Mace. Jej był prawie pewien, że nie używa go.
  
  
  Jej przeszedł od jednego drzewa do drugiego i dotarł do drugiego domu. Jej również mam widok na ścieżkę prowadzącą. Moje szczęście było zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe. Tam znajdowała się maszyna.
  
  
  To był stary, amerykański kombi. Te stare псевдодеревянные piłkę Chevrolet 1952 roku. Bagażnik na dachu to wbić bagażem. I wędkarskie przy sprzęcie.
  
  
  Gdzie oni poszli, nie chodzili na ryby. Ale mieli gdzieś jechać, a jej przybył w samą porę.
  
  
  Jej dorwał się do innego domu. Drzwi były zamknięte. Ją, zajrzał do środka przez jedno z okien witrażowych. Jej, sięgnął do okna. Otworzyła się. Może być zbyt łatwo. Jej przygotował wilhelminę, tim i wszedł do środka.
  
  
  Jeśli jest w to zamieszany ktoś, oprócz Мейса, u mnie były by problemy. Te stare klepki parkietowej wydawały mi przy najmniejszym ruchu. Oni skrzypiały pod moim wejściem. Ale jeśli ktoś tam był, on milczał.
  
  
  Jej ruszyłem. Na dolnym piętrze były tylko dwa pokoje, i wydawały się puste, bardzo puste. Kominek był увешан miedzianymi garnkami i czyste, ale обгоревшей kratkami.
  
  
  Jej wspiął się po schodach.
  
  
  Łazienka.
  
  
  To było ego miejsce w домк. Magnetofon Мейса wciąż leżał na łóżku. Potężne lornetki nadal tkwił wokół okna. Łóżko stanowiła splot prześcieradłem. Mace i Pearson spał tutaj po kolei. W rogu była jedna wystawa puszek. Słaby zapach ryby nadal wisiał w powietrzu.
  
  
  Śladów walki nie było.
  
  
  Jakie dobre wieści to może oznaczać. Coś sprawiło, ih odejść od swojego stanowiska. Ale to nie koniecznie znaczy, że nie żyją.
  
  
  Jej, spojrzał przez lornetkę. Też ją widziałem, Chen-czy w domu. Rozmawiał z dwoma mężczyznami. Jej mógł zobaczyć ih nogi, ale ih twarzy nie było widać. Jej skorzystał z dyktafonu, aby wysłać wiadomość Dolores. Ta rzecz była w bezprzewodowym kontakcie ze jest piękna w herbaciarni. Potem ją ponownie zszedł na dół i wyszedł przez okno.
  
  
  Моросящая pogoda. Jej, czułem się nieswojo. Jej, myślałem, że to pogoda. Ale znowu, jej, myślałem, że to może być ostrzeżeniem.
  
  
  Jej udał się do drugiego domu. Tego, który był liże wszystkim do budynku głównego. Deski, które były wbite w drzwi zostały wyrwane. Jej ścisnął wilhelminę, tim i otworzył drzwi.
  
  
  To, co zobaczyłem, sprawiło, że mój żołądek zamówienia.
  
  
  Wszędzie była krew. Stare drewniane podłogi przesiąknięte nią i окрасился w obsceniczny kolor śmierci. Ona znieruchomiała między szwami klepek. Biała, bawełniana meble były перемазана hej. Zegarek AX leżały rozbierać na części. Pistolet kaliber 38 z AX leżał cały we krwi, na посыпанном mąką krześle. I topór, barwione na kolor czerwony, leżał obok kominka.
  
  
  Kominek.
  
  
  On nadal się paliła. Jeszcze dawał ciepło. Na ruszcie położyć dużo ciepłego popiołu. W rogu, obok z ogniskiem, leżały... ręka. Ją usłyszał dziwny hałas, a potem zrozumiałem, że dodaję swoje wymioty do tego bałaganu.
  
  
  Poszedłem do kuchni i otworzył kran, potem dostanie zimnej wody na twarz i wsunął nadgarstek kranu. Moje uszy защипало. Jej wyłączył z kranu. Wydawało mi się, że coś usłyszał. Skrzypienie drewnianej podłogi.
  
  
  
  
  Rozdział 18
  
  
  
  
  Tara powiedziała mi później, ale mogę powiedzieć teraz. W odpowiedniej kolejności.
  
  
  Roscoe nie widziała. Ale i nie opierała się. Wiedziała, że on tam jest. Razem ze mną. W restauracji. Weszła w Społeczeństwie featherstone ' a, jak planowano, o 14:30. Na szyi nie była nitka pereł, która może przekazać wszelkie rozmowy w promieniu pięciu metrów od nach w słuchawkę po drugiej stronie ulicy. W torbie nie był ten sam dyktafon, który wykorzystała w przeddzień.
  
  
  Tara czułam się dobrze.
  
  
  Administrator zauważyłam, trochę zirytowany, że Tara przyszła zbyt wcześnie. Pam Koń prowadziła ją w tej samej poczekalni na drugim piętrze, że i przed, i zaproponowała hej, jeszcze jedną filiżankę herbaty. Zostawiła ją, aby nauczyć się one same logi.
  
  
  Tym razem Tara wzięła filiżankę herbaty. Od niego dochodził przyjemny zapach cynamonu. Ona окунула palec w ciecz i слизнула go. Moja dziewczyna dostała piątkę z chemii nie tylko. — Herbata, — szepnęła жемчугу i "Sonny", — wypełniony метаквалоном. Ona liczy obecnie około pięćset miligramów. Lek ten daje ci to, co nazywają "dobrze przygotowany". Z jednej strony, uczucie senności, z drugiej poczucie приподнятости. Co do samego uderzenia, to może cię zabić na dwa sposoby. Sam lek, lub brak tego leku. Objawy odstawienia są podobne do objawów padaczki — kilka dni ataki, które mogą zakończyć się pełnym upadku: śmiercią. Ci ludzie wiedzieli, co robili. Te pięćset miligramów wystarczyło, aby nieść ci głowę. Przynajmniej na tyle, aby zmusić was do myślenia, że twoja ciocia Marta zbuntował się wokół martwych.
  
  
  Tara wylała zawartość filiżanki w jedną wokół tych liang w doniczkach. Gdyby ta liana nie została prawidłowo zakorzeniona w ziemi, to na pewno wypadli by.
  
  
  Znowu na palcach wyszła na korytarz i znów jej nie było nikogo zatrzymać. Wspięła się po schodach na górne piętro. Dwa dni były w pokoju w przedniej części budynku. Jedna wokół tych pomieszczeń, należący do Alicji. Zamknęła oczy i próbowała sobie wyobrazić okno, w które ją hej wskazał. Stoję przed domem, był po prawej stronie nie. To znaczy, że musi to być drzwi po lewej stronie.
  
  
  Zapukała do drzwi.
  
  
  Głos Alicji absurdalne źle: "Zaloguj się".
  
  
  Alice Фезерстоун leżeli na łóżku w niebieskiej jedwabnej piżamie, ukrytego między pięcioma jedwabnymi poduszkami z beżowym wzorem. Alice Фезерстоун wyglądała nie jest zbyt zdrowe. Małe бисеринки banku wystąpili u nach na czole, a ona обмахнулась wschodnim wachlarzem. Jej siwe мелированные włosy leżały mokre na karku, a źrenice jej oczu zwęziły się do булавочных zastrzyków. Przypomniała Zbiorników неряшливую królową z Alicji w krainie czarów.
  
  
  Alice Фезерстоун został obciąŝony narkotykami. I to znacznie ułatwiło pracę Tary. Hej, w ogóle nie trzeba było się martwić o logicznych звучащем uzasadnienie. Alice była daleka od logiki, w tej chwili. Była gdzieś w strefie przygranicznej, gdzie jedyną ofertę — to nic wielkiego, a logika powoduje zamieszanie.
  
  
  Zaczęła mówić cichym głosem. Z jakiegoś powodu pomyślała, że hej sześć lat, a Tara — ee matka. Naprawdę, istnieją leki, które mogą zmusić cię tak myśleć. Haszysz już wiele potrafią, ale są rzeczy, które połykaj, нюхаешь lub pracuje, tylko dobrze dobijają do czynienia. Ale może to był tylko kamuflaż "Powiedz swojej matce" dzwoniła dzwonkiem. W każdym razie, Tara nie nadążała za i grała Matkę.
  
  
  Matka hotelu wiedzieć wszystko o Joanna. Matka nie ufała Stycznia tak, jak ufał ojciec. Alice powiedziała, że sama tak nie robiłam.
  
  
  Jan był zagorzałym даосом. Ale Jan się zmienił. Alicja nie wiedziała dlaczego. Ona po prostu tak czułam. Alicja lubiła czuć. Jeszcze nie był przyjemny w dotyku, pluszowa mysz. Czy Moe nie hotel to zobaczyć?
  
  
  Później, powiedziała ze znużeniem. A jak ten Jan?
  
  
  Cóż, na około pięć lat temu, w посмертному radą papieża, Jan przejął kontrolę. Wszystko szło dobrze aż do dwóch lat temu. Następnie zwolnił cały ten stary personel i wyznaczył nowy personel. Oni też taoiści, powiedział. Ale Alice nie bardzo się podobały. Oczywiście, nie jest nowe. Pam Konia, Kontaktowy. A potem четверняшки.
  
  
  Четверняшки?
  
  
  Te cztery chłopaka, które wszystkie podobne do siebie nawzajem. W ih zdaniem, tylko jeden wokół nich poszedł na polowanie. Nie, nie mogłem. Nie na polowanie, on ją drażnił... Alicja zaczęła płakać. Być może, chciał ją drażnić.
  
  
  Tara powiedziała, że Matka chroni ją. Alicja przestała płakać. Zaczęła śpiewać. Tara podniosła oczy i spojrzała na zegarek. Było pięć dwa. Hej, trzeba było szybko wracać, dopóki jej czekali w poczekalni. Ale co z tych четверняшек? Alice mówiła coś jeszcze? Alice skinęła głową. Ona zachichotała. Mają trzech braci, i ci bracia trojaczki. I są one podobne do tych четверняшек. Okazuje się, że są one семерняшки... czy nie? Alicja tylko nadal chichocząc. Najpierw trojaczki. Potem четверня... Alicja tylko nadal chichocząc. Tam były Chen-li Hung Lo, które zostały gdzieś w Irlandii. Lub w Islandii. Czy gdzieś jeszcze. A jeszcze był Pan Czy pilot. Alicja замахала rękami. Był w Ameryce. A potem, potem były, — Alicja liczyłam na palcach, — Доупи, Шизи i Nn. Ona zachichotała. Ale oni przeszli przez kilka tygodni. Pojechali do Ameryki z Pam Konia. Aby spotkać się z czarodziejem. Nie, żeby spotkać się z tym пресвитерианцем. Aby rozmawiać z prasą. Aby iść do dentysty. Ugotowane ja. Czysta, czysta. Cóż, ona nie pamiętała.
  
  
  Tara zastanowiła się przez chwilę. Jechali przez kilka tygodni. Do... prezydenta! To musiało tak być. Poszli im na spotkanie.
  
  
  Było dwie minuty trzeciej. Tara zacisnęła dłoń Alicji. — To wszystko bracia, których znasz? ona zapytała.
  
  
  'Oi. - nie — powiedziała Alicja. 'Jest jeszcze wiele. Jest to bardzo duża rodzina. Ale reszta gdzieś daleko. Alicja przestała nucić.
  
  
  - Jesteś pewien? - zapytał surowo Tara. "Nie pójdziesz do nieba, jeśli będziesz kłamać".
  
  
  Alice wyglądała w trzeźwości. "Tak przynajmniej mówi Jan. On mówi, że pozostałe jakiś czas pozostaną w domu i że musimy się wyprowadzić ih stamtąd. Dlatego, kiedy Pam Konia, a inne odchodzą, przychodzą nowe. Och, naprawdę, mamo. To jest to, co powiedział.' Alicja szczerze starała iso wszystkich sił.
  
  
  Tara wstała. — No cóż, kochanie — powiedziała. - Teraz muszę już iść, a ty jesteś dobra dziewczyna, i... - próbowała wymyślić coś powiedzieć po matczynemu - teraz posłusznie jedz swoje orzechy nerkowca, i w niedługim czasie znów ją będę z tobą. Tara zamknęła za sobą drzwi i głęboko westchnęła. "Słyszałeś to, kochanie", powiedziała swojemu ожерелью. "Teraz w Ameryce jest tylko jeden. I to jest pilot. Wydaje się, pilot helikoptera. A może być super wraz z senatorami, których zabił. - Zrobiła pauzę, a następnie nie mógł nie dodać: — I nie chciał, aby jego przyszła. haha.
  
  
  Uśmiechnęła się i zeszła na dół po schodach. Na dole schodów, na drodze w górę, Pam były Konie i Sen Pin. Wyglądały gniewnymi. Bardzo złe.
  
  
  U Pam Kona w ręku igły do wstrzykiwań podskórnych.
  
  
  Wszystko, co można powiedzieć Tara, było: "Tak. Nick.'
  
  
  
  
  Rozdział 19
  
  
  
  
  Jeżeli przez całe życie starają się uzbroić przeciw dnia cholera, ten dzień gówno nadejdzie.
  
  
  Jej położył pistolet obok zlewu, i skrzypienie podłogi zmusił mnie nurkować do niej. Jego spóźniony. Nóż przemknął przez pokój, пришпилив moją rękę do zlewu, jak nowy motyla w kolekcji.
  
  
  "Dobrze, Carter. Odwróć się powoli".
  
  
  Ih było trzech. To nie byli "oni", których spodziewałem się. Wyglądały jak trzy lokalnych iwanowa. Super dandy. Ih szwedów i fryzury były na dziesięć lat ih młodszy, a napompowane mięśnie nie вязались z nowoczesną odzieżą. Podszedł do mnie z bronią w pogotowiu. Przed liderem.
  
  
  — Ręce za głowę — powiedział.
  
  
  Jej obejrzał ego od góry do dołu. Jedyną dobrą rzeczą w nen był ego garnitur. "Jej stylu, by podnieść ręce, — powiedziałem, — ale mam problem techniczny". Jej wskazał na nóż, wciąż прижатый do mojej ręki.
  
  
  Odwrócił się do jednego wokół swoich satelitów. — Giles, — powiedział on. Proszę określić, sir. Giles podszedł do mnie i wyciągnął nóż. Moja krew pęcherzyków. Giles przeszukał mnie. Znalazł sztylet, ale nie zbliżył się do gazowej sztywności. Jej chyba nie w ego typie.
  
  
  Giles uśmiechnął się. Bardzo pewnie. — Dobrze, szefie. Jest czysty.
  
  
  "Wtedy z Robbie bierz ego w dom".
  
  
  Giles i Robbie wzięli mnie za ręce i z parą pistoletów, прижатых do mojego kręgosłupa, mnie dekretów do domu.
  
  
  W tym nie ma żadnych wątpliwości. W dzisiejszych czasach wokół nich są najlepsze mordercy. Бангел, Lin Ching, a teraz jeszcze te parowe naprawdę przekroczyły się w uprzejmości. Vin W był hema coś innego. Gdy dołączył do niego w pokoju, on obdarzył mnie убийственным spojrzeniem i warknął na drania: "Wsadź ego". Są one skłoniły mnie do krzesła. Każdy wziął mnie za ramię i pociągnął na niego: jego celle. Ving skinął głową. Główny czarny charakter też sel. Jej był w innej bibliotece, обшитой drewnianymi panelami. Tylko ona nie była taka duża, jak w Nassau. I okna były otwarte. Ponadto, Chen-czy też tu nie było.
  
  
  Ving przeszedł przez pokój; jak ruchomy góra, pociągnął papierosa трехпалой ręką. Jej przypomniał sobie bardziej szczęśliwe czasy. — Jesteś nam bardzo zmęczony, Carter — powiedział w końcu. Ego głos był wysoki i lodową. — Poza tym, zawsze byłeś głupi.
  
  
  Nie miałem zamiaru odpowiadać na to szczerze. Wszystko, co zrobiłem, to podniósł brew. Ponadto, żaden słoń nie mógł przeszkodzić mu było powiedzieć mi, że jestem głupi.
  
  
  "Myślałeś, że ktoś nas śledzi twoi przyjaciele w tym małym domku, żebyś w końcu mógł nas złapać". On uśmiechnął się. W każdym razie, on сморщил usta. — Na samym delle... wszystko było wręcz przeciwnie. Stawiamy oko na spotkają znajomych, i wiedzieliśmy, że to doprowadzi nas do ciebie. Przynajmniej byliśmy gotowi do twoich wizyty.
  
  
  On miał rację. Jej był głupi. Jej wpadł w ih pułapkę z otwartymi oczami. Ale z drugiej strony, w ACH wiedzieli, gdzie jej. I Vignes Na lepiej by nie wiedział, że oni to wiedzieli... wstał na krzesło. Otworzył szufladę. "W przypadku, jeśli uważasz, że twoi przyjaciele pomogą ci..." wyciągnął niewielką аудиокассету. — Poprosiliśmy swojego agenta Мейса zrobić ostatni post. Sprawiedliwości kostia, zrobił trzy. Nie jesteśmy hotele takiego powtarzające się wiadomości, które заманило by tu innych — jak to заманило ciebie. Włożył kasetę w mały przenośny dyktafon. "Do tego czasu, jak trzeci komunikat zacznie się powtarzać, nas tu nie będzie". Znów odwrócił się do mnie. "Pomyślałem, że może być zainteresowany, aby usłyszeć oficjalne poświęcenia tego, co tu się stało dzisiaj".
  
  
  Nacisnął przycisk i Mace rozpoczął swój pośmiertny raport.
  
  
  — Przepraszam, poszedłem na ryby. Nie jedz żywności. Zepsuta owsianka jeszcze smaczniejsze. Szybko распробовал, szybko zasmucony. Ach.'
  
  
  Na chwilę jej pomyślałem, że Mace pomylił, ale szybko modlił się, aby on mi wybaczył, gdzie on nas znajdował się w tej chwili we mgle.
  
  
  Mace nie pobłądził. Cóż.
  
  
  Zwykłe zamknięcie — "wątek wiadomości".
  
  
  "W programie" oznacza, że wiadomość w sali w kodzie. Prosty kod do szybkiego przesyłania wiadomości. Wraz z pierwszym słownie zawsze trzeba brać następujący po czwarte słowo. Jej odliczył. Komunikat Мейса dla nas było: "Przepraszam. Eda zniszczona. Szybko!'
  
  
  Wsparcie przybędzie w momencie, gdy będzie grać orkiestra. Przedszkola, czy nie. Jej mógł liczyć na pomoc w ciągu godziny.
  
  
  Skrzydło odwrócił się do głównego złoczyńcę. — Cornelius, — powiedział on. "Teraz włóż taśmę".
  
  
  Cornelius wziął kasetę i wyszedł po pokoju.
  
  
  — A teraz, Carter... teraz, gdy jesteś tak nam pomógł jej wyświadczę ci przysługę... Zawołaj Chen-czy — powiedział giles ' em.
  
  
  Giles odszedł. 'Dobrze. Że na samym delle hoteli dowiedzieć się o nas?
  
  
  On przewertowałem cały swój arsenał grymas i gazillion, zanim znalazłem reumatyzmu. — Jesteś hotelu, dowiedzieć się, skąd sztabu, prawda? I teraz — powiedział, kiedy Giles i Chen-czy weszli do pokoju, tam właśnie zabierzemy was.
  
  
  Jej, spojrzał na Chun-li.
  
  
  Co wydało mi się najmniej atrakcyjne w nen, tak to igły do wstrzykiwań podskórnych w ego ręku.
  
  
  Czas coś próbować nie było, jej podjął jeszcze jedną nieudaną próbę rzucić emu w gardło, ale Robbie i Giles mnie wyprzedzili. Zostaję wykołowany z powrotem w fotel. Cios w szczękę, która jakby wybił wszystkie moje plomby wokół zębów. Win podszedł i mnie uderzył. Wszystko stało się bardzo szybko. Giles i Robbie trzymali mnie. Chen-czy zwinięte mi rękaw. Jej, krawiec cholery, nic nie mogłem zrobić. Jednym szybkim ruchem igły zniknęła w mojej dłoni.
  
  
  Trzymali mnie tak kilka minut. Minęły sekundy, może być. Lub zegar. Jej już nic nie wiem. Cornelius wrócił i powiedział, że zerwał taśmę w kasecie. Powiedział, że żałuje. Vin W zaklął i chciał, klej, aby ją naprawić. Odwrócił się do Корнелиусу, i powiedział: "Psi szczeniak. Dupek.' A potem ego wypiekami na twarzy. Czerwona róża. Płatki otwierały, i jeden po drugim padali na podłogę. On mnie kocha, on mnie nie kocha...
  
  
  — Kapulet — powiedział Giles. Śmiał się. Gruby wodny chrząszcz wyszedł iso rta. Jej próbował odepchnąć ego ręką. Pozostać najbardziej uzasadnione.
  
  
  To była przegrana gra.
  
  
  U mnie w gardle w ustach. Jej próbował wstać. Ale jej chyba nie wiedział, jak to zrobić. Jej, spojrzał na swoje baletowe kapcie. Z powodu niewłaściwego końca obie lornetki. Byli daleko. Ale klamry. To były piękne. Były złote. Świeciły.
  
  
  
  
  Rozdział 20
  
  
  
  
  Następny okres był stały koszmar. Nie pamiętam, ile godzin lub dni to trwało. Nie było już żadnej różnicy między nie kiedy i w nocy, między snem i jawą. We śnie was czasami prześladują potwory. Nad tobą śmieją się tłumy. Chodniki pęka i wybucha рвотной pianką. Ale potem otwierasz oczy, swing głową i znów widzisz swoją znajomą nogi łóżka, задернутые zasłony, koszulę, którą rzuciła na podłogę w nocy. Mierzysz swoje zdrowie psychiczne na swoich noga, kojący kontrastem rzeczywistości.
  
  
  Tylko rzeczywistość jest dla mnie nie było.
  
  
  Gdy otworzył oczy, zobaczył jej innych potworów. Śmiejąc lustrzane trzecim. Калейдоскопические rodzaje. Zmieniająca się, szeroka, wolno poruszająca się wszechświat fuzji form i zmiany kolorów. Mityczne istoty i niemożliwe zdarzenia. W moich snach Tara nadal wracać. Ee włosy zielone. Ee oczy dzikie. Pewnego dnia ona chwyciła mnie za rękę tak, że zaczęła płynąć krew. Kiedyś go trzymał ją na rękach, a ona płakała całą wieczność.
  
  
  Powoli sny odbywały. Stało się mniej przerażające. Moim celem stała się w jeden biały pusty ekran. Bez zdjęć. Bez myśli. Pewnego dnia jej otworzył oczy i pomyślał "samolot". Jej był w samolocie. Próba złapać to słowo swoim postrzeganiem wysłana do mnie z powrotem w głęboki niespokojny sen.
  
  
  Jej był w samochodzie. Jej patrzył w okno samochodu. Ponownie zamknął oczy.
  
  
  Kiedy ponownie spojrzał, widok był taki sam. Niebo było błękitne. Trawa była zielona. Autobus z zewnątrz nie zmienił formę i nie zmienił kolor. Na odwrocie było dosłownie kilka. Ale nie mogłem zobaczyć, co to jest. To była bzdura, to były hieroglify. Jej drgnął. Co oni ze mną nam robili, jakie leki nam dawali, nie mogłem czytać!
  
  
  Jej, spojrzał w drugą stronę i delikatnie, z полуоткрытыми oczy, popatrzył samochód. Jej był przykuty kajdankami do kogoś po mojej prawej stronie. Jej to poczułem. Ale jeszcze go nie chciał oglądać w ego na bok. Nie w hotelu, aby wiedzieli, że ja już się obudził.
  
  
  Maszyna była limuzyna. Fotel został ukryty przed wzrokiem ciężkiej szarą zasłoną. Nie było nas, dźwięku, poza dźwiękiem silnika i dźwięku drogi. Ten, który siedział obok mnie, nie był rozmowny. Powoli przechylił głowę w prawo i spojrzał na swoją firmę прищуренным spojrzeniem. Mi w ogóle nie trzeba było być ostrożnym. On spał. Chudy, żylasty mężczyzna. Myślę, wietnamczyk. Lekarz lub asystent w białym szpitalnym fartuchu. Nie. Najprawdopodobniej jest to po prostu kolejny agent CANNES, наряженный, aby bawić się w doktora.
  
  
  Jej spróbował drzwi. Zamknięte. Dla estestvenno.
  
  
  Ponownie spojrzał w okno. Autobus był jeszcze przed nami. Jej wciąż mógł czytać, ale to, co było napisane w tym autobusie było niesłyszalne. Było napisane wschodnimi literami.
  
  
  Jesteśmy eksplozji nad mostem. Innymi pojazdami na drodze były wózki i rowery. Była tylko jedna maszyna. Jeszcze jeden limuzyna. Jechał za nami.
  
  
  Ponownie wyjrzał na zewnątrz. Nie wiem, jak długo patrzył. Następną rzeczą, którą zobaczyłem, była ulica miasta. Hałaśliwe tramwaje, ludzie na rowerach. Воловьи wozów i wszędzie ludzie w zielonym mundurze i słomkowych kapeluszach. Spojrzał jej mimmo swojego śpiącego wartownika w okno po prawej stronie od niego. Jej widział moskiewskie brama". Wszystko za tymi bramami. Skąd mogłem wiedzieć? Coś wróciło. Ponownie spojrzał w swoje własne okno. Naprzeciwko hotelu, na dachu budynku, zobaczył to, co chciał. Ogromny, kolorowy portret Ho Chi Minh city o powierzchni 40 metrów kwadratowych.
  
  
  Tylko budynek należał do вьетнамскому państwowemu bankowi. Miasto było w Hanoi. Vin W zawiózł mnie w Hanoi.
  
  
  Jej rozejrzał się z dwa razy większym zainteresowaniem. Nie widział jej, Hanoi osiem lat. Kilka budynków mówili o wojnie, ale uszkodzenia były tak byłby wielki.
  
  
  Hanoi piękne miasto.
  
  
  Miasto długich cienistych sztandaru, porozrzucanych tu i tam starymi francuskimi kolonialnymi domami. Buddyjskie zabytki, chińskie świątynie. Rzeka czerwona przezroczysta i czysta, i odpadki na jej brzegach leniwie toczą się na niebieskiej & nb. Zaskakujące, ale na billboardach nie антиамериканских haseł. Żadnych oznak nienawiści. Ci ludzie nie nienawidzą.
  
  
  Jest to błędne podejście do wojny. Nienawidzisz, a potem od razu myślisz, że inni nienawidzą ciebie. Jedna rzecz, o której trzeba pomyśleć. Ale, po pierwsze, nie mógł myśleć. Po drugie, jej agent AX. Nie to, że nie myślą. Ale ih przygotowują się do wojny.
  
  
  Na bocznej drodze innego limuzyna podjechała lizanie. Jej spojrzenie zajrzał do środka. Na tylnej szybie były boczki. Ale przed Chen-czy siedział obok kierowcy. Chen-czy mnie zobaczył, zobaczył, że nie śpię. Popchnął kierowcy, który nacisnął na klakson.
  
  
  Mój lekarz się obudził. Jej rzucił na niego oszołomiony, przestraszone spojrzenie na to, jak powinna była być ostatnie kilka dni. — Rugby — powiedziałem. "Dobry piłkę..."
  
  
  Śmiał się. — Nie ma sensu. Carter. Nie brali to lekarstwo już dwadzieścia cztery godziny. Efekt zakończył. Ty już spałeś wszystko. A z tym N-2 absolutnie żadnych skutków ubocznych".
  
  
  Spojrzał na mnie z uznaniem. "Niezła próba".
  
  
  Był on, Bóg wie dlaczego, że jest amerykaninem. Przynajmniej mówił, jak jeden, wokół amerykanów. Ale inny? Czy wróg?
  
  
  "Jak... jak długo był pod żaglami?"
  
  
  — A — powiedział. "To tajne informacje. Powiedzmy tak... na Tyle długo, aby zabrać cię tutaj. I nie pytaj mnie, gdzie jest to "tu".
  
  
  — Hanoi — powiedziałem.
  
  
  Ego przyjazny wyraz zniknął. Ego oczy zwęziły się. Nacisnął przycisk i okno za przednim siedzeniem obniżyło. — Panie Ving — powiedział. "Twój" facet obudził się".
  
  
  Zasłony odsunęli się. Pojawiło się płaską twarz Po Vin, przycięty u szyi ramą okna. Wyglądał jak olbrzymia marionetkę. Spojrzał na mnie i warknął.
  
  
  "Myślę, że on myśli, że jesteśmy w Hanoi".
  
  
  — Ach — powiedział Ving. Następnie skinął głową. — Tak, Hanoi. Zobaczysz tam jest? Wskazał na grupę szarych budynków. "Czy De".
  
  
  Staram się francuska więzienie. Jest również znany pod nazwą Hanoi Hilton. Miejsce, gdzie trzymali naszych jeńców wojennych.
  
  
  — Bez wątpienia słyszałeś historie o tym miejscu — powiedział. — Ale okazuje się, że więzienie, w którym możemy cię wysłać, bardzo... zupełnie inna. Mimo, że jej nie widzę powodu, dlaczego należy wiedzieć, gdzie on jest w sali. Nacisnął przycisk i zasłony ponownie zamknięte, zasłaniając mi widok.
  
  
  — Dr Куой? Znaczy, to był prawdziwy lekarz. — Dla głupca nasz panie Carter, nie byłby głupi. Nawet bez dobrego ankietę, on nadal jest w stanie obliczyć swój kierunek i czas. Nie żeby on wrócił z powrotem, ale ona tak myślę... może jeszcze jeden zastrzyk".
  
  
  Po tych słowach mam zadrżały ręce. Jej w ogóle nie mogłem się powstrzymać drżenie. Nam uczucie nudności w moim jelicie. Nie mógł sobie przypomnieć, aby sam lek powodował takie uczucia. Ale, być może, moje ciało zrobiło się to samo. Куой spojrzał na mnie i ponownie się uśmiechnął. Ego poczucie wyższości zostało przywrócone. — Nie martw się, panie Carter. Ten zastrzyk tylko uśpi cię. Nie, będzie więcej złych snów. Nic niebezpiecznego. Chcemy, aby były świeże, jak rumianek, jak tylko tam dotrzemy.
  
  
  U mnie był mały wybór. przeklęty Jezus.
  
  
  Jeszcze jeden zastrzyk.
  
  
  Znowu pustynia.
  
  
  
  
  Rozdział 21
  
  
  
  
  Gdy się obudziłem, było ciemno. Jej leżę na czymś miękkim. Powietrze nasycone zapachem witek. Rozległ się cichy, kojący szum. Odruch ją, spojrzał na zegarek. Oczywiście, u mnie już nie było strefy. Zabrali ih u mnie dawno, dawno temu. Kiedy zadziałał miejscowym.
  
  
  Jej stahl w obsłudze. Jej leżał na podłodze na miękkim materacu, przykrytym bawełnianej pościeli. Pokój oświetlały później zmierzch, i wczesne gwiazdy, сиявшие przez otwory wentylacyjne. Był wiatr. To przyniosło ze sobą hałas.
  
  
  To nie było hałasu. To była piosenka. Małe czysta mieszanka setki męskich głosów, zlały się w jedno zdanie: "O Tao; o Tao.
  
  
  Pokój był duży. Słabo obstawiona, ale wygodny. Zestaw lamp. Krzeseł nie było, ale na podłodze leżały stosy poduszek; podłoga jest pokryta tkaniny maty. W drugim końcu pokoju stał jeszcze jeden materac z jeszcze jednej sterty poduszek.
  
  
  Ale nie. To nie były poduszki. Tam leżały Tara.
  
  
  Nie ruszała się. Ona nadal spała. Czy nadal była pod wpływem środków nasennych.
  
  
  Jej wstał i przeszedł do innego wątku pokoju. Mnie nadal trząsł. Jej dotknął jej ramienia. Ona była prawdziwa. — Tara?
  
  
  Jęknęła, odwróciła się i utknęła twarz w materac.
  
  
  — Tara, — go powtórzyć. Ona szalenie замотала głową. — Nie, nie, proszę — powiedziała.
  
  
  Jej ścisnąłem jej ramię do przodu i do tyłu. "Tara". Ona otworzyła oczy. nagle, niespodziewanie. Szeroko открытыла. Ona tylko spojrzała na mnie. Nam ulgi, nasze reakcje, nasze rozpoznania.
  
  
  Jej zdaniem był zaniepokojony. W końcu jej usta шевельнулись. — N-Nick? powiedziała łagodnie.
  
  
  Co by nam zrobili z niej w ciągu ostatnich kilku dni, to nie zmienia jej. Wszystko było dokładnie tym, co widziałem ostatnio. Zielone oczy, сканировавшие mnie, były szeroko otwarte i błyszczały. Nie było na niej czarnych linii od choroby, która przeniosła. Nawet piegi wszystkie jeszcze zostały rozrzucone na jej twarz.
  
  
  Podniosła twarz i wzięła mnie za rękę; powoli пробежался na moim ramieniu, po szyi i policzkach. Jakby hoteli przekonać się palcami. Jakby jeszcze nie do końca ufała własnym oczom.
  
  
  — O mój boże — powiedziałem. — O, Nick — powiedziała. A my растворялись innego przyjaciela, podczas gdy kolor nie zniknęły. Całowaliśmy się, i setki głosów zakończył swój śpiew.
  
  
  Jej высвободился i pytająco przesunął dłonią po jej twarzy. "Na samym delle mi szkoda byłoby cię tu widzieć, a nie być szczęśliwym. Jak... — pokręciłem głową — jak się tu dostałaś? Kiedy ją w końcu mógł ponownie pomyśleć, jej, myślałem, że jesteś cały i zdrowy w Londynie.
  
  
  Ona odchyliła się na materac i zakryłam twarz, przypominając sobie, jak się tu dostała. Nagle spojrzała na mnie.
  
  
  — Ale jeśli cię nie było... czy ciebie tam nie było... nie było Cię tam.
  
  
  Jej próbował ją zrozumieć. — U Featherstone ' A? Nie, to był Roscoe.
  
  
  "Roscoe? Nie, ego go nie widziałam. Ale pomyślałam... mam na myśli, ostatnią rzeczą, którą zrobiłam, to zadzwonił do ciebie i... i kiedy nie przyszedłeś, jej pomyślała, jej myślałam, że cię złapali. Dzieci mi powiedzieli, że było. Nick ją pamiętam... albo tak. Wydaje się, teraz sobie przypomniałam, to też był taki szok, ale... mi wtedy powiedział... że nie jesteś mi już w niczym nie pomożesz. Że byłeś ih więźniem.
  
  
  To musi być jakiś związek między tym sam i domem featherstone ' a. Może radio. — Cóż, to oni mieli rację. Jej powiedział. — Jej był ih więźniem. Ale nie w Londynie. Poszedłem w ih dwór.
  
  
  'W posiadłość? Do Chan-czy?
  
  
  — Czekaj — powiedziałem. Jej sprawdziłem pokoju pod kątem mikrofonów lub innych ukrytych urządzeń podsłuchowych. Nic tam nie było. Jej opowiedział co się stało ze mną w ostatni dzień w Londynie. Nikt wokół nas nie wiedział, co się stało z Roscoe. My po prostu wiedzieliśmy, że to nie może być zbyt dobrze.
  
  
  'A ty?'
  
  
  Zapytał ją. — Co oni z tobą zrobili? Jej spędzała ręką po rudym anielski włosów.
  
  
  "Pamiętasz", powiedziała. Znowu dotknęła mojej twarzy. — Pamiętasz mnie ostrzegał, aby jej tam nie chodziła. Powiedziałeś: "Oni накачают cię пентатолом, a potem nazywasz ich drugie imię Hawk". Masz rację w jednym. Nie wiedziałam drugiego imienia Hawk. Och, Nick, tak mi wstyd. Ona zaczęła płakać. Nie te duże wypukłe łzy, pełne żalu do siebie, a te cierpienia duszy boli.
  
  
  — Hej, uspokój się — powiedział łagodnie jestem. "Nie winić siebie. Teraz to corkscrew woli i siły. Głosowanie jaki stosunek do tego mają narkotyki. Zabierają twoją wolą. W wojnie igieł do wstrzykiwań podskórnych w ogóle nie ma bohaterów. Musisz wiedzieć, że.'
  
  
  Skinęła głową, i skrada się w górę, jeszcze więcej malwy. — Wiem — powiedziała. — Ale to niewiele pomaga. Zwłaszcza, gdy myślałam o tym, aby narazić cię na niebezpieczeństwo.
  
  
  Cóż, możesz nosić tę winę, bo jedynym, który naraził się na niebezpieczeństwo, był jej samodzielnie. Jej trafił szczerzy w pułapkę Vin i zrobił to zupełnie bez twojej pomocy. I myślę, że jeśli naprawdę będziemy orientować się w tym, myślę, że to moja wina, że cię złapali. Miał ją słuchać swoich myśli i nie pozwolić zbliżyć się do tego miejsca na paryż.
  
  
  Ona uśmiechnęła się. Był to pierwszy uśmiech przez długi czas, a jej usta wciąż walczyli z nią. — Myślę — powiedziała — musisz nazwać losem. Jej powinna była słuchać twoim zdaniem, ale jej piekło, nie бунтарка. Każdy, kto traktuje mnie jak małą dziewczynkę lub, przynajmniej, jak do małej dziewczynki, jej chcę udowodnić, że jestem bardzo przydatne w praktyce".
  
  
  Jej dotknął jej paluszków. — Zbyt przydatne — powiedziałem.
  
  
  Ona lekko opuściła prześcieradło, накрывавшую nast.
  
  
  "Chcesz spróbować i co roku, jest przydatna, czy chcesz ją teraz?"
  
  
  Jej naprawdę hotel to zobaczyć.
  
  
  Usłyszałem pukanie do drzwi.
  
  
  Jego otworzył je i do środka weszło dwóch mężczyzn. W jednej chwili jej zapomniałem, że jesteśmy więźniami. Mężczyźni byli ubrani w proste tkaniny ubrań. Ih głowy były обриты. Ih osób były — nienawidzę używać tego słowa, jeśli chodzi o mieszkańców Wschodu, ale ih osób zostały niezgłębione. Odyna wokół nich ness duży dzban z wodą. Skłonili się.
  
  
  Nie powiedzieli nam słowa.
  
  
  Człowiek z dzbanem przeszedł przez pokój i nalał wodę do dzbanka, lub, co najmniej, rzecz, która zajmuje się wyglądała mniej więcej tak. Inny włączył słabe lampa sufitowa, matową gruszkę w matowej szklanej kuli. To nie było przeraźliwie, na samym delle, ale zmusiło nas w mgnieniu oka.
  
  
  Otworzył szafę. Tam była nasza własna, szwedów — cóż, mój, szwedów i jakieś pierdoły, одолженное Zbiorników, — ale on wyciągnął dwa inne kombinezonu. Para szarych jedwabiu пижам. Nie są one, w którym można zrelaksować się, a oni, które nosicie na oficjalne imprezy.
  
  
  Dla Tary miał piękne, haftowane jedwabiem аозай, tradycyjna damska szwedów.
  
  
  Oni kontynuowali to w milczeniu. Musieliśmy się umyć, ubrać i być gotowy za pół godziny, jak do nas, czy jest sygnał. Gotowy do czego, nie wiedzieliśmy. Ih pantomimy nie poinformowała nas o tym.
  
  
  Byli mnichami — powiedziałem, kiedy ponownie wyszli. 'Czy nie?'
  
  
  — Ja... nie wiem. Ona myła się spokojnie u dołu.
  
  
  Jej skinął głową. "Byli mnichami. Niedawno słyszałem ih śpiew. "O Tao: o Дао'I Ją, podszedł do okna i otworzył stawów. Za nimi była krata. Jak ją mógł zobaczyć budynek, w którym byliśmy, było częścią "wielkiej starej kamiennej twierdzy". Krajobraz z dala takiego ogrodu Eden. Było cicho i bujnie, jeśli nie liczyć стрекота świerszczy. Mała procesja бритых mężczyzn szła jeden za drugim, pochylonymi głowami, w wysokiej trawie.
  
  
  'Tak.' Jej oglądałem film niemy, i nagle wściekły na sytuację. "Są mnisi. даосские mnisi. A to klasztor. Miałeś rację. Tao i KAN w jakiś sposób związane. Chociaż bóg ego wie jak. I jak to możliwe, że klasztory nadal mogą istnieć w tym zakątku świata. Ponownie zamknął okiennice. — Gra Grand prix — powiedziałem. "Wpływ lub podwojenie w następnej rundzie". Jej, odszedł od okna. — Kochanie — powiedziała, podchodząc do mnie od tyłu z gąbką i mydłem. — Najważniejsze — zaczęła głaskać mnie po plecach miękką gąbką, — ...gdzie my byśmy byli, ty, żeby nas stąd wyciągnąć.
  
  
  Jej wskazówkę był tak przejrzysty, jak i moje rozdrażnienie. Ale to zadziałało. W każdym razie, to mnie śmiać. Jej chwycił gąbkę i pocałował ją.
  
  
  "Jeśli nadal chcesz mnie kota, rób to nieco wyżej i trochę w prawo". Ona wydał cichy gardłowej dźwięk. "Hm?", - i откинула głowę do tyłu. "Mój boże — powiedziała — wszystkie te dni... lub zegarek, czy lata... to okropne lekarstwo, które mi dawali. O, Nick. To sprawiło, że świat jest taki okropny. Wszystko było w ten koszmar. Za wyjątkiem sytuacji, gdy śniło mi się, że trzymasz mnie. Potem jej płakać, i wszystko, co pozostało ze mnie, powiedział: "Trzymaj się, to Nick." I myślę, że właśnie dlatego trzymał. I... teraz siedzimy tutaj, walcząc w naszych własnych małych sporach, jakby tego wszystkiego nie było. zdarzać się.' Spojrzała na mnie: "Ja naprawdę kocham cię, wiesz?"
  
  
  Nagle odniosłem wrażenie. Tara, zielonooki i рыдающая u mnie na rękach. Śnił mi się ten sam sen — powiedziałem. "Chyba ten sam preparat. Jej zaczynam się zastanawiać, dlaczego są one doprowadziły nas tutaj. Co oni od nas chcą. Bo zaczynam myśleć, że oni chcą, żebyśmy byli razem. Nie tylko jej, albo ty. Ale jesteśmy razem.
  
  
  Pokręciła głową i zmarszczyła brwi. 'Nie wiem.'
  
  
  Ona uśmiechnęła się. 'Dzięki Bogu. Bo ja też nie rozumiem. Póki co. Jednak czuję, że wkrótce dowiedzieć. Tymczasem, zanim zaczniemy się martwić, niech zacząć o tych klonach. Jesteśmy już trochę co wiemy o tych dorosłych klonów, ale te klony w procesie tworzenia, pisklę, o którym mówił pan, musimy zniszczyć ego.
  
  
  Zawinęła się w аодай. Był blady zielony z żółtymi kwiatami i ниспадал w połowie drogi do jej soczyste biodrze, na satynowej spodni. — Ach — powiedziała. "Co do tych dorosłych ats, jej słyszałam od Alicji".
  
  
  Opowiedziała mi historię Alicji, drapiąc hej włosy. Szanse były nieco lepsze, niż jej nadzieję. W tym czasie w Ameryce był tylko jeden oddział, i, jeśli się uda, on już odszedł do królestwa cieni. Martwy.
  
  
  W Londynie ih było trzech, ale to nie potrwa długo, jeśli go osiągnę swojego. Trochę szczęścia i kilka tygodni życia, i mogę ih zatrzymać. Była nawet szansa, że za to odpowiada AX w Londynie. Nawet taki zardzewiały TOPÓR (AH) czasami działa dobrze. Tak, że teraz to przyszło do Tary i mnie. Gdybyśmy mogli zniszczyć to gniazdo, wszystkie skoki z miejsca na miejsce kończyli.
  
  
  Jej walczył z dekoltem jedwabną piżamę. Musiał zawiązać na ramieniu.
  
  
  "Jak wygląda taka potomstwa pbx?"
  
  
  Westchnęła. — Takie, jakie są — jak ludzkie zarodki. Prawdopodobnie są one w kontrolowanym środowisku — może być, w inkubatorze, — lub gdzieś w laboratorium".
  
  
  — Jak dzieci z probówki?
  
  
  Ona ponuro skinęła głową. "Nie sądziłam, że u mnie była najłatwiejsza praca w tym zadaniu. Ja cały czas mam zmusić się pamiętać, że te prawie dzieci — przyszli mordercy".
  
  
  Jej rzucił swoją cholerną расстегивающуюся piżamę na podłodze i sięgnął po własnym ubraniem. Jej, spojrzał na swoją niebieską koszulę. Nosił ją tak długo, że ona наделась prawie bez niczyjej pomocy. O mój boże, przecież jej nie miałem na bal. Tak i do tego gra była już zbyt zaawansowana, aby nagle narobić problemów z orientalnym etykietą.
  
  
  "Jak się go pozbyć?" .
  
  
  "U mnie w torbie był mały laser. No, czekaj. Może być, wciąż mam. Podeszła do szafy i pogrzebał w torbie. — Nie, już nie — powiedziała. "Myślę, że musimy coś improwizować. Może coś z chemią. Wszystko, co możemy znaleźć w tym laboratorium.
  
  
  W końcu ona расчесала włosy ostatniej grzebień. Moja ruda gejsza. Jej założył skarpetki. "No, a co robisz, to twoja sprawa. Myślę, że po prostu będę zajmować się swoimi sprawami.
  
  
  Ona zmarszczyła brwi. — Pomyślałam... zabrali masz broń, prawda? Tak więc, jak myślisz...
  
  
  Zagryzła wargę.
  
  
  Jej naciągnął spodnie. O majtkach, które mnie nie zdjęli. O starym dobrym Pierre, wciąż piękna, ukrytym w środku.
  
  
  — No cóż — powiedziała stanowczo i całkowicie sprzeczne z jego natury, jak to zrobisz, twoja sprawa. Myślę, że po prostu będę zajmować się swoimi sprawami.
  
  
  Jej podniósł jedną brew, ale nie odpowiedział.
  
  
  
  
  Rozdział 22
  
  
  
  
  Cóż, panie Carter, w końcu się spotkaliśmy. To był Lao Zeng, prapradziadek całej firmy. Z прапрадедовской бородавкой na środku czoła. Był na wózku inwalidzkim. Że wydawało się, że wiele wyjaśniało. Dlaczego on sam zniknął z pola bitwy. Dążenie wznieść się do najwyższej oddziałów. Dziesiątki razy w dzień patrzeć na to, hema kiedyś był, znowu w akcji, ponownie w firmie. On вналил whisky i zaproponował nam też.
  
  
  Tara powiedziała nie. Wziął станан.
  
  
  Podniósł swoją szklankę. "Dla Nicka Cartera, — rzekł, — i wszystkich małych przyszłych Obudowy".
  
  
  Jej szabelką w minutę za papierosem. Zniknęli. Lao Zeng dał mi jedną za duży lakierowanej skrzyni. U papierosów był złoty ustnik. Zdaje się, że skonfiskował moje.
  
  
  Byliśmy w ego pokoju. Lub w ego gabinecie. To było dużą przestrzeń. To może być wielki, ale okna były zamknięte, a atmosfera była trochę stęchlizny. Tutaj też sytuacja była nieco skąpe. Długi krzesło teak, okrągły biały sofa. Jeden jedyny krzesło. Jedyną ozdobą była niezwykle barwne tkaniny i kolekcja broni do ściany za nim. Powinno być około setki sztuk broni. Nie jest szczególnie rzadki lub szczególnie starego, ale są one wisiały tam na jęki, a sama ta ściana była zamknięta ogromnym arkuszem niełamliwym szkła. Oprócz pistoletów, było i inną broń: kilka noży i granatów ręcznych, a także jakieś niepotrzebne rzeczy niekwestionowaną fatality. Każda część była oświetlona małym jupitery, a pod nią był mały obraz.
  
  
  Jej, widzę, że podziwiasz moją kolekcją, — powiedział on. "Podejdź i spójrz w pobliżu". Jej wstał z kanapy, a on odwrócił wózek inwalidzki, aby iść za mną. Pod wysyłającego broń armii USA była tabliczka z napisem "Bristol , Kenneth, Daejeon, 1952 rok". Obok wisiał sztylet z perłowej uchwytem. "Хэмпл, Stewart, Paryż 1954". Jej, spojrzał na ten przeklęty sztylet i ze świstem wypuścił powietrze. To było wszystko, co zobaczyć miecz z Bonaparte Napoleona i pod nim lub rydwan z Харом i Benem pod nim. Stu Хэмпл był jednym wokół nich włóczęgów, których nazwiska już tworzą mity. On był najlepszy z wszystkich, które kiedykolwiek były AX, N1. Z Paryża 1954 roku. Gdy ktoś odebrał mu ten sztylet z perłowej uchwytem. Razem z ego życiem.
  
  
  'Jesteś?' Jej, odwrócił się do Lao Zeng.
  
  
  — Wiedziałem, że będziesz pod wrażeniem — powiedział. 'Tak. Ją osobiście zdobył wszystkie bronie moans.
  
  
  Wskazał prosto na mnie. — Ale myślę, że w tym nie ma-co, co mogłoby zainteresować was więcej. Poszedłem we wskazanym kierunku. Nie musiałam czytać szyld, aby zobaczyć, że dodał do niej wilhelminę, tim. I mój sztylet. Bez perłowej klamki, ale jednak mój Hugo.
  
  
  "Na wszelki wypadek, jeśli myślisz, że możesz odebrać ego z powrotem", — powiedział on. "To pancerna szyba наэлектризовано i dobrego zamknięte".
  
  
  Wyszczerzył się. — Ale usiądź i wypij swój napój. Eda zostanie złożony niezwłocznie i mamy o czym rozmawiać".
  
  
  Był pewny swojego bezpieczeństwa. Mógł być w wózku, ale również był za kierownicą zarządzania. I to było dobre. Jest coś w tym, aby być pod kontrolą, co sprawia, że ludzie tracą kontrolę nad własnymi słowami. To źle, ale to prawda. Możesz skierować pistolet chłopaka na jego głowę i zapytać ego o ego opowieści, ale wszystko, co dostaniesz, to kilka zwartych ust. Ale facet, który skieruje broń na twoją głowę, koniecznie wypluć swoje wnętrzności. Jeśli coś wiecie w tym, proszę dać mi znać.
  
  
  Jej odchylił się na oparcie kanapy. -- Imponujące... -- powiedziałem. — Mówię w przenośni.
  
  
  Wbił swój wzrok na Opakowaniu. — Jest pan naukowcem, — powiedział on. — Specjalizujemy się w mikrobiologii. Bez wątpienia wiesz już wszystko o naszych odmianach.
  
  
  Tara spojrzała na mnie. Jej gestem zaproponował hej kontynuować.
  
  
  — Tak — powiedziała. "Jestem zszokowana swoimi zaawansowanych technologii".
  
  
  Wydawało się, że to emu podobało. "To dość... fantastycznie, prawda?"
  
  
  — Od jak dawna tak się zaczął?
  
  
  On uśmiechnął się. "Dwadzieścia dwa lata temu. Cóż, na samym delle do tego... Ale w tym momencie zaczęliśmy z mojej rodziny. dr Куой... — odwrócił się do mnie, — przypuszczam, że już spotkał się z tym... no, to mój ojciec zaczął. On jest bardzo interesował się genetyką i udało się uzyskać od rządu zapewnienia emu małe laboratorium. Pod warunkiem, oczywiście, że z czasem on podwoić zakład na niektóre wokół najlepszych umysłów świata komunistycznego. Zaczął pracować nad Nguyen Szogunem..."
  
  
  — Ten fizyk? Tara wyglądała na zaskoczoną.
  
  
  Lao Zeng skinął głową. 'Tak. Ale u Szoguna było kilka nieprawidłowości genetycznych. Tara, wydawało się, że już to wiedziałam. — To właśnie jej, a hotel powiedzieć. Zespół Брэкдона, prawda? Ego objawy pojawiają się tylko wtedy 30 lat".
  
  
  Dokładnie tak. Ale, jak wiecie, zarodki nie mogą przeżyć dreszcze podczas inkubacji w probówkach. Kilka grup pbx Szoguna zginęło do trzeciego miesiąca. Najpierw Куой pomyślałem, że ego metoda niewiernymi. Rząd myśleć tak samo. Oni zrezygnowali z jego wsparcia. W kilka lat później, u samego Szoguna zaczęły przejawiać się w anomalii".
  
  
  "I wtedy KAHN postanowił wesprzeć nas do jeszcze jednej próby?"
  
  
  Odwrócił się do mnie. 'Tak. Ale tylko tym razem KAN znaleźć emu i fizycznie i genetycznie idealnego dawcy".
  
  
  "Więc to byłeś ty."
  
  
  Żebym to był ja. Oprócz mojego... — to nie na ułamek sekundy — mojego fizycznej doskonałości, miałem wiele, powiedzmy, "talentów", które CANNES namiętnie hotel uwiecznić.
  
  
  — Talent z zimną krwią zabić — powiedziałem.
  
  
  On skromnie zaczerwieniona. 'Tak. Ale pan, panie Carter, jeszcze i utalentowanym zabójcą. Zrobił pauzę. — Chociaż, jeśli ci się podoba to słyszeć, twoja krew jest wciąż o kilka stopni cieplej. Kto ją tak, aby wpływać na swoje ego". Teraz uśmiechał się do mnie, on sam kocim uśmiechem, który ją widział, u Chen-czy na fotografii zrobionej na następny dzień, a następnie morderstw senator Сэйбрука. Śmiech Hun Lo też, kiedy przyszedł zabić księcia i księżną. Teraz nie było czasu na wyjaśnienia emu różnicę między mordercą-psychopatą i człowiekiem, który zabija tylko w obronie własnej. Dawno, dawno temu, już dokładnie zbadane siebie. Dawno, dawno temu go leżącego bez sklepienia, zastanawiając się, czy jej zły, jak oni, ludzie, których ją zniszczył. Jeśli jej nie musi rzucić wszystko i odejść w dom. Nie. Między mną i Lao Цзеном była ogromna różnica. Jej przywrócił temat tam, gdzie hotel.
  
  
  — I te twoje klony przyjęły?
  
  
  Tak. Ca początku drugiej próbie. Cała grupa przeżyła. dr Куой pracował nad trzecią grupą, gdy go składać dolar nie wytrzymało. Zdajesz sobie sprawę, że wymienić ego było, nie ma komu. Cała ego operacja była tajna. Emu pomagał tylko syn. Ten syn, potem próbował wyprowadzić trzecią grupę, ale nie miał wiedzy. Nie jesteśmy hotele, aby rząd wiedział, czym się zajmujemy, dlatego ввезли to w Stany Zjednoczone przemytem. Tam otrzymał doskonałe genetyczny edukacja. Nasz lekarz Куой — człowiek na Harvard. Fakt ten wydawał się podobał emu.
  
  
  Tara powiedziała: "A potem on mógł pójść w ślady swojego ojca".
  
  
  Lao Zeng wydawał się szczęśliwy, że udało mi się odpowiedzieć "tak". Sam hotel jest bardzo mieć więcej synów, szczególnie potem wypadku. I głos ego marzenie się spełniło. W tym momencie doktor Куой pielęgnowana trzydzieści pięć nowych pbx. Trzydzieści pięć nowych Lao Цзэнов. Wszystko w idealnym edukacji. Dziękuję opatrzności.
  
  
  "Ani na chwilę nie zastanowił się, ile ih było w pierwszej grupie.
  
  
  Bieg moich myśli przerwał krótki telefon.
  
  
  — Ach, czas na jedzenie — powiedział. Podwójne dzień otworzyła para mnichów, podobnych wzajemnie na siebie — klony? To nie ma sensu - i do nas, prowadzimy kamiennego korytarza w jadalni.
  
  
  Było to święto, z którym mamy do czynienia. Cóż, pir, jeśli podoba ci się mózg małpy, kozi ogon i ropy kalmar. Tara nie raz myślałam, z czym się boryka, i rzucił się z apetytem trzydniowego abstynencji od wielu "ach" i "mmmm". Na samym delle mózgi małp pyszne. To jest to, co powiedziałem sobie, że muszę jeść, aby zachować siły. Ale nadal po cichu nadzieję, że za rogiem jest sklep kanapek, i zastanawiał się, nie chcę ci zaszkodzić, czy mogę ją sam, wyskakując za hamburgerem. Po prostu myślę: czego chłop nie zna, tego nie ma.
  
  
  Edu podawano ciche mnisi. Następnie dania głównego Lao Zeng dał im zadanie w niezrozumiałym języku. Super finał. Stuletnie jaja.
  
  
  Rozmowa przy stole była bardzo przyjemna. To, że on naprawdę hotel powiedzieć, było później. Przy tym on był wesoły i otwarty. Pewnego dnia zrezygnował z roli spokojny, ten sympatyczny gospodarz. Odyna wokół mnichów na chwilę zostawił drzwi do kuchni otwartej, i Lao Zeng eksplodował, pociągając kurtkę bliżej, aby uchronić się od śmiertelnego przeciągu. Mnich szybko uciekł i zamknął drzwi, i Lao Zeng odzyskał panowanie nad sobą. Ją wykorzystał ego muzułmańską w i zapytał ego o relacjach między CANNES i Tao i o tym, jak ten klasztor przeżył komunistycznej czyszczenie.
  
  
  On klasnął w ręce, i ciche kelnerzy zaczęli sprzątać te tace. — Nic nie przeszkodzi ci to powiedzieć — powiedział. "Nie można nic zrobić z tą informacją. Jedyne relacje, jakie między nami istnieją, — relacje wzajemne korzyści". Następnie pojawił się mnich z czajnikiem herbaty. Napełnił filiżankę Zbiorników i jeden dla mnie. Podszedł do Lao Цзэну, ale ten odrzucił od niego, kontynuując mówić. "Klasztor daje nam dwie ważne rzeczy. W pierwszej kolejności laboratorium do naszych eksperymentów. Nie tylko genetycznych eksperymentów, ale i eksperymentów z tym, co nazywacie narkotykami, zmiana świadomości". Odchylił się do tyłu i przetarł podłokietniki wózka inwalidzkiego.
  
  
  — Myślę, że mieli okazji spróbować wokół nich?
  
  
  Mogę was zapewnić, Carter, że jesteśmy dość daleko zaawansowane w tym. H-20 — jedyny halucynogenne bez skutków ubocznych". Куой powiedział to samo, ale usłyszeć dobre wieści początku roku drugi raz nie zaszkodzi.
  
  
  — A po drugie?
  
  
  Po drugie, zobaczcie sami. Po prostu podejdź do okna.
  
  
  Jej, podszedł do okna.
  
  
  I zobaczyłem pole kwiatów. To się ciągnęło do horyzontu we wszystkie strony. To było pole maków. Opium maki. Na chwilę ją próbował ktoś ego wartość rynkową, ale jej po prostu nie wiem, co idzie potem biliona. Jej patrzył w okno.
  
  
  "Ładny widok, prawda?"
  
  
  Nie musiałam widzieć ego całość, aby zrozumieć, że na nen pojawiła się cienka uśmiech.
  
  
  — To znaczy, że jesteś — dostawca, — powiedziałem, — dla tej kliki w Nassau i dla Społeczeństwa featherstone ' a.
  
  
  On сдавленно zaśmiał się. - 'Środowisk innymi. Środowisku wielu, wielu innych. Wierzymy, że opium jest naszym najlepszym atutem dla stworzenia globalnej organizacji. A jeszcze opium był naszą główną bronią w poprzedniej wojnie.
  
  
  "A te, mnisi, zapytał go, — zgadzam się z twoją polityką?"
  
  
  "Mnisi, — powiedział — nic nie rozumieją nic albo niewiele w polityce. Oni nie wiedzą nawet tego, co robimy z tymi narkotykami. Nam tego, co dzieje się w laboratorium. Wszystko, co wiedzą, to to, że gdy państwo przepisany w inne świątynie i klasztory, KAN zachował ih dla nich ih posiadania w stanie nienaruszonym. Są bardzo wdzięczni. Oni nie zadają pytań. Gdyby znali prawdę, to też byli bardzo zdenerwowani. Ale jest mało prawdopodobne, że oni to wiedzą.
  
  
  Jej, spojrzał na dwóch mnichów na dzień. Oni spuścili oczy.
  
  
  "Oni nie mówią po angielsku" — powiedział Lao Zeng. Tak więc, jeśli myślisz powiedzieć im, niż na samym delle zajmujemy się, obawiam się, że będzie bardzo trudno. Jeśli tylko — on zarżał, — opanujesz dość skomplikowany i малопонятный сузойский dialekcie.
  
  
  Jej iso wszystkich sił starał się nie patrzeć na Opakowania.
  
  
  — Ale — powiedział. 'Siadaj. Herbata stygnie. I mamy o czym rozmawiać.
  
  
  Jej, wrócił do stołu. Jej, spojrzał na Tarę. Wyglądała słabszy niż myślałem. Te kilka godzin teraz wpływ na nią. U nach były ciężkie powieki. Jej, sięgnął po kubek. Jej oczy nagle błysnęły na mnie. Zielone światła. Ale to oznaczało: Stop! Ponownie spojrzał na nie. Herbata była z narkotykiem, i odkryła to za późno. Jej podniósł filiżankę i udawał, że robię łyk. — O czym ty ten porozmawiać? — zapytał go Lao Цзена.
  
  
  — Dzieci, — powiedział on. — Twoje i pani Bennet.
  
  
  "Nasze co?"
  
  
  — Dzieci, — powtórz to. — Ale, być może będzie lepiej, jeśli lekarz Куой wszystko wyjaśni. On odbił się od krzesła i подкатился do małej negocjacji urządzenia. Nacisnął przycisk i stahl czekać. Podczas gdy on robił to, stojąc do mnie plecami, jej перелил herbata z powrotem do lub herbaty. — "Teraz", — powiedział on w słowny urządzenie. Następnie ponownie znalazł się przy stole. Jej, spojrzał na Tarę. Była trochę zszokowana, ale wciąż siedziała bez cenzury. Куой przyszedł i wyjaśnił.
  
  
  To było naprawdę bardzo proste.
  
  
  Udał się do nas zaszczepić. Oni wyprowadzą się małą armię agentów N3. Ale tym razem te agenci N3 będą pracować na KAN. Tara dała im wiele wspaniałych specjalistów w takich dziedzinach genetyki. Klony Opakowania, które będzie kontynuował pracę szczepień ludzi. Pierwsza naukowa zdolność była już założona w genach, i CAN pozostawało tylko zapewnić odpowiednie szkolenie praktyczne.
  
  
  Ale hoteli zrobić jeszcze jeden krok do przodu.
  
  
  "Co będzie, — myśleli oni, jeśli mamy z Nią dziecko. Lub więcej dzieci. Statystyczne szanse były cztery do jednego, że możemy produkować agenta, który będzie większa niż wszystkich innych agentów. Genialny morderca z naukowego punktu widzenia. Najlepsze z dwóch światów. I następnie, wykorzystując to, jak oryginał, dostają wymagana ilość duplikatów poprzez szczepienia. Jakie rozwiązania dla CANNES. Dr Куой był zachwycony. Z pięćdziesięciu lub stu takich суперклонов KAN mógłby przejąć władzę nad światem.
  
  
  Tara zaczęła spadać do przodu. Wyglądała trochę ospały. Oparła podbródek na dłoni i wydawało się, że z trudem trzymał ją na miejscu. Jej również musiał napić się herbaty, więc zaczął naśladować jej objawy.
  
  
  Lao Zeng zwrócił się do Куой. — Myślę, że teraz oni wkrótce zasną — wyszeptał. — Kiedy planujesz spędzić pierwszą operację?
  
  
  — Wschód słońca — powiedział. — Jeśli nadal będą spać. A na razie muszę mieć czas, żeby się przygotować, w laboratorium. Operacje niewielka. Każda komórka ciała ponosi wszystkie geny niezbędne do tworzenia dokładnej kopii. Jej po prostu beru cienki pasek skóry z ih przedramienia. Kiedy wrócą w swoje kamery, jej ih zbadał.
  
  
  Tara już spał, kładąc głowę na krzesło. Jej coś wypowiedzenia kilku i też opuścił głowę.
  
  
  Lao Zeng klasnął w ręce.
  
  
  Pojawiły się kilku mnichów. Jej był zbyt ciężki, aby mógł mnie nosić jeden mnich, i mnie urodziła dwoje. Wieźli stąd fioletowy nas z powrotem do naszego пропахшую jasmine celi.
  
  
  
  
  Rozdział 23
  
  
  
  
  Звякнули klucze na łańcuchu, i drzwi się otworzyły. Umieścili nas w dwóch różnych matach, i mnichów pozwolono odejść. Wokół swojego kąta ją oglądałem z zamkniętymi oczami, jak Куой, pochylając się nad Nią. Małe światełko na klucze ego talii замерцал. On garścią swoją i dalej ciśnienie krwi, a następnie bezosobowe palcem poklepał ją po piersi. Następnie on dostal wokół kieszeni stetoskop. Musiał być bardzo wrażliwy. Słuchawki były dłuższe niż zwykle i głębiej вонзались w uszy. Wydawał się zadowolony. Potem przyszedł do mnie.
  
  
  Teraz stał na zawsze mną i cicho zaklął. Mnisi nie zdarli ze mnie kurtkę i emu potrzebna goła ręka, aby zmierzyć mi ciśnienie. Przeszliśmy całą farsę. Jej udawał martwego obciążeniem. Emu trudno było zdjąć kurtkę. Założył opaskę na rękę i zaczął kołysać. Zastanawiałem się, czy powie emu mój ciśnienie krwi, czy naprawdę jej śpię, nie udaję, czy nie.
  
  
  Jej domyślił się, że to nie tak.
  
  
  On złapał mnie za piersi, a następnie ponownie wyciągnął stetoskop. Jej, czekał, aż zimna metalowa do słuchania прижмется do mojej piersi. Wtedy ją złapał ego za głowę i mocno pociągnął.
  
  
  Ból, musiała być silna. On odrzucił głowę, a łzy napłynęły mi do oczy. On jęknął. Jej chwycił ego za krawat i ponownie pociągnął, do połowy задушив go. Jesteśmy przewracane, dopóki jej nie znalazła się na górze, i zadał emu cios w szczękę, a potem cios w ego szyi, który będzie długo trzymać ego bez świadomości.
  
  
  Na chwilę jej pomyślał o tym, aby zabić ego. Jej mógł po prostu go udusić. Ale to wydało mi się głupie posunięcie. Jej wygrać rundę, ale przegram mecz. Ego śmierć oznaczała by nasz wyrok. Gdy nadziei zrobić przez nas pbx wyparował, Lao Zeng natychmiast wysłał bym расстрельную polecenie. Czy to nas po prostu rozstrzelali, to czy zginie swoim kojącym strzykawką. Przynajmniej wtedy zabiją nas. Tymczasem, rodzina pbx nadal istnieć wraz z trzydziestoma pięcioma braćmi, które miały wykluć. Nie, lepiej zostawić u Lao Цзена marzenia na jakiś czas. Przynajmniej na jakiś czas.
  
  
  Musiałem pracować z nieświadomości ciałem Куоя. Jej zdjął brelok z ego talii. To była cała kolekcja kluczy. Powinno być nie mniej niż dwudziestu. Odyna wokół nich musi być kluczem do ego-laboratorium. I w ten laboratorium jej nadzieję dostać.
  
  
  Potem jej zadbał o ego białym fartuchu. Z pewnej odległości to powinno dać mi jakieś przebranie. Z tyłu też. W każdym razie, te mnisi cały czas opuścił oczy.
  
  
  Zamieniliśmy się rolami. Tym razem był martwym ciężarem, i trudno mi się rozebrać ego. Jej powiesił brelok na talię i założył ego biały płaszcz. Jej było około ośmiu cali powyżej doktora Куоя, ale mnie to mało obchodziło. Jej, pochylił się, odwrócił ego nieruchome ciało k jęk i nakrył ego bawełnianą kołdrą. Gdyby pilnowali porządku, to znaleźli by śpiących w porządku. Tylko nie sprawdzali zbyt uważnie.
  
  
  Jej, zrozumiałem, że bardzo polegał na swoje szczęście i na innych krótkowzroczność.
  
  
  Jej rzucił ostatnie spojrzenie na spokojnie śpiącą Opakowania i wyszedł na korytarz.
  
  
  Gdzie iść?
  
  
  Jest mało prawdopodobne, że laboratorium mieściło się w tym budynku. Możliwe, że w sali w jednej wokół budynków gospodarczych w mniej lub bardziej odległym miejscu. Więc najpierw trzeba było znaleźć wyjście.
  
  
  W dużym kamiennym korytarzu było zimno i ciemno. Tylko zapalone świece, umieszczone w regularnych odstępach na ścianach. Były i dzień, z zamkami. Cel mnichów, które teraz były puste? Lub zajęte na cele więzienne?
  
  
  Poszedłem w lewo i poszedł korytarzem w obie strony. On wychodził do zewnętrznej dzień. Drzwi nie były zamknięte. Chociaż z łańcuchem na klucze Куоя na mojej talii, jej, czułem, że mam klucze od całego królestwa.
  
  
  Noc była jasna i spokojna. Gwiazdy były już widoczne, choć niebo jeszcze nie zapadły. Było tylko pół do dziewiątej lub dziesiątej, ale bracia-taoiści już wchodziły jednej milczącej шеренгой w duży budynek, w którym, być może, znajdowały się ih schroniska.
  
  
  To oznaczało, że to nie może być laboratorium.
  
  
  W sumie było pięć korpusów.
  
  
  Wszystkie budynki kompleksu zbudowane wokół ciężkiego szarego kamienia o grubości jednego ft. Trzymam pieniądze, zostały wykonane ręcznie. Szczerze, jak Wielki mur Chiński. Ale potem праправнуками tych budowniczych. Tych budynków miał zaledwie sześć lat. Ale. Początkowo to była twierdza. Lub, być może, to zawsze był klasztor.
  
  
  Komnaty Lao Цзена, a także nasze gościnne celi" znalazły się w najmniejszym z pięciu budynków. Z tyłu, rozciąganie we wszystkich kierunkach, z dala były pola maków. W lewo w ogromnym dwupiętrowym prostokącie znajdowały się sypialnia mnichów. Naprzeciwko tego było podobne do spichlerz budynek, który okazał się świątynią. Tak, że jeszcze dwa obudowy.
  
  
  Jako możliwą laboratorium ją wybrał najbardziej odległość oficynę. Możliwe, podwójne kraty w oknach i kłęby dymu wokół rury zrobili to prawdopodobne dla mnie. Jej próbuję powiedzieć, że to nawet nie był taki głupi wybór.
  
  
  Jej osiągnął tego jest bardzo proste. Jej również po prostu przeszedł mimmo dwóch mnichów z książkami, które strzeżone drzwi. Szeroki korytarz był taki sam, jak ten, który ją zostawił. Wilgotne i pusty. One same świece. Zaryzykowawszy ją wybrał jednego pokoju i na chwilę zatrzymał się obok, aby upewnić się, że wewnątrz nie ma dźwięku.
  
  
  Jej spróbował zamek. Drzwi otworzyły się.
  
  
  To była kolegiackiej cela. Łóżko stanowiła nie co innego, jak kąt pokoju, pokryty matą.
  
  
  Tam była umywalka, poduszka, kilka książek i mała lampka do czytania. Włączyłem lampę i spojrzał na książki. Były to dwa tomy marksistowskiej Biblii: "manifest Komunistyczny" i "Kapitał", a także szereg broszur. Jej thumbed przez ih. Jedna wokół nich nazywała się " Jak uchwycić слаборазвитую kraju?" inna", Jak mi podważyć сверхразвитую kraju?" I to zawiera wszystko, z wyjątkiem Islandii.
  
  
  Tutaj na pewno mieszkał mnich. Ale nie taoistycznych mnich. Komunistyczny mnich. Jedną z tych rzeczy okrutnych, oddanych, komunistycznych ascetów holy mountain. Ciekawe, ile wokół tych pomieszczeń było zajęte w ten sposób. Ale ja niepotrzebnie tracił czas. Jej wyszedł przez kamery i poszedł dalej, mimmo innych, dokładnie te same drzwi drewnianych. Nie wiedziałem, jak ją zobaczę, jak będzie wyglądać prawidłowa drzwi. Nie sądziłem, że będzie neon świetlny pudełko z migającymi nad nią literami LABORATORIUM. Ale dlaczego-to spodziewałem się, że drzwi będzie inny, i, być może, nieco bardziej nowoczesne.
  
  
  Gdzieś za moimi plecami zamknęły się drzwi. Miękkie shaggy zbliżyli się do mnie. To był jeden mężczyzna. Z pochyloną głową, jej ruszyłem, obejmujące brodę jedną ręką: Куои, myślący nad dwuspadowym genetycznej problemem.
  
  
  Mężczyzna przeszedł mimmo mnie, nie patrząc na mnie i zniknął za zakrętem na końcu korytarza.
  
  
  Teraz trzeba było szybko podjąć decyzję. Jej mogłeś zostać tam, gdzie był teraz, i tym samym narazić się na podejrzenia. Jej mógł wyjść na zewnątrz, co być może było bezpieczniej, ale nie bardzo się opłaca.
  
  
  Był również podwójna szansa, że znajdę to, czego chciał. Ale jeśli bym się jej poddał tej myśli, jej był księgowym w New Jersey, a nie tajnym agentem w Hanoi.
  
  
  Jej kontynuował ruch i okazał się za zakrętem. Pięćdziesiąt tysięcy przysięgłych księgowych w New Jersey усмехнулись, gdy ołowiana rura drastycznie obniżyła się w dół, o mało nie uderzając w moją głowę, i, z hukiem uderzając o ścianę za mną.
  
  
  Przywiązanie do jęczeć, czekał na mnie, z końcem rurki w pogotowiu w ręku. W momencie, gdy rura uderzyła o ścianę, złapał jej ego za nadgarstek i odwrócił, ale ta rura nie była jedyną, wykonane z ołowiu. Ego władza była niezachwiana. Wciąż trzymając słuchawkę, zrobił kolejny wypad, tym razem cel, prawdopodobnie znajdziesz na mój wysoki. Ale teraz jej mocnego chwycił ego za nadgarstek i uderzył jego ego kolanem...
  
  
  To był oddział. Nie doceniałem go. Jednego udanego uderzenia nie starczyłoby nawet, aby wybić skrobi w ego kołnierza.
  
  
  Jej miał absolutną rację w tym. Przy moim drugim uderzeniu skoczył mi w nogi, a on upadł na ziemię. On sel okrakiem na mnie i zaczął mnie bić. Jej przewrócił się, ale on chwycił mnie za gardło. Jej iso wszystkich sił starała się oderwać od siebie ego, ręce, ale wydawało mi się, że jestem za mało się starał.
  
  
  Ta minuta przed śmiercią jest bardzo jasna. Wiele razy jej był zaledwie jedną minutę od śmierci, i tylko z tej jasności ostatniej minuty, godziny przebywali.
  
  
  Rurka leżąc na podłodze, poza zasięgiem mojej ręki. Jej intensywnie koncentruje się na jednym skupiającym się ruchu. Moje nogi były ego plecami. Jej postawił nogi na ziemię i брыкнулся, jak koń, gotowy zrzucić седока. To nie był ego wokół siodła, ale on jest trochę stracił równowagę, i kiedy ponownie dotknęły ziemi, był mniej więcej w szóstym calach w prawo. Moja ręka dotknęła rurki, i uderzył go ego więcej goli.
  
  
  Tfu.
  
  
  On zsunął się ze mnie i nieruchomo leżał na kamiennej podłodze, krew ciekła po wielkiej pomarańczowej rany na jego bramki. On nie będzie się wykrwawiał się zbyt długo. Był martwy.
  
  
  Nie mogłem zostawić ego tutaj i nie mógł ryzykować ciągnąć ego, ciało jakiś czas. Byliśmy kilka metrów od innej drewnianej dzień — jeszcze jednej kamery. Jej, otworzył drzwi i wciągnął ego do środka.
  
  
  Jej, pochylając się nad ciałem, gdy usłyszał głos wokół otworu drzwiowego.
  
  
  — Problemy, doktorze?
  
  
  Nie odwrócił się. Jej сгорбился, tak, że teraz mój wzrost, i osoba nie może mnie zdradzić. Jej próbował zrobić swój głos tak wysoki jak u Куоя.
  
  
  "Wyzdrowieje".
  
  
  'Czy mogę jej coś zrobić dla ciebie?'
  
  
  "Upewnić się, że ego nie przeszkadza, kiedy mnie nie będzie".
  
  
  — Ale to jest mój pokój.
  
  
  — Więc zajmij ego pokoju, krawiec cholery. Temu z matematyki odpocząć. Mój wysoki głos nieco się obniżyły, ale on chyba tego nie zauważył.
  
  
  — Tak, doktorze — krótko powiedział. I poszedł w lewo. Kiedy zamknął za sobą drzwi zbyt silnie, aby dać mi do zrozumienia, że on nie lubi słuchać rozkazów, i było mu wszystko jedno, że ja o tym wiem.
  
  
  Jej spędził chwilę w całkowitej ciemności, aby ocenić skalę bałaganu, który ją zrobił podczas swoich badań. Jeszcze jej nic nie znalazłem. Oprócz trudności. Bardzo prawdopodobne, że znalazłem się w tym budynku, i gdyby mi się nie poszczęściło, jej mógłby być w martwym punkcie. Od momentu, jak go opuścił Nassau, wszystko poszło nie tak. Ale z drugiej strony, mylą się w dobrym kierunku. Tara i jej były tam, gdzie jesteśmy hosteli być. Razem, na żywo, w sztabu-mieszkaniu pbx. Teraz pozostawało tylko zabrać się do pracy. Jej uchylił drzwi i wyjrzał na korytarz. To było bardzo dobrze, co zrobiłem. Bo właśnie w tym momencie na końcu korytarza otworzyły się drzwi i rozległ się szmer pokaże głosów. Najpierw było trzech. Trzy oddziały stały w drzwiach i chciałbym sobie dobranoc. Wszyscy mówili po angielsku. Jej domyślił się, że to było częścią ih szkolenia. Następnie drzwi otworzyły się szerzej i jakby stanął w końcu przenośnika taśmowego. Dwa... cztery... dziesięć... osiemnaście... dwadzieścia jeden identyczny egzemplarz. Seryjne klony.
  
  
  Spotkanie, czy co tam było, już się skończyła. Kierowali się do swoich pokoi. Jej wybrał osób pbx zamiast laboratorium.
  
  
  Jeśli czekali na tę straszną scenę, gdzie Carter jednocześnie zabija dwadzieścia jeden morderca ołowianej rury, to jesteś w błędzie. Po cichu ją ponownie zamknął drzwi i podszedł do okna.
  
  
  Jednak, jeśli czekasz, aż moje problemy się skończą, trzeba będzie poczekać jeszcze trochę. Miejsce wydawało się zupełnie opuszczony. Pod osłoną niskiego, delikatnie подстриженного runa leśnego ją, przeszedł do ostatniego budynku. To musi być i była laboratorium.
  
  
  Jej był już niemal z dnia na dzień, która zajmuje się była pod ochroną suk tych wszechobecnych mnichów. W środowiskach tych pbx, które były identyczne z urodzenia, i mnichów, które wyglądały jednakowo w takich samych swoich nie płacił i бритых głowach, miałem wrażenie, że jestem stahl uczestnikiem lalek prezentacji w naturalnej wielkości. Tylko u kogoś zabrakło wyobraźni, kiedy emu musiał tworzyć różne postacie.
  
  
  Ja akurat przechodził mimmo budynku około pięciu jardów od dnia, kiedy to pojawiło się znikąd.
  
  
  "Jeszcze w pracy... doktorze?"
  
  
  Nacisk na ostatnim słowie oznaczało, że nie uwierzy w tego "lekarza" i za sto lat. Jej poczuł zmęczoną nostalgię za starych dobrych efektów specjalnych, dział maskowania w Waszyngtonie. Jej ścisnął rękę свинцовую rurkę do kieszeni i odwrócił się.
  
  
  Oddział czekał na mnie z bronią w ręku. "Świetnie, N3, — powiedział on. Ego usta скривились w презрительной uśmiechu. "Mój boże. jak wychowałeś, dr Куой.
  
  
  On nie zrobił nam kroku w moim kierunku, i wciąż był poza moim zasięgiem.
  
  
  —'Ok.' Jej, słyszałem, że jesteś jakaś święta krowa. Tak, że nie mogę cię zabić. Ale jestem pewien, że oni chcą, żebyś wrócił. Więc idź temu.
  
  
  Wiedział, co hotel. On nie mógł mnie zabić, ale on na pewno накачает mnie ołowiem, jeśli emu chce. Nabyte cechy, takie jak ran postrzałowych, nie są przekazywane dzieciom. Miał ją rozbroić go. ale musiałbym złapać ego z tropu. Zanim on zdąży wystrzelić. Nawet jeśli trafi, dźwięk tego kaliber 45 przyciągnie tu cały pluton.
  
  
  Jej stała nieruchomo, jak kawałek skały. "Pospiesz się," powiedział.
  
  
  Po prostu patrzył na niego kamiennym wyrazem twarzy.
  
  
  'Dlaczego? Dlaczego miałbym to zrobić? Nie można strzelać do mnie, jeśli jej nic nie robię. Ty nawet nie możesz mnie skrzywdzić, — skłamałem ja. "Jego oddział krwi opóźnienie tę niewielką operację, którą przygotowaliśmy dla mnie. Tak więc, jeśli chcesz, aby wrócił jej, trzeba najpierw przekonać mnie.
  
  
  Zawahał się. Nie był pewien, czy mój mały wkład w naukę prawdą, czy nie. W każdym razie, miał wątpliwości. Jeśli on pozwoli mi uciec, będzie miał problemy. Jeśli накачает mnie kulami, może mieć jeszcze większe kłopoty. Oznaczało to, że ego powołani do walki na pięści.
  
  
  On podjął wyzwanie. Tylko ego pierwszym wyborem broni nie był pięści, a karate. Mam czarny pas w karate. Ale u mnie też była czarna metalowa rura. Wszystko było bardzo dobrze pomyślany. Th początku raz drugi w ciągu pół godziny u mnie było ciało, od którego powinien był się pozbyć.
  
  
  Cóż, głos miał ten basen stodoła. Ale u lekarza Куои mógł być klucz do niego. Zajęło mi sześć prób, ale w końcu drzwi się otworzyły. Jej zawlókł ciało oddziału do środka i zamknął drzwi сераля.
  
  
  Mnisi wciąż stały, opuszczając oczy, broniąc wejścia do laboratorium. To było niewiarygodne. Najprawdopodobniej, klony były ih braćmi, ale wszystko widzieli i nic nie zrobili. Jej zacząłem trochę rozumieć wyjaśnienie Tarą taoistycznej moralności. Śmierci nie ma, a ostrzeżenia nie ma, więc jeśli można spotkać się z tym, że jesteśmy inni. ty po prostu nic nie robisz. Jej, podszedł do drzwi laboratorium.
  
  
  Wnętrze tego budynku różnił się od innych budynków. Była tam mała recepcja klasztoru i duże białe podwójne dzień. Dziesiąty klucz dał mi dostęp, i dzień otworzyły się.
  
  
  Myślę, że to najgorsze miejsce, w którym ją kiedykolwiek był.
  
  
  Wzdłuż ściany stał szereg dużych szklanych probówek z rosnącymi owocami. Jej zrobię ci przysługę i odłożę opis.
  
  
  Były i inne probówki. Mniejsze - z grudek substancje unoszące się w cieczy. Jej naliczyłem pięćdziesiąt. Wokół nich był człowiekiem, a kto nie, on nie mógł powiedzieć. Na środku sali stoi krzesło. Na nen były komórki z żab i szczurów, i kilka świnek morskich, które pojawiły się w momencie, gdy ją włączyłem брылев.
  
  
  Naprzeciwko był gabinet. Z laboratorium ego dzieliło wielkie szklane okno, ale to pozwalało stamtąd obserwować wszystko. Ściany pod kątem do okna było marzenie każdego szalonego naukowca. Około szóstej metrowy krzesła biurowego, ustawionego пузырящимися beczkami, питаемыми grzewczymi elektrycznymi змеевиками, wodnymi kondensatorami i małe spalanie gazów. Całe miejsce było zamknięte jakimś metalowym baldachimem, czymś w rodzaju okapu nad kuchenką, a stamtąd szła небьющаяся szklany parawan, pokryty wszystko.
  
  
  Ale to jeszcze nie wszystko.
  
  
  W tylnej części laboratorium była jeszcze jedna para podwójnych drzwi, tuż obok drzwi do gabinetu Куоя. Jej, nawet z kluczami i otworzył ih. Jej ponownie znalazł się w wąskim korytarzu. Sześć zamkniętych drzwi drewnianych.
  
  
  Znalazłem klucz do pierwszej.
  
  
  Młody тайец lat dwudziestu раскачивался na podłodze w rogu. Kiedy mnie zobaczył. zaczął skomleć i wypełzło dalej w swój kąt.
  
  
  W drugim pokoju staruszka z dzikim, puste spojrzenie skoczyła na mnie i stała się dzikimi, бесцельными ciosami mnie bić w piersi. Jej chwycił ją za rękę i delikatnie, ale stanowczo odepchnął do tyłu. Zamiast mnie teraz zaczęła walić w miękkiej jęczeć. Ponownie zamknął drzwi i na chwilę się zamyślił.
  
  
  Куой powiedział, że on również eksperymentował z narkotykami w laboratorium. Powiedział, że zaawansowane leki, które zmieniają świadomość. Cóż, te dwa zdania, oczywiście, się zmieniły. Nauka porusza się do przodu. Jej, zdecydował, że na ten moment ją zobaczył wystarczająco dużo.
  
  
  Jej, wrócił do laboratorium i złożył wizytę w biurze Куоя.
  
  
  Ściany były zapchane książkami i folderami. Prawdopodobnie jego prywatnego archiwum. Jej czysty ego krzesło. Nie wiedziałem, że spodziewałem się znaleźć. Ale to, co znalazłem, było wspaniale. Zestaw ośmiu kluczy. Jej porównywał ih z kluczami na pasie, które dawały mi dostęp do laboratorium i kamer. Tak. Każdy miał swój telefon. Jej wsadził mniejszy zestaw duplikatów na minutę. Potem przyszła mi do głowy inna myśl, i ukrył ih w brzeg majtek. Moje ukryte szanse na zwycięstwo zaczęły rosnąć.
  
  
  Jej zamknął za sobą drzwi laboratorium i wyszedł, mimmo поникших mnichów, w nocy.
  
  
  Mniej więcej w połowie drogi zobaczył, że co cię zainteresuje. Dwa mnicha, które dość gorąco dyskutowali. Zaskakujące, że mnisi w ogóle można mówić, ale jeszcze bardziej zaskakujące jest to, że oni kłócili się jeszcze z innym. Jej, schował się za jakieś krzaki, gdy przechodzili mimmo mnie, teraz milczeli.
  
  
  Resztę drogi do kompleksu jej odbył się bez dalszych niespodzianek. Bardzo ją ten, aby miał czas. Jej musi być nieobecny około półtorej godziny. Wydało jej się, że zadał to Куою dwugodzinny strajk, ale zaryzykowałem. Gdy ją, podszedł do głównej bramy naszego domu, ih zabezpieczyli dwa mnicha. Kiedy ją opuszczał, no nie było. Ale, jak wszyscy inni, oni spuścili oczy i nie zwrócił na mnie żadnej uwagi.
  
  
  Nie widziałem nikogo w korytarzu. Szybko i cicho ją, dotarł aż do dnia naszej kamery. Jej cicho uchylił drzwi. Tara wciąż tam była. Jeszcze śpi. Spojrzał jej przez aparat na inny mat. Куой wciąż tam był. Pewny swojej delle, jego wszedł do pokoju. Ale on nie powinien być taki pewny.
  
  
  Para rąk chwyciła mnie z tyłu. Ręka сомкнулась wokół mojej szyi. Jej próbował się wykręcać, ale inna ręka złapała mój nadgarstek w miejscu i закатала rękaw, kiedy ta ręka mocno сомкнулась na mojej szyi. Jej spojrzał. To były dwa mnicha. Musi być, oni w milczeniu szli za mną. Trzeci czekał na mnie za drzwiami. Ze strzykawki. Dr Куой wstał z łóżka. Jej poczuł ukłucie. Jej высвободился do szóstego silnych rąk i wylał swój gniew na pierwszego mnicha, który znalazł się w zasięgu ręki. Na przykład, przez kilka sekund królicza nora otworzyły się i zaczął spadać.
  
  
  Głębiej.
  
  
  Coraz głębiej i głębiej.
  
  
  Ponownie w Krainie Czarów.
  
  
  
  
  Rozdział 24
  
  
  
  
  Tara siedziała na zawsze mną i powiedziała coś niezrozumiałego. Były na niej jej własne blado-różowe majtki. Na przedramieniu u nie była kwadratowa марлевая bandaż. Jej spuścił oczy na przedramieniu. Tam był taki sam kwadrat marley.
  
  
  Zrobili to. Oni zaszczepiali nas.
  
  
  Te spadkobiercy już płynął w probówkach, gdzieś w laboratoriach na całym koszmar, gdzieś środowisk спотыкающихся szczury i żaby.
  
  
  Jej zerwał się z łóżka.
  
  
  — Uspokój się — powiedziała. 'Uspokój się. Jesteś jeszcze zbyt słaby. Dzień chronione. My na razie nic nie możemy zrobić. Odwróciła się i zaczęła coś mamrotać. Ją, potrząsnął głową, starając się zrozumieć jej słów coś rozsądnego.
  
  
  Potem ją zobaczył ego. Rozmawiała z mnichem. Ten bełkot miała być teraz znany dialektem сутоев. To był początek drugi raz, gdy doświadczenie uspokajającego mnie pytanie własnym здравомыслии.
  
  
  Mężczyzna siedział na podłodze, wciąż trzymając talerz z jedzeniem, która zajmuje się dołącza ego w naszej celi. Wyglądał dokładnie tak samo, jak i inne. Łysy. Ale kiedy otworzył oczy, jego sprawę, że jest wyjątkowy. Nigdy wcześniej jej nie widziałem takich oczu. W nich zostały zawarte całą wiedzę i wszystkie niewinność milionów lat ludzkości.
  
  
  Tara odwróciła się do mnie.
  
  
  "Nin Tan — proboszcz. Przyszedł tu, aby nam pomóc. Co najmniej, aby upewnić się, że nasz eda nie taktuje narkotykiem. Planowali uśpić nas nasennych". Ee głos absurdalne trochę drżącym.
  
  
  Jej, spojrzał na Nin Tanga, w te niekończące się oczy. — To cała pomoc, jakiej nam udziela?
  
  
  Ona wzruszyła ramionami. 'Ja nie wiem. Pomagać nam w każdym razie przeciw ego wiary. Co by się stało, to musi być wola, — powiedzmy Bogu. Miał wrażenie, że to przeszkadza, i to ego martwi".
  
  
  — Co to za religia, krawiec jasna — powiedziałem. "Czy pompowanie narkotykami i zabijanie ludzi wolą Boga?"
  
  
  Ona spokojnie spojrzała na mnie. On mówi, że ego działania nie mogą zapobiec morderstwo. To może mieć wpływ tylko na tego, kogo zabiją. Jeśli on nic nie zrobi, oni nas zabiją. Jeśli on nam pomoże, możemy ih zabijemy.
  
  
  — A dla niego to wszystko morderstwa?
  
  
  Ona poważnie skinęła głową. "To zabójstwo dla niego".
  
  
  Jej zmarszczył brwi. — Dlaczego on nam pomaga?
  
  
  "On mówi, że pomaga nam wyrównać szanse".
  
  
  Jej rozejrzał się. Było nas dwoje, i byliśmy zamknięci na kamery cyfrowe. Bezbronni. Na zewnątrz ih było wiele. Wszyscy uzbrojeni. — On to nazywa?
  
  
  Mnich powiedział coś. Tara prychnęła to. "On mówi, że rozumie nasze uczucia... ale ten bym, aby można było go zrozumieć. On powiedział, że... — jest zacięty, jakby bojąc się mojej reakcji. "Powiedział, że zrozumienie przyniesie ci spokój".
  
  
  "Ach, tak? Wtedy jest spoko. Łatwo się mówi o świecie. Tutaj, w ego małym даосском świątyni. Ale co tam? A co z tych wszystkich zwierząt, które torując drogę w życiu dzięki maków, które uprawia w swoim ogrodzie? Zapytaj go, co on o tym myśli. Tara spojrzała na ziemię i westchnęła.
  
  
  — No, spiesz się — powiedziałem. "Zapytaj go."
  
  
  Rozmawiali jeszcze z innym prawie dziesięć minut. To musiało być bardzo ciekawe. Nin Tan zrobił długą zamyśloną pauzę i odezwał się smutne głosem. W końcu powiedział coś, co sprawiło, że Opakowania nie najlepszy pomysł.
  
  
  "On nic nie wiedział o tym opium, — powiedziała ona. "On niewiele wie o tym, co się tam dzieje. Spędził tu całe życie. Ale on mówi, że wierzy — sądząc po ogień w twoim głosie, — powiedział, — że jesteś blisko źródła uniwersalnej energii. Potem powiedział mi cię ostrzec, że nie wszyscy mnisi tu mnisi. Niektóre wokół nich... około połowa... około setki... partyzanci KAN".
  
  
  Ja już myślałem o czymś takim. To by mnichów, których ją widziałem, kłócą, i tych mnichów, którzy złapali mnie, aby zrobić zastrzyk. Ale ostatnia para, jaką ją widziałem, wyglądała dokładnie tak samo, jak i wszystkie pozostałe. Aż do opuszczone oczy. Jej, wzruszył ramionami, czując, jak narasta głupi gniew. — Świetnie — powiedziałem. 'Dobrze wiedzieć. Znaczy połowa wokół nich partyzanci. Ale jeśli wszystkie wyglądają tak samo, jak możemy ih rozpoznać?
  
  
  Tara przekazała korkociąg i odwróciła się do mnie. "On mówi, że na samym delle nie możemy tego zrobić".
  
  
  Ją, wstał i zaczął chodzić tam i z powrotem na kamery cyfrowe. 'No cóż, jeśli to może uspokoić ego sumienie, powiedział nam coś, ale nic nie powiedział. Takie zagadki emu w duszy.
  
  
  Nin Tan wstał. On musi iść, powiedział grzecznie. Ale on wróci podczas naszego następnego zwyczaju narzekać. A do nich fretki, zostawił nam kilka taoistycznych frazesów:
  
  
  "Akcja daje mniej odpowiedzi niż myślą ludzie".
  
  
  "Pomysły silniejszy broni".
  
  
  Do czego dodał w uroczystym ostatnim słowie:
  
  
  "W Dzień Cudów nie ma rzeczy niemożliwych". I znowu, jest to zrozumienie było kluczem do odkryty basen. Takie rozmowy naprawdę doprowadzają mnie do szału. Ale on spojrzał na mnie na pożegnanie starymi oczami i na chwilę jej nic nie poczułem. Na chwilę ją znał wszystkie odpowiedzi, te odpowiedzi były prawidłowe.
  
  
  On odszedł, a ja usłyszałem, jak ego klucz zamyka nasze drzwi. Dźwięk przywrócił mnie do brutalnej rzeczywistości. Miałem ochotę uderzyć kogoś pięścią. Ale jedyną osobą w pobliżu była tylko Tara. Jej nadal chodzić tam i z powrotem po pokoju.
  
  
  "Dobrze, że jesteś zła na mnie teraz", — powiedziała ona. — O czym ty wtedy myślałem? Że zamienię ego w przekonany agenta AX na dziesięć minut.
  
  
  — Mogłabyś chociaż spróbować, kochanie. Zamiast powtarzać mi te bzdury, to zrozumienie przynosił mi spokoju".
  
  
  'O Mój Boże. jakiś ty głupi.
  
  
  "Ach. Dobrze. Jesteś mądra, a jej kawałek gówna.
  
  
  Westchnęła. 'Jej tego nie powiedział.'
  
  
  Ach, nie?' Jej podniósł jedną wokół poduszki z podłogi i machnął hej. To wszystko jest tutaj, kochanie się w ukrytej mikrofonie. Chcesz, jej разыграю?
  
  
  Westchnęła ponownie. — Cóż, nie jest to jemiołą na myśli. Jej po prostu hotel powiedzieć, że gdybyś tylko zrozumiał...
  
  
  "Tak, Tak. Ją znam. Wtedy jej wreszcie zaznam spokoju".
  
  
  — Tak — powiedziała. Pokręciła głową, wzięła drugą poduszkę i rzuciła we mnie. Wtedy to się stało. Jej rzucił w nie poduszką, którą trzymał w ręku. Ona zanurkowała w stronę, straciła równowagę i wylądowała z powrotem na materac. Stamtąd zaczęła rzucać we mnie poduszkami, które rzucał w nie. Wstała z wielką pomarańczową poduszką i zaczęła mnie bić się. Ją, chwycił ją i pchnął z powrotem na materac i zaczął gwałtownie całować. To nas trochę pocieszyło. My ciężko задышали i przytulił. Wtedy jej był w nie. Wszystko było dokładnie tak, jak zawsze było z nami. Tylko w ostatniej chwili, mam pomysł. Ją cofnął. — Nie martw się — powiedziała. "Jeśli oni chcą, żebyśmy zrobili dla nich super-dziecko, będą musieli poczekać jeszcze kilka tygodni". Ale to nie zadziałało. Myśl o tym, że CANNES-hotel, żebyśmy to zrobili, była odrażająca. Jej zejść z nach i delikatnie pocałował. "Przepraszam kochanie. Obawiam się, że nie chcę iść na takie ryzyko.
  
  
  Po chwili powiedziała: "Masz rację. Jej prawdę ci. Jej mogła mieć z tobą dziecko jest otwarte teraz". Pocałowała mnie. Jej chcę od ciebie dziecko.
  
  
  'Obecnie?'
  
  
  — Chcę tego, kiedy się stąd wydostaniemy. I... nie tak... no, to by nie hotelu, aby zrozumieli to. Lepiej zabić niż to. Ale wierzę w ciebie — powiedziała z uśmiechem. "Myślę, jak powiedział ten człowiek, blisko do źródła wiedzy. Jej wierzę, że u was szlachetny charakter, i masz szczęśliwą gwiazdą, co nam mówił ten człowiek. Jej wierzę, że jesteś, żeby nas stąd wyciągnąć.
  
  
  Powinien był o tym pomyśleć. Jej wstał, owinął się wokół siebie ręcznik i znów zaczął chodzić w tę i z powrotem. Teraz chętnie zmieniał swój szlachetny charakter papierosa. Jej, spojrzał w okno. Było południe. Ją straciłem pół dnia.
  
  
  — Znalazłem laboratorium — powiedział jej cześć. 'Chodź tu.'
  
  
  Zrobiła sarong wokół bawełnianą pościel i podeszła do okna. Nagle były bardzo stonowane. Jej wskazał na laboratorium i powiedział, hej lokalizacja. Pokazał jej hej klucze, które wziął z krzesła Куоя. Są u mnie jeszcze były. - Wszystko, co musimy teraz zrobić, to wydostać się stąd.
  
  
  — Myślisz, że ci się uda? — spytała cicho.
  
  
  — Oczywiście — powiedziałem. "Złota dusza, i szczęśliwa gwiazda? Dla estestvenno. Jak mogę chybić?
  
  
  Westchnęła ciężko i użądliła mnie w płatek ucha. "Świetnie" — powiedziała.
  
  
  Pęk kluczy звякнула na dzień. Oboje szybko zanurkował do naszego łóżka, gdzie udawali, że śpimy.
  
  
  Drzwi ponownie się zamknęły. Jej, spojrzał na tacę z jedzeniem. — Powinniśmy coś zjeść — powiedziałem. "Zakłada się, że eda nas odurzający".
  
  
  "Mmmm." Ona wił się na swoim dywanie, jak model na lekcji rysunku. "Cieszę się, że to nie tak. Wydaje się, jej głodna. Ona zabrała tacę do niskiego stolika i zdjęła pokrywę z jeszcze parującej talerzyki.
  
  
  Jednak ona podejrzanie poczuła jego. Ona ziewnął. — Nie martw się — powiedziałem. "To chińska eda. Znowu obudzisz się za godzinę.
  
  
  Wzięliśmy na siebie. To była prosta eda, ryż z warzywami. Ale to było pyszne, a przynajmniej było satysfakcjonujące. Jej, spojrzał na Opakowanie i znowu poczuł głód. Ale z tym musiałem czekać. W innym miejscu i w innym czasie. Poczuła na sobie moje spojrzenie, podniosła głowę, uśmiechnęła się nieśmiało i ponownie zwróciła uwagę na talerzu.
  
  
  Jej, próbował zrozumieć. To nagłe zakłopotanie. Mam jeszcze wiele w niej trzeba było zrozumieć. Moja reakcja na kobiety zwykle prosta. Kiedy u mnie pojawiają się pytania, są wokół nich, na które łatwo można odpowiedzieć i tak i nie. Tylko, że tym razem nic prostego wokół nie było w ogóle. Nie pytania, a nie odpowiedzi. Nie moja kobieta, i moje uczucia do niej. Proste nazwy teraz nie mają zastosowania.
  
  
  Nie była miłą dziewczynką w okularach, a nie panienką do kalendarza, choć nie mogłem sobie wyobrazić miesiąc, który nie wyglądał lepiej w-nah. Należała ona do kategorii A i kategorii B. Dyplomowany naukowy geniusz i wspaniała dziewczyna. Była inteligentna i seksowna. Delikatna i wzruszająca. To pobudziło mnie irytowało mnie, rzuciła mi wyzwanie, podnosił mnie na duchu. i jeśli to mnie irytowało, to i podniecało mnie.
  
  
  — Co powiesz na to, aby zabrać się za pracę?
  
  
  — Jak powiedziała — wy to sobie wyobrażacie?
  
  
  Ją odepchnął od siebie tacę, tłumiąc chęć na papierosa. To, że zabrali Tary lasera, to jedno, a moje papierosy — tortura.
  
  
  — Jestem trochę pomyślałem o tych mnichów — powiedziałem. — I mam pomysł. Możesz szybko mówić?
  
  
  — Na сутоанском dialekcie?
  
  
  "Na сутоанском dialekcie".
  
  
  'Tak myślałem. Mów dalej.'
  
  
  "Dobrze, połowa mnichów tutaj — agenci CANNES, prawda? Ih około setki, a oni w każdej chwili uciekają na miejsce zdarzenia, aby pokrzyżować nasze plany. Dlatego musimy ih zniszczyć. Lub, co najmniej, wyprowadzić ih wokół gry".
  
  
  'Dobrze. Ale skąd wiemy, kim oni są?
  
  
  — Nie możemy ih dowiedzieć się. W tym właśnie rzecz. To mógł zrobić tylko prawdziwy mnich".
  
  
  Tara zmarszczyła brwi. — Wątpię, że uda nam się przekonać ego nam powiedzieć, jeśli tak myślą. Nie, jeśli on wie, że mamy zamiar rozbroić tych agentów, a może i gorzej.
  
  
  Ją, potrząsnął głową. — Ja w ogóle nie chcę, żeby on ci mówił. Jej chcę, aby te prawdziwi mnisi złapali tych agentów CANNES lub gorzej.
  
  
  Przez chwilę po prostu patrzył na mnie.
  
  
  "Ty też chcesz, aby ją spowodował deszcz lub, być może, zrobiła wokół słomy złoto?
  
  
  Jej uśmiechnął się. — Nie sądzę, że to jest tak, rzekomo, jest trudne.
  
  
  — Można powiedzieć jest to łatwe. Jaki argument proponujesz mi używać? Mam na myśli, jak można przekonać mężczyzn, oddany idei nic nie robić, co robić? A po drugie, jeśli uda ci się ih przekonać, jaka broń proponujesz ich używać?
  
  
  Ponownie wstał i ruszył w tę i z powrotem po pokoju. "Co do pierwszej części twojego pytania, jej liczę na ih instynkt samozachowawczy".
  
  
  Ona pokręciła głową. "Nie zadziała. Oni nie boją się śmierci.
  
  
  'Jej to wiem. Ale ja nie mam na myśli ih przeżycie. Mam na myśli uratować ih wiarę. Słuchajcie, jest tylko jeden powód, dla którego są one połączone z KAN: ocalić swój klasztor. To musi być ostatni pozostały ostoja Tao we wszystkich Indochinach. Jeśli nie na świecie.
  
  
  'Tak?'
  
  
  — Więc, kiedy mnisi umierają, ih wiara umiera razem z nimi. KANG nie zamierza przyjmować nowych mnichów. To miejsce stanie się potęgą w CANNES, a nie даосским świątynią. Jeśli nie chcą walczyć o to. W tym przypadku nieróbstwo jest równoznaczne zniszczenia samego siebie".
  
  
  — Ale czy oni nie zginęli by i bez ih ochrony?
  
  
  "Z naszą pomocą mogli by przenieść się w inne miejsce".
  
  
  W jednej chwili zamknęła oczy w zadumie. — Jak ją widzę, to brzmi pięknie. Ale potem znowu, tak jak i pragmatyczne amerykanin, i mamy do czynienia z zupełnie innym podejściem".
  
  
  — Nie wierzę w to — powiedziałem. "Myślę, że wszyscy idealiści, w końcu są takie same. Są gotowi umrzeć za swoje pomysły, ale nie chcą pozwolić sobie umrzeć za swoje pomysły".
  
  
  Na tacy pozostał jeszcze jeden orzech wodny. Wzięła palcami i przełknąć. Ona uśmiechnęła się. Dobry pomysł — powiedziała. "W każdym razie warto spróbować. Na samym delle jest tylko jeden problem.
  
  
  Jej oddech. 'Co?'
  
  
  "Jak to powiedzieć "idealistą" w сутоэнски?"
  
  
  Jej rzucił na nie poduszki.
  
  
  'Nie, nie, nie.' powiedziała. "Quiz jeszcze się nie skończyła. A co z początku drugiej części?
  
  
  "Jaka jest druga część?"
  
  
  "Że muszą użyć jako broni?"
  
  
  — Ach, to — powiedział do niej z uśmiechem. "To, co się wokół gabinetu Lao Цзена". Musiałem trochę poczekać, dopóki nie znajdzie się na równi ze mną. To nie zajęło wam zbyt wiele czasu.
  
  
  'Boże. Broń moans.
  
  
  "Broń ego jęczeć. Ego tam wisi około setki jednostek, i jest około setki prawdziwych mnichów. A mój nauczyciel powiedział, że daje pojedynczo broni na osobę.
  
  
  — Hej, chwileczkę. Jak ją pamiętam, to szkło do ściany pancerna, ja наэлектризовано i zamknięte.
  
  
  — A mój zdrowy rozsądek podpowiada mi, że tam, gdzie jest zamek, musi być i klucz. I co gdzie jest światło, tam jest wyłącznik. I jeden wokół mnichów w komnatach Lao Цзена musi wiedzieć, gdzie one są".
  
  
  Przez jakiś czas poważnie spojrzała na mnie, potem zachichotała, przeskoczyła i przytuliła mnie. "Czasami — powiedziała — jesteś kochany".
  
  
  — A ty jeszcze nic nie widzieliście — powiedziałem.
  
  
  
  
  Rozdział 25
  
  
  
  
  W nocy rozpoczął się Dzień Cudów.
  
  
  Pierwszy cud się stało, gdy Tara wyciągnęła w swojej torebki paczkę papierosów. Możesz myśleć, że to cud równa się добыванию wody wokół kamienia, ale wtedy nie jest tak uzależniony od palenia, jak jej.
  
  
  Drugi cud zajęło trochę więcej czasu. Około godziny, jeśli być dokładnym. Ale kiedy Tan Nin ponownie odszedł z naszym dużym tacą, zgodził się porozmawiać ze swoim Sądem Najwyższym. Jeśli Sąd się zgodzi, to on dołączy do mojego planu.
  
  
  Po trzecie może i nie uznane za cud na 100 %, ale jestem skłonny tak sądzić. Bo, po pierwsze, to nie był mój pomysł. Gdyby jej nie wykorzystał ostatnią zapałkę Tary, jej, być może, nigdy nie sięgnął by w szafie, aby corocznie, co pozostało w kieszeniach, i, być może, nigdy nie znalazłem są trzy piękne żetony, które ją wziął się w kasynie, Grenada, z żółtą zawartością, wokół kropli. Jakimś cudem w szwach камзолы zostali.
  
  
  Czas również było bardzo cudownie. Dlatego, że w mniej niż cztery sekundy, w dniu звякнул klucz, i przyszedł mnich, prawdopodobnie przez agentów CANNES, aby sprawdzić nas.
  
  
  Minęło zaledwie kilka godzin, a następnie naszej najnowszej wykończenia narkotykiem jedzenia, i musieliśmy być zrelaksowany. Bo w ręku miał może mieć broń, ale on nie był w pogotowiu. I kiedy pochylił się, aby przyjrzeć się bliżej, nie stanowiło problemu nałożyć emu wpływ cechą, chowana w mojej dłoni. Jej zabrał mu broń. Gun dziwnego rosyjskiej produkcji. Семизарядный rewolwer kalibru zamknął się ze wzrostem na 7,65.
  
  
  Około dziesięć minuta, tak jak oczekiwał, jego kolega przyszedł rocznie, co się dzieje.
  
  
  Teraz nadszedł czas na działanie. Nie wiedział wynik spotkania Nin Tanga, ale teraz sytuacja była taka. I jej nie wokół tych, którzy traci możliwość.
  
  
  Tara i jej ubrane w szaty, założyć kaptury, aby pokryć głowy. To była jeszcze jedna slabe maskowanie. Ale, przynajmniej, mnisi byli różnej wielkości i wzrostu, tak, że nasza sylwetka i wzrost nam nie dali. Jej zamknął drzwi między nami i naszymi nieprzytomnymi strażników, a my bez problemu spadły wokół budynku i przeszedł na ciemną terytorium.
  
  
  Poszliśmy otwarcie w laboratorium.
  
  
  Tara czułam się jak w domu środowisk zawirowanie beczek i skomplikowanego sprzętu. Szybko zidentyfikowała trzy miesięcy pbx. Nowe klony Lao Цзена. Inne istoty były małpami, powiedziała. Następnie spojrzała, jakby porażona piorunem, w szereg z probówki. — Nasze — powiedziała ochryple. I odwróciła się.
  
  
  Jej stała na straży, podczas gdy ona grzebać w szafie, pełnym chemikaliów, starając się zrozumieć, co z nimi zrobić. "Co myślisz," powiedziała w końcu. "Mogłabym zabić pbx, dodając złości w ih diety. Ale wtedy w laboratorium wciąż był w porządku, i Куой mógł ponownie rozpocząć wyświetlanie nowej grupy jutro... — Ona pogrążyła się w myślach, stukając paznokciami w zęby.
  
  
  'Czy?'
  
  
  "Czy mogę zrobić trochę тринитрата gliceryny, i na tym wszystko się skończy".
  
  
  "Тринитрат gliceryny?"
  
  
  "Nitrogliceryna dla ciebie".
  
  
  'I dla ciebie jest to samo.'
  
  
  Jej uśmiechnął się.
  
  
  'Co?'
  
  
  'Tak. Dalej, mów dalej. Szybko zrób nitrogliceryna. Jej by nie chciał dawać im rozpocząć drugą szansę".
  
  
  Ona zaczęła za pracę, podnosząc szklany ekran, перекрывавший gorące substancje chemiczne. Wybrała duży okrągły flaszkę, wypełnione przezroczystym płynem, który kroplami подливали na sąsiedniej rurki z drugiej przezroczystym płynem. Ta rzecz była w grzewczej wężownicy i który wydawał duże głośne dzwony. Z góry na kolbie umieszczono конденсационную kolumnę i zimna woda utrzymywała temperaturę nawet podczas mieszania substancji automatyczne mieszadło. Nie stahl ją pytać, co to był za wypadek w delle. Tak czy inaczej, wyrzuciła wszystkie te orzechy nerkowca w kanalizacji.
  
  
  Następnie wzięła jeszcze dwie płynu, obie bezbarwne; umieściła w jednej kolbie, a drugą w rurkę do karmienia. Gdybym kiedykolwiek miał wątpliwości, teraz są one zniknęły. U nach naprawdę jest powód, by być tutaj. Pracowała z szybkiej i skutecznej łatwością jakiegoś rudego mężczyzny w brązowym kapturze, dobra wróżka, mieszając oczy salamandry ze łzami jednorożca. Jest ona wystawiona na miejsce słuchawkę lodówki i mieszadło.
  
  
  — Dobrze — powiedziała. A jednak Dzień Cudów породивший swoją pierwszą fałszywą nutę.
  
  
  I wiele innych fałszywych nott.
  
  
  Te fałszywe nuty były - po lewej stronie tuż Po Vin. dr Куои i tuzin fałszywych mnichów z tuzin tych dużych rewolwerów. Te głupie семизарядные pistolety Guna.
  
  
  Mnie trudno przestraszyć. Czy jej odyna, ją bym wziął Куоя zakładników. Ale oni sami wiedzieli tę teorię zakładników. Dwóch mnichów podeszli do Zbiorników, wsadzona rewolwer hej w plecy, i Po Vin kazał mi rzucić broń.
  
  
  Jej oddech. I upuścił broń. Jej zaczął kupować zły zwyczaj być schwytanym im.
  
  
  Powiedział, że emu to.
  
  
  Powiedział, że nadszedł czas, aby pozbyć się tego nawyku. Że to był ostatni chwyt. Że już nie ucieknę. Куой dodał, że muszę wypracować nowy nawyk. On coś eksperymentował, ale na ludziach jeszcze nie próbowałem... Nas z grubsza zaprowadzili w jedną ivan w głębi laboratorium. Obok z aparatem staruszki, która zajmuje się bijąc się o ściany, i aparat młodego człowieka, регрессировавшего w dzieciństwie. Nas wrzucili do środka, захлопнули drzwi, a potem rozległ się ciężki dźwięk задвигающегося przed nią zapadce.
  
  
  Shaggy zniknęły.
  
  
  Okna były зарешечены. Komórka była mała. W środku nie było nic, oprócz zabezpieczonych pikowane tkaniny ścian. Byliśmy w miękkiej aparaty cyfrowe. I chcieli pomocą mikrofonów i głośników nas z umysłu tak, aby ta miękka aparat może się przydać. Przynajmniej chcieli spróbować.
  
  
  Wszystko, co wiedziałem, to to, że nie odniosą sukcesu. Kamikaze nie w moim stylu, ale mój gazowa bomba wciąż była schowana między nogi. Jeśli ją puszczę ją w zamkniętej przestrzeni kamery, że zabierze nas ze sobą. Ale przynajmniej go, by skontaktował się z Квоем. Jej osiągnę swojego stwórcy, podczas gdy moje umiejętności jeszcze nie są uszkodzone.
  
  
  Jej, spojrzał na Tarę. Ona była przerażona. Jej znajomość objawy. Oczy szeroko otwarte, невыразительное twarz. Alarm różni się od strachu. Strach sprawia, że martwić się pełną parą. Strach paraliżuje.
  
  
  Wziął ją na ręce i próbował pocieszyć. Jego próbował wycisnąć przez nie ataków lęku. Wciąż drżała. Jej wstrząsnął jej. Jej uderzył ją. "Obudź się, kochanie. Potrzebuję cię.'
  
  
  Ona wbiła paznokcie w moją rękę. — Przepraszam — powiedziała zduszonym głosem. — Ja... ja naprawdę się boję. — Krawiec, masz rację — powiedziałem. — Jak myślisz, co ja czuję?
  
  
  Ona ze zdziwieniem spojrzała na mnie. 'Lęk?'
  
  
  — Chrystus — powiedziałem. "Jeśli bym jej tego nie zrobił, by go był już gotowy do tego miękkiej aparaty cyfrowe".
  
  
  Ona osiągnęła głowę na moim ramieniu i po prostu wisiał tam. "Dlaczego czuję się teraz lepiej, a nie gorzej?"
  
  
  "Bo jesteś zamknięty z człowiekiem, a nie z maszyną". Ona subtelnie uśmiechnęła się do mnie. Nerwowo, ale z uśmiechem. "Jeśli tak — powiedziała — dlaczego masz na dupie napisane "Made in Japan"?"
  
  
  "Dlatego, że zostałem stworzony, tam," powiedział, że, idąc za nią w jej drodze. Jej przesunął dłonią po włosach. Ona naśladowali sobie, ale przynajmniej znowu wybuchła.
  
  
  — Pospiesz się — powiedziałem — bądźmy rozsądni. Po pierwsze, kiedy ta cholerna wybuchnie?
  
  
  Ona pokręciła głową. "Nie martw się o to. Jeśli bym go wyłączyła zimnej wodzie, wszyscy bylibyśmy martwi. Ale aby eksplodować, substancja chemiczna musi się nagrzać do 240 stopni, a sam tego nie osiągnie. Mi również udało się ponownie opuścić tę szklaną zasłonę. Oni nawet nie wiedzą, że zamieniłam substancje chemiczne, przecież oni sami mogą zabić swoich pbx. Najpierw było... no, powiedzmy, eda dla pbx.
  
  
  'To jest wszystko w porządku. Co do Куоя i ego śmiesznego pistolet, mam pomysł. Jej domyślił się, że jeśli Куой wróci tutaj, może on pochodzić nie z całym plutonem. Wielu mnichów z наганами, najprawdopodobniej wystarczy. Pomyśli o tym. Powiedział, Zbiorników, co miałem na myśli.
  
  
  Czas wracać. Może być, po prostu zajęło trochę czasu, aby się przygotować.
  
  
  Będziemy w obie strony od dnia. Tara była po prawej stronie. Kiedy drzwi się otworzą, okaże się na nią.
  
  
  Ciężka cisza накапливалась i вторгалась w naszej celi. Gdyby pani obok nas pukała w ścianę, to uszczelka zakopała by dźwięk. Jej powiedział Zbiorników trochę się przespać, jeśli ona uważa, że hej, to trzeba. Myślała, że hej, to trzeba. Nie spałem i obserwował ciszą. Czekałem, kiedy ona jest uszkodzony.
  
  
  Zastanawiałem się, jaki lek Куой przygotował dla nas. Jej wszystkie myślałem o tych starych filmach science-fiction, gdzie uniwersytecki profesor chemii zamienia swoich studentów w olbrzymich chrząszczy. Lub taki, w którym astronauci передозируются лунными słoneczne i zamieniają się w szalonych kaktusów. Carter spotyka doktora Вейла Tweeta. W najbliższym czasie w tym teatrze. Dwie paczki popcornu i dużo coca-coli. Potem idziesz do domu i pieprzymy irina.
  
  
  Tara na chwilę się wybudzać we śnie. Jej szacuje, że było około godziny szóstej rano. Ptaki wstawali i latały już godzinę, i święty wylewa przez зарешеченные okna. Jej pokręcił się jej.
  
  
  Pierwsza minuta odzyskiwania najtrudniejsza. Jej, patrzył, jak zaprowadziła porządek postrzeganie mojej brązowej ukryte i pikowanych ścian. Ona przetarł dłońmi oczy. 'Która godzina?' Ona rozejrzała się. 'Oi.' Tak więc, w końcu wróciła do kraju żywych. "Myślę, że nie wiemy, prawda?"
  
  
  — Czas wstawać — powiedziałem.
  
  
  "U mnie był taki dobry, bezpieczny sen. Śniło mi się, że jesteśmy...
  
  
  "Shh."
  
  
  Ją usłyszał, jak otworzyły się drzwi na korytarz. Drzwi laboratorium. Tara ponownie łóżka szczerzy w kąt, jak ćwiczymy. Kiedy drzwi się otworzyły, jej ciało było ukryte, ale jej ręka mogła go dosięgnąć. Była gotowa do działania. Jej zdaniem, czas było idealne. Nie spała dość długo, aby nie zasnąć, i nie wystarczająco długo, by się bać. Jej leżał po drugiej stronie dzień, opierając się głową do jęczeć. spać.
  
  
  Drzwi otworzyły się. Dwóch uzbrojonych mnicha otoczyli dr Куоя. W ręku Куоя był zastrzyki.
  
  
  Wszystko poszło szybko i dobrze.
  
  
  Pierwszy mnich - agent KAN szturchnął mnie swoim rewolwerem. W ciągu dnia pojawiła się ręka Tary. Początek drugiej mnich poczuł lekkie ukłucie w bosych stopach. Najnowsza żetonów w Grenada. Jej zrobił wypad i chwycił za rewolwer. Strzelił na chybił trafił, w стеганую ścianę. Куой skurczył. Początek drugiej mnich padł bez przytomności. Teraz mam w rękach broń. Pierwszy mnich dostał dwie kule w brzuch. Куой zaczął uciekać. Jej postawił emu modą i trzymał, aż Tara chwyciła tryska i zrobiła emu zastrzyk. Ego oczy zwinięte od strachu. Zemdlał. Jej podniósł drugą broń z ziemi i przekazał ego Zbiorników. Następnie wziął klucz i zamknął Куоя ego i przyjaciół na kamery cyfrowe.
  
  
  Znów byliśmy wolni. To oznacza, że jestem wyjątkowo inteligentny i wyjątkowo głupi. Wybieraj. Ale nie mówić mi reumatyzm...
  
  
  Tara oparła się o jęk i zamknęła oczy. "Czy mogę ją odłączyć się teraz?" Ona naprawdę była bardzo słaba.
  
  
  — Myślisz, że dasz radę wytrzymać jeszcze godzinę?
  
  
  Westchnęła i znów się wyprostowała. "Obiecuję".
  
  
  — Chodź — powiedziałem.
  
  
  'Zaczekaj chwilę.' Ona zwróciła mi rewolwer, który dał hej. — Czekaj, co? Rozwiązała się sznurówka swego zakonnego szaty. Mnich był wzrostu, i rąbek szaty wlókł się około sześć cali na podłodze. Ona pociągnęła ego w górę, dopóki nie stahl powyżej jej kostek. "Potrzymaj to teraz". Jej trzymał tkaniny, aż znowu mocno karmiła koronki i wrzucała na nim nadmiar tkaniny.
  
  
  — Wiem — powiedziała. "Nie jest szczególnie piękna, ale będzie lepiej, jeśli będę musiał uciekać". Zabrała swoją broń. 'Dobrze. Dokąd pójdziemy, szefie?
  
  
  "W laboratorium".
  
  
  Dochodzimy do dnia, i podniósł ją. Jej gestem nakazał Zbiorników trzymać się z daleka. Wewnątrz były zajęte dwa laboratorium. Byli ubrani, jak mnisi, ale ih ukryte były pokryte białymi laboratoryjnych szlafroki. Pracowali na zadaszonym stole, ale nie dotykały do stworzenia Opakowań.
  
  
  Jej, który przedarł się do drzwi i cicho przeszedł przez pokój. Kiedy miała około dziesięciu metrów za nimi, powiedział: "Trzymaj się, i ręce. Odwróć się powoli.
  
  
  Zrobili, jak im powiedziano. Jej powiedział Zbiorników.
  
  
  "Co mamy w tej apteczce, aby zmusić ih zamknąć na kilka godzin?"
  
  
  Podeszła do półek z magicznych eliksirów i studiował sortowanie. — Mmmm, a może... może trochę амобарбитала? To wystarczy do dobrego, spokojnego cola".
  
  
  "Ze mną wszystko w porządku".
  
  
  Zaczęła gotować strzykawki. "Co wolisz. Normalny sen lub komu?"
  
  
  — Jezus — powiedziałem. "Wybór należy do kupującego". Nie mógł oderwać oczu od dwóch mnichów. Odyna wokół nich ostrożnie przesunął dłonią w stół.
  
  
  Wtedy do sklepienia — powiedziała, pół wypełniając igły do wstrzykiwań podskórnych.
  
  
  Jej strzał w filiżankę, do której wyciągnął rękę. Brzęk szkła, i żółty płyn wyciekł. Ona разъела powierzchnia krzesła.
  
  
  Wszyscy patrzyli na to. Ją, potrząsnął głową. — Myślę, że lepiej odejść stamtąd. Jej bym nie chciał, żeby coś ci się stało". Przez jakiś czas nie były one w ruchu. "Mam jeszcze pięć strzałów, i strzelam bardzo dobrze. Tak naprawdę masz tylko jeden wybór. Spać... — i wskazał na Tarę i igły, lub umrzeć.
  
  
  Jej zamachnął się rewolwerem. Skierowali się do środka pokoju.
  
  
  Nie wiem, dlaczego jej pozwolił im wybierać. To było tak, że z zimną krwią strzelać do bezbronnych ludzi. Jej trzymał rewolwer u nich pod nosem, podczas gdy Tara robiła im zdjęcia strzykawką, pocierając ih alkoholem, jakby to miało znaczenie. Z dobrych nawyków, tak trudno się pozbyć, jak i złych.
  
  
  Wkrótce kontakt urwał się i zasnęliśmy. Odwróciła się do mnie.
  
  
  'Co teraz?' - starała się mówić spokojnie, ale głos jej drżał.
  
  
  "Wciąż nie możesz stracić przytomność" - zapytał ją
  
  
  — Mogę jej wtedy usiąść?
  
  
  Jej uśmiechnął się-hej. Ze względu na jej dziwnej kombinacji umiejętności i delikatności, siły i słabości, kobiety i dziecka. Usiadła, i ją pocałował ją w czubek głowy.
  
  
  — Masz jeszcze jedna sprawa, kochanie.
  
  
  "Nitrogliceryna".
  
  
  Nitrogliceryna. Czy jesteś w stanie zrobić ego wystarczająco silne, aby wysadzić w powietrze cały budynek? Mam na myśli, w tym nasz błyszczącą gwiazdę. Dr Куоя?
  
  
  Ona skinęła głową. "W tym ego, biuro i wszystkie ego papieru."
  
  
  "Więc zrób to".
  
  
  Jej nagle pomyślałem o niewinnych ofiarach w komorach. Chłopiec stara i ktoś jeszcze miał cudowne szczęście być ludzkiej chomikiem dla doktora Куоя. Jej bawił się ze swoim zestawem ośmiu kluczy. Klucze od komórek. W jakiś sposób musiałem spróbować uratować tych ludzi. Ale jak wytłumaczyć ludziom, którzy nie rozumieją, co robisz? Jak można powiedzieć do nich: "pójdźcie za mną. Nie martw się.'...
  
  
  Jej, podszedł do apteczki i wziął lekarstwo, które Tara użyła wobec mnichów. "Ile to wystarczy dla zwykłego znieczulenia?"
  
  
  — O... pięćset miligramów wystarczy. Można pomylić to z tym? Wskazała na butelkę z przezroczystym płynem. "Wiesz, jak zrobić komuś zastrzyk?"
  
  
  Jej skinął głową. I zaczął mieszać coś na uspokojenie.
  
  
  'Dobrze. Jej zamiar spróbować wyciągnąć tych ludzi stąd. W świątyni, jeśli zdążę. Jakiś czas na pewno będą tam bezpiecznie...? Jej, spojrzał na kubek w dłoni. "Gdy wrócę, wiesz, jak rzucić to gówno?
  
  
  — Nie zawsze rzucać ego, kochanie. Zawsze po prostu wyłączyć wodę i włączyć ogrzewanie?
  
  
  'Dobrze. Jej zrobię wszystko, aby wrócić tu, żeby cię zabrać. Albo spotkasz mnie w świątyni? Jej wychodzę.
  
  
  'Nick?'
  
  
  Jej, odwrócił się. 'To, co jest, kochanie?
  
  
  — Upewnij się, że wszystko będzie dobrze? To było jak modlitwę. Podniósł butelkę i igłę i wziął ją na ręce. Jej, czuł całą jej miękkość pod szorstką szmatką. Jej, poczuł, jak trochę ustąpił z jej pulsującej ciepła, tego заразительного ciepła, która rozeszła się po moim ciele i wejść w mój składać dolara. Do tego jest słowo. To zabawne słowo, które drukują na валентинках i przewijać w muzycznych automatach po sto razy na godzinę. Ją pocałował ją. Ją pocałował ją na powitanie i pożegnanie, jej chcę cię i kocham cię, a ona trzymała mnie tak, jakby jej stahl częścią jej samej. — Wszystko będzie dobrze — szepnął do mnie. 'Wszystko będzie dobrze.'
  
  
  Odłożyła głowę. — Wiem, że tam — zamknęła oczy. "Wszyscy ci ludzie z tymi wszystkimi наганами?
  
  
  "No, teraz nie szukają mnie. Oni myślą, że jestem tutaj zamieniam się w coś niewyobrażalnego.
  
  
  Oczy, które otworzyła się na mnie, było niezrozumienie.
  
  
  — Roślina — powiedział ja. "Produkt firmy" Magiczny eliksir Куоя ". Tak więc, jeśli ją zagrać poprawnie, mogę jej uniknąć kłopotów. Poza tym — ja вздернул jej podbródek, — w życiu ją spotkałem wielu ludzi, z dużą ilością broni. I wciąż żyje.
  
  
  Próbowała się uśmiechnąć i nie zdało egzaminu.
  
  
  — Ogarnij się — powiedziałem. "Jego niezniszczalny. Szlachetny i szczęśliwą gwiazdą, pamiętasz? Ponadto, bohater nigdy nie podatny. Czytasz historie dość, aby to wiedzieć.
  
  
  Ona pokręciła głową. "To nie jest historia. To jest rzeczywistość. - Zrobiła pauzę. "Peter Hansen był takim bohaterem, i coś z nim się stało".
  
  
  Kiedyś ją spotkałam Hansena. Atrakcyjny facet i karabin snajperski. Hawke nazwał ego prawdziwym talentem. Ale coś się stało z Hansenem. Nie jest to wielkie pożegnanie, a to, że mogło być gorzej. Dostali Hansena w kręgosłup. Gogle czterdzieści piątej klasy zerwała nerwy, które pozwalają robić takie rzeczy, jak chodzenie. I kochać. Jej odegnał tę myśl tak szybko jak to możliwe. — To inna historia — powiedziałem. 'Nie moja. Nie nasz.
  
  
  Znowu mnie pocałowała, jej powieki mrugnąć od nowego lęku.
  
  
  Jej wyrwał się i chwycił ją za ramiona. — Przestań — powiedziałem. — Mówiłem ci, że wszystko będzie dobrze. Tak, że wszystko będzie dobrze. I dobrego trzymaj broń. Jej wskazał na Gun, l leżący na stole. "Weź ego ze sobą, gdy idziesz na zewnątrz, i używaj, gdy trzeba".
  
  
  Westchnęła i skinęła głową, powoli odzyskując nad sobą kontrolę.
  
  
  "Do zobaczenia w świątyni". - Wyszedłem na komórki.
  
  
  'Nick.' zapytała. "Czy mogę ją odłączyć się teraz?"
  
  
  
  
  Rozdział 26
  
  
  
  
  Była jeszcze jedna ofiara praktyki doktora Куоя. Mężczyzna mniej więcej w moim wieku, europejczyk, wysoki. Dużo się uśmiechał. Założyłem ślinotok. Jej zastanawiał się, jak ten nieszczęsny trafił tutaj. I, do mojego osobistego szczęścia, jej stąd uciekł sam.
  
  
  Jej nie miałem racji w tym, że żadna specjalna ochrona mnie nie chciała. Na terenie hotelu było cicho. Słońce było już wysoko, a powietrze drżał od upału. Zwykłe grona oglądających w ziemię mnichów szło się do kościoła. Kaptury są umieszczone w celu ochrony ih łysych wartość umiejętności ataku. Jej dyskretnie pogrążył się w sytuację. Pbx nie widać. Wybuch grubej śmiechu wokół okna schroniska poinformował mnie, że mnisi-partyzanci w tym momencie wciąż byli w środku.
  
  
  Troje moich podopiecznych byli łagodni. Wewnątrz świątyni z mnichami będą one bezpieczne.
  
  
  Przyprowadził ją ih i położył na plecione dywaniki modlitewne obok коленопреклоненными mnichów. W środku było chłodno. Wynik grubych ścian zewnętrznych lub brak namiętności w środku. Ciche mnisi byli tacy, jak posągi. Ale nie tak, jak kamienne posągi. Kamień jest brudny i ziemisty, i nawet najbardziej elegancki marmur wciąż nosi w sobie aluzje do skały, góry i brud.
  
  
  Gdyby było możliwe, aby zostały wykonane zdjęcia chmur. wtedy to było wszystko. Jeden duży obraz nieba.
  
  
  Na pierwszym planie rzędzie ją zobaczył Nin Tanga. Jej próbował złapać ego rzut oka, ale był skierowany do wewnątrz, ma obsesję na punkcie jakiejś abstrakcyjnej myśli. Jej wyszedł przez kościół. Jeśli jej szybko to zrobię to jeszcze mogę dostać się do laboratorium i do Tary. Nie w hotelu, aby przebiegł terytorium jednego.
  
  
  Iść było trudniejsze, niż przychodzić. Gdy wszedł do świątyni, jej był jednym wokół wielu. Teraz jej był jednym z nielicznych. Fałszywe mnisi wiedzieli, że prawdziwi mnisi żarliwie się modlą. I jeśli jej nie jest prawdziwe, a nie fałszywe, wtedy powinien być Carterem. Ale, być może, po prostu mi dalej iść.
  
  
  Jej naprawdę starał się iść starając się utrzymać tempo człowieka, dla którego czas i odległość — po prostu śmiertelnicy, i nie ma znaczenia rzeczy. To po prostu nie powinno było odbyć się dobrze.
  
  
  Tak że to nie poszło dobrze.
  
  
  To nie był pierwszy oddział, patrzył na słońce powinny być zwężone oczy. I w laboratorium.
  
  
  Laboratorium i Tary.
  
  
  Wziął ją do domu krok.
  
  
  Jej zakładam, że tak jest.
  
  
  Cała szóstka stał przy studni. Metrów w dwudziestu ode mnie. Sześć pbx. Odyna wokół nich podniósł głowę podczas rozmowy. Zobaczył mnie i zaczął krzyczeć. Potem wszyscy udali się na mnie. Jej schylił się za drzewo i strzelił. Jeden go zranił w ramię, ale on ruszył do ataku. Miałem cztery strzały. Gdyby go trafił cztery razy, to i tak było dwa oddziału w pełnej edukacji. Właśnie zastanawiałem się nad tą sytuację, kiedy pojawiło się wsparcie. Pozostałe klony. Zaledwie dwadzieścia. Są one wyskoczyły przez swojego akademika i udaliśmy się w moją stronę.
  
  
  Jest czas, kiedy trzeba szybko uciekać.
  
  
  Poszedłem w jedyny możliwy sposób. To oznaczało, że musiałem udać się do маковые pola. Kiedy zobaczysz, jak facet robi coś tak głupiego w filmie, wiesz, że jest potępiony. Każdy szalony, взбирающийся na szafot lub łowca jednolitego pola, bezwzględnie skazuje siebie.
  
  
  Ale czasem innego wyjścia po prostu nie ma.
  
  
  Gdybym poszedł do laboratorium, jego doprowadził by ih k Zbiorników. Jeśli jej podam ih w świątyni, jej подвергну zagrożenie dla innych i niewiele pomogę sobie. U mnie nie było żadnego planu w bramki. Żadnych długoterminowych sprytnych manewrów polowych. Korkociąg został nie w tym, czy dotrwam do końca. Ale jak długo.
  
  
  Pole maków kierowały mnie, jak w scenie z krainy Oz. Nieskończony dywan w fioletowych kwiatów. Scena marzenia. Bardzo nieprawdopodobnego Waterloo.
  
  
  U mnie było zaletą w trzydzieści jardów i cztery kule. To wszystko. Na tym liczenie moich błogosławieństw się skończył. Kule вонзались w ziemię u moich noga, wysyłając nieprzyjemne podmuchy wiatru, gdy просвистывали mimmo mojego ramienia. Jej biegłem dalej i wygrał jeszcze kilka metrów. Gdzieś na środku pola stał mały kamienny pocztowej. Gdyby ją mógł dotrzeć do niego, i jej mógł używać jako tymczasową ochronę, jak tymczasowej bazy.
  
  
  Ostatni bastion skrzyni Korbowej.
  
  
  Teraz rozeszli się i próbowali otoczyć mnie. Wokół mnie gwizdały kule, jakby mnie wciągnęło w upalne pomieszczenia, jego dotarł do kamiennego budynku. Drzwi były zamknięte. Ją przytuliłem się do jęczeć i rozejrzał się. Klony zbliżył się do mnie. Dwadzieścia takich samych osób zbliżają się do mnie z dwudziestu różnych kierunków. Dwadzieścia rewolwerów skierowane na mnie.
  
  
  Jej strzał w najbliższy cel. kieruje się prosto do punktu na środku czoła. Szybko spadł na swoją usłana kwiatami grób. Ze wszystkich stron mnie uderzył jeszcze jedno miasto strzałów. Są one uderzył w ścianę za mną, że kwiaty na moich noga, ale mnie jakoś nie poruszył.
  
  
  Wtedy ją rozumiem.
  
  
  Ich nadal kazano mnie nie zabijał. Nie mogli wiedzieć, że Куой był moim więźniem, i że ego pracownia znajdowała się w odległości kilku minut od wieczności. O ile im wiadomo było, nadal był kurczakiem, przewoźnika złote jaja. Oni po prostu hoteli mnie złapać i wsadzić z powrotem do klatki. Nagle jej dokładnie wie, co robić. Przeciwne większe szanse nie zakłócić mnie. Zwycięzcy nigdy nie są realistyczne.
  
  
  Jej strzał w dwóch pbx, преграждавших mi drogę w kierunku, i wydostał się na zewnątrz. Ona nigdy by tego nie zrobił. Tylko wtedy, w tym samym czasie. laboratorium poleciał w powietrze. On взорвлась, jak mały wulkan, potrząsając życie ziemię, извергая ogień, rzucając kamienie i promienie słońca, i po prostu nadal eksplodować, bach, bach, bach. I w środku następującej po tym калечащей duża ilością poszkodowanych ją posunął się na kilka metrów. Jej mknął przez pola, z hukiem, niszcząc wszystko, co stało na mojej drodze, jak bóg wojny.
  
  
  Zaczęli przychodzić do siebie i rzucili się w pościg. To było dokładnie to, co jej hotel. Stracili dużo czasu, a jej wyrwał do przodu.
  
  
  Jej osiągnął drzwi do komnaty Lao Цзена. Nie miał kto pilnować drzwi. Żadnych mnichów. Żadnych partizan. Kiedy wybuchł ten chaos, nikt nie jest delle nie odważył się wyjść na otwarty teren.
  
  
  Gdy dotarł do biura Lao, jej zrozumiałem, dlaczego. Szklana ściana odsunęła się może, i broń zniknęła. Taoiści przyłączyli się do mojego planu. Trzymali ludzi w CAEN pod celownikiem, i z dala ode mnie.
  
  
  Znalazłem Lao Цзена i Vin w jadalni. Dwa mnicha trzymali ih pod celownikiem наганов. Jej wypędził mnichów wokół budynku i zamienił się bronią z jednym się wokół nich. Ego siedem strzałów na jednego, który mi pozostał.
  
  
  W jadalni było dwa dni. Jedna w przedpokoju, druga w kuchni. Jej uchylił drzwi na korytarz, ale zamek zadziałał. Kiedy drzwi się zamknęły, ona naprawdę była zamknięta. Na zewnątrz. Sam ją i stanął u kuchennych dzień, kierując broń na więźniów. Lao Zeng wyglądał ponuro. Vin, w Ten wyglądał na złego. Ale oni jeszcze nie poddali się.
  
  
  W końcu, ih ratownicze oddziały były już w drodze. Klony Lao Цзена ruszą w samą porę, aby uratować ih. Przynajmniej na to liczyli.
  
  
  Lao Zeng chwycił się za podłokietniki swojego wózka. "Ciesz się krótkim momentem jego chwały, Carter. Bo ja ostrzegam was, że to potrwa bardzo krótko. Tam mam sto agentów i dwadzieścia najlepszych synów. Nie masz szans.
  
  
  — No, zobaczymy — powiedziałem. — W każdym razie, twoje intrygi zerwane. Nie wiem, czy słyszałeś, że twój laboratorium tylko że poleciał w niebo — klony, dokumenty, dr Куой i cała ego pieprzona banda.
  
  
  Vin W spróbował to obalić z pozytywnym myśleniem. "Możemy przywrócić jej", — powiedział on więcej Lao Цзэну, niż mi. "Będzie nowy Lekarz Куой i nową generację potężnych pbx. Tymczasem naszej misji uda się sparaliżować kraj. Pbx, które sprawią, że to już nie było w laboratorium".
  
  
  Wszystko, co mogę powiedzieć, to: "nie przestawaj marzyć". W korytarzu był hałas. Szumiały buty. Otwierały się drzwi. Klony zysku. Tylko kilka sekund, i wejdą razem z moim starym kumplem Chen-czy. Vin W uśmiechnął się. — Teraz cię z grubsza się obudzę. Może być i dobry, Carter, ale nie jest wystarczająco dobry dla dwudziestu do jednego.
  
  
  — Zobaczymy, znowu powiedziałem.
  
  
  Drzwi na korytarz otworzyły się i klony wdarli się do środka. Cała rodzina. "Zamknij drzwi!" — powiedział Lao Zeng. Rewolwer u ego głowy boją ego mniej, niż myśl o przeciągi. Drzwi zamknęły się i postanowiłam ego los.
  
  
  Nie chcieli zbliżać się do mnie. U nich było dwadzieścia przeciwko jednemu, i był gotowy do pracy. Jej rzucił broń. Jedna moja ręka koncentruje się na kuchennych dzień, a drugi schował do kieszeni fartucha, gdzie ją ukrył bombę. Jej, wiedziałem, że już czas. Wtedy ją rzucił ją. Jak solidną piłkę. Otwarcie w głowę Lao Цзена. Podwójne uderzenie! On tu ego świadomości i w tym samym czasie bomba zadziałała, wypełniając pokój śmiertelne dymem. Jej wybiegł wokół kuchni jeszcze przed tym, jak zorientowali się, co się dzieje. Jej zamknął za sobą drzwi i poszedł do świątyni.
  
  
  Była tam Tara. Wraz z Nin Тангом. Powiedział, że pozostali mnisi trzymali agentów KAN w budynku schroniska. Wszystkich ih dokładnie związany i umieścić na podłodze. Prawdziwi mnisi znowu jechali swoim klasztorem.
  
  
  Ją poprosił Opakowania zapytać ego, jak odnoszą się one do użycia broni i faktycznym zagrożeniu śmierci innych ludzi. Tara usłyszała reumatyzm, a następnie odwróciła się do mnie z zamkniętymi oczami. Ona pokręciła głową.
  
  
  "Nie uwierzysz".
  
  
  — Spróbuj — powiedział. "Dziś jest jej całym wierzę".
  
  
  "Oni są naprawdę nienawidzili używać tej broni. Głos dlaczego, — pokręciła głową, — głos dlaczego oni najpierw wyjmujesz kule wokół broni.
  
  
  'Jak?' Jej, spojrzał na broń w ręku, który zamienił się z mnichem. Jej wycelował w otwarte drzwi świątyni i strzelił. Nic takiego. Po prostu głupi kliknięcie.
  
  
  Jej zaśmiał się.
  
  
  Wszystko to powstanie stało się bez kul. Fakt, że chłopaki w KAN myśleli, że kul wystarczy do zwycięstwa poprowadził ih w pułapkę.
  
  
  Spojrzał jej Nin Tanggu w oczy i przypomniał sobie, co mówił, że pomysły silniejszy broni. Wtedy jej, myślałem, że zrozumiałeś.
  
  
  Przez jakiś czas.
  
  
  
  
  Rozdział 27
  
  
  
  
  Ocena — jeden z tych nowych słów, które jej nienawidzę. Jedna wokół nich złych nawyków handlowego, gdy wysiłki nigdy nie są "intensywne", a kiedy armia nigdy nie jest po prostu "wysyłane", a nie "zachodzą". Oceny — to jest po prostu głośne słowa oznaczającego to, co mówię Хоуку o tym, co wiem, i to, co on mówi mi o tym, co wie, i decydujemy, nikomu więcej nie mówić.
  
  
  Tara i jej były na drodze do tego.
  
  
  To był jeden z tych pięknych wiosennych dni, kiedy Waszyngton błyszczy, i wydaje się, że każdy pomnik ma monumentalny znaczenie.
  
  
  Tara była żenujące cichej w taksówce. Dobrego ściskając moją rękę, zagryzła wargi, zanurzona w własne nieprzetłumaczalne myśli. Była taka z tych fretki, jak wylądował samolot. Radio kierowcy było ustawione na jedną wokół tych stacji, gdzie grają stare standardowe dzieła, i szczerze teraz grali w starą dobrą piosenki Cole ' a Portera "So Near And Yet So Far". Głos taka była.
  
  
  Zajrzeliśmy do Dupont circle i zatrzymali się przed pewnym немонументальной drzwiami Zjednoczonej usługi prasy i телеграфии. Co najmniej, najlepiej fasada dla sztabu-mieszkania AX, niż ten zaniedbany, london herbata sklep.
  
  
  Hok powitał nas z entuzjazmem. Podniósł wzrok od swojego захламленного krzesło i warknął.
  
  
  — Proszę usiąść — powiedział. "Masz chwilę?"
  
  
  Jest to czytałem w czerwonej tajnym folderze, żuć незажженную cygaro. Nasza mała walka z klonami się skończyła, ale tu, na stole Hawk, trwała wojna. Nowa sprawa. Nowe historie.
  
  
  Tara spojrzała w okno na zalane słońcem korony drzew. Jej górna warga była napięta. Jej, odwrócił się i wzruszył ramionami. Co by ee nas martwił, prędzej czy później ona to odkryje. Ona była jedną z tych kobiet, którym nie należy angażować się w pokera. Przynajmniej, jeśli miałeś takie uczucia.
  
  
  Zamiast patrzeć na nie jej, spojrzał na Hawka. Na егостарое osoba z młodymi niebieskimi oczami. Z takim mózgiem, który może podać dowolny adres nazistowskiego burdelu 1940 roku, ale nie może sobie przypomnieć, w jaki koszuli miał na sobie wczoraj.
  
  
  W końcu podniósł wzrok. — Przepraszam — powiedział ochryple. "Jak tylko jej okazało się, że jesteś bezpieczny, jesteś zniknął wokół mojej listy priorytetów". Odwrócił się do Zbiorników. — Cóż, panno Bennet. Jak wam się aktywna część farby?
  
  
  Tara uśmiechnęła się. Dziwna, неубедительная uśmiech. — Bardzo ładny — cicho powiedziała. "Tak, bardzo ładny. Ale... nie sądzę, że mam ochotę powtórzyć to jeszcze raz".
  
  
  'Nie?' Uniósł jedną brew i spojrzał w moją stronę. — Dobrze, Carter. Twoja kolej. Odchylił się na oparcie swego skrzypiącego obrotowego fotela i zapalił przeżuty cygaro.
  
  
  — Wiesz już większość tego, sir. Znaleźliśmy gniazdo tych pbx i zniszczyli go. Tara zadbała o zarodków-klonów, laboratoriów i szalonym naukowcu, stojącym za nią. CANNES nie zacznie ih rozmnażać. Przynajmniej, póki my żyjemy, jej wybił Vin W, Lao Цзена i wszystkich dorosłych pbx. Przynajmniej wszystkich tych, którzy byli w Indochinach
  
  
  "I tych, którzy tu byli, i tych nielicznych, kto był w Londynie" — przerwał mi. "Także skontaktował się z ih ekspertem od narkotyków. jest. Jak-ego nazywa się teraz?
  
  
  "Pam Konia". †
  
  
  'Tak. Mamy go, a on delikatnie we wszystkich wyznaje. Oczywiście, najpierw musimy czy emu trochę ego własnej serum prawdy. Hawke skrzywił się. Lubił korzystać z decyzją tak samo mocno, jak i jej. — Nas już nie ma się o co martwić. Ten spektakl Featherstone także został zamknięty. Za to odpowiada Scotland Yardu. Wygląda na to, że ma dużo ciosów tam. I te pieniądze finansowali wiele przedsięwzięć KAN.
  
  
  Jej opowiedział Хоуку o opium polach i o tym, jak KAN wykorzystał handel narkotykami jako narzędzie myśli. On ponuro pokręcił głową i zgasiłem papierosa, jak zabija się pasożyta. "Niestety, handel narkotykami nie jest w naszej kompetencji. Ale nie mogłam im powiedzieć, że za tymi narkotykami kosztuje znacznie więcej, niż tylko chciwość".
  
  
  On westchnął. "Być może teraz usłuchają trochę więcej. W każdym razie, jest to specjalne pole maków nie jest już używany razem z tym oddziałem w Nassau, który zamknięto. To dwa.
  
  
  "I jeszcze setki takich miejsc dla wolontariatu".
  
  
  Hawke obdarzył mnie przeszywające spojrzenie. "Tysiące pasowała by do tego lepiej". Znów odwrócił się do Zbiorników. 'Ok.' — Właściwie to powinnaś być zadowolona. Twoim... jak ją jeszcze raz to nazwał? ... szalona, niesłychany teoria... cóż, ona nie była błędna.
  
  
  Tara откашлялась. — Nazwałeś to przez boga zapomnianych, szalonym snem, sir. — powiedziała szczerze.
  
  
  Hawke wyglądał zestrzelony z tropu. Może być, po raz pierwszy w życiu. — No, dobrze — wymamrotał. — Pozwoliłem ci przejść przez to wszystko, prawda?
  
  
  — Tak, proszę pana — był jedynym reumatyzmu, który otrzymał.
  
  
  'To jest wszystko w porządku.' Przygotowywał się nas puścić. - 'Nawet więcej?'
  
  
  Jej skinął głową. 'Dwie rzeczy. Jej obiecał tym mnichom, że postaramy się znaleźć im nowy klasztor. Gdzieś na wolnym miejscu. Jej stylu, by dotrzymać swojego słowa. Jak myślisz, możemy się tym zająć?
  
  
  Hawke zrobił zaznaczenie w swoim notatniku. "Uważam, że w Korei Południowej jest baza wojskowa. Pozwól mi to sprawdzić w pierwszej kolejności. Jej wierzę, że możemy to zrobić. I na początku drugiej korkociąg.
  
  
  "Roscoe".
  
  
  Hawke z trudem zaczął закуривать nowe cygaro. Następnie podniósł oczy i powiedział mi o Roscoe. O tym cholernym зонте i o tym, jak znaleźli ego.
  
  
  "Być może tak było lepiej, w pewnym sensie", — powiedział on. Następnie wydał ponury śmiech. — Krawiec boże, to jest głupie gadanie.
  
  
  Odwrócił się w swoim скрипучем fotelu i spojrzał w okno. Wyjrzał. — Jej hotel powiedzieć, że mieliśmy bardzo dużo złych opinii o tym Roscoe. On staje się zbyt stary i zbyt nieostrożny. Abington w Londynie poprosił o zgodę wysłać ego na emeryturę. Na krótko przed tym, jak to się stało, jesteś wezwany ego. W każdym razie, to byłoby ego, ostatnia sprawa. I nie wiem, jak by Roscoe to rozumiem. W najlepszych latach był wspaniałym agentem. To była ego życie.
  
  
  Hok głęboko westchnął. Zastanawiałem się, myśli, czy on o sobie. O tym dniu, kiedy on sam będzie nieostrożny, i ktoś zdecyduje się wysłać ego na emeryturę. Jezu, teraz też zaczął myśleć o sobie.
  
  
  Hok odwrócił się od okna.
  
  
  "Co ty będziesz robić? Tabaka jeden wokół twoich zasłużonych wakacji za granicą?" To był ego sposób, aby powiedzieć mi, że on daje mi kilka tygodni urlopu.
  
  
  Jej, spojrzał na Opakowanie i pomyślałem o Riwierze. Lub o Tahiti. Tak, bezludną wyspę by idealnie pasował. — Być może — powiedziałem.
  
  
  Kontynuował. - "I ty. pani Bennet? Ty też zasługuje na kilka dni. Zadbaliśmy o to, aby Peter otrzymał doskonałe, ale można spędzić wakacje razem. Wy.'
  
  
  Jej przeszedł na wyższy bieg.
  
  
  'Peter?' Jej, odwrócił się do niej.
  
  
  Spojrzała mi otwarcie w oczy. — Peter Hansen, — cicho powiedziała.
  
  
  Peter Hansen, ranny bohater. Którego nazwa wspomniała w laboratorium, kiedy ostrzegał mnie być ostrożnym. "Mój mąż", — do wniosku ona.
  
  
  Dla człowieka, który ma niewiele czasu na takt, Hok zrobił hojny gest. On kaszlnął, wstał i wyszedł na korytarz.
  
  
  Tara smutno spojrzała na mnie. — Kocham go — powiedziała. — Nie mogę go zostawić. Jej nie zrobiłabym tego, nawet gdybym mógł. Ale Nick, lubiłem cię kochać. Wyciągnęła rękę, chwyciła mnie i przytuliła do siebie. Jej, spojrzał na jej twarz. Po raz ostatni. Te urocze, zielone oczy, te kasztan-rude włosy i te głupie piegi, które wciąż tam były. I jej, myślałem o tym, co życie jej by hotel dla rodzin. Bezpieczne i dobrego życia, w którym wszystko pozostaje tak, jak jest, i nigdy nie zamienia się w koszmar. Życie, które jej nigdy nie mógł hej obiecać. Życie, które jej nigdy nie byłby w stanie przeżyć. Życie, które jej prawdopodobnie nigdy nie chciał.
  
  
  "Może tak, w pewnym sensie, i lepiej" — powiedziałem. "Bóg kocha mnie za to, że mówię głupoty".
  
  
  
  
  
  O książce:
  
  
  Kiedyś była publikacja poświęcona eksperymentom: wziąć od kogoś komórkę ciała, rozwijać ją w odpowiednich warunkach i uzyskać duplikat tego człowieka. Sobowtór będzie identyczne w wyglądzie, będzie on identyczny według zdolności.
  
  
  Nick Carter nie mógł w to uwierzyć, ale emu musiał, kiedy zderzył się z takimi "klonami" lub identyczne counterparts. W tym przypadku jest to odpowiednik genialnego mordercy, których tylko jeden cel: zastraszyć Kongres, Senat i prezydent Ameryki i podporządkować ih swojej siatkówki. I w ten sposób kontrolować politykę światową z różnych punktów widzenia.
  
  
  Nick Carter może zniszczyć ile się chce pbx, ale to nie ma sensu. I aż senatorów USA zabijają, Carter robi swoje beznadëžnuû pracy: zatrzymać produkcję pbx i wyeliminować jedynego prawdziwego zabójcę.
  
  
  Ale czy każdy oddział nie może być prawdziwym mężczyzną?
  
  
  
  
  
  
  Spis treści
  Rozdział 2
  
  
  Rozdział 3
  
  
  Rozdział 4
  
  
  Rozdział 5
  
  
  Rozdział 6
  
  
  Rozdział 7
  
  
  Rozdział 8
  
  
  Rozdział 9
  
  
  Rozdział 10
  
  
  Rozdział 11
  
  
  Rozdział 12
  
  
  Rozdział 13
  
  
  Rozdział 14
  
  
  Rozdział 15
  
  
  Rozdział 16
  
  
  Rozdział 17
  
  
  Rozdział 18
  
  
  Rozdział 19
  
  
  Rozdział 20
  
  
  Rozdział 21
  
  
  Rozdział 22
  
  
  Rozdział 23
  
  
  Rozdział 24
  
  
  Rozdział 25
  
  
  Rozdział 26
  
  
  Rozdział 27
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Horror lodowego terroru.
  
  
  przetłumaczył Lew Szkłowski w pamięć o ofierze syna bujewiczu anton
  
  
  Oryginalny tytuł: Ice Trap Terror
  
  
  
  
  
  Pierwszy rozdział
  
  
  Nad wysokim dachem, wokół wierzchołków drzew już robiło się ciemno. Cienie zsunął się na переплетающейся liściach, gęstnieć łaźni zasłonę гнетущего sawczenko, разлившегося na całym. To sprawiło, że jest ospały, ściągniętą uczucie, które u mnie było jeszcze gorzej. W dżungli czai się nieugięta siła olbrzymia pijawka, высасывающая na ciebie całą energię, a nawet chęć do życia. Ta siła działała na mnie już półtora dnia. Ona przekonywała mnie zatrzymać i położyć się do łóżka, po prostu się poddać i pozwolić tym piekielnym hordy owadów skończyć ze mną na zawsze. Wątek Nicka Cartera - super agent ACH, Киллмастера N3. I głos jej wpadł w ten piekielny wypoczynkowa Nikaragui pod nazwą Brzeg Komara. Jak na ironię, nazwa tej niskie upalnej tereny podmokłe, pochodzi nie z tych дьявольскихнасекомых, a od indian-komara .
  
  
  Jednak jej przetrwał, bo wiedział, że musi dotrzeć do celu przed zmrokiem. Prawie niemożliwy zarośla wystarczy zatrzymał mnie. Musiałem wyczyścić każdy d dżungli swoją maczetą. Jej zaklął i omal nie potknął się, gdy masa zieleni, którą jej tylko, że popełnia grzech pierworodny, zdradza, ponownie wzrosła do góry.
  
  
  Jej grzebał w gęstej tine prawie wyschłego potoku, jednego z tysięcy, crinkly tutaj jak i kapilary. Aż jej skorupa na mu, po stagnacji kaszki, zaczęli wspinać się pełzanie, oślizgłe istoty. Pot струился na mojej twarzy, impregnując ubrania i plecak. Jakby pasy plecaka trafiły mi się w ramiona.
  
  
  Wczoraj wcześnie rano patrol okręt MSZ wysadził mnie w Laguna de Перлас . Stamtąd poszedłem na południowy-zachód około równolegle do rzeki Тунгла.
  
  
  To był grudzień, więc wątek pory deszczowej. Jej był za to wdzięczny. Ilość opadów w Nikaragui jest bardzo zróżnicowana, ale w Блюфилдс na wybrzeżu Karaibów sukienka wypada 750 cm na rok. W lipcu lub sierpniu moja podróż, i bez tego ciągłe cierpienie, byłoby zupełnie niemożliwe.
  
  
  W tym rogu nie ma dróg. Web-magistrala — Panamericano na drugim końcu kraju. Krajowa sieć kolejowa ma długość około czterystu pięćdziesięciu kilometrów, i w zasadzie znajduje się na wybrzeżu Pacyfiku. W każdym razie, jej by się nigdy nie odważył się z niego korzystać, jak nie odważył pokazać się na jedyną w powiecie drodze. Biały nieznajomego zauważy, i było mu nie ufali, a to byłoby katastrofą w tym krytycznym etapie.
  
  
  Jej udał się w drogę przez jasne kolory to nierealne zmierzchu świata w górę wschodniego płaskowyżu, niewysokich gór szczytu. Najwyższy szczyt ma mniej niż dwóch tysięcy metrów, a średnia wysokość siedemset. Z drugiej strony góry schodzą do плодородному płaskowyżu, równin i jeziorami. Z tej strony, jednak to był pokryty dżunglą stok, nieskończona linia pokrytych pasożyty drzew grubych, mięsistych roślin i grzybów. Ogromne pnącza обвивались wokół drzew i gałęzi; зловонная formy i ciemny mech pokrywały ziemię. Wszędzie stał się ostry zapach gnijących roślinności.
  
  
  Stopniowo wzrost stawał się lepszy; wiosłowe stają się ostrzejsze, a przepaść głębiej. Wąwozy były siedzibą spływające wody deszczowej, a ih stagnacja bagna były wylęgarnią milionów wrogich istot, które uważają się za mnie przysmak. Powietrze zawsze był pełen owadów. Żaby i mniejsze ssaki pojawiły się tylko w nocy. Ptaki brali górę nie kiedy, ale zazwyczaj siedzieli wysoko w koronach drzew. W pobliżu wodospadu chcieli wichrzycielem, żaby i stale чирикавшие ptaki. Była jedna, wielkości kruka, ale bardzo jaskrawo pomalowane. Ona śpiewał prawie idealną gamę naszych razu się nie powtarzając ostatnią nutę. Doprowadzało mnie to do szału. Oprócz ukąszenia owadów i szaleństwa ptaków, musiałem znosić jeszcze węże i jaszczurki. Na ziemi roiło i dzienne włóczędzy, jak śmierdząca jaszczurki. Były również удавы w norach i na gałęziach, drzewne węże średniej wielkości i śliskie drapieżne węże, takie jak krwiopijco okrutny miotacz . Ih ojczyzną była śmiertelna rezerwacji, który prawie się nie zbadane i nie zadawały na mapę, która zajmuje się ciągnąc każdego, kto był na tyle głupi, żeby próbować się tam dostać.
  
  
  Resztę dnia jej potknąłem się na удушливые głębokości, zatrzymując się tylko raz, aby coś przekąsić. Jej był pewien, że nie zdążę, ale wraz z nadejściem zmroku, zwalniający światłem, wciąż wychodzących ze względu na kilka grzbietów chmur, jej natknąłem się na dużą grupę гондурасских palm. To było jak las, w lesie, w całości składający się wokół tych wysokich palm z pierzastych liści i dość gładkimi pniami. Między nimi rosły инжирные drzewa mniejsze, w otoczeniu stada krwiożerczych комарову.
  
  
  Гондурасские palmy rosną w większości dżungli Środkowej i Południowej Ameryki, ale ih gromada, wygląda na to rzadkość. To dowodzi, że ten teren kiedyś возделывалась, tak jak majowie używali owoce tego drzewa do produkcji oleju. Choć nie było łatwo ściąć to drzewo, kamienne topory, one również wykorzystywane drewno do swoich budynków. W tej dziedzinie to drzewo kwitła, i w końcu jest wszędzie zajęło ziemię, która zajmuje się kiedyś возделывалась.
  
  
  Od momentu, gdy trafiłem na gaj palmowy, jej powłoki powoli i ostrożnie. Szczery z przodu powinna być sztabu-mieszkania pułkownika Земблы. Wokół tego tak niewiele, że ACH wie o tajemniczym pułkowniku i ego działalności, jej wiedziałem, że ten odcinek lasu ciężko jest chroniony ludźmi, rakietami sygnałowymi, fragmentacji minami i wrażliwe sygnałowymi mikrofonami, w stanie złapać nawet najsłabszy dźwięk.
  
  
  Jej poczołgał się do przodu na czworakach, badając każdy centymetr terenu. Jej, протиснулся przez zarośla i wsunął jak smok, przez głazy. Jej świadomie wybrał najtrudniejszą i непроходимую drogę. Jeśli zwierzę lub roślina dawał najmniejszy hałas lub szelest, jej używał ego, aby poruszać się do przodu, zagłuszając wydawany przeze mnie dźwięk. Plecak był ciężki, i kołysał się na boki. Bank boleśnie lille mi oczy, tak że nie mógł normalnie widzieć. Mnie jeszcze bardziej to denerwowało, gdy ocierał twarz rękawem.
  
  
  W obozie treningowym w lasach i na polach, które rzekomo zostały zaminowane, było praktyczne grą, доставлявшей naszych instruktorów sadystycznych przyjemność. Tutaj wszystko było śmiertelnie poważnie i jej szybki, wykrywa każdy pogiętą źdźbło trawy, kawałek kruszyć mchu lub pnącze, którego nie możecie było się pojawić. Odkrył jej kilka min i obszedł cóż, nie raniąc. Przeciąć przewody byłoby samobójstwem. Na krótko przed tym, jak wyszedł na drogę, znalazłem linka sygnału rakiety. Jej przejechali mimmo nim i znalazł nabój sygnałowy, który usunął.
  
  
  Sposób wyobrażałem sobie zarośnięte chwastami drogę, która zajmuje się toczyła się od rzeki Тунгла i szła na północ. Na dole, prawdopodobnie był przystań dla kajaków, a w krzakach też może być kilku snajperów. Sama szlaków, oczywiście, było usiane minami i innymi pułapkami obok sanktuarium pułkownika Земблы w dżungli. Więc zdecydowanie nie powinien był iść w tej prostej, wąskiej drodze. Ponownie ukrył się w cieniu, i stahl bardziej ostrożnie przedzierać się przez zarośla. W trzydziestu jardów szlaków nagle skręciła i przeciął mi drogę. Jej uważnie zbadał małą, porośnięty mchem polanę. Wydawała się taka spokojna z małymi tom i błyszczącymi motyli, tańczących w słabym świetle.
  
  
  Kopalnia został pochowany w mech pin up. Kto by nam ją postawił, on zrobił to mało profesjonalnie, bo szczerze górze tkwił mały kawałek mchu. Po lewej i prawej stronie mnie były gęste żywopłoty wokół kolców. Nie mogłem tego uniknąć, bo inaczej musiałbym wrócić i ominąć to miejsce z daleka.
  
  
  Crouching niski, jej posłuchał jakiegoś dźwięku. Jej nic nie słyszałem i myślałem, co robić. Długą drogę, temu może być bardziej niebezpieczne, niż usuwanie miny. Może to była mina-pułapka, która zajmuje się wybucha przy dotknięciu do niej, ale to, zdaje się, nie jest zgodne z charakterem pułkownika Земблы. On nie był wokół tych, którzy marnuje minę, której nie da się wykopać, dla zapewnienia przejścia.
  
  
  Jej, spojrzał przez ramię w ciemność dżungli za mnie. Zwrot zajęło by zbyt dużo czasu, a w ciemności u mnie nie było nam jednego szansę. Jej подполз do przodu i ostrożnie podniósł kawałek mchu. Moje jemiołą jednorazowe zapłon pod ciśnieniem. Jej wstrzymałem oddech, wytarł ręce o spodnie i obrócił pokrętło zapłonu. Gwint został разъедена, i klamka nie poddawała się łatwo. W końcu to zadziałało. Jej wyjął zapalnik, zwrócił uchwyt na minę i położył na miejsce kawałek mchu. Następnie ponownie westchnął.
  
  
  Jej wstał i ostrożnie szedł po ścieżce, aż nie mogłem zanurzyć się z powrotem w krzaki obok niej. Jej ukrył resztę mojej podróży w krzakach. Każdy szczegół wymagała maksymalnego wysiłku. Znalazłem jeszcze jedną minę, aby ominąć ją, i kilka flar. Miny zostały rozrzucone tak gęsto, jak i owady. W końcu ją, wyszedł na otwartą przestrzeń. Kilka metrów wznosił się wysoki kanciaste wzgórze, gęsto porośnięte krzakami i enlaced lianami drzewami.
  
  
  Na pierwszy rzut oka wyglądał jak wzgórze, przypominający piramidę. Ale potem zobaczyłem, że fundament został wykonany z warstw wijących się kamieni, a z jednej strony była schody z setkami schodów. Ściany były pokryte pięknymi orchidei i innych эпифитами, którzy czuli się bardziej komfortowo w szczelinach murów, niż na gałęziach drzew. Jej, spojrzał na ruiny starożytnych budowli majów . Ih prawie nie można było rozpoznać, jako dzieło rąk ludzkich. Stały się jednym z dżungli, które pochłonęły ih tysiąc lat temu. Budowa, oczywiście, zaprojektowany jako świątynia, efektywnie obfitować w całej głębi dżungli, mrocznych i tajemniczych w tym odległym miejscu.
  
  
  Bardziej istotna niż ego wartość historyczna, była celem, do którego on teraz był używany. Wiadomości o tym, przyszli do nas фрагментарное i części pochodziło z słuchowego. Jednak, jeśli nasza informacja była prawdziwa, w tych odosobnionych i pozornie opuszczonych ruinach ukrywała najnowocześniejsza e-broni, jaką tylko można sobie wyobrazić.
  
  
  Wszystko zaczęło się dwa miesiące temu z wypaczonego радиосообщения od naszego agenta w Oaxaca, Meksyk. Od tego czasu w AH stopniowo ukształtował się obraz swoistego geniuszu, называвшего się pułkownikiem Земблой. Wynalazł coś dla zmiany klimatu, a hotel używać ten klimat kontrola, jak broń. Przeciwko komu on będzie korzystać ego i dlaczego, był nieznany. Jednak wszystko wskazywało na to, że nie ma w tej świątyni majów wystarczająco dużo sprzętu, aby przekształcić ogromne gorące dżungli w gigantyczny lodowiec.
  
  
  W ciągu kilku dni, a może godzin planował zrobić dokładnie to: bez ostrzeżenia włączyć Ameryki Centralnej w jeden obszerny arktyczny krajobraz.
  
  
  Miał ją zatrzymać ego.
  
  
  
  
  Rozdział 2
  
  
  
  
  Jej zdjął plecak i ostrożnie położył ego na ziemię. Podczas mojej dwudniowej podróży tutaj bardzo mi się podobał. Przedstawił mi edukacja i dach nad głową, i miałem nadzieję, że on pomoże mi znowu. To, co musiał zrobić dalej, trzeba było robić ostrożnie i cicho. Wszystko, co udało mi się zabrać ze sobą, to mały zestaw narzędzi, który chłopaki z laboratorium AX wykonane specjalnie na tę okazję. Jej mógł zapiąć ego do pasa, tak, że moje ręce były wolne. Mój gazowa bomba była przyklejona do kostce, a sztylet był zapięty wokół mojej ręki. Zostawił jej swój Luger. Teraz miałem zamknięte z wzrost na 7,65-mm pistolet typu " Chi-Kom ", używany w Wietnamie. Miał wbudowany tłumik i domagał się specjalnych uchwytów z skorup bez obręczy. Był to daleko nie Luger: nie miał tak dużą moc, ale był tak samo skuteczny w bliskiej odległości. Tym bardziej, że na Luger naprawdę tłumik nie postawisz. Ten uchwyt nadal nie bardzo dobrze leży w ręku, ponieważ jestem przyzwyczajony do bardziej poważnych niemieckiego pistoletu.
  
  
  Jej myślałem zabrać ze sobą maczetę, ale ego nie trzeba było by, aby przejść przez ruiny, tak jak nie są zarośla, i gdyby jej używał noża, dźwięk na pewno dał by mnie. Nóż z długim ostrzem był dobrą bronią, jeśli masz miejsce, ale z nim trudno byłoby zwracać się w świątyni, jak z Люгером. Więc zostawiłem ego wraz ze swoim plecakiem i poszedł na polanę otaczającą świątyni. Tu chyba było ukryte więcej mikrofonów, niż w jakimkolwiek studiu telewizji. Jej spodziewał się, że człowiek monitora weźmie mnie za zwierzę wokół dżungli, bo system alarmowy więcej nie zdradziła ostrzeżeń. Ją, zerwał się i podciągnął do pierwszego уступу świątyni. Musiałem użyć korzeni, krzewów i pni jako podpory, bo nie ufał крошащейся schodach.
  
  
  Jej prawie na ślepo trafił w inną pułapkę. Na szczęście ją zobaczyłem małe nacięcie, wysoko na drzewie. Człowiek, заложивший minę, wskazał, gdzie to umieścić pocisk. Nie śmiały się ruszyć. Mi zajęło całą wieczność, aby znaleźć zapłon. To był żółtawy cienka linka z воткнутыми w niego małymi ostrymi kolcami. On rozciągnięty pomiędzy dwoma drzewami i całkowicie zniknął w liściach. Gdybym poszedł dalej, to wycinali by moje ciało, jak brzytwa. W tym samym czasie kołek uciekł by wokół ładunku za drzewem, a my z tym drzewem razem wznieśliśmy się w powietrze. Przyjemny człowiek, ten pułkownik Зембла!
  
  
  Jej omijała cięgno i delikatnie przejechali dalej. Co kilka metrów jej зацеплялся nogą za pnącza, aby posłuchać i odpocząć. Potem znów ją podniósł się. Jako podpory go używał szczeliny i występy. Wysoko nad wierzchołkami drzew zobaczył ją w górę księżyc, отбрасывающую blady siergiej.
  
  
  Będąc na górze, ją, usiadł między dwoma głazami z paska gzymsu. Jej obejrzał dach, który jest zaangażowany był płaski i prostokątny. Przednia część, prowadząca do schodów, i tylna część były dwa razy dłuższe strony, na której jej wstał. Dach był czysty i prawdopodobnie свежеположенная. W rogu po drugiej stronie znajdowało się coś w rodzaju chaty, jak stos gruzów.
  
  
  Aby dostać się do świątyni, musiałem przejść przez drzwi chaty, bo innego wejścia na dach nie było. Między mną i chatą stał dwóch strażników i helikopterem. Odyna wokół strażników oparł się o podwozie śmigłowca. Innym wolno shell wzdłuż poręczy. Obaj byli niskich коренастыми метисами; jak siedemdziesiąt procent никарагуанцев, do połowy rdzenni amerykanie i do połowy latynosi. Mieli na sobie luźne spodnie i koszule i miękkie zamszowe buty. Wydawało się, że były w porządku i nie wydawały nasze dźwięku. Oni nie byli ubrani jak prawdziwi żołnierze, ale mogli wykorzystać swoje lekkie karabiny, gdyby można podchodzić do nich zbyt blisko. To były belgijskie 7,62-mm karabiny NATO FAL; bardzo dobre i bardzo popularnych środowiskach ameryki południowej.
  
  
  Helikopter był Bell Sioux 13 R, trzyosobowy. Był trochę jak wielką ważkę z podniesionym do góry ogonem. To była solidna koń pociągowy, która zajmuje się szeroko stosowany od czasów Korei. W tym zapomnianym przez boga miejscu, taka rzecz była jedynym kultury działa w najlepszym przypadku poruszania się. Dlatego dach świątyni zrobili odpowiednie do lądowania. Hawke zrobił zdjęcia lotnicze, które wykazały, że helikopter zwykle stał na dachu. Śledztwo, zakończone tydzień temu, wykazały, że helikopter nie należał do oficjalnej grupy archeologicznej. Został on zakupiony w wyniku serii bardzo ostrożnych transakcji na wojskowym magazynie w Meksyku. To się stało kilka dni później, jak na miasto spadła najsilniejsza burza śnieżna w pamięci żyjących. Samo w sobie nie jest tak silna, ale wystarczająca, aby wywołać najgorsze podejrzenia ACH. Z tego powodu Hawk postanowił wysłać mnie tutaj.
  
  
  Jej był pierwszym z naszych ludzi, kto uważnie przeglądał ten helikopter. Na drzwiach była ciekawa godło; złote słońce z trzema fioletowe linie na nen. Jakby ktoś rozciął ornament nożem, i metal teraz кровоточил. Jej zastanawiał się, co to znaczy. Kiedy policjant podszedł liże ją zauważyłem taką samą naklejkę na przedniej kieszeni.
  
  
  On podchodził coraz liże i liże... Sytuacja stała się trudna. Dwóch strażników teraz były tak daleko od siebie nawzajem, że nie mogłem strzelać w nich jednocześnie z tego miejsca, gdzie siedział. Jeśli strzelę w jeden, on ostrzega innego, zanim go będę mógł się odwrócić i iść za nim. Jeśli poruszał się zbyt wcześnie, jej okazywał się między nimi; jednak, jeśli się spóźnię, jej też trafię w pułapkę, jak szczur. Więc jak coś musiał rozbroić ih obu na raz, i to bez dźwięku.
  
  
  Strażnik obszedł kilka kamieni, które spadły z poręczy. On tak wiele razy obchodził dach, co teraz rzucił na nie małą czapkę i bez celu patrzył przez poręcz, z jak wisiałeś na ramieniu bronią. Od czasu do czasu to nawet nie zadał sobie trudu, żeby rocznie; to, co sprawia, że nawet ruchomy pies. Pierwszym warunkiem jest to, że zawsze trzeba wiedzieć, co się dzieje wokół ciebie, bo od tego może zależeć twoje życie. To będzie kosztować emu życia.
  
  
  Jej wsadził sztylet w rękę. W drugiej ręce miał pistolet z tłumikiem. Cień całkowicie pochłonęła mnie. Jej był jedną całością z kamieniami. W zmierzchu obiekty czasami dostrzec trudniej, niż w ciemności, i ręczę za to. On podchodził coraz liże i liże. Jej wstrzymałem oddech... Nagle go więcej nie mógł ego widzieć. Prawdopodobnie znów chodził wokół jakichś leżących kamieni. Na chwilę jej boisz się, że on mnie zauważył, i schylił się do schronu. Następnie kątem oka zobaczył jej ego nogi. To znaczy, że jeszcze nie wiedziałem, że tam byłem. Teraz mógł słyszeć ego oddech i szelest ego nogawek na dachu. Jej policzył do trzech i skoczył.
  
  
  Na samym delle moim głównym problemem był strażnik helikoptera. Jej, ten najpierw usunąć ih z drogi, a resztę wykorzystać jako tarczę. Biorąc pod uwagę odległość, ego nieprzewidywalne reakcje i fakt, że mi nie wolno było hałasować, stanowił największe zagrożenie. Jej szybko dwukrotnie strzelił. Pierwszy strzał trafił emu w pierś, zaczęła drugi — w szyję. Nie wydawszy nam dźwięku, spadł na okrągłej stalowej szafie helikoptera. Podeszwy moich butów produkowali więcej hałasu na kamieniach, niż strzały wokół mojego pistoletu.
  
  
  Стилетом jej próbował dostać się drugiemu strażnikowi w nerki. Jej spodziewał się, że będzie się zamrażać, kiedy zobaczy martwego przyjaciela. Ale on reagował, jak pantera. Instynktowne ruchem odwrócił się, pochylając się. Potem wszystko działo się jak we mgle.
  
  
  Gdyby był odpowiednio przeszkolony, powinien był użyć broni teraz. Ale w ten ułamek sekundy on zareagował tak, jak jej nie liczył. Pochylił się, rzucił karabin i sięgnął po sztylet komandosa, свисавшим z pasa. Był przyzwyczajony do walki z nim. Opanował to jeszcze w dzieciństwie. Dla niego pistolet był po prostu niezgrabne kawałkiem żelazka.
  
  
  Jej spodziewałem się ograć go broni, ale długie lufy karabinu FAUL uderzył mnie w nadgarstek, i sztylet poleciał wokół mojej ręki. Potem wszystko poszło błyskawicznie. Karabin upadł na ziemię między nami. Moja prawa ręka z дымящимся pistoletem podniosła się w górę. Ego lewa ręka wyciagnal, aby przyjąć cios. Ego prawa ręka z ośmiu centymetrów zimnej stali ukierunkowała mnie w życiu. Moja lewa ręka chwyciła ego prawy nadgarstek i wibrować ego temu. Teraz stał do mnie plecami i już nie mogłem ruszać ręką, w której trzymał nóż. Otworzył usta, aby krzyknąć. Ją, przyłożył prawą rękę do ego twarz i przycisnął kolbę pistoletu między ego zębami. Udusił się i próbował się wykręcać. Moja lewa ręka надавила tak mocno, że musiałem wyginać do tyłu. On kopała mnie po голеням i próbował dosięgnąć wolną rękę do mojej twarzy i oczu.
  
  
  Jej wsunął pistolet emu w usta i pociągnął za rękę. Coś pękło. Ego ręka обмякла, a nóż wypadł przez ego słabych palców. Moja lewa ręka znalazła się u niego za szyją. Znów próbowała się wyrwać. Bezskutecznie. On nie dał nam dźwięk, gdy złamanie szyi.
  
  
  Ją odepchnął martwe ciało z siebie i wziął nóż. Gdy strażnik upadł na ziemię, jego celem była pod dziwnym kątem, jego już uciekł do dnia. Wewnątrz była staram się wąskie schody. Na dużych stanowiskach wokół drzewa саподиллы zewnętrzny wciąż był dobrze widoczny i prawie nie cierpi od czasu do czasu. Kamienne ściany pokryte były płaskorzeźbami, kolor których wyróżniał się w świetle elektrycznych lamp na suficie. Trochę światła przeniknął i przez ciemne woleli byłych okien, a teraz porośnięte zieloną pajęczyną roślin.
  
  
  W połowie drogi do schodów jej się zawahał. Nic nie było słychać nas z góry, na nas na dole. Jej postawił swój sztylet do pochwy, podniósł kamień i rzucił ego w dół. On odbił się od kamieni. Słychać było tylko echo. Jej wyruszyła z bronią w pogotowiu.
  
  
  Jej, wyszedł na boisko z pod arkadami dachem i korytarzem, поворачивающим w lewo. Dalej wszystko było niedawno przebudowany na całym betonu, belek stalowych i aluminium. Lampy nadal zwisały z sufitu, jak garland ozdób świateł, ale obok nich była metalowa rura klimatyzacji z otworami, przez co kilka metrów, przez które wyszedł chłodne powietrze. Od tego momentu świątynia majów stahl nie więcej niż syrena, osłona nowoczesnych budowli pułkownika Ziemi.
  
  
  W drugim końcu korytarza była stalowa drzwi, która zajmuje się wyglądała tak samo trwałe, jak drzwi bankowy. Nie było nas dźwięk. W wejściu odrzwiach został zatopiony zamek z czerwoną rączką. Było możliwe, że drzwi się otworzą, gdy go nacisnę przycisk. Jednak jest bardzo prawdopodobne, że ktoś z drugiej strony otrzyma sygnał otwarcia drzwi.
  
  
  Jej przyłożył ucho do zimnej stali. Najpierw jej nic nie słyszałem. Następnie do mnie dobiegł niski pomruk, który go raczej poczuł, niż usłyszał, wraz z przeraźliwym słaby pisk generatorów. Ponownie spojrzał na zamek. Wokół torby z narzędziami jej dostal plastik: narzędzie ze sprężyną, która zajmuje się sprawia, że igły skakać między częściami zamku, a tym samym łamie ego. To była prosta rzecz, i do korzystania wymagało dużo doświadczenia i cierpliwości. Potem trzech prób drzwi się otworzyły. Jej przejechali tam szybko i cicho, jak kot. Kościół wydawał się cichy i opuszczony. Wibracje nasiliły się, wypełniając pomieszczenie сверхзвуковым hukiem potężnego źródła energii. Poszedłem otwarcie do dźwięku, bo intuicyjnie wiedziałem, że to jest źródło tego, co chciałem. Moje shaggy dudniący brzmiały w шершавому betonu. Jeszcze jeden korytarz, jeszcze jedne schody, jeszcze jeden korytarz i wreszcie, druga stalowe drzwi, za którymi hałas był jeszcze głośniej niż wcześniej. Ponownie skorzystał z klucza i ostrożnie wszedł do środka.
  
  
  To było małe pomieszczenie z rzędami lamp neonowych. Z dwóch stron były stalowe szafki z licznikami, czujnikami i rzędami komputerowych cewek za szybą. W centrum stał rozdzielnice długości prawie półtora metra z niewyobrażalnej ilości przycisków, przewodów i potencjometrów, pod którymi były zasobniki z nic nie znaczący dla mnie napisami: Лабион. Indeks, противоточная sprzęgło i катаридин Czynnikiem. Energia dla tego elektronicznego budynków serwowana przez kabel grubości moją rękę i szła po podłodze do wyłącznika na jęk z drugiej strony. Obok były drzwi, a stamtąd dochodził przeraźliwy pisk elektrowni. Ale to mnie nie interesowało. Był tam, gdzie być powinien. Jej, podszedł do komputerowych szaf i wysunął obrotowe panelu przełączników do przodu.
  
  
  Cewki, cienkie, jak sprężyny, tranzystory i integralne fold paper błyszczały w świetle. W jej torby wyjął poliestrowy puszki, podobny do zwykłego sprayu spray owadobójczy. Jej rozniósł na sprzęt przezroczyste высококоррозионной растворяющей kwasu. Dlatego ją przetworzył wszystkie szafy i ponownie zamknął panelu, kiedy skończyłem.
  
  
  Kwas była wynalazkiem laboratorium AX . Bomba może doprowadzić do montażu część obiektu, ale, być może, nie wszystko; i, oczywiście, nie wszystkie ważne części, jeśli tylko jej nie używał tyle materiałów wybuchowych, że cała świątynia majów został zniszczony. Jednak nagłe zniszczenie świątyni może mieć mniej przyjemne międzynarodowe konsekwencje.
  
  
  Następnie wystąpił logistyczna problem, jak się przemytem przewieźć coś ciężkiego. I jeszcze niebezpieczeństwo, że przy mnie bomba zostanie znaleziona i rozbrojona. Kwas nie można było wykryć, dopóki nie jest za późno i nie można było go wiktor potem, jak ją uwolniono. Nawet autobus zniknął, nie pozostawiając nam najmniejszej aluzji na to, co się stało potem mojego odejścia.
  
  
  Jej delikatnie spryskać żrący, wszędzie. Kilka godzin i kwas разъела wszystko na wskroś. Szczegóły плавились, połączenia kablowe растворялись i spowodował zwarcie w metalowej obudowie. Do tego czasu jej wrócę do dżungli w jednym kawałku, metody Земблы będzie wyrywał sobie włosy z głowy. Do północy każda jednostka sprzętu, który ją rozpatrywał, zamieniła się w stertę złomu. To dało by naszym dyplomatom czas zmusić Nikaragui i Organizację państw amerykańskich przeprowadzić śledztwo. Sabotaż był moją jedyną pracą. Kiedy ją skończę, wszyscy będą się z tego śmiać. Oprócz pułkownika Земблы.
  
  
  Jej popełnił z komputerami i побрызгал wewnętrzną część rozdzielnicy. Nagle otworzyły się drzwi i weszły dwa budowlane i strażnik. Ih zdumienie było tak wielkie, jak i mój szok. Metody — myślałem, że to były metody, bo były w białych fartuchach i z papierami w rękach nie mieli broni. Ubrany w szary strażnik jemioła brazylijski rewolwer Rossi kaliber 38 w etui na udzie. Oni opracowali ego samodzielnie, za pomocą Smith & Wesson, i miał четырехдюймовый mózgu. Chwycił ego i krzyknął: "Alto ".
  
  
  Jednak nie miałem zamiaru stać w miejscu. Jej udało się tylko oderwać pasek autodestrukcji z butli, i rzucić ego w ciemny kąt. Jej wycelował i dwukrotnie strzelił. Strażnik krzyknął od bolało i chwycił się za gardło. Gogle dla ego rewolweru przeszła nad moją głową, nic nie uderzając. Strażnik padł na szafę za nim. On jęknął, wczepił się paznokciami w metal i powoli upadł na ziemię.
  
  
  Jej skoczył do dnia, i natknąłem się na dwóch techników, którzy, oczywiście, szły rozkazy strażnika i stanął w miejscu. To wytrąciło mnie z równowagi. Jej, poczuł, jak ktoś łapie mnie za koszulę. Jej obróciła się o 360 stopni, aby wyrwać się na sztuczki ego. W tym momencie rozpłakała się nowe strażnicy. Początek drugiej technik rzucił się na mnie, z pochyloną głową, i z siłą втолкнул mnie z powrotem do pokoju.
  
  
  Strażnicy rzucili się na mnie. Jeden pięść wpadł mi w splot słoneczny, a drugi — w szczękę. Ją cofnął. Jej próbował złapać oddech i wypuścił dwie ostatnie kule w napastników. Ja z satysfakcją usłyszał jeden krzyk. Na mnie nawiedziło miasto pięści i stali. Pistolet został wybity wokół moich rąk. To były mocne, energiczne żołnierze. Jeśli jej pozbyłem się jednego, na jego miejsce rozważają dwa inne.
  
  
  W tym zamieszaniu mnie nagle mocno uderzył nogą w krocze. Jego przykucnął na pół od rozdzierający ból i upadł na betonową podłogę. But uderzył mnie wysokości. Do połowy онемев, wyciągnął ją wokół siebie, po omacku nogę i pociągnął ją. Mężczyzna z krzykiem spadł między innymi. Teraz jej mógł zdobyć swój nóż.
  
  
  Jej zdzierał wszystko wokół siebie, i poczuł, jak coś ciepłego tańczy mi na twarz i ręce. Mój sztylet stahl zbyt śliska, aby ego można było utrzymać. Ją usłyszał ryk strażników. Ih zbyt wiele, i ih wciąż przybywało. Mnie kopali i były kolbami rewolwerów. U niektórych były pistolety, i oni iso wszystkich sił starali się trafić do mnie nimi. Ih buty były dla mnie израненному ciała. Ludzie ih krzyki stawały się coraz słabsze i невнятнее: mgła cieni i głosów. Strzał rewolwer. To było jak wybuch ładunku dynamitu w dolnej sali. Do mnie niejasne nadszedł, że zabójczy atak ustał. Strażnicy stanęli na baczność, ciężko dysząc. W drzwiach stał mężczyzna, powoli opuszczając colt 357 "Pyton". Nic dziwnego, że strzał echem odezwał się w pokoju. Był ubrany w ten sam kształt, co inne, ale ego zachowanie wyrażał pewność siebie i autorytetu. Miał złe i ostre twarz. Jego zaciśnięte usta spadały "gangster" wąsy, a orli nos hans emu rodzaj drapieżnych ptaków. Stał tam, jak co dzień, незаинтересованный widz, ale ego oczy były twarde jak kamień.
  
  
  'Co tu się dzieje?' — zapytał zupełnie spokojnie. Sir — powiedział jeden wokół strażników, — znaleźliśmy tu tego anglika. Zabił i ranił Juana...
  
  
  "Silencio" . Mężczyzna zrobił na mnie rewolwer. 'Chodź ze mną.'
  
  
  Jej upuścił swój sztylet i wstał, zataczając się, moje mięśnie krzyczą, niż boli.
  
  
  
  
  Rozdział 3
  
  
  
  
  Jej, był w ciemnej jaskini. Jedyny święty musiałem zmierzyć się przez szczelinę pod jelita drewnianymi drzwiami. Strych był bardzo mały, nie więcej dużej szafy odzieżowej. Kto wie, kto lub co kiedyś było w środku. Przynajmniej teraz siedział tam, w środku brudnego złomu. Powinno być ją gdzieś pod kościołem, bo korzenie drzew i roślin przeniknęły w kamienie, ale, najwyraźniej, tak powoli, że teraz скрепляли ściany.
  
  
  Jej, oparł się o kamienną jęczeć, nagi i bezsilny, w зловонном powietrzu, z niecierpliwością czekając, co się stanie dalej. Mam partycje, przeszukali i wszystko zabrali. A także moją bombę gazową i zegarek.
  
  
  Śledztwem kierował człowiek, imię i nazwisko oraz stanowisko, którego mi nie znane. Nie wypytywał mnie. Ego słowa ograniczały się do kilkoma krótkimi rozkazami mi lub dwóch opiekunów ego strażników. Potraktował mnie ze spokojnym, wyniosłą pogardą, która wkurzyło mnie jeszcze bardziej, niż gdyby on zachowywać się sadystycznie. Zostawił mnie tutaj i jak ją mógł sądzić, zapomniałem.
  
  
  Godzinę przeleciał tak wolno, że omal nie oszalał. Część czasu spędził, rozważając możliwości ucieczki. Ih nie było. Reszta czas myślałem o gryzienie octowym; jak powoli, ale w rzeczywistości, wraz z wyposażeniem Земблы, ja съедало moje życie. Każda sekunda приближала momencie, gdy proces zniszczenia zauważą, i wtedy rzekomo na pewno nie dadzą mi gnić tutaj dalej.
  
  
  Dźwięk zapadce z drugiej strony dzień mnie przestraszył. Drzwi ze skrzypieniem otworzyły się. Mój detektyw wrócił wraz z dwoma nerwowymi strażników. On rzucił we mnie moje spodnie, a następnie oparł się o drzwiowego futrynie z widokiem przypadkowym, незаинтересованного obserwatora.
  
  
  — Ubierz się, przyjacielu, że pojedziemy w gości, a z nami panie.
  
  
  'Gdzie?'
  
  
  "Zamknij się. Rób, jak ci mówią.
  
  
  Odczekał, aż jej застегну swoje расстегнутые spodnie, a następnie gestem pokazał mi, aby ją wyszedł na prowizorycznym kamery. Jego mrugnął w świetle niezabezpieczonej żarówki w korytarzu, i na chwilę się zawahał, aby zorientować. To sprawiło, kuratora grzebać mnie lufą pistoletu. Poszliśmy inną drogą, niż przyszli, natknęliśmy się na kilku żołnierzy i techników, którzy patrzyli na mnie z mieszaniną obrzydzenia i ciekawości. Jakiś czas szliśmy długim korytarzem z gołymi ścianami, wznosiły się i schodzili po schodach. Wszystkie były tak podobne, że jestem beznadziejnie zagubiony w tym labiryncie. W końcu doszliśmy w szeroki hall, który otwierał się w inne korytarze, tak, że wydawało się, że osiągnęliśmy osi koła ze szprychami. Sala ta szybko przekształciła się w ogromny central hall. Duża część z tego była słabo oświetlona blaskiem z damasceńskiej zasłon, свисавших w kółko z sufitu. Było jedno silne plamy, tworząc jasny krąg w środku podłogi. Ściany prawie ze wszystkich stron recenzja pełne regały. Grube tomy w skórzanych oprawach stojących obok залистанными listków. Ściana, przed którą ją trzymał, był opuszczony, jeśli nie liczyć to ogromnej tajemniczej naklejki, która zajmuje się wisiał wysoko i szczerze środku. Złote słońce świeciło, na scenie, na której siedziała instrumentalna konsola, którą, jakby ją zniszczył. Krąg wokół nie siedziało pięć osób.
  
  
  Tam było dwóch mężczyzn w średnim wieku. Jeden był cel łysa, jak kula bilardowa. Drugi był z osobą, która na pierwszy rzut oka, zetknęła się z захлопнувшейся drzwiami. Jedna wokół kobiet była низенькой i jelita, z ciężką niesprawna piersią i ostrymi przebicia агатовыми oczami. Druga była młodsza i trochę lepiej przedstawiona. Wyglądała tak, jakby to było nudne.
  
  
  Piąty człowiek był człowiekiem, bardzo różniącą się od pozostałych. Siedział środowisk kobiet konsolą w spektakularnym czarnym skórzanym krześle obrotowym. Na nen był lekki beżowy i spa-strój z niebieskim кашемировым szalikiem. On oparł na konsoli, podnosząc łokieć i trzymając w ręku torbę z narzędziami, jakby prosił, żeby spojrzeć na nie. Spojrzał mi otwarcie w twarz z mądrym i smutnym spojrzeniem w oczach.
  
  
  Był mały i ruchliwy. Nie stary, ale lata nie oszczędził go. Głębokie zmarszczki na jego twarzy i cienie pod oczami, wydawało się, że zostały вбиты w nich, usuwa wszelkie ślady młodości lub бесхитростности. Nie był podobny do nas, na kogoś innego, z kim kiedykolwiek widziałem. Oryginalne zakrzywiony nos, linii czoła i mocno skompresowany (górna warga wydawały rasowy Majów. Emu nie trzeba było przedstawiać. Jej zderzył się z nieuchwytnym pułkownikiem Земблой. — Wyjdź siergiej, proszę pana — powiedział. Ego głos był wysoki i ostry jak miecz.
  
  
  Pistolet pchnął mnie do przodu.
  
  
  Jej stała na środku rażącego wiązki światła, i w ciągu kilku długich chwilę nikt nic nie mówił. Зембла nie ruszał, ale reszta niespokojnie ерзали na swoich miejscach, badając mnie napięte oczy. Nie były one takie konie pełnej, jak ih przywódcą, ale krew majów zostawiła po ih mocno opalony twarzach.
  
  
  — Mamy dwa razy wszystko przeszukali, — w końcu powiedziała Зембла, ale nigdzie nie znaleźli ukrytego materiałów wybuchowych.
  
  
  Jej nic nie mówił.
  
  
  Jej słucham — powiedział. Ego głos był pozornie przyjazny. Тыкающий pistolet w plecach był zupełnie nie tak.
  
  
  Jej nie zostawił — powiedziałem.
  
  
  Może być — odpowiedział. Odwrócił mój zestaw narzędzi do góry nogami, tak, że ego zawartość перекатилось na tacy konsoli, i podniósł moją mikrofilm-aparat. "Przeszedł długą i trudną drogę, po prostu fotografując, proszę pana — powiedział. Zdjęcie zostało początku drugiej części mojego zadania. Miał ją uchwycić jak najwięcej sprzętu na filmie, ale tylko wtedy, jak miałem okazję wykorzystać swój spray. W tym zakresie Hawke był nieustępliwy. Zniszczenie nadszedł pierwszy. Nie mógł się nie uśmiechnąć, mimo, że czuł się zakłopotany i zdenerwowany, jak tygrys, обнюхивающий pułapkę.
  
  
  Nagle gwałtownym ruchem ręki Зембла rzucił swoje rzeczy na ziemi.
  
  
  'Kim jesteś? Jak masz na imię? Co ty tu w ogóle robisz?
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Nazywam się Nick Carter - i wiesz, dlaczego ją tutaj. Masz powód spotkają swoich rękach sekundę temu.
  
  
  "Carter" To ostrożnie wypowiedział imię. — Wydaje się jej, że co pamiętam... Tak! Głosować ja! Kuba 1969 i Chile w ubiegłym roku. Cóż, tym razem się nie powiodło, panie Carter.
  
  
  — Może masz rację — odparłem, patrząc na niego. Moje oczy ciągle poruszały się tam i z powrotem, starając się znaleźć słaby punkt w Зембле, w pozostałych czterech lub jest w człowieku, i охранниках, które były pomiędzy mną i ciemnym korytarzem. Nie było nam jednego, absolutnie żadnej możliwości ucieczki. Зембла, wydawało się, że poczuł moje rosnący niepokój, wydał krótki, urwany śmiech, i powiedział: "Uspokój się. My nie będziemy wykonywać cię tutaj.
  
  
  "Ja to czekam na gali, na której mi rozerwą piersi i zniszczyć składać dolar".
  
  
  — Trzeba przyznać, że zasługuje na to, panie Carter. Byli dobrymi ludźmi, oni, których zabiłeś. Ale wymyślili sposób na wykorzystanie was do siebie, i choć nie będzie w stanie robić zdjęcia tego, jest szansa, że będziesz w stanie poinformować o tym, że masz zamiar zobaczyć. Nawiasem mówiąc, zwykła ciekawość, nie zdrada czy wskazywał ci drogę tutaj?
  
  
  Znów ją niedbale wzruszył ramionami. "Słuchem terenie całego hotelu, a pełne."
  
  
  — Już się bałem tego. Tylko z pomocą zdrajcy udało ci się przejść przez pas mojej ochrony. Jedyne równanie, którego nie mogę rozwiązać to równanie ludzkiej nieprzewidywalności. Myślę, że to nie będzie przeszkadzać mnie, a następnie dzisiejszego wieczoru.
  
  
  Nie wiedział, jak bardzo miał rację. Ale z innego powodu, niż myślał! A kiedy on dowiedział się prawdy... znów się rozejrzał i сглотнул. To była pułapka, grobowiec. Nawet bezwzględny święty nad głową, wydawało się, wydzielane niebezpieczeństwo.
  
  
  "Następnie wieczoru — ciągnął Зембла, — będzie... Ale to pewnie już wiesz wszystko o mojej małej instalacji jest tutaj!"
  
  
  — Po prostu myślisz, że masz największy lodówka na świecie.
  
  
  — Niezupełnie — uśmiechnął się on. "Ja tylko zamierzam zrobić jakąś wyimaginowaną górę. Czyli za pomocą fal radiowych udawać, że las jest rzutowanie wszystkie jej właściwości przepływu powietrza troposfery. Powinno to nastąpić na wysokości około 15 000 stóp, aby zaczął padać śnieg. Oczywiście, te fale radiowe nikt nie zobaczy, i samolot może po prostu przejść przez nich. Tylko klimat pomyśli, że tam jest las!
  
  
  — Jak myśleli w Meksyku? — słodko spytałem.
  
  
  Tak więc, można zauważyć! To był, że tak powiem, eksperymentalny eter. Wtedy moje okulary koordynacji znajdowały się zaledwie kilka kilometrów od innego innego na przedmieściach. Ale tym razem jej mógł objąć znaczną część Środkowej Ameryki i...
  
  
  — Ogniskowe punkty?
  
  
  Jej przerwał ego. 'Co masz na myśli?'
  
  
  Będzie jasne, że nie mogę produkować sygnał radiowy o długości fali szerokości z góry. Muszę rzutować szereg punktów, lub, powiedzmy, linii energetycznych, tworzących obwody góry nad obszarem, który ją wybrał dla celów. Wymagane są bardzo dokładne obliczenia, żeby ktoś, gdzie umieścić kopie nadajniki, aby znajdowały się one w odpowiedniej proporcji do matematycznej głównej osi wykresu".
  
  
  "Moi pomocnicy — dodał, ukłonem w czwórkę za nim, każdy ogląda się za stacją obsługi klienta w swoim kraju".
  
  
  W moim gardle. — Ale ta oś, centrum, wokół którego wszystko się kręci, tutaj, prawda?
  
  
  Tak, oczywiście.'
  
  
  Do połowy jej, westchnął z ulgą, druga połowa przeklinała ego sztuką.
  
  
  A co się stanie potem, jak usypiasz wszystkie śniegiem?
  
  
  On uśmiechnął się tajemniczo. "Potem nastąpi trzecia imperium majów".
  
  
  Jej był zaskoczony, kiedy jego mania wielkości, w pełni trafiła w mój mózg. Wtedy jej odpowiedzial: "Nie jesteś zbyt daleko na południu do tego?"
  
  
  To w rzeczywistości w tym sensie, że kolebka naszej cywilizacji znajdowała się w Дукатане. Ale dwie pierwsze imperium majów rozciągały się jeszcze dalej na południe". Dodał z nagłym śmiechem: "Nigdy nie mów юкатекца meksykaninem. Nasze dążenie do nienawiści z przez azteków wciąż istnieje, choć u nas są Теулес, oni strach na wróble, że i u Ptaków Smoka Kukulkan.
  
  
  Odwrócił się i wskazał na zalany światłem obraz jęczeć. "To przypomina nam o nen".
  
  
  — A czerwone linie?
  
  
  "Przypominają nam, kim są nasi prawdziwi wrogowie. W 1519 roku Cortez zabił majów w Tabasco, a następnie wyciąć trzy zbierali się w pniu drzewa. W imieniu króla Hiszpanii Karola I zawładnął naszym terytorium". Зембла ponownie spojrzał na mnie. — Jesteś naszym wrogiem, Carter. Twój rodzaj zajęli naszą ziemię w ciągu pięciu wieków, i zmuszał nas do życia w ubóstwie.
  
  
  — Więc co zamierzasz robić sam? Tym urządzeniem można nazwać jeszcze większą nędzę. Wszystko zamarznie. Kauczuk, banany i cennych gatunków drewna giną od mrozu. Kawy i kakao zostaną zniszczone. Przemysł będzie zniszczona. Cała gospodarka Ameryki Środkowej będzie zniszczony w jednej chwili".
  
  
  Machnął ręką, jakby jakiś owad dość emu. "Biorąc pod uwagę zasoby naturalne, w naszym kraju prawie dziewica. Ten mały kawałek, który został rozwinięty, wyczerpany kapitalistycznej eksploatacji. Nasze życie się nie zmieni, bo nadal cierpieli z głodu i ubóstwa. Jak tylko to się skończy, i, gringo, odejdziesz, zbudujemy naszą gospodarkę, ale tylko dla siebie. Można powiedzieć, że robię Ameryki Centralnej czasowo nieopłacalne".
  
  
  — Masz na myśli bezludna.
  
  
  "Nieopłacalne, do zamieszkania, dla империалиста sprowadza się do jednego i tego samego".
  
  
  'To bzdura. Tak i mieszkańcy, z tobą nie zgodzą. Dlaczego nie ostrzec ih, pułkowniku? Przynajmniej wtedy będą mogli przygotować się do zimna.
  
  
  "Trzeba być realistami w takich rzeczach. Kto mi uwierzy? Nie partizan. Jej inżynier-sizov. A co do tego pułkownika, to honorowy chin, przypisany mi Арканзаской Konfederacją Milicji usług, który jej kiedyś miała. Gdyby mi ufają, u mnie miał wystarczająco dużo siły, aby odeprzeć atak, panie Carter. Jak dowiodły, jej wrażliwe. Bez wątpienia jesteś sobie sprawę, że muszę utrzymać wszystko w tajemnicy do tych fretki, podczas gdy moje życie nie będzie można pokonać. I odpowiadając na twoje corkscrew: dlatego jej mieszkam w setkach mil od Jukatanie, w tej opuszczonej części Nikaragui.
  
  
  Ale tysiące ludzi, spotkają swoich ludzi, będą cierpieć i umierać".
  
  
  Cierpieliśmy przez wieki. Jesteśmy hartowane przeciwko niszczycielskim działaniu natury. Można powiedzieć, że jesteśmy, jak trzcina. Luksus i bogactwo zrobili twojemu ludowi rozpieszczana i słaby. Tak, ludzie zginą, niestety. Ih Ale będzie znacznie mniej, niż gdyby to była krwawa rewolucja. Ludzie zawsze muszą umrzeć, by inni żyli. Czy ty nie rozumiesz? Bardzo ważne jest, aby najpierw stworzył swoją górę, a potem poinformował odkryty basen o swoich wymaganiach".
  
  
  A co będzie, jeśli twoje wymagania nie zostaną podjęte? Czy nadajniki nadal pracować i odzyskasz czy wszystko w epoka lodowcowa?
  
  
  To było naszym marzeniem zbyt długo, aby się zatrzymać. W ciągu wielu lat marzyliśmy o dniu, kiedy będziemy mogli uścisnąć to, co zasiali".
  
  
  Pomimo ogień ego mowy, jego oczy były zupełnie normalne, gdy spojrzał na mnie. "Początkowo ten dzień musiał nadejść jutro, panie Carter, ale jasne jest, że twoja interwencja сдвинуло nasz harmonogram do przodu".
  
  
  "Na dzisiaj?"
  
  
  'Do tej pory!' Ego palce polecieli z wielu przełączników. "Nasz śmiertelne żniwo zaczyna się teraz!"
  
  
  Nie, nie teraz! Nie wcześniej niż za kilka godzin ! Musiałem do dolnej wargi, żeby nie krzyczeć na niego, gdy narzędzia ożywają pod rękami ego. Jej, myślałem o trzech kanałach, które będą transmitowane w innych krajach europy Środkowej Ameryki.
  
  
  Dodać dolar wszystkim, być może, było tutaj, ale to składać dolar nadal biło. Jezu, czy też kwas ten nigdy nie zadziała? Moja początkowa panika zniknęła. Przyszło mi do głowy, że nic nie może zatrzymać to nieubłaganą zniszczenie. Зембла mogłem pozwolić sobie na jakiś czas do ostygnięcia, ale w końcu ego plany były skazane na niepowodzenie.
  
  
  Зембла zmarszczył brwi, gdy licznik odnotował anomalię, i ego ręka lekko drżała, gdy on rewidował stan. Ale głos ego absurdalne mocno i pewnie. Mówił tak samo równym tonem. "Wiesz, Carter, był gotowy na twój przyjazd".
  
  
  — Wiedziałeś, że przyjdę?
  
