Карте Ника :
другие произведения.
Детектив ғилми-нәшриәт тураһындағы йыйынтыҡтарҙың 51-60 карте Нигы Карте
Самиздат:
[
Регистрация
] [
Найти
] [
Рейтинги
] [
Обсуждения
] [
Новинки
] [
Обзоры
] [
Помощь
|
Техвопросы
]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
Оставить комментарий
© Copyright
Карте Ника
Размещен: 01/04/2024, изменен: 01/04/2024. 3295k.
Статистика.
Роман
:
Детектив
,
Приключения
Скачать
FB2
Ваша оценка:
не читать
очень плохо
плохо
посредственно
терпимо
не читал
нормально
хорошая книга
отличная книга
великолепно
шедевр
Ника Карте
Детектив ғилми-нәшриәт тураһындағы йыйынтыҡтарҙың 51-60 Карте
51. Аждаһа операцияһы http://flibusta.site/b/617189/read
Operation Snake
52. Убийца Kasbah http://flibusta.site/b/636902/read
The Падаль Casbah
53. Ғәрәп чума http://flibusta.site/b/635853/read
The Arab Plague ( Slavemaster)
54. Ҡыҙыл эшкәртеү ихтилалы
The Red Rebellion
55. Палач http://flibusta.site/b/617188/read
The Executioners
56. Ҡара үлем http://flibusta.site/b/612613/read
Death Black
57. В разн эшкәртеү убийца
The Падаль Mind
58. Үлем сәғәте эшкәртеү
Death of Time Clock
59. Камбоджа http://flibusta.site/b/608070/read
Cambodia
60. Үлемесле штамп http://flibusta.site/b/617187/read
The Death Strain
Ника Карте
Аждаһа Операцияһы
Ника Карте
Аждаһа Операцияһы
Кеше ҡушма штаттары америка йәшерен хеҙмәттәре арналған.
I Бүлек
Вздрагивать һәм ул аҫҡа ҡараһа, түбәһе өҫтөндә ҡасан донъя пуляларҙың уйһыу авиалайнер. Тауҙар, ҙур, етмәҫ, ҡурҡытып, фантастик, түбәләрен ҡар һәм боҙ менән биҙәлгән. Ҡушылмалары булып аҫылынып төшкән боҙ боҙлоҡ томан ҡаплаған, мин юғары һәм һыуыҡ урында, самолет иллюминаторынан аша үтеп инә. Түбә кулак булғаны өсөн был донъяла һүҙ урында. Непал тип аталған булған был карта, бойондороҡһоҙ короле кескенә, кескенә айырым монархия, альпинистар өсөн йәннәт, Һиндостан менән Тибет араһында ер участкалары, ҙур һәм бармаҡтары, ҡытай аждаһа пастаһы застряла. Ул, хәтерләмәй, нисек Каллендар Тед, агент AX, ул бер нисә йыл шунда үткәреп, ул саҡтағы британ хакимлығы аҫтында, тип әйтергә, Непал: «урынын аныҡ әйтергә ярамай. Ихтималлыҡ унда иҫ киткес. Был отель биләмәһендә бөтә, ә ҡайҙа һәм дини хөрәфәттәр тураһында бара ҡулдарын ҡулы. ҡулында, сүп-сар ята унда һәм бер наҙына, матурлығына һәм ҡот осҡос унда йәшәгән, игеҙәк кеүек. Көнбайышта кеше өсөн был урын түгел, логика уларға ышанып, ихтималлыҡ мәғәнәһендә төплө һәм ».
