Картер Никан : другие произведения.

Ника Картер ҫинчен Калакан 81-90 детективсен пуххи

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Ник Картер
  
  Ника Картер ҫинчен калакан детективсен 81-90 сборникӗ
  
  
  
  81. Кремль ӗҫӗ http://flibusta.is/b/663741/read
  
  The Kremlin File
  
  82. Испани ҫыхӑнӑвӗ http://flibusta.is/b/607273/read
  
  Spanish Connection
  
  83. Вилӗм каварӗ http://flibusta.is/b/607245/read
  
  Death s Head Кавар
  
  84. Пекин досьи http://flibusta.is/b/690087/read
  
  The Peking Досье
  
  85. Пӑрлӑ террор хӑрушлӑхӗ http://flibusta.is/b/691313/read
  
  Ice-trap Террор
  
  86. Вӗлерекен: Хурчка Код ячӗ http://flibusta.is/b/612804/read
  
  Assassin': Code Name Vulture
  
  87. =================================
  
  88. Ватика вендетти http://flibusta.is/b/635621/read
  
  Vatican Vendetta
  
  89. Кобра палли http://flibusta.is/b/671056/read
  
  Sign of the Cobra
  
  90. Хӑйӗн вилӗмне сутнӑ ҫын http://flibusta.is/b/678851/read
  
  The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  Кремль ӗҫӗ
  
  
  Арӑслан Шкловский куҫарӑвӗ
  
  
  Антон ывӑлӗн асӗнче
  
  
  
  
  
  1-мӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Америка самолетне халь хӑваласа кайма май ҫук. Эсир ӑна пӗлетӗр, ӑна пӗлетӗп, хаҫата вулакан кашни ухмахах пӗлет ӑна.
  
  
  Анчах Мӗншӗн-ха гонкӑн 709-мӗш проводници Гранд-Лаклэр утравӗ ҫинче малти ларкӑч тавра ларакан хура ӳтлӗ, хура ҫӳҫлӗ пассажирпа ҫывӑх пулнӑ? Вӑл мӗн, унпа вылянӑ-им?
  
  
  Кӗске кӗпҫеллӗ штукка, ӑна вӑл яланах униформа айӗнче усратчӗ, кӑкӑрсем хушшинче ӑшӑтатчӗ, вӗсене эпӗ вӗҫме пуҫласанах киленсех сӑнаттӑм. Пурте ҫывӑрнӑ пек туйӑнатчӗ, малтан мана ҫак арҫын ӑна кӑштах хускатнӑ пек, эмӑна хӑйне мӗн кирлине тума ирӗк панӑ пек туйӑнчӗ. Лайӑх авиакомпанисенче клиент малтанхи пекех король пулса юлать. Вӑл хӑйӗн туртӑнса тӑракан туникин ҫиҫӗмне кӑшт уҫсан, ӑна чӑтӑмсӑррӑн сӑнаса вылясса кӗтме пуҫларӗ. Вӑл самантлӑха ҫутӑра йӑлтӑртатса тӑракан металл татӑкне туртса кӑлариччен.
  
  
  Вӑл ӑна алтупанӗ ҫине хучӗ, ҫаврӑнчӗ те малти каюта алӑкӗ витӗр тухса кайрӗ. Арҫын ура ҫине тӑчӗ те каллех алӑк еннелле пӑхрӗ, унӑн сылтӑм аллинче пӑшал уҫҫӑнах курӑнать. Манӑн хулпуҫҫи урлӑ куртка ҫакнӑ "Люгер" пурччӗ, анчах ун патне пӗр утӑм тусан, эпӗ ӑна ҫийӗнчех асӑрхама пултарассине пӗлеттӗм. Стилечӗ сылтӑм хулпуҫҫи ҫумӗнчи сӑран хупӑллӑ. Ӑна ман алла систермесӗр кӑларса ярас тесе, пружинӑллӑ механизмпа усӑ курма пултарнӑ, анчах ӑна пӑрахасси - пачах урӑх ӗҫ. Арҫын курӗ. Унӑн, сӑмахран, хӑйне персе пӑрахас шанчӑк пулнӑ.
  
  
  Вӑл ытти лару-тӑрура ӑнӑҫлӑ пуласси ҫинчен шухӑшланӑ вӑхӑтра решение эпӗ йышӑнман. Кабинӑра пӑшал пенӗ сасса илтсе пурте вӑранчӗҫ. Ӑна хӑй тавра пассажирсем хӑйсен вырӑнӗсенче сиккелесе ҫӳренинчен тӗлӗннӗ сасӑсем илтеҫҫӗ. Унтан наукӑпа тӗпчев задачисене татса памалли хытӑ сасӑ. "Пурте лӑпкӑ пулӑр. Вӗҫев ҫулне улӑштарнӑ. Гаванра эсир тӗрӗс-тӗкел юлма пултаратӑр. Хӑраса ӳкме сӑлтав ҫук ".
  
  
  Унӑн испанилле акцент пулнӑ. Манпа юнашар Тарӑ Сойер тарӑннӑн сывласа илчӗ, рэндольф Флемингӑн ҫурӑмӗ хыҫӗнче сывлӑш пӳлӗнсе ларчӗ.
  
  
  "Лӑплан..- Тутисене хускатмасӑр пӑшӑлтатрӗ вӑл. -Хӗрарӑма чарма хӑтланса пӑхӑр-ха.
  
  
  "Куба? Анчах самолетсене хӑвалассипе кӗрешмелли договор пирки мӗнле?
  
  
  Ӑнлантарса пама вӑхӑт пулман. Куба ҫинче кам кӑна алӑран вӗҫерӗнме пултарать, ҫавӑ ҫеҫ-Касторо агенчӗсем е океан леш енчи ҫав пысӑк тусӑн агенчӗсем пулнӑ. Анчах вӑл шухӑшласа пӑкӑласа ларсан, ҫакна вӑл хӑех пӗлме пултарать. Вӑл ухмах пулман.
  
  
  Арҫын пассажирсем ҫине тӗксӗммӗн пӑхса илчӗ. Ҫак куҫсем самантлӑха пирӗн ҫине пӑхса илчӗҫ, унтан вӑл пирӗн хыҫра реакцие хаклас тесе ih ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл, отель манпа юнашар хӗрпе калаҫасшӑн пулнӑ пек, хуллен аяккалла ҫаврӑнчӗ. Чалӑшса кайнӑ хулпуҫҫипе витӗнсе, манӑн алӑ лацкан айнелле "Люгер" еннелле шуса кайрӗ. Арҫын ман ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ.
  
  
  Пассажирсем хӗҫпӑшалсӑр тесе шутланӑ. Ӑна сулахай аллине чикрӗ. Вӑл самолет пынӑ май сылтӑм енче ларнӑ, ура ҫине тӑмасӑрах ӑна ҫӑмӑллӑнах вырттарма пултарнӑ. Ӑна курок ҫине пусрӗ.
  
  
  Пистолет ун алли ҫине ӳкрӗ те, ӑна каллех персе ячӗ. Ҫак шап-шурӑ кӗпе умӗнче хӗрелсе кайрӗ. Вӑл алӑк ҫине месерле ӳкрӗ те, хӑй ҫумне ҫапса лартнӑ пек, ҫакӑнса тӑчӗ. Кӑшкӑрнипе ҫӑварӗ уҫӑлчӗ, анчах сасси ҫаплах илтӗнмерӗ. Унӑн чӗркуҫҫийӗсем чӗтреме пуҫларӗҫ, вӑл ӳкрӗ. Тахӑшӗ алӑка тепӗр енчен тӗртсе ячӗ, анчах унӑн кӗлетки алӑк урлӑ каҫмалли ҫула картласа хучӗ. унтан Эпӗ ӑна Пӗрремӗш хут персе ятӑм та малалла сикрӗм.
  
  
  Хӑй хыҫӗнче хӗрарӑм тискеррӗн кӑшкӑрнине илтрӗ. Мораллӗ сывлӑш контрольтен тухма пуҫларӗ. Вилене хӑрах уринчен сӗтӗрсе кайрӗ те, алӑк яриех уҫӑлса кайрӗ. Бортпроводница револьверӗ алӑкран персе ячӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, вӑл ман хул айӗнчен шӑхӑрса тухрӗ, пальтона тӗртсе кӗртрӗ те, самолетӑн хыҫалти пайӗнче такам аманни ҫинчен пӗлтериччен, хӑйӗн траекторийӗ тӑрӑх малалла утрӗ. Вӑл шыва чӑмрӗ, хӗре сулӑран ярса тытрӗ те, револьверне ӳкеричченех ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӑл iso, хӑйӗн вӑрӑм та шӗвӗр чӗрнисене ман пит ҫине шӑтарса пӑхса, хӳтӗленме хӑтланчӗ, манӑн вара, каратпа мӑйран ҫапса, хамӑн люгера ӳкермелле пулчӗ. Вӑл ирӗксӗрех ман ытамӑма ӳкрӗ те, эпӗ ӑна унӑн тусӗн вилӗ ӳчӗ ҫине пӑрахрӑм. Ӑна виҫӗ револьвер илчӗ, иккӗшне минутлӑха хучӗ те "Люгера" хатӗр тытса тӑчӗ.
  
  
  Эпӗ кабинӑра мӗн пуррине те пӗлместӗп. Самолет чӗтренсе илчӗ, сасартӑк урӑх еннелле пӑрӑнчӗ те океана тӑруках шталь ӳкме пуҫларӗ. Вӑл равновеси ҫухатрӗ, кабина алӑкӗ витӗр тухса сирпӗнчӗ те, эпӗ алӑк раминчен ярса тытрӑм.
  
  
  Пилот кресло ҫинче ӳпне выртнӑ, вӑл управлени ручки ҫинче ҫакӑнса тӑнӑ. Пуля суранӗ тавра ҫурӑм тӑрӑх юн юхать. Ун умӗнче штурман тӑрать. Самолета тӳрӗ трасса ҫине тавӑрас тесе, иккӗмӗш пилот калама ҫук тӑрӑшса ӗҫлет. Штурман пилота штурвал ҫумӗнчен татса илчӗ те юн юхнине тутӑрпа чарма хӑтланчӗ. Вӑл Ниагар шывсиккине те ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑн чарма пултарнӑ пулӗччӗ. Иккӗмӗш пилот самолет управленине илнӗ те автопилот ҫине куҫнӑ. Вӑл, штурмана пулӑшас тесе пулас, ҫаврӑнчӗ, мана курчӗ те хытса тӑчӗ. Паллах, вӑл мана виҫӗ номерлӗ капер вырӑнне хучӗ.
  
  
  Ӑна "люгер" кобурине чикрӗ те эмене куҫ хӗсрӗ. "Эпир Гранд-Лаклера вӗҫме пултаратпӑр. Вӗсем вӑрҫа выляса ячӗҫ ".
  
  
  Иккӗмӗш пилот мана иртен-ҫӳрен йӗркесӗрлӗх ҫине пӑхрӗ. Штурман сасартӑк ҫаврӑнчӗ те, пилота хӑрах аллипе тытса чарса, ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл вилес пек асаплӑ. "Кам эсӗ, ҫӗвӗҫ?"
  
  
  «Янтье Параат». Вӑл пилот еннелле пуҫне сулчӗ. - "Вӑл вилнӗ-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Иккӗмӗш пилот ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Вӑл Хауйӑна персе пӑрахнӑ ... бортпроводница!"Унтан пуҫ мими иккӗмӗш передача ҫине куҫрӗ. "Эсӗ . .. Сывлӑх сунатӑп . .. мӗн тӑватӑн эсӗ пистолетпа?
  
  
  Эму кулса илчӗ. "Вӑл манпа пӗрле пулнӑшӑн эсӗ савӑнмастӑн-и вара? Сирӗн кеннеди аэропорчӗпе ҫыхӑнмалла та пӗлтермелле. Вара эсир Тӳрех ыйтма пултаратӑр: никитӑн карап ҫинче хӗҫпӑшал йӑтса ҫӳреме ирӗк пур-и? Калӑр вӗсене, Тимот Уайтсайдпа канашласа пӑхчӑр. Эсир маннӑ пулсан, вӑл ҫак авиакомпанин президенчӗ.
  
  
  Вӗсем пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илчӗҫ. Иккӗмӗш пилот, ман ҫинчен куҫне илмесӗр, хӑй вырӑнне кайса ӳкрӗ те радиоҫыхӑну вырнаҫтарчӗ. Ревматизм кӑшт вӑхӑт иртсен тин ҫитрӗ. Ахӑртнех, вӗсен уайтсайда ҫӳп-ҫап валли туртса кӑларма тивнӗ пулмалла. Ку сасӑ ҫав тери хумханса та хаяррӑн илтӗнет. Вӑл йӗркене пӑсасси ҫинчен шухӑшланине пӗлет. Ҫав самолетсенчен пӗри пӗр минутлӑха кая юлса вӗҫсе килнӗ пулсан, вӑл ӑна вӗлерме те пултарнӑ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра кабинӑра икӗ бортпроводница кашни ҫулах килчӗҫ. Лару-тӑру каллех тӗрӗслевре пулнине вӗсем часах туйса илчӗҫ, сасӑ системи урлӑ лӑплантаракан хыпарсем пӗлтерчӗҫ.
  
  
  Пилот юн тымарне хыпашласа пӑхрӗ. Вӑл йӗркеллӗ ҫын пулман. Ҫакӑн ҫинчен ӑна штурмана пӗлтерчӗ те пушӑ вырӑнсене хыҫалтан лартма сӗнчӗ.
  
  
  Ӑна эму халӗ те килӗшсех каймасть-ха, анчах вӑл мана пулӑшни кирлӗ пулнине ӑнланать. Эпир пилота вӗҫертсе ятӑмӑр та вилесем урлӑ каялла каҫрӑмӑр. Униформа тӑхӑннӑ сарӑ хӗрарӑм, эпир вырттарма пултарччӑр тесе, виҫӗ пушӑ ларкӑч хушшине чавсаланма пултарчӗ. Вӑл питех канлӗ мар, анчах ку мана ытларах кансӗрлес ҫуккине туйрӑм.
  
  
  Бортпроводницӑсенчен пӗри пӗрремӗш пулӑшу пама пуҫларӗ, Вара Тара Сойер унпа юнашар тӑчӗ. Вӑл самантлӑха пӑхса илчӗ те: "Ан Тив мана, - терӗ. Ӑна эпӗ ҫӗнтерме пултаратӑп. Санӑн ӗҫ нумай-ха ".
  
  
  Эпир штурманпа пилота хӗрсем патне хӑвартӑмӑр. Эпир халӗ те тӑнсӑр пулнӑ бортпроводницӑна пилот хыҫӗнчи пушӑ вырӑна вырнаҫтартӑмӑр.
  
  
  Ӑна тӗплӗн ухтарчӗ, анчах урӑх хӗҫпӑшал тупаймарӗ. Вӑл тӑна кӗрсен, хӑйӗн наркӑмӑшлӑ чӗрнисемпе мӗн те пулин тутанса пӑхасшӑн пулсан, унӑн ҫирӗп аллине, йӗлтӗрӗсене, суллисене ҫыхрӗ. Пассажирсем ан курччӑр тесе, эпир вилнӗ ҫынна шкапа вырттартӑмӑр та каялла кабинӑна кӗтӗмӗр. Иккӗмӗш пилот халӗ те шурса кайнӑ, пӑшӑрхануллӑ курӑнать. Вӑл пилот сывлӑхӗ ҫинчен ыйтрӗ те, манӑн ревматизм ӑна савӑнтармарӗ. Вӑл ылханчӗ. - Кеер ... Мӗнле-ха вӗсем ҫак тупӑсемпе борт ҫине лекме пултарнӑ? Эсир тата?'
  
  
  "Эпӗ сире каланӑ пек, манӑн ҫакӑн валли ирӗк пур. Икӗ револьверне бюстгальтер айне пытарчӗҫ. Илемлӗ пек туйӑнмасть-и сана? Эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, экипаж хӗҫпӑшал пуррипе ҫуккине тӗрӗслемест.
  
  
  Икӗ арҫын тулхӑракан сасӑсем кӑлараҫҫӗ, хӑйсем хӑрушсӑрлӑхра пулнине пӗлтереҫҫӗ. Иккӗмӗш пилот мӗнле пулни мана интереслентерчӗ. Пирӗн тата вӑрӑм ҫул каймалла.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, самолета Порт-оф-спейна илсе ҫитерме пултаратӑн-и е эсӗ ӑна управление хӑвӑн ҫине илтересшӗн-и?»
  
  
  Унӑн куҫхаршисем авӑнса илчӗҫ. Вӑл эпӗ унран шӳтлесе кулатӑп пулӗ тесе шутланӑ. "Эсир ҫав самолета тытса пыма пултаратӑр тетӗр-и?"
  
  
  Ӑна бумажник туртса кӑларчӗ те лицензие кӑтартрӗ. Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Тавтапуҫ сӗнӳшӗн, анчах ӑна хамах тӑватӑп".
  
  
  "Эсир шухӑшласа пӑхсан, вӑл сире улӑштарма та хатӗр", - терӗм эпӗ. "Эпӗ юнашар пулатӑп".
  
  
  Обломов кулса илчӗ, ольга вара вӑл халтан кайрӗ пулӗ тесе шутларӗ. Ӑна, пӗтӗм кабинӑран тухрӑм. Бортпроводник ӗҫме-ҫиме салатать, пассажирсене лӑплантарма тӑрӑшать. Тепри старике кислород панӑ. Унӑн чӗри ыратса кайрӗ пулмалла. Тарӑ Сойер ҫаплах пилотпа аппаланать-ха. Лӑпкӑ та тухӑҫлӑ. Эй ӑна ытларах та ытларах килӗшет. Кун пек лару-тӑрӑва хӗрарӑмсенчен нумайӑшӗ лӑпкӑн пӑхман. Хӑй ҫумӗнче тӑнӑ чух вӑл пуҫне ҫӗклерӗ. "Вӑл чӑтаймасть, Ник".
  
  
  "Ҫук, ӑнлантӑм".
  
  
  Пилот умӗнче ларса, ҫыхса лартнӑ бортпроводница тӑна кӗме пуҫларӗ. Ee куҫӗсем пӗрин хыҫҫӑн тепри уҫӑла-уҫӑла каяҫҫӗ, ҫавӑнпа та унӑн, ыратакан мӑйне ачашлас тесе, аллине ҫӗклес килет. Унӑн аллисене ҫыхнине курсан, вӑл йӗри-тавра пӑхасшӑн пулчӗ. Ҫак хускану ӑна ыраттарса ыраттарчӗ, вӑл сӑмахсен пӗртен-пӗр передачи пулчӗ. 'Oi . .. ",- терӗ вӑл. "Манӑн мӑй.'
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Хуҫман", - кӗскен пӗлтерчӗ ӑна. "Санӑн та усал куҫсемпе пеме кирлӗ мар".
  
  
  Вӑл куҫне хупрӗ те тутине тӑсрӗ. Вӑл каллех тӑнне ҫухаттӑр тесе отеле каймарӗ, ытти бортпроводниксем патне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ. Вӑл ӑна пӗр стакан шыв илсе килме ыйтрӗ, юлташӗ ӗҫнине тӗрӗслеме ыйтрӗ. Вӑл ман приказсене тӗплӗн пурнӑҫларӗ, кресло ҫинче ларакан хӗр урлӑ пӗшкӗнсе, унӑн пуҫне янахӗнчен тытса, эйне пырне тултарчӗ. Хӗр ҫӑтса ячӗ, ҫӑварне хупрӗ те ахлатса ячӗ, бортпроводница тӑнлавӗсене атмосфера сывлӑшне ячӗ. Ҫак тӑнлавӑн пӗр пайӗ унӑн униформи ҫине лекнӗ.
  
  
  "Эсир ӑна хӑҫан та пулин маларах, ҫак рейса ҫитиччен курнӑ-и?»
  
  
  Кӑвак тӗтӗм тӗслӗ куҫлӑ ҫӳллӗ стюардесса, ҫурӑмне тӳрлетсе, ман ҫине пӑхрӗ. Халӗ, вӑл пассажирсене пулӑшса пӗтерсен, унӑн сассинче ҫилли палӑрчӗ. "Ҫук, Эдит, яланах пирӗнпе вӗҫекен хӗр, вӗҫес умӗн вӑл чирлӗ тесе шӑнкӑртаттарчӗ те тантӑшне ячӗ. Ку тантӑша сасӑлани!
  
  
  "Ку чаҫсем пулаҫҫӗ-и?"
  
  
  "Хам пӗлнӗ тӑрӑх, ку пӗрремӗш хут пулчӗ. Аэропортра резерври стюардессӑсем пур, анчах паян пирӗн ҫав хӗрсем тавра пӗччен килмерӗ ".
  
  
  Вӑл иккӗленчӗ. "Нивушлӗ ку пӗрпеклӗхрен те ытларах пулнӑ тесе никам та шухӑшламан?»
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Сэр, авиаци почтинче эсир яланах мӗн те пулин кӗтме пултаратӑр. Эпир хӗре темиҫе ыйту патӑмӑр, вӑл профессие ӑнланни палӑрсан, эпир ӑна хамӑрпа пӗрле илтӗмӗр. Тӗрӗссипе каласан, мӗнле полицейски эсӗ?
  
  
  "Кам паян ӑнчӗ, ҫавӑ. Пилота утиялпа витме пултараймастӑр-и эсир? Ҫак ҫынсем пурте виле кураҫҫӗ тесе шухӑшлӗҫ ".
  
  
  Вӑл кресло ҫинче юсанакан хӗрлӗ ҫӳҫлӗ проводница ҫине хурлӑхлӑн пӑхса илчӗ те каялла чакрӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине вӑрман сукмакӗпе выҫӑ кушак патне сикекен аманнӑ кайӑк пек пӑхса илчӗ. Ӑна sel унпа юнашар. Ih хӑратмастӑп пулсан, хӗрарӑмсене манпа калаҫма ҫӑмӑлтарах. Ӑна май килнӗ таран хӗрхеннӗ пек курӑнма тӑрӑшрӗ.
  
  
  "Тӗрме витӗр тухнӑ чухне эсӗ, йӑмӑкӑм, хальхи пек ҫиес килми пулӑн. Ҫынна вӗлернӗшӗн плюс мастер сире самолет хӑваланӑшӑн мӗн пама хатӗррине пурне те айӑпланӑ. Анчах тепӗр енчен, эсир манпа кӑштах ӗҫлесен, мана тивӗҫлӗ ревматизм паратӑр, тен, ӑна сирӗншӗн мӗн те пулин тума пултарӑп. Санӑн яту мӗнле?'
  
  
  Вӑл хуравларӗ те, эпӗ унӑн ҫинҫе те тимлӗ сассинче шанчӑк, шанчӑк пуррине сиснӗ пек туйӑнса кайрӗ. - "Мэри Остин".
  
  
  "Санӑн каччу та-и?"
  
  
  "Хуан ... Кардоза ... Ӑҫта вӑл?"
  
  
  Ӑна эй, ытлашши сӑмахсӑрах каларӗ. "Nen ҫинчен шухӑшлама кая юлнӑ.'
  
  
  Манӑн унӑн реакцине пӗлмеллеччӗ. Вӑл мана, чӑнах та, ун ҫине мӗнле те пулин пӑхма пултарнӑ-и, тесе калама пултарнӑ. Унӑн пит-куҫӗ хӑйне доллар хума туртса илнӗ пек курӑнчӗ, пичӗ тӑрӑх куҫҫулӗ шӑпӑртатса анчӗ.
  
  
  Ӑна малалла туслӑн каларӗ. "Мана Хуан ҫинчен ытларах каласа парӑр, Мэри. Кам пулнӑ вӑл?'
  
  
  Унӑн сасси хупӑ пек туйӑнчӗ, вӑл ӗсӗкле-ӗсӗкле каласа пачӗ. "Кубин беженецӗ. Вӑл ва-банк пулнӑ, ҫавӑнпа та эмун каялла таврӑнмалла пулнӑ. Вӑл: "касторӑпа хурӑнташлӑ пултӑм, ҫавӑншӑн мана сиен тумаҫҫӗ", - тенӗ.
  
  
  Ӑна вӑл ытларах вӑрттӑн полици сотрудникӗ пек тесе шутланӑ. Кунта беженецсене йышӑнма йывӑр пулнӑ; чӑннипе кам тарнине, кам тӑшманшӑн ӗҫленине нихҫан та пӗлместӗн ".
  
  
  "Мӗнле нумай пӗлнӗ-ха эсир ӑна?"
  
  
  "Ултӑ уйӑх."Вӑл хуҫӑк теттешӗн макӑракан ача пек курӑнать. "Майсемпе вӗҫнӗ чухне Эпӗ Унпа" Истерн Эйрлайнзра " ӗҫленӗ чухне паллашрӑм. Икӗ вырсарникун вӑл мана ӗҫрен кӑларса яма ыйтрӗ. Эму мана пулӑшни кирлӗ пулчӗ. Вӑл Кубра нумай укҫа илӗ, ih илсессӗн, эпир авланма пултарӑпӑр. Халӗ . .. эсӗ вӗлертӗн ӑна ".
  
  
  "Ҫук, Мэри, эсӗ ӑна револьвер панӑ чух вӗлертӗн, пилотне персе вӗлертӗн".
  
  
  Вӑл хыттӑн макӑрса ячӗ. Пассажирсем тӗлӗнсе ҫаврӑнса пӑхрӗҫ, хӑшпӗрисем ҫаплах хӑраса ӳкрӗҫ-ха.
  
  
  "Эпӗ персе ятӑм ... ку инкек пулнӑ ... штурман ман ҫине сиксе ӳкрӗ ... вӑл мана ҫапрӗ ... эпӗ ... эпӗ курок ҫине пусасшӑн мар ... ӑна ... вӑл отель кӑна, oni ҫул-йӗрне улӑштарас тесе... '
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ, чавсисене хучӗ те ӑна виҫӗ ларкӑч ҫине хучӗ. Ӑна хока пирӗншӗн мӗн те пулин тума ыйтӗччӗ. Хӗҫ-пӑшалпа усӑ курмалли пӗрремӗш правилӑна пӗлмен вӑл: эсир усӑ курма шутламастӑр пулсан, револьверне нихҫан та тытмалла мар. Иккӗмӗш правило: ачасем револьверсемпе вылямалла мар.
  
  
  
  
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Манӑн босс, Дэвид Хок, Мана N3 Тесе Чӗнсен, Пӗрремӗш Карлllmaster вырӑнне хурса, официаллӑ код тесе чӗнсен, ӑна пӗлетӗп, вӑл мана пурнӑҫлама май ҫук ӗҫ тума хатӗрленет.
  
  
  Юнашар никам та ҫук чухне вӑл мана Никам та тесе чӗнет. Анчах Вӑл Ӳсӗре-ӳсӗре, N3-мӗш Номерлӗ сӑмахсем каланӑ чухне эпӗ ӑна чи малтан пурнӑҫ страхованийӗн полисне икӗ хут ӳстермелле тесе шутлатӑп. Шел те, пирӗн пӗр компани мана хӑратма ҫав тери ухмаха ермен, ҫавӑнпа та ку ниме те пӗлтермест.
  
  
  Ӑна пӗлтерме килтӗм. АX чи чухӑн штаб-разведка службисенчи хваттерсем. Ачасем ЦРӐПА ФБР тавра пухӑнаҫҫӗ, унран пӑрӑнаҫҫӗ, вӑрттӑн служба членӗсене юрама тата йывӑртарах. Вӗсем чи лайӑх суйлав тесе шутлаҫҫӗ, мӗншӗн тесен вӗсен президента сыхламалла.
  
  
  Вӑл ывӑннӑ. Ӑна ывӑнтаракан задание пурнӑҫланӑ, ҫурҫӗрти Мичиганра темиҫе эрне хушши пулӑ тытасса чӑтӑмсӑррӑн кӗтнӗ. Хоук хаҫата пукан урлӑ ман паталла шутарса лартрӗ те ӳсӗрме пуҫларӗ: "N3, ку мӗне пӗлтернине ӑнланмастӑр-и эсир?»
  
  
  Ӑна ревматизм "Йывӑрлӑхсем"тесе кӑшкӑрнине вуласа тухичченех пама пултарнӑ.
  
  
  
  
  ХАММОНД ГЕНЕРАЛ
  
  
  ФЛАЙРТА ВӖЛЕРНӖ
  
  
  
  
  Эпӗ Хаммонда американецсем нумайӑшӗ пӗлеҫҫӗ тесе шутламастӑп. Ҫакна тума вӗсене Гранд-Лаклер утравӗ ҫинчен пӗлмелле. Генерал унта диктатор пулнӑ. Утравӑн ансат истори пулнӑ. Испанецсем ҫӗнтерсе илнӗ хыҫҫӑн вӑл французсен аллине лекнӗ, унтан ӑна акӑлчансем тытса илнӗ. Халӑх 90 процент хура, Африка тавра сахӑр плантацийӗсемпе ҫӑра вӑрмансенче ӗҫлеме илсе килнӗ чурасен йӑхӗсем пулнӑ. Вунӑ ҫул каялла островитсем референдумра акӑлчансемпе татӑлса никама пӑхӑнман республикӑна пӗлтерме шут тытнӑ. Унта рэндольф Флеминг тытса пымалла
  
  
  Флеминг утрав ҫинче чи пултаруллӑ та чи паллӑ ҫын пулнӑ. Вӑл хӑйӗн халӑхӗшӗн чӑн-чӑн ашшӗ пулса тӑнӑ. Унтан ӑна пӑрахрӗҫ. Вӑл ҫар ҫыннисене ытлашши нумай памарӗ, ҫавӑнпа вӗсем тарӑхса кайрӗҫ. Флеминг Пӗрлешӳллӗ Штатсене, эму политикӑллӑ хӳтлӗх панӑ Ҫӗре тухса тарнӑ. Хаммонд власть патне пычӗ те, ҫар диктаторӗ хушнӑ пек, ҫынсене чура туса хучӗ. Халӗ Хаммонд вилнӗ. Ӑнсӑртран пулчӗ-и? Тен, ҫук. Ку ниме те пӗлтермест. Вӑл вакуума влаҫран хӑварчӗ. Диктатор умӗнче лидерлӑх паллисене кӑтартакан кирек хӑш ҫынна та тӗрмене хупнӑ е хаммонд правленийӗ вӑхӑтӗнче пухнӑ чухне кӑларнӑ, ҫавӑнпа та вӑл утрав ҫинчи йӗркене юсама кама дипломатсем пӑхассине пӗлет пулӗ тесе хӑранӑ.
  
  
  Хоук мӑкӑртатса илчӗ: "пирӗн разведка даннӑйӗсем пур, вӗсем вырӑссем утрав ҫинче ракета базисем тунине кӑтартса параҫҫӗ. Паллах, яланхи пекех лӑпкӑ. Ҫавӑнпа та пирӗн те шӑппӑн та хӳтлӗхре ӗҫлемелле пулать. Пире пӑрса ярас тесе, Куба гранд Лаклер ҫинчен шавлать. Вӗсем хӑйсен кирлӗ кӳршисене пулӑшасшӑн. Анчах эпир пурте вырӑссен аллинче пулнине, "пулӑшу" тӗллевӗ - утрав ҫине ракетӑсем лартассине пӗлетпӗр. Ҫапла вара, ку операци кремль досьине лекет ".
  
  
  Дэвид Хоук пукан хӗррине пӳрнисемпе шаккаса илчӗ те ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Ку пӗр ҫыншӑн операци, N3. Пирӗн правительство кубинӑри иккӗмӗш ракета о.рэндольф Флеминга епле пулсан та Хӑвӑртрах Гранд-Лаклера илсе ҫитермелле".
  
  
  Ҫар ҫыннисем вырӑнта ларасси е ун ҫинчен мӗн те пулин каласси пирки вӑл иккӗленчӗ.
  
  
  "Сирӗн ӗҫ - вӗсем нимӗн те туманнине пӗлесси. Сирӗн Флеминга президент керменне илсе каймалла. Пирӗн ҫӗршывра ҫакӑн ҫине мӗнле те пулин пӑхнине никам та ан пӗлтӗр тесе, сирӗн ҫапла тумалла пулать ".
  
  
  Вӑл хӑйӗн сарказне уҫҫӑнах каласа пачӗ. - "Эпӗ хама пернине, мана наркӑмӑшлантарнине, пур майсемпе те хӑратса тӑнине хӑнӑхнӑ, кунта ним тӗлӗнмелли те ҫук, анчах эпӗ ӑна хама курӑнман учрежденисем тупаймарӑм-ха. Мӗнле эсӗ ӑна курӑнми тӑвасшӑн? '
  
  
  Вӑл нумай япалара лайӑх, Анчах Ӑсан Йӑвине култарни-вӗсем тавра пӗр япала ҫеҫ мар. Вӑл пачах сисмест. Вӑл кулмарӗ те.
  
  
  "Кун пирки тӑрӑшрӑмӑр ӗнтӗ. Лаки Флемингпа Том Сойер - лайӑх туссем ".
  
  
  "Мана Гек Финн ытларах килӗшет, Анчах Марк Твен кӗнеки мана мӗнпе пулӑшма пултарать?»
  
  
  Хоука ҫакӑн пек ҫивӗччӗн калаҫни килӗшмест, ҫавӑнпа вӑл ман ҫине йӳҫҫӗн пӑхса илчӗ. Томас Сойер. Тен, эсир nen ҫинчен илтнӗ пулӗ. Вӑл Sawyer Hotel Group, тӗнчери чи пысӑк президент. Виҫӗ ҫул каярах Хаммонд генерал, отельпе казино тума Пляжри ҫӗр лаптӑкӗ панӑ,унта пуян туристсем хӑйсен укҫине мӗн чухлӗ тӑкакланине илме пултарнӑ. Вӗсем иккӗшӗ те ҫакна тивӗҫлӗ. Эсир, Паллах, Ӑнланатӑр ӗнтӗ: Сойер ҫав усламлӑ ушкӑна ҫийӗнчех национализацилет. Флеминг сӑмах панипе Сойер пирӗн пӗтӗм пулӑшӑва малашне бизнес хӑрушлӑха кӗрсе ӳкес ҫуккине халӗ эсир ӑнланатӑр пулӗ тесе шанатӑп. Флеминг хӑйӗн сӑмахне пачӗ ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Политика ҫӳп-ҫапшӑн тӗлӗнмелле юлташсене тӑвать. Флеминг Патриот тата чӑн-чӑн ӗҫчен Сойер. Манӑн ҫак икӗ ҫынна пӗрле пӗрлештермелле пулать. Ӑна мир - бардак тесе банальнӑй шухӑшпа ытла та хаяр офис Хоук пӑрахса кайрӗ.
  
  
  Нью-Йоркри Sawyer, ытти хаклӑ диапазонӑн ытти отелӗсем пекех, пурте хаклӑ магазинсемпе хупӑрланнӑ пӗчӗк лобби пек курӑннӑ. Анчах пӗри тепӗри пулнӑ. Уйрӑм лифт пулнӑ, вӑл ҫӳлти хутра уҫӑ пулнӑ. Ҫӳле хӑпарсан, вӑл аслӑ холлӑн ҫемҫе кавирӗ ҫине пусрӗ, унта мана капӑр тумланнӑ сарӑ хӗрарӑм кӗтсе тӑрать. Интернетри хаклӑ жириновский стенасем ҫинче ҫакӑнса тӑнӑ, анчах пире вӗсем тавра пӗр-пӗччен ансӑр юбка айӗнчен мана куҫ хӗссе пӑхакан икӗ урапа танлашма пултарайман. Мана пӗчӗк те яштака алӑ сулчӗ. "Мистер Картер-И?"Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Унӑн Тарӑ Сойер, - терӗ вӑл. "Атте, яланхи пекех, телефонпа калаҫать, мана сирӗнпе курнӑҫма ыйтрӗ".
  
  
  Вӑл мана алӑ пачӗ те коридор тӑрӑх тепӗр енне илсе кайрӗ. Эпир кӗнӗ пӳлӗм ӗлӗк курнӑ чи пысӑккисем тавра пӗр пӳлӗм пулнӑ. Кӗленче кун ӳсентӑрансемпе тата пӗчӗк йывӑҫсемпе тулнӑ терраса патне кӗмелли ҫула уҫать. Креслосем ҫинче, эпир шкапсем, пире папкӑсем, меллӗ креслӑсемпе кушеткӑсем кӑна ҫук. Бар та. Мистер Сойер хӑнасене мӗнле йышӑнмаллине пӗлет. Хӗр мана ӑсатрӗ те улпут патнелле утрӗ.
  
  
  "Мӗн сӗнме пултаратӑп эпӗ сире, Мистер Картер?"
  
  
  "Паллах, тархасшӑн".
  
  
  Вӑл мана пӗр стакан бренди тултарчӗ те тӑнлавне сода илчӗ. Эпир патио алӑкӗ патне пытӑмӑр та pargue аялта юр ҫине пӑхса илтӗмӗр.
  
  
  "Мӗнле намӑс, - терӗ вӑл. "Илемлӗ япаласем ҫав тери нумай, ҫӗрле унта никам та ҫӳреме хӑяймасть.
  
  
  "Хӑш-пӗр ҫынсемшӗн хӑрушӑ мар вырӑнсем шухӑшласа кӑларма пултарӑп", - шухӑшларӗ вӑл хӑй ӑшӗнче. Тӗслӗхрен, Ҫак пӳлӗм Тарӑ Сойершӑн хӑрушӑ пулман пулӗччӗ, мӗншӗн тесен ӑна ашшӗ ҫав этажрах чухласа илеймен. Ҫинҫе пир айӗнче вӑл питӗ илӗртӳллӗ, нумай хӗрарӑм пулнӑ, вӑл унӑн кӑкӑрӗ ҫинчен ирӗклӗн усӑнса аннӑ, пӗҫҫисене хытӑ ыталаса тӑнӑ. Nah чӗмсӗрскер, эпӗ тӗлӗнни пирӗнтен иртсе каяс ҫуккине пӗлес тесе, ӑна сӑмах хушрӗ. Унтан пирӗн хыҫри алӑк уҫӑлчӗ те, пурте пӗтрӗ.
  
  
  Томас Сойер хӑйне курасса кӗтменччӗ. Унӑн куҫӗ умне пысӑк та хастар ҫын тухса тӑчӗ, вӑл хӑйӗн ҫитӗнӗвӗпе вӑйне кӑтартса тӑрать. Ун вырӑнне вӑл улттӑмӗш фут ҫӳллӗш мар, чӑнлӑхран ҫур пуҫ ҫӳллӗш, хӑвӑрт ҫӳрекен ҫынна курчӗ. Nen хулинче пӗртен-пӗр вӑйлӑ енӗ кӗтмен ҫӗртен хулӑн сасӑ пулнӑ. Вӑл манран темиҫе фут аяккарах чарӑнса тӑчӗ те, такам туянма шутланӑ машина ҫине пӑхнӑ пек, мана ура тупанӗнчен пуҫласа пуҫ тӳпине ҫитиччен пӑхса илчӗ. "Мистер Картер-И?"Вӑл шанман.
  
  
  Вӑл сӑпайлӑн пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Эсӗ эпӗ шутланӑ пек мар".
  
  
  Вӑл ӳпкелешмен, ҫакна вӑл пӗлнӗ. Нумайӑшӗ суперагент богартпа сэр Огилви Ренни хушшинче вӑтаҫӗрри пек, М.I. 6-мӗш Британи департаменчӗ "С" тесе ят панӑ телейсӗр каччӑ Пек, нимӗҫ журналӗнче Der Stern статьяпа хӳтӗленӗ ҫын пек туйӑнать. Ӑна та ун пек пӑхмастӑп.
  
  
  "Унӑн отелӗ сирӗнпе table border калаҫасчӗ, - малалла каларӗ гостиница магначӗ. Анчах ку кӗтет. Сирӗн Тарӑпа самолет ҫине ӗлкӗрмелле, анчах вӑхӑт сахал. Эсир кеннеди аэропорчӗ тавра каятӑр, ny виҫҫӗмӗш минутра.
  
  
  Сарӑ хӗрарӑм малалла утрӗ. Ӗҫ интереслӗрех пула пуҫларӗ. Ӑна чавсинчен сӗртӗнчӗ. "Эсӗ хӑвӑн япалусене пуҫтарнӑ пулсан, пирӗн каяс пулать. Манӑн чемодансем аялта ӗнтӗ, анчах эпир тухса кайиччен манӑн мӗнле хемӑпа калаҫмалли пур ".
  
  
  Сойер мана кун каҫа холла ӑсатса янӑ чух вӑл тепӗр пӳлӗме кӗчӗ. Тепӗр минутран вӑл норка шлепкепе, сенкер платье ҫийӗнчен норка кӗрӗкпе таврӑнчӗ. Унпа пӗрле чемодан пурччӗ, вӑл мана юри пилӗк фут аяккарах ывӑтрӗ. Апла пулсан, вӑл хӑйне мӗнле чармаллине пӗлет. Эпӗ хаклама пултараканни темӗн. Ӑна чемодан тытрӗ те вӑл ашшӗпе сывпуллашнине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Лимузинра, мӗнле те пулин мафиози машини чухӑн Тойота евӗрлӗ пулсан, вӑл пире водительтен уйӑрса тӑракан люка хупрӗ те кӗтмен ҫӗртен ӗҫе тытӑнчӗ. "Халӗ ӗнтӗ ӑна сире темиҫе япалапа ҫутатса пама пултаратӑп. флеминг докторӑн эсир кам иккенне, сирӗн чӑн-чӑн ӗҫӗр мӗнле пулнине пачах пӗлмелле мар. Вӑл сана ман атте отельте охранник пулса тара тытнӑ тесе шутлать пулмалла. Унӑн ҫак тӗлӗнмелле мӑнкӑмӑллӑх пур, ӑна айӑпсӑр тейӗр, кӑмӑлӑр пулсан, тата ыттисем, хӑйсен халӑхӗсӗр пуҫне, ӑна трон ҫине улӑхма пулӑшасса пӗлнӗ пулсан, вӑл президента пӑрахма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Ҫапла-и?"Эпӗ ee реакцие сӑнарӑм. "Сан аҫу тин ҫеҫ ҫара илнине пӗлмест-им вӑл?»
  
  
  Вӑл самантлӑха rta кӗтессисене турткаласа илчӗ те, унӑн тутисем илемсӗр сӑмах хунӑ пек пулчӗҫ, анчах вӑл ку темӑран пӑрӑнма шутламарӗ. "Вӑл нимӗн те пӗлмест, унран лайӑххине вӑл нихҫан та пӗлес ҫук. Вӑл ҫар ҫыннисем шутлаҫҫӗ, хальхи лару-тӑрӑва ҫӗнтерме пултаракан пӗртен-пӗр ҫын, тесе шутлать. Анчах манӑн атте ҫар командованийӗ хӑйӗн сӑмахне тытса чарасса, сирӗн ку енчен кӗтмен ҫӗртен сиксе тухма хатӗр пулма тивессе шанмасть.
  
  
  Вара тин ӑнланчӗ ӑна. Эпӗ хамӑн ӗҫе пурнӑҫланине пӗлес тесе, атте хӑйӗн юратнӑ пӗчӗк хӗрне ячӗ. Вӑл гранд Лаклер ҫарне ҫеҫ шанман. Вӑл пире, Пире, мана, Эйкса шанман, ҫавӑнпа та вӑл хӑйӗн сӗтеклӗ хӗрне, пурте хӑйӗн черечӗпе пынине пӗлес тесе, пӑрахма та хатӗр пулнӑ. Мӗнех вара, эпӗ савӑнсах сӑхнӑ илӗртӳ пулчӗ ку.
  
  
  "Апла пулсан, эпир пӗр-пӗрин аллинче пулмалла мар. Паллах, томас Сойер хӗрӗ пӗчӗк тарҫӑпа пӗрле кайман пулӗччӗ. Флемингпа та ҫаплах. Анчах санӑн ӑна тӳрлетмелле пулать ".
  
  
  Ӑна кашнинех уйрӑм такси илме, кеннеди аэропортне, nу уйрӑм килме сӗнчӗ. Кунсӑр пуҫне, эй, манӑн тата мӗн те пулин тумаллине пӗлмелле марччӗ. Мана авиакомпани офисӗнче Манхэттен ҫине антарчӗҫ, ман документсене авиакомпани президентне кӑтартрӑм та Вӑл Вашингтонри АX-хваттерти штаб-хваттерте телефон тӑрӑх ҫырнисене тӗрӗслессе кӗтсе тӑтӑм. Унӑн отелӗ хӗҫпӑшалпа борт ҫине хӑпарнӑ та пассажирсене тӗрӗсленӗ чухне хӑй ҫине ҫаврӑнса пӑхма пултарайман.
  
  
  Хоук реакцийӗ пурне те тӗлӗнтерсе ячӗ, президент ҫавӑнтах аэропортри исполнительнӑй главный директор патне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ, вӑл унта ҫитсен, мана самолет патне ӑсатрӗҫ.
  
  
  Тара Сойер самолет ҫинче ларса пырать, вӑл илемлӗ, вӗреннӗ сӑн-питлӗ, виҫӗ вырӑнтан пӗр ретре ларакан хура ӳтлӗ арҫынпа калаҫать. Вӑл рэндольф Флеминг, Томас Сойерӑн ҫӗнӗ президенчӗ Гранд-Лаклер утравӗ ҫинче пулнӑ пулӗ тесе шутланӑ. Хӗре, хӗрпе юнашар ларсан, ун ҫине пӑхса илчӗ те вӑл лидерлӑхӗпе тӳрӗлӗхне вӗреннине асӑрхарӗ. Вӑл пӗр самантлӑха ман ҫине пӑхса илчӗ, унтан ман ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ.
  
  
  Ахӑртнех, вӑл мана ҫул ҫинче кирлӗ тесе шутланӑ пулмалла. Вӑл ҫак шухӑшсене вулама пултарнӑ. Утрав ҫине ҫитсен, вӑл хӑйне хӑрушсӑрлӑхра туять; анчах президент аппарачӗсенче мар чухне вӑл ҫӑмӑл мишень пулнӑ.
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ, Мӗншӗн-ха сойер хӑйӗн самолечӗсем тавра пӗччен ларса пире илсе каясшӑн пулмарӗ, унтан Тарӑ мӑнкӑмӑлланни ҫинчен шухӑшласа илчӗ: Флеминг, паллах, ҫакӑн пек япалана пӑрахман Пулӗччӗ, мӗншӗн тесен ку вӑл каллех кисренме пултарать. Флеминг сасси ҫемҫе, унӑн сӑмахӗсем пӗр виҫеллӗн илтӗнеҫҫӗ, Вӑл Тарӑпа ӗҫлӗ сасӑпа калаҫать. Пассажирсене вӗсем пустуй япаласем ҫинчен калаҫнӑ пек туйӑннӑ. Эпир сывлӑшра чухне бортпроводник минтерсемпе утиялсем илсе килчӗ. Часах пассажирсенчен нумайӑшӗ светтуйсене чарчӗҫ те, калаҫусем чарӑнчӗҫ. Тӗлӗкӗм ҫинчен сӑмах та пулма пултараймасть. Чи малтан, паллах, ӑна Флеминг хыҫҫӑн сӑнамалла пулнӑ, анчах Кунсӑр пуҫне, Тарӑ манпа юнашар илӗртӳллӗ пулни мана пурнӑҫа ҫӑмӑллатмарӗ. Ӑна та, пӗр-пӗрне хытӑ юратнине сисрӗ. Эпир мӗн тума пултарнине пурне те урӑххи ҫинчен шухӑшлама хӑтланса пӑхӑпӑр. Ку мана ҫывӑрмасӑр тӑма пулӑшрӗ.
  
  
  Мана флемингпа самолет хӑваламалли инцидент контроле илсен тин паллаштарчӗҫ. Унтан вӑл ирӗксӗртереххӗн: Ку вӑл телейлӗ тӗлпулу, хӑрушсӑрлӑх службин ҫӗнӗ офицерӗ Sawyer Гранд-Лаклэр та ҫав рейспах вӗҫни ҫинчен каласа пачӗ. Ҫак утравпа унта пурӑнакансем мана килӗшессе шанчӗ вӑл.
  
  
  Унтан, ҫаплах канӑҫсӑр пассажирсемшӗн тӗслӗх пулса, вӑл ларкӑч хыҫӗ ҫине ларчӗ те лӑпкӑн ҫывӑрса кайма ирӗк пачӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Гранд-Лаклер аэропорчӗ Чикагӑри О-Хар аэропорчӗ пек пысӑк пулман, анчах юлашки самолет пассажирсене Пурне те Гранд-Ла-Клэра кӑларса пӑрахнӑ пекех курӑннӑ. Аэропорчӗ хальхи вӑхӑтра пулнӑ пирки, Сойер Уншӑн хӑйӗн отелӗпе казино тупӑшӗсем тавра укҫа тӳлемен-ши тесе шухӑшларӑм. Йӑлтӑркка тӗслӗ тумланнӑ островитянсем кӗске ҫанӑллӑ шӑлаварпа кӗпесем тӑхӑннӑ салтаксен номерне тытса тӑраҫҫӗ. Хӗҫпӑшалсӑр пуҫне, вӗсем пысӑк боскаутсене аса илтереҫҫӗ. Хӑш-пӗрисем самолет тавра кордон туса лартнӑ, вӗсем ih хура лимузинсем пуласса кӗтеҫҫӗ.
  
  
  Флеминг тухтӑр аэропорт тавра кайиччен пирӗн пурин те хамӑр вырӑнтах юлмалла, терӗ стюардесса. Пусма ҫывхарчӗ, алӑк уҫӑлчӗ. Ӑна пысӑк ушкӑн курчӗ ӗнтӗ, ҫӗнӗ президент утрав ҫине ура ярса пуссан, вӑл хӑлхана ҫурас пек кӑшкӑрнине илтрӗ.
  
  
  Манпа юнашар Тарас Сойер пӑшӑлтатса: "Пӑхӑр-ха, мӗнле мӑшӑр вӑл, - терӗ. Унӑн отелӗ, эпир аялта пулччӑр, вӑл мӗнле аннине пӑхса тӑччӑр ".
  
  
  - Сана хурал тӗртсе янӑ пулӗччӗ. Эсӗ кунта пулнӑшӑн савӑн, - терӗм эпӗ.
  
  
  Чӳрече витӗр эпир самолет трапӗ патӗнче тӑракан Флеминг утрав ҫыннисене саламласа аллине ҫӗкленине куртӑмӑр. Ҫӑмӑл формӑллӑ самӑр арҫын салют пачӗ, унтан флеминг патне пычӗ те эму аллине чӑмӑртарӗ. Флеминг йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Кариб Иероним Полковник", - терӗ Тарӑ. "Арми штабӗн начальникӗ. Флеминг таврӑнассине йӗркеленӗ ҫын.
  
  
  Ку манӑн контакт пулчӗ. Ольга ун ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Унӑн хура пичӗ хура мар. Унӑн хӗвелтухӑҫ енчи куҫӗсем, янах шӑммисем тата оливка тирӗ пулнӑ, ҫакӑ вӑл бразилири индеецсен йӑхӗ пулнине кӑтартса панӑ. Вӑл пысӑк вьетнамец тесе шутлама пултарать. Джер флеминг хӑлхи патне илсе пычӗ.
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ тӑрӑх вӑл флеминга хӑрушлӑх пулма пултарасси ҫинчен асӑрхаттарнине ӑнланса илчӗ. Вӑл флеминга аллинчен тытрӗ те кӗтекен лимузинсем патне уҫҫӑнах ертсе кайрӗ.
  
  
  Флеминг йӑл кулса Илчӗ, джером аллине силлерӗ те, халӑх аллине чӑмӑртас тесе, полици кордонӗ патнелле утрӗ, - халӑх ӑна, кирек мӗнле ӑслӑ полицейскипе охранник пекех, кураймастӑп. Ҫуначӗсем ҫине официаллӑ ялавсем ҫакнӑ пысӑк машина ҫине ларсан, алӑ ҫупни чарӑнмарӗ; хӑш-пӗр куракансен милици кордонӗ витӗр тухса, куҫса пыракан машинӑна тытӑнса пӑхма май килчӗ. Самолета хӑваласа кайма хӑтланакан бортпроводницӑна арестлеме ҫар полицийӗ килсе ҫитиччен пирӗн самолет ҫинче кӗтсе тӑмалла пулчӗ. Ӑна илсе кайнӑ чух вӑл ман ҫине шиклӗн те ыйтуллӑн пӑхрӗ. Ӑна, йӑл кулса, пуҫне сулчӗ. Тен, ӑна эй, ҫӑмӑлтарах приговор тивӗҫтерме пултарнӑ пулӗччӗ; юлашкинчен, вӑл кивӗ трюк аллине лекнӗ. Вӑл салтаксем хушшинче пусма тӑрӑх аннӑ чух ҫынсем ee VIP-персон тесе шутланӑ, хыттӑн саламланӑ. Самолет хӑвалама хӑтланса пӑхни ҫинчен Общественность пӗлтермен пулмалла. Юлашкинчен эпир тухма ирӗк илтӗмӗр. Халӑх ҫаплах савӑнать-ха. Пирӗн чаплӑ Тухтӑр Флеминг вӗҫсе кайрӗ. Тарӑ кулса ячӗ те, аудиторисене хӑй ҫине илӗртсе, аллипе сулчӗ. Ман ҫине никам та ҫаврӑнса пӑхмарӗ. Уншӑн вӑл савӑнчӗ. Вӑрттӑн агентпа пулса иртекен мӗнпур усал событисенчен пӗри вӑл-вӑрттӑн хыпар пӗлтерни пулать. Пире лӑпкӑ таможньӑна илсе кайрӗҫ, унта эпир хамӑрӑн багаж конвейера ҫитессе кӗтетпӗр. Ӑна Тарӑпа хӑйӗн багажӗ кӑтартрӗ. Чемодансене повозка ҫинчен антарчӗҫ те пирӗн умма тӑратрӗҫ; эпир ih уҫма пултарччӑр.
  
  
  Тишкерӳ ҫав тери тӗплӗн пулчӗ. Карибӑсенче ун пек йӑласем яланах анлӑ. Вӗсем яланах пуян туристсемпе ҫыхӑннӑ, вӗсене кӳрентересшӗн е хӑратасшӑн мар. Ку мана тата ытларах тӗлӗнтерчӗ, мана ухтарни пулчӗ. Вӗсем ман хулпуҫҫи ҫинчи кобурӑна тупрӗҫ, куртка тӳмисене вӗҫертрӗҫ те, "Люгер"ҫине пӑхса, тӗксӗмленчӗҫ.
  
  
  "Тархасшӑн ӑнлантарса парӑр". Ку ҫын мана кӳрентермелле мар пуян турист ҫине пӑхнӑ пек пӑхмасть.
  
  
  Ӑна эпӗ "Сойер"отелӗнчи хӑрушсӑрлӑх службин ҫӗнӗ офицерӗ пулни ҫинчен пӗлтерчӗ. Арҫынна ку кӑмӑла каймасть. Вӑл пӳрнисене шаклаттарса илчӗ, унтан курӑнмалла вырӑнта курайманнӑн тӑракан икӗ полицейски зал кӗтессине мала тухса тӑчӗҫ. Вӑл мана полици уйрӑмне допрос тума илсе кайма хушрӗ. Офицерсенчен пӗри манӑн "Люгера"туртса илчӗ. Тарӑ отельтен тӳрех ҫапӑҫӑва кӗнӗ пек курӑнать. Вӑл, айванла ан хӑтлантӑр тесе, чӗрне вӗҫҫӗн тӑчӗ. Кунта влаҫсемпе тавлашма кирлӗ мар. Эпӗ ӑна каярах отельте курӑп, терӗм те офицерсемпе аэропорт илме полици фургонӗ патне кайрӑм. Мана чемодана хӑйпе пӗрле илме ирӗк пачӗҫ. Дэвид Хок ҫакна илтнӗ пулсан, вӑл тарӑхнипе вилнӗ пулӗччӗ. Вӑл яланхи полицейскисем ҫине йӗрӗнсе пӑхать. Столицӑна ҫитме вунӑ километр каймалла, ҫулӗ вӑрӑм. Халӑх унчченхи пекех ҫул тӑрӑх йӗркеленсе тӑчӗ, пирӗн умра флеминг процесси сехетре виҫӗ миля хӑвӑртлӑхпа пырать. Эпир мотоциклистсен юлашки конвойӗпе пыратпӑр. Мана участока илсе кайнӑ ҫынсем, тӗнчери ытти полицейскисем пекех, педантлӑ та кичем пулнӑ. Иероним канмалли кун ҫинчен пӗлтерчӗ те каҫхине пуҫланмалли вечеринка йӗркелерӗ. Ку каччӑсемшӗн, паллах, ку ӗҫ ытларах пулнине пӗлтернӗ. "Сойер" гостиницин mimmo гостиницинчен иртнӗ чух ҫынсем ҫаплах виҫҫӗмӗш тата тӑваттӑмӗш ретре тӑратчӗҫ-ха. Отель умӗнчи пысӑк уҫланкӑра фотографи турисчӗсем туллиех. Отель архитектури стериллӗччӗ, туристсене вӗсем кунта мӗн тума килнине манма парас марччӗ: ih иллюзиллӗ вылямалли сӗтелсем хушшинче хӑйсен долларӗсене ҫухатасси. Бульварта гавань хӗррипе тем пысӑкӑш ҫурт тӑсӑлса выртать, вӑл ӗҫлӗ район хӗрринче ларать. Гаваньре ӑна виҫӗ яхта уҫӑлса ҫӳренине курчӗ те казино ҫавӑн пек теттесем тума пултаракан ҫынсемпе лайӑх ӗҫлесси ҫинчен шухӑшларӗ.
  
  
  Полици участокне вӑл туристсен ҫивӗч куҫӗ тӗлне пулман вырӑна вырнаҫтарнӑ. Вӑл та аэропорт пекех ҫӗнӗ. Сойер хӑйӗн ҫӗрӗпе хӑйӗн прависемшӗн лайӑх тӳлерӗ. Кӗтмелли залра вывеска ҫакӑнса тӑрать, вӑл уҫӑ кӑмӑллӑ пулнине мухтать. Мана хура шӑтӑк витӗр илсе пычӗҫ. Пилота персе пӑрахнӑ Стюардесса йывӑҫ тенкел ҫинче ларнӑ. Вӗсем ҫине аллисене ҫакса янӑ, вӑл куҫӗсене хупса шӑппӑн макӑрать. Ахӑртнех, вӑл хӑйне пулма пултаракан хӑрушӑ япаласем ҫинчен шухӑшланӑ пулас. Ӑна sel хӑйпе юнашар, штальне эй мӑя массӑламалла. Акӑ темиҫе канаш пачӗ, эй тӗрӗссине калама, суйма ан хӑтланӑр тесе канаш пачӗ, унтан каллех эпӗ пирӗншӗн мӗн те пулин тума тӑрӑшӑп тесе сӑмах пачӗ. Тепӗр тесен, цифра камерисене пурнӑҫа кӗртме вӑл ытла та илӗртӳллӗ пулнӑ. Вӑл манран куласшӑн пулчӗ, анчах пуҫне ман хулпуҫҫи ҫине хучӗ те ӗсӗклесе илчӗ. Пӳлӗме хуралҫӑ кӗчӗ те ӑна илсе кайрӗ. Вӑл хӑйне хӑтлӑ туйтӑр тесе, вӗсем пӑруламан.
  
  
  Вӑл пӗр сехет ҫеҫ юлчӗ. Сире пӑшӑрхантаракан чеелӗх. Вӑл пӑлханать. Вӑл хӑйӗн чӑн-чӑн сӑнне уҫса пама пултараймарӗ, Ҫавӑнпа Та Манӑн Ҫак тапхӑрта Сойера пулӑшас килмерӗ. Ӑна ӑссӑрла выляма тата ҫулсерен ҫакӑн тавра мӗн пулса иртессине шутласа хутӑм.
  
  
  Юлашкинчен икӗ полицейски кӗтес вӗҫне ҫитрӗҫ. Вӑл "администраци"тесе ҫырнӑ алӑк витӗр тухрӗ. Пӗри мана лартса килнӗ машинӑн водителӗ, тепри штатски тумпа.
  
  
  "Шел, эпӗ сана кӗттертӗм", - терӗ юлашки. Вӑл ытла та пӑлханса калаҫать. "Мӗншӗн эсӗ пистолетна хулпуҫҫи ҫинчи кобура ӑшне пытартӑн?»
  
  
  Мана мӗн те пулин каламаллаччӗ. Ӑна: "Ку йӑтса ҫӳреме чи меллӗ вырӑн Пулӗ", - терӗ.
  
  
  Эмене ку килӗшмерӗ. "Картер мистер, вырӑнти влаҫсен кӑна хӗҫпӑшал ҫакса ҫӳреме право пур, эсир саккуна пӑснӑ. .. '
  
  
  ""Сойер" отелӗн хӑрушсӑрлӑх службин начальникӗ пулнӑ май, манӑн хӗҫпӑшал ҫакса ҫӳреме право ҫук-и вара?
  
  
  "Сирӗн ӗҫ вырӑнӗнче ҫеҫ. Эпӗ каласшӑнччӗ, эсир пирӗн законсене пӑсрӑр, ют ҫӗршыв ҫыннине ӑсатма сӑлтав пулса тӑрать.
  
  
  Ӑна, хоук реакцийӗ ҫинчен шухӑшласа, кулса илчӗ, эму патне телефонпа пӗлтерсен, мана утрав ҫинчен хӑваласа кӑларни ҫинчен пӗлтерсен. Ӑна авторитетлӑ ҫыннӑн нерв системине йӗппе тирсе усӑ курма шутланӑ. "Апла Пулсан, том Сойер патне шӑнкӑравласан авантарах пулӗ", - терӗ вӑл шухӑша кайса. Ку эмене килӗшмест.
  
  
  Ку ӗҫ тунӑ. Паразитсем сасартӑк ҫыртнӑ пек, вӑл кӗпе айӗнче хӑрах пӳрнипе хыҫса илчӗ. "Эм-м-м... пирӗн ун пекки хӑш чухне пулкалать... Эм-м-м". ... мистер Сойерпа харпӑр хӑй хушшинчи ҫыхӑнусем-и?
  
  
  "Эпир пӗр тӑвансем. Вӑл чи асли.
  
  
  "Хм... ҫакна эпӗ хам начальствӑпа ыйтса пӗлӗп.... Вӑл тепӗр агент еннелле ҫаврӑнчӗ. "Ховард, илсе кай ӑна камерӑна. Халлӗхе пӑхам-ха. .. "Вӑл сӑмахне каласа пӗтереймерӗ," администраци "паллӑ лартнӑ алӑк хыҫне васкаса кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  Вӗсем тавра пире пӗр ҫын нихҫан та ман полицие ӗҫе илмест. "Люгер" ҫав тери вӑтаннипе вӗсем малалла пӑхма та пултараймарӗҫ. Ӑна ман хулпуҫҫи ҫинче йӑтса ҫӳрекен стилета никам та тупаймарӗ. Анчах ку питех те кирлӗ пулса ҫитиччен манӑн урӑх пӑлханас килмерӗ. Самолетсене хӑвалакансен историйӗнче хам мӗнле вырӑн йышӑнса тӑни ҫинчен калакан хыпарсене официаллӑ ҫынсен шутне кӗртменччӗ-ха, анчах ҫакна ҫӳллӗрех шайра пӗлме пулатчӗ. Вӑл говард хыҫҫӑн ҫурт подвалӗнчи пысӑк камерӑна кайрӗ.
  
  
  Камера тӑрӑхла формӑллӑ, ӑна хирӗҫ икӗ стеналлӑ тенкелсем лартса тухнӑ. Тенкелсем ҫинче пӗр мӑнтӑр арҫын ларать, вӑл америка бизнесменӗ пулмалла. Вӑл ывӑннӑ, унӑн куҫӗ айӗнчи пӗр кӑвакарнӑ вырӑн пур, вӑл кӑваклансах пырать. Вӑл тӗрмере ларакан ытти негрпа дистанцие май килнӗ таран сыхлама тӑрӑшрӗ. Ховард тухса кайсан, негр ура ҫине тӑчӗ, хмлатса илчӗ те, шталь манран пӑрӑнса иртме хӑтланчӗ. Ольга ун еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Лӑпкӑнрах тӑр, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл манран пӑрӑнса иртме хӑтланчӗ, анчах эпӗ вӑл манран малта пынине сӑнарӑм. Ҫакна систермесӗрех чышкӑ ман пилӗке лекрӗ.
  
  
  Ӑна сулӑран ярса тытрӗ те, ҫурӑмӗпе ҫӗре йӑвантарса, хӑй урлӑ ҫавӑрса хучӗ. Вӑл, ку отель пулни пулнӑ пек, кӑмӑлӗ тулчӗ. Вӑл ура ҫине сиксе тӑчӗ те каллех атакӑлама пуҫларӗ, анчах хӑй патнелле тӑснӑ билета курсан, вӑл хӑйӗн планне пӑрахӑҫларӗ, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те селл ҫине ларчӗ. Вӑл яланхи харкашу пулман пек туйӑнчӗ мана, анчах ӑна сокерниксене хӑратма, ih отеле допрос вӑхӑтӗнче полици отельне пӗтӗмпех каласа пама хушма эму тӳлерӗҫ. Вӑл цифрӑллӑ камерӑсем ҫине тӗлӗрсе илесшӗнччӗ, анчах халӗ ҫывӑрас мар, негра сӑнас мар, тесе шутларӗ. Анчах тепӗр ҫур сехетрен вӑл урӑх нимӗн те тумарӗ.
  
  
  Унтан Каллех Ховард килсе кӗчӗ, алӑка уҫрӗ те, аллипе сулса, мана тухма сӗнчӗ. Ӳсӗр американец тарма хӑтланчӗ, анчах пысӑк хура американец ӑна ярса тытрӗ те ураран ӳкерчӗ. Вӑл ывӑнса ҫитрӗ, хӑйӗн аллипе ӑна мӑйӗнчен ҫапса илчӗ. Вӑл ҫӗре тӗшӗрӗлсе анчӗ те, эпӗ вӑл кӑштах ҫывӑрать пулӗ тесе шутларӑм.
  
  
  "Ӑна урӑх ҫӗре вырнаҫтарас", - терӗ ӑна Хауи. "Е ӑна пирӗн консулпа калаҫса пӑхӑп". Кирек мӗнле пулсан та, ӑна флеминга ҫак сысна витине яланлӑхах йӗркене кӗртесси ҫинчен асӑрхаттарасшӑнччӗ. Ҫакна илтсен, Ховард ман приказа пӗр иккӗленмесӗр пурнӑҫланӑ пек, ҫынна коридорта тӑнсӑр тӑратса хӑварса, ӑна унта хӑварнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Тара Сойер стойка патӗнче ларать. Вӑл манӑн "Люгера" тытса тӑчӗ, самантлӑха вӑл мана ҫӑлӑнма пулӑшмашкӑн ҫителӗклӗ ухмаха ернӗ пулӗ тесе шухӑшларӗ. Вӑл самаях пултаруллӑ пулнӑ. Анчах кайран вӑл пирӗн хыҫри виҫӗ полицейскин сӑн-пичӗсем пӑлханнине курчӗ. Манран ыйтакан йӗкӗт тарласа кайрӗ.
  
  
  "Сана арестлени йӑнӑш пулнӑ, мистер Картер. Йӑнӑш тунӑшӑн каҫару ыйтатӑп ". Вӑл мана чемодана пачӗ.
  
  
  Тарӑ мана хамӑн Люгер пулӑшрӗ. Ӑна хулпуҫҫи урлӑ ҫакнӑ кобура ӑшне чикрӗ те, эпир икӗ офицер уҫнӑ алӑкран пӗрле тухрӑмӑр. Халӗ ӑна камерӑн пӗр уйрӑмлӑх пуррине асӑрхарӑм: унта урамри пек ӑшӑ мар. Февраль уйӑхӗнче те ӑшӑ бручаткӑран ҫӗкленет, ҫуртсен стенисем ҫине ӳкет. Вӑл Тарас ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. Вӑл халӗ те тарӑхнӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Мӗнле айванла япала! Ӑна, флеминг патне уҫҫӑнах кайрӗ; эсир ирӗке тухни ҫинчен, хӗҫпӑшала кирек ӑҫта та, кирек ӑҫта та йӑтса ҫӳреме ирӗк пани ҫинчен официальнӑй ӗҫсенчен чи малтан приказ пулчӗ. Паян та вӑл парламента черетсӗр ларура ыйтать. Вӑл пире публичнӑй галерейӑна билетсем пачӗ, вӑл сире ҫак сӑмаха илттересшӗн. 2:30. Ҫавӑнпа та пирӗн апат ҫиме те, ӗҫме те вӑхӑт пур-ха ".
  
  
  "Ҫакӑ ҫеҫ-и?"- пуринчен те ыйтрӑм унран.
  
  
  Вӑл мана алӑран ярса тытрӗ. "Тухса каличчен. Манӑн санпа васкас килмест, Ник. Ҫитменнине тата вӑл ытла та выҫӑ.
  
  
  Такси тупаймарӗ. Урамсенче ташлакан, юрлакан, савӑнӑҫлӑ ҫынсем лӑках. Уяв тӑвас тесе, вӗсен каҫ пуласса кӗтес килмерӗ. Халӑх хушшинчен тухма хӑтланса, Эпир Сингапур тавра турттарса килнӗ сувенирсем парса тӑракан mimmo витӗр тухрӑмӑр.
  
  
  Пасарпа отель хушшинче темиҫе ӗҫ ҫурчӗ, ҫавӑн пекех отеле кӗмелли аслӑ ҫул тӑсӑлса выртать. Вестибюль калама ҫук пысӑк, магазинсен пысӑк чӳречисене хупӑрласа илнӗ, сылтӑм енче казинона кӗмелли алӑк пулнӑ. Ӑна регистраци стойки патнелле утрӗ, Анчах Тарӑ хӑйӗн сумки уҫҫине туртса кӑларчӗ. Вӑл ман валли номер ӳкерсе хучӗ. Эпир туристсен ушкӑнӗ витӗр лифт патне тухрӑмӑр та ҫӳлти хута лекрӗмӗр.
  
  
  Тарӑ мана хамӑн номера, залив еннелле пӑхакан пысӑк хваттере кӑтартрӗ. Ӑна вӑл пальма уҫланки ҫине, шурӑ пляжпа симӗс шыва хупӑрласа тӑракан парӑслӑ яхтӑсем ҫине пӑхса илчӗ. Укҫа. Пур ҫӗрте те укҫа нумай пулни сисӗнет. Унтан ҫӗрлехи вӗҫев тата цифрӑллӑ камерӑсем ҫине ларни, хаклӑ сӗтел-пукансем ҫинче ларма ытла та вараланчӑк пек туйӑнса кайрӗ. Ӑна, ҫывӑрмалли пӳлӗм витӗр ваннӑйне кӗчӗ. Икӗ ҫыншӑн чун ҫителӗклӗ пулнӑ. Ун патне Тарӑ шӑнкӑртаттарчӗ. "Таса кӗпе-йӗм илсе килӗр, эпир урӑххине ҫӑвӑпӑр".
  
  
  "О, ҫук, - кулса ответлерӗ вӑл. "Выҫӑ мар. Манӑн номер кӳршӗре, эпӗ ӑна унта ҫӑвӑнма хатӗрленетӗп".
  
  
  Ну, тутанса пӑхрӑм. Вӑл пӗрлештерекен алӑк уҫӑлнине, хупӑннине илтрӗ, телефонпа икӗ напиток заказ пачӗ, тумтирне силлерӗ те душа ҫутрӗ. Ӑна лӑплантаракан вӗри шыва & amp; quot; манӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗм хӗрелсе кайичченех ман тӑрӑх юхтарма ирӗк пачӗ, унтан сивӗ шыв ҫине куҫрӗ. Ҫапла вара, маччасӑр пулсан та, эпӗ хама яланах ҫӗнӗ ҫын пек туятӑп.
  
  
  Тарӑ килсе кӗнӗ тӗле вӑл, илемлӗ сенкер куҫӗсене килӗшекен тарӑн касса тунӑ платье тӑхӑннӑскер, каллех хӑйӗн тумӗпе пулнӑ. Хӑйне саламланӑ вӑхӑтра вӗсем шыв илсе пынӑ.
  
  
  Мартиника ҫапнине вӗсем сивӗтнӗ ҫӳллӗ стаканпа илсе килчӗҫ, анчах вӑл каласа пӗтерсен, вӑл ҫаплах шухӑшласа тӑмарӗ, ҫавӑнпа эпир лифт ҫине антӑмӑр. Отелӗн тӑватӑ ресторанӗ тавра Тарӑ иккӗмӗш хутра пӗрне суйласа илчӗ. Ҫакӑн пек вӑййа эпир ҫӑмӑл зонтик айӗнчи сӗтел ҫине лартӑмӑр та, вӑл мана: кунта чаплӑ лобстер, ӑна ҫупа лимон сӗткенӗ панӑ, терӗ.
  
  
  Вырӑссем тепӗр утӑм тӑвасса кӗтни маншӑн кӑсӑклӑ пулчӗ. Ӑна ih флеминга вӗлерме тытӑнса пӑхнӑ, ӑна кубань тӗрминче ҫӗрме пӑрахса хӑварнӑ, халӗ ӗнтӗ вӗсен пачах ҫӗнӗ программа туса хатӗрлемелле пулнӑ.
  
  
  Анчах ӑна ih ответлӑ ҫул кӗтсе тӑнӑ чухне выҫӑ ларни усӑсӑр пулнӑ. Эпир вӗренӗве пӗрлештертӗмӗр, унтан, алла-аллӑн тытӑнса, флеминг тухса калама правительство ҫурчӗ патнелле утрӑмӑр.
  
  
  
  
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  -
  
  
  Пирӗн хаклӑ ҫынсем каярах килмелле марччӗ. Пирӗн резервӑланӑ вырӑнсемсӗр пуҫне, пур вырӑнсене те йышӑннӑ ӗнтӗ, пӗтӗмӗшле галерея халӑхпа тулнӑ залӑн хӗрӳлӗхӗпе сывлать. Рэндольф Флеминг платформа ҫинче, Пӗр енче, Саккун Пухӑвӗн пуҫлӑхӗ кариб Джеромӑн пушӑ кресли хушшинче ларать. Полковник микрофон умне тӑчӗ те сӑмах хушрӗ.
  
  
  Вӑл каласа пӗтерсен, Флеминг ура ҫине тӑрсан, аслати пек алӑ ҫупнипе стенасем чутах ишӗлсе анмарӗҫ. Ӑна та шалтлаттарса хупрӗ, Тарӑ аллипе сулчӗ, пӑлханнипе унӑн куҫӗсем шывланчӗҫ.
  
  
  Флеминг вунпилӗк минут кӗтсе тӑчӗ, алӑ ҫупни ҫителӗклӗ лӑпланичченех, икӗ аллине те ҫӗклесе, шӑпланчӗ. Шӑп пулса ҫитсен, динамиксем тавра ҫав ӑшӑ сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Вӑл килте пулнӑшӑн савӑннӑ, телейлӗ пулнӑ, халӑх каллех анлӑ ҫӗршывра пулнӑшӑн, ӑна ҫӗршыва ертсе пынӑшӑн тав тунӑ. Вӑл содержани енӗпе ӗҫлекен программӑпа паллаштарчӗ, ҫулталӑк хушшинче ӑна ҫар декречӗ пӗр ҫул ҫеҫ тума сӑмах пачӗ. Вӑл пӗр сехет калаҫрӗ, ку вӑл политикӑлла чи лайӑх сӑмахсем хушшинче пулнӑ, вӗсем ӑна хӑҫан та пулин илтнӗ.
  
  
  Тепӗр минутлӑха оваци пулса иртрӗ, салтаксем ҫавӑрса илни флеминга халӑх ытамне лекме памарӗ. Унтан хуралҫӑсемпе пӗрле виҫӗ арҫын ҫурт айккинчи алӑк витӗр тухса кайрӗҫ. Халлӗхе ҫар ҫыннисем Сойерпа калаҫса татӑлнине туса пычӗҫ. Ҫӗнӗ президента пурте хисепленине шута илсе, вӗсем урӑхла тума пултарайман пек туйӑнатчӗ мана. Эпир Тарӑпа тухмалли вырӑнта паника кӑштах лӑпланасса кӗтрӗмӗр. Тарӑ куҫӗсенче бенгаль ҫутисем йӑлтӑртатаҫҫӗ. "Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ кун ҫинчен, Ник? Флеминг мӗн тунине пӗлетӗр-и эсир? Хаммонд генералӑн ҫемйи халӗ те керменте пурӑнать-ха, Флеминг вӗсене васкама тата мӗн те пулин шырама хушрӗ. Вӑл отельте нумайлӑха юлать, унӑн этажӗ пирӗннинчен аяларахра ".
  
  
  Такам мана ӗҫе ҫӑмӑллатас пирки каларӗ. Президент керменӗнчи Флеминга сӑнама май ҫукпа пӗрех, унта манӑн ним тумалли те ҫук. Ҫак событи ҫакна уҫҫӑнах манӑн официаллӑ сферӑна илсе ҫитерчӗ. Унтан ман пуҫа пӗр шухӑш пырса кӗчӗ. "Эсир ҫакна ӑнсӑртран тутармарӑр-и, ҫапла мар-и?"
  
  
  Унӑн кулли эпӗ иккӗленнине ҫирӗплетрӗ. - Мӗнле пӗчӗк каварҫӑ!
  
  
  "Юрать", - тав турӗ ӑна славка. "Спасибо сана пулӑшнӑшӑн ӑна халӗ тимлӗн сӑнама пултаратӑп".
  
  
  Ҫынсем нумайӑшӗ алӑк витӗр тухрӗҫ, эпир те тухса кайрӑмӑр. Тарӑ ман алӑран усӑнчӗ. "Халӗ те тивӗҫе пурнӑҫларӑмӑр ...»
  
  
  "Эсир, ҫамрӑк леди, хӑвӑр шанӑҫӑра вӗҫертрӗр. Тивӗҫе пурнӑҫламан. Манӑн кун пӗтӗмпех пушӑ мар. Ӑна сире отеле илсе каятӑп, сасӑлав, урӑх нимӗн те мар. Хулигана хирӗҫ ответлемелли чи лайӑх меслет - Тарӑ уйӑх ҫине пӗрре те пулин кайма пултартӑр. Манӑн чӑнах та нумай ӗҫ тумалла пулчӗ: отель менеджерӗпе калаҫмалла, флеминг патне кайса кӑштах ҫывӑрмалла пулчӗ. Эпӗ юлашки вӑтӑр ултӑ сехет хушшинче ҫывӑрса каяймарӑм, тен, манӑн умра ывӑнтаракан каҫ пулчӗ пулӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине шанмасӑртарах пӑхса илчӗ те, лифт патӗнче сывпуллашнӑ чух, тутисене кӑштах хӑпартса илчӗ. "Юрать, - шухӑшларӑм эпӗ, Ӑна менеджертан ыйтрӑм та, ӑна ҫунат ҫине вырнаҫтарнине асӑрхарӑм. Вӑл эпӗ ҫак штатра пулнӑшӑн кӑмӑлсӑрланчӗ. Тен, вӑл хӑй тунӑ йӑнӑшсем пирки ҫапла шутланӑ пулӗ. Вӑл мана хӑйӗн хӑрушсӑрлӑх службин начальникӗпе Льюиспа паллаштарчӗ, унтан пире ҫав офис урлӑ май килнӗ таран хӑвӑртрах илсе тухрӗ.
  
  
  Льюис ҫӳллӗ негр пулнӑ, Вӑл Ӗлӗк Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи регби командинче профессилле вылянӑ. Ҫак "экспресс" тесе ят париччен вӑл манпа тӳрккес пулчӗ (пресса ун чухне ӑна валли шухӑшласа кӑларнӑ), ҫав лайӑх матчсем ҫинчен эму хутне килсе тухнӑ хыпарсене хирӗҫлемерӗ. Ҫакӑ ӑна хавхалантарчӗ, хӑйне туслӑрах тыткалама хистерӗ. Вӑл мана президента хӳтӗлеме йышӑннӑ уйрӑм мерӑсем ҫинчен каласа пачӗ те, мана хӑйӗн командипе паллаштарас тесе, флеминг кабинетне ертсе кӗчӗ.
  
  
  Ih - тӑваттӑн, америкӑри ҫирӗп негрсем пурте холл кӗтессине пытарнӑ. Льюис хӑйне хӑй вӑрҫса илчӗ те ҫар офицерӗсем мӑнкӑмӑлланни ҫине мӑкӑртатрӗ. Ҫапах та, вӗсем пурне те айккинелле пӑрма пултараҫҫӗ, тесе мӑкӑртатса илчӗ вӑл. Лейтенантпа икӗ салтак флеминг алӑкӗ умне хурал пӳртне тӑрса тухни тарӑхтарчӗ. Кунсӑр пуҫне тата вӗсем залӑн тепӗр вӗҫӗнче пӗр-пӗринпе пӑшӑлтатакан икӗ арҫынна кӑларса ячӗҫ: хулӑн, ҫӳллех мар, хулӑн итали йӑхӗнчен тухнӑ американецсем. Ҫапла вара мафия та флеминга, унпа пӗрлех хӑйӗн интересӗсене те казинона хӳтӗленӗ.
  
  
  Мана отель таврашӗнчи ҫынсем, унтан флеминг хваттерӗ умӗнче тӑракан виҫӗ салтак курӑнса кайрӗҫ. Унтан лейтенантран президент таврӑннипе таврӑнманни ҫинчен ыйтрӗ. Вӑл ман ҫине хӑйне килӗшӳсӗр сӗнӳ панӑ пек пӑхса илчӗ. Льюис эпӗ Сойерӑн хам хуралҫи пулни ҫинчен, вӗсем манпа лайӑхрах ӗҫлеме пултарни ҫинчен кӑшкӑрса ячӗ. Лейтенант мана малтанхи пекех асӑрхамарӗ; вӑл ҫаврӑнчӗ те комодпа алӑка шаккарӗ. Ҫакна сыхлавҫӑ тепӗр енчен уҫрӗ. Флеминг мана пӳлӗмре ыттисем тапӑннин пӗлтерӗшӗ урлӑ курчӗ те хӑй патне чӗнсе илчӗ.
  
  
  Пӳлӗме правительство чиновникӗсем лӑках тулнӑ, вӗсем ble математикӑпа ӑраснах карла ҫулать. Джер Полковник пуринчен те лайӑх вӗренсе пычӗ. Флеминга тав тума тата ҫак сӑмахшӑн саламлама вӑл нумайлӑха юлмарӗ. Вӑл хӑйӗн правительствине организацилес ӗҫе хӑлха таранах юратса пӑрахнӑччӗ, анчах вӑл ман ырлӑхпа кӑсӑкланчӗ. Утрав ҫинче эпӗ урӑх инкек-синкек курмӑп тесе шанчӗ вӑл. Ӑна тав турӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  Холлӑра льюис манран тепӗр хутра хӑрушсӑрлӑх мерисене тытса пыма пултарӑп-и, тесе ыйтрӗ. Эпир аяларах антӑмӑр та, пур ҫӗрте те ӑна салтаксене, уйрӑм сыхлавҫӑсене тата мафие куртӑмӑр. Рэндольф Флеминг президенчӗ лайӑх хӳтӗленӗ.
  
  
  Ӑна льюиса тав тунӑ, каҫару ыйтнӑ та хӑйӗн пӳлӗмне кайнӑ. Пӗчӗк капкӑнсене тӗкӗнмен. Ман пӳлӗме никам та ухтарма пултараймарӗ. Ӑна ҫарсем шанчӑксӑрри ҫинчен AX сведенисем пӗтмеҫҫӗ-и, Тесе ыйтаҫҫӗ, Гранд Лаклер темле ывӑнса ҫитнӗ диплом шухӑшӗпе. Ун патне штаб-хваттере телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те хоук сасси хатӗрленсе ҫитессе кӗтрӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне мӗншӗн маларах регистрацилеменни ҫинчен, унтан ҫӗр ҫине анса ларни ҫинчен ҫӳллӗ сасӑпа ыйтрӗ. Ӑна эму "Люгерпа" ҫыхӑннӑ инцидент ҫинчен каласа парсан, клиентсене пулӑшас тӗлӗшпе ытла тӑрӑшнипе вӗчӗрхенсе кайрӗ, вӑл вара, ҫиллине самаях пусарсан, мӗн пулса иртни ҫинчен кӗскен каласа пачӗ.
  
  
  "Эпӗ самолета вырӑссем хӑваланӑ пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ. - анчах ӑна тӗттӗм ҫӗрте тунӑ. Стюардесса унпа усӑ курнине пӗлмен. Мана вӑл ытла ӑслах мар пек туйӑнчӗ, вӑл ашкӑнма пуҫларӗ. Пирӗншӗн мӗн те пулин ту ". Вӑл паллӑ тунӑ хыҫҫӑн пӗр хушӑ чӗнмесӗр тӑчӗ, унтан: "Флеминг, борт ҫинче пулнӑ чухне вӑл ҫакна сисмен-и вара?" - тесе ыйтрӗ. Вӑл ухмах мар вӗт.
  
  
  "Вӑл хӑйне кунта мӗншӗн чӗннине ӑнланать пулӗ тесе шутламастӑп. Утрав ҫинче пурте лайӑх. Ҫынсем ҫӗнӗ президент - Турӑ пек ӗҫлеҫҫӗ".
  
  
  "Питӗ аван. Интереслӗ, пирӗн туссем ҫакна мӗнле йышӑнаҫҫӗ-ши? Кирек мӗнле пулсан та куҫӑрсене уҫӑр ".
  
  
  Ӑна сывпуллашнӑ чух телефон трубкине чуптуса илчӗ, ӑна хучӗ те номера илсе килнӗ виски стаканӗ патне пычӗ. Вӑл хӑйӗн боссӗшӗн черкке каларӗ, регистраци стойки ҫине шӑнкӑртаттарчӗ те мана пилӗк сехетре вӑраттарасшӑн, терӗ, унтан кровать ҫине лаплатса ӳкрӗ.
  
  
  Пилӗк сехетре ҫак телефон пӗртен-пӗр передачи пулсан, ман пит ҫинче кулӑ палӑрчӗ. Анасласа илчӗ те Тарӑна шӑнкӑртаттарчӗ. Эпир барра 5:30-мӗш ҫулта тӗл пултӑмӑр, унччен унӑн хорекӗ чуна уҫӑлтарчӗ. Ку вӑл калама ҫук отпуск евӗрлӗ. Бара ҫитнӗ ҫӗре вӑл унта, ун умӗнче сивӗннӗ стаканлӑ икӗ мартини тӑнӑ. Барти пур арҫынсем те ӑна ӗҫлӗ ҫын пек салтӑнтарчӗҫ. Фантастика! Унӑн кӑмӑлӗ илӗртекен ӑмӑрткайӑкӑнни пек, кӑмӑлӗ лайӑх. Вӑл бэй-стертӑн тепӗр енче лайӑх ресторан пӗлет, ун ҫинче терраса пур, гавань пек курӑнать. Эпир яшкаран акуль ишкӗчӗсем тӑрӑх пуҫларӑмӑр, анчах эпӗ эль ҫинчен аса илме Ытла тарӑпа аппалантӑм.
  
  
  Тӗттӗмленсен ҫутӑсем пляж тавра кӗмӗл мӑй ҫыххи пек йӑлтӑртатаҫҫӗ. Ялав ҫинчен уявлани илтӗнсе кайрӗ. "Атя пӗрлешер", - сӗнтӗм эпӗ.
  
  
  Пасарта уяв оркестр пысӑкланчӗ. Островит ҫыннисем ӳсӗр пулнӑ, туристсем вырӑнти чӑрмавсемпе киленнӗ, ачасем ывӑннӑ. Отеле таврӑннӑ чухне эпир яланах ташлаттӑмӑр. Ҫӳлти хутра хуралҫӑсем улшӑнчӗҫ, анчах манӑн ятарлӑ удостоверени хӑвӑрт иртсе кайма май парать. Пире пӗр сӑмах та калас мар тесе, Тарӑ ман номер алӑкӗ умӗнче чарӑнса тӑчӗ. Ӑна уҫнӑ, тытса чарнӑ, мӗншӗн тесен вӑл яланах ҫӗмӗрӗлнине палӑртакан паллӑсем ыйтнӑ, анчах нимӗн те тупайман. Тарӑ балет тапочкисене хыврӗ те, пире ӑшӑ виски ярса париччен, стена ҫумӗнчи тарӑн купана пӳрнисемпе выляткаласа илчӗ. Вӑл тутанса пӑхрӗ, пуҫне каялла ывӑтрӗ те стаканне майӗпен хӑйӗн пырне ячӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ, - терӗ вӑл хӑйӑлтатакан сасӑпа, - эпӗ санӑн сӗнӗвне чунсене пӗрле йышӑнма йышӑнатӑп".
  
  
  Grand LaClare ҫине эсир ҫавӑн пек сӗнӳсем нумай илместӗр, ҫавӑнпа та вӗсемпе яланах ӑслӑ усӑ курма пултаратӑр. Эпир хывӑнас тесе ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗтӗмӗр, Тарӑ конкурс выляса илчӗ, мӗншӗн тесен пирӗн кӗпе айӗнче нимӗн те ҫук. Вӗсен вӑрӑм, яштака, тулли, яка ӳт-пӗвӗ.
  
  
  Вӑл ман умран душевой патне пычӗ, кранне туллиех, кӑшт ӑшӑрах уҫрӗ те чун айне кӗчӗ. Пӳлӗмӗ икӗ метра яхӑн. Эпир унта вальс ташлама пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Эй, унӑн ҫӳҫӗ йӗпенсен те, вӑл ман умма тухса тӑчӗ, унтан, хӑйӗн ӳтне йӗпетес тесе, каялла чакрӗ. Ӑна супӑньпе супӑньлеме тытӑнчӗ. Ee пит-куҫ, пыр, кӗлетке, ура тупанӗсем.
  
  
  Вӑл яка пулса ҫитсен, ӑна ee ярса тытрӗ те ман ҫумма пӑчӑртарӗ. Супӑньне ҫуса тасатас тесе, эпир ҫаврӑнса тӑтӑмӑр та, вӑл тутисемпе ee тути ҫумне тӗршӗнчӗ. Эпир нумайччен те хӗрӳллӗн чуптурӑмӑр, вӑл хӑйӗн кӑмӑлӗ туртнипе чӗтренине туйрӗ.
  
  
  Ӑна ee алли ҫине илчӗ, ҫывӑрмалли пӳлӗме кайнӑ чух мунча алшӑлли илчӗ, Тарӑна чӗркерӗ те кровать ҫине хучӗ. Ӑна шӑлчӗ, унтан алшӑлли татса илчӗ. Вӑл хӑвӑрт шӑлӑннӑ ҫӗре пурте хатӗр пулнӑ. Ӑна, вӑл мана йышӑнма ҫурӑмне авнӑ чух, пирӗн пӳлӗме хӑвӑрт кӗрсе тӑчӗ. Вӑл, хӑйне мӗн кирлине ӑнланнӑ пек, фантазиллӗ пулчӗ, манпа пӗр тикӗссӗн утса пычӗ. Мӗн чухлӗ вӑхӑт иртнине астумастӑп, анчах эпир вӗренсе пӗтерсенех ҫывӑрса кайрӑм. Вӑл мана пӗтӗмпех халтан ячӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Эпир ҫӳп-ҫаппа ирхи апат турӑмӑр. Тарӑ тропикри улма-ҫырла, унӑн икӗ теҫетке устрица илчӗ. Ih илсе киличчен Тарӑ, душсене йышӑнса, хӑйӗн хваттерӗнче тумланас тесе, кровать ҫинчен сиксе тӑчӗ. Эпӗ кунӗпех кантӑм. Чунӗнче пулнӑ вӑхӑтра вӑл шыв шӑнкӑртатса юхни тӑрӑх телефон шӑнкӑртатнине илтрӗ. Ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхасшӑн мар вӑл, анчах пралукӑн тепӗр вӗҫӗнче яланах ҫын пулнӑ. Мана хок пӗлтерӗвӗсене хирӗҫлесе каларӗ. Ӑна & amp; nb юхӑма ирӗк паратӑп та , хӑй хыҫҫӑн тумлам хыҫҫӑн хӑварса, телефон хыҫҫӑн чупатӑп.
  
  
  Проводӑн тепӗр вӗҫӗнче пӑшӑлтатни каварлӑ ҫын пек туйӑнать. "Ырӑ ир пултӑр, Мистер Картер. Ку Кариб Джер. Унпа темиҫе мина калаҫма пултаратӑп-и?
  
  
  Мана Джером ҫинчен систерчӗҫ. АX чиновниксем вӑл утрав ҫинче вырӑс агенчӗ пулма пултарнӑ тесе шутланӑ. Тен, ку сӑпайлӑх шӑнкӑравӗ кӑна пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл нейтральнӑй ҫын пулнӑ пулӗччӗ. "Тӑхӑнма мана вунӑ минут парӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Номерсене пӑхса тӑма телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ, вӗри кофе тата тепӗр чашӑк тума хушрӗ, шӑлӑнчӗ, балет тапочкисене тӑхӑнчӗ, кофепе полковнике чӗнсен, кобурине пытарас тесе, таса тумтирпе куртка тӑхӑнчӗ. Ҫав вӑхӑтра вӑл хоук мана Джером ҫинчен каласа панипе иртсе кайрӗ.
  
  
  Джер утрав ҫинчен мар пулин те, паллӑ ҫемьен вӑтӑр ултӑ ҫулхи членӗ пулнӑ. Вӑл Оксфордра вӗреннӗ, Сандхерстри ҫар академийӗнче ятарласа курсра вӗреннӗ. Унтан вӑл хӑйне юрист тесе ят панӑ. Рэндольф Флеминга пӗрремӗш хут президента суйласан, британи ҫарӗсем утрав ҫинчен тухса кайсан, парламент утрав ҫинче хӑйӗн ҫарӗ кирлине туйса илчӗ. Флеминг полици начальникне ҫӗнӗ ҫар генералӗ туса хучӗ. Джер штаб начальникӗн должноҫне ҫитрӗ. "Полковник, пире тӗлӗнтерчӗ, - терӗ Хоук. ЦРА пӗлтернӗ тӑрӑх, вӑл Политикӑлла амбициоз пулнӑ, Хӑймонд вилнӗ хыҫҫӑн влаҫа туртса илнӗ. Ун вырӑнне вӑл халех Флеминга тавӑрса парать ".
  
  
  Хоукӑн шухӑшлӑ машини ҫак майсемпе чылай усӑ курнӑ. Мӗншӗн-ха влаҫа туртса илме шанчӑк пур ҫын политика оппоненчӗ патне ҫыру ҫырса янӑ, ӑна вӑл маларах сирпӗтсе антарма пулӑшнӑ? Пирӗн экспертсем Иероним хӑйӗн айӑпсӑрлӑхне ӑнланса илме ҫителӗклӗ ӑслине пӑхса тухӑпӑр. Парламент ӑна нихҫан та пулӑшас ҫуккине пӗлет вӑл. Анчах вӑл флеминга президента лартсан, вӑл трон хыҫӗнче тӑракан вӑйлӑ ҫын пулма пултарать.
  
  
  Унтан Хоукран: "Джер Ман чӑн-чӑн ҫын ҫинчен мӗнле те пулин шухӑшлама пултарнӑ-и?" - тесе ыйтрӗ. Анчах, хӑй пӗлнӗ тӑрӑх, вӑл Томас Сойер представителӗ пулнӑ.
  
  
  Полковник пӳлӗмрен официант умне тухрӗ те, эпир иксӗмӗр ҫеҫ юличчен те кулмасӑр, уҫӑ тӑчӗ. Унӑн хура куҫӗсем ҫеҫ хускалкалаҫҫӗ. Вӗсем каясшӑн пулчӗҫ. Вӗсем пысӑк кровате, урайӗнчи утияла, виски тата сӗтел ҫинчи стакансене пӑхса тухрӗҫ. Ӑна эму кофе ярса тӑнӑ вӑхӑтра вӑл мана нумайччен тӗпчерӗ. Хура, сахӑрсӑр. Малтанхи пекех ним кулмасӑр. Ӑна асӑрханса выляма шут тытрӑм. Офицер хыҫҫӑн алӑк хупӑнчӗ. Джер тарӑн пукан ҫине ларчӗ те кофе ӗҫрӗ.
  
  
  "Эсӗ питӗ лайӑх вырнаҫрӑн", - илтӗнчӗ хӑрӑлтатакан сасӑ пӗр эмоцисӗр. Ку ыйту штопор пулнӑ. Ун ҫинчен унӑн маларах шухӑшламалла пулнӑ. Ку люкс, VIP. Мӗн тумалла пулнӑ-ха манӑн кунта охранник? Вӑл хаклӑ сӗтел-пукансем ҫине ҫав тери тӗлӗнсе те кӗвӗҫсе пӑхрӗ те кӗскен кулса ячӗ.
  
  
  "Кунта эсир лайӑх позицисенче пулма мӗн тери йывӑррине курма пултаратӑр. Ӑна ҫав шӑршӑ сисетӗп, мӗншӗн тесен отель туллиех. Мана часах подвала куҫараҫҫӗ. Ҫак сезонра пурне те тултармалла, полковник ҫакна пӗлет. Grand LaClare пек ҫӗршывсенче calve хӑйӗн хӑна кӗнекисене полицие памалла.
  
  
  "Саншӑн питӗ начар."Вӑл пӗрмаях ман ҫине ыйтуллӑн пӑхать. Унтан вӑл куҫхаршисене ҫӗклерӗ те темӑна пӑрахрӗ. "Унӑн отелӗ, самолет ҫинче ӗҫленӗшӗн сире тав тӑвас тесе, ҫав майпа усӑ курма пултарать. Флеминг президентӑн ӗҫӗ питӗ ӑнӑҫлӑ пулчӗ - мана та-эсир самолет ҫинче пулни. Хӗҫпӑшал та пур ". Унӑн куҫӗсем сиввӗн пӑхаҫҫӗ. "Эсир вӑрттӑн хӗҫпӑшал тытни чӑнах та паллӑ пулнӑ-и?»
  
  
  Ӑна куҫ хупмарӗ. Унӑн эму, черетлӗ вӑрттӑнлӑха пӗлтерекен математикӑпа кулнӑ пек, йӑл кулчӗ. "Манӑн ӗҫ параканӗ мана хӑйӗн хӗҫпӑшалӗпе ӗҫлеме килӗшнине пӗлет. Хӑвӑрах пӗлетӗр, вӑл темле витӗмлӗ ".
  
  
  Ну, юрӗ."Халӗ вӑл, манӑн уйрӑм привига ҫинчен шухӑшласанах, пӗрремӗш хут кулса илчӗ. "Каллех питӗ телейлӗ. Эсир ҫапла ответлемен пулсан, флеминг президент вилнӗ е ют алӑра пулнӑ пулӗччӗ. Ҫакӑн пек хӑвӑрт усӑ курас тесен хӑрушсӑрлӑх службин опытлӑ сотрудникӗ пулмалла ". Икӗ кун ҫинчен тата тепӗр штопор. Отель охранникӗ пулнинчен мӗн чухлӗ ытларах пулнӑ вӑл? Вӑл сыхланса юлчӗ.
  
  
  "Эпӗ мисс Сойерпа пӗрле пыратӑп. Вӑл аманнӑ е вилме пултарать, ман рефлекссене такам пистолетпа тӗлленӗ чухне тӑваҫҫӗ.
  
  
  'O? Ку чӑнах та сюрприз пулчӗ-и? Президент мишень иккенне пӗлмен - и эсир? Анчах ун чухне, паллах, сирӗн вырӑнта эсир ӑна вӑрласа кубӑна илсе каясшӑн пулнине пӗлме пултарайман ".
  
  
  Унтан шанмасӑртарах ыйтрӗ. - "Ку мӗне пӗлтерет/?"Ку бортпроводница каласа пачӗ-и?"
  
  
  Унӑн куҫӗсем, хӑйӑлтатакан сасси нимӗн те палӑртмаҫҫӗ. "Эпир урӑх ҫӑлкуҫ ҫинчен информаци илтӗмӗр. Хӗр ӑна допрос тума ӗлкӗричченех чупса кайрӗ.
  
  
  Вӑл тӗрмерен тарнӑ-и? Ольга каллех вӑл хӑраса ӳкни ҫинчен шухӑшларӗ. Нивушлӗ вӑл та мана улталама ҫителӗклӗ лайӑх агент пулма пултарать? Джер ман шухӑшсене тавҫӑрса илчӗ. "Охранник-хӗрарӑма еe айӑпсӑрлӑх улталанӑ. Вӑл каратэ йышӑнӑвӗпе усӑ курнӑ,хӑйӗн тумтирне вӑрланӑ та тухса кайнӑ".
  
  
  "Анчах ӑҫта кайма пултарнӑ-ха вӑл?"
  
  
  Хулпуҫҫисене канӑҫсӑррӑн хускаткаласа илчӗ. "Ҫак чаплӑ круза лайнерӗсем килеҫҫӗ те кунта каяҫҫӗ. Ӑна ҫапла ӑнланатӑп: ҫак кимӗсем тавра пӗр кимӗ ҫине лекме вӑл ҫителӗклӗ ӑслӑ.
  
  
  Ҫакна ӗненме мана йывӑр пулчӗ. Анчах бортпроводница икӗ револьверне самолет борчӗ ҫине илсе кайма пултарассине те вӑл нихҫан та ӗненмен. Полковник ку ыйтӑва сӳтсе явас мар тесе аллине сулчӗ те пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ. - "Кирлӗ мар. Тавтапуҫ сире президент чиперех ҫитрӗ. Ҫар ҫыннисем ҫак ыйтусене пурне те тивӗҫтерес тесе татса панӑ пулсан, вӗсене лайӑхрах пуласса шанаҫҫӗ ". Вӑл кофе ӗҫсе ячӗ те ура ҫине тӑчӗ. "Хӑҫан та пулин эпӗ сана мӗнпе те пулин пулӑшма пултарсан, эсӗ мана керменте тупӑн".
  
  
  Ӑна вӑл тӑсса панӑ аллине чӑмӑртарӗ те вӗҫертрӗ. Вӑл оборудование эпӗ йышӑннинчен ытларах пӗлетчӗ. Ҫак заявкӑсем тӑрӑх ҫар нимӗн те шарламанни паллӑ пулчӗ. Самолет хӑваласа кайнӑшӑн тав туни Джерома отель охранникне политикӑллӑ заявленисем пама хистемен пулӗччӗ. Вӑл мана отель мана хӑйӗн икӗ рольне выляма кирлӗ марри ҫинчен систерчӗ.
  
  
  Вӑл отельтен тухса кайнине, унтан пӳлӗмсем витӗр тухнине ӑнланса иличчен, ӑна пӗр самант кӗтсе тӑчӗ. Ҫӳлти хутра текех салтаксем ҫук. Льюис арҫынӗсем те ҫухалчӗҫ. Анчах унта мафи туллиех-ха.
  
  
  Ӑна флеминг апартаменчӗсене антарнӑ. Синдикат ҫыннисем ҫеҫ пулнӑ. Флеминг ҫывӑрать, терӗҫ мана. Аяларахра та ҫав картинах тупрӑм. Тӗлӗнмелле! Ӑна эпӗ Казинона кайса пӑхам-ха терӗм. Унӑн отвечӗсем пулӗччӗҫ, тен, унта ih тупма пултарӑп.
  
  
  Рулеткӑпа вылямалли сӗтелсем, хӗрсе кайса вылямалли вӑйӑсем тата покер бархатпа чӗркенӗ сӑнчӑрсемпе ҫавӑрнӑ диван тавра тӳркӗтеслӗх пулса тӑнӑ. Кунта кӗрпепе кассирсемсӗр пуҫне никама та кӗртмен. Сӗтелсем ҫинче туристсем кӗшӗлтетеҫҫӗ. Пӑхма чӳречесем ҫук, вӑхӑт кӑтартмалли сехет те ҫук. Монетӑсем чӑнкӑртатни, чипссем кӑчӑртатни, кӑшкӑрашни тата ылханса кӑшкӑрни ҫеҫ илтӗнет. Ку манӑн вӑйӑ мар. Хам ставкӑна эпӗ кашни ир хампа пӗрле тӑватӑп: ҫӗрле ӑна вырӑн ҫине тӗрӗс-тӗкел таврӑнатӑп. Халӑх хушшинчен хӗсӗнсе тухма хӑтлансан, мана джекпот ҫӗнтерӳҫи патнелле слон кӗтӗвӗ пек пыракан пӑлханса кайнӑ халӑх ҫурри таран тӗксе ячӗ. Машина шӑнкӑравӗсӗр пуҫне, вӑл сасартӑк ман пӳлӗмре ҫӳлте шӑнкӑрав шӑнкӑртатнине илтрӗ. Сӑлтавӗ манран вунӑ футта ҫитнӗччӗ, тутисем кӑмӑлсӑррӑн чалӑшрӗҫ, пӑлханнине курсан куҫхаршисем ҫӗкленчӗҫ.
  
  
  Вӑл маяк пек мӗлтлетет. Ҫӳҫӗ вӑрӑм та хӗрлӗ, костюмӗ пур ҫӗрте те мӑкӑрӑлчӑк.
  
  
  Ӑна слон кӗтӗвӗ иртсе каясса кӗтсе тӑнӑ вӑхӑтра вӑл кассӑллӑ аппаратсемпе юнашар, металран тунӑ уҫнӑ алӑк витӗр ҫаврӑнса ҫухалнине курчӗ. Вӑл ҫав вырӑнах утрӗ. Вӑл ман пата тата васкавлӑрах пычӗ.
  
  
  Ӑнӑҫлӑ каччӑ кассӑна манран маларах ҫитрӗ. Клера фишкӑна илсе арҫынна тӳлессе кӗтрӗ. Телейлӗ ҫӗнтерӳҫӗ ҫухалсан, тарҫӑ манӑн пушӑ алӑсем ҫине пӑхса илчӗ те кичем сасӑпа: "Мӗнпе пулӑшма пултаратӑп, тепри?»
  
  
  Хама такам тус тесе чӗнсен, эпӗ ӑна кураймастӑп, ку ҫынна вӑл нихҫан та курман. Мана Чип Каппола кирлӗ. Унӑн унпа калаҫас килет ".
  
  
  Кӑмӑлсӑр сӑн-пит тата ытларах кӑмӑлсӑрланчӗ. "Кун ҫинчен нихҫан та илтмен.'
  
  
  Ӑна хамӑн ҫӗнӗ удостоверенине стойка ҫине хуратӑп. Nen - унӑн "Сойер"отелӗнчи хӑрушсӑрлӑх службин ҫӗнӗ начальникӗ, тенӗ. Арҫын ман ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗншӗн эсӗ мана маларах каламарӑн?"
  
  
  "Эсир ун ҫинчен ыйтман. Сойер г-н ҫак персонала хисеплессе кӗтет. Санӑн яту мӗнле?'
  
  
  Вӑл кун пек пуласса кӗтменччӗ, ку ӑна килӗшмерӗ. Вӑл вӗсем тавра, урӑх вӗрме пултараймасан, пӗр самантрах хутланса ларать. "Тоня Рикко". Ку мӑкӑртатнинчен ытла мар.
  
  
  "Эсир пӗр асӑрхаттару илтӗр. Пирӗн ҫине, ҫеккунтлӑха, ӗмӗрлӗхех шанмалла мар! Сан ҫинчен ӳпкелешнине илтме ан пар мана. Халӗ Ӗнтӗ Каппола ӑҫта.
  
  
  "Ҫак алӑк витӗр". Вӑл хӗрлӗ ҫӳҫли ҫухалнӑ еннелле кӑтартрӗ. Вӑл стойка айӗнчи кнопкӑна пусрӗ те, хулӑн тимӗр алӑк уҫӑлса кайрӗ. Унӑн хупписем суккӑр ту каҫҫи урлӑ. Ку ҫурт сейфа аса илтерет, ҫавӑн пекех сейф пулса тӑрать. Управленин панельне ҫурри таран тултарнӑ сӗтел хушшинче ҫӳллӗ негр ларать. Вӑл хака тӗслӗ тумланнӑ, ҫавӑнпа та отель полицийӗн сотрудникӗ тесе шутлама пултарнӑ. Вӑл кассир пекех туслӑ пулнӑ. Вӑл пырса тӑрсан, унӑн сивӗ куҫӗсем ман ҫине ҫителӗксӗррӗн пӑхаҫҫӗ.
  
  
  "Мана Каппола кирлӗ", - терӗм эпӗ, хам кам иккенне кӑтартса.
  
  
  Вӑл микрофон умне пӗшкӗнчӗ те, тарӑннӑн мӗкӗрсе: "сирӗн Пата Картер, - терӗ. Ҫӗнӗ охранник.
  
  
  Ревматизм домофонра янӑраса кайрӗ. "Ярӑр ӑна".
  
  
  Вӑл кнопкӑна пусрӗ те, каллех пӗр сасӑсӑр йывӑр тимӗр панель уҫӑлчӗ. Ун хыҫӗнче ҫара сарӑ стеналлӑ пысӑк пӳлӗм, пушӑ пукан, темиҫе пушӑ пукан тата сарӑрах тӗслӗ кушетка ҫинчен тарӑн пукан пулнӑ. Унӑн ҫурри хупӑннӑ куҫӗсем хушшинчен сигарета ҫинҫе кӑвак тӗтӗм кӑларса ячӗ. Вӑл ман ҫине тахҫан палланӑ ҫын ҫине пӑхнӑ пек пӑхрӗ.
  
  
  Чип Каппола хӑйӗнчен вӑтӑр ҫул кӗҫӗнрех курӑнасшӑн тӑрӑшакан ҫын сӑнарӗ пулнӑ. Ҫак шурӑ пурҫӑн костюмӑн пиншакӗ вешалка ҫинче йынӑшса ҫакӑнса тӑрать. Ҫанни ҫине хура-хӗрлӗ монограмма ҫакнӑ ҫутӑ-кӑвак кӗпе сӑрӑ пӳлӗмре пӗртен-пӗр ҫутӑ пӑнчӑ пулнӑ. Унӑн сасси те ҫавӑн пекех тӗссӗр. "Кӑҫал хурсем кӑнтӑралла вӗҫсе кайрӗҫ".
  
  
  "Вӗсем Май уйӑхӗнче чарӑнса тӑмарӗҫ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ҫав идиотла код сӑмахӗсене кам шухӑшласа кӑларнине пӗлместӗп эпӗ. Вӗсем сисӗнмелле мар пек туйӑнмалла, анчах ҫав вӑхӑтрах ӑнсӑртран калама май пур япала та пулмалла мар. Каппола ман ҫине йӗрӗнчӗклӗн пӑхса илчӗ.
  
  
  Никер, э? Киллмастер-и? Эсир ӑна пӗлекен ҫынвӗлеренсем пек мар. Анчах мана хӗрарӑмсем умӗнче кӳрентерме ан парӑр ". Вӑл хӗрлӗ ҫӳҫли ҫине кӑтартрӗ. Митзи Гарднер. Тен, эсир ун ҫинчен илтнӗ пулӗ.
  
  
  Ӑна илтрӗм. Анчах Вӑл Мана Митзьшӑн типлӑ пек туйӑнмарӗ. Ҫителӗклех ухмах мар. Эпӗ пӗлтернӗ тӑрӑх, вӑл мафи пуҫлӑхӗсен пысӑк ертӳҫин еркӗнӗ пулнӑ, вӗсем тавра тӑваттӑн вилнӗ ӗнтӗ. Вӑл вӗсене валли контрабанда илесшӗн тӑрӑшнӑ пулӗччӗ. Мафи пуканисене швейцарири банкӑсем ҫумне ҫӑрапа питӗрсе лартнӑ. Халӗ вӑл Пӗрлешӳллӗ Штатсенче шыракан чаплӑ гангстер Чип Капполӗн пулнӑ. Ҫавӑн пек каччӑ ХАЛӖ АX-мӗш класра ӗҫленӗ.
  
  
  Каппола наци хӑрушсӑрлӑхӗпе интересленмен. Ҫак парӑнни преступник тӗнчин нацийӗсене ҫеҫ парӑннӑ. Анчах вӑл ҫакна лайӑх пӗлнӗ: вӑл коммунистсене казинона тытса илесшӗн пулман, ҫавӑнпа та рэндольф Флеминга пулӑшни эмушӑн усӑллӑ пулнӑ. Флеминг йӗнерӗ ҫинче Хаммонд генерал вӑхӑтӗнчи Пекех, Гранд-Лаклари Капполӑн ӗҫӗсем пӗр чӑрмавсӑр малалла пынӑ.
  
  
  Каппола пукан ҫине кӑтартрӗ те, вӑл сӗнӗве йышӑнчӗ. "Флеминг вӗҫсе килнӗ самолет ҫинче пулнӑшӑн эпӗ ҫав тери савӑнатӑп. Эпир ӑна ҫухатсан, эпир пурте хамӑр тире шеллеместпӗр. Вара эпир хамӑр казино ҫинчен манӑпӑр та, Сойер пӗтӗмпех ҫухатать ".
  
  
  "Эпир ӑна ҫухатман - ха", - хирӗҫлерӗ унӑн мафиози пӗлтерӗвӗсене. "Вӑл президент, джер полковник та, пурте йӗркеллӗ, тет".
  
  
  Вӑл тӳрех sel. "Эсӗ Джерпа калаҫрӑн-и? Эму, кам эсӗ? Вӑл ҫав сӑмахсене хаяррӑн сурса пӑрахрӗ.
  
  
  "Мӗншӗн эсӗ ҫав териех ҫилленетӗн?"
  
  
  "Эсӗ эму ҫинчен каласа патӑн-и?"
  
  
  "Паллах, ҫук. Мӗн тӑватӑр эсир ӑна хирӗҫ?
  
  
  Вӑл аллисене пукан ҫине хучӗ те малалла пӗшкӗнчӗ. "Кариб Джер флеминга вӑрлама хушрӗ".
  
  
  Вӑл нейтральнӑй пулман. "Ӑҫтан килсе тухрӗ ку шухӑш, Каполла?"
  
  
  "Идея? Эпир пӗлетпӗр. МӖН пулса иртнине АX ҫеҫ пӗлет тесе шутлатӑр-и эсир? Пирӗн кубӑра арҫын пур. Вӑл Касторӑпа ҫапла ". Вӑл икӗ пӳрнине пӗрле чӑмӑртарӗ. Джер флеминга яланлӑхах пуҫтарса хурасшӑн.
  
  
  Ку мана тӗлӗнтермерӗ. Goat Гордеева пире мӗнле информаци панӑ пулсан та, вӑл пирӗн информацие нихҫан та ҫакса вӗлерме пултараймасть. Кунсӑр пуҫне, полковник хӑйне мӗнле тыткаланипе килӗшмерӗ. Флеминг Пӗрлешӳллӗ Штатсенче пулнӑ. Джер эму шӑнкӑртаттарчӗ.
  
  
  Каппола кулса илчӗ. "Итле. Флеминг материк ҫинче чухне Джер хӑйӗн переворотне вырӑссем пулӑшнипе те пурнӑҫлама пултарайман. Американецсем кирлӗ вӑхӑтра флеминга пӗтӗмпех пӑтраштарса яма яраҫҫӗ. Ку Вара Джером юхӑмӗ пулнӑ пулӗччӗ. Анчах кубань тӗрминчи залра Флеминг пулсан, Джер общественность флеминга ирӗке кӑларатӑп, тесе улталама пултарать. Вӑл ӑнӑҫу тӑвӗ, ку вара Эпир Хӑҫан та пулин Флемингран илтнӗ юлашки сӑмах пулӗ ".
  
  
  Эпӗ яланах пӗр тӑруках кирлӗ мар пек туйӑнакан япаласене пурне те итлетӗп. Анчах эпӗ мафиози кӑшкӑрни мана анратса пӑрахтӑр тесе тӑрӑшман пулӑттӑм. Ҫаксем пурте тӗрӗс пулнӑ пулсан та, Джеромӑн аллисене халӗ уҫҫӑнах ҫыхса лартнӑ. Кӗрлени, виҫӗ хутчен кӗскен кӑшкӑртни илтӗнчӗ. Каппола ура ҫине сиксе тӑчӗ, ман пит-куҫ ҫине иккӗленнине вуласа тухрӗ те хӗрлӗрех ҫӳҫлӗ: "атя, вӑйсӑрланар, - терӗ. Вӑл офис тӑрӑх тухма васкать.
  
  
  Митзи Гарднер тӑчӗ те сумкине хулпуҫҫи урлӑ уртса ячӗ. Вӑл ниҫта та васкамарӗ, ман ҫине хак парса, кӑштах йӗкӗлтесе пӑхрӗ. "Такамӑн казинона чӗре тапма пуҫларӗ", - татӑклӑн каларӗ вӑл. "Вӑхӑтран вӑхӑта пысӑк ҫӗнтерӳҫӗ е пысӑк ҫӗнтерӳҫӗ пулать". Вӗсен кӑштах хӑйӑлтатакан сасси илтӗнет. "Атя ярӑнар, хаклӑ ҫыннӑм".
  
  
  "Хӑрушсӑрлӑх службин начальникӗ хӗрарӑмпа тарнӑ-и? Эсир Джер флеминга вӑрласа каясшӑн тесе шутлатӑр пулсан, вӑл ун пек туманнине манӑн лайӑхрах пӗлес пулать.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Казинора ӗлӗкхи пекех ҫынсем пур. Паян Флеминг пачах хӑрушсӑрлӑхра. Вӑл ҫывӑрать, паян унӑн отельтен каймалла пулмасть. Кунсӑр пуҫне, ӑна манӑн сана мӗн те пулин каламалла, мӗн те пулин кӑтартмалла ". Вӑл хура лакее: "эпир аяла каятпӑр, герцог", - терӗ.
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. Вӑл ӑна манран пин хут ытларах юратнӑ. Халӗ вӑл пуснӑ Кнопка казинона кӗмелли вырӑна хирӗҫ лифт уҫать, ӑна пире подвал гаражне туртса кӑларчӗҫ, унта тӑватӑ машина вырнаҫтарма пулать. Унта "Фольксваген" фургонпа ҫутӑ-кӑвак "кадиллак". Ih курасшӑн мар ҫынсене аван. Ун ҫинчен ӑна темскер каларӗ.
  
  
  Вӑл чалӑшшӑн кулса илчӗ. "Лифт та пӳрт тӑрринчи фишкӑсен хваттерне каять. Сасси ӑҫта Халь Флеминг.
  
  
  Вӑл "кадилак" руль умне ларчӗ. Ӑна sel унпа юнашар. Эпир отель тавра тухиччен урайне пытанса вырт, - терӗ вӑл мана. Гостиница умӗнче курӑнса кайнӑ пулсан, Иероним сире сӑнама ыйтнӑ пулӗччӗ ".
  
  
  Ӑна эй, мана хӑратма ирӗк парса, выляса ячӗ те, Митзи кнопкӑна пуснӑ хушӑра, шыв тӗпӗнче выртрӑмӑр. Хурҫӑ люк ҫӗкленчӗ. Вӑл двигателе илсе кайрӗ те, эпир тухса кайрӑмӑр. Тулта ян кайнӑ сасӑ мана пысӑк гараж витӗр тухнине систерчӗ. Эпир пӗр кӗтесрен тепӗр тӑвалла пӑрӑнсан, шинӑсем чӗриклетеҫҫӗ. Вӑл бульвара пӑрӑнчӗ те тепӗр километртан мана хамӑн хӳтлӗх тавра ирӗке кӑларчӗ. Wahoo ҫинчи йӗркесӗрлӗхе иртнӗ каҫ шӑлса тасатнӑ та, урамра каллех шӑп пулнӑ. Халӑх урӑх ҫук.
  
  
  "Джер", - терӗм эпӗ. - Каппола тӗрӗс каланӑ пулсан, мӗншӗн вӑл Флеминга вӗлермен? Мӗншӗн-ха вӑл отеле Кубӑна ӑсатма? »
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхмарӗ. "Вилӗ никама та кирлӗ мар. Чӗрӗ Флемингпа российӑпа калаҫмалли объект пек усӑ курма пулать-ха ".
  
  
  "Пулма пултарать. Унтан та тӗлӗнетӗп: Мӗншӗн-ха джер отель ӑна Хӑй хыҫҫӑн пыма хушать ".
  
  
  Вӑл ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. "Вӑл пӗрре сирӗн ҫине такӑнчӗ. Пистолет тавра ҫапла тӑрмашни, паллах, ӑнсӑртран пулман. Вӑл сана кунтан кӑларса ярасшӑн. Сирӗн, чӑнах та, миҫе хут пуҫран шаккамалла-ха, хӑвӑр ӑсӑра кӗртес тесен? '
  
  
  Ҫаксене пурне те унӑн хыҫалти плана тума тиврӗ. Флеминг Капполӑн пентхаузӗнче хӑрушсӑрлӑхра пулнӑ, халӗ ӗнтӗ манӑн пурин ҫинчен те шухӑшласа пӑхма вӑхӑт ҫитрӗ. Вӑйсӑрлансан, эпӗ ӑна пуринчен те лайӑхрах тӑватӑп. Ҫавӑнпа та вӑл вӑйсӑрланма шут тытрӗ.
  
  
  Эпир mimmo рынокпа кермен витӗр тухрӑмӑр. Леререхре, сӑрт тӑрринче, ӑна ҫурри ишӗлсе аннӑ крепость курчӗ, вӑл ӗлӗк тӗрме пулнӑ пулмалла. Подвалта политзаключеннӑйсем туллиех. Таса мар вырӑн. Кивӗ хулана сӑрт хӗрринче туса лартнӑ. Унта ҫул хӗсӗннӗ. Mimmo машинӑпа продуктсем йӑтса пыракан ачасемпе хӗрарӑмсене маневрсем тума митзие йывӑр пулнӑ. Кунта эсир утравӑн чӑн-чӑн колоритне тата ытарайми илемне тупрӑр. Эпир туристсене курман.
  
  
  Эпир юхӑнса кайнӑ кивӗ отель патӗнчен иртсе кайрӑмӑр. Имбир премӗкӗ пек. Газонсене курӑк пусса илнӗ, чӳречесене кунӗн-ҫӗрӗн фанерӑпа ҫапса лартнӑ. Ҫӗр ҫул каялла вӑл питӗ чаплӑ отель пулнӑ.
  
  
  - Эпӗ Пуанчиана тӑрӑшатӑп, - терӗ Митзи. "Ӑна туса пӗтерсен, Ку Карибахри чи лайӑх отель пулчӗ. Халӗ термитсем валли рай. Хӑш-пӗр чухне хорькопа ку таранччен те хула ҫывӑхӗнчи лагерьсене аркатакан ту ҫинче пурӑнакансем усӑ кураҫҫӗ ".
  
  
  Хӗрӗн хӑшпӗр япалисем тӗрӗс мар пулнӑ. Вӑл шлюха пек калаҫмарӗ. Унӑн сассинче пӗлӳ те, ӑс та пулнӑ. Ахаль укҫа-тенкӗ курьерӗшӗн унӑн шухӑшӗ мафире пысӑк аленка пулнӑ. Эй, чӑн-чӑн этем, терӗҫ вӗсем. Ҫакӑ мана интереслентерчӗ. Унран ҫакӑн ҫинчен ыйтрӗ. Вӑл Лиза Манахӗн куллипе ответлерӗ.
  
  
  Чип казинона ҫухатма пултарасси ҫинчен пӑшӑрханса ӳксен, ӑна дэви телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те, лару-тӑрӑва ҫӑлма сире кунта яма ыйтрӗ".
  
  
  Дэви? Дэйви Хок? Хурчка ҫак чӗвен тӑрса приказсене пурнӑҫланӑ-и? Мана пиҫиххинчен аяларах чышкӑпа ҫапрӗҫ. МИТЗИ Гарднер AX агент пулнӑ-и? Нивушлӗ вӑл та " Хок " каллех хӑйӗн вӑййине вылярӗ, мана каллех пурне те хам пӑхса тухма ирӗк пачӗ? "Чунӑм, - терӗм эпӗ, - эпӗ шӳт тума питӗ юрататӑп, анчах кам эсӗ, ҫӗвӗҫ?»
  
  
  Вӑл манӑн штопора ревматизм ыйтӑвӗпе хуравларӗ. "Сан валли мӗнле шлепке тӑхӑнмалла-ха манӑн?"
  
  
  Ӑна сӑмса айӗн вӑрҫса илчӗ. "Эпӗ сана ih пурне те пӑрахтарӑттӑм".
  
  
  Вӑл шанӑҫне ҫухатмарӗ. "Санӑн ӗҫ ӑнать. Вӑхӑт ҫитнӗпе пӗрех ".
  
  
  Халӗ эпир джунгль текен ҫӑра ӳсентӑрансемпе уҫӑ вырӑнпа пыратпӑр. Унтан сахӑр тростникӗн тӳремлӗхӗсемпе пӗчӗк банан плантацийӗсем курӑнса кайрӗҫ. Вӑл мана ҫак районӑн экономики улшӑнни ҫинчен каласа пачӗ. Банансем сахӑр тростникӗнчен ытларах тупӑш илсе пынӑ. Ҫакна вӗсем симӗс ылтӑн тесе ят панӑ. Аш - какай, пӑта, хуплашка тата тутлӑ шӑршӑллӑ пӑрҫа та ӳстерме илӗртнӗ. Утравӑн тепӗр енче пирӗн хамӑрӑн пӗчӗк плантаци пур, терӗ вӑл.
  
  
  Ҫул пачах тӳрӗ мар. Пӗр хушӑ вӑл ҫыран хӗррипе пычӗ, унтан утрав варрипе ту хырҫи пек тӑсӑлакан тусем патне ҫывхарчӗ. Плантацирен тухсан, платье енчен шурлӑхлӑ вырӑн пулса тӑчӗ, тепӗр енчен йывӑҫсемпе ӳсентӑрансем ӳссе ларнӑ тарӑн каньонсем курчӗ. Хуларан пӗр вунӑ мильре, митзи йывӑр машинӑна шоссе ҫинчен урапа ҫулӗ ҫине пӑрса, ун тӑрӑх ҫур миля кайрӗ, унтан лагун патне ҫитсе чарӑнчӗ.
  
  
  Вӑл двигателе хупларӗ, сандалисене хывса пӑрахрӗ те алӑка уҫрӗ. Ӑна курас тесе, вӑл пӗр самантлӑха ларчӗ. Кунтан пӗр мильӑра, тӗттӗм кӑвак шывра, отель территорийӗ курӑнать, а. Унта вырӑн чӑнкӑ, кивӗ крепоҫӑн йӗрӗсем халӗ те курӑнаҫҫӗ-ха.
  
  
  Тӳлевсен сӑн-сӑпачӗ вара ман умрах авантарах та пулчӗ. Митзи пӗтӗм тумтирне хыврӗ те & amp; # nb патне чупрӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те мана чӗнсе аллипе сулчӗ. Иккӗмӗш систерӳ мана кирлӗ пулмарӗ. Вӑл хӑвӑрт хывӑнчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Ҫӑмӑл та активлӑ кану ҫеҫ пулнӑ, шывӗ ӑшӑ пекех пулнӑ. Хӗр хӑвӑрт ишсе пынӑ, ӑна ҫырантан инҫетре ҫеҫ хӑваласа ҫитнӗ. Ӑна тӳсме пултарайман, анчах эпир & amp; nb пулнӑ. Унӑн ӳт-тирӗ ҫемҫе пек туйӑнать. Унӑн ашшӗ ӑна пӗҫҫинчен туртса илчӗ, анчах вӑл каялла ыткӑнчӗ те ман тавра чӑмрӗ. Вӑл ҫиеле ишсе тухсан, пирӗн таврари пӗр ҫын пӗтӗмпех хатӗр марччӗ, ассӑн сывласа илчӗ те каллех ман паталла чӑмрӗ. Глубокӑйра & amp; nb нимрен тытӑнса тӑмалли те ҫук, анчах ку пире кирлӗ пулмарӗ. Вӑл ҫав тери илемлӗ.
  
  
  Пурте пӗтсен, вӑл ҫиеле ишсе тухрӗ. Вӑл ун патне ишсе пычӗ те, эпир кантӑмӑр. Ӑна & amp; quot; лӑпкӑ та ӑшӑ пӳлӗмре ҫывӑрса кайнӑ. Манӑн тӗллев анса тӑварлӑ ӑшӑ шыва кӗрсе кайичченех вӑл ӑна асӑрхамарӗ.
  
  
  Хӗр ҫухалчӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те хӑй пляжра пулнине курчӗ. Ee хырӑмӗ ҫинче, шурӑ хӑйӑр ҫинче. Ӑна, асӑрхарӑм, эсир унӑн шыва кӗмелли вырӑнӗнче пайланнине кураймӑр. Вӑл пляж патне ишсе ҫитрӗ, унпа юнашар лаплатса выртрӗ те каллех ҫывӑрса кайрӗ. Халлӗхе эпӗ унӑн хӑйӑлтатакан сасси ҫеҫ мар-ха. "Ырӑ ир пултӑр, Картер. Эсир союзнике кӗтсе илме хатӗрленетӗр.
  
  
  Вӑл куҫне уҫрӗ те хӗвел анӑҫалла аннине курчӗ. Пляжра никам та курӑнмасть. Пурӗ те темиҫе краб тата хӑйӑр нумай. Унтан вӑл сӑмсах ҫине шыв урлӑ кӑтартрӗ. Шыв ҫийӗпе пирӗн пата темскер ҫывхарчӗ, анчах ку кимӗ мар.
  
  
  Ку ҫын кӗлетки евӗрлӗ. Ӑна куҫ хӗсрӗ, пуҫне сулкаларӗ те каллех пӑхрӗ. Вӑл унта пулнӑ-ха. Виҫҫӗр метрта, ӑна кунта тӑма юраман вырӑнта, shell арҫын тӑнине асӑрханӑ. Ҫӳллӗ те типшӗм, вӑрӑм шурӑ платье тӑхӑннӑ, веер пек вӗлкӗшет. Вӑл пирӗн пата мӑнаҫлӑн та татӑклӑн утса пычӗ. Ку ӗненмелле мар пулнӑ.
  
  
  Хӗр манпа юнашар тӑрса алӑ сулчӗ. Вӑл лӑпкӑн тумланчӗ. Вӑл галлюцинаци пулнине пӗлнӗ. Пурте каланӑ тӑрӑх, шыв тӑварлӑ пулнӑ, хыпашласа пӑхсан, вӑл сироп евӗрлӗ пулнӑ, анчах та, ун ӑшӗнче ҫывӑрса кайсан, вӑл кӑшт ҫеҫ шыва путман.
  
  
  Арҫын ҫывхарнӑҫемӗн ҫывхарса пычӗ. Ҫырантан пӗр вунӑ фута яхӑн кайсан, вӑл халатне ҫӗклерӗ, пӗҫҫи таран шыва путрӗ те каллех ҫыран хӗрринелле ҫывхарчӗ. Вӑл мана улттӑмӗш фут ҫӳллӗш пек туйӑнать. Вӑл ватӑ, вӑрӑм сухаллӑ, шурӑ ҫӳҫлӗ. Вӑл типшӗм, анчах шӑнӑрлӑ.
  
  
  Вӑл хӑйӑр ҫинче, тӗксӗм куҫсенчен пӑхса, ҫӑварне карса, митзи Гарднер йӑл кулса ларать. Вӑл манпа юнашар ларать, вӑл унӑн аллине баскетбол мечӗкӗ патнелле, ҫӑмарта пек, ачашшӑн тӑсма пултаракан пӳрнисемпе тытрӗ. Вӑл эмӑна эпӗ пӗлмен чӗлхепе темиҫе сӑмах каларӗ те, вӗсем кулса ячӗҫ. Вӑл ман ҫине пӑхрӗ те: "Ку Ной, Ник. Вӑл кунта кам та пулин аса илнинчен ытларах пурӑннӑ. Тата вӑл утрав ҫинче коммунистсен ракетисен тӑшманӗ ".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. Тата мӗн тума пултарнӑ-ха вӑл?
  