  
  "O, nie raz, ale prawdopodobieństwo, że jakiś rząd wyśle ekspertów na zniszczenie, był dość wysoki". Z niepokojem spojrzał na tańczące strzałki na panelu sterowania. Jeden za drugim włączył się złamać. — Głos dlaczego podjęła dodatkowe środki ostrożności. Moje nadajniki pracują niezależnie od siebie nawzajem.
  
  
  'Co?' - "Czy nie masz kontroli nad tymi innymi punktami?"
  
  
  "Tak, oczywiście. Jej włączę ih stąd wyjścia przekaźnikowego modułu sygnałem, — powiedział on. Zapukał w okienko. — I ponownie włączę ih w ten sam sposób. Tylko wtedy dostają inny радиоимпульс.
  
  
  U mnie między łopatkami stał się lepki. "Masz na myśli, że gdy są włączone, więc można wyłączyć tylko za pomocą pilota zdalnego sterowania?"
  
  
  'Tak, właśnie tak. To ochrona przed sabotażem. Swego rodzaju ubezpieczenie dla mojego bezpieczeństwa własnego i moich ustawień. Gdyby wszystko było zniszczone, i niech Bóg błogosławi idiotę, który próbował to zrobić, las i tak powstała by. Wynik był katastrofalny.
  
  
  Zapytał ją заплетающимся językiem: "Co masz na myśli, pod katastrofalne?"
  
  
  Zniszczenie jednego nadajnika byłoby równoznaczne z wydobycia jednej pałki z pod namioty. Namiot będzie mieć inny kształt, ale wciąż będzie stać. Moje obliczenia są bardzo dokładne, i wolę nie myśleć o meteorologicznych wstrząsach, które nastąpią, jeśli moje pole siłowe będzie widoczny dla przeciwwagi w ten sposób. Co gorsza, jeśli ta stacja wyszła w montażu, inne już nie mogą przesyłać sygnał. Całkiem możliwe, że wtedy Ameryka Środkowa na zawsze pokryte śniegiem i lodem".
  
  
  Diabelskie prawda ego proroczych słów uderzyło mnie, jak cios.
  
  
  — O mój boże — zawołałem, zobacz znajomych na niego — tak, nie zaczynaj! Trzymajcie się! jej...'
  
  
  Głośny wybuch przerwał moje ostrzeżenie w pół zdania. Jej uderzył o ziemię. Dwóch strażników skoczył mi na plecy. Oni prawie nie zgniotło mnie, i wyciśnięty powietrze wokół moich płuc. Jej wił się i walczył jak szalony. Bez rezultatu. Te dwa były silniejsze ode mnie. Oni przycisnęli mnie do podłogi. Umięśnione ręce dobrego zrobili dla mnie. Szorstki мозолистая ręka tak mocno zacisnęła usta, że moje zęby niemal przeszły przez usta. Jej uwolnił głowę.
  
  
  'Przestań! Nie...'
  
  
  Szorstkie palce jeszcze mocniej zeszły się wokół mojego rta.
  
  
  Moje krzyki utknęło w gardle. To była beznadziejna sytuacja.
  
  
  Зембла cicho zaśmiał się. — Uspokój się, proszę pana . Inne kanały już go włączyłem, i jak ją mogę ocenić to wszystko działa normalnie. Teraz po prostu są synchronizowane.
  
  
  Z płaszczem jej bezradnie obserwował, jak Зембла tłumaczy swoje cztery stacje na jedną długość fali. Jej zaczął drżeć, zwierzęcy mięśni reakcja. Nie ochłonąwszy, czekałem, co się stanie. Gdyby o Земблы naprawdę zadziałała, mój manewr byłoby szkodliwe. Саботируя ego instalację tutaj, jej mimowolnie stahl powodem tego, że katastrofa będzie trwać wiecznie. Konsekwencje byłyby katastrofalne. Зембла pozwolił swojemu palca efektywnie zawiesić nad dużym przyciskiem. "A teraz siłowej prąd". Jest to dość uśmiechnął się i iso całej siły nacisnął przycisk. Siergiej померк. Głęboko wewnątrz świątyni słychać było narastający dźwięk generatorów. "Potrzebuję więcej energii", — powiedział on. Odwrócił się kilka dużych uchwytów.
  
  
  Dostał to, o co prosił, ale inaczej. Wrażliwe fold paper, widocznie nie wytrzymali nagłego przeciążenia. Mój żrąca kwas разъела ih zbyt mocno. Szum generatorów stahl głośny i przenikliwy, a przez kraty klimatyzacji dochodził smród przegrzanych elementów. Daleko, daleko jej usłyszał wybuchy i trzaski, gdy napięcie bez ograniczeń пробежало przez sprzęt, z którym ją pracował ze swoim sprayem. Słyszałem słabe przeraźliwe krzyki ludzi, zamkniętych w tym pokoju.
  
  
  Tylko Зембла, wydawało się, że rozumiesz, co oznaczają te dźwięki i smród. On gorączkowo kręcił uchwyty, starając się przywrócić strzałki na zero. Ale teraz, kiedy jest włączone zasilanie, nie było w tym większego sensu.
  
  
  'Nie, nie, nie! To nie może być. Wybałuszonymi z przerażenia oczy, obserwował, jak stwór przyrządy i strzałka transformatora znalazła się w czerwonej strefie. Ego własny panel początku do wycofania się z powodu przeciążenia. Żółtawy dym wypełniał szwy metalowych paneli. Mężczyźni za nim wydał stłumione przekleństwa. Jedna kobieta закашлялась i chwyciła krzesło odzyskała z palcami. W panelu выпирали, jakby byli pod bardzo wysokim ciśnieniem. Tam było wąskie przejście. Zamiotło koroną białe płomienie i обожгло rękę Земблы. Mnie zrobiło się jakoś dziwnie wymiotować. Było straszne patrzeć, jak cały plan ego rozpada się sam sobą. Utworzony im elektroniczny potwór pożarł sam siebie. Stopił swoje delikatne części, uderzył własne czujniki i przewody, ukarał się na skutek wyładowania elektrostatycznego i odetchnął smród spalonego izolacji. Przez dym ją mógł zobaczyć twarz Земблы. Zniknął i przestał być człowiekiem.
  
  
  W ego oczach były łzy od dymu, czy z podniecenia, czy od tego i innego. Na ego gardła wyrwał się rozpaczliwe dźwięk.
  
  
  "Carter, Carter, ty to zrobił. Zdajesz sobie sprawę, że...
  
  
  Nagle ogarnęło mnie straszne ciśnienie pobierania próbek powietrza. Obrażony głos Земблы zamilkł. Olśniewający błysk światła przebiła pokoju. Зембла i ego przyjaciele zginęli w оглушительном wybuchu. Strażników trzymających mnie, отшвырнуло, jak lalki. Eksplozja zniszczyła moje płuca. Niebo wypełnił deszcz z metalu, szkła i szelest kawałków świecące kabla. Jej mocno przycisnął do ziemi. Jej był zadowolony, że strażnicy zestrzelili mnie noga, i położyliśmy się na podłodze. To chyba uratowało mi życie.
  
  
  Hałas i jasny święty zniknął tak samo szybko, jak się zaczęły. U mnie zawroty cel i звенело w uszach. Jej zaczekać. Następnie spojrzał w górę. Parowanie i dym wciąż wisiały kosmyki w sali. Niejasne ją mógł zobaczyć bałagan, który pozostał. Panel sterowania pękła, jak dojrzały pomidor. Зембла, najwyraźniej zmieniła się w dym. Przynajmniej od niego nie było widać. Pozostałe zostały rozrzucone na podłodze, gdzie spadły. Łysy mężczyzna leżał twarzą do ziemi. Inny mężczyzna i gruba kobieta leżeli na plecach. Kawałek metalowego panelu przykleił się do szyi скучающей kobiety. Ona umarła, a ja stoję na kolanach krzesła. Krew płynęła po zwęglone części. Маслянистыми струйками ona płynęła na jęki i osuszonej gruzem scenie.
  
  
  Ją, zerwał się na nogi, głęboko westchnął i obejrzał się. Odyna wokół strażników wyciągnął się na podłodze, iso rta u niego płynęła krew. Człowiek, схвативший mnie, zniknął, prawdopodobnie, aby podnieść alarm. Inny strażnik przetoczył się na bok i нацелил karabin mi w obszar życia.
  
  
  Jej dotarł do niej w jednym skoku. On nie zdążył zareagować lub strzelić. Jej kopnął ego w twarz. Z szaloną siłą moja prawa pięta uderzyła ego w nos. Ją usłyszał, jak pęknięta kość. Kawałki ego kości nosa przeniknęły do ego mózg. Upadł martwy.
  
  
  Jej podniósł ego pistolet. Powinien był odejść. Wyły syreny. Ją usłyszał wściekły ryk mężczyzn, scurrying po korytarzach. Oni będą tu za chwilę, i nie będą zadawać pytań, a będą strzelać pierwsi. Gdybym miał szansę uciec, musiał być w zamieszaniu takich kilka sekund.
  
  
  Ale jej, odwrócił się i pobiegł na scenę. Jej jeszcze nie mógł odejść, nawet jeśli to oznaczało moją śmierć. Musiałem przeszukać ubrania tych czterech osób. Skąd się wzięły i gdzie zostały ukryte pozostałe cztery nadajnika? Powinien był się domyślić, że jest to pierwszy. Mi udało się dostać i zniszczyć tę instalację. To też jest przypisany. Ale moja misja nie została jeszcze zakończona.
  
  
  Na samym delle ja dopiero się zaczęło.
  
  
  
  
  Rozdział 4
  
  
  
  
  Gęste chmury pyłu i dymu, wystające kawałki zniekształconej nierdzewnej, echo okrzyków strachu i bólu — piekło Dante był potem to bułka z masłem. Kaszląc, jej trudził się bosymi stopami po podłodze. Jej osiągnął zalanego krwią sceny i ukląkł obok każdego z trzech przewodów. Szybko i dokładnie przeszukał jej strzępy ih odzieży.
  
  
  To nie był czas dla привиредливости. Nie miałem czasu na dokładne badania. Miał ją złapać, za to, że mogłem, a następnie biec tak szybko, jak tylko mógł. Jej, ścisnął pod pachą karabin FAUL martwego strażnika. Paszportu, dowodu osobistego, dziwne skrawki papieru — wszystko, co mogło by następnie wskazać lokalizację pozostałych nadajników, które zebrał. Jej, umieścić to wszystko w torbę tłuszczu. To była duża skórzana torba z paskiem na ramię. Jej mogę powiesić ego na szyję, jak torbę. Prawie skończył, kiedy usłyszał na zewnątrz dźwięk butów. Jej odwrócił się, karabin w pogotowiu.
  
  
  Mężczyźni włamali się do pokoju. W zamieszaniu i strachu zawołali. Zbyt skomplikowana wyraża się w tym, jak niedbale trzymali broń. Jej skurczył się plecami do jęczeć sceny. Nagle ośmiu żołnierzy zobaczyli mnie i przestali krzyczeć. Patrzyli na mnie z niepokojem. Powoli podszedł z powrotem do dzień. Jej groźnie zamachnął się karabinem. Jej kazał im się zatrzymać i rzucić broń.
  
  
  Siły stron były niemal równe. Jej był w nieco lepszej pozycji, ale byłem sam. Jej mógł zabić kilka wokół nich; ale by mnie rozstrzelali. Dzięki bogu, nikt nie chciał być jednym z tej pary. Odruch wydawało się, uświadomili sobie swoją wyższość. Jej przegrał grę. Następnie, boleśnie powoli, ih karabiny i pistolety, jeden po drugim z hukiem spadła na podłogę.
  
  
  Hałas wzmógł się na zewnątrz hali. Zbliżali się nowi żołnierze. Jej, ruszył bokiem wzdłuż ściany. Jej cały czas trzymał lufy jego karabinu nakłaniać. Para, którą ją trzymał na muszce, przeczytałam rozpacz w moich oczach. Nikt się nie ruszył. Każdy wokół nich bez wahania zastrzelił by mnie, gdyby nie osobiste ryzyko. Jej w milczeniu obszedł ih. Kamienna ściana korytarza wydawała mi się dziwnie zimna i wilgotna na mojej nagiej tyłu. Jej doszedł do skrzyżowania z innym korytarzem, który odwiedził nas w ślepy zaułek. Dlatego musiałem przejść przez główny hall. Zastanawiałem się, ile sekund pozostało mi. W każdej chwili inni żołnierze mogli atakować mnie.
  
  
  Do następnego skrzyżowania ją dotarł bez problemu. Ten korytarz był krótki, i przypominał portal budynków. Schody prowadziły na górę. Jej, zbiegł po schodach, zatrzymał się i dał krótki salwę w kierunku sali. To sprawi, że facetów tam ukryć się na jakiś czas. Wielkimi krokami ją zaczął wspinać się po schodach. Schody prowadzące na plac zabaw, gdzie wydarzyła się prawdziwa rzeź. Jedna ściana w końcu została zniszczona. Rury i rurki wystawały w splątanych, wijącą się masę. Syczenie pary stworzył wielkie kłęby pary. To było jak prawdziwe pole bitwy. Poniżej ośmiu żołnierzy zebrali się z duchem. Głośno krzyczeli o krwi, czyli o mojej krwi. Strzelali na oślep; w pustce gromkie ih karabinów wydawał się wybuchów. Wokół małej niszy, po lewej stronie od mnie nagle rozległy się trzy strzały. Kawałki cegieł poleciały przez ściany obok z moją głową i piersią. Jej schylił się kryć. Wydawało się, że jej wpadł w pułapkę. Gdyby było wyjście na dach świątyni, byłby zablokowany, które się wydarzyło wielkim uskokiem. Człowiek w niszy strzelił ponownie. Jej strzał w reumatyzmu. Mroczna postać zniknęła. Wymachując pistoletem, poszedłem za nim. Leżał, wijąc się na brudnej podłodze. Ego piersi i życie zostały pokryte ciemnymi plamami krwi od kul. Jej, pochylił się nad nim i chwycił ego rewolwer. Jej wystrzelił w stronę schodów. Żołnierze pułkownika Земблы spotkać jeszcze na inny, powoli wycofać się pierwsi. Strzelanie na chwilę ustał. Jej przejechali przez szczątki tego, co kiedyś było portalem. Na próżno ją pociągał betonowe bloki i rozdrobnione kamienie, starając się otworzyć wyjście. Bez rezultatu. Ponownie usłyszałem, jak w dole zebrali się żołnierze. One poszły w górę po schodach. W moich uszach stał się głośny zgrzyt butów i szczęk broni.
  
  
  Moje ręce omacku рухнувшую ścianę. Nagle jej poczuł na swoich palcach podmuch zimnego pobierania próbek powietrza. Jej rozpaczliwie szarpnął wrak. Jej zrzucił высвободившиеся kamienie i kawałki betonu w dół po schodach za siebie. Mężczyzna krzyknął, kiedy jego czaszkę spadł blok. Jego wykopał tunel przez rumowisko i wepchnięty przez przez niego swoją broń. Z drugiej strony był szeroki sklepiony korytarz. Była tam staram się wąskie schody, które zajmuje się prowadziła na dach. Po raz pierwszy jej wspinał się w ten sposób.
  
  
  Nie długo myśląc, jej wystartował w pozostałych schodach i udał się na dach. Mnie nie martwi ludzie, którzy mogli tam czekał. Jej wiedział, ilu ludzi ma mnie za plecami, i oni byli ze mną. Gdyby na górze było więcej facetów, ostrożne podejście taktyczne też nie uratował moją skórę. Nie zabrzmiało nas jednego strzału.
  
  
  W pobliżu взлетавшего śmigłowca Bell sj" stało kilkanaście osób. Ryk silników i пропеллерный wiatr wkręt-zrobili moje nagłe pojawienie się niezauważony. Ale u mnie był tylko krótki szansę spojrzeć na scenę przede mną. Potem wpadły mi w oko. Helikopter zawisł kilka metrów nad startowego zabaw i niepewnie kołysały. Kierowcą był mężczyzna z wąsami, który złapał mnie po raz pierwszy. Ego pasażerem był nie kto inny, jak pułkownik Зембла! W jakiś sposób Зембле udało się uniknąć śmierci. Przynajmniej on nie został poważnie ranny, gdy konsola rozbiła mu przed twarzą. W причуде losu uniknął niszczycielskiego wybuchu. A teraz uciekał ode mnie! Ego twarz była mokra od krwi. Ego ucho zostało zamknięte domowej roboty bandażem. W ego błyszczących oczach wpływa na dzika wściekłość.
  
  
  'Zabij ego! Strzelaj do Szamba! Ego głos górował ryk helikoptera. Helikopter uniósł się. Ego głos wciąż odbijają się echem w powietrzu. Jej podniósł karabin i wycelował w zbiorniki wysokiego ciśnienia. Jej też nadzieję wraz z Земблой zetrzeć z powierzchni ziemi połowę świątyni. Ale żołnierze już otworzyli mi ogień. Miałem wybór między śmiercią męczeńską lub ucieczką od samego siebie, i torby, która zajmuje się wisiała mi na szyi. Mój gniew mówił mi: "Zdejmij ten helikopter i zapomnij o tym". Mój zdrowy rozsądek, jednak kazał mi zabrać torbę w bezpieczne miejsce.
  
  
  Ją usłyszał ostatni słaby krzyk Земблы: "Kukulkan zemstę!" Następnie helikopterem majestatycznie uniósł się w powietrze i odwrócił się w kierunku południowo-zachodnim. Zniknął w oddali. Jej przeskoczył przez parapet świątyni. Żołnierz перегнулся na krawędzi. Zrobił pistolet w dół. Spada jej strzelił na chybił trafił. To warto było. Jej, widziałem, jak mężczyzna zachwiał się i upadł na kamienną ścianę. Inni stłoczyli się wokół niego gniewnie, wymachując bronią i strzelanie. Byli w siódmym niebie. Bezradnie jej runął w dół. Gałęzie drzew złagodził mój upadek, kiedy ją uderzył o pochyłą stronę świątynia w kształcie piramidy. Korzenie drzew, które nie zostały zbyt mocno zakorzenione w szczelinach skał, wyskoczyły przez nich. Razem z drzewem jej spadł jeszcze na sześć metrów. Cios, który w końcu dopadł mnie odepchnął powietrze wokół moich płuc. Jednak gałęzie i liście złagodził uderzenie. Jej skalnej liści na poprosił o schronienie i potoczył się dalej po zboczu. Żołnierze wokół świątyni dołączył do swoich towarzyszy. Pocisk przebił ziemię wokół mnie. Zarośla co powiedział. Uderzając w pułapkę śmiertelnej ołowianego deszczu, ją, o dziwo, nie czuł swojego ciała. Jej myśleli kule, просвистевшие u moich uszu. Za każdym razem, kiedy miałem okazję ją otworzył ogień z powrotem. Jeden mężczyzna został ranny w twarz. Inny został ranny w klatkę piersiową i również zniknął z pola bitwy. Jej biegał od krzaka do drzewa i od drzewa do krzewu. Co zmieniających jej nadzieję zejść, nie będąc śmiertelnie rannym. Jej dotarł do fundamencie i na chwilę się zatrzymał. Następnie pobiegł tak szybko, jak tylko mógł, przez jałową pas ziemi niczyjej, окружавшую świątyni. Gogle z гнусавым piskiem odbiła się od pobliskiego głazu. Jeszcze jedna gogli zerwała nogawkę. To nie miało znaczenia, bo wychodziłem stąd na zawsze. Nie mógł zabrać swój plecak i maczeta. Byli za rogiem, i nie było widać. Jej schylił się w dżungli. Gęsta ciemność liści panował mnie. Jej natychmiast skręcił w lewo, otwarcie na ścieżce prowadzącej od kościoła do rzeki Тунгла. Jej nigdy nie mógł wrócić tą drogą, którą przyszedł jej.
  
  
  Przecięcie dżungli bez lutowania i z dużo bardziej doświadczonymi przez powstańców majów tyle było zbyt trudne. Musiałem zaryzykować zranienie przejść. Jej modlił się, aby szczęście nie zawiodła mnie, dopóki nie osiągnie rzek. Jej szczerą nadzieję, że znajdę łodzi, aby płynąć w dół rzeki.
  
  
  Nagle wokół bujnych zarośli dobiegł głos. — Kto to jest ? Skacząc do przodu, jej przedarł się przez wąską szczelinę w kolczastych krzakach i omal nie potknął się o присевшего na ziemię żołnierza. Podniósł ogromny stary pistolet. Jej, zanurkował w bok.
  
  
  Jej został oślepiony ogniu. Proch parzyć mi twarz. Gogle trafiła mi się wysoko w lewe ramię przez piersiowej mięsień. Jej potknął się. Boli od uderzenia nie poczułem. Jeśli mi się uda, stanie się to znacznie później. Jeszcze jedna gogli przeleciała mimmo mojej różdżki. Ją przewrócił. Jej, spadł na ziemię i prawie stracił przytomność. Żołnierz strzelił po raz trzeci, ale spudłował. Jej wstał, starannie wycelował i strzelił. Wydał przeraźliwy krzyk, zrozpaczony, ponownie próbował strzelać, ale padł martwy.
  
  
  Jej wstał i ciężko westchnął. Jej, wzruszył ramionami. Chroniąc ranę jedną ręką, jej zbliżył się na wąskiej błotnistej ścieżce. Słyszałem za sobą pościg osobistej armii Земблы. Obok mojej głowy pękła gałąź, пробитая kulą. Jakieś nocne zwierzę, którą szumem wokół swojej nory, skaczące, jak szalona, na drodze przede mną. Gogle wysadziła ziemię szczerzy przed zwierzęciem. Ja gwałtownie się zatrzymał i jednym skokiem rozpuszcza się w powietrzu, kiedy w to miejsce zaczęło nowe kule. Wydawało się, że tego извилистому drodze nie oba końce. Teraz zaczął odczuwać bolesne pulsowanie w bramki. Jej uciekł, zaciskając zęby. Od czasu do czasu trochę jej nie trudził. Pewnego dnia jego wybuchł истерическим śmiechem. Ją usłyszał za sobą ostry, miażdżący dźwięk wybuchu, po którym natychmiast następuje przeraźliwy krzyk. Moi prześladowcy sami stali się ofiarami jednej wokół swoich pułapek.
  
  
  Ostatnie kilka metrów wydawały się nieograniczone. W końcu go minął ostatni wskaźników. Jej dotarł do małej polany, która zajmuje się ciągnęły się do doków. Przechodząc mimmo, jej zastrzelił dwóch mężczyzn, strzegący portu. Jeden wpadł do wody, a drugi ukształtował się na pół, jak przegub.
  
  
  Sama przystań stanowiła nie więcej niż полусгнившую deskę leżącą w ciemnej Тунгле. W tym miejscu rzeka była wąskie i płytkie. Takie dżungli łukiem нависали nad obydwoma brzegami. Ta roślinność byłaby dobrym przykrywką, gdy schodził w dół rzeki. Błotnistego brzegu był praktycznie off-road. To powstrzyma ludzi Земблы, jeśli spróbują mnie ścigać.
  
  
  Do portu bar były zacumowane dwie łodzie. Łodzie kołysały się wokół boku na bok . Przednia i tylna część mieli zwężają się, jak kajakarstwo. Kadłub statku został приклепан do licznych T-line bacówek. Z drugiej strony faktycznie obecnie maszynowni, około siedmiu i pół metra długości i dwa metry szerokości. Statek miał niewielką kajuty na rufie pokładzie. Boczne przegrody zostały zainstalowane po obu stronach kabiny, a solidna, cynk dach uzupełniał całą konstrukcję. Obudowa została pokryta miedzią. Zanurzenie nie może być ценымногие więcej metrów.
  
  
  Ona rzuciła się do starej łodzi, jak dawno zagubionego ukochanej matematyki. Tymczasem dał kilka strzałów w łodzi. Tylko bomba może zatopić łódź, ale teraz była bezużyteczna. Jej odejść швартовы i schylił się do kabiny. W tym samym czasie żołnierze wyszli na polanę. Obok drewnianą kierownicą znajdował się przycisk rozrusznika. Jej szarpnął ssanie i nacisnął starter. Pocisk poleciał do otwartej kabiny. Jego zanurkował w dół. W ładowni słychać złowieszcze dźwięki. Ostro w sposób pulsacyjny i kaszląc, silnik протестующе ożył. Jej umieścić przepustnicę w pozycji krańcowej. Na ukos jej, wypłynął z portu w bar do połowy brzucha rzek.
  
  
  Na brzegu zebrało się pozostałości hordy pułkownika Земблы. Padały rozkazy, выкрикивались odpowiedzi. Strzelali, jak szalone. Z piskiem pocisk odbił się od dachu cynku i miedzi obudowy, niszcząc cienkie drewniane przegrody wokół mnie. Gdy ostrzał na chwilę ucichł, jej zrobił ostatnie strzały wokół karabiny FAUL. Barkas płynął z trudem.
  
  
  Ego obudowa drżał od takiego złego traktowania. Ale dotarliśmy do środka i zaczęli schodzić w dół rzeki. Jej, miałem nadzieję, że w końcu dotrzemy do miasta portowego Принцапольца. Biegiem dało nam przyzwoitą prędkość, i strzelanie zmniejszyła się. Nad nami wisi liści niezwykle bujnej roślinności. Przez kilka chwil mały port, i na polanie w dżungli zniknęły, jakby ih nigdy nie było. Hałas ludzi i broni też werset. Nad sobą zobaczył jej syn-zielony święty wieczornego nieba. Wokół mnie płynęła rusty-brązowa rzeka. Z obu stron nad nami górował ciemno-zielone drzewa. Gałęzie zostały ozdobione ogromnymi winorośli. Niezwykle duże rośliny pokrywały to wszystko. Nad rzeką unosił się duszący par. Wszędzie wyczuwalny jest ostry zapach gnijących roślinności.
  
  
  Баркасом okazało się trudne do zarządzania. Mi się przydały wszystkie moje szybko układane malejąco siły, aby utrzymać się na środku brzucha rzek. Każda korekta kursu wywoływała podziw boli w moim ramieniu. Krew spływała po mojej klatce piersiowej. Gogle została wydana z bliskiej odległości. Dlatego rany w miejscu, gdzie gogli weszła w moje ciało, i gdzie wyszła, były czyste i zaskakująco małe. Ale wiedziałem, że bez pomocy medycznej, długo nie pożyję.
  
  
  Jej pomyślałem o dużej torbie, wciąż wiszącej u mnie na szyi. Dopiero teraz, gdy niebezpieczeństwo minęło, co najmniej na czas, jej, poczuł, jak jej szybko byl oslabiony. Ją, przytulił się do kierownicy, aby utrzymać ego w odpowiedniej pozycji, i rozpiął torbę. W środku był biały koronkowy chusteczkę. Pachniał przyjemnie ostre duchami, które innym prawie wszystkie kobiety na południu. Jej zwinął chusteczkę bandażem i związał ego na ramieniu. Jej zacisnął węzeł zębami. To zatrzymywał krwawienie. Jej, zastanawiał się nad resztą torby. Ale teraz nie czas i nie miejsce dla śledztwa. Dlatego ją ponownie zwrócił uwagę na łodzi, która zajmuje się tymczasem podpłynęła do lewego brzegu.
  
  
  Jej był u steru jeden, a może i dwie godziny. Jej, stale majstrował z walczącej łodzią. Znowu i znowu ona groził dryfować do skałach lub илистым piaszczystą отмелям. Nie mogłem powiedzieć, ile czasu to trwało. Ból w ramieniu пронзала całe ciało. To wydawało się koszmarem. Jej mógł jasno myśleć. W jakiś sposób jej pozostał w świadomości. Intuicyjnie ją, wiedział, że umrę, jeśli usiądę na mieliźnie.
  
  
  Stopniowo rzeka rozbudowywany i углублялась. Barkas popłynął na ускоряющемуся rzeki, a on oparł o ścianę kabiny. Zbyt zmęczony i zbyt słaby, jego leniwie poślizgnął się i celle na podłogę. Jej, zastanawiając się nad zawartością swojej torby, ale był zbyt słaby, aby mocno do myślenia. U mnie na czole wystąpiły mu grube krople bank. Całą głowę gorączkowało.
  
  
  Siedząc tak, ją stracił wszelkie pojmowanie czasu. W jej kabiny patrzył na polanie w dżungli, które ją przeszedł. Słyszałem oznaki życia na brzegu, żałosne jęki starego statku i stukanie silnika w małej ładowni. Jej leżał, dysząc, ściany kabiny. Oczywiste świadomość swojego stanu zamienił się w niejasny тошнотворным uczuciem. Wydawało się, że mój mózg wotum-wotum wybuchnie. Pokład trochę ruszyła. Wydawało się, że nigdy nie było nam do świątyni majów, nam pułkownika Земблы.
  
  
  Pogoda zaczęła się zmieniać. Stopniowo niebo jest zachmurzone chmury. Zaparowany gorące powietrze teraz stahl fajne, a czasami nawet na zimnym. W powietrzu wznosił się coś groźnego. Wiatr żałośnie завывал. Barkas загрохотал. Z trudem podniósł się na nogi i zacisnął podpory dachu kabiny. Ciężki drzewa протестующе pozdrawiali wietrze. Niebo było kiedy zrozumiał, że-czarnym. Ogromne pnie groźnie były wahadłowe pod усилившимся wiatrem. W oddali rozległo się pukanie, miesza się z dźwiękami przerażonych lub rannych zwierząt. Wiatr na chwilę ucichł. Następnie z оглушительной siłą wyrwał mu się w pełni sił z innego kierunku.
  
  
  Jeśli ją kiedykolwiek wątpił w pola siła pułkownika Земблы, jej już zaufać! Woda w rzece się w głowie. Wycie burzy niebezpiecznie przechylił barkas i pojechaliśmy dalej. Błysnęły zamek o szerokości z ogona komety. Niebo świeciło пурпуром w tym неземном świetle, ale wraz z grzmotem znowu nastała ciemność. Potem zaczął padać deszcz. Najpierw to była drobna mżawka. Ale wkrótce zmieniła się w drugą rzekę. Po burzy chmur powodzi wody. Straszna burza, którą wywołał Зембла, хлестнула w łodzi. Mój oddech zaraz będzie znowu. Barkas kołysało, i skrzypiał w szwach. Jej wczepił się w kierownicę, gdy nagły podmuch wiatru zmusił ego закрутиться. Miał ją puścić ego. Moje siły wyschły. Wiatr i deszcz teraz otrzymali pełną swobodę działania. Statek ruszył w górę.
  
  
  Jej rozpaczliwie trzymać się kurczowo. Minuty wydawały się wiecznością. Rzeka stała się deltą. Jej, sobie sprawę, że zbliżamy się do limanu. Przez wycie burzy jej nie widziałem światła Принцапольки, migoczące za szerokim ujściem na lewo ode mnie.
  
  
  Po prawej stronie wirowały zdenerwowani masy wody morskiej. Faliste pianka zaznaczyła miejsce, gdzie rzeka впадала w morze.
  
  
  Barkas wpadł w wir. W środku szalonego wiru pianki, wiatru i deszczu prędkość nadal rosnąć. Fale o wysokości z domu, вырисовывались przed nami. W momencie, gdy są one накренили statek na bok, jej szarpnął kierownicą. Dwa razy ją czuł, jak drży kil statku, i wydawało mi się, że toniemy. Jej już stracił wszelką nadzieję, kiedy drapieżną ocean uratował nas. Łodzi w poślizg ssania, wzrastał nad ostre skaliste i zaimportować szczerzy w rękaw rzeki. W końcu, morze ostatecznie закрутило nas. Jesteśmy do tyłu w spokojnych wodach portu.
  
  
  Przyprowadził ją zmęczony barkas nieco poniżej brzegu. W porównaniu z tym, co było minutę temu fal nie było tak wiele. Statek po przekątnej, celle na mieliźnie. Jej pozostał w kabinie na jakiś czas, aby odzyskać panowanie nad sobą. Z trudem mógł uwierzyć, że to już koniec. I ona jeszcze żyje! Jej, przeskoczył przez barierki i wydostał się na brzeg. Woda była zimna. Terenie całego hotelu, a pod moimi bosymi stopami był lepki. Jej drżał od siły sztucznego burzy Земблы. Piekący ból przeszywa moją pierś. Jej padł na kolana na kamienistej plaży. Ciężko dysząc, ją, zamknął oczy i siedział tak przez chwilę, zanim przejdziesz dalej.
  
  
  Do tego czasu, jak dotarłem do ulicy, burza prawie ustąpiły. Wiatr zamienił się w lodowaty wiatr. Krople deszczu były podobne do igły lodowe.
  
  
  Gdy dotarł do placu w mieście, zaczął padać śnieg.
  
  
  
  
  Rozdział 5
  
  
  
  
  Jej, drżąc wcześniej boso po placu. Z każdą minutą robiło się zimniej. Z trzech stron na plac wychodziły dziesiątki wąskich uliczek. Czwarta strona za mną była promenady. Stał tam kolorowe flota rybacka miasteczka Prinzapolca. Łodzie darto liny. Maszty ginęły w кружащемся białym śniegu.
  
  
  W normalnych w innych okolicznościach w czasie dnia na placu było pełno ludzi. Spacerując tam i z powrotem, robili ostatnie zakupy i od czasu do czasu wtrącały się w lokalne plotki. Straganach, stare konie i jeszcze starsze wozy, no i było by prawie nie liczy. Kupcy prezentowali swoje produkty. Senne osły stali, kiwając głową, obok ze swoimi gospodarzami, z ładunkiem бидонами do mleka, beczkami z winem, workami z mąką i cementem, a nawet długimi żelaznymi prętami i krzesła, stoły i szafy. Ale nie teraz. Pogoda Земблы dokończyła pałki w koła. Lodowaty wiatr завывал w opustoszałym placu i w głównej alei. Kiedyś zielony park, po lewej stronie od mnie wyglądał smutne. Wspólne niezdarny budynków zostały zamknięte. Wydawały się необитаемыми. Wysoko w rogach sztandaru stały gliniane zasobniki z nazwiskami.
  
  
  Jej chciał Calle Montenegro. Według listy, który został do sztabu-ACH mieszkaniu i który ją nauczył się na pamięć, nasz agent, dr Hector Mendoza, gilles pod adresem Calle 10 Montenegro. Nigdy jej nie spotkałem tego człowieka. Jak ją rozumiem, mógł być szczyt uczciwości, choć bardzo wątpię. Był na liście nie tak po prostu. Принцапольца nie był jak inne miasta Ameryki Łacińskiej, gdzie każdy początku drugiej ma tajemnice dla sprzedaży, a co piąty jest tajnym agentem. Inny korkociąg, agentami jakiego kraju lub organizacji są. Lojalność jest tak samo względna i zmienna, jak pieniądze, zwracając się wokół ręki do ręki. Można im zaufać, tylko jeśli będziesz podążać za nimi, a nawet wtedy mogą oszukać cię otwarcie w twarz, i prawie niemożliwe, aby znaleźć zaufanego agenta obcych mocarstw.
  
  
  Miał ją mieć do czynienia z tym. Spotkanie z Dr Мендосой była ryzykiem, na który miał ją przejść. Organizacja pułkownika Земблы była dość nacjonalistycznej. Głos dlaczego jej unikał Принзапольцы, gdy przybył tam dwa dni temu. Jej by to zrobił i teraz, ale moje rany powinny być przetwarzane. Mi też potrzebna była szwedów. W niektórych mokrych spodniach daleko nie uciekniesz. W każdym razie, nie jestem w stanie dostać się do miejsca lądowania, gdzie mnie czekał патрульное statek. Potrzebna mi była pomoc, jakiej by się podejrzane lub niebezpieczne ona nam została. W połowie drogi przez plac ją znalazłem Calle Montenegro. To była wąska, wschodząca ulicy, po obu stronach której stały domy — apartamenty — кантины , buty i inne małe sklepiki z zamkniętymi okiennicami. Jej pospiesznie ciemność w poprosiłem o numer dziesięć. Pochyliwszy się, musiałem walczyć z burzą lodową. I to był dopiero początek! W porównaniu z tym, co może się stać, to był południe w Cukrze.
  
  
  Powyżej sklepów było mniej. Ostatnie bloki domów były budynkami, zbudowanymi wokół dużych kamieni. Śnieg miesza się z ciemnej trawy wywala mi otwarcie w twarz
  
  
  Jej minął zamknięte stajni. Wewnątrz były żałosne dźwięki i tupot zimnych, przerażonych zwierząt. Pokój dziesięć znajdował się w pobliżu stajni. Wejście był podobny do ciemnej jaskini. Ją, wszedł do budynku. To było chyba w zamrażarce. Wiatr ucichł, ale powietrze pozostał lodową.
  
  
  Schody skrzypiały, a ściany były неокрашены. Na pierwszym planie piętrze klatka schodowa zabaw. W słabym migotliwym świetle lampy, wahadłowego nad głową, jej próbował rozszyfrować wszystkie nazwy. Dr Mendozy nie było nas tam, na nas, na następnym piętrze. Znalazłem ego gabinet na trzecim piętrze, obok pusty łazienkę, drzwi którym trzaskała na przeciągi. Tabliczka z nazwą Mendozy mieściła się otwarcie staromodne dzwonkiem, zainstalowaną w środku dnia na kształt miedzi pępka. Ją pociągnął, i usłyszał silny zgrzyt. W domu ledwo słychać było szuranie noga. Mendoza, najwyraźniej zajmował kilka pomieszczeń. Nagła myśl kazała mi zdjąć torbę z szyi. Jej rzucił ją do pustego pokoju i zamknął drzwi. Drzwi doktora otworzyły się, a stamtąd wychodzić bramkę.
  
  
  — Dr Mendoza?
  
  
  "Jej".
  
  
  "Pogoda bardzo ciepła, — powiedziałem — nawet dla tej pory roku". To sensu większego nie mają śmieszne.
  
  
  Ego i bez tego małe oczy zwęziły się jeszcze bardziej. Na nen był brudny niebieski sweter na białej koszuli. Końcówki ego kołnierza zostały zwinięte, jak skrzydła martwego motyla. Ciężki życia нависал nad parą линялых niebieskich spodni. Ego bladą twarz kształtem przypomina melona. - Oddychał ciężko, pachniał jakiejś lokalnej wilgocią.
  
  
  Jej niecierpliwie spojrzał na niego. 'Co?'
  
  
  "Ja... mam nadzieję, że dla rolników będzie padać". On dostal wokół kieszeni jasny szmatkę i wytrzeć górną wargę. 'Jezus! To tak эступидо, senor. Po prostu spójrz na zewnątrz.
  
  
  — Musisz mi powiedzieć — wychrypiałem — wpuść mnie.
  
  
  'Czego chcesz?'
  
  
  Ją odepchnął ego i wszedł w ego biura. — Co do cholery muszę... Doktorze?
  
  
  'Aaa ...!' Wydawało się, że po raz pierwszy zobaczył moje ramię. On przewrócił oczami i naciągnął tkaniny na twarz. "Federalistów ?"
  
  
  'Nie.'
  
  
  'Kto to?'
  
  
  'Nie ma znaczenia. Po prostu ulecz mnie, i nie martw się więcej. Za to dobrze zapłacić.
  
  
  — Dla estestvenno. Jej w ogóle o tym nie myślałem. Zamknął drzwi i gestem zaprosił mnie usiąść na krześle naprzeciwko. Ego nagły uśmiech wydawał się bardzo napięta. 'Proszę."
  
  
  W pokoju było zimno i сумрачно. Kurtyna, свисавший z sufitu do podłogi, dzielił pokój na dwie części. Teraz ego odsunięci na bok. Przed nią stał trochę chwiejny krzesła i kanapa. Z drugiej strony stał mały biurko krzesło wokół czerwonego drewna, zwykły zestaw pakietów medycznych, półki z narzędziami, krzesło, na którym siedział, regulowana lampa i odkryty sterylizator, w którym było выварено kilka igieł. Zachowany drzwi prowadziła w pozostałą część mieszkania. Pachniało kurzem i pachniało zestarzeć piwem.
  
  
  Dr Mendoza wsunął szmatę na minutę i rozwiązał chustkę na moim ramieniu. On obejrzał ranę z przodu i z tyłu. "Kości nie zostały naruszone, a naczynia krwionośne nie są uszkodzone", — powiedział on. "Po prostu niezła dupa w ciele. Ją bym powiedział, małego kalibru".
  
  
  "Inaczej to nie wyglądało tak".
  
  
  "Cóż, nigdy nie jest tak samo, prawda?" Otworzył szafę i dostal butelkę środka dezynfekującego.
  
  
  — To wszystko, co mam. Niestety, skończyła mi się penicylinę. Ale jeśli ktoś chusteczkę nie był chamem, to powinno wystarczyć. Nie można zarazić się od najniższej kule".
  
  
  — Wiem — warknął ja. Jej wczepił się dłońmi w poręcze. Krawiec, nie rozcieńczał dezynfekcji! On nie zabijał zarazki; nie wypalił ih тлеющими węglach. Jej zacisnął zęby, żeby nie krzyczeć. On posypane ranę дерматолом i opatrzył mi ramię z jałowej gazy.
  
  
  "Teraz odpocznij, bo inaczej rana otworzy się ponownie". Wyrażenie ego oczu podpowiedziało mi, że mogę odpocząć w dowolnym miejscu na świecie, ale nie w ego gabinecie.
  
  
  — Nie mogę — powiedziałem.
  
  
  "Upewnij się, że to nie krwawi ponownie."
  
  
  On zmarszczył brwi i przez chwilę się zastanowił. On grzebał w innej szafce i wyciągnął bandaż elastyczny. Tam jest tak ciasno обмотал mnie, że zacząłem poważnie wątpić w krwi w dłoni. Zamontował obudowa z metalowym klipsem. Zrobił krok do tyłu i wyczekująco spojrzał na mnie.
  
  
  — Potrzebuję pieniędzy, i szwedów — powiedziałem. — Wtedy ją i wychodzę.
  
  
  - Tak, ale to nie ...
  
  
  — Jaki z ciebie agent, Mendoza? Jego ostro przerwał mu. Mam już dosyć tego льстивого najemnika, lekarz czy nie. — Chyba nie myślisz, że pójdę głosować tak, prawda?
  
  
  'Panie, Jej w pełni do państwa dyspozycji. Ale biedny. Mój szwedów ci nie pasuje, sam zobaczysz. A pieniądze... — wziął głęboki oddech i znowu dostal swoją jasną szmatką. 'Ale poczekaj. Mój brat Miguel może ci pomóc. Jest mniej więcej takiego samego wzrostu jak ty, panie , i niedawno sprzedał ziemię. To znaczy, że ma pieniądze. Dlaczego nie pomyślałem o nen wcześniej?
  
  
  'Dobrze. Zawołaj Miguela i niech tu przyjdzie.
  
  
  — Niestety, nie mamy telefonu. Mendoza podszedł do swojego biurka. Dostal karte wokół górnej szuflady i coś nabazgrał na niej. Dał mi ją. "Daj to Miguelowi, i wszystko będzie dobrze".
  
  
  Na odwrocie napisał adres.
  
  
  — Gdzie jest ulica Ноэво ?
  
  
  — Następna ulicy prosto, senor . Jest to trzeci dom po prawej stronie, pierwszy piętrze. Czy jest jeszcze coś...?'
  
  
  Jej wstał i wyciągnął nogi w mokrych nogawkach. — Będę musiał z tym pogodzić.
  
  
  — Może szklaneczkę tequili?
  
  
  "W moim stanie? To by już nie był w stanie przejść przez drzwi".
  
  
  "Mam trochę Кафиона ".
  
  
  Кафион staromodny stymulator; Teraz jest najlepsze lekarstwo. Tak, że u Mendozy jeszcze trochę wokół tych rzeczy. Był doktorem. Emu było wszystko, co on mi daje. Jej skinął głową. Jej po prostu musiał wziąć to, że mogłem się tu dostać.
  
  
  On rozpuścił dwie tabletki w szklance wody. Jej wypił to, podchodząc do okna. Jej postawił szklankę na parapet i cofnął zasłony, aby wyjrzeć na zewnątrz. Wąska ulica na dole była szarej i ciemnej. Poza padającego śniegu nic nie było widać. Zastanawiałem się, powie, czy on. Mendoza był wystarczająco przebiegły, aby połączyć zmianę pogody z pojawieniem się na rannego od amerykanina. I u mnie było tajne podejrzenie, że jest tak ostrożny, jak autor kolumny świeckiej kroniki. Był jedynym człowiekiem, który wiedział, że wciąż żyję. Jej pomyślałem, nie jest bezpieczniej, czy zabić ego.
  
  
  Jej pozwolił zasłony opadają i odwrócił się. Mendoza siedział przy stole, trzymając prawą rękę w górnej szufladzie. Jej mógł wiedzieć, że on tam trzymał. Bez wątpienia, u innych do mnie był ten sam pomysł. Pistolet, który jest prawdopodobnie teraz trzymał w ręku, powinien był zmusić ih zdanie. To zmieniło mój pogląd, przynajmniej w tej chwili.
  
  
  — Dziękuję. Jej wychodzę.'
  
  
  — Idź do mojego brata, senor, Miguel ci pomoże. W ego głosie brzmiała wyrozumiałość.
  
  
  Jej, podszedł do dnia. Kawa sprawiło, że mój składać dolar bije szybciej. Jej poczekałem trochę, zanim otworzysz drzwi. Na zewnątrz nic nie było słychać. Jej rzucił ostatnie spojrzenie na doktora. — Ani słowa o tym, Mendoza.
  
  
  'Panie, Przysięgam na mój honor mojej matki!
  
  
  "Jeśli ty mi powiesz, jej wrócę — powiedziałem — i dowiem się, czy masz jeszcze matka".
  
  
  Mendoza z rezygnacją wzruszył ramionami. Wydaje się, że dziesiątki razy słyszałem takie zagrożenia od zagrożonych pacjentów. Ego to już nie przeszkadza. Jej, wyszedł i zamknął za sobą drzwi. Jej, spojrzał w lewo i prosto w pusty korytarz. Następnie ją badał kartkę z adresem wątpliwej brata Mendozy. Nie podobało mi się to. Myśl o ciepłym ubraniu i ede była kusząca, ale jej zupełnie nie ufał emu. Czułam się jeszcze gorzej, niż w biurze Mendozy. Zostawiłem ją zapytania spojrzenie wokół siebie. Szczere nad drzwiami stadem błyszczała mała metalowa skrzynia. Gniazdo telefoniczne. Gruby drań mnie okłamał.
  
  
  Jej odbył się w pustym pokoju obok biura i wślizgnąłem się do środka. Jej podniósł torbę z podłogi. W pokoju było pusto i słodko pachniało żarłoczny. Po kątach pełno skur kurzu i piasku. W ciemności jej wkradł się do jęczeć, oddzielającej to pomieszczenie od gabinetu doktora. Jej, usiadł na zimne półki i przyłożył ucho do cienkiej jęczeć. Nic nie było słychać. Jej wygodnie sel. Aż czekałem, starał się jej zapomnieć o boli w moim ramieniu. Co by zrobił? Kawa mnie rozweselić. Pomimo pobudzający efekt, mnie pokonał sen.
  
  
  Jej obudził się od wściekłych krzyków kobiety. "Gdzie jest ten facet, tłusta świnia!"
  
  
  Mendoza odpowiedział заискивающим tonem. — Ja... nie wiem. Jej, przysięgam! W ego-stanie on nie może być daleko. Dał emu kartkę z adresem Miguela. Może być, że się zgubił.
  
  
  Zgubił się? Nawet człowiek z twoim biednym umysłem nie zgubił, gdyby wszystko, co emu trzeba było zrobić, to pójść za róg. Miguel czekał z nimi fretki, jak pan zadzwonił. Wszyscy czekali zbyt długo. Gdzie się podział ten agent ACH".
  
  
  "O! Tak, wiedział kodowe zdanie, ale nie wspomniał, że ACH, proszę pani.
  
  
  'Panienko!'
  
  
  "Panienko. Nawet z tej rany wciąż mógł mnie zabić. był bardzo dobry! Jej, myślałem, że będzie rozsądniej zwabić ego do ciebie. Można sobie z nim poradzić. Nawet z moim pistoletem jej...
  
  
  — Jesteś wielki nicpoń, Mendoza, — przerwała kobieta. — Opowiedz mi o tej ranie szybko. Jak on ją dostał?
  
  
  Nie powiedział, panienko . Ale u nas krążą pogłoski o Зембле...
  
  
  "Pułkownik Зембла!" Jej, słyszałem, jak kobieta w gabinecie Mendozy przeklinała, tupiąc nogami. 'Jak agent ACH odszedł od niego? Jej myślałem, wiemy tylko ego plany!
  
  
  Przycisnął ucho do jęczeć, jej zastanawiał się, kto tu jest, oprócz ACH mógł coś wiedzieć - jak. Kto, krawiec cholery była ta kobieta? Jaki trzeciej należała? Okazało się to najcieplejsza śnieżnej burzy, którą jej kiedykolwiek doświadczyłem. Jej uważnie słuchał, co mówiła dalej.
  
  
  — Jesteś głupcem, Mendoza! Jeśli wróci, wykorzystaj swój pistolet. Nie zawsze tak na mnie patrzeć. Nie mówię, że trzeba go zabić, co najmniej, jeśli nie ma takiej potrzeby. Jej chcę wziąć ego przy życiu. Wtedy Miguel będzie mógł ego przesłuchać.
  
  
  — Miguel w tym dobry — mruknął Mendoza. "Jak odnosi się do ludzi. Mógłby być świetnym chirurgiem".
  
  
  — To znaczy, rozumiem, — zaśmiała się ona. 'Musi odejść. Jesteś pewien, że chcesz znowu zobaczyć pieniądze?
  
  
  "Ach, panienko
  
  
  Ją usłyszał cichy szelest banknotów.
  
  
  "Głos ".
  
  
  "Muchas gracias, panienko. Do widzenia!'
  
  
  Jej wkradł się do dnia i podniósł ją. Kobieta wyszła na boisko. Ona mruczała do siebie. Była młoda i chuda, i nie były piękne nogi. Подвернутый bramy ee ciężki płaszcz i kapelusz z łagodnym przeszkadzały mi zobaczyć jej cechy w słabym świetle. Ee ciepła, szwedów dawała do zrozumienia, że ona wiedziała o planach Земблы. Przynajmniej była dobrze przygotowana!
  
  
  Jej obcasy niecierpliwie постукивали po podłodze. Teraz ona była na poziomie dzień. Jeszcze jeden krok. Moja ręka zjechała na zewnątrz. Jej chwycił ją дзюдоистской uścisku. Prosta zadławienie. Jej musiał być ostrożny. Kołnierz płaszcz nie musi przeszkadzać. Jej, czułem jej skórę. Moje kciuki naciśnięciu na nerwowe węzły na szyi. U nach tchu. Jej długie, czerwone paznokcie отлетели temu, dotykając mojego lewego ucha i z rękami w policzek. Jej nacisnął mocniej. Przez dwie sekundy straciła przytomność. Ona nie wydał nam dźwięk. Jej płaskie ciało padło na mnie, kiedy upadła. Jej chwycił ją za rękę i przeciągnął przez próg pustym pokoju akurat w momencie, gdy drzwi do mieszkania Mendozy otworzyły się, a doktor wybiegł na zewnątrz.
  
  
  "Panienko. Zapomniałaś Madre Dios !"
  
  
  Jej, skoczył do przodu. Oszołomiony moim nagłym atakiem, stał nieruchomo. Mamy do czynienia jeszcze z innym i włamali się do ego biura. Mendoza wrzasnął, jak prosię. Jej uderzył jego ego lewą ręką. Na chwilę zapomniało o swojej ranie. Wpływ brakowało siły i precyzji. Przyprawiająca mdłości ból przeszywa moje ramię. Było głupie próbować jej używać, a teraz miał ją czerpać korzyści. Brzuch Mendoza rzucił się na mnie. On przewrócił jeden wokół swoich starych krzeseł i mnie potrącił. Ją, zerwał się na nogi. Nieprzygotowani, ale mocna pięść uderzył mój wysoki. Jej chwycił качающуюся rękę. Pasek na rzut odrzucił ego przez cały pokój do stołu. Mendoza upadł obok swoim biurku w strumieniu papieru, książek i odłamkami drewna. Stary rewolwer wypadł wokół pocztowej krzesła i leżał otwarty na ego noga. Ego ręka метнулась do niego. Wstał z trudem. Długi mózgu został skierowany szczere mi do pępka.
  
  
  - Broń nie jest naładowana? — nagle czule zapytał ją. Mendoza mam cię na tę wędkę. Spojrzał na swoją broń. Jednym skokiem jej, był obok niego. Jej chwycił ego prawą rękę i skręcone ją na bok. Kilka centymetrów od moich noga, gogle znalazła się w podłogę. Dwa razy mój pięść znikał, tym razem w prawo, w ego brzucha. Cios w jabłko adama odrzucił ego głowę do tyłu. Upadł na kolana i upadł na ziemię.
  
  
  Jej, wybiegł przez gabinet i zatrzasnął za sobą drzwi. Kobieta wciąż była na tym samym miejscu, gdzie ją upuścił. Jej zawlókł ją do pustego pokoju i zamknął drzwi. Jestem na kolanach, jej zaczął ją przeszukiwać. Torby u nach ze sobą nie było, ale w ciepłej kurtce było wiele kieszeni wewnętrznych. Była podobna do sklepowego złodzieja. Znalazłem bardzo mało. Никарагуанское dowód osobisty, w którym wskazano, że żyły w Managua, że w danych w innych okolicznościach będzie fałszywy. Jej również zebrał zmiętą paczkę papierosów, grzebień, tusz do rzęs, pilnik do paznokci, szminkę, nieco pomarszczone mandarynki, około dwudziestu pięciu dolarów lokalnymi pieniędzmi i 9-mm PW - Makarow. Makarow jest bardzo podobny do stylu, lindner jest PP, który był dla niego wzorem. To ogromny pistolet automatyczny, zbyt ciężki dla kobiety. Po jej rzeczy do jej mógł zrozumieć, kim ona jest, ale jeszcze nie mógł zrozumieć, kim ona jest.
  
  
  Jęknęła. Ona delikatnie pokręciła głową. Przyszła do siebie. Jej sel i stahl czekać. Jej rzeczy zostały zwalone obok mnie. Kiedy się obudzi, nie chciałem być zbyt blisko niej. Mogła spróbować coś zrobić.
  
  
  Przewrócił się na ciemnym brudnej podłodze i szturchał nogi w grubą складчатую spódnicę. Spodnie były by cieplej. Ale никарагуанские kobiety ih nie są, i, oczywiście, musiała pozostać w lokalnej mody. Powoli usiadła. Przyciskała dłoń do czoła, jakby nie było silnego kaca. Duży kapelusz zsunął z jej głowy. Jasnobrązowe włosy falami spływały hej, na ramiona. Jej сутулая postać wyróżniała się na tle słabego światła, льющегося wokół pył okna. Odwróciła do mnie głowę i opuściła rękę. Słaby święty, pan oświetlał jej twarz.
  
  
  To było widowisko, które zapamiętałam. Była cholernie kobieca. Od jej pełnych, smukłych piersi pod обтягивающим wełniany sweter do nogi, w полуботфортах. Jej twarz miała kształt serca i obiecał tym samym czułość i namiętność, że i ciało. I, oczywiście, w nen była zimna, śmiertelna twardość, którą posiada każdy agent. To jest po prostu nieuniknione w naszym zawodzie. Ale oglądałem dalej. I to, co zobaczyłem, było parę bardzo dużych, bardzo przerażonych niebieskich oczu.
  
  
  Jej dowiedzieć się ta osoba. Jej, widziałem jej zdjęcie w karcianych w pudełkach sztabu-ACH mieszkaniu. Była w jednym z del nowych ludzi i operacjami противоборствующей drużyny, które ją przejrzałem. Zajęło mi trochę czasu, aby dokładnie komu-ee lokalizacji. Do czasu, gdy odzyskał swój zwykły spokój, jej znał. Tamara Kirowa , pojemność baza w Meksyku, jeden wokół najbardziej obiecujących młodych członków Komitetu Bezpieczeństwa Państwowego, bardziej znany jako Rosyjskie Tajne Służby.
  
  
  Lub po prostu KGB.
  
  
  
  
  Rozdział 6
  
  
  
  
  Zamrugała kilka razy, a następnie zatrzymała oddech, jakby bała się. — Witam, Tamara — powiedziałem.
  
  
  "Nie nazywam się Tamara — powiedziała płynnie po hiszpańsku. "Jej Rosita, miła dziewczyna, która zajmuje się..." nie dokończył i westchnęła.
  
  
  Ona roześmiał się i spojrzała na mnie. — Nie uśmiechaj się tak pewny siebie, — odcięła ona teraz po angielsku. — Ja też cię poznam, Nick Carter. Jeśli chcesz mnie zabić, zrób to szybko.
  
  
  — Gdyby jej się w hotelu, żebyś umarła, już byś nie żyje — powiedziałem jak można spokojnie i ласковее. — Chcę wiedzieć, dlaczego KGB ma do czynienia z pułkownikiem Земблой, Tamara. Teraz, kiedy się poznaliśmy, to już nie może być takie trudne, prawda?
  
  
  — Nic — прошипела ona. — Nic ode mnie nie dowiesz.
  
  
  Jej traktowali swoje ręce, aby upewnić się, że wszystko jest na odwrót. Więc ją od razu zapytał, co hotel wiedzieć,
  
  
  — Istnieją sposoby, Tamara — powiedział cicho ja. Roześmiała się, ale to był cienki i drżący śmiech. Hej, nie udało się ukryć swój strach. Nie był mięczakiem dr Мендосой, którego łatwo było oszukać. Ona jemiołą do czynienia z doświadczonym agentem ACH, i to był powód do strachu. Ale starała się pozostać oziębłego.
  
  
  "Wiemy swoje maniery, Carter," zaśmiała się pogardliwie ona. — W swoim sztabie można zmusić do mnie. Z nowoczesnymi metodami i lekami wszystko w pewnym momencie zaczynają mówić. Ale my siedzimy tutaj, w pustym pokoju, sami. Można bić i torturować mnie, dopóki nie krzyczeć, niż boli. Jej mocniej, niż myślisz. Lekko pochyliła się do przodu, jej oczy zwęziły się. "I jeśli spróbujesz, jeśli wyciągniesz do mnie rękę, jej krzyczeć".
  
  
  "Wtedy będzie to krótki krzyk w historii".
  
  
  'Być może. Może być najlepszym rozwiązaniem. Jeśli mogę powstrzymać mojej śmierci, to będzie moje zwycięstwo.
  
  
  'Zwycięstwo?'
  
  
  — Poza tym, ty nie wygrasz, Carter. Nie można pokonać.
  
  
  Jej już nic nie rozumiał. 'Pokonać? Co wygrać? W furii wskazała na padający śnieg. "Możemy być zbyt późno, aby udaremnić plan tego twojego imperialistycznej giermka; Jego przyznam, że...'
  
  
  — Cesarska faworyt?
  
  
  "...ale dodamy do tego wątku. Obiecuję. Kochający wolność socjalizm..."
  
  
  — Hej, zaczekaj! Jej przerwał jej. — Jak myślisz, pułkownik Зембла — jeden wokół nas? Co to amerykański spisek?
  
  
  — To oczywiste — pogardliwie powiedziała Tamara. "To amerykanin czy nie?"
  
  
  "O ile mi wiadomo, on pracował w naszym kraju. Ale to nie znaczy, że mamy z tym coś wspólnego. Jak możemy nauczyć się wokół tego korzyść? Wyjaśnij mi to.
  
  
  — Myślisz, że zwariowałam, Carter? Kiedy usłyszeliśmy o ego działaniach w Meksyku i zobaczył, co zrobił z Meksyku, od razu zrozumiał, o co chodzi. Dajesz emu broń, sprzęt i pieniądze. Zaszczycasz mu było tym, że uważa się prawdziwym rewolucjonistą, a za kilka dni zadeklarować Земблу wrogiem i zagrożeniem. Przez swoich marionetek w Organizacji państw amerykańskich, które wymagają działań. I głos tu sprawa staje się twoim dyplomacja канонерок. Armii, oczywiście, interweniuje, jak w 1965 roku w republice Dominikańskiej. Twoje plany rozbudowy tak głupie przejrzyste! Ale oni nie udać!"
  
  
  "Cholera, jesteś szalona, Tamara!" — odciął ja. Jej zaczął się złościć. W konwencjonalnych w innych okolicznościach by się przestraszył. Teraz jej zmęczony, głodny i był zdenerwowany. Moje zadanie poszło nie tak, i na moim ramieniu była dziura od kuli. Na dodatek mam teraz studiowali банальностями, hasłami i бабьими rowery. To było więcej, niż mógł znieść. Jedynym usprawiedliwieniem było to, że ona sama w to wierzyła. Ona oczywiście była przeciwko Земблы. Ale nie jest to konieczne odnosiło się do całej organizacji i KGB. Części nie mówią na jego lewej ręce, co czyni prawica.
  
  
  — Oba swoje twierdzenia jednocześnie nie pracują, — рыкнул ja. "Nie możesz nazywać ŻAR amerykańską organizację, i na jednym oddechu oskarżać nas, próbując zabić niektórych jej członków. Dlaczego? Już w jednej łodzi? Zastanawiam się, czy kiedykolwiek słuchasz to, co mówisz? O wiele bardziej prawdopodobne, że dla Земблой warto twojej strony, gotowa wyjść zza kulis i oczyścić ego w przypadku sukcesu, co, nawiasem mówiąc, się nie stanie.
  
  
  'My? Ty wojowniczy lokaj imperializmu, dlaczego nasza elitarna grupa komandosów już ma zamiar wysadzić ego świątynia majów i zniszczyć ego meteorologicznych instalację? Ego środki bezpieczeństwa zostały дилетантскими. Dowiedzieliśmy się już ego wydzielanie. Gdyby nasz człowiek w świątyni mógł skontaktować się z nami wcześniej, ten śnieg nawet nie...
  
  
  Zamknęła usta ręką, z szeroko otwartymi oczami. Potem chwili milczenia opuściła rękę. Ona potarła podbródek i powiedziała cichym lodowatym głosem: — Dobra sztuczka, panie Carter, ale niewiele, że ze mnie wyciągnął, ci nie pomoże.
  
  
  Jej, wyjrzał na zewnątrz. — Nie — przyznał się ja, — ja też tak nie uważam, Tamara. I myślę, że wy, ludzie dowiedzieli się, że sztabu Земблы już leży w gruzach, a on sam odszedł bóg wie gdzie. Przynajmniej, jeśli oni nadal będą mogli znaleźć drogę w tej beczce.
  
  
  — I ty tak mówisz.
  
  
  — Krawiec weź jej to mówię! Jej rzucił. Ponownie poczuł ciepło. Jej wskazał na swoje ramię. 'Jak myślisz, jak mam to? Jeśli tylko pozwoliły przedostać się w twój głupi mózg.
  
  
  'Jej ci nie wierzę. Cały ten śnieg...
  
  
  — To, moja droga, bo ego środki bezpieczeństwa były lepsze, niż ty, czy ktoś inny nie podejrzewali. On celowo robi to, aby dać swoim ludziom o czym porozmawiać i uzyskać pomoc. Jest miłośnikiem rewolucyjnych gier, więc myślę, że zrobił trochę więcej, niż trzeba. My tutaj nie bez powodu. Ale czego on nie powiedział, to to, że kanałów do sterowania pogodą stało się jeszcze bardziej. Trzy, jeśli być dokładnym, w trzech innych krajach europy Środkowej Ameryki!
  
  
  — C-co ? - Tamara задыхалась.
  
  
  — Tak, i co gorsza, są one działają niezależnie od głównego nadajnika. To, jak nogi krzesła. Jest on różnicą, że to krzesło nie spada, dopóki nie zostaną zniszczone wszystkie nóżki. Jej nic nie mówię, Tamara. Jej tam był. Jej zniszczył główny nadajnik, zanim zdał sobie sprawę, że jest potrzebny do podłączenia kopii nadajników.
  
  
  — Ale... jeśli to, co mówisz, jest prawdą, to...
  
  
  "Wtedy każdy kanał musi być otwarty oddzielnie. Tak. Ponadto, jak ją rozumiem, pole siłowe nie tylko nie ulega zniszczeniu, podczas gdy wszystkie te nadajniki zostaną wyłączone, ale i będzie stawać się coraz bardziej zniszczone. To sprawi, że pogodę jeszcze bardziej nieobliczalny. Ego nie będzie już można kontrolować".
  
  
  'Nie! Nie, nie mogę ci uwierzyć. Znowu próbujesz wciągnąć mnie w pułapkę swojej kłamstwem i oszustwem, Carter.
  
  
  To zdecydowanie potrząsnęła głową. Ale w jej oczach widział, że wygrywam. — Tamara, byłoby lepiej, by nie skłamał, — powoli i spokojnie powiedział jej. — Ale ja nie mam powodów. To nie przyniesie mi żadnych korzyści. To prawda, od A do z".
  
  
  "To jest tak niesamowite. To wygląda na szalony koszmar...'
  
  
  Odwróciła się i znowu spojrzała w okno. Jej milczenie było tylko częściowo wynikiem jej niepewności i niezdecydowania. Ona nie bała się mnie, jak wcześniej. Przynajmniej ona nie była głupia, inaczej nie pracował w KGB. Być może była po prostu trochę naiwna i niedoświadczona. Prawie słyszał jej myśli, dopóki ona uważała alternatywy. Jej, miałem nadzieję, że ona również rozważa, jak ona będzie mnie wykorzystać. Na samym delle, ja na to liczył, bo było oczywiste, że będę musiał jej używać.
  
  
  — Nick — powiedziała w końcu. Spojrzała na mnie. W jej głosie była bezprecedensowa ciepło, i nazwała tylko moje nazwisko. — Nick, te inne kanały. Wiesz, gdzie oni są?
  
  
  "Może być, a może nie".
  
  
  "Oboje co wiemy. Teraz, jeśli zrobimy to razem. Możemy pracować razem.
  
  
  — Chcesz powiedzieć, że wierzysz, że ACH nie współpracuje z Земблой?
  
  
  Ona skinęła głową. — I musisz mi uwierzyć, Nick.
  
  
  'Dlaczego miałbym ci wierzyć? Rosja może wiele wygrać, jeśli wygra Зембла".
  
  
  'Nie, nic! Jeśli Зембле uda się połączyć ten obszar, będzie nam trudniej, i dla sukcesu naszej rewolucji potrzeba znacznie więcej czasu. Ale jest jeszcze coś, Nick. Grasz w szachy?
  
  
  "Grałem w nich wcześniej".
  
  
  "Dla nas, rosjan, to pasja, jak wiesz. I dlaczego? Bo ona sprawia, że liczba sprytnych, inteligentnych i znajduje się słońce przeciwnika inny w stosunku do drugiej z nieskończoną ilością możliwości gier. Tak i nasza polityka. Lubimy wiedzieć, jakie są warianty i czy możemy sobie z nimi radzić. Pułkownik Зембла zupełnie inny. On jest dziki człowiek. Powinien być zlikwidowany. W przeciwnym razie może zagrozić nie tylko Amerykę Środkową, ale i pełna równowaga sił w świecie".
  
  
  "Jesteśmy pionkami w gra, prawda?"
  
  
  — Nie pionki, Nick, a connie. Ona uśmiechnęła się krótko, usta lekko drgnęły. "Konie mogą skakać w bok i przez innych. Nie pionki. Są zmuszeni robić krótkie, bezsensowne shaggy w jednym kierunku".
  
  
  To propozycja wskoczyć w swoją stronę, Tamara? Jej krótko, ale nagle roześmiał się. Taki skok byłby samobójstwem. Twój KGB wyznaczył za głowę wysoką cenę.
  
  
  'Jej to wiem. Ale wiem też, co było wcześniej. To może się zdarzyć ponownie, — wydech ona — i znowu się stanie, jeśli nie będziesz zbyt głupi. Spójrz na siebie! Masz mój pistolet i stary rewolwer dr Mendozy, a reszta? Tylko mokrą spodnie! Masz zamiar pokonać pułkownika Земблу z tego? Nie mówię, że będziemy przyjaciółmi. Ale mamy wspólny cel. Głos czemu możemy pracować razem! Musimy działać razem!
  
  
  Oczy Tamary jasno świeciły w ciemności tego pustego pomieszczenia. Jej myślałem, że robi sobie ze mnie według własnego uznania. Też było mi wszystko jedno. Potrzebna mi była pomoc KGB, pomoc w organizacji, z wyposażeniem i zaopatrzeniem. Jej wpatrywał się w nie, jakby rozważając jej komentarze. Odwróciła się z poważnym i uczciwym spojrzeniem. Zagrała swoją rolę dobrze, nawet bardzo dobrze, ale była zbyt naiwna, jak to bywa z kobietami naszego zawodu. Ona broniła swojego stanowiska swoimi czarnymi granitowe oczami. To przypomniało mi o pięknej венериной мухоловке, mięsożernej roślinie, która musi być tak słodko pachnie dla owadów, którymi się żywi.
  
  
  — Cóż... — niepewnie powiedział, — co proponujesz?
  
  
  'Chodź ze mną.'
  
  
  — W domu Miguela za rogiem?
  
  
  'Tak.'
  
  
  — Ile jeszcze oprócz was dwóch?
  
  
  Ona облизала wargi, zastanawiając się, czy warto hej kłamać. "Tylko jeden, niejaki Diego Ordaz ".
  
  
  To może być prawda. To było mało prawdopodobne, ale to nie miało znaczenia. — Ma pan tam transceiver?
  
  
  "Krótkie fale, wszystkie zakresy", — szybko odparła, widząc moją zgodę. — Znajdziemy ci ubrania i coś do jedzenia.
  
  
  Jej, westchnął, jak gdyby niechętnie ustępując nieuniknione. Jej wstał i ukradł z siebie mokre, lepkie spodnie. 'Ok.'
  
  
  — To mądra decyzja, Nick, — uroczyście powiedziała. — Mogę ją dostać swoje rzeczy z powrotem teraz?
  
  
  "Tak" — odpowiedziałam mu, przeciągając się za migdałowym ciasteczkami i dalej пилочкой do paznokci. "Tylko nie to".
  
  
  Wydawała się urażona, gdy набивала kieszenie. "Nick, jej myślałem, że teraz mamy zaufanie do siebie nawzajem".
  
  
  Miał ją uśmiech. — Dla estestvenno. Ale tak ci ją bardziej ufam. Jej, otworzył drzwi i wyszliśmy na korytarz. — Przy okazji, Dr Mendoza powiedział, że nie, że zapomniałam. Co to było?'
  
  
  Ona wyciągnęła usta, jak niegrzeczna dziewczynka. "Zapomniałem zapłacić emu wszystko, co hotel. Jego надула ego, jak mówisz, w Ameryce.
  
  
  Jej przestawał się uśmiechać; to było na tyle nieznacznie, aby mogło być prawdziwe. Wewnętrznie ją powinien był się śmiać, a nad czym jeszcze. Do tej pory fretki Tamara starannie unikała mówienia o torbie, wciąż byłej obok mnie. Ona nawet nie spojrzała na to. Najwyraźniej poczuła, że to ważne. To było pierwsze, co zrobiła, gdyby dał hej szansę.
  
  
  Wychodząc na Calle Montenegro, przeszliśmy do następnego skrzyżowania, kilka kroków od domu. W budynkach po obu stronach ulicy było cicho i ciemno. Tamara była blada, kiedy padający śnieg spadł na jej włosy, i запорошил płaszcz .
  
  
  — Nick — powiedziała, kiedy skręciliśmy na Calle Ноэво , — pułkownika Земблу trzeba zatrzymać za wszelką cenę! Moje oczy były przyklejone do trzeciego domu po prawej stronie budynku, w którym, zdaniem Mendozy, gilles ego brat. Okna z zamkniętymi okiennicami wydawały się ciemne i mieszkańców pustyni. — Nie Земблу, Tamara. Stracił kontrolę nad swoją pracą".
  
  
  "Kanały w każdym razie należą do emu. Jej to i jemiołą na myśli". Jej głos był ostry: "to byłoby straszne, gdybyśmy nie powiodło się".
  
  
  "Rośliny, drzewa, owady, zwierzęta — cała ekologia na powierzchni tysięcy kilometrów kwadratowych będzie zniszczona".
  
  
  — I ludzie! - Zadrżała i na chwilę postała w drzwiach domu, skrobanie śnieg ze swoich butów. — Ih muszę ostrzec, Nick. Byłoby niesprawiedliwe powiedzieć im o tym.
  
  
  — Oni cię nie powierzyć, — odpowiedziałem. "Myślę, że oni już nie wierzą własnym oczom. Oni nie zrozumieją, że ih czeka".
  
  
  'To nie fair!' — potwierdził to impulsywnie. "Tysiące ludzi umierają z głodu i zimna!"
  
  
  Jej chwycił ją za rękę, jakby hotel spędzić na korytarzu. Jej trzymał ją własny pistolet automatyczny skierowanym na nie. — Dobrze powiedziane — powiedziałem. "To na pewno część dramaturgii, której uczą w KGB. Ty też możesz płakać na zawołanie?
  
  
  "Jak ona mówić takie rzeczy!" — westchnęła ona ze szczerym oburzeniem. To było prawie tak, jakby łzy kręciły się w jej oczy. "Jesteśmy po przeciwnych stronach, to prawda. Ale ludzie, którzy będą cierpieć i umierać sowa pułkownika Земблы, nie na jednej stronie. Starają się żyć jak mogą! Nick, jesteś tak uparty, że stracił poczucie człowieczeństwa?
  
  
  — Ja jakoś uwolnił więźnia swojego prospektem obozu "Dziesiątce" pod Потьмой . Bardzo dobrze znam swoją radziecką miłości".
  
  
  Była spięta i zacisnęła usta. Byliśmy już blisko pierwszego dnia po prawej stronie. Jak bym hej, chcieliśmy odpowiedzieć na moje drwiny, ona milczała, bojąc się zawieść swoją zasadzkę. Nie zważając na chłód, w powietrzu unosił się niejasne zapach niebezpieczeństwa i śmierci, który jej prawie nie czułem.
  
  
  — Jesteśmy tutaj — powiedziała. 'Przejścia do środka.'
  
  
  'Potem ciebie. Jej zostaję za tobą. Pierwszym, który próbował mnie zaatakować, dostanie kulkę w plecy".
  
  
  "Nick, jej, przysięgam..."
  
  
  — Ty pierwsza, Tamara. Jej mocniej ścisnął jej rękę. Mój kciuk wywierał nacisk na nerw, aż ona bezradnie nie jęczała. "Zobaczmy, jaką imprezę ty zorganizowała dla mnie".
  
  
  Ee ręka na klamce zadrżała. "Nick, to nie sposób pracować razem. Proszę, zabierz ten rewolwer...
  
  
  "Naprzód."
  
  
  Weszliśmy. To, co zobaczyliśmy, nikt z nas się nie spodziewał. To była masakra. Jeden mężczyzna upadł na ziemi. Inny słabo siedział w fotelu, spokojnie z rękami złożonymi na kolanach. U obu były odcięto gardła od ucha do ucha. Ciemna jest zamarznięta krew dała edukacja na podłodze dużą kałużę. Ona leciała na piersi siedzącego mężczyzny i kapała z krzesła. Ściany były spryskane krwią, początkowo брызнувшей na tętnicy szyjnej.
  
  
  'Mamusiu moja kochana ,' - Tamara skłonił głowę, i wymiotowała.
  
  
  Gdyby mój żołądek nie był taki pusty, mnie też by się niedobrze. Teraz mój żołądek skurczył się w gardle, ale udało mi się poradzić sobie ze sobą. Jej studiował resztę pokoju. Wszystko było postawione na głowie z noga na głowę. Skrzynie zostały zniszczone, pokrowce na fotelach zerwane, a nowoczesny tranzystorowe radio, na który liczył, okazał się bezużyteczny. Jej, odwrócił się do Tamarze. Ona wybuchła suche szlochając. Jej uderzył ją dłonią po policzku, nie mocno, ale wrażliwa.
  
  
  — Przestań — powiedziałem. "Idziemy dalej... ."
  
  
  — O... o mój Boże. Jej oczy znowu zniknęła drętwota, ale ona siedziała na nogach, drżąc jak kotek.
  
  
  "Twoi ludzie?"
  
  
  — Tak, tak . Miguel i... i Diego w fotelu. Jak ...?'
  
  
  "Pewnie, ih zaskoczył. Ih trzymali na muszce i zabił nożem, aby było możliwie jak najmniej hałasu".
  
  
  Jej oddech. Mój głos był ponury: "Wygląda na to, że dr Mendozy nadal nie ma matki".
  
  
  'Jak?'
  
  
  "To musi być on był bardzo zajęty potem, jak wyszedłem od niego" — wyjaśniłem. — Dzwonił do ciebie o mnie. I trzymam pieniądze, że wtedy też powiedział o was ludzie Земблы w Принцапольце.
  
  
  "Dla estestvenno! Zdradził nas obu! Jej twarz była wykrzywiona gniewem i nienawiścią. "Musimy wrócić i radzić sobie z nim".
  
  
  — Dobry pomysł, ale zostawmy to na potem. Musimy wydostać się stąd".
  
  
  "Mam nadzieję, mordercy wrócą i znajdą nas tutaj".
  
  
  "Zachowaj swoją zemstę dla najlepszej decyzji, Tamara. Musimy zagłuszyć te kanały, i są one rozrzucone jeszcze w trzech krajów. Tutaj, w Принцапольце, nic więcej nie możemy zrobić.
  
  
  — Tak, tak, to rozumiem. Spojrzała na mnie nieobecnym wzrokiem. — Przepraszam , Nick. Próbowała go wciągnąć cię w pułapkę, aby wyciągnąć wokół ciebie wszystko, co wiedziałeś.
  
  
  "Nie martw się o to. Nigdy nie zdradzała mnie swoją grą. Twój oddział komandosów odszedł, a twoi towarzysze nie żyją. Wygląda na to, że teraz naprawdę musimy pracować razem, ale wtedy musimy ufać sobie. Ty chcesz to zrobić?'
  
  
  Ona skinęła głową. "Teraz zostaliśmy tylko my".
  
  
  'Głos hals.' Jej oddał hej pistolet Makarowa. Zastanawiałem się, co Hawke by powiedział na temat pracy z rosyjskim agentem. Nie miałem wyboru, ale może to spowodować niepotrzebne problemy. Musiałem jak najszybciej skontaktować się ze sztabem ACH i wyjaśnić sprawę. Ale najważniejsze jest najpierw. Poszedłem do małego pokoju, gdzie leżały dwa ciała, i zapytał: "czy szwedów, która zajmuje się odpowiedni dla mnie?"
  
  
  'Nick
  
  
  Powoli odwrócił się, udając się z siłami. Tamara machnął na mnie dużym automatycznym rewolwerem, jakby nie wiedziała, co robić. Znów skinęła głową i wsunęła pistolet na minutę. "Brązowy walizka. Należy Miguelowi, i jest mniej więcej takiego samego wzrostu jak ty. Tak, mam na myśli.
  
  
  "Duża dziewczynka" — uśmiechnął się ja, rzucając hej sklep, który wyjął z pistoletu, zanim pozdrowić. Przeszła test. Ona zarumieniła się aż do szyi, ale nic nie powiedziała.
  
  
  Miguel znalazł się poniżej mnie wzrostem i grubsze. Jednak go znalazł, że pod koszulami, gruby wełniany sweter, spodnie z wełny czesankowej i parę grubych skarpet, które siedziały nieźle. Jej włożył wszystko, aby być dobrze chronione przed zimnem, śniegiem i lodem. Najlepszym zaskoczeniem stała para skórzanych butów, które były dość duże, tak, że nie martwi, pomimo dodatkowe skarpetki.
  
  
  — Masz jeszcze jakieś nadajniki / odbiorniki radiowe, poza tym skur śmieci?
  
  
  Zapytał ją o tym Tamara, aż przebierał. — Nie, poszedł обескураживающий reumatyzmu. "To było jedyne, co nam było".
  
  
  — Głosowanie problemy — warknął ja. "Miałem nadzieję, że będziemy mogli wezwać pomoc. Kuter patrolowy czeka na mnie w morze.
  
  
  — A mamy tam rybacki trawler. Czy ktoś wokół ciebie, tu nie ma radia?
  
  
  'Jej obawiam się, że nie. W przeciwnym razie jej używał ego. Są nieliczni ludzie, co my tu mamy, wszystkie są wątpliwe, jak i lekarz Mendoza. Nie sądzę, że ma coś lepszego, niż kwarcowy nadajnik. Musimy ukraść łódź na przystani. Miejmy nadzieję, że poradzimy sobie z tym, zanim burza mamy pochowany.
  
  
  — Moglibyśmy wsiąść do samolotu, — od niechcenia powiedziała.
  
  
  Jej założył buty i затопал wokół pokoju. "Samolot? Jaki samolot?
  
  
  "Сессна 150, na której przyleciała do Mexico city z Diego. Grupa wsparcia przybyła z траулером. Podłożyła sklep w powietrze, ponownie złapała ego i zaśmiał się złośliwie. "Oczywiście, jeśli nie ufać kobietom-kierowcom..."
  
  
  — Ty dołącza ego tutaj, prawda? Jeśli podniesiesz ego w powietrze w ten sztorm, panie, nigdy więcej nie będę krytykować kobiet za kierownicą.
  
  
  Roześmiała się głęboki gardłowy dźwięk; wypasiona, z lekkim uśmiechem, między mężczyzną i kobietą, a nie między agentami. Ona znowu stała się poważna. "Samolot w sali na stałym odcinku plaży na północ od wsi. Jej dobrego przywiązała ego w przypadku, gdy nie dotrzemy do Земблы czas i pogoda się zmieni. Więc przywieźliśmy i ciepłe rzeczy. Jej-cieszę się, że podjęliśmy tę ostrożność. Ale kiedy morze karaibskie...
  
  
  Hej, nie trzeba było kończyć zdania. Jej łatwo mógł sobie wyobrazić, jak надуваемые wiatrem fale spadają na mały samolot, rozbijają podwozia i wycisnąć ego, jakby to karton. Natychmiast opuścili dom. Jej tylko zdążył chwycić kurtka futro Miguela z haka z tyłu dzień. Tamara była kobietą z szeroką duszą i szybko do wszystkiego привыкала. Mogła się zmusić, by spojrzeć na dwa trupy beznamiętnie. Więcej o tym nie mówiła. Oni byli martwi, i lepiej było ih zapomnieć. Coś musiało być zrobione, co może nas do niczego nie prowadzić, a nawet doprowadzić do jej własnej okrutnej śmierci. Później, kiedy wszystko się wyjaśni, może opłakiwać ih. Przyszła mi do głowy myśl, że gdy dojdzie do walki, ale ona nadal była moim wrogiem. Jej by nie chciał jej zabić.
  
  
  Ulica Ноэво była pusta jak nigdy. Dobrzy obywatele Принцапольцы byli zszokowani lodu burzą, w której oni nic nie rozumieli. Trzymaliśmy się blisko do rynsztoku na jednej stronie ulicy. Tamara automatycznie придвинулась do mnie, jakby szukając ochrony i pocieszeniem.
  
  
  "W mieszkaniu była eda . Coś było trzeba.'
  
  
  — Dziwne — powiedziałem. "Mam tam nagle zniknął apetyt".
  
  
  "Może być, w samolocie jest coś jeszcze".
  
  
  Skręciliśmy na Calle Montenegro, z powrotem do placu mimmo domu doktora Mendozy. Nic nie było widać. Nic minimalnie się poruszało, ale siedziała dziwna cisza. To mnie przeraziło. Jej uważnie słuchał. I znowu moje wieloletnie doświadczenie zaostrzył instynkty, подсказавшие mi, że coś jest nie tak. Łatwo ją wkładał nogi, zupełnie ostrożnie. Tamara w milczeniu szła obok mnie.
  
  
  Przeszliśmy mimmo domu Mendozy, kiedy odezwała się. Diego był dobrym chłopakiem, — w zamyśleniu powiedziała. — Miguel naprawdę był bratem do lekarza, jeśli cię to pocieszy.
  
  
  Doszliśmy do prymitywnie wózku dla osłów, która zajmuje się siedziała na дышлах szczerzy przed stajnią. jej, spojrzał na stajni. Teraz dzień były otwarte. Było zupełnie ciemno.
  
  
  Prawie ze złością jej, szepnął: "Jesteśmy w pułapce". Zanim Emma zdążyła zareagować, wokół ciemność stajni strzeliła tysiąc karabinów. Na samym delle ih było tylko około dziesięciu, ale to zbyt wiele, gdy chodzi o ciebie. Jej, czułem się jak gliniany gołąb, w którego strzelają ze wszystkich stron.
  
  
  Jej, krzyknął i pchnął Tamara łokciem. Jej strzał w reumatyzmu wokół starego rewolweru Mendozy. Zbyt pochopnie. Jej wątpił, że w kogoś trafił. W nas strzał znowu, czerwony błysk wokół stajni. Jej strzelił ponownie. Mimmo nas przyszło jeszcze więcej ołowiu. Zbliżaliśmy się do wozie, i rzucili się w tę wątpliwą barykadę.
  
  
  'Nick.' Tamara złapała mnie za rękę. "Otoczyli nas!"
  
  
  — Nie ma sensu panikować, — szepnął jej do reumatyzmu. Jej, pochylił się tak низменному, jak tylko mógł, aby zajrzeć pod wózek. — Dziesięć do jednego, to są dranie, którzy zabili spotkają swoich ludzi. Oni nie będą brać jeńców. Musimy walczyć.
  
  
  Salwa za salwą uderzył w stare drewniane kulki wozy. Kule smash grube deski i рикошетили w jeszcze śnieg. Wygląda na to, że mieli dużo amunicji. U nas było nie więcej, niż było w naszych револьверах. Nie trzeba było wskazywać Tamara na nasz dylemat. Ona strzelała tylko sporadycznie, tylko wtedy, gdy mogła celować na wybuch ognia. Jeden z nast strzałów trafił. Nagły krzyk i brzęk spadającego pistoletu. Ciemnoskóry mężczyzna w chłopskiej odzieży wyszedł, пританцовывая, jak robi piruet, z rękami splecionymi na zakrwawioną twarz. Tamara nie zaczęła tracić na to jeszcze jedną kulę. Mężczyzna krzyknął. Następnie jeden z ego przyjaciół w stajni zastrzelił go. Spadł głową w śnieg.
  
  
  — U nas prawie zabrakło amunicji, — wydech Tamara.
  
  
  Broni egzekucję nadal strzelać. Klątwa! Gdyby tylko był sposób, aby wysadzić no, i to wszystko! To dało mi pomysł. "Szybciej — rozkazał ja, — określić mi się wyciągnąć ten drewniany kołek, wokół piasty i zdjąć koło!" Kolbą pistoletu Mendozy jej dobył się wokół osi domowe klin. Razem możemy открутили drewniane koło. Ja ze skrzypieniem się oberwało. Fura spadła na jedną oś, a druga strona podniosła się. Tak u nas był lepszy zasięg.
  
  
  "Daj mi jeden wokół twoich mandarynek".
  
  
  Tamara spojrzała na mnie. "Mandarynki? Ja... ja nie rozumiem, co masz na myśli.
  
  
  Ołów latał wokół nas tak, jakbyśmy byli w осином gnieździe. Czasu na wyjaśnienia nie było. "Cholera!" - ostro powiedział. — Są mandarynki, które niesiesz, wydają się prawdziwe, ale nie mniej niż ciebie wiem, że to zakamuflowany granaty. Anglicy również używane ih w wojnie przeciwko hitlerowi. I wydaje mi się, że twoje papierosy na samym delle zapalające bomby. krawiec cholery w OH my też znamy takie sztuczki. Dziś lub jutro jej powiem, co o sztucznych psach z lateksu, których wpuszczamy po kanałach, aby demolkę. No dalej!'
  
  
  Sięgnęła w jeden wokół kieszeni płaszcza i wyciągnęła mi doskonale zamaskowaną materiały wybuchowe.
  
  
  "Łodyga — to zapłon", — powiedziała ona. "Im krótszy jest to ego uszkodzi, tym szybciej nastąpi wybuch".
  
  
  Jej wsadził fałszywy mandarynki w otwór do osi w kole. "A teraz niech выгоним tych szczurów wokół gniazda!" Go przestawić koło w kierunku wozu.
  
  
  "Daj mi przykrywka".
  
  
  "Mam tylko trzy strzały".
  
  
  "Oni nie będą się oprzeć, kiedy to nastąpi" — zapowiedział ja. Tamara zaczęła strzelać. Jej wstał i pchnął koło. On potoczyło się po ulicy przez śnieg, перепрыгнуло przez rowek na drugiej stronie ulicy i, zataczając się, potoczyło się otwarcie do ciemnej stajni. Na chwilę zapanowała martwa cisza. Dziewięć pozostałych snajperów, najwyraźniej zastanawiał się, co się dzieje. Jeśli dopisze nam szczęście, są one teraz znajdować się będą wokół koła.
  
  
  Następnie granat eksplodował. Od wewnątrz stajni rozległ się ogłuszający grzmot. Drzwi zagrała z zawiasów i popłynęła przez ulicę. Niebo задрожало jasne kolory, za którymi poszła oślepiające biel. Języki ognia wybuchł wokół rozbitego otworu drzwiowego. Przez kilka sekund w parze przekształciła się w płonące piekło.
  
  
  Ze względu na wózki jej, szepnął: — To nie był zwykły granat. Jednocześnie był to granat!"
  
  
  Ona filozoficznie wzruszyła ramionami. "Najważniejsze, żebyś wykonywał swoją pracę, nie umiera sam, jak bohater".
  
  
  Razem pobiegliśmy na ulicy przez ruiny stajni. Pewnego dnia Tamara omal nie potknęła się na zamarzniętym śniegu. Ona podnosił się i zarumieniła się od zakłóceń. Poza tym, nie chciała ode mnie. Doszliśmy do rogu Calle Montenegro i przekroczył białą równinę placów.
  
  
  Teraz przyszła kolej na Tamary iść do przodu. Wiedziała, gdzie w sali "Сессна-150", a jej nie ma. Jej modlił się, abyśmy dotarli do samolotu bez dalszych trudności.
  
  
  
  
  Rozdział 7
  
  
  
  
  Zaskakujące, ale dalej trudności nie było. Przynajmniej nie dla nich, że chodzą na dwóch nogach. Pogoda wydawało się, wylądował nawet fanatyków Земблы w domu poprosiłem o azyl i ciepła.
  
  
  Pada śnieg silniejszy. Silne podmuchy wiatru prawie nie zestrzelili nas z noga. Lodowate powietrze ścisnął moje płuca i powoduje ból oczu. Moje palce były jak kostki lodu. Jej był bez rękawic. Morze karaibskie вздымалось i бурлило: biała piana na czarnej & nb. Burza szła z zachodu, przez niziny. W rezultacie niska linia brzegowa nie znalazła się pod wodą. Następnie ponad godzinnym ciężkich przejść po plaży Mosquito-Costa-dotarliśmy do samolotu, odrętwiali z zimna.
  
  
  Tamara zapięta na lewym fotelu.
  
  
  Włączyć ogrzewanie — powiedziałem, szczękając zębami. Uruchomił silnik, szybko przeprowadziła kontrole i zwiększyła prędkość, aby sprawdzić silnik. "To pierwszy raz, kiedy musiałem włączać антиобледенители do startu", — powiedziała ona. Ona uważnie patrzyła na pokryte śniegiem plaża. 'Czekaj. Mogliśmy wytrzymać wiele uderzeń wiatru.
  
  
  Puściła zastraszanie i powoli otworzyła gazu do przodu. "Сессна" drżała i trzęsła się pod naporem wiatru, pianki, i śniegu. Jesteśmy рулили w szerokim paśmie wulkanicznych skał i kamieni, czasami буксуя na льдинках. Głowę samolotu w żadnym wypadku nie można było skierować na wiatr. Wiał ze wszystkich stron. Olga надавила na gaz do oporu. Kilka uderzeń, pomyślałem ją do siebie, wszystko w porządku! U mnie była licencja CLV - Kategorii transport Lotniczy. To utrzymujące się mi one same prawa, co zwykła licencja komercyjna. Tylko wymagania były wyższe. Od kierowcy wymaga wysokich umiejętności latania i świetne przygotowanie fizyczne. W zasadzie to jest u komercyjnych i profesjonalnych pilotów. Jej wiedzę o ewolucji samolotów z nimi fretki, jak Ikar po raz pierwszy pokrył się z wosku i piór. Ale teraz, kiedy chcieliśmy rzucić wyzwanie tej воющей burzy, mając nie więcej niż pudełko zapałek przy rozpiętości skrzydeł około 12 m, jej, pomyślał, jak będziemy mogli wystartować.
  
  
  Jesteśmy powiewały na brzegu, dopóki nie dotarli do pasa prędkości. Dla Cessna 150 to około 90 kilometrów na godzinę. Jesteśmy uciekły na wolność i poderwali w powietrze. To była straszna sensacja. Też ją widziałem, że Tamara nie jest zadowolona ze swojego startu. Zagryzając dolną wargę, ona zwróciła się z румпелем i pedałów, jak organista grający "Wyjście gladiatora" w stylu boogie-woogie. Tamara stopniowo wznosiła się na samolocie, na wysokości 2000 stóp. Na tej wysokości, ona nadal latać. Ona spokojnie pociągnęła gaz, aż obrotomierz nie pokazał 2300 obrotów na minutę.
  
  
  — Jesteś urodzonym pilotem, — powiedział jej cześć.
  
  
  "Tam, skąd pochodzę, taka pogoda każdego roku w ciągu szóstego miesięcy" — odpowiedziała. 'Dokąd polecimy tam?'
  
  
  — Wiesz, że to pierwszy raz, kiedy mam czas się tym martwić? Otworzył torbę i zaczął przeglądać paszporty i dokumenty. Tymczasem jej wyjaśnił hej, jak jej ih nabył i do kogo one należą. Właścicielem torby była pani Ana Мохада, wdowa, żyjąca w kilku Vacaciones w Пунтаренасе, kostaryce. W wolnym tłumaczeniu to żyły w pensjonacie i pracowała tam sprzątaczką. Przynajmniej, jeśli możemy sprawdzić jego dokumenty. Jej zastanawiał się, na ile były prawdziwe, gdy ją testowałem następujący zestaw dokumentów.
  
  
  Nazwa tej łysej głowy było Тоничи Aleksander. Uważano, że był robotnikiem w Поленсии, Honduras. Inny mężczyzna, Ramon Батук, mieszkał na wyspie Isla de Сангре, Panama. Był znany jako handlarz koronkami. Isla de Сангре - "Krwawy wyspa". Tamara skrzywiła, kiedy ją przeczytałem hej lista. "Wydaje mi się, że to nie jest odpowiednie miejsce dla sprzedającego koronek".
  
  
  "Cóż, kiedy masz setki małych wysp, takich jak Panama, można czasem dostać szalone nazwy". Jej, jeszcze raz wszystko sprawdziłem, składanie papieru z powrotem do torby. Nam nakładały. "W Honduras, — pomyślałem.
  
  
  Ona pochylił samolot na zachód-północny-zachód. Lecieliśmy z powrotem w głąb kraju w Nikaragui. Jeszcze sto pięćdziesiąt kilometrów, i byliśmy nad Hondurasie. Widoczność była zerowa. Na zewnątrz była pełna wir, splątane białej kaszy. Tamara spojrzała na wszystkie urządzenia, kompas magnetyczny i wykorzystała swoją praktyczną intuicji. Jakiś czas praca była bardzo intensywna. W stosunkowo spokojny czas Olga pytająco zwróciła się do mnie.
  
  
  — Поленсия, Honduras? Skąd ten facet Aleksander ?
  
  
  'Pochodzi stamtąd. Tak. Wiesz, gdzie to jest?'
  
  
  "Nigdy o tym nie słyszałam. Jedyne miejsce, które wydaje mi się znajome, to Puntarenas. Wygląda na to, że to dobrze zapowiadający się ośrodek turystyczny w zatoce Никойя ".
  
  
  "To dobrze komponuje się z taką nazwą, jak Hotel Vacaciones. Powinny one być nieco bardziej oryginalne. Oni mogą się wiele nauczyć od Panamy z jej pięknymi nazwami wysp".
  
  
  — W torbie obok ciebie leżą karty, Nick. Zobacz, czy uda ci się znaleźć mapę Hondurasu. Wtedy ją mogę się zorientować.
  
  
  We wskazanym przez nią miejscu leżały karty. Na samym delle całe stosy kart. Więcej, niż jej kiedykolwiek widziałem, na prywatnych samolotach, z jakimi miałem do czynienia. WLK's World Aviation Maps - dla każdej części Środkowej i Południowej Ameryki, szczegółowe mapy, pochodzące z prywatnych agencji, i dobrze zbadanych Kieszonkowy pilot FAA dla Stanów Zjednoczonych.
  
  
  Znalazłem mapę, którą chciał. — A głos i Поленсия. Sądząc po wielkości, to wieś składająca się wokół dwóch osób i kurczaka. Leży między stolicą Тегусигальпой i трехтысячником El - Пикачо . Hmm, jak dobrze jesteś приземляешься na козлиных szlakach?
  
  
  — Wylądujemy w Tegucigalpa, jeśli nie masz nic przeciwko. Myślę, że jest to jedyny port lotniczy Hondurasu. W każdym razie on będzie liże wszystkim do Поленсии.
  
  
  Dał hej współrzędne i umieścić kartę z powrotem. Włączyła radio, mając nadzieję złapać latarnia morska. Dynamiczna tylko wydawała jakiś statyczny trzaski. Nic sensowne dla tego nie było. Strzałka радиокомпаса powoli odwróciła. Nie wydało mi się sensowne, że wszystkie stacje zostały odłączone od eteru. Oni po prostu nie było słychać, i przyczyna mogła być tylko jedna. Transakcji przeszkadzało zmiany pogody pułkownika Земблы. Tylko niekorzystne warunki mogą spowodować odmowę takiej skali. Zastanawiając się nad tym, jej też sobie sprawę, że jesteśmy w Принцапольце nigdy nie mogli wezwać pomoc przez radio. Naprawdę byliśmy zupełnie sami. Więcej, niż jej się początkowo obawiał się. Jej to powiedział Tamara. — odparła ponurym spojrzeniem. Jej usta były blade.
  
  
  — Ironia losu — powiedziałem — w tym, że Зембла hotel przedstawić swoje wymagania do całego świata na radio. Być może zamierzał zrobić to gdzie indziej, poza tym burdelu, ale ja w to wątpię. Nie sądzę, że jest on w pełni zdawał sobie sprawy z tego, w co się angażuje. Myślę, że ego ogromne ego trochę затуманило ego obliczenia. To części dzieje się z диктаторами, cierpiących z manią wielkości. W końcu nie był taki mądry.
  
  
  — Nie, był zbyt mądry, Nick. Tamara znów zamknęła usta i skoncentrowała się na swoich instrumentach. To miało niewiele wspólnego z lataniem. Śledzić rękami, i w razie potrzeby popraw. To wszystko. "Сессна", wzbiera i skręcenie, grała przez wiry pobierania próbek powietrza. Tamara była podobna do indyka, скачущую na dzikiego konia. Ona latała razem z samolotem. Ee ręce i nogi, pewnie i szybko reaguje na każdy ruch urządzenia. Leciała dobrze, nawet cholernie dobrze. Jedynym minusem lotu w ciemno jest to, że nie widać górę, która zajmuje się może wyglądać przed tobą.
  
  
  "Dlaczego Polencia, Nick?" — zapytała po chwili.
  
  
  "Dlaczego to my pójdziemy tam? Bo to jest na północ od Prinzapolca, a dwa inne na południe. Burza rakieta, i zdecydował, że lepiej najpierw chwycić za najdłuższy odcinek, a następnie na krótszy.
  
  
  'Tak myślałam. Ale jej jemiołą na myśli, jak możesz być pewien, że tam jest nadajnik? Aleksander, Батук i Pani Мохада mógł pochodzić z dowolnego miejsca i z dowolnego miejsca. Mogliby używać fałszywych dokumentów.
  
  
  — Musisz to wiedzieć — uśmiechnął się ja — panienko Росита w Managua.
  
  
  — Nie śmiej się zawsze mną, Nick. A teraz na poważnie!
  
  
  Jej oddech. "Istnieją cztery przyczyny. Po pierwsze, mam nie tylko ih paszport, ale i ih krajowe certyfikaty osobowości. Nie gorszy mnie wiesz, że z fałszywym paszportem można łatwo wjechać do innego kraju. Ale spróbuj żyć w swoim kraju z fałszywym dowodem tożsamości. Jest to szczególnie trudne. Zwłaszcza w Ameryce Łacińskiej. Policja lubi sprawdzać. Po drugie, każdy wokół tych facetów kontrolował nadajnik. Dlatego musieli żyć w pobliżu jego ustawień. Po trzecie, nie rozumiem, dlaczego Зембле używać fałszywych dokumentów. To nie jest bez ryzyka. Nie, myślę, że te miejsca są zgodne z rzeczywistością.
  
  
  — A czwarty powód?
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "U nas nie ma nic lepszego".
  
  
  Ją rozumiem. Wtedy po prostu to zróbmy. Ona zacisnęła usta. Jej zauważyłem, że to było w jej zwyczaju, kiedy o czymś się martwiła, rady jej. Potem twarz mu się rozjaśniła. — Za krzesłem kosz, Nick. Diego był bardzo głodny, kiedy przygotowywał się do podróży, i, być może, jest w niej jeszcze coś.
  
  
  Znalazłem koszyka, jedną z tych rzeczy wiklinowych meksykańskich torby na zakupy. Naprawdę, Diego, nie tak wiele w lewo. W butelce jeszcze pozostawała butelkę taniego czerwonego wina, i pozostało kilka tacos, a także szynki i тостадас - tapas . Były zimne, ale i tak były pyszne. Тостады wciąż były chrupiące i wypełniona różnego rodzaju gadżety, w tym zielonym pieprzem, który był na tyle gorący, aby spalić swoje wnętrzności.
  
  
  Jednym haustem ją opróżnił butelkę, aby ugasić ogień. Jej postawił kosz z powrotem i zrelaksowany w fotelu. Ciepłe poczucie winy, ogrzewanie, samolocie i pełny żołądek wywoływały u mnie senność. Jej starałem się utrzymać otwarte oczy. Ale nie wytrzymał długo. "Цессна", kołysząc się i kołysząc się. Do moich uszu dźwięk silnika był pulsujący, sugestywny sen hukiem.
  
  
  Powoli wstałem. Czerń bez snów, w który go pogrążył, stopniowo przekształciła się w ciemno-szarą rzeczywistość. Jej poczuł pulsujący ból w zranionym ramieniu. Moje mięśnie doprowadził, bo zbyt długo siedział w tej samej pozycji. Jeszcze nie do końca przytomny, otworzył jej oczy. Najpierw jej, myślałem, że nadal jestem w łodzi i уплываю ze świątyni. Jej patrzył w ogromną szarą nieskończoność. Zajęło mi kilka sekund, aby zrozumieć, że mnie odsiaduje tam i z powrotem samolotem. Jej leżał, opierając się głową do dnia, i patrzył w okno na Honduras. Wszystko było zasypane śniegiem. Jej odwrócił głowę do Tamarze i ziewnął.
  
  
  '- Co robisz?'
  
  
  — Rozsądnie, jeśli wziąć pod uwagę okoliczności. Gdzie jesteśmy?'
  
  
  "Prawie w Tegucigalpa. Lądujemy przez piętnaście minut. Nikt nigdy nie mówił, że храпите?
  
  
  "Gdybym tylko mógł jej odpowiedzieć na komplement" — uśmiechnął się ja. — Masz coś jeszcze w radiu?
  
  
  Ona pokręciła głową. — Mam wrażenie, że wszystkie kanały tu po prostu wyłączone. Wydaje mi się, że Зембла ponosi pełną odpowiedzialność za to milczenie.
  
  
  — W takim razie — powiedziałem, już nie chichocząc, — są one bardziej prawdopodobne, ewakuować miasto. Rząd zależy od środków komunikacji, zwłaszcza w trudnych czasach, dopóki nie nastąpi prawdziwy strumień".
  
  
  "Ci biedni ludzie, — szepnęła, — ten biedny, nieszczęśliwy człowiek, i..."
  
  
  Dziesięć minuta później zobaczyliśmy ciemną masę poruszającą się pod nami. Lecieliśmy nad stolicy Hondurasu. Jej poczuł nagły strach. Jerozolima musi być jasny punkt w tej szarej kas. Musimy zobaczyć migotanie światła lub przynajmniej ih odbicie w śniegu. Tegucigalpa prawie cztery wieki. Jest to miasto, które może poszczycić się swoim uniwersytetem i katedrę z xviii wieku, który jest widoczne z daleka, z ego kopułą i dwiema wieżami.
  
  
  Jerozolima z jej двумястами tysiącami mieszkańców, wydawało się, że już nie istniała.
  
  
  Tamara opuściła samolot przez бушующую burzę. "Lotnisko w sali na południe od miasta, dość wysoko, prawie na 3000 metrów. Dokręcić pas. To będzie trudne lądowanie, jeśli ją stracę widoczność".
  
  
  "Upewnij się, że będziesz mógł ponownie wystartować w najbliższym czasie" — ostrzegał ją i dalej. "Być może, czeka na nas komitet powitalny".
  
  
  — Co masz na myśli, Nick?
  
  
  "Nie wiemy, co się stało z nimi fretki, jak opuściliśmy Принцапольцу. Jerozolima może być prawie bezludnych. Ale mogą także znajdować się w stanie wojennym. A jeśli tak, to żołnierze женойпросто mogą strafe obcy samolot. Jest i inna możliwość. Jeśli Зембла dobrze zadbał o swoich związkach z public relations, komunikacji i transportu, mogliśmy być w rękach ego wspólników. Burza może być sygnałem do wykonywania uderzeń teraz, gdy strona sparaliżowana. Wątpię, ale nam, w czym nie możemy być pewni. Tamara обеспокоенно spojrzała na mnie. Ona rozeszła obrzeżach miasta. Aż jej spał, zaczęła latać ценымногие powyżej pierwotnej wysokości 2000 stóp. Ona spadła o kilkaset metrów i kieruje się na samolot w szeroki kickers. Jerozolima stała się wyraźnie widoczny i zniknęła po lewej stronie, gdy lecieliśmy nad wsią.
  
  
  Honduras jest bardzo podobny do Nikaragui. Za wyjątkiem wąskich pasów przybrzeżnych, to górzysty kraj. Rolnictwo jest głównym źródłem utrzymania, ale duża część ziemi jeszcze nie taktuje. Podobnie jak w Nikaragui, a teraz wyglądał, jak bezowocne arktyczny krajobraz. Ciemne chmury, ciężarne śniegiem, wisiały wokół wyimaginowanej szczytów górskich na wysokości czterech-pięciu tysięcy metrów.
  
  
  Mój pilot nie wiedział trajektorię lotu. Całkiem prawdopodobne, że lądował tu wcześniej. Znowu dała samochodem skręcić, zrzuciła prędkość do około tysiąca obrotów na minutę i włączył światło sygnałowe. Powoli ona obniżyć samolot. Na jedno niepokojące chwilę jej pomyślałem, że ona chce, aby wylądowaliśmy w środku рощицы. Potem skończyliśmy zejście. W świetle naszych startowych światła majaczyły betonowy pas startowy lotniska Тегусигальпы. Wiatr i śnieg przymocowane strumienia. Widoczność nie rozciągało się ценымногие dalej śrubę. Niejasne ją mógł zobaczyć szczery przed sobą masywne kształty wieży kontroli lotów i hangary. Zastanawiałem się, kto czekał na nas w tych budynkach. Jeśli ktoś tam był.
  
  
  Uderzyliśmy o ziemię, poderwali się, znów zahaczył o ziemię, i nas poniosło. Tamara odzyskać kontrolę nad samolotem, a my potoczyły się do wieży. Przejechaliśmy mimmo pary starych "Mustangi" P-51, relikwie wojny, DC-4 i grupy stanowiły F-5. Komercyjnych samolotów nie było widać. W hangarach, wieży dyspozytorskiej i hali przylotów było ciemno, nie było żadnych oznak życia. Moje podejrzenie, że miasto zostało ewakuowane, stał się silniejszy niż kiedykolwiek. Oczywiście, możliwe jest również, że ewakuowano tylko przedmieścia. Ludność można było zebrać do obozu w centrum miasta, aby poczekać do zakończenia tej niezrozumiałej katastrofy. Z drugiej strony, to mogła być jedna wielka pułapka. Tamara ostro zdawałam sobie sprawy z tego potencjalne zagrożenie. Kiedy zbliżaliśmy się do sali przylotów, ona wyłączyła światło sygnałowe, ostro zastoju i wdrożyła "Сессну" o 180 stopni. W sytuacji awaryjnej mamy teraz było wystarczająco dużo miejsca, aby szybko ponownie wystartować. Nikt nie wyszedł przywitać nas. W cieniu budynku, chyba też nikt nie ukrywał. Tamara wsadzić silnik i ostrożnie wyjrzała na zewnątrz.
  
  
  Zapytał ją nast. — Widzicie coś?
  
  
  'Nie. Poczekamy!'
  
  
  Otworzyły się drzwi i wybiegł mężczyzna. On zadaje się, ślizgał, zadaje się i uciekł tak szybko, jak tylko mógł. Nie wie ego. W każdym razie, on nie był żołnierzem i był bezbronny. Zanurkował w tatiana. Usłyszeliśmy cichy dźwięk samochodu, który likwidacji i wyjechał na pełnej prędkości. Odczekaliśmy kilka minut, ale nic więcej się nie stało.
  
  
  "Pewnie, szabrownik, — powiedziałem — tak, i pijak". Jej mocował się z drzwiami. Lodowato zimny wiatr był przerażeniem potem przytulnego ciepła samolotu. — Czekaj — krzyknął do niej, Tamara. — Mam zamiar rocznie. Jej, podbiegł do dnia, w którym wyszedł mężczyzna. Pistolet Mendozy z jedną kulą w ręku gotowy do strzału. Wewnątrz było prawie zbyt ciemno, by cokolwiek dostrzec. Jej wypisałem ścianę i znalazł włącznik i włączył go. Nic takiego. Jej spróbował jeszcze kilka razy. Jej gwałtownie przestał słuchać. Wiatr wył na zewnątrz. Papier задуло w duże okna.
  
  
  Po drugiej stronie wielkiego marmurowego poczekalni stał szereg kas biletowych. Jej, podszedł do najbliższego baru i rzucił zapytania zdaniem nah. Jej obejrzał biura i toalety. Lotnisko był pusty. Jej, wrócił do baru i spróbował telefonu, który był na stole. Nie zaskoczyło mnie, że linia nie pracowała. Z tyłu rozległy się lekkie шаркающие shaggy. Zwracając się wokół własnej osi, jej upuścił telefon i podniósł pistolet.
  
  
  To była Tamara. Hej, nie trzeba było mówić mi, że jest zdenerwowana. Jej okrągłe oczy były wielkości spodka. Była martwo-białej. "Nie mogłam znieść więcej tam — powiedziała.
  
  
  — Tu nie ценымногие lepiej. Jej wskazał na słuchawkę, wiszący obok stołu. "Nikogo tu nie ma. Telefon i święty też nie działają.
  
  
  — I co teraz zrobimy?
  
  
  "Поленсия".
  
  
  Ona nerwowo chwyciła mnie za rękaw. — Chodź najpierw pojedziemy do Тегусигальпу, Nick. W końcu miasto nie może być w pełni bezpieczny. Nie w tak krótkim czasie. Musi być ktoś, kto może nam pomóc. Policja lub wojsko.
  
  
  — Jej hotel, kochanie, ale nie mogę. Musimy najpierw znaleźć kogoś, aby wyjaśnić ten korkociąg. I jeśli znajdziemy kogoś takiego, to corkscrew tylko w tym, czy powierzyć nam. Jesteśmy cudzoziemcy bez paszportu lub wizy. Nie, oni wolą myśleć, że jesteśmy tego przyczyną".
  
  
  — Ale nie możemy zatrzymać Земблу. Tylko my dwoje.
  
  
  Jej gładziła jego rękę, która zajmuje się trzymała moją rękę. — Założymy się?..
  
  
  
  
  Rozdział 8
  
  
  
  
  Za godzinę wyjeżdżamy na Тугусигальпы na skradzionym wojskowym "лендровере" w górskiej miejscowości Поленсия.
  
  
  Udało nam się znaleźć coś, co jechało w opuszczonym lotnisku. Rover stał w małym policyjnym garażu w pobliżu lotniska ze starymi пропеллерными samolotami. Samochód podniesiony na podnośniku i zdjęli prawe przednie koło. Jak tylko władze Hondurasu postanowili działać, oczywiście, powstała powszechna panika. Rover po prostu pozostał w tyle. Był zardzewiały, z pękniętym przednią szybą i помятой osłonie chłodnicy. Ale co ważniejsze, był całkowicie zamknięty. Na tej wysokości, a także wyżej w górach, gdzie musieliśmy iść, istnieje takie pojęcie, jak zima. Oczywiście nic w porównaniu z obecnymi okolicznościami, ale to, że mieszkańcy Hondurasu używali prywatne samochody, miało sens. Jej był za to wdzięczny.
  
  
  Znalazłem odpowiednie koło w garażu. Tymczasem Tamara, przeszukując poprosił kanistrów do tankowania benzyną na zewnątrz tankowania. Jej zmieniał koło, gdy przyszła mi powiedzieć, że pompa nie działa - nie ma korupcji. Na szczęście, znaleźliśmy kilka beczek benzyny. Udało nam się podkręcić pompą ręczną wystarczająco dużo, aby wypełnić sześć kanistrów i zbiornik łazika. W końcu, wysoka liczba oktanowa, oczywiście, spalone by dziurę w cylindrach. Korkociąg był tylko w tym, jak szybko. Broni w Rovere nie było, że nic dziwnego. Znaleźliśmy zwój liny i apteczka pierwszej pomocy . Przed wyjazdem Tamara zmienić bandaż na moim ramieniu. Jej był zadowolony, że krwawienie ustało i otwory są dobrze zamknięte. Jednak nie było żadnych leków, aby zmniejszyć грызущую ból. Jej próbował zapomnieć o bólu. Moja nauka wschodniej filozofii i moje obszerne zajęcia jogi powinny mi pomóc w tym. Duch zwycięża materię - i to działa!
  
  
  W końcu, po drodze zauważyliśmy, że piec działa, jak jest źle, a tłumik jest pęknięty. Kabinę wypełnił ciągły pomruk i zapach spalenizny. Jej, pomyślał, jak ironiczne by było, gdyby zatrucie tlenkiem węgla skłoniło nas umrzeć, zanim pojawi się u nas szansę umrzeć w bardziej odpowiedni sposób. Osobiście jej woleli lodowaty śnieg lub gorący ołów.
  
  
  Jej pojechał. Tamara znalazła drogę na mapie, którą wdrożyła u siebie na kolanach. Trasa, po której szliśmy, składał się wokół ciągłego zygzak po wzgórzach i wreszcie ostatnim, bardzo stromego wzniesienia w Поленсию. Wspinaczka na te szczyty nie można uznać za czymś spektakularnym. Nie są one szczególnie trudne i nie należą do tej samej kategorii, co i Północne lub młode góry Skaliste. Ale teraz musieliśmy wnikliwie ośnieżone lasy. Wspinaczka na продуваемым wiatry перевалам w обледенелым гужевым i górskich szlakach było bardziej niebezpieczne, niż się wydawało. Nad nami wisiały ciemne tucci. Kawałki szarej mgły i śniegu, miejscami zmieszane z gradem, przymocowane łazik ze wszystkich stron.
  
  
  Po obu stronach wąskiej drogi porusza się mała armia tubylców. Uchodźcy opuścili swoje wioski i chaty. Oni поплелись pod ochronę Тегусигальпы. Niektórzy byli na koniach lub мулах, u innych były wozy, ale większość szli spacerem. Na nich były lejące poncho, luźne bawełniane spodnie i sandały. Źle ubrani i nieszczęśliwe, są to trwało ze swoimi mizernymi пожитками na plecach. Jeśli byli zwolennikami Земблы, to nie pokazał tego.
  
  
  Pewnego dnia jej zatrzymał się, aby przepuścić wóz. Tamara otworzyła okno boczne. — Jak daleko do Поленсии? — zapytała u метиса . Na moment zawahał się chwilę, i gęstsze закутался w poncho wokół zamarzniętego ciała. "Być może godzinę. Droga jest zła. Wróć, jeśli potrafisz.
  
  
  — Nie, musimy iść dalej. Dziękuję.'
  
  
  Mężczyzna położył rękę na okno. — To nie ma sensu, panienko. Niektóre wokół nas Поленсии. Ludzie z bronią wyrzucili nas wokół naszych domów".
  
  
  — Żołnierze?
  
  
  'Nie. inne. Nie wiem, po co im była potrzebna nasza mała wioska. Kiedy masz do czynienia z bronią, lepiej nie zadawać pytań i posłuszeństwa".
  
  
  "Będziemy ostrożni. Muchas gracias, señor. Tamara zamknęła okno. Jej twarz była ponura, gdy jechaliśmy. — Teraz nie ma żadnych wątpliwości, Nick. Miałeś rację. Nadajnik tam.
  
  
  'Tak. I jeszcze jedno. Зембла już tam był.
  
  
  Spojrzała na mnie ostrym spojrzeniem. — Jak możesz być tak pewny?
  
  
  "Nie jestem pewien, ale jest to zgodne z harmonogramem. Kanały nie powinny być bardzo duże. Zostały one wstępnie wykonane i ustawione na stałą długość fali. Drużyny dokonały się wokół świątyni majów. Зембла ustanowił ih potajemnie, bez nadzoru. Tak więc, jedno państwo nie jest w stanie się podejrzliwy i nie wyśle żołnierzy do zbadania działalności ego. Teraz, gdy wszystko poszło nie tak, musiał dokonać wyboru. Mógł zdemontować swoje kanały i zapomnieć o swoim programie, lub mógł zrealizować swoje plany za wszelką cenę. I jeszcze go nie widzę, aby ten fanatyk poddał się. Jeśli wierzyć kowalowi, że to ma coś wspólnego z kompleksem męczennika. Teraz, kiedy Поленсия okupowana ego uzbrojonymi bandytami, jest oczywiste, że Зебла postanowił walczyć do samego końca obie. Ponieważ radiowej nie, to by powiedział, że lata tam i z powrotem między swoimi postami, aby wspierać swoich ludzi i kazał im".
  
  
  — Masz na myśli, że pułkownik Зембла tutaj, w Поленсии?
  
  
  "Pewnie znowu odszedł i zostawił stref".
  
  
  — Nie jesteśmy pewni, Nick.
  
  
  Ją, chwycił za kierownicę Rover, jakby na szyję Земблы.
  
  
  "Nie, nie jesteśmy pewni".
  
  
  Jesteśmy iso wszystkich sił starali się znaleźć drogę na górę. Czasami między grupami drzew, których gałęzie ugięły się pod nietypowym śnieżnej obciążeniem. Czasami окутанным mgłą górskich grzbietów z klifami z jednej strony i szarą pustką, z drugiej. Chłód wzmógł się. Lodowaty wiatr wycinali kabiny, jak brzytwa papier, a nasze zęby zgrzytały, jak kastaniety. W końcu dotarliśmy do niewielkiego płaskowyżu, na szerokim końcu doliny w kształcie trójkąta. Na drugiej stronie doliny znajdowała się Поленсия.
  
  
  Przed nami rozciągała się ogromna błyszczący zwykły. Siergiej ослепляюще odbijał się na dziewiczym śniegu. Tylko niebo wydawało się, iskrzył i migotało. Кувыркающиеся masy chmur błyszczały, jak rtęć. Dolina lśniła bielą i kompulsywnie pięknej. Eleganckie lodowe kopuły pokryte niegdyś zieloną ziemię. W środku doliny płynęła rzeka. Jej mógł zobaczyć miejsca, gdzie ona впадала w dolinę. Górzysty kieszenie pod grubą warstwą śniegu wskazywały na progi. Wiele kaskad, teraz otoczony lodem, wskazywało na najwyższej pozycji. Поленсия znajdowała się u podnóża wielkiego wodospadu. Zwykle w domu wsie składały się na beżowo-szarych kamieni i tynku, a teraz to była suka zniszczonych chat w kolorze kości słoniowej wokół takiej samej białej cerkwi.
  
  
  Jej, wiedziałem, że na kościelnej wieży będzie człowiek na straży. Inni będą patrolować ulice, a niektóre będą siedzieć na stromych zboczach wokół doliny. Strażnicy, których mogliśmy zobaczyć, sześć osób, tworzyły ciemne plamy na jasnym tle. Dwaj stali przy prowizorycznym blokady, powstałego загородкой wokół kłód na drodze prowadzącej do Поленсию. Pozostałe znajdują się na przykład, półkolem na naszej stronie wioski.
  
  
  Oni nas nie widzieli. Inaczej by coś zrobili — powiedziała Tamara. "Oni po prostu stoją tam... Lub, być może, oni wiedzą, że my chodźmy, czekają, nie strzelając, dopóki nie podejdziemy liże".
  
  
  — Cóż, nie będziemy zmuszać ih dłużej czekać.
  
  
  — Możemy spróbować zniszczyć ostatniego strefy należy ruchów. Możemy użyć ego pistolet.
  
  
  Nie od razu odpowiedział. Ją badał teren i myślałem. Jej próbował wymyślić plan, który miał przyzwoite szanse na sukces. Mi się to nie podobało.
  
  
  — Nie, nie wiemy ih regulaminu, — odpowiedział jej po chwili. — I nie mamy czasu stać tu i w tym wszystkim orientować. Ponadto wieś jest całkowicie otwarta. Dostać się tam będzie cholernie trudne. I nawet jeśli się to uda, możemy nie wiedzieć ih lokalizacji. Wtedy wydamy siebie. Nie, nasza jedyna szansa — uderzyć, zanim dowiedzą się, że tu jesteśmy.
  
  
  — Dobrze, opowiedz mi, jak to zrobić!
  
  
  Wszyscy ją na nowo. Następnie wziął zwój liny z tyłu maszyny. — Daj mi swój pistolet — powiedziałem.
  
  
  'Dlaczego? W nen zostało tylko trzy gniazda.
  
  
  'Dobrze. To o dwa więcej, niż zostało u mnie. Aha, i jeszcze jeden granat, proszę.
  
  
  Wyglądała na smutną, ale zrobiła, jak prosił.
  
  
  'Dokąd idziemy?' — zapytała, gdy przygotowywał się wydostać wokół Rovera.
  
  
  — Nie możemy, a ja. Zostań tu.'
  
  
  — Nick, nie!
  
  
  'I tak powinno być. Tymczasem można obrócić jeep i zatankować zbiornik do kanistrów. Jeśli mi się to uda, może być konieczne szybkie rekolekcje. Jeśli nie wrócę, to...
  
  
  'Nie mów tak.'
  
  
  — Jeśli mi się nie uda, — powtórzyć go — wtedy masz szansę. Benzyna jest więcej niż wystarczająco, aby powrócić do Тегусигальпу.
  
  
  — Nienawidzę cię! — zawołała mnie złap. Jej, spojrzał przez ramię na smukłą sylwetkę siedzącą w "лендровере" . Gdyby tylko nie było tak cholernie zimno, a sytuacja nie była taka niebezpieczne i trudne! Wtedy chciałbym co roku, czy wie też, co to jest miłość. Moja intuicja podpowiadała mi, że mój sympatyczny rosyjski agent był dość namiętny, aby nam zapomnieć, że nam kiedykolwiek było zimno.
  
  
  Jej osiągnął oba końce plateau i zaczął wspinać się na wzgórza, prowadzące do stromej skale nad doliną. Musiałem утрамбовывать śnieg jedną nogą, dopóki nie stahl wystarczająco mocne, aby wytrzymać mój аленка. Następnie drugą nogą następny kawałek i tak dalej. To było śmiertelnie nudne. Krok po kroku jej wstał. Wkrótce przestał czuć mięśnie nogi, z powodu притопывания. Na bardzo stromych odcinkach musiał czołgać się na kolanach. Z trudem wstał z pomocą rąk. W końcu ją dotarł do górnego końca klifu. Teraz moja podróż do skały otwarcie ponad Поленсией się zaczęło.
  
  
  Pierwsza część nie była zbyt skomplikowana. Składała się ona głównie przez labirynt krzewów i małych drzew, wokół których w najdziwniejszych miejscach rosły kotłujące się gałęzie. Ale potem, mnóstwo tych продуваемых wiatrem starych drzew ustało. Jej przyszedł w gęsty las. Duże drzewa iglaste, dęby i wiązy tendencję pod wpływem podmuchów wiatru. Gałęzie poruszały się szybko. Wyglądało to tak, jakby ręce kołysały się wokół boku na bok, aby się ogrzać. Niektóre drzewa, załamał się pod ciężarem śniegu i zepsuły się z zamarzniętym lufą. Musiałem iść za nimi lub pod nimi, więcej czołgając się, niż iść.
  
  
  Nie zważając na śnieg, który zasypał i jednak zapłaciłeś z ziemią, ją zobaczyłem, że drzewa stoją na wzgórzu. To wzgórze leżące nad korytem rzeki, tuż przed miejscem, gdzie rzeka z grzmiącym hukiem obniża się w dolinę. Była tam duża grupa angeles; ciemne, zakrzywione kształty blisko siebie nawzajem. Poszedłem tam pod osłoną drzew. Tutaj wiatr był mniej silny, a śnieg jest mniej gęsta. Jej, wyszedł na brzeg rzeki i uważnie rozejrzał się po okolicy. Wiatr ucichł. Pozwalało to lepiej kontrolować sposób. Śnieg wokół mnie wyglądał spokojny i przyjazny. Lina ciężko leżał na moje ranne ramię. Ją bym chętnie przerzucił ją przez drugie ramię, ale musiałem trzymać prawą rękę wolną, aby strzelać.
  
  
  Kilka razy pociągnął zatrzask automatycznego pistoletu, aby uwolnić ego od загустевшего od zimna oleju. Jej, zatrzymał się jak wryty, i stahl czekać. Jej i słuchał, czy jest ktoś w pobliżu. Nigdzie nie było żadnych oznak życia.
  
  
  Rzeka — jak ją nazywano nas — płynie pod lodem i śniegiem, jak rura kanalizacyjna. Jej wątpił, że ona zamarza w normalną zimę. Drzewa i krzewy, wyrwane burzą z korzeniami, pod ostrzałem mediów skał w środku. Drzewa utworzyły wokół śnieg surową tamę, протянувшуюся od jednego brzegu do drugiego.
  
  
  Jej ruszył w prawo, po płytkiej jamy do skały. Wokół wodospadu, tuż przed miejscem, gdzie rzeka впадала w dolinę, padła duży świerk. Był w połowie na brzegu, do połowy w rzece. Dolne gałęzie były głęboko pod śniegiem, ale korzenie wciąż wyglądały na świeże. Oznaczało to, że drzewo zostało wyrwane z korzeniami całkiem niedawno.
  
  
  Jej zatrzymał się tutaj. Jej przywiązał jeden wątek liny do drzewa. Jej wyszedł inny nitką wokół talii. Jej przekroczyli zamarznięty rzekę, i udał się do wodospadu. Iść po lodzie rzek byłoby łatwiej, ale nie chciałem być wykrytym. Mój plan był prosty. Do czasu, gdy ją wykorzystał całą długość liny, jej był wystarczająco blisko do wodospadu, aby rozwinąć doskonale zamaskowaną Tamary granat i zniszczyć uciążliwego tamę. Jej liczył na to, że dopiero co powstały lód, nie odbierze w pełni. Gdyby lód pękł, to tkwią masa tryskała by w dół, jak woda wokół zbiornika. Поленсия była szczerze na dole, w dolinie. Ludność zniknęło. W mieście pozostali tylko ludzie Земблы i nadajnik.
  
  
  To było niebezpieczne. Granat mogła wybuchnąć, zanim dotrę do bezpiecznego schronienia za drzewami. Ściana śniegu i lodu z zawrotną prędkością заскользила by na krawędzi. Wynik byłby śmiertelny, jak osuwiska. I nie zamierzał pozwolić, aby mnie ogarnął ten wir. Jej nic nie wiedział o ustawieniach wyprzedzenia zapłonu. Lina była moją jedyną nadzieją.
  
  
  Do tamy pozostało jeszcze piętnaście metrów, jeszcze dziesięć. Jej zaryzykowałem mimmo gałęzi i kamieni. "Мандариновую bombę" ją, trzymał w jednej ręce, automatyczny pistolet w drugiej. Wydawało mi się, że słyszę głosy, ale nic nie było widać. Nie na długo. Jej подполз liże, mój cel i moje ciało było tak низменному, jak tylko mógł pochylić. On prawie osiągnął skały, kiedy ponownie usłyszał dźwięki. Tym razem błędu nie było! Przez еловую gaj odbyły się jacyś mężczyźni. Szli do rzeki. Ih głosy echem miały przez śnieg. Jej wyraźnie słyszał, o czym mówili. "...tu ślady jej mówił, wydawało mi się, że zobaczyłem coś dziwnego. Nie może być daleko.
  
  
  Metr ode mnie iso lodu wystaje kawałek kłody. Jej schylił się w to schronienie w lodzie i znalazł się w pokojowy środowisk szelest gałęzi. Moi prześladowcy, musi być usłyszeli mnie. Jej wstrzymałem oddech, rosyjski pistolet był gotów strzelić w ręku. Ją usłyszałem inny głos, jak ktoś krzyczy po hiszpańsku. 'Świata. Głosowanie lina. Ona idzie przez rzekę.
  
  
  Jej, spojrzał przez martwe gałęzie. Jej mógł rozróżnić cztery figury, zatrzymujący się na brzegu rzeki. Na mężczyznach była bezkształtna forma logo, które go już widziałem w kościele. Ih pięści w rękawiczkach trzymali się za karabin, gdy oni patrzą uważnie na lód. Wiał lekki wiatr, od którego ih formie przyczepił się do ciała. "Taki mroźny, jak twoja siostra", — powiedział trzeci, uśmiechając się. 'Cześć!' — odpowiedział początku drugi mężczyzna nieprzyzwoity gest. — Weź linę, Jose. Zobaczymy, czy jesteś dobrym rybakiem.
  
  
  Jej, sięgnął do liny wokół pasa i rozwiązał ją. Nie ten trzy razy strzelać na czterech facetów. Jej rzucił linę i patrzył, jak ona wije się w lodzie. Jej nieświadomie podniósł lewą rękę, tę, co z bombą Tamary. Krople bank nagle wystąpili u mnie na czole. Jej z niedowierzaniem wpatrywał się w granat. Jej przypadkowo złamał słuchawkę zapłonu na trzy czwarte drogi w górę. Prawdopodobnie stało się to, gdy jej schylił się kryć. Trzy czwarte czego? Pocisk był uzbrojony i może wybuchnąć w każdej chwili — ale kiedy? Jej usiadł za spadających drzewem, zgadywać, nie wybuchnie, czy nagle granat, otwarcie mi w twarz. Nagle usłyszałem: "Oie przyjaciele ! Śladami ombre. Tam ktoś siedzi nad rzeką!
  
  
  Czterech mężczyzn idziemy otwarcie na mnie. Jeden pochylił głowę, aby zbadać ślady. Wszyscy trzymali karabiny w rękach, gotowi strzelać. Ostrożnie zrobił pistolet Tamary lidera czwórki. Miał zaledwie dwadzieścia metrów, gdy ją strzelił raz. Jej, widziałem, jak mężczyzna chwycił się za życiem i upadł na kolana. Zostawił jej мандариновую bombę na rozwidleniu gałęzi. Odyna w pozostałej trójcy poślizgnął się i spadł płasko na lód. Dwaj inni natychmiast otworzyli ogień. Kule prześladowani stosy śniegu i lodowych odłamków, które bolało mnie w twarz. Jej wygrał kilka sekund dzięki efektowi zaskoczenia. Wtedy ci ludzie będą lepiej celować. I była prawie ih typach broni. Nie mogli chybić.
  
  
  Sekundy całkowicie przeszły, gdy granat eksplodował. Wybuch uderzył mnie w plecy, jak żelazna pięść. Jej, poczuł, jak lód zadrżał pod moimi stopami, kiedy wybuch przełamał surową tamę. Jej przeleciał w powietrzu, znów wylądował i заскользил. Na mnie runął deszcz wokół lodu, śniegu i drzewa. Ją usłyszał krzyki innych mężczyzn, gdy grzmot wybuchu urwał... a następnie lód zaczął pękać ze złowieszczym hukiem. Zimna woda pod lodem jeszcze nie zdążyła zamarznąć. Teraz zaczęła szybko biec na krawędzi krateru. Lód jęczał i drżał pod ciężką presją; zaczął się łamać. Stały się widoczne duże dziury. Lodowa masa nie jest wstrzymywany i wraz z resztkami lasu zaczęła się ślizgać, jak masywne zamarznięta halibut, przez опушку na szczycie miasta.
  
  
  Jej próbował wstać. Lód tańczył i kołysał się w górę i w dół. Ponownie upadł na kolana. Nawet jej nie mógł skradać się kilka metrów do brzegu. Jej zmrużył oczy na swoich prześladowców. Człowiek, który ją postrzelił, zniknął. Wszystko, co widziałem, były ręce, które rozpaczliwie chwytały się za cokolwiek. Wpadł w szczelinę w lodzie. Pozostałe zsunął się i krzyczeli. Jej nic nie mogłem zrobić, jak tylko trzymać się gałęzi drzewa. Uwalnia się rzeka gwałtownie poszybował przez десятифутовую dent. Oba brzegi pokryte były silnym nurtem. Odyna wokół ludzi Земблы próbował wydostać się wokół tego tętniącego fontanny. Lód załamał się. Jeden krzyk, i wściekły strumień strawił ego. Dwóch pozostałych mężczyzn wyły, jak ludzie twarzą w twarz ze śmiercią. Nudziło. Stale jesteśmy zsunął się do skały. Bryły lodu i resztki drzew klaskanie nas ze wszystkich stron.
  
  
  Szczyt wodospadu przypominała gigantyczny wir. Wszystko wirowało i przedłużało się w centrum wiru. Mnie втянуло w niego z okropnym булькающим dźwiękiem. Potem jej spadł.
  
  
  Jej rozpaczliwie szarpać z wszystkiego, co mogłoby spowolnić moje nurkowania. Ją, chwycił za belkę, ponownie stracił ego, ale znowu złapał. Wiele gałęzi zostały оборваны lub złamane blisko pnia. Ale gałązek i igieł było jeszcze na tyle, aby złagodzić mój upadek. Hałas stahl głośniej. Jakby zawory bezpieczeństwa tysiące kotłów parowych nagle otworzyły się, aby wypuścić nadmiar pary. Śnieg i lód, rozpływał się w centrum Поленсии. Całe miasto ogarnął lodowaty masą, która zajmuje się lata w górę i spadła w dół. Jej był w centrum tego wiru, gdy gogle weszła do pnia drzewa szczerzy u moich noga.
  
  
  Jej patrzył szeroko otwartymi oczami na grupę mężczyzn. Zostali wygnani wokół miasta i rozproszeni po równinie. Tymczasem do mnie strzelali. Wszystko, co mogłem zrobić, to siedzieć i się modlić. Jej, miałem nadzieję, że poruszają się tak szybko, że nie mogą dostać się do mnie. Ale i nie za szybko, bo wtedy bym ją złamał sobie kark. Jej wpadł w wir rwącej wody, kamieni i drzew. Gogle схлестнула gałąź wypłat tuż nad moim uchem. Jeszcze jedna gogli z metalicznym chrzęstem odbił się od głazu, mimmo którego przeszliśmy. To mnie napiąć od strachu. Następnie rzeka uderzyła w dno doliny z siłą kuli działowej. Mnie potrącony z noga, i швырнуло gdzieś. Do mnie trafiły ukryte przedmioty. Mnie pochłonęły fale wody lodowej, dopóki nie poczerniała na moich oczach.
  
  
  Silny prąd zaprowadził mnie na powierzchnię wcześniej, niż ją zrozumiał, co się dzieje. W połowie drogi przez сплющенную i prawie całkowicie zniszczone wioski ją, wyszedł na powierzchnię. Wymiotowałam wodą i krawiec wie jakim innym gównem. Jej próbował płynąć. Cios w plecy mnie spaść. Nie zrobił żadnego postępu. Dlatego nadal pozostać na miejscu, aby utrzymać głowę nad wodą. Jej, miałem nadzieję, że w ten sposób również stymulować mój krążenie krwi. Jakby ją miał w Północnym oceanie lodowatym. W każdym razie, moje szanse na przetrwanie były nieznacznie wyższe! Złap mnie wysłali jeszcze jeden strzał. Następnie ją znalazł się poza zasięgiem w pobliżu tego, co musiało być kościołem Поленсии.
  
  
  Rzeki бешенно toczenia wzdłuż. Krew znieruchomiała w moich żyłach. Moje nerwy są zdrętwiałe. Jej już nic nie czułem. Ołowiowe hantle, wydawało się, że zostały przyklejone do moich rąk i stóp. Jej poszedł pod wodę, przebił się na powierzchnię i ponownie zaczął tonąć.
  
  
  'Nick! Poczekaj...
  
  
  Głos dochodził wokół mgły, skądś z daleka. Jej kurczowo machnął ręką. Silna ręka chwyciła mój nadgarstek. Jej szarpał i próbował pomóc. Jej zmagał się z biegiem. Jej walczył z pragnieniem, aby się poddać. Jej zmagał się z prawie zdecydowaną chęć zasnąć i zanurzyć się w największą wodnistego łóżko na świecie. Ale ręka nie poddała się i nadal ciągnąć mnie. W końcu ją poczuł twardą glebę. Mnie nadal ciągnęli. Rzeki zawrót wokół moich bioder, kolan, kostek... i tu jej wystartował! Jej, zrobił kilka niepewnych kroków i upadł.
  
  
  'Nick. dzięki Bogu.' - Usłyszałem drżenie w jej głosie. Wielkie łzy napłynęły mu do oczu Tamary. — Dzięki bogu, że przypłynął na tyle blisko brzegu, aby cię złapać. Z tobą wszystko w porządku?
  
  
  'Nic takiego.' - Mój głos pęka. Jej pokręcił głową i spojrzał na nie. "Miło jest, gdy kobieta dba o ciebie" — pomyślałem.
  
  
  
  
  Rozdział 9
  
  
  
  
  Był wieczór, kiedy wróciliśmy do "Цессну" Tamary. Na niebie nie było nam gwiazdy. Nagły deszcz, śnieg zasypał drzewa i zasypał ziemię, już pokryte białą tkaniną. Było zimno. Każdy oddech powodował ból. Mój mimowolny pływanie zakrywał moje brwi i brodę warstwą szronu.
  
  
  Byliśmy mile zaskoczeni, widząc mglisty pas matowo-żółtego światła nad centrum Тегусигальпы, stolicy Hondurasu. To znaczy, że nasze przypuszczenie było słuszne. Miasto dał ciepło i schronienie bezdomnemu i застрявшему tam sterowania spowoduje utratę. Lotnisko i drogi prowadzące do niego, nadal były opuszczone. Możemy tylko krótko rozważali możliwość wyjazdu w miasto. Ale stare argumenty ponownie okazały się decydujące. Chcemy wydać zbyt wiele czasu na poszukiwanie odpowiednich władz. W mało prawdopodobnym przypadku, jeśli są one nam zaufać, ih pomoc będzie wątpliwe, a jeśli oni nas nie powierzyć, będziemy skończeni. Do tego добавлялась niebezpieczeństwo, że niektóre mogą współpracować z Земблой i potajemnie działać przeciwko rządowi. Bez dokładnych danych nigdy byśmy się nie dowiedzieli, z hema mamy do czynienia.
  
  
  — A jakie jest wyjaśnienie musimy dać tego, co wydarzyło się w Поленсии? Tamara potrząsnęła głową. "Nick, to był najbardziej dziki trik, który jej kiedykolwiek widziałam. Gdybym nie wiedziała lepiej, jej mógłby przysiąc, że u ciebie była cała butelka wódki.
  
  
  "Jej ten jeden szczery teraz," odpowiedziałem, parskanie. "Przy okazji, masz inny pomysł zniszczyć tę instalację z naszymi ograniczonymi zasobami?"
  
  
  "No... nie, nie od razu, ale myślę..."
  
  
  "Nudności w poniedziałek rano od dyrektora!"
  
  
  "Co chcesz przez to powiedzieć, Nick?
  
  
  'Zapomnij o tym. Po prostu pamiętaj, że zniszczony jest tylko jeden nadajnik. Jeszcze dwa przed nami. I musimy "zrobić to w sumie trzema kulami i, oczywiście, swoimi papierosami".
  
  
  — Nick, to niesprawiedliwe! — powiedziała, надувшись. "Z moimi papierosami wszystko w porządku".
  
  
  "Nic Smokey nie mógł wyleczyć niedźwiedzia" — odparłem. — Chcesz ją zapalę papierosa?
  
  
  — Nie do końca tak — zaśmiała się i ona. "Kim jest miś Smokey?"
  
  
  "Zajęło by to zbyt dużo czasu, aby to wyjaśnić. Przy okazji, jej stylu papierosa otwarcie teraz z łyka swojej wódki. Ale tylko z mojej własnej marki ze złotym ustnikiem.
  
  
  "Złoty ustnik! Dalej, mów dalej. Do czego jest to potrzebne?
  
  
  "To dla mojej strefy T ".
  
  
  "T-teren ?"
  
  
  'Bóg Wszechmogący! Tamara, co w tej akademii na Ульяновском prospekt w ogóle niczego się nie uczą? Na Manhattanie nie wytrzymasz i piętnastu minut.
  
  
  "Przynajmniej nas nie uczą się o T-publicznych . Poza tym, to brzmi żenująco.
  
  
  U mnie na ustach było powiedzieć, że to nie tak. Ale potem przypomniałem sobie jej распроданный film, który widziałem kilka tygodni temu. Ona może mieć rację. Jej kaszlnął i warknął: "Daj mi ciasteczko".
  
  
  Dała mi ciasteczka. To było jedno wokół nich печеньев z serem i orzeszkami, które można znaleźć w automatach. To była internetowej jadalne rzecz, którą mogliśmy znaleźć w opuszczonym lotnisku, na granicy naszych możliwości możemy włamał się do automatu i zabrali ze sobą kilkanaście paczek. Drobne czekolady w centrum automacie obok były zupełnie несъедобными, nawet potem, jak my ih z kostnicy. Potem naszego rajdu jej schowany zbiorniki "Cessna". Tamara зарулила na samolot do pustego tatiana, z dala od wiatru.
  
  
  Nie byliśmy tam jeszcze. Byliśmy w Цессне. Silnik pracował na wolnych obrotach, a ogrzewanie było włączone na pełną moc, aby odblokować nas. Możemy żuć te ciastka. Miałam na sobie płaszcz Tamary, aż mój сушилось. Spodnie i skarpetki przylepiły się do mnie, jak kawałek lodu. Przeszukaliśmy budynku poprosił koce lub suchej odzieży. Bez rezultatu. Podczas ewakuacji lotniska wszystkie przydatna, najwyraźniej, została zabrana ze sobą. Jej, spojrzał na Tamarę w miękkim zielonym świetle deski rozdzielczej. I dalej opanowanie, wytrwałość i odwagę z podziwem. Walczyła, przeklinała i pomagała mi, aby urozmaicić mnie w "лендровере" . Jej był zbliżony do изнеможению potem tym, jak odeszła od wielu pozostałych facetów, których Зембла opublikował teraz pusto Поленсии. Jej się udało. Przez całą drogę do domu była za kierownicą. Będziemy dyskutowali o tym, czy należy ją zdjąć промокшую ubrania i zamarznąć na gołej dupie lub pozostać w niej, i skromnie zamieniła się w bryłę lodu. W końcu doszliśmy do kompromisu. Jej zdjął płaszcz i koszulę i założył jej płaszcz. Resztę powinno było jak należy do wyschnięcia.
  
  
  Teraz, kiedy wreszcie mogli odpocząć spokojnie, stało się jasne, że Tamara też na wyniku swoich sił. Była w biegu w ciągu dwóch pełnych dni i nocy. Jej twarz i postawa wyrażały oznaki zmęczenia. Mi nie było ценымногие lepiej. Tamara смахнула tarta z kolan i облизнула palce.
  
  
  'Dobrze. I gdzie teraz jest? Puntarenas, Kostaryka?
  
  
  'Nie.' - Pokręciłem głową.
  
  
  "Ale Nick, Panama ценымногие południe! Nie myślisz...
  
  
  — Tak, najpierw pojedziemy w Puntarenas — powiedziałem, przerywając jej protestu, tylko nie teraz ... Spójrz na siebie, Tamara. Jesteś śmiertelnie zmęczona. Jej mógł zarządzać tym samolotem zamiast ciebie, ale mi nie ценымногие lepiej. A w taką pogodę byłoby cholernie ciężko po prostu pozostać w powietrzu. Musimy trochę odpocząć.
  
  
  — Ale my nie mamy na to czasu.
  
  
  — W takim razie będziemy musieli znaleźć czas, — mocno-powiedziałem. Ona pytająco spojrzała na mnie, a potem westchnęła. "Masz rację, Nick, jak zwykle. Kilka godzin sklepienia byłoby wyjściem.
  
  
  Cessna 150 nie jest przeznaczony do sklepienia. Ale Tamara zrobiła dla mnie jeszcze jedną niespodziankę. U nie były uchylne fotele, które w tych dniach części spotykane w samochodach. Złożone temu, przedstawiali sobą kilka niewygodne łóżka, ale na nich można było spać. No nie było na liście robił sprzętu FAA, ale Tamara, nie jest zbyt dbała o standardach bezpieczeństwa USA. W tym momencie też mi było wszystko jedno. Jesteśmy rozciągnięte, każdy w swoim fotelu, około ośmiu calach drugi z drugiej. My jakiś czas leżeli w milczeniu, patrząc na siebie nawzajem. Cisza stała się uciążliwe.
  
  
  "Nie możemy tak po prostu zostawić silnik pracować całą noc", — zaczęła.
  
  
  'Nie.'
  
  
  "To musi być tutaj bardzo zimno bez ciepłego".
  
  
  Jeszcze minuta ciszy. Atmosfera była naładowana невысказанными pragnień i zmysłowe myślami. "Możemy podzielić płaszcz, wtedy nie замерзнем", — powiedział jej w końcu.
  
  
  Tak, ona się zgodziła. Wstała i wyłączyła silnik. Silnik kilka razy zakaszlał, a następnie zgasł. Nagła cisza ogarnęła nas. Tamara wahała się... powoli z łóżka obok mnie na moje wąskie siedzisko. Zwracając się twarzą do mnie, ona wyciagnal cały wzrost. Jej otworzył płaszcz i owinął nas w nim. Jej przycisnął jej ciało do siebie. Ee okrągłe wysokie piersi wydawały się zamrożone jabłkami na mojej nagiej piersi, kiedy ona automatycznie przytuliła się do mnie. Nasze biodra się stykały. Dreszcz przebiegł po niej. I to nie z zimna.
  
  
  Nie chciał straszyć lub powodować hej ból. Potrzebuję jej do zbyt wielu innych del. Nagle stać się jej kochankiem było zbyt ryzykowne. Ale nie mogłem już dłużej kontrolować swoje ręce. Powoli i nieodparcie poszybował do jej talii i pod wełniany sweter. Moje palce delikatnie скользнули jej intensywne płaskiego brzucha. Jej, czuł, jak drży pod moim dotykiem. Palenie, trzymający zapał разлился po moim ciele. Moja ręka pieściła jej aksamitną skórę; szukać, mieć nadzieję. A potem ją poczułem to — покалывающую pulsację, niejasne, ale многозначительный reumatyzmu.
  
  
  Całowaliśmy się. Najpierw leniwie i дразняще. Potem mocniej. Tlącą się pasja, jakby wybuchła w Tamarze. Jej ciało trzęsło się w moich rękach faliste ruchy. Jej usta był jak gorzki owoc. Jej zadrżał i napięte pod siłą jej objęć. W końcu udało jej się wyrwać na wolność. Roześmiała. Dumny, zadowolony z siebie uśmiech, jak gdyby szydząc z moim pragnieniem. Ale jeśli ona i высмеивала coś, to było jej własne życzenie, a nie moje. W jej uśmiechu nie było okrucieństwa lub ukrytych motywów.
  
  
  Ona nie chciała się do moich rąk. Z drugiej strony, ona w milczeniu подгоняла mnie swoimi ruchami, dopóki nie stały się nagie obok. W kabinie było gorące i wilgotne, i nie tylko z ciepłego. Powoli, cicho i odgarnął jej kurtkę temu. Jej patrzył na nie, naprawdę patrzył na nie, przez całą drogę. Jej delikatna błyszcząca skóra, idealna pierś z bordowy sutki, jej bujny życia, który wspiął się i opadał w rytm jej przyśpieszonego oddechu, jej okrągłe, miękkie biodra, przechodzące w długie, piękne nogi. Moje oczy pożerały ją. Wyglądała uroczo. Wyciągnęła ręce, żeby mnie przytulić. — Nick, Nick... — szepnęła. "Jesteś taki silny, taki prawdziwy mężczyzna. Głosowanie, jak powinno być dziś wieczorem, głos, jak ja ją oddaję się tobie. Żadnych kłamstw, żadnych sztuczek. Nie Rosja i Ameryka. Po prostu mężczyzna i kobieta razem... Ja delikatnie pocałowała jedną pierś, potem drugą. Zadrżała, chwyciła mnie za włosy i przyciągnęła jeszcze lizać. Moja ręka przesunęła się między jej nogi, a następnie w górę miękkiej wewnętrznej stronie jej ud. Jej biodra luźno. Ee kolana szeroko раздвинулись, zapraszając mnie w pełni opanować.
  
  
  Zmusiła nas przewrócić się na małym krzesełku. Teraz byliśmy jeszcze w innym. Jest ona niższa. Jedna wokół jej długich drżących nogi zwisały z końca krzesła, wspierając nasze ciała. Powoli opuściła rękę między naszymi ciałami. Ona czule przytuliła mnie do swojej wilgotnej ciepłej drżenie ciała. Małe zabawy w kółko zaczęła skręcać i wić się. Ee palce łapczywie вжимали mnie w nie.
  
  
  "Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа to jest to — westchnęła ona z zapartym tchem. Wydawało się, że jest ona całkowicie pochłonęła mnie głęboko wewnątrz siebie. Ee ciało искривилось. Застонав od przyjemności, ona брыкалась nogami. Jej ręce i nogi обвили moje pracowity ruchome ciało. Chłód przebiegł wzdłuż mojego kręgosłupa. Jej, poczuł, jak zabieramy się jej mięśnie, jakby nie byli już częścią jej ciała. Ją uderzył. Całą duszą i ciałem jej, był w błogim szczęściu tej chwili. Ona jeszcze mocniej obejmowała nogami moje дергающиеся biodra. Ee namiętne palce rytmiczny ruchami массировали mnie. Mój stłumiony ekstaza spowodowało głęboko wewnątrz nie. Jej drgnął. Już jej nie mógł kontrolować swoje ruchy.
  
  
  Palce Tamary jeszcze głębiej pochłaniały moje ciało. Jeszcze liże, ona chwyciła mnie między swoimi beznadziejnie napięte biodra. Ona krzyczała i krzyczała pode mną, gdy jej własna pasja wybuchła z siłą fali pływów. Nasze ciała конвульсивно drżały. Wydawało się, że to nigdy się nie skończy.
  
  
  Kiedy wszystko się skończyło, jeszcze trochę полежали, zmęczeni i syci. Nasze usta zacisnęły. Dźwięk naszego oddech był głęboki i ciężki.
  
  
  "Nick" — szepnęła, kiedy zaczęliśmy zagłębiać się w głęboki sen.
  
  
  'Mmmmm ...?'
  
  
  "Nick, kim jest miś Smokey?"
  
  
  
  
  Rozdział 10
  
  
  
  
  Kostaryka również składa się głównie z gór. Niektóre przez nich stanowią uśpione wulkany, które czasami osiągają wysokość ponad trzech tysięcy metrów. Ale teoretycznie nawet najniższa część niziny teraz znajdowała się na tej wysokości. Góry wznosiły się nad nim na niewyobrażalną wysokości. Jak mówił pułkownik Зембла, pogoda się pogarsza z powodu naruszenia pola siłowego. Teraz, kiedy dwa nadajniki zostały zniszczone, poręcze tamy było zamknięte. Śnieżyce, które z Tamarą przeżyli w Hondurasie, zamieniły się w huragan.
  
  
  Straszny chłód ogarnął lotnisko, kiedy улетали na południe późno w nocy. Tamara leciała na szerokim łukiem nad pacyfikiem, aby maksymalnie uniknąć burzy. Ale gdy skręciliśmy w głąb kraju do Пунтаренасу, zastała nas воющая oślepiające zamieci. Jednak Tamara udało się bezpiecznie posadzić samolot na łące niedaleko portowego miasta kostaryki. Skrzydła Cessna pokryte były grubą warstwą lodu. Антиобледенители nie wytrzymali.
  
  
  Dwaj ranczo, obok której wylądowaliśmy, posiadał четырехдверным sedan Buick 1940 roku. Samochód był wykończono kolei drutem. Tylne siedzenie ustąpiła kur. Rolnik nie bardzo podobały никарагуанские pieniądze, ale i innych środków płatności u nas nie było. Nam również nie bardzo podobało się to, że musieliśmy zapłacić za ten rarytas dziesięć razy więcej stawek kosztów. Mamy wyrzucony kogut wokół wozu i pojechaliśmy.
  
  
  Kontrast między высокогорьем Hondurasu i nadmorskie dzielnicą kostaryki był widoczny od razu. Śnieg, spadł tam, w lesie, pozostał łagodny. Tutaj wiatr swobodnie wiał przez rozległe połacie zatoki Никойя . Śnieg сдувался z równin i скапливался w dolinach lub pod osłoną budynków i купами drzew. Wiatr wiał na nas ze wszystkich stron. Porywy wiatru od czasu do czasu pojechaliśmy samochód w niebezpieczną bliskość do rur spustowych kanałów, które odbyły się równolegle po obu stronach drogi. Czasami jesteśmy prawie stanął w miejscu, kiedy na przeciwko nas shell miasto i śnieg. Stały wiatr odwrócił śnieg i miasto w masę lodową, która zajmuje się смерзалась w бетонно-twardej deski. On skrzypiał, kiedy ego przejeżdżaliśmy. Niebo było oślepiające białe, pełnym refleksji i migoczących świateł. Niesamowite, że taki silny chłód i taka olśniewające piękno mogą być łączone. Połączenie tych dwóch momentów oślepiło mnie, aż jej zmagał się z kierownicą. Jej ledwo mogłem zobaczyć gałęzie drzew i krzewów, które są przymocowane nas. Samochód potrącił ih jeden za drugim. Tamara przytuliła się do mnie, aby trochę się rozgrzać.
  
  
  W końcu jesteśmy wślizgnął się w Puntarenas. Jest to główny port kostaryki w oceanie Spokojnym. Miasto znajduje się około 140 km na zachód od stolicy San Jose. Zwykle jest to miasto liczące ponad 30 000 osób. Teraz już wyglądał na pusty cmentarz. Nikogo nie było widać. Nawet zwierzęta, które tac części wędrują do miast. W porcie stały na kotwicy stary statek i kilka trawlerów do połowów tuńczyka. Oni вмерзли w lód. Miasto, śnieg i wyjący wiatr uszkodziłeś statki i złamał się maszt.
  
  
  Kontynuowaliśmy ruch na najniższym biegu. Podejrzewaliśmy, że wszystkie Vacaciones był częścią kurortu, po drugiej stronie portu. Jesteśmy w шкиперское kawy. Wokół komina buchał dym, a w oknach świeciło się czerwone płomienie zbyt jasny palącej pieca. Jej zatrzymał się. Tamara weszła do środka, aby zapytać o drogę. Kiedy wróciła, ona wyraźnie blanszowane. — Tam jest strasznie, Nick — powiedziała drżącym głosem. "Wydaje się, że cała okolica. Kobiety i dzieci drżą przed piecem. Mężczyźni stoją wokół niego i żałosna patrzą. Są przerażeni. Są przerażeni i prawie bez jedzenia. Odyna wokół nich powiedział mi, że w katedrze, gdzie siedzi jeszcze więcej ludzi, zupełnie nic do jedzenia. Umrą, Nick. Musimy umieścić ten wątek!
  
  
  Jej uspokajająco gładził jej nogi. "Zrobimy wszystko, co możemy. Gdzie w sali wszystko?
  
  
  To smutne skinęła głową. "Co powinniśmy zrobić, gdy będziemy na miejscu, Nick? Nie można powiedzieć, że nas przysłała pani Мохада. Oni nigdy nie uwierzą w to! Ponadto, nie wiemy, czy w hotelu zwolennicy Земблы. Mogą tam być, ale nadajnik może być ukryte wszędzie.
  
  
  "Wiem, ale musimy od czegoś zacząć, Tamara, jak w Поленсии".
  
  
  W końcu wyszliśmy na szeroki bulwar z hotelami, barami i сувенирными ławami. W wyniku rozwoju turystyki w ciągu ostatnich pięciu lat wyrosły jak grzyby potem deszcz. Wszystkie Vacaciones był jednym wokół największych budynków. Został oddzielony od drogi półkolistym dojazdowej utworem. Z drogi wyglądał jak ogromny chromowana wylewka, z balkonami. Dwie dolne kondygnacje zostały rozszerzone i otoczyli słoneczny taras i już zamrożone basen. Cały teren był otoczony wysokim kamiennym murem.
  
  
  W piętnastu metrów od wejścia wąski podjazd został zablokowany samochodem "Fiat". Z rury wydechowej wyrwała się strużka dymu. Więc silnik pracował. Okna były zamknięte. Ale kiedy ją zatrzymał się, drzwi obok kierowcy natychmiast otworzyły się i na nah wyszedł mężczyzna. Zostawił drzwi otwarte, podejście do nas. Za nim ją zobaczył drugiego człowieka za kierownicą. Obaj trzymali broń-karabin maszynowy, mający na celu "buick". Jej ostrożnie wyciągnął swój pistolet i położył ego na siedzeniu obok siebie. Trzymając pistolet w prawej ręce, lewą ją opuścił okno. Jej pozostał uprzejmy, jak to możliwe.
  
  
  — Senor? — zapytał mężczyzna z podejrzanym wzrokiem.
  
  
  — Nie można przesunąć swój samochód — powiedziałem. "Chcemy przejść do hotelu".
  
  
  "Hotel jest pełen. Nowe goście nie mają wstępu.
  
  
  — Nie goście — szybko odpowiedziałem.
  
  
  "Och, nie? Więc co?'
  
  
  — Jesteśmy zaproszeni — powiedziała Tamara.
  
  
  — Biznes — dodałem.
  
  
  Mężczyzna zamrugał i wyglądał bardziej ostrożne, niż kiedykolwiek. Czy artyści, którzy powinni wystąpić do "grzeszników" bez grzechu"?
  
  
  Jesteśmy z Tamarą szybko wymienili spojrzenia. Nie mogliśmy zrozumieć, co miał na myśli, ale szybko кивнули.
  
  
  — Oczywiście — powiedziałem. "My artyści. Pozwolisz nam przekazać?
  
  
  Kim oni są, Juan? — krzyknął kierowca "fiata".
  
  
  Wykonawcy, — oddzwonił Juan. Ego oczy zwęziły się do щелочек. — Ale nie wyglądają. Myślę, że ...'
  
  
  Jej przerwał ego. "Śpiewamy, żartujemy i..."
  
  
  Puch! — uśmiechnął się mężczyzna. "Można wymyślić coś lepszego".
  
  
  — Jestem tancerką — powiedziała Tamara niskie kuszącą głosem, patrząc na niego z dołu do góry. Hej, udało pochylić się do przodu, jednocześnie akcentując piersi. Śmiały wyczyn z ubraniami, którą miała na sobie. Презрительная uśmiech na twarzy strażnika zniknęła, jak śnieg na słońcu.
  
  
  -- Bueno ! Tak lepiej!'
  
  
  — Tak , przyjacielu, — przerwał jej, zanim zobaczysz сеньориту Fandango z "Drabiną i Grind". Egzotyczna tancerka z wiodących nazwą. Jeśli ją zobaczysz...
  
  
  'Jego' powiedział mężczyzna. Odłożył karabin i poszedł z powrotem do "фиату".
  
  
  — Niechętny chłopiec — tym ja, kiedy wrócił do samochodu.
  
  
  Zostawił drzwi otwarte i bacznie nas obserwował. Wziął radio z deski rozdzielczej i powiedział kilka słów. Była minut opóźnienia. Następnie przyszedł reumatyzmu. To musiało brzmieć dobrze. Przynajmniej mężczyzna skinął głową kierowcy i "fiata" pojechał z powrotem.
  
  
  — Pierwsza przeszkoda pokonana — powiedziałem, kiedy ego minęły. "Nadajnik tutaj, w hotelu".
  
  
  — Bo jest ochrona?
  
  
  — Tak, i jeszcze dlatego, że w hotelu świeci się świętym. Oznacza to, że mają własny generator. Dlatego byli gotowi na nadchodzące wydarzenia. Przypuszczalnie, Зембла już pisał tutaj swoich ludzi w oczekiwaniu wydarzeń.
  
  
  "Mam nadzieję, że wszystko jest ogrzewany," — powiedziała Tamara, вздрагивая.
  
  
  Jej poczuł swoje ramię. Rana dobrze się zagoiła. "Zastanawiam się — powiedział jej w zamyśleniu, gdzie ukryli nadajnik".
  
  
  'Jej, w przeciwnym razie zastanawiam się, kto lub co te "grzesznicy bez winy"?
  
  
  'Ja nie wiem. Przy okazji, umiesz tańczyć? Ona uśmiechnęła się. "Może jej nic nie wiem o twoim niedźwiedziu Smokey, Nick, ale nauczyłem się jeszcze kilka sztuczek w Uljanowsku".
  
  
  — To się przyda — uśmiechnął się ja, bo ja nie wiem karcianych sztuczek.
  
  
  Mnie nie dziwi brak odźwiernego. Sala była пустынен, z wyjątkiem administratora. To było jak muzeum sztuk pięknych. Ściany pokryte były freskami i malowidłami. W centrum złotego dywanu był fontanna, ozdobione plastikowymi kwiatami. W odległym kącie, za ladą stał powolny młody człowiek z atłasowymi oczy i wyraziste nozdrzami. Dla ego plecami wisiała otwarta ramka-mail i kluczy, a na lewo od niego był mały przełącznik. Prawdopodobnie pod genialny палисандровым drzewem kasie leżały jeszcze jedno radio. W każdym razie, on wyczekująco spojrzał na nas, kiedy podeszli. Jak i muskularny mężczyzna, прислонившийся do baru obok niego. Jak wszystkie sterujące hotelu, ten facet był ubrany w spodnie w paski, a w butonierce miał goździk. Ale na tym podobieństwo się skończyło. Ego odznaczenia był podobny do nadęty świńska bańki. Goździk wypaliła, i ego ciężkie piersi выпирала przez źle siedzącego kombinezonu. Oczywiście, zdjął z prawdziwego menedżera ubrania i gdzieś tego ukrywał. Jej, mając nadzieję, że nie zamarznie w bieliźnie.
  
  
  Jej, słyszałem, jak Tamara pośpiesznie oddycha. Poszedłem w jej intuicji. Зембла zablokował wszystkie wewnątrz i na zewnątrz. Udało nam się przemknąć pierwszy pas obrony, ale miał jeszcze wiele do zrobienia.
  
  
  Pseudo-kierownik wyprostował się i popatrzył na nas z noga do głowy. Ego głos, wydawało się, przemaszerował wokół bardzo głębokiego. "Fandango i Grind?"
  
  
  'Tak.'
  
  
  — Nie ma cię w moim liście, senor Fandango.
  
  
  "Jej Grind; ona Fandango. Ale mogę dać wyjaśnienie.
  
  
  — Nasz agent, — kwestię Tamara — wszystko się pomieszało.
  
  
  "Inni artyści nie mogli przyjść" — powiedziałem.
  
  
  "Ta okropna pogoda. †
  
  
  Kierownik podniósł rękę. 'Przestań! Zatrzymaj się! Nie chcę o tym słyszeć ponownie. Oboje tańczysz?
  
  
  Jej odchrząknął przepraszającym tonem. "Cóż, w zasadzie odszedł wokół tego, i..."
  
  
  "Teraz jest mój menedżer, i..."
  
  
  - Ale skoro nalegasz, to ja i tak chcę...
  
  
  'Dość! Pewnie to tak samo dobrze, jak gdyby nie tańczyli, senor Grind. Proszą o kobietę i kobietę otrzymają. Coś, aby bawić się dobrze, prawda? Gdzie jest twój strój, panienko ?
  
  
  — Nie martw się — ostro odpowiedziała Tamara. "Ale potrzebna mi muzyka".
  
  
  — Czy oni ci tego nie powiedzieli? W Hotel Vacaciones stale pracuje zespół trzech osób. Gra w drink-barze, w ciągu całego sezonu. Ta kombinacja jest do państwa dyspozycji. Kierownik westchnął prawie z żalem. "Ach. Mam nadzieję, że tak samo dobra, jak Carmen...
  
  
  "Carmen"?"
  
  
  — Carmen ЛаБомба , panienko ! Ona jest bardzo znana w tej dziedzinie. Jej nigdy o was nie słyszałem.
  
  
  — To się zmieni, a następnie dzisiejszego wieczoru — gorący głosem zapowiedziała, Tamara. Znowu поманила ego spojrzeniem. Nie czułem się komfortowo. Mój kołnierz zaczął szczypać szyję. Jakbyśmy podawano oświadczenie na dobrą pracę w Union City, w stanie New Jersey.
  
  
  'Panie, jest nam zimno, a my "zmęczony i głodny" — ostro powiedział. "Hej, Jeśli jeszcze będzie działać..."
  
  
  'Tak. Pepe, pokazać ich ih pokoju.
  
  
  Sekretarka zerwała się na baczność. "Ty! W którym pokoju?'
  
  
  "Czy nie ma stałej pokoje dla artystów? Jeden taki, oddzielnie od gości, w tylnej części hotelu?
  
  
  "Twój, twoja," Pepe zgodził . On energicznie skinął głową i chwycił klucz z tablicy za siebie. On schylił się pod ladę. "Tutaj, fretka faworyt ".
  
  
  "Odezwiemy się", — powiedział kierownik. "Dobrze się bawić, panienko, i będzie nie gorzej Carmen".
  
  
  Tamara nagrodziła ego zmysłowym uśmiechem. Przeszliśmy po przez administratora. — Nie bardzo przyjaznego, tak? Tamara zauważyłam to, kiedy przeszliśmy mimmo wyciągu.
  
  
  "Myślę, że było mu naprawdę podoba się ta Carmen" — odparłem. Jej wciąż nie czułem się bardzo komfortowo z powodu tego, jak szły sprawy.
  
  
  Przeszliśmy korytarzem prowadzącym do sali głównej. Następnie weszliśmy do wielkiej okrągłej sali pełnej białych okrągłych sofy, wygodne krzesła, stoły i kolumn. Z jednej strony było duże okno z widokiem na słoneczny taras. Druga strona przekształciła się w drink-bar. Wysoko między dwoma dużymi kolumnami wisiał transparent z dużymi złotymi literami:
  
  
  WITAMY, ŚWIĘCI PRAWDZIWEJ EWANGELICZNEJ KOŚCIOŁA - pobożność - czystość - czystość - BŁOGOSŁAWIONA MIESZKANIE.
  
  
  "Musisz tańczyć tam później" — powiedział Pepe. Wskazał na drink-bar, wokół którego rozległ się głośny śmiech.
  
  
  Jej, spojrzał na salon w określonym Pepe kierunku. — Co to za ludzie tam? — spytałem, ponownie patrząc na Pepe.
  
  
  Pepe wzruszył ramionami. — Święci Prawdziwe-Ewangelicznego Kościoła, senor . Kto jeszcze może być w tym hotelu?
  
  
  — Dla estestvenno. Kto jeszcze.'
  
  
  Ruszyliśmy w stronę korytarzu przez salon. Mi вспомнился komentarz strażników o "grzesznicy bez winy". W końcu go złapał administratora za ramię. "Pepe, zadzwonili do nas bardzo nieoczekiwanie. W ogóle tego nie rozumiemy. Kim są ci , mmm, Święci?
  
  
  'Norte Американос, senor Żwir. Oni uważają, że palić, pić, tańczyć i spać z żoną innego mężczyzny, nieprzyzwoicie. Oni zarezerwowany pokój w tym hotelu w ramach swoich wypraw krzyżowych na całym odkryty basen, aby zwrócić każdego, kto cieszy się z kilkoma radości życia. Jej mówię to do ciebie jak do przyjaciela, senor . Spodziewamy się, że z tymi Świętymi nam będzie bardzo nudne. Niestety, ih zatrzymała nagła zmiana pogody. Bardzo denerwujące.'
  
  
  — Można powiedzieć, że są nawróceni, — z chytrym uśmiechem zauważyła Tamara.
  
  
  Pepe przewrócił oczami. "Gdybym, jak oni, myślałem, że wątek, koniec świata jest bliski, to by na kolanach prosił o przebaczenie, bo jej zatwardziały grzesznik. Przynajmniej, jeśli będę miał szansę! Z drugiej strony, gdyby w moim życiu nie było nic złego...
  
  
  "Rozumiem. Teraz, kiedy mają szansę, oni наверстывают zaległości".
  
  
  — Na to wygląda — powiedział Pepe. Znów przewrócił oczami. Natknęliśmy się na pustej jadalni. Przeszliśmy do kuchni przez wąski korytarz. Pepe otworzył jedną wokół drzwi i gestem zaprosił nas do środka. 'Głosowanie. Obawiam się, że to nie był nasz najlepszy pokój, ale...
  
  
  — Zdajemy sobie z tego sprawę... — powiedziałem. — A co z show? Dlaczego kazał nam to zrobić?
  
  
  "Wszyscy Święci małżeństwem, proszę pana, naprawdę małżeństwem. I kobiety, które przywieźli ze sobą... Sekretarka nieśmiało uśmiechnął się i зашаркал nogami, jakby nie do końca wiem, co zrobić ze swoją postacią. "Pomyśleliśmy, że najlepiej maksymalnie zaspokoić ih nowe potrzeby. Nie chcemy, aby one przeszkadzały lub szumiały".
  
  
  "Tak, to naprawdę zepsuje sytuację z tą burzą, prawda?"
  
  
  Pepe napięte. Chłodno i z rezerwą powiedział: "Nie zadawaj więcej pytań, proszę pana. Dobrze ci płacą.
  
  
  Zwłaszcza, jeśli jesteś w stanie zabawiać naszych gości przyjemny sposób. Poza tym, to nie twoja sprawa. Jej proponuję ci tu zostać, dopóki nie powinny występować. do widzenia.'
  
  
  Pepe miał rację. W pokoju nie było tak wiele przedmiotów. Ściany i sufit były w kolorze kremowym. Na podłodze był taki sam złoty dywan, jak i w salonie. Był tam krzesło, krzesło i dobry biurko krzesło w ciężkim, ciemnym stylu, przypominający hiszpański. Podwójne łóżko było pokryte ciemno-niebieskim парчовым kocem. Była także mała łazienka, bidet, które wydawało się być więcej, niż kabina prysznicowa. Taras pokryta była śniegiem. Szyby w drzwiach przesuwnych wygięte pod siłą wiatru. Ale po tym wszystkim, przez co przeszliśmy, grzejniki odrzucali przyjemne, komfortowe ciepło. Tak że byliśmy w pokoju, dopóki nie musiałbym wstawać. Przy okazji, Pepe się tym zająłem. - Znaleźliśmy się w potrzasku!
  
  
  — Ten łajdak — warknął ja, szarpiąc klamkę.
  
  
  — Cześć, nick — powiedziała Tamara, — idź zobacz.
  
  
  Siedziała u drzwi przesuwnych. Jej, podszedł i stanął obok niej. Wskazała na ganki kuchni, umieszczony prostopadle do naszego pokoju. W kuchni przez jasno oświetlone okna widział, jak gruby menedżer rozmawia z jakimiś bojownikami. Ze względu na niekorzystne perspektywy jej nie mógł wszystko rozebrać. Widział mężczyzn, siedzących przy stole. Ih automaty żenujące wisiały na plecach. Oni ali. Figury w pasiastych spodniach szalenie жестикулировала rękami. Nie myślałem, że zwariował. Wygląda na to, dawał rozkazy. Parowe regularnie kiwali i nadal jest. Po jakimś czasie kierownik zniknął.
  
  
  - A jak myślisz? - zapytała Tamara.
  
  
  — Nie wiem — odparłem. "Wygląda na to, że jedzą. Jej stylu, by wiedzieć, dokąd idą!
  
  
  "Poczekaj, wstają!"
  
  
  Mężczyźni wstali. Ukazała się gruba staruszka w бесформенном sukienka. - Odsunęła się z krzesła. Już kilka m i nic się nie działo. Jej, bałem się, że straciliśmy ih na myśli. Następnie nieco dalej zapaliło się święty, a my znowu zobaczyli ih. Oni потягивались, mocno зевали i itched. W końcu taką grę na mały kwadratowy krzesło i zaczęli grać w karty. Odyna wokół mężczyzn oparł się na krześle, nogi w butach обхватили nogi krzesła. Moją uwagę przyciągnął obiekt, do którego прислонялся. To była gruba dębowe drzwi z ciężką żelazną okuciami lodówki lub zamrażarki.
  
  
  — Tak — odpowiedziałem, — tak, zaczynam ją rozumieć.
  
  
  'Co?'
  
  
  — Założę się o co chcesz, że instalacja Земблы w lodówce. Chłodzenie do estestvenno wyłączone. Rury i przewody wewnątrz niego tworzą doskonały przekazywania sieć".
  
  
  'Na pewno?'
  
  
  — Nie — przyznał jestem — ale czy jesteś pewien, że to nie tak ?
  
  
  'Nie.'
  
  
  "Przynajmniej to nie steka chroni tamten chłopak" — powiedziałem. "Muszę przeprowadzić śledztwo. Równie dobrze moglibyśmy zacząć tam, jak i w każdym innym miejscu.
  
  
  Ona przytuliła się do mnie. W jej oczach była troska.
  
  
  'Ale jak?'
  
  
  Ją przytulił ją. Ciało się trzęsło. Jej myśli długo i ciężko. Gdyby tylko u mnie był ten zwój liny, który zostawił jej w Поленсии. Czy mój sztylet, który u mnie odebrali w świątyni majów. Czy mój "Luger", pozostawiony w Waszyngtonie... Nie znajdując logicznego rozwiązania przez jakiś czas, jej stahl traktować mniej oczywiste opcje. Ale nawet one wydawały się mniej korzystne, niż zwykle. Potem długiej przerwie ją, powiedział w zamyśleniu: "No, może być, nie ma wyjścia, jeśli użyjemy swoimi papierosami". Jej oczy rozszerzyły się z przerażenia, gdy jej demonstruje swój plan. Ona zatkało. "Nie staraj się to zrobić! To niemożliwe!
  
  
  — Jak i wszystkie pozostałe. Musimy coś z tym zrobić. Zostańcie tutaj i zapewnij mi alibi na wypadek, jeśli pojawi się Pepe, czy ktoś jeszcze.
  
  
  Ona dobrego zacisnęła mój płaszcz obiema rękami i potrząsnęła głową. — Nie, nie rób tego teraz. U nas może być mała szansa, ale tylko jeśli uda nam się wydostać z tego pokoju konwencjonalnych sposobów. Nie, jeśli jesteś выломаешь drzwi, i Bóg wie, co podniesie alarm. Trzeba zrobić ruch podczas debiutu panowie Fandango, Nick. Proszę czekać. Wtedy ją mogę ci pomóc przynajmniej tym, co na siebie ludzi Земблы.
  
  
  — Debiut panowie Fandango, prawda? Jej krzywo się uśmiechnął. — Naprawdę myślisz, że jest wystarczająco dobry, aby zahipnotyzować cały hotel?
  
  
  Poszukajcie sami, senor Grind!" Ona przytuliła się do mnie swoim drżącym ciałem na całej długości. Zwinny, szybki palcami ona rozpiął marynarkę. Cofnęła się o krok i, śmiejąc się, zrzucił z ramion swój płaszcz. — Nick, nie mógł wymyślić nazwy lepszego?
  
  
  — Musiałem improwizować — powiedziałem w samoobronie. Jej rzucił swój płaszcz na podłogę obok Tamary. "Mmm ... ja też!" Tamara wyciąga wełniany sweter, który miała na sobie, jak bluzkę, tak, że jej białe, pełne piersi była tylko częściowo zakryta. Ona odeszła jeszcze na kilka kroków, dopóki nie starczyło miejsca.
  
  
  'Seniorita Fandango zaczyna swój występ!"
  
  
  Ona wyciąga spódnicę i opuściła ją. Ee sweter wyzywająco dochodził do bioder, jak małe mini sukienka. Jak nieśmiała dziewczyna, ona uniosła rąbek swojej kamizelki i обмотала ego wokół talii. Była naga od bioder do stóp, za wyjątkiem małych białych majtek.
  
  
  Potem zaczęła tańczyć. Jej ciało pozostawało nieruchome. Tylko część między pępkiem a kolanami trzęsło się i скручивалась silniejszy niż drzewa na zewnątrz w czasie burzy!
  
  
  — Co ty myślisz, Nick? — zapytała z uśmiechem.
  
  
  Co myślę, że jej powiedział. - "Myślę, że jesteś już panienko Grind, niż z Drabiną. I panienko La Bomba razem z nim.
  
  
  Zaczęła się cichutko śmiać. Ona zerwała guziki w kamizelce. Wełniane spódnice, wydawało się, ниспадали z jej ramion. Sięgnęła za plecy, aby zdjąć stanik. Zwiększa ona tempo. Podeszła do mnie prawie naga.
  
  
  'A nie ..... czy my ...?' — zapytała ochryple, ukłonem mi głową.
  
  
  Będziemy co? Moje myśli były daleko, a ja nie od razu zrozumiał, co ona mówi. Mówić w takiej chwili! To nie powinno było się zdarzyć! Potem ją znalazł swój język. — Krawiec, tak, oczywiście! Nie będzie łatwo!
  
  
  Tamara znowu westchnęła. Wyciągnęła rękę, chwyciła mnie za pasek i dobrze pociągnęła. Jej poczuł szarpnięcie w całym swoim intensywnym ciele. Tamara nadal kręciło, kręciło. Jej, wyciągnął rękę i wziął cienki biały nylon. Ją pociągnął. Dlaczego nie? Ona miała rację. Lepiej poczekać. A jak lepiej zabić czas? Przestała tańczyć i przytuliła się do mnie nagim ciałem. Pocałowała mnie, gwałtownie. Jej usta były wilgotne i gorące. Wziął ją na ręce i zaniósł do łóżka, nasze usta nadal były zaciśnięte. Wylądowaliśmy otwarcie na łóżko. Szybko, kontynuowaliśmy całowanie. Mój język głęboko pogrążył się między тоскующими ustami w ciepłe zagłębienie i dalej rta.
  
  
  Podniosła ręce, aby mnie objąć za szyję. Ale jej trzymał ih, szeroko rozstawione, i pchnął ją z powrotem w miękkość poduszki. Jej wstał i szybko rozebrał. Tamara odchyliła się na poduszki i patrzyła. Ręce szeroko rozstawione, nogi lekko rozstawione. Ciężko oddychała.
  
  
  Nick — szepnęła, gdy jej łóżku obok niej.
  
  
  "Zrób to znowu, jak wczoraj w nocy... Moja ręka błąka się na pagórkowatym terenie ee piersi, mimmo ee sutki, w dół jej gładką dolną stronę brzucha do miękkiego świetlanej ciepło. Jęknęła. Jej ciało miało "samodzielne życie pod moimi pieszczotami. Ee głos westchnął mi w ucho, prosząc, aby w pełni ją zabrać i ugasić płonący ogień, który zapalał moje palce na jej biodrach. Jej całował jej usta, podbródek, miękkie zagłębienie w szyi. Mój język owinął twarde sutki. Nas przebili nowe wibracje. Moje wilgotne usta pieszczoty jej życia. Jej, poczuł, jak jej satyna skóra spięta. Mój нащупывающий usta spadł jeszcze niżej, aż Tamara nie krzyknęła z rozkoszy. Ona jeździła z boku na bok, jęcząc z rozkoszy, kiedy moje usta dotknęły jej, wzmacniając jej intensywne pulsujące emocje. Ona wyciągnęła ręce gwałtownymi ruchami. Jej palce вцепились w moje włosy.
  
  
  Jej wyprostował się, ee, дрожащее i корчащееся ciało pode mną. Jej, czułem jej wilgotne ciepło. W dzikim oczekiwaniu ona leżała na podłodze, gotowa mnie przyjąć. Złapała mnie z siłą, która zajmuje się prawie negować mnie do szału. Ona wyraziła swoją radość na głos. Jej ręce kurczowo обвились wokół mojej szyi, ona przytuliła mnie do сужающимся gięcia swojej piersi. Jej ciało pode mną повторяло moje rytmiczne ruchy dzikie, nieposkromione wstrząsach. Jej pazury głęboko вонзились mi w plecy, скользнули w dół i pochłaniały ciała moich lędźwi. Pchnęła mnie głębiej w siebie, rozprzestrzenia biodra jak najdalej.
  
  
  Zadowolenie gwałtownych potrzeb Tamary było męczące zajęcie. Jej pozwalał swojemu językowi przesuwać się tam i z powrotem u nach w ustach, aby ją uspokoić i odzyskać panowanie nad sobą. To było beznadziejne. Zachwyceni ona owinięte nogami na plecach. Jej nagie ciało było śliskie od banku ognistej namiętności. Ona wygięła plecy. W górę i w dół. Najpierw powoli, faliste ruchy, a następnie coraz szybciej i szybciej, aż w końcu wszystkie uczucia nie zostali wygnani wokół naszych ciał. Zmęczeni upadliśmy na łóżko jej był pijany, nie mogąc się poruszyć jej stylu, coś powiedzieć, ale nie mógł znaleźć słów do niego, wyciągnął rękę nad nią i naciągnął koc na nasze spocone ciała. Tamara cicho kołysała się w moich rękach.
  
  
  
  
  Rozdział 11
  
  
  
  
  Drink-bar nazywał El Coyuntura . Gdyby ktoś wokół gości — święci lub grzesznicy — nie był tam wcześniej tego dnia, nie byłoby już протиснулись do środka. Innymi słowy, wszyscy wiedzieli o naszym przyjeździe.
  
  
  W holu był szeroki rzeźbiony bar wokół czerwonego drewna z niezbędnymi lustrami i butelkami za nim i towarzyski barman, który mówił w trzech językach, i wszystkie trzy są złe. Zamiast mosiężnego pręta w barre była przezroczysta plastikowa rurka ze świetlówkami. W zmysłowym czerwonym neon każda kobieta wyglądała co najmniej na dziesięć lat młodszy. Naprzeciwko baru stał kilka miękkich foteli, ale większość salonie zajmowało przestrzeń za nim, przypominające amfiteatr z pominięte z żółtym papierem zaokrąglonymi ścianami. Wokół tańca zabaw wielkości znaczka pocztowego i małej sceny były rozstawione okrągłe stoły. Połowę sceny zajęło obiecane połączenie gitary, trąbki i fortepianu. Muzycy grali raczej z entuzjazmem, niż z talentem. Teraz zrobili przerwę, a następnie, jak na krótko przed tym z wielkim entuzjazmem wykonali Mama Looka Boo Boo . Niektóre z młodszych świętych poddali дьявольскому grzechu tańca i, potykając się, wrócili do zatłoczonego stolików lub baru, aby dołączyć do znajomych. Na mężczyznach były czarne garnitury i krawaty, choć większość krawatów teraz miały miejsce.
  
  
  Kobiety były jeszcze bardziej kwaśnych, ih szczęki zostały skompresowane, ih włosy były czesane do tyłu i zebrane w kok. Bezkształtne sukienki, ciągnące się od szyi do noga, ukrywali ih figurę. Są trochę подвыпившие śmiali się, przewróciła się остекленевшие paciorki oczy i wykrzykiwali swoje cedząc słowa, aby przekrzyczeć burzę.
  
  
  Na zewnątrz burza runął na wszystko z przerażającą siłą. Nie zważając na krzyki i приглушающее działanie ciężkich zasłon, wielokrotnie słyszałem, jak o ściany uderzyły szczątki drzew, kamienie i odłamki zniszczonych domów. Budynek drgnęło, picie zadrżały w szkle. Głosować tak musi być, nie ma, "Titanic", pomyślałem ją do siebie. Tylko wtedy odwagę i determinację w obliczu śmierci były jeszcze tradycyjnie powszechne. Tutaj pobożni święci gorączkowo пьянствовали, decydując się cieszyć aż do ostatniej godziny. Z takim kacem, prawdopodobnie chcesz sobie śmierci następnego dnia rano.
  
  
  Jej stała za kulisami, scena była otwarta przede mną. Obok mnie siedziała Tamara, owinięta w białe prześcieradło, którą ukradliśmy z łóżka w pokoju. Ma zwrócić jej, jak sarong, i повязала wokół talii czerwonym przewodem do zasłon. To dało hej widok dziewicy, wielkiego, ale nadal bez zarzutu panny młodej, czeka na swojego męża. Pomimo przedsmak w sypialni, jej nadal nie był pewien, że ona będzie tam robić, na scenie. Ona sama tego nie wiedziała. "Naciśnij guzik na słuch", — powiedziała, kiedy nosił jej strój. Słysząc combo, nie był pewien, że to zadziała. Najważniejsze było zadowolić społeczeństwo i odciągnąć pracowników. Umówiliśmy się o tym.
  
  
  Jej, odwrócił się do Pepe, który stał oparty o kolumny, około trzech metrów za nami. Przyszedł za nami piętnaście minuta temu i teraz grał rolę gospodarza. Albo kuratora, biorąc pod uwagę wybrzuszenie po lewej stronie ego камзолы.
  
  
  — Teraz jej i dalej przedstawię — powiedział jej emu.
  
  
  Bueno . _ Grupa ...?'
  
  
  "Rozmawiałem z nimi o tym kilka minut temu. Przecież znaleźliśmy utwór, który mówią, że wiedzą. Nie uwierzę, dopóki nie usłyszę.
  
  
  — To dobrzy chłopcy, senor.
  
  
  "O, one są wspaniałe!" Jej podał sygnał combo. Trębacz zatrąbił w fanfary tak, jakby w ego instrumencie była sałatka owocowa. Jej, podszedł i жестикулировал rękami, aż wszyscy zamilkli, poza bardzo grubej kobiety, która była czkawka.
  
  
  Jej, głośno krzyknął. - ' Yahora , panie i caballero , la panienko fandango! mui celebre y directamente de San Jose!'
  
  
  Prawdopodobnie nie spodziewali się hiszpańskiego, ale to, co powiedziałem, było wystarczająco jasne. Zaczęli klaskać. Najpierw икающая kobieta, a potem i cały pokój. Niepewnie muzycy zaczynają rodzaj "Rumba Tamba" . Tamara wyszła na scenę. Jej wyszedł. Przechodząc mimmo nie zobaczył ją warstwa bank, блестевший na jej twarzy. Była przerażona. Chyba bardziej przerażona, niż gdyby hej, musiał zrobić to, co zamierzał zrobić. Potknęła się. Odyna wokół mężczyzn dyszała. Odzyskał równowagę. Szerokimi krokami striptizerki podeszła do centrum sceny. Spojrzała na combo, łapał ciężki byt i początku zmysłowe ruchy, które pokazywał mi wcześniej. Górna część jej ciała prawie się nie ruszała. Błyszczące fałdy pościeli i od szybkich okrężne ruchy jej bioder i pośladków. Odwróciła się i zaczęła powoli rozwiązywać czerwony sznurek. Wyzwalając, pozwoliła mu było spędzać czas. Ee обеяние początku zostać ujawnione wyłącznie na sobie. Ona dobrego tuliła ego do piersi i patrzyła na mnie i Pepe. Uśmiechając się, rzuciła mi się sznurówka.
  
  
  Ona nadal utrzymać prześcieradło lewą ręką. Podnosi drugą rękę w swoje długie blond włosy i podniosła ih. Następnie zaczęła tańczyć. Prześcieradło powoli otworzyły się, dopóki widzowie nie zobaczyli pasek jej stanika i majtek. Gitarzysta pięknie poparł ją wibracji strun i ostrym akordem przy każdym ruchu. Publiczności się podobało. Tylko niektóre kobiety trochę blady. Pepe patrzył na każde drganie i wskaźników z chytrym spojrzeniem w oczach.
  
  
  Jej zarzucił pasek na szyję Pepe i придушил go. Rzucił się w bok, aby się zbawić. Jej zacisnął zaimprowizowanej pętlę. Upadł na kolana. Tak było łatwiej i szybciej. Próbował krzyczeć, ale sznurek заглушал dowolny dźwięk. Jej pociągnął mocniej. Za pomocą liny jako dźwigni, jej przycisnął kciuk do ego tył głowy. Szarpnięcie, a celem zsunął się na bok.
  
  
  Wydawało się, że nikt nie zauważył. Tłum i ludzie, rozstawione "kierownik" w salonie, śledził każdy ruch Tamary. Rytm muzyki stawał się coraz szybciej i szybciej. Wszystkie oczy zwrócone były na Tamarze. Jej zaciągnął martwego recepcjonista w cieniu kulis i rzucił ego na stos pustych piwie. Kurtka Tamary leżały na jednym wokół pocztowych. Przechowała tam swoją resztę ubrania i wzięła z sobą, pomimo sprzeciwu Pepe. Jego przyciągnął kurtkę zagrywek na scenie i rozpiął go. W przypadku kłopotów Tamara teraz mogła szybko chwycić ubrania. Jej, patrzył, jak ona działa.
  
  
  Ona i prosze prześcieradło. W staniku i majtkach ona раскачивалась w górę i w dół zbyt szybko i drżącymi ruchami. Tańczyła tak, jakby od tego zależało jej życie.
  
  
  I tak właśnie było. Jak i mój, tak przy okazji. Jej się zza kulis wzdłuż wąskiego korytarza, wiodącego w holu wejścia głównego. Jej zatrzymał się na chwilę, gdy dotarł do sali. Jej, przypomniał sobie, że widział dwóch mężczyzn, stojących w drodze do salonu. Wyglądały tak samo jak Pepe, jak goście. Oni пахлм, jak goście taniego paryskiego burdelu. Jej powąchał powietrze. Zapach wody różanej stahl ценымногие słabsze.
  
  
  Jej ostrożnie wyjrzał zza rogu. Tamara radzą sobie lepiej, niż mogłem się spodziewać. Obaj mężczyźni znajdowali się kilka metrów od miejsca, gdzie hol zamienił się w głównej salonu. Jeden stale тыкал innego w żebra. Podobno koneserów sztuki. Z "Trejo" kaliber 22 i automatycznym pistoletem Pepe w ręku jej wkradł się w drugą stronę tak cicho, jak tylko mógł, dopóki nie dotarł do pustej jadalni.
  
  
  Stoły zostały umieszczone, tak, że trudno przejść otwarty na kuchnię, w drugiej nici pokoju. Stoły zostały w pełni pokryte. Musiał być ostrożny, aby nam się nie upaść i nic nie złamać. Siergiej wylewa się przez okrągłe okna w dwóch skrzydłowych drzwiach. Czasami słyszałem dźwięki w oddali. Jej ostrożnie pchnął drzwi i wśliznął się do środka. Ją przytuliłem się do jęczeć małej niszy między kuchnią i jadalnią.
  
  
  Tam był bufet z półkami na dole do sztućców i dzbanków. Obok niej, z otwartymi drzwiami, stał ogromny na regale, pełna ręczniki i obrusy. Jeszcze były miotły i mopa, kilku wiader, proszek do czyszczenia i четырехлитровая banku pasty do podłóg. Jej niech dzień cicho zamknąć się i spojrzał w prawdziwej kuchni. Jej mógł widzieć tylko jej część: dwudrzwiowy lodówka, automatyczne zmywarki i krzesło, które wcześniej widziałem przez okno. Dźwięki, które słyszałem ją w jadalni, pochodziły od grubej kobiety, убиравшей z krzesła. Parskanie i nucąc sobie pod nosem, ona krzątała się wokół. Korytarz w chłodni musi być za rogiem, poza zasięgiem mojego wzroku. Nie stahl oglądać dalej. Nie chciałem ryzykować, że mnie zobaczą. W każdym razie to nie miało znaczenia.
  
  
  Wziął jedną wokół papierosów Tamary i zapalił ją od zapałki w hotelowej w skrzyni, którą przyniósł na numery. Od chwili jej stał nieruchomo, uważnie nasłuchując. Jej nic nie słyszał, oprócz szumu losowego garnków i patelni i astmy oddech kobiety.
  
  
  Покурив ją, podszedł do бельевому szafie i rzucił kilka ręczników na pustym wiadrem. Jej набрызгал na nie trochę wosku i rzucił z góry papierosa. Widząc, że nadal będzie się tlić, jej przeszedł przez obrotowe dzień temu w jadalni i stahl czekać. Ją zostawił szafa otwarta. Tamara powiedziała, że to potrwa dwie i pół minuty, ale ze względu na taka sale trudno komuś dokładny czas. Zapalające papierosy mają na jednym końcu kulki tego samego składu, co i dopasowanie, — w tym przypadku wątek z odciskiem marki. Papieros był dodatkowo pełen watą brązowy, nasączone saletrą. Otwarte końce papierosów zostały wykonane z prawdziwego tytoniu. Siedzieć w jadalni w oczekiwaniu było nerwowo, ale jej już nic nie mogłem zrobić. Jej ufał Tamara, aby zająć wszystkich. Sekundy ciągnęły się boleśnie powoli. Potem papieros догорела.
  
  
  Wezwała płomień na około pięć sekund, i to wystarczyło, aby włączyć wiadra na palić trawkę. Bielizna doskonała zapalił, a następnie zaczęły się tlić ręczniki. Kwaśny dym buchał z szafa w kuchni. Nawet po drugiej stronie drzwi jej poczułem słaby zapach, kiedy kobieta w końcu zaczęła krzyczeć: "Fuego ! Fuego !
  
  
  Stacjonarne jej siedział w kucki, wsłuchując się w krzyki. Potem ją usłyszał ciężkie kudłaty i okrzyki dwóch strażników: "Ała ! Fuego ! Jej, słyszałem, jak jeden z nich powiedział. Jej, podszedł do niszy z bronią w ręku. Strażnicy próbowali odkryć, co się świeci. Gruba kobieta krzyczała, wymachując rękami. Wszyscy trzej kaszlą i kaszlą od dymu.
  
  
  — Ręce do góry — rozkazał ja.
  
  
  Kobieta захрипела głośniej niż kiedykolwiek. Ludzie w kształcie odwrócił się i z niedowierzaniem зевнули. Teraz ogień osiągnął swój szczyt. Gęsty, tłusty dym buchał w szafie, ukrywając fakt, że ogień palił się tylko w wiadrze. Dym i smród, musi być pomylił ih refleks, kiedy jeden chłopak sięgnął po pistolet, a w drugiej skoczył na mnie. Jej wystrzelił pierwszy w każdego plemienia. Płaski ostry bawełna kaliber 22 stracił w криках kobiety i wyje innego faceta, прыгнувшего na mnie. Jej zrobił krok do przodu, tak, że on był ze mną na chwilę wcześniej, niż oczekiwał. Jej, opadł na kolana i zanurkował między ego noga. Kiedy spadł na mnie, owinął ją rękami ego nogi i jednocześnie wzrosła. To była odmiana rugby-флипа. Trochę odwrócił się i z pomocą ego własnej siły rzucił ego w formie bufetu. Ego gola z hukiem rozbił półkę ze srebrem. On upadł, zimniej, niż pogoda na zewnątrz.
  
  
  Pomimo złamane każdego plemienia, pierwszy strażnik nie mógł się zatrzymać. Z jękiem i стиснутыми zębami próbował otworzyć zawór swojej pięknej kabury, aby wpakować kulkę mi do głowy. "Mui "bravo", — powiedział, uderzając ego nogą w życiu, a następnie w podbródek. On wyciskaniu leżąc tam, gdzie leżał. Kobieta była tak szalona, że już nie może słuchać argumentów. — Prosty, proszę pani — powiedziałem. Moja lewa ręka метнулась do jej podbródka z pięścią. Jęknęła i nieprzytomna, jej ostrożnie odłożył ją na podłogę.
  
  
  Jej przeskoczył przez nich w szafie. W gęstym dymie ją chwycił mopa i wsunął ją do płonącego wiadrem. Je zgasiłem ogień, ale zostawił tlić ręczniki. Kiedy jej poradził sobie z ogniem, wsunął jej rączkę mopa do uchwytu zrelaksowany i wyjął wiadra w szafie.
  
  
  Zostawił jej ego, chwycił broń strażników, a następnie wsadził wszystkich trzech w gabinecie. Jej zamknął skrzynkę, wsunął klucz w minutę i uciekł przez kuchnię do chłodzenia aparaty cyfrowe, machając дымящимся wiadrem na drążku mopa. W drugiej ręce trzymał ją puszkę z woskiem.
  
  
  Jej przeleciał krótki korytarz z drugiej strony kuchni i znalazł się w pomieszczeniu, gdzie strażnicy grali w karty. Karty nadal leżały na stole, kuda ih rzucił mężczyzna. Za najbardziej oddalonych siedzeniem była wielka drzwi. Ją odepchnął krzesło na bok i oparł się o ramię w duży metalowy zatrzask. Drzwi trzasnęły i otworzyły się. Jej, wpadł tam, nie patrząc.
  
  
  "Kierownik" chwycił ogromny rewolwer i wycelował mi w życiu. Kamera została tylko pięć na siedem metrów i była pełna różnych haczyków i rur. Emu musiał cholernie źle cel, aby chybić dla mnie. On stał nad radiem w tylnej części kamery. Pewnie zastanawiał się, dlaczego on nie może найдти nam jedną stację. On, oczywiście, nie podejrzewał, że burza, który pomógł stworzyć, także przeszkadzała emu odbierać wszystkie stacje radiowe. Rewolwer leżał obok niego na stole obok odbiornika skrzynią. Ego ręka chwyciła go jak błyskawica.
  
  
  Jej biegł, nie zatrzymując się. Jej, pochylił się do niego, kładąc głowę między ramionami. Jej zamachnął się mopem iso wszystkich sił, że u mnie były. Rozpalonej wiadra uderzyło ego otwarcie w twarz. Rewolwer wystrzelił wypłat tuż obok mojego ucha. Раскатистый grzmot strzału w małej przestrzeni zaskoczył mnie. Jej, widziałem, jak on spadł. On zamilkł i znowu ruszył. Potem spadł na miejscu. Odcisk pogodnej był oczywisty ego mocno spalonej twarzy, czasu, który będzie nosić w obie końca życia.
  
  
  Nadajnik był prosty obudową w porównaniu z centrum zarządzania w świątyni. Składał się wokół kilku szaf metalowych, w kształcie i wielkości напоминавших pionowe groby, w których znajdowały się czujniki, gałki i przełączniki. Górna część szafy składała się wokół polityki, związanym pola siłowego i masy cewek оголенного drutu miedzianego. Grube kable zniknęły przez otwór w centrali wentylacyjnej otworze. Urządzenia elektroniczne, cicho зажужжали. Generatory hotelu, które dostarczono energię elektryczną, prawdopodobnie znajdowały się w piwnicy obok kotłów.
  
  
  Jej rzucił wyłącznikiem głównym. Brzęczenie ustało. Ręce na kilka metrów затанцевали powracającego na chwilę, a następnie spadły z powrotem. Jej podniósł broń przeciwnika i delikatnie rozwalił wszystko, co może się złamać. Wtedy ją wyciągnął sterującego w komorze chłodziarki i przewrócił ego pod krzesło, gdzie siedzieli strażnicy. Jej wrócił, otworzył szafki i побрызгал wnętrza, podłogi i ściany woskiem. Jej używał najnowszą część, aby ponownie rozpalić ogień w wiadrze. Zostawiłem ją last minute ręczniki w kałuże wosku na instalacji. Zamiotło koroną płomień, раздуваемое przez wokół otworu wylotowego. Jej zabrakło - szczerze w zaciśniętej pięści, znikn brzucha.
  
  
  Dyrektor w jakiś sposób odzyskał przytomność i zerwał się na nogi, pełna chęci zemsty. Th początku raz drugi zaatakował mnie niespodziewanie. Ego pięścią uderzył w kolbę rewolweru jeden wokół strażników, który ją zamknę za pas. To mnie ocaliło. Ponownie westchnął, zanim zdążył zamknąć drzwi, bo inaczej bym spłonął żywcem. Jej uciekł i go zaatakował. Ogień już lizał mój płaszcz.
  
  
  Był podobny do goryla. Rzucił się na mnie, przekleństwa po hiszpańsku. Ją złapał ego zwykłej дзюдоистской uścisku, twardą ręką. Moja lewa ręka ściskała kołnierz ego płaszcz, prawy — ego koszulę. On zawahałem się. Jej ujął prawą nogą ego prawym kawior i uderzył jego ego nogą. On obrócił się na bok i zaczął spadać. Jej trochę pomógł emu.
  
  
  Wściekły gniew i nienawiść, to drapał mnie, nawet wtedy, gdy spadał. Ego but zahaczył o próg dzień komory chłodniczej. Macha rękami i upadł na wznak w palący się wosk. Każdy ruch раздувало płomień jeszcze więcej. Stanął na czworakach. Ze zwieszoną głową, krzyknął z bólu. Jak ludzka pochodnia, spłonął on na moich oczach. Nie mógł emu pomóc i zamknął drzwi. Ego krzyków nie było słychać, a ogień nie raz by się znaleźli. W końcu jej mógł zrobić głęboki wdech. Jej rozpaczliwie potrzebne. Stopniowo do mnie dotarło, że jestem ciężko ranny. Rana w moim ramieniu ponownie więzienia; pewnie, gdy ją zaatakował ochronę. Postrzałami boli przebił moją rękę. Jej spróbował poruszyć palcami lewej ręki. Teraz jej mógł stracić przytomność lub kontynuować działania; Jej kontynuował. Zupełnie побелев, ja, zataczając się, wyszedł przez pokoje z powrotem do kuchni i w niszę.
  
  
  Odyna wokół mężczyzn zapukał do drzwi бельевого szafy i głośno zawołał na pomoc. Jej, zatrzymał się i zapukał do drzwi. — Senor ?
  
  
  "Ty! Go!
  
  
  "Jeśli chcesz, aby jej biura cię przez te drzwi kulami, to dalej głośno ee kopać".
  
  
  Na chwilę zapanowała cisza. Następnie powiedział: "nie Będę się odzywać, amigo".
  
  
  "Bueno ".
  
  
  Gdy wrócił jej na końcu korytarza, wiodącego do sceny, zobaczył dwóch mężczyzn, siedzących w salonie, stojących u wejścia do El - Коюнтура . Oni tupiąc nogami i zachęcający gwizdały. Gdy dotarł do skrzydeł, jej zrozumiałem, dlaczego. Tamara była w samych majtkach. Jak ona mogła utrzymać się tak długo, miał być jednym z największych tajemnic tańca.
  
  
  Combo zostały wyczerpane. Oni setny raz zagrali refren, ale rytm był nadal silny, a Tamara w pełni z niego skorzystał.
  
  
  Krokami striptizerki ona, kołysząc się w górę i w dół, kołysząc się w biodrach i kołysanie się nagimi piersiami. Tłum oklaskiwał na znak zgody, choć niektóre kobiety, wydawało się, były zbliżone do uderzenia. Wszystkie spojrzenia skierowane były na jej drżącym sutków. W jej oczach był zaniepokojony wzrok... dopóki nie zobaczył mnie. Jej twarz mu się rozjaśniła. Dał hej znak się spieszyć. Ona niezauważalnie skinęła głową i zaczęła swoją wygraną.
  
  
  I jaki jest finał!
  
  
  Grupa chciała znowu zacząć grać melodię. Tamara wybrałam pierwsze akordy, i pochyliła się, aby podnieść prześcieradło i swój stanik. Ona zapewniła wszystkim piękny wygląd na wyzywająco zielony okrągły krągłość swoich pośladków. Widzów był dobrze widoczny wąski nylonowa linia ee majtek między stałymi biodrami, która zajmuje się na chwilę spięta, kiedy pochyliła się do przodu. Majtki wyzywająco соскользнули w dół na jej tyłku i pozostał tam, kiedy wstała i przyniosła mi prześcieradło i stanik.
  
  
  — Wielki Boże — прошипела ona. — Myślałam, że już nigdy nie przyjdziesz.
  
  
  "Przestańcie to raczej" odpowiedziałem.
  
  
  Jej, patrzył, jak ona протанцевала z powrotem na scenę. Jej kołyszące się pośladki były to wspaniałe widowisko. Święci oszalał. Nie wiem, o czym myśleli kobiety, ale niektóre wokół nich wyglądały tak, jakby nigdy się nie odrodzą się od tego. Naczynia krwionośne mężczyzn pękły. Picie pili szybciej niż czas, aby przynosić kelnerzy. Po raz pierwszy w życiu w czarnych szatach zobaczyli miękkiej piękno prawdziwych kobiecych zakrętów i упивались nią. W końcu mają do czynienia z końcem świata, Армагеддоном i, być może, Drugim Zjawiskiem jednocześnie. A jeśli mieli umrzeć - co to był za sposób się pożegnać!
  
  
  Rozległ się zachęcający krzyk. Tamara zaczęła zdejmować majtki. Grupa poczuła zbliżenie, punkt kulminacyjny i pogrążyła się w zapamiętaną melodię. Jej patrzył na łysych wartość umiejętności ataku i modlił się, aby grube dębowe drzwi komory chłodniczej wstrzymała ogień i aby strażnik w бельевом szafie nadal trząsł się z przerażenia. Tamara spuściła ciasną gumkę majtek. Boże, dlaczego ona nie spieszyłam? Poniżej. Miękkie, kręcone włosy stały się widoczne. Więcej hałasu i krzyku!
  
  
  Jej otarł grube krople bank z czoła i potarł ноющее ramię. Majtki powoli rozsuwaniu z jej noga. To prosze ih i odwróciła się. Pochyliła się, aby podnieść własne ego. Выпрямив nogi, unosząc pośladki, pokazała mężczyźnie to, że oni nigdy nie zapomną.
  
  
  Tłum jęknął.
  
  
  Combo взревело.
  
  
  Tamara wyskoczył ze sceny szczere mi w ręce.
  
