Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи вӑрттӑн служба ҫыннисене халаллаҫҫӗ.
I Сыпӑк
Авиалайнер тӗнче тӑрри ҫийӗпе аялтан вӗҫсе иртнӗ чух вӑл аялалла пӑхрӗ те шартах сикрӗ. Ҫав тери пысӑк, пырса кӗме ҫук, хӑратакан, пӑрпа тата юрпа илемлетнӗ фантазиллӗ ту тӑррисем. Тӳп-тӳрӗ пӑр сийӗсем тӗтрепе витӗннӗ пӑрсем ӑшне анаҫҫӗ, самолет иллюминаторӗсем витӗр мана ҫӳллӗ вырӑнсем пырса кӗреҫҫӗ. Тӗнче тӑрри ҫак вырӑнсемшӗн юрӑхлӑ сӑмах пулнӑ. Карттӑсенче Ҫакна Налал, никама пӑхӑнман пӗчӗк королевство, альпинистсем валли пӗчӗк изоляциленӗ монархи, Тибетпа Инди хушшинчи ҫӗр лаптӑкӗ тата китай драконӗн ҫӑварне кӗрсе ларнӑ пысӑк пӳрне теҫҫӗ. Ӑна, ЛЕШ КАЛЛЕНДАР, АX агент, британи хуҫисем патӗнче темиҫе ҫул пурӑннӑ Хыҫҫӑн унта пурӑннӑскер, "тӗп-тӗрӗс калама май Ҫук Вырӑн" тесе каласа панине аса илчӗ. Кунта тӗлӗнмелле пулма пултарать. Ку вӑл отель территорийӗнче, ӗненӳпе тӗшмӗшлӗхе ӗненни вара алӑран алла куҫса пырать. алӑра ачашлӑхпа тискерлӗх пӗр ҫӳп-ҫап ҫинче выртать, унта илемпе хӑрушлӑх йӗкӗреш пек пурӑнаҫҫӗ. Ку вӑл хӗвеланӑҫӗнчи ҫыншӑн, логикӑна ӗненекен, тӗрӗс шухӑшлӑ тата пулма пултаракан вырӑн мар ".
Teda тахҫантанпах пулман, анчах нальски авиалайнер, ВАТӐ DC-3, мана Кхумбӑна, 29000 фут ҫӳллӗш Эверест сӑрчӗн сӑмси айӗнчех Гималай долларне хума чарӑнсан, ман пата таврӑнчӗҫ. . Уйрӑм договор тӑрӑх, авиалайнер Мана Чучче-Пасарта хупса лартмалла, Унта Тепӗр самолет территорине тасатнӑ, Ӑна Гарри Энгли курма тивӗҫлӗ ҫынна илсе каймалла пулнӑ. Энглие курсан, манӑн ҫак ылханлӑ вырӑна халех пӑрахса каяс килет пулсан та, вӑл кхмбу районӗнчен тухса кайнӑ пулӗччӗ. Стюардесса та, тирпейлӗ формӑллӑ, кӗрнеклӗ, туслӑ инди хӗрӗ, маншӑн нимӗн те тумарӗ. Вӑл кунта пулнӑшӑн, Хоука ҫиленнӗшӗн, ҫак ылханлӑ бизнесшӑн тарӑхрӗ. Ӑна N3 Агент, аван, AX оперативник, Killmaster рейтингӗ, эпӗ яланах ҫыхӑну тытаттӑм, кунӗн-ҫӗрӗн кирек хӑш вӑхӑтра та ҫыхӑну тытаттӑм. Ку ӗҫӗн пӗр пайӗ пулнӑ, вӑл ҫакна пӗлнӗ, ҫавӑнпа нумай вӑхӑт пурӑннӑ, анчах вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе Унӑн отелӗ Хоука: кай та тӗксе яр, тесе калама хушнӑ. Ҫакна вӑл ҫирӗм тӑватӑ сехет каялла питӗ лайӑх туйрӗ. Уйӑх иртрӗ пулас.