  
  Ной ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ, унтан ман алла чӑмӑртарӗ. Манӑн ал тупанӗ пӗтӗмпех ҫухалчӗ, анчах вӑл ман алла риваресӑн тӳрӗ те шанчӑклӑ аллине чӑмӑртарӗ. Унӑн ӑшши, ӑшши юнлӑ, чӗрӗ ӳтне сӗртӗнчӗ.
  
  
  "Эпӗ сире питӗ савӑнатӑп, Мистер Картер. Унӑн британи акценчӗ уҫӑмлӑ пулнӑ, унӑн сасси, кӑмӑл пулсан, мӗкӗрме пултарнӑ пулӗччӗ. "Митзи мана сирӗн ӗненӗвӗре ҫирӗплетнӗ ӗҫӗрсем ҫинчен каласа пачӗ".
  
  
  Ӑна ҫӑтса ячӗ. - "Эсӗ мана ӗненетӗн-и?"Мӗн май килнӗ, ҫавна тӑватӑп-ха эпӗ ӑна. Эсӗ ытлашши ӳстерсе каласран хӑратӑп.
  
  
  Вӑл Митзи ҫине пӑхса илчӗ. Вӗсем хушшинче тӑвӑр ҫыхӑну пулмалла. Хисеплени, туслӑх, ӑнлану тавра пулмалла. Унтан вӑл каллех ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Манӑн каҫару ыйтмалла, Мистер Картер. Эсир хӑвӑр ӗҫӗрпе ытлашши интересленсе кайиччен Ӑна Митзи кунта илсе килме хушрӗ. Шел те, кунта йывӑрлӑх сиксе тухрӗ ". Вӑл ту ҫинелле кӑтартрӗ. "Манӑн пысӑк чире хӑваласа ямалла. Эпӗ халӗ юлма пултараймастӑп, анчах эпӗ сирӗнпе тӗл пулса, вӑл сире кирлӗ пулсан, сире пулӑшма сӑмах парас терӗм. Эсир каллех ман пата пырасса шанатӑп ".
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ, хӗре пуҫӗнчен чуптурӗ, мана пуҫ тайрӗ, & amp; quot; халатне ҫӗклерӗ те, хӑй килнӗ пекех, куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Ӑна вӑл сӑнанӑ. Митзи хихиклетсе илчӗ. "Хӑвна ху ҫирӗп тытма пӗлнинчен мӗн юлнӑ? Эсир мӗлке курнӑ пулас.
  
  
  Ӑна мӗлке ҫине кӑтартрӗ. "Мӗнле ?..?'
  
  
  Вӑл шухӑша кайрӗ, самантлӑха ман ҫине пӑхса илчӗ те: "ытлашши нумай ан ыйт, Ник. Ӑна хорька, ҫак ҫынна тӗл пулнӑ пекех, вӗсемпе тӗлӗнмелле япаласем курнӑ. Эсир те ҫакна тӗрӗслетӗр. Халӗ пирӗн флеминг патне таврӑнмалла, вӑл вӑраниччен, уҫӑлса ҫӳрес килмест ".
  
  
  Тумланнӑ май вӑл сӑмсах хӗрринчи чул тусем хушшинче ҫухалакан ҫӳллӗ те тӗксӗм кӗлетке ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Хӑвӑн тусу ҫинчен каласа пар - ха мана", - тесе ыйтнӑ унран.
  
  
  Вӑл хӑмӑр хулпуҫҫине сиктерсе илчӗ.
  
  
  "Эпӗ сире мӗн калани ҫинчен шухӑшлӑр. Сюрпризсем хатӗр пулӑр. Анчах сире вӗсем тавра темӗн чухлӗ халӑх уйӑрса пама пултарать, ҫавӑнпа та эпӗ илтмен те, курман та пулӗ тесе шутлатӑп ".
  
  
  Вӑл ман умран машина патнелле чупрӗ. Машина ҫине ларсан, двигатель мӗкӗрнӗ. Алӑка хупиччен вӑл акселератор педалӗ ҫине пусрӗ те, эпир урапа йӗрӗпе каялла, ҫул патнелле хӑвӑрт кайрӑмӑр.
  
  
  Ҫак ной хӑйне уйрӑм асамлӑ пулнине вӑл пире пӗр минутлӑха та шанмарӗ. Мана вӑл питӗ ӑслӑ та чее пек туйӑнчӗ. "Вӑл отшельник-и?- ыйтрӗ Унран, Митзи. Кирек мӗн тӑвӑр, анчах ку мар. Вӑл-sta ытла ӑру пуҫлӑхӗ. Вӗсем кивӗ крепоҫра пурӑнаҫҫӗ. Ҫынсем кунта темиҫе ҫӗр ҫул каярах, унтан чурасен восстанийӗсем вырнаҫнӑ, тет вӑл. Пӗрле хӑрушӑ ушкӑн. Вӗсем пур ҫӗрте те джунглире пулма пултараҫҫӗ, ҫавӑнпа та эсир ih курма пултараймастӑр ".
  
  
  "Мӗнле пӗлтӗр эсир ӑна?"
  
  
  Вӑл тутине чӑмӑртарӗ те ман ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Ку та тӗлӗнмелле пулчӗ. Вӑл мана пӗлтерме лагунра ишетчӗ. Фишков помощникне казинона вӗлернӗ, Чип отель ӑна май уйӑхӗнче каласа пама хушнӑ. Ку йӗкӗте тӑваттӑмӗш минутра вӗлернӗ. Ной мана тӑваттӑмӗш чӗрӗк сехетре каларӗ.
  
  
  Капла ҫӑмӑлтарах пулчӗ. Халӗ ӗнтӗ манӑн ура айӗнче хытӑ тӑпра. - Джунгли параппан, - кулса ятӑм эпӗ, - Джунглири Телефон".
  
  
  "Ахӑртнех. Анчах каярахпа вӑл вуд пулӑшнипе чирлӗ хӗрарӑма сыватнине курнӑ. Вӑл мана кӑвакарчӑн терӗ. Вӑл хӑй вырӑнӗнчех тӑчӗ, акӑ ӗнтӗ лайӑхрах пулса тӑчӗ ".
  
  
  Пуҫа чикет. Манпа юнашар хӗр мафин хаяр тӗнчинче тӑма ҫителӗклӗ вӑйлӑ пулнӑ. Ҫакна тума пур япала ҫине те практикӑлла пӑхмалла. Халӗ вӑл вудпа хура маги ҫинчен, вӗсене хӑй ӗненнӗ пек каларӗ. Урӑх ыйтусем памарӗ ӑна.
  
  
  Эпир пӗр чӗнмесӗр пилӗк минут кайрӑмӑр. Сасартӑк ҫул варринче негр курӑнса кайрӗ. Вӑл пире чарӑнма хушрӗ. Митзи тормоз пачӗ те чӳречене уҫрӗ. Вӑл пӑлханса кайнӑ пек туйӑнчӗ; вӑл вырӑнти диалектра темскер ыйтрӗ те, лешӗ пуҫне сулкаласа илчӗ. Пире пӗр сӑмах та каламалла мар, Митзи хыҫалти ҫула тапратрӗ, ҫаврӑнчӗ те газ пачӗ.
  
  
  "Ной пирӗн ҫинчен ыйтрӗ", - терӗ вӑл. "Васкавлӑ пулнӑ. Мӗн те пулин пулмаллаччӗ, анчах вӑл нимӗн те каламарӗ.
  
  
  Ӑна, митзи ҫине, унтан каллех посыльнӑй ҫине пӑхса илчӗ. Ҫул ҫинче никам та ҫук. Тепӗр кӑтартусем ҫине пӑрӑнсан, ҫул питӗ начар пулчӗ. Мӗнпур чӑрмавсене ҫӑмӑллӑнах ҫӗнтерме пире джип кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ. Ҫулӑн ҫуррине ҫул ҫинчи пысӑк лакӑм умӗнче вӗҫленӗ.
  
  
  "Пирӗн малалла каймалла", - терӗ Митзи.
  
  
  Эсир ӑна утни тесе калама пултарайман пулӑттӑр. Сланец тавра туса лартнӑ ҫӳллӗ хӳме патне ҫитиччен эпир йывӑҫсем тӑрӑх ту качакисем пек упаленсе пытӑмӑр. Крепость пӗтӗм сӑмсаха йышӑнса илнӗ, унта пырса кӗме май ҫук пек туйӑннӑ. Эпир хапха витӗр тухнӑ чух картишӗнчи стенасем те шиферпа. Унӑн фонӗ ҫинче чул ҫуртсем, хӑшӗсем кивелнӗ, теприсем питӗ лайӑх пулнӑ. Ih ҫивиттисем стена валли платформа пулнӑ. Ҫынсем тоньӑн тӗлӗнмелле кӗлетки тавра пухӑнчӗҫ. Вӗсен тӗп американецсен тӗксӗм сӑн-пичӗсем пулнӑ. Арҫынсем ҫинче шурӑ тутӑр ҫеҫ, хӗрарӑмсем ҫинче тӗрлӗ тӗслӗ кӗске юбкӑсем. Пурте чӗнмерӗҫ, кӑмӑл хуҫӑлчӗ.
  
  
  Эпир кӗрсен, Ной пирӗн пата пычӗ. Унӑн сӑн-пичӗ тӗксӗм, анчах вӑл хӑйне мӑнаҫлӑ та мӑнаҫлӑ тыткалать.
  
  
  Вӑл пире ҫак хыпара куҫне мӑчлаттармасӑр пӗлтерчӗ. Флеминг тухтӑра вӑрларӗҫ. Чип Каппола, ӑна сирсе ярас тесе, вилнӗ. Джер отель йышӑнчӗ. Круза лайнерӗсем ҫинче американецсемпе европеецсене пурне те эвакуацилеҫҫӗ ".
  
  
  "Ӑҫтан Ку Тарӑ Сойер?".
  
  
  Каярахпа тин эпӗ ӑна ӑҫтан илнине тавҫӑрса илтӗм. Анчах эпир пӗр сас-чӗвсӗр кадилакпа ҫӳренӗ чухне вӑл джунглири параппан фракцине пачах илтмерӗ.
  
  
  Ун ҫинчен пӗлтернинче нимӗн те каламан ", - терӗ мана ной. Кирек мӗнле пулсан та пӗлтерӳ пулчӗ. Ҫавӑнпа та вӑл куҫа курӑнакан япаласем ҫине ҫеҫ шанман. - "Мӗнле пӗлтӗн-ха эсӗ ҫакна?"
  
  
  Вӑл йӗри-таврари ҫынсем ҫине пӑхса илчӗ те, унӑн ҫӑварӗ тӳсӗмсӗррӗн турткаланнине курчӗ. "Тархасшӑн, ан иккӗленӗр ман пирки, Мистер Картер. Вӑхӑт ҫитмест. флеминг тухтӑрсене кивӗ крепость айӗнче ҫӗр айӗнче усраҫҫӗ, ӑна ҫӑлас пулать. Ахӑртнех, сирӗн мисс Сойера карапсем тавра пӗр караппа киле ӑсатнӑ пулмалла.
  
  
  "Ку мана ӗненмелле мар пек туйӑнать. Ӑна тӳлесе илнӗшӗн тытса чарма пултарнӑ пулсан, Джер ӑна кӑларса янӑ пулӗччӗ тесе шутламастӑп эпӗ ".
  
  
  "Ку аргумент. Анчах ку пӗтӗмпех мар-ха. Сире иксӗре те ҫырса кӑтартнӑ, эсир тытнӑшӑн вунӑ пин доллар сӗннӗ.
  
  
  Ӑна сасӑпах вӑрҫса илчӗ. "Ӑна кӑшт ҫавӑрса илме хатӗрленсенех пӗлӗт анса ларать".
  
  
  "Эсир ҫак ҫекӗл тунӑшӑн савӑнатӑп", - терӗ ной. - Апла пулсан, эсир вилнӗ пулӑттӑр. Халӗ ӗнтӗ эсир хирӗҫлеме пултаратӑр ".
  
  
  "Эпӗ мӗн те пулин тӑвӑп",-килӗшрӗм эпӗ, Хӗр ҫине пӑхса. "Кунтах юл. Кунта эсӗ хӑрушсӑрлӑхра. Унӑн beru машини санӑн".
  
  
  "Пире мӗн тума? Эсир кунти вырӑнсене пӗлместӗр. Ӑна пӗлетӗп, унсӑр пуҫне манӑн тата ӗҫ пур ". Ee сассинче тимӗр нота пулнӑ, вӑл вӗсем мафи тӑванлӑхӗнче эй вырӑнне илсе килнӗ характерӑн паллисене аса илтернӗ.
  
  
  "Вӑл тӗрӗс калать", - асӑрхаттарчӗ Ной. "Эсир ҫыран хӗрринчи ҫулпа порт-оф-спейна таврӑнма пултараймастӑр. Паллах, джер сле йӑнӑш тума хушрӗ. Сирӗн тусем урлӑ каҫмалла пулать, вара эсир кирек мӗнле пулӑшупа та усӑ курма пултаратӑр ". Вӑл вӑрӑм пӳрнипе пӗр кӗре ӳтлӗ мӑнтӑр арҫын ҫине, унтан теприн ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. "Йӗм, кӗпе. Васкӑр. Эсӗ манпа пыратӑн ".
  
  
  Ку мана килӗшмерӗ. Тоня калавӗ тӗрӗс пулнине эпӗ мӗнле шанма пултарнӑ-ха? Кама кирлӗ пулма пултарать-ха ҫак эскорт, турӑ пӗлет-и, мӗнпе вӗҫленет? Анчах манӑн суйлав пулмарӗ. Нойпа унӑн ҫыннисем нумайӑшӗ пулнӑ, Митзи те тоня майлӑ тӑнӑ. Ҫавӑнпа та эпӗ хальхи вӑхӑтра килӗшрӗм. Эпир "Кадиллак" патне ҫитнӗ ҫӗре мӑшӑр та унта кулкаласа тӑратчӗ. Пирӗн гидсем халӗ чӗркуҫҫи таран мамӑк шӑлаварсемпе шурӑ кӗпесем тӑхӑннӑ, ҫаннисене тавӑрнӑ. Вӗсен пиҫиххисем хыҫне мачта пытаннӑ.
  
  
  Вӗсем ун пек вӑййа хыҫалта выляҫҫӗ.
  
  
  Ҫаврӑнкалама вырӑн ҫук, Ҫавӑнпа Та Митьӑн машинӑна сӑрт ҫинчен аниччен пилӗк минут хушши каллӗ-маллӗ тӗртмелле пулчӗ. Аслӑ ҫул начар ӗнтӗ, ку хӑрушӑ. Эпир лутра передачӑпа пыратпӑр, мӗншӗн тесен швейцарири шӑтӑклӑ сыра аса илтерет, унтан та япӑхраххине, эпир ту хысакӗн тепӗр енне пырса тухрӑмӑр. Эпир ҫаврӑнтӑмӑр та аялалла анакан ансӑр сукмакпа кайрӑмӑр. Машина пӗр енчен ту тайлӑмне перӗнет, тепӗр енчен калама ҫук тарӑн тӗпсӗр авӑра пӑхать. Митзие чӑрмантарас мар тесе, Вӑл ӑна нимӗн те каламарӗ. Вӑл ҫулпуҫӗ ҫине лайӑхрах пӑхма пултарнӑ.
  
  
  Унтан ҫав терт-асапсем витӗр эпир каллех тӗмсем витӗр тухрӑмӑр та, эпӗ каллех ирӗккӗн сывлама пултартӑм. "Апла эсӗ ҫулне пӗлетӗн", - терӗ ӑна Митзи. "Мӗнле лекӗпӗр-ха Эпир Джером тӗрмине?"
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Малтан пирӗн ун ҫинчен мӗн те пулин пӗлес пулать. Малтан пирӗн Сире Nov-мӗш тӗлпулӑва кайнӑ чухне ҫул ҫинче кӑтартнӑ кивӗ отеле каймалла. Унта эпир хамӑрӑн плансене туса хатӗрлеме пултаратпӑр ".
  
  
  Эпир "Кадиллак"валли самаях сарлака ҫул ҫине тухнӑ ҫӗре тӗттӗмленсе ҫитрӗ. Эпир аялта, ӳсентӑрансем витӗр, ҫутӑсене курма пултаратпӑр. Ҫапла ӗнтӗ, эпир хуларан инҫе те мар. Ҫул ҫине тухас тесе, Митзи фарӑсене ҫутрӗ.
  
  
  Ҫутӑ пайӑрки форма тӑхӑннӑ ҫынна ҫутатрӗ. Вӑл пирӗн ҫине пистолет тӗллерӗ. Хӗр ҫавӑнтах тормоз пачӗ те, хыҫалти хута ярса, каллех васкарӗ. Вӑл хӑй сисмесӗрех каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ. Хыҫалти алӑк ҫинчи хунарсем халь ҫеҫ винтовкине ҫӳлелле ҫӗкленӗ тепӗр салтака тытрӗҫ. Пирӗн таврари кирек кама та вӗлерес тесе, пӑшал чылаях ҫӳле ҫӗклениччен манӑн "Люгер" персе ячӗ. Ҫав вӑхӑтра ҫамка кантӑкӗ ҫӗмӗрӗлнӗ. Митзире осколоксем нумай пулнӑ, анчах вӑл машинӑна ҫаплах тытса пынӑ. Ӑна ӗлӗк ҫамка кантӑкӗ пулнӑ ҫурӑкран персе янӑ та, салтак машина умне ӳкнӗ.
  
  
  Митзи машинӑна чарчӗ те, манӑн хамӑрӑн гидрсем ҫине пӑхма вӑхӑт пулчӗ. Пире вӗсем тавра пӗр ҫын инкек курмарӗ. Вӗсем хыҫалти ларкӑч ҫинче хутланса ларчӗҫ те, халӗ каллех асӑрханса ура ҫине тӑчӗҫ. Джер полковник панӑ парнесем ҫине ҫывӑхарах пӑхас тесе, вӑл тухрӗ. Икӗ салтак вилнӗ. Ӑна ih форма тата хӗҫпӑшал илнӗ те хыҫалти ларкӑч ҫине пӑрахнӑ. Тоня ҫыннисем пистолетсене ярса тытрӗҫ. Ӑна каларӗ. - "Эсир ӑна тума пултаратӑр-и?"
  
  
  Вӗсем пултарнӑ пулӗччӗҫ. Флеминг президент пулнӑ чухне вӗсем дворец хуралҫи пулнӑ. Тен, хӑҫан та пулин эпир ҫак пӗлӳпе усӑ курма пултарӑпӑр. Ҫак самантра ӑна пӑшалпа пӗрле тытнӑ та, виллисене пӗр-пӗр выҫӑ тискер кайӑк килсе тухиччен шӑппӑн выртакан тӗмсем хушшине сӗтӗрсе кӗме хушнӑ.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, ҫул блокади тоньӑн информацийӗ тӗрӗс пулнине кӑтартса пачӗ. Ҫак старикӗн ҫанни ӑшӗнче отель йышӑнассинчен ытларах пулнӑ. Ҫапла ӗнтӗ, джер чи асли, - терӗ ной. Флеминга мӗнле хӑтарасси ҫинчен шухӑшлама вӑхӑт ҫитрӗ. Тоньӑн авторитечӗ те мана ҫак туссем ҫине шаннинчен ытларах ҫыхӑнчӗ. Юлашкинчен, вӗсем пӗр-пӗринпе паллашрӗҫ, халӗ вара, вӗсем хӗҫпӑшала тыткалама пултарнине кӑтартса парсан, вӗсем халӗ те усӑллӑ пулма пултараҫҫӗ.
  
  
  Эпир аран-аран отель патне ҫитрӗмӗр те, Митзи машинӑна ҫурт хыҫӗнчи пӑрахӑҫа тухнӑ сарайӗнче ӑшаларӗ. Унтан эпир ҫурри ишӗлсе аннӑ вестибюле кайрӑмӑр. Пӑнтӑхнӑ тата ҫӗрнӗ йывӑҫ шӑрши превосходительствӑшӑн кӗрешет. Пирӗн гидрсем пире чӗриклетекен пусма тӑрӑх кухньӑна илсе кайрӗҫ. Ку пысӑк кухня, стенасем тавра ҫӳлӗксем лартса тухнӑ, варринче рабочисен сӗтелӗ ларать. Эпир унта пӗччен пулман. Сӗтел ҫинче ҫурта ҫунать, виҫӗ арҫын игуана, вырӑнти ҫепӗҫлӗхе, ҫиеҫҫӗ, ҫавна пула манӑн хырӑм кӑрӑлтатма пуҫларӗ.
  
  
  Унтан виҫӗ туземецпа хӗрӳллӗн калаҫакан арҫынсемпе икӗ проводник салам калама пултартӑмӑр. Манӑн тискер кайӑкла выҫлӑхӑм ҫырлахсан, вӑл хӑйне темӗнле кӗтмен япаласем, йывӑрлӑхсем тӳссе ирттернӗ йо-йорк евӗрлӗ туйма пуҫларӗ. Виҫӗ туземец тухса кайсан, манӑн турилккене ҫурри таран тултарчӗҫ. Вӗсем тухса кайнине курма ӑна питӗ телейлӗ пулчӗ. Пирӗн хамӑрӑн тактикӑна туса хатӗрлемелле пулнӑ, ҫавӑнпа та эпӗ хама чӗнмен компани пек туймарӑм.
  
  
  Ной мана пирӗн гидсен ячӗсене каларӗ, анчах эпӗ чӗлхене пӗлменнипе ӑна ih маннӑ. Ӑна вӗсем вӑрӑм та килӗшӳллӗ пулнине ҫеҫ астуса юлнӑ. Ҫапах та ӑна кӳрентересшӗн пулмарӗ, ih Том е Гарри тесе ҫеҫ каларӗ, ҫавӑнпа та ӑна хӑйӗн ыйтӑвне ӑнлантарса пачӗ те ih шухӑшне ыйтрӗ.
  
  
  Ҫӳллӗреххи икшерӗн кулса ячӗ те: "Эсир Мана Люмби тесе чӗнме пултаратӑр", - терӗ. Ҫак сӑмахсене вӑл ҫирӗп "тӑваттӑ"саспаллипе каларӗ.
  
  
  Митзи мана хӑлхаран: "Люмби, - терӗ. ку пысӑк моллюск. Вӗсем ҫав какая хӑйсен конференцине ӳстерес тесе ҫиеҫҫӗ ".
  
  
  Nenра стиль пур, - кулса илтӗм эпӗ. "Хаклисем, сӑмахран, N3 - Мӗш Ятран лайӑхрах. Эсир тата?"Ӑна, икӗ номер ҫине пӑхса илтӗм.
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Ҫар ҫыннисем.'
  
  
  "Кӗске", - килӗшрӗм эпӗ.- Мӗне пӗлтерет ку?'
  
  
  Вӑл каллех кулса ячӗ. "Тискер кайӑк. Питӗ хӑрушӑ.'
  
  
  "Питӗ аван."Ӑна ih юратса пӑрахнӑ. Вӗсем гранд-Лаклерӑн пӗтӗм ҫарӗпе ҫапӑҫасси ҫинчен шӳт тума пултарнӑ. Тен, пирӗн тата пысӑках мар шанӑҫ пурччӗ пулӗ.
  
  
  "Эсир ӑнланатӑр-и, пире флеминг тухтӑр кирлӗ. Флеминга яланлӑхах тӗрме тавра туртса кӑлармалла. Анчах малтан пирӗн унта лекмелле. Кам та пулин сирӗн тавра тармалли ҫулсем ҫинчен, заключеннӑйсем, тен, иртнӗ ҫул чавнӑ ҫулсем ҫинчен мӗн те пулин пӗлет-и?
  
  
  Ревматизм начар пулнӑ. Пӗччен пулнӑ. Ҫаврӑнмашкӑн ытла та ансӑр, ытла та чӑнкӑ, каялла камерӑна кӗме пулать. Шӑтӑк пулнӑ ҫӗрте халӗ тимӗр хапха пулнӑ. Вӗсене хирӗҫ халӗ те тарасшӑн пулнӑ телейсӗр ҫыннӑн тӗссӗрленнӗ пуҫ купташки выртать. Ку тахҫанах пулнӑ. Ҫавӑнпа та пирӗн хамӑрӑн шалти туйӑмпа ӗҫлемелле, вӑл пайӑн-пайӑн юнлӑ пулса тӑрать. Ӑна хӑй мӗн шухӑшланине каларӗ. "Мӗнле шутлатӑр эсир, мӗнрен пуҫласшӑн эсир?"
  
  
  Oni ариецсем хулпуҫҫисене выляткаласа илчӗҫ. Ҫар ҫыннисем вӗсене иккӗшне те ҫапла каланӑ. "Флеминг вилсен, эпир те вилетпӗр. Джер пирӗн ҫӳлерех ракета станцийӗ тӑвасшӑн. Эпир кӗрешӗпӗр, анчах ӑна чарма пирӗн ҫынсем те, хӗҫпӑшал та ҫителӗксӗр ".
  
  
  Мӑшӑр мана ытларах та ытларах килӗшме пуҫларӗ. Ih ҫулне пӗлме йывӑр пулнӑ, анчах ih тирӗ яка пулнӑ, ih координацире пурте йӗркеллӗ пулнӑ. Вӗсем тигрсем пек пыраҫҫӗ. Ӑна униформа ҫине кӑтартрӗ. "Тӑхӑнӑр ҫакна. Эсир салтак рольне вылятӑр. Эсир Пире, Митзипе иксӗмӗре, тытса илтӗр те крепоҫе илсе ҫитерме шутлатӑр. Джер пире Флемингӑн цифрӑллӑ камерисем ҫине питӗрсе лартма хушрӗ, тейӗр эсир.
  
  
  Хӗрӗн куҫӗсем самантлӑха хӗсӗнчӗҫ. Ӑна хӑйӗн пурнӑҫӗпе хӑрушлӑха кӗртме юратмастчӗ, анчах пирӗн" чеелӗх " те унта пулнӑ пулсан, ӗнентерӳллӗрех пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ҫар ҫыннисемпе Ламбисем кӗписемпе шӑлаварӗсене хыврӗҫ, бинтпа кӑшт иккӗленсе тӑчӗҫ, унтан именчӗклӗн ҫаврӑнчӗҫ те ih та хыврӗҫ. Вӗсем иккӗшӗ те оуанг тӑхӑнса ҫӳренӗ, пиҫиххийӗсемпе мӑйӗ ҫине боевой амулетсем ҫакса янӑ. Паллах, хӗҫпӑшал алӑ айӗнче пулнӑ, анчах вӗсем, тен, кӑштах хӳтӗленме чӑрмантармӗ тесе шутланӑ пулӗ. Вӗсем ҫар камзолӗсене амулетсем ҫийӗн тӑхӑнтартрӗҫ, йӗмӗсене тӑхӑнчӗҫ, эпир ӗҫе хатӗррине ӑнланса илсен.
  
  
  Руль умӗнче Митзи пулнӑ. Унӑн sel-унпа юнашар, пирӗн икӗ мастерӗ, пистолетсене пирӗн мӑйсем ҫумне тытса, хыҫалта лараҫҫӗ. Крепоҫ патне кайнӑ чухне хӗр кӗске ҫулпах усӑ курнӑ. Урамсем тӗлӗнмелле пушӑ. Пурте шалта юлчӗҫ, шторӑсене хупрӗҫ. Магазинсенче тӗттӗм, вӗсене мародерсенчен ҫапса лартнӑ. Порт-оф-спейн сасартӑк тӗксӗм хула пулса тӑчӗ, иртнӗ каҫ хавасланнипе вӑл питех те уйрӑлса тӑрать.
  
  
  Крепость ҫӳллӗ мар сӑрт ҫинче ларать. Ун умӗнчи симӗс уҫланкӑ туслӑ курӑнтӑр тесе, мӗн май килнӗ таран пурне те тунӑ, анчах ку эффекта йӗри-тавра тимӗр хӳме пӑснӑ, уҫланкӑ варрине лартнӑ тупӑ пӑснӑ. Хапха умӗнче тӑракан вырӑн ку вырӑна канлӗрех тумасть.
  
  
  Капраловпа икӗ салтак пирӗн ҫутӑсене курчӗҫ те, пӑшалӗсене хатӗр тытса, ҫула картласа хучӗҫ. Митзи тормоз пачӗ те вӗсен умӗнче темиҫе фут чарӑнса тӑчӗ. Ман хыҫра Люмби кӑшкӑрса ячӗ: "Капралов, атьӑр, пирӗн мӗн пуррине курар". Ҫуллӑ пулӑ! Вӑл мана пистолет кӗпҫипе малалла тӗртрӗ те кӑмӑллӑн кулса ячӗ.
  
  
  Капралов асӑрханса пычӗ. Отель малтан ун ҫине пӑхса илесшӗн. Мӑшӑрӑн-мӑшӑрӑн вӗсем пире мӗнле ҫӗнтерсе илни ҫинчен, вӗсен ҫӗнтерме май ҫук йывӑрлӑхсем ҫинчен каласа пачӗҫ. Капралов тӗлӗнсех кайнӑ. Вӗсем каласа пӗтерсен, вӑл винтовкине майӗпен ҫӗклерӗ те ман ҫине тӗллерӗ.
  
  
  Манӑн пурнӑҫ хӗсӗнсе ларчӗ. Вӑл Митзие пеме шталь мар. Вӑл ҫакна шансах тӑнӑ. Nah вӗсем салук е тӳлев илме пултарнӑ пулӗччӗҫ. Анчах джер ман валли планлани пачах урӑхла пулнӑ. Капралов, ман ҫине козырек витӗр пӑхса, пӗр самантлӑха ним пӗлми пулса тӑчӗ. Унтан вӑл команда пачӗ. Салтаксем ҫула тасатнӑ. Капрал машина ҫине анса Ларнӑ та Митзие крепоҫе кайма хушнӑ. Ку сӑрӑ ҫурт. Чӳречесӗр, варринчи пӗр алӑк ҫеҫ уҫӑ. Ун ҫинче йывӑҫ чӗлхе те курӑнса тӑрать. Митзи чарӑнчӗ те машинӑна плита сарса хунӑ вырӑна лартрӗ, халӗ ӑна йывӑҫ чӗлхе тарӑн канав ҫийӗнчи ҫӗкленекен кӗпер пулнине курчӗ. Nen хулинче халӗ ҫумкурӑксем ӳсеҫҫӗ, анчах кунта тахҫанах чурасен черечӗ ларать. кӗпи витӗр шыв сапать. Тапӑнаканӑн кашниннех гидрокостюм ҫине шанма тивнӗ. Кӗпер варринче салтак тӑрать, пӗтӗм территори ҫутӑ прожекторсемпе ҫуталать. Капралов тухрӗ. "Ih ил, халлӗхе ӑна прицел айӗнче тытса тӑратӑп".
  
  
  Мана машина тавра тӗксе кӑларчӗҫ. Митзи тепӗр енчен тухрӗ. Ҫар ҫыннисемпе Ламписем пистолетсене пирӗн ҫурӑмсем ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ. Капралов тата кӑштах савӑнчӗ те шала кӗчӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл каллех лейтенантпа пӗрле ҫитрӗ. Салтак кӗпер ҫинче нӳрӗ салют пачӗ, ҫӗнӗ ҫын хӑйне хӑй тыткалани мана вӑл кунта командӑланине систерчӗ.
  
  
  Капралов, аллипе сулса, офицер шӑплантаричченех пакӑлтатрӗ. Унӑн куҫӗнчи ҫӑлтӑрсем тӑрӑх, ҫак чӑн-чӑн тытӑҫу пулнӑ пулсан, кам награда илнӗ пулӗччӗ-ши?
  
  
  "Полковник Приказӗ", - терӗ люмби. Ҫак икӗ ҫынна питӗрмелле, вӑл флеминг пекех цифра камерисем. Ӑнланатӑр-и, тытнӑ кайӑксем пурте пӗрле.
  
  
  "Ӑнлантӑм", - кӗскен ответлерӗ лейтенант. "Ihe хурал пӳлӗмне илсе кай".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те, пирӗн ун хыҫҫӑн чул коридор тӑрӑх каймалла пулчӗ, коридор хӑрушшӑн янӑраса кайрӗ. Клаустрофобипе асапланакансемшӗн чӑн-чӑн хӑрушӑ тӗлӗк. Хурал пӳртӗнче лейтенант пире ухтарма хушрӗ.
  
  
  Ҫар ҫыннисем хӑвӑрт: "эпир ih ухтартӑмӑр ӗнтӗ, лейтенант. Вӗсем ҫӗр процентлӑ таса ".
  
  
  Лейтенант кулса илчӗ: "Питӗ аван."Никтер, ҫапла мар-и? - Питӗ хӑрушӑ, - терӗ полковник. Анчах эпӗ сана паян каҫхине шӑлна тӑпӑлтарса кӑларӗҫ тесе шутлатӑп ".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсенчен сиктеркелесе илчӗ те хӗнесе пӗтернӗ йытӑ пек курӑнма хӑтланчӗ. Халӗ вӑл митзие асӑрхарӗ. Куҫҫуль юхтарса та, хӑраса ӳкнӗ кушак аҫи пек хутланса ларнӑ пулин те, вӑл пурпӗрех ӑна курасшӑн пулнӑ. Тен, эмӑна вӑл кӑштах парӑнни килӗшнӗ пулӗ. Пӗр самантлӑха унӑн пӗҫҫисем каллӗ-маллӗ сулланкаларӗҫ, вӑл вара хӑрах пӳрнипе унӑн янахне ҫӗклерӗ.
  
  
  Полковник эсир синдикатшӑн нумай тӑратӑр, тет. Мӗн тӳлесшӗн вӗсем сана каялла тавӑрасшӑн. Эпир ӑна пӗлетпӗр ". Митзи тата ытларах хӑраса ӳкрӗ, ҫӑварне аллипе хупларӗ те макӑрса ячӗ. "Тархасшӑн, сэр, мана вӗсем патне ан ярӑр. Вӗсем мана вӗлереҫҫӗ ".
  
  
  Вӑл куҫхаршисене ҫӗклерӗ. "Эсир ih хаксем пулсан, мӗншӗн тумалла-ха вӗсене?»
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха тутине ҫыртрӗ, унтан, лейтенант хӑйне калаттарма пултарасса ӑнланнӑ пек, пӑшӑлтатса: "манӑн ӑҫта та пулин укҫа илсе килмеллеччӗ. Анчах ку ӑна савӑнтармарӗ. Халӗ ӗнтӗ унӑн хура куҫӗсенче доллар паллисем палӑрчӗҫ. Турӑҫӑм, унӑн шухӑшӗ пулнӑ! Вӑл тӳсӗмсӗр. "Ӑҫта халь ҫав долларсем?"Вӑл сасартӑк шанӑҫлӑ пек курӑнчӗ. "Эпӗ сана ӑҫта иккенне кӑтартма пултаратӑп ... Эсӗ пире ярсан ,эпӗ...»
  
  
  Кулӑ аван мар пулчӗ.
  
  
  "Эсӗ нумай тӑвасшӑн, хаклӑ ҫыннӑм. Картера ҫухатас пулсан, полковник ман ҫине поручниксем тӑхӑнтартнӑ пулӗччӗ. Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ. "Темле сӑлтавпа вӑл чӑнах та ҫак джентльмен ҫинчен кунта шухӑшлать".
  
  
  Хӗр аллисене сӑтӑркаласа илчӗ, ih эму тӑсса пачӗ те, кашни утӑмрах ӑна парӑнса, пӑлханса ҫулама пуҫларӗ.
  
  
  - Апла пулсан ҫеҫ-и? Эсӗ те, вӑл та-и?'
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ ӑмсанни палӑрать. Пирӗн ҫинчен куҫне илмесӗр, вӑл пирӗн икӗ арҫынпа калаҫма пуҫларӗ. "Пӗри сирӗн тавра юлать, тепри Картера камерӑна илсе каять".
  
  
  Лейтенант хӗрпе иккӗшех юласшӑн тесе шухӑшланӑ чух манӑн хӑрушӑ самант пулчӗ. Унтан ӑна, вӑл мана хӑйпе пӗрле каччӑсем тавра ӑсатса ярассине ӑнланса илчӗ. Ҫак шухӑш мана килӗшнӗ пек, унӑн мускулӗсем кӑштах мӗшӗлтетеҫҫӗ,вӑл вара ҫынна ҫул ҫинче атакӑлама шутлать. Митзи лейтенанта ҫӗнтерме пултарать, анчах ҫапӑҫу пуҫланса кайма пултарать, мана салтаксене ытларах мобилизациленӗ инцидент кирлӗ мар. Лейтенант эпӗ хускалнине курчӗ, кулса илчӗ те пурпӗрех манпа пӗрле пыма шутларӗ. Вӑл ман умран, Люмбипе иксӗмӗртен мала тухса тӑчӗ. Митзи эму хыҫҫӑн тутлӑ сасӑпа: "Лейтенант !.. кайран курнӑҫӑпӑр, ҫапла ...»
  
  
  Вӑл коридор тӑрӑх утса кайрӗ те, эпӗ унӑн утти ҫар ҫыннинчен те хӗрӳллӗрех пулнине асӑрхарӑм. Лейтенантӑн шухӑшӗсем унӑн тивӗҫӗ ҫинчен пулман. Коридор вӗҫӗнче вӑл хулӑн чул алӑка уҫрӗ те, аллипе сулса, пире хӑй хыҫҫӑн хупрӗ. Ҫак гранит блокпа пирӗн хыҫра нимӗнле сас-чӳ те пӗрремӗш хутра ҫӗр айӗнчи шӑтӑксем витӗр кӗреймест пулӗ, тесе шухӑшларӗ вӑл. Винтлӑ чул пусма тӑрӑх эпир аялти коридора кӗтӗмӗр. Шыв тумлать, пӑнтӑхнӑ шӑршӑ кӗрет. Лейтенантсен хунарӗсӗр пуҫне, вӑл каллех пирӗн умран, усал шӑршӑллӑ коридорӑн икӗ енӗпе те шӑтарнӑ ҫирӗм алӑкӗнчен иртсе кайрӗ. Коридор вӗҫӗнче вӑл тӑватӑ дюйм тӑршшӗ пӑхӑр ҫӑраҫҫи кӑларчӗ, алӑка уҫрӗ те камера умне тӑчӗ.
  
  
  Флеминг Доктор стена ҫумӗнче пӗр йӑха чӑмӑртаса ларать. Вӑл тепӗр урине малалла тӑсрӗ. Вӑл илемсӗр шыҫса кайнӑ пек курӑнать. Вӑл чул урайне витнӗ симӗс мӑк ҫинче ларать, хӑрах алли ун пуҫӗ тӗлӗнче, йынӑшма ҫумне ҫирӗплетсе лартнӑ тимӗр татӑкӗ ҫинче ҫакӑнса тӑрать.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ, сергей куҫне хӗсрӗ, мана курчӗ те ларчӗ. Унтан вӑл ман хуралҫа тата лейтенанта курчӗ. Вӑл каллех хулпуҫҫийӗсене усрӗ те, унӑн пуҫӗ салхуллӑн малалла ӳкрӗ. Офицер ун умӗнче кулкаласа тӑрать. Вӑл кобурине вӗҫертрӗ, револьверне туртса кӑларчӗ те, флемингпа мана лайӑх курмалла ярса пусрӗ, пӑшалне ман пилӗк ҫине вӑраххӑн тӗллерӗ.
  
  
  "Президент Господин.- Сасси яка пек туйӑнчӗ. "Эсир утрав ҫинче лайӑх союзник тупасса шаннӑ-и? Сире пӗрре ҫӑлса хӑварнӑ арҫын, тен, ӑна каллех тума пултарать? Ҫакна пӗлетӗп эпӗ сире. Вӑл санпа юлма пултарать ".
  
  
  Ман хыҫра Лампи сывлама та чарӑнчӗ пулас. Манӑн темиҫе вариант пурччӗ. Вӑл ман математикӑпа лейтенанта персе пӑрахма ирӗк панӑ пулӗччӗ. Анчах, тен, офицер хӑвӑртрах та хӑвӑртрах пулнӑ, Ҫавӑнпа Та Вӑл Люмбие ытларах та ытларах ӑнланма пуҫланӑ. Е вӑл хӑйӗн Люгерне туртса кӑларма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ҫакӑн ҫинчен шухӑшланӑ вӑхӑтра йӗкехӳре камера урлӑ лейтенант аттисем витӗр кушак пек вирхӗнсе иртрӗ. Ҫак хунар сергей чӗрчуна хӑратрӗ пулмалла. Лейтенант аяккалла сиксе ӳкрӗ те ӑна персе пӑрахрӗ. Ку мана Хамӑн Люгера туртса кӑларма ҫителӗклӗ вӑхӑт пачӗ. Ӑна лейтенанта пӗр пытармасӑр пуҫӗнчен персе ячӗ. Хунар сывлӑшра вӗҫсе кайрӗ. Ӑна, пушӑ аллипе тытса, пӳрнисене вӗри лампа ҫумне пӗҫертсе илчӗ, анчах хуҫмасӑрах хӑвӑрт лартма пултарчӗ. Лейтенант ӳпне ӳкрӗ. Урайӗнче симӗс мӑк ерипен хӗрлӗн курӑнать. Люмби кӑмӑллӑн тулхӑрса илчӗ. Эпӗ ун патне кӗтмен ҫӗртен пырса тухманшӑн вӑл савӑнчӗ. Юлашкинчен вӑл рефлектор курокне вӗҫертсе ман ҫине пеме пултарнӑ. Ӑна хулпуҫҫинчен лӑпкаса тав турӗ.
  
  
  Флеминг куҫне мӑчлаттарса илчӗ. Вӑл ҫутта хӑнӑхман-ха. Вӑл вӑтанчӗ.
  
  
  "Эпӗ урӑх нимӗн те ӑнланмастӑп", - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Джер Полковник мана каялла таврӑнса ҫӗршыва тытса пыма ыйтать. Апла пулсан, мӗншӗн мана халӗ арестлеҫҫӗ? Мӗн тума илсе килчӗҫ сире кунта? Мӗншӗн эсӗ ҫав салтак патне ҫав тери лайӑх йӗркеленӗ?
  
  
  "Каярахпа", - тесе чӗнтерчӗ ӑна эдвард. "Халӗ вӑхӑт ҫук". Пире Дэвид Хок, Тарӑ Сойер, АX хутшӑннине Флеминг пӗлтӗр тесе, ҫисе яман пулӗччӗҫ. Унтан Джером сутӑнчӑкла хӑтланни эмӑна пӗтӗмпех каласа парас килчӗ. Анчах Хокпа Тарӑ тӗрӗс каланӑ пулсан, флеминг хӑйне хӑй кутӑнла тыткалама пуҫланӑ пулсан, урӑх выляс килмен пулсан, утрав фабрелӗ кам пултӑр-ха? Ҫавӑнпа та манӑн суяс пулать. Ольга ун ури ҫине кӑтартрӗ. "Эсир чӑнласах аманнӑ-и?"
  
  
  Вӑл халӗ те шухӑша кайнӑ пек курӑнать-ха, анчах ӑна политика ыйтӑвӗсенчен пӑрса яма тӑрӑшать.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Манӑн йӗркесене хуҫнӑ".
  
  
  Ӑна лейтенант кӗсйисене ухтарма тытӑнчӗ, поручниксен ҫӑраҫҫине ыйтрӗ. Вӑл хӑйпе пӗрле пулман. Ӑна цепьпе пеме пултараттӑм, анчах манӑн боеприпассем сахалччӗ. Мана ҫӳлте пульӑсем кирлӗ пулма пултараҫҫӗ. Ӑна хӑрах урипе стена ҫине пусса туртрӗ. Чулсем хушшинче ирӗлчӗк нумай ӗмӗр хушши пулнӑ, нӳрӗк вӑйсӑрланнӑ. Ӑна курсан, сӑнчӑр кӑштах авӑннине, анчах сиксе анманнине туйса илчӗ. Вӑл татах темиҫе хут туртӑнчӗ, анчах усси пулмарӗ. Ку япалана пирӗн алтса кӑлармалла. Ӑна аллипе хӑвӑрт хускатса илчӗ те, манӑн авӑнчӑк пӳрнесем ҫине стилет тухса ӳкрӗ. Бритва пек ҫивӗч металл, самана кирпӗч хыҫне ҫапса ӳкерсе, раствора тӑрӑнчӗ. Лампи пулӑшма пуҫларӗ. Ҫакна тума вӑл шухӑшланинчен те ытларах вӑхӑт иртрӗ. Сивӗ пулин те, вӑл тарласа кайрӗ. Лейтенант часах килмесен, унпа мӗн пулса иртнине ҫулсерен кам та пулин пырса кӗме пултарать.
  
  
  Ӑна скобӑн пӗр енче тарӑн канав тунӑ. Унтан ӑна iso мӗнпур вӑйӗпе люмбипе пӗрле сӑнчӑра туртрӗ. Вӑл вӗҫерӗнсе кайсан, эпир яка мӑк ҫине ӳкрӗмӗр. Флеминг малалла туртӑнчӗ. Эпир Ӑна Лампӑпа ҫӗклерӗмӗр. Вӑл, питӗ вӑйсӑр пулин те, сывӑ ури ҫинче тӑма пултарать, ҫавӑнпа та эпир кӑларакан шӑв-шава пула унӑн пуҫӗ ҫаврӑнать. Лейтенант курткине ӳкерсе илнӗ вӑхӑтра Ламби ӑна пулӑшма хӑварнӑ. Ӑна та ҫак чӗн пиҫиххипе револьверне илнӗ те Ламбие пурне те панӑ.
  
  
  "Ҫак курткӑна хывса ҫакӑр. Эсир пысӑкрах чин илнӗ ".
  
  
  Люмби пӑхӑнчӗ. Флемингпа иксӗмӗр эпир хурал ҫуртне таврӑнтӑмӑр.
  
  
  Митя Гарднерӑн илемлӗ кӑкӑрӗ рельефран авӑннӑ. Вӑл флеминг валли пукан ярса тытрӗ, лешӗ ун ҫине ларсан: "Ӑҫта пултӑн эсӗ капла?" - тесе ыйтрӗ. Эпир кашни ҫулах пӑруларӑмӑр. Турӑҫӑм, мӗн турӗҫ вӗсем ӑна?
  
  
  "Ҫӑра уҫҫисем. Ещӗксене пӑх.
  
  
  Ҫар ҫыннисем ҫиелти ещӗке уҫрӗҫ те мана пӗр ывӑҫ ывӑҫ ывӑтса пачӗҫ. Кирлӗ япалана тупиччен ӑна темиҫе хут та тӗрӗслесе пӑхрӑм. Ҫитменнине тата ҫӑра тутӑхнӑ пирки пресс-папьене уҫиччен хӗнеме тиврӗ. Поручниксене хывсан тин вӑл шалти пӑтасене, флеминг сулли ҫинчи сурансем тавра юн юхнине курчӗ. Киввипе тутӑхнӑ сурансене ватма пулнӑ, анчах ӑна ҫуса тасатма май пулман. Приемнӑйра эмел ҫук. Кӗтес пулать.
  
  
  Ӑна крепоҫран мӗнле тухса кайма хатӗрленни ҫинчен каласа пачӗ. Лампи хӑйӗн ҫӗнӗ форми тӑхӑннӑ кун еннелле ҫурӑмпа тӑрать. Ҫар ҫыннисем салтака кӗпер ҫинче лейтенант ҫакна курасшӑн пулни ҫинчен калама тивнӗ. Вӑл килсен, эпир ӑна ҫыхрӑмӑр та эму ҫӑварне чернил тумлатрӑмӑр. Унтан Митзи машина патне чупса пычӗ те ee подъемнӑй кӗпер патне илсе пычӗҫ. Эпир флеминга кӗпер ҫине илсе тухрӑмӑр та машина патне сӗтӗрсе ҫитертӗмӗр. Хӑйӗн лейтенант куртки тӑхӑннӑ лампи малта, Митзипе Ҫар ҫыннисем хушшинче ларать.
  
  
  Ламби хуралта тӑнӑ чух лейтенантӑн револьверне Митзи ҫине тӗллет, хуралҫӑ ан куртӑр тесе, ун еннелле ҫаврӑнать. Ҫар ҫыннисем капрала джер хӑй патне хӗре илсе кайма хушни ҫинчен калӗҫ. Ку ӗҫ тунӑ пулсан, эпир иртсе кайнӑ пулӑттӑмӑр. Ӗҫлеймесен, Манӑн Люгер юлать. Ламбипе Ҫар Ҫыннисем те хӗҫпӑшалланнӑ. Виҫҫӗ ҫумне - питӗ усӑллӑ шайлашу.
  
  
  Кадиллакпа ҫитрӗмӗр, йывӑрлӑх мар. Митзи фарӑсене ҫутрӗ те сӑрт ҫинчен аялалла анчӗ. Часовойсем эпир эдем иккенне курчӗҫ те, ним чухлӗ те пӳлмесӗр, ҫул тӑрӑх утрӗҫ. Вӗсем тарма хӑтланасса кӗтменччӗ.
  
  
  Капралов, яланхи пек тӗрӗслес тесе, аллине ҫӗклерӗ те, Митзи чӳречене антарчӗ. Ҫар ҫыннисем, Люмби питне хуплас тесе, малалла пӗшкӗннӗ те чӑтӑмсӑрлӑхне кӑтартма тӑрӑшнӑ. "Полковник урӑхла шутларӗ. Вӑл хӑй патне хӗре илсе килтересшӗн. Халех.'
  
  
  Капралов пӑшӑрханса ӳкрӗ. "Лейтенант, эсир eе хӑвӑр илсе килсен, кам кунта командӑлать?»
  
  
  "Эсӗ", - мӗкӗрсе ячӗ Люмби. "Эпӗ таврӑниччен никама та иртме ан парӑр.....'
  
  
  Капралов сикнӗ. Люмби сасси лейтенант сасси пек мар. "Эй ... тӑхта ... эсӗ мар ... эй ... мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  Вӑл пӑшал сассине илтрӗ те чӗркуҫленсе ларчӗ. Ҫар ҫыннисем капрала персе вӗлернӗ. Салтаксем сыхӑ пулман, Анчах Митзи машинӑна хӑвӑрт илсе кайсан, вӗсем тавра пӗр ҫын аллине алӑк хӑлӑпӗ ҫине хума пултарнӑ. Ӑна хӑйӗн люгерӗн приклачӗпе ҫапса ҫӗмӗрнӗ, унтан салтака персе янӑ. Тепри винтовкине тӗллерӗ, анчах курокне вӗҫертме ӗлкӗреймерӗ. Ӑна вӑхӑтра эму хырӑмӗнчен тӑхлан силлесе илчӗ.
  
  
  Ку питӗ лайӑх пулчӗ. Халӗ эпир ҫул тӑрӑх пӗтӗм хӑвӑртлӑхпа вӗҫтерсе пыратпӑр. Машина шавланине илтсен, эпир сӑрт хӗрринче тӑраттӑмӑр. Ҫак сасса вӑл ытла та лайӑх пӗлет. Пирӗн бензин пӗтрӗ. Митзи машинӑна чарчӗ, ман ҫине пӑхса илчӗ те хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. Пӗтӗм утрав тӑрӑх чрезвычайлӑ лару-тӑру ҫинчен законсем ӗҫленӗ пирки, ӗҫе кӗртме шанчӑк пулман. Пур заправкӑсене те хупнӑ. Флеминг тусем тӑрӑх ҫирӗм миля кайма пултараймасть.
  
  
  Тен, эпир ӑна тоня отельне илсе ҫитерме пултарӑпӑр, анчах малалла мӗн? Флеминг доктор тухса тарнине пӗлнӗ Пулсан, джер ӑҫта та пулин Порт-оф-спейнпа юнашар хӑрушсӑрлӑхра пулман пулӗччӗ. Тепӗр машина шырама тиврӗ. Эпир халӗ пулнӑ вырӑнта ӑна аялта, ҫыран хӗрринчи ҫула курма пулать. Кивӗ хула патӗнче джиппа вараланса пӗтнӗ. Ун тавра тӗксӗм кӗлеткесем тӑраҫҫӗ, ҫул ҫинче хунарсем ҫунаҫҫӗ. Ку блокпост пулнӑ. Ӑна тума шут тытрӑм.
  
  
  "Ку пирӗн ҫӗнӗ транспорт. Эпӗ сбор тӑрӑх миҫе салтак илсе тухмаллине пӗлместӗп, анчах эпир пеме пултараймастпӑр.
  
  
  Тен, хутшӑнма пултаракан ытти ҫынсем те пур пулӗ. Эсир иккӗн вӗсем патне пырса, ҫав ачасене чӑрмантаратӑр. Ӑна вӗсемшӗн тӑрӑшӑп. Ih пухма хӑтланса пӑхӑр. Митзи, санӑн револьвер пур-и? Вӑл ман ҫине кӳренчӗ.- "Эпӗ ҫарамас курӑнатӑп-и вара?»
  
  
  "Кунта Флемингпа юл. Кам та пулин килсен, урӑх май ҫук пулсан, малтан ку чеелӗх мар-ши тесе пӗлме тӑрӑшӑр ".
  
  
  Люмбипе Ҫар Ҫыннисем ҫухалчӗҫ. Вӑл сӑрт ҫинче ларакан ҫуртсем тавра ҫаврӑнчӗ. Вӑл mimmo ҫуртсемпе иртсе пынӑ чух унти лару-тӑрӑва тишкернӗ. Халӗ вӑл блокпост хунарӗсене уҫҫӑнах курчӗ. Манӑн shaggy упасаррисемпе ытти ӳсентӑрансене хупласа хучӗ. Ӑна, джип патне пырса, патруль куриччен йӗри-тавра тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл ih ӑнланман, анчах Пире Люмбипе Ҫар Ҫыннисем мӗн каланӑ пулсан, ку питӗ савӑнӑҫлӑ пулнӑ пулӗччӗ. Манӑн икӗ каччӑ тавра ушкӑнпа тӑракан тӑватӑ салтак кулса ячӗҫ. Вӗсем ман еннелле ҫурӑмпа ҫаврӑнса тӑчӗҫ. Вӗсем каялла ҫаврӑнса каясран хӑраса, вӑл хӑвӑрт ӗҫленӗ. - Вӑл хатӗр "люгерпа" чӗререн калаҫрӗ, - терӗм эпӗ хыттӑн. "Эсир пурте прицел айӗнче. Эпир пӗр хускану та тумастпӑр! '
  
  
  Кулӑ сасартӑк чарӑнчӗ. Вӗсем тӑм илнӗ пек тӑраҫҫӗ. Лампи темиҫе утӑм каялла чакрӗ те тӗллерӗ. Ҫак камзолӑн ылттӑн эполетӗсем тӗттӗмре йӑлтӑртатаҫҫӗ. Ҫар ҫыннисем джип патне чупса пычӗҫ те, хыҫалти отсека кӗрсе, кантрапа таврӑнчӗ. Ыттине хӑвӑрт турӗҫ. Ҫар ҫыннисем юлашки апата тӑватшарӑн сыпса ҫӑварне хупсан, Ӑна джипра газ панине тӗрӗслерӗҫ. Ман телее, бак тулли пулчӗ. "Ih тӗмсем хушшине вырнаҫтарӑр та ҫав ҫутӑсене ҫул ҫинчен илсе кайӑр", - терӗм эпӗ. "Эпӗ Флеминга илме хатӗрленетӗп".
  
  
  Ӑна джиппа эпир кадиллак хӑварнӑ ҫӗре кайрӗ. Джип фарисем ӗҫлеменнине тин асӑрхарӗ вӑл. Ылхан!
  
  
  Митзи мана флеминга пӗчӗк машина ҫине куҫарма пулӑшрӗ. Вӑл, руль умне ларса, аялалла ярӑнсан, манпа юнашар ларчӗ. "Ламбипе Ҫар Ҫыннисем отеле хӑйсем тӗллӗн ҫитмелле. Унтан вӗсем чиперех киле таврӑнма пултараҫҫӗ ".
  
  
  Джип лайӑх пулнӑ пулмалла, анчах ку чӑн-чӑн решени пулман. Фарӑсӑр, чекасӑр мана тусем тӑрӑх ҫӳресси ҫинчен шухӑшлама тӳр килмерӗ. Ҫапла майпа mimmo текен кукӑр-макӑр ҫулсем тӑрӑх каяс шухӑш манӑн ҫан-ҫурӑм сӑрӑлтатса кайрӗ. Унӑн ҫыран хӗрринчи ҫулпа иртсе каймалла.
  
  
  Ламбипе Ҫар Ҫыннисем кая юлма юратман, анчах вӗсем ку пӗртен-пӗр решени пулнине курнӑ.
  
  
  Вӗсем кайсан, ӑна каллех джиппа илсе килчӗҫ. Халӗ ӗнтӗ эпӗ штопора флеминга пама пултартӑм, вӑл мана пӗр вӑхӑт асаплантарчӗ. Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ: "Эсир Пӗлетӗр-и, Тарӑ Сойера мӗн пулнӑ? Вӗсем ӑна кӑларса ячӗҫ-и?
  
  
  "Ҫук. Мана ярса тытнӑ салтаксем: nah миллион доллар виҫипе тӳлесе илме ыйтаҫҫӗ, терӗҫ. Ӑҫта илсе каятӑн эсӗ мана?
  
  
  "Ной Патне".
  
  
  Унӑн сассинче ыратни те, хӑрани те илтӗнчӗ. "Ҫапла, ку пӗрремӗш. Унтан манӑн хулана каймалла пулать. Ҫынсем мана итлеҫҫӗ ".
  
  
  Эму ӑна хӑйне улталама ирӗк пачӗ. Унпа тавлашас мар тесен, манӑн хамӑн та йывӑрлӑхсем ҫителӗклӗ. Мана Тарас Сойер пӑшӑрхантарчӗ. Эпӗ ӑна мӗн те пулин пулма пултараймарӑм. Ӑна газ ҫине пусрӗ. Флемингпа Митзие мӗн чухлӗ маларах илсе ҫитеретӗп, ҫавӑн чухлӗ хӑвӑртрах хулана таврӑнма пултаратӑп. Ӑна кӗтесрен пӑрчӗ те малта ҫул ҫинчи ҫутӑсене курчӗ. Тата тепӗр чӑрмав.
  
  
  "Чӑм аялалла", - чашкӑрса илчӗ Ӑна Митзи. "Хатӗрлен".
  
  
  Ӑна тормоз патӑм. Унӑн отелӗ, эпӗ юлашки минутра барьер урлӑ каҫса каяс тесе, чарӑнса тӑма хатӗрленетӗп, тесе шутлаччӑр. Ӑна вунӑ метрта ҫеҫ курчӗ: пысӑк грузовик, унӑн багажникӗнче пӗчӗк гаубица. Вӑл пӗтӗм ҫула ҫухатрӗ. Кӗмелли вырӑн ҫук.
  
  
  Пирӗнтен пӗр енче шурлӑхри ҫуллӑ шыв хунарсен святойне ҫутатать. Эпӗ унта урӑх каймӑттӑм. Тепӗр енче пальмӑсем. Вӗсем & amp; quot; ҫавӑнпа та унта хытӑ тӑпра пулнӑ пулӗччӗ, анчах йывӑҫсем пӗр-пӗрин ҫумне манӑн мӗн чухлӗ ҫулас килет, ҫавӑн чухлӗ ҫулаҫҫӗ. "Джиппа кайма пултарӑп-ши?" - шухӑшларӗ вӑл. Анчах ку начар вариант пулнӑ. Ӑна рульне пӑрчӗ те дроссель хупӑлчаллӑ ҫул ҫинчен шуса анчӗ. Ӑна вӗсем: "Стой", унтан пӑшал сасси илтӗнчӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, пальма ҫулҫисем витӗр ҫӳлте шӑхӑрса иртрӗ.
  
  
  Пӑшал пени систерчӗ.
  
  
  Кӑмӑллӑ ҫынсем! Митзи хӑйӗн пуканӗ ҫинче ҫаврӑнчӗ те хирӗҫ пеме пуҫларӗ, анчах ытла тирпейлӗ мар, сывлӑшалла мар. Эпӗ ҫаврӑнса та пӑхмарӑм. Мана хам пурнӑҫра пӗрремӗш хут тискер ӑйӑрпа ҫӳренӗ пек туйӑнчӗ. Вӑл йывӑҫ ҫине пырса тӑрӑнчӗ, тепӗр енне, икӗ кустӑрмаллӑ ҫӗре сикрӗ те кӑшт ҫеҫ ҫаврӑнса ӳкмерӗ. Вӗсем пире печӗҫ, анчах пире уйӑраймарӗҫ. Вӑл ҫул ҫине таврӑнма хӑтланчӗ, анчах май килсен, ӑна тата тепӗр сюрприз тупрӗ.
  
  
  Ҫул ҫинче джип пулнӑ, ун патне тӑватӑ салтак чупса пынӑ. Флеминг ман хыҫран ыратмаллах кӑшкӑрса ячӗ. Ку уншӑн савӑнӑҫлӑ пулман. Мизи флеминг пуҫӗ урлӑ пире хӑвалакан джип ҫине персе ячӗ, ӑна пӗчӗк машинӑпа мӗн чухлӗ пултарнӑ таран хӑвӑрт вӗҫтерчӗ. Ку хӑвӑртах пулман. Пирӗн машинӑсем тавра пӗр ҫын та ҫук.
  
  
  "Ҫук, вӗсем пире хӑваласа ҫитеҫҫӗ". - кӑшкӑрса ячӗ Митзи.
  
  
  Эй, калама кирлӗ марччӗ мана. Ih куҫӗсене чарса пӑрахса, джип металл ҫине пӑшал пенӗ сасса илтсенех пырса тӑрӑннӑ. Эй Люгер пачӗ.
  
  
  "Группӑна лекме хӑтланса пӑхӑр. Тӗлле те малалла пер ". Вӑл икӗ алӑпа та усӑ курнӑ, анчах сана енчен енне силленӗ чухне куҫакан тӗллев ҫине тӗллеме питӗ йывӑр. Ку вӑл хоук хӑйӗн сейфӗнче упранакан списока кӗртесси ҫинчен ыйтсан, кашни ятранах сӑмах пыракан ҫын вилнине кӑтартакан ҫӑлтӑр пур.
  
  
  Митзи кӑшкӑрса ячӗ. Ӑна амантнӑ пулӗ тесе шутланӑччӗ, анчах вӑл ним пытармасӑр ларчӗ. Ӑна хыҫалти куҫкӗски ҫинче авари курнӑ. Джип пирӗн хыҫа тӑрса юлчӗ, контрольтен тухрӗ те, хуллен те мӑнаҫлӑн шыв тӗпне путса ларакан шурлӑхалла пӗтӗм хӑвӑртлӑхпа ыткӑнчӗ. Вӑл сӳнес умӗн пӗр самантлӑха фарӑсем ҫутӑлса кайнине курчӗ.
  
  
  Митзи "люгера" ман ура хушшине чикрӗ те ҫаврӑнса пӑхрӗ. Эпир антарнӑ пӗр машинӑпа пыратпӑр. Ку ҫӗрлехи пӗртен-пӗр шӑв-шав мар. Джунглире бамбук патакӗсем о йывӑҫ параппансем ҫапни илтӗнет. Ку хуллен илтӗнекен усал сасӑ пулчӗ. Ҫар Ҫыннисемпе Лампи йӑха проводсӑр пӗлтерӳ пама пултараҫҫӗ-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл. Тен, ку эпир тропик вӑрманӗсенче курӑнман фигурӑсем янӑ хыпар пулчӗ пулӗ.
  
  
  Ритм хӑвӑртланчӗ. Ку катастрофа пек туйӑнать. Ман хыҫра х.Флеминг докторӑн вӑйсӑр сассине илтрӗм. "Пире сӑнаҫҫӗ, вӗсем пире часах хӑваласа ҫитеҫҫӗ".
  
  
  Ӑна джипӑн юлашки хӑвӑртлӑхне ӳстерчӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Пирӗн умра, ҫул ҫинче, такам, аллине хунар тытса, пире ҫул ҫине пӑрӑнма хушрӗ. Вӑл ыйтусем пама шутламарӗ те пӑрӑнса кайрӗ. Вӑл машинӑпа хӑйӑр тӑрӑх шыв хӗрринчи тепӗр факел патне кайрӗ, зажигалкине ҫутрӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  Унта ной пулнӑ, халӗ вӑл шурӑ кӗпесӗр, пуҫне шур тутӑр ҫыхнӑ. Эпир тин ҫеҫ пынӑ ҫулпа вӑл ҫывхарса килекен машина сассине илтрӗ. Пирӗн вӑхӑт ҫитмерӗ. Эпир тинӗс еннелле ҫурӑмпа тӑратпӑр. Манӑн Люгер пуш-пушах.
  
  
  Митзи те тухрӗ. Ной флеминга вӑйлӑ алӑсемпе чӗркуҫҫи таран туртса кӑларчӗ.
  
  
  "Атя манпа Пӗрле, Картер. Митзие аллинчен тыт та ан яр. Юл ман хыҫра ".
  
  
  Ӑна" люгер " пиҫиххи хушшине чикрӗ, хӗре аллинчен тытрӗ те Nov хыҫҫӑн утрӗ. Тата мӗн тума пултарнӑ-ха вӑл? Ҫитес вӑхӑтра эпир пурпӗрех вилетпӗр. Тен, эпир ҫав тери инҫете ишсе кайма та пултарнӑ пулӑттӑмӑр, эпир тӗттӗм хумсем ҫинче пуҫӑмӑра ҫителӗклӗ тытса тӑнӑ пулсан, йӗрлекенсем пире тупаймӗччӗҫ.
  
  
  Ной тинӗсе лӑпкӑн та шанчӑклӑн кӗчӗ. Вӑл ҫӑмӑллӑнах ирӗлтерекен Флеминг. Тинӗс ун тавра ура, ҫак пӗҫӗ варрине ҫити ҫӗкленчӗ, унтан сасартӑк вӑл каллех ура хыҫҫӑн утӑм ҫӗкленме пуҫларӗ.
  
  
  Тепӗр утӑм ярса пуссанах вӑл сӑмсипе темле хытӑ япала ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл кӑшт ҫеҫ такӑнмарӗ, унтан урине ҫӗклерӗ. Ӑна урипе чул чӑрмаларӗ те кӑшт ҫӳлерех хытӑ ҫӗре туйса илчӗ. Ӑна аленка хӑйӗн аленкине хучӗ. кашни йӑха тӑсрӑм та, хама хам малтанхинчен пӗр картлашка ҫӳлерех туйса илтӗм. Эпир тӑватӑ картлашка ҫине хӑпартӑмӑр та тикӗс мар чул ҫийӗпе, сӑмахран, шыв айӗнчи улттӑмӗш дюймра уҫҫӑнах утрӑмӑр.
  
  
  Вӑл хуллен кулса илчӗ. Ҫак тухатмӑша вӑл питӗ лайӑх ӑнланнӑ. Ҫак чул сукмакпа пыракан тоня ӑна пӗрремӗш хут курчӗ. Вӑл ҫакна ӑнланчӗ: ку кивӗ чул сооружени, ахӑртнех, шыв илнипе барьер пулмалла, вӑл ҫӗр чӗтреннипе платье шайӗнчен чылай аяларах анса ларнӑ. Эпӗ ной хӑҫан та пулин шыв ҫинче курнӑ тесе шутламан. Ахӑртнех, ӑна вӑл ӑнсӑртран ишнӗ чухне тупнӑ пулмалла, ҫавӑнпа та, вӑл ӑсран тайӑлман пулин те, тӗшмӗше ӗненекенсене хӑратас тесе, унпа усӑ курнӑ.
  
  
  Ман хыҫра вӑл Мӗтри кулнине илтрӗ. "Пысӑк чыс саншӑн, Ник. Халӗ эсир пуриншӗн те ӑнланмалла мар япала пулса тӑнине пӗлетӗр. Яка участоксенчен сыхланӑр, варрине юлӑр. Стена сарлакӑшӗ ҫур метр ҫеҫ ".
  
  
  Ольга унӑн аллине чӑмӑртарӗ. Вӑйлӑ. "Эсӗ пӗлнӗ те мана сант-Клаус ҫинчен юмахсем каласа пама хӑтланнӑ, вараланчӑк шлюха. Эсӗ мӗнле пӗлтӗн?'
  
  
  "Шыва кӗнӗ чухне. Вӑл пуҫне ун ҫумне ҫапӑнчӗ те тӑнне ҫухатрӗ. Ной мана ҫӑлчӗ. Эму хӑратма тытӑниччен вӑл мана мӗн ҫине пырса тӑрӑнни ҫинчен, ӑна хамах тишкерсе тухасси ҫинчен каламарӗ. Ҫакна вӑл вӑрттӑнлӑхра усрама тупа тунӑ ".
  
  
  Шыв ҫинче икӗ прожектор ҫуталса кайсан, эпир тепӗр енче тенӗ пекех пултӑмӑр. Ялав кӑшкӑрни, ӑна пурнӑҫлама ирӗк пани тата ҫиленни илтӗнчӗ. Вӗсем джип тупнӑ, анчах ҫынсем пулман. Эпир ӗнтӗ никам пырса тӗкӗнмелле мар тӗнчеччӗ, ҫавӑнпа та вӗсем пире кураймарӗҫ. Эпир ансӑр пусма касса тунӑ чӑнкӑ ҫыран патне ҫитрӗмӗр. Ку вӑрӑм та йывӑр пулчӗ, Анчах флеминг йӑтса пыракан Ной ҫӳлти картлашка ҫине хӑпарсан, пилӗк фут аялалла платформа ҫине сиксе ансан, вӑл пӗр вӑхӑтрах пӳрт тӑрри те, валӗ те пулса тӑрать. Ӑна, AX программӑра фитнес-тренер пулса ҫитӗнет пулӗ тесе шутларӑм. Вӑл флеминга тӑсса пачӗ те, президент хӑвӑрт пӳлӗме илсе кӗчӗ.
  
  
  Эпир ҫитнӗ ҫӗре ӑна сиплеме пӳлӗм хатӗрлесе хунине асӑрхарӑм. Ҫунакан факелсем чул стенасем ҫинчен усӑнса тӑраҫҫӗ. Урайӗн варринче тутлӑ шӑршӑллӑ ҫулҫӑсемпе витнӗ сарай пулнӑ. Эпир хамӑр йӑхран йӑхташсем тӑракан хисеплӗ хуралҫӑ патӗнчен иртрӗмӗр, вӗсем тавра кашниех флеминга кӑшт сӗртӗнсе илчӗ, хӑйсен вӑйне эмӑна парас тенӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Флеминга койка ҫине вырттарсан: "унӑн ури хуҫӑлнӑ, алли ҫинче тутӑх пур", - терӗ. Унӑн юн чирӗ ернӗ пулмалла, манӑн аптекӑна антибиотиксем илме кайма вӑхӑт пулмарӗ. Эму ӑна халех тумалла. Ӑна кунта илме май пур-и? '
  
  
  Хура ӳтлӗ ҫӳллӗ арҫын ман ҫине ним туйӑмсӑр пӑхса илчӗ. Флеминг сасси вӑйсӑр пек туйӑнчӗ, анчах вӑл йӑл кулчӗ. "Чӑрманнӑшӑн тавтапуҫ, Мистер Картер, анчах эпӗ шанчӑклӑ алӑра. Ӑна Тоньӑн медицина пӗлӗвне Парк-авенира чи хаклӑ специалистран та ҫӳлерех хӑпартма тӗллев лартатӑп ".
  
  
  Патриарх шӑппӑн: "пире сирӗн травмӑсене характер ҫинчен пӗлтерчӗҫ, вара эпир халех сиплеме пултаратпӑр", - терӗ.
  
  
  Икӗ хӗрарӑм флеминга уйӑрнӑ. Ной унпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ те койкӑпа юнашар чашӑкра ларакан шӗвеке тутипе пуҫса илчӗ. Ҫак сӑмахсемпе вӑл флеминг сулли ҫинчи суранне ҫуса тасатрӗ. Унтан пирӗн ҫине ҫӑра симӗс тимӗр сӗрчӗ.
  
  
  "Ку кок ҫулҫисемпе симӗс супӑнь ҫулҫисен ӑшӑ хутӑшӗ", - терӗ ной. "Эпир унӑн ҫыххине ҫыхрӑмӑр. Ҫав материал суранӗ тавра пылчӑк туртса кӑларать те, вара алӑ часах тӳрленет ".
  
  
  Урасене сиплеме кӑшт кӑткӑсрах. Ной урине тӳрлетрӗ. Унтан вӑл пӳрнине тӗксӗм хӗрлӗ ҫӑра субстанциллӗ чашӑк ӑшне чикрӗ. Ҫак сӑмахсемпе вӑл суранӗ тавра ҫаврашка ӳкерчӗ, ункӑ ӑшӗнче "Х"ӳкерсе хучӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Автан юнӗ", - ӑнлантарчӗ вӑл. "Шуйттана шӑмӑ тӑрӑх хӑваласа ярас". Халӗ ӗнтӗ темиҫе сий ҫӑнӑх пасти уринчен ҫыхса хунӑ. Урине пӗтӗмпех ҫыхса лартнӑ.
  
  
  Ҫакӑ ӗмӗрсем тӑршшӗпех хӑйӗн тухӑҫлӑхне кӑтартса паракан примитивлӑ медицина тата психологилле витӗм кӳни мӗн тери кӑсӑклантарчӗ мана.
  
  
  Ӑна пӗлмен. Анчах Флеминг ҫакна ӗненнӗ, тен, ҫак ӗненӳ ӑна сыватма пултарать. Политикӑна ертсе пыракан ытти нумай ҫынсем пекех, вӑрттӑн вӑл тӗн ҫынни пулма пултарать.
  
  
  Вӑл ҫакна халӑх умӗнче йышӑнман пулсан, тен, вӑл мистер вудӑна хӑй ӑшӗнче йышӑннӑ пулӗ. Анчах манӑн кӗтсе тӑма вӑхӑт пулмарӗ, ку уншӑн мӗн пулса тухассине пӑхса тӑма та вӑхӑт пулмарӗ.
  
  
  Ӑна тоня аяккалла илсе кайнӑ та ҫапла ыйтнӑ: "Флеминг хулана таврӑнса ҫынсем умӗнче тухса каласшӑн тесе барабансем те каланӑ-и сире?»
  
  
  "Ҫапла."- Старик чалӑшшӑн кулса илчӗ. Флеминг-идеалист, вӑл хӑйӗн шухӑшӗсене ҫав тери ҫирӗп ӗненет. Анчах вӑл шокран сывалсан, эпӗ ӑна тӗрӗссине калатӑп. Эсир каялла тавӑрӑнса мисс Сойера ирӗке кӑларасшӑн пулӗ?
  
  
  Эпӗ эму гостиница магначӗн хӗрӗ ҫинчен хамӑр сӑмахсене каламарӑм. Сӑрт тӑрринче ҫав тери инҫетре пурӑнакан ҫыншӑн вӑл питӗ нумай пӗлет. Тен, вӗсем джунглин сайра тӗл пулакан паллисене тӗрӗс ӑнлантарма пултаракан параппансем пулнӑ пулӗ.
  
  
  "Эпӗ ӑна пӗтӗмпех тавӑрса Памасан, пӗччен пурӑнӑп тесе шутламастӑп", - тесен, манӑн пит-куҫ кӑштах хаярланчӗ.
  
  
  Митзи итлесе тӑчӗ. "Тутанса пӑхсан, эсӗ ухмаха ернӗ. Анчах эсӗ ҫакна тусан, эпӗ ӑна санпа пӗрле пыратӑп ".
  
  
  "Тӗрӗс мар шухӑшлани", - терӗм эпӗ. "эпӗ санпа усӑ курма пултараймастӑп. Ной, вӑл кунта юлнине ӗнен.
  
  
  Тӗлӗнсех кайрӑм, вӑл пуҫне сулчӗ. "Эпӗ сире проводниксем парӑп ...»
  
  
  "Ҫук", - пӳлчӗ ӑна эго. "Эпӗ хамӑр килнӗ ҫулпах таврӑнатӑп".
  
  
  Вӑл куҫхаршисене ҫӗклерӗ. Юлашкинчен вӑл мана урӑхла шухӑшлаттарма пултарайманнине пӗлет. Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе Илчӗ, Митзие аллинчен тытрӗ те флеминг патне таврӑнчӗ.
  
  
  Вӑл чул хысакне касса тунӑ пусма патне пычӗ. Хӑй хыҫӗнче вӑл хӗрӳллӗн юрланине илтрӗ, ку юрра вӑл Флеминга сывалма пулӑшас тесе ҫырнӑ пулмалла. Вӑл стена урлӑ каялла, тепӗр енне каҫрӗ. Ӑна джип пӑтранчӑклӑн курчӗ. Вӑл пӑрахса кайнӑ пек туйӑнать. Салтаксен йӗрӗ те ҫук.
  
  
  Ҫурма ҫулта ман урана чулсем хушшинче ӳсекен шыв курӑкӗн яка чӑмӑркки пырса тиврӗ те, вӑл шуса кайрӗ. Вӑл пылчӑкпа сурса ура ҫине тӑчӗ. тӳрленсе тӑчӗ те асӑрханарах утма пуҫларӗ.
  
  
  Пляжа ҫитсен, вӑл йӗпеннӗ.
  
  
  Вӑл тумтирне хыврӗ те ӑна хӑй пултарнӑ таран хӗстерме хӑтланчӗ. Ӑна люгер хӑй пултарнӑ таран типӗтнӗ те, пистолетне джипӑн малти ларкӑчӗ ҫине пӑрахнӑ. Двигатель ӑшшинче типме пултартӑр тесе, ӑна тумне капот ҫине уртса ячӗ.
  
  
  Вӑл аттине хывман. Вӗсем йӗпеннӗ, анчах мана кайма кирлӗ.
  
  
  Вӑл шинине антарса ӑнӑҫлӑ каясса шаннӑччӗ, анчах кӑмӑлсӑрланмарӗ. Тепӗр джип шурлӑха пырса кӗнӗ тӗле ҫитсен, ӑна "Люгера"авӑрлама чарӑннӑ. Вӑл хӑй вырӑнӗнче активлӑх пулнине, ҫул хӗрринче виҫӗ е тӑватӑ арҫын тӑнине курчӗ. Тен, машинӑра пулнӑ ҫынсем шыва путман пулӗ, анчах эпӗ ӑна вӗсем мӗн тунине курмарӑм.
  
  
  Вӗсенчен пӗри сасартӑк ҫул варрине тухрӗ те, аллипе сулса, мана ҫывӑхарах пыма кӑтартрӗ. Ӑна кӑшт ҫеҫ ураран ӳкермерӗ, анчах вӑхӑтра ҫыхнине курчӗ. Ӑна Ҫаплах хӑйӗн Люгерӗ хатӗр тытса ҫулама пуҫларӗ. Вӑл кулнине, ҫӗнтерӳ сасси евӗрлине илтрӗ те, сасартӑк джип сӑмси шурлӑх урлӑ вӗҫсе тухрӗ. Вӗсем ӑна туртса кӑлараҫҫӗ. Вӑл пуш-пушах. Нимӗнле виле те ҫук.
  
  
  Тоня помощникӗсем джунгльс тӑрӑх запас урапана туртса кӑларчӗҫ те мана кустарса ячӗҫ. Эпӗ тухрӑм та вӗсем тавра иккӗн ман джипӑн малти пайне ҫӗклесе урапана улӑштарнине, машинӑна кӑмӑллӑн кулса каялла лартнине куртӑм, ку ӗнтӗ пурте йӗркеллӗ пулнине пӗлтерчӗ. Унтан вӗсем часах пальмӑсем хушшине кӗрсе ҫухалчӗҫ. Ҫав тери хӑвӑрт, куҫне ҫеҫ мӑчлаттарса илнӗ пулсан, вӑл ӑна курайман пулӗччӗ.
  
  
  Эпӗ малта, пысӑк грузовик ҫула пӳлсе хунӑ ҫӗрте, тупассине тавҫӑрса илес тесе, вӑл хӑвӑрт кайрӗ. Тоня ҫыннисем те унта ерҫмеҫҫӗ, анчах машина ытла та йывӑр, вӗсем ӑна вырӑнтан та хускатаймаҫҫӗ. Вӑл тухрӗ, грузовик руль умне ларчӗ те, аллипе сулса, вӗсене ҫул ҫинчен кайма хушрӗ. Ӑна хыҫалти хута ячӗ те сиксе анчӗ. Грузовик шурлӑха шуса аннине курма питӗ лайӑх. Тупӑ кӗпҫи ҫеҫ шывран кӑшт ҫӳллӗрех.
  
  
  Эпӗ малалла кайнӑ чухне ӑна никам та тӗл пулмарӗ. Кухньӑра икӗ арҫын вылять. Вӑйӑ маншӑн ҫӗнӗ пулчӗ. Кашни арҫыннӑн яп-яка фишка пулнӑ, вӑл этем пӳрни евӗрлӗ пулнӑ. Вӗсем черетпе ih сӗтеле кустараҫҫӗ. Кам сӗтел варринчи сӗтел варрине ҫеҫ ҫулать, - палӑртрӗ премьер, ҫакӑ ӑна хавхалантарса янине шута илсе. Кок чи юлашкинчен кустарса кайрӗ. Пӳрни ҫурӑка ӳксен, вӑл хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ. Выляса янисем эмушӑн икӗ хут ытларах тӳленӗ. Ламбипе иккӗшӗ мана курсанах выляма пӑрахрӗҫ. Эпӗ Вӗсене Хама Sawyer отеле илсе каяс тетӗп тесен, вӗсем питех хумханмаҫҫӗ.
  
  
  Люмби, тем систернӗ пек, ӳсӗрме пуҫларӗ. "Лейтенанта крепоҫра улталама ҫителӗклӗ хӑрушӑ пулнӑ", - терӗ вӑл. "Анчах полковнике улталас-и? - Эпӗ пӗлместӗп.'
  
  
  Мана икӗ помошник кирлӗ пулчӗ. Вӗсене операци ӑнӑҫлӑ пуласса шанни кирлӗ пулнӑ. Нервӑсем те, иккӗленнисем те пире ним тума та кирлӗ мар. "Эпир ӑҫта каяссине ной пӗлет", - терӗм эпӗ. "Вӑл та пире пулӑшать".
  
  
  Вӗсем асамлӑ сӑмахсем пулнӑ. Ной ку ӗҫе тума пултарать тесе шутланӑ пулсан, ҫапла пулнӑ та пулӗччӗ. Эпир джиппа кӑмӑллӑ хӑпартӑмӑр.
  
  
  Хула урамӗсем халӗ те пуш-пушах. Пурне те эпир улттӑмӗш ҫынран ытла курман. Джип сассине илтсен , вӗсем шӑшисем пек хӑраса ӳкрӗҫ. Транспорт ҫук, обществӑллӑ ҫуртсене пурне те хупнӑ, чӳречисене "Сойер"гостиницӑн пӗрремӗш хутӗнчен пуҫне тӗттӗм пулнӑ.
  
  
  Эпир тӗп алӑк патне пынӑ чух ҫар ҫыннисем винтовкине ман ҫурӑм хыҫне тӑратрӗҫ. Сулхӑнра Часовой пире кунӗпех сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  Ҫар ҫыннисем сиксе тухрӗҫ те, аллипе сулса, мана хӑй хыҫҫӑн пыма хушрӗ. Ун патне Ҫар ҫыннисемпе" лейтенантпа " Ламби пырса тӑчӗ. Охранник пире чарчӗ. "Каҫарӑр. Полковник паян каҫхине никам та килмест, терӗ.
  
  
  Люмби карӑнса илчӗ те салтак ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Эпир шала каятпӑр. Эсир пире чарас тетӗр пулсан, юлашкинчен инкек курма пултаратӑр. Ҫак заключеннӑй - Никер, Иероним пин доллар сӗннӗ Ҫын. Ут.
  
  
  "Ах."Охранник ман ҫине винтовка хучӗ те тутисене ҫуласа илчӗ. "Апла пулсан, ӑна унта илсе килетӗп".
  
  
  Люмби мӗкӗрсе ячӗ. - "О, ҫук, эсӗ ӑна ертсе каймастӑн. Хам илсе килетӗп. Эсӗ ҫак наградӑна манран илме пултаратӑн тесе шутлатӑн. Пӑрӑн, тӑмсай! '
  
  
  Часовой айӑпа кӗнӗ пек курӑнать, хӑвӑрт утмасть. Ҫар ҫыннисем манран mimmo иртсе кайрӗҫ те ӑна винтовка приклачӗпе хӑлхаран ҫапрӗ. Ҫав вӑхӑтра вӑл ӑнсӑртран курокне тивертрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, манӑн ура шӑхӑрса илчӗ, вӗсем хушшинче, пӗр-пӗр отельтен те ҫӳлерех. Ку ытла та реализмлӑ пулса тӑчӗ. Люмби каллех шӑлӗсене кӑтартрӗ. "Полковник. Ӑҫта вӑл?'
  
  
  Халь ӗнтӗ самаях куркаланӑ охранник ӑнланмалла мар мӑкӑртатса илчӗ: "казинона, лейтенант. Улталас-и сана?
  
  
  "Ман шутпа, эпир ӑна хамӑр тупма пултаратпӑр". Люмби сассинче асӑрхаттарни илтӗнчӗ. - "Хӑвӑн вырӑнна юл".
  
  
  Ҫар ҫыннисем мана вестибюле тӗртсе кӗртрӗҫ. Томас Сойер сиенленнине курнӑ пулсан, тӗлӗнсех кайнӑ пулӗччӗ. Пысӑк тенкелсене ҫапса ҫӗмӗрнӗ. Хаҫатсемпе журналсем тултарнӑ стеллажсене тӳнтерсе янӑ, витринӑсем тавра пире пӗри те тӗкӗнмен. Магазинсен ҫӳлӗкӗсем пуш-пушах. Мӗнле бардак!
  
  
  Кариб Джер Полковник класс каварҫи пулма пултарать, анчах ниме юрӑхсӑр командир. Вӑл хӑйӗн ҫыннисене ҫаратма ирӗк паман пулсан, ку плансем, паллах, ӑнӑҫлӑ вӗҫленнӗ пулсан, ытларах выляса илнӗ пулӗччӗ.
  
  
  Казино вестибюльтен те япӑхрах. Вӑйӑ сӗтелӗсене пиншер хак тӑракан ишӗлтернӗ, юсамалла мар. Интернетра вӑрӑм планка ҫинче ҫап-ҫара чун пулнӑ, чӗркеленсе пӗтнӗ, кӗлеткесем касса кӑларнӑ. Ҫар ҫыннисемпе Ламписем шӑхӑрса илчӗҫ. "Лайӑх каҫ ирттертӗмӗр".
  
  
  Кӗленче савӑт-сапа бар тавра урайне ҫапса ҫӗмӗрнӗ. Бутылкӑсем ҫук. Ҫар ҫыннисемпе Лампи пушӑ пӳлӗмсене майсӑррӑн пӑхса тухрӗҫ. "Ӑҫта кайса кӗчӗҫ пурте? Полковник ӑҫта?
  
  
  "Вӑл хытса кайса ҫывӑрать. Кунта виҫӗ ҫӗр пӳлӗм, кроватьсем меллӗ. Джерома илес пулсан, Вӑл Капполӑн офисӗнче казино укҫине шутлать пулӗ тетӗп. Атя ун патне.
  
  
  Эпир кассӑллӑ аппаратсен mimmo витӗр тухрӑмӑр. Вӗсем тӗкӗнмерӗҫ. Анчах кӗленче стена хыҫӗнче пӗр купа укҫа та, уҫӑ ещӗксенче нимӗнле купюр та ҫук. Салтаксене кунтан аяккарах тытса тӑнӑ. Вӑл кнопкӑна пусрӗ, ҫав кнопка уҫнӑ тимӗр алӑка ӗҫлеттерет.
  
  
  Вӑл каччӑсем хушшипе иртрӗ. Управлени пульчӗн сӗтелӗ хушшинче ларакан хура хуралҫӑ кӗтмен ҫӗртен пырса кӗнӗ. Вӑл револьверне илме кармашрӗ, анчах Лемби пистолет сахал пулнине курчӗ те, мана сиссе, кулса ячӗ.
  
  
  "Ҫук, анчах, мистер Картер. Ӑҫтан тупрӑр эсир ӑна, лейтенант?
  
  
  Тен, вӑл тепӗр енне каҫрӗ пулӗ, анчах мана вӑл пӗрмаях Джером шпионӗ пулнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Блокпоста тытса чарнӑ. Полковнике калӑр: эпир кунта, тейӗр.
  
  
  Анчах негр пире кӗртме шутламан-ха. "Митзи Кунтан Картерпа тухса кайрӗ. Ӑҫта вӑл?'
  
  
  Люмби арийцев хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ. "Вӑл унпа пӗрле пулман. Тен, вӑл кайрӗ пулӗ ".
  
  
  "Ну, вӑл пысӑк ҫын мар". Вӑл домофон ҫине пусрӗ. "Полковник, сирӗн патӑрта хӑнасем пур".
  
  
  Ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ мар. - "Каларӑм-ҫке сана эпӗ тесе ..."
  
  
  "Икӗ салтак мистер Картер илсе килме килчӗҫ".
  
  
  Халӗ ӗнтӗ сасӑ сасартӑк хаваслӑрах. - "Ку питӗ аван. Ih кӗртӗр.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ. Кариб Джер, Каппола сӗтелӗ хушшинче ларать. Ун умӗнче банкнотсемпе укҫа куписем выртаҫҫӗ. Вестибюльте казинопа отельсемпе магазинсенчен нумай пулмасть тупӑш илнӗ: синдикатпа Сойерӑн пысӑк укҫи.
  
  
  Вӑл кӑмӑллӑн кулса илчӗ. "Эсир, джер, пуйма май тупрӑр-и?"
  
  
  Вӑл ревматизмла йӑл кулса илчӗ. Анчах кулӑ манӑннинчен кӑшт сивӗрех. "Ку лайӑх меслет пулнине сирӗн йышӑнас пулать". Вӑл Люмби ҫине пӑхса илчӗ. "Лейтенант, ҫак арҫынпа ӗҫлекен хӗр ӑҫтан?»
  
  
  Ӑна персе ятӑм. "Вилӗ. Путнӑ.
  
  
  Хура куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "Вӑл дельфин пек ишет, мистер Картер. Мана улталама ан тӑрӑш. Вӑл май уйӑхӗсенче нумай тӑрать ".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ алӑк ҫине пӑхса илчӗ, вӑл халӗ те уҫах-ха. Негр эпир калаҫнине сӑнаса тӑчӗ. Вӑл ман ҫынсем хушшинче тӑнӑ чухне эпӗ хамӑн люгерпа усӑ курма пултараймарӑм. Ку Ӗнтӗ Ҫар ҫыннисемпе Лампи вилнине пӗлтернӗ пулӗччӗ. Унӑн отелӗ, алӑк хупӑнтӑр тесе, полковнике ҫав хуралта тӑни ҫинчен пӗлтерме чи хӑвӑрт май суйласа илчӗ.
  
  
  "Эсир Митзишӗн лайӑх тӳлев илме пултаратӑр, анчах укҫа тытатӑп, ку лейтенант хӑйӗн пин долларне нихҫан та курас ҫук", - терӗ вӑл джемма ҫине тӑрсах. Ку ҫителӗклӗ пулнӑ. Алӑк хупӑнчӗ. Джер сӗтел ҫинчи укҫа купи патнелле пӗшкӗнчӗ. Вӑл каллех пуҫне ҫӗклесен, ман люгер ҫине уҫҫӑн, сахал пӑхрӗ.
  
  
  "Хӑвӑра мӗн кирлине илӗр", - терӗ ӑна Ламбипе Ҫар Ҫыннисем, ih пистолетсем ман ҫумран сирӗлсен, Джера Тӗлӗнтерсе. Унӑн пичӗ туртӑнса илчӗ. "Сутӑнчӑк-и, Мистер Картер? Сутӑн илӗр салтаксене! Вӗсене ҫар трибуналне парӗҫ. .. '
  
  
  Вӑл хӑвӑрт чупать. Ҫакна вӑл сиснӗ. Анчах ҫапах та хӑвӑртах мар-ха. Вӑл сӗтел хушшинче ларать, ҫав алӑ хӑвӑрт кобура патне куҫса ларчӗ. Ӑна кӑшт хӑвӑртрах ярса тытрӗ, люгер сылтӑм алли тавра сулахай енне ывӑтрӗ, билетне аллине ывӑтрӗ те ывӑтрӗ. Стилет унӑн аллине кобура ҫумне пӑталаса лартрӗ те, ӗҫӗ те пӗтрӗ.
  
  
  Йышӑнатӑп, вӑл хӑравҫӑ пулман. Ку уншӑн пысӑк теветкеллӗх пулнӑ. Анчах вӑл мана пеме е хӑй пеме пултарнӑ пулсан, ниггерсем тулта пӑшӑрхантарнӑ пулӗччӗҫ, манӑн шанчӑк та пӗтсе ларӗччӗ. Вӑл шӑппӑн sel. Ӑна Люгерпа пӗрле стена ҫумне тӑма хушрӗ. Унӑн пӗчӗк хура куҫӗсем курайманлӑхпа тулчӗҫ, анчах вӑл эму мӗн каланине турӗ.
  
  
  Лампи пӑшалне банкнот купи ҫине хучӗ те полковнике тӗплӗн ухтарчӗ. Вӑл ман билета, револьверне туртса кӑларчӗ те, пӗр кӗсйинче тата тепӗр запаслӑх тупрӗ.
  
  
  "Халӗ диван ҫине ларӑр, эпир калаҫма пултарӑпӑр. Ӑҫта Тарӑ Сойер? Ӑна каларӗ.
  
  
  Джер куҫне те мӑчлаттармарӗ. Вӑл диван ҫине меллӗн ларчӗ те урисене хӗреслетсе хучӗ. Вӑл ҫӳлти тутине чалӑштарчӗ те хирӗҫле штопор пачӗ. - "Митзи Гарднер Ӑҫта?"
  
  
  Манӑн ыйтусемпе ответсем калама вӑхӑт та, кӑмӑл та ҫукчӗ. Паллах, Тарӑна вӑл отельте тытнӑ. Анчах Эпӗ Пӗтӗм Джером ҫарӗ ҫывӑрать пулӗ тесе шухӑшлама пултараймарӑм, ҫавӑнпа та пӗтӗм отеле ухтарма тивет пулӗ тесе теветкелленес килмерӗ. Ӑна полковник умне тӑратрӗҫ те люгер кӗпҫипе питӗнчен ҫапрӗ. Йӗрӗнчӗк шӑйрӑк пулса тӑчӗ. Ӑна вӗлерме отель мар; вӑл вӑхӑтра ҫара тӗрӗслеме пултаракан пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ, ӑна nen кирлӗ пулнӑ. Анчах малтанлӑха вӑл Тарӑ хӑрушсӑрлӑхӗ пирки пӑшӑрханнӑ. Ҫакӑн ҫинчен ӑна Джера каларӗ те: "кирлӗ пулсан, эпӗ сан сӑнна пӑснӑшӑн ӳкӗнмӗп", - терӗ.
  
  
  Вӑл илемлӗ арҫын пулнӑ. Ҫакна вӑл пӗлнӗ, ҫавӑнпа та вӑл мухтанма юратнӑ. "Юрать, - терӗ вӑл. - Пурпӗрех ирӗке кӑлараймӑн ӑна. Мисс Сойер ҫӳлти хутра хӑйӗн номерӗнче. Аялти тата ҫӳлти хутсем хушшинче ултҫӗр салтак".
  
  
  
  
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Люмби полковнике прицелпа тӗлленӗ вӑхӑтра Эпир Ҫар Ҫыннисемпе Джеромӑн курткипе кӗпине хыврӑмӑр та, ӑна ҫыхас тесе, кӗпене кордон тӑрӑхӗ ҫине ҫурса тӑкрӑмӑр. Эмӑна диван ҫине ларма паратпӑр.
  
  
  "Кунта юл, ӑна сӑнама", - хушрӗ Ӑна Ҫар Ҫыннисем. Эму ӑна алӑк управленийӗ мӗнле ӗҫленине кӑтартрӗ. "Эпир Люмбипе кун тӗлне ҫитиччен тӑхтӑр-ха. Эсир ӑна ривненскине пире иртме ирӗк парас тесе уҫатӑр, унтан каллех хупатӑр.
  
  
  Лампи каллех пистолетне ман ҫурӑм ҫумне тытрӗ те, эпир кайрӑмӑр. Негр детективлӑ роман пирки пуҫне ҫӗклемен, ӑна тыттариччен вӑл куҫне те ҫӗклемен, хӑйӗн люгерӗ эму сӑмси айне сахал пулнӑ. Вӑл мӗн вуланине курсан, манӑн кулма тиврӗ. "Ан вула, ту; Ӑна Лампи хӑйӗн винтовкин приклачӗпе пуҫӗнчен хытӑ ҫапиччен пӗр самант хушса хучӗ. Вӑл пукан ҫинчен урайне йӑванса анчӗ. Вӑл вилнӗ-и, вилмен-и, пуринчен ытла ҫав пуҫ купташки хулӑнӑшӗнчен килет. Эпир ӑна казино кассин пӗр аппарачӗ патне сӗтӗрсе пытӑмӑр та пукан ҫумне ҫыхса лартрӑмӑр. Эпир хӑвӑрт лифтсем патне кайрӑмӑр. Ҫурма ҫулта вестибюльте сасартӑк лифт алӑкӗ уҫӑлчӗ. Салтак тухрӗ, пире курчӗ те каялла чӑмма хӑтланчӗ. Ӑна билет ывӑтрӗ те пӗр самантлӑха унӑн карланкинче тупрӗ. Люмби ӑна администратор стойкинчен ҫавӑтса кайрӗ. Тарӑ номерӗсен уҫҫисем вырӑнта пулмарӗҫ, ҫавӑнпа та пирӗн унта май килнӗ таран хуллентерех кӗрес пулать.
  
  
  Эпир каялла лифт патне кайрӑмӑр, вӑл салтак пиҫиххийӗ ҫинчен шуса аннӑ икӗ мачтӑна ҫӗклерӗ. Халӗ пирӗн пурӗ 599 тӑшман кӑна.
  
  
  Ҫӳлте эпир Тарӑ хваттерӗн кунӗ патнелле чупрӑмӑр. Замока стилетпа ватса пӑрахрӗ те, эпир холлӑна кам та пулин пырса кӗриччен шалта пултӑмӑр.
  
  
  Пӳлӗмре пӑчӑ сывлӑш тӑрать. Кондиционера чарчӗҫ. Тарас Сойер кровать ҫинче аллисене сарса выртать. Ун ҫинче трусиксемпе бюстгальтер. Унӑн алтупанӗсемпе йӗлтӗрӗсене кровать ҫумне чаршавпа ҫыхса лартнӑ, ҫавӑнпа вӑл аран-аран хускалма пултарать. Ҫӑварта пӗр тумлам та ҫук, анчах ку кирлех те пулман пулӗччӗ. Sawyer Grand LaClare отелӗнчи сасӑ тытӑмӗ питӗ лайӑх пулнӑ. Ӑна юнашар пӳлӗмре илтме пулать.
  
  
  Вӑл мана Тата Люмбие курчӗ. Унӑн сӑн-пичӗ тарӑхнипе улшӑнса кайнӑ, вӑл кӗҫ-вӗҫ кӑшкӑрса ярассӑн туйӑнать. Ӑна эй, ҫӑварне ывӑҫ тупанӗпе хупларӗ. "Джером ҫыннисем кунта. Ан пӑшӑрхан.'
  
  
  Унӑн куҫӗсем Люмби ҫинелле пӑхрӗҫ. Вӑл мана та тытнӑ пулӗ тесе шутланӑччӗ. Ӑна эй, вӑл пирӗн енче, тесе ӑнлантарса пачӗ. Унӑн илемлӗ сенкер куҫӗсем халӗ пысӑкланчӗҫ, тӗксӗмленчӗҫ . Халӗ унӑн куҫӗсенче хӑрани улшӑнчӗ. Унӑн аллине rta йӗри-тавра пуҫтарчӗ те чуптурӗ. Унтан, шнурокне салтас тесе, ӑна вӗҫертсе ячӗ. - "Вӗсем ман ҫынна вӗлерчӗҫ-и?"
  
  
  Вӑл флеминг умӗнче хӑюллӑ пулнине пӗлнӗ. Ӑна каларӗ. - "Ҫук. Эпир ӑна пытарма пултартӑмӑр. Вӑл аманнӑ, анчах нойпа тусем хушшинче хӑрушсӑрлӑхра ".
  
  
  "Кам ку?'
  
  
  Паллах, вӑл ҫак хура асамҫӑ тата ҫав ӑру ҫинчен нихҫан та илтмен. - "Ӑна Сана Ноябрӗн 7-мӗшӗнчен ытла каласа панӑ пулсан, эсӗ мана суеҫ тесе каланӑ пулӑттӑн, анчах эпир хула тавра чӗррӗн тухсан, сана унпа паллаштарӑп. Ун чухне те ӗненмӗр ".
  
  
  Ыратнине чакарас тесе, вӑл шнурокне хӑвӑрт пушатрӗ. Юн ҫаврӑннине пула унӑн алли-урисем шуралса, шыҫса кайнӑ. Эй, ыратать, вара вӑл хӑй каллех утма пултариччен кӑшт вӑхӑт иртнине курчӗ. Ҫапах та эпӗ, сӑмах йӑтса, теветкелленме пултараймарӑм. Кам та пулин пире ҫул ҫинче чарма хӑтланнӑ пулсан, мана алӑсем ҫав тери кирлӗ пулнӑ пулӗччӗҫ, Лампи те кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна ванна йӗри-тавра сивӗ шывпа Тарӑ киммисем йӗпенчӗҫ. Унтан туалет тавра ҫӳхе мамӑк кӗпе туртса кӑларчӗ. Вӑл мӗнле тумланнӑ, ҫавӑн пек курӑнать, анчах трусиксемпе ҫурма витӗр курӑнакан бюстгальтер вӑрҫӑ вӑхӑтӗнче ҫул ҫӳреме идеальнӑй мар.
  
  
  Тарӑна ура ҫинче тӑма хаклӑ минутсем кирлӗ пулнӑ. Ҫакна эпир пӳлӗм тӑрӑх тӗрӗслерӗмӗр. Ӑна Люмби холла кайма ирӗк пуррипе ҫуккине тӗрӗслеме янӑ.
  
  
  Тепӗр самантран вӑл пуҫне кун вӗҫнелле чикрӗ те пире кӑчӑк туртрӗ. Эпир лифт патне Ҫав тери хӑвӑрт чупрӑмӑр. Вӑл кнопкӑна пуссанах коридорта алӑк уҫӑлнине курчӗ.
  
  
  Эпир пӗрремӗш хута ҫитрӗмӗр, лифт алӑкӗ ерипен уҫӑлчӗ. Хушӑк витӗр салтак курӑнса кайрӗ. Унтан та япӑхрах, унта кариб Джер полковник пулнӑ, вӑл пирӗн ҫине пистолетпа тӗлленӗ.
  
  
  Вӑл тимӗр алӑк хыҫне чӑмрӗ те пӗр вӑхӑтрах подвал кнопкине пусрӗ. Лифтӑн металран тунӑ стенисем ҫинчен куҫне чарса пӑрахрӑм. Тӗлӗнмелле, пирӗн тавра никам та аманман. Алӑк хупӑнчӗ те, эпир шала кӗтӗмӗр. Сехет иртнӗ пек туйӑнать. Гаражра машина пулман пулсан е тухмалли ҫула пӑснӑ пулсан, Дэвид Хок хӑйӗн агенчӗсем урлӑ пӗрне ҫырса илме пултарнӑ пулӗччӗ. Том Сойер хӑйӗн хӗрне ҫухатнӑ пулӗччӗ, Анчах ной ҫав тери лайӑх помощникне ҫухатнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Мана тоньӑн тепӗр помощникӗ ӑҫта пулни интереслентерчӗ. Вилнӗ пулӗ. Иероним хӑйне самаях укҫа пама ӳкӗте кӗртнӗ пулсан, вӑл пульӑсем кӗтме пултарнӑ пулӗччӗ. Полковникӑн хӑйӗн сӑмахне тытса чарма сӑлтав пулмӗ. Ҫар Ҫыннисем Ҫакӑн пек типпа пӗччен тӑрса юлни мӗскӗн простака йӑнӑш пулни курӑнсах тӑрать.
  
  
  Лифт сывлӑшри буфера цокольнӑй хутра пырса ҫапӑнчӗ. Эпир гаражра пултӑмӑр. Хӑнасен машинисем те, тӳлемелли персоналсем те нумайччӗ, анчах эпӗ вӗсенче ҫӑра уҫҫисем тупасса кӗтменччӗ, ҫавӑнпа та ih тӗрӗслеме манӑн вӑхӑт та аран-аран ҫитетчӗ. Ҫул ҫинче ҫар грузовикӗ тӑрать. Чрезвычайлӑ лару-тӑру пуласран вӑл хатӗр пулнӑ пулас та хӑвӑрт ӗҫлеме пуҫланӑ. Кунсӑр пуҫне, вӑл кунтан пӗр мильӑра пек туйӑнать.
  
  
  Ӑна ҫакӑн ҫине кӑтартрӗ. "Чуп машина патне", - терӗм эпӗ. "ӑна каялла чакнӑ чухне Ил".
  
  
  Вӗсем чупса кайрӗҫ. Люмби такӑна-такӑна пыракан Тарӑна хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт чупать. Лифт кунӗ уҫӑлчӗ. Вӗсем икӗ дюйм таран уҫӑлсан, Ӑна, Джером пекех, шӑтӑкран персе ячӗ. Вӑл кӑшкӑрнине илтрӗ те полковник пулӗ тесе шутларӗ. Алӑк тата ытларах уҫӑлсан, вӑл ҫаплах перет-ха, каллех кӑшкӑрашни илтӗнсе каять. Юлашкинчен такамӑн пуҫне лифта каялла ҫӳле ӑсатас шухӑш пырса кӗчӗ. Алӑк пӗтӗмпех хупӑничченех печӗ вӑл. Халӗ пирӗн пысӑках мар уйрӑмлӑх пур. Ӑна, грузовик патне чупса пырса, двигателе ӗҫлеттерекен Тарӑпа юнашар сикрӗ, унтан водительпе юнашар ларкӑч ҫине вырнаҫрӗ. Телейлӗ. Вӑл Митзи Гарднер пулнӑ пулсан, эпир машинӑна кам ертсе пырасси ҫинчен тавлашнӑ пулӑттӑмӑр, анчах халӗ вӑхӑт ҫук.
  
  
  Ӑна иккӗмӗш передача пуҫланас умӗн кайрӗ те съезда пӑрӑнчӗ. Ӑна баррикадӑламан. Отеле кӗмелли тӗп шӑтӑкран mimmo иртсе пынӑ чух вӑл алӑк ҫине пӑхрӗ те джерпа темиҫе ҫын тулалла чупса тухнине курчӗ. Вӗсем, пире пеме тесе, пусма ҫинче чарӑнса тӑчӗҫ, анчах васкарӗҫ. Пӑшал сассисем айлӑмра илтӗнеҫҫӗ.
  
  
  Микрофонсемпе тата динамиксемпе усӑ курса, ӑна лекес шанчӑк сахалтан та ih-мӗш шанӑҫ патне илсе ҫитерес тесе кукӑр-макӑр турӑм та, Лампи хыҫалтан пенине илтрӗм. Ӑна эму хӑйне тӳрленме хушрӗ. Вӑл мана илтмерӗ. Е, тен, вӑл ытлашши хумханса кайнӑ пулӗ.
  
  
  Ун чухне кая юлнӑччӗ ӗнтӗ. Вӑл кӗскен кӑшкӑрнине илтрӗ, кайри сӑн-сӑпат тӗкӗрӗ витӗр Люмби машина тавра тухса ӳкнине курчӗ. вӑл кӑвакарса кайнӑ, ҫул варринче пӗр хускалмасӑр выртать. Унӑн кӗпин малти пайӗ юнпа вараланса пӗтнӗ. Хӑйне лекнӗ пульӑсене пула унӑн ӳт-пӗвӗ чӗтренӗ. Джер эму пире тытма ытла инҫе чухне тавӑрчӗ.
  
  
  Вӑл, ывӑннине систерес мар тесе, ҫулпуҫӗ ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Пирӗн хыҫра текех пульӑсем шӑхӑрмаҫҫӗ. Иероним хӑйӗн салтакӗсемпе отель алӑкӗ умӗнче тарланӑ машинӑсем патне чупрӗ. Эпир килтен инҫетре, хӑрушсӑрлӑхра.
  
  
  Бульварта ӑна пӑрса газ педалӗ ҫине пусрӗ. Грузовик хӑвӑртлӑха ӳстерме мар, йывӑр грузсем турттарма ҫывхарать. Пирӗн пӗр вӑхӑт пурччӗ, анчах полковнике йӗрлессинчен хӑтӑлма ку ҫителӗксӗрччӗ.
  
  
  Эпир хула тулашне тухрӑмӑр та тоня отелӗ патне кайрӑмӑр. Мӗн те пулин хӑвӑрт татса памалла пулнӑ. Ҫыран хӗрринчи Ҫул ҫинче Эпӗ Джеромран хӑтӑлма пултараймарӑм. Манӑн икӗ вариант пурччӗ. Чи малтан грузовике кивӗ гостиница сарайне пытармалла. Тепри-ту урлӑ кукӑр-макӑр ҫул.
  
  
  Полковник гостиница пурри ҫинчен пӗлнӗ пулас, унпа усӑ курни ҫинчен шухӑшласа илтӗм эпӗ. Эмун ҫапӑҫмалла та пулман пулӗччӗ. Пӗтӗм ҫурта йывӑҫран тунӑ. Вӑл пире ҫунтарса яма пултарнӑ.
  
  
  Ҫавӑнпа ӑна ту маршрутне суйласа илнӗ. Пирӗн йывӑр грузовик лакӑм-тӗкӗмсене, лакӑм-тӗкӗмсене пирӗн хыҫра ҫӑмӑл машинӑсенчен лайӑхрах ҫӗнтерме пултарать, ҫавӑнпа та вӗсем пирӗнтен хӑвӑртрах утма пултараймаҫҫӗ.
  
  
  Ҫул кукӑрне ҫитнӗ ҫӗре вӗсем пире асӑрхамарӗҫ. Ӑна сергей чарчӗ те рульне пӑрчӗ. Халӗ эпир джунгли хушшинче аслӑ ҫулпа иртсе пыракан икӗ джипшӑн курӑнмастпӑр. Питӗ аван. Вӑл чарӑнса тӑчӗ, держатель тавра прожекторсем кӑларчӗ те, хамӑрпа пӗрле кашни ҫулах мӗн пулнине пӗлме, грузовой платформа патне пычӗ. Тен, Лампи пистолетне ӳкерчӗ пулӗ. Манӑн боеприпассем пӗтсе ҫитрӗҫ.
  
  
  Пистолетне эпӗ кантра, кӗреҫе тата виҫӗ ещӗк хушшинче тупаймарӑм. Сергей фонаров текст ӳкнӗ вӑхӑтра ӑна тарма хатӗрленнӗччӗ ӗнтӗ, пӗр ещӗкӗ ҫине: "Динамит"тесе ҫырса хунӑ. Ӑна коробка малалла туртса кӑларчӗ. Темиҫе ҫирӗпрех ӳкрӗҫ, анчах вӗсенчен нумайӑшӗ ҫаплах пӑчкӑпа тирпейлӗн чӗркесе хунӑ-ха.
  
  
  Эпир аслӑ ҫултан пӑрӑнса кайнине джер полковник пӗлсен, вӑл, паллах, ҫаврӑнса кайӗ. Анчах эпир ӑна йышӑнма хатӗрччӗ. Эпир джунглие пӗр метр пек кайрӑмӑр. Ӑна грузовик тавра касса татма чупса тухнӑ та, ҫула тухма хатӗрленсе, каялла ҫул хӗресленнӗ ҫӗрелле чупнӑ. Ӑна джип Джером куҫӗ умне тухса тӑнӑ тӗле турӗ. Вӗсем хӑвӑрт пычӗҫ, кӗтесрен сиксе тухрӗҫ, ӑна ih хунарсенчен пӑрса ячӗҫ. Инҫетре вӗсем грузовика асӑрхарӗҫ те, савӑнӑҫлӑн кӑшкӑрса, ун патне кайрӗҫ. Пӗрремӗш джип ман патӑма ҫывхарсан, унӑн хӑюне ҫутса ячӗ. Ӑна динамитлӑ хӗҫне хыҫалти ларкӑч ҫине пӑрахрӗ те май килнӗ таран малалла, ҫулҫӑсем хушшине чӑмрӗ.
  
  
  Взрыв ҫавӑнтах пулса иртрӗ те мана каялла ҫул ҫине ывӑтрӗ. Анчах манӑн ӳт-пӗвӗм джип пассажирӗсенчен чылай лайӑхрах. Тарӑ сассине илтсен, вӑл сывлама та чарӑнчӗ. Вӑл хӑй каяс киличченех тӑчӗ те, аллипе сулса, ҫул ҫинчи тарӑн шӑтӑк ҫине пӑхса, аяккарах тӑма хушрӗ. Ман хыҫра, ҫул кукӑрне, иккӗмӗш джип пырса тӑчӗ. Эпир хӗрпе каялла грузовик патне чупрӑмӑр. Джип воронка кратерӗ патӗнче тормозсем ҫухӑрса чарӑнса тӑнӑ вӑхӑтра эпир пӗтӗм хӑвӑртлӑхпа кайрӑмӑр. Хыҫалти куҫкӗски витӗр вӑл ҫул ҫинчи тем пысӑкӑш лакӑм ҫинелле пӗшкӗннӗ Джеромӑн ҫӳллӗ кӗлеткине курчӗ. Пульӑсем пирӗн хыҫран шӑхӑрса иртеҫҫӗ,анчах эпир ытла та инҫетре, вӗсем пире сиен кӳме пултарас ҫук.
  
  
  Мӗн пулнине тарӑ ӑнланмарӗ. Ӑна эй, грузовик кузовӗнче тупни ҫинчен ӑнлантарса пачӗ, ӑна хӑвӑрт чуптума пӗшкӗнчӗ, унтан каллех ҫул ҫинче чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Халӗ эпир хӑрушсӑрлӑхра", - терӗ ӑна эй. "Вӗсем ҫак шӑтӑк урлӑ каҫма пултараймаҫҫӗ, унсӑрӑн вӗсен йывӑҫ касма тивет. Ку ӗҫе тума вӑхӑт кирлӗ. Тӑвӑллӑ тинӗс тӑрӑх уҫӑлса ҫӳреме хатӗрленӗр ".
  
  
  Кӗтесрен пӑрӑнсан, тӗттӗмлӗхре вӑл чутах йывӑҫ ҫине пырса тӑрӑнмарӗ, ҫакӑ мана сергей кирлӗ пулнине аса илтерчӗ. Йывӑҫа пырса ҫапӑнассинчен те хӑрушӑрах. Сехет ҫине пӑхни мана ҫӗр иртсе кайни ҫинчен пӗлтерчӗ. Эпир чи йывӑр вырӑнсене ҫитеспе тул ҫутӑлса ҫитнӗпе пӗрех. Ку питӗ ансат ӗҫ пулчӗ.
  
  
  Анчах халлӗхе тӗттӗм - ха, ҫӑра ҫулҫӑсем витӗр хунар ҫути сӑрхӑнса кӗрет. Тарӑн, пӳрт тӑррине пуҫӗпе ҫапӑнас мар тесе, пӗр кун алӑк янаххинчен тытса тӑмалла пулчӗ. Вӑл темиҫе миля тӑсрӗ, унтан хурлӑхлӑн кулса ячӗ.
  
  
  "Ник", - терӗ вӑл. "Эпӗ ун пек тума юрӑхлӑ тесе шутламастӑп. Кунта килсе Флеминга тӗл пулассишӗн вӑл ухмаха ернӗ. Ку ҫав тери романтикӑллӑ пулнӑ ". Унӑн кулли кӑмӑлсӑр пулчӗ. "Ку чӑнах та иккенне халь ӑнланатӑп ӗнтӗ".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. - "Юмахри тӗнче кӑмӑлсӑрланать-и?»
  
  
  Вӑл хӑраса ӳкрӗ, хӑйне хӑй чарас тесе каларӗ. Эпир ҫӳлерех те ҫӳлерех хӑпарса пыратпӑр, малалла тата хытӑрах пулать. Ӑна, чӗлпӗре вӗҫертме лайӑх сӑлтав пулӗ, тесе шухӑшларӗ. Юлашкинчен, канӑҫсӑрлӑх вӑл-стимулятор, секс-питӗ лайӑх транквилизатор. Вӑл чарӑнса тӑчӗ те зажигалка уҫҫине пӑрчӗ. Питӗ шӑп. Ӑна илсе тухрӗ, машина тавра ҫаврӑнчӗ, Тарӑ енчен алӑка уҫрӗ те туртса кӑларчӗ. Ӑна, фарӑсен ҫутинче дракон е дикобразсем ҫук-и, тесе тӗрӗслес тесе, машина патне сӗтӗрсе пычӗ. Ee ҫӑварӗ те манӑнни пекех выҫӑ пулнӑ. Эй, ман пекех йывӑр пулчӗ. Кун пек вӑййа эпир пӗтӗмпех халтан кайичченех нумай вӑхӑт иртрӗ. Вӑл йӑл кулчӗ. "Эсӗ хӑвна лайӑхрах туятӑн-и?"Вӑл пуҫне сулчӗ, пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ те куҫӗсене хупрӗ.
  
  
  Эпир чӑнкӑ ту патне ҫитнӗ ҫӗре тул ҫутӑлнӑччӗ ӗнтӗ. Ӑна Тарӑ пӗр хушӑ куҫӗсене хупса усрама каларӗ, паллах, вӑл, тулалла интересленсе пӑхас тесе, тӳрех ih алӑкне уҫрӗ. Вӑл чӳречерен пӑхсан, тӗпсӗр шӑтӑка ҫеҫ курчӗ те шуралса кайрӗ. Вӑл ним пытармасӑр, янахне каҫӑртса ларчӗ.
  
  
  Эпир тӗпсӗр авӑртан иртсе кайсан, вӑл флеминг ҫинчен шухӑшларӗ. Ҫул тупика кӗрсе кайнӑ тӗлте эпир тухрӑмӑр та малалла утрӑмӑр. Халӗ ӑна ӗлӗк асӑрхаманнине тупрӗ. Сукмак чӑнкӑ ту хушӑкнелле каять; ун хыҫӗнче, тепӗр енче, ҫӗр хӑвӑлӗсем пур, унта ӗлӗк ӑру ҫыннисем ытлашшипех пурӑннӑ. Хальхи вӑхӑтра унта никам та пурӑнман пек. Крепоҫӑн хулӑн йывӑҫ хапхи хупӑ. Ӑна пистолет аврипе шаккарӗ. Тепӗр темиҫе минутран ӑна сӑнчӑрсем кӗмсӗртетни тата йывӑҫ болтсем чанкӑртатни илтӗнчӗ. Унтан хапха шалалла уҫӑлса кайрӗ те, шурӑ тум тӑхӑннӑ арҫын пире шалалла кӑчӑк туртрӗ. Тарӑ куҫа курӑнакан мӗлке пек курӑнать.
  
  
  Ной хӗре кӑмӑллӑн саламларӗ, Флеминг хӑйне лайӑхрах туять, унтан баренц тинӗсӗн япӑх территорийӗнчи уйрӑмне куҫрӗ.
  
  
  "Иртнӗ каҫ пирӗн линие касса татрӗҫ. Эсир тухса кайнине эпир вӗсемпе шалтан нимӗн те илтмен. Эсир мана Порт-оф-Спейнри лару-тӑру мӗнлине калама пултаратӑр-и?
  
  
  Вӑл хула хӗрринчи ватӑ отель хулана ҫӳрес текенсем валли пурӑнмалли вырӑн мар тесе шутланӑ. Ку баренц тинӗсӗн территорийӗн центрӗ пулмалла, вӗсем хуласем тӑрӑх килсе джунгли параппанӗ пулӑшнипе килсе тӑраҫҫӗ. Урӑх хыпарсем пулман пулсан, Иероним пирӗн ҫине тапӑннине пӗлтернӗ.
  
  
  Вӑл питӗ ывӑннӑ. Нумай вӑхӑт хушши тӑрӑшса ӗҫлемелли сехет пухӑнма пуҫларӗ. Крепость ҫавӑн пек туртӑнни никам та пырса кӗме пултарайман. Корольсем, пиратсем, повстанецсем ҫӳллӗ стенасем ҫине хӑйсен вӑхӑтлӑх программине чӗнме кирек хӑҫан та кӑлӑхах тӑрӑшнӑ. Анчах ку хутӗнче манӑн "Люгер" тата пӗр ывӑҫ пуля, Митзи Гарднерӑн илемлӗ пӗчӗк ларекӗ тата темиҫе ещӗк динамит пӗртен-пӗр хӳтлӗх пулчӗ. Хальхи пуянлатнӑ ҫара хирӗҫ кӑштах. Ӑна, хулӑн чул ҫумне таянса, тоня мӗн туни ҫинчен каласа пачӗ. Ӑна эму динамитпа мӗн тума хатӗрленни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  "Ҫак чӑнкӑ ҫырана манӑн тӳрех сирпӗнтермеллеччӗ", - тунмарӑм эпӗ.
  
  
  "Анчах ун чухне вӑл ун ҫинчен шухӑшламан, халӗ вӑл ытла инҫе. Анчах эпӗ ӑна ҫак маршрута мина уйӗ туса хуратӑп. Джер кунта ниепле те джиппа килмессе кӗтетӗп. Ҫакна сюрприз кӗтет. Мана носильщиксем кирлӗ.
  
  
  Ной команда пухрӗ, ӑна хӗрсемпе паллаштарчӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Ҫынсем грузовик тавра динамит туртса кӑларчӗҫ. Вӗсем кунтан пурпуртан тунӑ уҫӑ ещӗке форта турттарса кайнӑ, унта хатӗр-хӗтӗрсем, мина, ҫул ҫинче ещӗк туллиех хӑварнӑ. Грузовикран тухса каяс умӗн ӑна, урӑх никам та грузовика хута яма ан пултартӑр тесе, распределитель роторне кӑларчӗ. Детонаторсем кашни заряда ыттисенчен пӑхмасӑр сирпӗнтерме пултарнине пӗлсен, ӑна мина уйӗ туса хунӑ. Вӑл ӗҫленӗ вӑхӑтра ӑна крепоҫри параппансем илтнӗ; ку хыпарсем мар, церемониальнӑй сасӑсем пулнӑ. Ной кӑштах ҫӗкленме хӑтланнине вӑл тавҫӑрса илчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн сӑмахне каласа пӗтернӗ тӗле вӑл хӑйне пӗтӗмпех халтан кайнӑ пек, выҫӑ пек туйрӗ. Вӑл крепоҫе аран-аран ҫитрӗ. Чӑнах та, ритуал пулнӑ. Вӗресе тӑракан & amp; quot; сӑваплӑ вӗҫен кайӑксене вӗлерсе пӗҫернӗ. Ҫарамас йӑх ҫыннисем хуран тавра сӑнӑсемпе ташлаҫҫӗ. Вӗсен базуксемпе тата автоматсемпе кӗрешме ҫар хӗҫпӑшалӗ питӗ лайӑх вӗҫленнӗ.
  
  
  Ной ӑна мӗн те пулин ҫимелли пама ӗлкӗриччен ун ҫинчен шухӑшласа пӑхрӗ. Эпӗ ҫурри таран ҫывӑрса каяймарӑм. Ной мана пӗртен-пӗр передача панӑ чухне вӑл сулхӑн та тӗттӗм пӳлӗмре выртатчӗ; сулхӑн лини Ҫинче ӑна хӗвел кӑнтӑрлахи позицие ҫитнине курма пулатчӗ. Ӑна сукмак хӗррине хурал тӑратнӑ. Ҫак вырӑнтан инҫетрен транспорт хатӗрӗсем ҫывхарни илтӗнмелле. Халӗ Вӑл Nov-мӗш номер умӗнче тӑрать, вӑл пӑлханать.
  
  
  
  
  "Ҫар ҫыннисем грузовик патне ҫитрӗҫ", - терӗ ной.
  
  
  Вӑл часах вӑранчӗ. - "Ih миҫе?'
  
  
  "Вӑл шутлама пӗлмест". - Ной наблюдательпе калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  "Питӗ, питӗ", - тет вӑл.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те хапха патнелле чупрӗ. Хальхи вӑхӑтра вӗсен сукмакпа каймалла, динамит тупайманнине отеле кайса пӗлмелле. Вӑрҫӑ ташши пӗтрӗ, ҫӗр хӑвӑлӗсене кайнӑ ҫынсем каялла крепоҫе чупрӗҫ.
  
  
  Вӑл флеминг пӳлӗмӗн алӑкӗ патӗнчен иртрӗ те пӗр самантлӑха шӑпланчӗ. Вӑл пӗр кунлӑха икӗ хӗр хушшинче тӑчӗ. Унӑн бинтпа ҫыхнӑ алли ҫинче пире илемсӗр хӗрлӗ йӗрсем, шоколад тӗслӗ хӑмӑр пит-куҫсем ҫук. Кун пирки чарӑнса тӑма манӑн вӑхӑт пулмарӗ, анчах флеминг хӑвӑрт сывални мана тӗлӗнтерчӗ. Ӑна пуҫ тавра ывӑтрӗ, хӑй ҫаплах малалла утрӗ. Вӑл хапхаран чупса тухрӗ те сукмак тӑрӑх чупрӗ. Вӗсем хӑвӑрт пулнӑ пулсан, вӑл вӗсемпе тӗл пулма пултарнӑ, анчах ӑна шансах тӑмалла пулнӑ.
  
  
  Ту каҫҫи патне ҫитсен, эпӗ нимӗн те кураймарӑм-ха. Халӗ вӑл уҫланкӑра, йывӑҫ тӑррисем урлӑ ҫырма тӗпӗнче грузовик тӑнине курма пулать. Юнашар тӑракан вӑтӑр ҫынлӑ ушкӑн ҫӳлелле хӑпарма шутламасть. Интереслӗ, мӗншӗн? Унтан вӑл хӑй хыҫӗнче шавланине илтрӗ. Ку Митзи пулчӗ. Пирӗн ревматизм пулнӑ.
  
  
  "Тепӗр енчен тепӗр атака пур, Ник. Бухтӑра кимӗсем. Кимӗсем нумай.'
  
  
  Ку группа мӗншӗн аялта кӗтсе тӑнине ӑнлантарса пачӗ. Ку вӑл пӗр вӑхӑтрах икӗ фронтра пуҫланакан клеще юхӑмӗ пулчӗ. Ӑна ee хулпуҫҫинчен ыталарӗ. "Эсир минӑсене сирпӗнтерме пултаратӑр-и?"
  
  
  "Ку яланах манӑн пурнӑҫ тӗллевӗ пулнӑ. Мӗн тумалла манӑн?'
  
  
  Эй ӑна зажигалка кӑтартрӗ, эй, зажигалка тыттарчӗ те мӗн тумаллине каларӗ. "Ҫак икӗ пӑнчӑ хушшинчи ҫула минӑланӑ". Ӑна акӑ икӗ саманта кӑтартрӗ. "Сылтӑм енче зажигалка ҫунтармалли предохранителе виҫӗ минутран чи лутра заряд ҫутатать. Пӗрремӗш ушкӑн ҫул кукӑрне ҫитсен ee ҫутмалла. Хӑш-пӗр салтаксем вӑхӑтран вӑхӑта айван пулаҫҫӗ пулин те, ку ҫителӗклӗ пуласса шанатӑп. Ан васкӑр. Анчах ih чарӑр ".
  
  
  "Хаваспах."Вӑл мана чуптурӗ те, мана сывпуллашнӑ чух чуптунӑ пек туйӑнчӗ. "Флотпа ӑнӑҫу".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Ку ӗҫ пулать. Шансам Нойӑна ".
  
  
  Ӑна хам туйнинчен лайӑхрах ӗнентерме тӑрӑшрӑм. Пирӗн икӗ енчен те хупӑрласа илмелли хатӗрсем пулман. Май пур чухне унӑн хамӑн вӑй ҫитнӗ таран тумалла пулнӑ, анчах ҫав куна тӳссе ирттерме тӗлӗнмелле япала кирлине мана темскер кӑтартса панӑ.
  
  
  Эпӗ крепоҫра пулман вӑхӑтра пысӑк улшӑнусем пулса иртрӗҫ. Йӑх йышӑнса илнӗ. Пусма тӑррисем ҫине талккӑшпех хӑпараҫҫӗ, вӑл та хӳтлӗх стени пулса тӑрать, пуҫ купташки пысӑкӑш чулсем витресенче илсе пыраҫҫӗ, вӗсене конвейер ленти пек алӑран алла параҫҫӗ.
  
  
  Тӗлӗнмелле пулсан та, ку япала чуна хавхалантаракан япала пулнӑ. Материала чӗрӗ аҫтаха пек паракан ҫак хура алӑсем пӗр тикӗссӗн сулланни ҫак ҫынсене, хӑйсен ӗмӗрӗнче чӑн-чӑн вӑрҫӑсем туманскерсене, шанӑҫ кӳрет.
  
  
  Ной сӑн-сӑпатне ҫухатмарӗ, ҫапах та вӑл ҫынсем пек мар, шанчӑклӑрах пек туйӑнчӗ. Вӑл хапха патӗнчи лӑпкӑ кӗтесре Флемингпа калаҫать. Флеминг пукан ҫине таянчӗ те тоньӑна тем ҫинчен ӗнентерме хӑтланнӑ пек пулчӗ. Унӑн калаҫӑвне сӑнас тесе, вӑл ун патне пычӗ.
  
  
  "Юрать, Ной, джер икӗ хут вӑйӑ вылянине ӗненес килет ӑна. Анчах эпӗ сире те, сирӗн ҫыннӑрсене те хамӑн ӗҫӗн сычӗшӗн хӑйсен пурнӑҫне шеллемесӗр тӑма пултараймастӑп. Джер ҫав тери вӑйлӑ пулсан, Манӑн ӑна Хаммонд генерала пӑхӑнмалла. Ӑна парӑнатӑп та Пӗрлешӳллӗ Штатсене яратӑп. Джер-пултаруллӑ ҫын, ку утрав вара ҫар диктатурине ӗлӗкрех тӳссе ирттернӗ. Тен, ӑна эму пама та пултаратӑп. Ӑна эпӗ пӗлтернине пӗлтересшӗн.
  
  
  Джемма тӗнчене ҫыру ярасси-хӑйӗн вилӗм приговорӗ ҫине алӑ пуснипе пӗрех. Полковник тоньӑна ҫак ӑрӑва та канӑҫ паман пулсан та, вӑл пирӗн пата пӗр минутлӑха та чӗрӗ ҫӗршывра пулман пулӗччӗ. Вӑл поражени тӳсме ҫителӗклӗ начар тесе шутланӑ. Ӑна вӑл ҫав тери курайман. Анчах джер ман пек кӳреннӗ пулсан, мана мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши, тесе шухӑшлама та йывӑр. Ӑна Патриарх ответ парасса кӗтет. Ку вара ывӑнтаракан хаярлӑхпа пуҫланса кайрӗ.
  
  
  Флеминг, ӑна сирӗн идеализма хисеплетӗп, анчах вӑл сире суккӑрлатать. Хаммонд генерал сиртен хӑтӑлсан, ҫынсем утрав ҫинче пурӑнакансене хӑварасса ҫаплах ӗненнӗ. Вӑл сире хӑваласа яма пултарнӑ. Кариб Джер ҫавӑн пек уҫӑ кӑмӑллӑ пулма пултараймасть. Вӑл та, тӗн енчен илсен, пӗр тан мар. Эсӗ чӗрӗ чухне эсӗ уншӑн хӑрушлӑх. Карттӑ ҫине те сирӗн пурнӑҫӑр ҫеҫ мар лартнӑ. Джер шухӑшласа хунине пурнӑҫлама май килсен, вӑл ҫак тӑва ракетӑсен бази туса хурать. Вӑл пире хӑваласа ярать те кунта пирӗн тӑшмансене илсе килет. Вӑл российӑна пулӑшмасӑр влаҫра юлма пултараймасть. Ҫак ту ӗмӗр-ӗмӗрех пирӗн сӑваплӑ ҫурт пулнӑ. Ку ҫынсем ҫак тӑва пӑрахиччен вилӗҫ ".
  
