98. A nyár hat véres napja http://flibusta.is/b/609150/read
Hat véres nyári nap
99. Z dokumentum http://flibusta.is/b/677844/read
A Z-dokumentum
100. Katmandui szerződés http://flibusta.is/b/701133/read
Katmandu szerződés
Nick Carter
Összeesküvés N3
Lev Shklovsky fordította elhunyt fia, Anton emlékére
Eredeti cím: The N3 Conspiracy
Első fejezet
Csillogó szemű fiatalember volt, nagy tervekkel a sivatagos országgal és önmagával kapcsolatban, de az Egyesült Államoknak szüksége volt egy öreg királyra, akit meg akart buktatni, ezért megöltem.
Mi volt a munkám: Nick Carter, a hazám gyilkosa, az AH, David Hawke és magas fizetésért. N3 ügynök vagyok a Hadtestnél, Washington és talán a világ legtitkosabb szervezeténél.
A lázadó idealista volt, büszke és erős ember, de nekem nem volt párja. Esélye sem volt. Hazája távoli pusztaságában lőttem le, ahol senki nem találja meg, és a teste csontokká változik, megeszik a keselyűk.
Hagytam, hogy ez a túl ambiciózus aspiráns megrohadjon a napon, és visszatértem a városba, hogy olyan csatornákon keresztül nyújtsam be jelentést, amelyeket kevesen ismertek, és megtisztítsam a Luger Wilhelminámat.
Ha úgy élsz, mint én, akkor nagyon vigyázol a fegyvereidre. Ezek a legjobb barátaid. A fenébe, ezek az egyetlen „barátok”, akikben megbízhatsz. Az én 9 mm-es Lugerem Wilhelmina. A hugo és Pierre nevű tűsarkú is van az ujjam alatt, ami egy miniatűr gázbomba, amit bárhol elrejtek.
Lisszabonba is foglaltam repülőjegyet. Ezúttal Jack Finley volt a borítóm, egy fegyverkereskedő, aki éppen egy újabb "megrendelést" teljesített. Most visszatért jól megérdemelt pihenésére. Csak ahova mentem, nem volt teljesen nyugodt.
N3 ügynökként a hadseregben én voltam a sürgősségi admirális. Így bemehetnék bármelyik amerikai nagykövetségre vagy katonai bázisra, kimondhatnám a kódszót, majd bármilyen szállítást követelhetnék egy repülőgép-hordozóig. Ezúttal személyes ügyekre mentem. Hawk, a főnököm nem ért egyet azzal, hogy az ügynökeinek személyes ügyei legyenek. Főleg, ha tud róla, és szinte mindent tud.
Háromszor váltottam repülőt és nevet Lisszabonban, Frankfurtban és Oslóban. London körüli kitérő volt, de ezen az úton nem volt szükségem üldözőkre vagy őrkutyákra. Az egész repülés alatt a helyemen maradtam, egy köteg folyóirat mögé bújva. Nem is mentem el a szalonba a szokásos italmennyiségemért, vagy viszonoztam a vörös hajú lány mosolyát. Hawknak mindenhol szeme van. általában szeretem; Ami a bőrömet illeti, nagyon értékelem. És ha szükségem van Hawkra, általában a közelben van.
Amikor leszálltunk, London szokás szerint zárva volt. A kliséje igaz volt, mint a legtöbb klisé, de most tisztább volt a köd. Haladunk előre. A Heathrow repülőtér jóval a városon kívül van, és nem tudtam használni az egyik kényelmes autónkat, ezért taxival mentem. Sötét volt, amikor a taxis lerakott Chelsea nyomornegyedében, egy lepusztult szálloda közelében. Egy másik negyedik néven foglaltam. Megnéztem a zsúfolt, poros helyiségben bombákat, mikrofonokat, kamerákat és kukucskálókat. De tiszta volt. De akár tiszta, akár nem, nem akartam sok időt tölteni vele. Pontosabban: két óra. Egy másodperccel sem hosszabb, egy másodperccel sem rövidebb. Így hát rátértem a kétórás gyakorlatomra.