Teda күптән түгел булды, ләкин һүҙемдән кире ҡайтмам эго миңә, ҡасан непальский авиалайнерҙарҙы, иҫке DC-3, мин причалда Кхумба, гималай иң доллар ҡушып, иң танау аҫтында эверест тауы күтәреп, 29000 фут бейеклектәге. . Мин ултыртырға тейеш булған айырым килешеү буйынса авиалайнерҙарҙы Намча-Баҙар, унда самолетта башҡа территорияларҙы таҙартыу өсөн, уларҙы аласаҡ кешеләрҙең булырға тейеш, ул уны күргән булырға тейеш, Гарри Энгсли. Энгсли күреп, райондың кхумба ине уны ташлап киткән, ташлап киткән был ҡәһәр һуҡҡыры ла хәҙер миңә асыҡ урында килә. Хатта стюардесса, ҡушылыусыһы яҡшы, дуҫтарса формаһы ҡыҙы опрятный һин, минең өсөн бер нәмә лә эшләй. Уҫал булған ул, тигән була, яуыз н Хоука, бөтә был яуызлыҡ бизнес ҡәһәр һуҡҡан. N3 агенты була ул, яҡшы, оперативниктар killmaster ax төп рейтингы менән, һәм мин һәр саҡ бәйләнештә булырға, теләсә ҡайһы ваҡытта көн һәм төн. Был эште бер өлөшө булған, һәм был уны белә, һәм был оҙайлы ваҡыт менән йәшәй, әммә уны отель хоуку ваҡыты менән әйтер өсөн, һәм уның пихнуть бара. Ул егерме дүрт сәғәт элек был чертовски тоя. Күрәһең, бер ай үтте.
Побрать тегенсе, уны бөтөнләй яланғас булһа, мин көтәм, һөт һуҙылған был күркәм-аҡ тәненә, һәр хәрәкәте тәғәлә миңә сандыр. Емеш-еләк кәрәк булһа кәрзине мин өс, дүрт һәм ике ҡумта кәнфит билет популяр шоу фирҙәт ғәлиев. Нах өсөн түгел, уның өсөн әсәй. Ҡунаҡханала донн әҙер булырға һәм, тәү тапҡыр ҡасан осраштығыҙ, кисәне беҙ данкет джек булды, ләкин әсәһе, тол ҡатын Рудрич буйынса кл Панджаби Филадельфия, ҡыҙҙы күҙәтә, үҙ-дебютантка, сиңерткә кеүек саян ҡарай. Айва үҙе һайлаған ҡыҙҙың ниндәй лотарио буйынса бәләкәй лигаһы трахать йыйынмайҙар, һәр хәлдә, әгәр уның ярҙамы эму мөмкин ине.Әлбиттә, мин бер ҡасан да аңларға тырышып тол ҡатын, мин шунда уҡ һоро күҙҙәре томанлана Донн-тип әйтә, һәм ирен һуңынан ee тип раҫлай. Артабан сәфәребеҙҙе тағы бер әбей һәм уны төрлө мин китергә насип булған, был ваҡытта был послеобеденный фирҙәт ғәлиев. Беҙ барғанда асыҡтан-асыҡ миңә дон менән, мартини ике киловатҡа кейем һәм беҙгә, һәм ул ябай нетерпеливый уның ҡарауы, тәне көсөргәнешле, телефоны ҡасан шайтан күк зазвонить был кабинеттан.
«Яуап түгел, Ник», - выдыхать ул хрипло. Покачиваться уның янбаш, ә миңә һуҙылған ҡулды. «Мин хәҙер ҡайтам», - тинем мин, тип ышанабыҙ, бәлки, нимә ул тели-тип, бер нисә сәғәткә һалып мөмкин. Тәҙрәнән тәҙрәгә боҙ ҡаплаған авиалайнерҙарҙы түбәһе аша барып, уны иҫкә, мин шул тиклем һалҡын булһа, тороу менән телефонына өҫтәрәк яланғас һәм хоук бәхәсләшкәндәр.
«Хәҙер утыҙ өс тиерлек», - етди һәм уның киҫкен тон башланы. «Шаттл мөмкин тиклем тиҙ өлгөрә шестичасовой вашингтон һеҙҙе сәйәхәт итә».
Ул отчаянное килә, тип әйтер инем буйынса, ниндәйҙер сәбәп логичный һәм аҡыллы.
«Мин алманым, босс», - мин вокзал. «Мөмкин түгел. Ул уны үҙе... аш-һыу буялған. Был уның уртаһында ҡорһағы».
Был табар веский сәбәптәре булып, икенсе төрлө булыр ине кемдәрҙер өсөн-тағы шул. Был турала башҡаны һөйләмәй ыр үткәргес аҙағында тынлыҡ, ә һуңынан иҫке ағыулы ҡоро тауыш яуап биргән төлкө.
«N3, был процесҡа һеҙ булды-булыуын, әммә был йорттарҙы буяу түгел», - тине ул һаҡ булығыҙ. «Бара, һеҙҙә яҡшы эшләй ала, был-был».
Ул төштө, һәм мин был быш тура килә. «Был көтөлмәгән идея булып, минең менән яҡтан», - тине тиҙ минән. «Мин бара алмайым вычищать, ҡаршыһына шестичасовой һәм самолетының өҫтөнә ултырҙы. Иртәгә иртән тәүге сәфәре әйтерһегеҙ?»
«Һин ҡайҙа барһаң, иртәгә иртән-икенсе урын да булмай», - тине ул. ныҡлы. «Һигеҙ бына мин һине көтә, һин шунда уҡ бумалаға һәм уның хәрәкәттә застегнуть тәҡдим итә».
Телефоны һүнде, һәм уны ҡысҡырып выругаться. Мин бәлки иҫке канюк уҡыу кеүек, китап. Донн уны кире ҡайта. Улы карауатында ята һаман, һаман да ярыҡтан, уны эскәс, приоткрывать ирен көтә.
«Кейгән», - тинем мин. «Ответ мин һиңә ҡайтырмын».
Ҡапыл уның күҙе асылды, һәм мин уға ҡарайым. Промелькнуть тучча өҫтөндә һоро күҙҙәре томанлана. Ул ултырған.
"Һин нимә, аҡылдан ?" тип һораны ул. "Кем, тегенселәр алына, был телефон буйынса һөйләй?"
Мамаша һине », - тип яуап бирҙем мин сердито, салбар кейгән. Был дрожжин ул, тик бер мгновение.
"Минең әсәйем?" - недоверчиво уны раҫланы. «Мөмкин түгел. Концерт барыһы ла уның тағы ла».
«Ситкә, тимәк, был-һинең әсәң түгел», - тинем мин. «Һиңә бара, ләкин әле һаман ҡайтманы». Кейемдәрҙе тиерлек үҙ влетать һәм дон баҫа, тығыҙ ҡыҫылған булыуға, уның йөҙө, ирендәре ә яуыз линияһы күңелһеҙгә әйләнде. Винить ул уны. Ул ғына белә, мин нимә менән шөғөлләнә, ниндәй ҙә булһа эште дәүләт, һәм мин нескәлектәрен эсенә йыйылған. Ул үҙе сумка тотоп, упаковывать һәм эштәре һәр саҡ әҙер, уның буйынса төшөрөлгән кеннеди аэропортында халыҡ-ара юлдарҙы һәм күп фатирлы йорт донн, ny.
«Рәхмәт», - тине ул. язвительный, машина тирәләй сыға. «Мин үҙем баш психиатр сәләмен тапшырҙы».
Эй уның ухмыляться. "Рәхмәт", - тинем мин. Минең кәйефем шул яһилдар ғына түгел, мине туҡтатып, хәҙер эй ee өсөн бирелә. Белемегеҙ, тәжрибәгеҙ һәм ҡаты бойороҡ, үҙ ролен уйнай. Был ҡәһәрле делле нисә дуҫ булыу, дөрөҫ һәм ышаныслы зат булғанға һыу ирекле ирен үлемдән билет булманы тиерлек. һәм һеҙ беркасан ла беләһеңме, нимә, нисек һәм ҡайҙа ваҡ киҫәктәргә, мәғлүмәт ситтәр ҡулына эләгә. Эшкә тотона, бөтә кешенеке була. Вячеслав һеҙ тура һүҙ «ышаныс» тигән һүҙлек. Биологик булыр был тормошта, тик шул саҡта ғына һеҙ уны ҡулланып, башҡа һайлау ҡасан булһа ла, хистәр, придавать тик шул саҡта ғына һеҙ уның, ул ҡасан ҡотолғоһоҙ.
Минең фекерем ҡырҡа кире ҡайта, уның ҡасан, юҡһа, һуңғы ҡояш кеүек һаҡ булығыҙ авиалайнерҙарҙы ултыра башлай. Ул, хис, уҫал ел кеүек осто ҡырҙарға самолет, взмывать менән улар тау түбәһенә өҫкә килә. Тар булған майҙансыҡ беҙгә ултырып осоу-ултырыу һыҙаттарын, ҡарҙан һәм боҙҙан таҙартыу. Откидываться н спинка ул ултырҙыҡ, ҡабат күҙҙәрен йомоп ҡайтыу мөмкинлеге һәм үҙ фекеренсә, был Dupont Circle тапҡыр вашингтон, Колумбия округы, штаб-фатир AX. Һигеҙ ул, ысынлап та ла, барып, һыу үткәреү һәм төнгө һаҡсы составында мин ҡәҙимге регистратура, Хок офис ишеге янында урынлашҡан.
«Мистер Карте», - йылмая ул, минән күҙен киң асып ҡарап була. Ул өҫтәлдә ятҡан папкаға минең нах инде һәм, күрәһең, һүҙҙе уҡыу. Минең эштәр күп булды тураһында мәғлүмәт мауыҡтырғыс булды nen былтыр ғына түгел, ә сифат тураһында һәм башҡа минең кеүек милли кластар елкәнле яхта чемпионатында еңеү йондоҙ, i һәм ҡара билбау формула буйынса идаралығының лицензия карате автомобилдәргә хужа буласаҡ. Улар, үҙ сиратында, түңәрәк блондинки менән матур. Кешеләр өсөн, сөнки уларға ҡарата һәр ваҡыт йәмәғәт тормошонда минең хмуриться, ҡарт, күрәһең, өҫтәлдә һәр ваҡыт тәмле, үҙенең тышҡы өсөн һауыт-һаба һатып алынған. Мысленный яҙмалары, ул эшләй, шул тиклем өсөн-эго ҙә был хаҡта һораны.
«Шатмын, сөнки һин был эште, N3», - тине ул, уны ҡасан эго офисы инә. Эго стально-зәңгәр күҙҙәре мин һөйләйем, тип уның көтә чертовски яҡшы, тип, мин килеп сыға. Англия сиктәрендә Яңы запас күтәрелде һәм тирә-Эго гревен килә, ул бүлмә уртаһында аҡ экранға ҡарайыҡ.
"Фильмы?" - тип аңлатма бирҙе ул. «Ниндәй көтөлмәгән сюрприздар. Ышанам,-авангардный тыш, сит ил һәм енси».
«Иң яҡшы, нимә ул», - проворчать ул. «Йәшерен камера. Закулисье ҡыҫҡа серле ҡараш непал короле, британия разведкаһына любезнов бирә».
Минең Неп мөрәжәғәт итә тигәнсе биттәрендә фекер шкаф индексацияланды. Беҙҙең был өлөшө уҡыусылар өсөн документтар әҙерләгән ризығы өсөн шундай мысленный эштәре, мәғлүмәт төрлө фрагменттары тултырылған. Яҡынса 100 500 миль уның һыҙаттарын күреп ерҙе, ерҙе, ундағы муллыҡҡа юлдар иҫәпләнә, Ҡытай Тибет һәм ҡытай һәм һиндостан араһында буфер дәүләт контролдә тота. Изге Хоук һүндереү, шул иҫәптән проектор, аҡыл һәм минең отключаться.
Беренсе булып планды кадрҙар урамына күренеш: ир-аттар һәм ҡатын-ҡыҙ йәшерәк һәм ҡайһы бер итәклек ҡалды, икенсеһе күлдәген гениаль, сарим оҡшаны, һәм балалар, халыҡ төркөмө аша гонять яҡуп. Ул ҡарт кеше булһа, пергамент боронғо оҡшай, йәш булғанда - тире шыма, ҡара, күҙҙәре тиҙ. Бина архитектура буйынса пагода стилендә оҡшаны, һәм тәүге тәьҫире, мин улар янына килеп, ерҙә булған, ерҙә бик күп башҡа ишара яһай. Аңлашыла, һәм һиндостан, непал һәм ҡытай йоғонтоһо үҙе ҡушҡан. Кешенең генетик, улар уны күреп, кеше хәтерләтә, шул тиклем һинд, ҡытай һәм халыҡтар шулай, әммә үҙ характеры бар. Камера сәхнәһендә кейем күрмәгән кешегә юғары будда монахы һәм шафран күсә. Эго выбривать маҡсаты булып, һәм уның көслө ҡулдары шәрә, ә кеше - широкощекий, тонкокожий непалец кеше. Аскет кешенең эгоһын әммә бер нәмә лә булмай, кешеләр бер ни ҙә изге түгел. Был противоположное налы, кешене яратыусан, бесстрастный, түҙемһеҙлек электорон аша көслө ул. Кеше уның аша үткән, уларҙың юлдағы эму ҡалышып, монарх булараҡ түгел, ә монах. Хоука тауыш һуҙылған.
«Исемең гхотака эго», - тине ул. "Был кешеләр хәтерендә. Ул монахтар, сепаратист культын булдырыу, шәхси һәм сәйәси власҡа ынтыла. Йыланлы Теоан йәмғиәте һәм храмы башлығы, көслө төркөм, йыйған ул. Готака раҫлауынса, уның рухи вариҫы Каркотека, Бөтә Йылан Тыңлатыу, непальский мөһим фигура һәм мифология ".
Камера тағы урамға күсеп, һәм шул, уның менән нисек мөрәжәғәт итеү, уны аңлау, оператор - һәүәҫкәр. Будда скульптуралары фигураларҙы ҡырҡып кеше һүрәтендәге таштар кадрҙар менән тәъмин итеү буйынса миндаль. Был шәхестәргә бай булыуы менән биҙәлгән баш кейемдәре, йөҙ итеү буйынса аждаһа, йылан аяғын запястье һәм башҡа обвиваться һәм тирә-эго.
«Каркотека һыны, аждаһа бөтә тыңлатыуыңды», - Ҡарсыға аңлата. «Йылан изге Неп итеү, үлтереү тыйыла ih һәм башҡа билдәле бер аныҡ билдәләнгән, аңлашылмаған дини йүнәлтелгән. Йыланды үлтерә - тимәк каркотека уята гнев».
Ике Камера фигуралар күсеп, ир-егет һәм ҡатын-ҡыҙ тәхеткә ултырған, ике, алтын йыландай девятиглавый ослап.
«Король һәм королева», - тине Хоук. «Ул кешенең иң яҡшы, алдынғы булырға тырышты. Хөрәфәттәр һәм уның ҡаты Гхотак. Традициялары риүәйәттәрҙә, ҡасан ярҙам ала ала, тип түгел, королдәр, имидж эго запятнать тә була».
Улар һорай. - "Был нимәне аңлата?"
«Эму ярҙам итеү өсөн, йомортҡа барырға кәрәк», - тип яуап бирҙе Хок. Камера тағы ла күсә, уның оло йәштәге һәм йәшерәк ир-аттар куртка өҫтөнән аҡ рясный ҡарай. Нескә зат нәзәкәтле аҡ сәстәрең барлыҡҡа тажы өҫтөндә. .
«Лиунга Патриарх», - тине Хоук. «Ошо фотоһүрәтемде ебәрҙем уны. Король ғаиләһе башҡа, уға ҡаршы Готака. Әлеге маҡсаты һәм уның мотивы тураһында яҙылмаһа Готака. Башҡа уның берҙән-бер тоғро, ул бер урында бар беҙҙә».
Хоук камера включено. «Был персонажды төп составы», - тине ул. «Гхотака бик яҡшы кеше булыуына ышандыра, һәм алла рухы эйәһе булыу теләге уны үтәлмәүе каркотека. Яҡшы, ҡытайҙар уны ҡыҙыл етәксеһе. Непал юлы уларҙы ташҡа баҫырға тырышып иммигранттар, уларҙы мөмкин тиклем тиҙ арала быны эшләргә тырыша. Әммә, бынан тыш, миграция менән бәйле закон проекты һөҙөмтәле булырға короллектәре, һәм рәсми рәүештә асыу өсөн ер ih иммигранттар сәләмләне. Был короле тип ҡул ғына кеше иҫәбенә кейем, ә башҡа шөғөл юҡ һайлау тыш, ҡул ҡуйылған ҡарар ".
«Был булмаясаҡ, - тип Готака талап итә, сөнки уны аңлаған», - ҡыҫыла мин.
«Ысынлап та, - тине Хоук. «Бөтә йылан тыңлатыу, Каркотека, теләгәндәй, эмигрант булып өсөн рөхсәт, - ти Готака кеше. Был ышандырғыс етерлек, әммә был уның ике нығытылған башҡа әйберҙәрен, көслөрәк егет үҙе тураһында легенда һәм йәмғиәт йыланлы йети, снеговик мерзкая. Йети ул үлтерелә, кем ҡаршы Готака ".
"Ҡар кешеһе отвратительное?" - мин усмехаться. "Ул һаман да бында?"
«Тормошоноң мөһим өлөшөн уның непальский һәр ваҡыт булыр», - тине Хоук. «Шерп шарттарҙа бигерәк тә, тау Неп. Баш ватаһы түгел, тип иҫбат итә алмаған башҡа»
"Йети һүрәт таҙамы?" - печерский һорайым мин. Мин проигнорировать Хоук. "Был беҙ ҡайҙа бәйләргә?" Мин алыҫ китәм. «Британия разведкаһына һеҙҙе иҫкә алырмын».
«Ih был каштан, әммә кеше ih, Гарри Энгсли, етди ауырыу, һәм беҙ уларға ярҙам һорап мөрәжәғәт итә», - тине Хоук. «Кеше һәм улар бик аҙ, һәм, әлбиттә, дәүләттең стратегик урын булыуын хәрби ведомство неп һатып йәки уның кәрәк. Ҡытай контроле аҫтында булған ине был юлдары туранан-тура һиндостан, ҡытай орешек өсөн был бик ныҡлы булыуы мөмкин. Мөһим, дуҫтарса ҡала өсөн, беҙ, һәр хәлдә, нейтраль. Был ҡот осҡос баҫым яһаны гхотака короле, шул иммигранттар итеү тураһында указға ҡул ҡуйҙы. Халыҡ уны һуңғы яҡлап петицияларға.
«Был бөтә күпләп килә», - мин тын, Рудрич иҫкә Донн на мгновение. "Энгсли алмай менән бәйләнеше бармы ул?"
«Был залға уның намча кхумба районы-Баҙар, һәм көтә уның тураһында проинформировать деталдәр һәм һеҙгә осам», - тине Хоук. "Беренсе этабында юлдары өсөн махсус хәбәрҙәр һеҙҙең план тулыһынса хәрби самолеттарҙың маршруты рөхсәт бирәбеҙ, ә һуңынан һеҙ коммерция авиалайнерҙарҙы һиндостан күсә. Хәрәкәт, Ғилми-Нәшриәт. Беҙ ҡытайҙар араһында ҡалғандарын йыйҙыҡ һәм ҡыҙыл көнө тип иҫәпләй. бөтә шар ".