  
  Było dużo braw, ale nie było wystarczająco dużo czasu, aby wrócić. Jej zapakował ją w płaszcz i powiedział, że nie będzie wystarczająco dużo czasu, aby ubrać się potem tym, jak wyjdziemy wokół hotelu. Nie стесненная ubraniami, pobiegła za mną korytarzem do głównego salonu.
  
  
  — Nick, Nick, — wydech ona — co się stało?
  
  
  — To nie ma znaczenia — powiedziałem.
  
  
  'Ale ...'
  
  
  "Trzy kanały zniszczone, jeden pozostał. Jej opowiem ci szczegóły później.
  
  
  Uciekliśmy wokół hotelu. To okazało się łatwiejsze, niż myślałem. Na chwilę zatrzymał się przy kasie, i, jak sądziłem, na półce pod ladą znajdowała się radio. Jej zawołał ego i рычащим tonem pseudo-manager kazał ludziom w "фиате" przed budynkiem krok w bok i przepuścić "buick". Mały, tani mikrofon ukrył zmiany głosu, i reumatyzm był krótki : "Si, señor!" Dalej korytarzem, przez drzwi, możemy запрыгнули w stary samochód i ożywił go.
  
  
  "Fiata" z ochroną stał z boku od drogi dojazdowej. Kiedy Tamara zobaczyłam, że osiągniemy sukces, jest koleżeński do nas dwóch mężczyzn, kiedy przejeżdżaliśmy mimmo. Ona spokojnie odchyliła się na прогнивший kanapie i zaczęła się śmiać. To był histeryczny śmiech ulgi. Z oddechem, wykrzyknęła: "Och, widziałem tych dwóch mężczyzn?"
  
  
  'Których? W tym "фиате"?
  
  
  "Nie, Nick, lepiej ich dwojga w salonie!" Zaczęła śmiać się jeszcze bardziej. Z takim zdumieniem patrzyli, kiedy minęły mimmo nich. "Ach, to wyrażenie na ih twarzach!" U Tamary były ataki śmiechu. — Ja naprawdę była tak dobra?
  
  
  "Tak, to były piękne."
  
  
  "Naprawdę ?"
  
  
  "Wystarczająco dobre, aby zmusić mnie do szaleństwa zazdrosny".
  
  
  Tamara trochę się uspokoiła i przeprosić, aż ją walczył z kierownicą "buick" i jechał w stronę samolotu. Kiedy zaczęła się ubierać; śmiech ustał, a na drugim końcu Пунтаренаса powiedziała niskim, waha głosem: — Nick, pogoda. Zmienia się.'
  
  
  Faktycznie. Śnieg teraz powalał бурлящим wirowa. Kiedyś genialny odblaskowe niebo pociemniało, i przez szum przeciążonego silnika wiatr zawył, jak ranny jak duch. Drzewa, skały i wszystko, co może się poruszać, leciało wokół nas воющим huragan. Grad рикошетили od drzwi i okien. Znaleźliśmy się w świecie, обезумевшем od działań szaleńca.
  
  
  — Wyłączanie nadajnika w kilku wywołało burzę śnieżną, — ponuro powiedział.
  
  
  — I będzie jeszcze gorzej — szepnęła Tamara.
  
  
  "Tak, dopóki nie zginie ostatni nadajnik w Panamie".
  
  
  Odwróciła się do mnie побелевшей, jak śnieg na zewnątrz. — Ale, Nick — zapytała z nieukrywanym przerażeniem. "Powinniśmy być w stanie to zrobić, prawda?
  
  
  
  
  Rozdział 12
  
  
  
  
  Sądząc po mapie, Wyspa Сангре była około шестистах km od Пунтаренаса. Ale chociaż byliśmy na tyle szalony,aby wyruszyć w taką pogodę, nie byliśmy na tyle szalony, aby zanurzyć się w szczery i tam. Wznosząc się w powietrze, lecieliśmy na szerokim łukiem nad pacyfikiem. To sprawiło, że lot prawie dwieście mil dłuższe i, być może, jeszcze na 150 mil z powodu ciągłych zmieniających. Lecieliśmy nad zatoką Chiriqui z największą wyspą Coiba, poprawczej kolonii. Następnie zaokrąglony półwysep Азуаро i podszedł do Панамскому zalewie o szerokości 150 mil. Po drodze był zatokę Panamską z Panama City i Balboa.
  
  
  Przez cały ten czas samolot tylko i robił, co раскачивался i пикировал. Jesteśmy z Tamarą przewrócił się na bok, tam i z powrotem. Nigdy nie siedzieli na miejscu. Tylko pasy bezpieczeństwa zatrzymał nas na miejscu. Jeden impuls szedł za drugim. Kadłub jęczał i skrzypiał, skrzydła, wydawało się, że może pęknąć w każdej chwili. Za każdym razem, kiedy samolot wylądował w powietrzu pomieszczeń, jej ударялся wyp coś twardego ramieniem i poczuł rozdzierający ból. Przed naszym wyjazdem Tamara opatrzyłam ranę i przekroczył bandaż, ale to było za mało. Krew nadal się sączyć, wokół mego ramienia i impregnować moją koszulę.
  
  
  Krzyknęła. — Jakie są współrzędne wyspy, Nick?
  
  
  — Nie tam — перекричал jej hałas. - "Najpierw w Panamie City".
  
  
  'Dlaczego? wyspa Сангре w sali archipelagu de-las-Перлас , który w sali na wschód stąd, a nie na północ.
  
  
  Jej, skinął głową na znak zgody. Archipelag oznacza "morze wielu wysp", i w tym przypadku odnosi się ono około numerów osiemdziesiąt małym "pereł" na drugiej stronie zatoki. Jej wskazał na otwartą mapę. "Swój cel w tej zupie, dopóki nie znajdziesz, a przyrządach już nie można ufać. Nam potrzebny jest punkt odniesienia, zanim będziemy mogli znaleźć mała wyspa w tej grupie. Miasto w sali zaledwie sześćdziesiąt kilometrów na północny-zachód od archipelagu. Stąd możemy komuś przeznaczenia.
  
  
  Potem Тегусигальпы i Пунтаренаса jej, myślałem, że dość wyblakły przeciwko dziki i bezwzględnego zniszczenia, który dokonał pułkownik Зембла. Ale w Panama City była niemal niewyobrażalna katastrofa. Jest to jeden wokół moich ulubionych miast, wiele ciepłych wspomnień. Mi вспомнился wieczór z piękną kobietą w jej mieszkaniu u podnóża góry Ancon i przebudzenie pod dzwonienie обветренных dzwonów katedry w pobliżu Avenida Central. Gdy lecieliśmy nad miastem, ją zauważył pozostałości katedry, stary Pałac rządu, piękny teatr Narodowy, bulwar Malecon i bulwar Боведас ze starym podziemnym więzieniu. Wszystko, naprawdę wszystko było rozbite i zniszczone, rozbite i zniszczone okrutne biczami nadludzkiej burzy. Miasto liczące 300 000 osób przestało istnieć i zamienił się w takie same ogromne ruiny, jak i stare miasto w dziewięciu kilometrów od niego, wymazany z powierzchni ziemi w 1671 roku корсаром Henry ' ego Morgana.
  
  
  Balboa, port Strefy Kanału La manche, też okazał się пустырем. Z naszej wysokości ledwo można dostrzec śluzy Miraflores w dziesięciu kilometrów od brzegu. Dwa prowadzące do niego kanału zostały całkowicie zamknięte. Kilka statków i tankowców zatrzymany na dwóch największych na świecie lodowych polach, każde o szerokości prawie dwieście metrów i głębokości piętnastu metrów. Potworny wiatr przemknął po kanałach. Nic nie wskazywało na to, że po drugiej stronie przesmyku sprawy wyglądają lepiej.
  
  
  Jej gotowana od gniewu za to, że Зембла zrobił z tej żyznej i bogatej ziemi.
  
  
  — Odwróć się — splunął jej Tamarze. Jej źle się czułem. - 'Południowy-wschód do Isla Сангре . _
  
  
  — Myślisz, Зембла tam?
  
  
  "Gorąco na to liczę" — powiedziałem, rzucając ostatnie gorzkie spojrzenie na krąży biały krajobraz. "Jeśli ją znajdę ego, wyspa będzie zalany krwią ego, obiecuję".
  
  
  Główne wyspy: San Miguel San Jose Pedro González było łatwo znaleźć, ale ostatnia ostoja Земблы było po prostu kruszywem na mapie, a nie w rzeczywistości. To było skupisko skał, wystających wokół wody pod grubą osłoną śniegu, miasta i morskiej piany, otoczone piaszczystą plażą. Aż leciały nad nim, "Сессна" szarpanie się i kołysząc się w zmiennych powietrznych strumieniach. Tamara walczyła z румпелем, aż ją chciałem miejsca do lądowania.
  
  
  "Myślę, że musimy wylądować na brzegu. Nawet kamienny koza nie może utrzymać się na nogach na tych skałach".
  
  
  — Co tam jest? — zapytała, wskazując na lewo.
  
  
  Ona pochylił samolot pod kątem osiemdziesiąt stopni, żeby ją też mógł na niego spojrzeć. Przez miasto, podobny do gniazda karabinów maszynowych ... ... kule, jej mógł widzieć słabe świecenie niektórych starych budynków. Zostały one pogrupowane na wzór starej гасиенды wokół dziedzińca. To wszystko otaczał kamienny mur трехдюймовой grubości z ciężką bramą ze stalowymi belkami. Przynajmniej wcześniej ih tak zbudował, i nie było podstaw, by sądzić, że te ściany nie były takie same grube i wytrzymałe. Wydaje się, Зембле podobało się wszystko komplikować, zwłaszcza, gdy chodzi dochodziło do obrony lub ucieczki.
  
  
  — To tutaj — powiedziałem. Moja ręka zacisnęła rękę Tamary. 'Patrz! Ego helikopterem zacumowany na podwórku.
  
  
  'Ją rozumiem. Ale odejść czy jesteś teraz moją rękę? Jej wolałabym nie spadnie szczery ego dach. Puść moją rękę i znajdź miejsce, gdzie wylądować, dobrze?
  
  
  Jej szczęśliwie uśmiechnęła się-hej. W końcu wytropiliśmy Земблу w ego czasopisma. Mój uśmiech powoli zniknął, gdy zorientował się, że nigdzie na obwodzie nie ma odpowiedniej boisko do lądowania. Dwóch i sprzedawca koronek Ramon Батук zbudował swoją гасиенду na szczycie okrągłego wzgórza. Od głównej bramy ścieżka prowadziła w dół po skałach do эллингу w naturalnej zatoce. Wzgórze był stosunkowo śliska, ale zbyt strome. Pozostała część wyspy była zbyt wyboista, lub porośnięte kolczaste корявым krzakami.
  
  
  — To musi być plaża, — ponuro powiedział jej cześć.
  
  
  "Trochę temu wybitny kawałek plaży, który wciąż wygląda całkiem przyzwoicie" — odpowiedziała, wykonujących usta. Znowu pochylił "Сессну", i poleciała do niewielkiego obszaru продуваемого wszystkimi wiatrami brzegu. "To będzie bardzo trudne, Nick, i nie możemy się blisko domu".
  
  
  "Kogo obchodzi mały spacer? Mam nadzieję, że jeszcze będziemy mogli iść, kiedy wylądujemy.
  
  
  Samolot zanurkował w dół. Wiatr złapał ego i zawył do metalu. Piasek nic ci nie spuchło wokół kół. Części samolotu potrząsnął, jakby ih nagle został sparaliżowany. Tamara walczyła z сопротивляющимся румпелем. "U nas w Rosji jest takie powiedzenie", — przerwała mu ona, z przerwami. "Trzymaj się mocno za kierownicą w takiej sytuacji!"
  
  
  Nas wciągnęło lotniczą w dół, w dół. "Сессна" trzęsło się, kołysząc się i unosiła się na brzegu w szarym piaszczystej deszczu вздутого piasku. Przed nami w całej piasku wystawały ostre kamienne szczyty. Po lewej stronie leżał wał wokół nowych kamieni i głazów, a po prawej zagrażająca ściana wrzącego fal. Samolot spadł w dół.
  
  
  Jej warknął. - 'W górę! W górę!' Mój krzyk był reflex, ponieważ wiedziałem, że Robert robi wszystko, aby podnieść nos. Plaża zbliżał się z destrukcyjnej prędkością. Nos z nosem w piasku. Znowu rozległo się wściekłe syczenie, a następnie łoskot bawełna. Nas stanął, подкосы skrzydeł wytrzymał, a śruba ukształtował się nad blokiem silnika, do połowy засыпанным piaskiem. Paul wstał i rzucił nas na dach, jak stos ludzkich rąk i stóp. Samolot o mało się nie przewrócił, a następnie upadł ogonem w górę w lodowe fale. Słona woda trysnęła na nas, kiedy wycofał się. Byliśmy покалечены, ale stał w miejscu. Samolot kołysała się w kipieli. Jesteśmy kołysały się na falach. Tamara potrząsnęła głową, podniosła ją i spojrzała na rozbite okna na plażę. Вздрогнув, jej głęboko westchnął i stahl uczyć się piasek i fale pod nami. "Wotum co mi się podoba w tych komercyjnych lotów — powiedział z lekkim uśmiechem. "Ty zawsze delikatnie приземляешься".
  
  
  "Nie śmiej się mną na zawsze!" — powiedziała ze łzami w oczach. — Wszystko zepsułam, ją znam! Już nigdy się nie podnieść ego w powietrze!
  
  
  "Pewnie, inaczej bym tego nie doszło" — powiedziałem. "Piasek jest zbyt miękki, a wiatr mógłby powalić nas z noga".
  
  
  — Ale co będziemy robić teraz ?
  
  
  'Co robić?' Ją chwycił za sobą wiklinowy koszyk, w którym kiedyś była eda. Teraz w nen były pistolet Makarow Tamary, zabytkowy pistolet dr Mendozy, automatyczny rewolwer Pepe kaliber 22, a także rewolwery dwóch strażników i zarządcy. Jej oddał Tamara ee pistolet i pistolet Pepe, a reszta wsunął broń do kieszeni. 'Co robić?' — powtórz ją. — Cóż, chodźmy na spacer. Zróbmy to!'
  
  
  
  
  Rozdział 13
  
  
  
  
  Spacerem brnęliśmy mimmo podstępnych wzgórz pod воющим i palącym niebem. Burza wciąż zyskuje na sile. Ciemność stawała się coraz gęstszy. Kilka kolczastych drzew od wiatru zaskrzypiały. Stale spadały głazy. Wiatr высасывал powietrze wokół naszych płuc, kiedy uciekaliśmy przed nim. Jesteśmy dusi, jak topienie, i czasami nie może poruszać się do przodu. Burza wydawała się jednolity masą, okrutny, nieubłagany i morderczych. Twarz Tamary było zalane krwią od spadających sado. Jej, wiedziałem, że wyglądam nie ценымногие lepiej. Ból w ramieniu nosil mnie. To był już nie tylko corkscrew ciała, ból przeszywa moją duszę i moje kości. Jej zmagał się z tym, i z moimi sztywnymi palcami. Walczyliśmy i uparcie ruszały, wspierając siebie nawzajem.
  
  
  Minęło pół godziny, kwadrans, i jeszcze pół godziny. W końcu dotarliśmy do wzgórza. Patrzyliśmy na grube mocne ściany гасиенды w stu jardów od nas. Leżeli pod grubą warstwą śniegu. Gdyby tam byli wartownicy — to był prawie pewien w nich — oni nie stanęli na jęki. Są one skupione w wątpliwym schronisku ściany. To będzie ledwie rozpoznawalne przemijanie zwisające mężczyzn w mundurach, przylegającego do zamarznięte ciała.
  
  
  — Перелезем przez ścianę — powiedziałem. "Dwa lub trzy bramy będą zbyt mocno chronione".
  
  
  Tamara dreszcz potrząsnęła głową. — Nie możemy, Nick!
  
  
  - My również nie możemy stać w miejscu.
  
  
  Zaczęliśmy wspinać się na wzgórze za гасиенды, otwarcie przed głównym wejściem. W pewnym sensie teraz trudniej było poruszać się do przodu. Przeszkód było mniej, ale naga powierzchnia wzgórza polerowana wiatrem i stała się śliska lodowy stok. Pierwsza padła Tamara i musiałem ją utrzymać. Potem ją stracił równowagę. Tamara hotelu pomóc, i nagle obaj stoczyli się w dół, groźnie chwytając ręce. Nasza wytrzymałość nie żyje, ale nowo powstała wokół własnych popiołów. Życie wydaje się mniej wartościowe, niż ciepło i spokój, które przyniesie śmierć, a życie stało się zadość.
  
  
  Na górze mamy w wyczerpany poszły pod osłoną ściany. Była stara. Murowanie była zużyta i między naturalnymi kamieniami były duże, jak powiedzieli. Średnio była trzy i pół metra wysokości. Jej uważnie spojrzał w górę i zauważył punkty podparcia dla nóg, rąk i w kilku miejscach. — Pójdź za mną, kiedy będę na górze — powiedział jej Tamarze.
  
  
  — Kiedy jesteś na górze? Masz na myśli, jeśli to zrobisz!
  
  
  — Kiedy ją będę na górze, Tamara, — mocno-powiedziałem. Nie ten myśleć o prawdzie w jej słowach. — I czekaj na znak. Na drugiej stronie mogą być strefy.
  
  
  Jej zaczął niebezpieczna wspinaczka na stary mur. Musiałem zdjąć rękawice ochronne, aby palce lepiej trzymać się na gładkie kamienie. Zimno przebił moją duszę. Jej, poczułem, jak moje ręce zabieramy. Krew i mięśnie zmarznięci. Kamień rozsypał się pod ciężarem mojej nogi. Ją przytuliłem się do jęczeć, i usłyszałem cichy krzyk przerażenia Tamary. Przez chwilę wydawało mi się, że nie mogę iść dalej. Potem przypomniał sobie, jak blisko był Зембла, i ta myśl ogrzała mnie. Ją ostrożnie, po omacku jeszcze jeden punkt podparcia. Znalazłem nast. Cal za calem jego unosił się do góry.
  
  
  Ostatni wysiłek cofnęło mnie na krawędzi na szeroką płaski szczyt. Ostre jak brzytwa odłamki szkła były насыпаны na całej długości, ale śnieg i lód pomniejszają ih efekt. Na samym delle, pomogli mi trzymać się na śliskiej powierzchni.
  
  
  Już ją miałem gestem zaprosić Tamara podąża za mną, gdy przelotnie zobaczył strefy. Był укутан, i z pochyloną głową, głęboko z rękami w kieszeniach, powoli chodził tam i z powrotem między ścianą a najbliższym budynkiem. Z prawego ramienia wisiała automatyczny karabin. Podszedł do miejsca, gdzie leżał jej jęki. Jej, spojrzał na Tamarę, aby ją ostrzec. Ona nie zależy od mojej drużynie i już wchodziła za mną! Wartownik podszedł lizanie. Na tyle blisko, aby usłyszeć, jeśli coś się stanie. Jej wstrzymało oddech.
  
  
  Tamara straciła równowagę i spadła. Ona wydał przestraszony krzyk. Nie bardzo, trochę głośniej mimowolne tchu, ale na tyle głośno. Strefa tu z ciekawości podniósł oczy i zobaczył mnie. Jej skoczył.
  
  
  Mężczyzna znał swój obowiązek i próbował się bronić. Późno! Wciąż podniósł karabin, gdy go odrzucił ego na bok, lądując na niego z góry, kolana emu w życiu. Jej wyrwał karabin z ego rąk, odwrócił ją i uderzył. Tyłek trafił emu na szyję, z boku. Westchnął i pomiar. Ego celem znajdowała się pod nienaturalnym kątem do tułowia.
  
  
  'Nick!' — szepnął z góry. Jej podniósł oczy i zobaczył Tamara, siedzącą na jęki.
  
  
  "Nie mogłam się doczekać. jej...'
  
  
  — Nieważne — syknął ja. 'Skacz.'
  
  
  — Złapiesz mnie?
  
  
  "Zawsze kochanie".
  
  
  Jej położył karabin na бездыханного strefy i wyciągnął ręce. Upadła. Ją złapał ją. Również, choć to nie były miękkie ramiona, to było cholernie przyjemne. Ona przytuliła się do mnie i pocałowała mnie w szyję. 'Co teraz?' — spytała cicho.
  
  
  "Główny budynek. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że znajdziemy tam Земблу i ego ostatni nadajnik pola siłowego. Musimy zniszczyć ih obu.
  
  
  — O, to wszystko? — powiedziała z sarkastyczny odcieniem. Czubkiem buta pchnęła pokonanego strefy. "Ile ih będzie między nami i Земблой?"
  
  
  'Ja nie wiem. Myślę, że zbyt wiele.
  
  
  'Tak. I oni muszą znaleźć się w nas, a następnie zabić lub nie puszczać, dopóki nie замерзнем. Utknęliśmy teraz, kiedy za ścianą. Są one mało kule, co mamy, niewiele zmienić. Masz jeszcze takie dobre pomysły? Jej słuchał jej w milczeniu. Próbowała ukryć swój strach swoim cynizmem. To zupełnie naturalna reakcja. Ten, kto nie boi się bez powodu, — głupiec. Tamara była kobietą twardą, praktyczne, odważne i wcale nie jest głupia.
  
  
  — Nie mam pojęcia — przyznał jestem. "Możemy tylko zrobić wszystko i mieć nadzieję. To będzie trudne, ale musimy spróbować".
  
  
  Ona posłusznie skinęła głową. "A potem, jak to się skończy, Nick, jej postaram się powiedzieć coś miłego".
  
  
  — Będę krzyczeć o pomoc, — rzekł do niej z uśmiechem. W cieniu budynków możemy прокрались do tyłu гасиенды. Jej woleli automat strefy, dopóki nie odkrył, że ma zimno mechanizm. Jej położył ego i wziął jeden z rewolwerów.
  
  
  Doszliśmy do rogu i zatrzymał się. Przed nami był dziedziniec z helikopterem. Jej studiował długi wąski budynek, gdzie miał nadzieję znaleźć Земблу. To było więcej, niż budynki gospodarcze, z krytym gankiem na całej ego długości. W centrum były bramy, przez które samochody mogą wjeżdżać do głównego wejścia.
  
  
  Ganek był ciemny i ledwo просматривалось przez zasłonę клубящегося śniegu. Miałem silne podejrzenie, że gdzieś jeszcze stoi wartownik. Jeden lub kilka, wszystkie nerwowe i zamarznięte, z покалыванием w palcach. — Pójdziemy najbardziej okrężną drogę — powiedziałem. Pobiegliśmy do tyłu następnego budynku. Jej wolałbym biec dalej, ale ostrożność i cisza były w porządku rzeczy. Powoli poszliśmy dalej. Na tej stronie гасиенды był drugi budynek, podobny do garażu. Bez problemów dotarliśmy do innego oba końce. Po prawej stronie była otwarta przestrzeń około dziesięciu metrów. Za nim był główny budynek.
  
  
  Staliśmy i uważnie słuchał. Nic nie usłyszał i pobiegł do tylnej części budynku głównego. Przed nami przedłużony długi szereg okien z charakterystycznymi kratami z kutego żelazka. Monotonia discontinued dwa dnia, делящие szereg na trzy równe części. Za nimi były bramy, i jeszcze jeden rząd okien, niektóre wokół których były jasno oświetlone. Krótka булыжная droga wiodła od bramy do budynku do ogromnej głównej bramy. W pobliżu bramy siedziała kiosku, напоминавшая telefon. Kioski oczekiwania. Wąski otwór było oświetlone.
  
  
  'Klątwa. Musimy przejść przez ścieżkę prowadzącą, i jest chroniony.
  
  
  "Być może nie będą strzelać do kobiety" — powiedziała Tamara.
  
  
  'Dlaczego?'
  
  
  "Być może, oni najpierw będą chcieli zadać pytania".
  
  
  "Tamara, jeśli myślisz, że możesz grać na przynętę..."
  
  
  Równie dobrze mógł jej mówić ze ścianą. Pochylając się, szybko przeszła pod oknami. Jej, poszedł za nią, mając nadzieję, że nie będzie ona zbyt lekkomyślny. Miałem wrażenie, że oni zostaną najpierw strzelać, a potem zadawać pytania. Jesteśmy прокрались mimmo pierwszej z dwóch drzwi i następnej grupy okien. Tamara była pół metra ode mnie. Była pewna w swoich ruchach, i wiedział, że nie będę w stanie ją powstrzymać, nie ryzykując budzą gorące rozmowy i ewentualne otwarcie. Jej próbował wymyślić alternatywę, ale nie znalazłem. Dochodzimy do początku drugiego dnia i następnego okna. Nagle usłyszał głosy.
  
  
  'Zaczekaj!' — energicznie szepnął jej. Do moich szczególnych zdziwieniu, zatrzymała się i wpełzł do mnie. Мигнула lampa. Spojrzeliśmy w okno.
  
  
  Pułkownik Зембла gniewnie chodził w tę i z powrotem. Nie słyszałem, co mówił. Jednak on nadal bić pięścią w stół na środku pokoju. Fotel był zawalony elektronicznymi częściami, tranzystory, płytami, паяльниками i szczypce. Za Земблы były takie same metalowe, szafy i panele, jak i w świątyni majów. Tylko te były otwarte. Kraty zostały zniesione, a okablowanie wykręcił, jak dziwna stałe trwała. Nietrudno było sobie wyobrazić, co on robił w tym pokoju. Zbudował nową główną system kontroli dla jego śmiertelny spisek podbić Amerykę Środkową i stworzyć Trzecią imperium majów.
  
  
  Jej pomyślałem, z hema rozmawia, kiedy zaczęła się druga osoba z chudego wąsatym kotem twarzą podszedł i stanął obok niego. Wspólnik Земблы wydawał się jeszcze bardziej wredny i spokojny niż ktokolwiek inny. Rozwinął paczkę papierów z wykresami. Dwaj mężczyźni byli tak pochłonięci dyskusją swoich planowania, że odważyłem się podejść trochę lizanie. Kątem oka go zauważyłem jeszcze sześciu mężczyzn, dwóch uzbrojonych strażników i czterech techników w białych fartuchach, chyba, pracujących na złożeniu. Tamara spojrzała pytająco na mnie.
  
  
  W jej reumatyzm wskazał na drzwi za nami. Jej delikatnie pchnął zatrzask i przytulił się do grubego drzewa. Drzwi nie były zamknięte. Włamaliśmy się do środka i słuchała głosy w sąsiednim pokoju w zimnym pomieszczeniu.
  
  
  '...natychmiast zabić!' — rozległ się wściekły konst głos pułkownika Земблы. "Jeśli nie wezmę sytuację pod kontrolą, w ciągu najbliższych kilku godzin, burza będzie zbyt silny, aby sobie z tym poradzić — nawet dla mnie! †
  
  
  "Możemy zatrzymać instalację", — zaproponował ego podwładnych.
  
  
  "Тохель, to praca zdrajcy".
  
  
  'Nie, proszę pana. Spójrz na sekcję R tutaj. U dzieci po prostu nie potrzebnych elementów, aby zebrać ten rozdział. Ego nie da się zbudować w ciągu najbliższych kilku godzin, więc...
  
  
  "Śmiesz prawić mi kazań na Partycje R! Ktoś stworzył temat? Jej sam, prawda? Znajdziemy sposób, aby wymusić ponowne przetworzenie pliku okablowanie. I nie chcę więcej słyszeć od ciebie пораженческие mowy. Nigdy jej nie odmówię od Тохеля, nawet jeśli moje królestwo na zawsze zostanie pogrzebany pod lodem! Stało się to nie z mojej winy. U mnie wszystko świetnie się udało. Jeśli ten Nick Carter...
  
  
  Rozległ się ogólny szmer pokaże, który gwałtownie przerwał faworyt Земблы w imieniu Тохель. — Nadal są przekonani, że to on stoi za naszą porażką?
  
  
  "Tymczasowa porażka, ale nie brak. Ale ciągłe pogorszenie pogody pokazuje, że inne stacje już nie działają. Tak, jej, pewny, że Nick Carter jak ktoś przyłożył do tego rękę. Nie wiem, jak dowiedział się o ih lokalizacji, ale również znalazł mój świątyni majów. I emu, krawiec cholery, udało ego całkowicie zniszczyć.
  
  
  "Istnieją doniesienia o kobiecie..."
  
  
  Зембла uśmiechnęła się pogardliwie. Udziel Cartera możliwość wziąć laskę na hol i odnosić się do tej powieści, jak do пикнику w seks-klubie . Ale w tę burzę, to nigdy nie osiągnie wyspy. I jeśli jakimś cudem przeżyje, już go nic nie uratuje. Inne stacje nie były gotowe do ego ataku, jesteśmy gotowi!
  
  
  Ją usłyszał shaggy butów. Nagle na końcu korytarza pojawił się mężczyzna w mundurze. Ego usta otworzył od flagi zezwolenia na wykonanie, kiedy to sięgnął po karabin. Jesteśmy z Tamarą instynktownie odwrócił. Strzelaliśmy bez wahania. Jedna gogli weszła emu w gardło w momencie, kiedy zaczął krzyczeć, druga wybiła emu oczu. Nie wiem, kto gdzie trafił. Upadł na wznak, ego karabin z łoskotem upadła na ziemię. Krew trysnęła na wszystkie strony. Nie widzieliśmy, jak dotknął ziemi; już ponownie falowały. Nie mów słowa, pracowaliśmy razem, jak dobrze wyszkolony zespół.
  
  
  Wpadł do pokoju. Te rewolwery odbiło ogień jeszcze przed tym, jak drzwi są całkowicie otwarte. Z wyrazem osłupienia na twarzy odyna wokół strażników chwycił się za życiem i upadł. Robert odwrócił się i wykonał w drugiej strefie milutkiej dziurkę, w czasie, gdy on podniósł swoją broń. Jeden technik upadł, drugi powoli opadł na kolana. Szybki jak pantera Тохель przewrócił grube drewniane krzesło. Części i narzędzia odleciało. Wyciągnął pułkownika Земблу kryć za sobą. Ego Colt kaliber 357 zaczął wybuchu ognia. Ostatnie dwa budowlane, zdezorientowani i обескураженные naszym atakiem, środku do otwartej dzień. Obaj za późno. Tamara celujesz i śmiertelnie ih раненила, że spadły.
  
  
  Jej пригнулся, aby uniknąć strzałów Тохеля. Mój rewolwer był пустынен. Jej rzucił ego w Тохеля i chwycił początku drugiej. Тохель пригнулся, i pistolet uderzył w szafie za nim. Зембла zaatakował mnie jak szalony. On przeskoczył przez krzesło, jakby pokonując przeszkody. Jak tygrys, rzucił się do przodu i uderzył mnie w nogę. Jesteśmy razem spadły na podłogę. Nasze palce nie udało się ściskać się w pięści. Początek drugiej rewolwer został wybity u mnie wokół palca, a trzeci spadł na камзолы w ogniu farby. Twarda czaszka Земблы uderzył w moją szczękę i оцарапал mi nos, wokół którego poszła krew, moje palce вцепились w ego włosy pod opaską na bramki. Moja pięść podniósł się i zrobił emu się tym samym. Jej chrząknął z zadowoleniem, kiedy usłyszał, jak on złamał nos. Ego skóra i ciało zostały zerwane. On jęknął, niż boli. Szybkim szarpnięciem on obluzowałem głowę, i to uratowało go. W przeciwnym razie śmiercionośne odłamki kości przebili by ego mózg.
  
  
  Ego odpowiedzią był cios kościstym kolanem w moim życiu. Próbował złapać za nogę, która zajmuje się utrzymaniem go na rękach. Jesteśmy перекатились jeszcze jeden przez drugiego. Nam, Tamara, nam Тохель do nas strzelać, nie odważyli. Jednak strzelali jeszcze, w drugiej z bliskiej odległości, nie osiągając nam jednego trafienia. Зембла wciąż próbował złamać mi więzadła lub nogę. Mój każdemu narodowi przez ego niezabezpieczony pachwiny. Jej, myślałem, że zabiję go. Jej, słyszałem, jak on jęczał, i czułem, jak drży. W następnej sekundzie Тохель strzał w konsekracji. Łazienka była spowita ciemnością, i w ciemności Зембла wyrwał się na wolność i zniknął.
  
  
  Promieniu zaczął wyć syrena. Dźwięk prawie się gubił w ryk burzy. Jesteśmy z Tamarą by wyjście na chybił trafił. Зембла i Тохель - nie. Wiedzieli budynek wewnątrz i na zewnątrz. Słyszałem ih shaggy w korytarzu. Oni odeszli. Jej gorączkowo grzebać w zażądał broni. Znalazłem rewolwer. Był jeszcze korkociąg, naładowany czy on. Jej poczuł rękę na swoim ramieniu. Tamara. Jesteśmy podszedł do korytarza.
  
  
  Na zewnątrz w ogródku i za domami żyją ludzie Земблы. Syrena nadal wyć, drzwi otworzyły się i na nas rzucili dwie śmiertelne wybuchu ognia. Jej strzał w reumatyzmu. Jej poczuł silną najwięcej, i poczułem ostry zapach prochu. Nie wiem, ale czy ją w coś, ale byłem cholernie szczęśliwy, stwierdzając, że mam rewolwer, pełna kul. My ruszyli korytarzem na dziedziniec. W nocy wokół nas słychać było krzyki.
  
  
  Pobiegliśmy. Niektórzy krzyczeli ze złością, inne podnieceniem, a wszystko to potęgowało топотом butów. Odyna wokół ludzi Земблы potknął się i upadł na ziemię. Pocisk poleciał do drzwi, wypełniając powietrze odłamkami i ołowiem. Jesteśmy pędziły do dnia w końcu sali. Przerażona, ale dominująca Tamara podbiegła do jęczał za mną.
  
  
  Wyskoczyliśmy przez drzwi do sieni. Nie mogli nawet marzyć o lepszym celu. Tupot naszych biegających noga, wiązał się z hukiem strzałów. Wewnątrz ogień ustał równie nagle, jak się zaczął. Jesteśmy impulsywnie rzucili się do jedynego schronienia, które widzieliśmy, sterty połamanych drewnianych skrzyń. Składały się one wokół grubych desek z metalowymi paskami i używane do transportu wrażliwych urządzeń elektronicznych. Zostały one ułożone w stos, aby służyć paliwem. Blared strzały i kule uderzyły w ziemię za nas, gdy jesteśmy zdesperowani nurkowały między szufladami.
  
  
  Miasto kul przeleciała przez naszą prowizorycznego schronienia. Jej pociągnął Tamara w dół. Pierwsze dwie osoby na zbliżającej się armii były zbyt niecierpliwy, aby być ostrożnym. Dwa strzały, i spadły na śnieg. Jej zaczął poruszać pola, jak szalony, aby wzmocnić naszą obronę. Grube deski podbijać kule. Tylko przykre bezpośrednie trafienie może trafić do nas już teraz, w przeciwnym wypadku musieli by czołgać się po domu za nami. Jej spojrzał w górę, ale nikogo nie zobaczył w oknach. Okoliczne mężczyźni oblewali nas ołowiem, jakby ih strzelby były wężami ogrodowymi. W jakim kierunku ją by nas patrzył, było za dużo ludzi, aby uciec. I zostało nam tylko kilka sztuk amunicji.
  
  
  Nagle kręgach całego hałasu ją usłyszał dźwięk elektryczne. Wirnik helikoptera zaczął bardzo powoli się obracać. W szklanej kabinie ją mogłem dostrzec sylwetki dwóch mężczyzn. Trzeci, jeden wokół strażników, pospiesznie sfotografowany ze wszystkich stron helikoptera odbicia i liny. W moim револьвере pozostała tylko jedna gogli. Jej starannie wycelował i trafił w cel. Strefa krzyknął i zaczął drgać. Krzyczał tak głośno, że strzelanie na chwilę ustał, kiedy wszyscy spojrzeli na niego.
  
  
  "Tamara, daj mi coś wystrzelać".
  
  
  — Po prostu wykorzystaj mój pistolet. Tam jeszcze sześć kul — powiedziała, wręczając mi "Makarow".
  
  
  Sobie zostawiła Pepe kaliber 22. To, że jest ona bez wahania dała mi swój własny rewolwer, było gestem, który jej nigdy nie zapomnę. Spojrzała helikopterem. Silnik pracował na pełnej mocy, aby się rozgrzać. "One zostanie podzielony w ten burza".
  
  
  "Być może, ale nie możemy tu siedzieć i patrzeć. Chcą uciec, a jeśli im się to uda, zaczną wszystko od nowa. Co gorsza, zostawili włączony nadajnik, i słyszałem, że powiedział o tym Зембла.
  
  
  "Ale ja myślałam, że w pokoju..."
  
  
  "To była po prostu nowa podstawowy system sterowania, który wprowadzili. Możemy umieścić ten wątek, ale na początku drugiej nadajnik gdzieś w innym miejscu. Na samym delle czekałem ego z drugiej strony bramy, gdzie widzieliśmy te wszystkie światła".
  
  
  "To oznacza, że nikt nie jest w stanie zatrzymać burzę kilku godzin. Przynajmniej, jeśli Зембла mówił prawdę. Wtedy pogodą nigdy więcej nie będzie można sterować!
  
  
  'Tak . I problem w tym, że Зембла zwykle, ma rację.
  
  
  Strzelanie wznowiono, gdy helikopter powoli i niepewnie wystartował. On kołysał się tam iz powrotem. Strzelanie została zatrzymana początku roku drugi raz, gdy drzwi kabiny otworzyły się. Na siedzeniu pasażera ją zauważył худощавую, umięśnione sylwetki Тохела. Ego początkach trzymała drzwi otwarte na oścież. W prawej ręce miał colt, który wspierał zagiętej lewą ręką i mierzył w nas. Krzyknął coś, czego nie zrozumiałem. Wydaje się, krzyk był przeznaczony dla Земблы, który w roli pilota. Helikopter lekko przechylił się i заскользил w naszą stronę.
  
  
  "Ty draniu! Jej gotowana od gniewu. — On leci na nas, aby nas wykończyć, jak króliki! Nie podoba ci się to, Tamara!'
  
  
  — Dobrze — powiedziała mocnym głosem.
  
  
  W ułamku sekundy musieliśmy wybierać. Jeśli wyjdziemy na naszej barykady, ludzie Земблы nas rozstrzelają. Jeśli zostajemy na miejscu, że nas zastrzelą z góry. Frustracja i gniew ogarnęły mnie, gdy helikopter подлетел lizać.
  
  
  "Przeklęte dranie!" - Usłyszałem swój ryk. Moja ręka zacisnęła się pistolet. Jej działał z rozpaczliwej i lekkomyślny ostrości. Jej skoczył między szufladami. Ostry ból przeszywa moje ranne ramię i klatkę piersiową, gdy natknąłem się na ciężkie drzewo. Deski отскочили, skrzynie spadły. Jej skoczył na dziedziniec pod zbliżający się helikopter. Jej spojrzenie zobaczył który zaskakiwał osoba Тохеля . Zareagował instynktownie, szybko, dziękuję lat treningów. Mózg ego colta-magnum kaliber 357 śmigały w moją stronę i strzelił. Ciężka gogli paliła mi rękę i wykonała długą dziurę w rękawie. Pistolet Makarowa wpadł wokół rąk i spadł kilka metrów ode mnie.
  
  
  Ją usłyszał śmiech Тохеля. - "Spróbuj zdobyć ego Carter!".
  
  
  Jej schylił się po broń, przewrócił się i niezdarnie wyciągnął ego spod ciała. Pistolet zabija, szarpnął i znowu zabija. Moje ciało jakby należało do dwóch różnych ludzi. Mój lewy bok płonął, co boli, i był niemal sparaliżowany; moja prawa strona była w normie, pomimo nową ranę. Helikopter lekko качнуло. Зембла nie mogła utrzymać ego w pozycji pionowej na silnym wietrze. Możliwe, ego też wstrząsnęły moje strzały. Тохель strzelił i chybił. On раскачивался w tę i z powrotem, próbując zneutralizować качку. Ego ogromne głupie kule trafiły w śnieg obok mnie.
  
  
  Tamara siedziała na kolanach, opierając się głową do skrzynki. W przerwach między salwami go usłyszał jej przeraźliwy krzyk. W pierwszy i jedyny raz ją widziałem, że była przerażona do histerii. To niemal instynktownie wydał trzecią kulę. Zobaczył ją, jak się chwile później Тохель nagle skulił się, jakby przykucnął na progu. Ego oczy wyleciały wokół orbit. Ego głos wydawał dźwięki, które nie były słowami, a bezsensowne kaszlem. On rozkaszlał się, krzyknął i pociągnął za spust swojego pustego "Magnum". On przygotował się i zadrżał. Następnie powoli pochylił się i spadł z helikoptera.
  
  
  Тохель z hukiem uderzył o ziemię. Zdezorientowani, ego ludzie patrzyli w napiętej ciszy, jakby nie mogli zrozumieć, że ih wódz nie żyje. Jej w milczeniu siedział na podwórku, pokrytym lodem. Jej czułem osłabienie i nudności. Jedynym dźwiękiem był cichy jęk Tamary i nagłe przyspieszenie helikoptera, kiedy Зембла wystrzelił w górę i poleciał daleko.
  
  
  Nudności minęły, ale słabość nie. Jej, podniósł się na kolana, nie zwracając uwagi na ryzyko zachorowania na strzał ludźmi wokół mnie. Jej, pochylił się do przodu, przed wiatrem śmigła helikoptera. Makarow wymiotował i дергало, jakby miał własne życie. Moje ostatnie trzy kule просвистели w delikatne zbiorniki wysokiego ciśnienia. Na chwilę jej się przestraszył, że strzelił zbyt późno, a helikopter już leciał zbyt wysoko. Ale potem główny śruba zaczął wydawać dziwne скрежещущие dźwięki. Helikopter toczył i trzeszczało, aż Зембла próbowała im zarządzać. On раскачивался i wzlatywał coraz wyżej i wyżej nad гасиендой. Potem nagły szok. Zaczął przesuwać się w dół. Coś pękło, i nad nami przeleciał kawałek metalu. Usłyszeliśmy mały wybuch. Chwilę helikopter zawisł nieruchomo. Mały płomień лизнуло kaptur. Następnie zanurkował w dużym łuku i uderzył w drugie skrzydło budynku głównego гасиенды.
  
  
  Ze straszliwym impetem helikopter uderzył w sąsiedni budynek wraz z Земблой. Mnie zrzuconych na ziemię. Kawałki ściany latał po podwórku wraz z belkami, oknami i z kamienia. Dach załamał się w tym miejscu, gdzie helikopter uderzył w wielką dziurę. Głodny płomień полыхало wysoko w niebo. Z zawrotami głowy ją, zerwał się na nogi. Jej nic nie złamał, ale mój już uszkodzony nos teraz stale кровоточил. Dysząc, jej natknąłem się na skrzynie, aby znaleźć Tamara. Musieliśmy odejść stąd. Mój ощупывающая ręka dotknęła jej łagodnych zakrętów. Na chwilę ona przytuliła się do mnie i delikatnie bawiła się moimi palcami po swoim jasnym włosom. Zabezpieczona teraz zniszczonej barykadą, ona nie jest uszkodzona.
  
  
  Płonący ogień szybko rozprzestrzenił się. W blasku świetle zobaczył biegające wokół pozostałych ludzi Земблы. Nie mieli gdzie iść, i nie wiedzieli, co robić. Nie było żadnej organizacji. Ih lider nie żyje, i u nich nie ma celów. W takich w innych okolicznościach, dwa razy pomyślą, zanim umrzesz śmiercią bohatera. Ale zostali wrogami, niebezpiecznymi wrogami. Jeśli mamy szansę uciec od tego wszystkiego, to tylko teraz.
  
  
  Jesteśmy wypełzły wokół pocztowych i pobiegł do tyłu najbliższego budynku. Za każdym razem odbił w bok i пригибались, gdy ktoś przebiegał mimmo. Z oddechem, pobiegliśmy z powrotem mimmo płonącego budynku głównego. Uśmiech na ustach Tamary powiedziała mi, że ona myśli tak samo, jak i jej. W tym płonącym ogniu ostatni nadajnik Земблы został zniszczony i zamienił się w złom.
  
  
  Grupa ludzi znalazła nas przy wejściu głównym i otworzyła ogień. Kule groźnie gwizdały wokół nas, rozbijając cegły ściany po obu stronach od nas. Nurkujemy w bramę, захлопнули ih za sobą i pobiegł w szerokim brukowanej ścieżce. Wycie wiatru świst lodowego wichru mieszał się z hukiem ognia i skrzypieniem ruin ludzkich domostw budynków za nami. To było jak piekło symfonię.
  
  
  Dochodzimy do podnóża wzgórza i teraz musieli przedzierać się mimmo wysokich skupiska głazów. Okrutny burza kilka razy potrącił Tamara z noga. Jej pomógł hej, stanąć na nogi i natychmiast sam spadł na śliskiej обледенелую ścieżkę. Kontynuowaliśmy drogę.
  
  
  Dysząc, w końcu dotarliśmy do bezpiecznej zatoki pochylni. Wszystko, o czym możemy myśleć, to jest łódź i umiejętność jej zmusić do ruchu. Tam po prostu miała być łódka, jeśli chcieliśmy przeżyć. Jej pchnął drzwi. Ona nie poddawała się i zabrakło mi sił, aby się wybić swoimi ramionami, ale potem Tamara cichutko прострелила zamek z rewolweru Pepe.
  
  
  Ostatnim wysiłkiem przybyliśmy na molo. Była łódź. Genialny десятифутовая rejs jacht gwałtownie дергалась, jakby запряженный ogier. Wyjście w morze nie wydawał się bezpieczny, bez ryzyka. Jacht został zbudowany, aby ślizgać się po falach na dużej prędkości, ale w ten sztorm jest łatwo przewrócił by się w wielkie emocje szczerzy u pochylni. Ale wolałem pozostać na wyspie.
  
  
  Tamara otworzyła wielkie drzwi i odwiązać liny. Jej grzebał pod deską rozdzielczą i wstępnie прогрел silnik. Moje mięśnie bolały po całym ciele. Mężczyźni podbiegli do эллингу. Jej, słyszałem jak krzyczeli i strzelali. Jej, nacisnął przycisk start. Silnik uruchomi się, kichnął, чиркнул, a następnie warknął, оживая. Jej niejasne zdawał sobie sprawy z tego, że moja ręka instynktownie ciągnie się do przepustnicy. Warczenie pod nogami przekształciło się w silny przypływ. Jacht wyleciała wokół pochylni w potoku, gdy pierwsi ludzie włamali się przez tylne drzwi.
  
  
  Poza zatoki na nas spadły burzliwe fale Panamski zatoki. Jej zmniejszona prędkość do tych fretki, podczas gdy nasza prędkość nie przekraczała trzech węzłów. Morze było rwącej masą z białej pianki, która zajmuje się falują poziomo nad nami. Łódź nie zdążyła się odwrócić. Nos został pochowany i wynurzył się po drugiej stronie fali. Woda gorączkowo tryskała z nosa pokładu i z dachu kabiny. Jej był zbyt słaby, aby utrzymać łódź. Krew spływała po moich rąk i płynęła przez nos. Musiałem rzucić zarządzanie. Jej, poczułem, że spadam. — Bierz zarządzanie, — powiedział on prawie niesłyszalne. "Tamara, siadaj za kierownicą. Ja nie mogę... Mnie zmrużyła ziewanie ciemność бессознательнсти. Jej rzucił ostatnie spojrzenie w niebo i uśmiechnął się. Pogoda się zmieniła.
  
  
  
  
  Rozdział 14
  
  
  
  
  Śniło mi się, że żebyś mnie też mógł pozwać w hamaku. Emocje delikatnie kołysało mnie do przodu i do tyłu. Jej leżał wyprostowany, bez butów i z płaszczem pod głową zamiast poduszki. Łódź nieruchomo siedziała cichy maszynami. Wiał lekki wiatr, słońce przypiekało.
  
  
  Moje drugie wrażenie było, że nadal śpię. U mnie był to jeden z tych rzeczy wspaniałych erotycznych snów, które, jak się wydaje, zawsze kończy się, gdy wszystko zaczyna się układać, i zostawiają cię rozczarowany rano. Tamara przywarła do żerowisk poręczy w jednych staniku i majtkach. To, jak jej długie, elastyczne nogi rozciągnięte na pokładzie, ee, podział выгнута, ee piersi выпячены, a osoba zniesione, aby złapać jak najwięcej słońca, to zmysłowe wizja, która ją kocham widzieć w swoich snach. Ale ona była prawdziwą, prawdziwą, jak słońce! Jej, westchnął i zgiął ręce. Ból też była prawdziwa. Jej sel szczerzy. Łódź zalała niebieska aktywnego wypoczynku. Morze było spokojne, a niebo olśniewające czyste. - Cześć - uśmiechnęła się Tamara. Podniosła dłoń nad oczami заслоняясь od jasnego słońca.
  
  
  — Cześć — uśmiechnął się jej reumatyzm. "Ich okręty upadają".
  
  
  "U nas skończyło się paliwo".
  
  
  'Oh.'
  
  
  "Po kilku minuta potem stracił przytomność, silnik заурчал i zatrzymał się. Jej już nic nie mogę zrobić.
  
  
  'Oczywiście, że nie.'
  
  
  "Strumień wyda nas na brzeg przez kilka godzin".
  
  
  "Będziemy zajęci. Mały odpoczynek nam nie zaszkodzi.
  
  
  — Ja też tak думалю — powiedziała. Znowu откинула głowę do tyłu. "W tym stroju było zbyt gorące, a ona chciała złapać trochę słońca. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko?
  
  
  "Kim on jest? Nigdy!'
  
  
  Moim zdaniem wsunął czysty turkus wód do туманному brzegu w oddali. Panama świecił na światło, morze ucichło. Jej czułem ciszę. Nie było nas powiewu wiatru. Nam jeden bestia nie шелестел w сплетении ziół, i nam w jeden głos nie dotarł do gęstego szmaragdowego lasu. Do tego było jeszcze za wcześnie. Rzeki i kanały nadal były zabite grubymi lodowymi masami. Ale lód wkrótce pęknie i się wysypie. Topniejący śnieg z gór mógł spowodować tymczasowe powodzi tu i tam, ale to było w przyszłości. Człowiek i zwierzęta wciąż byli oszołomieni, próbując wydostać się spod niesamowitych horror, stworzonych dominująca burzą Земблы. Później zaczną opłakiwać swoich zmarłych krewnych i начинут odbudowywać swoje domy. Ale to będzie później...
  
  
  Jej tchnął ciepłe pachnące powietrze i mocno oparł nogi na pokład. Na mojej twarzy był szeroki uśmiech. - "Za to warto walczyć".
  
  
  Tamara wstała z ospały gracją. Podeszła do mnie i delikatnie owinięte ręce na mojej szyi. Jej palce вцепились w guziki mojej bluzki. Jej ręka przesunęła się po mojej klatce piersiowej.
  
  
  — Emocje zostało dokończone — powiedziałem. "Nie musisz więcej się martwić."
  
  
  "Nigdy nie musiałem tego robić, Nick, ale mi się to podoba".
  
  
  "Kiedy docieramy do Panamy, nasze drogi się rozchodzą. Na razie nie ...'
  
  
  — Nie — smutne szepnęła mi na ucho.
  
  
  "Masz swoje obowiązki, a ja mam swoje, a my nigdy nie będziemy odmienieni sowa innego. Wszystko było dobrze i będzie dobrze, dopóki nie dotrzemy do Panamy".
  
  
  "Łódka dryfuje".
  
  
  — I nic nie możemy z tym zrobić.
  
  
  — Chyba, że się bawić, póki to jeszcze możliwe.
  
  
  Jej brutalnie pocałował ją i przyciągnął do siebie, i dalej twarde i elastyczne ciało.
  
  
  Jej był w błędzie. Emocje jeszcze nie zostało dokończone.
  
  
  O książce:
  
  
  Wszystko zaczęło się od zniekształconego радиосообщения, otrzymanego przez agenta AX w Meksyku. Teraz Nick Carter udał się przez gęstą dżunglę Nikaragui, którzy nazywali Brzegiem Komarów. Ego zaatakował komary, jadowite węże i nie do zniesienia sawczenko. Ego podróż była zacięta, ale musiał znaleźć starożytnej świątyni majów. Znajdował się tam sztabu pułkownika Земблы. I ten mógł się przekształcić w Ameryce Środkowej i Południowej w polska region. A ponieważ lodowaty chłód grozi wyrwać, Nick musi też przekonać rosyjskiego agenta KGB Tamara Кирову, że Ameryka nie ma nic wspólnego z tym piekielnym schemacie.
  
  
  Ale pułkownikowi Зембле można rozpalić swój lodowaty strach. Następnie z Nicka Cartera należy dokonać niemożliwego...
  
  
  
  Spis treści
  Rozdział 2
  
  
  Rozdział 3
  
  
  Rozdział 4
  
  
  Rozdział 5
  
  
  Rozdział 6
  
  
  Rozdział 7
  
  
  Rozdział 8
  
  
  Rozdział 9
  
  
  Rozdział 10
  
  
  Rozdział 11
  
  
  Rozdział 12
  
  
  Rozdział 13
  
  
  Rozdział 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Zabójca: nazwa Kodowa Sęp
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Zabójca: nazwa Kodowa Sęp
  
  
  Dedykowane ludziom służb specjalnych Stanów Zjednoczonych Ameryki
  
  
  
  Pierwszy rozdział.
  
  
  Jej zwilżone jego spieczone usta grubą językiem i zmrużył oczy, patrząc na słońce nad głową. W ustach miał smak starego papieru, a w uszach głupie, ale uporczywe brzęczenie.
  
  
  Nie można było dokładnie zobaczyć, ile czasu jej leżał nieprzytomny na skraju małego chudego тернового krzewu. Kiedy ją po raz pierwszy przyszedł do siebie, że nie mógł sobie przypomnieć, gdzie to było i jak się tam znalazł. Następnie ją zobaczył искривленную, błyszczącą громаду wraku, mały samolot Muni, który spadł na rannego jastrząb, z bezchmurnego nieba. Полусломанные paski metalu - pozostałości mocnego uderzenia - wznosiły się w odległości trzydziestu metrów nad brązową trawą вельда i cienkie smugi dymu wciąż ciągnęły się do nieba. Teraz przypomniał sobie, jak mnie wyrzuciło wokół samolotu, gdy uderzył o ziemię, a następnie odszedł z dala od szalejącego ognia. Na podstawie położenia słońca jej sobie sprawę, że z porannego katastrofy minęło kilka godzin.
  
  
  Z trudem i z wielkim bólem ją sel w siedzącej pozycji, czując gorącą białą glinę na moich biodrach przez podarte spodnie koloru khaki. Koszula wokół krzewu, który ją nosił, przyczepił się do mnie na plecach, i zapach własnego ciała wypełniał moje nozdrza. Podniosłem rękę, aby chronić oczy przed światłem słonecznym, jej, spojrzał na wysoką lwią trawę, która zajmuje się wydawało, ciągnęły się w nieskończoność we wszystkich kierunkach, inkantacja tylko rzadką roślinnością samotna akacji-parasola. Nie było żadnych oznak cywilizacji, tylko bezkresne morze trawy i drzew.
  
  
  Nad głową bezszelestnie poruszał się sęp, kręcąc i robi piruet. Rzucając cień na ziemię przede mną, ptak kompulsywnie wisiała, obserwując. Brzęczenie w uszach stało się teraz bardziej wyraźnym, i przyszło mi do głowy, że to nie było w mojej goli. Dźwięk dochodził z miejsca wypadku. To był dźwięk muchy.
  
  
  Jej skupił się na wraku. Następnie sęp i rój much przypomniał mi, że Alexis Саломос był ze mną w tym samolocie - on latał ego, gdy wystąpił problem. Jej zmrużył oczy, ale nie zobaczył ego w pobliżu miejsca katastrofy.
  
  
  Słabo rośnie, jej okazało się, że moje nogi zdrętwiały. Całe ciało bolało, ale złamanych kości takiego nie było. Długą ranę na lewym przedramieniu już заживал, krew zaschła. Jej ponuro spojrzał na tlący się wrak. Musiałam znaleźć Alexis, aby dowiedzieć się, przeżył czy on.
  
  
  Brzęczenie muchy zrobiło się głośniej, gdy zbliżył się do kadłuba samolotu. Jej, pochylił się i zajrzał do kabiny, ale przyjaciela nie zauważyłem. U mnie nudności w żołądku. Następnie, gdy jej otoczka wokół przedniej części, обломка, mimmo обугленного śmigła i смятого kawałka kadłuba, jej zatrzymał się nagle.
  
  
  Ciało Jego leżało groteskowy krwawej stertą jardów w dziesięciu z nich. Ego też wyrzuciło, ale nie wcześniej niż ego rozbił się samolot. Przednia część ego głowy i twarz były выдавлены z uderzenia o szybę samolotu, i wydawało się, że ego szyja była złamana. Ego szwedów została rozerwana na strzępy, i był zalany zastygła krew. Duże brązowe muchy pokrywały ego ciało, заползая we wszystkie karmazynowy, jak powiedzieli. Jej zaczął się odwrócić trochę mi się niedobrze, kiedy ją zobaczył ruch w wysokiej trawie za sobą trupy. Hiena cętkowana powoli zbliżała się, zdając sobie sprawę z mojej obecności, ale zbyt głodny, aby dbać o nią. Podczas gdy ego wygląd wciąż rejestrowane w moim mózgu, hiena pokonała niewielką odległość między sobą i ciałem i chwyciła nagie ciało na przeprowadzone obliczenia Alexis Саломоса, oderwie się kawałek.
  
  
  "Odsuń się, krawiec cię diabli!" - krzyknął jej bestii. Jej podniósł kij обгоревшего drzewa i rzucił ją w гиену. Zwierzę поползло na trawie, niosąc kawałek zakrwawionego pasty. Po chwili ego już nie było.
  
  
  Ponownie spojrzał na искореженное ciało. U mnie nawet nie było łopaty, żeby go pogrążyć, więc musiałem zostawić ego zniszczenie zwierząt w ciągu doby.
  
  
  Cóż, jej nic nie mógł na to poradzić. Alexis Саломос był tak samo martwy z pogrzebem lub bez niego. W końcu ego dogonił i zabili, i mnie też prawie na stopach. Przynajmniej do tego momentu jakoś przeżył. Ale największym wyzwaniem mojego szczęścia może być z przodu, bo należy im się, że jestem mniej więcej w połowie drogi między Salisbury i Bulawayo, w najgłębszej części kraju родезийских krzewów.
  
  
  Jej obszedł wrak, kiedy znowu ukryła zwłoki. Na krótko przed tym, jak uszkodzony samolot zaczął kichać i kasłać na wysokości pięciu tysięcy stóp, Саломос wspomniał, że wkrótce będziemy latać mimmo maleńkiej wioski. Wokół tego, co powiedział jej obliczył, że wieś wciąż się w sali w pięćdziesięciu, siedemdziesięciu pięciu mil na południowy-zachód. Bez wody i broni moje szanse dostania się tam były bardzo małe. Luger i nóż w pochwie, które zazwyczaj nosił ze sobą, pozostały w moim hotelu w Salisbury. Nam jeden wokół nich nie mógł być schowany pod mój t-shirt, a w każdym razie jej nie przewidział potrzeby w nich podczas tej konkretnej podróży samolotem w Bulawayo. Jej był na urlopie i wakacjach.
  
  
  Улар pracował z AX - tajne wydziałem agencją Ameryki - i tylko w towarzystwie starego przyjaciela wokół Aten, którego przypadkowo spotkałem w Salisbury. Teraz ten drugi był martwy, i dzika historia, którą mi opowiedział, stała się prawdopodobna.
  
  
  Jej, podszedł do sąsiedniego кургану termitów, pies twardej białej gliny wysokości z moją głowę z wielu kominów, którzy służyli wejściami. Jej ciężko oparł się o niego, wpatrywał się w długą linię gorączki drzew i starał się nie zwracać uwagi na brzęczenie muchy w drugą stronę wraku. Zaledwie trzy dni temu ją poznałem Alexis Саломос w małej restauracji, w pobliżu Memorial park pionierów w Salisbury. Jej siedział na tarasie i patrzył na miasto, gdy Саломос nagle znalazł się obok mojego krzesła.
  
  
  "Nick? Nick Carter?" - powiedział, a na jego pięknym brązowym człowieka pojawiła się powolny uśmiech. To był kędzierzawy mężczyzna z kwadratową szczęką i кудрявым włosami lat czterdziestu, których oczy patrzą uważnie na jasnych jasności, jakby mógł zobaczyć tajemnice w swojej bramki. Był redaktorem czasopisma w Atenach.
  
  
  "Alexis" - powiedziałem, podnosząc się, aby wyciągnąć rękę. Wziął ego obiema rękami i energicznie pokręcił się, uśmiech stał się jeszcze szerszy, niż jej. "Co, krawiec cholery, robisz w Afryce?"
  
  
  Zniknął uśmiech, a on po raz pierwszy zrozumiałem, że on nie wyglądał tak, jak jej ego zapamiętała. Pomógł mi znaleźć osobę w KGB, który kilka lat temu w Atenach ukradł dokumenty, ważne dla Zachodu. Wygląda na to, z nimi fretki on znacznie starszy. Ego osoba nie ma zdrowy wygląd, szczególnie wokół oczu.
  
  
  On zapytał. - "Czy nie masz nic przeciwko, jeśli dołączę do ciebie?"
  
  
  "Ja się obrażę, jeśli ty tego nie zrobisz" - odparłem. "Proszę usiąść. Kelner!" Do stolika podszedł młody człowiek w białym fartuchu, i oboje zamówiliśmy brytyjski el. Rozmawialiśmy, dopóki nie złożyli picie i nie wyszedł kelner, a następnie Саломос zamyślił się.
  
  
  "Z tobą wszystko w porządku, Tato?" - w końcu zapytałem.
  
  
  Uśmiechnął się do mnie, ale uśmiech cienka i napięta. "Miałem problemy, Nick".
  
  
  "Jej coś mogę zrobić?"
  
  
  Wzruszył kwadratowymi ramionami. "Wątpię, że można coś zrobić". On dobrze mówił po angielsku, ale z wyraźnym akcentem. Zrobił duży łyk piwa.
  
  
  Zapytał ją. - "Czy chcesz mi o tym opowiedzieć?""Czy jest to zbyt osobiste pytanie?"
  
  
  Zaśmiał się gorzko.- "Ach, to jest sprawa osobista, inny mój. Można powiedzieć, że to bardzo osobiste". Ego oczy spotkały się z moimi. "Ktoś próbuje mnie zabić".
  
  
  Jej, patrzył na jego twarz. "Czy jesteś pewien?"
  
  
  Krzywa uśmiech. "Jak ją muszę być pewien? W Atenach strzał z karabinu rozbija okno i biegnie mimmo mojej głowy na kilka cali. Tak, że rozumiem aluzję. Jej beru wakacje, aby odwiedzić swojego kuzyna tutaj, w Salisbury. - Kupiec-skrypt, który wyemigrował tu dziesięć lat temu. Jej sądziłem, że będę tu bezpieczny jakiś czas. Następnie, dwa dni temu czarny mercedes o mało nie potrącił mnie na głównym bulwarze. Kierowca, który zatrzymał się przy krawężniku, wyglądał dokładnie tak, jak człowiek, którego widział wcześniej w Atenach. "
  
  
  "Wiesz, kim jest ten mężczyzna?"
  
  
  "Nie ma", - powiedział Саломос, powoli potrząsając głową. "Niedawno widziałem, jak idzie w Apollo-building, gdy trochę mnie tam". Zatrzymał się i spojrzał na swój el. "Czy kiedykolwiek słyszałeś o liniach Apollo?"
  
  
  "Naftowa танкерная firma, prawda?"
  
  
  "To faktycznie, jest moim przyjacielem. Największa na świecie linia tankowce, należąca do mojego rodaka Никкору Минуркосу".
  
  
  "Ach, tak. Jej wiem Минуркоса. Były marynarz-miliardera. Pustelnika; w naszych czasach ego nikt nie widzi".
  
  
  "Właściwie to jeszcze raz" - powiedział Саломос. "Минуркос odszedł w życiu publicznym prawie dziesięć lat temu, będąc jeszcze stosunkowo młodym człowiekiem. Uważa się, że on prawie cały czas spędza w swoim ostatnim piętrze w budynku Apollo, w pobliżu placu Konstytucji, gdzie prowadzi swój biznes. Osobiste kontakty są głównie bliskimi partnerami Минуркосу. Prawie nikt nie dostaje z nim osobistej audiencji ".
  
  
  "Bardzo bogaci ludzie, wydaje się, bardzo cenią swoją prywatność" - powiedziałem, popijając piwo. "Ale co to ma wspólnego z Минурк ma do покушениям na twoje życie?"
  
  
  Саломос wziął głęboki oddech i powoli wypuścił powietrze. "Około szóstego miesięcy temu zachowania Монурко zaczęła się zmieniać. To było szczególnie interesujące dla mnie i, oczywiście, innych redaktorów gazet, bo wszelkie informacje o Минуркосе obchodzi i ważne dla czytelników Ateńskich Igrzysk olimpijskich. należy zwrócić uwagę, gdy Минурк, który zawsze był poza polityką, zaczął robić oświadczenie przeciwko rządzącej junty w Atenach. Nagle ogłosił, że liderzy środowisk pułkowników były słabe i социалистическими. Oświadczył on, że zdradzili "rewolucję" 21 kwietnia 1967 roku. i myśli, że w Grecji będzie lepiej z odzyskaniem Konstantyna II lub inny fascynacja osobowością nowego przyjaciela słychać. Powołał się on na niebezpieczeństwo lewicowych, takich jak Świadek, i domyślił się, że w greckim rządzie powinna nastąpić jeszcze jedna "shake".
  
  
  "Cóż - powiedziałem - ten człowiek ma prawo nagle zainteresować się polityką następnie tylu lat. Może, emu zmęczony tracić pieniądze".
  
  
  "Wygląda na to, idzie jeszcze dalej. Taki człowiek, jak Минуркос, może kupić dużo przyjaciół. Generałowie i pułkownicy wchodza
  
  
  w penthouse i z powrotem, ale oni nie będą mówić o wizytach do prasie. Chodzą plotki, że Минурк finansuje prywatną armię w specjalnie wybudowanym w obozie na północy Grecji i w jednym obozie, na Mykonos, wyspie na morzu Egejskim.
  
  
  Wreszcie, jest niedawne zniknięcie pułkownika Деметриуса Расиона. Gazeta, w której dominują Минуркос, dochodzi do wniosku, że utonął podczas podróży łodzią w Pireusie, ale ego ciała nigdy nie odnaleziono. Никкор Минуркос teraz rozpoczyna wielką kampanię wymiany Расиона człowiekiem swego, według własnego wyboru, faszystą po imieniu Деспо Адельфия. Junta nie chce Адельфию, ale ee nowe i szlachetni przywódcy boją się Минурка i ego przyjaciół w sztabie generałów ".
  
  
  "Ciekawa sytuacja - przyznał jestem, ale myślisz, że Минуркос zaczyna kampanię terroru z pomysłami krwawego zamachu stanu?"
  
  
  "Być może. Ale są i inne rozwiązania. Są nowe twarze, których nikt wokół dziennikarzy nie widziałem, przed tym, jak przychodzą i odchodzą w penthouse na szczycie Apollina; jeden Минуркос wciąż się ukrywa. Jednak zauważyłem, że jeden wokół nowych osób należy do amerykanina greckiego pochodzenia o imieniu Adrian Stavros ".
  
  
  Moje oczy lekko прищурились, patrząc na Саломоса. "Stavros w Atenach?" - powoli mruknął ja. "Jest firmą Минуркосу?"
  
  
  "Chyba tak. Jeśli tylko ..."
  
  
  "Jeśli tylko co?"
  
  
  "Cóż. Ponieważ niedawne wypowiedzi Минуркоса były tak несвойственны, możliwe, że sam nie był ih źródłem".
  
  
  "Przechwytywanie Ставросом imperiów Минуркоса?"
  
  
  "Być może, wbrew woli Минуркоса", - domyślił się Саломос. "Możliwe, że już doszło do małej rewolucji, ukryty. Ponieważ Минуркос bardzo skryty i zawsze prowadzi sprawy przez podwładnych, ego można było zabić lub złapać i działać pod ego nazwą, i wydać ego ogromne sumy pieniędzy, aby nikt nie zauważył Zauważyć. Zaraz potem, jak ją wyraził taką teorię w swoim artykule redakcyjnym, pierwsze zabójstwo zostało popełnione na moje życie w Atenach ".
  
  
  W ego oczach wróciło niepokojące wyrażenie. Jej przypomniał sobie plik AX o Adrianie Ставросе i zrozumiałem, że on jest w stanie na taki manewr. Stavros w lata studenckie spędził demonstracje z transparentami w Yale. Następnie stahl członkiem radykalnego wybuchu biurze CIA, a później popełnił zamach na życie senator. Uniknął imadła, FBI i CIA, i pochowali się gdzieś w Brazylii, gdzie doszło do poważnego przestępstwa, takiego jak, przemyt i morderstwa. Ponieważ dowodów przeciwko niemu w stanach Zjednoczonych było trochę, USA nie próbowali go odzyskać. Ale w Brazylii ktoś go śledził.
  
  
  "A człowiek, który próbował wbić się tutaj, w Salisbury?" Zapytał ją. "Widziałem, jak wychodził z apartamentu w Apollo-building?"
  
  
  "Tak, Nick - powiedział Саломос. On отхлебнул resztę piwa i spojrzał przez увитую гибискусом balustradę w dół wzgórza w kierunku miasta. "Jestem w rozpaczy. Innego mojego kuzyna, który mieszka za miastem poza Bulawayo, poprosił mnie na chwilę, by go odwiedzić, dopóki to nie przejdzie. Ją przyjął ego zaproszenie. Na lotnisku czeka na mnie wynajęty samolot. Jej będę latać na nen, tak jak jest licencjonowany pilot i będę cieszyć się jazdą. Oznacza to, że jeśli ją będę mógł zapomnieć o... "Wisi krótka cisza, a następnie spojrzał na mnie. "Nick, jej byłbym bardzo wdzięczny, jeśli byś towarzyszył mi w Bulawayo".
  
  
  Jej, wiedziałem, że Alexis Саломос nie zapyta, nie rozpacz czy strach. I u mnie wciąż pozostawało kilka dni urlopu, zanim ją otrzymał jeszcze jedno zadanie od Davida Хока, tajemniczego dyrektora AX.
  
  
  "Zawsze zobaczyć hotel Bulawayo - powiedziałem.
  
  
  Osoba Alexis pojawiła się ulga. "Dziękuję, Nick".
  
  
  Dwa dni później udaliśmy się w powietrze. Саломос był doświadczonym pilotem, i wydawało się, że lot nad dzikiej Родезией odbędzie się bez przygód, i będzie miło. Саломос leciał низменному, abyśmy mogli zauważyć rzadkich dzikich zwierząt i ciekawe cechy topograficzne zarośli. Lot, wydawało się, podniósł nastrój Саломосу, a on był bardzo podobny do dawnego siebie. Ale w środku brzucha rano, mniej więcej w połowie drogi do Bulawayo, spokój rano zamieniła się w koszmar.
  
  
  Mały pokój dwuosobowy samolot Muni закашлял. Najpierw Саломоса nie przeszkadzało, ale potem zrobiło się jeszcze gorzej. On rozwiązania naukowo-badawczych zadań mały silnik, ale to tylko skomplikowało sprawę. Straciliśmy wysokości i zaczęli szeroki okrągłe wskaźniki.
  
  
  Саломос zaklął w języku greckim, a następnie ego osoba zbladł. Badał panel i spojrzał na mnie. "Wskaźnik poziomu paliwa pokazuje full", - zawołał, przekrzykując się olbrzymie potoki silnik. "Dziś rano nie poruszył się z pozycji wyjściowej". Walnął w szybę, прикрывавшему czujnik, ale nic się nie stało. Igła została na literę F.
  
  
  "Skończyła się benzyna", - z niedowierzaniem powiedział. To złe wieści dla każdego samolotu, zwłaszcza małego.
  
  
  "Nie do końca, ale szybko spadamy" - powiedział Саломос, tłumacząc "Muni" na tymczasowe fajne planowanie i walczy z systemem. "Ten samolot został uszkodzony, Nick. Czujnik zamarł w miejscu, ale zbiorniki były prawie puste, kiedy startowaliśmy.
  
  
  To musiało być zrobione specjalnie ".
  
  
  "Mój boże - mruknął ja. "Czy można wsadzić ego?"
  
  
  "Tu nie ma lotniska" - powiedział, starając się nie dać katastrofy samolotu w korkociąg. "Ale musimy spróbować wylądować w otwartym velde - jeśli mogę zapisać ego zgodnie z planem planowania".
  
  
  "Jej coś mogę zrobić?"
  
  
  "Tak. Módlcie się". Alexis spojrzała na mnie. "Bardzo mi przykro, Nick".
  
  
  "Nie ma znaczenia - powiedziałem. "Po prostu wsadź tę sztukę". Nawet jej nie pytał o problemie. Nie było na to czasu. Popłynęliśmy na strome zejście do травянистому вельду.
  
  
  Silnik znowu się rozkaszlał się i syknął, a następnie zgasł na zawsze, gdy zobaczyliśmy, jak w całym hotelu, a rzucił się do nas. Jej, postanowił, że to koniec. Wydawało się, że nie było żadnego rozsądnego gotowości przeżyć.
  
  
  Pięćset stóp Możemy rzucili się w dół, jak ptak ze złamanym skrzydłem. Trzy setki. Drzewa akacji скользнули pod nimi. Sto. Osoba Саломоса zastygło od napięcia, i ego ręce byli związani od prób sterowania. Potem był ruch trawy i ciernia z zawrotną prędkością, skrzydło zostało przerwane gałęzią искореженного drzewa, i samolot, w ostatniej chwili lekko wysunięcie nosa i zsunął się na bok. Cios odrzucił nas do przedniej części samolotu. Rozległo się zgrzytanie, i skrzypienie metalu i głośny trzask szkła, i nasze ciała walczyli w małej kajucie. Następnie nastąpiła ostateczna zatrzymanie awaryjne: moje drzwi otworzyły się, a moje ciało przeleciał z noga do głowy w trawie do chrupiącego uderzenia o twardą ziemię.
  
  
  Więcej nic nie pamiętam, oprócz. boleśnie grzebania się w trawie, instynktownie oddalając się od samolotu, a potem wybuch z dźwiękiem потрескивающего płomienia gdzieś za mną.
  
  
  Drugi rozdział.
  
  
  Jej próbował wyrzucić wokół głowy wspomnienia o katastrofie, ciężko opierając się na twardą glinę wysokiej термитника. Ale było trudniej pozbyć się wyraz twarzy Alexis Саломоса, jak to wyglądało w Salisbury, kiedy jej powiedział, że poleci z nim w Bulawayo.
  
  
  Dla błyszczącym metalowym korpusem rozbitego samolotu wciąż dochodziło uporczywe brzęczenie muchy, ale starałem się nie słuchać. Ponownie koncentruje się na odległej linii gorączki drzew na травянистом horyzoncie. Gdzieś czułam, że drzewa gorączki czasami informują o obecności wody. Ale te drzewa były nie w tym kierunku, w którym powinien był się udać, aby dotrzeć do wioski.
  
  
  W pewnym sensie ją czuł odpowiedzialność za tragiczną śmierć Саломоса. Powierzył mi swoją obronę, a jej nie był w stanie zrobić to, kiedy potrzebował mnie. Oczekiwał ode mnie rady, a ja nie przewidział niebezpieczeństwa małego samolotu. Ponadto, jej, czułem się winny, bo nie ufał w pełni ego niesamowitej historii. Jednak ego zakrwawiony trup był wyraźnym dowodem na to, że przynajmniej część ego teorii wierna. Ktoś obiekt ego śmierci. Czy ten człowiek hema-to, kto mieszkał w apartamencie nad biurami Apollo w Atenach, wciąż pozostawało pod znakiem zapytania.
  
  
  Kątem oka ją złapał ruch i zwrócił się do jednego wokół wyjść wokół термитника. Mała jasno-zielony smok, przedarł przez zbierali się w pobliżu mojej lewej ręce, i wydawało się, spojrzała uważnie na mnie. Jej отпрыгнул. Nie wiedziałem, że węże osiedlili się w термитниках. To była zielona mamba, jedna z trzech najbardziej niebezpiecznych węży na świecie. W przypadku ukąszenia ofiara będzie w stanie przejść około trzech kroków między sobą i gada, zanim jej żal go zabije. Mamba, która zajmuje się w tej chwili, znajdowała się poza zasięgiem, wśliznęło się w następnej dziury.
  
  
  Jej potknął się o wrak, kiedy moje tętno spadło. Ją na chwilę, rozejrzał się i znalazł na ziemi ostry kawałek metalu o długości około stopy. Jeden wątek był bardzo ostry. Отодрав kawałek drewnianego szkieletu, częściowo, przepalone, od sekcji kadłuba, jej spadł ego na dwa kawałki o równej długości i расщепил szeroki strumień czerepu, wiązanie pałki swoim chusteczką, aby uzyskać uchwyt dla mojego amatorskiego noża. . Jej wsadził rażące broń za pas i, nie patrząc na wrak, udał się do lasu.
  
  
  Ciężko tak po prostu iść na wsi. Wysoka trawa i kolczaste krzewy ciągnęły moje ubrania i umęczone ciało moje, chwytając mnie i gryzienia. Ptak-nosorożec завизжала na mnie w najbliższej akacji. Jej stwierdził, że liczę szanse na przetrwanie. Istnieją setki sposobów, aby umrzeć, i nam, odyna wokół nich nie jest przyjemne. W tej trawie człowiek może natknąć się na lwa, zanim on ego zobaczy. Ale zwykle najwięcej kłopotów powodują małe stworzenia: węże o wymiarach nie więcej ludzkiego palca, skorpiony i kleszcze, зарывающиеся głęboko pod skórę. Jeśli znajdziesz wody i wypić ją, można zarazić wątroby двуустками i innymi pasożytami, które niszczą człowieka od środka. I jeśli można uniknąć tego, nadal możesz być zaatakowany комарову, deseni wektorowych żółtej febry i malarii.
  
  
  Kiedy ją w końcu dotarł do drzew, znalazłem tylko resztki wodopoju. Miejsce zaczęło wysychać. W centrum był gęsty, czarny brud i wydruki kopyt i lap wielu zwierząt na obwodzie działki.
  
  
  Ją, przytulił się do zielonego pnia najbliższego drzewa, i odpoczywał w cieniu. Jej marnuję swój czas i siły, przyjeżdżając tutaj. Kierunek do najbliższej wsi, którą Саломос wspomniał w samolocie, było pod dziewięćdziesiąt stopni do kursu, który mnie tu sprowadził. Spacer pod palącym słońcem jeszcze bardziej osłabiła mnie. Moje usta były, jak дубленая skóra. Jej przypomniał sobie termos z zimną wodą, który Саломос przyniósł do samolotu. Jej widział ego zgnieciony cylinder środowisk wraku; ego zawartość zaczęło wysychać w ogniu. Jej starał się nie myśleć o tropikalnym słońcu nad głową lub pragnienie w gardle i poszedł.
  
  
  Musi być kilka godzin później jej zdał sobie sprawę, że bez odpoczynku nie mogę iść dalej. Moje nogi drżały od słabości, i wciągnął powietrze w płuca długimi хриплыми wdycha. Zobaczył ją martwy pień, część ego, w rzadkiej cieniu sąsiedniego тернового krzewu, zaledwie kilka metrów przed nami. Jej ciężko upadł na ziemię i oparł się o пню. Już sam proces siedzenia, zwolnienie z ćwiczeń fizycznych podczas chodzenia przynosił satysfakcję.
  
  
  Moje powieki zamknęły się, a on zignorował ból w ciele. Jej próbował zapomnieć o drobnych mięśni ud i o ukąszenia owadów twarzy i rękach. Potrzebny mi był odpoczynek, i chciał ego uzyskać. Pieprzyć resztę.
  
  
  Wokół krzewu rozległ się dźwięk.
  
  
  Moje powieki приоткрылись. Jej pomylił? Jej вгляделся w wysoką trawę, ale nic nie zobaczył. To musiało być moja wyobraźnia. Ponownie zamknął oczy, ale znów się pojawił.
  
  
  Tym razem moje oczy otworzyły się szybciej. W tym nie było żadnych wątpliwości; to był dźwięk ludzkiego głosu. Jej cedził uszu i usłyszał, jak zepsuł się gałązka.
  
  
  "To było coś!" - mruknął ja.
  
  
  Następnie dźwięk stahl bardziej trwałym i wyraźnym. Dwaj mężczyźni rozmawiali w jakimś dialekcie, którego ona nigdy nie słyszałem.
  
  
  "Witam!" Jej krzyczał wokół ostatnich sił. "Tutaj!"
  
  
  W innym momencie ją zobaczyłem, jak ih głowy poruszały się do mnie nad trawą. Czarne głowy i koszule koloru khaki. Gdy zobaczyli mnie, ih głosy stały się głośniejsze, i odyna na całym wśród nich jest jedna.
  
  
  Trochę się rozluźnił. Jej zagrywek, do cywilizacji, niż myślałem. Gdzieś w pobliżu musi być wieś lub przynajmniej droga. Mężczyźni wychodzili na trawie i spojrzał na mnie. Byli wysokimi, smukłymi i ponure.
  
  
  "Dzień dobry - powiedziałem. "Masz woda?"
  
  
  Mężczyźni spojrzeli na siebie nawzajem, potem znowu na mnie. Przyszli i stanęli mną na zawsze. Nie próbował wstać. "Wody" - powiedziałem.
  
  
  Oboje byli ubrani w bardzo brzydką zachodnią odzież i nosili domowe sandały. Wyższy z dwóch wskazał na moje nogi i po chwili pochylił się i rozwiązał mój but. Zanim go zdążyłem zapytać, co on robi, on ściągnął to i pokazał swego towarzysza. U tego, kto trzymał mój but do zwiedzania, był duży szeroki шрамм przemawia, przecinające osoba po przekątnej. Inny nosił małe lusterko w rozciągniętym płatku prawego ucha. U obu na czasowych były noże, maczety - панги.
  
  
  Wysoki odezwał się z innym, i zdałem sobie sprawę, że mówi w suahili. "Mzuri sana" - powiedział, uśmiechając się, mając na uwadze moje baletowe kapcie. Kontynuował w języku suahili. "To jest mój szczęśliwy dzień".
  
  
  "Posłuchaj mnie", - słabo zacząłem.
  
  
  Zignorował mnie. Wysoki mężczyzna zgiął i wywołała mój początku drugi but. Jej próbował отдернуть nogę, ale on roześmiał się i spojrzał na mnie i wyciągnął z pod nah drugi but. Zrzucił swoje noszone sandały i naciągnął moje baletowe kapcie na nogi, nie zadając sobie zawiązać sznurówki. "Савасава!" - powiedział do swojego towarzysza, całkowicie ignorując mnie.
  
  
  Nagle zrozumiałem, że ci ludzie nie chcieli być moimi zbawicielami. I przyszło mi do głowy, że może być gorzej niż przed ih przyjazdu, gdyby jej nadzieję na przetrwanie.
  
  
  "Buty podeszła dobrze". To był najwyższy.
  
  
  Inny nie cieszył się sytuacją. "Jak myślisz, że to twoje baletowe kapcie? Czy nie przyszedł do niego razem?"
  
  
  "To jej pierwszy zobaczył ego", - powiedział wysoki. "Można uzyskać ego spodnie. Jeśli ma torba, możemy podzielić się jej treścią".
  
  
  "Źle, że zabierasz baletowe kapcie siebie" - mruknął ozdobione lustrem.
  
  
  Wysoki mężczyzna odwrócił się do mnie. "Zdejmij spodnie" - rozkazał on, jeszcze w języku suahili. Ego oczy były żółte z czerwonymi żyłkami, i na każdym policzku były cienkie blizny, które na początku nie były widoczne z powodu dużej blizny.
  
  
  Moja ręka leży na ręce improwizowane noża, ukrywając go w ih rzut oka. Wydawało się, że będzie musiał użyć. Ten z rozciągnięty płatek ucha zdjął z pasa пангу. W ih intencji nie było wątpliwości. Nie mogli pozbawić białego człowieka wszystkim, co miał, a następnie pozostawić ego przy życiu.
  
  
  "Dobrze, jej zdjąć spodnie" - powiedziałem. Jej nabrał sił, ale nie chciał tego pokazać. "Ale muszę stanąć na nogi". Jej wyciągnął lewą rękę do wysokiego.
  
  
  Przez jakiś czas on z pogardą patrzył na nie, a następnie chwycił
  
  
  z grubsza podniósł ramię i szarpnięciem podniósł mnie na nogi. W momencie, gdy ją oderwał się od ziemi, jej wyciągnął swój metalowy nóż z pasa i z siłą wbił ego w środku afrykanina.
  
  
  W ego oczach pojawiło się zdziwienie, gdy ostry jak brzytwa metal zsunął się przez ciało i mięśnie. Ego prawa ręka automatycznie złapała za klamkę панги, ale to było ego ostatnia dobrowolne działanie. On mruknął brzydki dźwięk i zsunął się w pył moje nogi.
  
  
  Inny na chwilę szeroko otwartymi oczami patrzył na swojego spadł towarzysza. Następnie wydał dziki gardłowej dźwięk i zamachnął się tylko że выхваченной пангой.
  
  
  Jej schylił się temu. Duże ostrze z sykiem przyszło mimmo mojej twarzy, atak rozcięta powietrze i omal nie trafiło w głowę i ramię. Gdyby jej nie ruszył się z miejsca, by mnie ścięty. Jednak, gdy jej uniknął панги, jej spadł. Afrykanin podszedł do mnie i ponownie zamachnął się nożem, i genialny zakrzywione ostrze просвистело w powietrzu do mojej szyi. Szybko przetoczył się w prawo, i ostrze uderzyło w twardej glinie. Aż mój napastnik przywracał równowagę, jej, odwrócił się i brutalnie uderzył go ego nogą. Ją usłyszał chrzęst ego kości. On z krzykiem upadł na ziemię obok mnie.
  
  
  Gdyby jej nie był głośny, jak zwykle, to byłby ego wątek. Ale nie spieszyło mi się, żeby użyć utworzone przeze mnie zalety. Kiedy ją podniósł się na kolana, afrykanin już stał, a jego twarz przemknęło rozpacz. Znów rzucił się na mnie i tym razem łuk był ogółu. Ostrze atak rozcięta rękaw mojej koszuli, przecinając ją w dół. Jej uderzył jego ego swoim kawałkiem i zrobił płytką ranę na jego piersi. Jeszcze raz chrząknął i uderzył mnie пангой w bramki, gdy spadł na pniu. Siła wychylenia zmusiła ego stracić równowagę i spaść na moją prawą rękę. Ją, chwycił się lewą ręką za ego obdarty kołnierz, odgarnął ego głowę do tyłu i spędził metalowym odłamkiem w ego gardła.
  
  
  Krew zalała mi twarz i pierś, gdy afrykanin głośno dyszała i gorączkowo sięgnął do перерезанному gardła. Upadł twarzą w dół, wciąż trzymając się za gardło, a następnie zsunął się na twardą ziemię, nieruchomy.
  
  
  Ciężko dysząc, jej odchyliła się na łokciu. Jej był zły na to, że wydałem na tę walkę, ważną energię, potrzebną do przetrwania, ale był wdzięczny za to, że żyjesz. Kiedy ją psychicznie zauważył niebezpieczeństwo gałęzi na miejscu katastrofy, jej zapomniałem o jednym: człowieku. Wydawało się, że mężczyzna zawsze był pierwszy na liście. Jeśli zignorujesz ten czynnik, można umrzeć wcześniej niż krzewy zabiją ciebie.
  
  
  Przynajmniej w tej sytuacji u mnie był jeden fakt. Ci ludzie przyszli z kierunku zachodniego, a nie z południowo-zachodniego, który ją wziął. Możliwe, przejechali przez wieś, czy gdzieś zostawili drogę. To samo można powiedzieć i o kierunku, w którym zmierzali. Jej słabo wstał i wybrał kierunek zachodni.
  
  
  Gorące afrykańskie słońce pochyliła się ku niebu, kiedy ją ponownie poddał się. Jej załamał się w wysoką trawę, zgadywać, czy jest jeszcze jakaś szansa na przetrwanie. Mi bardzo potrzebna była woda. Na języku i w ustach nie miał żadnych uczuć. Jej leżał i patrzył, jak skorpion powoli skrada mimmo mnie na trawie. Nie wiedziałem, czy uda jej się ruszyć z miejsca, jeśli zaatakuje, ale wygląda na to, że mnie nie zauważył. Po chwili odszedł. Jej скривилась i zazdrościłam emu, bo nie miał problemów z przetrwaniem, przynajmniej w tej chwili. Wydawało się trochę ироничным, że ten rodzaj czołga się po powierzchni planety ponad czterysta milionów lat, na długo przed pojawieniem się dinozaurów, i że prawdopodobnie pojawi się na Ziemi na długo przed zniknięciem człowieka. Jak coś to wydawało się niesprawiedliwe, ale wtedy jej nie był stronniczy.
  
  
  Aż jej leżał tam, jeszcze jeden dźwięk uderzył w moje uszy. To było odległe brzęczenie, mało niż отличавшееся od uprzedniego szemrania muchy. Ale ten dźwięk szybko stahl głośniej i stahl rozpoznawalny, jak samochodowego silnika.
  
  
  Jej podniósł się i pochylił głowę, aby usłyszeć. Tak, to była jakaś maszyna. Jej niepewnie wstał i skierował się do dźwięku. Nie widziałem nic oprócz trawy i rzadkich drzew. Ale hałas zbliżał się z każdą sekundą.
  
  
  "Witam!" Jej, krzyknął przez trawę. "Hej, tu!"
  
  
  Jej potknął się i upadł. Ponownie niepewnie wchodząc na nogi, znowu zachwiał się do przodu. Przez chwilę ją zobaczyłem to - лендровер, zakurzone i porysowane, wpadając na podrzędną drogę, która zajmuje się była nie czym innym, jak za nim w trawie. Rover, odkryty samochód, był zajęty dwoma mężczyznami, którzy mnie nie widzieli, tak jak podszedł do najbliższego punktu drogi, i udał się w drogę.
  
  
  Jej krzyknął. - "Dzień dobry!"
  
  
  Jej niezdarnie udał się na trawie i w końcu dotarł do drogi. Ponownie krzyknął, gdy dotarł do miejsca. Jej, kołyszą, jak pijany prowadził samochód, ale upadł twarzą w dół.
  
  
  Jej leżał i krzyczał głośno, czując, jak w piersi wzbiera rozpacz. Maszyna ta może być moja ostatnia szansa na przetrwanie.
  
  
  Następnie ją usłyszał, jak "rover" zwolnił i zatrzymał się. Jej próbował wstać, aby corocznie, co się stało, ale sił nie miałem. jej
  
  
  usłyszał, jak silnik pracuje na biegu jałowym, a następnie "rover" ponownie włączył pierwszy bieg, odwrócił się na drodze i podszedł do mnie. Albo słyszałeś mnie, albo mimo wszystko widzieli.
  
  
  Przez kilka sekund samochód zatrzymał się obok mnie, silnik zgasł, i usłyszał, jak dwaj mężczyźni rozmawiają z brytyjskim akcentem.
  
  
  "Panie, to europejczyk".
  
  
  "Co on tu robi, w krzakach, jeden?"
  
  
  "Może powinniśmy zapytać ego".
  
  
  Wkrótce zimna woda zaczęła płynąć mi w usta, została przelana na moją brudną koszulę z przodu, i znowu poczuł swój język.
  
  
  "O mój boże, człowieku, co się stało?"
  
  
  Jej skupił się na dwóch mięsistych osób, pochylonych mną na zawsze. Były to białe родезийцы w średnim wieku, prawdopodobnie, panowie-rolnicy, którzy nieśli dzień na pustyni.
  
  
  "Katastrofa" - odparłem. "Odszedłem od tego".
  
  
  Kiedy posadzić mnie w samochód terenowy, jej wiedziałem, że dotarł. Ale nie mogłem zapomnieć, że ciało Alexis Саломоса pożerają hieny na kogoś w Atenach. Jej, miałem nadzieję, że David Hok pozwoli mi zrozumieć to, co działo się w Apollo-building, aby dowiedzieć się, czy Adrian Stavros w sali w Brazylii, jak wszyscy myśleli. dawno nie widziałem.
  
  
  Trzeci rozdział.
  
  
  "Nie wyglądasz za dobrze, Nick".
  
  
  David Hok, dyrektor суперсекретного amerykańskiej agencji AX, trzymał w palcach prawej ręki krótką cygaro, pochylając się do przodu w swoim szerokim stole wokół czerwonego drewna. Siedzieliśmy w ego w biurze sztabu-mieszkaniu AX, który jest zaangażowany został sprytnie ukryty w wynajętym pomieszczeniu Amalgamated Press & Wire Services DuPont Circle w Waszyngtonie.
  
  
  Jej, spojrzał na niego z krzywym uśmiechem. "Oni hoteli, aby ją jeszcze na chwilę zatrzymał się w szpitalu w Salisbury. Ale wiesz, jak szybko to się staje nudne. Jeśli jej blady, to dlatego, że nie muszę słońce i dobry chce wokół wycinki. Co myślisz o historii Саломоса? "
  
  
  Hawk-zaciągnął się cygarem i wypuścił w moją stronę pierścień dymu. Siedział za wielkim biurkiem, wydawał się mały i chudy, z ego, marszczonej siwe włosy i twarz rolnika w Connecticut. Ale wiedziałem, że ten kruchy wygląd wprowadzać w błąd. Był prawdziwym dynamo-maszyny.
  
  
  "To mnie trochę przeraża", - powiedział on. "Jeszcze mnie przeraża to, że omal nie zginął między zadaniami. Nigdy nie widziałem człowieka, który tak łatwo znaleźć problemy".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Саломос był przyjacielem. Moim i AX. On iso wszystkich sił starał się pomóc nam znaleźć Borysowa, pamiętasz?"
  
  
  "Tak, ją pamiętam", - jasno powiedział Hawk. "Cóż, twoja родезийская eskapada skończyła, więc możemy ją zignorować. Co do rozwiązania tego, że Adrian Stavros może zaplanować spisek przeciwko greckiego rządu, by go nie stahl tracić ego".
  
  
  "On wciąż jest właścicielem plantacji w Brazylii?"
  
  
  "Według naszych źródeł, to wciąż ego sztabu. U nas czysta niedawnego raportu". Hawke odchylił się na oparcie swego wielkiego skórzanego fotela. "Jeśli to naprawdę był Stavros, którego twój inny widział, jak wychodził z apartamentu Минуркос, mamy zdecydowanie do czynienia z ciekawą sytuacją. Marzenia o zarządzaniu całym krajem, bardzo dobrze komponują się z tym, że dowiedzieliśmy się o nen".
  
  
  Hawk spojrzał na swoje bony stawy. Adrian Stavros zawsze był neurotykiem, może być psychopatą. Oprócz tego, że kierował w Brazylii sukces grupy przemytników, którą rząd nie mógł zlikwidować, on również popełnił polityczne morderstwa, według najnowszych których, jak się uważa, było zabicie izraelskiego urzędnika Mosze Ben-Kanaan ".
  
  
  "Wtedy jej tak rozumiem, że AX interesuje się historią Alexis Саломоса" - powiedziałem.
  
  
  "Obawiam się, że tak powinno być. I myślę, że skoro uważasz się Саломоса swoim przyjacielem, jesteś hotele dostać to zadanie".
  
  
  "Tak, proszę pana, to by ten tego".
  
  
  Hawke zgasił cygaro w najbliższej popielniczce. "Mój pierwszy impuls - powiedzieć" nie", i przekazać sprawę innemu z matematyki. Wiesz, jak ja staram się unikać osobistego zaangażowania agenta na zadaniu".
  
  
  "Dla mnie ważne jest, aby zabójca Alexis nie wyszedł na wolność", - powiedział cicho ja.
  
  
  "Dobrze. Z tym sobie poradzisz. Ale bądź szczególnie ostrożny, Nick. Myślę, że najlepiej pojechać do Rio i porozmawiać z tamtejszym pracownikiem CIA. Dowiedz się, w sali czy Stavros poza granicami kraju, gdzie spędzał swój czas. Wtedy, jeśli twoje tropy doprowadzą cię do Aten, idź tam. Po prostu daj mi znać ".
  
  
  Ją, uśmiechnął się. - "Czy ja nie zawsze to robię?"
  
  
  "Cóż, czasami zapominasz, że tu są ludzie, którzy siedzieli na swoich ponurych miejscach pracy i w ih obowiązków należy zarządzanie show". Ego głos nabył ten ostry ton, który czasami zdarzał się, gdy mówił o protokole i porządku podporządkowania. "Jeśli potrzebujesz pomocy w każdej chwili, poproś o to. Jesteśmy tu dla tego".
  
  
  "Oczywiście."
  
  
  Otworzył szufladę swojego fotela i dostal kopertę. Ego oczy unikał mnie. "Przewiduję swoją prośbę i moją ewentualną cesję ci jej bardzo miło, jeśli nie mądrze, kupił bilet".
  
  
  Jej uśmiechnął się. "Dziękuję." Jej sięgnął po krzesło i wziął kopertę.
  
  
  "Lepiej poczekać, aby zobaczyć, jak to wszystko się skończy, zanim zdecydujesz, czy wywołał ją ci jakąś przysługę" - powiedział Hok.
  
  
  Na następny wieczór jej sell na ryby Pan Am w Rio de Janeiro. Jej odpoczywał cały
  
  
  dzień i znowu poczułem się jak dawniej. Lot odbył się bez żadnych incydentów, ale ja cały czas myślałem o tym drugim, małym samolotem Muni, gdy Саломос pokazał mi вельд, o kłopotach i awaryjnego lądowania, i o tym, jak ciało Саломоса wyglądał na gorącym słońcu.
  
  
  Następnego ranka jej przybył do Rio, i zamieszkał w hotelu "Флориано", w pobliżu pałacu Copacabana. To było zaledwie jedną przecznicę od plaży, i w nen panował zapach kolonialnej Brazylii. W pokoju był wentylator pod sufitem i dzień z żaluzje, a z wąskiego balkonu rozpościerał się mały widok na morze.
  
  
  W Rio było gorące. Wszyscy brazylijczycy, którzy mogli się tam dostać, byli na plaży, i większość wokół nich, powinno być w dzielnicy Copacabana, tuż obok hotelu. Przewidzieć, upale, jej zabrał ze sobą камвольный garnitur na tropikalnej wełny. W południe ją wziął prysznic, włożył lekki garnitur nad Wilhelmina, mojego Люгера i Hugo, sztylet w pochwie na prawą rękę i poszedł na obiad w jeden wokół moich ulubionych małych restauracji, Chale Rua da Matriz 54. W tej restauracji wcześniej był colonial domu i do tej pory fretki wyposażony jest w cenne antyki i obrazy. Niewolnicy-czarni spełniali stoliki i spojrzal za barem. Jej zamówiłem миксто чураско, które składało się wokół kawałków wołowiny i wieprzowiny z warzywami, i nie chciał się od zwykłego отбивного, dobrego lokalnych piw z beczki, aby cóż, bardzo dobre wino-Grande Uniao Cabernet. Ale ja jej tylko zaczął jeść, gdy zobaczył, że dziewczyna weszła i usiadła na sąsiedni stolik. Była wysoka i szczupła, a grzywa ognisto-rudych włosów zrobiłam jej mleczno-białą skórę jeszcze blednie. Jej oślepiający zielona mini sukienka gwałtownie контрастировало z jej włosami i odkrywał większość długich idealnych ud i ekscytującą dekolt powyżej pasa. Były na niej zielone baletowe kapcie, pasujące do sukni, i zielone bransoletki na lewej ręce.
  
  
  Rude włosy, na chwilę zbili mnie z tropu, ale potem zrozumiałem, że kiedy widziałem ją po raz ostatni, włosy były krótkie i brązowe. To było w Izraelu ponad rok temu. Dziewczynka miała na imię Erica Нистром. Była członkiem izraelskiej sieci wywiadowczej "Szin Bet". Jej nazwa kodowa było Płomienie, kiedy pracowaliśmy razem, aby zapobiec rosyjskiemu заговору przeciwko izraelskiego rządu, ale to imię zmieniało się z każdym zadaniem.
  
  
  Ją, wstał i podszedł do jej stolika. Kiedy podniosła swoje długie rzęsy, aby spotkać się ze mną spojrzeniem, na jej twarzy расплылась uśmiech. "Oj!" wykrzyknęła. "To ty. Jaka miła niespodzianka". Mówiła po angielsku, bez najmniejszego akcentu.
  
  
  Rodzice Eriki były skandynawskimi żydami. Jej rodzina najpierw żyły w Oslo, a następnie w Kopenhadze, zanim wyemigrowała do Izraela, hej kiedy miał zaledwie osiem lat.
  
  
  "Chciałem powiedzieć to samo" - powiedziałem. Jesteśmy z Eriką w jakiś intymny wieczór w Tel-Awiwie, w oczekiwaniu na kuriera; był to wieczór, który obojgu nam bardzo się podobał. Teraz jej oczy mówiły mi, że przypomniała sobie to z czułością. "Dołączysz do mnie na moim stole?"
  
  
  "Cóż, ktoś dołączy do mnie później, Nick. Nie masz nic przeciwko?"
  
  
  "Nie, żeby nie rozmawiać z tobą" - powiedziałem.
  
  
  Dołączyła do mnie po moim stoliku i zamówiłam lekki obiad dla siebie, a trzeci człowiek, który, jak wyjaśniła, był agentem: "wyglądasz bardzo dobrze, Nick".
  
  
  "Powinnaś zobaczyć mnie tydzień temu" - powiedziałem. "Podobają mi się rude włosy, Erika".
  
  
  Ona oślepił mnie uśmiechem. Długi, orli nos podkreślał szeroki zmysłowe usta. Oczy nie były ciemno-zielone, a sukienka odbijało. "Dziękuję" - powiedziała. "One są moje, za wyjątkiem koloru. To było krótko, gdy pracowaliśmy razem w Izraelu".
  
  
  "Pamiętam" - powiedziałem. "Jesteś tu po sprawie?"
  
  
  "Tak" - odpowiedziała. "A ty?"
  
  
  "Tak" - uśmiechnął się ja. "Zawsze biznes, prawda?"
  
  
  "Prawie zawsze."
  
  
  Jej, pamiętam, jak niedawno czytałem w gazecie, że Izrael był oburzony zabójstwem Mosze Ben-Kanaanu i że ih prezydent ślubował dotrzeć do sedna sprawy. To właśnie w tym morderstwie wywiad amerykański uważałam, że запричастным Adrian Stavros. Nie mogłem się nie zastanawiać, czy Erica w Rio, albo porwać Adriana Stavrosa i zabrać do Izraela, co było w izraelskim stylu, albo zabić ego.
  
  
  Zapytał ją. - "Chcesz zostać w Rio wystarczająco długo, abyśmy razem pili i rozmawiali?"
  
  
  "Być może", - powiedziała ona. Ee ręce ruszyli dekolt, kiedy to osiągnęła ih krzesło, a moje ciśnienie krwi wzrosła do dziesięciu punktów. Jej zielone oczy, spojrzał mi w oczy i powiedział, że ona wie, że ja nie mówię o winie i rozmowie.
  
  
  Wziął swoją szklankę. Ona zamówiła i to zrobily to samo Grande Uniao Cabernet. "Za tę możliwość" - powiedziałem.
  
  
  Wzięła swoją szklankę i oszalała z moim. "Do tej decyzji".
  
  
  Akurat skończyliśmy toast, kiedy pojawił się młody człowiek. Nawet jej nie widziałem go, dopóki nie stanął obok nas. Był masywny, muskularny facet z bardzo krótkimi blond włosami i mocnym kwadratową twarz. Część ego lewego ucha nie było, ale wada ta nie powiodła się ego męski wygląd. Na nen był beżowy letni garnitur, który nie jest w pełni ukryć wybrzuszenie pod lewą ręką.
  
  
  "Ja na początku nie widziałem cię, Erika", - powiedział on dość sztywno.
  
  
  patrząc na mnie. "Nie spodziewałem się, że będziesz z hema-to".
  
  
  Te słowa zostały pomyślane jako łagodna nagana. Rozmawiali z wyraźnym akcentem. Jej przypomniał sobie zdjęcie tego człowieka, w aktach wywiadu izraela TOPÓR. To był Zachariasz Ghraib, kat Opon Beth". Moja teoria jest stosunkowo ego i Wrzośce obecności w Rio wydawało się umocniła.
  
  
  "To stary jeszcze, Zach - powiedziała Erika. "On pracował ze mną w Izraelu".
  
  
  Гареб zajął trzecie miejsce. "Wiem - powiedział. "Carter, to pewnie".
  
  
  "To prawda."
  
  
  "Twoja reputacja wyprzedza cię".
  
  
  Ego maniery były ostre, prawie wrogo nastawieni. Jej poczuł ego, zazdrość z powodu tego, co wiem Erikę. Zanim zdążył jej odpowiedzieć emu, odwrócił się do niej. "Można zamówić вишисуаз, jak proponowałem?"
  
  
  "Tak, Zach" - powiedziała Erika, trochę zakłopotana ego brakiem życzliwości. "To będzie tutaj w najbliższym czasie".
  
  
  "Вишисуаз - jedyne, co warto jeść w tej restauracji", - zbyt głośno skarżył się Zack.
  
  
  "Przykro mi, że ci się nie poszczęściło" - odparł spokojnie ja. "Uważam, że większość dań tutaj dobrze ugotowane. Być może, potem twojej ostatniej wizyty zmienili kucharzy".
  
  
  Zack odwrócił się i naciągane uśmiechnął się do mnie. "Być może".
  
  
  Jej, postanowił, że od tego momentu rozmowa będzie mniej niż przyjemne. Jej ukończył z jedzeniem, więc zadzwonił do kelnera, aby przynieść rachunek. Jej zaproponował zapłacić całą imprezę, ale Zack szybko zrezygnował.
  
  
  "Gdzie mieszkasz?" - zapytał Eryk.
  
  
  "W Корумбе na Avenida Rio Branco", - powiedziała ona.
  
  
  Zack popatrzył na nie.
  
  
  "Pod jaką nazwą?"
  
  
  Zawahała. "Vargas".
  
  
  "Mogę do niej zadzwonić ci tam?"
  
  
  "Masz mało czasu dla komunikacji",
  
  
  - szybko powiedział Zack.
  
  
  Ona zignorowała ego i słodko uśmiechnęła się do mnie.
  
  
  "Tak, możesz zadzwonić do mnie. Mam nadzieję, że spotkamy się ponownie, Nick".
  
  
  Jego wstał. "Uczucia do siebie." Jej dotknął ręką jej ramienia, i nasze oczy na chwilę się spotkały. Jej, wiedziałem, że Zack jest zazdrosny, i, ponieważ nie lubię, jej uciekł się do sztuczek to w ego korzyść. Siedział i patrzył na mnie. "Usłyszysz telefon od mnie".
  
  
  "Dobrze" - powiedziała Erika.
  
  
  Jej odwrócił się od nich i wyszedł przez restauracje. Gdy wychodził, to prawie czuł żar od wrogości Zacka na plecach.
  
  
  W ten sam dzień ją podniósł się kolejką linową na imponującą górę Корковаду, na szczycie której znajdował się ogromny posąg Chrystusa Odkupiciela. Po dotarciu do miejsca, jej podszedł do смотровому брустверу, zatrzymał się w wyznaczonym miejscu, i stahl czekać. Minuta piętnaście do mnie u poręczy dołączył mężczyzna. Był mniej więcej mojego wzrostu, ale szczuplejsze. Chociaż był jeszcze w średnim wieku, jego długa twarz pokryta była głębokimi zmarszczkami. To był Carl Thompson, i pracował dla CIA.
  
  
  "Piękny widok, prawda?" - powiedział na wstępie, machając ręką w stronę miasta, na dole, który świecił na biało na słońce i był otoczony zielonymi wzgórzami i кобальтовым morzem.
  
  
  "Zapierające dech w piersiach" - powiedziałem. "Jak się masz, Thompson?"
  
  
  "Na przykład, to samo", - powiedział on. "Tu było dość cicho i od czasu ostatniej zmiany administracji w Brazylii. Jak leci w AX w te dni? Jakiś czas chłopaki rozstrzelali więcej amunicji, niż armia w Azji".
  
  
  Ją, uśmiechnął się. "Czasami tak się wydaje. Jej był zajęty, jestem pewien, że i ty".
  
  
  "A teraz wsadzić cię do Adriana Stavrosa".
  
  
  "To prawda." Ją obserwował, jak statek, kursujący w blue & nb swoim gładkim nosem, powoli wchodzi do portu. Tam na dole wyglądała jak zabawka łodzi. "Kiedy ostatni raz widziałem ego?"
  
  
  On zamyślił się na chwilę. "Mamy punktowe monitorowanie plantacji. Pięć lub sześć tygodni temu widział, jak opuszcza to miejsce. Myślimy, że on celle w samolot lecący do Madryt".
  
  
  "Ten lot można kontynuować do Aten".
  
  
  "Pewnie tak. Ego tam widzieli?"
  
  
  "My tak myślimy. Co się dzieje na plantacji?"
  
  
  "Plantacji - ego prawdziwa sztabu-mieszkania. Tutaj, w Rio, ma jednostka Apex Imports, i myślimy, że przemyt odbywa się przez tę firmę. Ale on nie bardzo części uczęszcza ee biura, chociaż ego nazwę otwarcie wiąże się z nią. Prezes wykonuje regularne wycieczki do Паракату ".
  
  
  "A głos gdzie w sali plantacji?"
  
  
  Thompson skinął głową. "On jest w sali obok wsi, w szczerym polu. Ego chroni mała armia Stavrosa, składający się wokół byłych więźniów politycznych fanatyków i byłych nazistów. Ale teraz tam tylko jakaś siła".
  
  
  Zapytał ją. - "Nie zauważyłem tam nic niezwykłego?"
  
  
  "Cóż, jeśli masz na myśli skupisko ludzi lub broni, reumatyzm będzie ujemny. Ale był gość, którego nikt wokół nas wcześniej nie widział. Z nimi fretki, jak pojawił się z Ставросом dziewięćdziesiąt dni temu, prawie stale obserwowali go. i nikt nie widział, aby opuścił to miejsce. Nie ma w tym nic niezwykłego, poza tym, że jeden wokół moich dwóch mężczyzn twierdzi, że nowy chłopak, mężczyzna w średnim wieku, w sali tam w więzieniu. Ego jest wokół jednego budynku do drugiego z uzbrojoną ochroną ".
  
  
  "Jak wyglądał ten człowiek?"
  
  
  Thompson wzruszył ramionami. "Mamy ego fotografia, ale to z daleka. Miał około pięćdziesięciu, to by powiedział, z krótkimi ciemnymi włosami, które stały się trochę siwe na skroniach. Jest krępy mężczyzna, który zawsze nosi jedwabne koszule ".
  
  
  Wygląda na to, że to może być Минуркос, grecki żeglarski magnat, polityczne, aplikacje którego niedawno wstrząsnęły Ateny i penthouse którego widział Adriana Stavrosa.
  
  
  "Mogę ją otrzymać kopię zdjęcia?"
  
  
  "Można to zrobić" - powiedział Thompson. "Słuchaj, Carter, na przykład, w zeszłym tygodniu musieliśmy tymczasowo zmniejszyć obserwacji plantacji do wybranych kontroli, i być może będę musiała całkowicie wycofać naszych ludzi stamtąd w kilka następnych dni, dlatego, że jest inny problem, który zajmuje się powstała dla nas. Chcesz, aby ją uzyskał zezwolenie wysłać człowieka z powrotem z wami? "
  
  
  "Nie, powiedział. "Hawk obiecał mi pomoc, jeśli będę potrzebował. Kiedy ją dostanę zdjęcie?"
  
  
  "Co z dzisiejszej nocy?"
  
  
  "Dobrze".
  
  
  "Używamy nieco inne miejsce do transmisji, - powiedział Thompson. "To miejski autobus. Jedziesz do hotelu. Mój człowiek już tam będzie. Zdasz w tylną zabaw autobusu, którym nikt się nie zdarza, i zajmiesz ostatnie miejsce po prawej stronie. Zdjęcie zostanie przymocowana pod tym siedzeniem. . Autobus będzie posiadać oznaczenia Estrada de Ferro i zabierze cię do centrum, jeśli chcesz jechać tak daleko ".
  
  
  "Gdy autobus przejeżdża mimmo hotelu?"
  
  
  "O siódmej piętnaście. Autobus będzie mieć numer jedenaście".
  
  
  "Dobrze" - powiedziałem. "I dziękuję."
  
  
  "W każdej chwili" - powiedział Thompson. Chwilę później odszedł.
  
  
  Lizanie, do wieczora ją na chwilę wszedłem do biura firmy Apex Import. On znajdował się w jednym wokół starych odrestaurowanych budynków rządowych, które były puste, gdy stolica przeniosła się do Brazylii. Biura zostały na trzy nawy w górę, i winda nie działała.
  
  
  Jej, wszedł w dość małej poczekalni na górze. Od podnoszenia mam na czole pot wystąpił, bo klimatyzacja w budynku, wydawało się, że pracował nie lepiej, niż winda, a w Rio był parny dzień. Ciemnowłosa dziewczyna usiadła na krzesło metalowe i podejrzliwie spojrzała na mnie, gdy wszedł.
  
  
  "Mogę w czymś pomóc?" - zapytała po portugalsku.
  
  
  Jej odpowiedział w języku angielskim. "Jej stylu, by zobaczyć dżentelmen Stavrosa".
  
  
  Jej ciemne oczy zwęziły się jeszcze bardziej. Kiedy znowu zaczęła mówić, to było na łamanym angielskim. "Uważam, że przyszedł nie w to miejsce, panie".
  
  
  Jej powiedział. - "Oh?" "Ale, panie Stavros sam powiedział mi, że mogę się z nim skontaktować przez firmę Apex Imports".
  
  
  "Panie, pan przy Stavros nie, tutaj w biurze..."
  
  
  Drzwi do gabinetu otworzyły się i pojawił się mocny ciemnowłosy mężczyzna. On zapytał. - "Jakieś trudności?". Ego ton nie można było nazwać przyjaznym.
  
  
  "Chciałem, panie Stavrosa," - powiedziałem.
  
  
  "W jakim celu?"
  
  
  Ją zignorował chamstwa. "Pan Stavros poradził mi kupić u niego japońskie aparaty fotograficzne hurtownia, jeśli ją spotkam się z nim". Jej działał zdziwiony. "Nie jestem w tym biurze?"
  
  
  "Pan Stavros jest przewodniczącym rady nadzorczej, - powiedział ciemny człowiek, ale jego tu nie ma, biurze, i nie zajmuje się biznesem firmy. I dalej prezydentem; możesz mieć ze mną do czynienia".
  
  
  - To pan Carlos Úbeda, - trochę dumnie zawołała dziewczyna.
  
  
  "Miło mi pana poznać, proszę pana" - powiedziałem, wyciągając rękę. Przyjął to na sztywno. "Nazywam się Johnson. Kilka tygodni temu przypadkowo spotkałem pana Stavrosa w restauracji Chale. Powiedział, że wróci za wycieczki po Europie mniej więcej w tym samym czasie, i że mogę się z nim skontaktować tutaj".
  
  
  "On wciąż w Atenach" - powiedziała dziewczyna.
  
  
  Úbeda rzuciła na nie przenikliwy wzrok. "Jak już powiedziałem, z panem Ставросом tutaj nie można się skontaktować. Ale będę szczęśliwy, aby wysłać zamówienie".
  
  
  "Jest jasne. No, naprawdę, ten mieć z nim do czynienia osobiście. Możesz mi powiedzieć, kiedy może wrócić wokół Aten?"
  
  
  Twarze miasta úbeda przed ego ustami jeszcze drgał mięsień. Ego nie czekają wokół Europy w ciągu kilku tygodni, panie Johnson. Jeśli chcesz zajmować się biznesem, trzeba mieć ze mną do czynienia".
  
  
  Jej uśmiechnął się. "Zadzwonię do ciebie, panie Úbeda. Dziękuję za twój czas".
  
  
  Zostawił jej ih patrzeć mi w ślad za nim. Ponownie wyszedł na zewnątrz, aby ją złapał taksówkę i wróciłem do hotelu. Uwaga dziewczyny dało mi potrzebne potwierdzenie, Adrian Stavros naprawdę był w Atenach, jak powiedział mi Саломос. I jeśli ta fotografia okazała się zdjęciem Никкора Минуркоса, wszystko było ciekawe.
  
  
  Jej wziąć prysznic i trochę odpoczął, a następnie celle w autobus numer jedenaście, postępując zgodnie z instrukcjami Thompsona. Jak on zakładał, że fotografia była przymocowana do fotela w małej brązowej kopercie. Jej zabrał ego, udał się w małej kawiarni w centrum miasta, i zamówiłem dobre portugalskie wino. Tylko potem ją wziął zdjęcie wokół otoczki i badał ją.
  
  
  Jak powiedział Thompson, obraz nie był bardzo dobry, choć niewątpliwie był używany teleobiektyw. Był to zdjęcie trzech mężczyzn, którzy dopiero co wyszli z domu ranczo, i szli do kamery cyfrowe. Mężczyzna w środku był tym, kogo mi powiedział Thompson, i pomimo niewielkich rozmiarów twarzy, który miał ją zidentyfikować, nie miałem większych wątpliwości, ponieważ jej porównywałem ego z osobą, która mi pokazywali w AX Na podstawie zdjęć, tą osobą na samym delle był Никкор Минуркос. Nigdy wcześniej nie widziałem innych mężczyzn.
  
  
  Минуркос ponuro szedł między dwoma innymi.
  
  
  Nikt wokół nich nie rozmawiałem, ale mężczyzna po lewej stronie od Минурка, wysoki, podobny do тевтонца, patrzył na Минурка, jakby dopiero co rozmawiał z nim, i oczekiwał odpowiedzi. Osoba Минуркоса było ponure i poważne.
  
  
  Jej umieścił zdjęcie z powrotem do koperty i wsunął na minutę. Jeśli obserwacja agentem CIA było wiernym, teoria mojego przyjaciela Саломоса naprawdę okazał. W jakiś sposób Stavros wziął na siebie operacji Минуркоса w Atenach i knuł przewrót w jego imieniu.
  
  
  Potem lekki posiłek w kawiarni ją, zadzwonił do pokoju Eriki Нистром w kilku Corumba. Głos jej był przyjazny i ciepły. Powiedziała, że spędzi resztę wieczoru w samotności, sama, i że ona będzie szczęśliwa, jeśli ją odwiedzę ją. Oni z Zackiem trochę pokłócili się, a on wściekły poszedł do klubu nocnego.
  
  
  Przypisując randkę w dziewięć, jej z powrotem do hotelu, zadzwonił Хоку. On odpowiedział znużonym głosem i aktywował scrambler na swoim końcu linii, abyśmy mogli mówić, bez konieczności podawania kodu.
  
  
  "Jaki jest nieodpowiedni godzinę, Nick - powiedział trochę irytujące. "Wydaje się, że jest to jedyny raz, kiedy ją słyszę cię w tym czasie".
  
  
  Ją, uśmiechnął się. Jej mógł sobie wyobrazić, jak siedzi na specjalnym telefonem w swojej суперсекретной mieszkaniu, z marszczonej siwe włosy, być może, w jedwabną smokingu na ciele subtelnym, i z bliska cygarem, trzymając w zębach.
  
  
  "Przynajmniej nie w sypialni jakiejś dziewczyny", - powiedział jej o wątpliwej uczciwości.
  
  
  "Hm! Wieczór jeszcze się nie skończył, prawda? Nie okłamuj mnie, mój chłopcze. Ją sam przez to wszystko przeszedłem".
  
  
  Czasami wydawało mi się, że Hawk jest экстрасенсорные zdolności, które ujawniają się moje najskrytsze myśli ego analitycznemu umysłowi.
  
  
  "Nie, sir", - przyznał się ja. "Wieczór jeszcze się nie skończyła. Ale dobrze go wykorzystał pierwszą część ego, myślę, że Минуркос - więzień plantacji Stavrosa, w pobliżu Паракату. Poza tym, ona wie, że Stavros w sali w Atenach".
  
  
  "Cóż, - powiedział w zamyśleniu Hok, to ciekawe".
  
  
  "Jest to zgodne z teorią Саломоса".
  
  
  "Tak więc, zamierzasz w Паракату?" - spytał Hawk.
  
  
  "W rzeczywistości. Może ją mogę się w tym połapać. Thompson przez CIA mówi, że plantacje obecnie słabo chroniony. Ale są powikłania".
  
  
  "Tak?"
  
  
  "Tutaj, w Rio, w sali stary jeszcze. Dziewczyna, z którą ją pracował w Izraelu nad operacją " terenie całego hotelu, a obiecana "".
  
  
  "Ach, tak. Нистром. Dlaczego piękne kobiety, wydaje się, podążają za tobą po całym odkryty basen?"
  
  
  Ją, uśmiechnął się. "Nie zazdroszczę, sir. Jak można zauważyć, u was też były dni i noce".
  
  
  Z drugiego końca obie rozległo się westchnienie. "Dawaj Nick".
  
  
  "No, proszę pana, mi przychodzi do głowy, że pani Нистром może być tutaj, w Brazylii, w to samego powodu, co i jej. Lub raczej, dla tego samego człowieka. Podejrzewamy Stavrosa w zabiciu Ben-Kanaanu, prawda?"
  
  
  Niewielka milczenie. "Tak, wiemy. I to by powiedział, załóż się".
  
  
  "Z nią kat" - dodałem. "Myślę, że polują na Stavrosa. Oni mogą nie wiedzieć, że on w Atenach, w tej chwili. Ale nie chcę, aby wszyscy równocześnie pojawiały się na plantacji i w końcu strzelił, drugi w drugą, przez pomyłkę lub W przeciwnym wypadku uszkodzisz pracę. Mój pomysł polega na tym, aby potwierdziły misję Нистрома za pomocą wywiadu izraela. Jesteś stary jeszcze jej szefa, Tłuszczu, i myślę, że zgodzi się z tobą, w danych w innych okolicznościach.
  
  
  Jastrząb chrząknął na znak zgody.
  
  
  "Jeśli tak, to myślę, że wszyscy powinniśmy być szczerzy i usiąść, aby corocznie, czy możemy pomóc sobie. Lub, co najmniej, z dala druga z drugiej".
  
  
  Tym razem cisza się przeciąga. "Dobrze, mój chłopcze. Jej zadzwonię Tłuszczu i skontaktuję się z tobą".
  
  
  "Dziękuję" - powiedziałem. "Nie ruszym z miejsca, dopóki nie dostanę powiadomienie".
  
  
  Nie trzeba było długo czekać. Godzinę później, na krótko przed tym, jak wyjechałem w hotel Erika, zadzwonił do mnie Hawke. Musi być on wyciągnął Tłuszczu wokół śmieci, jeszcze przed świtem, w Jerozolimie. Reumatyzm Tłuszczu była twierdząca, i polecono mi otwarcie dyskutować corkscrew Stavrosa z Нистром, która zajmuje się odpowiedziała na zadania, nawet pomimo faktu, że z nią był Zack Гареб. Mi, jeżeli słowo kodowe, który udowadniał, że Giroud nakazał hej omówić ze mną swoją pracę.
  
  
  Jej przybył w pokoju Eriki po kilku minuta dziesiątego. Spotkała mnie dzień w krótkim relaksującym szlafroku, który обнажал większą część jej ud. Na niej był wyniosły zapach i szeroka zmysłowy uśmiech.
  
  
  "Myślałam, że nigdy nie wrócisz tutaj" - powiedziała, zamykając za mną drzwi i blokując go.
  
  
  Ją, wszedł do pokoju i ją obejrzał. Ona była większa od mojej, i zastanawiałem się, czy dzieli ją z niej Zach.
  
  
  "Chcesz brandy? Mam неоткрытая butelka, i to jest najlepsze, co można kupić w Rio".
  
  
  "Brzmi dobrze - powiedziałem.
  
  
  Nalała dwa napoju. Wziął szklankę, jej pozwolił oczom pieścić jej piękną twarz. "Zawsze były piękną dziewczyną, aby domagać się lepszego".
  
  
  "I jej zwykle to rozumiem" - powiedziała. "Jesteś?"
  
  
  "Byłaś u mnie w Tel-Avivie", - powiedział jej cicho i z uśmiechem.
  
  
  Długie rzęsy zadrżały, gdy jej oczy na chwilę, unikał mnie. Kiedy spojrzała w górę, uśmiechała się. Jej, wyciągnął rękę i dotknął jej policzka. Zrobiła łyk brandy. Jej położył rękę
  
  
  na jej talię i przyciągnął ją do mnie. Z nie pachniało słodko i delikatnie.
  
  
  "Pamiętasz tę noc, Nick?" - wydech ona mi w ucho. "Pani pamięta to, jak jej?"
  
  
  "Pamiętam."
  
  
  "To było bardzo dobrze, prawda?"
  
  
  "Bardzo."
  
  
  Stawiamy szklanki na najbliższy stolik. Jej przyciągnął ją do siebie i dotknął jej ust swoimi. Jego język wślizgnął się w moje usta.
  
  
  "Boże, Nick", - wymamrotała.
  
  
  Do jej przeprowadzenia ręce na jej pośladki, czując zakrętów, prowadzące do jej bioder. Pod moim dotknięciem jej biodra zaczęły się powoli poruszać.
  
  
  Ona delikatnie odepchnęła mnie od siebie i wyłączyłam брылев. Następnie zaczęła powoli i pięknie się rozbierać. Pod szlafrokiem były na niej tylko małe majtki bikini. Ee piersi niecierpliwie ciągnęły się do mnie, gdy ona zdejmowała szlafrok z ramion. Jej piersi były pełne, dojrzałe i mleczno-białej. W innym momencie mały kawałek bielizny zsunął się z jej bioder i ud i cienkiej kilka spadł na podłogę.
  
  
  Erika otwarcie spojrzała na mnie, pozwalając spojrzeć przesuwać się po moim обнаженному ciało w półmroku pokoju.
  
  
  "Pięknie", - again ona. "Tak wiele twardych mięśni".
  
  
  Jej przyciągnął ją do siebie, czując jej nagość przeciwko mojej. Prowadziła rękę na mojej klatce piersiowej i ramion, poruszając się w dół mojego ciała. Ona pieściła mnie, pieściła mnie, zajmowała się ze mną swoimi rękami, aż moje palce badali ją. Jej biodra раздвинулись od mojego dotyku, i jęknęła.
  
  
  Pod nami był gruby miękki dywan. Erika uklękła przy nen, pozwalając swoich rąk przesuwać się po moim ciele, kiedy schodzi. Wiedziała, że wszystkie sposoby podniecić mężczyznę, i nie wierzyłam w ih użyciu. Przez chwilę jej zsunął się obok niej i brutalnie pchnął ją z powrotem na grube owłosione dywan. Jej, stanął nad nią na kolana, przesuwając rękami po jej piersi. Ona westchnęła. Moje długie biodra przytulił mnie. Jej przesunął dłonią po jedwabiście wewnętrznej stronie ud.
  
  
  "O tak - again ona. Jej usta były приоткрыт, piękne zielone oczy przykryte.
  
  
  Gdy ją, wszedł w nie, pełne usta na chwilę rozszerzył się na lekki dreszcz przeszedł po jej ciele. Następnie zaczęła poruszać się razem ze mną, jej palce chwycił moje ramiona, jej biodra zeszły się wokół mojej talii. Nie wiem, jak długo jeszcze pozostawały zamknięte razem, zanim to się skończyło dla nas obu.
  
  
  Potem jej długo leżał z nią, nie chcę się ruszyć. Ciepłe rozluźnienie stopniowo przenika w najbardziej zewnętrzne włókna moim ciele i w najgłębszej głębi mojej duszy.
  
  
  Później się poubierali, w taką grę na małej kanapie i wypił koniak. Erika причесала swoje długie rude włosy i wyglądała tak świeże, jak kiedy wszedł do pokoju.
  
  
  "Cieszę się, że Zack nie zapukał do drzwi", - zauważyła ona.
  
  
  "On wydaje się być bardzo zazdrosny, Erica. Byliście ze sobą blisko?"
  
  
  Ona spojrzała na mnie. "Pewnego dnia. Ego-pomysł, a nie moja. I był bardzo неумелым. Jej emu powiedział, że między nami już nigdy nie będzie nic fizycznego. On obrażony na to. Nie w hotelu, aby uczestniczył w tym, delle, ale mnie odrzucili. On bardzo dobrze włada bronią ".
  
  
  "On musi być w tym zadaniu, prawda?"
  
  
  Ona w zamyśleniu spojrzała na mnie. "Tak".
  
  
  "Erika, jej domyśliła się, dlaczego w Brazylii. Wydaje się, dążymy do jednego i tego samego człowieka. Mój szef skontaktował się z twoim, i on potwierdził moje myśli. Omówimy te poszczególne zadania i będziemy współpracować jeszcze z innym, jeśli wydaje się to wykonalne ".
  
  
  Zielone oczy zwęziły się nieco. "Tłuszczu nie był w kontakcie ze mną i Justina".
  
  
  "W ciągu najbliższych kilku godzin otrzymasz telegram. A na razie do mnie, jeśli słowo, które powinno pozwolić ci zaufać. Słowa - Goliat".
  
  
  Patrzyła ze zdziwieniem. "To właściwe słowo!"
  
  
  "Tłuszczu przysłał to".
  
  
  Nalała sobie jeszcze brandy. "Dobrze, Nick. Ale ja poczekam telegramy, która zajmuje się powie mi, jak go wolnym z tobą". Uśmiechnęła się i pocałowała mnie w policzek.
  
  
  Jej spodziewałem się, że będzie ostrożna. Była dobrym agentem. "Wszystko jest w porządku. Jej po prostu opowiem wam kilka swoich pomysłów. Ci w ogóle nie trzeba mówić".
  
  
  "To szczerze."
  
  
  "Obaj szukamy Zdjęcia Stavrosa, ale z różnych powodów". Jej twarz była bez wyrazu. Ona nic nie rozprowadzane. "Chcesz ego dla zabicia Ben-Kanaan. Nam jeszcze nie jest do końca jasne, dlaczego jest to potrzebne, ale to może być związane z greckiej polityce i porwaniem Никкора Минуркоса".
  
  
  "Grecki żeglarski magnat?"
  
  
  "W rzeczywistości. On może być w Паракату, i ego utrzymują przeciwko ego woli. Stavros w sali w Atenach, więc trzeba albo poczekać na powrót ego, albo udać się za nim do Europy. Ale myślę, że droga do niego prowadzi przez wszystko, co możemy uczyć się na Паракату, muszę porozmawiać z Минуркосом.
  
  
  "Jeśli jesteś zainteresowany, to ją zabiorę was ze mną na Паракату. To może zwiększyć szanse się tam dostać. Przedyskutuj to z Zackiem i daj mi znać jutro, jak dostaniesz telegram".
  
  
  "Gdybyśmy naprawdę byli prześladowani Stavrosa - powiedziała Erika, - czy nie lepiej byłoby nam udać się szczerzy do Aten?"
  
  
  "Stavros, uważa się, że wykonuje swoją tymczasową sztabu-mieszkanie tam, na najwyższym piętrze Минуркоса, który jest prawdziwą twierdzę. Nie można po prostu burza to miejsce, to i Zach. I w tych rzadkich przypadkach, kiedy opuszcza to miejsce może być tak samo trudne,
  
  
  ale Минуркос może nam powiedzieć, jak dostać się do Stavrosa ".
  
  
  Nagle zamilkła, rozważając propozycję. Kiedy spojrzała na mnie, na pełnych ustach pojawił się lekki uśmiech. "Skontaktuję się z tobą jutro rano, Nick, kochanie".
  
  
  Jej, pochylił się i dotknął jej ust swoimi. "To zrobisz." Jej wstał, sięgnął po broń i umieścić go na. Potem zarzucił na nich marynarkę. "Trzymaj Zacka na krótkim łańcuchu, dobrze?"
  
  
  Hej to podobało. Ona wciąż się śmiała, gdy wychodził wokół pokoju.
  
  
  Czwarty rozdział.
  
  
  Jej myślałem o Adrianie Ставросе, kiedy opuszczał hotel Eriki. Był już późny wieczór, a taksówki nie było widać. Jej ostrożnie shell wzdłuż Rio Branco. Dostać się do sztabu Stavrosa na Паракату, nawet z ego zmniejszoną ochroną, może być dość trudne. U małej grupy Stavrosa była zła reputacja. Zebrał odpady społeczeństwa wokół siebie w Паракату. W rzeczywistości, były one podobne do niego samego, ale bez ego przywódcze zdolności. Pamiętając o tym, jej, postanowił, że Adolf Hitler, musi być, zaczynał się mniej więcej tak samo. W German 1930 musi być mało ludzi, którzy poważnie traktowali ex-ефрейтору. Ten przykład był lekcją, który należy przyswoić, ale świat wydawał się nie nauczyli.
  
  
  Jej minął kilka przecznic dalej, nie zauważając taksówki. Jej wchodził do strefy sklepów i biur na ulicy. Kiedy ją skręcił w boczną uliczkę, aby udać się do swojego hotelu, na chwilę rezygnując z transportu, mnie niespodziankę. Na trzeciej wystawie w cieniu ukazała się ciemna postać i machnął mi pięścią. W ręku miał nóż.
  
  
  Gdy rozpoczął się atak, to prawie minął wejście. Jeśli bym poczekał jeszcze chwilę, jej ego w ogóle nie widział, atak był udany, i rzuciłem nóż by mi się w plecy. Ale w swoim dążeniu, aby wykonać pracę poruszał się zbyt szybko, i ją złapali to ruch widzenia peryferyjnego.
  
  
  Gdy nóż wpadł mi w plecy, jej gwałtownie odwrócił się i wyrzucił lewą rękę, aby zablokować cios, który udało mi się, ale ostrze прорезало tkaniny mojej камзолы i koszule, i ciut ciut atak rozcięta moje przedramię. Jej pozwolił wagi człowieka wynosił ego do mnie. Następnie ją, odwrócił się, trzymając ego w rękach, i uderzył go ego o budynek obok nas.
  
  
  Na chwilę jej pomyślałem, że to Zack, ego, zazdrość wzięła górę, bo mężczyzna był krępy i silny. Ale kiedy przyjrzał się jej lepiej ją zobaczyłem, że to większe Zacka, i ma ciemne włosy. Wyglądał brazylijczyk i był prawdziwym головорезом.
  
  
  Wolną ręką sięgnął jej do Wilhelminy, ale napastnik nie miał zamiaru pozwolić mi się to zaletą. Znów gwałtownie uderzył go nożem, tym razem целившись mi w twarz. Jej uniknął i częściowo odrzucił ostrze, ale ja plasterkach mi ucho. Podniósł broń po raz trzeci i uderzył mnie swoim ciężarem.
  
  
  Ego impuls był zbyt silny. Uderzył mnie w nogę, a my razem spadły na chodnik. Jej krótko uderzył jego ego przez szczęki z prawej, ale wydaje się, że nawet nie zauważyłem. Jesteśmy poślizgnęliśmy się jeden raz, kiedy ją próbował uchronić się od колющего noża. Jej hotel wyjąć Hugo, mój sztylet, ale nie mógł uwolnić rękę i ramię do nas na chwilę, aby umożliwić noża скользнуть w moją dłoń.
  
  
  W krótkim czasie ogromny mężczyzna znalazł się na zawsze ze mną. On zaklął po portugalsku i roześmiał się, uderzył mnie w klatkę piersiową. Nóż nie był długi, ostrze było dość szerokie, ale ostrze zostało zoptymalizowane do golenia ostrości. On słabo świeciły w nocy, kiedy ją chwycił ego rękę z nożem w ostatniej chwili, zanim ostrze dotarła do mojej piersi. Nasze ręce na chwilę zadrżały, podczas gdy on próbował zatopić ostrze do oporu. Jej uwolnił prawą rękę i ślepo chwycił ego twarz, poczuł jej ego oczy i całowałeś w nich wskazującym i środkowym. Środkowy palec jej przebił lewe gałki ocznej, a palcem wskazującym przebił prawe. Gałka oczna pękło, i mój kciuk stahl mokrym.
  
  
  "Aaaaa!" - krzyknął napastnik, chwytając oczy wolną ręką i zapominając o ostrzu w drugiej. Znowu krzyknął i częściowo spadł ze mnie.
  
  
  Podczas tego krótkiego odpoczynku Hugo wreszcie wsunął się w moją prawą rękę. Tylko że złapali to, kiedy olbrzymie szalenie krzyknął i ponownie podniósł nóż, aby w ciemno ich uderzyć. Jej wsadził sztylet pod ego wzniesione ramię, i ostrze weszło w ego boku nieco poniżej ego klatki piersiowej i spłynęła do samego oba końce.
  
  
  Następnie ją zobaczyłem, że pozostały oczu napastnika patrzył na szczycie mojej głowy w ciemność, i w tym momencie jej wyraźnie zobaczył szarą wilgotność na jego prawym policzku zapada się pod okiem. Jej wyciągnął sztylet w bok, a on spadł ciężko na mnie, jego własny nóż z hukiem uderzył o chodnik.
  
  
  Ją odepchnął ciało i wstał. Szybko oglądając się dookoła, jej, zobaczył, że w pobliżu nie ma pieszych, aby zobaczyć, co się stało. Jej zaczął przetrząsać kieszenie tego człowieka i znalazł w portfelu jakieś dokumenty. Na jednej wokół kartek stwierdzono, że pracownik firmy Apex Imports.
  
  
  Wygląda na to, jej wypuścił na człowieka o imieniu Úbeda większe wrażenie, niż myślałem. Lub, być może, zadzwonił do Starvosa w Ateny, i Stavros zaprzeczył, że kiedykolwiek słyszałem wyp mi. Prawdopodobnie Úbeda postanowił, że jestem jakiś policjant, który wspina się w biznes Apex Imports. Lub osób przez CIA, którego było zbyt ciekawe. Hema by mnie nas myśleli Úbeda, on, oczywiście, prowadził mnie śledzić i wiedział, gdzie się zatrzymał. W moim interesie było przy pierwszej decyzji udać się w Паракату.
  
  
  Zostawił jej martwego brazylijczyka i szybko wrócił do hotelu. Tej nocy już nie było żadnych wypadków, a rano nastąpiło bez wypadków.
  
  
  Erika Нистром, Zack i jej spotkali się w dziewiątej rano. w małej kawiarni na Avenida Presidente Vargas z widokiem na wzgórza za centrum Rio i kolorowe chaty фавел na wzgórzu nad miastem. Zack domyślił o mojej bliskości z Eriką i nie był zachwycony perspektywą współpracy ze mną przynajmniej na krótki okres czasu. Był jeszcze bardziej wrogo niż wcześniej. Eric otrzymał zakodowaną depeszę wokół Jerozolimy, w której hej, i Zacka kazano współpracować ze mną w jakikolwiek sposób, niezbędne dla sukcesu naszego wspólnego celu, aby zatrzymać Adriana Stavrosa.
  
  
  "Jeśli potrzebujesz informacji od Минуркоса, udaj się na Паракату", - mocno mi powiedział Zack, jego niebieskie oczy błysnął gniew. Ego kawy na stole przed nim pozostał nietknięty. "Nasza miejscowość rosji - znaleźć Stavrosa i zniszczyć ego. Oczywiście, nie znajdziemy ego w Паракате".
  
  
  Ego surowe oczy pochłaniały moje. Jej, odwrócił się z nim do Erice. Była wyraźnie zdenerwowana ego zachowaniem. Zapytał ją. - "Co ty na to, Erica?"
  
  
  "Powiedziałam do Zacka. Myślę, że twoje podejście nadaje się nie tylko tobie, ale i nam".
  
  
  Zack syknął na nie. - "Twój mózg затуманен seks!" "Ten mężczyzna, oczywiście, twój kochanek. Wszystko, co mówi, wydaje się rozsądne".
  
  
  "Proszę, Zack!" - ostro powiedziała Erika.
  
  
  "O mój boże" - mruknął ja, kręcąc głową. "Słuchaj, mi nie są potrzebne żadne wyszukane miłosne wybryki, które przeszkadzają. Może jej się mylił w tym, że możemy pracować razem. Jej mogę uzyskać pomoc od Hawka, po prostu prosząc. Lub, być może, z CIA. Ale ja nie idę na operację, aby się mylić z jakimś beztroski zawodnikiem, który nie może utrzymać swoje uczucia pod kontrolą ".
  
  
  Twarz Zacka nagle się cały czerwony, i zerwał się z krzesła. "Słuchaj, Carter ..."
  
  
  "Siadaj!" - zawołała Erika cichy, ale władczym tonem.
  
  
  Zack rzucił na nie surowy wygląd, a następnie ponownie celle na swoje miejsce. On mruknął coś do siebie pod nosem, ale unikał moich oczu.
  
  
  "Jeśli zdarzy się jeszcze jedna taka sztuczka, musimy porozmawiać" - powiedziała Erika. "Wiesz, Zach?"
  
  
  Zawahał się. Gdy mówił, powiedział słowo. "Tak".
  
  
  "Między nami nic nie ma, Zack. Czy ty mnie słuchasz?"
  
  
  On wpatrywał się w nie. "Oczywiście."
  
  
  "Między nami nic nie ma i nigdy nie będzie. Tak, że wszystko, co dzieje się między mną a Nickiem, nie ma nic do ciebie. Jeśli chcemy pracować razem, trzeba to zrozumieć".
  
  
  Wydawało się, że trochę się rozluźnił. Spojrzał na mnie, a następnie na Erikę. Ego pięści zacisnęły się na stole. "Jeżeli ty tak mówisz."
  
  
  "Naprawdę tak mówię. Teraz ją będę w Паракату. Jeśli uważasz, że plan jest taki głupi, postaram się ją uwolnić cię od tego zadania".
  
  
  Spojrzał na nie, i ego twarz się zmieniła, i смягчилось. "Wiesz, to by nie pozwolił ci odejść beze mnie". Ego oczy znów spotkały się z moimi. "Zdaje się, że z Carterem kontrolować pokaz. Jeśli odejdziesz, jej odejdę".
  
  
  Zapytał ją. - "I czy możemy odłożyć konkurs ухаживанию, dopóki się nie skończy?"
  
  
  "Słyszałeś ee", - ponuro powiedział Zack. "Nie ma konkurencji". Spojrzał na swoją filiżankę z kawą.
  
  
  "Przepraszam, Zach" - powiedziała Erika.
  
  
  Zgarbił się. "Kiedy pójdziemy do Паракату?"
  
  
  Jej studiował ego na chwilę. Może jednak się uda. "Im szybciej, tym lepiej."
  
  
  "Wiem, gdzie można wynająć samochód" - powiedziała Erika. "Możemy jechać po drodze Brasilia, która zajmuje większą część drogi prowadzi przez las Tijuca".
  
  
  "W rzeczywistości - powiedziałem. "Jeżeli uda nam się samochód dzisiaj, jej proponuję wyjechać dziś wieczorem. Lepiej by było jechać w nocy przez gorące, lepkie dżungli".
  
  
  "Dla mnie to nie problem - powiedział Zack.
  
  
  "Więc postanowione" - dodała Erika. "Zack, pomożesz mi wybrać niezawodny samochód?"
  
  
  Spojrzał na nie. Na jego twarzy pojawił się lekki uśmiech. "Sądząc po tym, co czytałem o skrzyni korbowej, jest ekspertem od samochodów. Dlaczego by nie pojechać?" On pytająco spojrzał na mnie.
  
  
  Ją zatrzymał ego spojrzenie na chwilę. Tak, że mu się uda. "Zawołam nam na opłaty" - powiedziałem.
  
  
  * * *
  
  
  W ten wieczór wyjechaliśmy. Według rekomendacji Zach wybrał do podróży czarny sedan BMW 3.0 CS. Ego właściwości jezdne były na wysokości, i miał skrzynia biegów, z którą miło było pracować. Zack jechał prawie do północy, a następnie-miejsce kierowcy zajął ją. Droga nie może być uznane za dobre, nawet pomimo faktu, że to była autostrada w Brazylii i wewnętrzne obszary. Konserwacja w ogóle było złe, i w niektórych miejscach nieprzeniknionej dżungli, wydawało się, że byli gotowi ponownie uchwycić, wąski pas, прорезанную w ih składać dolara.
  
  
  Część dnia będziemy odpoczywali, przygotowując się do podróży, ale monotonia podróży nie pozwalało
  
  
  zrelaksować się. Jechaliśmy całą noc i spał dwa razy na dzień w najgorętszy czas: raz w aucie siedzi, co było trudne ze względu na комарову i upał, i ponownie w obskurnym hotelu w małej miejscowości. On w nocy znów długo jechali, i następnego dnia rano przybył do Паракату.
  
  
  To była duża wieś licząca kilka tysięcy osób, z rynkiem i licznymi кантинами. Nie zatrzymał się na nią, bo nie hotele zwracać na siebie uwagę. Logiczne byłoby, gdyby ludzie Stavrosa bawili się zwiedzaniem wioski, i jeden przez nich mógłby podejrzewać białym obcych.
  
  
  Droga do plantacji, jeśli można ją było nazwać drogi, leżały w pięciu mil od Паракату. To była droga gruntowa z głębokimi liniami, które są prawie niezauważalne uderzył w dżungli pod kątem dziewięćdziesięciu stopni do autostrady. Maszyna powoli poruszała się z Zackiem za kierownicą. Gałęzie wokół runa leśnego drapiąc, wyciągały do samochodu i wyciąć nas przez okna. Ponieważ musieliśmy jechać powoli, samochód wypełniły komary i gryzły nas w dowolnym otwarte miejsce. Thompson przez CIA poinformował mnie, że plantacje w sali prawie dziesięciu mil od drogi. Mieliśmy do przejechania około połowie drogi, i aby dostać się tak daleko, zajęło prawie godzinę. Na szczęście, nie mieliśmy wyjeżdżających samochodów, bo w tym momencie nie jesteśmy hotele, żadnych otwartych starć.
  
  
  Na przykład, w szóstym km od autostrady znaleźliśmy miejsce, gdzie można było skręcić na BMW z wąskiej drogi w zarośla, tak, że był dość dobrze schowany. Jak tylko wyszliśmy, napadli na nas owady. Uwolniono odstraszający i ruszyliśmy w drogę.
  
  
  Około pół mili od dworu Lea Stavrosa w stylu ranczo rosło wysokie eukaliptusowy drzewo. Drzewo stało na obwodzie расчищенной ziemi, obok wysokiej walcówki płotem, na odcinku, który, podobno, kiedyś był częścią terytorium, ale z nimi fretka została opanowana dżunglą. Jakiś czas drzewo było używane CIA, jako punkt obserwacyjny. Właśnie do tego drzewa ją prowadził Eric i Zacka, gdy szliśmy przez wilgotnej lepki upał. Szliśmy około z ta samą prędkością, że i samochód, i przybył tam w mniej niż godzinę. Na górze drzewa, ukryta przed wzrokiem z plantacji, był bambusowy platforma, przymocowane do gałęzi wątki pandan. Do pnia i gałęzi w różnych miejscach zostały dołączone bambusowe schody, aby ułatwić podnoszenie.
  
  
  "Jesteśmy подимаемся tam?" - spytała Erika.
  
  
  Jej hit komara. "Jeśli to jakieś pocieszenie, to, najprawdopodobniej, nie będzie takich błędów".
  
  
  "Więc chodźmy i zostaniemy na tydzień" - powiedział Zack. Ego blond włosy спутались na czole, a koszula koloru khaki, jak i cała nasza szwedów, była poplamiona bank.
  
  
  Jej, uśmiechnął emu. Wszystkie ego zakresie się zmieniło od tego fretki, jak Erika одернула ego, i wydawało się, że przyjął fakt, że nie przyciągał ją fizycznie. Jej, spojrzał na rewolwer Smith & Wesson" 38, leżący w pasie etui na jego pasie, i był zadowolony, że wziąłem ego ze sobą. Erika była inteligentnym agentem, ale Zack był muskularny. Był ekspertem od broni i przywiózł z sobą w samochodzie pocztowa różnych broni.
  
  
  Jesteśmy dostał się na drzewo. Mniej więcej w połowie drogi na szczyt ją zaczął odczuwać nowe szacunek do agentów CIA, którzy mieli to robić regularnie podczas ih niedawna skupionej obserwacji. Gdy zbliżył się do platformy, byliśmy znudzeni. Erika wciąż zdenerwowana z podnoszenia i wysokości, na której się teraz znalazła.
  
  
  Ona westchnęła. - "Boże, czy było warto?"
  
  
  Jej chwycił wiszący na szyi potężny lornetkę i spojrzał na plantację. Następnie wskazał jej na to. Zapytał ją. - "Co myślisz?"
  
  
  Spojrzała na to, że jesteśmy z Zackiem już widzieliście - otwarty widok przez liście na teren całej farmy. Z tego miejsca, obserwator z lornetką mógł zobaczyć, co działo się gdzieś na plantacji. Oprócz budynku głównego, w którym było ranczo, wokół niego była grupa innych budynków, w przeważającej części z tyłu, które wyglądały jak koszary i budynki gospodarcze. To była imponująca broni. Ogrodzony teren został całkowicie jest obsadzone drzewami i krzewami, były gruntowe drogi i miejsca parkingowe. Za ogrodzeniem znajdował się teren, który wcześniej засаживали каучуковыми drzewami, kiedy tu mieszkał poprzedni właściciel, ale dżungla ih zablokowane kiełki.
  
  
  U Eriki był lornetkę, a ona sprawdzałaś miejsce. Ona westchnęła radośnie. - "Miałeś rację, Nick. Komary nie mogą latać tak wysoko".
  
  
  "Może wszyscy się pomylili", - powiedział Zack przez jakiś czas. "Z tego karabinu z celownikiem optycznym, która zajmuje się u mnie w aucie, jej mógł tu siedzieć i cały dzień zabijać ludzi Stavrosa.".
  
  
  Zapytał ją. - "Jak masz zamiar wyprowadzić ih wszystkich na ulicę?" "I, wyciągając cóż, jak nam się utrzymać ih tam, dopóki ih usuwamy?"
  
  
  "Poza tym - dodała Erika, - jeśli zaatakujemy z zewnątrz, mają wszelkie szanse, aby dostać się do Минуркоса, zanim to zrobimy, i zabić ego ".
  
  
  "To prawda - powiedziałem. "I jeśli zabiją go, możemy tutaj nic nie wiedzieć".
  
  
  "To prawda, że nie możemy zagrozić Минуркоса" - powiedział Zack. "Ale tu jej mógł dobrze wykorzystać karabin. Jaka szkoda".
  
  
  Jej, myślałem, że Zack jest zbyt hotelu zabijać. Dla niego to było zbyt podobne do polowanie. Jej chciał pozbyć się każdego, kto naprawdę stanie mi na drodze, ale nie widziałem sensu zabijać bez potrzeby. Nie można by sądzić, narzucać i zabić każdego człowieka tylko dlatego, że pracował na Stavrosa.
  
  
  Następne kilka godzin, aż do południa, obserwowaliśmy plantacji, z kolei w lornetkę. W ocenie CIA, liczba bojowników w tym miejscu wynosiła około pół tuzina, i nie więcej niż ośmiu osób. Poczyniwszy te zegarki na platformie, obserwując nadchodzi i które pochodzą z ludźmi, nasze własne obserwacje potwierdzają ten wniosek. Kiedy konfrontacja rozwinie, będzie nas co najmniej dwa do jednego.
  
  
  Nie widzieliśmy Минуркоса, dopóki nie opuścili platformę. Następnie ego obecności na miejscu stwierdzono. Wyszedł, wokół budynku stodoły z innym mężczyzną, podszedł do głównego wejścia do posiadłości i wszedł. Jej cały czas widziałem, ego w lornetkę, i gdy zniknął w środku, nie miał wątpliwości, że ten człowiek, który ją widział, był Никкор Минуркос. Przynajmniej nie przyszliśmy tu w pogoni za duchem.
  
  
  Na krótko przed tym, jak znów zeszli z drzewa, jej powtórzyć nasz plan wejścia.
  
  
  "Więc tak - powiedziałem - wracamy do samochodu i jedziemy otwarcie do tego miejsca, jako że jesteśmy najlepsi przyjaciele Stavrosa. Pozwól mi porozmawiać z osobą przy bramie. Powiemy, że jesteśmy w Brazylijskiej ligi, a gdy wejdziemy do środka, będziemy nalegać na spotkanie z Heinzem Грубером, osobą odpowiedzialną za czas nieobecności Stavrosa. Po prostu mam nadzieję, że oni jeszcze nie wiedzą, jak wyglądam tu na plantacji ".
  
  
  Erika otworzyła torebkę na ramieniu, i wyciągnęła mały okrągły belgijski rewolwer 25 kaliber. To był piękny mały pistolet z perłowej uchwytem i fantazyjne grawerowanie. Jej wiedział, że może z niego strzelać, z powodu mojego związku z nim. Sprawdziła ego i stara się z powrotem do torebki.
  
  
  "Wszystko będzie dobrze", - powiedziała ona.
  
  
  Zack też bardzo hotel iść. "Zajmiemy się tym", - powiedział on.
  
  
  "Tak" - odpowiedziałem. Hotel by jej być całkowicie pewni.
  
  
  Piąty rozdział.
  
  
  Powoli jechali ostatnie pięćdziesiąt metrów do bramy. Dyżurny tam już patrzyłem za naszym zbliżeniem. Był ubrany w spodnie koloru khaki, jak i my, składane z automatyczną karabinem na ramieniu. Zdjął ego i przygotował do działania, obserwując, jak zbliżamy się.
  
  
  "Jeśli nie uda nam się mimmo tego faceta, gry z piłką skończyła" - powiedział jej potrzebują. "Więc grać spokojnie". Erika skinęła głową.
  
  
  "Tak" - dodał Zack. Na nen, jak i na mnie, znowu była lekka kurtka, aby ukryć broń. Moja broń była zwykłym, ale Zack był niesamowity asortyment. Oprócz rewolweru kaliber 38, nosił w kieszeni mały automat Sterling 380 PPL, a także schował nóż do rzucania i wokól mnie u siebie. Był chodzącym arsenałem. Jej, miałem nadzieję, że to pomoże mu było przeżyć.
  
  
  Zatrzymaliśmy się w odległości dziesięciu stóp od strażnika. Jej był za kierownicą, więc głośno i zdecydowanie, kiedy rozmawiał z nim po angielsku. "Witam!"
  
  
  Strażnik podszedł do mojego okna. To był zły młody człowiek z ciężkim blizną na lewym szczęki. Nie odpowiedział na mój uśmiech.
  
  
  "Czego tu chcesz?" - zażądał on odpowiedzi, podejrzliwie patrząc na samochód. "Jesteś вторгаетесь do własności prywatnej".
  
  
  Jej powiedział. - "Hej, naprawdę!" "Jesteśmy przyjaciółmi Adriana Stavrosa".
  
  
  On uważnie badał moją twarz. "Nie widziałem cię wcześniej. Kto ty jesteś?"
  
  
  Dał emu nasze wymyślone nazwy. "Jesteśmy w Rio", - powiedział jej niedbale. "Brazylijska liga". Liga była ugrupowaniem przestępczego świata w Rio, która zajmuje się rywalizować z Ставросом w swojej przemytnicze działalności. U AX były powody, by sądzić, że Stavros niedawno próbował połączyć ih w swoją grupę i Stavros kierował tym wszystkim.
  
  
  "Jeśli jesteś Ligi, co ty tu robisz?" - zapytał strażnik.
  
  
  "Stavros zaprosił nas" - powiedziałem. "I ty my zatrzymujemy się, jej powiem o tym Starvosa".
  
  
  On spojrzał na mnie. "Stavrosa czystych plantacji. On w podróży służbowej".
  
  
  "On powiedział, że to może być. Powiedział nam zobaczyć Heinza Грубера".
  
  
  Mojej wiedzy imienia porucznika Stavrosa daje na tego człowieka wrażenie. On w zamyśleniu potarł dłonią podbródek. "Dobrze, proszę zaczekać".
  
  
  Wrócił do bramy, a obserwowaliśmy ego każdym kroku. Pod niewielkim zadaszeniem wziął się z drewnianego krzesła, coś podobnego do armii radio. Porozmawiał z nim kilka minut, słuchali, a następnie umieścić ego z powrotem, i wrócił do samochodu.
  
  
  "Możesz się zalogować. Przyjść do miejsca szczerzy przed domem i zostańcie. Można spotkać zarówno na zewnątrz".
  
  
  "Bardzo dobrze" - powiedział.
  
  
  Strażnik otworzył drucianą bramę. Jej długo patrzył na pistolet miał pod pachą. Z tym pewnie jeszcze będzie musiał się liczyć. Machnął mi przez bramę, i wziął samochód.
  
  
  "Jedziemy", - powiedział jej Erice i Zacka.
  
  
  Przejechaliśmy przez bramę, a oni za nami zamknęły. Zack uśmiechnął się, patrząc, jak brama zostaną zaryglowane.
  
  
  Jej jechał po polnej drodze do kompleksu. To było piękne miejsce: łuki, czerwone drobne i бугенвиллии. Jej zatrzymał się przed ogromnym глинобитным domem, i wyszliśmy, wokół maszyny, jak tylko wyszło czterech mężczyzn. Stawiamy samochód między nami i strażnikiem przy bramie.
  
  
  Mężczyźni, którzy przeciwstawiali się nam, zostały грубоватыми. Troje wokół nich, a oni, że wyszli pierwsi, byli ubrani w spodnie koloru khaki, i każdy miał broń na biodrze. Odyna wokół nich był krępy brązowym mężczyzną, jak na brazylijczyka. Początek drugiej był wysoki, szczupły facet z wyglądu młodego Johna Кэррадайна, a trzeci był podobny do amerykańskiego hipis z długimi włosami i brodą. Nie podobało mi się ego w twarz. Czwarty mężczyzna ubrany był w rozpiętej białej koszuli i surowe spodnie. Był to wysoki, świetnie zbudowany mężczyzna z седеющими włosami i kwadratowym trudne twarz. Miał być byłym nazistą Грубером.
  
  
  Trzech podwładnych rozeszły się wachlarzem, tak, że są one dość dobrze otoczyli nas. Jej był zadowolony, że postawiliśmy samochód między sobą i strażnikiem przy bramie, który znajdował się około trzydziestu jardów od nas.
  
  
  "Herr Gruber?" Jej, skinął głową w stronę człowieka w białej koszuli.
  
  
  "W rzeczywistości" - dumnie odpowiedział z silnym akcentem. Nosił taki sam pistolet Luger, jak i mój, w talii etui. "A co to za spotkanie z Adrianem Ставросом?"
  
  
  Zack i długowłosy ocenili inny inny. Krępy mężczyzna w Stavros, wydawało się, pragnął dobyć broń na biodrze, a wysoki, szczupły chłopak nie mógł oderwać oczu od Eriki.
  
  
  "Zaprosił nas tu", - niedbale odpowiedział nie. "Zaproponowaliśmy emu partię nierozcieńczonej heroiny. Para naszych dealerów problemy i nie mogą sobie z tym poradzić. On, oczywiście, powiedział ci o tym?"
  
  
  Gruber jakiś czas studiował mnie. "Nie, - powiedział on. "Pan jest amerykaninem. Nie wiedziałem, że amerykanie pracują w Lidze".
  
  
  "Żywe i ucz się", - powiedział jej emu.
  
  
  "A kim ty jesteś?" - zapytał Eryk.
  
  
  "Żydówką" - zdecydowanie powiedziała.
  
  
  Ego oczy zwęziły się, a on nagle się uśmiechnął. "Bardzo interesujące" - powiedział, wodząc oczami od Eriki na Zacka. "Cóż, być może się dogadamy. Wyjdziemy z pod słońca, tak?"
  
  
  "To brzmi jak dobry pomysł" - powiedziałem. Jej nadzieję jakoś oddzielić Грубера od pozostałych, gdy znajdziemy się w środku.
  
  
  Ale to nie było tak. Nagle z domu wyszedł piąty mężczyzna; nasze oczy spotkały się, a my od razu poznali siebie nawzajem. To była Úbeda do biura Apex Imports.
  
  
  "Co tu się dzieje?" - zapytał Грубера. "To człowiek, który nie ważył się po mieście. Jej, wysłał za nim człowieka, który nie wrócił".
  
  
  Oczy Грубера zwęziły się, kiedy długowłosy chłopak ostrożnie wyciągnął rewolwer. "Ach, tak - powiedział sobie Gruber. Ego oczy метнулись z mojej twarzy napięte Eriki i Zacka, a potem znowu na mnie. "Kto ty jesteś na samym delle?"
  
  
  Jej przeniósł spojrzenie z miasta úbeda na Грубера. Pozostali napastnicy jeszcze nie ujawnił broń. "Jestem tym, hema siebie nazwał. Jak my wszyscy. Teraz chcesz mieć do czynienia, czy nie?"
  
  
  "Dlaczego przyjechał do Apex, podając się za przedstawiciela importera?" - zapytała Úbeda. "On ciągle mówi, że chce japońskie kamery?"
  
  
  "Nie" - powoli powiedział Gruber. "Nie do końca. Można wejść do środka, panie...".
  
  
  "Johnson" - powiedziałem.
  
  
  "Panie Johnson. Ale najpierw musimy sprawdzić, uzbrojeni, czy jesteś".
  
  
  Kątem oka ją mógł zobaczyć surowy wygląd Zacka, który rzucił się na mnie. Nie zamierzał pozwolić tym ludziom rozbroić się i był tego samego zestawu. Gdyby im się to udało, nikt z nas prawdopodobnie nigdy by nie opuścił to miejsce żywym. Zostawiłem ją na Zacka wygląd, który, jak miał nadzieję, powiedział emu, że jestem z nim.
  
  
  "Dobrze, panie Gruber - powiedziałem. Jej zaczął sięgać do Wilhelminy, mój 9-mm люгеру.
  
  
  "Aaa!" - powiedział Gruber, zatrzymując mnie. "Wezmę to, panie Johnson".
  
  
  Tak właśnie ją i miałem nadzieję, że to zrobi. Jak tylko wdał się w moją kurtkę, chwycił jej ego i dobrego chwycił za szyję pod ego podbródek. Długowłosy swój wzrok mi do głowy, Zack wyciągnął swój pistolet kalibru 38. Długowłosy przeniósł wzrok ze mnie na Zacka i strzelił w momencie, gdy Zack usiadł; gogle oderwał się od BMW za nami. Pistolet Zack odpowiedział jerky ryk i uderzył Długowłosych wypłat prosto w pierś, odrzucając ego, z powrotem do stiuki kolumnie, która zajmuje się utrzymywał łukowe przejście przy wejściu do budynku. On na krótki czas szeroko rozdziawił usta w zaskoczeniu i zmarł, zanim upadł na ziemię.
  
  
  Następnie wiele się wydarzyło jednocześnie lub w krótkim odstępie czasu. Jej krzyknął do Zacka, by nie strzelił, ale było już za późno. To wszystko doprowadziło do zaciętej ruch. Masywny i wysoki mężczyzna chwytając za broń, jak i Erica. Úbeda odwrócił się i pobiegł do domu, a Zack strzelił i trafił emu w kręgosłup. Úbeda krzyknął i upadł twarzą w proch.
  
  
  "Trzymajcie się, albo ją zabiję Грубера" - zagroził jej innych powstańców. Jej pozwolił Hugo, стилету, wsunąć w rękę, i teraz mocnego dociśnięcia ego do gardła Грубера. Ją usłyszał głośny podniecony krzyk wartownika przy bramie za mną.
  
  
  Wysoki, chudy mężczyzna przestał rosnąć, ale masywny już wyjął rewolwer i zmusił Zacka strzelać. Padając na kolana obok sedana, Erica korzystać wokół torebki okrągły rewolwer. Grube akcji strzelił i trafił do Zacka w pierś. Zack odwrócił się i ponownie mocno uderzył w tylne skrzydło samochodu.
  
  
  Erika celujesz i strzeliła według belgijskiego pistoletu, a grube akcja chwycił się za życiem i krzyknął. Ego rewolwer dwukrotnie uderzył o ziemię, gdy upadł bokiem na ramię i upadł na ziemię.
  
  
  Gruber otrzymał od tego wszystkiego pewność, aż moją uwagę było abstrahować, chwycił moją rękę z nożem i udało się oderwać ją od swojego gardła. Tym samym ruchem uderzył mnie w lewej nodze i uderzył podudzia i łydki. Jej zawarczał, a moja moc słabnie. Następnie spadł na moją sztuczki, obracając rękę z nożem w podróży. Hugo umknął mi, kiedy oboje upadli na ziemię obok maszyny.
  
  
  Widząc to wszystko, wysoki mężczyzna uderzył o ziemię i podniósł swoją broń. Erika strzeliła w niego, ale strzał nie trafił. Otworzył ogień z powrotem i porysowany metal samochodem obok jej ramię. Też ją widziałem, że jest w tarapatach. Jej hit Грубера, i spadł na plecy, dalej ode mnie. Chwytając szpilki na brud za nami, rzucił jej ego za ręce w stronę wysokiego człowieka, kiedy on ponownie wycelował w Erikę. Sztylet uderzył go ego w klatkę piersiową, prawie bezszelestnie uderzając w niego. Ego oczy rozszerzyły się, pistolet strzał, i разбрызгал brud między nami. Upadł, trzymając za rękojeść noża.
  
  
  Jej, słyszałem, jak za nami otwierają się wrota, gdy ręce Грубера scrabble moją twarz. Znów ją mocno uderzył jego ego, i usłyszał chrzęst kości w ego szczęki. Inna moja pięść i uderzył go ego w twarz i złamał emu nos. Upadł nieprzytomny pode mną.
  
  
  Do nas dotarł słaby głos Zacka. - "Uważaj!"Jej, odwrócił się i zobaczył, że strzał nie zabił go. Z trudem podniósł się na nogi i spojrzał na bramę.
  
  
  "Zejdź na dół!" Jej to powiedział Jej, która zajmuje się siedziała tuż obok mnie z czarnym sedanem.
  
  
  Strażnik нацелил automat w naszą stronę. Zack wstał i zrobił swoją broń na mężczyznę, ale strażnik zastrzelił go. Na ego automatyczne strzelby прогремела kolei, раскопав ziemię dla Justina, a następnie uderzając emu w piersi, zanim zaczęli odlecieć od metalu maszyny. Jesteśmy z Eriką nie falowały, kiedy Zach, martwy, uderzył pyłem o plecy.
  
  
  Jej dwukrotnie przetoczył się w wątku maszyny, aby być pod przednim zderzakiem, w biegu wyciągając swój Luger. Gdy dotarłem tam, strażnik właśnie zaczynał strzelać w drugą stronę z pistoletu. Jej oddał trzy szybkie strzały w niego, trzymając drugą rękę z pistoletem. Kule z "Люгера" trafiły najpierw na płot za nim, a następnie w pachwinie strażnika i ego piersi - właśnie w takiej kolejności. Karabin automatyczny udał się w кобальтовое niebo, gdy upadł w pył. Nagle na terenie zapanowała cisza.
  
  
  Jej leżał, tłumacząc oddech. Gdzieś w dżungli ptak z oburzeniem krzyknął od naszego hałasu. Jej był cały w kurzu i brudu. Powoli wstał i pomógł Jej wstać na nogi. Uczy się człowiek na Zacka; jej twarz była biała.
  
  
  Jej, odwrócił się do Груберу i zobaczył, że się zbliża. Jej, pochylił się i kilka razy uderzył go ego, a on piano spojrzał na mnie. On jęknął. Jej wsadził "Luger" emu w twarz. "Ilu mężczyzn w domu strzegą Минуркоса?" - zażądał ответв jej.
  
  
  Próbował się odezwać, ale emu trudno z powodu zwichnięcia żuchwy. "Ja ... nie ..."
  
  
  Jego wsadził "luger" emu pod brodę. "Ile?"
  
  
  On słabo podniósł dwa palce. Jej, odwrócił się do Erice. "Zostań tu i pilnuj za nim".
  
  
  Ona оцепенело skinęła głową.
  
  
  Jej, podszedł wejściu do domu. Szeroka арочная drzwi były otwarte. Jej, wszedł na ogromny hol w samą porę, aby wpadać w смуглолицого mężczyznę z karabinem w ręku. Jej strzelił dla swojego люгера, i to z hukiem wpadł do holu. Mężczyzna uderzył się o ścianę obok niego. Następnie jest kłopotliwe kilka spadł na małe krzesło i teraz zawiera również ego, uderzając o podłogę.
  
  
  Mężczyzna wyszedł, wokół długiego korytarza z lewej. Poszedłem korytarzem szybko, ale ostrożnie. Nie mogłem odłożyć poszukiwania Минуркоса, w przeciwnym razie na pewno bym nie żył, kiedy go w końcu to zrobił. Być może już zabili go.
  
  
  Cały dzień korytarzu, które, jak się domyślałem, były sypialniami, były otwarte, z wyjątkiem jednego w końcu. Ją usłyszał wewnątrz cichy dźwięk, gdy zatrzymał się przed nim. Głęboko westchnąwszy ją cofnął się i brutalnie kopnął drzwi. Ona uderzyła do środka i wszedł do środka.
  
  
  Jest bardzo chudy i brzydki mężczyzna stał nad Минуркосом, przywiązany do krzesła z prostym oparciem, i целил pistolet emu do głowy. Naciskając palcem na spuście, a on odwrócił się do mnie twarzą, gdy drzwi z hukiem się otworzyły. Strzelił pierwszy, ale gwałtownie, i gogli прогрызла drzewo w ościeżnicy obok mnie. Jej strzał w люгера i trafił emu w pierś. Szarpnął się i upadł na podłogę. Ale on nie upuścił broń. Znów swój wzrok na mnie. Tym razem ją ubiegł ego i strzelił emu w twarz, gogle przebita emu głowę.
  
  
  Минурк najwyższym osłupieniu wpatrywał się w swojego martwego złodzieja, aż jej posprzątałem swój "luger" w kaburę. Powoli spojrzał na mnie.
  
  
  Zapytał ją. - "Никкор Минуркос?"
  
  
  "Tak" - odpowiedział cicho jest. "Kim jesteś..."
  
  
  "Przybyliśmy was uwolnić, panie Минуркос - powiedziałem.
  
  
  On przerywany oddech. "Chwała Bogu. Chciał..."
  
  
  "Wiem." Jej rozwiązał go, a on wstał z krzesła, pocierając nadgarstek.
  
  
  "Masz naprawdę wszystko w porządku?" zapytał ją обеспокоенно.
  
  
  "Tak, to będzie w porządku". Pokręcił głową i wymamrotał coś po grecku. "Nie mogę uwierzyć, że to naprawdę nić".
  
  
  "Cóż, w większości".
  
  
  Jej zaczął prosić ego opowiedzieć swoją historię, gdy usłyszał strzał z terytorium. Jej przypomniał sobie Eryka z niemcem. Jej, odwrócił się i ruszył do przedpokoju. "Erika!"
  
  
  Po chwili ona mi odpowiedziała. "Jestem w porządku". Zanim go zdążyłem się ruszyć do przodu lobby, nagle podeszła do rogu i podeszła do mnie, сунув belgijski rewolwer w torebce.
  
  
  Zapytał ją. - "Co, krawiec cholery, stało?"
  
  
  "Gruber spotkał jego przedwczesnej śmierci". Jej oczy unikał mnie.
  
  
  "Strzelali w niego?" - zapytał ją.
  
  
  "Zaczął mamrotać вывихнутой szczęką. Gdy ją zapytał go, co on mówi, on nazwał mnie brudną żydówką, i powiedział, że powinnam być z innymi, których widział, zmarłych w Dachau. Nie myśleli, że żydów należy pozwalać żyć w tym świecie z takimi ludźmi jak on. Dlatego jej krążącego ego w inny świat. Jej, mam nadzieję, że dla niego jest tam wystarczająco ciepło ".
  
  
  Wreszcie zielone oczy wyzywająco spojrzał mi w oczy, zmuszając mnie pomyśleć . Jej, pamiętam, że krewni jej rodzice zostali rozstrzelani przez hitlerowców w Buchenwaldzie. Jakoś nie jestem w stanie nic wymyślić, co powiedzieć w obronie Heinza Грубера.
  
  
  "Wejdź i zapoznaj się z panem Минуркосом" - powiedziałem.
  
  
  Weszliśmy do pokoju, i Erika spojrzała na zwłoki na podłodze. Минуркос stał, opierając się o do najbliższego jęczeć. On wyprostował się, gdy zobaczył Erikę.
  
  
  "Pani Erika Нистром", - wprowadziła ją ih. "Izraelczycy".
  
  
  Oczy Минуркос zwęziły się. On spojrzał na mnie. "A ty?"
  
  
  "Nazywam się Carter. Nick Carter. Jej pracuję w rządzie USA w tym samym jako, że i pani Нистром. Przyszliśmy tutaj, aby uwolnić się i złapać Adriana Stavrosa".
  
  
  Минуркос odszedł od ściany. "Jest jasne. Cóż, panie Carter, pierwszą rzeczą, którą chcę, jako wolny człowiek, to kontakt z władzami". Ego ton stahl podobny do tonu potentata biznesu, rozmawia ze swoimi podwładnymi. "Wtedy ją będę mieć do czynienia z Adrianem Ставросом według własnego uznania".
  
  
  "Panie Минуркос, - powoli powiedział ja - nie ma absolutnie żadnego powodu, aby cokolwiek zrobić na tym etapie. Wszystko, co może się stać, to бюрократизмом opóźnieniem. Ją bym wolał, aby pozwoliły nam uporać się z tym".
  
  
  Wydawał się zirytowany. - "Skąd mam wiedzieć, że jesteś tym, hema ty się nazywasz?"
  
  
  "Wiesz, że ryzykowaliśmy życiem, aby cię uwolnić. Na tym delle straciliśmy człowieka" - ironicznie odpowiedziałem. "Myślę, że to da nam przewagę w wątpliwościach".
  
  
  Ego osoba осунулось od nagłego zmęczenia. "Pewnie masz rację. Proszę, wybacz mi. Jej przez wiele przeszedł".
  
  
  "Co do tego, że dajesz sobie radę z Ставросом sam, panie Минуркос, - kontynuował jestem, to dość niepraktyczne. U tego człowieka jest cała armia".
  
  
  Минуркос podniósł brwi i oszukał lasek: "Dobrze, dobrze, panie Carter. Jej pójdę razem z tobą i tą dziewczyną. Ale jeśli ją zobaczę w pewnym momencie, że twoje metody nie działają, jej będę musiał wziąć sprawy w swoje ręce ".
  
  
  Jej krótko uśmiechnął się. "Słusznie" - odparłem. - Ciebie porwał Stavros wokół Aten?
  
  
  Минуркос celle na krześle z prostym oparciem, na którym siedział, kiedy wpadł do pokoju. On celle na nim twarzą do nas.
  
  
  "Nie mogę uwierzyć, że ten człowiek bystry", - powoli zaczął. "Nie uważam się za niewinnego, panie Carter, ale ja jej nigdy nie spotkałem nikogo takiego jak Adriana Stavrosa. Jej gonił pomysł zbudować flotę wokół sterowanych komputerem podwodnych tankowców. Stavros się o tym dowiedział i chciał mi pomóc z tym - przynajmniej tak mi powiedział.
  
  
  "Na początku nawet jej nie hotel ego widzieć, ale przysłał mi list, w którym wystawione kilka bardzo dobrych pomysłów. W końcu go zaprosił ego w swój penthouse w Atenach. Długo rozmawialiśmy.
  
  
  "Panie Минуркос, ją pamiętam, jak powiedział mi:" mam taki sam plan, jak i u ciebie. Jeśli pozwolisz, jej uczynię was nieśmiertelnymi w annały historii żeglugi. Był bardzo przekonujący.
  
  
  "Ale, panie Stavros, - powiedziałem, - istnieją złożone problemy inżynierskie, które należy rozwiązać.
  
  
  "Mam dwa inżyniera, które mogą to zrobić - powiedział mi. Pod wrażeniem, nawet wtedy ją zobaczyłem coś jeszcze w twarz tego człowieka, coś, co mi się nie podobało, ale to przedstawione jako nadmierne emocje na temat projektu".
  
  
  Zapytał ją. - "On doprowadził do inżynierów?"
  
  
  "Ach, tak. U nich też były kreatywne pomysły. Jej był przekonany, że u nich mogą być umiejętności, aby to wszystko się stało. W tym momencie, panie Carter, jej poluzowane czujność. Poprosił o prywatne spotkanie w apartamencie. i zgodził się. Obecni byli tylko mój osobisty sekretarz i jeszcze jeden pomocnik. Przywiózł ze sobą dwóch osób, których wcześniej nie widziałem ".
  
  
  "To kiedy to się stało?" - spytała Erika.
  
  
  "Cóż, najpierw jej nic nie wiedziałem", - powiedział Минуркас, jego twarz stała się blada, jak on to pamiętał. "Następnie, prawie bez ostrzeżenia, Stavros poprosił moich pomocników przejść do innego pokoju. Za nim szedł jeden wokół ludzi Stavrosa. Było dwa strzały". Минуркас zamilkł.
  
  
  "Zabił ih otwarcie tutaj?" Zapytał ją.
  
  
  "Z zimną krwią. Ego poplecznicy zestrzelili mnie noga, i wybili prawie do utraty przytomności. Zabrali mnie w tę innego pokoju i kazali patrzeć na zakrwawione ciała. Nigdy jej tego nie zapomnę.
  
  
  "Śledź bałtycki, mój sekretarz, leżał w kałuży własnej krwi. Innego faceta rozerwany twarz. Stavros powiedział, że mogę się spodziewać tego samego, jeśli nie będę współpracować".
  
  
  "Co się stało potem?"
  
  
  "Na następny dzień doprowadziły one człowieka, który wyglądał dokładnie tak, jak śledź bałtycki Мадупас. Ten człowiek nawet mówił, jak śledź bałtycki, i powtarzali wszystkie ego maniery. To było niesamowite, naprawdę niesamowite. To było jak koszmarny koszmar".
  
  
  "Czy był u nich człowiek, którego oni wydali by dla ciebie?" - spytała Erika.
  
  
  "Nie, to nie było konieczne. Mnie rzadkich leczniczych kto widzi, za wyjątkiem bliskich partnerów biznesowych. Oni przynieśli dyktafon i przegrali kilka wpisów mojego głosu, które nagrali bez mojej wiedzy na poprzednich spotkaniach. Stavros zrobił mi pistolet do głowy i powiedział, że on może mnie zabić otwarcie tutaj, i nikt nie dowie się przez bardzo długi czas. Ale ego słów, to by żył, gdyby nie usuwali ich zbyt wiele kłopotów. Jej potrzebują, powiedział do dalszych wpisów i do pisania listów moimi własnymi słowami i myślami. I posadzić mnie na pokład prywatnego samolotu i przewieziono w to miejsce zapomniane przez Boga ".
  
  
  "Stavros ci powiedział, że on ma zamiar zrobić?" - raptownie spytała Erika.
  
  
  Минуркос roześmiał się sucho. "On był bardzo szczery. Powiedział, że chcieli obalić rząd Grecji w moim imieniu, że będą zachęcać moich znajomych w wojsku i w innych dziedzinach, za pomocą człowieka, który podawał się za mojego sekretarza, do wykonywania połączeń telefonicznych i osobistych kontaktów. . Ponieważ był osobą prywatną, nikt nie uzna za niezwykłe jest to, że nie spotkał się z nimi osobiście. I jeśli ktoś będzie nalegał na spotkanie ze mną, one mogą dostarczyć mnie do Aten, i mnie zmusić, żebym się z nim spotkać i powiedzieć mu to, co chcą.
  
  
  "Pokazali mi innego człowieka, który mógł dokładnie podrobić mój podpis. Ten człowiek sprowadzał czeki na moje różne konta i wydawał moje pieniądze na wojskowy zamach stanu, który chcieli zorganizować".
  
  
  Zapytał ją. - "On dał ci jakieś szczegóły?"
  
  
  "Pan Stavros, которвй jej wstydzę się przyznać, ma greckie pochodzenie, swobodnie rozmawiał ze mną o tym, jak w Atenach, tak i tutaj. Powiedział, że ego plan podzielony jest na trzy części. Po pierwsze, zamierza pozbyć się rządzącej junty i umieścić tych ludzi u władzy, którzy czują przywiązanie do mnie. Będą czuć tę lojalność nie dlatego, że są przyjaciółmi, ponieważ większość wokół nich nie będzie się nimi, ale dlatego, że Stavros obiecał im siłę i chwałę w moim imieniu ".
  
  
  "Bardzo inteligentne" - powiedziałem.
  
  
  "Po drugie, ego-plan zawierać będzie przymusu tych nowych generałów i pułkowników wymagać, aby ją Никкор Минуркос, został mianowany prezydentem z pełnej władzy przez juntę. Stavros wskazał, że mógłbym być stosowany do tej części planu, ponieważ moje życie osobiste będzie zależeć od niego. Czyli mnie wykorzystać, gdyby było jasne, że Stavros może zaufać mi milczeć o tym, że na samym delle się dzieje. W przeciwnym razie znalazłby innego oszusta, tym razem zamiast mnie ".
  
  
  "To też zadziała", - powiedziała Erika. "Bardzo niewielu ludzi wie, swoją twarz na tyle dobrze, aby zauważyć niewielką różnicę między rysów twarzy i cech oszusta".
  
  
  "Absolutnie fantastyczne" - powiedział Минуркас. "To Niesamowite, że moje pragnienie samotności przyczyniło się do tego przerażeniu. W każdym razie, trzecia faza planu zakłada gwiazdozbiorze dziś mnie lub oszusta jako prezydenta Grecji na krótki czas, w ciągu którego jej przypisać wice-prezydentem Stavrosa. do tego czasu on, jako obywatel i ego nazwę stopniowo stały się znane ludowi Grecji. Wtedy on stahl by bohaterem zamachu stanu. Następnie, ogłaszając o złym stanie zdrowia, to by zrezygnował na rzecz Stavrosa ze stanowiska prezydenta ".
  
  
  Минуркос zamilkł. "To chore" - powiedziałem. "Co sprawia, że Stavrosa myśleć, że grecy będą stać z boku i patrzeć, jak to się stanie?"
  
  
  "Dlaczego nie?" - powiedział Минуркас z wyrazem zmęczenia na twarzy. "Pamiętasz, co się stało w kwietniu 1967 roku, kiedy została utworzona junta? To nie był krwawy zamach, to był zamach. Rząd króla było свергнуто siłą. Wiele artykuły konstytucji zostały zawieszone dekretem junty. Paradoksalnie, prawda, że taka osoba pojawia się właśnie wtedy, gdy konstytucja została przywrócona, i kiedy junta stała się bardziej umiarkowane, i powołuje się wybory na następny rok. Jeśli plan Stavrosa przejęcia władzy uda, Grecji może stać się tyranią, bardziej wyrafinowana, niż u Hitlera lub Stalina ".
  
  
  Erika przeniósł spojrzenie z Минуркос na mnie. "Wtedy musimy go powstrzymać, prawda?"
  
  
  Минуркос uważnie badał twarz Eriki. "Tak. Musimy to zrobić!" Gruby grek wstał i wystawił do przodu swój kwadratowy podbródek. "Ten człowiek nawet wykorzystuje moją rodzinę przeciwko mojej ojczyzny. On się chwali, że mój szwagier, generał Василис Криезоту, uważa, że to ja stoję za tym spisek, i poparł ego, bo myśli, że ja tego chcę. Tak, będę jej pomagać jak mogę. Co powinniśmy zrobić w pierwszej kolejności? "
  
  
  "Jesteśmy obrzęk w Ateny" - powiedziałem. "Głosowanie, gdzie zatrzymamy Stavrosa".
  
  
  Szósty rozdział.
  
  
  Niecałe czterdzieści osiem godzin dotarliśmy do stolicy Grecji. Jej zarezerwowane pokoje łączone w niewielkim hotelu o nazwie "Odeon" na 42 Pireusu, w pobliżu placu Omonia. Pogoda siedziała ładna i przynosiła przyjemne ulgę od upału.
  
  
  Афинские gazety пестрели komentarzami o szybko zmieniającej się scenie politycznej. W Rodezji doszły wieści o tym, że mój inny Alexis Саломос został zabity, i zostały rozpowszechnione plotki. Było powszechnie wiadomo, że przed wyjazdem w Родезию na jego życie był zamach. Jedna gazeta, w szczególności, unikała wzmianki o śmierci Саломоса. Ona również regularnie publikowane artykuły redakcyjne, potępiające instrukcja rządzącej junty, atakując wiodącego generała lub pułkownika prawie na każdy temat. Саломос wspomniał mi, że ten wydawca miał skrupułów i pierwszy poparł sztywną junty potem zamachu stanu z 1967 roku.
  
  
  "Oczywiste jest, że wydawca został kupiony za moje pieniądze", - zauważył Минуркос, siedząc na krześle z oparciem w moim pokoju słonecznym nie kiedy w dzień naszego przyjazdu. "I spojrzeć na ten tytuł w innej gazecie: МИНУРКОС DEMASKUJE KOMUNISTYCZNE PLANY JUNTY. Pan Stavros był zajęty pracą propagandową".
  
  
  Erika wzięła kubek gęstego greckiego kawy z dokonanego przez nas tacę i postawił ją Минуркосу. Przyjął to z ponurą twarzą. Erika sama wzięła kubek i usiadła obok mnie na mała sofa.
  
  
  "Ja po prostu mam nadzieję, że cię jeszcze nikt nie widział" - powiedział jej Минуркосу, - "szczególnie nam odyna z ego ludzi. Twoje życie nie kosztowała by drachmy, gdyby Stavros wiadomo, że byłeś tu, w Atenach".
  
  
  "On wie, że to, jak tylko skontaktuje się z Паракату", - zdementował pojawiające się w mediach doniesienia mi Минуркос.
  
  
  "Tak, ale to nie może być w ciągu kilku dni, jeśli się nam poszczęści. I nawet wtedy nie dowie się na pewno, że coś jest nie tak, nie wysyłając tam kogoś w Rio. Ten ktoś musi być ego podwładnym, bo Úbeda nie żyje . "
  
  
  "Co mamy zrobić w pierwszej kolejności, Nick?" - spytała Erika. "Nie możemy po prostu burza domek, jak zrobiliśmy na plantacji. Jest zbyt dobrze chroniony".
  
  
  "Mógłbym zadzwonić do domek - zaproponował Минуркос, aby corocznie, jak radzą sobie kontaktami z obcymi. Ale oni rozpoznają mój głos".
  
  
  Jej podał emu chusteczkę wokół tacę. "Popraw brzmienie swojego głosu i mówić przez to. Powiedz im, że chcesz porozmawiać z samym sobą. Gdy odmówią, zapytaj swojego rejestratora Салаку Мадупас. Powiedz im, że jesteś redaktorem gazety wokół Salonik, i chcesz uzyskać oświadczenie o politycznych ambicjach Никкора Минуркоса ".
  
  
  Минуркос uśmiechnął się mojego planu, a następnie zadzwonił. On nakrył jej usta serwetką i próbował zmienić głos. Przez chwilę rozmawiał z hema-to na najwyższym piętrze. Poprosił Никкора Минуркоса, a następnie wysłuchał ih uzasadnienie. On chciał porozmawiać z Мадупасом. Było jeszcze wiele negocjacji, i on twierdził. Następnie rozmawiał z człowiekiem, który przedstawił się wokół siebie Мадупаса, ateńskiego aktorem, prawdziwe imię, którego, jak powiedział Stavros Минуркос, było Janis Цанни. Минуркос zadawał pytania o sobie i czekał na prostych odpowiedzi, a następnie zapytał, czy może umówić się na randkę do osobistego wywiadu z panem Минуркосом. Emu odmówił, i rozmowa była skończona. Rozłączył się i spojrzał na nas.
  
  
  "To wygląda jak zły sen", - powiedział on. "Jakby ją naprawdę znajduję się na najwyższym piętrze, a Мадупас odpowiada na telefony zamiast mnie, jak zawsze. Oni dobrze znają moje przyzwyczajenia. I ten głos Цанни dokładnie powtarza głos mojego zmarłego przyjaciela śledzia bałtyckiego".
  
  
  "Kto pierwszy odpowiedział na wezwanie?" Zapytał ją.
  
  
  "Jakiś młody człowiek. Nie był grek. Prawdopodobnie odyna wokół bojowników Stavrosa".
  
  
  "Wygląda na to, że są dobrze zakorzenione" - powiedziała Erika.
  
  
  "Tak, to prawda - zgodził się ja. "Ponieważ wszystkie Ateny myślą, że to Никкор Минуркос tam, w tym penthouse, to poważna sytuacja. Stavros może nawet mieć tam ochronę policji. Lub wokół żołnierzy ego rozwijającej się prywatnej armii".
  
  
  "Jeśli pójdę na policję lub do najniższej хунте i powiem im, co się stało - powiedział Минурк, - będą musieli mi uwierzyć. Nawet jeśli pomyślą, że jestem nagle oszalał, będą zobowiązane do sprawdzenia mojej historii. Następnie dowiedzą się, co się stało ".
  
  
  "To może być niebezpieczne" - powiedziała Erika.
  
  
  "Ona ma rację" - odpowiedziałem. "W tej chwili nie wiemy, ile znajomych Stavros zyskał na swoje nazwisko. W każdym razie, jeśli tylko porzucimy to otwarcie, nauczymy Stavrosa zrobić krok może być ogromny. Mógł po prostu zdecydujesz się dokonać przewrotu bez nazwy. U niego w pogotowiu wojskowa grupa, a wokół niego wiele ambitnych generałów, którym wszystko jedno, kto stoi za przejęcia władzy. I nawet jeśli on podejmie kudłaty i nie udać się, poleje się krew. Wiele nast. Nie, panie Минуркос. Będziemy strzelać do Starvosa. W moim kraju jest to druga część, którą nazywamy działaniami bojowymi. Erika otrzymała rozkaz egzekucji Stavrosa, więc zrobię ją. Jeśli nasza miejscowość rosji uda, to jest dokładnie to, co się z nim stanie. Jeśli to się nie uda, władze będą o wiele bardziej cywilizowani z nim. I Bóg pomoże, jeśli nie będą w stanie zatrzymać ego na czas ".
  
  
  "Dobrze, panie Carter", - powiedział Минуркос. "Oddaję się w twoje zdolne ręce. Jak nam podkraść się do pana Starvosa?"
  
  
  Ją, uśmiechnął się Jej, a ona mi odpowiedziała. "Myślę, że wspomniałeś, że Stavros chwalił się tym, że użył jednego z spotkają swoich krewnych, Amed Кризоту, wojska generała? "
  
  
  "Tak" - powiedział Минуркос. "Muszę powiedzieć, że nie jest silny człowiek. Ożenił się mojej młodszej siostrze, zanim on się wzbogacił, i mają wspaniałe małżeństwo. Ale Василис pozostał w armii na niższym stopniu, gdyby nie moje związku. Czuje się winny mną, słusznie za to, że ma w życiu. Dlatego byłoby dla niego, aby estestvenno zgodzić się z dowolnym planem, który ją proponował.
  
  
  "Stavros odkrył to. Był bardzo dokładny człowiek, panie Carter, człowiek, którego nie można traktować lekko. Musi być, zrobił jakiś wpis, aby przegrać Vasilis telefonicznie, a następnie wysłał człowieka, изображающего Салаку Мадупаса , mojego sekretarza. Oszust musi być pewni, Augustyn, że ja na niego liczę.
  
  
  "Wiesz, jak Stavros mógł używać generała?"
  
  
  "On dał do zrozumienia, że Augustyn każą organizować i szkolić tajny oddział żołnierzy i przekonać innych wojskowych dołączyć do заговору".
  
  
  "Tak" - pomyślałem. "Bardzo delikatnie. Twój szwagier mieszka tu, w Atenach?"
  
  
  "On tu mieszka", - powiedział Минуркос. "Na obrzeżach miasta, na północ".
  
  
  Ją poprosił. - "Można zabrać nas z powrotem do niego?"
  
  
  "Będę zadowolony" - powiedział Минуркос.
  
  
  Jej taksówkę, i wczesnym wieczorem pojechaliśmy do rezydencji generała Криезоту. Jej kazał Минуркоса założyć kapelusz, która zajmuje się zamykała część osób ego, aż dotarliśmy do miejsca. Dom generała stanowił niewielki dwór w bogatych przedmieściach Aten z krętą szutrową drogą do domu. Jej był pod wrażeniem, że Минуркос mógł zrobić dla zwykłego człowieka.
  
  
  Kiedy generał przywitał nas w drzwiach, Минуркос zdjął kapelusz. Кризоту po prostu patrzył na bardzo długo. Następnie jest on powszechnie rozciągnął ręce, aby przytulić Минуркоса.
  
  
  "Никкор!" - zawołał, ciepło, obejmując Минурка. Był to wysoki, siwy mężczyzna z dobrym twarz, jak na de Gaulle ' a i miękkimi oczami. Był ubrany w brązowy mundur z taśmy na ramionach i wstążkami, napięte z przodu.
  
  
  "Агния mera sas, Василис", - ciepło powiedział Минурк, odpowiadając na ramiona. "Сигха, сигха. Wszystko jest w porządku".
  
  
  "Miło, że przyjechali" - powiedział Василис. "Wejdź do środka. Wejdź". Ego gest ogarnął nas wszystkich.
  
  
  Weszliśmy do wielkiej sali, spiralne schody za nim i urny, zdobiące ściany. Następnie generał przeprowadził nas do biblioteki, obszyta dębowymi panelami, z grubą wykładziną i mnóstwem miękkich, skórzanych foteli. Wszyscy w tę grę, i generał zapytał, czy możemy się napić, ale odmówił. Минуркос wprowadziła mnie i Erikę tylko na naszych nazwisk.
  
  
  "To ogromny szok, Никкор", - powiedział Криезоту. "Ja bym hotel, aby Anna była tutaj. Odwiedza swoją kuzynkę w Pireusie".
  
  
  "Możliwe, że tak będzie lepiej, Василис", - powiedział Минуркос.
  
  
  "Dhen katalave nie ma", - zauważył Криезоту. "Wszystko z tobą w porządku? Wyglądasz niezdrowo".
  
  
  "Jestem w porządku", - odpowiedział Минуркос. "Dzięki tym ludziom".
  
  
  Generał spojrzał na nas. "Никкор, to wszystko było takie dziwne. Ty nie chciałeś mnie widzieć, kiedy rozpoczynał swoją... Mogę jej mówić swobodnie?"
  
  
  "Tak, słabo" - powiedział Минуркос.
  
  
  "Cóż, nie rozumiem, o co prosisz o pomoc w tak ważnej misji bez osobistego spotkania. Szczerze mówię, jej, był bardzo zdenerwowany tym wszystkim. Nie byłem przekonany do celowości..."
  
  
  Минуркос dokończył. - "Zamachu?"
  
  
  Кризоту ponownie spojrzał na nas. "No tak". On размял swoje duże stawy. "Dałem wskazówki ludziom w specjalnych obozach w Delfach i w Mykonos, i przekonałem się Адельрию i innych, że twoja nowa sprawa słusznie, ale..."
  
  
  "Ale ty sam nie wierzysz?"
  
  
  - z nadzieją zapytała Минуркос.
  
  
  Кризоту opuścił głowę. "Me sinhori te, Nikkor", - powiedział on. "Bardzo mi przykro, ale nie sądzę, że Grecji potrzebny jest jeszcze jeden przewrót. Jej zrobiłem to o co prosiłeś, ale go w hotelu, porozmawiać z tobą wyp tym, jak człowiek z człowiekiem, od samego początku, wiele tygodni temu".
  
  
  "Nie martw się, Василис", - kojącym głosem powiedziała Минурк. "Nie chcę zamachu stanu".
  
  
  Osoby Кризоту początku raz drugi w krótkim czasie zmienił szok. On powiedział. - "Nie?" "Zmienił pan zdanie?"
  
  
  "Василис, jej muszę, że trzeba wyjaśnić, i chcę, aby uważnie słuchali" - powiedział Минуркос.
  
  
  Кризоту usiadł w wielkim fotelu i słuchał, jak Минуркос opowiadał emu całą historię. Кризоту nam razu nie przerwał go, chociaż kilka razy na jego wielkim twarzy odbiło się niedowierzanie. Kiedy Минуркос skończyłem, Кризоту po prostu siedział i powoli kręcił głową. Wdał się w minutę, dostal, pędzla i zaczął przebierać ih palcami, aby się uspokoić.
  
  
  "Niesamowite!" - w końcu powiedział.
  
  
  "Ale to prawda" - powiedział Минуркос.
  
  
  "Generale, jesteśmy tutaj, aby na zawsze zatrzymać tego człowieka, i potrzebujemy waszej pomocy. Tylko ty możesz powiedzieć nam w ostatniej chwili wewnętrzną informacje na temat Ставросе" - powiedziałem.
  
  
  Кризоту w końcu wziął się w garść. "Oczywiście" - zgodził się. "Zrobię wszystko, co w mojej mocy. Jej, tak się cieszę, że Никкор nie stoi za tym!
  
  
  "Przez jedną gazetę idzie jest jawne oszczerczej kampanii, której znaczna część jest skierowana przeciwko pułkownika Anatole Коцикаса. Wypowiadali się nawet przypuszczenia, że Коцикас jest zdrajcą i zobowiązany jest do jego oddanie Moskwie. To nie jest prawda. Коцикас liberałem, ale on nie jest komunistą.
  
  
  On jest siłą napędową ostatnich reform politycznych i sponsorem nadchodzących wyborów powszechnych ".
  
  
  "Kto jeszcze?" Zapytał ją.
  
  
  Кризоту westchnął. "Tak. Ataki były również skierowane przeciwko ludziom, którzy zazwyczaj głosują razem z Коцикасом - pułkowników Плотарчу i Главани. Na samym delle, człowiek, który podaje się za swojego sekretarza, Никкор, niedawno przyszedł do mnie z informacją o tym, że wszyscy trzej wokół tych ludzi musi być zabity ".
  
  
  Jesteśmy z Eriką wymienili spojrzenia. Stavros przystąpił do swoich planów.
  
  
  "Wiesz coś konkretnego?" - zapytał ją Кризоту.
  
  
  "No, trochę. Poproszono mnie, aby zorganizować spotkanie tych trzech mężczyzn z tobą, Никкор. Ale potem zadzwonił człowiek, który ją myślałem, została sekretarką. Powiedział, że oni organizują spotkanie na najwyższym piętrze. Myślę, że tak. na tym spotkaniu będzie zamach na życie trzech pułkowników ".
  
  
  "Musimy dowiedzieć się, co dokładnie zaplanował Stavros i kiedy" - powiedziałem.
  
  
  "Tak" - zgodził się Кризоту. "Byłem zdesperowany na ten temat. Nie mogłem uwierzyć, że tego chcesz".
  
  
  "Wszystko będzie dobrze", - zapewnił ego Минуркос.
  
  
  Jej stylu, by się z nim zgodzić. Okazało się, że Stavros był na skraju krwawego zamachu stanu, i musieliśmy zatrzymać go, zanim to się stało. "Zadzwoń przywódcy junty Коцикасу i spróbuj dowiedzieć się, skontaktował się z nim, czy ludzie Stavrosa", - powiedział jej Криезоту. "Nie waż się mówić na razie o rozwiązaniu morderstwa".
  
  
  "Bardzo dobrze" - odpowiedział Кризоту. "Коцикас może ze mną porozmawiać. Jej na pewno postaram się".
  
  
  "I ty, panie Минуркос - powiedziałem - też w stanie pomóc. Możesz skontaktować się z szefami dwóch baz, gdzie znajdują się wojskowe grupy Stavrosa. Jej podejrzewam, że jeśli ateńczycy mogli dostarczyć Starvosa jakieś problemy, gdy zakłada się to morderstwo, Stavros postara się bardzo szybko przerzucić ten specnaz do Aten, aby stłumić każdą reakcję. Jej hotel byście powiedzieli dowódców tych obozów tam pozostać i nie ruszać ih wojska, jeśli nie otrzymają powiadomienia z was osobiście ".
  
  
  "Bardzo dobrze, panie Carter" - zgodził się Минуркос.
  
  
  "Oczywiste jest, że Stavros nie może po prostu zabić tych ludzi bez żadnych sztuczek". Jej, spojrzał na Кризоту. "Jak myślisz, może spróbować przedstawić to jako przypadek lub działalność w jakiejś radykalnej grupy politycznej?"
  
  
  Кризоту ukłonił siwiejących brwi. "Tak, panie Carter, albo spróbuje wlać ih błotem w porządku propagandy szczerzy przed tym, jak zabić ih, aby stracili sympatię ludu".
  
  
  Siódmy rozdział.
  
  
  My w trójkę wróciliśmy do hotelu. Минуркос hotel zostać z Криезоту, ale bałem się, że byłoby to zbyt niebezpieczne. Jeśli z jakiegokolwiek powodu Stavros nie ufa Криезоту, może włamać się do rezydencji generała bez ostrzeżenia. Nie hotel, aby znalazł tam Минуркоса, jeśli to zrobi.
  
  
  Wysłaliśmy edu w pokoju Минуркоса, a potem z Eriką poszli do jej pokoju. Wkrótce zaczęliśmy omawiać plany Stavrosa.
  
  
  "Ja po prostu nie mogę siedzieć tutaj i czekać, aby zobaczyć, że Stavros szykuje dla liderów junty" - powiedziałem, kiedy siedzieliśmy w małym бахарев i потягивали brandy, zamówiony Erica.
  
  
  Erika ruszyła naprzeciwko mnie. Ona delikatnie pocałowała mnie w policzek. "Nie można po prostu włamać się do domku, jak sami powiedzieli", - powiedziała ona. Jej długie włosy błyszczały w słabym świetle.
  
  
  "Nie" - powiedziałem, kładąc rękę na biodra. Jej, odwrócił się do niej, i się pocałowaliśmy. "Ale mogę iść w penthouse i spróbować dostać się do środka. Może będę w stanie spojrzeć na ih obronę".
  
  
  Pocałowała mnie w policzek i szyję, i lekki chłód, ładny, przebiegł po mojej skórze.
  
  
  "Jak nam się to udało?" - zapytała ochrypłym głosem, podczas gdy jej ręka zaczęła rozpinać moją koszulę.
  
  
  "Nie mielibyśmy to robić we dwoje" - poprawił ją nast. Ręka mocno rozpraszała. "Pójdę tam sam, w jakiś уловке".
  
  
  Długa, biała udo скользнуло na moje kolana, a jej sukienka задралось, odsłaniając strona główna bogatego gięcia pośladków. Ee biodra придвинулись do mnie. "Ale ja bym chciała pójść z tobą".
  
  
  Ciepłe usta ponownie dotknęły moich. Jej język delikatnie wsunął na mój ustach, bada i szuka. Ee prawa ręka cofnęła się ценымногие poniżej i znalazłam to, co było potem, i już jej nie mogłem myśleć o Adrianie Ставросе.
  
  
  "Idę sam" - szepnął do mnie. "Jutro."
  
  
  Jej zachód słońca w jej sukienka i gładził jej piersi. Płynne łuki były miękkie, ale jędrne, chętnie przywierając do moich dotyk.
  
  
  "Dobrze, kochanie", - wydech Erica mi w ucho.
  
  
  "Dobrze" - powiedział jej cicho. "Żadnych argumentów".
  
  
  "Mogę się założyć z tobą?" - powiedziała, tuląc się do moich ust.
  
  
  Pocałunek był długi, i Erika była gotowa. Kiedy wszystko się skończyło, zaczęła mnie rozbierać. Wziął na siebie, a ona wstała i podeszła do duże podwójne łóżka przez pokój. Zdjęła sukienkę, a następnie biustonosz i różowe majtki bikini. Była dobrze przedstawiona i piękne. Każdy zakręt jej ciała był bez zarzutu. Rzuciła się na miękkie łóżko i leżał tam, czekając na mnie. Nie odkładałem to. W jednej chwili była obok niej na łóżku, ciągnął się, chwytał i dotykał jej ciała, czując, jak ja rozpływa się na mnie.
  
  
  To była pasja, założona w nas obu.
  
  
  "Och, Nick", - powiedziała, dotykając mnie, jej oddech był nierówny.
  
  
  Moje ręce z grubsza ją znaleźli, a on ruszył za nią. Przez kilka sekund wokół nie słychać piękne dźwięki. Stała się ona когтистой, wściekły, prymitywną kobietą, tracąc wszelki kontrolę, gdy próbowała wziąć zadowolenie głęboko wewnątrz siebie.
  
  
  Później, kiedy Erika zasnęłam, jej wstał z ee śmieci i cicho poszedł do swojego pokoju. Nie obudziła się.
  
  
  Następnego dnia rano, zostawił jej Eryka i Минуркоса w hotelu i udał się do budynku Apollina. Jej otrzymał kształt lokalnej brygady мойщиков okien, które regularnie pracowali w budynku i którym pozwolono wejść w penthouse na przełęcz. Минуркос pomógł mi załatwić przepustkę, a jeszcze jej почернил włosy w hotelu i przykleiłem ciemne wąsy, żeby być grekiem. Jej kłamał strażnik na zewnątrz, pracownikowi budynków w formie, mówiąc, że Мадупас kazał myć okna apartamentu.
  
  
  Nawet jej nie mógł dostać się do specjalnego winda, dopóki nie przedstawiłem się. Lifter, oczywiście, był jednym wokół ludzi Stavrosa. Pod ego niebieskiej formą tkwił pistolet. On podejrzliwie spojrzał na mnie i mój wiadra, kiedy szliśmy w penthouse. Żaden inny winda tam nie wstawał, i, według Минуркоса, web schody prowadzące w dół z najwyższego piętra, został zablokowany i strzeżona.
  
  
  Wychodząc wokół szyb, jego znalazł się w samym korytarzu, który ciągnął się od frontu do tyłu budynku. W nen były grube dywany, doniczki i fantazyjne żyrandole zwisające z wysokiego sufitu. Przy stole przy wejściu do penthouse siedziało dwóch strażników. Byli pracownic bandytami Stavrosa, входившими w ego osobistą armię. Własnych strażników Минуркоса, których było niewiele, musiał zwolnić wkrótce potem tajnego swoją władzę apartamentu.
  
  
  Odyna wokół dwóch mężczyzn, wysoki, spotkał mnie na środku korytarza. On nie był przyjazny.
  
  
  Zażądał wyjaśnień. - "Co ty tu robisz?"
  
  
  Jej odpowiedział w moim najlepszym greckim. "Czy mój biznes nie oczywiste?" Zapytał ją. "Przychodzę umyć okna".
  
  
  "Kto cię przysłał?"
  
  
  Jej wskazał na tkanki naklejkę na formularzu, na którym było napisane nazwę małego przedsiębiorstwa do mycia okien ".
  
  
  "U pracodawcy, byli zamówienia do apartamentu?"
  
  
  "Gdyby tego nie zrobili, nie byłoby mnie tutaj" - odparłem. Jej zaryzykowałem. "Słyszałem, jak wspomniano nazwa Мадупа".
  
  
  Inny mężczyzna ponuro zmarszczył brwi z krzesła. Miał blond włosy i bardzo surowy wygląd, i postanowił, że on był jednym wokół mężczyzn, których Stavros przywiózł z sobą w całej Brazylii. Kiedy studiował moją twarz, jego czułem, że on widzi mnie przez moje przebranie.
  
  
  "Hmm" - mruknął mężczyzna obok mnie. "Odwróć się do jęczeć i położył ręce na nie".
  
  
  Zastanawiałem się, jak oni uważać z bronią. Zostawił jej wilhelminę, tim w hotelu, zdjął buty Hugo za ręce i przywiązał ego na wewnętrznej stronie prawej kostki. Jej stylu nie wchodzić w paszczę lwa każdy bez ochrony. Jej, odwrócił się i wstrzymałem oddech, gdy zbir przeszukał mnie ze znajomością sprawy. Obejrzawszy moje tułów i ręce, powoli odłożył moją lewą nogę do kolana. Następnie ruszył z mojego prawego biodra w kierunku noża. Wstał na każdego plemienia i odbył się poniżej niego. Moje życie się skurczył. Zatrzymał się około cala od klamki stileta.
  
  
  "Dobrze - powiedział. "Odwróć się i pozwól mi zobaczyć twoje dokumenty".
  
  
  Jej wyciągnął fałszywą kartę, i dokładnie ją zbadał. Nic nie mówiąc, zabrał kartę do innego matematyki i pokazała emu. Mężczyzna w końcu skinął głową, i wysoki, śniady wrócił, oddał kartkę i spojrzał w wiadra.
  
  
  "Dobrze. On poprowadzi cię do środka".
  
  
  "Dziękuję" - pokornie powiedziałem.
  
  
  Na początku drugi mężczyzna wstał z krzesła i uważnie badał mnie, aż jej chodziło emu na spotkanie. Jej zaczynał czuć, że aby dostać się do Fort Knox będzie łatwiej i z mniejszymi trudnościami. Otworzył drzwi i wszedł do penthouse przed nim.
  
  
  W końcu znalazłem się wewnątrz twierdzy. To było okropne uczucie, biorąc pod uwagę moją usterkę, jeśli oni mnie znajdą. Najprawdopodobniej, jeśli to się stanie, nigdy nie wyjdę wokół budynku żywy. A sposób, w jaki Stavros zabił szpiega, może nie najbardziej przyjemny sposób umrzeć.
  
  
  Weszliśmy do przestronnego salonu. To było po prostu przepiękne. Bogata wykładzina podłogowa objętych dwa piętra od podłogi, a wysoki sufit został namalowany fresk, przedstawiający sceny w Starożytnej Grecji. W drugim końcu pokoju była szklana ściana z widokiem na miasto, wychodząca na mały balkon przez rozsuwane szklane drzwi. Tu rozpoczął swoją pracę. Jej odwrócił się i zobaczył w całym pokoju drogie meble, w większości zabytkowe. Ich program urny z wdziękiem spoczywały na polerowanych stołach.
  
  
  Po prawej stronie od siebie przez приоткрытую drzwi ją zobaczyłem jeszcze jedną salę ze stolikami i szafami, który Stavros, najwyraźniej, przerobiony na gabinet. Po mojej lewej stronie był korytarz z pokojami, najwyraźniej, sypialnie i pomieszczenia mieszkalne.
  
  
  "Zacznę od dużych okien tutaj" - powiedziałem.
  
  
  "Zaczekaj tutaj" - rozkazał mężczyzna, który przeprowadził mnie.
  
  
  Jej сгорбился. "Oczywiście."
  
  
  Wszedł do biura i na chwilę zniknął. Jej, ruszył w prawo, aby lepiej widzieć wnętrze pokoju. Kilka osób w ciemnych garniturach przesuwały, i ktoś rozmawiał przez telefon. Był to węzeł komunikacyjny. W tym pokoju było chyba pół tuzina mężczyzn. Aż czekałem, dwóch innych mężczyzn wyszły korytarzem do dużego pokoju, gdzie znajdował się, spojrzał na mnie i też weszli do biura. Tutaj Stavrosa było wiele osób - może tuzin lub więcej, w dowolnym momencie czasu. I prawie nie było wątpliwości, że większość wokół nich nosi broń i umie z niego korzystać.
  
  
  Po kilku minuta człowiek, który przeprowadził mnie, pojawił się znowu, i po cichu wrócił na korytarz. Za nim biura poszedł inny mężczyzna, który nosił długie włosy i wyglądał jak student-radykał, nadmiar swoje ubrania i fryzurę. Był ubrany niedbale i rozpuszczalne ogromny rewolwer otwarcie w pasek na ramię etui na skórzanej kamizelki z frędzlami.
  
  
  "Jak długo to potrwa?" - zapytał po angielsku.
  
  
  Jego domyślił się, że on, jak i osób w Паракату, był amerykaninem. Stavros wziął ze sobą stałe jądro działaczy politycznych.
  
  
  Jej odpowiedział na łamanym angielskim. "Jak długo? Może pół godziny, może godzinę. Zależy od tego, jak są brudne okna".
  
  
  "Мадупас nie pamięta, jak wezwał cię". Patrzył na mnie przez wielkie punktach z niebieskimi soczewkami. Ego twarz była lekko w рябинках, a usta były bardzo cienkie, prawie nieobecni. Przez plików AX ją zidentyfikował ego, jak inny Stavrosa; był znany, jak Hammer, bardzo miły facet, który, jak wierzono, zabił dwie kobiety, przywiązany do ih czasowe динамитные warcaby.
  
  
  "Nie, nie dzwonił?" Jej wyjął wokół kieszeni skrawek papieru i stahl ih uczyć. "Mówią mi dom pana Минуркоса".
  
  
  W tym momencie do pokoju wszedł inny mężczyzna i zatrzymał się obok z Młotkiem. Był niskiego wzrostu, ciemna karnacja i, podobno, grek. Też ją widziałem zdjęcie śledzia bałtyckiego Мадупаса w plikach AX, i ten człowiek wyglądał dokładnie tak jak on.
  
  
  "Nie pamiętam, aby dzwoniłem do firmy w myciu okien" - powiedział po angielsku Хаммеру. "Kiedy przychodzili tu po raz ostatni?"
  
  
  "Nie pamiętam, bez zapisów", - nerwowo odpowiedział nie. "Zdajesz sobie sprawę, że trzeba mieć nagrywania".
  
  
  Hammer arogancko podszedł do mnie. "Ale byłeś tu wcześniej?"
  
  
  Jej zawahał się. "Tak, jej, pracował tu wcześniej".
  
  
  Wyciągnął rewolwer i нацелил mi w twarz. Ego mózgu był nieprzyjemnie blisko. "Powiedz mi, jak wygląda kuchnia".
  
  
  Pod moją lewą rękę, wyrwała się sączyć bank. Jej spróbował przypomnieć sobie opis kuchni, którą dał mi Минуркос. "Jest duża, z umywalką i szafkami! Co to w ogóle jest?"
  
  
  "Ach, niech się zacznie" - powiedział fałszywy Мадупа.
  
  
  Hammer zignorował go. "Ile jest okien w kuchni?"
  
  
  Zastanawiałem się, jak szybko mogę dostać się do stileta, jeśli upadnę na podłogę do ego na nogi. Ale potem przypomniał sobie, że kuchnia jest wewnętrzny pokój, w korytarzu budynku, a nie na zewnętrznej jęczeć. "Tak, bo tam nie ma okien" - spytałem niewinnie.
  
  
  Kciuk Młot przytuliłem się do спусковому haka. Stopniowo biel stawów zniknęła, a on odłożył broń na bok. Do biura wszedł mężczyzna w koszuli z krótkimi rękawami.
  
  
  "Ludzie na całym Usługi Nazębnej mówią, że wysłali człowieka", - powiedział ten facet Хаммеру.
  
  
  Jej starał się nie pokazywać ulgę na twarzy. Jej przekupił kobietę w biurze Blaszek, aby poparł moją historię, jeśli zajdzie taka potrzeba, ale martwi się, czy ona doprowadzi sprawę do końca obie.
  
  
  Hammer schował pistolet do kabury. "Dobrze. Umyj cholerne okna", - powiedział on. "Ale zrób to szybko".
  
  
  "Tak, proszę pana" - powiedziałem. "Panie Минуркос czasami chce porozmawiać o naszych dawnych dniach na wyścigach żeglarskich. Zobaczę czy jej ego przed pójściem?"
  
  
  Hammer rzucił się na mnie przenikliwy wzrok. "Nie zobaczysz ego", - powiedział on. "Kontynuuj swoją pracę".
  
  
  "Dziękuję" - powiedziałem.
  
  
  Pozwolili mi przejść korytarzem, aby napełnić wiadro wodą, a on szybko obejrzał fizyczną układ pokoi. Kiedy zaczął zajmować się dużymi oknami, wszyscy zostawili mnie samego. Też ją widziałem, po co przyjechał, i próbował wymyślić elegancki sposób przerwać moja wizyta, gdy grupa mężczyzn wyszła z biura i zaczęła otwarcie dyskutować sprawy Stavrosa, nie zauważając mnie. Jej był na balkonie z otwartymi drzwiami.
  
  
  "Oba obozy gotowi" - powiedział jeden mężczyzna. "Myślę, że powinniśmy polecić Starvosa działać, jak tylko..."
  
  
  Inny mężczyzna zatrzymał ego i wskazał na mnie. Pierwszy mężczyzna odwrócił się i znów zaczął mówić przyciszonym tonem. Jednak w tym momencie wokół wewnętrznego korytarza do pokoju weszło jeszcze trzech mężczyzn, i ją otrzymał duży bonus od mojej wizyty. Szczerze, jak wycior na pierwszym planie planie był Adrian Stavros. Był średniego wzrostu, z zakolami ciemnych włosów. Był bardzo podobny do zdjęcia, które ją widział, bardzo brzydki, surowy chłopak, który wyglądał starzej niż na swoje trzydzieści lat. Ale on nadal wyglądał dynamicznie. Miał szerokie ramiona i trzymał się, jak absolwent West Пойнта. Był w koszuli z rękawami i ciemny krawat na szyi. Trzymał w ręku paczkę wartościowych i widać było że jest bardzo zmęczony.
  
  
  "Ok, zróbmy to spotkanie krótkiej" - powiedział resztą w dużym pokoju. Jej, zauważyłem, że Цанни tam nie było. On nie był na tyle ważnym w tej organizacji. "Rivera, który ostatni raport z Mykonos?"
  
  
  Stałem tam, patrząc na tę małą grupę, przypominając sobie, jak inteligentne, działali oni, że niemal czuł szacunek do Adriannę Starvosa.
  
  
  "... I dowódca mówi, że ziemia jest skończona i wojska..."
  
  
  Stavros nagle podniósł oczy i po raz pierwszy zobaczył mnie. Skinął na swego podwładnego, zrobił kilka kroków w moim kierunku, a następnie zatrzymał się martwy, na jego twarzy był gniew.
  
  
  "Kto to jest, krawiec cholery?" - ryknął.
  
  
  Odyna wokół ludzi Stavrosa, ostrożnie podszedł do niego. "Przypuszczam, że ktoś powiedział, że był tutaj, aby umyć okna".
  
  
  "Wierzysz!" Stavros głośno krzyknął. Spojrzał i zobaczył mój wiadrem na balkonie obok mnie i narzędzia z gumowymi krawędziami w ręku. Kazał. "Ty! Chodź tu!"
  
  
  Gdyby Stavros był na tyle zły i postanowił, że chce się mnie pozbyć, nikt nie stahl by poddawać w wątpliwość wyrok ego. Jej przypadkowo wszedł do pokoju. "Tak?"
  
  
  Odwrócił się ode mnie, nie odpowiadając. "Kto tu wpuścił ego tutaj?"
  
  
  Hammer, stoję w rogu, jak pantera ruszył do środka pokoju. "Wszystko z nim w porządku. Jesteśmy ego nie sprawdza się".
  
  
  Stavros odwrócił się i przez długi czas wpatrując się w swojego bandytę, podczas gdy czarną ciszę wypełnił pokój. Kiedy Stavros odezwał, to było cicho. "Jestem otoczony idiotami?"
  
  
  Hammer słodko spojrzał na niego. Następnie odwrócił się do mnie. "Dobrze, mycie okien na dzisiaj koniec".
  
  
  "Ale ja dopiero się zaczyna! Panie Минуркос zawsze chce, aby wszystkie okna zostały umyte. On mówi..."
  
  
  "Krawiec weź, wyjdź!" - krzyknął Hammer.
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. "Mój wiadrem..."
  
  
  "Zapomnij o tym."
  
  
  Go spokojnie przeszedł mimmo Stavrosa, a on cały czas mnie śledził. Schodząc w windzie, na ulicy, jej psychicznie podkreślał izolację akustyczną, linii komunikacyjnych i zamki, запирающие dzień małego wyciągu narciarskiego. Ciekawe, uśmiechu czy jej podejrzenia Adriana Stavrosa. Moja wizyta z pewnością był tego wart. Nie tylko dobrze widział człowieka, którego miał nadzieję zabić, ale i zauważył fizycznej lokalizacji ego twierdzy. Winda była jedynym sposobem, aby dostać się do środka, a on wiedział, czego się spodziewać, gdy wejdziemy do środka.
  
  
  Gdy wrócił do hotelu, Erica i Минуркос czekali na mnie w moim pokoju. Jak tylko wszedł w drzwi, i Erika zobaczyłam, że ze mną wszystko w porządku, ona wsadziła mi gazetę. Ją przeczytałem pogrubiony nagłówek.
  
  
  OFICJALNE WYSTĘPY SPISEK КОЦИКАСА.
  
  
  Минуркос прищелкнул językiem.
  
  
  "Pewien członek rady ministrów, mało znana postać o imieniu Aliki Вианола, mówi, że ma dowody na to, że Коцикас planuje sprzedać swoją partię komunistów i życia innych przywódców junty znajdują się w niebezpieczeństwie".
  
  
  Jej przejrzałem pierwszą kolumnę marki. "Okazuje się, że założenie generała był wierny" - powiedziałem. "Stavros rzuca łopatę brudu w Коцикаса, aby zmylić sytuację, tuż przed spotkaniem, na którym planuje zabić ego i ego kolegów".
  
  
  "I zwróć uwagę, jak on stara się nie wspominać moje imię", - powiedział ciężko Минурк.
  
  
  Erika wzięła mnie za rękę. "Policja bada zarzuty, ale do czasu, gdy będą one uznane za bezpodstawne, trzy pułkownika będą martwi".
  
  
  "Nie, jeśli do nas trafi generał" - powiedziałem. "Dzwonił?"
  
  
  "Jeszcze nie ma", - powiedział Минуркос. "Trafiłeś w penthouse?"
  
  
  "Tak, zrobiłem to" - odpowiedziałem. Jej opowiedział im o rozmowach, które słyszałem jej, i o tym, co widziałem, Stavrosa.
  
  
  "Ja bym z hotelu, aby miałeś broń", - gorzko powiedziała Erika.
  
  
  "Gdyby był, to by nie trafił tam" - zdementował pojawiające się w mediach doniesienia na jej cześć. "Oni mnie dobrze przeszukali. Nie, będziemy musieli wrócić. Jej hotel, aby u nas został Zach".
  
  
  Erika spojrzała na mnie. "Był bardzo dobry w swojej pracy".
  
  
  "Tak" - powiedziałem. "Cóż, jeśli to konieczne, jej mogę uzyskać pomoc od swoich ludzi. Myślę, że w tym rejonie są agenci AX. Jej dowiem się na pewno". Jej, odwrócił się do Минуркосу. "Czy udało ci się dodzwonić do dowódców obozów?"
  
  
  "Przyłapałem ih obu", - powiedział on. "Powiedziałem im dokładnie to, co pan powiedział. Obaj mężczyźni oświadczyli mi, że nie podejmą żadnych działań, dopóki nie otrzymasz powiadomienie mnie osobiście. Jej również poradził im, aby nie kontaktować się z пентхаусом i zignorować wszelkie sprzeczne rozkazy mojego tak zwanego sekretarza".
  
  
  "Jesteś bardzo dobrze poradzili sobie, panie Минуркос" - powiedziałem. "A teraz, jeśli możemy wiedzieć..."
  
  
  Mnie przerwał telefon.
  
  
  Erika odpowiedziała na niego, i rozmówca przedstawił się. Skinęła głową i podała telefon Минуркосу. Wziął słuchawkę i przyłożył słuchawkę do ucha. Z ego strony było mało słów. "Tak, Василис. Tak. Ach, tak. Tak, proszę kontynuować. Rozumiem. Tak. Ach, dobrze". Kiedy skończył i odłożył słuchawkę, spojrzał na nas z chytrym uśmiechem.
  
  
  "Dobrze?" - niecierpliwie spytała Erika.
  
  
  Василис zadzwonił na domek, i Цанни chciał zobaczyć ego nasze dziś, nasze jutro z tego względu, że jest zbyt zajęty. Zaproponował, Vasilis zadzwonić w przyszłym tygodniu. Doszło do sporu i wymiany gorącymi słowami, ale Цанни pozostał nieugięty. On również odmówił. omówić wizyta pułkowników na telefon ".
  
  
  "Więc to, co zrobił, żebyś się uśmiechnął?" Zapytał ją.
  
  
  "Pamiętasz Деспо Адельфию?
  
  
  Człowiek, który zastąpił Расиона w komitecie pułkowników? Własny człowiek Stavrosa? "
  
  
  "Tak" - skinęła głową Erica.
  
  
  "Василис poszedł do tego z matematyki. Podejrzewał, że to właśnie Адельфия zorganizuje spotkanie, i miał rację. Адельфия zna cały plan. Василис się spierać o trzech полковниках i zdobył zaufanie Адельфии. Адельфия poinformowała emu czas i miejsce spotkania. Коцикас, Плотарчу i Главани już zgodził się spotkać ze mną w rezydencji Коцикаса. Ma zamiejskiego posiadłości na północ od miasta, w dość odległej dzielnicy. Адельфия też tam będzie ".
  
  
  "Kiedy?" Zapytał ją.
  
  
  "Dziś nie kiedy", - odpowiedział Минуркос. "W ciągu kilku godzin".
  
  
  "Jak będą zabijać pułkowników?" - zapytał mnie.
  
  
  Минурк сгорбился. "Адельфия nie powiedziała o tym, gdy odkryła, że Василис nie wie. Wygląda na to, że będziemy musieli poczekać i co roku".
  
  
  "To może być bardzo niebezpieczne" - powiedziałem. Jej spojrzał na zegarek na nadgarstku. "Erika, wezwać taksówkę. My, t do Коцикасу. Panie Минуркос, zostań tu, w hotelu, i trzymaj się z dala od wścibskich oczu. Jeśli ktoś dowie się o ciebie, mamy problem".
  
  
  "Bardzo dobrze, panie Carter".
  
  
  Gdy Erika wywoływała taksówki, jej zdjął kurtkę i пристегнул kaburę люгера, a następnie szpilki na prawym przedramieniu. Минуркос cicho i ponuro patrzył. Ją, wyjął Luger wokół kabury i odsunął migawka temu, lekkim ruchem wprowadził nabój do filtra, a następnie ponownie schował pistolet.
  
  
  Erika rozmawiała przez telefon. "Nasze taksówki na ulicy za pięć minut".
  
  
  "Chodźmy" - powiedziałem. "Mamy spotkanie".
  
  
  Ósmy rozdział.
  
  
  "Nie myślę, że wiem" - powiedział pułkownik Anatol Коцикас potem tym, jak przyjął nas w holu swojego dużego domu. "Адельфия powiedział, że to będzie odpoczywać spotkanie, panie generale".
  
  
  Po drodze wybraliśmy generała Криезоту, bo wiedziałem, że Коцикас odrzuci nas, jeśli jesteśmy z Eriką idziemy sami. Коцикас, wysoki mężczyzna lat pięćdziesięciu, stał w mundurze koloru khaki i podejrzliwie na mnie patrzył.
  
  
  "Ktoś wokół innych będzie tutaj, pułkowniku?" - zapytał Кризоту.
  
  
  "Oni są oczekiwane w najbliższym czasie".
  
  
  "Dobrze. Daj nam trochę czasu" - powiedział Кризоту.
  
  
  Коцикас w milczeniu patrzył na nas, oczekując odpowiedzi. Chociaż ego stopień wojskowy był niższy niż u generała, na ten moment był najbardziej wpływowym człowiekiem w Grecji. Kiedy doszło do zamachu stanu z 1967 roku, ludzie, którzy ego otwierali, celowo nie dopuszczano do хунте wyższych oficerów, bo generałowie byli związani z uprzywilejowanym najwyższej klasy.
  
  
  "Dobrze" - w końcu powiedział. "Proszę wejść do gabinetu, proszę".
  
  
  Chwilę później w czwórkę stojących dookoła, w środku dość ciemnego gabinetu. Sługa odpiął maskę, i w pokoju zrobiło się jaśniej. Коцикас zaproponował nam coś do picia, ale odmówił.
  
  
  "Pułkowniku, jej stylu, aby pozwoliły tym dwóm ludziom przeszukać twój dom przed spotkaniem i zostać tu do zobaczenia" - powiedział Кризоту.
  
  
  "Dlaczego?" - zapytał Коцикас. "Co za absurd uprzejmie".
  
  
  "Posłuchaj mnie. To spotkanie - pułapka", - powiedział generał. "Czeka nas wiele wyjaśnić później, kiedy będzie na to czas, ale Никкор Минуркос nie jest osobą za niedawnymi atakami na ciebie. Ktoś o imieniu Adrian Stavros, który kryje się za nazwą Никкора i planuje krwawy zamach stanu przeciwko junty. Można, Плотарху i Главани powinny być zabite tutaj, w swoim domu, dzisiaj nie kiedy ".
  
  
  Osoba Коцикаса zdobywał sztywne, proste linie. "Myślę." - powiedział on.
  
  
  "Podejrzewam, że Адельфия musi uciec bez szwanku" - dodał generał. "Никкора, oczywiście, tutaj nie będzie, bo on nie ma z tym nic wspólnego".
  
  
  Коцикас długo patrzył w okno. Kiedy znów odwrócił się do nas i zapytał: "A te mężczyzna i dziewczyna?"
  
  
  "Są tutaj, aby pomóc" - powiedział Кризоту.
  
  
  "Skąd mam wiedzieć, że to nie wy troje, przyszedł mnie zabić?" - spokojnie zapytał Коцикас.
  
  
  Кризоту skrzywił się.
  
  
  "Pułkowniku - powiedział cicho ja - gdyby jej tu cię zabić, już by pan nie żył".
  
  
  Ego oczy patrząc głęboko w moje. "Dobrze. Możesz sprawdzić w domu. Ale jestem pewien, że w środku nie było nikogo, kto by hotel powodować we wszystkich domach wokół mnie lub moich znajomych".
  
  
  "Jest w piwnicy, pułkowniku?" Zapytał ją.
  
  
  "Tak".
  
  
  "Zaczniemy stamtąd", - powiedział jej Erice. "Pan generał aż porozmawiać, pułkowniku. Ile mamy czasu do ih przyjazdu?"
  
  
  "Ja bym powiedział, co najmniej piętnaście minut.
  
  
  "To powinno wystarczyć". Jej, odwrócił się do Erice.
  
  
  "Zacznijmy."
  
  
  Szybko przeszukali duża piwnica i nie znalazłeś nas bomby, nam materiałów wybuchowych. Obejrzeliśmy resztę domu, i wreszcie, gabinet, gdzie miało się odbyć spotkanie. Dokładnie przeszukaliśmy badanie. Chociaż nie ma pełna nazwa nie stwierdzono, znaleźliśmy dwa elektronicznych robaka.
  
  
  "Niesamowite" - powiedział pułkownik Коцикас, gdy jej jedna urządzeń. "Nie wiem, kiedy to można było zrobić".
  
  
  "Ci ludzie - profesjonaliści" - powiedziałem. "Teraz ty musisz mi uwierzyć".
  
  
  "Cóż, czas", - zauważyła Erika. "Oni przybędą osobno?"
  
  
  "Ponieważ byli sztabu-mieszkaniu komitetu dziś rano, mogą przyjść - powiedział Коцикас.
  
  
  - Nawet Адельфия mógłby być z innymi, mimo, że są one niezmiernie ego nie kochali. W końcu to podobno próba pojednania ".
  
  
  Założenie pułkownika było słuszne. Dziesięć minuta później podjechał duży, czarny kombi, i wszystkie trzy pułkownika były w nen. Плотарчу i Главани byli starszymi mężczyznami, Главани z szarymi włosami. Адельфии było około czterdziestu, tłusty, gruby mężczyzna, którego kształt wydawało mu było o trzy rozmiary mniejsze. On uśmiechał się promiennie we wszystkie strony i głośno mówił o zgodzie i harmonii, i był bardzo zaskoczony, gdy w holu założył jej kajdanki na jego prawy nadgarstek.
  
  
  Ego zachowanie się zmieniło, jak błyskawica. Zniknął uśmiech, a w ciemnych oczach pojawił się lodowaty twardość. "Co robisz?" zawołał.
  
  
  Коцикас i Криезоту milczeli. Jej brutalnie odwrócił Адельфию i związał emu ręce za plecami. Ego sztywne osoba szybko zapełnił się wściekłością. "Co to oznacza?" - głośno zapytał, przenosząc wzrok ze mnie na Коцикаса i generała.
  
  
  "Panie Carter mówi, że pan przyszedł dziś do mnie do domu, aby nas zabić" - powiedział chłodno Коцикас.
  
  
  Dwóch innych pułkowników потрясенно wymienili spojrzenia. "To prawda, Anatol?" - zapytał Главани u Коцикаса.
  
  
  "To absurd!" - zawołała Адельфия. "Kim jest ten człowiek?" Zanim Коцикас był w stanie odpowiedzieć, Адельфия przeszedł z formalnego maniery tej, która zajmuje się pozwoliło lawinę gorącego języka greckiego, wypluwając słowa, jak trucizna, i regularnie кидаясь w moją stronę głową. Nie mogłem zrozumieć większość z tego.
  
  
  "Zobaczymy, pułkowniku", - w końcu odpowiedział Коцикас.
  
  
  Jej brutalnie chwycił Адельфию za rękę. "Można spędzić następny mały odcinek czasu w gabinecie, - powiedziałem, - w przypadku, jeśli spóźnimy się na jakieś niespodzianki". Jej, spojrzał na Коцикаса. "Inni wokół ciebie, poza Wrzośce, bądź w pokoju przez hol, aż jej nie usłyszę więcej".
  
  
  "Bardzo dobrze - powiedział Коцикас.
  
  
  Pułkownik i generał Кризоту weszli do salonu w przeciwnej stronie sali z gabinetu, a my z Eriką i przyklejone taśmą mięsiste usta Адельфии i przywiązany ego do krzesła. Jej zdjął z ego biodra rewolwer i wsadził za pas. Jesteśmy z Eriką wrócili do holu, a Адельфия бормотала nam na obelgi z powodu folii.
  
  
  "Teraz czekamy?" - spytała Erika.
  
  
  Jej, spojrzał na nie. Jej rude włosy były czesane do tyłu, i wyglądała bardzo i spa w swoim брючном garniturze. Wyjęła wokół torebki "belgijski pistolet kalibru 25" i sprawdził amunicję.
  
  
  "Tak, czekamy" - powiedziałem. Jej, podszedł do otwartej wejściowy dzień, i spojrzał na długą drogę, окаймленную wysokimi ломбардийскими-topolowe. Do jedynej drogi, przechodząc przez to miejsce, pozostał prawie mili. Idealne miejsce do zabijania. Korkociąg był w tym, że wymyślił wypaczony sens Stavrosa? Jej zastanawiałem przesłuchać Адельфию, ale czasu było mało, a on bał się Stavrosa. To odbiło się na jego twarzy.
  
  
  Erika podeszła do mnie od tyłu i przytuliła się do mnie całym ciałem. "Mamy tak mało czasu sam na sam, Nick".
  
  
  "Wiem" - powiedziałem.
  
  
  Jej wolna ręka to ta, że bez rewolweru, pogłaskałam mnie po ramieniu i ręce. "Kiedy to się skończy, schowamy się w Atenach, będziemy jeść, spać i kochać".
  
  
  "Nie sądzę, że nasi szefowie docenią to" - uśmiechnął się ja.
  
  
  "Oni mogą iść do piekła. Mogą dać nam kilka dni" - zdenerwowała się ona.
  
  
  Jej, odwrócił się do niej. "Znajdziemy czas" - zapewniła ją nast. "Wiem, miły, mały hotel, w którym..."
  
  
  Jej, odwrócił się do dnia, słysząc dźwięk silnika samochodu. Na końcu drogi dojazdowej, zanim zniknęła w myśli, zbliżał się czarny sedan. Z góry miał policjant lampa.
  
  
  "Policja!" - powiedziała Erika.
  
  
  "Tak" - odpowiedziałem. "Jak myślisz, Stavros przekupił powiat kreator?"
  
  
  "To zajmie tylko kilka osób" - sugeruje Erica.
  
  
  "Zwłaszcza, jeśli Stavros weźmie ze sobą kilka swoich ludzi" - dodał. "Chodź."
  
  
  Pospieszyliśmy do pokoju, gdzie czekali członkowie junty generał.
  
  
  "Na zewnątrz podjeżdża radiowóz, - szybko powiedział jej. "To wygląda na gambit Stavrosa. Wszyscy uzbrojeni?"
  
  
  Wszyscy oni byli, oprócz Кризоту. Dał emu rewolwer Адельфии. "A teraz po prostu usiądź tutaj, jak można небрежнее, jakby jesteś zaangażowany w poważną dyskusję. Trzymaj broń w pogotowiu, ukryte po bokach. Erika, idź w tej spiżarni". Ona szybko się oddaliła.
  
  
  "Będę szczerze za tymi francuskimi drzwiami" - kontynuował ją. "Gdy wszyscy wejdą do pokoju, a my postaramy się ih wziąć. Jeśli ktoś wokół ciebie będzie chciał odejść teraz, można przejść przez tylne drzwi".
  
  
  Jej, spojrzał na milczących oficerów. Oni pozostali na swoich miejscach.
  
  
  "Dobrze. Postaramy się uniknąć strzelaniny. Uwierzcie mi".
  
  
  Jej, przeszedł przez francuskie dzień, kiedy usłyszał, jak z hukiem otworzyły się drzwi. Sługa próbował powstrzymać policję, ale ego odepchnęły. Jej, usłyszał, jak oni strzelali zamkniętymi drzwiami gabinetu, gdzie Адельфия była związana, zakneblowana, a następnie ją ponownie usłyszał głos sługi. To sensu większego nie mają, jakby mężczyzn było kilka. Chwilę później jej mógł wyraźnie ih zobaczyć, włamali się do salonu. Ih było sześć - piątka w formie i jeden w cywilu. U wszystkich mężczyzn w formie czasowych były rewolwery.
  
  
  "Co to oznacza?", powiedział pułkownik , wstając, ale, chowając broń za plecami.
  
  
  Ten w cywilu wyszedł do przodu, człowiek w mundurze z лейтенантскими plakietki. Człowiek w cywilu był ochroniarzem Stavros, który ją widział, na najwyższym piętrze. Porucznik prawdopodobnie był policjantem, którego przekupił Stavros. To musi być prawdziwa policja. To miała być fałszywa, ale wiarygodna historia dla prasy.
  
  
  "Nie spodziewaliśmy się ciebie tutaj, generale - powiedział porucznik. Popatrzył pokoju, prawdopodobnie prosił w Адельфии. "Jesteś aresztowany za zdradę. Mamy dowody na to, że przybyliście tu, aby spotkać się z agentem komunistycznych i umówić się o tajnym porozumieniu z międzynarodowymi bandytami". Wyglądał na bardzo zdenerwowanego.
  
  
  "To absurd" - powiedział Коцикас.
  
  
  "Wszyscy jesteście zdrajcami", - głośno upierał się porucznik. "I będziesz wykonane jako takie". Jej, patrzył, jak porucznik wyciągnął rewolwer.
  
  
  Mężczyzna przez Stavrosa uśmiechnął się sztywno. "I tu będzie kara" - powiedział po angielsku. "Kiedy opór przy aresztowaniu".
  
  
  "Nie mieliśmy fizycznego oporu przy aresztowaniu", - zdementował pojawiające się w mediach doniesienia Коцикас młodemu z matematyki.
  
  
  "Nie?" - zapytał najemnik Stavrosa. "Cóż, przynajmniej tak to wejdzie w raport policji. Tak ludzie usłyszą w radio".
  
  
  Porucznik нацелил rewolwer na Коцикаса. Jej już domyślić, że za chwilę wszyscy policjanci wyjęciu swoje pistolety na sygnał porucznika. Mężczyzna przez Stavrosa, wsunął rękę w kurtkę i skinął głową porucznika, który odwrócił się do swoich ludzi. Szybko wszedł w szeroki otwór drzwiowy, w skierowaniu wilhelminę, tim w pierś porucznika.
  
  
  "Dobrze, zostań tu otwarcie".
  
  
  Porucznik spojrzał na mnie ze zdziwieniem, отразившимся na jego twarzy. Człowiek Stavrosa jeszcze nie dociągnął do swojego pistoletu, i tylko para policjantów w formie zaczęli ciągnąć ręce do кобурам. Wszyscy zamarli, a wszystkie oczy zwróciły się na mnie.
  
  
  "Rzuć broń" - rozkazał jej porucznik. "A ty, uważaj zabierz tę rękę od камзолы".
  
  
  Nikt nie wykonywał moje rozkazy. Oni grają, w co będą musieli wziąć mnie. Na lewo od nich otworzyły się drzwi toalety i wyszła Erica, w skierowaniu swój belgijski rewolwer na mężczyznę Stavrosa.
  
  
  "Myślę, że lepiej zrobić, jak on mówi," zimno powiedziała.
  
  
  Frustracja i gniew wzrosły na twarzy zbira Stavrosa i porucznika policji, gdy spojrzał na Erikę. Jej długo wpatrując się w ih twarzy, starając się odgadnąć ih intencje. Następnie zaczęło się piekło.
  
  
  Zamiast tego, aby opuścić broń, porucznik нацелил ego mi w piersi i ego palec nacisnął na spust. Zobaczył ją w mgnieniu oka ruch i zaczął spadać na podłogę. Ego pistolet wystrzelił, jak broń, i poczuł jak gorący, palący ból przeszywa moją lewą rękę. Gogle odbyła się mimmo mnie i rozbił szybę francuskiej dzień. Jej, padł na ziemię i przetoczył się na krzesło, kiedy porucznik strzelił ponownie, gogle расколола drewniana podłoga obok mnie.
  
  
  Krzyczał. - "Zabij ih!" "Zabić ih wszystkich!"
  
  
  W momencie, gdy porucznik нацелил na mnie swój rewolwer, człowiek Stavrosa, poszedł za nim i wyciągnął swój pistolet. To był genialny czarny pistolet maszynowy, i wyciągnął ego Jej w głowę. Erika strzeliła w niego, ale nie trafił, gdy upadł na jedno każdego plemienia. Strzał trafił w udo jednego wokół policjantów. Mężczyzna wrzasnął z bolało, gdy upadł na podłogę.
  
  
  Dwóch innych policjantów, низменному zostawimy ją i idziemy tam. Ranny i jeszcze jeden policjant zanurzyli się kryć za niewielką meble.
  
  
  Кризоту i dwóch pułkowników którzy wciąż były nieruchome, ale Коцикас wyciągnął rewolwer i strzelił z niego w porucznika. Mężczyzna upadł i uderzył w niskim krześle, podziały, kiedy upuścił ego na podłogę.
  
  
  Jej wspiął się na pożar pozycję. Człowiek Stavrosa, tylko że strzelił w Erikę. On nie trafił, bo on wciąż tracił równowagę, unikając jej odpaleniu, i dlatego, że ona sama szybko usiadła.
  
  
  Jednocześnie стреляло kilka pistoletów. Криезоту załatwił jednego wokół policjantów, a ją zabił jeszcze dwóch. Erika celnie strzeliła mordercę Stavrosa, szczery do składania dolara.
  
  
  Porucznik był gotów do rozpoczęcia drugiej próbie ataku Коцикаса, ale ją zauważył ruch i szybko wstał na jeden każdego plemienia. "Ja bym nie stahl tego robić".
  
  
  Pozostali policjanci zrezygnowali z walki. Rzucając broń i podnieśli ręce nad głowami. Porucznik spojrzał na nich, odłożył swoją broń i rzucił ego na podłogę. Spojrzał na nieruchome ciała, a następnie na mnie.
  
  
  "To skandal", - ochryple zawołał. "Zasłonięte legalnej pracy policji i zamordowali oficerów w wykonywaniu swoich obowiązków. Nie ujdzie ci to na sucho..."
  
  
  Jej uderzył go pistoletem w ego bramek, zestrzelenie ego noga. Leżał na podłodze, dysząc ciężko, trzymając się za głowę. "Musisz się zamknąć", - warknął ja.
  
  
  Pułkownicy i Криезоту włożyli w dwóch oficerów kajdanki. Erika ciężko oparła się o jęczeć. Zapytał ją. - "Z tobą wszystko w porządku?"
  
  
  "Tak, Nick".
  
  
  "Cieszę się, że zaufał panu, panie Carter - powiedział Коцикас. "Jesteśmy dłużnikami"
  
  
  "I zamach zapadł" - dodał Главани.
  
  
  "Skontaktuję się z komisarzem policji, i długo z nim opowiem o tym, co się tu stało" - powiedział Коцикас, ponuro spoglądając na rannego porucznika.
  
  
  "Ja bym hotel, aby, jeśli mi dwadzieścia cztery godziny, zanim to zrobisz, pułkowniku" - powiedziałem. "Celem ośmiornicy wciąż żyje. Jesteśmy z panią Нистром chodź za Ставросом".
  
  
  Zawahał się chwilę. "Dobrze, panie Carter. Jej będę milczeć dwadzieścia cztery godziny. Ale wtedy jej, musi zrobić swój ruch".
  
  
  "W porządku - powiedziałem. "Jeśli nie znajdziemy Stavrosa do jutra w tym czasie, możesz poradzić sobie z tym sam, jak chcesz".
  
  
  Коцикас podał mi rękę. "Powodzenia."
  
  
  Wziął ego za rękę. "Nam trzeba!"
  
  
  Dziewiąty rozdział.
  
  
  Kiedy wróciliśmy, okazało się, że Минуркос max biega po hotelu numeru. Było jasne, że on nie dawał nam wiele szans wrócić.
  
  
  "Pułkownicy w porządku?" - zapytał z ulgą na twarzy.
  
  
  "Tak" - powiedziałem.
  
  
  "A Василис?"
  
  
  "On jest cały i zdrowy" - powiedziała Erika. "Bardzo nam szczęście. To może być krwawą łaźnię".
  
  
  "Dzięki Bogu - powiedział Минуркос.
  
  
  "Nie bylibyśmy w stanie tego zrobić bez generała" - powiedziałem.
  
  
  "Cieszę się, że Василис dobrze się pokazał. Czy byli aresztowani, którzy przeżyli mordercy?"
  
  
  "Nie ma. Ją poprosił Котикаса dać nam dwadzieścia cztery godziny, podczas gdy nie możemy dostać się do Starvosa".
  
  
  Zamilkł na chwilę, potem na jakiś czas. "Nie jestem pewien, czy zgadzam się z tej tajemnicy. Ale aż pójdę na to. Jej też będę milczeć dwadzieścia cztery godziny, panie Carter".
  
  
  "Doceniam to, panie Минуркос. Teraz u nas jest praca. Musimy iść za Ставросом".
  
  
  "Wydaje się, źle się nadal rozwiązać ten problem samodzielnie" - powiedział Минуркос. "To wymaga pomocy policji, panie Carter. Ją znam niektórych ludzi, którym mogę ufać".
  
  
  Zapytał ją. - "Jak oni, kto przyszedł do pułkownika Коцикасу, chcąc popełnić masowe morderstwo?" "Nie, u mnie powinien mieć szansę wziąć ego, panie Минуркос. Nie mogę uwierzyć, że policja będzie mógł lub chciał przyciągnąć Stavrosa do odpowiedzialności. Mój rząd też nie może. Głos dlaczego mam rozkaz zabić Stavrosa na miejscu Te rozkazy pokrywają się z tematami, które pani Нистром otrzymał od swojego rządu ".
  
  
  "Ale wznieść się w penthouse będzie samobójstwo" - powiedział Минуркос.
  
  
  "Może być" - powiedziałem. "Ale może i nie, biorąc pod uwagę to, co wiem o tym miejscu. I to, co wiesz".
  
  
  On zapytał. - "Kiedy ty byś poszedł?"
  
  
  Jej, spojrzał na Erikę. - "Dziś wieczorem." "Z tobą wszystko w porządku?"
  
  
  "Wszystko, co powiesz, Nick".
  
  
  "Na przykład, teraz Stavros zastanawia się, dlaczego nie otrzymał odpowiedzi od swojego człowieka. Myślę, że istnieje prawdopodobieństwo, że Stavros będzie czekać w apartamencie, dopóki nie przekona się, że coś poszło nie tak. Tak, że musi być tam dziś wieczorem".
  
  
  "Sami mówili o zbrojnej ochrony", - powiedział Минуркос. "Nie możesz przejść przez wejście w korytarz".
  
  
  "Być może. Ale u nas z Eriką będzie trzeci człowiek, aby pomóc. Jej był w kontakcie ze swoim szefem, zanim udaliśmy się do domu Коцикаса. Inny agent w sali w Atenach inaczej zadania i on nam pomoże".
  
  
  "Jest was tylko trzech?" - zapytał Минуркос. "Szanse mogą być dwa lub trzy do jednego przeciwko tobie, nawet jeśli znajdziesz się na miejscu".
  
  
  "Panie Carter lubi długie szanse" - powiedziała Erika, uśmiechając się.
  
  
  Jej uśmiechnął się do reumatyzmu. "Poza tym, mam plan, który obejmuje cztery".
  
  
  "Czwórka?" - nieśmiało zapytał Минуркос. "Jeśli liczysz na mnie, zaufanie niestosowne. Jej, nawet nie wiem, jak strzelać z pistoletu".
  
  
  "Nie ty" - powiedziałem. "Tutaj w samolocie wspomniałeś coś, co zapamiętałem do mnie. Powiedział pan, że u twojego zabitego sekretarza śledzia bałtyckiego Мадупаса był brat, bardzo podobny do niego".
  
  
  "Tak" - powiedział Минуркос. "Biedak, nawet nie wie, że ego brat nie żyje. On i śledź bałtycki widzieliśmy nie bardzo części, ale między nimi było duże przywiązanie".
  
  
  Zapytał ją. - "Jak on jest podobny do Салаку?"
  
  
  "Jest bardzo wielu. Był między nimi tylko rok różnicy. Niektórzy mówią, że wyglądają jak bliźniacy, za wyjątkiem tego, że śledź bałtycki był o cal wyżej i nieco cięższy od swojego brata".
  
  
  "Możemy to naprawić" - powiedział jej się bardziej, niż Jej i Минуркосу. "Ten chłopak mieszka w Atenach?"
  
  
  Минурк pytająco spojrzał na mnie. "Szczerze za miastem w małej wiosce".
  
  
  "Zadzwoń do emu i opowiedz o Салаке" - powiedziałem. "Spytaj go, czy chce pomóc się zemścić za śmierć swojego brata".
  
  
  Erika spojrzała na mnie. "Nick, masz na myśli ..."
  
  
  "Jeśli Stavros może wymyślić oszusta, to możemy i my" - powiedziałem. "Janis Цанни - nie jest jedynym, który może mówić o martwego człowieka".
  
  
  "Trzeci Śledź Bałtycki Мадупас?" - spytała Erika.
  
  
  "W rzeczywistości. Może być, tylko on jest w stanie przeprowadzić nas w penthouse". Jej, odwrócił się do Минуркосу. "Zadzwonisz do emu?"
  
  
  Минурк wahał się tylko przez krótki czas: "Oczywiście. I ją zabiorę ego tutaj".
  
  
  Dwie godziny później, właśnie w zmierzchu, Sergiu Мадупас przybył w pokoju hotelowym. Wydawał się cichy, nieśmiały człowiek, ale pod powierzchnią kryło się ponura determinacja pomóc się zemścić matematyki, odpowiedzialnego za śmierć swojego brata. Dał emu baletowe kapcie z wysokim obcasem i miękkie podkładki i szybko подкрасил. Kiedy wszystko się skończyło, wyglądał prawie tak samo, jak oszust, który ją widział, na najwyższym piętrze. W końcu to był oszust, którego Sergiu wydał dla siebie w naszym schemacie, na samym delle, a nie ego brat.
  
  
  Jej hotel, aby ludzie w apartamencie wzięli Sergiu dla Цанни, fałszywego Мадупа.
  
  
  Kiedy ją skończyłem z nim, jej cofnął się, a wszyscy spojrzeli uważnie. "Co myślisz?" - zapytał ją Минуркос.
  
  
  "On jest bardzo podobny do Салаку - i, w konsekwencji, na Цанни", - powiedział Минуркос.
  
  
  Nasz własny oszustem, niepewnie uśmiechnął się do mnie. "Dobra robota, panie Carter", - powiedział on. Ego głos był bardzo podobny do głosu Цанни, i ego angielski był o tej samej jakości.
  
  
  "Poradzimy sobie" - powiedziała Erika.
  
  
  * * *
  
  
  Po godzinie dotarliśmy do budynku Apollina. W Atenach był jadalny godzinę, na ulicach prawie nie było samochodów. W budynku było ciemno, jeśli nie liczyć holu i odległych migoczących świateł w apartamencie. Przesiedzieliśmy w wynajętym czarnym sedan minuta dziesięć, a potem zza rogu domu pojawił się wysoki mężczyzna. Podszedł otwarcie do samochodu i celle obok mnie na przednim siedzeniu. Erica i Sergiu siedzieli z tyłu. Минуркос przebywał w hotelu.
  
  
  "Cześć, Carter", - powiedział wysoki mężczyzna. Spojrzał na dwóch innych i zatrzymał spojrzenie na Erice.
  
  
  Zapytał ją. - "Coś się dzieje?"
  
  
  "Nic podobnego. Z nimi fretki, jak przyjechał, nie było nikogo". To był Bill Spencer, mój kolega z AX. Był nowicjuszem w agencji, i kiedyś ją spotkałem się z nim tylko na chwilę. Jednak Jastrząb zapewnił mnie przez telefon podczas naszej krótkiej rozmowy wcześniej, że Spencer był dobrym człowiekiem. Zgodnie z moimi instrukcjami, obserwował specjalną windą w penthouse przez szklaną fasadę budynku prawie trzy godziny.
  
  
  Jej przedstawił ego z Eriką i Sérgio. "Wchodzimy przez drzwi ewakuacyjne w lobby, - powiedziałem - z tym kluczem. Sergiu idzie pierwszy, a my zachowujemy się tak, jakby to miejsce należy do nas. Jeśli my pójdziemy na górę, będziemy działać tak, jak ją przedstawił wcześniej. pytań?"
  
  
  W ciemnym aucie nastała задумчивая cisza. "Dobrze - powiedziałem. "Miejmy to za sobą".
  
  
  Jesteśmy w czwórkę wyszli wokół czarnego sedana i razem udaliśmy się do elewacji budynku. Po lewej stronie od głównego wejścia został zachowany szklana narzędzie do drzwi. Sergiu wsadził klucz, który dał emu Минуркос, w zamku w stali nierdzewnej i przekręcił go. W holu strażnik windy zdziwiony odwrócił się do nas.
  
  
  Sergiu wszedł pierwszy, podążyliśmy za nim. Jej, zastanowił się, czy naprawdę stać Stavrosa z zaskoczenia. Musi paradować po penthouse, spodziewając się usłyszeć, co się stało w domu pułkownika Коцикаса. Jej, mając nadzieję, że nie wysłał tam oddział swoich ludzi do śledztwa. Został również prawdopodobieństwo, że próbował zadzwonić do Паракату w ostatnie dzień lub dwa, i odkrył, że nie może tam nam z hema kontakt. Niemożność skontaktowania się z hema-lub plantacji w dżungli mówiła Starvosa, że coś jest nie tak.
  
  
  Podszedł do strażnika przy windzie. On dziwnie patrzył na Sergiu.
  
  
  "Gdzie byłeś?"
  
  
  "To przedstawiciele prasy" - powiedział Sergiu, odgrywając swoją nową rolę. "Słyszeli o okrutnej rozprawy nad полковниками junty, która zajmuje się zdarzyła się kilka godzin temu. Policja poinformowała ich o tragedii. Chcą przeprowadzić krótki wywiad, aby dowiedzieć się, co pan na Минуркоса o tym strasznym wydarzeniu, i porozmawiam z ih na górze ".
  
  
  Jej poczuł sztylet Hugo na jego prawym przedramieniu i pomyślałem, czy będę musiał ego używać. Gdyby strażnik jakiś czas dyżur, to by wiedział, że Цанни nie wychodził wokół budynków.
  
  
  "Dobrze - powiedział. "Pojadę z tobą w windzie".
  
  
  Winda była na górze, na najwyższym piętrze. Zadzwonił, a on powoli zaczął schodzić. Wydawało się, że minęła cała wieczność, zanim przybył na pierwszym piętrze, ale dzień, w końcu otworzyły się. Dyżur ten sam windziarz, który kiedyś woził mnie w górę i w dół. Weszliśmy na pokład, dopóki lifter patrzył na Sérgio. Dzień za nami zamknęły, ale operator nie nacisnął przycisk, aby podnieść nas.
  
  
  "Nie wiedziałem, że wyszedł wokół budynku" - powiedział Sergiu, czujnie patrząc na nas.
  
  
  "Teraz wiesz", - drażniąco odpowiedział Sergiu. "Odszedłem, żeby spotkać się z tymi gazeciarzami. Zabierz nas na górę. Jej udzielam wywiadów".
  
  
  Mężczyzna uważnie badał twarz Sergiu. "Najpierw do niej zadzwonię do góry", - powiedział on.
  
  
  "To nie jest na pewno!" - powiedział Sergiu.
  
  
  Ale, operatora podszedł do pilota związku z boku maszyny. Jej, Spencer skinął głową i podszedł lizanie. Wyciągnął swój "Smith & Wesson" 38, a inny mężczyzna zauważył ruch. Odwrócił się w samą porę, aby zobaczyć, mało broń przy skroni. On westchnął i zsunął się na podłogę.
  
  
  Erika podeszła do panelu sterowania. "Weź to na siebie" - powiedziałem.
  
  
  Po drodze do domku będziemy podróżowali обмякшую kształt liftera w kąt windy, skąd ego byłoby nie od razu widać, kiedy wyjdziemy w czwórkę. Po chwili w korytarzu apartamentu otworzyły się dzień.
  
  
  Tak podejrzewałem, dyżurowali jeszcze dwóch mężczyzn. Jednym wokół nich był blond bandyta, którego spotkałem wcześniej. To byli bojownicy, i nie chciał grać z nimi w gry. Blondyn wstał z krzesła przy wejściu do penthouse, a drugi pozostał siedzieć.
  
  
  Obaj spojrzeli na Sérgio, jakby zobaczyli ducha.
  
  
  "Co do diabła..." - zawołał blondyn. "Co tu się dzieje?"
  
  
  Sergiu zwrócił uwagę blondynka, a Spencer podszedł do темноволосому przy stole. Mężczyzna powoli podniósł się do Spencera.
  
  
  "Nie dała pozwolenie na rozmowę z tymi ludźmi" - powiedział Sergiu.
  
  
  "Jak wydostałeś się z apartamentu?" - zapytał blondyn.
  
  
  Jej, podszedł do niego, aż Sergiu odpowiedział. Spencer stał obok z ciemnym człowiekiem. Erika okrywa nas oboje małym belgijskim rewolwerem, ukrytą za torebką.
  
  
  "Czy nie pamiętasz, jak wychodziłem?" - z oburzeniem zapytał Sergiu. "To było około godziny temu. Jej mówiłem ci, że..."
  
  
  Żadnych dodatkowych wyjaśnień nie zajęło. Hugo bezgłośnie wsunął mi w rękę. Jej chwycił blondynka lewą ręką i przyciągnął do siebie, kiedy stracił równowagę. Szybko przeprowadzili w ego gardła ręką z nożem. Krew trysnęła na koszulę i kurtkę Sérgio.
  
  
  Ciemny człowiek wziął broń, ale Spencer był gotowy do mu. Wyciągnął z kieszeni na brzydką wokól mnie i szybko włożył ją na głowę bandyty, a następnie mocno pociągnął za перекрещенную drutu dwoma drewnianymi uchwytami. Ręka człowieka, więc i tutaj nie do pistoletu. Ego oczy rozszerzyły się, a usta rozstał, gdy drut przebiła ciało i tętnicę do kości. Jeszcze więcej krwi брызнуло na gruby dywan u naszych noga, kiedy bandyta podskoczył i na chwilę skrzywił się na błyskotliwości Spencera, jego nogi potrząsnął w powietrzu. Następnie dołączył do swego kolegi na podłodze.
  
  
  Erika osłabiła uścisk na spuście pistoletu. Sergiu z bladą twarzą patrzył na zwłoki, aż ją wycierał ostrze Hugo o kurtkę blondynka. Spencer skinął na mnie, wyrzekając się pętla wokół, głęboko врезавшейся w szyję człowieka, i udał się do dnia apartamentu. Jej Hugo trzymał w ręku, a Spencer wyciągnął specjalny pistolet, o którym wspomniał mi wcześniej. Ego usług firma, Special Effects and Editing - pneumatyczny pistolet, który strzela oszczepami. Lotki były wypełnione kurarę, szybko trucizną, który AX pożyczyłem od indian Kolumbii.
  
  
  Sergiu doszedł do siebie. Podszedł do dnia, dodaje jeszcze jeden klucz, który dał emu Минуркос, i otworzył im ciężkie drzwi. Spojrzał na mnie i skinął głową. On cicho pchnął drzwi i cofnął się w bok, tak jak on nie mógł wejść w penthouse. On nie był gotowy pomóc na tym etapie ataku.
  
  
  Wszyscy trzej szybko weszli w drzwi, rozprzestrzeniając się wachlarzem, Erica trzymała rewolwer przed sobą, gotowa strzelić, ale była tylko częścią pistoletu. Nie, ten więcej ostrzegać ludzi Stavrosa, niż to było absolutnie konieczne, zanim znaleźliśmy samego Stavrosa.
  
  
  Byłoby idealnie, gdyby Stavros znajdował się w dużym salonie przy wejściu. To by bardzo szybko wydał przepływu tego wszystkiego. Ale zamiast tego znaleźliśmy dobrego Hammera, siedzącego na długiej бахарев plecami do nas ze szklanką brandy w ręku. Też ją widziałem, pasy, kabury z tego miejsca, gdzie stał. Był jeszcze uzbrojony - to niebezpieczny człowiek.
  
  
  W wewnętrznym korytarzu prowadzącym do sypialni, nie było żadnych oznak życia, ale dochodziły głosy z dobrze oświetlonego biura. Właśnie miałem udać się do Хаммеру, jak nagle dwaj mężczyźni wyszli z biura do salonu. Odyna wokół nich był ogromny akcją z automatem w наплечной etui, a drugim był inny fałszywy Мадупа, Janis Цанни.
  
  
  Zatrzymali się, kiedy zobaczyli nas, i obaj patrzyli na Sérgio błyszczącymi oczami. Dwa oszusta na chwilę zatrzymali się, patrząc na siebie nawzajem, a Hammer odwrócił się do nich i zobaczył wyraz ih osób. Jeszcze przez ułamek sekundy kryminalista z Цанни pociągnęły za pistoletami.
  
  
  Spencer нацелил dart i strzelił. W pokoju rozległ się głuchy bawełna, a chwilę później wokół szyi mężczyzny, obok адамовым jabłkiem, wyleciał czarny metaliczny dart. Ego szczęka zaczęła bezgłośnie pracować, gdy Цанни przerażony wpatrywał się w czarny obiekt. Hammer jednym kocimi ruchami zaczął się obracać i wyciągać broń.
  
  
  Ego oczy najpierw skupił się na mnie i zobaczyłem w nich zagrożenie, kiedy jego ręka znalazła pistolet w etui. Jej spadł na jedno każdego plemienia i jednocześnie zamachnął się ręką, wykonując pętlę na dole, uwalniając szpilki. On poćwiartował powietrze cicho, jak wpływa na smoka, i jego Młot w klatkę obok ego i sercem. Ostrze z głośnym hukiem weszło w ego, ciało i upadła do ramienia.
  
  
  Brzydkie oczy Młot, po raz pierwszy otwarte mnie, ponieważ na nen nie było na okulary kolor niebieski, na chwilę uważnie spojrzał na mnie z niedowierzaniem, że udało mi się zabić ego tak szybko. Spojrzał na sztylet, z pod którego ego koszula sączyła malinowym. Wziął nóż, jakby szykując się wyciągnąć go, a następnie podniósł pistolet w ręku do mnie. Ale on już nie żył. Upadł twarzą w dół na kanapie, jego długie włosy ukrył zakłopotanie ego człowieka.
  
  
  Inny film akcji tylko że przestał drgać na podłodze. Цанни odwrócił się, aby uciec z powrotem do biura, ale jeszcze jeden dart z pistoletu zatrzymał ego, uderzając w plecy.
  
  
  Desperacko próbował chwycił się za nią, nie mógł do niego dosięgnąć, a następnie upadł głową w drzwi w biurze, na chwilę trząsł się tam, a następnie zmiękczony.
  
  
  Jej, podszedł do dnia i zobaczyłem, że w biurze nie ma nikogo. Ponownie odwrócił się do reszty. Jej, skinął głową na korytarz prowadzący do sypialni i Spencer wyprzedzając mnie. Erika poszła za mną.
  
  
  Zbadaliśmy resztę miejsc. Jeszcze jeden salon, sypialni i kuchni. Odkryliśmy uzbrojonego przestępcy, który el-kanapkę w kuchni. Czyli Spencer znalazłem ego pierwszy. Jej, wszedł akurat w momencie, gdy on ponownie wystrzelił z pistoletu. Jest cholernie rwał się do zabójstw, prawie tak samo, jak i Zach. Mężczyzna otrzymał cios w bok, kiedy wyciągnął długi rewolwer Welby.32. Z jakiegoś powodu niechęci podziałał na niego tak szybko, i emu udało się strzelić. Pistolet z ryk wyrwał się w zakresie wyposażenie pokoju i trafił Spencera szczerzy pod żebra, odrzucając ego plecami do jęczeć. Jej chwycił krzesło i uderzył nim w twarz, kiedy celował do mnie z rewolweru. Krzesło uderzył w niego i rozbił się o twarz. Pistolet wystrzelił w sufit, i mężczyzna uderzył plecami o podłogę, tracąc broń. Spencer, mrucząc coś pod nosem w ścianę, znowu wycelował z pistoletu.
  
  
  Jej krzyczał na niego. - "Trzymaj się, krawiec cholery!"
  
  
  "Dlaczego?" - zapytał ochryple. "Drań dostal mnie".
  
  
  Znów wycelował. Jej uderzył jego ego pięścią w twarz, a on uderzył głową o ścianę. Potem ją zniszczył broń, tak że stracił ego. To trafiłeś na кафельному podłodze w kuchni, i w najwyższym osłupieniu spojrzał na mnie.
  
  
  "Powiedziałem, czekaj", - warknął ja.
  
  
  Nasze oczy na chwilę się spotkały, a następnie opuścił oczy, chwytając ranę pod żebrami. To było jak na prostą ranę w ciele, ale teraz mnie to nie bardzo przeszkadza. Jej, podszedł i uklęknął przed strzelcem. Ego oczy były otwarte, a jego ciało wciąż walczył z trucizny. Był jednym wokół tych rzadkich ludzi, u których był naturalną odporność do niektórych toksycznych substancji chemicznych, że, choć nie jest pełna, sprawiło kurarę zabijać ego powoli, a nie od razu. Jej był zadowolony, że tak. Może jej mogę uzyskać odpowiedzi.
  
  
  W tym momencie do kuchni weszła Erica, ee rewolwer nie wystrzelił. "Ego tu nie ma", - powiedziała ona.
  
  
  Ją złapał frajera za koszulę i potrząsnął. "Gdzie Stavros?" - zażądał ja.
  
  
  Mężczyzna spojrzał na mnie. "Co ci do tego?" Był jeszcze jeden wokół amerykańskich fanatyków Stavrosa, ale ego włosy nie były takie długie, jak u Hammera.
  
  
  Jej wyciągnął "luger" z kabury i przycisnął ego do lewej скуле bandyty. "Jeśli powiesz mi, gdzie on jest, jej dopilnuję, żebyś na czas zwrócił się z listem do lekarza, żeby cię uratować". Oczywiście to było kłamstwo. "Jeśli odmówisz, jej nacisnę spust. Mówić".
  
  
  Spojrzał mi w oczy i ocenił widzieć. "Krawiec, dobrze, - ochryple powiedział. Urazy już działał na niego. "Jeśli naprawdę uratujesz mnie".
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  "Udał się w Mykonos".
  
  
  Jej переглянулся z Eriką. Wyspa Mykonos był jednym wokół dwóch miejsc, gdzie Stavros tworzył swój elitarny korpus powstańców. "A teraz powiedz" - powiedziałem tuląc Luger do ego w twarz. "Otrzymał zawiadomienie o полковниках?"
  
  
  Bandyta uśmiechnął się, a następnie ego osoba исказила nagły ból. "Цанни zadzwonił do domu Коцикасу. Odpowiedział jeden z policjantów. Powiedział, że porucznik i ci ludzie są w porządku, i że pułkownicy nie żyją".
  
  
  "Co do cholery?" - zawołał Spencer.
  
  
  Spencer był zaskoczony odpowiedzią, a jej nie ma. Pułkownik Коцикас szybko pomyślałem, kiedy rozległ się dzwonek, i dał rurkę wokół jednego policjantów. Коцикас należy im się, że jeśli nie odda w penthouse fałszywy komunikat, Stavros będzie tam ze swoimi ludźmi. U Коцикаса nie było czasu uzgodnić z nami działań, więc on poszedł o krok dalej i zrobił to, co wydawało się najlepszym. To było rozsądne, ale pułkownik nie mógł wiedzieć, że reumatyzm, który kazał dać policjanta, pozwoli Starvosa opuścić apartament do tego, jak my się tam dostaniemy.
  
  
  "Dlaczego Starvosa pojechać na Mykonos?" - produkt zrący zapytał jej umierającego strzałka. "Do wysłania wojsk?"
  
  
  Kolejny atak boli ogarnął go. "Daj mi lekarza" - wydyszał.
  
  
  "Najpierw porozmawiamy".
  
  
  Wyszeptał słowa. "On zwołał oba obozy. On chce, aby wojska zostały dostarczone w Ateny. Dowódca na Mykonos powiedział coś o tym, aby nie przenosić swoje wojska, dopóki nie otrzyma od Минуркоса. Stavros był bardzo zły na niego. Przybył tam, aby osobiście dowodzić".
  
  
  Jej wzrosła. Mężczyzna zesztywniał i drgnął. Ego osoba już był trochę siny na twarzy.
  
  
  "Chodźmy stąd" - rozkazał ja. Jej, odwrócił się do Spencera. "Zostań tutaj."
  
  
  W ego głosie sensu większego nie mają oburzenie. "Jestem ranny, Carter".
  
  
  Jej zbadał go. To był tylko rana, w którym nie było nic ważnego. "Wszystko będzie w porządku" - powiedziałem. "Obwiążcie to bandaż i zadzwoń Хоуку stąd. Powiedz emu o ostatnich wydarzeniach. Jej poproszę Минуркоса wezwać lekarza, który zadba o swojej ranie. Masz pytania?"
  
  
  "Tak", - powiedział on. "Dlaczego nie chcesz, aby był z tobą na Mykonos?"
  
  
  "Musisz trochę przytyć, Spencer.
  
  
  Stavros jest zbyt ważnym dla AX. "
  
  
  "Powiedzieć to Хоуку?" - słodko zapytał. "Polecił mnie do pracy tymczasowej w ramach tego zadania".
  
  
  "Powiedz emu wszystko, co chcesz". Jej, odwrócił się do dnia, porządkując "luger" w kaburę. "Chodź, Erika".
  
  
  "Czego ode mnie oczekujesz, po prostu czekać, dopóki nie dostanę od ciebie zawiadomienie? - zapytał Spencer.
  
  
  Jej, zatrzymał się i pomyślał o tym przez chwilę: "Jutro podczas śniadania można uciec. Gazety będzie za późno mówić o tej historii. Niech Минуркос zadzwoni na policję i powie im wszystko. Zadzwoń do pułkownika Коцикасу i poproś, aby wspierać ego Минуркоса. Do tego czasu będę jej na Mykonos i znajdę Stavrosa, jeśli jest. Dla niego będzie zbyt wcześnie, aby otrzymywać żadnych wiadomości o tym, co tu się stało i w domu Коцикаса ".
  
  
  "A co z Sergiu?" - spytała Erika.
  
  
  "Świadczymy ego do domu" - powiedziałem. "Dobrze się spisałeś, a teraz może wrócić do swojej rodziny".
  
  
  "Carter", - powiedział Spencer.
  
  
  "Tak?"
  
  
  "Następnym razem będę lepiej".
  
  
  Jej, spojrzał na niego. "Dobrze" - powiedziałem. "Chodź, Erica. Musimy złapać złego sępa".
  
  
  Dziesiąty rozdział.
  
  
  Port w Mykonos leżały, jak ogromny nieoszlifowany diament w promieniach porannego słońca. To była prawie całkowicie zamknięty port z małych łodzi rybackich i łodzi w środku i dwoma dużymi круизными statków stojących na kotwicy u morskiego ściany. Statki nie wchodzili w Mykonos. Pasażerowie musieli schodzić z niepewnym drabinach z bagażem w ręku do łodzi, który w małych grupach dostarczał ih na brzeg.
  
  
  Jesteśmy z Eriką nie przeżyli tej krótkiej przygody. Dotarliśmy do nowego lotniska na drugim końcu wyspy, zaledwie godzinę temu, i jechali autobusem na wyboistej drodze do wioski. Teraz siedział w nadmorskiej kawiarni pod baldachimem na płótnie, siedząc w bezpośrednim żółtym krześle i obserwował, jak pół tuzina fiszbin greckich marynarzy prowadzą niedawno malowany kutra w wodzie zaledwie piętnaście metrów ode mnie. Mnie w obu kierunkach obracał promenada - szereg побеленных domów z kawiarni, sklepów i małych hoteli. Jej zrobił łyk Nescafe, symboliczny hołd dla greków amerykańskiego kawę i obserwował, jak mimmo przejeżdża staruszek w słomianym kapeluszu, który sprzedaje winogron i kwiatów. W tej atmosferze trudno sobie przypomnieć, że byłem tu, aby zabić człowieka.
  
  
  Wrzośce ze mną nie było. Zniknęła w labiryncie białych sztandaru, w pobliżu promenady, aby znaleźć starą kobietę, która znała na pobyt w Mykonos kilka lat temu. Jeśli potrzebujesz była jakakolwiek informacje na temat Mykonos, pan zwrócił się do темноволосым jakąś babcią w czarnych szali, które przeszły pokoje w swoich domach gości. Oni wszystko wiedzieli. Erika poszła dowiedzieć się o wojskowym obozie na wyspie, i dowiedzieć się, gdzie może żyć komendanta tego obozu, bo prawdopodobnie znajdziemy tam Stavrosa.
  
  
  Kończę "Нескафе", kiedy Erika, kołysząc się na kamiennej ścieżce przed kawiarnią, była ubrana w żółte spodnie, jej długie rude włosy spięła żółtą taśmą. Mi wciąż trudno zrozumieć, dlaczego taka piękna dziewczyna jak Erica, okazał się udział w mój świat. Hej, powinnam wyjść za mąż za bogatego człowieka z willą i długą białą łódką, poza w Tel Awiwie. Wszystko to mogła mieć swojego wyglądu. Może ona tego nie wiedziała. A może jachtu po prostu nie w jej вкусее.
  
  
  "Wyglądasz jak turysta, Nick", - ona uśmiechnęła się, siadając obok mnie. "Za wyjątkiem marynarki i krawata".
  
  
  "Daj mi jeszcze godzinę" - powiedziałem. "Co wiesz?"
  
  
  Ona zamówiła u kelnera kubek gorącej herbaty, a on odszedł. "Dobrze, że pojechałam sama. Maria początkowo nie bardzo w hotelu rozmawiać. Te wyspiarze są bardzo dalekie od nieznajomych, i każdy człowiek, który tu nie mieszka - obcy".
  
  
  "Co miała powiedzieć?"
  
  
  Erika zaczęła mówić, ale hej, musiałem czekać, aż kelner pozostawia hej, herbata. Kiedy on odszedł, ona насыпала do filiżanki trochę cukru na otwartej miski. "Niedaleko plaży Ornos jest obóz, i tylko para wyspiarzy była w środku. Dowódca mieszka w wynajętym willi w pobliżu obozu. Ego na imię Галатис. Odyna wokół dwóch lokalnych taksówkarzy zabrał dwóch amerykanów w stylu" Ren ". na skraju wsi; Później ten sam człowiek zabrał ih na willę Галатиса ".
  
  
  "Świetna zwiadowcza praca, pani Нистром" - powiedziałem. "Chodź, jedziemy w Рению".
  
  
  "Ja tylko usiadł", - powiedziała ona. "Mam jeszcze pół szklanki herbaty".
  
  
  "Przyniosę ci jeszcze filiżankę później". Jej rzucił na stolik kilka groszy.
  
  
  "Dobrze" - powiedziała pospiesznie wypił łyk jeszcze herbaty, a następnie podniosła się, aby iść za mną.
  
  
  Przeszliśmy wzdłuż promenady mimmo kawę i małe grupy do otwartej przestrzeni, gdzie przebywali autobusy, jeżdżące na przedmieścia. Poczta i sztabu policji bramy wychodziły na plac, a tam siedziała потускневшая brązowy posąg starożytnego bohatera. Możemy mieć tę powierzchnię, skręcili z promenady w małej okolicy i wkrótce przybyli do Рению. To był wielopoziomowy hotel, zbudowany na wzgórzu, z niemal tropikalnym ogrodem przed nim.
  
  
  Szczupły młody człowiek za ladą recepcji był bardzo gościnny. "Tak, wczoraj przyjechali dwóch amerykanów. Oni są twoi przyjaciele?"
  
  
  Jak ih na imię? "- spytałem.
  
  
  "Niech pomyślę...." On dostal, spod lady magazyn i otworzył go. "Aaa. Panie Braun i pan Smith".
  
  
  "Tak. Będą naszymi przyjaciółmi" - powiedziałem. "W jakim pomieszczeniu? Chcemy ih zaskoczyć".
  
  
  "Oni w 312. Ale oni już odjechali. Wspominali, że wrócą na obiad w stylu, do południa".
  
  
  I tak sprawdza się pokój. Jej, zapukał do drzwi, a następnie wszedł z спецэффектом przez facetów wokół działu efektów specjalnych. Zamknęliśmy za sobą drzwi i огляделись. Obie duże łóżka były jeszcze nie schowane, a na nocnym stoliku siedziała do połowy pusta butelka whisky. Stavros nie jest szczególnie piła, więc pomyślałem, że to był ego najemnik, którego przywiózł ze sobą, który wypił alkohol.
  
  
  Oprócz taśmy i kilka niedopałków, one nic nie zostawili. Stavros, prawdopodobnie nie wziął ze sobą bagażu. To, co powinien był zrobić, i nie zajmuje wiele czasu. Emu musiał dowiedzieć się o rozmowy telefonicznej człowieka, назвавшегося Минуркосом, i sprawdzić lojalność Галатиса, dowódcy obozu. Życie Галатиса znalazła się w bezpośrednim niebezpieczeństwie, gdyby był posłuszny rozkazom Минуркоса nie ruszaj się, dopóki nie usłyszy od niego dalsze wiadomości. Ponieważ Stavros przybył wczoraj, Галатис mógł być już martwy.
  
  
  "Lepiej iść do domu" - powiedziałem.
  
  
  "Jestem z tobą, Nick".
  
  
  Potem pół zapytać, w końcu znaleźliśmy taksówkarza, потягивающего rcd do kawy. U niego nie było naszej najmniejszej ochoty zabrać nas z powrotem do willi, dopóki jej nie pokazała emu paczkę drachm, co zgarbił się i poprowadził nas do taksówki. To był brudny Chevrolet 1957 roku, bez większości kolorów i waty sterczącym z tapicerki. Taksówkarz wziął z sobą stary silnik, który wydał głośną beka, kiedy trzeba go rozgrzać.
  
  
  Duża część drogi przebiegała wzdłuż źle brukowaną drogą wzdłuż skalistego wybrzeża wyspy, gdzie strome skały обрывались w morze Egejskie. Gdy byliśmy prawie na plaży Ornos, kierowca skręcił na niewyrównane żwirowych dróg w stronę obozu i wille. Kiedy możemy mieć wysokie ogrodzenie z drutu kolczastego, udało nam się tylko przelotnie zobaczyć obóz, zielone budynki, притаившиеся w oddali. Skręciliśmy od ogrodzenia na długą drogę, która zajmuje się prowadziła do willi. Gdy doszliśmy do domu, przykryta dachem z gontami, ją poprosił taksówkarza poczekać, i wydaje się, że bardzo chętnie się zgodził.
  
  
  Byliśmy gotowi na wszystko, kiedy jej, zapukał w bogato zdobioną drewnianą drzwi. U Eriki ponownie został belgijski rewolwer, schowany za torebką, i tym razem miała nadzieję ego używać. Ona spokojnie siedziała obok mnie na dzień i czekałam. Jej umieścić "luger" w bocznym minutę marynarki, i moja ręka była z nim. Sługa, starszy grek, otworzył drzwi.
  
  
  "Kali " aktualizacja", - przywitał nas. Kontynuował po grecku. "Chcesz zobaczyć dowódcy?"
  
  
  "Wybaczenie" - powiedziałem ostrożnie zepchnięcie ego na bok. Jesteśmy z Eriką przeniósł się do dużego salonu z jedną przeszkloną ścianą z widokiem na zbocze wzgórza, z drzewami.
  
  
  "Proszę!" - odparł staruszek po angielsku.
  
  
  Możemy delikatnie przechodziły przez pomieszczenia, w pokoju i w końcu spotkali się w dużym pokoju. Nikogo tam nie było.
  
  
  "Gdzie dowódca?" - zapytała Erika u starego człowieka.
  
  
  On gwałtownie potrząsnął głową na boki. "Nie w willi. W wyjeździe".
  
  
  Zapytał ją. - "Gdzie?"
  
  
  "Poszedł z amerykanami. W obozie".
  
  
  "Эфаристо", - powiedział, dziękując mu.
  
  
  Wyszliśmy i znowu w taką grę do kabiny. "Zabierz nas do obozu wojskowego", - powiedział jego kierowcy.
  
  
  "Co będziemy robić, kiedy tam dotrzemy?" - spytała Erika.
  
  
  Taxi отъехало od domu, i ruszył z powrotem na drogę szutrową. "Nie jestem pewien" - przyznał jestem. "Ja po prostu czuję, że powinniśmy przynajmniej spojrzeć z boku".
  
  
  Ale tak daleko nie zaszli. Gdy skręciliśmy z powrotem na drogę, która zajmuje się toczyła się równolegle do ogrodzenia i pojechaliśmy za nią kilkaset metrów, zobaczył miejsce, gdzie ślady opon wychodzili z jezdni i zatrzymał się w pobliżu jakichś zarośli.
  
  
  Powiedział kierowcy. - "Stop!"
  
  
  "Co się stało, Nick?" - spytała Erika.
  
  
  "Nie wiem. Zostań tu".
  
  
  Jej wyszedł wokół kabiny i wyciągnął "luger". Powoli ruszył mimmo śladów opon do zagajnika. Były świadectwa walki w pobliżu miejsca, gdzie był zaparkowany samochód. Uderzając w krzaki, odkrył jej to, czego się bałem. Za gęstym krzakiem leżał wysoki, szczupły mężczyzna, z poderżniętym gardłem od ucha do ucha. Oczywiście, ją znalazł Галатиса.
  
  
  Jej, wrócił do samochodu i powiedział Jej, że i my po prostu siedzieliśmy tam przez jakiś czas, aż taksówkarz spojrzał na nas w lusterku.
  
  
  "U Stavrosa już miał być jeden dla całej podwładnych Галатиса oficerów na swojej stronie" - ciężko westchnąłem. "Jeśli nie znajdziemy Stavrosa, jutro będzie miał te wojska w Atenach".
  
  
  "Nie możemy iść za nim do obozu, Nick - powiedziała Erika. "U niego będzie mała armia, aby chronić ego tam".
  
  
  "Wrócimy do hotelu, i mam nadzieję, że to, co im powiedział Stavros, prawda - co on zamierza zostać tam do południa. Będziemy czekać ego tam".
  
  
  W "Рении" jesteśmy z Eriką niepostrzeżenie dotarliśmy do pokoju Stavrosa. Jesteśmy tu zamknięci, i czekał. Był środek nocy. Łóżka były schowane, więc nie musieliśmy martwić się o pokojówek. Jej nalał nam obojgu niewielką porcję whisky, a my w taką grę na krawędzi łóżka, po wypiciu to.
  
  
  "Dlaczego nie możemy być tu na wakacjach, jak turyści?" - powiedziała Erika. "Nie ma co robić, poza tym, jak korzystać wiatraki, chodzić na plaże i siedzieć w kawiarni, obserwując, jak żyje świat?"
  
  
  "Być może będziemy kiedyś razem" - powiedziałem, nie wierząc temu nas na chwilę. "W innych w innych okolicznościach".
  
  
  Erika zdjęła mały гиллетт, który shella ze spodniami. Była na niej tylko przezroczysta bluzka, załadowany w spodnie. Znowu łóżka na łóżko, jej nogi wciąż stały na podłodze, a jej rude włosy losowo расплывались w prostym zielonym narzuta.
  
  
  "Nie mamy tak wiele czasu razem" - powiedziała, patrząc w sufit. Lekki wiatr dostawał się do otwartego okna, powiew morskiej bryzy. "Niezależnie od tego, jak to wszystko działa".
  
  
  "Wiem."
  
  
  "Nie chcę czekać na jakiegoś ewentualnego obecnie i w przyszłości razem. Być może nigdy nie nadejdzie". Zaczęła rozpinać bluzkę.
  
  
  Jej, spojrzał na nie. "Erika, ty, krawiec cholery, robisz?"
  
  
  "Jestem nagi" - powiedziała, nie patrząc na mnie. Bluzka została zdjęta. Ona wyciąga mały biustonosz i смахнула ego. Jej patrzył na nie z góry na dół.
  
  
  "Zdajesz sobie sprawę, że Stavros może tu wejść w każdej chwili?" Zapytał ją.
  
  
  "To tylko połowa rano". Ona wyciąga zatrzask żółtych spodni w pasie i стягивала ih przez biodra. Pod nim był tylko skrawek majtek, kawałek tkaniny, który prawie nic nie pilnował.
  
  
  Jej przypomniałem sobie, i mam w gardle w gardle. Jej przypomniał sobie czyste zwierzę zabawy, który przeżywał z nią.
  
  
  "Erika, nie wydaje mi się..." - próbowała argumentować ja.
  
  
  "Mamy czas", - zapewniła mnie, leniwie poruszając się po łóżku. Jej, patrzył, jak jej ciało porusza się i rozciąga. "Sam powiedział, że Stavros, chyba cały ranek będzie porozumiewać się z nowym dowódcą w obozie".
  
  
  "Nie możemy być pewni, że w tym" - powiedział jej, kiedy ona расстегивала mój pasek. Mój puls участился, a on poczuł znajomą wewnętrzną reakcję na jej dotyk.
  
  
  Ona przyciągnęła mnie do siebie i ruszył do mnie. Moja lewa ręka na własną prośbę przeniósł się do piersi.
  
  
  "Jak możemy być pewni, Nick", - wydech ona, jego dłoń w moje ubrania.
  
  
  "No co, do diabła - pomyślałem. Drzwi były zamknięte. "Luger" będzie w zasięgu ręki. Usłyszymy Stavrosa, zanim on wejdzie do pokoju. I u mnie było to samo uczucie, że i u Eriki. Możliwe, że to ostatni raz.
  
  
  Jej, odwrócił się i pozwolił oczom przesuwać się po ciele Eriki i гриве płonących włosów, spadających na jej mleczne ramiona, i pomyślałem, czy była kiedyś kobieta jest bardziej pożądany, niż Erika Нистром. W dowolnym miejscu. Każdej chwili.
  
  
  Ją pocałował ee i ee usta były gorące i wilgotne, i w tym, jak ona przytuliła usta do moich, była potrzeba. Kiedy całowaliśmy się, a ona mnie jak rozbierała, i jej nie zatrzymywał jej. Potem byliśmy w łóżku, a jej skracał przezroczyste majtki z bioder i ud. W końcu pomogła mi, zestrzelenie ih z tropu.
  
  
  Ona łóżka na plecy z prawie zamkniętymi oczami i sięgnęła do mnie. Jej, podszedł do niej, a ona przyciągnęła mnie do siebie. Znowu namiętnie całować, a ona trzymała mnie i pieściła. Kiedy ona wciągnęła mnie w siebie, był moment, kiedy jej usta otworzył od zabawy, a następnie z jej gardła wyrwał się niski jęk.
  
  
  Jej biodra poruszały się przeciwko mnie, wykazując inicjatywę i wymagający. Jej odpowiedział, mocno popychając ją. Długie uda oderwali się od łóżka, i zamknęli się za moimi plecami, zmuszając mnie głębiej wniknąć do środka.
  
  
  A potem nas wybuch. Przyszedł wcześniej i z większą siłą, niż kiedykolwiek myślałem, zmuszając ciało drżeć i trząść się ze swojej nagiej siły i przechodzi dopiero potem, jak oboje byli wolni od całego zamieszania, która zajmuje się narastała w nas. Zostaliśmy z miękkiej fale przyjemności, która zajmuje się rozprzestrzeniła się w najgłębsze i najskrytsze części nas.
  
  
  Ubierając się powoli. Było jeszcze nie później niż dobry. Jednak zaczął się obawiać, że Stavros może nie zostać wyświetlony. Może on być na lotnisku w oczekiwaniu na samolot do Aten. Mógł powiedzieć, że wraca w południe tylko po to, aby powalić każdego rywala ze swojego śladu.
  
  
  Była jedenasta trzydzieści. Erika wypiła jeszcze whisky, i wewnątrz nie rosło napięcie, które, oczywiście, odbijała się na jej twarzy.
  
  
  "Idę w lobby" - powiedziała w jedenastej trzydzieści pięć.
  
  
  "Dlaczego?"
  
  
  "Może być, on zadzwonił i zmienił swoje plany" - powiedziała, szybko dokręcając długą papierosa. "Oni mogą coś wiedzieć".
  
  
  Nie próbował jej zatrzymać. Była cała w szał, mimo, że wcześniej kochaliśmy się.
  
  
  "Dobrze - powiedziałem. "Ale jeśli natkniesz się na Ставросом, nie bierz ego się. Niech on podejdzie".
  
  
  "Dobrze, Nick. Obiecuję".
  
  
  Następnie opieki Eriki ją zaczął chodzić po pokoju. Jej sam się denerwował. Ważne było, abyśmy przyprowadzili tu Stavrosa. Ścigamy ego wystarczająco długo.
  
  
  Nie minęło pięć minut, a następnie tego, jak Erika poszła do recepcji hotelu, kiedy ją usłyszałem hałas na korytarzu. Ją i wyciągnął 9 mm luger i podszedł do dnia. Jej słuchał. Rozległ się kolejny dźwięk. Na nią czekał, ale nic się nie stało. Delikatnie i cicho otworzył drzwi. Pół-otwartych na cal, jej, wyjrzał na korytarz. Nikogo nie było widać. Jej stać spojrzał na korytarz i spojrzał tam i z powrotem.
  
  
  Nic. Korytarz jemioła otwarte łuki prowadzące do ogrodu. Poszedłem, wyjrzał i znowu nic nie widział. Około pięćdziesięciu metrów korytarzem było wyjście do ogrodu. Szybko zszedł tam, rozejrzał się i w końcu się poddał. "Pewnie, moje nerwy były na granicy, - pomyślałem. Jej wrócił do uchylone dzień w pokoju i wszedł.
  
  
  Jak tylko ją chwycił za drzwi, aby ją zamknąć za sobą, jej kątem oka zauważył ruch, ale było zbyt późno, aby zareagować. Ostry cios w tył głowy wywołał u mnie oszałamiający ból głowy i szyi. "Luger" wymknął się wokół mojej ręki. Ją, chwycił za drzwi, ościeżnicy i mogłem się powstrzymać, gdy jej, oparł się na niego. Jej spojrzenie zobaczył twarz przed sobą i poczułam w nen to, co widziałem w apartamencie w Atenach. To było surowe ponura twarz Adriana Stavrosa. Jej wydał zwierzęcy dźwięk w gardle, i sięgnął do tego уродливому twarz. Ale potem jeszcze coś znowu uderzyło mnie w goli, i wewnątrz błysnęło jasne światło. Jej popłynął w morze czarne, i między morzem czarnym i czarnym niebie nie było linii horyzontu. Wszystko to сомкнулось na mnie i łączy się w клубящуюся ciemną masę.
  
  
  Jedenasta rozdział.
  
  
  "Obudził się".
  
  
  Jej słyszał niewyraźnie, jakby shell do mnie do innego pokoju. Moje oczy otworzyły się, ale nie mogłem ih skupiać się. Ją zobaczył wokół siebie trzy niewyraźne kształty.
  
  
  "W rzeczywistości, otwórz oczy".
  
  
  Głos był znajomy. Należał Adrian Starvosa. Jej próbował skupić się na jego źródle. Ego osoba wyjaśniło się w mojej wizji. Jej patrzył w sztywne, sztywne osoba z zakolami, ciemnymi włosami i lodowymi zimnymi oczami, i nienawidził siebie za to, że pozwolił emu zabrać mnie. Jej przeniósł wzrok z niego na dwóch innych osób po bokach. Jeden należał do zdrowego смуглому facet z niebieskawym okiem nad lewym okiem. Ją przyjął ego dla brazylijskiego ochroniarza Stavrosa. Drugi mężczyzna był dość młody i nosił mundur koloru khaki. Jej domyślał się, że to ten oficer, który zastąpił zawieszonego Галатиса.
  
  
  - Tak więc - powiedział Stavros jadowitym głosem. "Czyścicielem okien". Wydał swego rodzaju gardłowej śmiech. "Kto ty jesteś na samym delle?"
  
  
  "Kto ty jesteś na samym delle?" Jej odpowiedział, starając się oczyścić głowę, starając się myśleć. Jej przypomniał sobie Eryka i pomyślałem, czy znaleźli ją też.
  
  
  Stavros wyciągnął mnie i uderzył mnie wierzchem dłoni i dopiero wtedy ją i zauważyłem, że siedzę na prostym krześle. Oni nie kojarzyło mi się, ale "Люгера" nie było. Hugo nadal siedział u mnie na przedramieniu pod rozpiętym płaszczem. Jej omal nie spadł z krzesła, gdy przyszedł cios.
  
  
  Stavros pochylił się mną na zawsze, a kiedy się odezwał, jego głos był podobny do ryku samicy lamparta. "Widzę, nie poznajesz mnie", powiedział. Jej, widziałem, jak wojskowy, oficer spojrzał na niego. "Teraz wiesz, z jakim człowiekiem mamy do czynienia".
  
  
  "Tak, wariat - pomyślałem. Bezwzględny człowiek, żerujące na innych. Teraz zrozumiał, dlaczego nazwali ego Sępem. Tym razem jej trzymał gębę na kłódkę. On wyprostował się, chwycił koszulę na przed i gwałtownie zerwał ją. Jej patrzył na masę blizn na jego głownie potrzebujesz wewnętrznej mocy, podobno z ognia. Okazało się, że zakrywały większą część ego ciała.
  
  
  "Widzisz to?" - warknął on, jego oczy zabłysły zbyt jasno. "Mam to w przypadku pożaru w mieszkaniu, kiedy był chłopcem. Mój ojciec zabrał ze sobą do łóżka закуренную papierosa, co stało się ostatnim w serii nieodpowiedzialne działania w stosunku do ego rodzinie. Ale przeżyłem, rozumiesz. Nie myśl, że pójdę do piekła, bo ja już tam byłem ".
  
  
  Tak że to była wielka brakująca część układanki Stavrosa. Ogień coś защелкнул wewnątrz niego. Wypalił wszystko, co pozostało z duszy, pozostaje tylko zwęglone jądra. Kiedy on zapiął koszulę, jej zrozumiałem, dlaczego stał się tak otwarcie. Musi być pełna ego tors był trudny ze względu na się zarubcovannoj tkaniny.
  
  
  "Teraz wiesz", powiedział mi. "Teraz powiesz mi, kim jesteś i co tu robisz, na Mykonos, шпиония za mną".
  
  
  Ochrypły темнолицый facet obok niego wyjął wokół kieszeni coś krótko, wydaje się, pałkę, na wszelki wypadek, gdyby jej nie był by na tyle głupi, aby rzucić wyzwanie Starvosa.
  
  
  "To jest CIA?" Do mnie dotarł brzydki głos Stavrosa. "Pan dzwonił Галатису, udając Минуркасом?"
  
  
  Miał ją oszczędzać siebie, inaczej wszystko byłoby skończone. Gdyby Erika nie cierpi za barem w hotelu, jak się okazało, szybko wróciłabym tutaj. Jeśli mi się poszczęści, a ona zwróci uwagę, że nie wejdzie do pokoju i nie będzie ih więźniem. Ona będzie walczyć z tym i muszę być świadomym, aby zaoferować hej pomocy.
  
  
  "Tak" - powiedziałem. "Jej przez CIA".
  
  
  "Tak, prawda wychodzi na jaw" - powiedział Stavros. "I jesteś tu, aby zorganizować zamach stanu przeciwko mnie?"
  
  
  Oczy Stavrosa błysnęły na mnie maniakalny nienawiścią.
  
  
  "Coś w tym rodzaju."
  
  
  "Jakie są szczegóły tej spisek CIA?" - zażądał odpowiedzi Stavros.
  
  
  Jej zawahał się. Gdyby jej powiedział zbyt wiele, to by zabrzmiało fałszywie. Husky ponownie podniósł pałkę.
  
  
  "Czekaj", - powiedział młody oficer z silnym akcentem. "Ostatnio w Grecji badaliśmy pewne metody, które pozwalają domagać się od więźniów pełnej współpracy. Ale będzie zbyt głośno, aby przystąpić do takiego przesłuchania tutaj.
  
  
  W każdym razie musimy wrócić do obozu. Weźmiemy ego z sobą ".
  
  
  Stavros na chwilę zamyślił się. "Dobrze - ponuro powiedział.
  
  
  Oni podniósł mnie z krzesła. Zastanawiam się, gdzie, krawiec cholery, Erica? Miała wrócić za pośrednictwem recepcji. Może jednak ją znaleźli. Ale nie mógł ją zapytać.
  
  
  Gdy są one wpędziły mnie w czekał samochód w pobliżu domu, w oddalonej od wejścia parkingu, jej pomyślał o tym, aby spróbować uciec z pomocą stileta. Gdyby zabrali mnie do obozu, jej nigdy nie opuścił ego przy życiu.
  
  
  Ale nie było dobrą decyzją ruszyć z nożem. Zachrypnięty mężczyzna trzymał pistolet u mnie pod żebrami, a z drugiej strony mnie siedział Stavros. Oficer prowadził samochód.
  
  
  Po drodze wokół miasta w обрывистой drodze jej cały czas myślałem o Erice. Trudno zrozumieć, co się z nią stało. Wiedziała, że hej, że będzie musiał wrócić do pokoju natychmiast, jak tylko pojawi się Stavros.
  
  
  Byliśmy za miastem-na przykład na mile, gdy skręcili na strome wskaźników i zobaczyli samochód oddalił się od stojącej zaledwie dwadzieścia metrów przed nami na wąskiej drodze. Jej, przypomniał sobie, że widział ten samochód, zaparkowany przy hotelu wcześniej, i doszedłem do wniosku, że należy ona do zarządzania. Oficer wyciągnął zastraszanie, i wojskowa maszyna zatrzymała się kilka metrów od innej maszyny.
  
  
  "Co to jest?" - krótko zapytał Stavros.
  
  
  "Niby złamana" maszyna - warknął oficer.
  
  
  "No, idź, zabierz jej z drogi", - zakomenderował Stavros.
  
  
  Po prawej stronie od naszej maszyny była skała, a z drugiej strony stromą skałę. Oficer wyszedł z lewej strony i ostrożnie ruszył do samochodu, преградившей drogę. Stavros, siedzący po mojej prawej stronie, otworzył drzwi od strony urwiska i zatrzymał się na chodniku obserwując. Jej był w samochodzie sam na sam z husky mężczyzną, державшим pistolet obok mnie.
  
  
  "Zrzuć go ze skały!" - rozkazał Stavros stanąć obok naszej maszyny.
  
  
  "Postaram się", - powiedział oficer.
  
  
  To ego były ostatnie słowa. Gdy zatrzymał się w pobliżu innego auta, zobaczył, jak cel Eriki lewitowała nad urwiskiem. Ona podobno podsłuchiwała poza hotelowego pokoju i słyszałam, jak postanowili zabrać mnie do obozu. Ona ukradłam samochód hotelu i zatrzymała nas na drodze.
  
  
  "Uważaj!" - krzyknął Stavros oficerowi, gdy zobaczył, że Erika zrobiła rewolwer na mężczyznę.
  
  
  Grek odwrócił się, kiedy pistolet Eriki strzał. Na czole u oficera pojawiła się dziura. On cofnął się i uderzył w samochód, gdy Erika zrobiła pistolet na Stavrosa. On wyciągnął swój pistolet i podziwiał jej Erica za to, że pierwszy wyjęła oficer, bo wiedziałem, jak ona hoteli zastrzelić Stavrosa. Ona celujesz w Stavros, i jej pistolet ponownie ryknął i uderzył w niego.
  
  
  Zachrypnięty mężczyzna obok mnie w samochodzie mierzył do mnie, nie wiedząc, co zrobić w pierwszej kolejności. W końcu, kiedy Stavros był ranny, postanowił najpierw mnie zabić, a następnie iść za Erica. Jej, widziałem, jak aż zbladł że ego palec na spuście pistoletu. Jej, zamachnął się ręką i uderzył go ego, w ręku broń, broń i udał się, rozbijając szybę obok mnie. Sztylet był u mnie w dłoni. Trzymając pistolet na odległość, jej silnie pchnął nożem i poczuł, jak wszedł w ego za rękę. Dla niego to był koniec.
  
  
  Stavrosa, ranny w ramię, ale to był tylko rana. Upadł na ziemię i odpowiedział na ogień Wrzośce, gdy jej wyskoczyl wokół dalekiego końca maszyny. Crouching niski i za pomocą maszyny do ukrycia, jej, udał się do innego samochodu z bronią w ręku. Stavros ponownie zmusił Erikę schować się za zerwany. Jego hotel, zrobić na nim dokładny strzał z miejsca, gdzie się tego najmniej spodziewałem się, bo myślał, że jestem wciąż w niewoli.
  
  
  Ale gdy zbliżył się do drugiej samochodem, Stavros mnie zobaczył. Zrobił dwa strzały i kule podrzucali obok mnie kawałki asfaltu. Ją i skoczył za róg maszyny i wyszedł z linii ognia. W następnej chwili Stavros ponownie znalazł się w machinie. Celem Eriki wyskoczyła wokół klifu, a ona strzeliła do samochodu, ale nie trafiłaś. Za kierownicą był Stavros. Silnik odpalony.
  
  
  Jej wstał i strzelił w niego. Nagle maszyna obcasie i poleciała wygranych prosto na mnie. Próbował przycisnąć mnie do innego samochodu. Jej wydał jeden бесцельный strzał, i zanurkował w stronę zbliżającej się maszyny. On głośno uderzył w inny samochód. Jej leżał bardzo blisko do miejsca uderzenia, zamykając całość i mając nadzieję, że targają po metal nie biegnie do mnie. Stavros zawrócił do tyłu i gwałtownie skręcił w bok od miejsca uderzenia. Wracał do miasta. Jeszcze przez ułamek sekundy był w podróży. Jej starannie wycelował, trafił w oponę i rozdarł ją, ale on dalej jechać. Erika wydała dwa strzały, pociski ze świstem отлетели od samochodu i nie trafiły na Stavrosa.
  
  
  Jej, słyszałem jej krzyk. - "Krawiec!"
  
  
  Ją, wstał i otworzył drzwi rozbitej maszyny. Drzwi wpadła mi w ręce i uderzyła o chodnik. Jej celle do samochodu i próbował odpalić samochód. Przy trzeciej próbie wszystko działało.
  
  
  Erika spotkała mnie przy samochodzie, kiedy ją włączyłem transmisję.
  
  
  Jesteśmy z rykiem jechali po drodze na Ставросом. Trzymaliśmy ego w polu widzenia, dopóki nie dotarli do miasta, a następnie znaleźli porzucony samochód w pobliżu promenady. Spadliśmy i spojrzał znacząco benzyna się skończyła.
  
  
  "Nie może być daleko stąd" - powiedziała Erika. "Wpadnę w kawiarni".
  
  
  "Dobrze, że ją zobaczę na łodzi. Bądź ostrożny".
  
  
  "Ty też, Nick", - powiedziała ona.
  
  
  Poszła w utworze do kawiarni. Było wiele miejsc, gdzie można było się ukryć. Jej, wyszedł na małym molo, gdzie wielu turystów czekali łodzi. Właśnie miałem zapytać Stavrosa, gdy usłyszał ryk silnika łodzi. Potem ją zobaczył ego w łodzi w końcu molo. Łódź odstąpił.
  
  
  Jej pobiegł do niego, ale się spóźniłem. Był w drodze. Jej нацелил na niego pistolet, ale nie strzelił. Widząc obok mnie małą łódkę, ją, zerwał się na pokład z właścicielem, który stał z отвисшей szczęką, przyglądając się tym wszystkim. U mnie jeszcze był pistolet.
  
  
  "Fabryk" - rozkazał ja.
  
  
  W milczeniu posłuszny. Silnik ryknął.
  
  
  "A teraz chodź za nim".
  
  
  "Ale..."
  
  
  "Wynoś się, krawiec cholery!" - zawołałem.
  
  
  On wyszedł. W chwili jej był za kierownicą i отъезжал od portu bar w ślad za Ставросом. Ją, obejrzał się i zobaczył Eryk w końcu paska, выкрикивающую moje imię. Nie mogłem wrócić. Jej machnął nach.
  
  
  Jej, słyszałem jej krzyk. - "Bądź ostrożny!"
  
  
  Było mi przykro, że nie może być ze mną, bo Stavros był dla nie ważne. Ale okoliczności lądowanie inaczej. Jej, widziałem, jak Stavros przeszedł przez wejście do portu wewnętrznego, pozostawiając za sobą czysty biały po. Poza tym obszarem chronionym były niewielkie, zmienne fale, i gdy dotarłem tam, moja mała łódka zaczęła się kołysać, i squirted mi w twarz słoną wodą, wokół ciemno-niebieskiego morza Egejskiego sukienka. Było jasne, że Stavros zmierzał do необитаемому wyspie, który znajdował się obok Делосом.
  
  
  Moja łódź był szybszy niż statek, który ukradł Stavros, dlatego, rozpaczliwie chwytając za swój mały statek, jego powoli dogonił go. W tym czasie jej myślałem o Erice tam, na wyspie Mykonos. Na policję trzeba będzie dać wyjaśnienia. Ale wezwanie pułkownika Коцикасу powie władzom wszystko, co hoteli wiedzieć. Do czasu, kiedy wrócę, na pewno są nagradzają Erikę medalami. Jeśli jej wrócę.
  
  
  Nagle ją znalazł się w zasięgu ręki, ale Stavros mnie uprzedził. Dwukrotnie strzelił do mnie, i wybili szybę łodzi. Biorąc pod uwagę to, jak moja łódź skakała, to był prawdziwy wyczyn, że Stavros gdzie trafił. Jej wyciągnął pistolet i starannie wycelował w sylwetka Stavrosa. Jej, strzelił i nie trafił. Mam jeszcze tylko dwa strzały.
  
  
  Udaliśmy się na mały opuszczony obszar wyspy, i woda się uspokoiła. Stavros pobiegł do zniszczone pozostałości rozgrzanego, выгоревшего na słońce panelu. Po drodze jej nie widziałeś, jak on перезаряжал broń, tak że miał przewagę w amunicji. Dojeżdżając do nabrzeża, dwukrotnie strzelił do mnie, aby utrzymać mnie z dala. Ją, rozwinął łodzi w szerokim zakresie, próbując go przechytrzyć. Ale ją powstrzymał ogień. Nie mogłem marnować strzały.
  
  
  Stavros pochylił się na starcie, nad czymś pracował. Nóż został już zabezpieczony. Jej, myślałem, że to może być moja szansa, i znowu łodzi do środka. Jak tylko go podszedł na tyle blisko, aby strzelać, w polu widzenia pojawił się Stavros i rzucił jakiś przedmiot na mojej łodzi. Wylądował szczerzy w mojej kabiny. Jej, widziałem, jak płonie lont, i wiedział, że Stavros znalazłem dynamit. Na Mykonos ego używali poprowadzenie nowej drogi na drugim końcu wyspy. Nie miałem czasu spróbować wyrzucić ego za burtę. Bezpiecznik okazał się krótki. Schowany pistolet za pas, jej zanurkował za burtę i popłynął.
  
  
  Wybuch rozerwał mi się o uszy i сотряс gorące powietrze, unosząc się na wodzie duże fale. Wokół mnie posypał się gruz, ale jego popłynął daleko. Ją, obejrzał się i zobaczył płonące szczątki na powierzchni wody, czarny dym toczył się do nieba.
  
  
  Miałem szczęście. Jej nadal płynąć do brzegu, прилегающему do portu bar. Stavros mnie zobaczył i zrobił dwa strzały. Pociski spadły do wody wypłat tuż za mną. Strzelił po raz trzeci i wycinali mi przedramię. Jej zaklął pod nosem. Nawet jeśli dotrę do brzegu, jej mogę zostać bez broni, bo naboje w pistolecie może się zamoczyć.
  
  
  Kiedy Stavros zobaczył, że ciągle iść do brzegu, odwrócił się i pobiegł od porośniętych glonami molo. On śluzowej w płaską małą część wyspy wypłat za nami, do gruzów pół tuzina rybackich shacks, które były od dawna opuszczony. On oczywiście chciał załatwić mi tam zasadzkę.
  
  
  Z trudem zachód słońca na starą morskiej ścianę, która zajmuje się wchodziła w stacji dokującej pod kątem prostym. Jej, spojrzał na otwartą przestrzeń przede mną, ale Stavrosa nie zobaczył. Gorące słońce początek suszyć słonej wodzie na mnie, aż ją badał teren szczery do przodu. W odległości około trzystu metrów terenie całego hotelu, a był stosunkowo płaski, za wyjątkiem rozrzuconych kamiennych wyjść i głazy, które otaczały i tworzyli tło dla krótkiej linii осыпающихся kamiennych shacks. Za nimi skaliste wzgórze całkiem fajnie wspiął się do środka wyspy, a na wzgórzu był jeszcze jeden budynek. Był to dwupiętrowy dom bez dachu i jednej ściany, prawdopodobnie jakiś budowla publiczna.
  
  
  Jej zmrużył oczy w jasnym świetle nadzieję zobaczyć Stavrosa, ale ten ukrywał się.
  
  
  Wyciągnął rewolwer zza pasa, jej wyjął naboje i przetarł ih. Otworzył broń i spojrzał w mózgu. Wewnątrz metalowej rurki błyszczały krople wody, błyszczące błyskowa świetle słonecznym. Stawiając mało ustach, jej wydzielany w mózgu, aby wyczyścić ego. Dwie kasety, które ją tak dokładnie zachował, może zakończyć się niepowodzeniem, gdy są zależni od nich. Innej broni nie miałem, tak jak "Luger" pozostał w hotelu, a sztylet tkwił w boca bandyta na drodze prowadzącej do wojskowego obozu. Erika zabierze ih, ale w tej chwili mi to nie pomoże.
  
  
  Jednak Stavros nie był pewien, że nie będę strzelać, bo inaczej nie uciec. To był małą przerwę na moją korzyść. Przyjmując to jako najlepsze, że miałem ją podniósł się od ściany i podszedł do schroniska girowa z bronią w ręku. Jeśli bym jej pokazał broń, jej mógł zmusić Stavrosa pomyśleć, że jestem gotów wystrzelić z niego, mokrego lub nie, i zmusić ego bronić. Ale miałem nadzieję, że do tego nie dojdzie.
  
  
  Ostrożnie podszedł do kamiennych domków. Wszędzie rosła wysoka trawa, nawet wśród szkieletów małych budynków bez drzwi i okien. Trawa lekko się poruszała się pod ciepłym wiatrem, tam, gdzie był. Słońce wydawało się jakoś jaśniej, niż na sąsiedniej wyspie Mykonos. On i ciepły wiaterek powoli suszone moją koszulę i spodnie, ale mój szwedów jeszcze przyczepił się do mojego ciała.
  
  
  Jej ostrożnie shell w długiej brązowej trawie. Dwie jaszczurki, szare, prehistorycznego gatunku, skoczył na kamieniach, aby uciec z drogi. Tu nie pachniało ulicy. Gorące powietrze wtrącił mi nozdrza i prawie udusił mnie swoim zapachem zgnilizny. Muchy brzęczały po заросшему chwastami pola między domkami i mną, i w głębi duszy ją zobaczył Alexis Саломоса, leżąc na skręconych wraku z muchami na nen. Następnie ją zauważył ruch do przodu w pobliżu najbliższego domku.
  
  
  Jej przetarł ręką oczy i spojrzał ponownie. Teraz tam nic nie było widać, żadnych zbędnych ruchów, ale czułem, że Stavros był tam. Jej czułem to, każda kość w moim ciele wysyłała sygnały ostrzegawcze.
  
  
  Jej pobiegł do валуну wysokości klatki piersiowej w pobliżu pierwszego domku, stanął tam, patrzył i słuchał. W uszach ciągle dochodził szum owadów. Jej przeniósł rękę na głaz i umieścić ją jaszczurki na plecy. On odskoczyła, zaskakując mnie. W tym momencie Adrian Stavros wystawił głowę z drugiego domku linii i strzelił z pistoletu.
  
  
  Strzał wydawał się echem разнесся w липком powietrzu. Gogle расколола kamień w pobliżu mojej prawej ręce. Po chwili rozpoczęcia drugi strzał trafił w kamień i rozsypał ziarna piasku mi w twarz. Jej splunął i сморгнул. Kiedy ją ponownie stahl zobaczyć, Stavros zniknął. Ale liże mnie, między pierwszym i drugim domkach letniskowych, ją zauważył ruch trawy.
  
  
  Stavros, widocznie uznał, że nie będę strzelać do mokrego broń. Zamiast ją prześladował ego, polował na mnie.
  
  
  "Myśliwy staje się ofiarą!" - rozległ się głos, za którym szedł niski, mrożący krew w śmiech.
  
  
  Ten głuchy szalony głos, wydawało się, że pochodził raczej z mojej głowy, niż wokół domków jednorodzinnych. Nie mogłem powiedzieć dokładnie, gdzie był Stavros, na podstawie dźwięku.
  
  
  "Więc chodź i weź mnie, Stavros", - zawołałem.
  
  
  "Sytuację", - skąd to poprawił mnie Stavros. "Aleksander - to imię". Za tym nastąpił kolejny wybuch śmiechu, wysoki, psychotycznego, który wahał się od ciepłej bryzy.
  
  
  Ją usłyszał hałas w częściej u pierwszego domku. Jej patrzył przez puste oczy rozbitych okien i nic nie widziałem. Potem usłyszałem jej głos po mojej prawej stronie i nieco z tyłu, w wysokiej trawie.
  
  
  "Broń jest bezużyteczny, prawda?"
  
  
  Jej odwrócił się i zobaczył Stavrosa, stojącego za mną, w zupełnie innej pozycji, niż słyszałem jej ostatni dźwięk. Mógł być szalony, ale był sprytny. Zrobił na mnie pistolet i strzelił.
  
  
  Jej padł płasko na ziemię tuż obok głazu, gdy nacisnął na spust. Kamienia nie było już między nami. Gogle rozerwała rękaw koszuli i podrapała lewą rękę. Ją, przewrócił się jeden raz, kiedy on strzelił ponownie. Gogle podniosła kurz obok mnie. Jestem w rozpaczy нацелил na niego rewolwer, kiedy to po raz trzeci nacisnął na spust. Trafił do pustej celi. Patrzył na mnie, kiedy ją naciskał na spust swojego pistoletu. On też śmigały bez strzału
  
  
  Osoba Stavrosa się zmieniło, a on zaśmiał się wysokim dzikim śmiechem, wkładając amunicja w broni. Jej rzuca broń, zagrzebał się nogami w ziemię i skoczył na niego.
  
  
  Jej wpadł w Stavros, kiedy podniósł na mnie pistolet. Nie miał rozwiązania nacisnąć na spust, aż ją, chwycił się z nim. Pistolet upadł, kiedy oboje zderzyli się z twardą ziemię, kopiąc i drapanie wysoką trawę.
  
  
  Jej mocno uderzył Stavrosa na szczęki, i upadł na plecy. Ale kiedy ją znowu rzucił się na niego, on wciąż pozostawało wiele szalonej siły. On w jakiś sposób znalazł pusty pistolet, i gdy go ponownie był na nen, on brutalnie uderzył go bronią w mojej goli. Trafił przesuwne ciosem i spadł z niego.
  
  
  Kiedy ją ponownie mógł skupić się na nen, zerwał się i pobiegł do dwupoziomowym ruin na wzgórzu za domkach letniskowych. Staram się drewniane drzwi, żenujące wisiała na jednej pętli, a gdy wszedł, ona wciąż cichutko скрипела. Stavros przeszedł tą drogą.
  
  
  Powoli wszedł do zniszczony budynek. Wewnątrz trawy było prawie tyle samo, ile na zewnątrz, w polu. W niektórych miejscach była примята, gdzie przeszedł Stavros. Ale miło było sobie przypomnieć, że tego człowieka tak prześladowani przez całe swoje dorosłe życie, i udało mu się przetrwać. Kiedy ją omijała kąt jego kruszenie muru, zobaczył jej spojrzenie szalonego ego osób, a następnie zardzewiały żelazny pręt uderza mi do głowy. Jej пригнулся, i łącznikowy obraża moje włosy i uderzyła w kamienną ścianę obok mnie.
  
  
  "Krawiec!" - mruknął ja. Znalazł kawałek żelazka, pozostawiony ostatnimi mieszkańcami wyspy. I znów miał przewagę przed mną.
  
  
  Ją, chwycił się za sztangę, ale stracił równowagę. Uderzył mnie w nogę, a on traci przyczepność. Chwilę później znów zamachnął się bronią. Ja zszedł z mojej twarzy i złamało by moją głowę, gdyby trafiło. Jej, przetoczył się i łącznikowy obraża moje prawe ucho i mocno uderzyła o ziemię pode mną.
  
  
  Ponownie chwycił sztangę, próbując wyrwać jej sztuczki Stavrosa, i oboje straciliśmy ją. Stavros odwrócił się i взбежал w осыпавшейся schodach na górny poziom budynku, gdzie znajdował się koniec drugiego piętra. Był szczerze mną na zawsze, gdy do niej, wstał na nogi. Chwycił duży kawałek kamienia i rzucił ego we mnie. Zsunął się z mojego ramienia i ból przeszywa go. Jej zaczął wspinać się po kamiennych schodach. Jej zamiar złapać Stavrosa i zabić ego gołymi rękami.
  
  
  Gdy osiągnął szczyt, na mnie poleciał inny kawałek kamienia. Jej пригнулся, i to z hukiem spadł w dół. Stavros stał na tylnej krawędzi wąskiej sekcji spódnica, otwarta strona konstrukcji za nim. Rozpacz pojawiło się w ego kwadratowym twarz, kiedy stał się i marszcząc brwi spojrzał na mnie. Spojrzał na górujący ziemię z tyłu budynku, usłana głazów i kamienisty. Następnie małe wahania skoczył.
  
  
  Jej, widziałem, jak uderzył o kamienie i potoczył. Chwycił się za kostkę, i ego twarz wykrzywioną od boli i złości. On подполз do specjalnych okrągłego валуну, niebezpieczeństwo tego, który siedział na kamiennej półce. Głaz był około trzech metrów średnicy, a ego pod przednią krawędzią na lekko pochyłym występie wokół skały i trawy została umieszczona kamień mniejszych. Stavros sięgnął do małego kamienia, aby użyć ego przeciwko mnie.
  
  
  Jej, zeskoczył na ziemię obok niego, i cios został ukąszony przez moje stopy. Jej upadł do przodu, ale szybko wstał, pełen werwy. Stavros rozpaczliwie odrzucałem kamień od głazu. Kiedy ją ruszył za nim, on nadludzką siłą wyrwał kamień i pozostał tam, ciężko dysząc, i czekał na mnie.
  
  
  "Idź - syknął. "Rozwalę ci głowę. Jej..."
  
  
  Oboje widzieli ruch jednocześnie. Głaz obok niego, bez wsparcia zdalnego kamienia, zaczął poruszać się w dół po równi pochyłej powierzchni skalnego półki poniżej stopy Stavrosa. Wydawało się, że na chwilę się zatrzymał, a on patrzył na niego z przerażeniem, a następnie ruszył do przodu z małej półki do niego.
  
  
  Z powodu ciężkiego kamienia, który trzymał w ręku, i z powodu złamanej kostki nie mógł poruszać się wystarczająco szybko. Jej zaczął wykrzykiwać ostrzeżenia, ale potem uświadomił sobie bezsens tego. Osoba Stavrosa wykrzywioną z przerażenia, gdy głaz osiągnął ego.
  
  
  "Nie!" - zawołał, kiedy zorientowali się, jak człowiek, który spadł z wysokiego budynku, że nieuchronna śmierć była zaledwie kilka sekund.
  
  
  Gdy głaz osiągnął Stavrosa, przykryć ego, on figlarnie ręce, jakby kilku zatrzymać ego promocja, ale nabiera zbyt dużą prędkość. Powoli przejechałem na ego piersi, lekko kołysał się i pozostał tam. Kiedy po raz pierwszy dotknął ego, w ego gardła wyrwał się przeraźliwy krzyk. Potem on bardzo nagle заглушился, jakby ktoś wyłączył radio.
  
  
  Ponura ją, podszedł do miejsca, gdzie ją widział głowę i ramiona Stavrosa, wystające spod głazu. Ego oczy były otwarte, to невидящим wzrokiem patrzył na białe, gorące niebo. Ręka zatrzymała się i odskoczyła, kiedy zmarła mięsień, a potem stahl martwe.
  
  
  Xii rozdział.
  
  
  Никкор Минуркос i jej siedzieli pod chłodnym zadaszeniem, w nadmorskiej kawiarni i patrzyli mimmo jaskrawo malowane łodzi rybackich na kobalt-błękitne morze Egejskie. To był przyjemny poranek, i jesteśmy bardzo zadowoleni.
  
  
  "Pułkownik Коцикас i jej wszystko wytłumaczyć władzom, i są bardzo wdzięczni i Jej" - powiedział mi Минуркос.
  
  
  Erika wyszła na kawę na kilka minut, znajdowała się w pobliżu sklepu, w którym kupowałam angielską gazetę.
  
  
  "Musimy być wezwany tutaj trochę emocji na poziomie lokalnym - uśmiechnął się ja - dopóki nie dostali wyjaśnienie całej strzelania. Jej przepraszam za Галатисе. Wystąpił on przeciwko Stavrosa, w niewłaściwym czasie".
  
  
  "W każdej wojnie, wielkie lub małe, są ofiary" - powiedział Минуркос, допивая ouzo.
  
  
  "Jeden mężczyzna może powodować wiele burn", - powtarzam ja.
  
  
  "Stavros mógłby spowodować znacznie więcej, gdyby nie zatrzymał ego", - powiedział Минуркос. "Głos dlaczego ją tu sprowadził, Mykonos, aby podziękować osobiście. Коцикас też chce podziękować. Chce przedstawić pana i pani Нистром z honorami w publicznej ceremonii w Atenach, jak tylko wrócisz".
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Podziękuj ego za ten pomysł" - powiedziałem. "Ale w moim delle nam nie zezwalają na publiczne wyróżnieniem". Jej mógł wyobrazić sobie reakcję Hawk na publiczną ceremonię.
  
  
  "Ale nie ma zakonu", - powiedział Минуркос. "Możemy przynajmniej wysłać ih i pani Нистром?"
  
  
  Ją, uśmiechnął się. "Dlaczego by nie? Znowu w apartamencie?"
  
  
  "Wyjeżdżam z tego miejsca" - powiedział Минуркос. "Ten odcinek mnie sobie sprawę, że mężczyzna nie może i nie powinien chować się od świata zewnętrznego. Jej, uważam, że mam jeszcze, co zrobić dla mojego kraju, i mogę osiągnąć więcej dzięki osobistym kontaktom. To prowadzi mnie do innego powodu tego, że przyleciałem tu, żeby się z tobą zobaczyć ".
  
  
  Jej trochę wypiłem ouzo i spojrzał na Минуркоса. Podobało mi się ego w twarz. Był człowiekiem, którego można było szanować. Zapytał ją. - "Co to jest, proszę pana?"
  
  
  Ego ciemne oczy patrzyły w moje. "Zawdzięczam ci życie, Nick. Ale bardziej podobasz mi się. Podoba mi się, jak działają. Jej, chcę, żebyś stahl pracować dla mnie. Jej chcę, aby mężczyzna nadzorował mój system bezpieczeństwa i był obok mnie. Jesteś mi potrzebny, Nick ".
  
  
  Jej zaczął mówić, ale on wziął mnie za rękę.
  
  
  "Masz pensja, którą jej, na pewno będzie więcej niż wystarczająco. I to by dał ci udział w przychodach na liniach żeglugowych. Nie zamierzam żyć wiecznie. Może w końcu stać się bardzo bogatym".
  
  
  Jej wzięła ją za rękę. "Bardzo mi przykro, panie Минуркос ..."
  
  
  "Никкор".
  
  
  "Dobrze, Никкор. Przepraszam, ale nie mogę".
  
  
  "Dlaczego nie?"
  
  
  Jej zrobił głęboki wdech i wypuścił powietrze. Jej, patrzył na niebieski port, tam, gdzie z dala zmierzał do nas błyszczący biały statek wycieczkowy. "To skomplikowane" - powiedziałem. "Mówię sobie kilka razy w roku, że jestem szalony, aby kontynuować tę pracę, że to niewdzięczna praca, na której nikomu nie zależy. Ale ludziom jest wszystko jedno. I, mimo złej płatności, długie godziny, i niebezpieczeństwo, to część mnie. To jest to, co umiem najlepiej, Никкор. To jest to, gdzie jej najbardziej potrzebują".
  
  
  Nastąpiło długie milczenie. Mewa zabłysnęła skrzydłami na słońce. W końcu Минуркос odezwał się. "Rozumiem."
  
  
  Chwilę później Erica siedziała na krześle z londyńskiej gazety. "Nie wiem, jak oni mogą przychodzić tu codziennie i brać tak malo groszy za sztukę" - powiedziała.
  
  
  Zapytał ją. - "Nie ma wzmianki o Ставросе?"
  
  
  Podniosła gazetę tak, abyśmy mogli przeczytać tytuł: GRECKI OLIGARCHA ZORIENTOWALI się, była tam fotografia Минурка.
  
  
  "Być może to podniesie koszt spotkają swoich akcji" - powiedziałem, uśmiechając się.
  
  
  Jej wstał i przytulił Erikę. Jej zamiar spędzić z nią kilka dni w "Рении", jak nam się kręcił David Hok. Jej należy im się, że mamy do tego prawo.
  
  
  "Wracamy do hotelu" - powiedział jej Минуркосу. "Czy chcesz iść z nami?"
  
  
  On pokręcił głową. "Myślę, że ją znam, gdy dwie osoby chcą być sam na sam. Po prostu będę tu siedział przed odlotem samolotu, i patrzeć, jak wchodzi statek wycieczkowy. Zawsze lubiłem patrzeć, jak piękny statek wdziękiem wchodzi do portu".
  
  
  "To do widzenia, Никкор" - powiedziałem. "Być może nasze drogi znowu się skrzyżowały się w najlepszych w innych okolicznościach".
  
  
  "Tak", - powiedział on.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Watykańska vendetta
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  
  
  Watykańska vendetta
  
  
  
  przetłumaczył Lew Szkłowski
  
  
  
  Tytuł oryginału: Vatican Vendetta
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Był późny wieczór, i czekałem, aby przeszukać pokój Maxima Żukowa. Kobieta, która zajmuje się spodziewałam się ze mną, była Daphne. Zegar na stoliku nocnym pokazywali ćwierć dziesiątego. Jej, wiedziałem, że on opuścił swój pokój w willi Faworyta każdej nocy, około 9:30, więc nadszedł czas, aby przygotować się. Jej wstał z wielkim miedzianym łóżeczka, na której Daphne leżały olśniewająco naga , jej długie ciemne włosy powiewały na poduszce, jej duże oczy i szerokie usta uśmiechali się z obszernego i niedawnej satysfakcję. Wyciągając ciało na białe prześcieradło, wyglądała jak żywa lalka.
  
  
  Jej ubrał się wygodnie. Kiedy jej guziki наплечную kaburę do swojego 9-mm pistolet "Luger", którego go delikatnie nazywam Вильгельминой, - Daphne patrzyła na mnie swoimi dużymi zielonymi oczami. "Dlaczego ubierasz się, kochanie?" zapytała. 'Wszystko jest jeszcze za wcześnie.'
  
  
  "Czy nie mówiłem ci o tym? U mnie późne spotkanie biznesowe.
  
  
  "Strasznie się zatrzymać, tak wcześnie", - надула ona.
  
  
  "Skromność - to jest dobre dla człowieka" - powiedział. Ale kiedy Daphne pozwoliła swoim długim zmysłowym uda przesuwać się na prześcieradło, nie dbam o skromność. Do diabła z Żukowa! Jej wyciągnął "luger" z kabury i sprawdził magazynek. I jeszcze Daphne очарованно obserwowałam ją wysunął migawka i sprawdził magazynek. Z takim człowiekiem, jak Żukow, nie można być zbyt ostrożnym. Był agentem Mokrych Del, dział "Ciężkich del" KGB. Jak i jej, był upoważniony swoim rządem działać tak, jak on myśleli potrzeby; to znaczy zabijać w razie potrzeby.
  
  
  "Muszę poczekać na ciebie?" zapytała Daphne.
  
  
  Przez jakiś czas myślałem o tym. "Może być już dość późno" - powiedziałem. 'Ci ją zrobię.'
  
  
  "Czy jesteś pewien, że nie możesz zostać?" wymamrotała.
  
  
  Jej żartobliwie poklepał ją za pośladki. 'Ubieraj się.'
  
  
  Ona tak zrobiła, wyrywając obietnica, że zadzwonię hej; i w końcu odeszła. Jej, wiedział, że być może już nigdy jej nie zobaczę, ale taka moja praca.
  
  
  Jej пристегнул szpilki, окрещеный działu efektów specjalnych AX Hugo HQ, i założył kurtkę na broni, jego wyszkolony do zabijania ludzi na wiele różnych sposobów, ale żadna metoda nie może zastąpić dwa główne broni. Ja zawsze noszę ze sobą . Luger i szpilki ratowali mi życie więcej razy, niż mogę jej sobie przypomnieć.
  
  
  Ponownie pomyślał o Maksymie Жукове. Był szczupły wiry polski, który w młodości wstąpił do służby w KGB.
  
  
  Dawno, dawno temu, ego przypisany "katem" oddziału Mokre Sprawy, a on był perfekcjonistą, любившим swoją pracę . Nasze drogi kiedyś pokrywały się tylko raz, w Caracas. Przypadkowo spotkali się w pokoju hotelowym, i zaproponował, aby kupić skradzione chińskie sekrety dla Stanów Zjednoczonych. Kiedy emu kazali odrzucić ofertę, próbował mnie zabić. Emu to prawie się udało. Dowodem na to шрамм przemawia u mnie na brzuchu; i on w nocy w hotelu wciąż pytał się do niego nienawiść, która zajmuje się, może być zastąpiona tylko czasem, lub ego śmiercią. Ale zabijać Żukowa nie było moją pracą. Mi po prostu trzeba było go unikać, jeśli to możliwe. Moim zadaniem był następujący: podczas gdy ego nie było, wejść w ego pokoju i znaleźć dokument, który on i ego popleczników w KGB ukradli uczelni kuriera za kilka dni do tego w Rime i który chciał przekazać KGB. Dokument zawiera rysunek nowego detonator broni jądrowej, urządzenia, który zrobił użycia taktycznej broni jądrowej bardziej praktyczne i łatwiejsze. To urządzenie utrzymujące się Stanom Zjednoczonym wyraźną przewagę wojskową nad Związkiem Radzieckim, i dlatego, oczywiście, pieniądze miały ьыло dostać się do Moskwy.
  
  
  
  W połowie dziesiątego ją wziął taksówkę do hotelu "Villa Favorita" na Via Flaminius. Chociaż był sobotni wieczór, w Rime było bardzo cicho. Jedyne dźwięki rozlegały się wokół intymnych tarasów, z jasno oświetlonym pizzerii , lub ближайего motoroweru , na którym siedziała смеющаяся młoda para.
  
  
  Musi być, villa Favorita otrzymał swoją nazwę na lepsze czasy. Na zewnątrz nie było nic, co mogłoby zachęcić podróżnych spędzić tam noc. Na оштукатуренном elewacji były pęknięcia i odpryski, dążenie farba отслаивалась. Na górnych oknach wisiały stare stawy . W środku był zarysowany ladę, za którą spał stary włoch. Jej w milczeniu przeszedł mimmo niego i wspiął się po schodach jest z tyłu małego holu. Jej zatrzymał się na drugim piętrze i spojrzał w słabo oświetlony korytarz do pokoju 307. Cisza. Jej, podszedł do dnia pokoju i słuchał. W środku było cicho, a jej świat nie widział. Ale to nie znaczy, że Maxim Chrząszczy nie czekał w środku. Jej dostal wokół kieszeni specjalny plastik i wybrał klucz , który otwiera zamek. Jej w milczeniu włożył klucz w zamek i przekręcił przełącznik. Zamek kliknął. Powoli przekręcił klamkę i pchnął drzwi. Wewnątrz nie było nam dźwięk, nam kłopotów . Jej wyciągnął "luger" i szybko wszedł do środka. Jedno spojrzenie w ciemnym pokoju przekonał mnie, że Żukow naprawdę sprawia, wieczorny spacer do najbliższego kiosku, aby kupić gazetę. Jej zamknął za sobą drzwi ...
  
  
  Po kilku minuta oczy przywykły do тусклому światło. Jej oglądałem dalej , aby upewnić się, że naprawdę był jeden, a następnie ukrył Luger " w kaburę i popatrzył pokoju i przylegającą łazienką Pokój był słabo wyposażony i był nieprzyjemny zapach. - z brudnej umywalki, podłogi z drewna, i пропотевшего materaca w połączeniu z proszkiem od owadów. Miejsc do jedzenia rzeczy było mało. Meble składał się na szerokim łóżku, łóżku szafki nocne, małego pisemnej krzesła, bezpośredniego krzesła i fotele. W fotelu były luki, przez które wystawały szczeliwo. To nie był "Cavalieri Hilton", ale Chrząszczy mógł tam chować do tej pory fretka .
  
  
  Jej domyślił się, że Robaki nie miał tego dokumentu. Było to oczywiście możliwe, ale byłoby to sprzeczne z zasadami naszego zawodu. Trzymasz przy sobie ważny przedmiot tylko tyle czasu, ile potrzeba, a następnie przekazać ego, komuś innemu, lub znaleźć odpowiednie miejsce do karmienia, podczas gdy ego nie oddasz . W tym przypadku jej spodziewałem się, że bufor będzie tutaj, w pokoju Żukowa.
  
  
  Kiedy piętnaście minuta jej nic nie znalazłem ją zaczął się zastanawiać, czy nie popełniłem błędu ja. Jej dosłownie skręcone pokoju na lewą stronę. Materac Żukowa był w клочьях, a na podłodze leżał wypełniacz. Krzesło wyglądało tak samo. Skrzynie krzesła i nocnej szafki w jej wyciągnął i rzucił na podłogę. Wszystko było starannie обыскано, nawet muszlę klozetową. I jej nic nie znalazłem.
  
  
  Jej, podszedł do okna i spojrzał na zegarek. Było już bez dziesięć na dziesięć. Jeśli Chrząszczy zachowa swoją rutynę dnia, wróci do dziesięciu godzin lub wkrótce potem. Jej zaklął pod nosem. Muszę znaleźć ten dokument, zanim on wróci. AX należy do nich, że przekaże ego własnego uznania przewoźnika wcześnie rano następnego dnia, więc to była nasza jedyna szansa na odzyskanie ego.
  
  
  Jej, zobaczył, że w pokoju nie ma szczelin wentylacyjnych, i podejrzewał, że no nigdy nie było. Mieszkańcy prawdopodobnie wypożyczyć wentylator na dole, kiedy było gorące i dobrze zamykały, kiedy było zimno. To naprawdę był hotel trzeciej klasy, przez nich, gdzie sprężyny łóżka przez całą noc kapsa ci w plecy, i gdzie nie ma ciepłej wody do golenia .
  
  
  Ponieważ na ścianach nie było otworów do badania, jej zaczął obawiać się, że moje poszukiwania gwałtownie przerwane. Właśnie odwrócił się, by jeszcze raz spojrzeć na własną łazienką, kiedy usłyszał hałas na korytarzu. Jej chwycił "Luger", podszedł do dnia, stanął obok i słuchał. Ją usłyszał jeszcze jeden dźwięk w korytarzu - zamykająca i otwierająca drzwi . Jej zrelaksowany i wsunął luger z powrotem na minutę. Kiedy ją odwrócił się do łazienki, drzwi się otworzyły.
  
  
  To był Żukow.
  
  
  Jej, odwrócił się. Moja ręka poleciała do Люгеру.
  
  
  "Nie na zawsze", - powiedział spokojnie Chrząszczy, pouczając rosyjski rewolwer mi w piersi. Jej włożył rękę; zamknął drzwi i podszedł do mnie.
  
  
  Był mniej więcej mojego wzrostu i jest dość lekki. Ale miał жилистая, mocna postać, której nie można lekceważyć. Ego twarz wyglądała młodo, pomimo редеющие włosy.
  
  
  On na zachód słońca w moją kurtkę, wziął "luger" i zrobił rewolwer mi w piersi. Rzucił wilhelminę, tim pocięty na materac.
  
  
  "Więc to ty, Carter" - powiedział, wycofując się na kilka kroków.
  
  
  "Wróciłeś wcześnie". - Szybko pomyślałem o zbliżającej się rozmowie. Zastanawiałem się, jak długo on jest gotowy do rozmowy, zanim zdecyduje się pociągnąć za spust.
  
  
  "Mam w zwyczaju zmieniać swoje zachowanie na własne życzenie" - powiedział z uśmiechem. "To ratuje mi życie. Co do ciebie, mój drugi po AX, myślę, że powinienem lepiej skontaktować się z tobą w Caracas ".
  
  
  Moje ciśnienie początku dredy. I głos jej ponownie znalazł się nie w tę stronę rewolwer Żukowa. I tym razem postara się jeszcze bardziej.
  
  
  "Przepraszam za bałagan", - z gestem jej powiedział. "Ale w tym pokoju można uznać to poprawą".
  
  
  On zapytał. - "Nie możesz znaleźć ego, prawda?" Ego uśmiech stał się szerszy.
  
  
  "Nie, dobrze to ukrył. Oczywiście, miałem bardzo mało czasu ".
  
  
  "Oczywiście - powiedział.. A skoro wciąż tu jesteś, Carter, obawiam się, że masz jeszcze mniej czasu.
  
  
  "Myślę, że ją znam, gdzie to jest".
  
  
  'Tak?' - niecierpliwie powiedział. Był gotowy do strzału, ale emu to ciekawi.
  
  
  "Miejsce, gdzie nie zawsze myśleć" - kontynuował ją. "Dla ludzi twojego intelektu".
  
  
  Uśmiech zmieniła się gniewnym spojrzeniem. - "Gdzie twoim, on schowany, Carter? Będzie to twój ostatni wynik dobry czy zły?
  
  
  "Myślałem, że to tam było". Jej wskazał na drzwi do łazienki, kiedy stał między drzwiami i Жуковым . W tym samym czasie jej cedził mięśnie przedramienia i szpilki dyskretnie wsunął się w moją dłoń.
  
  
  Ją usłyszał, jak Żukow uśmiechnął się nad moim błędna hipoteza, ale zamiast tego, aby zwrócić się do niego twarzą, jej spadł na ziemię. Rewolwer Żukowa выстерил, gogle trafiła w moją kurtkę, gdy jej gorąco i rzucił nóż.
  
  
  To był szalony rzut, ale, na szczęście, sztylet nadal rzuciłem Żukowa w prawe ramię. Kiedy wydał krzyk, i ręka z rewolwerem spadła, ją, rzucił się na niego z ziemi. Uderzyliśmy w ścianę. Jej odwrócił ego za rękę, pistolet wyleciał, uderzył o podłogę i zsunął się w kąt.
  
  
  Podchodząc do niego, szybko ją uderzył prawą ręką cios w ego wąską twarz, podczas którego ją usłyszał trzask kości . Jej hotel nałożyć początku drugi cios, ale zobaczyłem, że to już nie będzie potrzebne. Ego morale zaginął.
  
  
  Jej zdjął nóż z ego w ramię. On otworzył szeroko oczy i syknął, niż boli. Jej przyłożył sztylet do ego brodzie i spojrzał na chudą twarz. Zapytał ją. - 'Gdzie jest na sali?' - On jęknął. Jej uderzył go ego w twarz i potrząsnął tam i z powrotem. "Powiedz mi, gdzie jest schowany dokument, Chrząszcze" - powiedziałem.
  
  
  "Ego tu nie ma", - powiedział pośpiesznie, dysząc.
  
  
  "Dalej mówić - powiedziałem. "Jest już za późno dla gier".
  
  
  On pokręcił głową. Jej mocno przyłożył opuszki stileta do ego chudej szyi, dopóki nie zaczęła płynąć krew. Słyszałem głosy w korytarzu. Strzał był słyszalny. Ktoś zapytał po włosku, czy wszystko jest w porządku.
  
  
  Jej сазаал. - "Va Bene!" Wszystko w porządku!' Ponownie odwrócił się do Żukowa. - "Teraz widzisz? Teraz zostało ci mało czasu. Policja powinna być tu z minuty na minutę. Jej chcę wiedzieć, gdzie w sali ten dokument. Mów!'
  
  
  On gwałtownie spojrzał na mnie i oddychał ciężko. "Myślałeś, że jestem zwykłym człowiekiem, który рассказажет ci wszystko tylko dlatego, że grozi śmiercią? Obawiam się, że nie bardzo dobrze wiesz, Maxima Żukowa ".
  
  
  Ale wiedział ego lepiej niż myślał. Jej przypomniał sobie o akta AX, który był na nim. Maxim Żukow był nie tylko z niewyparzoną gębą, ale i myśliwym za kobietami. Był bardzo dumny ze swej siły, jemioła kobiet na całym odkryty basen i miał reputację posiadacza znacznego seksualnego apetytu. "Dobrze, Chrząszcze", - powiedział łagodnie jestem. "Nie będę cię zabić. Jej zabiorę tę część twojego ciała, którego tak dumny, - obciąłbym to cholerstwo ".
  
  
  Arogancja zniknęło z ego złego twarzy. 'Co? H-co?
  
  
  W korytarzu rozległy się nowe głosy: "słyszeliście, że powiedziałem".
  
  
  On zaskoczony spojrzał na mnie. "Nie zrobisz tego!"
  
  
  'Zrobię.'
  
  
  "Jesteś szalony" - powiedział, a na jego górnej wardze wystąpił pot.
  
  
  "Głupiec" .
  
  
  Jej rozciąłem emu rozporek. "Tak Więc, Żukow?"
  
  
  'Zabij mnie!'
  
  
  'O nie. = To ценымногие zabawy.-- Dobrze?' Jej trzymał sztylet na gumce ego majtek. Jej dostał reumatyzmu, który chciał. W panice spojrzał w okno. Następnie zebrał się na odwagę. "Nie, - powiedział on. Ale było za późno. Jej, rzucił się do okna, pchnął ego, kącik отломилась i spadła do rynsztoka. Tam, na skraju prawego luke ' a, była schowana papier.
  
  
  Rama klapy składał się z trzech warstw drewna w różnym stopniu rozkładu. W tym pudle środkowa warstwa zgniły szybciej, niż malowane zewnętrzne warstwy, i duże kawałki drewna wypadły, tworząc przestrzeń . W tym pomieszczeniu był złożony arkusz papieru. Kiedy właz został zamknięty krawędzią do ramy okna, papier został zamknięty.
  
  
  'Nie!' - krzyknął Chrząszczy, подползая do mnie i próbując wstać.
  
  
  Jej wyjął papier wokół skrzynki i rozwinął.
  
  
  To naprawdę był rysunek mechanizmu zapłonu. Właśnie stawiał ego w chwili, gdy Chrząszcze zanurkował za rewolwerem.
  
  
  Zanim ją, podszedł do niego, chwycił rewolwer i wycelował we mnie. Jej schylił się do порванному materac, na którym leżał "Luger" . Rewolwer Żukowa strzał, gogle podrapała mi prawe biodro. Jej, wylądował na materac i od razu chwycił Luger. Kiedy Żukow ponownie wycelował ją podniósł "Luger" i wydał dwa szybkie strzały, nie прицеливаясь. Pierwsza gogli trafiła w drzwi. W korytarzu rozlegały się głośne krzyki, do drzwi pukał. Druga gogli trafiła Żuk nieco poniżej serca. On podskoczył i upadł, siedząc na podłodze. Siedział chwilę z szeroko otwartymi oczami, a następnie padł martwy.
  
  
  W korytarzu krzycząc: "Полизия! Полизия! "Czas znikał. Jej, wyszedł przez okno na шаткую schody przeciwpożarowe, a pod wycie syreny w oddali zszedł w ciemny zaułek.
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 2
  
  
  
  
  
  
  W ten wieczór, jako dodatkowy środek ostrożności, jej zatrzymał się w innym hotelu. Moja nowa rezydencja znajdowała się w pobliżu Via Marco Aurelio, na niewielkim wzgórzu naprzeciwko Koloseum. To był бедняцкий region, a następnie tym, jak osiadł w małej upalne pokoju, mnie bardziej przeszkadza drapieżny niż KGB. Jej spędził nerwowej nocy .
  
  
  Następnego ranka jej wstał wcześnie, dostal dokument do skrzynki, nie jest tak pomysłowe, jak u Żukowa i ubrał się. Ale czas do przesyłania dokumentu było lepiej. Jej gdyby kuriera na lotnisku Rym nie kiedy i przekazał emu dokument, kiedy już wsiadł w samolot do Nowego Jorku. Przyszło mi do głowy, że gdyby Chrząszczy pozbył dokumentu w ciągu dnia, może być żywy do dziś.
  
  
  Gdy wyszedł na kawę, zostawił jej ego w swoim pokoju. Jak i Chrząszczy, nie hotel, by został ze mną na dłużej, niż to było konieczne. Miłośnik części myśli, że przedmioty będą bezpieczne, gdy on ih nosi ze sobą. Ale profesjonalista wie, że jeśli coś ukryć w dobrym luku, tam będzie bezpieczniej. Niedoświadczonych funkcjonariuszy to zwykle przeszkadza, ale to zmartwienie nie powinno wychodzić poza cech schronów.
  
  
  Jej rozegrał dobry, powtórną czasie startu samolotu mojego przewoźnika i закодировав krótką wiadomość dla Davida Hawk, mojego bezpośredniego przełożonego oraz dyrektora AX w Waszyngtonie. Hawk hotel dowiedzieć się jak najszybciej, w jakich w innych okolicznościach został znaleziony dokument. Kurier przekazał emu wiadomość.
  
  
  Nie kiedy ją wyjął dokument w miejscach żywności, kładąc w srebrną papierośnicę i umieścić papierośnicę na minutę. Na lotnisku miał ją zaoferować kurierowi papierosa, i wtedy miał się odbyć wymiana dwóch takich samych przedmiotów.
  
  
  Jej nie zamawiał taksówkę do hotelu, a po prostu zszedł ze wzgórza w Koloseum. Ale tym razem ostrożności było mało. Po zaledwie kilku minut jazdy ją, zobaczył, że nas śledzi czarny Fiat.
  
  
  "Skręć tu w lewo", - powiedział jego kierowcy.
  
  
  "Ale powiedziałeś, że chcesz, lotnisko!"
  
  
  "Zapomnij o tym".
  
  
  "Che siergiej o coraggio!" - warknął mężczyzna, skręcając za róg.
  
  
  Jej, wyjrzał przez tylne okno i zobaczył śledzenie za mną "Fiata". Teraz przyszła moja kolej narzekać. Jej, myślałem, że wszystko poszło dobrze potem jak jej się zmienił wszystko. Ale jakoś mnie znalazłeś przyjaciele Żukowa.
  
  
  Szybko owinął za róg jeszcze dwa razy, próbując pozbyć się z nich. Kierowca, stwierdzając, że maszyna idzie za nami, skorzystał z okazji, aby pokazać swoje umiejętności jazdy. On pociągnął nas w dół Via Лабикана, z powrotem mimmo Koloseum i w górę wzdłuż Via dei Fori Imperiali, a następnie mimmo Bazyliki Konstantyna i śnieżnobiałej Forum romanum z ego разрушающимися świątyń, otoczona dwoma bogatymi na południe.
  
  
  "Dokąd teraz, panie?"
  
  
  "Po prostu jedź szczery" - powiedziałem, patrząc na "Fiata". Pomimo zręczne sterowanie maszyną taksówkarza , byliśmy zatrzymani ruchu kołowego, i "Fiata" nie odstawał od nas; był zbyt blisko mnie. Przejechaliśmy na Corso Vittorio Emanuele do Tybru, przekroczył Ponte Vittorio Emanuele i udał się w kierunku Watykanu. Czarna maszyna wciąż biegnie za nami. Najpierw myślałem, żeby ukryć dokument gdzieś w taxi, ale ponieważ агентыы za nas rozpoznał samochód, ten plan w końcu wydawał się zbyt ryzykowne. Tak, że możemy nadal jeździć po ulicy Via della Conciliazione do placu Piazza Piusa XII. Przed nami majaczyła katedra Świętego Piotra . Gdy ją, spojrzał na plac z dużą fontanną na środku, u mnie nagle pomysł. Oczywiście, był to korkociąg teraz albo nigdy.
  
  
  "Stój, kierowca", - powiedział szybko i w tym samym czasie obejrzał się i zobaczył, że "Fiata" odstaje od nas nie więcej niż dwieście metrów . Jej wsadził paczkę lirów kierowcy w rękę, a on ze zdziwieniem podniósł gęste, grube brwi.
  
  
  "Бениссимо !" - krzyknął mi w ślad, gdy jej wyszedł. "In bocca al lupo!"
  
  
  Ale potem zrozumiałem, że potrzebuję znacznie więcej, niż ego życzenia.
  
  
  Wziął ją do domu krok; kiedy znów ją szybko obejrzał się przez ramię, zobaczyłem, że, Fiat, zatrzymał się po drugiej stronie placu . Na przednim siedzeniu siedziało dwóch mężczyzn; ih twarzy były widoczne w promieniach popołudniowego słońca. Ih pozorna niezdecydowanie подстрекала mnie . Jej, wiedziałem, że jeśli będę w stanie dostać się w muzeum bazyliki , mam szansę oderwać się od nich środowisk tłumów turystów.
  
  
  Więc ja znowu podniósł krok i pospiesznie przez kolumnadę, mimmo ogromnych kolumn Бемини do muzeów za jej granicami. Ponownie obejrzał się. Obaj mężczyźni wyszli, wokół złowieszczy rodzaju czarnej maszyny i poszli za mną.
  
  
  Nagle szarpnął ją w prawo, zanurkował w cień dwóch pierwszych muzeów i ruszył w trzecie, ciemny budynek. Przy wejściu znajdowała się ochrona w formie. Jej przeszedł mimmo nich, nie patrząc, i wszedł do sali, gdzie turyści wypełniły stragany z pamiątkami. "Krawiec diabła" - mruknął jej; u tych facetów oczy były ostrzejsze, niż myślałem.
  
  
  Odyna wokół nich już wchodził na salę, gdy wspinał się po schodach po dwa stopnie na raz. Miałem czas zauważyć zatroskaną wyrażenie ego угловатого точеного twarzy. Był to muskularny mężczyzna z ciemnymi włosami, ubrany w zwykły luźny szary garnitur. I najwyraźniej był w KGB.
  
  
  Na górze schodów, gdzie jest jej ciężko dysząc, rozejrzał się, jej, zobaczyłem, że jestem w galerii biblioteki Watykanu. To była długa wąska przestrzeń, po bokach którego znajdowały się gabloty z prezentami Ojców Piusa IX, Leona XII i Piusa X. To była prawdziwa skarbnica ozdobione kamieniami szlachetnymi berła, srebrnych figurek i uderzająco piękne wycięte złotych czasz i religijnych przedmiotów; na podłodze i między oknami stały zabytkowe wazy . Po lewej stronie od galerii ją zobaczył zewnętrzną ścianę, выходившую na dziedziniec, na którym jej przebiegł kilka sekund temu .
  
  
  Jej pobrał pokoju i stahl szukać starań miejsce do jedzenia dokumentu. Było zbyt ryzykowne utrzymać ego w sobie, i wiedział, że jeśli nam się poszczęści, pracownicy KGB nigdy nie będą mogli ego znaleźć, jeśli jej w ten sposób ego w odpowiednim miejscu.
  
  
  Pracownicy w mundurach chodzili po korytarzach, po obu stronach galerii. Słyszałem skrzypienie desek podłogowych, aż personel chodzić tam i z powrotem . Następnie ją garścią swoją, swoje działania na głuchych odgłosów kroków, by nie mogli widzieć, co robię. Jej wyjął wokół kieszeni srebrną papierośnicę. W każdej chwili mógł pojawić się ciemnowłosy agent KGB. Szybko wsunął złożonego papieru w prawą rękę i schował papierośnicę z powrotem na minutę камзолы. Odyna dla opiekunów liściu. Jej, zatrzymał się i udawał, że podziwiam srebrnymi wyrobami na jednej wokół witryn, stale obserwując sługą, dopóki nie zniknął na myśli. Następnie włożył dokument w этрусскую wazę, która zajmuje się, siedziała u okna, na końcu galerii. Musiałem ponownie złożyć papier na pół, aby przełożyć ją przez wąską szyjkę.
  
  
  Tylko że zbliżył się do drugiej gablocie, jak rosyjski pojawił się w drzwiach. Wszedł szybko, zobaczyłem, że stoję, i zwolnił. On również zatrzymał się przed przeglądem i przejrzał zawartość.
  
  
  Jej był pewien, że nikt nie widział, jak ją kładę dokument w wazonie. Chcąc wyglądać zwykłym turystą, jeszcze kilka minut oglądał wystawę. Następnie powoli wyszedł przez wyposażenie pokoju i odpowiedział na ukłon dyżurnego w drzwiach. Gdy był w korytarzu, jej, podszedł do okna i spojrzał na dziedziniec. Jej, zobaczył, że przy wejściu do budynku czekał na początku drugiej polski .
  
  
  Poszedłem dalej. Więc oni myśleli, że złapali mnie w pułapkę. Ale jeśli oni tak myśleli, nie mieli tego papieru. Dokument ten był bardziej bezpieczny przechowywać w szwajcarskim sejfie. Mojemu przewoźnika kazano odłożyć ego pobytu na dwadzieścia cztery godziny, jeśli nie przyjadę, więc to też jest normalne. Teraz wszystko, co musiałem zrobić, to uciec od tych dwóch rosjan żyje.
  
  
  Jej, zszedł po schodach na pierwsze piętro budynku, gdzie odkrył korytarz z kilkoma toalety. Za nim był główny korytarz z małym holem prowadzącym do wejścia dla personelu. Jej, odbył się w obie strony i krótkim holu, skręcił za róg i stahl czekać. Niemal natychmiast zza rogu wyskoczył чекист - najwyraźniej myśląc, że zniknąłem za pośrednictwem call of wejście .
  
  
  Kiedy jest stahl wybitnych ją, wyciągnął rękę, chwycił ego i przycisnął do jęczeć. Jej mógł zabić ego, ale nie koniecznie. Mi jeszcze należało usunąć dokument w galerii i na razie jej to zrobił, on nie potrzebował w sprawie zabójstwa przez policję. "Spóźniłeś się", - skłamał ja, przyciskając ego k jęczeć. "Dokument udał się do Waszyngtonu".
  
  
  Jej uderzył jego ego pięścią w życiu. On przykucnął, niż boli. Jej uderzył go ego w szyję, a on upadł na kolana. Gdy ją chciał uciec od niego, on nagle chwycił mnie za nogi i przyciągnął do siebie.
  
  
  On wychrypiał. - 'Kłamiesz!'
  
  
  On wyciągnął rękę do mojej twarzy i nie trafiłem na kilka milimetrów z mojego prawego oka. Jej zatrzymał ego za rękę i uderzył pięścią w ego мясистому twarz. Krzyknął i upadł na ścianę. Ją, wstał i, gdy chciał się podnieść , znów uderzył go ego w twarz. Od uderzenia gol-ego oderwał się na bok. Kiedy uderzył w ścianę , jej uderzył go kłykcie w ego przysłonę. Powietrze uciekło przez ego płuc, i znowu upadł. Jej uderzył jego ego nogą do bramki. Był nieprzytomny.
  
  
  Było jasne, że nikt w głównym korytarzu nie słyszałem o walce. Jej, podszedł do wejścia dla personelu i okazało się, że drzwi, jak się spodziewałem, są zamknięte. Ale wydawało mi się, że nie mogę przejść mimmo innego oficera przy głównym wejściu . Głos dlaczego ją wziął swoją specjalną plastik, choć nie był pewien, że to zadziała z wielkim, starym zamkiem. Jej próbował kilka minut, ciągle mając nadzieję, że nie pojawi się obsługa. W końcu ją otworzył zamek.
  
  
  Za sobą usłyszał jego jęk чекиста. Przyszedł do siebie. Jej przekręcił klamkę i otworzył drzwi. Do pokoju wszedł słoneczny брылев . Jej, wyszedł na niewielki parking za budynkiem i dotarł do rogu, gdzie czekał taksówki. Kierowca spał za kierownicą. Jej, pochylił się i potrząsnął ego za ramię.
  
  
  "Chcę pojechać w hotel Della Lunetta" - powiedziałem.
  
  
  "Mi si live dai piedi" - odpowiedział ; gdyby ją po prostu stylu jazdy.
  
  
  Jej wręczył emu paczkę lirów i celle w taksówce, dopóki myśleli pieniądze. Kiedy skończył, on się zaśmiał.
  
  
  "A teraz, szybko".
  
  
  "Twój, twoja, panie".
  
  
  Przytoczył silnik, włączyć transmisji i pojechaliśmy do głównego wejścia, mimmo turystów i чекиста. Wziął gazetę z siedzenia obok kierowcy i trzymał ją przed twarzą, gdy zajrzeliśmy do wejściu. Kiedy przejeżdżaliśmy mimmo, go przez krawędź patrzył na agenta KGB, człowieka niższa, niż ego kolega. On przelotnie spojrzał na opłaty, a następnie odwrócił się i spojrzał na budynek, jakby spodziewał się zobaczyć swojego kolegę .
  
  
  Kiedy jechaliśmy przez plac Świętego Piotra do rzeki, jej odłożył gazetę i zrelaksowany. Dokument był bezpieczny - do niektórych fretki. Teraz muszę znaleźć sposób, aby ponownie zdobyć ego, zanim kurier odjedzie na następny dzień.
  
  
  
  
  
  Rozdział 3
  
  
  
  ;
  
  
  Nie mógł skontaktować się z przewoźnikiem do następnego dnia, ale nie było to konieczne. Co do dokumentu , muzea Watykańskie zostały zamknięte przez pół godziny potem, jak wyjechał na opłaty, i otwierały się dopiero rano. Więc potem relaksujący posiłek go przeniósł się w trzecią hotelu w przypadku, gdy KGB pilnować początku drugiej. Potem obiedzie poszedłem do małego baru, zamówił cinzano i powoli ego wypił . Przyszło mi do głowy, że gdyby Hawke wiedział, gdzie w sali dokumentu, mógł być zadowolony z tego, co z nim zrobił, i że już wymyślił sposób, aby odzyskać dokument. Jego poszedłem do apteki i kupiłem wydłużony doktorski pincety. Następnego ranka jej pójdę do galerii z pęsety pod płaszczem i, jeśli nikogo nie będzie w pobliżu, odłożę pęseta w этрусскую wazon, i zabieram papier. Jej przyjadę wcześniej, jak tylko otworzy się muzeum , by turystów było mało.
  
  
  Tylko że opracował swoje plany, gdy dziewczyna podeszła i usiadła na mój stolik. Jej patrzył za nią, dopóki wciąż myślał o Watykanie. Oczywiście, była dziwką: chuda, z cienkimi czarnymi włosami i zbyt накрашенная. Na niej był tani pasiasty sweter i spódnica, która zajmuje się ledwo zasłaniały jej biodra. "Cześć, Johnny. Jesteś amerykaninem, tak?
  
  
  'Tak.'
  
  
  "W nastroju do zabawy, tak?"
  
  
  "Nie tej nocy."
  
  
  Jej, nie mam nic przeciwko dziwki. Tylko większość wokół nich wydają się изуродованными emocjonalnie, i podoba mi się, aby kobieta była zdrowa, nie tylko ciałem, ale i umysłem.
  
  
  Ona nalegała. - Jesteś pewien, Johnny?"
  
  
  "Tak" - powiedziałem. 'Jej pewnie.'
  
  
  "Hej, jej wiem, kim jesteś", - powiedziała ona. - "Czy amerykański policjant ".
  
  
  Jej uważnie spojrzał na nie. "Dlaczego tak myślisz?'
  
  
  'Oczywiście! Policjant! Mogę jej to zobaczyć? Pracujesz z rzymskiej policji ?
  
  
  "Nie kopp" - powiedziałem.
  
  
  Ona sztywno uśmiechnęła się do mnie. "Cześć, Johnny - powiedziała - co, kto, z hema jesteś stylu, by cię poznać. Witam, Gina! Фавориска ! Zanim zdążył jej powiedzieć, zawołała na dziewczynę, która zajmuje się podeszła do nas i niepewnie zatrzymała się przy krześle, patrząc mi w twarz. Ta nie była jak na dziwkę. I była bardzo ładna.
  
  
  "Si encodi!" - powiedziała szczupła ładnej dziewczynie, stukając w trzeci krzesło. Następnie pochyliła się do przodu i poufnym tonem powiedziała: "Gina, dobrze mówi po angielsku. Hej podobają amerykanie. Chcesz z nią porozmawiać, tak?
  
  
  Gina hotelu argumentować przeciwko zaproszenia chudej dziewczyny, ale w końcu pozwolił przekonać się usiąść.
  
  
  "Gina piękna, tak?" - powiedziała chuda duma.
  
  
  "Co diavolo!" - powiedziała Gina i zaczęła wstawać.
  
  
  Miło cię poznać, Gina - powiedziałem. 'Mam na imię Nick. Proszę, zostań z nami ".
  
  
  Ona wahała się chwilę, potem nieśmiało odchyliła się do tyłu. U nach były piękne rysy twarzy i jasno-brązowe włosy północnych mieszkańców Mediolanu i Vicenzy. Włosy nie były długie i gęste, z jasnymi żyłkami. Jej oczy były brązowe, usta szerokie i zmysłowa, a pod приталенной top i krótką spódniczkę ee postać była bardziej niż wyrafinowane.
  
  
  "U Gina mam kuzynkę w Ameryce" - powiedziała druga dziewczyna, nie zwracając uwagi na perturbacje Giny. "Ale ona mówi po amerykańsku, lepiej niż jej. Ona powie. Potem wstała i odeszła, najpierw z przymrużeniem oka mi.
  
  
  Zapytał ją. - "Co to znaczy?"
  
  
  Gini udało się uśmiechnąć. "Róża lubi zapoznanie mnie z mężczyznami. Ona myśli, że jestem samotna.
  
  
  "I to ty?"
  
  
  Rzuciła na mnie okiem, a następnie uniknął mojego spojrzenia. Zawsze czuję się trochę samotna, prawda?
  
  
  "Tak" - przyznał jestem, pamiętając, że to na pewno jest w rzeczywistości w moim zawodzie. "Tu pracujesz, Gina?"
  
  
  Jej kelnerka, hostessa, jeśli chcesz to tak nazywać. Ale ja nie sypiam z mężczyznami w pracy ". Ostatnie słowa to określił powoli i stanowczo. Nie wdawał się w szczegóły. Twoja przyjaciółka Róża myśli, że jestem z policji, ale na samym delle to nie moja sprawa.
  
  
  "Byłoby mi wszystko jedno, gdyby to była twoja praca.
  
  
  Zapytał ją. - "Mogę ci coś zaproponować?"
  
  
  Spojrzała mi w oczy. - "Chciałbym, Nick - powiedziała, - ale, jak już mówiłam, nie jestem dziwką".
  
  
  Ona uśmiechnęła się. - "Tak myślałem. Co ty chcesz się napić?"
  
  
  Jego dał znak kelnerowi, i ona zamówiła przekąskę. Trochę pogadaliśmy. Jej powiedział, że był amerykańskim urzędnikiem, który odwiedził ambasadę w Rime.
  
  
  "Skąd w Ameryce?" - spytała Gina.
  
  
  "Wokół Nowego Jorku".
  
  
  "Zawsze hotelu tam pojechać. Siostrzenica Róża mówiła o życiu w Nowym Jorku. Ona docenia kawiarnie i restauracje. Oni są naprawdę tak dobre, jak ona mówi?
  
  
  Jej trochę poczekać. "Ach," - powiedziałem - są dobre według własnego uznania. Jak długo pracujesz w tym barze, Gina?
  
  
  'Nie tak długo. Ja z trudem mogę sobie pozwolić na czynsz ". Ona spuściła oczy. "Zaraz pójdę do domu" - nieśmiało powiedziała. "Dziś nie ma pracy i jest im ona potrzebna. Jeśli chcesz, możesz iść ze mną na drinka. "Dlaczego nie - pomyślałem. "Z przyjemnością" - powiedziałem.
  
  
  Jej taksówkę i pojechaliśmy do pokoju Giny. To był pokój na dachu starego domu na Via delle Quattro Fontane. Zaczęliśmy drogę na czwartym piętrze, a kiedy wydech na początku drugiej zabaw, jej, pochylił się i pocałował ją delikatnie. Jej usta były miękkie, ciepłe i delikatne .
  
  
  W pokoju rozmawialiśmy, popijając wino. Gina mówiła o tym okresie, kiedy była kochanką wpływowego szefa rzymskiego świata przestępczego, niejakiego Giovanni Фарелли. Zaczynał jako zwykły złodziej, a następnie zarobił miliony na oszustwo nieruchomości. Według jej słów, on źle ją traktował.
  
  
  "Ale to w przeszłości. Teraz trzymam się z dala od takich ludzi, jak Giovanni. Jej stoję na nogach i uczciwie zarabiam pieniądze ".
  
  
  Moje ciśnienie krwi unosi się na widok jej uśmiechu. Przez jakiś czas patrzyła na mnie, a następnie wstała i odwróciła przełącznik tak, aby w pokoju natknąłem się tylko święci, wokół słuchowego okna . Ona rozebrała się, nic nie mówiąc. Ee, jasne włosy ниспадали hej, na ramiona, piersi, pełne prosili go dotknąć. Jej przyciągnął jej ciepłe ciało do siebie, a ona rozpuściła się we mnie, kiedy moje ręce delikatnie пробежались po jej aksamitnej skórze. Ee usta, nagle gorąco, znaleźli moje i nasze usta otworzyły się w wzajemnym badaniu. Ciało, w którym ją grał, było elastyczne i gładkie, jak u szesnastu nastolatka.
  
  
  "Weź mnie, Nick" - szepnęła mi na ucho.
  
  
  Jej, rozebrał się, i zobaczyła "Luger". "Więc pan policjant".
  
  
  "Powiedziałem ci prawdę" - powiedziałem. Ją przytulił ją, a ona zapomniała o pistoletach.
  
  
  "Łóżko" - szepnęła. "Zabierz mnie do łóżka".
  
  
  Jej to zrobił. Gdy leżał obok niej, moje ręce pogłaskał jej ciało, aż ona nie odsunęła swoje długie, szczupłe biodra, a on przesunął dłonią po aksamitne wewnętrznej części.
  
  
  "Va benissime!" wymamrotała.
  
  
  Jej pozwolił rękę wspiąć się wyżej.
  
  
  "Chodź", - wydech ona.
  
  
  Ją pocałował pełne piersi, a ona затаила oddech. "Basta", - zawołała. 'Wystarczy. Teraz. Jej chcę cię teraz.'
  
  
  Powoli wszedł w nie. Breathy krzyki biegają wokół jej gardła. Jej ciało извивалось od namiętności, i mnie zachęciły silne i nieodparte fizyczne pragnienie. Jej, poczuł, jak jej wilgotne uda zeszły się wokół mnie, a dźwięk jej свистящих, задыхающихся krzyków echem разнесся w moich uszach. Ona почесала moje ręce paznokciami, owinięte rękami moją szyję i ramiona i pociągnęła mnie w dół, prawie zwariowałam od zamiaru skończyć to, co zaczęliśmy.
  
  
  Następnie nadszedł moment, kiedy każda myśl, każda siła woli zostały rozwiane. "Jeszcze, jeszcze, Nick!" ona задыхалась. Moje usta скривились w ухмылке, która zajmuje się była do połowy сардонической, do połowy porozumiewawczym. Przytuliła mnie mocno, bardziej dominującą, a jej biodra zaczęły się kołysać, gdy straciła kontrolę. Ostatni sudorozhny drżenie, i zebraliśmy się razem, aby zdecydować, co zaczęli; ona gwałtownie jęczała piosenką tęsknoty, i pozornie niekończącej się zabawy.
  
  
  
  
  Gdy obudził się następnego ranka, był moment paniki; pierwsze wybuchy strachu, kiedy go oglądałem na nieznane mi okolice. Obok mnie coś cicho пробормотало ciepłe ciało. Jej spojrzał i roześmiał się, widząc śpiącą postać Giny. Jej włosy zagubienia się na poduszce - miedziany aureola w białej bieliźnie. Bardzo delikatnie jej umknął nach, podczas gdy jej ręka nie spadła z mojej piersi. Na chwilę zaczęła się wybudzać , a następnie jej oddech znów stał się płaski, a ona pogrążyła się w głęboki sen.
  
  
  Po cichu, aby nie obudzić ją i nie dać hej zapytać, gdzie idę ją, wstał z łóżka i zebrał swoje ubrania. Jej, był zaskoczony, że nie wrócił do hotelu, a spędził całą noc z Giną na rękach. Ale w moim pokoju nie było nic wartościowego, bo этрусская wazon w bibliotece Watykanu wciąż trzymała cenny dokument, zawierający ee śmiertelną tajemnicę. Ale teraz, kiedy udało mi się zapisać dokument z rąk KGB, miał ją zwrócić, i to jak najszybciej. Ubrany, jej пригладил włosy palcami, jeszcze raz spojrzał na łóżko pogniecione, pomarszczone mokrymi prześcieradłami i prezent w postaci pięknego i młodego ciała Dżiny i skierował się do dnia.
  
  
  Jej miałbym nic przeciwko obudzić ją tak, jak ją wiedziałem, że nie będzie miał nic przeciwko . Ale AX był moją prawdziwą miłością, i kobiece przyjemności nigdy nie powinny były powstrzymać mnie w pracy, którą trzeba było wypełnić. Jej rzucił na nie ostatni namiętne spojrzenie. Nic nie powiedziała; jej piersi unosiły się i opadały z każdym oddechem . Jej wymknął się po pokoju i cicho zamknął za sobą drzwi .
  
  
  Nadszedł czas, aby wyrzucić wokół głowy wszystkie myśli o Gene. Musiałem skupić się na wyciąganiu dokumentu, zobacz go, nie zwracając uwagi. Gdyby mnie przypadkowo złapany, który próbował odzyskać dokument, jakiekolwiek by, delikatnie mówię , poważne powikłania. Po pierwsze, najgorsze, co może się zdarzyć z agentami - oprócz śmierci, oczywiście, jest przyciągnąć uwagę opinii publicznej. Możliwość, że mój kamuflaż просвечивается, była dość ryzykowna, ale jeśli mnie zobaczą, gdy ją próbuję chwycić papier, dokument będzie oglądany i uczyć każdym włoskim policjantom, który będzie w stanie zobaczyć ego. Nawet jeśli będę mógł w końcu przekonać władze w tym, że dokument jest własnością rządu USA, tajemnica przestanie być tajemnicą w jak najkrótszym czasie. Jej był pewien, że nie wszyscy pracownicy włoskiej policji nie chcieli sprzedać taki tajny dokument tego, kto ma w rękach była duża paczkę lirów.
  
  
  I gdyby powiedzieli rosyjskim, gdzie w sali dokumentu, oni próbowali dotrzeć do niego przed mnie. Wystawienia dokumentu przez etrusków wazonie teraz moim głównym celem. Wszystko inne było nieważne . Na szczęście, jej obudziłem się wcześnie, aby być w bibliotece Watykanu, kiedy się ona pojawi.
  
  
  Jej był na placu, Pić XII, u wejścia do Watykanu, kiedy zobaczył wielki tłum młodych na placu przede mną, placu Świętego Piotra. To nie było niczym niezwykłym. Papieża części pojawia się na balkonie pałacu, aby pobłogosławić wiernych i pielgrzymów, stojących na placu. Ale dziś rano tłum turystów i rzymian wydawał się większy niż zwykle.
  
  
  Musiałam przedzierać się przez tłum, mrucząc na każdym kroku swoje przeprosiny. Głowy zostały podniesione do okien pałacu Papieskiego, i jak tylko ją, podszedł do krawędzi gęsty tłum, rozległ się krzyk, po którym nastąpiła dziwna, i niemal złowroga cisza, która objęła widzów. Jej stał nieruchomo i patrzył w górę, gdy stało się oczywiste, ubrana na biało postać Papieża Pawła VI.
  
  
  Podniósł ręce na znak błogosławieństwa. Ale on tylko zaczął błogosławieństwo, gdy ostry cios przeciął niebo, jak grzmot. Najpierw pomyślałem, że to tłumik samochodowy.
  
  
  Niestety, wszystko było o wiele poważniejsze.
  
  
  Później ułamek sekundy rozbite szkło spadło na Tatę, gdy ogromny witraż ego balkonu z hukiem rozbił się. Ktoś w tłumie pod balkonem zaczął krzyczeć, i Tata uciekł na myśli, gdy w tłum ludzi na placu padło jeszcze więcej szkła.
  
  
  Krzyki podchwycili inni, gdy tłum ogarnęła panika. Jej, spojrzał we wszystkie strony, aby zobaczyć, skąd strzał; strzał, podobno został wysłany do Papieża i nie trafiłem na kilka cali .
  
  
  "Tato!" krzyknął piskliwym włoski głos.
  
  
  "Oni próbują zabić ego!" krzyknął inny.
  
  
  Ludzie uciekli do wejścia do Watykanu, i szum ih paniki głosów uniósł się w powietrzu, jak jęk swoje smutku i rozpaczy. Odłamki szkła nadal spadały na powierzchnię, ale jest wiodącym część tłumu uciekła do drzwi i nie dostała się pod miasto odłamków.
  
  
  Jeszcze raz spojrzał na balkon, i w tym momencie stały się widoczne dwie postacie w kratach. One pochylił się, aby pomóc Papieskiej wstać. Z miejsca, w którym ją trzymał ją mógł zobaczyć, że on, najwyraźniej, nie ucierpiał.
  
  
  Za mną wokół tłumu rozległ się kolejny ryk. Jej, spojrzał przez ramię i zobaczył długi czarny samochód, уносящуюся z dala od placu. Czy to po prostu zbieg okoliczności, pomyślałem , maszyna lub coś wspólnego z tym, co właśnie oglądał?
  
  
  Nie wiem, dlaczego nagle spojrzał w stronę muzeów, bibliotek Watykanu, gdzie jej powłoki. Ale gdy spojrzał, zobaczył, jak helikopter opada i znika za rogiem. On wyraźnie przypominała amerykański wojskowy helikopter Skyhook.
  
  
  Nie musiałem myśleć o tym do nas na chwilę.
  
  
  Przedzierając się przez tłum, jego sprawę, że musi jak najszybciej dotrzeć do biblioteki. Jej, протиснулся przez chorych ludzi i poszedł z głównego placu w muzeum kolumnadą. Gdy wszedł na główny dziedziniec, helikopterem ponownie stahl wybitny. Powoli schodził szczery nad biblioteką Watykanu. A potem ją, zrozumiał, że coś jest nie tak; strasznie źle.
  
  
  Jej zaczął uciekać, bo nie mógł tracić nam sekundy. Jej, poczułem, jak mój składać dolar waliło, i adrenalina ruszył w moich żyłach, gdy ją niósł się do wejścia do muzeum . Ogarnięci paniką gęsty tłum , pracownicy w kształcie prawie wszyscy opuścili swoje stanowiska przed papieskiej biblioteki. Są przebiegli mimmo mnie, ih oczy przepełnione od strachu. Jej spojrzał do tyłu, na balkon, skąd pojawił się Tata. Balkon był пустынен; tylko odłamki szkła pozostał cichy świadkami tego, co widziałem.
  
  
  Oczywiście, oni nie wiedzieli o stanie św; nie byłby dokładnie nie rozwścieczyło, паникующая tłum. Strażnicy biegali po placu i z powrotem, jakby szukając śladów. Ale wiedziałem, że nic nie znajdą , i był pewien, że w walce i ogólnego bałaganu było więcej, niż wydawało się powierzchowne.
  
  
  Teraz wydawał się na początku drugiej błyszcząca czarna limuzyna. Jej schylił się za jedną wokół słupów przy wejściu do biblioteki. Samochód z piskiem zatrzymała się. Zatrzeszczały zastraszanie, wokół samochodu wyskoczyło dwóch широкоплечих grubych mężczyzn i włamali się do budynku. W tym samym czasie właz w podłodze helikoptera otwarty i ją złapali serię ruchów w samolocie.
  
  
  Za kierownicą limuzyn siedziała ciemna w cieniu postać. Twarz mężczyzny nie można było dostrzec, gdy maszyna рванулась do przodu i przeleciała mimmo mnie . Jej, zmrużył oczy i próbował zapisać numer rejestracyjny. Ale nawet gdyby samochód zatrzymał się, nadal musiałbym mieć rentgenowskie oczu, aby zobaczyć numery. Płyta została pokryta okładki z grubej nieprzezroczystej czarnej tkaniny.
  
  
  Kiedy samochód zniknął na myśli, jej, ruszył w drogę. Nie mógł wejść do biblioteki, podczas gdy maszyna była przed nią, ale teraz, kiedy ona będzie ponieść daleko jej pobiegł do wejścia do papieski pomnik i zajrzał do środka. Niektórzy pracownicy nerwowo rozmawiali o tym, co się stało.
  
  
  Ale dwóch mężczyzn silnego ciała, które właśnie wyskoczyli wokół maszyny, nigdzie nie było widać. I nikt wokół podekscytowanych pracowników muzeum ih, jak się wydaje, nie zauważyłem. Może oni nie widzieli, jak mężczyźni w pośpiechu przeszło do biblioteki, ale ją zauważył. Jej, podszedł do schodów prowadzących na galerię, i od razu rozległo się dwa strzały. W AX ją przeszedł bardzo skomplikowaną kurs balistyka , i u mnie nie było problemu z określeniem, że strzały idą po galerii, gdzie ją ukrył tajny rysunek.
  
  
  Jej, взбежал po schodach na trzy dis, trzymając "Luger" w ręku, trzymając palec na spuście. Gdy dotarł do pierwszego piętra, moje najgorsze podejrzenia się potwierdziły. Sługa w kształcie, który zdecydował się pozostać na swoim stanowisku, jeszcze nie zdążył uciec, teraz leżał na dzień w wielkiej kałuży krwi. Nie trzeba było pochylić się nad nim, aby zobaczyć, że on nie żyje.
  
  
  Za późno ją zobaczyłem, jak masywne rzeźbione dębowe dzień galerie są zamknięte od wewnątrz. Jej pobiegł tam, ale nie dość szybko. Nawet gdyby jej używał wilhelminę, tim, byłoby to niemożliwe, aby zapobiec захлопывание drzwi.
  
  
  Ją usłyszał trzask klucza w zamku. Jego nacisnął na spust i drewno wokół zamka rozleciało. Ale gogli została przebita połowę jelita drewniane dzień. Następnie ją usłyszał jeszcze jeden cios i zrozumiałem, że to samo dzieje się po drugiej stronie długiego korytarza. Galeria była zamknięta od środka z taką skutecznością , że było jasne , że operacja - wszystko , co może obejmować - została przeprowadzona z należytą kwalifikacjami i przygotowaniem.
  
  
  Jej szalenie przypatrzyła, aby dowiedzieć się, czy istnieje możliwość, aby wejść w galerię. Za mną rozległy się szepty. Jej już nie ryzykował. Jej odwrócił się, kiedy zza rogu wyszli trzej turystów. Jedna wokół nich, краснолицая kobieta w jasnym sukienka, spojrzała na "Luger" i krzyknęła.
  
  
  Ee krzyk natchnął mnie do działania. Jej pobiegł do wielu okien w pobliżu zamkniętych drzwi galerii. Jej otworzył zasuwę, otworzył jedno wokół okien i pochylił się do przodu, aby corocznie na dziedziniec. Około trzydziestu metrów od śmigłowca spadła metalowy koszyk ponad trzech metrów średnicy i wysokości, dołączony do grubego stalowej linki . Wewnątrz kosza siedział скорчившийся mężczyzna, i zauważyłem, że kosz został wykonany w opancerzonej nierdzewnej - tego samego metalu, co narzuty podwozie śmigłowca.
  
  
  Teraz stało się jasne, że to, o czym ją najpierw domyślił się, naprawdę było prawdą. Atak na Papieża było osłabia taktyką, aby odwrócić uwagę od rzeczywistego przestępstwa, które teraz zostało zrobione. Oni, kto stał za tym, nigdy nie chcieli zabić Papieża. To atak został przeprowadzony, aby wywołać panikę i powszechne zamieszanie. Prawdziwym celem była kolekcja złotych i srebrnych skarbów galerii w Watykańskiej biblioteki, - on najniższej galerii, w której schował ten przeklęty, niezastąpiony tajny rysunek.
  
  
  Krzyk przerażonego turystów przyciąga uwagę innych osób odwiedzających muzeum. Ją, obejrzał się i gestem nakazał im odejść - to, jak jej pomachał, obudził alarm zagubiona i przestraszona tłumu. Jej wrócił do drzwi galerii, pochylił się i uważnie słuchał . Jej, słyszałem, jak rozbija szybę, i podejrzewał, że wystawy w galerii zostały złamane, i wkrótce zostały skradzione ih cenne skarby - dary wszystkich rządzących europejskich monarchów, bezcenne artefakty, przekazanych papieskiej z królów i kościelnych książąt . A między nimi był dokument, który miał ją oddać - za wszelką cenę.
  
  
  Gdzieś w muzeum zadzwonił niepokojący telefon. Ale nikt nie był w stanie umieścić wątek samemu okrutnemu skok w historii Włoch. Nie mogłem nie podziwiać pomysłowością planu i efektywnością i profesjonalizmem, w którym przestępstwo zostało popełnione. Ale potrzebny mi dokument znajdował się w etrusków wazonie, niewidoczne za szczelnie zamkniętymi drzwiami galerii.
  
  
  "Wezwać personel!" - Krzyknąłem to młodemu z matematyki, stojąca obok mnie, i ego szeroko otwarte oczy i usta zmieniły się, gdy go zepchnął ego ze schodów.
  
  
  "Tak, sir", powiedział, ego aparatu tańczył na jego piersi, aż on torował sobie drogę przez podekscytowanych turystów .
  
  
  "Powiedz im, że papieskiej galerii łup!" Jej zawołał ego po.
  
  
  Może to był przekonujący dźwięk mojego zespołu lub fakt, że nie mówił po angielsku, ale co by to było, widzowie uspokoił. Jego wskazał im na bezpieczne poręcze klatki schodowej. Nawet kobieta, która zajmuje się krzyknęła, widząc mój "Luger", uspokoiła się i wygląda na to, znów stała się sobą.
  
  
  Ponownie odwrócił się do dnia. Divided, опаленное drzewo nad zamkiem wyznaczał drogę mojego pierwszego strzału. Wyraźnie zabrakło mi jednego . Być może to się zmieniło z drugim lub nawet trzecim strzałem. Jej starannie wycelował i wypuścił trzy strzały z rzędu.
  
  
  Dzień застонали przed ciężkich kul. Metalowy zamek głośno zacisnęła się, a przez dym i kawałki drewna ją, zobaczył, że zamek grubo posiekany. Wilhelmina ponownie potwierdziła swoją wartość, kiedy ją znowu strzał w ciężkie drzwi. Za mną krzyczała druga kobieta, i przerażeni turyści w panice rzucili się na oślep w dół po schodach do holu.Teraz, kiedy im nie zagrażało niebezpieczeństwo, jej cofnął się, podniósł nogę i kopnął nogą. Tae Ex Do to jeden wokół najlepszych technik walki. Uderzeniem w górę, Będą Cha - Ki, dzień rozpadła. Drugie skrzydło, i metalowy zamek padły z drewnianej ramy i z hukiem spadła na podłogę.
  
  
  Następnie dzień otworzyły się, a jej niezmiernie zobaczył dwóch dobrze ułożone mężczyzn, opublikowanych wokół czarnej limuzyny . Wydawało się, że stało się to kilka godzin temu. Ale nie minęło więcej niż dziesięć lub piętnaście minut z nimi fretki, jak dwóch mężczyzn - ih towarzysze w helikopterze - włamali się do muzeum.
  
  
  Oni запихивали jeden cenny artefakt za drugim w kilku już przeciążonych ciężkich полотняных worków. Metalowy kosz, który ją widział, wisiała przed otwartym oknem galerii i został dołączony do szerokiego kamiennego parapetu dwoma metalowymi haczykami . Trzeci wgrany lniane worki do kosza. Szklane gabloty zostały rozbite, a polerowana podłoga była pokryta odłamkami szkła .
  
  
  Jak tylko ją выломал drzwi i na pierwszy rzut oka obejrzał miejsce zdarzenia, najbliższa mi złodziej odwrócił się i strzelał do mnie z rewolweru. Pozdrowił swoich dwóch kolegów i jeden wokół nich upuścił na podłogę lniany worek i zaczął strzelać na chybił trafił.
  
  
  Jej schylił się za skręta, gdy w powietrzu просвистели kule. Wokół rozległ się dźwięk рикошетирующего ołowiu . Kule trafiły w ościeżnicy drzwi i omal nie uderzył mnie w głowę i klatkę piersiową. Jej cicho zaklął i wycofali się jeszcze trochę .
  
  
  Jeszcze jedna gogli просвистела mimmo drzwiowego ławica. Jej przeczekał chwilę, a następnie wystawił głowę zza rogu i strzelił. Galeria prawie nie służyła przykrywką dla trzech mężczyzn. Człowiek, który dokonał pierwsze strzały, próbował uchylić. Ale Wilhelmina był szybszy i ją pobił swój pierwszy cel kulą, zgromadzonej w ego lewe przedramię.
  
  
  Z ego warg, zerwał się jak ściśnięty krzyk. On jęknął i upadł na złamaną wizytówką, rewolwer wypadł na ego безвольных i niepotrzebnych palców. Mój wzrok padł na drugiego mężczyznę w chwili, gdy strzelił do mnie.
  
  
  Ten nie miał zamiaru poddać się tak łatwo, jak ego, z drugiej. On подтащил swoją ciężką torbę do otwartego okna, chcę umieścić skarby do metalowego kosza. Jego nacisnął na spust "Люгера", brakuje na cal ego do lewego biodra, i emu udało się przekazać torbę trzeciego mężczyzny, który wciąż stał przy otwartym oknie.
  
  
  Z tyłu u nich była szklana gablota, w drugim końcu pokoju. W przeddzień этрусская wazon znajdowała się obok tej wizytówką. Ale teraz, kiedy ją zobaczył, miał sucho w ustach. Wazony nie było.
  
  
  Problem, duży problem. Jeśli nie zatrzymać złodziei i odzyskać wazony, konsekwencje będą nieprzewidywalne. Nie długo myślałem nad sytuacją, ale pobiegł do galerii, strzelając. Jej wycelował w rannego i zaczął po raz drugi strzał emu w prawe udo. Był znokautowany, pozostały tylko dwa ego towarzysza.
  
  
  Człowiek, który ją widział спускающимся do metalowego kosza, ponownie wszedł do środka; z tego miejsca, gdzie stał, widać było wierzchołki dwóch pełnych lnianych worków. Ciemnowłosy mężczyzna, który pomógł emu, był gotów odejść. Galeria została praktycznie pusty, pozbawiony swoich cennych skarbów. Kiedy ten człowiek otworzył mi ogniem, jej upadł na ziemię. Kule groźnie gwizdały wypłat tuż nad moją głową. Ale ja nadal strzelać, i drzewo, i szkło rozbiło się wokół mnie. Jej, poczuł, jak odłamki szkła spadły mi na biodra i piersi.
  
  
  Gdyby jej nie zabił dwóch innych mężczyzn, gdyby jej nie dostał dokument z powrotem przez etrusków wazony, Hawk nigdy by mi nie wybaczył, delikatnie mówię.
  
  
  "Kapelusz caita!" - krzyknął człowiek przy oknie, przekonać swojego kolegę się spieszyć. On przybił mnie swoimi strzałami, gdy ranny kuśtykałam do okna, zostawiając na podłodze krwawe po. Chwilę później dwaj mężczyźni byli w metalowym koszu ze swoim kolegą .
  
  
  Ją, zerwał się i wystrzelił jeszcze dwa razy, gdy kosz wzrosła do зияющему брюху rosnących helikoptera. Ale gdy ją, podszedł do okna i strzelił ponownie, patrząc na zewnątrz, kosz ze znajdującymi się w niej ludźmi już zniknęła wewnątrz жужжащей maszyny.
  
  
  Броневая panel stanęła na miejsce, i moja najnowsza gogli odbiła się od metalu. Jej zaklął, gdy kilka музейщиков i tuzin policjantów wpadli na dziedziniec szczery pode mną. Oni ostrzelali helikopterem, ale bez skutku.
  
  
  Zatrzymać złodziei wydawało się niemożliwe. Jej odjechał z okna na korytarz, nie zwracając uwagi na ruiny za mną - ruiny, w których do niedawna znajdowały się najcenniejsze skarby muzeum. Kilku ciekawskich turystów szukających rozrywki - i oni to otrzymali - wciąż skulony na górze schodów. Jeden wokół nich, grubego człowieka w spodenki-bermudy, na szyi miał lornetkę.
  
  
  "Daj mi swój lornetkę" - powiedziałem.
  
  
  Spojrzał na mnie i parsknął pogardliwie. - Idź do diabła.'
  
  
  Jej natychmiast нацелил na niego "luger". "Lornetka", - go powtórzyć. "I szczerze teraz".
  
  
  Nagle on się przestraszył. On nerwowo drżącymi palcami podał mi lornetkę. Jej wyciągnął lornetkę na ego ręce, pobiegł z powrotem do okna i нацелил lornetki helikopterem.
  
  
  Właz w podłodze był teraz całkowicie zamknięty, chroniąc pasażerów i skarby Watykańskiej kolekcji , a także dokument, który, niestety, ukrył w etrusków wazonie. Helikopter zaczął startować i odbiegać od muzeum. Jej patrzył przez lornetkę helikopterem, ale nen nie było żadnych znaków, pozwalających na identyfikację właścicieli. Następnie jej zrobili lornetkę w okna z lewej strony helikoptera i złapał twarz za oknem. To była osoba, od którego włosy na karku stanęły dęba. "Niesamowite" - pomyślałem, kontynuując spojrzeć w profil osoby, którą widziałam wiele razy wcześniej .
  
  
  Mnie nie oszukali nas w moje oczy, nam widz. Miał ją uwierzyć w to co zobaczyłem. To była osoba, podobnego do czaszki - puste, skóra jak pergamin, gęste i wosk. Oczy człowieka stanowiły złe wąż zbierali się z cienkich cynkowo-czarnymi źrenicami ciemniejszy kontrast na żółtawym кожистом twarzy. Szerokie usta z cienkimi ustami свернулись w czaszce uśmiech. Był to profil, na który cały czas patrzył: jedna strona twarzy, należący do najbardziej bezbożnych z i чудовищному z matematyki, którego jej kiedykolwiek znałem. Jej myślałem, że się go pozbył na zawsze w dniu, w którym pogrążył się w Niagara falls.
  
  
  Zdaje się, że przeżył upadek. Judasz był jeszcze przy życiu.
  
  
  Helikopter szybko wystartował ponownie skręcił i po chwili zniknął.
  
  
  Jej wrócił do galerii i obejrzał pokój. Pozostali nie dotkniętym aż tylko kilka witryn, na pewno z powodu tego, że ih zawartość tego było mało cenne. Wygląda na to, że złodzieje wiedzieli, czego chcą, zanim włamać się do pokoju .
  
  
  Ponownie poprosił этрусскую wazon, rozpaczliwie nadzieję, że jej po prostu ruszyli lub zniszczone . Ale wazy nie było, i nie było żadnych odłamków, wskazujących na to, że została ona zniszczona podczas napadu. Jej, wiedziałem, że wazon nie ma istotnej wartości rynkowej. Ona coś warta tylko kolekcjonerom. Dla mnie zapala się siergiej. Judasz, człowiek, który tak długo przeszkadzał organizacji AX , wykazywał szczególne zainteresowanie starożytnym włoskim artefaktów. Nie wątpił, że moje oczy ujrzały wszystko poprawnie. Judasz był jeszcze żyje. I zrobił najbardziej fantastyczne napad naszego czasu . I miał этрусская wazon, bo on specjalnie instruował swoich ludzi zabrać ją też.
  
  
  Jej zadrżał, kiedy wprowadziła ego radość, odkrywając niespodzianka, schowany w wazonie. To była nieprzyjemna myśl.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Niesamowite!" - krzyknął Jastrząb, gwałtownie pewnego dnia przed stołem, wokół czerwonego drzewa na swojej osi notre sztabu-mieszkanie na ulicy Rue de Fleur. "Niesamowite!" On słodko spojrzał na mnie i ruszył dalej w swoim твидовом garniturze. Ego siwe włosy były rozczochranych, a on energicznie żuć cienką незажженную cygaro, która zajmuje się подпрыгивала między ego zębami.
  
  
  "Bardzo mi przykro - powiedziałem.
  
  
  "To nie było to nie byłby to zadanie trudne, Nick - rozkazał ostro. "Masz w ręku był ten przeklęty dokument. A potem... cóż, nigdy jej nie słyszałem takiej dziwnej historii, jak to, co mi właśnie powiedział.
  
  
  'Nie miałem wyboru. Powinien był tak zrobić. To był tylko głupi zbieg okoliczności, że
  
  
  "Wiesz, ktoś musi za to odpowiedzieć?" Jastrząb przerwał mi. "To była wspólna operacja, pamiętasz? Są ludzie dla wywiadu wojskowego. Jej musi poinformować o tym w Pentagon i ... Boże, czy ty masz pojęcie, jak prezydent zareaguje na to? Kiedy ją położę słuchawkę, a następnie rozmowa z nim, nie mogę spać na prawym uchu cały tydzień " .
  
  
  "Słuchaj, - zdenerwowany powiedziałem - jeśli chcesz mnie pozbawić zadania ..."
  
  
  Jastrząb na chwilę uważnie spojrzał na mnie, jakby zobaczył, że siedzę tam po raz pierwszy. Wyrażenie ego osób zmieniło. Szok od złych terenie morza barentsa, wydawało się zmniejszył. Boże, Nick powiedział, nie zwracaj na mnie uwagi. Nie mogę cię za to winić wszystkich jej to wiem. Chociaż wiele ludzie próbują to zrobić. Jeśli jest jakaś wina, i dalej akcja. Wiesz, było wiele niezadowolenia z faktu, że prezydent powierzył to stanowisko AX . Założę się, że wskoczą do nas na szyję .
  
  
  "Nie wiem, co jeszcze jej mógł zrobić" - powiedziałem. "To może być... chciałbym sposób, aby to zrobić inaczej.
  
  
  Bzdura. Gdyby to napad nie stało się to dzisiaj rano, by już stać się wielkim bohaterem. Szczerze mówię, z twojej strony było dość sprytnie ukryć dokument w tej wazie .
  
  
  Jej słabo się uśmiechnął. - "Jak miło, że pan to powiedział. Muszę przyznać, że jej też tak myślałem ".
  
  
  Ale, oczywiście, sprawę, że przekonywać o tym nikogo-to bez sensu - słodko powiedział. "Jesteśmy w kryzysie, dopóki nie zwrócimy ten dokument. Przy okazji, a jak wyszedł wokół tego muzeum, a następnie zaniku helikoptera?
  
  
  "Jej powłoki do wejścia dla personelu, aby nie dać się złapać strażników w budynku.
  
  
  Ale na drodze jego powłoki odyna korytarzem na pierwszym planie piętrze, gdzie było otwarte okno, które po prostu умоляло używać. Jej, zeskoczył na przykład, w pięć stóp, głosowanie, i wszystko.
  
  
  "Hmm", - warknął Hawke. "Cóż, przynajmniej cię nie złapali. Jesteś pewien, że widziałeś Judasza?
  
  
  "Jeśli to nie on, to musi być jego brat bliźniak" - odparłem. "Twarz wyglądała identyczny. Hawke pokręcił głową. Wyjął cygaro iso rta, obszedł krzesło i opadł na krzesło. "Judasz jeszcze żyje. Hm ... nie znaleźliśmy ego ciało, kiedy spadł do wodospadu. Tak że to jest możliwe ".
  
  
  "Myślałem o tej kradzieży dzieł sztuki" - powiedziałem. "Styl przypomina szereg innych kradzieży dzieł sztuki, popełnionych we Włoszech w ciągu ostatnich kilku lat. Ciekawe, czy Judasz być inspiratorem tych wszystkich napadów?
  
  
  "Myślę - powiedział Hok, że jeśli ta seria kradzieży - dzieło Judasza, jej założę się, że istnieją inne motywy, oprócz korzyści finansowych. 'Być może. Ale teraz bardziej mnie martwi dokument, niż wielkie plany Judasza. On na pewno znajdzie ego w tym wazonie, a co mniej, co zrobi, to sprzeda ego, rosyjskiego lub chińczykom w całej swojej nienawiści do Zachodu.
  
  
  W skórzanym fotelu za biurkiem Hawke wyglądał bardzo małym i bardzo zmęczony. Mnie przeszkadza to, że jestem обременял ego tymi koncernami.
  
  
  "Jeśli ten detonator скопируют inne, Nick - powiedział miękko, - u nas mogą być poważne problemy. Nie wdawał się w szczegóły, gdy dawał ci to zadanie, bo nie była potrzebna taka informacja do wykonywania pracy, ale uważam, że teraz należy wiedzieć, co straciliśmy, jeśli informacje okażą się w rękach potencjalnych wrogów. . '
  
  
  "Za pomocą tej sztuki, Nick, można tworzyć ładunki nuklearne w bardzo małej skali. Moździerze i haubice mogą być naładowane małymi głowicami jądrowymi, jak i tank gun. Jeden strzał w pancernej broń może zabić setki ludzi".
  
  
  "I żadnych negocjacji w sprawie manewrów taktycznych broni nie" - powiedziałem.
  
  
  Nie wierzę, że użyliśmy by taką broń, nawet gdybyśmy ego projektowali i wytwarzali. Ale rosjanie nie mogą nakładać się na to ograniczenie. Kazachstanie broni jądrowej byłoby idealne dla małych wojowników, którzy nie ustają w ih granicach ". Ją, potrząsnął głową. - "Mam nadzieję, że jej się myliłem co do Judasza. Możemy obejść się bez niego i związanych z nim powikłań. Nigdy jej nie zapomnę operację, którą spędził kilka lat temu, kiedy zamierzał zostawić po tym, jak w Ameryce - okresowe przerwy w dostawie energii elektrycznej, czarna mgła, brudna woda, krwisto-czerwone rzeki i jeziora ".
  
  
  "W samym delle - powiedział Hok, ale teraz interesuje nas tylko jedno - musimy uzyskać ten dokument od Judasza lub kogo by to nam było w tym śmigłowcu. Policja w Rime, najwyraźniej na twojej stronie, ale nie spodziewałem się od nich zbyt wiele. Nie chodzić do nich, jeśli nie okaże się, że mają wyraźne instrukcje ".
  
  
  "A co z Interpolu w Rime? Ją znam tam kilka osób i są one prawdopodobnie będzie prowadzić postępowanie w tej sprawie ".
  
  
  "Będę z nimi pracować. Oczywiście, oni nie mogą wiedzieć dokładnie, co robisz ".
  
  
  'Ją rozumiem.'
  
  
  Mieli możliwość obejrzenia galerii biblioteki Watykanu do tego, jak trzeba było tak szybko odejść?"
  
  
  "Szybko rozejrzał się".
  
  
  "Cóż, myślę, że powinniśmy uważnie spojrzeć na tę sytuację tam", - powiedział Hok, wkładając papierosa z powrotem w zęby i прикусив jej.
  
  
  "Ale jak mamy to zrobić? Dopóki śledztwo się nie skończy, będzie podwójna ochrona.
  
  
  "Może być, może tak być przyjacielem dla Interpolu", - zastanawiał się Hawke. Ale nie będziemy na to liczyć. Myślę, że lepiej od razu przejść do górnej figurze ".
  
  
  "Komisarz Wierszyk?"
  
  
  "Nie" - uśmiechnął się Hawk. "Tato".
  
  
  Jej pochylił się do przodu w fotelu. "Porozmawiać z Tatą?'
  
  
  'Dlaczego nie?'
  
  
  "Boże, to by nie wiedział, co robić. Mam na myśli, masz protokół, i to wszystko. Ktoś inny nie może tego zrobić ? Jej nienawidził spotykać się z wybitnymi politykami, a to, co zaproponował Hawke, było całkowicie nie do zaakceptowania .
  
  
  "Nick, potrzebujesz pozwolenia na przeszukanie miejsca zbrodni. To znaczy, że ten mężczyzna, który może rozmawiać z Papieżem. Jej wierzę, że znajdziesz Pawła VI pięknym człowiekiem ".
  
  
  "Ale on mnie przyjmie?"
  
  
  "Jeśli prezydent zadzwonił do emu, to tak. Gdyby przyszło nam ponownie spróbować odzyskać dokument Żukowa, Tatuś mógł odmówić, bo on interweniował w sprawy między dwoma światowymi mocarstwami. Ale ponieważ jest oczywiste, że nasza tajemnica państwowa była przypadkiem kradziony przestępcami, jej wierzę, że Tata będzie szczęśliwy, aby pomóc nam w każdy możliwy sposób. I jeśli on powie, że można przeglądać bibliotekę, policja raczej nie będzie w stanie cię zatrzymać ".
  
  
  Jej oddech. - 'Хорошио. Gdy wrócę do Rzymu?
  
  
  "Dziś wieczorem" - powiedział Hawk. "Oznacza to, że jeśli to nie przeszkodzi ci planów na dzisiejszy wieczór". Ostatni komentarz zabrzmiał sarkazm.
  
  
  Jej powiedział z miną widokiem: "No, ta mała stewardesa z samolotu. U nach dwadzieścia cztery godziny odpoczynku do następnego wyścigu, i powiedział hej ... "
  
  
  "Dość, Nick", - ponuro powiedział Hawk.
  
  
  Ją, uśmiechnął się i wstał. 'Jej będę was informował na bieżąco.'
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ciepła pogoda w Rime się skończyła; było pochmurno i deszczowo. W Koloseum były głębokie baseny, отражавшие starożytnej architektury wielkość. Kostka brukowa uliczek była prać, i turyści chodzili z kolorowymi nie zwalnia środków, z których kapała woda.
  
  
  Gazety były pełne wiadomości o rabunku w Watykanie. Ale to było zaskakujące, jak mało ludzi, wydawało się, że wiedzieli o tym, co się stało na samym delle. W niektórych opowiadaniach informowaliśmy, że spadochroniarze wylądowali wokół samolotu na dziedzińcu muzeum. Inni świadkowie byli przekonani, że drapieżne byli w maskach. Jedna z gazet poinformowała, że w budynku znajdował się tuzin mężczyzn, wszyscy byli uzbrojeni w karabiny i groził turystom śmiercią. Inna gazeta poinformowała, że obcy w masce pojawił się wokół znikąd i uratował życie tym, którzy grozili przestępcy. Ten obcy w masce, podobno, miał niemiecka broń palna i mówił albo w słowiańskim języku, albo w języku hebrajskim.
  
  
  Jej po prostu nadzieję, że policja będzie lepiej poinformowana. Nic dziwnego, że plotki i przypuszczenia tak szeroko rozprzestrzeniły się potem tak wielkiej zbrodni, ale ja jej nigdy nie widziałem, żeby prasa była w takim zamieszaniu. Jej nie przeczytał nam jednego artykułu, która zajmuje się dokładnie opisuje to, co się stało tym słoneczny poranek.
  
  
  Najlepsze, co mogę teraz zrobić, to skontaktować się z moim przyjacielem Antonio Benedetto sztabu w-mieszkaniu Interpolu w Rime . Antonio był młodym, pięknym inspektora, który dwa razy pomagał mi przeglądać pliki Interpolu. Jej sądziłem, że mogę na niego liczyć. Jej dobra recenzja twarz człowieka, który ją zranił w galerii, i chciałem studiować zdjęcia przestępców. Jej, wiedziałem, że mogę zaufać Tony, który będzie przechowywać moją osobowość przy sobie i nie zadawać pytania.
  
  
  Jej, podszedł do niego późno w nocy. Ego głos był ciepły i przyjazny.
  
  
  "Nick - powiedział z głuchym odgłosem, - co za niespodzianka ponownie usłyszeć od ciebie, przyjacielu. Co ty robisz w Rime? Jesteś organizatorem wielkiego napadu w Watykanie? Ego śmiech był to zaraźliwe.
  
  
  "To nie jest moja praca" - powiedziałem. "Mam do czynienia tylko z prawdziwymi pieniędzmi. Banki. Kasjerzy i tak dalej.
  
  
  Roześmiał się znowu. "Ale ten przypadek zażądał dużej wyobraźni, amigo".
  
  
  "Tak" - powiedziałem. "Szczerze mówię, jej, był w jakiś sposób zaangażowany".
  
  
  "Давверо ?"
  
  
  Nie wdawał się w szczegóły. "Tony, jej stylu, corocznie kilka zdjęć. Można to załatwić?
  
  
  'Oczywiście. Zarobki dziś nie kiedy. Jeszcze lepiej, jeść. Jej wiem dobrej kawiarni niedaleko stąd.
  
  
  'Dzisiaj nie mogę. Mam spotkanie.
  
  
  Oj. Cóż, mam nadzieję, że to piękna kobieta ".
  
  
  "Powiedziałem, "Nie. - "Z Tatą".
  
  
  "Niemożliwe ! - powiedział Antonio.
  
  
  'To tak. Ojciec święty przyjmuje mnie w dwie godziny dnia ".
  
  
  'Miłosierdzie!' - powiedział miękko. "Nie masz już wpływu, niż jej, myślałem, amigo".
  
  
  "Z niewielką pomocą Waszyngtonu" - powiedziałem. 'Ją opowiem ci później. Mogę przyjść do biura rano? '
  
  
  "Бениссимо" , - powiedział Antonio. "Wygląda na to, że zawsze mnie podniecić, Nick".
  
  
  W ten sam dzień ją i wrócił do Watykanu. Teren wokół muzeum była оцеплена, i policja był widoczny wszędzie. Powrót do galerii bez zgody władz byłoby niemożliwe . Równie dobrze można by spróbować przeniknąć w Fort Knox.
  
  
  Bezpieczeństwo Papieża była teraz ценымногие lepiej, niż wydawało się na początku. Sprawcy byli przerażeni ogniu, produkującym w niego w dniu napadu, i nikt nie mógł podejść do niego bez imponujących dokumentów, a następnie dokładnym sprawdzeniu.
  
  
  Pierwsza linia obrony składała się wokół kilku policjantów przy wejściu w oficynę, gdzie znajdowały się papieskiej rezydencji i biura. Byli to dobrze wyszkoleni ludzie, i zajęło im czas, aby mnie sprawdzić.
  
  
  Oczywiście, zostawił jej swoją broń - a zwłaszcza wilhelminę, tim - w hotelu. Kiedy nie mogli znaleźć nic podejrzanego, przekazali mnie policjanta w cywilu, który przekazał mnie Watykańskiej gwardii.
  
  
  W końcu mnie zaprowadzili do papieskiej komnaty. Pokoje były bogate w historii zachodniej cywilizacji. Pokryte panelami, ściany były ozdobione freskami, sufity były mozaiki, niezliczone internecie i wyblakłe gobeliny. I w nen panował asceza, prawie asceza. Uczucie, które pojawia się, gdy jej przypatrzyła, było poczucie powagi, całkowitego braku bezmyślności.
  
  
  Pokazano mi miejsce w dużej poczekalni, i gdy czekałem, myślałem jej wyp wszystkich rozdziałach państw i wysoko postawionych osobach, którzy siedzieli w jednym pokoju. A teraz kolej na Nicka Cartera, Killmaster N3 AX. Nie wiedziałem, bawi czy mnie to porównanie lub zasmuciło.
  
  
  Minęło co najmniej pół godziny, i zacząłem się trochę denerwować, kiedy drzwi się otworzyły. Do gabinetu wszedł wysoki, szlachetnego wyglądu mężczyzna w ognisto-czerwonym кардинальном stroju.
  
  
  "Ekscelencjo" - powiedziałem, wstając zbyt szybko.
  
  
  Podszedł do mnie z twarzą bez wyrazu. "Zakładam, że panie Carter?" - łagodnie zapytał.
  
  
  'Tak.'
  
  
  "Jej kardynał Pij. Ego Świątobliwość może cię teraz. Możesz podążać za mną ". Wskazał na pokój, w którym właśnie pojawił się.
  
  
  Jej poszedł za nim uważnie, słysząc dźwięk ich kroków. Kiedy zamknął za nami drzwi, jej, skinął na dwóch innych kardynałów, najwyraźniej, honorowemu караулу. Ih zwężone, ale nie złe oczy mówiły mi, że za każdym moim krokiem uważnie obserwują, jeśli nie oceniają.
  
  
  W końcu sali stały dwa mnicha w brązowe szaty. Za mną oglądali pięciu mężczyzn, gdy ją powoli opuścił głowę, bo nie wiedziałem, co jeszcze mogę zrobić. Otwarte przede mną w otoczeniu dwóch mnichów siedział Tata Paweł. Był w białym fartuchu i чепце, a na piersi miał duży złoty krzyż.
  
  
  Kardynał Pij nic nie powiedział. Ledwo zauważalna zmiana w wyrażeniu ego osób zmusiła mnie gwałtownie krok do przodu. "Wasza Świątobliwość" - powiedziałem, ponownie spuszczając głowę, nie wiem, uwielbiać, albo nie. Uśmiech spadł z podkulonym ust Papieża. Być może widział, jak czułem się nieswojo . Być może poczuł niepewność, która zajmuje się, jak myślałem, zostały ujęte we mnie. W każdym razie, jego uśmiech mnie bardzo uspokoiła. "Panie Carter - powiedział na pięknym angielskim, - usiądź, proszę." Wskazał na krzesło obok siebie, i ego papieską pierścień na chwilę засверкало w świetle.
  
  
  Jej sel, boleśnie uświadamiając sobie, że autorytet mojego rządu, nie mówię już o Ястребе i AX, teraz umieszczony na karcie. Ale protekcjonalne zachowanie Papieża było zaraźliwe, i wkrótce ją, poczułem, że zaczynam się rozluźniać.
  
  
  Kardynał Pij zajął pozycję po prawej stronie od Papieża. "To jest młody człowiek, posłany przez prezydenta Stanów Zjednoczonych , Wasza Świątobliwość - powiedział kardynał.
  
  
  "Tak, jej, pamiętam, że ta audiencji prosiła".
  
  
  Papież Paweł VI zwrócił się do mnie, i ego spojrzenie na chwilę затуманился. "Wygląda na to, że rząd stał się częścią niedawnej - i bardzo прискорбному, bardzo прискорбному - kradzieży".
  
  
  "Tak, Wasza Świątobliwość - powiedziałem. "Wraz z папскими dotacjami został skradziony bardzo ważny dokument. Aby chronić ego od ... uh ... wrogich elementów, wziął na siebie, aby ukryć ego w jednej z spotkają swoich pięknych waz etruskich. Niektóre elementy towarzyszy mi w muzeum; ludzie, którzy hoteli odebrać u mnie dokument ".
  
  
  Jej, wiedziałem, że jestem na śliskiej ziemi na terenie międzynarodowych i dyplomacji. Dlatego jej możliwie starannie dobrane słowa. Kiedy Tata skinął głową, jakby zgadzając się ze mną, jej był zadowolony, że pomimo niejasności mojego krótkiego wyjaśnienia, jej jasno.
  
  
  "Wasz prezydent, powiedział, powiedział, że ten ... ten dokument, jak nazywacie ego, ma ogromne znaczenie".
  