Egy különleges ügynök, különösen a vállalkozó és a Killmaster, ilyen rutin szerint él. Így kell élnie, különben nem fog sokáig élni. A megrögzött szokások, mint a második természet, ugyanolyan szerves részévé váltak számára, mint bárki másnak a légzés. Kitisztítja az elméjét, hogy lásson, gondolkodjon és reagáljon minden hirtelen tettre, változásra vagy veszélyre. Ezt az automatikus eljárást úgy tervezték, hogy a szer minden másodpercben 100%-os hatékonysággal készen álljon a használatra.
Két órám volt. Miután ellenőriztem a szobát, vettem egy miniatűr riasztót, és az ajtóra rögzítettem. Ha megérintem az ajtót, a hang túl halk lenne ahhoz, hogy bárki meghallja, de felébresztene. Teljesen levetkőztem és lefeküdtem. A testnek lélegeznie kell, az idegeknek ellazulniuk. Hagytam, hogy az elmém üres legyen, és a száznyolcvan kilós izmom és csontom ellazult. Egy perc múlva elaludtam.
Egy óra és ötven perc múlva újra felébredtem. Rágyújtottam egy cigarettára, töltöttem magamnak egy italt a lombikból, és leültem a kopott ágyra.
Felöltöztem, levettem az ajtóriasztót, megnéztem a tűsarkút a karomon, a gázbombát bedugtam a tokba a combomba, felraktam a Wilhelminát és kisurrantam a szobából. otthagytam a bőröndöm. Hawk olyan felszerelést fejlesztett ki, amely lehetővé tette számára, hogy ellenőrizze, hogy az ügynökei a posztjukon vannak-e. De ha ezúttal ilyen jeladót tett a bőröndömbe, azt akartam, hogy elhiggye, még mindig biztonságban vagyok ebben a tetves szállodában.
Az előcsarnokban még mindig ott lógtak a második világháborús táblák, amelyek bombaóvóhelyre irányították a vendégeket. A pult mögötti hivatalnok azzal volt elfoglalva, hogy postát rakott a fali rekeszekbe, a fekete férfi pedig egy rongyos kanapén szunyókált. A hivatalnok drasztikus volt, és háttal állt nekem. A fekete férfi régi, széles vállához keskeny kabátot és új, fényezett cipőt viselt. Kinyitotta az egyik szemét, hogy rám nézzen. Gondosan megvizsgált, majd ismét lehunyta a szemét, és kényelmesebben feküdt. A jegyző nem nézett rám. Még csak meg sem fordult, hogy rám nézzen.
Odakint visszafordultam, és a Chelsea Street éjszakai árnyékából benéztem az előcsarnokba. A fekete férfi nyíltan nézett rám, a drótos hivatalnok mintha észre sem vett volna az előcsarnokban. De láttam a gonosz szemeit. Nem kerülte el a figyelmemet, hogy a pult mögötti tükörben engem nézett.
Szóval nem figyeltem a jegyzőre. A fekete férfira néztem a kanapén. Az ügyintéző próbálta leplezni, hogy engem néz, azonnal észrevettem, és a legolcsóbb kémcég sem használna ilyen haszontalan embert, akit egyetlen pillantással azonosítani tudnék. Nem, amikor veszély volt, egy fekete embertől származott. Nézett, tanulmányozott, majd elfordult. Nyílt, őszinte, nem gyanús. De a kabátja nem állt jól, a cipője új volt, mintha valahonnan rohant volna, ahonnan nincs szüksége erre a kabátra.
Öt perc alatt rájöttem. Ha észrevett és érdekelt, túl jó volt ahhoz, hogy ezt megmutassa, tudván, hogy óvintézkedéseket fogok tenni. Nem állt fel a kanapéról, és amikor megállítottam egy taxit, úgy tűnt, nem követett.
Lehet, hogy tévedek, de azt is megtanultam, hogy kövessem az emberekkel kapcsolatos első megérzéseimet, és leírjam őket a tudatalattimba, mielőtt elfelejtem.
A taxi egy forgalmas Soho utcában tett le, körülvéve fényreklámokkal, turistákkal, éjszakai klubokkal és prostituáltakkal. Az energia- és pénzügyi válság miatt kevesebb turista volt, mint a korábbi években, és még a Piccadilly Circusban is halványabbnak tűntek a fények. nem érdekelt. Abban a pillanatban nem érdekelt annyira a világ állapota. Sétáltam két háztömböt, és befordultam egy sikátorba, ahol köd fogadott.
Kigomboltam a kabátom a Luger fölött, és lassan átsétáltam a ködfoszlányokon. Két háztömbnyire az utcai lámpáktól ködfüzérek mozdulni látszottak. Lépteimet tisztán hallottam, és hallgattam más hangok visszhangját. Nem voltak ott. Egyedül voltam. Fél háztömbnyire láttam egy házat.
Egy régi ház volt ezen a ködös utcán. Hosszú idő telt el azóta, hogy ennek a szigetnek a gazdái kivándoroltak arra a földre, amelyen most sétáltam. Négy emelet vörös téglából. A pincében volt egy bejárat, a második emeletre lépcső vezetett, oldalt pedig egy szűk sikátor. Becsusszantam abba a sikátorba és hátul.
Az egyetlen lámpa a régi házban a harmadik emelet hátsó szobája volt. Felnéztem a halvány fény magas téglalapjára. Zene és nevetés úszott a ködben ezen a szórakoztató Soho környéken. Nem volt hang vagy mozgás abban a szobában felettem.
A hátsó ajtó zárját egyszerű lenne kiválasztani, de az ajtók riasztórendszerhez kapcsolhatók. Kivettem a zsebemből egy vékony nejlonzsinórt, rádobtam egy kiálló vasrúdra, és felhúztam magam a sötétített második emeleti ablakhoz. Tettem egy tapadókorongot az üvegre, és kivágtam az összes üveget. Aztán leereszkedtem, és óvatosan a földre helyeztem az üveget. Visszahúzódtam az ablakhoz, bemásztam, és egy sötét, üres hálószobában találtam magam, a hálószobán túl pedig egy szűk folyosó volt. Az árnyékok nyirkos és öreg szagúak voltak, mint egy száz évvel ezelőtt elhagyott épület. Sötét volt, hideg és csendes. Túl halk. Patkányok költöznek London elhagyott házakba. De nem hallatszott a kis szőrös mancsok kaparászása. Valaki más lakott ebben a házban, valaki, aki most ott volt. Mosolyogtam.
Felmásztam a lépcsőn a harmadik emeletre. Az egyetlen megvilágított szoba ajtaja zárva volt. A fogantyú megpördült a kezem alatt. Hallgattam. Semmi sem mozdult.
Egyetlen néma mozdulattal kinyitottam az ajtót; azonnal becsukta maga mögött, és az árnyékban állt, és nézte a nőt, aki egyedül ült a félhomályos szobában.
Háttal ült nekem, és néhány papírt tanulmányozott az előtte lévő asztalon. Az asztali lámpa volt itt az egyetlen fényforrás. Volt ott egy nagy franciaágy, egy íróasztal, két szék, egy égő gáztűzhely, semmi más. Csak egy nő, vékony nyak, sötét haj, karcsú alak, szűk fekete ruhában, amely minden ívét feltárta. Tettem egy lépést az ajtótól felé.
Hirtelen megfordult, fekete szemeit színes szemüveg mögé rejtette.
Azt mondta. - Szóval itt vagy?
Láttam a mosolyát, és egyidejűleg egy tompa robbanást hallottam. A köztünk lévő kis helyen füstfelhő gomolygott, egy felhő, amely szinte azonnal elrejtette őt.
Az oldalamra nyomtam a kezem, és a tűsarkúm kiugrott az ujjam alól, és a kezembe került. A füstön keresztül láttam, hogy a padlóra gurul, és a halvány fény kialudt.
A hirtelen sötétségben, körülöttem sűrű füsttel, nem láttam többet. Leültem a földre, és a színes szemüvegére gondoltam: valószínűleg infravörös szemüvegre. És valahol ebben a szobában volt egy infravörös fényforrás. Láthatott engem.
Most a vadász lett a vadászott, egy kis szobába zárva, amelyet jobban ismert nálam. Elnyomtam egy átkot, és feszülten vártam, amíg hangot vagy mozgást nem hallottam. nem hallottam semmit. Megint megesküdtem. Amikor megmozdult, egy macska mozgása volt.
Egy vékony zsinór tekeredett a torkom hátuljára. Hallottam, ahogy a lehelete a nyakamhoz suhog. Biztos volt benne, hogy ezúttal engem tart a kezében. Ő gyors volt, de én gyorsabb voltam. Abban a pillanatban éreztem a kötelet, amikor a torkom köré csavarta, és amikor meghúzta, az ujjam már benne volt.
Kinyújtottam a másik kezemet és megfogtam. Megfordultam és a padlón kötöttünk ki. Küzdött és vonaglott a sötétben, karcsú, feszült testének minden izma erősen hozzám nyomódott. Erős izmok egy edzett testben, de túlsúlyos voltam. Az asztali lámpáért nyúltam és felkapcsoltam. A füst feloldódott. Tehetetlenül a szorításom alatt, a súlyomtól szorítva feküdt, szemei rám meredtek. A színes szemüveg eltűnt. Megkerestem a tűsarkúmat, és a vékony nyakához nyomtam.
A lány hátravetette a fejét és nevetett.
2. fejezet
– Köcsög – mondta.
Felugrott és a nyakamba mélyesztette a fogait. Ledobtam a tűsarkút, hátrahúztam a fejét hosszú fekete hajánál fogva, és mélyen megcsókoltam. Az ajkamba harapott, de erősen összeszorítottam a száját. Elernyedt, ajkai lassan kinyíltak, puhák és nedvesek, és éreztem, hogy lábai kinyíltak a kezemhez. Nyelve tapogatózóan mozgott a számon, egyre mélyebbre, míg a kezem felemelte a ruháját feszülő combjára. A ruha alatt nem volt semmi. Olyan puha, nedves és nyitott, mint a szája.
A másik kezem megtalálta a mellét. Magasan álltak, miközben a sötétben küzdöttünk. Most puhák és simák voltak, mint a hasa duzzanata, amikor megérintettem selymes haját...
Szinte éreztem, hogy kiszabadulok, felnövök, és egyre nehezebb volt belenyomnom magam. Ő is érezte. Elhúzta ajkait és csókolgatni kezdte a nyakamat, majd a mellkasomat, ahol a küzdelem közben eltűnt az ingem, majd vissza az arcomhoz. Kicsi, éhes csókok, akár az éles kések. A hátam és a hátam a sűrű vér ritmusával kezdett verni, és készen álltam a felrobbanásra.
– Nick – nyögte.
Megragadtam a vállánál és ellöktem. Szemei szorosan csukva voltak. Arca kipirult a szenvedélytől, ajkai még mindig vak vágytól csókolóztak.
Megkérdeztem. - "Egy cigaretta?"
A hangom rekedten csengett. A kirobbanó vágy meredek, dühödt szikláján megmászva visszavonulásra kényszerítettem magam. Éreztem, hogy a testem remeg, teljesen készen arra, hogy belemerüljön az élvezet gyötrelmes csúszdájába, amely magas, felfüggesztett készenlétbe hozna minket a következő forró, éles kanyarra. Ellöktem tőle, a fogamat csikorgatva ettől a csodálatos fájdalomtól. Egy pillanatig nem voltam benne biztos, hogy sikerül. Most nem tudtam, hogy meg tudja-e csinálni, és abbahagyja. De sikerült neki. Hosszan, remegő sóhajjal sikerült, csukott szemmel és remegő ökölbe szorult kezekkel.
Aztán kinyitotta a szemét és mosolyogva nézett rám. – Add ide azt az átkozott cigarettát – mondta. - Istenem, Nick Carter. Ön csodálatos. Egy egész napot késtem. Utállak.'
Elfordultam tőle és odaadtam neki egy cigarettát. Meztelen testére vigyorogva, mert fekete ruhája elszakadt szenvedélyünkben, rágyújtottam a cigarettáinkra.
Felkelt és lefeküdt az ágyra. Leültem mellé, felmelegített a meleg. Finoman és lassan simogatni kezdtem a combját. Nem sokan bírják ezt, de mi meg tudnánk. Ezt már sokszor megtettük.
„Egész napot késtem” – mondta dohányozva. 'Miért?'
– Jobb, ha nem kérdezed, Deirdre – mondtam.
Deidre Cabot és ő jobban tudta. AX ügynöktársam. N15, "Ölj meg, ha szükséges" rang, a legjobb partner független műveleti parancsnokság státuszával. Jó volt, és most ismét bebizonyította.
– Ezúttal majdnem elkaptál – mondtam vigyorogva.
– Majdnem – mondta komoran. Szabad keze az ingem utolsó gombjait is kigombolta. – Azt hiszem, bírom veled, Nick. Bárcsak valódi lenne. Nem a játékban. Nagyon valóságos.
– Talán – mondtam. – De ennek élet-halálnak kell lennie.
– Legalább megütött – mondta. Keze kihúzta a nadrágom cipzárját és megsimogatott. – De nem bánthattalak, igaz? Nem árthattam az egésznek. Istenem, nagyon jól állsz nekem.
Régóta ismertem és szerettem. A támadás és a védekezés minden találkozásunk része volt az utunknak, forró meccs volt a szakemberek között; és talán foglalkozna velem, ha élet-halál kérdése lenne. Csak akkor harcolok a halálig, és nem ezt akartuk egymástól. Sokféleképpen lehet észnél maradni ebben az üzletben, és mindkettőnk számára az évek során az egyik ilyen mód a titkos találkozóink voltak. A legrosszabb időkben a férfiak és nők között mindig volt fény az alagút végén. Ő értem van, én pedig érte vagyok.
– Jó pár vagyunk – mondtam. „Fizikailag és érzelmileg. Nincsenek illúziók, mi? Nem is arról van szó, hogy ez örökké tart.
Most levett a nadrágom. Lehajolt, hogy megcsókolja a hasam alját.
„Egy nap várni fogok, és te nem jössz” – mondta. „Egy szoba Budapesten, New Yorkban, és egyedül leszek. Nem, nem bírtam ki, Nick. El tudod viselni?
– Nem, én ezt sem bírom – mondtam, és végigsimítottam a kezemmel a combján, oda, ahol az nedves volt és szabaddá vált. – De te felvetetted ezt a kérdést, és én is. Dolgunk van.
Ó, la la, igen – mondta. Eloltotta a cigarettáját, és mindkét kezével simogatni kezdte a testem. „Egy nap Hawk rájön. Így ér véget.
Hawk sikoltott volna és lilára változott volna, ha megtudta volna. A két ügynöke. Ettől megbénulna. Két ügynöke szerelmes egymásba. Ennek a veszélye megőrjítené, AH-ra, nem ránk. Feláldozhatóak voltunk, még az N3 is, de az AH szent volt, létfontosságú és mindenek fölé helyezték ezen a világon. Így találkozásunkat a legmélyebb titokban tartottuk, minden eszünket, tapasztalatunkat felhasználtuk, olyan lágyan érintkeztünk egymással, mintha egy ügyön dolgoznánk. Ezúttal felvette a kapcsolatot. Megérkeztem és készen volt.
Hawk még nem tudja – suttogta.
Teljesen mozdulatlanul feküdt a nagy ágyon a meleg titkos szobában, fekete szemei nyitva voltak, és az arcomba nézett. Sötét haja keretezte kis ovális arcát és széles vállát; telt melle most oldalra lógott, mellbimbói nagyok és sötétek. Szinte sóhajtva suttogta a kérdést. 'Most?'
Úgy néztünk egymás testére, mintha először történt volna.