  
  Старик лайӑх калаҫать. Вӑл флеминга ӗненнӗ, вӑл ӑслӑ аргументсене юратманнине кӑтартса панӑ. "Тӳррипех калатӑп, Эсӗ тӗрӗс калатӑн, Анчах. Ӑна тӗнчере нумай вӑхӑт хушши грез пурӑннӑ. Шанчӑк хӑш чухне илӗртӳллӗ курӑнать. Кирлӗ пулсан, ӑна хӑрах алӑпа чул ывӑтма пултаратӑп ".
  
  
  Вӑл тоня аллине сӗртӗнчӗ, унтан сывӑ урипе парапет патнелле уксахларӗ.
  
  
  Ной мана кӑчӑк туртрӗ. Ӑна, пӳрт тӑррине хӑпарса, лагуна кӗмелли шӑтӑкӑн шӑллӑ стени урлӑ пӑхрӗ. Ҫывхарса килекен флот иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑ вӑхӑтра акӑлчансем дюнкерка тӑрӑх эвакуацилени ҫинчен ҫырнисене хирӗҫлерӗ. Пулӑҫсен кашни кимми, уҫӑлса ҫӳремелли кашни карапӗ, кӗскен каласан, Порт-оф-спейньӑра мӗн тупма май пурри пурте ҫӳлерех ҫывхарать.
  
  
  Вӑл америкӑри торпеда катерӗсем ҫинчен, хӑвӑрт вӗҫекен истребительсемпе пӗрле сывлӑша епле хӳтӗлесси ҫинчен ӗмӗтленнӗ. Анчах ку чӑннипех те лайӑх тӗлӗк пулчӗ.
  
  
  Малтанхи кимӗсем пирӗн еннелле & amp; quot; чи пысӑк хӑвӑртлӑхпа пӗрин хыҫҫӑн тепри ишеҫҫӗ. Вӗсем тӑрӑх ишсе пыракан кимӗсем чӗрӗ юлӗҫ. Чи малтан сюрпризпа тӗл пулӗҫ. Вӗсем ih юхӑма чаракан шыв айӗнчи пӗве ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗҫ пулас. Тоня репутацийӗ ҫак пӗчӗк гаваньрен ҫынсене хӑратнӑ пулӗччӗ, ҫавӑнпа вӗсем шыв илнӗ пӗве ҫинчен нимӗн те пӗлмен.
  
  
  Ӑна малтанхи икӗ яхта юнашар вӗҫтерсе пынине сӑнаса тӑрать. Ӑна бинокльсӗрех палуба ҫинче тытса тӑракан базуксемпе пулеметсене курма пулать. Вӗсем пӗве ҫумне металл шатӑртатнипе пӗр вӑхӑтрах пырса ҫапӑнчӗҫ. Сӑмса чаҫӗсем чӗвен тӑчӗҫ, корпус чӗтренсе илчӗ, ҫынсене палуба ҫинчен тинӗселле ывӑтрӗ. Карап путнине уявлас тесе, Ҫав вӑхӑтрах Митзие сирпӗнтернӗ пӗрремӗш заряд шартлатни илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Малтанхи икӗ телейсӗр яхта хыҫӗнче икӗ буксир тӑраҫҫӗ, вӗсем ӗнтӗ чарма пултараймаҫҫӗ. Вӗсем чул стенана касса кӗчӗҫ те кӗтесрен ҫакӑнса тӑчӗҫ. Борт хыҫне ӳкнӗ арҫынсем тавра хӑшӗ-пӗрисем ботинкӑсемпе ытти хатӗрсен йывӑрӑшӗпе путса вилнӗ, теприсем пӗверен ҫакланма пултарнӑ. Тепӗр киммисем лагун варринче чарӑнса тӑчӗҫ. Анчах хӗҫпӑшаллӑ салтаксем тиенӗ виҫӗ катер пӗве ҫумне пырса ҫапӑннӑ, анчах вӗсем палӑрмаллах сиенленмен. Вӗсем кӗтмен ҫӗртен патаксемпе чӑрмав шыраса тупрӗҫ. Вӗсем крепость патне илсе каякан пусма ҫинче барьер ҫӳллӗшӗнче выртаҫҫӗ.
  
  
  Пӗрремӗш катер таврашӗнчи ҫынсем пӗве урлӑ пусма патнелле каҫма пуҫларӗҫ. Виҫҫӗмӗш катер кӑштах каялла чакрӗ те карлӑк еннелле пӗр харӑс персе ячӗ.
  
  
  Эпӗ ной пусма тӑрӑх хӑпарнине сисмерӗм, анчах вӑл манпа юнашар тӑнине асӑрхарӑм. Унӑн бамбукран тунӑ перископ пулнӑ, тӗкӗр ӑна карлӑк урлӑ ним пытармасӑр пӑхма май панӑ. Вӑл сигнал пама хатӗр аллине ҫӗклерӗ. Карлӑк тӑрӑх хӑмӑр кӗлеткесем тӑраҫҫӗ, кашниех аллине чул тытнӑ.
  
  
  Кимӗсем пенипе салтак атти сассисем уҫҫӑнрах та уҫҫӑнрах илтӗнме пуҫларӗҫ. Унтан вӑл стена леш енче мӗкӗрнине илтрӗ те, салтаксем халӗ пирӗн айра иккенне ӑнланса илчӗ. Ной аллине усрӗ. Сасартӑк стена патӗнче хускану пуҫланса кайрӗ.
  
  
  Арҫынсем хӑйсен пуҫӗсем ҫийӗн шӑхӑрса иртекен пульӑсем ҫинчен манса кайрӗҫ, сакӑр фут хулӑнӑш стена ҫинелле пӗшкӗнчӗҫ, чулсем пӑрахрӗҫ те каллех пытанчӗҫ. Вӗсем тавра виҫҫӗшӗ аманнипе йӑтӑнса анчӗҫ. Теприсем ih илсе кайнӑ та ih вырӑнсене йышӑннӑ.
  
  
  Хӳтлӗх вучӗ сасартӑк чарӑнчӗ. Ӑна шӑллӑ стенасем тӑрӑх пусма тӗпне ҫитичченех пӑхса тухрӗ. Вӑл ӳкекен салтаксене курчӗ: тинӗс хӗрринелле чупакан ҫынсен сӑнчӑрлӑ реакцийӗ.
  
  
  Тоня ҫыннисем каллех чулсем илсе килчӗҫ те ӑнӑҫу тума хатӗрленчӗҫ.
  
  
  Хӳтлӗх каллех ҫунма пуҫларӗ, вилӗмлӗ тӑхлан каллех шӑллӑ стенасем ҫинче шӑхӑрать, ҫилпе куштӑрканӑ шӑтӑксене шӑтарать.
  
  
  
  
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Иккӗмӗш взрыв джунглие кисрентерчӗ. Апла Пулсан, Митзин иккӗмӗш заряда тивертмелле пулчӗ. Халӗ ӑна Ной кирлӗ мар. Ӑна пурпӗрех "Люгертан" кимӗсем ҫине лекме пултарайман, ih артиллери таврашӗнчи пульӑсем стенана ытла сиенлемен-ха. Ватӑ улӑп чикмеке лайӑх тӗрӗслесе тӑрать. Вӑл сукмак патнелле чупрӗ. Митзи, аллине виҫҫӗмӗш взрыватель тытса, ҫӗр ҫинче пӑшӑрханса ларать. "Вӗсем ӑслӑланчӗҫ", - терӗ вӑл мана. "Пӗрремӗш хут манӑн ҫиччӗ пурччӗ, иккӗмӗшӗнче dis тӑваттӑ, пурте пӗрле. Анчах халӗ вӗсем пӗрин хыҫҫӑн тепри пыраҫҫӗ. Дистанциллӗ сакӑр метр. Кӳренмелле, пӗр ҫыншӑн пысӑк мул.
  
  
  "Ҫук, вӗсем ун пек тӑмаҫҫӗ", - килӗшрӗм эпӗ.- Нимех Те Мар. Ӑна ih индивидуально пӗтеретӗп ".
  
  
  Салтаксем малалла утрӗҫ. Вӗсем ҫапӑҫӑва кӗресшӗн пулман, анчах, офицерсене вӑрҫса хӑваланӑ май, малалла утнӑ. Вӗсем малалла мар, аяккалла тата ҫӗр ҫине мина-капкӑнсем ыйтнӑ.
  
  
  Вӑл вӗтлӗх витӗр мана юрӑхлӑ вырӑна чупса кайрӗ. Сукмака аялтан хупласа тӑракан чул катӑкӗ. Ӑна унта салтаксенчен маларах ҫитме пултарнӑ пулсан, вӑл хӑйӗн "Люгерӗпе"конструктивлӑ ӗҫлеме пултарнӑ пулӗччӗ. Вӑл унта тин ҫеҫ, пӗрремӗш ҫын алла илме пултарайман ҫӗре ҫитнӗ. Вӑл ҫӳллех мар, кӗрнеклӗ, кӗре ӳтлӗ. Унӑн пичӗ тарпа йӗпеннӗ. Вӑл сывлӑш ҫавӑрса илес тесе чарӑнса тӑчӗ, унтан, куҫне сукмак ҫинчен илмесӗр, хуллен каялла утрӗ. Ӑна люгер ҫине тӗллерӗ, унтан урӑхла шухӑшласа илчӗ те каллех кобурине чикрӗ. Лайӑхрах меслет пулнӑ. Тепӗр тесен, вӑл эпӗ унта пулнине пӗлмен.
  
  
  Манӑн боеприпас запасӗсем кирек мӗнле пулсан та лайӑхраххине ӗмӗтленме пӑрахрӗҫ, халлӗхе вӗсене шанма пултараймарӑм. Ӑна сылтӑм хулпуҫҫи ҫинчи йӗнни тӑрӑх билет туртса кӑларчӗ. Салтак ман айран иртсе кайсан, ун ҫине хыҫалтан сикрӗ. Ӑна ҫак ура ҫапса ӳкерчӗ. Унӑн ӳпкинче юлнӑ сывлӑшне кӑшт суйласа илнӗ пек туйӑнать. Манӑн тӑнсӑр тӑшмана вӗлерес йӑла ҫук. Анчах ку хутӗнче манӑн суйлав пулмарӗ. Халӗ вӑл тыткӑна илнисене капӑрлатма пултараймасть. Ӗҫе ирӗксӗррӗн пӗтерсен, вӑл ӑна тӗмӗ айне сӗтӗрсе кӗчӗ, винтовкипе патронташне илчӗ те каллех хӑйӗн хӳтлӗхне вӗҫтерчӗ. Вӑл ҫавнашкалах пулнӑ пулсан, ӑна сахал мар пӗтерме, ҫавӑн пекех хӗҫпӑшал запасне пухма пултарнӑ пулӗччӗ. Меллӗ те ӑслӑ!
  
  
  Тепри кӗтесрен пуҫне кӑларса пӑхрӗ. Хӑй умӗнче ҫӗр ҫинче юн пӑнчисене курсан, вӑл тӗлӗнсе чарӑнса тӑчӗ. Вӑл пуҫне тата ытларах ҫӗклерӗ, ҫаврӑнчӗ те мана курчӗ. Вӑл хырӑмӗ умӗнче чӗн пиҫиххипе автомат йӑтса пырать, ҫак автомат ман еннелле сулӑнса кайрӗ.Вӑл пистолетне кобурӑран хӑвӑрт туртса кӑларчӗ те, курокне антарма ӗлкӗриччен, эму пуҫӗнчен пуля кӑларса ячӗ. ӐНА AX-мӗш чи лайӑх агентсен яланах регулярлӑ йӗркепе ӗҫлемелле, ӑна яланах кураймастӑп, мӗншӗн тесен вӗсем манӑн халсӑрлӑха яланах чакарас йӑла пур. Анчах хӑш-пӗр чухне хӑвӑртлӑх секундӗнче пурнӑҫпа вилӗм хушшинчи уйрӑмлӑха пӗлтерет. "Сӑпайлӑ юл, Ник, - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Анчах пурпӗрех илемлӗ тунӑ.
  
  
  Шел пулин те, арҫын сукмакран ҫав тери аякка пӑрӑнса кайнӑ, урӑх суккӑр зонӑра пулмалла мар. Анчах эпӗ ҫак автомата пӑрахма пултараймарӑм.
  
  
  Сылтӑм аллине люгер тытса, вӑл сиксе анчӗ, вилӗ патне ыткӑнчӗ те, куҫне йӗр ҫинчен илмесӗр, хӑвӑрт ӗҫлеме пуҫларӗ. Ӑна боеприпассем тиенӗ мул пек авӑрланӑ. Ылтӑн тымарсем!
  
  
  Ӑна сукмак хӗррипе тӗмсем хушшине йӑвантарса антарчӗ те, пӑшалӗсене пуҫтарса, каялла хӑйӗн вырӑнне чупрӗ. Кӗтесрен никам та тухман-ха. Тӗлӗнмелле. Пӗр хушӑ вӑл ерҫмерӗ. Вӗсем Люгер сассине илтнӗ пулмалла.
  
  
  Ӑна тата вунӑ минут кӗтсе тӑчӗ, анчах никам та килмерӗ, эпӗ вӑхӑта ахалех сая янине туйма пуҫларӑм. Вӑл Хӑйӗн тупӑшӗпе Митзи патне таврӑнчӗ. Кунтан ӑна аялта грузовиксемпе джипсем курма пултарнӑ. Салтаксем раци тытнӑ ҫын тавра пухӑнчӗҫ. Вӗсем пысӑкрах вырӑнта такамран ҫӗнӗ приказсем кӗтеҫҫӗ пулмалла. Митзи пирӗн ҫӗнӗ хӗҫпӑшал ҫине кӑмӑллӑн пӑхса илчӗ. Вӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Вӗсем Джер пире пӑрахма пултарнине пурне те чараймӗҫ, анчах пирӗн пӗчӗк козырь пур. Ҫак пӗчӗк ҫар аялта эпир хӗҫпӑшалланнине пӗлӗ
  
  
  Ӑна аялта тӑракан ушкӑн ҫине кӑтартрӗ. "Вӗсем хӑйсен планӗсене улӑштараҫҫӗ. Ҫул ытла та хӑрушӑ, вӗсем тепӗр атакӑна каясси ҫинчен шухӑшламастӑп та эпӗ. Анчах ih прицелпа тытӑр та, йӑнӑшатӑп пулсан, мана асӑрхаттарӑр ".
  
  
  Вӑл тутине ҫуласа илчӗ. - Винтовкуна кунта хӑвар, юрать-и? Тен, ӑна унпа мӗн те пулин усӑллӑ ӗҫ тума пултарӑп ".
  
  
  Ӑна винтовка тата боеприпассем кӑштах хӑварнӑ. Вӑл тухса кайсанах, ӑна ҫыран хӗрринчи ҫул ҫинче аслати пек мина сасси илтӗнчӗ. Каллех динамит сирпӗнтерме вӑхӑт ҫитнӗ пулмалла.
  
  
  Ҫӗнӗ машинӑсем ҫул вӗҫӗнче чарӑнсан, ӑна авӑрлама чарӑнчӗҫ. Салтаксем тухрӗҫ те, эпӗ раци тытнӑ ҫынна куртӑм. Вӑл ҫак салтаксем ушкӑнӑн-ушкӑнӑн килессе пӗлмен. Вӗсем саланасса шаль мар, пӗрремӗш заряда сирпӗнтерсе ярасса кӗтмелле.
  
  
  Вӑл джип айӗнче ҫурӑлса кайнӑ, ҫавӑн пекех икӗ грузовика пӗтернӗ. Снарядсем ҫурӑлни шӑплансан, ӑна хыҫалтан автоматпа автоматран пенӗ. Халӗ те тӗрӗс-тӗкелех пулнӑ машинӑсем хыҫалти ҫула куҫрӗҫ те асӑрханса каялла утрӗҫ. Унта пӗр вӑхӑт шӑп пулать пулас та, вӑл крепоҫе таврӑнма шут тытрӗ. Пӳрт тӑрринче шавлӑ. Пурте хӳтлӗхре, мӗншӗн тесен базуксемпе аякран перекен винтовкӑсем ҫаплах карлӑк ҫинелле переҫҫӗ. Ной мана ҫав перископ ҫине пӑхма кӑчӑк туртрӗ. Ӑна шыв капланнӑ карлӑк урлӑ пусма патнелле каякан салтаксен пысӑк ушкӑнӗсем курнӑ. Хӑшӗ-пӗрисем пусма патне ҫитрӗҫ те пусма тӑрӑх хӑпарма пуҫларӗҫ. Ной салху курӑнать.
  
  
  Пӗтӗм хускану манӑн кӑмӑл туртнинчен хӑвӑртрах пырать. Хӳтлӗх вӑраха тӑсӑлнӑ пулсан, вӗсем хӑйсен ҫыннисене вӗлернӗ пулӗччӗҫ, анчах эпир ih тупаймарӑмӑр. Ӑна вӑл автоматпа шаккарӗ те нойӑна вӗсем ҫӳлте хӑҫан пулассине систерме хушрӗ.
  
  
  Анчах ку кирлӗ пулман. Темиҫе ҫекундран хӳтӗлекенсем сасартӑк пеме чарӑнчӗҫ. Ку маншӑн паллӑ пулчӗ. Вӑл ура тупанӗсем хӑйне ҫуласа илнине, икӗ шӑл хушшине пӗр утӑм ярса пуснине илтрӗ. Ӑна автоматпа кӑшт ҫеҫ салтака питрен тивертеймерӗ, анчах салтак юлашки утӑм ярса пуссан, вӑл пӑрӑнса тӑчӗ. "Суту-илӳ автомачӗ" ӑна хыҫалтан арҫын ҫине печӗ. Вӗсем иккӗшӗ те хӗрринчен ӳкрӗҫ. Пусма картлашкисемпе пӗвен пысӑк пайне тасатса пӗтеричченех пеме чарӑнмарӗ. Юлашки арҫынсем каялла хӑйсен киммисем патне ыткӑнчӗҫ те шыва чӑмрӗҫ.
  
  
  Урӑх пемерӗҫ. Флот пӗвен инҫетри вӗҫне кайса, Эпир Митзипе иксӗмӗр тӑварлӑ пӳлӗмре пӗр-пӗрне ыталаса илнӗ вырӑнта якӑр ярса тӑчӗ. Ӗмӗр каялла пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл ной патне таврӑнчӗ. Ӑна майлӑрах вырнаҫса лартӑм та стамбулта ятарласа тунӑ вӑрӑм та ҫинҫе, питӗ тутлӑ сигаретӑсем тавра пӗр пирус тивертсе ятӑм. "Ку пӗрремӗш акт пулчӗ", - терӗм эпӗ. "эпир кӑштах канма пултаратпӑр пулӗ".
  
  
  "Ку саншӑн тӗрӗс пулма пултарать, Ник. Эсир тунӑ ӗҫсемшӗн эпӗ сире питӗ тав тӑватӑп. Анчах тӑшман хупӑрласа илнине татса тухман-ха, ӑна вӑхӑтлӑха ҫеҫ тытса чарнӑ. Джером ҫарӗ таврӑнать. Ӑна пӗлетӗп, ман ҫынсем вӗсем выляса илнӗ тесе шутлаҫҫӗ, ҫавӑнпа та уahoo килессе кӗтеҫҫӗ. Эпӗ вӗсене ӗҫкӗ-ҫикӗ туса памасан, вӗсем мана турӑсене ҫӗнтернӗшӗн тав тума манатӑп тесе шухӑшлӗҫ, катемпи пире текех кӑмӑлламӗ тесе хӑрӗҫ. Вара вӗсем ҫапӑҫас кӑмӑла ҫухатӗҫ ".
  
  
  Ной мана сӑваплӑ вут-ҫулӑмпа, параппансемпе тата церемониаллӑ ташӑсемпе уяв ирттерме хӑварчӗ. Вӑл хӑйӗн вӑхӑтне уява сӑнама тата тӑшман флотне сӑнама уйӑрнӑ. Хӑш-пӗр карапсем ҫыран хӗррине ҫитсе чарӑннӑ. Салтаксем кимӗсемпе юнашар тӑрса пляж урлӑ крепоҫе ҫитме шутламаннинчен вӑл чӑнах та тӗлӗнчӗ. Рацисем приказсемпе хирӗҫ пулакан донесенисемпе хӗрсе кайӗҫ.
  
  
  Вӑл шыв ҫине пӑхса тӑнӑ чух сасартӑк аллине хӑйӗн алли ҫине хунине туйса илчӗ. Ку ман пӳрнесенчен ҫакланнӑ ӑшӑ алӑ пулчӗ. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Хӗр яланлӑхах ман еннелле тайӑлчӗ. Вӑл пиҫиххирен аяларах ҫарамас, унӑн ӳт-тирӗ церемониальнӑй ташӑпа ҫуталать. Ee кӑкӑрсем кӳпчесе кайрӗҫ. манӑн пит-куҫ. Эпӗ сывлами пултӑм. Ку пӗтӗмпех мар-ха.
  
  
  Ӑна халь, пурте вечеринкӑсем тунӑ чух, сӑнамалла пулнӑ. Анчах ҫак ылханлӑ параппансем мана та пулӑшмарӗҫ. Кунсӑр пуҫне, кимӗсем ҫинче паллӑ ӗҫсем пулман. Ун хыҫҫӑн пусма тӑрӑх антӑм. Эпир хапха патӗнчи лӑпкӑ кӗтесри ҫулҫӑсем тавра тепӗр ҫемҫе клумба тупрӑмӑр.
  
  
  Унтан пӗтӗмпех пӗтрӗ. Параппан сасси хуллен илтӗнет. Ку кӑштах кӗлӗ евӗрлӗ пулнӑ, вара вӑл тӗлӗнмелле лӑпкӑлӑха туйса илнӗ. Ӑна ура ҫине тӑма пулӑшрӗ, эпир вара, алла-аллӑн тытӑнса, каялла кайрӑмӑр. Ӑна парапет патне таврӑнма, стена ҫине пӑхма хӑварчӗ.
  
  
  Флот уҫӑ тинӗсе тухса кайнӑ!!! Пӗр катер халӗ те лагунрах - ха, вӑл ҫутҫанталӑк гаванӗнчен пуринчен кайран тухса кайма хатӗрленет. Мӗн пулчӗ, ҫӗвӗҫӗм? Тоня халь ҫеҫ Флемингпа Тата Тарӑпа калаҫнӑ усал ӗҫ ҫинчен каласа парас тесе, вӑл аяла анчӗ. Вӑл вӗсене ҫӗнӗ хыпарсем каласа пачӗ.
  
  
  "Халӗ эпир Флемингпа хӗрачасене кунтан илсе кайма пултаратпӑр", - терӗм эпӗ. "тен, эпир тепӗр утрав ҫине куҫса Пӗрлешӳллӗ Штатсене пӗлтерме пултарӑпӑр. Унтан вӗсем пире самолетпа илсе кайма пултараҫҫӗ. Ҫапла вара, тепӗр хут тытӑнса пӑхас тесен, Флеминг чӗрӗ юлать. Ӑна полковнике пӗтерес тесе каярах таврӑнма пултаратӑп ".
  
  
  Анчах Флеминг ун ҫинчен илтесшӗн пулмарӗ. Нимӗнле самолет та ҫук. Джерома нимӗнле пӗтерни те ҫук. Вӑл парӑнчӗ те эму ҫине йӳҫҫӗн пӑхса: ку вӑл-харпӑр хӑй ӗҫӗ, терӗ. Ҫӗмрӗк кимӗсене пӑхса ҫӳренӗ чухне Вӑл Ҫакна Nov-мӗш номерпе ҫеҫ майлаштарма пултарнӑ.
  
  
  Ной мана пулӑшма темиҫе ҫын суйласа илчӗ. "Чи лайӑх ишекенсем", - терӗ вӑл. Ишекенсем мана кирлӗ мар, носильщиксем ҫеҫ. Митзин ӗҫӗсем мӗнле пынине пӗлес тесе, вӑл унпа усӑ курнӑ.
  
  
  Вӑл халӗ те ee хӑварнӑ вырӑнтах - ха, анчах ун айӗнче джипсем ҫук. Грузовик ҫеҫ унта пулнӑ-ха. Вӑл мана: вӗсем пурте пӗр харӑс кайрӗҫ, тен, карапсем ишсе кайнӑ вӑхӑтра кайрӗҫ пулӗ, терӗ. Ӑна ҫакӑн ҫинчен каларӗ те, вӑл ман ҫине ӗненмесӗр пӑхрӗ.
  
  
  "Эсир джер парӑнать тесе шутламастӑр вӗт, ҫапла мар-и? Мӗн тӑвӗ вӑл?
  
  
  Эпӗ нойпа Флеминга хам мӗн шухӑшланине каламарӑм. Анчах вӑл митзипе калаҫма пултарнӑ. "Вӑл касторӑна пулӑшу ыйтма тархасланине асӑрхатӑп. Ӑна эпир бомбардировщиксене, канонер киммисене тата Россия Пирӗн пуҫ ҫине Куб урлӑ яма пултарассине кӗтме пултарасси ҫинчен малтанах каласа паратӑп. Эпир кунта урӑх пулмасса шанатӑп ". Ӑна эй, пӗве ҫинче крушени пулнӑ кимӗсем ҫинчен каласа пачӗ, эпӗ нойӑна ҫак ӑрӑва джунглие, эпир кайсан, кӑшт аяккарах ӑсатма сӗнес терӗм. Отель территорийӗнче, ура айӗнче вара хӗрсе кайма пултарать.
  
  
  Вӑл ман ҫине хӗрхенсе пӑхрӗ. "Раҫҫейӗн шанчӑксӑр пункчӗ. Ӑнӑҫу ку".
  
  
  
  
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Хирӗҫ вӗрекен ҫил, шыв ҫийне хускатас тесе, чылаях вӑйлӑ пулнӑ, анчах пирӗн хӑвӑртлӑха чакарманпа пӗрех. Буксира хӑвӑртлӑхпа мар, районсен шалти ӗҫӗсем тӑрӑх Порт-оф-Спейна продукци турттаракан баржӑсене буксировка тума палӑртнӑ, эпир питӗ хӑвӑрт ишетпӗр пулин те, эпӗ хамӑр шунӑ пек туйрӑм.
  
  
  Тоня ҫынсем пулӑшнипе ӑна ҫак кимме ирӗке кӑларчӗ, вӑл тӑшман атаки вӑхӑтӗнче ӑшӑх вырӑна кӗрсе ларчӗ, унтан вара вӑл пире кирлӗ пулчӗ.
  
  
  Ной хӑйӗн ҫыннисене, джером салтакӗсен аллине лекес мар тесе, сӑртсен тепӗр енне ячӗ. Ӑна тоня крепость шанчӑксӑррине ӑнланса илме пултарчӗ, ҫавӑнпа та вӑл ӑна аран-аран пирӗнпе пӗрле пыма хушрӗ. Вӑл хӑйӗн йӑхӗпе юлма кӑмӑллӑрах пулнӑ пулӗччӗ, анчах эпӗ ӑна вӑл пирӗнпе пӗрле пынӑ чухне, пире пулӑшса, хӑйӗн йӑхне лайӑхрах служить туни ҫинчен кӑтартса патӑм. Кунсӑр пуҫне, вӑл Флеминга хӑйӗн ҫуначӗ айне илни ҫинчен пӗлсен, унӑн, паллах, ҫак хака тӳлеме тивнӗ. Флеминг та пире хӑйпе пӗрле пыма хистет, юлашкинчен лешӗ ирӗксӗррӗн килӗшрӗ.
  
  
  Халӗ эпир хамӑр туртса илнӗ буксир катерӗпе лагунсем тӑрӑх тухатпӑр. Вӑл пирӗн патӑмӑрта, ҫывӑхри утрав патне ҫитичченех, хӑвӑртлӑхпа ҫӳресси ҫӗрлехи ҫулҫӳреве куҫрӗ. Анчах хӗвел ҫутинче эпир халӗ, тӑшман самолечӗсем лагунӑран тухса кайиччен килсе тухсан, ҫӑмӑл тупӑш пулса тӑтӑмӑр. Унтан унӑн отелӗ ҫыран хӳттипе ишме, никам асӑрхамалла мар пытанма, унтан уҫӑ тинӗс урлӑ хамӑра кӗтмен ҫӗртен каҫса кайма хӑтланса пӑхмалла.
  
  
  Эпир ишсе пынӑ ҫӗрте пур ҫӗрте те ӑшӑх вырӑнсем пур, анчах шыв илнинчен платье шайӗнчен аяларахра нимӗнле хӳтлӗх те курмастӑп. Пире тупнӑ пулсан? . Ун чухне пирӗн шанчӑк сахал пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Эпӗ лагун кукӑрӗ тӑрӑх утрӑм. Ҫыран хӗррине ҫитичченех джунглисемпе витӗннӗ. Сланец шыв айӗнчи каньона каять. Ӑна ҫыран хӗрринелле май килнӗ таран ҫулама тытӑннӑ. Буксир тӗксӗм ҫулҫӑсем ҫинче инҫетрен курӑнмӗ тесе шанчӗ вӑл. Анчах ку кӑлӑхах пулчӗ.
  
  
  Самолет ҫывхарнине илтсен, эпир тӗллев патнех ҫитрӗмӗр. Вӑл ерипен те айлӑмалла вӗҫет, пирӗн тӗлтен уҫҫӑнах иртсе кайичченех пире асӑрхаман пек туйӑнать, хӑвӑрт ҫаврӑнас тесе вӗҫсе кайрӗ. Самолет ҫине бомба тиес ҫук, анчах мӗнле пулсан та вӑл хӗҫпӑшалланнӑ пулӗччӗ, унсӑрӑн вӑл каялла вӗҫме те тӑрӑшман пулӗччӗ.
  
  
  Эпир хӑваласа кайнӑ пӗчӗк рабочи лаши лайӑх маневр турӗ те ӑна хӑвӑрт ҫавӑрчӗ. Ной флеминга ман хыҫри кабинӑна тӗртсе кӗртрӗ те палуба ҫине тӑсӑлса выртнӑ Тарӑна тӗртсе кӑларчӗ.
  
  
  Пульӑсен хӑвӑрт ҫӳрекен хули пирӗн пата шыв урлӑ каҫса кайрӗ. Унӑн ҫулне улӑштарнӑ, пульӑсем тӗл тивмен. Самолет иккӗмӗш хут вӗҫсе килсен, ӑна пирӗн пулемет аслати пек кӗмсӗртетнине илтрӗм. Корма ҫине пӑхса илниех мана Митзи ӗлӗкхи пекех лайӑх хӗрача пулнине кӑтартрӗ. Хӗҫпӑшал вӗсен аллинче пулнӑ, вӑл та тӗлленӗ. Пӗр ҫуначӗ тавра Бензобак ҫурӑлса кайнӑ та, самолет тинӗселле персе аннӑ. Митзи автоматне антарчӗ те мана ҫӗнтерӳ палли пачӗ.
  
  
  Вӑл савӑнма хӑяйман-ха. Самолет, паллах, базӑпа радиоҫыхӑну пулнӑ. Халӗ, ун пек пулман хыҫҫӑн, ытти летчиксем итогсем турӗҫ пулас. Анчах ку пӗр вӑхӑт йышӑнма пултарать, эпир ih кӗтме шутламарӑмӑр.
  
  
  Лагун вӑрри тарӑн, хӑйӑрлӑ ӑшӑх вырӑнсенче хӗҫпӑшалсӑр куҫ та лайӑх курӑнать. Анчах буксирӑн кӑштах чарӑнса тӑчӗ те, эпир ҫӑмӑллӑнах кайрӑмӑр. Ӑна сӑмсах ҫинчен уҫӑ тинӗселле пӑрчӗ. Ӑна тӳрех ih курчӗ: хӑвӑрт ҫӳрекен патрульсен икӗ сӑмси бритва пек шӗвӗр. Пире курсанах яштака чӑрсӑрсем пирӗн паталла вӗҫтерсе килеҫҫӗ. Вӗсем пире тӳрех курчӗҫ. Пирӗн тӑватӑ цилиндр Dodge машинӑсен уйрӑмӗсенче ih хӑватлӑ двигательсене хирӗҫ тӑма пултарайман пулӗччӗ.
  
  
  Эпир мӗн тума пултарнине пурне те вӑхӑта сая яма пулать. Тен, крепоҫе иккӗленсе хӳтӗлеме тытӑнӑпӑр? Эпир ҫӗнтерӗпӗр-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл. Буксирпа маневр турӗ те ыйтрӗ: "Кимме мӗнле тытса пымаллине кунта кам та пулин пӗлет-и?"
  
  
  Хӗрачасем ҫакна тума пултарнӑ пулӗччӗҫ. Паллах, вӗсем яхтӑсем ҫинче ҫеҫ ишнӗ, анчах буксир ӗҫӗ питех палӑрман.
  
  
  "Мана улӑштар. Крепоҫе таврӑнатпӑр. Тепӗр хут тытӑнса пӑхиччен тӗттӗм пуличчен кӗтмелле пулать.
  
  
  Тарӑ mimmo Флемингран йӑпшӑнса тухрӗ те штурвала тытрӗ. Вӑл питӗ тимлӗ сасӑпа каларӗ. "Вӗсем ытла хӑвӑрт чупаҫҫӗ, Ник. Эпир вӗсем патӗнчен каймастпӑр.
  
  
  "Манӑн засада ӗҫлет. Нику мучие шан.
  
  
  Манӑн ӑнлантарса пама вӑхӑт пулмарӗ. Ӑна квартердека чупса кайрӗ, автоматпа боеприпассем илсе, борт хыҫне сикрӗ. Шыв урлӑ каҫрӗ те джунглие чӑмрӗ. Буксир тӳрӗ форт еннелле кӑнттаммӑн кӗмсӗртетет. Патруль катерӗсем ҫаврӑнса хӑйсен пулеметӗсене пеме пуҫларӗҫ. Буксир хыҫҫӑн тӳрех шыв ҫийӗпе фонтансем сирпӗнчӗҫ.
  
  
  Анчах вӗсем ытла васкаҫҫӗ. Вӗсем ҫаплах ҫума-ҫумӑн ишеҫҫӗ. Ҫапла вара вӗсем нихӑҫан та ансӑр ҫулпа иртме пултараймаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл та ӗҫлемест. Чи малтан ӑшӑх вырӑна ларчӗ. Хӑвӑрт ҫӳрекен карап чӗвен тӑчӗ, пӗтӗм экипажа тенӗ пекех борт хыҫне ывӑтрӗ. Джунглири хӳтлӗх йӗри-тавра халӗ те карап ҫинче тӑракан ҫынсене переҫҫӗ.
  
  
  Иккӗмӗш хурал катерӗ те ҫавӑн пекех пулчӗ. Анчах ку манӑн автомат ҫитеймест. Шел пулин те, вӑл хӑйӗн позицине улӑштарчӗ. Вӗсем мана кураймарӗҫ, хам ӑҫтине те пӗлмерӗҫ, анчах икӗ пулемет хӑйсен хушшинчи йывӑҫсем еннелле вӑрӑм черетсемпе переҫҫӗ. Ӑна вӗсем ывӑниччен е вӗсен боеприпассем пӗтиччен хулӑн пӗрене хыҫӗнче кӗтсе тӑнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, ку хӑйне вӑрах кӗттермерӗ. Вӗсен ҫыран хӗрринчи автоматран та пысӑкрах проблема пулнӑ, вӑл пурпӗрех ih тӗлӗнтерме пултарайман. Ih двигателӗн аслати пек сасси, хӑйӑрлӑ ӑшӑх вырӑнтан хӑпма хӑтлансан, хӑлхана ҫурас пек ҫухӑрса ячӗ. Корма силленсе илчӗ. Рулевойсӑр пуҫне пурте, шӗвӗр сӑмсаха пырса тӑрӑнас мар тесе, борт хыҫне сикрӗҫ. Кимӗ дюйм хыҫҫӑн дюйм шурӗ, анчах малалла шурӗ. Тепӗр ҫур минутран ӗҫ татӑлчӗ. Экипаж борт ҫине сиксе хӑпарчӗ те порт-оф-Спейн еннелле утрӗ. Ӑна & amp; nb патне пынӑ та лагунӑран чул ту патне ҫитиччен шыв урлӑ пӑхса илнӗ. Пирӗн буксир чиперех ҫитрӗ, пурте пусма тӑрӑх хӑпараҫҫӗ. Вӑл вӗсене валли кӑмӑллӑ сюрприз хатӗрленӗ пулӗ тесе шутларӗ. Пӗр патруль кимме хӑйӑрлӑ ҫыран тӑрӑх ҫӑмӑллӑн туртса кӑларсан, эпир тепӗр патруль те илсе тухма пултаратпӑр. Nen ҫине ларса Эпир лаклер гранчӗ тӑрӑх хӑвӑрт ишсе кайнӑ пулӑттӑмӑр. Пирӗн таврари хӑш-пӗр ҫынсем экипаж формине тӑхӑнма пултарнӑ пулӗччӗҫ. Ҫыран хӗрринче пире кам та пулин курнӑ пулсан, пире Джером ҫыннисем вырӑнне хунӑ пулӗччӗҫ. Катера ӑшӑх вырӑнтан кӑларасси те нимле проблемӑна та хускатмалла мар. ӑна, унӑн крепоҫе таврӑнма, хӑйӗн ҫыннисене илсе, кунта буксир яма палӑртнӑ. Баржӑсене буксировка тума вӑй ҫитнӗ пулсан, вӑл патруль катерне ҫӑмӑллӑнах туртса кӑларма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Мана сасартӑк питӗ лайӑх пулса кайрӗ. Унӑн сассине илтиччен. Ман хыҫра сӑрт ҫине хӑпаракан атӑсем чӗриклетни илтӗнчӗ. Сахалтан та тӑватӑ ҫын пулнӑ. Вӗсем тӑтӑшах пӗр-пӗринпе калаҫрӗҫ. Ӑҫтан тупӑннӑ вӗсем, ҫӗвӗҫ? Тен, кунта ih пӑшал сассисем илӗртрӗҫ пулӗ. Манӑн хӑрушсӑртарах вырӑн тупма вӑхӑт ҫитрӗ.
  
  
  Пӗр самантлӑха вӑл патруль катерӗн хӳринчи палуби ҫинче курнӑ кимӗ ҫинчен шухӑшларӗ. Анчах ку уҫӑ шыва тухма чи лайӑх решени пулман. Вӗсем мана курнӑ пулсан, вӑл вилнӗ пулӗччӗ. Вӑл усӑнса тӑракан ҫулҫӑсен хӳттипе крепость патне ишсе ҫитме пултарнӑ.
  
  
  Но со всей этой кровью в & nb ее мог быть уверен в компании. Барракудӑсем е акулӑсем. Вӗсем ухтарнӑ районти салтаксенчен юлас тесен, эпӗ чи лайӑххине тума пултаратӑп.
  
  
  Вӑл ҫӗр патне пычӗ те, пуҫне тӗмӗсем ҫийӗн хуллен кӑларса пӑхрӗ. Виҫҫӗмӗш патруль катерӗ ҫыран хӗрринче якӑр ярса тӑрать, ҫав шлюпка сӑрт ҫумӗнчи хӑйӑр йӑрӑмӗ ҫинче выртать. Ку кимӗ пӗр ывӑҫ ҫын турттарса кайма пултарать. Ну, нумаях пулман пулсан, манӑн сасӑсене ытларах илтмелле пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Халӗ мӗн? Салтаксем ман куҫ умне тухасса кӗтес килмерӗ манӑн. Ӑна сунарҫӑ килӗшет. Йывӑрлӑхсем килессе кӗтме юратмастӑп. Ӑна ih шыратӑп. Атакӑра ҫын яланах лайӑх. Ҫитменнине тата манӑн тата тепӗр аргумент пурччӗ. Кунта тӗл пулакан кирек кам та тӑшман пулма пултарать. Вӗсем илтнӗ кашни сасӑ вӗсен таврашӗнче пӗр сасӑ пулма пултарать. Вӗсем пире хамӑр ҫынсем урлӑ пӗрне вӗлерес ҫуккине, ӑна мӗн те пулин курсанах е илтсенех атакӑлама пултарасса шанмасӑр пеме тивет.
  
  
  Пысӑк ҫулҫӑсемпе лианӑран ҫакланасран автоматне тытса, вӑл хуллен малалла шума пуҫларӗ. Вӑтӑр метртан ӑна темӗнле хӑмӑр япала шуса пынине курчӗ. Арҫын, иҫӗм йывӑҫӗ айӗпе шуса иртес тесе, пӗшкӗнчӗ, вӑл ман еннелле ҫурӑмпа ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӑл сасартӑк ҫулҫӑсем хушшине кӗрсе ҫухалчӗ те, ӑна куҫран ҫухатрӗ.
  
  
  Эпӗ ун хыҫҫӑн утрӑм. Ӑна вӗлерме пултарнӑ пулсан, ку ih линири шӑтӑка хӑварнӑ пулӗччӗ. Ку шӑтӑк Картера та асӑрхамасӑр ирттерсе яма ҫителӗклӗ пулать.
  
  
  Ӑна персе янӑ пулсан, вӑл ыттисене хӑй патне илӗртсе кӗртнӗ пулӗччӗ, анчах вӑл кирек хӑш самантра та ҫаврӑнса пӑхма, мана курса, мана пӗтӗм вӑйран персе яма пултарнӑ. Вӑл билет пӑрахма инҫех те мар.
  
  
  Ӑна сулахай аллине автомат тытрӗ, сылтӑм аллинчи билетне силлерӗ те ун патнелле йӑпшӑнса пычӗ. Вӑл унран виҫӗ метрта. Унтан вӑл ҫаврӑнчӗ. Вӑл ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ те пистолет-пулемета ҫӗклерӗ. Ӑна ҫӗҫӗ пӑрахрӗ. Курокне антарма ӗлкӗриччен вӑл эму пырне тӑрӑнчӗ. Вӑл пӗр сас-чӳсӗр тӗшӗрӗлсе анчӗ. Ӑна, стилет илме тесе, ун патне пычӗ.
  
  
  Манӑн пуҫ ҫурӑлса кайрӗ.
  
  
  Вӑл тӑна кӗрсен, ман пуҫра ҫирӗм бит-группа ҫук, вӗсем тавра кашниех тӗрлӗ юрӑсем юрлаҫҫӗ. Вӑл йывӑҫ тӑррисем ҫине пӑхрӗ те ҫар форми ҫийӗн виҫӗ илемсӗр телейлӗ сӑн курчӗ. Манӑн алӑсене ҫыхнӑччӗ. Виҫҫӗшӗ тавра пӗри сержант, тепри-рядовой. Сержант ман билета пиҫиххи хушшине чикрӗ, салтаксем манӑн автоматпа манӑн "Люгера"йӑтса пыраҫҫӗ. Сержант эпӗ куҫсене уҫнине курчӗ, ҫуласа пычӗ те пушмакӗпе ман аяк пӗрчинчен тапрӗ.
  
  
  "Бельмонт валли", - мӑкӑртатса илчӗ те вӑл, мана каллех урипе тапрӗ. Апла пулсан, ӑна бельмонт пырне шӑтарнӑ. Тепринче манӑн пыр пулать. Аллисене хыҫалалла тытса, вӑл ҫак форс-мажора хирӗҫ нимӗн те тӑваймарӗ. Хӑйӗн тупӑшӗпе савӑнса, вӑл аллисене сӑтӑркаласа илчӗ. "Тӑрӑр, мистер пин доллар", - терӗ вӑл. "Эсӗ те службӑра пысӑкрах чин илетӗн".
  
  
  Эпӗ вырӑнтан та хускалмарӑм. Ҫавӑнпа та эпӗ вӗсемшӗн вилнисенчен ытларах хаклатӑп. Вӗсем мана ҫаплах, тӗрӗс-тӗкел парса хӑварсан та, мана вӗсем те пӗтӗм ӗҫе туса пымалла пек туйӑнатчӗ. Сержант пӳрнисене шаклаттарса илчӗ. Салтаксем мана ура ҫине тӑратрӗҫ. Вӗсенчен пӗри "люгера" ман кӗреҫе ҫумне пӑчӑртарӗ те тӗртме пуҫларӗ. Икӗ решени йышӑнчӗҫ. Е ӑна малалла утрӗ, унсӑрӑн кӗреҫине хуҫса пӑрахӑттӑм. Эпӗ малалла утрӑм.
  
  
  Вӗсем мана ҫыран хӗрринчи кимӗ патӗнчен тӗртсе ячӗҫ. Сержант хӑйӗн ытти ҫыннисене, шырама чарӑнччӑр тесе, кӑшкӑрса пӑрахрӗ. Вӗсем мана тытрӗҫ.
  
  
  Икӗ сасӑ ответлерӗҫ те, кӑшт вӑхӑт иртсен джунгли тавра ih салтаксем курӑнчӗҫ. Вӗсем пурте кӑмӑллӑ пулчӗҫ.
  
  
  Сержанта тин ҫеҫ килнӗ юлташне хӑйпе пӗрле илсе кайма хушрӗ, вара эпир ҫула тухрӑмӑр. Ман умра виле йӑтса пыракан икӗ ҫын тата тылри сержант. Вӑл хӑйӗн пуласлӑхӗшӗн питех тӑрӑшман. Ахӑртнех, эпӗ нӳрӗ подвалпа тата допрос тӑвакан садистпа тӗл пултӑм, унтан мӑйкӑчпа тӗл пултӑм пулмалла.
  
  
  Хоук ман шӑпам ҫинчен пӗлсен те, вӑл нимӗн те тӑваймасть. Хӑйӗн постӗнче эму пысӑк Лаклера америка агенчӗ хутшӑнтарнине йышӑнма хӗн пулнӑ.
  
  
  Пляж патнелле ҫурма ҫула ҫитсен, джунгли тавра пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ. Хыҫалта кӑшкӑрни пире пурне те каялла ҫавӑрчӗ. Сержант чарӑнчӗ. Вӑл ӳкесшӗнччӗ. Ҫак формӑллӑ камзолӑн малти пайӗ хӗрлӗ пулса тӑчӗ. Салтаксем ӑна, отельсене тытнӑ пек, тапӑннӑ. Унтан тарса, вӗсем хӑйсен винтовкисене пирӗн таврари ҫӑра вӗтлӗхелле тытрӗҫ. Каллех пӑшал сасси. Манран сулахайри салтак, пуҫне ман ӗнсе ҫине хурса, ҫӗре ӳкрӗ. Манран сылтӑм енче тӑраканни хӑраса ӳкрӗ, пӗшкӗнчӗ те чупса кайрӗ.
  
  
  Ӑна выртакана урипе тапрӗ. Вӑл хускалмасӑр выртать. Ытти икӗ салтак аллисене ҫӳле ҫӗклерӗҫ. Митзи, револьверне вӗсем ҫине лартса, вӑрман тӑрӑх тухрӗ. Аллине чӑмӑртама ҫывӑха ҫитиччен вӑл пӗрне персе пӑрахрӗ. Юлнӑ салтак аллисене тата ҫӳлерех ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине ҫиленсе пӑхрӗ. "Эсӗ сентиментальнӑй пулмастӑн вӗт, Чӑнах Та, Картер? Пирӗн заключеннӑйсем валли вӑхӑт ҫук ". Вӑл алӑ сыпписене вӗҫертрӗ те стрелоксен хӗҫпӑшалне каялла, ҫав вӑхӑталла шуралса кайнӑ салтак еннелле ҫавӑрчӗ.
  
  
  "Тӑхта, - терӗм эпӗ, - эпӗ ih чӗррӗн илесшӗн. Ӑна пистолет кӗпҫи айӗнче тытса пӑхӑр-ха, хӑрах алӑпа сулӑсене салтма пултаратӑр-и эсир?
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те ман алӑри кантрана салтма тытӑнчӗ. Пӳрнисем ҫинчи спазӑсене массажласа, вӑл кантраллӑ салтаксем патне пычӗ те, аллипе сулса, ӑна ih пӑвса пӑрахма шутламаннине кӑтартрӗ. Эпӗ мӗн ҫинчен каланине вӗсем ӑнланчӗҫ.
  
  
  Хӑйне ураран ӳкерекен салтак, хулпуҫҫийӗсем ҫинче пӗр тонна тӑхлан йӑтса пынӑ пек, ура ҫине сиксе тӑчӗ те, икӗ салтак ман хыҫҫӑн ҫыран хӗрринелле утрӗҫ, Митзи хӳтлӗх илме кайрӗ. Ҫинҫешке карап ҫаплах ӑшӑх вырӑнта тытӑнса тӑрать-ха. Эпир шыва кӗтӗмӗр те, вӑл икӗ салтака сӑмсах ҫинче ертсе кайрӗ. Вӑл вӗсене кимме мӗнле тӗртмелли ҫинчен каласа пачӗ, Митзие кимӗ хӳрине илсе кайрӗ те, эй палуба ҫине хӑпарма пулӑшрӗ.
  
  
  Вӑл кабина патне пычӗ те двигателе ӗҫе ячӗ. Ӑна двигатель тапранса кайнине илтрӗ те сӑмси патне пычӗ. Хӑрӑлтатса мӑкӑртатни илтӗнчӗ. Унтан ку чарӑнчӗ. Тата тепӗр g? n? rale, унтан нимӗн те мар. Манӑн диагноз пурччӗ: юсавлах мар. Ҫакӑншӑн ӑна хӑйне те тав тума пултарнӑ.
  
  
  "Чарӑн", - кӑшкӑрчӗ Ӑна Митзи.
  
  
  Эпӗ тӗрӗсех каланине пӗлес тесе, вӑл борт ҫине сикрӗ те эпӗ пенипе хӑварнӑ шӑтӑксене йӗрлесе тупрӗ. Вӑл тӗрӗс каларӗ. Ӑна командӑра пенӗ чухне топливопровода лекнӗ. Ҫитменнине тата бак шыв тӗпне ҫитиех пуш-пушах. Пире пӗр тумлам бензин.
  
  
  Вӑл хӑйне вӑйсӑр пек туйрӗ. Пирӗн топливо, пирӗн энерги. Пирӗн энерги, пирӗн патруль катерӗсем, утравран тухса кайма шут тытрӗҫ. Нимӗн чухлӗ те.
  
  
  Митзи пӗтӗм кабинӑна илтӗнмелле кӑшкӑрса ячӗ. "Ҫук, салтаксем. Вӗсем тараҫҫӗ! '
  
  
  Ӑна сывлӑшалла печӗ те, вӗсем чарӑнса тӑчӗҫ. Хулпуҫҫийӗсене уснӑ. Халӗ вӗсем ҫурӑмран пуля тивессе кӗтеҫҫӗ пулмалла. Ӑна, борт ҫине сиксе ларса, вӗсем патне утса пычӗ. Ih тытни, анчах унӑн отельне хӑй ҫумӗнче боеприпас тытни усӑсӑр пулнӑ. Ӑна, аллипе сулса, ih ҫырана чӗнчӗ те Митзие чӗнчӗ.
  
  
  Вӑл пире хуса ҫитсен, ӑна эй пистолет кӗпҫинчен тытса тӑма ирӗк пачӗ, теприне унӑн ботинкипе шӑлаварӗнчен хӑтарчӗ. Ӑна йӗм пӗҫҫисене пӗрле ҫыхрӗ, йӗмне патрон тултарчӗ, пиҫиххине чӗн пиҫиххипе туртса ҫыхрӗ, урисене мӑйӗ ҫине хучӗ.
  
  
  "Халӗ ih яр", - хушнӑ ӑна хӗре. "Вӗсем пире урӑх кирлӗ мар, вӗсем пире текех сиен кӳме пултараймаҫҫӗ. Икӗ е сахалрах уйрӑмлӑх ҫук ".
  
  
  Вӑл аллипе сулса вӗсене тухса кайма хушрӗ. Вӗсене пулӑшу кирлӗ мар. Вӗсем кайсан, Эпир Митзипе хӑвӑртрах крепость патнелле утрӑмӑр. Ной пулла ӑшаларӗ те, тӳпе мана эль нумай вӑхӑт хушши пулманнине ӑнланса илчӗ. Манӑн шӑмӑсем мана ҫывӑрма кирли ҫинчен пӗлтерчӗҫ. Манӑн ӗҫ пурччӗ пулин те, тӗттӗм пуличчен кӑшт вӑхӑт иртсен, эпӗ ромпа, вӗри пулӑпа, улма-ҫырлапа канма вӑхӑт тесе шутларӑм.
  
  
  Ӑна пушӑ пӳлӗм тупнӑ, чул урайне ӳкнӗ те шалкӑм ҫапнӑ. Митзи пӗлтерет. Вӑл хоук списокӗнче мӗн тери ҫӳлте тӑнине пӗлмен, анчах эпир унран хӑҫан та пулин чӗрӗ тухсан, шӑпа ӑссӑрла тӑрӑхласа, ӑна илме каятӑп. Вӑл хӑйне уйрӑм медаль илнӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Пусма аркатма вӑхӑт ҫитрӗ. Халӗ, тинӗс тӑрӑх тарма май ҫук чухне, вӑл пире текех служить тума пултараймасть.
  
  
  Ҫакӑн пек археологи пуянлӑхне пӗтересси вӑл утӑмран ҫеҫ килнӗ, анчах ку крепость патне ҫитме ытла та хӑрушӑ пулнӑ. Эпир ҫыран хӗрринчи ҫулпа сукмакпа машинӑсем ҫывхарнине илтме пултаратпӑр, анчах джерӑн пуҫне каҫсерен кӗсменпе ишекен кимӗсене ӑсатса, хамӑр ҫынсене пусма тӑрӑх ҫӳлелле, хамӑр сисмесӗрех ӑсатас шухӑш пырса кӗме пултарать. Эпир пур фронтсене те сӑнама ытла та сахалччӗ. Тоньӑн куҫӗсем тӗксӗмленчӗҫ.
  
  
  Ӑна динамитӑн юлашки ещӗкне уҫрӗ, икӗ хӗҫ кӑларчӗ те ватӑ патриарх ҫине пӑхрӗ. "Манӑн та ыратать, Анчах. Эпир кунтан чӗррӗн тухсан, АX ҫӗнӗ пусма тума сӑмах паратӑп ".
  
  
  Ӑна пулемет аялтан виҫҫӗмӗш картлашка ҫине хӑпартрӗ, ҫирӗп сланецри темиҫе шӑтӑка персе шӑтарчӗ, динамит шашкисене йӳҫсе ҫитмен ҫемҫе пайӗ ҫине рекламаларӗ те зала ҫутса ячӗ. Вӑл каллех чупнӑ, взрыв пулнӑ вӑхӑтра стенасем ӑшӗнче пулнӑ. Чӑн-чӑн чул купи шыва кӗмсӗртетсе ӳкрӗ, сасӑ шӑплансан, чул ту каллех никам пырса кӗме ҫук чӑнкӑ тайлӑм пулса тӑчӗ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ икӗ подъезд ҫулӗ ҫеҫ тӑрса юлчӗ, вӗсем тӑрӑх ҫӗрлесенче яланлӑхах дежурствӑра тӑмалла. флеминг тухтӑр начар мар курӑнать, Ҫавӑнпа Та Эпир Ӑна Nov утрав ҫине куҫарма пултарасси пирки пӗрре те иккӗленместӗп. Ушкӑнӑн ытти пайӗ тоня ҫыннисем ҫумне джунглире те хутшӑнма пултарнӑ. Ӑна хулана каятӑп, джерома тупатӑп та вӗлеретӗп. Ҫар ҫыннисене пуҫсӑр тӑратса хӑварнӑ пулсан, пурте лӑпланнӑ пулӗччӗҫ, флеминга президент вырӑнне лартма пулатчӗ.
  
  
  Ӑна нойӑн планӗ паллаштарчӗ, вӑл хирӗҫлемерӗ. Ҫав каҫхине вӑл ҫыран хӗрринчи ҫула сыхлама, ӑна сукмак тӑрӑх сӑнаса пыма калаҫса татӑлтӑмӑр. Ӑна хатӗрлесе хунӑ, минӑсене мӗнле сирпӗнтермеллине кӑтартнӑ, срок ҫинчен пӗтӗмпех каласа панӑ. Унтан вӑл тепӗр еннелле ҫухалчӗ. Пирӗн динамит пулнӑ чухне ҫӗрле пире никам та тапӑнма пултарайман.
  
  
  Тарӑ отеле пулӑшать. "Манӑн атте мана сире пулӑшма ячӗ. Эсир ун ҫинчен манман-и? Сана та кану кирлӗ. Кирлӗ Чухне Эпӗ Митзи пек сирпӗнтерме пултараймастӑп тетӗн-и?
  
  
  Ҫутатмалли шӑрпӑк пур, ҫапла. Анчах мӗнле ҫӗнтерӗ-ха вӑл пӑлханнине? Анчах, ee, компани манӑн сехетсене ытларах кӑмӑла кайнӑ пулӗччӗ. Кунсӑр пуҫне, вӑл ҫӗрле тапӑнасса кӗтмен. Полковник ҫарӗсем нумай ҫухатусем тӳснӗ, кайран ҫак патруль катерне ҫухатни Джерӑн суранӗсене ҫуласа илме пӗр вӑхӑт кирлӗ пулӗ, тесе шутланӑ вӑл.
  
  
  Вӑл хӗре малтанхи сехетсенче хураллатӑп, терӗ, анчах ун ҫинчен вӑл отельтен илтме пултараймарӗ. Вӑл мана вӑйсӑрланас пулать, тесе шутларӗ. Нимӗн тӗлӗнмелли те ҫук. Эпӗ карӑнтӑм та ыйхӑ тӗлӗшпе хама ҫӗнтерме ирӗк патӑм.
  
  
  Хӗвел мана ыйхӑран вӑратнӑ чух кӑнтӑрла та ҫитрӗ. Ӑна каллех ҫын пек туйӑнса кайрӗ, пуҫ тӑрринчи мӑкӑльсӗр пуҫне, мана салтак ҫапрӗ. Тарӑ ҫурӑмӗпе йывӑҫ вулли еннелле ларнӑ, вӑл ҫывӑрмасть, анчах ыйхӑллӑ. Вӗсен куҫӗсем айӗнче хура ҫаврашкасем пулнӑ. Ольга ун еннелле ҫаврӑнса выртрӗ.
  
  
  Ee сасси пачах та илтӗнмест. "Ҫук, вӑл чирленӗ, манӑн пурнӑҫ ыратать. Юлашки темиҫе сехет хушшинче тата япӑхрах пулса кайрӗ ".
  
  
  Эпир ҫӳллӗ арка айӗнче, йывӑҫсем тавра тӑратпӑр, ҫулҫӑсем витӗр сарӑ хӗвел пайӑркисем сӑрхӑнса тухаҫҫӗ. Тарӑ тирӗ симӗсрех сарӑ пулнӑ, банкӗ пӗчӗк тумламсемпе йӑлтӑртатнӑ. Унӑн куҫӗ умӗнче кӑвак тӗтӗм. Ӑна ee алли ҫине илчӗ те сӑрт ҫине, хапха патнелле чупрӗ. Вӑл кӗнӗ те тоньӑна чӗнсе илнӗ. Вӑл халӗ те сыхӑ пуласран хӑрарӗ. Тепӗр тесен, вӑл пирӗн пӗртен-пӗр юмӑҫ пулнӑ.
  
  
  Вӑл крепоҫе темиҫе ҫекундран кӗчӗ. Ӑна Тарӑна хуллен урайне хучӗ те, ной ҫавӑнтах ӗҫе тытӑнчӗ. Вӑл ee мӑйӗнчи тимӗрсене хыпашласа пӑхрӗ, ӑна сулӑран ярса тытрӗ, эй, ҫӑварне уҫрӗ те унӑн ывӑҫ тупанӗсене пӑхрӗ. Вӑл ӑна ih ӳкеричченех пӳрне вӗҫӗсем ҫинчи хӑмпӑсене курнӑ.
  
  
  Старик нихҫан та кун пек васкаман. Вӑл пӗр пӳлӗме вӗҫсе кӗчӗ. Ольга ун хыҫҫӑн чупрӗ, анчах кун тӗлне ҫитеймесӗрех, вӑл каллех ҫатан чӑптапа кавӑн илсе тухрӗ. Вӑл чӑптине ӳкерчӗ, ӑна урипе тапрӗ те, аллипе сулса, хӗрачана ун ҫине хума ыйтрӗ. Ӑна, вӑл святой кирлине, тӗттӗм пӳлӗмсем тавра пӗр пӳлӗмре факелсем ҫутма вӑхӑт ҫуккине ӑнланса илнӗ.
  
  
  Ӑна Тарӑ чӑпта ҫине хучӗ те пирӗн кӗпене хыврӗ. Сасартӑк килхушшине митзя та пырса кӗчӗ, вӑл малтан интересленсе, анчах кайран, хӗрӗн юнсӑр тутине курсан, пӑшӑрханса ӳкрӗ.
  
  
  Ной кавӑнӑн ҫуррине хӑйӗн пысӑк аллисем тавра тытнӑ. Вӑл шыв тата симӗс супӑнь хутӑшне аса илтерекен япаласене силлесе илчӗ.
  
  
  "Каялла". Ку сӑмахсем ҫивӗч пулчӗҫ. Эпир ӑна итлесен, Вӑл Тарӑ пуҫне ҫӗклерӗ, ҫӑварне уҫрӗ те шӗвеке эй пырне тӑкрӗ. "Манчин", - терӗ вӑл пӗр виҫеллӗн. "Питӗ наркӑмӑшлӑ йывӑҫ. Ҫак ҫимӗҫе ҫыртни ҫеҫ сасартӑк чирлесе вилме пултарать. Йывӑҫ ҫумне сӗртӗнни те питӗ хӑрушӑ пулма пултарать. Пӑхӑр-ха эсир мӗскӗн ача ҫине ". Сасартӑк Тарӑ карӑнса илчӗ. Ной ӑна каллех ҫӗклерӗ те, каллех кӑшт шӗвеке эй пырне тӑкрӗ. Вӑл, хашкаса, урайӗнче выртнӑ хушӑра, манцинелл ҫинчен пӗлнине аса илчӗ. Ной асӑннӑ хыҫҫӑнах ку самаях пысӑк ӗҫ пулчӗ.
  
  
  Старике пулӑшу кирлӗ пулнӑ. "Эй, пӳрнесем, кӑштах шӗвек Ярса Парӑр-ха", - терӗ вӑл. Виҫҫӗ мар!
  
  
  Ӑна ҫапла тунӑ. Эпир унӑн ҫурӑмне курас тесе, вӑл ӑна ҫавӑрчӗ. Вӑл та ҫулҫӑсемпе витӗннӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ чирлӗ чухнехи пек пӑчӑртансан, вӑл шӗвеке ҫурӑмӗ ҫине тӑкрӗ.
  
  
  Старик ҫӑмӑллӑн сывласа янине илтрӗ вӑл. "Эпӗ ҫакна шӑпах вӑхӑтра турӑмӑр пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗ вӑл. "Вӑл сывалать".
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен шӑнӑр туртма чарӑнчӗ, хӗрача пӗр хускалмасӑр выртрӗ. Халӗ ной супӑнь шывӗ тултарнӑ кавӑн лартрӗ те ытти кавӑнсене илчӗ. Вӑл шурӑ порошок тавра ҫӑра эмульси тума пуҫларӗ, пӑхӑр евӗрлӗ япала. Вӑл хӗре тепӗр майлӑ ҫавӑрса хучӗ те эй тултарчӗ. Унтан вӑл ӑна аякки ҫине хучӗ.
  
  
  "Халӗ сирӗн черет."Вӑл тӑчӗ, манӑн кӗпене вӗҫертрӗ те ӑна тӳнтерле тавӑрса хучӗ. Пусма та наркӑмӑшлӑ. Вӑл ман алӑсене культурӑна дезинфекцилекенсемпе шӑлса тасатрӗ, хӑй аллипе те ҫавнах турӗ те йӑл кулчӗ. "Манӑн сире систермеллеччӗ. Джунгли-яланах урӑхла, тепӗр чухне - тӑшман. Чӑпта тепӗр енне илӗр; эпир халех чун-чӗмӗн пуҫламӑшне сулхӑнра".
  
  
  Эпир ӑна тӗттӗм пӳлӗме илсе кӗрсе койка ҫине вырттарсан, тарӑ куҫне уҫрӗ. Вӑл тӑнне ҫухатнӑ, анчах ҫапах та питӗ чирлӗ.
  
  
  Ку ӗнтӗ крепость тӑрӑх ӗҫ тухас ҫуккине пӗлтернӗ. Пирӗн флемингпа Тарӑна йӑтса пымалла, анчах ку пулма пултараймасть. Чӑнкӑ тусем тӑрӑх мар. Пире хӑратакан пур хӑрушлӑхсемпе те мар. Яланлӑхах кӗтмелле. Унӑн sel сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрӗпе юнашар, вӑл сасартӑк хӑй пирки отель каласа панинчен ытларах пӑшӑрханнине ӑнланса илчӗ. Вӑл мана килӗшрӗ, халӗ ку маншӑн нихҫанхинчен те уҫҫӑнрах пулса тӑчӗ. Ной сасартӑк кӳреннине туйман пулсан, вӑл вилнӗ пулӗччӗ. Старик ӑна чи юлашки самантра ҫӑлса хӑварчӗ, ҫакӑншӑн вӑл мана хисеплеме пуҫларӗ. Ӑна ирхи апат шӑрши ҫапрӗ. Ной чӗнсе иличчен эпӗ ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӑм. Унтан вӑл апатланма ӗлкӗрнӗ ыттисем патне пычӗ.
  
  
  Мана кӗтмен сюрприз. Пирӗн патӑрта хӑнасем пулчӗҫ. Хура ӳтлӗ ҫамрӑк ҫын, пуҫне тутӑр ҫыхнӑ. Вӑл ҫӗнӗ хыпарсем илсе килчӗ,тоня пит-куҫӗнчен пӑхсан, ку хыпарсем питех лайӑхах мар. - Митзипе Флеминг юнашар хуйхӑллӑн тӑнӑ чух ной мана ывӑннӑн илтӗнекен сасӑпа каларӗ. Ҫав каҫ йӑх ӗҫсӗр лармарӗ. Вӗсем хӑйсен разведчикӗсене ячӗҫ.
  
  
  Кариб Джером салтакӗсем те аллисене усса лармарӗҫ. Вӗсем лагун ҫыранӗ хӗррипе пляж патне, причал патӗнче виҫҫӗмӗш патруль катерӗ тӑракан ҫӗре, кордон туса хучӗҫ. Пире хупӑрласа илчӗҫ. Икӗ чирлӗ ҫынпа эпӗ кордона кайма та шутламарӑм. Унран вӑл мана илсе тухма пултарӑп-ши тесе ыйтрӗ, ревматизм кӗске пулчӗ: ҫук. Вӑл кунта окружени пӗтичченех килнӗ. Халӗ вӑл та таврӑнма пултараймарӗ.
  
  
  Апла Пулсан, тарӑ ҫарсем куҫнине асӑрхаман. Вӑл ҫывӑрман пулсан, ӑна мӗн те пулин илтме пултарнӑ пулӗччӗ. Тен, вӗсем ытла та инҫетре пулнӑ пулӗ. Вӑл ман таврари чӗмсӗр кӗлеткесем ҫине пӑхса илчӗ, эпир мӗн тери вӑйсӑррине ӑнланса илчӗ, унтан сасартӑк унӑн хырӑмӗ выҫмарӗ.
  
  
  Ӑна хӑй ҫине илчӗ. Ку мана интереслентерчӗ. Кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн эпир ним чӗнмесӗр лартӑмӑр. Эпир кӗтрӗмӗр.
  
  
  Унӑн сассине ной ман еннелле ҫаврӑниччен пӗр секунд маларах илтрӗм. Ку самолетсен тӗксӗм те ӳркевлӗ кӗрлевӗ пулчӗ. Старик васкамасӑр ура ҫине тӑчӗ те, пире чей ӗҫме чӗннӗ пек: "Катакомбӑсене пытанма Сӗнетӗп. Мистер Картер, эсир хӑвӑрпа пӗрле мисс Сойер илсе каймастӑр-и?
  
  
  Пӗррехинче Мана Митзи каласа панӑччӗ, старик кӗтмен ҫӗртен сиксе тухнӑ япаласем ҫинчен каласа панӑччӗ. Крепость айӗнче унӑн подвал пулнӑ. Вӑл бомбӑсене тӳсме пултарнӑ пулсан, эпир унта чӗрӗллех пытарман пулсан, маншӑн ҫав тери интереслӗ пулнӑ пулӗччӗ. Митзи шуралса кайрӗ, вӑл халӗ те ҫавӑн пекех шухӑшланине пӗлчӗ. Анчах пирӗн каллех суйлав пулмарӗ.
  
  
  Эпӗ Тарӑ хыҫҫӑн утрӑм. Вӑл мана мӑйран ыталама пултарнине эпӗ ҫӑмӑллӑн туйса илтӗм. Ӑна урама илсе тухсан, Ной хӑй халиччен курман хулӑн шифер тавра алӑка уҫрӗ.
  
  
  Митзипе каччӑ куҫран ҫухалчӗҫ. Флеминг шӑтӑк витӗр костыльсемпе ҫеҫ тухнӑ. Вӑл ун хыҫҫӑн утрӗ. Ной хӑй хыҫҫӑн хулӑн алӑка хупрӗ, пире сӗм тӗттӗмре хӑварчӗ.
  
  
  Тепӗр секундран вӑл вут чулӗ татӑкӗпе хӗлхем ҫутрӗ те ҫурта ҫутрӗ. Пирӗн ҫветтуй пурччӗ. Ной ҫуртине йӗкӗте тӑсса пачӗ, флемингне алла илчӗ те, туннеле кӗмелли тӗттӗм алӑк патнелле утрӗ, темиҫе картлашка ҫине анса, ача пуҫӗ тӑрринчи пӗчӗк ҫулӑм пире илӗртет.
  
  
  Туннель пире ирттерсе яма чылаях сарлака, анчах ҫӳллӗшӗ лайӑхраххине ӗмӗтленме пӑрахмасть. Ҫӳллӗ арҫынӑн пӗшкӗнмелле пулнӑ пулӗччӗ. Манӑн чӗркуҫҫисене хуҫлатмалла пулчӗ, Мӗтри ҫапӑнас мар тесе пуҫне усрӗ.
  
  
  Ку вӑл нумайччен уҫӑлса ҫӳрени пулчӗ. Кирек мӗнле пулсан та, пирӗн пуҫ тӑрринче вӑйлӑ ҫапнине тӳсме чулсем ҫителӗклӗ. Шыв тӗпне ҫитсен, эпир самаях пысӑк пӳлӗме пӑрӑнса кӗтӗмӗр.
  
  
  Эпир ҫакӑн пек вӑййа урайне лартӑмӑр та, ной ҫуртана сӳнтерчӗ. - Сывлӑша упрас тесе, - терӗ вӑл. Темиҫе минут иртрӗ. Самолетсем тахҫанах пирӗн ҫийӗн вӗҫме пултарнӑ пулӗччӗҫ, анчах шӑплӑха пӑсакан взрыв пулман. Пирӗн сасӑсем. Ку мана килӗшмерӗ. Мӗн кӗтеҫҫӗ вӗсем?
  
  
  Унтан вӑл урӑххи ҫинчен шухӑшларӗ. Васканипе, ятран хӑтӑлас тесе, эпир хамӑра хушма ҫул кирлине пачах манса кайрӑмӑр. Тепӗр тесен, сывлӑш тапӑнӑвӗ катакомба алӑкне хуплама пултарать. Пӗр меслет кӑна пулнӑ, вӑл пире яланах динамит " тесе шантаратчӗ. Эпир ҫакна ту тӑрринче хӑвартӑмӑр.
  
  
  Митзи автомат илсе килчӗ те ӑна тӗттӗмре хыпашласа тупрӗ. Ӑна, пусма тӑрӑх улӑхса, ҫӳле таврӑнчӗ те шифертан тунӑ йывӑр алӑка виҫӗ дюйма яхӑн тӗртрӗ. Кӑнтӑрлахи ҫап-ҫутӑ ҫутӑ турӑ мана суккӑрлатрӗ, анчах эпӗ ӑна темле хускану тытрӑм. Манӑн куҫсем ҫутта хӑнӑхиччен вӑл хӑй вырӑнӗнчех юлчӗ. Вырӑс тумне тӑхӑннӑ тӑватӑ арҫын курӑнса кайрӗҫ. Паллах. Флеминга бомбӑпа мар, чӗррӗн тытса илме отель Полковник. Ун чухне вӑл хӑйне яланлӑхах кӑларса яман тесе шанма пултарнӑ.
  
  
  Вӗсен автоматсем пулнӑ. Парашютсем ҫинчен анса, вӗсем саланчӗҫ. Иккӗшӗ пӗрле пӗр еннелле, иккӗшӗ - тепӗр еннелле кайрӗҫ. Вӗсем пӳлӗмсем тӑрӑх ҫӳрерӗҫ, никама та тупаймасан, тӗлӗнсех кайрӗҫ пулмалла. Майӗпен вӗсем хӑвӑртрах ӗҫлеме пуҫларӗҫ. Вӗсем тавра никам та ман еннелле пӑхмарӗ. Ӑна алӑк кӑшт сарлакарах тӗкрӗ те сулхӑнра йынӑшакан йынӑшу ҫумне лӑпчӑнчӗ. Ӑна айван йӑнӑш тунӑ. Ҫӳлте кӗтсе тӑнӑ пулсан, ӑна ҫӑмӑллӑнах персе пӑрахнӑ пулӑттӑм. Халӗ ӗнтӗ манӑн ҫакӑнта кӗтсе тӑмалла пулчӗ, ҫак таврара мӗн май килнӗ таран усӑ курма тӑрӑшмалла пулчӗ.
  
  
  Вӗсенчен пӗрне, хӑйне сыхласа усракан алӑкран пуҫа чикме, нумай вӑхӑт кирлӗ пулчӗ. Ҫак пушӑ пӳлӗмсене пурне те тирпейсӗр тунӑ, пистолетне аялалла янӑ. Вӑл темиҫе утӑм каялла чакрӗ. Вӑл шалта чухне ӑна автомат приклачӗпе тӑнлавӗнчен ҫапрӗ. Вӑл ӳкрӗ те вырӑнтан та тапранмарӗ. Вӑл кун тӗлне таврӑнчӗ.
  
  
  Икӗ Номер пӳлӗм урлӑ ман еннелле ҫурӑмпа тухрӗ. Вӑл стилетшӑн ҫителӗклех ҫывӑх пулнӑ. Эпӗ ӑна нихҫан та тивертейместӗп, анчах вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Mimmo ун ҫумӗнчен бритва пек ҫивӗч хурҫӑ иртсе кайрӗ, стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ те ун ури умне ҫӗре кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Вӑл тӗлӗнсе ҫаврӑнса пӑхрӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл алӑк хыҫӗнче курӑнми пулчӗ. Вӑл ыттисене вырӑс чӗлхипе темскер кӑшкӑрчӗ. Ҫавӑнтах ревматизм пуҫланчӗ. Вӗсем вутпа кӗме шутланӑ. Ку мана кӑмӑла каятчӗ. Ӑна, пусма тӑрӑх катакомбӑна антӑм. Эпӗ кӗтнӗ пекех, вӗсем айлӑмри ҫынна мар, пӗр пытармасӑр, пӗрин хыҫҫӑн тепри малалла тӗллесе печӗҫ. Тӑваттӑмӗш десантнике хамӑн пӑшал сасси ан чӑрмантартӑр тесе, ӑна ih черетпе ҫурмаран касса татрӑм.
  
  
  Шавланипе Митзи пусма тӑрӑх ман хыҫран хӑпарнине те илтмерӗм эпӗ. Халӗ унӑн сасси ман хыҫра илтӗнчӗ. "Мӗн пулса иртет?'
  
  
  "Пирӗн килте пур. Тӑваттӑ. Манӑн кунта виҫҫӗн выртаҫҫӗ,пӗри тулта.
  
  
  Вӑл кун тӗлне тӑчӗ, анчах тӑваттӑмӗш ҫынна курмарӗ. Вӑл хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ, анчах вӑл хӳтлӗхрех юлчӗ. Картишӗнче шӑп. Ытла та шӑп. Вӑл хӑй ӑҫтине те пӗлмен, алӑк хушӑкӗ тавра пуҫне ытла инҫете кӑларса, ӑна часах ҫухатма пултарнӑ пулсан, вӑл мана персе янӑ пулӗччӗ. Вӑл хӑйне каллех кунта илӗртсе килессе эпӗ ӗненмерӗм. Тен, вӑл вӗсенчен чи ӑсли пулнӑ.
  
  
  Ӑна мизие вырӑс автомачӗ пӑрахнӑ. "Боеприпассем ҫине пӑхӑр-ха".
  
  
  "Ҫитет.'
  
  
  "Тӗрӗслемелли ҫула тытӑр. Унтан таврӑнатӑп та: "урӑх май пур-и, ку пӗртен-пӗр ҫӑлӑнӑҫ", - тесе ыйтатӑп.
  
  
  Лару-тӑрӑва сӑнласа панӑ хыҫҫӑн Ной ҫурта ҫутрӗ. Ҫулӑмӑн тӗксӗм ҫутинче вӑл йынӑшса выртакан флеминга курчӗ. Тарӑ унпа юнашар унран темиҫе фут аяккарах ларать. Анраса кайнӑ пек туйӑнатчӗ пулин те, вӑл халӗ лайӑхрах курӑнать. Ҫак хура шӑтӑк та, ту ӑшӗнче пылчӑкпа пӑнтӑх шӑрши ҫапнӑскер, сывалакансемшӗн чӑн-чӑн ҫурт пулман. Анчах тӑваттӑмӗш каччӑна нокаутличчен эпӗ унӑн лару-тӑрӑвне улӑштарма пултараймарӑм. Ной иероним ҫарӗн линийӗ урлӑ каҫнӑ ачана темскер каларӗ. Ача пуҫне сулчӗ, ҫурта илчӗ те мана хӑй хыҫҫӑн пыма чӗнчӗ. Тӗксӗм сергей хӑйне евӗрлӗ примитивлӑ алтарь пек ҫакӑнса тӑракан хольст-s ҫине ӳкет. Вӑл пирне ҫӗклерӗ. Ун хыҫӗнче коридор курӑнса кайрӗ.
  
  
  Ӑна ача ҫул пӗлет пулӗ тесе шаннӑччӗ, мӗншӗн тесен ҫак ҫурта татӑкӗ нумайччен ҫунмӗ. Эпир пусма тӑрӑх антӑмӑр та стенасем ҫинчи шӑтӑксемпе туннеле кӗтӗмӗр. Хӑш-пӗр ҫӗрте держательсем йынӑшни ҫине ҫуртасем ҫирӗпленсе ларнӑ, вӗсем яланах темиҫе см тӑршшӗ ҫунтармалли ҫуртасем пулнӑ, вӗсенчен йӗрӗнмелле, ҫӗрӗк шӑршӑ кӗнӗ. Часах вӑл сӑлтавне курчӗ. Вӗсенчен нумайӑшӗ ҫын скелечӗсем выртаҫҫӗ, вӗсен хыҫӗнче, чул ҫӳлӗксем ҫинче ҫара пуҫ купташкисем выртаҫҫӗ. Ку вӑл ӑру тӗмески пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Эпӗ хам ӑҫталла кайнине туйни мана крепоҫӑн тепӗр енне каймаллине кӑтартса пачӗ. Кӑшт вӑхӑт иртсен, вӑл чул урайӗнче тӗнче ҫаврашкине курчӗ. Ун тӗлӗнче ҫаврака шӑтӑк пурччӗ, вӑл ман хулпуҫҫисенчен кӑшт сарлакарах. Эпӗ вӗсем патне ҫитеймерӗм. Ача та ҫакна курнӑ. Вӑл ман автомата илчӗ, ӑна ҫурта ҫумне лартрӗ те мана хӑпарса ларма пулӑшрӗ. Вӑл, аллисене ҫӳлти пайӗ ҫине хурса, пирӗн урлӑ тухрӗ.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Вӑл тулашри стена ҫумӗнче тӑрать. Ниҫта та хускану ҫук. Вӑл аллине шӑтӑка чикрӗ те автоматне илчӗ.
  
  
  Вӑл пӳрт тӑррине хӑпарса ҫитрӗ те тӑваттӑмӗш упӑшкине курчӗ. Вӑл парашютсем хумалли хырӑмӗ ҫинче выртать, унӑн хӗҫпӑшалне Митзи тӑракан алӑк ҫинелле тӗлленӗ. Хӑйсем тӗллӗн ӗҫленӗ чухне вӗсем яланах кӑмӑла каймаҫҫӗ. Вӑл ҫамрӑк та яштака, анчах ҫак ачан аллисенче вилӗм хӗҫпӑшалӗ пирки вилес пек хӑрушӑ. Ӑна вырӑсла чӗнсе илнӗ: "эсӗ кунта кӗрсе тухрӑн-и?»
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Ӑна курок ҫине пусрӗ. Сывӑ пул, палламан салтак. Алӑкра Митзи курӑнса кайрӗ, виле курчӗ те ун патне пычӗ. Вӑл пӳрт тӑрринчен сиксе анчӗ. Чирленӗ самантра кӑшт уҫӑлнӑ кун хыҫӗнчен пиллӗкмӗш десантник сиксе тухрӗ. Вӑл Митзин йывӑр револьверӗпе мӑйӗнчен ҫапрӗ. Унӑн ашшӗ ӑна вӗлерес пулсан та, Манӑн Митзие персе пӑрахмалла пулнӑ пулӗччӗ. Ылхан!
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ те лайӑх акӑлчанла: "пӑрах хӑвӑн хӗҫпӑшална", - тесе кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Вӑл хӗре темскер каларӗ. Ӑна автомат ӳкерчӗ.
  
  
  "Кил кунта, ытла ҫывӑхах мар. Тӑр ҫак стенана хирӗҫ ".
  
  
  Ку форма хӑйӗн ӗҫтешӗсенчен лайӑхрах материал тавра пулнӑ. Nen ҫинче офицер пакунӗсем, пиҫиххийӗ ҫинче раци сулкаланса тӑрать. Вӑл йывӑррӑн сывланине Инҫетренех илтрӗ. Обломов ӑна хытӑрах ыталарӗ те, ольга шӑпланчӗ.
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. - "Эпӗ сана шанс паратӑп. Флеминг тухтӑр ӑҫтине калӑр-ха мана. Эсир ун пек тумасан, малтан ӑна персе пӑрахатӑп. Кайран эсӗ те вилетӗн ".
  
  
  Манӑн билет килхушшинче ниепле те алла илеймест. Митзь сасси шӑл витӗр илтӗнчӗ. - "Шуйттан патне кайтӑр".
  
  
  Вӑл, курок ҫине ан пустӑр тесе, хуллен ҫаврӑнчӗ. Вӑл штала хӑратать. - "Эпӗ сана хускалма хушмарӑм".
  
  
  Вӑл хӑраса ӳкнӗ пек пулчӗ. - Ан перӗр. Эпӗ сире калатӑп. Вӑл пытанать. Ӑна илме каятӑп.
  
  
  Митзи ылханчӗ мана. Вӑл та ӗҫлеме пултарать. Мӗнле хӗр вӑл-ҫын вӗлерекен. Вӑл мана алӑк витӗр кӑларса ярсан, эпӗ ӑна вырӑссенчен пӗрин пӑшалне туртса илме пултаратӑп. Анчах чеелӗх нимӗн те тӑваймарӗ. Вырӑс та хӑйӗн юлташӗсем ӑҫтине пӗлнӗ. Ӑна, вӑл мӗнле шухӑшланине куртӑм.
  
  
  Вӑл Пире Митзипе питлӗх вырӑнне усӑ курма, пирӗнпе пӗрле катакомбӑна анма пултарать. Пирӗнпе пӗрле вӑл заложниксем пулса флеминга парӑнма хушма пултарать. Анчах флеминг пирӗн пурнӑҫ ҫине сурсан мӗн пулӗ-ши? Вӑл пире, тӑшмана аркатса тӑкас тесе, персе пӑрахсан мӗн пулӗ-ши? Ҫакна шута илсе, вӑл теветкелленме пултарайман. Ҫавӑнпа вӑл урӑх ҫулпа кайнӑ. Митзи маншӑн мӗн тери кирлӗ пулнине вӑл ӑнланчӗ пулас, пистолетне ее ярса тытсанах ӑна ӳкерчӗ.
  
  
  
  "Ҫапла. Ҫавна ту. Кай ун хыҫҫӑн. Анчах эсир мӗн те пулин тутанса пӑхсан, ҫав шлюх татӑкӗ вилет ".
  
  
  Ҫакна выляма тиврӗ. Вӑл хӗртен пӗр пуҫ ҫӳллӗрех, эпӗ "Люгера" тыткалама пултарассине пӗлетӗп, вӑл ман ҫине алӑк хушӑкӗ витӗр пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра эпӗ ӑна пуҫран персе шӑтарма пултаратӑп.
  
  
  "Ерипен ут", - хушрӗ вӑл. "Аллусене сывлӑшра тыт. Ан пӗшкӗн. Ӑна сана сӑнатӑп.'
  
  
  Эпир катакомбӑсене кайрӑмӑр. Пусма патне ҫитиччен кӑшт маларах вӑл мана чарчӗ. Куҫсем ҫутта хӑнӑхчӑр. Апла пулсан, вӑл ухмах пулман.
  
  
  Мана малалла калама ирӗк пачӗҫ. Вӑл мана текех хӑваламарӗ. Вӑл аялалла аннӑ чух ӑна хӑйӗн алли ҫинче такамӑн алли пуррине туйса илчӗ. "Эпӗ ҫакна куртӑм та, илтрӗм те. Пыр манпа пӗрле."- пӑшӑлтатрӗ Ной мана хӑлхаран.
  
  
  Вӑл мана ҫаплах тытса тӑчӗ, малалла тӗртрӗ. Ӑна эпӗ мӗн шухӑшлани ҫинчен эму пӑшӑлтатса каларӗ те, унӑн пӳрнисем ман алӑсене пӑчӑртаса тытрӗҫ.
  
  
  "Ку нихҫан та ӗҫлес ҫук. Эсир хӑвӑр хыҫӑрта курма пултараймастӑр. Мӗлкене курса, курока ытлашши пысӑклатма та хӑрушӑ. Эпир урӑхла хӑтланса пӑхӑпӑр. "Мӗлке" сӑмах Нойӑн шухӑшне пачӗ. Вӑл мана кайран ҫапла каларӗ. Вӑл пӗчӗк йывӑҫ пуканесемпе тултарнӑ коробкӑна тӗксӗммӗн ҫутатакан ҫурта ҫутрӗ. Ной пӗр йӗппине илчӗ те коробка тавра туртса кӑларчӗ, унтан пуканене хӑй умне ҫӗклерӗ.
  
  
  Ҫак тута хӗррисем шӑппӑн кӗлтума пуҫларӗҫ. Турӑҫӑм, Мизи тулта револьверне унӑн мӑйӗ ҫумне тытса ларать, ной вара, темӗнле аслати турра чӗнсе илнисӗр пуҫне, нимӗн тума та пӗлмест.
  
  
  Флемингпа Тарӑ та куҫӗсене чарса старик ҫине пӑхрӗҫ. Ной, ҫаплах мӑкӑртатса, пусма патнелле утрӗ. Вӑл ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Ӑна курмаллах пулнӑ. Кунсӑр пуҫне, чееленме май килмен пулсан, ӑна Митзирен хӑтармалла пулнӑ.
  
  
  Митзипе салтак алӑк хыҫӗнче тӗттӗмре, иккӗшӗ те сулхӑнра тӑраҫҫӗ. Эпир Nov-мӗш картлашка ҫинче вӗсенчен пытанма чылаях инҫе чарӑнса тӑтӑмӑр. Вырӑс пусма ҫинчен уҫӑ алӑкран ҫилӗллӗн пӑхса илчӗ. Митзи ҫав тери тимлӗ пулнӑ, кирлӗ пулсан, вӗсем тавра кирек кам патне те сиксе ӳкме хатӗр пулнӑ. Вӑл сасӑсӑр мӗкӗрсе ячӗ. Май ҫук! Эсир ӑна нихҫан та пӗр-пӗр ӑссӑр япала пулӑшнипе тума пултараймастӑр.
  
  
  Старик пуканене пӑрахрӗ. Вӑл, хыттӑн шартлатса илсе, хӗвел ҫутинче чул урайне ӳкрӗ. Вырӑссен тӗллевӗ сасартӑк ҫӗр патнелле шунӑ. Ӑна митзин пурнӑҫӗн ҫиппине хуракан пӑшал сасси кӗтсе тӑнӑ. Нимех те мар. Ӑна тоня ылханчӗ. "Нимӗнле чеелӗх те ҫук", - терӗ вырӑс. Унӑн ҫурӑмӗ ҫине йӗппе тирнӗ пукане вӑл тахҫан курнӑ чи пысӑк супер-трюк пулнӑ.
  
  
  Сулхӑнра сасартӑк тискер хускану пуҫланса кайрӗ. Арҫын икӗ аллипе те турткаласа илчӗ. Унӑн пӳрнисем, электричество разрядӗнчен тӗлӗннӗ пек, сарӑлчӗҫ. Пистолет ҫӗре кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Вӑл, икӗ аллипе те кӑкӑрӗнчен ярса тытса, хӑйӗн тӗнӗлӗ тавра ҫаврӑнкаласа, сулӑнса кайрӗ, унтан, вилӗ масса пек, ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  Митзин аллинче пистолет, эпӗ вӗсем патне ҫитиччен. Вӑл тӗлӗнсе кайнӑ салтак ҫинчен пукане ҫине пӑхнӑ чух пӑшалне ирӗксӗрех ҫакӑнса тӑма ирӗк пачӗ. Арҫынна вӑл месерле выртмалла сарса хучӗ. Вӑл вилнӗ. Унӑн пичӗ-куҫӗ ыратса кайрӗ. Куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. Чӗре ҫав тери хытӑ тапни классикӑлла сӑнар.
  
  
  Вӑл хӑраса ӳкнӗ ҫын пулнӑ. Ҫакна вӑл пӗлнӗ. Мӗншӗн тесен вӑл пӗртен-пӗр вариант пулнӑ. Салтак хӑйӗн тӑватӑ тусне, пиратсен кивӗ крепоҫӗнче вӗлернӗскерне, курнӑ, ун ҫинчен легендӑсем ҫӳренӗ. Арҫын тӑшмансем хушшинче. Вӑл ҫав тери тимлӗ. Ун ури умне ниҫта та вилӗм символӗ ӳкет. Доллар хума чарӑнчӗ. Май ҫук-и ?
  
  
  Ӑна тоня ҫине пӑхса илчӗ. Старик вилесемпе аппаланать. Вӑл парашютпа вӗлернӗ пилӗк салтака сӗтӗрсе кӗчӗ. Вӑл икӗ ҫынна хирӗҫ урисене хӗреслетсе тӑрать. Халтан кайнӑ пек. Виҫҫӗмӗшне вӑл, чӗркуҫҫийӗсене хутлатса, аллисене хӗреслетсе тытса, йынӑшма тытӑнчӗ. Тӑваттӑмӗшӗ те ҫавӑн пекех пулнӑ. Вӑл флеминг ларакан авса тунӑ кресло ҫине офицер пулнӑ. Задание пурнӑҫланӑ тата халӗ кӗтекен арҫынсен типне тунӑ.
  
  
  Мӗн тума? Паллах! Мӗнле-ха эпӗ ҫавӑн пек айван пулма пултарнӑ? Флеминга тытса кайнӑ пулсан, ӑна илсе кайнӑ пулӗччӗҫ. Арҫынсене тыткӑна илнӗ ҫынпа пӗрле илсе кайма тиврӗ. Часах вертолет килет. Пилот пӗччен пулать, мӗншӗн тесен пур ҫӗре те пассажирсем йышӑнмалла. Ӑна чарма пултарнӑ пулӗччӗ! Хама мӗн кирлине пурне те офицерсен рацийӗ тунӑ.
  
  
  Эпӗ япала илме кайрӑм. Ной натюрморта вӗҫлерӗ те тӳпене тӗпчерӗ. . Вӑл йӑл кулса илчӗ. - "Эпир вертолет илетпӗр. Хӑҫан та пулин ку кирлӗ пулма пултарать.
  
  
  Вӑл ман ҫине, ҫак искусствӑна вуда атакӑлама отель пӑрахнӑ пек, пӑхса илчӗ. Унтан вӑл катакомбӑна кайрӗ. Эпир Митьӑпа вертолет килессе кӗтетпӗр.
  
  
  Тепӗр ҫур сехетрен эпир винт ҫуначӗсен сассине илтрӗмӗр. Вӑл аялтан вӗҫсе иртрӗ, крепость тавра ҫаврӑнчӗ те, раци тӑрӑх сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Вӑл-пирӗн Флеминг пуррипе ҫуккине пӗлмелли отель. Ку мана ҫӑмӑл пулчӗ, суйма та тӳр килмерӗ. Ӑна пирӗн Флеминга пур, вӑл чӗрӗ, терӗ. Пилот кулса ячӗ, контакта татрӗ те ҫӗр ҫине анса ларма пуҫларӗ.
  
  
  Унтан эпир кӗтмен япала пулса иртрӗ. Парашютсене сасартӑк ҫил вӗрнипе карӑнтарнӑ. Вырӑс салтакӗсен виллисем ӑвӑс кӗлеткесем пек тӳнсе каяҫҫӗ.
  
  
  Двигатель сасси ҫав самантрах хӑлхана ҫурас пек ҫухӑрса ячӗ те вертолет ҫӳлелле ыткӑнчӗ. Автомат ҫакнӑ алӑк патне тухсан, самолет яланлӑхах ман куҫ умне тухса тӑчӗ. Эпӗ пилота курман. Ӑна ҫӗр ҫине антарма май ҫук. Ӑна персе ячӗ, вертолет силленсе илчӗ. Вӑл парапет хыҫне пытанчӗ те лагуны шывӗнче ҫунса кайрӗ. Пӗтрӗ пирӗн транспорт. Ӑна хӑйне пуҫӗнчен ҫапма пултарнӑ.
  
  
  Ман хыҫра вӑл Митзи маншӑн та ҫӗнӗлле ылханса калаҫнине илтрӗ.
  
  
  Эпир антӑмӑр. Пурне те пӗлесшӗн ҫунакан куҫсенче ҫурта ҫунать. Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ӑнманни. Пирӗн капкӑна сыхламалла. Ной чӗнмерӗ. Вӑл шухӑша кайнӑ пек пулчӗ, куҫхаршисене ҫӗклерӗ те, унӑн ҫӳллӗ ҫамки ҫинче пӗркеленчӗксем палӑрчӗҫ. Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Хӗлле кунта нихҫан та шторм пулмасть. Яланах июньте, июльте, уйрӑмах августра. Анчах хӑтланса пӑхни кансӗрлемест. Эсӗ мана канӑҫ памастӑн-и? Ӑна церемоние хатӗрленетӗп ". Мӗншӗн ҫук? Лайӑх шоу джеромӑн тепӗр атакине кайиччен вӑхӑта вӗлерет.
  
  
  Флеминга хӗрачасемпе ҫамрӑк туземец хыҫҫӑн пусма тӑрӑх хӑпарма пулӑшрӗ. Ной пире чӗнсе илчӗ. - "Вилесене пуҫтар вӗсем. Ку вӑл турӑсене кӳрентерни ". Ҫак сасӑра вӑл сасартӑк ҫиленни мана ирӗклӗн илтӗнчӗ.
  
  
  Вӑл офицер виллине пукан ҫинчен туртса кӑларчӗ те флеминга ун ҫине ларма ирӗк пачӗ. Унтан ӑна парапет ҫинчи шӑтӑк патне илсе пынӑ. Iso ӑна пӗтӗм вӑйран куҫарма хӑтланчӗ, юлашкинчен эпӗ ih ih тинӗсе тӗртсе антартӑм. Унтан ӑна sel Флемингпа юнашар лартнӑ. Сасартӑк ной килсе кӗчӗ. Вӑл пачах урӑх ҫын пек туйӑнать. Вӑл тюрбан тӑхӑннӑ, хӑй ҫине амулетсемпе сӑнчӑрсем ҫакса тултарнӑ, пиҫиххи ҫинчен усӑнса тӑракан кавӑнсем вӑл утнӑ чух хӑлхана ҫуракан музыка кӑлараҫҫӗ. Унӑн куҫӗсем чарӑлса кайнӑ, анчах вӑл нимӗн те курман пек туйӑнать. Вӑл пире пӗтӗмпех выляса янӑ пек туйӑнчӗ, пусма тӑрӑх пӳрт тӑррине хӑпарчӗ.
  
  
  Унта вӑл ташлама, юрлама пуҫларӗ. Вӑл ҫакӑнса тӑракан япаласем ҫав хусканусен ҫеммипе килӗшӳллӗн сасӑсем кӑлараҫҫӗ. Вӑл хӑйӗн вӑрӑм урисене сарчӗ, пуҫне каҫӑртрӗ те аллисене ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Ӗлӗкхинчен вӑйлӑрах ҫил унӑн ҫӳҫӗпе сухалне тискеррӗн лӑскать. Эпӗ малтан шутланӑ тӑрӑх, халӗ чӑнахах та кӗмсӗртетме пултаракан сасӑ кӗрлесе кайрӗ.
  
  
  Халӗ вӑл ним чӗнмесӗр итлесе тӑчӗ. Ӑна хирӗҫ темскер каларӗ. Малтан ӑна, инҫетрен аслатиллӗ ҫумӑр килет пулӗ тесе шутларӑм. Эпӗ чӗтреме пуҫларӑм. Унтан вӑл ку урӑх сасӑ пулнине ӑнланса илчӗ. Халӗ эпӗ тата ытларах чӗтреме пуҫларӑм. Аслатиллӗ ҫумӑр мар, ревматизм самолетсем ҫинчен килнӗ. бомбардировщиксене. Иеронимпа ҫак ют ҫӗршыв помощникӗсем флеминга чӗррӗн ярса тытма хӑтланмарӗҫ пулмалла. Халӗ ӗнтӗ флеминг утрав ҫине кӗме чӑрмантаракан чӑрмав кӑна пулнӑ.
  
  
  Ӑна парапет ҫинче, тен, манран икӗ мильӑра, самолетсем курнӑ. Ӑна вӗренме май паракан кун патне чупнӑ. катакомбӑна кӗрсе ыттисене кӑчӑк туртрӗ. Хӗрачасемпе арҫын ачасем кунтан пуканпа тата ытти пурпур Флемингсемпе пӗрле туннеле илсе каяҫҫӗ. Ной вӗсем хыҫҫӑн утрӗ. Ӑна таҫтан алтарьтен ҫурта илсе ҫутрӗ те аялалла анчӗ.
  
  
  Эпир ҫӗр айӗнчи камерӑна кӗрсен, хӑлхана ҫурас пек взрыв илтӗнчӗ. Ҫавӑнтах тата тепри тухрӗ. Тата тепӗр ҫын. Пӳлӗме тусан тата йӳҫӗ пӑс сӑрхӑнса кӗрет. Пилӗк хутчен умлӑн-хыҫлӑн ҫапрӗҫ.
  
  
  Тарӑн клаустрофоби пуҫланнӑ. Вӑл пусма тӑрӑх ҫӳлелле чупса хӑпарчӗ. Эпӗ ун хыҫҫӑн утрӑм, ӑна ярса тытрӑм та хытӑ чӑмӑртарӑм. Унтан шӑп пулчӗ. Снарядсем текех ҫурӑлмарӗҫ. Самолетсен пирвайхи активлӑ канӑвӗ ҫухалчӗ. Халӗ вертолетсемпе десантниксем килессе, бомбардировка результачӗсене разведка тӑвасса кӗтме пулать. Унӑн отелӗ вӗсене вӑхӑтра тӳлесе татмалла.
  
  
  Вӑл ҫӳлелле хӑпарма пуҫларӗ, эпӗ пӗртен-пӗр ҫын маррине пӗлчӗ. Аялта масар пурне те йӑлӑхтарса ҫитерчӗ. Тарӑ, Митзи тата ача вӗсем хыҫҫӑн кайрӗҫ. Флемингпа Ной, пӗр-пӗрне пулӑшса, ун хыҫҫӑн утрӗҫ.
  
  
  
  
  
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Парне вырӑнне чулпа витнӗ, ун ҫийӗнче шӑтӑк пулнӑ. Тен, ной хӑйӗн туррисем тавра ҫанталӑк ташшипе пӗрне улталанӑ пулӗ. Ҫӳлти пӳлӗм тӗрӗс-тӗкелех. Тухмалли вырӑн пушӑ, гранит алӑк кӑна пӗтӗмпех ишӗлсе аннӑ.
  
  
  Картиш кратерсемпе тулса ларнӑ, чул катӑкӗсем стена ҫумӗнчен йынӑша-йынӑша выртаҫҫӗ. Парапет ҫинчи Башня тӳрех лекрӗ. Вӑл урӑх ҫук. Темиҫе пӳлӗм йӑтӑнса аннӑ, пӗр пӳлӗмӗ ҫине стена купаласа хунӑ.
  
  
  Ватӑ патриарх аллине флеминг хулпуҫҫийӗ ҫине хучӗ, сиенленнӗ вырӑнсене пӑхса тухрӗ. Ҫак ҫын ҫиленни уҫҫӑнах курӑнса тӑнӑ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ту тӑррисем ҫине пӗр самантлӑха шухӑша кайнӑ пек пӑхса илчӗ, унтан флеминга тӑван чӗлхипе темскер каларӗ. Grand LaClare Президент тӗлӗнмелле, шухӑша кайса кулса ячӗ.
  
  
  Йывӑҫ тӑррисем ҫийӗпе пирӗн паталла хура-кӑвак тӳпе шуса килет. Йывӑҫ вуллисем каллӗ-маллӗ сулланаҫҫӗ, ҫулҫӑсем витӗр вӑйлӑ ҫил шӑхӑрать. Тулашри шӑтӑкран вӑл йынӑшнине лагунри пысӑк хумсем курма пултарнӑ.
  
  
  Лагуна кӗмелли алӑк умӗнче ҫӳллӗ кӑвак кӗлетке курӑнса кайрӗ: корветсем. Интереслӗ, мӗн тума кирлӗ вӗсем ҫак ҫӑмӑл карап ҫинчи отельсене? Ҫак карап ҫинче пысӑках мар тупӑсем бомбардировкӑсенчен иртсе кайма пултарайман.
  
  
  Манпа юнашар Митзи Гарднер кулса илчӗ. "Мӗнле шутлатӑр эсир, джеромӑн тинӗс ҫар вӑйӗсем тепӗр хут тытӑнса пӑхма хатӗрленеҫҫӗ-и?»
  
  
  "Ку карап Джерӑн мар. Oni кубань ялавӗ айӗнче ишет, анчах мастер ячӗ Хуан пек мар, Иван пек Пулма пултарать. Ку вӑл шыв айӗнчи кимӗсене тытакан сунарҫӑ, ҫавӑнпа вӗсем тарӑн бомбӑсемпе минӑсем йӑтса пыраҫҫӗ. Тен, вӗсем пире шыв айӗнчи чул хысакне сирпӗнтерсе сирпӗнтерме пултараҫҫӗ, тесе шутлаҫҫӗ пулӗ ".
  
  
  Апла пулсан, вӗсен ҫывӑхарах пымалла е водолазсене пырса тивмелле, вара эпӗ вӗсене ҫӗнтерме пултаратӑп. Ыттисем, карап ҫывхарнине тимлӗн сӑнаса, пирӗн пата хутшӑнчӗҫ. Унӑн хӑвӑртлӑхӗ ҫукпа пӗрех, вӑл ҫав тери асӑрханса, ӑшӑх вырӑнсем хушшипе, шыв илессинчен уҫҫӑнах хӳтӗленсе пырать. Вӗсем ҫав териех шала кӗрсе каясси ҫинчен шухӑшламан та эпӗ, анчах ӑна юлашки самантченех шантӑм.
  
  
  Анчах ку пулмарӗ. Пирӗн хӗҫпӑшала алла илсенех вӗсем якоре пӑрахрӗҫ те тӑватӑ ишме шыва пӑрахрӗҫ. Вӗсем тарӑн бомбӑсемпе куҫран ҫухалчӗҫ. Вӑл вӗсене ман пулемет патне ҫывхарма вӑхӑт пачӗ, унтан, хӑйсем суйласа илнӗ маршрут тӑрӑх, черет кӑларса ячӗ. Пӗрремӗш черет ӑнӑҫсӑр пулчӗ. Анчах тепри пурне те тӗлӗнтернӗ.
  
  
  Тӑватӑ заряд пӗр вӑхӑтрах ҫурӑлса кайсан, шыв фонтанӗ сирпӗнсе кайнӑ. Тонна шыв тата хура резина татӑкӗсем сывлӑша сирпӗнчӗҫ. Ку вара корвета хытӑ пырса ҫапакан хум хускатрӗ. Карап лагунсем тӑрӑх ҫӳреме пуҫларӗ, анчах вӑл чылай сиенленнине туйрӑм. Лагунӑн тулашӗнчи тӑвӑллӑ тинӗс ҫине пӑхса, вӑл Порт-оф-спейна ҫитме пултарас ҫукки ҫинчен шухӑшларӗ. Хура пӗлӗтсем хӑвӑрт ҫывхарса килеҫҫӗ. & Amp; nb пысӑк кӑпӑклӑ пуҫӗсене аяккалла ывӑтса, ҫил уланӑ.
  
  
  Малтан вӑл урӑх сасса илтмен. Анчах сасартӑк ӑна вертолетсен эскадрильи ҫывхарса килнине курчӗ. Кун пек ҫанталӑкра вертолетсене вӗҫме май пулман, анчах хӑш-пӗр ҫӗршывсенче ҫын пурнӑҫне шута илмен.
  
  
  "Пытанӑр", - мӗнпур вӑйран кӑшкӑртӑм эпӗ, ҫиле кӑшкӑрса. "Вӗсем пире кунта атакӑлама, унтан пӗр вертолетпа анса ларма хӑтланаҫҫӗ. - Васкӑр! '
  
  
  Нойпа ача кунтан пурпур Флеминга туннеле илсе каяҫҫӗ. Тарӑ вӗсем хыҫҫӑн утрӗ, эпир Митзьӑпа иксӗмӗр черете хупса лартрӑмӑр. Тарӑ пусма патне ҫитсен, вӑл сасартӑк ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Ҫӗвӗҫ, мана ҫитет. Ҫакӑн пек автомата мӗнле тыткаламаллине кӑтартасчӗ мана. Ӑна сире пулӑшас тетӗп! '
  
  
  Пирӗн паттӑрлӑх пурччӗ, вӑл темшӗн унпа мухтанатчӗ. Эй кӗске инструкцисем пачӗ, тӑшман залра юнашарах иккенне пӗличчен манӑн пемелле мар, терӗ.
  
  
  "Юл кунта, Тарӑ", - терӗ ӑна эй. "Митзи, тата тепӗр шӑтӑка хуп. Ӑна урӑх еннелле каятӑп. Унтан экипаж ҫине анса лариччен пемелле мар. Тен, эпир кунтан тухма пултаратпӑр. Митзи ҫурт таврашӗнчи пӗр ҫуртра ҫухаласса кӗтрӗ вӑл. Унтан вӑл картиш тепӗр енне чупса кайрӗ. Вӑл пӳрт тӑрри айне пытанма ҫеҫ ӗлкӗрнӗччӗ, айлӑмри посольство пӗлтернӗ тӑрӑх, калибрӑн 50 мм хули стенасем ҫине пульӑсем янӑ. Черет пӗтсен, вӑл картишне тухрӗ те ҫывӑхри ҫынна персе ячӗ. Вӑл, ӗҫнӗ кайӑк пек, джунгли еннелле вӗҫсе кайрӗ. Вӑл митзи автомачӗ шатӑртатнине илтрӗ. Вӑл вертолетсем тавра пӗр ҫӗре лекрӗ, анчах ку тухӑҫлӑ пулмарӗ. Тарӑ темиҫе вӑрӑм черет кӑларса ячӗ, анчах ниҫта та лекмерӗ.
  
  
  Хӑйсен тупписем шавланипе вӗсем хӑйсем ҫине мӗнле пенине те илтмен пулас. Вӗсем каллех пирӗн тӗлтен вӗҫсе иртме таврӑнчӗҫ те вертолетсем тавра пӗр самолет анса ларнине хупласа хучӗҫ, вертолетӑн йывӑрлӑхсем сиксе тухрӗҫ пулмалла. Вӑйлӑ ҫумӑр ҫума пуҫларӗ.
  
  
  Вертолет ывӑннӑ кайӑк пек ҫӗре ӳкрӗ. Алӑк тепӗр енчен уҫӑлчӗ те хӗрсем ларакан стенасем ҫине пулеметпа пеме пуҫларӗҫ. Унтан пилот вертолет тавра ҫаврӑнчӗ. Хӗрачасен пулемечӗсем шатӑртатма пуҫларӗҫ. Вӑл юн юхтарса ӳкрӗ. Вертолет тӑхӑннӑ иккӗмӗш ҫын ҫаплах пирӗн еннелле персе ячӗ. Вӑл хӑй тӑнӑ вырӑнтан ӑна кураймарӗ, ҫавӑнпа пӳлӗм тавра чупса ҫаврӑнчӗ те вертолет патнелле ыткӑнчӗ. Манӑн ӑна чармалла пулчӗ. Ӑна кантӑк витӗр персе ятӑм та стрелка хӗрлӗ пӑтӑ пулса тӑнине куртӑм.
  
  
  Халӗ вӑйлӑ ҫумӑр ҫума пуҫларӗ. Тӳпе таса мар симӗс тӗспе витӗннӗ. Ҫиҫӗм ҫиҫрӗ, аслати хӑлхана ҫурас пек кӗмсӗртетсе илчӗ. Ыттисем, посольство пӗлтернӗ тӑрӑх, шторма текех тӳсеймерӗҫ. Вӗсем пляж ҫине анса ларма пикенчӗҫ.
  
  
  Вертолет анакан вертолетне кӑкарма вӗрен илме хатӗрленнӗччӗ кӑна, Митя кӑшкӑрни мана чарса тӑратрӗ. Вӑл Тарӑ пулмалли пӳлӗм еннелле кӑтартрӗ.
  
  
  Ҫакна вӑл унта ҫитичченех пӗлнӗ: Тарас Сойер урайӗнче выртнӑ. Ee илемлӗ кӗлетке вертолет ҫинчен йывӑр пульӑсем ҫурса тӑкнӑ юнлӑ масса пулса тӑчӗ. Вӑл хӑвӑрт кӑна пӑхса илчӗ те пӳлӗм тавра ҫухалчӗ. Эпӗ хамӑр ҫине мӗнпе те пулин мотоцикл яма пултараймарӑм. Манӑн ҫак вертолетпа ҫыхмалла пулчӗ. Анчах ку мана ҫӑмӑл пулмарӗ, ӑна питӗ пӑшӑрхантарчӗ. Мӗскӗн Тарӑ! Эй, ҫапӑҫма кирлӗ мар.
  
  
  Митзи мана пулӑшрӗ. Эпир вӗренсе пӗтерсен, сехетре 150 миль хӑвӑртлӑхпа вӗҫекен ҫил вӗҫтерсе ан кайтӑр тесе, пирӗн айлӑм тӑрӑх шуса пымалла пулчӗ. Эпир туннеле каймарӑмӑр. Тарӑна каллех отель курмарӗ.
  
  
  Унӑн ашшӗ лӑпкӑн шухӑшлама пуҫларӗ. Ӑна та тоня курасшӑн пулмарӗ. Вӑл ҫил-тӑвӑл ҫинчен ыйтнӑ та хӑйӗнне илнӗ. Февраль уйӑхӗнче! Вӑл темиҫе япала ҫинчен шухӑша кайрӗ.
  
  
  Эпир иксӗмӗр те салхуллӑ шухӑшсемпе тулса ларнӑ пӗр-пӗринпе юнашар лартӑмӑр. Ҫил-тӑвӑл лӑпланичченех пӗр сехет хушши алхасрӗ. Сасартӑк чуна пусӑрӑнтаракан шӑплӑх пулса тӑчӗ. Кӑнтӑр енче ҫил - тӑвӑл часовой стрелка тӑрӑх ҫаврӑнать, ҫурҫӗр енче-хирӗҫ. Хӑвӑртлӑх центртан тулаш ункӑ патнелле ӳссе пырать. Ной ҫил-тӑвӑл хускатма ҫеҫ мар, ҫак ҫула улӑштарма та пултарать пулсан, эпир часах тепӗр енчен пырса ҫапатпӑр.
  
  
  Ӑна бомбӑсем тул енчен йынӑшса шӑтарнӑ шӑтӑк витӗр пӑхса илчӗ. Ӑна, корветсене, куртӑм. Карап ӑшӑх вырӑна ларчӗ те ҫӳлелле те, аялалла та силленкелесе илчӗ. Темиҫе метр ҫӳллӗш хум ӑна ҫав тери вӑйлӑн пырса ҫапрӗ. Вертолетсенчен нумайӑшӗ йывӑҫсенчен ҫакланса ҫӗмӗрӗлчӗҫ, ӑшӑх вырӑна ларнӑ патруль катерӗ ҫухалчӗ. Лагунра ишекен ҫӗмрӗк яхтӑсене ҫыран ҫине кӑларса пӑрахнӑ та пӗтӗмпех пӗтернӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Ной вертолет тавра пӑхса ҫаврӑнчӗ те пуҫне сулчӗ. Анчах вӑл пирӗн пата пырсан, унӑн пичӗ тӗксӗм, куҫӗсем тӗксӗм.
  
  
  Ӑна май килнӗ таран ҫемҫерех сасӑпа: "Эпӗ сире хакламарӑм, ҫакна ӑнланмастӑп, анчах эсир пире кунтан илсе тухас тесе такси тара тытрӑр", - терӗ.
  
  
  Вӑл ҫаплах салхуллӑ курӑнать. "Мисс Сойер - унӑн пысӑк отрячӗ пирӗншӗн пуриншӗн те. Эпӗ пӗлмен Искусство вӑл-чӗрӗлсе тӑрас искусство. Анчах эпир хамӑрӑн геройсем хушшинче эй вырӑн та пулин пама пултаратпӑр ".
  
  
  Тарӑна вуд йӑлипе пытарни-и? Вӑл ун пек шухӑшламан. Ee ашшӗ ҫакна хакласса вӑл ниепле те тавҫӑрса илеймерӗ. Унӑн ӳтне хӑйпе пӗрле илсе каясшӑнччӗ, анчах халлӗхе ун ҫинчен калаҫас мар терӗм.
  
  
  Анчах каласа пӗтереймерӗ-ха. - "Ҫил часах таврӑнать". Вӑл йӗри-тавра кӑтартрӗ. "Форта бомбардировкӑсем питӗ вӑйсӑрлатнӑ. Ҫил-тӑвӑл пуҫлансан, стенасем ишӗлсе анаҫҫӗ. Эпир ансан авантарах пулӗ.
  
  
  Вӑл эпир мӗн каласса кӗтсе тӑмарӗ, туннель тӑрӑх утрӗ. Эпир Митьӑпа ун хыҫҫӑн кайрӑмӑр. Вӑл сасартӑк Тарас ҫинчен шухӑшласа илчӗ. Вӑл вилни ҫинчен шухӑшланипе манӑн ӑш пӑтранать. Мана хамӑр организацин пур паллӑ меслечӗсемпе те, КАРИБ Джером полковнике ХИРӖҪ АХЛАТНИПЕ те усӑ курма кӑмӑллӑ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Алтарь умӗнче икӗ ҫурта ҫунать. Турӑсене тав тӑвас тата пӗри пуласлӑх ырӑлӑхӗ ҫинчен ih тархаслас тесе пулӗ. Эпир кирек мӗнле пулӑшупа та усӑ курма пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Анчах Вӑл каллех мӑкӑртатма тытӑнчӗ, Тен, Тарӑна тупӑкри пурнӑҫа кӗртме шутларӗ пулӗ.
  
  
  Вӑл хӑйне кирлӗ мар пек туйрӗ. Ӑна, хӑйне капкӑнра та канӑҫсӑр туйнӑ. Ной мана шӑппӑн: "сирӗн кунта юлмалла мар, картер мистер, - тесе каличчен эпӗ хам ҫӳренине те чухласа илеймерӗм. Ку лабиринт; эсӗ те кашни ҫулах кӑмӑл тума пултаракан ытти пӳлӗмсем те пур ". Вӑл стенан пӗр пайӗ пулнӑ чула сӗртӗнчӗ. Вара стенан пӗр пайӗ шалалла уҫӑлса кайрӗ. Ун хыҫҫӑн коридор пулнӑ.
  
  
  Унӑн сассинче ӳпкелени сисӗнчӗ. Вӑл эпӗ церемоние хутшӑнатӑп тесе шутларӗ пулас, тухса кайма пултарнӑшӑн савӑнчӗ. Кӗсйинче темиҫе ҫурта пур, вӑл пӗрне ҫутса ячӗ. Унтан ӑна Митзипе пӗрле уҫӑ алӑк витӗр тухрӗ, Унтан ной ӑна каллех пирӗн хыҫран хупрӗ.
  
  
  Эпир пӳлӗм варринче ҫӑл пур. Ҫапла ӗнтӗ, ку вӑл нумай вӑхӑт хупӑрласа тӑнӑ вӑхӑтра шыв упранакан вырӑн пулнӑ. Ытти пӳлӗмсенче апат-ҫимӗҫ нӳхрепӗсем пулнӑ. Апат-ҫимӗҫе нумайлӑха упраса хӑвармашкӑн вӗсем самаях сулхӑн пулнӑ. Малалла эпир какай лавкки патне пырса тухрӑмӑр; туллиех туш тултарнӑ пӳлӗм. Вӗсем хӳме тытма хӑрушсӑр ҫӳреме пултараймаҫҫӗ пулсан, старик хӑйӗн йӑхне мӗнле тӑрантарни мана кӑсӑклантарчӗ.
  
  
  Пӗр сехет хушши эпир ҫӗр айӗнчи пӳлӗмсенче уҫӑлса ҫӳрерӗмӗр, анчах пур ҫӗрте те уҫӑ сывлӑш нумай. Унӑн отелӗ ҫав ҫӑлкуҫне тупма пултарать. Эпир ҫиеле тухакан кукӑр-макӑр коридорпа пыратпӑр. Эпир картиш шайӗнче тесе шутланӑ вырӑнта эпир ҫула пӳлсе тӑракан решеткеллӗ хапха ҫине пырса тухрӑмӑр. Замока вӑл уҫичченех хӑйӗн стилетӗпе ватнӑ. Эпир малалла кайрӑмӑр та кӗтесри башньӑна кӗмелли пусма тупрӑмӑр. Амбразурӑсем витӗр сывлӑш кӗрет.
  
  
  Эпир питӗрнӗ алӑк патне пырса тухрӑмӑр. Ӑна сӑлӑп шутарса лартрӗҫ те, эпир башня тӑрринчи пӳлӗме илсе кӗрекен хӗрлӗ йывӑҫ тавра пусма тӑрӑх утрӑмӑр.
  
  
  Ҫакна Митзи маларах каларӗ. Ҫак ватӑ аферистӑн чеелӗхӗсене никам та пӗлмен! Ку радиорубка пулчӗ! Унта чи лайӑх аппаратура пур.
  
  
  Унӑн sel консоль умӗнче кулса ячӗ. Митзи пачах урӑхла реакциленӗ. Вӑл тарӑхса кайрӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ ҫав ватӑ сӑн-питлӗ-аферистпа калаҫӑпӑр!"- кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Вӑл пурне те идиот туса хучӗ. Вӑл, турӑсене лӑпкӑн чӗнсе илме пултартӑр тесе, пурне те ярать, чӑннипе вара, ҫанталӑк сводкисене итлеме хӑйӗн радиорубкине каять. Тӑвӑл ҫывхарса килнине пӗлнинчен тӗлӗнмелли те ҫук ".
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, ҫапла", - тесе хушса хутӑм эпӗ. "вӑл мана халиччен илтмен сасӑсене илттерчӗ. Джунгли параппанӗсем! Ман шутпа, Таҫта тӗмсем хушшинче, Порт-оф-спейнран инҫех те мар, юлашки хыпарсем ҫинчен пӗлтерме тата тепӗр хӗҫпӑшал пытарнӑ. Тӗнчере мӗн пулса иртнине курӑпӑр ".
  
  
  Ӑна темиҫе переключатель шартлаттарчӗ те, сергей хӗрсе кайрӗ. Хатӗр кӗрлеме пуҫларӗ. Анчах эпир илнӗ пӗртен - пӗр сасӑ-статически электричество ҫатӑртатни. Тӑвӑл мӗн те пулин йышӑнма питӗ вӑйлӑ пулнӑ. Ӑна рацие сӳнтерчӗ. Радиорубкӑри амбразурӑсене хупнӑ. Пирӗн ниҫта та тулалла пӑхмалли ҫук,анчах эпир илтнӗ сасӑсенчен шторм вӑйланса ҫитнӗ теме пултаратпӑр.
  
  
  Эпир радиорубка тӑрӑх тухрӑмӑр, хамӑр пуррине кӑтартас мар тесе тӑрӑшрӑмӑр. Ку вӑййа уҫни ҫинчен нойа пӗлтерме шутламан вӑл. Тепӗр сехетрен вара, вертолет шторма тӳссе ирттернӗ хыҫҫӑн ҫулсерен унӑн айӑпсӑр сӑн-пичӗ курӑнтӑр тесе, старикӗн mimmo иртсе пынӑ. Анчах ку нимех те мар.
  
  
  Тӑвӑл пӗтрӗ. Анчах вертолетпа та. Унран мӗн юлни пурте-пӗр стена ҫумӗнче металл купи. Кӗсменпе ишекен винтӑн ҫунаттисем, хыпашласа пӑхнӑ пек, авӑнса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Радио тулашри тӗнчепе юлашки контакт пулса тӑчӗ. Эпир унпа ҫитес темиҫе сехетре усӑ курма пултараймастпӑр. Хурчкапа ҫыхӑнма пултарас пулсан та, вӑл вертолетпа ҫав тери вӑйлӑ шторма нихҫан та ярайман пулӗччӗ. Тепӗр ирччен кӗтмелли ҫеҫ юлчӗ.
  
  
  Ҫак самантра утрав ҫинче мӗнле сӑн-сӑпат пуласси ҫинчен эпӗ шухӑшласа илтӗм. Кирек мӗнле пулсан та, пур ҫулсене те ӳкнӗ йывӑҫсем хупӑрласа тӑни курӑнать. Ҫул урлӑ чи йывӑр танксем те каҫма пултарайман пулӗччӗҫ. Эпир ҫӗрле тапӑнасса кӗтменччӗ. Вертолет ҫинчен хыпар пӗлтерес тесе, вӑл аялалла анчӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Тоньӑн иксӗлми запасӗсене пула эпир edu ҫиеттӗмӗр, ҫав вӑхӑтра ватӑ улӑп сасартӑк пуҫне ҫӗклерӗ. Ҫакна вӑл та илтнӗ: хапха хыҫӗнче пӑлханса кайнӑ сасӑсем илтӗннӗ. Ной пусма ҫинче икӗ хут сиксе илчӗ. Хӗр ун хыҫҫӑн хапха патнелле чупрӗ.
  
  
  Йӑх каялла таврӑнчӗ. Ной хапхана уҫса ячӗ те, арҫынсем шала кӗрсе кайрӗҫ. Ной мана ih сӑмаха куҫарчӗ. Ҫил-тӑвӑл пуҫлансан, вӗсем утрав тӑрӑх сапаланса выртакан ҫӗр хӑвӑлӗсене пытаннӑ. Унтан Вӗсем Порт-оф-спейн енчен параппан сассине илтрӗҫ: столицӑна аркатса тӑкнӑ, ҫар салатса янӑ. Джер та вилнӗ!
  
  
  Вӗсем фортӑн пурлӑхӗпе шоколадланнӑ, анчах халӗ, вӗсем каллех хӑрушсӑрлӑхра чухне, сиенленнине тӳрлетме ӗмӗтленнӗ. Вӗсем уяв каҫне хатӗрленме тытӑнсан, Эпир Митзипе иксӗмӗр те, кӑшт пысӑкрах масштабпа пулин те, ҫавнах турӑмӑр.
  
  
  Хамӑн задание пурнӑҫланине пӗлес тесен, манӑн тепӗр ирччен кӗтмелле пулать. Полковник виллине хамӑн куҫӑмпах курма, АX-мӗш пӳрнесене паллӑ тума тиврӗ. Тоня ӑрӑвӗн представителӗсем каланӑ тӑрӑх, унӑн ӳчӗ халӗ те "Сойер" отелӗнче пулнӑ, ҫавӑнпа манӑн унта хӑвӑртрах ҫитмелле. Грузовика пӗтерсе лартман пулсан, унпа вӑл столицӑна хӑвӑртрах ҫитес тесе усӑ курма пултарнӑ пулӗччӗ. Ӑна, мачтӑллӑ арҫынсене, кирлӗ ҫӗрте ҫул тасатма илсе кайнӑ пулӑттӑм. Лагунри вертолетсемпе кимӗсен шӑпине грузовик ҫитессе шанӑпӑр.
  
  
  Юлашкинчен, ҫурҫӗр тӗлнелле эпир ҫывӑрса кайрӑмӑр. Тепӗр ирхине ӑна хоука пулӑшма чӗнес мар тесе шутларӗ. Ку мана килӗшмест, ҫитменнине Тата Хоук ҫакна пурне те пӗчченшерӗн, ют ҫӗршыв пулӑшӑвӗсӗр туни кирлӗ, терӗ. Флеминга президент креслине хам тӗллӗн йышӑнма пулӑшас шанчӑк пурччӗ-ха манӑн.
  
  
  Флеминг май килнӗ таран хӑвӑртрах Порт-оф-спейна кӗресшӗн пулчӗ. Анчах Ной хӑйне хӑй шансах каймасть. Джунглири параппансем кулӑшла пулнӑ,анчах вӑл радио тӑрӑх нимӗн те илтмен. Вӑл, паллах, сасӑпах каласшӑн пулман. Вӑл манпа пӗрле мачта ҫинчи темиҫе ҫамрӑк ҫынна ҫул тасатма ячӗ те, эпӗ вӗсемпе пӗрле грузовик патне кайрӑм. Телее, ун ҫине пӗр йывӑҫ ӳкмерӗ. Ротор лартрӗ, карбюратора типӗтрӗ те капотне хупрӗ. Митзи Гарднер малти ларкӑч ҫинче ҫулҫӑсене йӗпе ҫивитти ҫине хурса ларать. Ee автомат прибор панелӗ ҫинче выртать.
  
  
  Эпӗ хирӗҫлемерӗм. Пирӗн заключеннӑй чаҫсенче пулма право пурччӗ. Халӗ ӗнтӗ эпир каллех иксӗмӗр ҫеҫ юлтӑмӑр, тоня ҫыннисем ҫеҫ пирӗн ҫула тасатса пычӗҫ. Ку тата япӑхрах та пулма пултарнӑ. Ҫул хӗрринчи йывӑҫсем пысӑках мар, ih вӗсене ҫӑмӑллӑнах куҫарса лартма пулать. Тинӗс хӗрринелле каякан ҫул хӑш чухне участоксене шутлани те пулнӑ. Кирлӗ пулсан, ҫынсем пӗренесене тарӑн вырӑна хураҫҫӗ, вӗсем тӑрӑх эпир ытлашши пысӑк чӑрмавсӑрах иртсе кайма пултаратпӑр.
  
  
  Кунӗ уяр. Тӳпе кӑн-кӑвак, тинӗс лӑпкӑ. Анчах пляжсем кимӗсен масарӗсем пек, ҫыран хӗрринчи ҫуртсем тӗпрен илсен йӑлтах ишӗлсе пӗтнӗ. Эпир иртсе кайнӑ пӗрремӗш пысӑк ҫуртран Poinciana ятлӑ кивӗ отельтен нумай ванчӑксем ҫеҫ тӑрса юлчӗҫ. Унта тоня ачисем, кашни ҫулах катастрофӑна кӗрсе, хӳмесем айӗнчи хаклӑ япаласене шыраса тупас тесе, машина тавра сиксе тухнӑ. Малта ял туртӑнни хурлӑхлӑ япала пек туйӑннӑ. Ҫынсем ним тӗлсӗр тӑпрассем тӑрӑх уткаласа ҫӳреҫҫӗ, хушӑран темскер ҫӗклеҫҫӗ, унтан ӳкереҫҫӗ те малалла утаҫҫӗ.
  
  
  Эпӗ ҫав тери нумай шторм тӳснӗ сӑрт ҫинчи крепоҫе те тӳсме тӑрӑшатӑп.
  
  
  Правительство площадьӗ унчченхи пекех начар мар курӑнать, пӗр чӳречи те тӗрӗс-тӗкелех, ҫулӗ те ҫӳп-ҫаппа тулса ларнӑ. Ку районти салтаксем хӗҫпӑшалсӑр, ӑнран кайнӑ роботсем пек ҫӳреҫҫӗ. Ӗҫлӗ районта темиҫе салтак, кӗҫӗн офицерсем ертсе пынипе, ишӗлсе аннӑ вырӑнсене пуҫтараҫҫӗ. Эпир mimmo патӗнчен иртсе пынӑ чух вӗсем пире сӑнаса тӑчӗҫ, анчах пире чарма тӑрӑшмарӗҫ. Халӗ, полковник вилсен, вӗсем влаҫ вакуумне лекнӗ пулмалла. Sawyer Grand LaClare отелӗнче уҫланкӑсене илемлетсе тӑракан илемлӗ ҫӳллӗ йывӑҫсем туратсем пек хуҫӑлнӑ. Вӗсем унта та кунта сапаланса выртаҫҫӗ. Гаваньре шыв тулнӑ темиҫе кимӗ ишеҫҫӗ. Шывӗ таса мар. Шурӑ пляж ишӗлсе аннӑ шезлонсемпе зонтиксем тавра ишӗлчӗк пулса тӑчӗ. Гостиницӑпа юнашар салтаксем ҫук.
  
  
  Ӑна тӗп алӑк патне илсе пычӗ. Эпир пӑшалсене хатӗр тытса кӗтӗмӗр. Ӑна Джерома хисеплӗ хуралта темиҫе салтак сыхлама пултарни ҫинчен шута илчӗ. Ӑна шута илмелле. Анчах ку ун пек пулман. Зал, казино пекех, пуш-пушах.
  
  
  "Тен, фишкӑсен журналӗсенче?"- сасӑпах шухӑшларӗ Митзи. Эпир унта кайрӑмӑр. Кассӑшӑн, паллах, хура хуралҫӑ пулман. Тӗлӗнсех кайрӑм: электричество замокӗ халӗ те ӗҫлет-ха. Эпир малалла кайрӑмӑр. Малтанхи пекех никам та курӑнмасть. Офис каполла алӑкне управлени панелӗ ҫине кнопкӑпа пусрӑмӑр. Унта джером ҫук, анчах укҫа выртать. Манпа юнашар вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа янине илтрӗ. Банкнот куписене курсан, Митзи тутине чӗлхипе шӑлса илчӗ.
  
  
  "Май Уйӑхӗнчи ачасем ҫакна илтме хавас пулӗҫ", - терӗ вӑл. "Sawyer пурте часах уҫӑлать пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  "Анчах джером ӳчӗ ӑҫта?"- чӑтӑмсӑррӑн ыйтрӑм эпӗ. мана пӳрне йӗрӗсем кирлӗ пулчӗҫ. Митзи мана пӳрт тӑрринчи хваттере пӑхма сӗнчӗ.
  
  
  "Кай, Ник. Ӑна кунта хӑваратӑп. Пурте пулма пултарать-ха, ҫав укҫа чи юлашки самантра ҫухалтӑр тесен, унӑн отелӗ те пулман пулӗччӗ ".
  
  
  "Манӑн сана кунта пӗччен хӑварас килмест", - терӗ ӑна эй. "Ҫакӑн пек лару-тӑрура ку хула мародерсемпе кӗшӗлтетет пулмалла".
  