  
  - W samym delle, wasza Świątobliwość. Głos dlaczego nam tak mi się zachciało obejrzeć galerię i, być może, zadać kilka pytań pracownikom muzeum. Zdajemy sobie sprawę, że policja przeprowadza dokładne badania. Ale ze względu na znaczenie tego dokumentu dla mojego rządu uznaliśmy za konieczne, przeprowadzić własne ... uh ... delikatne śledztwo ". Kardynał Pij skinął głową, patrząc najpierw na Ojca, a potem znowu na mnie. Poszedłem dalej.
  
  
  "Na przykład, musimy kto wchodzi czy wazon, w tym kradzieży. Oczywiście, istnieje prawdopodobieństwo, że została ona przeniesiona do muzeum etruskie, potem jak ją opuścił bibliotekę ".
  
  
  "Nie sądzę - powiedział kardynał, - Pij.
  
  
  "W samym delle" - potwierdził Tata. "Myślę, panie Carter, inwentaryzacja zakończona. Jej tylko płynnie spojrzał na nie, ale nie pamiętam, żebym z nim była этрусская wazon. Oczywiście, duża część skradzionych rzeczy pobierane z witryn ". Zatrzymał się i spojrzał mimmo mnie na przeciwległą ścianę. Wydawało się, że czas płynie powoli, ale jej nic nie powiedział. W końcu znowu spojrzał na mnie . "Dobrze, panie Carter", - powiedział on. "Ci jest dozwolone spędzić resztę dnia w galerii i innych pomieszczeniach biblioteki. Jej również musicie zrobić żądanie - czyli bez podania informacji, ale mi chyba nie trzeba informować, - w etrusków w muzeum ".
  
  
  "To bardzo miło z twojej strony, wasza Świątobliwość".
  
  
  Odwrócił się do kardynała Пею. "Przygotuj list, aby ją mógł ego podpisać. U pana Cartera nie powinno być zbędnych problemów z naszą policją.
  
  
  "Wasza Świątobliwość", - powiedział kardynał, ponownie ukłonem.
  
  
  "Upewnij się, że stanie się to natychmiast". Tata znowu odwrócił się do mnie. "My osobiście życzę, aby znalazł pan ten dokument, panie Carter".
  
  
  "Bardzo dziękuję, Wasza Świątobliwość" - powiedziałem, wstając i robiąc kilka kroków do tyłu. Jej, ukłonił się i wyszedł przez pomieszczenia, w ślad za mną shell kardynał Pij.
  
  
  Przez dwadzieścia minuta ją dostałem list z podpisem i pieczęcią Papieża. Mnie nakryła do aktywnego wypoczynku ulgi. Mojej audiencji u Papieża Pawła VI odbyła się dobrze, ale to był najbardziej nerwowy część mojej misji.
  
  
  
  
  Najpierw udał się do muzeum etruskie. Cała powierzchnia została tymczasowo zamknięta. Nie było naszych gości, naszych turystów, więc nie miałem problemów z uzyskaniem informacji. Podobnie jak inne muzea Watykańskie, ten bardziej przypominał pałac, niż na cokolwiek innego. Był wbić wartościami i artefaktów etrusków epoki. Jej, pamiętam, że większość rzeczy zostało znalezione w pobliżu Etruria podczas wykopalisk Papieża Grzegorza XVI. Jej nie miał pojęcia, że w muzeum będzie tyle wazony, butelki, miski i inne skarby. Niestety, nadzieje na to, że mogę dowiedzieć się wazon, okazała się próżna. Ale z pomocą niektórych ludzi wokół muzeum ih obszernego archiwum ją i okazało się, że wazon została przekazana do Watykanu prawie dwa lata wcześniej , i że nie ma żadnych zapisów o jej powrocie.
  
  
  Później tego samego dnia ją, rozmawiał z niektórymi pracownikami galerii, które potwierdziły, że wazon, o ile im wiadomo, znajdowała się w galerii na dobry napadu. To pozostawiło mnie z wnioskiem, którego już się bałem: drapieżne złapali ją.
  
  
  Jej spędził część dnia w galerii, a następnie dokładnym sprawdzeniu w policji. Młody policjant w cywilu podejrzliwie spojrzał na list papieża.
  
  
  "Trzeba to sprawdzić, panie".
  
  
  "Więc zrób to szybko - powiedziałem. "Mam czas rozejrzeć się tylko dziś".
  
  
  'Istnieje określona procedura
  
  
  "Patrz" - powiedziałem. "Tata sam powiedział mi, że u mnie nie będzie problemu z tym dopiskiem. Czy powinien jej powiedzieć, że w tym wątpliwości?
  
  
  Młody człowiek na chwilę i spojrzał na mnie. Następnie znów spojrzał na kartkę. "Prosty - powiedział. Wyszedł do galerii i przekazał notatkę drugiego policjanta w cywilu. Mężczyzna przeczytał to. Potem spojrzeli na mnie i coś cicho mówili sobie po włosku. Człowiek , który stanął na dzień odwrócił się, wskazując na mnie, a potem powiedział stanowczo do drugiego detektywa. Reumatyzm był spokojny i towarzyszył nieostrożny ruch ręki. Młody człowiek oddał mi kartkę. "Mój szef mówi, że można przejść do galerii" - ponuro powiedział .
  
  
  "G" - powiedziałem i wziąłem kartkę.
  
  
  Jej, wszedł i rozejrzał się. W tym młodego człowieka, było trzech policjantów. Oni cicho rozmawiali przyjaciela ze sobą. Długi korytarz wyglądał inaczej, niż za pierwszym razem, kiedy jego ego zobaczył. Okna były zamknięte, bo shell deszcz; było ponuro. Uszkodzone pokrywy szklanych gablot zostały wycofane i badane pod kątem odcisków palców. Jej był pewien, że gdyby złodzieje zostawili jakieś fizyczne dowody, policja już zabrała by ih. Ale wokół tego, co zobaczyłem rano, nic znaczącego nie pozostało, gdyby nie były to wydruki palców ...
  
  
  Jej, spojrzał na drzwi. Byłoby to niemożliwe, aby zidentyfikować poszczególne wydruki butów środowiskach wielu dostępnych, gdyby oni nie byli u ramy okiennej lub w innych szczególnych miejscach, gdzie były tylko złodzieje.
  
  
  Ponownie poprosił этрусскую wazon, choć był pewien, że nie ma jej w głównej sali . Zapytał ją policję, nie były używane, czy wazon lub odłamki wazony jako dowodów. Powiedział, że to nie tak.
  
  
  Jej, wrócił na korytarz, próbując sobie przypomnieć, co widziałem, wchodząc po schodach rano: martwego sługę i właśnie захлопнувшиеся dzień. Jej, odwrócił się i wrócił do galerii. Następnie ją, podszedł do miejsca, gdzie było ciało, i zobaczył, że na nen wciąż widoczne są plamy krwi. Teraz dzień były szeroko otwarte, a kiedy ją, zajrzał w prawym drzwi, zobaczył, że zepsuty zamek nie został jeszcze naprawiony. Policji, prawdopodobnie było interesujące, aby dowiedzieć się o 9-mm puli, którą wyciągnęli wokół drzewa. Jej, spojrzał na ziemię i zobaczył, że-co jeszcze. Drzwi прижималась do jęczeć metalowym hakiem na podłodze, która jest włożona w ucho dole dnia. To było ciekawe. Oznaczało to, że, aby zamknąć dzień, złodziejom musiał stać za drzwiami, aby zwolnić zaczepy . Jej, pochylił się i spojrzał w podłogę. Cienka warstwa kurzu za drzwiami zostawił wyraźny po niedawnej butów .
  
  
  Najprawdopodobniej, odcisk zrobił człowiek, który zabił strażnika i zamknął dzień z tej strony galerii . Mi się креповой podeszwą z dość nietypowe komórkowym wzorem. Jej obszedł odcisk, odpiąć drzwi hak i pchnął drzwi, aby wpuścić więcej światła . Jej wyciągnął wokół kieszeni miniaturowy aparat z nadwrażliwych, zagwarantowane czarno-białym filmie. Jej zrobił trzy zdjęcia odcisku buta i umieścić aparat z powrotem na minutę. I kiedy ponownie się wyprostował, zobaczył obok odciskiem kępa suszone białe błota. Najprawdopodobniej to odpadło od butów, w której został wykonany nadruk. Jej wyjął wokół innego kieszeni chusteczkę, wziął kawałek gliny i zawinął ego w chusteczkę, jak tylko młody detektyw wrócił. A on patrzył, znów ją pchnął drzwi i zapinane na haczyk.
  
  
  "Coś jest nie tak, panie?" zapytał. Na ego tonu można było przypuszczać, że wziął mnie za uciążliwego gościa.
  
  
  Nie miałem zamiaru opowiadać mu o послеявляется. Jeśli to możliwe, jej stylu, znaleźć Judasza wcześniej policji. Policja mogą być różne wyobrażenia o prawie własności, dokument, i może rozpocząć się międzynarodowa intryga, zanim ją oddam ego, - a dopiero potem, jak włoskie władze wojskowe uważnie ego studiują.
  
  
  "Widziałem, te plamy krwi na podłodze", - skłamał ja. Opłakany stan.
  
  
  "Tak, straszne" - uspokajająco powiedział.
  
  
  "Dziękujemy za współpracę" - powiedziałem, odwracając się, by odejść.
  
  
  Zatrzymał mnie. "Powiedz mi, panie, jesteś dla Interpolu lub, być może, na całym prasy?"
  
  
  "Musimy to, musimy tamto" - powiedziałem. "Jej profesjonalny odwiedzający muzeum. Jej chodzę do muzeów na całym odkryty basen, a następnie opisać i katalogujê treści różnych publikacji. Gdy ją odwiedził ponad dziesięć tysięcy. Nie mogłem się doczekać otwarcia galerii, bo w obie strony niedziele mam jeszcze pięćdziesiąt trzy muzeum w siedmiu innych miastach europejskich. Muszę kończyć , bo dzisiaj muszę odwiedzić jeszcze kilka muzeów tu, w Rime ".
  
  
  "Oczywiście", - powiedział on.
  
  
  Gdy ją opuścił, młody człowiek patrzył na mnie ze zdziwieniem, zgadywać, nie oszukali go.
  
  
  
  
  Biuro Interpolu znajdował się pod adresem: Via Filippo Turati, 23, w nieokreślonej budynku. Pogoda została wyjaśniona, a w powietrzu unosił się ożywczy wiosenne powietrze. To byłby piękny poranek, aby wybrać się na spacer po Rzymie i zanurzyć się w atmosferę - udać się do Ogrodów Tivoli, Termy Karakalli lub słynną willę Hadriana. Ale praca предстояла , i ta praca czekała za słabe fasadą sztabu-mieszkania Interpolu.
  
  
  Jej znalazł przyjaciela Tony Benedetto ego w małym biurze na drugim piętrze. Nudne ściany i meble w biurze naświetlano światłem słonecznym, przenikające przez otwarte okno, i szerokim uśmiechem Tony .
  
  
  "Nick, mój inny!" on przywitał się ze mną i obszedł swoje krzesło, aby mnie uściskać.
  
  
  "Buon giorno, amico", - powiedział jej ze śmiechem.
  
  
  Tony był prawie mojego wzrostu, z gęstymi ciemnymi włosami i błyszczącymi oczami. Już wcześniej pomagali sobie, i razem bardzo wesoło spędzali czas. Tony lubił się zabawić.
  
  
  Jesteśmy w taką grę. Jej wyciągnął paczkę Lucky Strike i zaproponował Tony papierosa.
  
  
  "Ach! Teraz przypominam sobie, dlaczego tak cię lubię, Bambino. Bo masz dobre amerykańskie papierosy.
  
  
  Jej прикурил, i przez jakiś czas siedzieli w milczeniu i w milczeniu wyspy kurylskie. "Jesteś teraz kontroler?" - powiedział jej w końcu.
  
  
  On wzruszył ramionami. "Jeśli wy zostaniecie w organizacji na tyle długo, by w końcu stać się szefem, czy ci się to podoba, czy nie". Uśmiechnął się do mnie pastą do zębów.
  
  
  "Może lepiej odejść na AX, zanim szef odejdzie na emeryturę" - powiedziałem. "Nie sądzę, że mogę poradzić sobie z biurowej pracy".
  
  
  "Ja też", - powiedział Tony. "Na szczęście, moja mała promocja pozwala mi się również pracować na świeżym powietrzu". Teraz ciemno-brązowe oczy stały się poważne. "Mam do czynienia o napadzie w Watykanie, Nick. Jak masz z tym wspolnego?
  
  
  Jej podsumował to, co wydarzyło się do tej pory fretka. Jej opowiedział emu o dokumencie, ale nie o tym, co zawierał. On ponuro słuchał. "Ja bym hotel zobaczyć twoje policjanci zdjęcia" , - pomyślałem. "Ja dobrze widziałem człowieka, którego zranił ".
  
  
  "Zobaczymy ih razem, Nick - powiedział. "Wysłałem człowieka do Watykanu, ale nic nie znalazłem. Czy to możliwe, że będziemy razem pracować nad tym pytaniem? "
  
  
  "Może być" - powiedziałem. "Ale nie oficjalnie. Jej wolę, aby Interpol nie rozpoznał przyczynę mojej obecności ".
  
  
  On skinął głową.
  
  
  "I jeszcze, że-co", - dodał. "Gdybyśmy mogli znaleźć dokument, to mój. Można nawet nie wspominać o istnieniu ego przełożonym ".
  
  
  Tony pomyślał o tym. "Dobrze, Nick - powiedział. "Jesteśmy zainteresowani w powrocie skarbów Watykanu, nie musimy grzebać w państwowych tajemnice Ameryki". Uśmiech powoli wróciła do swojej twarzy. "Mam wrażenie, że masz trop".
  
  
  Jej wyjął wokół kieszeni miniaturowy aparat fotograficzny. To była Minolta z bardzo szybkim zamknięciem, i go wykorzystał w niej суперпанхроматическую folię. "Myślę, że to was zainteresuje" - powiedziałem. "Jak szybko to może być dokumentujący ?"
  
  
  "Mamy mały ciemny pokój", - odpowiedział Tony. "I profesjonalista. Około południa możemy powiększyć obraz ".
  
  
  "Świetnie" - powiedziałem. Wziął chusteczkę i rozwinął go. - A potem jej stylu, by wiedzieć, skąd ten kawałek gliny . Można wiedzieć?
  
  
  "To będzie trochę trudniej, amico", - pochylił się i obejrzał kawałek gliny. - "Oddaję ego naszego chemika. -Coś jeszcze?'
  
  
  "Nie w tej chwili. Przyjrzyjmy się przez chwilę spojrzeć na swoje albumy ".
  
  
  Spędziliśmy ponad godzinę na widok policjantów zdjęć w dużej szarej sali wypełnionej картотечными szafy, stoły i kobietami-клерками. Kiedy skończyliśmy, jej nie rozpoznał nas do jednej osoby na całym bibliotece zdjęć, który znał.
  
  
  "Byłem pewien, że ten facet będzie tam" - powiedziałem. "Jeśli człowiek, którego widziałeś, był Judasz - powiedział Tony, klaszcząc ostatniego albumu, - musi być bardzo ostrożnie podchodził do wyboru swoich ludzi".
  
  
  'Dokładnie. Ale to jest napad dokonali prawdziwi profesjonaliści i ludzie z tego poziomu mają wyrok ".
  
  
  Tony położył mi rękę na ramieniu. "Mamy zdjęcia i kawałek gliny", - powiedział on. 'No dalej. Jesteśmy dobrze lunch , окропим południe doskonałym winem, a następnie wracając do stawek pracy освеженными.
  
  
  Ją, uśmiechnął się i skinął głową. Jedna rzecz, która zajmuje się mi podobała się w Tony ' ego. Ego i beztroskie zachowanie było szczere, ale wiedziałem, że za zaniedbania kryje się umysł i sztuką oddania policjanta.
  
  
  "Masz rację" - powiedziałem. "Nie możemy nic zrobić, dopóki nie będą gotowe zdjęcia".
  
  
  Poszliśmy do kawiarni Mediterraneo i w taką grę na tarasie. Teraz, kiedy chmury się rozproszyły, robiło się ciepło, ale wiatr nadal był silny. Na zalecenie Tony zamówiliśmy smażone ryby. Podstawowy kurs poprzedzone spaghetti, a następnie białym serem. Nasze lekkie białe wino było pyszne. Rozmawialiśmy o dawnych czasach, i Tony zdementował pojawiające się w mediach doniesienia mi dziewczynę, którą oboje wiedzieliśmy. Jesteśmy bardzo śmiali się, i na jakiś czas ciśnienie która odbyła się w niedziele opadła, a ona mogła się zrelaksować.
  
  
  Po upływie ponad godziny wróciliśmy do biura Interpolu. Zdjęcia zostały wypełnione i powiększone do 18х24. Tony wyjął ih wokół foldery i przekazał mi, nie patrząc na nich.
  
  
  "Oni dobra robota" - powiedziałem. "Spójrz na to".
  
  
  Badał pierwsze zdjęcie. "Tak - powiedział - to obraz, wyraźnie widoczny. Nie sądzę, że kiedykolwiek widziałem coś takiego , Nick. Bardzo nietypowe.'
  
  
  "Zgadzam się, i to dobrze dla nas".
  
  
  "W szczególności. Jej zrobię jeszcze wydrukować i wybiorę rodzaju butów ".
  
  
  Weszliśmy do ciemnego pokoju i technik od razu obiecał zrobić kopie najlepszych zdjęć. Następnie Tony wziął lista sklepów obuwniczych w mieście, a jej, zrobił kilka telefonów, aby sprawdzić producentów obuwia. We Włoszech ih było kilkanaście.
  
  
  Podczas gdy Tony kazał wielu mężczyzn odwiedzić sklepy obuwnicze, jej wróciliśmy do hotelu, aby zakodować raport dla Хока. Musiałem umieścić ego w "skrzynki pocztowej", skąd ego kurier odbierze i wyśle w Hok. AX nie używał telefonu, nawet z przetwornicą mowy, za wyjątkiem przypadków, gdy należało przekazać pilną wiadomość. Jej napisał swój raport i udał się ego do skrzynki pocztowej.
  
  
  Po powrocie do swojego pokoju, jej okazało się, że Tony prosi zadzwonić do emu.
  
  
  "Znaleźliśmy producenta", - powiedział on. "To internetowy firma w kraju, która zajmuje się produkuje taki projekt. Teraz tworzymy listę sprzedawców detalicznych na podstawie ksiąg rachunkowych firmy " .
  
  
  "Dobrze" - powiedziałem. "Przyjdę do tego, jak skończysz. Wyrazy uznania za swoją skuteczność ".
  
  
  -
  
  
  Gdy wrócił do Tony zagrywek, do wieczora jej okazało się, że pudełko po butach fabryka w sali w Mediolanie i nazywa się "Nowe włoskie społeczeństwo". Przedstawiciel w Rime otrzymał z fabryk tylko małe partie butów, sprzedał ih tylko dwóch zakupy w mieście. Odyna wokół tych sklepów zbankrutował około roku temu. W rezultacie pozostał jedyny sklep na obrzeżach miasta .
  
  
  Na życzenie możemy okazało się, że właścicielem sklepu był niejaki Luigi Farnese.
  
  
  "Teraz możemy ego znajdziemy" - powiedziałem. "Oznacza to, że jeśli nasz mężczyzna kupił baletowe kapcie w Rime".
  
  
  "Najprawdopodobniej", - odpowiedział Tony. "Uważamy, że my też określiły swój kawałek gliny, amico. Nasz chemik myśli, że to jest Sycylia.
  
  
  "Hmm" - powiedziałem. "Mafia".
  
  
  -
  
  
  Tony były inne sprawy, więc pojechał taksówką w pojedynkę. Znajdował się on na wąskiej uliczce w jednym wokół nowych obszarów Wierszyk. Sprzedawane obuwie i inne wyroby w skórek. Farnese, niski, gruby mężczyzna z wąskimi wąsami, bardzo pomógł.
  
  
  "Trzy kupującego niedawno kupił te buty na креповой podeszwy", - powiedział on. "Nagrałem ih nazwy".
  
  
  Jej, spojrzał na nazwiska. Barzini. Aranci. Pallotti. Nic mi nie powiedzieli.
  
  
  Zapytał ją. - "Mogę ją przepisać nazwy?"
  
  
  'Oczywiście; dla estestvenno.'
  
  
  Jej nie zrobił, podziękował sprzedawcy i odszedł.
  
  
  
  
  Następnego dnia Tony wziął mnie na komisariat, gdzie powinien był być ego pomocnikiem, i emu postanowili zobaczyć obszerne pliki. Do południa znaleźliśmy to, czego chcieli. U Rocco Barzini był w polu karnym arkusz. Lista był starym, i w nen wspomniano tylko o małych zbrodni. Po godzinie znaleźliśmy ego środowisk policyjnych zdjęć. To był człowiek, który ją postrzelił w Watykanie .
  
  
  Tony krótko посовещался z архивистом.
  
  
  "Policja nie słyszałam o Barzini dość długi czas, - rzekł, - i stracili ego na myśli".
  
  
  "Czy nie wiedzą, gdzie on jest?"
  
  
  "Oni mówią nie".
  
  
  "Cóż, wiemy, że niedawno był na Sycylii".
  
  
  "Tak, kochanie inny, ale od tej wiedzy nam mało użyteczne. Sycylia - największa wyspa z неразговорчивым populacji. Zobaczysz, że będzie bardzo trudno zmusić kogoś mówić o Barzini lub kogoś innego ". Jej zgodził się z nim. Następnie jej nagle pomyślał o Genie, dziewczynie, która zajmuje się kojarzył z mafią. "Być może - powiedziałem - możemy dowiedzieć się czegoś o naszym przyjacielu, z креповой podeszwą tutaj, w Rime ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 6
  
  
  
  
  
  
  
  
  W ten wieczór poszedłem odwiedzić Gina. Wiedziała, że przyjdę, i przygotowała smaczną edu. Danie główne było scallopini alla Firenze, z roztopionym serem na mięsie i szpinaku. Najpierw były spaghetti, a następnie cielęciny i, w końcu, ser i kwadratowych prezent. Czerwone wino było doskonałe.
  
  
  "Czy też włoszczyzny tak dobrze gotuje?" - zapytał ją, kiedy jesteśmy w taką grę na ławce.
  
  
  Gina objęła mnie za ramiona. "Nie wszystko wokół nich - powiedziała, - ale większość włoskich kobiet". Ona подтянула pod siebie nogi, i jej spódnica poszybował w górę jego ud, odsłaniając białe pośladki.
  
  
  "Robią wiele rzeczy dobrze" - powiedział łagodnie jestem.
  
  
  Uśmiechnęła się i delikatnie pocałowała mnie w szyję. "Myślałam, że ty wrócisz do mnie, Nick" - szepnęła.
  
  
  "Obawiam się, że to biznes" - albowiem powiedziałem. "Przynajmniej, to jest głównym celem dziś wieczorem".
  
  
  Jest, ale zaraz cofnęła rękę. "To nie do końca pochlebne, prawda?" - powiedziała, надуясь.
  
  
  Ją, uśmiechnął się i przyciągnął ją do siebie. "To jest bardzo ważne, ale to nie znaczy, że nie chcę cię widzieć".
  
  
  Jej odwrócił jej twarz do siebie i pocałował w usta. Objęła mnie za szyję. "Tak ценымногие lepiej" - wymamrotała. Następnie ona wyrwała się na wolność. "Jaki masz biznes to?" zapytała. - "Myślałam, że jesteś na służbie dyplomatycznej".
  
  
  "W pewnym sensie - odparłem. Gina, nie mogę dokładnie powiedzieć, dlaczego ją w Rime. Ale może możesz mi pomóc, jeśli to, co opowiedziała mi o sobie , prawda " .
  
  
  Pocałowała mnie w płatek ucha. 'Co masz na myśli?'
  
  
  "Powiedziałeś, że znasz ludzi z podziemia".
  
  
  Jest trochę отпрянула. - "Ale ty nie policja".
  
  
  Jej zawahał się. Wtedy postanowił opowiedzieć hej, jak najwięcej. "Z jakiegoś powodu nie mogę ci wyjaśnić, Gina, - powiedziałem, - ciekawi mnie, co się stało w bibliotece Watykanu kilka dni temu ".
  
  
  Jej ciemne oczy stały się jeszcze bardziej niż zwykle.
  
  
  "Diavolo ! Interesuje cię napad w Watykanie?
  
  
  "Tak" - odpowiedziałem.
  
  
  'Ach. Nie wiem. Istnieją pewne rodzaje przestępstw, o których nie można uzyskać informacje. To jest przestępstwo. Nikt nam o tym nie wie ".
  
  
  "Jej też nie czekam na ciebie informacji o przestępstwie" - powiedziałem. "Miałem nadzieję, że powiesz mi o jednym człowieku".
  
  
  Ona wzruszyła ramionami. 'Kim jest ten człowiek?'
  
  
  "Ego na imię Barzini" - powiedziałem. "Rocco Barzini".
  
  
  Ona zastanowiła się przez chwilę. Następnie powiedziała: "nie znam tego imienia".
  
  
  "Zastanów się dobrze, Gina" - powiedziałem, całując jej rękę. "To dla mnie bardzo ważne".
  
  
  Po chwili powiedziała: "Nie, Nick, ja nie znam tego człowieka".
  
  
  Jej oddech.
  
  
  "U najniższej policja nie ma żadnych dowodów w tym delle", - mówiła dalej. "Byłoby lepiej, gdyby rzucisz to chodzi wokół głowy".
  
  
  Jej widział niepokój w jej oczach. "Gina - powiedziałem - nie mogę".
  
  
  Ona odchyliła się na kanapie i w zamyśleniu żucia dolną wargę. "Cóż, - powoli powiedziała - jeśli nie uda mi się przekonać cię do poddania się, co możemy zrobić".
  
  
  'Tak?'
  
  
  "Jest kobieta. Jej zapoznał się z nią przez Różę, moją dziewczynę w kawiarni ".
  
  
  "Pamiętam Różę" - powiedziałem.
  
  
  "Ta kobieta jest właścicielem burdelu na placu Монтечиторио. Ona wie rzymskich przestępców lepiej swoich braci. Może ona chce z tobą porozmawiać. Za opłatą.'
  
  
  "Zapłacę" - powiedziałem.
  
  
  "Musisz iść tam sam. Ona nie wpuszcza kobiet do swojego domu, oprócz dziewczyn, które nie działają ".
  
  
  "Mogę ją zobaczyć ją dziś wieczorem?"
  
  
  "Zobaczę."
  
  
  Podeszła do telefonu i wybrała numer i mówi przyciszonym tonem. Po kilku minuta odłożyła słuchawkę i usiadła obok mnie na kanapie.
  
  
  "Wszystko w porządku" - smutno powiedziała. "Możesz iść tam potem dziesięciu godzin.
  
  
  Ona jest gotowa porozmawiać z tobą. Nie wspomniała imię i nazwisko osoby, której szukasz. Ona boi się, że jej telefon czasami podsłuchu przez policję ".
  
  
  "Dziękuję" - powiedziałem. Jej, spojrzał na zegarek. Było prawie dziesięć godzin. "Wtedy lepiej mi odejść" - powiedziałem.
  
  
  "Jest jeszcze coś".
  
  
  'Tak?'
  
  
  "Aby twoja wizyta wyglądał normalny, znajdź jedną wokół dziewczyny, zanim będzie można porozmawiać z panią Vasari".
  
  
  Jej podniósł palcem wskazującym jej ponury podbródek. "Może uda mi się tego uniknąć" - powiedziałem.
  
  
  Wyglądała na poważną. - "Nie graj w gry z pani Vasari, Nick. Jej powiedziała co zapłacisz za dziewczynę i że musisz spłacić swoje pieniądze ".
  
  
  'Ją zobaczę.' Nie było w przyjemnych myśli rzucić Gina i położyć się w łóżku z prostytutką. - "Nie bój się, na zawsze. Mam na myśli dziewczynę. Róża zapewniła mnie, że pani Vasari bardzo surowy w stosunku do zdrowia ".
  
  
  Jego wstał. "Jeśli wszystko z tobą w porządku, jej wrócę tu później, jak z nią porozmawiać".
  
  
  Spojrzała na mnie ze łzami w oczach. "Mnie by się to podobało" - powiedziała.
  
  
  
  
  Wziął taksówkę do placu Piazza Монтечиторио. Powierzchnia znajdowała się w brzydkim części miasta, nie dla wieczornych spacerów. Dom był bardzo stary, z обветренным fasadą. Wszystkie okna były oświetlone, choć na pierwszym planie piętrze żaluzje były opuszczone, a ból nad nimi zamknięte, pozostawiając tylko paski żółtego światła .
  
  
  Kiedy jej skorupa po chodniku, zobaczył człowieka, stojącego na sąsiednim ganku. On nie patrzył w moją stronę, ale ego obecności mnie czerwona lampka. Mnie wpuściła, zgrabna, młoda dziewczyna. Jeszcze kilku klientów przenieśli się do dużego salonu, gdzie natknęliśmy się na dziewczyny; podczas gdy czekałem w holu przed dużą salą, wszystko wydawało się, że wiedzą o mojej obecności.
  
  
  Podeszła do mnie szczupła kobieta w średnim wieku, z czarnymi włosami, ściśle zaczesane do tyłu. Zapytał ją. - "Pani Vasari?"
  
  
  Ona delikatne uśmiechnęła się. "Nie, ją swojej pani Vasari. Chcesz dziewczynę?
  
  
  Jej wiedział, jak odpowiedzieć. 'Tak.'
  
  
  Kiedy weszliśmy do salonu, kilka kobiet spojrzeli w naszą stronę. Podeszła do nas młoda blondynka. Były na niej krótkie czarne majtki, обнажавшие większość jej bioder i piersi. Jej ocenił ją około osiemnaście; Jej poczuł jeszcze jeden dotyk niewinności k ee сердцевидному twarz. Zapytała mnie po włosku, czy może potrwać mnie . Jej doszedł do wniosku, że jest taka dobra, czy taka sama jest zła, jak i inne. Jej skinął głową.
  
  
  Uśmiechnęła się i są zastrzeżeni złapała mnie za rękę. Swojej pani Vasari odeszła, i dziewczyna zapytała, czy nie chcę jej coś do picia, zanim poszliśmy do jej pokoju. "Nie - powiedziałem - chodźmy otwarcie teraz na górę".
  
  
  "Ach, nie możesz doczekać się tego, prawda?" - Poprowadziła mnie po schodach do pokoju na pierwszym planie piętrze.
  
  
  Jak tylko się za nami zamknęły się drzwi, zaczęła mnie rozbierać. - Jesteś anglikiem, prawda? Maria przyjęła dużo anglików ".
  
  
  Jej pozwolił hej jakiś czas się przesilić. Wygląda na to, hej, to podobało. Jej nie zabierał ze sobą broń, ryzykowny krok, ale nie chciał przyciągać niepotrzebnej uwagi w tym miejscu . Jej sell na krawędź żelaza łóżka i zdjął baletowe kapcie i spodnie, a Maria sprytnie zdjęła swoje ubranie. U nach było piękne, młode ciało z cienkiej talii i elastyczna pełną piersią. Na lewym udzie u nie był siniak, bez wątpienia, pozostawiony na gorąco klientem.
  
  
  "Podoba ci się Mary?" zapytała.
  
  
  Jej, stanął obok łóżka i ściągnął resztę ubrań. "Tak, Maryjo, jesteś piękna". Ją, uśmiechnął się i miał to na uwadze .
  
  
  Usiadła na podłodze u moich noga, i zaczęła głaskać mnie po biodrze. "Jesteś piękna", - powiedziała ona. Jej ręka podniosła się do moich narządów płciowych i zajęła tam. Pochyliła się do przodu i pocałowała mnie w udo. Jej sell na krawędzi łóżka i podeszła do moich bioder, aby tulić się do siebie.
  
  
  Kiedy wszedł do pokoju, wszystko, o czym pomyślał, była rozmowa z panią Vasari. Ale w miarę tego, jak Maria pracowała ze mną bardzo fachowo, moje podniecenie rosło, a do czasu, kiedy ona rozciągnięta na łóżku i wsadziła sobie poduszki pod biodra, jej był gotowy.
  
  
  Ona dobrze wiedziała swój zawód. Dokładnie wiedziała, co i kiedy należy zrobić, aby doprowadzić mnie do wybuchową kulminacji. Po wszystkim leżeliśmy w pocie na скомканных pościeli, wydawała się szczęśliwa, że byłem fizycznie zadowolony. Inaczej jest i się tego nie spodziewałam. Co do mnie... no, to było to, za co zapłaciłem.
  
  
  Jej zapytał ją o pani Vasari.
  
  
  'Ach. Czy ktoś, kto hotelu porozmawiać z panią.
  
  
  'Tak. Możesz zaprowadzić mnie do niej?
  
  
  'Chodź ze mną.'
  
  
  Ona doprowadziła mnie do rozpoczęcia drugim piętrze, i przeszliśmy przez ciemny korytarz do tylnego pokoju. Ona dwa razy zapukał, a kiedy otwarto jego, odeszła.
  
  
  - Chcesz porozmawiać z panią? - zapytała ciemnowłosa kobieta.
  
  
  Spojrzał jej mimmo nie w pokoju. Był lekko oświetlony na czerwono i niebiesko. Do korytarza dochodził zapach kadzidła .
  
  
  "Tak, ona powiedziała, że chce mnie widzieć" - odparłem.
  
  
  "Zaloguj się", - powiedziała kobieta, wycofując się w stronę.
  
  
  Jego wszedł do pokoju, i zapach stahl duszenie zza pleców. Postać w luksusowym jedwabiu odchyliła się na niskim бахарев w pokoju z dywanem . Zbliża się liże ją, zobaczył, że to bardzo gruba kobieta. Hej, powinno być nie mniej niż siedemdziesięciu, ale była bardzo miał na sobie makijażu, jako ostrzeżenie dla całego wczesnego dźwiękowej filmu. Ee elastyczne pomarszczona twarz pokryta była makijażem, oczy były czarne, a powieki - ciemno-niebieskie . Róż do policzków zostały размазаны w pogrubioną policzkach, a czerwona szminka dała edukacja fałszywy usta. Wszystko to było osłonięte pomarańczowym peruce. Jej grube białe ramiona sterczały wokół jedwabnej sukni, jak dwa zmarszczonego guzek testu, a dalej skórzane palce ozdobione były jak najmniej tuzin pierścieni.
  
  
  "To panie Carter?" podniósł jej stary głos.
  
  
  "Tak, proszę pani" - powiedziałem.
  
  
  Asystent skłoniła krzesło do sofy i gestem zaprosiła mnie usiąść. "Przepraszam za pachnących substancji" - szepnęła. "Pani dziwny zapach ciała, który maskuje kadzidłem".
  
  
  Jej, skinął głową i sell.
  
  
  "Przestań gadać i skradanie się na palcach", - powiedziała pani Vasari kobiecie. "Możesz zostawić nas na chwilę w spokoju".
  
  
  "Tak, proszę pani." Odwróciła się i wyszła po pokoju. "Dobrze wyglądasz", - powiedziała pani Vasari po angielsku. "Czy nie masz nic przeciwko, jeśli ją zdejmę tę perukę? Bardzo gorącym ".
  
  
  "Oczywiście, że nie" - odparłem.
  
  
  Ona zacisnęła pomarszczone usta i zdjęła pomarańczowy perukę z głowy. Była prawie łysy, i tu i tam sterczały kosmyki siwych włosów. W peruce była najbardziej wymyślnych kobietą, którą jej kiedykolwiek widziałem. Bez peruki była karykaturą na smutną kobietę. O dziwo, spodobało mi się.
  
  
  "Dobrze" - powiedziała łamliwe głosem staruszka. "Rozumiem, że pan przyszedł, aby poprosić o informacje". Od tej rozmowy u nach tchu.
  
  
  "W samym delle, proszę pani" - powiedziałem.
  
  
  "Mów do mnie Nelly".
  
  
  "Nelly?" - zapytał z niedowierzaniem.
  
  
  "Mój ojciec był brytyjskim żołnierzem. Mimo protestów mojej włoskiej matki, twierdził w tym, aby dać mi imię Nelly ".
  
  
  Ona сморщила cienkie pomalowane usta w groteskowy uśmiech. "Można by zaufać, że byłam bardzo atrakcyjną kobietą?"
  
  
  'Oczywiście.' Jej nadzieję, że mój głos brzmi przyjaznego.
  
  
  "Kiedy miałem siedemnaście lat, zrobili ze mnie propozycja, od weneckiej arystokracji", - прохрипела ona. 'Jej odmówiła. Rozumiesz, jej hotelu większej niż spa-małżeństwo.
  
  
  Jej milczał, bo nie wiedział, co powiedzieć.
  
  
  "Kiedy ją oparciu o ten dom, jej brała niektórych wokół najwybitniejszych ludzi w Europie, panie Carter. Moje dziewczyny znały państwowych, polityków i wysokich rangą urzędników. Imię niejakiego ministra było znane w całych Włoszech . Nigdy nie spał z dziewczynami. Patrzył, jak rozbierają się, a następnie poprosił ih stanąć przed nim nago, podczas gdy on grał sam ze sobą. Nigdy nie wiesz, jakie życzenia są u każdego człowieka ".
  
  
  Ona już задыхалась od tej rozmowy. "Później, - mówiła, - tu części przychodzili przedstawiciele świata przestępczego. Mafia i inne. Znacie ih wszystkich, panie Carter. Mi dużo mówił, ale nigdy nie sprzedawał informacje o osobach, które mi się podobały " .
  
  
  Smród w pokoju wisiało u mnie do nozdrzy. Pomarszczony maska trwała. "Przyszedł zapytać o mężczyźnie".
  
  
  'Tak.'
  
  
  'Ego na imię?'
  
  
  "Rocco Barzini".
  
  
  Oczy w pomarszczonej skórze długo patrzyli mimmo mnie, a następnie z powrotem do mojej twarzy. "Jestem ego wiem . Jakie informacje są zaangażowane? '
  
  
  "Czy możesz mi powiedzieć, gdzie ego znaleźć?"
  
  
  "Może być" - odpowiedział ochrypłym głosem. "Jeśli informacje kosztuje dużo pieniędzy dla ciebie".
  
  
  "Mam pieniądze" - powiedziałem.
  
  
  "Dwadzieścia tysięcy lirów?"
  
  
  Jej zawahał się. Były to duże pieniądze, ale u mnie była myśl, że z Nelly Vasari targować się nie można.
  
  
  'Ok.'
  
  
  "Masz to przy sobie?"
  
  
  Jej szabelką na chwilę, wyjął paczkę lirów, odliczył dwadzieścia tysięcy, i przekazał pieniądze Nelly. Wzięła ego i znów liczyła się swoimi niewygodne starymi palcami. Kiedy skończyła, przyłożyła do oczu banknot i studiował wskazówki i fakturę papieru.
  
  
  Zapytał ją. - "Zadowolony?"
  
  
  "Nie można być zbyt ostrożnym w mojej pracy, - odpowiedziała, - nawet mając do czynienia z amerykanami. Ale z pieniędzmi wszystko w porządku, tak, że powiem wam wszystko, co wiem o tym паразите Rocco Barzini.
  
  
  Ona osiągnęła pieniądze na rzeźbione wschodni krzesło obok kanapy, miękkie ciało jej ramienia раскачивалась tam i z powrotem.
  
  
  "Barzini przychodził tu od czasu do czasu. Był mały złodziej, który źle traktował z moimi dziewczynkami. On siedział w więzieniu. Zazwyczaj mieszka i pracuje w Rime, ale czasami znika na kilka lat. Jakiś czas spędził w Neapolu, gdzie zachwycił się prostytucji i narkotyków. A niedawno wrócił do Rzymu z człowiekiem, którego nazwa może wiesz, Giovanni Фарелли ".
  
  
  "Nie wierzę w to" - powiedziałem. Ale przypomniał sobie jej imię, wokół historii Giny.
  
  
  "Każdy policjant w Rime zna to imię, panie Carter. On jest bogaty, ma kilka legalnych del. Najbardziej dochodowy jest udana deweloperska i budowlana firma Makelaardij Farelli . Ale za to szanowany czołem panie Фарелли jest liderem świata przestępczego, handlarzem narkotyków i innych nielegalnych działalności. Jest to związane z mafii, panie Carter, i ego nazwa wiąże się z kradzieżą dzieł sztuki, która zajmuje się wystąpił w Wenecji około roku temu.
  
  
  "Ciekawe" - mruknął ja.
  
  
  "Gdy Rocco Barzini wrócił do Rzymu, był ochroniarzem Фарелли".
  
  
  'Wierny. I co Фарелли mieszka w Rime?
  
  
  "U pani Фарелли wiele rezydencji", - прохрипела ona. "On ma dom w mieście, ale to prawie nigdy nie zdarza. Ma willa na północ od Rymy i apartament w hotelu w Capri, którą posiada . O tej porze roku jest prawie zawsze na Capri.
  
  
  Wzięła butelkę i utylizację aromatyczny zapach w pokoju. Płyn robiła jej włosy mokre i błyszczące w miękkim świetle. Ona нюхала słodki zapach, вздымая nozdrza, a następnie gwałtownie закашлялась.
  
  
  Zapytał ją. - "Wszystko w porządku?"
  
  
  "Tak, tak", - powiedziała ona. "Dobrze, młody człowieku".
  
  
  "Wierzysz, że Barzini i Фарелли mogą być w tym hotelu w Capri?"
  
  
  "Najprawdopodobniej, panie Carter. Hotel nazywa się "Cesarz August" znajduje się w centrum wyspy ".
  
  
  "Bardzo mi pan pomógł."
  
  
  "Ja zawsze cenię ludzi za pieniądze". Jej накрашенный кожистый usta krzywo się uśmiechnął.
  
  
  Jej wstał, aby odejść.
  
  
  "Trzeba zapłacić piętnaście tysięcy lirów za dziewczynę", - прохрипела pani Vasari. "Możesz zapłacić na dole. I wróć jeszcze raz, panie Carter.
  
  
  "Dziękuję" - powiedziałem.
  
  
  W korytarzu jej głęboko odetchnął. Na dole jej płacił темноволосой kobiecie za krótki pobyt z Marią i odszedł. Na ulicy świeże powietrze jeszcze nigdy nie pachniał tak dobrze.
  
  
  Powiedziała mi, że mogę znaleźć taksówkę na ulicy trochę dalej, więc poszedłem w tym samym kierunku. To był gorący wieczór, miły wieczór. Ale w połowie drogi przez następny kwartał ją usłyszał shaggy. Jej, odwrócił się i zobaczył szybko zbliżających się dwóch mężczyzn .
  
  
  Nie miałem powodów, aby sądzić, że mi grozi jakiekolwiek niebezpieczeństwo, ale gdy zbliżali się ją przytuliłem się do moans domu. Oni притормозили. Odyna wokół nich odbył się mimmo mnie, drugi - tuż obok. Następnie mężczyzna, który odbył się mimmo, odwrócił się i rzucił na mnie . Wydawało mi się, że dowiedziałem się osoba, która widziałem w domu Nelly Vasari.
  
  
  "Firth mar!" - powiedział, znacznie zatrzymuje mnie.
  
  
  Nie miałem wyboru. "Zapytałem. - "Co się stało?" . "Хофретта!"
  
  
  Jej biegu.
  
  
  "O czym pan rozmawiał z panią Vasari?" - zapytał po angielsku inny, mniej muskularny mężczyzna.
  
  
  Jej, spojrzał na kwadratowy, рябое twarz tego człowieka, i nagle poczułem się nagi bez люгера i butów na szpilkach.
  
  
  "To mój stary innego".
  
  
  Wysoki mężczyzna warknął. Nigdy tam nie byli, panie.
  
  
  Jej pchnął go. - 'Przesuń się!'
  
  
  "Nie, dopóki nie powiesz, to, o czym mówisz z Madame", - powiedział on.
  
  
  "Ja już to powiedział. To było odnowienie starych przyjaźni ". Jej hotel przejść mimmo nich.
  
  
  Muskularny mężczyzna uderzył mnie pięścią w goli. Jej spadł na jego towarzysza, który pozwolił swojemu kastety wejść mi w życiu. Połączenie dwóch uderzeń na chwilę potraktowała mnie . Jej mocno uderzył w dom, i dyszała jak ryba . Jej, zobaczyłem, że jest jeszcze jedna pięść zbliża się do mnie i próbował uchylić się od niego, ale mam szybkie uderzenie w policzek. Chwilę później złapali mnie z tyłu. Twarz ze śladami ospy poruszało się przede mną.
  
  
  "Opowiedz nam o tym rozmawiać" - uciął on.
  
  
  'Idź do diabła.' - jęknął ja.
  
  
  Pięść uderzył mnie w klatkę piersiową. Zanim go mógł odzyskać od uderzenia jej rozpoczęcia drugi otrzymał cios w twarz. Jej, poczułem, jak mój gol pochyla się w bok. Ci kolesie wiedzieli swoje. Prawdopodobnie oni nawet nie mieli nic wspólnego z tym mężczyznom, których by się chciało, ale w tej chwili to mało co się zmieniło.
  
  
  "Przestać", - warknął on. Ją zobaczył błysk ostrza, a następnie szpilki, położony u mnie pod nosem.
  
  
  "Powiedz mu, lub jej, bo inaczej cię potnę!"
  
  
  Jej mógł znowu oddychać. "Dobrze" - powiedziałem. "Powiem to". Nóż nie znikał, ale pozostał nieruchomy.
  
  
  Teraz ją odzyskał siły. Wąskie ostrze noża znajdowało się w odległości trzech cm od mojego lewego oka. Miał ją bardzo dobrze wiedział, co robię.
  
  
  "Rozmawialiśmy o sl-mail бизнесявляется" - powiedziałem, wciąż ciężko dysząc. Jej przeniósł prawą nogę tak, aby znalazła się między ego rozstawionymi stopami . "Firmy pani Vasari?" - podejrzliwie zapytał. 'Dlaczego?'
  
  
  Drugi mężczyzna trzymał mnie za ręce nieco mniej niż dobrego.
  
  
  "Tak" - powiedziałem, przygotowując się do działania. "Widzisz, w stylu, poprosić ją, aby otworzyć dom w Mediolanie".
  
  
  'Jakie? Pani Vasari nigdy by nie ... "
  
  
  Jej подтащил masywnego mężczyznę do przodu o jeden krok i mocno uderzył prawym kolanem w jaja. Ego twarz wykrzywiona. On уронилил szpilki na ulicę. Kiedy ją opuścił nogę jej nastąpił prawą nogą na wzrost krępy mężczyzna . Krzyknął, i ego władza słabnie. Iso całej siły uderzył ją lewym łokciem ego w klatkę piersiową. Ją usłyszałem trzask. Krzyknął, upadł na bok i uderzył w ścianę za sobą.
  
  
  Drugi uderzył mnie. Jej zablokował cios lewą ręką i odpowiedział na prawy sierpowy. Gdy upadł na ziemię, a on sięgnął po стилетом, ale ten zsunął się w ciemność. Następnie ją poczuł miażdżący cios w plecy. Olbrzymie przytuliłem się do jęczeć, i znowu mnie zaatakował. Ego pięść uderzył mnie w tył głowy i upadł na kolana. Jej upadł na bok. Solidny but uderzył mnie w twarz. Jej uderzył ją wierzchem dłoni, a on odleciał.
  
  
  Kiedy znowu mnie uderzył nogą w bok, jej głośno jęknął. Jej przeciągnął się butem i nie trafił. Muskularny mężczyzna znowu wstał .
  
  
  "Basta cosi!" powiedział. "Si sbrighi! Zdecydował się odejść.
  
  
  Ego kolega pospieszył za nim, i zniknęli za rogiem. Z trudem sel. Jej, czułem się tak, jakby mi brakowało przez gigantyczną maszynkę do mięsa. U mnie był taki silny ból w ciele, że nie można było komu o tym, które części zostały uszkodzone. Jej przyłożył dłoń do twarzy. To było krwawą miazgę.
  
  
  Na kilka minuta przytulił się do domu, mając nadzieję, że ból minie. Jej, był zbyt optymistyczny. Jej trudził się w ciemnej ulicy kilkaset metrów i w końcu dotarł do alei. Jak powiedziała , wkrótce pojawiła się taksówka. Jej zawołał ego i zachodu do środka.
  
  
  "Co " discorsi"!?" zawołał kierowca, widząc moją twarz.
  
  
  Dał emu adres Dżiny Romano. Pojechał szybko, aby jak najszybciej wyciągnąć mnie wokół swojej taksówki. Jej, wspiął się po schodach i uderzył Genie w drzwi. Kiedy otworzyła go, jej oczy rozszerzyły się z szoku.
  
  
  "Dia mio!" wykrzyknęła.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Moje przedramiona były ciężkie, a miał sucho w ustach. Jej próbował dojść do siebie. Wszystko, co mogłem sobie przypomnieć potem spotkania z Giną, to to, że udało mi się dodzwonić do Hawk na telefon z przetwornicą głosy, aby poinformować emu o tym . Powiedział, że zadzwoni rano. Jej mieszał jedną nogą. Jej czuł pod prześcieradłem inne ciało . Jej przesunął dłonią po miękkim obrzęk życia, do ciepłego miejsca, gdzie stykały się biodrami. Gina odwróciła się do mnie. Jej lewa pierś dotknęła mojego boku, a ja poczułem, jak sutek zsunął mimmo mnie. Ją, wsunął rękę pod prześcieradło i dotknął jej miękkiej, ciepłej skóry . Starając się nie zwracać uwagi na ból, jej, odwrócił się na bok , ściskając twardą okrągły tyłek.
  
  
  "Mm", - powiedziała, nadal zamykając oczy.
  
  
  Ona przytuliła się do mojego ciała i objęła mnie w pasie. Następnie ukazał się jeszcze jeden dźwięk, a jej oczy otworzyły się, mrugając.
  
  
  'Nick? Jesteś pewien, że czujesz się lepiej?
  
  
  Jej podciągnął jej biodra do mnie, a ona перебросила mi rękę na ramieniu. Jej piersi przytuliła się do mojej nagiej piersi.
  
  
  "Nic specjalnego" - mruknął ja. "Ale uważam, że w najbliższym czasie sytuacja się poprawi".
  
  
  Ona uchyliłam pełne usta. Wykluły język był ciepły i słodki. Jej biodra delikatnie wyskoczył do mnie. Pocałunek zmusił nas rany. Gina przerzuciłam prawe udo mi na udo, i moje boli w ciele zostały zapomniane w pośpiechu, który ogarnął nas, gdy ją, odwrócił się i podniósł ciało, aby wziąć mój impuls. Przyszła do mnie bez wahania, i w tym samym czasie osiągnęliśmy szczyt.
  
  
  Następnie jej wyciskaniu leżąc na plecach, aby odpocząć. Gina, leżąca obok mnie, wpatrując się w sufit. W końcu ją podniósł rękę i delikatnie dotknął rany nad lewym okiem i na prawym policzku. Były one suche, ale bolała mnie cała strona twarzy . Jakimś cudem moje zęby, wydawało się, pozostał na miejscu. Jej ukradł prześcieradło i zobaczył na swoim głownie potrzebujesz wewnętrznej mocy kilku siniaków.
  
  
  "Oni dobrze mnie traktowali, - powiedziałem, - ale wątpię, że będą w stanie poruszać się tak płynnie dziś rano".
  
  
  "Biedny chłopak", - cicho mruczała Gina. Ona dokłada rękę na moim udzie.
  
  
  "Mam nadzieję, że nie przeszkadza Nelly Vasari" - powiedziałem.
  
  
  "Oni tego nie zrobią, Nick. U nach wiele wpływowych przyjaciół ".
  
  
  "Wydawało mi się, że to sycylijczycy" - powiedziałem. 'Mimo, że bezpośredniego związku nie ma, do tej pory Barzini lub Фарелли słyszał to "
  
  
  .
  
  
  "Nick" - powiedziała Gina, odwracając się twarzą do mnie. "Wybierasz się na Capri?"
  
  
  Zapytał ją. - "Dlaczego chcesz to wiedzieć?"
  
  
  "Kiedy wczoraj wieczorem powiedział mi wszystko o swoim udziale w kradzieży, być może nie wiedzieli o tym, ale kazali mi pomóc" - odpowiedziała. "I mogę ci pomóc. Równie dobrze możesz w pełni zaufać mi teraz, żebyś mi ufał temu. Ją znam tego Фарелли. Pamiętasz ją, mówiłam ci, że byłam ego kochanką. Jej ego wiem wszystko, ego, id, ego przyzwyczajenia. Jej mogę być ci przydatne ".
  
  
  Zapytał ją. - "Jak długo ... z Фарелли?"
  
  
  Unikała mojego spojrzenia. 'Kilka miesięcy. Kupił mi wiele rzeczy, ale ego okrucieństwo było dla mnie nie do zniesienia ".
  
  
  "Jak mogę być pewien, że ty mi pomożesz przeciwko niemu?" Jej, czuł się dalej.
  
  
  Ona сузила oczy. "Nienawidzę Фарелли, Nick. Przysięgam, że możesz mi ufać.
  
  
  Jej, pomyślałem i postanowiłem spróbować. "Dobrze - powiedziałem - zabiorę cię na Capri. Z nami jedzie mój drugi po Interpolu " .
  
  
  "Przywieźć policjanta?"
  
  
  'Tak.' Zatrzymała się. - "Фарелли okradł Watykan, Nick?"
  
  
  "Istnieje duża szansa na to".
  
  
  "Ale dlaczego twój rząd musi o to dbać?" Jej w zamyśleniu spojrzał na nie. "Podczas napadu skradziono coś, co należy do mojego rządu. Nie musisz już wiedzieć Gina. Więcej nie pytaj mnie ".
  
  
  
  
  "Dobrze, Nick".
  
  
  Telefon zadzwonił. Gina wstała, przeszła do innego wątku pokoju i wzięła słuchawkę. Jej nagie ciało nadal wyglądał atrakcyjnie. Chwilę później odwróciła się . 'To dla ciebie.'
  
  
  To miał być Hok. To był on.
  
  
  "Kto, krawiec cholery, to był?" ryknął przez wiele mil oceanu.
  
  
  Ją, uśmiechnął się, nie zważając na sztywne bolesne twarz. "Ach, jedna dziewczyna", - niewinnie odpowiedziałem.
  
  
  "Tak krawiec weź, dziewczyno!"
  
  
  "Wszystko w porządku - powiedziałem. "I właśnie wprowadził ją w szacunkowej zestawienie".
  
  
  "W jakim zakresie?" Głos wydawał się kwaśny.
  
  
  "Wiesz, nigdy nie będę brał cię za to pieniądze" - powiedziałem. "Zatrudniłem Gina na zasadzie tymczasowej. Ona łączy mnie do źródła, on ważnych informacji, które będę z tobą dyskutował.
  
  
  "Podczas gdy wiesz, co robisz!" Zrobił pauzę, aby znaleźć swój sarkazm. - "Mam nadzieję, że dobrze spędził noc, Nick".
  
  
  Ego intencje były jasne, ale jej pozostał obojętny. "O, tak, proszę pana. Jej, czuję się ценымногие lepiej.'
  
  
  "Słuchaj, ty jesteś w porządku? Wczoraj w nocy jesteś zabrzmiał trochę pobity.
  
  
  "Jestem w porządku" - odparłem.
  
  
  "Możemy przeglądać pliki Judasza - kontynuował - i mamy wieści dla ciebie. Nazwa Фарелли pojawiło się w aktach Judasza kilka lat temu. Ukradł niektóre państwowe dokumenty, w Anglii. Фарелли - duży chłopiec. Albo mafia, albo ściśle z nimi związane " .
  
  
  'Tak. Typ faceta, który może zapewnić siłę roboczą i sprzęt do serii napadów, wymyślonych przez Judasza ".
  
  
  "Wotum do czego jej przyszedł, Nick. Myślę , że lepiej jechać na Capri.
  
  
  "Wyleczę w Neapol później".
  
  
  'Dobrze. Informuj mnie na bieżąco. Ta sprawa może mieć większe rozmiary, niż myślimy ".
  
  
  'Tak.'
  
  
  "Spróbuj spać w nocy".
  
  
  Jej uśmiechnął się. Jej, wiedziałem, że Hawke też uśmiecha się do swoich cienkie twarz. "Tak, oczywiście - powiedziałem.
  
  
  -
  
  
  Później tego ranka poszedłem do biura Interpolu i poinformował Tony Benedetto o ostatnich wydarzeniach. Miał solidne akta Фарелли. Był link do "pana J..". Data została później, niż wskazanie AX.
  
  
  "Judasz i Фарелли, wydaje się, stali się dobrymi przyjaciółmi - powiedział Tony.
  
  
  Jej odpowiedział. - "Co do Фарелли, nie wiem". "Ale nikt jeszcze nie Judasza. Obsługuje on wszystkie kontakty biznesowe ". Spojrzał folder z plikami. "Judasz nie do końca człowiek, rozumiesz, w młodości stracił rękę w wypadku, i ma sztuczne ręce, które wyglądają, jak ciało i krew, ale znajdują się pod" skórą "z twardej stali. Te ręce symbolizują człowieka. Pewnego dnia omal nie zabił mnie nimi.
  
  
  "Będziemy modlić się, aby nie miał innego szansę", - powiedział Tony.
  
  
  "Czy jesteś gotów na Capri?"
  
  
  'Tak . - O której odlatuje nasz samolot?
  
  
  'W cztery godziny. Za godzinę będziemy w Neapolu, a wczesnym wieczorem - na wyspie ".
  
  
  
  
  Jeszcze czas było jasne, dopóki kolejką linową dojechaliśmy do miasta Capri w zalane kwiatami, białą wyspą. Wyspa jest tak mała, że kobalt-błękitne morze było widać praktycznie przez każdego punktu miasta. Wąskie kręte brukowane uliczki miały niezliczone schody prowadzące w górę i w dół na inne poziomy. Turyści wypełnione niewielką powierzchnię w centrum i siedzieli, popijając cinzano na zachód słońca. Dwie przecznice od placu stał hotel "Cesarz August" - bardzo piękny budynek z бугенвиллией nad wejściem.
  
  
  "Głos i to wszystko" - powiedziała Gina, kiedy staliśmy przed nim. "Apartament, w którym mieszka Фарелли, w sali na trzecim piętrze. Stąd widać balkon. Kiedy Фарелли tam, u niego dwa ochroniarza, ale można zobaczyć tylko jeden wokół nich. Drugiego chowa, gdy goście przychodzą obcy . W małym pokoju obok salonu stoi krzesło metalowe, który jest zawsze zamknięte. W tym może być coś ważnego ". Następnie zapytała: "Co masz zamiar robić, kiedy przyjedzie Фарелли?"
  
  
  "Trzymać naszych ludzi w tajemnicy jak najdłużej" - odparłem. "Możemy dowiedzieć się o ziemi lub domów na wyspie. Oczywiście, jej, mam nadzieję, że ego tam nie ma, bo nie mamy wystarczających dowodów przeciwko niemu, aby go aresztować. Judasz - człowiek, który jest mi potrzebny. Mam nadzieję, że u niego jest to, czego szukam ". Potem: "nie możesz wspiąć się na górę".
  
  
  "Dlaczego nie, Nick? Jej mogę czekać na korytarzu, aż zapytasz.
  
  
  "Nie, to zbyt niebezpieczne. Można iść do kawiarni na placu, żeby się napić ".
  
  
  "Dobrze" - z rozczarowaniem powiedziała Gina.
  
  
  "Jeśli nie otrzymasz od nas wiadomości w ciągu godziny, zdjąć pokój w hotelu Paradiso".
  
  
  'Jej to zrobię.' - Wzruszyła ramionami i poszła w kierunku placu.
  
  
  Tony uśmiechnął się i pokręcił głową. "Dobry informator, amico ", - on mrugnął do mnie.
  
  
  "Szkoda, że nie widzieliście Nelly Vasari" - powiedziałem.
  
  
  W obliczu sytuacji, podobnych mu, w jakiej znaleźliśmy się z Tonym, musieliśmy grać w dotyku . To jest jak gra w szachy, bo potem pierwszych dwóch lub trzech zawieszenia wzrost pojawia się wiele możliwości. Więc poszliśmy do apartamenty z bardzo wstępnych pomysłów. Pukaliśmy, mając nadzieję, że odpowiedzi nie będzie . Ale otworzyły się drzwi i zobaczyliśmy stojącą dziewczynę . U nie były platynowe blond włosy i różowa szminka na pulchnych ustach. Domowe płaszcz z kwiatowym wzorem, wolnego застегнутое w pasie wyzywająco, nie скрывало jej luksusowe formy. Było oczywiste, że pod płaszcz była naga. Jej długie bujne biodra i bujna pierś kusząco wyglądały zza rogu z każdym jej ciężkim krokiem. I sądząc po хриплому бормотанию i chwiejne kroki, było tak samo jasne jest, że hej nie potrzebny napój, który trzymała w ręku. "Panie Фарелли tutaj?" - zapytał Tony.
  
  
  "Nie - powiedziała po angielsku skandynawski akcent - pana Фарелли tu nie ma". Ona oparła się o dzień, i fałdy domowego fartucha раздвинулись jeszcze więcej.
  
  
  "Przepraszam - powiedziałem, starając się nie patrzeć na jej soczyste ciało, - przeszliśmy długą drogę, aby go zobaczyć. Z hema jeszcze możemy porozmawiać?
  
  
  "Możesz ze mną porozmawiać, szefie" - powiedziała, chichocząc. "Jej tutaj, jak zawsze, sama". Ona dokłada rękę na drzwi skręt, jakby postanowiła całkowicie zerwać sukienka. Tony spojrzał na mnie i lekko się uśmiechnął. "Z radością przyjmujemy zaproszenie, proszę pani".
  
  
  Ona поманила nas i zatrzasnęła za sobą drzwi. Pokój był bogato urządzony, ale czystość wyraźnie nie była mocną stroną dziewczyny. Wszędzie były puste butelki, przepełnione popielniczki i puste szklanki, a gruby dywan został usypany gazetami i ilustrowanych magazynów.
  
  
  Niedbały gest dziewczyna gestem zaprosiła nas dojechać. 'Chcesz coś do picia?' ona piano zachichotała. Ją, potrząsnął głową, a jego usta rozczarowaniem скривились . "Nie ma szczęścia", - powiedziała ona.
  
  
  Potykając się, blondynka podeszła do ławki naprzeciwko dwóch krzeseł, na których siedzieli my z Tonym. Z wielkim i bolesnym westchnieniem upadła na kanapę, i luźny węzeł pasa rozerwał się, nie pozostawiając prawie nic, aby można było się domyślać o jej dojrzałym ciele. Bez wątpienia byliśmy twarzą w twarz z kochanką Фарелли. 'Czego chcesz?' zapytała. "Możesz mi powiedzieć. Giovanni trzyma mnie na bieżąco ze wszystkim ". Jej słowa wciąż brzmiały вымученно, ale ona nie była tak pijana, jak myślałem na początku.
  
  
  Kiedy Tony wyjaśnił, że chcemy kupić wille na wyspie, jej, odwrócił się i zajrzał do małego pokoju obok, o której powiedziała Gina. Z miejsca, gdzie siedział, mógł jej zobaczyć krzesło metalowe z telefonem w rogu.
  
  
  "Capri, sprzedaje bardzo mało will - powiedziała blondynka, która zajmuje się tylko nadarzyła się Гертой, - i jeśli ktoś coś sprzedaje, to po bardzo wysokiej cenie. Panowie inny drogie żyrinowski rzeczy? Ostatnie słowo było ustawione, z nutą..
  
  
  "W samym delle", - powiedział Tony uśmiechnął się-hej. Jej kaszlnął. - "Hertha berlin, widzę telefon w innym pokoju. Czy mój jeszcze zadzwonić do naszego hotelu? '
  
  
  Tony zmarszczył brwi.
  
  
  "Oczywiście" - powiedziała ochrypłym głosem. "Puszczę cię święty". Wstała z kanapy, i szlafrok na chwilę zsunął się z jej bioder, odsłaniając ee jasny trójkąt.
  
  
  Gdy weszła do innego pokoju, aby włączyć świętym, Tony podniósł brew. I gdy przechodził mimmo nah, aby przejść do innego pokoju, wzięła ego za rękę.
  
  
  Jej, zobaczył, że on objął ją nagą, z prawej piersi. Machnęła tam iz powrotem i uśmiechnęła się. Tony wszedł do pokoju i zamknął drzwi. Hertha berlin podeszła do mojego krzesła i stanęła obok, kładąc mi rękę na ramieniu: "Jesteś przystojny mężczyzna" - powiedziała.
  
  
  Jej, spojrzał na nie. "Dziękuję" - powiedziałem. - Powiedz, Hertha berlin, u pana Фарелли pojawiły się w ostatnim czasie nowych przyjaciół w biznesie? Słyszałem, ma nowy partner ". Wróciła do sofy i z drinkiem w ręku. "U Giovanni zawsze pojawiają się nowe twarze", - powoli powiedziała. - Ale czy możemy mówić tylko o Giovanni? Przecież ty i twój mieszkasz nie tylko sowa firmy, prawda?
  
  
  "Oczywiście, bardzo gościnni", - zatrzymał ją nast. Jej, miałem nadzieję, że Tony zajęty обысками tego krzesła.
  
  
  - Wiesz, takich, jak jej. Zawsze tak było. Mam to, co chcą. Jej szokująca?
  
  
  "Wcale nie" - odparłem. Że Tony tam robi?
  
  
  'Dobra robota. Jej, cieszę się, że nie jesteś w szoku. Wtedy jesteś taki sam, jak jej. Wiesz, że musisz skorzystać z okazji, kiedy się pojawi, prawda?
  
  
  "Tak, tak" - powiedziałem, myśląc o pokoju obok.
  
  
  Hertha berlin postawił szklankę na podłogę i leniwie sięgnęła na kanapie. Ona niedbale rozpiął płaszcz kąpielowy, kiedy Tony wszedł.
  
  
  "Бениссима !" - powiedział miękko.
  
  
  Hertha berlin na nas nie spojrzała. "Ja wiem, czego ty chcesz" - powiedziała ochrypłym głosem. "I ty możesz to zrobić. Każdy pojedynczo lub oba jednocześnie. Nic się nie stało, nie powiem Giovanni.
  
  
  Tony stał przed nim i patrzył na jej nagie ciało. "Nick" - powiedział z wyschniętych ust, - "może, mamy jeszcze kilka minuta, dobrze?"
  
  
  "Boże, nie, Tony".
  
  
  - Więc odejdź. Jej zobaczę cię później.'
  
  
  "Tony, wróci w każdej chwili!"
  
  
  Tony spojrzał na kanapie i odwrócił się do mnie. "Łatwo ci, gdy dziewczyna czeka na ciebie kwadratów ". Teraz był zdenerwowany i trochę zły. Nie na mnie, a na sytuację. Wiedział, że mam rację.
  
  
  "Rób, co chcesz - powiedziałem, - ale daj mi informacje, które otrzymałeś na telefon".
  
  
  Ego twarz się zmieniła. - "Przepraszam, Nick. Masz rację.' Rzucił ostatnie długie spojrzenie na Герту, a następnie odwrócił się i ruszył do dnia.
  
  
  "Przepraszam, kochanie", - powiedział jej nagiej dziewczynie. "Po prostu nie miejsce i nie czas".
  
  
  Hertha berlin spojrzała na mnie nieco zdziwiony. "Nie chcesz się ze mną przespać?"
  
  
  "Jesteś najbardziej pożądaną kobietą na wyspie, - powiedziałem, - ale mamy ze sobą jakieś pilne sprawy" .
  
  
  
  
  Tony milczał, dopóki byliśmy w windzie. Kiedy weszliśmy do przedsionka, jej powiedział: "Spójrz na to z drugiej strony, amico. Może pojawić się problem ".
  
  
  Tony zaśmiał się. 'Myślę, zimny prysznic w hotelu ...'
  
  
  Zapytał ją. - 'Co to?'.
  
  
  'Patrz. Ten człowiek. To Фарелли.
  
  
  Wysoki, śniady mężczyzna lat czterdziestu wszedł do holu z innym facetem. Jej uważnie obejrzał ego, aby dowiedzieć się następnym razem. Następnie ją, spojrzał na drugiego mężczyznę, ковыляющего laską, i poczułam ego. To był Barzini, który strzelił jej w udo podczas napadu w Watykanie . Kiedy dwaj mężczyźni zbliżyli się do najbliższego licznika , jej, zwrócił się do gazety recepcji, aby Barzini nie mógł widzieć moją twarz.
  
  
  "Mnie jeszcze nie pytał?" - zapytał Фарелли recepcjonista.
  
  
  "Nie, proszę pana Фарелли".
  
  
  'Wspaniale. Wyślij jedzenia na trzy osoby na górę. Powiedzmy, tagliatelle alla болгнесе.
  
  
  "Zajmę się tym, panie Фарелли".
  
  
  Фарелли i Barzini idziemy do windy, nie zauważając nas. Barzini mocno kulał. Chwilę później drzwi windy się za nimi zamknęły.
  
  
  "Ego" baletowe kapcie" - powiedziałem.
  
  
  "U Barzini?"
  
  
  'Tak. Ma креповая podeszwa.
  
  
  
  
  W drodze powrotnej na powierzchnię Tony wyciągnął wokół kieszeni skrawek papieru. "Otworzyłem ten krzesło z pomocą swojej wygodny wytrych i znalazłem dwie ciekawe rzeczy. Jedna była notatnika z adresem Judasza. To ją rozszyfrować. Potwierdza to drugi dowód, który znajdziesz w Watykanie ".
  
  
  Jej, spojrzał na kartkę. Нацарапано było: "Starszy. Judasz, San Marco Import, Via Сашетти, Панчино, Sycylii " .
  
  
  "Oczywiście" - powiedziałem. "Sztabu-mieszkania Judasza w sali na Sycylii, więc prawdopodobnie to właśnie tam wynajął bandytów".
  
  
  "To oznacza, że nasze interesy również przesuwają się tam. Jeśli skradzione rzeczy, które teraz znajdują się na Sycylii, moja sprawa będzie załatwiona, kiedy ih znajdziemy.
  
  
  "Naprawdę - powiedziałem - chociaż moje zadanie nie będzie łatwe do wykonania. Nie, jeśli Judasz znalazł dokument w wazonie " .
  
  
  - Odwróć kartkę, - kontynuował amico Tony, - i wtedy będziesz mógł przeczytać to, co skopiowałem. To było napisane w notatniku. To coś dla ciebie znaczy?
  
  
  Jej zatrzymał się pod światłem małej werandy hotelu i badał pismo Tony. Jej przeczytał: "Ładunek Leonardo" plus data.
  
  
  "Prawdopodobnie jest to nawiązanie do kradzieży rzeczy, - powiedział Tony, - i Leonardo może być kolekcjonerem, kupno ih".
  
  
  'Być może.'
  
  
  Coś w notatce mnie zaintrygowało. Jeśli chodziło po prostu o transporcie skradzionych towarów , to nie było moją sprawą, ponieważ był pewien, że wazon przeznaczony do prywatnej kolekcji Judasza. Ale miałem wrażenie, że z jakiegoś powodu na okres ma realną wartość - dla mnie więcej, niż ktokolwiek inny !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  Po 48 godzinach dotarliśmy na Sycylię. Wyspa był jałowy i kamienistym, z ponurym, ale malowniczym widokiem. Zbadaliśmy pierwszą wioskę i okazało się, że jej mieszkańcy byli mniej więcej takich, jak opisane w przewodnikach. Mężczyźni albo dwa ryczące niewybieralnych w odpowiedzi na nasze pytania, albo w ogóle ignorowali nas. Kobiety zniknęły, gdy dotarliśmy na miejsce zdarzenia. W końcu Tony poprosił starca nam powiedzieć, gdzie w sali Via Сашетти. To była dążenie droga kamienista i nierówna, jest wiodącym na inny wątek wyspie. Dowiedzieliśmy się, że firma San Marco Imports została zamknięta dość dawno, choć ją kupiłem cudzoziemiec. Według starca, budynek stał opierając się na klifie nad morzem.
  
  
  Wiedzieliśmy, że dom, na pewno zostaną zachowane, więc jeśli pojedziemy tam na taksówkę, pod warunkiem, że będziemy w stanie znaleźć taksówkę w miejscowości, u nas od razu będą problemy. Dlatego postanowiliśmy podejść do dół azylu Judasza z drugiej strony, na łodzi.
  
  
  Następnego ranka przyjazdu potem wynajęliśmy kutra i zrobili ją do miejsca, gdzie czarna skała wznosiła się nad nami prawie dwieście metrów. Z tańczącą łodzi skała wyglądała prawie pionowym. Postawiliśmy małą białą łodzi w wąska plaża u podnóża skały.
  
  
  "Może powinniśmy jechać drogą, mój inny" - domyślił się Tony , откидывая głowę do tyłu, aby zbadać skałę nad nami. "Wydaje mi się, widzę mozolne wspinanie".
  
  
  Gina siedziała obok nas na ciemnym piasku, jej blond włosy przed nimi, jak grzywa na wietrze. "Nick - powiedziała - mogę wspinać się po skałach tylko boso ".
  
  
  "Ty nam, że nie poradzisz sobie" - powiedziałem. "Zostaniesz tutaj, aby strzec łodzi".
  
  
  "Nie, moje dziecko - odparła ona. Odwróciła się do Tony ' ego. Podniósł ramiona.
  
  
  "Nie ma żadnych protestów" - powiedziałem. "Można sobie wyobrazić dla nas większą wartość, niż gdyby próbował wspiąć się na tę skałę. Jeśli usłyszycie strzały, odczekaj 15 minut. Jeśli nam odyna wokół nas nie pojawi się, jedź na łodzi. Rozumiesz?'
  
  
  "Tak" - ponuro powiedziała. 'Kwadrans.'
  
  
  "Dobrze" - powiedział i uśmiechnął się. "Uważnie obserwuj łodzią. W najbliższym czasie może być naszym jedynym wyjściem. Wrócimy za godzinę.
  
  
  Zostawiliśmy Ginę w łodzi i zaczęli się wspinać. Na nas były lekkie kurtki i buty na gumowej podeszwie, które kupiliśmy w wiosce, a u Tony ' ego przez ramię był zwój liny. U mnie na pasie zwisały haki do wspinaczki.
  
  
  U podnóża skały odbył się wąski występ. Wybraliśmy drogę, który prowadził stamtąd. Jej pancerz z przodu, szukając ślizgawica i wskazując ih Tony. Na ego ponurym wyrazie jej twarzy mógł powiedzieć, że ego pracy w Interpolu w ogóle była inna. Rzecz w tym, że Tony rzadkich leczniczych musiał opuścić cywilizowany komfort . Byłem ciekaw, ile płaci Interpolu w porównaniu z AX.
  
  
  Aby dostać się do środka urwiska, trwało zaledwie kilka minut, ale poza tym to było znacznie wolniej. Szlaków praktycznie zniknęła , i musieliśmy znaleźć oparcie dla rąk i nóg, w szczelinach. To było ryzykowne. Teraz byliśmy tak wysoko, że gdyby spadł, trudno powiedzieć, co by się z nami. I kiedy byliśmy około trzydziestu metrów poniżej szczytu, Tony poślizgnął się na miękkim kamieniu, stracił równowagę i zaczął spadać.
  
  
  "Wyciągnij rękę!" - ryknął ja.
  
  
  Wypuścił prawą rękę i złapał mnie. Jej chwycił ego za rękę, i ego аленка potrącił moją lewą nogę z podpory. Kiedy jej, poślizgnął się i spróbował poruszyć nogami, jej, myślałem, że upadnę. Ale prawą ręką ją, chwycił ostry kamień nad głową i dobrego przyczepił.
  
  
  "Znajdź coś, za co można się trzymać nogami", - warknął ja. Moja аленка zaczął osłabiać kamień. Wydawało się, że minęła cała wieczność, zanim Tony ponownie znalazł oparcie dla swoich noga, i puścił mnie, aby ją mógł ponownie umieścić lewą stopę i oprzeć nah.
  
  
  'Dobrze?' - spytałem, ciężko dysząc.
  
  
  "Go" - warknął on z przestraszonym twarz.
  
  
  Jej podziwiał Tony. On jest o wiele bardziej bał się wspinać, niż jej, ale zaczął ego bez zastrzeżeń .
  
  
  "To nie daleko - powiedziałem.
  
  
  Jej starannie wybrał miejsca, za które można było złapać i kontynuował. Gina przekształciła się w lalkę daleko w dole na wąskiej plaży.
  
  
  W końcu doszliśmy do około pięćdziesięciu stóp poniżej szczytu z Tony nieco poniżej mnie. Ego kostki białe, usta były zaciśnięte. Wziął u niego linę i która pętlę przez wspinaczka hak, który go złapał na swoim pasie . Dobrego trzymając się za skałę z prawej ręki , jej pozwolił na haczyk z oczkiem liny swobodnie opaść z boku i rzucił to wszystko na szczyt klifu.
  
  
  Hak zniknął za krawędzią urwiska. Lina wisiała obok mnie. Jej pociągnął ją. Po kilku дециметров hak o coś zahaczyłem i zatrzymał się. Jej naciągnął liny i spojrzał na Tony ' ego. "Jesteśmy prawie u celu" - powiedziałem.
  
  
  Ego twarz wyrażał wątpliwość. Ją, chwycił za linę z węzłami i z szabelką. Trzymając się za ręce, jej, wspiął się na szczyt. W połowie drogi hak puścił jej padł na trzy дециметра, a następnie hak znowu zaczepił. Jej poczuł pot na ustach i w oczach.
  
  
  Ostrożnie wspiął się dalej, i w końcu spojrzał na szczyt. Zaledwie dwadzieścia metrów od niego stał pokryte białym tynkiem budynku firmy San Marco Imports. Był to niski, parterowy budynek z deskami okna, a za wysokiej walcówki płotem, otaczających budynek, rosły chwasty .
  
  
  Jej, wspiął się przez krawędź i idzie tam, gdzie jest hak staje się za ostrym kamieniem. Jej zacisnął ego, a następnie spojrzał na Tony ' ego i skinął głową. On wspiął się po linie. Emu zajęło trochę wysiłku, ale w końcu zrobił to i celle obok mnie.
  
  
  "Masz szalone pomysły, amico ", - powiedział on.
  
  
  "Wiem" - powiedział jej ze śmiechem. Jej, podszedł do krawędzi urwiska i pomachał do Gina, żeby wiedziała, że możemy bezpiecznie dotarli na szczyt. Machnęła na reumatyzm. Jej, spojrzał na kamienisty teren. "Około pół mili stąd łatwiejszy droga w dół", - powiedział jej Tony. Użyjemy ich później".
  
  
  "E-Comté", - powiedział on . "Zgadzam się ".
  
  
  Jesteśmy przeszukiwania do bramy. Żadnych oznak życia.
  
  
  "Szybko zobaczę - powiedział Tony. On idzie za dupę twarzą w rogu drutu ogrodzenia. Spojrzał na elewacji budynku, a następnie wrócił do mnie.
  
  
  "U głównego wejścia stoi strażnik, który wydaje mi się zbrojnych", - powiedział on.
  
  
  'Tak myślałem.'
  
  
  "Jeszcze co najmniej jeden samochód zaparkowany przed nami, ale ja ją widziałem, call of wejście w bocznej jęczeć. Jej wierzę, że to pozwoli nam wejść tak, aby strażnik nas nie zauważył ".
  
  
  "Dobrze" - powiedziałem. "Ale ja właśnie odkryłem w tym ogrodzeniu alarm. Musimy coś z tym zrobić ".
  
  
  Jeszcze minuta piętnaście poszło na to, aby improwizować objazd systemy alarmowe, abyśmy mogli przebić się przez mały otwór w dolnej części ogrodzenia. Następnie w środku do środka i udaliśmy się do bocznej dzień, który stwierdził Tony . Kiedy dotarliśmy na miejsce, zauważyliśmy, że strażnik nie widzi nas ze swojej pozycji u bram. Jej spadł mimmo budynku, dopóki nie był w stanie dokładnie ego wziąć pod uwagę. Był w rozpiętej koszuli, a pod pachą trzymał karabin AK-47. Obok bramy był mały kiosku kuratora; Do budce było powiązane coś, czego Tony nie widziałem: duży owczarek niemiecki. Na szczęście wiatr wiał w naszą stronę, tak, że pies nas nie czuć . Ale wiedziałem, że musimy zachowywać się bardzo cicho, kiedy otworzyliśmy call of wejście.
  
  
  Zaczailiśmy się na metalowej dzień i spojrzeli na zamek. Otworzyć ego było łatwo; za pomocą specjalnego wiertła to trwało tylko kilka minut. Jej ostrożnie pchnął drzwi i zajrzał do środka.
  
  
  "Chodź" - szepnął jej Tony.
  
  
  Wyciągnął pistolety i weszli do środka. Tony zamknął za nami drzwi. Byliśmy w korytarzu prowadzącym do elewacji małego budynku. Gdzieś w oddali rozległ się głuchy brzęczący dźwięk. Wydawało się, że skorupa na dole, ale schody nie było widać.
  
  
  Jej gestem poprosił Tony zostać ze mną, aż zaczailiśmy się na przedniej części domu. Znaleźliśmy się w swego rodzaju recepcji lub w biurze. Za biurkiem siedział mężczyzna w białym fartuchu, który wydał mi się jakimś technikiem. W rogu strażnik czytałem włoską gazetę. Nikt wokół nich nas nie widział i nie słyszał.
  
  
  Przed biurkiem siedziała w kształcie litery L wspornik, oddzielający mężczyznę z otwartej wejściowy dzień i strefy. Kiedy jej Tony skinął głową, przeszedł przez bramę w szafie, i zrobił kilka kroków do strażnika.
  
  
  "Proszę usiąść" - krzyknął do niej po włosku.
  
  
  Strażnik zerwał się ze swojego miejsca, i ego ręka sięgnęła do револьверу na udzie, ale potem zobaczył, że mój "Luger" namierza emu w pierś. Mężczyzna w białym kitlu spojrzał na Tony ' ego, a następnie na mnie, powoli wstając ze swojego miejsca.
  
  
  "Gdzie Jest Judasz?" - zapytał nie spuszczając pistoletu i spojrzenia z wartownika.
  
  
  "Do czego on ci?" - zapytał strażnik.
  
  
  "Chodź, chodź", powiedział Tony, вонзив swoją "Беретту" 38 kalibru w plecy mężczyzny. "Nie testuje naszą cierpliwość".
  
  
  "Judasza tu nie ma", - powiedział mężczyzna. On odpowiedział po włosku, ale wydawał się niemcem lub, być może, скандинавцем. Teraz odwrócił się do nas i uważnie obejrzał nasze twarze. Był to wysoki mężczyzna w okularach bez oprawek i zimnymi niebieskimi oczami. Wyglądał jak człowiek, którego zatrudnił Judasz. Ale jeśli był technikiem, na czym polegała ego opcje tutaj?
  
  
  "Czy możesz skontaktować się ze strefą na zewnątrz?" Zapytał ją.
  
  
  "Tak" - odpowiedział.
  
  
  "Nie mów!" strażnik pędzili w kąt.
  
  
  Jej, podszedł do niego, wyciągnął wokół kabury ego rewolwer i wsunął sobie pod pas. Następnie, zwrócił się do techniki: "Powiedz tej strefy na zewnątrz, aby wszedł tutaj" - powiedziałem.
  
  
  "On nie może opuścić swoje stanowisko!"
  
  
  "Nie rozmawiaj z nimi!" - powiedział strażnik.
  
  
  "Zamknij się, idioto!" powiedział technik lodowatym tonem.
  
  
  "Powiedz mu było, że pan Judasz rozmawia przez telefon i chce dać emu szczególne osobiste instrukcje" - powiedziałem.
  
  
  Mężczyzna przeniósł spojrzenie ze mnie na Tony. "Rób, co mówi - powiedział Tony.
  
  
  Technik otworzył szufladę swojego fotela i okazało się nadajnik. Nacisnął przycisk i powiedział: "Carlo". Chodźcie tutaj. Panie Judasz chce, aby z nim porozmawiać przez telefon.
  
  
  My w milczeniu czekali, aż kierunku idzie od bramy do budynku z groźną AK-47 pod pachą. Kiedy podszedł do dnia, strażnik w rogu krzyknął: "Uwaga! Mają broń!
  
  
  Mężczyzna w drzwiach spojrzał na Tony ' ego i mnie, a potem podniósł automat. Jej, strzelił i trafił emu w pierś. Gdy upadł na drzwi, auto jest mocno wzięli. Kule вонзились w podłogę szafie i pierś strażnika, który spowodował ostrzeżenie. Uderzył w ścianę i spadł z krzesła, na którym siedział. Obaj byli martwi.
  
  
  Jej, podszedł do dnia i wyjrzał. Nikogo nie było widać. Gdy ponownie odwrócił się do techniki, jego twarz była biała.
  
  
  "A teraz chodź - powiedziałem. "Czy też Judasz odszedł?"
  
  
  "Jestem tu sam - powiedział. Na ego głosu jej mógł powiedzieć, że on mówił prawdę.
  
  
  "Gdzie wydobycie?" - zapytał Tony.
  
  
  'Co?'
  
  
  "Skarby Watykanu. Gdzie one są?
  
  
  "Ach, ty myślałeś, że skarb jest tutaj?"
  
  
  Jej przeszedł na szafie i zawadza Luger do lewego ucha mężczyzny. 'Gdzie oni są?"
  
  
  Ego twarz była biała jak kreda, a on oddychał ciężko. "Słyszałem, jak mówili o jaskini", - powiedział on, сглотнув.
  
  
  Zapytał ją. - "Co to za miejsce?"
  
  
  'Jaskinia węża. Gdzieś tutaj.
  
  
  "Ja wiem o tym - powiedział Tony.
  
  
  Jej mocniej przycisnął Luger k bramki człowieka. "A tutaj, pod ziemią?"
  
  
  Na jego twarzy pojawił się wyraz żałosnego grozy. 'Nic takiego!' - głośno powiedział.
  
  
  Jesteśmy Tony spojrzeli na siebie nawzajem. Zapytał ją. - "Jeśli skarb ukryty w jaskini w pobliżu, jak myślisz, że do pomieszczenia pod nami?"
  
  
  "Myślę, że powinniśmy to sprawdzić" - powiedział Tony.
  
  
  "Zwiążcie go - powiedziałem. "Mamy tylko kilka minuty przed tym, jak Gina odejdzie w łodzi".
  
  
  Tony mężczyzna zatkał usta knebel dla własnego ego krawata, z zawiązanymi ego liny, gdy ją chciał schody. Schodów nie było, ale gdy ją otworzył drzwi szafy na miotły, zobaczył winda.
  
  
  Jej zawołał. - "Do Przodu, Tony!" "Możemy zejść".
  
  
  Weszliśmy do windy i cicho zszedł, było nam ciekawy rocznie, co znajdziemy na dole. Chwilę później wyszliśmy z szeroko otwartymi oczami.
  
  
  "Boże miłosierny!' - powiedział Tony.
  
  
  "Masz rację" - powiedział i cicho присвистнул.
  
  
  Weszliśmy w niesamowity podziemny kompleks. Mogliśmy zobaczyć korytarze i pokoje we wszystkich kierunkach , z wyjątkiem skały. Gdy szliśmy, nie wierzyłem własnym oczom. Jedna sekcja zawiera pełną jądrową "fabrykę", a w sąsiednich pomieszczeniach znajdowało się wszystkie związane z nią urządzenia i mechanizmy. Judasz stahl naukowcom-атомщиком! W końcu znaleźliśmy się swego rodzaju laboratorium z dużym stołem i sejf. Tony zabrał się za pracę z sejfem, który, jak on z radością powiedział, można otworzyć, gdy ją ujrzał całe krzesło. Gdy sejf był otwarty, znaleźliśmy kilka ciekawych dokumentów. Włożył ih fotel.
  
  
  "Past nierozwiązane kradzieży dzieł sztuki", - powiedział Tony. "Judasz i Фарелли musi być cały czas pracowali razem".
  
  
  Jej wyjął wokół sejfu kartkę i spojrzał na niego. "Mój boże - powiedziałem. "Judasz lat król tajemnice NATO . I w końcu miał ih wystarczy, aby zebrać własną bombę atomową ".
  
  
  "Prawdopodobnie dlatego, że jest on zaczął te napadu" - powiedział Tony. "Dla finansowania tego projektu".
  
  
  Wziął innego papieru i długo patrzył na nie. "No, no, - słodko chichocząc, powiedziałem. To był skradziony dokument, który umieścił ją w этрусскую wazonu.
  
  
  "To było to, co chciałeś, Nick?"
  
  
  'Tak.' Jej delikatnie złożył papier i umieścić na minutę.
  
  
  "Wtedy twój miejscowość rosji zakończona, - powiedział Tony, - i będę gotowy, gdy zbiorę skarby sztuki w tej jaskini".
  
  
  Jej podał emu kilka rysunków tuszem. "Nie, mój miejscowość rosji nie została zakończona. Myśleliśmy, że Judasz sprzeda ten dokument rosyjskim, ale wygląda na to, że on sam może z niego skorzystać. To szczegółowe opracowania rysunku dokumentu, który ją i położył na minutę. A w innych dokumentach są notatki o konstrukcji urządzeń ".
  
  
  "Chcesz powiedzieć, amico, że dokument, który nieświadomie ukradł Judasz, zawiera plan części bomby atomowej?"
  
  
  "Tak" - odpowiedziałem. Było jasne, że Judasz widział, że detonator zrobi ego arsenale bardziej skuteczne, i dlatego hotel ego używać. To również wskazywało na to, że bomba Judasza była mała - może przenośnej. Przyszło mi do głowy, że nawet przenośna bomba może całkowicie zniszczyć duże miasto.
  
  
  "Jak myślisz, że zastosuje to?" - zapytał Tony.
  
  
  "To jej dokładnie wiem".
  
  
  "Więc gdzie jest bomba?"
  
  
  Jej w zamyśleniu spojrzał na niego. "Załóżmy, że bomba gotowa" - powiedziałem. "Judasz był czas wyprodukować urządzenie i umieścić ego w swoją bombę. Załóżmy, że wszystko jest gotowe, i bomby gdzieś poleci?
  
  
  "Ach" - mruknął Tony.
  
  
  Wziął jeszcze jeden arkusz papieru i zbadał go. "Spójrz na to, Nick".
  
  
  Coś było нацарапано ołówkiem na papierze. Było ono w języku włoskim, i pascala był taki: "Moc w jedną мегатонну o promieniu rażenia czterdzieści pięć kilometrów, na poziomie ziemi".
  
  
  "Mój boże - powiedziałem.
  
  
  "Ale co on zrobi z tą bronią?" - zapytał Tony.
  
  
  "Nie wiem" - odpowiedziałem. "Ale dlaczego on nam hotel, rysunek wokół wazony wykonane ego plan bardziej realne . I jej, czuję się za to odpowiedzialny ".
  
  
  "Bzdura" - powiedział Tony. "Nikt nie może przewidzieć tego niesamowitego przyczyny i skutku sprawy".
  
  
  Wziął wydrukowaną ulotkę, która zajmuje się wypadła spod krzesła. "To interesujące."
  
  
  "Co się stało, Nick?"
  
  
  "Rozkłady jazdy statków linii Włoszech". Jej, spojrzał na listę statków wycieczkowych na okładce broszury i zobaczył imię, które wybuchło w moim goli. "Głos Leonarda ".
  
  
  Tony zmrużył oczy. "Leonardo. Czekaj, czekaj, my... "
  
  
  "Zgodnie z Фарелли", - zdementował pojawiające się w mediach doniesienia jej emu. - To ty mają rozszyfrować. Na nen było napisane: "Obciążenie " Leonardo", za którym należało randkę. To było wczoraj.
  
  
  - Towary dla Leonardo, - wolno powtórzyć Tony. "Che diavolo, moim przyjacielem. Jak myślicie, ta uwaga odnosi się do ... "
  
  
  "Wydaje mi się to prawdopodobne". Otworzył folder i znalazłem listę dat wyjazdu różnych statków. Obok "Leonardo" to była data, będzie oznaczona kółkiem na czerwono. Kiedy ją zobaczyłem, jaka to była liczba, jej zaklął pod nosem.
  
  
  Tony spojrzał przez ramię, a następnie spojrzał na mnie. "Absolutnie fantastyczne" - powiedziałem. "Leonardo" ponownie wyruszy w podróż przez cztery dni . Prawdopodobnie miał na pokładzie bombę atomową. A potem pójdzie w Nowym Jorku ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Później możemy z Giną wrócili do Rzymu. Tony Benedetto przebywał na Sycylii, aby doczekać się swoich kolegów z Interpolu i odebrać skarby Watykanu wokół jaskini Judasza. On już dał budowlane sycylijskiej policji i poprosił Interpol w Rime skorzystać z pomocy policji Rymy i Capri, aby aresztować Giovanni Фарелли i Judasza, jak tylko się pojawią .
  
  
  Wokół pokoju Dżiny zadzwoniliśmy na lotnisko, i zarezerwowane miejsca na samolot Neapol na rano. "Leonardo" znajdował się w Neapolu, a stamtąd отплывет w Nowym Jorku.
  
  
  Nie kiedy jej skontaktował się z Хоуком. Był zadowolony, aby usłyszeć, że mam dokument z powrotem, i pozostał w dobrym nastroju, dopóki nie powiedział emu, że Judasz prawie na pewno już funkcjonował detonator.
  
  
  'Co?'
  
  
  "Myślę, że on ustanowił tę bombę atomową na pokładzie "Leonardo" - powiedziałem - i statek wyruszy w Nowym Jorku".
  
  
  "Mój boże" - mruknął Hawke. "Jak myślisz, on zamierza wykorzystać tę bombę tutaj ?"
  
  
  "Nie wyobrażam sobie nic innego" - odparłem.
  
  
  Zapadło długie milczenie, нарушаемое tylko ciężki oddech Hawk z drugiej strony. Jej głęboko westchnął i kontynuował, nie chcąc sobie wyobrazić sytuację tęczówki, gdybym to wiedział, że ona jest zupełnie inna.
  
  
  "Jak wiecie, stworzonej im bomby promień rażenia wynosi piętnaście mil. Nie mówię już o wtórnej i trzeciorzędowej perkusji falach. Sądząc po znalezionym przeze mnie rysunków, emu udało się w ciągu kilku dni zrobić bombę, wystarczająco mały, aby można go było przechowywać w станционном sejfie . Ale rozmiar nie ma nic wspólnego z niszczycielską siłą ... '
  
  
  "Tak, jej, rozumiem to, Carter. Zrób to - powiedział Hawk, wyraźnie zirytowany faktami, które go emu powiedział.
  
  
  "Wszystko, co trzeba było zrobić Judasza, to wyrzucić bombę za burtę. Następnie może ona leżeć na dnie portu w Nowym Jorku w ciągu kilku dni, nawet tygodni. Może miesiącami. Teraz, kiedy ma detonator, wszystko, co emu trzeba zrobić, to podłączyć ego z zapalnikiem dalekiego zasięgu. On może być na wycieczki w Filadelfii, i emu po prostu trzeba było nacisnąć przycisk. A potem... żegnaj, Nowy Jork ".
  
  
  'Dlaczego?' - spytał Hawk. - Nieważne, wypędzi czy on bombę ze statku, Carter. Jej chcę wiedzieć, dlaczego on obsesję na punkcie takim szalonym planie " .
  
  
  "Bo Judasz oszukać , sir. Wiesz o tym nie gorzej ode mnie. Nienawidzi nas i naszego kraju; szczególnie wtedy naszego ostatniego spotkania w Niagara. Może być, to ego koncepcja przeniósł się - kto wie.
  
  
  'Zemsta?' - zawołał Hok, a teraz jest prawie na mnie zły za to, że postawiłem ego przed moim występem o szalonym charakterze Judasza. "Zabić dziesięć milionów osób, Carter? O mój boże, człowieku, musimy go powstrzymać, zanim to sprawa naprawdę wymknie się spod kontroli. Musisz znaleźć tę bombę, Carter. I, oczywiście, Judasza ".
  
  
  "Założę się, - szybko powiedziałem. - Ale jeśli to cię pocieszy, mam pieniądze, że Judasz nikomu nie przekazywał nasz tajny detonator. Przynajmniej na razie . Uważnie czytając dokumenty, które znalazłem w laboratorium, jej podejrzewam, że przekazał plany pracownikom w kilku fragmentach. W ten sposób, nikt nie wie całe urządzenie; każdy wie tylko część. Mam nadzieję, że nam już nie będziesz musiał się o to martwić, gdy zdejmiemy Judasza ".
  
  
  "Jeśli Nowy Jork najpierw nie wybuchnie, masz na myśli".
  
  
  "W samym delle, szanowny panie," - powiedziałem.
  
  
  "No, Nick. Daj mi znać, kiedy to "Leonardo" przyjedzie do Nowego Jorku, aby na miejscu zdarzenia byli agenci. Możesz znaleźć bombę, zanim zjawi się statek . Jeśli nie, będę musiał ostrzec wielu ludzi ".
  
  
  'Jej to wiem.'
  
  
  
  
  
  Kiedy ją skończył dzwonić, jesteśmy z Giną idziemy do biura we Włoszech. Stwierdzono, że rozkład lotów niedawno się zmieniło, i że muszę iść do kapitana portu w Neapolu lub przedstawicielem włoskiej linii .
  
  
  Obiad w jednym na całym ulubionych restauracji Giny, wróciliśmy do jej pokoju. Jej nic nie mogłem zrobić aż do następnego rana, potem samolot odszedł do Napoli. Jej również rezerwację do Gina, ale jeszcze nie powiedział cześć.
  
  
  Potem, jak jej nalał drinka, Gina, która zajmuje się była ubrana w przezroczystą koszulę nocną, podeszła i usiadła obok mnie na małą sofę i przytuliła się do mojego ramienia.
  
  
  "To będzie nasza ostatnia noc razem, Nick?"
  
  
  Jej, spojrzał w te ciemne oczy i zdałem sobie sprawę, jak wiele Gina Romano zrobiła dla mnie. Jej bardzo za nią tęsknił, jeśli musielibyśmy się rozstać. To było poronienie w mojej pracy. Nie możesz dostać się do emocjonalnych trudności. To po prostu boli. Tak, że lepiej by było, gdyby to była nasza ostatnia noc. Ale AX jeszcze była potrzebna Gina .
  
  
  "Szczerze mówię, - odpowiedziałem, - to nie będzie nasza ostatnia noc. Oznacza to, że jeśli chcesz pracować w AX jeszcze przez jakiś czas " .
  
  
  "O tak, chyba tak - powiedziała Gina. Pocałowała mnie - u mnie znacznie podniosło ciśnienie.
  
  
  "Poczekaj, aż zobaczysz, że jest to praca, zanim będzie zbyt uzależniony", - powiedział do niej z uśmiechem.
  
  
  "Mogę zostać z tobą?"
  
  
  'Tak.'
  
  
  "Wszystko będzie dobrze".
  
  
  Jej, spojrzał na jej sutki, które темнели pod przezroczystą nocną koszulę. Skupić się na Judasza było nie tylko ".
  
  
  "Gina - powiedziałem - nie musisz wiedzieć kilka rzeczy, które ukrywał ją od ciebie do tej pory weasel".
  
  
  Wyglądała na poważną, czekając na mojego wyjaśnienia.
  
  
  "Sprawdziliśmy rozkład lotów" Leonardo ", bo uważamy, że na pokładzie jest bomba atomowa".
  
  
  "Nick, masz na myśli małą bombę atomową?"
  
  
  "Określonego typu,, tak". _
  
  
  "Ale co to ma wspólnego z napadzie w Watykanie i Giovanni Фарелли?"
  
  
  "Uważamy, że Фарелли i jakiś Judasz lub, być może, jeden tylko Judasz przynieśli bombę na pokład statku, który musi udać się do Nowego Jorku. Stworzyli bombę, wykorzystując skradziony mam dokument " .
  
  
  "Nick, to brzmi niesamowicie".
  
  
  'Ale to jest tak. Jej musi znaleźć tę bombę, zanim Judasz ją wysadzi. Jeśli Judasz na pokładzie, to prawdopodobnie zostanie zamaskowany. On jest mistrzem kamuflażu, więc nie mogę liczyć na jego ujawnienie. Powinien natychmiast zacząć szukać bombę ".
  
  
  "I potrzebujesz pomocy z tym?"
  
  
  "Jest mi glupio pytam cię, Gina. Ale Tony Benedetto zajęty poszukiwaniem Фарелли, i nie wiem, czy trafi Interpol moim zdaniem, gdy będziemy na statku. Trzeba tylko wykonywać moje rozkazy, i będziesz mógł przejść przez dzień, które pozostaną dla mnie zamknięte ".
  
  
  Na chwilę spojrzała mimmo mnie. "To brzmi niebezpiecznie", - powiedziała delikatnie.
  
  
  "Tak, to może być niebezpieczne dla życia".
  
  
  "Ale wierzysz, że Giovanni zaplanował tę straszną rzecz?"
  
  
  "Przypuszczam, że on miał z tym coś wspólnego".
  
  
  Ona głęboko westchnęła. "Nienawidzę Giovanni Фарелли", - powoli powiedziała. "Jeśli mogę coś zrobić, aby zatrzymać ego, jego będę bardzo szczęśliwa . Ale - zrobiła pauzę, - jest jeszcze coś. Moja siostrzenica Anna mieszka w Nowym Jorku. To moja ostatnia pozostała krewna, i bardzo ją kocham. Czy też jej życie też jest w niebezpieczeństwie z powodu tej bomby?
  
  
  "Prawdopodobnie - przyznał jestem.
  
  
  "Wtedy jej iść z tobą, Nick".
  
  
  "Dobrze" - powiedziałem. "Wtedy i tak będziesz otrzymywać pensję". Jej postawił szklankę i przytulił ją. Jej usta były gorące i niecierpliwy. Jej sutki były twarde pod koszulą nocną.
  
  
  "Cieszę się, że jestem ci potrzebna, Nick" - szepnęła.
  
  
  "Założę się - powiedziałem.
  
  
  "I co ty mi ufasz".
  
  
  Jej mógł powiedzieć, hej, co to nikomu nie ufam, ale nie było sensu mówić jej lub lekceważąco mówić o tym, co zamierzała zrobić dla AX. Jego pchnął ją na kanapie, a my naradźmy się nawzajem do siebie, i przez jakiś czas nas nie było słychać nam do Judy, do nas do Giovanni Фарелли nam do "Leonardo" z narzędziem śmierci na jego pokładzie. Była tylko ciepła skóra, zmysłowe zapachy, dźwięki i pieszczoty, Dżiny i ryczące reklamy, która stworzyła we mnie.
  
  
  Następnego dnia rano, to był krótki przelot do Neapolu. Wylądowaliśmy raz potem osiem godzin, wzięliśmy taksówkę na lotnisku i zostały dostarczone otwarcie w okolicy portu w Neapolu, skąd przybył, i udali się wszystkie duże luksusowe statki pasażerskie. Przyjechaliśmy tam w dziewięć godzin i wyszli przed biurem kreator bramy. Po kilku minutę siedzieliśmy w gabinecie ego mistrza i mówili o Leonardo.
  
  
  - Chcesz pojechać na Leonardo , panie? - zapytał młody człowiek.
  
  
  'Tak.'
  
  
  "Cóż, nie ma go tu".
  
  
  'Jak?'
  
  
  "Jestem pewien, że ego nie ma w porcie, panie Carter", - powiedział on. "Ale jeśli poczekasz chwilę, jej sprawdzę". Gdy on wychodził do biura, Gina spojrzała na mnie. "To pech, prawda?" zapytała.
  
  
  'Być może.'
  
  
  Kiedy młody włoch wszedł, miał pod pachą była ogromna książka, która zajmuje się ważyła co najmniej dziesięć kilogramów. Jest ciężko upuścił ego na krzesło.
  
  
  "Wotum ja, panie Carter", - powiedział on. "Leonardo wypłynął dwa dni temu, zgodnie z nowym rozkładem jazdy linii włoskiej".
  
  
  "Panie, - z goryczą powiedział.
  
  
  "Możesz dowiedzieć się tutaj, w biurze firmy Italy Line, gdy oczekuje się na przybycie statku do Nowego Jorku".
  
  
  Zapytał ją. - "Jak daleko statek?"
  
  
  Spojrzał w górę. "Jeśli dobrze pamiętam, to szybki statek.
  
  
  Powinno być już w połowie drogi. Jej powoli pokręcił głową. Bomba na pewno była na pokładzie. I mniej niż przez trzy dni statek przybędzie do Nowego Jorku. Jej próbował sobie przypomnieć, gdzie w sali najbliższym dowództwo wojskowe USA. Trzeba było szybko dostać się do telefonu.
  
  
  Jego wstał. "Dziękuję" - powiedział jej chłopak z matematyki.
  
  
  
  
  Jeśli chcesz jak najszybciej potrzebuje pomocy wojskowych, trzeba porozmawiać z odpowiednią osobą. Znalazłem tego człowieka w twarz generała Макфарлейна. Do niej zadzwonił emu na najbliższą bazy sił POWIETRZNYCH USA. Kiedy rozmawialiśmy, on sprawdził mój dowód osobisty jest na drugiej linii.
  
  
  "Jest mi glupio pytac, generale - powiedziałem - ale u mnie musi być samolot, który może dogonić "Leonardo".
  
  
  "To znaczy, że ten samolot niedługo powinien tu być" - powiedział generał. 'Jej to wiem. Masz coś?
  
  
  Nastąpiło krótkie milczenie. "Jest суперкарго, który oni przygotowywali się do startu w Waszyngton. Jesteśmy продвинем podróż do przodu i zrobimy dla was mały hak. Jak myślisz, czy to normalne?
  
  
  "Brzmi świetnie, panie generale".
  
  
  "Samolot na lotnisku w Neapolu w jedenaście godzin. Jej będę na pokładzie, aby zidentyfikować ciebie.
  
  
  "Dobrze, panie generale - powiedziałem. "Potrzebujemy dwa spadochrony i tratwę ratunkową".
  
  
  On zapytał. - "Dwa spadochrony?"
  
  
  "Ze mną młoda kobieta, generale. Pracuje w AX.
  
  
  'Dobrze, my się tym zajmiemy, panie Carter.
  
  
  "Dziękuję bardzo, panie generale".
  
  
  W drodze powrotnej na lotnisko zapytał ją Gina, skakała czy ona kiedyś ze spadochronem na całej płaszczyźnie. Spojrzała na mnie, jakby jej odbiło.
  
  
  Zapytał ją. - "Myślisz, że możesz to zrobić?"
  
  
  Westchnęła. Do tego czasu jej dowiem to.
  
  
  Skaczemy w morze, więc lądujemy trochę bardziej miękkie, niż na lądzie - powiedziałem. "Oczywiście, trzeba uwolnić się od spadochronu, jak tylko wpadniesz do wody, w przeciwnym razie będziesz miał problemy. Jak tylko pozbędziemy się spadochronów, u nas będzie tratwę ratunkową ".
  
  
  Myślę, że jej mogę to zrobić - powiedziała, ale wyglądała układu nerwowego. Wkrótce po tym, jak dotarliśmy na lotnisko, na zielonym tle wylądował ogromny samolot transportowy . Generał i adiutant powitali nas z Giną w budynku dworca kolejowego. Generał był wysokim człowiekiem, kiedyś pilotem . Spojrzał uważnie na mój dowód osobisty. Następnie uśmiechnął się szeroko do mnie.
  
  
  "Siły powietrzne dostarczyć na miejsce zdarzenia, panie Carter. Jak pilne to podróż na samym delle?
  
  
  "Mogę tylko powiedzieć, że na pokładzie "Leonardo" jest niebezpieczny człowiek , generale, i musimy ego "znaleźć".
  
  
  Generał Macfarlane zacisnął usta; on hotel zapytać jeszcze, ale wiedziałem, że nie mogę mu było odpowiedzieć. W końcu wyciągnął rękę i powiedział: "Życzę ci sukcesów".
  
  
  "Dziękuję, generale - odpowiedziałem. "Lepiej odejść teraz".
  
  
  Generał nie wrócił samolot transportowy. On powiedział, że mu było trzeba coś robić w Neapolu i że potem wróci na swoją bazę. Pożegnaliśmy się z nim u cargo dzień budynku dworca i idziemy do samolotu w towarzystwie adiutanta. Silniki już pracowali, i weszliśmy na pokład przy silnym wietrze. Wkrótce po tym, jak zostaliśmy sobie przedstawieni полдюжине żołnierzy i oficerów w formie, wystartowaliśmy.
  
  
  Linia Włoszech, która dała nam szczegółowy plan podróży Leonardo, i powiedziano nam, na przykład, gdzie możemy ego znajdziemy. Ponadto, skontaktowaliśmy się z kapitanem, kapitanem Бертольди, i wiedział, że muszę uważać, aby dwa spadochroniarza nie zniknęły w morzu. W ciągu ostatnich pół godziny do kontaktu między samolotem i statkiem będzie utrzymywana łączność radiową .
  
  
  Pilot obliczył, ile czasu potrzeba, aby wyprzedzić Leonardo, i złapałem cztery, pięć godzin. To mi bardzo odpowiadało , bo czas stawało się ważnym czynnikiem . Jedliśmy zimne jedzenie, podczas gdy maszyna leciała nad południową Francją. Kiedy weszliśmy, материковая Europa została w tyle.
  
  
  Mamy spadochrony, i bardzo cierpliwy amerykański sierżant pokazał Gini, jak one działają i co robić, gdy przyjdzie na to czas. Jego patrzył i słuchał.
  
  
  "I wszystko, co musisz zrobić, to pociągnąć za pierścień? - spytała Gina.
  
  
  "Absolutnie fantastyczne, proszę pani", - powiedział sierżant. "Ale najpierw trzeba całkowicie oderwać się od samolotu, pamiętaj o tym".
  
  
  'Tak. Musi powoli policzyć do dziesięciu ", - powiedziała ona.
  
  
  Myślę, że wszystko będzie dobrze, sierżancie - powiedziałem.
  
  
  "Tak" - niepewnie powiedziała Gina. Wyglądała mała i krucha, stoję w zielonej płycie garniturze, który hej, czy. - Odsunęła włosy z twarzy. - "Mogę to zrobić".
  
  
  "Tylko nie puszczaj to pierścień", - powiedział sierżant. "Można spaść daleko, zanim ponownie złapać ego".
  
  
  "Nie puścić pierścień" - potwierdził Dżin.
  
  
  Tymczasem pilot skontaktował się z "Leonardo" i poinformował kapitana o naszym skoku i o tym, gdzie nas szukać. Poprosił kapitana nas zabrać na pokład i pomóc wszystkim, czym się da .
  
  
  Był bezchmurny dzień. Jesteśmy z Giną spojrzał w okno, dopóki nie zobaczyli długi biały oceaniczny, który, wydawało się, leżał bez ruchu pod nami w kobalt-niebieskim morzu.
  
  
  Sierżant skinął na mnie. "Jesteśmy gotowi do skoku, panie Carter".
  
  
  Po kilku minuta już stali przy otwartej dzień płaszczyźnie. Wokół nas gwizdał wiatr. Nic nie było widać, oprócz błękitnego nieba i niebieski strój.
  
  
  Dobrze, Gina - powiedziałem. Jej szanował ją za jej odwagę. - "Nie patrz w dół. Ty po prostu шагаешь za drzwi i trzymasz pierścień. Policz do dziesięciu i ciągnij za niego.
  
  
  Jej będę szczerze za tobą ".
  
  
  Dobrze, powiedziała, iso wszystkich sił starając się uśmiechnąć.
  
  
  Odwróciła się i skoczyła. Zobaczył ją, jak ona spadła, a następnie dostrzegł wybrzuszenie białego jedwabiu za nie. Hej to udało. Jej, skinął na sierżanta i wyskoczył wokół samolotu.
  
  
  Jeśli nie skaczesz tac części, w ciągu pierwszych kilku sekund, a następnie skok twój żołądek będzie dziwnie zdenerwowany. Mój podskakiwał w górę i w dół, kiedy nurkował w morzu na dole, a wiatr gwizdał wokół moich uszu i głowy, wstrzymywać oddech. Wyciągnął pierścień ją obserwował, jak on się rozwija, gdy robił salto w dół w strumieniu pobierania próbek powietrza. Nagle spadochron gwałtownie szarpnął. W następnej chwili jej powoli popłynął do сверкающему morza z białym balonem nad moją głową. Szczere pode mną Gina unosiła, ee spadochron delikatnie kołysały się na wietrze. Nie jest daleko przed nami powoli rozszerza się biały korpus "Leonardo", rysując spieniony po spokojnym morzu.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  Gina uderzyła w ciemno-niebieskie wody oceanu Atlantyckiego w odległości kilkuset metrów od gładkiego białego korpusu "Leonardo" , остановившего maszyny i казавшегося prawie nieruchome. Gdy schodził k & nb ją zobaczył, jak ze statku pochodzą ratunkową . Zawsze mnie macha trzeci biały spadochron, nasza tratwa ratunkowa. Przez sekundę potem, jak ją zobaczył stół, jej, skoczył w morze.
  
  
  Jej całkowicie pogrążył się w wodzie, a kiedy ponownie uniósł go zdjął pasy spadochronu. Słona woda zaległości oczy. Jej otarł ih i próbował zobaczyć Ginę za falami. W końcu go znalazł ee dwieście metrów ode mnie . Stół wylądował nieco liże się do rosnącej dziobie statku.
  
  
  Jej popłynął do Gini. Kiedy miała pięćdziesiąt metrów od nie go, zobaczył, że jest w porządku. Zdjęła spadochron i popłynęła do mnie. Spotkaliśmy się w rwącej & nb, i ją objął ją w pasie.
  
  
  "Zrobiłam to, Nick!" - zawołała z promiennym uśmiechem na twarzy.
  
  
  Ją, uśmiechnął się. - Chodź - powiedziałem. "Niech wyjdziemy przez wody".
  
  
  Do działki dotarliśmy bez problemu, a potem, jak ją rozpiął pasy, rozwinął zawiniątko. Gdy ją wyciągnął zawór z boku, rozległo się syczenie pobierania próbek powietrza, głośne syczenie nad morzem, i żółty tratwę sobie wymyślił. Jej, wspiął się na pokład i wciągnął Ginę .
  
  
  "Ach!" - powiedziała, opadając plecami na stół. "Co za ulga!
  
  
  "Będziemy na statku wcześniej, niż to się dowiesz" - powiedziałem. "Zobacz". I jej, wskazał na małą łódkę, która prowadzi do nas.
  
  
  Slup był z nami bardzo szybko. Na pokładzie było kilku młodych włochów. Kiedy załadowali nas do łodzi, oni ze zdziwieniem spojrzeli na siebie nawzajem, widząc, jak Gina zdejmuje swoją letnią czapkę, tak, że jej mokre włosy opadły na ramiona . Odyna wokół mężczyzn gwizdnął, ale Gina zignorowała ego i chwyciła moją dłoń.
  
  
  
  
  Kiedy weszliśmy na pokład, załoga rzucili się nas witać. Kilku pasażerów толкнулись, ale kapitana nigdzie nie było. Jej pomyślałem, że jeśli Judasz był na pokładzie statku, on na pewno nas już widziałem. To było dla nas źle, ale nic nie mogliśmy z tym zrobić.
  
  
  Nas zaprowadzili do корабельному lekarza, który twierdził w krótkim przeglądzie. Był bardzo sympatyczny, ale nie mówił po angielsku.
  
  
  Potem dochodzenia młody okrętowy oficer prowadził nas do pustej kabiny pierwszej klasy.
  
  
  Go zapytał, gdy chciał odejść. - "Gdy mogę porozmawiać z waszym kapitanem?"
  
  
  "Zapytam go, proszę pana", powiedział on, z żalem patrząc na Ginę.
  
  
  "Przynajmniej, czy oni do nas suche ubrania" - powiedziała Gina, wskazując na ubrania, na podwójnym łóżku. Dla Dżiny zostały bluzka, spódnica i sweter z wełny, a dla mnie - garnitur w stylu tropikalnym i sportowa koszula. Jeszcze oni nam miękkie, skórzane sandały.
  
  
  "Oni wydają się być bardzo niedbali na temat naszego przyjazdu" - powiedziałem. "Jeśli oficer промедлит, sam go znajdę mistrza".
  
  
  Szybko ubrali się. Gina wyglądała niesamowicie w swoim stroju. Jej był podobny do sycylijskiego gigolo. Otworzył wytrzymały, wodoodporny worek, który był na mnie, i obejrzał broń, luger i szpilki. Jej пристегнул kaburę na koszule z krótkim rękawem i ukrył wilhelminę, tim. Ale poczekałem, aż Gina pójdzie do małej łazienki, aby się uczesać, zanim rozwinąć Hugo i zapiąć ją do siebie na przedramieniu. Kiedy wróciła do kabiny, moja kurtka już zamykała broń.
  
  
  "Wyglądasz pięknie" - powiedziała Gina.
  
  
  "Ty też" - odparłem. "Chodź, zobaczymy. Mamy mało czasu ".
  
  
  Wyszliśmy na pokład. Na tym dużym statku trudno było zrozumieć, jak dostać się do przystani. Szliśmy około dwudziestu minuta, zanim w końcu dotarli do górnej pasażerskiej pokładu.
  
  
  "Gdzie możemy znaleźć mistrza?" Jej zapytał marynarz.
  
  
  "Mistrz, sir? To niemożliwe.'
  
  
  "Czeka na mnie" - powiedziałem.
  
  
  On wątpliwości. "Może powinieneś zapytać stewarta".
  
  
  "Do diabła ego! Gdzie starszy asystent? ".
  
  
  "Ach, panie Фикуцца. To powinno być na mostku.
  
  
  "Dziękuję", - powiedział jej i poszedł mimmo niego na schodach, przed którym wisiał łańcuch. Wyciągnął rękę.
  
  
  "Pan i pani musi najpierw udać się do swojego экскурсоводу, sir".
  
  
  "Wada al диаволо!" - głośno powiedziała Gina. "Co jest literówka!"
  
  
  Ona отругала go. Jej położył hej rękę na ramieniu.
  
  
  "Patrz", - powiedział jej żeglarz. - Pójdziemy tam szukać pana Фикуцца, z firmą lub bez nie. Możesz nas zaprowadzić do niego?
  
  
  On na chwilę spojrzał na moją mroczną twarz. "Dobrze", - powiedział on. - "Pójdźcie za mną".
  
  
  Puścił łańcuch do schodów, a my poszliśmy za nim do mostu. Poprosił nas czekać w przejściu, gdy wznosi się na moście. Jej spojrzenie zobaczył mężczyzn w białych mundurach i po kilku chwilach jeden wokół nich wyszedł. Był to pierwszy asystent Фикуцца.
  
  
  "A, panie Carter i pani Romano", - powiedział z szerokim uśmiechem.
  
  
  Zapytał ją. - "Gdzie jest kapitan?"
  
  
  "Powiedział, że wkrótce spotkać z wami".
  
  
  Jej zaczynałem się martwić. Liniowy sztabu we Włoszech powiedział emu, jak pozycja naszej miejscowość rosji, nawet gdyby on nie znał szczegółów.
  
  
  "Chcemy porozmawiać z nim teraz" - powiedziałem. "Musimy omówić bardzo ważną korkociąg".
  
  
  "Ale, panie Carter, kapitanie bardzo zajęty. On ... "Krawiec cholery, Фикуцца" - powiedziałem. "Kwestia bezpieczeństwa tego statku i ego pasażerów. Czas ucieka.'
  
  
  Wydawał się zamyślony. Następnie powiedział: "pójdźcie za mną".
  
  
  Potem krótkim spacerze znaleźliśmy się u drzwi капитанской kabiny. Фикуцца zapukał. Kiedy usłyszeliśmy głos wewnątrz, Фикуцца otworzył drzwi, a my w trójkę weszliśmy do środka.
  
  
  Za drewnianym biurkiem siedział wysoki, gruby mężczyzna z srebrno-siwe włosy. Wstał i potem, jak Фикуцца wprowadziła nas głośno przywitał nas.
  
  
  On powiedział; - "Tak, to są dwa komandosa!" to zabrzmiało protekcjonalnie. "Dramatyczny sposób, aby dostać się na pokład, nie wydaje ci się, panie Carter?"
  
  
  "Obawiam się, że nie mieliśmy wyboru, kapitanie" - odparłem.
  
  
  "Usiądź, proszę - powiedział, wskazując na dwa krzesła.
  
  
  Jesteśmy w taką grę.
  
  
  "Dobrze - powiedział Бертольди. "Moja firma poinformowała mnie, że szukasz jakiegoś pasażera na moim statku. Proszę mi powiedzieć , panie Carter, dlaczego nie można aresztować tego człowieka, jeśli on wyjdzie na ląd w Nowym Jorku?
  
  
  Przede wszystkim - powiedziałem - z pewnością ten człowiek przebrany, więc musimy go znaleźć, zanim dotrzemy do Nowego Jorku. Po drugie, nie jestem policjantem, a nawet gdyby ją był, ten człowiek nie zostawił bym w żywych świadków. Więc sprawa nie jest w prostym aresztowaniu ".
  
  
  "Tak, oczywiście - powiedział kapitan. "Mogę ją zobaczyć twój dowód, panie Carter?"
  
  
  Jej emu pokazał swój dowód tożsamości.
  
  
  "Ach, wywiad amerykański. A młoda damo?
  
  
  "To działa na nas" - powiedziałem.
  
  
  "W rzeczywistości." On świadomie uśmiechnął się. "Panie Фикуцца pomoże ci w spotkają swoich poprosił, panie Carter. Nie możesz używać broni palnej na tym statku, z wyjątkiem samoobrony, i trzeba szanować prywatność innych moich pasażerów. Ponadto, należy zrobić wszystko, aby nie kontaktować się z nimi ".
  
  
  Ponownie zaczął się złościć. - "Kapitan Бертольди - powiedziałem - nie jestem gotów się kłócić. Jej proponuję posłuchać to, co chcę powiedzieć, zanim zdecydujesz, że będziemy, a że nie będziemy robić ".
  
  
  Бертольди i Фикуцца oburzeniem wymienili spojrzenia. "Nie mam całego dnia, aby omówić ten korkociąg, panie Carter", - powiedział chłodno Бертольди. "Jeśli masz coś do powiedzenia , proszę mówić krótko".
  
  
  "Kapitanie - powiedziałem - możemy nie tylko o tym człowieku. Wierzymy, że przywiózł na ten statek jest bardzo niebezpieczna broń .
  
  
  'Broń?'
  
  
  'Tak, aby głosowanie.' Jej, spojrzał otwarcie się na niego. - "Broń".
  
  
  Ego oczy lekko się rozszerzyły.
  
  
  "Uważamy, że jest to mała bomba atomowa".
  
  
  Фикуцца wstał z krzesła. - "Diavolo!
  
  
  Twarz kapitana Бертольди pojawił się wskazywać na szok, potem szybko wrócił w swoje podejrzliwym poglądów. - "Jakie dowody masz do tego?"
  
  
  - Nie ma dokładnych dowodów - przyznał jestem. "Kartka z nazwą statku i wiele więcej informacji. Ale razem prowadzą do rozsądnego wniosku ". Zawisła długie, głębokie milczenie. "Ale nie jesteś pewien , że na moim statku jest bomba?"
  
  
  "To jest więcej niż prawdopodobne, kapitanie" - powiedziałem.
  
  
  "I chcesz przeszukać statek poprosił o ewentualnej bomby?" - Kapitanie - powiedział Фикуцца, mogę postawić na to kilka osób .
  
  
  "Potrzebujemy co najmniej tuzin mężczyzn" - powiedziałem. "To duży statek, a czas ucieka. Musimy zacząć przeszukiwać kabiny wszystkich pasażerów, którzy w taką grę w Neapolu , bo jestem pewien, że prawdziwego imienia i nazwiska osoby, której szukamy, Judy, nie ma na liście pasażerów. Oczywiście, musimy to sprawdzić ".
  
  
  "Większość pasażerów, osiadł w Neapolu, panie Carter - odparł kapitan. "Chcesz przeszkadzać i denerwować tych ludzi . Wiesz, że pasażerowie mają pewne prawa.
  
  
  I jedną wokół nich jest prawo do bezpieczeństwa, na pokładzie tego statku - powiedziałem. Jej też proszę, abyście polecili mi wyszukiwanie, ponieważ mam doświadczenie w takich sprawach. A potem jej stylu, aby притормозили statek, aby mieli więcej czasu.
  
  
  Iść wolniej! - z oburzeniem zawołał Бертольди. Nam za co. Powinien trzymać się harmonogramu. U moich pasażerów też ma swój harmonogram. Nawet nie wiesz, czy na pokładzie jest bomba. Nie, statek zachowuje normalną prędkość przelotową.
  
  
  Kapitan!
  
  
  "I - przerwał mi, - poszukiwaniami kieruje pan Фикуцца. Dostaniesz od niego rozkazy, panie Carter, w przeciwnym razie rewizji w ogóle nie będzie. Czy to jasne?
  
  
  "Staje się jaśniejsze".
  
  
  Kapitan Бертольди zwrócił się do Фикуцце. "Weź dziesięć osób i tych dwóch osób i przeszukaj kabiny. Zacznij od trzeciej klasy i wstawaj stamtąd ".
  
  
  "Kapitanie, - powiedziałem, - jest mało prawdopodobne, że Judy będzie coś, oprócz najwyższej klasy kabiny".
  
  
  "Powtarzam, panie Фикуцца, start z trzeciej klasy", - powiedział Бертольди. "Jeśli tam szukaj nie uda, zobaczymy, czy trzeba przeszukać inne części statku".
  
  
  Głupota tego człowieka była niezwykła. Jej zdecydował телеграфировать w centrali firmy, że przeszkadza w pełnej skali rewizji.
  
  
  "Dziękuję za współpracę, kapitanie", - zimno powiedział i wstał.
  
  
  "Do państwa dyspozycji, panie Carter", - powiedział on. - Co-co, panie Фикуцца. Jeśli są pasażerowie, którzy chcą od rewizji swoich kabin , nie nalegaj. Wyślij ih do mnie, a ja ci wytłumaczę ".
  
  
  "Kapitanie, nie mamy czasu na takie ...
  
  
  "Możesz iść, panie Carter".
  
  
  Jej gwałtownie spojrzał na niego. - "Dobrze" - powiedziałem. Jej, odwrócił się i wyszedł z kabiny razem z Giną, a Фикуцца poszedł za mną.
  
  
  Фикуцца był ценымногие przydatne swego pana. On szybko złapał skarbnika Fabrizio, a razem zebrali dziewięciu marynarzy, którzy musieli szukać razem z nami. Jej stylu, żeby to nie było tak dużej pracy, aby mógł poradzić sobie z nią samodzielnie.
  
  
  
  
  Przez głośnik ogłoszono, że potem obiedzie wszyscy pasażerowie trzeciej klasy powinny pozostać w swoich kabinach do kontroli bagażu. To byłoby kolejnym ostrzeżeniem Judasza na temat tego, co się dzieje , ale wygląda na to, że nie było instytucji zapisać nasze działania w tajemnicy. Cały wieczór będziemy sprawdzali bagaże, ale nic nie znaleźli. Jeśli pasażer nie było w kabinie, wyszukiwanie nie wystawiono z drużyny gospodarza. Na szczęście, większość pasażerów było tam. O północy musiał się zatrzymać - też na rozkaz kapitana.
  
  
  Następnie pewnego oporu on dopuszczony do nas przeszukać maszynowni, ale nic nie znaleźliśmy.
  
  
  
  
  Następnego ranka grupa detektywów, w tym nas z Giną, trochę odpoczął. Musieliśmy to zrobić. Włoski członków załogi grozi niebezpieczeństwo zasnąć, i też byliśmy zmęczeni. Tuż przed południem możemy szybko jadłaś i kontynuowali drogę. Jej namówił Бертольди przejść od razu do trzeciej klasy pierwszy, abyśmy mogli zostawić początku drugiej klasy na koniec. Poszukiwania trwały cały dzień. Większość pasażerów to byli bardzo mili. Niektórzy nalegali na spotkanie z kapitanem, ale w końcu zgodzili się na rewizję swoich rzeczy.
  
  
  Pod koniec drugiego dnia zebraliśmy pełna lista pasażerów, ale nie znaleźli nic, co przypominało by bombę atomową, i nie widziałem nikogo, kto choćby w najmniejszym stopniu przypominał Judasza. Jeśli on był na pokładzie, dobrze się ukrywał, lub ego odwiedził jeden wokół innych jedenastu osób wykonujących tę pracę. Ale wciąż byliśmy z pustymi rękami.
  
  
  Na trzeci dzień zapytaliśmy Бертольди, czy możemy przeszukać pomieszczenia dla załogi. Był wściekły. "Czy to nie oczywiste, że mylili się co do bomby , panie Carter?"
  
  
  "Wcale nie" - odparłem. "I jeśli nie dasz mi pozwolenie na to dochodzenie, jej телеграфирую do swojego sztabu. A następnie ją również skontaktuję się z Waszyngtonem, który następnie skontaktuje się z waszym rządem w Rime ".
  
  
  Arogancja zsunął jej z twarzy Бертольди. - "To zagrożenie, panie Carter?"
  
  
  - Możesz nazywać to jak chcesz, kapitanie. Jej zrobię wszystko, co możliwe, aby przeszukać ten statek. Jesteśmy na pełnej prędkości płyniemy w Nowym Jorku i meldujemy się tam jutro nie kiedy . W tym mieście mieszka dziesięć milionów osób. Jeśli nie martwisz się o swoich pasażerach, pomyśl o tych ludziach. Jeśli na pokładzie znajduje się bomba atomowa, która zajmuje się może wybuchnąć w każdej chwili, można filtrować, aby na sumieniu zdarzyła się taka katastrofa? Oznacza to, że jeśli wyjdziesz żywy, co go poważnie wątpię.
  
  
  Фикуцца cicho powiedział: "Kapitanie, możliwe, że zespół nie będzie miał nic przeciwko tego problemu".
  
  
  Бертольди wstał z krzesła i zaczął chodzić. Kiedy odwrócił się do mnie, jego twarz była poważna. "Dobrze, panie Carter", - powiedział on. "Możesz przeprowadzić własne badania. Ale ja osobiście odprowadzę cię do kabiny moich oficerów ".
  
  
  "Jak chcesz" - powiedziałem.
  
  
  Przeszukania ciągnął powoli, aż do południa. On nic nie dał i wywołał gniewne uwagi kreator-Бертольди. Był szczególnie zły, gdy nie będziemy długo przeglądali i ego komnaty. On zapytał. - "Teraz dowiesz się, że bomby nie ma?"
  
  
  "Jej powiedział. - "Nie, teraz chcę przeszukać dodatek aż do łodzi ratunkowych".
  
  
  "Absurd!" - mruknął, ale przejdźmy dalej. Фикуцца jakiś czas nam pomagał; następnie to my z Giną sami. Obejrzeliśmy galery, kredensy, wszystkie dziury i kąty wielkiego statku, ale bezskutecznie.
  
  
  "Może być, kapitan ma rację, Nick", - powiedziała Gina na kolację tego wieczoru. - "Może, na pokładzie nie ma bomby. Być może Judasz stracił swoją szansę z powodu zmiany rozkładu lotów ".
  
  
  "Ja bym hotel, aby to była prawda" - powiedziałem. "Naprawdę chcę, aby Бертольди miał rację. Ale ja ją znam Judasza, Gina ". Jej zmarszczył brwi. "Muszą to być miejsca, które nie przeszukali. Lub, być może, jeden przez naszych pomocników źle poradził sobie z pracą. Nie wiemy. A jutro заплывем do portu w Nowym Jorku . Powinien wysłać Хоуку komunikat w radio dziś wieczorem. '
  
  
  "Co powiesz?"
  
  
  "Po prostu, że nie znaleźliśmy Judasza i ego bombę. Hawke coś wymyśli.
  
  
  
  
  Jej spał niespokojnie. Gdy obudziłem się następnego ranka i spojrzał na Ginę, która zajmuje się wciąż spała w innej części kabiny , jej, pomyślał, jak blisko było do Nowego Jorku . Podczas śniadania dostaliśmy biuletyn, w którym stwierdzono, że droga zajmie trzy godziny.
  
  
  "Pozwól czy statku cumować?" - spytała Gina.
  
  
  "Jeśli tak, będzie tam spotyka komitet" - odparłem.
  
  
  Podczas gdy inni pasażerowie planowali i przygotowywali się do lądowania, jej pozostał w naszej kajucie z Giną. Około dziesięciu godzin, poszedłem na pokład pierwszej klasy, mając nadzieję, że zobaczę kogoś, kto mógłby być podobny do Judasza. W połowie xi wyłonił się ląd, a tuż przed południem będziemy zbliżali się do portu w Nowym Jorku. Większość pasażerów znajdowały się na pokładzie, skąd rozpościerał się widok na panoramę Manhattanu i Statuę Wolności.
  
  
  Jak się spodziewałem, nas nie spotkałem. Straż złapała "Leonardo" przy porcie i poprosiła ego zatrzymać. Kapitan posłuszny, ale widziałem, jak on gniewnie wykrzykiwał rozkazy swoim oficerom. Wkrótce potem do południa, na pokład weszli kilku oficerów i żołnierzy straży przybrzeżnej w towarzystwie kilku agentów AX, burmistrza Nowego Jorku i Davida Hawk.
  
  
  Kapitan Бертольди poprosił o spotkanie w swojej kajucie. Tam powinni udać się dwóch starszych oficera straży przybrzeżnej, burmistrz, Hok, Фикуцца, Gina i jej. Jastrząb закусил незажженную cygaro, gdy jej poinformował ego o naszych porażkach.
  
  
  "Nie wierzę, że Judasz na pokładzie", - powiedział on. "I jeśli jest na pokładzie, to bomba, pewnie też tam". Spojrzał na Ginę. - "Zatrudnić pięknych kobiet, Nick - powiedział.
  
  
  Gina rozumiem, komplement, a nie sarkazm. "G" - powiedziała i uśmiechnęła się.
  
  
  "Prego" - powiedział David Hok.
  
  
  Jej hotel śmiać, ale myśl o Judaszu pociągnęła zakątki mojego rta w dół.
  
  
  "Można przeszukać cały statek?" - spytał Hawk.
  
  
  "Z góry na dół" - powiedziałem. "Sowa boga, nawet do toalety zaglądali. Ona po prostu już nic nie wiem ".
  
  
  Nie powiedział nic. Hok i Gina spojrzeli na mnie.
  
  
  'Co to?' - spytał Hawk.
  
  
  "Myślałem o innym miejscu" - powiedziałem. "Powiedz Бертольди, że zaraz tam będę".
  
  
  Jej pospieszył do stołu skarbnika, pamiętając, że na początku naszych poszukiwań skarbnik powiedział mi o człowieku, który podszedł do stołu kapitana, aby porozmawiać o bezpieczeństwo rzeczy . Są to cenne rzeczy. Oznaczało to, że na pokładzie musi być sejf.
  
  
  "Tak, panie Carter", - powiedział Fabrizio, gdy ją zapytał ego o tym. "U nas w biurze jest duży sejf. Ale nie mogę sobie wyobrazić, że w tym jest coś, co mogłoby cię zainteresować.
  
  
  "Może powinniśmy spojrzeć" - powiedziałem. Fabrizio nas nie lubiły. On nawet nie zadał sobie trudu, żeby wywołać kreatora. Chwilę później sejf wielkości człowieka, był otwarty. Jej pochylił głowę i poszedł za nim do środka. Wszyscy patrzeli. W dużym pakiecie znalazł się srebrny artefakt w Hiszpanii. To było rozczarowanie.
  
  
  "Bardzo mi przykro, proszę pana", - powiedział Fabrizio.
  
  
  "Cóż, to był tylko pomysł".
  
  
  Zostawił jej ego i wrócił do stołu kapitana. Coś obracało się u mnie w goli, ale nie mogłem zrozumieć.
  
  
  Zaczęli w biurze. Kapitan ruszył na swoje krzesło. Wszyscy siedzieli, poza Hawk, który stał w rogu z cygarem w kąciku rta i ego chude ręce były скрещенны na piersi. Jej, podszedł do niego i pokręcił głową, pokazując, że u mnie nic się nie stało .
  
  
  "Ale, panie Carter obejrzał ten statek od góry do dołu!" - powiedział Бертольди. "Gdyby coś takiego było na pokładzie , to on ją znalazł".
  
  
  "Mi wybaczyć, kapitanie", - powiedział starszy z dwóch oficerów straży przybrzeżnej, kapitan-porucznik-dowódca. "Nie możemy dopuścić do tego statku do portu w Nowym Jorku, dopóki nie zostanie przeprowadzona bardziej dokładne dochodzenie".
  
  
  "Rzeczywiście" - zgodził się burmistrz. - "Musimy kontynuować poszukiwania. Na kartę wydał miliony istnień ludzkich ".
  
  
  Бертольди rzucił się na mnie patrz mu w oczy, jakby ją wprowadził ego w tę niezręczną sytuację. - "Idziesz - spytał - zostawić moich pasażerów tu w morze, jak będziesz przeszukiwać mój statek?"
  
  
  "Nie" - odparł Hawk w imieniu oficera straży przybrzeżnej. Wszyscy spojrzeli na niego. - "Mamy najlepszy plan, który ценымногие bezpieczniejsze dla pasażerów. Obecnie, tu chodzili kilka promów. Pasażerowie odwrócili się na te promy bez bagażu i są wysyłane do portu . Za nimi będą dobrze dbać, zanim statek zostanie ponownie обыскан. Sam statek zostanie zwrócona na otwarte morze, i śledztwo będzie prowadzone moimi ludźmi i ludźmi kapitan-porucznik pod moim kierownictwem.
  
  
  "Z powrotem w morze!", powiedział Бертольди głuchym tonem. "Przenoszenie moich pasażerów?"
  
  
  "Myślę, że jest to jedyne bezpieczne rozwiązanie, kapitanie", - powiedział Hawk. - Wkrótce tu przybędą promy", - powiedział kapitan-porucznik.
  
  
  "Ale nie masz prawa!" zawołał Бертольди. "To jest wielka głupota".
  
  
  "Kapitanie, - lodowatym tonem powiedział Hok, - głupio byłoby nie zwracać uwagi na zagrożenie".
  
  
  Kapitan Бертольди ciężko upadł na krzesło. Spojrzał na swoje ręce. - "Dobrze", - powiedział on. "Ale jeżeli bomba nie zostanie znaleziona, panowie ją znaleziono oferta mojej firmy wyrazić protest przeciwko tego godnego pożałowania incydent".
  
  
  "Do mu będą odnosić się z szacunkiem" - powiedział Hok. "A teraz, kapitanie, jej zdaniem, lepiej poinformować pasażerów o tym, co się dzieje".
  
  
  Myśl, która zajmuje się kręciło się u mnie w goli, nagle odzyskała formę. Jej czekał, aż inni ludzie odejdą. Gdy tylko kapitan, Jastrząb, Gina i jej wciąż byli w kabinie, zapytał ją: "Kapitanie, czy to prawda, że pasażerowie przychodzą do was, aby przekazać cenne rzeczy wartością powyżej pewnej kwoty?"
  
  
  Бертольди obdarzył mnie niezadowolonym spojrzeniem. Jej, uważam, że on myślał mnie swoim osobistym oprawca. "Naprawdę, panie Carter", - powiedział on .
  
  
  Hawk spojrzał mi w twarz, starając się zrozumieć, o czym myślę.
  
  
  "Czy dużo było takich wniosków podczas tej podróży?"
  
  
  "Może być, pięć lub sześć".
  
  
  "A potem ci ludzie przychodzą do biura, prawda?"
  
  
  "Tak, Tak".
  
  
  "Co robisz, Nick?" - spytał Hawk.
  
  
  "Sądzę, że, szanowny panie," - powiedziałem. "Odyna wokół tych pasażerów umieścić w szafkę dość duży pakiet ?"
  
  
  "Tak, w samym delle. Ih było kilka ".
  
  
  "I musiałeś zostawić jednego, wokół tych ludzi jeden w tej kabinie, przynajmniej na krótki czas?"
  
  
  On dziwnie spojrzał na mnie; potem go zobaczył, że coś mi się przypomniało. Po raz pierwszy z nimi fretki, jak go zobaczyłem , mówił z pewną dozą podziwu w głosie. "Tak, naprawdę", - powoli powiedział. "Tu był człowiek..."
  
  
  'Jak on wyglądał?' - spytał Hawk.
  
  
  "Miał brodę. Bardzo dziwnie wyglądający mężczyzna. Jest bardzo szczupły, a jego twarz.
  
  
  'Judasz!' - krzyknął Jastrząb.
  
  
  "Też tak myślę" - powiedziałem. "I możliwe, zmienił swoje plany, będąc w tej kabinie. On , być może, chciał umieścić bombę w wielkim sejfie , ale , być może, pomyślałem, gdy był tu jeden, znaleźć najlepsze miejsce. Lub, być może, nie chciał wzbudzać ciekawość skarbnika na temat tego przedmiotu ".
  
  
  Бертольди grzebał w szufladzie krzesła i wyciągnął kartkę papieru. Spojrzał na nie przez chwilę. "Głos ego domeny", - powiedział on. - Benedict Arnold. Ma pęknięć kabina numer dwanaście na pokładzie A. '
  
  
  W tym momencie w drzwiach pojawił się burmistrz z kartką papieru w ręku i przestraszonym wyrazem twarzy.
  
  
  "Panowie, jeśli były jakieś wątpliwości co do powagi sytuacji, ih ble wyjaśnić teraz".
  
  
  'Co to?' - spytał Hawk.
  
  
  "Moje biuro tylko że otrzymał telegram przez Rymu", - ostro powiedział.
  
  
  Hawke wziął kartkę i przeczytał na głos:
  
  
  
  
  
  "Panie burmistrzu. Bomba atomowa została umieszczona w takim miejscu, że miasto można zniszczyć jednym naciśnięciem przycisku . Musisz wierzyć nam, kiedy mówimy, że to nie żart. Na dowód tego przedstawiamy szyfrowy numer naszego mechanizm zapłonu: HTX 312.
  
  
  Bomba zostanie zdetonowana w ciągu 48 godzin, jeśli nie zostanie wpłacona kwota w sto milionów dolarów złota. To jest około dziesięciu dolarów na życie w Nowym Jorku. Proszę, pomyśl o tym bardzo dokładnie. Jest bardzo źródeł otrzymany pieniędzy. Dostaniesz drugą wiadomość z dalszymi instrukcjami, w ciągu dnia.
  
  
  
  
  
  Hawk spojrzał na mnie. "To on", - powiedział on. Następnie zapytał: "czy Można sobie wyobrazić, że mógłby zrobić z numerów milionami dolarów ?"
  
  
  "Wiesz, kto wysłał ten list?" - zapytał burmistrz.
  
  
  "Człowiek, którego szukamy" - powiedział Hok. "Telegram miała być wysłana w jednym ego wspólników w Rime , tak , by zbiegła się w czasie z przybyciem "Leonardo" w Nowym Jorku."
  
  
  "Pewnie, Фарелли" - mruknął ja.
  
  
  "Wręcz przeciwnie" - odparł kapitan. "Nic tu nie jest mowa o "Leonardo" , w ogóle nic ".
  
  
  "Z oczywistych względów" - mruknął Hawke. "Oczywiście, nie są one hotele przyciągnąć uwagę do tego statku, panie Бертольди".
  
  
  Ją zauważył wyraz oczu kapitana, kiedy Hawke zwrócił się z listem do niego bez ego standardowego nagłówka. Ego, arogancja denerwowało, ale nie tak, jak ego niechęć mi pomóc. Ale teraz dowodził Hawke, i Бертольди otrzymywał rozkazy od AX, emu się to podoba, czy nie.
  
  
  "Poinformowano mnie, że prezydent i gubernator otrzymali jednakowe telegramy" - powiedział burmistrz. "Oni chcą, abyśmy wspólnie zbierali potrzebne pieniądze. Ale sto milionów w złocie, o mój boże, co to za głupi?
  
  
  "Szalony, do którego musimy traktować bardzo poważnie, panie burmistrzu. - Zabójca-psychopata, który postanowił spełnić swoją groźbę, jeśli sztabki złota nie będą dostarczane, - powiedziałem.
  
  
  "Śmieszne, absurdalne, - zmarszczył brwi Бертольди. "To żart, kiepski amerykański żart".
  
  
  "Nie chciałbym się śmiać, gdyby wybuchła bomba", - powiedział Hawk. Wyciągnął szyję do dnia i zawołał oficera straży przybrzeżnej, stojącemu za drzwiami.
  
  
  'Tak, proszę pana?' powiedział kapitan-porucznik, kiedy wszedł.
  
  
  "Panie Carter i jego przeszukamy tę chatkę. A tymczasem weź swojego adiutanta i kilku moich oficerów i zobacz, czy będziesz w stanie znaleźć Benedicta Arnolda w xii kajucie na pokładzie A. może być tym człowiekiem. Ach tak, kapitanie - dodał Hok, - on na pewno będzie uzbrojony i niebezpieczny. Dlatego prima opieki wszelkie możliwe środki ostrożności ". Oficer skinął głową i odwrócił się.
  
  
  "Ma brodę - powiedział kapitan. Pierwsza bojowość prawie całkowicie zniknął, a na jego обветренном człowieka pojawiły się niepokojące zmarszczki. "I bardzo, hm, chudy, a jego osoba. Tak, i pamiętam jeszcze jedną rzecz ".
  
  
  'Co?' - ryknął Hok, uważnie śledzić każdy słownie mistrz.
  
  
  "Cóż, nie wiem, czy jest to ważne, - zawahał się Бертольди, ale on zapytał mnie, czy można uzyskać insuliny na pokładzie samolotu. Jej podejrzewam, że ma cukrzycę.
  
  
  "Nic dziwnego, że jest tak źle wygląda", - powiedział łagodnie ja, widząc przed ich oczami straszne profil Judasza. Hawke skinął głową. - "I kapitan, wyślesz tu dwóch moich ekspertów минированию, aby przygotowali się do wszystkich nieprzewidziane okoliczności ? I daj nam znać, kiedy "Arnold" będzie znaleziono ".
  
  
  "Wszystko jest w porządku - powiedział kapitan-porucznik. Wyszedł na całej kabiny. Gina siedziała obok mnie, skręcanie palce pomiędzy moimi. - "Czym mogę ci pomóc?" zapytała.
  
  
  "Idź i napij się kawy w holu" - powiedział Hawk. "Zasługujesz na to."
  
  
  Gina uśmiechnęła się do mnie i wyszła z kabiny. Kapitan z grzeczności poszedł za nią. W końcu zaczął wykazywać jakiś szacunek. Kiedy Хоуком sami w kabinie, odwrócił się do mnie i uśmiechnął się.
  
  
  "Nie jest tak dużo nie pracuję na świeżym powietrzu, Nick - powiedział - i ja to po prostu lubię. Masz jeszcze jakieś magiczne pomysły?
  
  
  'Nie, proszę pana. A teraz trzymaj się w tej kajucie na lewą stronę.
  
  
  I zrobiliśmy to. Jej, wiedziałem, że promy są już w drodze, a pasażerowie w najbliższym czasie wyjdą na brzeg, co mnie trochę pocieszyło. Ale gdyby Judasz trzymał w ręku detonator bomby, mógłby wysadzić nas w każdej chwili.
  
  
  Jesteśmy порылись w panelu kreatora, przeszukali szafy, zbadał całą kajutę. Hawke dość szybko. On sel w fotelu przy stole kapitana , i zauważył u niego na czole strumyczki bank.
  
  
  "Starzeję się, Nick - powiedział. "Wydaje się, strasznie tu duszno".
  
  
  "Masz rację" - powiedziałem. Jej, spojrzał na ściankę kabiny, zobaczył kratki wentylacji i pomyślałem.
  
  
  Jej usiadł obok kratki. Została ona umieszczona w dość duży panel, która zajmuje się dołączał jęczeć wkrętami. Odyna na śrubę był osłabiony.
  
  
  Zapytał ją. - "Masz nożyczki do paznokci?"
  
  
  "Tak", - powiedział on, włażąc na minutę i wręczając mi nożyczki.
  
  
  Kiedy zobaczył, że zaczynam odkręcać śruby na panelu, podszedł i z zainteresowaniem stanął obok mnie. Jej gorączkowo pracował, i chociaż pasek jakiś czas przyczepił się do jednego rogu , mi w końcu udało się oderwać ją.
  
  
  Spojrzeliśmy w kanał i tam zobaczyli: w komplecie o długości trzech stóp, opakowane w brązowy papier. On wypełniał otwór komina, i odpoczął koniec w miejscu, gdzie kanał изгибался i odchodził poziomo z kabiny.
  
  
  "Krawiec weź - powiedział Hawk.
  
  
  Nożyczkami jej wycinali w papierze dziurę i spojrzał na zawartość. To był box wokół lekkiego metalu, prawdopodobnie na całym stopu aluminium. Na zewnątrz zostały mechanizmy, w tym miniaturowy elektroniczny odbiornik dalekiego zasięgu. Paliła się mała czerwona lampka, bez wątpienia sygnalizująca o tym, że bomba była gotowa do natychmiastowego wybuchu.
  
  
  Ją cofnął.
  
  
  "Zadzwonię do specjalistów минированию", - cicho powiedział Hok. "U mnie też jest człowiek, który się na tym zna".
  
  
  Zapytał ją. - Co mamy zrobić z pasażerami?" "Czy powinniśmy wysiąść pierwszy?"
  
  
  Hawke w zamyśleniu zmrużył zimne oczy. "Nie sądzę. W każdej chwili możemy spotkać się w konfrontacji z Judaszem. Ponadto, musimy założyć, że bomba może wybuchnąć wypłat bezpośrednio u nas pod nosem mniej niż minutę, a może i na sekundę. Jesteśmy tuż obok portu. Jeśli wybuchnie bomba, kontynent poniesie takie same szkody, jak gdybyśmy byli w porcie . Nie, Nick, musimy spróbować wyłączyć ego ".
  
  
  Jej, skinął głową, myśląc, jak i Jastrząb, wyprzedzić Judasza. Wyszedł z kabiny za specjalistę. Jej zamknął za nim drzwi i ponownie zbadał przerażający paczkę.
  
  
  Czerwony święty nadal groźnie świecić, świadcząc o strasznej i niszczącej sile bomby. Potem pomyślałem, czy Judasz kliknie przycisk prostu odejść, nawet jeśli jest to zabije ego samego . Ten człowiek, jak ja ją znałem w przeszłości, był uosobieniem zła. Być może, gdyby dowiedział się , że znaleźliśmy bombę, to bez wahania spełnił swój nieludzki plan, nawet gdyby wybuch ego zabił. Nie mogliśmy ryzykować, to na pewno, zwłaszcza, gdy mamy do czynienia z człowiekiem, tak nieprzewidywalny, a tym psychicznie przewrotny, jak Judasz.
  
  
  Jej przewidział okropny wynik tego koszmaru - грибовидное chmura, распространяющее swój atomowy urazy. Miliony ludzi w promieniu zniszczenia czterdziestu pięciu kilometrów zginą. Tysiące zginą podczas wtórnej i trzeciorzędowej napięciowymi. I jeszcze tysiące umierają powolną i straszną śmiercią od promieniowania.
  
  
  Moje myśli szybko zostały przerwane stuknięcia w drzwi. Jej, podszedł do dnia i zapytał, kto to jest. Jak tylko Jastrząb nazwał ego domeny, jej otworzył drzwi i cofnął się w bok, by wpuścić go.
  
  
  Szli za nim kapitan Бертольди i trzech ponurych na widok mężczyzn, których ja nie wiedziałem. "Spójrz na to, Бертольди", - powiedział zirytowany Jastrząb, dość nieufnością i brakiem współczucia mistrz. Бертольди zbladł. Stał, drżąc, zaciskając pięści z bezsilnej wściekłości.
  
  
  "I wynoście się stąd, proszę pana", - ryknął Jastrząb, pokazując mi, aby ją prowadził mistrz w dzień .
  
  
  Бертольди shell na drewnianych schodach, jego oczy dziwnie patrzyli szczerzy przed sobą. Jej zamknął za nim drzwi i ponownie zwrócił się do Хоуку i trzem innym. "Panie Gottlieb, Nick Carter", - powiedział on.
  
  
  Jej uścisnął rękę chudemu i жилистому mężczyzna w okularach bez oprawy - stereotyp naukowca. Hok wyjaśnił mi, że Gottlieb wynalazł detonator , urządzenie, które pozwoliło Judasza i ego towarzyszy stworzyć bombę.
  
  
  Tymczasem dwóch ekspertów w zapłonu, skoro byli zajęci zdjęciem opakowania z bomby. "To by było straszne... straszne - mruknął Gottlieb, gdyby moje urządzenie było używane w taki sposób".
  
  
  To, oczywiście, było mało. Gottlieb dołączył do dwóch innych mężczyzn, склонившимся nad bombą. "Czy jesteś pewien, że to on?" - zapytał ego Hawk.
  
  
  Gottlieb skinął głową. 'Co do tego wątpliwości nie ma. Człowiek, który to zebrał, doskonale orientuje się w термоядерном podział. Niestety, jeszcze bardziej się rozszerzył tę wiedzę " . Hawk spojrzał na mnie i skrzywił się. Gottlieb i dwóch mężczyzn na całym AX pracowali nad bombą. Czerwony oświetlony fałszywa świeciły od ih twarzach, gdy Gottlieb kliknięciu językiem i mruknął sobie pod nosem. "Oto - powiedział w końcu. - Głos tam przewód. Tak to ja. Nie, nie ten drugi.
  
  
  Jesteśmy stłoczyli się wokół otworu w jęki. Jej starał się nie myśleć o tym, co się stanie, jeśli bomba wybuchnie szczerze teraz, nawet jeśli jej nic nie poczuję. U ludzi, którzy pracowali nad bombą, wydawało się, że były nerwy ze stali. Hawke podszedł do dnia i zapytał, meldował czy już kapitan-porucznik. To nie było tak.
  
  
  "Ma czy ta rzecz jest siłą, którą hej przypisują? - zapytał ją Gottlieba.
  
  
  Mówił powoli, nie patrząc w moją stronę, tak jak wszystkie ego uwaga skupiała się na sztywności. - 'Go i myślę, że nie. Stąd bomba niszczy wszystko w promieniu sześćdziesięciu, siedemdziesięciu kilometrów ". Skupił się na mechanizmie detonator, a następnie, jak gdyby podkreślając swoje myśli , powiedział: "Nam, kto nie będzie nam jednego szansę".
  
  
  Wszystko, co mogłem zrobić, to pokręcić głową. Gottlieb, jak człowiek, który czyta śmiertelny katechizm, nadal, nadal obserwować pracę specjalistów: "Ale pierwszy wybuch, pierwsze fale uderzeniowe nie byłoby końca sprawy. Opady deszczu, fale pływowe - choroba popromienna i działka zaludnionej ziemi, działka Martwego sukienka. Manhattan stanie się neutralna wypoczynkową , w pełni nadaje się do zamieszkania na dekady do przodu ".
  
  
  Już jej nie pytał. Gottlieb dał mi tyle marudzenia do myślenia.
  
  
  'Jak tam?' - nerwowo zapytał Hok, wciąż przeżuwając протертую cygaro.
  
  
  Odyna wokół mężczyzn odwrócił się do niego. "Mamy jeszcze jedno ryzykowne, sir", - powiedział on. Pot kapał z czoła na twarz.
  
  
  Jesteśmy z Хоуком ugięły nad innymi, i uważnie obserwowali.
  
  
  W pewnym momencie, gdy ją, pomyślałem, że prawie skończyli, Gottlieb zawołał: "Nie, krawiec cholery! Nie ten!'
  
  
  Człowiek, który pracował z urządzeniem, zatrzymał się i oparł się głową do jęczeć. Jej, widziałem, jak ego, ręce trochę drżały, kiedy zamknął oczy i westchnął głęboko. Potem otrząsnął się, aby wziąć się w garść. Kontynuował z dwoma innymi, a mniej niż dziesięć minuta trzej mężczyźni odwrócili się i ih ustach pojawiła się ciemna linia satysfakcję.
  
  
  "To się stało" - szepnął Gottlieb. - "Bomba " nieszkodliwy".
  
  
  Jesteśmy z Хоуком spojrzeli na siebie nawzajem. Odetchnął. "To było zbyt wiele dla mojego уставшего ciała", - powiedział on. On oparł się o stół kapitana i głęboko westchnął.
  
  
  Jej wstał i próbował się uśmiechnąć.
  
  
  Hawke wziął nową cygaro, zapalił ją i delikatnie выдул koło. On wstąpił do sufitu kabiny, gdy patrzył otwarcie na mnie. "Teraz, kiedy to jest zrobione, Nick, pozostało zrobić tylko jedno".
  
  
  Jej skinął głową. "Judasz" - powiedziałem. "I jeśli można tak powiedzieć, sir, lepszy martwy niż żywy".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Natychmiast został odwołany alarm dla pasażerów, i kapitan Бертольди podziękował nam za dobrze wykonaną pracę. Promy, tylko że przybyli na statek wysłany z powrotem na przystań. "Leonardo" wejdzie do portu z opóźnieniem na kilka godzin.
  
  
  Wkrótce po tym, jak był rozkaz, kapitanie-porucznik straży przybrzeżnej przybył na moście, gdzie nas Хоуком poszedł naradzić się z kapitanem. "Benedykta nigdzie nie było", - poinformował Хоуку kapitan-porucznik. "Twoi ludzie kontynuują śledztwo, ale się ukrywa i ma nadzieję uciec od nas, gdy inni pasażerowie wyjdą na brzeg".
  
  
  "Nic się nie stało, - słodko powiedział Hawk. "W tym zamieszaniu pasażerów, którzy próbują uciec, będzie nam praktycznie niemożliwe, dobrze ih wszystkich rozważyć. I, oczywiście, zawsze może znowu zmienić swój wygląd ".
  
  
  "Myślę, że możemy na to liczyć" - powiedziałem.
  
  
  Statek zacumowany w pięć godzin. Na New York Post był już specjalne wydanie na zewnątrz z odważnymi nagłówkami. Tłum столпилась do portu bar i wokół nach; policja próbowała ih utrzymać. Raporty i fotografowie byli wszędzie.
  
  
  Jastrząb opublikował oficerów na początku i na końcu przejścia.
  
  
  "Od tego momentu jej lepiej zrobię to sam" - powiedział jej emu.
  
  
  "Dobrze" - odpowiedział. - "Zostanę na pokładzie jakiś czas, aby wiedzieć, gdzie jestem, jeśli będziecie mnie potrzebować".
  
  
  Jesteśmy z Giną opuścili statek do lądowania pasażerów. Jej zaprowadził ją do budynku urzędu celnego i powiedział, że ona tam została.
  
  
  Z portu w bar panował chaos, i u mnie było pesymistyczne poczucie z powodu tego, że znajdę Judasza.
  
  
  "Ty sam jesteś obok, prawda?" - spytała Gina.
  
  
  "Nie zamierzam przeszukać całą przystań. Jeśli stracimy jeszcze inny, zdejmij pokój w hotelu "Hilton", a bądź tam, dopóki nie otrzymasz powiadomienie od mnie ".
  
  
  "Dobrze" - powiedziała, całując mnie w policzek. - 'Uważaj na siebie.'
  
  
  'Ty też.'
  
  
  
  
  Reporterzy mieszały się z interesującymi wokół portu bar, i policja musiała zrezygnować ze swoich wysiłków na utrzymanie porządku. Jej zatrzymał się w pobliżu przejścia, gdzie również znajdowały się dwóch innych agentów AX. Pewnego dnia zatrzymali pasażera z brodą i dobrego trzymali ego. Szybko podszedł do nich i powiedział, że u nich nie ten . Broda okazała się prawdziwa.
  
  
   następnie szósty godzinę ją zobaczyłem człowieka, który dopiero co zszedł z pokładu. Zamiast iść na odprawę, przeszedł w obie strony budynku, gdzie u bram tu stał strażnik . Najpierw ją widziałem, ego tylko z tyłu. Był dobrze ubrany, i shell z laską. Ego chód wydawała mi się znajoma. Jej przyjrzałem i zobaczyłem безволосую rękę trzyma portfel. To nie było jak na prawdziwą skórę. I ręka nie сгибалась wokół uchwytu torby, jak to zrobił prawdziwa ręka. Tak samo , jak jej zamiar iść w ślad za nim, odwrócił głowę i mógł go zobaczyć ego twarz. Miał wąsy i słoneczne punktach, ale ta czaszka nie można było pomylić nas z niczym. To był Judasz. Widząc mnie, pobiegł w wątku budynków. Między nami było mnóstwo ludzi, i musiałem przejść przez tłum. Jej posuwał się powoli , a gdy go minął, Judasz był już u bram. Gdy ją wyciągnął wilhelminę, tim i pobiegł, zobaczył go, jak on szedł z noga strażnika i przeszedł przez bramę na parking.
  
  
  Kiedy do niej podszedł, Judasz uciekł na myśli. Strażnik, вскочивший na nogi, próbował mnie zatrzymać, ale ja krzyknął, kim jestem, i prowadził przez bramę. Pomijając szereg zaparkowanych samochodów , zobaczył ją подъехавшее taksówki. Judasz spojrzał na mnie przez tylne okno.
  
  
  Jego wsadził "luger" w kaburę i podbiegł do stojącego tam motoru. Obok była grupa długowłosy młodych ludzi, i domyśliłem się, że motocykl należy do jednego wokół nich. Jej spojrzał i zobaczył, że kluczyk w stacyjce. Jej, wskoczył w siodło. To była wielka "Honda", przeznaczony do autostrady i silnik wydawała zachęcający dźwięk. "Witam!" - zagrzmiał jeden wokół młodych ludzi.
  
  
  "Ja po prostu pożyczę ego na czas!" - krzyknął jej w reumatyzmu. Jej ruszyłem z miejsca i pobiegł do taksówki.
  
  
  Gdy wyjechał na ulicę, taxi po prostu obracał w lewo, dwie przecznice ode mnie. Jej przejechałem przez ruch. Jego zaczął wyprzedzać taksówki i myślałem, że mogę złapać ego na światłach. Następnie zarzuty strona główna przejeżdżać na czerwonym брылев. Judasz albo dał kierowcy mnóstwo pieniędzy, albo przykłada do ego goli broń. Przez dziesięć minut byliśmy na autostradzie prowadzącej na lotnisko kennedy ' ego, ny . Na trasie taxi отъехало ode mnie, ale pomyślałem, że trafił w odpowiednie miejsce. Nie rozumiałem, jak Judasz mógł wsiąść w samolot, by go nie dogonił ego na lotnisku.
  
  
  Jej był w błędzie. Kiedy ją skręcił z autostrady do budynku dworca i próbował skrócić dystans między mną i taksówki , jej wyjechał na zalany olejem wskaźników, i rowerzysta spadł otwarte przede mną.
  
  
  Na szczęście, jej, wylądował na kopiec, obrośniętą wysokimi krzakami, i u mnie zostały tylko siniaki, stłuczenia i poszarpane ubranie. Ale motocykl nie można było użyć. Jej zdecydował się zapłacić odszkodowanie właścicielowi później i poszedł pieszo na lotnisko. Jej zatrzymywał wszystkie jadące samochody, ale oni nie brali autostopowiczów .
  
  
  W końcu zabrał mnie ciężarówka, i dotarliśmy na lotnisko co najmniej przez 45 min a następnie Judasza .
  
  
  Jej załamania pomocy i okazało się, że tej nocy miały wylecieć kilkanaście zagranicznych lotów. Jednym wokół nich był wyścig na Pan Am w Rzymie. Tak, w ostatniej chwili zarejestrował się mężczyzna. Niejaki pan Benedykt.
  
  
  Zapytał ją. - "Czy mogę ją jeszcze dostać się do niego?".
  
  
  Mężczyzna odwrócił się, aby sprawdzić rozkład lotów, a następnie spojrzał na zegarek. "Nie, - powiedział on.
  
  
  Samolot odleciał dziesięć minuta temu. Równe czas w określonych godzinach).
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  Było jasne, że Judasz bez zwłoki odleci z powrotem do Rzymu. Tam on był w pobliżu jego sztabu-mieszkania i Фарелли ze swoimi bandytami. On chyba nie wiedział, co odkryliśmy ego, podziemny kompleks na Sycylii.
  
  
  Następny wyjazd do Rzymu, jechałem tylko na rano. Ale za pół godziny był samolot do Londynu, a następnie podróż do Rzymu, tak, że musieliśmy przybyć do śniadania, na przykład, przez godzinę, potem lądowania Judasza .
  
  
  Do niej zadzwonił do Gina i wzięła taksówkę z Hiltona do samolotu, gdy ją kupowałem te bilety. Jej hotel, aby była ze mną, bo ona dobrze wiedziała Giovanni Фарелли. Kiedy do niej zadzwonił Хоуку i przeprosił za utratę Judasza , powiedział: "cóż, będzie łatwo znaleźć w Rime. Ale pamiętaj, jeśli ucieknie, detonator pozostanie u niego ".
  
  
  "Czy jej skontaktować się z policją w Rime lub przez Interpol, aby mogli spróbować go podnieść, kiedy on wylądować?"
  
  
  "Nie - powiedział Hawk. W ego głosie był taki twardy, zimny dźwięk, który jest czasami używa. - "Jeśli policja złapie ego, nie wiesz, co może się zdarzyć. Nick, jej chcę widzieć ego martwy, jak sam proponował.
  
  
  Nie zdziwił się, słysząc to.
  
  
  Do tego czasu, jak lecę, jesteśmy z Giną były zupełnie wycieńczony i przespali większość drogi. Nie spałem dobrego, ale na tyle wypoczęty, aby kontynuować drogę. Gina spałam jak dziecko.
  
  
  W Londynie będziemy mogli szybko i łatwo przesiąść się i przybył do Rzymu raz potem osiem godzin. Był jasny słoneczny poranek. Dał taksówkarzowi adres mieszkania, którą mi dała Gina. Фарелли prezentował tam swoje kobiety, i Gina powiedziała, że czasami używał ego do spotkań z innymi bossów przestępczego świata. Policja nie wiedziała o istnieniu mieszkania, ale wydawało mi się, że Judasz wiedział . Gdyby zadzwonił do Фарелли raz potem lądowania , emu by powiedzieli, że jedziemy na Sycylię niebezpieczne . W ten sposób mogliby zdecydować, że ta mieszkania była najbezpieczniejszym miejscem, i całkiem prawdopodobne, że spotkają się tam, aby omówić dalsze plany .
  
  
  Po prawie godzinę, potem lądowania zatrzymaliśmy się przed mieszkanie maggie. Już mieliśmy wejść, kiedy ją usłyszałem hałas zza rogu.
  
  
  "Zostań tu spokojnie" - powiedział jej do Gina.
  
  
  Jej, podbiegł do уголу domu i zobaczył, jak dwaj mężczyźni wyszli na bocznej dzień i podszedł do srebrzyste Lancia, zaparkowanym po drugiej stronie ulicy. Odyna wokół dwojga był wysoki, gładki Фарелли, a drugi - Judasz, podobny na Śmierć w swoim garniturze . Był bez maskowania, ale rozpuszczalny ze sobą laskę.
  
  
  Postanowił uderzyć raz. Jej wyciągnął wilhelminę, tim. "To wystarczy, - zawołałem. "Rzym - twój ostatni przystanek".
  
  
  On zareagował ценымногие szybciej, niż myślałem. Gdy go odpalilem, podbiegł do samochodu. Wilhelmina strzeliła, ale spudłowałem, i gogli wbiła się w kostkę szczerze za nim. Jej, strzelił jeszcze raz, trafił do zderzaka, a on ukrył się za samochodem.
  
  
  'Cholera!' - Mruknął ja.
  
  
  Następnie strzelił Фарелли. Gogle oderwał się od sąsiedniego domu. Jej, został zmuszony do ukrycia się, kiedy on strzelił ponownie, i poczuł колющую ranę na zewnętrznej stronie mojej lewej ręce. Z drugiej strony maszyny ją zobaczyłem, jak otworzyły się drzwi, ale byłem zbyt zajęty, aby nie dać się trafić do mnie Фарелли .
  
  
  Nagle usłyszał krzyk Giny. Krzyknęła. - "Strzelaj, Nick!" "Boi się strzelania!"
  
  
  Obserwując, jak Фарелли zwrócił się do Gina, jej, pamiętam, że była ego kochanką. Kiedy zobaczył ją na chwilę ogarnął gniew. On wycelował i strzelił w nie. Gogle odbyła się mimmo nie na kilka cali.
  
  
  Jej otworzył ogień z powrotem. Mój pierwszy strzał trafił w mur obok Фарелли; początek drugiej trafił emu na szyję. On kurczowo szarpnął się i runął na chodnik.
  
  
  Dwie kule, летевшие za samochód, ukradli moje nogi. Chwilę później ryknął silnik i Judasz rzucił daleko w wąskiej uliczce. Jej strzelił w samochód, ale udało mi się rozbić tylko tylną szybę.
  
  
  'Wszystko w porządku?' - zapytał gene ' a.
  
  
  'Tak.'
  
  
  Idź do swojego mieszkania i zostań tam - powiedziałem. "Przyjdę do ciebie później".
  
  
  Ona zaprotestowała, ale ja już podbiegł do Alfa Romeo 2000, припаркованному na tym samym chodniku. Nie była zamknięta. Przyniósł silnik przewody zapłonowe, jej, wskoczył do samochodu i ruszył za Judaszem.
  
  
  Przez dwie przecznice zobaczył jej ego. On przejechał trzy kwartały przede mną i gwałtownie skręcił w prawo, starając się mnie pozbyć. Jej, odbył się w kierunkowskazów z czystym пробуксовкой tylnego koła i z piskiem opon . Naprzeciw mnie Judasz skręcił w lewo w małą uliczkę, która zajmuje się prowadził strefie przemysłowej. Za pięć minut-wystraszyliśmy pół tuzina pieszych i prawie nie do czynienia z dwoma samochodami. Ale Judasz nie zwolnił, i jej też. Gdybyśmy jechali autostradą, "Alfa" dogoniła go , ale przy takim sposobie jazdy prędkości maszyn były prawie takie same, i Juda, to rozumiem.
  
  
  Jeszcze przez pięć minut Judasz wziął na siebie inicjatywę i jego ego stracił. Ale gdy skręcił za róg magazynu, go zobaczyłem samochód na asfalcie z распахнутой drzwiami. Jej, z piskiem zahamował, wyskoczył i wyciągnął "luger". Judy nigdzie nie było. Jej, spojrzał na magazyny i pomyślałem, że nie posunął się czy on tam. Jej skorupa do niego, kiedy mój wzrok padł na pokrywę włazu. Nie było w tym nic niezwykłego, poza tym, że był lekko pochylony. Jej, podszedł do niego i spojrzał na pokrywę . Felgę zostawił ślad w ulicznego brudu. Jej, pochylił się i słuchał. Ją usłyszał stłumione shaggy. Bez wątpienia były to shaggy Judasza.
  
  
  Mimo siebie, podziwiał jej ego, podstępnie. Pomimo słabego zdrowia i sztuczne ręce, ten człowiek był mądry, jak przysłowiowy lis. Szybko odsunął klapę i spadł, podczas gdy moje buty nie dotknęły trzeciej poprzeczki metalowe schody do pokoi. Wokół mnie podniosła ostry smród. Taka par utrudnia oddychanie, a im głębiej go, schodził w dół, tym ciemniej się robiło. W ciemności pode mną ją słyszał szuranie szczurów. Jeśli Judasz ucieka, korzystając z szerokiej podziemną siecią kanałów i przejść, elementów kanalizacji Wierszyk, była duża szansa, że już nigdy ego nie znajdę.
  
  
  I to było ostatnie, czego jej hotel.
  
  
  Odszedł ode mnie przy wodospadzie Niagara. Ale teraz nie stahl by mnie unikać, teraz, kiedy to było tylko między nami dwoma mężczyznami. Jej zwiększył prędkość i szybko zszedł na pokrytej śluzem metalowej drabinie.
  
  
  Kiedy ją w końcu dotarł do dna, jego natknąłem się na wąski kamienny występ. Strumienie brudnej i зловонной wody powoli журчала według starożytnego kamienia. Smród był prawie nie do zniesienia, powietrze z trudem można było oddychać.
  
  
  Słaby okrąg światła, padającego z ulicy na zawsze mną, dawał pewne wyobrażenie. Jej stał bez ruchu i nasłuchiwał w czarnych jak smoła mroku. Następnie ją usłyszał to znowu, dźwięk торопливых kroków, echo отражающийся w ciemności, na przykład na minę metrów na prawo ode mnie.
  
  
  Wilhelmina leżały u mnie w ręku. Jej низменному pochylił się i poszedł za Judaszem w ponurą ciemność.
  
  
  Ciepłe włosach rzecz dotknęła moich noga. Jej omal nie krzyknął z flaga zezwolenia na wykonanie, ale приглушил dźwięk, gdy szczur przeleciała mimmo mnie, z piskiem i uciekła do wąskiego wyjścia. Trudno utrzymać tempo, tym bardziej, że odsadzenie stawał się śliskie i wilgotne z powodu мшистого warstw starych, выветренных kamieniach.
  
  
  Z niskiego sufitu zwisały wielkie безглазые owady. Ją bym się nie zdziwił, gdyby zobaczył i nietoperzy . Wszędzie lała się śluz, powietrze było twórczością i давящим. Ale nie w połowie tak nieznośny, jak Judasz.
  
  
  Jej skupił się na jego затихающих kroków. Coś блестнуло przede mną w ciemności. Ją przytuliłem się do jęczeć, i wstrzymuje oddech. Ale potem Judasz popędził dalej, i poszedł za nim z Вильгельминой w ręku.
  
  
  Gdy skręcił za róg, mnie nagle zmuszony do nurkowania, jej omal nie stracił równowagi i nie spadł w błoto. Wysoko na zawsze mną просвистела gogli, i znowu usłyszałem, jak kuleje Judasz. Jej poszedł za nim w rurze kanalizacji mniejszych, ciemny korytarz, znacznie węższy, niż pierwszy.
  
  
  Znów skręcił za róg; Jej, wycelował i strzelił. Gogle trafiła na kamień węgielny i odskoczyła. Jej, nie trafił i pobiegł za Judaszem, zanim on mógł mnie zbyt mocno wyprzedzić .
  
  
  To była klasyczna gra w kotka i myszkę. Na każde ego ruch jej odpowiedział tym samym гамбитом. Ale gdy skręcił za róg, nigdzie go nie było. Ten odcinek ścieków nie jest już używany. Było sucho i prawie nie było zapachu. To najpierw mnie zaskoczyło. Ale wkrótce odkrył jej przyczynę, dla której Judasz wybrał ten fragment, poniżej ulicy. Ją zobaczył dziurę w jęk, która zajmuje się była zamknięta blaszany płytą. To był domowej roboty luke. Jej zatrzymał się, nasłuchiwał i usłyszałem hałas po drugiej stronie otworu. Potem zachód słońca.
  
  
  Teraz jej mógł stanąć otwarcie. Jej znalazł się w tunelu, pełno rzeczy i różnymi kamieniami. Aż stałem tam, słyszałem dźwięk w oddali. Podobno Judasz wiedział to wyjście dla kanalizacji i ten go używać, aby pozbyć się mnie. Wkrótce jej dowiedział się, jak zamierzał to zrobić. Przede mną pojawił się siergiej, i zobaczył go Judasza w sylwecie. Strzelił do mnie dwa razy. Jedna gogli prawie przebiła mi rękaw. Teraz chętnie stała się bardziej niebezpieczne z powodu ciemności.
  
  
  Jej, podszedł do освещенному otworu. Po dotarciu do niego, jej, zobaczył, że tunel prowadzi do małego pokoju, w którym wisi lampka. Jej przypatrzyła. Teraz wiedział, gdzie jesteśmy. W niszy w jęki leżały kości około pięćdziesięciu osób, czaszki, które zostały ułożone od góry, i ponuro spojrzał na mnie. Judasz doprowadził mnie w katakumby, tunele pod miastem, gdzie pierwsi chrześcijanie ukrywali się od swoich oprawców. Jej doszedł do wniosku, że to muszą być katakumby Świętego Калликста, najbardziej znane na wszystkich rzymskich katakumb. Chociaż tutaj było konsekracji, w turystycznej liście tych miejsc nie było.
  
  
  Jej, przeszedł przez pokój i poszedł za Judaszem. Znowu zrobiło się zupełnie ciemno, choć tu i tam wisiały lampki . Teraz słyszałem, jak Judasz oddychał ciężko, udowadniając, że słabnie. Jej obliczył, że minęło sporo czasu od tego fretki, jak emu zrobili zastrzyk insuliny, i że pogoń naruszyła ego metabolizm. Długo to bym nie wyciągnął. Ale nie chciałem, aby dotarł do punktu, w którym mógłby mieszają się z turystami . Jej podniósł temp.
  
  
  Wkrótce wszedł do drugiego pokoju z takim samym oświetleniem, jak i pierwsza. Nie widział jej Judasza, więc wpadł do pokoju. Jak i w pierwszym pokoju, na półkach w ścianach leżały stosy kości z czaszki. Jej był w połowie drogi przez pokój, gdy usłyszał ciężki oddech na prawo od siebie.
  
  
  Szybko odwrócił się. Judasz oparł się o sterty suchych, łamliwych kości. Ego twarz była popielaty-szary i dupę. Człowiek - skóry i kości , a jego czaszka była bardziej podobna do czaszki na półkach , niż celem żywego człowieka. Wcześniej był brzydkim człowiekiem, ale teraz jest stahl przerażająco groteskowe.
  
  
  Oddychał złe, z obcość zdradza pisk. Na jego dolnej wardze był warstwę pianki. W ręku trzymał skrócony rewolwer Smith & Wesson .44 Magnum. Gdyby trafił do mnie z niego, to by się bardzo szybko dołączył do reszty zwłok w katakumbach.
  
  
  On roześmiał się ochryple, aż jej planując swój następny ruch. Śmiech wyjechał z niego, jak kamyki na szyby; protezy niepewnie замахали opuszkami ego drżących palców. Prawa ręka z rewolwerem była gładka i wosk .
  
  
  Teraz w końcu mogę cię zabić, Carter" - wychrypiał.
  
  
  Jej schylił się na ziemię i wylądował między kośćmi, które, jak ja ją poczuł, pode mną pęknięty. Rewolwer Judasza warknął - i nie trafiłem na paryż. Jej wstał i нацелил "luger" emu w pierś. Mój palec ścisnął spust, ale nie strzelił.
  
  
  Judasz rzucił rękę z rewolwerem sobie na kolana i ponownie spadł między kośćmi. Ego twarz była wykrzywiona, oczy остекленели. Na chwilę duszność wydawał się bardzo głośny, a potem nagle ustał. Ego ciało napięte, i rewolwer wypadł na ego ręce. Następnie ego celem uderzyła o ścianę - ego oczy były szeroko otwarte, w śpiączce cukrzycowej.
  
  
  Ją, wstał i podszedł do niego. W momencie, gdy jej, pochylił się nad nim, jego ciało gwałtownie дернулось i zamarło. Jej sztuczne piersi ego puls. Pulsu nie było.
  
  
  Jej wstał, włożył "luger" w kaburę i spojrzał na szkielet ubrany środowisk nagich kości. Judasz był martwy, wydzielina jądrowego detonator był bezpieczny i nie trafił w światło słoneczne.
  
  
  Ją zostawił ciało tam, i udał się przez to lepiej oświetlony tunel do wejścia do katakumb. Judasza nie można znaleźć, dopóki nie stahl by jak inne szkielety w tych tunelach. Gdyby ego nie znaleźli do tego, jak ego, szwedów zgniła, ego można by traktować jako pozostałości wczesnego chrześcijanina. Ledwo zdążył jej moczyć czarny humor tej myśli, jak natknął się na grupę turystów, zmierzająca do wyjścia.
  
  
  Włoski przewodnik spojrzał na mnie. On powiedział. - 'No dalej!' - Musisz pozostać z firmą, panie! Wszystko prawie zostało dokończone ".
  
  
  Jej, dołączył do nich i poszedł do światła przed nami. "Prosty - powiedział jej przewodnika. "Mnie zatrzymała dość przerażająca scena".
  
  
  Zasiłek uśmiechnął się. - "Najgorsze jest jeszcze przed nami, panie".
  
  
  Jej, myślałem o latach i zadaniach, które mi jeszcze naprzód, jeśli ją będę na bieżąco z życiem. "Mam nadzieję, że nie jest pan krewnym proroka Nostradamusa" - powiedziałem.
  
  
  Wygląda na to, że nie zrozumiał żartu.
  
  
  Ale mnie to nie obchodziło. Jedno można powiedzieć na pewno: Judasz był martwy. Nikt nie wiedział, co mnie czekało dalej. Więc zamiast myśleć o przyszłości, wrócił do teraźniejszości, tu i teraz. A potem ją, pomyślałem o Gene i zaczął się uśmiechać. Najlepszy uśmiech, jaki tylko można sobie wyobrazić.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  O książce:
  
  
  
  
  
  Jak to możliwe? Nick Carter został nagle zmuszony jest ukryć dokument w muzeum Watykanu podczas codziennej pracy . Losowe этрусская wazon wydawało się odpowiednie do tego celu.
  
  
  Ale sprawa wcale nie jest Nike skrzyni korbowej i ego działalności, jak się okazało później, kiedy Carter próbował znaleźć dokument. Bo w tym momencie był niespodziewany świadkiem bardzo profesjonalny kradzieży dzieł sztuki.
  
  
  I jak wartości artystyczne, w tym этрусская wazon, znikali jeden po drugim przez okno , Carter spojrzał otwarcie w twarz swojego dawnego wroga - Judasza.
  
  
  Judasz mógł zrobić z tym dokumentem więcej, niż Hok i Carter może nawet w swoich najgorszych snach ...
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Objaw kobry
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  Objaw kobry
  
  
  przetłumaczył Lew Szkłowski
  
  
  film dedykowany pamięci zmarłego syna Antona.
  
  
  Główni bohaterowie:
  
  
  NICK CARTER
  
  
  pseudonim N3 agent AX
  
  
  "SHIVA"
  
  
  szef organizacji "Kobra"
  
  
  ASHOK ANAND
  
  
  agent indyjskiej secret service
  
  
  ПУРАН DASS
  
  
  szef indyjskiej secret service
  
  
  НИРАД i RANJIT
  
  
  członkowie organizacji "Kobra"
  
  
  RIVA SINGH
  
  
  wnuczka Śiwy
  
  
  
  1
  
  
  Ona zwinęła się w moich ramionach, miękka i delikatna, a w tej chwili w pełni usatysfakcjonowana. Jej rzadkich leczniczych był z taką kobietą, jak Riva. Na jej złotą skórze i czarnych włosach grał cienie; przez chwilę wydawało mi się, że trzymam w rękach сбывшуюся marzenie. W pokoju było ciemno, jej odłożył stawów. I, na szczęście, w hotelu był system klimatyzacji pobierania próbek powietrza nocny upał New Delhi.
  
  
  — Nie powiedziałeś mi, dlaczego — szepnęła Riva. Jej miękkie, ciepłe wargi delikatnie dotknęły zagłębienia między moją szyją a ramieniem, jej piersi naradźmy się do mojej ręki.
  
  
  Jej odwrócił jej twarz i spojrzał na linii ee pulchnych warg. Dalej czapka został нахмурен, z upartym wyrazem twarzy kobiety, przyzwyczajonych otrzymywać wszystko, co ona chce... kobiety, która zajmuje się była jeszcze dzieckiem. - Co, Zakopane? – spytałem, przesuwając palcem po aksamitnej skórze jej życia.
  
  
  - Dlaczego tu jesteś, Nick? On odsuwa, zrzucając głowę na poduszkę. Długie, czarne włosy tworzyły na białej tkaniny poduszki wachlarz, podobny do halo, który обрамлял jej twarz z doskonałymi cechami... osoba, отражавшее w tej chwili wewnętrzną mąkę i niezrozumiałe nieufność.
  
  
  — Mówiłem ci — powiedziałem, starając się brzmieć cierpliwie i przekonująco. - Moja firma wysłała mnie do negocjacji o zakupach. Tkanina, jedwab, brokat... słowa, wszystko. Wszystko, co warto w tym kraju taniej, niż gdzie indziej.
  
  
  Oczywiście, że kłamał. Oczywiście, nie mógł powiedzieć River, kto jej taka. W każdym razie, jaka jest różnica? Nie było powodu, aby angażować dziewczynę, spalić moje wsparcie i ujawniać hej, co jej Nick Carter, agent AX, obecnie wykonujący misję w New Delhi.
  
  
  Wcześnie rano, tego samego wieczora jej przyleciał samolotem Air-India. I ostatnim człowiekiem, którego jej spodziewał się spotkać, była kobieta jak Riva, wspaniała towarzyszka, na którą nie mógł liczyć nam jeden mężczyzna. Siedziała w barze, gdy wrócił z kąpieli w basenie. Jej idealna figura była закутана w niebieskie ze srebrnym sari; jesteśmy również poczuli bezpośrednie fizyczne zauroczenie od pierwszego wejrzenia. Następnie jedno słowo pociągnęło za sobą inne, i ja, prawie nie zdając sobie z tego sprawy, zaprosił ją na lunch.
  
  
  Poszliśmy we francuski restauracja w Чанакьяпури, czerwono-czarnym oazie w sercu wyniosłego miasta. Była to okazja zwabić ją i przekonać spędzić noc razem.
  
  
  Jak się okazało, nie musiałem zbyt wiele starać, aby ją przekonać.
  
  
  Jej oczy, błyszczące i zmysłowe, jak jej włosy, mówił wyraźnie. Oczywiście były pytania, gry słowne... normalna praktyka w sztuce uwodzenia. Preludium do nocy miłości i namiętności.
  
  
  
  Trzeba powiedzieć, że New Delhi znaczył dla mnie (i dla AX) jest znacznie więcej, niż Zakopane Singh. Jej został wysłany do Indii Хоуком, i chociaż jej, czułem, że to rozpaczliwa próba, przekonać Staruszka było niemożliwe. - Ale u nas nie ma nam najmniejszego dowodu na to, że ten człowiek istnieje! - wskazał ja.
  
  
  — Tym więcej powodów polecieć tam, Nick — powiedział Hawk sarkastyczny śmiechem. - Bunty i zamieszki - to dowód, prawda? Kalkuta w sali w stanie полуанархии. A kto zaopatrywał buntowników bronią? Amunicja nie rosną na drzewach, jeśli być dokładnym.
  
  
  "Jest to problem bezpieczeństwa wewnętrznego indyjskiego rządu" — odparłem.
  
  
  - Faktycznie. Zupełnie fantastyczne. Jej całkowicie się zgadzam. Na samym delle, gdyby to były po prostu zamieszki i bunty, to nie byłoby misją, Nick.
  
  
  - Co wtedy?
  
  
  - Spójrz na to. - Podał mi złożoną kartkę papieru. - To powie ci więcej o naszym tajemniczym mężczyźnie panu "Siva"... być może z jakimś mglista nutą na to, że inny naprawdę istnieje. Gorzki dym z jego cygara parzyć mi nozdrza, a ja przesiadłem się na odległość krzesło, aby przeczytać dokument.
  
  
  Potem przeczytaniu artykułu mam dość dobre pojęcie o tym, czym zajmuje się Hawke.
  
  
  Szef zauważył z uśmiechem. - Jak widać, jest to przykra sprawa, zgadza się?
  
  
  - Ja bym powiedział niemoralne.
  
  
  - Dobrze, dobrze powiedział Nick. Nasz człowiek zamierza przetransportować w Stany Zjednoczone heroiny surowego dziesięć milionów dolarów. Ale, jak widać, nie jest to najbardziej niepokojący element. Gdyby to były tylko narkotyki, to by zadzwonił do kogoś innego. Ale jeśli chodzi o międzynarodowej dyplomacji... i na świecie na całym świecie... to po prostu jest zobowiązany powierzyć to zadanie ci.
  
  
  Jej, skinął głową, nie otwierając rta.
  
  
  Dokument, który go właśnie przeczytałem, był w gabinecie Owalnym. Nie można wspiąć się wyżej. Miał na myśli coś, o czym ją czytałem w gazetach, przypadek, który, jak możemy jej nigdy nie myślałem, że będzie powiązany z AX, nie mówię już o mojej profesji.
  
  
  Ktoś zadzwonił do sowieckiej ambasady w Waszyngtonie, podając się za prezydentem Stanów Zjednoczonych. Głos był doskonale сымитирован. To może być żart, tylko słowa były całkowicie niewinne. "Prezydent" dochodził zagrożeniami подстрекательского charakteru, z zagrożeniami, które sprawiły, że radzieckiego ambasadora śpieszyć się z meldunkiem do Moskwy.
  
  
  W końcu, nieporozumienie zostało wyeliminowane, i Biały dom przyniósł liczne przeprosiny. Na tym można byłoby zakończyć, ale zamiast tego byłoby ciąg dalszy. Pierwszy sekretarz KC KPZR, główny działacz polityczny Związku Radzieckiego rozmawiał z prezydentem na "gorącej linii". Tylko on wcale nie był pierwszym sekretarzem. Prawdę mówię, ani w Waszyngtonie, ani w Moskwie nikt nie wiedział, kto udałem się do polski głos. Wymiana słowy był daleko nie przyjaźni i zachęcał do prezydenta żądać zwołania nadzwyczajnego posiedzenia Rady bezpieczeństwa narodowego.
  
  
  Znowu wszystko się wyjaśniło... ale nie na długo. Z nimi fretki, mniej niż dwa tygodnie temu, wystąpił cały szereg podobnych incydentów; wymiana groźbami i obelgami między Indiami i Pakistanem, między Izraelem i Egiptem, między komunistyczną Chinami i Japonią. Za każdym razem głos co jakiś dyplom idealnie имитировался, co prowadziło do obfitości gniewnych zagrożeń i kolizji zagrożeń.
  
  
  Świat był na krawędzi wojny nuklearnej. Teraz, zgodnie z dokumentem Białego domu, ktoś próbował rzucić nas wszystkich w przepaść. - To znaczy, że podejrzewasz, że ten tajemniczy "ktoś", kto nazywa siebie Siva, jest mózgiem organizacji pod nazwą "Kobra" i że on ponosi odpowiedzialność za to, co się dzieje... - zauważyłem, odpowiadając na wygląd Hawk.
  
  
  - Być Może, Nick. Pod warunkiem, że Shiva — osobowość, a nie coś innego — powiedział Szef. - Wiemy na pewno, że "Kobra" istnieje. I jesteśmy prawie pewni, że jest to organizacja handlu bronią i narkotykami. Ale to nic w porównaniu z tym, nerwowo wyjaśnił, stukając palcem w dokumencie, który go właśnie skończyłem przeglądać. - Ten Shiva prawdziwy człowiek? Czy to przykrywka jakąś dziwną międzynarodowej organizacji, отдающей rozkazy Кобре? Głosować co musimy się dowiedzieć... ośmielę się dodać jak najszybciej.
  
  
  - To znaczy, że wierzysz, że jeśli Shiva mężczyzna, to on naśladuje głosy, w rzeczywistości?
  
  
  Hawke ze znużeniem pokiwał głową.
  
  
  - Ale ty nawet nie wiesz, czy istnieje Shiva.
  
  
  - Strzał w dziesiątkę.
  
  
  - Tak, powinien znaleźć człowieka, którego nikt nigdy nie widział, który może być w stanie naśladować głos niektórych postaci, tak jak on to może... Od czego mam zacząć, twoim zdaniem?
  
  
  - Nie na darmo nazywają cię Zawodnikiem Nr 3, Carter.
  
  
  To nie był ten reumatyzm, który miał nadzieję ją uzyskać. Ale, jak już powiedziałem, czasami nie można zgodzić się z takim człowiekiem, jak Jastrząb. Więc musiałem objechać cały świat na prosiłem kogoś lub czegoś, kto nazywał się Siva.
  
  
  Ona wie, że to pseudonim, a następnie studia dokumentów w domu. Na samym delle Śiwa był hinduistycznych bogiem, powszechnie znany jako " Niszczyciel. Wojny, głód, śmierć... te katastrofy były ego absolutnym i niekwestionowanym panowaniem, pod kontrolą ego i władzą. Ale było więcej; książki, z którymi zapoznał się jej, zawierały ilustracje i zdjęcia rzeźb, przedstawiających Siwę, ozdobiony wężami. To nie są zwykłe węże, a kobry, śmiertelne indian żmije.
  
  
  I oto, musiałem udać się szlakiem, który wydawał się nieistniejące i niemożliwe... jak liczyć ziarenka piasku na brzegach Gangesu!
  
  
  Ale jeśli Śiwa był owocem czyjegoś domu wyobraźni, to Riva Singh pewno im nie było. Dziewczyna była prawdziwa, słodka, miękka i niezwykle żywy.
  
  
  
  Jej, odwrócił się do niej i rozwiązania naukowo-badawczych zadań ee korkociąg, przycisnął usta do jej пухлому ustach. Jej złota skóra była pokryta lekką zasłoną bank, i gdy ją przytulił piersią do tych niedojrzałe i twarde piersi, mnie ogarnęło nieopanowane pragnienie.
  
  
  — Nie, nie powiedziałem — szepnął, kiedy próbowała zadać kolejny szereg pytań, które, między innymi, zaczynało mnie niepokoić. - Jestem Nick, a ty Rewa... nie musisz wiedzieć więcej... w tej chwili. Jej dobrego objął ją, a ona stłumiła jęk.
  
  
  Przesuwając nogą koc z łóżka, jej dobrego przycisnął ją do siebie. U Riva były szeroko otwarte oczy, ale wydawało mi się, patrzyła na coś w drugim końcu pokoju. W tym samym momencie zorientował się, że wpadł w tarapaty.
  
  
  Ją usłyszał hałas. Przez chwilę ją określił pochodzenie metalowego piskliwy, który, jak ochrypły szept dochodził z dnia... Ktoś majstrował przy zamku. Mój "smith i wesson" leżał w szufladzie szafki obok łóżka, ale w tej chwili był poza zasięgiem mojej ręki. Słaby szum ustał, następnie kliknięcie... i tu jej, wiedziałem, że nie zdążę się chwycić za broń.
  
  
  Jej mały skok w bok, gdy tylko drzwi otworzyły się. Na tle światła idącego korytarzem, wyłaniały się sylwetki dwóch brodatych mężczyzn, ubranych w białe haftowane koszule i płótno spodnie, podobne do od piżamy, które nosi większość hindusów. Ale więcej niż szwedów, uderzyło mnie "short barrel" pistolet, który twardą ręką trzymała jeden wokół postaci w turbanie.
  
  
  Pistolet był skierowany na mnie, i nie mogłem nic z tym zrobić. Drzwi cicho zamknęły się za dwoma mężczyznami, i bezbronny włączył świętym w pokoju.
  
  
  Jego mrugnął od nagłego blasku i obserwował dwóch napastników, próbując znaleźć wyjście. Były mocne i muskularne, ih brodaty twarzy nic nie wyrażały, i, sądząc po ih бородам i тюрбанам, oboje byli сикхами.
  
  
  - Dobry wieczór, "sahib", - powiedział ten z pistoletem, i przywitanie zamieniło się w treści obsceniczne uśmieszek, kiedy zorientował się, że jesteśmy z Ривой nagie, a to znaczy, że jeszcze bardziej wrażliwe.
  
  
  W tej chwili jedyną kartą, którą można było zagrać, było pozostać pod przykrywką turystów i biznesmenów. Obrażonym tonem odpowiedział: - Co to za historia? - Zrobiłem gest, aby chwycić słuchawkę, ale bezbronny hindus-sikh pospieszył przesunąć staromodny telefon obok mnie.
  
  
  - Co za bzdury, "sahib"! — zawołał, uśmiechając się. - Nikt nie dał ci pozwolenie przenieść, a nawet "mem-sahib", - wskazał palcem na Риву, która zajmuje się ciągnęło koc i zwinęła się клубочком pod pościelą.
  
  
  — Spójrz na skrzynie, Mohan — rzekł do towarzysza człowiek z pistoletem.
  
  
  "Jeśli to jest napad, nie znajdziesz nic wartościowego do kradzieży", — ostrzegł ją ih. - Mam tylko czeki. Nam rupii, nam usd.
  
  
  Oni wcale nie są pod wrażeniem sieci. Wcale nie.
  
  
  Ale podczas gdy jej powiedziałem, jej zaczął się koncentrować, przygotowując swoje ciało i umysł do szybkiego i неразделимому fuzji. Ostatni raz, kiedy ją cieszył się przerwą między misjami, Jastrząb twierdził przy tym, aby jej nie chciał ze zwykłego okres odpoczynku i urlopu, aby przejść intensywny okres szkolenia, aby doskonalić swoje umiejętności w najbardziej niezwykłych formach samoobrony. Środowiskach, różnych technik, które ją opanował, była również forma autosugestii, której mnie nauczył, posiadacz czarnego pasa, "ретте dan, mistrz taekwondo, koreańskiej wersji "kung"". Instruktor również przygotowany mnie taekwondo. Ta forma karate opiera się na użyciu siły i pędu, uzyskanych za pomocą całego ciała, zwłaszcza bioder i stóp.
  
  
  Tak więc, gdy jeden wokół dwóch napastników zaczął grzebać w moich rzeczach i chciał ujawnić cały mój osobisty arsenał był gotów zrobić pierwszy krok. Jej przedstawiał się sprężyną, w stanie wyskoczyć wokół śmieci i wyrzucić swoje ciało w przestrzeni.
  
  
  Jej pchnął Риву i zeskoczył z łóżka, po wylądowaniu, jak kot, na piętach. Gogle просвистела nad moją głową, gdy upadł na podłogę. U partnera Мохана na pistolecie był potężny tłumik.
  
  
  - Nick... nie! — krzyknęła Riva, jakby błagając mnie nie zaczynać walki lub nie próbować oprzeć się dwóm mężczyznom.
  
  
  Ale ja nie miałem już czasu do stracenia.
  
  
  Mohan i partner nie groził dziewczynie, a szli do mnie, скривив usta w tej samej ухмылке. Ih zęby i dziąsła były pomalowane na kolor czerwony od obfitego żucia liści паана. W oślepiającym świetle lampy ih usta wyglądały окровавленными, jakby właśnie доели kawałki surowego mięsa.
  
  
  - Ty nas nie doceniasz, - sahib - uśmiechnął się tym, że był z bronią. — Moglibyśmy zabić dziewczynę, ale najpierw musimy hosteli bardzo dobrze popracować nad tobą.
  
  
  Nie stahl się doczekać, aby zobaczyć, jaką "pracę" miał na myśli. Z przeraźliwym krzykiem "ki-aplikacja", który natychmiast kazał dwóch mężczyzn bronić ją, zerwał się na nogi i zaatakował. "Rozumiem, rio-cha-ki" — kopnięcie nogą, po którym cały аленка балансируется temu. Jej odejść ego iso wszystkich sił i z całej stężeniu, na który był w stanie. Jej wystawił prawą nogę i trafił w cel.
  
  
  Obrzydliwe bulgotanie towarzyszyło jęk człowieka z pistoletem; moja boso pięta uderzyła ego w splot słoneczny. Powietrze uciekło przez ego płuc, gdy upadł na podłogę, dysząc. Pistolet spotkałem się u niego w palcach, ale kiedy podniósł broń, aby zrobić jeszcze jeden strzał, jej przeskoczył przez niego i wskoczył na Мохана, zanim on szarpnął.
  
  
  - Nie bój się, bracie - szepnął jeszcze inny rozpaczliwie próbował złapać mnie za nogi, aby odepchnąć. Jej był szybszy od niego.
  
  
  Tu został nagrodzony za wysiłek, gdy zaczął zajmować się taekwondo i kung-fu.
  
  
  Jej podniósł rękę, jakby to była włosów dla śmiertelnej "kolonia-nal-chi-ki", formy ataków, w którą ją zapoznałeś się doskonale. Moja ręka poruszała się w powietrzu do określonego punktu w przestrzeni w kierunku celu Мохана. I kiedy moje sztywne palce dotknęły podłoża ego nos, mi nie trzeba było wykształcenie medyczne, aby zrozumieć, że ten człowiek nie żyje.
  
  
  Jej wbił kawałek kości emu w mózgu, natychmiast zabijając go. Na ego rta powodzi krwi, jego wzrok zatrzymał się na mnie... potem ego oczy затуманились, zanim się szeroko otwarte i szklanymi, jak dwa kawałki czarnego marmuru. Ochrypły, jak ściśnięty dźwięk uciekł przez ego rta, gdy upadł na podłogę. Bezwładna jak szmaciana lalka, z poznania nosem, czerwonym i kruszone, jak sok z dojrzałych owoców.
  
  
  Mohan nie był "mordercą", "był trupem.
  
  
  Ale za kilka sekund, które mi się przydały, aby zabić ego, ego wspólnika odzyskane w ten sposób, że próbował wrócić do ataku. Jej, poczuł, jak czołga się po podłodze szczery i za mnie, i nie miałem czasu zastanowić się dwa razy.
  
  
  Jej, był gotów natychmiast. "Hanna, dol, seth"... raz, dwa, trzy... Jestem psychicznie myśleli. Następnie ją szarpnął lewy łokieć do tyłu w fatalnym "pal-kupie chi-ki".
  
  
  Jej uderzył przeciwnika szczerzy pod brodę. Krzyknął, i odwróciła się, by kontemplować to, co pozostało z idealnego kompletu zębów. Bo teraz szczęka bardzo poruszony, раздробившись. Strumienie krwi ściekały po ego podbródka i szyi, dostania się na nieskazitelną koszulę. Dolna część twarzy została dosłownie rozerwana na kawałki; niebieskawy siniak już расползался od kości policzkowe oczy.
  
  
  Mężczyzna próbował się odezwać, ale wokół ego rta uciekł tylko jak ściśnięty dźwięk; ale zanim zdążył jej ego znokautować, zdążył nacisnąć spust pistoletu. Jej upadł do przodu, długo leżę na podłodze. Kolejna to dlaczego musiał gogli просвистела w dwóch calach mną na zawsze i wbiła się w przeciwległą ścianę. To była gogli "dum-dum", która może złapać człowieka, jak свежезабитого kurczaka, gotowy do smażenia. Mężczyzna wstał i zatoczył się do dnia.
  
  
  Zanim zdążył wydać jeszcze jedną przez swoich piekielnych kul, jej zygzakiem poszedł po linii, która zajmuje się łączy mnie szczerze k dzień. Ale on odszedł, zanim zdążył jej wyrwać pistolet ego rąk. Jej rzucił się na korytarz i zobaczył cienką krwawą ścieżkę i usłyszał szuranie ciężkich metalowych schodów na drugim końcu korytarza bez dywanu.
  
  
  Jej, wrócił do pokoju i naciągnął spodnie, które rzucił obok łóżka. Riva spojrzała na mnie szeroko otwartymi, zawstydzeni oczami. Powiedział, że hej. - Nie gniewaj się, proszę! - Przy sprzedaży tkanin zawsze konkurencja.
  
  
  - Ona się nie śmiała. Jej, zostawił ją sam na sam z zakrwawionego postacią, która zajmuje się kiedyś była mężczyzną.
  
  
  Potem wybiegł jej wokół pokoju. Nikt nie widział, jak ścigał napastników. Zawsze miał go złapać, tak jak teraz, kiedy Mohan był martwy, nie było żadnej decyzji o dowiedzieć się, hema był na samym delle. Nie sądziłem, że są wulgarne złodzieje; demonstrowali wyższe umiejętności niż zwykli przestępcy.
  
  
  Jej był pewien, że oni nie działali w iluzji prosić o pieniądze. Coś рушилось mam do głów, że to, co w tej chwili jej nie mógł sformułować. To było jak na zagadkę... coś, co sprawiło, że na nowo przemyśleć to, co mi powiedział Hawk. Czy to możliwe, że ktoś już otworzył moją osobowość, ponieważ przybył do Indii w turystycznej вайзе? Wiele pytania mogą pozostać bez odpowiedzi, jeśli go nie złapię wspólnika Мохана.
  
  
  Hol był prawie пустынен, nocny portier spał za barem. Zwróciłem na nią uwagę bardzo szybki ruch za zasłonami, скрывавшими duże szklane dzień, prowadzące na dziedziniec i ogród. Boso ją, rzucił się do namiotów, odsunął ih w bok i pobiegł w ciemny ogród.
  
  
  Trawa pod stopami była mokra i zimna. Księżyc schował się za kilka chmur, закрывавших jej pomarańczowa twarz. Dalej ją zobaczył odbicie chmur w basenie, gdzie jej dokonał słynny wyścig przed spotkaniem z Ривой i kolację z nim. Odeszły w przeszłość brzęk kieliszków, rytmiczne ruch huśtawki, gardłowy krzyk ulicznych handlarzy.
  
  
  Teraz został tylko dźwięk mojego oddechu, bicie mojego serca. Jej ostrożnie podkradł się do przodu, moje uczucia są napięte przy każdym ruchu, każdym hałasie, który pozwolił mi znaleźć swoją ofiarę... przed tym, jak został wykryty.
  
  
  W pośpiechu nie zdążył wyciągnąć broń. Więc musiałem polegać tylko na swoją inteligencję i swoje ręce. Nawet jeśli na inteligencję i ręce polegać nie jest konieczne, gdy znajdziesz pistolet z tłumikiem, skierowany do życia.
  
  
  Mój instruktor mnie znał przydomek "Chu-Mkol", co w tłumaczeniu z koreańskiego oznacza "Pięść". Ale w tym momencie nie miałam rozwiązania zastosować w praktyce to, że badałem. W ogrodzie wszystko było w porządku. Liście баньяна tylko lekko kołysały się, ukrywając swoim olbrzymim pniem część woliery.
  
  
  Jej ślady krwi indiańskiej, gdy zauważył nagły błysk, towarzyszącą ostrą sykiem zabójczej kuli. Tym razem krzyknąłem. Potem podniósł jej dłoń do ust, gogle оцарапала mi ramię.
  
  
  To była powierzchowna rana, ale ona mocno жгла. Jej zacisnął zęby i stahl czekać, czując się bardziej podatne, niż kiedykolwiek. Strzelec, jednak nie chciałem więcej ryzykować i czekać, że zaatakuję na niego w odwecie.
  
  
  Zaczął biec do ogrodzenia. Jej, rzucili się za nim jeszcze i dlatego, że nie chciałem pozwolić mu było uciec, nie uczy emu lekcja. Oczywiście, wyrwał się z preparatem, który je poddał ego na krótko przed tym, tyle, że przeskoczył na pograniczu ścianę z niezwykłą zręcznością. Poruszał się raczej jak kot, niż jak człowiek. Ale, nie zważając na ból w dłoni, jej, czułem się w ten sam ruchomym. Jej, przeskoczył przez mur i wylądował boso na działkę zasypane żwirem ziemi. Jeszcze jeden dzwon eksplodował w moich uszach, ale to nie był strzał.
  
  
  Indianin w białym turbanie udało się dotrzeć do motoroweru, zaparkowanego w końcu żwirowej za płotem. Z rykiem silnika skuter ruszył się z miejsca, i indianin nawet się nie obejrzał. Jej mógł spróbować złapać taksówkę lub велотакси, ale wiedziałem, że człowiek z pistoletem już zniknął w labiryncie uliczek miasta.
  
  
  Dlatego, zamiast kontynuować казавшуюся teraz bezużyteczne polowanie, jej z powrotem do ogrodzenia i, trzymając za dwa drewniane szósty, ponownie wspiął się przez niego. Tym razem jej przyłożył mniej wysiłku. Trawa była prawdziwą ulgą dla moich stopa, w porównaniu z żwiru. Jej, udał się do basenu, umył ręce i przekroczył trawnik, bezszelestnie проскользнув w lobby.
  
  
  Portier obudził się ze swojego sklepienia, co niewątpliwie pozwoliło dwóch indian niepostrzeżenie wejść do mojego pokoju. Jednak nie miałem zamiaru wypominać ego w tym ciele, który ją zostawił na górze, i z którego trzeba było się pozbyć. - Bezsenność, "sahib"? — zapytał mnie, зевнув, powoli wstając. Potem перегнулся przez ladę, rzucając na mnie spojrzenie otwartego odrzucenia... Na samym delle jej był w samych spodniach. - Wysyłam w ciągu dnia dla ciebie, tak?
  
  
  "Dziękuję, nie trzeba," zrezygnowałem z wymuszonym uśmiechem.
  
  
  Jeśli zauważył długą i krwawą rysę, pozostawione na mnie kulą indianina-a może właściwego mężczyznę, on udawał, że nic się nie stało. Jej wsadził ręce w kieszenie i ruszył do windy tak, aby mnie nikt nie widział. Nie żeby jej czuli się zdezorientowani, pamiętajcie; ale ja bym wolał nie zwracać na siebie uwagi. Истребителю nr 3 w AX koniecznie powinno znaleźć człowieka imieniem Śiwa.
  
  
  
  2
  
  
  Riva Singh nie było w pobliżu, aby pomóc mi posprzątać w pokoju.
  
  
  Drzwi do mojej sypialni były uchylone, choć nikt nie ukrywał się za nią, aby kontynuować pracę, na której przerwano Мохана i ego partnera. Pokój był pusty, jeśli nie liczyć suszonego zwłoki człowieka, którego zabił ją celnym ciosem karate. Indianin leżał, rozstawione ręce i nogi, w dziwnej pozycji, prawie zanurzone w kałuży ciemnej krwi, która zajmuje się dalej rozprzestrzeniać.
  
  
  Pogniecione koce świadczyły o tym, że większą część wieczoru spędził ją z Ривой. Podobno dziewczyna dość, zsunął się po pokoju zanim zdążył ją powstrzymać. Nie byłem na tyle głupi, aby nawet na chwilę pomyśleć, że mogę liczyć na jej milczenie. Dlatego zdecydowaliśmy się zmienić hotel następnego dnia rano. Nie hotel, aby ktoś w policji New Delhi przyszedł do mnie, i забросал mnie pytaniami. Powinien był odpowiedzieć dużą ilością kłamstw, aby chronić swoją przykrywkę.
  
  
  Ale oprócz obaw o River Singh, która zajmuje się nie wiedziałam, czy będzie ona trzymać gębę na kłódkę, czy nie, jej musiał martwić się o Мохане. Oczywiście, wyciągnąć ego w moim pokoju nie było łatwe, tym bardziej, że jej hotel za wszelką cenę uniknąć jakiegokolwiek hałasu. Na szczęście pozostali goście piętrze spał mocnym snem. Nam jedne drzwi nie otworzyły się, gdy ją niósł ciało пустынному korytarza. Nam jedno przestraszoną twarz nie może zobaczyć moje czerwone od zmęczenia oczy, ranną rękę i moją krwawą noszę.
  
  
  Jej położył ego przed windą i znalazłem to, czego mi było trzeba, w kieszeni spodni. Stalowe ostrze mojego перочинного noża okazało się bardzo użytecznym przyrządem; na samym delle scyzorykiem jej mógł otworzyć drzwi i zablokować kabiny na górnym piętrze, zwalniając kopalni szyb, кинув ciało na kilkadziesiąt metrów w dół.
  
  
  To będzie miejsce wiecznego spoczynku Мохана.
  
  
  Był już głową i ramionami w powietrzu, reszta ego ciała była gotowa do ostatniego pchnięcia w głęboką dziurę w studni, kiedy go zauważyłem coś, co mnie odbić od flagi zezwolenia na wykonanie. Rękaw indyjskiej курты był закатан, gdy ją niósł ciało na korytarz, i teraz mnie oczy rzuciła się szczegół, który wcześniej jej nie zauważyłem.
  
  
  To był tatuaż, wykonane czytelnymi niebieskim atramentem, która zajmuje się wyróżniała na przedramieniu; i gdy zorientował się, że przedstawiał rysunek, moje podejrzenia się potwierdziły. Tatuaż stanowiła свернувшуюся pierścieniem królewskiej cobra, podnoszącej w górę ręce w charakterystycznym dla ataku pozycji. Klin cel i трепещущий język ginęły w замершей ciała Мохана.
  
  
  I pojawiła się Kobra. Wysłali Мохана i ego wspólnika, aby upewnić się, że Nick Carter nie разоблачит ih tajną organizację. Tylko plan się nie powiódł. Odyna wokół dwóch agentów był martwy, a drugi z rozbitą twarzą nie było czasu uzyskać jakieś informacje, nawet najmniejszy dowód na to, że naprawdę był Zawodnikiem nr 3, agentem w służbie AX.
  
  
  Punkt na moją korzyść, psychicznie zawarł ja, одергивая rękaw koszuli mężczyzny i przesuwając ciało nogą. Mrożone ciało Мохана poleciało w dół, odbijając się od ciemnych ścian szybu windy. Jej, słyszałem, jak dotarł do miejsca przeznaczenia... rozległ się głuchy stuk spadającego ciała. Gdyby Shiva jeszcze mógł pomóc emu, nic przeciwko temu nie było.
  
  
  Problem polegał na tym, że ja do tej pory fretka nie wiedział, czy był tam kiedykolwiek ten tajemniczy znak, mózg, działający pod przykrywką Kobry, wybrany sens, дергающий za sznurki tej międzynarodowej sieci.
  
  
  
  Ruch poruszał się powoli przez park Nehru. Dla akumulacji pojazdów, велотакси, skuterów i rowerów białe kolumny Connaught Circus, podążając za tłumem pieszych, jak ciche strefy. Mężczyźni w szerokich białych spodniach z białymi "куртами", niewiele отличавшимися od odzieży Мохана i ego satelity, szli szybko, poważnie i z zadowoleniem. Черноволосые kobiety закутывались w "sari", inne w jedwabne tuniki i skromne "чуридар" (spodnie, obcisłe kostki i talię). Wszystkie one tworzą растерянную tłum, nad którym wisiało uczucie безотлагательности, i w tym samym czas oczekiwania.
  
  
  Ale bardziej niż zabytki i dźwięki miasta, więcej niż egzotyczna atmosfera, która zajmuje się zrobiła New Delhi wyjątkowym miastem, moje zainteresowanie był skupiony tylko na jednym.
  
  
  Śiwy.
  
  
  - Chcesz mi powiedzieć, że twoja Usługa tylko słyszałam o Кобре, prawda? - zapytał ją, człowieka, który siedział naprzeciwko mnie, aż oboje потягивали herbata miętowa w ulicznym kawiarni w pobliżu parku.
  
  
  Tego ranka jej skontaktował się z indyjskiej tajne służby. Moim "kontaktem" był oficer tajnych służb, który mi się szczególnie zalecane. Ashok Anand był mężczyzną mniej więcej w moim wieku, ale chudy i mizerny, z ostrym i przenikliwym spojrzeniu, agresywnym wyrazem twarzy... wyrazem człowieka, który zna wszystkie zasady gry, nie ma znaczenia, nienawistne lub nie. .
  
  
  - Słyszałeś o Кобре? — powtórz to, marszcząc brwi. Podniósł filiżankę do ust i zrobił duży łyk herbaty, przed kontynuowaniem. - Oczywiście, panie Carter. Słyszeliśmy o Кобре... wokół Kaszmiru, w Kalkuty, Madras, Bombaj... z całego naszego kraju. Gdzie zamieszki i rozruchy, tam zawsze Cobra.
  
  
  - A Shiva? - rzekłem.
  
  
  - Widzisz to? - odpowiedział Anand, wskazując na powierzchni stolca, bardzo błyszczącą drewnianą półkę. - Jest gładka, bezkształtna, widzisz?
  
  
  Jej odpowiedział skinieniem głowy.
  
  
  - No, wtedy zrozumiesz, kiedy jej powiem, że Shiva бесформен, bez twarzy, bez osobowości, panie Carter. I, bokiem przechylony przez krzesło, spojrzał na mnie полузакрытыми czarnymi oczami. - To tylko nazwa została zapożyczona od złego bóstwa, nawet dla nas w IISA, indyjskiej służbie tajnej.
  
  
  I głos jej się w początku układu współrzędnych, w tym samym miejscu, gdzie był wczoraj... tylko hotel jest inna. Hawke pozwoliło mi nawiązać kontakt z indianami, choć i poradził mi, aby nie polegać na ih pomoc.
  
  
  Na samym delle krążą pogłoski, że środowiskach indian jemiołą miejsce "zdrada". Chociaż ego indian kolega i zapewnił Hawk w najwyższej staranności, jednak nie było sensu iść na niepotrzebne ryzyko, zwłaszcza, gdy na mapę została wystawiona moje życie i powodzenie mojej misji.
  
  
  - Mogę wiedzieć, dlaczego rząd tak stara się znaleźć naszego Siwę? — powiedział Anand tym samym tonem, delikatnie i ostrożnie.
  
  
  — Heroina — odparłem. - Ładunek na dziesięć milionów dolarów, przeznaczony do Stanów Zjednoczonych. - Nie sądziłem, że zbyt zdradzę swoje cele, jeśli porozmawiam z nim o prawdziwej przyczyny, a mianowicie o tym, że starałem się prześledzić źródło głosowych podróbek, które w ostatnich miesiącach siać panikę środowisk międzynarodowej dyplomacji, stawiając pod znakiem pokój na ziemi.
  
  
  - Ach, tak, narkotyki - to naprawdę zły biznes! - Indianin uśmiechnął się i zaczął wstawać. - Proszę, wybaczcie mi na kilka min, ale zadzwonię do szefa. Być może będzie on w stanie dać mi więcej informacji na temat Кобре.
  
  
  — Oczywiście — powiedziałem. Anand odsunął krzesło i przeszedł na tarasie.
  
  
  Jej patrzył za nim, dopóki nie zniknął w środku. Następnie ją, spojrzał na dnie filiżanki, niemal żałując, że nie nauczyłem się czytać przeznaczenie na чайным liści. Kto wie, czy bym ją nauczył, on byłby w stanie teraz przewidzieć sukces lub porażkę swojej misji.
  
  
  Jej, odchylił się do tyłu i pozwolił swojemu spojrzeniu скользнуть w zatłoczonym tarasie do transportu strumieni, петляющим wokół Connaught Circus. Było tak wiele pytań, tak wiele luk z morzem, że musiałbym dużo grać, żeby osiągnąć chociaż jakiegoś postępu. - Jeszcze herbaty, sir?
  
  
  Jej skrzywił się i zobaczyła, jak kelner pochylił się nad stolikiem kawowym. — Przynieś dwie — odparłem, wskazując na pusty kubek Ananda.
  
  
  — Dwa мятных herbaty, — powtórzyć kelner. - Mogę jej zaoferować пакоры, czy pan chce spróbować marka indyjskie danie, mięsa miedwiediew pod nazwą "samosa"? Są świetne, "sahib".
  
  
  Jej odpowiedział twierdząca skinieniem, lekko zbity z tropu ego bezpośrednim podejściem. Mężczyzna podniósł puste kieliszki, a kiedy odwrócił się, by wrócić do kuchni i ją złapał się na tym, że w szoku patrzę na jego gołą rękę. Nie miałem czasu długo na niego patrzeć, ale i wystarczająco dużo czasu, aby zrozumieć, że na nen odcisnęły.
  
  
  Wyprężona kobra - to jest to, że nie jest łatwo zapomnieć! Jej gwałtownie odsunął krzesło i zerwał się na nogi.
  
  
  "Kuda, krawiec diabła, podział Anand?" — myślałem, przedzierając się między stołami. Brzęk talerzy przebił moje uszy, pisk, który mieszał się z łodzi i dźwiękami maszyn wokół kawy i park Nehru. Ale przynajmniej nie był tak podatny, jak zeszłej nocy, kiedy musiałem się bronić od dwóch sikhów, którzy weszli do mojego pokoju w hotelu.
  
  
  W etui, który ją nosił na ramieniu, była moja droga Wilhelmina, Luger kaliber 38, który uratował mnie wokół tylu beznadziejnych sytuacji, bardziej niż ją lubił wspominać. W przypadku, jeśli broń będzie za mało, u mnie był Hugo, mój sztylet schowany w pochwie pod rękawem koszuli.
  
  
  - Chcesz coś, "sahib"? — zapytał mnie jeden w całej kelnerów w białych kurtkach.
  
  
  — Telefon, — odpowiedziałem.
  
  
  Wskazał na obrotowe dzień, prowadzące do pokoju. Uderzyło mnie, że Anand zbyt długo dzwoni przez telefon. To, oprócz tatuażu, który ją zauważył na ręce kelnera, czuję się nieswojo.
  
  
  Znalazłem komórkowe, postępując zgodnie z instrukcjami człowieka w białej kurtce, szereg czarnych i staromodne telefonów, zainstalowanych na lewej jęki wąskiego korytarza. Szybko rozejrzał się i zauważył tabliczkę na dzień na prawo ode mnie. Może jej zdenerwowany bez specjalnej przyczyny, może być, jej, zaniepokojony na drobiazgi.
  
  
  Cóż, był tylko jeden sposób, aby się upewnić.
  
  
  Ją, wsunął rękę pod swój lekki letni kurtka, poczuł zachęcającego dotyk na ręce Wilhelmina i poszedł korytarzem do dnia męskiej toalety. Korytarz był пустынен. Otwierając drzwi, jej wystawił prawą nogę do przodu.
  
  
  Drzwi ze skrzypieniem otworzyły się do środka, co pozwoliło mi szybko okiem na łazienkę, wyłożona czarno-białe płytki. Tam chyba nie było nikogo. Jej, podszedł do przodu, pozwalając dzień распахнуться za mną. - Wyszeptałem. - Ashok? - Dzień w trzy szatnie były zamknięte.
  
  
  Jej poczekałem chwilę i ponownie zawołał. Bez odpowiedzi. Cichy jak kot, z ostrym poczuciem strachu się złapać w pułapkę, jej wyciągnął "luger" z kabury i lekko zgiął palec na spuście. W większości nowoczesne Люгеры mają niewrażliwy spust; ale Wilhelmina została zmodyfikowana specjalnie dla mnie chłopakami w laboratorium AX sztabu w-mieszkaniu w Waszyngtonie. Spust był gotowy do strzału, jak tylko ją bym nacisnął na spust.
  
  
  Poszedłem do pierwszego toaleta po lewej stronie. Dobrego trzymając się za metalową klamkę, jej pchnął drzwi i tak samo szybko je zamknął. Pierwsza szatnia była pusta, jak i druga. A w trzecim, opierając się na otwarte deska sedesowa, leżało nieruchome, martwe ciało Ashoka Ananda.
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i podniósł ego głowę. - Dranie! - syknął ją sobie pod nos. Na mnie patrzyli szeroko otwarte oczy Ananda. Jej spędził palcami po ego wieku, kasując w ten sposób изумленное wyrażenie, jaką śmiercią ego człowieka.
  
  
  Cienki pasek, teraz purpurea, obchodziła ego szyję. Zablokowane kiełki, zawarł ja, oglądając siniak. Ją rozpiął kołnierz ego koszule, aby lepiej przyjrzeć siniak, i zobaczył ślady od dwóch drobnych nakłuć, odległość między nimi jest mniejsza cala. "Ale dlaczego?" — pytałem go do siebie. Jasne, że Anand był duszone martwy, bo ego, język свисал iso rta; ale te ślady na szyi, wydawało się, że zostały pozostawione zębami węża.
  
  
  Jakiś czas temu między jedną misją a drugą zdarzyło mi się przeczytać kilka książek na герпетологии, nauki o gady. I ona wie, że reakcje na ukąszenia jadowitych węży zaczynają się zwykle przez kwadrans lub pół godziny potem ukąszenia.
  
  
  Ashoka Ananda gryzie smoka, ale to nie było przyczyną śmierci ego: być może te znaki oznaczały ostrzeżenie lub stanowiły symbol religijny. Jedno było jasne: on nie miał zamiaru się zatrzymywać tam, żeby się dowiedzieć.
  
  
  Go zabrał "luger" i wymknął się wokół kabiny. Toaleta był nadal пустынен. Gdybym poszedł z powrotem tą samą drogą, co wcześniej, to z pewnością natknął się na kelnera. Jak ją mógł sądzić, że nie był jedynym, który pracował w barze, wchodząc w organizację "Kobra".
  
  
  Jego poprosił innego wyjścia. Przeszklony okno nad porcelanowym zlewem wychodziło na zakurzone ścieżki parku Nehru. Jej wspiął się przez krawędź umywalki i wyjrzał na zewnątrz. Okno otwierane w tylnej części kawiarni, poza zasięgiem wzroku gości, siedzących na tarasie, gdzie za stolikami spełniali kelnerzy, tatuaże, czy nie.
  
  
  Otworzył kraty okienne стилетом i podniósł ją, odczepiając zardzewiałe haki metalowe ramy.
  
  
  - Jest bardziej wygodne sposoby wyjścia, "sahib".
  
  
  Zbyt późno wyrwać wilhelminę, tim teraz. Jej odwrócił głowę i zobaczył ухмыляющееся twarz kelnera z bronią. - Beretta kaliber 22 celowałeś mi otwarcie w oczy. Broń małego kalibru, ale jej na tyle dobrze znał Beretty, aby wiedzieć, jak niebezpieczne mogą być w bliskiej odległości.
  
  
  — Jej po prostu stylu, pooddychać świeżym powietrzem, — wyjaśniłem.
  
  
  Nie uśmiechnął się, a po prostu zamachnął się bronią, dając mi znak podnieść ręce nad głową i skoczyć z muszli. Trzymał narzucającego na mnie Беретту. Mi pozostało tylko wziąć ego zaproszenie. Jej, wylądował na podłodze i patrzył na niego. Widać było, że jest zdenerwowany, w ego rzut oka wydawało się, że ma mało doświadczenia w podobnych sytuacjach.
  
  
  — Myślałem, że indianie — gościnni ludzie — powiedziałem. - Wydaje się, że mój drugi tam, i odwrócił głowę w stronę kredensu, gdzie ją znalazł ciało Ananda - wypadek...
  
  
  - To samo stanie się z tobą, "sahib", - kelner uśmiechnął się, robiąc krok do przodu, teraz "beretta" celowałeś mi w życiu. - Wkrótce, prawdopodobnie usłyszymy silny trzask na zewnątrz, straszny bałagan. Będzie tyle hałasu, że złagodzi strzał z pistoletu.
  
  
  Tak więc, on nie był jedynym w barre, kto był związany z Kobrą. Jak się dowiedzieli, gdzie mnie znaleźć, i jak się dowiedzieli o Ананде — dwa pozostających bez odpowiedzi pytania na dodawanie do innych, które mam odkładają.
  
  
  - Poważnie? - odpowiedziałem, zmuszając się aryjczyków śmiać. - Radzę powtórzyć to policjanta za ciebie.
  
  
  Jej rację.
  
  
  Kelner był niedoświadczony, słabo zaznajomiony z taka pracą i nie wiedział nawet tego samego starego triku. Nie zdążył skończyć zdanie, jak on gwałtownie odwrócił się do nieistniejącego policjanta. I przez ułamek sekundy jej był w akcji.
  
  
  Jej skoczył do przodu i kopnął kelnera w szyję. Krzyknął, gdy podeszwa mojego buta uderzył ego na obojczyk. Jej spuścił nogę i uderzył emu cios lewej w śledzionę. "Beretta" odleciała, gdy mężczyzna ścisnął dłonią bolące miejsce, a wymioty закапала po bokach ego rta.
  
  
  Gdy upadł do przodu, podniósł ją do każdego plemienia i ponownie uderzył go ego w twarz. Ją usłyszał skrzypienie zębów w momencie, gdy mój każdemu narodowi dotknęło ego rta. Mężczyzna zsunął się na podłogę. W pobliżu toalety, ale загрохотала zmywarka, za nią brzęk naczyń.
  
  
  Oczywiście, to był plan, mający zagłuszyć strzał, przeznaczony dla mnie. Wziął "беретту" i umieścił ją w minutę lnianych spodni, wystarczająco duży, aby ukryć pistolet.
  
  
  Następnie chwycił człowieka za włosy i podniósł ego głowę, jak gdyby był marionetką, u której odcięto sznurki. - Źle wyglądasz, stary! - zawołał go niskim głosem.
  
  
  Wymamrotał coś, czego nie dosłyszałem, wypluwając krew i połamane zęby, обмазывая podbródek. - Gdzie on jest? - nacisnął ją. - Chcę wiedzieć, gdzie mogę znaleźć twojego szefa... Siwę.
  
  
  — Shiva... Shiva nie ma — mruknął kelner, zwisające głowę. Mężczyzna zamknął oczy, i ego usta znowu świetnie się na tym krwią.
  
  
  — Pomyśl jeszcze raz — syknął ja, podnosząc rękę. Jej, składając palce w kształcie harpuna, cios pod nazwą "penn-kolonia-pole g-ru-ki", który miał wyzwolić emu język. I to sprawiło, ego otworzyć затуманенные bólem oczy.
  
  
  Kolejny mrożący krew w żyłach jęk towarzyszył cios. Ale ten drań nie myślałem o morderstwie Ananda, więc nie byłem w nastroju być dobry самаритянином. Jej wsadził paznokcie emu pod powieki, ściskając ego gałki oczne.
  
  
  Kelner, сотрясаемый конвульсивной drżenie, cofnął się. Ego celem uderzyła o podłogę, ale za chwilę ją, rzucił się na niego z góry, ponownie сунув palce emu szczerze w oczy. Jej mógł olśnić ego na całe życie. Ale oprócz przeniósł się na śmierć indyjskiego agenta jej stylu, dostać reumatyzmu.
  
  
  - Mów: gdzie Shiva? - powtórz ją.
  
  
  To było nieprzyjemne widowisko; rysy twarzy osoby zostały zniekształcone strachem i bólem. Ego i twarz przed koszuli już nie można było dostrzec, były перемазаны krwią i рвотными masami, oczy wotum-wotum wyjdą wokół orbit, nie mógł oddychać.
  
  
  - Do... do... - jęknął.
  
  
  - Gdzie on jest na sali? - warknął do mnie. - Gdzie?
  
  
  Ale poprzednie bicie z dodatkiem odbiór "kciuk w oko" wybiła ego na koleiny. Kelner odchylił się do tyłu i uniknął fizycznych cierpień, pozwalając sobie zanurzyć się w niepamięci.
  
  
  Jej cofnął palce, a powieki zamknęły ego oczy. Jej próbował ożywić ego, mocno potrząsając, ale człowiek był nieprzytomny i zamienił się w cień samego siebie. Już ją chciałem zaciągnąć martwe ciało do garderoby, aby zanurzyć głowę pod wodę i doprowadzić ego, świadomość, kiedy usłyszał tupot kroków. Ktoś shell korytarzem, kierując się do toalety.
  
  
  - Нирад? - Zawołał che to głos.
  
  
  Trzeba powiedzieć, że Нирад nie był w stanie odpowiedzieć.
  
  
  Tym razem jej nie dał się zbić z tropu. Jej, podszedł do zlewu i wspiął się na porcelany krawędzi; rama okna, które jej poluzowane wcześniej, były uchylone.
  
  
  Jej pchnął ramę okienną do przodu z wolnej ręki. Za drzwiami toalety Нирада ponownie zawołał zaniepokojony głos.
  
  
  Na szczęście okno było na tyle duże, aby przejść przez. Wspieranie panel szklany jedną ręką ją, rzucił się na taras w dół i zajrzał z powrotem do łazienki.
  
  
  Drzwi otworzyły się, a ja w myślach sfotografował osoba, z niedowierzaniem czujne na zakrwawiony ciało Нирада. To było nieznana twarz, jej nigdy wcześniej ego nie widziałem. Ale wiedziałem, że znowu zobaczę młodego hindusa, który z niedowierzaniem patrzył na nieruchomą postać Нирада w tym momencie... i chyba w najbliższym czasie.
  
  
  
  
  3
  
  
  "Ja Nawet zachodniego obserwatora łatwo rozpoznać po podwójnym uosobieniem Shiva-kobry prawdziwą istotę boga. Zachodzący z доведического bóstw, ten bardzo stary członek indyjskich trójc musi w końcu uważa się kojarzyć z mnóstwo penisowej symboliką. Faktycznie, ego w ikonografii możemy za każdym razem znajdujemy набухший kaptur kobry w pozycji atakującej. Nic więc dziwnego, że Shiva bardzo części opisano z ubraniami na całym skóry kobry, kolczykami, również wykonanymi przez skórek, умилостивляющим sznurkiem i pasem wokół żywych żmije..."
  
  
  
  Jej zamknął książkę i spojrzał w okno biblioteki, przesuwając oczami po szerokie, kamienne schody, prowadzące na taras kawiarni w pobliżu parku Nehru. Nikt nie zauważył mojego szybkiego opieki wokół tylnej części klubu.
  
  
  Nie spodziewałem się, że partner Нирада zawyje, i na samym delle się nie pomylił. Jej również nie widziałem, aby na miejsce zdarzenia przybyły karetki pogotowia czy wozy policyjne, aby zabrać ciało Ashoka Ananda. Przychodzili i odchodzili turyści i biznesmeni. Bar pracował bez przerwy, i ze swojego punktu obserwacyjnego w księgarni na Connaught place ją nawet mógł zobaczyć wspólnika Нирада, młodego hindusa w postaci kelnera.
  
  
  Co do Нирада, to ego nigdzie nie widzieli nas stojących nam leży. Ego innego, prawdopodobnie doprowadził do jej ego w jakiś oddzielny pokój lub restauracji, aby wyzdrowiał. Niewątpliwie, dwóch instytucji wiedział o marginalnym działalności swoich pracowników, w przeciwnym razie byłoby to zauważył coś niezwykłego.
  
  
  W każdym razie jej był zdecydowany kontynuować obserwację do tych fretki, gdy jeden lub oba kelnera nie przestaną działać. Нирад "odszedł", zanim jej udało się uzyskać od niego co-jakie informacje. Dlatego, nie mając innych ważnych dowodów, web trop, na której można było śledzić, była inwigilacja za dwoma tych morderców Kobry.
  
  
  Nie byłem na tyle głupi, aby myśleć, że zaprowadzą mnie szczerze do tajemniczej postaci, ale byłem prawie pewien, że jak tylko zostaną uruchomione mechanizmy, Shiva, jeśli on naprawdę istnieje, to prędzej czy później się pojawi.
  
  
  Więc ją nadal udawać, że bardzo interesuję się książkami, wystawionym w sklepie, aż do zakupu woluminu o indyjskich gady, który ją badał. Kiedy ją w końcu wydostał się na regał, jej schował się w cieniu, starając się praktycznie niewidoczny. Obok było wystarczająco dużo turystów, więc nie było tak widoczne. Mniej jej stylu, zwrócić na siebie uwagę.
  
  
  Za długie lata służby w AX ją, zrozumiał, że cierpliwość — najbardziej przydatne cnota. Na samym delle, gdy zmierzch zaczął gęstnieć w niebo, jej wreszcie zobaczył, jak moi ludzie wychodzą na kawę. Schodzili na szerokie, kamienne schody, powoli, krok za krokiem.
  
  
  Młody człowiek, склонявшийся nad pokrwawionej postacią Нирада, prowadził swego towarzysza. Oczy Нирада zostały zaklejone; ego kolega prowadził ego, jak gdyby był ślepy. Na ile go zrozumiałem, chwilowa ślepota kelnera oznaczało, że Cobra ma na jednego agenta mniej.
  
  
  Jej, podszedł i nie mógł oderwać oczu od nich dwojga, aby nie spadły z obserwacji potem jak już z nią spędził w ih oczekiwaniu na cały dzień. Connaught place był pełen pracy i клерками, возвращавшимися do domu z pracy. Już miał przekroczyć людную powierzchnia, kiedy dwóch moich ludzi, zrobił nagły gest; ale odczułem ulgę, gdy zobaczył, jak inny Нирада zatrzymał taksówkę roweru i była swego partnera na wąskim siedzeniu samochodu.
  
  
  Młody indianin skinął ręką, i zmotoryzowany taksówką z ostrym hukiem нырнуло w strumień. Samotnie stojący na chodniku młody człowiek z oczami gryfa odwrócił głowę w moją stronę, najwyraźniej nie wiesz, co robić.
  
  
  Jeśli był niezdecydowany, on jej nie było.
  
  
  Jej, schował się za białe kolumny, czekając, co zrobi. Jeszcze chwilę zawahał się, i w końcu zejść z chodnika. On przyłożył dwa palce do ust i wydał przeraźliwy świst, aby zatrzymać jeszcze jedno велотакси.
  
  
  Na официанте nadal były białe spodnie mundurowe, ale zmienił marynarkę. Zamiast niego na nen była ciemna koszula z otwartym kołnierzem. Coś metalowy świeciło na jego szyi, odbija закатный świętym, jak lustro. Młody człowiek, celle w trójkołowy, a kierowca wciśnie pedał gazu, kierując się w strumieniu samochodów wokół parku Nehru.
  
  
  Jej już nie tracił czasu.
  
  
  Nie minęły sekundy, jak znalazł się na krawężnik i zatrzymał taksówkę, nie tracąc w rodzaju kelnera.
  
  
  Gdy był w rozpadających się starym samochodzie, jej kierowca włożył w rękę zwitek banknotów, nie dając mu czasu na to wpływu.
  
  
  — Podążaj za moim przyjacielem tam — rozkazał ja.
  
  
  Kierowca, koncentrując się najpierw na pieniądze, które jej emu dał, a następnie na велотакси, który kelner zatrzymał mniej niż minutę temu, nie zawaha się podporządkował. Zajął pierwszą stronę, i pochylił się do autobusu, nie spuszczając oczu z велотакси, która, jak miał nadzieję, przybliży mnie jeszcze jeden krok do неуловимому i tajemniczej Śiwy.
  
  
  Na razie wszystko wydaje się iść dobrze, powiedział sobie, pewny, że kelner nie widziałem, jak ja czekałem ego wyjścia wokół baru lub wsiadał do taksówki, aby podążać za nim. Jej kazał kierowcy przyspieszyć, aż z młodego kelnera nas nie dzieliło zaledwie trzy maszyny.
  
  
  - Gdzie mój drugi jedzie?
  
  
  Od Connaught place ruszyliśmy w stronę Connaught circus, aby skręcić w uliczkę prowadzącą w kierunku od centrum New Delhi. — W stare miasto — wyjaśnił kierowca. Potem rzucił na mnie okiem i dodał: - On cię okradł, sahib? Jeśli nie, to zadzwonię na policję...
  
  
  — Nie, nic takiego — zapewnił jego ego i bokiem przechylony przez fotel, szepnął coś emu na ucho.
  
  
  On poczerwieniał pod miedzianej skóry. - Rozumiem, "sahib". Jak wy to nazywacie... spotkania, czy co?
  
  
  - Dokładnie - potwierdził ją z szerokim uśmiechem, zakładając, że podążam za młodym człowiekiem, направляющимся na romantyczną randkę.
  
  
  - Bądź ostrożny, "sahib", - ostrzegł mnie taksówkarz. - Делийские kobieta bardzo inteligentna, i zaopatrzył się oferta, pocierając kciukiem o palec wskazujący, aby podkreślić swoją spostrzegawczość.
  
  
  — Tak, ale ty nie trać z oczu naszego przyjaciela — odparłem.
  
  
  Już prawie ciemno, a potem wyjazd na Connaught Circus ruch zmniejszyła się. Kierowca zmienił temat i zwrócił moją uwagę na zabytki. W końcu szerokiej pył alei wskazał na słynne minarety Jama Masjid, ogromnego meczetu wokół czerwonego piaskowca, podobnej do twierdzy.
  
  
  A szczerzy przed meczetem i pobliskich warzywniakiem stał jeszcze jeden pomnik wokół czerwonego kamienia, imponujący kompleks, pozostawiony przez cesarzy Wielkich Mogołów, Czerwony fort. Jej, myślałem, że kelner zniknie na bazarze, ale najwyraźniej nie wiedział, że jest obserwowany. Zamiast wyjść w pobliżu meczetu i rynku pod gołym niebem, wyszedł na велотакси szczerzy przed bramami fort.
  
  
  "Zatrzymaj się" — powiedział jego kierowcy.
  
  
  Zatrzymał się właśnie w chwili, gdy kelner zniknął za bramą. Jej ukazał się w kolei i pobiegł za swoim człowiekiem, ciesząc się, że ciemność zapewniła mi jakieś schronienie. Przed bramą stały półki z "pamiątkami", pocztówek, przewodników turystycznych, lokalnych przysmaków.
  
  
  Ale nie byłem turystą, i nie miałem czasu się zatrzymać i podziwiać tych "przyjemności". Trzymając się w pewnej odległości, jej podążył spojrzeniem za białymi spodniami i ciemnym płaszczem kelnera.
  
  
  Przynajmniej on nigdy nie widział mnie, a to znaczy, że nie znał mnie. Jeśli tylko "Kobra" nie rozszerzył moje zdjęcie, w tym przypadku Nick Carter stahl mniej anonimowy niż jej stylu przyznać.
  
  
  Przed nami, w końcu dojazdowej ścieżki, przed wąską drewnianą budką kelner zatrzymał się. Szyld возвещала o początku show "Lumiere i syn". Gdy zorientował się, że młody hindus kupiłem bilet na spektakl, ja, nie zastanawiając się, poszedł za nim.
  
  
  Była to lekcja historii, "podróż" nie każdy pomocą psychodelików. Szutrowa ścieżka prowadziła od biletów na dziedziniec fortu. Tu, w ogrodzie, otoczonym marmurowe pałace budowane przez cesarzy, dla widzów zostały umieszczone są liczne rzędy krzeseł.
  
  
  Reflektor wysyłał żółty promień światła w kolumny przed marmurowymi budynkami, a komentarze audio nadawane przez głośniki. Mówca opisał Pawi tron, skradziony perskie hordami, przez do Indii w xviii wieku.
  
  
  Następnie święty zgasł, a za moimi plecami rozległ się stukot kopyt. Jej odwrócił głowę, niemal spodziewając się być w środku stada szalonych.
  
  
  Zamiast tego ją znalazł się na drodze ostrego jak brzytwa sztyletu.
  
  
  Ostrze poruszyło, rozrywając lewy rękaw mojej камзолы. Niewiele myśląc, jej, wycofali się i jedną ręką uruchomił odbiór "kolonia-nal mac-ki". Indyjski kelner nie stahl doświadczać szczęścia początku roku drugi raz.
  
  
  Ego białe zęby błysnęły w сардонической uśmiechu, ostrze stileta zawirowało w powietrzu. Następnie reflektor w pełni oświetlił ego osoba, ослепив go. Młody człowiek rzucił się w przejściu między rzędami krzeseł i pobiegł.
  
  
  Widzowie, głównie zachodnich turystów, wydawało się, wierzyli, że indianin był częścią show. Ktoś zaczął klaskać, a w powietrzu słyszałem tupot końskich kopyt. Wokół głośnika dobiegł dźwięk trąb, a okrzyk wojenny. Jej rzucił się na napastników.
  
  
  Nie wiedziałem, jak zorientował się, kto go tak, że szedł za nim. Ale wciąż mógł słyszeć syczenie ego ostrza sztyletu, рассекающего powietrze i разрывающего rękaw mojej камзолы. Prawie przebił moją skórę.
  
  
  Nie przestając biec, jej sięgnął do kurtki pistolet. Nikt wokół widzów nie znalazłem nic dziwnego w naszych ruchach, i kiedy reflektor запылил marmurowe budynki, oślepiający odbicie обрамило schronienie kelnera.
  
  
  "Królewscy bani..." — ogłosił narrator.
  
  
  Jej znalazł się na jednej wokół marmurowych kolumn jeszcze przed tym, jak reflektor złapał mnie. Jej zmrużył oczy i stahl szukać wokół cienia. Ostry zapach mchu i gnijących roślinności wymoczył pałac bez ścian. Ukrywał się tam, czekając, kiedy ją dostanę w pułapkę, którą, jak ja teraz zrozumiałem, ustawiono dla mnie.
  
  
  Jej mógł odwrócić się i wrócić do hotelu, aby zbadać kolejny krok; ale zrezygnowałem z tego pomysłu, teraz, gdy poczuł, że zbliża się do ujawnienia niecnych działań Kobry... i Sziwy. Im wcześniej ją znajdę tego człowieka, tym lepiej będzie dla wszystkich.
  
  
  Dźwięk kroków młodego kelnera wiązał się z głuchym odgłosem. Jej, słyszałem, jak on biegnie do tylnej części budynku, coraz dalej i dalej od turystów, którzy oglądali spektakl w ogrodzie. Jej był z tego zadowolony, ponieważ nie chciał, aby niewinni widzowie byli zaangażowani w brutalnej konfrontacji, która głosowanie-głosowanie powinno było się zdarzyć.
  
  
  Jej biegał, pochyliwszy się o połowę, od kolumny do kolumny, навострив uszy przy każdym szelestem. Trudno było usłyszeć jakieś dźwięki, z wyjątkiem tych, co wydaje tło nagranego historii. Stłumiony jęk zmieszał się z bębnieniem, zwiększonych potężny system audio zainstalowany w ogrodzie. Gdyby nie białe spodnie, które były na mężczyźnie, z którym, bez wątpienia, byłby w stanie ukrywać się w cieniu.
  
  
  Ale kiedy zgasły świętym, ją zobaczył ego jeszcze raz. On minął krótki marmurowe schody, соединявшую jeden budynek z innym, i teraz rozciągnięty na podłodze.
  
  
  Już ją trzymał palec na spuście pistoletu. Spust kliknął w momencie, gdy ją nacisnął na spust. Dźwięki bębnów, доносившимся wokół głośnika, dołączył szczekanie strzałów, maski mój strzał.
  
  
  Jej, widziałem, jak gogle utknęła w marmurowej kolumnie, unosząc w powietrze chmurę białego dymu. Strzał заглушила inna оглушительная aktywnego wypoczynku, produkująca топотом kopyt koni. Nie trafił w cel, więc pobiegł do przodu. Kelner zerwał się na nogi, i ego nigdzie nie było widać.
  
  
  Jej minął krótką drabinę, po której dopiero co uciekł i znalazł się w środku wąskie trawiaste ścieżki, otoczonej marmurowe budynki. Z tyłu dało się słyszeć syczenie czyimś ciężkiego oddechu. Bez sensu myśleć o tym, aby strzelać z pistoletu. Więc podniosłem, kręcąc oba łokcie. Jej trafił do młodego leatherlips w żebra, ale choć na chwilę dusi, emu udało się odepchnąć mnie na krok do tyłu.
  
  
  Zabić ego nie było w moich planach. Martwy byłby bezużyteczny dla mnie i szlaków, która zajmuje się miała doprowadzić mnie do Śiwy, skończyło się nagle tam, na dziedzińcu Czerwony fort. Na żywo kelner mógłby udzielić mi cennych informacji.
  
  
  Nagle wokół ciemności z tyłu rozległ się ochrypły, ledwo słyszalny głos.
  
  
  - Dobrze, Ranjit.
  
  
  Potężnym uderzeniem odgarnął jej prawą nogę do tyłu, i pięta mojej nogi wylądowała na czyjeś każdego plemienia. Początek drugiej napastnik jęknął od bolało i cofnął się. Jej отпрыгнул w bok, ciężko dysząc, i zrobił krok do tyłu, w skierowaniu wilhelminę, tim na dwóch napastników.
  
  
  Dwóch na jednego, Ranjit był kelnerem, człowiekiem, za którym szedł jej; ale innym też nie był nieznajomym. -- Głosowania my i spotkali się ponownie, -- sahib, -- powiedział z poważnym, wymuszonym śmiechem. Słowa вырывались u niego, iso rta z pewnym trudem, bo dolna część osób ego była pępowinę białą opaską.
  
  
  — Tak — powiedziałem, wiedząc ego: był wspólnikiem Мохана, brodatym сикхом, który ją złamał szczękę w przeddzień wieczorem.
  
  
  Ranjit wykorzystał krótkie wymiany słowy, aby ruszyć za kolumną, na chwilę unikając śmiertelnego trajektorii "Люгера". - Nadal jest bezużyteczny, "sahib", - reasumował indian sikh. - Jeśli zabijesz nas, nie dowiesz się niczego.
  
  
  - Co będzie, jeśli jej nie zabiję? - zapytał ją. Ale to jest chwila, ułamek sekundy, że to metalowe szybko krzyżował moje pole widzenia. Jej, odwrócił się i nacisnął na spust. Gogle przeleciała przez powietrze, odbił się od występu wzdłuż ściany budynków. A potem ten sam pistolet dosłownie wymknął się wokół moich palców, z lufą, обмотанным metalową pętlą.
  
  
  Ranjit wyszedł przez swojego schronienia i chwycił pistolet. Jej zrozumiałem wtedy, że to było to, że zauważyłem wcześniej, przedmiot, który błyszczał wokół ego szyi. To był kawałek drutu miedzianego, bez wątpienia, pułapka, którą używali, aby zabić Ashoka Ananda.
  
  
  "Nie jesteś tak mądry, jak ci się wydaje" — sahib, — ze śmiechem powiedział inny hindus.
  
  
  Jej próbował się wycofać, ale Ranjit nie tracił czasu na marne. Kelner przystawił pistolet do mojej piersi, ostrzegając wystarczy, aby gwałtownie zatrzymać mnie. I nie był na tyle blisko, aby spróbować wyrwać pistolet ego rąk. I gdyby próbował ją uderzyć nogą jej był pewien, że młody czarnowłosy kelner, nie zawaha się naciśnie na spust.
  
  
  - A teraz proszę podnieść ręce nad głową, "sahib" - rozkazał chłopak. I zrobił krok do przodu, jego usta skrzywił się w diabelskim uśmiechu.
  
  
  Jej, podniósł ręce i ostrożnie spojrzał w stronę innego a może właściwego mężczyznę. Ranjit wyciągnął emu drut miedziany. Drut zahuczała, gdy mężczyzna обмотал końce wokół jego nadgarstków.
  
  
  "Mohan nie żyje" — powiedział prawie z słyszalności głosu pod muzykę, лившуюся wokół głośników. Pokaz jeszcze nie dobiegła końca, jak i życie Myśliwca nr 3, jak miałem nadzieję. - Гурнек, jednak wciąż żywa "sahib". - Indyjski sikh zbliżył się do mnie, gdy Ranjit podszedł lizanie
  
  
  Mam pod nosem był pnia люгера Wilhelmina, i nagle przyszło mi do głowy, że ona nie jest już mój stary jeszcze. Nie mówię już o miedzianym przewodzie, który Гурнек trzymał obiema rękami.
  
  
  "Zasługujesz na coś najgorszego, — sahib, — znacznie gorszego" — powiedział kelner.
  
  
  Grał z "lekkim" spust. Tyle było bardzo lekkiego nacisku, i Хоуку musiałby zatrudnić Myśliwca nr 4. Ale zanim młody człowiek doprowadził do wykonania swoje groźby, Гурнек ruszył za mną. Tylko, że tym razem mój cios nogą temu zgubił się w powietrzu, nie trafiając w cel.
  
  
  Zawias długo na mojej szyi, a ja znowu musiałem podnieść ręce. Jej oglądałem otwarcie w lufą "Люгера", ale Ranjit puścić spust i klikając pistoletem, uderzył mnie kolbą w czoło. W tym samym czasie próbował ją odsunąć przewód miedziany, który naciskał na moją tchawicę.
  
  
  Wątek pocięła mi skórę, nie mogłem oddychać. Jej wydał jak ściśnięty dźwięk, i Ranjit, chichocząc, podniósł każdego plemienia i uderzył mnie w krocze. Ból zmusił mnie застонать, zmuszając się wyginać.
  
  
  Każdego plemienia wzroslo początku roku drugi raz, zmuszając mnie eksplodować od rozdzierający ból. - Głupi jesteś, "sahib"... Kobra wie... Kobra wszystko wie, panie Carter.
  
  
  Ego głos, wydawało się, przemaszerował wokół ciemnego tunelu. Jej iso wszystkich sił próbował się uwolnić, odepchnąć drutu, której Гурнек mnie dusił. Ale nie mogłem się ruszyć, do diaska, ona była zbyt cienka. Z jękiem jej upadł do przodu, starając się oddychać.
  
  
  Następnie kolbę pistoletu uderzył mnie w goli, a w oddali głos wokół głośnika oświadczył: - Jeśli istnieje raj na ziemi, to on tu... tu, tu!
  
  
  Jej nie powierzył emu. A tymczasem jej zastanawiał się, czy będzie kiedyś jeszcze szansę uwierzyć w coś takiego.
  
  
  
  
  4
  
  
  Najpierw było łatwo.
  
  
  Aksamitna, miękka i gładka, ciemna i przytulne haze. Ochronna ciemność, która zajmuje się zmusiła mnie do uśmiechu. Ale potem zaczęła palić, ciąć moją skórę, jak odłamki tłuczonego szkła. Powinien był odejść, bo zerwała mnie na części, содрала mnie żywcem skórę. Więc skoczył do przodu, jakby вынырнув z dna morskiego. I im wyżej ją poruszył, tym bardziej mnie wybuch na części.
  
  
  - Nie! ... Jej nie chcę! - Usłyszałem swój głos. Jej powtórzyć to głośniej, próbując podnieść ciężar, давившую mi na oczy. Jego mrugnął, i coś nieokreślonego koloru, zaczęła poruszać się do przodu i do tyłu, przede mną, wibrowanie w przestrzeni, jak i poza nim.
  
  
  Otworzył oczy początku roku drugi raz, potem trzeci, i w tym samym czasie jej próbował iść dalej, aż mój cel nie uderzyła wyp coś twardego. Wibracje ustały, a on opadł ponownie, zbyt słaby i senny, aby zrobić kolejny ruch.
  
  
  Nie wiem, ile czasu minęło potem tego. Jej, czułem, że mnie chwytają sny, i za każdym razem próbował ją odepchnąć ih i otworzyć oczy, ale coś царапало moją skórę, że coś się spaliło. W końcu ją zaczął wszystko od początku, idąc dalej środowisk przemian fale vlad i boli.
  
  
  Potem "coś" się rozwinęła. To była ściana, земляная ściana, która zajmuje się siedziała przede mną, zwiększona lub zmniejszona... a potem normalna. Moim celem było раздавленой jaj skorupkę... jakby jej nie pić miesiąc z rzędu. Jej, stał, opierając się o do najbliższego jęczeć, słuchając bardzo pięknego dźwięku w świecie, dźwięk mojej piersi, вздымающейся i opadającej z każdym oddechem.
  
  
  Co царапало i rzygała moją skórę-podczas długiego czyśćca między świadomym i nieświadomym, tak jak to podłoże, na którym leżał jej na plecach. Jak tylko go zrozumiałem, że żyję, jej spuścić nogi z ławki, pokryte słomą, i drżąc wstał.
  
  
  Jej упираюсь ręką w ścianę, aby wstać. Jej, czułem się uzależniony od narkotyków w łamiącym się, mam mdłości. Ciosy, które otrzymał bramek, plus затяжение kolczasty gardła, pobili mnie.
  
  
  Teraz, przede wszystkim, miał ją zregenerować swoje siły.
  
  
  Zrobił kilka kroków, aż moje kolana nie przestały się obracać. Jej obszedł komórkę-aparat... kwadratowy szafie z gliny ścianami i podłogą. Nie było nas, okien, nawet nas drzwi. Później, gdyby była przyszłość, jej był pewien, że mogę znaleźć połączenia w ston, gdzie powinny być drzwi, bo ktoś.... I ktoś wyciągnął mnie.
  
  
  W jednym końcu aparatu, po lewej stronie palety, w ścianie zostały wmurowane dwie kratki. Obie są dochodziły mi do pasa i były pokryte drutu kurczaka. Jej, oczywiście, nie miał zamiaru czekać, aż mnie przedstawić swoim prześladowcom, więc do niej podszedł do balustrady starając się odzyskać od krzywdy, którą wyrządził mi cios Randżita kolbą pistoletu.
  
  
  Ale zanim dotykać drutu siatki i obejrzeć dwie kratki, aby corocznie, czy można ih zdjąć ją zdjął buty. Ludzie, którzy wzięli mnie, zostawili mnie w koszuli i spodniach. Szpilki zniknął, jak i "Beretta", i, oczywiście, "Luger". Nawet jej камзолы nie widziałem, ale na aparaty cyfrowe nie było zimno... przynajmniej na razie.
  
  
  Wziął buty i rzucił ego w kratkę. Nic się nie stało. Nie ma iskry. Dzięki bogu, że kratki nie były zelektryfikowane. Ponownie założył baletowe kapcie i sięgnął do jednego wokół czterech metalowych śruby, którymi kraty przymocowane do jęczeć. Ale gdy moje palce dotknęły cóż, w ciszy rozległ się głos, głos, który kazał mi się trząść.
  
  
  - Dzień dobry, panie Carter. Bo teraz dzień, wiesz. Mam nadzieję, że ci приснились dobre sny, "sahib"...
  
  
  Głos rozległ się z powodu jednej wokół dwóch kratek. Bez wątpienia, za metalowym ekranem ukrywał się wzmacniacz. Ale przede wszystkim zaniepokojony tym, że głos był znajomy... przerażająco znajome.
  
  
  "Witam, to Carter, mówi agent nr 3. W rzeczywistości; Jastrząb powiedział ci wyp mi wszystko. Więc ten twój agent, Anand, ale chyba tak ego na imię. Cóż, on nie przyszedł na spotkanie. Nie, nie musisz przepraszać. Wiemy, że nasz człowiek jest poza zasięgiem, i... O nie, wcale nie! Ego nie istnieje, głosowanie, i wszystko. Nie, jutro jej wrócę do Waszyngtonu. Kobra? Bardzo obawiam się, że nasz rząd nie jest w stanie ingerować w sprawy indyjskiej służby bezpieczeństwa. Wiesz, oczywiście... Tak, dziękuję za troskę. Powiedz panu Anand, że mi szkoda, że u mnie nie było decyzji spotkać się z nim".
  
  
  Nastąpiła długa pauza. A potem znowu cisza. Jej, odszedł od kraty i wrócił do łóżka. Pomimo pustki w żołądku, mimo okropne uczucie nudności, miał ją przyznać jedno: Shiva był prawdziwym, brutalnym, spokojny головорезом, podstępnym przeciwnikiem, kiedy jej jeszcze nie spotkałem.
  
  
  Przed chwilą odsłuchana mną krótka mowa, rozmowa telefoniczna, który, bez wątpienia, już się odbyła, zostały wypowiedziane zupełnie znajomym głosem. To był mój własny głos, z taką samą doskonałą intonację, mową i intonację.
  
  
  Shiva wrobił mnie i, nie tracąc czasu, usunął ze sceny indyjskiej tajnych służbach. Nawet kiedy Anand już nie pojawiał się za biurkiem, nikt nie myślał o tym, aby połączyć nas dwóch. A po co im w końcu? Czy "Nick Carter" nie zadzwonił na krótko przed tym, i nie powiedział im, że Shiva — fikcja? Ten sam "Nick Carter" wskazywał, że nawet jeśli "Kobra" naprawdę istnieje organizacja, która zajmuje się tak martwi indyjski rząd, nie ma nic wspólnego z tajemniczą postacią.
  
  
  "Nick Carter", powiedział wyp tym wszystkim. I, sądząc po wszystkim, on już był w drodze do domu, do sztabu-mieszkanie AX w Waszyngtonie. - Jestem pod wrażeniem, Shiva. Jak ci się w ogóle udało się odtworzyć mój głos?
  
  
  "W swoim hotelowym pokoju zainstalowano urządzenie audio, panie Carter" — odpowiedział mój głos odtwarzany w sposób elektroniczny z taką precyzją, że nie mogłem się nie trząść słysząc samego siebie.
  
  
  - Więc, proszę przekazać wyrazy uznania państwa interesujących operatorów amatorskiego radia. Jej szukał tego pokoju cztery razy i nie znalazłem nam jednego mikrofonu... nawet w najbardziej niezwykłych miejscach - odparłem, podnosząc głos, jakby wątpiąc, że on mnie słyszy. Jej nie mógł zobaczyć ukryte mikrofony, choć teraz było jasne, że sukces w moim pokoju hotelowym, to bez problemu pomieści odyna w kamerę.
  
  
  - To jeden wokół najnowszych wynalazków Haji; niezwykle wrażliwy, mocny, kompaktowy mikrofon - wyjaśnił duplikat mojego głosu.
  
  
  — To jak szukanie igły w stogu siana — powiedziałem.
  
  
  Mój śmiech rozległ się w powietrzu, a następnie mój głos kontynuował: "Bardzo dobrze, panie Carter. Cieszę się, że nie stracił poczucie humoru. Ale Haji, jeśli o nen nie słyszeli — stron-przyzwoita rzecz, którą Albania eksportowała w ciągu ostatnich dwudziestu lat. A teraz on działa na mnie, na Cobra... na Siwę! - Głos radosny.
  
  
  - Hema to działa?
  
  
  - Dobrze wiesz, panie Carter. W końcu, AX wysłał was do Indii, nie tylko po to, aby zdemaskować gang handlarzy bronią lub heroiną! Interesuje cię cudowne odkrycie Haji, ego genialny wynalazek... Pudełko!
  
  
  - Pudełko? - powtórz ją.
  
  
  - Przydomek symulatora głosu, jego wynalazek, zdolne odtwarzać dowolny istniejący wokalny dźwięk. I jest mały, panie Carter, nawet w swoim standardowym miniaturowym modelom. Nie więcej paczki papierosów... ale o wiele bardziej niebezpieczne, oczywiście.
  
  
  Zapytał ją. - I co zamierzasz zrobić ze swoim шкатулкой? Nie mógł oderwać oczu od metalowego ekranu, jakby kratka może przymocować każdy mój ruch.
  
  
  - Myślisz, jej szalony, prawda?
  
  
  - Wariat? Nie do końca jest tak, Shiva. Można ценымногие mądrzejszy; zwykle szalone nie mogą wymyślić taki skomplikowany plan.
  
  
  - Dziękuję, panie Carter. Jej doceniam komplement. Nie, na samym delle jej nie szalony, przynajmniej nie z mojego punktu widzenia. Co do Szkatułki, wynalazków Haji, to usługa już przekonała się, jak bardzo jest genialny i skuteczny. Te incydenty były tylko testy, eksperymenty, jeśli być dokładnym.
  
  
  "Ale wkrótce, jak tylko Haji wprowadził pewne zmiany w swoim urządzeniu, wypadki przestaną być prostymi eksperymentami. Głosowanie widzisz, panie Carter, Indie obecnie jest neutralna mocarstwem między Chinami i Zachodem. Z pomocą moich partnerów w Pekinie ta strona służąca jako przeciwwagi, rozpada się w jednej chwili, a wtedy spełni się marzenie moich przodków, gdy Chiny i subkontynent Indyjski wezmą się za ręce, jak dobrzy sojusznicy, związek który trwa dłużej, niż jakikolwiek inny w historii świata".
  
  
  - Zapytał ją. - Co to za związek? Jej myślach notował wszystko, co mówił, starając się zyskać na czasie. Tymczasem moje oczy uważnie zbadać granice kamery. Jej wstał powoli, aby nie hałasować; nie jest To hotel, aby Shiva usłyszał, jak ja się poruszam, lub usłyszał, jak скребусь o ściany, próbując otworzyć jakąś szczelinę. Powinny być drzwi, tylko jego i dalej nie widziałem.
  
  
  - Chińsko-indyjski związek, panie Carter, alternatywa dla obu narodów, aby uwolnić świat od walczących bloku. Nie, nie jestem maniakiem wielkości, nie obchodzi mnie to, że świat spada na twarz u moich noga. Mam pieniądze, więcej niż mogę wydać. Mam też trochę вллияние w moim rządzie. Ale gdy Chiny i Indie staną się jednym narodem, mój lud już nie będzie "głodnego hordy", jak inny nazywać ego zachodni dziennikarze. Staniemy się potężnymi, jak Bharat, starożytne Indie. I wtedy mój lud znowu wróci do dawnych bogów, Naga... змеиным bóstw moich przodków.
  
  
  - Jesteśmy w dwudziestym wieku, Shiva. Nie jest łatwo zwrócić miliony ludzi. Dzisiaj ludzi bardziej interesuje zawartość żołądka, niż kult węży.
  
  
  Jesteś bardzo mało wiesz o indyjskim mentalności, Carter. Jej происхожу w królewskiej rodziny, sięgającą Нагу, mowie węży przodka. Jej nosić turban, jakby to smok, wyprężona pierścieniami cobra z dumną głową, покоившаяся u mnie na czole, - odpowiedział Siva. Głos... głos ego stahl zimno, jak u gadów. Jej był podwójnie zaskoczony, że mógł mówić i tłumaczyć swoje emocje dzięki wynalazkowi handlowa Haji lane.
  
  
  - Dlaczego najpierw nie karmić swoich ludzi? Jeśli masz dużo pieniędzy, dlaczego nie przekazać ih rządu, aby dzieci nie głodują? Czy boisz się, że nie doceniam twój gest, że nie będą chcieli zaspokoić swoje chciwe prośby? Jej odrzucił głowę i stahl wyśmiewanie ego marzeniami, jest w strasznym celu, który sobie postawił.
  
  
  Ale Shiva nie cieszył się sobą.
  
  
  "Mam zbyt dużo mówił, Carter," oznajmił. - Ale jej stylu, żeby pan wiedział, że naprawdę natknęliśmy się na gniazdo żmij, i że nie będę tolerował takich młodych ludzi jak ty. Rząd nie reprezentuje sobą policjanta świata i nie jest w stanie przeszkodzić mi zobaczyć, jak moje marzenia się spełniają. Już teraz chińskie komunistyczne wojska skupili swoją uwagę na naszej północnej granicy, gotowe uwolnić Indie i inne kraje słabo rozwinięte od iga ubóstwa.
  
  
  - Śnij dalej, Shiva. Władze w Pekinie wystawili ciebie człowieka, i połknąłeś haczyk... w obie strony. Jak tylko wojska przez północną granicę Indii, bądźcie pewni, że Zachód nie będzie bezczynny, aby corocznie, co się stanie. Będziesz prowadzić wojnę, która zajmuje się wymaże ludzkość z powierzchni ziemi. Tak więc, może być... ale to nie jest pewne, pozostaną tylko węże, nieskończoność węże, które będą czołgać się po pustyni i skażonej planecie.
  
  
  Jej, oparł się o jęczeć, i wstrzymałem oddech. Jak można mówić o czymś z kimś takim, jak Shiva? I jak mogłem mówić rozsądnie, kiedy wszystko, o co jej może myśleć, był sposobem na ucieczkę? Znacie szalonych w swoim życiu, ale nie takich logicznych i szalonych, jak człowiek wołający się Siva.
  
  
  Nie, nie chciał rządzić trzeba światem, to po prostu hotel wrócić w przeszłość, ceną rozpętanie trzeciej wojny światowej. I od tego, że on był głuchy na moje uwagi, że nie widział zagrożenia swojego szalonego planu, u mnie po plecach pobiegł ciarki.
  
  
  "W każdym razie, panie Carter, pan, środowisk tylu ludzi, że nie widać tu tego tragicznego oba końce. Гурнек powiedział mi o śmierci Мохана; znaleźli Ją dać ci kilka możliwości. Mohan do skrzyni Korbowej, Carter do Мохана. Tylko, że tym razem śmierć nie będzie szybkiej i natychmiastowej. Wiesz, ile osób może cierpieć, zanim umrzeć od ukąszenia węża, panie Carter? - zimno stwierdził Śiwy.
  
  
  - To zależy od węża.
  
  
  — Rzeczywiście — zgodził się Siva. - Cieszę się, że ty jeszcze możesz mówić, Carter. Ale w przypadku, jeśli nie będziesz miał jakieś szczegóły, jej gotowi podać niezbędne dane.
  
  
  Jej, oparł się o brudnej, jęki, przestając szukać zapadni, i odwrócił się z powrotem do ukrytego za metalowym ekranem dynamikę. — Chodź, Shiva, — sucho odpowiedział jej. - Słucham.
  
  
  "Jej nam przez chwilę nie wątpił w to, panie Carter — zaśmiał się on. - Ale będę się streszczał, bo mam ważniejsze sprawy. Герпетология jest moim hobby od kilku lat, śmiem dodać, że jestem prawdziwym autorytetem w dziedzinie gadów, szczególnie trujących. Mam kolekcję, około dwóch do kilkudziesięciu różnych gatunków.
  
  
  - A jakich ty wybrałeś dla mnie?
  
  
  - Pięć wężem, Carter. Możesz nie wiedzieć ih od pierwszego wejrzenia, ale na pewno rozpoznają ciebie. Węże mają głębokie poczucie terytorialności. Nie innego, gdy ih przeszkadza w ih domu. W zależności od ih śmiertelnego ukąszenia człowiek może cierpieć od dwóch godzin do siedmiu-ośmiu dni.
  
  
  — Jeśli zębata żmija вонзит swoje zęby w swoje ciało, masz niedługo iso wszystkie fretki popłynie krew, panie Carter; masz pomalowane krwią ślina, mocz zmienia kolor na czerwony. Będziesz cierpieć od rozdzierający ból w brzuchu, a śmierć nastąpi w wyniku wylewu krwi do mózgu".
  
  
  - Naprawdę kuszące! - krzyknął, nie spuszczając oczu z każdego ruchu, szukając potwierdzenia, że to nie były proste zagrożenia.
  
  
  - Jeśli wybierzesz moją ulubienicą, królewską cobra, pomrzecie od аноксии, powolną i bolesną formy uduszenia. Z drugiej strony, kuzyn kobry królewskiej, azjatycka kobra ma jad, który, jak wykazano, dwa razy bardziej toksyczne strychniny. Tak więc, wybór należy do ciebie, panie Carter. Jeśli wybierzesz kobry, umrzesz stosunkowo marną śmiercią przez kilka godzin; jeśli wybierzesz żmije, przygotuj się na najbardziej groteskowy i nie do zniesienia boli, jaką tylko można sobie wyobrazić.
  
  
  - A jeśli nic się nie wybiorę, Shiva? Co się stanie?
  
  
  Nie masz wyboru, Carter, nie ma alternatywy. W końcu zdasz sobie sprawę, jak poważny człowiek! Tak więc, dopóki nie dowiem się swojego następcy, dopuszczalne, podobało mi się kontynuować tej rozmowy z tobą. Mam ciekawe informacje, panie Carter. Bardzo ciekawe.
  
  
  To było ostatnie, co usłyszałem od "siebie", a raczej od Śiwy swoim głosem. Znowu zapanowała cisza, przerywana jedynie moim oddechem. Jej zupełnie zmarzłem, pewny, że to nie jest błahy zagrożenia. Śiwa był zdecydowany zabić mnie, aby zobaczyć, jak śmierć przyjdzie do mnie z wyrzutami. Być może, był zdeterminowany, żeby sprawiać komuś ból, jak ona подпитывала ego absurdalne marzenia i aspiracje.
  
  
  Ale jaka by powód побуждала nas ego, nie wątpił w szczerość ego słowa. Jej zbadał małą kamerę oczami; i jej wszystko rozpaczliwie chciał wyjście, gdy jakiś skrzypienie czy raczej lekkie buczenie, które zmusiły mnie zwrócić widoczności na dwie kratki.
  
  
  Jedna z wolna podnosił, aby zniknąć w jęki. Cztery wkręty metalowe były bezużyteczne, ponieważ ekran jechali drogą elektroniczną. W tym momencie ego już nie było widać; na jego miejscu kwadratowy otwór. Zdrowy rozsądek kazał mi zachować milczenie i ciszę, jak to możliwe.
  
  
  Ale musiałem zrobić nadludzkie siły, aby pozostać na miejscu, kiedy za chwilę kobra królewska o długości nie mniej niż dziesięć stóp выкатилась przez otwory w podłodze komory.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Kobra królewska już wzrosła w nacierającą pozycji, unieś głowę na karku, gdy wokół otworu w jęki wypadła jeszcze jednego smoka. Nie mogłem poznać jej tytuł, ale nie była twarda i gęsta łuski, i kiedy ona раскладывалась na podłodze, ona, który wydawał dziwny trzask, podobny do dźwięku ognia.
  
  
  Jej zsunął się wzdłuż ściany, starając się dotrzeć do słomy łóżka. Śiwa powiedział, że wyśle mi pięć węży. Trzecia, o długości ponad sześciu metrów, w tej chwili schodziła wokół dziury. To była azjatycka cobra, typ, który ją poznał od razu po charakterystycznym клиновидным отметинам na karku.
  
  
  Ee urazy dwa razy ядовитее strychnina, przypomniał jej, powoli ruszając do тюфяку, podwyższonej nad ziemią.
  
  
  Do syk i свисту trzech gadów dodał mój szalony śmiech wokół głośnika, który jest ukryty za kratkami, śmiech, наполнивший kamerę swoim paskudnym refren. Zaśmiał się Shiva, korzystając z wynalazkiem albańskiego naukowca, aby odtworzyć śmiech moim własnym głosem, a on dzwoni u mnie w uszach.
  
  
  - Do widzenia, panie Carter. — radośnie zawołał mój niewidzialny wróg. - Miłego dnia!
  
  
  Śmiech umarł wraz z groteskowe ostatnim refrenem. Zobaczył ją rozwidlony język i błyszczące oczy czwartego węże, okoloną w drzwiach. To był крайт, odmiana azjatyckiej kobry; ona przesunęła się na brudną podłogę.
  
  
  Jej otwarte nozdrza; w powietrzu stał się silny zapach, jakiś zjełczały smak. To był zapach, przypominający piżmo. Jej wstrzymałem oddech, ale zapach stahl mocniej, niemal wyczuwalny w ciasnocie kamery.
  
  
  Shiva rozważeniu wszystkich.
  
  
  Węże z ih ostry węch wydawały się jeszcze bardziej rozdrażnieni: jakiej natury są one nam zostały, zapachy обостряли ih drażliwość do szału. Kobra królewska, dwa razy dłuższe od pozostałych, z wdziękiem unosiła się po podłodze. Jej nadal zbliżać się do łóżka z materac, unikając gwałtownych ruchów, które mogłyby spowodować gada na śmiertelny atak.
  
  
  Jak tylko mój początkach dotknęła końcem drewnianej ławki, piąta smoka pojawiła się wokół ciemności dziury w przeciwnej jęki. Była najmniejsza dla wszystkich, szczególnie w porównaniu z kobrą królewską. Ale rozmiar nie miał nic wspólnego z jej zdolnością do zabijania; i jej bałem się tej ostatniej gadów, jak i pozostałych czterech razem wziętych. Teraz zbliżały się do mnie, stojącego plecami do jęczeć.
  
  
  Czy mi się to podoba, czy nie, musiałem przejść.
  
  
  Jej, rzucił się do przodu, w miejsce, najpierw za pomocą ciężkiej umysłowej koncentracji, a następnie skok z podłogi wylądował na pokrytą słomą ławce. Kobra królewska tu kradniesz i rzuciła się na mnie. Jej widział krople trucizny, блестевшие na jej ostrych jak brzytwa kły kolorze.
  
  
  Jej, wycofali się, gdy poczuł, jak ugryzła w tyłek mojego buta. Nie mogła ugryźć mnie za kostkę. Trująca ciecz żółtawy kapała na słomę, gdzie ją trzymał. Kobra ruszyła do łóżka. Szybko rozpiął koszulę i высвободил ręce wokół rękawów.
  
  
  Kaptur wąż wydawał się szerszy, niż wcześniej, i gad раскачивалась od prawej do lewej, gotowa nałożyć początku drugi cios. Tymczasem, pozostali czterej извивались na podłodze, wszystko liże i liże podejście do тюфяку. Jej cofnął się tak mocno, jak tylko mógł, i rozpostarł koszulę, jak matador trzyma czerwoną tkaninę przed wściekły byk.
  
  
  Kiedy kobra rzuciła się do przodu, aby zatopić swoje zęby w ciało moje, jej zarzucił na nie swoją bawełnianą koszulę i pochylił się w bok. Koszula ruszała, jak na żywo. Pod ściereczką sizzled i wykręcił gad, próbując wyrwać się wokół prowizorycznym pułapki.
  
  
  Nie miałem zamiaru czekać, aż cobra wyrywa się na wolność, więc szybko rozpiął pasek skórzany do spodni. Przytrzymaj koniec klamry kilka centymetrów nad słomy, jej, podszedł do tyłu ławki. W tym momencie jedyne, co trzeba było zrobić, to spróbować dostać się do otworu w jęki.
  
  
  Elektroniczne sterowanie metalową kratką nie aktywował się z nimi fretki, jak ekran wspiął się na ścianę. Drzwi, sądząc po tym, gdzie jest jej stała w drugim końcu aparatu, wydawał się na tyle duża, aby dać mi drogę ucieczki.
  
  
  I w ogóle, zawsze było spróbować. W przeciwnym razie gady pójść w ataku wszyscy razem, i wtedy nie byłoby zbawienia od czekającej na mnie gwałtownej i bolesnej śmierci. Smok z zębatą łuskami wykręcił na całej długości na krawędzi łóżka.
  
  
  Był to pnącze, o której mi opowiadał Shiva, z tak silnym jadem, że gdyby ugryzła, mogłaby krwotok w narządach wewnętrznych i zmusiła by mnie krwawić dla wszystkich fretki. Pozostałe trzy węże, przyciąga sykiem kobry królewskiej, grozę w podłodze do falujące koszuli, pod którą została zamknięta wielki gad.
  
  
  Smok, z drugiej strony, wydawało się, interesowała się tylko mną, tematy z zimnymi oczami, które, wydawało się, odzwierciedlały krew. I moim zdaniem, to nie była cobra, a żmija-gad, w której Śiwa mógł znaleźć swój wyraz.
  
  
  Była około sześćdziesięciu cm długości, z zauważalną blade i ciemnymi wzorami na łuszcząca bokach. Jej ruchy nie były obronnymi, a syk, który jest, który wydawał, заползая na krawędzi тюфяка, mnie trząść.
  
  
  Jej naciągnął wątek pasa, podniósł ego wysoko w powietrze, i w tej samej chwili trzasnęły smoka z niewiarygodną prędkością, метнувшись w powietrzu. Jej odłożył wątek paska z klamrą na głowę gady. Metal odbił się od szorstkiej skale, ale cios sprawił, żmije zsunąć do tyłu, zakręcony pierścieniami przyjaciela na przyjacielu.
  
  
  To był moment, na który czekałem.
  
  
  Kątem oka zobaczył ją ukrytą pod kapturem głowę kobry królewskiej, вылезающую spod koszuli. Teraz moje życie zależało od tego, jak szybko ruszam; Jej głęboko odetchnął i skoczył tak wysoko, jak tylko mógł, w stronę.
  
  
  Gdy ją rzucił się do otworu w przeciwległej jęki, pięć gadów засвистели i зашипели, jakby chór zły demonów. Ją, obejrzał się przez ramię. Zapach, który poczuł jej wcześniej, stahl silniejszy, cuchnące wyziewy były tak przenikliwy, że wydawały się namacalna.
  
  
  Gady teraz zbliżali się do mnie, gotowe uderzyć i zabić. Gdy dotarł do otworu w jęki, zostały mniej niż dwa metry ode mnie. Jej podniósł się, ale usłyszałem syczenie kobry tak blisko, że odwrócił się i mocno топнул nogą w грязному podłodze.
  
  
  Jej schylił się, jak błyskawica, podniósł garść ziemi i rzucił ją w ogromne głowę kobry. Gad rzucił się głową, i jej, zanurkował w dziurę, trzymając w końcu wąskiego przejścia.
  
  
  Ostatnie, o czym pomyślał, było to, dokąd to prowadzi, lub czy byłeś w przejściu inne gady. Coś uderzyło o skórzaną podeszwę mojego buta, nie jest w stanie przedostać się przez nie. Jej cofnął nogę i ruszył w ciemny korytarz, uderzając głową o górną część niskiego wąskiego tunelu.
  
  
  Nie było miejsca, aby obrócić głowę, i co roku nie nastąpiła, czy za mną w tunelu jakiś wokół smoka w aparaty cyfrowe. Jej, ruszył do przodu, wciąż słysząc бешеное syk gadów za siebie. Dzięki bogu, w miarę jak posuwał się do ołtarza, dźwięk stawał się coraz cichszy.
  
  
  Sposób, na który poszedłem, był jedyną możliwą alternatywą dla pewnej śmierci. Nawet jeśli uda mi się zabić kilka węży, którzy przeżyli, na pewno będą mogli zatopić swoje kły w ciało moje, zanim go będę ih zatrzymać. I nawet gdyby ją skasował wszystkich pięciu, jej był pewien, że Shiva bez wahania wyśle do komory drugiej grupy jadowitych gadów. Tak, że w pewnym sensie ją mógł uważać się za bezpieczne.
  
  
  Teraz, kiedy go zrobił swój wybór, jego nadal się czołgać na czworakach. Tunel wydawał się nieco podniesione, był ledwo zauważalny spadek. Był słabo oświetlony; odbiciem świata отфильтровывалось za mną, i blady blask spadających z góry. Ale im dalej, tym ciemniej się robiło. Źródło światła nie stahl bardziej intensywne. Jej ledwo mogłem zobaczyć swoje ręce, gdy shell w wąskie przejścia.
  
  
  Wokół mnie była tylko wilgotna brud i zapach stęchlizny. Jej kontynuował drogę kilka minut i w końcu zatrzymał się, by złapać oddech i przewietrzyć głowę. Jej był gotów postawić swoje życie na to, że urządzenia elektroniczne zainstalowane Śiwa w aparat cyfrowy, nie miały wideo i elektronicznej oczy... prawdopodobnie on tylko słyszał mnie, nawet gdy jej nie mówił. Ale byłem prawie pewien, że nie miał rozwiązania obserwować moje ruchy.
  
  
  Czas zdawał się zatrzymał, podczas gdy jej próbował znaleźć nić tunelu i w tym samym czasie dowiedzieć się, gdzie jestem, znaleźć sposób, aby wyrwać się wokół sieci Śiwy i zdemaskować ego plany chińsko-indyjskiego europejskiej. Jej już nie czułem nas syczenia miej nam tego śmierdzący zapach... że разлился na kamery cyfrowe.
  
  
  Oddech pobierania próbek powietrza dotknął mojej twarzy, dyskretny powiew. Zachęcony, kontynuował ją w ruch. Żadna sygnalizacja nie działa, przynajmniej zwykłe połączenia telefoniczne lub syreny. Jasne, że Śiwa był przekonany, że pozbył się Nicka Cartera.
  
  
  Ale zamiast tego Nick Carter miał na myśli tylko swojego przyjaciela Siwę, umysł, Kobry i ego potężna broń... Trumny. Gdyby jej nie zależało ACH planu wynalazków lub samą armatę, cały świat nie mógłby mieć do czynienia z Siva. Co dało mi wyobrażenie o tym, na co zostały skierowane ego plany. Ale Shiva przeoczyłem na uwadze ważną rzecz: on nie objawił mi, jak on będzie wykorzystywać swoją Szkatułkę dla osiągnięcia jego niesamowitej cele.
  
  
  Jej przyjechał do Indii, zastanawiając się, czy naprawdę istnieje Śiwy. I teraz, kiedy jego ego znalazł, on wciąż pozostawał anonimowy charakter, choć w ciele i krwi. Tak ją znalazł się z nieznanym, nierozwiązana równania. Musiałbym wejść w posiadanie wynalazkiem Haji, głównie dlatego, że nie miałem pojęcia, jak można wykorzystać symulator głosu do ustanowienia władzy absolutnej na całym świecie.
  
  
  Wilgotne ściany w утрамбованной ziemi drapiąc mi ręce i ramiona na piersi kapał pot. Nie potrafił przestać teraz, ale tunel zmniejszyła się, i trzeba było ruszać do przodu, nawet jeśli powierzchnia ścian сдирала ze mnie skóry.
  
  
  Mi się ukazał wizję siebie, uwięzione w tunelu, wokół którego nie ma wyjścia. Moje paznokcie były połamane i окровавлены, wydawało mi się, że jestem kretem, który elementów porusza się w swoim dzienniki. Ale jak tylko ją zaczął tracić nadziei, mój wzrok zatrzymał się na czymś, co sprawiło, że nagle się zatrzymać.
  
  
  Przede mną był barierę. Sztuczny święty przenika przez dwa zbierali się w drewnianym panelu kwadratowy kształt. Nie wydawszy nam dźwięku, jego poczołgał się naprzód, wlokąc swoje согнутое ciało w ten tunel.
  
  
  Z drugiej strony drewnianej bariery nie dobiegały nas dźwięki. Ją przytulił jednym okiem k chcieli, nie mając nasze pojęcia, że za nią. Kilka głazów, kamieni, większych kawałków drewna i wielka kałuża wody stojącej były pierwsze, co zobaczyłem. Następnie dało się słyszeć znajomy syk węży.
  
  
  Вынырнув spod głazów skały, wąż morski podniósł swoją długą smukłą szyję, z niezwykle małą głowę nad powierzchnią kałuże stojącej wody. Coś spadło z góry, surowe zakrwawiony mięso. Niemal natychmiast ego wchłonięta głodna smoka. Następnie wielki jaszczur został wrzucony do nory. Kobra królewska wielkości, powiedzmy, tę, którą zostawił jej w aparaty cyfrowe, podniosła się w charakterystyczną dla nach pozycji do ataku.
  
  
  Jaszczurka rzuciła się na skały, ale kobra okazała się szybciej. Z pochyloną na bok głowę, z kapturem, rzucił się do przodu, впиваясь zębami w чешуйчатую szyję bestii. Jaszczurka walczył sekundę, i cobra spadł temu; widział, jak укушенное zwierzę poruszało się, jak oglądanie tonącego, pochylając się na bok i kurczowo biegunach łapami. Następnie cobra połknęłam ją głową do przodu.
  
  
  Dość, duży gad zwinęła się wokół skalistego głaz, jakby wygrzewając się na południe. W nory trafiało więcej jedzenia - szczury, jaszczurki, surowe mięso. Jej, podniósł głowę, starając się zobaczyć, kto karmił kolekcję smok Śiwy.
  
  
  Ale dziura jemiołą kamienne ściany, a drewniany właz znajduje się na dole, nie dawał mi pełnego badania. Gdy smok happy meal, syczenie ucichło. Jej zrozumiałem wtedy, że Shiva wykorzystał tunel, aby przyciągnąć głodnych gadów w celi, bez wątpienia, budząc ih śmierdzącym zapachem, który krąży w małym pokoju.
  
  
  Teraz drewniany właz został pominięty i nie mógł oderwać oczu od zbierali się, czekając, aż wszystkie gady będą nakarmieni. Nic na świecie nie zmusi mnie, aby spróbować uciec, aż każda smoka nie będzie więcej niż dość. Potem jedzenia nie będą takie agresywne, jak pięć osobników, których zostawił jej na kamery cyfrowe. Jej na tyle dobrze znał zwyczaje gadów, aby wiedzieć, że każdy nagły ruch, grożącego ih bezpieczeństwa, sprawi, że ih ataku, nawet jeśli głód minie.
  
  
  Więc czekałem, aż zjedzą wszystko do cna. To było obrzydliwe widowisko: węże, kobry i inne gady wielokrotnie napadali, połykania swoich ofiar, które конвульсивно брыкались. A tymczasem próbował dowiedzieć się, kto jest odpowiedzialny za wysyłanie jedzenia. W końcu ją zauważył długą krętą rękę, протянувшуюся nad krawędzią wężowej doły.
  
  
  "Zjedzą wszystko co im dają" — powiedział zimny sarkastyczny głos.
  
  
  Jeśli Shiva nadal pozostawał anonimowy głos, to tym razem mnie pamięć nie dała. Głos był strasznie mi znak. Ostatni raz ją słyszałem ją dwa dni temu, kiedy wymawiała mi czułe słowa miłości. Wtedy jej poczuł pragnienie, pasja. Teraz czułem, jak we mnie kipi gniew.
  
  
  To była Riva Singh, piękna ciemnowłosa dziewczyna, która zajmuje się kierownic smok.
  
  
  
  
  6
  
  
  Może być, nie powinnam tak się dziwić. Może powinienem podejść do tego z zwykłym cynizmem, w którym wielu ludzi do mnie oskarżają, nazywając zimny, sztywny, wzbudzić emocje. Przecież po części ryzykują życiem, nie można nie być "cool", z bezlitosnym cynizmem spojrzeć w twarz brutalnych realiów świata.
  
  
  I nadal ją trzymał Риву w swoich ramionach, bez chamstwa, ale z poczuciem delikatnej czułości, która rzadkich leczniczych doświadczył. Chociaż była nieznajomą, jej pamiętał ten upał i pragnienie, które budzi we mnie, to sama przyjemność, która jest mi dostarczyła. Doświadczenie, które trudno zapomnieć.
  
  
  Ale słysząc jej słowa, zdając sobie sprawę, że to tylko wabik, przynęta, mający na celu odwrócić mnie kiedy Mohan i Гурнек wdarły się do mojego pokoju hotelowego, jej oszalał z wściekłości. Ucieczka teraz stahl więcej niż tylko kwestią przetrwania. Jej hotel, aby Riva poczuła ten sam durny horror, który został jej w aparaty cyfrowe, ten sam ból nie do zniesienia.
  
  
  Długa, cienka ręka zniknęła na całym polu widzenia. Ostatnią ofiarą stała się czarna mysz, укушенная i проглоченная wężem na jeden łyk. W końcu, gdy zapanowała cisza, wyciągnął rękę i zaczął delikatnie naciskać drewniany właz, który stał między mną i wolnością.
  
  
  Nic nie przeszkadzało mi teraz podnieść panel, ale jej i tak nie spieszył. Musiał działać bardzo ostrożnie, nie robiąc błędnych zawieszenia wzrost. Jej popatrzył nory w przypadku, gdy jakiś wokół smoka nie uspokoiła. Ale nic się nie poruszało. Nic, oprócz drewnianej bariery.
  
  
  W końcu, podnosząc klapę, jej zsunął się z powrotem w cień i wstrzymałem oddech. I tutaj rozkład czasu było istotnym elementem, decydującym częścią mojego planu. Jej wciąż stał na czworakach; ściany tunelu drapiąc moje вспотевшие ręce i ramiona. To nie będzie łatwe, po pierwsze, wyciągnąć się na przełęcz, a następnie przejechać przez dziurę, aby wspiąć się na grube kamienne ściany.
  
  
  Ale tak, ta ostatnia miejscowość w rosji nie było łatwo od samego początku. Niebezpieczeństwo — moja mocna strona, wyzwanie — podstawą mojego istnienia; zdecydowanie Jej nie stahl by Zawodnikiem nr 3 ze względu na jego piękną twarz. Tak że to nie jest przypadek, że z moim doświadczeniem, który ją uzyskał, pracując w AX wiele lat.
  
  
  Głos dlaczego jej nie chciał ryzykować. Jej powstrzymać do tych fretki, dopóki nie upewnił się, że mi nie proponuje żadnej innej decyzji, niż on, który jest zaangażowany był u mnie w tej chwili. Tylko wtedy jej перебрасывался całym swoim ciężarem na boku na bok, uwolniony od chropowatych ścian tunelu.
  
  
  Moje oczy przyzwyczaiły się do światła, dlatego jej już nie czułem się kretem poza ego legowiska. Jej wystawił głowę i ramiona do przodu i ostrożnie zajrzał do dziury. Kobra królewska wciąż zwinęła się w kłębek na dużym usmolony, odkręcając głowę w kapturze; pozostałe węże leżały w miłej, nie powodującą korozji pozycji.
  
  
  Uciekaj, Carter, biegnij szybciej!
  
  
  Jej poczołgał się naprzód, wciąż pochylona o połowę. Nam jeden ciekawy wygląd nie zwrócił się z listem w moją stronę, w dziurze nic się nie poruszyło się. Dobra, na razie wszystko dobrze. Do tej pory jej całkowicie wyszedł, wokół tunelu i poczułem ostry zapach gadów, wiszący, jak mgła, na dnie ih legowiska.
  
  
  Szybko obliczyłem odległość między życiem i śmiercią, śmiercią i potem długiej agonii od ukąszenia węża. Musiałem dostać się do przeciwległej ściany i wspiąć się na szczyt dziury, zanim węże zauważyli, co się dzieje.
  
  
  Jej ruszał, dopóki w pełni nie wstał na nogi, opierając się plecami do jęczeć. Jej, słyszałem, jak ktoś poruszał się nad dołem, instalacyjny to lekkie szuranie. Jej, miałem nadzieję, że Riva była jedna, ale dowiedzieć się, że to niemożliwe. Jej głęboko odetchnął gwałtownie wyprostował się i skoczył do przodu.
  
  
  Jej, wylądował na свернувшуюся spiralą plecy kobry królewskiej. Tylko rzeczą oczywistą, że to nie było zaplanowane. Ale jej nie stahl czekać, jaka będzie reakcja kobry. Jej już trzymać się kurczowo za duże głazy, tworzące ścianę zewnętrzną nory, gdy znowu usłyszał znajomy syk węża.
  
  
  U mnie nie było nawet czasu spojrzeć przez ramię. Jej iso całej siły pchnął swoje ciało do przodu, mocno opierając się nogami i przesuwając jednocześnie. Jej, zauważyłem, że mój but dotyczy czegoś miękkiego, ale nie obejrzał się, aby corocznie, co to było. Jej wczepił się dłońmi o krawędź kamiennej ściany i rojącym się krawędzi dziury.
  
  
  Otwór było wypełnione szumem i piskiem проснувшихся gadów. One były wahadłowe, skacząc w powietrzu, перелетали z kamienia na kamień; dla mnie to było jak oglądanie powtórki serialu. Nie miałem czasu się zatrzymać i złapać oddech. Przez ułamek sekundy jej, znów stanął na nogi, i w tej samej chwili Riva Singh wydał krzyk flaga zezwolenia na wykonanie.
  
  
  Jej, rzucił się ku dziewczynie i zacisnąłem hej usta ręką, trzymając protestujący krzyki. Jakiś czas energicznie walczyła, лягаясь i царапаясь, jak małe zwierzę; ale w końcu urwała. Dopiero co skończyłam karmić innych gadów, zawartych w mniejszych szklanych klatkach, w pokoju, który zajmuje się stanowiła połączenie prywatnego zoo i герпетологической laboratorium.
  
  
  Jej zgiął ją za rękę, aż spadła do przodu; Ją zauważył, że jej kości zatrzeszczały. We mnie przemknęło zabłąkana myśl... wspomnienie o jej miękkim, ciepłym ciele, gdy go trzymał ją na rękach. Riva była jedną z najbardziej seksownych kobiet, które jej się kiedykolwiek spotkałem. I teraz zrozumiałem, że ona mnie zdradziła, przekazała!
  
  
  - Nie mów! - syknął ja. - Ani słowa!
  
  
  Jej podniósł ją zgiętą rękę jeszcze wyżej i zacisnąłem окровавленными palcami jej usta. Kobieta w panice задыхалась. Zapytał ją. - Niespodzianka? - Tylko nie mów, że nie wiedziałaś, że tu jestem, kurwa!
  
  
  Próbowała mówić, i wtedy ją lekko oderwał rękę od ee rta, aby ona wybełkotała: - ja... Ja nie wiedziałam o tym...
  
  
  - Tak, jak nie wiedziałeś o Мохане i Гурнеке, a? To nie jest gra, Riva, to życie, pamiętaj o tym.
  
  
  Ona gwałtownie замотала głową, odrzucając moje oskarżenie. Znów ją rozluźnił uścisk na jej ustach, by mogła mówić.
  
  
  — Nie wiedziałam — potwierdza ona, ciężko dysząc, kiedy go trzymałem ją za rękę za plecami. - Nic nie wiedziałam, Nick. Uwierz mi, ona cię błagam! Musisz mi uwierzyć.
  
  
  - Dobrze, dostać kulę w głowę... jak to powinno było się zdarzyć, że w nocy? - spytałem, nie spuszczając oczu z dnia w laboratorium. - Gdzie jest klucz? - Ale jej nie stahl czekać, aż Riva odpowie mi. Jej szabelką na minutę ego fartucha i znalazłem to, co chciałem. Jej pociągnął dziewczynę za sobą; nast bawełniane kapcie zsunął się na грязному podłodze.
  
  
  Jej zamknął drzwi od środka i położył klucz na minutę; następnie ją odepchnął Риву z powrotem w daleki wątek długim, wąskim pokoju. Przestała się opierać, i gdy ją przycisnął rękę do jej zwinne ciało, jej poczuł przyspieszone bicie jej serca.
  
  
  — On... on nigdy nic mi o tobie nie mówił — jęknęła.
  
  
  - Kto?
  
  
  - Shiva... mój wujek.
  
  
  - Twój? kto?!
  
  
  - Mój wujek. - To mój wujek. Nick, proszę, pozwól mi wyjaśnić, co on ze mną zrobił... - wymamrotała. - Posłuchaj mnie, a potem... a potem, jeśli mi nie uwierzysz, idź, rób co chcesz.
  
  
  Jego pozostał niewzruszony. Jej bym nie pozwolił sobie na początku roku drugi raz oszukany żeńskich sztuczek tej małej dziewczynki. Zresztą, nie ma nic złego w tym, żeby to usłyszeć, uznał jej, tym bardziej, że kiedy człowiek błaga zachować swoje życie, on części mówi prawdę. A potem Riva, jeśli mówiła prawdę, była najbliższa ścieżką do Śiwy.
  
  
  "Tak, jej próbowała spotkać się z wami, aby uzyskać informacje na jej przyznać", — ponownie задыхалась ona, gdy jej kazał jej usiąść na drewnianym krześle.
  
  
  U mnie nie było żadnej broni, z wyjątkiem rąk, ale nie sądziłem, że dziewczyna była uzbrojona i bawić się ze mną pogrywa.
  
  
  - To byłaś ty. Dlaczego kłamiesz, Riva? Ty zdradzała mnie od samego początku, przyznaj się!
  
  
  Ona nie rozumie wszystkich słów, ale wydawało się, rozumiała sens tego, co ja hej mówił. "Ja po prostu musiał zadać kilka pytań", — powiedziała ona. - Dowiedzieć się, dlaczego przyjechali do Indii. Mój wujek nic więcej mi nie powiedział, że nie wspomniał dwóch mężczyzn, którzy włamali się do twojego pokoju!
  
  
  Odwróciła do mnie twarz, naiwne i озорное twarz, z прядями czarnych włosów, спадавшими hej ucho. Ona wyszeptała, jej słowa były ledwo słyszalne. Gdyby nie była tak niewinna, jak twierdziła, to już bym próbowała krzyczeć, uznał ja, aby przyciągnąć czyjąś uwagę. Ale, być może, próbowała zyskać na czasie, myśląc, że inni zauważą jej brak. Jej nic nie mógł przyjąć za pewnik, na wiarę.
  
  
  Tak więc, ci powierzono uzyskać pewne informacje. Dlaczego? - nadal ją zimnym głosem.
  
  
  - Bo Shiva kazał mi to zrobić, Nick. Nie wiedziałam, że tu jesteś. Właściwie to nawet jej nie wiedziała, co się z tobą stało się potem tym, jak ukazała się jej wokół hotelu. Nie mogłem tam zostać, kiedy Mohan był martwy...
  
  
  - Tak on tobie "zmusił"? - powtórz ją.
  
  
  — Proszę, posłuchaj mnie — wymamrotała. - Pozwól mi wyjaśnić wszystko od początku.
  
  
  Znów ją podejrzewał, że stara się zyskać na czasie, ale ton głosu ego był szczery, niepokojące. Miał ją jej wysłuchać. Gdyby mówiła prawdę, Riva mogłaby doprowadzić mnie do Кобре; jeśli kłamała, nie obchodzi mnie musiał jej słuchać i próbować łapać w jej słowach chociaż jakąś podpowiedź, wszystko, co utrzymujące mi tę podpowiedź. Jej stał obok niej, gotowy gwałtownie przerwać opowieść, jeśli ktoś pojawi się w laboratorium.
  
  
  Riva nie robiłam fałszywych ruchów. Ton jej głosu nie zmienił się, kiedy zaczęła się tłumaczyć, że Shiva zmusił ją do przyłączenia się do organizacji "Kobra". - On trzyma u siebie mojego ojca, Nick... ego starszego brata, i jeśli bym ją zwróciła się do policji lub do kogoś wokół rządu, nie stahl by zacząć myśleć, zanim zabić ego. Mój ojciec jest bardzo chory, rozpaczliwie chory. Mój wujek groził nie tylko zabić ego, ale i pozbawić ego jakiegokolwiek leczenia... jeśli nie wykonam ego rozkaz.
  
  
  - A gdzie jest twój ojciec?
  
  
  - Nie wiem. Shiva trzyma ego gdzieś w niewoli, ale nie w tym domu.
  
  
  Zawsze uważali się znawcą ludzi, w stanie odgadnąć, szczery człowiek, czy nie. I teraz, choć ją i trzymał na baczności, czekając na jakiś ziemi w głosie, która zajmuje się mogła wydać ją, mimo, że mój pierwotny gniew, jej okazało się, że powierzył opowieści Riva. Przede wszystkim dlatego, że to miało sens. Zwłaszcza, jeśli Shiva szantażował ją z powodu ojca, aby zmusić ją do udziału w ego brudnych planach.
  
  
  — Jest jeszcze coś, co trzeba wyjaśnić — powiedziałem.
  
  
  Ale tym razem mnie przestał. Ktoś poruszał się po drugiej stronie dnia. - Riva? — zawołał męski głos. - Dlaczego drzwi są zamknięte? Wpuść mnie!
  
  
  - Kto to jest? - szepnął ja, zmuszając dziewczynę wstać z krzesła.
  
  
  - Odyna wokół ludzi mojego wujka, Нирад.
  
  
  - Ja go znam. Udawaj, że nic się nie stało. Ufać hej, to było ryzykowne, ale w tym momencie nie miałem innego wyboru.
  
  
  - Chwileczkę! — zawołała Riva. I rzuciła się na mnie przestraszony wygląd, kiedy go wręczył hej klucz i pchnął ją do dzień.
  
  
  Szybko obejrzał laboratorium, ale nie mógł znaleźć nic, co byłoby mi potrzebne jako broni do walki z Нирадом. No, w każdym razie, w przeddzień jej pokazał emu parę rzeczy, więc mi nie stanowiło problemu, aby to zrobić według własnego uznania. Jej stał za drzwiami i czekał, навострив uszy, aż młody indianin nadal przekręcić pokrętło, poprosić o Риву otworzyć ee.
  
  
  Im szybciej wejdzie, tym szybciej ego обезврежу, postanowił ją.
  
  
  Były Нирад, Ranjit, Гурнек, Хакши, Sziwy i Bóg wie ile jeszcze. W każdym razie, zawarł ją dla siebie, trzeba było od czegoś zacząć poszukiwania głosowego symulatora, którego właścicielem jest Sziwa, i Нирад był dobrym początkiem, jak i wszystkie pozostałe.
  
  
  Riva drżącymi rękoma wyciągnął rękę, wkładając klucz do zamka.
  
  
  Gdyby zmienili mi teraz, wszystko byłoby trudniejsze; ale to był jedyny sposób, aby dowiedzieć się, czy ona kłamała mi. W tym czasie ona obracał klucz w zamku, aby otworzyć drzwi laboratorium.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Co to znaczy? — zapytał Нирад. Indianin nie nosił bandaży i zmieniła kształt kelnera tradycyjnej odzieży.
  
  
  "Nie wiedziałam, że drzwi są zamknięte" — odpowiedziała Riva, cofając się do tyłu. Jej napięte, tak jak jeszcze nie był pewien, że ona nie ostrzeże Нирада o mojej obecności za drzwiami.
  
  
  Młody człowiek, nie zadając sobie trudu, aby spojrzeć wstecz, wszedł do laboratorium i zatrzasnął za sobą drzwi. - Niech to się więcej nie powtórzy! — zawołał tak arogancki, jak paradował w barre.
  
  
  Riva zrobiła krok do tyłu, najwyraźniej, blisko do tego, aby stracić kontrolę nad swoimi nerwami. Ego gesty wydawały ego nerwowość. I wtedy jej powierzył hej, i postanowił zaufać hej, nawet potem tego, co się stało.
  
  
  — Twój wujek chce cię widzieć w swoim gabinecie, — suche ogłosił indianin. - Natychmiast.
  
  
  Słowo zawisło w powietrzu, jak sygnał, побудивший mnie do działania. Znowu, to było "taekwondo", który przyniósł by mnie w trudnej sytuacji. Jej rzucił się do przodu, prawie lecę w powietrzu, aby zadać potężny cios.
  
  
  Jej celowałem w śledzionę Нирада; siła uderzenia "cha-cha-ki" powalił ego na ziemię. Indianin przetoczył się na bok, jego osoba исказила groteskowy grymas boli.
  
  
  Jej, przykucnął i wykorzystał аленка swojej piersi i bioder, aby uderzyć ego w szczękę. Нирад upadł na wznak pod wpływem "ji-lu-ki", ego, celem свесилась na bok; Jej sobie sprawę, że kostki mojej ręce złamana emu twarzowe kości. Ale on się nie poddawał.
  
  
  - Zamknij drzwi! - syknął jej River. Dziewczyna rzuciła się włożyć klucz w zamek.
  
  
  Нираду udało się odwrócić i stanąć na nogi. On zatrząsł się i sięgnął za pas od spodni, zobaczył ją uchwyt pistoletu, który próbował powstrzymać. Dalej wszystko działo się jak w спутанном śnie, szereg działań, podyktowane refleksjami. Szybko śmigały w prawo i odwrócił się, podniósł lewe wszystkim narodom, do pasa. Stanąć na jednej nodze, jej wylądował na każdego plemienia, i natychmiast w górę lewą nogę idealnym uderzeniem.
  
  
  "Джоп-co-ki" jego ego, na nadgarstku, wytrącając broń na podłogę. Teraz, gdy nie był uzbrojony, młody indianin patrzył na mnie dzikimi oczami. Od strachu ego zwykła arogancja wyparowało, zaczął się wycofywać, a na jego szczęki od dopiero co nałożonej uderzenia, zaczął się rozszerzać granatowy siniak.
  
  
  Otworzył usta, by krzyknąć, a potem ją dosłownie podskoczył do ego gardło, trzymając kciuki do krtani. Нирад, wydawało się, złapać oddech, ale nie jest jeszcze starczyło sił podnieść nogę i uderzył mnie w krocze. Oślepiające ból zmusił mnie rozluźnić uścisk na szyi innego. Jej zachwiał się, aby złapać oddech; musiałem pochylić się na podłodze, ściskając ręce na piersi.
  
  
  Нирад rzucił się do dnia. Jej skoczył do przodu, wciąż nie w sobie od uzyskanego strasznego ciosu. Jej, skoczył na niego, chwytając za nogi. Upadł z głuchym odgłosem.
  
  
  Jej od razu znalazła się na nen góry, wsparł się kolanami w ego biodra. Zapytał ją. - Jak twoje oczy, Нирад? - Wciąż były widoczne ślady obiegu, który ją wywołał emu w barze, w którym pracował.
  
  
  Zamiast odpowiedzi rzucił się naprzód całym swoim ciężarem, próbując zrzucić na mnie. Jeśli bym ją złamał emu obojczyk, to by rozwalił emu i klatkę piersiową, a on już nie mógł wstać. Dlatego ją podniósł rękę wziąć w karate.
  
  
  Ale Нирад musi być fanem filmów o sztukach walki, w przeciwnym razie ktoś się dowiedział ego podstaw karate. Jak tylko ją podniósł rękę, to faktycznie sparował mój sieczna cios "kolonia-nal mac-ki". To prawie miało być walką, i to było to, czego jej hotel.
  
  
  — Więc... jesteś lepszy, niż myślałem — powiedziałem, odsuwając się, aby ponownie stanąć na nogi.
  
  
  On też wstał i zachwiał się, gdy zaczął krążyć wokół niego. Z ochrypłym krzykiem ją, rzucił się do przodu, zadając śmiertelny cios w splot słoneczny, a następnie łokciem w szczękę. Wspólnego działania "pan de ji-lu-ki" i "pal-kupie chi-ki" było wystarczająco dużo, aby nie tylko zachwiać ego i pewność siebie, ale i przełamać emu dwa żebra.
  
  
  Нирад cofnął się, upojony bólem. On nie pozwoli się dotknąć. Śiwa był zdeterminowany, aby zmusić mnie umrzeć w męczarniach, i pamięć o mordercy Ashoka Ananda wciąż była żywa w mojej pamięci. Tym bardziej, że Ashoka nigdy nie stanowił poważnego zagrożenia naszej Śiwy, nasze niezgodne z prawem operacji Kobry.
  
  
  Dlatego nie czuł żalu do Нираду. Był najemnikiem... zabójcą na usługach szalonego mordercy. Ten, kto nie docenił mnie, ignorując wezwania do zejścia moją wytrwałość i instynkt samozachowawczy.
  
  
  Ja myślę, że on nie był w stanie ponownie do walki, ze złamaną szczęką i dwoma złamanymi żebrami. Może być nawet z проколотым łatwe.
  
  
  Ale zanim ją obserwował go, kontynuował walkę z fizycznym cierpieniu za cenę swojego życia. On dosłownie drapał podłogę, próbując złapać spadający broń. Nawet udało się przechwycić ego palcami, zanim zdążył jej zatrzymać ego.
  
  
  - Myślałem, że w końcu zaczął się zrozumieć mój tok myślenia, Нирад... - powiedziałem i kopniakiem wyrzucił w emu palce, ponownie wysyłając broń w lot. Broń odbijał się od jednego wokół stołów laboratoryjnych i upadło na podłogę.
  
  
  To już nie chodziło o to, aby wyprowadzić młodego indianina do złożenia w tej chwili. Zbyt wiele widziałem, zwłaszcza współudział w Riva. Nawet jeśli zwiążę ego i cię załatwię usta, prędzej czy później powie Śiwy, jak ego siostrzenica pomógł mi uciec.
  
  
  Wydaje mi się, poczuł jej śladu współczucia dla biedaka. Ale zaznaczam, że w końcu był zamieszany nie jeden człowiek, a miliony ludzkich istnień. Gdyby Shiva zrealizował swoje plany, Zachód nie stahl by świadkiem edukacji indochin, w bloku, bez interwencji. Przy tym był zaangażowany cały arsenał broni jądrowej, począwszy od międzykontynentalnych rakiety balistycznej "Tryton" z termojądrowej personalną głowicą bojową. A końcowy wynik był przerażający nawet dla najbardziej doświadczonych i tych mężczyzn.
  
  
  "Zimnokrwisty" - nie jest to definicja, która mi pasuje. Nie jestem sadystą, ale z czasem i doświadczeniem na pewno "był gorzki". Нирад był na mojej drodze, drodze, która doprowadziła do sukcesu mojej misji. Musiałem zmierzyć się z rzeczywistością sytuacji. Tak więc, podczas gdy młody indianin скорчился na podłodze, płacząc, jak przestraszone dziecko, jej szarpnięciem zmusił ego stanąć na nogi i pchnął do kamiennej jęczeć wężowej doły.
  
  
  Ego twarz była mokra od krwi, dzięki czemu na policzkach tworzyły się dziwne wzory, usta były полуоткрыт, a język свисал, jak złamane skrzydło ptaka. - Nie... "sahib"... proszę, nie... ja...
  
  
  - Jesteś po prostu wykonywał rozkazy, jej wiem - przerwał jej, kończąc zdanie. - Ja też, Нирад, jej też.
  
  
  Za nim go słyszałem, jak gady gwiżdżą i syk, uderzając o kamienne ściany wykopu. Нирада nie zmuszano do pracy na Cobra, udał się na to z własnej woli. Tutaj, teraz skończy swoją pracę, dużo wcześniej, niż się spodziewałem.
  
  
  Kiedy zorientował się, że nie to miałem na myśli, ego pary nagle się zmieniło. Próbował się uwolnić nogę, która zajmuje się trafiła mi w twarz, i syknął: - Shiva chce cię widzieć martwego! - Nie stahl zwariował na punkcie tej perspektywie.
  
  
  "Być może, Нирад, ale ciebie tu nie będzie, a ty nie zobaczysz, co się stanie". - Nie mogłem już dłużej tracić czasu. Moja pięść i uderzył mu w podbródek i upadł na wznak. Jej chwycił ego za pas spodni. Нирад próbował krzyczeć, ale połamane żebra pozwoliły mu było tylko przytłumiony застонать. - Szczęśliwej podróży! — krzyknął i rzucił ego na krawędzi dołu.
  
  
  Próbował wytrzymać poza krawędź, ale nie mógł. Ego nogi затрепетали w powietrzu, a następnie indianin upadł na wznak i znalazł się w sztucznym stawie, gdzie ją widziałem, jak straszne węże morskie шевелили swoje głowy.
  
  
  Bulgotanie w & nb, mieszać pierścieni i ogonów. Ciało Нирада doprowadził w agonii. Indianin odwrócił się na bok, próbując wydostać się na stojącej wody. Morski smok wbił swoje krótkie zęby w ego przedramię; następnie sam wyszedł przez wody, niepewnie przenosząc się w swoim żywiole. Ale pozostał ze swymi kłami, вонзившимися w rękę mężczyzny, z dziwnym czymś przerażającym uporem.
  
  
  Kiedy w końcu rzucił się na swoją ofiarę, a Нирад próbował wstać, jak zrozpaczony, interweniował kobra królewska, aby pokazać, że nikt nie może przeszkadzać jej spokój na jej terenie. Jej przyglądał się tej scenie z jakimś zaczarowanym przerażeniem. To było to, co wymyślił dla mnie Shiva. Kobra wstała i закачалась w powietrzu.
  
  
  Нирад nie udało nam się krzyczeć, powinniśmy pomyśleć o ucieczce. Gad мчалась z prędkością błyskawicy, i w tym samym czasie postrzępiona, łuszcząca się żmija, wbiła swoje kły w kostkę młodego indianina. Z ust Нирада urwała судорожное bulgotanie. Jej patrzył za nim, aż dziura zaczęła się odradzać ze świstem, sykiem, bat.
  
  
  Спазматическая drżenie сотрясала ciało indianina. Ego nogi подкосились, ręce вцепились w kołnierz koszuli, jakby nie mógł oddychać. Dusił się od jadu kobry, który sparaliżował ośrodki nerwowe układu oddechowego.
  
  
  Człowiek i rękach Нирада pojawiły się czerwone plamy; było krwawienie wewnętrzne. Węże, nie przestając zaś skwierczeć, wielokrotnie były ego, вонзая swoje zęby w umęczoną ciało serią ukąszeń. Jej, odwrócił się, gdy język Нирада wychylił się iso rta, i teraz nie mógł wymówić słowa.
  
  
  Pukanie изуродованного ciała spadającego na dno wykopu, był nieunikniony pogrzebowej pieśni; Śmierć nadejdzie w ciągu kilku minut. Ale to nie była moja kolej, na szczęście.
  
  
  "To, że hotel jest dla mnie wujek", — powiedział jej, River. - Jeden kęs za drugim.
  
  
  Siedziała w fotelu, zamykając twarz rękami. Gdy jej mówiono, podniosła głowę i spojrzała mi w oczy. Ee laski nie były zakopane od malwy, czarne oczy patrzyły na poważnie i zimno. Ona nie straciła kontrolę nad swoimi nerwami, nawet wtedy strasznego i widowisk, którego świadkiem była.
  
  
  — Dobrze — szepnęła. - Jestem szczęśliwa. Kiedyś ją opowiem ci wyp wszystkich, o okrutnych i poniżających rzeczy, które mój wujek kazał mi robić ze swoimi ludźmi... świniami, które działają na nim, które czczą mu było, jak gdyby był Нагом, bogiem. Нирад zasłużył się najgorszego, zapewniam was.
  
  
  Tylko wtedy Rewa, wydawało się, że była na skraju omdlenia, jej twarz wyrażała silne emocje. Delikatnie podniósł ją i wziął na ręce. Ona drżała. Ją, przycisnął ją do siebie, dotknął jej szyi lekkim pocałunkiem. Wkrótce jej nadzieję, przyjdzie czas i na nas czas, kiedy nikt nie będzie przeszkadzać. Ale teraz miał ją opuścić i czym prędzej ją wyjadę, tym lepiej.
  
  
  Poczuła mój niepokój i całkowicie odcina się od mnie.
  
  
  - Zapytałem ją. - Gdzie jesteśmy? Jaki jest najbliższe miasto?
  
  
  — Wszystko powiem — odpowiedziała. "Ale najpierw musisz mnie związać, bo mój wujek zrozumie, że pomogłam ci uciec i dać umrzeć mnie przed ojcem". Mnie chyba też zabije.
  
  
  Poszła za liny, i wskazał na krzesło. Następnie, gdy wyjaśniał wszystko, co trzeba było wiedzieć, jej обмотал liny ją w talii i kostki, chcę, aby scena wyglądała dla estestvenno.
  
  
  Jej krótko opowiedział hej, jaki jest cel mojej misji; Jej mógł zaufać hej, teraz, gdy stała się ona cennym sojusznikiem. Ale nie chciałem narażać jej na niebezpieczeństwo.
  
  
  I kiedy ją zrozumiał, że hej potrzebuje, być może więcej, niż ona mnie, ostatnia wątpliwość zniknęło, ustępując miejsca samemu pełnego zaufania.
  
  
  — Agra zaledwie kilka kilometrów stąd — wyjaśniła dziewczyna. - Tuż za willą idźcie na głównej drodze, ona doprowadzi cię szczerzy w miasto. Musimy się spotkać dziś wieczorem: postaram się uzyskać więcej informacji. Dla ciebie.
  
  
  - Dla nas, masz na myśli. Za życie i zbawienie twego ojca, - zdementował pojawiające się w mediach doniesienia na jej cześć.
  
  
  Kiedy było wyznaczonym czasie spotkania, znalazłem w szafce jakieś szmaty, zatkałem hej, usta i wychodził. Ostatni raz przekonałem się, że sznurówki są odpowiednio dokręcone, aby nie wzbudzać podejrzeń u Śiwy.
  
  
  Pistolet Нирада leżał na podłodze. Jej wsadził ego na os minutę, a następnie chwycił krótkie białe szaty, висевшее w szafce, i założył ego... prymitywną koszulę, która zajmuje się, co najmniej, zaspokoiła moje podstawowe potrzeby.
  
  
  Riva odwróciła się. Łzy zaczęły zwilżać ją kijami. Jej hotel wrócić, dać hej zrozumieć, że wszystko będzie lepiej; ale coś powstrzymało mnie, może strach nigdy więcej jej nie zobaczyć. Jej, myślałem o River Singh, ale pierwszy do głowy przyszedł poczucie agentem AX. Jej mógł zawieść Риву, ale nie mogłem zawieść swój rząd i zaufania, które to miało mi... nie wtedy, gdy miliony ludzkich istnień byli w niebezpieczeństwie z absurdalnych marzeń, przestępczych planowania wariata.
  
  
  
  
  8
  
  
  Przysłowia są wygodne w użyciu, ponieważ są one zwięźle wyrażają общечеловеческие prawdy: one łatwo dostosować do każdej sytuacji. Co mi przyszło do głowy, gdy ją zostawił Риву Singh jedną w laboratorium, z kolekcji jadowitych gadów i groteskowy leżącego w pokojowy ciałem kelnera, było: "Gdy pada deszcz, nie koniecznie wszystkie zmoknąć".
  
  
  Wydarzenia nie dzieją się po trochu; oni dosłownie zwaliły się na mnie z nimi fretki, jak przybył do New Delhi dwa dni wcześniej. Za ten krótki okres czasu, potem jak ją wielokrotnie zastanawiał się, nie śledzę jej za przynętą, która zajmuje się rzuci mnie w ślepy zaułek, Shiva udało się zwabić mnie do swojego legowiska. To był trudną drogę, i nie dane mi było zobaczyć tajemniczego Siwę... ostatniego właściciela Хакши i mózgu Kobry. Ale mam więcej niż wystarczająco dużo dowodów, aby przekonać się, że to nie fikcja. Człowiek istniał, choć nie spotkaliśmy się twarzą w twarz.
  
  
  Prędzej czy później to też się stanie, na długo przed tym, jak dowiaduje się, że muszę mu coś powiedzieć. Ale teraz trzeba było dostać się do Agra do tego, jak on lub ego goryla skonfiskować mój uciec, zanim zajrzą do kamery i jej nie znajdą pusty, jeśli nie liczyć pięciu wściekłych węży.
  
  
  Laboratorium wychodziła w wąski korytarz z утрамбованными gliniane ściany. Za murami rezydencji Śiwy ją usłyszał niski, ciężki chód dźwięki dudka. Wiersz "Pu...pu pu..." zmieniła się alarm, który odbijał się w każdej mojej myśli, w każdym ruchu. Ja na palcach przeszedł przez wąskie przejścia, i w tej samej chwili w powietrzu rozległ się głos, echo раздавшийся na całym dalekiego obie strony przejścia.
  
  
  - Нирад? Co ty tu robisz? Wiesz, że on nie lubi czekać...
  
  
  Powinno być, to był Ranjit lub Гурнек, prawdopodobnie pierwszy, tak jak osoba Гурнека wciąż było забинтовано. Jej złapali zniecierpliwienie w głosie mężczyzny, i usiadł we wnęce w korytarzu, kiedy się do mnie zbliżał, shaggy. Jej, spojrzał i zobaczył Randżita. Ego koszula była rozpięta na piersi, a uścisk, który nosił na szyi, buduje metaliczny połysk. Indianin zapukał do drzwi laboratorium, i jej nie stahl czekać na reakcje ego.
  
  
  Są wygięte na pół, jej, pobiegł w inny korytarz, w jakiś labirynt. Jej był w willi, uznał ja, a zazwyczaj w willi nie ma drzwi, a może i więcej. Znalazłem ją przez chwilę. Jej pchnął masywną, misternie инкрустированную drzwi drewniane i zamrugał, próbując przyzwyczaić się do ослепительному światło porannego słońca.
  
  
  Dziedziniec, wydawało się, że został całkowicie przeniesiony wokół jakiegoś śródziemnomorskiego miejsc. Gęsta liści, kwitnące krzewy, bujne rośliny. Oczywiście, że Shiva nie żałował środków, aby odtworzyć dokładną kopię zakątka żyznej wsi na południu Francji.
  
  
  Delikatnie zamykając drzwi, jej wbiegł na zasypane żwirem ścieżce, która zajmuje się rozpoczęła się w dzień na bocznej fasadzie. Ścieżka dołącza do ogromnego nagromadzenia jałowca i krzewów, starannie przyciętych i zadbanych. Alarm jeszcze nie zadziałała, i, oczywiście, nie miał zamiaru czekać, aż się uda. Szybkie spojrzenie przez ramię potwierdził, że Ranjit jeszcze nie zdążył ostrzec innych.
  
  
  Ale wiedziałem, że to kwestia kilku minut. Nie mogłem znaleźć naszych bram, nam innego wyjścia, oprócz ogrodzenia wokół drzew. Jej schowane głowę i szyję w ramiona i ruszył do przodu, gołymi palcami odsuwając barierę wokół gałęzi. Jej narobił więcej hałasu, niż hotel, ale ta miejscowość rosji już odwróciła się katastrofą od samego początku, i szczerze teraz sprawy nie poszły na poprawkę.
  
  
  Gałęzie dosłownie zdzierali ze mnie ubranie, przymocowane twarz i oczy. Za mną ją usłyszał lekki ruch, zamieszanie głosów stawała się coraz wyraźniej. Jej dalej przedzierać się przez gałęzie i w końcu uwolnił się; Jej stał na krawędzi zakurzone ścieżki prowadzącej wzdłuż willi.
  
  
  Nie było nawet czasu, aby złapać oddech. Jej pobiegł, podnosząc się z każdym krokiem kłęby kurzu. Naprzeciw mnie echem rozbrzmiewały słabe stonowane dźwięki muzyki: śledzę dźwiękiem, mając nadzieję, że on pochodzi od ciężarówki lub samochodu na drodze do Agra.
  
  
  Jeśli dobrze pamiętam, położenie geograficzne, Agra znajdowała się około trzech godzinach jazdy samochodem od New Delhi i była światowego znany jako miejsce, gdzie w sali Taj Mahal. Jeśli zwiedzanie miasta nie wchodziło w moje plany, to Śiwa był.
  
  
  Jej, wyszedł na główną drogę. Była bardzo wąska, web pasek, na którym ruch szło w obu kierunkach. Monsunu rozpocznie się za kilka miesięcy, więc torowisko było nagie i opustoszałe, jednorodna przestrzeń ciemnego pyłu. Przydrożne ciągnęły się pomarszczone drzewa, a na wypaczone gałęziach siedziały sępy, ciche łupieżcy obawiał zwłok z gołymi głowami.
  
  
  U Riva nie miałem czasu dać mi szczegółowe instrukcje. Jej spojrzał w dół drogi w obu kierunkach, ale nie zobaczył nic, co wskazywało by mi dokładną ścieżkę do Agra. Jej, zmrużył oczy od blasku słońca, i po chwili zobaczył rodzinę, согнувшуюся wokół małego ogniska, po drugiej stronie drogi.
  
  
  Dwoje dorosłych i czworo dzieci patrzyły na mnie z nieukrywanym zaciekawieniem. Jej postanowił zaryzykować i przebiegała przez ulicę, nagle zatrzymując się, gdy dobiegł do grupy. Wysoki mężczyzna, ubrany tylko w obszarze talii, podniósł twarz, aby corocznie na mnie, nie próbując wstać. Został on musi być na dziesięć lat młodszy ode mnie, ale pomarszczona, впалое osoba robił ego typ ценымногие powyżej.
  
  
  - Agra? - spytałem, jak tylko okazało się, że nikt wokół nich nie mówi po angielsku. Jej wskazał na ulicę i znowu zapytał: - Agra?
  
  
  Matka i ojciec wymienili zdumionymi spojrzeniami, a dwoje z czworga dzieci zaczęły szarpać mnie za spodnie. - "Bakszysz, bakszysz!" - powtarzała zupełnie naga dziewczyna, jedną ręką szarpie mnie za nogawkę, a drugą wskazując na usta. Ego slim, skomlący głos wciąż błagać.
  
  
  W willi zabrali moją kurtkę wraz z portfelem i pieniędzmi, które trzymał w kieszeni, tak że wszystko, co miałem przy sobie, to garść rupii, które otrzymał od Riva. Głosów jeszcze jeden problem, który można dodać do innych. Jednak ją znalazłem miedzianą monetę i położył ją na dłoni rąk głodnego dziecka.
  
  
  — Agra, — powtórzyć go, nerwowo zerkając na żywopłot, że ukrył willi. - Taj Mahal...
  
  
  - Ach, "sahib", Taj Mahal! — powiedział mężczyzna. On wciąż stał w kucki, ale podniósł swoje kościste rękę, aby wskazać mi drogę, w lewo od willi.
  
  
  Znów ją prowadził, czując ostry ból w udach. Pozostawało tylko mieć nadzieję, że ten wóz, fura, każdy pojazd przejedzie mimmo, aby pomóc mi dostać się do Agra. Ale zamiast samochodu lub van go usłyszał hałas, który natychmiast przywrócił mnie do zbieraniną wydarzeń, które rozegrały się w pierwszy wieczór, od momentu mojego przyjazdu w New Delhi. To był kaszel, a następnie ryk motocykla za mną.
  
  
  Jej biegłem dalej, zwracając się każdy. d. Ze ścieżki, która zajmuje się w otoczeniu willi, na główną drogę wyjechał motocykl z dwoma osobami na pokładzie; ih głowy były замотаны тюрбанами i kierowali się do mnie. Jej chwycił pistolet Нирада, który trzymał w kieszeni spodni.
  
  
  To była Astra.32, która może trafić każdy cel w promieniu numerów metrów. Firma Astra wytwarza pistolety, które są identyczne z pistoletów Colt i hotel lindner znajduje się (które są znacznie droższe), i użył ih nie raz w przeszłości. Ale kiedy ją zatrzymał się, aby wycelować i nacisnąć spust, jego sprawę, że broń jest rozładowana. Jej schował broń z powrotem do jego szerokości spodni i znów pobiegł, nawet gdy kilka centymetrów ode mnie rozległ przeleciała gogli i odleciał kawałek kory z drzewa kilka kroków na lewo ode mnie.
  
  
  Ten, kto strzelił, miał pewne praktyki i dobre oko. Jej zaczął biec zygzakiem w poprosił o azyl, który pozwolił mi zejść ze ścieżki, unikając kul, które sypały się, jak orzeszki ziemne. Kolejny strzał, tym razem gogli zabolało mnie prawe ramię. Pięćdziesiąt metrów przed sobą zobaczył ją drewnianą лачугу, z cegły rury której wspinał się słup czarnego dymu.
  
  
  Jej nie miał pojęcia, co to było, ale biegł tak, jak nigdy w życiu nie biegałem. Motocykl zmniejsza odległość, ale kurz, поднимавшаяся z drogi, przeszkadzała kierowcy widzieć, a więc i prowadzić pojazd do prędkości maksymalnej. Ją wykorzystał i rzucił się na dziedziniec, zawalonym śmieciami, podczas gdy jeden wokół dwóch mężczyzn kazał swego towarzysza, zatrzymać się i iść dalej pieszo.
  
  
  Prawdopodobnie były to Ranjit i Гурнек, pomyślałem, chociaż był pewien, że Shiva więcej dwóch ochroniarzy. Z boku budynku otworzyły się drewniane drzwi; drzwi wisiał tylko na jednej z zardzewiałych zawiasów. Jej, rzucił się do środka, a tam w nozdrza uderzył obrzydliwy zapach krwi i odchodów zwierząt.
  
  
  Jej był w rzeźni, i czułem się tak, jakby wrócił do xix wieku. Hindusi nie jedzą wołowiny, muzułmanie jedzą. Ryk bydła, niecierpliwy stukot kopyt bydlęcych i gogle osób przygotowujących się ciąć krów, wyraźnie wskazywały na to, że przyszedł w najmniej odpowiednie miejsce, żeby się ukryć.
  
  
  Mężczyźni zaczęli krzyczeć, podnosząc pięści. Jej był dla nich nieproszonymi gościem, który nie miał nic wspólnego ze zwierzętami, których trzeba było zabić. — Przepraszam — mruknął ja, метнувшись między dwoma wielkimi krowami do wannie pełnej krwi, która zajmuje się prowadziła do zewnętrznego drenaż.
  
  
  Zapach był taki, że u każdego zakręcał żołądek; Jego stylu, aby zatrzymał bandytów Śiwy. W powietrzu czuło się разделанным mięsem i strachem. Scott w panice zaczął kręcić, ego kopyta to walić na грязному podłodze. Za mną ją usłyszał wymiany słów w języku, którego nie rozumiał. Następnie odgłos kroków zbliżających się do mnie, i nakładających się echem odgłos zwierząt.
  
  
  - Carter! — krzyknął Ranjit. - Chcemy tylko porozmawiać. Shiva chce się dogadać!
  
  
  Dobra sprawa, uznał ją: moje życie dla niego nic nie warte...
  
  
  Zwierzęta, przeważnie niepowiązanych, porwie uciec razem. Jej też nie pozwolił na to. Zmiażdżenie stada szalonych od grozy krów, napędzane instynkt samozachowawczy. Tylko dodawać, że ją czułem ten sam instynkt. Więc biegłem dalej, i jeszcze jedna gogli просвистела nad moją głową, odbiła się od schodów obok łazienki.
  
  
  Gogle podniosła plamy krwi, odchodów i moczu, które są zabrudzone spodnie. Jej uciekł do martwego punktu, jęczeć w tylnej części dużego pokoju, gdzie nie było widać nam, okien, nam drzwi.
  
  
  Chciała coś, co daje mi kilka sekund cennego czasu. Jej wspiął się na krawędź wanny i chwycił widły, które widziałem nad grupą paszy. - Carter! Głos ponownie krzyknął. - To koniec, "sahib"!
  
  
  - Nie do końca! - głośno powiedziałem, trzymając widły, jak włócznia.
  
  
  Ranjit zrobił jeszcze jeden strzał, ale w tej samej chwili cztery ostrych zębach wil вонзились emu w pierś. Zostawiłem ją zardzewiały narzędzie tak mocno, jak tylko mógł. Teraz stał nieruchomo, obserwując, jak młody indianin отшатывается temu, z otwartymi ustami i rękami, стиснутыми w drewnianym древке tej broni.
  
  
  Гурнек, stojący za swego towarzysza, całkowicie mnie zignorował, zafascynowana patrząc na cztery strumienie krwi, брызнувшие wokół rany. Próbował uwolnić widły, ale Ranjit nadal krzyczeć, dziki krzyk boli stawał się coraz słabszy z każdą sekundą.
  
  
  Były to bolesne krzyki Randżita, ego jęki gniewu i bólu, kiedy Гурнек próbował wyciągnąć widły na ego piersi, zmuszając krów, cały tuzin, szalenie się rwać w wąskie przejście do rury spustowej. Słyszałem ih głuchy szum, stukot kopyt, moo; Jej, wyskoczył i zaczął czołgać się do kanalizacji.
  
  
  Гурнек krzyknął, wymachując rękami w powietrzu. Ego uderzyły rogami w plecy i dosłownie zostały rzucone w powietrze, wylądował obok z dużą wanną. Ranjit upadł środowisk szalonych stada bydła. Ostatni jęk boli, zerwał się z ego usta, kiedy jego ręce разжались, i zeszły się w groteskowej parodii na pięści.
  
  
  Następnie cuchnąca oddech zwierząt dotknęło moich policzków, i rzucił się w dół korytarza, stale uderzanie w mur w końcu rzeźni. Brudny i śmierdzący, z obrzękiem twarzy, pokryte krwią i potem, jej, musi być, nie stanowił przyjemny - powiedział, kiedy wyszedł na drogę, pozostawiając tę scenę strasznej walki.
  
  
  Nie byłem pewien, co się stało z dwoma indianami. Гурнек, prawdopodobnie został zabity, ale miałem nadzieję, że rany od wil na zawsze wyeliminuje Randżita. W tych w innych okolicznościach wydawało mi się, że zrobiłem godnej pracy.
  
  
  Ludzie na rzeź, musi być też byli ludźmi Śiwy. Nie stahl czekać, aż wyjdą do przodu, aby zemścić się na swoich towarzyszy. Poszedłem do ulicy, myśląc, jak mi się przekonać kogoś podwieźć mnie, takiego brudnego.
  
  
  Mimmo przejechał stary Ford. On kierował się w Agra, ale gwałtownie machać ręką, zachęcając się zatrzymać, był bezużyteczny. Jej spojrzenie zobaczył miedziano-czerwona twarz, a następnie maszyna zniknęła w chmurze pyłu, która rośnie, gdy przejeżdżała mimmo.
  
  
  Jej ruszyłem, decydując się nie zatrzymywać się.
  
  
  Potrzebna mi była łazienka, czysta, szwedów, pieniądze i broń. O ile mi wiadomo, rząd USA nie było nasze konsulaty, naszej delegacji w Agra. Miasto było zbyt blisko New Delhi. Ale może go znalazłem to, czego potrzebuję, w hotelu.
  
  
  A w każdym razie powinien był to zrobić. Było już południe, a wieczorem byłam umówiona z Реевой. Było jeszcze wiele rzeczy, które trzeba było zrobić, więc ją podniosłem temp. Riva powiedziała, że Agra w sali zaledwie kilka kilometrów od willi.
  
  
  Kilka mil, czy nie, to zawsze była wyczerpująca spacer. Południowe słońce niemiłosiernie praży mi do głowy, niebo stanowiło który oślepia безоблачную wody, усеянную fałszywe refleksami. Minęło minuta dziesięć, kwadrans, zanim do mnie przyjechała jakaś fura. To był zniszczony wóz, który ciągnęła para tubylców wołów, везущих who siana.
  
  
  Jej machnął ręką kierowcy, седобородому mężczyźnie, który naciągnął wodze i zatrzymał wóz na poboczu. - Mówisz po angielsku? - zapytał chłopa.
  
  
  "Czystość języka", — powiedział on. - Nie angielski...
  
  
  Jej wskazał palcem najpierw na niego, potem na siebie. - Agra? - Poprosił ją. - Agra?
  
  
  - Agra? - powtórzyć chłop macha ręką po boku na bok gest, który na uniwersalnym języku oznacza: "Tak".
  
  
  Jej energicznie skinął głową i wszedł w furę, w środku sekwany. Mężczyzna uśmiechnął się szeroko do mnie, pokazując zęby i dziąsła, ubrudzone "пааном". Następnie opuścił lejce, i woły ponownie udaliśmy się swoim powolnym krokiem, który jednak był lepszy niż długi spacer spacerem.
  
  
  Jej senny, kołysały rytmiczny покачиванием i skrzypieniem wozy. Musiałem się przespać, choćby tylko na godzinę. Ale moje myśli przerwał uporczywy szum, huk, który stawał się coraz głośniej w miarę tego, jak wóz zjechał na słonecznej drodze.
  
  
  Instynktownie насторожившись, ją, obejrzał się. W oddali wznosił się kurz, małe chmury drobnego piasku ukrywali źródło hałasu, który je słyszał. Nie chcę niepotrzebnie ryzykować, aby nie skompromitować nas swoje życie, nasz sukces misji, jego pospieszył zanurzyć się w благоухающее siano, навалив z góry bardzo wiele, aby uczynić się niewidzialnym.
  
  
  Nie mogłem zrozumieć, co się zbliża. Jego przyglądał się w drewnianym wozie, słuchając ciągłego ryku kilka silników. I kiedy ją zobaczyłem, że to jest jej głęboko pogrążył się w siano i wstrzymałem oddech.
  
  
  Były to nowe twarze, ale od tego momentu nie mogłem ih zapomnieć. Trzech mężczyzn, wszyscy indianie-sikhowie... zmotoryzowany oddział wysłany Siva, aby znaleźć mnie dopaść, zabić lub wrócić do willi, w oczekiwaniu na ostatnich rozkazów Wielkiego wodza. Z rykiem wnet mimmo wózki z wołami; wszystkie trzy motocykla udaliśmy się do Agra.
  
  
  "Gdyby Hawke mógł mnie teraz zobaczyć!" — pomyślałem.
  
  
  Jej był brudny, bez grosza w kieszeni, uzbrojony tylko naładowany pistolet, i z mojej wiedzy taekwondo i karate. Nietrudno było przewidzieć, czy mój osąd o Śiwy w rzeczywistości, że nadchodzący dzień będzie stresujące
  
  
  
  
  9
  
  
  Jej przybył do Agra za godzinę, van wysadził mnie na obrzeżach miasta. Zakurzone немощеные ulicy, kręte uliczki, labirynt uliczek, które, wydawało się, że zostały stworzone specjalnie po to, aby zmylić przypadkowego gościa. Po otrzymaniu pewne informacje, ją znalazł się przed biurem American Express.
  
  
  Nie to, że moja sytuacja była szczególnie zabawna, ale rozśmieszyła mnie. Głos jej, daleki od wizerunku przeciętnego amerykańskiego turysty, bez paszportu i bez pieniędzy, jeśli nie liczyć kilku rupii, które Riva dała mi przed tym, jak mnie przywiązany.
  
  
  Jej myślałem wypożyczyć samochód i wrócić w New Delhi, ale droga zajęła by się nie mniej niż godziny szóstej, a czasu nie miałem. Trzeba było skontaktować się z Хоуком i przygotować się do spotkania z Ривой w ten sam dzień. Tak więc, Nick Carter, brudne, poszarpane, исцарапанный i zakrwawiony, rozpostarł ramiona, głęboko westchnął i przeszedł do drzwi starannego budynku, jedynej nadziei w nieznanym mieście i dla mnie strasznie wrogiego.
  
  
  Agra nie metropolia. Trzech bandytów na motocyklach mogą w mgnieniu choroby przeszukać całe miasto. W mojej goli zarysowywał się już piętrze, gdy wszedł w biały budynek zgłoszony do biura zarządcy.
  
  
  Ze mną i wcześniej zdarzało się trafiać do trudnych sytuacji, ale to graniczyło z drwiną. Bez groszy, na zakup broni lub odzieży, lub na wynajem auta u mnie nie byłoby decyzji do czynienia z Siva i ego osobistej zespołem goryli. Mój paszport z pieniędzmi i moje rzeczy były bezpieczne w pokoju w hotelu w New Delhi; ale pozostała część mnie została w Agrze, w trzy godziny jazdy od stolicy.
  
  
  Jak tylko weszła do budynku, do mnie do drzwi podszedł strażnik w mundurze. Jej, rzekomo, to on nie mógł winić gościa, zwłaszcza, gdy zobaczył swoje odbicie w lustrze moans... obraz brudnego i dawno urwanej menela.
  
  
  "Chcę zobaczyć sterującego", — ogłosił ją strażnikowi. - Zdarzył się wypadek.
  
  
  - Dyrektor na sesji, nie wolno mu przeszkadzać, "пукка hippie"... - odpowiedział mężczyzna, rzucając obraźliwe mi w twarz.
  
  
  Dobra, ode mnie pachniało kóz, i podobno to właśnie jego nie był манекенщиком, ale nie miałem zamiaru tam stać i dyskutować z ochroniarzem... nie wtedy, gdy wszystko, łącznie z "American Express", mogło by się załamać, gdyby Shiva претворил swoje plany w życie.
  
  
  "Nie obchodzi mnie, że jest na sesji", — ze złością eksplodował jej. - To nagły przypadek. - I zaczął tracić cierpliwość, gdy inny stahl pchać mnie do dnia, z zamiarem wyrzucić na drogę. - Tak nie można skontaktować się z panem! — krzyknął, zaciskając zęby.
  
  
  Strażnik chwycił za kaburę pistoletu pistoletu. Błąd numer dwa. Nie lubię "chuliganów", tym bardziej nie lubię, gdy mnie pchają. Tak więc, szybkim machnięciem ręki i cios w nerkę jej brzegu długiego mężczyznę распластаться na полированном marmurowej podłodze. Odyna dla urzędników podniósł głowę i zerwał się na nogi.
  
  
  — Nie musisz się martwić — zapewnił jego ego. - Przy okazji, mój menedżer, jeszcze jeden... i muszę z nim porozmawiać w tej sprawie. "Natychmiast". Nie mam zamiaru siedzieć tutaj i czekać na twojego kolegę... - i wskazał na postać wartownika, - aby zdecydować, презентабелен jej w społeczeństwie, czy nie.
  
  
  Powinno być, to był mój ton głosu lub pośpiech, z której ją odprawił strażnika, rzecz w tym, że młody клера pospiesznie skinął głową i pobiegł do rzędu stołów. Jej nieruchomo stał w holu z przyklejonej do ust uśmiechem, gotowy ponownie wyjść wokół siebie, jeśli przez minutę nie zacznę działać.
  
  
  Urzędnik był hindusem, ale człowiek, протянувший mi rękę, był amerykaninem, wysokiego, chudego chłopaka, na kilka lat starszy ode mnie. Wyglądał prawie nieswojo w swoim paski garniturze, nienagannym, podczas gdy mój szwedów była brudna i изодранной.
  
  
  - Z czym mogę ci pomóc? — zapytał mnie, patrząc na mnie z noga do głowy.
  
  
  - Lepiej nie mówić publicznie - przerwał jego ego.
  
  
  - "Wybaczyć?" — powiedział, marszcząc brwi ze zdziwieniem.
  
  
  - Radzę ci udać się do swojego biura. Jej pracuję w rząd, rząd. Specjalna secret service.
  
  
  - Służby specjalne? - odparł клера ze śmiechem. - Daj spokój, kpisz ze mną na zawsze! Że to żart?
  
  
  - Bez żartów. I jeśli nie chcesz mnie widzieć w swoim gabinecie, muszę o siebie zadbać. Ale ja nie chciałem cię zranić...
  
  
  Strażnik doszedł do siebie i ruszył do nas. Jej patrzył urzędnika w oczy, mając nadzieję, że się zgodzi. Ją rozumiem, ego sytuacji: jak wiedział, że miała do czynienia z szaleńcem, który oszalał i źle pachwiny.
  
  
  Oderwał ode mnie wzrok i spojrzał na strażnika. Sekundę był niezdecydowany, ale w końcu spojrzał na mnie i powoli skinął głową. — Nie wiem, co to jest, ale zapewniam cię, że ja się ciebie nie boję — powiedział napiętym głosem.
  
  
  - Nie na zawsze nikogo bać. W końcu, jej klient, mimo, że mój list został w New Delhi.
  
  
  Jej poszedł za nim przez szereg stołów w małe biuro z drewnianymi panelami, miniaturowy Wall-rozdrobniona na subkontynencie Indyjskim. Jej, spojrzał na nazwę, выгравированное na tabliczce znamionowej na stole, sel w skórzanym fotelu, odchrząknął i zaczął opowiadać swoją historię od samego początku.
  
  
  Nie wspomniał imię Śiwy, nie określa nam istocie swojej misji, nam swoich stosunków z AXE. Jej przedstawił się agenta specjalnego wydziału CIA, w biurze, który mógł mieć do dyrektora bardzo szczególne znaczenie. Jej wyjaśnił emu swoje stanowisko, wskazując, że moje dokumenty i pieniądze pozostały w New Delhi i że mój miejscowość rosji nie pozwala mi wrócić do stolicy, może być, na kilka dni.
  
  
  Kiedy skończył swoją opowieść, w tym i to, dlaczego jej przedstawił się bezdomny, menedżer chciał poznać moje imię i sprawdzone informacje za pomocą komputera, stojącego obok stołu. Zazwyczaj nieźle radzę sobie z liczbami, ale nigdy nie zadał sobie trudu, żeby zapamiętać numer swojej karty. Tak, że ja po prostu nazwał pana Reynoldsa, menedżera, pełna nazwa z adresem w Waszyngtonie, który był na karcie.
  
  
  Czasami na lotniskach mi się zdarza kupować "detektywistyczne" lub spyware książki, ciekawe do czytania, które pomagają się zrelaksować i oczyścić głowę. Ale mi nigdy nie zdarzyło się znaleźć opisaną sytuację, nawet zdalnie porównywalną z on, w którym ją znalazł. Jak wiedzieć, do dyspozycji bohaterów książek zawsze były bajeczne sumy w różnych walutach, u nich nigdy nie kończyły się nasze paszporty, nas dokumenty tożsamości, nasza broń. Ale on nie był głównym bohaterem książki "tajemnice".
  
  
  Wszystko, co się ze mną działo, było cholernie "prawdziwym". Biuro American Express był prawdziwym, jak i miasto Agra. Wszystko, co działo się ze mną osobiście. Jej uważnie obserwował Reynoldsa, изучавшим komputerowe dane. Gdyby mi nie pomógł, to by ugrzązł w gardle. Łatwe i proste.
  
  
  — Dobrze, panie Carter, nie duch — w końcu powiedział Reynolds, po przeczytaniu informacji. - I ty też jesteś zajęty facet, muszę dodać. Podróżował odkryty basen, a? Na jego twarzy pojawił się uśmiech, a następnie kierownik przeprosił za to, jak ze mną byli.
  
  
  "Przynajmniej ten, kto umie słuchać" — powiedziałem. - To jakość, którą teraz wiele osób nie brakuje.
  
  
  — Obawiam się, że to wszystko — zgodził się on. Zaproponował mi papierosa i zapytał, czy nie chcę, czy jej doprowadzić się do porządku u niego w domu, on dzwonił do gin, aby przysłała kierowcy za mną.
  
  
  Jej ocenił propozycję, ale nie chciałem dać mu było kłopotów. Im mniej osób ją wciągał w to, tym lepiej dla wszystkich. Jej podziękował ego za życzliwość, ale odrzucił zaproszenie. "Co mi trzeba, przede wszystkim, kilkaset dolarów w indyjskiej waluty, jeśli to możliwe, i na biuro, aby zadzwonić do mojego szefa w Waszyngtonie.
  
  
  "Nie ma problemu — zapewnił mnie Reynolds. Wstał szybko z krzesła, cały szczęśliwy i podekscytowany możliwością udziału, choć w zmniejszonej formie, w działalności tego tajnego i podziemnego postaci.
  
  
  Dwadzieścia minut później, z nabrzmiały jeszcze kieszeń spodni z paczki banknotów, jej siedział za biurkiem dyrektora, czekając, aż Hawke nic mu nie będzie otto sklepienia. - Ale wiesz, że już po północy? — mruknął szef.
  
  
  - Myślałem, że nigdy nie kładziesz się spać wcześniej trzech.
  
  
  - Trzy godziny?! Krawiec, mi zawsze wstać o szóstej, Numer Trzy!
  
  
  Zawsze był nr 3, kiedy Hawke zły; Jej stawał się Nickiem lub Carterem, gdy był w ponad sercowym nastroju. Oczywiście, Wielki Wódz nie wybaczył mi, że zapomniałem o różnicy czasu między Waszyngtonem i Indiami.
  
  
  - W porządku - uciął ja. - Wypuszczę cię z powrotem do łóżka za chwilę; Jej sądzę jednak, że jesteś zainteresowany dowiedzieć się, co się stało...
  
  
  — Wiem dokładnie, co się stało, wybuchł on. - Już rozmawiałem z indyjskiej służby bezpieczeństwa. Poinformowano mnie o swojej rozmowie. Nick, nie rozpętujmy z on sam starej historii. Jej przyznam, że się myliłem. Zacznijmy od tego, że Shiva nigdy nie istniał.
  
  
  - Znowu źle. Shiva jest, mam nadzieję, że nie na długo...
  
  
  - O czym ty mówisz? — krzyknął Hawke. - Myślałem, że skończyłeś, że chciałeś lecieć do domu.
  
  
  — Być może w przyszłym tygodniu, jeśli wszystko pójdzie dobrze — oświadczył ja. Jej opowiedział Хоку części, od mojego pierwszego spotkania z Моханом i Гурнеком do zbrodni Ananda, mojego swoją władzę w Czerwonym forcie, i tego, co się stało potem. Kiedy jej powiedział emu wszystko, co wiem na Jej temat, był dosłownie oszołomiony.
  
  
  Z innego oba końce linii słychać było ostry g? n? rale przez tysiące mil, zanim przyszedł reumatyzmu. Głos Hawk absurdalne delikatnie i subtelnie, ale mi nie potrzebny był tłumacz, aby zrozumieć, że jest głęboko zaniepokojony. - Teraz wiesz, co jej chcę od ciebie...
  
  
  — Mam mgliste pojęcie — powiedziałem. - Pudełko, prawda?
  
  
  - Chcę więcej. Jej chcę Siwę i Haji, jeśli trzeba. I nie chcę ih na kawałki, a jej jasno się wyraziłam, Nick?
  
  
  - Świetnie. Już postanowił spędzić sytuację na twoje kryteria. Ale co mam zrobić z dostawą heroiny? Czy ją kontynuować z tym walczyć?
  
  
  - Najpierw zajmij się Siva. Poza tym jej skontaktuję się z indyjskiej służby bezpieczeństwa. Pudełko jest o wiele ważniejsze, oczywiście.
  
  
  — Oczywiście, oczywiście — mruknął ja.
  
  
  - Chcesz pracować w pojedynkę lub wolisz, aby ją poprosił indian interweniować i pomóc?
  
  
  — Jeszcze nie — odparłem. - Jeśli Shiva podejrzewa, że indyjska służba bezpieczeństwa zamierza ingerować ego planów, pobiegł biegać wokoło kraju, aby schronić się w Chinach, i wtedy możemy ego nigdy więcej nie znajdziemy. Jednak w tej chwili nie sądzę, że on widzi we mnie bezpośrednie zagrożenie, więc proszę nie mówić o tym, gdy będziesz dzwonić z urzędnikami w New Delhi. - Uważam, że Anand dał mi do zrozumienia, jak ego zdaniem, odbywały się "przecieki" informacji poufnych w wyższych sferach ego Serwisu. - Nie chcę, aby nasz inny odleciał, zanim u mnie pojawi się możliwość znacznego skrócenia skrzydła emu...
  
  
  — I oskubać ego pióra — dodał Hawke.
  
  
  - O, weźmiemy szkatułkę u niego, oczywiście.
  
  
  Następnie okazało się kod, nazwa kodowa, aby mógł być pewien, że rozmawia z prawdziwym Nickiem Carterem, a nie z elektronicznym głosem, genialny wynalazek albańskiego naukowca. - To ważna sprawa, Nick. Nasz Moskwa, nasz Waszyngton nie będą patrzeć, jak Chiny przygotowuje się wchłonąć subkontynentu bez ih interwencji. Będą musieli wykazać inicjatywę, wojny, czy nie. Zatem...
  
  
  — Dość — przerwał jej, starając się śmiać, ale nie mógł. - Mam kontakt wewnątrz organizacji. A jej nie przepadam za porażek.
  
  
  — Tak, wiemy — westchnął Hawke. - Głos dlaczego ja nie mogę cię stracić otwarcie teraz... i nie mogę stracić Szkatułkę.
  
  
  "I Siwę też nie" — dodał. - Nie zapomnimy reumatyzm Indiach Aleksandra wielkiego... zmierzającej lub lepiej powiedzieć Hitlerowi?
  
  
  - Nie sądzę, że stary Adolfo było tak trudne lub nawet taki zdecydowany, Nick. Powodzenia; z niecierpliwością czekam na odpowiedzi od was w najbliższym czasie.
  
  
  - Szybciej, szefie. Obiecuję, że już niedługo.
  
  
  Godzinę później ukazał się jej wokół swojego hotelowego pokoju, wyglądając zupełnie inaczej, niż gdy wszedł do biura American Express. Ją wyrzucił szlafrok, spodnie i baletowe kapcie, zastępując ih typowej lokalnej ubrania: białej bawełnianej koszuli, letnie spodnie, skórzane сандалиями. Anonimowa szwedów. Jej wziąłem prysznic, starannie ogolony i w końcu umyła twarz, ręce i nogi warstwą tłustej kolorów.
  
  
  W rezultacie, u mnie był miedziany kolor twarzy, i ten makijaż pozwalał mi wtopić się w otoczenie. Ludzie Śiwy chcieli przedstawicieli z Zachodu, i jeśli nie były one wystarczająco inteligentny, aby chronić wyjście na American Express, jego stylu byłoby, aby były one wystarczająco inteligentny, aby wyobrazić sobie, że zmienię swoje ubrania i wygląd.
  
  
  Клера za barem w holu hotelu był delikatny, choć i mądrzejszy od swojego kolegi w New Delhi. Na samym delle, obserwując mnie z nieukrywanym zaciekawieniem (jej był zupełnie nie podobny do zalogowanego tylko że osoby), nie wspomniał nam o zmianie mojej odzieży nam o травмирующем zmiany koloru, szybkim zwiększeniu kolor mojej skóry.
  
  
  — Jej stylu, by wysłać telegram, — powiedział jej emu.
  
  
  "Przepraszam, ale nie mamy odpowiedniego sprzętu, — sahib — odpowiedział. Następnie spod lady on dostal mapy topograficznej Agra z kolorowymi ilustracjami atrakcji miasta, w tym, oczywiście, Taj Mahal. - Musisz iść na telegraf na Гвалиор-rod. Stamtąd można wysłać telegram - zakończył, wskazując na punkt na papierze czerwonym ołówkiem.
  
  
  Jej podziękował jestem, składając mapę i zatrzymał велотакси wypłat bezpośrednio przy hotelu. "W poczcie Гвалиор-rod", — powiedział jego kierowcy. Mój akcent, a moja mowa na pewno nie jest zgodne z kolorem mojej skóry. Kierowca spojrzał na mnie, obserwując mnie z samej ciekawości, co pracownik hotelu.
  
  
  Ale jej nic nie zrobił, aby zaspokoić ego ciekawość. Mi nie zależało aby dostać się na telegraf, aby wysłać telegram zarządcy hotelu w New Delhi i poinformować emu, że nie wrócę w ciągu kilku dni. I w końcu ją postanowił zadzwonić do indyjskiej służby bezpieczeństwa, aby poinformować ich o tym, co się stało z ih agentem Ашоком Анандом.
  
  
  I w końcu musiałem wykonać kilka zleceń, zanim spotkają się z Ривой w siedem. Nie tracąc czasu, taksówkarz ruszył w stronę poczty. Tymczasem jej rozglądał się wokoło настороженными oczami, zwłaszcza za każdym razem, kiedy widziałem kogoś na motorze.
  
  
  Jak ją znał, ludzie Śiwy nadal chcesz mnie, więc musiałem pozostać niezauważone, jak to możliwe. Dobrze, moja nowa szwedów i makijaż bardzo mi pomogli, ale nie chciał niepotrzebnego ryzyka.
  
  
  - "Sahib" - aktor? - Odważył się zapytać kierowca, jazdy do skrzynki izba na Гвалиор-rod.
  
  
  - Ktoś uważa, że jestem aktorem... - odpowiedziałem.
  
  
  - Wtedy, być może, "sahib" chce dać mi swój autograf... - Hindus dostal, pióro i papier, z uśmiechem ją wypisali imię na kartce papieru, który mi dali. wytrzymał. - Wielkie dzięki, "sahib"! — zawołał kierowca z szczęśliwy uśmiech.
  
  
  Nie stahl czekać na reakcje ego, jak tylko on złamał bazgroły. Przecież wszyscy wiedzą, że James Bond już od kilku lat na emeryturze.
  
  
  Środkowa drzwi urzędu pocztowego była pusta; Jej wszedł, nie zwracając szczególnej uwagi i nie widząc trzech zmotoryzowanych goryli Śiwy.
  
  
  Jej wysłał telegram, zapłacił nowe błyszczące banknotami; następnie założyli mi na sąsiednim pokoju dla lokalnych i międzymiastowych połączeń. Przed szafą ustawiła się długa kolejka, więc minęło jeszcze dwadzieścia minuta, zanim przyszła moja kolej, wejść do budki telefonicznej, podczas gdy operator przekazał mi linię do New Delhi.
  
  
  Choć pokój w hotelu poleciał u mnie wokół głowy, nie pamiętam numeru telefonu szefa Ashoka. Jej sell na drewniany stołek i zamknął za sobą szklane drzwi. Kiedy zadzwonił telefon, wziął słuchawkę i natychmiast znalazł się na linii indyjskiego koledzy Hawk, niejakiego Пуран Dass.
  
  
  Indyjska secret service nie wiedziałam prawdziwy cel mojej misji. Oczywiście, chodziło o wielomilionowe partii heroiny, ale nikt nie zasugerował symulator głosu handlowa Haji lane.
  
  
  Nawet jej o tym nie mówił teraz z szefem Ananda. Ale jej powiedział emu, co się stało z ego agentem. Tak podejrzewałem, że to jeszcze nie odkryli ciało. Dał Dasu wszystkie niezbędne informacje, w tym adres ulicznego kawiarni obok parku Nehru w Delhi.
  
  
  "Powiedział pan, że nie było decyzji spotkać się z Анандом" — wskazał mi Dass potem jak poinformował emu wszystkie szczegóły śmierci Ashoka. - I nadal rozmawiała z moim asystentem, wydaje się, że dopiero wczoraj...
  
  
  — Obawiam się, wyjaśnić ci wszystko zbyt długo — powiedziałem. - Byłem pod presją, jeśli rozumiesz, o czym mówię...
  
  
  — Nie, nie rozumiem, panie Carter — sucho powiedział Dass. - I mnie to nie jest śmieszne, że mój agent nie żyje. Nie rozumiem, co się dzieje; w jeden dzień podają nam, że nigdy nie spotkał się z Анандом, następnego dnia zysków i poinformować nas, że został zamordowany. Być może tak to wygląda w twoim kraju, ale tutaj, w Indiach, my najbardziej cenimy życie ludzkie.
  
  
  - Posłuchaj, Dass: zadzwoniłem, żeby mnie pouczać. Kiedy jej powiedział, że na mnie utonięcie, jej miał na myśli, że ktoś przystawił pistolet do mojej głowy, rozkazuje mi powiedzieć dokładnie to, co powiedziałem. Uwierzcie mi, że śmierć swojego agenta głęboko zaniepokoiła mnie. I jeśli to może cię pocieszyć, informuję, że zabójca Ashoka więcej nie będzie mógł wcielić się w rolę kata w imię Kobry.
  
  
  - Mogę zapytać, gdzie jesteś teraz, panie Carter?
  
  
  - On nie jest w stanie udzielić informacji na: na razie, w każdym przypadku.
  
  
  - Czy jej przypomnieć, że twoja wolność działania w tym kraju uważa się uprzejmością, dostarczonych przez pański rząd?
  
  
  - Ja doskonale wiem o współpracy pani Gandhi.
  
  
  - Więc bądź tak miły i powiedz mi, jakie przyczyny skłoniły was przyjechać do Indii. Jej już nie mogę zapewnić ci swobodę poruszania się, jeśli będę wyp zawsze pozostawać w niewiedzy...
  
  
  Coś chyba nie tak.
  
  
  Jej przypomniał sobie wycieku informacji, o których mi opowiadano Hawke i Ashok Anand. Dass był jak chcesz, tylko nie sercowym i gotowy do współpracy, mówił sucho, niemal agresywnie. Jej nie mógł dowiedzieć się, jak dwa hitman "Kobry", Ranjit i Гурнек, dowiedział się o moim spotkaniu z Анандом w kawiarni w parque. Jeśli to wydawało mi się przypadek, to teraz był prawie pewien...
  
  
  Jeśli tylko, zawarł ją, jeśli Dass nie ostrzegałem ih.
  
  
  Oczywiście emu, to nie byłoby trudne lub nie jest zazwyczaj zapytać agenta, gdzie chce się ze mną spotkać. Potem on, być może, skontaktował się z Siva, chcąc zabić dwóch зайцеву na jednym ogniu.
  
  
  — Cóż, panie Carter — niecierpliwie powiedział Dass. "Jesteś zdeterminowany, by zachowywać się ze mną tak, jak gdyby jej był twoim szefem, pan Hok, lub pan nalega na tym, aby moje biuro odnosił się do ciebie, jak należy?"
  
  
  - Nie, to mi się nawet nie śni, panie Dass. A skoro pan tak nalega, informuję, że dzwonię w Bombaju. - Wspomniałem o hotelu, w którym zatrzymał się kilka lat temu, i dodał: - Jeśli chcesz, możesz wysłać mi jeden przez swoich ludzi. Jej jest zarejestrowany pod nazwą Kent Clark Kent, pokój 747.
  
  
  Gdyby był amerykaninem, to bym zrozumiał. Ale on urodził się w Indiach, więc nie znalazłem nic w tym dziwnego, że zamieszkał w hotelu pod fałszywym nazwiskiem. Być może jej nie doceniałem ego, może go po prostu irytowało pomoc, żądana AX.
  
  
  W tym samym czasie, jednak wydawało się, że możliwe, że moje podejrzenia ego lojalności i relacji z organizacją Śiwy były całkiem uzasadnione. I nie mogłem ryzykować, ponieważ Shiva w sali na wolności i ma Шкатулкой.
  
  
  "Nie mogę się doczekać, porozmawiać z niektórymi z spotkają się z twoich ludzi, panie Dass" — stwierdził ja. - I jej, chcę wyrazić swoje kondolencje w związku ze śmiercią Ananda. Mam nadzieję zobaczyć swojego agenta dziś wieczorem.
  
  
  — Będzie około dziesięciu, panie Carter — szybko powiedział Пуран Dass. - To człowiek, który przyzwyczaił się rozwikłać najbardziej skomplikowane sytuacje. I istnieje moim pełnym zaufaniem.
  
  
  - Mam nadzieję na to samo, panie Dass.
  
  
  Było mi trudno odłożyć sarkazm, który groził pojawić się w moim głosie. Ale wyraźnie urzędnik nic nie zauważył. Jej odłożył słuchawkę i wstał, przeciągając się do szklanych drzwi telefonicznej kioski.
  
  
  Na zewnątrz ktoś blokował mi drogę. I nie był nieznajomym.
  
  
  
  
  10
  
  
  Nie wiedziałem, czy mam powiedzieć "dzień dobry" lub "do widzenia".
  
  
  Drugie wyrażenie było nieskończenie lepiej, biorąc pod uwagę, że człowiek przede mną, za przesuwanymi szklanymi drzwiami, był jednym z trzech sikhów, których ją widziałem, мчащимися w stronę Agra, преследующими mnie.
  
  
  - Jesteś całkowicie zmienił swój wygląd, "sahib" Carter - zauważył mężczyzna, уперев każdego plemienia w drzwi i odsuwając ją na kilka cm W jednej ręce trzymał głupi broń. Intencje indianina były zupełnie intuicyjnym.
  
  
  — Wiesz, co ludzie mówią — odparłem z rozpiętym śmiechem. - Będąc w Rime, zachowuj się jak rzymianie.
  
  
  Skomentował. - A kiedy ty w Indiach, rób to, co robią hindusi, a?
  
  
  - Dla estestvenno. Mnie zawsze uważacie się za dobrych diabłem, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności. Ale nie będziesz błagać mnie podąża za tobą, "sahib"? Lub wolisz zakończyć naszą rozmowę na bardziej wybuchowy wrażenie? - Pistolet został skierowany szczere mi w piersi.
  
  
  Indyjski sikh nie był idiotą. I ego nie bawi moje niepoważne i niepoważne podejście. Nie grał komedię bez przyczyny; Jej po prostu hotel zyskać na czasie. Otworzył drzwi i gestem zaprosił mnie do pójścia z nim.
  
  
  - Powiedz, jak mnie znalazłeś?
  
  
  - Zawsze jesteś taki sarkastyczny, "sahib" Carter?
  
  
  - Tylko wtedy, gdy starają się nadepnąć mi na odcisk, "meme-sahib", - skwitowałem go, nazywając ego tak, jakby zwracam się do kobiety.
  
  
  W reumatyzmu obelga sikh wsunął mi w plecy pistolet kaliber 45 i, udając, że nadal ze mną miło gadać, poprowadził mnie przez hol poczty obrotowym do drzwi prowadzących na ulicę. "Pracownicy hotelu inny rupii" — uśmiechnął się w końcu, odpowiadając na mój korkociąg. - A w Agra mało hoteli. Po prostu pokaż zdjęcia "сахиба" Колодезный , a tu pracownik hotelu mówi: "Tak, ten facet, tylko że poszedł na pocztę, minuta dziesięć temu...". "Sahib" Carter uważa, że on jest bardzo inteligentny, że naśmiewa się z Śiwa! Ale teraz "sahib" Carter zdaje sobie sprawę, że jest głupi, a nie ludzie Kobry.
  
  
  W głosie indianina był podpowiedź próżność i uroczystości. Ale mnie bardziej dokuczała moja skóra, niż ego, duma. Za szklanymi drzwiami go zobaczył dwóch ego kolegów, siedzących na motocyklach, ih oczy zwrócone są na dzień-mail.
  
  
  - Nie chcesz sprawiać we wszystkich domach wokół niewinnych kobiet i dzieci? - zapytał swego towarzysza, podczas gdy on przystawił pistolet do mojego kręgosłupa, rozkazuje otworzyć drzwi. - Pomyśl, ile krwi przelano na próżno, "sahib"!
  
  
  - To będzie twoja krew, "sahib", a nie obca.
  
  
  — W takim razie szkoda bezbronne żebrak — mruknął ja, wyciągając rękę i trzymając otwartą dłoń do dnia. Otwarte przede mną po schodach z bolesną powolność czołgała się gruba грузная kobieta. Jej wpłynął na drzwi, uchylił ją na kilka cm, tak, że usłyszał szelest długiej jedwabnej "sari" na marmurowych schodach. Słońce na chwilę odbiło się na szlachetnym kamieniu, który kobieta miała w nosie, kiedy to osiągnął szczyt schodów.
  
  
  Ona nie podniosła głowy i zaczęłam otwierać drzwi.
  
  
  "Proszę," powiedział jej głos, unikając w bok. Jej był pewien, że sikh nie będzie naciskać na spust tak blisko kobiety. Uśmiechnęła się, lekko ukłonem, obiema rękami trzymając pakunek, zawinięty w liść czarnej papieru i związane wytrzymałej liny.
  
  
  — Mam nadzieję, że nie jest kruche — mruknął ja, biorąc paczkę wokół jej rąk.
  
  
  Usta kobiety rozstał od flagi zezwolenia na wykonanie. Nie wiedział, czy gra Shiva swoim ludziom rozkaz mnie z powrotem do willi żywy lub martwy; ale ja nie miałem zamiaru informować o tym. Jej rzucił pakiet w indianina; palec na spuście rzucił, i gogli просвистела w powietrzu.
  
  
  Strzał zwrócił uwagę. Gruba kobieta krzyknęła gwałtownie i strzałki w panice rzucili się do dnia. Ludzie na mail zaczęli krzyczeć i biegać we wszystkie strony, gdy indianin próbował uciec. Nie hotel, aby on tak łatwo się wymknął.
  
  
  Jej machnął lewą nogą, zadając potężny cios mężczyźnie pod każdego plemienia. Zatoczył się i znowu niechcący nacisnął na spust. Szczyt szklanej dzień jest pęknięty. Dźwięk strzałów i potłuczonego szkła rozwiązania naukowo-badawczych zadań histeryczny krzyk obecnych, którzy się zamknięte w urzędzie pocztowym.
  
  
  Na podłodze i na marmurowych schodach zostały rozrzucone duże odłamki szkła. Jej rzucił się całym swoim ciężarem, bardzo szybko rusza nogami, jeden szczery do przodu, lewa lekko wygięty do rzeczywistości zachowania równowagi. I uderzył indianina na kolano, z siłą, trzy razy większej od siły uderzenia.
  
  
  Ego początkach gwałtownie подогнулась, próbował wytrzymać za drzwi, ościeżnicy; To był szczery i tyle. Nie obejrzał się, kiedy próbował wstać na nogi. Jej zabrał ręce z tyłu, tak, że pięści wpadł w dolne żebra, a następnie jej zadał straszliwy cios z lewej, który rozbił mu kości.
  
  
  Mężczyzna nie mógł powstrzymać przerażający krzyk, zanim скользнуть do przodu. Teraz ją trzymał ręce na jego ramionach, naciskając iso wszystkich sił. Na zewnątrz dwaj inni wyskoczyli ze swoich motocykli. Broń отбрасывало złowrogi święty na słońce, gdy pędzili do dnia.
  
  
  Zabić ih jeden mi było wygodniej, niż rozwiązywać wszystkich trzech razem. Pierwszy indianin nadal jęczeć, próbując się wyrwać z mojej sztuczki. "Moje mięśnie się napięły, kiedy ją iso wszystkich sił starała się opuścić ego głowę i ramiona w dół, do błyszczących odłamków szkła.
  
  
  Wstał z okropnym jękiem, który zakończył się przeraźliwym krzykiem, kiedy pierwszy odłamek szkła przebił ego i ciało. Jej nadal naciskać go, obserwując, jak szkło przebija ego skórę przed wejściem w ego karku byka.
  
  
  Jeszcze jeden strzał rozwiązania naukowo-badawczych zadań chór histeryczne krzyki, a gogle prawie оцарапала mi głowę. Jedną ręką trzymał jej indianina, a drugi próbował wyrwać mu broń. Teraz nie miał już sił, kiedy odłamek szkła przebił ego umięśnione szyję, powoli, aż do kości.
  
  
  Kiedy szkło trafiło emu w tętnicę szyjną, jej jakby przeciąć wąż ogrodowy. Wyrwała się strumień krwi, i trysnęła mi w twarz, i przed koszule. Mężczyzna wydał krzyk, który zamienił się w растерянное bulgotanie, gdy ją rzucił ego na ziemię, распластавшись na dużych осколках szkła. Palce разжались, i palant pistolet upadł na podłogę. Indianin próbował podnieść głowę, ale krew tryskała zbyt obficie głębokiej rany na szyi.
  
  
  Potem ego ciało stało się конвульсивно się trząść ręce wahadło w powietrzu, jakby hotele kogoś podrapać... ostatni taniec głów kurczaka, z którego вытекаетет krew.
  
  
  Mi jeszcze należało rozbroić dwóch innych mężczyzn. U nich nie było nadzwyczajnej troski o niewinnych kibiców tragedii, a oni znowu zaczęli strzelać do mnie.
  
  
  Gogle trafiła na mężczyznę, który wił się na podłodze w potwornej agonii. Jeśli szkło, врезавшееся w tętnicę szyjną, jeszcze nie metoda zabił ego, gogle zrobiła swoje. Mężczyzna upadł z конвульсивным drganie nerwów i mięśni.
  
  
  Jej stał za бездыханной kształty, wodząc po podłodze nogą, dopóki nie znalazł broń. Jej podniósł broń i otworzył ogień z powrotem w pozostałych dwóch sikhów. Ktoś włączył alarm. Nie chciał tu być, kiedy przyjedzie policja, jeszcze i dlatego, że aresztowanie przeszkodził mi się iść na spotkanie z Ривой.
  
  
  Tak więc, zamiast strzelać w dwóch bojowników, w niego celowałem w przednie koło motocykla zaparkowanego przed skrzynką oddziału. Gogle utknęła w nen, jak w maśle. Syczenie wychodzącego pobierania próbek powietrza sprawiło, jeden wokół dwóch mężczyzn odwrócić, aby corocznie, co się dzieje.
  
  
  Ponownie nacisnął spust i usłyszałem świst pocisku w powietrzu. Jej celowałem leatherlips w plecy, ale zamiast tego, aby przebić ego kręgosłup, gogle trafiła emu w tylną część uda. Rana okazała się nie śmiertelne, ale mężczyzna nie mógł już chodzić. Na samym delle, jest zmiękczony, jak kartka papieru, gdy jej rozejrzał się w poprosiłem innego wyjścia.
  
  
  Nie sądziłem, że będzie mnie gonić ostatni z trzech zabójców Kobry. On pochylił się nad ciałem przyjaciela, a gdy ją nacisnął na spust, aby zabić jego, jej, sobie sprawę, że zrobił ostatni strzał. I wciąż nie udało się uzyskać amunicja do Astry, który ją otrzymał od Нирада, zanim ją, poszedł ego do diabła.
  
  
  Jej wsadził rękę w os minutę. Wziął aster ma długą miłość, rzucił ją pół i położył na jej miejscu broń 45 kalibru, który był lepszy, niż "Astra", znacznie bardziej lekki pistolet. Nie mówię już o tym, że nie chciałem nosić dwa pistolety. Jednego było więcej niż wystarczająco, tym bardziej, że jestem z pewną dumą stwierdził, że moje ciosy rękami i nogami okazały się nieco, czy nie bardziej niezawodną formą ochrony, niż luger Wilhelmina.
  
  
  Ją, obejrzał się i zobaczył, jak jeden wokół sikhów pomaga swojego rannego towarzysza wsiąść na motocykl z nietkniętymi oponami. Moje sandały głośno zaskrzypiały, gdy jej przemknął przez korytarz i śmigały za ladą poczty.
  
  
  Tam były stosy worków pełnych-mail. Jej przedarł się między workami, i jak szalony pobiegł pod nosem zdumieni listonoszy, замерших od strachu. Pocztowo-telegraficzne pracownicy, jakby znajdowały się w stanie hipnozy. Otworzyli usta, nie ruszając się, i po prostu śledził mnie wzrokiem.
  
  
  Tylna pokoju wychodziły na strefy załadunku. Dzwon alarmowy nadal dzwonić, a w oddali już jakies znajome wycie syren policyjnych. Zastanawiam się, czy udało dwóch hindusów, których zostawili w życiu, uciec. Jeśli im się to uda, jej był pewien, że będą tropić mnie, na razie zostaję w Indiach. Ale nie chciałem tracić na myśli nas ih, nam Риву... nam ACH. Hawke od razu zrozumiał znaczenie mojej misji, więc trzeba było zdobyć Szkatułkę do tego, jak Shiva zastosuje nast.
  
  
  Co mnie najbardziej niepokoiło i co stanowiło moją bóle myśl, gdy ją, zeskoczył z doków, aby strzelać między dwoma vany, było to, czy zostanie Shiva tutaj, dopóki mam szansę złamać ego plany. Gdyby ego ludzie wrócili do willi, jeden z kulą w nodze, aby poinformować, że inny nie żyje, Shiva byłby całkiem w stanie zebrać się i zniknąć, gdyby jej nie poinformował o nen w indyjskiej policji. Nie jest wykluczone, że on już podjął shaggy, aby być gotowym do opuszczenia kraju.
  
  
  Jeśli, oczywiście, Riva nie jest w stanie ego utrzymać. Było jeszcze coś, zdolne przekonać Siwę, że nie wyobrażam bezpośredniego zagrożenia ego planów, i to było oparte na moim wątpliwość w to, że Пуран Dass był wspólnikiem w planie Kobry. Gdyby Dass odezwał się z Siva potem mój telefon (a to oznaczało, że moje podejrzenia co do lojalności oficera opierały się na niezbitych faktach, a nie tylko na intuicji), Shiva sobie sprawę, że kłamię, kiedy stwierdził, że jestem w Bombaju, i że podejrzewałem Дасса. On również uważa, że będąc zdecydowanym w związku Дасса do заговору z Kobrą, jej bardziej uważał kontaktować się nam z jednym indyjskich policjantów systemem... lub z dowolnym oddziałem służb specjalnych.
  
  
  To była tylko hipoteza, ale nie mogłem ryzykować, że indyjska policja interweniuje w moją misję, a ja nie mogłem pozwolić Śiwy polecieć do Chin z Шкатулкой w ego dyspozycji. Riva była jedyną osobą, od której można uzyskać informacje na krótko wyjaśnić swoje zadanie i odkryć absurdalny i przerażający plan jej wuja. Dziewczyna obiecała mi pomóc. To już nie corkscrew самаритянского gest, a corkscrew zdrowego rozsądku. Pozwolić jej wujka uciec przed tym, jak ja ją i tak załatwię Siwę, oznaczało pewną śmierć dla ego, ojca.
  
  
  Ona nawet nie wiedziała, gdzie Shiva trzymał w niewoli jej ojca, tak jak on pozwalał hej, rozmawiać z nim tylko przez telefon. Powinien był się tego domyślić, ale jeśli Shiva znikał w całym kraju, zanim miałem szansę, aby zakończyć misję, to dla nas obu była nawet najmniejszy nadzieja na uwolnienie więźnia. Na szczęście udało mi się uciec od-mail do tego, jak mnie hamował indyjska policja.
  
  
  Syreny wciąż wyły, gdy ją znalazł się w bocznej ulicy z wieloma sklepami na drugą stronę poczty. Nie zatrzymał się, aby spojrzeć, a dalej iść, проскользнув do małego sklepu, gdzie było duże zamieszanie przedmiotów i towarów, które, wydawało się, ukrywali tyle grzechów.
  
  
  Dwóch, starszy facet z сутулыми ramionami, ale wystarczająco inteligentny, aby od razu rozpoznać potencjalnego nabywcy, podszedł do przodu, jak tylko ją, wszedł do sklepu. Mężczyzna mówił po angielsku z silnym brytyjskim akcentem, i gdy jej wyjaśnił, że muszę od ego towarów, był na tyle sprytny, aby nie przerywać mnie i nie zadawać niedyskretnych pytań o moim amerykańskim kładzeniu nacisku.
  
  
  Bez względu na niezgodność z mojego akcentu i indian ubrania, to było mi tak, jakby nie było w tym nic dziwnego. On nie był w stanie udzielić mi się amunicja do armaty kaliber 45, który ją wziął a może właściwego mężczyznę, ale zaproponował mi ogromny w буйволиной skóry. Skórę, jak rozumiem, gdy kupowałem sandały, w Indiach nie było łatwo znaleźć. Ale буйволиный knut był w dobrym stanie, jak i bawełniana "kurtka". Koszula, która zajmuje się miał na sobie, była cała we krwi, ale i właściciela sklepu to chyba nie zbyt interesuje. Rupii zawsze pozostają рупиями, i to jest najważniejsze.
  
  
  Jej zmieniał ubrania w sklepie. Kiedy ją przekazał zakrwawioną "kurtkę" właściciela, skręcił ją w węzeł i rzucił w drewniany blat w tylnej części sklepu. - Chcesz jeszcze coś, "sahib"? — zapytał z błyskiem w oczach, kiedy go dostal, kilka banknotów na paczki, którą trzymał w kieszeni.
  
  
  - Masz miotła?
  
  
  - Miotła? — powtórz to, nie zdając sobie sprawy.
  
  
  — To miotła — wyjaśnił jej i zrobił gest, zamiatanie cząsteczki obiema rękami.
  
  
  - Ach tak, to rozumiem! — odpowiedział rozpromieniony. Rozejrzał się dostał tego, o czym jego ego prosił.
  
  
  Prawdopodobnie to była dysków najbardziej miotła, której on zamiatał swój sklep, ale nie mógł się doczekać, żeby mi ją oddać, oczywiście w dobrej cenie. Cena z pewnością jest dość wysoka w cenach Agra, ale w tym samym czasie wyglądająca na mnie śmiesznie niskie. Mężczyzna hotel zawinąć miotła w arkuszu ciemnej papieru, ale jej z uśmiechem wyjaśnił, że zabiorę jak jest.
  
  
  Wyglądał na nieco zagubionego, tak, że zmarszczył brwi i spuścił oczy, prawie sfrustrowany i obrażony tym, że odbieram rozwiązania zrobić zwykły rytuał, potem zakupu przedmiotu. On zapytał. - Wystarczy, "sahib"?
  
  
  - Tak, myślę, że miotła i буйволиная zawias do danych w innych okolicznościach wystarczające. Nie masz amunicji, prawda?
  
  
  Mężczyzna kilka razy pokręcił głową. Jej wyciągnął jeszcze jedną błyszczącą nowy banknot i wsunął hej w dłoni. - Ty mnie nigdy nie widział, rozumiesz?
  
  
  — Nigdy nikogo nie widziałem, — powtórzyć dwóch sklepie, nasze sekundy nie zawaha się сунув pieniądze na minutę.
  
  
  Jej dostal jeszcze jeden banknot i powtórzyć operację. - Nie moglibyście podpowiedzieć mi, gdzie go mogę znaleźć amunicję? Mój drugi zaprosił mnie na polowanie na miasto...
  
  
  - Szczerze mówię, "sahib", nie wiem, gdzie można znaleźć terminach amunicji. My zwykli ludzie tutaj, w Agra. Broń posiadają tylko władzy.
  
  
  - Jesteś pewien, że nie pamiętasz żadnych sklepów, gdzie mógł znaleźć to, czego potrzebuję? - nalegał, i, mówię, wyciągnął emu pieniądze.
  
  
  On powiedział. - Jeden moment!Położył banknot na minutę i odbył się w daleki strumień sklepie. Jej, patrzył, jak się coś nabazgrał na kartce ciemnej papieru. Gdy podał mi kartkę papieru, ją, spojrzał na nazwę i adres napisane na nen. - To najlepsze, co mogę zrobić - sahib, - przeprosił mężczyzna. "Jeśli Бэшема nie tego, co trzeba, nie sądzę, że znajdziesz amunicję tutaj, w Agra. To skromny miasto... sprzedajemy rzeczy tylko dla turystów. Rozumiesz, prawda?
  
  
  — Oczywiście — zapewnił ją ego.
  
  
  Więc ją, wyszedł na ulicę, uzbrojeni w miotły, bata na skórki i pistolet kaliber 45, który mógłby się przydać, gdyby on tylko mógł strzelać. Ale w tym momencie go, oczywiście, nie mogłem narzekać. W każdym razie, jej był jeszcze żyje. Całkiem zadowalający, biorąc pod uwagę wszystko, przez co musiałem przejść.
  
  
  
  
  11
  
  
  To było niesamowite przejaw prymitywnego i niekontrolowane siły fizycznej, którą jej rzadkich leczniczych widziałem. Człowiek poruszał się z zadziwiającą szybkością i z taką zręcznością, że ja mimowolnie odchylił się do tyłu, czując судорожное skurcz mięśni życia. Skoczył w powietrze i спикировал w dół, jak tygrys, z kocim wdziękiem, która zajmuje się była integralną częścią ego śmiertelna męstwa.
  
  
  I, jak u tygrysa, miał лапообразные palce, uzbrojonych w ostre jak szpony, pazury. W następnej sekundzie wykorzystał swoją śmiercionośną broń, aby podrapać twarz drugiego człowieka, pozostawiając wielkie krwawe rany, które były wycięte z ciała.
  
  
  Krew zaczęła kapać, karmazynowy strumyki potoczyły się wokół głębokich cięć w kości. Człowiek wydawał się anonimowy, jego rysy były неузнаваемы, ego ciała zwisały w strzępach, jak содранная skóra. Zataczając się, próbował się wycofać, ale ponownie został zaatakowany.
  
  
  Nie zadowalając się tym, że odwrócił twarz przeciwnika w krwawą masę, Tygrys спикировал na niego. Też ją widziałem, zęby, ostre jak szable, ostre i poszarpane. Dopadł mnie obrzydzeniem, ale nie mogłem oderwać oczu od tej sceny, że okrucieństwa i obojętności wobec ludzkiego życia.
  
  
  Jej nadal zafascynowana oglądać. Rysunek z pazurami podniosła rękę, aby uderzyć krawędzi dłoni: to był najbardziej doskonały wpływ kolonia-nal-chi-ki, który jej kiedykolwiek widziałem.
  
  
  Głosowanie ostrzeżenie, że nie mogłem po prostu zignorować, o tym, co może się zdarzyć, że pewne "dyscypliny", w szczególności karate i kung-fu", są używane do powstania szkody, a nie dla sprawiedliwego sprawy. Nigdy nie wierzyłem w takie kary lub przemocy sowa przemocy. Jej smutno potrząsnął głową i spojrzał na świecącą tarczę zegarka.
  
  
  Jej kupił zegarek japońskiej marki wcześnie rano tego samego dnia. Nie było jeszcze pięciu godzin. Miałam jeszcze dwie godziny, więc ją ponownie zwrócił uwagę na film, dramat kong stylu w pobliżu.
  
  
  Północny kino był z widokiem na Taj-rodzaj, tylko po to, aby przypomnieć mi, że mi jeszcze należało odwiedzić słynny Taj Mahal. Ale on nie odważył się pokazać swoją twarz w takim popularnym i miejscu publicznym. Jej, oczywiście, nie siedział w kinie, tylko po to, aby mieć trochę zabawy, zabicia dzień. Ponieważ był przekonany, że ludzie z "Kobry" wciąż рыскают po mieście, próbując mnie znaleźć, aby pozbyć się ze mną, jej wybrał kino, aby pozostać niezauważone, jak to możliwe.
  
  
  U mnie była obsesja wrócić do rezydencji Śiwy dla studiów dziennych stawek z nim, ale on nie wiedział, ilu ochroniarzy było na służbie u potwora, a jej nawet nie wiedział, czy jeszcze tam jest. Spotkanie z Ривой została wyznaczona na siedem godzin w miasteczku kilometrów w dwadzieścia od Agra.
  
  
  Miejsce, w którym mieliśmy się spotkać, było wiadomo, jak Fatehpur-Sikri, opuszczone miasto wokół marmuru i piaskowca. Z pomocą przewodnika, którego ją kupiłem w tym samym sklepie, gdzie kupiłem zegarek, jego mógł uchwycić w swojej wyobraźni topograficzną mapę tego miejsca. Było tu wiele pałacowych, niektóre z dużymi schodami i balkonami z widokiem na rozległy dziedziniec. Dawno opuszczony kompleks budynków stahl idealnym schronieniem dla nas obu, miejscem, w którym będą mogli spokojnie porozmawiać, nie wykryci dobrze wyszkolonych agentów Kobry.
  
  
  Był wieczór, gdy tam dotarł, i to też było na moją korzyść. Ciemność chroni mnie od wścibskich oczu elektryczną regulacją brygady Śiwy. Jednak moim jedynym problemem pozostawał brak możliwości zdobyć amunicję do pistoletu.
  
  
  Jej za radą właściciela sklepu, i udał się w odwiedziny do leatherlips w imieniu Башам. Miał скобяной sklep w pobliżu suków, mały sklepik, gdzie można było znaleźć wszystko, od młotków do opium. Ale amunicja do pistoletu w ego asortyment nie wchodziły. Nie chodziło o pieniądze, a o dostępność.
  
  
  - Potrzebuję co najmniej doby, "sahib", - powiedział właściciel sklepu, gdy ją wziął ego na bok, aby wyjaśnić, co szukam.
  
  
  — Dwadzieścia cztery godziny — to zbyt długo — powiedziałem.
  
  
  Podniósł ręce dłońmi do góry. Puste jak puste, był pistolet kaliber 45, który należał kiedyś do matematyki z "Kobry", истекшему krwią na mail. Ją i wyciągnął zwitek banknotów i Бэшем łapczywie lizał wargi, nie spuszczając oczu z pieniędzy, którymi ją mahal ego przed nosem.
  
  
  - Byłbym szczęśliwy, aby służyć tobie, "sahib"... ale mam związane ręce. Amunicja, o których pan mnie pyta, nie tak łatwo znaleźć w Indiach. Trzeba co najmniej dzień, aby znaleźć ih...
  
  
  To prawdziwy wstyd dla nas obu. Cierpliwość!
  
  
  "Ale, być może, mogę jej pokazać, że-co jeszcze" — powiedział sklepikarz i zniknął w tylnej części sklepu tylko po to, aby wyjść na chwilę z błyszczącym стилетом, który trzymał w rękach, jak cenny przedmiot lub ofiarowanie strach na wróble. Gdyby bóstwa-gady, Nagy, obserwowali tę scenę, jej, pewny, że nie byłby zadowolony. Teraz sztylet został dołączony do mojego przedramienia w bardzo płuc osłoniętej, niemal identycznych do tych, które nosił, kiedy ludziom Śiwy udało się rozbroić mnie.
  
  
  Tak więc, u mnie był nóż, miotła (przerobiona na dwie takie same pałki długości około stopy każda) i bata na буйволиной skóry. Wszystko to, co miało zastąpić pistolet. Nie był zupełnie bezbronny, dobrze, ale i nie był chodzącym arsenałem.
  
  
  Niemniej jednak, gdyby wszystko poszło zgodnie z planem, być może, nie musiałam się nawet użyć broni. Nie miałem zamiaru spotykać się z mężczyznami Kobry, dopóki jej nie był gotowy do konfrontacji z Siva na znacznie bardziej osobiste niż w poprzednich czasach.
  
  
  Dlatego ważne było, aby spotkanie z Реевой przebiegła sprawnie. Jej obiecał dziewczynie znaleźć i uwolnić jej ojca. Z kolei pokazała, że jest bardziej niż gotowy spróbować uzyskać wszelkie możliwe informacje. Pakt, urodzony i więzień na kształt wzajemnego rozpaczy. Riva potrzebowała we mnie, jej, potrzebował jej nie mniej, jeśli nie więcej.
  
  
  Tak, że ja celle na swoje miejsce i dalej oglądać film, słuchając niezsynchronizowane głosy, kolory są tak jasne i piękne, jak aluminiowa świąteczna nadzieja. Podpisy, jedna w języku polskim, druga w języku bengalskim, prawdopodobnie, bardzo mało odpowiadały rozumieniu angielskiego dialogu. Ale rytm, niesamowite umiejętności głównego bohatera w sztuce "kung-fu" завораживали mój sens.
  
  
  Film zakończył się w połowie piątego. Program poinformowała o przedłużeniu kina, więc wstał ze swego miejsca i udał się do jednego, wokół wyjść, złączyli się z болтающей i комментирующей tłum. Jak tylko znalazł się na ulicy, mi nie było trudne pozostać niezauważone, aż go nie znalazłem taksówkę, gotowy zawieźć mnie do opuszczonego miasta Fatehpur-Sikri.
  
  
  Kierowca, dobrze ogolony i bez turbanu, na szczęście (w tym momencie jej wszędzie widziałem sikhów), poprosił mnie o pięćdziesiąt rupii za получасовую wycieczkę. Na czarnym rynku dolar kosztował dwanaście rupii. Rozsądna cena, dlatego dał emu pieniądze do przodu i sell na tylnym siedzeniu starego Citroena.
  
  
  Za nami nie wyjechało nam jeden motocykl, opłata nie próbował wyprzedzić. Jeśli być dokładnym, podróż w Fatehpur-Sikri odbyło się bez wypadków. To był ten sam sposób, na który poszedłem potem tym, jak uciekł wokół domu Śiwy. Jej rozwalony na fotelu, kiedy możemy mieć szereg żywopłotów, ограждавших dom od ulicy. Nikogo nie było widać, i dwór z утрамбованными gliniane ściany wydawał się pusty i opuszczony.
  
  
  Mnie to nie ucieszyło, ponieważ pomyślałem o Śiwy, handlowa Haji lane i nawet o River, atakującego do chińskiej granicy. Cóż, zawarł ją, czas pokaże.
  
  
  Ponownie spojrzał na zegarek i próbował się zrelaksować. Czasu było jeszcze mnóstwo, ale im lizać jej, podchodził do przejście na mieście duchów, tym bardziej się denerwował i тревожился. Jej skorzystał z okazji, aby dokończyć to, co zaczął, kupując miotłę i буйволиный bata.
  
  
  Бэшем był na tyle uprzejmy, aby mi pożyczyć ręczna wiertarka. Jej wywiercić dwa otwory w uchwycie miotły, po jednym na każdym końcu pałki. Teraz robię bicz bawolego knuta najpierw jedno oko, potem drugie, szczelnie zawiązać sznurkiem, po bokach. W ten sposób między dwoma kijami ją dostałem coś takiego jak rozciągnięta skórzanej bluzy. Jej sprawdził węzły; otwory w drewnie laski były małe, niebezpieczeństwo oderwania skóry nie było.
  
  
  Kiedy ją skończyłem montaż urządzenia go zobaczył w oddali karbowany minarety imponującego meczetu Dżami-Masjid. Ale masywny budynek wydawał się małym w porównaniu z gigantycznym murem, góruje po południowej stronie meczetu. Ściany zostały zbudowane na cześć zwycięstwa Akbar, cesarza Mogołów, основавшего legendarne miasto Fatehpur-Sikri. Ściany wychodziły na okolicę i grupę ubogich domków, tworzących wioskę u stóp opuszczonego miasta.
  
  
  - "Sahib" chce, aby ego tu czekały? - taksówkarz zaproponował, hamował, aby zatrzymać się przy wjeździe na pustynię parking obok niezamieszkanych i dostojną miastem. - Dam ci dobrą cenę: trzydzieści rupii, aby zabrać cię z powrotem do Agra.
  
  
  "Przepraszam, ale mam inne zobowiązania" — wyjaśniłem, запихивая laski z буйволиной skórą na minutę spodni. Jej, otworzył drzwi i wyszedł, wokół maszyny.
  
  
  - Przewodników tu już nie ma, "sahib", - odpowiedział taksówkarz. - Nie chcesz, aby pokazał ci się widok? Jej znakiem z Fatehpur Sikri. Jej i pokażę wam coś, czego jeszcze nie widziałem nas jeden turysta...
  
  
  — Nie wątpię — odpowiedziałem, śmiejąc się. - Ale muszę się spotkać z moim indyjskim przewodnikiem po kilku minuta. Szczęśliwej drogi, "sahib"!
  
  
  - Jak chcesz - powiedział z rozczarowaniem kierowca. Przytoczył silnik, skręcił za róg i odjechał, pozostawiając potem się chmura kurzu.
  
  
  Jej kontynuował drogę spacerem.
  
  
  Ostatni turystyczny autobus już odjechał do Agra. Kupcy, którzy wystawiają swoje towary na podwórku wokół meczetu, również wrócił do wioski, pozostawiając budynków wokół marmuru i piaskowca zapomnianymi. Szybko przemierzył dziedziniec, сверился z kartą, którą wyrwał z przewodnika, i znalazł budynek, znany jako "dom Маруама".
  
  
  To właśnie tam Riva wyznaczył mi spotkanie w mniej niż godzinę. Jej nic nie czułem i nie widziałem żadnego ruchu, który mógłby wzbudzić moje podejrzenia. Budynek z złotymi freskami i oryginalnymi drewnianymi malowanymi sufitami wyglądał majestatycznie i uroczyście, co świadczyło o bogactwie i władzy politycznej Akbar. Jej siedział na pierwszym szczeblu wąskiej marmurowe schody prowadzące na balkon, огибавший cały dom.
  
  
  I zaczęło się oczekiwanie. Jej po prostu modlił się, aby Riva Singh nie zawiodła mnie.
  
  
  W siedem ją zaczął się denerwować. W dziesięć minuta siódmego ją zaniepokoił się podwójnie. Ale w ćwierć siódmego go usłyszał dźwięk zatrzymali się na parkingu samochodu. Następnie słaby odgłos kroków echem разнесся w выложенному marmurem wewnętrzny dziedziniec, który wytworzyć obraz wielkiej szachownicy.
  
  
  Oczywiście, Akbar grał w szachy, za pomocą swoich nałożnic i tancerek jako żywo pionów. Jej też, powoli wstając, czułem się pionkiem, włożonej w grę, ale równie решившей umieścić mata przeciwnikowi. Śiwa był przekonany, że może kontrolować wszystkie moje ruchy, dyktując swoje brudne zasady.
  
  
  Ale gdybym miał możliwość powiedzieć lub zrobić coś, to z pewnością byłoby to ostatnia gra, w którą powinien zagrać genialny przestępca.
  
  
  - Nick? Nick, jesteś tam?
  
  
  Był to znajomy głos, ale z odrobiną strachu, paniki. Jeszcze nie zrobiło się zupełnie ciemno, a choć niebo ściemniało, jej mógł zobaczyć smukłą sylwetkę Riva, szybko przecinającą dziedziniec. Było na nim zachodnie sukienka z otwartym kołnierzem. Była piękniejsza, niż ją pamiętał, ale teraz było wyraźnie nie czas na takie rozmyślania.
  
  
  Widząc mnie, Riva pobiegła, ee sandały w przyspieszonym tempie zgrzytały po marmurowym wiórowych.
  
  
  - Błagam cię, trzymaj mnie mocno! — mruknął. - Szczerze teraz chcę tego bardziej niż czegokolwiek, Nick.
  
  
  Wziął ją na ręce i przycisnął do siebie. Drżała, dreszcz przebiegł po całym jej ciele; ona прильнула do mnie, kładąc mi głowę na piersi.
  
  
  — Nie musisz się bać, — cicho szepnął ja. - Obiecuję ci, że wszystko będzie dobrze. Znowu zobaczysz swego ojca, i dla niego też wszystko się zmieni, nie martw się.
  
  
  Podniosła głowę i próbowała się uśmiechnąć. Jego delikatnie pocałował ją w usta: ona cofnęła się do tyłu i откинула włosy, znajdują się tu na oczy. — Ufam ci, Nick — powiedziała delikatnie. - Wujek nauczył mnie nikomu nie ufać... To tak wlazło mi do głowy, że nie mogę myśleć swoim mózgiem! Ale wierzę ci, Nick. Ja nie mam żadnego wyboru. Jeśli nie możesz mi pomóc, jeśli nie możesz uratować mojego ojca, wtedy nikt w świecie nie jest w stanie. A ja nie mam do kogo się zwrócić, Nick! Nam do kogo.
  
  
  W czarnych oczach, z ih smutny i przestraszony wyraz, też był zdecydowany wygląd. — Zrobiliśmy krok do przodu, — pocieszył ją nast. - Przychodzimy w obie strony, głos zobaczysz. Jej trzymał ją w budynku, i usiadła na schodach, starając się uspokoić.
  
  
  To nie było łatwe, tak jak to było w ferworze napięcia i strachu, które zmuszały ją dreszcz od stóp do nogi. "Nie myślałem, że mogę przyjść na spotkanie", — wyjaśnił on przez chwilę. - Musiałem wymyślić pretekst, aby powiedzieć mu, że edukacja w Agra, pójść na zakupy. On hotel wysłać mnie z jednym wokół swoich ludzi, ale w końcu udało się go przekonać, że nie ma takiej potrzeby.
  
  
  Jej krótko opowiedział hej, o wydarzeniach dnia, mówiąc wyp wszystkim, co się stało z nimi fretki, jak odszedł z nach.
  
  
  - Ilu mężczyzn u niego zostało? - zapytałem, kończąc swoją opowieść.
  
  
  - Pięć osób, nie więcej. Ranjit w szpitalu, ale nie sądzę, że on przeżyje. Ego płuca zniszczone, krwawienie wewnętrzne.
  
  
  - A drugi z kulą w nodze?
  
  
  - Zabrali ego z powrotem do willi. On nie może chodzić, więc nie powinien stanowić dla nas zagrożenia. - Dziewczyna zaczęła opowiadać, co się stało, gdy znaleziono ją związaną i zakneblowany. W tej chwili to może brzmieć przekonująco dla nas dwojga, ale Śiwa był podejrzany typ. Nie zważając na łzy i prośby, Riva, znów odmówił hej w rozdzielczości zobaczyć się z ojcem. On również nie otworzył hej, gdzie jest więziona przez swojego brata.
  
  
  - Rozmawiałam z tatą przez telefon. Był bardzo słaby, mógł tylko mruknij kilka słów, Nick - dodała Реева wyobcowany głosem. - Jeśli nie jesteś w stanie uwolnić go, gdzie on nam został, nie sądzę, że długo pożyje...
  
  
  — Ego zwolnić — zapewnił ją ee, choć nie miał do nas pojęcia, gdzie szukać ojca Riva. Przede wszystkim miał ją rozbroić Siwę. Chociaż udało mi się uniknąć pułapek, rozstawionych potworem, jej doskonale wiedział, że dostać się do niego będzie nie tylko. "Czy wiesz coś o wynalazku Haji, o tym дьявольском urządzeniu, które twój wujek nazywa Шкатулкой?"
  
  
  - Starałem się przeniknąć w laboratorium, ale ochrona mojego wuja mnie nie puściła. Ale jej coś poczułam... — zamknęła oczy i zmarszczyła brwi, próbując sobie przypomnieć. - A może to nie ważne... - dodał po chwili.
  
  
  - Wszystko, co ważne. O czym to jest?
  
  
  - Cóż... słyszałem, jak Shiva z hema-to rozmawiał przez telefon i mówił coś o Bombaju. W tym momencie pomyślałem, że to dziwne, bo u niego nie ma dell w Bombaju... lub przynajmniej nic, o czym ją znam.
  
  
  U mnie w goli dzwoni dzwon, i raczej nie był to przyjemny dźwięk. - Jesteś pewna? - rzekłem. - Czy słyszał pan coś jeszcze, dowiedzieli się, z hema rozmawiał?
  
  
  Riva potrząsnęła głową. - Słyszałem, że powiedział tylko "Bombay". Kilka słów o hotelu, głosować i to wszystko. Ale kiedy odszedł od telefonu, mój wujek nie wydawał się zadowolony.
  
  
  Rozmawiał przez telefon, przed lub potem, jak ego ludzie wrócili do Agra?
  
  
  - Do. W tym ją uspokoiła. Oni dwaj przyjechali gdzieś za godzinę, może mniej - odpowiedziała Реева. - Rozmawiał przez telefon, zanim przyjechali.
  
  
  Tak więc, Пуран Dass był wspólnikiem Kobry!
  
  
  Wszystko zaczęło się ujawniać, nabierać sensu. Teraz ją rozumiem, jak ludzie Kobry, dowiedziałem się, że będę w ulicznym kawiarnia tego ranka, kiedy z Ашоком spotkali się. To nie był przypadek. Dass wszystko zamontowałem, oczywiście, podporządkowując się rozkazom Śiwy. Nic dziwnego, że indyjska secret service znalazła się przed ścianą, gdy próbowali dowiedzieć się, kto stoi za Kobrą. Nic dziwnego, że były one tak skuteczne i nieskuteczne, kiedy ostatnie pół roku w Indiach wybuchały bunty i zamieszki.
  
  
  Zgodnie z tym, co wiedziałem o organizacji Tajnych służb Indiach, Dass był najwyższym autorytetem.
  
  
  Informacje wyszły na ego gabinetu. Hawke mówił o "wyciekach" wewnątrz IISA, kontrwywiadu, ale nigdy nie podejrzewałem nic aż tak poważnego. Na szczęście, jej postanowił działać sam. Rozwiązanie, które w obecnym stanie rzeczy stało się już ważny powód.
  
  
  - Udało dowiedzieć się więcej?
  
  
  Riva ponownie pokręciła głową. - Przepraszam, Nick. Jej starałam iso wszystkich sił, ale mam wrażenie, że mój wujek nie ufa mi... teraz mniej niż kiedykolwiek. On i Haji rozmawialiśmy przez większą część dnia, ale strażnicy nie opuścił laboratorium. Nie zdążyła nic więcej wiedzieć.
  
  
  - Rozumiem. Zrobiłaś wszystko, co mogłaś, i to jest najważniejsze - powiedział jej cześć. Więc nie miałem innego wyjścia, jak tylko wrócić do willi. Tam ją wezmę na siebie inicjatywę w działaniu.
  
  
  Ale to było duże ryzyko. Prawie nieprzepuszczalną.
  
  
  Gdybym nie próbował uzyskać Trumny, zanim znowu będzie wykorzystana, nikt nie mógł powiedzieć, że zrobił Shiva z trzema asami w rękawie... nawet gdyby ją zostawili, czwarty na zapas. Nie powinien był się zatrzymać teraz, potem, jak poszedł tak daleko.
  
  
  "Muszę wrócić z tobą do domu — wyjaśnił jej, River. - Powiedziałem ci, że on zamierza zrobić z Шкатулкой. Jeśli będziemy czekać, wszystko pójdzie zgodnie z ego planów, chcemy tego, czy nie. U mnie nie ma innego wyboru, Riva.
  
  
  — Ja też — szepnęła. Wzięła moją rękę i ścisnął moje palce swoimi. - Zostawiłem samochód na zewnątrz, jest zaledwie kilka kroków.
  
  
  Wyszliśmy na ulicę, pozostawiając ręcznie malowane freski pokoju "w domu Маруама". Niebo było szkarłatny czerwony, słońce blado-pomarańczową plamą na odległym horyzoncie.
  
  
  Riva wciąż trzymała mnie za rękę, a on słuchał na dźwięk naszych kroków, stukając swoimi сандалиями w выложенному kafelkami podwórku. Następnie w naszych uszach rozbrzmiewał nagły trzask, huk, od którego większość ludzi krew похолодела by. Ale wiele lat treningu i doświadczenia uczyniły mnie wytrzymały, zamieniając moje nerwy w stalową z drutu. Jednak jej bym skłamał, gdybym powiedział, że się nie boję.
  
  
  Gromowym echem разнесся środowisk opuszczonych budynków. Riva nie była w stanie powstrzymać krzyk i przytuliła mnie, przerażony ściskając moją rękę. Przez chwilę mnie oślepił reflektor motocykla, która zajmuje się była skierowana w moją twarz.
  
  
  Tam było trzech sikhów, każdy na motocyklu, jako oddział kawalerii. Zaczęli krążyć wokół mnie; ih sarkastyczny śmiech przebił mnie, jak wiele ciosów nożem. Shiva znowu rzucał wyzwanie. Ale gdyby jej bawić się w gry na ego reguł, Nick Carter wkrótce byłby trupem. Coś, czego ona by na pewno nie popełnił.
  
  
  
  
  12
  
  
  Dwóch mężczyzn jej okazało się niemal natychmiast. Jednym wokół nich był Гурнек, z opaską na twarz, zaśmiecone bliznami, ale wciąż żywy i zdrowy. Innym był człowiek-mail, ten sam, któremu udało się zabrać rannego towarzysza. Trzeci, brodaty i z głową owinięty чалмой, jak i inne, był mi nieznany. Ale wiedziałem, o czym on myśli, choć nigdy się nie spotkaliśmy.
  
  
  "Ty wzbudziła podejrzenia u wujka, Riva — wyjaśnił jeden wokół trójki. - Głos dlaczego kazał nam iść za tobą, wiem, że polecisz nas otwarcie do "Сахибу" Cartera ...
  
  
  Jesteśmy z Ривой stali nieruchomo, замерев. — Nie mów słowa, — szepnął jej dziewczynie. - Rób dokładnie to, co mówię, i wszystko będzie dobrze.
  
  
  - Zabiją nas, Nick!
  
  
  - Nie. Twój wujek - maniak z manią wielkości: jeśli ktoś będzie musiał umrzeć, jego pewna, że on chce zabić ego osobiście.
  
  
  Jej zamknął oczy od jasnego światła reflektorów, i rozejrzał się. Każdy agent Kobry był uzbrojony w pistolety kaliber 45, które w tym momencie były skierowane na mnie, jeden w klatkę piersiową, jeden w głowę, trzeci w plecy. - Więc co zamierzasz zrobić, strzelać w nas obu? - zawołałem, żeby było słychać przez ryk motocykli.
  
  
  - Strzelać w ciebie, "Sahib" Carter ? Odyna wokół mężczyzn uśmiechnął się. To był ktoś, kogo nie znałem, wysoki, pełna młody człowiek, który, oczywiście, lubił widzieć mnie w takim stanie. - Zbyt łatwo. Nie, Shiva dał nam szczególne osobiste wskazówki. To wszystko jest bardzo jasne. Nie będzie w stanie nam się oprzeć, bo jeśli spróbujesz zrobić to, zabijemy dziewczynę; następnie, gdy sprowadzimy cię z powrotem do willi, Shiva zajmie się tobą osobiście.
  
  
  "Jak to załatwiłeś z Нирадом" — dodał Гурнек.
  
  
  Obraz wybuchł w moim umyśle. Jej, widziałem, jak Нирад spada głową w dół z wężami, że jej nie widziałeś, jak gady wielokrotnie napadali na niego, i słyszałem ego krzyki i rozumiał radość Śiwy, widząc, jak cierpi on śmiertelnej agonii.
  
  
  — Oczywiście, nie mogę się oprzeć — zaprzeczyłem. - Trzech na jednego - to nie jest sport, panowie. Ale nie obrażaj dziewczynę; ona nie ma z tym nic wspólnego.
  
  
  - On pomógł ci uciec.
  
  
  - Ja bym ją zabił, gdyby ona tego nie zrobiła. Ego ojciec więźniem swojego gospodarza. Ona nie dba o nas, o czym innym. Nie obchodzi mnie, mieszkam lub umieram. Jej, odwrócił się do River i spojrzał hej w twarz. - Nie, kurwa?
  
  
  Jej podniósł rękę i dał hej silny policzek. Jej szepnął. - Biegnij do nich... Rób, co do ciebie mówię! -
  
  
  Przez chwilę dziewczyna legła w gruzach, ошеломленная i przerażona. Nie wiedziała, co robię, ale w końcu pobiegła, krzycząc na całe gardło. - On próbował mnie zabić!
  
  
  Mężczyźni nie wiedzieli, co się dzieje.
  
  
  Гурнек zstąp z мртоцикла, a Riva pobiegła do niego. To był moment, na który czekałem. Dwóch innych sikhów odwrócili oczy, podeszwy ih but zsunął się na мраморному podłodze, gdy przestali jeździć wokół mnie.
  
  
  Riva dosłownie rzuciła się do nóg Гурнека, płacząc, jak histeria. Ona świetnie odegrała swoją rolę, nadając pozory prawdziwości, która, wydawało się, обезоружило Гурнека — przynajmniej na tyle, aby dać mi czas wyjąć sztylet wokół pochwy i cisnąć sztylet z cienkim ostrzem.
  
  
  Na chwilę wszystko, co usłyszałem, był ciągły mrożący krew w żyłach jęk Riva. Następnie Гурнек się cofnął, kurczowo trzymając się rękami za twarz. Szpilki rzuciłem emu w lewe oko, w tym udział cebulę na pół. Krwawa студенистая masa kapała emu w twarz; wydał mrożący krew w żyłach krzyk i próbował wyciągnąć sztylet.
  
  
  Nie stał i nie patrzył, co się dzieje.
  
  
  Im kazano wziąć mnie żywcem... ale nie koniecznie w jednym kawałku. Oczywiście, w pierwszej kolejności starają się ocalić swoją skórę, i jeśli nie będę działać szybko, wszystko będzie można uznać za stracone. Jej pobiegł, a reszta wyskoczyli z motocykli. To był drugi błąd, tolerujący goryli Śiwy, tak jak on zdążył wspiąć się na chwilę, aby wziąć dwie pałki wykonane wokół miotły.
  
  
  Ją stworzył broń, która na pierwszy rzut oka wydawało się nieszkodliwe. Ale na samym delle dwie pałki, stany kawałkiem twardej i wytrzymałej bicz wokół skóry bizona, stanowiły bardzo niebezpieczną, prawie śmiertelne zagrożenie.
  
  
  To był "нунчаку", ten, który ją zrobił, wschodnie urządzenie, które ją pierwszy raz zobaczyłem podczas brutalnej demonstracji, zorganizowanej moim mistrzem karate sztabu-mieszkaniu AX w Waszyngtonie.
  
  
  Broń, typowe dla sztuki walki, cieszyło się niekwestionowanym uniwersalność, a w tym przypadku jej zamierzał eksperymentować z nim.
  
  
  Trzymając kij w jednej ręce, jej zaczął kręcić inny wątek, dopóki nie zdobyła wystarczającą siłę i szybkość. Gogle utknęła w marmurowych płytach u moich noga, ale ja biegłem dalej, zapominając wyp wszystkich, z wyjątkiem a może właściwego mężczyznę, którego wybrał swoją przyszłą ofiarą, i o tym, kto będzie moim celem.
  
  
  Гурнека nie rozzbroili, ale i on nie był w najlepszej formie. Ją usłyszał krzyk Riva z przerażenia, kiedy jeszcze jedna gogli просвистела w powietrzu i podrapała moje lewe ramię. Jej poczuł okropne pieczenie, która pozostawiła na mnie ognisto-czerwony po. Ale gogli nie wpadła mi w rękę. Rany wykrzywiła mi grymas boli, ale to nie przeszkodziło mi nadal kręcić нунчаку.
  
  
  - Zabiję cię, Carter! — krzyknął mężczyzna.
  
  
  - Wbrew rozkazowi Shiva? - odpowiedział jej z uśmiechem. Ale pistolet kaliber 45 był skierowany w moją klatkę piersiową. Ryzykować — to jedno, a zachowywać się głupio — to coś zupełnie innego. Jej przeciągnął się, aż pałeczkę nie stracił prędkość i w końcu nie wisiał na moim nadgarstku.
  
  
  - Niech to gówno! - rzekł indianin.
  
  
  - Na państwa zlecenie, mistrz - mruknął ja, uwalniając "nunchaku" przez palce.
  
  
  Sikh nadal mierzył do mnie; ale jak tylko ją puścił laski, on schylił się, aby podnieść ih. To była ego trzecia błąd przez ostatnie minuty.
  
  
  Dopóki сгибался, jego rzucił się na niego. Jej batted palce wokół nadgarstka ręki, która zajmuje się trzymała pistolet, z całą siłą, na którą był w stanie. Nacisnął spust i o mało nie trafił mnie w nogę. Ale tym razem był zdecydowany spędzić resztę swoich dni, poruszając się jak sparaliżowana, aby pozostała część mojego ciała pozostawała cały i w jednym kawałku.
  
  
  Agentem Kobry cofnął się, próbując się uwolnić. Moja ręka znalazła cel, który chciałam: wydłużona, przekształciła się w serp, wokół kości i mięśni. Twarda strona dłoni wylądowała na szyi mężczyzny; w tym samym czasie jej synchroniczny machnął prawą nogą.
  
  
  Otrzymany "cha-cha-ki" nie mógł złamać emu piszczel, ale ból od uderzenia dawała mi kilka dodatkowych sekund, w których jej bardzo potrzebne. Jej chwycił rękę, która zajmuje się trzymała pistolet obiema rękami. Indianin-sikh rozpaczliwie wił się, próbując odciągnąć, nawet gdy upewnił się, że mało pistolet nie jest skierowane do niego.
  
  
  Za mnie nagły ruch. Trzeci zabójca, muskularny młody indianin, którego nigdy nie widziałem, do tego wieczoru, rzucił się na pomoc towarzysza. Choć z jednym się bić było już ciężko: poradzić sobie z dwoma facetami uzbrojonych w pistolety będzie nie tylko.
  
  
  Dlatego, jak tylko udało mi się wyrwać broń wokół palców pierwszego, zmuszając ego spaść na marmurowe warkocze, pospieszył jej odebrać które upadło u stóp "нунчаку". Wszystkiego zajęło mi pięć sekund, aby uzyskać dla niego odpowiednią prędkość i pęd.
  
  
  Trzeci człowiek lekkomyślnie ruszył do ataku. Jej отпрыгнул temu i wylądował szczery ego wspólnikiem. Gdy zaatakował go już celowałem kijem w czaszkę ego innego.
  
  
  "Nunchaku" do tej pory osiągnął siły, kilka razy większe niż to, co jest potrzebne do złamania kości człowieka.
  
  
  Co było dalej, jej nigdy w życiu nie widziałem.
  
  
  Czaszka hindusa dosłownie eksplodował. Tam, gdzie był turban, zwinięty, wciąż pulsed желеобразная masa. Kawałki kości, fragmenty z прилипшими do nich kosmyki włosów i skalpu pociekły mi w twarz, a mózg, szaro-biały w fantazyjnych спиралях, rozsypał się w powietrzu, jak lawa wokół wybucha wulkan. Ale jeśli "walki" dobra robota, u mnie było jeszcze dwóch przeciwników. Гурнек żył, choć i z jednym okiem. A żył młody indianin, który przybył zbyt późno, aby uratować życie swojego towarzysza.
  
  
  Muskularny sikh zatrzymał się, wyrażenie niechęci i nieufności wykrzywioną twarz. Ponownie uruchomił śmiertelne pałki, a on cofnął się nerwowo, kierując pistolet w moją twarz.
  
  
  - Zabij mnie, i Shiva скормит cię węży. Muszę poinformować emu jakie-jakie ważne informacje, i jeśli on nie usłyszy jej wokół moich ust, możesz zapomnieć, że istniejesz... - syknął jej przez zęby.
  
  
  Jej wiadomość od przyjaciółki. Spojrzał na nierozpoznaną kształt swojego wspólnika. Ją wykorzystał ułamek sekundy, aby puścić "walki", które poleciały w powietrze, jak "bumerang" w jeden strumień. Nigdy wcześniej nie używałem ego, w ten sposób, i nie wiedziałem, jak to będzie działać.
  
  
  Na szczęście, prymitywne broń mnie nie rozczarowało. Jedna lub obie pałki (dokładnie nie mogę powiedzieć, "nunchaku" latał z niewiarygodną prędkością) uderzył w mały pistolet hindusa. Siła uderzenia wyrwała broń z ego rąk. Pistolet wylądował kilka kroków za nim. Ogromny sikh rzucił się na mnie w ataku, jak wściekły niedźwiedź, z wykrzywioną z wściekłości twarz.
  
  
  Karate lub nie, tym razem to miał dla mnie.
  
  
  Zanim zdążył jej zatrzymać ego, zanim ją, zrozumiał, co się stało, człowiek, który był częścią zespołu Śiwy i "komisji rekrutacyjnej", runął na mnie jak tona cegieł. Oddech wyrwało mi się wokół szyi, gdy jej padł na wznak, uderzając głową o marmurowe płyty, wokół których składała się ogromna szachownica wewnętrznego dziedzińca.
  
  
  Coś gorącego i слизистое капнуло mi na twarz, na chwilę ослепив mnie. Łzy spływały po moich policzkach, kiedy ją ponownie próbowała otworzyć oczy. I jak tylko ją znowu mógł widzieć, podniósł wzrok i zobaczył Гурнека, stojącego obok mnie. Ranny w oko, to niewiele z niego zostało, nadal naciskać студенистое i кровянистое substancja, jak żuraw, pozostawiony otwarty.
  
  
  Następnie nogę indianina zgięła się w momencie, gdy próbował wstać. Jej zacisnął zęby, gdy stalowy nosek ego buta uderzył mnie w tył głowy. Był jedynym z trzech mężczyzn, którzy nie nosił sandały. I teraz wykorzystał swoje motocyklowe buty, żeby mnie bić w piersi.
  
  
  Jej nie mógł zobaczyć Риву z powodu tej boli, затуманивающей mój wzrok. Jej nawet nie wiedział, gdzie ona jest i co z nią zrobił Гурнек, ale ona nie może mi pomóc, to na pewno. Miałem wrażenie, że moja klatka piersiowa pęka, że moje kości latać razem, gdy Гурнек znowu mnie uderzył.
  
  
  Jej mocno otrząsnął się, jak dziki koń, który chciał zrzucić jeźdźca. — Shiva teraz nie ma znaczenia, Carter — powiedział Гурнек, dając do zrozumienia, że ego rozumieją, pomimo opaski, ukrywając się dolną część ego trzecim. - Zabiję cię, tak, że z tobą będzie skończony raz na zawsze!
  
  
  W tonie głosu ego jej, rozumiem, że to miał na myśli. Inny mędrzec, ten, który napadł na mnie, przewracając na ziemię minutę temu próbował mnie złapać za nogi. Usiadł na zawsze mną, a jej nadal zachowywać się jak zdesperowany człowiek, zwłaszcza gdy początkach Гурнека ponownie odskoczyła, zadając potężny cios w moją klatkę piersiową.
  
  
  To właśnie w tym momencie ją i wyciągnął obie ręce i chwycił mężczyznę za kostkę, z mocą zginanie ego nogę. Starał się nie stracić równowagi. Następnie inny sikh wbił swój potężny pięść mi w życiu. Był to rozdzierający ból. Nie mogłem oddychać, ale jeśli bym się jej poddał się szczerze teraz, te dwoje dodawali mnie do swojego chwalebnego lista trofeów.
  
  
  Wokół ostatnich sił, które mam, chwycił ją za kostkę Гурнека i nadal kręcić ee, chcę jak najszybciej usłyszeć chrzęst ломающейся kości. Zamiast tego mężczyzna upadł do przodu, tracąc równowagę. I jej высвободил swoje nogi na sztuczki innego indianina. Развернувшись temu ją, zerwał się na nogi.
  
  
  Jej spodziewałem się, że ogromny kolego Гурнека ponownie zaatakuje mnie, ale zamiast tego on pobiegł w przeciwnym kierunku. Nie mogłem pozwolić, by ego daleko, jeszcze i dlatego, że uciekł za spadających pistoletem. Jej był za nim, gdy pochylił się, aby podnieść broń. Jej, zrobił ogromny skok w powietrze i w górę nogę, aby nałożyć "latający" cios.
  
  
  Siła uderzenia, uderzenia mojej nogi o tylną część indianina, rzuciła ego na ziemię. On kilka razy przetoczył się po мраморному podłodze, i broń wylądował kilka metrów od niego, poza zasięgiem.
  
  
  Ale nawet wtedy, zanim rzucić się podnieść broń, jej nerwowo obejrzał się przez ramię. Гурнек nie był wokół tych, którzy łatwo się poddaje. Wstał i podszedł do mnie. Choć on i kulał, przenosząc cały swój аленка na jedną nogę, on sam mógł chodzić. Ale najbardziej zaskakujące było złowieszcze metalowy blask, który przykuł moją uwagę... metal, z którego kapiącą студенистое substancja w рассеченного na pół oczy indianina.
  
  
  Za Гурнека niewyraźna postać w предвечерних cieniu. Riva Singh, w końcu wróciła na scenę. Na krótko przed tym, bo świetnie zagrała swoją rolę, i swoimi okrzykami przerażenia i ucieczką pozwoliło mi przejść od działań obronnych do ruchu.
  
  
  Teraz ją widział, jak ona вскарабкалась w siodle, zaparkowanego na podwórku motocykla. Гурнек nie mógł uciec; kontynuował wiotki, kiedy ją cofnął się, pochyliwszy się na pół. Ale przeliczył się w swoich obliczeniach, wierząc, że zaatakował mnie przed tym, jak użył sztylet, który trzymał w ręku.
  
  
  Indianin cofnął rękę, a następnie wyciągnął rękę i rzucił nóż. Ostrze z sykiem powietrze atak rozcięta. I tym razem Гурнек trochę nie trafiłem.
  
  
  Ostre jak brzytwa ostrze utknął mi w mięsień uda. Moje kolana ugięły się jej poczuł słabość. Jej hotel krzyczeć, ale stłumił krzyk, który, wydawało się, zerwał się z moich ust. Ból przeszywa mnie, скрутив nerwy. On вонзался do mnie, jak gorąca igła, coraz głębiej i głębiej, aż całe moje ciało zdrętwiało, teraz jest już na granicy fizycznego oporu.
  
  
  To nie powinno było się zdarzyć.
  
  
  Jej zacisnął pięści zacisnął zęby do piskliwy i próbował zagłuszyć rozdzierający ból. Następnie położył jej rękę na sekundę zamknął oczy i, w końcu, wyciągnął nóż wokół bioder. Nie miałem czasu zatrzymać przepływ krwi. Ale, na szczęście, szpilki nie powiodła się naczynia krwionośne mięśni uda.
  
  
  W każdym razie, jego wciąż krwawił, jak nożem świnia.
  
  
  Materiał spodni jest przyklejona do mojej nodze, gdzie расползалось duża ciemna plama, mokre od krwi, którą już ją stracił. Szalony śmiech Гурнека echem разнесся w powietrzu. Indianin zaczął zbliżać się do mnie, a jej próbował czołgać do jednego wokół budynków otaczających dziedziniec. Udało mi się schować emu kostkę i nie mógł chodzić, nie utykać. Ale wciąż nie mogłem się poruszać. Wyszedł do przodu, gdy trzeci agentem Kobry też ruszył za mną.
  
  
  Ją, obejrzał się i zobaczył pistolet, który mężczyzna znalazł. Jej pozostał z nożem, tak jak "walki" były poza zasięgiem. "Riva", — powtarzali jej. "Gdzie byłaś?"
  
  
  Być może to była telepatia. Ale jak by nie było, ona mnie "usłyszała".
  
  
  Ryk motocykla jemioła moc błogosławieństwa, притупившего mój ból i fizyczne mąki. Wyszedł przez ciemności, zaznaczeniem kształt Гурнека w świetle dużej latarni, sylwetka który zarysowywał się na tle cieni przedniego zachodu słońca. Indianin odwrócił głowę i podniósł ręce, jakby chcę zatrzymać samochód. Ego rozmówcy, muskularny młody sikh, wręcz przeciwnie, wyglądał tak, jakby nie chciał zmienić swój program. On nadal mnie zbliżyć. Ją, chwycił za sztylet, starając się nie zwracać uwagi na pulsujący ból, z którym w pełni się odzywać początkach.
  
  
  Гурнек próbował schronić się w jednym z odludnych i opuszczonych marmurowych pałacowych. Teraz, kiedy on już nie stanowił bezpośredniego zagrożenia i niebezpieczeństwa, dziękuję River jej mógł skupić swoją uwagę na jego wspólniku. Pistolet szczekał, i odetchnął ogniem, ale ciemność, która zajmuje się wydawało, spłynęła z deszczem z nieba, gdy zgasły ostatnie сумеречные światła, uniemożliwiła mu było dokładnie celować i gogli przeleciała kilka metrów ode mnie.
  
  
  Jej wstrzymałem oddech i wstał na jeden każdego plemienia, wyciągając nogę rannych temu. Jej mógł zobaczyć białego turbanu napastnika i nawet lufy pistoletu. Jej stracić rachubę израсходованным im strzały, tak że nie mógł policzyć, czy broń jest rozładowana lub jest u niego jeszcze pozostało kilka strzałów.
  
  
  Kiedy ją usłyszałem kliknięcie spustu, jego był gotów do strzału. Zamiast tego hindus cicho zaklął. Rzucił broń, i to z hukiem spadło na marmurowe płyty. W końcu wydawało się, że nie wszystko było заговорено przeciwko mnie.
  
  
  Możliwe, Riva umieściła Гурнека w "kąt". Jeśli nie do końca w "kąt", to indianin był na stronie. Jej mogę rozbroić ego później, jak tylko szkodzi ego partnera. Jej, wiedziałem, że Гурнек nieuzbrojony, więc Riva będzie w stanie poradzić sobie z sytuacją.
  
  
  Teraz miałem tylko do czynienia z nieznajomym индийцем, osobistym agentem Śiwy. Jej napięte i wstrzymałem oddech. Człowiek był po prostu masywną formą, pojawiające się wokół ciemności. Chmury zamknęli księżyc, zasłaniając twarz świeci, dziedziniec Fatehpur-Sikri pogrążył się w cień. Jej, zmrużył oczy i próbował przyzwyczaić się do ciemności. Mój przeciwnik nie chciał ryzykować, bo nie słyszałem ego ruchów. Nie byłem pewien, czy widział mnie, gdy ją wyciągnął nóż wokół bioder, czy wiedział, że jestem uzbrojony.
  
  
  Szpilki stahl cennym bronią teraz, kiedy ją stracił "swoich". I nie mógł liczyć na ich dogłębną wiedzę w karate z wydanej w montażu nogą od rany, która zajmuje się cały czas łapa krwawił, i który nie zdążył wyleczyć. Jego oddział krwi robiła na mnie coraz słabsze i słabsze, a gdyby go nie opatrzył nogę, niedługo mam problemy.
  
  
  Jej, krzyknął. - Chodź, ty draniu! Na co czekasz? - Jest bluźnierstwa, epitety i obelgi, które w Indiach natychmiast oddziałują na dumę człowieka. Być może, "drań" nie był jednym wokół nich, ale już moja wiedza o zwyczajach i obyczajach subkontynentu, pozostawiał wiele do życzenia. - Ty się boisz? Czy to prawda? - zacząłem krzyczeć, próbując znaleźć w cieniu ego, masywne kształty.
  
  
  Reflektor motocykla, na który skoczyła Реева, nie była skierowana w moją stronę. Z każdą sekundą robiło się coraz ciemniej i ciemniej, a jej nadal, mając nadzieję znaleźć kogoś w ciele i krwi. Potem na mnie naparł ogromny ciężar. Mnie odrzucił na plecy, moja ranna początkach okazała się wstępnie naprężona przez pode mną.
  
  
  Ból był wygórowane, przed oczami tańczyli dziwne odblaski фосфоресцирующего światła. Jej kołysał głową i próbowała odjechać miejsca na świecie. Подвернув nogę na pół, jej dosłownie przypięty do ziemi masą gruba młodego a może właściwego mężczyznę. Ale ja dosłownie czuł, jak cudnie się od ziemi, gdy jego pięść uderzył mnie w szczękę. Jej przechylił głowę, ciężko dysząc. - Ty draniu! - syknął w końcu przypomniał sobie odpowiednie słowo.
  
  
  Emu najwyraźniej nie podobał się wybór эпитета, i uderzył pięścią początku raz drugi. Jej poczuł na swojej twarzy gorące cuchnąca oddech mężczyzny. Był zwierzęciem, bykiem w ludzkiej postaci. A on odpowiedział bez słów... tylko pięściami. Następnie emu udało się ręce na moim biodrze i kopać moją nogę rannych.
  
  
  Moim poziomie wciąż łapa krwawił, była chora silniejszy, niż kiedykolwiek. Ostrze stileta заскребло na marmurowej płytce. Ale jej jeszcze nie wiedział, zauważyłem, czy indianin jest sikh, że jestem uzbrojony. - Oddam cię Śiwy, Carter! Łapał oddech, przyciskając mnie do podłogi. - Ale nie wszystko w jednym kawałku!
  
  
  - Jak się boję! - mruknął jej szyderczym tonem, скривив usta w grymasie, boli, kiedy wbił kolanami w moje biodra. Moje ręce i palce zaczęły drętwieć, wokół rany kapała krew, a indianin trzymał moje ręce. Jeszcze kilka sekund i już jej nie mogę trzymać miecz. I jeśli tak się stało, to dla mnie to już koniec.
  
  
  Jej zaczął posuwać się naprzód rękę do przodu, starając się przybliżyć ostre, jeszcze tylko ostrze k przeprowadzone obliczenia indianina. Jej szepnął. - Jak masz na imię? My jeszcze nie zrobiliście!
  
  
  — Szczekanie — powiedział, uśmiechając się. - Zwycięski Szczekanie.
  
  
  — Szczekanie, nieudacznikiem, — poprawił ją ego, i nagle ruszał się rękę z nożem k przeprowadzone obliczenia mojego przeciwnika. Na to poszły wszystkie siły, które mam, aż do granic możliwości.
  
  
  Ale to zadziałało. Dzięki bogu, że to się udało.
  
  
  Ostrze ostre ostrza rozerwany bawełnianą koszulę młodego a może właściwego mężczyznę, jak olej. Jej nie zatrzymał. Jej załadował sztylet głębiej, gdy podniósł się na kolana, próbując się wyrwać. Zbyt późno na zmianę taktyki. Teraz nie mógł już zatrzymać mnie. Jej wbił sztylet między dwoma ego żebrami, przecinając ciało i mięśnie, jak rzeźnik przerywa łydki.
  
  
  Młody indianin przetoczył się na bok i ciężko upadł na plecy, kiedy go wypuścił nóż. Z siłą rozpaczy jej переполз przez niego, aby zakończyć pracę, nie zatrzymując się na nas, na chwilę, aby poczuć ten rozdzierający ból w mojej krwawiącą nogę. Sztylet, po samą rękojeść rzuciłem się w bok Laya. Mężczyzna, twarz, próbując oddychać. Jej odwrócił rękojeść noża, nie wyciągając go.
  
  
  Strumień gęstej, gorącej krwi, wlewa w ego boca, gdy jej wbił sztylet, ostrze i tak zostało do ego piersi. - Świnia! - Twarz indianki. - Ale również... zginiesz... umrzesz, Carr...
  
  
  To ego były ostatnie słowa.
  
  
  Jej hotel, aby nie okazały się proroctwem.
  
  
  
  
  13
  
  
  Moje ręce były śliskie i lepkie od krwi Laya. Ona nadal obficie na podłodze, kiedy ją rozciąłem emu piersi, nie zatrzymując się, aż jej nie był absolutnie pewien, że nie żyje. Na ego gardła wyrwało bulgotanie; on już nie mówił, ale kurczowo вздымал i opuszczał klatkę piersiową. W końcu przestał dyszeć; Jej położył rękę emu na dodawanie dolara. Wiązki mięśni wywołał судорожное bicie serca, po którym nastąpiła mimowolna nerwowy drżenie, drżenie, сотрясавший ego z głowy, aż do stopy.
  
  
  Jeszcze raz poruszył, a następnie pomiar.
  
  
  Jej zsunął się temu, moja ranna początkach wyciagnal przede mną. Szybkimi ruchami zdjął jej koszulę, rozciął jej sztylet i zaczął bandażować ranę domowych bandaże. Wziął dwa paski kordon, aby zmoknąć krew, która zajmuje się cały czas płynęła z głębokiej rany.
  
  
  Przez jakiś czas próbował ponownie stanąć na nogi, próbując Риву oczami. Dziewczyna świetnie poradziła sobie ze swoją pracą, i teraz mi trzeba było pomóc hej rozbroić Гурнека. Później... cóż, najpierw ją ликвидирую Гурнека, a potem zajmę się w następnym ruchu.
  
  
  Jej posłuchał i niemal natychmiast usłyszał cichy warkot... warkot silnika motocykla, cymbał w oddali. Podwórze skąpane w świetle, kiedy chmury, скрывавшие księżyc zniknął. Uderzyło mnie, że siły natury były na mojej stronie, jakby słowo mnie chronić. Najpierw było ciemno i brak świecie chroniło mnie, pozwalając pokonać i zabić Laya.
  
  
  Ale teraz, kiedy młody sikh był martwy, uderzył moją siłą lub podstępem, księżyc wracała, wlać dziedziniec opuszczonego miasta swoim jasnym blaskiem. Jej, spojrzał na postać Laya, który leżał na plecach, ego biała koszula była перепачкана zakrzepła krew. Ego usta скривились w uśmiechu, która wykazała, ego właściwe białe zęby i dziąsła były w czerwonych plamach od "паановой" gumy do żucia. Trup leżał bez ruchu na marmurowych płytach, скорчившись w pozycji straszliwej agonii.
  
  
  Nie czuł wyrzutów sumienia i nie sprzeciwił się śmierci młodego indianina, w tym także i dlatego, że był to korkociąg przetrwania. Lub Szczekanie, lub jej. Jej odwrócił wzrok od suszonego, krwawiącego ciała, i znowu próbował stanąć na nogi. Musiałem zrobić kilka prób, zanim go mógł utrzymać się na nogach.
  
  
  Jej wlec ranną nogę, która zajmuje się nadal walenie i wciąż otępiały od utraty krwi. Przeszedłem przez podwórko, zatrzymując się na chwilę, aby podnieść swoje "walki" tam, gdzie spadły, i w tym samym czasie odebrać broń Laya.
  
  
  O ile mi wiadomo, Гурнек był bezbronny. U mnie było prymitywne wschodnie broń i cenny niemiecki sztylet z ostrym jak brzytwa ostrzem, który uratował mi życie. I na dodatek, u Riva był motocykl. Niewątpliwie, dziewczyna i Гурнек znali topografię Fatehpur-Sikri znacznie lepiej ode mnie, co było jednocześnie i zaletą, i wadą. Bo gdyby było wyjście, wokół tego labiryntu pustych i opuszczonych budynków, Гурнек, prawdopodobnie powinien był wiedzieć, jeśli tylko Riva nie mógł zablokować ego uciec i zachować ego w pułapce, dopóki nie dotrę do nach.
  
  
  Jej zatrzymał się na chwilę, by posłuchać, i znowu usłyszał słabe buczenie motocyklowego silnika. Pochodził z powodu specjalnej sali audiencyjnej, "diwan-i-khas". Jej, przypomniał sobie, że widział zdjęcie pałacu w kupionym przeze mnie przewodniku, czarno-białe zdjęcie wspaniałego budynku z ogromnym środkowej kolumny, od której inne, cztery identyczne korytarzu, доходивших do boków górnego balkonu w kształcie kwadratów.
  
  
  Nie było żadnej decyzji szybko przyjść na pomoc dziewczynie. Musiałem przejść krok po kroku, wlokąc nogę za sobą, jak nieporęczny bagaż. Ból zmniejszył się teraz, kiedy ją opatrzyłem ranę i zatrzymał się krew. Ale mnie to boli. Co gorsza, to uczyniło mnie bardziej podatne, niż kiedykolwiek, mocno замедлив moje ruchy, moją zdolność do poruszania się z normalną prędkością.
  
  
  O użyciu ciosów karate nogą teraz nie może być mowy, a każdy ruch uderzeniem ręki i pięścią stawało się problematyczne i trudne, bo wymagałoby ogromnego wysiłku dla utrzymania odpowiedniego środka ciężkości i równowagi. . . . Teraz więcej niż wcześniej musiałem polegać prawie wyłącznie na "swoich" i sztylet.
  
  
  Niż lizać jej, podchodził do Hall, tym głośniej zagrzmiał w uszach silnik maszyny. To, co wcześniej było odległe i niejasne ghula, przekształciło się w głuchy ryk, stłumiony ryk. Jej trzymali za jedną wokół kolumn zewnętrznych, która zajmuje się jemiołą wspaniały kształt i przypominała tusk olbrzymiego słonia. Jej zatrzymał się, by odpocząć i zebrać myśli. Potężny promień światła przebił punkt przede mną. Potem odgłos biegnących kroków.
  
  
  - Ryk! - Krzyknąłem. - Gdzie on jest?
  
  
  Nie odpowiedziała mi, ale po chwili wokół budynku wyszedł Гурнек i pobiegł na wewnętrznym podwórku. Jej stahl ścigać ego, chociaż doskonale wiedział, że mi do niego nie dotrzeć. Biegł prawie normalnym krokiem, tak, że zdałem sobie sprawę, że ego kostka już nie boli. Właśnie wtedy na scenę wyszła Gdańsk. Ona прогрохотала mimmo mnie i gestem kazała mi pozostać na miejscu. Osoba ego było stresujące, czapka сморщен; była to osoba, выдававшее absolutną determinację, maskę zimnej i rozważnego determinacji.
  
  
  Nie mogłem zaprzeczyć, że cholernie z niej dumny. Ona dobrze wykonywał swoją pracę, trzymając Гурнека w strachu, jak dziki bestii, na razie nie udało mi się pozbyć Laya. I teraz, gdy Szczekanie był martwy, pozostało naprawić tylko jednego agenta Kobry. Jej podniósł pałki нунчаку nad głową, mocno ścisnął jedną i wyrzucił drugą.
  
  
  Ruch kołowy ręce doprowadziło kij w ruch... co, jak miałem nadzieję, zdecydowanie niszczy plany Гурнека... i sam ego życie. Riva wskazywała na indianina z dalekiego obie strony podwórka. Promień światła z latarni oświetla upiorne gry zręcznościowe i kolumnady pałacu królewskiego, kadrowanie cóż, jak ekspresjonistyczny obraz.
  
  
  Ale nie było nic pięknego w tym, jak Гурнек zaczął się poruszać, powtarzając swoje shaggy. Zobaczył mnie, a teraz nie miał mocy decyzji uniknąć kolizji, gdy Riva biegnie za nim na motorze, jak zmotoryzowany pasterz, próbujący złapać zaginiony scott. Teraz indianin zamienił się w zwierzę, aby się bał, напуганное i отчаявшееся.
  
  
  Starał się wokół mnie, ale znowu Реева pokazała swoje umiejętności, cięcie ego drogę. Ona prawie uderzyła go. Dziewczyna robiła wszystko, co możliwe, aby uniknąć bezpośredniego starcia, a on nie mógł jej winić. Jej również nie chciał, aby jej spadł z motocykla.
  
  
  Tym nie mniej, nawet nie dotykając mu, hej, udało się utrzymać ego na drodze, nie dając mu było uciec. "Nunchaku" i nad moją głową, a kiedy Riva znowu ruszyła do przodu, zmuszając Гурнека udać się do mnie, jej odejść to narzędzie śmierci, i patrzył, jak on przecina powietrze.
  
  
  Laski-"mordercy" ponownie okazały się bardzo przydatne. Jej wciąż przyglądał się tej scenie, robiąc krok do przodu, gdy Гурнек krzyknął i pochylił się na bok: pałki trafiły emu w pierś. Cios był podobny wpływ golonka na środku, i u niego tchu. Zatoczył się jak pijany, niż boli, nie mogąc utrzymać równowagi.
  
  
  Jej bezwładnie do przodu, poruszając się tak szybko jak to możliwe, trzymając sztylet w wyciągniętej ręce. Nie można było tracić czas, bo potem rozwiązywania Гурнека mi wciąż miał spotkać się z Siva, człowiekiem, którego piekielne pułapki jej uniknął, ale w zamian nie pokazał mi swoją twarz.
  
  
  Гурнек ponownie zerwał się na nogi, zanim ją dopadł. Chwycił "walki", ale, jak widać, do tej pory nigdy nie widziałem i nie używałem tej broni. Nie wiedział, jak obchodzić się z nim, więc po prostu rzucił ego we mnie. Pałki spadły, i pochylił się, aby podnieść cóż, akurat w momencie, gdy Гурнек rzucił się w moją stronę.
  
  
  Jej okazało się, że znów położył się na plecach, walcząc o swoje życie, a indianin był mnie pięściami. On już nie był w stanie mówić: na ego вырванного oczy kapała студенистая i krwawa substancja, to osoba nie tylko wariata, a osoba potworów.
  
  
  Uderzył mnie w zgięcie łokcia, i moje palce mimowolnie rozluźnił uścisk. Sztylet wymknął się wokół mojej ręki. Jej na oślep wyciągnął rękę, ale indianin znów uderzył mnie w gardło dłonią ręki. Nie wiedział uprawiał karate, ale musi być, czegoś się nauczył podczas naszych poprzednich spotkań. I teraz wykorzystał swój аленка i umysł, aby mnie zabić.
  
  
  Motocykl Riva zatrzymał się z przeraźliwym jękiem, oświetlając nasze spleciony ciała wiązką światła. Jej, słyszałem, jak ona zeszła z maszyny, ale wiedział, że ona nie jest w stanie mi pomóc. A ponieważ Гурнек kopała moją nogę rannych, szybkiego i łatwego zwycięstwa, o której marzył, żeby jej nie było widać. Mężczyzna był w szoku, i to dodało mu było podwójnej siły i determinacji. Walczył o życie.
  
  
  Jej też.
  
  
  Jej, stanął na dłoni i próbowałem go zresetować. Jej, przetoczył się na bok, ale on znowu spadł na mnie. Tymczasem jednak, udało mi się złapać pałki, po jednej w każdej ręce, z kawałkiem bicz wokół skóry bizona w środku. Teraz nie było innej instytucji użyć broni, metoda, którego jeszcze nie doświadczył. Gdyby jej tylko mógł dokręcić skórzany pasek wokół szyi Гурнека, dwie pałki pomogły by mi użyć ego, ciało.
  
  
  On oparł mnie kolanem w bok i uderzył mnie pięścią w nerki, dlaczego jej jęknął, niż boli. Marmurowe płytki, wydawało się, tańczyły przed oczami, a odległe kolumny двоились, троились. Jej próbował skupić swój wzrok, ale wszystko wyglądało niejasne, przybliżyło się, a następnie znika.
  
  
  Гурнек, teraz we władzy szaleństwa, выплевывал słowa na indyjskim dialekcie, którego nie mogłem zrozumieć. Ale jeśli jej nie słyszę, że to właśnie on mruczy, coś mi nie było trudno złapać sens ego wędrówki zwrotów; to była, delikatnie mówię, nie optymistycznie, a nie przyjazna chodzi.
  
  
  Jej poczuł bolesne skurcze w nodze, zagiętej pod ego ciężarem. Jej odwrócił głowę akurat w momencie, gdy indianin wyciągnął стилетом, przenosząc swój аленка w prawo, aby podnieść sztylet. W tej chwili jej zaczął wspinać się na jeden każdego plemienia.
  
  
  Ale on nie miał zamiaru tak łatwo się poddawać.
  
  
  Rzucił się do przodu z niewidomymi ciosami sztyletu, za pomocą noża, aby zadać cios. Jej, by odsunąć się jak najdalej, starając się zachować dystans. Nagle za szalonych indianina pojawiła się Riva i zaczęła bić ego pięściami po plecach i ramionach. Było to boli mu było, czy nie, to nie miało znaczenia. Jej interwencja moje zdanie młodego a może właściwego mężczyznę na tyle, że udało mi się uniknąć pokrwawionego ostrza stileta i owinąć skórzany pasek wokół ego szyi.
  
  
  Jak wszystko i zaczęło się: najpierw atak w moim pokoju hotelowym, potem Ashoka Ananda, zablokowane kiełki w toalecie baru. I teraz głosowanie kurtyna wotum-wotum musiał zejść na jeszcze jednego przedstawiciela haniebnych gangu bandytów na usługach Śiwy.
  
  
  Jej dobrego ścisnął dwie pałki, dociska sznurek w буйволиной skóry na szyi Гурнека. Indianin wydał okrzyk zdumienia i przerażenia jednocześnie, upuścił sztylet, próbując odepchnąć koronki z gardła. On by nie przeżył, gdyby go kontynuował kompresji.
  
  
  Ją miałem różdżki wokół siebie i wziął się za nich. Nie widziałem twarzy Гурнека i nie hotel ego widzieć. Próbował połknąć powietrze, jego oddech był astmatycznych i gwizdanie, ale powietrze nie docierało do płuc. Obsługiwany rozpaczą, walczył o swoje życie z tymi siłami. I tego było mało.
  
  
  Teraz go kontrolował siebie, pomimo онемевшую nogę i zmęczenie. Jej mocniej naciągnął pasek, dzięki палочкам, które pozwalały mieć odpowiednie ciśnienie. Jeszcze jedno bulgotanie urwała się z ust indianina, a następnie mężczyzna poddał się, nie okazując nam najmniejszego oporu. Ego ciało рванулось do przodu i upadł twarzą w dół. Ale nawet wtedy jej nie puszczał "нунчаку", dopóki nie był absolutnie pewien, że Гурнек wrócił na łono swoich bogów, węże, nagi, w których tak żarliwie wierzył.
  
  
  Kiedy ją w końcu zrozumiałem, że on безжизненен, że ego ciało nieruchomo leży na zimnej marmurowej podłodze i że tylko jeden mięsień w ego udzie kurczowo wibruje ją wywalił ego i uwolnił szyję od pamiętnego skórzanej struny. Ego twarz była синюшным, język był прикушен, prawie перерезан na dwie części zębów, które on zacisnął z przerażenia.
  
  
  — Mogło być gorzej, stary — mruknął ja. - Pomyśl o tym, co się stało z biednym Нирадом...
  
  
  Ale moja uwaga nie słyszałem. Z ogromnym wysiłkiem ją powoli wstał, nie spuszczając oczu z figury Гурнека. Ale on nie zmartwychwstanie wokół martwych. Indianin rozpaczliwie walczył, na zawsze oddać emu hołd. Ale w końcu wszystko skończyło się niczym.
  
  
  Był martwy.
  
  
  — Pomóż mi zdjąć z niego ubranie — powiedział jej, River, unikając wzroku dziewczyny, która zajmuje się wydawało, zrobiła na mnie niepokojący, cichy spojrzenie.
  
  
  Ona nie zadaje pytań, zobaczył, że jestem bez koszulki, a prawa strona spodni jest przesiąknięta krwią. Ona нагнулась i, odwracając się, zaczęła rozpinać koszulę Гурнека. Indyjska "kurtka" rozwiały się krwią, ale to lepsze niż nic.
  
  
  Riva nigdy nie patrzył na trupa, nie z szacunku lub skromności, ale człowiek był nieprzyjemny spektakl, a ja nie mogłem winić dziewczynę za to, że starała się nie patrzeć na to opuchnięta, zakrwawiony osoba z wysuniętym niebieskim językiem. Kość wokół zbiorników wodnych oczy dziwne błyszczała w blasku łucz motocyklowej reflektory.
  
  
  Potem przypomniał sobie, że co, że Riva wspomniała mi w ten sam dzień, tam, w rezydencji Śiwy. Nie wdawała się w szczegóły, ale nie zajęło dużo czasu, aby zrozumieć, że ona jemiołą na myśli. Jej wujek używał jej dla samego złego, z powodu sadystycznej smak zmuszać jej do zaspokojenia namiętności ego mężczyzn.
  
  
  I teraz nie czuł wyrzutów sumienia naszego Гурнека nam o dwóch innych mężczyzn, którzy leżeli martwi na podwórku, ofiarami nie tyle mojego gniewu, ile mojej determinacji, aby pozostać przy życiu i wykonać misję.
  
  
  Zdjął zakrwawione bandaże, którymi обмотал jej stopy, jej również zdjął spodnie i zostawił Риву присевшей obok ciała Гурнека. Jej przekroczył dziedziniec i podszedł do kamiennego basenu, który zauważył wcześniej. Był pełen wody deszczowej. Jej opadł na jedno każdego plemienia i zrobił ranę, dołączając mokre plastry z rozerwaną koszulę, aby zapobiec zakażeniu rany i zgorzel stopy. Jej nawet nie był pewien, że woda nie jest skażona, ale w tym momencie nie miałem innego wyboru, więc postanowiłem zaryzykować.
  
  
  Gdy wrócił do Рееве, dziewczyna zdjęła z trupa spodnie i kurtę. Byli trochę wielkiego w talii, ale kompensuje to pasem zmarłego Гурнека. Riva pomogła mi założyć koszulę, a następnie cofnęła się do tyłu, zacierając ręce, jakby hej, było zimno.
  
  
  Szepnęła. - Co teraz zrobimy, Nick?
  
  
  "Weźmy twój samochód i wrócimy do willi" — odparłem. Ego twarz była napięta, впалым, jakby pozbawione wszelkich emocji. Przeszła już wiele, a jednak nadal była już bardziej zdecydowane, niż kiedykolwiek. Jej przypomniał sobie jej ojca, zastanawiając się, czy posiadał on taką samą ogromną siłą wewnętrzną, jak i ego córka. W takim przypadku będzie on w stanie przetrwać i utrzymać się tak długo, dopóki ego nie znajdziemy.
  
  
  - Co będzie dalej? - zapytała Riva. - Jak... jak zamierzasz to zrobić? — dodała, wskazując na moją zranioną nogę.
  
  
  Duża część boli gasła, jej mógł chodzić z mniejszym wysiłkiem, niż wcześniej. Jej umieścić "swoich", wsunął ih w os minutę spodni, a szpilki włożył w skórzane pochwy, które trzymał ją za przedramię.
  
  
  - Jak? - powtórz ją. - Nie martw się. Znajdę jakiś sposób.
  
  
  "Ty zawsze coś znajdziesz", — starała się śmiać.
  
  
  Powiedziała mi, że ego wujek został z pięcioma mężczyznami, nie licząc Randżita i młodego a może właściwego mężczyznę, który go zranił w nogę na poczcie Agra. Tak więc, przed pozostali dwaj mężczyźni, z wyjątkiem Śiwy i Хакши. To nie będzie łatwe... ale ta miejscowość rosji nie było łatwo od samego początku.
  
  
  
  Jechaliśmy w milczeniu. Riva trzymał obie ręce na kierownicy małej maszyny. Kiedy Fatehpur Sikri okazała się za nami, okryte ciemnością i pyłem, odwróciła głowę i wskazała na skrzynce rozdzielczej.
  
  
  — Jej првезла ciebie prezent — powiedziała. - Przepraszam, że nie dałam ego ci wcześniej, ale nie wiedziałam, że będzie ci potrzebny.
  
  
  Otworzył pudełko i włożył do niego rękę, ощупывая, dopóki nie dotknął się wtrącam pistoletu. Jej obejrzał broń w świetle deski rozdzielczej: to była mała "beretta" kaliber 22, dość niezwykła rzecz dla panienki.
  
  
  Ale Riva była jeszcze i niepospolitej dziewczyną ze wszystkich punktów widzenia.
  
  
  "Beretta" była skuteczną bronią w bliskiej odległości. Powinien był o tym pamiętać, zawarł ją, sprawdzając broń, zadawala się tym, że Riva nie zapomniałam ego naładować.
  
  
  - Kiedy znajdziemy się w zasięgu wzroku wille, zwolnij i działaj jak gdyby nic się nie stało - rozkazał ją dziewczynie, потягиваясь na siedzeniu, żeby nie było mnie widać. Zwłaszcza z tą chorą nogą mnie czekało na ciężką próbę, ale jeśli wszystko pójdzie tak, jak miał nadzieję, że wkrótce wrócę do formy.
  
  
  - Czy nie lepiej wezwać kogoś na pomoc, Nick? Wydaje mi się to tak ryzykowne, sami przeciw wszystkim no... mam na myśli - dodał, nerwowo patrząc mi w oczy - co mamy zamiar iść na straszne ryzyko.
  
  
  "To jedyna droga naprzód" — odparłem i opowiedział wszystko, co wiedział o Пуран Дассе, a także powody, dla których on nie zwrócił się z listem do indyjskiej tajnej służbie dla odbyło się operacji. Do czasu, gdy skończył opowiadać hej historię o "wyciekach", które miały miejsce w gabinecie Дасса, i o ego powiązania z Siva, byliśmy już w polu widzenia w domu.
  
  
  Jej, usiadł na fotelu, gdy Riva zwalniał bieg. - Od tej chwili jesteś-moje oczy - szepnął do mnie. - Co widzisz?
  
  
  - Na razie nic.
  
  
  Szybko spojrzał na nie z dołu. Ona ciężko siedziała za kierownicą, przylgnąwszy plecami do autobusu, jej oczy były zwrócone są szczerzy przed sobą. Skręcił z autostrady na umiarkowanej prędkości; żwir i kamienie odbił się pod samochód.
  
  
  Nagle Riva zastoju. - Tam jest dwóch! — zawołał. - Dwóch strażników!
  
  
  Poszli odgłosy strzelania. Ostatni przystanek. Od tego momentu nie mogłem pozwolić sobie na luksus popełnić tylko jeden błąd.
  
  
  
  
  14
  
  
  Jej, krzyknął. - Połóż się poniżej! -
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i pociągnął ją na fotel. Riva stała się bardzo łatwym celem. Kule ostro bzykają i rykoszetem. Deszcz w ołowiu zalewał szyby, czemu na nas spadały duże odłamki szkła.
  
  
  — Leż spokojnie i czekaj, dopóki nie dam ci sygnał nadal — ostrzegła ją Риву. Jej odłożył długopis i otworzył drzwi, ползя w zakurzonym dywanie. Drzwi заслоняла mnie, kule gwizdały nad głową. Terenie całego hotelu, a echem bąknęła dźwiękiem uciekających kroków. Jej podniesiony "беретту" i podniósł głowę równe tak, aby celować.
  
  
  Strzelec w turbanie spadł, jak postrzelony żołnierz.
  
  
  Ktoś czekał na mnie tam, i to nie był Nagi, w tym jej był cholernie pewny. Jej trafił mężczyzna otwarcie w pierś. W przeciwieństwie do jego kolegów, jego śmierć była szybka i stosunkowo bezbolesne. Ale innego strażnika nigdzie nie było widać. Jej zmrużył oczy i obejrzał ścieżkę, na boku na bok, na wypadek, gdyby próbował zbić mnie z tropu i zejść na mnie z tyłu.
  
  
  - Zostań tam! - mruknął do niej, River, aby nie wyszła ona, wokół maszyny. Zaczęła czołgać się z siedzenia, ale nagle zatrzymała się i zrobiła dokładnie tak, jak kazał.
  
  
  Rozległ się kolejny strzał, dając mi dobre pojęcie o schronisku niewidzialnego strzałka. Dźwięk rozległ się po prawej stronie, za wysoką i gęstą ścianą żywopłotu, w otoczeniu willi. Cis i jałowiec całkowicie ukryć mojego przeciwnika. Gdyby poszedł za mną, z tego miejsca, gdzie jej pod przykrywką dzień, u mnie nie byłoby nas jednego szansę na ucieczkę. Więc trzeba było się ruszać, i to szybko.
  
  
  Szybko spojrzał w pasie i znalazłem to, czego mi było trzeba; Ją ścisnął palcami kamień wielkości pięści, który zauważył na skraju zakurzone ścieżki. Szybkim ruchem przerzucił ją ego przez drzwiczki samochodu i usłyszałem głuchy stukot, gdy spadł na ziemię około dziesięć metrów przede mną.
  
  
  Jeszcze jedna gogli просвистела w powietrzu. Jej nie mógł zobaczyć strzelca, ale i on nie mógł mnie widzieć. Jej słuchał, i wkrótce moja cierpliwość została nagrodzona dźwiękiem uciekających kroków, ale nie do mnie, a w przeciwnym kierunku. Strażnik Śiwy, najnowsza goryl, stojąc między szalony i mną, przebiegł mimmo, ukrywszy się za gęsty żywopłot.
  
  
  Jej rzucił jeszcze jeden kamień, tym razem więcej, niż pierwszy. Znowu ryknął broń, gogle взметнула na środku wąskiej ścieżki drobne okruchy. Z moich ust zerwał się krzyk, przeraźliwy jęk rozdzierający ból. Nieźle, jak na kogoś, kto nigdy nie zajmował się teatrem, uznał ja. To nie był przeciągły krzyk, który można usłyszeć z dużej odległości, ale to był naprawdę przeraźliwy krzyk, a on poddawał się efekt.
  
  
  Żywopłoty rozeszły się, omijając postać z głową, закутанной w turbanie. Zbyt późno zdał sobie sprawę, że na szlaku nie ma trupa. Zbyt późno zdał sobie sprawę, że krzyk był podstęp, aby wyciągnąć ego wokół kryjówki. On odsuwa, nawet nie patrząc w moją stronę. Ale teraz nie ma czasu... na zawsze, jej nadzieję na to.
  
  
  Pistolet kaliber 22 wbił kulę emu w ramię, wkręcając go jak marionetkę, tak mocno, że emu musiał trzymać za płot, starając się utrzymać równowagę, i uciec. Ponownie pociągnął za spust, i patrzył, jak on wykonuje upiorny taniec, po drugie gogle rozdarła środku ego w czoło.
  
  
  Nasze dźwięku nie urwała się z ust mężczyzny.
  
  
  Będąc w oślepiającym świetle reflektorów, on podniósł ręce i zrobił kolejny niepotrzebny strzał z pistoletu. Potem powoli zsunął się, jakby ten usiąść na środku ścieżki, wyciągając przed siebie nogi, przechylając ciało do przodu, zwisające głowę na piersi.
  
  
  Riva podniosła głowę, wstała i wyjrzała zza końca deski rozdzielczej. - Ale wujek... -- początku było to.
  
  
  — On tu będzie w najbliższym czasie, zapewniam cię — szepnął ja. Jej obliczył, że "Beretty" zostało jeszcze kilka sztuk amunicji, więcej niż w ciężkim pistoletach a może właściwego mężczyznę kaliber 45. Więc nie stahl wziąć broń. Powoli wstał i wyszedł z изрешеченной kulami drzwi maszyny. Na drodze leżały martwe dwóch mężczyzn, ofiary własnej głupoty, jego naiwnej wiary w boskość śmiertelnego Śiwy.
  
  
  Ale Szkatułka była prawdziwa. Ego plany podbić całe Indie również realne i zdecydowane. Mówił o "humanitarnych" potrzebach, o chęci nakarmić i ubrać swój lud, ale Śiwa był tyranem, стремившимся do najbardziej bezlitosnej dyktaturze, i ego środków osiągnięcia władzy były takie same nieludzkie, jakimi byli ego metody, gdyby on ma władzę.
  
  
  Długa linia żywopłotów nagle została zmniejszona, gdy wokół domu rozbłysły światła, duże lampy rtęciowe, które zmusiły mnie do cofnąć się do tyłu, osłaniając oczy przed oślepiającym światłem. Setki owadów, motyli i gigantyczne комарову, wydawało się, unosiły się w promieniu światła na mojej drodze. Oni gwizdali i wirowały, mieszając się z kurzem i zapachem śmierci.
  
  
  Duże muchy krążyły, jak miniaturowe sępy, należących do dwóch ciał zabitych i unosząc się w powietrzu nachalny ogłuszający huk. Dźwięk, który kazał mi drżeć, gdy jej навострила uszy w prosiłem innych zakłóceń. Ja nie słyszałem nic, oprócz muchy, nasz dźwięk z jasno oświetlone willi.
  
  
  - Ravi! Arun! - nagle rozległ się metaliczny głos, głos podobny do nas, na kogo, oprócz niego samego.
  
  
  Jej, spojrzał na Риву, a ona lekko twierdząco skinęła głową na mnie. - Shiva - szepnęła. - To on, mój wujek. Uważaj, Nick, proszę!
  
  
  - Cholerni kretyni! Gdzie jesteś? Co się stało? Arun? Ravi? - Shiva ponownie wezwał dwóch mężczyzn, i ego głos, wydawało się, popłynął do mnie jak echo starej płyty.
  
  
  Nadszedł czas bezpośredniej konfrontacji, zderzenia twarzą w twarz. Jej idziesz z duchem, i gestem kazał River pozostać za mną i stale poszedł ścieżką. Shiva ponownie krzyknął, ale ego ochroniarzy nie byli w stanie odpowiedzieć. Rozmowa wspierali muchy, pokoje żarłoczne muchy, które налетали na martwe ciała dwóch indian.
  
  
  - Zabiję was za waszą głupotę! Shiva krzyknął przeraźliwym głosem, выдававшим gniew i strach.
  
  
  Jednak nie odważył się wyjść, aby przeciwstawić się mi. Znowu nastąpiła cisza. Jej usiadł iso wszystkich sił, starając się, aby noga się nie odzywać. Potem kilka сгибаний kolana w szybkiej sekwencji krew zaczęła krążyć regularnie. Jedną ręką odsunął ją gęsty krzew.
  
  
  Stąd mógł go widzieć wewnętrzny ogród, bujny i zadbany. I jeszcze raz uderzyło mnie to, że ten ogród był диссонирующей ноона, taki piękny i żyzny dla swojej miejscowości sucha, zbyt obfite roślin i kwiatów, aby uprawiać ego taka sucha i zakurzonych równinach. Ale tak, Shiva były pieniądze, rupie i dolary, aby zwabić Haji w swoje sieci. W ego dyspozycji były nieograniczone fundusze, środki, które mu było osiągnąć moc, i liczne połączenia w odpowiednich kręgach. Zastanawiałem się, ile on daje Dasu, aby zapisać rozdział indyjskiej służby bezpieczeństwa w swojej płatności wiedomosti. Lub Dass nie był fanatykiem, ślepo верившим w marzenia Śiwy o sławie, w złoty wiek Indiach, w potężną cywilizację Mori i Гуптов.
  
  
  Jakie by nam były motywy tego człowieka, zagrożenie dla całego świata pozostał. Ale nie jest tak niebezpieczny i podstępny, jak sam Śiwa. Jej wcisnął się w gęste gałęzie żywopłotu, mając nadzieję, że szelest i skrzypienie nie wydadzą mojej obecności.
  
  
  - Carter? Zawołał głosem, w którym brzmiało coś więcej, niż prosta nutkę sarkazmu. To był zmieniony głos, który dramatyczny ton. - To ty, a drugi? Przyszedłeś do mnie?
  
  
  Znowu stahl zimno, kontrolowanym. Jej nie miał ochoty prowadzić rozmowy lub słuchać ego каламбурам. Ją bym wolał zakończyć dyskusję w bardziej ostrej nucie. Ale nie mógł tego widzieć. Jej, zatrzymał się i odsunął gałęzie, nie spuszczając oczu z dnia, w którym pośpiesznie wyszedł... wydawało się, niedziele temu, a nie godziny.
  
  
  Co, krawiec weź!...
  
  
  Jego zamrugał i spojrzał jeszcze raz, aby przekonać się, że to tylko sztuczka, iluzja optyczna. Ale nie, oczy mnie nie oszukiwali. To był Shiva, ale on zupełnie nie był podobny do człowieka, który go sobie wyobrażałem, w nen nie było nic wokół tego, co sobie wyobrażałem. Był on absolutnie nie jest podobny do nas, na jednego człowieka, którego jej kiedykolwiek widziałem w swoim życiu.
  
  
  Zamiast prawej ręki, od początku dłoni... lub tam, gdzie zwykle znajdują się palce, mężczyzna nosił protezę dla stali nierdzewnej... do ramienia. Nie miał prawej ręki, ale zły i przebiegły wuj Riva nie nosił nas, zwykłych protez, nas, zwykłych przedmiotów, nas, drewnianych lub z tworzyw sztucznych rąk. Nie, proszę pana.
  
  
  Przymocowany do ramienia iron cobra porusza się tam iz powrotem w powietrzu, "kobra", we wszystkich aspektach przypomina żywą gada, z metalowych zębów, kapał silne urazy!
  
  
  Powiedzieć, że było fantastycznie i niewiarygodnie, było mało. Jej ciągle mrugać, ale to nie był złudzeniem i nie halucynacja. To było to, co jest p/, strasznie i przerażająco co to jest p/! U stalowy kobry wszystkie szczegóły anatomiczne były dokładne w najdrobniejszych szczegółach: klin bramkę z kapturem, otwierane i zamykane szczęki. Zęby z pewnością stanowiły strzykawki do wstrzykiwań podskórnych, które mogą wprowadzać śmiertelni urazy gadów w krew ofiary.
  
  
  Jej odwrócił wzrok od dziwnego i groźnego urządzeń, zwracając uwagę na twarz Śiwy. Zimne угловатое osoba, przypominające twarz gady. Miał wąskie, czarne oczy, gęste i krzaczaste brwi. Był średniego wzrostu, z chudego, поджарым ciałem, od którego pochodzi duch demonicznej złośliwości.
  
  
  On nie był zwykłym przeciwnikiem, a człowiekiem, jak i większość moich wrogów, którzy zebrali się w jednej chwili... takich ludzi, jak Карак, nieuchwytny Wilkołak lub spersonalizowane demon, wołający się "panie Judasz".
  
  
  Jakby stali kobry było mało, jako ochronnego broni (a w razie potrzeby i jako broni broni), w zdrowej ręce Śiwy był pistolet kaliber 45, światowego znany amerykański Colt. Shiva-macha pistoletem w tę i z powrotem, oczekując jakiegokolwiek ruchu lub dźwięku, które mogłyby ujawnić moja lokalizacja środowisku żywopłotów.
  
  
  - Krzyknął. - Słowo honoru, Carter! - Nie będę strzelać. Musimy porozmawiać, omówić... nawet rozmowa z panem Дассом dziś nie kiedy, przy okazji. I dopóki tu jesteśmy, powiedz mi, co zrobiłeś z moją siostrzenicą, ładnej pani Singh? Nie mogę znaleźć tę miłą dziewczynę.
  
  
  Ja nie odpowiedział.
  
  
  Zamiast tego ją podniósł "беретту" i wycelował, mające na celu Śiwy w pierś. Powoli ją nacisnął na spust, myśląc o sobie, że koszmar się skończy. Mężczyzna dobrze się wyróżniał, a ja nie mogłem życzyć łatwiejsze cele: na samym delle świętym, лившийся przez cały dzień za nim, w pełni oświetlał ego smukłą sylwetkę.
  
  
  Ale zamiast tego, aby zobaczyć, jak padł na kolana, zamiast usłyszeć ego ostatni stłumiony krzyk lub zobaczyć, jak wije się w agonii, jej był zaskoczony, gdy zobaczył, jak gogli z "Beretty" odbiła się od jego piersi. Potem gogli znalazła się w starożytną kamienną statuę w centrum ogrodu.
  
  
  - Tak, ty tam! - indianin uśmiechnął się i nacisnął na spust colta, uwalniając śmiertelną kulę kilka centymetrów od mojej głowy.
  
  
  Jej instynktownie przykucnął na pół, wciąż nie wierząc własnym oczom. Gogle odbiła się od jego piersi, ale nic nie świadczyło o tym, że Shiva nosił kuloodporne gorset pod białą "куртой". Naprawdę, ją mógł zobaczyć ego nagie piersi pod koszulą, kształt klatki piersiowej, mięśnie. Wszystko dobrze widać na moim niedowierzaniem oczy.
  
  
  Jeśli tylko on też nie stal, zawarł ją. Ale to było niemożliwe. Człowiek nie robot czy nie?
  
  
  Nie, oczywiście, nie było, ale nie można było zaprzeczyć, że to, co widziałem, i nie można było zaprzeczyć, że Shiva, wydawało się, był obdarzony nadprzyrodzonymi zdolnościami. Jej wycelował go rozpocząć drugi raz i nacisnął na spust. Jej celowałem w głowę indianina, ale w tej samej chwili odskakuje i gogli tkwi w wejściu odrzwiach, omal nie trafiając w cel.
  
  
  Tak, że był podatny, lub, co najmniej, był narażony w niektórych częściach swojego ciała. Ponieważ nie wiedziałem, ile kul zostało mi jej nie stahl czekać, aż Shiva wyjdzie wokół domu. Szybkim ruchem, pomimo rannych nogi, odepchnął ją gęsty żywopłot i запетлял w ogrodzie. Jej, wiedziałem, że ego pistolet może рявкнуть w każdej chwili. To był dźwięk, który jej nie chciał słyszeć, ale zaryzykowałem, w myślach modląc, by mężczyzna pozostał poza zasięgiem wzroku, dopóki jej nie osiągnę bocznej elewacji willi.
  
  
  - Kogoś szukasz?
  
  
  Jej, odwrócił się i jednocześnie nacisnął na spust. Ale "Beretta" milczała: sklep był пустынен. Jedno kliknięcie i wszystko. Jej rzucił rewolwer w zniekształcony, ухмыляющееся osoba Śiwy. Metalowa ręka w kształcie kobry poleciał w górę. "Beretta" odbił się od metalowej ręki i spadł na ziemię.
  
  
  - Nie ruszaj się, panie Carter. Nam kroku - rozkazał Shiva. Trzymał colt skierowanym szczere mi w piersi, a ja nie chciałem oddzielić się od tej anatomicznej części swojego ciała... przynajmniej nie tak przedwcześnie.
  
  
  - Na co czekasz, Shiva? Dlaczego nie strzelać, więc miejmy to już za sobą?
  
  
  - Zobaczyć, jak umierasz, nie poddane żałosnej śmierci, kochanie inny? Nie, obawiam się, że to nie mój styl. Przecież moje piękne węże wciąż głodny, mimo obfitych edu dzięki młodemu Нираду. Myślę, że chłopiec był bardziej użyteczne jako kelner. Ale chcę, aby "Kobra" była jednolitej i zwartej organizacji. A tak jak starszy brat Нирада już był u mnie na służbie, nie widziałem powodu, by nie zatrudnić i chłopca. Niestety, nie myśleć o zakończeniu kariery. Potwór z wyrzutem цокнуло językiem, trzymając pistolet skierowany mi się dodawać dolara.
  
  
  Za mną ją usłyszał, jak ktoś delikatnie się porusza. Jej odwrócił głowę i zobaczył postać a może właściwego mężczyznę, który ją zranił dziś nie kiedy, przed skrzynką oddziałem w Agra всадив emu kulę w prawą nogę. - Ach, to ty, Kryszna! - radośnie krzyknął Siva. Następnie spojrzał na mnie z przymrużeniem oka. - Myślę, że wy to wiecie, jeszcze jeden, inny.
  
  
  — Mieliśmy przyjemność spotkać się dziś nie kiedy — mruknął ja.
  
  
  - Już. Jej, pamiętam, jak Kryszna opowiadał mi szczegóły spotkania. Ale nie wiesz jednego, panie Carter, a mianowicie, że Kryszna — starszy brat Нирада. Został nazwany na cześć hinduskiego boga miłości, choć wychowany jako pobożny sikh. Ale to teraz nie ma znaczenia — Shiva przerwał mu. - Wystarczy powiedzieć, że Kryszna żywi do ciebie pewną nienawiść, drogi Carter, tym bardziej, że okazało się, że winny tragicznej śmierci ego brata.
  
  
  "Gdyby jej nie zabił Нирада, on by mnie zabił" — odparłem. - Doskonale wiesz, Shiva. To prawo dżungli, przetrwają tylko najsilniejsi.
  
  
  — W rzeczywistości, naprawdę — uśmiechnął się hindus. — Ale, bardzo mi przykro to mówić, już nie najsilniejszy, panie Carter.
  
  
  Kryszna nie powiedział słowa. Szkoda, że nie zauważył wypukłe "walki" w tylnej kieszeni. Ale kiedy jeden pistolet był skierowany w moją klatkę piersiową, a drugą — w plecy, on nie odważył się zrobić fałszywy krok, w przeciwnym razie oboje zostanie on naciśnięty na spusty. Więc stałem tam, starając się nie zbyt obciążać nogę rannych.
  
  
  — Ty jeszcze nie odpowiedział na mój korkociąg, Carter, — kontynuował Śiwy. - Nie powiedziałaś mi, co się stało z moją piękną siostrzenicą...
  
  
  - Ona nie żyje.
  
  
  Uniósł brwi, gdy w ego groźnych czarnych oczach zapłonęła lampa błyskowa. - Nie żyje?
  
  
  - Nie żyje - skłamałem ja. - Гурнек zabił ją do tego, jak go w stanie zatrzymać ego. Zmarła natychmiast, jeśli to może cię pocieszyć.
  
  
  — Wcale nie — odpowiedział Siva z szyderczym śmiechem. "To zawsze było kłamliwe, smug dziwką z dzieciństwa. Ale szczególnie jej będę tęsknił za nią, za to, co robiła z moimi mężczyznami, i że znajdowali się tak dziwnym, raz ona, nerwy ze mną...
  
  
  - Tak, ona była twoim więźniem, masz na myśli.
  
  
  - Jak wolisz, to nie ma znaczenia. Za wyjątkiem tego, że jej biedny ojciec... mój ulubiony brat będzie głęboko cierpieć z powodu utraty swojej kochanej córki.
  
  
  Z każdą sekundą jej zaczynał rozumieć, jak łatwo było nienawidzić tego człowieka. Był zboczeńcem, potworem z rozumem, jak stalowa pułapka, genialny, ale przewrotny, szalony. Mężczyzna liże wargi i uśmiechnął się do mnie, ten uśmiech miała wyrażać sadyzm i sarkazm.
  
  
  "Będzie mi bardzo fajnie się z tobą, Carter", — powiedział ze śmiechem. - Głos zobaczysz, to niewiele czasu, który możemy spędzić razem, będzie wesoły!
  
  
  - Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, Shiva, po prostu do protokołu - przerwał jej, podniósł głos, w nadziei, że Riva mnie słyszy, a w przypadku, gdy tęskniła pierwsze linijki dialogu. - Gdzie ojciec Riva? Mi o tym powiedziała dziewczyna i... chcę to wiedzieć? Jej nie ufał...
  
  
  Zniekształcone psychologia Śiwy zadziałała dokładnie tak, jak oczekiwałem.
  
  
  "Jesteś głupcem, że wątpiłem w mojej siostrzenicy", — odparł indianin. - Mój brat jest w jednym kawałku, kilka kroków od nas. Jeśli dobrze pamiętam, tego samego dnia udał się na rzeźnię. Gdzie faulowany pandemonium, muszę dodać.
  
  
  - A gdzie on jest?
  
  
  - Co, panie Carter? Mój brat nie jest w tym położeniu, aby powodować wszystkie domy wokół, głos i wszystko; jeśli być dokładnym, to nie jest w stanie wyrządzić we wszystkich domach wokół akwenu. On злорадствовал, ciesząc się siłą, którą trzymał w swoich rękach.
  
  
  I stał w miejscu, nie mogąc zrobić kroku i odwrócić sytuację. Jej był pod naciskiem dwóch pistoletów, z przodu i z tyłu, gotowy w ciągu kilku sekund zamienić się w kawałek szwajcarskiego sera. To nie był najlepszy czas dla moich ulubionych sztuczek, zwłaszcza z Kryszną, który bardzo ten mnie zastrzelić, aby zemścić się za śmierć swojego brata.
  
  
  Ale nagle gogli przerwała ego marzenia o stronie. Strzał był robiony na żywopłot, gdzie ukrywała się Riva. Dziewczyna była idealna cel. Jej skokiem odbił w bok, unikając pistolet Śiwy, i kątem oka spojrzał na Kryszny: z przodu na jego białej koszuli pojawiły się szkarłatne plamy. Spadł, jak powaliła, uderzenie pocisku odrzucił ego do otwartej dzień na bocznej fasadzie willi.
  
  
  Jej nadzieję wykorzystać ten moment flaga zezwolenia na wykonanie Śiwy. Ją, rzucił się do przodu, zadając cios w rękę trzymającą pistolet, aby zmusić ego puścić broń. Zdążył wystrzelić, gdy stalowa ręka w kształcie kobry spada mi na ramię.
  
  
  Zęby, emanujące śmiertelną trucizną, zostały w dwa cale od mojej szyi. Jej hit hindusa w szczękę, unikając ego piersi, ponieważ wciąż nie rozumiał, że nosi pod płaszczem", i nie chciał złamać rękę o stalową płytę.
  
  
  - Nie wygrasz, Carter! Nigdy! - syknął mężczyzna, kiedy ją uderzył jego ego dłonią ręce w kotlinie pomiędzy szyją a ramieniem. Wpływ zadziałał; mężczyzna na chwilę rozluźnił uścisk, i pistolet upadł na ziemię.
  
  
  Jej rzucił ego na bok, i pistolet poleciał na żwirowej ścieżce. — To znaczy, że jesteśmy kwita — powiedziałem, robiąc krok do tyłu. Jej wsunął rękę na minutę i wziął "swoich".
  
  
  Shiva zmrużył oczy, dopóki nie zamienił się w dwa cienkie szparki, ego twarz bardziej niż kiedykolwiek przypominała twarz gady. Ja myślę, że on nie wiedział, co to jest "walki", ale on na pewno wiedział, że to nie jest niewinne broń. Cofnął się do dnia, przekraczając przez ciało Kryszny... i w tej samej chwili znów rozległ się strzał. Ale tym razem Riva celujesz nie tak, i gogli utknęła w kurzu i żwiru u nogi wujka.
  
  
  — To znaczy, że jest dziwką na żywo — uśmiechnął się potwór. - Na chwilę, Carter, zapewniam cię.
  
  
  - Nie jesteś w stanie zabezpieczyć się przed wypadkiem! - ironiczne i krzyknął, trzymając się na dystans z powodu zębów kobry. Błyszczące zęby na metalowym pręcie przypomniał mi o rodzaju szaleństwo Śiwy, jego sadystyczny metodach.
  
  
  - Zaciął! Nie strzela, Nick! Głos Riva przeraźliwie dzwoniła od paniki za gęstym żywopłotem.
  
  
  - Zostań tam, nie odchodź! - krzyknął jej cześć w zamian.
  
  
  Musiałem użyć "swoich", aby zniszczyć potwora głowę lub udusić go. Ale nie mogłem zbliżyć się, przynajmniej na razie.
  
  
  - Ty, oczywiście, sprawę, że zęby mojej "kobry"... - bardzo czarne oczy hindusa na chwilę zwrócił się do metalowej dłoni, - ...są pełne śmiertelnej trucizny, mieszanki, powstałego wokół jadu czterech węży. Starał się nie spieszyć się, zatrzymując się na opisie smoka. - Jej zrobił mieszankę na całej trucizny zielona mamba, łuszcząca się żmije, australijskiego węża i mojej ulubionej gady z powodów, o których pan domyśla, a mianowicie kobry królewskiej. Wszyscy razem, panie Carter, wytwarzają wrażenie, w porównaniu z którym śmierć młodego Нирада wydaje się miłosiernym darem, jakby chłopak nie ucierpiał. Ale wiesz, jak bardzo cierpiał, prawda, Carter?
  
  
  - Gdzie To Jest, Shiva? - zapytał, nie zwracając uwagi na jego krótką mowę i szatański uśmieszek, скривившую ego usta. - Jestem gotów zawrzeć z tobą umowę, wymiana. Twoje życie na wynalazek handlowa Haji lane.
  
  
  - Ofertę? — powtórz to ze śmiechem. - Żartujesz, Carter. Wyobraź sobie, nawet go przyjął środki ostrożności, niszcząc wszystkie wpisy i notatki Haji w przypadku, jeśli kiedykolwiek postanowi uciec! Nie, jest tylko jedno Pudełko, a ona jest moja, Carter. Nikt inny jej nie otrzyma.
  
  
  - To znaczy, że ludzie są dobrzy w Pekinie dadzą ci carte blanche, tak? Oszukujesz samego siebie, Shiva. Nie mówię już o tym, że marnujesz mój cenny czas.
  
  
  Jak ją znał, hindus blefował. Możliwe, albańczyk Haji w tej chwili wymknąłem się od willi, zabierając ze sobą swój cenny wynalazek. Jej posunął się zbyt daleko, aby zobaczyć, jak mój miejscowość rosji z hukiem spada. Dlatego podjął decyzję. Gdy ją trzymam się poza zasięgiem metalowej ręce-kobry, ujdzie mi to na sucho.
  
  
  Jej zrobił krok do przodu, i Shiva się cofnął. Bał się, pomimo straszna broń, казавшееся integralną częścią ego ciała, ego istoty. Z uśmiechem kontynuował ją wlec noga za zasypane żwirem podjeździe. Znów się cofnął, ale tym razem jej odstąpił na bok i pobiegł do dnia, próbując rzucić się za nim, zanim zdążył by сманеврировать mojej metalowej ręką do śmiertelnego uderzenia.
  
  
  Ruch wymagał czasu, obliczonej z dokładnością do setnej dolly sekundy, czasu zajęło, aby wyciagnac skórzany pasek wokół szyi potwora, i czasu, aby ograć i uniknąć ukąszenia podskórnych zębów. W tej samej chwili, gdy skoczył do przodu, próbując owinąć skórę gaur wokół gardła Śiwy, stalowa ręka качнулась w dół i przeciął sznurek na pół. Jej oparł kij "nunchaku" w metalowy pręt przeklętego urządzenia, ale drzewo скользнуло po gładkiej powierzchni.
  
  
  Jadowite zęby niebezpiecznie zbliżył się do mojej szyi. Jej pchnął Siwę do elewacji, puścił to, co pozostało z moich "нунчаков" (byłej miotły) i chwycił stalową cobra obiema rękami. Mężczyzna oddychał ciężko, i sztuczna ręka stanęła przede mną. Nie wiedziałem, jak to działa, ale nie mogłem się powstrzymać, aby o to zapytać.
  
  
  Mój łokieć dotknął piersi mężczyzn. Na индейце było coś twardego, ale nie metalowy. To chyba był plastik. Shiva nadal się uśmiechać, nawet gdy walczył, i, jakby czytając w moich myślach, powiedział: - Bardzo lekki i odporny. Jeszcze jeden wspaniały wynalazek z Haji. - Zachowywał się jak wariat, nawet w najbardziej beznadziejnych sytuacjach.
  
  
  Był tak dumny, tak pewny siebie. A tymczasem plucie jadem zęby wszystko liże i liże, pasowały do mojej szyi. Ręka posiadał nadprzyrodzone moce, jak u robota, podczas gdy druga ręka indianina nie mogła przezwyciężyć moją siłę fizyczną. Ale smoka okazał się silniejszy, a on rozpaczliwie walczył, aby błyszczące metalowe zęby nie вонзились mnie w szyję.
  
  
  Jej podniósł jedną wszystkim narodom, i ruszył do ataku, uderzając ego w pachwinie. Shiva wydał jęk, pochylona na pół; w tej samej chwili jej wbił зубоподобные igły do wstrzykiwań podskórnych w ego ciało, w ego cienką, umięśnione szyję.
  
  
  Za pierwszym wyrazem zdumienia i flagi zezwolenia na wykonanie nastąpiło wyraz przerażenia, исказившее ego cechy.
  
  
  Jej, odwrócony, aby stalowa ręka nie uderzyła mnie w pierwszym wystąpieniu po raz drugi, i zatrzymał się, obserwując, jak Shiva dławi się, próbując oddychać. Urazy zaczął razić oddechowe centra, na skórze pojawiły się dziwne krwawe plamy. Na skórze pojawiły się ciemno-czerwone plamy - krwawienie wewnętrzne.
  
  
  - Samochód... Carter... ann... antidotum... - jęknął, próbując przesunąć nogi, aby ponownie zalogować się do willi, i chyba dostać się do laboratorium. Ale ego nogi już były sparaliżowane.
  
  
  Shiva padł na ziemię, wijąc się w silnej sudorojna drżenie, która zajmuje się сотрясала wszystkie ego, ciało.
  
  
  Obok mnie pojawiła się Riva.
  
  
  Ale ona nie doprowadziła rzut oka i nie utknęła głową w moją klatkę piersiową. Siedziała tam, drżąc, patrząc, jak umiera jej wujek, nie przestając patrzeć na корчащуюся figurę, становящуюся nieruchomo i zimnej w obliczu śmierci.
  
  
  Bo to właśnie śmierć robiła to na pokaz tam, w tym ogrodzie, który wydawał się nie na miejscu, tak żyzne i zielone, i tak bez znaczenia w suchych nędzy nago i zakurzonych Indiach.
  
  
  To była nieprzyjemna śmierć. Ale ten Shiva nigdy nie był miłym człowiekiem.
  
  
  
  
  15
  
  
  Nie mogę powiedzieć, że w końcu wszystko skończyło się dobrze, to są pięknym dodatkiem service z шкатулкой, okazało wstążki, do nabycia u drzwi ACH. Na samym delle, potem śmierci Śiwy tylko jednego z matematyki (został tylko jeden) udało się uciec przez sieć organizacji, называвшей się "Kobra".
  
  
  - Hok powiedział mi, że on wie wszystko wiarygodnego źródła, że Haji przekroczył indyjską granicę, aby zniknąć w olbrzymim terytorium Chin. Potem o albańskim naukowca nic więcej nie było wiadomo. Ale nie byłem na tyle naiwny, aby wierzyć, że prędzej czy później, w niedalekiej przyszłości, my nie spotkamy się z ego na swojej drodze.
  
  
  Jak i Shiva, najpierw Haji wciąż stanowił zagadkę, anonimowa zagrożenie, którego naukowa pomysłowość, prawdopodobnie już używany ludźmi, правившими Pekinem.
  
  
  W każdym razie, to nie moja sprawa... przynajmniej na razie.
  
  
  Dziesięć dni temu musiałam zrobić inne rzeczy, a mianowicie zabić Siwę i odebrać szkatułkę. Śiwa był martwy. Szkatułka, którą możemy z Ривой znalezione w sejfie w willi wariata, był już w naszych rękach. Potem ją wyjechał w Agra, aby zabrać swoje rzeczy w New Delhi, zabierając z sobą Риву. I w tym momencie siostrzenica Śiwy, leżąca obok mnie na duży matę na złotym piasku małego plaży wzdłuż Малахарского wybrzeża. W dziesięć minut spacerem znajdował się malowniczy miasta Panaji, kiedy to zajęły przez portugalczyków. Byliśmy w Goa na emeryturze.
  
  
  Riva zwinęła się obok mnie i coś бормотала we śnie, ee szczupła, a jego twarz opaloną ciało wydawało przyjemny zapach zapach kremu do opalania. Miękki, rytmiczny plusk fal, плещущихся o brzeg, wywoływał u mnie głęboką senność, cudowne uczucie. Mi już nie grozi mi więcej nie trzeba było uciekać, nie czułem się rozpaczy. Jej już nie walczył o swoje życie, nie spotkałem się z sytuacjami, które w wielu przypadkach były wyraźnie przeciwko mnie, ale prawie nigdy nie była mi.
  
  
  Ale już wtedy miałem bardzo mało możliwości w tym przypadku. Przez cały ten czas właśnie Shiva stwarzał sytuacje, dyktował zasady gry. W końcu znalazł się przegrany, czego, moim zdaniem, nigdy nie myślałeś możliwe. Nawet ilości narkotyków na dziesięć milionów i nie dotarła do miejsca przeznaczenia dzięki szybkiemu interwencji rządu indii.
  
  
  Helikopterem, wioząc heroina wokół Chin, był krótki samolotami sił POWIETRZNYCH Indii w momencie, gdy przekroczył granicę i szedł na trasie w niebo Indiach.
  
  
  Dwa dni później minister popełnił samobójstwo: ego śmierć świadczyła o ego powiązania z organizacją "Kobra". A co do Purana Дасса, byłego oficera indyjskiej wywiadu, to długa ręka Prawa-w końcu udowodnił swoją skuteczność.
  
  
  Dass przebywał w więzieniu w New Delhi w oczekiwaniu na wyrok. Emu byłoby co powiedzieć sędziów, tym bardziej, że rząd obiecywał emu odroczyć wydanie wyroku śmierci, gdyby zgodził się ujawnić wszystko, co wiedział o operacji "Cobra".
  
  
  Sądząc po tym, jak jej ego, wiedział, że nie miał wątpliwości, że Dass będzie świadkiem, gotowy do współpracy, opowiadając urzędnikom państwowym wszystko, co hoteli wiedzieć, a może i więcej.
  
  
  Tak więc, w tej sytuacji, spacje zostały wypełnione. Za wyjątkiem Haji, udało mi się, do wyraźnego zadowolenia Hawk, wykonać zadania. Nawet jej nie zapomniał o obietnicy danej River. Znaleźliśmy jej ojca w tajnym miejscu, tam, w rzeźni.
  
  
  Teraz biednego przyznali się do osobnej izby najlepszej szpitala w New Delhi, gdzie nie kiedy i w nocy udzielały pomocy lekarze i pielęgniarki, którzy robili wszystko, aby ego powrotu do zdrowia. W ten sposób jego dotrzymał słowa danego River i AX.
  
  
  "Weź urlop na miesiąc" — powiedział Hawk w przypływie wspaniałomyślności teraz, gdy zakończył misję z pewnym sukcesem.
  
  
  Rana na nodze zaczęła się goić, z każdym nie kiedy czułem się lepiej. I miałem przeczucie, że za kilka tygodni do mnie oddzwoni, mój szef, aby wziąć na plecach nową misję... od czego nie mogłem odmówić.
  
  
  Wszystkie te myśli roiły się w mojej goli, podczas gdy jej leżał na plaży, wygrzewając się na słońcu.
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i owinąłem ją wokół ramion Riva, przyciągając ją do siebie. Ale ktoś szturchnął mnie w żebra...
  
  
  Senność zniknęła, a jej natychmiast zerwał się na nogi. Riva wybuchła śmiechem, kiedy oboje odwrócili się twarzą do бородатому mężczyźnie, który postawił na piasek duży wiklinowy koszyk. - Proszę za mało, "sahib", - z szerokim uśmiechem mówił mężczyzna. - Tylko dwadzieścia rupii, a pokażę ci, jak зачаровываются węże... Bardzo trujące, "sahib"... kobry!
  
  
  Dał emu dwadzieścia rupii, nie mówić nam słowa.
  
  
  Dwadzieścia rupii za to, aby "nie ma" działać jako lekarza, a mieć przywilej nie widzieć przed sobą cobra, nawet jeśli ona ujarzmić.
  
  
  "Wiesz, jakby ci się podobało show" — ze śmiechem zauważyła Riva.
  
  
  — Nie tak mocno, jak mi się podobasz — powiedziałem, ponownie obejmując ją.
  
  
  Na górze, na bezchmurnym niebie unosiły się mewy. Na szczęście nie są sępy, pomyślałem. A potem o niej zapomniał i sępów, i smok, zapomniał nawet Indii.
  
  
  Była ze mną, Riva, i to było więcej niż wystarczająco, aby zająć umysł.
  
  
  NIĆ.
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Człowiek, który sprzedał swoją śmierć
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Człowiek, który sprzedał swoją śmierć
  
  
  przetłumaczył Lew Szkłowski w pamięć o ofierze syna bujewiczu anton
  
  
  Oryginalny tytuł: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  Хсян Shu Zhang czekał. Jeden, w nocy polarnej. Usiadł na zalaną księżycowym światłem śniegu, jak smok, gotowy do ataku. Ego nozdrza drżeli, i zezwalali kłęby pary. Ego oczy niesamowicie błyszczały nad własnym śladem.
  
  
  Biały płaszcz moro mało bronił ego żylasty ciało od gwałtownego wiatru i ujemnych temperatur. Za nim, wyciągnięte łapy w stale zmieniającym się śniegu, ego leżały martwe psy zaprzęgowe. Ego narty były rozwalone wycie wściekłości liście agonii psów. Urazy, teraz Хсян wiedział. Urazy powolnego działania. Nieważne, pomyślał. Хсян więcej nie myślał o ucieczce. On nie myślał o przetrwaniu. Myślał tylko o śmierci i pistoletach na udzie, który miał zabić ego.
  
  
  Kilkaset kilometrów na wschód, daleko w mroczny krajobraz, wciąż тлели ruiny pracy całej ego życia. Przeraźliwy krzyk bestialski wściekłości wyrwał się wokół ego gardła przy wspomnieniu wyp wszystkich latach, które w niego włożyłem, i o ego ostrym, nagłym zniszczeniu. Ego laboratorium. Na chwilę uległ myśli, dla której to było pierwotnie. Na chwilę przedstawił, jakie spustoszenie to powinno było wywołać.
  
  
  Wyobraził sobie rozległe pola amerykańskiej pszenicy, zahamowanie wzrostu i zepsute pod palącym słońcem, miał brudne i śmierdzące od śmiertelnej grzybów ego-laboratorium. Widział, jak rosjanie biurokraci rozpaczliwie potrzebowali nowych zapasów ziarna dla ludności cierpiącej głód, których nigdzie indziej nie można znaleźć. On nieświadomie uśmiechnął się.
  
  
  Ale tylko ułamek sekundy. Wiatr zerwał uśmiech z ego wargi, przypominając, gdzie był, i który zmienił ego los. Nie będzie hołdy szacunku Хшангу Сджо Джану. Nie udało mu się. I ego przywódcy byli niezadowoleni z tym.
  
  
  Ale on już nie wróci, aby spotkać się z nimi twarzą w twarz. Хсян wiedział, że umrze tutaj, w śniegu dzikich przestrzeni, w tej niekończącej się nocy. Ale zanim będzie mógł zaznał śmierci, on zaspokoi swoje pragnienie zabijania: śmierć amerykanina.
  
  
  Хсян był pewien, że wkrótce przyjdzie wysoki amerykanin, bo ten amerykanin był poważnym człowiekiem. On dokładnie zabiłem Sung. i Цзяна , morderców-samouków. I potem zabijania tych dwóch stref, udał się na wiele, aby ustawić bomby zapalające. Zniszczenie laboratorium było kompletne.
  
  
  Amerykanin zadał cios, aż Хшанг spał. Obudził się od ostatnich stonowanej wybuchów i zobaczył płomienie, eksplodujące wokół wszystkich drzwi i okien.
  
  
  Pobiegł do swoich саням i psy, uciekając od on odległej kształty, amerykanina, o którym eskimosi szeptali w południowym osadzie wcześniej w tym tygodniu.
  
  
  Kiedy psy zginęli w drodze, Хсян sobie sprawę, że amerykanin podjął środki ostrożności. Nie zamierzał puścić Хсьянга, więc było jasne, że amerykanin nie wokół tych, którzy pozostawia coś na woli okazję. On przyjdzie, aby się upewnić, że w śmierci Хсьянга .
  
  
  Хсянг trząsł się z gniewu. "Umrzeć, amerykanin — wyszeptał nocy. "Umrzeć pierwszy".
  
  
  Godzinę, dwie. Siedział w kucki, vernal nienawiścią. I oto, w końcu, słaby od nasilenia wiatru, szczekanie psów.
  
  
  Хсянг szybko wyjął prawą rękę wokół rękawice na овчине i umieścił ją w minutę parking. Palce zacisnęły się wokół automatycznego pistoletu. Chińczycy wiedzą ego jak Typ, 54, ih kopię rosyjskiego 7,62 mm TT M 1933 Tokariewa . Хсьянг powoli dostal pistolet wokół kieszeni i przyniósł do pokoju odyna z ośmiu маузеровских amunicji, na tyle ciężkie, aby przebić ft sosny. Następnie opadł brzuch na śnieg, otwarcie między ślady pozostawione ego rozbici sanie, i spojrzał przez przyłbicę swego broni.
  
  
  To nie będzie trudne strzałem w świetle księżyca. Jasno określone cel zbliża się do niego szczery do przodu. Хсян schował broń z powrotem w chwili, opuścił głowę z białą czapkę i stał się prawie niewidoczny na śniegu. Potem zaczął się liczyć. U amerykanina były by dobre psy, takie, które mogą przetrwać do trzydziestu pięciu lat. Ale trzeba było liczyć się ze zmęczeniem: dwadzieścia pięć na godzinę. Około dwóch i pół minuty na kilometr. Czterysta metrów na minutę. Siedem metrów na sekundę.
  
  
  Gdy znów usłyszał dźwięk, on stahl jaśniejsze. A насторожив uszy, był w stanie rozróżnić dźwięki różnych psów. Po chwili rozległ się zgrzyt sań.
  
  
  Хсжан wyciągnął pistolet. On nie widział, sanki, dopóki nie znalazł się w stu jardów od niego. Wyskoczył w zamieci: rwały psy, wyboista mnóstwo ukrytych koce dostaw biegła na całej długości sań, a następnie wysoka, ciemna postać высовывалась wokół tylnych zębów, kołysząc się przez mroczny krajobraz.
  
  
  Хсян powoli policzył do dziesięciu, a następnie otworzył ogień. Patrząc na zabrała w głowę ciemną postać, stojącą za набегающими psami, Хсьянг zobaczył małe kępki, być może czaszka i włosy, które na chwilę дымился w świetle księżyca, zanim zawali się w śnieg. Ale nieruchomy woźnica i лающие psy nadal biec.
  
  
  Хсьянг strzelił jeszcze raz i jeszcze raz. I znowu. Psy, narty i człowiek nadal huczeć, нависая wysoko nad ego przyłbicą. Teraz nie mógł chybić. Palec wskazujący Хсьянга znów ścisnął spust. Pistolet загрохотал.
  
  
  Ego polu widzenia było wypełnione dzikimi psią oczami, językami, wiszące na слюнявых gardeł, łapami, скрежещущими w śnieżnej zamieci, jak tłoki uciekającego piekielnej maszyny. Хсжан wstał na kolana i znowu strzał w szczelinę między sobą i figurą w ciemnej parque. Następnie rzucił się z drogi scurrying sań.
  
  
  W pobliżu, kiedy sanie rozpędził mimmo, Хшанг zobaczył, że postać bez twarzy. Park był pusty. Spędził swoje cenne kule na wróble. W następnej chwili zobaczył, jak ładunek na sankach wstał, gdy lecąca postać выпорхнула wokół kryjówki pod kocem.
  
  
  Cienkie ostrze błyszczała w świetle księżyca.
  
  
  Хсьян zamachnął się bronią w górę, gdy ciało uderzyło go, a on położył się na plecach na śniegu. Silna ręka chwyciła ego za nadgarstek i раздробила kość.
  
  
  Słabo Хсян ponownie próbował podnieść pistolet.
  
  
  'Kim jesteś?' krzyknął. "Kim jesteś, kto tak dobrze zabija?" Sztylet błysnął w dół.
  
  
  Ostatni, krótki moment swojego życia Хсян usłyszałem dwie rzeczy.
  
  
  Kapie ego krew na śniegu.
  
  
  I nazwa: "Nick Carter".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  Człowiek, który sprzedał swoją śmierć
  
  
  
  Tytuł oryginalny: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  
  
  
  
  Prolog
  
  
  
  
  
  
  Xiang Shu Yang czekał. Jeden w nocy polarnej. Zwinął się w zalaną księżycowym światłem śniegu, jak smok, gotowy do ataku. Ego nozdrza zadrżały i wydali kłęby pary. Ego oczy tępo patrząc w ego własnego szlaku.
  
  
  Biały moro szlafrok mało bronił ego żylasty ciało od gwałtownego wiatru i ujemnych temperatur. Za nim, wyciągając łapy w stale zmieniającym się śniegu, ego leżały martwe psy zaprzęgowe. Ego sanie zaparkował воющая wściekłość psów. Urazy, teraz Xiang wiedział. Wolno działający urazy. "Nie ma znaczenia - pomyślał. Xiang więcej nie myślał o ucieczce. On nie myślał o przetrwaniu. Myślał tylko o śmierci i pistoletach na udzie, który miał zabić ego.
  
  
  Kilkaset kilometrów na wschód, daleko w buszu duchy, wciąż тлели ruiny spraw ego życia. Przeraźliwy krzyk bestialski wściekłości wyrwał się wokół ego gardła przy wspomnieniu o wszystkich latach, które wkładał w to, i o tym okrutnym, nagłym zniszczeniu. Ego laboratorium. Na chwilę oddał się do myśli, do czego został zaprojektowany. Przez chwilę wyobraził sobie zniszczenia, które powinno było wywołać.
  
  
  Wyobraził sobie ogromne pola amerykańskiej pszenicy, zahamowanie wzrostu i zepsute pod palącym słońcem, brudne i cuchnące śmiertelne grzybem na ego-laboratorium. Widział, jak rosyjscy biurokraci rozpaczliwie potrzebowali nowych zapasów ziarna dla głodnego ludności, których nigdzie indziej nie można znaleźć. On nieświadomie uśmiechnął się.
  
  
  Ale tego wszystkiego nie było tylko dolly sekundy. Wiatr odciął uśmiech z ego wargi, przypominając, gdzie był, i który zmienił swoje przeznaczenie. Nagrody Xiang Shu Stycznia nie będzie. Nie udało mu się. I ego przywódcy byli niezadowoleni z tym.
  
  
  Ale on nie spotkać się z nimi twarzą w twarz. Хсян wiedział, że umrze tutaj, w śniegu dzikich przestrzeni, w tej niekończącej się nocy. Ale zanim będzie mógł zaznał śmierci, on zaspokoi swoje pragnienie zabijania: zabije tego amerykanina.
  
  
  Xiang był pewien, że wkrótce przyjedzie wysoki amerykanin, bo ten amerykanin był dokładny człowiekiem. On delikatnie zabił Sung. i Jiang, samouków-morderców. I potem zabijania tych dwóch stref, on dołożył wszelkich starań, aby położyć zapalające bomby. Pracownia została całkowicie zniszczona.
  
  
  Amerykanin zadał cios, kiedy Ja spałem. Ego obudziły ostatnich stłumione wybuchy, i zobaczył, jak płomień wybucha wokół wszystkich drzwi i okien.
  
  
  Pobiegł do swoich салазкам i psy, uciekając od on odległej kształty, amerykanina, o którym eskimosi szeptali w południowym osadzie wcześniej w tym tygodniu.
  
  
  Kiedy psy zginęli w drodze, Xiang wiedział, że amerykanin podjął środki ostrożności. Nie zamierzał pozwolić Сяну uciec, więc było jasne, że amerykanin nie jest człowiek, który może nic zostawiać na woli okazję. On przyjdzie, aby ustawić śmierć Сянга.
  
  
  Xiang drżał z gniewu. "Umrzeć, przeklęty amerykanin" - wyszeptał nocy. "Umrzeć pierwszy".
  
  
  Godzinę, dwie. Siedział w kucki, pławiąc się nienawiścią. I oto, w końcu rozległ się słaby na rozmawiania światowego dziedzictwa powstanie wietrze szczekanie psów.
  
  
  Xiang szybko wyciągnął prawą rękę wokół jego rękawice z овчиной i umieścił ją w momencie swojej камзолы. Palce zacisnęły się wokół automatycznego pistoletu. Chińczycy wiedzą ego, jak Type 54, ih kopię rosyjskiego 7,62 mm TT M 1933 roku Tokariewa. Xiang powoli wyjął wokół kieszeni pistolet i poprowadził migawka z jednego z ośmiu rund "Mauser", na tyle ciężkie, aby przebić ft sosny. Następnie opadł brzuch w śnieg szczery między ślady pozostawione ego rozbici нартами, i wyjrzał przez celownik broni.
  
  
  W świetle księżyca to nie będzie trudne. Jasno określone cel zbliża się do niego szczerzy przed sobą. Хсян schował broń z powrotem w chwili, opuścił głowę w białej czapce i stahl prawie niewidoczny na śniegu. Potem zaczął się liczyć. U amerykanina będą dobre psy, których prędkość może dojść do trzydziestu pięciu kilometrów na godzinę. Ale zmęczenie trzeba było liczyć: dwadzieścia pięć na godzinę. Na przykład, dwie i pół minuty na kilometr. Czterysta metrów na minutę. Siedem metrów na sekundę.
  
  
  Gdy znów usłyszał dźwięk, on stahl jaśniejsze. I, насторожившись, mógł rozróżnić dźwięki różnych psów. Chwilę później rozległ się zgrzyt sań.
  
  
  Хсян wyciągnął pistolet. On nie widział, sanki, dopóki nie były w sta metrów od niego. On wyskoczył na śnieżnej zasadzki: stwór psy, wyboista kupie pokrytych puchowa dostaw ciągnęły się wzdłuż całej długości sań, a następnie wysoka, ciemna postać, высовывающаяся w tylnej części szyny, kołysała się przez mroczny krajobraz.
  
  
  Xiang powoli policzył do dziesięciu i otworzył ogień. Patrząc przez wizjer na głowę ciemne kształty za nadciągające psów, Xiang zobaczył mały pęczek, być może, głowę i włosy, przez chwilę wydaje się w świetle księżyca, zanim się nurkować w śniegu. Ale nieruchomy kierowca i szczekanie psa nadal ścigać.
  
  
  Xiang odpalilem ponownie i ponownie. I znowu. Psy, sanie i człowiek nadal hałasować, нависая nad ego mi to zasadzkami Teraz nie mógł chybić. Palec wskazujący Сянга ponownie обвился wokół spustu. Pistolet zagrzmiał ponownie.
  
  
  Ego polu widzenia wypełniali oczy dzikie psy, języki, wystające na слюнявых gardeł, łapy, скрежетавшие w метельчатому śniegu, jak tłoki uciekającego piekielnej maszyny. Xiang wspiął się na kolana i ponownie odpalilem przez szczelinę między nim a postacią w ciemnej kurtce. Następnie rzucił się z trajektorii pędzi sań.
  
  
  W pobliżu, gdy latające sanie, Сянг zobaczył, że postać bez twarzy. Park był pusty. Spędził swoje cenne kule na wróble. W następnej chwili zobaczył, jak ładunek na sankach wstał, gdy coś wyleciało mi wokół schroniska pod kocem.
  
  
  Cienkie ostrze блестнул w świetle księżyca.
  
  
  Хсян zamachnął się bronią w górę, gdy sztylet uderzył go, wysyłając ego na plecy w śnieg. Silna ręka chwyciła ego za nadgarstek i раздробила kość.
  
  
  Хсян próbował ponownie podnieść pistolet.
  
  
  Krzyknął. - 'Kim jesteś?' "Kim jesteś, kto tak dobrze zabija?" Мелькнул szpilki.
  
  
  W ostatni krótki moment swojego życia Xiang usłyszałem dwie rzeczy.
  
  
  Jak kapie krew na śniegu.
  
  
  I nazwa: "Nick Carter".
  
  
  
  
  
  Rozdział 1
  
  
  
  
  — Jesteś absolutnie pewien, że Хсян nie żyje, Nick?
  
  
  Są chwile, kiedy David Hawk " może drażnić, i to był jeden wokół takich momentów. Zasiada w sztabu-ACH mieszkaniu w Waszyngtonie, podczas gdy ego zmaltretowane tweedowa garnitur śmierdzi вонью ego tanich cygar, Hok zagrał we własnej inscenizacji "Doskonały biurokrata".
  
  
  Brązowa folder z dopiskiem "Carter-Хсян" leżały przed nim po przekątnej, i Hawke, pociągając papierosa, dołożył wszelkich starań, aby upewnić się, że nie zobaczę nic wokół ego zawartości. Oprócz folderów i cygara, ego głównie kuli była staram się wieczne pióro, która zajmuje się nadal pisać w folderze, dopóki jej opisywał wydarzenia w Arktyce.
  
  
  Jej, spojrzał na zegarek i spojrzał na błękitne chmury dymu, нависшее nad siwy głową Hawk. "Хсян nie żyje równe pięćdziesiąt cztery godziny siedem minuty i szesnaście sekund" — powiedziałem.
  
  
  Pióro Hawk trwał zeskrobać papier.
  
  
  "Emu dwukrotnie вонзили do gardła sztylet. Pierwsza rana uszkodził tętnicę szyjną, drugie вскрыло tchawicy. Ciało wciąż tam jest. Jeśli chcesz iść i zobaczyć ciało, jej mogę powiedzieć o nen wzdłuż i wszerz.
  
  
  — No, no, Nick — powiedział Hawk. — Nie jest tak wrogo. Wiesz, jak się sprawy mają z naszymi w Waszyngtonie. Żyjemy papierkową robotę. Jak jeszcze możemy usprawiedliwiać się? Takie czynniki, jak ty, playboys z lat Killmaster, otrzymują wszystkie przyjemności, wszystkie przygody, wszystko podróży. Nie żałuj nam tych kilku marnych chwil.
  
  
  Hawk uśmiechnął się do mnie o szerokości około długości окурка ego cygara. — Dobrze, Nick — powiedział. 'Dziękuję. Nie tylko w imieniu własnym i ACH. Istnieje kilka wysocy rangą urzędnicy państwowi, którzy chcą, aby wiedzieć, że doceniają to, co tam zrobili".
  
  
  Jej wydał odpowiednie dźwięki wdzięczności.
  
  
  "Хсян pracował, aby dostarczyć nam bardzo poważne kłopoty" — powiedział. — I obawiam się, że teraz zobaczymy więcej takich jak on. Oprócz tego, że jest to dość drogie hobby, wojna stała się strasznie rzadko. Czyli wojna po staremu, z armiami i bronią, z masowymi zniszczeniem w szczerym polu.
  
  
  Хсян był żołnierzem nowego typu: ekonomicznym wojownikiem. Mniej egzemplarzy, więcej mózgu. Prawie chirurgiczne wiedzę wen gospodarki światowej i pragnienia maniaka otworzyć ih. Wynik pozostaje ten sam: śmierć narodów i ludów, ниспровержение wszystkich cywilizowanych systemów, wywodzących się z życiem. Ale koszt operacji poniżej, a cele łatwo ukryć".
  
  
  Hok wyjął iso rta cygaro, pochylając się nad biurkiem i zaczął mówić bardzo powoli, bardzo wyraźnie i bardzo świadomie. - Ale niebezpieczeństwo nie mniej.
  
  
  Machnął ręką przed twarzą, jakby kasując niewiem horror.
  
  
  "Widzieliście kwiat wiśni, po drodze?" zapytał.
  
  
  — Tak — powiedziałem.
  
  
  "Wiosną Waszyngton ma wiele do zaoferowania" — powiedział.
  
  
  Jej, spojrzał na niego ostro. Wiem, ego dziwny sposób dotrzeć do sedna sprawy, mi jest trudno było podejrzewać ego w tym, że on próbuje obciążyć mnie jakiś biurowych pracą. Powinien był wiedzieć ego lepiej.
  
  
  "Jak dobry był Waszyngton, — powiedział on, — przypuszczam, że są miejsca i lepiej".
  
  
  — Nie dla ciebie — powiedziałem.
  
  
  Hawk uśmiechnął się. — Co powiesz na wakacje, Nick?
  
  
  Moje brwi wzbiły się do linii włosów, ale zanim Hok zdążył nacieszyć się swoim małym zdziwieniem, znów ją opuścił ih.
  
  
  Zapytał ją. - "Co to za żart?" .
  
  
  'Żart?' — powiedział, zapalając kolejną swoją brudną cygaro.
  
  
  — Słyszałeś mnie — powiedziałem.
  
  
  Hawk gra обиженную niewinność. Kiedyś jej zapłacę komuś dużo pieniędzy, aby zrobił dla niego kopię "Oscara". — Dlaczego wątpisz we mnie, Nick? Jej kiedykolwiek cię okłamałem?
  
  
  Oboje musieliśmy się śmiać.
  
  
  — Poważnie — powiedział. — Jak o podróży? Odchylił się na oparcie obrotowego fotela, jego oczy studiował sufit, jak gdyby to była mapa świata.
  
  
  "W jakieś miłe i ciepłe miejsce, gdzie można pozbyć się arktycznego zimna", — powiedział on.
  
  
  Czekałem, nic nie mówię.
  
  
  "Ach, weźmy, na przykład, Francuską Riwierę. Jej, słyszałem, że późną wiosną jest tam pięknie, tuż przed tym, jak się tam turyści. Miejsce jak w Nicei. U mnie było wystarczająco dużo informacji. — Słuchaj — powiedziałem. "Mówisz o wakacjach lub w pracy?"
  
  
  Pomysł Hawk o uczciwej odpowiedzi został nowym pytaniem. — Wiesz, kto jest teraz w Nicei?
  
  
  — Powiedz mi — powiedziałem.
  
  
  "Tylko jeden wokół najlepszych gwiazd Ameryki".
  
  
  Jej powiedział. - 'Naprawdę?'
  
  
  — Tak, naprawdę — powiedział Hawk z акульей uśmiechem. — I ona wydaje się też jedna. Wczoraj była tam sama, w Pałacu Медитерране , grała i przegrała w ruletkę, i nikt nie mógł jej pocieszyć. Hawke pokręcił głową od "swoje smutki" tego wszystkiego. — Dobrze — powiedziałem. 'Jej poddaję. Kto to?'
  
  
  Ego oczy zwęziły się nieco, gdy on odpowiedział: "Nicole Kara".
  
  
  "Nicole Robi — powiedziałem — zginęła w katastrofie lotniczej cztery lata temu".
  
  
  'Naprawdę?' — powiedział Hawk, stawia mój bilet na samolot przez krzesło.
  
  
  
  Rozdział 2
  
  
  
  
  Był prawdziwym dupkiem.
  
  
  Jej, stał i patrzył na niego w ego szklanej klatce, nie zauważając niczego, poza ego pracy. Mała ptasia cel, nerwowe oczy, połyskujące za parę punktów, примостившихся na długim dziobie nos. Ego kościstym ciało дергалось od napięcia nerwowego, jakby on zawsze chciał uciec, gdy się przestraszył. Osady nikotynowe palce перелистывали zdjęcia ego, pokryta popiołem stole. W swoim małym pokoju, z dobrym przeglądem swoich szaf na dokumenty, które stały tam, jak imponujące rzędy nagrobków na zatłoczonym cmentarz, czuł się w swoim żywiole. Hubert Wicklow, oddany faktów, opiekun wspomnień, nośnik zapomnianych danych. Ego imperium był zakurzony archiwum Jednego narodowej agencji informacyjnej.
  
  
  Promienie światła, którzy długo przez zanieczyszczone new york powietrze przez wysokie okna pokoje, przynosiły jedyną ulgę. Powietrze wisi nieruchomy i ciężkie od kurzu w pomieszczeniu.
  
  
  W tym ogromnym mauzoleum забальзамировано przeszłość: dziennikarskie znaleziska pułkowników, rządzili gdzieś w Ameryce Łacińskiej tydzień lub miesiąc; mordercy, których przestępstwa interesowały opinię publiczną wokół czternastu dni; oszuści, sportowcy, prezydenci, premierzy, królowie, którzy cierpią prześladowanie, ogromna międzynarodowa przemijanie ludzi, którzy na chwilę zdobyli nastrojowy uwagi prasy, a następnie wślizgnął się dalej, aby być prawie zapomniani. Ale nie Hubert Wicklow.
  
  
  W gigantycznych zakamarkach ego umysłu piętrzyły nazwiska, fakty, dane i statystyki, jak skarby skąpcy. To, że on nie mógł od razu przypomnieć sobie w pamięci, mógł znaleźć na dziesięć minuta, goniąc przeszłość wokół podobnych na groby swoich pocztowych картотечных szaf.
  
  
  Są ludzie, którzy mogą zrobić taką pamięć opłacalna, ale nie Hubert Wicklow. Umieść ego środowisk obcych, niech ego działać i powiedz emu, jak stać się bogatym, by tylko prosty fakt, i wszystko, co się pojawiło wokół cienkiej ego, дергающегося rta, był bezradny заиканием. On пожимал ramionami i wyciągał ręce dłońmi do góry. On słabo potrząsnął głową. Krople bank grał na jego czole i przepychane po nosie.
  
  
  Hubert Wicklow został obdarzony dziwne i cienką geniuszem. Freak było dla niego dobrym słownie. Inny też.
  
  
  Jej kaszlnął.
  
  
  Вздрогнув, podniósł oczy. Ręka dotknęła stosy zdjęć na podłodze. Ego wypiekami na twarzy. Ręka шлепнула w tlącej się w popielniczce papierosa, nie trafiłaś i покатила papierosa na stole.
  
  
  — Krawiec weź — powiedział. 'Cholera!'
  
  
  — Uspokój się — powiedziałem. "To jest po prostu jestem."
  
  
  Emu udało się znaleźć swoją papierosa, i teraz, pochyliwszy się na pół w fotelu, pilnie szukali zdjęcia pod biurkiem.
  
  
  Ego słowa i przez kłęby dymu. — Pozwól mi najpierw posprzątać bałagan. Tam. Klątwa.' Ją usłyszał, jak on uderzył głową o krzesło na dole, a następnie ponownie pojawił się ze swoimi zdjęciami; покрасневший, ale доволтный.
  
  
  On delikatnie położył ih krzesło, wstał i wyciągnął rękę. — Jak się czujesz, Nick?
  
  
  — Jak zawsze — powiedziałem. 'A ty?'
  
  
  "Robię wszystko, co mogę", — powiedział on.
  
  
  Wziął stos zdjęć z krzesła w rogu pokoju i położył ih podłogi. — Proszę usiąść — powiedział.
  
  
  'Siadam.'
  
  
  Пристроив swój szkielet z powrotem na krześle obrotowym, zgasił papierosa, zapalił drugą, przystawił ją do rogu rta i szybko zaciągnął się. Popiół przeleciał w powietrzu i wylądował emu na koszulę. "Wciąż объединеные prasa i telegraficzne usługi?" Ten pseudonim był jedynym, który kiedykolwiek wskazywał na zakazaną temat mojej pracy. — Naprawdę — powiedziałem.
  
  
  "Cóż, co możemy zrobić dziś dla naszych kolegów-dziennikarzy?" — zapytał z uśmiechem.
  
  
  — Potrzebuję informacji — powiedziałem.
  
  
  Hubert zjechał do przodu na stole. — Opowiedz mi o tym — powiedział.
  
  
  — Nicole Robi — powiedziałem.
  
  
  "Zmarła 3 marca 1972 roku w katastrofie lotniczej na lotnisku we Frankfurcie, w wyniku którego zginęło trzydzieści sześć pasażerów i załogi "Karaweli", rekrutacji..."
  
  
  Jej podniósł rękę. "Хууууууу ".
  
  
  "Nie chciałem zmuszać cię czuć, że mnie tam już nie ma".
  
  
  — To nawet nie przyszło mi do głowy — powiedziałem. "Zatrzymajmy się na szczegółach. Po pierwsze, jesteś pewien, że ona nie żyje?
  
  
  'Bez wątpienia.'
  
  
  Zapytał ją. — "Czy nigdy nie słyszałeś nic wstecznego? "Wątpliwości w sprawdzeniu tel. Plotki, które zawsze usłyszeć w takich przypadkach: nie do końca umarł, strasznie zniekształcona, uwięziony gdzieś w hoteli?"
  
  
  — Nie — powiedział Hubert. — Ona nie żyje. Nikt, nawet fung-klub nie wyraził innego zdania".
  
  
  "Nigdy żadnych wskazówek na coś innego?"
  
  
  "Nie, absolutnie nie".
  
  
  — Dobrze — powiedziałem. "Rozpoczęła drugi i ostatni corkscrew: załóżmy, jej spotykam kobietę, która zajmuje się wygląda dokładnie tak, jak Nicole Sprawia, że tak powiem, pełna dzwonka. Skąd mam wiedzieć, prawdziwa czy oszustka?
  
  
  — Trudne zadanie — powiedział Hubert. Zgasił papierosa, umieścić ręce za głowę i odchylił się do tyłu, zamykając oczy. — Nicole Robi — mruknął. Nicole Robi. Musisz znać jej dane. Аленка, wzrost, kolor oczu, włosy. Jest blondynką z natury lub była. Mówił w zamyśleniu. "Najważniejsze dane — to po prostu fakt. Trzeba coś wyjątkowego, czego jeszcze nie widzieliśmy w kinie".
  
  
  'Głos to?'
  
  
  "Jak mały pieprzyk, bardzo wysoko na wewnętrznej stronie jej lewego biodra".
  
  
  'Na pewno?'
  
  
  "Więcej, niż tylko plotki", — powiedział on. "Nie mogę sobie przypomnieć, skąd jej się to czyta, ale ja w to wierzę. Myślę, że możesz na to liczyć, Nick. To najlepsze, co mogę ci zaoferować.
  
  
  Jej wstał i uścisnął emu rękę. "Nie wiem, jak ty to robisz — powiedziałem — ale jesteś cudem".
  
  
  Hubert pozwolił sobie na dość ухмыльнуться i wstał. "Jest jeszcze coś, co może ci być potrzebne wiedzieć, Nick". Jej rzucił na niego zapytania rzut oka.
  
  
  "Można rozpocząć drugi człowiek, cechujący się dużym zainteresowanie Nicole Cara, który przyszedł do mnie w ciągu ostatnich sześciu tygodni".
  
  
  — Mów dalej — powiedziałem.
  
  
  "Jak wiecie, Uni-National News ma wspólnego nie tylko do prasy. Jesteśmy również komercyjnym przez agencję. Każdy może tu przyjść i kupić to, co oferujemy. W większości są to zdjęcia głównie do książek. Około szóstego tygodni temu tutaj gość wszedł i hotel kupić kopie wszystkich zdjęć Kary w naszym archiwum".
  
  
  "Masz już były takie prośby, prawda?"
  
  
  — Czasami — powiedział Hubert. "Zwykle jednak najpierw przychodzą tu, aby zobaczyć wszystkie zdjęcia, a dopiero potem mówić im to, czego chcą. Ten facet kupił nie patrząc. To była pierwsza niezwykła cecha.
  
  
  — A druga?
  
  
  "Po drugie, w ciągu ostatnich kilku lat nie było większego zainteresowania Nicole Zmusza. Potem jej śmierci została wydana kilka książek. Wyszli jednorazowe pamiętniki fung-klubu. I to było wszystko. Następnie otrzymaliśmy zapytanie na jedno zdjęcie, aby zilustrować popularną historię tamtych lat. Więc prosić nie wszystko, co mieliśmy, było na początku drugiej ego wyjątkowość".
  
  
  — A trzeci? .
  
  
  — Masz dziewczynę o imieniu Wilhelmina. To było stwierdzenie, a nie korkociąg.
  
  
  Wilhelmina — dość krytyczny dziewczyna, a dokładniej, pistolet typu Luger. Ona nigdy nie była daleko ode mnie. Nie więcej niż Hugo, mój sztylet i Pierre, gazowa bomba.
  
  
  — U tego gościa była taka dziewczyna — powiedział Hubert. "Pod lewą pachą".
  
  
  'Jak on wyglądał?'
  
  
  — Dobrze — powiedział. — Jeden to широкоплечих, коренастых modelu. Twarz jak u neandertalczyka. Oczy ukryte za okularami przeciwsłonecznymi. Шрамм zwraca się na lewym скуле, około dwóch i pół cala długości.
  
  
  — Powiedział, że chciał zrobić z tymi zdjęciami? "To było prawie wszystko, co powiedział. Powiedział, że chłopak, w którym pracował, był szalony nach.
  
  
  — Wiesz ego imię?
  
  
  Hubert grzebał w psa paragonów w szufladzie krzesła. "Ci się spodoba, Nick", — powiedział on, wybierając jedną.
  
  
  Jej, spojrzał na kartkę, którą mi podał. Podpis klienta była na dole. Obok bazgroły, które hańbą byłoby sześcioletniego dziecka: John Smith.
  
  
  "On był tak samo świetnie, jak wyglądał" — powiedział Hubert. Musi być w tym, jak on spojrzał na swojego starego przyjaciela, było coś обвиняющее, bo ego głos prawie absurdalne, jak obrona. — Chodź, Nick. Skąd mogłem wiedzieć? Każdy może tu przyjść i kupić wszystko, co zechce".
  
  
  — Nie zwracaj na mnie uwagi — powiedziałem. — W końcu ten człowiek mógł być zupełnie petersburgu. Może to po prostu zbieg okoliczności.
  
  
  "Oczywiście," powiedział Hubert, gdy jej otoczka k dzień. 'Istnieje taka szansa.'
  
  
  Ponownie wzruszył emu rękę i pożegnał się. On patrzył, aż jej szła długim korytarzem do windy.
  
  
  "Do widzenia, Nick", — usłyszał jej głos ego. 'Uważaj na siebie. - Uważaj na siebie.'
  
  
  
  Rozdział 3
  
  
  
  
  'Uważaj na siebie. - Uważaj na siebie.'
  
  
  Te słowa nie mógł zagłuszyć nawet wściekły ryk silników w trzydziestu tysiącach metrów nad Atlantykiem. Wszystko to było groźne. Urlop, który nie został urlopem. Przeklęty Jastrząb. Piękna dziewczyna, która zajmuje się, może być lub nie być martwa.
  
  
  Jej, spojrzał na swoją tacę z jedzeniem. Dla sukienka brązowy souza, окружавшего kawałek недожаренного mięsa, jak oko cyklopa, patrzył przestraszony kawałek cebuli.
  
  
  Cień przekroczył moim zdaniem.Ją usłyszał, jak stewardessa zapytała. - "Nie jesteś głodny?'
  
  
  Ją, potrząsnął głową.
  
  
  Jej długa, cienka ręka przeszła przede mną, aby wziąć tacę.
  
  
  Jej wyprzedził biorąc szklankę whisky. — To mi się podoba — powiedziałem. — Może to pomoże mi zasnąć.
  
  
  — Tak — powiedziała. — To też odyna na całym sposobów. Jej, spojrzał na parę jasno-niebieskich oczu i озорную uśmiech.
  
  
  "Słyszałem, że są i inne napoje".
  
  
  — Tak — powiedziała. — I lepiej dla twojej pieczone.
  
  
  Jej zapalił jedną wokół swoich papierosów ze złotym ustnikiem. — I do płuc też tak myślę.
  
  
  — Tak — powiedziała. — Do lekkich też nie. Zatrzymasz się w Paryżu?
  
  
  'Nie. U mnie przesiadkowy podróży po Orly przez czterdzieści minut, a następnie tego, jak my tam dotrzemy.
  
  
  'Niestety. W przeciwnym razie jej mógł pokazać zabytki.
  
  
  — Tak, oczywiście — powiedziałem. — Ale może innym razem.
  
  
  'Być może.'
  
  
  Wzięła kartkę i odwrócił się , aby odejść .
  
  
  "Myślę, że lepiej mi przynieść jeszcze whisky", — powiedział jej cześć, z tyłu.
  
  
  Cholerny Hawke, znowu pomyślałem. Nawet whisky mi nie pomógł.
  
  
  Jej wciąż był w złym humorze, kiedy tego samego dnia wylądował na lotnisku w Nicei w locie wokół Paryża. Po taksówkę, która dostarczał mnie w hotel Beau Rivage Quai des Etats-Unis , jej mógł zobaczyć залитую słońcem morza Śródziemnego sukienka z jednej strony. Z drugiej — prawie ciągła linia hoteli, willi i wysokich budynków, pchających innego innego, jak suka zepsutych dzieci na legendarnych boiskach bogaczy.
  
  
  Mój pokój był z widokiem na morze. W wysokie francuskie dzień wiał chłodny wiatr. Jej rozpakować bagaże, kładąc wilhelminę, tim, Hugo i Pierre ' a w dwóch skręconych ręczniki i poniósł ih na kamienistej plaży.
  
  
  Godzinę jej leżał z zamkniętymi oczami, słuchając szept wody o brzeg.
  
  
  Gdy ją, wrócił do swojego pokoju, nie było potrzeby robić zwykłą kontrolę. Nie można było zaprzeczyć, że ktoś był w środku.
  
  
  Na stole śniadanie był duży kosz z owocami. Ludzkość była biała kartka przypięta do zielonej wstążce. Pismo należał do jakiegoś francuskiego лавочнику, ale w autentyczności nadajnika nie było wątpliwości. "Witamy na Francuską Rivierę" — brzmiał świąteczne. — Niech twój urlop będzie zawsze, na co możemy liczyć.
  
  
  Jastrząb - dupek! Od tego momentu, jak wróciłem z basenu, on przeszkadza mi, бесил, śmiał się mną na zawsze. Początkowo zakładano, że Хсян mógł uciec ode mnie. Więc nie było to tak oczywiste zaproszenie wziąć nie jest tak oczywisty wakacje. W przeszłości również były czasy, kiedy Hawke скупился na szczegółowe informacje o zadaniu. Jego mógł to zrozumieć. Były takie rzeczy, które, jak wiedział, nie były tak bezpieczne, jak ją znałem, biorąc pod uwagę ryzyko схваченным. Do tego nie muszę wiedzieć wszystko, aby wykonać swoje zadanie. Ale, prawdę mówić, nie jemioła nam pojęcia, po co jej w Nicei. Co Хоуку, żywa Nicole Robi czy nie?
  
  
  Moje ręce były zaciśnięte w pięści. I krew gwałtownie tłukła się w uszach. Uspokój się, powiedział sobie. Załóżmy, że stary człowiek w swojej dziurze na Дюпоне Koło w Waszyngtonie wie, co robi. A potem, jeśli nie wiesz, co to jest, spróbuj dowiedzieć się czegoś. Po prostu pozwól rzeczom się dziać. To właśnie ignorancja sprawia ci tyle kłopotów.
  
  
  Działań. To było to, czego mi było trzeba. A ja zawsze czułem się lepiej. Czas oczekiwania dobiega końca. Jej wziąłem prysznic i ubrałem się do wieczora. W wewnętrznej kieszeni камзолы był mój nowy paszport na imię Nicolas Anderson. Gdzie je nam poszedł, pistolet, szpilki i gazowa bomba może szokować, zwłaszcza jeśli ochrona była tak wnikliwa, jak podejrzewałem.
  
  
  Tym razem Wilhelmina, Hugo i Pierre pozostaną. Nie byli towarzyszami Nicholasa Anderson, turysty. Ale człowiek o imieniu Nicholas Carter w randze Killmaster ACH byłby głupcem, gdyby wyszedł jeden. Jej wsadził w kołnierz dwa ostrza z jednej krawędzi skrawającej . Trzecie było w pasie na plecach. Leżeli płasko, niewidoczne, zachęcające i zabójcze.
  
  
  Mam jeszcze będzie czas na kolację, zanim rozpocznie się wieczorna praca. Wychodząc wokół hotelu, jego skręcił w lewo, przekroczył Quai des Etats-Unis, na następnym rogu i zaczął długą krętą spacer wzdłuż sukienka do portu, aby zjeść obiad gdzieś na świeżym powietrzu, w samotności i przy świecach, z pieczonymi krewetkami, рататуем i białym winem. .
  
  
  Jej się nie spieszył. Teraz, kiedy jej był gotowy do działania, jej stracił tę nadmierną stymulację . Jej cieszył się jedzeniem i środowiskiem. Z drugiej strony portu na noc poszliśmy jachty i траулеры. Niebo pociemniało, stając się wokół niebieskiego do czarnego. W restauracji po drugiej stronie ulicy migotały światła. Jej zrobił ostatni łyk wina i zgasić papierosa.
  
  
  Gdybym miał wakacje, to on już się skończył. Czas było zacząć.
  
  
  Z nagą piersią, obsługiwanej młodymi rękami, ona podniosła na sukienka w wysokiej trawy i czerwonych kwiatów, blada сладострастная prekursor ciemnych przyjemności i всепроникающих rozkoszy dla tych, którzy są gotowi poddać się pokusie wewnątrz krem budynków. za nie. Gdyby posąg miał imię i nazwisko, nikomu by do głowy nie przyszło ego dodaj. Ale biorąc pod uwagę sytuację, wstęp do kasyna, być może, te wysiłki były niepotrzebne. Lady Fortune wystarczy.
  
  
  Palais de la Méditerranée przy promenadzie Anglików w Nicei nie jest nam najlepiej, nam najgorsze kasyno na Lazurowym wybrzeżu. Tym nie mniej, jest profesjonalnie, skutecznie i równie życzliwie, jak do organizacji wycieczek, ograniczając własne ryzyko dziesięciu-dwudziestu dolarów za noc, jak i do graczy, wymagające wyższych stawek.
  
  
  Na górze podwójne zakrzywione schody prowadzące na początku ii piętrze, rozciąga się we wszystkich kierunkach, znanym jako Les Salons de la Mer , jej, odwrócił się do Sekretariatu. Za ladą, więcej походившим na szafę, siedziało dwóch mężczyzn w ogony, blady, z widokiem nienaruszalnej sceptycyzm. Obok nich siedziała młoda kobieta z ciężkimi oczami, ubrana w swój strój pogrzebowy, i dzieliła się swoimi wątpliwościami odnośnie ludzkości, проносившимися przed ih zmęczonych oczach. Kilku turystów, oczywiście, z jednej wokół licznych konferencji, stale prowadzonych przez radę miasta Nicea, zebrali się wokół krzesła.
  
  
  Przedzierając się przez nich, jej położył swój paszport i пятифранковую monetę na stół. Monety starczyło na bilet wstępu na jeden wieczór. Piętnaście franków za tydzień, trzydzieści za miesiąc, sześćdziesiąt sezon. Wszystko, co pozwolono mi zrobić wewnątrz, jej zrobił wielką przeczucia tutaj. Jej stawiał na samą szczęście, stawiając na to, że w jeden wieczór ją wygram to, że wysłał mi Hawke.
  
  
  Odyna na całym sceptycznie выглядевших mężczyzn otworzył mój paszport "Nicholas Anderson", spojrzał na zdjęcie, a następnie zbadał moją twarz.
  
  
  Jej wypełnić formularz, podczas gdy on sprawdzał mój paszport w archiwum w rogu za nim. Zadowolony, że wypisali moje imię na żółtej karcie kasyno z dwoma burgundii paskami z boku i przyciągnął ją do mnie.
  
  
  Dwóch strażników przy wejściu do Les Salons de la Mer кивнули mi, kiedy do niej podszedł do dnia.
  
  
  Jej stała na szczycie trzech marmurowych schodów, wiodących w stylu raczej luksusowym, siłownia; pokój na różnych poziomach, szeroka i długa, jak boisko do piłki nożnej, w całości pokryta czerwonym. Naprzeciwko mnie szkarłatne zasłony обрамляли okna z widokiem na morze. Na małych balkonach na zewnątrz, zalane księżycowym światłem i wilgotne wiosenny wietrzyk, pary, pili drinki i rozmawiali, przekrzykując hałas ruchu ulicznego. Między mną i balkonem po lewej i prawej stronie stały stoły. Ruletka, kości, bakarat, blackjack, écarté , trente et quarante . Pod delikatnym światłem, krwisto-czerwonych ekranów obracała srebrne koła zębatego, karty szeptali o zielonej tkaniny, stukały kości i płynęły żetony w ciągłym cyklu strat i zysków.
  
  
  Jej, szybko przeszedł przez pokój, zatrzymując się w jednym wokół dwóch size, aby się napić. Ludzi na początku sezonu, było trochę. Kilka stolików były zamknięte. Od czasu do czasu nad życiem gwałtownie odbijał się głos: "jest rienne ne va plus", i tu ją usłyszałem tykanie kuli z kości słoniowej o ścianki ruletki.
  
  
  Nic specjalnego w publiczności nie było. Amerykanie zebrali się wokół stołów do blackjacka i gry w kości . Grupa baccarat składała się głównie przez brytyjczyków, i starszych ludzi, a międzynarodowa scena była skupiona wokół stołów do ruletki. Tam było kilka wszechobecnego japończyków w niebieskich garniturach, białych koszulach i prawdziwych krawatach, dwa araba, garstka greków, kilka skandynawów, hiszpanie, niemcy, anglicy i amerykanie.
  
  
  Siedząc na usługi krzesłach, męczący starsze kobiety, uzbrojone огрызками ołówków, ugięły się nad kartkami papieru, opracowując rygorystyczne systemy jak D ' Alembert i Odwołania .
  
  
  Jej wstał za jeden wokół tych starych kobiet przy stoliku, najbliżej wejścia. Tam miałem w polu widzenia, które nie pozwalało nikomu przeniknąć niezauważony przez główne wejście.
  
  
  Dał jeden krupier dwieście pięćdziesiąt franków. "W żetonach na pięć" — powiedział jej emu. Banknoty zniknęły w stacjonarnym sejfie przez chciwy szczelinę z mosiądzu, wylewem. Wokół skarbu, pełnej kolorowych żetonów o różnych godności, do mnie скользнуло pięćdziesiąt żółtych dysku. Jej pozwolił im deszcz spłynie na minutę камзолы.
  
  
  Na jakiś czas jej pozwolił sobie zasypiać przy dźwiękach stawek, hukiem koła, rytuałów, krzycząc stickman, слитыми w nieskończony rytm:
  
  
  - Nawa . Róż do policzków. Naruszenie. Faites fox jeux. Jest rienne nie th plus. Кинз. noir. Naruszenie. Faites-vous jeux. Jest rienne nie th plus. Wkręt-хуит. Róż do policzków. para. '
  
  
  Za każdym razem, gdy drzwi otworzyły się, z nadzieją podniósł oczy, ale na próżno.
  
  
  Jej szabelką na chwilę i zaczął robić zakłady. Czasami krzesło odbierał moje żetony, czasami wtrącał. Moje myśli były tylko do połowy o kole. Jego grał w wyższych cenach.
  
  
  Minęło półtorej godziny. Nudzić, jej przeszedł na zakłady na poszczególne numery. Jej po prostu umieścić kwotę dosłownie w Nike skrzyni korbowej, doprowadzona do dziesięciu — i przegrał. Jej po prostu umieścić kwotę dosłownie w Nicolas Anderson, postawił na szesnaście i ponownie przegrał. Jej po prostu umieścić litery Davida Хока, postawił na dziewięć i przegrał. Jej skończona ilość dosłownie Sprawia, że Nicole i ponownie dostarczony na dziesięć.
  
  
  Moja rola była tylko w tym na zielonym liściu, szansa, 37 do 1. Stickman шевельнул nadgarstkiem, i ogromne koło zaczęło się obracać przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Piłka w kolorze kości słoniowej śmigały w koło zgodnie z ruchem wskazówek zegara, przeciwko przepływu czarnego drewna, jak meteor na niebie. 'Jest rienne ne va plus, — ryknął stickman. Koło zwolnił. Piłka wypadł spod obręczy, przeskoczył przez przegrody, zwolnił, podskoczył raz, drugi i upadł w polu numer dziesięć. Grabie spowodowała, że do mnie stos żółtych żetonów i jedną różową стофранковую.
  
  
  Wziął ją do domu ih, wsunął kilka żółtych stickman, otrzymuje on zakład, i pochylił się, aby zebrać pozostałe.
  
  
  Kiedy ponownie podniósł wzrok, znajdowała się tam, szczery naprzeciwko mnie, po drugiej stronie krzesła. Była wciągająca. Miodowo-blond włosy, wyczyszczone z jej загорелого twarzy i związany z blado-zieloną wstążką, obdzierali wysokie kości policzkowe, подпираемые pięknem, którego nie może śledzić czas. Delikatna biała sukienka z niskim dekoltem na szyi, aby pokazać przepych jej pełnych piersi, свисало z jej bogatym złożonego ciała. Jej, zobaczył, że nic nie przeszkadza jej twarde sutki przytulić się do chłodnej delikatnej tkaniny.
  
  
  Sięgnęła do torebki i wyjęła banknot sto franków. "Pięć żetonów" — powiedziała stickman.
  
  
  On zręcznie owinąłem banknot wokół drewnianej płyty i puścił ją w miedziane rynny nienasyconej łukiem. Wzięła torbę pod pachę, i obiema rękami chwyciła się żetony, jak dziecko, trzymający górę ciastek. Gest był tak niewinny, że musiałam się uśmiechnąć. W tym momencie podniosła oczy i spojrzała na mnie przez fotel, oczy, błyszczące jak zdyskontowanych szmaragdy. Potem znowu spuściła oczy, z zamieszaniem na te kości policzkowe i wpatrywała się w krzesło. Wyraz jej twarzy stał się poważny, ponury. Wyciągnąwszy rękę między siedzi graczami, wyciągnęła jedną wokół swoich żółtych żetonów na siódemkę. Ona przegrała, postawiono na szesnaście i przegrała. Jest ona wystawiona na siedemnaście i przegrała. Jest ona wystawiona na dziewiętnaście i przegrała. Jest ona wystawiona na dwadzieścia sześć i przegrała. Jest ona wystawiona na trzydzieści trzy i przegrała.
  
  
  Dziesięć razy z rzędu stawiała na jedną liczbę, najgorsze szanse na stole, i dziesięć razy z rzędu przegrała. Teraz jej słucham, i z podniecenia jej piersi poruszały się w górę i w dół, niszcząc cienki materiał sukienki. Ręce z różowymi lakierowanych paznokci, сжимавшие jej тающее skarb, drżały, a potem jeszcze dwóch kolejkach była w stanie utrzymać to, co pozostało, w jednej ręce.
  
  
  Nigdy nie myślałem, że to gra dla zabawy. Cienką warstwę bank błyszczał na jej szyi na dole, i pewnego dnia, kiedy koło ułoży, ona żucia wargę. Jej, patrzył, jak jej palce prawej ręki wyciągnął jeszcze jeden wiersz resetowania w topniejącego rezerwy jej lewej ręce.
  
  
  Spojrzała na niego. Ee usta, положивших głupie słowa. — Proszę — powiedziała. 'Proszę.'
  
  
  Stawia ona sobie za żeton pod numerem dziewięć. Rytuał powtarzany: obrót koła w lewo, sala w drugą stronę; w momencie, gdy piłka spadła, rozległ się krzyk: "jest rienne ne va plus" i cisza, w której czekali gracze.
  
  
  Nawet gdyby jej był głuchy, wszystko, co musiałem zrobić, to rocznie hej, w oczy, aby zobaczyć wynik. Dwie łzy potoczyły się z pod jej powiek, balansując tam, aby stoczyć się na jej policzkach. Jej, widziałem, jak jej ciało napięte. Ona z trudem сглотнула, i jej łzy zatrzymały się.
  
  
  Spojrzała na swoją rękę. Zostało sześć żetonów. Jej długa brązowa ręka obejmowała jedną wokół nich i umieściła ją pod numer dwadzieścia cztery. Tym razem zamknęła oczy, kiedy koło potoczyło. Wynik był lepszy. Nie minęło dziesięć minuta, jak nie pozostało zaledwie dwa żetony. Emocje jej nie zmniejszyła się, ale teraz wydawało się, że prawie sobie poradzić ze swoim nieszczęściem. Nie wahała się. Stawia ona sobie za żeton pod numerem trzynaście.
  
  
  — Szczęśliwa, — zawołał ją i dalej przez krzesło.
  
  
  Spojrzała na mnie i próbowała się uśmiechnąć. Ale nie mogła powstrzymać drżenie podbródka i ust, a oczy jej błyszczały od malwy. Znowu wydałam ih, unikając mojego spojrzenia.
  
  
  Jej patrzył na nie. W tle na górze otworzyły się drzwi. Wszedł mężczyzna. Był podobny do tego wielkiego faceta, który zbierał dane o niej.
  
  
  
  Rozdział 4
  
  
  
  
  On postał tam tylko ułamek sekundy, zanim ego ostre oczka wytropił i dalej. A następnie ego суперглянцевые czarne spiczaste baletowe kapcie z hukiem spadł na dół po schodach na czerwonym dywanie. Jej już nadawał się wokół krzesła do niej.
  
  
  Szczerze za nią, uśmiechając się od okrutnego zabawy, która сморщило ego шрамм zwraca się na policzku, on podniósł rękę i wbił swoje pulchne palce w ciało jej prawej ręki, tuż powyżej łokcia. On coś szepnął hej ucho.
  
  
  Była spięta, twarz jej zastygło od strachu. Dominująca, ale ostrożnie, bojąc się powodować kłopoty, próbowała wyrwać się wokół ego uporczywym sztuczki. Ee opalonej skórze widniały białe plamy od grubej ciśnienia sztuczki ego.
  
  
  Jej podszedł do niej z drugiej strony, cała dobroć i niewinność.
  
  
  "Ach, ty tam," echem go powtórzyć. — Ja już zacząłem myśleć, że cię straciłem. Jeżeli masz dość ruletka, co powiesz na drinka?
  
  
  W ostateczności ciszy usłyszał, jak krupier powiedział: "Jedynka ". Znowu przegrała.
  
  
  Kiedy tanie perfumy otulał go, jak smród z kanalizacji, a jego czarny jedwabny garnitur заблестел w miękkim świetle kasyno, Pollard Willow opuścił rękę i zrobił na mnie wszystkie swoje zdolności umysłowe. Pomimo perfumy, pomimo swój kostium, zawsze będzie miał wygląd człowieka, który spędził większość swojego życia w харчевнях, gdzie muchy pędzić nad ciastami.
  
  
  — Kim jesteś, krawiec cholery? — zapytał szeptem. To był dobry znak. Nie chciał urządzać scenę.
  
  
  'Może, mr. Smith? był mój reumatyzm.
  
  
  On powiedział. - " Co ?"
  
  
  Nie stahl na niego patrzeć. — No, co powiesz na drinka? — powiedział jej cześć. — Wyglądasz, jakby cię nieźle się odświeżyć.
  
  
  — Tak — powiedziała. "Tak, dziękuję. Oczywiście, że mogę.
  
  
  — Cóż, to wspaniale — powiedziałem. - "Idziemy?"
  
  
  — U tej pani spotkanie w innym miejscu — powiedział.
  
  
  — To mówisz — powiedziałem. — Ale to dziwne, że ona mi o tym nie powiedziała.
  
  
  — Posłuchaj, kochanie — powiedział. — Posłuchaj mam dobrej rady i wynoś się stąd. Nie wtykaj nos w to, co cię nie dotyczy.
  
  
  "Tak, ale to dotyczy mnie," powiedziałem. — Słyszeliście, młodą damą. Ona chce się ze mną napić.
  
  
  Ego wypiekami na twarzy. "Nie zmuszaj mnie, bym cię pytał zbyt wiele razy", — powiedział on.
  
  
  Ego ręka niedbale откинула kurtkę, celowo pokazując mi coś, co było заткнуто za pas, a także pokazując mi, że ma więcej odwagi, niż zdrowego rozsądku, i że bezpieczeństwo Palais - de-la - Медитеране nie jest tak wiarygodne, jak myślał. Sądząc po to dolly sekundy, co zobaczyłem to broń, wydawało mi się, że poparł swoją układu napędowego meksykańskich Trejo .22, Model 1. Meksyk, może być, i nie jest znany ze swojej zbrojowni przemysłem, ale tym few piękności, które pochodzi stamtąd pochodzą tak spokojna, jak пироманьяк w fabryce prochu statku. Model 1 — przykra i bardzo nietypowe broń. Ma preselektor wyboru w lewym górnym rogu sklepu. Kiedy obracacie ego i naciskasz na spust, broń sprawia, że osiem strzałów automatycznej kolejki.
  
  
  Dziewczyna задыхалась. — Nie bądź idiotą, Guido — powiedziała.
  
  
  — Nie sądzę, że jesteś ego używasz — powiedział jej emu.
  
  
  — Ja bym nie stahl ryzykować.
  
  
  — Miałem nadzieję, że to powiesz — powiedziałem.
  
  
  Jej delikatnie wziął ją za rękę i razem udaliśmy się do dnia. Za nami Guido wymamrotał przekleństwo.
  
  
  Ego, umysł, lub co się tam kryło się za tym неандертальским czoło, musiał przejść przez dużą walkę, aby dojść do wniosku lub przypomnieć sobie, że ktoś kazał mu było zrobić. On nie wydawał mi się typem, który stanie się geniuszem w dziale niezależnego myślenia.
  
  
  Tymczasem prawdopodobieństwo, że otworzy ogień kurczył się z każdym calu, gdy zwiększamy odległość między nami. Guido został przeszkolony działać, a nie myśleć, a jeśli on natychmiast przystąpi do sprawy, aby przemyśleć sytuację, mamy wystarczająco dużo czasu, aby wybrać się na spacer do Paryża.
  
  
  Dopóki trzymał ją pracowity ciało dziewczyny z linii ognia, pospieszyliśmy do dnia. U Guido więcej odwagi, niż zdrowego rozsądku, ale każda sekunda potwierdzał moje przekonanie, że został zaprogramowany unikać jasnych scen.
  
  
  To było tylko kilka sekund, zanim dotarliśmy na szczyt schodów, ale to zawsze wydaje się dłuższa, gdy jeden wokół tych zadowolonych kurierem klientów zgrzyta coś w swojej bramki.
  
  
  Po przejściu przez drzwi, przeszedł przez korytarz do lewego skrzydła drabiny, która zajmuje się dwoma łukami schodziła w dół do wejścia do Pałacu Медитерране .
  
  
  Przez kilka chwil ją usłyszał ciężkie shaggy na inny schodach, rozglądając się na tamtą stronę, zobaczył, jak Guido przebiegł w dół, prawie za nami. Ego oczy z pod zwartych brwi były pełne złości.
  
  
  Był zaledwie dwóch-trzech kroków od nas, kiedy wyskoczyliśmy na wyjściu z dnia Pałacu w chłodnych nocy. Poszukiwacze przyjemności wciąż przychodzili, choć w mniejszej ilości. Kiedy ją obejrzał, przed wejściem wślizgnął czarny "Citroen" biały "Mercedes". Kiedy przechodziliśmy mimmo posągi Lady Fortune, ją zobaczyłem, że Guido stoi nieruchomo, pulchne sylwetka na tle świateł kasyno, podnosi pięść i macha im.
  
  
  — Uciekaj — powiedział jego dziewczyną.
  
  
  — Tak — powiedziała. 'Ją znam.'
  
  
  Pobiegliśmy na promenadzie Anglików. Lekka mgła, idący w głąb lądu, sukienka, narzuty łańcuch świateł u wejścia do zatoki Aniołów, jak i miękką szmatkę. W ciężkim powietrzu wzdłuż słupów bezwładnie wisiały trzy kolorowe proporczyki, które miały nadawać drodze świąteczny wygląd. Ruch uspokoiło, ciszę przerwał rzadki ryk silnika.
  
  
  Dziwne, groźne powietrze wisiał nad brzegiem, uczucie ropy zgniłe, rosnącej w ciemności, odblask prawdziwej radości dnia i wieczorem, teraz stwardnienie крадущейся w nocy.
  
  
  W ciszy pospieszyliśmy przez święty i cień. Taras hotelu "Westminster" była mała. żółtymi lampami, a żółte świece migotały na stolikach na zewnątrz, gdzie starsi goście, укутавшись od wilgoci, pili kawę i walczyli z ramionami samotnego sklepienia. Do hotelu widać było zniszczone willa Pratt, martwa za parawanem wokół palm i обветренных okiennic.
  
  
  Ją, obejrzał się. Od Guido nie pozostało śladu. Jednak miałem wrażenie, że ktoś nas śledzi. Możemy mieć hotel "West End" i muzeum Anglików , gdzie między palmami za żelazną bramą grał reflektory. Przed nami na tle zalanych księżycowym światłem nieba, jakby пухлая damskie piersi, widniał kopuła hotelu Negresco".
  
  
  Jej, zatrzymał się i odwrócił dziewczynę do siebie twarzą . Jej twarz zaczerwieniona z podniecenia, a oczy błyszczały. Ee ciało na chwilę скользнуло dla mnie.
  
  
  — Dziękuję — powiedziała z zapartym tchem. "Dziękuję, sir...'
  
  
  — Anderson — powiedziałem. "Nicholas Anderson".
  
  
  — Dziękuję, panie Anderson.
  
  
  — Na razie nie podziękował mnie — powiedziałem. — Nie jestem pewien, że już wydostał się przez lasy. Myślę, przyjacielem Guido nie był zadowolony z tego, co wydarzyło się w kasynie.
  
  
  — Nie — powiedziała. "Na pewno nie. Będzie więcej trudności. Znacznie więcej problemów.
  
  
  — Powiedz mi — powiedziałem. — Masz na imię Nicole Robi?
  
  
  Ona długo patrzyła mi w oczy. Piękna twarz, w którym niewinność w jakiś sposób miesza się z obietnicą wyrafinowanej namiętności, teraz wyrażał rozpacz.
  
  
  "Wiele ludzie wierzą w to" — odpowiedziała. "Przynajmniej jeden człowiek pewny siebie".
  
  
  To był reumatyzmu, który nic nie zmieniał, ale zanim ją zdążył powiedzieć więcej, wyraz beznadziei zniknęło z jej twarzy. Ona złośliwie rzucił się głową. — Panie Anderson — powiedziała. — Przypuszczam, że hotele oferują mi drinka. Czy jest lepszy czas niż teraz?
  
  
  Bar Negresco prawie wymarły. Ogromna sala przypominała mrocznej jaskini z łagodnym różowym światłem, wybranym do tego, aby schlebiać zwiędły skórze starych bab.
  
  
  Siedzieliśmy obok siebie na niebieskiej ławce okrągły stół z marmurowym blatem, покоившейся na sztucznej lamparciej skórze.
  
  
  Ponownie poczuł delikatną urodę dziewczyny, ciepło jej dobrego biodra obok mojego na niebieskiej ławce, krągłość jej piersi, klasyczny kształt twarzy, puszystość złoto-brązowe włosy ... szmaragdowe emocje w jej oczach.
  
  
  Kelner w białej kurtce przypłynął do nas z заученным upokorzeniem hotelu, склонного zadowolić skrajności w smaku.
  
  
  'Czego chcesz się napić?' — zapytał dziewczynę.
  
  
  Ona zaśmiała się chytrze, jak nastolatek, którego wydali na willy w kawiarni.
  
  
  — Ach — powiedziała. — Ja naprawdę nie myślałam o tym. Muszę przyznać, że nie jestem koneserem alkoholu, ale pewnego dnia jej do głowy, wypić całą koktajlowy mapę.
  
  
  Szuranie stóp, kelner wyrażał cichą mieszanka niepokoju i nieskończonego odrzuceniu miłej pogawędki. U mnie pokusa była zaoferować emu stypendium w szkole teatralnej.
  
  
  Ręka dziewczyny pogrzebał między dwoma блюдцами z oliwkami i krakersami, aby podnieść kartkę.
  
  
  "Spróbuję to," powiedziała.
  
  
  Na kartce było napisane: "Królewski Negresco 14 F".
  
  
  To była kompozycja z wiśniówką, malinowego syropu, soku pomarańczowego i szampana Moet. Po prostu czytając to, mój żołądek zapalić się od powstania.
  
  
  "Nie, nie sądzę, że jesteś ekspertem", — powiedział jej cześć.
  
  
  Powiedział do kelnera: "Jeden Królewski Negresco". A szkocką z lodem. Skłonił się i odszedł.
  
  
  W barre Negresco trudno się ukryć. Na samym delle, jest to świetne zakończenie wojskowego město, aby być bardzo widoczne, więc miło było tam być. To było też przyczyną, dla której poszedłem tu potem jak wyszliśmy z kasyna. Co, z kolei, uczyniło mnie wyjątkowo szczęśliwy, że dziewczyna wybrała to miejsce, aby się napić. W tym momencie bitwy nie miałem zamiaru iść do podziemia. Jej hotel dowiedzieć się więcej o dziewczynie, więcej o Guido i więcej, znacznie więcej o człowieku, który wysłał tego jaskiniowca Pałacu Медитерране. I jej stylu, to dowiedzieć się, jednocześnie upewniając się, że nikt mnie nie szuka.
  
  
  Do tej pory fretki wieczór był błogosławiony. Znalazłem dziewczynę. Ta gra skończyła się dobrze. Guido mnie znalazł. I gdyby jej miał rację, niewidzialny człowiek stahl by świadkiem naszej pospiesznej ucieczki w "Negresco". I tu wieczór był nie tylko szczęście ale i ledwo się rozpoczął.
  
  
  — Madame — powiedział kelner. Pochylając się w talii, postawił jej drinka na okrągłą papierową serwetkę z literą "Cesarska N" i słowa "Negresco" i "Nice" w trzech niebieskich pierścieni.
  
  
  "Monsieur".
  
  
  Jej, odwrócił się do dziewczyny i podniósł swoją szklankę. — Na szczęście — powiedziałem.
  
  
  Spojrzała na mnie wierzchu końca szklanki. Niegrzeczny i wesoły widok zniknął, wokół jej oczu. Znów ją zobaczył łzy.
  
  
  "Nie, powiedział. — Rozumiem, że dla ciebie to nie był taki nie byłby szczęśliwy wieczór.
  
  
  — Nie — powiedziała. "Oczywiście, że nie". Jej głos był słaby i zdesperowany.
  
  
  "Jeśli można wybaczyć mi ten chamski komentarz, — powiedziałem — wiesz o ruletce tyle samo, ile i o piciu, biorąc pod uwagę grę w nie".
  
  
  — Wiem — powiedziała.
  
  
  — Ludzie zawsze tak robią — powiedziałem. "Większość ludzi przychodzą się tam bawić, ale, oczywiście, robiły wrażenie człowieka, zajmującego się poważnymi sprawami".
  
  
  Ona pokręciła głową. Nawet w słabym świetle jej włosy błyszczały . "Nie, panie Anderson..."
  
  
  — Myślę, że lepiej zadzwonić do mnie Nick — powiedziałem. — Dobrze — powiedziała. 'Nick.'
  
  
  — Tak lepiej — powiedziałem.
  
  
  "Nie, jej była w tym kasynie nie dla rozrywki".
  
  
  "Straciłeś dziewięćdziesiąt pięć franków," powiedziałem.
  
  
  — Czy rozmawiamy ze sobą zbyt często mi dużo uwagi, — powiedziała ona. "No cóż — powiedziałem — jestem sam w Nicei, i ciebie trudno nie zauważyć".
  
  
  Ona uśmiechnęła się krótko. 'Jej, chyba, że...'
  
  
  Sięgnęła do swojej małej torebki. Ją zobaczyłam białą chusteczkę, paszport, szminkę i najnowszą, żółty żeton. Wyciągnęła ego, i z lekkim kliknięciem osiągnęła na marmurowy blat. — Pięć franków — szepnęła.
  
  
  "To wszystkie pieniądze, które masz, prawda?"
  
  
  'Tak. Czy też jest tak łatwo zobaczyć?
  
  
  "Obawiam się, że tak."
  
  
  — Na samym delle to nie pięć franków — powiedziała. "To kawałek tworzywa sztuczne".
  
  
  Zapytał ją. - "Dlaczego tak wiele znaczy wygrana w tym kasynie?"
  
  
  Roku rozpoczęła drugi raz w ciągu nocy jej oczy studiował moją twarz.
  
  
  — Nie wyglądasz na biednej, — powiedziałem — nie wyglądasz na głodnego. Nie wygląda na to, że potrzebujesz, szwedów i schronienie. Mam wrażenie, że próbujesz wygrać wakacje lub kombi biżuterii. O chciwości też nie może być mowy.
  
  
  — Nie.
  
  
  "Ale grałeś, aby wygrać dużo pieniędzy. To było dla ciebie ważne.
  
  
  — Tak — powiedziała. — Głos ja.
  
  
  — Myślę, że jej stylu, by wiedzieć, dlaczego.
  
  
  Znowu studiował moją twarz tymi mądrymi zielonymi oczami, teraz zimne i głębokie jak morze.
  
  
  "Co widzisz?'
  
  
  "Niebezpieczeństwo", — powiedziała ona. "Trudnościach".
  
  
  — Możesz mi zaufać — powiedziałem.
  
  
  — Tak — powiedziała. — Ja też tak myślę.
  
  
  "Poza tym — powiedziałem, mając tylko jeden wiersz resetowania w pięć franków, masz wiele możliwości wyboru".
  
  
  Jej wilgotne, ciepłe usta oderwali się od równych białych zębów w mimowolne uśmiechu. — Ale gdybym ci nie ufała jej, by odeszła — powiedziała. "Wtedy ją próbował znaleźć kogoś innego".
  
  
  — Czy to ważne?
  
  
  'Tak.' Wzięła swoją szklankę i zrobiła duży łyk.
  
  
  — Chcesz jeszcze?
  
  
  "Nie jestem przyzwyczajona do picia — powiedziała. "Niemniej jednak, jej zdaniem, że chcę jeszcze jeden kieliszek. Nie wiem, czy chcę jej być pijanym, żeby zapomnieć lub świętować. Tak, Nick, jeszcze jeden.
  
  
  Jej skinął na kelnera, a my w milczeniu czekali aż on przyniósł jeszcze jeden "Królewski Negresco".
  
  
  Zrobiła jeszcze jeden łyk, a kiedy skończyła, wydawało się, że przyszła do decyzji. — Tak — powiedziała. 'Jej ufam. Mam nadzieję, że dla tych facetów, którzy pomagają. To nie jest do końca dla mnie, nie tylko dla dziewczyny, z którą kiedyś poznałem w kasynie.
  
  
  — Wiem — powiedziałem uspokajając ją.
  
  
  "To wykracza daleko poza ciebie i mnie. Tak, muszę wygrać dużo pieniędzy i szybko. Widziałeś to. Mi to jest potrzebne do tego, aby zatrudnić kogoś.
  
  
  Jej podniósł brwi w невысказанном kwestii.
  
  
  "Ktoś bardzo wyjątkowy", — mówiła dalej. "Ja nawet nie wiem, ile to kosztuje. Wiesz, Nick? Wiesz, ile kosztuje wynająć zabójcę?
  
  
  Jej, wyciągnął rękę i wziął z krzesła żółty żeton. — Pięć franków — powiedziałem.
  
  
  
  Rozdział 5
  
  
  
  
  Na chwilę wyraz jej twarzy zmienił się w zdziwienie. Następnie, obracając się do mnie растерянное osoba, ona zbliżyła się do mnie. Jej, widziałem jej oczy, teraz oświetlone notorycznych ogniem szmaragd, jej usta приоткрылись, zbliżając się do moich.
  
  
  W następnej chwili była spięta. Jej twarz stała się popielatym. Jej wzrok był skierowany za mną, w boczne drzwi baru "Negresco".
  
  
  Jej, odwrócił się. Guido był pierwszym, który ją zobaczył, kilka ухмылявшегося. Potem ją zobaczył угловатого, жилистого chińczyka, jego wysokie smukłe ciało było spowite czarnym z noga do głowy. A między nimi, środowiska te ego sług, ohydny stwór, którego jej będę wiedzieć, jak doktora White ' a. Lothar Инурис. W chwili, gdy ją zobaczył ego po raz pierwszy, iso wszystkich sił starał się kontrolować gniew, pochłonęła go, gdy zobaczył dziewczynę, która będzie chciała przytulić się ustami do moich. On przywrócił swój wyraz twarzy i ukradł ego w fałd przyjazną serdeczności. Wyrażenie to dobrze łączyła się z ego ubrania: dobrze skrojony niebieski blezer, szare spodnie, koszula, która zajmuje się głosiła się jednym wokół najnowszych kreacji Turnull & Asser w Джереминстрит w Londynie, jedwabny szalik, i baletowe kapcie od Gucci.
  
  
  Ale pomimo całej troskę i koszty, które poszły na jego ubranie, dr Инурис wykazywał się inteligencją, zniewoleni przewrotny i silnym pociągiem.
  
  
  Ego oczy, эбеновые koraliki, niewolnicy ego emocji ukryć swoje prawdziwe intencje, zostały posadzone na małą, kulistą głowę uwieńczoną gęste czarne włosy, zaczesane do tyłu z wąskiego czoła. Cel sam w sobie, z delikatnymi fioletowymi ustami i wąskie nozdrza w dużym nosie wydawała karłowatej w porównaniu z długim i szerokim tułowiu. I wszystko to nie jest utrzymujące się wskazywać na siłę, a tylko na myśl o miękkości, zakorzenione w wiecznym oddając swoje słabości. Ręce miał niezwykłe. Długie dłoni, nienormalnie długie, spiczaste palce, krótkie paznokcie. Ręce chirurga lub dusiciela. Gładkie, безбородое twarz i dziwne bolesne-blada skóra stwarzały wrażenie, że железистое równowaga została naruszona, najpierw kompostowania ciało, a następnie zmuszając umysł służyć nienaturalne uciążliwe pomysłów. Wyglądał jak człowiek, który czerpie przyjemność, powoduje komuś ból i narażając innych na jego dziwnych rytuałach, które nim sterują. On gniewnie odetchnął. Jej, zobaczył, że ego szalik lekko osłabł, odsłaniając podwójny rząd brodawek, покрывавших ego cienką kolczastego szyję, jakby groteskowy kołnierz wokół pomarszczone oczu.
  
  
  Inne podobne do emu, przecinały moją drogę. Ih podzielał duch pewności siebie w pomyślnym dokonaniu niewyobrażalnych del i wiara we własny geniusz, który zajmuje się przekonał ih w непроницаемом odporności ku odkupieniu. Jeszcze przed tym, jak mówił, jego już wiedziałem dr Lothara Инуриса już jako człowieka, którego natura nie pozwalała na nic oprócz kłamstw.
  
  
  Uśmiechnął się i ukłonił. Podniósł jedną wokół swoich zwinnych rąk w нерешительном powitaniu i podszedł do mnie. Jej, wstał, by przywitać go.
  
  
  — A — powiedział. — Na chwilę jej pomyślałem, że straciliśmy ciebie. I to by było bardzo smutne. Ale wybacz mi. Przepraszam moją невоспитанность. Mam jeszcze przedstawić. Pozwól mi. Jej lekarka. Lothar Инурис.
  
  
  W ręku, którą on podał mi, nie było siły. Jej wywołał emu całą życzliwość, na którą był w stanie. — Miło mi pana poznać, doktorze — powiedziałem. "Ja, Nicholas Anderson".
  
  
  "Amerykanin, jej, jak sądzę," powiedział.
  
  
  — Naprawdę — powiedziałem.
  
  
  "Drodzy żyrinowski ludzie — powiedział. "Europa wiele ci zawdzięcza".
  
  
  "Dziękuję, że powiedział to, doktorze" — odparłem. "W przeciwnym razie, jak ją czytałem, nam tu nie zawsze szczęśliwi".
  
  
  — Tak, — powiedział on. "Są oni, którzy zapomnieli, ale go nie wokół ih liczb. Dla tych, którzy zapominają, najlepszy stosunek — to tolerancja".
  
  
  "Cóż, doktorze, mogę zaproponować coś do picia?"
  
  
  Z żalem pokręcił głową. — Doceniam twoją hojność, panie Anderson, ale obawiam się, że będę musiał zrezygnować. Powodem, dla którego tu nie świecka, a czysto zawodowa".
  
  
  Jej stanął między nim a dziewczyną, która zajmuje się pozostała przy stole. On przechylił głowę w jej stronę, jeszcze bardziej zniżając swój i bez tego jest łagodny, kulturalny głos.
  
  
  To był głos, разрывающийся od aluzji. I ten właśnie zaczęłam drugi głos został powołany zaimponować słuchacza. Doskonała inteligencja Инуриса, ego niezrównane zdolności, jego szczerość na całym najlepszych pobudek, a jeśli tego będzie za mało, niebezpieczeństwo wyśmiewać się z człowiekiem, którego dwa towarzysza mogą być policzone w stanie użyć siły.
  
  
  "Jeśli jesteś zaznajomiony z Europą, panie Anderson, — powiedział, — a zwłaszcza z Ameryką Południową, może wiesz, że tytuł doktora używany dość swobodnie. Ale w moim przypadku jest to tytuł, uzyskany i zdobyte następnie wiele lat ciężkiej nauki. Jej lekarz medycyny, panie Anderson, specjalista chirurgii, która zajmuje się w pewnym stopniu stanowi mechaniczne sztuka. Uznając to, i nie mając zamiaru ignorować stymulacji inteligencji, jej próbował zakupić dodatkowe specjalności. Jej również psychologiem z praktyką, która zajmuje się — on błysnął oczami na dziewczynę, — poświęcony najbardziej skomplikowane przypadki.
  
  
  Jej należy im się, że byłoby dobrze mieszać ego, jego radości. — Więc, jesteś mistrzem?
  
  
  Jej został nagrodzony drżenie, пробежавшей na ego ciała. — Tak — powiedział, starając się śmiać. — Myślę, że tak nas nazywają w Ameryce. Bardzo ciekawy i prymitywny termin. Ale nie powinien się rozpraszać. Jak miałem powiedzieć, że ta młoda dama okazała się wokół jednej z moich pacjentek.
  
  
  Jej zniżył głos do oszołomiona prywatności. — Masz na myśli, że ona jest chora, doktorze?
  
  
  Dr Инурис iso wszystkich sił starałem się być tolerancyjny, ale widziałem, że iso wszystkich sił odczuwam ego cierpliwość. — Cóż, to dość ogólne pojęcie, jeśli tak powiedzieć. W profesjonalnym planie wszystko jest o wiele trudniejsze. Ale, powiedzmy, nie naruszając relacji między lekarzem a pacjentem i, nie wdając się w opisy techniczne, że młoda dama cierpi na poważne zaburzenia emocjonalne".
  
  
  — Rozumiem — powiedziałem. — Mógłbyś mnie oszukać. I masz nadzieję, że tak, powiedział sobie.
  
  
  "Nie wszystkie emocjonalne choroby objawiają się w taki sposób, aby ih można łatwo rozpoznać zainteresowani laicy oraz tacy, jak ty".
  
  
  — Przypuszczam, że nie — powiedziałem.
  
  
  Dr Инурис uśmiechnął się do mnie. "Cieszę się, że masz taki szeroki horyzont, panie Anderson — powiedział. "Guido wyraźnie dał mi do zrozumienia, że twoje zachowanie w stosunku do niego w kasynie było, jakby to powiedzieć, nieco agresywny".
  
  
  — Tak — powiedziałem. — Ale, z drugiej strony, ten twój pan był nie do końca to, co nazywasz przyjazny z tej młodej damy. Mam na myśli, że to on spowodował hej ból, a ona, jak się wydaje, nie jest szczególnie dążyła do ego firm.
  
  
  -- Jej znowu muszę prosić o wybaczenie-powiedział dr Инурис, kiedy zwracał się do mnie z hipokrytką promienny uśmiech. "Od czasu do czasu Guido staje się zbyt gorliwy. I jej, chyba bał się mojego gniewu. Widzisz, ona nie prowadzę zwykłej kliniką. Młoda dama powierzono mojej opiece w willi niedaleko stąd, i na tym etapie obchodzenia się z nią niepraktyczne narażać jej tego, co my uważamy normalnymi społecznymi отдачами.
  
  
  "W zeszłym tygodniu, — mówił, — hej, udało się opuścić willę dla nieautoryzowanym wędrówki w kasynie. Guido nie profesjonalnego pielęgniarz, i, być może, w związku z ego strony należy spodziewać się błędów. Jednak tymczasowe zniknięcie dziewczyny bardzo rozgniewało mnie na Guido, i uroczyście obiecał mi, że dziewczyna nie będzie się uchylać od jego prowadzenia. Jednak, co udało się powtórzyć to dziś wieczorem.
  
  
  Jest więc jasne, czy nie jest prawdą, że Guido, jakby to powiedzieć, dość niecierpliwy z nią? I, — powiedział doktor. Инурис szczerze powiedział: "jasne jest Również, że będąc amerykańskim dżentelmenem, jesteś szlachetny, interweniowali, aby chronić ją od czegoś, co było dla ciebie zupełnie niestosowne zachowanie".
  
  
  — No, doktorze — powiedziałem — nie wiedziałem, że za tym stoi tak wiele. Po prostu mi się wydawało, że twój sługa że coś kombinuje.
  
  
  "Zewnętrzne części jest zwodnicze", — powiedział on.
  
  
  "Tak, многда," ja się zgodziłem. "Krawiec cholery, nigdy nie myślałem, że jest chora".
  
  
  Dr Инурис uspokajająco poklepał mnie po ramieniu. - No, no-powiedział on. "Jest wymagane od ciebie zbyt wiele, aby zrozumieć rzeczy na podstawie krótkiej obserwacji, nawet nauki medyczne czasami zbacza z tropu".
  
  
  — Rozumiem — powiedziałem.
  
  
  — A teraz, panie Anderson, zdasz sobie sprawę, że muszę prosić cię, pozwól mi... uh... mojemu personelowi zakończyć swój wieczór z dziewczyną i zabrać ją z powrotem do naszej willi. Nie wiem, ile rozmawiałeś z nią jeszcze ze sobą, ale jeśli dasz mi jakiś dobrze, co oznacza, rada, trzeba będzie mądrze spojrzeć na wszystko, co mogła powiedzieć, w świetle jej choroby. Czasami nie pojawia się pokusa, by powiedzieć rzeczy, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać się wiarygodne, ale, niestety, są one spowodowane przez ee chorobą, którą jej, mam nadzieję, że mogę leczyć".
  
  
  Jej, skinął głową na znak zgody. — Mam nadzieję, że leczy ją, doktorze. Wydaje się, taki wstyd, że taka ładna dziewczyna jak ona..."
  
  
  "Mam nadzieję — powiedział doktor Инурис. "Ale czas trwania leczenia, najprawdopodobniej może być dość długiej".
  
  
  — Bardzo źle — powiedziałem.
  
  
  "Naprawdę", powiedział on, z odcieniem niecierpliwości. — Ale teraz musimy już iść. Miło było pana poznać, panie Anderson. Naprawdę miło.' On machnął palcami, i Guido ruszył, gotowy do działania.
  
  
  On nie jest potrzebny. Dziewczyna wstała, włożyła torebkę pod pachę i podeszła do nich. Doktor uśmiechnął się życzliwie hej.
  
  
  Z wyrazem obezwładniające wstrętu przeszła mimmo doktora i Guido do obracającej się dzień, przez którą weszli. Wysoki, kanciasty chińczyk blokował drogę hej, ale kiedy zbliżyła się do niego odszedł na bok, aby otworzyć przed nią drzwi, i poszedł za nią. Guido poszedł za нимиЕ1 .
  
  
  "Przepraszam, że cię niepokoję, — powiedział doktor Инурис mi.
  
  
  Ją, potrząsnął głową: "Jak mi przykro — powiedziałem. "Taka ładna dziewczyna..."
  
  
  "Staram się o niej zapomnieć, mój kochany człowiek," powiedział dr Инурис, gdy poszedł do dzień.
  
  
  — Odprowadzę cię — powiedziałem.
  
  
  — Nie trzeba, kochanie inny — powiedział елейным głosem. — O — powiedziałem. — Bardzo bym tego chciał.
  
  
  Twarz doktora помрачнело. - 'Jak chcesz.'
  
  
  Jej poszedł za nim w dzień. Biały mercedes stał na poboczu. Jej dowiedzieć się w nią samochód, który widział, kiedy wychodziliśmy przez kasyno. Obok stała dziewczyna, Guido i chińczyk.
  
  
  Dr klasnął w ręce. On powiedział. - "Na co czekamy?"
  
  
  Китайец otworzył tylne drzwi, a następnie podszedł i celle za kierownicą.
  
  
  Też blask swoimi długimi efektownych kopnięć, dziewczyna przesunęła się na tylne siedzenie. Jej, zauważyłem, że były na niej baletowe kapcie-łódeczki na wysokim obcasie. W dzisiejszych czasach kobiety rzadkich leczniczych ih nosić, ale jeszcze nam jedna buty nie zaszczycił kobiecą nogę tak dobrze. Widzieliście ih jeszcze kilka lat temu, kiedy Nicole Kara była jeszcze żywa.
  
  
  Dr Инурис wsunął się do środka. Guido zamknął drzwi i celle obok chińczyka. Silnik już pracował, maszyna отскользнула od pobocza.
  
  
  Jej, patrzył, jak odchodzą, kiedy zapamiętał numery rejestracyjne. Mercedes zwolnił na zakręcie. Przez tylne okno widział, jak doktor podniósł rękę na ładną buzią.
  
  
  Potem zmienił zdanie. Ogromna ręka rozluźniła, jak ogromny pająk. Po chwili wokół ręce wystawały tylko kciukiem i palcem wskazującym.
  
  
  Kiedy jakiś samochód zza rogu, doktorze. Инурис bardzo powoli wyciągnął rękę, ostrożnie i z uśmiechem silnego zabawy i położył palce w tchawicy dziewczyny i zaczął ją ściskać.
  
  
  
  Rozdział 6
  
  
  
  -
  
  
  Jej, odwrócił się i poszedł z powrotem do baru. Jeśli Wiele Więcej. Инурис miał na myśli szybką śmierć, on by pozwolił Guido to zrobić. Możliwe, dr podobała powolna śmierć, nie wątpił w to. Ale gdyby ten to zrobić, to bym wybrał o wiele bardziej wygodne miejsce, niż tylne siedzenie samochodu.
  
  
  Ponownie celle za krzesło, pod krytycznym spojrzeniem kelnera, który wyglądał nieco uproszczonym, gdy wrócił z mojej małej wycieczki na ulicę z doktorem Инурисом i ego niesamowite małym gangiem. Nie обольщался tym, że kelner się martwiłem się o moje bezpieczeństwo lub o dowodzie. Jej podejrzewałem, że ego prawdziwe zainteresowanie było do mnie, zakładając, że jestem na tyle zdrowy, aby zapłacić rachunki, aby dowiedzieć się, czy ja, jak i wielu turystów, nie wiedział, że napiwki były wliczone w rachunek, i w związku z tym zapłacić emu o połowę.
  
  
  Jej zrobił gest w powietrzu, i pobiegł do stołu, delikatnie opadające na oczy, aby zachęcić do mnie rachunek w marmurze. Kiedy ją śledził tor jazdy ego ręce, mój wzrok padł na pismo. Ono było na papierowej podkładce, zniekształcony nóżka szklanki, wokół którego piła dziewczyna.
  
  
  Jej podniósł szklankę i wziął papier. W czasie, gdy Inna. Инурис i ją okłamują siebie nawzajem, była czymś bardzo zajęta.
  
  
  Napisała wiadomość ołówkiem do brwi. "Willa Narcyza ", powiedział: "Cap-Ferrat. Pomóż mi, kostia boga. 'To nie było podpisane, i zdałem sobie sprawę, że do tej pory fretka nie wiem, kim ona jest.
  
  
  Ale wiedziałem, jaka była: przy zdrowych zmysłach, bez względu na to, co powiedział lekarz Инурис. Piękna, zdesperowany i na tyle pewny siebie, aby iść złowrogi dr bez oporu. Ale hema była, tak i pozostało tajemnicą.
  
  
  To była tajemnica, którą jej zamiar rozwiązać w obie strony pm.
  
  
  Ale musi działać szybko. Jej spojrzał na zegarek. Na przykład, połowa drugiego, i u lekarza Инуриса było dużą zaletą. Jej zapłacił rachunek, nie dawać napiwków, a w szczególnych rozczarowania kelnera, i wyszedł z "Negresco" przez główne wejście. Taksówki czekały na pasażerów. W "reno" z przodu kolejki kierowca, толстолицый mężczyzna, leżał, powrót rzucił głowę i ciężko chrapał za kierownicą. Gdy go poklepał ego po ramieniu, on natychmiast się obudził. Spojrzał na mnie, promienny uśmiech, który jest zaangażowany był złożony zwierzęcym самонасмешки i intrygi, uśmiechem byłego żołnierza. — Proszę pana — powiedział takim tonem, jakby zwrócił uwagę.
  
  
  Zapytał ją. — Wiesz, Cap-Ferrat?
  
  
  — Oczywiście — powiedział.
  
  
  — Wiesz Willi Нарциссу ?
  
  
  "Tak ".
  
  
  — Zabierzesz mnie tam?
  
  
  — Jak sobie życzysz, panie. Ale przepraszam, to dziwne miejsce.
  
  
  'Naprawdę?' — powiedziałem, szarpnięciem otwierając tylne drzwiczki ego "reno" i siadając. "Powiedz mi, dlaczego, a na razie z ikrą".
  
  
  Maszyna przesunęła się na zachód wzdłuż дощатого podłogi i odwrócił się na pierwszym planie zakręcie.
  
  
  "Tam nikt nie mieszka. Tutaj opuszczony, — powiedział on.
  
  
  — Byłeś tam ostatnio?
  
  
  — Nie, nie mogę tego powiedzieć. Ale tam już wiele lat nikt nie mieszka, m-сье. Jej wiem to na pewno. Kilka tygodni temu, może miesiąc temu, jej przejeżdżał mimmo nim w nocy. Między willą i drogi kamienny mur, a u bramy żelazne bramy. Ją, zajrzał do bramki. Na świecie nie było. Czujesz to, gdy w domu nikogo nie ma. Willa ta była w domu.
  
  
  — Wiesz, do kogo on należy?
  
  
  — Nie, proszę pana, nie wiem. Prawo własności jest tu przechodzi od jednego właściciela do drugiego, i czasami obecności obcego człowieka oznacza po prostu, że dwóch zezwolenia na żywo na swojej willi".
  
  
  "Reno" teraz nabierał prędkości. Jej, widziałem, jak hotel Beau Rivage zniknął za nas, a następnie skręciliśmy na zakręt drogi, która prowadzi w dół do portu z drogą, które sam zrąbał ... ... w skałach, возвышавшихся nad morzem.
  
  
  "W willach zawsze pojawiały się nowe twarze — powiedział kierowca.
  
  
  "Przejeżdżamy Średniej Gwinei Cormiche? "—powiedziałem.
  
  
  "Tak, proszę pana."
  
  
  Teraz szliśmy, i miasto Nicea pozostał za nami. Pode mną, po prawej stronie, morze leżało nieruchomo pod osłoną mgły.
  
  
  — Będę wdzięczny — powiedziałem — jeśli nie-na drugim końcu miasta mnie do bramy willi Żonkile, a pozwolić zejść na kilometr wcześniej.
  
  
  — Rozumiem — powiedział kierowca. Prawdopodobnie był dobrym żołnierzem. Gruby i inteligentny, nawet wtedy. Zrozumienie tego, co to da emu, jeśli będzie zrozumieć i zapomnieć o reszcie. Przede wszystkim dbaj o siebie i przetrwać. Przetrwanie zawsze było najlepszą reklamą, którą żołnierz mógł zrobić dla siebie.
  
  
  Jechał szybko i płynnie, ciesząc się wywołaniem jednej wokół najbardziej spektakularnych dróg na świecie. Droga była pustką, i zapalił kilka żółtych świateł, aby zerwać zasłonę mgły. Choć noc była cicha, prędkość tworzyła przyjemny wietrzyk.
  
  
  — Oto — powiedział.
  
  
  Tabliczka z napisem "Św. Jean-Cap-Ferrat вырисовался i przemknął mimmo. Na prawo ode mnie, co-gdzie określone światła, Cap Ferrat leżał jak kciuk wystaje morze. Silnik renault jęknął, gdy kierowca przełącza się na niższy bieg, przygotowując się do zejścia z bardzo dobry-Corniche.
  
  
  — Niedługo będziemy na miejscu — powiedział z nutką zabawy. — Czekają na ciebie twoi przyjaciele?
  
  
  Jej to nie przeszkadza odpowiedz emu. — Nie — powiedziałem — obawiam się, że nie.
  
  
  — Może ty też tego chcesz?
  
  
  Kładąc jedną rękę na kierownicy, inny jest coś po omacku pod siedzeniem. Kiedy wyciągnął ego temu, w ręku miał łom. Śmiał się. — Może być, możesz to wykorzystać?
  
  
  'Być może. Ale obejdę się bez tego. Dziękuję za życzliwość.
  
  
  — Nieważne — powiedział. — Dziwne miejsce willa. Bardzo się staram. Bardzo недружелюбая. To nie jest ten dom, w którym czujesz się komfortowo i mile widziane".
  
  
  — Nigdy tam nie byłem — powiedziałem. — Ale ja ci wierzę.
  
  
  "Wyłączę święty", — powiedział on. "To pomoże twoim nocnej wizji".
  
  
  Zapytał ją. — Armia?
  
  
  "Legia cudzoziemska", — powiedział on. "Zamknij oczy na kilka minut. Jej powiem ci, kiedy tam dotrzemy.
  
  
  Po chwili samochód zatrzymał się. — Dobrze, — powiedział on.
  
  
  Ponownie otworzył oczy. Wokół nas panowała kompletna ciemność. Jej wsadził kierowcy stos banknotów.
  
  
  — Mieliśmy szczęście — powiedział.
  
  
  Jej wyszedł, wokół maszyny.
  
  
  Kierowca wychylił się. — Kilometr otwarcie. Z prawej strony. Kamienna ściana. Trzech metrów wysokości. Rozbite szkło na górze. Brama siedem metrów. Zaostrzony szczyt. Wewnątrz nic wartego uwagi kraść. Co najmniej miesiąc temu. Ale, przynajmniej, powodzenia.
  
  
  On nadal się uśmiechał, aż maszyna cicho cofania jechała po drodze. Jej poczekałem, aż przestanę ego słyszeć, a następnie udał się. Aż do jej powłoki, jej sprawdzałem, że żyletki wciąż na miejscu.
  
  
  Kawałki mchu leżały rozrzucone na starej jęczeć, jakby kiełkowanie zgniłe. Rdza wyblakły na żelaznych bramach. Księżycowy siergiej musiałem zmierzyć przez ściśle blizniaki drzewa iglaste, поднимавшиеся wokół resztek mgły, i grał w нечесаной trawą, торчавшей wokół ziemi, jak broda tuszy.
  
  
  Z drogi mało co było widać. Tylko ścieżka maszyny, tylko co przeszedł, biorąc pod uwagę koleiny w примятой trawie. Wysokie drzewa były jak wartownicy między interesującymi poglądami i willi.
  
  
  Jakiś czas stał za bramą i nasłuchiwał. Po prostu cisza. Żadnych psów, sygnalizując temat mojej obecności. Ma szósty zmysł do znakowania patroli, uczucia, które tyle razy ratowało mnie.
  
  
  Jej zdjął kurtkę i rzucił ją na wierzchu ściany, aby chronić ręce od brudnych odłamków szkła, które leżały na kamieniach, spodziewając się, że ciekawy wykrwawi. Jej podskoczył, znalazłem pewne oparcie i jednym ruchem podciągnął się w górę, ciągnąc kurtkę za sobą.
  
  
  Usiadł u stóp ściany, jej, zatrzymał się i słuchał. Tylko cisza. Crouching niski i za pomocą drzewa jako schronienie, jej, ruszył do przodu, równolegle do szlaku. Jej poruszał się powoli. Moje nogi postawił stopę na mokrej trawie. Mgła, zapach igieł i morską wodą, клубился wokół mnie.
  
  
  Jej wspiął się na wzgórze, i nagle zobaczyłem, przebłyski światła przez drzewa, i przez mgłę. Po kilku sekundach jej osiągnął otwartego pola.
  
  
  Jej zatrzymał się na skraju drzew i zobaczył, że ślady maszyn prawej wykręcają w lewo, a następnie ponownie obracają się bezpośrednio do wejścia do willi. Biały "mercedes", prawie przebrany za mgłą, stał ciemny i cichy, na podjeździe.
  
  
  Sama willa, chłód zimnego kamienia, витающая w nocnym morskim powietrzu, majaczył wokół mgły, jak miejsce okropnego koszmaru. Wysoko w oknie, otoczonym obwisłymi okiennicami, kawałek mleczno-białej zasłony łapał oświetlone przez księżyc, i patrzył na scenę na dole, jak невидящее oko. Dwa górne piętra willi były ciemne. Siergiej paliło się w trzech oknach na pierwszym planie piętrze.
  
  
  Trzymając się w granicach linii drzew, szybko ją omijała dom. Tylna część, strona z drugiej strony i przód były czarne i cichy. Jej zaczął zbliżać się w twardej trawie. Tylko cienka zasłona chroniła prawe okno. Wspinając się na jego biodrach, ją, zajrzał do środka.
  
  
  To była kuchnia. Wysoki chińczyk siedział do mnie tyłem przy drewnianym stole i pijąc filiżankę parującej herbaty.
  
  
  Jej пригнулася i podszedł do drugiego okna, błogosławiąc wilgoć, która zajmuje się приглушала moje shaggy. Powoli znów ją podniósł głowę i okazało się, że patrzę w pokoju, w którym była tylko łóżko. Guido leżał na tym łóżku, opierając się głową do jęczeć, i przeglądał dziennik. Jej, widziałem, jak on zdjął kurtkę i położył broń z pasa w наплечную kaburę.
  
  
  Trzecia z trzech jasnych pokoi znajdowała się w znacznej odległości od pierwszych dwóch. I podczas gdy jej skorupa tam, trzymając się poniżej poziomu parapetów, usłyszał jej głos doktora.
  
  
  — Kochanie — powiedział. — Starałem się być cierpliwy z tobą. I uważam, że cierpliwość nie jest nagradzane zrozumieniem i wdzięcznością z twojej strony; tylko niewierność i zdradę. A teraz, niestety, moja cierpliwość dobiegła końca.
  
  
  Teraz jej był na poziomie okna. Zostało ono otwarte, i głos doktora, naładowany zagrożenie, był wyraźnie widać. Jej, podszedł do parapetu. Jeszcze część tej cienkiej białej zasłony, tylko częściowo задернутой, wisiała w pokoju, jak pajęczyna w grobie. - Wyjrzyj przez okno, jej wyraźnie widział doktora Инуриса i dziewczynę. Doktor zdjął kurtkę i zarzucił szalik na miejsce, ale kilka podwójnych brodawki wciąż rzuca swój pomarszczona złośliwy spojrzenie na fałdy jedwabną opaski.
  
  
  Jej, zobaczył, że dziewczyna wciąż była ubrana dokładnie tak samo, jak wtedy, gdy ją poznałem ją. Ręce nie były сцеплены za plecami, jak u dziecka, którego отчитывают za złe zachowanie, celem lekko склонена, a lśniące włosy wciąż są związane blado-zieloną wstążką.
  
  
  — Miałem nadzieję, że będziecie stać mnie pewną wdzięczność — powiedział doktor. "Miałem nadzieję, że przyjdziesz do mnie na swoją salwę ze skarbami, które może dać tylko kobieta, że zaczniesz отплачивать mi za wierność, którą wylał na ciebie tak jasno i tak ciągle. Możesz mi nie wierzyć, ale to naprawdę była moja najbardziej szczera nadzieja. Ale, być może, zbyt nadzieję. To nie będzie pierwszy raz. I dlatego też wiem, że to, co nie daje się dobrowolnie, może być zrobione na siłę". Dziewczyna spojrzała otwarcie się na niego. Mówiła powoli i świadomie. — Jesteś okropny — powiedziała.
  
  
  Osoba Инуриса wykrzywioną ze złości. Podniósł rękę i znowu odłożył. — To już zaczęła drugi raz za dzisiejszy wieczór, kiedy ty zaczęłaś mnie na tyle, że chciałam pokazać okrucieństwo w twoim tak niezwykle pięknej twarzy. Ale ja nie muszę tego robić, prawda? Jej, wygląda tak strasznie. Tak, ona tak wiem, moje cechy nie znajdują u ciebie zgody. Inne już wyjaśnił mi to.
  
  
  — Nie zrozum mnie źle, doktorze — powiedziała dziewczyna. — Nie mówiłem o twoim wyglądzie. Mam na to mniej praw.
  
  
  "Och, prawda?' — powiedział doktor.
  
  
  — Nie — powiedziała.
  
  
  — Co, kochanie?
  
  
  "Ty mi przeciwnym dlatego, że taka niewymownie zły — powiedziała.
  
  
  Doktor roześmiał się, przeraźliwy śmiech wyrwał się wokół ego obscenicznych gardła.
  
  
  — Zły — powiedział. "Jak mało wiesz o źle mówić o nen tak łatwo. Ale wkrótce dowiesz się o tym więcej, a ja będę waszym przewodnikiem, nauczycielem, partnerem".
  
  
  — Nigdy — powiedziała.
  
  
  "O, tak, kochanie", powiedział dr Инурис. — I bardzo szybko. Tutaj, w twoim pokoju, na łóżku.
  
  
  Dziewczyna szybko spojrzała na drzwi.
  
  
  Doktor pokręcił głową. — Nie, — powiedział on. — To ci nie pomoże.
  
  
  Dziewczyna скривилась.
  
  
  W tym momencie chciałam coś zrobić, rzucić się do pokoju, aby zobaczyć doktora Инуриса i usłyszeć ego miękki, przejmujące głos. Ale zmusiłem się uspokoić. Do tej pory fretki on nic nie robił, oprócz gadania. Dziewczyna przeżyje. I, czekając, u mnie będzie coraz więcej i więcej możliwości, aby dowiedzieć się więcej o tym szalonym człowieku, i ego tajemniczej пленнице, która zajmuje się swoim fantastycznym twarz i ciało bez zarzutu skłaniał ego zagrożenie.
  
  
  Uśmiech okrucieństwa i wyczekiwania оскалила ego zęby. "Cóż, mój składać dolar," powiedział. — Daję ci ostatnią szansę. Dałem ci wszystko, co w mojej mocy. Dasz mi w zamian to, co w twojej mocy, czy to musi być zrobione u ciebie?
  
  
  "Możesz wziąć mnie, doktorze — powiedziała stanowczo — ale wiesz, i ja wiem, że nigdy nie będziesz mieć mną".
  
  
  Twarz doktora zbladł, a szczęki zacisnęły się od gniewu. Wiedeń pulsed na jego skroni, jakby smok, wyprężona pod ego bladym ciałem. Podszedł do dziewczyny, która zajmuje się siedziała cicho i spokojnie, patrząc mimmo niego, jakby ego już nie było. Ego ogromna ręka podniosła się i wyrwała taśmę wokół jej włosów, które spadły hej, na ramiona złotym wodospadem.
  
  
  Gniew błysnął w odrażająca części osób ego, coś trafić, aby kilka sekund, które zajęło emu, aby złapać zieloną i rzucić ją na podłogę. Zrobił przerwę na chwilę, aby poradzić sobie z tym i przygotować się do хладнокровному ataku na nie. Dziewczyna wpatrywała się mimmo niego, jakby ego zamiaru więcej nie dotyczyły jej, jak brzęczenie muchy.
  
  
  Doktor ponownie wyciągnął rękę. Ego długie, cienkie palce zeszły się na cienkiej szyi z jej sukni, a kostki celowo zamarli w bujnej grań między jej piersiami.
  
  
  Zrobił szybki ruch nadgarstkiem, i ukradł tkaniny z jej ciała. Siedziała nieruchomo, gdy zacisnął tkaniny z jej ramion i pozwolił hej, szelest spaść na podłogę.
  
  
  Ona nie drgnęła, aby chronić swoje nagie piersi od chciwego wzbudzenia, szalejącego w ego oczach. Jego ręce zwisały po bokach. Były na niej tylko białe majtki, i baletowe kapcie-łódeczki.
  
  
  Oddech dr wyrwać się z niego, sycząc. "Och, tak," powiedział.
  
  
  Aż jej kazał się ignorować wyjący we mnie głos, призывавший złamać ego snake szyję, ręce скользнули do jej bioder, a jej majtki zaczęły się toczyć w загорелым bioder.
  
  
  Hubert miał rację co do Nicole Robi, jeśli była Nicole Zmusza. Była blondynką z natury.
  
  
  Łóżko było po mojej prawej stronie, w rogu między ścianą a oknem. Dziewczyna, wciąż nieruchoma, była po mojej lewej stronie, a dr Инурис między nią i małżeńskim.
  
  
  Wstał na kolana, lekko dysząc z emocji i zmęczenia, to zwinięte majtki hej aż do kostek.
  
  
  Dr Инурис wstał, chwycił ją za rękę i zaczął ciągnąć z powrotem do łóżka.
  
  
  Jej pozwolił hej, zrobić jeden krok, drugi, tylko po to, aby się upewnić. Na wewnętrznej stronie jej lewego biodra moli nie było. Wcale nie. Następnie ją przeskoczył na parapet i skoczył do pokoju.
  
  
  Lekarz obrócił się wokół własnej osi, aby mnie zobaczyć. Dziewczyna przesunęła się z powrotem do swojego pęku skażone ubrania.
  
  
  Szalik spadł z szyi doktora, odsłaniając ego obrzydliwy kołnierz wokół brodawek. Zanim zdążył jej pokonać przepaść między nami, pokonał w swoim zdumieniu.
  
  
  — Guido! krzyknął. — Guido!
  
  
  
  Rozdział 7
  
  
  
  
  Kątem oka zobaczył, jak dziewczyna podniosła swoje изодранное sukienka i przytuliła лоскутки tkaniny do swojego zmysłowe ciało. Dr Инурис był ograniczony, jak pająk w pułapce, tracąc czas na przyjazd śmiertelny Guido.
  
  
  On nie próbował uciec do dnia. U mnie błysnął w bramki, że prawdopodobnie bał się zmierzyć ze swoim małym katem w ciemnym korytarzu, a następnie zapłacić grzywnę za zaburzona inteligencja i zły humor Guido w postaci пистолетной kule kaliber 22 od tego gnoja. I w tym samym czasie u mnie wystąpił umysłowy obraz karła-jaskiniowców, спрыгивающего z łóżka, выдергивающего spod pachy swój pistolet Trejo i пустившегося uciec do pokoju dziewczyny.
  
  
  Jak opanowany bokser, dr Инурис poruszał się po lewej stronie prosto wzdłuż ściany, ego, dłoni stosowane na zewnątrz, jakby w geście pojednania.
  
  
  U mnie nie było dużo czasu. Dr reprezentował ten sam fizycznego zagrożenia, jak wata cukrowa, ale wstawać między nim i Guido nie było sensu. Strony-walka, w której mógł wziąć udział, była dysków, w której kursy były po jego stronie.
  
  
  Jej pozwolił emu zbliżyć, взмахнув ramię i lewą ręką. Kopnął mnie, chwytając moją prawą rękę. Jej odejść cios, i przyzwoicie jego ego w szczękę. Uderzył w ścianę, a następnie zsunął się w dół, tracąc przytomność, krew płynęła w ego fioletowych ust.
  
  
  Nie stahl się spieszyć, aby cieszyć się widowiskiem, a odwrócił się i rzucił do dnia. Jest za późno. Ona otworzyły się.
  
  
  Guido stał tam. Trejo został skierowany na moje życie. "Nie ruszaj się", powiedział.
  
  
  Jego podniósł ręce. Jej należy im się, że w tym momencie u Nicholasa Anderson, obrońca dziewczyny, które wpadły w kłopoty, nie było specjalnych powodów do czynienia z Guido. Nie było w tym absolutnie konieczne.
  
  
  Pistolet pozostał nieruchomy. Doktor był jeszcze sam teraz. Guido uśmiechnął się. — Tak, to trafiłeś na tego drania, prawda? No głos i wszystko, tak myślę. Ale nie mogę zatwierdzić, kolego. Oznacza to źle dla mnie. I nie podoba mi się to. Powinieneś był uciec, kiedy jej powiedziałem. Teraz możesz tego żałować.
  
  
  Ostre oczy Guido zauważył dziewczynę i rozszerzyły się. — Ubieraj się — powiedział. — I zawołaj Тьсоенга . Powiedz emu, że lekarz potrzebuje pomocy. I nie próbuj być niegrzeczny.
  
  
  Dziewczyna odwróciła się do nas plecami, wyjęła spod łóżka walizkę, wybrała kilka ubrań i zaczęła się ubierać.
  
  
  — Ty — powiedział Guido, — wybierz swój kawałek ściany i dołączyć do niego ręce.
  
  
  Zrobiłem, jak mi powiedziano. Guido spędził u mnie akceptowalny wyszukiwanie. Może jest na tyle części stawał się obiektem takich żartów, aby nauczyć się rzemiosła. Ego poszukiwania mogłyby przynieść emu pistolet, nóż i gazu bombę, ale nie był wystarczająco dobry, aby zdobyć trzy maszynki do golenia. Guido nie różnił się wyobraźnią. — Dobrze — oznajmił, — jesteś czysty. Odwróć się, założyć ręce za głowę i trzymaj ih tam, dopóki ci nie pozwolę ci opuścić ih".
  
  
  Za drzwiami dały się słyszeć shaggy. Dziewczyna wróciła z chińczykiem, który ness ręcznik i coś podobnego na małą miskę z wodą. Jej pierwszy raz zobaczyłem ego ręce. Paznokcie na palcu wskazującym i мизинцах wystawały, jak czterocalowe sztylety.
  
  
  "Ustalenia lekarza, Тьсоенг ", — powiedział Guido.
  
  
  Китайец skinął głową.
  
  
  — Ty — powiedział Guido dziewczynie, stań obok z tym swoim białym rycerzem, i żadnych żartów. Jego was powyżej uszu. Gdyby to ode mnie zależy, by go zastrzelił was serdecznie tutaj, na miejscu. Wtedy byłoby lepiej.
  
  
  Chińczyk uklęknął obok dr Инурисом, wycierając ego twarz ręcznikiem. Doktor jęknął, i ego głowica свесилась z brzydkiego szyi. Ego oczy mrugnąć. Chińczyk poszedł wytrzeć ego, dopóki lekarz nie odepchnął ego na bok, starając się nie dotykać ego długich paznokci. — Pomóż mi wstać, Chang — powiedział.
  
  
  Chińczyk chwycił ego pod pachy i podniósł do góry. On udał się na plecami do jęczeć. — Przynieś mi brandy, Chang — powiedział.
  
  
  Chińczyk wyszedł po pokoju i po chwili wrócił z kieliszkiem koniaku. Dr zanurzył swoją hodowli świń zęby w szklance i tchnął pary, zanim się napić. Wolną ręką pomacawszy uszkodzoną szczękę. Następnie odwrócił się do mnie z bladym uśmiechem. "Żadnego rzeczywistego uszczerbku, panie Anderson — powiedział. 'Przynajmniej dla mnie. Co do ciebie... no, to może być całkiem inna sprawa.
  
  
  — Słuchaj — zacząłem.
  
  
  Ale Guido przerwał mi: "Zamknij się — powiedział.
  
  
  dr Инурис machnął od niego, jak trener, który ma do czynienia z тявкающей młody pies. — Wystarczy, Guido, — powiedział on. "Zamknij się."
  
  
  Guido ludzie nie rażącego spojrzał na niego. Wydaje się, ih związek nie opierało się na uczucia. Guido był tak samo szczęśliwy skierować mało swojego automatycznego pistoletu dr Инуриса jak w dziewczynę i mnie, aby co roku, jak my znajdziemy sie pod ego kulami.
  
  
  — Cóż, panie Anderson, myślę, że nadszedł czas i mi się dojść do jakiegoś ostatecznego zrozumienia. Wydawało mi się, że jestem wyjaśnił ci tam, w Negresco, że dziewczyna, która zajmuje się zwróciła uwagę, na samym delle bardzo chora. I w twojej obecności tutaj może tylko pogłębić i skomplikować jej choroba. Jej gotowy pogodzić się z dość dramatyczny sposób, który tak boleśnie wykazać swoją lojalność, ponieważ, podobno, żadnej szkody nie było najwięcej. Ale musisz zrozumieć, że jestem człowiekiem nauki i nie będę tolerował żadnych interwencji, gdy chodzi o bardzo poważnej kwestii leczenia chorego człowieka".
  
  
  — Jeśli ktoś jest w tym pokoju i chory, doktorze — powiedziałem — więc to ty jesteś.
  
  
  Ponownie poczuł siłę ego wysiłków w celu ograniczenia gniewu, który groził zgrać ego maskę życzliwego lekarza, aby dać wyjście извращенному gniewu, пылавшему wewnątrz niego.
  
  
  Dreszcz przebiegł po ego ciała. Zrobił kolejny łyk brandy. Ego oczy patrzyły na bursztynowy płyn, aż on kręcił brandy w ręku. Zaczął rozumieć, co słyszałem i widziałem więcej, niż podejrzewał. — Panie Anderson — powiedział z jednej wokół swoich снисходительных uśmiechów. "Są takie przypadki pomiędzy lekarzem i pacjentem, które wydają się, jakby to powiedzieć, dziwnych dla niedoświadczonego obserwatora. Scena, która zajmuje się może wydawać się szokujące matematyki takiego, jak ty, była by od razu zrozumiały wokół jednego z moich kolegów.
  
  
  — Nie, doktorze — powiedziałem. "Ja tego nie akceptuję, a jeśli tak myślisz, to jesteś jeszcze bardziej szalony, niż ją podejrzewał, i podejrzewałem, że jesteś całkowicie oszukać i przynosisz swój zawód".
  
  
  Doktor włożył głowę w kulistą jego kielich kieliszki do koniaku i głęboko odetchnął, zanim trzymać mnie w oczy.
  
  
  — Jaka szkoda — powiedział z smutną uśmiechem. — Bardzo mi przykro. Dla ciebie. Jesteś głupcem, panie Anderson. Jeśli tylko posłuchali mnie, może teraz cieszyć się perspektywą zanurzyć się w bardzo bogate beauty Lazurowego Wybrzeża. Ale zamiast tego twój upór zmusiło cię do interwencji w moje plany. I to jest, proszę pana, bardzo smutne.
  
  
  — Niestety dla ciebie — powiedziałem. "Ale nie dla dziewczyny jest tutaj, myślę."
  
  
  — Bohaterowie mnie rozbawiony, panie Anderson — powiedział, отхлебывая brandy. "Być może twoje doświadczenie sięga westerny, jak i wielu twoich rodaków, ale mój jest oparty na faktach. I dlatego, mam nadzieję, że mi uwierzycie, gdy jej powiem ci, że, opierając się wokół mojego znacznego doświadczenia, nagłą śmierć spotyka się więcej bohaterów niż majtek. I jego pewny, że to jest tak samo niepożądane dla nich, jak i dla ih mniejszych, ale bardziej mądrych kolegów. Ale dość filozofować. Wystarczy powiedzieć, że nie zrobili nam samym, naszym dziewczynie przysługi. A dla mnie nie jesteś bardziej niż lekkie niedogodności.
  
  
  — To się jeszcze okaże, doktorze — powiedziałem.
  
  
  — Naprawdę — powiedział. "I to teraz pojawi się".
  
  
  Dr Инурис postawił szklankę. — Тьонг, zbierz cały swój bagaż i umieścić wszystko w samochód. Wyjeżdżamy jak najszybciej.
  
  
  Znów odwrócił się do mnie. — Oto, panie Anderson, dostarczyłeś mi niedogodności. Jej muszę zrezygnować z tego domu teraz. Wkrótce Guido, Chang, jej, i młoda damo, których dobro tak cię martwi, wyjedziemy. Będziemy szukać nowego mieszkania jako środek ostrożności wobec wszelkich zamieszek, które mogą być spowodowane przez ludzi, którym się ciekaw, aby dowiedzieć się o swojej pozycji. I spraw, — ego cienkie usta otworzyły się w samozadowolenia uśmiech, a oczy метнулись do dziewczyny, — będą trwać do swojego nieuchronnego końca obie.
  
  
  Guido machnął pistoletem w moją stronę. — I co z nim będzie?
  
  
  "Ach, Guido. Drogi Guido, — powiedział doktor Инурис. 'Cierpliwości. My wypiszemy przepis panu Anderson w odpowiednim czasie. A na razie proponuję zabrać ego w jednej z piwnicznych pomieszczeń i dobrego skojarzyć tam. Poproś Changa iść z wami. A potem, kiedy Chan wszystkie упакует, a wy dwaj pobierz fura, zobaczymy, co możemy zrobić z bólem Andersona po-ego rozłąki z tą młodą damą.
  
  
  — Chodź — powiedział Guido, wskazując mi na drzwi.
  
  
  Chang dołączył do nas z zewnątrz w korytarzu. Na samym delle byli dobrą drużyną. Chang, cofając się przede mną korytarzem, trzymał się z dala od mnie. Guido pozostał daleko za mną, żebym nie mógł się szybko ruszyć do broni.
  
  
  W końcu schodów był mały schodowy wiosna, prowadząca w dół. U stóp schodów weszliśmy do małego pokoiku, pusty, jeśli nie liczyć krzesło z drewnianym oparciem i выкрашенного białą farbą krzesło, na którym w słabym świetle nago gruszki, ввинченной w sufit, widniały starannie skomponowana gazeta. Pod stołem, starannie zwinięte, jakby ih umieścić tam jego przeznaczeniem, leżały cięcia liny.
  
  
  — Siadaj — rzekł Guido.
  
  
  Był skutecznym pracownikiem. Emu zajęło tylko chwilę, aby powiązać moje ręce do tyłu na krześle, a nogi do nogi.
  
  
  — Możesz iść, Chang — powiedział.
  
  
  Китайец opuścił głowę w niedbały łuk, a następnie w milczeniu wspiął się po schodach.
  
  
  — Wysłałem go — powiedział Guido, bo chcę ci coś powiedzieć.
  
  
  'Oi?'
  
  
  — Doktor myśli, że jesteś jakiś dowcipniś, kolego. Sprawiasz, że ego się śmiać. Szturchnął muszce mnie pod brodę i odsunął głowę do tyłu. — Ale nie sądzę, że jesteś taki zabawny. Ty usuwali mi wiele kłopotów dziś wieczorem, i wcale mi się to nie podoba. Więc, co mam ci powiedzieć, to to, że doktor zaplanował dla ciebie — być może zostawi cię przy życiu — umrzesz. Jej zadbam o to, aby zejść tutaj, zanim odejdziemy. A potem go zabiję cię. Lekarz może przez jakiś czas być na mnie zły, ale on i tak nie bardzo jest ze mnie zadowolony. I przez godzinę lub tak zdecyduje, że na samym delle to nie ma znaczenia. Tak więc, jesteś martwy, i jestem bardzo zadowolony.
  
  
  Jej należy im się, że nie zaszkodzi zmusić tę małpę uwierzyć, że ma do czynienia z mięczakiem. — Mam dużo pieniędzy, Guido — powiedziałem. — Jeśli mnie puścisz, wszystko ci oddaję.
  
  
  — No, stary — powiedział. "Kocham, gdy mnie proszą".
  
  
  — Mógłbyś stać się bogatym, Guido — powiedziałem. 'Puść mnie. Proszę.'
  
  
  — Chcę powiedzieć tylko jedno — powiedział, trochę mocniej naciskając na broń. Zniżył głos do szeptu. — Umrzesz, kolego. Wyjął pistolet i szybko wyszedł za drzwi. Ją zobaczyłam, jak za nim zamknęły się drzwi, i usłyszała, jak rzucił zamek. Jej zaczął poruszać palcami w otrzymał paska. Przez kilka sekund ją wyciągnął ostrze wokół skrzynki i już pracował nad sznurami. Guido, może i związał się z Nicolasem Anderson, ale Nicholas Carter — zupełnie inna sprawa. Wycieczka niewinnego turystę dobiegła końca. Zajęło mi nie więcej niż trzydzieści sekund, aby zobaczył linę.
  
  
  Wziął gazetę z krzesła. To Матен była wystarczająco gruba, aby wykonać trick. Otworzył gazetę i zostawił ją złożony tylko jeden raz. Następnie skręcił ją i dalej po przekątnej w ciasny cylinder i zgiął się o połowę. Gotowy produkt miał stożkowy uchwyt i twardą jak skała, głowa. To było tanie broń, ale zabójcza.
  
  
  Wziął ją do domu przycięte liny, swobodnie przywiązał nogi do krzesła i wsunął ręce w plecy, ściskając gazetę za plecami.
  
  
  Nie musiałem długo czekać. Ego jest kudłaty загрохотали po schodach, i zamek kliknął. Osoba Guido było jasno-czerwonym. Zapukał do drzwi.
  
  
  — Parszywe dranie — powiedział. — On, ten, aby Chan cię zabił. Aby mnie ukarać. No cóż, oni wszystko mogą dostać gówno dla mnie. Do czasu, gdy ją skończę, będziesz trupem.
  
  
  — Nie rób tego, Guido — powiedziałem.
  
  
  "Przestań swoje modlitwy, kolego", — powiedział on, podejście do mnie z bronią w pogotowiu.
  
  
  Jej nieco uchylił usta, żeby myślał, że chcę powiedzieć coś jeszcze. Następnie ją rzucił биду w sobie, a ona wkopałam w ego rękę z pistoletem. Broń leciał po łuku nad ego ramieniem i врезалось w ziemię za nim.
  
  
  Oczy Guido rozszerzyły się. Usiadł, defensywnej, czując ушибленную rękę i szuranie nogami. Ego oddech wyrwać się wokół вздымающихся płuc, gdy jego адреналиновая system dostosowane do odrodzenia boli. Ego żywe oczy nigdy nie puszczali mnie.
  
  
  Poszedłem za nim, gdy on заскользил temu. Przestał trzeć zranioną rękę. Wyciągnął ramiona do tyłu, po omacku broń.
  
  
  Nagle upadł na kolana i ego prawa ręka метнулась do broni. Jej poczekałem, aż całkowicie uda mu rękę, a następnie rzucił gazetę w ego łokieć. Kość się złamała, i zwierzęce wycie, zerwał się z ego ust.
  
  
  Gdzieś na górze usłyszałem jej głos doktora... — Guido? on powiedział. "Guido! Gdzie jesteś?'
  
  
  Guido był przyparty do muru w tej ciemnej piwnicznej pokoju, jego twarz wykrzywiona od boli, gdy go wykończona ręcznie метнулась do broni. Ego palce zeszły się wokół ręki, gdy jej pozwolił swojemu broni uderzyć ego w nos od dołu, chrap muszą. Ego nos był zdruzgotany, a odłamki kości przeniknęły do ego obsesję śmiercią mózgu.
  
  
  Z ego pokrwawionego osoby, zerwał się przeraźliwy płacz krzyk. Potem upadł na plecy, szarpnął i pomiar. Jej, podniósł się na kolana, położył биду w lewą rękę, a prawą chwycił pistolet.
  
  
  Podniósłszy oczy, zobaczył ją eteryczną postać ubraną na czarno, na górze schodów. Ego ręce były rozciągnięte, i z czterech кинжалоподобных paznokci powoli spływała ciemna ciecz. Zatrzymał się na szczycie schodów, i tam po raz pierwszy usłyszałem, jak Zhang mówi, i z dwóch słów, które wypowiedział, mam w żyłach zamarł skrzep.
  
  
  '" Латродектус Мактаны " — monotonnie powiedział.
  
  
  Dzięki сомнительному przyjemności osi szkolenia przetrwanie Jej, wiedziałem, że kapie z ego paznokci: skoncentrowany urazy czarnej wdowy.
  
  
  
  Rozdział 8
  
  
  
  
  Tak i było. Nie było miejsca na błąd. Albo jej pozbędę się Changa, szybko i dokładnie, albo dopadnie mnie rozerwie moje ciało jest jednym z najbardziej złych toksyn, wydzielanych w jakikolwiek istotą na Ziemi. Urazy w piętnaście razy silniejszy niż grzechotnika. Ale śmierć, jeśli to było jakimś pocieszeniem, najprawdopodobniej przyszła by w najbliższym czasie z tego powodu rzecz, równoważnej trucizny tysięcy pająków, kapiącej z każdego gigantycznego paznokci tego chińczyka.
  
  
  Podszedł do mnie, jakby jej był bezbronny, krok po kroku, jak ktoś idący w żałobnej procesji. Za nim, na szczycie schodów, z drwiącym uśmiechem patrząc w dół, dr Инури zrobił niedbały pożegnalny gest, jakby żegnając się z dwoma graczami w ping-ponga, i zniknął w całym polu widzenia.
  
  
  Jej wycofał się dalej w pokoju i postawił pomalowany białą farbą krzesło między sobą i zbliżającym Чангом. Osoba ego pozostała bez wyrazu, oddech niestrudzonym, ciemne oczy nieruchome.
  
  
  Jej postawił nogi razem. To nie był czas dla złych wyników strzelania. Miała rację co do pistoletu Guido. To był "Trejo" kaliber 22, model 1. Gałka zmiany biegów został zainstalowany na szybkostrzelność: kiedy ją pociągnąłem, miał osiem rund, i do hotelu, aby wszystkie znalazły się w chuda pierś Changa. Gdyby jej celowałem emu do głowy, była szansa, że część pocisków trafi na odrzut ego " mechanizm.
  
  
  Chang zatrzymał się u stóp schodów, tuż obok pokoju, w cieniu, закрывавшей ego впалое twarz. A potem ręce w czarnych rękawach, te obrzydliwe ręce, гипнотически kołysząc się tam iz powrotem, jak zimna preludium do baletu śmierci, скользнули przez próg.
  
  
  Jej podniósł pistolet obiema rękami. Powoli, zakrzywione nagrobki ręce zostały wijąc się, jak gigantyczne trądzik w rytualnego widoku, i od czasu do czasu kropla gęstego trucizny zjeżdżałam do paznokci na ziemię.
  
  
  Jej, poczuł, jak pistolet waha się w mojej dłoni, ale pokonał pragnienie, aby otworzyć ogień. Jej hotel, aby Chan posunął się dalej w pokoju, do światła.
  
  
  Jej ostrożnie odłożył broń, aby odciążyć mięśnie i więzadła od napięcia oczekiwania. I w tym momencie Zhang przeskoczył przez krzesło.
  
  
  Nie ma czasu na dwie ręce. Nie ma już czasu na dokładne celowanie. Uderzeniem jej biodra, podniósł pistolet i pociągnął za spust.
  
  
  Doszło do wybuchu... kompletna cisza.
  
  
  Świetna maszyna śmierci Guido zacięcie.
  
  
  Chan stał z drugiej strony krzesła, wbijanie palców w oczy. Nurkowanie, jej uderzył papierowej kijem, ale spotkał się tylko powietrze, kiedy on cofnął ręce. Szybko obszedł fotel, poruszając się bokiem, ale gdy się poruszał, jego robiłem to samo, zachowując między nami jest taka sama odległość.
  
  
  W odstępie zaledwie mikrosekund czarne, oleiste paznokcie śmigały do przodu, jak cztery strzały, patrząc w moje oczy. Jej wsunął pistolet na minutę, wymachując kijem w tę i z powrotem, trafiając tylko w powietrze.
  
  
  Każdy gram stężeniach w moim mózgu i oczach trudził, aby ocenić kierunek i prędkość każdej potencjalnie śmiertelnego ataku Changa.
  
  
  I hipnotyczne wzory, które przędły dla mnie, były tylko częścią bardziej skomplikowany skalnego starego planu ataku, który w końcu kończył się śmiercią. Kłujący powietrze paznokcie zapalały się wszystkie liże i liże ręce coraz dalej, zamieniano na długie, oczy coraz bardziej martwili, aby nie odstawać od ciemnego łagodnego ruchu. Potem był czas beztroski, ostry ból od вонзающихся w ciało paznokci, a następnie agonia i śmierć.
  
  
  Jeśli tylko śmierć nie nadejdzie dla Changa wcześniej.
  
  
  Jej pobić pałką emu w podbródek, a kiedy on cofnął głowę do tyłu, jej iso całej siły lewą ręką uderzył krzesło emu w życiu. Udusił się i cofnął, ale szybko odzyskał równowagę i ponownie zaatakował.
  
  
  Jej, podszedł do niego, wysuwając przed sobą krzesło. Chan stał na swoim miejscu.
  
  
  Ego lewa ręka nagle метнулась do moich oczach. Odgarnął jej głowę do tyłu, ale zbyt późno zrozumiałem, że to był zwód. Ego prawa dłoń była skierowana w dół, dwa trujących włócznie były kierowane na sieć żyły na przegubie mojej ręki, która zajmuje się pchała wózek do przodu.
  
  
  W ostatniej chwili ją cofnął krzesło, i Chan iso wszystkich sił próbował zrekompensować swój ruch. Spóźnił się. Ego littlefinger przeleciał nad celem, a końcówka długiego paznokcia palca wskazującego uderzył w blat.
  
  
  Prawą ręką uderzył ją ego kijem z bramek. Pochylił się, aby uniknąć jej, gdy odwróciła krzesło w drugą stronę. Jej został nagrodzony kruche потрескиванием. Syczące oddech, gniew, zmieszany, zdziwiony, urwała się z ust Changa. Четырехдюймовый paznokieć stał, drżąc, z końcówką głęboko w drzewie.
  
  
  Ponownie przyciągnął do niego krzesło. Тьонг nie hotel więcej o tym słyszeć. Krzesło przeszkadzał emu w ego zamiarach. Ego lewa ręka nie chciała, moja twarz i oczy, a prawą chwycił za krzesło i próbowała wyrwać ego w mojej mocnej sztuczki.
  
  
  Między nami w крашеном białą farbą drzewie drżał dostrzeżone złamany paznokieć; ostrza nie więcej niż pół mm w miękkiej jedli, jak miniaturowa strzała, cała pokryta śmiertelną trucizną, od ostrego do wadliwego drugiej strony .
  
  
  Uchylając się od jednego, wokół dużych uderzeń Changa lewą ręką uderzył ją kijem przez ego prawej ręce, która zajmuje się trzymało za krzesło. Chan odszedł z błyskiem podniecenia w oczach.
  
  
  Jej, wiedziałem, że na to czekał: jeden moment lekkomyślność. Kiedy ją pochylił się nad stołem, aby uderzyć, mój spin i szyja były niezabezpieczone przed ego lewą ręką.
  
  
  Gdyby utrzymał się na miejscu i nadal trzymając się za dolną część krzesła, to zmieniał bym nie więcej niż ból nadgarstka na czyste i ostatni cios lewą ręką w moją szyję. To była propozycja, która nie chciałem powtarzać, choć Chan nadzieję, że ja to zrobię.
  
  
  Jej powoli popchnął do niego krzesło, groźnie wymachując kijem. W momencie, gdy drzewo znów się okazało w zasięgu ręki, Chang wyciągnął prawą rękę i łapczywie chwycił za krzesło.
  
  
  Ponownie zajęli swoje pozycje do przepychanek kazan wokół krzesła, ego wyciągając rękę do mojego celu, a jej skakał tam i z powrotem, unikając jego nieustające ataki.
  
  
  Nagle jej padł na kolana i wyskoczył spod krzesła.
  
  
  Początek drugiej długi paznokieć na prawej ręce Changa urwał i cicho spadł na podłogę.
  
  
  Zanim zdążył odzyskać od flagi zezwolenia na wykonanie jej znowu wstał. I głos po raz pierwszy ją zobaczyłem strach w ego oczach. Broń w ego prawej ręce teraz był zupełnie głupi.
  
  
  Ponownie chwycił za krzesło. To był krok, który Chan mógł ignorować tylko ceną śmiertelnym niebezpieczeństwie. Wyciągnął lewą rękę, znów chwycił dolną część drzewa. I głosować staliśmy tam, jak dwa дуэлянта na powierzchni wielkości chusteczkę, zaledwie kilka ruchów i śmierć jest bardzo blisko.
  
  
  Jej walczył z pokusą podejść do Janggu, pod tymi śmiertelnymi sztylety, z ryzykiem dla życia, aby zniszczyć mu twarz jednym uderzeniem pałki. Z każdą sekundą szanse stawały się coraz bardziej w moją korzyść. Jej o połowę skrócił arsenał przede mną. Jej mógł pozwolić sobie poczekać. Ale Chang się zepsuł. Rzucił się na krzesło, wystawiwszy głowę do przodu, jak ludzkie włócznia.
  
  
  Zostawiłem ją биду, skoczył w bok i chwycił ego nadgarstek obiema rękami. Ego pazury chcieli ciało moje, jakby para ciemnych, lśniących kłów. Ego muskularne ciało jest rozłożona na stole twarzą w dół.
  
  
  Jej zdjął jedną rękę z ego nadgarstka i łokcia przycisnął ego szyję do stołu, a drugi zabrał ego rękę do tyłu. Walczył z moją wagą i mojego uścisku, nerwy i mięśnie poszły się jebać, i kość się złamała. Ego usta otwarte w cichym krzyku. Kiedy ją odebrał ciśnienie, jego ręka bezwładnie upadła na krawędź krzesła. Тьонг leżał, ciężko dysząc. Ego oczy wyrażały rozdzierający ból i bezgraniczną nienawiść.
  
  
  Jej, cofnął się i spojrzał na niego.
  
  
  Obaj zobaczyli to jednocześnie: złamany paznokieć wciąż tkwił w drzewie, i wiedział, że Chan postanowił złapać go, nie zważając na ból i bezużyteczną rękę, aby użyć ego w swojej najnowszej ataku. Gdy wstał na jego zdrowy prawej ręce, obszedł jej ego i zadał emu cios karate na szyi boku ręce, dlaczego ego osoba треснулось o drzewo.
  
  
  Straszny krzyk wyrwał się wokół ego wnętrzności, i kiedy on stahl kręcić, jak smok, huśtają się tam iz powrotem na białego ołtarza na krzesło.
  
  
  Wokół prawego oka sterczał odłamek od paznokci. Wciąż krzyczał, gdy jego ciało nie dało już rady trucizny, соскользнув z krzesła i z hukiem wylądował na podłodze.
  
  
  Nie miałem czasu spędzać ego-nasz szacunek do zmarłych, nas na to, by móc patrzeć na trupy Guido i Chang w tej ponurej arenie. U mnie było trochę co chodzi do lekarza Инурису ją szybko wspiął się po schodach.
  
  
  Na zewnątrz domu ją usłyszał ryk silnika Mercedesa". Jej wyszedł przez drzwi akurat w chwili, gdy maszyna откидывая żwir, wyjechała z dostępem ścieżki i schował się za rogiem domu. Jej widział dziewczynę na przednim siedzeniu, walczy z obrzydliwym szalony.
  
  
  Gdy dotarł do rogu willi, maszyna znajdowała się na szczycie stoku, спускавшегося do bramy. On był u bram mnie wcześniej, ale doktor Инурис musi się zatrzymać, aby otworzyć obudowę. A potem jej ego dogonię i размозжу emu czaszka w nerkowca. Dr Инурис, musi być, myślałem tak samo.
  
  
  Drzwi po prawej stronie były otwarte, a ciało dziewczyny, zakręcone ego ręką, wyleciało mi głową do przodu.
  
  
  Jej, rzucił się do niej, gdy maszyna ruszyła do bramy. Na dole завизжали zastraszanie, gdy Инурис gwałtownie zatrzymał ją i wychynął, wokół maszyny. W świetle reflektorów desperacko próbował otworzyć bramę.
  
  
  U mnie teraz nie było na to czasu.
  
  
  Jej opadł na kolana obok dziewczyny i wziął jej głowę w ręce. Patrząc hej w twarz, znów usłyszał ryk silnika, gdy Инурис wyjechał wokół bramy.
  
  
  Dziewczyna się poruszyła.
  
  
  Na wschodzie niebo było jaśniejsze. Mgła opada, i z sukienka wiał orzeźwiający wietrzyk.
  
  
  Dziewczyna nagle przyszła świadomość, jej oczy rozszerzyły się ze strachu.
  
  
  — Teraz wszystko jest w porządku — powiedziałem, mocno obejmując ją. "On odszedł, a ja nie sądzę, że on kiedyś wróci tu".
  
  
  Jej, czuł, jak napięcie w jej ciele nie zanikła, a po kilku minuta spojrzała na mnie i udało się uśmiechnąć.
  
  
  To było w porządku.
  
  
  
  Rozdział 9
  
  
  
  
  Siedzieliśmy na schodach ganku z napojami, które go wydał od wewnątrz. W taśmie, który był u Инуриса, nie było nic złego. Dziewczyna wyglądała normalnie, za wyjątkiem kilku zadrapań na łokciach.
  
  
  Jej zapytał ją, czy chce wejść, ale ona potrząsnęła głową. Nie mogłem jej winić. W rozwijającej świcie willa wyglądała bardzo atrakcyjnie. Kawałki отколотой i rozbitą różowym tynku вздулись, i ciemne plamy rdzy rozprzestrzeniły się na całej powierzchni, jak popękane naczynka na nosie starego pijaka.
  
  
  Nie, on nie mógł jej winić za to, że ona już nie chce wchodzić. Aby nie był to rzeczywiście nawiedzony dom, z wspomnieniami o tych strasznych rzeczach, nawet bez trupów Guido i Тьонга jako dodatkową, strasznym akcentem.
  
  
  Oparła się na jednej wokół облупившихся drewnianych słupów w rogu schodów i spojrzała na morze.
  
  
  Powiedział, że hej, że Guido i Тьонг nie żyją. Wiadomość potraktowała skinieniem, jakby takie rzeczy są nieuniknione w świecie, gdzie sprawiedliwość zawsze idzie swoją drogą, a zło nie może uniknąć kary.
  
  
  Nie nalegał, aby mówiła. Zrobi to wystarczy, gdy będzie gotowy. Jej to wiedział. Ale hej, najpierw trzeba było usiąść i cieszyć się świeżym powiewem, aromat drzew iglastych i pyszne świadomością, że jest ona wolna od doktora Инуриса i ego małej bandy.
  
  
  Powrót rzucił głowę, ze złotymi włosami, jak poduszkę na starej kolumnie, cieszyła się czystym powietrzem nowego dnia.
  
  
  Kiedy ona w końcu zaczęła mówić, jej głos absurdalne w zamyśleniu. "Tu jest tak słodkie", — powiedziała ona. — O, nie mam na myśli bez cenzury tutaj, tutaj, tutaj, w tym miejscu. Mam na myśli tutaj, wzdłuż Riwiery, z drzewami, kwiatami, morzem, niebem i słońcem. Hotel by jej tu przyjść w innym czasie, z hema coś innego. Ale nawet taka osoba jak pani doktor Инурис nie może wymazać ego piękno. I teraz, kiedy go tu nie ma jej w hotelu, by tu zostać. Przynajmniej na jakiś czas. Ale to nie może być, nie teraz. Mam jeszcze sprawy. Ucieczka Инуриса była tylko początkiem, przynajmniej dla mnie. Nie sądzisz, że on wróci, Nick?
  
  
  Ją, potrząsnął głową. — Nie, on tu nie wróci — powiedziałem. — Ale to nie znaczy, że już się nie pojawi. Znacie takich ludzi, jak on wcześniej. Nie innego, gdy ih poniżyć. Oni nie mogą pozwolić, aby ih plany były zepsute. I kiedy to robią, są one zazwyczaj chcą się zemścić. Oni nie spoczną, dopóki nie oznaczenia, nawet jeśli zajmie to lata. dr Инурис właśnie taki człowiek.
  
  
  — Jak ty ih powstrzymujesz?
  
  
  — Zabijasz ih. Jak wściekłych psów.
  
  
  Na niej była niebieska koszula robocza z wieloma расстегнутыми guzikami od góry i bielone dżinsy. Rano, potem przerażenie nocy, i w odzieży, którą ona szybko złapała wokół walizki do swojego pokoju, gdzie jeden zły ruch może sprawić, że Guido strzelać, wyglądała tak samo dobrze, jeśli nie lepiej, jak i rano, w kasynie, w momencie, gdy ją pierwszy raz zobaczyłem ją.
  
  
  Ona подтянула kolana i obejmowała ih rękami. Ona skłonił głowę, aby zamknąć twarz swoim złotym płaszczem, закрывавшим wszystko z wyjątkiem oczu i czoła. Spojrzała na mnie z końcami swoich kolan.
  
  
  "Możesz usiąść tutaj, Nick," powiedziała. "Uwolniłeś mnie od doktora Инуриса. To wszystko, o co prosiłam.
  
  
  — Jej, jak się wydaje, coś mi świta o zamówienie o morderstwie na pięć franków — powiedziałem.
  
  
  Podniosła głowę i uśmiechnęła się. "Uważam kontrakt spełniony", - powiedziała ona. "Nie uważam cię hema-jak Guido, który zabija sowa rozrywki".
  
  
  — Daleko nie ma — powiedziałem. "Ale niektórzy ludzie po prostu muszą być zabici. I wydaje mi się, że doktor Инурис — jeden wokół takich ludzi.
  
  
  — Masz rację więcej, niż myślisz — powiedziała. — Ale to nie musi być twoim problemem. Może jej uda mi się znaleźć pomoc w innym miejscu, jeśli przyda mi się.
  
  
  — Myślę, że teraz to mój problem — powiedziałem. "Możliwe, że potem doktor Инурис chce mieć do czynienia z tobą, jej, myślałem, że u niego też jest trochę dla mnie. Jej mówiłem, że tacy ludzie, jak on, nie innego, gdy im przeszkadzają w ih planach. I jej wierzę, że trochę naruszył ego plany. To może zmusić mnie źle spać, zgadywać, gdzie on jest, co on knuje, lub, być może, myśląc, że on knuje jakąś intrygę, która zajmuje się nie może tak być, rzekomo, korzystne dla mojego zdrowia.
  
  
  — Myślę, że masz rację, Nick — powiedziała. — Ale możesz zadbać o siebie. Nie musisz zatrzymywać się na mnie i moich troskach.
  
  
  Jej trzymał. — Chcesz, żeby to było tak?
  
  
  Spojrzała na mnie i nic nie powiedziała. Ona tylko spojrzała mi w oczy. Jej, widziałem, jak łez w jej oczach. Pokręciła głową i ciężko сглотнула.
  
  
  Jej sel obok niej i objął ją za ramiona. 'To jest wszystko w porządku. Co by to było nam, zajmiemy się tym razem. Dobrze?'
  
  
  — Dobrze — powiedziała z szerokim uśmiechem.
  
  
  "Przy okazji — powiedziałem — myślę, że głupio złamać zwycięską kombinację. Jej nam nie brakowało strumień tego świata".
  
  
  — Dziękuję, Nick — powiedziała.
  
  
  — A teraz jedno — powiedziałem.
  
  
  'Co?'
  
  
  "Szczerze teraz, szybko, zanim cokolwiek jeszcze się stanie, można po prostu powiedzieć mi swoje imię, i że wszystko to jest?"
  
  
  — To długa historia — powiedziała. "Dlaczego nie nalać sobie kolejnego drinka i usiadła tu, u kolumny, gdzie będzie ci wygodnie".
  
  
  Jej trzymał. "Jestem gotów zrobić wszystko. Ale zanim ją zrobię jeszcze jeden krok, zanim niebo się zawali, lub dach ganku spadnie na ciebie, lub споткнусь o próg i złamię sobie kark, jej stylu, by wiedzieć, kim jesteś i co staramy się zrobić.
  
  
  To wyleciało mi z nah, jak karabin maszynowy kolei.
  
  
  "Nazywam się Penny Dawn, i staramy się zapobiec kradzieży 15 miliardów dolarów w Stanach Zjednoczonych".
  
  
  
  Rozdział 10
  
  
  
  
  Penny Dawn. Jej wypowiedział to imię kilka razy o siebie, podczas gdy mieszał lody z mocnym napojem, który nalał sobie. Jest to nazwa hej pasowała. Jest to zgodne z jej radość życia, jej złote włosy, opalonej skórze i jej gotowości do przyjęcia jest, gdy szanse odwrócili się przeciwko wam.
  
  
  Jej sel odwrotnie no u stóp kolumny. "Cóż, Penny, opowiedz mi tę historię".
  
  
  Ona przytuliła głowę do kolumny, aby słońce обогрело jej zmęczoną twarz. "Historia Penny Dawn, — zaczęła łagodnym i zadumany głosem, — zaczyna się od historii Filipa Доуна, mojego ojca..."
  
  
  Filip Dawn urodził się w Chinach w rodzinie amerykańskiego misjonarza. Oni mieszkali na wsi, gdzie opiekowali się chorymi, pomagali biednym i gdzie dzieciństwo Filipa Доуна. Chiński styl życia był jedynym, który wiedział młody Filip.
  
  
  Środowisko wielu przyjaciół młodego Dona Filipa był stary Zhi Shan Joe. Był szczupły garbaty mężczyzna z długimi, białymi wąsami, свисавшими po obu stronach rta. Ego skóra wyglądała jak pergamin, ale ręce były tak elastyczne, jak u nastolatków. W młodych latach Tse Shan Joe był znanym magikiem.
  
  
  Filip Dawn był ulubieńcem staruszka w wiosce, i dowiedział się Filipa niektóre z jego sztuczek. G lubił zagadki i skomplikowane rzeczy. Mógł spędzać wiele godzin, wycinanie przedmiotów, takich jak skomplikowane kartony, które zbierał, - skrzynia wewnątrz pola wewnątrz pola, którą może otworzyć tylko ktoś, kto znał ih skomplikowany, ale prostą kombinację. Klikając w jedno miejsce, lekkie stukanie na innego sprawiło, pudełko otwarte.
  
  
  Zhi Shan Joe dowiedział się młodego Filipa sztuki tych sztuczek, a do czasu, gdy Philipowi musiał zabrać swoich rodziców do Ameryki, którą on nigdy nie wiedział, stahl bardzo mistrzami w tworzeniu ih. Łamigłówki Joe . Na pamięć i w sądzie ih przyjaźni staruszek dał Filipa jedną wokół swoich masz żadnej kostki, dzieło sztuki, pokryte pięknej rzeźby w kości słoniowej. Philipowi Доуну było dziesięć lat, kiedy jego rodzice wrócili do Ameryki. On nigdy nie zapomniał o nas, staruszka, nasze ego oko. "Życie jest pełne magii", — powiedział Tse . Shang Joe części mówił chłopiec. "Nigdy nie wiesz, jakie sztuczki ona zagra lub jakie cuda produkuje. To największe show wszech czasów".
  
  
  Podczas pobytu w Ameryce, Filip nadal rozwiązywać zagadki i sztuczki. Kochał zamki. Zamki z kluczem, zamki szyfrowe — to wszystko fascynowało go. Kiedy Filip dostał się na uniwersytet, studiował inżynieria i w pewnym momencie poszedł pracować do firmy, która zajmuje się, opracowała zabezpieczeń dla systemu bankowego. To była idealna praca dla Filipa Доуна.
  
  
  Dość wcześnie w swojej karierze zaczął zyskiwać pewną renomę dzięki własnego uznania, oczywiście, magicznego talentu w projektowaniu systemów zabezpieczeń. Gdy do niego zwrócili się inne firmy, on sam zajął się biznesem. Biorąc pod uwagę ego reputację, nic dziwnego, że rząd wkrótce kontaktował się z nim do otrzymanego zadania.
  
  
  Золотохранилище i Fort Knox stały się w USA niemal synonimami. Ale wiele osób nie wie, że teraz w skarbcu rezerwy Federalnej pod Nassau-rozdrobniona na Manhattanie więcej złota, niż gdziekolwiek indziej na świecie. I kiedy rząd postanowił uaktualnić to magazyn, to zwróciła się do Philipowi Доуну.
  
  
  Penny Dawn cofnęła się i zacisnęła nogi pod siebie. Jej przyniósł hej, jeszcze szklankę, a ona zrobiła łyk, opowiadając swoją historię.
  
  
  — Dobrze, że Filip Don — uczciwy człowiek — powiedziałem.
  
  
  — A, — szepnęła, — ale ta historia nie jest o nim. O, to tak — pośpiesznie dodała. "Nie popełniajcie błędu na ten temat. Pieniądze, złoto lub norm; - zidentyfikować, lub co oni prosili nas ego chronić go to nie obchodziło. Dla niego było to trudne zadanie opracować coś, co Zhi Shan Joe byłby dumny. Głosować co skłoniło im. Projektowanie zamków, które były proste i złożone w tym samym czasie".
  
  
  "Dlatego modernizacja systemu bezpieczeństwa w magazynie Nassau-wymazany ego był największym wyzwaniem" — powiedziałem. — I on skończył?
  
  
  Uśmiechnęła się tajemniczy uśmiech. "Ach, tak. On zrobił. To stało się największym arcydziełem w ego życia..."
  
  
  Rząd lubi twierdzić, że nikt nie zna kombinację niezbędnych do otwarcia sejfu, że nas nie ma niezbędnych informacji, aby dostać się do niego. Ale, oczywiście, Filip Dawn — jedyny człowiek, który wie ego. I z nimi fretki, jak to zaprojektował magazyn, rząd zatrudniał ego jako konsultant w celu utrzymania jakości ih środków bezpieczeństwa. On wprowadza niezbędne korekty, zgodnie z najnowszymi wiadomościami w takich dziedzinach, bezpieczeństwa lub metod kradzieży. On sam podejmuje ostateczną decyzję o tym, kto zostanie zatrudniony jako zbrojnej ochrony, istotne części systemu obrony. Filip Dawn mógł żyć długo i szczęśliwe życie. Życie było dobre. Był w bardzo renomowanej pozycji, ożenił się z piękną gin, i mieli córkę, której oboje byli bardzo oddani: Penny.
  
  
  Ale życie jest pełne różnego rodzaju sztuczek, Zhi Shan Joe mówił to tak wiele razy. I pewnego dnia ta femme magii zmienił wszystko.
  
  
  Był parny letni dzień, i rodzina Dawn pojechała na plażę, aby uciec od opresyjnej miejskiego upału. Kiedy wrócili wieczorem, miło zmęczone i wypoczęty, były zaledwie kilka kilometrów od domu, kiedy to się stało. Kierowca samochodu, która wiozła go z drugiej strony, nie poradził sobie z zarządzaniem i czapka w belkę zderzył się z samochodem Доуна. Żona Filipa została zamordowana natychmiast. U samego Filipa było tylko kilka zadrapań. Ale Penny Dawn odbyła się głową przez przednią szybę. Była strasznie изуродована.
  
  
  Lekarze obandażowana dziewczynkę, jak mogli, ale powiedział Filipowi, że już nic nie mogą zrobić. Pozostanie w bliznami na całe życie; a Filip Dawn został ranny poczuciem winy za ten wypadek, który miał takie straszne konsekwencje dla ego dziecka. Penny rosła, zderzając się z okrucieństwem, które mogą wykazywać inne dzieci: szydząc z jej okaleczoną, pokrytą bliznami twarz. Wygląda na to, Filipa to zabolało bardziej, niż Penny. On w każdym calu баловал Penny, aby zrekompensować jej brzydota, która stała się dla niego czymś w rodzaju obsesji. Zabrał ją na ekstrawaganckie podróży, wysłałem, najlepsze szkoły, zatrudnia nauczycieli fortepianu i śpiewu, nauczycieli tańca, prowadzili ją na koncerty, na balet, teatr, wszystko na nie. I, oczywiście, prowadzili ją dla wszystkich plastycznym, chirurgów kraju.
  
  
  Wydawało się, że każdy miesiąc był inny lekarz, a każdy miesiąc jeden i ten sam reumatyzm: blizny, deformacje zbyt pełna. Nic więcej nie można było zrobić. Dorastając, idź do szkoły i uzyskanie dyplomu, Penny nauczyła się żyć ze swoimi bliznami. Ona dobrze wpasował, i uważała, że jej życie jest zakończona. Ale jej ojciec upierał się, mimo jej protestów, w prosiłem tego magicznego chirurga, którego nie było.
  
  
  Ale okazało się, że on istnieje. I pewnego dnia, bez ostrzeżenia i nagle ukazał się w biuro Filipa Доуна na Manhattanie. — Rozumiem — powiedział ten człowiek, — szukasz chirurga dla swojej córki?
  
  
  - Tak... ale kim ty jesteś...?
  
  
  — Jestem chirurgiem, — powiedział mężczyzna. 'Mogę jej sobie wyobrazić siebie? Dr Lothar Инурис.
  
  
  
  Rozdział 11
  
  
  
  
  Tak że wiele innych. Инурис miał na myśli prosty barter: uzyskać dostępu do magazynu systemu rezerwy Federalnej w wymiana na nową twarz dla Penny.
  
  
  To wydawało się śmieszne. Tylko szalony zaproponował, by to, i tylko szalony wziąć to. To nie znaczy, że Lothar Инурис i Filip Dawn były równie szalonymi. Jeśli Filip Dawn i rozum, to on oszalał z miłości do swojej córki. Wszyscy rodzice chcą coś zrobić dla swoich dzieci; Filip poszedł w skrajności. I cena była wysoka dla Dona Filipa. Ego zapłacić najwyższą cenę, jaką mógł sobie pozwolić: zniszczenie ego dzieła. Grobowiec, który zaprojektował, ma żelbetowe ściany. Jest to na dwadzieścia siedem metrów poniżej ulicy Nassau. Na zewnątrz bramy z misternie system podwójnego klucza. Ale dostęp do największego magazynu odbywa się przez wąskie przejście, przez trzymetrową девяностотонный stalowy cylinder. Siłownik obraca się w stu сорокатонной ramie. Gdy wejście jest zamknięte, cylinder obraca się tak daleko, że rama jest wypełniona twardą stalą, a następnie zanurza się na jeden centymetr, jak ogromny korek w butelce. Jest szczelne, wodoodporne i zamknięty na czas, nie mówię już o całej e aparatury, telewizji i innym прицельном sprzęcie, a także systemie bezpieczeństwa ludzi, składającej się wokół jednego wokół największych jednostek tego typu w kraju: snajperzy regularnie trenują. z małych i bronią automatyczną.
  
  
  System alarmowy może zablokować wyjście wokół budynków. A w środku magazynu jest zamknięte kieszenie, potrójne zamki. Zawierają one około czternastu tysięcy ton złota w sztabkach w USA i około siedemdziesięciu innych krajów. Każdy klocek waży około dwanaście funtów. To nie jest coś, co można nosić w kieszeni, i nie uda ci się zrobić to dyskretnie z całym parkiem samochodów ciężarowych.
  
  
  Wyciągnąć stamtąd złoto było tajemnicą, która zajmuje się Zhang Ji Jo podobała by. I emu podobał mi się również rozwiązanie byłoby Dona Filipa. To było proste i trudne jednocześnie.
  
  
  Na pierwszym spotkaniu dwóch mężczyzn stanął twarzą w twarz ze swoimi warunkami. Filip Don, człowiek, opętany tragedią swojej córki, nie od razu zdecydował się wymienić swoją niepowtarzalną magię na magię dr Lothara Инуриса. Sieci-problem polegał na zaufaniu.
  
  
  - Ale, mój drogi-powiedział dr Инурис: "oboje Możemy ufać sobie. Jej wierzę, że można się doprowadzić ten projekt do pomyślnego zakończenia, i trzeba powierzyć mi udaną operację dla córki. Nie masz wyboru.'
  
  
  — Oczywiście, masz rację — odparł Filip Dawn. — Nikt, powtarzam, nikt nie może zrobić tego, że mogę jej. Jej do perfekcji najbardziej zaawansowane metody. Moje własne metody, oparte na wieloletnich badaniach.... A jej jedynym chirurgiem w świecie, który może leczyć blizny, поразившую swoją córkę, i dać hej, nie tylko nowe, ale i piękna twarz".
  
  
  — A, — beznamiętnie powiedział Filip Don — jej jedyny na świecie, którzy mają pełne informacje na temat bezpieczeństwa, która zajmuje się konieczne na państwa życzenie.
  
  
  'Tak, właśnie tak. To znaczy, że nikt na nas nie opłaca się zdradzić zaufanie jest jeszcze inny, prawda? To, o co prosili obaj mężczyźni, było ogromnym przedsięwzięciem. Инурис, chcąc uciec od około szóstego część złota na świecie, wydobywanego z niepamiętnych czasów, zgodził się udzielić Philipowi Доуну wierny personel na tyle czasu, ile będzie to konieczne. Jednak owl własnego bezpieczeństwa nie chciał nazwać innych przywódców odpowiedzialnych za to duży skok. W zamian zgodził się zorganizować operację Penny, jeśli Filip zaprezentuje swoją współpracę, zapewniając dostęp do złota. Jak tylko długoterminowe planowanie osiągnie бесповоротной etapie, zacznie transformację Penny. Na kradzież złota potrwać miesiące, a może i lata. Operacja potrwa mniej niż niedziele.
  
  
  Jeszcze przed tym, jak zakończyła się ih pierwsze spotkanie, Filip Dawn i Инурис opracowali system, który zachować. I Filip powiedział lekarzowi, że zgłosi emu, kiedy będzie gotowy do wykonania swego planu.
  
  
  Od tego dnia Filip Don wydawał się córki zupełnie innym człowiekiem. Po raz pierwszy od wielu lat wydawał się szczęśliwy i wesoły. Penny nie zadaje pytań o tej zmianie koloru, szybkim wzrostem. Hej, chciałam wierzyć, że w końcu pogodził się z sytuacją. Ale nie tego szczęścia był wadą. Penny odkryła, że jej ojciec z biegiem czasu został pochłonięty gorączkowym napięciu, i kiedy wyraziła swój niepokój, wyjaśnił to emocje nowego projektu. Penny zatrzymał się na tym. Była zadowolona, że nie ciągnie jej do kraju, po różnych lekarzy, i że on pochłonięty swoimi sprawami. Ona nawet nie zauważyła ego zmienionym wyglądzie; ego włosy z biegiem lat, siwe od natury; ale z czasem z ego "nowego projektu" schudł i przykucnął. Ego twarz była pomarszczyć i starym. W końcu, pewnej nocy zauważyła ego fizyczne zmiany.
  
  
  Przyszedł do domu wcześniej, w dobrym nastroju i nalał dwie szklanki swojego najlepszego sherry, odyna, wokół których dał hej. — Toast, Penny. Wypijmy za magia życia".
  
  
  Penny spojrzała na ojca z radosnym niedowierzaniem. Minęły lata od tego fretki, jak widziała ego tak szczęśliwy. — No, co się dzieje, tato?
  
  
  Filip Dawn sel w swój ulubiony fotel. — Jutro wieczorem będzie operować chirurg. I gdy się budzisz, masz nową twarz. Nie będzie śladu od twoich starych blizn i śladów po zabiegu. Penny z niedowierzaniem spojrzała na niego.
  
  
  — To prawda — powiedział. Postawił kieliszek i podniósł rękę, jakby клянясь. — Jestem absolutnie poważnie. Jej widział pracę tego człowieka i mówię wam, że emu nie znajduje się słońce".
  
  
  — Ale, tato — powiedziała Penny. "Naprawdę mi już wszystko jedno". Filip Don skinął głową. — Wiem — powiedział. — I dlatego ją z ciebie dumny. Ale, Nie, proszę, nie ma sensu się kłócić. Nawet jeśli nie obchodzi cię, proszę cię, zrób to dla mnie, dla starca. Dla twego ojca, aby przynieść emu szczęście i radość.
  
  
  Penny nie było trudne przyjąć taki wniosek. Podeszła do przed ojcem i pocałowała ego w policzek. Filip objął Dawn nast.
  
  
  — Niech cię Bóg błogosławi — powiedział. Łzy spływały po ego policzkach. "Nie zstąp, tato", — powiedziała ona. "Tylko radość". Zadumała się na chwilę. "Powiedz mi, jak ja będę wyglądać?"
  
  
  — Prawdę mówić, nie wiem — powiedział Filip. "Zostawiłem wszystko na lekarza. On to wie. Ale on powiedział mi tak wiele, że będziesz bardzo, bardzo piękne.
  
  
  "Wygląda na to, że bardzo wybitny człowiek".
  
  
  — Tak, bardzo wspaniałe — powiedział Filip.
  
  
  "Opowiedz mi o nen?"
  
  
  "O tym nic powiedzieć. Ale piękny człowiek. Głos miał cichy, zamyślony.
  
  
  — Jak to? Kto to jest? Skąd on jest?
  
  
  "To nieważne". Wydawał się prawie złego na nast pytania. "On jest najlepszy w swojej dziedzinie, i to jest jedyny istotny moment, prawda?" Ego ton złagodniał. "Tato — powiedziała Penny — ty nic nie chcesz mi powiedzieć?"
  
  
  — Nie, nie — powiedział Filip z sztucznym uśmiechem. — To zupełnie nie tak. Głosowanie tylko o nen nic powiedzieć. Mam na myśli, co za różnica? Ważny wynik".
  
  
  — To wszystko jest bardzo dziwne, tatusiu — powiedziała Penny.
  
  
  "No, tego jeszcze nie było
  
  
  Cóż? I trochę się denerwuję, głos i wszystko, teraz, gdy jest tak blisko. I twojego gradem pytań też nie sprawia, że ego lepiej.
  
  
  — Cóż, nie widzę w tym złego. To dla estestvenno. W końcu, to jest ważne. Mam na myśli, nie zostawili mnie jakiegoś подозрительному lekarza.
  
  
  Filip Don zerwał się, jakby ego kopali.
  
  
  'Tatuś.'
  
  
  Zaczął płakać. Ego córka padła na kolana obok niego. — Myślę, że powinieneś mi powiedzieć wszystko. — powiedziała. Filip podniósł ręce do twarzy. — Nie mogę — powiedział między szlochając. 'Nie mogę tego zrobić.'
  
  
  — Musisz — powiedział Penny.
  
  
  A kiedy szloch ustał, Don Filip, nadal zamykając twarz rękami, powiedział córce, że to zrobił. Powiedział on, jak on i tajemniczy doktor Инурис udało kilku lat dostarczać nowych ludzi, wiernych lekarza, na wszystkie kluczowe stanowiska bezpieczeństwa wokół magazynów. Czasami Philipowi Don udawało się to, na przykład, gdy odchodziła staram gwardii i musiał zatrudnić nowego. Filip Don ułożone tak, aby gdy nowego człowieka prezentował dr Инурис tota został wybrany i powołany. Ale to jeszcze nie wszystko. Mężczyźni odchodzili rzadkich leczniczych. Z informacji zebranych i udostępnionych przez Filipa, Инурис zorganizował coś, co nazwał "magiczne исчезновениями". Strażnik zniknął, ale nikt o tym nie wiedział. Albowiem natychmiast, aby zająć ego miejsce i wykonywać pracę ego, był idealny telefon, stworzony przez dr Инурисом.
  
  
  Za jakiś czas cały system magazynów znalazła się pod kontrolą całego zespołu, skupionej w jednym: kradzież złota.
  
  
  Rozwiązanie znalezione Don Filipem, było tak samo proste, jak i skomplikowane. Najtrudniej było zastąpić mężczyzn, ale doktor Инурис to zrobił. A prostota polega na tym, że Filip Dawn od samego początku wiedziałem, że nie ma sensu używać brutalnej siły, aby przeniknąć im stworzone do zdobycia repozytorium. W metalu nie było słabych punktów. Słabe miejsce, wiedział, było w охранниках.
  
  
  Teraz operacja stała się znacznie łatwiej. Duża część złota, należący do USA. Niektóre z wlewków należały do innych krajów, i kiedy trzeba było spłacić dług, "układarki złota" w swojej specjalne buty przemieszczały złoto w odpowiednim przedziale za pomocą hydraulicznych podnośników i przenośników taśmowych.
  
  
  Każdego dnia zgodnie z harmonogramem, ustalonym Don Filipem, każdy strażnik podróżował złota i zastępował fałszywym ego, przy tym nikt nic nie wiedział, oprócz samego strażnika, a on nie chciał o tym mówić. Jak termity korozji domem. Powoli, ale skutecznie. W ciągu kilku lat zniknęły tysiące złota. Zazwyczaj, gdy warunki były uważane za całkowicie bezpieczne, ciężarówka odbierał i dostarczał duże ładunki. Po pewnym czasie ilość złota, pozostałych w magazynie, stało się mniejsze ilości sztabek fałszywego złota. Miliardy zostały skradzione. W tym czasie cena złota na rynku światowym, pozostawała stabilna: 35 dolarów za uncję. Potem nagle połączenie sił zaczęła wysysać siły dolara. Został wydrukowany zbyt wiele dolarów. Było zbyt wiele papierowych pieniędzy. Zaufanie do dolara zaczęła słabnąć. Lud hotel złota.
  
  
  Oficjalnie złoto było bardziej wartościowe. Oficjalnie dolar kosztował mniej i zaczęło się wielkie ucieczka w złoto, z dala od dolara. Kiedy wielkie finansowe mędrcy świata postanowili stworzyć wolny rynek złota, cena wzrosła do ponad sta dolarów za uncję.
  
  
  Wszystko było gotowe do finansowego uderzenia. dr Инурис i ego przyjaciele kontrolowali prawie szóstą część całego złota na świecie. Mieli prawdziwy аленка na rynku i były w stanie zaspokoić wysokie ceny i wysokie wymagania.
  
  
  On w nocy Filip Don wszystko wyjaśnił Penny, i kiedy zaczęła nalegać, aby udał się do władz, on odmówił.
  
  
  'Nie, jeszcze nie. Na tym etapie byłoby katastrofą. Że to przełoży się na zewnątrz, a gospodarka Stanów Zjednoczonych pogrąży się w chaosie. Wynik był tak fatalny, że absolutnie nikt nie byłby w stanie nienaruszonym. Przemysł upadnie, bezrobocie gwałtownie wzrośnie, a rynek się załamie. Ale podczas gdy my milczymy o tym, wciąż jest szansa, że USA ponownie znajdą swoje złoto. Mówię teraz tylko zniszczyć jedną dobrą rzecz w całej tej historii: nowe życie dla ciebie. Jeśli będziemy milczeć do operacji, wszystko będzie dobrze. Rząd usłyszy w swoim czasie, ale nie ma powodów puzzle tamę, dopóki nie otrzymamy nasze zyski. Musimy współpracować teraz, w przeciwnym razie wszystko, co zobaczę w swojej pracy, to brzydka dziewczyna i ojciec, skazany, jak złodziej". Penny szybko myślałam. Kiedy jej ojciec miał rację. Jej jedyna szansa polegała na tym, aby zrobić operację, anulując tym samym ofertę między Filipem Доуном i dr Инурисом. I potem to wszystko jeszcze może zrobić wszystko, co możliwe, aby naprawić sytuację.
  
  
  Ojciec jakby czytał w jej myślach. "Jak tylko ta operacja zostanie wykonana, — powiedział on, — dr Инурис zapłaci za swój obowiązek przede mną, a mój kontrakt z nim zbliża się do końca. Wtedy, Penny, możesz zrobić to, co trzeba.
  
  
  I dlatego pocałowała ojca na pożegnanie następnej nocy. Przed ih domem czekał samochód. Wysoki chińczyk zajął swoje miejsce za kierownicą, zanim zdążyła usiąść z tyłu. Mężczyzna z tyłu, obok niej siedział w cieniu. Ego głos rozległ się z ego полускрытого twarzy. 'Jej lekarz Инурис, powiedział. "Twój chirurg, pani Dawn".
  
  
  Zanim byli kilometr od jej domu, on dał hej leku. A Penny Dawn była nieprzytomna, kiedy dotarli do miejsca przeznaczenia.
  
  
  
  Rozdział 12
  
  
  
  
  Jej, sobie sprawę, że patrzył na śliczną twarz Penny Dawn, gdy opowiadała tę historię. Kiedy na chwilę umilkła, jej zmagał się z mnóstwem pytań i problemów poruszonych ee historią w jasny, słoneczny dzień. Pozostało jeszcze wiele niedokończonych obrazów, które, miał nadzieję ją, ona zakończy. "To znaczy, że to dobry lekarz zrobił cię podobne Nicole Kary" — powiedziałem, ściskając w rękach resztki alkoholu.
  
  
  "Tak, pod wrażeniem stylu gwiazdy filmowej, której on ubóstwiał". Ciało się trzęsło od powściągliwą śmiechu. — Och, oczywiście, że była wdzięczna. Nie uwierzyłam własnym oczom, gdy po raz pierwszy zobaczyłam siebie w lustrze. Nowa twarz, piękna twarz. Potem zdałam sobie sprawę, że nigdy wcześniej nie wiedziałam, że piękno, piękno fizyczne, to prawdziwy cudowny dar. Ale prezent — mówiła stresujące od przykrych wspomnień głosem, — wymaga wysokiej ceny.
  
  
  Инурис wyjaśnił, że Penny był nieprzytomny nieco ponad 72 godzin. Wciąż плененная wdzięku piękno swojego nowego podmiotu, doskonałości, вернувшим jej podziwu spojrzenie wokół lustra, ona nie zauważyła приближавшегося do niej lekarza. "Mężczyzna mógł całe życie szukać taką kobietę", — powiedział on, stoję otwarcie obok niej. "Nigdy nie wiedziałem Nicole Zmusza. Ale przyznaję, że wiele bym dał, żeby wiedzieć. I to, że widzę cię taką, pozbawia mnie psychiczne.
  
  
  Nagle wyciągnął rękę i przyciągnął ją do siebie. Ręka objęła ją. Ego wolna ręka pociągnęła cienką koszulę nocną i brutalnie ścisnął jej piersi. On przytulił się do jej ust i wsunął swój język między jej zęby.
  
  
  Вздрогнув, Penny wyrwała się na wolność. "Nie dotykaj mnie!"
  
  
  "Myślę, że lepiej nauczyć się akceptować moje znaki uwagi" — uśmiechnął się doktor.
  
  
  Penny poprosiła ego odejść. Wtedy lekarz powiedział hej, gdzie w sali: na południu Francji, w willi. I, jak wyjaśnił, hej, nie pozwolić odejść, dopóki jej ojciec nie uzupełniają ofertę. Penny nie było innego wyjścia, jak tylko pozostać w niewoli. Ona udawała, że nie wie o umowie między Filipem Доуном i dr Инурисом, co okazało się na jej korzyść. Postanowiła, że najlepszą strategią dla nie będzie uległe zachowanie i ignorancja. Hej, nie pozwolono opuścić willę nam, w jakich w innych okolicznościach.
  
  
  Dr Инурис, najwyraźniej zdając sobie sprawę, że ego pierwszy rude podejście do niej było poważnym błędem, kilka dni nie podejmował wysiłku fizycznego. Jednak naraził ją "блицкригу" jego dziwnego uroku. A "personel", Guido i Тьонг, stały się mniej czujny.
  
  
  Инурис powiedział hej, o sobie. I wokół kostek informacji, które zebrała w całość, obserwując i słuchając, mogła przedstawić dziwnego, изуродованного mężczyznę, trzymającego ją w niewoli.
  
  
  Po pierwsze, Инурис jest uzależniony od heroiny. Ego i miłość do неприкрытому użycia strzykawki było oczywiste. Był niemcem z pochodzenia i w czasie wojny był studentem medycyny. Przez ten czas mógł ćwiczyć i rozwijać metody chirurgiczne na więźniach obozów koncentracyjnych, do którego był dołączony. Ile setek ludzi on to zrobił, zabił, aby doskonalić metody, którymi on teraz chwalił? Potem wojny uciekł do Szwajcarii, gdzie otworzył małą klinikę. Zarobil dziękuję fanatycznych pogoni za nową młodością kobietami starsze. Ego rosnące bogactwo zachęciły ego, chciwość, i jest on w pełni koncentruje się na утолении swoją żądzę bogactwa.
  
  
  We wszystkich swoich wspomnieniach on nam nigdy nie wspomniał, skąd dowiedział się o Filipe Доуне. On również nie rozmawiał z Penny o ih relacjach biznesowych.
  
  
  Kilka dni minęło od opowieściami Инуриса, w tym czasie Penny, opalaniem się w ogrodzie willi. Potem, pewnej nocy, gdy poczuła, że Инурис i ego strażnicy byli na tyle pewni, aby zasnąć dzięki nast oczywistego współpracy, hej, udało się uciec i dotrzeć do Nicei. Ona właśnie przyszła do kasyna, kiedy ją dogonił Guido. Kiedy jej powrotem do willi, Инурис był wściekły i obsceniczne zagrożeniami ostrzegł ją od powtarzania tego wieczoru.
  
  
  Po tygodniu hej znowu udało się uciec. I Guido znowu ją znalazł. Ale tym razem był człowiek o imieniu Nicholas Anderson...
  
  
  Jej присвистнул. "To historia bardzo ciekawa dla mnie. Ale jest jeszcze jedna rzecz. Prawdziwe imię i nazwisko Nicolasa Anderson — Nick Carter. Jest agentem rządu Stanów Zjednoczonych.
  
  
  Oczy Penny szeroko otwarte, a usta ułożyły się w małe ciche literę O.
  
  
  "Teraz, gdy jesteś tak wyraźnie wszystko wyjaśnić — powiedziałem — pomyślałem, że zrobię to samo".
  
  
  "Muszę się do tego przyzwyczaić" — powiedział Penny. "Ale ja jej nie widzę, aby to coś zmieniło".
  
  
  — Ja też — powiedziałem. "Oboje nadal chcemy, że na zawsze złapać Инуриса, dopóki nas nie zabił. I jak tylko możemy ego złapiemy ją chciał dowiedzieć się nieco więcej o tym złocie i o tym, kto jest partnerami Инуриса. Wiesz, że przed ojcem twoim, grozi jakaś kara?
  
  
  Penny opuściła oczy. — Tak — powiedziała. 'Ją znam. Ale myślę, że on też wie. I emu będzie nadal. Jedyne, o co martwił się, to wyp mi. A teraz wyp zajmą.
  
  
  "Krawiec weź, jeśli to nieprawda, Penny Dawn — powiedziałem. "Jesteś bardzo piękna kobieta."
  
  
  Tam, na разваленном ganku, ona zarumieniła się. "Ja jeszcze nie przywykłam do takich komplementy — powiedziała.
  
  
  — Cóż, myślę, że powinnaś się przyzwyczaić — powiedziałem, wstając ze schodów.
  
  
  To wszystko jest takie dziwne — powiedziała. "Nie wiem czy kiedykolwiek się do tego przyzwyczaić".
  
  
  Jej, podszedł do niej i podniósł ją. — Pomogę ci spróbować — powiedziałem. "To jest po prostu korkociąg, praktyka". Wziął jej twarz w swoje ręce i przyłożył jej usta do swoich ust. Ona czekała na mnie. Jej ręce обвились wokół mnie, i ciało, gry stałych punktów i płynnych linii, łączy się z moim. Jej ręce uniosły i вплелись w moje włosy.
  
  
  — Ach — powiedziała w końcu — o, Nick.
  
  
  Ciężko oddychała, opalone szczyty jej piersi выпирали w długiej V-kształtnej szyi koszulki. Zobaczył, jak oczy dziewczyny zapaliły się zielonym ogniem. Jej ręce обвили moją szyję, a jej usta dotknęły moich, ciepłych i wilgotnych, z pasją, która zajmuje się był więcej niż tylko wdzięczność. Jej biodra naradźmy się na moim biodrze, w rytmie obezwładniające pragnienie. I ee ręce, słudzy jej pragnienia, ruszyli w dół, aby dotykać moich ud. Ją rozpiął jej koszulę, wziął jej piersi w swoje dłonie i pocałował twarde sutki. Pozwoliła koszuli niecierpliwie zsunąć z ramion. — Szybciej, Nick, — wydech ona. 'Szybciej.'
  
  
  Zatrzymała się, gdy ją ukradł z nie bielone dżinsy i majtki. I ee palce i moje rzucili się zdejmować ze mnie ubrania, zanim będziemy już razem opadły na росистую trawę, gdzie jej ręce i nogi chwycił mnie w aksamitnej ciała. Ee usta podnieceniem jęczał u mojego ucha, jakby głos na całym tornado, który podnosi nas i znowu опускающий w wir niewyobrażalnej przyjemności. Znowu i znowu, dopóki nie skończyliśmy z gromkimi wybuchem i nie pozostały spokojne, ciepłe i bliskimi sobie w słońcu nowego dnia.
  
  
  Tam, leżał w trawie, jego stahl mówić co myślę. dr Инурис hotel zabrać ją ze sobą, kiedy uciekł. Gdyby emu udało się, wszystko byłoby w porządku, przynajmniej dla niego. Wtedy emu udało by się utrzymać Penny w niewoli do tych fretki, podczas gdy kradzież złota nie zostanie zakończona. Ale nie udało mu się. Emu musiałem wyrzucić Penny wokół maszyny, aby odciągnąć mnie i uciec. Dopóki ona żyje, był w niebezpieczeństwie. Ale nie mógł ryzykować wrócić do willi. To było zbyt niebezpieczne. Prędzej czy później ktoś znajdzie Guido i Тьонга martwy w piwnicy. I zaraz potem ktoś zaczął zadawać masę pytań o człowieku, снявшем willi.
  
  
  nie, doktorze. Инурис nigdy nie wróci. Był w biegu, i dalej. Walka nie była grą ego. Poczeka i przygotuje zapłatą dla swoich katów, którzy wystąpią na nim. W złotej operacji był technikiem, twórca demonów, twórca wymiany strażników, którzy w "magiczny sposób" zniknęły. Jej, wiedział, co to znaczy. Zawsze znajdował się ktoś, kto miał dobre warunki do tego, takie jak "likwidacja" lub "bezwarunkowe zaprzestanie działalności". Te osłony były martwe ih zastąpiły. Aleksander był wkład Инуриса do kradzieży złota.
  
  
  Ktoś inny ma siłę roboczą, mięśnie i masę mózgu, niezbędnych do operacji o takiej skali i złożoności. Nie wiedziałem, kto to jest, ale ja ją znalazłem obecności Guido i Тьонга blisko lekarzem bardzo pouczające. One nie wydawały się starymi przyjaciółmi doktora lub starymi znajomymi jeszcze innego. Wyglądało to tak, jakby Guido i Chang zostały przypisane do doktora jako świadczenia członkami sojuszu.
  
  
  Tak więc, gdy doktor pozostał bez ochroniarzy i stracił dziewczynę, którą emu należało trzymać z dala od wścibskich oczu, miał stwierdzić, że jak najszybciej idzie do swoich przyjaciół w prosiłem ochrony. Gdyby był wystarczająco szybki, mógłby wrócić do swoich towarzyszy, powiedzieć im, co się stało, i zaufać mocy decyzji tego, że są one wybaczyć ego lub, co najmniej, nie ukarzą, aż coś kluczowe, nie pójdzie nie tak.
  
  
  A tymczasem ego partnerzy mogli zrobić wszystko, co możliwe, aby upewnić się, że nic nie poszło nie tak, polowanie na dziewczynę i, być może, "Nicholasa Anderson". Oni zadbają o to, aby ih usta zostały zamknięte na zawsze.
  
  
  Jeśli mój myślę, że ... była prawdziwa, dr Lothar Инурис wraca do Nowego Jorku.
  
  
  "To brzmi dobrze dla mnie", powiedziała Penny.
  
  
  Jej nie chciał mówić o drugim, ważny powód, dla którego doktor Инурис, prawdopodobnie, był w Nowym Jorku. Jeszcze nie. — Dobrze — powiedziałem. 'Chodź. Trzeba coś jeszcze w domu?
  
  
  Penny potrząsnęła głową. - "Wszystko, czego mi trzeba, to jest mój paszport, i mam go w kieszeni. Chodź.' Jej ręka przesunęła się w moją, gdy szliśmy w utworze do bramy przy wejściu do willi Narcyza. Jasno świeciło słońce, i miło było rozstać się z ciemną ruin willi i nast martwych mieszkańców.
  
  
  — Jedziemy autostopem w Nicei — powiedziałem. — Musimy przejść mimmo mojego hotelu. Po prostu czuję, że będzie mi potrzebne moi przyjaciele tam, dokąd idziemy. Ih na imię Hugo, Wilhelmina i Pierre.
  
  
  Wkrótce znów wyszli wokół hotelu. Wzięliśmy taxi do lotniska w Nicei, na wschód od miasta, a kiedy zatrzymali się przed budynkiem lotniska, Penny wibrować mnie za rękaw.
  
  
  "Spójrz — powiedziała.
  
  
  Zaparkowany na zewnątrz — lepiej powiedzieć, opuszczony — stał biały "Mercedes".
  
  
  — Jesteśmy na dobrej drodze — powiedziałem. "Prawdopodobnie poleciał samolotem Air France w Paryżu w 7:30 rano".
  
  
  Polecieliśmy samolotem Inter wokół Nicei w 9:30, z przesiadką w Paryżu i Nowym Jorku.
  
  
  Mieliśmy trochę czasu do wyjazdu. Jej przyniósł kawę dla nas obu, kilka rogalików i egzemplarz "International herald tribune". Wielki nagłówek na pierwszej stronie od razu zwrócił moją uwagę. Cena złota osiągnęła szczyt. Popyt na niego był na rekordowym poziomie na rynkach międzynarodowych, i niepokój o przyszłość dolara wzrosła.
  
  
  Jej rozpaczliwie hotel, uzyskać dane na temat tego, kto stoi za całą tą operacją na kradzież złota, jeśli jeszcze miał szansę zapobiec całą katastrofę. Gdyby duża część złota STANY zjednoczone nim, międzynarodowy kryzys złota przekształcił się w międzynarodową panikę. Papierowe dolary ograniczone by. Bochenek chleba kosztował milion. Jej, pamiętam, że gdzieś czytałem o German następnie wojny światowej. Za kilka lat koszt marek spadła z czterech marek do czterech miliardów marek. Wszystko było gotowe do tego, aby historia się powtórzyła, ale tym razem w Stanach Zjednoczonych.
  
  
  Podróże do Paryża został pobrany bez wypadków. Samolot вильнул nad zatoką Aniołów, aby nabrać wysokości, a następnie startu.
  
  
  "Chcę wrócić jak najszybciej" — powiedział Penny.
  
  
  — Kiedy to się skończy — powiedział jej cześć.
  
  
  "Gdy" lub "jeśli"?"
  
  
  W Paryżu mamy пересаживались na samoloty, i ogromny "747" wyleciał czas dla Orłów . Jeśli mój myślę, że ... była prawdziwa, Lothar Инурис wyprzedził nas nie więcej niż na dwie godziny. Nie chcieliśmy ego dogonić, ale przynajmniej ją, czułem, że idziemy w dobrym kierunku. Nad oceanem Atlantyckim Penny spała u mnie na ramieniu. Nie winylu jej. U nie była ciężka noc. Jej też zmęczony, jeśli o to chodzi, ale nie chciało mi się spać. Nie podobało mi się siedzieć zamknięta w tym samolocie. Jej kilku być na ziemi i uganiać się za Инурисом ego i jego towarzyszy. Ale, w końcu, ktoś z personelu podszedł do interkomu i powiedział nam zapiąć pasy. To ogłoszenie obudziło Penny. Ona ziewnął, chwyta, a następnie przytuliła się do mnie i zamknęła oczy.
  
  
  — Hej śpiochu — powiedziałem. Otworzyła jedno zielone oko i spojrzała na mnie spod swoich gęstych złotych włosów. - "Czas się obudzić. Musimy iść do pracy.
  
  
  Podniosła głowę i откинула włosy do tyłu. "Im wcześniej, tym lepiej" — powiedziała. 'Co robisz?'
  
  
  — Idziemy z wizytą do twojego ojca — powiedziałem. — To pierwszy punkt porządku obrad. To najlepszy trop, który zajmuje się mamy z Инурисом. Pamiętaj, miał system komunikacji z Инурисом, i chcę wiedzieć, co to jest.
  
  
  Taksówka zatrzymała się przed jednym wokół budynków wielorodzinnych pięćdziesiąt lat temu na Riverside drive.
  
  
  Kiedy jej zapłacił z kierowcą, szybko rozejrzał się po okolicy. Nic na zewnątrz nie wydawało mi się nienormalne. Jeśli ktoś śledził mieszkania, był dobrze schowany.
  
  
  Wziął swoją walizkę, gdy taksówka znowu отъехало.
  
  
  'Która godzina?' — zapytał Penny.
  
  
  Jej, spojrzał na zegarek. '5:20.'
  
  
  — On będzie w domu z minuty na minutę.
  
  
  Wspięliśmy się na ósmym piętrze w тихоходном windzie. Jej wyjął wilhelminę, tim z kabury i umieścił ją w minutę камзолы, trzymając palec na spuście. Hamulca Penny ściśnięciu, kiedy zobaczyła Luger. — Powiedzmy, że to zwykły środek ostrożności — powiedziałem. "Będę pierwszym, który ukaże się na całym wyciągu".
  
  
  Penny skinęła głową. Kiedy winda się zatrzymała, jego usiadł na stojącym walizką i ostrożnie otworzył drzwi. Jeśli ktoś czekał na korytarzu, on by musiał strzelać w mały niski cel, aby dostać się w szczeliny w dzień. Wtedy emu lepiej być naprawdę dobrym i szybkim.
  
  
  Jej pchnął drzwi na oścież i wyjrzał z drugiej strony. — Wszystko jest dobrze — powiedziałem.
  
  
  U Penny był gotowy zestaw kluczy. — Trzymaj się z daleka od dnia, kiedy otwierasz ją — powiedział jej cześć. — I pozwól mi wejść pierwszy.
  
  
  W momencie, gdy drzwi się otworzyły, jego sprawę, że w mieszkaniu nikogo nie ma. Ona była pełna, ciężka powietrza i kurzu prawie nieruchomo wisiał w świetle, проникающем w okna spiralne wiązki. Penny zamknęła za nami drzwi. 'Tatuś?' - zawołała.
  
  
  — Nie sądzę, że on w domu — powiedziałem, ujmując broń.
  
  
  — No, więc to nie potrwa długo — powiedziała. Otworzyła okna i nalała mi sherry Filipa Доуна. — To wszystko, co mamy — powiedziała.
  
  
  — Wszystko w porządku — powiedziałem.
  
  
  — Która godzina?
  
  
  "W pół do szóstej".
  
  
  — Rozgość się — powiedziała. "Mam zamiar wziąć prysznic i się przebrać. Jeśli przyjdzie, gdy mnie nie będzie, trzeba się przedstawić.
  
  
  Jej wstał, poluzował krawat i zaczął rozpinać koszulę.
  
  
  "Wolałbym, aby zgodził się z sugestiami, a jej sam mógł wziąć prysznic" — powiedziałem.
  
  
  Wziął ją za rękę. Rzuciła się na mnie niegrzeczny wygląd i zabrała mnie na korytarz.
  
  
  "Podoba ci się żyć niebezpiecznie, prawda?"
  
  
  — Można tak powiedzieć — powiedziałem.
  
  
  Ona zachichotała. "Nie wiem, co się stanie, gdy wróci do domu, a my nadal będziemy dusza".
  
  
  — Możemy powiedzieć "cześć", — zaproponował jestem.
  
  
  W przestronnej łazience był prysznic. Zrzuciliśmy ubrania i podeszli pod nah. Ponownie zachwycony przepychem ee ciała.
  
  
  "Jak chcesz?" — zapytała, trzymając ręce na kranach.
  
  
  — Gorący i silny — powiedziałem.
  
  
  Wokół konewka dusza wyrwała się ostry strumień wody. Jej chwyciła mydło, a Penny, lekko przytulając piersią do mnie, siedziała pod wodospadem. Jej pozwalał mydło delikatnie przesuwać się po jej plecach. Jej ręce idiotycznie i притянули mnie do siebie. Ona osiągnęła ręce na ramiona i siedziała, lekko parted nogi, aż go ciągnął utwór pianki wzdłuż i między jej piersi, a następnie jeszcze niżej, na jej płaskiego brzucha i tam i z powrotem między jej udami.
  
  
  "Chcę być twoją gąbką do kąpieli" — powiedziała, tuląc się do mnie swoim ciałem, ff gładka, piany ciało колыхалась wokół mnie. Jej потерся o nie. Ona leniwie uśmiechnęła się do mnie szeroko otwartymi oczami.
  
  
  — Umyj mnie — powiedziała. "Umyj mnie wszędzie".
  
  
  Jej ręce zeszły się wokół mojej szyi. Jej, wyciągnął ręce i podniósł jej nogi, dopóki nie są one u mnie na udach, a następnie przycisnął ją plecami do jęczeć łazienki i wszedł w nie. Lekki, długa "ach" urwała się z jej ust. A następnie w naszym własnym środowisku, bieżącej wszechświata stworzyliśmy wściekły fale, a następnie wir nieodpartej ssania, w który nas porwał, i zniknął w wir czystego podniecenia.
  
  
  Gdzie my byliśmy, wróciliśmy pod szum strumienia wody na naszych splecionych ciał.
  
  
  — Byłam pewna, że on tu jest — powiedziała Penny, gdy wróciliśmy do salonu.
  
  
  Jej dokończył drinka i zapalił papierosa. Jeszcze jej nie mówić hotel hej, o czym myślę.
  
  
  Penny niespokojnie заерзала na krześle. — Może być, postanowił zostać w pracy — powiedziała w końcu. — W końcu, nie mógł wiedzieć, że dzisiaj wrócę do domu.
  
  
  Jej nic nie mówił. Ona chyba już podejrzewałam, że to samo co ją, ale jeszcze nie w hotelu w to wierzyć. Penny Don nie była szalona.
  
  
  — Zadzwonię do ego biura, — powiedziała ona. W holu był telefon. Jej, słyszałem, jak ona zdobyła jeden pokój, potem drugi. — Centralny — powiedziała. "Dostaję odbierania, że numer, na który ją próbuję się dodzwonić, odblokowany. Jej, uważam, że to musi być błąd. Ją usłyszał, jak nazwała pokój, i na chwilę zapanowała cisza, zanim znowu zaczęła mówić. — Jesteś absolutnie pewna? Nie słyszałem odpowiedzi, ale wiedział, że to było tak.
  
  
  Wróciła do salonu i spojrzała na mnie. — Coś jest nie tak — powiedziała.
  
  
  Jej pozbawione swoją szklankę. - 'Jej wiem o co chodzi.'
  
  
  — Wiedziałeś cały czas, prawda? ona powiedziała.
  
  
  Jej skinął głową. — Myślę, że twojemu ojcu trzymają w niewoli. dr Инурис trzymał cię, aby upewnić się, że twój ojciec nie robi nic, aby zapobiec tę kradzież złota w ostatniej chwili. Gdy cię straciłem, on i ego przyjaciele zwrócili się do przed ojcem twoim, aby upewnić się, że nie zrobisz nic, co mogłoby zniszczyć ih plany.
  
  
  "Ale, jak wiedział — powiedziała Penny — nie wiedziałam nic o tym, co dzieje się między nim i ojcem."
  
  
  "Kiedy stawką piętnaście miliardów dolarów, nie są one na ryzyko" — powiedziałem. A poza tym, to teraz około 45 miliardów dolarów. Piętnaście miliardów — to oficjalna cena, w przeliczeniu trzydziestu ośmiu dolarów za uncję, którą rząd wypłacił za złoto. Na wolnym rynku cena jest prawie trzy razy wyższa".
  
  
  Penny присвистнула. - 'Co teraz?'
  
  
  — Masz pojęcie, jak twój ojciec zawsze skontaktował się z doktorem? Инурис?
  
  
  Ona pokręciła głową. "Nie — powiedziała — on mi nie mówił".
  
  
  "Biorąc pod uwagę stan domu — powiedziałem — nie miał pretensji".
  
  
  "Może być, nie wzięli ego stąd — powiedziała Penny, — może być, w biurze".
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Mogę się mylić, — powiedziałem, — ale zbyt wiele rzeczy dzieje się nie tak, jak w budynku biurowym. Obok podnośniki. Zbyt wielu ludzi wszędzie, w korytarzach, na ulicy, które mogą coś zobaczyć i zapamiętać. Domy ценымногие lepiej, ciszej. Ludzie zajmują się swoimi sprawami. Byłoby o wiele łatwiejsze i znacznie mniej ryzykowne złapać twojego ojca w swoim własnym ego domu. Biorąc pod uwagę różnicę czasu między tym miejscem a Europą, dla przyjaciół Инуриса nie stanowiło problemu dostać tu wcześniej, jeśli lekarz zadzwonił do nich na lotnisku.
  
  
  — I gdzie oni ego zabrali?
  
  
  — Nie wiem — powiedziałem. — Ale po tym, co powiedziałaś mi o swoim ojcu, on wokół tych ludzi, którzy czerpią przyjemność, pozostawiając gdzieś trop.
  
  
  — Masz rację — powiedział Penny. 'Ale gdzie?'
  
  
  — Powiedz to ty — powiedziałem.
  
  
  Oczy Penny biegali we wszystkie strony jak pomieszczeniu. "Wszystko wygląda dokładnie tak samo — powiedziała — wszystko jest na swoim miejscu. Jej zauważyła, gdyby to było tak. Jest bardzo schludny. Ona podsunęła pod siebie nogi w fotelu i z przykrością zwinęła się w kłębek.
  
  
  — Pomyśl o tym — powiedziałem.
  
  
  Penny zamknęła oczy. W pokoju było cicho. Przez okna, wychodzące z Ministerstwa, jej mógł zobaczyć pomarańczowy kula zachodzącego słońca, świecące szczery nad horyzontem. Jej, spojrzał na zegarek. Było sześć godzin czasu nowojorskiego. Banki w całej Ameryce były zamknięte. Świat był spokojny i bezpieczny, przynajmniej do jutra. I wtedy, być może, panikę, aby umieścić całym wątku.
  
  
  Nagle Penny zerwała. — Wiem — zawołała.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Rozdział 13
  
  
  
  
  Jej podskoczył w fotelu.
  
  
  'Co masz na myśli?'
  
  
  "Wiem, gdzie on zostawi tę podpowiedź", — powiedziała ona. "Jeśli on ją zostawił."
  
  
  'Gdzie?'
  
  
  "Skrzynka Ji" .
  
  
  Jej, spojrzał na nie pytająco.
  
  
  "Ta skrzynia w kolorze kości słoniowej, który stary Tse podarował mojemu przed ojcem, gdy wyjeżdżał z Chin. W nen przechowuje wszystkie swoje papiery wartościowe. Jeśli gdzieś i zostawił dowód, ona powinna być w tym pudełku.
  
  
  "Gdzie jest ta skrzynia?"
  
  
  "W ego pokoju" — powiedziała Penny, i już мчалась korytarzem za nią.
  
  
  Wróciła po chwili. To była świetna praca, prostokątny futerał w kolorze kości słoniowej, każdy cal po bokach i od góry został ozdobiony pięknym ukształtowaniem pozornie wszystkich możliwych zwierząt. Penny dała mi ego.
  
  
  Jej chwycił pokrywę i pociągnął. Skrzynia została szczelnie zamknięty. Penny spojrzała na mnie z politowaniem.
  
  
  "To nie jest takie proste — powiedziała. "G bawił się tym, że zbierał pudełka, które zostały z zagadkami, pamiętasz?"
  
  
  "Jak to działa?"
  
  
  "Nie wiem," był reumatyzmu.
  
  
  — Mamy dwie opcje do wyboru — powiedziałem. "Możemy podzielić ego, czego ona by nie chciał robić, albo musimy odkryć ten sekret".
  
  
  "To jest zbyt cenne, aby je łamać" — powiedział Penny. "Tata nigdy by mi nie wybaczył".
  
  
  "Czterdzieści pięć miliardów dolarów też są bardzo cenne" — powiedziałem. "I mi absolutnie paskudne każdy, kto próbuje okraść rząd Stanów Zjednoczonych. Albo możemy wiedzieć szybko, albo wkład Filipa na rozwiązywanie wielu problemów — to kilka bitych kości słoniowej.
  
  
  Jej delikatnie wziął pudełko, повертев ją w rękach. Go poklepał po pokrywie, dnie i bokach. Jej kliknięciu. Jej пощипывал i obmacywał kąty. Próbowałem kombinacji stuknięć i depresja. Jej ścisnąłem jej. Nic nie pomogło.
  
  
  Jej, spojrzał na Penny. - 'Jakieś pomysły?'
  
  
  Ona pokręciła głową. Co by to było, będzie ono jednocześnie proste i trudne. Aleksander był sposób Ji . Dać ci problem, który zajmuje się wydawało strasznie trudne, ale decyzja cały czas patrzał bym ci szczerze w twarz.
  
  
  — Cały czas patrzał ci w twarz — go powtórzyć. 'Dobrze.
  
  
  Załóżmy, że jest to "rozwiązanie".
  
  
  Skrzynia była u mnie na kolanach. Jej, spojrzał na pokrywę. Nic, z wyjątkiem zwierząt. Lwy, tygrysy, małpy, pantera, lamy, słonie, węże, niedźwiedzie, żyrafy, borsuk, wieloryby, sowy, goryl, antylopy.
  
  
  Penny zaśmiał się.
  
  
  'Co to?' — spytałem, patrząc na nie, aż ona kończyć, aby obejrzeć pudełko.
  
  
  "O, ja właśnie pomyślałam o starym Tse . Chyba mu się to podobało. Zobaczyć pudełko, którą zrobił dla małego chłopca, powodował tyle niepokoju.
  
  
  — Byłbym ценымногие szczęśliwszy, gdyby stary Tse trzymał się bardziej prostych sztuczek — powiedziałem.
  
  
  — Ale to jest po prostu — powiedziała Penny. 'Ją uspokoiła.'
  
  
  "Daję na rozwikłania minuta piętnaście, a potem złamie go na kawałki" — powiedziałem. "Tymczasem, zobacz, gdzie znajduje się pióro i papier".
  
  
  Penny natychmiast wróciła.
  
  
  Jej zaczął liczyć. — Hosting — powiedziałem. "Pięćdziesiąt cztery zwierząt na górze. Przez trzynaście z każdej strony. Na dnie nic. Ogółem sto sześć. Sześć lwów. Osiem słoni. Małpy, pięć. Niedźwiedzie, trzy. Węże, pięć. Dwie sowy. Wieloryby, cztery. Lamy, pięć. Trzy żyrafy. Jedna pantera. Goryl, cztery. Buffalo, pięć. Pięć pawie i trzy dundee.
  
  
  Jej przestawał się liczyć. Penny pisałam, dopóki nie powiedział: "To wszystko".
  
  
  — Razem — powiedziała. "To w sumie sto sześć."
  
  
  Wziął u nach lista i zbadane ego, podczas gdy patrzyła mi przez ramię. — Widzisz coś niezwykłego? Ją poprosił.
  
  
  Penny potrząsnęła głową. "Nie więcej niż lista gości na imprezę na arce noego", — powiedziała ona.
  
  
  — Może być, pożegnalna pm — powiedziałem. "Po przyjeździe wszyscy muszą wysiąść na brzeg, parami".
  
  
  Penny nadal uważnie spojrzała na listę. - To będzie trudne.
  
  
  'Co masz na myśli?'
  
  
  — Dla pantery i borsuka — powiedziała. "Jest tylko jeden wokół nich. Jak myślisz, czy oni coś wiedzą?
  
  
  Potem ją zobaczyłem to. — Masz rację, oni coś wiedzą. Sprawdź ih.'
  
  
  — Zobaczę — powiedziała Penny.
  
  
  — Nic w nich nie zauważasz?
  
  
  — Nic takiego — powiedziała. "Oprócz tego, że jest tylko jeden wokół nich, i więcej innych".
  
  
  Jej zabrał nach lista. Jej trzymał pudełko w jednej ręce, a papier do innego. — Dobrze — powiedziałem. "Każdego zwierzęcia ponad dwóch, poza trzema wyjątkami".
  
  
  — Tak — powiedziała. "Para sów, pantera i borsuk".
  
  
  'Właściwy. A co to jest sowa?
  
  
  — Symbole mądrości, — powiedziała ona.
  
  
  — Jeszcze raz. A gdzie te sowy?
  
  
  — Otwarcie nad panterę i borsuka — powiedziała. 'Tak?'
  
  
  — Pantera i borsuk, — go powtórzyć.
  
  
  Penny нахмурила brwi.
  
  
  "R & D" — powiedziałem. "Inicjały Filipa Доуна".
  
  
  Jej kliknięciu na panterę. Nic się nie stało.
  
  
  — Cześć, Nick — powiedziała cicho Penny.
  
  
  — Nie poddawaj się — powiedziałem. — Możemy spróbować czegoś innego.
  
  
  Jego założyłem jeden palec na panterę, a drugi na borsuka. Jej, spojrzał na Penny. — Głos jest.
  
  
  Jej kliknięciu. Oba zwierzęcia скользнули pod mój kciuk. Gdzieś wewnątrz skrzyni rozległ się ledwo słyszalny trzask. Jej cofnął rękę, i pokrywa się otwarły. Wskazówka Filipa Donna była pierwszą, którą zobaczyliśmy.
  
  
  
  Rozdział 14
  
  
  
  
  To było trochę, ale to wystarczyło: biały arkusz papieru z czarnymi drukowanymi literami.
  
  
  Fu Quan Йонская акробатическая trupa. Teraz w Sun Theatre Min .
  
  
  W jednym rogu małym schludnym charakterem pisma, który Penny wskazała jako pismo ojca, stanął czas i data: 8:05 rano doktor Инурис nie tracił czasu na marne. Tak jak myślałem, to prawdopodobnie zadzwonił do swojego kolegi wokół lotniska w Nicei i kazał mu było jak najszybciej zabrać Filipa Доуна. Zachowa wyjaśnienie przed przyjazdem do Nowego Jorku.
  
  
  To znaczy, że wcześnie rano ktoś złożył wizytę Philipowi Don. Prawdopodobnie był uważny, ale nie na tyle uważny, aby utrzymać staruszka od tego, aby umieścić kartkę w szkatułkę z kości słoniowej; chyba, aż ubierał.
  
  
  — Idziemy — powiedziała Penny.
  
  
  'Nie tak szybko.' Z wyrazu mojej twarzy, zrozumiała, że nie chcę, żeby była ze mną.
  
  
  — Chyba nie zamierzasz wychodzić odyna?
  
  
  — Obawiam się, że muszę — powiedziałem. "Tutaj możemy się rozstać, przynajmniej na jakiś czas."
  
  
  "Chcę iść, Nick," powiedziała. — Ja sprowadziłam cię tutaj. I to mój ojciec.
  
  
  Ją, potrząsnął głową. "Jak tylko się ściemni, jej pójdę w ten teatr, i trochę tam поковыряюсь.
  
  
  Ją znam ten teatr. Znajduje się on na skrzyżowaniu Bowery i Chinatown. Jesteś zbyt wyróżniała się tam.
  
  
  'I co z tego?' — Może warto dać im znać, że tu jesteśmy. Może to ih выманит.
  
  
  "I załóżmy , że to nastąpi" — powiedział. — Co, jeśli złapią nas obu?
  
  
  "Oni wygrywają, a my przegrywamy" — powiedziała, wzruszając ramionami.
  
  
  — Nie mogę sobie na to pozwolić — powiedziałem. "Rząd Stanów Zjednoczonych też. To nie moja gra, gdzie "jutro" masz jeszcze jedną szansę. Jeśli wygrają, a my przegramy, to strumień nie tylko tobie, mi, przed ojcem twoim, ale i wielu innym ludziom. dr Инурис i ego przyjaciele, musi być, teraz trochę się boją. Twojego ucieczki i trzeba wziąć ojca zakładników tyle, aby złamać ih plany, aby zmusić ih denerwować. Należy pamiętać, że doktor Инурис z jakiegoś powodu wykluczył cię wokół sprawy. To rabunek złota zbliża się do punktu kulminacyjnego. W tej chwili nie są pewni, gdzie jesteśmy, ale przynajmniej powinni podejrzewać, że tworzymy im problemy. Więc jest szansa, że są one przyspieszyć operację. Jeśli popełnisz błąd w obliczeniach, będą wolni, jak ptaki, i nieszczęście spotka USA, jak pewnie i reszta świata. Nie sądzę, że chcesz, aby to było na sumieniu, Penny-Don.
  
  
  Ona spuściła oczy.
  
  
  — Słuchaj, daj mi jutro o dziewiątej rano. Jeśli nie wrócę do tego czasu, zadzwoń w Skład działu prasy i telegramów w Waszyngtonie, i poproś osobę o imieniu Hawke. Powiedz emu wszystko, co wiesz. A potem rób, co chcesz. To wszystko, o co go proszę. Tak przynajmniej masz szansę, aby ponownie zobaczyć swojego ojca.
  
  
  Penny według skinęła głową. — I co z tobą będzie, Nick? Ona przytuliła się do mnie swoim ciepłym ciałem.
  
  
  — Nie martw się — powiedziałem. "Przypomniałem sobie, że mam sowa z czego żyć".
  
  
  Nie mogła się nie uśmiechnąć. — Więc zapamiętaj to — powiedziała.
  
  
  — To mnie zbyt zajęta — powiedziałem.
  
  
  Zrobiła krok ode mnie. "Bądźcie gotowi iść," powiedziała.
  
  
  Na mnie był lekki marynarka, ciemno-szare spodnie i granatowa golfem, który ją dostal wokół walizki. Wilhelmina, Hugo Pierre i rozeszli się do swoich zwykłych miejscach, a jej wsadził kilka listków ostrzy w fałdy golfem.
  
  
  Penny wydała mnie. — Bądź ostrożny, Nick — powiedziała.
  
  
  — Nie wpuszczaj nikogo, oprócz mnie — powiedziałem.
  
  
  — Nie martw się — powiedziała.
  
  
  Może to był Teatr Sun Min w zabawnych lat dziewięćdziesiątych był hitem , ale ja w to nie wierzył. Jedno można powiedzieć na pewno: jeśli u niego kiedyś i miała swój rozkwit, zakładając, że kiedykolwiek był, to było bardzo dawno temu. Wielkie, stare, kwadratowy budynek, wydawało się, ukryty w cieniu Manhattan bridge, нависавшего nad nim łukiem. Przebywał w stałej półmroku, jakby съеживаясь, aby pokazać rozkładu, jaki spotkał ego za te lata.
  
  
  Swoją dużą scenę już dawno stracił i przez większą część roku, służył domowego. Cóż, znowu to samo, nie ten przypadek, kiedy hollywood goście z niecierpliwością czekają na swoich premier. Były stare westerny i tani import przemysłu filmowego w Hong kongu. Raz lub dwa razy w roku na scenę wychodzili akrobaci wokół Tajwanu. Wyraźnie cześć tym razem przypadła Куану Йонскому drużyny.
  
  
  Jej скорчился na brudnej dachu, patrząc w jeden wokół zakurzonych świetlnych włazów. Pode mną, na scenie, zobaczył mężczyznę, nagiego do pasa, i dziewczynę w sukni z wystającą plecami кланяющихся widzów. Rozległy się umiarkowane brawa.
  
  
  Zerwali się z powrotem na scenę i stanął daleko od siebie nawzajem. Z jednej strony dziewczyna, a z drugiej mężczyzna. Na gołej drewnianym stole siedziała szklankę z oszczepami, z frędzelkami.
  
  
  Dziewczyna wyjęła jedną i odwróciła się do mężczyzny, który stał do niej plecami. Ona zginał rękę i iso wszystkich sił метнула dart emu w plecy. Dart zadrżał w ego łydki, a z pod skóry wystąpiła kropla krwi.
  
  
  Jego spojrzał jeszcze trochę, a następnie ostrożnie szedł po asfaltowa dachu. Był tam jeszcze jeden świetlny luke, który trzeba było zbadać. To było podłe, ale nie nieprzejrzysty, i, patrząc w dół przez stare szkło, mój puls участился. W pokoju pode mną stał dr Lothar Инурис.
  
  
  On nie był sam. Był w towarzystwie jeszcze dwóch mężczyzn. I choć nigdy wcześniej nie widziałem, nam, nam innego, jej raz okazało ih. Jej widział ih zdjęć w sprawach i ACH.
  
  
  Odyna wokół nich był wysoki i chudy, z ciemnymi kręconymi włosami i brązowym piękną twarz. Jej od razu było wiadomo, że w nen Don Mario Zasadzie. Gdyby mafia była drużyną piłkarską, był najlepszym strzelcem i piłkarzem roku jednocześnie. Był w nowej mafii; urodził się w USA, dobrze wykształcony, mądry, doświadczony i twardy. Nie stahl użyć mięśnie tam, gdzie mógł używać zdrowy rozsądek. Wiedział prawo wzdłuż i wszerz, i wykorzystywał każdą lukę, jaką mogłem znaleźć. Można podejrzewać ego w wielu rzeczach — kradzieże, ростовщичестве, narkotyków, prostytucji i hazardu — ale udowodnij to. Ego nazywany "księciem", a nawet stare hiszpanie dały mu było przyznać. To były stare psy ze starymi sztuczkami. Książę wiedział nowe. Jest zwinny prać brudne pieniądze za oceanem. Wiedział, jak dostać się i wziąć na siebie prawny firmy, nie martwiąc się o prawie. On znał wszystkie sztuczki i pułapki policji i tysiąc i jeden sposób, aby uniknąć ih. Jeśli ktoś polował na 45 miliardów złota, frekwencja książę naprawdę miało sens.
  
  
  Nie mniej ciekawy był i trzeci mężczyzna w pokoju. Ma krępe, silne ciało i płaskie twarzy księżyca w pełni. Nawet bez mundurów ego było łatwo rozpoznać. Syn Wojen, raczej, pułkownik, Syn Сье. Pracuje w chińskiej armii , wychował się na zachodzie, otrzymał wykształcenie ekonomiczne w Oxfordzie. Militarnie był genialnym strategiem. Zdobył reputację najwyższej szefa agencji wywiadu, znanego jako Moonrise , poza Makau w 1950 roku. On organizował operacji wywiadu wojskowego w Korei Północnej i Hanoi. Rosyjski wywiad uważała ego najbardziej niebezpieczne chińskim agentem, z którym kiedykolwiek spotkałem. Mówili, że był taki cool, jak i genialny, i równie ambitny, jak i zimnokrwiste. Teraz, w ten pozornie spokojny wieczór wiosna, znalazł się w obskurnych hoteli na manhattanie teatrze i, sądząc po wyrazie ego osób, był bardzo zły.
  
  
  Nie mógł usłyszeć, co mówił pułkownik Syna, kiedy on siedział na krześle z prostym oparciem na drewnianym stole w pustym pokoju, ale w rzeczy ego, swoją złość, nie było żadnego błędu. Ego twarz była wykrzywiona gniewem. Ciemna krew płynęła szczerzy ego pod skórą, i podczas gdy mówił, palec wskazujący prawej ręki śmigały kościstym włócznią do Лотару Инурису.
  
  
  Książę stał z boku, z rękami skrzyżowanymi na piersiach i uśmiechał się pogardliwie podstępnym lekarza.
  
  
  Инурис wyciągnął ręce pułkownika w geście pojednania. Ale chińczyk nie chciał o tym wiedzieć. Dr Инурис próbował się odezwać, ale w reumatyzmu pułkownik, Syn zerwał się i uderzył pięścią w stół. On nie słyszał naszych kazań. Nawet dźwięk pięści pułkownika Syna na stole nie było słychać.
  
  
  Ale mogłem się domyślić, co się dzieje. Dr Инурис wrócił do miasta i poinformował Riwierze szczegóły swojego nieudanego przedsięwzięcia. I pułkownik, Syn zareagował przewidywalne. Miał reputację перфекциониста. I głos eksplodował. Инурис był głupcem. Ego rolę w operacji był dość prosty: utrzymać dziewczynę z daleka. Teraz on zniszczył plan. Nie raz, ale dwa razy. A teraz uciekła. Nie mówię już o tym szlachetnym американце Nicolas Anderson, który przyszedł hej, na pomoc.
  
  
  Pułkownik Syn zatrzymał się. Ego ręce robili рубящие ruchu, podczas gdy on mówił. dr Инурис starał się być jak to możliwe, co jest ważne w pokoju, w którym tylko trzy osoby.
  
  
  Podobało mi się, jak lekarz Инурис otrzymał bicie. Dostał to, na co zasługuje, a nawet więcej, ale zobacz sam nie pomogło by mi zrobić jeszcze jeden krok do przodu.
  
  
  Pułkownik uspokoił się. Wrócił do swojego stolika. Zapalił długą papierosa, głęboko wdychał dym i powoli wypuścił ego, wokół grubych nozdrzy. Dym струился w dwóch równych струйками. Znowu zaczął mówić.
  
  
  Jej przyłożył ucho do obudowy świetlny luke ' a, ale nic nie usłyszał. I kiedy ją ostrożnie пригнулся do sygnalizatora luke ' a, opierając się na niego jedną ręką dla przeciwwagi, jej, poczuł, jak jeden wokół okien poruszyło się pod moimi palcami. Jej, by odsunąć się dalej, zaglądając do pokoju. Wydawało się, że nikt wokół obecnych nic nie słyszałem. Pułkownik Syn jest po prostu kontynuował, jak i wcześniej.
  
  
  Moje palce badali pływające szkło. Wylewka betonowa, posiadających ego w miejscu, musi być mokry wiele lat temu. Szkło poruszało się łatwo. Jej шевельнул ręką, i Hugo, szpilki, wsunął mi w rękę. Jej w milczeniu stahl odciąć kit. Następnie ją delikatnie rządu ostrze noża w drewnianą ramkę i podell go. Końcówki stileta ją podniósł szybę i wyciągnął go. Teraz ją usłyszał głos Syna . "W tej chwili musimy tylko iść dalej. W prawdziwi profesjonaliści, jak głos ten jest idiotą", wskazując palcem na lekarza, Инурис — "poprawnie wykonywał swoje instrukcje". Znów zaciągnął się dymem wokół papierosy i ponownie wydał ego przez nozdrza. "W rzeczywistości, musimy zachowywać się tak, jakby tej dziewczyny i Andersona, nie istnieje. Być może stanowią one zagrożenie dla naszej operacji, ale istnieje prawdopodobieństwo, że to nie tak". Spojrzał na Инуриса. — Myślisz, że ta dziewczyna nic nie wie o naszej operacji. Jej, mam nadzieję, że zrozumiałeś to poprawnie. Co do tego Andersona, to ego obecności wydaje się nie więcej niż niepomyślny zbieg okoliczności. W każdym razie, teraz jest już za późno, aby umieścić nici z naszych planów. Zbyt wiele do stracenia dla nas wszystkich, a teraz jesteśmy blisko końca.
  
  
  "Jednak uważam, że pewne zmiany są konieczne". On skończyłem papierosa. — Przedyskutuję to z tobą przez kilka minut. Ale najpierw — wstał z krzesła, wyciągnął wokół kieszeni pustą paczkę papierosów i zmięta jej, potrzebuję papierosów. Wyszedł po pokoju.
  
  
  Ją nadal oglądać. Dr Инурис spojrzałem na Don Mario. Jedną z tych rzeczy obrzydliwych, krzyków, nerwów gazillion wyrwał się wokół ego бородавчатого gardła. Ego nerwy były trochę mniej napięte, kiedy pułkownika Syna nie było w pokoju. Don Mario zimno spojrzał na niego.
  
  
  "Nie martw się — powiedział doktor Инурис emu. 'Wszystko będzie dobrze. Jej to wiem na pewno.
  
  
  Don Mario długo czekał, zanim odpowiesz. Ego głos był pełen obrzydzenia. "Nie graj więcej szczęścia, niż jest to konieczne" — powiedział. "Wszystko szło dobrze, dopóki nie postanowiłem, że muszę być jej kochankiem".
  
  
  — Wszystko będzie dobrze — powiedział Инурис. 'Nie martw się.'
  
  
  — Posłuchaj — powiedział Don Mario, — z wszystkich ludzi, którzy mają się o co martwić, jesteś na pierwszym planie miejscu. Jeśli coś pójdzie nie tak, będziesz musiał się martwić wyp mnie i o pułkowniku Syn, ty, biedny drań, skoro tu jesteś. A jeśli nie, to zawsze jest się o co martwić".
  
  
  "Głos zobaczysz — powiedział doktor Инурис. 'Wszystko będzie dobrze. Uwierz mi. Sądzić...'
  
  
  Reszta jej nie słyszałem. W następnej sekundzie mój oddech ustał, gdy metalowy łańcuch сомкнулась wokół mojego gardła. Aż jej, walczył za łyk pobierania próbek powietrza pod stalowym ciśnieniem złamać, вгрызающейся w kołnierz mojego swetry, moja ręka odruchowo sięgnęła do люгеру. Mój język wysunął iso rta. Moje oczy, wydawało się, skakali, niż boli. Gdzieś w moim mózgu, pozbawionym tlenu, jej, wiedziałem, że ten, kto był za mną, użył śmiertelne nunchaku , tak ulubionych zawodników karate.
  
  
  Łańcuch pomiędzy dwoma uchwytami выжала wokół mnie całe życie. Ale moja ręka wciąż ciągnęły się do pistoletu.
  
  
  "Nie, nie, Carter, wokół tego nic nie wyjdzie" — rozległ się głos. Potem nastąpił gwałtowny cios w mój policzek i lampa błyskowa obrzydliwych świateł, zanim mnie pochłonęła ciemność.
  
  
  Rozdział 15
  
  
  
  
  Kiedy ją odzyskał przytomność, okazało się, że leżę na podłodze w małym pokoju za sceną. Moje ręce i nogi były związane, a na karku czułem się tak, jakby ktoś придавил ego workiem z piaskiem. Pułkownik Syn, Don Mario i Инурис stali i patrzyli na mnie.
  
  
  — Czujesz się trochę lepiej? — zapytał pułkownik Syna.
  
  
  Jej delikatnie ruszał głową do przodu i do tyłu. — Wydaje się, że nic nie jest złamane — powiedziałem.
  
  
  Pułkownik Syn zapalił jedną wokół swoich długich papierosów i pozwolił dym przekraść się przez nozdrza. "Na samym delle, zasługujesz na śmierć", — powiedział on. — Choćby dlatego, że był tak nieostrożny. Zaniedbania w naszej pracy są niedopuszczalne, wiesz. I z twojej strony było bardzo przypadkowo wyciągnąć to okno wokół świetlny luke ' a. Nigdy nie przyszło mi do głowy, że jeśli usuniecie szkło, świeżość pobierania próbek powietrza w pomieszczeniu wzrasta? Dokładniej, jest bardzo mały przepływ pobierania próbek powietrza. Ale strumyczki wystarczy, aby rozproszyć kłęby dymu wokół moich nozdrzy. Mój obserwacji dymem nie raz ratowało mi życie". On uśmiechnął się. "Można powiedzieć, że jestem jednym z tych nielicznych ludzi na świecie, którzy palą dla swojego zdrowia".
  
  
  — Gdyby ją mógł, by go pochylając się przed twoją obserwację, pułkowniku — powiedział. — Ale obawiam się, że w mojej obecnej sytuacji jest to trochę trudne.
  
  
  "Wezmę tę myśl, Carter," powiedział. Rzucił gniewny wzrok na doktora Инуриса. — Tak, to Carter, idioto. Nick Carter, a nie jakiś Nicholas Anderson. On jest agentem ACH.'
  
  
  dr Инурис otworzył usta. Don Mario ze zdziwieniem obserwował.
  
  
  - Jej, nie miał pojęcia... -- zaczął doktor Инурис.
  
  
  'Cicho!' - Pułkowniku, Syn przerwał mu. — Oczywiście, że nie miał pojęcia. Ten twój mózg masz na wyciągnięcie ręki, w kroczu, może być wszędzie, z wyjątkiem głowy. Tak myślałem, że to tylko turysta, bardzo szarmancki natrętny człowiek, który przypadkowo przyszedł na pomoc dostał się w kłopoty dziewczyna? Jesteś jeszcze większym idiotą niż myślałem. Nazwisko tego człowieka Nick Carter. Każda szanująca się służby specjalne na Ziemi jest na niego akta. Jest mistrzem morderca z AX . Pułkownik Syn spojrzał na mnie. "N3, prawda?"
  
  
  Jej nic nie powiedział i próbował przejść do pozycji siedzącej. Mój gol wprost mi pękała.
  
  
  "Oprócz ego wygląd, — kontynuował pułkownik, Syn, jakby czytając wykład, — Carter jest również znany ze swojego arsenału broni. Luger, znany jako Wilhelmina. Wziął ego z krzesła i pomachał im. "Sztylet, znany jako Hugo". On powtórzyć pokaz. "Mała, ale zabójczy gazowa bomba, znany jako Pierre".
  
  
  Dr Инурис kiwnął na każdy przedstawiony emu przedmiot. Ego osoba uzyskała czerwony kolor, i znów ją zobaczył pulsujący żyłę, takich jak niebieski robak, pod ego świątynią. Emu musiałem połknąć wiele obelg, i to emu się nie podobało. Drżał z gniewu.
  
  
  Nagle on podszedł i mnie uderzył nogą w żebra. Jej spadł i gorąco. Cios nie trafił do mnie, ale toczenie nie bardzo pomogło mojej głowy. Z bólem ją ponownie celle.
  
  
  Pułkownik wstał z krzesła. W ręku miała szpilki. Na chwilę jej pomyślałem, że on idzie za mną, ale zamiast tego wszedł na doktora Инуриса, który cofnął się do tyłu, podczas gdy ego podział nie znalazła się przy ścianie bez innego wyjścia. Pułkownik, Syn zaniósł nóż pod brodę. Mówił bardzo spokojnie, co tylko pogarszało ego, gniew.
  
  
  — Słuchaj uważnie — powiedział. — Już dostarczyli nam tyle kłopotów. Masz szczęście, że cię jeszcze nie zabił.
  
  
  Tylko mój honor każe zostawić swój udział w tej operacji. I na twoim miejscu bym nie zbyt liczył na ten zaszczyt. Więc posłuchaj mojej rady i pielęgnować to bardzo dobrze: zachowaj spokój. Nic nie popędzaj; może przeżyjesz. Ale jeśli jesteś пренебрежешь z moich rad, to bez najmniejszego wahania przebije twoją parszywą gardło. Co do skrzyni Korbowej, to jej i tylko jej pozbędę się go w momencie, gdy będzie mi wszystko, a nie wcześniej. Jej jasne?
  
  
  On lekko podkreślił corkscrew końcówką stileta w doktoratu gardle. Wpłynął na szyję Инуриса równe tak, aby zarysować, ale nie przebić go. Oczy doktora sińce wokół orbit. Emu udało się na krótko skinąć głową na potwierdzenie.
  
  
  Pułkownik Syn odszedł od niego i ponownie zajął swoje miejsce przy stole. — Dobrze, — powiedział on. — A teraz, panowie — powiedział, zatrzymując wzrok na każdym z nas. "Wróćmy do sedna sprawy. Zanim opuścimy tego pokoju dziś wieczorem ją chcę, aby wszyscy byli na bieżąco. Uśmiechnął się do mnie. — Nawet ty, Carter.
  
  
  — Nie rób mi łaski, panie pułkowniku — powiedział.
  
  
  'Отдолжение?' - roześmiał się. 'Jest mało prawdopodobne. Pozwól mi powiedzieć, że-co — powiedział, pochylając się do przodu w fotelu. — Ty będziesz umierać bardzo powoli i bardzo boleśnie. I jej, chcę, żebyś wiedział, że część tej boli w swoim umyśle. Niektóre wokół nich są związane z twoim ciałem, ale zapewniam was, że to, co pobudzi twój umysł, na pewno będzie o wiele bardziej bolesne. Dopóki jej nie skończę, będziesz błagać mnie umrzeć. Będziesz prosić".
  
  
  — Nie bądź zbyt pewny siebie w tym, panie pułkowniku — powiedział.
  
  
  Pułkownik Syn podniósł rękę. "Proszę, Carter, wybaw mnie od twojej odwagi i pozwól mi kontynuować to, co muszę powiedzieć. Nie obchodzi mnie, co ty tu siedzisz i grasz w naszej dzisiejszej rozmowie. Jej chcę poinformować, że poniosłeś porażkę. I dopóki ty żyjesz, czy raczej, aż jej pozwalam ci żyć, ją, chcę, aby wiedza o twojej porażce wciśnięty na ciebie, jak leżący na ciebie ogromny kamień, выжимая wokół ciebie całą chęć do życia". Zniżył głos. "Chcę, żebyś pomyślał o tym, Carter, z czasem".
  
  
  On klasnął w ręce, jak by złamać zaklęcie.
  
  
  "Teraz pierwszy punkt — dziewczyna".
  
  
  — Nie mieszaj jej w to — powiedziałem.
  
  
  — Zamknij się, Carter — powiedział pułkownik Syna. "Ja był największym idiotą, gdybym nie skorzystał z przyczyny głupoty swojego kolegi, doktora Инуриса. Twoje skłonności do рыцарству zupełnie nie mają nic wspólnego ze mną. Nawet ty musisz przyznać, że byłoby nierozsądne, gdyby nie wypłacić nast.
  
  
  — Ona o tym nie wie — powiedziałem.
  
  
  "Przypuszczam, że on mówi prawdę — powiedział doktor Инурис. "Powiedziała mi, że nic nie wie o relacji ojca ze mną".
  
  
  Albo Lothar Инурис był większym idiotą, niż się wydawało, albo ego szalony sens wciąż pielęgnować ideę podzielić gdzieś miłosnego gniazdka z ego osobiste zmartwychwstanie Nicole Zmusza. W każdym razie, mnie to nie przeszkadzało.
  
  
  Ale pułkownik Syn wie... — powiedziałem ci uciszyć, — powiedział on. Doktor mruknął coś o próbie pomóc i zamknął usta, ale skurczył się pod презрительным wzrokiem pułkownika Syna.
  
  
  — Nie, Carter, obawiam się, że dziewczynę trzeba zneutralizować. Mówię wam jak kolega. Jej, proszę postawić się na moim miejscu. Załóżmy, jak mówisz, że dziewczyna nic nie wie. Ale mogę dodać, że ja nie zakładam tego, bo to sugeruje również, że będę ci ufać, a ona nigdy nie uwierzę. Ale załóżmy, że dziewczyna nic nie wie. Czyli nic o relacjach między jej ojcem i doktorem Инурисом. Jednak jest jedna rzecz, którą ona prędzej czy później dowie się, jeśli jeszcze nie otworzyła ją. Oczy Syna pułkownika bez mrugnięcia okiem patrzyli na mnie. - "A to, że jej ojciec zaginął bez wieści".
  
  
  Jej starał się zachować бесстрастное wyraz twarzy.
  
  
  — A jeśli ona się dowie o tym, to pewnie наведается o ego pobytu; śledztwa, w których będą uczestniczyć władze. I kiedy władze zaczną wypytywać jej o ojcu, młoda damo, bez wątpienia powie, że jej ojciec miał do czynienia z doktorem Инурисом, lekarzem, który robił hej operację. I nawet gdyby on przyjął fałszywą osobowość, ego, umiejętności w swoim zawodzie jest takie, że ego prawdziwa osobowość wkrótce wypłynie na zewnątrz. Ale on nie posłużył się fałszywym nazwiskiem. I wtedy władze dowiedzą się, że ten lekarz Инурис zyskał pewną sławę, jeśli uważasz, że nazwa może być znany, jeśli jest opisywany w protokołach sądowych wielu krajów. Nie chcę niepotrzebnie wstydzić swojego kolegę, ale niektóre po-ego przestępstw mają szczególnie negatywną reputację, nawet w społecznościach, jest терпимых seksualnego przesadę. Inne dotyczą lub sugerują, nadużywanie narkotyków, szczególnie do użytku osobistego. A jeszcze inni sugerują przynależność do шпионажу. Nie mówię już o niektórych przestępstwach przeciwko nieletnich, które w skrócie mówię, można łatwo zakwalifikować jako zbrodnie wojenne".
  
  
  Jej, spojrzał na Инуриса. Opuścił oczy, gdy trzej mężczyźni patrzyli na niego z pełnym obrzydzeniem. Ale w tym samym czasie wyszła od niego gorąca nienawiść do tego, aby być przedmiotem takiego publicznego upokorzenia ze strony Syna pułkownika. Jej, pomyślałem sobie, że jeśli kiedyś nadarzy się okazja, kiedy dr Инурис mógłby zmusić chińczyka zapłacić, to bym z chęcią to zrobił.
  
  
  Pułkownik Syn kontynuował... I dlatego władze nieuchronnie pójść do lekarza Инурису i dalej. Инурис, jak już widzieliśmy, w ten sposób całkowicie zależy od własnej przyjemności. On pragnie silnego zabawy. On jest przerażony jakaś niedogodność. On się boi boli, z niewyobrażalną tchórzostwo. Zapraszamy ego w ręce władz, ono ego najmniejszym boli, i jaki będzie wynik? On ujawnił wszystko w nadziei uratować swoją parszywą skórę. I dlaczego? Wszystko dlatego, że zapomnieliśmy zneutralizować dziewczynę. Pułkownik Syn potrząsnął głową, jakby w насмешливом geście żalu. — Nie, obawiam się, musimy ją zabrać. Nie zgadzam się, Carter?
  
  
  Masz coś do powiedzenia.
  
  
  — Jej muszę wziąć swoje milczenie za zgodę, Carter — powiedział pułkownik Syna. "I to prowadzi nas do nieuchronnego pytania: gdzie jest dziewczyna?"
  
  
  — Obawiam się, że nie wiem, panie pułkowniku — powiedział.
  
  
  Pułkownik uśmiechnął się do mnie. — Carter, całkiem niedawno rozmawialiśmy o twojej wiarygodności. Opierając się oczywiście na swojej znanej reputacji. Jej mówiłem ci wtedy powiem ci jeszcze raz: nie ufam ci.
  
  
  Pułkownik Syn zapalił jeszcze jeden długi papierosa i zapalił jedną wokół dwóch drewnianych zapałek, które on dostal na lakierowanej skrzyni w kieszeni płaszcza. Potem wziął z krzesła mój sztylet i stahl mieszkać drugą zapałkę.
  
  
  — Proszę, nie zmuszaj mnie, żebym ci ból, Carter. Z czasem ją skrzywdzę we wszystkich formach, ale miałem nadzieję uniknąć zwykłych tortur. Pamiętać, nie mam prawdziwego wstrętu do tego, żeby cię zranić, ale wiem, przyjemność, że mój niegodny kolega tutaj - on мотнул głową w stronę doktora. Инурис: "To by mnie tego nie robić. On nie zasługuje na takiego pragnienia.
  
  
  — Proszę kontynuować, panie pułkowniku — powiedział jej emu. Im wcześniej zacznie, tym lepiej. W próbie jest moment, kiedy twój umysł nie odbiera wiadomości na temat, boli, wysyłane przez ciało, nawet jeśli pobyt w świadomości. Następnie dusza unosi się na niedostępnych poziomie, wolna i bezpieczna. Jej mogłem doczekać się tego, i wiedział, że jeśli ją będę w stanie osiągnąć tego poziomu i pozostać tam aż do rana, Penny Dawn ввдет Hawk w kursie dzieła.
  
  
  Pułkownik wstał, obszedł fotel i zatrzymał się przede mną. Pochylił się, chwycił mnie za ręce, związane razem, i wsadził czubek zapałki pod paznokieć palca wskazującego prawej ręki. Następnie dotknął siarkowego głowicy rozgrzanym końcówką papierosa, a ona ze złym sykiem zapaliła się.
  
  
  Jej siedział i patrzył, jak płomienie dowodow zapałkę, pozostawiając czarne zakręcony pozostałości. Pułkownik Syn sięgnął do stołu, chwycił sztylet i przyłożył ego błyszczący czubek na ułamek cala od mojego oczy.
  
  
  "Nie ruszaj się — powiedział, — a to twoje oko może przekształcić się w oliwkę na шпажке".
  
  
  Jej, widziałem, jak zapałka nadal się świecić.
  
  
  "Gdzie jest dziewczyna?" — powiedział pułkownik Syna.
  
  
  Jej, poczuł, jak ciepło zbliża się do mojej skórze.
  
  
  — Nie ruszaj się, Carter, — ostrzegał pułkownik.
  
  
  Ból jest silniejszy, a ja poczułem, jak moje mięśnie bezwiednie zaczynają się przemęczać. Ostrze było słabym miejscu przed moim wzrokiem.
  
  
  A potem nagle wszystko się skończyło. Pułkownik Syn wyciągnął wolną rękę i zgasił płomień. — Powinienem był wiedzieć, że nie powinien był próbować, Carter, ale musiałem. Nigdy nie dowiesz się tego.' Odwrócił się do Don Mario i uśmiechnął się.
  
  
  "Jestem w dość trudnej sytuacji — powiedział pułkownik Syna. "Muszę oddać hołd Cartera, jest, jej, na pewno dał by mi hołd. Oboje profesjonalista i bardzo dobre. Chociaż warto było zaryzykować, aby zobaczyć, czy to może być wrażliwy na bardziej proste formy tortur, w głębi duszy jej, wiedziałem, że to nie tak, nie więcej, niż jej". Odwrócił się do mnie. — Właściwie, to jak z zadowoleniem przyjął ten pomysł, prawda, Carter? Mieli nadzieję, że przejdą etap początkowy do poziomu całkowitego zapomnienia, jak wszyscy ego wiemy. Śmiał się. "To prawie jak ja mogę czytać w twoich myślach, prawda?"
  
  
  Don Mario przerwał mu. — Dobrze, pułkowniku. Myślę, że czas zakończyć żarty i gry.
  
  
  Pułkownik Syn spojrzał na zegarek. — Wybacz mi — powiedział. "Nigdy nie należy tracić czasu na próżno. I mamy bardzo-del-dziś wieczorem.
  
  
  — Daj mi nóż, — powiedział Don Mario.
  
  
  Z lekkim łukiem pułkownik wręczył emu błyszczący sztylet.
  
  
  Don Mario podziwem zważył ego w ręku. Następnie spojrzał na mnie swoimi lodowymi niebieskimi oczami. "Mniej niż piętnaście minuta powiesz mi, gdzie jest ta dziewczyna, Carter".
  
  
  Przeszedł przez pokój i szepnął coś do doktora na ucho. Skinął głową i wyszedł po pokoju. Po kilku minuta wrócił i skinął głową Don Mario. Don Mario odpowiedział krótkim twierdząca skinieniem. Co byście powiedzieli nam o nen, on nie był człowiekiem, który spędza słowa niepotrzebnie. Pułkownik Syn znowu celle za krzesło. Jej nie miał pojęcia, czego oczekiwaliśmy.
  
  
  Nie minęło dziesięć minuta, jak ją usłyszałem ostre pukanie do drzwi.
  
  
  'Kto tam?' — zapytał Don Mario.
  
  
  "Vito", — był reumatyzmu.
  
  
  — Dobrze — powiedział Don Mario.
  
  
  Drzwi otworzyły się i do pokoju, zataczając się, wpadła mała zatarty statuetki i upadł u moich noga. Ego twarz była перепачкано, koszula zerwany. Jedno szkło w ego punktów nie było. Pomimo nieporozumień, wystarczyło tylko spojrzenie, aby zrozumieć, że nędzne stworzenie przede mną nie było hema innym, jak Philipem Доуном.
  
  
  — Wiesz, kto to jest, prawda? — powiedział Don Mario.
  
  
  Jeśli to było zaplanowane jako otwieracza do butelek, on już wiedział, reumatyzm, sądząc po tym, że na mojej twarzy przemknęło rozpoznanie, możliwe, że na ułamek sekundy.
  
  
  — Pamiętaj — powiedział pułkownik, Syn, mam plany co do pana Доуна.
  
  
  — Nie martw się — powiedział Don Mario. — Znam twoje plany. Wciąż dostać ego z powrotem, w przeważającej części.
  
  
  — Bardzo dobrze — powiedział pułkownik Syna.
  
  
  — Masz pod ręką leki, doktorze? — zapytał książę.
  
  
  "Tak — powiedział doktor Инурис.
  
  
  "Przynieś ih tutaj. Potrzebuję uciskowe i кляповые opaski i, być może, trochę lepiej, dopóki nie sprowadzimy ego do świadomości. I przyjmij wszystko, co masz, aby zatrzymać krwawienie.
  
  
  Pułkownik Syn zobaczył, jak moje oczy rozszerzyły się, gdy odnosi się do narkotyków
  
  
  "Nie myśl, że jesteś usłyszał coś, czego nie powinienem był słyszeć, Carter, — powiedział on. — W dającej się przewidzieć przyszłości sam będziesz pod wpływem narkotyków.
  
  
  Dr Инурис wybiega z pokoju i wrócił z czarną torbą.
  
  
  Filip Dawn leżał na podłodze, od czasu do czasu постанывая. Don Mario opadł obok niego na kolana i oddał go, dopóki nie znalazł się twarzą do góry, lekko dysząc, jak ryba wyjęta wokół wody.
  
  
  Lewa ręka Dona Mario метнулась do przodu, chwycił starca za dolną szczękę i zmusił ego otworzyć usta. Następnie włożył końcówkę stileta i przycisnął ego w policzek, aż jej nie zobaczył, jak skóra wystaje przed moimi oczami.
  
  
  Don Mario spojrzał na mnie. "Słuchaj, Carter, i myśl szybko. Jej specjalista noże. Uwierz mi. Jej też nie przeszkadza ego wykorzystania. Jej pytam, gdzie jest dziewczyna. Jej chcę szybkiej i rzetelnej odpowiedzi. Żadnych żartów. Żadnych fałszywych dowodów. Jeśli nie dostanę odpowiedzi, jej posiekać staremu policzek i zapytam jeszcze raz.
  
  
  Pułkownik Syn belki. Mario, podobno był близкти emu w duchu człowieka.
  
  
  Don Mario zaczął mówić. "I jeśli nie dostanę reumatyzmu, który mi się podoba, go zrobię jeszcze trochę. Wtedy jej beru drugi policzek i pytam cię ponownie. Następnie pracuję nad uszami i nosem. Jej amputacji oka, palce rąk. Palce nogi. Całą nogę. Lekarz zapisze emu życie, bo jest on potrzebny pułkownika żywy. Ale będzie on sprzętem, i nawet lekarz nie jest w stanie ego naprawić. I ty jesteś tym, kto jest winny. Trzymając gębę na kłódkę, jak wielki bohater, Carter. Jak chcesz?
  
  
  Prawie mogłem zobaczyć ostrze przez бледную, cienkie policzek staruszka. Leżał z zamkniętymi oczami, jego oddech ze świstem wyrwać się na ссутулившейся piersi. Hema on nam został, Filip Dawn szczególnie nie było na co patrzeć. On sprawił mi wiele problemów, ale to było mniej. To, co zrobił, groziło katastrofą milionom ludzi. Tak więc, z jednej strony, ego nie warto ratować. Ale w swojej obsesji był nie tak nie byłby zły. Jej zakładam, że w ego własnym umyśle otworzył wiele drzwi do wielu ludziom w zamian za to, aby uczynić życie swojej córki jaśniejsze. Jeśli jej pozwolę Don Mario pokroić ego na kawałki, to może uratować Penny. I, ratując ją, być może, mógł ją uratować złoto.
  
  
  Z drugiej strony, jeśli ją otworzę usta i powiem im, gdzie i jak zdobyć Grosza, to może dać staruszkowi wyobrażenie o tym, że on nie zrobił. Prawdopodobnie on zasługuje na to szansę zobaczyć ją raz: piękny.
  
  
  Ale jest prawdopodobne, że jeden promyk obejdzie się odkryty basen około czterdzieści pięć miliardów dolarów.
  
  
  Ściśle profesjonalnym poziomie jej mogłem dać tylko jeden reumatyzmu. I to była kompletna cisza.
  
  
  Otworzył usta i powiedział: "znajdziesz ją w mieszkaniu jej ojca. Ona czeka na mnie.'
  
  
  
  Rozdział 16
  
  
  
  
  Pułkownik Syn uderzył Mario po plecach. — Pięknie — powiedział z dość szerokim uśmiechem, aby odsłonić zestaw stalowych zębów trzonowych. "Po prostu piękne."
  
  
  Don Mario nie odpowiedział emu. — Vito — krzyknął. 'Wejdź!'
  
  
  Nożownik z mordą fretki wetknął głowę w drzwi. Don Mario rzucił emu pęk kluczy.
  
  
  — Wracaj do domu starca, — powiedział on. — Tam znajdziesz dziewczynę. Zabierz ją na statek. Do zobaczenia.'
  
  
  — Dobrze — powiedział fretka i zniknął. Pomimo moich instrukcji, Penny, nie wątpił, że fretka sprytnie ego wykona polecenie. Ona usłyszy dźwięk klucza w zamku i zdecyduje się mimo wszystko, że mówiliśmy sobie, że jej ojciec jednak przyszedł, a teraz otwiera drzwi. Tylko to nie będzie on.
  
  
  Pułkownik Syn z zaciekawieniem spojrzał na mnie.
  
  
  Oczywiście, jej przyznać, że to wydawało się szaleństwem, zwłaszcza w oczach takiego profesjonalisty, jak pułkownik Syna. Jej omal nie roześmiał się. Wyczuł pułapkę. Dla niego nie było żadnego wyjaśnienia tego, że dziewczyna próbowała uratować swojego ojca. Dla niego nie było absolutnie żadnych korzyści. Bo w ego zdaniem, nas u ojca, nam u mnie, u nas dziewczyny nie było wielkiej przyszłości.
  
  
  Nie mogłem go winić. Z pozycji ego, gra była prawie skończona, i wygrał. Z dziewczyną w ego władz miał prawie wszystkie karty: tajemniczy pan Anderson, który trafił w ego ręce wokół znikąd i okazał się agentem AX; dziewczyna, która zajmuje się mogła powodować emu duże kłopoty; i Filip Dawn, który musi być zawsze był zagadką dla pułkownika Syna, ponieważ cena kradzieży złota, musi być, wydawało mu było bardzo niskie.
  
  
  Nie stahl zgłaszać emu o swoich motywach. On by tego nie zrozumiał. Oczywiście, że ją złamał wszystkie zasady. Te zasady mówią: "zaniechaj tego starca. Poświęć czas dziewczynie, aby dostać się do Hawka. Tracisz czas. Siedź i patrz, jak Don Mario tnie Filipa Доуна na kawałki. Udawaj, że nie widzisz krwi, grozy i rozdzierający ból. Wyobraź sobie wszystko, co dobre, co można osiągnąć, отсидевшись. Usuń obrazu krwi, lejącej się wokół twarzy i oczu starca. Zrób sobie odporny na krzyki. Po prostu pomyśl o tym, co jest napisane w instrukcji.
  
  
  Czasami trzeba spróbować instrukcje. Coś wewnątrz mnie głośno powiedział "nie" pomysle o tym, że don Mario разрубит człowieka na kawałki, podczas gdy pułkownik, Syn oklaskuje, a Инурис by zwilżone jego usta, i ego oczy остекленели by z zachwytu. To nie była nadwrażliwość. Coś w środku mi mówiło, że w momencie, gdy go popełnił Don Mario osiągnąć próbuje Filipa Доуна, jej zaczął akceptować, że przegrywam. I na samym della-nie tylko hotel wygrać jakie że. Jej hotel wygrać wszystko.
  
  
  Jej hotel odzyskać złoto, przywrócić starego Filipa Доуна ego córki w jednym kawałku i za pomocą mikrofonów i głośników wyniki. Jej hotel usunąć ih z powierzchni ziemi. To była wielka przygodę. Ale kiedy przyszło do sprawy, w momencie, gdy Don Mario szturchnął czubkiem noża w policzek Filipa Доуна, coś głęboko wewnątrz mnie powiedział: wyrzuć tę cholerną książkę nakazy i graj według własnego uznania. Pułkownikowi Sinu nigdy nie zrozumieć. Był graczem na odsetki. I mój zasada polegała na tym, że dopóki nie umrę, mam szansę wygrać. Syn wyglądał na zaskoczonego. — Jestem zaskoczony, Carter. Naprawdę zaskoczony. I trochę rozczarowany. Jej myślałem, że pokażesz więcej odwagi.
  
  
  — Nikt nie jest idealny, pułkowniku — powiedział.
  
  
  "Być może nie, Carter," powiedział. — Ale miał reputację człowieka, bardzo blisko do tego. I uwierz mi, moje raporty cię całkiem świeże. Dość niedawny, aby zrozumieć swoje ostatnie spotkanie z moim dobrym przyjacielem Хсянгом w Arktyce, nie mówiąc już o doktorze Инурисе. Odwrócił się do Инурису z заговорщицкой uśmiechem. — Pamiętasz, Хсянга, prawda, doktorze? Mam na myśli, przynajmniej widzieliście zdjęcie ego, prawda? Lothar Инурис skinął głową.
  
  
  "To była dobra praca — twój zainteresowanie Хсянга", — powiedział pułkownik Syna. — Bardzo ładnie i trochę terminowe z mojej strony. Gdyby Хсьянгу udało się osiągnąć sukces, ego przedsiębiorstwa bardzo dobrze łączy się z tą sprawą, końcowa faza którego dołącza mnie do swojego kraju. Jednak jej wierzę, że świat czeka bardzo trudna przyszłość, nawet bez wysiłku Хсьянга" . Nie odpowiedziałem na jego przechwałki. Uśmiechnął się do mnie. — I ciebie też, Carter, czeka bardzo trudna przyszłość. Gdy będziemy w Chinach, u nas będzie bardzo długich rozmów. I ty mi dużo powiesz. Ale najpierw długa podróż morska, która zaczniemy za kilka godzin. Prawda, Don Mario? Don Mario skinął głową. — Statek działa — powiedział. - "Jesteśmy przyspieszyły wydarzenia".
  
  
  — My popłyniemy jeszcze przed świtem — powiedział pułkownik, Syn — dzięki waszej współpracy, Carter. Pan Dawn tutaj — wskazał na starca, który wciąż leżał na gołej podłodze, — dołączy do nas, ponieważ, jak i u ciebie w domu, ma pewne umiejętności, które możemy hosteli mieć. Co do dziewczyny... Pułkownik Syn odrzucił głowę i stahl traktować sufit. — Jeśli chodzi o dziewczyny, Lothar, może być jej podaruję ci ją później, kiedy dotrzemy do bezpiecznej przystani. Aż w morze, można bawić się z nim, tak jak my nie ryzykujemy tak bezpieczne, jak na Riwierze. Jak tylko dotrzemy do Chin, możesz pozostać tam tyle, ile zechcesz, z dziewczyną. Ale ja cię znam, Lothar, jej podejrzewam, że powiedziałeś nie na długo przed tym, jak my się tam dostaniemy. Jeśli tak, to oddamy jej załogi, który może robić z nią, co zechce; i wtedy pozbędziemy się nach. To nie ma dla nas wartości praktycznej.
  
  
  Dr Инурис promieniał z radości i царственно ukłonił się. — Dziękuję za waszą hojność, — powiedział on.
  
  
  "Wiesz, na samym delle tego nie zasługują — powiedział pułkownik, Syn, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze, jak tylko dziewczyna będzie pod naszą opieką, i dlatego są gotowi jej wybaczyć swoją неосмотрительность w Riwierze".
  
  
  — Dziękuję, panie pułkowniku, Synu — powiedział doktor Инурис.
  
  
  Pułkownik Syn zwrócił się do mafii. — Co do ciebie, Don Mario, to, obawiam się, że nie mam specjalnego ostatnim prezentem, choć ego jest całkiem przyzwoite. Podobało mi się mieć z tobą do czynienia. Jesteś osobą często, i twoje przekonanie, jak widzieliśmy dzisiaj, w wyższym stopniu ekscytujące. Jej naprawdę hotel by wyrazić swój głęboki szacunek.
  
  
  — Wezmę to tutaj — powiedział Mario, wskazując na krzesło. — Bardzo dobrze — powiedział pułkownik. "Bardzo dobrze, że ty, który doprowadził do groźnego agenta AX skrzyni Korbowej do zdrady młodej kobiety, stahl spadkobiercą ego arsenale. To prawie poetycko właściwe. Bardzo dobrze, Don Mario. Dostaniesz ego Luger, ego szpilki i ego małą bombę gazową. Poczytaj ih swoimi trofeami.
  
  
  Don Mario podłożył bombę w minutę, a pistolet i nóż za pas.
  
  
  Pułkownik Syn spojrzał na zegarek. — Mamy kilka minuty przed przyjazdem samochodu ciężarowego, jak i zgoda. Powiedział mi: "Kiedy przyjedzie, Carter, zaczniemy naszą podróż. Ciesz się tym jak najwięcej, bo to będzie twoja ostatnia podróż. Jedziesz do Chin ze złotem w czterdzieści pięć miliardów dolarów, jak zapewne już wiesz. Z pomocą doktora Инуриса, z pomocą nieszczęsnego pana Dona i nieocenionej pomocy Don Mario, który dostarczył niezbędną siłę roboczą, udało nam się выдоить rezerwa Federalna".
  
  
  "A jutro na całym odkryty basen będą szaleć pogłoski o tym, że duża część rezerwy złota USA i rezerwach wielu ih wiernych przyjaciół zniknęła. Rząd wyda zachęcające wiadomości, ale plotki zostaną zachowane i stają się coraz silniejsze. I wkrótce bankierzy i rządy innych krajów wymagają gwarancji, i w końcu udowodnić to. Nie mogą one dostarczyć dowodów. Wtedy dolar nic nie będzie kosztować, bo zaufania do niego zniszczone. Ludzie, którzy mają dolary, spróbują ih wymienic, ale na co? Funt brytyjski straci swoją wartość. Niemieckie marki, nawet franki szwajcarskie będą обесценены, bo już nikt nie będzie ufać papierowych pieniędzy. Złoto, co pozostało w świecie, staje się bezcenne. Kto to jest, ten zachowa ego. Oni, którzy ego nie będą panikować.
  
  
  Dwaj sklepu z bochenek chleba da się sprzedać, jeśli na bochenek nie zapłacić, czymś innym, oprócz papierowych pieniędzy. Z matematyki, który potrzebny jest lekarz, nie będzie za niego zapłacić, oprócz niepotrzebnych papierowych pieniędzy, które lekarz nie przyjmie. Sceny takie jak ta będą się powtarzać wiele razy w różnych miejscach. I wkrótce gangu będą wędrować po ulicach i rabować sklepy w prosiłem o tym, czego potrzebują, aby przetrwać. Zakłady zostaną sparaliżowane, bo nikt nie może sobie pozwolić na samochody, pralki i telewizory, które produkują. A pracy wyrzucą. Arabski szejk w zatoce perskiej wymaga płatności złotem przed wysłaniem swojej ropy. I nie będzie złota, aby zapłacić. Tak i ropy naftowej nie będzie. I w najbliższym czasie nie będzie naszych maszyn, naszych pociągów, samolotów, a rośliny będą nie tylko stać, ale i bezużyteczne. Stany Zjednoczone, jak ih wiesz, staną gospodarczej pustynią. Miasta będą wypełnione голодающими. Wieś będzie po zburzeniu obcymi мародерствующими gangami, które zabijają scotta bella jedzenia i kradną warzywa". Nie chciał nic więcej słyszeć. Jej, spojrzał na Don Mario. Wydawało się, że nie zwracał na to żadnej uwagi.
  
  
  Jej powiedział. - 'A ty?' "To jest twój kraj. Mieszkasz tutaj. Chcesz to?'
  
  
  Pułkownik, Syn zaśmiał się. "Don Mario — produkt nowej kultury, Carter. Nie należy spodziewać się, że będzie kierować się uczuciami. Ego sprawa — przetrwanie i zysk, a nie współczucie. Jesteśmy partnerami w tym przedsięwzięciu. Różnimy się tylko w jednym zakresie, w naszym wyborze płatności na nasze zaangażowanie. Chiny, biedny złotem, wybrał złoto. Don Mario mało interesuje złoto. Oj, co zostawi po sobie, ale uważa, że to zbyt pompatyczny i, w zasadzie, z punktu widzenia filozoficznego, nieciekawe. Ale jest ładunek, który jest w Chinach w bród, ładunek, który obiecuje duże zyski, jeśli sprzedawać ego z umysłem.
  
  
  A to, Carter, mak i to, co można zrobić wokół tego światła: heroina. Widzisz, Carter, kiedy dolar straci swoją wartość, nadejdzie czas, gdy ludzie będą szukać inny środek płatniczy. I jest to środek wymiany, który ma wprowadzić Don Mario, — heroina. Nie wydaje ci się , że to jest to, co sprawia, że ludzie zapomnieć o swoich problemach? I zapewniam, że będą mieli problemy. Niektórzy ludzie w swoim rządzie będą zainteresowani przywrócenia porządku za wszelką cenę; i ludność, z radością дуреющее heroiny, stanie się atrakcyjnym pokusie. Nie sądzi pan, doktorze?
  
  
  Pułkownik Syn nie stahl czekać na odpowiedź. — Wiesz, sam doktor bardzo lubi mak, prawda, Lothar? Więc widzisz, Carter, że Don Mario, dziękuję ego współpracy z nami, będzie mieć niewyczerpane zapasy. I ten zapas da emu ogromną moc. Tak, że z czasem, gdy do kraju wróci jakiś spokój, Don Mario wygra znacznie więcej, niż od wartości złota, który sprzedał dni. Ego zysk zostanie obliczona z punktu widzenia koncesji prawa, które teraz zabraniają niektóre ego w akcji. To będzie obliczana przy posiadaniu ziemią, niewyczerpanym zasobem, który jest скупит z pomocą heroiny".
  
  
  I kiedy panika minie, i inne kraje zobaczą mądrość zmodyfikować to, co pozostało z twojego ludności, do pewnego stopnia działalności przemysłowej, wtedy Don Mario weźmie na siebie zarządzanie fabryką. Ludność będzie motywowane potrzebą w heroinę, dokładnie tak samo, jak teraz ludzi motywuje potrzebę w dolarach. A Don Mario stanie się faktycznym władcą kraju, nie mówię już o tym, że jednocześnie będzie jej prekursorem. Teraz ludzie mogą wiedzieć ego, jak książę, ale zapewniam was, Carter, niedługo ludzie będą się kłaniać emu, jak królowi.
  
  
  — Jesteś szalony — powiedziałem.
  
  
  Pułkownik Syn podniósł rękę. — Proszę, Carter, jej, błagam cię. Być realistyczne. Nie mam skłonności do szaleństwa. Staraj się myśleć o wszystkim, jak o nowej walucie. Czy bardziej logicznie oceniać tac paczkę białego proszku, niż jakiś żółty metal lub kolorowego papieru? Nie, to tak nie. Emu po prostu trzeba dać inną formę zaufania. Regulację. I przeciwności losu, z którymi zmierzy się z twojej strony, zapewniają środki na realizację tej korekty. Jej przyznać, że jest to radykalna adaptacja, ale taka adaptacja jest konieczna Don Mario do realizacji ambicji ego. Widzisz, złoto nie przyniesie emu żadnych korzyści. Posiadanie złota teraz подчиняло by ego zasad i myślenia, istotne w tej chwili. I zgodnie z tymi zasadami i według tego myślenia Don Mario — sprawca i oznacza kradzież swojego majątku. Nie, zanim Don Mario będzie w stanie osiągnąć stanu, do którego ego przypisują ego ambicja i cichy geniusz, najpierw musi nastąpić rewolucja. I jego oddział złota spowoduje rewolucję w Stanach Zjednoczonych.
  
  
  Co się tyczy tych, którzy mają złoto, to jesteśmy przekonani, że w świecie zawsze znajdą się ludzie, którzy pragną złota. Które, że tak powiem, zachowują starą wiarę. Chiny z ego maki i złotem będzie podwójnie bogatym, choć znaczna część naszego uprawy maku jest przeznaczony dla Don Mario na wiele lat do przodu. Chiny i STANY zjednoczone staną się bardzo dobrymi przyjaciółmi.
  
  
  I jego pewny, że oni, którzy wierzą w złoto, i, kto wierzy w mak, będą żyć razem przez długie stulecia".
  
  
  Głos tak. Cały plan. To było straszne. Jej mógł to nazwać szaleństwem. Ale granica między szaleństwem i przeczuciem wąska, i w jednym pułkownik, Syn miał rację. W plikach AX nie było nic, co wskazywało by na to, że z ego-świadomością że coś jest nie tak. To, co zamierzał zrobić, nie było niczym innym, jak mistrzowskim uderzeniem; naturalny produkt końcowy przecięcia specjalności ekonomisty i zimnym chciwości żołnierza, znanego jego zdolność do prowadzenia wojny. I, sądząc po tym, co powiedział, emu pozostało zaledwie kilka godzin przed jej wykonania. Znowu spojrzał na zegarek. — Jeszcze kilka minuta, panowie. Potem odwrócił się do mnie. — Carter, za chwilę zapukają do drzwi. Kiedy to się dzieje, oznacza to, że na zewnątrz czeka na nas samochód. Ten samochód zawiezie nas do doków, gdzie łopuszańska Don Mario szybko ładują złoto na pokład statku. Idzie pan na ten statek, i przez kilka godzin pożeglujemy.
  
  
  Teraz poproszę don Mario wyzwolić ci nogi. I poproszę was wstać i spokojnie wyjść z tego pokoju i wsiąść do ciężarówki. Kiedy dotrzemy do statku, jej, chcę, aby pan cicho i spokojnie wspiął się na pokład i udali się tam, gdzie cię wiozą. Jeśli zrobisz to, co mówię, pozbędziesz się niepotrzebnego boli. Ale ja wiem swoje skłonność do bohaterstwa, musi podjąć środki ostrożności.
  
  
  Wziął nunchaku z krzesła. Ją zobaczył drewniane uchwyty i łańcuch wiszący między nimi. Pułkownik niedbale przerzucił łańcuch przez głowę i naciągnął ogniwa wystarczająco mocno, aby прокусили mi gardło i uderzył w tchawicy.
  
  
  — Można wspiąć się na pokład samodzielnie, — powiedział on, — lub bez świadomości. Zdecyduj.'
  
  
  Don Mario klęczy u moich nóg, i rozpętał liny. 'Dr Инурис — powiedział pułkownik, Syn, wskazując na Filipa Доуна. "Podnieść starca. Jej, chcę, aby on był w doskonałej edukacji, kiedy dotrzemy do Chin". Śmiał się. "Wiesz, Carter, przydałby się nowy"sejf".
  
  
  W mgle, сверкнуло w świetle księżyca, zardzewiały kadłub frachtowca wisiał głęboko w & nb na redzie u покосившегося molo. Pomimo niskiej wysokości, kupa brudnego statku
  
  
  "Sara Chamberlain-Cardiff" górował nad nami, gdy staliśmy na zewnątrz samochodu. Dalej, w końcu molo, wielki dźwig z стонущими linkami postawił na pokład ogromny pojemnik.
  
  
  — Złoto, Carter — powiedział pułkownik Syna. Pod krawędzią gnijącego dachy starego сераля, тянувшегося wzdłuż molo, paliło się kilka nagich żarówek, odrzucając na ścieżkę żółte promienie światła. "Spójrz na swój pojazd na wschód. Nic specjalnego, prawda?
  
  
  Nie stahl czekać na odpowiedź.
  
  
  — Ale pozory mylą, Carter. To oburzające wyglądający ładunkowa barki manewrów i płynie szybciej myśliwca. Dalej sprzęt elektroniczny zrobione tak, aby ego niewidoczny dla radarów. Ale wątpię, że "Sarah Chamberlain" musi dostarczyć jakieś dowody swojej siły. Kto w swoim zdrowych zmysłach stahl by zwracać uwagę na biedne stare statek pod brytyjską flagą?
  
  
  — Dobrze, Synu — powiedział Mario. "Teraz już się żegnam. Moi ludzie powiedzieli mi, że dostali ostatni heroina kilka godzin temu, a za dwie godziny zapewniają pozostałą część ładunku na pokład. Potem możesz udać się w każdej chwili". Oni żałowali sobie ręce.
  
  
  Pułkownik spojrzał na zegarek. — Liczę na ciebie, Mario — powiedział. "Dam wskazówka odpłynąć w godzina dnia".
  
  
  — Nie martw się — powiedział Don Mario. "Zostanę w swoim gabinecie, dopóki nie udać się w podróż, aby upewnić się, że wszystko jest w porządku".
  
  
  — Świetnie — powiedział pułkownik Syna. — Typowa swoją solidność, don Mario. Jej wierzę, że pewnego dnia spotkamy się ponownie".
  
  
  — To do zobaczenia — powiedział Don Mario. Spojrzał na doktora Инуриса, поддерживавшего Filipa Доуна . "Trzymaj się, Doktorze," powiedział. "Spróbuj zachowywać się jak dobry chłopiec".
  
  
  dr Инурис nie uważa ego godnym odpowiedzi.
  
  
  "Szczęście mi, Carter, — powiedział on. Poklepał się po pasie, gdzie Hugo i Wilhelmina zostały ukryte pod płaszczem. "Dziękuję za pamiątki". On szarpnął klamkę dzień i zniknął w stodole.
  
  
  — Dobrze — powiedział pułkownik Syna. "Wszyscy na pokład. "Sary Chamberlain" pozwolono odpłynąć do świtu, — zaśmiał się, — z ładunkiem stali.
  
  
  Pułkownik, Syn szarpnął rączkę нунчаку , zmuszając łańcuch pomóc, ale trwała na moją szyję, jakby dostosowując konia. Kontynuowaliśmy drogę po molo i wspiął się po сходням. Jej, podniósł głowę i zobaczył, że chiński kapitan patrzy na nas z wysokiego molo. Chińskie członkowie załogi tłoczyli się wszędzie z stanowczości, która zajmuje się charakteryzował no jak, dobrze wyszkolonych żołnierzy.
  
  
  Jakie mechanizmy i sprzęt elektroniczny naszej znajdowały się na pokładzie, "Sarah Chamberlain" nie była krótkim opisem xx wieku, kiedy sprawa dotyczyła więziennych pomieszczeń. Pod pokładem pułkownik Syn popychał mnie, dopóki nie dotarł do kolei dzień kamery z зарешеченным okna bez szyb. Przed nim stały dwa chińczyka, uzbrojeni w automaty. Pułkownik Syn zdjął z szyi нунчаку i dostal wokół kieszeni pęk kluczy.
  
  
  Otworzył drzwi celi. — Proszę Wejść, Carter. Pan Dawn też" — powiedział dr Инурису.
  
  
  Podłoga była z żelaza, pokryty słomą, dr Инурис puścił Dona Filipa, który spadł na słomę. Strażnicy stanęli otwarcie na dzień, lufy ih broni trzymali nas na muszce.
  
  
  — Możesz zostawić starego, jak jest, Lothar — powiedział pułkownik. "Carter, obawiam się, że będą ci kajdanki i kajdan".
  
  
  Jej, wzruszył ramionami. Kajdanki i kajdan były zapięte do ściany. Jedna para rąk, jedna para dla nogę. Jej posłusznie wszedł. Pułkownik Syn zamknął ih swoimi kluczami.
  
  
  — Ja też zamknę drzwi komory, — powiedział on. — I chcę, żebyś coś wiedział, Carter. Mam następującą pęk kluczy. Tak, że nawet nie myśl oszukać strażników. Tam naprawdę nic nie mogą zrobić dla ciebie. Ale strzelać potrafią bardzo dobrze. Jej wolałbym oczywiście, żeby to się nigdy nie było, ale jeśli powstanie, jej sprawię, że się to zrozumieć.
  
  
  On cofnął się wokół kamery. Drzwi się zamknęły, i pułkownik obrócił klucz w zamku. Znowu wstał i pomachał mi przez kraty. — Od czasu do czasu będę cię odwiedzać, Carter, i, być może, porozmawiamy. Ale teraz wszystko, co mogę powiedzieć, to szerokiej drogi. Odwrócił się i zniknął w całym polu widzenia.
  
  
  Kilka chwil strażnicy, blisko przesuwając głowę, spojrzał na mnie przez kraty. Nie zwracałem na nich uwagi. Szybko im się nudzi i zniknęli.
  
  
  Minęło chyba pół godziny, kiedy ją usłyszałem głosy na zewnątrz aparatu. Przed kratką ponownie pojawiła się twarz pułkownika Syna. Uśmiechnął się, i ego dzwoni klucz w zamku. Drzwi otworzyły się i ujrzał Syna, dwóch strażników i Penny Dawn.
  
  
  
  Rozdział 17
  
  
  
  
  — Nick, — zawołała Penny. 'Tatuś.' Ona wbiegła do aparatu i padła na kolana obok Philipem Доуном.
  
  
  Pułkownik podszedł do niej i chwycił za rękę. "Świetnie, panno Dawn — powiedział. — Ale jest mi przykro, że wolność trzeba kilka ograniczać. Będziesz w kajdankach, jak twój inny Carter. Przynajmniej dopóki nie jesteśmy w morze. I wtedy będziecie mogli zadbać o swoim ojcu — on roześmiał się chłodno, pod warunkiem, że lekarz Инурис może tęsknić. Kiedyś w morzu, zobaczę, czy uda nam trochę ułatwić życie przed ojcem twoim. Ale na razie musimy zachować maksymalne bezpieczeństwo. Jej, mam nadzieję, że zrozumiecie.
  
  
  On заковал ją w kajdany i wyszedł przez kamery. Znowu przekręcił klucz w zamku.
  
  
  Słyszeliśmy, jak ego jest kudłaty ucichły w pakcie korytarzu. Następnie cisza.
  
  
  Penny spojrzała na mnie przez kamerę.
  
  
  — O, Nick — powiedziała. "Co się dzieje?"
  
  
  — Penny Dawn — powiedziałem. "Wierzcie mi lub nie, mamy zamiar zniszczyć ten projekt".
  
  
  Filip Dawn jęknął i поерзал chudym ciałem na słomkowy śmieci.
  
  
  — Chcę, żeby obudził się — powiedział jej Penny.
  
  
  — Dobrze — powiedziała. Zaczęła mówić. 'Tatuś. Tatuś. To jej. Penny.
  
  
  Staruszek znów rusza.
  
  
  "Obudź się, tato. Potrzebuję cię.'
  
  
  Ego zacisnął oczy i zmusił się usiąść. — To ty, Penny? on powiedział. "Tu jest tak ciemno. Nie mogę znaleźć swoich punktach".
  
  
  "To obok twojej lewej ręki, tato", — powiedziała ona.
  
  
  W półmroku on po omacku ih, chwycił i założył na nos. Pomimo braku soczewki, teraz mógł zobaczyć. Ego twarz mu się rozjaśniła, kiedy zobaczył ją. "Mój boże — powiedział. — To naprawdę ty, Penny?
  
  
  — Tak, tato.
  
  
  — Jesteś cudowna — powiedział. 'Piękna.' I zaczął płakać.
  
  
  "Ćśśś , tatusiu" — powiedział Penny. "Nie musisz płakać".
  
  
  "Nic na to nie poradzę — powiedział.
  
  
  "Tato, tutaj z nami ktoś jeszcze. Potrzebujemy twojej pomocy. Po raz pierwszy stary człowiek zdał sobie sprawę, że są one z Penny na aparaty cyfrowe nie są sami. Odwrócił się i spojrzał na mnie.
  
  
  — To Nick Carter, tatusiu — powiedziała Penny. — On chce nam pomóc wydostać się stąd.
  
  
  — Rzeczywiście, panie Dawn — powiedziałem. "Chcę cię wyciągnąć i Penny stąd i nie dać statku iść na dno. Ale nie mogę tego zrobić bez twojej pomocy.
  
  
  'Co mogę zrobić?' powiedział.
  
  
  — Przestań narzekać — powiedział jej emu. — Corkscrew tylko w tym, czy będziesz to robić?
  
  
  "Jeśli mogę ją zrobię to", — powiedział on. — Nic więcej nie musi Лотару Инурису. Mój kontrakt z nich zakończył się w momencie, kiedy go zoperował Penny. Ale on i ego podstępnych przyjaciół oszukali mnie. Przyszli do mnie dziś rano. I zabrali mnie na ten statek i wrzucili do tej celi. Kiedy zażądał wyjaśnień, chińczycy zaśmiały się i nazwał mnie idiotą. Pomogę ci, Carter. Jej stary człowiek i nie umiem się bić, ale pomogę ci. Teraz, gdy z Penny wszystko jest w porządku, nie obchodzi mnie, co będzie z doktorem Инурисом i ego przyjaciółmi, lub ze mną. Wszystko to podwójna gra".
  
  
  'Co masz na myśli?'
  
  
  "Myśleli, że jestem po prostu stary, głupi człowiek. Stary idiota. Ale było coś, czego oni nie wiedzieli wyp mi. Jej urodził się w Chinach. Jej mówię na ih angielskim. Dziś słyszałem na chińskim coś, co wskazuje na podwójną grę.
  
  
  — Mów dalej — powiedziałem.
  
  
  "Tom zaakceptować obecny. Jej tak rozumiem, Penny powiedziała ci o tym?
  
  
  Jej skinął głową.
  
  
  — Cóż, to pewnie znasz moją rolę. Jej, wszedł chodzi o Penny. Ale jej i tak nie wiedział, kto ego przyjaciele. Do dnia dzisiejszego. A potem jej okazało się, że w środowiskach ego przyjaciół byli chińczycy i amerykanie mafii. A transakcja polegała na tym, że mafia będzie dostarczać chińczykom złoto w zamian za heroinę. Nie mogę powiedzieć, że bardzo mi się to podoba, ale ja również uważam, że nie jest w tym położeniu, aby narzekać na to. Cóż, najpierw wszyscy odwrócili się ode mnie, prowadząc mnie tu i wydając pułkownika Sinu. Ale co innego zdrada nadal istnieje. Chińczycy oszukują mafii".
  
  
  Zapytał ją. - 'Jak?'
  
  
  "To heroina, — powiedział on, — otruty".
  
  
  'Co masz na myśli?'
  
  
  "Dokładnie to, co ja mówię," powiedział Philip Dawn. "Nie wiem, co oni do niego stawiają, ale wiem jedno: heroina jest zapakowany w dwa różne rodzaje plastikowych toreb. Rzeczy w zielonych workach szybko zabijają. Rzeczy w niebieskich workach działają powoli. Ale jeśli każdy wokół nich trafi w twoje ciało, umrzesz.
  
  
  Musiałem zdjąć kapelusz przed pułkownikiem Сином. Czterdziestu pięciu miliardów dolarów w złocie emu zabrakło. Bez jednego wystrzału on обанкротит Stany Zjednoczone i zabije miliony ludzi. To było lepsze niż wojna nuklearna. Nie byłoby nas promieniowania nam przemysłowych zniszczeń. Po prostu ludność, martwe i stale umierającego, nie mając sił się bronić.
  
  
  I jej byłem pewien, że Chiny zrozumie plany Syna i skorzysta z nimi w pełni. Don Mario naprawdę będzie królem: królem cmentarza. Gdzieś w ego rezerwie. było chyba kilka tysięcy funtów niniejszej heroiny. On to sprawdził i uznał, że pułkownik, Syn działa w dobrej wierze. Powinien był wiedzieć lepiej. Ale powodów do żalu do niego nie było. Był tylko trochę bardziej chciwy niż emu było trzeba. Myśl o tym, że ego oszukali, negować mnie do szału z radości. Za wyjątkiem tego, że gdyby zdał sobie sprawę, pułkownik, Syn siedział by na złotej górze, i wiele niewinnych ludzi byłoby martwe lub umrze ludzi to tego czasu na ulicach Stanów Zjednoczonych.
  
  
  Ale nie, jeśli mam coś do powiedzenia w tej sprawie.
  
  
  — Posłuchaj — powiedziałem, zwracając się do Philipowi Доуну. — Mam dla ciebie zadanie. I trzeba to zrobić szybko. Ale myślę, że dasz radę, biorąc pod uwagę to, że Penny powiedziała o tobie.
  
  
  "Zrobię wszystko, co możliwe," powiedział. 'Co to?'
  
  
  "Penny powiedziała mi, że jesteś ekspertem zamków i że wiesz o nich wszystko, co musisz wiedzieć".
  
  
  "To może być prawda," powiedział Don Filip.
  
  
  — Dobrze — powiedziałem. "Chcę, aby mnie uwolnić od tych więzów i otworzył mi drzwi".
  
  
  "To ciężka praca," powiedział starzec. "Szczególnie bez żadnych narzędzi.
  
  
  "Załóżmy, że jej powiedział, że mamy jakieś narzędzia, prymitywne, ale narzędzia".
  
  
  'Gdzie?'
  
  
  — Pod moim kołnierzem, — powiedział jej emu. — Tam znajdziesz dwie maszynki do golenia.
  
  
  Staruszek podniósł się z ziemi i поковылял do mnie na негнущихся nogach. On odsunął kołnierz i wyciągnął dwa ostrza. — Dobra stal, — powiedział on. "Tak, myślę, że będziemy mogli korzystać z ih. Zamki na przykuty na samym delle jeszcze prymitywne, — powiedział następnie pobieżnej inspekcji. "Co do drzwiowego mechanizmu, zobaczysz, że to też nie jest problem".
  
  
  "Ile czasu to może zająć?"
  
  
  Ego oczy zapaliły się od perspektywy znowu być przydatne w rzemiośle, które znał najlepiej. — To zależy od tego, jak długo go będę pracować. Może być, minuta dwadzieścia.
  
  
  — Pośpiesz się — powiedziałem. "Jeśli ktoś przyjdzie, schowaj te ostrza pod strzechą".
  
  
  Stary już wyprężył się cały wzrost na podłodze, trzymając ręce w kwadratowym plamie światła, льющемся przez zakratowane okno. Nie widziałem, co robił, ale słyszałem słabe tarcie metalu, podczas gdy ego ręce возились pod mokrymi warstwy słomy.
  
  
  Jej próbował oczyścić swój umysł, podczas gdy on pracował. Jej starał się nie tracić siły na niepokój o to, czy przeżyją ego siły i odwagi, czy Syn pułkownika nagle wejść do środka, aby corocznie, jak radzą sobie ego więźniowie. Jej próbował wypędzić rytmiczne zgrzytanie ostrza do betonu, spowolnić oddech i zapomnieć o czasie. Ale na zewnątrz, jego wiedziałem, dźwig раскачивался, jak ogromne wahadło, między molo a statkiem, wypełniając ego ładownie tonami złota. Jej mógł zmusić się nie myśleć o czasie, ale nie mogłem się powstrzymać ego w życiu. I przyjdzie czas, gdy ten zawór będzie swój ostatni krok, i rozpocznie się triumfalny pochód pułkownika Syna. Wtedy byłoby za późno dla mnie robić to, co zamierzałem zrobić.
  
  
  — Dobrze — usłyszał jej głos Filipa Доуна.
  
  
  Wstał i ego w ręku zobaczył ją jeden wokół ostrzy, lub to, co z niego zostało. Wyglądało to tak, jakby najpierw podzielił ego na pół wzdłuż i odciął co wokół tego, co pozostało. On niezgrabnie ruszył do mnie i chwycił zamek na mankiecie mojej prawej ręce. Pozwolił остроконечному metalu скользнуть do środka, trzymając się za ucho najbliżej zamku. Jest trochę поковырял domowe klucz między kciukiem i palcem wskazującym, a następnie delikatnie przekręcił go.
  
  
  — Prawie — powiedział. "Ale nie jest dobrze".
  
  
  Znów udał się na plac na świecie, i ponownie ją usłyszał zgrzyt metalu do betonu.
  
  
  — To powinno być tak — powiedział, gdy wrócił.
  
  
  Pełna pewności, znowu wtrącił wyrzeźbiony ostrze w zamek i gwałtownie skręcił nadgarstek. W spokojnej ciszy kamery rozległ się głośny trzask. Zamek распахнулся. Twarz Filipa Доуна wybuchło z podniecenia. — Reszta teraz po prostu — wyszeptał. Przez kilka sekund uwolnił moją drugą rękę i nogę.
  
  
  Jej przybliżył swoje usta do ego ucha.
  
  
  — Dobrze — powiedziałem. — A teraz zwolnić Penny, bardzo cicho. A potem zajmiemy się drzwiami kamery.
  
  
  Starzec skinął na mnie. Nie minęły minuty, jak ręce i nogi Penny byli wolni.
  
  
  Jej zawołał staruszka do siebie i powiedział, ponownie szepcząc: "Jak otworzysz drzwi?"
  
  
  Wyciągnął rękę. W ego dłoni leżał początku drugiej miecz, wciąż nie jest uszkodzony. Wziął ego na głupią stronę, i innych kciukiem i palcem wskazującym spędził ostrzem do przodu i do tyłu.
  
  
  "To, co mam zamiar zrobić, nazywa się" лоидинг ". Jest to zwykle wykonywane paskiem celuloidu. On ma sztywność, jak i elastyczność, aby przesunąć zaczep zamka i z powrotem. Ostrze zrobi to samo.
  
  
  — To bardzo mocno szumi?
  
  
  — Nie wiem — powiedział starzec. "Prawdziwy" loiden " musi być bardzo cichy. Ale jak tylko ten język spada z powrotem, nie wiem, co się dzieje. Po prostu trzeba podjąć to ryzyko.
  
  
  — Nie mamy wielkiego wyboru — powiedziałem. — Położę Penny w kąt między drzwiami i ścianą, gdy drzwi będą otwarte. Jeśli coś pójdzie nie tak, ona jest poza linią ognia. Co do ciebie, jeśli wszystko pójdzie dobrze, ty mi trąbisz, gdy zamek jest za darmo, a następnie wstajesz obok Penny. Gdy wyjdę za drzwi, nie ruszaj się. Zostań tam, gdzie jesteś, dopóki nie zawołam cię. Pod warunkiem, że nadal będę w stanie zawołać.
  
  
  Staruszek wstał na kolana na dzień, i zaczął nożem wspinać się na zamek.
  
  
  Jej starał się zachować równy oddech. U mnie pokusa była całkowicie przestać oddychać, aby była kompletna cisza.
  
  
  Ego nadgarstek drgnął raz, dwa, trzy razy. Pracował w przestrzeni między drzwiami a ościeżnicą. Następnie zatrzymał się.
  
  
  Starzec zwrócił ku mnie twarz i skinął głową. Czas było zabrać się do pracy. I ta praca polegała na zdobywaniu kilka pistoletów maszynowych.
  
  
  
  Rozdział 18
  
  
  
  
  Jej, wybiegł za drzwi, jak byk, który zobaczył początkującego byka, сгорбленный, okrutny i w tym samym czasie zebrany.
  
  
  Stali w korytarzu, jeden po lewej, drugi po prawej stronie, i ih myśli były dość powolne, mają otvisli szczęki, gdy zobaczyli moje pojawienie się. Развернувшись w lewo, jej podniósł ręce, jak noże, i zmiażdżył ramię strażnika, podczas gdy on wciąż trzymał swój karabin. Gdy z hukiem spadł na ziemię, chwycił jej ego, jedną ręką trzymając mu usta, żeby nie krzyczeć, a drugą ręką za talię, aby wspierać ego. Jej pchnął ego otwarcie w ego partnera, szybko przekraczając przepaść między nimi, tak, że zaczęła drugi strażnik mylić z bronią pod pachą swojego partnera. Jej podniósł rękę, którą trzymał w talii mężczyźni, i рубящим ruchu przez ego złamane ramię rzucił się na szyję zdrowego strażnika. To nie był idealny cios, ale on pochylił szyję w bok. Kiedy on wyciągnął ponownie, jej zadał cios z góry szczerzy emu w twarz. Kości połamane pod moimi stawami, a krew tryskała na słabej rta. Ego celem mocno uderzyłaś się w głowę o ścianę, a on nieprzytomny upadł na ziemię. Jej rozłożeniu ego innego, i zmiażdżył ego jabłko adama dłonią, zanim zdążył skorzystać z tego, że już nie osłaniał emu usta.
  
  
  Jej przeciągnął ciało w bok, zebrał broń i wsunął głowę do kamery. — Dobrze — powiedziałem. "Czas złapać oddech".
  
  
  Penny i jej ojciec szybko dołączył do mnie. Dał emu odyna wokół automatów. "Chcę zejść z tego statku, nie korzystając z ih" — powiedział jej emu. "Nie idziemy przez góry, wracamy przez ten pokład. Ją wiem, że szukam. Będzie na stronie od mola. Pójdź za mną, a jeśli mamy do czynienia z hema-coś, zostaw ih mi. I jeśli się ze mną coś się stanie, możesz używać tej broni, aby rozprawić się z hema chcesz i do tego fretki, podczas gdy nie ma z czym mają do czynienia. Ją, widziałem ją, kiedy weszliśmy na pokład: małe drzwiczki na lewej burcie "Sary Chamberlain". Udaliśmy się tam w słabo освещенному korytarza do zakrętu na rufie. Poruszały się delikatnie, ale nikogo nie spotkali.
  
  
  Drzwi czekała na nas.
  
  
  — Daj mi broń — powiedziałem.
  
  
  Jej szarpnął za klamkę i ostrożnie otworzył drzwi. Jej, patrzył na ponure, ruchome wody East River w pięciu metrów pode mną.
  
  
  — Ty pierwsza, Penny — powiedziałem. "Najpierw nogi. Pozwól sobie wieszać na krawędzi. A potem po prostu puszczasz. Im mniejsza odległość, na którą spadnie, tym mniej hałasu. Więc płyń jak najciszej do molo i zaczekaj tam na mnie. To samo dla ciebie, panie Don. Tam znajdziesz schody prowadzące do molo, raz za strzałą prawego piłkę.
  
  
  Poszło bez błędów. Jej zamknął drzwi, jak mógł, przed upadkiem z końca. Pozostawało tylko mieć nadzieję, że nam jeden przechodzień nie zdziwi jaskrawy światło z lewej kulka "Sary Chamberlain" . Ale wątpiłem, że ktoś wokół zespołu został na brzegu. Czas wyjazdu było zbyt blisko. Z drugiej strony, u nas zawsze byli chłopaki z Don Mario, o których trzeba było się martwić.
  
  
  Pułkownik, Syn nie powinien był dążyć pokaż mi statek. Pozwolił mi zauważyć, drzwi i schody prowadzące od molo, k & nb.
  
  
  Penny i jej ojciec czekał na mnie przy schodach, топчась na miejscu.
  
  
  — Dobrze — powiedziałem. — Wchodzę po schodach i wezmę ze sobą broń. Proszę za mną na górę. Jak tylko dotrzemy do szczytu, jej pójdę do Don Mario. Jej chcę, aby wy stąd wyniosła. Biegnij tak daleko i tak szybko, jak tylko możesz.
  
  
  — Nie, Nick — powiedziała Penny. 'Nie teraz.'
  
  
  — Ona ma rację — powiedział starzec. - "Potrzebujesz pomocy".
  
  
  — Wiem — powiedziałem. — I jej nie dostanę ją od Don Mario. Co najmniej, najbardziej bezpośrednią pomoc. Ale nie chcę, aby byliście ze mną. Bez sensu zadawać ci ból.
  
  
  — Idę z tobą, Nick — powiedziała Penny.
  
  
  Ją, potrząsnął głową. — Jeśli chcesz coś dla mnie zrobić, możesz. Ale to nie jest to, co można zrobić tutaj.
  
  
  "Więc powiedz nam, co chcesz," powiedział starzec.
  
  
  "Chcę, aby tu David Хоуку. Penny wie, gdzie się z nim skontaktować, Zjednoczona biuro prasowe i telegraficzna usługi w Waszyngtonie. Powiedz emu, że "Sarę Chamberlain" trzeba zatrzymać za wszelką cenę. Powiedz emu, że Nick Carter powiedział do ciebie zadzwonić emu. Chcesz to zrobić?
  
  
  "Jeśli będziemy mogli, to zrobimy" — powiedział.
  
  
  — Dobrze — powiedziałem. 'Chodź. Czasu mało. Jej zaczął wspinać się po schodach. Na górze jej, wyjrzał za krawędź molo. Wyglądało to dobrze. Wszystkie oczy będą skierowane do specjalnych kranu. Wciąż ruszał, teraz już wracając do molo. Po prostu miał nadzieję, że zostawił przynajmniej jeszcze jeden pojemnik ze złotem, i ego pracy noc się jeszcze nie skończyła. Jej, wiedziałem, że moja praca też jeszcze nie do końca skończona.
  
  
  Ją usłyszał, jak Penny i jej ojciec wspiął się za mnie. Stary człowiek oddychał ciężko. Jej odwrócił do niego głowę. "Pozostań na niskim poziomie i pozostań w cieniu. Ją osłaniał cię. Wynoś się natychmiast. Biegnij!' Jej był jeden, kręgach mafii, i chińczycy, i czas dobiegało końca.
  
  
  Jej czołgał się na dywanie na brzuchu od molo, do długiej провисшему zadaszenia, gdzie wszedł Don Mario. Występując w obronie ościeżnicy, jej подергал zatrzask.
  
  
  Nie była zamknięta. Szybko przedarł się przez niego w ciemności.
  
  
  Dalej, na brzegu rzeki, zobaczył ją święty. Poszedłem w tym kierunku z pistoletem w pogotowiu w ręku. Jej miał być gotowy na najgorsze. Gdyby mi się poszczęściło, Don Mario nie zauważył mnie. Jej, miałem nadzieję, że uda mi się.
  
  
  Crouching niski, jej dalej iść, dopóki nie zobaczył płonący świętym w biurze z oknami wszędzie, wychodzącymi na magazyn i rzekę. Biuro na całą szerokość rzeki.
  
  
  Don Mario siedział w крутящемся fotelu za biurkiem, patrząc na Sarę Chamberlain" . Za wyjątkiem kilku telefonów i kopie rejestru олдерменов Lloyd , fotel był пустынен.
  
  
  Sam pozostając w stodole i ukrywając się od statku, jej szarpnięciem otworzył drzwi i zrobił lufy automatu. — Bardzo cicho, Mario — powiedziałem. On nie poruszył. On po prostu patrzył w okno na statek.
  
  
  — To Carter — powiedziałem. "Chcę, abyś wstał i задернули zasłonę na oknie z widokiem na statek. Następnie ponownie usiąść. Jej chcę z tobą porozmawiać. Trzymaj ręce przy twarzy, kiedy ponownie zasiądziesz. Mam dla ciebie wieści o twoich chińskich znajomych, którzy, myślę, że chciałabyś usłyszeć.
  
  
  "Co do tego, co chcesz powiedzieć, to by hotel usłyszeć, Carter, — powiedział on.
  
  
  — Nic ci nie warto słuchać, Mario. Ale jeśli nie posłuchasz, to może być śmiertelne — powiedziałem. "A potem całej pracy nie hotele, by znaleźć się w sytuacji "król umarł, niech żyje król ", prawda?"
  
  
  W reumatyzmu Mario odsunął krzesło, podszedł do okna i задернул zasłony. Ją, wszedł do pokoju i natknąłem się na niego, gdy on ponownie celle.
  
  
  — Mów szybko — powiedział.
  
  
  — To właśnie zamierzam zrobić — powiedziałem. "Twoi przyjaciele zmienił ci".
  
  
  Mario uśmiechnął się. — Oczywiście, i kawalerii też idzie.
  
  
  — Ty też lepiej zacząć wierzyć w to — powiedziałem. "Twoja część transakcji nie powiodło się. Jedyny corkscrew pozostaje, czy twój przyjaciel, pułkownik, Syn, uciec na wolność potem tym, jak oszukał cię.
  
  
  — Dobra, Carter, wystarczy wypowiedzieć te zagadki. Co to za sprawa?
  
  
  "Heroina".
  
  
  — Z heroiną wszystko w porządku — powiedział Don Mario. "Ego sprawdza się ludzie, którzy jej ufam".
  
  
  — Jesteś pewien?
  
  
  "Oczywiście, że nie — powiedział. "Ale pobraliśmy się po kilka ton".
  
  
  "To był dobry materiał," powiedziałem. "Pozostałe zatrute".
  
  
  — Przestań — powiedział. "Nie jesteś frajerem. Masz jedną szansę na milion, aby wysadzić tę sprawę, i to znaczy, że mnie odizolować Syna. Jej nie zjem to.
  
  
  "Jestem tutaj, aby dostosować cię przeciwko Syna za to, że cię zdradził. Heroina otruty . To naprawdę śmieci. I najbardziej brudny w zielonych workach.
  
  
  Mario zacisnął wargi. — Wiesz, Carter. Zaczynasz mnie interesować. Skąd wiesz o tych zielonych workach?
  
  
  — Tak samo, jak ja wiem o niebieskich workach i jedzą. Gdyby miał pan jeszcze na pokładzie tego statku, który też rozumiał po chińsku, można by o tym wiedzieli. Ten dziadek urodził się w Chinach.
  
  
  "Jak szybko możemy zrobić test?" — powiedział Mario. — Weź ze statku część tego ostatniego śmieci. Zielone worki. To, że w zielonych workach, zabija szybciej wszystkich.
  
  
  Mario odpowiedział odin dla telefonów. Vito — powiedział. — Przynieś mi jeden, wokół zielonych worków. Natychmiast.'
  
  
  Odłożył słuchawkę i spojrzał na mnie. — Dobra, Carter, masz szansę. Krok do tyłu. Przed moim biurkiem jest luke. Po chwili otwiera się i Vito wspina się na górę. Nie denerwuj się ze swoją bronią. Vito będzie, jak powiem. Możesz być pewien, że on nic nie zrobi.
  
  
  Pode mną dało się słyszeć buczenie, i część podłogi ześliznęła się, odsłaniając хорькоподобное osoba Vito, вглядывающегося w pokoju.
  
  
  — Wszystko w porządku, Vito, — powiedział Don Mario. "Trudności nie".
  
  
  Vito wszedł do pokoju, i половица ponownie odsunęła się. Położył zieloną torbę na krzesło Mario.
  
  
  "Potrzebujemy świnka morska", — powiedział on. "I myślę, że znam odpowiednią osobę do tego". Wziął telefon. Pułkownika, Syna — powiedział. 'Szybko.' Na to czekał. Kiedy znów przemówił, jego głos absurdalne wytrwale. — Pułkowniku, Syn? Don Mario. Słuchaj. Wypadek wydarzył się z jednym się wokół moich chłopców. Wyślij dr Инуриса ze swoim portfelem. On wkrótce będzie nam potrzebne.
  
  
  Odwiesił słuchawkę, nie dając pułkownika Sinu decyzji zadawać pytania. Odsuwając na bok zasłonę na ułamek cala, jej spojrzał na statek. Wkrótce potem ten ponury dr Инурис dotarł do końca obie schodów i zaczął schodzić po molo.
  
  
  — Idzie — powiedziałem.
  
  
  — Weź go, Vito, — powiedział Don Mario. Vito wyszedł po pokoju. — Nie przejmuj się, Vito, — powiedział Don Mario. "Vito zachowuje się uczciwie. Wszystko , o czym musisz się martwić, to heroina. Ale, przynajmniej, musisz przyznać, że daję ci szansę, Carter. Kogo lepiej używać jako króliki doświadczalne, niż lekarza-narkomana?
  
  
  Ją usłyszał kudłaty i stanął tam, gdzie myślałem, że dostanę Don Mario i Vito krótka seria, jeśli starają się coś zrobić. Drzwi powoli otworzyły się, i lekarz Инурис wszedł do pokoju, Vito poszedł za nim.
  
  
  Ego oczy rozszerzyły się od flagi zezwolenia na wykonanie, gdy zobaczył, że stoję tam. "Carter!"
  
  
  — Rzeczywiście, pani doktor. Twój stary jeszcze. Jej podniósł lufy automatu emu pod brodę.
  
  
  On zapytał. - "Co to znaczy?"
  
  
  Jej dźgnął go lufą broni ego oddechowy gardła. — Zamknij Się, Doktorze.
  
  
  — Doktorze — powiedział Don Mario. "Carter i jej chcemy mieć trochę pieniędzy. To z tego powodu heroiny.
  
  
  Jej, cofnął się z bronią.
  
  
  — Co się stało z tą heroiną? zapytał Инурис. "To zwykły heroina".
  
  
  — Głos co chcę powiedzieć, doktorze — powiedział Don Mario. — Ale Carter mówi inaczej. On mówi, że on otruty.
  
  
  - Nie słuchaj go-powiedział dr Инурис. — Co on wie o tym?
  
  
  — On mówi, że wie wystarczająco dużo, doktorze.
  
  
  — Uwierzysz emu? zapytał Инурис. — Agent AX?
  
  
  "Do tej pory fretki, wywołuje u mnie zainteresowanie".
  
  
  "Pułkownik Syn nie stahl by was oszukać — powiedział doktor Инурис.
  
  
  "Cóż, to jest to, co próbuję powiedzieć Cartera," powiedział Don Mario. "A jednak emu udało się przekonać mnie, że lepiej się najpierw upewnić, niż potem żałować. Głos dlaczego zaprosiliśmy was tutaj. Bo powiedziałem sobie: "Mario, — powiedziałem, — kto jest najlepszy człowiek, aby sądzić, dobry ten heroina, czy nie?", i wtedy jej odpowiedział sobie: "no Cóż, nikt inny, jak nasz stary jeszcze, dr Lothar Инурис, który okazał się doskonałym naukowcem i wiernym przyjacielem". Lekarz daje darmowe próbki.
  
  
  "Nie chcę tego — powiedział doktor Инурис.
  
  
  — Nie chcesz? — powiedział Don Mario. 'Nie chcesz? Słyszałeś to, Vito? On mówi, że nie chce darmową próbkę.
  
  
  "On jest tak bogaty?" — powiedział Vito. "Nigdy wcześniej nie widziałem, aby uzależniony zrezygnował z bezpłatnej próbki".
  
  
  — Myślę, że bardzo się czegoś chce, Vito, — powiedział Don Mario. — Jak każdy narkoman. Ale on jest zbyt miło. Po prostu z grzeczności, prawda, doktorze?
  
  
  W ohydnej twarzy Инуриса wystąpili krople bank. — Nie chcę tego — zawołał.
  
  
  - No, no, doktorze-powiedział Don Mario. — Jesteś zbyt daleko z tej uprzejmości. Wyciągnął moją szpilkę z za pasa i zrobił nacięcie w zielonym worku. Высыпалось trochę białego proszku.
  
  
  — Cóż, doktorze, mamy zamiar zorganizować tu pożegnalną imprezę. U nas nie ma świec, ale mam zapałki i, Vito, myślę, że znajdziesz tryska i igły, jeśli spojrzysz w torbie doktora. I nie zdziwię się, jeśli tam będzie kawałek gumowego węża i może jeszcze kilka rzeczy, które są nam potrzebne". Vito wyciągnął rękę i złapał torbę wokół rąk doktora. Don Mario otworzył ego, i zaczął grzebać w nen.
  
  
  "Nie pozwól im zrobić to, Carter", błagał dr Инурис. — Dlaczego nie, doktorze? Jej powiedział. "Nie widzę, we wszystkich domach wokół jaki to może powodować. Jeśli mówisz prawdę, to jest.
  
  
  — Proszę, Carter. Proszę.'
  
  
  On nie patrzył na mnie. Może być, że hotel corocznie na mnie. Ale on nie mógł. On nie mógł oderwać oczu od krzesła, na którym były zajęte Don Mario i Vito. I nadal błagać. Słowa brzmiały, jak powietrze wokół проколотой wewnętrznej rurki.
  
  
  "Złoto, Carter. Jej dam ci złoto. Moją działkę. Można być bogatym. Już nigdy nie będziesz musiał pracować. Dużo pieniędzy. Więcej niż ty kiedykolwiek zobaczysz z AX. Mogłeś iść gdzieś. Można być bogatym. Po prostu uratować mnie stąd. Ty możesz to zrobić. Ją wiem, że możesz. Jej to zrobię godnym dla ciebie. Nie będziesz żałować.'
  
  
  Don Mario wstał z krzesła. Vito stał obok z pełnym strzykawką w ręku.
  
  
  — Nie mogę się zgodzić, doktorze — powiedziałem.
  
  
  — Nikt cię nie słyszy, doktorze — powiedział Mario. "Z zewnątrz zbyt dużo hałasu. Ten kran strasznie szumi.
  
  
  Dr Инурис upadł na kolana. Pot струился ego w twarz. — Nie rób tego — błagał. 'Nie rób tego. Proszę was. Nie rób tego ze mną.
  
  
  Mario uderzył go ego w twarz. — Zamknij się, głupi pies — powiedział.
  
  
  Chwycił Инуриса za prawą rękę i szarpnął rękaw ego marynarki i koszule powyżej łokcia. Guzik zeskoczyła z koszulki i zaczął się obniżać. Vito stał przed lekarzem ze strzykawką w ręku.
  
  
  Dr Инурис zaczął skomleć. Don Mario ponownie uderzył jego ego. — Musisz zachować spokój, doktorze — powiedział Don Mario. 'Patrzeć na jasną stronę. Po kilku minuta udać się w szczęśliwą podróż... lub umrzeć. W każdym razie, twoje problemy za sobą, kochanie.
  
  
  Oczy doktora dopełnia od strachu.
  
  
  — Dobrze, Vito, — powiedział Don Mario.
  
  
  On szarpnięciem postawił Инуриса na nogi i wyciągnął gołą, pokrytą bliznami dłoń.
  
  
  Инурис próbował się wykręcać. Kopnął Vito i zmusił ego odskoczyć.
  
  
  Twarz don Mario помрачнело. — Nie ma za co — mruknął.
  
  
  Lothar Инурис wciąż wił. Don Mario jedną ręką objął ego za szyję, a drugą trzymał wyciągniętą rękę doktora. "Dobrze, Vito, — powiedział on, — spróbujmy".
  
  
  Vito ostrożnie zbliżył się z boku, jakby torero z niewielkim miecz do ostatniego ciosu. Oczy doktora Инуриса sińce wokół orbit. Chciał powiedzieć: "nie, nie, Nie", ale nic z tego nie wyszło, poza długiej, męczącej 'ННННН' iso rta.
  
  
  Vito teraz był obok niego, trzymając igłę do nagiej dłoni, a don Mario pomagał emu, trzymając rękę nieruchomo, aby znaleźć żyły. Końcówki igły dostał się pod skórę, i Vito pchnął tłok w dół. Don Mario uwolnił Инуриса. On i Vito wycofali się. dr Инурис wstał. On obciągnął rękaw koszuli i камзолы. — Pójdę już — powiedział zduszonym głosem, — gdy jesteś ze mną koniec.
  
  
  Jej, widziałem, jak ręka Mario sięgnęła do люгеру.
  
  
  dr Инурис uśmiechnął się emu. — Potrzebny mi mój portfel — powiedział. Zrobił krok do stołu. Dwa kroki.
  
  
  Jej zrobił auto Don Mario.
  
  
  Инурис spojrzał na mnie. — Bardzo źle, Carter, — powiedział on. "Mógłbyś być bogatym". W ego oczach było coś dziwnego, остекленевшее wyrażenie. — Ale ty nie stahl słuchać. Przepraszająco, Carter. Ale co oznacza dążenie to powiedzenie? Kto się śmieje ostatni...
  
  
  ha-ha-ha..."
  
  
  I wtedy iso rta u niego nie poszło nic oprócz krwi. Ona cieknie na ego koszuli, brudząc białą tkaninę. Z zaciekawieniem spojrzał na przerażające powodzie, jakby należał do kogoś innego.
  
  
  Ogromny skurcz złapał ego, ciało i rzuciła na ziemię. Krew wciąż płynęła, rzucając ego szyję szalikiem wokół płynnych rubinów. Dr Инурис był wstrząśnięty. Ego pięty uderzył o podłogę. Potem wyciskaniu leżąc nieruchomo.
  
  
  — Jezu — szepnął Vito.
  
  
  
  Rozdział 19
  
  
  
  
  — Dobra — powiedział Mario. — Masz rację. Przyjrzyjmy się teraz leje.
  
  
  — Jesteśmy z tobą zawrzeć rozejm — powiedziałem. — Będziemy pracować razem, aby pułkownik Syn nie uciekł ze złotem. Potem każdy znowu sam za siebie.
  
  
  — Brzmi dobrze — powiedział.
  
  
  Mario wziął odyna dla swoich telefonów. — Zamknąć kurek — rozkazał.
  
  
  Jej, wyjrzał przez okno. Dźwięk крановой maszyny zaczął przygasać. Wysoko nad statkiem nad włazem spotkałem się jeden wokół kontenerów.
  
  
  Don Mario zwrócił się do Vito. — Zejdź na dół — powiedział. "Weź chłopców. Powiedz im, żeby oni przynieśli wszystkie fajerwerki, które będą w stanie zebrać. Nam to nie przeszkadzało. I przynieś jeszcze dynamitu i benzyny.
  
  
  Vito zniknął przez właz.
  
  
  "Na razie jesteśmy na jednej stronie, — powiedziałem — chcę odzyskać swoją broń".
  
  
  — Oczywiście — powiedział Mario. Wyciągnął zza pasa "luger" i sztylet.
  
  
  — Nie zapomnij tę małą rzecz w kieszeni — powiedziałem.
  
  
  Wyjął Pierre ' a. - "Gazowa bomba w końcu, prawda?"
  
  
  — Ostrożnie z tym — powiedział jej emu.
  
  
  Mario uśmiechnął się. "Pracujemy razem, Carter". Dał ego mnie i położył jej ego na minutę.
  
  
  Ludzie Mario zaczęli wspinać się po schodach, wypełniając gabinet. Podnosząc rękę, Mario rozległym krajem do ciszy.
  
  
  "To Carter. Pracuje z nami. Więc nie denerwuj się, nie na zawsze, aby robili błędy, gdy sprawy idą trochę nie tak. Wsiadamy na statek. Jej chcę, aby ego maszyny wysadzili w powietrze, a ja chcę, żeby to stało się szybko. Jeśli jakiś chińczyk będzie chciał cię zatrzymać, скосите ego. Oszukali nas. Chodź.'
  
  
  Mężczyźni pobiegli wokół biura, przez długi stodoła, do wyjścia na drogę molo. Tylko ih było dwadzieścia osób, w tym Mario i mnie. Książę wziął pistolet maszynowy. "Ostrożnie z tym czymś", — ostrzegł jej ego. "On był w & nb".
  
  
  — Dziękuję — powiedział Mario. "Spróbuję, a jeśli to się nie uda, — poklepał się na pasze, — mam jeszcze trochę w zapasie".
  
  
  Z portu w bar ją podniósł oczy w samą porę, aby zobaczyć, jak pułkownik Syna z megafonem w ręku pojawia się u poręczy mostu, a obok niego kapitan.
  
  
  — Co się tam dzieje, Mario? krzyknął. "Dlaczego dźwig zatrzymał się?"
  
  
  Pierwszy wokół ludzi Mario rzucił się do сходням.
  
  
  Mario podniósł karabin i strzelił krótka seria w linę dźwigu. Pojawił się klub niebieskiego dymu, a następnie uderzył naciągnięty naciąg, który pękł. Ogromny pojemnik przechylił się i z ogłuszającym hukiem uderzył w przeprowadzenie " Sary Chamberlain ". Nastała cisza, a potem ją usłyszał krzyki.
  
  
  Pułkownikowi nie trzeba było, aby ktoś mi to wytłumaczył emu sytuację. W następujący samej chwili odwrócił się i dał znak kapitana, zmuszając ego uciec do sterówce. On перегнулся przez poręcz molo i wydał rozkazy swoim ludziom na pokładzie. Chińczycy, wymachując toporem, rzucili się do poręczy. Jej, widziałem, jak metal раскалывался, gdy topory zaczęły błyszczeć, рубя grube wiązki lin, którymi "Sarah Chamberlain" przylegała do molo.
  
  
  Mario zatrzymał się w połowie drogi do trapu. Podniósł automat. Miasto pocisków uderzył balustrady, szarpania metal i ciało. Mężczyźni krzyczeli i spadały...
  
  
  Jej odłożył "luger" na moście i strzelił. Pułkownik Syn пригнулся, gdy gogle nagle zabolało stal pod oknami kierowniczego wycinki. Kiedy wrócił, w ręku miał pistolet. Byliśmy na pokładzie. Vito, — odetchnął Mario. — Ty i połowa mężczyzn idziesz z Carterem. Weź dynamit. Inni udają się do sterówce.
  
  
  Mały cwaniaczek skinął głową. Mario już wyszedł i strzelił przez automat po pokładzie. Jej, widziałem, jak chińczyk złapał się za głowę i upadł w krwawej mgle.
  
  
  A potem ją znalazł się wewnątrz statku, a Vito i inni ludzie Mario szli za mną po schodach. Na dole chińczyk opadł na jedno każdego plemienia i podniósł karabin. Obok mnie rozległ się strzał, i zobaczył, jak rewolwerowiec złapał się za życiem i upadł do przodu.
  
  
  Kątem oka go zauważył, jak Vito ухмылялся, gdy spieszyliśmy się w dół pokładu na pokład. Ją usłyszał krzyki za nami, i odyna wokół ludzi Mario wydał stłumiony krzyk i upadł koniec drabiny kabiny.
  
  
  Strzelanina ustała. Teraz został tylko tupot noga, po żelaznych schodach, a wyprzedza ją zobaczyłem znak ze strzałką skierowaną w maszynowni.
  
  
  Byliśmy w korytarzu. Przed nami otworzyły się drzwi metalowe, i lufy automatu zaczął do nas strzelać. To było zbyt wysoko i daleko, kule drapiąc ściany i sufit. Jej schylił się na ziemię i ponownie zerwał się na nogi z люгером w ręku. Jej strzelił raz. Rozległ się krzyk, i lufy broni runął w dół. Jej, wyjrzał przez próg i okazało się, że patrzę mimmo dziennika, który inaczej лестничному пролету. Gogle просвистела nad moją głową i uderzyła w wodoszczelną przegrodę. Jej gestem nakazał Vito i mężczyzn zostać. Jej, spojrzał w dół, w maszynowni. Ogromne tłoki, błyszczące do idealnego połysku, zaczął powoli się poruszać. Zobaczył ją inżyniera w formie, gwałtownie жестикулирующего, i ludzi uciekających do swoich postów.
  
  
  Jeszcze jeden strzał просвистел nad moją głową. Z drugiej strony maszynowni przez drzwi wpadli kilkanaście strzelców, распластались na drabinie i otworzyli ogień.
  
  
  Jej отполз w dzień i zatrzasnął ją, gdy w nie uderzył strzał. Jej, odwrócił się do Vito. "U nich wejście na muszce".
  
  
  "Co robimy?' zapytał.
  
  
  "Daj mi динамитную pionek".
  
  
  Była u mnie w ręku prawie do tego, jak ją skończyłem korkociąg. Jej podpalił lont. "Postaram się wysadzić ten ogromny trap", — powiedział jej Vito. "Kiedy ta bomba wybuchnie, wszyscy przybiegną przez drzwi. Bądź na pokładzie.
  
  
  Pokład pod nami zaczęła się trząść, silniki rozporządzeniem obroty. Jeśli pułkownik Syn nie znalazł się w pułapce na górze, i udało się zwolnić statek z linek, "Sarah Chamberlain" już miała wyjść w morze. Jej, miałem nadzieję, że Don Mario zatrzyma ego.
  
  
  Jej stanął obok z wodoodporną переборкой, i zapalił knot. Następnie otworzył drzwi i rzucił dynamit do dużego pokoju. Ją cofnął. Słysząc bawełna, ponownie otworzył drzwi. To był kalejdoskop śmierć: trap przedarł się w środku, strzałki, przelewając krew, chwytały się za coś, za co można było złapać i złamał, gdy metal bardzo oddalał się od punktów mocowania. Nie było czasu na oglądanie. Krzyki już opowiedzieli całą historię.
  
  
  Jej wstał, przekroczyła próg i szybko zszedł po schodach. Marynarz chwycił mnie za rękę, uderzył ją ego tyłek люгера w nosie. Kość pękła.
  
  
  Kierowca stał w pobliżu i wyciągnął zza pasa pistolet. Jej, strzelił do niego i zobaczył, że spod ego koszuli, spod niebieskiej камзолы, wycieka krew.
  
  
  Za mną ją usłyszał jeszcze strzały i krzyki. Chińczyk wyciągnął topór do ściennego mocowania i odwrócił się twarzą do mnie. Błyszczące ostrze zawisło nad ego w głowę, gdy ją podniósł Luger do ego ustach i nacisnął na spust. Ego celem zniknęła, a topór spadł.
  
  
  Mimmo mnie просвистела gogli, rozrywając rurę. Jej, widziałem, jak jeden wokół członków załogi celowałem w całej karabiny. Jej spadł na jedno każdego plemienia i strzelił. On z krzykiem odskoczył do tyłu. Wokół mnie ją słyszałem piekielny staccato wystrzałów i wycie i świst рикошетящих kul. Losowy krzyk, przekleństwo, warczenie, uderzenie ciała, опрокинутого uderzeniem pocisku. Mimmo mnie ogarnęła odrąbana bramkę. Odyna wokół ludzi Vito, ofiarą siekiery. A potem strzelanina ustała.
  
  
  Jej rozejrzał się. Jej widział Vito. Przyłożył rękę do badania przeprowadzone obliczenia. Między ego palców sączyła się krew. Podniósł drugą rękę i radosny zamachnął się bronią. Ego osoba расплылось w szczurzym ухмылке. — Droga wolna — powiedział.
  
  
  — Dobrze — powiedziałem. "Umieścić dynamit, i chodźmy stąd".
  
  
  Ego specjaliści od materiałów wybuchowych już zakładali динамитные warcaby w maszyny.
  
  
  — Podpalam lont — powiedziałem. "Inni idą z powrotem, w górę po schodach, za drzwi".
  
  
  Wyglądały zbyt uszczęśliwiać, aby im na to pozwolili zrobić. Vito lekko pochylił się w lewo do rany na przeprowadzone obliczenia, ale jeden wokół pozostałych przypięty ego w pozycji pionowej.
  
  
  Jej szybko przechodził od jednego pakietu na drugi, trzymając mecze u zapalników. Zaczęli zaś skwierczeć, jak gwiazdy boże narodzenie.
  
  
  Nadszedł czas zniknąć. Jej, spojrzał na drzwi. Vito spojrzał na mnie, a następnie gestem kazał mi się spieszyć. Potem ją usłyszał strzały i krzyki na korytarzu ego plecami. Oczy Vito rozszerzyły się. Chwycił się za plecy, a następnie przykucnął na pół. Był już prawie martwy, kiedy wreszcie przesunął zszedł po schodach.
  
  
  Брылев w maszynowni zgasł. Metalowe drzwi zatrzasnęły się. Jej był w pułapce.
  
  
  W pułapce całkowitej ciemności, нарушаемой tylko żółtym pokaz sztucznych ogni płonących knotów. Jej naprawdę zatrzymał się, by "Sarę Chamberlain" . Ale to było ostatnie, co zrobiłem.
  
  
  Za sekundy te pięć pakietów dynamitu wysadzą całą rufę statku pułkownika, Syna, przekształcając ego w latająca trumna Nicka Cartera.
  
  
  
  Rozdział 20
  
  
  
  
  Ale nie w tym przypadku, gdyby ją działał szybko.
  
  
  Jej pobiegł od schodów, zanurkował w pierwszy lont i wyrwał go. Był to wyścig na czas, i ją wygrał. Gdy wybił ostatni lont, poszło chyba dziesięć sekund.
  
  
  Jej zapalił zapałkę, wrócił do schodów i poszedł na górę. Prędzej czy później ktoś będzie musiał wejść w te drzwi, jeśli pułkownik Syn będzie chciał, aby ego statek wypłynął. A kiedy to się stanie, jej był gotowy. Moja ręka przesunęła się w jego szerokości i сомкнулась wokół gazowej bomby.
  
  
  Jej, miałem nadzieję, że nie będę musiał czekać zbyt długo. Jej również nie sądziłem , że tak będzie.
  
  
  U Syna nie było czasu, zakładając, że nie był zajęty Don Mario.
  
  
  Ale jak tylko ją dostał swoją szansę, jej miał być szybki. Nie mogłem sobie pozwolić przegapić. Jej, miałem nadzieję, że ktoś by był na zewnątrz, kto by nas prowadził małą wyprawę, w którym wyeliminowaliśmy Vito i resztę ego grupy bojowej, zaczął tracić cierpliwość.
  
  
  Jeśli zobaczył palące się bezpieczniki, zanim zatrzasnął drzwi, to prawdopodobnie czekał na wybuch i teraz zastanawiał się, dlaczego do tej pory fretki ego nie usłyszał. Jeśli nie widział, to prawdopodobnie перегруппировывался, przygotowując swoich ludzi do zniszczenia wszystkich żywych najeźdźców w maszynowni.
  
  
  W każdym razie, musiał działać szybko, bo wiedział, że pułkownik Syna nie zostało dużo czasu. "Sara Chamberlain" nigdzie się nie wybiera, podczas gdy ego ludzie nie kontrolują maszynowni.
  
  
  Drzwi otworzyły się długimi dźwigniami — po jednym z każdej strony. Nikt nie mógł posuwać się naprzód ego na zewnątrz, nie przesuwając do środka. To było na moją korzyść. Ją bym się nie zdziwił niczego. Jej umieścić koniuszki palców jednej ręki na dźwigni, każdy nerw czujnie reagował na najmniejsze oznaki ruchu. Z drugiej strony, u mnie był Pierre.
  
  
  Potem to stało się prawie zaskoczeniem, tak szybko, że omal nie stracił dźwignię. Siergiej olśniewające zapaliło się. Przy pierwszych promieniach światła ją trzymał Pierre взведеным. Jej rzucił бомбочку na korytarz i iso wszystkich sił zamknął drzwi.
  
  
  Ją usłyszał stłumiony wybuch, a potem nic więcej. Jej, wiedział, że teraz ludzie chwycić gardło w korytarzu na zewnątrz i umierają. Za chwilę będzie po wszystkim. Nikt nie ucieknie. A za minutę będzie można bezpiecznie wydostać się stąd. Pierre szybko zrobił swoje i zniknął bez śladu.
  
  
  Na górze drabiny go wpędził uchwyt dzień w dół, patrząc na zegarek. Przez półtorej minuty jej poluzował uścisk i zszedł z powrotem do maszynowni.
  
  
  Tym razem był zdecydowany nie dopuścić do tego, aby coś poszło nie tak. Jej podpalił granaty błyskowe, взбежал po schodach i szarpnięciem otworzył drzwi. Ciała zostały zwalone na korytarzu. Jej zatrzasnął za sobą drzwi i pobiegł tak szybko, jak tylko mógł, licząc na drodze. "Dwadzieścia, dwadzieścia jeden... dwa..."
  
  
  W dwadzieścia cztery ją, skoczył na pokład. Rozległ się ogłuszający wybuch, сотрясший cały statek. Nad moją głową замерцали światła, i statek znów się wyrównał. Zebrani z siłami, jej zaczął wspinać się do nosa. Zostawił jej Mario na poszycia burt, gdzie on brnąłem. Nie wiedziałem, jak on to zrobił, ale gdyby ją mógł zbliżyć do nosa, to by był za załogi. Może być, mógł wykorzystać dywersja.
  
  
  Jej, wspiął się po schodach i ruszył w długim korytarzu. Jej, czułem, że się duszę trochę. Potem ją, zrozumiał, że idę trochę w górę. Obudowa "Sary Chamberlain" разломился na dwie części. Statek tonął. Teraz woda płynęła w maszynowni.
  
  
  Nie wiedziałem, jak daleko go przebiegł, ale kąt stopniowo stawał się coraz bardziej strome. Przed sobą zobaczył ją właz na górze schodów. Jej, wspiął się po schodach i wystawił głowę. Jej, odwrócił się i wyszedł na pokład. Mnie nikt nie widział.
  
  
  Tutaj jeszcze trwała strzelanina. Jej, widziałem, jak z powodu luke ' a dwóch chińczyków. Moje palce zeszły się wokół "люгера". Jej strzał w każdej przez nie jeden raz.
  
  
  Teraz na mojej stronie pokładu było cicho. Błysku automatycznego ognia wciąż były widoczne na poszycia burt.
  
  
  Crouching niski, jej, pobiegł do ludzi Mario. Jej, zauważyłem, że używali ratunkową jako tarczy. Pozostały tylko Mario i jeszcze dwóch. Odyna wokół nich również został ranny.
  
  
  Jej schylił się obok nich. Zapytał ją. - 'Jak się masz?'
  
  
  Mario strzelił w stronę mostu. Podniósł ramiona. "Straciłem dużo ludzi — powiedział. — Pułkownik wciąż tam jest, z kapitanem.
  
  
  "Vito i pozostali nie żyją" — powiedział jej potrzebują. — Ale maszynowni rozbite.
  
  
  — Tak — powiedział Mario. "Usłyszeliśmy wybuch. Dobrze zrobione. Ale nie spocznę, dopóki nie uporam się z samym pułkownikiem.
  
  
  — Dlaczego nie zostawisz mnie, Mario?
  
  
  — Nie, — powiedział on. — To prywatna sprawa. Nikt nie oszukuje mnie bezkarnie".
  
  
  Kule uderzyły w kadłub łodzi ratunkowej.
  
  
  — Zostaniemy tu bezużyteczne, — powiedział on. — Jesteś nam na co się nie zgadzasz. Jej idę do nich na górę. Daj mi jedną wokół tych kanistrów z benzyną.
  
  
  'Co ty zamierzasz robić?'
  
  
  "Pójdziemy do ataku", — powiedział on. — Idziemy po schodach pod mostem. Jesteśmy pod trudnym kątem od niego, ale nie ma sensu tu siedzieć.
  
  
  — Idę z tobą — powiedziałem.
  
  
  — Rób, co chcesz, Carter. Teraz mam swoje. Chodźcie, chłopcy.
  
  
  Są one wyskoczyły w obie strony z łodzi ratunkowej. Z mostu posypały się strzały. Każdego plemienia rannego przygięło się o połowę, a on zsunął się po pokładzie pod szyny. Krzyknął raz, zanim rozbić się na molo.
  
  
  Jej kształt арьергард. Kule pochłaniały pokład wokół nas, ale teraz jesteśmy w trójkę byli na schodach. Mario miał rację. U pułkownika Syna i mistrz był zły kąt ostrzału. Kule gwizdały nad nami. Odyna wokół automatów poleciał w dół i z hukiem upadł na pokład. Oznaczało to, że u nich zakończyły się amunicja. Mario otworzył kanister z benzyną. Kiedy dotarł na szczyt schodów, Syn i kapitan wyszedł za drzwi kierowniczego wycinki. Ostatni strzał trafił w satelity Mario. Chwycił się za życie i przykucnął na pół. Teraz na mostku było nas tylko dwóch, z pułkownikiem Сином i kapitanem w sterówce. Mario uśmiechnął się do mnie, kiedy nurkujemy pod linię ognia.
  
  
  "Widzisz to samo, co jej?"
  
  
  Wskazał wygięte palcem na okna kierowniczego wycinki. Pocisk uderzył w nen dziury. Mario wskazał kciukiem na kanister z benzyną i uśmiechnął się. Potem podniósł ją i zaczął przez otwór wlewać benzynę.
  
  
  Drzwi otworzyły się. Jej, widziałem, jak kapitan uważnie mierzył w Mario. Jej strzał w niezabezpieczonych drzwiami belkę i oczu. Zniknęli w czerwonej mgle, i ciało kapitana zsunął jej się na moście.
  
  
  Gdy ją, obejrzał się na Mario, on wstał i rzucił zapałkę w okno.
  
  
  Wtedy pułkownik Syn zastrzelił go.
  
  
  Jest trochę za późno. Naciągacze trafiła w sterówka.. Rozległ się huk, a potem cała kabina się pali.
  
  
  Mario wciąż stał z głupim uśmiechem na twarzy.
  
  
  Spojrzał na mnie i podniósł kciuk do góry. "Hej, Carter, jak ty myślisz, że jej się teraz z wujkiem Samem?"
  
  
  Następnie celle i upadł na bok. Jej, podszedł do niego i sztuczne piersi ego puls. Tętno już nie było. Języki ognia wyciekły przez rozbitych okien i zaczęli się czołgać w peelingiem farby, co było częścią kamuflażu "Sary Chamberlain".
  
  
  Nadszedł czas, aby odejść. Jej, podszedł do schodów. Gogle odbiła się od metalu. Ją, obrócił się wokół własnej osi i nacisnął na spust "Люгера". Gogle uderzyła w pustkę.
  
  
  Jej stała, patrząc na почерневшее twarz pułkownika Syna. Ego skóra była обуглена i pomarszczona jak u mumii. Ego zęby ludzie nie rażącego оскалились na mnie. Lekko помахав ręką, podniósł pistolet.
  
  
  Ona już była w transie, gdy nacisnął spust. Sztylet był już u mnie w ręku, i wbił jej ego w życiu. Było zbyt późno, aby zatrzymać, gdy ją usłyszał cios młotem w pustym pokoju. Nóż zsunął się do środka. Pułkownik Syn dyszała.
  
  
  Jej cofnął nóż. On się cofnął, gdy kula ognia zwymiotował wokół kierowniczego cięcia wokół ego, twarzy i włosów.
  
  
  Jej przypuszczam, że był już martwy, gdy wzdrygać się od poręczy i перевалился przez nich. On na pewno nie żyje, kiedy jego mózg rozbił się o pokład na dole. Потрескивающее płomień początek czołgać się na krawędzi mostu. Jej, zszedł po schodach.
  
  
  Jej obawy i fizycznie zmęczony, kiedy rzucił się na molo. Wycie zbliżających się syren wyciekł w mój umysł, i ostatnie spojrzenie za mną powiedział mi, że to nie był zły sen. Pierwsze wozy strażackie już przerwane. Ih światła były słabym światłem w porównaniu z jasnym, płonący blask moście statku.
  
  
  Dalej, mimmo molo, zobaczył ją niewysokiego mężczyznę w мятом твидовом garniturze, потягивающего cygaro.
  
  
  Jej, podszedł do niego. Jako cześć podniósł rękę. — No, Nicholas, — powiedział on. 'Jesteś? Tutaj? A, myślałem, że wysłałem cię na wakacje.
  
  
  
  Rozdział 21
  
  
  
  
  W biurze pachniało tak samo: palarnią cygar dymu i starym твидом. David Hawke siedział przy stole i z dezaprobatą wstrząsnął głową.
  
  
  — Bardzo nierozsądnie, Nicholas, — powiedział on. "Bardzo niedbale".
  
  
  — Obawiam się, że to było najlepsze, co mogłem zrobić w danych w innych okolicznościach — powiedziałem. "Najważniejsze było nie dać pułkownika Sinu odpłynąć ze złotem. Jak tylko dotarł do otwartego sukienka, wszystko może stać się nieco kłopotliwe. I grozę, by plotki o kradzież złota.
  
  
  Hawk-zaciągnął się cygarem. "Nam udało się zdusić to w zarodku", — powiedział on. "Dopóki wczoraj отсыпались, rząd opublikował imponujące statystyczne dane o bilansie handlowym, przepowiadając poprawa gospodarki na nadchodzący rok, a także potwierdzał swój stanowczy promować oficjalną cenę złota. W rezultacie cena złota na wolnym rynku w Zurychu, Paryżu i Londynie spadły, a kurs dolara w stosunku do innych walut przeżywa najlepszy dzień w ciągu ostatnich miesięcy. I myślę, że dość gwałtownej śmierci pułkownika, Syna już przyszła, do tych ludzi, którzy czekali na sygnał "Sary Chamberlain". '
  
  
  — Cóż — powiedziałem. Wygląda na to, sprawy idą do poprawki.
  
  
  "Jeszcze wiele trzeba oczyścić", — powiedział Hawk. "Z radością mogę powiedzieć, że władze w Waszyngtonie oddał mi ogromną pomoc. Straż pożarna doprowadziła do pożaru na pokładzie statku do minimum. Policja była szczęśliwa, aby pozbyć się Mario i ego rodziny, w tym znaleźć heroina. Miał przyzwoitą ilość, tam, pod tym molo, cały magazyn pod korytem rzeki". Hok przyłożył zapałkę do świeżej сигаре. "Potem wyjaśnienia sytuacji z Don Mario policja była szczęśliwa zaspokoić każdą naszą prośbę. Wokół statku niezwykle surowa, ale dyskretna ochrona. W powrocie złota w skarbcu uczestniczą urzędnicy skarbu państwa i wyższe klasy wywiadu wojskowego. Wszyscy strażnicy, związane z magazynem rezerwy Federalnej, i wszyscy oficerowie, związane z ego bezpieczeństwa w areszcie. Prawdopodobnie będzie nam potrzebna duża część niedziele, aby wszystko wyjaśnić, ale do końca niedziele spodziewamy się, że złoto wróci do magazynu, a fałszywe złoto zostanie rzucony. Skonfiskowane heroina jest niszczony.
  
  
  — Powiedział pan, że każdy, kto uczestniczył w ochronie magazynów, w areszcie? Jej powiedział. Hawk-zaciągnął się cygarem, zanim odpowiesz. — Cóż, — powiedział on. 'Nie do końca. Z wyjątkiem jednego człowieka.
  
  
  — Filip Dawn?.
  
  
  Hawke skinął głową. "Wczoraj ją widziałem, ego córka — powiedział. "Kiedy zadzwoniła do mnie wczoraj wieczorem, powiedziała, gdzie ją znaleźć. Dlatego, gdy z portu w bar wszystko ucichło, poszedłem ją odwiedzić. Długo rozmawialiśmy. Powiedziała mi, że bardzo pomógł hej, Nick. I powiedział, co ona bardzo nam pomogła. Bo w każdym razie, gdyby coś ci się stało na pokładzie statku, a ona nie zadzwoniła, nie wiem, w jakim stanie byłaby dziś ten kraj. Trochę popiołu z cygara padło emu na гиллетт. Wydawało się, że nie zauważyłem.
  
  
  — A jej ojciec?
  
  
  Hawke wydał siwy dym i włożył cygaro do popielniczki. "Filip Dawn nie żyje — powiedział. — Powiedziała dziewczyna. Zmarł wkrótce potem, jak wrócili do domu. Jej zakładam, że perypetie na tym statku drażnić go. Powiedziała mi, że wracają do domu, i wydawał się szczęśliwy. Oczyścić i celle w fotelu w salonie. Poprosił o szklankę sherry i poprosił ją, by opowiedzieć całą historię o tym, co się z nią stało. Był pod wrażeniem tobą, Nick. Powiedział, że jest stary chińczyk...
  
  
  — Tak — powiedziałem.
  
  
  "Tak, to prawda i nazywało się", — powiedział Hawk. "Cóż, powiedziała, że jej ojciec myślał, że ten Ji podziwiałaś byłby z ciebie. Że jesteś jakimś czarodziejem. Człowiek, który celował w niektórych dość magicznych sprawach. Następnie odchylił się na oparcie krzesła i podziwiał córką. Powiedziała mi, że następnie podniósł swój kieliszek i wygłosił toast. "O magii życia". Następnie zrobił łyk, postawił szklankę i zamknął oczy. Penny powiedziała, że wiedziała, że on nie żyje.
  
  
  — Przepraszam — powiedziałem. "Zrobił wiele kłopotów, ale w duszy nie był złym człowiekiem. Ego błąd polegał na tym, że emu było wszystko w porządku, poza ego córki.
  
  
  — Ego pochowano dziś rano — powiedział Hawk. 'Wszystko w porządku. Dziewczyna też tak myśli. Gdyby żył, to powinniśmy okazać mu było oskarżenie. On spędził resztę życia w więzieniu".
  
  
  — Ja bym nie stahl na to postawić — powiedziałem.
  
  
  Hawk uśmiechnął się ponuro. "No cóż, wiem, ego talent, jego też nie stahl go stawiać", — powiedział on. "Ale wiem, że ego córka czuje się dobrze, to raczej nie byłyby hej, zbyt wiele kłopotów. Ponadto, zrobił wszystko, co możliwe, aby naprawić swój błąd. Zostawił kompletny zestaw rysunków nowego systemu bezpieczeństwa magazynów. W końcu napisał, że nawet on jeszcze nie znalazł instytucji przebić się przez nie".
  
  
  — Więc to już koniec — powiedziałem. "Wszystkie krańce wydaje się być powiązane. dr Инурис, pułkownik, Syn, Don Mario, Don Filip: wszyscy nie żyją. Złoty sejf i heroina skonfiskowane.
  
  
  "Strony ponownie do bezpieczeństwa" — powiedział Hawk. "Przynajmniej w tej chwili." On mocno zaciągnął się cygarem. — A jednak, Nicholas, to było coś niedbale. Potem uśmiechnął się, wyciągnął rękę i chwycił moją. "Jeszcze raz — powiedział — moja wdzięczność i podziękowania od wybitnego wybranego urzędnika".
  
  
  — Dziękuję — powiedziałem.
  
  
  "Jesteśmy wdzięczni" — powiedział Hawk. "Cóż, Nick, myślę, że zasłużony urlop".
  
  
  — Chwileczkę — powiedziałem.
  
  
  Hawke podniósł rękę, wzywając do ciszy. — Nie, tym razem jej poważnie. Ty to zasłużony. Na jakiś czas. Idź, gdzie chcesz.
  
  
  'Nie wierzę w to.'
  
  
  'Przepraszam.'
  
  
  — Być może — powiedziałem, chcąc opuścić gabinet.
  
  
  — Ach — powiedział Hawk. 'Zaczekaj chwilę. Jej że zapomniałem. Sięgnął do swojego stolika. "Dziewczyna poprosiła mnie to przekazać. Powiedziała, że jej ojciec-hotel, by został u ciebie. Podniósł prostokątny pakunek, zawinięty w brązowy papier i związał się liną.
  
  
  Ponownie celle i rozpakuj go. Pocztowa G . "Dziewczyna powiedziała jeszcze coś. — Daj rocznie, co to było, jeszcze raz? Jeszcze jedna ego żart. — Tylko nie mów mi, że twoja pamięć zawodzi cię. Ee pascala był taki komunikat: "Powiedz panu Cartera, jej stawiam pięć franków, że nie pamięta, jak otworzyć tę sztukę".
  
  
  Ona uśmiechnęła się, naciskając panterę i borsuka. Pokrywa skrzyni oderwał.
  
  
  Wewnątrz ją zobaczyłem listę odlotów samolotów, obwiedziony numerem podróży i czasem. Szybko zamknął pokrywę, zanim Hawke zobaczył, co jest w środku. Jej, spojrzał na zegarek i wstał. — No, lepiej już pójdę. Hawke też wstał i ponownie uścisnął mi rękę. — O, Nicholas, — powiedział on. "Koniecznie zostaw wiadomość, gdzie możemy cię znaleźć".
  
  
  — Oczywiście — powiedziałem. 'Bez wysiłku. Można mnie znaleźć w hong Kongu. Spróbuj hotel " Пенинсула ".
  
  
  Jej machnął emu i pospieszył do dnia. On tam stał, uśmiechając się jak kot z cheshire, dla palących cygara.
  
  
  Wysoko na wzgórzach nad Plaży, w małym miasteczku na końcu drogi stoi hotel, otoczony murami. Są ci, którzy są wewnątrz, mogą zobaczyć wszystko na zewnątrz. Ale ci, którzy są na zewnątrz, nie mogą zobaczyć do środka. Jest to miejsce, które отгораживает świat.
  
  
  Z tylnej ściany urzeka krajobraz sadów i winnic, schodzących do odległej ослепительному morzu śródziemnym. Wewnątrz ściany są ogrody z mnóstwem drzew i kwiatów, i jaskrawo pomalowanymi ptaków. Nie kiedy słońce świeci na starych kamiennych ścianach, a błękitna woda, przy basenie przyjemnie przyciąga ciało.
  
  
  Wieczorami siergiej świec ogarnia stoliki na zewnątrz w delikatnie połyskujące intymności pod chłodnym powietrzu będą mogli państwo odwiedzić gwiazdami.
  
  
  A to masz jeszcze czas między wieczorem a kolejnym nie kiedy...
  
  
  Księżycowy święty zalał pokój, jej twarz była mokra od srebrnym blaskiem. Ona leżała na podłodze śmieci, jej skóra była miękka i wilgotna, tuląc się do mnie.
  
  
  — Jest szampan?
  
  
  Uśmiechnęła się i potrząsnęła głową. "Powietrze i bez tego odurzający". Pochyliła się liże mnie: "Nick?"
  
  
  Ona osiągnęła głowę na moim ramieniu. Jej tchnął słodki zapach jej włosów . 'Co?'
  
  
  'Nie ma znaczenia.'
  
  
  "Nie, powiedział. 'Mów dalej. Co chciałaś powiedzieć? Jej ręka przesunęła się na moje biodra. 'Nie ma znaczenia.'
  
  
  — Dobrze — powiedziałem.
  
  
  — Po prostu zastanawiałem się...
  
  
  'Co?'
  
  
  "To głupie". Jej ręka była naprawdę bardzo utalentowana i zręczne.
  
  
  — Nic — powiedziałem. "Nie ważne, że to głupie".
  
  
  "Cóż, to jest głupie .
  
  
  "Cóż, jeśli cię to niepokoi, możesz od razu powiedzieć, że to" — powiedziałem.
  
  
  Ona na chwilę zanurkował pod prześcieradło. U nach również było doskonałe pojęcie o tym, co tam robić.
  
  
  Psotna, надутая i нахмуренная jednocześnie, znowu wylazła spod prześcieradła. Ręka znów była zajęta.
  
  
  — Nie — powiedziała. "Ja naprawdę nie musi pytać".
  
  
  — Proszę — powiedziałem. 'Po prostu zapytaj. Aby dostarczyć mi przyjemność.
  
  
  Jej ręka była bardzo zajęta. — Nie masz nic przeciwko?
  
  
  "Nie, powiedział. — Jestem pewien, że nie będę miał nic przeciwko.
  
  
  'Na pewno?'
  
  
  "Absolutnie, absolutnie pewny".
  
  
  — Mogę ci zadać dwa pytania?
  
  
  "Zadaj mi trzy, pięć, sto pytań".
  
  
  — Ładnie tu, prawda, Nick?
  
  
  — To odyna w spotkają swoich pytań?
  
  
  — Nie — powiedziała, przycisnął usta do moich. — Jej po prostu hotel podziękować.
  
  
  — A te pytania?
  
  
  — Dobrze — powiedziała. "Pierwszy corkscrew: nie zwróci mi pięć franków, które mi się należy?"
  
  
  W jej reumatyzm sięgnął do szafki i dostal wokół portfela ee banknot w pięć franków. Jej oddał cześć.
  
  
  — Początek drugiej korkociąg?
  
  
  "Teraz ludzie mówią, że jestem bardzo piękna. A jednak ludzie zawsze mówią, że piękno nie wychodzi poza zewnętrznego. Nick, jeśli jej piękna, moja piękna tylko na zewnątrz?
  
  
  Nie trzeba było słów. W reumatyzmu jej, natknąłem się na jej ciało.
  
  
  * * *
  
  
  
  O książce:
  
  
  Nick Carter widział, Nicole Lwów w kasynie na Francuskiej Riwierze. Ale... Nicole już nie było. Kilka lat temu zginęła w wypadku samochodowym.
  
  
  Więc kim była ta kobieta, twarz martwej dziewczyny? Zadaniem skrzyni Korbowej polegała na tym, żeby się dowiedzieć.
  
  
  Ale kilka osób uważa się, że ego, straszna sytuacja kosztowała miliony dolarów. Tymczasem ktoś zabiera znaczną część światowych złotych rezerw przez szpiegowski spisek, który rozciąga się od luksusowych francuskich plaż w pobliżu "śmierdzącym" promenady w Nowym Jorku...
  
  
  Jaką inspirującej roli Penny Downa odgrywa w tym wątpliwym delle?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"