Ҫӗвӗҫ мур илесшӗ, вӑл мана кӗтсе, сӗт пек шурӑ ӳтне тӑсса, пӗҫҫисене хускатмассеренех мана чӗнет. Мана виҫӗ корзинка улма-ҫырла, тӑватӑ коробка канфет тата ирхине паллӑ шоу валли икӗ билет кирлӗ пулчӗ. Пирӗншӗн мар, унӑн амӑшӗшӗн. Джек Данкет вечеринкинче эпир пӗрремӗш хут тӗл пулсан, Донна отельте те хатӗрччӗ, анчах унӑн амӑшӗ, Филадельфия Дуайен клан рудричӑн тӑлӑх арӑм арӑмӗ, хӑйӗн дебютанткине скорпион шӑрчӑк ҫине мӗнле пӑхнине сӑнаса тӑчӗ. Плюш лигинчи нимӗнле лотарио та хӑйӗн суйласа илнӗ пӗчӗк хӗрне, эмӑна пулӑшма пултарнӑ пулсан, тӑкаклама шутламан.Паллах, эпӗ тӑлӑх арӑм пулма тӑрӑшатӑп, Доннӑн тӗтреллӗ кӑвак куҫӗсем мана тӳрех каланине, ee тути каярахпа ҫирӗплетсе панине нихҫан та ӑнланман. Унтан карчӑкпа пӗрле тӗрлӗ хут тухса ҫӳресе, эпӗ ӑна тата тепӗр хут, кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑнхи ирхине, илсе кайма пултартӑм. Эпир Доннӑпа иксӗмӗр ним пытармасӑр ман пата кайрӑмӑр, икӗ мартини тата пирӗн тумтирсене хыврӑмӑр, кабинетра ҫав шуйттан кӑвак телефонӗ шӑнкӑртатсан, унӑн чӑтӑмсӑр та тимлӗ кӗлетки ҫине пӑхса тӑтӑмӑр.
"Ан кала, Ник", - хӑрӑлтатса сывласа илчӗ вӑл. Унӑн пӗҫҫисем силленеҫҫӗ, аллисем ман паталла тӑсӑлаҫҫӗ. "Эпӗ халех таврӑнатӑп", - терӗм эпӗ, тен, вӑл темиҫе сехетлӗхе мӗн те пулин тума пултарасса шанса. Авиалайнер чӳречисем витӗр пӑрпа витӗннӗ ту тӑррисем ҫине пӑхрӑм та, хама мӗн тери сивӗ пулнине аса илтӗм, ҫаппа-ҫарамас тӑратӑп, хоукпа телефон тӑрӑх тавлашатӑп.
"Халӗ виҫҫӗ те вӑтӑр", - пуҫларӗ вӑл хыттӑн та ҫирӗппӗн. "Эсир шатлӑпа Вашингтона ултӑ сехет кайса килме ҫӑмӑллӑнах ӗлкӗрме пултаратӑр".
Унӑн, темле логикӑллӑ та ӑслӑ сӑлтавпа, мӗн калас-ши?
Ку пысӑк сӑлтав пулнӑ, унсӑрӑн тата камшӑн та пулин пулнӑ пулӗччӗ. Ҫакӑн ҫинчен пралукӑн тепӗр вӗҫӗнче калама ҫук илемлӗн шӑпланнине пӗлтернӗ, унтан ватӑ тилӗ типӗ те наркӑмӑшлӑ сасӑпа ответленӗ.
"N3, эсир мӗн те пулин тума пултаратӑр, анчах ку килти сӑрӑ мар",-асӑрханса каларӗ вӑл. "Атьӑр, эсир ку ӗҫрен лайӑхрах тума пултаратӑр".
Вӑл ӳкрӗ те, манӑн ӑна выляса илмелле пулчӗ. "Ку вӑл кӗтмен ҫӗртен килсе тухнӑ идея пулчӗ, ман енчен", - терӗм эпӗ хӑвӑрт. "эпӗ пурне те тасатма, тумланма тата ултӑ сехетлӗ самолет ҫине ларма пултараймастӑп. Ыран ирхине пӗрремӗш хут каяс пирки мӗнле?»
"Ыран ирхине эсӗ ӑҫта та пулин урӑх ҫӗре каятӑн",-терӗ вӑл ҫирӗппӗн. "Эпӗ сана саккӑр тӗлне кӗтетӗп, ӑна сана халех кистьне тӳмелеме тата малалла кайма сӗнетӗп".
Телефон чарӑнчӗ те, вӑл хыттӑн вӑрҫса илчӗ. Ватӑ кантюк мана кӗнеке пек вулама пултаратчӗ. Вӑл дон хӗррине таврӑнчӗ. Вӑл халӗ те кровать ҫинче выртать-ха, унӑн ҫурӑкӗсем ҫаплах авӑнса тӑраҫҫӗ, тутисем кӑшт уҫӑлнӑ.
"Тумлан", - терӗм эпӗ. "Эпӗ сана киле илсе каятӑп".
"Юрӗ эппин, ку санӑн аннӳ мар", - терӗм эпӗ. "Анчах эсӗ ҫаплах киле каятӑн-ха". Донна ура ҫине тӑчӗ те хӑйӗн тумтирне вӗҫсе кӗнӗ пекех кӗрсе кайрӗ, унӑн пит-куҫӗ ҫӑт чӑмӑртаннӑ, тутисем хаяр йӗр пулса тӑчӗҫ. Ӑна айӑпламан. Вӑл эпӗ государство ӗҫӗпе аппаланнине ҫеҫ пӗлет, ҫавӑнпа эпӗ тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пама шутламастӑп. Ӑна яланах чӗркесе ӗҫе хатӗр сумкине ярса тытрӗ те Доннӑна нумай хваттерлӗ ҫурта, Кеннеди, nу аэропортне, антарчӗ.
"Тавтапуҫ", - тӑрӑхласа каларӗ вӑл, машина тавра тухса. "Хӑвӑн психиатруна манран салам кала".
Эй, йӑл кулса илчӗ. "Спасибо", - терӗм эпӗ, - эй ее халех парас тесе, манӑн ҫиллес кӑмӑлӑм ҫеҫ мар чарӑнса тӑчӗ. Вӗрентни, опыт тата ҫирӗп приказсем ҫак ӗҫре хӑйсен вырӑнӗнче пулчӗҫ. Ку ӗҫре темиҫе тус ылханнӑ, вӗсене шанманпа пӗрех.ирӗклӗ тута хӗрри вилӗм билечӗ пулнӑ. информаци ӑҫта тата мӗнле пӗчӗк татӑксем пулнине эсир нихҫан та пӗлмен. Ӗҫе тытӑннӑ чухне пурте ют пулнӑ. Сирӗн словарьтен вячеслав "шанӑҫ" сӑмаха каламалла пулчӗ. Ку вӑл биологилле пурнӑҫ пулса тӑчӗ, ун пек пурнӑҫ эсир урӑх суйлав пулман чухне ҫеҫ усӑ куратӑр.
Ӑна курсан, манӑн шухӑшсем сасартӑк каялла ҫаврӑнчӗҫ, авиалайнер ҫӗрлехи хӗвел ҫине асӑрханса анма пуҫланине туйса илтӗм. Ӑна вӑл ту тӑррисенчен ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарнӑ чухне айккинчи усал ҫилсем самолета туртнине туйрӗ. Пирӗн анса лармалли площадка юрпа пӑртан тасатнӑ сывлӑшпа анса лармалли ансӑр йӑрӑм пулать. Вӑл кресло хыҫӗ ҫине таянчӗ, куҫне хупрӗ те хӑйӗн шухӑшӗсене Каллех Каялла, Dupont Circle Вашингтонра, Колумби округӗнче, АX штаба таврӑнма ирӗк пачӗ. Вӑл чӑнах та сакӑр сехете ҫитрӗ, хуралҫӑсен яланхи составӗ мана офис хок алӑкӗ патӗнче вырнаҫнӑ ҫӗрлехи регистратура патне ертсе кайрӗ.
"Мистер Картер", - йӑл кулчӗ вӑл, ман ҫине чарӑлса кайнӑ куҫӗсемпе пӑхса. Ман атте сӗтел ҫинче выртатчӗ ӗнтӗ, вӑл сӑмахсене вулатчӗ пулас. Nenра манӑн иртнӗ ӗҫ ҫинчен ҫеҫ мар, ҫӑлтӑр класӗн парӑслӑ яхтисенче наци чемпионатӗнче ҫӗнтерни, I Формулӑри автомобильсене тытса пыма Лицензи тата каратэ тӑрӑх хура пиҫиххи тытни ҫинчен те интереслӗ информаци нумай пулнӑ. Вӑл та сарӑ ҫӳҫлӗ, кӑмӑллӑ. Обществӑллӑ пурнӑҫ тӗлӗшпе яланах тӗксӗмленнӗ ҫыншӑн старик тулашри сӗтел хушшинче яланах тутлӑ савӑт-сапа туяннӑ пек туйӑнать. Ун ҫинчен мӗнле те пулин ыйтса пӗлес тесе, вӑл хӑй ӑшӗнче заметка турӗ.
"Эсӗ ҫапла тунӑшӑн савӑнатӑп, N3", - тенӗ вӑл, офиса кӗрсен. Ҫак хурҫӑ-кӑвак куҫсем мана вӑл манӑн мӗн пулассине ҫав тери лайӑх кӗтни ҫинчен каларӗҫ. Ҫак запаслӑ рамка ҫӗнӗ Англи тавра ҫӗкленчӗ те пӳлӗм варринчи шурӑ экран ҫине пӑхса тӑракан кинопроектор патне пычӗ.
"Фильмсем-и?- инструментласа патӑм ӑна. "Мӗнле кӗтмен сюрприз. Темле авангардлӑ, ют ҫӗршыв тата сексуаллӑ япала пулӗ тесе шанатӑп".
Шкапӑн шухӑшӗсем самантрах приндекслӑ страница ҫине ӳкрӗҫ. Ку вӑл информаци тӗрлӗ фрагуменчӗсемпе тулнӑ документсене апатлантармалли ҫавнашкал шухӑшлӑ ӗҫе туса хатӗрлесси пирӗн вӗрентӗвӗн пӗр пайӗ пулчӗ. Ӑна 500 миль таран, 100 миль таран ҫӗр лаптӑкӗ, ҫулсене капӑрлӑх тесе шутлакан ҫӗре, китайпа Инди хушшинчи буфер государствине курнӑ. Хоук светтуйсене чарчӗ, проекта хута ячӗ те, манӑн ӑс-тӑн пӗтсе ларчӗ.
Кадрӑн пӗрремӗш планӗнче урамри сцена пулнӑ: арҫынсемпе хӗрарӑмсем, хӑшӗ-пӗрисем вӑрттӑн та юбкӑсем тӑхӑннӑ, теприсем сарӑсем пек йӑлтӑртатакан платьесем тӑхӑннӑ, иакова халӑх хушшипе хӑвалакан ачасем. Стариксен сӑн - пичӗсем авалхи пергамент евӗрлӗ, ҫамрӑксен-яп-яка ӳчӗ, хура та вӑр-вар куҫӗсем. Ҫурчӗсем архитектура стилӗпе ҫанталӑк евӗрлӗччӗ, малтанхи шухӑшӑм вара ытти нумай ҫӗрсене аса илтерекен вырӑнччӗ. Паллах ӗнтӗ, Инди те, Китай та Налалара хӑйсен витӗмне пӑтраштарнӑ. Ӑна курнӑ сӑн-питсем инди, китай халӑхӗсен сӑн-пичӗсем пекех пулнӑ, анчах вӗсен хӑйсен характерӗ пулнӑ. Камера сцена ҫине куҫрӗ те буддири манахӑн шафран тумтирне тӑхӑннӑ ҫӳллӗ ҫынна курчӗ. Ҫак тӗллеве хырнӑ, унӑн вӑйлӑ аллисем ҫара, пичӗ-сарлака та ҫинҫе ӳтлӗ пӳрне пичӗ. Анчах ку ҫынра аскетикӑллӑ япала, святой ҫынран нимӗн те пулман. Ку вӑл мӑнкӑмӑллӑ, ҫирӗп сӑн-пит, ним туйӑмсӑр, чӑтӑмсӑрлӑх палӑрать. Вӑл, манах мар, монарх пек, эму ҫулне панӑ ҫынсем витӗр тухнӑ. Хоук сасси татӑлчӗ.
"Ӑна Гохак тесе чӗнеҫҫӗ", - терӗ вӑл. "Ҫак сӑн-пите астуса юлас пулать. Вӑл сепаратистла культурӑна йӗркелекен, харпӑрлӑхпа политика влаҫӗ патне туртӑнакан манах. Вӑл пухнӑ Теорипе Ҫӗлен обществин храмӗн пуҫлӑхӗ. Готак Пур Ҫӗленсене Те Тытса Тӑракан Каркотек сывлӑшӗн наследникӗ тата нали мифологийӗнчи чаплӑ кӗлетке тесе ҫирӗплетет ".
Камера каллех урама куҫрӗ, хӑйне мӗнле тыткаланинчен вӑл оператор - юратнине ӑнланчӗ. Ӳкерчӗкне буддири скульптурӑн миндаль евӗрлӗ сӑн-питлӗ чул кӗлетке кадрӗсем ҫине касса ӳкернӗ. Кӗлетки ҫинче ҫӗршер дракон тунӑ пуҫ тум, алӑпа ура тавра ытти ҫӗленсем явӑнса тӑраҫҫӗ.
Хоук камерӑна чарчӗ. "Ку персонажсен тӗп составӗ", - терӗ вӑл. "Готак ҫынсене каркотека чун-хавалне тытса тӑракан тата турӑ ӗмӗчӗсене тытса тӑракан ҫын пулнине чылаях лайӑх ӗнентернӗ. Юрать, вӗсене хӗрлӗ китаецсем ертсе пыраҫҫӗ. Вӗсем иммигрантсем Шыв илнипе Сахал мар усӑ курма тӑрӑшаҫҫӗ, ҫакна вӗсем май килнӗ таран хӑвӑртрах тума тӑрӑшаҫҫӗ. Кунсӑр пуҫне, тухӑҫлӑ миграци иммигрантсем валли ҫӗр уҫакан тата официаллӑ майпа ih саламлакан саккун проекчӗн королӗ кӑтартса панинчен килет. Ҫынсем король костюмӗсем ҫине алӑ пуссанах, тамӑкӑн приговор ҫине алӑ пусассисӗр пуҫне урӑх суйлав ҫук ".
"Чӑнах та, - терӗ Хоук. "Мӗнпур ҫӗленсене, Каркоткӑсене, эмигрантсене ирӗке кӑларасшӑн, - тет готак ҫынсене. Ку ҫителӗклех ӗнентерӳллӗ, анчах вӑл Ӑна Ытти икӗ япалапа, Ҫӗлен обществин вӑйлӑ каччисемпе тата йеть, ирсӗр юр ҫинчен калакан легендӑпа ҫирӗплетет. Готакӑна хирӗҫ тӑракансене Йети вӗлерет ".
"Йӗрӗнчӗк юр этем-и?"вӑл халӗ те кунта-и-ха?" - кулса илтӗм эпӗ."
"Вӑл яланах нальски пурнӑҫӑн пӗлтерӗшлӗ пайӗ пулнӑ", - терӗ Хоук. "Уйрӑммӑнах ҫурла, ту ҫинчи ҫынсем Сахал мар условисенче. Мӗн те пулин урӑххине кӑтартса париччен пуҫӑра ан хуҫӑр".
"Йеть ӳкерчӗкӗсем таса-и?- ним айӑпсӑр ыйтрӑм эпӗ. Хоук мана выляса ячӗ. "Ӑҫта ҫырӑнатпӑр эпир ҫакна?"Эпӗ малалла утрӑм. "Эсир британи разведкине аса илтӗр".
"Ку ih каштан пулнӑ, анчах ih ҫын, Гарри Энгли, хытах чирлерӗ те, вӗсем пирӗн пата пулӑшу ыйтма килчӗҫ", - терӗ Хоук. "Вӗсен ахаль те ҫынсем сахал, паллах, вӗсен государствӑна е ҫар ведомствине стратегилле лару-тӑрӑва сутмалла пулман. Китай тӗрӗслевӗ индие тӳрӗ ҫул пулнӑ пулӗччӗ, вӑл китаецсемшӗн питӗ ҫирӗп мӑйӑр пулма пултарать. Пурнӑҫра эпир туслӑ е, сӑмахран, нейтральнӑй мар пулни кирлӗ. Готак король ҫине ҫав тери хытӑ пусать, вӑл иммигрантсем ҫинчен указ ҫине алӑ пустӑр. Вӑл халӑхӑн юлашки петицине тытса пырать.
"Пӗтӗм инкек ҫакӑнтан килет", - ассӑн сывласа илтӗм эпӗ, самантлӑха Дон Рудрич ҫинчен аса илсе. "Энгслипе ҫыхӑнма пултарӑп-ши ӑна?"
"Вӑл Намче-Пасарти Кхумбу районӗнчи залра, хӑйне вӗҫсе тухса, сире детальсем ҫинчен каласа парасса кӗтет", - терӗ Хоук. "Маршрутлӑ пӗлтерӗве сирӗншӗн ҫулӑн пӗрремӗш тапхӑрӗнче ятарлӑ ҫар самолечӗ татса панӑ, унтан Эсир Индири коммерци авиалайнерӗ ҫине куҫатӑр. Хускалӑр, Ник. Пирӗн хушшӑмӑрта тата хӗрлӗ китаецсен пухӑвӗнче шутлӑ кунсем юлчӗҫ. пур шариксем те ".
Авиалайнерӑн сулахай ҫуначӗ айӗнче ҫӳллӗ тусем хушшинче пысӑках мар тӳремлӗхре ларакан ҫуртсен ушкӑнне курчӗ, ҫав тери пысӑк алӑ ih вырӑна вырнаҫтарнӑ тейӗн. Самолет вӗсем патнелле вӗҫет, ӑна чӑнкӑ ҫыран хӗррипе пыракан тасатнӑ ансӑр ҫӗр лаптӑкне уйӑрса илме пулать. Ҫӗлен катемпи, ӑссӑр манахсем, тӗшмӗше ӗненекенскерсем тата ирсӗр юр ӑстисем. Ҫаксем пурте голливудри виҫҫӗмӗш сценарие аса илтереҫҫӗ.
Самолет ҫӗр ҫине анса ларсан, Ӑна Гарри Англи каялла Англие илсе ҫитерекен самолет кӗтсе тӑракан пысӑках мар, кӑшт примитивлӑ больницӑна ним пытармасӑр илсе кайрӗ. Ҫӳп-ҫап купи ҫине улӑхсан, вӑл чӗрӗ скелетран кӑшт ҫеҫ пысӑкрах ҫын, путса кӗнӗ куҫлӑ, путса кӗнӗ сӑн-питлӗ мӗлке курчӗ. Дежурнӑй медсестра, инди хӗрӗ, Мана ҫапла каласа пачӗ: ауал, сивчирпе чирлесе ӳкни Англие питӗ тӗлӗнтерчӗ, мӗншӗн тесен вӑл чаҫсене вӗҫев ӗҫӗ патне илсе ҫитерет, Индипе чикӗленсе Тӑракан Тера тӑрӑхӗнчи айлӑм шурлӑхсенче хаярланса ҫӳрет. Анчах вӑл чӑн-чӑн британи паттӑрлӑхӗпе сыхӑ тӑнӑ, хӑй мӗн калама пултарнине пурне те каласа пама хатӗр пулнӑ.
"Ку вырӑна ан хакла, Картер", - терӗ вӑл кӑшт хытӑрах пӑшӑлтатса. "Ку ҫӗршер тӗрлӗ меслет пулса иртет.
Гохак пӗтӗм карттӑсене тытса тӑрать. Тӳррипе калатӑп, ман шутпа, ӑна ҫӗнтересси тем пекех сахал шанчӑк. Вӑл ҫынсене пурне те пӑтраштарса янӑ ".
Ӳсӗрме тытӑнни ӑна пӳлчӗ, унтан вӑл, ман ҫине пӑхса, каллех ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
"Эсӗ кун пирки ҫине тӑрсах ыйтасса куратӑп эпӗ", - пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Каҫарӑр, эпӗ санпа ӗҫлеме пултараймастӑп, Карттер. Илтрӗм сан ҫинчен. Кам илтмен ҫав шуйттан ӗҫӗ ҫинчен? Ку санӑн план. Санӑн Катмандӑна йӑпшӑнса кӗмелле, унтан Лунга ҫемйин тусӗ пек курӑнмалла. "
"Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп: манӑн пӗччен пуҫламалла, ту каҫҫи ҫинче лагерь вӗсем" тепӗр хут, ыран каҫхине мана гид кӗтсе илӗ те Ҫӗлен обществин вӑйлӑ отрядне mimmo ертсе кайӗ".
"Чӑнах та", - килӗшрӗ Энгли. "Ку сире йывӑр ҫанталӑк условийӗсем валли оборудовани кирлине пӗлтерет. Danders суту - илӳ магазинӗ кунта, Кхумбӑра, - эсир ӑна илме пултаракан пӗртен-пӗр вырӑн. Халӗ ыйхӑ тӗлӗшпе, анчах вӑл сире экипажлама пултарасса шанатӑп эпӗ. Эсир ҫак ҫулпа пыракансенчен нумайрах. Сире те пысӑк кайӑк валли чи пӗчӗк хӑватлӑ винтовка кирлӗ ".
"Эпӗ халех каятӑп. Ӑна аэропорт тавра килнӗ чух ҫул ҫинче кӑштах шӑнса вилмен", - терӗм эпӗ.
"Юлашки те, - терӗ Энгли, вара эпӗ этемӗн энергийӗ хӑвӑрт пӗтсе пынине куртӑм. "Ҫурласем, горецсем, фантазиллӗ гидсемпе альпинистсем. Ытти пӳрнесем пекех, вӗсем тӗшмӗшлӗхпе тулса ларнӑ, анчах вӗсем уҫӑ юлаҫҫӗ. Ih иллюстрацисем, вара эсир ih ҫӗнтерме пултаратӑр. Ман ҫӗршыв ҫынни, Англи журналисчӗ, Мана кунта сӑнаса тӑраканскер, пысӑк проблемӑсем пурччӗ. Эсир ку йӑха пӗлетӗр. Хӗрӳ япала шӑршласа пӗлсен, вӗсем юнлӑ йытӑсем пулса тӑраҫҫӗ. Ҫак вӑхӑтра халӑх пурне те аркатать ".