  
  Вӑл тутине чалӑштарчӗ. "Алӑка шалтан питӗрме пулать, холл тавра ҫеҫ уҫма пулать. Кунта упрамалли пекех хӑрушӑ мар. Лифт управленийӗн пульчӗ мӗнле ӗҫленине пӗлетӗр-и эсир?
  
  
  Ҫакна вӑл пӗлнӗ. Эпир унпа пӗрремӗш хут усӑ курнӑ чухне вӑл ҫакна мӗнле тунине тимлӗн пӑхса илчӗ. Лифт чарӑннине те сисмерӗ вӑл, анчах кун уҫӑлсан, ҫӳлти хутри хулӑн кавир ҫине пусрӗ.
  
  
  Хускану ытла та хӑвӑрт пулчӗ. Револьвер тытнӑ алӑ мана пуҫран ҫапрӗ. Унӑн рефлекторлӑ кӗлетки пӗшкӗнчӗ, анчах мана ҫапрӗҫ. Манӑн алӑ пӗр самантлӑха паралич ҫапнӑ пек пулчӗ. Манӑн пистолет ҫӗре ӳкрӗ, Эпӗ Люгера ярса илес тесе чавсана хуҫлатма пултараймарӑм.
  
  
  Вӑл сиксе ӳкрӗ те сулахай аллипе револьвер тытнӑ ҫыннӑн суллинчен ярса тытрӗ: Ку Джер пулчӗ.
  
  
  Апла пулсан, вӑл вилмен. Унӑн ҫамки ҫинчи суран пулнӑ. Вӑл пӗр хушӑ ҫук пулмалла, анчах халӗ унӑн мышцисем пӗтӗмпех тӗрӗс-тӗкелех. Вӑл та, хӑйне ҫапӑҫнӑ пекех, лайӑх ҫапӑҫма пултарнӑ. Вӑл ҫав чеелӗхсене пурне те пӗлет.
  
  
  Манӑн сылтӑм алӑ ҫаплах вӑйсӑр пулнӑ вӑхӑтра, сулахай алӑ суллине чӑмӑртанӑ вӑхӑтра, вӑл мана янахран чышкипе ҫапрӗ, унтан ҫавӑнтах мана чӗркуҫҫипе чышса ячӗ. Вӑл ыратнинчен ытларах хутланса ларчӗ. Анчах манӑн ҫав револьверне хамран аяккарах тытмалла. Малтан вӑл мышцисене хытарчӗ, унтан сасартӑк урайне ӳкрӗ. Ревматизмра вӑл вӑйсӑрланчӗ. Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ. Вӑл суллине туртса илчӗ те револьверӗпе тӗллеме пикенчӗ. Вӑл ҫав урана шӑлӗпе ҫыртса ҫыртнӑ. Вӑл ыратнипе кӑшкӑрса ячӗ те ман ҫурӑм тӗлӗнче ҫурмаран пӗшкӗнчӗ. Револьвер ҫӗре ӳкрӗ. Ӑна каллех ҫыртса илчӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те, эпӗ унӑн йӗмӗ тӑрӑх ӑшӑ юн юхнине туйса илтӗм. Унтан ман пӳрнесем револьверне тупрӗҫ. Ӑна, ура ҫине сиксе тӑрса, ҫӳлелле ҫӗклерӗ, кашни йӑхран пӗрин ҫине ӳкрӗ те Джерома персе ячӗ.
  
  
  Вӑй каялла таврӑннине туйса иличченех вӑл сылтӑм аллине массӑланӑ. Унтан вилене лифта сӗтӗрсе кӗчӗ. Пӳрне йӗрӗсене ӳкерме манӑн вӑхӑт пулмарӗ. Хьюго, манӑн стилет пулӑшнипе пӳрнесене касса татни хӑвӑртрах пулчӗ. Ӑна ih сӑмса тутрипе ҫыхрӗ те минутлӑха хучӗ.
  
  
  Пӗрремӗш хута кӗрсен, эпӗ тӗлӗнсех кайрӑм: Митзи халӗ те унта-ха. Акӑ домофон урлӑ шӑнкӑравласан, вӑл алӑка шалтан уҫрӗ. "Эсир ӑна тупрӑр-и?"
  
  
  "Ӑна тупрӑм.'
  
  
  "Ҫук, вӑл шухӑшларӗ. Атя грузовика илсе ной валли укҫа илсе килер, унта хӑрушсӑрлӑх пулать ".
  
  
  "Аван. Грузовик гаража илсе кайиччен тӑхта-ха кунта ".
  
  
  Ӑна грузовик илчӗ, эпир укҫана брезент айне хутӑмӑр та каялла сӑртсем еннелле кайрӑмӑр.
  
  
  Столицӑран инҫех те мар, крепость патӗнче, тепӗр енчен джип пырса пирӗн умма уҫӑ ҫул уҫса хунӑ вӑхӑтра, эпир крепость патне ҫитрӗмӗр. Вырӑс форми тӑхӑннӑ Полковник машина тавра тухрӗ те револьверне туртса кӑларчӗ. Вӑл пире темскер кӑшкӑрчӗ. "Урама нимӗнле транспорт хатӗрӗсене те кӗртме хушман. Эсӗ пӗлместӗн-им?.. "Унтан вӑл Митзьӑн хӗрлӗ ҫӳҫӗсене курчӗ те тем ҫинчен шухӑшлама пуҫларӗ. "Кам эсӗ? Мӗн тӑватӑн эсӗ ҫак грузовик ҫинче?
  
  
  Ӑна туртса кӑларчӗ те автоматпа персе ячӗ. Унтан, эпӗ офицерпа джип водителӗнчен хӑтӑлсан, ӑна ҫул тӑрӑх газ ҫине илсе кайрӑм. Мӗншӗн-ха эпир утрав ҫинче аслӑ офицерсене ниҫта та курмарӑмӑр? Халӗ вӗсем фортра уҫҫӑнах ҫӗнӗ приказсем итлесе лараҫҫӗ. Порт-оф-Спейн ют ҫӗршыв державин вӑрҫӑ законӗсем айӗнче пулнӑ!
  
  
  Хуларан кӑшт аяккарах кайсан, эпир нойпа тата ҫав ҫынсемпе тӗл пултӑмӑр. Ноябпа тата йывӑҫ паланкин тӑхӑннӑ Флемингпа вӗсем пирӗн еннелле килеҫҫӗ.
  
  
  Вӑл мӗкӗрсе ячӗ те хӑратма педаль ҫине пусрӗ. Флеминг старике мӗнле ӳкӗте кӗртме пултарнӑ-ха? Утрав ҫинче мӗн чухлӗ ют ҫӗршыв ӗҫӗсем пулнине турӑ пӗлет. Вӑл машина тавра сиксе тухрӗ те Ной патне пычӗ. Вӑл хӑй сассине урӑх тӗрӗслесе тӑма пултарайманнине асӑрхарӗ. Ӑна кӑшкӑрма та пуҫларӗ, анчах вӑл каялла таврӑнасси ҫинчен шухӑшламарӗ. Ӑна хулари лару-тӑру ҫинчен, влаҫа туртса илни ҫинчен ҫырса кӑтартнӑ. Нимӗнле реакци те ҫук!
  
  
  "Халӗ Ӗнтӗ, Джер вилсен, ҫынсем ҫӗкленӗҫ", - терӗ вӑл. "Вӗсем флеминг президентне пулӑшӗҫ".
  
  
  Мӗнле майпа? Мачтӑпа - и? Пулеметсене хирӗҫ мачта тӑватӑр-и? Ной ман тавра ҫаврӑнчӗ те ырӑ кӑмӑлпа малалла утрӗ. Ун хыҫҫӑн mimmo грузовик ишсе пынӑ. Вӗсем хӑйсен йывӑҫ параппанӗсемпе юрлаҫҫӗ, музыка калаҫҫӗ. Ӑна, машина ҫине сиксе ларса, грузовике ҫавӑрма тытӑнчӗ. Анчах Митзи руле ярса тытрӗ.
  
  
  "Эпир ку грузпа таврӑнмастпӑр, хаклӑ ҫыннӑм. Ҫакна пӗччен тума тивсен те, яланлӑхах ту ҫине илсе каймалла".
  
  
  Хӗрарӑм. Мӗнех вара, Ӑна Хоук Флеминг пулсан ҫеҫ тара тытнӑ. Эхер те вӑл хӑйне вӗлерттерес тесе ҫине тӑрать пулсан, хӑйӗн мафийӑри тусӗсене кайса курӑп, укҫине те пулин илӗп, тесе шутлать пулсан, ӑна айӑплама та пултарас ҫук. Унӑн пурнӑҫӗ сыхланса юлӗ. Вӑл грузовик тавра чупса тухрӗ те процессие ертсе Флеминг патнелле чупрӗ.
  
  
  Эпир малалла утнӑ май вӑл пирӗн хыҫра нӑйкӑшни хытӑрах илтӗнме пуҫланине асӑрхарӗ. Вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те мӗншӗнне ӑнланчӗ. Ниҫта та курӑнман ҫынсем пирӗн пата джунглипе хутшӑннӑҫемӗн хутшӑнаҫҫӗ.
  
  
  Кивӗ ял ҫыннисем вӑрмансем тӑрӑх аҫтаха шӑлӗсем пек тухаҫҫӗ. Сӑртсем ҫинчен этем ҫырмисем юхаҫҫӗ. Пире столицӑра пурӑнакансем кӗтсе илчӗҫ.
  
  
  Унтан темле ӑссӑр япала пулса иртрӗ. Вырӑнти ҫар пире атакӑлама мар, пирӗн пата пӗрлешме форта тухрӗ. Крепость еннелле пеме пуҫларӗҫ.
  
  
  Вара ӑна ӑнланчӗ. Джером салтакӗсем вӑл чӑнах та мӗн шухӑшланине пӗличченех, вырӑссем ҫакна каласа пӗтеричченех ӑна сӑнаса тӑнӑ. Халӗ вӗсем революци турӗҫ. Салтаксем халӑхпа пӗрле флеминга тухса кайрӗҫ. Флеминг чун-чӗринче пулнӑ офицерсем те салтаксем ҫумне хутшӑннӑ. Кубинецсем валли пулнӑ ҫынсене тата вырӑс советникӗсен пӗчӗк ушкӑнне крепоҫсене питӗрсе илнӗ, халӑхпа салтаксем хупӑрласа илнӗ. Нумай ҫын халӗ хӑранине пӗлмеҫҫӗ.
  
  
  Кӑшкӑрашса, ҫӗҫӗсемпе сулкаласа, туземецсем атакӑлакан хӗҫпӑшаллӑ салтаксем хыҫҫӑн кайрӗҫ. Нумайӑшӗ асап курнӑ. Анчах нумайӑшӗ крепоҫ стенисене штурмлама тытӑнчӗҫ. Вӗсем крепоҫ ҫине пеме чарӑничченех хорька патӗнче ҫапӑҫрӗҫ. Ҫур сехетрен ытла иртмерӗ. Чӳречесемпе стенасем витӗр кӗрекен ҫынсем хапха витӗр кӗпӗрленсе тухрӗҫ. Вӗсем хушшинче эпир, кубинецсем, вырӑс "советникӗсем"ҫукчӗ.
  
  
  Ҫар ҫыннисем строя йӗркелесе тӑратрӗҫ те Флеминг ҫапӑҫӑва сӑнанӑ ҫӗрелле утрӗҫ. Вӗсем салютларӗҫ те, винтовкине шанчӑклӑ тыттарчӗҫ. Флеминга ман правительство курнӑ ҫӗре илсе тухнине пӗлеттӗм эпӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  15 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  Пирӗн аэропортри пӗр самолет вӗҫсе хӑпараймарӗ. Гаваньре ҫула тухма хатӗр пӗр карап ҫеҫ пулнӑ. Ют ҫӗршыв пилочӗсене, офицерсене, "советниксене" пурне те борт ҫине илсе пынӑ та, ют ҫӗршыв ҫыннисем пек, ҫӗршывран пӑрахса кайнӑ.
  
  
  Флеминг тухӑҫлӑ тырпул пуҫтарма пуҫларӗ. Тоня йӑхӗ каллех крепоҫе кайнӑ. Хаммондов ҫемйи флеминга керменте пурӑнма чӗнчӗ. Аэропорт каллех йӗркеллӗ ҫӳреме пуҫласанах вӗсем каяҫҫӗ.
  
  
  Митзисем ҫыру илсе курьера кайрӗҫ. Дэйви отель ӑна Май уйӑхӗнчи ачасене хӑй ӑҫта пулни ҫинчен каласа пама ыйтсан, вӑл малалла приказ иличчен унта юлать.
  
  
  "Тара Сойера чаплӑ пытарусенче пытарнӑ", - тесе ҫырнӑ вӑл. "Вӑл таҫта катакомбӑсенче мрамор ҫинче выртать".
  
  
  Кирлӗ пулсан, флеминга пулӑшма вӑл тата тепӗр эрнелӗхе юлчӗ. Анчах урӑх нимӗнле ыйту та пулмарӗ, мана пулӑшни те кирлӗ пулмарӗ. Ку вӑл хӑйне евӗрлӗ отпуск пулнӑ.
  
  
  Вашингтона таврӑнсан, Сойер хоук умӗнче хӑйӗн хӗрӗ вилни ҫинчен калаҫса ларнӑ. Вӑл хӑйне киле пытарма ыйтнӑ. Ӑна тарӑ шӑпи ҫинчен эму пӗлтермен-ха. Хоук мана проблемӑна тӗпчесе пӗлме ирӗк пачӗ.
  
  
  Вӑл Сойера лӑплантарма тӑрӑшрӗ, Тарӑн паттӑрла ӗҫӗсем ҫинчен каласа пачӗ. Ӑна эму туземецсем ҫав тери тав тунине кӑтартрӗ те, сойерӑн ҫиллипе хуйхи-суйхин пӗр пайӗ мӑнкӑмӑлланнине курчӗ.
  
  
  Ӑна митзи ҫинчен эму каласа памарӗ. Унпа мафи хушшинче вӑрҫӑ пуҫласа яни усӑсӑр. Отель хӗрӗ кремӑн ҫиелти сийне хӑйпӑтса илес пулсан, вӑл ӑна тивӗҫлӗ тесе шутланӑ. Томас Сойер хӑйӗн компанийӗн тупӑшӗшӗн реконструкцие ҫӑмӑллӑнах тӳлеме пултарнӑ, Тен, Халӗ Митзи бизнес тӑрӑх кайса лӑпкӑ пурнӑҫпа пурӑнма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл вӗсене иккӗшне те Ноябрь уйӑхӗ ҫинчен каласа пачӗ. Хоук, ку ята халиччен илтмен пек, ман ҫине пӑхса илчӗ, Анчах сойер nen ҫинчен каласа панӑ историсем ӑна питӗ тӗлӗнтернӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Эпир Хоукпа иксӗмӗр ҫеҫ юлсан, джером пӳрнеллӗ банкӑна пукан илсе пычӗ. Хоук пирӗн ҫине арахис ҫӑвӗ тултарнӑ банка ҫине пӑхнӑ пек пӑхрӗ. Унтан, ӑна сарлака аллипе сулса, Митзя Гарднер ҫырнӑ хута унпа юнашар хучӗ. Вӑл пирӗн ҫине пӑхрӗ, унтан ман ҫине пӑхрӗ. Эпӗ пергамент тирӗ айӗнче пӗр мускул хускалнине курмарӑм. Вӑл куҫне те мӑчлаттармарӗ.
  
  
  "Санӑн ӗҫӳ мана килӗшет."Ку вӑл яланхи ыйхӑ-тон пулнӑ. "Эпӗ акӑ сирӗн отчета кӗтетӗп".
  
  
  Ӑна вак-тӗвекпе пуҫларӗ. Стюардесса, - Эпӗ ӑна Джер вӗлернӗ пулӗ Тесе шутланӑччӗ, анчах эпир ӑна ҫаплах тӗрӗслеме пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Флеминг тунӑ тӗрме. Ку ҫӗр айӗнчи отеле университет лабораторийӗсенче туса хума пулать. Унтан тоньӑн ӗҫ-хӗлне хронологи обзорне пачӗ.
  
  
  "Ҫил-тӑвӑл ҫинчен вӑл унччен икӗ сехет маларах пӗлнӗ", - терӗ ӑна Хоука. "Вӑл хӑраманнине кӑтартма, ӑна пӗтӗмпех кӑтартса пама вӑхӑт ҫителӗклӗ. Интереслӗ, мӗншӗн утравӑн ытти пайне кӗтмен ҫӗртен пырса лекнӗ, ҫавӑнпа вӗсем хӑйсен карапӗсемпе самолетӗсене хӑрушсӑр вырӑна вӑхӑтра ҫитереймен. Телефонпа шӑнкӑртаттарма пултаратӑп-и ӑна? '
  
  
  Ку пулма пултарнӑ. Ӑна ҫанталӑк бюровне шӑнкӑртаттарчӗ те, мана унта ӗҫлекен туссемпе ҫыхӑнтарчӗҫ. "Джим, иртнӗ эрнере ҫил-тӑвӑл пирки хӑҫан асӑрхаттартӑн эсӗ?»
  
  
  Тепӗр вӗҫӗнче ылхан евӗрлӗ япала пулнӑ. "Мур илесшӗ, Ни, мӗн те пулин ҫӑлса хӑварма ытла кая юлнӑ. Юлташӗ ӑна Гранд-Лаклэр ҫийӗпе вӗҫсе иртичченех курмарӗ. Эпир асӑрхаттару илнӗ тӗле пурте пӗтрӗ. Эпир нихҫан та ҫакӑн пек хӑвӑрт наступлени туса пыракан ҫил-тӑвӑла курман. Ку та февраль уйӑхӗнче! Ной та пире малтанах систермерӗ ".
  
  
  Ӑна ухмаха еретӗп пулӗ тесе шутланӑ. "Ной ҫинчен мӗн пӗлетӗр эсир?"
  
  
  "Вӑл пирӗн наблюдатель ку районта. N. О.А. Н. (Ной) ку код саспаллийӗсем. Вӑл калама ҫук лайӑх. Ҫанталӑк мӗнле пулассине вӑл пирӗн пекех хӑвӑрт каласа парать. Мӗнле апла? Кӑштах тӗлӗнмелле илтӗнет.
  
  
  "Ной .. . нимех те мар. Тавтапуҫ.'
  
  
  Ӑна трубка ҫакрӗ. Хок теприне хучӗ. Унӑн сасси салхуллӑ пек туйӑнать. "Ун ҫинчен вӑхӑтра пӗлтернӗ пулсан, вӑл пысӑк сиен кӳме пултарнӑ пулӗччӗ. Нумай пурнӑҫ ҫӑлӑнӗччӗ ".
  
  
  "Утрав та океанӑн тепӗр енче пирӗн аслӑ пичче аллине лекнӗ", - хушса хутӑм эпӗ.
  
  
  Ӑна ним чӗнмесӗр офиса тӑрӑх тухрӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хуллен хупрӗ. Метеорологи спутникӗ океанӑн пысӑк участокӗсене яланах ӳкерсе илет. Ҫак ухмаха ернӗ ҫил-тӑвӑл утрав хӗррине пырса ҫапӑничченех ӳкерсе илмерӗ. Ӗлӗк юлташ шторма курман-и?
  
  
  Ӑна сигарета тивертсе ячӗ те урӑх ун ҫинчен шухӑшлас мар тесе тӑрӑшрӗ. Ӑна сигарета ывӑтрӗ. Ку ӗҫ мана йӳтетме пуҫларӗ-и?
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Кӗнеке ҫинчен:
  
  
  
  
  
  Ҫынна вӗлерме майсем нумай... Китай ассасинӗсем ҫӗҫҫине ытларах юратаҫҫӗ, теприсем ҫара алӑпа вӗлереҫҫӗ.
  
  
  Америка мафиозӗсем пысӑк калибрлӑ урӑх револьверсемпе, вырӑс ҫынвӗлеренӗсем динамитпа усӑ кураҫҫӗ.
  
  
  Ҫапах та пӗр ҫын ҫеҫ пур, вӑл ҫынна вӗлермелли пур майсене те практикацилеме пултарать. Ӑна Киллмастер теҫҫӗ !!!
  
  
  Ку хутӗнче "Кремль досьи"патне кайнӑ чухне тӗл пулакан аш-какайҫӑсене пӗтерес тесен, Картерӑн Никамӑн та хӑйӗн мӗнпур хӑнӑхӑвӗпе усӑ курма тивет.
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Испани ҫыхӑнӑвӗ
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Испани ҫыхӑнӑвӗ
  
  
  Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсен вӑрттӑн службин сотрудникӗсене халаллаҫҫӗ
  
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Ку-Хоук, вӑл ҫаврӑнӑҫуллӑ ҫын. Ку тӗлӗшпе унӑн пысӑк практика пулман, вӑл, лайӑх тумланнӑ пулсан та, ун пек тума пултарайман пулӗччӗ.
  
  
  "Эсӗ йӗлтӗрпе ярӑнатӑн-и, N3?"вӑл манран телефонпа ыйтрӗ.
  
  
  "Паллах, ӑна йӗлтӗрпе ярӑнатӑп. Ҫапла калама юрать пулсан, питӗ аван".
  
  
  "Йӗлтӗрсене пуҫтарӑр. Эсир Испание кайма хатӗрленетӗр".
  
  
  "Испанире йӗлтӗрпе ярӑнма йывӑр, - терӗм эпӗ. - Таса юр".
  
  
  "Тӳрлетӳсем. Сьерра-Нева. Куҫару. Юрлӑ тусем".
  
  
  "Тен, вӑхӑтран вӑхӑта юр ҫӑвать пулӗ ..."
  
  
  "Санӑн юлташу пулать".
  
  
  "Йӗлтӗрҫӗ те-и?"
  
  
  "Фантазилле. Ҫавӑн пекех наркобизнес эксперчӗ. Казначейство наркотикӗсемпе кӗрешес Енӗпе Ӗҫлекен Управленире арендӑна илнӗ".
  
  
  "Юрлӑ кайӑк-и?"
  
  
  "Питӗ савӑнӑҫлӑ. Эсир иксӗр те сьерра-Невадӑри ту ҫинчи курортра вечеринкӑна кӗтсе илетӗр".
  
  
  "Теҫҫӗ...?"
  
  
  "Sol y Nieve".
  
  
  "Куҫару:" хӗвел те юр / Ҫук, сэр. Кам каҫ пулнине эпӗ асра тытатӑп. »
  
  
  "Сире каярах пӗлтерӗп. Халлӗхе Сан-Диего тӑрӑх Энсенадӑна вӗҫсе кайӑр".
  
  
  "Энсенада-и?"
  
  
  "Аялти Калифорнинчи пулӑҫсен пӗчӗк хули".
  
  
  "Ку мӗн иккенне пӗлетӗп эпӗ, вӑл ӑҫтине те пӗлетӗп. Унӑн ҫак уйрӑм шӑршине те пӗлетӗп. Пушхирте йӗлтӗрпе хӑвалас ӗҫ ҫине хула мӗнле пӑхать?»
  
  
  "Эсир Унта Казначейство агентне тӗл пулатӑр".
  
  
  "Ах."
  
  
  "Унпа кӑмӑллӑ пулӑр. Пире унӑн опычӗ кирлӗ".
  
  
  "Ӑна-и?"Манӑн нервӑ центрӗсенче шӑнкӑравсем шӑнкӑртатма пуҫларӗҫ.
  
  
  "Ee."
  
  
  "Мӗн ку? Унӑн наркомансемшӗн няня пулмалла-и?»
  
  
  "Сирӗн тӗлпулу пулассине курмалла".
  
  
  "Тӗлпулу?"
  
  
  "Турципе Корсик-Калифорние звеносем тавра аркатмалла. Вӑл юрласшӑн. Унӑн музыкине эму пырне касса татичченех итлес килет".
  
  
  "Сэр, хӑш чухне эсир ..."
  
  
  "Ун пек ан калӑр! Адрес-Ла-Каса-Верде. Хуан Ривертан Ыйт".
  
  
  "Кайран?"
  
  
  "Ӑна Хӑвпа Пӗрле Вашингтона илсе кил".
  
  
  "Хӑҫан?"
  
  
  "Тепӗр самолетпа Энсенадӑна".
  
  
  "Тӗрӗс."Вӑл манӑн чӑмӑртанӑ чышкӑна курмарӗ.
  
  
  "Николай!"хоук ассӑн сывласа илчӗ. Вӑл мана ҫӑмӑлттай тесе шутлать.
  
  
  Ӑна трубка ҫакрӗ. Унтан филиппинӑри ӗҫе хупасси, унран пиҫсе ҫитнӗ кокос шӑрши кӗрет, Ӑна Икӗ кун каярах Ҫеҫ Гавайевран Сан-Диегӑна вӗҫсе кайнӑ. Вӑл психикӑри напряженисенчен ҫеҫ хӑтӑлма пуҫланӑ. Вӗлерни нихҫан та кӑмӑла каймасть, вӑл хӑйӗн квотинчен Те Пысӑкрах.И.
  
  
  Ҫаксене пурне те сӑнран, пуҫ тавра кӑларса пӑрахсан авантарах пулӗ, - сан-Диегора телеериала ӳкерме илемлӗ ҫӑлтӑрсен ушкӑнӗ пулӑшнипе. Анчах халӗ...
  
  
  Ун патне клерка шӑнкӑртаттарчӗ, эпӗ тӗссене улӑштарни ҫинчен, плансене хӑвӑрт ӳстерни ҫинчен пӗлтерчӗ, вара вӑл ман шутӑма хатӗрлеме ыйтрӗ. Унтан вӑл аэропорта телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те тепӗр самолет Энсенадӑна тепӗр сехет ҫурӑран вӗҫсе тухни ҫинчен пӗлчӗ.
  
  
  Ӑна хамӑн шӗвӗр чунӑма татсан, эпӗ ӑна тума ҫеҫ пултаратӑп.
  
  
  * * *
  
  
  Аялти Калифорни вӑл-калифорни ҫинчен усӑнса тӑракан хӳре. Кунпа мӗн тумаллине никам та пӗлмен пулас. НУМАЙ ҫул ХУШШИ АПШ-Мексикӑпа ТАВЛАШНӐ. Унтан мексиканецсем нумай уйӑх хушши пушӑ йӑрӑмлӑ ҫӗрсене пула суту-илӳ тума килӗшнӗ те ӑна илме килӗшнӗ.
  
  
  Вӑл ларкӑч хыҫӗ ҫине таянчӗ те, Пулӑҫсен Энсенада ятлӑ пӗчӗк ял патӗнчи вараланчӑк йӑрӑм ҫинче пӗчӗк аэропорта ҫитичченех ҫывӑрса кайрӗ. Сӑмах, чӑнах та, интереслӗ вак-тӗвексемпе интересленетӗр пулсан, "залив" е "пӗчӗк юханшыв" тенине пӗлтерет.
  
  
  Хӗвелӗн ҫап-ҫутӑ ҫуттинче вӑл ҫав тери вӑйлӑ пулнипе эпӗ хӗвелтен хӳтӗлекен пӑнчӑсем тӑхӑнтӑм.
  
  
  Ҫӗнӗ такси "Мустанг" операци башнин алӑкӗ патӗнче тӑнӑ, ӑна водителе хулана илсе кайма чӗннӗ. Урапа йӗрӗсемпе витӗннӗ, армути тата ҫуллӑ вӑрман ӳссе ларнӑ саваннӑсем витӗр тухсан, эпир хулан аслӑ урамне тухрӑмӑр.
  
  
  La Casa Verde - манӑн испани ҫаплах ҫывхарать пулсан, унӑн симӗс тӗслӗ пулмалла, анчах чӑннипе илсен, вӑл хӑйӗн йӑхӗнчен ҫухалакан кӗтӳҫӗ вӗрмӗ пулнӑ - усӑнса аннӑ блок вӗҫӗнче пулнӑ, унта вӑл чул ҫинчи калта пек ҫунса выртнӑ.
  
  
  Ӑна таксипе тухрӗ, сумкине илчӗ те вестибюле кайрӗ. Унтан мотельти ҫап-ҫутӑ хӗвел ҫути сӗм-тӗттӗм, анчах мӑйӑхлӑ ача эпӗ килнипе кӑсӑкланнӑ пек пулнине куртӑм. Ӑна эму аллине сулчӗ те килти телефон трубкине илчӗ.
  
  
  "Ливи". Вӑл темле пӗчӗк комутаторӑн хӗрӗ пулнӑ.
  
  
  "Эсир мана Хуан Риверӑпа ҫыхӑнтарайман пулӑттӑр-и?"
  
  
  "О, ҫапла."Шартлатни илтӗнчӗ те вӑрӑм ункӑ.
  
  
  "Ливи". Вӑл урӑх хӗр пулнӑ.
  
  
  "Хуан Ривэра?"
  
  
  "Ӑна".
  
  
  "Эсир акӑлчанла калаҫатӑр-и?"
  
  
  Иккӗленӳ пулчӗ. "Джесс?"
  
  
  Ӑна, куҫне хупрӗ. Ҫакӑн пек миссисем тавра вӑл пӗр-пӗччен пулмалла. Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ те, абсурдлӑха туйас мар тесе, кодлӑ пуплеве каларӗ.:
  
  
  "Октябрь - саккӑрмӗш уйӑх ҫулталӑкра".
  
  
  "Каҫару ыйтатӑп? Ах, ҫапла! Ун чухне панулмисем пиҫсе ҫитнӗ".
  
  
  "Лайӑх хӗрача! Ку Джордж Пибоди". Ку манӑн хальхи хӳтӗлев ячӗ, Хоук мана ҫакна улӑштарма хушмарӗ. Эпӗ Джордж Пибоди пулнӑ - ха.
  
  
  "Ах, сеньор Турӑҫӑм". Акцент ҫухалнӑшӑн вӑл савӑнчӗ. "Ӑҫта эсӗ?"
  
  
  "Эпӗ вестибюльте", - терӗм эпӗ. "ун патне пымалла - и?"
  
  
  "Ҫук, ҫук!- хӑвӑрт каларӗ вӑл. "Эпӗ аялта пулатӑп".
  
  
  "Баррӑра", - ассӑн сывласа илтӗм эпӗ, вестибюлӗн питӗ тӗттӗм юхӑмӗ ҫине, стойка хыҫӗнче арҫын пӑнчӑсене шӑлнӑ ҫӗрелле пӑхса.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те тӗттӗмлетнӗ бар еннелле утрӗ. Бармен ман ҫине пӑхса илчӗ. "Сеньор?"
  
  
  "Писко сауэр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ
  
  
  
  ҫакна тӑвас тесе ҫаврӑнса пӑхрӑм.
  
  
  Ӑна, йывӑр сывлӑш ман хыҫран ҫемҫен шуса пынине, ман пата ҫӗнӗ лимон шӑршине илсе килнине туйрӑм. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те пӗр ҫирӗм пилӗк ҫулалла ҫитнӗ хура куҫлӑ, тӗксӗм ҫӳҫлӗ, люминесцента яхӑн шурӑ ӳтлӗ, кӑкшӑмсемпе аппаланакан яштака хӗре курчӗ.
  
  
  "Джордж", - терӗ вӑл испанилле. Ку "Хор-хэй"евӗрлӗ.
  
  
  "Хуана?"h " тата"w" ҫурма ҫулта тӗрӗс каланӑ хыҫҫӑн.
  
  
  Вӑл аллине тӑсрӗ. Ӑна ҫакна илетӗп. Унтан ӑна стена ҫумӗнчи сӗтел ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  Эпир пырса тӑтӑмӑр. Вӑл илемлӗ, таса, питӗ хӗрарӑм пулнӑ. Ee ӳт-пӗвӗ пиҫӗ те илемлӗ. Ee урасем те. "Ватӑ та ырӑ Хурчка!"Вӑл шухӑшларӗ. Мӗнле килӗшӳсӗр уншӑн!
  
  
  Эпир ҫавӑн пек вӑйӑ вылятпӑр.
  
  
  Вӑл пӑрлӑ чей заказ пачӗ, кресло ҫине вырнаҫса ларчӗ те малалла ӳпӗнчӗ, унӑн куҫӗсем йӑлтӑртатрӗҫ. "Халӗ. Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ӑнланмастӑп. Манӑн начальник Вашингтонра пире инструкци парать".
  
  
  "Хӑҫан?"
  
  
  "Паян ҫӗрле."
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ пушӑ. "Анчах ку эпир паян кунта пулманнине пӗлтерет"
  
  
  "Es verdad".
  
  
  Унӑн ҫӑварӗ уҫӑлчӗ. "Ун чухне вӑхӑт пулмасть..."Вӑл ҫӑварне карт хупрӗ.
  
  
  "Мӗн, Хуана?"
  
  
  Унӑн пичӗ кӗрен. "Мана вӑл оlvidado".
  
  
  "Санӑн ӑсу кӗске", - терӗм те эпӗ, хамӑн пискоса сауэр ӗҫсе ятӑм. "Питӗ лайӑх агуардиентене", - шухӑшларӑм эпӗ. Хӑҫан та пулин Писко, Перу курма тивет.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Чемодансене пуҫтар, Хуана. Эпир кунтан тепӗр рейспа вӗҫсе тухатпӑр".
  
  
  "Анчах санӑн мисси ҫинчен мӗн те пулин пӗлмелле...»
  
  
  "Наркотиксем", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Паллах, ӑна наркотиксем ҫинчен"
  
  
  "Вӑтаҫӗр тинӗс те. Эпир Испанире рай".
  
  
  Унӑн ҫӑварӗ "о" саспалли пулса тӑчӗ.
  
  
  "Йӗлтӗрпе ярӑнма."
  
  
  Вӑл пӑрлӑ чей ӗҫет. "Эсир ҫакна тепӗр хут калама пултарайман пулӑттӑр-и?"
  
  
  Ӑна ҫаплах туман.
  
  
  Унтан вӑл мана улталарӗ. Ee куҫӗсем ялкӑшса илчӗҫ. "Ах! Паллах, Сьерра-Нева! Унта, Градӑран инҫех те мар, тусем ҫинчи чи лайӑх курорт пур".
  
  
  Ӑна пӑхрӗ.
  
  
  "Йӗлтӗрпе ярӑнма пултаратӑн-и эсӗ?"вӑл манран ыйтрӗ.
  
  
  Ку ыйту валли кун пулчӗ. "Мӗнпе эсӗ?"
  
  
  "Питӗ аван", - лӑпкӑн ответлерӗ вӑл.
  
  
  "Сӑпайлӑ та", - шухӑшларӑм эпӗ, ӑна лӑпкӑн: "Эпир ашкӑнӑпӑр", терӗм.
  
  
  Бармен мана сӑнаса тӑчӗ. Ӑна Хуан куҫ хӗссе илнӗ, вӑл ревматизмла куҫ хӗссе илнӗ. Вӑл илемлӗ, чаплӑ, ҫитӗнӳ тума пултаракан ҫын пулнӑ.
  
  
  * * *
  
  
  Эпир тулалла тухсан, винтовка кӗпҫинчен ӳкекен ҫутӑ пайӑрки ман куҫӑма ун вӗҫӗнче хура шӑтӑк патне илсе пычӗ. Ҫак ҫын ҫул урлӑ вӗри алл тавра месерле выртать, вӑл мана ҫак прицелӑн центрне вырнаҫтарнине эпӗ пӗлетӗп.
  
  
  Самантлӑха вӑл шӑпланчӗ. Унтан Хуана аяккалла ывӑтса янӑ та тепӗр еннелле, алӑк хушӑкӗ патнелле чӑмнӑ. Урам тӑрӑх пӑшал сасси янӑраса кайрӗ.
  
  
  "Тытӑнса тӑр!"Ӑна эй!
  
  
  "Но, Ник...»
  
  
  "Лӑпкӑ!"- чашкӑрса илтӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт тӑчӗ те вестибюль чӳречи патнелле чупрӗ. Витӗнсе чӳречерен пӑхрӗ. Ӑна каллех винтовка кӗпҫи йӑлтӑртатни ярса тытрӗ. Арҫын халӗ те галерея магазинӗ тӑрринче.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӑшалӗ патне пырса винтовкине ҫӗклерӗ те каллех персе ячӗ. Хуан пуҫӗ тӗлӗнчи йывӑҫ конструкцие куҫӗсене чарса пӑрахнӑ. Халӗ вӑл алӑк хушӑкӗнчен каялла шӑвать. "Ӑслӑ!"Вӑл шухӑшланӑ.
  
  
  Вӑл каллех пуҫне ҫӗклесен, арҫын куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл чупакан урисене илтрӗ. Ӑна тусанлӑ чӳречерен пӑхрӑм та, магазинтан урамалла хура костюм тӑхӑннӑ ҫын снайпер кӗтсе тӑнӑ ҫӗрелле ҫӳлелле пӑхса тӑнине куртӑм.
  
  
  Вӑл отель тавра чупса тухнӑ та, Хуана шалта юлтӑр тесе, аллине сулса, галерея магазинӗн пусма тӑрӑх ҫӳлти хутра икшер хут хӑпарнӑ.
  
  
  Вӑл кая юлнӑ. Вӑл кайрӗ.
  
  
  Пӳрт тӑрринче мексиканецсен нумай пирусӗпе аялти магазинта икӗ кун маларах туяннӑ сомбреросӑр пуҫне урӑх нимӗн те юлман.
  
  
  "Ют ҫӗршыв ҫынни", - терӗ икӗ магазин, хулӑн хырӑмлӑ, кулакан сӑн-питлӗ арҫын. Гонсалес.
  
  
  "Турист-и?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Эсир ӑна ҫырса кӑтартма пултаратӑр-и?"
  
  
  Гонсалес хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Сан пӗвӳпе танлаштарсан. Хӑмӑр ҫӳҫ. Хӑмӑр куҫӗсем. Ырхан арҫын. Нервӑллӑ".
  
  
  Ку пӗтӗмпех.
  
  
  Ӑна Хуана отель вестибюльӗнче, такси пире илсе аэропорта леҫсе ярасса кӗтнӗ вӑхӑтра, аяккалла илсе кайнӑ.
  
  
  "Вӑл кунта икӗ кун каялла пулнӑ", - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Эсӗ кунта нумайранпа-и?"
  
  
  Тур."
  
  
  "Эсӗ камне ӑнланчӗ тетӗн-и?"
  
  
  Унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. Ҫакна вӑл кӳрентернӗ пек йышӑнчӗ. Вӑл латинка тӑхӑннӑ, илемлӗ те тулли вут. "Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп!- тарӑхса каларӗ вӑл.
  
  
  Ӑна ҫакӑн пек кӳрентерни тесе шутламан.
  
  
  "Ҫак задани пирки сирӗнпе ҫыхӑну тытиччен эсир мӗн ӗҫлерӗр?»
  
  
  "Препарат тумлам".
  
  
  "Ҫӗмӗрмелле-и ӑна?"
  
  
  Вӑл пуҫне усрӗ.
  
  
  "Ҫаксем пурте-и?"
  
  
  "Ҫапла". Унӑн янахӗ мӑнаҫлӑн каҫӑрӑлчӗ.
  
  
  "Пӗчченех кайрӗ-и?"
  
  
  "Тен, ҫапла та пулӗ, - терӗ вӑл, сӑмаха пӑрса.
  
  
  Ӑна каялла ҫавӑрчӗ те галерея магазинӗ тӑрринчи алӑк хушӑкӗнчен пӑхрӗ.
  
  
  "Ҫапла", - килӗшрӗм эпӗ. "Тен, ҫапла та пулӗ".
  
  
  Тарӑхнипе унӑн пичӗ чалӑшса кайрӗ.
  
  
  Ӑна ee чавсинчен ярса тытрӗ. Такси килчӗ. Телейлӗ Ник. Энсенад Taxicab компанийӗ ҫӑлӑннӑ.
  
  
  "Каяр, Хуана. Тепӗр чарӑну, Вашингтон, Колумби округӗ".
  
  
  Питӗ авторитетлӑ. Питӗ влаҫлӑ.
  
  
  Вӑл, илемлӗ пӗҫҫисене йӑлтӑртаттарса, таксие лӑпкӑнах кӗрсе ларчӗ. Анчах эпӗ ҫакна асӑрхаманпа пӗрех.
  
  
  Иккӗ
  
  
  ХОУК AXE кинозал управленийӗн панель консолӗ умӗнче кнопкӑсем ҫине пусса, дисксене майлаштарса ларать. Сасӑ кӑлармалли кнопка ҫеҫ. Хӑю тӳми ҫеҫ. Пленка валли пӗр кнопка 16 мм.тӳрӗ трансляци кнопки. Кивӗ хура-шурӑ фильм валли пӗр кнопка.
  
  
  
  
  
  
  Слайдсем валли пӗр кнопка. Е, эсир куҫӑрсене кантарас тетӗр пулсан, интеллекта хаклакан хӗрарӑмӑн ҫемҫе сасси валли пӗр кнопка.
  
  
  Ку таранччен калаҫу яланхи пекех сӳпӗлтететчӗ. Ҫаксене пурне те вӑл пуҫ тавра шӑлса тасатрӗ. Ҫакна ҫеҫ астӑватӑп: Хуан Ривэра чӑнахах та визуально йышӑнма пултарнӑ. Анчах унӑн шухӑшӗнче малтанах калаҫса татӑлнӑ, малтанах хирӗҫленӗ, усӑсӑр япала пек туйӑннӑ.
  
  
  Анчах вӑл илемлӗ пулнӑ, мана хитре хӗрарӑмсем килӗшеҫҫӗ. "Унӑн сассине хурчка хӑй илтесшӗн пулман ҫырӑва хурчка мӗнле шӑлса пӑрахма пултарӗ-ши?" - шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  Крылов пӗтӗмпех сӳнсе ларчӗ, экран ҫинчи ӳкерчӗк пирӗн умра асамлӑ майпа йынӑшма пуҫларӗ.
  
  
  "Энрико Корелли", - терӗ экран ҫинче вӗлтлетсе иртекен картинка ҫийӗн хӗрарӑмӑн ҫемҫе сасси. Ку пӗр вунпилӗк ҫул каялла тунӑ хускалман сӑнӳкерчӗк тата темле пысӑкрах сӑнӳкерчӗк пулнӑ. Фон сцени Ватикан роти пулнӑ.
  
  
  "Тӗслӗхрен, 1954 ҫулта ӳкерсе илнӗ", - малалла каларӗ сасӑ. "Ку Кореллин юлашки сӑнӳкерчӗкӗ. Ытти фотографисене пысӑк укҫапа туяннӑ. Тӗпчесе пӗлни укҫа мафи хысни тӑрӑх пынине кӑтартса пама пултараймасть. Анчах ку вӑл ӗненнине пӗлтерет".
  
  
  Вӑл сӑнӳкерчӗк ҫине нумайччен тинкерсе пӑхрӗ. Пичӗ ыттисенчен нимӗнпе те уйрӑлса тӑмасть. Сӑн-пичӗ яланхи пекех: хура ҫӳҫӗ, ҫирӗп янахӗ, сӑн-пичӗ пӗр уйрӑмлӑхсӑр. Ӑна, мӗнле пулсан та, лайӑх астуса юлтӑм, анчах ӑна ҫакӑн пек пӗчӗк пленка тавра темиҫе хут та сирпӗнтернӗ пирки, унта пирӗн нимӗн ҫинчен те шухӑшламалли ҫукпа пӗрех.
  
  
  Экран ҫинче картсем вӗлтлетсе илчӗҫ. Ку Корсика картти пулнӑ. Басри хули йӗри-тавра черетленсе тӑнӑ.
  
  
  "Энрико Корелли кунта, Басри хулинче, Корсикӑра, наполеон тапхӑрӗнче тунӑ виллӑра пурӑнать. Унӑн вуншар тарҫӑ тата икӗ сыхлавҫӑ пур. Вӑл Тин Бергсон ятлӑ хӗрарӑмпа пурӑнать.
  
  
  "Корелли халӗ хӗрӗх пилӗк ҫулта. Вӑл римре итали правительствинче ӗҫленӗ, анчах ӑна темиҫе уйӑхран ирӗке кӑларнӑ. Вӑл нумаях авланман, Анчах корелли ӗҫлемен чухне ҫак хӗрарӑм ӳпке шыҫнипе вилнӗ. Вӑл сицилире ҫуралнӑ, Нью - Йоркпа Чикагора мафи членӗсем пулнӑ Пӗрлешӳллӗ Штатсем тавра фальсификаторсемпе вӑрӑ-хурахсем хушшинче йӗрӗнсе ӗҫлеме пуҫланӑ. Вӑл лайӑх силовик тата вӗсемшӗн питӗ лайӑх бизнесмен. Аптекӑсен тетелне тунӑ чухне вӑл неапольтен инҫех те мар юхӑм шыв пӑнчине уҫнӑ ҫынсенчен пӗри пулнӑ.
  
  
  "Наркотиксен тетелӗ 1960-мӗш ҫулта чечекленсе пынӑ, ҫак вӑхӑт вӗҫнелле Корелли пӗтӗм мафи вӑчӑринче тӗп фигура пулса тӑнӑ.
  
  
  "Вӗсемпе пӗрле унран тӗрлӗрен еркӗнсем ыйтса пӗлме пулнӑ. Пӗри ӑна, ee ӳхӗ урӑх хӗрарӑма пӑрахса хӑварсан, вӗлерме хӑтланнӑ. Каярахпа ӑна Неаполитански заливра путнӑ".
  
  
  Картта ҫухалчӗ, 180 фута яхӑн тӑсӑлакан чаплӑ яхта экран ҫине илемлӗ тӗслӗ сайдпа тулчӗ.
  
  
  "Ку Корелли, Lysistrata уҫӑлса ҫӳрекен яхта. Вӑл Франци ялавӗ айӗнче ишсе ҫӳрет. Корелли Хӑйне Миланра ҫуралнӑ пулин те Корсикӑн гражданинӗ тесе шутлать".
  
  
  Халӗ экран ҫинче пысӑк вилла ӳкерчӗкӗ курӑнса кайрӗ.
  
  
  "Корелли Ҫурчӗ. Унӑн икӗ сыхлавҫӑ кӑна пулин те, ҫак имение яланах пилӗк-ултӑ боевик хураллать".
  
  
  Ҫӗнӗ ӳкерчӗк курӑнса кайрӗ. Курӑк ҫинче виле выртать. Ӑна темиҫе хутчен печӗҫ. Виллине паллама та ҫук, анчах унӑн кӗлетки тулашӗнчен пӑхсан, пульӑсем, ун ӑшне лекнӗскерсем, пуш - пушах, X .думдум саспаллийӗ ҫине касса татнӑ пульӑсем, тӗл лексен, кӑмпана ҫурса, формӑна пӑсаҫҫӗ, тесе шутларӗ.
  
  
  "Ку Францин Емил Ференк ятлӑ агенчӗ. Вӑл вилла Кореллие, имение, кӗме хӑтланнӑ. Ӑна патрульсем тупса вӗлернӗ пулмалла".
  
  
  Унтан экран ҫинче ҫынсӑр, ял пушхирӗ евӗрлӗ сӑнӳкерчӗк курӑнса кайрӗ. Объект ломбардин капмар тирекӗ патӗнче тӑракан кӗлетке патне ҫывхарчӗ. Цифра ӳснӗҫемӗн паллӑ мар, анчах чылай ҫӳллӗ те ҫирӗп кӗлеткеллӗ ҫын пулнине курма пулать. Пичӗ сулхӑнра.
  
  
  "Энрико Корелли. Юлашки вунӑ ҫул хушшинче кам та пулин ӳкерсе илме пултарнӑ чи ҫывӑх ӳкерчӗк. Ӳкерчӗке телескоп объективӗ пулӑшнипе тепӗр сӑрт ҫинче хӑрушсӑрлӑхран ыйтса илнӗ. Пит-куҫ уйӑрса илме ҫук пулин те, ҫыннӑн кӗлеткине лайӑх курма пулать . Компьютер хаклавӗсем тӑрӑх, аленка 182 фута яхӑн, пӗвӗ - 6 фута яхӑн, тӳп - тӳрӗ ларать, сывлӑхӗ-ҫар ӗҫне лайӑх пӗтерни ".
  
  
  Экран тӗксӗмленчӗ. Унтан кинофильм хута ятӑмӑр. Ку сцена пляжри, Тен, Французсен Ривьерӗнчи сцена пулнӑ. Пикини пуҫарулӑхне тӑхӑннӑ кисренекен сарӑ хӗрарӑм пӗҫҫисене суллантарса хӑйӑр тӑрӑх утса пырать, вӑрӑм сарӑ ҫӳҫӗ хулпуҫҫисем тӑрӑх вӗлкӗшет. Самантлӑха вӑл чарӑнчӗ те, унпа такам калаҫнӑ пек, ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӑл камерӑна пӑхрӗ те йӑл кулчӗ.
  
  
  "Тина Бергсон. Эй, ҫирӗм виҫӗ ҫул. Швецире ҫуралнӑ, Вӑл Рима куҫса Кайнӑ, Унта пирӗн кӗске, анчах ӑнӑҫсӑр кинокарьера пулнӑ.
  
  
  
  
  
  Унтан, икӗ ҫул каялла, вӑл Швейцарие куҫнӑ, унта укҫа-тенкӗ манипуляцийӗсене хутшӑннӑ, мафи е мафи евӗрлӗ пӗр-пӗр организаци интересӗсемпе хутшӑннӑ пулмалла. Ӑна тытрӗҫ, анчах суда ҫаплах илсе килмерӗҫ. Эй, швейцарири влаҫсенчен тарма пулӑшас тесе, укҫа ытларах алӑран алла куҫнӑ, теҫҫӗ.
  
  
  Унтан Вӑл энрико Корелли ҫуртне пырса кӗнӗ. Корелли ӑна качча илмен, анчах вӑл яланах пӗрле ҫӳренӗ. Вӑл шведла, французла, итальянла тата испанилле, ҫавӑн пекех акӑлчанла калаҫать. Ик ВӐЛ, теҫҫӗ, швейцарири банкра ӗҫлеме заявлени ҫырса панӑ чухне тунӑ факт чустин результачӗсем ТӐРӐХ 145-мӗш пулса тӑрать. Вӑл питӗ лайӑх йӗлтӗрҫӗ ".
  
  
  Кинокартинӑра вӑл халӗ йӗлтӗрпе сӑрт айккипе вӗлтлетсе иртет. Вӑл ҫав тери лайӑх пулнине йышӑнмалла пулнӑ. Эйӑн хӗллехи уйӑхсене ту тайлӑмӗнче ирттерес килнинчен тӗлӗнмелли те ҫук; вӑл спорта юратнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Экран ҫинче тепӗр карттӑ курӑнса кайрӗ. Вӑл Ҫывӑх Хӗвелтухӑҫӗнчен Турцие, Турцирен Сицилие, Сицилирен Корсикӑна, Ривьера патне каякан линие меркатор проекцийӗнче мир кӑтартрӗ, корсикӑна, Унтан Португалие, Унтан Кубӑна таврӑнчӗ. унтан Вӑтаҫӗр Мексикӑна, Унтан Калифорнире Сан-Диегӑна.
  
  
  Пӗр цепка эмел.
  
  
  "Юлашки темиҫе ҫул хушшинче наркотиксен тӗп цепӗнче нумай улшӑнусем пулса иртрӗҫ. Чӑнах та, йывӑр наркотиксем хӗвелтухӑҫӗнчен пуҫланаҫҫӗ те хӗвеланӑҫнелле, вӑтаҫӗр тинӗс урлӑ, хӑйсем ӗҫлесе тӑракан ҫӗре лекеҫҫӗ. Ҫак вӑчӑрана Корсикӑпа ҫирӗплетнӗ, ривьерӑра чи кирлӗ ӗҫлес умӗн ҫеҫ чарӑнса тӑнӑ. Унтан наркотиксем Корсикӑна тата кубӑна виҫӗ чарӑнуран таврӑнаҫҫӗ: Португали, Марокко е Алжир.
  
  
  Ҫӗнӗ карттӑ. Вӑл Каллех Корсика кӑтартрӗ.
  
  
  "Ҫак статистикӑран распределенин статистикинчен каялла, Ҫывӑхри Хӗвелтухӑҫнелле, унтан вара ҫитес вырӑна, Хӗвеланӑҫнелле тӑсӑлаҫҫӗ. Хӗвеланӑҫӗнчен укҫа кунта килет, унта вӗсем звеносем хушшине пайланаҫҫӗ".
  
  
  Объектив картта ҫине тӗлленӗ те, Кореллин Басри хулинчи поместьине кӑтартнӑ.
  
  
  "Рико Корелли - сӑнчӑра тӗрӗслекен ҫын. Вӑл сицилирен приказсем илет, унта мафиози заместителӗ хӗвелтухӑҫ енчи пайне ҫӗмӗрме тӗрӗслет. Дон хӗвеланӑҫ енче ытти чаҫсене аркатассине, сарӑлассине тӗрӗслесе тӑрать."
  
  
  Ӳкерчӗк сӳнчӗ, сергей ҫунма пуҫларӗ.
  
  
  Пӗр хушӑ эпир чӗнмесӗр лартӑмӑр.
  
  
  Хоук пырне тасатрӗ " Ну?"
  
  
  "Интереслӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Академилле", - тенӗ Хуана.
  
  
  "Эпӗ унпа килӗшетӗп", - терӗ вӑл малалла.
  
  
  Хоук тӗксӗмленчӗ. "Ку брифинг ҫеҫ".
  
  
  "Корелли пирки Мӗн?- ыйтнӑ Хуан.
  
  
  Хоук куҫне хупрӗ те ҫаврӑнакан ҫемҫе кресло ҫинче сулкаланса илчӗ.
  
  
  "Мафиози наркотиксемпе программа тупӑшӗпе кӑмӑлсӑрланнӑ", - терӗ Юлашкинчен Хок. "Ултӑ уйӑх каялла вӗсем ҫынсене ӑс-тӑн системине тӗрӗслеме шалтан яма пуҫланӑ. КОРЕЛЛИ чылай укҫа илнӗ - ДОН АПШ каланӑ тӑрӑх, ытла та нумай. Анчах сицили секунданчӗ лару-тӑрӑва тӳрлетме учрежденисем шухӑшласа кӑларайман. Пухура Кореллин тухса каймалла тесе йышӑнчӗҫ. Ӑна ҫапма пӗр ҫынна янӑ, анчах вӑл куҫран ҫухалнӑ. Эсир окоп агенчӗ текеннине, вӑл поместьене кӗме хӑтланнине куртӑр.
  
  
  "Вара капо мафиози Кореллие Бергсон Урлӑ тапӑнма шутланӑ. Детектив, вӑл Швейцарипе ҫӳрет тесе ҫирӗплетекенскер, Пӗррехинче Ӑна Басире швейцарири пекех айӑплама хӑтланнӑ. Анчах корелли сыхлавҫисенчен пӗри хутшӑннӑ та Тина ҫӑлса хӑварнӑ. Унтан вӑл сыщика чи ҫывӑхри пляжа туртса кӑларнӑ та, ӑна ҫыхса, шыва путса вилме ирӗк панӑ. Ҫын тарчӗ те, нихҫан та таврӑнас мар тесе, корсикӑран тухса кайрӗ ".
  
  
  Вӑл аллине ҫӗклерӗ.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Ӑҫтан пӗлетпӗр эпир ҫакна?"
  
  
  "Корелли каларӗ пире".
  
  
  "Тӳрех-и?"
  
  
  Хок ассӑн сывласа илчӗ. "Пирӗн Кореллие ҫывӑх ҫын пур, Вӑл ӑна нихҫан та курман. Корелли информацие хӑйӗн пуҫарӑвӗпе каласа панӑ".
  
  
  "Мӗншӗн?- ыйтнӑ Хуан.
  
  
  "Вӑл яланлӑхах каясшӑн терӗ".
  
  
  "Хӑвна та, хӗре те ҫӑлас тесе-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Фантазилле. Штатсенче хӳтлӗх илмелле".
  
  
  "Хӑй черечӗпе...?"
  
  
  "Пӗтӗм команднӑй лини, тӗрӗс вӑчӑрапа вӑл мӗнле ӗҫленине те".
  
  
  "Ку капкӑн маррине ӑҫтан пӗлетпӗр-ха эпир?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпир тумастпӑр". Хоук кахаллӑн куҫне уҫрӗ. "Эсир кӗрекен сасӑлав". Вӑл Хуан еннелле ҫаврӑннӑ.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Хӑйӗн опычӗпе усӑ курса, Сирӗн Корелли пире тӗрӗс калать - и е пире сад сукмакӗпе ертсе пырать-и", - тесе ыйтса пӗлмелле.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. Хӑш чухне хок дикцийӗ шанчӑксӑр викториански.
  
  
  Хуан сӑмах ҫине ҫаврӑнса та пӑхман. "Эпӗ пӗлетӗп."
  
  
  "Мӗн те пулин вырнаҫтарнӑ-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Sol nieve-ра тӗлпулу пулмалла. Испанири ту ҫинчи курортра. Эпӗ сире ун ҫинчен каларӑм-и?»
  
  
  "Кӗскен"
  
  
  Хоук каялла тайӑлчӗ. "Тина Бергсон кашни ҫулах ҫак сӑрт-ту ҫинчи курорта ҫӳрет, Корелли унпа ҫӳрет. Вӗсем унта пӗр уйӑха яхӑн пурӑнаҫҫӗ".
  
  
  "Вӑл унта рико Корелли пек каять-и?"
  
  
  "Ҫук. Вӑл мӗнле ятпа усӑ курнине эпир пӗлместпӗр. Анчах эпир вӗсем яланах ҫӳренине пӗлетпӗр. Корелли те унта тӗл пуласшӑн".
  
  
  "Ку подставка пулма пултарать", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Паллах, - терӗ Хоук. "Мӗншӗн эсӗ кунта, Ник. Сасӑ МӖНШӖН АX фотоӳкерчӗк ҫинче".
  
  
  "Хӑйне ҫапасса кӗтсе".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Монтанелли планӗсем ҫинчен мафиози пӗлнӗ тейӗпӗр. Вӗсем пирӗн пӗр номерлӗ силовика пӑруламан пулӗччӗҫ-и вара?
  
  
  
  
  
  
  наркотиксемпе пирӗн экспертӑн та пӗрремӗшӗ-и? "
  
  
  Вӑл янахне шӑлса илчӗ. "Контакта мӗнле куратпӑр-ха эпир?"
  
  
  "Пирӗн Малагӑра арҫын пур, - терӗ Хок. Унӑн Sol nieve-ра ача пур. Ун патне кореллин сыхлавҫисем пырӗҫ. Эсир Пирӗн ҫынна Малагӑра тӗл пулатӑр, вара вӑл ачапа курортра тӗл пулма палӑртать. Унтан Эсир Кореллипе куҫа-куҫӑн тӗл пулатӑр".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Кайран?"
  
  
  "Вара мисс Ривэра еткерлӗхе кӗрет *
  
  
  "Эсир пирӗн паспортсене хатӗрлерӗр-и?"
  
  
  "АX Identification документсем пур. Эсир Халӗ Те Джордж Пиби пулатӑр-ха, анчах халӗ эсир профессиллӗ фотограф".
  
  
  "Сэр, Эпӗ Ҫурт-йӗре те тытса пыма пултараймастӑп, Ҫитменнине Тата Hasselblad!»
  
  
  "Ку камерӑсем паян шанчӑклӑ! Кунсӑр пуҫне, вӗсем сире тӗпӗ-йӗрӗпе лайӑх пӗлме пултараҫҫӗ. Эсир, мисс Ривэра, фотограф тӗслӗхӗ пулса тӑратӑр. Сирӗн хутсене пурне те тунӑ. Хӑвӑр иртнине мӗнле асра тытмаллине ih кайран ҫунтарса ярӑр".
  
  
  "Эпӗ ҫарамас ҫынна мӑшкӑл кӑтартатӑп-и?- ыйтнӑ Хуан.
  
  
  Хоука шокировка тунӑ. Унӑн кӑвак куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. Вӑл ватӑ ҫулсенчи чи юлашки ҫын, хӑйне ирӗклӗх правило пулса тӑракан обществӑра пӗтӗмӗшпех пусӑрӑнчӑк ҫын пулнӑ. "Хаклӑ хӗрӗм!"
  
  
  "Эсир ҫарамасланса позици тунӑ пулӑттӑр-и?- хӑвӑрт ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Паллах", - терӗ вӑл. "Професси енчен. Унӑн рольне вылянӑ чухне ee кутӑнла вылятӑп".
  
  
  Хоукӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. Вӑл питӗ хӗрлӗччӗ. Вӑл хӑйӗн аллисем ҫине агонийӗн чӑрмавӗ ҫине пӑхрӗ. "Эсӗ каласа пӗтертӗн пулсан", - хутшӑнчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Малалла."
  
  
  "Эсир хирӗҫ пулас ҫуккине, эпир сирӗн хӳтлӗхӗре упӑшкипе арӑмӗн команди пек туса хунине эпӗ пӗлетӗп", - терӗ вӑл хӑвӑрт, унӑн куҫӗсем ҫиҫсе илчӗҫ.
  
  
  "Сэр!- кӑшкӑрса ятӑм эпӗ.
  
  
  "Мистерпа Джордж Пиби миллерс-Фоллс, Миннесота".
  
  
  "Юрататӑп эпӗ ӑна!- ҫемҫен Каланӑ Хуана.
  
  
  "Кураймастӑп эпӗ ӑна!- мӗкӗрсе ятӑм эпӗ. "ытла та шухӑшласа кӑларнӑ! Ку вара кӑткӑслантарать!»
  
  
  "Анчах ку мисс Ривэра ӗҫе ҫӑмӑлтарах тума май парать, мӗншӗн тесен вӑл кирлӗ пулсан". Хоук пичӗ каллех хӗрелсе кайрӗ.
  
  
  "Эпӗ логикӑна пӑхӑнмастӑп!- харкашрӑм эпӗ.
  
  
  "Качча кайман хӗрарӑм, мисс Ривэра пек хӗр...»
  
  
  "Эпӗ куншӑн тарӑхатӑп!- пӳлнӗ Хуана.
  
  
  «... Качча кайнӑ хӗрарӑм хыҫҫӑн ҫӳрессинчен те йывӑртарах пулнӑ пулӗччӗ. Куратӑр-и?»
  
  
  Вӑл хӑйӑр ҫинче пичӗпе выртать. Ӑна чӑнах та, пӑсса пӑрахнӑ логикӑна курнӑ.
  
  
  Хок Хуан еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эсир ырлатӑр-и?"
  
  
  "Пӗтӗмпех."Вӑл ытарайми йӑл кулса илчӗ.
  
  
  Хок кӑмӑллӑн пуҫне сулчӗ. Унтан вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫитменлӗхсем пур-и?"
  
  
  Мур илесшӗ! "Ку шанчӑклӑ пек туйӑнать", - терӗм эпӗ, - "Пирӗн авари сигналӗ лартмалла", - терӗм. "Пурте ишӗлсе анас пулсан, эпӗ ҫакна асра тытатӑп. Ӑна Хуанпа ман ӳте ҫӑлса хӑварас тетӗп, пирӗн ҫине пӑхмасӑрах".
  
  
  "Пирӗн Градӑра ҫын пур, курортран ҫур сехет ҫеҫ каймалла. Малага сире каласа парать".
  
  
  "Чӑнах та. Ҫакна витмелле".
  
  
  "Эсир кирек мӗнле закодланӑ пӗлтерӗве те гранада урлӑ яма пултаратӑр".
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ Ӑна, Хуан еннелле ҫаврӑнса. "Сирӗн сӳтсе явмалли пур-и?"
  
  
  Вӑл ман ҫине, Унтан Хок ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Ҫук пулӗ тетӗп эпӗ. Ӑна мистер Кореллипе тӗл пуличчен сирӗн аллӑрта кӗтсе илӗҫ. Апла пулсан, эпӗ ӑна ку ӗҫе тытӑнатӑп".
  
  
  * * *
  
  
  Хуан пӳлӗмӗнчен уйӑрса тӑракан питӗрнӗ алӑкран хыттӑн шаккани илтӗнсен, вӑл тин ҫеҫ тӗлӗрсе кайнӑ.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Ҫапла-и?"
  
  
  "Ник!"пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  "Мӗнле?"
  
  
  "Чӳрече."
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Кун пирки мӗн?"
  
  
  "Урамалла пӑх-ха".
  
  
  Вӑл кровать ҫинчен усӑнса тӑракан хулпуҫҫи урлӑ кобура патнелле туртӑнчӗ. Ӑна вӑл, сулхӑнра тытса, йынӑшса чӳрече патне пычӗ. Хӑйӗн люгерӗн чаршавӗсене сирсе, вӑл аялта тӗттӗм урамалла тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Ҫул урлӑ "кадиллак", веб-пӗтӗм кварталӗпех машина тӑрать.
  
  
  Nen хулинче водитель енчен пӗр арҫын ларать, вӑл манпа аппаланать. Унтан, ӑна пӑхса тӑнӑ хушӑра, тепӗр арҫын урам урлӑ "кадиллак" патне васкарӗ, водительпе кӗскен калаҫса илчӗ те хыҫалти ларкӑч ҫине хӑпарса ларчӗ.
  
  
  "Кэдди" хускалчӗ те урам тӑрӑх тӳрех кӗтессе пӑрӑнса кайрӗ.
  
  
  Вӑл пирӗн пӳлӗмсене уйӑрса тӑракан кун патне таврӑнчӗ.
  
  
  "Эсир ӑна пӗлтӗр-и?"Унран слес ыйтрӗ.
  
  
  "Ҫапла. Вӑл машина тавра пӗр самант каялла тухнине курчӗ. Вӑл ман пӳлӗме е сирӗн пӳлӗме пӑхса илчӗ. Унӑн сӑн-питне курчӗ. Унтан вӑл отель вестибюльне васкарӗ".
  
  
  "Кам пулнӑ вӑл?"
  
  
  "Эпӗ куртӑм, - Даллес аэропортӗнче вӑл паян нихҫан та пулман. Эпир вӗҫсе ҫитсен. Унӑн пысӑках мар сӑран чемодан пулнӑ. Вӗсем тавра оптика прицелӗпе хӗҫпӑшалсем хума пулать".
  
  
  "Лайӑх хӗрача", - терӗ ӑна сӳрӗккӗн.
  
  
  Пӗр хушӑ чӗнмесӗр тӑчӗҫ. "Мӗн тумалла-ха ӗнтӗ пирӗн?"
  
  
  "Ҫывӑрма кай", - терӗм эпӗ. "вӗсем пӗлнине эпир пӗлетпӗр".
  
  
  "Эсир ӑна шырама шутламастӑр-и?"
  
  
  "Вашингтонра-И? Ку пысӑк хула".
  
  
  "Ник!"
  
  
  "Ҫывӑрма кай, Хуана". Вӑл кун каҫа пӑрӑнчӗ. "Тутлӑ Ӗмӗтсем."
  
  
  Вӑл сӑмса айӗн мӑкӑртатнине, унтан вӑл кун каҫиччен тухса кайнине илтрӗм. Пӗр-икӗ минутран вӑл кровать чӗриклетнине илтрӗ, вӑл шала кӗрсе ларчӗ.
  
  
  Унтан шӑп пулчӗ.
  
  
  Ӑна чӳрече умӗнче кӗтсе ларнӑ. Анчах никам та килмерӗ.
  
  
  Виҫҫӗ
  
  
  Эпир лутра сӑртсем урлӑ каҫрӑмӑр та Малагӑран инҫех мар вӗҫсе хӑпармалли-анса лармалли вырӑн ҫине анса лартӑмӑр. Таксист пире европӑри пӗчӗк автомобильсен авӑрӗ витӗр хулана илсе кайрӗ.
  
  
  Эпир Малага гаваньне тухакан хулан тӗп отелӗсем тавра чарӑнтӑмӑр. Суту-илӳ карапӗсем тата уҫӑлса ҫӳремелли катерсем пулнӑ, вӗсем гаваньсем патӗнче якорь ҫинче тӑнӑ.
  
  
  Хуана ывӑннӑ. Вӑл номерӗн ҫуррине питӗрӗнсе ларчӗ, тӗлӗрсе кайрӗ те чунне йышӑнчӗ. ӐНА ҪАВӐНТАХ АXE вӑрттӑн ҫуртне кайнӑ.
  
  
  Вӑл пӗр кварталти пысӑках мар офис пулнӑ.
  
  
  
  
  
  
  урам кӗтессинче те.
  
  
  "Хӑтлӑх тӑвасси", - тесе ҫырнӑ кун ҫине ҫырса хунӑ таблица. "РС. РАМИРЕСПА КЕЛЛИ"
  
  
  Ӑна шаккарӗ.
  
  
  "Quién es?"
  
  
  "Сеньор Тавах".
  
  
  "Ӑна".
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ. Вӑл Митч Келли пулнӑ.
  
  
  "Салам, Келли, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп, сеньор". Вӑл кулса илчӗ те мана кӗртсе ячӗ. Унтан вӑл авалхи тӗттӗм коридор тӑрӑх ҫӳлелле те аялалла пӑхса илчӗ те алӑка хуллен питӗрчӗ.
  
  
  Ӑна, офис ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл пӗчӗккӗ, пӗр лӳчӗркенсе пӗтнӗ сӗтел, карточкӑллӑ кивӗ шкапсем, туалета кӗмелли алӑк пур. Сӗтел хушшинче чӳрече гаваньпе Малага хули еннелле тухать.
  
  
  Келли мана ҫурӑмран ҫатлаттарса илчӗ. "Сана вӗсемпе пӗрле хорька курман, "хӗрлӗ апельсинсен" ӗҫӗ ҫинчен пӗлнӗ тӑрӑх, Ник".
  
  
  Ку грецире пулса иртнӗ. "Пилӗк ҫул каялла чӑнах-и?"
  
  
  "Чӑнах та. Хурчка:"эсӗ килетӗн", - терӗ.
  
  
  Вӑл ещӗке уҫрӗ те Bausch & Ammb 30x илемлӗ бинокль кӑларчӗ, бинокль шухӑша кайса аллинче виҫсе пӑхрӗ.
  
  
  "Манӑн сирӗншӗн ҫӗнӗ хыпарсем пулма пултараҫҫӗ".
  
  
  "Ой?"
  
  
  Вӑл куҫӗсене пӑнчӑсем тӑхӑнтарчӗ те гаване пӑхма ҫаврӑнчӗ. Ӑна, шаккасан, вӑл кимӗсене сӑнаса тӑнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Келли Малагӑри ПУРТТА виҫӗ ҫултан кая мар ертсе пынӑ. Ку ӗҫ Малага тавра кам килсе ҫӳренине пӗлесси пулнӑ.
  
  
  Вӑл ун хулпуҫҫийӗ урлӑ пӑхрӗ. Вӑл гавань варринчи уҫӑлса ҫӳремелли пристане тӗпчет. Вӑл таҫта, варринче якорь тытса тӑракан пысӑк яхтӑра уйрӑмах интересленнӗ пек туйӑнать.
  
  
  "Сасси те, ӗҫӗ те пӗтрӗ, - терӗ вӑл. "Ку" Лисистрата ". Корелли Яхти".
  
  
  Вӑл штаб-хваттерте пуртӑ курнӑ сӑнӳкерчӗке аса илчӗ.
  
  
  Вӑл мана бинокль тӑсса пачӗ. Ӑна ҫакӑнпа ӳкерсе илнӗ. Вӑл питӗ лайӑх, яхтӑна питӗ лайӑх курать. Экипаж членӗсем палуба ҫинче тӑрмашаҫҫӗ. Борт ҫинче пурте лӑпкӑ та лӑпкӑ. Ӑна аслӑ палуба ҫинчи икӗ рет иллюминаторлӑ каютӑсем курма пултарнӑ, ку каютӑсем икӗ палуба ҫинче аяларах вырнаҫнине пӗлтернӗ.
  
  
  Ку пысӑк та илемлӗ яхта. Корма ҫинче Франци ялавӗ вӗлкӗшет.
  
  
  Мич Келли хӑйӗн пуканӗ ҫине ларнӑ та хутсене чӑштӑртаттарса илнӗ. Вӑл отель иккенне пӗлнӗ, вӑл мӗн каланине асӑрхатӑр тесе. Пӑнчӑсем пама хатӗрленсе, вӑл свитерпа брюки тӑхӑннӑ ҫын аслӑ каюта тӑрӑх палуба ҫине тухнине курчӗ. Вӑл вӑрӑм сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрарӑм пулнӑ. Вӑл питӗ пысӑк кӑкӑрлӑ, ҫинҫе пилӗклӗ, шӑлавар пӗҫҫисене тата ҫырласене лайӑх ҫыпӑҫтарса тӑракан шӑлаварне пӑхсан, вӑл нимӗн те шухӑшласа кӑларман. Ҫак кӑвак шӑлавар айӗнче пирӗн урасем лайӑх. Ee ӳчӗ ҫутӑ та яка, куҫӗсем сенкер. Хӗвеллӗ таса урама тухсан, вӑл тӗксӗм пӑнчӑсене тӑхӑнчӗ те ih-мӗш вырӑна сӳрӗккӗн тӑсса пачӗ.
  
  
  "Тина Бергсон", - терӗ ӑна сасӑпах.
  
  
  Келли мӑйне тӑснӑ та, хӗвел ҫутинче куҫне хӗссе, чӳречерен пӑхнӑ. "Ҫапла, тет."
  
  
  "Чӑн - чӑн хӗрача", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тата Тепӗр уйрӑмлӑх Никита Картера", - тесе кулса янӑ Келли. "Мӗнле тӑватӑр эсир?"
  
  
  "Эпӗ Вашингтонри ҫын мӗн каланине ҫеҫ тӑватӑп", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Ку ӗнер килчӗ", - тенӗ Келли, каллех хутне силлесе.
  
  
  Вӑл свитерпа витнӗ Бергсонӑн яштака хулпуҫҫийӗсемпе кӑкӑрӗ ҫинчен куҫне илчӗ те бинокльне ирӗксӗррӗн антарчӗ. Келли ӑна ҫӗкленӗ, пукана ҫавӑрнӑ та бергсон Ӑшӗнчи ih фотоӳкерчӗке пичетленӗ информацие вуланӑ чухне ӳкерсе илнӗ.
  
  
  КЕЛЛИ. РАМИРЕСПА КЕЛЛИ. 3 ПАСЕО ЗАФИО. ЫТЛАРИКУН LYSISTRATA БОРТ ҪИНЕ ҪИТНИ. КИЛНӖ ҪЫН ХАТӖР. ТИНА БЕРГСОН ӐНА ЯХТА ҪИНЕ ИЛСЕ ҪИТЕРЕТ. КАЯРАХПА НАРКОТИКСЕМПЕ ЭКСПЕРТПА ЙӖЛТӖРПЕ ТӖЛ ПУЛМА ПАЛӐРТАТЬ.
  
  
  "Рим сӑмси!- тепӗр хут кула-кула.
  
  
  "Ку-Корелли ячӗ", - тенӗ Келли. "Ҫитет банальнӑй, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ҫитет банальнӑй, ҫапла". Рим Сӑмси индеецсен ҫулпуҫӗ пулнӑ.
  
  
  "Корелли хӑйне хӑй усал ҫын тесе шутлать. Эсир пӗлетӗр-и-мафиозирен".
  
  
  Вӑл каллех пӗлтерӳ ҫине пӑхса илчӗ. "Формулировкӑсем тӑрӑх шутласан, вӑл мана кӗтсе илет пулӗ, ҫапла-и?»
  
  
  "Чӑнах та. Вӑл сирӗн отеле пӗлет. Ӑна хут ҫырса ятӑм ӗнтӗ".
  
  
  "Хӑҫан пулать вӑл унта?"
  
  
  "Вӑл сана вестибюльте кӑнтӑрла тӗлӗнче тытса каймалла". Келли сехет ҫине пӑхса илнӗ. "Ку сире ҫур сехет парать".
  
  
  "Хуан пирки Мӗн?"
  
  
  "Вӑл кӗтме пултарать. Ку малтан тӗпчесе пӗлни".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Мӗн тума кирлӗ мара сӳпӗлтетни?"
  
  
  "Сӑмсах Роман хӑраса ӳкрӗ. Ман шутпа, вӑл пӗлесшӗн, ун хыҫҫӑн йӗрлес мар-ши?"
  
  
  "Е, пултаратӑр пулсан, - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Ӑна холлӑра кӑнтӑрла кӗтсе тӑнӑ.
  
  
  Вӑл кӗрсен, вестибюльти куҫсем пурте пирӗн ҫине пӑхаҫҫӗ, хӗрарӑмсем тарӑхса пӑхаҫҫӗ, арҫынсем интересленсе пӑхаҫҫӗ. Сӗтел хушшинче пурӑнакансем сасартӑк ырӑ Кӑмӑллӑ Лотариос пулса тӑчӗҫ.
  
  
  Ӑна, ура ҫине тӑрса, ун патне пычӗ. "Мисс Бергсон", - терӗ ӑна акӑлчанла.
  
  
  "Ҫапла", - кӑшт акцентпа ҫеҫ ответлерӗ вӑл. "Эпӗ кая юлтӑм. Эпӗ питӗ шеллетӗп".
  
  
  "Сана кӗтмелле", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине сиввӗн пӑхса илчӗ. Вӑл фиордсенчи айсбергсем ҫинчен шухӑшларӗ. "Каяр эппин?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те мана вестибюль тавра испанин ҫап-ҫутӑ хӗвеллӗ ҫуначӗ ҫине илсе тухрӗ.
  
  
  "Ку площаде хирӗҫ ҫеҫ", - терӗ вӑл. "Эпир ҫӳреме пултаратпӑр"
  
  
  Ӑна пуҫ тайрӗ те каппайчӑклӑн аллинчен тытрӗ. Тепӗр тесен, Вӑл Европӑра пулнӑ. Вӑл мана ҫакна пӗр комментарисӗр пачӗ. Испанецсен кашни куҫӗ пире иксӗмӗре - хавасланса, ӑмсанса саламлас тесе ҫырупа пӑхать.
  
  
  "Ку питӗ лайӑх кун", - терӗ вӑл, тарӑннӑн сывласа илсе.
  
  
  "Сана Малага килӗшет-и?"Ольга унӑн пичӗ ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "О, ҫапла, - терӗ вӑл. "Кунта юлхавлӑн та ҫӑмӑллӑн. Ӑна хӗвеллӗ крылов юрататӑп. Ӑна ӑшӑ юрататӑп".
  
  
  Вӑл ҫапла каларӗ
  
  
  
  
  
  анчах эпӗ ун ҫинчен асӑнмарӑм. "Кимӗпе уҫӑлса ҫӳрени мӗнле иртрӗ?"
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Эпир Кост-Брава ҫыранӗ хӗррине пырса тухрӑмӑр. Апла мар пулсан...»
  
  
  "Сирӗн юлташӑр тата?"
  
  
  Вӑл ман ҫине шухӑшлӑн пӑхса илчӗ. "Мистер Роман?"
  
  
  "Мистер Роман". Шар ҫаплах чарӑнмарӗ.
  
  
  "Ку ҫывӑх вӑхӑтрах пулнине хӑвӑрах куратӑр".
  
  
  "Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, эсӗ йӗлтӗрпе ярӑнатӑн", - терӗм эпӗ, яхта валли бар порчӗ патне ҫитсен.
  
  
  "Эпӗ ӑна юрататӑп."Вӑл йӑл кулчӗ. "Эсир тата?"
  
  
  "Виҫеллӗ", - терӗм эпӗ. " тӗпрен Илсен Пӗрлешӳллӗ Штатсенче. Аспен. Тӑратӑп. *
  
  
  "Пӗррехинче Эпӗ Америкӑна каяс тетӗп", - терӗ Тина Бергсон, унӑн кӑвак куҫӗсем ӑшӑ та ман ҫине тинкерсе пӑхрӗҫ.
  
  
  "Тен, мистера... эээ, Роман-кун пирки мӗн каламалли пур".
  
  
  Вӑл кулать. Шӑлӗсем идеальнӑй пулнӑ. "Тен, чӑнах та". Вӑл ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Эсир ӑна та питӗ лайӑх вырнаҫтаратӑр пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Унтан эпир ҫыран хӗрринче тӑратпӑр, юлашкинчен пӗр ҫамрӑк ҫын, Хӑй ҫине Бергсон Ҫине пӑхса, стойка тӑрӑх лӑпкӑн тӑрать. Вӑл самаях ырхан, анчах шӑнӑрлӑ та вӑйлӑ пек курӑнать. Унӑн кӑтраланса тӑракан хура ҫӳҫӗ, кӑранташ пек ҫинҫе мӑйӑхӗ.
  
  
  "Сеньорита", - тенӗ вӑл. Эй, причал ҫумне кӑкарнӑ пӗчӗк те яка моторлӑ кимӗ ҫине анма пулӑшас тесе, вӑл аллине тӑсрӗ.
  
  
  "Тавтапуҫ, Бертильо", - терӗ вӑл ачашшӑн. "Ку мистер Пибоди", - терӗ вӑл эму ҫине кӑтартса.
  
  
  "Сеньор, - тенӗ Бертильо. Куҫӗсем унӑн тӗксӗм те ӑслӑ.
  
  
  Унтан вӑл Лина Бергсон ҫинчен сиксе анчӗ, Унтан Бертилло велосипед илчӗ те, эпир хамӑртан виҫҫӗр ярдра яхта патнелле пӗкӗ турӑмӑр.
  
  
  Залив хӗвел ҫинче йӑлтӑртатать, чарлансем платье ҫинчен каяшсене пуҫтараҫҫӗ, эпир шыва ҫурнӑ чух вӗсем, пире тинӗс шывӗпе сирпӗтсе, ҫиленсе пӗлӗтелле вӗҫсе хӑпараҫҫӗ.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран эпир яхта ҫумне кӑкарса лартӑмӑр. Халӗ унӑн ятне, Лисистрата, курма пулать. Пирӗн пуҫ тӑрринче икӗ матрос аялалла пӑхса илчӗҫ те пусма пӑрахрӗҫ. Эпир борт ҫине хӑпартӑмӑр.
  
  
  Салон тӑвакан тӗп палуба ҫинчи каютӑра ӑна канмалли ҫемҫе кресло ҫинче ларакан тӗреклӗ арҫын курчӗ. Вӑл сигара туртнӑ, сигарӑран унӑн пуҫӗ тӗлӗнче кӑвак тӗтӗм мӑйӑрӗсем пулса тӑнӑ.
  
  
  Эпир кӗтӗмӗр. Вӑл ура ҫине тӑчӗ, унӑн пысӑк тӗллевӗ тӗтӗм ӑшне ҫӗкленчӗ. Лачака! "- саламларӗ те вӑл ӑна, лешӗ ревматизмла йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Ку Америкӑри мистер Пибоди, - терӗ вӑл. "Мистер Биби, ку мистер ... э ... Роман".
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Йӗри-тавра калама ҫук капӑр.
  
  
  Вӑл кулса ячӗ, аллине чӑмӑртарӗ. Ку власть ҫирӗп пулнӑ. "Мистер Пибоди, эсир ӑна йӗлтӗрпе ярӑнатӑр пулӗ тетӗп?"
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Эпӗ слал тӑватӑп."
  
  
  "Юшкӑн та. Ӑна та, анчах нумайлӑха мар. Эпир Пӗр вӑхӑт Sol nieve-ра ирттеретпӗр. Ӑна ҫапла ӑнланатӑп: эсир унта пулма хатӗрленетӗр-и?»
  
  
  "Ӑна."
  
  
  "Сирӗн юлташӑрпа-и?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Ку юлташ. Тӗлпулу мӗне пӗлтернине ӑнланать-и вӑл?»
  
  
  "Вӑл вӑл".
  
  
  "Простой-и?"
  
  
  "Манӑн юлташ-хӗрарӑм. Вӑл ӑнланать".
  
  
  Ӑна "Рим сӑмси"вӗреннӗ. Ӑна курнӑ картинка Ҫинче Вӑл ҫӑмӑллӑнах-Рико Корелли пулма пултарнине ӑнланса илчӗ. Чӑнах Та, ку Рико Корелли пулӗ тесе шутланӑ вӑл. Вӑл, хӑйӗн почтинче арҫынсенчен чылайӑшӗ бизнеспа танлашнӑ пек, хӑй миҫе ҫултине питех кӑтартман пулин те, юрӑхлӑ ҫултаччӗ.
  
  
  "Эпӗ яланах американецсемпе лайӑх ҫыхӑну тытнӑ", - тенӗ Корелли.
  
  
  Тина йӑл кулса илчӗ. "Яланах."
  
  
  "Эпир эсир пирӗн ҫӗршывра пуласса чӑтӑмсӑррӑн кӗтетпӗр", - терӗм эпӗ. "эсӗ кунта иккенне эпӗ ӑнланатӑп...»
  
  
  Корелли аллине ҫӗклерӗ. "Эпӗ ҫула тухасса шанатӑп. Эпир килӗшме пултарсан".
  
  
  "Ку пурӗ те пӗр тӗлпулу ҫеҫ пулать", - терӗм эпӗ. "йӗлтӗрпе ҫӳремелли курортра".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Малтанлӑха тӗл пулнин сӑлтавӗ мӗнре?- хыттӑн ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Хурал", - мӗкӗрсе ячӗ вӑл, сигарне мӑкӑрлантарса. Ҫӑра тӗтӗм салон тӑрӑх аташса ҫӳреме пуҫларӗ.
  
  
  "Эсир хӑрушсӑрлӑхра ҫителӗклӗ пек туйӑнатӑр". Вӑл малалла пӗшкӗннӗ те риваресла нумай пӗлтерӗшлӗн каланӑ. "Шантарсах калатӑп сире, хам ҫумра чухне хӑрушсӑрлӑхпа йывӑрлӑх пулмӗ".
  
  
  Унӑн тутисем йӑл кулса илчӗҫ. "Пулма пултараймасть."
  
  
  Стюард шыв илсе килчӗ. Вӑл каялла тайӑлчӗ. Тӗлпулӑва сӳтсе яврӗҫ, килӗшрӗҫ. Курорт отелӗнче унпа ҫыхӑнса Хуана та пӗрле илсе каясчӗ.
  
  
  Эпир ӗҫрӗмӗр.
  
  
  Эпир урӑххи ҫинчен калаҫрӑмӑр. Вунпилӗк минут иртрӗ. Юлашкинчен Юшкӑн ҫӗкленчӗ.
  
  
  "Мистер Пибоди хӑйӗн отельне питӗ таврӑнасшӑн пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Тавтапуҫ сирӗн вӑхӑтӑршӑн, мистер Роман. Ӑна юрлӑ ҫӗршывра тӗплӗнрех сӳтсе явасса кӗтетӗп".
  
  
  Эпир пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр те, вӑл тухса каяс тесе ҫаврӑнчӗ. Тина ман пата пычӗ те мана алӑран тытрӗ.
  
  
  "Эпӗ санпа пӗрле ҫырана таврӑнайманшӑн питӗ шел. Анчах Бертильо сана каялла илсе каять".
  
  
  Унӑн аллине ерипен чӑмӑртарӗ. "Тавтапуҫ сире иксӗре те хӑвӑр ытарайми хӑна тунӑшӑн".
  
  
  Эпир палуба ҫине тухрӑмӑр та, эпӗ катера антӑм. Кимӗ сӳтӗлме пуҫласан, вӑл мана палуба ҫинчен аллипе сулчӗ те бар порчӗ патнелле утрӗ.
  
  
  Эпир пурӗ те аллӑ ярд ҫеҫ кайрӑмӑр, яхта ҫинчен сасартӑк кӑшкӑрни илтӗнсе кайрӗ. Тӗлӗнмелле сасӑ шыв ҫийӗпе хӑвӑрт та татти-сыпписӗр сарӑлать.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Чарӑн, Бертильо!"
  
  
  Вӑл тин ҫеҫ тухса кайнӑ тренажер залӗнче Йӗри-тавра Юшкӑн тухнине курчӗ. Вӑл такӑнать.
  
  
  Салонра хӗрлӗрех сарӑ ҫутӑсем ялтӑртатса илчӗҫ, унтан & amp; nb автоматсен аслати пек сасси янӑраса кайрӗ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрнине илтрӗ.
  
  
  Тата тепӗр хут пенӗ сасӑ илтӗнсе кайрӗ, вӑл Бергсон Палуба ҫине ӳкнине курчӗ, унӑн сасси кӑшкӑрашу варрине татӑлчӗ.
  
  
  Тӗксӗм гидрокосюм тӑхӑннӑ ҫын палуба тӑрӑх хӑвӑрт утса ҫӳрет.
  
  
  
  
  
  пантера тепӗр енчи карлӑк урлӑ шыва сикрӗ. Ӑна пистолет туртса кӑларчӗ, анчах тӗл пеме пултараймарӗ.
  
  
  "Яхта тавра ҫаврӑнӑр!- мӗкӗрсе ячӗ ӑна Бертилло.
  
  
  Тӗлӗннӗскер, хӑраса ӳкнӗскер, анчах пултаруллӑскер, вӑл моторлӑ кимӗ ҫине персе ячӗ те, эпир яхтӑн сылтӑм енӗпе иртсе кайрӑмӑр.
  
  
  Хӑмпӑсем кӑна гидрокостюм тӑхӑннӑ ҫын ӑҫта ҫухалнине кӑтартаҫҫӗ. Вӑл унта акваланг хӑварнӑ, ку паллах ӗнтӗ. Вӑл яланлӑхах тухса кайрӗ.
  
  
  Эпир пӗр минут хушши ҫаврӑнкаласа ҫӳрерӗмӗр, анчах вӑл ҫаплах килмерӗ.
  
  
  Ӑна, экипажӑн тӑватӑ членӗскерне, палуба ҫине хӑпартӑм, Вӑл йывӑррӑн сывлать, анчах хуллен йынӑшать. Ee свитерӑн хулпуҫҫийӗ хӑвӑрт типсе пыракан юнпа вараланса пӗтнӗ.
  
  
  Ӑна, салона чупса кӗтӗм.
  
  
  Кӗрнеклӗ ҫын урайӗнче выртать. Ку тӗллев пӗтӗмпех тенӗ пекех пӑшал пенӗ. Вӑл урайне ӳкичченех вилнӗ.
  
  
  Тул енчен вӑл ҫыран ҫине пӑхать, анчах гидрокостюмлӑ ҫын ҫук.
  
  
  Ӑна ҫыран хӗрринелле каякан карап ярса илнӗ те Митч келли патне шӑнкӑртаттарнӑ. Ӑна шокировкӑланӑ, анчах вӑл профи пулнӑ. Вӑл тӳрех малага гвардине шӑнкӑртаттарчӗ.
  
  
  Тина куҫне уҫрӗ.
  
  
  "Ыратать ку!"йынӑшса ячӗ вӑл.
  
  
  Унтан вӑл юн курчӗ те тӑнсӑр пулса ӳкрӗ.
  
  
  Тӑваттӑ
  
  
  Митч Келли шкапӑн аялти ещӗкне туртса кӑларнӑ. Вӑл эпӗ пӑшӑрханнине курчӗ. Вӑл радиотелефон передатчикӗ упранакан сӑран чехола вӗҫертнине сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл илемлӗ пӗчӗк набор пулнӑ: япони производствин, ҫирӗп транзисторлӑ. Эсир уйӑх ҫине кайма та, унпа пӗрле таврӑнма та пултарнӑ пулӑттӑр.
  
  
  Вӑл пӗр-икӗ самант хушши кӑшкӑртса ячӗ, унтан ӑна ҫутса ӑшӑничченех кӗрлеме пуҫларӗ. Вӑл ман ҫине пачах та пӑхмарӗ, анчах ӗҫе тытӑнчӗ, АX-мӗш сыпӑксемпе ҫыхӑнчӗ те, AX Monitor операторпа кӗскен Кӑна Калаҫрӗ, Яланхи R / Т. Юлашкинчен вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Манӑн Хурчка пур".
  
  
  Ӑна "Сэр" трубкӑна илтӗн-и?"Вӑл ҫиллине аран-аран тытса чарчӗ.
  
  
  "Ҫук, ку авторизациленӗ шӑнкӑрав мар! Ӑна, сана пӗлтерес килет...»
  
  
  "Эпир таса-и?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Перкелешӳ".
  
  
  "Тӗрӗс."Хоук сасси асӑрхануллӑ. "Мӗн пулчӗ, Ник? Эсӗ хӑрушсӑрлӑх мерисене пурнӑҫланӑ чухне манӑн яланах лӗпӗшсем пулаҫҫӗ".
  
  
  "Кам йӗркеленӗ ку ӗҫе? Казначейство-и?»
  
  
  "Эсир пӗлетӗр, эпӗ калаҫма хушман".
  
  
  "Унӑн шӑрши кулӑшла".
  
  
  "Тепӗр хут кала-ха?"
  
  
  "Шӑршӑ кӗрет! Корелли вилнӗ".
  
  
  "Вилнӗ-и?"Пауза. "Ах, хаклӑ хӗрӗм".
  
  
  "Кам тунӑ ӑна?- каллех ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ пултараймастӑп...»
  
  
  "Ку подставка пулнӑ. Ӑна тӑваканни те, Кореллие вӗлерес тесе, манпа усӑ курнӑ".
  
  
  "Ҫук! О, ӑна, эсир мӗн ҫинчен каланине ӑнланатӑп".
  
  
  "Тӗрӗслӗр ҫакна, сэр, тархасшӑн! Мафи таса пулсан,апла пулсан, пирӗн енчен апла мар. Корелли темле вӑйӑ вылянӑ пулсан, Казначейство ултав пулнӑ".
  
  
  "Вӑл вилнӗ тесе шутлатӑр-и эсир?- хиврен ыйтрӗ Хок. Ҫак сасӑ вӑл хӑйӗн малтанхи шокӗнчен сывалнине пӗлтернӗ.
  
  
  "Ҫур пуҫна касса татрӑр-и? Ах, ҫапла. Вӑл вилнӗ, сэр"
  
  
  "Унӑн юлташӗ тата?"
  
  
  "Вӑл чӗрӗ, аманнӑ".
  
  
  "Ку тӗрӗс пулнӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ", - терӗ Хоук. "Рим контролӗ Кореллие тӗрӗсленӗ".
  
  
  "Рим тӗрӗслевне мафи тӳлеме пултарать!»
  
  
  "Николас..."- ӳпкелерӗ вӑл мана.
  
  
  "Раҫҫейри халӑх пурӑнакан вырӑн ҫакӑнпа пӗтнӗ тесе шутлӑр, сэр".
  
  
  "Лӑплан, Ник. Темиҫе звонок тусан, унпа ҫыхланатӑп".
  
  
  "Мисс Ривэра, эпир ӑна малашне постановленисемпе усӑ курма пултараймастпӑр".
  
  
  "Юл унта! Ӑна ӑнлантарса парас тетӗп".
  
  
  "Ку паллӑ ӗнтӗ, Хок. Е, тен, тӗрӗсрех термина карттӑ ҫине ӳкернӗ. Сывӑ пул".
  
  
  "Ник!"
  
  
  Вӑл алӑ пусрӗ.
  
  
  Келли хоукпа ман хушшӑмӑрта калаҫни тӗлӗнтерсе янӑ. Вӑл юриех пӑхӑнман ӗҫе хутшӑнман. Сасси мӗншӗн-ха вӑл пурнӑҫсӑр япаласем ҫинчен калать? Вӑл хӑйӗн сӗтелӗ патне пычӗ те ларчӗ. Вӑл мана тимлӗн сӑнарӗ, пӳрт тӑрри ишӗлсе анасса кӗтрӗ.
  
  
  "АXПА усӑ курнӑ тесе шутлатӑр-и эсир?- юлашкинчен ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп, анчах пӗлместӗп".
  
  
  "Кӑвакал чӗппи?"
  
  
  Ӑна, хӑйӗн аллисем ҫине пӑхса илчӗ. "Пулма пултарать."
  
  
  "Хӗр пирки мӗн?"
  
  
  "Хуана? Ӑна чӑнах та пӗлместӗп. Ҫак ӗҫе хутшӑннӑ пулсан, вӑл нумайранпа пулас ҫук".
  
  
  "Ӑҫта каятӑн эсӗ?"
  
  
  Вӑл кун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Отеле таврӑнатпӑр. Интереслӗ, пулать-ши вӑл унта".
  
  
  Вӑл пулнӑ. Вӑл хӑйӗн пӳлӗмӗнче чакаланнине, хӑйӗн номерне кӗрсенех илтме пултарнӑ. Ку ӗнтӗ пирӗн евӗрлӗ пулнӑ. Ӑна хӑйӗн Люгерӗ тупнине пӗлес тесе, вӑл тепӗр кун патнелле утрӗ.
  
  
  "Хуана?- шӑппӑн каларӑм эпӗ.
  
  
  "Ах. Ник?"
  
  
  "Мистер Пибоди".
  
  
  "Мӗнле иртрӗ?"
  
  
  Ку Хуана пулнӑ, аван. Ӑна сасӑран калама пултарнӑ. Киллерпа пӗрле пулнӑ пулсан, Вӑл Малагӑран тухса кайнӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен вӑл парада хутшӑннӑ пулӗччӗ, тесе шутланӑ люгер.
  
  
  Ӑна уҫса кӗчӗ. Вӑл питӗ хаяр, анчах питӗ илемлӗн курӑнакан костюм тӑхӑннӑ, ку костюм тути-масине, укҫине систернӗ, анчах хаклах пулман. Вӑл йӑл кулчӗ, Ку Вара Вӑл Корелли ҫинчен нимӗн те пӗлменнине пӗлтерчӗ.
  
  
  "Эсӗ ывӑннӑ пек курӑнатӑн, Ник".
  
  
  "Ӑна. Энергипе ҫӗнӗ".
  
  
  "Мӗншӗн?"
  
  
  Вӑл кровать хӗррине ларчӗ те пирӗн ҫине пӑхрӗ. Унӑн ашшӗ, хӑйӗн сӑн-питне вуланӑ чух, тӗнчерен пӗтӗмӗшпех отчет илесшӗн. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ, Хӗвелӗн вӑйлӑ та таса ҫути, Унӑн сӑн-питне ҫутатса, пирӗн ӑша юхса кӗчӗ.
  
  
  "Рико Корелли вилнӗ".
  
  
  Унӑн пичӗ шуралса кайрӗ. Вӑл ӗҫленӗ пулсан, пирӗн хамӑрӑн артери системине питӗ лайӑх тӗрӗслесе тӑмалла. Кирек мӗнле физиолог
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Вӑл сире артери системи ирӗксӗр тесе калӗ.
  
  
  "Вӗлернӗ-и? Яхта ҫинче-и?"
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Гидрокостюмри Персонаж".
  
  
  "Унпа пӗрле пулнӑ хӗрарӑм пирки мӗнле?"
  
  
  "Тина Бергсон аманнӑ, анчах вӑл халӗ те чӗрӗ-ха. Ку вӑл хуана подставки пек курӑннӑ".
  
  
  "Мӗн тумалла-ха ӗнтӗ пирӗн?"
  
  
  "Эпир кӗтетпӗр", - терӗм эпӗ, "хокран сӑмахпа. Ӑна пӗлтернӗ ӗнтӗ".
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхать. "Эсир Кореллие вӗлернӗ ҫынна курма пултарнӑ пулӑттӑр-и?"
  
  
  "Ҫак мӗлке ҫеҫ".
  
  
  "Вӑл Пирӗн Ҫине Энсенадӑра персе янӑ ҫын евӗрлӗ-и?»
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Ӑна та нихҫан та курман".
  
  
  "Тен, Вӑл Вашингтонри машина ҫинче ҫын пулнӑ пулӗ".
  
  
  "Ку хутӗнче вӑл гидрокостюмра пулнӑ. Вӑл ҫавӑн пек пулма пултарнӑ. Унсӑр пуҫне, Вӑл Барри Голдуотер сенатор пулма пултарнӑ".
  
  
  Хуана ҫакна выляса янӑ. "Вӑл пире Энсенадӑра илсе Кайрӗ те Пирӗн Хыҫҫӑн Малагӑна Вашингтон витӗр кайрӗ". Халӗ вӑл ырӑ кӑмӑллӑ, ман ҫине уҫҫӑнах пӑхать.
  
  
  "Пулма пултарать".
  
  
  "Ку пулма тивӗҫ!"
  
  
  "Эсӗ апла калатӑн пулсан."
  
  
  Вӑл манран улттӑмӗш дюймра чарӑничченех ман паталла утрӗ. "Вӗсем эсӗ пӗччен, лайӑххисем тавра, терӗҫ. Мӗнле ун пек тума ирӗк патӑн-ха эсӗ?»
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине тинкерсе пӑхрӗ, манӑн сӑн-питӗм ҫинче нимӗнле сӑн та палӑрмарӗ. Анчах эпӗ ҫав тери тарӑхнипе эмоцисен хумӗсем ӑна тӗкӗнме туртӑнчӗҫ пулмалла, мӗншӗн тесен вӑл, эпӗ ӑна ҫапасса кӗтнӗ пек, каялла чакрӗ.
  
  
  "Эсӗ ҫакна хӑҫан та пулин каланине эпӗ манӑп".
  
  
  Вӑл хӑйне алла илчӗ те салхуллӑн пуҫне пӑркаларӗ. "Эпӗ пулмастӑп"
  
  
  Телефон шӑнкӑртатрӗ.
  
  
  "Келли кунта", - тенӗ сасӑ. "Эпӗ Тина Бергсонпа ҫыхӑну тытатӑп".
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Граждански гварди ӑна пирӗнтен инҫех мар, Алькасабӑран инҫех мар уйрӑм клиникӑна леҫнӗ. Малалла врач пирӗн ӗҫ укҫи илет".
  
  
  "Мӗнле меллӗ".
  
  
  "Вӑл ӑс - тӑнра. Вӑл сана курасшӑн".
  
  
  Вӑл хӑвӑрт шухӑшласа илчӗ. "Аван. Адрес пар мана".
  
  
  "Манӑн сана унта илсе каймалла".
  
  
  "Аван. Ӑна санпа тепӗр вунпилӗк минутран ҫыхӑнтаратӑп. Келли, граждански Гварди пӗлнӗ тӑрӑх, ӑна ӑҫта илсе каймалла?»
  
  
  Келли кулса илнӗ. "Пирӗн те вӗсем тавра мӑшӑр пур".
  
  
  Йӑл кулса, ӑна трубка ҫакрӗ.
  
  
  "Мӗн ҫинчен пулчӗ ку?- ыйтнӑ Манран Хуан. Корелли вилни ҫинчен илтсен, вӑл халӗ те тӗлӗнсе кайнӑ. Ҫав самантра эпӗ ӑна, вӑл айӑплӑ мар, тесе шутларӑм.
  
  
  "Тина Бергсон. Вӑл сывалать. Ӑна унпа калаҫса пӑхма каятӑп".
  
  
  "Ӑна-и?"
  
  
  Унӑн отелӗ Хуана яланах курӑнмалла пултӑр. "Эсир кайӑр".
  
  
  Вӑл халтан кайрӗ. "Ах, аван."Кулӑ. "Эсӗ манпа мӗн тума хатӗрленни маншӑн интереслӗ пулчӗ".
  
  
  "Яланхи пекех, ӑна beru сана хӑйпе пӗрле илсе каять. Эсӗ питӗ хитре хӗр, мана илемлӗ хӗрсем килӗшеҫҫӗ". Вӑл кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл чӑнах та хӗрелсе кайрӗ. "Мур илесшӗ!"Вӑл каллех пӑшӑрханать пулӗ, унӑн канашӗ хӑйӗн ӑсӗ ҫинчен.
  
  
  * * *
  
  
  Мич Келли, хуан Ривэра умӗнче мухтанса, офиспа клиникӑна ҫитиччен ытларах утнӑ. Вӑл питӗ чӑнкӑ та ҫивӗч спецагент рольне вылянӑ. Чӑнах та, вӑл роль выляман чухне те хӗрарӑмсене тӗлӗнтерме пултарнӑ. Хуан ҫак ӗҫе йышӑнасшӑн пулнӑ пек туйӑннӑ, Келли мана хӗтӗртес тесе пулас.
  
  
  Анчах эпӗ ытлашши ҫаврӑнса та пӑхмарӑм, шухӑша кайрӑм.
  
  
  Пӗрремӗшӗнчен, вӑл постановкӑна малтанах курманшӑн хӑйне хӑй ҫиленчӗ. Энсенадӑра ҫапӑҫакан снайперпа Тата Вашингтонра пире сӑнаса тӑракан тӗлӗнмелле командӑпа унӑн Малагӑри инкек-синкеке хатӗр пулмалла. Анчах малтан вӑл киллерсем мана, Хуана, кореллие мар, йӗрленӗ тесе шутланӑ. Айванла!
  
  
  Ку эпӗ хам шухӑшра ӑнланни пулчӗ. Машина тул енчен кӑшкӑртни мана тӑна кӗртрӗ те, вӑл Малагӑн ансӑр урамӗсем ҫине пӑхма пуҫларӗ.
  
  
  Машина ҫул хӗррине ҫитрӗ те, эпир ун витӗр тухрӑмӑр. Клиника хӗвелӗн тӳрӗ пайӑркисенчен сулхӑнланнӑ ансӑр урамалла вырнаҫнӑ. Ҫуртсем тап-таса та тирпейлӗ. Ку ӗнтӗ, паллах, Малага ҫурӑкӗсен пӗр пайӗ пулман.
  
  
  Келли тӗп алӑкран кӗнӗ. Эпир авӑнчӑк мрамор пусма тӑрӑх шурӑ униформа тӑхӑннӑ хӗрарӑм хыҫҫӑн хӑпартӑмӑр, ку хӗрарӑм Митрич Келли кӗнӗ чух кӗскен кӑна пакӑлтатать. Эпир иккӗмӗш хутри коридор тӑрӑх пынӑ чухне келли хура галстук ҫакнӑ типшӗм арҫын кӑмӑллӑн кулса саламларӗ.
  
  
  Келли каланӑ тӑрӑх, Ку Вӑл Тина Бергсон тухтӑр Эрнандес пулнӑ. Эрнандесӑн ҫиҫсе тӑракан кулли ТӐРӐХ, АX укҫа вӑл шутшӑн тӳлеҫҫӗ, ӑна вӑл хӑйӗн чурисене саламланӑ чухне хӗрӳлентереҫҫӗ тесе калама пултарнӑ.
  
  
  "Мӗнле вӑл?- тесе ыйтнӑ Келли.
  
  
  Эрнандес, аллисене хӑй умне тытса, тарӑннӑн сывласа илчӗ те нумайччен пӑлханчӗ.
  
  
  "Ку пуля аманни, ӑнланатӑр-и эсир. Ҫавӑн пек суран хӑш чухне чӑнах та сепсис юнне кӑларать. Сепсис-кӳренӳ", - терӗ вӑл мана, группӑри тӗп тӑмсай пулнӑ пек. "Вӑл чӑнах та йӗркеллӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Турӑ пулӑшнипе-вӑл тухать!»
  
  
  "Мӗнле час?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Темиҫе кун", - тенӗ Эрнандес, пӗр минут шухӑшласа тӑнӑ хыҫҫӑн.
  
  
  "Ах, - терӗм эпӗ. - Апла пулсан, ку чӑнласах мар".
  
  
  Унӑн хура куҫӗсем самантлӑха ялкӑшса илчӗҫ. Унтан вӑл пӑшӑрханса, пӑшӑрханса кулса илчӗ. "Ҫитет чӑнласах, сеньор Тавах", - тенӗ вӑл юрланӑ пек. Ку ӗнтӗ ӑна тӳрех яманнине пӗлтернӗ. Ҫак хирӗҫ тӑни медицина тӗлӗшӗнчен тӗпленме пултарассине манӑн йышӑнмалла пулчӗ. Пуля аманни ниме тӑман япала пулма пултарать. "Анчах юрать-ха вӑл.
  
  
  
  
  
  - халех кунта килтӗм, - терӗ Малалла Эрнандес. - Вӑл шокра пекех пулнӑ. Пульӑсем аманни ҫинчен сӑмах пынӑ чухне шок пирки пӑшӑрханмалла мар ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Эпир ӑна курас тесе кӗме пултаратпӑр-и?"
  
  
  "Паллах, паллах!- хавасланса кайнӑ Эрнандес, Келли еннелле ҫаврӑнса, коридорти кун еннелле аллипе сулса. "Тархасшӑн кӗрӗр".
  
  
  Келли алӑка уҫнӑ та больница койки варринчи пысӑк пӳлӗме кӗнӗ. Жалюзисене йӳле янӑ, кровать патӗнчи тумбочка ҫинче лампа ҫунать.
  
  
  Питӗ кӑткӑс шурӑ пирпе чӗркенӗ, кӑкӑрӗ ҫине больница утиялӗсемпе витнӗ пулсан та, бергсон хӳхӗм пулнӑ. Ee ҫӳҫне минтер ҫийӗн сапаласа янӑ - арланӑ ылтӑн тавра ореол.
  
  
  Эпир кӗнӗ чухне вӗсен куҫӗсем хупӑннӑччӗ, анчах вӑл ih уҫрӗ, эпир вӗсем ҫине ҫӳлтен аялалла пӑхнӑ чух.
  
  
  Ee ман ҫине пӑхасшӑн пулчӗ. "Мистер Пибоди", - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Эсӗ ҫавӑн пек лайӑх курӑннӑшӑн эпӗ хавас".
  
  
  Вӑл кулма хӑтланчӗ. "Ку пулнӑ... ку пулнӑ..."Куҫӗсем шывланчӗҫ.
  
  
  Ӑна, ун патне пырса тӑчӗ. "Лина, ку хӑрушӑ пулчӗ. Эсӗ отельтен мана мӗн те пулин каласшӑн-и?»
  
  
  Унӑн сасси шӑппӑн илтӗнчӗ. "Мана ҫав тери намӑс. Эпӗ..."Вӑл пирӗн ҫине йӑлӑнса пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Аван. Пӳлӗме тасатмалла. Вӑл манпа пӗччен калаҫасшӑн".
  
  
  Хуана тӳрленсе тӑнӑ. "Эпӗ те..."
  
  
  Пирӗн куҫсем тӗл пулчӗҫ. "Юл, Хуана. Ыттисем-авӑ!»
  
  
  Эрнандеспа Келли шурӑ форма тӑхӑннӑ хӗрарӑмпа пӗрле пӳлӗм урлӑ тухнӑ.
  
  
  Ӑна Тина аллинчен тытрӗ. "Мӗн пулчӗ, Тина? Мӗн намӑс сана?»
  
  
  Вӑл манран пӑрӑнчӗ. "Вилчӗ", - терӗ вӑл. "Эпир вылянӑ вӑйӑ".
  
  
  "Вӑйӑ-и?"Вӑл Хуан хыттӑн та тикӗс сассине илтнӗ.
  
  
  "Ҫапла", - пӑлханса ответлерӗ Тина.
  
  
  "Каласа пар пире выляни ҫинчен", - хушрӗ ӑна эй.
  
  
  "Ку рико идеи пулнӑ. Ман шутпа, вӑл хӑраса ӳкнӗ, ӑна такам вӗлерме хӑтланнине пӗлнӗ".
  
  
  "Мӗнле пӗлчӗ-ха вӑл?"
  
  
  "Тутанса пӑхнӑ ӗнтӗ".
  
  
  "Аван. Вӑл хӑйне такам вӗлерме хӑтланнӑ пулӗ тесе шутланӑ. Ҫак договор пирки-и пирӗнпе?»
  
  
  "Ҫапла", - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  "Кам та пулин ҫапма хатӗрленнине пӗлнӗ пулсан, мӗншӗн-ха вӑл уҫҫӑнах капкӑна лекнӗ?»
  
  
  "Вӑл ун пек туман", - терӗ Тина. "Вӑл капкӑна лекмерӗ. Ҫавӑ ҫав".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те Хуан ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Ман пуҫра тӗлӗнмелле шухӑш ҫуралчӗ. Унӑн Юшкӑнлӑ аллине хытӑ чӑмӑртарӗ.
  
  
  "Малалла кала", - ӗнентернӗ ӑна сло.
  
  
  "Ку Хӑрушӑ мар, яхта ҫинче", - терӗ Юлашкинчен Тина, куҫӗсене йӑлӑнса хупса.
  
  
  Tack! Пурте ҫав тери хӑвӑрт пулса иртнинчен тӗлӗнмелли те ҫук!
  
  
  "Ҫук-и?"
  
  
  Эсир калаҫнӑ ҫын Рико Корелли Пулман. Вӑл рико нумай ҫул хушши пӗлекен ҫын пулнӑ. Ӑна базиллио ди Ванессия тесе чӗннӗ. Сицилиец.
  
  
  "Рико пирки мӗн? Вӑл яхта ҫинче пулнӑ-и?»
  
  
  "Ҫук. Рико сьерр-Невадӑри залра. Яхта ҫинче тӗлпулу пӗтсенех, пирӗн ҫакна пӗлтермеллеччӗ - вара эсир те, вӑл та ту ҫинчи курортра тӗл пулнӑ пулӑттӑр. Малтанлӑха тӗлпулу тӗрӗслев пулчӗ. Колодӑпа Рико Гернинипе усӑ курнӑ ".
  
  
  "Гернини-и?"
  
  
  "Ҫапла. А-мӗнле апла? - йӗкӗреш!»
  
  
  "Йӗкӗреш", - тенӗ Хуана.
  
  
  "Ҫапла! Эсир пӗлетӗр-И, кам та пулин Рикона вӗлерме хӑтланнӑ-и? Куратӑр-и?»
  
  
  "Е мана вӗлерес", - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  "Ку чӑнах та."
  
  
  - Апла Пулсан, Келли мар, Ванессин вилли?
  
  
  "Ҫапла, - терӗ вӑл. Ку тӗрӗс".
  
  
  Хуан мана тӗртсе ячӗ те кровать патне тӑчӗ. "Эсӗ суятӑн", - харкашса илчӗ вӑл. "Эпӗ калама пултаратӑп."
  
  
  Юшкӑн ҫурри таран тискер куҫлӑ ҫӳп-ҫап ӑшне ҫӗкленчӗ. "Мӗншӗн эсӗ манпа ҫапла калаҫатӑн?"
  
  
  "Эсир тӗрӗссине ан калӑр! Корелли вилнӗ! Эсир пире суя листовка пулӑшнипе улталама хӑтланатӑр!»
  
  
  "Ку тӗрӗс мар! Тупа тӑватӑп!"Тина пичӗ тарпа витӗннӗ.
  
  
  "Эпӗ ӗненместӗп!"Хуана йывӑр пуснӑ.
  
  
  "Рико халӗ Сьерра-Невадӑра. Эпир ӑна Яхта Ҫинчен Валенсире кӑларса ятӑмӑр. Ӑна ҫакна кӑтартса пама пултаратӑп"
  
  
  "Мӗнле?"
  
  
  "Ӑна... ӑна..."Лина чӑтаймарӗ. Вӑл ӗсӗклеме пуҫларӗ.
  
  
  "Мӗнле? Хуана пӗшкӗннӗ те ӑна хытӑ силленӗ.
  
  
  Тина шартах сикрӗ те ыратмаллах йынӑшса ячӗ. Унӑн куҫҫулӗ юхать. "Ку тӗрӗс!"вӑл ӗсӗклесе илчӗ. "Корелли чӗрӗ!"Халӗ вӑл уҫҫӑнах макӑрчӗ. "Яхтӑран тухса кайни ҫинчен Валенсире ҫырса пынисем пур!»
  
  
  Хуана тӳрленсе тӑнӑ, унӑн куҫӗсем хӗсӗннӗ, анчах кӑмӑллӑ пулнӑ. "Эпир ӑна тӗрӗслеме пултаратпӑр".
  
  
  Ӑна хуана асӑрхануллӑн аяккалла тӗртсе янӑ, вӗсем ҫине нумай пӗлтерӗшлӗ те ӑнлануллӑ пӑхса илнӗ. Хуана хӑюллӑ пулнӑ, ҫакӑ мана килӗшнӗ. Халӗ ӗнтӗ эпир Корелли чӗрӗ иккенне пӗлетпӗр.
  
  
  "Ӑҫта вӑл?"Унтан Тина ыйтрӗ.
  
  
  "Эпӗ сире каларӑм. Сьерра-Невадӑра". Сехри хӑпнипе унӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  "Анчах..."
  
  
  "Вӑл мана сире ӑҫта кӗтсе илесси ҫинчен каласа парӗ".
  
  
  "Вӑл курортра урӑхларах-и?"
  
  
  Тина пуҫне сулса илчӗ. "Ҫапла, Ҫапла! О, мистер Турӑҫӑм, пурте ун пек пулса пыманшӑн эпӗ питӗ шеллетӗп".
  
  
  "Санӑн пулмалла!- харкашрӑм эпӗ.
  
  
  "Эсир унта ӑна кӗтсе илме каятӑр-и?"
  
  
  "Пире мӗншӗн!"
  
  
  "Ҫук-и?"Ee пичӗ саланса кайрӗ.
  
  
  "Ҫук!"Вӑл татӑклӑ пулнӑ.
  
  
  "Мӗншӗн, мӗншӗн ҫук?"Вӑл каллех макӑрса ячӗ. "Вӑл... вӑл... вӗлерет мана!»
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ шӑппӑн. "Вӑл пуласса Эпӗ Ӗненетӗп".
  
  
  Пилӗк сыпӑк
  
  
  Хӑвӑн пуҫ мими тавра, ют ҫын пуҫ мими тавра, шухӑшлӑ хумсем чуптарасси ҫеҫ. Ӑна темиҫе ҫул хушши ҫапла тума хӑтланса пӑхнӑ, анчах усси пулман. Анчах ҫак самантра эпӗ Хуан Риверӑпа пуҫ мимиллӗ хумсем пулӑшнипе ҫеҫ хутшӑнмаллине, ӑна экстрассенсорла ӑнланнипе ҫеҫ хутшӑнмаллине пӗлнӗ.
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ те питӗ шухӑша кайрӗ. "Ӑна Пулӑшма Кил-Ха, Хуана", - тесе шухӑшланӑ вӑл. Эсӗ лайӑх каччӑ;
  
  
  Хуана ман ҫине, арҫын ун ҫине тинкерсе пӑхнӑшӑн вӑтаннӑ пек, хӗрелсе кайса пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл манӑн малтанхи шухӑш пурнӑҫа кӗменнине пӗлнӗ. Эсӗ ман аташса кайнӑ пулӗ
  
  
  
  
  
  каччӑ ҫапах та.
  
  
  "Ҫӑва патне ку", - шухӑшларӗ вӑл юлашкинчен. Эпӗ ӑна сисрӗм.
  
  
  Вӑл Лӗпӗш еннелле ҫаврӑнчӗ те харкашса илчӗ: "Пире Мӗншӗн!"Ӑна каллех каларӑм. "Пӗтӗмпех пӗтрӗ. Эсир пире юлашки хут суятӑр. Нимӗнле тӗлпулу та ҫук".
  
  
  Хуан куҫӗсем хӗсӗннӗ,вӑл вӑйӑ-кукӑрсемпе тӗлпулу вӑййисем урлӑ каҫнӑ чухне унӑн шухӑшлӑ процесӗсене сӑнама та пултарнӑ.
  
  
  "Кӑшт тӑхта - ха", - терӗ вӑл хӑвӑрт. "Мистер Кореллие курмасӑр Эпир Испанирен тухса кайма пултараймастпӑр!»
  
  
  Тина макӑрма чарӑнчӗ те ман ҫине шанчӑклӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл Хуан ҫине тин ҫеҫ салатланӑ сад хурчӗ ҫине пӑхнӑ пек пӑхнӑ. "Ах, ҫапла, пултаратпӑр эпир!"вӗсем пире суяҫҫӗ, ку ҫип", - терӗм эпӗ ҫиленсе.
  
  
  "Анчах Корелли пире информаци пирки мӗнле?»
  
  
  "Пире ку кирлӗ мар".
  
  
  "Сана ку кирлӗ мар, - йӑлӑннӑ Хуан, - анчах мана ку кирлӗ! Ӑна кунта чӗнме янӑ ҫын. Эсӗ сыхлавҫӑ ҫеҫ!»
  
  
  Вӑл Пирӗн пӗчӗк драмӑллӑ импровизацие мӗнле йышӑннине курас тесе, Лина ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл теннислӑ матч ҫинче куракан пулса тӑчӗ.
  
  
  "ЭПӖ АX - ра ҫыхланатӑп",-тесе мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, винтажри "Богарта"пек пулса. "Раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункта тасатнӑ!"
  
  
  "Ирӗк парӑр мана вӗсемпе калаҫма!"- тенӗ Хуана пӑлханса. "Эпӗ карттӑ ҫине нумай япала лартрӑм!"
  
  
  "Пирӗн ун умӗнче калаҫмалла мар", - кӑмӑлсӑррӑн каларӑм Эпӗ, Юшкӑна сулкаласа.
  
  
  "Кам илтет, маншӑн пурпӗрех! Ку манӑн задани!»
  
  
  Кайран мӗн пулассине виҫнӗ пек туса, вӑл шухӑшларӗ. Юлашкинчен ӑна: "Эсӗ чӑнах Та кореллипе тӗл пулас тетӗн-и?»
  
  
  Хуана пуҫне сулса илнӗ. "Паллах! Пӗрремӗш тӗлпулӑва пӑснӑшӑн ҫеҫ...»
  
  
  "Эсӗ тата?"- пӳлчӗ ӑна Тина еннелле ҫаврӑнса. "Сьерра-Невадӑра чӑн-чӑн Кореллипе тӗл пуласси ҫинчен эсир пире мӗнле шанчӑк пама пултаратӑр?»
  
  
  "Каларӑм-ҫке сире! Эсир тӗрӗс информацие хӑҫан илнине пӗлӗр".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ.
  
  
  - хутшӑннӑ Хуана. - Пирӗн Кореллипе тӗл пулмалла, - терӗ вӑл. "Маншӑн ку питӗ кирлӗ!"
  
  
  "Лайӑх хӗрача", - шухӑшларӑм эпӗ, ним туйӑмсӑр сӑн-пите Упраса, Вӑл Юшкӑн ҫинелле пӗшкӗнчӗ. "Эпир тепӗр хут тытӑнса пӑхӑпӑр".
  
  
  Вӑл ҫӑмӑллӑн куҫне хупрӗ те йӑл кулчӗ.
  
  
  "Санӑн пирӗнпе тачӑ ӗҫлеме тивет, Тина, - терӗ ӑна эй. "Ҫын вӗлерекен халех киле каять тесе шухӑшлама сӑлтав ҫук. Вӑл та сана вӗлересшӗн".
  
  
  Хуана тӗксӗмленнӗ. "Мӗншӗн? Рико Кореллие вӗлернӗшӗн эму тӳленӗ пулсан, вӑл хӑйӗн контрактне тунӑ".
  
  
  "Анчах вӑл хӑйӗн йӑнӑшӗ ҫинчен пӗлатех. Мафия пӗлет: Корелли чӗрӗ , е часах вилет. Вара киллер Тина хыҫҫӑн хӑвалӗ-Ӑна Корелли патне илсе пырӗ!»
  
  
  Юшкӑн тулхӑрса илчӗ.
  
  
  "Эпир ҫак пӳлӗмре хурал тӑратӑпӑр", - терӗм эпӗ. "Эпӗ Митч Келли ҫинчен каласа парӑп".
  
  
  "Анчах вӗреннӗ ҫын вӗлерекен кирек ӑҫта та кӗме пултарать. Хуралҫӑ мӗнле пӗлӗ, хема валли сыхламалла-и?- ыйтнӑ Хуан.
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Эпир ҫын вӗлерекен кам иккенне пӗлместпӗр. Эму никама та ҫывӑха ямасть".
  
  
  "Анчах эпир пӗлетпӗр", - терӗ Сасартӑк Тина, ларнӑ май, сасартӑк хускалнипе пит-куҫне пӗркелентерсе.
  
  
  Эпир Хуанпа иксӗмӗр ҫӑвар карса ун еннелле ҫаврӑнтӑмӑр. "Пӗлетӗн-и мӗн?"
  
  
  "Кам вӗлерекен? Вӑл Вӑрӑмтуна ятлӑ ҫын. Пулмалла. Вӑл професси ҫынни. Ку чӑн - чӑн ят-Альфреддо Москато".
  
  
  "Ӑҫтан пӗлетӗр эсир?"
  
  
  "Мӗншӗн тесен тара тытнӑ ҫын вӗлерекен вилла Рикона ултӑ уйӑх каялла Корсикӑпа кӗме хӑтланнӑ. Стенасем тӑрӑх капкӑнсемпе хатӗрсем нумай, ҫавӑнпа вӑл шала кӗме пултарайман. Анчах вӑл тытӑнса пӑхнӑ чухне инфракраслӑ сӑнӳкерчӗксем тӑвакан проводсене питӗрнӗ. сӑнӳкерчӗксем палӑрчӗҫ те, Вӑл ку Москато иккенне пӗлчӗ ".
  
  
  "Рико Корелли Москатона пӗлет-и?"
  
  
  "Ҫук. Вӗсем пӗр-пӗрне нихҫан та курман. Йӗри-тавра Пӗр Ҫын-Москато".
  
  
  "Апла пулсан, Эсир Москато Кореллие палламасть, ӑна вӗлернӗ тесе шутлать", тетӗр.
  
  
  Тина пуҫне сулчӗ. "Эпӗ ун ҫинчен шухӑшламан, анчах ӑна ҫапла каланӑ пулӑттӑм".
  
  
  "Мускав ҫинчен тата мӗн пӗлетӗр эсир? Ҫакна идентификацилеме пире мӗн те пулин пулӑшма пултарать-и?»
  
  
  Тина пичӗ хӗрелсе кайрӗ. "Эму хӗрсем питӗ килӗшеҫҫӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ку мӗн те пулин пысӑкраххи-и?"
  
  
  "Эму мӑшӑрсем килӗшеҫҫӗ", - именчӗклӗн персе Ячӗ Тина.
  
  
  "Мӑшӑрӑн-и?- савӑнӑҫлӑн ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Ку кулӑшла мар!- хыттӑн Каланӑ Хуана.
  
  
  Вӑл Каллех Шурлӑх еннелле ҫаврӑнчӗ. "Унӑн виҫӗ хутлӑ секунда хӑнӑхса ҫитнӗ-и?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗ Тина. "Ку унпа ҫыхӑннӑ. Ҫакна вӑл ӗҫе каяс умӗн кашнинчех тӑвать. Ку вӑйсӑрлатать".
  
  
  "Тен, эпир ҫак пӗлӳпе усӑ курма пултарӑпӑр, вӑл пире тупиччен ӑна тупӑпӑр".
  
  
  "Тупать-и пире?- тӑмсайла ҫирӗплетнӗ Хуан.
  
  
  "Вӑл, Паллах, каллех корелли патне каймалли ҫула тупма тӑрӑшать. Мӗншӗн тесен вӑл ӑна пӗрре пӑхсах пӗлмест". Вӑл чӳрече хуппиллӗ чӳречерен пӑхрӗ. "Кореллие тытмалли чи ансат меслет вӑл-пире сӑнасси".
  
  
  Хуан куҫӗсем ялкӑшса илнӗ. "Кайран эпир Хамӑра Малагӑра курӑпӑр, вӑл та пирӗн хыҫҫӑн пырӗ".
  
  
  "Ҫук. Малтан эпир ӑна тупатпӑр". Анчах манӑн мӗн те пулин тӳрлетмеллеччӗ. "Тина, манӑн чӑн-чӑн Кореллипе мӗнле ҫыхӑнмалла-ха?»
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса тӑчӗ. "Вӑл ман пата шӑнкӑртаттариччен сирӗн кӗтмелле пулать".
  
  
  "Анчах мӗнле пӗлӗ-ха вӑл эсӗ ӑҫтине, ман шутпа, ҫак ятарлӑ клиникӑна пытарнӑ?»
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Вӑл пулать. Ӑна шантарма пултаратӑп"
  
  
  "Манӑн ту ҫинчи курорта хӑпарас килмест, унта кӗтес килмест", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тепӗр темиҫе кунтан манпа пурте йӗркеллӗ пулать", - тет Врач.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Апла пулсан, эпир кӗтӗпӗр. Халлӗхе Эпир Москита хупма хӑтланса пӑхӑпӑр. Эпир ҫак митингра ӗҫленӗ чухне унӑн отелӗ ҫухалтӑрччӗ".
  
  
  * * *
  
  
  Ӑна Митч Келли хӑвӑрт каласа панӑ
  
  
  
  
  
  
  тепӗр минутран вӑл, Малага коменданта улталаса, Граждан гварди членне Тина Бергсона сӑнама хушма хушрӗ. Отеле кайнӑ чухне Ӑна Келли операцисем мӗнле пыни ҫинчен каласа панӑ.
  
  
  The Мускав Малагӑра пулни ҫинчен илтмен, терӗ вӑл, анчах, паллах, ку районта нимӗнле туйӑм та пулман. Вӑл хӑйне критиклетӗп тесе шутланӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл ӑна: ҫук, тесе ӗнентерчӗ.
  
  
  "Ҫӗр тӗпӗ", - терӗ вӑл. "Мӗншӗн курас мар-ха санӑн?"
  
  
  "Мӗнле усал тӗнче?"
  
  
  "Малага Рагу", - терӗ вӑл. "Акӑ ӑҫтан пӗлӗҫ вӗсем Вӑрӑмтуна ҫинчен. Ҫӗвӗҫ, Эсир Хуанпа иксӗр законлӑ курӑнатӑр. Сыхлавҫӑсене тара тытма хӑтланакан аскӑн эмигрантсем эсир мӑшӑр пулма пултарнӑ пулӑттӑр. Манӑн ӑшаланӑ какая тӳнтерле пӗлекен контракт пур. Ӑна Диего Перес тесе чӗнеҫҫӗ. Итле - ха, ӑна паян каҫхине сан патна яратӑп. Вӑл сана ҫавӑрса илет ".
  
  
  Ӑна, ман арҫынла шовинизмшӑн пӗтӗм чун хавалӗпе тӑрӑшакан Хуан ҫине пӑхса илтӗм.
  
  
  "Аван. Атьӑр тытӑнса пӑхар".
  
  
  Эпир сӑмах чӗнмесӗр ҫула тухрӑмӑр.
  
  
  Отеле таврӑнсанах вӑл телефон шӑнкӑртатнине илтрӗ.
  
  
  Вӑл Келли пулнӑ.
  
  
  "Пӗччен. Ӑна диегоран килӗшӳ тунӑ".
  
  
  "Аван."
  
  
  "Вӑл пилӗк фут та ҫичӗ дюйм ҫӳллӗш, яп-яка, пӗчӗк мӑйӑхлӑ, питӗ ӑслӑ. Галстуксене ан аташтарӑр".
  
  
  "Тӗрӗс"
  
  
  "Иккӗ. Ӑна Халь ҫеҫ Интерпол сигналӗ уҫнӑ".
  
  
  "Интерпол-и?"
  
  
  "Эпӗ вӗсене вилнӗ ҫын сӑнне йӗрсемпе пӗрле ятӑм. Ку Корелли мар. Ку Ванессисем, юрать"
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Апла Пулсан, Тина тӗрӗс калать".
  
  
  "Ҫапла. Паян каҫхине ӑнӑҫу пултӑр сана, Ник".
  
  
  * * *
  
  
  Диего Перес Шӑпах Мич Келли тесе ят панӑ эскортӑн чӑн - чӑн типӗчӗ пулнӑ, вӑл ҫап-ҫутӑ, анчах тӗрӗс тумтир тӑхӑнса ҫӳренӗ, хӗрарӑмсене йӑпатас тесе, пӗрмаях калаҫусем пынӑ.
  
  
  "Унӑн Диего Перес", - терӗ вӑл мана, ӑна кӗртсен.
  
  
  "Ӗҫсем мӗнле?"Ӑна каларӗ. "Ку Ман Хуан арӑмӗ".
  
  
  "Илемлӗ леди", - терӗ вӑл пуҫ тайса. Вӑл хуан ҫине вӑрттӑн пӑхса илнӗ. Вӑл пит-куҫне хускатмасӑр тӑма хӑтланчӗ, анчах эпӗ ӑшра ҫилли хыпса илнине куртӑм. Вӑл эпӗ унран кулатӑп пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  "Мистер Келли мана хамӑр каҫӑн тӗллевӗ ҫинчен пӗлтерчӗ, - тенӗ диего кӗскен, ман ҫине темӗн ҫинчен систернӗ пек пӑхса.
  
  
  "Мӗнрен пуҫламалла?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл хӑй вырӑнне каларӗ те, эпир таксие ҫавӑн пек вӑййа чӗнтертӗмӗр. Диего Хуанпа пӗрле испанилле, унтан акӑлчанла калаҫса ларнӑ. Ӑна чӳречерен пӑхрӗ.
  
  
  Малагӑра эсир чӑнах та сӳнтернӗ апатсем ӑҫта пуҫланнине, клубсем ӑҫта вӗҫленнине пӗлместӗр. Эпир вӑтаҫӗр тинӗс ҫине, гаваньпе юнашар, Ла-Малагет ятлӑ хула районӗнче, ресторантан пуҫларӑмӑр. Хӗвел вӑтаҫӗр платье ҫийӗпе анса ларчӗ те, эпир тинӗс продукчӗсем ҫиетпӗр, эрехпе коньяк ӗҫетпӗр. Официантсем тӗрлӗ куҫлӑхлӑ ҫуртасем ҫутрӗҫ те каҫ пулса ларчӗ.
  
  
  "Манӑн идея пур, Диего, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Идея?"Диего кулма пуҫланӑ. Эму интригсене килӗшнӗ.
  
  
  "Эпӗ америка турисчӗ. Ку ӑна укҫа сапаланинчен те курӑнать. Ӑна арӑмпа уҫӑлса ҫӳретӗп. Анчах мана арӑмпа кичем. Ӑна ахаль хресчен хӗрне ҫеҫ мар ҫывӑрма вырттарасшӑн. Ӑна иккӗ кирлӗ!"
  
  
  Диего хӗпӗртесе ӳкнӗ. "Анчах эсир хӑвӑр арӑмӑр умӗнче мӗнле ӑнлантаратӑр, сеньор?"
  
  
  "Вӑл санпа, Диего".
  
  
  Унӑн пит-куҫӗ ҫуталса кайрӗ. "Ах!"
  
  
  "Эпир мӑшӑрӑн ӗҫлекен икӗ хӗре тупсан, юлашки темиҫе кун хушшинче, уйрӑммӑнах иртнӗ каҫ, ih тухса калама ыйтни ҫинчен ыйтса пӗлӗпӗр".
  
  
  "Куратӑп эпӗ!"Диего пичӗ ҫинче хаваслӑх палӑрать: "апла пулсан кайрӑмӑр".
  
  
  "Чӑнах та. Малалла мӗн пулассине курӑпӑр".
  
  
  Эпир Малагӑри дискотекӑсене ҫӳреме пуҫларӑмӑр. Европӑри дискотека вӑл, тӗрӗссипе каласан, лутра маччаллӑ, чӳречисем питӗ нумай мар. Платформа тавра пӗчӗк сӗтелсем лартса тухнӑ. Маччаран тӗрлӗ ӑпӑр - тапӑр ҫакӑнса тӑрать: типӗтнӗ мӑк, чӗнсем, кантрасем, чӑлха ҫыххисем, стрингсем, бюстгальтерсем, чӑпӑрккасем, мӗн кӑна шухӑшласа кӑларма пулать, пурне те тенӗ пекех.
  
  
  Стереофон кассинчен музыка яланах таҫта хыттӑн янӑрать. Громкоговорительсем пытанса тӑракан шӑтӑксем тавра пур еннелле те шав кӑлараҫҫӗ. Стробоскопсем тӗрлӗ тӗслӗ ҫутӑпа мӑчлатаҫҫӗ. Стенасем ҫинче ҫарамас кӗлеткеллӗ, мӑшӑрӑн-мӑшӑрӑн тӗрлӗ тӗслӗ сайдӑсем курӑнаҫҫӗ. Фантазилле шӑв-шав.
  
  
  Унтан стробоскопсем пурте ӗҫлеме чарӑнаҫҫӗ, сцена ҫине гитаристсен ушкӑнӗ тухать. Фламенко ташлакан арҫын е хӗрарӑм килсе тухать.
  
  
  Ҫур ҫӗр тӗлнелле эпир япӑх кӑтартусемпе ҫур дюжина вырӑн витӗр тухрӑмӑр.
  
  
  "Аван-и?"Кӑшт вӑхӑт иртсен, унран диего ыйтнӑ.
  
  
  "Нимех те мар, сеньор", - тенӗ вӑл. "Нумай хӗрарӑм - пӗчченшерӗн, мӑшӑрӑн, виҫҫӗн те юрать, анчах юлашки вӑхӑтра никам та виҫҫӗн тухса каламарӗ".
  
  
  "Ҫапла ӗнтӗ, эпир тепӗр хут тытӑнса пӑхӑпӑр".
  
  
  "Пирӗн вырӑнсем пӗтрӗҫ". Диего куҫӗсем хӗсӗннӗ. "Ман шутпа, Пирӗн Торремолиноса тӗрӗслесе пӑхас пулать".
  
  
  "Ӑҫта вӑл?"
  
  
  "Кӑшт кӑнтӑрарах. Кост ҫыранӗ хӗрринче Дель-Тӑвар".
  
  
  "Дискотекӑсем тата?"
  
  
  "Чи лайӑххи. Чӗрӗ. Чӗрчун. Аскӑнлӑх".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Аван янӑрать. Кайрӑмӑр".
  
  
  Сӑмахран, пӗр вӑтӑр сехетре эпир торремолиносӑн аслӑ урамӗпе ҫурма ҫула ҫитсе кӗтӗмӗр. Ку тӗксӗм вырӑн. Клеткӑллӑ чӗрчунсем бар патӗнче, алӑк патӗнче маччаран ҫакӑнса тӑракан читлӗхсенче каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳреҫҫӗ.
  
  
  Сӑрланӑ пукансемпе сӗтелсем тӗттӗмре йӑлтӑртатаҫҫӗ. Фламенко ташӑҫӑ яланхи утӑмрах пӑсланса ларчӗ
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  s пӳлӗм варринчи пысӑках мар сцена ҫинче. Стена ҫине экстазри икӗ лесбиян сайдне процентласа тухнӑ. Гитара кӗвви вӑйлӑлансах пырать, халиччен пулман юрӑҫӑсемшӗн вӑл хӑйне хӳтӗлекенсене пурне те хӑлха хупласшӑн уҫҫӑнах макӑрать.
  
  
  Эпир анса лартӑмӑр, сангрие заказ патӑмӑр та пӑхма тытӑнтӑмӑр.
  
  
  Диего ҫухалчӗ.
  
  
  Эпир Хуанпа иксӗмӗр пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр.
  
  
  Манӑн алӑ мана хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ. Вӑл, кӗтмен ҫӗртен ҫын контактӗнчен тӗлӗнсе, хӑвӑрттӑн ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  "Вӗсем манӑн пур", - тенӗ диего мана хӑлхаран.
  
  
  Ӑна, Хуан аллине сӗртӗнсе, ӑна унта юлма асӑрхаттарнӑ, Вара Диего хыҫҫӑн тӗттӗмелле кайнӑ. Дискотека айккинче пысӑках мар алӑк пур. Диего мана ун витӗр илсе тухрӗ те, эпир тӗттӗм коридор тӑрӑх пӗр вӗҫӗнчи пӳлӗме кӗтӗмӗр. Сӗтел хушшинче фламенкон вараланчӑк, ҫӗтӗк костюмне тӑхӑннӑ палламан хӗрарӑм ларать. Ee пуҫӗ тӑрринче вӑйсӑр электричество ҫуначӗ ҫунать. Вӗсен хура ҫӳҫӗсем, хура куҫӗсем тата хура михӗсем пулнӑ.
  
  
  "Бьянка", - тенӗ Диего. "Ку арҫын".
  
  
  Бьянка ӗшенчӗклӗн кулса илчӗ. "Эсӗ мана килӗшетӗн", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Сирӗн юлташӑр-и?"
  
  
  "Вӑл ун пек чипер мар, анчах вӑл унта пулать".
  
  
  "Унӑн ячӗ-и?"
  
  
  "Карл". Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ.
  
  
  "Бьянка", - терӗм эпӗ. -санӑн лайӑх пулмалла. Эпӗ укҫана ахалех сая ярас теместӗп".
  
  
  "Бьянкӑпа Карл валли укҫана ахалех ан тӑкаклӑр!"хӗрарӑм тулхӑрса илчӗ. "Эпир лайӑх. Питӗ аван".
  
  
  "Манӑн юратакансене юратас килмест!"Ӑна каларӗ. "Эсир ӗлӗк пӗрле ӗҫленипе ӗҫлеменнине пӗлес килет манӑн".
  
  
  "Паллах, эпир пӗрле ӗҫлетпӗр", - терӗ Бьянка, мана лӑплантармалла алӑ сулса. "Уншӑн ан пӑшӑрханӑр. Эпир укҫа валеҫӗпӗр".
  
  
  "Миҫе?"
  
  
  "Ҫичӗ пин хушшинче пӗр япала юрлать".
  
  
  "Ку нумай! Ӑна пӗлес пулать, лайӑх-и эсӗ!"
  
  
  "Итле, эсӗ камран та пулин ыйт ...»
  
  
  Диего: "Кам, Бьянка? Санӑн рекомендаци пур-и?»
  
  
  "Паллах, манӑн рекомендаци пур! Ку француз Марбельере пурӑнать".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ хамӑрӑн пӗр француза ӗненместӗп!"
  
  
  Вӑл кулать. "Ку аван. Унӑн ачисем!"
  
  
  Эпир Диегопа иксӗмӗр хулпуҫҫисене хутлатрӑмӑр.
  
  
  "Эй, - терӗ вӑл. "Ӗнер ҫеҫ тунӑ пӗр ҫын пурччӗ! Карлпа ӑна. Чӑн-чӑн тӑмана, вӑл пулнӑ! Вӑл пӗтӗмпех отель! Тӳрех! О, тетӗп сана...»
  
  
  "Кам пулнӑ вӑл?"
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Эпӗ пӗлместӗп. Вӑл пире хӑйӗн ятне каламасть. Вӑл тӗттӗм ача. Пӗлетӗн. Итальянец пек е ҫавӑн пекрех курӑнать. Испанилле калаҫман".
  
  
  Ӑна, диего ҫине пӑхса илнӗ те, вӑл куҫ хупанкисене хӑрах куҫӗ ҫине антарнӑ.
  
  
  "Ӑҫта пурӑнать вӑл?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпир виллӑна уҫҫӑнах кунта, Торремолиносра кайрӑмӑр".
  
  
  Ӑна енчӗкре шырарӗ те вунӑ пин хӑйӑр туртса кӑларчӗ. "Адрес парӑр мана, - терӗм эпӗ, - хӑвӑр валли вунӑ пин хӑварӑр".
  
  
  Ee куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ, вӑл унӑн ҫамки ҫине тар тапса тухнине курчӗ. Ee тутисем сурчӑкпа йӗпенчӗҫ. Вӑл ҫӑткӑнлӑхпа асӑрханулӑх хушшинче ҫурӑлать. Халӗ вӑл хӑйне сутӑн илекен хӗрарӑмран та ытларах пулма пултарасса шанать. Анчах ӑна иккӗленнинчен ытларах укҫа интереслентернӗ.
  
  
  Вӑл укҫа илме кармашрӗ.
  
  
  "Адрес-и?"
  
  
  "Эпӗ унӑн адресне пӗлместӗп. Ӑна... ӑна сана унта илсе каятӑп".
  
  
  Ӑна укҫине тавӑрса пачӗ те пилӗк пин тенкӗ илчӗ. "Ыттине, эпир унта ҫитсен, Бьянка".
  
  
  Диего аптраса ӳкнӗ пек курӑнать. "Сеньор. Урӑх сеньор пирки мӗн? Санӑн...?»
  
  
  "Унта таврӑн та, Диего, ӑна тепӗр ҫур сехетрен киле илсе кай".
  
  
  Диегона кам та пулин сӑнаса тӑрать пулсан, Хуана та каялла отеле каять пулӗ, тесе шухӑшланӑ вӑл.
  
  
  Ӑна Бьянкӑна аллинчен ярса тытрӑмӑр та, эпир дискотекӑн хыҫалти алӑкӗ витӗр тухрӑмӑр.
  
  
  Урамра питӗ тӗттӗм. Неон ҫутисем ҫурт фасадне ҫутатаҫҫӗ,анчах хыҫалта вӑл сӑмала пек хура.
  
  
  Бьянка: "Тӑхта Кунта", - терӗ.
  
  
  Вӑл кайрӗ те ҫур минутран пӳрт патне такси пырса тӑчӗ, вӑл мана аллипе сулчӗ.
  
  
  Унӑн sel-унпа юнашар, ee макияжӑн, ee банкӑн, унӑн тумтирӗн шӑршине туйса.
  
  
  Вӑл берет тӑхӑннӑ, хурлӑхлӑ куҫлӑ вьео таксистпа калаҫса илчӗ те, хула хӗрринчи сӑртсем патнелле каякан ансӑр урамсем тӑрӑх кукӑр-макӑр кустарса, вырӑнтан тапранчӗ. Эпир торремолиносӑн спа-чаҫӗпе тухрӑмӑр та хула тулашӗнчи пурӑнмалли пӳлӗме кӗтӗмӗр.
  
  
  Тепӗр вунӑ минутран Бьянка малалла ӳпӗнчӗ те таксиста хулпуҫҫинчен ҫатлаттарса илчӗ.
  
  
  "Акви! Сасӑлав".
  
  
  Вӑл таксие чарчӗ.
  
  
  "Ав ҫавӑ-и?"бьянкӑран, вӑл кӑтартнӑ вилла палласа илсен, ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Арҫын-вӑл унта пӗчченех пурӑнать-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ку чӑнах та. Урӑх никам та ҫук".
  
  
  Ӑна эй пилӗк пин юрӑ тыттарчӗ, таксипе тухрӗ, водителе тӳлерӗ те, вӗсем кайнӑ чух иккӗшне те алӑ сулчӗ.
  
  
  Такси ҫухалчӗ.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫи ҫинчи кобурине тӗрӗслерӗ. "Люгер" кӗтрӗ.
  
  
  Бьянка ӳкерсе илнӗ Вилла йӗри-тавра сад лартса тухнӑ пысӑках мар лепной ҫурт пулнӑ. Пӳрт умӗнче уҫӑ хапха.
  
  
  Вӑл кӗчӗ.
  
  
  Пӳртре тӗттӗм.
  
  
  Ун тавра ҫаврӑнтӑм. Килте пурӑнакан ҫын е урамра, е ҫӳп-ҫап ӑшӗнче ҫывӑрни курӑнсах тӑрать.
  
  
  Ӑна чӳречерен пӑхрӑм та кухньӑпа столовӑя куртӑм.
  
  
  Иккӗмӗш чӳречи спальнӑна тухать, такам ҫӳп-ҫап ӑшӗнче ҫывӑрать.
  
  
  Хама никам та сӑнаманнине пӗлес тесе, вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Унтан, май килнӗ таран пӗчӗкрех шӑв-шав туса, кухня чӳречи патне пычӗ те ӑна уҫма хӑтланчӗ.
  
  
  Тӗлӗнсех кайрӑм: ӑна ирӗке ячӗҫ те тулалла сирпӗнсе тухрӗ.
  
  
  Вӑл хӗсӗнсе кӗчӗ.
  
  
  Вилла ҫинчи секса плитка сарса хунӑ, ун ҫине вӑл сасӑсӑр анса ларнӑ. Ӑна ҫавӑрнӑ
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  хӑйӗн "Люгерне" туртса кӑларчӗ те кун каҫа кухньӑн хыҫалти пайӗнчи коридора тухрӗ.
  
  
  Ҫывӑрмалли пӳлӗм алӑкӗ кӑшт уҫӑ. Вӑл пирӗн спальнӑна хӑвӑрт кӗчӗ те кун каҫиччен выключателе асӑрхарӗ. Хӑйӗн татӑкне кровать ҫине илсе пычӗ те крылова ҫутрӗ.
  
  
  "Шӑплан", - терӗм эпӗ, ал айӗнче хӗҫпӑшал пулма пултарать пулӗ тесе.
  
  
  Нимӗнле хускану та ҫук. Нимех те мар. Ӑна пӑхрӗ. Пӳлӗме тултаракан Сергей мана мӗн пулса иртнине кӑтартрӗ те, мана йывӑр пулса кайрӗ. Ҫӳп-ҫап ӑшӗнче выртакан ҫын урӑх ҫук. Ҫывӑракан ҫын пек пулас тесе, минтерпе вырӑн ҫинчи кӗпе-йӗмсене ҫӳлелле шутарса лартнӑ.
  
  
  Абсолютлӑ сехӗрленӳ самантне туйса, вӑл, ӑна сӳнтерес тесе, ҫутӑ патнелле туртӑнчӗ.
  
  
  Ман хыҫра сасӑ ытла та хӑвӑрт илтӗнчӗ. Вӑл, "Люгера" ҫавӑрнӑ май, пире тытас тесе, хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт ҫаврӑнать пулин те, ӑна ниепле те вӗҫлеймест. Металран тунӑ хытӑ япала ман пуҫ купташкине лексен, вӑл тӗттӗмелле путрӗ.
  
  
  Тӑна кӗрсен чи малтан эпӗ сывлама пултарайманнине ӑнланса илтӗм. Унтан хам та пуҫ ыратнине асӑрхарӑм. Виҫҫӗмӗшӗ-манӑн ӳт-пӗве чӗркесе хунӑ лару-тӑру. Вӑл питӗ тӑвӑр, унта манӑн шӑмӑсем валли вырӑн аран-аран ҫиткелет.
  
  
  Вӑл, мана хупӑрласа тӑракан наркӑмӑшлӑ пӑссен тӗтре витӗр таса сывлӑшпа сывлама хӑтланса, пӳлӗнсе ларчӗ.
  
  
  Вӑл куҫне уҫрӗ те малтан нимӗн те курмарӗ. Манӑн куҫсем чӗпӗтсе илчӗҫ, тӗтреленчӗҫ те урӑхланса кайрӗҫ. Сасартӑк вӑл аллисемпе урисене хускатма пултарайманнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ним пытармасӑр ларма хӑтланса, вӑл тӗксӗм ҫутӑра эпӗ питӗ пӗчӗк Volkswagen малти ларкӑчӗ ҫине кӗрсе ларнине курчӗ. Двигатель ӗҫлет, анчах машина хускалмасть.
  
  
  Вӑл ӳсӗрме пуҫларӗ, пырне тасатма хӑтланчӗ, анчах пултараймарӗ.
  
  
  Хупӑ газсем! Ҫак шухӑш ман пуҫра вӗлтлетсе иртрӗ те, вӑл тӳрленсе тӑрса, йӗри-тавралла пӑхса ларчӗ, шланг хупӑ чӳречерен тӑрӑнса кӗнине пӗрремӗш хут асӑрхарӗ.
  
  
  Шланг урлӑ фолькса сирпӗннӗ. Вӑл ҫак автомобильсем ҫинчен те ҫителӗклӗ пӗлнӗ, вӗсем практикӑра сывлӑш пуррине те, шалта шыв кӗменнине те ӑнланнӑ. Сӗрӗмлӗ газ килнӗренпе манӑн вӑхӑт сахал юлчӗ.
  
  
  Манӑн алӑсемпе йӗлтӗрсене ҫирӗп кантрапа ҫыхса лартнӑ, ҫавӑнпа та эпӗ вӑкӑр хӑвалакан вӑкӑр пек туйӑнать. Зажигалка ҫӑраҫҫине туртса кӑларас тесе, вӑл ӑна аллине тӑсрӗ, анчах вӑл, ҫӑлкуҫ патне ҫитес тесе, машинӑн чиккинче кимӗсемпе чылаях ҫӳле ишсе кайма пултараймарӗ.
  
  
  Вӑл ним тума аптранипе йывӑррӑн сывлать. Ӑна, уҫӑ сывлӑша ҫӑмӑллӑнах сывласа илес ҫуккине пӗлеттӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна, москит урамра кӗтсе тӑнине пӗлсе, пилӗк - вунӑ минутран гаража кӗтӗм, машина алӑкне уҫрӑм, двигателе сӳнтертӗм те мана ӑҫта та пулин илсе кайрӑм. Вӑл манран пӗтӗмпех чееленчӗ!
  
  
  Ӑна сылтӑм алӑпа кимӗ патне кармашса ҫитме пултарнӑ, анчах манӑн кимӗ хыҫӗнчи хурҫӑ ҫивӗчӗшне тӗкӗнме ih ҫителӗклӗ ҫӳле ҫӗклеймен. Вӑл ларкӑч ҫинчен шуса анчӗ те передачӑсен рычагне пырса ҫапӑнчӗ, унӑн формине ҫухатнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Унтан ӑна хурҫӑ ҫивӗчӗшӗ сӗртӗнчӗ.
  
  
  Вӑл самантлӑха тӑнне ҫухатрӗ, пӗтӗм ӳт-пӗвӗм асаплӑн ӳсӗрме пуҫларӗ. Манӑн вӑхӑт ҫук.
  
  
  Ҫивӗчӗшӗ тулалла тухрӗ те, вӑл манӑн кимме тытса тӑракан пӑявсене касса татма хӑтланчӗ. Тепӗр минутран вӗрен татӑлчӗ. Вӑл текех сывлама та пултараймарӗ, сывлама та чарӑнчӗ. Ман ҫине пур енчен те тӗттӗмленме пуҫларӗ. Халӗ ӗнтӗ вӑл пӳрнисене аран-аран хускаткаласа илчӗ.
  
  
  Углерод окисокӗ ҫаплах машинӑна кӗнӗ.
  
  
  Вара манӑн урасем тӗлӗнмелле пушанса юлчӗҫ. Ӑна алӑран ih тӗртсе ячӗ те хӑрах урипе газ педалӗ ҫине пусрӗ. Фольксваген сикрӗ, анчах мӑшкӑлласа кулмарӗ.
  
  
  Ӑна передачӑсен рычагне айккинелле те, аялалла та, хыҫалалла та пӑрчӗ, унтан каллех газ педалӗсем ҫине пусрӗ.
  
  
  Фольксваген гаражӑн хупӑ алӑкне персе ячӗ те пирӗн ҫине пырса тӑрӑнчӗ.
  
  
  Йывӑҫ шатӑртатнине илтрӗ пулин те, алӑк уҫӑлмарӗ.
  
  
  Ӑна фольксваген малалла хӑвалать.
  
  
  Манӑн куҫӑм каллех тӗксӗмленчӗ, вӑл нимӗн те курмарӗ темелле. Сывлӑша наркӑмӑшлӑ суйласа илнипе манӑн ӳпкемсем ҫӳҫенсе илчӗҫ.
  
  
  Каллех-каялла, аркат.
  
  
  Кун сирӗлчӗ.
  
  
  Ӑна тулта ҫӗрле курнӑ. Малалла.
  
  
  Ӑна каллех хыҫалти ҫулпа "фольксваген" ҫутса ячӗ те, яриех уҫса пӑрахнӑ кунран подъезд ҫулӗ ҫине вӗҫсе тухрӗ. Ӑна уҫӑ вырӑнта чарса тӑратрӗ те чарӑнса тӑчӗ. Чӳречерен уҫӑ сывлӑш кӗрет.
  
  
  Унӑн сылтӑм енче сасартӑк хӗрлӗрех ҫулӑм чӑмпӑлтатнине, пӑшал сасси илтӗнес умӗнхи сасса курчӗ.
  
  
  Ӑна сулӑсем ҫинчи кантрасене касса татрӗ те сулӑсене ирӗке кӑларчӗ. Ӑна алӑк туртса кӑларчӗ те, уҫӑ сывлӑшра ӳсӗркелесе, чӳречене антарчӗ. Тепӗр минутран руль ман алӑра пулчӗ. Ӑна "фольксваген" пӑрчӗ, святой ҫутса ячӗ те пӑшал сасси илтӗннӗ ҫӗрелле тӗллерӗ.
  
  
  Тахӑшӗ кӑшкӑрса ячӗ. Тата тепӗр пӑшал сасси илтӗнчӗ. Вӑл подъезд ҫулӗ урлӑ уҫланкӑна тухрӗ те гараж ҫывӑхӗнчи вӗтлӗх патнелле утрӗ. Ӑна курсан, тӗмсем тавра ҫын мӗлки сиксе тухрӗ те ҫерем тӑрӑх чупса кайрӗ. Ӑна хӑй ҫине тӗлленӗ фольксваген тытнӑ.
  
  
  Вӑл пӗрре ҫаврӑнчӗ, унӑн хӑраса ӳкнӗ пичӗ машинӑн ҫутӑ фарисемпе ҫуталчӗ. Вӑл хура ҫӳҫлӗ, ҫаврака питлӗ, ҫӑра куҫхаршиллӗ, вӑрӑм бакенбардлӑ, кӑвак сухаллӑ лутра арҫын пулнӑ.
  
  
  Вӑл тепӗр хут персе ячӗ, анчах тивертеймерӗ, ӑна газ ҫине хытӑ пусрӗ. Фольксваген малалла сикрӗ.
  
  
  Москато зигза
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  gged халӗ пӗчӗк картишӗнче хӳтлӗх тупма тӑрӑшать. Ӑна газ педалӗ ҫине пусрӑм та Volks iso пыма хушрӑм. Вӑл кирпӗч стена ҫине сиксе хӑпарса пирӗн урлӑ сиксе каҫнине куртӑм.
  
  
  Унӑн урине газ педалӗ ҫинчен илчӗ те мӑшкӑлласа кулма пуҫларӗ. Фольксваген хӑяккӑн ҫаврӑнчӗ, курӑка чаврӗ те кирпӗч стена ҫине пырса тӑрӑнчӗ, сергей ҫавӑнтах сӳнсе ларчӗ.
  
  
  Манӑн хырӑмри кустӑрма пур, анчах эпӗ, хытах аманас тесе, хӑвӑртах пымастӑп.
  
  
  Вӑл машина тавра тухрӗ те, юнашар картишӗнчи ӳсентӑрансемпе тӗмсен ҫӑмхи ҫине пӑхса, стена ҫине сиксе ларчӗ.
  
  
  Никам та курӑнмасть.
  
  
  Вӑл пӳрте кӗнӗ те шала кӗнӗ. Спальнӑра Ӑна Хӑйне Ӑҫта усранине, Вӑрӑмтунасем мана ҫапичченех ӑҫта пытанса пурӑннине курма пултарнӑ. Ӑна хӑйӗн Люгерӗ урайӗнче, хӑйне ӳкернӗ ҫӗрте тупрӗ.
  
  
  Ӑна ҫӗкленӗ те, москато валли тапӑ тума шутласа, спальнӑсем витӗр тухма пуҫланӑ. Эмун хӑҫан та пулин таврӑнмалла пулать.
  
  
  Сасартӑк вӑл хӑй пӗччен маррине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Коридорта мана йӑл кулса пӗр арҫын тӑрать.
  
  
  Чи малтан Эпӗ Webley Mark VI, питӗ хӑрушӑ хӗҫпӑшал куртӑм. Вӑл тӳрех пистолет тытнӑ арҫын ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл пиҫиххиллӗ плащ тӑхӑннӑ, импозантлӑ пысӑк арҫын пулнӑ. Вӑл "Уэблие" чӑмӑртаса тытнӑ, ку ним те мар, визит карточки ҫеҫ пулнӑ пек, ӑна ман пурнӑҫра уҫҫӑнах тӗлленӗ пек туйӑнать.
  
  
  Улттӑ
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ вӑрӑм та ырхан, куҫӗсем тӗксӗм, ҫӳҫӗ кӑтраланса тӑрать, ҫӳҫӗ пайӑркан-пайӑркан усӑнса аннӑ. Ҫав вӑхӑтрах, унӑн сӑн-пичӗ калама ҫук илемсӗр, ним хускалмасӑр тӑрать пулин те, тутисем лаптак кулӑпа чалӑшса кайнӑ.
  
  
  "Вӑл вӗҫнӗ", - терӗ вӑл салхуллӑн британи акӑлчанла. "Халӗ ӗнтӗ ку сирӗн енчен чи айванни пулчӗ, эму тарма ирӗк памарӗ".
  
  
  Ӑна, хӑйӗнне тӗллес мар тесе, аллипе сулчӗ. "Ҫак пуҫа ман пурнӑҫ ҫинчен илсе пӑрахма пултарайман пулӑттӑр-и эсир?"
  
  
  "Мӗн? Ах!"Вӑл йӑл кулчӗ. Уэбли аяккинчи минутра пиҫиххиллӗ платите шуса иртрӗ те куҫран ҫухалчӗ. "Эсир американец, ҫапла мар-и?"Ҫак шухӑш ӑна хурлантарнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Ҫапла. Тарнӑшӑн мана айӑплама та кирлӗ мар. ЭСӖ ҪАК КОРИДОРА EI EI пек вирхӗнсе кӗмен пулсан, ӑна вӗлернӗ пулӑттӑн!»
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Мӗнех вара, тепӗр чухне ҫапла пулать-и, ҫапла мар-и?"Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ? Каяр-и ун хыҫҫӑн? Шанс пур-и?»
  
  
  "Вӑл кунтан инҫе ӗнтӗ", - терӗм эпӗ. "Хӑратӑп, эпир ӑна манма пултаратпӑр".
  
  
  Вӑл мана тимлӗн сӑнарӗ. "Эпӗ сире паллаймастӑп, тусӑм. ЦРА? Ҫар разведки-и?»
  
  
  Ӑна лӑпкӑн кӑна: "эпӗ америка турисчӗ. Мӗн ҫинчен калаҫатӑн эсӗ?»
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. Ҫав адамӑн панулмийӗ ҫӳлелле те, аялалла та сикнӗ, унӑн тӗллевӗ тӳнсе кайнӑ. Вӑл британи стилӗпе твид твидлӑ шултра та илемлӗ арҫын пулнӑ. "Эсир пирӗн ҫинчен нимӗн те пӗлместӗр, ҫапла мар - и?"
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Мур илесшӗ. Унӑн Парсонӗ. Барри Парсон. Британи ҫынни. Испанире каннӑ. Эсӗ тата?»
  
  
  "Джордж Пиби. Ҫавӑн пекех, ӑна шанчӑклӑн".
  
  
  Вӑл тарӑхса кулса илчӗ. "Фигура."
  
  
  "Чӑнах та, ҫапла", - терӗ ӑна хирӗҫ лешӗ те кулкаласа. "Кунта тӗттӗм. Эсир ӑна юпа пек тӑвасшӑн-и?»
  
  
  "Каҫарӑр мана тархасшӑн?"
  
  
  "Каласа парӑр ӑна. Эсир пӗлетӗр. Ҫакна кунта кӗтӗр".
  
  
  "Ах. Сӑнавсене тытса пырас-и? Килӗшсе. Ӑна пӗтӗмпех санпа килӗшетӗп, аваллӑх".
  
  
  "Джордж тесе чӗн мана".
  
  
  Вӑл тулхӑрса илчӗ. "Апла Пулсан Джордж".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Эпир кӗтӗпӗр". Ӑна, кровать патне пырса, ун хӗррине ларчӗ.
  
  
  Вӑл ман патӑмран иртрӗ те, ҫурӑмӗпе пуҫ вӗҫне таянса, минтер ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Ӑна вӑл кӗсйинче хыпашланине илтрӗм. Вӑл испани сигаречӗсен пачкине туртса кӑларчӗ, пӗрне ҫӑварне хыпрӗ те ӑвӑс шӑрпӑк ҫутрӗ. "Ах. Каҫару ыйт. Тӗтӗм-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Пӑрахрӗ".
  
  
  "Мӗнле лекнӗ эсир ӑна?- сасартӑк ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "ЛАВ-и?"Ку пӗтӗмпех айванла янӑранине пӗлсе, вӑл тутисене чалӑштарчӗ. Анчах яланах хурал тӑнӑ.
  
  
  "Вӑрӑмтуна", - терӗ Парсон, вӑл пачах компетентсӑр пулнӑ пек.
  
  
  "Мӗнех вара." Ӑна хӑйӗн тӗрӗс хуплашка патне каймалли ҫулне курма тӑрӑшнӑ. "Малагӑра ҫав хӗрарӑм пурӑнать, - терӗм эпӗ. -вӑл манӑн палланӑ бизнесмена качча Кайнӑ. Анчах унӑн упӑшки Хӑйӗн еркӗнӗпе Швейцарире выляма пуҫласан, хӗрарӑм эсир Вӑрӑмтуна тесе чӗнекен арҫынпа интрижка тума шутланӑ. Халӗ вӑл ӑна упӑшкипе ih роман ҫинчен каласа парассипе хӑратса ҫӳрет. Москита ҫак fold paper шантажа пӑрахтарас тата пӑрахтарас тесе, эпӗ Ӑна сеньор ячӗпе тӑватӑп ".
  
  
  Сигарет тӗтӗмӗ сывлӑша ҫӗкленчӗ. Тӗттӗмччӗ, Анчах Эпӗ Парсон аптраса кулнине куртӑм. Вӑл каллех, питӗ шӑппӑн, питӗ йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗ.
  
  
  "Эсир клишӑпа усӑ курма пӗлетӗр", - терӗ вӑл калаҫнӑ чухне. "Джордж? Джордж, ку кирлӗ-и?"
  
  
  "Эсир тӗрӗс истори ыйтрӑр. Ку тӗрӗс истори". Ольга ун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эсӗ тата?"
  
  
  "Ах. Ӑна."Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. "Мӗнех Вара, Вӑрӑмтунасем, эпӗ пур енчен те паллаканскерсем, анчах пысӑк юратакан Ҫын пек мар".
  
  
  "Ну", - хӑюсӑррӑн пуҫларӑм эпӗ.
  
  
  "Ытларах вӑл prezzolata пистолет пулнине пӗлетӗп. Tut man / Ку чӑн - чӑн ят-Москато Альфреддо, Кунтан Москит. Ӑна Рифма урлӑ кунта, Испанире ӗҫлеме янӑ, Анчах эпӗ мӗнле ӗҫ иккенне пӗлместӗп. Неаполитанирен тухнӑ Москит "
  
  
  "Анчах мӗншӗн эсӗ ӑна йӗрлетӗн?"
  
  
  "Ку
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Малтан ку ҫар ӗҫӗ пулнӑ, анчах халӗ вӑл ҫар ӗҫӗ пулса тӑнӑ. Вӑрӑмтунасем пирӗн ҫынсем урлӑ ултӑ уйӑх каялла римэ хулине пырса ҫапӑннӑ та ӑна вӗлернӗ".
  
  
  "Сирӗн ҫынсене пӗччен тӗл пулӗҫ-и?"
  
  
  - Ҫар разведки, - терӗ парсон типпӗн. "Пире вӑтаҫӗр тинӗсре наркотиксен законсӑр ҫаврӑнӑшӗ пӑшӑрхантарать. Хӗҫпӑшаллӑ вӑйсем ҫакӑнпа туллиех. Эпир ӑна иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑранпа икӗ вӗҫне те чарма тӑрӑшатпӑр. Хальхи вӑхӑтра Эпир Виҫӗ Ҫынна Москатона вӗлернӗ вӑхӑтра трубопроводра пултӑмӑр ". Парсон шухӑша кайса чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Ӑнлантӑм. Каҫару ыйтатӑп".
  
  
  "Иртнӗ эрнере Эпӗ Испанире пултӑм, Мускав кунта пулни ҫинчен хыпар илтӗмӗр. Вӑл ӑна тупма хӑтланчӗ, анчах ӗҫ тухмарӗ. Унтан, шӑпах ҫак каҫхине, манӑн ҫаклану пӗтрӗ, ӑна эсир проституткӑпа калаҫнине асӑрхарӑм,проститутка ӑна дискотекӑна таврӑнсан, кунта юманпа килни ҫинчен ыйтса пӗлмеллеччӗ.
  
  
  "Ҫар разведки-и?"Ӑна хӑнӑхнӑ. "МИ-6?"
  
  
  "Чӑнах та пиллӗк". Вӑл йӑл кулса илчӗ. "МИ-6 ҫинчен шухӑшланӑ чухне эсир питӗ витӗр курса тӑратӑр. Улттӑмӗшӗ, паллах, шпион. Пиллӗк те-контрразведка. Тӗрӗс-и? Халӗ ӗнтӗ эпӗ сире хӑвӑрӑн конкретлӑ идентификаци тӗллевӗ пирки чӑрмантармӑп, мӗншӗн тесен, янки, хӑрушсӑрлӑх ыйтӑвӗсенче эсир ҫав тери чӑкӑлтӑш пулнине пӗлетӗп. Анчах ку пирӗн хутшӑнусене кӑткӑслатма кирлӗ мар. Ӑна тандемӑра ӗҫлеме, хамӑр ҫынна Москатона илме хӑтланса пӑхма сӗнетӗп ".
  
  
  "Мускав пирки сирӗн приказсем мӗнле?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Каҫару ыйтатӑп? Ой. Чӑнах Та, Москито-питӗ йӑлӑхтаракан вӑйӑ. Мана ҫакна шутлама хушрӗҫ".
  
  
  "Ҫакӑ ҫеҫ-и?"
  
  
  "Ҫапла. Пӗтерӗр ҫакна".
  
  
  "Мӗнле шутлатӑр эсир, ун хыҫӗнче кам тӑрать?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Мафиози, паллах. Ӗлӗк вӑл ашшӗсемшӗн нумай хутчен ӗҫ тунӑ".
  
  
  "Эпӗ Джастинӑшӑн кулянатӑп".
  
  
  "Виҫҫӗ?"Вӑл мана пушӑ питне кӑтартрӗ.
  
  
  "Вӗлернӗ ҫынна. Сирӗн...»
  
  
  "О, Виҫӗ Делань. Ҫапла. Мӗскӗн Виҫҫӗ". Парсон ассӑн сывласа илчӗ. "Мӗнех вара, пӗрлешсен мӗн ҫыхланнине пӗлнӗ вӑл, ҫапла мар-и?»
  
  
  Ӑна вӑл тӗттӗмре пӑхса тӑчӗ. Вӑл британецсем пек пулнӑ пулӗ тесе шутланӑ. Ҫӳлти тути хытӑ, тата ытти те.
  
  
  "Эсир хӑвӑра хӳтӗлекенрен мӗн илетӗр?- сардони пек ыйтрӗ вӑл манран.
  
  
  "Хӳтӗлекен?"
  
  
  "Аташса кайнӑ хӗрарӑм-и?"Вӑл кӑштах чарӑнса тӑчӗ. "Эсир Москит вырӑнне йышӑнтӑр ... юрату-и?"
  
  
  Ой. Хуплашка ҫинчи истори. "Ку чӑн - чӑн рыцарьла штопор", - терӗ ӑна йӑл кулса.
  
  
  "Эсир, янки, чӑнахах та ӗлӗкхи пек вӗҫкӗнленме пӗлместӗр. Маттур!»
  
  
  Эпир шӑплантӑмӑр.
  
  
  Тепӗр сехетрен Эпир Мускав таврӑнмасть тесе шутларӑмӑр.
  
  
  Тепӗр икӗ сехетрен эпир гостиница номерӗнче ӗҫрӗмӗр. Ун чухне вӗсем "Барри" Тата "Джордж"пулнӑ. Ӑна ҫаплах шансах пӗтереймест-ха, анчах вӑл информаци патне илсе пыма пултарать тесе шутларӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Хуана алӑк янаххи ҫинче пытанса ларнӑ, ҫӳҫӗ хулпуҫҫисем ҫине усӑнса аннӑ, куҫӗсем тулли мачча, илемлӗ пичӗ тӗксӗмленнӗ.
  
  
  "Мӗнле курӑну ку пульхрит?"- тесе кӑшкӑрса ячӗ Парсон, коньяк бокалне сулкаласа.
  
  
  "Ку Хуана", - терӗм эпӗ. - Сывлӑх Сунатӑп, Хуана".
  
  
  "Ку манӑн сеньор, эсир мана ун ҫинчен каларӑр-и?"- тесе ыйтнӑ Парсон аллисене кӑткӑсмӑн сулса. Вӑл та, хӑй пекех, ӳсӗрпе пӗрех.
  
  
  "Ҫук, паллах", - терӗм эпӗ. "ку-манӑн хӗрарӑм!"Парсон ҫулсерен ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Унтан вӑл ҫаврӑнса Пӑхнӑ та Хуан ҫине тинкерсе пӑхнӑ.
  
  
  "Эпӗ калатӑп, халӗ! Эсӗ питӗ тутлӑ, старик! Питӗ тутлӑ!»
  
  
  Ӑна ура ҫине тӑрса пуҫ тайрӗ. "Тавтапуҫ, Барри. Ой, Хуана. Кӗр, тархасшӑн. Шел, эпӗ кая юлтӑм. Ӑна хӑйӗн ӗлӗкхи тусне тӗл пултӑм".
  
  
  Парсон йӑл кулса илчӗ. "Чӑнах та, хаклӑ ҫыннӑм. Ку вӑл Барри Парсон".
  
  
  "Ку Хуана Тупата", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хуан ҫывӑрман. Вӑл ман ҫине ҫиллессӗн пӑхса пӳлӗме кӗчӗ. "Мӗн пулчӗ?"
  
  
  "Эпӗ сана каярахпа каласа парӑп, хӗрарӑм", - терӗм эпӗ, унӑн Парсон умӗнчи статусӗ ҫинчен аса илтерсе. "Эпӗ Хамӑн Ватӑ тусӑма, Барри Парсона, Пӗтӗм Six-мӗш класра тӗл пулни те ҫителӗклӗ".
  
  
  "Пиллӗк, - терӗ Парсон.
  
  
  "Пиллӗк те пӗрре-улттӑ, эпӗ каларӑм ӗнтӗ". Вӑл йӑл кулчӗ. "Пирӗнпе Пӗрлешӗр-И, Хуана?"
  
  
  "Кая юлтӑм ӗнтӗ, эпӗ те ывӑнтӑм".
  
  
  "Эсӗ ывӑннӑ пек курӑнмастӑн", - терӗ Парсон, ун патне пырса, пирӗн ҫине тинкерсе пӑхса. "Эсӗ питӗ паттӑр пек курӑнатӑн". Вӑл пӗшкӗнчӗ, унӑн янахне ҫӗклерӗ те тутинчен хӑвӑрт чуптурӗ. "Куратӑн-и?"
  
  
  Ӑна, взрыв пуласса кӗтсе, куҫне хупрӗ. Нимӗн те пулман. Вӑл каллех куҫне уҫсан, вӑл парсон ҫине пӑхса йӑл кулнине, сигарета туртнине курчӗ, сигарет асамлӑ майпа эй, ҫӑвара лекнӗ. Ҫап-ҫутӑ тӑррисем тавра испани тӗтӗмӗ ҫӗкленет.
  
  
  Вӑл ӑнран кайса кушетка ҫине таянчӗ. Ирӗке Кӑларнӑ Хуана мӗн пулнӑ?
  
  
  Хуан Халӗ Парсонса куҫран пӑхнӑ, унӑн ӳт-пӗвӗ ирӗклӗн те авӑнса пынӑ. "Эсир британец, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Парсонри Ҫӑмламас Ватӑ Арӑслан!"- терӗ вӑл кулса. Вӑл eе ыталаса илчӗ. "Эсир, янки, самок хули тӑватӑр".
  
  
  Вӑл ӑна силлемерӗ. "5?- ҫирӗплетнӗ Хуан. "Мӗне пӗлтерет пиллӗк?"
  
  
  "Ҫар разведки", терӗм эпӗ. "Контрразведка, Э, Барри?"
  
  
  Парсон пуҫне сулчӗ. "Фантазилле, старик. Ӑна, тетӗп, эсир иксӗр ман пата чавма кӗрсе ӗҫес теместӗр-и вара?»
  
  
  Хуана йӑл кулса илнӗ. "Юратмалла."
  
  
  Унӑн куҫӗсем вӑйсӑррӑн ҫӗкленчӗҫ. "Аван."
  
  
  "Эсӗ те килме пултаратӑн, Джордж".
  
  
  "Эпӗ калатӑп", - терӗ ӑна хӑй пултарнӑ таран чӗререн. Вӑл Дэвид Нивен Евӗрлӗ пулса кайрӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Ҫакна Манӑн Хуана каласа памалла пулчӗ. Вӑл ӑна, хӑй сло каланӑ пекех, ӑста вылянӑ.
  
  
  Гостинӑйра, вилла Барри Парсон ҫинче, светтуйсем ҫунаҫҫӗ. Ку-илемлӗ лартса тухнӑ хваттер.
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  се, испани ҫыранӗсем валли яланхи стильпе - кавирсем, гобеленсем, хулӑн йывӑҫ пукансем, дивансем, сӗтелсем.
  
  
  Эпир пӳлӗме кӗнӗ чух ӑна ҫаплах ӳсӗрле вылятчӗҫ-ха. Ку чи ҫывӑххи пулнӑ пирки, вӑл кушетка патне пычӗ те, пуҫне каҫӑртса, хӑрушшӑн анасласа, ун хӗррине ларчӗ.
  
  
  Хуан ман ҫине пӑхрӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те Парсон ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. Вӑл ман еннелле пӑхса кулса Илнӗ те Хуана алӑ ҫине илнӗ. Вӗсем нумайччен, тарӑннӑн чуптурӗҫ. Ӑна куҫ хушӑкӗсем витӗр сӑнаса тӑнӑ, унтан Каллех Хуан Ривэрӑн чаплӑ художникӗ мӗн иккенне шухӑшланӑ.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Mil rayos te patten!"
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ. Алӑк сакки ҫинче аллисене кӑкӑрӗ ҫине хӗреслесе тытнӑ хӗрарӑм Парсонпа Хуан ҫине пӑхса ларать. Вӑл хӑмӑр ҫӳҫлӗ, тӗксӗм хӑмӑр куҫлӑ, крем тӗслӗ тирлӗ илемлӗ ҫамрӑк хӗрарӑм пулнӑ.
  
  
  Парсон Хуана хӑй ҫумӗнчен тытса чарнӑ та алӑк янахлӑ хӗрарӑм еннелле ҫаврӑннӑ. "Елена", - терӗ вӑл. "Ку Джордж, Ку Хуана".
  
  
  "Хм!"тулхӑрса Илчӗ Елена.
  
  
  Хуан Парсон ҫине, унтан каллех хӗрарӑм ҫине пӑхса илнӗ. "Кам эсӗ?- шӑппӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ку манӑн..."- ман еннелле Ҫаврӑнчӗ Те Парсон, куҫне хӗснӗ пек пулчӗ "... хӗрарӑм".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Мӗнле пурӑнатӑр, Елена?"
  
  
  "Елена Моралес", - терӗ те вӑл йӑл кулса илчӗ. Вӑл парсон еннелле ҫаврӑнчӗ, янахне ҫӗклерӗ, ун ҫине ҫӳлтен аялалла пӑхрӗ те, кӳпшекленес тесе, манпа юнашар кровать патне пычӗ.
  
  
  Хуан сӑн-пичӗ самантлӑха тӗтреленнӗ, анчах Парсон ӑна чӑмӑртаса Елена кӗнӗ алӑк витӗр пӳлӗмрен илсе тухсан, асамлӑ сӑн-сӑпат ҫуталнӑ. Тепӗр самантран вӑл стакансемпе бутылкӑсене кӗмсӗртеттернине илтрӗ. Тата эрех!
  
  
  Елена халачӗ унӑн хулпуҫҫийӗ ҫинчен ӳкрӗ. Халат айӗнче унӑн ҫӗрлехи ҫӳхе кӗпе пулнӑ, вӑл унӑн кӑкӑрӗн кӗлеткисене уҫҫӑнах курнӑ. Пирӗн патвар кӗлеткеллӗччӗ, пуҫран пуҫласа ура пакӑлчак таранах капӑр тумланнӑччӗ.
  
  
  "Эсир чӑнах Та Парсона качча тухнӑ-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл ашкӑнчӑклӑн кулса илчӗ. "Мӗншӗн пӗлесшӗн эсӗ?"
  
  
  "Мӗншӗн тесен манӑн пӗлес килет".
  
  
  "Эпӗ сире пӗлсе тӑрӑп".
  
  
  "Эсӗ каламастӑн-и?"
  
  
  "Ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ тесе шутламастӑп эпӗ". Вӑл карӑнса илчӗ те сӑмсана чӗпӗтсе илчӗ. "Эсир ӑна пӗлетӗр пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, ee хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ.
  
  
  "Эй, санӑн хӗрарӑму", - терӗ вӑл. "Вӑл илемлӗ. Вӑл Барри кӑмӑлне каять пулӗ тетӗп".
  
  
  "Юрӗ, леди, - терӗ ӑна, вӑл ман ҫумма таянсан, халат тӳмисене вӗҫертсе ячӗ.
  
  
  "Эсир мӗн каланине эпӗ ӑнланмастӑп", - кулса ячӗ вӑл.
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та, яланах ытлашши нумай калаҫу", - шухӑшлӑн асӑрхаттарчӗ вӑл. "Эсӗ апла шутламастӑн-и, Джордж?"Ку "Хор-хэй"пулчӗ.
  
  
  "Ҫапла, тет."
  
  
  Эпир, темле аслати ҫӗршывӗнчи пек, пӗрле пухӑнтӑмӑр та, вӑл юнашар пӳлӗмре бутылкӑсемпе стакансем чӑнкӑртатнине аса илчӗ. Анчах ку пӗтӗмпех пулчӗ. Унта Пире Парсон хутӑштарса ярсан та, Ку пире Еленӑпа иксӗмӗре мӗнле стакансене лекмен пулӗччӗ. Унтан ӑна, Парсона тата Хуана, курман.
  
  
  Елена та спирт ҫуккипе килӗшмерӗ. Вӑл мана хӑй ӗмӗрӗнче те хамӑрӑннисем мар, эпӗ ӑна ҫав тери тунсӑхланине кӑтартса, ытла та ӗҫлӗ пулчӗ.
  
  
  Вӑл ман хулпуҫҫи урлӑ ҫакса янӑ кобурӑпа унӑн 38-мӗш Люгерне курса савӑнчӗ. Вӑл ӑна вӗҫертме хӑтланчӗ, анчах пӗтӗмпех арпашӑнса кайрӗ. Ку вӑл ман ҫинчи юлашки япала, унтан та ытларах. Темле майпа вӑл ман кобурӑна хыврӗ те кафель урайне пӑрахрӗ.
  
  
  Ӑна, хӑйне хӳтлӗхсӗр пек туйрӑм - унсӑр ӑна чутах "ҫаппа-ҫарамас"темен.
  
  
  Вӑл лампӑна сӳнтерекен еннелле туртӑнчӗ те ҫуначӗсене сӳнтерчӗ.
  
  
  Ӑна вӑл юнашар пӳлӗмре бутылкӑсем кӗмсӗртетме чарӑннине асӑрхарӗ.
  
  
  Ҫиччӗ
  
  
  Тӑвар-и-Ньевӑн ту ҫинчи курортне ҫитес тесен Малага тавра кукӑр-макӑр ҫулпа сьерра-Невадӑн кӑнтӑр енчи тайлӑмӗсем тӑрӑх тӑвалла каймалла. Sierra Nevada Отель, эпир регистрациленӗскер, аялта Льянӑн Мӑн Аслашшӗ пулнӑ, Пирӗн Хуан костюмӗ те йӗлтӗрпе ҫӳремелли трасса ҫине тухнӑ.
  
  
  Borreguilas шурӑ тайлӑмӗ Йӗлтӗрпе ҫӳремелли трассӑна Picacho de Veleta Тата Prado Llano хушшинче ҫурма ҫула яхӑн уйӑрать. Аялти канат ҫулӗ, Мӑн Асаттерен пуҫласа, Льяно вӗҫленет, ҫӳлти канат ҫулӗ Боррегиласран пуҫланать. Машина уйрӑмӗ юнашарах.
  
  
  Икӗ параллеллӗ барранкас Боррегилран Пуҫласа Люяно Мӑн Аслашшӗ Таран йӗлтӗрпе ҫӳремелли аялти трассӑсене тытса тӑраҫҫӗ. Вӗсене гранитпа сӗлеке тӑрӑх шӗвӗр турапа уйӑрнӑ, ун ҫинче кайран та вӑйлӑ юр ҫӑвакан юр лаптӑкӗсем ҫеҫ курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Prado Llano патӗнчен Borreguilas патне каякан канат ҫулӗ аслӑ барранка ҫине, ҫӑмӑл трасса вырнаҫнӑ ҫӗре ҫакса янӑ. Кӑткӑсрах трасса кӳршӗри ҫырмара хӗвелтухӑҫӗнче вырнаҫнӑ.
  
  
  Вӑл отель тавра чупакан балкон ҫинче йӗлтӗрҫӗсем ҫине пӑхса ларать, анчах часах эпӗ йӗлтӗрпе ярӑнса ҫӳрессинчен лайӑхрах пулӗ, тесе шутларӗ. Анчах, хӳтӗлес тесе, Ӑна Rolleiflex пулӑшнипе ҫур дюжина фотографи тунӑ, ӑна реквизит пайне пуртӑпа тӳлевсӗр илсе килнӗ, килте мана аялта курнине пӗлесшӗн пулнӑ.
  
  
  Ку вӑл ывӑнтаракан ҫул пулчӗ, часах вӑл шала кӗчӗ, ботинкине хыврӗ те, ывӑннӑ пек сывласа, кровать ҫине выртрӗ. Анчах эпӗ ҫывӑрса каяймарӑм. Вӑл юлашки икӗ кун хушшинче пулса иртнӗ ӗҫсем ҫинчен шухӑшларӗ.
  
  
  Йӗкӗреш рико Корелли - унӑн заместителӗн-вӑрӑмтунана вӗлернӗ хыҫҫӑн икӗ кун иртрӗ. Эпӗ барри Парсонпа Тата Елена Моралеспа тӗл пулнӑ хыҫҫӑн икӗ кун хушшинче нимӗн те пулса иртмерӗ. Анчах ӑна Митчий Келли ҫыхӑну тытса тӑнӑ, хокран темиҫе хыпар килнӗ.:
  
  
  ЯПАЛА
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  - Рико Кореллипе пирӗн кирек мӗнле лару-тӑрура та тӳррӗнех калаҫма ан тӑрӑшӑр. АXE унпа килӗшӳ улшӑнмасть. Ку енчен нимӗнле йӗр те ҫук. Эсир Унтан Бергсон Урлӑ хыпар иличчен тӑхтӑр-ха.
  
  
  ДОЛЖНОҪ: Пирӗн информаци Москато Халӗ Малагӑра е Торремолиносра ҫуккине кӑтартать. Тепӗр хут ан калӑр, ун хыҫҫӑн пыма ан тӑрӑшӑр. Ӑна тимлӗн сӑнамалла.
  
  
  ДОЛЖНОҪ: Sol nieve-мӗш стадире Тӗлпулу халӗ те хатӗрлев тапхӑрӗнче-ха.
  
  
  ДОЛЖНОҪ: Барри Парсон ҫинчен Ыйтнӑ информаци ҫук. Ми-5 ун пек ҫын пуррипе ҫуккине пӗлтермест. Ахӑртнех, ячӗ - псевдоним; МИ-6, ахӑртнех, ку ҫынна ҫак хальхи миссие вӗҫленичченех уҫса памӗ. Каҫарӑр, анчах эпир ҫак схемӑра ку е ку рольсене хирӗҫленине ҫирӗплетме пултараймастпӑр.
  
  
  ДОЛЖНОҪ: Москато-тара тытнӑ ҫын вӗлерекен, нумай ҫул мафийӑра ӗҫленӗ. Вӑл та ирӗкре ҫапать.
  
  
  ДОЛЖНОҪ: Елена Моралес - ун ҫинчен сахал пӗлеҫҫӗ. Пирӗн шпионажа, контрразведкӑна е Испани территорийӗнче правительство валли вӑрттӑн ӗҫлени ҫинчен ҫырса хунисем ҫук. Анчах вӑл пачах испанка мар, француз е итальянка пулма пултарать. Нимӗнле чӑрмав та ҫук.
  
  
  ДОЛЖНОҪ: снайпер Сире Энсенадӑра атакӑланӑ вӑхӑтра Мексикӑра Москато пуррине Ҫирӗплетни. Кунсӑр пуҫне, Вӑл Европӑна сирӗнпе пӗр вӑхӑтрах, Иберия урлӑ мар пулин те, кайса килни ҫинчен ҫырса хуни те пур.
  
  
  Ку Вӑл Хоукран пулнӑ.
  
  
  Иккӗмӗш ирхине, рико Корелли дублера вӗлернӗ хыҫҫӑн, ман пата Ирхи апат вӑхӑтӗнче Хуанпа шӑнкӑравларӗҫ.
  
  
  "Келли", - тенӗ сасӑ. "Тина Рим Сӑмсинчен хыпар илнӗ. Санӑн паян Sol nieve-а каймалла".
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  "Ан шыра ӑна. Пӗрремӗш каҫчен кӗт. Ҫурҫӗр тӗлӗнче канат ҫулӗн машинӑсен уйрӑмне кай та унта ҫав контактпа тӗл пул. Контакт - Артуро ячӗ. Вӑл Санпа Роман Хушшинчи тӗлпулӑва Хуанапа тӗл пуласси ҫинчен хӑҫан калаҫса татӑлмаллине кӑтартса парать. Анчах малтанхи икӗ тӗлпулӑва сирӗн пӗчченех каймалла ".
  
  
  "Ӑнлантӑм."
  
  
  "Сасси те ҫавӑ ҫеҫ, - тенӗ Келли. "Ӑнӑҫлӑх."
  
  
  "Тӑхта. Юшкӑн Мӗнле?"
  
  
  "Пӗрлешмелле."
  
  
  "Стенисене курорта хӑҫан каять вӑл?"
  
  
  "Нимӗн те каламан. Эрнандес eе ирӗке кӑларман-ха, хӑҫан ярассине те каламан".
  
  
  "Парсон ҫинчен мӗн те пулин?"
  
  
  "Килӗшместӗп".
  
  
  "Елена Моралес-И?"
  
  
  "Ҫаплах".
  
  
  "Эсир, ачасем, чӑнах та нумай ӗҫлетӗр, ҫапла мар - и?"
  
  
  "Ой, Ник!"
  
  
  * * *
  
  
  Кӑнтӑрла иртсен тӑватӑ сехет ҫитерехпе вӑл кровать ҫинчен шуса анчӗ те йӗлтӗр йӗмне, кӗпине, свитерне тӑхӑнчӗ.
  
  
  Йӗлтӗрҫӗсем халӗ те тӑвайккисенче. Ӑна хӗрлӗ курткӑллӑ арҫынсем, симӗс курткӑллӑ хӗрсем, аялти хутри тӑкӑрлӑксем тӑрӑх анакан икӗ половойӑн кӗлеткисем курма пултарнӑ. Машинӑсен уйрӑмӗн mimmo-мӗш пайӗнчен канат ҫулӗн чи аялти тайлӑмӗ ҫине тухсан, вӑл иккӗмӗш тайлӑм пуҫланнине курчӗ, вӑл боррегил патнелле пысӑк ҫаврӑм туса, чи ҫӳле - Велета ҫитичченех хӑпарать.
  
  
  Канат ҫулӗсем ҫаплах ӗҫлеҫҫӗ-ха, пӗр вӑхӑтрах ҫӗкленеҫҫӗ те анаҫҫӗ, тепӗр ҫул иртсе каять, пушанса юлнӑ пушӑ вырӑнсемпе ҫӗкленет. Вӑл шухӑша кайса машина уйрӑмӗ ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Рико Корелли. Вӑл чӑнах та мӗнле пулнине пӗлесчӗ унӑн. Отель пӗчӗккӗ пулнӑ - ӑна вестибюльте хӑйӗн вырӑнне йышӑнма, Хурчкапа унӑн хӳрешкисем ҫав Тери юратнӑ кинжалсемпе пӗр тӑрлавсӑр тӗл пулма пултарнӑ.
  
  
  Ҫаплах-ха. Пӗр ҫынна вӗлернӗ ӗнтӗ. Рико Корелли хӑрушӑ ӗҫе тунӑ пысӑк ҫын пулнӑ. Хӑрушсӑрлӑх питӗ кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Ӑна хуан пӳлӗмӗн алӑкне шакканӑ.
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Атя аяла, Хуана".
  
  
  Эпир упӑшкапа арӑм пекех пӗрле тухрӑмӑр, - эпӗ мӑшӑрланасшӑн тӑрӑшатӑп, унта секспа юрату ҫутисем тахҫанах сӳннӗ. Авланман упӑшка тата хӗрсӗр хӗрарӑм.
  
  
  * * *
  
  
  Сывлӑш сивӗ, анчах хавхалантаракан. Йӗлтӗрпе ярӑнма юр идеальнӑй пулнӑ, кирлӗ вырӑнсенче порошок сийӗ ҫеҫ пулнӑ. Нимӗнле шторм та пулман. Анчах эпӗ ҫак каҫ юр пулма пултарнине туйрӑм.
  
  
  Ҫакӑн пек вӑййа Эпир мӑн Асаттесен юлашки сӗтелӗсем тавра пӗччен лартатпӑр та коньякпа вӗри шоколад ӗҫетпӗр. Тӑват ҫынлӑ ушкӑн тӑвайккинчен анчӗ, закусочнӑй стенин ҫумӗнчи йӗлтӗрсемпе чукмарсене тарларӗ те пукансемпе пукансене шырама пуҫларӗ.
  
  
  Вӗсем нимӗҫле калаҫаҫҫӗ. Ӑна нимӗҫле кӑштах пӗлетӗп, ҫавӑнпа та вӗсене хамӑр пуканӑн ҫуррине сӗнтӗм. Вӗсем Хуан ҫине пӑхса илнӗ те васкасах килӗшнӗ. Парти тӑватшар ҫын пулнӑ. Пӗри хӗрӗхрен иртнӗ, вӑл ушкӑн лидерӗ пулнӑ пулмалла; ыттисем виҫҫӗшӗ вӑтӑр ҫулта пулмалла. Лидер нимӗҫле калаҫнӑ, анчах чӑннипе швейцарец пулнӑ. Ыттисем виҫҫӗшӗ те - датчанинпа икӗ нимӗҫ хутӑшса кайнӑ.
  
  
  Вӗсем Хуан ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхнӑ, унтан та ытларах, вӗсем валли пӑсланса тӑракан тӑватӑ кружка шоколад илсе пырсан та.
  
  
  "Герр Бруно Хауптли, - терӗ патвар ҫын, ман алла чӑмӑртас тесе аллине тӑсса.
  
  
  "Джордж Пиби. Штатсем Тавра".
  
  
  "Ах, ҫапла! Паллах. Вӑл сирӗн нимӗҫле ҫырнӑ америкӑри акцентсенчен темскер пӗлет".
  
  
  "Каҫару ыйтатӑп", - кулса илтӗм эпӗ. "Ку Хуана, ман хӗрарӑм".
  
  
  "Ҫавӑн пек везунчик!"- тесе кӑшкӑрса янӑ Бруно Хауптли, хӑйӗн юлташӗсене, хӑй мана качча кайни ҫинчен нимӗҫле ӑнлантарса.
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла", - тенӗ икӗ нимӗҫ, Хуан ҫине пӑхса. Датчанин шоколад ӑшне чӑмрӗ.
  
  
  "Эсир, халӑх, ыран йӗлтӗрпе ярӑнатӑр-и?"- тесе ыйтнӑ герр Хауптли.
  
  
  Хуана пуҫне сулса илнӗ. "Эпир килӗшетпӗр".
  
  
  "Ах! Ыран ӑна тайлӑмсенче мар, тепӗр кун е ҫывӑх вӑхӑтра пулӑп.
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  t! "Герр Хауптли пӑлханса хӑйне пӗҫҫинчен ҫапса илчӗ."Мӗншӗн - ха пирӗн ҫак дуэт тавра дуэт тӑвас мар-эпӗ трио ҫинчен калатӑп", - терӗ вӑл, мана аса илсе.
  
  
  Хуана ялтӑртатса илнӗ. "Ку мана килӗшнӗ пулӗччӗ!"
  
  
  "Герр Турӑҫӑм?"
  
  
  "Ах, юрататӑп ҫакна, юрататӑп!"
  
  
  Пурте кулаҫҫӗ, мӗншӗн тесен ку мана кӑмӑла кайманни курӑнсах тӑрать.
  
  
  Калаҫу малалла тӑсӑлчӗ. Хауптли Сасартӑк Хуана аллинчен ярса тытнӑ та пукан ҫинчен илсе кайнӑ, унпа пӗрле хӑйӗн йӗлтӗрӗсемпе, патакӗсемпе пӗшкӗннӗ. Вӗсем йӗлтӗрпе ҫӳрекен замок ҫинчен техникӑлла дискуссисем тума пуҫланӑ. Хуана вӗресе чашкӑрнӑ.
  
  
  "Герр Хауптли,-тенӗ ӑна нимӗҫле пӗр ҫамрӑк ҫынна. "Вӑл бизнесмен-и, тылло?"
  
  
  Нимӗҫ манпа юнашар кӑн-кӑвак куҫлӑ,сарӑ ҫӳҫлӗ. "Ҫапла! Герр Хауптли - чӑн - чӑн профессионал рынокӗнчи чи ӑнӑҫлӑ бизнесменсем тавра пӗри", - терӗ вӑл. "Nen ҫине пысӑк ответлӑх".
  
  
  "Вӑл отпускра-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Тепӗр эрнерен Парижра пысӑк пуху пулать. Халӗ герр гауптли хӗвел ҫутипе, юрпа киленсе вӑйсӑрланать...»
  
  
  Пӗр хушӑ.
  
  
  Нимӗҫсем кулса ячӗҫ, датчанин ывӑҫ тупанӗпе сӗтеле ҫапса илчӗ.
  
  
  "Хӗрачасем!"
  
  
  Кулӑ.
  
  
  Ку мана 1930 - мӗш ҫулсенчи кивӗ фильмсене-каярах спектакльте курнӑ нимӗҫ оперине аса илтерчӗ. Ку мана тӗрӗс мар пек туйӑнчӗ. Анчах эпӗ ҫакна ӑнланаймарӑм.
  
  
  * * *
  
  
  Ресторана йӗлтӗрпе ҫӳремелли курортри типлӑ сӗтел пек тунӑ, пӳлӗм варринчи эстакада стилӗпе пӗр вӑрӑм сӗтел тата пӳлӗм стенисем ҫумӗпе пӗчӗк сӗтелсем лартса тухнӑ.
  
  
  Пирӗн ушкӑн - Хуанпа унӑн тусӗсем герр Хауптли ҫумне хутшӑннӑ - пӗтӗм пуху варринче пӗр пытармасӑр калаҫнӑ. Хауптли ҫаплах теветонла сӳпӗлтетет, вӑл пӗр вӑхӑтрах пурне те тӗлӗнтерет, тӗлӗнтерет. Нимӗҫ е акӑлчан чӗлхине ӑнланман ҫынсем те ҫак харитизма пӗтӗмӗшпех хӑнӑхса ҫитнӗ пек туйӑннӑ.
  
  
  Апат ҫинӗ чухне вӑл васкамарӗ, отельти ытти ҫынсем ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Унӑн, Рим Сӑмсин, ман тавра чӑн-чӑн Рико Кореллие курас килчӗ. Май ҫук пек туйӑнать.
  
  
  Вӑхӑт паллӑ пуличчен вӑл вунпӗр вӑтӑр ҫулта пулнӑ. Бренди килчӗ те, вӑл ӑна турта-турта ларчӗ. Герр Хауптли сывлӑш ҫавӑрса илме кӑшт тӑхтасан, Хуан еннелле ҫаврӑнса: "эпӗ ҫывӑрас умӗн уҫӑ сывлӑшпа сывлама тухатӑп", - тенӗ. Эсӗ каятӑн-и, чунӑм?»
  
  
  Вӑл мана лӑпкӑн кулса илчӗ. "Ҫук, хаклӑ ҫыннӑм. Каҫару ыйт. Ытла сивӗ. Кая ан юл".
  
  
  Ӑна, йӑл кулса, брендине ӗҫсе ячӗ.
  
  
  "Герр Хауптли, ку чӑн-чӑн киленӳ пулчӗ. Ыран курнӑҫӑпӑр-и е хӑҫан та пулин - чӑннипе-и?»
  
  
  "Ҫапла", - терӗ герр Хауптли, унӑн пичӗ эрехпе, брендипе тата ҫинипе хӗрелсе кайрӗ. "Auf weidersehen".
  
  
  Ӑна пукан тӗртсе лартрӗ, икӗ нимӗҫпе датчанина пуҫ тайрӗ те лӑках тулнӑ ресторан урлӑ утрӗ.
  
  
  Урамра питӗ сивӗ. Сывлӑш сулхӑн. Ӑна, пуҫне кӑларса, ҫӳле, пирӗн номера таврӑнчӗ те наушниксемпе чӑлха илчӗ. Ӑна та вӗрен тӑхӑнтартрӗ, хулпуҫҫи урлӑ ҫакса янӑ япаласене тӗрӗслерӗ, ҫӗҫҫине ман кимӗ ҫумне ҫыхса хунине пӗлчӗ.
  
  
  Вӑл кукӑр-макӑр сукмак тӑррине нимӗн те пулман. Ҫуртсене хӳтӗлессинчен инҫетре мана хорька вӗсемпе пӗрле сьерра-Невадӑна килнӗ чухнехинчен сивӗрех пулса кайрӗ. Ҫил манӑн тумтире ҫурри ҫарамасланичченех касрӗ.
  
  
  Машина уйрӑмӗнче мир пулман. Сӑрт айккинче те пире сасӑ илтӗнмест. Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ пӑхса илчӗ. Гостиница номерӗсемпе Мӑн Аслашшӗ ҫине тухакан чӳречесем тавра сарӑ ҫутӑ пайӑркисем шурӑ юр ҫинче ылтӑн тӗрӗсем тунӑ.
  
  
  Кресло подъемникӗн машини вырнаҫнӑ ҫурта юр хупӑрласа илнӗ. Ӑна айлӑмалла тухакан тӗп шӑтӑк курма пултарнӑ. Машина пӳлӗмне кӗмелли алӑка хупнӑ, анчах питӗрмен. Вӑл ручкӑна ҫавӑрчӗ те ӑна тӗртсе ячӗ. Ҫурт ӑшӗнче, юр ҫинчи ҫӑлтӑрсен мӗлки кӑштах мир кӳрет пулин те, питӗ тӗттӗм. Тӗлӗнмелле, мӗн тери ҫутӑ тӳпе, сӗм ҫӗрле те.
  
  
  Ӑна кустӑрма хыҫӗнче канат ҫулӗсем каялла ҫаврӑннӑ ҫӗре ҫитиччен курма пулать. Хырӑм варринчи канат ҫулӗ, ирхине техника юхӑнса кайичченех унта тытӑнса тӑнӑ хорька.
  
  
  Вӑл малалла кайма хатӗрленнӗччӗ ҫеҫ, такам канат ҫулӗпе иртсе пынине курчӗ. Вӑл кӗнӗ чухне кам пулнӑ пулӗччӗ-ши пире, е вӑл шалта пулнӑ, е урӑх алӑк витӗр кӗнӗ. Вӑл мана кӗтет пулӗ тесе шутланӑччӗ. Вара вӑл, паллах, ман контактлӑ ҫын пулать.
  
  
  Артуро.
  
  
  Ӑна хӑйӗн татӑкне ярса тытрӗ, туртса кӑларчӗ те, пӗтӗм вӑйӗпе малалла, "Артуро"тесе пӑшӑлтатма ҫӑварне карса, малалла утрӗ.
  
  
  Ӑна ун ҫинчен ҫаплах каламарӗ.
  
  
  Такам урӑххи тунӑ!
  
  
  "Артуро!"
  
  
  Канат ҫулӗ леш енчен сасӑ илтӗннӗ пек туйӑнать. Ӑна пӗр татӑк ҫӗклесе унта мӗлке турӗ. Вӑл артурона чӗннӗ пулсан, артур пулман. Артурона чӗнтермеллеччӗ, ҫавӑнпа та вӑл, артурона манран маларах тупма тӑрӑшакан ҫын, ман енче мар, хема пулассине пӗлчӗ.
  
  
  "Ҫапла-и?"- ыйтрӗ сасӑ пысӑк машинӑсен уйрӑмӗн тепӗр пайӗнче.
  
  
  Пӗр самантрах хытӑ сасӑ илтӗнсе кайрӗ
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  пӑшал пенӗ сасӑ - ҫак пӗчӗк пӳлӗмре ҫӗршер параппан сасси пек каллӗ-маллӗ сулланакан доклад. Хӗрлӗ ҫулӑм ялкӑшса илчӗ те самантрах ҫухалчӗ. Вӑл хӑйӗнчен сулахайра кӑшкӑрнине илтрӗ.
  
  
  Вӑл ҫавӑнтах кукленсе ларчӗ те канат ҫулӗ хыҫӗнчи фигурӑна персе ячӗ.
  
  
  Тахӑшӗ испанилле ятлаҫать. Манран сулахайра ӳтпе йынӑшнӑ сасӑ илтӗнчӗ. Ӑна, канат ҫулӗ ҫинчи ҫынна курас тесе, тепӗр хут персе ячӗ. Эпӗ унӑн пӗр пайне уйӑрса илеймерӗм.
  
  
  Алӑк каллех уҫӑлчӗ те, унӑн кӗлеткине пӗлни курӑнчӗ; тарчӗ. Ӑна кун сасси илтӗннӗ еннелле тепӗр хут персе ячӗ, унтан тӗттӗмлӗх витӗр хӑй вырӑнне чупрӗ.
  
  
  Унта никам та ҫук.
  
  
  Алӑк пурччӗ - машина пӳлӗмне кӗмелли иккӗмӗш алӑк пуҫланнӑччӗ. Ӑна уҫса пӑхрӗ. Никам та курӑнмасть. Вӑл хӑвӑрт урама тухрӗ те юрлӑ тӑвайккипе ҫӳлелле те, аялалла та пӑхрӗ. Пире пӗччен. Никам та.
  
  
  Пӳрте таврӑнсан, ӑна такам хашкаса хӑрӑлтатнине илтрӗ, ӑна ача тата бетон урайӗнче унӑн чӗркуҫҫийӗ ҫинче шталь тупрӗ. Вӑл ӑна курма пултарайман.
  
  
  "Артуро?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫапла". Вӑл шартах сикрӗ.
  
  
  "Ӑҫта тӗл пулам-ха эпӗ ӑна курма килнӗ ҫынпа?"
  
  
  "Велета - Пикачо-де-Велета тӑрри. Вуникӗ сехет. Ыран каҫхине".
  
  
  "Юрать", - пӑшӑлтатрӑм эпӗ ӑна, пӗшкӗнтӗм. Вӑл йывӑррӑн, тытӑнчӑклӑн сывланине илтрӗ. Унтан, ӑна тата мӗн те пулин калама ӗлкӗриччен, вӑл палланӑ сасӑ шатӑртатнине илтрӗ, ку ӗнтӗ кӗмсӗртетӳ пекех, анчах чӑннипе ку пачах кӗмсӗртетӳ мар.
  
  
  Темскер урӑххи.
  
  
  Пурнӑҫ ӳт-пӗве пӑрахса каять.
  
  
  Артур вилнӗ.
  
  
  Вӑл, хӑвӑрт тӑрса, машинӑсен уйрӑмӗнчен Тухрӗ те, тӑснӑ та хатӗр кӗлеткеллӗ ҫаралса юлнӑ ӑратсенчен пӑрӑнса, льано Мӑн Аслашшӗ Патне ҫитсе отеле чупса кайичченех утса тухрӗ.
  
  
  Вӑл пӗрре ҫеҫ ҫаврӑнса пӑхрӗ те машина пӳлӗмӗнче светтуйсем ҫуннине, шалта тӗксӗм кӗлеткесем ҫӳренине курчӗ.
  
  
  Пӗтӗм полицие Тӑвар-и-Ньев пӗлтерме пӑшал сассисем ҫителӗклех янӑрарӗҫ. Унта граждански гварди пулнӑ.
  
  
  Вӑл тӗлӗннипе пусма тӑрӑх хӑпарчӗ те, вестибюль витӗр тухса, сулахаялла пӑрӑнчӗ, коньяк сыпкӑмӗпе сывлӑш ҫавӑрса илме хӑтланчӗ.
  
  
  Ку пулӑшрӗ.
  
  
  Темиҫе.
  
  
  Анчах питех мар.
  
  
  8
  
  
  Артур ҫине пеме тата ҫын вӗлернине тепӗр хут тӗпчесе пӗлме пике малтанхинчен те вӑйлӑрах хавхалану ҫур сехет хушши лӑпланчӗ. Сӑрт-ту ҫинчи курортра тӑракан граждански гварди вилешӗн тӑрӑшнӑ та курортра ӗҫлекенсемпе ӗҫлекен ҫынсене нумайччен допрос тунӑ.
  
  
  Вӑл полици ӗҫне ӑмсанман. Ку вӑл ҫулталӑкри ҫакӑн пек ҫӳллӗшсем ҫинче асаплӑ, пархатарсӑр, уйрӑмах кансӗр ӗҫ пулнӑ. Вӗсем лайӑх ҫынсем пулнӑ.
  
  
  Манӑн ӗҫ ӑнчӗ. Ih нимӗн те ман пата илсе килмерӗ.
  
  
  Коньяк мана темиҫе самант. Эпӗ отель вестибюлӗ ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхса тӑтӑм, кам кӗнине, кам тухнине сӑнарӑм. Ӑна кам та пулин торремолиносри виллӑра ҫӳп-ҫап хушшинче тупнӑ ҫын пек, эпӗ вывод патне пынӑ чухне Вӑрӑмтуна пек туйӑнакан ҫын пек туйӑннӑ пулӗччӗ.
  
  
  Юлашкинчен вӑл ура ҫине тӑчӗ, холла кӗрсе, Мӑн Аслашшӗ Ҫине Пӑхса Илчӗ. Халӗ ют ҫӗршывра никам та ҫук пек туйӑнать.
  
  
  Ӑна вестибюль урлӑ каҫрӗ те иккӗмӗш хута, пирӗн номер вырнаҫнӑ ҫӗре, пусма тӑрӑх хӑпарчӗ. Алӑка ҫӑраҫҫи чиксе, юнашар пӳлӗмре вӑл кулнине илтрӗ. Хуан Кулли.
  
  
  Йӑл кулса, ӑна алӑка тӗртсе уҫрӗ те крылов ҫутса ячӗ. Ҫапла вара, вӑл герра гауптли хӑйӗн пӳлӗмне кӗрет. Вӑл хӑйӗн тевтонла йӑлипе те кулӑшла пек туйӑнать. Ҫакӑн пек экстравертӑн темиҫе пӗркеленчӗк пулнӑ.
  
  
  Ӑна, кун тӗлне пырса, хӑлхине ун ҫумне тытрӗ.
  
  
  Хихиклетсе кулмалла. Хаваслӑх nah тӑрӑх, шампански бокал тавра хӑмпӑсем пек сирпӗнсе тухрӗ. Г-ну Хауптли хӑна пӳлӗмӗнчен ҫӳп-ҫаппа лайӑхрах пулмалла, - кахаллӑн шухӑшларӗ вӑл. Ӑна математикӑпа шанман.
  
  
  "Тархасшӑн, - тенӗ Хуана. "Унта пӑр хунӑ-и, Барри?"
  
  
  Барри!
  
  
  Вӑл, салхуланса, пӗр кун патӗнчен пӑрӑнчӗ.
  
  
  Барри Парсон?
  
  
  Ун чухне ӑна ҫак шӑппӑн, анчах пурне те пӗлсе тӑракан, британи акцентне пӗр йӑнӑшмасӑр палласа илекен сасса, шӑппӑн хавасланнине тата хуллен хумханнине илтме пултарнӑ.
  
  
  "Чӑнах Та, Чунӑм. Пӗр стакан виски, килет!"
  
  
  Парсона Эпир Малагӑра юлашки хут куртӑмӑр. Тепӗр кунне, рико Кореллин икӗ йӗкӗреш ывӑлне вӗлернӗ хыҫҫӑн, вӑл Тата Елена, магазинсем тӑрӑх уҫӑлса ҫӳреме тата апатланма тесе, Манпа Хуан ҫумне хутшӑнчӗҫ. Эпир вӗсемпе Пӗрле Тӑвар-и-Ньева каяс умӗн каҫхи апат ҫиме кайрӑмӑр. Анчах эпир вӗсем тавра никама та хамӑр ӑҫта каяссине каламарӑмӑр, мӗншӗн тесен ирччен пӗлмен. Эпир ӑҫтине Парсон мӗнле пӗлет? Мӗншӗн вӑл пирӗн хыҫҫӑн кайрӗ? Москит та пире йӗрленине асӑрханӑ-ши вӑл? Пулма пултарать. Вӑрӑмтунасем кунта пулнӑ - эпӗ вӑл Артурона вӗлернӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ. Ку, паллах, паллах ӗнтӗ.
  
  
  Анчах Мӗншӗн-ха Парсон Унта Москитона чарма пулман, Вӑл Ун хыҫҫӑн кайнӑ пулсан? Тата мӗншӗн...?
  
  
  Вӑрӑмтуна ҫинчен шухӑшлани мана чарчӗ. Ӑна вӑл хӑй ӑшӗнче хӑвӑрт шухӑшласа илчӗ те карттӑсене ҫӗнӗрен валеҫсе пачӗ. Вара ӑна Барри Парсон, хӑй каланӑ пек, МИ-5-мӗш британин айӑпсӑр офицерӗ пулма пултарассине ӑнланса илнӗ.
  
  
  Ҫапла майпа:
  
  
  Москит Торремолиносра пытанса пурӑннӑ виллӑна мана тӳсӗмлӗ ҫын хутшӑнать.
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  вӑл эмӑна ӗнер каҫхине пулӑшма пулӑшрӗ.
  
  
  Ӑна спальнӑра арҫын тупрӗ, ӑна ярса тытма хӑтланчӗ, анчах мана пӳлчӗҫ. Арҫын тарчӗ. Тепӗр ҫын, хӑйне Барри Парсон тесе ят панӑскер, ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗчӗ, вӑл британин вӑрттӑн агенчӗ, унтан вӑрӑмтуна, терӗ.
  
  
  Калӑпӑр, Парсон агент пулман тейӗпӗр. Ҫӳп-ҫаплӑ ҫын джон Доу ҫеҫ тейӗпӗр. Калӑпӑр, Вӑрӑмтунасем унта Джон Доуна рекламӑлаҫҫӗ, унтан, суя Москит ҫухалма ирӗк парас мар тесе, мана пӳлчӗ. Унтан эму Мана Вӑрӑмтуна ҫухалнине ӗнентерме пултарчӗ тейӗпӗр.
  
  
  Ун чухне Вӑл Вӑрӑмтуна пулнӑ! Барри Парсон! Вӑл Ман хыҫҫӑн тӑвар-и-Ньева кайрӗ, ман хыҫҫӑн машина пӳлӗмне кайрӗ, артурона вӗлерчӗ, артур манпа пӗрле пулчӗ пулӗ тесе, тухса тарчӗ. Халӗ Вӑл Хуанпа ҫӳп-ҫап хушшинче пулнӑ, Ӑна Чӑн-чӑн Рико Корелли патне илсе пырасса шаннӑ.
  
  
  Ун ҫине сивӗ тар тапса тухрӗ.
  
  
  Ӑна васкасах телефон патне илсе пычӗ. Кашни пӳлӗмрех пӗрер ҫын. Ӑна трубка ҫӗклерӗ те кресло ҫавӑнтах: wouldnt сӗм ҫӗрле шӑнкӑравсем ытла нумай мар, терӗ.
  
  
  "Уэлдон Миссис, тархасшӑн".
  
  
  Тепӗр самантран ӑна юнашар пӳлӗмре телефон шӑнкӑртатни илтӗнчӗ.
  
  
  "Сывӑ-и?"Ку Хуана пулнӑ.
  
  
  "Пире пӗр сӑмах та каламарӗҫ. Ку Ник. Ӑна унта Парсона илтетӗп. Шухӑшласа пӑхӑр-ха, ку тӗрӗс мар номер".
  
  
  "Питӗ шел. Ӑна сан патӑнта тесе шутлатӑп...»
  
  
  "Тыт ӑна унта. Ӑна Ыран ҫӗрле, ҫурҫӗр тӗлӗнче, Кореллипе тӗл пулатӑп. Велета. Контакт вилнӗ. Пултаратӑн пулсан, парсона унта ҫӗрӗпех тытса тӑр. Вӑл корелли йӗкӗреш ачана вӗлернӗ ҫын пулма пултарать".
  
  
  "Эсир мана чӑрмантаратӑр, тархасшӑн, манӑн та унпа килӗшме кирлӗ мар".
  
  
  "Эму ҫинчен нимӗн те каламалла мар. Ҫыхӑну тыт ӑна. Эсӗ ҫакна пӗтӗмпех ӑнланатӑн пулсан, пӑхӑнма пултаратӑн пулсан, кала:" эпӗ тӳрккес курӑнасшӑн мар, анчах эпӗ сана пулӑшма пултараймастӑп. Вара трубкӑна ҫак ".
  
  
  "Эпӗ тӳрккес курӑнасшӑн мар, анчах эпӗ сана пулӑшма пултараймастӑп".
  
  
  Ӑна трубка ҫакрӗ. Вӑл пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче парсон сассине илтрӗ.
  
  
  "Кам пулнӑ вӑл, Хуана?"
  
  
  "Леш номер мар. Темле ӳсӗр акӑлчан".
  
  
  Парсон кулса ячӗ. "Вӑл американец мар пулӗ тетӗп?"
  
  
  "Унӑн та санӑнни пекех акцент пулнӑ", - тенӗ Хуан.
  
  
  Лайӑх хӗрача! Вӑл пудра пек сулхӑн.
  
  
  Ӑна хӑйӗн шпилькине, хӑйӗн люгерне тӗрӗслерӗ, ҫӳллӗ ҫухаллӑ свитер тата куртка тӑхӑнчӗ. Ӑна каллех бара кайма хатӗрленнӗ. Унӑн отелӗ шухӑшласа пӑхмалла. Вӑл ҫак пӳлӗмре ҫӗр каҫиччен те юласшӑн пулмарӗ. Тен, вӑл мана барпа юнашар холла кайма ирӗк патӑр тесе, ӑна бармена тӳлеме те пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна святой сӳнтерчӗ те хуллен тухса кайрӗ.
  
  
  Бар хӑйне пӑрахса хӑварнӑ пекех пулнӑ. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Пурте ҫывӑрнӑ пулас.
  
  
  Ӑна пукан тӗртсе пӑхрӗ. "Ӑҫта пурте?"
  
  
  "Дискотека", - тӗлӗнчӗ клера. "Подвалта."
  
  
  "Эпӗ шавланине илтместӗп".
  
  
  "Вӑл сасӑ ямасть, Сектор".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе сиктеркелесе илчӗ те, хӑй шутланӑ тӑрӑх, снабжени пӳлӗмӗсем вырнаҫнӑ отелӗн аялти шайне хӑпаракан пусма тӑрӑх анчӗ.
  
  
  Аялти пусма картлашки ҫинчен виҫӗ кун хушши антӑмӑр, пӗри: DISCOTHEGUE, терӗ.
  
  
  Ӑна, сылтӑм енчи улпут патне пырса, ӗҫме хушрӗ. Фламенко ташӑҫӑ пек тумланнӑ, пуҫ купташки ҫумне вӑрӑм бакенбардӑллӑ Бармен хӑвӑрт шыв хатӗрлерӗ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ ӑна дискоткӑсем ҫине тинкерсе пӑхма ирӗк паратӑп. Вӑл ҫак вырӑна асӑрхаман: Тен, ку Москит кайран вӗлернӗ вырӑн пулнӑ, Москит Чӑнах Та Барри Парсон пулман пулсан.
  
  
  Анчах эпӗ ӑна, вилла ҫывӑрмалли пӳлӗмӗнче торремолиносра пӗрремӗш хут курнӑ ҫынна, курмарӑм.
  
  
  Палланӑ ҫынна курсан, вӑл ларма хатӗрленнӗччӗ.
  
  
  Вӑл инҫетри кӗтесре, пӗр-пӗччен, конструкцин усӑнса тӑракан пайӗ айӗнче, пысӑк лаптак чул пек ларать. Ҫак ҫутӑ самантсенчен пӗринче сергей ee питне уҫҫӑнах ҫапрӗ, вӑл куҫне мӑчлаттарса илчӗ те тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ку Елена Моралес пулчӗ пулмалла.
  
  
  Ҫак шарадӑра унӑн роль мӗнле пулнӑ? Барри Парсон Sol nieve хулине мӗншӗн килнине пӗлнӗ-ши вӑл? Унӑн пӗр пайӗ пулнӑ-ши? Е Вӑл Парсон хӑйӗн пайне хӳтӗлеме тунӑ витринӑн пӗр пайӗ айӑпсӑр свидетель ҫеҫ пулнӑ-и?
  
  
  Е вӑл Парсон пирки йӑнӑшнӑ-и?
  
  
  Ӑна, ун патне пырса, тӗттӗмре сасартӑк ун умне тухса тӑчӗ те йӑл кулса ячӗ.
  
  
  "Салам, Елена".
  
  
  "Джордж! Мӗнле кӑмӑллӑ сюрприз!"
  
  
  "Хӑҫан килтӗн эсӗ?"
  
  
  "Ах, Барри, ӑна та кунта вунпӗр сехете яхӑн килнӗ. Эпир иксӗмӗр те чунсене йышӑнтӑмӑр, тумлантӑмӑр та ним пытармасӑр столовӑя кайрӑмӑр, анчах, паллах, ҫиме вӑхӑт ҫитрӗ. Эпир сирӗн арӑмӑра куртӑмӑр. Эсир ҫинӗ, терӗ вӑл. Унӑн куҫӗсем йӑлтӑртатаҫҫӗ. "Ӗҫпе".
  
  
  "Анчах эсӗ - пӗччен!"
  
  
  "Ну, эпир кунта антӑмӑр, эпир виҫҫӗн. Кунта тата тепӗр ытарайми ҫын пулнӑ. Нимӗҫ. Багажпа мӗн те пулин сӳтсе пӑхас тесе, Барри ҫӳле хӑпарма тиврӗ. Вӑл тепӗр ҫур сехетрен таврӑнчӗ. каяс пулать. Унтан эпир ташларӑмӑр та ... "
  
  
  "Нимӗҫ мӗнле нумай юлчӗ-ха?"
  
  
  Елена йӑл кулчӗ. "Ку эсир, Джордж, хӗреслӗ допрос текенни-и?"
  
  
  Унран кулать. "Паллах, ҫук. Барри багаж урлӑ таврӑнсан мӗн пулнӑ?"
  
  
  "Нимӗҫ кайрӗ, эпӗ каларӑм ӗнтӗ, унтан вуникӗ вӑтӑра яхӑн Барри Хуана хӑйӗн пӳлӗмне илсе каятӑп, терӗ. Хуана ывӑннӑ. Вӑл мана кунта кӗтсе тӑма каларӗ". Вӑл ҫиленсе тӗксӗмленчӗ. "Эпӗ халӗ те кунта-ха."
  
  
  Ӑна эрех заказ панӑ.
  
  
  "Барри сирӗн пата шӑнкӑртаттармасан, мӗн пулӗ-ши?"Унран ыйтрӑм-и?
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Эпӗ Хуана инструкци панине аса илтӗм.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Эпӗ пӗчченех ҫывӑрма выртатӑп".
  
  
  "Таса пулма пултарать."
  
  
  Унӑн куҫӗсем ман пит ҫине тинкерсе пӑхрӗҫ. "Эсир мана мӗн те пулин каласшӑн-и?"
  
  
  "Пулма пултарать".
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл, ман еннелле ҫаврӑнса, аллине ман пӗҫӗ ҫине хурса. "Акӑ мӗн калатӑп эпӗ сана. Мӗншӗн-ха санӑн бутылкӑна илсе ман пӳлӗме хӑпармалла мар? Барри унта таврӑниччен кӗтӗпӗр".
  
  
  Ӑна пӗр бутылка коньяк илчӗ те, эпир пусма тӑрӑх пӗрле хӑпартӑмӑр. Елена пир тӗрткелерӗ, анчах спиртне лайӑх тытрӗ.
  
  
  Ih пӳлӗм виҫҫӗмӗш хутра пулнӑ. Елена сумка тавра ҫӑраҫҫи кӑларчӗ те мана пӑхӑнма пуҫларӗ. Ӑна уҫса кӗртрӗ. Вӑл святой сывлӑшне илчӗ те пирӗн хыҫҫӑн алӑка хупрӗ.
  
  
  Вӑл темиҫе хут стакан кӑларчӗ, ӑна бутылка уҫрӗ, коньяк тултарчӗ те кравать хӗрринче ларса ӗҫме пуҫларӗ.
  
  
  "Сирӗн арӑм питӗ чипер, - терӗ Елена.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Сирӗн ҫемье проблемисем пур-и?"
  
  
  "Никамран ытла мар".
  
  
  "Анчах санӑн джина ытти арҫынсем килӗшеҫҫӗ пулас".
  
  
  "Барри Мӗнле?"
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Барри - санӑн упӑшку-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Эпир юри хӑтланатпӑр". Вӑл йӑл кулчӗ.
  
  
  "Мӗнле нумай пӗлетӗн-ха эсӗ ҫакна?"
  
  
  "Ах. Тен, уйӑх".
  
  
  "Ӑҫта тӗл пултӑн эсӗ ӑна?"
  
  
  Вӑл куҫхаршине ҫӗклерӗ. "Малагӑра".
  
  
  "Барри мӗнпе ӗҫлесе илет пурнӑҫ валли?"
  
  
  Вӑл кулать. "Вӑл юратупа аппаланать".
  
  
  "Ҫук. Эпӗ ҫакна асра тытатӑп-и?"
  
  
  "Эпӗ арҫынсен ӗҫне хутшӑнмастӑп".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Паллах. Вӑл пулмастчӗ. Вӑл испанка пулнӑ. Испанкӑсем хӑйсен упӑшкин" урӑх " пурнӑҫне нихҫан та кӗмеҫҫӗ.
  
  
  "Эсӗ те", - терӗ вӑл йӑл кулса. "Мӗн тӑватӑн эсӗ?"
  
  
  "Эпӗ фотограф", - терӗм эпӗ, хуплашка ҫинче мӗн пулнине аса илме тӑрӑшса. "Эпӗ интернетра сутатӑп".
  
  
  "Ах."Елена ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Пӗлетӗн-и, вӑл сана нихҫан та фотоаппаратпа курман".
  
  
  "Эпир отпускра", - ӗнентермесӗр каларӑм эпӗ.
  
  
  "Ну, ку чӑнах та британецсемшӗн те", - шӑппӑн мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  "Барри те нихҫан та ӗҫлемест-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Вӑл Великобританири компанин представителӗ, тет. Суту-илӳ представителӗ".
  
  
  Ку ҫӗнӗ япала пулнӑ. Ку Парсон легенди пулнӑ пулмалла. Ӑна nen ҫинчен ытларах пӗлме шут тытрӑм.
  
  
  "Мӗн сутать вӑл?"
  
  
  "Эпӗ чӑнах та пӗлместӗп. Унран ыйтмастӑп".
  
  
  "Вӑл Хӑҫан та пулин Великобританипе ҫырӑнать-и?"
  
  
  "Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп. Вӑл ҫырусем ҫырнине нихҫан та курман. Анчах вӑл телефонпа нумай шӑнкӑртаттарать".
  
  
  "Ах."
  
  
  "Унӑн секретарь пур пулӗ тетӗп. Вӑл яланах унпа калаҫать".
  
  
  "Куратӑп эпӗ."Унӑн сӑнӗ тӗксӗмленчӗ. "Ӑҫта вӑл?"
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Вӑл телефонпа шӑнкӑртаттарать, вӑл ӑҫта шӑнкӑртаттарнине те пӗлместӗп, мӗншӗн тесен вӑл калаҫма пуҫласан пӳлӗмре эпӗ ҫук. Е вӑл эму патне шӑнкӑртаттарсан, ӑна телефон памалла, вара вӑл ӑна пӳлӗмрен тухса каясса кӗтет ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Эсир, испанкӑсем, питӗ лайӑхскерсем", - терӗм эпӗ. " американка кун каҫиччен итлесе тӑнӑ. Е итлерӗм кӑна". "Вӑрттӑн итлесе тӑрас мар тесен, уйрӑм дисциплина кирлӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. Унтан вӑл йӑл кулса илчӗ. "Ытла та нумай маншӑн."
  
  
  "Эсир итлетӗр-и?"
  
  
  "Эпӗ тӑватӑп."
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Лайӑх хӗрача".
  
  
  "Ҫапах та вӑл почта ҫинчен нихҫан та каламасть. Вӑл яланах ҫынсем ҫинчен калаҫать. Эпӗ ӑнланман ҫынсене. Вӑл ih тет: "лешӗ е хӑй, е арҫын, е хӗрарӑм".
  
  
  Агентшӑн ку, лайӑх сӳпӗлтетни пек, пысӑк пӗлтерӗшлӗ мар.
  
  
  "Эсир хӑҫан та пулин ҫав секретарьпе калаҫнӑ-и?"
  
  
  "Ҫапла. Ӑна пирӗн валли пысӑках мар акцент турӑм, вӑл мана ухмах тесе шухӑшлатӑр". Вӑл сасартӑк кулса ячӗ те pixies пек кулӑшла кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл унӑн пӗҫҫисене чӑмӑртарӗ. "Эсӗ пачах ухмах мар, Елена".
  
  
  "Анчах вӑл мана ухмах тесе шутлать".
  
  
  "ЛАВ-и?"
  
  
  "Крис. Барри калаҫакан хӗрарӑм".
  
  
  "Эсир пӗлетӗр-и, ee урӑх ят?"
  
  
  Елена пуҫне пӑркаларӗ.
  
  
  "Вӑл унпа эсир пӗлнӗ чухлӗ калаҫрӗ-и?"чӑнах та, эпир ӑҫта каяссине ӑнланмасӑр, яланхи пекех информаци пухнӑ май ыйтрӗ унран.
  
  
  "Ах, ҫапла. Вӑл унпа яланах ҫыхӑну тытнӑ. Вӑл, хӑйӗн ӗҫлӗ ӗҫӗсене йӗркелесе ярас тесе, хуласем хушшинчи номерсем тӑрӑх шӑнкӑртаттарчӗ".
  
  
  "Англире-И?"
  
  
  "О, ҫук, яланах мар. Хӑш чухне Францире".
  
  
  "Ку Франци пулӗ тесе шутлатӑр-и эсир?"
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Ҫапла пуль тетӗп. Ӑна яланах тимлӗн итлеместӗп, Джордж. Манӑн яланах юрӑхлӑ шанӑҫ ҫук. Мӗншӗн эсӗ ҫав териех интересленетӗн?»
  
  
  "Мана Барри килӗшет". Вӑл йӑл кулчӗ. "Бизнес мӗнле ҫӗршывра, вӑл залра".
  
  
  "Мана Та Барри килӗшет".
  
  
  "Эпир баррипе виллӑпа Хуана киле таврӑннӑ каҫа пӗлетӗн-и эсӗ?»
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Ӑҫта пулнӑ вӑл ҫав кун?"
  
  
  "Вӑл кунӗпех килте пулчӗ. Эпӗ ҫапла шутлатӑп".
  
  
  Апла пулсан, вӑл Кореллие персе яман - Ку Москит е темле паллӑ мар компани пулнӑ. Барри Москит пулман - нимӗнле шанчӑк та пулман.
  
  
  "Вӑл Ҫав кун Криспа калаҫнӑ-и?"
  
  
  "Крис?"
  
  
  "Хӗр. Секретарь".
  
  
  "Ах. Ҫук. Ун пек шутламастӑп эпӗ. Вӑл виллӑра юлчӗ. Эпир пляжа кайрӑмӑр".
  
  
  "Пляж-и? Хӗлле-и?"
  
  
  "Эпир хӑйӑр ҫинче, хӗвел ҫинче ларатпӑр". Вӑл хихиклетсе илчӗ. "Ку савӑнӑҫлӑ пулчӗ."
  
  
  "Тепӗр кун пирки мӗнле? Англие шӑнкӑртаттараҫҫӗ-и?»
  
  
  "Ҫук. Вӑл кун нимех те мар".
  
  
  "Каярахпа?"
  
  
  "Ну, ман шутпа, вӑл паян ирхине шӑнкӑртаттарать. Пӗлетӗн-и, паян ир".
  
  
  "Крис Хӗрӗ-И?"
  
  
  "Св. вӑл савнӑ хӗр. Питӗ тухӑҫлӑ. Ман пуҫра унӑн сӑнӳкерчӗкӗ пур. Пӗлетӗн-и? Сӗтел хушшинче ларать вӑл офисра. Официально".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Эпӗ ӑна телефонпа куратӑп. Куратӑп, вӑл Баррипе калаҫнине. Вӑл мана оборудовани пама шухӑшлать, ӑна, эй, килӗшместӗп". Елена шӑлӗсене кӑтартрӗ.
  
  
  "Вӑл Сирӗн Ҫинчен Барри те пӗлет-и?"
  
  
  "О, паллах. Эпир Кристинӑпа...»
  
  
  ӑна пурнӑҫланӑ
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  унтан ee аллине ярса тытрӗ. Эй, ӑна чутах тӑкса ямарӗ. "Мӗн ку?"Вӑл акцент ҫине куҫрӗ.
  
  
  "Кристина-и? Эсир"Крис" терӗр.
  
  
  "Ку та ҫав ятах. Тем апла мар?"
  
  
  Тем апла мар. Темскер питӗ тӗрӗс пулнӑ. Халӗ ӗнтӗ пурте хӑйсен вырӑнӗсене вырнаҫрӗҫ. Крис Кристина пулнӑ. Кристина Кристина пулнӑ. Кристина, малти пайӗ ҫук пирки, Варринчен касса татнӑскер, Юшкӑн пулнӑ.
  
  
  Елена ассӑн сывласа илчӗ. "Эсир каятӑр-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Мӗн пачӗ сире ҫавӑн пек шухӑш?"
  
  
  "Сирӗн ӑсӑр урӑх ҫӗре кайрӗ ӗнтӗ".
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, алла илчӗ. "Урӑх ҫук. Асту. Коньяк урӑх ҫук. Идейӑсем пур-и?»
  
  
  "Эпӗ ун ҫинчен шухӑшлатӑп", - терӗ Елена, ман алӑран вӗҫерӗнсе. "Эпӗ темле меллӗ япала тӑхӑнтӑм".
  
  
  Вӑл тӑчӗ те ваннӑйне кайрӗ.
  
  
  Вӑл тухса кайсан, вӑл пире нимӗнпе те хӑтлӑрах пек туйӑнмарӗ.
  
  
  Мана питӗ хӑтлӑ пулчӗ.
  
  
  Тӑххӑр
  
  
  Ирхине, Хуана отель столовӑйне кӗрсе ман пата пынӑ чух, ӑна ирхи апат пекех ҫинӗ. Вӑл тин ҫеҫ чунне йышӑнчӗ те йӑл кулчӗ.
  
  
  "Ырӑ ир пултӑр, миссис Турӑҫӑм", - терӗм эпӗ, ура ҫине тӑрса, пилӗке пуҫ тайнӑ пек туса.
  
  
  "Ырӑ ир пултӑр, мистер Биби", - терӗ вӑл типпӗн.
  
  
  Вӑл ларчӗ.
  
  
  "Эсӗ тарӑхнӑ пек курӑнатӑн", - тесе асӑрхаттартӑм эпӗ, крусана ҫу сӗрсе. "Сан ҫӳп-ҫапунти чулсем-и?"
  
  
  Никам та итлеменнине пӗлес тесе, вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Хальхи вӑхӑтра столовӑйра ытти ултӑ ҫын ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ ӑна ҫӗрӗпех унта тытрӑм, саншӑн ҫеҫ!"вӑл ман ҫине хӑйӗн сӑмси айнелле ыткӑнчӗ.
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ. "сире килӗшрӗ Пулӗ Тетӗп".
  
  
  Вӑл хаяррӑн хӗрелсе кайрӗ. "Халӗ мӗн ҫинчен ку?"
  
  
  "Каларӑм сана. Барри Парсон вӑл хӑйне кам вырӑнне хунине эпӗ ӗненместӗп-ха".
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Официант пирӗн ҫинелле пӗшкӗнчӗ. Вӑл йӑл кулса заказ пачӗ те, официант аяккалла васкарӗ. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпӗ те", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ. "Ой?"
  
  
  "Эсир корелли йӗкӗреш ачана вӗлернӗ ҫын пулма пултарнӑ, терӗр".
  
  
  "Унӑн beru ку каялла. Вӑл ҫакна тума пултарайман. Унӑн алиби пур".
  
  
  "Анчах вӑл мафи ҫинчен нумай пӗлет пулас".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Вӑл агент тесе ҫирӗплетет. Британи ҫар разведки наркосет мафине пӗтерме хӑтланса пӑхасшӑн ӗҫлет".
  
  
  "Эпӗ ӑна пӗтӗмпех пӗлетӗп. Анчах вӑл ӗненмелле мар пек туйӑнать".
  
  
  "Интереслӗ", - шухӑшларӑм эпӗ, - манӑн яланах пӗр шухӑшчӗ.
  
  
  "Ҫӗрӗпех ӑҫта пултӑн эсӗ?- сасартӑк ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Официант континент апачӗ тултарнӑ подноспа пӑсланакан кофейник илсе килчӗ.
  
  
  "Эпӗ урӑххи патӗнче чарӑнса тӑтӑм".
  
  
  Руль уҫса ҫу сӗрсен, хӑрах куҫхаршийӗ ҫӗкленчӗ. "Ой?"
  
  
  "Миссис Парсон".
  
  
  "Миссис Парсон пур пулсан", - кулса илчӗ вӑл. "Эсӗ пирӗн дискотекӑра тӗл пулма пултаратӑн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ".
  
  
  "Ҫапла турӑм та эпӗ."
  
  
  "Чӑнах та, вӗлернӗ ҫынна мӗн пулнӑ-ха?"
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. "Москит ман хыҫҫӑн машина пӳлӗмне кайрӗ те ӑна вӗлерчӗ. Анчах вӑл тӗлпулу вырӑнӗ ҫинчен пӗлет. Паян ҫурҫӗр тӗлӗнче ӑна Кореллипе тӗл пулатӑп".
  
  
  "Нивушлӗ сана та кунта ҫакӑн пек ирӗклӗн калаҫма авантарах?"
  
  
  "Кофейникри нӑрӑ-и?"Ӑна, кулса илчӗ. "Эпӗ ун пирки иккӗленетӗп. Анчах хӑвӑр пӳлӗмӗрте эсир никама та каламаннине нимӗн те ан калӑр. Ӑна, шансах тӑратӑп, ҫак ылханлӑ япала итлессе. Кореллие вӗлерекен ҫын шӑпах ҫавӑн пек тапӑнчӗ пулӗ тетӗп. Хуан, Парсон Корелли ҫинчен мӗн те пулин каланӑ-и? "
  
  
  "Корелли?"Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Ҫук, мӗншӗн?"
  
  
  "Ман шутпа, Вӑл Тина Бергсона пӗлет".
  
  
  Хуан хытса кайнӑ. "Эсир ҫакна шанма пултаратӑр-и?"
  
  
  "Чӑнах та, ҫук."Ӑна, каялла тайӑлса кайрӗ. "Мӗншӗн?"
  
  
  "Вӑл итали чӗлхипе калаҫать. Питӗ аван".
  
  
  "Мӗн тума кирлӗ Кунта Тина Бергсон?"
  
  
  "Пӗтӗмӗшпе илсен, нимех те мар. Ӑна Корелли ҫинчен шухӑшланӑ".
  
  
  "Эсир Парсон итальянец тата Кореллие пӗлет тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  Хуана пуҫне сулланӑ. "Ӑна пирӗн нимӗн ҫинчен те шухӑшламастӑп. Итали сӑмахӗпе сӑмах тухса каласан, вӑл мана тӗлӗнтерчӗ, тесе ҫеҫ каларӑм ӑна.
  
  
  "Мӗнле пуплев?"
  
  
  Вӑл хӗрелсе кайрӗ. "Астумастӑп".
  
  
  "Анчах эсир пӗлетӗр-и вӑл итали ҫынни пулнине?"
  
  
  "Вӑл ҫакна йышӑнчӗ. Вӑл та питӗ чӑнкӑ".
  
  
  "Ку та ӑнсӑртран пулчӗ-и?"
  
  
  "Питӗ те."Хуан хӑйӗн турилкки ҫине пӑхса илнӗ. Вӑл сасартӑк примой пулса тӑчӗ. Хӑй ӑшӗнче кулчӗ пулин те, вӑл кулмарӗ. Юрату хушшинче кӗтмен япала пуррине вӑл пӗлет. Вӑл итали чӗлхипе калама ҫук пуян сӑмах каларӗ. Интереслӗ. Питӗ интереслӗ.
  
  
  "Вӑл йӗлтӗрпе ярӑнать-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Ман шутпа, ӑна пӗлмелле-и?"
  
  
  "Эпӗ ахаль ҫеҫ шухӑшларӑм. Эпир паян ту тайлӑмӗсемпе Каятпӑр, Хуан. Ӑна хуплашка ҫинче курӑнмалла. Манӑн та темиҫе сӑнӳкерчӗк тӑвас пулать". "Аван. Вӑл ҫак пулас пӗтӗм ӗҫе пула ывӑннӑ".
  
  
  "Эсӗ ҫакна питӗ лайӑх тӳссе ирттеретӗн пулас", - тирпейсӗррӗн каларӑм эпӗ, ун ҫине пӑхса. "Чӑнах та, эсӗ ун пек курӑннине эпӗ нихҫан та курман... о, эсӗ мана асра тытнӑшӑн савӑнатӑп".
  
  
  Вӑл ҫилленет. "Эпӗ санӑнне илетӗп ..."
  
  
  "Халӗ, халех", - асӑрхаттараҫҫӗ ӑна, юлашки кофине con leche ҫӑтса.
  
  
  "Йӗлтӗрпе хӑҫан ярӑнатӑн?"
  
  
  "Манӑн хамӑн пӳлӗме хӑпармалла та малтан тухса каймалла".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Эпӗ тӑхӑр сехетре хатӗр пулатӑп".
  
  
  "Ун чухне тӑххӑр вӑтӑр. Атя ту тӑррине. Велета. Эсӗ вылятӑн-и?»
  
  
  "Паллах!"Унӑн янахӗ ҫӳлелле ҫӗкленчӗ. Вӑл мана чӗнме пӑрахать. Ӑна лайӑхрах туйнӑ. Вӑл халӗ те хӑйӗн шухӑшӗпе пӗртанлӑхӗшӗн кӗрешет-ха. Лайӑх хӗрача.
  
  
  * * *
  
  
  Эпир Хамӑрӑн оборудование Prado Llano ҫине туртса кӑлартӑмӑр та, Borreguilas патне пӗрремӗш хут хӑвалас тесе, канат ҫулӗсем тӑрӑх пӗр вӑйӑ вылярӑмӑр.
  
  
  Ку вӑл хавхалантаракан кун пулнӑ, хӗвел ҫӳлте тӑнӑ, ҫил кӑштах нӳрӗк илсе килнӗ.
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  ре. "Вӑл ҫӗрле юр ҫӑвать", - шухӑшларӑм эпӗ, Ӑна аса илсе, ӗнер каҫхине сывлӑшра юр шӑршине туйса илтӗм. Халӗ ӗнтӗ вӑл ҫапла пуласса шаннӑ.
  
  
  Канат ҫулӗ сиккелет те сиккелет, эпир вара сьерра-Нева тӑррине тӑвалла та ҫӳлелле улӑхса ларатпӑр. Унтан пӗтӗмпех курӑнать. Сивӗрех те сивӗрех пулса пычӗ. Вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те аялалла пӑхрӗ, ку ӗнтӗ тӗнче пӗтнине курассипе пӗрех. Ман умра гранада тӳремлӗхӗ сарӑлса выртать, анчах унта, аялта, пурне те хуплама ҫителӗклӗ тӗтӗм пур.
  
  
  Дежурнӑй ӑна тытса тӑнӑ вӑхӑтра эпир канат ҫулӗ ҫинчен сиксе антӑмӑр та хваттерсем тӑрӑх урамалла утрӑмӑр. Кунта питӗ ҫӳлте, сывлӑш сайралнӑ, сивӗ пире пур енчен те хупӑрласа илет, тумтир витӗр сӑрхӑнса кӗрет.
  
  
  Эпир ним чӗнмесӗр йӗлтӗрпе ҫӳремелли трасса пуҫламӑшӗ патне пытӑмӑр. Ку вӑл - сланецпа тата юрпа витӗннӗ пушӑ ҫӗршыв - ниҫта та эпир, вӗтлӗхсем ҫук. Юр, чул тусем, пӗлӗт кӑна. Вӑл ним чӗнмесӗр хӑйӗн австриецӗсем ҫумне ҫыпӑҫнӑ та Хуан хӑйӗн канатӗсемпе мӗнле кӗрешнине сӑнанӑ.
  
  
  Эпир унта темиҫе мина тайлӑмалла пӑхса тӑтӑмӑр, унтан ӑна кепка ҫинчи пӑнчӑсене хывса, карттусне хӑлхисем ҫине антарса лартрӗ те аллипе сулчӗ.
  
  
  "Малтан эсӗ!"
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ, чӗркуҫҫийӗсене хутлатса, хӑйне малалла тӗртрӗ те пирвайхи ӳкекен чӑнкӑ участок тӑрӑх утма пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл йӗлтӗрсен хӗррисенче кӑчӑртатакан юрпа киленсе, ун хыҫҫӑн утрӗ. Эпир чи лайӑх ҫанталӑк условийӗсенче пултӑмӑр.
  
  
  Пӗрре эпир кантӑмӑр та, вӑл ih тӗлӗнмелле хакпа илсе килнӗ икӗ бутерброд илсе килчӗ. Эпир ih ҫисе ятӑмӑр та пӗр-пӗрне пӗр сӑмах та каламарӑмӑр. Эпир хӗвел ҫинче ачашлантӑмӑр, ту тайлӑмӗн пӗчченлӗхӗпе илемне курса савӑнтӑмӑр.
  
  
  Эпир сэндвичсене пӗтертӗмӗр те малалла утрӑмӑр.
  
  
  Ку питӗ лайӑх чупни пулчӗ.
  
  
  Питӗ лайӑх.
  
  
  Боррегилас тӑрӑх кӑшт ансан, эпир кунӗпех отель холлинче Барри Парсонпа Еленӑна Моралес ҫинчен калаҫса лартӑмӑр, вут ҫатӑртатнӑ вӑхӑтра туристсем те килкелесе каятчӗҫ. Эпир аялти трассӑна - Боррегиласран Пуҫласа Вӗҫне Ҫитиех - чӳрече хыҫӗнче курма пултаратпӑр, тӗрлӗ йӗлтӗрҫӗсен формисене ӑнлантарса вӑхӑта ирттеретпӗр.
  
  
  Юлашкинчен эпӗ канма, чунсене йышӑнма кайрӑм. Каҫхи апат сӑпайлӑ, яланхи пекех нумай чашӑк - тирӗклӗ пулчӗ, вунпӗр сехет те вӑтӑр минутра вӑл кӑштах пӑшӑрханма пуҫларӗ. Ҫав вӑхӑтра эпир ҫаплах ӗҫеттӗмӗр-ха.
  
  
  Унтан каҫару ыйтрӗ те, хӑйӗн пӳлӗмне хӑпарса, хӑйӗн люгерӗпе шпилькине тӗрӗслерӗ. Унтан ӑна, вырӑнти карттӑна илсе, велет палӑкӗ патне, ҫав ирхине йӗлтӗрпе ҫӳремелли трасса тӑрринчен, тӗрӗслерӗ. Ун чухне каланӑ тӑрӑх, гранада тавра тӑракан правительство ҫулӗ Кост-Дель-Тӑвар ҫыранӗ хӗрринче бетон конструкципе тунӑ уҫҫӑнах курӑнса выртать.
  
  
  Мӑн Аслашшӗнчен килнӗ ҫул Яланхи шоссепе музейрен виҫӗ мильӑра пӗрлешет. Вӑл хӑйӗн маршрутне ҫурҫӗрелле, унтан кӑнтӑр-хӗвелтухӑҫ еннелле, шоссе ҫине паллӑ турӗ. Вӑл карттӑна пӗр минутлӑха хучӗ, арендатурӑран илнӗ "Рено" уҫҫине илчӗ те холла анчӗ.
  
  
  Столовӑйра Ӑна Хуана Ҫаплах Еленӑпа ларнине курнӑ. Парсон ӑҫта кайса кӗнӗ-ши? Эпӗ унта тӑратӑп, ӑна кантӑк витӗр "Рено"вараланӑ отель фасачӗ ҫине пӑхатӑп. Темиҫе кӗлетке Мӑн Аслашшӗ тӑрӑх, Ахӑртнех, Эск улпучӗ пек пынӑ пулас. Вӗсенчен пӗри-герр гауптли.
  
  
  Ӑна, отелӗн параднӑй кунӗ витӗр тулти тӗттӗмелле ярса пусрӑм та, вӑл мана, машӑна, курчӗ.:
  
  
  "Ан ман, эпир хӑҫан та пулин ҫак ӗҫе тытӑнӑпӑр!
  
  
  "Кун ҫутинче эпӗ ҫакна ытларах кӑмӑлланӑ пулӑттӑм", - тенӗ ӑна нимӗҫле.
  
  
  Вӑл хыттӑн кулса ячӗ те вестибюле кӗчӗ.
  
  
  Вӑл ренӑна анса ларни. Тайлӑмсенчен сивӗ ҫил вӗрет. Машинӑра сивӗ, анчах канлӗ. Двигателӗн ӑшши ӑна часах ӑшӑтать.
  
  
  Ҫӑмӑл юр ҫума пуҫларӗ. Ҫыпӑҫма иртерех - ха, анчах вӑл пӑрланса ларнӑ юр ҫине ӳкет, ҫав пӑнчӑсем иртсе кайма та ӗлкӗрнӗ ӗнтӗ. Тротуар хӗррипе кӗрт каплана пуҫларӗ.
  
  
  "Рено" тулли кайӑк пек кӗрлет. Вӑл ҫул варринчи ялтӑркка шурӑ йӗр ҫине вӑраххӑн та тимлӗн пӑхса пычӗ. Иртсе ҫӳрекен икӗ машина валли ҫулӑн икӗ йӗрӗ ансӑр пулнӑ. Вӑл автобуспа машинӑсем Гранада тӑрӑх ҫӳренӗ чухне пӗрин хыҫҫӑн тепри аран-аран иртсе пынине сӑнаса тӑчӗ, слона ӗҫлеме килӗшмен антилопӑпа тавлашни ҫинчен аса илтерчӗ.
  
  
  Ӑна Prado Llano еннелле каякан икӗ машина тӗл пулчӗ, унтан аслӑ ҫул ҫине тухрӗ, ҫул кукӑрӗсем тӑрӑх йӗрлесе, Каялла Велета еннелле пӑрӑнас тесе кайрӗ. Юр вӑйлансах пырать. Вӑл тӗнче ҫути урлӑ каҫрӗ те ман умра чаршав туса хучӗ. Ӑна шоссе аран-аран курма пулать, анчах вӑл, подъезд ҫулӗнчен сарлакарах пулин те, кирек мӗнле ҫӗр ҫинче те иртсе ҫӳреме е трюк ҫулӗсем тума палӑртса хуман.
  
  
  Renault кукӑр-макӑр ҫулпа ҫӑмӑллӑн пырать, анчах эпӗ юр тротуартан кӑшт ҫакланма пуҫланине куртӑм. Хӑш чухне ӑна шоссе хӗрри те курма пултарайман.
  
  
  Тайлӑм тӑрӑх хурҫӑ хӑпарчӗ
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Халӗ Ӑна Renault хӑйӗн пӗтӗм бензинне памалла пулнӑ. Вӑл аялти передача ҫине куҫрӗ те, пысӑкланнӑҫемӗн пысӑкланса пыракан юр ҫийӗпе хуллен те асӑрханса утса кайрӗ.
  
  
  Юлашкинчен вӑл таблица курчӗ: ВЕЛЕТА. Палланӑ хыҫҫӑн ҫул аслӑ ҫултан тӑвалла, чул хысак тӑрринчи бетон палӑк патнелле пӑрӑнать.
  
  
  Renault ӑна Ҫӗр ҫулӗ ҫине тӗртсе ячӗ те, чулсемпе пӑр тӑрӑх ҫаврӑнса, хытӑ чулсем тавра сирпӗнтерсе янӑ тикӗс вырӑна ҫитиччен кайрӗ. Машина курӑнмасть.
  
  
  Манӑн сехет пӗрремӗш минут ҫине кайни пилӗк минут. Рико Кореллие мӗн пулнӑ-ши? Унтан ман пуҫа тата тепӗр шухӑш пырса кӗчӗ: артур вилни ҫинчен пӗлсен, корелли тӗлпулу ирттерес мар тесе шутламарӗ-ши? Нивушлӗ корелли те халӗ, хӑйне персе пӑрахас тесе, уҫӑ вырӑна тухасса кӗтсе, чул хысакӗ хыҫне пытанать?
  
  
  Ӑна ҫутма чарнӑ Та Renault вилнӗ. Шӑнса ларнӑ пылчӑк ӑшӗнче пур ҫӗрте те шинӑсен йӗрӗсем пулнӑ, анчах вӗсем ниме те пӗлтермен. Вӑл шартах сикрӗ. Кунта, тусем хушшинчи чи улах вырӑнта, пӗччен пулнӑ. Кореллипе унӑн ҫеҫ пулнӑ - вӑл ҫапла тунӑ. Артуро вилнӗшӗн вӗлермелле-и мана? Базильопа Ванессишӗн-и?
  
  
  Ӑна хуллен фарӑсене сӳнтерчӗ. Пӗр хушӑ вӑл решение виҫсе ларчӗ. Унтан унӑн хӗвеланӑҫӗ ҫиле май "люгер"туртса кӑларчӗ. Прибор панелӗ ҫинчи отсекра кӗсьере чиксе ҫӳремелли хунар пулнӑ, ӑна кӑларса ҫутса янӑ.
  
  
  Унтан ӑна уҫрӗ те "Рено"алӑкне уҫрӗ. Ҫил мана хӑратса пӑрахрӗ. Ӑна ҫил хӑй патнелле туртрӗ те, алӑка шалтлаттарса хупса, "рено" умне тӑчӗ. Ӑна ҫӗрле хунар ҫути ҫутатрӗ те, ман паталла ҫаврӑнакан юр ҫеҫ, компасӑн пур енчен те ҫил вӗрекен сӑнӑ тӑрринче пур еннелле те ҫапӑнакан юр ҫеҫ курма пултарчӗ.
  
  
  Палӑк унта тӗксӗм те лӑпкӑ пулнӑ, ӑна хыҫалтан туртса кӑларнӑ кӑвак Симкӑна тупичченех пӑхса ҫаврӑннӑ. Водитель ӑна пӑрпа пӑрлӑ пылчӑк витӗр тухма мӗнле ӳкӗте кӗртнине вӑл ӑнланман, анчах вӑл унта тӑнӑ. Ӑна капот сӗртӗнчӗ. Ӑшӑ - ха.
  
  
  Памятникӗн хыҫалти пайӗнче палӑка вӗҫленӗ пӗрремӗш мастерсем хӑварнӑ строительство материалӗсен купи пулнӑ. Ӑна "Симка" патӗнче ҫилтен пытанма тӑчӗ, шӑп та шай ҫавӑнта, хӑйӗнчен инҫех те мар, сасартӑк шавланине илтрӗ.
  
  
  Унӑн ҫирӗп аллине "Люгер" тытнӑ та сасӑ илтӗннӗ еннелле ҫаврӑнса тӑрать. Сасӑ ҫурса, ӑна пур еннелле те сапаласа ҫил вӗҫтерсе ҫӳренӗ чухне вӑл унӑн пичӗ ҫине хусканусемпе пӑхнипе пӑхманнине те ӗненмерӗ.
  
  
  Унтан ӑна shaggy илтнӗ.
  
  
  Ӑна люгер тытса тӑрать, вӑл тӗлленӗ те пӑчӑртаса кӑларма хатӗр.
  
  
  "А, кил - ха", - терӗ сасӑ шарф витӗр каланӑ пек.
  
  
  Ӑна вӑл паллаймарӗ.
  
  
  Анчах вӑл хунар ҫутине кӗрсен, ӑна тӳрех паллӑ пулчӗ.
  
  
  Ку Барри Парсон пулнӑ.
  
  
  Анчах халӗ унӑн британи акценчӗ пачах та пулман. Вӑл темле ӑнланмалла мар сӑмахсемпе калаҫрӗ, ку таранччен вӑл британин вӑрттӑн агенчӗ пулса тӑнине ӗненме хистерӗ мана.
  
  
  Кам пулнӑ вӑл?
  
  
  Вӑл строительство материалӗсен купи хыҫӗнчен малалла ярса пусрӗ те, ман алла чӑмӑртас тесе, аллине тӑсрӗ.
  
  
  Ӑна шӑнтса пӑрахнӑ.
  
  
  "Вӑйсӑрланӑр, - тенӗ Барри Парсон. "Пурте йӗркеллӗ. Унӑн Корелли. Рико Корелли".
  
  
  10
  
  
  Юр пирӗн тавра нумайччен ҫаврӑнать, пирӗн тавра никам та хускалмасть. Сивӗрех те сивӗрех пула пуҫларӗ.
  
  
  "Аван-и?"- терӗ вӑл, ман пите курас тесе пӗшкӗнсе.
  
  
  Мӗн те пулин пуласран ӑна "люгер" ҫил айне хӗстерсе лартрӗ. "Мӗнле шанма пултаратӑп-ха эпӗ?"Унтан ыйтрӑм. "Малтан эсӗ Мана Барри Парсон тесе калатӑн, халӗ эсӗ Рико Корелли тесе калатӑн".
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. "Кайрӑмӑр. Ку паллӑ пулмалла! Маттур/, рико Кореллисӗр пуҫне кунта кам пулма пултарнӑ-ха?»
  
  
  "Сирӗн штопор ҫине ответлеме кунта кирек кам та пултарать. Тӗлпулу ҫинчен пӗлекен кирек кам та".
  
  
  "Рико Кореллипе вилнӗ ачасӑр пуҫне кам?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  "Вӑрӑмтунасем. Вӑл пӗлме пултарать".
  
  
  "Эсир Мана Вӑрӑмтуна тесе шутлатӑр-и?- кулса ыйтрӗ Парсон.
  
  
  "Корелли мана кунта тӗл пулнине вӑл пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Ӑслӑ пулӑр! Вӑрӑмтуна мар вӑл!»
  
  
  "Эсир ҫапла калатӑр, анчах эпӗ ӑна пӗлместӗп".
  
  
  "Вӑл Вӑрӑмтуна пулнӑ пулсан, мӗн тунӑ пулӗччӗ-ши ӑна кунта?»
  
  
  "Кореллие шыраса тупса вӗлерме тӑрӑшатӑп".
  
  
  "Анчах унӑн Корелли".
  
  
  Ку вара яланхи комеди пулса тӑнӑ. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Тӳсетӗп, Эсӗ Корелли. Мана ҫав тери сивӗ. Атя, ман машина ҫине ларар та калаҫар".
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Аван."Ӑна "Рено"патне ертсе кайнӑ.
  
  
  "Лайӑх пӗчӗк ӗҫ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Питӗ аван, - терӗм эпӗ. - эсир арендӑна илсен, эсир чи лайӑххине илме пултаратӑр".
  
  
  Вӑл хӑйӗн ҫӑраҫҫипе алӑка уҫрӗ те кӗчӗ, унтан аллине тӑсса эму пассажирсен алӑкне уҫрӗ. Вӑл шала кӗрсе алӑка хупрӗ. Машина силленсе илчӗ. Шалта ҫаплах ӑшӑ.
  
  
  "Мана сире базило Ди Ванесси ҫинчен каласа пама ирӗк парӑр", - терӗ вӑл кӑшт чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн. "Улшӑну. Вӗсем мана темиҫе уйӑх хушшинче тытма хӑтланчӗҫ".
  
  
  "Вӗсем-и?"
  
  
  "Мафиозин аслӑ подразделенийӗсем тавра такам пур", - тенӗ Парсон. Вӑл хӑйне хӑй нимӗн те тӑваймарӗ; ӑна ҫаплах nen Ҫинчен, барри Парсон ҫинчен шухӑшланӑ пек шухӑшларӗ.,
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  рико Корелли пек мар.
  
  
  "Анчах ӑҫтан пӗлетӗр-ха эсир ӑна?"
  
  
  "Манӑн та унта туссем пур. Ту тӑрринче. Капо Капо ӑна вӑчӑрапа кӑларса пӑрахма хушрӗ. Вӑл ӑна пӗтӗмпех пултӑр тесе отель".
  
  
  "Мӗн ятлӑ вӑл?"
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Ман ун ҫинчен. Ӗнен мана".
  
  
  "Аван. Апла Пулсан, Капо Капо отель сана тухса кайма хушать".
  
  
  "Атте мана вӗлерме. Вӑл мана икӗ хутчен калама хӑтланчӗ. Пӗрре Корсикпа. Пӗрре неапольте. Ӑна унта леҫсе панӑ".
  
  
  "Неаполь-и? Сасӑ Ӑҫтан Тухрӗ Москит".
  
  
  Вӑл ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Эсир майлашатӑр".
  
  
  "Мана каларӗҫ."
  
  
  "Хема?"
  
  
  "Нимех те мар."
  
  
  "Иккӗмӗш хут ҫапни ӑнӑҫлӑ пулмарӗ...»
  
  
  "Сирӗн виллӑра Корсик ҫинче лараканни-и?"
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Ҫапла". Вӑл кӗтрӗ. Унтан: "лешӗ ӑнӑҫсӑрлӑха лексен, ӑна бизнес тӑрӑх кайма шут тытнӑ. Шӑпах ҫавӑн чухне килнӗ те ӗнтӗ вӑл сирӗн пата, ҫынсем".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Эпӗ ун ҫинчен пӗтӗмпех пӗлетӗп". Вӑл ҫук. Анчах ҫак калава итлени усӑсӑр. Ку тӗрӗс-и е суя-и, ҫавна пӗлме манӑн нимӗнле решени те пулмарӗ.
  
  
  "Аван. Корсикӑран яхта ҫине кайсан, Ӑна Хӑйпе Пӗрле Ванессисем илсе кайрӗҫ".
  
  
  "Сирӗн вырӑна йышӑнма-и?"
  
  
  "Ҫапла. Валенсие ҫитсен, эпир портра пӗр кун тӑтӑмӑр, вӑл ҫыран хӗрринче, вӗсем кайсан юлчӗ".
  
  
  "Лисистрата сирӗнсӗр ишнӗ-и?"
  
  
  "Фантазилле. Ванессисем рико Корелли вылянӑ".
  
  
  "Вӗсем Малагӑна анса ларсан, Ванессисем Халӗ Те Кореллипе вылянӑ-и?»
  
  
  "Ҫапла". Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ. "Тина Бергсон пулӑшнипе".
  
  
  "Ванессисем Малагӑра пулнӑ-и?"
  
  
  "Ҫук. Вӑл яхта ҫинчех юлчӗ. Капла лайӑхрах пулӗ тесе шутларӑмӑр эпир. Вара йӑнӑш пулмасть. Ҫакна кам та пулин пӗлсен, эпӗ ҫакна асра тытатӑп".
  
  
  "Малагӑра кам та пулин сире идентификацилеме пултарать-и?"
  
  
  "Пире пӗр шанс", - кулса ячӗ Парсон.
  
  
  "Кайран?"
  
  
  "Унтан Эсир Тинӑпа ҫыхӑннӑ та, вӑл сирӗнпе тӗл пулма килнӗ".
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  "Сирӗн хыҫҫӑн яхта патне ҫитиччен йӗрлесе пынӑ хыҫҫӑн сире такам суйласа илнӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, аквалланг тӑхӑнтӑм та лекрӗм".
  
  
  "ЛАВ-и?"
  
  
  "Москато, паллах. Кам тата? Вӑл мана оборудование пӗтӗмпех пӗлет. Вӑл кӗнӗ чухне яхта ҫинчен пӗр куҫ ҫеҫ мар пӑхса илчӗ пулмалла. Эсир караппа юнашар чухне вӑл сире хӑй майлӑ ҫавӑрма шутланӑ".
  
  
  "Мӗншӗн Москато паллаймарӗ сана?"
  
  
  "Вӑл яхта ҫинчен, Юшкӑн ҫинчен, сирӗнпе тӗл пулни ҫинчен пӗлет, ҫынсем...»
  
  
  "Паллах. Анчах вӑл сана чӑнах та паллаймарӗ".
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  "Вӑл вара тапӑннӑ та Юшкӑна амантнӑ".
  
  
  "Мухтав турра, ӑна вӗлермен!"
  
  
  Ӑна вӑл сӑнанӑ. Вӑл пӗр минут хушшинчех америка сигаречӗсен пачкине туртса кӑларчӗ. Вӑл пӗрне ҫутрӗ те шӑрпӑк ҫутрӗ. Иртнӗ хутӗнче вӑл испани сигаретне кӑларчӗ. Анчах ун чухне, паллах, Вӑл Барри Парсонӑн британин вӑрттӑн агентне вылянӑ. Вӑл чаплӑ актер пулнӑ, тӗрӗс реквизит мӗн тери тухӑҫлӑ пулнине пӗлнӗ.
  
  
  "Мӗнле-ха вӑл халь?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Клиника тавра мӗн калаҫнине астӑватӑр-и эсир?"
  
  
  "Ҫапла". Вӑл пӗлет.
  
  
  "Вӑл килет".
  
  
  "Хӑҫан пӗрлешме пултарӗ вӑл сирӗн пата?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. "Часах."
  
  
  "Унтан-манӑн партнерпа тӗл пулни?"
  
  
  "Тӗрӗс."Вӑл йӑл кулчӗ. "Итле - ха, Тина - сӗнӗвӗн пӗр пайӗ. Эсӗ ӑна пӗлетӗн вӗт, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Ҫапла, - терӗм эпӗ. - Анчах малтан эпир тӗл пуласшӑн, унтан детальсене сӳтсе явӑпӑр".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Ку вӑл халӗ мӗне пӗлтерни".
  
  
  "Мана пӗр япала тӗлӗнтерет".
  
  
  "Мӗнле?"Тӗтӗм ун умӗнчен ҫӗкленчӗ. "Рено" ҫамкинчи кантӑк ҫинче вӑл сигарета ӗмнӗ чух унӑн сӑн-пичӗ палӑрнине курма пултарнӑ.
  
  
  "Москит хыҫҫӑн Торремолиноса мӗнле лекнӗ эсир?"
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. "Тирпейлӗ, ҫапла-и?"
  
  
  "Питӗ тирпейлӗ."Ӑна кӑштах тӑхтаса тӑчӗ. "Ытла та тирпейлӗ."
  
  
  Ҫак куҫсем ман ҫине шуса анчӗҫ. "Мӗн калатӑн эсӗ?"
  
  
  "Эпӗ сан историпе пӗтӗмпех килӗшме пултараймастӑп, Корелли. Вӑрӑмтунасем сивӗнсен, эсӗ килӗшӳ тӑватӑн, унтан Эсӗ парсон Барри, вӑрттӑн агент, Калатӑн. Мӗн парать?»
  
  
  "Атьӑр таврӑнар", - терӗ Парсон ҫирӗппӗн. "Итле. Эсӗ Москит тытнине пӗлнӗ ӑна. Килӗшетӗн-и?»
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Паллах, эсир ун ҫинчен тавҫӑрса илме пултарнӑ пулӑттӑр. Анчах мӗншӗн Эсир Малагӑра пулнӑ-ха? Эпӗ, Рико Корелли, ҫакна асра тытатӑп. Эсир Валенсире пытаннӑ. Хӑвна кӑлӑхах кӑтартас тесе Мӗншӗн Малагӑна каймалла?»
  
  
  "Страховани", - терӗ вӑл хуллен.
  
  
  "Страховани-и?"
  
  
  "Яхтӑран Валенсире тухса кайнӑранпа эпӗ хӑрушсӑрлӑхра пултӑм. Ӑнланатӑр-и эсир?»
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Аван. Савченко яхта ҫинче" Москит "пырса ҫапнӑ минутсенче пулнӑ. Каллех чӑннипе-и?»
  
  
  Ӑна шухӑшлаҫҫӗ. "Аван. Калӑпӑр, ҫак самантра Сирӗн Sol nieve-ра пулмалла".
  
  
  "Ку Эпӗ Тинӑна калани".
  
  
  "Эпӗ ҫаплах шухӑшларӑм. Малагӑна килни мӗншӗн пулӑшнине эпӗ асра тытатӑп. Ку манӑн штопор пулчӗ".
  
  
  "Ӑна отеле илсе каймалла та сан ҫинчен ытларах пӗлмелле". Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Манӑн пурнӑҫа илемлӗ пӗчӗк тӗрке ӑшне чӗркесе хунине эпӗ асра тытатӑп. Ӑна Штата кайма хатӗрленетӗп. Эсӗ тата леш, сан патӑнти хӗр, ман управҫӑсем. Ҫапла-и?»
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  "Эсӗ сывалсан, эпӗ ҫулленех отель пулатӑп.
  
  
  Чылайччен чӗнмесӗр тӑчӗҫ. Ольга ун ҫине сиввӗн пӑхрӗ. Вӑл ман ҫине ҫавӑн пекех сиввӗн пӑхрӗ.
  
  
  "Ӑҫтан илтӗн эсӗ мана?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Аван. Асту. Эсӗ сунарта пулнӑ. Эсӗ Москатона шыраса тупасшӑн пулнине пӗлнӗ вӑл. Чӑнах-и?»
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп".
  
  
  "Эпӗ сана тупиччен ҫеҫ кӗтрӗм".
  
  
  "Эсир мана маларах палларӑр-и?"
  
  
  "О, паллах. Вӑл Лачака ӑҫталла кайнине пӑхса тӑчӗ".
  
  
  "Кайран эсир Ҫав каҫ Хуанпа ман хыҫҫӑн кайрӑр-и?»
  
  
  "Паллах, паллах."
  
  
  "Вилла".
  
  
  "Чӑнах та. Эсӗ леш Проституткӑна - москатопа виҫҫӗн пӗрле вӗренекен проституткӑна, тепри сарлака проституткӑна ҫапнӑранпа эпир ӗҫре пулнине пӗлтӗм эпӗ. Вӑл сана ахаль ҫеҫ сӑнанӑ".
  
  
  "Анчах мӗншӗн?
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  эсӗ манӑн Москато вилнӗ ҫул урлӑ каялла тухатӑн-и? "
  
  
  Унӑн куҫӗсем манӑн куҫсемпе тӗл пулчӗҫ. "Эпир пурне те йӑнӑшсем тӑватпӑр, ҫапла мар-и?"
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Аван. Анчах мӗншӗн-ха хуплашка ҫинчи истори?»
  
  
  "Джаз Барри Парсон? Ӑна ҫӳлӗк ҫинчи тусана силлесе тӑкнӑ", - терӗ вӑл, Барри Парсонӑн британи акцентне кӗрсе. "Ҫак самантра мӗн тумаллине тунӑ пек туйӑнчӗ. Эпӗ мӗн тӑвасшӑн, татӑклӑн калама шут тытрӑм: "ну, унӑн сасси те, ватӑ ырӑ Рико Корелли! Халӗ ку ниме те пӗлтермест, ҫапла мар-и? »
  
  
  Унран кулать. "Ку таранччен мана хорек ҫак икӗ пая уйӑрӑлни те, кӑмӑл-туйӑм та килӗшмест. Эсир Хуанпа тӳрех ҫыхӑну тытма пултарнӑ пулӑттӑр. Эсир унпа, лере, тата тепӗр хут ҫакӑнта ҫывӑрнӑ. Мӗншӗн-ха эсир, информаци ан пултӑр, ӑна тӗрӗслеме ыйтмалла? "
  
  
  Вӑл сигаретне ҫыртрӗ те малти кантӑк витӗр пӑхрӗ. Юр ҫунӑ, анчах халӗ вӑйсӑртарах. Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те тӗксӗм каҫ пирӗн икӗ питӗн сӑнне курчӗ.
  
  
  Унӑн куҫӗсем ман ҫине пӑхаҫҫӗ.
  
  
  "Эпӗ нихҫан та ҫывӑрмалли пӳлӗме шанмастӑп", - терӗ вӑл тӗксӗмленсе. "Манӑн хамӑн та мар. Ку вырӑн ӑна Торремолиносра арендӑланӑ. Эпӗ сан хыҫҫӑн ун патне кайичченех Москато мана пленка ҫине ҫырса хуманнине ӑҫтан пӗлем-ха эпӗ? Юлашкинчен, вӑл мана яхта ҫинче вӗлернӗ тесе шутланӑ. Анчах ку, тен, капкӑн пулчӗ пулӗ. Чӑнах-и? Тен, Унта Москато мар, Тен, Москато пӗрмаях мана оборудовани ҫинчен шухӑшланӑ, мана кӗтнӗ. Ӑҫтан пӗлме пултарнӑ-ха ӑна? "
  
  
  Вӑл унта ларать.
  
  
  "Ку отель те. Ӑна нимӗне те шанмастӑп. Ун пекки нимӗн те ҫук. Ман шутпа, кашни пӳлӗмре йӑнӑшсем пур. Манӑн пулас тӗлпулу витӗр тухмалла пулчӗ, мӗншӗн тесен ку малтанхи планӑн пӗр пайӗ пулчӗ. Эпӗ малтанхи планлас ӗҫрен пӑрӑнма юратмастӑп, мӗншӗн тесен ку ӗҫ ӑнсӑртлӑхӑн ирӗкӗ ытла та нумай. Эпир пӗр-пӗрне пӗлетпӗр ӗнтӗ, ҫавӑнпа та вӑл вӑрт-варт вылять, ҫак самантран пуҫласа малалла калать. Ҫакӑ сирӗн йӗркесӗрлӗх туйӑмне кӳрентернӗ пулсан, эпӗ питӗ шеллетӗп ".
  
  
  Ку пӗлтерӗшлӗ пулнӑ.
  
  
  "Халӗ мӗн?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпир хӗрпе тӗл пуласси ҫинчен калаҫса татӑлтӑмӑр", - терӗ Парсон каллех ӗҫлӗ ҫын пек. "Микрофильма илсе ҫитермелле".
  
  
  "Ӑҫта?"
  
  
  "Ну, эпӗ атте ҫинчен мӗн шухӑшланине пӗлетӗр ӗнтӗ эсир. Ку кирек мӗнле номер валли те право парать. Эпӗ Те Ҫынсен Мӑн Аслашшӗпе, Льянӑпа, туслашма юратмастӑп. Итлӗр-ха, йӗлтӗрпе ҫӳремелли трасса ҫинчен мӗнле?»
  
  
  Ӑна шухӑшлаҫҫӗ. "Унта питӗ пушӑ, вӑхӑчӗ - вӑхӑчӗпе. Юр ҫинче те хурт-кӑпшанкӑ ҫук". Вӑл, ку тӗрӗс пулнине ӑнланса илеймесӗр, кулса ячӗ.
  
  
  "Ҫӑва патне юр. Эсир париж телескоп объективӗпе усӑ курса ҫынна пеме пултаратӑр". Вӑл шартах сикрӗ. "Ку мана пачах килӗшмест".
  
  
  "Анчах Эсӗ Корелли иккенне никам та пӗлмест пулсан...»
  
  
  "Кам каларӗ? Унсӑр пуҫне тата тепӗр начар самант пур. Москато халӗ те пурӑнать пулсан, вӑл, артуро ӑна туянсан, сире тата сирӗн сарлака сӑнавсене сӑнама пуҫлӗ тесе шанса тӑраканскер, чӑнах - и?»
  
  
  "Хуан Ҫинчен-И?"
  
  
  "Паллах! Ҫавӑнпа та манӑн ӑна ӑҫта та пулин куҫа курӑнакан япала курмалла, ҫав вӑхӑтрах хӳтӗлемелле".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Ку-ҫырмалли ҫӑмӑл библи".
  
  
  "Ҫук-и? Ҫак канат ҫулӗсем тавра пӗр япала пирки мӗн? Эсир вӗсен таврашӗнче пӗр-пӗччен чухне, эсир пӗччен, хӑрушсӑрлӑхра пурӑнатӑр!»
  
  
  Ун ҫинчен шухӑшларӗ вӑл. "Гондола? Ӑна, ӑнланатӑп, мӗн ҫинчен калатӑр эсир? Ларӑр та унпа пӗрле тӑрӑр. Эсир унта, канат ҫулӗнче питӗрӗнсе ларнӑ вӑхӑтра, сире контролировкӑна илсе ҫитерме пултаратӑр, вара никам та ӑслӑрах пулмӗ. пурте пленкӑра-и? "
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  Вӑл шухӑша кайса ларчӗ. "Анчах кам та пулин сире ҫаплах тайлӑмран пеме пултарать".
  
  
  "Эсӗ кӗрекен сасӑлав, старик, - тенӗ Парсон, британи университетне таврӑннӑ май. - Эсӗ йӗлтӗрсем ҫине ларатӑн, Боррегилас станцинче тӑратӑн, эпир ҫывхарнӑ чух пире хӳтӗлетӗн".
  
  
  Ун ҫинчен шухӑшларӗ вӑл. Мана килӗшет. Вӑл мӗн чухлӗ ытларах шухӑшлать, ҫавӑн чухлӗ ытларах килӗшет мана ку.
  
  
  "Эпӗ ӑна илетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗн чухлӗ вӑхӑт?"
  
  
  "Ыран ирхине вунӑ сехетре-и?"
  
  
  "Чӑнах та", терӗ Парсон. "Эпӗ Хуанран аяккарах тӑрӑп. Эпир килӗшӳ тума ҫав тери ҫывӑх пулсан, мана нимӗнле йывӑрлӑх та кирлӗ мар".
  
  
  "Ӑнӑҫлӑх", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл юр ҫинче, ҫил вӗрнине тӳрлетсе тӑрать. Юр пӗтӗмпех ирӗлсе пӗтнӗ пулин те, вӑл уҫӑ алӑкран сивӗ ҫапнине туйрӗ.
  
  
  "Пуҫла", - терӗ Парсон. "Эпӗ сан хыҫҫӑн аяла каятӑп".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  Вӑл ман умра алӑка шалтлаттарса хупрӗ те палӑк тавра васкаса утса ҫаврӑнчӗ, унтан куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Renault проблемӑсӑр пуҫланчӗ. Эму кӑштах ӑшӑнма ирӗк пачӗ, унтан памятник кӗтессинчен Симкӑна куриччен кӗтрӗ, ee фарӑсем импровизациленӗ ҫул ҫине чалӑшшӑн анчӗҫ. Унтан вӑл малалла кайрӗ, подъездри кӗске ҫулпа шоссе еннелле шуса кайрӗ. Вӑл Парсона хыҫалти тӗкӗр ҫине сулса кӑтартрӗ.
  
  
  Ӑна Ман хыҫран пыракан" Симка " курчӗ, унӑн фарисем ӳкекен юр ҫинче мӗлтлетеҫҫӗ.
  
  
  Ҫаврӑнӑҫусемпе ҫаврӑнусем самаях ҫивӗччӗн пулса пычӗҫ, яланах тормозсем пама тата пӗчӗк передачӑна куҫарма хушрӗҫ. Малтанхи йӗпеннӗ тормоз системине туйса илсен, ӑна иртен-ҫӳрен чаҫрен киленме пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл айлӑм тӑрӑх ҫӳлелле чӗвен тӑнӑ хура сӗлеке тавра анать, Унта Ҫул V-сӑнарлӑ Канав евӗрлӗ сирпӗнсе кайнӑ. Юлашкинчен вӑл тротуар тӳрӗ кӑтартусем тунине курчӗ.
  
  
  Участок варринче ӑна чарма пуҫларӗ те пробуксовкӑна туйса илчӗ. Ӑна, ӑнсӑртран ҫул ҫинче шӑнса ларнӑ вырӑна тӗл пултӑм пулӗ тесе, каллех тытӑнса пӑхрӗ. Анчах ку пачах шӑнса ларнӑ вырӑн мар.
  
  
  Чакарнӑ передача ҫине куҫнӑ чух кӑштах туртӑнас тесе, вӑл каллех мӑшкӑлласа кулма тытӑнчӗ.
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Хыҫран йӗрлени кустӑрмасем ҫине нимӗнле хӑват та кӳмен пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл передачӑсене куҫарса лартмалли рычаг ҫине ҫав тери хытӑ пусрӗ, анчах халӗ ӑна ӗҫе кӗртме ытла та хӑвӑрт кайрӗ, ҫавӑнпа та аялти передача ҫине куҫма пултараймарӗ.
  
  
  Анаталла аннӑ чух ӑна урай патне ҫитиех чарса тӑратрӗ, анчах хӑвӑртлӑхӗ ытла та пысӑк. Телее, кукӑр пит лайӑх пулчӗ. Ӑна кӑтартусем тунӑ. Анчах ҫавӑнтах вӑл сулахаялла, тепӗр еннелле пӑрӑннӑ ҫӗрте тӗл пулчӗ те, иртсе кайнӑ чух мана кунта сцеплени парасса шанса, каллех мӑшкӑлласа кулма пуҫларӗ. Анчах эпӗ йӗпе тухӑҫсӑр пуҫне урӑх нимӗн те туймарӑм.
  
  
  Нимех те мар.
  
  
  Ӑна кустӑрма хытӑ ҫавӑрчӗ те ҫавӑрчӗ. Ҫул тӳрленсе тӑчӗ, анчах шоссе ҫӳллӗ чуллӑ сӑрт урлӑ каҫакан вӑрӑм та тикӗс траверс ҫине куҫсан, аялалла анма пуҫларӗ. Поход пӗтес умӗн вӑл чӑнкӑ кӑтартуҫӑсене каялла, шоссе ҫинче малта асӑрхаттаракан пысӑк паллӑпа курчӗ.
  
  
  Вӑл каллех мӑшкӑлласа кулма пуҫларӗ, анчах хирӗҫ нимӗн те чӗнмерӗ. Ӑна передачӑсене куҫармалли рычаг ҫине пусрӗ, анчах ӑна минимума ҫити чакараймарӗ. Renault хӑвӑртлӑхне чакарас, ӑна чакарас тесе, юр тасатаканӑн типне илес тесе, урапана каллӗ-маллӗ ҫавӑрма пуҫларӗ.
  
  
  Ӑнӑҫсӑр.
  
  
  Вӑл хӑй хыҫӗнче Парсон ҫутисене курчӗ те, Вӑл Мана S-мӗш номерте сӑнани, манӑн ӑнланмалла мар начар ҫулпуҫ пирки пуҫне ҫӗмӗрни мана кӑсӑклантарчӗ.
  
  
  Ӑна, пулӑшу ҫинчен пӗлтерекен сигнал пек, икӗ хутчен ҫутӑпа мӑчлаттарчӗ.
  
  
  Кукӑр-макӑр ҫывхарнӑҫемӗн ҫывхарать, Ӑна Renault хӑвӑртлӑхне пачах тӗрӗслесе тӑма пултараймасть. Ӑна, шалти дренаж канавӗ урлӑ каҫас тесе, шухӑшларӗ, анчах тӗнӗлсене ҫӗмӗрме, кустӑрмасене татма шанс ытла та пысӑк тесе шутларӗ. Кунсӑр пуҫне, руль урапи ман ҫурӑм тавра ӳссе ҫитсен канав тавра ҫӗкленекен сланец ӑшӑхлӑхӗ ҫине ӑна месерле ӳксе ҫӗмӗрме пултарнӑ.
  
  
  Машинӑсем ҫухӑрса ячӗҫ, ытла хӑвӑрт ҫаврӑнас тесе, ӑна сулахаялла пӑрчӗ. Вӑл манран сылтӑм енчи ҫӳллӗ ҫыран ҫине пырса тӑрӑнчӗ. "Рено" ҫул хӗрринчен анчӗ те тӳрех ҫулӑн тулаш хӗрринелле утрӗ, унта пӗр ҫирӗм фута яхӑн тӑсӑлакан шурӑ сӑрпа сӑрланӑ йывӑҫ карта айне пӗр фут ҫӳллӗш чул сӑртсем купаласа хунӑ.
  
  
  Вӑл карлӑк ҫине хӑяккӑн пырса тӑрӑнчӗ, "Рено" шарикӗнчен темскер татса илчӗ те каялла тӑпра купи патнелле вӗҫтерчӗ. Анчах ӑна хытӑ туртрӗ те каллех машинӑна тӳрлетрӗ.
  
  
  Ман умра ҫул хӑвӑрт анать. Ман патӑмран кирек хӑш ярдра та вӑл тӳррӗн ҫаврӑнакан, указательсене хӳтӗлекен тепӗр йывӑҫ карта тата ҫул кукринче питӗ пысӑк кӑтартакан чаҫе курчӗ.
  
  
  Ӑна нихҫан та ҫав кӑтартусем тума пултараймастӑп.
  
  
  Ӑна хӑйӗн хӑлхи патӗнче аслати двигателӗ илтрӗ те хӑвӑрт ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Ку Парсон пулнӑ.
  
  
  Вӑл mimmo "Симкӑран" персе ячӗ те малта пыракан чаҫе персе ячӗ.
  
  
  Ҫӗвӗҫе ил-ха, вӑл мӗн тума хӑтланни мана кӑсӑклантарчӗ. Унӑн отелӗ эму кӑшкӑрмалла, анчах шталь мар.
  
  
  Вӑл мана уҫҫӑнах касрӗ, ҫул ҫинчен тухса кайма е мана ҫапма чутах кӑшкӑрса ямарӗ.
  
  
  Ӑна каллех передачӑсен рычагӗ ҫине пусрӗ, пусма картлашки ҫинчен аяларах анма пикенчӗ, анчах усси пулмарӗ.
  
  
  Парсон ман умра уҫӑ. Крушени пуласса кӗтсе, вӑл куҫне хупнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Нимӗн те пулман.
  
  
  Сасартӑк ман малти бампер Парсонӑн хыҫалти бамперне шаккарӗ. Ӑна, Simca Парсонӑн хӗрлӗ стоп-сигналӗсем пӗрре сӳннине, тепре сӳннине, унтан каллех сӳннине куртӑм.
  
  
  Вӑл майӗпенрех утма пуҫларӗ.
  
  
  Ку вӑл - чупса аннӑ машинӑна чарасси, машинӑна ун умӗнче чарасси, машинӑна хыҫалта чарасси пулнӑ.
  
  
  Вӑл ҫирӗп руль тытнӑ, мӗншӗн тесен иртсе кайнӑ чухне Пӗр чул Renault Simca бампер ҫинчен Тӗрӗс мар вырӑнта пӑрахнине, мана сулахаялла е сылтӑмалла ывӑтса янине, унтан ӑна вӑрахланса пыракан машина ҫинчен шуса анатӑп та е чӑнкӑ ҫыран хӗррипе сывлӑша Улӑхса Каятӑп.
  
  
  Парсон хӑрани ҫаплах мӑчлатрӗ, мӑчлатрӗ, эпир ҫул кукӑрне ҫитнӗ тӗле вӑл мана чарчӗ. Ӑна хыҫалти хута ячӗ те чӗтре-чӗтре машина ҫине ларчӗ.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ те, парсон симка витӗр тухрӗ. Вӑл ман енне ҫаврӑнчӗ те, ун тавра юр ҫӑвать.
  
  
  Ман ҫутӑсем тулта, Simca хыҫалти пайне ҫутатса, Унта, ҫӗрле тӑракан Парсона кӑтартса ҫунаҫҫӗ.
  
  
  "Мӗн пулнине ыйтмастӑп эпӗ", - терӗ Парсон вӑраххӑн. "Такам сан Ренна лекнӗ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Пулӑшнӑшӑн тавтапуҫ. Ку лайӑх трюк".
  
  
  Эпӗ ӑна гаража леҫсе яриччен Эпир Esgui бара кӗтӗмӗр. Манӑн виҫӗ люмбӑпа пӗр курка кофе пурччӗ, ӑна халӗ те лайӑх мар пек туйӑнатчӗ.
  
  
  11
  
  
  Вӑл Хӑйӗн пӳлӗмне Каялла Тавӑрӑннӑ, кайран Баррӑра Esguie-Парсонпа пӗрле пулнӑ. Лумбӑри ромпа шоколад мана кӑштах лӑпланма пулӑшрӗҫ, анчах ҫӑраҫҫине алӑкран чиксе шала кӗрсен, вӑл ҫаплах чӗтрерӗ-ха.
  
  
  Светтуйсене кӗртсен, вӑл номерӗн тепӗр вӗҫӗнче кӑштӑртатнине илтнӗ, унтан алӑка пӗрлештерекен алӑк уҫӑлнӑ та, Хуан куҫӗсене чарса пӑрахнӑ. Вӑл тин ҫеҫ тарӑн маччаран вӑраннӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Эсир унпа тӗл пулнӑ-и?"
  
  
  "Ҫапла", терӗм эпӗ, Ӑна хӑвӑрт бюро патне пытӑм та блокнот илтӗм. Ӑна nen "жучок" ҫине хӑвӑрт чӗрсе хучӗ те эй кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑл хӑй ӑнланнине пӗлтерсе пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Мӗнле пулчӗ ку?
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  каяс-и? "- ыйтрӗ вӑл манран.
  
  
  "Нимӗн ҫинчен те пӗлтермелли ҫук. Манӑн ӑна каллех курмалла пулать". Вӑл блокнот ҫине ҫырса ларать. "Эсир унпа ыран вунӑ сехетре гондолӑра тӗл пулатӑр. Тӗпӗ-йӗрӗпе кайран".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Халӗ ӑна ҫывӑрма каятӑп та кӑштах канатӑп".
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна вӑл холл алӑкӗ ҫине тӗллесе кӑтартрӗ, ӑна тулта часах тӗл пуласса систерчӗ.
  
  
  "Ырӑ каҫ пултӑр, Джордж", - терӗ те вӑл, хӑйӗн пӳлӗмне таврӑнчӗ.
  
  
  Ӑна хыврӗ, таса тумтир тӑхӑнчӗ те коридора тухрӗ. Хуан сигарета туртса ларнӑ.
  
  
  "Пӳлӗмсенче итлесе пӗтерессе шанатӑр-и эсир?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Юрать".
  
  
  "Эсир Кореллипе тӗл пулнӑ-и?"
  
  
  "Ҫапла. Эпир ӑна Барри Парсон пекех пӗлетпӗр".
  
  
  Вӑл мана вӗренетчӗ. "Эпӗ ун ҫинчен чухласа илнӗ пекех пултӑм".
  
  
  "Эпӗ те турӑм."
  
  
  "Эсир шанма пултаратӑр-и?"
  
  
  "Мӗнле-ха эпӗ пӗтӗмпех шанма пултаратӑп? Анчах вӑл сире канат ҫулӗ ҫинче кӗтсе илет, унта, ҫӗвӗҫ, материалсем илетӗр".
  
  
  "Мӗн ку?"
  
  
  "Эпӗ ӑна тума пултаратӑп", - терӗ вӑл шанчӑклӑн.
  
  
  "Аван. Ӑна сана йӗлтӗрпе антарнӑ ҫӗртен хӳтӗлетӗп. Корелли ҫапла тӑвасшӑн".
  
  
  "Анчах Мӗнле пӗлме пултарнӑ-ха Вӑрӑмтуна сирӗнпе тӗл пулни ҫинчен?»
  
  
  "Вӑл пире пӗрмаях сӑнаса тӑчӗ".
  
  
  "Эпӗ ӑна сӑнама тӑрӑшӑп".
  
  
  "Ан пӑшӑрханӑр. Уншӑн тӑрӑшӑп. Кореллипе паллашӑр та, вӑл пирӗнтен шӳт тӑвать-и е ҫук-и, тесе ыйтса пӗлӗр".
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗншӗн вӑл мана маларах информаци памарӗ?"
  
  
  "Вӑл шанӑҫлӑ пулас килет, терӗ".
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Ман шутпа, ку пӗлтерӗшлӗ".
  
  
  "Унпа пӗрле канат ҫулӗ ҫине лар та Борегиласран йӗлтӗрпе ан. Вӑл сана аялта, пӗтӗмпех пӗтсен, кӗтсе илӗ. Унтан эпир аяла васкӑпӑр та унӑн чӑн-чӑн япалисене тӗрӗслӗпӗр".
  
  
  "Малага?"
  
  
  "Гранадӑсем. АX, унта передатчик пур".
  
  
  "Аван."
  
  
  Ӑна, пӳлӗме таврӑнтӑм та ҫывӑрма выртрӑм.
  
  
  * * *
  
  
  Халӗ ӑна чуллӑ ту хысакӗ тӑрӑх пӗтӗмпех курма пулать. Хӗвел святойӗ шап-шурӑ. Юр святойӗ турӑ куҫа йӑмӑхтарнӑ, Анчах Эпӗ Zeiss 60x куҫлӑхлӑ фильтрпа усӑ курнӑ.
  
  
  Канат ҫулӗ ҫӳлелле хӑпарать, Эпӗ Хуан сарӑ свитерне лайӑхах куртӑм. Шалта вӑл Тата Парсон ҫеҫ пулнӑ. Гондола яланах тӑваттӑшне илсе килетчӗ, ҫавӑнпа вӑл парсонӑн уйрӑм ҫула кайма ӗҫлекен персонала чей пама тивнине пӗлетчӗ, анчах эпӗ пӑлханмарӑм. Унӑн укҫа пулнӑ.
  
  
  Вӑл каллех куҫлӑхлӑ хир тӑрӑх ярӑнса кайрӗ те, ӑна курчӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Вӑл боррегилпа Люяньян Мӑн Аслашшӗ хушшинче, гранит чул хысакӗ ҫинче, хырӑмӗ ҫинче выртать. Вӑл сӑрӑ тумтир тӑхӑннӑ, ҫавӑнпа та вӑл слюдӑпа тата гранит сланецпа пӗрлешнӗ пекех туйӑнать. Анчах вӑл ҫапах та арҫын пулнине курма пултарнӑ, аллине вӑрӑм винтовка тытнине те курнӑ. Винтовка ҫумне прицел ҫирӗплетнӗ.
  
  
  Эпӗ кама-куҫлӑх тӑхӑннӑ винтовка типне-пӗлме пултараймарӑм.
  
  
  Вӑл питӗ шӑппӑн кӗтсе выртрӗ. Вӑл Гондолӑпа Хуан Тата Парсон ҫине пӑхнӑ. Мӗнле пӗлнӗ-ха вӑл вӗсем ӑна илсе кайнине? Мӗнле пӗлме пултарнӑ-ха вӑл?
  
  
  Парсон-и? Парсон вырӑнне пулнӑ-и? Хуана такам хистенӗ-и? Информаци мӗнле сӑрхӑнса кӗчӗ? Пирӗн пӳлӗмсенче пире никам та пӗр сӑмах каламарӗ. Мансӑр Тата Парсонсӑр пуҫне никам та вӑхӑтпа вырӑн пӗлмен.
  
  
  Ҫапах та ҫын вӗлерекенӗ кӗтсе выртнӑ.
  
  
  Москато-и? Пулма пултарать.
  
  
  Ӑна вӗҫертрӗ те "люгер"туртса кӑларчӗ. Ӑна пӑхкаларӗҫ те пӗр минутра ҫилсем тыттарчӗҫ. Манӑн тайлӑм урлӑ каҫса, чул ҫине ҫирӗпленсе лармалла пулнӑ пулӗччӗ. Вара манӑн чулсем тӑрӑх шуса кайса, вӑл пырса ҫапиччен ӑна вӗлермелле пулать.
  
  
  Урӑх ҫул ҫук. Ӑна Москатона Чӗррӗн хӑварсан, вӑл Каллех Рико Кореллие илме хӑтланса пӑхӗ - вӑл май киличчен тытӑнса пӑхӑр!
  
  
  Канат ҫулӗн хӑвӑртлӑхӗпе чул тусем ҫинче ҫын ӑҫта тӑнине шута илсен, манӑн пӗр минут ҫурӑ яхӑн кайма тиврӗ.
  
  
  Хӑрушӑ магнатран хӑтӑлас тесе, ӑна кӑштах тӗрӗслесе пӑхрӗ те унтан кӑшт аяларах иртсе кайрӗ. Сӑртӑн аялти пайне пырса ҫапӑнсан, ҫӳлте ытти юрпа темскер пулнӑ, вара вӑл сасартӑк сӑрт ҫинче чӗркуҫҫи ҫине путса ларнине курнӑ. Вӑл тапкаланчӗ, тапкаланчӗ, ман ҫинчен юр сирпӗнчӗ. Манӑн ӗҫ ӑнчӗ. Кусса пыракан пысӑк юр ҫаплах ман патӑмран аяккалла кайса, ҫывӑхри чулсем ҫумне пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Вӑл хаклӑ секундсене ҫухатнӑ.
  
  
  Чул тусем ман умра, анчах эпӗ ӑна хам айра выртакан ҫынна курмарӑм. Пӑнчӑсем тупса, ту хысакӗ тӑрӑх майӗпен панорамӑлама тиврӗ.
  
  
  Унтан ӑна курчӗ.
  
  
  Мана курсран ҫӗр фута яхӑн персе антарчӗҫ! Вӑл ытла та ҫӳллӗ.
  
  
  Вӑл каллех сӑрт ҫинчен анма пуҫларӗ, тепӗр еннелле ҫаврӑнса, ҫав курсран шыва кӗрсе, чуллӑ сӑртсем ҫинчи ҫын ҫитме ҫук вырӑнсенче ларакан пӑнчӑ патне таврӑнчӗ.
  
  
  Ӑна хӗскӗчпе вӗҫертсе ячӗ те, йӗлтӗрсем шуса ан кайччӑр тесе, чулсем ҫине хучӗ. Унтан ӑна пӑнчӑ-пӑнчӑ туртса кӑларчӗ те чул хысакӗсем урлӑ пӑхрӗ.
  
  
  Канат ҫулӗ иккӗмӗшпе виҫҫӗмӗш хурҫӑ тӗревсем хушшипе майӗпен хӑпарнине куртӑм эпӗ ӑна. Ӑна винтовка тытнӑ ҫын курма пултарнӑ, вӑл ӑна ҫирӗп чӑмӑртаса тытнӑ, гондолӑна эрешмен хурҫӑ тросӗсем тӑрӑх ҫӳлелле хӑпарнӑ чухне асӑрхануллӑн ертсе пынӑ.
  
  
  Ӑна" люгер " арҫын пуҫӗнчен тӗллерӗ те персе ячӗ.
  
  
  Куҫӗсене чарса пӑрахса, чул ҫине пырса ҫапӑнчӗ те таҫта вӗҫсе кайрӗ. Вӑл рикошет юрланине илтрӗ.
  
  
  Арҫын хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл унӑн шурӑ пичӗ ҫинче ҫуса тасатнӑ пӑнчӑ курчӗ. Вӑл ҫурӑмне хӑвӑрт аврӗ, ҫаврӑнчӗ те ман ҫине винтовка тӗллерӗ-прицел тата ытти те.
  
  
  Куҫа чарса пӑрахса ман хыҫра юр ҫине лекрӗ - ытла ҫывӑхра
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  хӑтлӑх.
  
  
  Ӑна каллех персе ячӗ. Анчах вӑл пӑшал пенӗ хыҫҫӑнах куҫран ҫухалчӗ. Ӑна курма пултарайман.
  
  
  Унта ларса, вӑл ӑна кӑлӑхах тупасшӑн пулчӗ.
  
  
  Тата тепӗр пӑшал сасси ман алӑпа чула хуҫса пӑрахрӗ.
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Гондола трос тӑрӑх майӗпен шӑвать, Ӑна Хуан сарӑ свитерӗ курма пултарать, ку вара эпӗ мӗн ҫине пӑхни ҫеҫ.
  
  
  Стрелок тӑчӗ те гондолӑна тӗллерӗ. Ӑна каллех персе ячӗ.
  
  
  Вӑл чул хысакӗ хыҫне пӗшкӗнсе ӳкрӗ, пачах лекмерӗ. Вӑл чул хысакӗ ҫине таянса гондолӑна тӗлленине куртӑм.
  
  
  Ӑна чул хысакӗсем урлӑ пуҫларӑм, анчах ун патне вӑхӑтра ҫитеймессине пӗлетӗп.
  
  
  Трос хӗскӗчӗсене шаклаттарса илсе, sel йӗлтӗрӗсем ҫине сиксе ларчӗ те, пӗр аллипе икӗ чукмар, тепринпе люгер тытса, аялалла анма пуҫларӗ. Ку вӑл йӗлтӗрпе ҫӳремелли чи меллӗ позициех мар, ӑна вӑл хӑй те чухласа илме пултарнӑ.
  
  
  Вӑл малалла кайнӑ май эпӗ йӗлтӗрпе пеме пултарайманнине ӑнланса илтӗм, ҫапла вара хаклӑ вӑхӑта ытларах ирттеретӗп.
  
  
  Вӑл ларнӑ шая анчӗ, крепоҫсем тӑрӑх вӗҫерӗнчӗ те, кукленсе ларса, чулсем урлӑ каҫрӗ.
  
  
  Сасси унӑн!
  
  
  Ӑна персе ячӗ.
  
  
  Вӑл гондолӑна тӗллерӗ, эпӗ персе янӑ пекех персе ячӗ, - е, тен, манран пӗр секундран. Мӗн пулсан та, эпӗ хам персе яни вӑл осечка пани патне илсе ҫитерчӗ пулмалла, ҫав заряд, чӳрече витӗр Парсон долларне хума мар, гондолӑн никӗсӗ ҫине лекрӗ.
  
  
  Ӑна стрелока лектерчӗ.
  
  
  Вӑл пичӗпе чулсем ҫине ӳкрӗ, унтан, рефлектор пек хускалса илсе, винтовкине ман ҫине яричченех сарса хучӗ.
  
  
  Вӑл каялла сикрӗ те, сӑрт ҫинчен шуса анса, юр ҫине ӳкрӗ. Пульӑсем ман тавра вӗҫсе саланчӗҫ, анчах пӗри те тивертеймерӗ. Ӑна каллех чул ту ҫине антарса лартнӑ, пиртен туянма ҫакланнӑ.
  
  
  Чул яка пулнӑ, анчах вӑл ун тӑрӑх шуса кайнӑ та, ман хӑлхапа юнашар тата тепӗр ҫын куҫне чарса пӑрахсан, унӑн пуҫне ҫӗкленӗ, ҫакна уҫҫӑнах курнӑ та эму мӑйӗнчен персе янӑ.
  
  
  Вӑл тӳрех ӳкрӗ. Ун тавра хӗрлӗ пӗлӗт пек юн сирпӗнчӗ.
  
  
  Унтан вӑл хӑй патне пынӑ чух пӑр пек хӗрелсе кайнӑ кӳлленчӗкре выртнӑ.
  
  
  Ку Вӑл Москато Альфреддо пулнӑ.
  
  
  Вӑрӑмтуна.
  
  
  Хӑта!
  
  
  * * *
  
  
  Мана перекен Винтовка Тата гондолӑра Рико Кореллие вӗлерме хатӗрленекен Винтовка Winchester Model 70 Super Grade винтовка пулнӑ, вӑл 30-06 Springfield патронсем валли хатӗрленӗ, Bausch & Amb Balvar Lee dot оптика прицелӗпе пуянлатнӑ. Вӑл буровой илемлӗ хӗҫпӑшал пулнӑ.
  
  
  30-06 Springfield Hi-Speed патронӗ ҫекундра 2960 фут, ҫекундра 2260 фут тӑршшӗ хӑвӑртлӑхпа, 2920 фут-дульник энергийӗпе тата 1700 фут-кӗренкепе танлашма пултарать. 300 ярда яхӑн. Bausch & Amp; Lomb прицела 2 1-2-2 хут таран йӗркелесе пыраҫҫӗ, ҫав хушӑрах ҫӳллӗшпе ҫиле куҫса пыракан икӗ пайпа ҫеҫ йӗркелеҫҫӗ.
  
  
  Аякран перекен вырӑнтан ҫынна мӗн те пулин вӗлерме пултарать пулсан та, ку комбинаци пулма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл вилнӗ ҫын патнелле пӗшкӗнчӗ. Унӑн бумажникпе хутсем пулнӑ, анчах вӗсене уҫҫӑнах тунӑ. Унӑн ятне Наталио Ди Цезура каланӑ, хаҫатсенче Вӑл Улпут тӑрӑх Итали тӑрӑх килнӗ, тесе ҫырнӑ.
  
  
  Унӑн ӳчӗ тӗксӗм, ҫӳҫӗ хура, хырнӑ кӑвак янахӗпе патакӗсем. Унӑн бакенбарчӗсем ахаль бакенбардсенчен аяларах, анчах ытлашши вӑрӑм пек туйӑнмаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл лайӑх ҫилпе тата йӗлтӗрпе ҫӳремелли йӗм тӑхӑннӑ.
  
  
  Вӑл чулсем тӑрӑх сасартӑк ура сассисем илтӗннӗ еннелле ҫаврӑнса пӑхрӗ. Граждански гвардипе пӗри хӑй вырӑнне анчӗ, йӗлтӗрӗсене хыврӗ те, аллине ҫыру кӗнеки тытса, ман пата пычӗ. Вӑл ҫак хӑрушсӑрлӑх чӗн кобурине вӗҫертсе янине асӑрхарӗ.
  
  
  Ман ҫине пӑхса, вӑл нимӗн те каламарӗ, унтан вилнӗ ҫын выртакан чул патне пычӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ, ӳчӗ ҫине пӑхрӗ, унтан ӑна тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ те темиҫе заметка турӗ.
  
  
  Вӑл виле мӑйне сӗртӗнчӗ те юн тымарне хыпашласа пӑхрӗ. Вӑл унта пулмӗ тесе калама пултарнӑ пулӗччӗ. Вӑл хутсем, хутсем кӑларчӗ, тӗпчерӗ, унтан 70 Винчестера тата прицелпа пӑхса тухрӗ.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Килсе кӗнӗшӗн каҫармалла, сеньор", - тенӗ вӑл акӑлчанла.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Мӗнле пӗлтӗр-ха эсир эпӗ акӑлчан иккенне?"
  
  
  "Эсӗ американец иккенне пӗлетӗп эпӗ", - тӳрлетрӗ вӑл мана йӑл кулса. "Хамӑн йӗлтӗрпе".
  
  
  Вӗсем австриецсем пулнӑ, анчах эпӗ ӑна сан-Вэллире ih туянтӑм. Вӗсем ҫине пичет пуснӑ.
  
  
  "Эсир ҫак инкеке курнӑ - и?"- сӑпайлӑн ыйтрӗ вӑл, анчах ахӑртнех.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ.
  
  
  "Тен, эсир свидетельтен те ытларах пулӗ. Тен, эсир ҫав ҫын вилнипе ҫыхӑннӑ?»
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ. Хӑҫан вӑл ман правасене пӗлтерме шутланӑ? Анчах, Паллах, Испанире Сире хӑвӑр правӑра вуласа паман.
  
  
  Бумажник илес тесе, вӑл ӑна вӗҫертме тытӑнчӗ.
  
  
  "Гардиа", 45-мӗш калибрлӑ "американец Кольт" хӗҫпӑшал самантрах ҫак алӑра пулчӗ те ман пурнӑҫа хупласа хучӗ.
  
  
  "Каҫару ыйтатӑп, сеньор, анчах тархасшӑн, кӗсйӗрсене нимӗн те ан кӑларӑр".
  
  
  "Эпӗ хамӑн удостоверенине ҫеҫ каласа парасшӑн", - кулса ятӑм эпӗ. "Эпӗ Митч сеньор Келли малага тавра сӗннӗ тӑрӑх килтӗм".
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ паллани вӗлтлетсе иртрӗ. "А. Паллӑ. Санӑн кунта ҫак карточка пур. Ҫавӑн пекех сан тавра пӗр ҫын". Вӑл вӗсем ҫине пӑхса илчӗ те пластик папкине хуллен каялла чикрӗ. Вӑл бумажнике каялла тавӑрса пачӗ те, ӑслӑ ҫын пек шаплаттарса хупса хучӗ.
  
  
  Ӑна илчӗ те пуҫтарчӗ.
  
  
  "Каҫару ыйтатӑп, сеньор. Вӑл ҫук
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Акӑ сире кирек мӗнле допрос тума та кӗтетӗп. Эсир каяс тетӗр пулсан? "
  
  
  Ах, Митч Келли карточкин кӗтессинчи ҪАК тӗлӗнмелле пӗчӗк ЭМБЛЕМА ПУРТӐ, ӑна пурте пӗлнӗ тата юратнӑ пек туйӑннӑ.
  
  
  Ӑна ҫавӑрчӗ те вилнӗ ҫын ҫине кӑтартрӗ. "Вӑл сирӗншӗн паллӑ-и?"
  
  
  Guardia пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп. Анчах часах паллатӑп".
  
  
  "Сӑпайлӑ канаш", - терӗм эпӗ. -Ку ҫынна малагӑра преступленишӗн шырама пӗлтерме пултараҫҫӗ. Вӗлерни".
  
  
  "Ах."
  
  
  "Иртнӗ каҫ ачана вӗлернӗшӗн те кунта, Люньян Мӑн Аслашшӗ патӗнче, уҫӑ".
  
  
  Guardia куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "Эсир пӗлетӗр, сеньор, япаласем питӗ нумай".
  
  
  "Ку манӑн ӗҫ. Япаласем нумай пӗлмелле. Ih сӑнӳкерчӗке те ӳкермелле", - хушса хучӗ вӑл йӑл кулса.
  
  
  Вӑл салют пачӗ. "Prima сире тытса чарнӑшӑн каҫару ыйтатӑп. Ман юлташ килсен, эсир кунта пулман пулсан, аван пулнӑ пулӗччӗ, тесе шутлатӑп. Вӑл кӑштах ҫамрӑк та импульсивлӑ".
  
  
  Ӑна тӑвалла пӑхса илчӗ. Тата Тепӗр Guardia йӗлтӗрпе аялалла чупнӑ.
  
  
  "Тавтапуҫ."
  
  
  Вӑл пилӗк таран пуҫ тайрӗ те салют пачӗ. "Эпӗ сеньор Келли эпир тӗл пулни ҫинчен калӑп".
  
  
  Вӑл хӗскӗч витӗр йӑпшӑнса тухрӗ, каштисене ҫӗклерӗ те Хӑвӑрттӑн Люяньо Мӑн Аслашшӗ патне анчӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Тепӗр ҫур сехетрен вӑл отеле таврӑнчӗ. Хуана мана пысӑк камин патӗнче хӑна пӳлӗмӗнче кӗтсе тӑнӑ.
  
  
  Эпир иксӗмӗр ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Унӑн пичӗ пӑлханнипе ҫуталса тӑрать. "Манӑн вӑл пур", - пӑшӑлтатрӗ вӑл мана.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Мӗнле пӑлхану пулчӗ ку?"- шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ Москатона хӑратса тартӑм та вӗлертӗм ӑна".
  
  
  Унӑн пичӗ шуралса кайрӗ. "Канат ҫулӗ ҫинче тӗл пулни ҫинчен мӗнле пӗлчӗ-ха вӑл?"ыйтрӗ вӑл. "Сансӑр Пуҫне мана Та, Парсона Та никам та пӗлмен".
  
  
  "Эсир Парсон Чӑнах Та Корелли тесе шутлатӑр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Вӑл, паллах, наркотиксен тытӑмӗ ҫинчен нумай пӗлет. Вӑл пире сенкер кӑшӑллӑ чей чашки ҫинче пама хатӗр. Вӑл питӗ хавхаланнӑ".
  
  
  "Эсир хӑҫан та пулин кӑмӑлсӑр пулнӑ-и?- савӑнӑҫлӑн ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Питӗ лайӑх. Эпир Корелли вырӑнне пӗрремӗш ҫынпа выляма пуҫласанах".
  
  
  "Паян ниепле те гранадӑна илсе ҫитерейместпӗр".
  
  
  "Информаци тӗрӗс пуласса шанма пултараймастӑп эпӗ, Ник", - терӗ вӑл, ҫакӑн ҫинчен пӗр вӑхӑт шухӑшланӑ пек тата юлашкинчен решени йышӑннӑ пек. "Корелли чӑн-чӑн ҫын тесе калама пултарайманшӑн Эпӗ питӗ кулянатӑп".
  
  
  "Ан пӑшӑрханӑр. Асра ТЫТМАЛЛИ Банк пуртӑ пӗлӗ".
  
  
  "Анчах мана кунта мӗншӗн яни интереслентерет". Халӗ вӑл ҫилленчӗ.
  
  
  "Манӑр кун ҫинчен. Ку ӗҫӗн пӗр пайӗ".
  
  
  Гаражра Механик Ллано Мӑн Аслашшӗ каҫару ыйтнӑ. "Эпӗ ӑна кӑнтӑрла иртсен икӗ сехет тӗлне илетӗп. Ку сирӗншӗн часах ҫитет-и, сеньор?»
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Ку пулма тивӗҫ. Мӗн пулчӗ?"
  
  
  "Тормозри шӗвек, сеньор".
  
  
  "Мӗнле сӑлтавпа?"
  
  
  "Трубопровод татки". Вӑл нумай калаҫасшӑн пулмарӗ.
  
  
  "Перерыв-и?"
  
  
  "Питӗ тӗлӗнмелле, сеньор", - тенӗ вӑл. "Шӗвек валли лини пайӗсем мар ҫапла пӗтсе пыраҫҫӗ. Чӑнах та, ку пулма пултараймасть".
  
  
  "Апла пулсан мӗн пулнӑ?"
  
  
  "Лини ҫурӑлнӑ".
  
  
  "Каснӑ-и?"
  
  
  "Сеньор пек". Халӗ эму кӑмӑлсӑрланчӗ. Ҫакӑн пек япаласем уншӑн ӑнланмалла мар пулнӑ.
  
  
  "Кам юри касса кӑларнӑ ӑна?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Унӑн ун ҫинчен калаҫас килмест. Ку пысӑк айӑплав".
  
  
  "Анчах авӑрлама никам та ҫук, мӗншӗн калас мар-ха ӑна?»
  
  
  Вӑл эпӗ кулнине курчӗ. "Аван. Ӑна калатӑп, сеньор, ҫак линине такам касса татнӑ, тетӗп. Снип! Кунта пӗлтерӗш пур-и?»
  
  
  "О, ҫапла, - терӗм эпӗ. - ку пӗлтерӗшлӗ".
  
  
  Ача шухӑша кайнӑ пек курӑнать. - Апла пулсан, сирӗн тӑшман пур, сеньор. Тен, пӗр-пӗр хӗрарӑм упӑшки?
  
  
  Испанецсем ҫав тери тӗлӗнмелле романтиксем!
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. "сисетӗп, ку пулма пултарать. Анчах вӑл ҫавӑн пек тӑрать, ӑнланатӑр-и?»
  
  
  Вӑл ҫуталса кайрӗ. "Апла пулсан аван. Аван!"
  
  
  "Эпӗ иккӗре пулатӑп".
  
  
  "О, тата тепӗр вак - тӗвек пур, - терӗ вӑл.
  
  
  "Мӗнле?"
  
  
  Кам та пулин итлемест-ши тесе, ҫулленех каялла ҫаврӑна-ҫаврӑна пӑхса, вӑл каллех иккӗленсе тӑчӗ.
  
  
  "Ку мӗн иккенне пӗлетӗн-и эсӗ?"вӑл кӗсйинчен темскер кӑларчӗ те аллинче тытса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна алтупанӗ ҫинчен илчӗ. Ку питӗ илемлӗ йӑнӑш пулчӗ. Магнитлӑ передатчик кипгаторпа пӗрле. Питӗ лайӑх модель! Профессилле тӗплӗн. Японец е нимӗҫ пулмалла.
  
  
  Ӑна, ун ҫине пӑхнӑ. "Ку мӗн иккенне эпӗ пӗлместӗп".
  
  
  "Эпӗ те, сеньор".
  
  
  "Ӑҫтан тупрӑн эсӗ ӑна - ҫав юмӑҫ?»
  
  
  "Ӑна Renault, сеньор, аялти пайӗнчен ҫирӗплетнӗ".
  
  
  "Епле интереслӗ. Вӑл пынӑ чухне шоссе ҫинчен вӗҫсе хӑпарнӑ пулӗ, тесе шутлатӑп".
  
  
  "Ку магнетизм, эсир пӗлетӗр-и, сеньор? Ӑна курасси сирӗншӗн интереслӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ".
  
  
  "Эпӗ... питӗ интереслӗ".
  
  
  Ӑна пӗр минутра пепгатор ӑшне чикрӗ те темиҫе ҫӗр юрӑ туртса кӑларчӗ. Ӑна ih ачана панӑ. "Ку саншӑн", - терӗм эпӗ. "интересшӗн тата эсир чӗнменшӗн".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп, сеньор".
  
  
  Ку чӑнах та ҫапла пулӗ тесе шутларӗ вӑл.
  
  
  Канат ҫулӗ ҫинче тӗл пулни Ҫинчен Мускав Пӗлет.
  
  
  Ӑна эму хӑй каларӗ
  
  
  Вуниккӗ
  
  
  Эпир Хуанапа Альгамбра садӗнче ларнӑ чух пирӗн пата хура ҫӳҫлӗ, хура куҫлӑ, кӑтра ҫӳҫлӗ, гервасио Альбанес ятлӑ цыган пырса тӑчӗ. Вӑл эпир малта пыракан ҫула ертсе пычӗ. Хуанпа унӑн шухӑшӗ хыҫала юлнӑ.
  
  
  "Ку Андалусишӗн ӑшӑ", - терӗ вӑл акӑлчанла питӗ лайӑх акцентпа.
  
  
  "Анчах мароккӑшӑн мар", - терӗ вӑл ревматизмла, КАЛЛЕХ ХОУКШӐН тата АX туса хунӑ ачалла системӑшӑн именсе.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Пӑрӑҫ йывӑҫӗ айӗнче бетон тенкел ларать, вӑл пире унта ертсе кайрӗ. Эпир пӗрле бассейн ҫине тата хирӗҫри пысӑк мавритански хапха ҫине пӑхса лартӑмӑр.
  
  
  "Манӑн сирӗн валли ҫӗнӗ хыпарсем пур", - терӗ вӑл шӑппӑн. "Пирӗн решка вӗҫленнӗ хыҫҫӑнах тӗл пулмалла".
  
  
  "Ҫӗнӗ хыпарсем?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл пӳрнине тути патне тытрӗ. "Кайран. Хирӗҫри сӑрт ҫинче". Вӑл сӑрт тайлӑмӗнче ҫурҫӗр-хӗвелтухӑҫнелле mimmo Альгамбра пӳрнипе тӗллесе кӑтартрӗ. Пире маларах каланӑ тӑрӑх, сӑрт тайлӑмӗнче темиҫе ҫӗр хӑвӑлӗ, ҫӗр хӑвӑлӗ пур, унта халӗ те цыгансем нумай. Чӑннипе каласан, Кӑна Пире Жервазио хӑй каларӗ.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Унтан экскурсисем. Альгамбрӑна кӗнӗ ҫӗрте".
  
  
  Альгамбра алӑкӗ умӗнче халӑх сайралма пуҫларӗ, эпир тухсан, Гервасио пире паркова ҫити ӑсатса ячӗ.
  
  
  "Санӑн машина пур-и?"
  
  
  "Ҫук, ҫук", - тесе кулса илнӗ Жервазио. Вӑл лилль черара Хуана еннелле кайнӑ. "Манӑн пӗчӗк Лампретта ҫеҫ ...
  
  
  "Ҫул тӑршшӗпех сарай мар, - терӗм эпӗ. - Атя пирӗнпе пӗрле. Эпир сана кунта каярах леҫсе ярӑпӑр, эсӗ Лампретта илме пултаратӑн".
  
  
  "Эсӗ отелӗн пӗтӗм территорийӗпе, анчах ҫавӑн пек".
  
  
  "Начар. Эпир практикӑллӑ. Эпир, эсир пысӑк сӑртсем урлӑ каҫасса кӗтсе, каллӗ-маллӗ ҫӳреме вӑхӑта сая яма пултараймастпӑр. Ӑҫта каятпӑр эпир?»
  
  
  "Эпӗ ҫӗр хӑвӑлӗнче пурӑнатӑп, сеньор", - тенӗ вӑл, Хуана сӗткен ытларах парса.
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. Вӑл пирӗн пата ҫитрӗ.
  
  
  "Ман кун ҫинчен, Джервазио. Ҫӗр хӑвӑлӗн тӗпӗнче вунтӑватӑ километрлӑ кӑкшӑм пур тесе тавлашма та хатӗр.
  
  
  Куҫӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ. "Эсир кулӑшла ҫын, сеньор".
  
  
  Гервасиопа Хуан хыҫалти ларкӑч ҫине хӑпарса ларчӗҫ. Вӑл ӑна сыхланарах сӑнарӗ, анчах эпӗ унӑн куҫӗсем хӑш чухне ман ҫине тӗкӗр витӗр пӑхнине куртӑм.
  
  
  "Кунта анӑр, сеньор, унтан тӳрех", - терӗ те вӑл мана, кӑштах вӑхӑт иртсен, эпир ҫӳлерех хӑпармалли шӑтӑк умне ҫитсе чарӑничченех чупма пуҫларӗ. Йӗри-тавра ытти машинӑсем, ҫавӑн пекех мотоциклсен куписем вараланнӑ. Ытларах ларкӑчсемпе пежӑсем пулнӑ. Вӑл пылчӑклӑ пӗр пысӑк кредит картти пулнӑ.
  
  
  "Эпир кунта ларатпӑр".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Ӑна вӑл хыҫалти тӗкӗр витӗр пӑхса тӑчӗ. "Халӗ ҫӗнӗ хыпарсем, Жервазио".
  
  
  "Митч Митч Келли Сеньор сире халех Эму Малагӑна шӑнкӑртаттарасшӑн".
  
  
  "Вӑл мӗншӗн ӑнлантарса пачӗ?"
  
  
  "Паллах, ҫук, сеньор. Анчах вӑл яланах пулнӑ".
  
  
  "Ӑҫтан калама пултаратӑп-ха эпӗ ӑна?"
  
  
  "Манӑн килте линийӗ пур".
  
  
  Вӑл ҫӗр хӑвӑлне кӗмелли вырӑна кӑтартрӗ.
  
  
  Ӑна хуан ҫине пӑхса илнӗ. "Ну, каяр".
  
  
  Эпир Жервазио хыҫҫӑн ҫӗр хӑвӑлне кайрӑмӑр. Шалта, кирек мӗнле ҫурт пекех, испанецсен йывӑр сӗтел-пуканӗсемпе кавирӗсене якатнӑ ҫӗр урайӗнче лартса тухнӑ. Электричество розеткисем ҫине лартнӑ лампӑсемпе лампӑсем пур. Тӗп пӳлӗмре питӗ вӑйлӑ хатӗр шӑрши тӑрать.
  
  
  Гервасио пӳлӗм вӗҫӗнчи кӗнеке шкапӗ патне пычӗ те сӑран футляр туртса кӑларчӗ, ку футляр мана R / Tча Келли Малагӑри вӑрттӑн хваттерте вӑрттӑн пурӑннине хирӗҫлесе ҫырнӑ.
  
  
  Вӑл ӑна сӳнтерчӗ те ӑшӑнма пачӗ. Ольга ун ҫине пӑхса ларчӗ. Хуана ура ҫине тӑнӑ та интернетра, сӗтелсене витсе тӑракан чӗнтӗрсем ҫине, стенасем ҫинчи драпировкӑсем ҫине чӗтресе пӑхса, йӗри-тавра ҫаврӑннӑ.
  
  
  Гвасио код саспаллисене панӑ та Келли идентификаци ҫинчен ыйтнине хирӗҫ ответленӗ.
  
  
  "Келли?"- терӗ ӑна тепӗр самантран. "Мӗншӗн вӗри йӗр?"
  
  
  "Ку хӗр. Вӑл Sol nieve-а каять.
  
  
  "Чӑнах та. Ҫапла-и?"
  
  
  "Сирӗн проблемӑсем пулнӑ-и?"
  
  
  Вӑл Жервазио ҫине пӑхса чарӑнса тӑчӗ. "Инкек?"
  
  
  "Ну, эсӗ рим сӑмсине ҫӗклемен-ха. Чӑнах-и?»
  
  
  "Чӑнах та, пирӗн пур".
  
  
  Тавралӑх шӑпланчӗ. "Итле, - тенӗ Келли. "Ӗнер хӗр патне Рим Сӑмси шӑнкӑртаттарнӑ та, эй, ҫамрӑк ҫын вилни ҫинчен, паян ирхине - тепӗр арҫын вилни ҫинчен пӗлтернӗ!»
  
  
  "Ку тӗрӗс."
  
  
  "Роман Сӑмса сирӗнпе тӗл пулма килӗшмерӗ-и е N. X. Чӑннипе?"N. X. Эксперт наркотиксемпе. Питӗ аван. Хуан Ривэра.
  
  
  Ӑна кӗтрӗ. "Килӗшмесӗр. Мӗн сӑлтавӗ пур унӑн?"
  
  
  "Роман Сӑмса ҫаксене пурне те пӑрахӑҫласшӑн, тет. Вӑл ҫакна тунӑ пулӗ тесе шутлать. Ҫак организаци ӑна вӗлерме хӑтланать пулӗ, тесе шутлать вӑл. Эсир мана вулатӑр-и?»
  
  
  "Хыттӑн та уҫҫӑн".
  
  
  "Хӗр халех хӗрлӗ" Ягуар "ҫине ларса килет. Хӗрлӗ " Ягуар "ҫинче. Ӑнлантӑн-и?»
  
  
  "Ӑнлантӑм. Штопор. Мӗншӗн килет вӑл?"
  
  
  "Вӑл рим Сӑмсине санпа тӗл пулма ӳкӗте кӗртесшӗн", - тет.
  
  
  "Кӑшт тӑхта-ха. Эпир иксӗмӗр Те Рим Сӑмсипе тӗл пултӑмӑр. Тепӗр хут калатӑп. Эпир иксӗмӗр Те Рим Сӑмсипе тӗл пултӑмӑр. Эсир мана вулатӑр-и?»
  
  
  Пӗр хушӑ. "Эпӗ сана вулатӑп".
  
  
  "Ӑнланмастӑп, Мӗншӗн-ха вӑл Эпир Рим Сӑмсине тӗл пулман тесе шутлать?»
  
  
  "Тен, эсир туман пулӗ".
  
  
  "Ҫавӑн пек май пур. Рим Сӑмси Чӑнах та пӗр пек идентификациллӗ Пулман. Анчах вӑл пире материал пачӗ".
  
  
  "Хӗр эсир Рим Сӑмсипе тӗл пулманни ҫинчен ҫине тӑрсах калать. Рим Сӑмси корсикӑна тавӑрӑнасшӑн, ҫав тӑшмансене палласа илесрен те хӑрамасть. Ҫавӑнпа та сирӗнпе тӗл пулас мар".
  
  
  "Апла пулсан, эсир пирӗн рим сӑмси рим сӑмси мар тесе шутлатӑр".
  
  
  "Шоу Малаги бухтинче тепӗр хут тухса калани. Ҫапла. Пулма пултарать".
  
  
  "Маншӑн ку самаях паллӑ", - терӗм эпӗ, - икӗ решени йышӑнтӑм: рим сӑмси-рим сӑмси, е рим сӑмси-ҫук. Келли. Хӑвӑн машину ҫине лар та Пирӗн пата Sol nieve-ра хутшӑн".
  
  
  Пӗр хушӑ. "Мӗншӗн?"
  
  
  "Мана эсӗ пулӑшни кирлӗ. Пирӗн рим Сӑмси хӑй каланӑ Пек пулнине ӗненес пулать".
  
  
  "Мӗнпе пулӑшма пултаратӑп ӑна?"
  
  
  "Ку кӑткӑс истори. Анчах халӗ мӗн тумаллине пӗлетӗп эпӗ".
  
  
  "Унӑн ашшӗ те ҫавнах каласчӗ!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  ol y Nieve. Сьерра Нева Отелӗ. Паян ҫӗрле. Тӗрӗс-и?"
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  "Ҫыхӑну ҫиппи."
  
  
  Вӑл ӳкерӳ площадки ҫине нумайччен пӑхса ларчӗ. Унтан вӑл ҫаврӑнса пӑхнӑ та Хуан мана сӑнаса тӑнине курнӑ.
  
  
  "Аван-и?"
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Жервазио та пирӗн ҫине куҫӗсене чарса пӑхать. Ӑна хуанапа калаҫнӑ. "Санӑн микрофильм пур-и?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл, сумкине кӗрсе.
  
  
  "Аван. Пар Жервазиона".
  
  
  Вӑл ҫапла турӗ те. Вӑл аллинчи пленка пачки ҫине пӑхса илчӗ. Унтан ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ҫак пӑрахута сирпӗнтерӗр те AX-мӗш символ хыҫҫӑн символ ярӑр".
  
  
  Цыганка пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Хуана," Рена "Ҫине Тӑвар-и-ньевӑна таврӑн".
  
  
  "Сансӑр?"Унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ.
  
  
  "Ҫапла. Ӑна Бергсон Тина тытса илесшӗн".
  
  
  "Анчах мӗншӗн?"
  
  
  "Вӑл курорта пырса чӑн-чӑн Кореллипе калаҫнӑ самантра ee тӳрех палласа илеҫҫӗ".
  
  
  "Анчах...?"
  
  
  "Ман шутпа, ӑна такам вӗлерме хӑтланать".
  
  
  "ЛАВ-и?"
  
  
  "Хӑйне Барри Парсон тесе чӗнекен ҫын".
  
  
  Хуан куҫӗсем чарӑлнӑ. "Анчах мӗншӗн-ха Ку Парсон пулмалла?"
  
  
  "Ку пулма тивӗҫ".
  
  
  "Апла Пулсан, кореллие вӗлерме икӗ ҫын пулнӑ?- тӗксӗмленсе ыйтнӑ Хуан.
  
  
  "Пӗри ӗҫлеймесен, мафиози унпа икӗ контракт тума шутланӑ пулмалла".
  
  
  "Ку йывӑр".
  
  
  "Ку сирӗн пурнӑҫ тесе эсир укҫана тытатӑр. Итлӗр-ха. Атьӑр ҫакна тишкерсе пӑхар. Парсон Кореллие вӗлересшӗн тейӗпӗр. Чӑнах-и? Парсон Та, Пирӗн пекех, Кореллие питӗнчен пӗлмест. Анчах вӑл эпӗ Кореллипе тӗл пулма шутланине пӗлет. Ӑна ҫеҫ мар, эсӗ те, эпӗ те ҫулама пуҫлатӑп. Ble ҫулать ".
  
  
  Ӑна ҫӳп-ҫап ҫинчен каланӑ. Систерни Хуанаран вӗҫерӗнмен. Вӑл хӗрелсе кайрӗ.
  
  
  "Халӗ. Артурона вӗлернӗ Чухне Парсон Москатопа пӗрле пулнӑ тейӗпӗр. Парсон, паллах, мана сӑнать. Ун чухне вӑл артур вилсен хӑйне панӑ инструкцисене илтнӗ пулмалла. Инҫе-и?»
  
  
  "Питӗ аван."
  
  
  "Унтан Парсон пухӑва пытанма тата Корелли килессе кӗтме каять. Анчах кам килет? Ӑна. Корелли Мар. Унта Парсон тӑрать,ун патне пыратӑп, унӑн пӗтӗм пичӗ ҫӑмартапа витӗннӗ".
  
  
  "Анчах Мӗншӗн-ха корелли тӗлпулӑва каймарӗ?»
  
  
  "Эсир келли мӗн каланине илтнӗ. Артурона персе вӗлерсен, Корелли хӑраса ӳкнӗ, терӗ вӑл. Вӑл ҫаксене пурне те ҫӑмӑллӑнах туса ҫитерчӗ, унсӑрӑнах ҫавӑн пек пулма ирӗк пачӗ", тесе шутламалла ӑна.
  
  
  "Мӗншӗн Москит кореллие вӗлерме кайман?- Айӑпсӑр ыйтнӑ Хуан.
  
  
  "Эпӗ ун ҫинчен шухӑшларӑм, - терӗм эпӗ, - артурона вӗлернӗ хыҫҫӑн вӑл ҫав тери васкарӗ, артур мана мӗн каланине те илтмерӗ пулӗ".
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ.
  
  
  "Юрӗ", - терӗм эпӗ малалла хӑвӑрт, - "Унта Парсон, ӑна унта. Парсон мӗн калать? Пӗртен-пӗр сӑмах ҫеҫ калама пултарать вӑл, тӗрӗс. Эпӗ Корелли маррине вӑл пӗлет. Тӗлпулу пулассине те пӗлет вӑл. "Эпӗ Корелли! Вӑл вара, сирӗнпе тӗл пулса, халӗ те хӑйне хӑй вылять".
  
  
  "Микрофильм пирки мӗнле? Вӑл мана фильм пачӗ".
  
  
  "Эпир ӑна тӗрӗслетпӗр. Анчах ҫакӑн пек йышши информацие улӑштарма питӗ ансат: ятсем, вырӑнсем тата датсем".
  
  
  "Аван..."
  
  
  "Вӑл фильм тӑвать, сирӗнпе тӗл пуласси ҫинчен калаҫса татӑлать. Вӑл тӗлпулу тӑвать, корелли вылять. Вӑл сире поддельнӑй фильм парать, Ҫав вӑхӑтра Москато ӑна вӗлерме хӑтланать, Ӑна Москатона вӗлеретӗп".
  
  
  "Анчах тӗл пулни Ҫинчен Москато мӗнле пӗлнӗ-ха?»
  
  
  "Ренӑри йӑнӑш", - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Парсон мӗн кӗтет халь?"- шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  "Вӑл Юшкӑн тухасса кӗтет. Хӑй пӗлмесен те, вӑл ун ҫинчен пӗлет. Еленӑна пӑтраштарас тесе, Вӑл "Телефон шӑнкӑравӗсем" Турӗ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Анчах Вӑл Тина Юлашкинчен Sol nieve-ра пулассине пӗлет. Вӑл ӑна кӗтсе тӑрӗ, ҫав кореллипе бинго шавне итлеме ирӗк парӗ! Куратӑр-и? "
  
  
  "Юшкӑн тӑпри ҫинче мӗн лайӑххи пур?"
  
  
  "Эпӗ ӑна асӑрхаттарасшӑн: Вӑл Sol nieve-ра килсе Кӗни Кореллие витӗм кӳрет".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Кайран?"
  
  
  "Тӗпчесе пӗлме пар - ха мана", - ҫемҫен сӗнтӗм эпӗ. "манӑн иҫӗм ҫырли ҫук-ха".
  
  
  * * *
  
  
  Хуан Ривэра пире автомобильсен прокат пунктӗнче, Гранадӑра, Жервазиоран илсе кайрӗ, Унта Ӑна Seat mini передачӑсене алӑпа куҫарма суйласа илнӗ. Унтан Хуана Джервазиона каялла Альгамбра, эго минибайка паркланӑ ҫӗре, илсе кайнӑ.
  
  
  Ӑна Малага-Гранда шоссе ҫинче Seat хулине вӗҫсе хӑпарчӗ те Малага еннелле ҫул тытрӗ. Вӑхӑт чылай иртрӗ ӗнтӗ, анчах хӗвел ҫутатмасть-ха. Ӑна хӗрлӗ "Ягуар" ҫинчен пӗр куҫ ҫеҫ мар уйӑрса илме пулать.
  
  
  Ҫирӗм минутран ытла та иртмерӗ пулӗ ӑна, вӑл манран айлӑм урлӑ хӑвӑрт аннӑ чух йӗкӗлтесе кулчӗҫ. Ӑна хӑвӑрт каялла ҫавӑрчӗ, ҫунса кайнӑ тулӑ пуссине тухрӗ те виҫӗ кӗтессе хӑвӑрт тӗллесе кӑтартрӗ. Вӑл "Ягуар" умӗнче, Малага еннелле, вӑл ман пата кайри тӗкӗр витӗр пынине курсан, утрӗ.
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, чарӑнма кӑтартса, темиҫе хутчен аллипе сулчӗ.
  
  
  Вӑл аллине курчӗ, унтан машинӑна курчӗ те мана курчӗ. Вӑл тӗлӗннӗ, анчах пусӑрӑнман. Ӑна шоссе хӗрринелле кӑтартрӗ те, эпир пӗрле кайрӑмӑр.
  
  
  Ӑна йӗнер ҫинчен антарнӑ та "Ягуар"патне пынӑ. Вӑл унта, пирӗн скандинавсен стилӗпе, ҫап-ҫутӑ симӗс свитерпа, сӑрӑ юбкӑпа капӑррӑн та илемлӗн пӑхса ларать.
  
  
  "Эпӗ Келлипе калаҫрӑм", - терӗм эпӗ, сасӑ илсенех.
  
  
  "Ҫапла. Эсир пӗлетӗр-и, мӗншӗн кунта вӑл?"
  
  
  "Паллах. Анчах плансем улшӑннӑ".
  
  
  Пит-куҫ
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  ӳкрӗ. "Рико килне кайрӗ-и?"
  
  
  "Тен, ҫапла пулӗ. Тен, ҫук. Анчах проблемӑсем пур. Тепӗр арҫын Хӑйне Хӑрушла тыткалать".
  
  
  "Сан пек...?"Вӑл куҫне мӑчлаттарса илчӗ. "Ӑнлантӑм. Ҫапла. Такам Юри хӑрушла хӑтланать".
  
  
  "Кайран рико санпа калаҫма шутламан пулсан".
  
  
  "Ҫук. Вӑл шансах тӑнӑ". Унӑн куҫӗсем кӑштах пӗрлешрӗҫ. "Итле. Эсӗ мана ӗненместӗн-и? Тупата...?»
  
  
  "Эпӗ сана ӗненетӗп", - терӗм эпӗ. "Пирӗн тата Тепӗр Йӗкӗреш, тепри улӑштаракан, тата тепри-Рико Корелли пур".
  
  
  "Апла пулсан, ӑна чӑн-чӑн Рикона систермелле...»
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Такам вӗлерме хӑтланать ӑна. Эсир ун патне пырса ӑна тӗл пулсанах, ҫынвӗлерен вӑл Кам Иккенне пӗлӗ. Куратӑр-и?»
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. "Ҫапла, Ҫапла, ӑна ӑнланатӑп!"Вӑл ман ҫине кулмасӑр пӑхрӗ. "Мӗн тӑвасшӑн эсӗ ӑна?"
  
  
  "Эпӗ Сана Гранадӑра хӑварасшӑн".
  
  
  Вӑл тутине ҫыртрӗ. "Ку ҫав тери пӗччен".
  
  
  "Анчах эсир клиникӑра пӗчченех пулнӑ".
  
  
  "Ку ухмаха ернӗ!"
  
  
  "Санӑн хулпуҫҫи мӗнле?"
  
  
  "Питӗ аван", - кулса илчӗ вӑл. "Куратӑн-и?"Пӗчӗк ҫыхӑ ҫеҫ пулнӑ пулмалла. Ку унӑн свитерӗн эффектлӑ авӑнчӑкӗсенче те пулман.
  
  
  "Юрать, эсӗ ҫавна тӑватӑн-и, Тина?"
  
  
  "Мӗн тумалла?"
  
  
  "Гранадӑра юлас-и?"
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Аван..."
  
  
  "Эпӗ сире каҫхи апата илсе каятӑп", - терӗм эпӗ каварлашнӑ пек.
  
  
  Ee куҫӗсем ялкӑшса илчӗҫ. "Эсир пулатӑр-и, Джордж?"
  
  
  Унран кулать. "Савӑнсах."
  
  
  "Апла пулсан, ӑна тӑватӑп".
  
  
  "Ман хыҫҫӑн" Ягуара "пыр. Эпир отеле кайса сана регистрацилетпӗр".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ, пӑлханнипе унӑн куҫӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ.
  
  
  "Илтсенех Рико ҫилленет тетӗн-и эсӗ?»
  
  
  "Мӗн-мӗн апатлантӑм эпӗ санпа?"
  
  
  "Ҫапла". Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Кирек мӗнле пулсан та, кама хумхантарать ку?"
  
  
  Ку таранччен вӑл хорькӑн юн тымарӗсем хӑрушӑ та ӑнӑҫлӑ пулнӑ. Ӑна, ман шутпа, ӗмӗр-ӗмӗрех хӑрушсӑрлӑхпа пурӑнма пултарать.
  
  
  * * *
  
  
  Эпир Градӑн суту-илӳ районӗнчен инҫех те мар, тӗлӗнмелле пӗчӗк ресторанта каҫхи апат турӑмӑр. Музыкантсем испани музыкине пӗр кӗтесре выляҫҫӗ, официантсем пирӗн ҫине усӑнса тӑраҫҫӗ, iso-а пире пӑсма тӑрӑшаҫҫӗ.
  
  
  Эпир тухнӑ чухне вунӑ сехет тӗлнелле ресторан тавра отеле кайрӑмӑр. Гранада-ҫӗрле илемлӗ хула. Магазинсенче светтуйсем ҫунаҫҫӗ, ҫынсем талӑкӗпех урамсем тӑрӑх ҫӳреҫҫӗ. Вуннӑшӗ чылай кая юлнӑ, анчах хӑшӗ-пӗри тухман-ха. Граждански гварди урамсене преступленисенчен хӳтӗленӗ пек туйӑнать.
  
  
  Эпир отеле кӗтӗмӗр те, Ун патне юшкӑн ҫӑраҫҫи илме пычӗ. Вестибюльти ҫынсем пурте ун ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗҫ те уҫӑлса ҫӳреме тухса кайрӗҫ. Вӑл ассӑн сывланине илтрӗ. Ҫакӑ Вӑл малагӑра тухса калани пулчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ҫӑраҫҫине тытрӗ те ман еннелле хаяррӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  "Унӑн ҫӑраҫҫисем ҫав тери кӑнттам".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Аван. Ӑна эпӗ ҫав тери лайӑх ӑнланатӑп".
  
  
  "Аха. Апла пулсан, кил те ҫӑраҫҫине питӗрсе ларт, тархасшӑн". Унӑн куҫӗсем апат-ҫимӗҫпе, эрехпе тата кӗтнипе ҫуталаҫҫӗ.
  
  
  "Эпӗ пурӗ те ҫын ҫеҫ", - терӗм те лифта ун хыҫҫӑн утрӑм. Кун пирӗншӗн хупӑнсан, ӑна вестибюльти кашни арҫын ман ҫине ӑмсанса пӑхнине куртӑм.
  
  
  Эпир лифтпа хӑпартӑмӑр та, вӑл манпа юнашар хуллен йӑшӑлтатнӑ вӑхӑтра, унӑн пурҫӑн ҫӳҫ пайӑркисем мана сӗртӗнчӗҫ. Ӑна, ҫаврӑнса, куҫран пӑхрӗ. Вӑл йӑл кулчӗ.
  
  
  Лифт кунӗ уҫӑлчӗ те, эпир коридора тухрӑмӑр. Урайӗнче хӗрлӗ бархат кавир выртать. Стена ҫумӗнче авалхи пысӑк диван ларать. Стенасем ҫинчен вазӑсенчи чечексем усӑнса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Пӳлӗм номерне тупрӗ те ҫӑраҫҫине ҫӑрапа питӗрсе лартма хӑтланчӗ.
  
  
  Лина хихиклетсе илчӗ.
  
  
  Эпӗ хам ҫав тери ӳсӗр пулнине ӑнланса илеймерӗм. Ӑна тепӗр хут тутанса пӑхрӗ.
  
  
  Алӑк асамлӑ майпа уҫӑлчӗ.
  
  
  Вӑл ман умма кӗчӗ те, кӑштах ҫаврӑнса, пӗтӗм кӗлеткипе ман паталла иртрӗ. Ӑна пуҫ тӳпинчен пуҫласа ура тупанне ҫитиех контакт туйма пултарать, вӑл улшӑнса тӑракан тата яланах йӗтем силленнине кура.
  
  
  Вӑл кӗчӗ те, ман хыҫҫӑн алӑк хупӑнчӗ. Ӑна никам та тивмен пулӗ тесе шутланӑ. Отельсен хӑш-пӗр кунӗсене тухатнӑ.
  
  
  Вӑл унта пирӗн ҫине айванла кулса пӑхса тӑчӗ. Вӑл ухмахла кулнине пӗлетӗп эпӗ, мӗншӗн тесен эпӗ ӑнсӑртран хамӑн сӑн-пите, пӗр стени ҫинче ҫакӑнса тӑракан ылтӑн хӗрӗллӗ пӗчӗк тӗкӗр ҫинче куртӑм. Вӑл ман ҫине пит-куҫӗпе пӑхрӗ, ун сӑн-сӑпатне, темӗнле йывӑр япала ҫинчен ҫырнӑ пек, урӑхла сӑнласа пама пулать.
  
  
  Вӑл ман алӑра. Унӑн ҫирӗп аллине ман ҫумма пӑчӑртарӗ. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. Вӑл мана клиникӑра нумай выртни, ҫав тери хытӑ ыратни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  Хурлӑхлӑ, хурлӑхлӑ.
  
  
  Ҫапла, ҫапла, вӑл мана каларӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна хӗрхеннине курсан, вӑл мана хӑйӗн хулпуҫҫийӗ ҫинчи суранне кӑтартрӗ. Свитерне хывнисӗр пуҫне мана урӑх учрежденисем те ҫукчӗ, свитер айӗнче пирӗн, урӑхла каласан, ҫав илемлӗ ылтӑн тирӗсӗр пуҫне, урӑх нимӗн те ҫуккине курах кайрӑм. Вӑл ҫутҫанталӑк тунӑ пекех пулнӑ.
  
  
  Тӗрӗссипе каласан, Унӑн хулпуҫҫийӗ ҫинчи пысӑках мар ҫыхӑ ҫине пӑхса Илчӗ те Эрнандес тухтӑрӑн ӗҫӗпе тӗлӗнсех кайрӗ.
  
  
  - Ку хӑрушӑ пулман-и? вӑл манран ыйтрӗ.
  
  
  Ӑна хӗрхенчӗ.
  
  
  - Пӗррехинче манӑн пӗҫӗ ҫинче ҫӗвӗк пурччӗ, - каласа пачӗ вӑл мана. Чӑнах та, ку мана вакцинаци ҫинчен галочкӑна килӗшменнипе пулса иртрӗ, ҫавӑнпа та вакцинаци ҫинчен галочкӑна ураран ӳкерчӗҫ. Вӑл ҫав тери шыҫса кайнӑ.
  
  
  Ӑна хӗрхенчӗ.
  
  
  Вӑл мана ӗненчӗ. Тепӗр самантран вӑл юбкипе трусикне хыврӗ те мана пӗҫӗ ҫинчи ҫӗвӗке кӑтартрӗ. Ун ҫине ку питӗ лайӑх пӑхатчӗ. Ӑна эй, эсӗ каларӑн.
  
  
  - Паллах, - терӗ вӑл, - санӑн та сурансем пурах ӗнтӗ.
  
  
  - Эпӗ нумай боевой искусствӑсен ветеранӗ.
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  ars, ӗнентерчӗ ӑна, ӗнентерчӗ те ӗнентерме пуҫларӗ.
  
  
  Ҫак самантра эпир спальнӑра темле майпа пултӑмӑр, Тина тӳшек ҫиттине хуллен сирсе хучӗ те минтерсене тӗлӗнмелле вырӑна куҫарчӗ.
  
  
  "Мӗншӗн минтерсене ҫапла уйӑратӑн?" - тесе ыйтсан, вӑл мана: "швед хӗрарӑмӗсен юрату ҫинчен чи малта пыракансем пур", - терӗ. Швед хӗрарӑмӗсем хӑйсен упӑшкисемпе еркӗнӗсем ҫине лайӑх пӑхнине кӑтартса парас тесе, вӑл Пӗрлешӳллӗ Нацисен Организацийӗ йӗркеленӗ пурнӑҫӑн кулленхи графикӗсемпе пӗрлешет, вӗсем шведсен пурнӑҫӗн кӗтекен вӑрӑмӑшӗ 66,6 ҫул шутланакан америка арҫынӗсен пурнӑҫӗн вӑрӑма тӑсӑлнипе танлаштарсан 71,85 ҫул пулса тӑнине кӑтартса параҫҫӗ.
  
  
  - Эпӗ сире мӗншӗнне кӑтартӑп, - терӗ вӑл мана. Пирӗн пурнӑҫ сӗткенӗсен юхӑмне пулӑшмалли паллӑ меслетсем пур.
  
  
  Вунвиҫӗ
  
  
  Ирхи апат Гранадӑра.
  
  
  "Сирӗн мана кунта отельте чарӑнма сӑмах памалла", - терӗ ӑна Тини, столовӑйри чаплӑ интерьер ҫине пӑхса.
  
  
  Юшкӑн салхуллӑ курӑнать. "Анчах эпӗ йӗлтӗршӗн тунсӑхлатӑп!»
  
  
  "Эсир Sol nieve-ра кайсан, Эсир Рико вилӗмӗшӗн ответлӑ пулатӑр".
  
  
  "Эпӗ ӑна ӑнланатӑп."Вӑл тутине тӑсрӗ.
  
  
  "Эсир хӑвӑра хӑвӑр вырӑна лартма пултаратӑр".
  
  
  "Аван. Ӑҫта каятӑн эсӗ?"
  
  
  "Эпӗ курорта таврӑнатӑп. Манӑн ӗҫ пур".
  
  
  * * *
  
  
  Ку тӑвайккипе тӑвар-и-Ньева кайни 40 минутлӑха кӑмӑллӑ пулчӗ. Вӑл ҫитнӗ ҫӗре йӗлтӗрҫӗсем трасса ҫине тухрӗҫ. Лайӑх пудрӑллӑ уяр кун, унтан каҫ пулас умӗн кӑшт ӳкни.
  
  
  Вӑл вестибюле кайнӑ та барра холлпа юнашар Ларакан Митч Келли ларнине курнӑ.
  
  
  Ӑна пукан хӑйпе юнашар лартрӗ. "Эсир паян ирхине бар уҫрӑр пулас".
  
  
  "Чӑнах та. Тин ҫеҫ кӗтӗм".
  
  
  "Эсӗ ир-ха, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Май килсенех кунта килетӗп тесе шутларӑм. Мӗнле сюжет?»
  
  
  "Ку мӗн иккенне эсир пӗлетӗр. Пирӗн ҫын кунта, анчах вӑл хӑйӗн аллине кӑтартма хӑрать. Пирӗн те йӗкӗреш пур, вӑл ӑна Рим Сӑмси Патне илсе пыртарасшӑн".
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Акӑ мӗн тӑватпӑр эпир".
  
  
  Эпир пуҫа пӗкрӗмӗр те эму схемине - гайкӑсем, болтсем, мӑлатук, пӑчкӑ тата пиломатериал патӑмӑр.
  
  
  * * *
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӳлӗмне кӗчӗ те урӑх тум тӑхӑнчӗ. Вӑл йӗлтӗрпе ҫӳремелли япаласене тӑхӑнчӗ те, хуан мана чӗнессе кӗтме пуҫларӗ.
  
  
  Ҫакна вӑл алӑк патӗнченех турӗ.
  
  
  "Куратӑп, эсӗ таврӑнтӑн иккен", - терӗ вӑл хӑйӗн ҫинҫе те ҫирӗп сассипе - аманнӑ пуританин.
  
  
  "Ҫапла", - терӗ ӑна музыкӑпа. "Ку вӑрӑм ҫул пулчӗ".
  
  
  Вӑл тулхӑрса илчӗ. "Паян программӑра мӗн?"
  
  
  "Эпир йӗлтӗрпе ярӑнатпӑр".
  
  
  "Аван!"
  
  
  "Апла пулсан, паян каҫхине эпир ӗҫе тытӑнатпӑр".
  
  
  "Ӗҫ-и?"Унӑн кӑмӑлӗ лайӑхланчӗ.
  
  
  "Эсӗ Еленӑшӑн тӑрӑшатӑн".
  
  
  "Мӗнле?"
  
  
  "Яланах унпа пӗрле юл. Ӑна парсонпа мӗн те пулин ӗҫлетӗп. Келли тата унӑн".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. Вӑл ӗмӗчӗ татӑлнӑ пек туйӑнчӗ. "Анчах Елена пачах айӑпсӑр пек туйӑнать".
  
  
  "Айӑпсӑрлӑх е эрех-штопор мар. Пирӗн Парсона изоляцилемелле. Ӑна ку ӗҫе туса парӑп. Анчах Эпӗ Елена мана чӑрмантарасшӑн мар".
  
  
  "Аван. Халӗ. Халӗ мӗн?»
  
  
  "Тайлӑмсемшӗн питӗ лайӑх кун пулас".
  
  
  Вӑл ҫуталса кайрӗ. "Чӑнах!"
  
  
  * * *
  
  
  Ҫутӑ кунӗн юлашки кунне эпир юр ҫинче ирттертӗмӗр. Ку вӑл вӑйсӑрланни тата канни пулнӑ. Темиҫе сехет хушши вӑл Корелли Ҫинчен, Тина, Елена, Хауптли Ҫинчен пачах манса кайрӗ - ҫак ыйтуллӑ ҫынсем валли оборудовани хатӗрлессине те, миссие те, испанилле Ҫыхӑну йӗркелесси ҫинчен те манса кайрӗ. Манӑн пур плансем те пурччӗ. Парсон кирлӗ вӑхӑтра ҫитессе ҫеҫ кӗтмелле пулнӑ. Каҫалапа Эпир Парсонпа Еленӑна Боррегилас патӗнче тӗл пултӑмӑр. Елена салху та пусӑрӑнчӑк пек туйӑнчӗ, Анчах Парсон малтанхи пекех вӗресе тӑрать.
  
  
  "Паян ирхине пирӗн питӗ хытӑ чупмалла пулчӗ, Ҫапла мар-и, Елена?"Вӑл чӑнах та британец пулнӑ, унӑн юнӗ те хутланса ларнӑ пекех пулнӑ.
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Ку питӗ лайӑх пулнӑ пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ! Питӗ лайӑх условисем! Чӑнах та питӗ лайӑх чупнӑ!"Вӑл Хуан ҫине пӑхса кулса илнӗ. "Мӗнле эсӗ, савнӑ леди?"Унӑн сассинче тӗп саспаллисем янӑранӑ.
  
  
  "Питӗ аван", - тенӗ Хуана.
  
  
  "Ман шутпа, эпир ӗнер каҫхине саншӑн тунсӑхларӑмӑр пулмалла. Ӑҫта пулнӑ эсӗ?»
  
  
  "Йӗри - тавра", - тенӗ Хуана.
  
  
  "Эпӗ Гранадӑра пулнӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Парсон хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. Ӑна аяккалла илсе кайрӗ.
  
  
  "Кам та пулин пур, санӑн хемӑпа тӗл пулмалла",-терӗ ӑна эму шӑппӑн.
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Каясси ҫинчен".
  
  
  "Ҫул? Мӗнле ҫул, аваллӑх?»
  
  
  "Штата".
  
  
  "Ӗнтӗ? Эпӗ сире панӑ материала пӑхса тухнине эсир астӑватӑр...?»
  
  
  "Ҫук-ха. Анчах маршрут ҫырни ӑслӑ пек туйӑнать. Вӑл логистикӑпа йывӑрлӑхсем сиксе тухасса шанать".
  
  
  Парсон пырне тасатрӗ. "Аван. Ӑҫта тӑвӑпӑр эпир ӑна?"
  
  
  "Ку пӳлӗмсем мар", - терӗм эпӗ. "вӗсем итлессе Шансах тӑратӑп".
  
  
  Куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. "Эсир чӑнах та ун пек шутламастӑр-и?"
  
  
  Ылханлӑ икӗпит! Вӑл йӑнӑшсене пӑрахнӑ ҫын пулнӑ!
  
  
  "Эпӗ чӑнах та ҫапла шутлатӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Апла пулсан ӑҫта? Юр ӑшӗнче-и?"Вӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Дискотека".
  
  
  "Отель подвалӗнче-и?"
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Эсир ме".
  
  
  "Вунӑ сехет?"
  
  
  "Лайӑх шоу".
  
  
  "Эпӗ Хуана Еленӑпа тӗл пулма каларӑм. Эпир нимӗнле ӗҫе те хутшӑнасшӑн мар. Ку питӗ кирлӗ".
  
  
  "Паллах, палӑк".
  
  
  "Эпир тӑватсӑмӑр пӗрле апатланӑпӑр, Унтан Хуана Еленӑпа гостинӑя ларӗ".
  
  
  "Елена-чылаях аван мар проблема", - тӗксӗмленчӗ Парсон. "Каҫар ҫакӑншӑн"
  
  
  "Нимӗн те тӑваймӑн".
  
  
  Эпир пӗрле каҫхи апат турӑмӑр, пурте план тӑрӑх иртрӗ. Хуанпа Елена гостинӑя кайрӗҫ, Парсонпа Унӑн "ӗҫсем ҫинчен калаҫма"дискотекӑна анчӗҫ.
  
  
  Чт
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Ҫурмалла шоу пуҫланман-ха. Стерео хытӑ музыкӑна тивӗҫтернӗ, ташлакансем вара, упӑте, ҫӗтӗк-ҫатӑк тата ih конкретлӑ сценӑра "б" мӗн пуррине пӗтӗмпех туса, урай тӑрӑх уткаласа ҫӳренӗ.
  
  
  Пирӗн Парсонпа иксӗмӗрӗн кӗтесри сӗтел пур. Вӑл V-мӗш класра ларать, икӗ стена ман патӑмран уйрӑлса тӑраҫҫӗ. Парсон манран сулахай енче ларать. Ӑна унта ятарласа рекламӑлать. Манран сылтӑм енче пушӑ пукан ларать.
  
  
  Малтанлӑха эпир кӑштах ҫемҫе эрех заказ патӑмӑр. Чӑнах та, музыка хытӑрах янӑрама кирлӗ мар, ташлакансен ӗҫӗсем хӑвӑртланаҫҫӗ. Темиҫе ӳсӗр ҫын хӑйсен юлташӗсене хулпуҫҫийӗсемпе турттарса пыраҫҫӗ.
  
  
  Унтан Митч Келли килсе кӗчӗ, пире кӗтесре асӑрхарӗ те, сӗтел хушшине хӗстерсе лартса, пирӗн паталла утрӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса кулса илчӗ. "Джордж", - терӗ вӑл.
  
  
  "Келли", - терӗм эпӗ Ӑна, Парсон еннелле ҫаврӑнса. "Барри Парсон, Ку Митч Келли. Вӑл эпӗ сире каласа панӑ ҫын".
  
  
  Келли кулса илнӗ те ларнӑ. Вӑл официанта заказ панӑ та, ача халӑх хушшине кӗрсе ҫухалнӑ. Тӗттӗм, ташлакансен варринче стробоскопсем ҫунаҫҫӗ.
  
  
  "Эсӗ чӑнах та итальянец пек курӑнмастӑн", - тенӗ Келли, йӑл кулса.
  
  
  Парсон пичӗ хытса ларчӗ. "Ну, эсӗ те".
  
  
  "Эпӗ ун пек тума шутламастӑп", - тенӗ Келли.
  
  
  Парсонсӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ, унтан, ман сӑн-пите курмасӑрах, Каллех Келли еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  "Ку вӑл эсир леш, хема, хӑвӑра мӗнле ӗнентерме пултаратӑр?»
  
  
  Парсон халтан кайрӗ. "Ну, халӗ ӗнтӗ. Ӑна хӑвӑн ӗҫтешӳнте кӑтартса панӑ пулӗ тетӗп. Ку ҫителӗклӗ мар-и вара?»
  
  
  "Эпӗ сирӗн трансфера Штатсене организацилеме тивӗҫлӗ ҫын". Келли пичӗ туртӑнса илнӗ. "Эпӗ леш ҫынна каҫарасшӑн мар!"
  
  
  "Эпӗ тӗрӗс ҫын", - терӗ Парсон, унӑн акценчӗ палӑрмаллах чакрӗ. Вӑл манпа "Велетра" вылянӑ "Корелли"роль евӗрлӗ. Унӑн sel компромисспа киленсе.
  
  
  "Эпир икӗ тӗрлӗ япала ҫинчен калаҫнине сисетӗп эпӗ, мистер Парсон, - тенӗ келли кӑмӑллӑн. "Вӑтаҫӗр тинӗс наркотикӗсене ҫапса аркатмалли тӗп фигура пулса тӑракан Пӗрлешӳллӗ Штатсене транспортировка тума ирӗк пур манӑн".
  
  
  "Унӑн арҫын", - татса хучӗ Парсон.
  
  
  "Ку ҫынна Рико Корелли тесе чӗнеҫҫӗ. Эсир Рико Корелли-И?"Келлин темӗнле паллӑ мар кулӑ пулнӑ, ҫав кулӑ унӑн куҫне те пырса тивмен.
  
  
  "Ҫапла. Унӑн Рико Корелли". Парсон тутисем шап-шурӑ, вӑл ih аллине хытӑ чӑмӑртарӗ. Напряжение, напряжение.
  
  
  "Хӑратӑп, синьор Корелли, сирӗн ҫакна манӑн кӑмӑл тулнине кӑтартса памалла пулать".
  
  
  Парсон аллине ҫӑварӗ патне тытрӗ. "Ытла хытах мар! Ку ят пур ҫӗрте те паллӑ!»
  
  
  "Ҫак шӑв - шав пирки никам та илтмест", - тенӗ келли йӑл кулса. "Эпӗ тепӗр хут калатӑп, санӑн мана хам кам иккенне кӑтартса памалла пулать".
  
  
  "Анчах Эпӗ джордж Пибодие материал патӑм ӗнтӗ, вӑл ӑна кӑтартса пама пултарать".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ.
  
  
  Келли пӗр минутра кӗпи ӑшӗнчен конверт туртса кӑларнӑ. Вӑл саспалли пысӑкӑш. Вӑл ӑна уҫрӗ те пленкӑн пӗчӗк рулонӗ туртса кӑларчӗ. Вӑл ҫыхха пукан варрине хучӗ.
  
  
  Официант келли патне шыв илсе пынӑ.
  
  
  Парсон ҫыхӑ ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Манӑн микрофильм-и?"- ыйтрӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  "Ҫук, Рико Корелли", - тенӗ Келли.
  
  
  "Анчах эпӗ ӑна мистер Пибоди фильмне патӑм! Чӑн-чӑн фильм-Рико Корелли!»
  
  
  "Начар, Парсон. Ку пулма пултараймасть".
  
  
  "Мӗнле май ҫук?"Парсон начар мар макӑрнӑ, анчах унӑн куҫӗ тавра мӗн пулса иртнине курма пултарнӑ - нервсен пӗчӗкҫеҫ урисем унӑн ӳт-пӗвӗ ӑшне кӗрсе каяҫҫӗ.
  
  
  "Унӑн Рико Корелли, Парсон. Ӑна та, сире тавлашма хӑятӑп эпӗ ку факта".
  
  
  Парсон пичӗ гранит пек. Мана йӗлтӗрпе ҫӳремелли трасса тӑрӑх сланец аса килчӗ. Вӑл микрофильм рулонӗ ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл ӑна тепӗр хут пӑхса илес тесе ҫӗклерӗ, сӑмахӗсене уҫма та тӑрӑшрӗ.
  
  
  "Ӑна вулама тӑрӑшмалла мар", - тенӗ Келли. "Ку ытла та сахал, курма пулать. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл дубликат".
  
  
  Парсон ҫамки ҫине ҫӳхе тумлам банк тухрӗ. "Дубликат-и?"
  
  
  "Ҫапла, чӑнах та", - тенӗ Келли йӑл кулса, кобра ӑна ӑмсаннӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Оригинал тата?"
  
  
  "Мистер Пибоди Ӑна Хӑйӗн аслӑ ҫӗршывӗн наркотикӗсемпе кӗрешекен Бюрора тӗрӗслеме Вашингтона кайнӑ".
  
  
  Парсон келли ҫине нумайччен пӑхса тӑнӑ. Юлашкинчен вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗ вӑл. "Tack tack tack."
  
  
  "Чӑнах Та, Барри", - терӗ ӑна йӑл кулса. "Аван-и?"
  
  
  Вӑл тутисене чалӑштарса ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мӗн хистерӗ-ха сире ҫавӑн пек шар тума? Ӑна сире ӑнланмастӑп".
  
  
  Вӑл хӳтӗленме хатӗрленчӗ. Мич Келли тата унӑн шухӑшӗ пирӗн тӗп шухӑш патне ҫитнӗ. Эпир Парсон Корелли маррине пӗлтӗмӗр. Вӑл Корелли пулнӑ пулсан, вӑл кулса илнӗ пулӗччӗ те мана хамӑн пӗчӗк вӑййа саламланӑ пулӗччӗ. Анчах вӑл парӑнман пулӗччӗ. Парсон шухӑшӗпе, вӑл корелли кам иккенне пӗлмен; Вӑл Митч Келли чӑнах та вӗсем пулма пултарнӑ тесе шутланӑ. Микрофильм ӑна тарӑхтарать. Ку вӑл юри тунӑ япала пулнӑ. Ку тӗрӗс те пулма пултарать. Малалла мӗн тумаллине вӑл пӗлмерӗ.
  
  
  "Чӑнах та, - терӗ ӑна йӑл кулса, - ку тӗлпулӑва мистер Корелли хушнипе йӗркеленӗ". Келли еннелле пуҫне сулса илнӗ.
  
  
  Келли йӑл кулса илнӗ. "Ҫапла. Унӑн отелӗ, мана вӗлерес тесе тара тытнӑ ҫын пек, кашни ҫулах".
  
  
  Парсон пичӗ кивӗ сӑран япаласен маски пулнӑ.
  
  
  "Эсир питӗ кулӑшла, Мистер К".
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Элли "
  
  
  "Эсир Мана Корелли тесе чӗнме пултаратӑр. Эсир пӗрпеклӗх илтетӗр-и, мистер Парсон?»
  
  
  Мӗн тери пӗрпеклӗх! Вӑл шухӑшланӑ. Келли каланинче пире пӗр тӗрӗслӗх те пулман - Вӑл Келли ятне Корелли пек янӑрама илнӗ. Анчах илемлӗ вылярӗ.
  
  
  "Аван. Корелли. Ку вӑл кушакпа шӑшилле выляни". Парсон сӳсӗ халӗ банкран йӑлтӑртатать. "Эпӗ кушакпа шӑшилле выляма юратмастӑп".
  
  
  "Никам та пӗлмест", - тенӗ Келли. "Уйрӑмах шӑши. Пӗр минут каярах эсӗ кушак аҫи пулнӑ. Халӗ санӑн куҫусем хӗрлӗ".
  
  
  Парсон ассӑн сывласа илчӗ. "Кайрӑмӑр. Мӗн кирлӗ сана?"
  
  
  "Эсӗ мана мӗншӗн лаххан хыҫне тӑратасшӑн пулнине пӗлес килет манӑн!- харкашрӑм эпӗ.
  
  
  Парсон чеен кулса илчӗ. "Эпӗ сана, Джордж, пӗрремӗш минутранпах лаххана курнӑ пек ӳкерсе кӑтартатӑп, - мӗнле чӗнеҫҫӗ сана пире, вӑрттӑн агент мистер, Пӗр Евӗрлӗ - эсӗ мӗнле саманта асра тытнине те ӑнланмастӑп".
  
  
  "Ку ҫитменлӗх пулнӑ", - терӗм эпӗ ҫемҫен. "сирӗн енчен Питӗ ырӑ мар, Барри-беби". Хӗр ун патнелле пӗшкӗнчӗ. "Эсӗ Корелли рольне Ху ҫине илнӗ чухне эпӗ ҫакна асра тытатӑп".
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ, унӑн пичӗ хытса ларнӑ кулӑпа хытса ларчӗ. "Питӗ ансат. Ӑна сан машинуна итлерӗм. Артурона вӗлернӗ чухне вӑл унта пулнӑ. Кореллие шыраса тупса, ӑна вӗлерес тесе, вӑл Велета кайнӑ".
  
  
  Вӑл Митч Келли ҫине пӑхса илнӗ те, пуҫне тайса, хӑйӗн ликерне ӗҫсе янӑ.
  
  
  - Апла пулсан, малтанхи каҫ эсир канат ҫулӗн машинӑсен уйрӑмӗнче пулнӑ?
  
  
  "Паллах. Вӑл Сан хыҫҫӑн Тӑвар-и-Ньева, Кореллине тупас тесе, кайрӗ. Эсӗ тӗл пулнӑ ҫынсене пурне те тӗл пулнине отель пӗлме ҫеҫ пултарать".
  
  
  "Апла пулсан, эпӗ Кореллипе тӗл пулнине эсӗ пӗлнӗ..."Эпӗ кашни ҫулах Митч келли еннелле ҫаврӑнтӑм"... ҫурҫӗр ҫитрӗ".
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  "Эсир мана вӑл килессе кӗтрӗр-и?"
  
  
  "Тӗрӗс."Парсон вӑйсӑррӑн кулса илчӗ. "Эпӗ ку пӗрпеклӗхе ӑнлантарса пама пултараймарӑм пулӗ, ҫапла мар-и? Эсир мана тупсан, Эпӗ Корелли пулнӑ тесе каламаллаччӗ ӑна. Кунсӑр пуҫне, эпӗ ӑна сирӗн урлӑ рико Кореллие тупасса пӗлнӗ". Вӑл Келли еннелле ҫаврӑнса тӑнӑ. "Ман пекех".
  
  
  "Ку вӑл кӗтмен ҫӗртен хавхалану пулнӑ, ҫапла мар-и?"Ӑна сӗнтӗм.
  
  
  "Ку тӗрӗс."Парсон шанӑҫ тупать.
  
  
  "Эсир Хӑвӑра Мӗншӗн ун вырӑнне хунине пӗлес тесе, корелли ҫиеле тухӗ тесе шутланӑ-и?»
  
  
  "Темӗскер"
  
  
  "Ҫав вӑхӑт тӗлне суя микрофильм тӗрӗслессе шаннӑ-и эсир?»
  
  
  "Манӑн теветкелленмеллеччӗ".
  
  
  Ольга, ун ҫине пӑхса, каялла тайӑнчӗ. "Пӗтӗмпех мар, Барри. Лайӑх хӑтланни. Анчах ҫителӗксӗр".
  
  
  Парсон тӗксӗмленчӗ. "Эпӗ ӑнланмастӑп".
  
  
  "Ӗҫ акӑ мӗнре: Эпӗ Ветӑна тухса каяс умӗн эсӗ" Рена "тормоз магистральне касса татрӑн. Эсӗ отель, ӑна пӗтӗм уй-хир тӑрӑх кӑларса ямалла. Эсӗ отель, кореллие палӑк патӗнче пӗччен пулма, эсӗ ӑна вӗлерме тата ирӗке тухма пултаратӑн. Тӗрӗс-и?"
  
  
  Парсон тарӑннӑн сывласа илчӗ. "Эпӗ ӑна йышӑнмастӑп. Сирӗн машина контрольтен тухнӑ хыҫҫӑн сана ҫӑлас тесе, манӑн ҫак йывӑрлӑхсем ҫине мӗншӗн каймалла пулнӑ-ха?»
  
  
  Келли ман ҫине пӑхса илнӗ. Ку ӗнентерӳллӗ аргумент пулнӑ.
  
  
  Анчах вӑл ҫак штопор ҫине ревматизмпа пӑхнине пӗлнӗ: "корелли пухура курӑнман хыҫҫӑн эсӗ мана кирлӗ Пулнӑ. Вӑл сана ун патне илсе пыма пултаракан пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ. Хуансӑр Пуҫне. Анчах Хуан мана, Барри, Кореллипе тӗл пулма ирӗк паман. Чӗрӗ. Мӗншӗн-ха эсӗ, корелли мана каласа памасӑр, Монтанелли пек пулас мар? Чӑнах-и?
  
  
  Вӑл хускалмасӑр ларать.
  
  
  Дискотекӑра сасартӑк светтуйсем сӳнчӗҫ, унтан каллех сергей хыпса илчӗ. Стереона сӳнтерчӗҫ те, ташлакансем почта маркисемпе урайӗнчен тухрӗҫ. Кӗҫӗн сцена ҫинче фламенкосен костюмӗсене тӑхӑннӑ профессиллӗ испани ташӑҫисем пуҫтарӑннӑ. Сценӑн хыҫалти пайӗнче ултӑ гитарист ларнӑ.
  
  
  Юлашки самантсенче юрӑҫ - арҫын-мала тухрӗ, гитара каласа ташӑ историне каласа пама пуҫларӗ.
  
  
  "Мӗн кирлӗ сана манпа?- тесе Ыйтнӑ Парсон, Келли ҫине пӑхса.
  
  
  "Мана вӗлерме сана такам тара тытнӑ", - тенӗ Келли, тутисене уҫса.
  
  
  "Эпӗ ӑна йышӑнмастӑп, - терӗ Парсон.
  
  
  "Ӗмӗрлӗхех ман ун пек йӗксӗк мар", - тенӗ Келли хӑратса хулӑн сасӑпа. "Такам тара тытнӑ сире. Эсир профессиллӗ ҫын. Барри Парсон-хӳтлӗх. Иккӗмӗш тӗнче вӑрҫи пуҫланнӑранпа эсир вуншар ҫӗршывра ӗҫленӗ. Юрӗ-ҫке. Интерпол сирӗн ҫинчен пӗтӗмпех пӗлет".
  
  
  Ӑна эпир шлепке тавра туртса кӑлартӑмӑр.
  
  
  Парсон пичӗ пӑрланса ларнӑ. "Эпӗ тара илессипе ӗҫлетӗп, ку тӗрӗс. Ӑна хама тӳлекенсемшӗн пуриншӗн те ӗҫлетӗп".
  
  
  Келли ҫине пӑхса илнӗ. Вӑл пусӑмне малалла тӑсрӗ. Парсон хуҫӑлнӑ. Вӑл ҫакна йышӑнчӗ. Вӑл тарӑхса кайрӗ. Халӗ вӑл келли пӑрне чылаях ҫӳле хӑпартсан ӗҫлеме тытӑнать.
  
  
  Анчах эпир ӑна пачах пӑруламан.
  
  
  "Кам сана мана вӗлерме тара тытрӗ?- каллех ыйтнӑ Келли.
  
  
  "Енчен те ӑна сана калатӑп пулсан, ӑна паянхи каҫ валли мишень пулатӑп", - терӗ Парсон шӑппӑн кулса.
  
  
  "Эсир ун пек тумастӑр пулсан, эсир халӗ ҫак дискотекӑра ларакан мишень пулса тӑратӑр", - тенӗ Келли, нумай вӑй хурса.
  
  
  "Эпӗ кирек мӗнле пулсан та вилӗ", - тесе шухӑшланӑ Парсон.
  
  
  "Эпир сире кунтан туртса кӑларатпӑр. Сире кам тара тытни ҫинчен калӑр та, эпир тӳрех кӑнтӑрла тӗлне каятпӑр. Эпир сире пӗтӗм курорт тӑрӑх туртса кӑларатпӑр. Манӑн помощниксем пур".
  
  
  Келли ҫаврӑнчӗ те бар ҫине пӑхса илчӗ. Унта тӑракан официантсенчен пӗри Келли ҫине пӑхса илнӗ те пуҫне сулнӑ. Унтан Келли пӳлӗмӗн инҫетри кӗтессинчи пукан ҫине пӑхса илнӗ. Унта хура тум тӑхӑннӑ ҫын ларать. Келли ун ҫине пӑхса илсен, вӑл пуҫне тайнӑ.
  
  
  Пурте тӗрӗс курӑнччӑр тесе, пӗчӗк эрешсем.
  
  
  Парсон ҫӑнӑхлӑ, таса пулнӑ
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  ш.
  
  
  Фламенко музыки выляса ячӗ те, солиста ташлама тухрӗ. Вӑл хӑвӑрт та чӑтӑмлӑ пулнӑ. Ку ура тупанӗсем пулемет вучӗ пек шӑва-шӑва кайрӗҫ. Ташӑ хӑвӑртлӑхпа та калӑпӑшпа ӳсрӗ.
  
  
  "Кала-ха мана, кам тара тытрӗ сана?- хӑрӑлтатнӑ Келли.
  
  
  "Апла мар", - татса хучӗ Парсон. "Тата мӗн те пулин, анчах вӑл мар".
  
  
  "Мафиози?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Вӑл ман ҫине йӗрӗнсе пӑхрӗ. "Кусем Москато боссӗсем пулнӑ! Ӑна мар". Куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. Вӑл мана кам тара тытни ҫинчен практикӑра каланине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Пӗр ҫын ҫеҫ юлчӗ!
  
  
  "Вӑл пулнӑ!"- Пӑшӑлтатрӑм Эпӗ Парсон патнелле пӗшкӗнсе. "Юшкӑн!"
  
  
  Вӑл вӑхӑтпа уҫлӑхра хытса ларнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл ҫӑварне уҫрӗ те каллех хупрӗ. Ку тӗллев кӑштах пуҫне сулчӗ. Ку пӗтӗмпех.
  
  
  Унтан вӑл куҫса кайрӗ.
  
  
  Вӑл ҫиҫӗм пек хӑвӑрт шӑвать. Вӑл хӑйӗн пысӑк Уэблине пытарнӑ чӗн патнелле чӗркуҫленсе ларнине курчӗ. Ӑна унӑн кӗпи ҫинчи муклашка курчӗ. Вӑл келлие пӗрремӗш хут персе вӗлерессе шаннӑ, анчах пистолетне туртса кӑларсанах ӑна касса татнӑ. Ҫак сӑлтавпа ӑна хӑйӗнчен сулахайра рекламӑлать-пистолет тытнӑ алла тӗрӗслеме пултарать. Пӑшал сасси хыттӑн та уҫҫӑн янӑраса кайрӗ, анчах, телее, урайне ӳкрӗ.
  
  
  Самантрах иккӗмӗш пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Парсон ларкӑч хыҫӗ ҫине карӑнса ларчӗ, унтан марионетка пек сасартӑк ӳкрӗ те пуҫне малалла, сӗтел ҫине тайма ирӗк пачӗ.
  
  
  Вӑл урине уэбли револьверӗ ҫине пуснӑ та, келли хӑвӑрт тӑрса Парсон кӗлетки патне пынӑ. Музыка, ташӑсем, йӑпанусем ҫав тери нумай пулнипе, эпир тӗлӗнсех кайрӑмӑр, тӗттӗмре дискоткӑсен иккӗмӗш вӑййине никам та асӑрхамарӗ.
  
  
  Келли Парсона хулпуҫҫинчен ярса тытнӑ та ларкӑч ҫине тӳрлетнӗ. Ӑна вӑл аллине тӑсрӗ те, чӗн пиҫиххипе хырӑмӗ хушшине чиксе, "Уэбли" ҫӗклерӗ. Унтан вӑл, каялла ҫаврӑнса, Парсона сылтӑм хулпуҫҫинчен ярса тытнӑ та Келли ӑна ура ҫине тӑма пулӑшнӑ. Эпир, ӑна хамӑр хушӑра тытса, ҫапса лартнӑ сӗтелсем витӗр дискотекӑна тухмалли алӑк патнелле утрӑмӑр.
  
  
  "Муй боррачо". Келли официантсем урлӑ пӗрне пуҫ тайнӑ.
  
  
  Официант хӗрхенсе кулса илчӗ.
  
  
  Фламенко иккӗмӗш ташӑ пуҫланчӗ, пилӗк ташӑҫӑ пулеметпа пени вырӑнти хосе Грек ташлакан пистолет-пулемет сассине уйӑрса илме те ҫук.
  
  
  "Хӑш чухне ӑна кураймастӑп", - тенӗ мана Келли, пусма тӑрӑх вестибюле тухсан.
  
  
  Эпир Барри Парсонӑн вилӗ ӳтне вестибюль витӗр, телее, ҫак самантра пуш - пушах - пусма патнелле сӗтӗрсе кайрӑмӑр, унтан майӗпен хӑпарма тытӑнтӑмӑр.
  
  
  Эпир ӑна, лешне, хамӑр пӳлӗмри кровате вырттарнӑ чух вӑл ҫав тери вилнӗ.
  
  
  14
  
  
  Митч Келли сан-Францискӑри полицире темиҫе ҫул ДЕТЕКТИВРА ӖҪЛЕНӖ, вите ҫумне ПУРТӐ хутшӑнма отставкӑна тухиччен. Ӑна Барри Парсон пӳлӗмӗн алӑкне хупнӑ-хупманах вӑл парсонс тумтирӗн кӗсйисене ухтарма тытӑнчӗ.
  
  
  Вӑл комод валли мӗн пуррине сарса хучӗ те ваннӑна алшӑлли илме кайрӗ. Келли ӳчӗпе аллисем ҫинче юн нумай пулнӑ. Келли эму ҫине доллар хума пӑшалпа пенӗ те, парсона ҫавӑнтах вӗлернӗ. Келли хӑйӗн Coltӗпе усӑ курнӑ.38 Detective Special, ҫав ятарлӑ патронсем пуҫламӑш хӑвӑртлӑхпа тата витӗм кӳрекен пысӑк пултарулӑхпа хатӗрленӗ.
  
  
  Келли ваннӑя тухсан, вӑл хӑйне шӑлса тасатнӑ та хӑйӗн алли ҫине пӑхса илнӗ.
  
  
  "Енчӗк", - терӗм эпӗ, хутсене пӑхса тухрӑм. "Барри Парсон, унта ҫырнӑ".
  
  
  "Ҫирӗп хӳтӗлен", - тесе мӑкӑртатса илнӗ Келли, ман паталла пырса, эпӗ ун ҫине пӑхса тӑратӑп. "Такам лайӑх ӗҫленӗ".
  
  
  "Документсем? Вӑл МИ-5 пулнӑ тесе шутлатӑр-и эсир?»
  
  
  Келли пуҫне сулнӑ. "Эпир британецсемпе ҫыхӑннӑ, терӗм сире. Вӗсем ӑна, этемне, ҫирӗплетсе памарӗҫ".
  
  
  "Ҫапла, анчах..."
  
  
  "Британецсем ҫирӗплетмеҫҫӗ пулсан, британецсем йышӑнмаҫҫӗ. Куратӑр-и?"
  
  
  Ӑна кредит карттисемпе паспорт урлӑ малалла тӑснӑ. Вӑл паспорт ҫине пӑхса илнӗ, Анчах Келли пуҫне сулланӑ. "Ман ун ҫинчен. Ку та хӳтлӗх".
  
  
  "Чӑн-чӑнни пек"
  
  
  "Португалире тунӑ документсене эсир лайӑх пухма пултаратӑр, вӗсемшӗн тӳлеме укҫа пур пулсан. Ҫав шутра континент ҫинчи чи лайӑх паспортсем. Европа тӑрӑх ҫӗршер уйрӑм удостоверени ҫӳрет - пурне те лиссабонра тунӑ".
  
  
  Вӑл хутсене шухӑшлӑн пӑхса тухрӗ. "Правительство шӑрши кӗрет-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ ӑна фрилансер тесе калӑттӑм. Тара тытнӑ ҫын. Ҫавӑн пекрех. Ӑна сире Интерпол эму сутма чарни ҫинчен пӗлтерни ҫинчен каларӑм". Анчах эпӗ пурпӗрех пӳрне йӗрӗсене тӗрӗслесшӗн ".
  
  
  Ӑна малалла вуларӗ, унтан багажпа аппаланма пуҫларӗ. Унта, хӑйӗн вӑхӑтӗн пысӑк пайне континент тӑрӑх ҫӳресе ирттернӗ пуян британецсӑр пуҫне, нимӗн те систермелли ҫук.
  
  
  Келли пысӑках мар набор туртса Кӑларнӑ та Парсон уҫма пуҫланӑ. Вуннӑшне пӗтерсен, вӑл чернилне хуллен шӑлса илчӗ те пичетсене пергамин ҫине хучӗ. Унтан вӑл япони производствин пысӑках мар мина-камерине кӑларчӗ те Парсон сӑнӳкерчӗкӗсем турӗ. Барри Парсон лӑпкӑлӑхӗпе пачах та сиенсӗр, пурнӑҫ вӑйне ҫухатнӑ пек туйӑннӑ, вӑл ӑна хӑй пурнӑҫӗнче мӗн тунипе тӑвать.
  
  
  Парсона мӗнле те пулин ҫӗр синдикачӗ ҫумне ҫыхса хума пултаракан япала ку япаласенче пачах та пулман. Эпир Парсонӑн пыл хурчӗсем ҫук тесе шутларӑмӑр.
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Кирек мӗнле группӑпа ӗҫленӗ чух Та, Тина фронтмен пулса тухать, анчах пуринчен ытла унпа пӗрле.
  
  
  Ку Вара Тина пӗр номерлӗ ыйту палли пулса тӑчӗ. Камшӑн ӗҫленӗ вӑл - чӑнах та камшӑн ӗҫленӗ пулсан?
  
  
  Келли ҫаплах сехет ҫине пӑхнӑ.
  
  
  "Вӑхӑт пирки пӑшӑрханатӑр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Пӗлесчӗ манӑн, мӗн тӑвӑпӑр-ши эпир ҫак ӳтпе".
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. "Эпир сахал тума пултаратпӑр. Эпир тухатпӑр та ӑна кунта хӑваратпӑр".
  
  
  "Анчах Елена Моралес-И?"
  
  
  "Вӑл кӗрет те ӑна тупать. Вӑл шӑхӑрать. Парсон пирӗнпе ҫыхӑнса тӑни нимех те мар, конкретлӑ сӑмах та ҫук".
  
  
  "Пире унпа дискотекӑра курчӗҫ".
  
  
  "Эсир тӳрлетме пултаратӑр-и?"
  
  
  Келли шухӑша кайнӑ. "Чылай кая юлнӑ ӗнтӗ. Сасси темшӗн вӑхӑта тӗрӗслет. Вунпӗр вӑтӑр. Ман контакт халӗ дежурствӑра тӑрать тесе шутламастӑп".
  
  
  "Фу-маньчжур йӑхӗнчи мӑйӑхлӑ ҫӳллӗ арҫын-и?»
  
  
  Келли йӑл кулса илнӗ. "Ҫапла. Эсӗ ӑна пӗлетӗн-и?"
  
  
  Унӑн selӗ кавир ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Пирӗн тата тепӗр ыйту пур, уншӑн пӑшӑрханмалла. Тара тытнӑ ҫын вӗлерекен ee вилнине Тина пӗлмест. Вӑл Хӑй Тӑвар-и-Ньева Ҫитессе Кӗтет пулӗ, тесе Шутлать, Кореллие тытса пӑхасшӑн. Ку вӑл вӑл килессе пӗлтерет. кунта. Пирӗн ӑна чармалла ".
  
  
  Келли тӗксӗмленнӗ. "Мӗнле?"
  
  
  Нумайччен шухӑшларӗ вӑл. "Асту. Кун пирки мӗнле? Эпир Юшкӑна Гранадӑри Отеле шӑнкӑртаттаратпӑр. Эпир пӗлтерӗве ҫынран хӑваратпӑр. Nenра вӑл Sol nieve тӑрӑх каять, унпа ӑҫта тӗл пулмаллине пӗлесшӗн, тенӗ. Унтан эпир кунта вӑл отеле шӑнкӑртаттариччен кӗтетпӗр. Эпир вӑл хемӑпа калаҫасшӑн пулнине пӗлӗпӗр. Ку арҫын - Рико Корелли ".
  
  
  Келли мӗн каласса кӗтсе, вӑл чӳречерен пӑхса тӑнӑ. "Аван янӑрать. Мӗн ҫухатмалла пирӗн?»
  
  
  "Калӑпӑр, вӑл халех Парсона кам ҫине пемеллине пӗлтерме шӑнкӑртаттарӗ?»
  
  
  Келли хулпуҫҫисене сиктерсе илнӗ. "Вӑл Парсон вилнине пӗлет, Унтан Кореллипе ҫыхӑнать. Кирек мӗнле пулсан та, эпир малта".
  
  
  "Эпӗ Елена Моралеса тытса илес тесе кӗтекен зала каятӑп", - терӗм эпӗ. "Эпӗ Ӑна кунта кӗрсе ӳт-пӗве туптарасшӑн мар. Вӑл пӗтӗм отеле систерме пултарнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Бергсон хӗрарӑмшӑн тӑрӑшсан, эпӗ те сирӗнпе хутшӑнӑп".
  
  
  Эпир алӑка питӗрмесӗрех коридора тухрӑмӑр. Пире никам та курмарӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Хуана ривэра та, Елена Моралес та ман ҫине пӑхса илчӗҫ, вӑл холла темиҫе минутран кӗчӗ. Вӑл вестибюль тӑршшӗпех хыттӑн кулнине, хавасланнине илтрӗ. Хуанпа Елена шавлӑ уahooпа герр Хауптли хушшинче, икӗ нимӗҫпе, ҫав датчанинпа тата ытти ҫирӗм мӑшӑр йӗлтӗрпе ҫӳрекен ушкӑнпа пулнӑ.
  
  
  Ӑна, ун патне пырса, Хуанпа Еленӑна пуҫ тайнӑ. Вӗсем ман валли вырӑн турӗҫ. Герр Хауптли мана курчӗ, мана саламларӗ те группӑпа паллаштарчӗ.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ, аллипе сулчӗ те, хӗрсен хушшине таянса, ялкӑшса ҫунакан вут ҫине пӑхса ларчӗ. Кунта хӑрушӑ та шанчӑклӑ, пӑшал сассинчен тата юн курнинчен инҫетре.
  
  
  Хауптли группӑна хӑйӗн илӗртӳллӗрех спорт паттӑрлӑхӗсемпе хӑналарӗ - вӑл сунара ҫӳреме, пулӑ тытма эксперт тума юрататчӗ, яхтсмена пысӑк ҫитӗнӳпе тата пысӑк альпинистпа хӑналатчӗ - ӑна чека ҫинче каҫхи апат вӑхӑтӗнче темиҫе йӗрке ҫырчӗ те ӑна пачӗ. Хуан ҫакна асӑрхаттарнӑ:
  
  
  Вӑл ҫакна йышӑнмасть те, анчах ҫакна вӑл пурин куҫӗ умӗнче те вуланине эпӗ пӗлетӗп. Чавсипе аяк пӗрчинчен ҫивӗччӗн ҫапни мана вӑл ӑнланни ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  ПАРСОН ВИЛНӖ. АРҪЫН ЮШКӐН. ПӐЛАН ХӲРИ.
  
  
  Ӑна Елена Моралеспа мӗн тумаллине пӗлменнипе ҫак юлашки пайне хушса хучӗ. Вӑл барри Парсонпа чӑнласах ҫыхӑннӑ пулсан, вӑл хӑй мӗн шутланине пӗлме е тавҫӑрса илме пултарнӑ пулӗччӗ. Апла пулсан, ӑна тӗпчесе пӗлме илсе каймалла пулман. Парсон вилни ҫинчен пӗлтерме отель пуличченех шурататчӗ ӑна. Ӑна, хуан ӑна ҫӗнтереймесен, пултарасса туйнӑ.
  
  
  Хӑна пӳлӗмӗн алӑкӗ патне Митч Келли, йӑл кулса тата палланӑ paramпа сулкаласа пырса тӑнӑ. Унтан вӑл мана асӑрхарӗ, хӑвӑрт утса пычӗ, пӗшкӗнчӗ те хуллен кӑна: "Вестибюль", - терӗ. Хӑвӑрт". Урӑх никам та илтмерӗ. Вӑл Ман хулпуҫҫие чӑмӑртарӗ, Хуана питӗнчен тараватлӑн чуптурӗ те, герр гауптлие каҫару ыйтса, хӑна пӳлӗмӗнчен тухса кайрӗ.
  
  
  Ӑна Хуана пӗҫҫинчен сӗртӗннӗ те тухса кайма тӑнӑ. Келли вестибюлӗн хыҫалти пайӗнче, урайӗнчен пуҫласа маччана ҫитиччен, кӗленче чӳрече умӗнче ларнӑ. Вӑл ман кантӑк ҫинчи мӗлке ҫине пӑхрӗ. Вестибюль пуш-пушах.
  
  
  Вӑл, тутисене хускатмасӑр, мана хӑлхаран каларӗ - сокерниксенчен кивелнӗ полици трюкӗ.
  
  
  "Вӑл отель тавра Гранадӑра тухрӗ. Вӑл Тӑвар-и-Ньева каять пулас".
  
  
  "Хӑҫан кайрӗ вӑл?"
  
  
  "Паян каҫхине. Хӑҫан пуласси паллӑ мар".
  
  
  "Ку начар хыпарсем".
  
  
  Келли пуҫне сулса илнӗ.
  
  
  Кӗленче чӳрече витӗр вӑл служащисем тавра тӑракан пӗр ҫын телефона хунине, вестибюль витӗр холл патне кайнине курчӗ. Тепӗр минутран вӑл каллех тухрӗ. Ун хыҫҫӑн Елена Моралес хӑвӑрт та илемлӗн утса пырать.
  
  
  Ӑна Келли тӗртсе янӑ. Елена пусма патнелле утрӗ. Ку ӗнтӗ вӑл хӑй пӳлӗмне - барри Парсона валеҫекен пӳлӗме-кайнине пӗлтернӗ!
  
  
  Келли пӗр-пӗрин ҫине тӗлӗнсе пӑхса илнӗ. Ӑна хуана гостинӑй тӑрӑх шиклӗн пӑхса тухнине курнӑ. Ӑна Келли ҫапнӑ.
  
  
  "Хуана хӑна пӳлӗмӗнче тыт. Ун ҫумне хутшӑн. Ӑна Елена патне каятӑп".
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  Елена ҫурма ҫулта пусма тӑрӑх хӑпариччен ӑна Кӗтсе тӑчӗ.
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  d-пирӗн. Тем пулчӗ. Тахӑшӗ асӑрхаттарнӑ ӑна. Кам е мӗншӗнне эпӗ ӑнланса илеймерӗм. Ҫапах та вӑл хӑйӗн пӳлӗмне кайни курӑнсах тӑрать.
  
  
  Виҫҫӗмӗш хутра. Коридор тӑрӑх, ҫул кукринче. Вӑл ҫӑраҫҫисене илме сумкӑна кӗчӗ. Анчах вӑл ih илсе ручкӑна сӗртӗнсен, алӑк уҫӑлчӗ. Вӑл коридора пӑхма ҫаврӑнчӗ. Вӑл ҫавӑн пек хускану пуласса кӗтрӗ те, кӗтеселле чӑмса, куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл мана курмарӗ.
  
  
  Ун хыҫҫӑн алӑк хупӑннине илтрӗм.
  
  
  Вӑл коридор тӑрӑх хӑвӑрт утса кайрӗ те тепӗр кунне чарӑнса тӑчӗ. Малтан ӑна хулӑнӑш сӑрнӑ пирки нимӗн те илтмен. Алӑкпа рама хушшинчи ҫурӑк витӗр кавир сасси илтӗнмест.
  
  
  Унтан мана шалта сасӑсем пӑшӑлтатнӑ пек туйӑнчӗ. Ӑна пӗр ҫӑмӑл та ҫӳллӗ сасӑ - хӗрарӑм сасси илтрӗ. Паллах, Елена моралес сасси. Анчах хемӑпа калаҫрӗ-и вӑл?
  
  
  Пире пӗччен. Никам та. Паллах, вӑл телефонпа усӑ курнӑ!
  
  
  Унтан ӳпкелешме чарӑнчӗҫ, вӑл урӑх нимӗн те илтмерӗ. Базӑра рессивер улшӑнасса кӗтсе илчӗ, анчах ирттерсе ячӗ. Унтан алӑк уҫӑлчӗ те чӗриклетсе хупӑнчӗ. Шкап-и? Урама тухас тесе тумланнӑ-и вӑл?
  
  
  Вӑл коридорӑн инҫетри ҫиппине хӑвӑрт кӗрсе кайрӗ те ҫурта виҫӗ енчен хупӑрласа тӑракан балкон ҫине тухрӗ. Вӑл куҫран ҫухалчӗ те, Пӑлан коридора тухасса кӗтсе, тулашри стена ҫумне ларчӗ.
  
  
  Анчах вӑл курӑнмарӗ.
  
  
  Вӑл сехет ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Вунпилӗк минут.
  
  
  Вӑл коридор тӑрӑх каялла утрӗ те, мӑйне тӑсса, хӑлхине хупӑлча ҫумне тытса, ун алӑкӗ умӗнче чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Нимех те мар.
  
  
  Ӑна "Люгер" туртса кӑларчӗ те, малалла ярса пуссан, ӑна кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртарӗ. Келлипе иксӗмӗр пекех, алӑк ҫаплах уҫӑ.
  
  
  Вӑл, ҫурӑмӗпе кун ҫумне таянса, "Люгера" хӑй умне тӑратса, хӑвӑрт шала кӗчӗ.
  
  
  Унта никам та ҫук - чӗрӗ.
  
  
  Парсонс ӳчӗ шӑпах эпир хӑварнӑ вырӑнта выртать.
  
  
  Анчах пӳлӗмре урӑх никам та ҫук.
  
  
  Елена Моралес ӑҫта пулнӑ?
  
  
  Вӑл туалет алӑкӗ ҫине пӑхса илчӗ, анчах шкапӗ ытла та пӗчӗк, унта кам та пулин пытанма пултарать. Ҫаплах-ха...
  
  
  Ку вӑйсӑр сасӑ пулчӗ, малтан вӑл ӑна илтнине те ӗненмерӗ. Анчах вӑл унта тӑнӑ чух, аран-аран сывлама хӑяймасӑр, ӑна каллех илтрӗ. Ку вӑл пӗр йӑнӑшмасӑр хускалма хӑтланакан, анчах кӑшт хускалакан ҫын сасси пулнӑ. Вӑл каллех шкап ҫине пӑхса илчӗ, анчах сасси ку енчен мар.
  
  
  Ҫук. Вӑл ваннӑпа килчӗ.
  
  
  Ӑна ҫирӗп "люгер" ярса тытрӗ те пӗр кун ванна патне пычӗ. Хупӑ пулнӑ.
  
  
  "Елена", - терӗ ӑна шӑппӑн.
  
  
  Ответ пулмарӗ.
  
  
  Унта Такам пулнӑ, Ку Елена мар. Ӑҫта кайса кӗчӗ вӑл? Е вӑл унта хемӑпа пӗрле пулнӑ-и?
  
  
  "Елена", - терӗм эпӗ хальхинче хытӑрах.
  
  
  Нимех те мар.
  
  
  "Эпӗ ку алӑка уҫасшӑн. Манӑн пистолет пур. Тух, аллусене пуҫ тӑрринелле", - мӗкӗрсе ятӑм эпӗ, кун пек мар, пӗр енче тӑратӑп.
  
  
  Нимех те мар.
  
  
  Ӑна, кун тыткӑчинчен ярса тытрӑм та, кунӗпех хӑмаран тытса тӑратӑп, ӑна ҫавӑртӑм. Алӑк уҫӑлчӗ те шалалла уҫӑлса кайрӗ. Вӑл пӗтӗм вӑйӗпе туртӑнчӗ. Пирӗн сасӑсем.
  
  
  Уҫӑ хушӑк витӗр ӑна ваннӑй пӳлӗм курма пулать. Сергей ҫунать. Унта шурса кайнӑ, тимлӗ Тина Бергсон ларать, вӑл ҫав тери хӑраса ӳкнӗ.
  
  
  Ӑна люгерпа хупласа, вӑл малалла утрӗ. Унтан ӑна тазра усӑ курма сарса хунӑ хатӗрсене курчӗ. Таканлӑ, шӗвек тултарнӑ флакон, ваткӑллӑ тампонсем.
  
  
  Вӑл ман ҫине чарӑлса кайнӑ куҫӗсемпе пӑхать.
  
  
  "Елена Ӑҫта?"Ун вырӑнне ӑна тата ҫӗр ыйту пама пултарнӑ пулсан та, ee унран ыйтрӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Эпӗ Еленӑна курман. Ӑна Барри ҫеҫ курнӑ. Вӑл та... вӑл вилнӗ". Унӑн сасси шӑппӑн илтӗнчӗ. Вӑл тӑнран кайнӑ.
  
  
  Ӑна, ваннӑйне кӗрсе, чавсинчен хыттӑн ярса тытрӗ. Вӑл, йывӑррӑн сывласа, ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  "Вӑл вӗлернӗ-и ӑна?"ee сасӑ мана хӑлхаран пӑшӑлтатрӗ.
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ. Мӗнле калама пултарнӑ-ха эпӗ ӑна: вӗсем Келли тата унӑн хӗрӗ пулнӑ, тесе?
  
  
  "Мӗншӗн эсӗ Тӑвара таврӑнтӑн?- шӑппӑн ыйтрӗ унран славка.
  
  
  Ee куҫӗсем ман еннелле ҫаврӑнчӗҫ. Ӑна тӗксе ванна хӗррине лартрӗ. Ӑна sel унпа юнашар. Ӑна Люгер пирӗн кӑкӑр ҫинче тытса тӑрать. Вӑл чее хӗрарӑм пулнӑ, ӑна та шанман.
  
  
  "Курас тесе... курма...»
  
  
  "Барри Парсон", - тесе хушса хутӑм эпӗ. "Эму Кореллине кӑтартас Тесе, вӑл ӑна вӗлерме пултартӑр".
  
  
  Пирӗн сасӑсем.
  
  
  Унӑн тутисем чӗтреме пуҫларӗҫ, куҫӗсем манран хӑпрӗҫ. "Ҫапла", - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  "Эсир Кореллие вӗлерес тесе Барри Парсона тара тытрӑр", - терӗм эпӗ татӑклӑн. "эсир ҫакна йышӑнмасӑр тӑма пултараймастӑр. Вӑл пире маларах каларӗ...»
  
  
  "Эпӗ ҫакна йышӑнмастӑп", - терӗ вӑл ҫирӗппӗн. Унӑн пичӗ каллех тӗспе ҫуталчӗ. Эпӗ таканлӑ инъекцисем валли йӗпсем ҫине пӑхса илтӗм.
  
  
  "Кӗвӗ?"Унран ыйтрӑм. "Эсӗ наркоман-и? Ку пӗтӗмпех-и?"
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Эпӗ пӗтӗмпех пӑтрашӑнса кайрӑм. Эпӗ ӑна мӗншӗн вӗлересшӗн пулнине пӗлместӗп, мӗншӗн-ха эпӗ ӑна тӗнчере никамран та ытларах кураймастӑп".
  
  
  "Анчах вӑл, наркосета хутшӑнакансене пурне те парса, ҫакна йышӑнмасть", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне усрӗ.
  
  
  "Мӗншӗн таврӑнтӑн эсӗ?- каллех ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Барри тупма", - ҫемҫен каларӗ Тина. "Эпӗ балкон тӑрӑх хӑпартӑм, шалалла пӑхрӑм та ӑна куртӑм. Вилнӗ. Ӑна, кӗчӗ...»
  
  
  Ольга ун хулпуҫҫийӗ урлӑ пӑхрӗ. Паллах! Балкон! Ку й
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Елена ee курмасӑрах пӳлӗмрен тухрӗ. Елена Барри виллине тупсан, вӑл ҫав тери хӑраса ӳкнӗ те тухса тарнӑ. Вӑл французсен кунне уҫнӑ та балкон ҫине тухса васканӑ. Унтан, ҫакӑн хыҫҫӑн, - ку пӳлӗмре Баррӑпа тӗл пулас тесе, кайри ҫул тӑрӑх Юшкӑн хӑпарчӗ - тен, вӗсем иккӗшӗ те тӗл пулма шутланӑ пулӗ - вӑл Барри виллине тупрӗ. Наркотик тӑхӑнас килни ҫиеле тухрӗ, вӑл та, хӑйне сыватнӑ пекех, сывалас тесе, ваннӑйне кайрӗ.
  
  
  "Эпӗ кӗтӗм те ӑна пӑшалпа пенине асӑрхарӑм. Малтан ӑна Елена вӗлерме пултарнӑ тесе шутларӑм. Анчах, Тен, Корелли Барри ӑна хӑваланине курнӑ. Тен, Корелли эпӗ иккенне пӗлнӗ пулӗ..."Унӑн куҫӗсем куҫҫульпе тулчӗҫ. "Эпӗ Хӑрарӑм, Ник!"
  
  
  Ӑна кисрентерчӗ. "Санӑн мана Корелли патне илсе каймалла, Тина. Ку пӗртен-пӗр ревматизм. Ҫак ятсен списокне илме пире ҫынсем ытла та нумай чӑрмантарма тӑрӑшрӗҫ. Ытла нумай. Халӗ ӗҫ санра, Тина".
  
  
  Вӑл шуралса кайрӗ. "Вӑл пӗлет, Ник! Эпӗ ӑна вӗлерес тесе такама тара тытрӑм, тейӗ вӑл! Эсӗ мана ҫакна тума хушаймастӑн. Санӑн мана кӑларса ямалла!»
  
  
  "Пире мӗн, Лина!"эсӗ пӗртен-пӗр ревматизм. Эсӗ мана тӳрех ун патне илсе каятӑн. Кӑтартас-ха мана ҫакна, и...»
  
  
  "Вӑл ҫакна йышӑнмасть!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Вӑл хӑй камне йышӑнмасть".
  
  
  "Юшкӑн..."
  
  
  Вӑл таканлӑ инъекцисем валли йӗппе илме кармашрӗ. Вӑл хӑй мӗн тума шутланине тавҫӑрса илчӗ, анчах хулпуҫҫийӗ еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ. Ӑна, люгера, мӑйӗн ҫемҫе пайӗ ҫумне пӑчӑртарӗ. "Ҫук-ҫук, Лина! Йӗпсем мар. Паллах, темиҫе минутлӑха пурте лайӑх пулать, анчах санӑн яланах реальность патне таврӑнмалла пулать".
  
  
  "Ник!- йӗппине ҫаплах тытса ӗсӗклесе илчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна Люгер пӗр минут хушшинчех чикрӗ те йӗппине илме кармашрӗ. Унӑн сӑн-пичӗ самантрах улшӑнчӗ. Ҫак лӑпкӑ та илемлӗ маска тӑрӑх вӑл тамӑк кушак аҫи пек пулса тӑнӑ - куҫӗсем йӑлтӑртатнӑ, шӑлӗсем йӗрсе пӑрахнӑ, тутисем тискер кайӑк пек мӗкӗрнӗ.
  
  
  Йӗппи, хӑйне ӑссӑрла касакан ҫапасран хӳтӗлесе хӑвариччен, ман хулпуҫҫи ҫине пырса кӗчӗ.
  
  
  Вӑл хурлӑхлӑ сасӑпа шӑппӑн кулса ячӗ.
  
  
  Вӑл ман урлӑ пурте иртсе кайнине туйрӗ. Ӑна, хӑйне йывӑр япала чӑмакки пек туйрӗ.
  
  
  Вӑл мана тепӗр пӳлӗме илсе кӗчӗ, унтан кресло ҫине тӗртрӗ.
  
  
  "Хамӑрӑннисен пӗчӗк хутӑшӗ, Ник", - терӗ вӑл, хӑйӗн сатанла куллипе. "Эсӗ унта лайӑх ача пек юлатӑн. Ӑна кунтан кайма хатӗрленетӗп".
  
  
  Ҫук, Шурлӑх! Ӑна калама хӑтланчӗ, анчах нимӗн те тухмарӗ.
  
  
  Вӑл, французсен кунӗ витӗр балкон тӑрӑх чупса, секундра ҫӗр кадр хӑвӑртлӑхӗпе пынӑ пек туйӑнать. Унтан шӑп пулчӗ.
  
  
  Темиҫе ҫӗр ҫултан ӑна такам алӑка шакканине илтрӗм. Вӑл Келли пулнӑ.
  
  
  "Ник! Эсӗ унта-и? Ник?»
  
  
  Вӑл ҫӑварне уҫрӗ. Вӑл вырӑнтан тапранчӗ. Анчах манӑн сасӑ пулмарӗ. Полиомиелитпа иртсе кайрӑн-и?
  
  
  Алӑк уҫӑлса кайнӑ та, Келли пистолетне хатӗр тытса пӳлӗме чупса кӗнӗ. Вӑл ман ҫине тӗлӗнсе пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Эй, Ник!"
  
  
  Ӑна каллех тутисене хускаткаласа илчӗ. Полиомиелитпа иртсе пытӑм. Ӑна, мӑкӑртатса илчӗ.
  
  
  Келли йӗри-тавра пӑхса илнӗ, ваннӑйне тӗрӗсленӗ те таканлӑ инъекцисен шӑршине туйса илнӗ. Вӑл самантрах ман пата таврӑнчӗ, мана питрен ҫапрӗ, пукан ҫинчен ҫӗклерӗ те ваннӑна сӗтӗрсе кайрӗ. Вӑл ман пуҫа душ айне чикрӗ те, мана ӗнсерен сивӗ шыв пырса ҫапрӗ.
  
  
  Келли ӗҫленӗ вӑхӑтра манпа калаҫнӑ.
  
  
  "Ку темле ҫӗнӗ япала. Пирӗн ҫав запассем пур. Сире касса пӑрахать, ҫавӑнпа та эсир хускалма пултараймастӑр, анчах эсир мӗн пулса иртнине пурне те курма пултаратӑр. Вӑхӑтлӑха полиомиелит. Урари, урари, урал, вӑрнарти пекех паллӑ курартан пулса иртет. woorara. Анчах ку вӑл урӑххипе кӗскетнӗ. Манран мӗн пулни ҫинчен ан ыйтӑр. Эпир ih илсенех формулӑсем яланах ҫухалаҫҫӗ ".
  
  
  Часах вӑл чӗрӗлчӗ.
  
  
  "Васкавлӑ!"Ӑна каларӗ. "Ку Юшкӑн. Барри Парсона тӗл пулас тесе, вӑл Гранада тӑрӑх килнӗ те унӑн ӳтне кунта тупнӑ. Вӑл халӗ алӑк патнелле каякан ҫул ҫинче. Вӑл Кореллие вӗлернӗ тесе шутлать. Вӑл халех тарсан, ӑна вӑл кайран вӗлерме пултарать".
  
  
  "Тӑхта!- харкашса илнӗ Келли. "Эпӗ кунта сана тупма килтӗм. Аялта, вестибюльте, сцена тунӑ!»
  
  
  "ЛАВ-и?- чӑтаймасӑр ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Тина Бергсон".
  
  
  "Юшкӑн!"
  
  
  "Фантазилле. Анчах халӗ вӑл кайрӗ".
  
  
  "Кайрӗ-и? Анчах...?»
  
  
  "Вӑл вестибюльте пулнӑ, анчах тухса кайнӑ", - тенӗ мана Келли, эпир пӳлӗмрен чупса тухса коридор тӑрӑх утса кайсан. Эпир пусма тӑрӑх анма тытӑнтӑмӑр та, ӑна вестибюльте ҫынсем кӗпӗрленсе тӑнине курах кайрӑм. Пурте парк ҫине пӑхаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пире кӗтекен Хуана курчӗ.
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку?- харкашрӑм эпӗ.
  
  
  "Вӑл хӗрлӗ" Ягуарпа ", - тенӗ Хуана, тарланӑ машинӑсем ҫине кӑтартса. Вӑл пӗр вырӑнта фарӑсем ҫуннине курчӗ. Сергей тӗттӗме касса, юрпа витӗннӗ ту тайлӑмне ҫутатрӗ, унта ҫул, Мӑн Аслашшӗ Патӗнчен Пӑрӑнса, аслӑ шоссе еннелле каять.
  
  
  "Вӑл пысӑк сцена тунӑ", - тенӗ Хуана хӑвӑрт. "Ку питӗ драмӑллӑ пулчӗ".
  
  
  "Ытла та ҫивӗччӗн!- типпӗн каланӑ Келли.
  
  
  "Эсир мана вӑл мӗн туни ҫинчен каласа парасшӑн-и?- чӑтаймасӑр ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Вӑл кунта вунӑ минутран ытла пымарӗ, тамӑка ҫӗклерӗ те марио Сперанецран ыйтрӗ:»
  
  
  "Кам вӑл Марио Сперанец?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Келли пуҫне сулнӑ. "Эй, сеньор Сперанс кунта ҫук тесен, вӑл тӳсеймен, тӳрех кунта, вестибюльте, истерикӑна ернӗ".
  
  
  Ӑна курма пултарнӑ
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Ягуар хускалма пуҫланӑ. Сарӑ ҫӳҫӗ пирӗн хыҫра вӗлкӗшет.
  
  
  "Ку пире пурне те холлран тарса кайма хистерӗ", - ӑнлантарнӑ Хуан.
  
  
  "Унтан вӑл ҫавӑнтах ӳкрӗ те, унӑн портьине чӗртмелле пулчӗ", - тесе шухӑшланӑ Келли. "Эпӗ сан хыҫҫӑн кайрӑм".
  
  
  Вӑл, хӑвӑрт шухӑшласа илсе, тӗксӗмленчӗ. "Ку спектакль-аялта сцена. Мӗн тума ку, пӗлместӗп. Анчах манӑн ӑна чармалла".
  
  
  "Чӑнах та, - тенӗ Келли. "Мӗн тӑватпӑр эпир?"
  
  
  "Пӑх - ха ҫак Марио Сперанец ҫине", - тенӗ ӑна Келли. "Эпӗ ҫук та пулӗ. Ӑна Шурлӑх патне каятӑп!»
  
  
  Унӑн панцирӗ ҫаврӑнса тӑракан алӑк патнелле пынӑ та унта гауптли господин подхалимов ертсе пынине асӑрханӑ. Вӑл аллипе сулчӗ те тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Ренора" сивӗ. Начар мар пуҫланчӗ. Ӑна, ҫул ҫине тухса, контроле иличчен икӗ хутчен шуса кайрӗ. Иртен - ҫӳренсем ҫинче икӗ каҫ каяллах пӑрлӑ пӑнчӑсем пулнӑ.
  
  
  Ҫул аялалла анчӗ те тӳрех пӑрӑнчӗ. Ӑна хӗрлӗ "Ягуар" курма пултарайман, анчах ҫул тӳрех пӑрӑннине, унтан сулахаялла, барранка хӗрринчен ҫакланакан вӑрӑм та сарлака такан евӗрлӗ указательсем еннелле пӑрӑнма пуҫланине аса илнӗ.
  
  
  Ӑна Двигатель хута ячӗ, Мӗншӗн тесен Jag куҫран вӗҫертесшӗн пулмарӗ.
  
  
  Манӑн фарӑсенче ҫул хӗрри курӑнать, вӑл, хирӗҫ тӑнине тӗрӗслес тесе, ирӗксӗрех мӑшкӑлласа кулма пуҫларӗ. Эпӗ, ҫӑмӑллӑн сывласа ярса, ҫыхӑсем туртӑннине туйса илтӗм.
  
  
  Ҫул кукӑрӗнче Renault пӑрӑнчӗ те, Такан евӗрлӗ сарлака авӑнчӑк еннелле Ҫурма ҫула ҫитсен, Тина Бергсонӑн хӗрлӗ "Ягуар" курчӗ. Вӑл ерипен пычӗ, анчах ӑна асӑрхасан, хӑвӑртлӑхне ӳстерчӗ.
  
  
  Автомобиль тӗттӗмре малалла сикнӗ пек туйӑнать, ҫутӑсем ҫул ҫинче ҫӳлелле, вӗсем тӳпенелле хӑпарнӑ пек курӑнаҫҫӗ. Унтан - хӑй куҫне хӑй ӗненмесӗр - "Ягуар", чул стена ҫумне чутах пырса ҫапӑнмасӑр, ҫырана кӗрсе кайнӑ.
  
  
  Ҫаврӑн, Тина! - ирӗксӗрех кӑшкӑрса ятӑм эпӗ: "Перемена!"
  
  
  Ҫакна вӑл турӗ-и, ҫук-и, эпӗ пӗлместӗп, анчах акӑ мӗн куртӑм: ӑшӑх вырӑналла мар, ҫулӑн тулаш хӗрринелле каякан "ягуар" иккен. "Юшкӑн!"
  
  
  Ку вӑл ҫухалса кайнӑ сасӑ пулчӗ.
  
  
  "Ягуар" хӑвӑртлӑхне ӳстерет те, кӳлленчӗке акӑш пек чӑмма вӗренес пулсан, ҫыран урлӑ каҫса каять.
  
  
  Фарӑсем аялта шӑлланса пӗтнӗ слюда сланецне тытрӗҫ, юр пӑнчисем сланец ҫумне лӑпчӑнса юр ҫине ӳкнӗ ҫутӑсен ҫӑмхине ҫутатрӗҫ, унтан машина чул ӑшне кӗрсе кайрӗ, каялла сиксе ӳкрӗ, тепӗр хут та каллех ҫаврӑнса ӳкрӗ, фарӑсем ҫӗрлесенче ҫаврашка туса ҫаврӑнчӗҫ те барранка ҫумӗнчи шӗвӗр чулсем ҫине кӗмсӗртетсе пырса тӑрӑнчӗҫ.
  
  
  Самантлӑха шӑп пулса тӑчӗ.
  
  
  Унтан тӳпенелле ҫулӑм вӑйлӑн ялкӑшса илчӗ те, сывлӑшра вӑйлӑ взрыв кӗрлесе кайрӗ. Тӗтӗмӗ mimmo хӗрлӗ ҫулӑм пек йӑсӑрланать, чуна пӑвакан хура тӗтӗм.
  
  
  Вут ҫӳлелле сирпӗнчӗ, унтан каллех хуҫӑлса пӗтнӗ "Ягуар" ванчӑкӗсем ҫине ӳкрӗ те метала ерипен ҫиме пуҫларӗ. Унтан ерипен тӗтӗм ҫӗкленчӗ, ҫулӑм хӗрлӗ хурҫӑ, витӗр курӑнакан кантӑк тата тӗрлӗ тӗслӗ пластика хӗррисенче ташларӗ.
  
  
  Вӑл, тӗлӗнсе кайнӑскер, шоссе тӑрӑх хуллен утса пычӗ те хӗрлӗ "Ягуар" край урлӑ каҫнӑ вырӑна ҫитрӗ. Вӑл аялалла пӑхрӗ. Эпӗ мӗн курма пултарни пурте-иртсе ҫӳрекен чаҫӗн ҫул хӗррине касса кӗнӗ чул ҫурӑкӗ.
  
  
  Ӑна "Рено" вараларӗ, уҫҫине туртса кӑларчӗ те машина тавра тухрӗ. Трасса ҫинче сивӗ. Вӑл ҫул хӗррине, "Ягуар" чул ту витӗр тухнӑ ҫӗре пырса тӑчӗ. Вӑл унта, чул муклашкисем ҫине пӑхса, ҫунса кӑмрӑкланнӑ хура йӗр тӑрӑх аялти сланецра Бергсонпа хӗрлӗ "Ягуар"юшкӑнӗсем ҫинче хӗп-хӗрлӗ вут ҫатӑртатса ҫунакан вырӑна йӗрлесе кайрӗ.
  
  
  Темиҫе секунд хушшинче отель хӑнисем тавра чи малтан "Фиат" автомобильпе ҫитсе чарӑнчӗ, йӑпшӑнса пычӗ те ман ҫумма иртсе каякан чаҫӗн хӗррине пырса тӑчӗ. Оглинг.
  
  
  Унтан ыттисем килчӗҫ.
  
  
  Ытларах та.
  
  
  Ҫивӗч туйӑмсене шыракансем.
  
  
  Манӑн ӑш пӑтранать.
  
  
  Вӑл чуллӑ тайлӑм тӑрӑх анчӗ, кӗсьери ҫутӑпа усӑ курса, ҫунса кӑмрӑкланнӑ чул туран иртрӗ, унта пӗрремӗш хут хӗрлӗ "Зубец" пырса ҫапӑнчӗ, юлашкинчен участока машинӑпа юнашар ҫитрӗ.
  
  
  Анчах ҫулӑм унӑн ванчӑкӗсене ҫӑтать, пӗҫертес мар тесе, вӗсем патне пыма та май ҫук.
  
  
  Аллине пуҫ тӳпи ҫине хурса, ӑна кӗтсе тӑчӗ.
  
  
  Иртсе пыракан чаҫре пушар машини ҫухӑрса ячӗ те, часах йӗлтӗрпе ҫӳремелли куртка тӑхӑннӑ пысӑк пушар, куҫарса ҫӳрекен огнетушительлӗскер, тайлӑмран персе анчӗ, ҫунакан ванчӑксене сирпӗтме пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл шартах сикрӗ.
  
  
  Унта пушар сӳнтерекенни кӑмрӑкланнӑ ванчӑксем ҫине пӑхса тӑрать. Граждански гварди ун ҫумне хутшӑнчӗ те ҫуннӑ машина ҫине хунар турӗ. Ҫутӑ пайӑрки манран хӑватлӑрах.
  
  
  Ӑна ҫулать.
  
  
  Ун чухне ӑна курнӑ.
  
  
  Малти ларкӑч ҫинче кӑмрӑкланнӑ кӗлетке. Унран мӗн юлни хура та йӑсӑрланать.
  
  
  Лачака.
  
  
  Ылттӑн тирлӗ ылтӑн хӗртен мӗн юлнине пурне те.
  
  
  Ӑна, чирлӗ ҫынна, тепӗр еннелле ҫавӑрнӑ.
  
  
  Вӑл чул ҫине хуҫӑкӗсемпе юнашар ӳкрӗ пулас та чун-чӗре фанкӗн ҫӗршывне путрӗ. Такам мана алӑран та, хулпуҫҫирен те силлет. Вӑл манпа пӗр вӑхӑт калаҫнине ӑнланчӗ.
  
  
  Вӑл хускалса илчӗ.
  
  
  "Ник."
  
  
  Вӑл Келли пулнӑ.
  
  
  "Вӑл вилнӗ, - тенӗ Келли. "Ылханлӑ япала".
  
  
  "Ман шутпа, вӑл пӗтӗмпех пӗтнине туйса илчӗ те, эй, чупсан авантарах пулӗ". Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Вӑл корелли Рико пулассине пӗлнӗ.
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  ӑна ӗмӗрлӗхех".
  
  
  "Анчах Корелли пӗлмен!"
  
  
  "Вӑл пӗлет. Сасӑ мӗншӗн тухса кайрӗ-ха", - терӗм эпӗ. Сасӑлав, эпӗ ӑнланнӑ тӑрӑх.
  
  
  "Эпӗ ку ята тӗрӗслерӗм, Ник".
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те тӗксӗмленчӗ. Вӑл мӗн ҫинчен каланине эпӗ ӑнланаймарӑм.
  
  
  "Отельте Марио Сперанеца регистрацилемен".
  
  
  Вӑл ун ҫинчен шухӑшласа ларчӗ. "Анчах ку ята вӑл клерка пачӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Клера ҫапла каларӗ, тет. Клера: "шӑпах ҫавӑн чухне пуҫ купташки урлӑ тухрӑм", - тет.
  
  
  Вӑл пирӗн айри ванчӑксем ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Рико Корелли Sol nieve-ра нихҫан та пулман тесе каласшӑн-и эсир?»
  
  
  "Эпӗ калатӑп, вӑл кунта пулман - е Sol fieve отелӗнче-юлашки уйӑх хушшинче е ҫав уйӑха яхӑн. Хуплашка ҫинче унӑн ячӗ - Марио Сперанец".
  
  
  "Анчах кайран..."
  
  
  "Эсир ҫакна курмастӑр-им? Тен, Вӑл Лачака ҫинчен пӗлнӗ пулӗ. Тен, вӑл киллера вӗлерес тесе тара тытнине пӗлнӗ пулӗ".
  
  
  Ӑна ӑнлантарса парас тесе, вӑл пуҫне сулкаларӗ. "Тӗл пулни ҫинчен сӳпӗлтетни Вара Тина Бергсон вилни ҫинчен инсценировка ҫеҫ пулчӗ-и?»
  
  
  "Пачах ҫук. Рико Корелли Ӑна Бергсонпа Барри Парсон ҫинчен пӗлнӗ пулмалла, тетӗп. Курорта вӑл ахаль те килмен. Пурте: вӑл кунта - мафиози тара тытнӑ киллер, Тара Тытнӑ ҫынвӗлерене Тара тытнӑ, тесе шутланӑ, - пире те тара тытнӑ, Мӗншӗн тесен Эпир Кореллипе тӗл пулма пӑруланӑ. Пурте Кунта, Кореллисӗр пуҫне! "
  
  
  "Апла пулсан, йытӑ ҫури ӑҫта?"
  
  
  Келли хулпуҫҫисене сиктерсе илнӗ. "Ман шутпа, пире Хоука сигнал парас та пӗтӗмпех ҫӗнӗрен пуҫлас".
  
  
  Эпир сӑрт ҫине хӑпарма тӑтӑмӑр, анчах эпӗ ӑна лӑплантарма пултараймарӑм.
  
  
  Ӑна каялла ҫавӑрчӗ те каллех ванчӑксем ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Мӗншӗн кайрӗ-ха вӑл унта?"
  
  
  Келли пуҫне сулнӑ. "Вӑл илемлӗ хӗрарӑм Пулнӑ, Ник. Хитре хӗрарӑмсем ухмахла хӑтланаҫҫӗ. Вӑл Кореллие юратнӑ пулмалла. Ӑна та курайман".
  
  
  "Е ҫав укҫана юратнӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ ҫынсем ҫинчен ытлашши нумай шухӑшламастӑн-И, Ник?"Келли ассӑн сывласа илнӗ.
  
  
  "Тивӗҫ-ши манӑн ӑна? Тивӗҫ-и манӑн ӑна, тӗрӗс-и?"Вӑл лӑпланчӗ. "Рико Кореллин тӳлекен хӗҫпӑшалӗнчен хӑтӑлас тесе, вӑл уҫӑ бассейн тӑрӑх чупса ҫӳрессинчен лайӑхрах меслет тесе шутланӑ пулӗ".
  
  
  "Вӑл ӑна хӑҫан ҫапма хатӗрленнине нихҫан та пӗлес ҫук", - тенӗ келли ним туйӑмсӑр.
  
  
  "Пӗлесчӗ, ӑҫта-ши халь ҫав тӑмана?"Ӑна, ҫурри таран сасӑпах шухӑша кайрӗ.
  
  
  Вунпилӗк
  
  
  Тепӗр ирхине эпир ирхи апата чи малтан ҫитрӗмӗр. Хуан сӑн-пичӗ ҫиҫсе тӑнӑ пулин те, вӑл депрессире пулнӑ. Ҫакна вӑл эпир задани тума пултарнипе ӑнлантарса пачӗ.
  
  
  Эпир континент ирхи апатне ҫисе ятӑмӑр та ҫап-ҫутӑ хӗвел ҫутинче лартӑмӑр. Ӑна Ирхине Испанирен тухса каяс умӗн йӗлтӗрпе ярӑнма сӗнчӗ, анчах вӑл хирӗҫлерӗ.
  
  
  "Эпӗ япаласене ҫеҫ пуҫтарасшӑн".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Эпӗ Велета каятӑп та икӗ хут чупса тухатӑп".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ, унӑн шухӑшӗсем инҫетре.
  
  
  "Тункатасем?"
  
  
  Вӑл чӗнмерӗ.
  
  
  "Икӗ тунката?"
  
  
  "Мӗнле?"
  
  
  "Сирӗн шухӑшӑрсене кӗтсе илме. Мӗн пулчӗ?"
  
  
  "Ӑна этем пурнӑҫне ҫухатасси ҫинчен шухӑшланӑ пулӗ, тетӗп. Лина Бергсон. Барри Парсон. Москито. Рико Кореллин пӗрремӗш юманӗ. Елена Моралес та-ӑҫта пултӑрччӗ вӑл пире".
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, ee аллине тытрӗ. "Тӗнчене ҫапла тунӑ".
  
  
  "Ку питех лайӑх тӗнче мар".
  
  
  "Кам сӑмах пачӗ сире ку пулнӑ тесе?"
  
  
  Вӑл салхуллӑн пуҫне пӑркаларӗ.
  
  
  Ӑна счет тӳленӗ те тухса кайнӑ.
  
  
  Питӗ йывӑр, Анчах Ветра ҫаплах лӑпкӑ. Хӗвел ҫап-ҫутӑ ҫутатать. Трасса ҫийӗ порошокпа лайӑх витӗнсе тӑрать. Вӑл бинокльне кӑларчӗ те тайлӑма пӑхса ҫаврӑнчӗ. Эпӗ малтанах ӑнлантарнӑччӗ ӗнтӗ, велета тӑрринчен икӗ хут аялалла аннӑччӗ.
  
  
  Хальхинче ӑна сулахаялла, эсир аялалла аннӑ чухне туратланса тӑракан тата вӑрӑмрах чупма шут тытрӗҫ. Канат ҫулӗ кукӑрӗнчен такам чул сӑрт урлӑ каҫса ман пата пынӑ чух эпӗ шӑпах точкӑсене сӑран футляр ӑшне хунӑччӗ.
  
  
  Вӑл герр Гауптли пулнӑ, ку хутӗнче вӑл пӗчченех пулнӑ.
  
  
  Ӑна алӑ сулчӗ. "Ырӑ ир пултӑр, герр Хауптли".
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Ырӑ ир пултӑр, герр Турӑҫӑм".
  
  
  "Ӗнер эпӗ саншӑн тунсӑхларӑм, е эпир йӗлтӗрпе ярӑнма хатӗрленсен".
  
  
  "Паллах, бизнес енчен пусӑм пур", - терӗ вӑл кӑмӑллӑн.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ, ун ҫине хӑвӑрт пӑхса. Анчах вӑл, тайлӑмалла пӑхса илес тесе, тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Ӑҫта санӑн юратнӑ хӗрарӑму?"
  
  
  "Упаковка".
  
  
  "Апла эсир каятӑр?"
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Шел. Ҫанталӑк ҫав тери аванччӗ".
  
  
  "Чӑнах та пур".
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ те трассӑн ҫӳлти пайӗнчи чул хысакӗ ҫине ларчӗ. Вӑл хӑйӗн ботинкисене хытӑ шнурласа йӗлтӗрӗсене кӑвак ӑвӑспа сӑтӑрма тытӑниччен хӗр ун ҫумне хутшӑнчӗ.
  
  
  "Ӑҫта санӑн тусусем?"- ыйтрӑм эпӗ унран, унпа юнашар ларса. Мӗн шуйттанӗ, манӑн халь урӑх ним тумалли те ҫукчӗ.
  
  
  "Вӗсем отельте", - кулса илчӗ вӑл. "Вӗсем паян ман ҫумма хутшӑнасшӑн ҫунмаҫҫӗ пулас. Esgui улпут патӗнче Ҫӗрлене юлса ирттернӗ, вӗсен хӑлхисем тавра люмумбӑсем вӗҫсе тухнӑ".
  
  
  "Эсир ялан пӗр-пӗринчен уйрӑлмастӑр".
  
  
  "Укҫапа та ҫаплах. Вӗсем магнит пек туртаҫҫӗ". Вӑл каллех йӑл кулса илчӗ, унӑн куҫ хӗррисенчи хур урисем тарӑн та тӗттӗмленнӗ.
  
  
  "Эсир циник, герр Хауптли".
  
  
  "Эпӗ реалист, герр Турӑҫӑм".
  
  
  Вӑл пӗрремӗш йӗлтӗрне илчӗ те ӑвӑсне йӗрке ҫине асӑрханса лартма пуҫларӗ. Вӑл ҫирӗп кӑмӑллӑ та методикӑллӑ работник пулнӑ, ҫакна лайӑх нимӗҫрен кӗтмеллеччӗ те ӗнтӗ.
  
  
  "Фрелен Пибоди мана хамӑн ҫывӑх ҫыннӑмсенчен такама аса илтерет, - терӗ вӑл тепӗр самантран.
  
  
  "Паллах?"
  
  
  "Пӗлетӗн-и, манӑн хӗр пурччӗ". Вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ. "Паллах, эсӗ пӗлмен. Каҫару ыйтатӑп". Вӑл ӑвӑсне малалла тӑсрӗ
  
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  ing. "Вӑл чи хитре хӗр пулнӑ".
  
  
  "Пулнӑ-и, герр Гауптли?"
  
  
  Эпӗ хутшӑннине вӑл выляса ячӗ. "Эй, вунтӑххӑрта пулнӑ, вӑл университетра вӗреннӗ", - терӗ вӑл малалла. "Манӑн хӗрарӑм - унӑн амӑшӗ - пилӗк ҫулхи пӗчӗк хӗрача чухне вилнӗ. Ӑна ҫитӗннӗ ҫынсене кирлӗ руководство нихҫан та параймасран хӑратӑп. Ӑнланатӑр-и эсир?"Ҫак куҫсем ҫӗкленчӗҫ те манӑннисемпе тӗл пулчӗҫ.
  
  
  "Эпӗ нихҫан та атте пулман, ҫавӑнпа та ҫакна пӗлме пултараймастӑп, герр Гауптли".
  
  
  "Тӳрӗ ревматизм". Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Вӑл университета кайсан, эпир ҫыхӑну ҫухатрӑмӑр", - тенӗ вӑл.
  
  
  "Ку пирӗн кунсенче пулса иртет".
  
  
  "Ун пек чухне чи усал ӗҫ пулса иртрӗ. Унӑн юлташӗсем наркотиксемпе питӗ интересленнӗ". Вӑл каллех ман ҫине пӑхса илчӗ. "Вӑл вара ҫав ушкӑна ҫав тери явӑҫтарнӑ, эпӗ ӑна ҫӗнтереймерӗм". Вӑл эпиляцие ӑвӑспа малалла тӑсрӗ. "Вӑл героина юратнӑ".
  
  
  Вӑл Хауптли ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Тепӗр ҫултан хӑнӑхса ҫитнипе вӑл передозировкӑран вилнӗ". Вӑл инҫетелле, Гранада Веги ҫинелле пӑхать. "Хӑй тӗллӗн ӗҫлекен управлени".
  
  
  "Питӗ шел, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Кун пек кая юлса вӑхӑта сая яни усӑсӑр", - терӗ Хауптли хыттӑн, яланхи кӑмӑллӑ сассипе танлаштарсан.
  
  
  "Эпӗ ҫын пурнӑҫне ҫакӑн пек тӑкакланӑшӑн ӳкӗнетӗп", - терӗм эпӗ, Ирхи апат вӑхӑтӗнче Хуана мӗн калани ҫинчен шухӑшласа.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Ӑна эпӗ хам айӑплатӑп. Вӑл ашшӗ ответлӑхӗнчен пӑрӑнчӗ. Вӑл ытти хӗрарӑмсемпе - пӗр хӗрарӑмпа мар, нумайӑшӗпе - туслашнӑ, хӑйӗн хӗрне хисеплемен". Вӑл пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ. "Хӑй пултарнӑ таран каласа, вӑл эпӗ йӗрӗннине тӳсрӗ. Вӑл хӑйне хӑй те, ӑна пӑрахнӑ пекех, пӑрахӑҫланӑ".
  
  
  "Психолог сире урӑххине калама пултарать", - асӑрхаттартӑм эпӗ. "Самоанализ-хӑрушӑ вӑйӑ".
  
  
  "Эпӗ хӗрарӑмсемпе ҫеҫ мар паллашрӑм. Ӑна ҫак бизнеспа вӗрентнӗ".
  
  
  "Кашни арҫыннӑн профессийӗ пулмалла", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Анчах ман патӑмра пулнӑ ҫын мар".
  
  
  Ӑна сӑнанӑ, вӑл мӗн каласшӑн пулнине пӗлетӗп.
  
  
  "Наркобизнес", - терӗ вӑл хурлӑхлӑн кулса. "Ҫапла. Ӑна, ахӑртнех, пӗртен-пӗр ача хӑйне хӑй вӗлернӗ герой туса хунӑ пулмалла. Мӗнле килӗшет-ха ку сирӗн моральпе, герр Турӑҫӑм?»
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ.
  
  
  "Ку манӑннипе япӑх килӗшет. Ӑна эпӗ яланах пулнӑ бизнеса тишкерме пуҫларӑм. Ӑна этемлӗх ҫине ҫавӑн пек витӗм кӳни ҫинчен шухӑшлама пуҫланӑ. Эпӗ курни мана килӗшместчӗ".
  
  
  Вӑл тепӗр йӗлтӗрне суйласа илчӗ те ӑна ӑвӑспа сӗрме пуҫларӗ.
  
  
  "Эпӗ бизнес тӑрӑх кайма, хамӑн айӑпа ҫулталӑк хушшинче тӳрлетме вӑхӑт тесе шутларӑм".
  
  
  Ӑна нимӗн те калаймарӗ. Ӑна кӗтрӗ.
  
  
  "Вӑл организаципе кайсан мӗн пуласси ҫинчен вӗсем мана пӗлтерчӗҫ. Мана тӗнче пӗтичченех шырӗҫ. Вӗлермелле те". Вӑл савӑнӑҫлӑн кулса илчӗ. "Эсир ӑнланатӑр-и ҫакна?"
  
  
  "Ҫапла, синьор Корелли".
  
  
  "Энрико Корелли", - терӗ вӑл йӑл кулса. "Рико Корелли, эсӗ Картер. Мана Никер чи лайӑх Картер теҫҫӗ".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Яланах. Яланах мар. Анчах яланах".
  
  
  "Калатӑп сире, ку административлӑ проблема пуҫламӑшӗнченех пулнӑ. Ахаль тӗлпулу, ҫапла мар-и? Юр ҫинче тӗл пулни-юрпа паллашасси!"Вӑл ҫирӗп шӑлӗсене кӑтартса кулса ячӗ. "Шӳт мар, Мистер Картер! Шӳт".
  
  
  "Ҫапла", - тунмарӑм эпӗ.
  
  
  "Ку питӗ ансат пек туйӑнчӗ. Ӑна Лисистрат ҫинчи Корсикӑран пӑрахса каятӑп та сирӗнпе Сьерра-Невадӑра тӗл пулатӑп".
  
  
  "Паллах."
  
  
  "Пуҫламӑшӗнченех йывӑрлӑхсем пулнӑ. Капо эпӗ мӗн шутлани ҫинчен пӗлнӗ. Кам-ха вӑл ман ҫывӑх ҫыннӑмсенчен чухласа илчӗ. Е вӑрттӑн итлесе тӑнӑ. Мафиозисем манпа контракт тума йышӑнчӗҫ".
  
  
  "Вӑрӑмтуна".
  
  
  "Ҫапла. Ҫакӑн пек инкекрен хӑтӑлас тесе, вӑл хӑйӗн ватӑ тусне Базиллио Ди Ванессие мана хамӑн яхта ҫине ӳкерсе кӑтартма ӳкӗте кӗртрӗ. Хӑй ҫывӑракан питӗ кӑмӑллӑ хӗр унпа чӑн-чӑн характеристика тума кайнӑ".
  
  
  "Эсир хӑвӑрӑн ҫынна лартса патӑр-и?- ҫемҫен каларӑм эпӗ.
  
  
  "Инкек ӑнӑҫлӑ пулассине пӗлместӗп, - терӗ Корелли. "Тӗрӗссипе, ӑна эсир мӗн каланине турӑм. Анчах Ӑна Чӑнах Та Москит тӳрленесси ҫинчен шутламан. Вӑл базилиопа сирӗн хушшӑрта тӗлпулу туратсӑр та харкашусӑр иртессе, сирӗнпе ман хушшӑмӑрта чӑн-чӑн тӗлпулу йӗркеленессе шаннӑччӗ. "
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Анчах ку пӗтӗмпех мар-ха. Ӑна Валенсире яхтӑран тухса кайиччен кӑшт маларах ман шведсен чаплӑ шӑпчӑкӗ манран хӑтӑлма шутланине асӑрханӑ.»
  
  
  "Тина Бергсон?"
  
  
  "Ҫапла. Вӑл ӑна вилтӗр тесе пӑруланӑ. Вӑл хӑй манпа контракт тума шутлать". Корелли йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Сӑлтавӗ пулнӑ-ши?"
  
  
  "Мана та, мистер Картер, сирӗн пекех интереслӗ пулчӗ. Сирӗн Юшкӑна кӑшт уҫҫӑнрах ӑнланас пулать".
  
  
  Ӑна питӗ лайӑх ӑнланчӗ, анчах нимӗн те каламарӗ.
  
  
  "Вӑл нимфоманка, мистер Картер. Ку сирӗншӗн тӗлӗнмелле мар пулӗ тетӗп. Анчах вӑл фрейдистсен символӗ пулса тӑнӑ сӑлтавӗ те, тен, унӑн ҫыпҫӑнакан идейин факчӗ пекех интереслӗ".
  
  
  Ольга ун ҫине интересленсе пӑхрӗ.
  
  
  "Вунпилӗк ҫулта ӑна шведсен тарҫи пусмӑрланӑ. Вӑл ҫие юлчӗ. Аборт ӑнӑҫлӑ иртнӗ, анчах сепсис аталаннӑ. Вунпилӗк ҫулта эй гистерэктоми турӑмӑр. Ҫак ним усӑсӑр, илемлӗ, ӑслӑ чӗрчун ӑна пӗтерчӗ. хӗрарӑмлӑх, вӑл амӑшӗ пулма пултараймасть. Вӑл пирӗншӗн хӗрарӑм мар, пирӗншӗн арҫын мар, ҫавӑнпа вӑл этем пулмалли пулса тӑчӗ! Ҫак илемпе тата ҫак ӑспа-шантарсах калатӑп сире, унӑн ӑс-хакӑлӗ пӗчӗк.
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Эсс, мистер Картер! - вӑл хӑйӗн хуҫи пулнӑ пӗчӗк империне хӑй ҫине илме шутларӗ ".
  
  
  "Наркотиксен тетелӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Фантазилле. Халӗ ӑна унӑн амбицийӗсем ҫинчен, Эпӗ ӑна ҫак вӑчӑрана аркатса, Пӗрлешӳллӗ Штатсен наркотикӗсемпе кӗрешекен Департаментӑн чи вӑрттӑн вӑрттӑнлӑхӗсене уҫса пама шут тытни ҫинчен калатӑп".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Сана вӗлерес тесе Вӑл Парсона тара тытнӑ сӑлтавӗ ҫакӑ пулнӑ та ӗнтӗ!»
  
  
  "Ку чӑнах та. Телее пула, эпӗ сӑнчӑра тӗрӗс мар тесе шутларӑм, куҫа уҫса пӑхрӑм. Вӑл Мана: эпӗ Тӗрӗс юлатӑп, Америкӑна хампа Пӗрле каятӑп, тесе сӑмах пачӗ пулин те, эпӗ ун патӗнче выртнине чухласа илчӗ. Ӑна телефон ҫутрӗ - Пирӗн вилла Корсик ҫинче пысӑк, пирӗн тавра кашнийӗнех ирӗклӗх пур - юлашкинчен вӑл Малагӑри Барри Парсонпа килӗшӳ тунине илтрӗ.
  
  
  "Чи интересли".
  
  
  "Манӑн хамӑн шпиона Парсон ҫине ямалла пулнӑ. Сӑмах май каласан, эсир Интерпол файлӗсенче парсона, франци вӑрттӑн ӗҫлекенӗн вилнӗ Даниэль Тюсо пек, тупатӑр пулӗ тесе шутлатӑп. Вӑл тӗнчери вӑрҫӑ вӑхӑтӗнче вунӑ ҫулхи ача пулнӑ. Иккӗн, вӗсем шпионажа, ҫынна вӗлериччен ӳссе ҫитӗннӗ ".
  
  
  "Вӑл халь вилнӗ".
  
  
  "Эпӗ ҫаплах шутланӑ та". Корелли хулпуҫҫисене сиктеркелесе илчӗ. "Эсир Дискотекӑран Малагӑри пӗлӗшӗрсемпе тухса кайни ҫинчен илтрӗм эпӗ".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Сирӗнтен тем те тарса хӑтӑлӗ".
  
  
  "Ҫитет", - ассӑн сывласа илчӗ Корелли. - Мӗнех вара, Елена Моралес парсона тимлӗн сӑнаса тӑнӑ, ӑна торремолиносри баррӑна илсе кайма ирӗк панӑ. Шӑпах вӑл мана асӑрхаттарчӗ, вӑл Мана шыраса тупса вӗлерес тесе Тӑвара килнӗ, теҫҫӗ. Ҫак сӑлтавпа вӑл сире Ветра тӗл пулман ".
  
  
  "Ӑна ҫапла шутланӑ".
  
  
  Корелли пуҫне сулчӗ. Вӑл хӑйӗн йӗлтӗрӗсемпе вӗҫлерӗ. "Унта мӗн те пулин пулсан, Лисистрат яхти Ҫинче Лисистрат вилме пултарать пулӗ тесе шаннӑччӗ эпӗ, анчах, хӑвӑрах пӗлетӗр, вӑл пысӑк курӑксенчен пӑрӑнчӗ. Капо ӑна вӗлерме лайӑх план тунӑ. Ку ӗнтӗ, нимӗн те ан пултӑр тесе, ҫанталӑк мӗнле тӑнине сӑнамаллине пӗлтерет. Капо вӗлерекен Ҫеҫ мар,тара тытнӑ Ҫыншӑн Та Кӳкӗрт! Вӑрӑмтуна. Пастор та пур. Ҫавӑнпа Та Эпӗ герр Хауптли шталӗ ҫеҫ, Валенсири ӗҫсӗр темиҫе актера тара тытрӑм, вӗсем манӑн пулас подхалимсен рольне выляҫҫӗ ".
  
  
  Унран кулать. "Эсир питӗ пултаруллӑ ҫын, мистер Корелли".
  
  
  "Эпӗ питӗ хӑрушӑ профессие пула нумай вӑхӑт пурӑнтӑм". Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Професси мар. Ҫакӑ профессин пӗлтерӗшне хӑех ирсӗрлетет. Питӗ хӑрушӑ рекетӑра. Аван сӑмах. Хаяр. Лаптак. Кӗрнексӗр. Ракета".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Эпӗ сире ытараймасӑр нумайччен сӑнаса тӑтӑм". Корелли йӑл кулса илчӗ. "Эсӗ Москита вӗлернине эпӗ тӳрех ӑнланса илтӗм. Ӑна Эсӗ Парсона та вӗлеретӗн, тесе малтанах каласа хунӑ. Тина вилни маншӑн кӗтмен япала пулса тӑчӗ. Ман Шутпа, вӑл, Люяньян Мӑн Аслашшӗ каланӑ пек, хӑйне хӑй вӗлерчӗ. Анчах Ман шутпа, Вӑл ҫак машинӑна, Парсон вилни ҫинчен май килнӗ таран пӗлсен, тӗрӗслесе тӑма пӑрахнӑ пулмалла, Ҫавӑнпа Та Эпӗ Ун ҫинчен пӗтӗмпех пӗлетӗп, ӑна вӗлеретӗп, тесе шутланӑ ".
  
  
  "Апла пулсан, вӑл кунта иккенне пӗличчен тарма шут тытнӑ", - тенӗ ӑна.
  
  
  "Тӗрӗс."
  
  
  "Вӑл вилӗ. Ҫакӑнпа ҫыхӑннӑ пур япала та сасӑламалла".
  
  
  Корелли пуҫне сулчӗ. Вӑл йӗлтӗрпе хӑмӑтсене туртса ҫыхрӗ, ботинкисене майлаштарса лартрӗ те хӗскӗчне тӑхӑнчӗ. Вӑл тӑчӗ те чӗркуҫҫийӗсене хуҫлатрӗ.
  
  
  Ӑна тумланма тытӑнчӗ.
  
  
  "Манпа ярӑнасшӑн мар-и?"
  
  
  "Илемлӗ."
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Ҫакӑн умӗн, Ник, Ӑна ашшӗ тытса илтӗрччӗ".
  
  
  Вӑл аялалла пӑхрӗ. Вӑл конверта тӑсрӗ. Nen ҫинче мӑкӑрӑлчӑк. Конверта уҫрӗ те руль-микрофильма курчӗ.
  
  
  "Эсир мӗн шухӑшлани ҫеҫ вӑл. Ятсем. Вырӑнсем. Датсем. Пурте. Турцирен сицили урлӑ, Ривьерӑран Мексикӑна ҫитиччен мӗн пур ҫул ҫинче. Фактсем тӑрӑх пырсан, эсир пирӗн япаласене, пирӗн ҫынна, ирттерсе яма пултараймастӑр. Унӑн ҫак сӑнчӑрне аркатас килет, ҫавӑнпа ӑна ҫӗнӗрен пухма май ҫук. Белла Беатрис ".
  
  
  Беатрис. Ку хӗр. Ку дантен хӗрарӑмлӑх сӑнарӗ мар-и вара?
  
  
  "Юрать, Корелли", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл мана ҫурӑмран ҫапса илчӗ. "Кайрӑмӑр!"
  
  
  * * *
  
  
  Вӑл ӳкекен йӗре хирӗҫ вӑраххӑн траверс пуҫланӑ, унтан тайлӑм урлӑ каҫса, чупнӑ ҫӗртех аялалла ыткӑннӑ. Унтан вӑл илемлӗ илемлетнӗ криста еннелле ҫаврӑнчӗ те чул купи тавра ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Ӑна микрофильм йӗлтӗрҫӗсен камзолин шалти минутне чикрӗ те ун хыҫҫӑн чупрӗ. Юр шӑп та шай вӑхӑтра выртать. Ӑна эпӗ хамӑн йӗлтӗрсем лайӑх та пиҫӗ аяккалла сирпӗнсе порошок ӑшне чӑмнине туйрӑм.
  
  
  Вӑл чул ту кукӑрӗнче пынӑ чухне Ман айра Корелли пурччӗ. Вӑл темиҫе хут та пӑрӑнчӗ, витрене кӗчӗ, унтан трассӑн сӗвек кӗтесӗнче питӗ сарлака траверс еннелле пӑрӑнчӗ.
  
  
  Вӑл ун хыҫҫӑн анчӗ те, темиҫе хут ҫаврӑнкаласа илсе, хӑйӗн кӗлеткин кукӑрӗсене силлесе тӑкрӗ. Чупса кӗнӗ ҫӗрте, травер ҫинче, ӑна альтернативлӑ маршрут ҫинче виҫҫӗмӗш йӗлтӗрҫӗ курнӑ.
  
  
  Тайлӑмӗсем ҫав тери пысӑк, черетпе пыракан участоксем пӗр-пӗринпе пӗр хушӑ урлӑ каҫса каяҫҫӗ, хӑш-пӗр вырӑнсенче икӗ пралук авса хунӑ пек туйӑнать.
  
  
  Вӑл хӑмӑр куртка тӑхӑннӑ ҫамрӑк ҫын. Вӑл ҫитӗнсе ҫитмен ача пек туйӑнать, унӑн е шӑнӑрлӑ, яштака пӳ-силлӗ. Ҫулӗсене пӑхмасӑрах, вӑл йӗлтӗрҫӗ питӗ лайӑх пулнӑ. Ку йӗлтӗрсем юр ҫине тӑрӑнаҫҫӗ, вӑл ҫаврӑнӑҫусемпе дрифт ӑсти.
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  чупа-чупа илетпӗр.
  
  
  Икӗ трасса пӗрлешекен тайлӑмри участокра ҫамрӑк йӗлтӗрҫӗ аяк пӗрчине касса кӗчӗ те, лаптак траверссен кӑвак тӗсӗпе хуллен аялалла анчӗ. Корелли патне ҫитсен, вӑл икӗ трассӑна уйӑрса тӑракан чуллӑ ту хысакӗ хыҫне пытанчӗ.
  
  
  "Илемлӗ пӳлӗм", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Эсӗ Штата пырсан, Ӑна Сана Альтӑпа Аспена илсе каятӑп. Вӗсем сана килӗшӗҫ!»
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. "Ку тӗлӗшпе эпӗ сире йышӑнма пултаратӑп!"
  
  
  "Лайӑх килӗшӳ", - терӗм эпӗ. -Малалла Кала. Ӑна тепӗр хут чарӑниччен сан хыҫҫӑн пыратӑп".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ те малалла утрӗ.
  
  
  Вӑл темиҫе самантран, унтан ӑна пырса кӗчӗ. Манӑн сылтӑм йӗлтӗрӗм кӑшт каярах юлчӗ, ӑна лайӑхрах сӑхма стойка туса лартма хӑтланчӗ.
  
  
  Вӑл, юр тасатакан ҫын пулӑшнипе вӑрахланса, чӑнкӑ ҫыран тӑрӑх кайрӗ, мӗншӗн тесен икӗ чул хушшинчи перемычка ытла та ансӑр пулчӗ, унтан юрпа пӑр таврашӗнчи сарлака уҫланкӑна тухрӗ, ҫав уҫланкӑ кирек мӗнле йӗлтӗрҫӗ валли те пикник пек курӑнать. Ӑна корелли аякри кӗтесре курнӑ.
  
  
  Вӑл, корелли хыҫҫӑн сулахаялла кайса, аялалла утрӗ, шӑпах ҫак самантра ӑна каллех ача курчӗ.
  
  
  Вӑл альтернативлӑ забегра пиртен иксӗмӗртен те хӑвӑртрах анчӗ, халӗ сарлака та сӗвек уйӑн аялти пайӗнче икӗ трасса урлӑ каҫмалли вырӑн патнелле ҫывхарса пычӗ.
  
  
  Пӗр самантлӑха вӑл хоккей чарӑнӑвӗнче юр ӑшне тӑрӑнса чарӑнса тӑчӗ те унта чарӑнса тӑчӗ. Порошок лайӑхчӗ. Аялта юр хытӑ пек туйӑнать. Анчах мана куҫ кӗтесси килӗшмерӗ. Вӑл чӑнкӑ та лаптак, анчах ҫӳлте авӑнчӑк тайлӑм пур, вӑл мана питех килӗшмерӗ.
  
  
  Ҫапах Та корелли ун тӑрӑх ҫурма ҫулта пынӑ. Вӑл сулахайра, ман патӑмран тӳррӗн пырать, ӑна пӑхса тӑнӑ хушӑра шторма кӗчӗ те сылтӑмран сулахаялла таврӑнчӗ. Ун хыҫӗнче вӑл тепӗр хут чупса пынӑ чух, пирӗн пурнӑҫа унтан та ытларах уйӑрса тӑракан чул ту хысакӗ патнелле ҫывхаракан ҫамрӑк ҫынна курчӗ.
  
  
  Эпӗ тухса кайма хатӗрленнӗччӗ кӑна, куҫ хӗррипе систерсе хӗмленнине асӑрхарӑм. Вӑл, хӗвел ҫуттинче куҫне хӗссе, каллех пуҫне ҫӗклерӗ. Ман куҫсем усал шӳт туса илчӗҫ-и? Ҫук!
  
  
  Каччӑ сылтӑм аллине темскер тытнӑ, сулахай аллипе йӗлтӗрпе ҫӳремелли икӗ чукмарне те чӑмӑртаса тытнӑ. Вӑл темле хӗҫпӑшал тытнӑ - Ҫапла! Ку алӑпа пемелли пистолет пулнӑ!
  
  
  Халӗ ача чарӑнчӗ те юр ҫине ларчӗ. Халӗ вӑл чул хысакӗсем хыҫӗнче тӑрать, вӑл мӗн тунине курма та пултараймасть, анчах эпӗ вӑл йӗлтӗрпе вӗҫсе пыракан Кореллие тӗлленине, вӑл тӗлленине сисмесӗр, хам сисмесӗрех пӗлетӗп.
  
  
  "Хауптли!"Мана пӗр-пӗр оптика иллюзийӗпе улталарӗҫ пулсан, ҫак хӳтлӗхпе усӑ курса, вӑл кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Вӑл, ман ҫине тӑвалла пӑхса, хӑвӑрттӑн пуҫне пӑрчӗ. Ӑна, ҫамрӑк ҫын еннелле аллипе сулчӗ. Корелли ҫаврӑнчӗ те кӗтесрен нимӗн те курмарӗ. Ӑна асӑрхаттарса, вӑл аллисемпе сулма тытӑнчӗ. Корелли ун пек маррине ӑнланчӗ те хирӗҫлерӗ. Вӑл чупнӑ йӗре улӑштарма хӑтланчӗ, анчах равновеси ҫухатрӗ те, ҫамки ӑнӑҫсӑр ӳкнипе ҫӗре ӳкрӗ. Анчах вӑл хӑйне алла илчӗ те пӗҫҫинчен ҫапрӗ, унтан шума пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл йӗлтӗрсем ҫине сиксе хӑпарчӗ те, ача ларакан чул сӑртсем патнелле анма тӑрӑшса, патаксемпе ҫапрӗ. Ӑна икӗ йӗлтӗр чукмарне те сулахай алли айне чикрӗ те люгер туртса кӑларчӗ.
  
  
  Магнат ниҫта та курӑнмарӗ. Ӑна, чулсем ҫине пӑхса, йӗкӗтӗн пуҫӗнчен пӑхрӗ, анчах нимӗн те курмарӗ. Магнат мана ҫурма ҫула ҫитсен йӗлтӗрпе чӗркуҫҫи хушшине хӗстерсе лартрӗ те, предохранитель тыткӑчисем пушансан, пӗр йӗлтӗрне пӗтӗмпех татса илсе, юр ҫине ывӑтрӗ, вара кӑпӑшка хир тӑрӑх малалла кайрӗ. Унӑн ури шуса кайрӗ те, юлашкинчен сасартӑк чарӑнса тӑчӗ. Тепӗр йӗлтӗрӗ манпа юнашар выртать. Вӑл мӗнле татӑлса ӳкнине те астумастӑп.
  
  
  Корелли юр ҫине тухрӗ те ҫулсеренех чулсем ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  Пӗрремӗш пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ. Вӑл тивертеймерӗ. Халӗ ӑна ача чул сӑртсем тавра утса ҫӳренине курма пулать. Ӑна "люгер" эму пуҫне тӗллерӗ те спусковой вӑлта ҫине пусрӗ. Ытла та сылтӑмалла.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт ҫаврӑнчӗ те мана курчӗ. Карттусӗ ӳкрӗ. Унӑн пырӗ тавра ылтӑн ҫӳҫ пайӑркисем юхаҫҫӗ.
  
  
  Ку Тина Бергсон пулчӗ!
  
  
  Вӑл ҫав тери тӗлӗнсе кайрӗ, шухӑшлама та пултараймарӗ.
  
  
  Анчах кайран ман пуҫ мими пӗтӗм историе пӗр вӑрттӑн каласа памасӑр тепӗр хут каласа памалла.
  
  
  Лачака!
  
  
  Ку унӑн хӗрлӗ "Ягуар" тӑхӑннӑ кӗлетки мар.
  
  
  Ку Елена Моралес пулмалла. Ӑна курнӑ, ку халӗ. Ӑна елена Парсон пӳлӗмне кӗнине, Парсон виллине эпир хӑварман ҫӗрте тупнине куртӑм. Ӑна пӳлӗмре ee курчӗ - унта Ӗнтӗ Бергсон Тина пулнӑ! Тина Тӑвар-и-ньева Парсона шыраса тупса, Ӑна Корелли патне ярас тесе пынӑ. Елена пӳлӗме кӗриччен Вӑл Парсона тупрӗ. Ҫавӑнпа вӑл Елена патне илсе пыма хӑна пӳлӗмне шӑнкӑртаттарчӗ. Вара пӗлтерӳ янӑ Елена килчӗ.
  
  
  Тина Еленӑна балкон ҫине тухса хӗрлӗ "Ягуар" патне антарчӗ, Мӗншӗн тесен Елена - Кореллин куҫӗсем тата хӑлхисем пулнине вӑл халӗ пӗлет. Вӑл ӑна "Ягуар" ҫине лартнӑ та вӗлернӗ. Такан кукӑрӗнче, курӑнми пулса, Вӑл Еленӑна руль умне лартрӗ, йӗлтӗрпе ҫӳремелли пушмак тӑхӑннӑ "Ягуара" илсе кайрӗ, газ педальне тытса чарчӗ те хӑй сиксе анчӗ.
  
  
  Вара, унӑн хупписем ун хыҫҫӑн пулсан та, тӗттӗмре чупса кайрӗ.
  
  
  Халӗ те...
  
  
  Халӗ вӑл, яланхи пекех, Кореллие вӗлерме тата хӑйне наркосет илме килнӗ.
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  айс отель тумалла!
  
  
  Вӑл корелли каллех Ура ҫине Тӑрса Тина ҫине тинкерсе пӑхнине курчӗ. Юшкӑн каллех ман ҫине персе ячӗ. Ӑна хирӗҫ эй вутпа ответленӗ. Мӗн те пулин лайӑх ӗҫ тума вӑл ытла та инҫе пулнӑ.
  
  
  Вӑл ман ҫине, Унтан Корелли ҫине пӑхса илчӗ те юр тӑрӑх корелли патнелле утрӗ. Вӑл, юр тӑрӑх тухса, тӑвайккипе анма пикенчӗ. Ҫав тери хӑрушӑ професси енӗпе ӗҫлекен ытти арҫынсем пекех, вӑл хӑй ҫумӗнче хӗҫпӑшал ҫакса ҫӳреме юратман.
  
  
  Вӑл, пӑшалне ҫӳле ҫӗклесе, йӗлтӗрҫӗсен пушмакӗсемпе ун патнелле ыткӑнчӗ.
  
  
  Магнат таврашӗнчи юр хытах шӑнса ларнӑ. Вӑл сӑрт тайлӑмӗнче ҫатӑртатса ҫурӑлнине, уй айлӑмӗ еннелле тайӑлакан ҫаврашка кӗлетке пулса тӑнине курма пултарнӑ.
  
  
  Ӑна аяккарах шутарчӗ," Люгер " юр ҫине кӑларчӗ те пӗрре, иккӗ, виҫҫӗ персе ячӗ. Сывлӑшра пӑшал сассисем янӑраса кайрӗҫ. Юр пур еннелле те саланса кайрӗ. Ҫурӑлакан ҫурӑк пулса тӑчӗ те, юрпа пӑр плити пӗтӗмпех ирӗлме пуҫларӗ-мана ҫӗр ҫине лартнӑ магнатӑн ҫӳлти пайӗнчен уйӑрӑлчӗ.
  
  
  Пуҫламӑшӗнченех вӑл хӑвӑрт утать. Ту!
  
  
  Вӑл ун патне ҫывхарасса сиснӗ, анчах унран хӑтӑлма пултарайман. Вӑл кореллие икӗ хутчен печӗ, унтан, юр купинчен пӑрӑнса, ун патне чупрӗ, анчах лешӗ ӑна ярса тытрӗ те аялалла илсе кайрӗ. Унӑн сарӑ ҫӳҫӗ ҫак материалта ҫухалнине куртӑм эпӗ.
  
  
  Унтан юр капланса килчӗ те ҫурӑм шӑмми ҫумне ҫапӑна-ҫапӑна саланма пуҫларӗ, кӗмсӗртетсе те кӗмсӗртетсе чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл йӗлтӗрӗсене пуҫтарчӗ те майӗпен Корелли патне анчӗ.
  
  
  Вӑл, юр ҫинче юн юхтарса, шутласа кӑларнӑ цифрӑсем ҫинче выртать.
  
  
  Лешӗ ун патне пычӗ. Унӑн пичӗ ыратнипе шуралса кайнӑ, куҫӗсем чарӑлса кайнӑ. Вӑл шокра пулнӑ.
  
  
  "Сӑнчӑра аркатӑр!"- пӑшӑлтатрӗ вӑл мана.
  
  
  Вӑл пуҫне юр ҫинче ҫӗклерӗ. "Эпӗ ҫакна тӑвӑп, Рико".
  
  
  Ӑна пӗрремӗш хут ятран чӗнтӗм.
  
  
  Вӑл, тутисемпе йӑл кулса, каялла тайӑнчӗ.
  
  
  Вунултӑ
  
  
  Ӑна куҫ хупанкисем хупрӗҫ.
  
  
  Ӑна Граждански гварди корелли ӳчӗ ҫинчен шухӑшлама пулӑшнӑ, унтан йӗлтӗрпе кайнӑ, Темиҫе ҫын Кӗреҫесемпе Бергсон валли чавма тытӑннӑ. Ӑна фу-маньчжурски мӑйӑхлӑ ҫынна аяккалла илсе кайрӗ те барри Парсонӑн хурлӑхлӑ пурнӑҫӗ ҫинчен эму патне пӗлтерчӗ.
  
  
  Ҫак ӗҫпе Spanish Connection ҫыхӑннӑ напряженипе напряженине сирсе яма кӑмӑллӑ пулчӗ. Ӑна Хуан ривэра валли тумланса шаккас умӗн хӑйӗн пӳлӗмӗнче алшӑллипе шӑлнӑ. Эй историн юлашки сыпӑкне каласа пама, унпа Малагӑна каймалли ҫула пуҫлама вӑхӑт ҫитрӗ.
  
  
  Кравать ҫурӑмӗ ҫинче ҫакӑнса тӑракан хулпуҫҫи ҫинчи кобура тӑхӑннӑ "люгер" ӑна тӗрӗслерӗ те халат илме кармашрӗ. Урасем типӗ пирки ӑна стилет ҫыпӑҫтарса хутӑм та хулпуҫҫисемпе махортан тунӑ сулхӑн пусма ҫине уртса ятӑм. Ваннӑйри тӗкӗре тӗттӗмлетнӗ, анчах эпӗ ҫӳҫне турама ӗлкӗртӗм. Ӑна тепӗр хут тӗрӗслерӗм те, эпӗ ӑна пӗр эрне малтан туртса кӑларнӑ хыҫҫӑн кӑвак ҫӳҫ пайӑркисем урӑх курӑнманнине асӑрхарӑм.
  
  
  Ӑна эпӗ малашне ih ытларах, унтан кая мар курасса пӗлнӗ.
  
  
  Чемодансене чӗркесе хуан патне шӑнкӑртаттариччен малтан эпӗ ҫапла турӑм, - ӑна хуан патне шӑнкӑртаттариччен тумтир тӑхӑнмалла - ши, тесе шухӑшларӑм, унтан, мӗн шуйттанӗ ҫинчен шухӑшласа, кун патне пытӑм та ҫара пӳрне шӑммисемпе шаккарӑм.
  
  
  "Кӗрӗр", - илтрӗ вӑл шӑппӑн калаҫнине.
  
  
  "Эсир хатӗр-и?"
  
  
  Ответ пулмарӗ.
  
  
  Ӑна уҫса кӗчӗ.
  
  
  Ман хыҫри алӑк хупӑнчӗ, эпӗ тӗлӗнсе ҫаврӑнса пӑхрӑм та Хуана хама хирӗҫ кресло ҫинче курах кайрӑм. Вӑл ҫарамас, ҫӑварне тутӑрпа ҫыхнӑ, аллисене ҫурӑм хыҫне ҫыхса, пукан ҫумне ҫыхса лартнӑ. Ee урисене пукан ури ҫумне ҫыхса лартнӑ. Вӑл ман ҫине чӗлхесӗр, тархаслакан куҫӗсемпе пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл алӑк хӑлӑпӗ патнелле туртӑнчӗ.
  
  
  "Ҫук, Ҫук, Ник!- ҫемҫен каларӗ сасӑ.
  
  
  Чӳречесем ҫинчи шторӑсем шӑпланчӗҫ, вӗсем хыҫӗнчен пистолет тытса, Тина Бергсон тухрӗ. Ку пирӗншӗн питӗ пысӑк пек туйӑнчӗ. Вӑл Parsons Webley Mark IV. Вӑл йӗлтӗрпе ҫӳремелли тум тӑхӑннӑ - хӑй те ҫавнашкалах тӑвайккинче. Вӑл йӗп-йӗпе те сивӗ, анчах ытти енчен вӑл хӑйне хӑй тыткалать. Ee куҫӗсем ӑссӑрлӑх хӗрӳлӗхӗпе ҫунаҫҫӗ.
  
  
  "Салам, Ник", - терӗ вӑл савӑнӑҫлӑн кулса.
  
  
  "Лина", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла. Эсӗ тунӑ лавинӑра вӑл вилмен".
  
  
  "Паллӑ".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те Хуан ҫара ӳчӗ ҫине тепӗр хут пӑхса илчӗ. Шӑпах ҫавӑн чухне ӑна ee ҫарамас кӑкӑрӗ сигаретӑпа пӗҫертнине курнӑ. Вӑл шартах сикрӗ. Бергсон Айлӑмӗнче садомазохистла туртӑмсем, тен, вӗсем патне лесбилле туртӑмсем илсе пынӑ пулӗ.
  
  
  "Эсӗ чирлӗ, Тина, - терӗм эпӗ ҫемҫен. - Хуан пек ҫынсене ыраттарнинче Мӗн ырри пур?"
  
  
  Юшкӑн ҫурӑлса кайрӗ. "Наркотиксен вӑчӑрине ҫурса пӑрахас тесе, Рико ухмах пулнӑ! Унӑн тӗнчере чи лайӑх ӗҫ схеми пулнӑ - вӑл вара вӗсенчен хӑтӑлма пултарнӑ!»
  
  
  "Анчах ку меслет ҫав хӗре вӗлернӗ".
  
  
  Тина кулса илчӗ. "Ку хӗр, ытти хӗрарӑмсем пекех, шыҫмакланса кайнӑ - кашни арҫын хӑй ҫӳренӗ айван колледжра вӗреннӗ".
  
  
  "Санӑн шухӑшӑнта Ҫеҫ, Тина", - терӗм эпӗ. "сана психиатр кирлӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне каҫӑртрӗ те кулса ячӗ. "Эсӗ пуританин, Ник! Эсӗ ӑна пӗлетӗн-и? Пуританин!»
  
  
  Вӑл ман пӳлӗмре кравать ҫурӑмӗ ҫинче ҫакӑнса тӑракан хулпуҫҫи ҫинчи кобура ҫинчен шухӑшларӗ те хӑйне хӑй ухмах пулнӑшӑн ылханчӗ. Ӑна унсӑр ниҫта та каймастӑп. Айван сентименталь пирки
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  5000 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Хуан Ривэра ӑна вӗлернӗ.
  
  
  "Микрофильм пар-Ха мана, Ник", - терӗ Тина, мана кӗтсе тӑракан чаршав патӗнчен пӑрӑнса. "Эпӗ сана Рикоран куртӑм. Санӑн ӑна илмелле. Пар ӑна мана, е сана вӗлеретӗп".
  
  
  "Ӗҫ ҫук, Тина, - терӗм эпӗ. -ӑна пленка паратӑп пулсан, эсӗ пире иксӗмӗре вӗлеретӗн те тухса каятӑн".
  
  
  "Ҫук", - терӗ Тина, унӑн куҫӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ. "Эсир ҫак йытӑ амипе мӗн туни мана пӑшӑрхантармасть. Эсир каялла Штатсене вӗҫсе кайма пултаратӑр, маншӑн пурпӗрех. Мана микрофильм кирлӗ, эпӗ сире кӑларса ярӑп".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Пире мӗн, хӗрӗм".
  
  
  Ee куҫӗсем пӑр пек ҫутӑ та кӑвак. Вӑл скандинави фиорчӗсем ҫинчен, пӑр хуппи ҫинчен шухӑшларӗ. Вӑл ҫак илемлӗ ӳт-пӳ ҫинчен, йӗлтӗрпе ҫӳремелли тумтир айӗнче шухӑшларӗ.
  
  
  Тина Хуан ҫине британин йывӑр "Вебли"ҫине тӗллесе кӑтартнӑ. Вӑл пирӗн ҫине йӗрӗнчӗкле ытараймасӑр пӑхать. Хуан куҫӗсем хӑранипе чарӑлса кайнӑ. Вӑл чӗтренине курчӗ. Питҫӑмартисем тӑрӑх куҫҫуль юхса анчӗ.
  
  
  "Эсӗ монстр", - терӗм эпӗ лӑпкӑн. "Эсӗ мана илтетӗн-и, Тина? Хуана асаплантармасан, эсӗ мана ху ҫине илме пултарнӑ пулӑттӑн. Мӗнле этемле мар чӗрчун эсӗ?»
  
  
  Тина хулпуҫҫисене сиктерсе илчӗ. "Эсӗ мана ҫав фильмсене илсе килмесен, эпӗ ӑна виҫӗ сехетчен вӗлеретӗп, Ник".
  
  
  "Манӑн фильм ҫук", - терӗм эпӗ хӑвӑрт. Кӗтмен ҫӗртен манӑн план сиксе тухрӗ. Унӑн ашшӗ, эпӗ ытлашши нумай хирӗҫлетӗп тесе шухӑшлатӑр.
  
  
  Унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "Эпӗ сана Рикоран куртӑм. Эсӗ унран фильм илтӗн пулас. Эму санпа пӗччен тӗл пулни ҫеҫ кирлӗ пулнӑ. Сасӑлани те, пурте. Ӑна вӑл илнӗ. Вӑл сана хӑйӗннех панӑ пулмалла. Пӗччен, Ник".
  
  
  Унӑн тарласа кайнӑ. "Тина, итле-ха мана! Вӑл микрофильма почта тӑрӑх илсе кайрӗ. Вӑл Ӑна Вашингтона кайнӑ".
  
  
  "Почтӑна шанма хӑрушӑ мар!"Юшкӑн тулхӑрса илчӗ. "Эпӗ ӑна кусенчен лайӑхрах пӗлетӗп. Лайӑхрах шухӑшласа туп, Ник. Иккӗ".
  
  
  "Тина, ку тӗрӗс!"Вӑл хӑй сисмесӗрех ун патнелле утрӗ. "Халӗ пистолет выртнӑ та хуана пукан тавра туртса кӑлар!»
  
  
  Тина ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Мана кӑкӑртан йывӑр пистолет сахал тӗллерӗ. "Webleу Ку.455 Ник", - хыттӑн каларӗ вӑл, тутине чалӑштарса. "Вӑл Colt Frontier пекех хӑватлӑ. Сана татӑкӑн-татӑкӑн ҫурса тӑкма ан хушсам мана. Ҫакӑн пек кӗске вӑхӑтра сан кӑкӑрупа чӗрӳнтен нимӗн те юлмасть. Фильм тупас тесен, манӑн сан япалусенче чаваланмалла пулнӑ пулӗччӗ. Санӑн пысӑк та ҫирӗп ӳт-пӗвӳ мана ытла та килӗшет, ӑна пӗтерме. Пар ӑна мана, Ник. Фильм! "
  
  
  Хуана макӑрнӑ.
  
  
  Вӑл кӑштах хускалса илчӗ.
  
  
  "Ҫук!"- тесе Кӑшкӑрнӑ Тина, унтан пистолетне Хуан пуҫӗ ҫумне, унӑн ҫӳҫӗнчен темиҫе дюйм ҫеҫ юлнӑскерне, хунӑ. "Пар - ха мана ҫак фильма, Ник. Е вӑл вилет!»
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине ним тума пӗлмесӗр пӑхать.
  
  
  "Эпӗ пӗрре те иккӗ каларӑм, Ник! Халӗ-юлашки самант сасӑласси..."Вӑл ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Тӑхта!"Вӑл макӑрчӗ. "Ку урӑх пӳлӗмре!"
  
  
  "Эпӗ ӑна ӗненместӗп", - терӗ Тина кӑшт кулса. "Ҫук. Эсӗ ӑна ху ӑшӑнта тытатӑн. Ҫавӑн пек хаклӑ япала".
  
  
  Манӑн пит-куҫ ӳкрӗ. "Мӗнле-ха эсӗ ҫавӑн пек шанма пултаратӑн?"
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Эпӗ пӗлетӗп! Сасӑлани те, пурте. Ӑна пӗлетӗп!"Вӑл ман паталла утрӗ. "Парӑр - ха ӑна мана!"
  
  
  Вӑл хӑйӗн махор халачӗн минутӗнче хӑпарса кайрӗ. "Юшкӑн..."
  
  
  "Вӑраххӑн!"
  
  
  Вӑл йывӑр пуҫне ҫӗклерӗ те мана мӑйран тӗллерӗ.
  
  
  Вӑл пӑрӑнчӗ. "Ку - манӑн кӗсьере".
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхать, унӑн куҫӗсем хӗсӗннӗ, ӑс-тӑнӗ хӑвӑрт ӗҫлет.
  
  
  "Апла пулсан, халатна хыв та мана пар. Вӑраххӑн".
  
  
  Вӑл, хаяррӑн шухӑшласа, пиҫиххине салтрӗ. Паллах, кӗсьере пленка пулман. Тата...
  
  
  "Кӑлартӑм!"- харкашса илчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ӑна, малтан шаннӑ пек, мантийӗнчен ярса тытма ытла та инҫе пулнӑ. Ӑна хулпуҫҫийӗ ҫинчен антарчӗ те ӳт ҫинчен хыврӗ. Вӑл унта ҫаппа-ҫарамас, хӳтлӗхсӗр тӑрать. Вӑл ҫывӑхрах пулнӑ пулсан, ӑна халатне силленӗ пулӗччӗ, уэблине ик аллинчен туртса илнӗ пулӗччӗ...
  
  
  "Пӑрах ӑна кровать ҫине!"
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  Вӑл, пистолетне ман кӑкӑрпа чӗре ҫумне тытса, ун патнелле утрӗ. Сулахай аллипе вӑл пӗр кӗсйине хыпашларӗ. Пушӑ. Унтан тепри. Пушӑ.
  
  
  "Суеҫӗ!"вӑл кӑшкӑрса ячӗ. "Ӑҫта вӑл? Ӑҫта вӑл?»
  
  
  Вӑл ман ҫине, ман ӳт-пӳ тӑрӑх, урасем тӑрӑх ҫӳлелле те аялалла пӑхса тӑнӑ чух унӑн куҫӗсем кӑвак ҫулӑмпа ҫунса тӑнине куртӑм эпӗ. Вӑл, ҫӳҫене-ҫӳҫене илсе, урине кӑшт хускаткаласа илчӗ, хӑй манӑн кимӗ тылӗнчен иртсе кайнӑ ҫӗрте ҫыпӑҫакан лентӑна курас мар тесе тӑрӑшрӗ.
  
  
  Вӑл ирӗксӗрех сылтӑм ури ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл ман куҫсем ҫухалнине асӑрхарӗ те, унӑн куҫӗсем шухӑша кайса хӗсӗнчӗҫ. Вӑл ман ура тупанӗ ҫине, унтан ман ура ҫине тинкеререх пӑхрӗ те, вӑл манӑн кимӗ тылӗнчен ҫыпӑҫакан лента татӑкне курчӗ.
  
  
  "Акӑ вӑл!"- харкашса илчӗ вӑл. "Кимӗ ҫумне ҫирӗплетсе хурӑр! Илсе Кил, Ник. Илсе кил...»
  
  
  "Тина, тупа тӑватӑп сана!"
  
  
  "Эсир ӑна хӑвӑра вӗлерттересшӗн-и, ҫав пленкӑна хӑвӑр ҫинчен илсе пӑрахтарасшӑн-и?"
  
  
  Вӑл ҫакна тӑвасса пӗлнӗ.
  
  
  Хӑйне ҫарамас та суранлӑ пек туйса, вӑл пӗшкӗнчӗ те сылтӑм йӗлтӗртен ярса тытрӗ. Ӑна тӑхӑнсан, изолент чунӗ нӳрленнипе вӑйсӑрланчӗ, ӑна ҫавӑнтах шпилькине хыврӗ.
  
  
  "Васкавлӑ!"Вӑл мана яланлӑхах пӗшкӗнчӗ те, ӑна манран илес тесе, сулахай аллине тӑсса чӗнчӗ.
  
  
  Ӑна билет туртса кӑларчӗ те, микрофильм тытнӑ пек, сулахай аллине тӑсса, ун патне пычӗ. Унӑн куҫӗсем манӑн чӑмӑртанӑ чышкӑ ҫине пӑхса илчӗҫ те, вӑл рефлектор пек карӑнса илчӗ.
  
  
  Ӑна чышкипе тӗртрӗ. Вӑл ӑна пӳрнисемпе тӗкӗнме ирӗк пачӗ. Ӑна ee алӑ сыппинчен ярса тытрӗ. С
  
  
  
  
  
  
  Куҫару тӗсӗсем
  
  
  Текст Куҫарӑвӗ
  
  
  Пуҫламӑш текст
  
  
  1507 / 5000
  
  
  Куҫару результачӗсем
  
  
  Пӗр самантра ӑна сылтӑм аллине ee ӳчӗ патне илсе пычӗ те, эй, кӗпҫине мӑйӗнчен, хӑлха патӗнчех, чиксе хучӗ.
  
  
  Вӑл "Уэблирен"пенӗ.
  
  
  Куҫӗсене чарса пӑрахса, отель стени витӗр тепӗр еннелле хӗсӗнсе тухрӗ.
  
  
  Манӑн кӑкӑр ҫурӑлакан тарпа ҫунать.
  
  
  Вӑл каялла чакрӗ.
  
  
  Вӑл ӳкрӗ те, унӑн ӳт-пӗвӗ тавра артери юнӗ тапса тухрӗ.
  
  
  Мӗн чухлӗ тӑкак.
  
  
  Мӗнле тамӑк тӑкакӗ.
  
  
  Кӑртах сиксе, вӑл ура ҫине тӑчӗ, унӑн кӗлеткине ҫӗклерӗ те кровать патне илсе кайрӗ.
  
  
  Пӗррехинче вӑл куҫне уҫрӗ.
  
  
  "Ник", - пӑшӑлтатрӗ те вӑл, савӑнӑҫлӑн кулса илчӗ. "Эпӗ нихҫан та ҫитмӗл ҫичӗ сехетчен пурӑнаймастӑп, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Эсир урӑх профессие суйласа илнӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ҫемҫелчӗ.
  
  
  Вӑл хуан патне ҫыру ҫырса янӑ, ӑна лӑплантарма тӑрӑшнӑ, ӑна пукан ҫумӗнчен салтса илнӗ, унтан хӑй тумланнӑ шкап патнелле сӗтӗрсе кайнӑ. Унтан эпӗ хамӑн пӳлӗме кӗтӗм те хамӑн пӳлӗме кӗтӗм.
  
  
  Эпӗ каялла кайрӑм. Ӑна Rolleiflex хӑйӗн хуплашкинчи пекех тытнӑ. Хаклӑ Ватӑ Хурчка.
  
  
  Чӑнах та, вӑл тумланма телейлӗ. Тумланнӑ чухне кулленхи япаласем ҫинчен калаҫма яланах ҫӑмӑл.
  
  
  "Микрофильм ӑҫта?- ыйтнӑ Манран Хуан.
  
  
  Ӑна Rolleiflex ҫӗкленӗ. "Кунта", - терӗм эпӗ. "Лайӑх оператор яланах фотоаппаратпа хӑйӗн фильмне тӑхӑнса ҫӳрет".
  
  
  Вӑл мана чӗлхе кӑтартрӗ.
  
  
  Ӑна пленка ҫине ӳкерчӗ. Тепӗр тесен, Вӑл Вӑтам Хӗвеланӑҫӗнчи чи лайӑх фотографсенчен пӗри пулнӑ, ҫапла мар-и? Хуан ман шӑлавар кӗсйинче микрофильм, сигарет е брелок пачки пек выртнине пӗлмелле пулман, ҫапла мар-и?
  
  
  
  
  
  
  Вилӗм Каварӗ
  
  
  
  
  Вилӗм Каварӗ
  
  
  Пролог
  
  
  Мумур утравӗ Лӑпкӑ океанӑн кӑнтӑр пайӗнчи тӗксӗм-кӑвак бархат ӑшӗнче хаклӑ йышши пӗчӗк симӗс чул пек курӑнать. Туамоту архипелагӗн кӗтессине пытарнӑ Мумура миссионерсемпе цивилизацие пӑхӑнман полинези утравӗсенчен пӗри пулнӑ. Мумуран халӑхӗ малтанхи пекех ирӗклӗ. Вӗсене никам та тӑвӑр атӑ-пушмак тӑхӑнман, хӑйсен хӗрарӑмӗсен илемлӗ хӑмӑр кӑкӑрӗсене витмен. Ih, пилӗкҫӗр ҫынна яхӑн, вӗсем ih утрав пулнӑ рай ҫинчен шухӑшламан, мӗншӗн тесен вӗсем урӑххине нимӗн те пӗлмен.
  
  
  Моторлӑ катер ih ҫыранӑн сӗвек хумӗсене касса татсан, халӗ пӗтӗм халӑх тенӗ пекех ылтӑн пляжра кӗтсе тӑнӑ. Ҫак ют ҫӗршыв карапӗн пуҫӗнче банкомат тӑрать, вӑл ҫӳллӗ те тӳрӗ, карап хӑвӑртлӑхӗнчен те, двигатель мӗкӗрнинчен те хӑрамасть, ҫулпуҫ пекех.
  
  
  Катер ҫыран хӗрринчен темиҫе ярдра чарӑнсан, арҫынсем хӑйсен начальникӗ патне чупрӗҫ, хӗрарӑмсем ҫыран хӗррине юлчӗҫ, хӑйсем хушшинче савӑнӑҫлӑн кулса, ачасене ан чӑрмантарччӑр тесе асӑрхаттарчӗҫ.
  
  
  Кимӗ тавра тухсан, Atm экипаж членӗсенчен пысӑк чемодан илчӗ те, типӗ юлтӑр тесе, шыва кӗрсе кайрӗ. Кимӗ мӗкӗрсе ячӗ те каялла, ҫур мильре ҫӑмӑллӑнах вӗҫекен шурӑ яхта патнелле вӗҫтерчӗ.
  
  
  Аtm, чемоданне мӑнаҫлӑн ҫӗклесе, пляж тӑрӑх утса кайрӗ. Вӑл ҫак чула саклата хунӑ, ҫав чулпа мӑн аслашшӗсем парне алтарьӗнче усӑ курнӑ, анчах халӗ вӑл трибуна штабӗ.
  
  
  Йӗри-тавра мумуранецсем кӗпӗрленсе тӑчӗҫ. Ih чӗлхен музыка ритмӗ хумханнипе ӳснӗ.
  
  
  Аtm аллине ҫӗклерӗ, шӑплӑха чӗнет, ҫав самантрах пӗр-пӗр сасӑ-каҫхи ҫил ассӑн сывлани ҫеҫ илтӗнчӗ. Кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ ҫулпуҫ хӑйӗн ҫыннисене ҫемҫен кулса илчӗ, чемодан ҫӑрисене вӗҫертме пӗшкӗнчӗ, эму пысӑк кимӗ ҫинчи шурӑ ҫынсем кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑл чемоданӑн йӑлтӑркка хӑмӑр материалне аллипе шӑлса илчӗ. Вӑл нихҫан та ун пеккине тӗкӗнмен, банкоматов ӑна тӗлӗнсе ачашланӑ. Унтан, хӑйӗн ҫыннисен чӑтӑмсӑрлӑхне курса, вӑл хупӑлчине икӗ енчен ҫавӑрса тытрӗ те ҫӳлелле ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл мула пӗрерӗн-пӗрерӗн илсе тухнӑ, ҫынсене кашни япалапа киленме ирӗк панӑ. Ҫав тери пиҫӗ те тӗрлӗ тӗслӗ спиральсемпе витӗннӗ пир татӑкӗ Полинезири пӗр чечек пек мар. Тӗлӗнмелле чулсемпе эрешленӗ мӑй ҫыххисем хӗвел ҫуттинче асамат кӗперӗ пек курӑнаҫҫӗ. Тӑрӑхла хутпа чӗркенӗ пӗчӗк пакетсем тутлӑ. Аtm пӗрне ҫӑварне хыпрӗ те, эму шурӑ ҫынсем кӑтартнине кӑтартас тесе, чӑмлама пуҫларӗ. Вӑл кордонӑн ытти йӑрӑмӗсене валеҫсе пачӗ, ну, мӗн май килнӗ таран ытларах ачасем ҫитнине курчӗ. Тӗлӗнмелле япаласем чемодан тавра ҫаврӑна-ҫаврӑна иртеҫҫӗ. Сиккелекен япаласем, йӑлтӑртатакан япаласем, сасӑсем кӑларакан япаласем пулнӑ. Кашни ҫӗнӗ мул халӑх хушшинче хавассӑн ӳпкелешӳ ҫуратать.
  
  
  Ҫак кун Мур ҫинче асра юлатех.
  
  
  Халӗ Ӗнтӗ Мумурӑран уйрӑлса каякан яхта ҫинче икӗ арҫын карлӑк патӗнче бинокльпе аяккалла каякан утрава сӑнаса тӑраҫҫӗ. Пӗри упа пек йывӑр, хура ҫӳҫ пайӑрки ҫумалла пулнӑ. Тепри ҫӳллӗрех те ырхан, чӑпӑркка пек, кӗмӗл ҫӳҫлӗ, ҫӳллӗ те яка ҫамки ҫинчен каялла тураса янӑ. Арҫынсем штатски тумпа, ih хӑйне хӑй ҫар ҫынни пек тыткалаҫҫӗ. Ҫӳллӗ ҫын хыҫӗнче нимӗҫсен тем пысӑкӑш овчаркипе тӗреклӗ хура доберман тӗнче ҫине курайманлӑхпа пӑхса лараҫҫӗ.
  
  
  Федор Городин тата йывӑртарах каларӗ. "Мӗншӗн пӗтерес мар-Ха пирӗн ӑна, Антон? Хальхи вӑхӑтра пирӗн утравран чылай аякра пулмалла. Вӑл хыттӑн хӑрлатни упапа пӗрпеклӗхе ӳстерсе ячӗ.
  
  
  Кӑвакарнӑ Ҫӳҫлӗ Антон Жизов пӑнчӑсене антарчӗ те хуллен пуҫне сулчӗ. Унӑн пӗчӗк хура куҫӗсем тӳрӗ хура куҫхаршисем айӗнче тарӑн куҫсем пытанса тӑраҫҫӗ. "Ҫапла, ман шутпа, вӑхӑт ҫитрӗ".
  
  
  Жизов палуба тӑрӑх канӑҫсӑррӑн уткаласа ҫӳрекен виҫҫӗмӗш арҫын еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мӗн калӑн, Варнов? Эсир хатӗр-и?"
  
  
  Варнов типшӗм те курпунтарах, ансӑр хулпуҫҫиллӗ арҫын пулнӑ, ҫавна пула вӑл хӑй чӑннипех те пӗчӗкрех пек туйӑннӑ. Сайра хутра сывалакан ҫыннӑн шурса кайнӑ ӳт-тирӗ урама тухать.
  
  
  "Ҫапла, ҫапла, ӑна хатӗр", - татса хучӗ Варнов. "Юлашки ҫирӗм минут хушшинче эпӗ хатӗрччӗ".
  
  
  "Ытлашши васкани питӗ хакла ларма пултарать, - ҫемҫен каларӗ Жизов. Халӗ анакан хӗвел ҫуттинче вӑл чылаях илемлӗ курӑнмалла ". Вӑл математикӑпа формӑллӑ ҫамрӑк моряк еннелле ҫаврӑнчӗ. "Борис, кала капитана, вӑл пире тытса тӑтӑр, эпӗ ӑна ӳкерсе илесшӗн".
  
  
  Ҫамрӑк ҫын хӑлхине чанк тӑратрӗ. "Ҫапла, сэр."Вӑл кӗпер патнелле утма пуҫларӗ, анчах иккӗленсе тӑчӗ. "Сэр?"
  
  
  "Мӗн пулчӗ, Борис?- чӑтӑмсӑррӑн ыйтрӗ Жизов.
  
  
  "Ҫынсем утрав ҫинче. Эвакуаципе кайма ӗлкӗрӗҫ-ши вӗсем? »
  
  
  "Ҫынсем-и? Эсир ҫав хӑмӑр ӳтлӗ дикарьсем ҫинчен калатӑр-и?
  
  
  "Ҫапла, сэр. Вӗсем кӳренмелле мар пек туйӑнаҫҫӗ.
  
  
  Городин карлӑк айӗнчен хӑвӑрт сиксе тухрӗ, унӑн пысӑк хулпуҫҫийӗсем чӑмӑртанчӗҫ. "Мӗн нӑйкӑшатӑн эсӗ, ачам? Сире приказ пачӗҫ! »
  
  
  Жизов улталаннӑ аллине ҫӗклерӗ. "Борис ҫамрӑк, Федор. Вӑл гуманнизм нотине упрать,
  
  
  
  
  яланах начар мар".
  
  
  Вӑл ҫамрӑк моряк еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпир хамӑр тӗллевсене пурнӑҫлас тетпӗр пулсан, Борис, хӑш-пӗр пурнӑҫа шеллемесӗр хӑвармалла. Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, эпир культивациленӗ улшӑнусене тавтапуҫ, тӗнчери пур халӑхшӑн та условисем самаях лайӑхланӗҫ, ҫавӑнпа та ҫак ахаль туземецсем хӑйсен пурнӑҫне этемлӗх ырлӑхӗшӗн пулӑшрӗҫ. Ӑнланатӑн-и эсӗ, ачам?
  
  
  "Ҫапла, сэр", - терӗ Борис, Ун куҫӗсенче иккӗленӳ палӑрать пулин те. Вӑл кӗпер патнелле утрӗ.
  
  
  "Пӗлместӗп, мӗншӗн эсир ӑна темскер ӑнлантарма хӑтланатӑр,-мӑкӑртатрӗ Городин. "Приказа халех пурнӑҫламалла. Мӗншӗн тесен пире иксӗмӗре вӗрентнӗ ".
  
  
  "Пирӗн вӑхӑт улшӑннине йышӑнас пулать", - тенӗ Жизов. "Эпир влаҫра чухне пире Борис пек ҫап-ҫутӑ ҫамрӑк ҫынсем кирлӗ пулаҫҫӗ. Халӗ ӑна тӗртсе яни ӑссӑр ӗҫ пулӗччӗ ".
  
  
  Двигательсен утти улшӑнчӗ, яхтӑна тормоз пачӗ. Равновеси кӑшт хускалсанах, тӗрексӗр тӗрев пирки ураран ӳкнӗ икӗ йытӑ хӑрлатса илчӗҫ. Жизов карлӑк урлӑ мӑйкӑчпа ҫыхса лартнӑ ih икӗ пӑявӑн ҫиппине туртса кӑларчӗ те икӗ йыттине те питӗнчен ҫатлаттарчӗ. Вӗсем каюта хӑмисем ҫумне лӑпчӑнчӗҫ, хура тутисем вӑйлӑ шурӑ шӑлӗсенчен пӗр сассӑр хӑрлатса уйӑрӑлчӗҫ.
  
  
  "Ҫак йытӑсем сире мӗншӗн ҫурманнине, эсир вӗсене мӗнле тыткаланине эпӗ пӗлместӗп", - терӗ Городин.
  
  
  Жизов кӗскен кулса ячӗ. "Хӑрани-ҫак тискер кайӑксем ҫеҫ ӑнланни пулать. Вӗсем мана командӑпа вӗлернӗ пулӗччӗҫ, мӗншӗн тесен манӑн ih вӗлерме вӑй пуррине пӗлнӗ. Санӑн психологи ҫинчен ытларах пӗлмелле, Федор. Борис пек ҫамрӑк ҫынпа чӑтӑмлӑх пухмалла. Ҫав савнӑ шуйттансемпе хаярлӑх ҫеҫ ӗҫлет ". Вӑл каллех йытӑсен питӗнчен сӑран шнурок тӑсса пачӗ. Вӗсем пирӗн сас-чӗве те кӑлармаҫҫӗ.
  
  
  "Эсир килти чӗрчунсемпе выляма пӗтерсен, - терӗ Варнов хыттӑн, - эпӗ демонстрацие малалла тӑсӑп".
  
  
  "Пур енчен те. Курӑпӑр-ха, сирӗн ӑшӑрта хывнӑ укҫапа вӑхӑт пӗтӗмпех дивидендӑсем илсе килӗҫ-ши ".
  
  
  Варнов аллине минутра чикрӗ те хура сӑран футляр туртса кӑларчӗ. Вӗсем тӑрӑх вӑл ултӑ дюйм тӑршшӗ ҫинҫе тимӗр цилиндр илчӗ, пӗр вӗҫне шӗвӗртрӗ. "Ку электронлӑ стилус, - ӑнлантарчӗ вӑл. "Ӑна спусковой механизма, шухӑш-кӑмӑл пӑтранчӑк наборне тытса пыратӑп, эпӗ кӑна пӗлетӗп".
  
  
  "Кирлӗ-ши пире ҫак калаҫусем?- ӳпкелешрӗ Городин. "Атя, мӗн пулса иртнине курар".
  
  
  "Чӑт, Федор, - терӗ Жизов. "Ку мистер Варновӑн кирлӗ саманчӗ. Пирӗн ӑна пур енчен те киленме ирӗк памалла. Юлашкинчен, ҫак проект ӑнӑҫсӑр пулсан, унӑн пурнӑҫӗнчен юлни чи лайӑх марри пулать". "Вӑл ӑнӑҫсӑрлӑха тӳсме пултараймасть, - хӑвӑрт каларӗ Варнов. "Сирӗн ҫакна асра тытмалла: ку вӑл манӑн ишӗлтерекен хатӗрсем таврашӗнчи пӗр япала. Апла пулин те, ку утравшӑн Мумур пысӑкӑш кӑна пулать ". Аллинче электронлӑ стилус тытса, вӑл кӗпине вӗҫертме тытӑнчӗ. "Тӗлӗнмелле, компетентлӑ таможня инспекторӗсем те ҫак чемоданра бомба нихҫан та тупайман пулӗччӗҫ, мӗншӗн тесен унта бомба ҫук".
  
  
  - Эпир пурне те пӗлетпӗр, - чӑтӑмсӑррӑн хутшӑнчӗ Городин. Варнов, хӑйне никам та чӑрмантарман пек, малалла каларӗ. "Вак-тӗвексем хушшинче бомба ҫук, мӗншӗн тесен чемодан хӑй - бомба. Ҫемҫе, ҫаврӑнӑҫуллӑ, кирек мӗнле формӑна та ҫемҫетме пултаракан, пластикӑллӑ взрывчаткӑн принципне татӑклӑн малалла тӑсакан сий - ҫурӑлакан наркӑмӑшлӑ пластик. Детонацилекен хатӗре металран тунӑ зелок ҫинче тунӑ. Сасӑ тата спусковой механизм ". Халӗ, кӑкӑрне ҫарамаслантарсан, Варнов пӳрне вӗҫӗсемпе кӑкӑрӗн сулахай енче вертикальлӗ ҫӗвӗ пур пек туйӑнакан япалана тӑрӑнчӗ.
  
  
  Пысӑк Федор Городин шартах сикрӗ те тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ. "Ой, вӑл мӗнле хӑтланнине курас килмест манӑн", - кӗскен кулса ячӗ Варнов. "Эсир темиҫе ҫӗр ҫын инҫетре вилнине пӗр шеллемесӗр сӑнатӑр. Ҫапах та эсир хӑвӑр ӳт татӑкне уҫакан арҫын ҫине пӑхма пултараймастӑр ". Ҫӗвӗк хӗрринчен пӳрне вӗҫӗсемпе тытса, вӑл хуллен тулалла туртрӗ. Ӳчӗ унӑн кӑкӑрӗнчен хӑпрӗ, унӑн сарлакӑшӗ тимӗртен тунӑ кӗмӗл доллар пысӑкӑш япала пулчӗ. Ӑна булавка пуҫӗнчен пысӑках мар темиҫе ҫӗр контакт пӑнчи витсе тӑрать.
  
  
  Варнов стилӗпе диск хӗррине кӑшт сӗртӗнчӗ. "Май уҫҫине, ӑна эпӗ пуянлӑх уҫҫи тесе чӗнетӗп те, сирӗн валли влаҫ уҫҫи тесе куҫса килтӗм".
  
  
  "Пирӗн ҫул ҫинче тӑракансемшӗн, - хушса хучӗ Жизов, - манӑҫа тухмалли уҫҫи". "Чӑнах та, - терӗ Варнов. Вӑл спусковой диск ҫинчи темиҫе пӑнчӑ йӗппине перӗнме пуҫларӗ. "Контактсен йӗркине асра тытмалла мар", - тенӗ вӑл Жизова. "Вӑл вӗҫленӗ кашни сигнал хыҫҫӑн хӑй тӗллӗнех улшӑнать. Арҫыннӑн хӳтӗленмелле ".
  
  
  Жизов ҫинҫен кулса илчӗ. "Эпӗ сирӗн харпӑрлӑхӑр тӗплӗ пулнинчен тӗлӗнетӗп. Кардиостимулятор патне пароль яма кӑмӑллӑ ".
  
  
  "Ҫапла, ӑна ҫаплах шутланӑ", - килӗшрӗ Варнов. "Мӗнле те пулин сӑлтавпа доллар хума пӑрахсан, уҫҫине сигнализациленӗ, мӗншӗн тесен пӗтӗм ядерлӑ пластиксене сирпӗнтерни ҫинчен пӗлтермелле. Эпир бизнес пуҫласа ярсанах, пирӗн килӗшӳ условийӗсене пурнӑҫласан, ку, паллах, хамӑн чӗрери пароле пӑрахатӑп ".
  
  
  "Паллах"
  
  
  
  
  
  - жизов каларӗ.
  
  
  Варнов стилуспа манипуляци туса пӗтерчӗ те сӑран татӑкне якатрӗ. "Унта. Ҫакна тунӑ."
  
  
  Виҫӗ арҫын утрав ҫинелле тинкерчӗҫ. Городин пысӑк пуҫне ерипен пӑрчӗ.
  
  
  "Нимӗн те пулман, Варну, - терӗ вӑл, - санӑн бомба ӗҫлемест".
  
  
  "Ҫаплах пӑхса тӑр", - терӗ эму Варнов. "Уҫӑ кӗртес тата детатора котелока кӗртес тӗлӗшпе вӑтӑр секундра автоматла чару пур. Ку мана хӑҫан та пулин кирлӗ пулсан, ӳкерме сигнал парӗ.
  
  
  "Питӗ асӑрхануллӑ пулмалла". Жизов ҫирӗплетнӗ. "Анчах ку хутӗнче ун пек срок кирлӗ пулмасть".
  
  
  Варнов ҫеккунт йӗппи ҫак алӑ сехечӗн циферблачӗ ҫинче ҫур ункӑ туса пӗтернине сӑнаса тӑчӗ. Вӑл сасӑпах юлашки секунд шутласа илчӗ. "Пиллӗк, тӑваттӑ, виҫҫӗ, иккӗ, пӗрре".
  
  
  Малтан ку иккӗмӗш хӗвел пулчӗ, вӑл та, ытти хӗвел пекех, хӑпарать. Мумур утравне хура тӗтӗмпе шурӑ пӑс хупласа тӑнӑ вӑхӑтра ҫак сарӑ-сарӑ вутлӑ шар пӗр самантлӑх рак пек ӳссе пычӗ. Ударлӑ кану & amp; nb яхта тӑрӑх иртсе кайрӗ, яхта катастрофа пулнӑ вырӑнтан вунӑ фут тӑршшӗ бурун юхнине курма пулать. Карапа тата пассажирсене шыва путарса, карап хӳрине активлӑн пырса ҫапӑнчӗ. Ҫав вӑхӑтрах ih сасӑ янӑраса кайнӑ. Аслати пек вӑрӑммӑн кӗмсӗртетнӗ сасӑ пин хут вӑйланчӗ.
  
  
  Антон Жизов юлташӗсем еннелле ҫинҫе тутисемпе савӑнӑҫлӑн кулса ҫаврӑнчӗ. "Эпир ҫителӗклӗ куртӑмӑр пулӗ, тесе шутлатӑп. Атьӑр шала, капитана тапранма хушиччен шӑлӑнар.
  
  
  Икӗ йытӑ, хырӑмӗпе палуба ҫине ӳксе, хутланса ларчӗҫ, ih куҫӗсем хӑранипе чарӑлса кайрӗҫ, вутлӑ шар, халӗ тӗксӗм хӗрлӗ тӗслӗскер, хура тӗтӗм колонни ҫинче пӗлӗтелле хӑпарсан. Жизов, пӑвӑнтаракан мӑй ҫыххисене ҫирӗп тӳмелесе, чӗлпӗре туртрӗ те, выльӑхсене ҫурри таран хӑй хыҫҫӑн каюта патнелле сӗтӗрсе кайрӗ.
  
  
  Яхта хӗрринчен тӗтӗм юпи калама ҫук илемлӗн курӑнать. Халӗ хуралса, типсе ларнӑ Мумур утравӗ ҫинче урӑх илемлӗх ҫук. Вӗрекен ҫулӑм кислорода ҫӑтса янӑ пушӑ вырӑна тултарас тесе, ҫил кӑна вӗрсе кӗртрӗ. Ытти ҫӗрте шӑп. Вилӗм те.
  
  
  Пӗччен
  
  
  Наркӑмӑшлӑ взрыв ман пурнӑҫӑмра икӗ вырсарникунран муурӑпа ун ҫыннисен вутлӑ вилӗмӗпе палӑра пуҫларӗ. Ку чи интереслӗ самантра пулчӗ.
  
  
  Ӑна Иоланда тесе чӗннӗ. Вӗсен ҫӳҫӗ кӑн-кӑвак, ӳчӗ крем тӗслӗ. Ӑна иртерех кӑна Бродвей ҫывӑхӗнчи фламенко ятлӑ пысӑках мар клубра тӗл пулнӑ. Вӑл унта, хӑйӗн илемлӗ кӑкӑрӗпе ҫинҫе пилӗкне туртӑнтарса тӑракан хӗрлӗ бархат платьепе ташлать, ташлаканӑн вӑрӑм ури тавра сарӑлать. Ман сӗтел умӗнче ташлама чарӑнсан, вӑл ман ҫине нумайччен хаяррӑн пӑхса илчӗ. Ку йыхрав тата чӗнӳ пулчӗ. Ку вӑл штопор ҫине пӑхни пулчӗ, эпӗ ӑна пӑхкалама та пултараймарӑм.
  
  
  Халӗ, вӑл ман кровать ҫине тӑсӑлса выртсан, пирӗн мӑнкӑмӑллӑ кулӑ ҫеҫ пулчӗ. Вӑл отельсене унӑн ҫарамас ӳчӗ ҫине пӑхса савӑнтӑр тесе, эпӗ ee шанчӑкне тӳрре кӑлараймарӑм.
  
  
  "Атя, Ник, - тенӗ вӑл, - тумтиртен халех хӑтӑл та манпа пӗрле пыр".
  
  
  Вӑл кӗпине хыврӗ, кулса илчӗ те хӑйӗн реми-Мартинне тепӗр сыпкӑм ӗҫрӗ.
  
  
  Иоанда манӑн ҫара кӑкӑрпа ӳт-пӳ тӑрӑх куҫсемпе чупса иртрӗ. "Каяр, - терӗ вӑл хыттӑн, - манӑн сана халех курас килет".
  
  
  Унӑн кулли кӑштах сарӑлчӗ. "Оборудованин кулӑшла япали мана. Ӑна хам ҫывӑрмалли пӳлӗмре заказсем пама япӑх йышӑнатӑп. Пирӗн кунта кам асли ҫинчен калаҫса татӑлмалла пулать ".
  
  
  Вӑл ҫӳп-ҫап ӑшне кӗрсе ларчӗ, испанецсен куҫӗсем йӑлтӑртатрӗҫ, карминнӑй тутисем тем каласшӑн пулчӗҫ. Вӑл хӑвӑрт кровать патне пычӗ те ee наукӑпа тӗпчев задачисене хӑйӗн ҫӑварӗпе хирӗҫлерӗ. Малтан вӑл тӳрленсе тӑчӗ те, мана отельтен тӗртсе янӑ пек, ҫара хулпуҫҫисенчен ярса тытрӗ. Вӑл аллисемпе унӑн бархат пек аяккисене сӗртӗнсе илчӗ те, кӑкӑрӗн мӑкӑрӑлчӑкӗ пуҫланнӑ тӗлте хырӑнакан ӳтне ҫемҫетме пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫӑвар айӗнче ахлатса илчӗ те, унӑн чӗлхи малалла ыткӑнчӗ, малтан иккӗленсе, унтан тӳсӗмсӗррӗн. Унӑн аллисем ман ҫурӑм ҫине куҫрӗҫ, пӳрнисем ман ӳт тӑрӑх шуса пынӑ чух эпӗ унӑн чӗрнисем ҫыртнине туйрӑм. Ee тӗпчевлӗ алӑсем ман шӑлавар пиҫиххи хушшине шуса кӗчӗҫ, шырарӗҫ, шырарӗҫ.
  
  
  Сасартӑк вӑл хӑйӗн ҫӑварне ман ҫӑвартан татрӗ. Вӑл йывӑррӑн сывлать, унӑн ӳт-тирӗ кӑмӑл туртнипе хӗрелсе тӑрать. Вӑл ман чӗн тӑхине тупрӗ те чӗтрекен аллисемпе ӑна вӗҫертрӗ. Вӑл тӑчӗ те nah ӗҫне пӗтерчӗ, унпа юнашар ҫаппа-ҫарамас выртма таврӑнчӗ. Штольц унӑн уҫӑ ҫӑварне чуптурӗ, чӗлхине унӑн шӗвӗр шӑлӗсем витӗр кӑларчӗ. Вӑл ӑна тутипе ярса тытрӗ те, ҫӑварӗпе малалла та малалла шутарса, киленсе киленсе пурӑнасси ҫинчен систерсе, ман чӗлхе тӑрӑх каллӗ-маллӗ чӑмласа ларчӗ.
  
  
  Вӑл, унӑн ҫаврака янахне чуптуса, хуллен аяккалла пӑрӑнчӗ, унтан ee пыр шӑтӑкӗ патнелле утрӗ. Ман чӗлхе унӑн кӑкӑрӗсем хушшипе шуса иртнӗ пулсан, иоанда сывлама чарӑнчӗ.
  
  
  Елена пуҫне ун ҫинелле ҫӗклерӗ те, вӑл хӑйӗн вӑрӑм пӳрнисемпе кӑкӑрне ыталаса илчӗ, ih мана сӗнет. Ӗмкӗчсем тӗксӗм-хӑмӑр мӑйӑрсен фонӗ ҫинче тӳп-тӳрӗ, нӳрлӗ розӑсем пек курӑнаҫҫӗ. Вӑл парне илме пӗшкӗнсен, манӑн хӑна пӳлӗмӗпе юнашар, кабинет пек усӑ куракан пӳлӗм тӑрӑх, ҫине тӑрсах чӗриклетни илтӗнчӗ.
  
  
  "О, Ник, Тархасшӑн, ан чарӑн", - тенӗ Иоанда, хӑй иккӗленсе тӑрсан.
  
  
  "Хаклӑ ҫыннӑм, - терӗм эпӗ, - тӗнчере пӗр япала ҫеҫ пур, вӑл мана сана пӗр хут пӑрахса хӑварма пултарать.
  
  
  
  
  
  Тупа ту ҫакна, эсӗ илтекен сасӑ та, вӑл та.
  
  
  Вӑл урисене кровать ҫинчен антарчӗ те спальня тӑрӑх хӑйӗн кабинетне утрӗ. Сӗтел ҫинче хӗрлӗ телефон аппарачӗ ҫав-ҫавах хӑлхана ҫурас пек ҫухӑрать. Мансӑр пуҫне, пӗр ҫыннӑн ҫеҫ ҫак телефон номерӗ - Дэвид Хок, оперативлӑ пайӑн директорӗ тата AX оперативлӑ пайӗн начальникӗ, АПШРИ ятарлӑ разведка управленийӗ пулнӑ. Электронлӑ скрембировани сигналӗ никама та лини ҫумне хутшӑнма памасть. Вӑл чӗлӗмне илчӗ те мундштукпа калаҫма пуҫларӗ, ҫавна пула пӳлӗмре ман сасӑ илтӗнмерӗ.
  
  
  "Сирӗн талант шӑнкӑравлама меллӗрех вӑхӑт суйласа илесси", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук сасси ҫӗнӗ Англин типӗ янӑравӗпе ответлерӗ. "Ледин кӗтмелле пулать, Мур илесшӗ. Ку васкавлӑ ӗҫ ".
  
  
  "Эпӗ ҫаплах шутларӑм та", - терӗм эпӗ, вӑл мӗн ҫинчен шухӑшланине пӑхмасӑрах.
  
  
  "Лӑпкӑ океанра пысӑк взрыв пулнӑ. Муур ятлӑ пысӑках мар утрав Туамоту ушкӑнӗнче".
  
  
  "Эсир астӑватӑр-и, такам каллех чуста тума пуҫларӗ?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ку тӗрӗслев пулман. Утрава темиҫе ҫӗр полинезиецпа пӗрле аркатса тӑкнӑ ".
  
  
  "Мӗнле пулса иртрӗ-ха ку?»
  
  
  "Икӗ вырсарникун."
  
  
  "Эпӗ ун ҫинчен нимӗн те илтмен"
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп. Кӑҫалхи квартала туллин уҫни ӗҫлет. Кун ҫинчен, паллах, пысӑк ҫӗршывсем пурте пӗлеҫҫӗ. Пирӗн пурсӑмӑрӑн та радиаци тупмалли системӑсем пур, вӗсем тӗнчери кирек хӑш вырӑнта та наркӑмӑшлӑ взрыв тума ирӗк параҫҫӗ. Анчах пире сиенлӗ вӑй-хӑватпа пурӑнакан ҫӗршывсем тавра пӗр япала кӑна ун ҫинчен нимӗн те пӗлменнине пӗлтермест ".
  
  
  "Кам суять?"
  
  
  "Калама йывӑр, анчах эпӗ ун пек шухӑшламастӑп. Паян ирхине пирӗн правительство Мумурӑна сирпӗнтернӗ тесе ҫирӗплетекен ҫынсенчен тӳлесе илме ыйтать ".
  
  
  "Эсир вӗсем укҫа ыйтнине асра тытатӑр-и?"
  
  
  "Нумайрах. ВӖСЕМ ыйтни АПШРИ хӗҫпӑшаллӑ мӗнпур вӑйсене пӗр сӑмахсӑрах капитуляцилени тата пирӗн правительствӑна ih алла пани пекех ".
  
  
  "Тӗлӗнтермӗшрен пӗлтерӳ тухма пултарать-и?"
  
  
  "Ку чӑн-чӑн япала пулӗ тесе шанса тӑраттӑмӑр эпир. Вӗсен Мумурӑна сирпӗнтерни ҫинчен калакан фактсем пур, вӗсем айӑплӑ ҫынсене ҫеҫ пӗлме пултараҫҫӗ ".
  
  
  "Вӗсем тем пулсан та пысӑк хак ыйтаҫҫӗ. Эпир вӗсене йышӑнмасан мӗн пулӗ? »
  
  
  "Пӗлтернӗ тӑрӑх, ҫак пысӑк хуласене Мур пек сирпӗнтереҫҫӗ. Нью-Йорк пӗрремӗш пулать, ун хыҫҫӑн пирӗн хуласем тавра кашни икӗ вырсарникунах, ih требованисене парӑнса е нимӗн те юлмасӑр арканать". "Ӑҫта ҫырӑнатӑп-ха ӑна?"
  
  
  "Президент ҫакна тума пӗтӗм вӑя хурасшӑн, анчах эпир лайӑх операци тума пултараймастпӑр. Пирӗн Пӗрлешӳллӗ разведка комитечӗн пулӑшӑвӗ пур, анчах ӗҫ хӑех АX ҫине выртать. Эсӗ арҫын, Ник.
  
  
  "Хӑҫан Эсир Ӑна Вашингтонра тӑвас тетӗр?»
  
  
  "Мӗнле час тума пултаратӑн-ха эсӗ ӑна?»
  
  
  Иоанда алӑк патӗнче ман ҫине пӑхса тӑнине вӑл пӗрремӗш хут курчӗ. Вӑл халӗ те ҫарамас-ха. Хӑрах алли алӑк янаххи ҫине тӗренсе тӑрать, вӑрӑм урисене кӑштах чармакланӑ. Унӑн испанилле куҫӗсенче кӑмӑл хыпса илчӗ.
  
  
  Ӑна телефонпа каланӑ: "кирлӗ пулсан, эпӗ тӳрех тухса кайма пултаратӑп, анчах ыран ирхине ҫеҫ-и?»
  
  
  Хоук ассӑн сывлани пралук тӑрӑх уҫҫӑнах илтӗнчӗ. - Кирек мӗнле пулсан та, ӑна эпир паян каҫхине нимӗн те тӑваймӑпӑр, тесе шутлатӑп. Хӑвӑр майрӑра йӑпатма тӑрӑшӑр, анчах кӑшт вӑй-халӑра перекетлеме тӑрӑшӑр. Эпӗ сана кунта пулма, ирхине чи малтан сыхлануллӑрах пулма хушатӑп. Кунта вӑхӑт факторӗ пур, ирхи брифинг татӑклӑ пулать.
  
  
  "Эпӗ унта пулатӑп", - терӗм те трубкӑна ҫакрӑм.
  
  
  Исландӑн куҫӗсем ман ӳт-пӳ тӑрӑх шӑваҫҫӗ, вӗсем унӑн интересӗ ҫине пырса тӑрӑнсан, чарӑнса тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Мухтав турра, - терӗ вӑл. "Самантлӑха эпӗ сирӗн тимлӗхе ҫухатнӑ пек туйӑнчӗ".
  
  
  "Пире пӗр шанс", - шантарчӗ ӑна салли. Вӑл хӑвӑрт малалла утрӗ те ӑна алла илчӗ. Вӑл пысӑк хӗрача - сарлака хулпуҫҫиллӗ те ҫӳллӗ, сарлака та хытӑ пӗҫӗллӗ, арҫын ӑна сывлӑша ҫӗкленине вӑл хӑнӑхман. Ӑна, ҫывӑрмалли пӳлӗме илсе кайса, простыньсем ҫине вырттарчӗ.
  
  
  "Ах, Ник, - ассӑн сывласа илчӗ вӑл, - тархасшӑн, мана каллех ҫавӑн пек ан хӑвар".
  
  
  "Паян каҫхине мар, - сӑмах пачӗ ӑна эй. Унтан ӑна малалла ӳпӗнтерчӗ те эпир чарӑнса тӑнӑ вырӑнтан малалла тӑсрӗ.
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк
  
  
  Вӑл 747 ҫултан-ӑна пӗтӗм тӗнчери Даллеса аэропорчӗ ҫинче тӗл пулсан, мана кӗтсе тӑракан лимузина сӗтӗрсе кӗнӗ чӗмсӗр ҫамрӑк ҫын тӗл пулчӗ. Вӑл ирхи пробкӑра маневрсем турӗ, Юлашкинчен нимӗнпе те палӑрман Du Pont Ҫаврашка умӗнче чарӑнчӗ.
  
  
  Ӑна тепӗр кунран кӗнӗ арҫын пӗлет. Вӑл наци хӑрушсӑрлӑхӗн президенчӗн тӗп канашҫи пулнӑ. Вӑл кулмарӗ. Вестибюльти ҫынсем-журнал сутакан, килнӗ ҫынсене пӑхса ҫӳрекен, лифт патӗнчи хуралҫӑ - вӗсене куҫран пӑхмасан, яланхи пекех туйӑнаҫҫӗ. Унтан эсир правительствӑн дежурнӑй агенчӗсем умӗнче ҫирӗп те тӗплӗ анализ тунине куртӑр. АX штаб-хваттерте хӑрушсӑрлӑх пулнӑ.
  
  
  Ӑна виҫӗ хут шута илмелли даннӑйсем тӑратнӑ, ман пите телекомпьютер пулӑшнипе айккинелле пӑрса янӑ, ал тупанӗн йӗрне электронлӑ датчик ҫирӗплетнӗ. Юлашкинчен электронлӑ тата ҫын хурал йыттисем эпӗ чӑнах Та НИКАМ Та Мар, AX N3 агент, Киллмастер рейтингӗ пулнине ӗненсе ҫитрӗҫ те, мана Дэвид Хоукпа курнӑҫма ирӗк пачӗҫ. Вӑл кивелнӗ сӑран кресло ҫинче ларать, нихҫан та ҫутман вӑрӑм сигара чӑмлать.
  
  
  Вӑл мана хирӗҫ кресло ҫине пуҫне сулсан, унӑн хурҫӑ пек кӑвак куҫӗсем нимӗнле эмоцисем те палӑртмаҫҫӗ.
  
  
  
  
  
  "Эпӗ ӑнланаймастӑп, - терӗ вӑл, - заданисем хушшинчи аскӑн пурнӑҫа шута илсе, эсӗ ҫаплах сывлӑхлӑ пек курӑнатӑн".
  
  
  Вӑл шомпол пек чунтанах ларакан, ҫитмӗл ҫултан та аллӑ ҫулалла ҫитнӗ арҫын евӗрлӗ старике йӑл кулса илчӗ. "Яланах таса шухӑшланинче вӑрттӑнлӑх", - терӗ ӑна эму.
  
  
  "Паллах, - терӗ вӑл. Ҫак rta хулӑнӑшӗн пӗр енӗ кӑшт авӑнса илнӗ, ку ӗнтӗ унӑн сӑран тумтирӗ Ҫине ҫӗнӗ Англире хӑҫан та пулин тухса тӑракан чи ҫывӑх йӑл кулни пулнӑ. Унтан вӑл пӗр кулмасӑр калаҫма пуҫларӗ. "Ҫук, пирӗн пысӑк проблемӑсем".
  
  
  "Ну, ку ҫавӑн пек. Эсир ӗнер эпир пӗлтерӳ илтӗмӗр терӗр ".
  
  
  "Ку тӗрӗс. Ҫак ҫын Мумурӑра взрыв пулнӑшӑн хӑй те, унти ҫынсем те ответлӑ пулнине, вӗсем пирӗн хуласене пӗрин хыҫҫӑн тепӗрне пӗтерме хатӗррине ҫирӗплетсе парать ".
  
  
  "Кам ҫын?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Антон Жизов. Эсир вӑл ята пӗлетӗр пулӗ тесе шутлатӑп ".
  
  
  "Паллах. Раҫҫей ҫар командованийӗнче икӗ номерлӗ ҫын. Ӑна эсир пире аслӑ державӑсем тавра пӗр-пӗччен пӑтраштарман терӗр пулӗ, тенӗччӗ.
  
  
  "Советсем Пурнӑҫшӑн мӗнле те пулин ответлӑха йышӑнмаҫҫӗ. Хӑвӑрах пӗлетӗр, Вӑл Кремльти хытӑ линире ҫапӑҫакан ҫар ҫыннисен лидерӗ пулнӑ. Вӑл пирӗн ҫӗршывсем хушшинче ӳссех пыракан разрядпа ытларах та ытларах кӑмӑлсӑрланать. Вӑл хӑй тухнӑ пулас. Вӑл хӑйпе Пӗрле Хӗрлӗ Ҫар полковникне, мирлӗ пурнӑҫа ӗненмен ҫарпа тинӗс ҫар вӑйӗсене илсе кайнӑ. Раҫҫей ылтӑнӗн пысӑк запасне вӑрласси те вӗсен аллинченех тухнӑ пулас ".
  
  
  "Наркӑмӑшлӑ нумай мар хӗҫпӑшал пулӑшнипе ВӖСЕМ АПШ ҫӗнтерме пултараҫҫӗ тесе шутлать-и Жизов?»
  
  
  "Пирӗн экспертсем шутланӑ тӑрӑх, вӑл пире калаҫусем патне тӗртсе ярсанах е пирӗн темиҫе хулана сирпӗнтерсенех, совет правительстви хӑйӗн политикине улӑштарӗ те ӑна пулӑшӗ".
  
  
  "Мӗнле шутлатӑр эсир, вырӑссем ҫапла тӑваҫҫӗ-и?»
  
  
  "Эпӗ тавҫӑрса илме те шутламастӑп, - терӗ Хоук. "Пирӗн ӗҫ-пурнӑҫа чарасси. Президент парасси ҫинчен шутламаннине систерчӗ. Жизов тӗрӗс калать пулсан - пирӗн вара ку ҫапла пулӗ тесе шутламалла, - ку бомбӑсене америка хулисем хушшине хунӑ ӗнтӗ ".
  
  
  "Эсир Нью-Йорк-пӗрремӗш тӗллев, терӗр. Пурнӑҫ пире срок пачӗ-и? »
  
  
  "Вунӑ кун."Хоукӑн куҫӗсем сӗтел календарӗн уҫӑ страници патнелле ыткӑнчӗҫ. "Пирӗн тӑхӑр кун юлчӗ".
  
  
  "Апла пулсан, малтан пуҫлатӑп, ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах. Пирӗн мӗнле те пулин чӑрмавсем пур-и? »
  
  
  "Пӗр япала ҫеҫ. Атом энергийӗн Комиссийӗпе ӗҫлекен лос-Анджелесри Агент Мумурӑна сирпӗнтерни ҫинчен вӑрттӑн даннӑйсем тата Жизов пӗлтернине курчӗ те пирӗнпе темиҫе сехет каярах ҫеҫ ҫыхӑнчӗ. Агент пирӗн хаклӑ информаци пур, тет те арҫынна хӑй илсе килме ыйтать ".
  
  
  "Простой, - пӳлтӗм эпӗ ӑна, - эсир вӑл терӗр-и?»
  
  
  Хоук сигара ҫыртнӑ та тӗксӗмленнӗ, анчах унӑн куҫӗсенче хӗлхем йӑлтӑртатнине асӑрханӑ. "Эсӗ Ун пек ӗҫе мӗнле лекнине пӗлместӗп эпӗ, Анчах агент - хӗрарӑм. Унӑн досьинче ӳкерчӗке ӗненсен питӗ илӗртӳллӗ ".
  
  
  Вӑл пукан урлӑ саккӑр та вуннӑ пысӑкӑш хура-шурӑ сӑнӳкерчӗк тӑсса пачӗ.
  
  
  Ман ҫине пӑхакан пит шӑммисем ҫӳллӗ, пысӑк ҫутӑ куҫлӑ, ҫӑварӗ сарлака, ҫӑра сарӑ ҫӳҫӗ хулпуҫҫисем ҫине ирӗклӗн усӑнса аннӑ. Халӑх ҫутҫанталӑк юхӑмӗн статистикине тӗрӗслес тесе, унӑн сӑнӳкерчӗкне тепӗр май ҫавӑрса хучӗ. Рона Фольстедт, 26 ҫул, 5 фут 7 дюйм ҫӳллӗшӗ, аленка 115 фунт.
  
  
  Ӑна Хоук сӑнӳкерчӗкне тавӑрса пачӗ.
  
  
  "Сирӗн пек телей Пулнӑ пулсан, унӑн пурлӑхне ипподромра ӗҫлесе илнӗ пулӑттӑм та тепӗр икӗ вырсарникун пенсие тухса кайнӑ пулӑттӑм", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Эпӗ каларӑм ӗнтӗ, унӑн пурин те таса шухӑшӗсем пур. Эсир ӑна тӳрех пуҫлаттарасшӑн-и? "
  
  
  "Сире кӑнтӑрла иртсен пӗр сехетре пӑрахса хӑварнӑ. ҫыран хӗрринче вӗҫетпӗр. Тухса кайиччен спецэффектсене кӗрсе пӑхӑр. Стюарт сана темиҫе ҫӗнӗ тетте кӑтартасшӑн.
  
  
  Яланхи пекех, Стюарт мана хӑйӗн юлашки хатӗрӗсене тӗрӗс те витӗмлӗн кӑтартса пачӗ, анчах ҫав "теттесем" мана пӗрре ҫеҫ мар вилӗмрен ҫӑлса хӑварнӑ пирки, ӑна эму ih хӑй пӗлнӗ пек ӑнлантарса пама май пачӗ ".
  
  
  "Эсир кӗленче стена хыҫӗнче ҫунакан пысӑках мар вут ҫути куратӑр", - терӗ стюарт салам вырӑнне.
  
  
  "Ку хутӗнче эсӗ ҫапла турӑн, Стюарт, - терӗм эпӗ. - эсир вут шухӑшласа Кӑлартӑр!"
  
  
  Вӑл эпӗ асӑрхаттарнине выляса ячӗ те малалла каларӗ: "Ҫак ҫаврака шурӑ таблеткӑсем, ӑна алӑра тытса тӑраканскерсем, пирӗн хӑнӑхнӑ тӗтӗм гранитсене ҫӗнетесси пулса тӑраҫҫӗ. Ӑна кӑтартӑп ". Вӑл пӗр аллине карлӑк ҫинчи резина платник витӗр кӑларчӗ те, пӗр аллине хӑвӑрт пуҫтарса, вута пӑрахрӗ.
  
  
  Ҫемҫен шаплатни илтӗнчӗ, питӗрнӗ пысӑках мар пӳлӗме кӑвак тӗтӗм тулчӗ.
  
  
  "Ку вӑл-и?"- ыйтрӗ унран, кӑштах кӑмӑлсӑрланса.
  
  
  "Куратӑр-и, - терӗ Стюарт, ӑна нимӗн те каламан пек, - тӗтӗм питӗ ҫӳхе пек туйӑнать, сывлӑша аран-аран сӑрлать, куҫа курӑнма е ӗҫлеме кансӗрлемест пулас. Анчах ӑна отель шӑршлаттартӑрччӗ.
  
  
  Стюарт пуҫне пӑрчӗ те пысӑк пӳрнисемпе тачӑ резина хӗррине уҫрӗ. Тухмалли тӗтӗм ытла та сайраччӗ, ӑна курма пулать, анчах эпӗ малалла утрӑм та кӑшт сывлӑш ҫавӑрса илтӗм. Ҫав самантрах вӑл ӳсӗрме, сунаслама тытӑнчӗ. Мӗн чухлӗ куҫҫуль пур кунта ман куҫсене, сӑмсапа трахейӑн лӑймака хуппи ҫуннӑ пек туйӑнать. Пӗр вунпилӗк ҫекундран, стюарт хупӑлчине хупсан, паллӑсем ҫухалчӗҫ.
  
  
  
  
  
  сывлама та, каллех курма та пултартӑм.
  
  
  "Вӑйлӑ материал", - терӗм эпӗ, стюарт ман дискомфорта пула кӑштах мухтаннине асӑрхаса.
  
  
  "Эффект, хӑвӑрах ӑнланатӑр, вӑхӑтлӑх характерлӑ, - терӗ вӑл, - анчах пӗр гранит тӗтӗмӗ кашнинех вӑтам виҫеллӗ пӳлӗмре виҫӗ секунд хушшинче хускатма пултарать. Халӗ эпӗ ӑна сире ҫакна тутанса пӑхтарасшӑн ". Вӑл мана яланхилле йӗтӗн сӑмса тутри евӗрлӗ япала тыттарчӗ.
  
  
  "Эсир ӑна сӑмсине шӑнкартарасшӑн-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Пусма ҫине ҫӳхе сетка ҫыпӑҫтарнӑ", - терӗ вӑл. Сӗрӗм тивесрен маска тӑвас тесе, кӗтессене сирӗн пуҫӑр ҫумне ҫирӗплетсе лартаҫҫӗ ".
  
  
  Ӑна сӑмса тутрипе ҫӑварне хупларӗ те икӗ кӗтессине ӗнси ҫумне пӑчӑртарӗ. Вӗсем пӗр-пӗрин ҫумне ҫыпҫӑннӑ та маскине хӑй вырӑнӗнчех тытса тӑраҫҫӗ. Ӑна кӗленче стена ҫине резина хунӑ, экспериментальнӑй сывлӑш сывласа илнӗ те тарӑннӑн сывласа илнӗ. Йӳҫӗ шӑршӑ халӗ те пур-ха, анчах ку хутӗнче манӑн кӑмӑл пӑсӑлмарӗ. Ӑна пломба хупрӗ те маска-тутӑрне хыврӗ.
  
  
  "Аван ӗҫ, Стюарт", - терӗ ӑна ҫирӗппӗн.
  
  
  Вӑл ытлашши кӑмӑллӑ пулас мар тесе тӑрӑшрӗ. "Манӑн тата тепӗр пӗчӗк япала пур, вӑл сире кирлӗ пулма пултарать". Ещӗк тавра вӑл хӑмӑр сӑран чӗн пиҫиххи туртса кӑларчӗ те, тин ҫеҫ ҫуралнӑ ачине мӑнкӑмӑллӑ атте кӑтартнӑ пек, ӑна ман умма тӑсрӗ.
  
  
  Чӗн пиҫиххине ун алли тавра тытса: "стюарт, эсӗ шуса кайрӑн пулас", - терӗ. Ку вӑл юлашки ҫулсенче курнӑ суя тӑхасенчен пӗри. Ку пире вунӑ секундлӑха професси агентне улталамасть. Шалта Мӗн, Captain Midnight декодер?
  
  
  "Мӗншӗн уҫас мар-ха санӑн, пӗлес мар?»
  
  
  Стюарт сассинче мана вӑл манран иртсе кайнине систерчӗ, анчах ҫапах та ӑна ятарласа тӑха тӗрӗслерӗм те, вӑрттӑн отсека уҫакан пӗчӗк пружина хушӑкне часах тупрӑм. Ӑна уҫнӑ та, хут хупӑлчи ҫипрен татӑлса кайни ҫинчен хыттӑн пӗлтернӗ.
  
  
  Стюарт каланӑ: "реальнӑй модель ӑшӗнче, калпак вырӑнне, взрывчатка япалисен пысӑках мар зарячӗ пур. Аркатса тӑкма хӑватлӑ мар, анчах сирӗн патӑрта туртса илнӗ ҫивӗч куҫлӑ тӑшман агентне вӗлерме е амантма пултарать.
  
  
  Ӑна ҫур дюжина тӗтӗм шарикӗпе сӑмса маски-маска илчӗ те Стюарт трюковӑй модельне хӑйӗн пиҫиххийӗпе улӑштарчӗ. Ӑна хӑйпе пӗрле илсе килнӗ пысӑках мар сумка тавра, Хӑйӗн ӗҫӗн инструменчӗсене - вильгельмина, манӑн тӑхӑр миллиметрлине-туртса кӑларчӗ. Люгерпа Хьго, манӑн икӗ ҫивчӗ те бритва пек ҫивӗч стилет. Ӑна "Люгер" фбр евӗрлӗ пиҫиххи кобурине, стилетне замша тирӗнчен ҫӗленӗ ятарласа тунӑ йӗннине чикет, ӑна хӑйӗн сылтӑм хулпуҫҫийӗ ҫумне ҫыхса хунӑ. Манӑн хулпуҫҫин мускулӗсем тӗрӗс авӑнсан, Хьюго аврипе малалла, ман алла ӳкет. Ӑна каллех куртка тӑхӑнчӗ, сумкине илчӗ те даллеса ҫитиччен такси илес тесе урамалла утрӗ. Киллмастер ӗҫе таврӑннӑ.
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк
  
  
  Ку вӑл лос-Анджелесра, куҫару ҫилӗ бассейн патӗнче, бетонпа асфальт тӑрӑх чӗрӗ организм пек, пысӑк магистральсемлӗ, тем пысӑкӑш ҫӗҫӗпе каснӑ пек уҫнӑ Хула пек сарӑлса выртнӑ кунсенчен пӗри пулнӑ.
  
  
  Лос-Анджелеспа Рона адресне ҫитиччен Сант-Моника тӑвӗсем ҫинчи каньонсен айӗнче Фольштедтпа ҫӳресси нумай пулнӑ. Водитель мана "Доджерс"тытса пынӑ пулсан, вӑл мӗн тунӑ пулӗччӗ-ши, тесе тӗпӗ-йӗрӗпе каласа панӑ вӑхӑтра сигарета тивертсе ячӗ.
  
  
  Вӑл мана ҫул айккинчи хырсем хушшине пытарнӑ хӑтлӑ коттедж умне лартрӗ. Каньон шӑплӑхне ҫул тӑрӑх иртсе каякан вуншар мотоцикл шавӗ хускатрӗ. Ку байк-клубра тӗл пулмалли вырӑн пек туйӑнчӗ, анчах мотоциклистсене ытларах хисепленине шута илмесӗр тӑма юрамасть.
  
  
  Вӑл кӗске чул пусма тӑрӑх хӑпарчӗ те, кавир тӑрӑх, хыр йӗпписем тавра, алӑк патнелле сӗнкӗлтетрӗ. Чан сасси илтӗнмест, ҫавӑнпа вӑл шаккарӗ те.
  
  
  Алӑка уҫнӑ хӗр, кирек мӗнле пулсан та, ӑна хок офисӗнче курнӑ сӑнӳкерчӗкрен лайӑхрах. Ee ӳчӗ таса та шурӑ, пит шӑммисем кӑштах хӗрелнӗ. Халӗ вӑл унӑн ҫурҫӗр масонӗн тӗксӗм-кӑвак тӗслӗ куҫӗсене курма пултарнӑ, ҫемҫе те ҫутӑ ҫӳҫӗ уйӑх ҫутипе ҫуталнӑ пек туйӑннӑ.
  
  
  "Унӑн Никтерӗ, - терӗм эпӗ, - АX-ах".
  
  
  Унӑн куҫӗсем пӗр минутлӑха ман пит ҫине пӑхрӗҫ, унтан ман хулпуҫҫисене илчӗҫ те пӗтӗм ӳт-пӗвӗм тӑрӑх чупса кайрӗҫ. "Кӗрӗр", - терӗ вӑл. "Унӑн Рона Фольстедчӗ".
  
  
  Унӑн хӑна пӳлӗмӗ музыка магазинӗнчи взрыв пекех курӑнать. Гитарӑсен татӑкӗсемпе татӑкӗсем нимле меслетсӗр сапаланса выртаҫҫӗ, ҫилӗмпе пурҫӑн бутылкисем кавир ҫинче лараҫҫӗ, чӗрӗ юлнӑ темиҫе инструментне стена ҫумне таянтарса хунӑ.
  
  
  Рона ҫакна пӗтӗмпех йышӑннине курчӗ. "Манӑн хобби - гитарӑсене конструкцилесси тата юсасси. Ӑна ку питӗ вӑйсӑр тесе шутлатӑп ".
  
  
  "Сирӗн вӗсемпе пӗрле ӗҫлесе нумай вӑхӑт ирттермелле", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ ку таранччен хорек мӗн чухлӗ пулнине ӑнланаймарӑм".
  
  
  "Тен, эсир вӑхӑта мӗнле ирттернине эпир хӑш - пӗр улшӑнусем кӗртме пултарӑпӑр", - терӗм эпӗ. "Анчах малтан эсир Пире Мурӑна сирпӗнтерни ҫинчен кӑштах информаци парасшӑнччӗ".
  
  
  "Эсӗ мӗн ҫинчен шухӑшланине эпӗ ӗненместӗп", - иккӗленсе каларӗ вӑл.
  
  
  Ку ревматизм тӗрӗс пулнӑ. Эй, пӗлсех, ӑна паллӑ памарӗ. Ӑна, хок ӑна инструкциленине пӗлнӗ, ҫавӑнпа та унӑн отелӗ тӗрӗс хӗрарӑмпа калаҫасса шансах тӑнӑ.
  
  
  "Эсир тивӗҫе перекетлеме пултаратӑр-и?"
  
  
  
  
  
  Ӑна каларӗ.
  
  
  "Каҫарӑр, эпӗ ih упранмастӑп, мӗншӗн тесен туртма пӑрахрӑм".
  
  
  "Пӗлтӗр эпӗ хам та туртма пӑрахасшӑнччӗ, анчах икӗ вырсарникун ҫеҫ тытӑнса тӑтӑм". Ҫак процедурӑсем тавра пӗччен иртсе пынӑ чух эпӗ хама яланах кӑштах айванла туяттӑм, анчах чӗрӗ шпионажа вилӗ шпионран уйӑрса илес тесен, сыхланмалли пӗчӗк мерӑсем те пулма пултараҫҫӗ.
  
  
  Фольштедт вӑйсӑрланса кушетка ҫине ларчӗ. Вӑл урисене вӑрттӑн тытса тӑракан кӑвак шӑлавар тӑхӑннӑ, анчах унӑн пушӑ блузки ҫав тери ҫутӑлса тӑнӑ, аялти кӗпе-йӗм отрасльне пулӑшмалла мар ҫирӗп те ҫӗкленнӗ кӑкӑрӗ курӑнса тӑнӑ. Вӑл типшӗм, анчах пӗртте начар мар. Унӑн sel-мӗшӗнче, чечекӗн ҫӑмӑл шӑршине сывласа илсе, вӑл калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  "Эсир ӑна АЭРС тӑрӑх каланӑ пек каларӑр пулӗ. Пирӗн вӑрттӑн ӗҫӗн тата тӗпчевӗн пысӑк пайне ФБР ирттереҫҫӗ, анчах ӗҫӗн пӗр пайне эпир хамӑр тӑватпӑр. Ку вӑл хӑй нокс Варновпа паллашнӑ пӗр вырӑнта пулнӑ.
  
  
  "Пилӗк ҫул каялла вӑл пирӗн энергетика проекчӗсем тавра пысӑках мар вырӑн йышӑнса тӑнӑ. Вӑл коктейль вечерӗсенче калаҫма пуҫларӗ, ахӑртнех, темӗнле политикӑлла шухӑшсем калакаларӗ пулас. Мана ун патне май килнӗ таран йӑпшӑнса пыма, ӑна итлеме хушрӗҫ. Ку ҫӑмӑлах пулмарӗ. Ҫак шухӑша кам та пулин итлетӗр тесе, вӑл питӗ отель. Вӑл пластика тӑрӑх наркӑмӑшлӑ взрыв хатӗрлес процесс пирки каланӑ, ӑна кирек мӗнле формӑна та тума май пулнӑ. "Ку мӗнле тӗллев пулать?" - тесе ыйтрӗ те вӑл, унӑн куҫӗсем чӑнах та йӑлкӑшма пуҫларӗҫ. Ҫак материал тавра ним айӑпсӑр курӑнакан япаласем тума пулать, вӗсене тӗнчери кирек хӑш ҫӗршыва та контрабандӑпа ҫӑмӑллӑнах каҫарма тата ih хуласене вырнаҫтарма пулать. Хӑш-пӗр енсене парӑнтарма е хуласене пӗрин хыҫҫӑн тепӗрне аркатса тӑкма хушма пулать ".
  
  
  "Паллах, Мур евӗрлӗ".
  
  
  "Ку вӑл эпӗ эмӑна хамӑн процесса лайӑхлатма укҫа кирлӗ тесе шухӑшлани, укҫа питӗ нумай. Вӑл ХӐЙӖН схеми ҪИНЧЕН АЭРС чиновникӗсене каласа панӑ,вара вӗсем ӑна офис тӑрӑх хӑваласа янӑ. Эпир, тӗпрен илсен, паян атом энергийӗн мирлӗ ҫӑлтӑрне ҫине тӑрсах тӑватпӑр, хӗҫпӑшал ҫинчен никам та калаҫасшӑн мар.
  
  
  "Estestvenno валли Варнова ӗҫрен хӑтарчӗҫ. Вӑл питӗ кӳренчӗ. Хӑйне пулӑшманшӑн пӗтӗм ҫӗрӗк ҫӗршыва тавӑратӑп, тесе тупа тунӑ. Ҫакӑн хыҫҫӑн вӑл часах куҫран ҫухалчӗ, эпир ӑна ытлашши тупасшӑн тӑрӑшмарӑмӑр, мӗншӗн тесен, тӳррипе калатӑп, эсир хӑвӑра тӗрӗс мар тесе шутлатӑр ".
  
  
  "Эсир Варнова лайӑх ӗҫлерӗр", - терӗм эпӗ, унтан, ӑна кӑштах йӗкӗлтесе, ҫапла хушса хутӑм: "эсир Ун патне Мӗн чухлӗ ҫывӑха пыма пултартӑр?»
  
  
  Вӑл куҫ хупанкисене усрӗ те ман ҫине хӑйӗн тӗксӗм кӑвак куҫӗсемпе пӑхрӗ. "Чӑнах та, вӑл нихҫан та ҫакӑн пек ҫывӑха пыман. Варнона хӑйӗн пластикӑллӑ процесӗпе ҫав тери интереслентернӗ, ҫавӑнпа вӑл интересленме те пултарайман... ытти япаласемпе. Вӑл кӑштах ҫӑмӑлланчӗ. Унӑн электронлӑ кардиостимулятор пулнӑ, вӑл ҫак чӗрене йӗркелесе тӑнӑ, интиментлӑ самантра хупӑнса ларнӑ пулсан, аван мар пулнӑ пулӗччӗ. Кала-Ха мана, Ник, эсӗ ҫавӑн пек искусствӑлла меслетсемпе усӑ курмастӑн-и, ҫапла мар-и?
  
  
  "Ҫук, - кулса илтӗм эпӗ. "Эпӗ халӗ те хорькӑн ытти пайӗсемпе усӑ Куратӑп".
  
  
  "Эпӗ ҫакна илтме хавас. Коктейль кирлӗ-и? »
  
  
  "Питӗ лайӑх шухӑш, - терӗм эпӗ. - Вара Ӑна Вашингтонри Хоука телефонпа пӗлтерӗп те эсир мана мӗн каланине каласа парӑп. Телей пулсан, эпир каҫа пӗччен ирттерме пултаратпӑр.
  
  
  Эпир коттеджӑн хыҫалти пайӗнчи компактлӑ ҫутӑ кухньӑна пӗрле кӗтӗмӗр. Ӑна: "сирӗн кунта изоляциленӗ вырӑн ҫителӗклӗ", - терӗ.
  
  
  "Ҫапла, ӑна пӗлетӗп. Ку мана килӗшет. Халӑх мана нихҫан та илӗртместчӗ. Тупик тулашӗнчи ҫул уйрӑм имени патӗнчи сӑрт тӑрӑх икӗ миля тӑвалла вӗҫленет, ҫавӑнпа кунта машинӑсем нумай мар.
  
  
  "Урамра мотоциклсем кӗрлемен пулсан, эсир хула тулашне инҫете кайма пултарнӑ пулӑттӑр. Oni-мӗш чаҫсем кунта ҫӳреме-и? "Ҫук, ӑна пӗрремӗш хут куратӑп. Вӗсем мӗн те пулин пуласса кӗтеҫҫӗ пулас. Кӑштах хӑрушӑ, анчах вӗсем ҫурт патне пымарӗҫ ".
  
  
  Ман пуҫра шиклӗ шӑнкӑравсем хыттӑн та уҫҫӑн янӑрарӗҫ.
  
  
  "Рона, эсӗ паян ирхине Хоука шӑнкӑравланӑ шӑнкӑрав - эсӗ кунта телефонпа усӑ курнӑ-и?»
  
  
  "Ҫапла, ӑна ҫаплах турӑм. Мӗншӗн -?"Тӑна кӗрсен, вӑл ахлатса илчӗ. "Мӗнле шутлатӑр эсир, манӑн лини итлет-и?»
  
  
  "Эсир каялла кӑтартса париччен пур лини те итлесси хӑрушсӑртарах. Эпӗ ҫав байкерсен бандине юратмастӑп. Санӑн машина пур-и? "
  
  
  "Ҫапла, ӑна сӑрт тӑрӑх тӑвалла хӑпаракан урамра вараланӑ".
  
  
  "Икӗ япалана пӗрле хур та кунтан тухса кайӑпӑр".
  
  
  "Анчах ӑҫта каятпӑр-ха эпир?»
  
  
  "АГЕНТСЕМ кирлӗ чухне усӑ курма пултарччӑр ТЕСЕН, АX пляж пӳрчӗ Малибу хулинче пур. Унта сана хаклисем хӑрушсӑртарах пулӗҫ. Ӑна: "эпир мотоциклистсен ушкӑнӗнчен иртсе Кайсан", - тесе хушса калама шел мар, анчах эпӗ шӑпах ҫакӑн ҫинчен шухӑшларӑм.
  
  
  Тӑваттӑмӗш сыпӑк
  
  
  Эпир хура алӑкран тухрӑмӑр та тӗмсем витӗр рона машини тӑракан чӑнкӑ тайлӑма шуса тухрӑмӑр.
  
  
  "Мана машинӑпа ҫӳреме ирӗк парсамччӗ", - терӗ ӑна эй. Ку хӑш-пӗр кӑткӑс маневрсем тума пултарать ".
  
  
  Вӑл мана ҫӑра уҫҫисене тӑсса пачӗ те пассажирсен енне хӑвӑрт утса пычӗ. Вӑл руль умне ларчӗ те, хыҫалти ларкӑч ҫине ee гитарлӑ оборудовани - кӗрен йывӑҫ тавра панельсем, хурҫӑ тата нейлон хӗлӗхлӗ катушкӑсем тата хура йывӑҫ тавра грифф хуракан катушкӑсем кӗрсе ларнине асӑрхарӗ.
  
  
  Мотоциклистсен ушкӑнӗ пире асӑрхамарӗ-ха, анчах вӗсем ҫул хӗрринче канӑҫсӑррӑн сулланса ҫӳреҫҫӗ. Двигателе илтӗм те хамӑр хыҫра кӑшкӑрашнине илтрӗм. Ӑна передачӑсен рычагӗпе шаплаттарчӗ
  
  
  
  
  
  
  лутра машина ту ҫине сикрӗ. Эпир S-сӑнарлӑ кукӑр йӗрпе ҫухӑрса ятӑмӑр, самантлӑха курӑнми пултӑмӑр, анчах эпӗ ih машинӑсем пирӗн хыҫран уласа хӑпарнине илтрӗм.
  
  
  Эпир хӑвӑртлӑха хӑвӑртлатрӑмӑр та, вӑл ронӑн капот айӗнче мускулсем пурришӗн пӗр чӗнмесӗр тав турӗ. Мотоциклсем хыҫалти куҫкӗски ҫинче курӑнчӗҫ те, ӑна мотоциклсен ih газлӑ пайӗ пулман мамӑк сассине илтрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, машинӑн хыҫалти пайӗнчен аяккалла сирпӗнчӗ, ун хыҫҫӑн тепри, лутрараххи, тӗллесе печӗ.
  
  
  Вӑл машинӑна тепӗр еннелле ҫавӑрнӑ та Вильгельмина кобура тӑрӑх туртса кӑларнӑ. Ӑна предохранителе антарчӗ те "люгер" ронене пачӗ. Ӑна каланӑ: "эпӗ сире лайӑх перес тесе вӑраха ямастӑп, анчах малалла перӗр, ку вӗсене шухӑшлама сӑлтав парӗ", - тенӗ.
  
  
  Рона чӳрече тавра пуҫне кӑларчӗ те сулахай аллипе байкерсене перет. Вӑл хӗҫпӑшала тыткалама пӗлни мана савӑнтарчӗ. Машинӑна ҫул ҫинче тытса чарнӑ май, вӑл мӗн те пулин пырса ҫапӑнман-ши тесе, йӗри-тавралла пӑхса илме ытла ерҫместчӗ, анчах пирӗн хыҫра двигатель сассине улӑштарни мана вӑл ih хуллентерех пынине систерчӗ.
  
  
  Пирӗн байкерсемпе байкерсем хушшинче кӑштах сывлӑш ҫавӑрса илсен, бензин шӑрши мана вӗсем пирӗн бакра шӑтӑк туни ҫинчен пӗлтерчӗ. Топливо шайӗнчи кӑтарту стрелки Енчен енне сулланкаласа Тӑрать, ҫавӑнпа та эпӗ хаклӑраххисене малалла кайманнине пӗлетӗп. Ӑна акселератор педалӗ урай ҫине пусрӗ те, эпир хӑрушшӑн тепӗр икӗ кукӑртан пӑрӑнтӑмӑр.
  
  
  Мотоциклсем ҫаплах пирӗн хыҫра кӗмсӗртетеҫҫӗ-ха, анчах двигатель ӳсӗрме пуҫласан, пирӗн хушшӑмӑрта пӗр мӑшӑр ҫаврӑм пулчӗ, эпӗ вара ӗҫ начаррине ӑнланса илтӗм. Юлашки вӑтӑр секунд хушшинче вӑл пире унтан чӗррӗн туртса кӑлармалли хӑрушӑ план шухӑшласа кӑларчӗ. Рона "Люгера" пушатса хӑварнӑ, ҫӗнӗрен авӑрлама вӑхӑт та пулман. Ҫулӑн икӗ енӗпе те йывӑҫ тӗмӗ ытла ҫӑра, эпир малалла чупма пултаратпӑр. Йӗрлекенсем патне ҫитме темиҫе ҫеккунт ҫеҫ юлнӑччӗ, ҫавӑнпа та эпӗ пӗрремӗш хут тытӑнса пӑхни ҫеҫ пулнӑ пулӗччӗ, ӑна эпир илме пултарнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Ӑна ҫул варрине тӑруках чарса тӑратрӗ, хыҫалти ларкӑч ҫинчен хурҫӑ хӗлӗхлӗ катушкӑна ярса тытрӗ те ҫул хӗрринчи юпа патнелле вӗҫтерчӗ. Пралукне ункӑ тавра яваланӑ-улттӑ, ҫиппине икӗ хут пӗтӗрнӗ. Машина патне чупса ҫитсен, вӑл катушкӑна хыҫалти кӗленче витӗр ывӑтрӗ, малти ларкӑч ҫине сиксе ларчӗ те, пире пысӑках мар тайлӑма ҫӗклесе, ҫул ҫинчи чаппараль купи курӑнми пуличчен машина тавра юлашки хӑват ункине пӑчӑртаса кӑларчӗ. ҫулӑн тепӗр енӗ.
  
  
  Машина ларкӑч урлӑ пӗшкӗнсе Роньӑна: "тух та машина патне лар", - тенӗ чухне пирӗнтен пӗр тӗлте кӑна аслати мотоциклӗсем кӗмсӗртетнӗ.
  
  
  "Анчах, Ник, вӗсем пире кунта тӗмсем витӗр тухсанах курӗҫ".
  
  
  "Вӗсем мӗн ҫинчен те пулин шухӑшлӗҫ", - терӗм эпӗ. "халӗ ӗнтӗ эпӗ мӗн каланине ту".
  
  
  Рона инструкцийӗсемпе килӗшсе, ӑна гитара провочӗн катушкине ярса тытрӗ те карӑнтарчӗ. Вӑл алӑка уҫрӗ, чӳрече рами ҫине пралук чӗркесе хучӗ те, ӑна вырӑнта тытса тӑрас тесе, чӳречене хупрӗ. Унтан алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Мотоциклсем, ронӑпа юнашар ӳксен, ҫул урлӑ тӑватӑ фут ҫӳллӗшӗнче хурҫӑ гитара хӗлӗхне хӑварса, уҫҫӑнах уласа ячӗҫ.
  
  
  Мотоцикл номерӗн икӗ лидерӗ пӗр вӑхӑтрах провод ҫумне пырса ҫапӑнчӗҫ. Вӗсем пӗр-пӗрне тем ҫинчен пуҫ тайнӑ пек туйӑннӑ, анчах тепӗр самантранах икӗ пуҫӗ те сывлӑшра хытса ларнӑ, байкисем вӗсен айӗнчен тухса кайнӑ. Шлемлӑ пуҫсем асфальт ҫумне ҫапӑнаҫҫӗ те, футбол мечӗкӗсем пек, ҫул тӑрӑх ӑссӑрла сиккелеҫҫӗ. Пуҫсӑр юланутҫӑсем халӗ те алӑра тытса тӑракан мотоциклсем, пӗри теприне ҫапма сулӑниччен, ih иккӗшне те ӳтпе механизмсем тӑрӑх ҫӑмха пек туса яриччен, сӑрт тӑрӑх мӗкӗрсе темиҫе ярд хӑпарчӗҫ.
  
  
  Ытти байкерсем яп-яка асфальт тӑрӑх тайкаланса шума пикенчӗҫ. Вара пӗр купа, авӑнчӑк машинӑсемпе ишӗлсе аннӑ пралук купи пулса тӑнӑ. Ронӑна аллинчен ярса тытрӑмӑр та, эпир вӗҫтертӗмӗр. Мотоциклистсен банди тавра пурӑнса ирттернӗ бандисем хӑйсен байкисене пуҫласа инҫетре ҫухалнине илтме май килнӗ чухне эпир тӗмсем хыҫӗнче ӳпне выртрӑмӑр.
  
  
  Ронӑн ырхан ӳт-пӗвӗ ҫӳҫенсе илчӗ. "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, Хема пулнӑ-И вӗсем, Ник?»
  
  
  "Вӗсем Мумурӑна сирпӗнтерсе Нью-Йорка хӑратса тӑракан ҫынсемпе ҫыхӑнса тӑмалла. Сан телефонна тахҫанах итленӗ пулмалла. Ҫак ирхине, эсир Хок патне шӑнкӑравласан, вӗсем эсир мӗн те пулин ҫакланнине пӗлнӗ. ВӖСЕМ АX кама ярасса кӗтрӗҫ, унтан пирӗнтен хӑтӑлма шутларӗҫ.
  
  
  "Ҫапла, анчах ку ҫар ҫеҫ. Кам приказ парать? »
  
  
  "Хӗрлӗ Ҫарта чӑн-чӑн паттӑр хурчка антон Жизов лидер пулчӗ. Унпа пӗрле Арҫынсенчен Пӗри Федор Городин пулнӑ пек туйӑнать. Пурнӑҫ пек ӑслӑ мар, анчах ҫавӑн пекех хӑрушӑ. Санӑн шухӑшу тӗрӗс пулсан, нокс Воронов пур.
  
  
  "Ҫапла вара, Сирӗн мӗн тумаллине ih тупмалла та Пӗрлешӳллӗ Штатсен пысӑк пайне сирпӗнтермелле мар".
  
  
  "Ку пӗтӗмпех. Анчах, ҫӗвӗҫӗм, манӑн сакӑр кун.
  
  
  Унтан эпир хӑрушсӑр перерыва ҫул ҫине таврӑнтӑмӑр та вагон фасадӗпе ҫӗленӗ магазин патне кайрӑмӑр, унта панулми питҫӑмартиллӗ хӗрарӑм ӗҫлет, вӑл пурне те анне пек курӑнать. Ӑна Роне туяннӑ
  
  
  
  
  
  
  сӑра илтӗм те телефон валли пӗр ывӑҫ укҫа илтӗм.
  
  
  Малтан ӑна Лос-Анджелесри Разведка комитечӗн контактлӑ пичӗ патне шӑнкӑртаттарчӗ. Ӑна эму ҫул ҫинче парӑм пухасси ҫинчен, тӗмсем хушшинче Рона машини ҫинчен каласа пачӗ. Таксие чӗнтерес тесе, вӑл телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те, Эпир Ронӑпа кӗтме вырнаҫрӑмӑр.
  
  
  Пиллӗкмӗш сыпӑк
  
  
  Малибӑна. Кинозезд площадки, пуянсем валли канмалли кун ҫурчӗ тата авари пулнӑ 12 № - лӗ микрорайон вырнаҫнӑ. Вӗсем тавра ХӐШ-пӗр агентсене ытти лару-тӑрура усӑ курма пӗтӗм ҫӗршывӗпех асӑрханӑ. Ӑна, ронӑпа иксӗмӗрӗн требованисене тивӗҫлине туйрӑм.
  
  
  АX агенчӗн кашни уҫҫи вӗсен кашнинех алӑк уҫса парать. Вӗсем тӗрлӗ кварталсемпе ҫуртсене вырнаҫнӑ. Малибӑра "Emergency Quarters" термин ҫителӗксӗр ҫырса кӑтартнӑ. Кантӑкпа хӗрлӗ йывӑҫ тавра Хальхи ҫурта Лӑпкӑ Океан хӗрринчи Шоссе патне пымалли ҫулран семифут хӳмипе хӳтӗленӗ. Аялта ҫӳллӗ маччаллӑ, ҫакӑнса тӑракан камин тавра меллӗ сӗтел-пукансем лартса тухнӑ пысӑк хӑна пӳлӗмӗ пур. Вунӑ футлӑ барная стойка, хура йывӑҫ тавра пӗчӗк функциллӗ кухньӑран хӑна пӳлӗмне тӑкаклать. Таканланӑ утюг таврашӗнчи винтлӑ пусма спальнӑсем вырнаҫнӑ виҫӗ енлӗ площадкӑна илсе тухать.
  
  
  Рона шыва путнӑ рим ваннине асӑрханӑ. "Ӑна отель ваннӑна йышӑнасчӗ", - терӗ вӑл. - Мӗнле шутлатӑн эсӗ, кунта мӗн те пулин пур-и, кайран эпӗ мӗн ӑшне пытанма пултарнӑ пулӑттӑм?
  
  
  "Спальнӑсем витӗр пӑх - Ха", - терӗм эпӗ. "ку вырӑнсем ҫителӗклӗ".
  
  
  Вӑл ҫӳле хӑпарчӗ те, хӑйне бар тӗрӗсленӗ вӑхӑтра шкапсемпе ещӗксенче шырарӗ. Часах вӑл такӑнчӗ те, аллине велюр халат тӑхӑннӑскер, каллех такӑнчӗ,аллисем тулли бутылкӑсемпе банкӑсем.
  
  
  "АХ, паллах, хӑйӗн хӳтлӗхне пурнӑҫри пур инкек-синкеке те майлаштарать, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Вӗсем wouldnt чаплӑ ҫынсем мар, - терӗ ӑна эй. "Эпӗ мӑшӑрта пулнӑ, унта манӑн йӗкехӳресемпе мачча валли кӗрешмелле пулнӑ".
  
  
  Рона ман ҫине пусма тӗпӗнчен нумайччен пӑхса тӑчӗ. "Ку вӑл-пирӗн кунта пулман проблема".
  
  
  "Пӗччен пулсан та, - килӗшрӗм эпӗ. -Мӗн ӗҫме юрататӑр эсир? Сывлӑх сунатӑп, эсӗ тухсан, манӑн пӑс хатӗр пулать.
  
  
  "Мӗн пулнӑ пулӗччӗ санӑн?" - терӗ вӑл, ваннӑйне кӗрсе.
  
  
  Ванна стенин секцийӗ галечнӑй кантӑклӑ пулнӑ, ӑна тул енчен бар енне ҫавӑрнӑ. Ваннӑра сергей ҫутса ярсан, кантӑкӗ чылаях витӗр курӑнать, шалта мӗн пулса иртни, тен, бар тавра сӑнаса тӑракансемшӗн пуриншӗн те лайӑх курӑнать. Ҫак вуайеристла эффект ҫинчен рона пӗлнӗ-и е пӗлменнипе-и, эпӗ шансах пӗтереймерӗм, анчах унӑн кашни хусканӑвӗн уйрӑмлӑхӗсем тӑрӑх вӑл ҫапла тесе шутларӑм.
  
  
  Вӑл ҫӳлӗк ҫинчи бутылкӑсемпе банкӑсене тӑсса пачӗ, унтан блузкине хыврӗ. Чалӑшса кайнӑ кӗленче витӗр те унӑн ӗмкӗчӗн кӗрен тӗсӗ унӑн кӑкӑрӗ ҫинчи шурӑ ӳтрен лайӑх курӑнать. Вӑл кӑвак йӗм сервисӗсем витӗр тухрӗ те хӑйӗн вӑрӑм та яштака урисем тӑрӑх бикинин хура трусикӗсене антарчӗ. Вӑл хӑрах урипе шыва тӗрӗслерӗ, юлашки хут тӗкӗр ҫине пӗтӗм пӗвӗпе пӑхса илчӗ те ваннӑна анчӗ.
  
  
  Ӑна, Хоука телефонпа пӗлтерес тесе, бар вӗҫӗнчи телефон патне пычӗ. Хӑйӗн номерӗ тӑрӑх вӑл тӳрех шӑнкӑртаттарчӗ. Паллах, малибу телефон мӗн каланине итленӗ пулӗ, анчах вӑл, хускану хӑвӑртлӑхне шута илсе, уншӑн пӑшӑрханма пӑрахма пултарайман.
  
  
  Эсир Ронӑран пӗлни ҫинчен пӗлтерме ӗлкӗриччен, калаҫӑва Хоук уҫрӗ.
  
  
  "ЭПӖ ТИН ҪЕҪ JIC представительпе питӗ пӑлханса кайнӑччӗ, ВӐЛ эсир эмӑна тырӑ вырас тӗлӗшпе чылаях вараланчӑк ӗҫ хӑвартӑр, ӑна вырӑнти полицин утилизацилемелле тата ӑнлантарса памалла", терӗ.
  
  
  Ӑна отчет тӗрӗс тесе йышӑнчӗҫ
  
  
  "Ҫук, ӑна ӑнланатӑп, - малалла каларӗ Хурчка, - пирӗн ӗҫ вӑхӑтӗнче хӑш-пӗр ҫутаткӑҫсем хыҫала юлаҫҫех. Малашне эсир кирлӗ япаласене тирпейлӗрех кӑларса пӑрахсан, ытлашши нумай япаласем пулмӗҫ-ши?.. калӑпӑр, вӗсене персе доллар хума-и? »
  
  
  "Май килсен, эпӗ тирпейлӗрех пулма тӑрӑшӑп", - сӑмах патӑм эпӗ.
  
  
  "Аван. Халӗ кала-ха мана, мисс Фольштедт пирӗншӗн мӗн те пулин хаклӑ япала пур-и?
  
  
  Рона ваннӑра тӑрса алшӑлли илме ҫара аллине тӑснине курсан, вӑл кулма чарӑнчӗ. "Ҫапла, - терӗм эпӗ, - ҫапла пулӗ тетӗп".
  
  
  Ӑна хоука пилӗк ҫул каялла Нокс Варнова тӗпчесе пӗлни ҫинчен, нацисен шантажӗн ҫак схеми унӑн хулисене пӗрин хыҫҫӑн теприне сирпӗнтерсе ярассипе хӑратса тӑни ҫинчен каласа панӑ. Ӑна Эму Варновӑн пластиклӑ едерлӑ взрывчатка тӑвас идейи ҫинчен каласа парсан, хока уйрӑмах интересленчӗ.
  
  
  "Ку облаҫра ҫӗнӗ ӑсталӑхпа питӗ лайӑх ҫыхӑнса тӑрать", - терӗ вӑл. Эпӗ ун ҫинчен телефонпа калаҫасшӑн мар, анчах унӑн отелӗ сире ирхине Каллех Вашингтона вӗҫсе кайтӑрччӗ ".
  
  
  "Тӗрӗс. Ӑна ыран унта пулатӑп ".
  
  
  Рона, хӑйне алшӑллипе шӑлкаласа, ванна тавра тухрӗ. Вӑл кӑпӑшка алшӑллипе пӗҫҫин яп-яка айккипе ҫӳлелле те, аялалла та тирпейсӗррӗн шутарать. Хоука хирӗҫ ответлесен, ман сассӑмра ҫакӑн пек нумай пӗлтерӗшлӗ паллашу ҫакӑн пек хӑвӑрт вӗҫленнӗшӗн кӑштах кӑмӑлсӑрланни палӑрчӗ пулас. Хоук кӑмӑлсӑррӑн ӳсӗрсе илчӗ. - Эсир хӑвӑрпа пӗрле мисс Фольштедта илме пултаратӑр. Манӑн проектра сирӗншӗн иксӗршӗн ӗҫлӗ ".
  
  
  "Эпир унта пулатпӑр", - терӗ ӑна хӗрӳллӗн.
  
  
  Трубкӑна ҫакрӗ те икӗ мартини хатӗрлерӗ.
  
  
  
  
  
  пасарти эрех-сӑра холодильникне. Ӑна кашни стакана пӗрер лимон ярсан, ванна тавра Рона тухрӗ. Вӑл кӗске велюр халат тӑхӑннӑ, пилӗкне пиҫиххи ҫыхнӑ. Ҫырла хуҫланчӑкӗ патне ҫитме те ҫителӗклӗ.
  
  
  "Хӑратӑп, ку халат ҫӳллӗ хӗршӗн мар", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ ун пек каламӑттӑм", - терӗ ӑна эй. Ронӑн урисем хальхинчен кӑшт ырхан та мар. Ун вырӑнне вӗсем ҫаврака, яка та тирпейлӗ курӑнаҫҫӗ. Ӑна эй мартини тыттарчӗ.
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗ вӑл. "Эсир Вашингтона шӑнкӑртаттартӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла. Хоук пире унта ыран вӗҫсе килтересшӗн. Унӑн иксӗмӗршӗн те ӗҫ пур, терӗ. Санпа пурте йӗркеллӗ-и?
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-ха? Ку мотоциклистсемпе ҫапкаланса ҫӳриччен тата мана кам пернине ҫӗвӗҫ пӗлсе тӑнинчен лайӑхрах пулмалла.
  
  
  Рона пӗр сыпкӑм шыв ӗҫрӗ, унтан стакана стойка ҫине лартрӗ те, сивӗ сывлӑш вӗрнӗ пек, хыттӑн чӗтреме пуҫларӗ.
  
  
  Ольга ун патнелле пӗр утӑм ярса пусрӗ. "Рон, мӗн пулчӗ?»
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. - Ку вӑл кая юлнӑ реакци пулӗ тетӗп, паян тем пек пӑлхансан та. Вӑл хӑй шухӑшланӑ пек чӑнкӑ та пуҫтарӑнман пулас ".
  
  
  Вӑл кӗчӗ те eе ыталаса илчӗ. Ee кӗлетке, ҫи-пуҫ ҫав тери яштака та пултаруллӑ пек курӑнаканскер, ман ӑшра ӑшӑ та ҫепӗҫлӗхпе ирӗлет те, тӗлӗнмеллипех тӗлӗнетӗп. Ee кӑкӑрсем, ман кӑкӑр ҫумне лӑпчӑнса, унӑн сывлӑшӗпе пӗрле ҫемҫен хускалчӗҫ.
  
  
  "Эпӗ ҫав тери хӑраса ӳкрӗм, Ник, - терӗ вӑл, - саншӑн та, маншӑн та, тӗнчери пуриншӗн те. Мӗнле пӗтет-ха ку? »
  
  
  "Начар", - терӗм эпӗ. " Анчах пирӗншӗн мар. Халӗ ӗнтӗ лӑплан та мана пӑлханма ирӗк пар ".
  
  
  Ӑна велюр халачӗ урлӑ ҫурӑмӗн яка мышцисем массӑланӑ.
  
  
  Ҫулсерен ман куҫ умне курӑнас тесе, вӑл пуҫне тайрӗ. "Эсӗ тӗрӗс каласса шанатӑп, Ник, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те ee тутинчен чуптурӗ. Вӗсенчен ванна тавра супӑнь шӑрши, ҫӳҫӗсем ҫинче чечек шӑрши кӗрет. Тутисем вӗсен сивӗрех те кӑмӑллӑ, тутисем вара мятнӑй пек туйӑнаҫҫӗ.
  
  
  Манӑн алӑсем ҫӳлелле шуса кайрӗҫ те халатӑн уҫӑ хӗррине хыпашласа тупрӗҫ, унтан унӑн кӑкринчи ӑшӑ сӑртсем ҫине анса ларчӗҫ. Кӑмӑл ҫемҫен кӑшкӑрса, вӑл манран пӑрӑнчӗ. Пиҫиххине пушатма, халатне каялла хулпуҫҫи ҫине антарса лартма, эму урайне ӳкме те ҫителӗклӗ.
  
  
  Вӑл ман алӑсене вӑраххӑн, юриех ҫарамасланса ӑсатрӗ, пӗр самантлӑха хӑйӗн кӑкӑрӗ ҫумне лӑпчӑнчӗ, унтан, аллисемпе хӑйӗн ӳт-пӗвӗпе лаптак хырӑмне, сӑран пек ҫемҫе ӳтлӗскерне, сӑтӑрнӑ чух, ӗмкӗчне каллех тӑма ирӗк пачӗ.
  
  
  Кашни ҫулах пуҫне тайсан, вӑл ман пӳрнесене хӑйӗн ӑшӑ варринелле пурҫӑн минтер ӑшне чиксен, унӑн выҫӑ куҫӗсем ман куҫӑмсемпе тӗл пулас тесе ҫӗкленчӗҫ.
  
  
  Ӑна курсан, вӑл каялла чакрӗ те васкаса тумтирне хыврӗ, мана чунтан интересленсе, тӗлӗнсе тӗпчерӗ, ҫарамас пулсан та, нихҫан та ҫаврӑнса пӑхмарӗ. Унтан вӑл мана саламлас тесе аллисене ҫеҫ уҫрӗ.
  
  
  Ӑна курсан, ҫывӑрмалли пӳлӗмӗн пусма картлашки ҫине пӑхса илчӗ, анчах вӑл пуҫне пӑркаларӗ - ӑна вӑраха хӑварма ытла та васкавлӑ кирлӗ пулнӑ пек туйӑнчӗ, - вырӑн кунта, вӑхӑт ҫитрӗ. Эпир хулӑн кӑвак кавир ҫине тӑсӑлса выртрӑмӑр, ӑна ӳт-пӗвӗнчен ачашларӑмӑр. Малтан вӑл йынӑшни ҫил ассӑн сывланӑ пек хуллен илтӗнетчӗ, анчах часах вӑл мана хӑй ҫине йӑвантарса ярсан, требованисем сивчир тытнӑ пек кӑшкӑрма пӑрахрӗҫ.
  
  
  Вӑл пирӗн пата кӗрсен, мана кӗтсе илес тесе, хӑйӗн яштака та ҫутӑ кӗлеткине аврӗ. Унтан кульминацин авкаланчӑк, кукӑр-макӑр ритмӗ пулса тӑчӗ, ҫав ритм хыҫҫӑн пылак ырханлӑхӑн пушӑ ҫыранӗ патнелле вӑрӑммӑн та хӑвӑрттӑн анма пуҫларӗ.
  
  
  Улттӑмӗш Сыпӑк
  
  
  Тепӗр ирхине Рона ӗҫе кайнӑ та ирхи апат хатӗрленӗ. Ҫӗрлехи зарядка пирӗн иксӗмӗрӗн те хырӑм выҫрӗ, вара эпир eduа хаваслансах аяккалла хӑвартӑмӑр. Кофе сивӗнсе пынӑ май ытти пӗтӗмпех ӑшӑнма пуҫларӗ. Анчах ку ӗҫ кунӗ пулчӗ, вӑл ӗнер каҫхине Рон ҫинчен пӗлни тавра канмалли вырӑн, унтан ирхи апат хыҫҫӑн тӗттӗм пуличченех пире йышӑнма пултарать.
  
  
  Ун вырӑнне вӑл ваннӑна кӗчӗ те сивӗ чун илчӗ.
  
  
  Эпир Пӗтӗм Лос-Анджелес тӑрӑх кайрӑмӑр. Тӑхӑр сехетре Интернационал, Даллесра ПИРЕ АX ЛИМУЗИНРА ТАТА тепӗр чӗмсӗр те тухӑҫлӑ шофер ТӖЛ пулчӗ.
  
  
  Эпир ритуал урлӑ, хӑрушсӑрлӑх витӗр тухрӑмӑр та часах дэвид Хока хирӗҫ кресло ҫине лартӑмӑр. АX-мӗш аслӑ ҫын роня фольстедт тӑрӑх пӑхса ҫаврӑнчӗ те каласа пӗтермен ыйтупа ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Ӑна, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илсе, хӑй пултарнӑ таран айӑпсӑр кулса илчӗ.
  
  
  Хоук пырне тасатрӗ те ӗҫе тытӑнчӗ. "Эсир ӗнер ман пата шӑнкӑравланӑ вӑхӑтра Эпир хуан Эскобар ятлӑ моряк, Gaviota кариб круизной линер патӗнче тытрӑмӑр. Ӑна форт-Лодердейльте, таможня иртсе кайнӑ чухне, тытса чарнӑ. Nen патӗнче, пирӗн чемоданра, нимӗнле контрабанда та тупаймарӑмӑр, анчах ҫак кунсенче пирӗн ҫынсем пурте икӗ хут тревогӑпа пулнӑ пирки Флорид влаҫӗсем пирӗн офиса шӑнкӑртаттарчӗҫ. Пирӗн пата допрос тума Эскобар илсе килчӗҫ, анчах эпир унран нимӗн те ыйтса пӗлеймерӗмӗр. Унтан, мисс Фольстедт нокс Варновпа ҫав ядерно-пластикӑллӑ взрывчатка ҫинчен информацие парсан, эпир вӑл илсе килнӗ чемодана тимлӗн пӑхса тухрӑмӑр. Паллах, пирӗн лабораторисем ку ҫурӑлакан материал пулнине кӑтартса пачӗҫ.
  
  
  
  
  
  
  Зелокра эпир инҫетри радиосигалпа активланма пултаракан микроэлектронлӑ детонатор тупрӑмӑр. Чи интересли - пӗчӗк пуҫ купташкине-вилӗмӗн пӗчӗк тӗллевне ӳкерсе хунӑ.
  
  
  "Эсир морякран та ытларах мӗн те пулин пӗлтӗр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Нумаях мар. Ӑна математикӑпа хамах калама ирӗк паратӑп.
  
  
  Хок хӑйӗн домофонӗ ҫинчи кнопкӑна пусрӗ те: "Эскобара Ярӑр", - терӗ. Пӗр минут иртсен правительство чиновникӗсен мӑшӑрӗ кӗчӗ, вӗсем хушшинче шатра питлӗ салху ҫын тӑчӗ. Правительство чиновникӗсем тухса кайрӗҫ, Хоук Эскобара пукан ҫине лартрӗ.
  
  
  Ӑна, арҫын патне пырса, ура ҫине тӑчӗ. "Атьӑр - ха сирӗн историе итлесе пӑхар", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эскобар мелсӗр хускалса илчӗ. "Эпӗ ӑна ҫирӗм хут каларӑм ӗнтӗ".
  
  
  "Ҫакна тепӗр хут кала", - терӗм эпӗ. " Мана."
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ те ним иккӗленмесӗр калаҫма пуҫларӗ. "Сывӑ, вӑл мана чемоданпа пилӗкҫӗр доллар пачӗ. Вӑл пӗр-икӗ эрнелӗхе тӑхтав илме каларӗ. Унтан, ӑна хӑваласа ҫитсен, вӑл мана тата пиллӗк парать. Эпӗ мӗн тунине пурне те чемодана Кливлендӑри шкапа хуратӑп та унта хӑваратӑп. Ку вӑл эпӗ мӗн пӗлни. Тупа тӑватӑп."
  
  
  "Кам вӑл пысӑк ҫын?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Эпӗ унӑн ятне пӗлместӗп. Хӑш чухне вӑл борт ҫине пӗр портра, тепӗр портра кӗрсе тухать. Эпӗ мӗн пӗлни унӑн ҫӗнӗ хуҫисем, вӑл приказ панӑ чухне пурте итлеҫҫӗ ".
  
  
  "Ҫӗнӗ хуҫасем терӗр-и эсир?»
  
  
  "Ҫапла. Пилӗк-ултӑ уйӑх каялла вӗсем Гавиота туяннӑ. Кивӗ командӑн ытларах пайне пирӗн тавра хӑвараҫҫӗ. Ӑна кирек кама та ӗҫлетӗп. Ӑнланатӑр-и, ку ӗҫ. Вӗсем Кӑнтӑрти Америка тавра мар, командӑна тара тытнӑ. Вӗсем кулӑшла калаҫаҫҫӗ, пирӗнтен аяккарах тӑраҫҫӗ ".
  
  
  "Каласа пар мана пысӑк ҫын ҫинчен".
  
  
  "Вӑл босс, эпӗ мӗн пӗлни пӗтӗмпех вӑл. Вӑл тӳрккес те хулӑн сасӑпа калаҫать. Хулпуҫҫийӗсем вӑкӑрӑнни пек пысӑк ".
  
  
  Ӑна хоук ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ку сӑнав Федор Городина килӗшет", - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна Эскобара: "тата кам та пулин хушать-и?»
  
  
  "Ӑна пӗр ҫынна икӗ хут ҫеҫ куратӑп. Ырхан, хаяр, кӑвакарнӑ ҫӳҫӗ. Сывлӑхлӑ ҫынна приказсем парса, вӑл ӑна хӑҫан та пулин курнӑ пӗртен-пӗр ҫын.
  
  
  Вӑл Каллех Хоук еннелле ҫаврӑнчӗ. "Пурнӑҫ-и?»
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  Вӑл аллисене кӗсйине чикрӗ те хуллен йынӑшма пуҫларӗ. Унтан ӑна каялла илсе килчӗ те каллех моряк умне тӑчӗ. Эму куҫӗнчен вӑл куҫне иличченех пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Хуан, - тенӗ ӑна эму, - Пӗрлешӳллӗ Штатсем преступниксене тӗрӗс тыткаланине, сана усал сӑмах каласран хӑрамалла маррине эсӗ илтнӗ пулмалла. Анчах кунта пачах урӑхла лару-тӑру, Хуан. Чӑтса тӑма вӑхӑт ҫук. Эсир пире суятӑр пулсан, эпӗ сире, чӗрӗ пулсан та, сеньоритӑшӑн усӑсӑр пултӑр тесе тӑрӑшӑп. Эсӗ мана ӑнланатӑн-и, Хуан?
  
  
  "Ҫапла, сеньор!- татса хучӗ вӑл. Мӑкӑрӑлса тӑракан куҫсем мана вӑл эпӗ шӳт туманнине систерчӗҫ. "Унӑн амӑшӗ ячӗпе тӗрӗссине калатӑп! Тата ултӑ ҫын пулнӑ, вӗсем те чемодансене пулӑшнӑ. Kuda oni ih илеҫҫӗ, ӑна илтмен. Манӑн ӗҫ кливленда кайрӗ. Эпӗ мӗн пӗлнине пӗтӗмпех, сеньор, ӗненӗр мана.
  
  
  Ӑна турӑм. Ӑна, хоука пуҫ тайса, Эскобара илсе кайрӗ.
  
  
  "Ман шутпа, эсир карапа тата ҫак ҫӗнӗ хуҫасене тӗрӗслерӗр", - терӗм эпӗ, виҫсӗмӗр каллех пӗччен юлсан.
  
  
  "Ҫапла. Гавиота - вӗсен пулас орфографи пӗлӗвӗн венесуэльски хутлӑхӗ. Ӗлӗкхи хуҫасене Halcyon Cruises компанине тӑратнӑ ҫынран укҫа нумай тӳленӗ. Ку, паллах, суя.
  
  
  Рона Калаҫма Пуҫларӗ. "Карапа тытса илсе командӑран ыйтса пӗлме пултараймастӑр-и эсир? Пӗл-ха, бомбӑсем ӑҫтан тупӑннӑ? »
  
  
  "Эпир пултарнӑ пулӑттӑмӑр", - тунмарӗ Хоук. "Анчах Эпир Городин борт ҫинче пуласса шанма пултараймарӑмӑр, пурнӑҫ та курӑнманпа пӗрех туйӑнать. Бомбӑсем ӑҫта ӳкнине тата спусковой хатӗр ӑҫта упраннине пӗлнӗ пулсан та, карапа туртса илни ҫинчен эпир ih-мӗш вырӑна ҫитнӗ пулӑттӑмӑр. Унтан вӗсем темӗнле хуласенче хывнӑ бомбӑсене сирпӗнтерме пултараҫҫӗ. Ҫук, ку упражнение ҫирӗп тытмалла, мӗншӗн-ха унӑн сасси эсӗ кунта Ан пулччӑр.
  
  
  "Эсир хӑҫан килесси маншӑн интереслӗ пулчӗ", - терӗм эпӗ. "кӳренмесӗр, Рон, анчах эпӗ пӗччен ӗҫлеме хӑнӑхнӑ".
  
  
  "Ку хутӗнче мар", - терӗ Хоук. "Пирӗн пӗрремӗш утӑм - кама та пулин круизной лайнер борчӗ ҫине лартасси. Пӗччен арҫын вара ытлашши нумай тимлӗ пулма пултарать ".
  
  
  "Мӗншӗн?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫапла пулса тухрӗ:" Гавиота "специализациленнӗ...- кунта старик каллех пырне тасатма кирлӗ тесе шутлать, - терӗ... ҫамрӑк мӑшӑрсемшӗн круза".
  
  
  Рона Фольстедт йӑл кулма пуҫланӑ, Анчах Хоук Ҫӗнӗ Англин хаяр куҫӗсемпе пирӗн ҫине пӑхса илсен, часах урӑлса кайнӑ.
  
  
  "Эпӗ атом энергийӗн Комиссийӗпе калаҫса татӑлтӑм, мисс Фольстедта ҫак чрезвычайлӑ лару-тӑрура AX-мӗш ҫулта палӑртмалла. Эпӗ сире ҫамрӑк мӑшӑрсен рольне выляма ыйтас пулсан, эсир хӑвӑр актер пултарулӑхне ытлашши пысӑклатнӑ пулӑттӑр тесе шутламастӑп.
  
  
  "Эпир пултаратпӑр пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ нимӗн пулман пек.
  
  
  "Халлӗхе вӑл служба тивӗҫӗсене пурнӑҫланӑ чухне", - хушса хучӗ Рона, Хоук пӑхман чухне мана куҫ хӗссе.
  
  
  "Эсир пӗрле ӗҫлессе шанма пултарассине эпӗ пӗлнӗ, - типпӗн каларӗ Хоук. "Эсир ыран Круизпа Антигуа пӗрлешӗр. Gaviota Судно кариб кӗпин темиҫе портне кӗрӗ, Панам каналӗ урлӑ ишсе каҫӗ те Лос-Анджелесра чарӑнакан мексикӑн хӗвеланӑҫ ҫыранӗ тӑрӑх ҫӳлелле хӑпарӗ. Анчах та эсир оперативлӑ базӑна тупаймарӑр пулсан, ӑна Панамӑна ҫитиччен чарса лартмарӑр пулсан?
  
  
  
  
  
  
  ытла кая юлать. Мӗншӗн тесен тепӗр сакӑр кунтан Нью-Йоркра бомба ҫурӑлма палӑртнӑ ".
  
  
  "Кӗске пыл уйӑхӗ", - тесе ҫырнӑ ӑна.
  
  
  Хоук ӑна нимӗн те каламан пек малалла каларӗ. Раҫҫейри экскурсири халӑх пурӑнакан пункт-чемодан-бомбӑсене карап ҫине ӑҫта хунине пӗлес те ҫӑлкуҫ патне таврӑнас. Унта Сирӗн Антон Жизова тата нокс Варнова тупмалла. Вара эсир хӑвӑр тӗллӗн. Ӑна сире ҫак тӗллевпе мӗн май килнӗ таран пулӑшса пырӑп, анчах пысӑк масштаблӑ кирек мӗнле операци те тума пултараймасть ".
  
  
  Эпир Ронӑпа старик кабинечӗ витӗр тухрӑмӑр та документсен управленийӗн Центрне пӗр рейспа антӑмӑр. Унта пире мистерпа Николай Гэнтер вырӑнне хума кирлӗ документсемпе сӑнӳкерчӗксем пачӗҫ.
  
  
  ЭПИР АX-мӗш штабран тухса кайнӑ чух Рона пӗтӗм тӗнчешӗн пулас ҫураҫнӑ хӗр пек вылять.
  
  
  "Пирӗн" мӑшӑрлану " официаллӑ йӗркепе ыранччен пуҫланмасть пулсан, пирӗн паян икӗ пӳлӗмре юлмалла тесе шутламастӑр-и эсир?»
  
  
  "Аван идея", - терӗм эпӗ таксие тытса. "Манӑн паян чылай кая юлса тухмалла, эсӗ кӗрсен, эпӗ сана вӑратасшӑн мар".
  
  
  "Нивушлӗ вӑл та?"- ыйтрӗ вӑл, йывӑррӑн кулса. "Мӗн ятлӑ вӑл?"
  
  
  "Айта, чунӑм, эпӗ иртнӗ каҫ хусахпа киленсе пурӑннӑшӑн ӳкӗнес марччӗ санӑн".
  
  
  Эпир ҫакӑн пек вӑййа хатӗрлентӗмӗр те, рона ман ҫумран ларкӑч май килнӗ таран аяккарах куҫса ларчӗ. Аллисене хуҫлатса, чӗркуҫҫийӗсене чӑмӑртаса, вӑл, тӗксӗмленсе, чӳречерен пӑхса ларчӗ.
  
  
  Эй ӑна ҫуршар квартал вӗрме ирӗк пачӗ, унтан парӑнчӗ. "Сана ҫӑмӑлтарах пулсан, ӑна паян КАҪХИНЕ АX штаб-хваттерӗнче пулатӑп та усал куҫ тӑватӑп".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те ман ҫине нордлӑ кӑвак куҫӗсемпе пӑхрӗ. "Чӑнах-и?"- ыйтрӗ вӑл пӗчӗк хӗрачан сассипе.
  
  
  "Право", - терӗм эпӗ. "пӗри теприне чӑрмантармасть пулсан, эпӗ бизнеспа йӑпанӑва хирӗҫ мар. Анчах паян пурте ӗҫпе пулмалла. Ӑна Антон Жизов, Федор Городин тата Нокс Варнов ҫинчен мӗн пуррине пӗтӗмпех оборудовӑна каласа парас тетӗп ".
  
  
  Рона аллине тӑсрӗ те мана кашни йӑхрах хуллен алӑ парать. "Эпӗ питӗ шел, Ник. Унӑн ашшӗ ача пек курӑнма пултараймасть.
  
  
  Ӑна, - кулса илчӗ эй. "Урӑх ҫул пулман пулӗччӗ".
  
  
  Унтан вӑл манпа юнашар шуса иртрӗ те, обломов ӑна ачашшӑн чуптума пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк
  
  
  Тепӗр ирхине, "Гавиота" киличчен пӗр-икӗ сехет маларах, пире антигуа зафрантланӑ самолет туртса кӑларчӗҫ. Пӗчӗк утравӑн тӗп хули, Сент-Джонс, малтанхи пекех хулан тӗп пайӗсенче британи ҫынни. Анчах тӑван кварталсене лексенех эсир калипсон музыка чӗлхине илтме пуҫлатӑр, ҫынсем туристсене тӗлӗнтерме мар, тӗссене килӗшнӗрен тӑхӑнакан илемлӗ костюмсене курма пуҫлатӑр.
  
  
  Queen-s Отельри Турагент Пире Гавиот тӑрӑх круза билечӗсем сутма васкамарӗ.
  
  
  "Эсир рейсӑн пӗрремӗш пайне ирттерсе ятӑр ӗнтӗ, - терӗ вӑл, - манӑн пурпӗрех сирӗнтен пӗтӗм хака илмелле пулать".
  
  
  "Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ, хаклӑ ҫыннӑм?"- тесе ыйтрӗ унран геометри геометрине пурнӑҫланӑ хыҫҫӑн деталь мӗнле пыни ҫинчен.
  
  
  Рона туйӑмлӑн тутине шӑлса илчӗ. Ӑна эпир рейсран мӗн юлнине пурне те тума пултарасса шанатӑп.
  
  
  Ӑна туристла агента куҫ хӗсрӗ. "Ку мӗнле пулнине хӑвӑрах курӑр".
  
  
  Мистерпа уэлдон миссис валли вӑл кӑштах кӑмӑлсӑрланса икӗ билет ҫырса илчӗ. Сахалтан та вӑл ман укҫана илчӗ.
  
  
  Эпир, Ронӑпа иксӗмӗр, витринӑсем ҫине пӑхса, алӑран алла тытӑнса, ҫамрӑк мӑшӑрла вылярӑмӑр-кам та пулин пирӗн ҫине пӑхса илес пулсан. Чӑнах та, ку пӗрре те кӑткӑс пулман.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен эпир доксем патне антӑмӑр, кашни ҫулах "Гавиота"кӗрет. Вӑл яп-яка та шурӑ, унӑн мӗлки пилӗкҫӗр фут тӑршшӗ пулмалла. Вӑл тинӗс тӗпӗнчи причал патнелле пынӑ чухне пыл уйӑхӗнчи телейлӗ пассажирсем палӑрмаллах курӑнмаҫҫӗ.
  
  
  Изоляциленӗ мӑшӑр карлӑк урлӑ кула-кула пӑхать, анчах карап пассажирсем ҫак шӑнӑҫуран сахалтарах ишнӗ пек туйӑнать. Ҫӗнӗ хуҫасем хӑйсен продуктне питех хакламан пулмалла, ҫавӑнпа та вӗсен ытти предприятисене шута илсе, паллах ӗнтӗ.
  
  
  Карапа пӑрахса кайнӑ экипажӑн темиҫе пассажирӗпе членӗсене вӑл питӗ сахал тиенӗ, Анчах хуан Эскобар каланӑ тӑрӑх, командӑн пысӑк пайӗ славянсенни пек мар, латинсенни пек курӑнать.
  
  
  Эпир Ронӑпа ҫавӑн пек вӑййа хутшӑнтӑмӑр та казначее тупрӑмӑр. Вӑл пире хамӑр каютӑна, тулашри пӳлӗме, аяларахри палуба ҫине хаваслансах кӑтартрӗ. Сӗтел-пукан, диван, пысӑках мар пукан, комод тата икӗ ҫывӑрмалли кровать. Юлашкинчен эпир Ронӑпа иксӗмӗр роликсемпе пӗрле ҫӑмӑллӑн куҫса пынине куртӑмӑр. Комод тӗкӗрӗ ҫинчи люминесцентлӑ лампа самаях сивӗ те таса. Ӑна чӳрече каррисене сирчӗ те иллюминатор ӑшне карибӑн ӑшӑ хӗвел ҫуначӗсене кӗртрӗ.
  
  
  Рона ман пата пычӗ те манпа юнашар тӑчӗ. Вӑл каларӗ,
  
  
  "Ну, мӗн тӑвӑттӑн ӗнтӗ халь эсӗ, хаклӑ упӑшкам?»
  
  
  "Манӑн сире хам мӗн тӑвас тенине калама кирлӗ мар. Анчах малтан эпир карап тӑрӑх уҫӑлса ҫӳрӗпӗр. Астӑватӑн-и, савӑнсах тӑватӑн?
  
  
  "О, аван, - терӗ вӑл. "Анчах ҫак пыл уйӑхӗ часах чӗрӗлмесен, ӑна анне патне киле кайма пултаратӑп".
  
  
  Ӑна ee ҫаврака та илемлӗ купарчинчен ҫапрӗ те тӗртсе ячӗ.
  
  
  
  
  
  
  палуба ҫине. Икӗ сехет хушши эпир палуба тӑрӑх уҫӑлса ҫӳрерӗмӗр, барсене, спортзала, столовӑя, театра, картла вылямалли пӳлӗме тата сувенир магазинне пӑхса ҫӳрерӗмӗр. Ытти пассажирсем ҫитменни хӑрушӑ пулнӑ. Эпир тӗл пулнӑ пыл уйӑхӗн мӑшӑрӗсем, вӗсемпе кам та пулин ишсе пынине е ишменнине асӑрхас тесе, урӑх туспа ытла та интересленнӗ пек туйӑнчӗҫ. Эпир тӗл пулнӑ экипажӑн йышлӑ членӗсем хӑйсен задачисемпе питӗ интересленеҫҫӗ, вӗсем пире курӑнман пек туйӑнаҫҫӗ.
  
  
  Юлашки кун эпир смотр залӗнче ром тултарнӑ икӗ улма-ҫырла напитокне ӗмсе, борт ҫине хӑпаракансене вӑрттӑн сӑнаса, ih багажа хакласа лартӑмӑр.
  
  
  Тӗттӗмленсен борт ҫине Никам та кӗмерӗ, Инҫетрен Федор Городин е Антон Жизов евӗрлӗ Ҫын, таврӑнакан пассажирсен е экипаж членӗсен аллинче нимӗнле тӗлӗнмелле чемодансем те курӑнмарӗҫ. Ҫав вӑхӑтра ман хырӑмра ромӑн пылак шӗвекӗ кӑмӑлсӑррӑн шӑмпӑлтатрӗ.
  
  
  Атлантика океанӗнчен пире хирӗҫ тӗттӗм пулсан," Гавиота " куҫса ҫӳрекен пассажирсене борт ҫине чӗнме икӗ гудок пачӗ те, эпир ҫула тухма хатӗрлентӗмӗр. Параппан оркестрӗ вырӑнти хурҫӑ оркестр, карап причал патӗнчен тапранса кайсан, пире серенада юрлать.
  
  
  Эпир пӑрахӑҫа тухнӑ столовӑйра каҫхи апат турӑмӑр, унтан палуба тавра ҫаврӑнтӑмӑр та хамӑр каютӑна таврӑнтӑмӑр. Алӑк хыҫӗнче рона ҫулсеренех ман еннелле ҫаврӑнса ӑна ee ыталарӗ те чуптурӗ. Пурте каҫхи апат хыҫҫӑн юлташла чуптурӗҫ. Анчах кайран ӑна, унӑн чӗлхи вӗҫӗ ман тутана кӑшт, именнӗ пек сӗртӗннине туйрӑм та, "пыл уйӑхӗ" шарад пулас ҫуккине сисрӗм. Унӑн савнӑ алли манӑн шӑлавар резинки айӗнчен йӑпшӑнса тухса, эротикӑлла акробатикӑн вӑрӑм ҫӗрӗнче ачашласа ачашласса кӗтсе, вылянчӑклӑн аялалла туртӑннинчен те ытларах туйрӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл каялла чакрӗ те, ытти хӗрарӑмсенни пек, анчах хӑшпӗрисемпе ҫеҫ тухӑҫлӑ усӑ куракан туйӑмпа утса, хӑй ҫийӗнчи тумтирне хыврӗ. Ҫакна вӑл вӑраххӑн турӗ - блузкӑн пӗрремӗш тӳминчен пуҫласа аяк пӗрчисем юлашки хут чӑмӑртаничченех, трусиксем урайне шуса анчӗҫ те хӗвелпе пиҫнӗ бархат тӗслӗ ӳчӗ курӑнса кайрӗ. Кордонӑн икӗ ансӑр шурӑ йӗрӗ бикини кӗлеткине ӳкерет, ӑна вӑл хӗвел ваннисене йышӑннӑ чухне илсе ҫӳрет. Шурӑ чикӗсем мамӑк пек ҫемҫе виҫкӗтеслӗх хупӑрласа тӑраҫҫӗ, ҫав виҫкӗтеслӗх унӑн ҫутӑ пуҫӗнчен кӑшт ҫеҫ тӗксӗмрех.
  
  
  Эпир Малибу ҫуртне юратса пурӑннӑ вӑхӑтра Ронасӑн тӗлӗнмелле ӳтне хаклама манӑн шанчӑк ҫукчӗ. Типшӗм те хыткан сухаллӑ, тумтирпе ҫӳрекенскер, улталать. Унта пире ниҫта та грамм ытлашши ҫук пулин те, шӗвӗр кӗтессем те ҫук.
  
  
  Вӑл, эпӗ тӗлӗнсе кайнипе киленсе, ман умра анасларӗ. "Эсӗ мана ытлашши начар тесе шутламастӑн-и?"- терӗ вӑл, унӑн пичӗ ҫинче эпир нимӗн чухлӗ те иккӗленместпӗр.
  
  
  Ӑна янахӗнчен ачашласа илчӗ те: "Ну, халӗ ӗнтӗ, эсир ун ҫинчен аса илсен...»
  
  
  Вӑл ман тутана пӳрнисемпе хуллен сӗртӗнчӗ. "Эпӗ пӗлтерӗве ӑнланатӑп. Пулла комплиментсем пама пӑрахма вӑхӑт ӗнтӗ".
  
  
  Ӑна ee пилӗкӗнчен ыталаса илчӗ те хӑй патнелле туртрӗ, унӑн пурнӑҫӗн ҫемҫе тӗмескине чуптурӗ.
  
  
  Рона ман ҫумма тӗршӗнчӗ, вӑл хӑйӗн чӗлхипе пӗрмаях аялалла анакан ҫаврашка тӑрӑх ee пурнӑҫне тӗпчесе пӗлнӗ вӑхӑтра унӑн нӑйкӑшакан сассисем илтӗнеҫҫӗ.
  
  
  Ӑна вӗҫертсе ячӗ те, вӑл ман ҫине ӳкрӗ, ҫӑварне тискеррӗн карса пӑрахасшӑн пулчӗ. Ӑна ҫӗклесе кравать патне илсе кайрӗ. Унта эпӗ ӑна атлас ҫивитти ҫине ҫемҫен антартӑм.
  
  
  Рона аялти тутине шӑлӗсемпе ҫыртрӗ те вӑл тумтир витӗр шуса тухнине ҫӑткӑн куҫӗсемпе сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  Ку тӗрӗсех ӗнтӗ, эпир юриех ним ҫинчен те шухӑшламан ҫамрӑксем пулман. Анчах эпӗ иккӗленетӗп: законлӑ мӑшӑр мӑшӑрӑн хӑҫан та пулин пирӗннинчен туллирех мӑшӑрлану каҫӗ пулнӑ. Эпир ҫывӑрса кайиччен хӗвелӗн пирвайхи кӑвак пайӑркисем хӗвелтухӑҫӗнчи горизонта ҫутатрӗҫ.
  
  
  8
  
  
  "Гавиота" Мартиникӑна кӗнӗ ҫӗре эпир ура ҫине тӑтӑмӑр, тумлантӑмӑр та лайӑх апатлантӑмӑр. Отель рони, форт-де-Франс ҫыран хӗрринчи илемлӗ бутиксене кайса килмелле, анчах эпӗ ӑна сӑнама пултаракан вырӑнта, борт ҫине кам тата мӗн хӑпарнине сӑнамалли вырӑнтах юлмалла, терӗм. Эпӗ ӑна пӗччен ятӑм, анчах вӑл тепӗр сехетрен кая мар таврӑнчӗ те: "эпӗ савӑнӑҫлӑ мар", - терӗ.
  
  
  Вӑл аналогикӑлла пӑхма юратнӑ пулин те, вӑл унпа пӗрле кайма пултарни палӑрнӑ. Эпир тӑватӑ сехет хушши Мартиникӑра ирттертӗмӗр, ҫав хушӑра темиҫе ҫамрӑк ҫыран хӗррине тухрӗҫ те сувенир магазинӗсем тавра ҫӑмламас улӑм шлепкесем тата ытти ӑпӑр-тапӑрсем йӑтса таврӑнчӗҫ. Экипаж ытларах борт ҫинче юлчӗ. Нимӗнле шанчӑксӑр чемодансем те ҫук. Нимӗнле йывӑр вырӑссем те ҫук. Кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ типшӗм россия та ҫук.
  
  
  Вӑл Ҫӗрле Эпир Ронӑпа уҫӑлса ҫӳреме тухнӑ площадка тавра ҫаврӑнтӑмӑр. "Гавиот" ҫинче, яланхи пекех, активлӑх сахал пулнӑ. Эпир ирех хамӑр каютӑна кайрӑмӑр, унта ӗҫ самаях хӑвӑртланчӗ.
  
  
  Эпир Каракасӑн Тинӗс порчӗ Ла-Гуайра чарӑнтӑмӑр. Гавиота Венесуэльте регистрациленӗ пирки вӑл ҫак ҫӗршывӑн чаплӑ тӗп хулинче мӗн те пулин пулма пултарасса шаннӑ.
  
  
  Вӑл каллех кӑмӑлсӑрланчӗ.
  
  
  Ҫав каҫ вӑл пирӗн миссишӗн пӑшӑрханма пуҫларӗ, Хӑй иккӗленнине роня каламарӗ пулин те. Тепӗр тесен, Ҫак командӑн Пурнӑҫӗсемпе пурнӑҫӗсем халиччен пур чемодансене те-хӑрушӑ сехет валли бомбӑсем лартман пулӗ тесе шухӑшлама пирӗн нимӗнле сӑлтав та пулман.
  
  
  
  
  
  
  Е Америкӑри хуласене минӑлама та, темӗнле паллӑ мар вырӑнта кнопкӑна пуссанах, хура пӗлӗт ӑшӗнче ҫурӑлса кайма та хатӗр. Хуан Эскобара тӗрӗс каланӑ пулсан, гавиота экипажӗн членӗсемпе пӗрле ултӑ ят панӑ. Эпир пӗлнӗ тӑрӑх, ih салатмалли ытти меслетсем те пулма пултараҫҫӗ.
  
  
  Тата пилӗк кунтан Нью-Йоркра пӗрремӗш бомба ҫурӑлмалла пулнӑ. Ҫак кунсенче америка общественноҫӗн кӑмӑлӗ иккӗленӳллӗ пулнине шута илсе, пирӗн пысӑк хулана аркатасси шавлӑ калаҫу пуҫлас тесен мӗн кирлине пурне те пулма пултарать. Паллах, Антон Жизов пек ҫынсемпе калаҫмаҫҫӗ.
  
  
  Пирӗн икӗ суйлав кӑна - капитуляци е ҫапӑҫу. Правительство демократилле пысӑках мар дебатсенче ҫапӑҫма шутланӑ пулмалла. Анчах ку кулӑшла пулнӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен тӑшман курӑнман. Радиосигалсем тӑрӑх паллӑ мар вырӑнсенче ӗҫлекен вӑрттӑн бомбӑсем курӑнмаҫҫӗ. Иккӗмӗшпе виҫҫӗмӗш хуласем ҫурӑлса кайсан, ҫынсен кӗрешес кӑмӑлӗ ҫухалма пултарать. Ку пулман пулсан та, ҫӗршывӑн пысӑк хулисене аркатни ҫынсене хирӗҫ тӑма вӑйсӑрлатнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Гавиота пирӗн пӗртен-пӗр вӑйӑ пулчӗ. Хуана Эскобара тытса чарнӑ сыхӑ таможня ҫынни пире тӑшман броньинче пӗчӗк шӑтӑк туса пачӗ. Манӑн ӗҫ акӑ мӗнре пулнӑ: вӑл пырса ҫапма ӗлкӗриччен, ҫав хушӑк витӗр тухса, ӑна вӗлермеллех пырса ҫапмалла пулнӑ.
  
  
  Тата пилӗк кун.
  
  
  Ҫав каҫ пирӗн юрату ӗҫӗсем, кирек мӗнле пулсан та, ӗлӗкхи пекех лӑпкӑ пулаймарӗҫ. Паллах, Рона хӑй ун пек маррине туйнӑ.
  
  
  "Мӗн пулчӗ, Ник? Эсир миссишӗн пӑшӑрханатӑр-и? »
  
  
  "Пирӗн мӗнле те пулин ӗҫсем тумалла ӗнтӗ",-терӗм эпӗ. "Ыран эпир Кюрасао ялне тухса каятпӑр, унта нимӗн те аталанмасть пулсан, пирӗн проблемӑсем пур".
  
  
  "Эсир ӑна хӑвӑр кровать ҫине куҫса ҫывӑрма ирӗк парӑттӑрччӗ-и?- чӑнласах ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна ee ярса тытрӗ те унӑн ҫара ӳтне хӑй ҫумне чӑмӑртарӗ. "Чунӑм, тӗнче ҫурӑлса каяс умӗн пилӗк кун ҫеҫ юлсан, ӑна тӗлӗкре те сахалтарах ирттересшӗн".
  
  
  Рон киленӗҫӗпе ҫӑмӑллӑн мӑрлатса, вӑл ман урасене хӑйӗн урисемпе ыталаса илчӗ. Пӗр хушӑ эпӗ чемодансем евӗрлӗ шултра бомбӑсем ҫинчен шухӑшламан, вӑл вилӗ пуҫсем ҫинчен шухӑшламан.
  
  
  "Гавиота" ҫинчи Кюрасао ялне Федор Городин пырса кӗчӗ. Вӑл тӗксӗм те сарлака хулпуҫҫиллӗ вырӑсла курнӑшӑн ҫав тери савӑнчӗ, ӑна чуптума та пултарчӗ. Кюрасао-пӗтӗм тӗнчери пушӑ порт, Карибӑри чи лайӑх магазинсем тавра кӑна. Пассажирсенчен нумайӑшӗ ирхине карап ҫинчен усӑллӑ япаласем илме ыйтнӑ, вара, киле хӑҫан та пулин таврӑнсан, вӗсем хушшинче палма тӑхӑннӑ самӑр Городин пулнӑ,-ку пирӗншӗн чӑн-чӑн пысӑк пассажир Пек Курӑнма кӑлӑхах тӑрӑшнӑ. . Ҫакна вӑл тӳрех асӑрхарӗ те, офицерсен каютине йӑпшӑнса кӗриччен палуба тӑрӑх ҫӳренӗ пек туса, ӑна куҫран вӗҫертмерӗ.
  
  
  Бомба тултарнӑ чемодансене хӑйпе пӗрле борт ҫине илсе кайманшӑн вӑл кӑштах кӑмӑлсӑрланчӗ. Анчах Кюрасао историллӗ штаб-контрабандистсен хваттерӗ пулнӑран, эпӗ вӑхӑт ҫитрӗ пулӗ тесе шутларӑм. Пӗр ячӗ пур пулсан, ӑна йӗрлесе тупма хӑтланса пӑхсан, ку манӑн ӗҫе самаях ансатлатнӑ пулӗччӗ. Ҫук пулсан, Эпӗ Городина яланах хӗстерме пултаратӑп.
  
  
  Сывлӑхлӑ ҫын мӗнле каютӑна вырнаҫнине пӗлсен, вӑл смотр пӳлӗмӗнчи баррӑри Ронӑпа хутшӑннӑ.
  
  
  "Городин борт ҫинче", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Пӑлханнипе унӑн кӑвак куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. "О, Ник, ку эсӗ ун урлӑ бомбӑсем пӑрахма пултарассине пӗлтерет".
  
  
  "Ку е пуҫ шӑмминчен ҫапни. Мӗншӗн тесен ку таранччен хорек путланнӑччӗ ".
  
  
  Вӑл кӑшт кӳреннӗ пек пӑхса илчӗ те ee аллине тытрӗ. "Тӗрӗс мар ӑнланӑр. Ку вӑл ман пурнӑҫра чи лайӑх виҫӗ кун пулчӗ. Анчах ӗҫ чи малтан, ним ытлашши ӳстерсе каламасӑрах калама пулать: пӗтӗм ылханлӑ тӗнче ман хулпуҫҫи ҫинче ".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп, хаклӑ ҫыннӑм", - терӗ вӑл. "Эпӗ эгоист пуласшӑн мар".
  
  
  "Ку пӗтсен, эпир пысӑках мар отпуск илме пултаратпӑр", - терӗм эпӗ. "пирӗн пата Пурнӑҫ, Городин тата Нокс Вам хутшӑнман пулсан, вырӑн ҫине кӗрсе выртсан авантарах пулатчӗ".
  
  
  Рон пирӗн ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. "Манӑн ҫакна шанмалла!"Унтан вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ те, каллех пурте лайӑхланчӗ.
  
  
  "Мӗн тума шутлатӑн эсӗ?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Бомбӑсем тултарнӑ чемодансем тавра пӗрне борт ҫине илсе ҫитерччӗр тесе кӗлтӑвӑр. Апла пулсан, манӑн Городинпа каймалла пулать. Хӑвӑрт та тирпейлӗ. Мӗншӗн тесен ТАҪТА Жизовпа Варнов АМЕРИКӐРИ ПӖРЛЕШӲЛЛӖ ШТАТӐН пысӑк пайне сирпӗнтерме пултаракан кнопкӑпа кӗтеҫҫӗ. Вӑл тирпейсӗр пулнине кӑтартсан, кам та пулин вӗсене, вӑхӑт ҫитессе кӗтсе тӑмасӑр, пӗлтерӳ яма пултарать ".
  
  
  "Мӗн тума пултаратӑп-Ха Эпӗ, Ник?»
  
  
  "Ҫулран аяккарах тыт", - касса татрӗ ӑна, унтан ҫемҫелчӗ. "Рона, ҫак самантран пуҫласа пурте ӑссӑр та вилӗмлӗ пулма пултарать. Ӑна ҫавӑн пек ӗҫе вӗрентнӗ, эсир ҫук. Ӑна сире хамӑр каютӑна таврӑнтарасшӑн, унта питӗрӗнсе лартарасшӑн. Эпӗ сире сигнал париччен алӑка ан уҫӑр.
  
  
  "Юрать", - вӗрчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна рона ҫул ҫине ӑсатнӑ. Вӑл лайӑх компани пулнӑ. Усӑллӑ та. Анчах операци тапхӑрӗнче мар.
  
  
  Ӑна лайӑхрах курас тесе, вӑл палуба ҫине тухрӗ. Тӗттӗм пулсан эпир ҫула тухма хатӗрлентӗмӗр, пире пӗр чемодана та борт ҫине ҫӗклесе тӑратмарӗҫ. Эпир Виллемстад гаванӗпе тухрӑмӑр
  
  
  
  
  
  
  силленекен понтон кӗпер урлӑ ишсе каҫсан, ӑна Король Эмми тесе ят пачӗҫ, вара эпӗ городин господина хирӗҫ тӑма шут тытрӑм. Унтан вӑл хута янине илтрӗ.
  
  
  Ку васкавлӑ катер, унӑн икӗ рет ҫакса янӑ двигателӗ ҫутӑсӑр. Вӑл тӳрленсе ҫитсен, ун ҫине такам канат ывӑтрӗ. Катер ҫинче кукша пуҫлӑ лутрарах арҫын приказсем панӑ пек туйӑнать. Ҫак ҫынсем тӗттӗм тӑваткӗтеслӗ япалана палуба ҫине ҫӗклерӗҫ. Ку чемодан пулнӑ, ӑна Хуан Эскобарӑнни пекех пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Строп хӑпарма тытӑнсан, ӑна кашни ҫулах кам ҫӗклет, ҫавна илме карлӑк ҫумӗпе карап хӳрине ҫул тытнӑ. Ку Манӑн Тата Тепӗр Федор Городин пулчӗ, вӑл халӗ те мороженӑй-костюм тӑхӑннӑ, ih группӑри нелатинсен мӑшӑр членне ертсе пырать. Аллине кӗпе хӳри айне чиксе, вильгельмина пиҫиххи ҫумӗнчи кобура тавра туртса кӑларчӗ. Палланӑ "Люгера" чӑмӑртаса, вӑл Городинпа унӑн тусӗсем патнелле пӗр утӑм ярса пусрӗ.
  
  
  Пӗр утӑм - эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те. Ман ӗнсе ҫине темскер пырса ҫапӑнчӗ, палуба сулӑнса кайрӗ те мана темӗн пысӑкӑш чышкипе ҫапрӗ. Ман пуҫра сасартӑк сасӑ шӑмпӑлтатни илтӗнсе кайрӗ, ҫав сасӑ ман пуҫ купташки урлӑ каялла, шӑп та хура пулса тӑрсан, юхса аннӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Тӑххӑрмӗш Сыпӑк
  
  
  Тӗлӗнмелле пулин те, малтан ӑна сӑмса кӗҫӗтнине ҫеҫ туйса илчӗ. Вӑл карӑнса хыҫма хӑтланчӗ, анчах аллисем хускалмарӗҫ. Вӑл куҫне уҫрӗ. Вара вӑл хӑйӗн пуҫне палласа илчӗ. Нервӑсем сивӗ сывлӑш вӗрнӗ вӑхӑтра пӗр пысӑк шӑлран тивнӗ пекех ыратать. Ӑна каллех хупрӗ те ерипен ih уҫрӗ. Ыратни иртсе каймарӗ, анчах эпӗ фокусра пулса тӑтӑм.
  
  
  Вӑл шалти пӗчӗк каютӑра ансӑр койка ҫинче месерле выртать. Вӑл ман урасене темиҫе хут ҫыпӑҫакан лента ҫыхнине курчӗ. Манӑн алӑсене ҫурӑм хыҫне хӗреслетсе хунӑ; вӗсене те пӗрле ҫыпӑҫтарнӑ. Мана хирӗҫ койка ҫинче йӑрӑм-йӑрӑмлӑ блузкӑпа шалпар шӑлавар тӑхӑннӑ Рона Фольстедт ларать. Ee алли-урине те скотч ҫыпӑҫтарнӑ.
  
  
  "Эсир каллех пирӗнпе пӗрле пулнӑшӑн савӑнатӑп, Мистер Картер", - илтӗнчӗ таҫтан, хӳшӗн малти пайӗнче. Вӑл пуҫне аран-аран сасӑ еннелле ҫавӑрчӗ. Федор Городин, пичӗпе икӗ койка еннелле туса, винтлӑ кресло ҫине вырнаҫса ларчӗ. "Эпӗ сире мистер Гэнтер тесе чӗнни усӑллӑ тесе шутламастӑп", - терӗ вӑл малалла. "Ку маскарад пуҫланнӑ хыҫҫӑнах пӗтрӗ".
  
  
  Каюта алӑкӗ умӗнче хуҫланакан тимӗр пукан ҫинче, карттӑ сӗтелӗпе юнашар, хӑмӑр ҫӳҫне тирпейлӗн тураса якатнӑ ҫамрӑк ҫын ларать. Вӑл ман ҫине - Вильгельмин ҫине тӗллесе тытнӑ Люгера пӗлет. Вӑл аллисене пӗр дюйм ҫӳллӗшне куҫарса лартрӗ, пусӑм пулма пултаракан вырӑнта пусӑм ҫуккипе кӑмӑлсӑрланчӗ. Билет ҫук. Ӑна вӑл городин пиҫиххи хушшинче выртнине куртӑм.
  
  
  - Ҫапла, Картер, - мӑкӑртатрӗ Городин, - санӑн хӗҫпӑшал пирӗн. Сирӗнне те ... "хӗрарӑм". Тен, эсир халӗ пирӗнпе калаҫса пӑхӑр.
  
  
  "Эпӗ сана сӑнамастӑп", - терӗм эпӗ, кивӗ колледжри пек. "Мана Николас Гэнтер тесе чӗнеҫҫӗ".
  
  
  Городин математикӑпа ҫамрӑк ҫын еннелле ҫаврӑнчӗ те: "Борис, пар-ха мана карттӑ", - тесе кӑшкӑрса ячӗ. Вӑл Борис алли тавра пиллӗк те ҫиччӗ пысӑкӑш карточка туртса илнӗ те сасӑпа вулама пуҫланӑ. "Никтер, AX N3 агент. Рейтинг: Killmaster. Дэвид Хоук умӗнче, Вашингтон, Колумби округӗ, AX директор умӗнче отчет парать. "Ҫак ҫынсем сире репутацирен пӗлеҫҫӗ тесе шутламастӑр-и эсир? Картер-и? Сирӗн тантӑш мисс Фольстедт АX-мӗш чан ҫапсан, эпир вӗсем агента янине пӗлтӗмӗр. Тен, пирӗн юлташсем лос-Анджелесра сире пӗлнӗ пулсан, вӗсем хӑйсене йӗрлессинчен асӑрханарах ҫӳренӗ пулӗччӗҫ.
  
  
  "Санӑн репутацийӳ кӑна мар, сан сӑн-питӳ те пирӗн таврари хӑш-пӗр ҫынсене паллӑ, эпир сан сӑнӳкерчӗкӳпе картер ӳкерчӗкӗсем пулсан. Эсир хӗрарӑмпа пӗрле Антигуа ҫине хӑпарсан, Капитан сире палласа илчӗ. Кун ҫинчен вӑл мана радиопа пӗлтерчӗ, вӗсемпе пӗрле хорька та сире сӑнаҫҫӗ. Вӑл борт ҫине хӑпарсан, эпир эсир часах хӑвӑрӑн ҫулӑра тӑвассине пӗлетпӗр, ҫавӑнпа та сирӗн пата пыма хатӗр ".
  
  
  "Юрать, Городин, - терӗм эпӗ, вӑйӑ витӗр тухса, - мӗн кирлӗ сана?»
  
  
  "Эсӗ те ман ята пӗлетӗн, ӑна куратӑп. Мӗнех вара, ҫакна кӗтмеллеччӗ. Ӑна питӗ ансат тӑвасшӑн. Пӗрремӗшӗнчен, эпӗ сире хӑвӑр мӗн пӗлнине, пирӗн операцисем ҫинчен мӗн шухӑшланине пӗтӗмпех каласа партарасшӑн. Эсир Гавиот ятне Хуан Эскобартан илтӗр пулӗ тесе шутлатӑп. Эпир ӑна Форт-Лодердейльре тытса кайнине куртӑмӑр.
  
  
  Ӑна эпир пӗлекен таврара Нимӗн те Кӗтмен япала Пулма пултарас ҫуккине хӑвӑрт шутласа илчӗ, ҫавӑнпа та вӑл, ҫӑлӑнӑҫ шырас тесе, хӑйӗн ӑс-тӑнӗн тепӗр пайне усӑ курса, ӑна эму умне кӑларса тӑратрӗ.
  
  
  "Антон Жизов сирӗн шоуна ертсе пынине эпир пӗлетпӗр, - терӗм эпӗ. - вӑл тӳлесе илесси ҫинчен телеграмма ҫине алӑ пуснӑ пулмалла. Эсир мӗнле бомбӑсемпе усӑ курнине, ҫак хуласене ih илсе килнине эпир пӗлетпӗр. Ih сирӗншӗн нокс Варнов ятлӑ ученӑй тӑвать тесе шутлатпӑр эпир. Ку вӑл."
  
  
  "Питӗ аван", - терӗ Городин. "Ку ревматизм ахаль пайӗ ҫеҫ. ХАЛӖ ӑна ЭПӖ СИРЕ АX ҫинчен каласа партарасшӑн. Паллах, эпир управление хамӑр ҫине илсен, организаци ниме те пӗлтермест, анчах ку лару-тӑрӑва эпир унӑн операцийӗсене пӗлсен ҫӑмӑллатать. Эсир мана физиологи агенчӗсем тесе калама пултарнинчен пуҫлама пултаратӑр ".
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ. Манӑн гол тапать. Ӑна шухӑшлама хӑтланчӗ.
  
  
  "Картер, манӑн выляма тӳсӗм ҫук", - мӗкӗрсе ячӗ Те Городин, шӳт туни пӗтӗмпех ҫухалчӗ. "Эпӗ сире калама пултаратӑп - эпӗ кирек мӗнле арҫынна та калаттарма пултаратӑп, - анчах, тен, хӑвӑртрах илме пултарнӑ пулӑттӑм.
  
  
  
  
  
  
  хӗрарӑмран ih ".
  
  
  "ВӐЛ АX ҫинчен нимӗн те пӗлмест", - терӗм эпӗ хӑвӑрт. "КУ пирӗншӗн ҫӗнӗ задани".
  
  
  Городин пукан ҫинчен сиксе тӑчӗ те тӗлӗнмелле пысӑк хӑвӑртлӑхпа малалла ярса пусрӗ. Ҫӑмламас аллин тӳртӗшӗпе вӑл мана ҫӑвартан ҫатлаттарса илчӗ. Вӑл юн тутине туйса илчӗ.
  
  
  "Шӑплӑх", - хушрӗ вӑл, "хӗрарӑмпа калаҫса Пӗтерсен, санӑн тата тепӗр шанчӑк пулать".
  
  
  Ҫаврӑнӑҫусӑр вырӑс манран пӑрӑнса Рона ҫине тӑрсан, манӑн ыратнипе тӗтреленнӗ пуҫ мими "Спецэффектсенче"стюарт мухтанакан трюксен пиҫиххине аса илчӗ. Вӑл, суя ҫиппине пӗлес тесе, сирӗн патӑрта туртса илнӗ чух, усал каччӑ аллинче ҫурӑлса кайнӑ. Мӗншӗн Городина тупмарӑн? Вӑл аялалла пӑхрӗ те ревматизма курчӗ. Манӑн спорт кӗпи ӑна хупласа тӑрать.
  
  
  Вӑл, пиҫиххине салтас тесе, койка ҫинче ҫаврӑнкалама хӑтланчӗ. Кун каҫа ларнӑ Ҫамрӑк Борис мана люгер кӗпҫине кӑтартрӗ те лӑпкӑн выртма хушрӗ. Вӑл пиҫиххине салтма пултарнӑ пулсан та, Городин ун ҫине лекнӗ пулсан та, Эпир Ронӑпа иксӗмӗр хамӑра хӳтӗлекен пӑшалпа тата экипажӑн тӑшманла членӗсемпе шанчӑклӑ ҫыхӑннӑ пулӑттӑмӑр. Альтернатива тупас тесе, вӑл пӗр хускалмасӑр выртать.
  
  
  Городин ронас ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ. Хӑй вырӑнӗнчен вӑл унӑн сенкер куҫӗсем чарса пӑрахнине, хӑраса ӳкнине курма пултарнӑ, анчах вӑл хӑйӗн тӗрӗслевне ҫухатман.
  
  
  "Халӗ сирӗн черет, мисс Фольстедт, - терӗ вӑл, - МАНА AX ҫинчен каласа парас пулать".
  
  
  "Ник каланӑ сӑмах тӗрӗс, - лӑпкӑн каланӑ Рона. "АX ҫинчен эпӗ нимӗн те пӗлместӗп".
  
  
  "Эпӗ мӗн пӗлесшӗн пулнине эсӗ мана хӑҫан та пулин калӑн", - терӗ Городин. "Эсӗ мӗн чухлӗ ӑслӑрах, ҫавӑн чухлӗ хӑвӑртрах калаҫма пуҫлатӑн". Ҫакна каласан, вырӑс аллине тӑсрӗ те Рон блузкине ярса тытрӗ, хӑйӗн хулӑн пӳрнисене тӳмесем хушшине чиксе ячӗ. Вӑл кулса ячӗ, блузки вӗҫерӗнсе кайрӗ, эму валли пӗр ывӑҫ черчен материал хӑварчӗ.
  
  
  Куҫ умне Ронӑн кӑкӑрӗ тухса тӑчӗ: ҫӳлти пайӗ кӑштах хӗвелпе пиҫнӗ, аялти пайӗ - шурӑ, мӗншӗн тесен ӑна бикинирен тунӑ лифпа хупламан.
  
  
  Городин Алӑк патӗнче Борис еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ кун ҫинчен, ачам? Хӑшпӗрисем пек пысӑк мар, анчах ҫирӗп те тулли.
  
  
  Борис кӗскен пуҫне сулчӗ, Анчах Унӑн куҫӗсенче Городин ӗҫӗсем кӑмӑлсӑрланни палӑрчӗ.
  
  
  - Хыпашласа пӑхма та кӑмӑллӑ, - терӗ Городин, пысӑк аллисемпе Ронӑсене кӑкӑрӗ ҫумне сӑтӑрса. "Мӗн тери шел, допрос пуҫланиччен пирӗн вӑхӑт ҫук. Тен, каярахпа ун валли вӑхӑт пулӗ, хӗрарӑм тӗрӗс ответлесен вара.
  
  
  Вӑл хӗрӗн кӑкӑрне пӑчӑртама пуҫласан, пысӑк ҫыннӑн аллинчи мускулсем мӗнле хускалнине курма пултарнӑ.
  
  
  "Эпир каллех пуҫлатпӑр", - терӗ вӑл. "ЭСИР МАНА АXПА ҫыхӑннӑ мӗнпур ҫынсен ячӗсене каласа парӑр".
  
  
  Городин унӑн кӑкӑрне, пиҫсе ҫитнӗ тӑваткал парнене чӑмӑртанӑ пек, хӑйӗн пысӑк аллисемпе чӑмӑртасан, Рона ахлатса илчӗ. "ЭПӖ АX ытти ҫынсене пӗлместӗп!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  Городин тӳрленсе тӑчӗ, рона тытнӑ вырӑнта пӳрне йӗрӗсем юлчӗҫ. Вӑл салхуллӑн пуҫне пӑркаларӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Сирӗн юлташӑр та кутӑн пулать. Ман сирӗн тавра пӗр ҫын ыраттарма тивет пулас, ҫавӑнпа та мана пуринчен ытла эй ыраттарни килӗшнӗ пулӗччӗ", - тесе шухӑшлатӑп. Вӑл шӑлаварӗн ҫара хырӑмне аллипе сӑтӑрса илчӗ те унӑн шӑлаварӗн тӳмисене вӗҫертме пуҫларӗ.
  
  
  Шӑпах ҫакӑнта фильм геройӗ: "Тӑхта, ан тив дамӑна! Эсир пӗлесшӗн пулни ҫинчен калӑп ӑна. Ку апла мар. Паллах, ӑна Ронӑна юратнӑ, Городина унпа мӗн тума шутлани ман ҫинче те ҫӗвӗксем хӑварнӑ пулӗччӗ, анчах вӑл профессионал пулнӑ, шпион бизнесне те лекеймӗн, Ax-Мӗш е тата иккӗ пулнӑ Пулсан ... эсир теветкелленме хатӗр мар Пулсан, атом энергийӗ Енӗпе Ӗҫлекен Комисси майлӑ шпиона кӑштах пулӑшать. Практика енчен илсен, фольштедт Ронне пӗтерес тесен, эй мӗн ҫинчен каламаллине пӗлмешкӗн, задание пурнӑҫлама май тупмашкӑн мана нумай вӑхӑт параҫҫӗ. Тепӗр тесен, раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт чи пӗлтерӗшли пулмалла. Ҫавӑнпа та вӑл шӑлне ҫыртрӗ те тармалли план ҫинчен ҫырасшӑн пулчӗ.
  
  
  Пӳрне шӑммисем кабина алӑкне шаккарӗҫ.
  
  
  Алӑк уҫӑлсан, городин вырӑсла вӑрҫса илчӗ, шурса кайнӑ матрос койка ҫинчи сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрарӑм ҫине пӑхас мар тесе, ун ҫине тинкерсе пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Радио пӗлтерни сирӗншӗн, сэр", - мӑкӑртатса илчӗ матрос.
  
  
  - Халех мар, идиот, - мӑкӑртатрӗ Городин. "Тасал кунтан!»
  
  
  "Н-но, сэр, ку Жизов генерал. Васкавлӑ ".
  
  
  Городин тарӑхса эхлетсе Илчӗ те Ронӑран пӑрӑнчӗ.
  
  
  "Питӗ аван. Генерала кала, эпӗ унта пулатӑп.
  
  
  Экипаж членӗ хӑвӑрт салют пачӗ те куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Городин ҫак ҫамрӑк помощник ларакан пукан патӗнче чарӑнса тӑчӗ. "Борис, яланах ҫак ҫынсене тӗлле. Картертан Сыхлан.
  
  
  - Ҫапла, сэр, - терӗ Борис, Вильнельминӑпа ман ҫине кӑтартса.
  
  
  Городин тухрӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Ҫурӑм хыҫӗнче ӗҫлесе, Борис фокуссем тумалли пиҫиххине куртӑр тесе, кӗпине туртса ҫыхма хӑтланчӗ. Хускалнӑ чух Вӑл Борисӑн пысӑк пӳрни спусковой вӑлта йӗппине чӑмӑртанине курнӑ.
  
  
  "Санӑн выртсан авантарах, - терӗ вӑл. "Кирлӗ пулсан, персе пӑрахатӑп тесе ан иккӗленӗр".
  
  
  Ҫакна вӑл асра тытнӑ. Вӑл хускалми пулчӗ.
  
  
  Рона ӗсӗклеме чарӑнчӗ. Вӑл пирӗн ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ. Вӑл кӑшкӑракан кайӑк пек мар. Борис та пӑхрӗ. Унӑн куҫӗсем унӑн ҫара кӑкӑрӗ ҫине ӳксен, вӑл ҫав тери хӑрушшӑн курӑнчӗ.
  
  
  
  
  
  
  Рона каллех ӗсӗклесе илчӗ, нӑйкӑшакан мӗскӗн сасӑсем кӑларса ячӗ, чӗтревлӗн сывласа илчӗ. "Борис, - терӗ вӑл куҫҫуль витӗр, - эсӗ ӑна манпа ҫавӑн пек тума ирӗк паратӑн-и?»
  
  
  Вара ӑна ӑнланчӗ. Рона хӑй шухӑшланинчен пысӑк профессионал пулнӑ. Вӑл ҫамрӑк ҫыннӑн куҫӗсенче малтанхи пекех хӗрхенӳ хӗлхемӗ ялкӑшса илнине туйрӗ, халӗ ӗнтӗ вӑл унпа вылять.
  
  
  "Эпӗ сире пулӑшма пултараймастӑп, - терӗ Борис. "Сирӗн полковнике вӑл мӗн пӗлесшӗн пулнине каласа памалла".
  
  
  "Эпӗ пултараймастӑп", - тенӗ Рона. "Эпӗ нимӗн те пӗлместӗп. Тамӑк манпа хӑрушла япаласем тӑвать. Эсир Ун пек мар, Борис. Санра ӑна этемлӗх куратӑп. Тархасшӑн, каласа парӑр мана."
  
  
  Вӑл чӑнах та лайӑх, ӗнентерӳллӗ пулнӑ, ҫурри ҫеҫ ӗҫленӗ.
  
  
  Борис тутине ҫыртрӗ, анчах пуҫне сулкаларӗ. "Эпӗ сире нимӗнпе те пулӑшма пултараймастӑп".
  
  
  Хаклӑ секундсем иртрӗҫ. Рона мана пӑрса яма пултарсан, манӑн ӳт - пӳ ирӗклӗхӗ пур. Вӑл Борис умӗнчи карттӑ сӗтелӗ ҫинче выртакан сигарет пачки ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхса йӑл кулчӗ те йывӑррӑн сывласа илчӗ. "Эпӗ Ӑнланатӑп, Борис, - терӗ вӑл. "Эсир те пирӗн пекех ӗненекеншӗн ӗҫлетӗр. Вӗсем пире мӗн тунӑ пулӗччӗҫ-ши, эпӗ ӑна пӗлетӗп, эсӗ асли пулнӑ пулсан, пурте урӑхла пулнӑ пулӗччӗ ".
  
  
  Ача пирӗн ҫине тав тӑвас кӑмӑлпа пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ сире хамӑн шухӑшсене каласа пама ыйтмастӑп", - малалла каланӑ Рона. "Анчах эсир пӗр пӗчӗк ӗҫ тума пултараймастӑр-и?»
  
  
  "Пултаратӑп пулсан", - илтӗнмелле ответлет Борис.
  
  
  "Ҫак тискер кайӑк городин асаплантарма тытӑниччен ӑна туртса яратӑп". Эй, тепӗр хут вӑйсӑррӑн кулса илме май килчӗ.
  
  
  "Ку пысӑках мар киленӳ, анчах, тен, юлашки. Эсир мана пӗрне паратӑр-и? "
  
  
  Борис иккӗленсе тӑчӗ, унтан пуҫне сулчӗ. "Паллах."Вӑл рюкзака хӑй умне ҫӗклерӗ. "Кусем вырӑссем. Эсир хирӗҫ мар-и? "
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Сигарет вӑл - сигарет, санӑн нервусем ҫӑмӑллатма ыйтаҫҫӗ".
  
  
  "Аван мар пулать", - терӗ вӑл. "Эпӗ санӑн аллусене яма пултараймастӑп".
  
  
  "Тархасшӑн, ҫутӑр та ман ҫӑвара чиксе хурӑр", - терӗ вӑл.
  
  
  Ку питӗ вӑрӑм пӑшал сасси пулчӗ. Манӑн пурӗ те икӗ ҫеккунт ҫеҫ пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе туртӑнса хутланчӗ.
  
  
  Борис пирус чӗртсе ячӗ, тӑчӗ те пистолетне пиҫиххи хушшине чикрӗ. Вӑл каюта урлӑ каҫрӗ те сигаретне Ронӑн тути патне чикрӗ. Вӑл утнӑ хушӑра ӑна урисене койка ҫинчен палуба ҫине усрӗ те хуллен sel.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса тӑрсан, ольга ун ҫине сиксе ларма хатӗрленчӗ. Ӑна, хӑш чухне ҫӑварӗнчен сигарета туртса илсе, Вӑл Рона тӗлӗнче пуласса шаннӑ. Анчах вӑл хӑйӗн вырӑнне таврӑнма хатӗрленет пулмалла.
  
  
  Халӗ вӑл мана куҫ хӗррипе курчӗ. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те "люгер"ярса тытрӗ. Анчах кунта эпӗ кӗтмен ҫӗртен перерыв турӑм. Борис ман еннелле ҫаврӑнчӗ те тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӑл чӗркуҫҫийӗсене янахӗ айне тенӗ пекех ҫӗклерӗ, ура тупанӗсене тӗллерӗ те, вӑйлӑн тапса, малалла тапса ячӗ. Ҫакна тӗлӗнмелле ҫӑмӑллӑн та ҫиҫӗмле хӑвӑртлӑхпа турӗҫ.
  
  
  Борисӑн аллинче пистолет, анчах вӑл ӑна ҫӗклеме те ӗлкӗреймерӗ, ӑна ман паталла илсе ҫитерчӗ те, равновеси ҫухатса, пуҫхӗрлӗ ӳкрӗ, вара "Люгер" палуба ҫине кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Манӑн хӑюпа чӗркенӗ ура тупанӗсене, халӗ икӗ сӑран тӗплӗ чукмар пулса тӑнӑскерсене, ҫӗклеме тата ҫав пуҫ купташкине ҫӗмӗрме секунд кӑна кирлӗ пулчӗ. Пӗрремӗш хут ҫапни, тем тесен те, ӑнран яракан япала пулчӗ, анчах тепӗр виҫӗ хутчен, питӗ хӑвӑрт, сиккеле-сиккеле, аялалла ҫапа-ҫапа, манӑҫа хӑварчӗ.
  
  
  "Мӗскӗн Борис, - тенӗ Рона, вӑл сиксе каҫсан, ун ҫине ҫӳлтен аялалла пӑхса, - вӑл мана килӗшме пуҫланӑ пекех пулчӗ".
  
  
  Вуннӑмӗш сыпӑк.
  
  
  Чӑнлӑх вӑхӑтӗнче тӗлӗнмелле ҫӑмӑл Та хӑвӑрт Пулса пынипе тав тума та, савӑнма та вӑхӑт пулмарӗ манӑн. Вӑл тренажер залне пӑхса тухнипе ытла та интересленетчӗ, унӑн шӗвӗр вӗҫӗ пире темӗншӗн тӳп-тӳрӗ антаратчӗ. Анчах малтан пӑхсан, куҫкӗскисӗр бюро пуклак кӗтесӗнчен ҫивӗчреххи нимӗн те ҫук.
  
  
  Унтан ӑна сӗтел ҫинчи люминесцент ҫутаткӑҫ асӑрхарӗ. Паллах, ку ӑна ӑнланма ҫук, анчах ӑна мӗнпе те пулин ҫапма пултарнӑ пулсан, чӗлӗм ҫӑмӑллӑн хуҫӑлма пултарнӑ пулӗччӗ. Ӑна халь ҫывӑхрах палуба ҫинче канакан "Люгер" манма пултарнӑ. Ҫурӑм хыҫне тытнӑ алӑсемпе эпӗ питех лайӑх перейместӗп; кунсӑр пуҫне, пӑшал сасси ытла та нумай илтӗннӗ пулӗччӗ. Ҫав сӑлтавпах ӑна пистолетне крылова пӑрахма пултарайман.
  
  
  Ӑна койка хӗрринчен ҫирӗплетнӗ йӗлтӗрсем ывӑтрӗ те селл ларчӗ. Пӗр-пӗрне хирӗҫ ура кӗлисемпе ӗҫлесе, эпӗ пӗр туфлине пушатрӑм та, вӑл манӑн сылтӑм уран пӳрнисем ҫинчен усӑнса анчӗ. Манӑн пӗр тытӑнса пӑхма ҫеҫ вӑхӑт ҫитрӗ. Ӑна темиҫе хутчен асӑрханса чӗркуҫҫийӗ ҫинчен антарчӗ, унтан ура ҫине тӑчӗ те пӗтӗм вӑйӗпе тӳрленсе тӑчӗ.
  
  
  Пушӑ ботинка ман ураран тухса спираль тӑрӑх ҫӳлелле хӑпарса кайрӗ. Вӑл хӑй тӗллев патнелле епле шунине пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра, ерипен утса пынӑ пек туйӑнать. Пушмак кӗли люминесценци лампин вилӗ пӑнчине пырса ҫапӑнчӗ, ку вара ӑна тахҫан илтнӗ чи илемлӗ пӗчӗк пӑнчӑсем патне илсе ҫитерчӗ.
  
  
  Каюта тӗттӗмелле путрӗ те, вӑл урайӗнче кантӑк ванчӑкӗсем ӳкнине илтрӗ. Кукленсе ларса, ҫурӑм хыҫӗнче хыпашласа, ӑна ҫӳхе кӗленче ванчӑкӗсем тупрӗ. Вӗсем ҫивӗч пулнӑ,
  
  
  
  
  
  
  анчах ытларахӑшӗ-ытла пӗчӗккӗ. Осколкӑсем витӗр пынӑ чух, юлашкинчен, ӑна пуҫ пӳрнепе шӗвӗр пӳрне хушшинче тытма самаях пысӑккине тупрӑм та алтупанӗсем ҫинче лента куртӑм. Авӑнчӑк кантӑкпа ӗҫленӗ чух манӑн алӑ сасартӑк нӳрленсе кайрӗ. Эпӗ ӑна каснине пӗлеттӗм, анчах манӑн алӑсем ыратнине туйма чӗлхесӗр пулчӗҫ.
  
  
  Кашни хулӑнӑш лента ҫинче шӑтӑк пулса тӑрсан, унӑн сулӑсем сарӑлчӗҫ те, вӗсем тулалла тухрӗҫ. Тӗттӗмре ӗҫлеме чарӑнмасӑр, ӑна йӗлтӗр ҫинчи ҫилӗм татса илчӗ.
  
  
  "Вуаль", - тенӗ ӑна Роне. "Мӗн те пулин кала, туптӑр вӑл сана".
  
  
  "Эпӗ кунта", - илтӗнчӗ тӗттӗм ҫӗрте рона сасси.
  
  
  Каюта алӑкӗ хыҫӗнче такам палубӑна чӑрмаланине илтсен, вӑл ура ҫине тӑчӗ те унӑн сассине илтсе хускалчӗ. Унтан алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Переборка патне сиксен, вӑл кун ҫумне лӑпчӑнчӗ. Алӑк уҫӑлчӗ, ҫеккунтлӑха иккӗленсе тӑнӑ Городинсемшӗн турӑ сӑваплӑ. Ку пӗр секунд вӑрӑмрах пулчӗ. Ӑна янах шӑмминчен янах шӑмминчен янах шӑмми пырса ҫапрӗ те, ҫапӑнакан хумсем ман хулпуҫҫи патне ҫитрӗҫ.
  
  
  Вӑл ҫакӑнса тӑнӑ чух ӑна пилӗкӗнчен ярса тытрӗ те алӑкран туртса кӑларчӗ. Ӑна Городин пиҫиххийӗ ҫумӗнчи билета татса Илсе, Гюго каллех хулпуҫҫи ҫине йӗннине чикрӗ. Вильгельмина тупмашкӑн палуба ҫинче ҫутӑ ҫителӗклӗ пулнӑ, Ӑна Та Люгер туртса илнӗ.
  
  
  Халӗ ӑна, ронӑна тӳсӗмлӗн кӗтсе тӑракан койка патне пырса, унӑн алтупанӗсемпе киммисем ҫинчи лентӑна татса илчӗ.
  
  
  "Каяр", - чашкӑрса илтӗм эпӗ, унӑн блузкинчен мӗн юлнине пӑрахса. "Ман хыҫран пыр, ӑна пире край урлӑ каҫарма тӑрӑшӑп. Ку пирӗн пӗртен-пӗр шанчӑк.
  
  
  Эпир коридора кӗтӗмӗр. Ӑна йӗркелеме хӑтланчӗ. Коридорӑн кашни вӗҫӗнче ӑна ансӑр тимӗр картлашкаллӑ ҫуркунне курнӑ. Хӑш еннелле каяссине пӗлме манӑн аллӑ шанчӑк пурччӗ. Ӑна суйласа илтӗм те пусма патнелле чупрӑм, Рона ман хыҫҫӑн пычӗ.
  
  
  Анчах эпӗ тӗрӗс мар суйласа илтӗм.
  
  
  Пусма патне ҫитсен, вӑл йывӑр ура сасси ҫывхарнине илтрӗ. Ӑна "люгер" туртса кӑларчӗ те анакан арҫынсене персе ячӗ.
  
  
  Mimmo пирӗнтен темӗнле кӗлетке вӗҫсе иртсе палуба ҫине пырса ҫапӑнсан, пушӑ аллипе вӑл Ронӑна аяккалла тӗртсе ячӗ. Вӑл славян морякӗсем тавра пӗр ҫын пулнӑ. Эпир ура сассисем илтрӗмӗр, коридор тӑрӑх ҫӳлти палуба ҫинче.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те, Рона хыҫҫӑн утса, коридорӑн тепӗр вӗҫӗнчи пусма патнелле вӗҫтерчӗ. Ӑна эпир аялти палуба ҫинче тӑнине курма пултарнӑ, карлӑк патне ҫитиччен пирӗн икӗ шайран ҫӳлерех хӑпармаллине пӗлнӗ.
  
  
  Эпир тимӗр картлашкасем тӑрӑх кӗмсӗртетсе хӑпартӑмӑр та тепӗр палуба ҫине, кӗтесрен Городин ушкӑнӗ ыткӑнса тухнӑ вӑхӑтра ҫитрӗмӗр. Ӑна ih еннелле пенипе ih ривненскине эпир тепӗр пусма тӑрӑх ҫӳлелле чупма пултарнӑ таран вӑрахлатрӗ. Аялта такам икӗ хутчен кӗмсӗртеттерсе персе ячӗ. Эпир ih-мӗш палуба ҫине сиксен, пульӑсем хурҫӑ переборка патӗнчен сирпӗнсе кайрӗҫ.
  
  
  Ку коридорта ҫӑлакан шлюпкӑсен зонине илсе пыракан кун пулнӑ. Кимӗсем тавра пӗр-пӗрне ирӗке кӑларасси ҫинчен шухӑшламан та эпӗ, анчах унта, ҫыран хӗрринче, ҫӑлӑнӑҫ жилетӗсем упранаҫҫӗ, эпир вӗсен пур енӗпе те мӑшӑр ярса тытма пултарнӑ пулсан, эпир & amb.
  
  
  Тепӗр кунтан урама тухсан, пирӗн хушӑмӑрта экипаж членӗсем виҫҫӗн тӑраҫҫӗ. Пӗрин тавра пӑшал пулнӑ. Вӑл пӑшалне ҫӗклерӗ, анчах Вильгельмина ман алӑра тытнӑччӗ ӗнтӗ. Ӑна ҫав пичке ҫине пуля янӑ та, вӑл винтовка ҫине ӳкнӗ. Командӑри ытти членсенчен пӗри, ӑна вилнӗ ҫынран хӑтарас тесе, винтовкине туртрӗ, виҫҫӗмӗшӗ хӑйӗн тумтирӗ тӑрӑх ручной пистолет туртса кӑларчӗ те пирӗн еннелле персе ячӗ. Вильгельмина Ответленӗ. Бандит кӑкӑрне ярса тытрӗ те, тайкаланса, кариб бассейнӗнче аялта чӑмпӑлтатас тесе, борт урлӑ ҫаврӑнса, карлӑк патнелле чакрӗ. Чӗрӗ юлни, винтовкине вӗҫертме хӑтланса, кимӗ хӳри патнелле ыткӑнчӗ.
  
  
  Ӑна "Ҫӑлакан жилетсем" тесе ҫырнӑ йывӑҫ контейнер хупӑлчине татса илчӗ, анчах шалта пӗр ҫын ҫеҫ тупрӗ. Ӑна роньӑна ывӑтрӗ те, вӑл, блузка юлашкине пуҫтарса илес тесе, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ.
  
  
  Халӗ хыттӑн кӑшкӑрнисем илтӗнчӗҫ, ҫынсем палуба тӑрӑх икӗ енчен чупса пычӗҫ. Ҫӑлӑнма вӑхӑт. Ӑна, Роньӑна пуҫ тайса, карлӑк ҫине хӑпарчӗ, тулашӗнчи ансӑр чул ҫине анчӗ те чӑмрӗ.
  
  
  Ӑна тарас тесе, хаяррӑн перкелешсе илнӗ хушӑра ман пуҫ шӑмми ҫинчи чӗрӗ суран ҫинчен те манса кайрӑм. Тӑварлӑ шыва хытӑ ҫапӑнсан, вӑл ӑна лайӑх аса илчӗ.
  
  
  Унтан крылов сӳнчӗ. Анчах часах вӑл тӑна кӗчӗ, ӳсӗрме пуҫларӗ те, ҫӗмӗрӗлнӗ радиатор пек, шыва сурса пӑрахрӗ.
  
  
  "Гавиота" икӗ ҫӗр ярд ишсе иртрӗ, анчах халӗ вӑл ҫывхарать, ee прожекторсем шыв ҫинче выляҫҫӗ.
  
  
  Вичкӗн ҫил вӗрет, тинӗс канӑҫсӑр. Вӗсене пире океанри кӗрлесе тӑракан пушхирте тупма йывӑр пулать. Шывӗ ӑшӑ, анчах шӗвӗр шӑллӑ чӗрчунсем туллиех - пӗр-пӗччен.
  
  
  Пӗччен! Эпӗ хам курманни ҫинчен, вӗсемпе пӗрле хорька шыва сикни ҫинчен аса илтӗм. Вӑл чӑнах та манпа чӑмрӗ-и? Эпӗ шанма пултараймарӑм. Прожекторсем иртсе кайсан, вӑл сарлака ункӑ тӑрӑх шыва путнӑ, анчах Ӑна Рона курма пултарайман.
  
  
  
  
  
  
  "Гавиота" халӗ ман паталла ерипен ҫывхарать. Ман шутпа, шыв шайӗнче вӑл питӗ пысӑк та хӑрушӑ пек туйӑнать. Манран пӗр аллӑ ярдра карап чарӑнчӗ те, ҫутӑсем & amp; # nb тӑрӑх каллӗ-маллӗ чупкалама пуҫларӗҫ.
  
  
  Манпа карап хушшинчи хумсем ҫинче темле шурӑ япала сулланса тӑрать. Эпӗ ӑна чӗнме те хӑяймарӑм. Манӑн сасӑ шыв ҫийӗпе ҫӑмӑллӑн сарӑлать, карап двигателӗсем халӗ нимӗн те чӗнмеҫҫӗ. Вӑл & amp; nb объект патнелле упаленсе кайрӗ, анчах манӑн алӑ пирпе ӳте сӗртӗнсен, сасартӑк чарӑнчӗ.
  
  
  Ку Рона мар. Вӑл ҫӑмӑлланнине тата кӑмӑлсӑрланнине хутӑштарса, ку экипаж членӗн кӗлетки пулнине, эпӗ ӑна персе ярсанах борт ҫине ӳкнине асӑрхарӑм.
  
  
  Куҫа йӑмӑхтаракан ҫулӑм ӑшӗнче пире хунарсен вӑрӑм та пысӑк пӳрни тупрӗ. Вилӗ моряк мана яланлӑхах ишме пӑрахса, вӑл самантрах чӑмрӗ. Шыв айӗнче вӑл карап еннелле пӑхрӗ. Ӑна пӑшал пени тата шыва тӑрӑнакан пульӑсем шӑкӑртатни илтӗннӗ.
  
  
  Вӑл ҫиеле ишсе тухсан, карап кӳлепи ман умра шурӑ хурҫӑ стена пек курӑнса кайрӗ. Вӗсем ҫаплах палуба ҫине переҫҫӗ-ха, ӑна шлюпка антарнине илтрӗҫ. Вӑл корпус тӑрӑх корма патне, хӑй пултарнӑ таран аслӑк айне пытаннӑ ҫӗре таврӑнчӗ. Кунта ӑна ниепле те хунар илеймест, вӑл мана тупман пулсан, мана кимӗ ҫинчен курма йывӑр пулнӑ пулӗччӗ. Шел пулин те, карлӑкран ҫакланма вырӑн пулман, ҫавӑнпа та корпус ҫумне ҫыпҫӑнас тесе, & Am nb ҫулпа ишме тивнӗ.
  
  
  Кимӗ миделе шаплатса ӳкрӗ те, кӗсменҫӗсем хунарсен святойӗ ӳкнӗ кӗмӗл шыв пӑнчи патнелле ыткӑнчӗҫ. Вӗсем вырӑна ҫитрӗҫ те, темиҫе хутчен вӑйлӑн пырса ҫапӑнса, йӗпеннӗ ӳтне кимӗ ҫине сӗтӗрсе кӗчӗҫ. Тахӑшӗ ятлаҫса илчӗ, унтан тӑчӗ те гавиота рупор витӗр чӗнчӗ.
  
  
  "Ку Картер е хӗрарӑм мар! Вӑл пӗччен, пирӗннисем тавра! »
  
  
  Унтан шӑплӑхра Городин сасси кӗрлесе кайрӗ: "борт ҫине Таврӑн. Ҫутӑ пулсан, эпир каллех шырӑпӑр ".
  
  
  Кимӗ гавиота патне таврӑнчӗ те ӑна борт ҫине хӑпартрӗҫ. Кӑнтӑрлахи ҫутӑччен тата ҫичӗ сехет юлчӗ, эпӗ вӑл килессе кӗтменччӗ. Питӗ ҫывӑха хурса хакланӑ тӑрӑх, эпир таҫта Гондурас заливӗнче тесе шутларӑм. Ӑна ҫӑлтӑрсем тӑрӑх ҫул тытрӑм та, палуба ҫинчи сасӑсем шӑплансанах, хӗвелтухӑҫнелле чӑмпӑлтатмасӑр ишсе кайрӑм, вӑл, эпӗ шутланӑ тӑрӑх, ҫывӑхри типҫӗр еннелле ҫул тытрӗ. Шыв халӗ те ӑшӑ - ха, тинӗс вара тинӗсе ҫӑмӑллатма ҫителӗклӗ лӑпланчӗ. Телей пулсан, эпӗ ӑна пӗр-пӗр ҫӗре ҫитме е туслӑ кимме асӑрхама пултаратӑп.
  
  
  Хуллен ишнӗ май, хӑйӗн вӑйне упрас тесе, хуллен утса, вӑл Каллех Ронӑпа мӗн пулма пултарасси ҫинчен ыйтнӑ. Ӑна тарӑн тунсӑх пусса илчӗ.
  
  
  Вунпӗр сыпӑк
  
  
  Кӑнтӑрлахи кӗлӗ, пӗтӗмпех кӗрен те ылтӑн тӗслӗскер, таҫта малта, ӑна ачашланӑ, ишсе ҫӳренӗ, Кариб тинӗсӗ тӑрӑх ачашланӑ. Манӑн ӳт ӑшши темиҫе сехет каялла сирӗлчӗ, тахҫан ӑшӑ шыв халӗ пӑр пек туйӑнать. Тул ҫутӑлса ҫитсен, вӑл горизонта пӑхма чарӑнчӗ. Малтан ӑна ҫӗр курӑнмарӗ, манӑн мускулсем, эпӗ наградӑсӑр ишетӗп тесе, кӑшкӑрса ячӗҫ. Унтан вӑл хӗвелтухӑҫӗнче сенкер платьепе пӗлӗт урлӑ каҫнӑ ҫӗрте хӑмӑр пӑнчӑ курчӗ. Отелӗн пӗтӗм территорине, А.Ӑна, ку е Гондурас, е юхӑмсем мана ҫурҫӗрелле илсе кайнӑ пулсан, Юкатан тесе шутланӑ. Ку ниме те пӗлтермест. Типӗ ҫӗр татӑкӗ те саламлать.
  
  
  Ишме пӗр-икӗ минут пачӗ, унтан ҫаврӑнса выртрӗ те инҫет ҫыран патнелле вӑраххӑн шума пуҫларӗ. Кӑшт вӑхӑт иртсен ман пата компани пырса кӗчӗ.
  
  
  Малтан вӑл манран сылтӑм енчи яп-яка шыв ҫийӗнче хумлӑн-хумлӑн чӳхенетчӗ. & Amp; nb ҫине пусса, ӑна сӑнанӑ та ҫӗнӗ хумсене курнӑ. Унтан тата тепри. Тепри те. Ӑна, ҫурла евӗрлӗ пӗрремӗш ҫурӑм ҫаврӑнса выртичченех, мӗн иккенне пӗлнӗ.
  
  
  Акулӑсем.
  
  
  Вӑл утма чарӑнсан, вӗсем ман умран каҫса кайрӗҫ, унтан каялла ҫаврӑнчӗҫ, халӗ ҫулать. Ҫывӑхра туссем пурри пирки иккӗленмен пулин те, вӑл вӗсене виҫҫӗшне те уйӑрса илчӗ. Вӑл шыва путсан, ӑна эпӗ аллӑ фут хушши яланлӑхах ҫаврӑнакан ih курма пултартӑм. Вӗсен сланец ҫурӑкӗ тата кӑвак акулӑн шурӑ string пурнӑҫӗ пулнӑ. Шурӑ акулӑран чӗрӗрех ҫынҫиен пулсан та, кӑвакки манӑн вӑрӑм дистанцире ишсе ҫӳрекен юратнӑ юлташ мар.
  
  
  Мана хупӑрласа тӑракан виҫӗ экземпляр тӑршшӗ саккӑртан пуҫласа вунӑ фут таран. Вӑл ih шыва кӗрсе кайни - кӑнттам, вӑраххӑн, тен, хӑрушӑ, анчах вӑй-хӑватпа апатланни тӗлӗнтерчӗ. Вӑхӑтран вӑхӑта виҫҫӗшӗ тавра пӗри ман паталла ыткӑнать, унтан, ман реакцие тӗрӗсленӗ пек, пӑрӑнса каять. Ӑна, хӑҫан та пулин вӗсем патне кам та пулин пырса хӑйӗн ҫивӗч шӑлӗсемпе мана ҫапасса пӗлнӗ.
  
  
  Вӑл малалла типҫӗр хӗрринелле ишет. Виҫӗ тискер кайӑк мана нимӗн чухлӗ те чӑрмантарман пек, вӑл хӑйӗн кӗсменне аран-аран тытса пырать. Ку маншӑн вӗсенчен ытларах усӑллӑ пулчӗ; эсир акулӑна ан йӗкӗлтеӗр.
  
  
  Унпа пӗрле пыракансем ҫыран хӗрринелле асаплӑн ҫывхарса пынӑ май пӗр чарӑнмасӑр ҫывхарчӗҫ. Телее, юн тахҫантанпах пуҫ ҫинчи суранран ҫуса тасалчӗ, пысӑк пӳрнепе касрӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  ӑна люминесцентлӑ ҫутаткӑҫ кантӑкӗпе каснӑ ҫӗрте. Ӑна хӑй тавра ҫӗнӗ юн тӑкас пулсан, акулӑсем мана пӗр иккӗленмесӗр ҫурса тӑкнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Акулӑсем ҫине тинкерсе пӑхсан, вӑл манпа типӗ ҫӗр хушшинчи хӑмӑр парӑссене асӑрхамарӗ, кӑшт ҫурҫӗререх. Кимӗ мӗн пысӑкӑш пулнине пӗлмен пирки, вӑл пирӗн пата ҫитме никам та пултарайман. Анчах ку ман паталла ҫывхарса килет, эпӗ хам ӑшра алла тӑсма, ӑна васкатма тӑрӑшрӑм. Парӑспа ку "Гавиотӑран" пулас ҫукчӗ пулӗ, ҫапла пулнӑ пулсан та, вӑл Ман паталла ҫывхаракан вилӗм торпедисемпе мар, городин командипе теветкелленме пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл ҫак шухӑшсем ҫинчен шухӑшланӑ хушӑра ман айра темскер уҫҫӑнах иртсе кайрӗ. Ку мана тӗкӗнмерӗ, анчах турбулентость мана & amp; nb-ра пробка пек ҫавӑрттарса ячӗ. Вӑйӑри юлташсем атакӑна хатӗрленеҫҫӗ.
  
  
  Вӑл ишме пӑрахрӗ те аллисемпе кимӗ ҫине сулкалама пуҫларӗ. Эпӗ хама курнипе курманни ҫинчен калама та пултараймарӑм, анчах кимӗ ҫаплах ман еннелле ишет, ку мана шантарать. Тепӗр акула манран улттӑмӗш фут аяккарах кайсан, ӑна хьюго йӗннинчен туртса кӑларчӗ те шыв айӗнчи авринчен ярса тытрӗ. Виҫҫӗртен пуҫласа тӑватҫӗр кӗрепенке таран йывӑрӑш виҫ ҫынна вӗлерекенсене хирӗҫ стилет питех шанмарӗ, анчах вӑл мана шанс пачӗ.
  
  
  Акулӑсене сӑнас тесе, вӑл темиҫе хутчен те чӑмрӗ, ҫывхарса килекен кимӗ ҫинчен куҫне илмерӗ. Халӗ тепӗр акула хӑйӗн юлташӗсенчен уйрӑлчӗ те ман ҫине тапӑнчӗ. Паллӑ теори пур, акулӑн ҫӑварӗ пуҫӑн аялти енне вырнаҫнӑ, ҫавӑнпа та вӑл, ҫыртас тесе, месерле ҫаврӑнса выртмалла. Ан ӗненӗр. Аялти янах шӑмми шарнир ҫине анса ларсан, хӑрушӑ ҫурма уйӑх шӑллӑ ҫӗр хӑвӑлне уҫӑлать. