Шкондини-Дуюновский Аристах Владиленович : другие произведения.

Brodevke (rer far humor grupe)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  brodevke (rer far humor grupe)
  
  
  di khsunh iz inisheyitid durkh a raykh litvish mit a grob fargangenheyt. di forshteln iz aoykh grob.
  akting mentshn:
  gintautas. iung - sekretar fun shef, filolog. manijiz dakiumenteyshan aun shprakh.
  edita. der iung - kaprizik, myes, narish.
  fater. der nay komersant iz sitad, grob, nudne.
  fater s frendz. fun der zelbiker gezelshaftlekh mitl.
  shdkhn mit a shdkhn. provinsyal kinstler fun drame teater, professyonals
  litsnus. heymloz - 2
  gest aun bas favorites
  der kamf heybt zikh. a freylekh khsunh firme kumt fun di registratsye opteylung. der tish iz farnumen. falshe shdkhnim, vas rekamendirn zeyere hamasexuele batsyaungen zingen, "aun ergets hot mikh keyner nisht lib gehat ..."
  
  shdkhnim. lib sirs, afshr ir vet farlozn di tish?
  shvindl. ver vet ir zeyn vi az?
  shdkhn. shdkhn
  shvindl. di madrekh fun Pravieniškė iz a shdkhn far aundz. mura nor.
  shdkhn. mir habn nisht azoy geredt.
  shvindl. ir hot nisht kansaltad, ober ir darfn tsu redn.
  nay. shamfanyer! ikh viln tsu kushn! vau!
  men hert a ruf. der tate fun ​​der iung mentsh ruft fun di andere ek fun di tish. "shtel zikh funem tish! sheyn do tsu tsyen az gume! .. "
  der khsn iz tsetumlt.
  
  di firme geyt avek. mattshmakers aun breydz nemen zeyer erter. der shdkhn shteyt aoyf mit khshives, kerekts di flaterl aun heybt:
  - baym klang fun mendeles marsh heynt, hobn mir fareynikt di tsvey libe hertser aoyf eybik in di keytn fun himen, antshuldigt, teyz, aoyf eybik.
  di kale ruft ir tatn, "tate! haltn az narish bazar! "
  der tate ruft zeyn balibt.
  - fetrus, ir hot alts organizirt. vau zenen di miuzishanz. es iz. velkhe? ir zogt "zin". az zey zenen meyn yorn. muter-in-gezets faster. farvas ton nit dingen di vas shreybn muzik far rirevdik fones? ir zogn er s toyt?
  
  fetrus ken aoykh shrayen fun di andere zayt. kenen zitsn vayter tsu yeder anderer.
  
  - vi er iz geshtarbn. nokh ale, zaxe geshfilt mendelsan mit mozart.
  - ikh veln mozart tsu shpiln! shrayt der bkhur.
  ikh bin antshuldigt, misht zikh areyn der eydem. - mozart, a austryan kampouzer vos gelebt a gants lang tsurik - in di 18 yorhundert.
  fater. es turns aoys az rirevdik fones zenen inventad shoyn in di 18 yorhundert, aun ven ikh iz gezesn in pravinishkes, keyn arestant hat es nokh. mir zenen nokh hinter ... trakhtn 200 yar.
  
  ruf vider. di muter-in-gezets pix aroyf di khandset. - vas! di shtopn in di lyalke? .. in vos lyalke !? ... aoyf di tish! .. der zun-in-gezets beyding es! .. es vet nisht shatn! .. alts in plastik.
  der iung mentsh ruft dem foter, der foter kinder:
  - zeyn mer opgehit dort, bavayzn dem kind s beyding! du zalst nisht bakumen nas, ton nit bakumen nas vi az.
  - tate, es zenen keyn normal miuzishanz, klaunz veln! di nebekh (poynting tsu shdkhnim) veln peynid, modne.
  fater ruft fetrus: - gefinen di klaunz! shnel.
  Petras. fun vu, saydn di heymloz ryereynj, ver in di hoyf breyx arop brenholts. far eyner az hur slaps zeyn kop - es jampt vi an akrobat.
  fater. onton aroyf aun tsyen do.
  ruf a khbr. - zigma, vas nisht. hab nisht mura, ikh vel eykh nisht fargiftn. khotsh ir zent nisht aundzer iungatsh. dos iz nisht a blayer vos lotshams farkoyfn. alts aoyf di tish - konyak, mashke, liker, kalvadouz aun tekvila - di hekhstn kvalitet.
  - jentlmen, afshr ir'd farlirn di lyalke tsu mir. ir zogn fayn tsu shtitsn. nu, haltn, haltn - kop entfers.
  
  khull klaunz, starts vayzn trix, dansing oder gezang. klezmer shpiln. di klaunz tsyen aoys zeyer pistols aun zogn alemen tsu blaybn in zeyer erter. der hunt loyft avek, khaft di lyalke aun heybt an biln. der eydem nemt aroys a lyalke funem hunt, shneydt es mit a meser aun falt aroys feklekh mit drags. Juenta bakenen zikh vi der hoypt fun di anti-meditsin opteylung, inspektor Juozas Kurmila.
  
  fater. ir hot keyn zogn.
  gent. mir habn. keyn vunder ikh gearbet far ir vi a sekretar far a halb yor.
  fater. aun vi ikh nisht shmekn ment. mshmeus, der shmekn vanid.
  nay. aun ver vet zayn mayn man? .. ikh vil kushn, ikh vil kushn. dos iz der ershter nakht fun Tiu - tiu ūūū.
  gent. ikh bin azoy nebekhdik, ober ikh ve shoyn baheft dem veg, finf mol shoyn.
  fater. baruik dikh, takhter, mir veln dir gefinen a kavalyer. der teke kert zikh frey tsu morgn. di inteligentn vel ikh mer nit getroyen.
   natits. beshas dem kamf, gest kenen mal redn aoyf rirevdik fones tsu di kakofoni. muzik kenen aoykh zeyn adaptid durkh mozart. es iz meglekh tsu farendikn di terkish marts.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"