Һул ҡанаты аҫтына авиалайнерҙарҙы төркөмө уның йорто күреү, бейек тауҙар уртаһында урынлашҡан ҙур булмаған платолар, тигән кеүек гигант ҡулына ih шунда урынлаштырылған. Ул самолеттар оса, ерҙә ул ҡыҙҙың ятҡылыҡтары айырып ала һәм, аҙағына тиклем бара буйында оялай. Йыланлы ҡурҡытып, монах ахмаҡ, хөрәфәт һәм снеговик мерзкая. Бөтә голивудский сценарий третьесортный хәтерләтә был.
Ҡасан самолет ергә төшкәс, ул асыҡтан-асыҡ тупаҫ булмаған һәм нисә дауаханаға юллана, унда Ангсли Гарри самолеттарҙы көтәбеҙ, улар кире алып Англия эго. Приподниматься сүп-сар булған, ул кешене күреп, улар күберәк булған немногий ҡарағанда, тере һөлдә, кеше күҙҙәре һәм впалый впалый менән йырлай. Шәфҡәт туташы дежурный, һин ҡыҙ, мин һөйләй, - тип бик етди өйәнәге була ауал Ангсли зарарлана, биҙгәк малярийный, районы утрауҙар һаҙлыҡ булған өлөшө үлем менән шөғөлләнә һәм смертность Тераи свирепствовать килтереп, һиндостан менән сиктәш. Әммә мин әҙер буласаҡ һәм уның бөтә батырлыҡтарын типик настороже британия менән әйтергә мөмкин.
«Был урын еткерерлек түгел, Карте», - тине ул, саҡ ҡысҡырып шепот. "Был йөҙ төрлө ысулы булған.
Барлыҡ карталарҙы гхотака тота. Намыҫ һүҙе, мин уйлауымса, егоо чертовски еңеүгә өмөтө аҙ. Бөтә кеше уны буталсыҡ ".
Ул йүткереү өйәнәге туҡтата, ә артабан ул йәнә миңә бороп, йөҙөн мин әнисә.
«Мин күрҙем, - тип ныҡыша был булырһың һин», - прошептать ул. «Ғәфү итегеҙ, һинең менән мин эшләй алмайбыҙ, Карте. Һин тураһында ишеттем. Был хаҡта делле чертовый кем ишетер? Был пландар һине. Катманду ҡалаһы проскользнуть һиңә килә, ә һуңынан ғаилә дуҫы булараҡ барлыҡҡа Лиунга. "
«Мин шулай аңлайым, был бер миңә кәрәкмәй башлай, лагерҙа улар артылыш " ҡабат, кисәләр үткәрелде һәм унда мин ҡаршы көслө отрядтары иртәгә mimmo йәмғиәте йыланлы готака гид».
«Ысынлап та», - Энгсли ризалашты. "Тимәк, һеҙҙең өсөн ауыр ҡорамалдар һауа шарттары кәрәк. Магазин сауҙа Danders бында, Кхумба, - берҙән-бер урында, һеҙ ҡайҙа ул аласыз алырға эго. Межсезонье әле, әммә мин ышанам, һеҙ уның экипировать алмай. Һеҙ күберәк күпселеге, кем был юлы бара. Һеҙ шулай уҡ винтовка өсөн ҙур ҡеүәтле кәм тигәндә бер кейек кәрәк ».
«Мин хәҙер барам. Бында уның тирәләй аэропорт саҡ юлда туң», - тинем мин.
«Һуңғы һәм, - тине Энгсли, һәм мин күреп, төкәнмәҫ энергия тиҙ кеше. «Шерп, тау, фантастик альпинистар һәм гидтар. Непалец ла, улар тулы хөрәфәт, әммә асыҡ ҡала. Ih иллюстрациялар, ih һәм һеҙ еңә алмай. Минең ватандаштарым ҙур проблемалары булыуы менән мин, англия буйынса журналистары, бында мин уларҙы күҙәттем. Һеҙ беләһеңме, был тоҡом. Ҡасан улар разнюхивать ни эҫе, эт уларҙы ҡанлы була. Был ваҡытта бөтә Публичность емерә ".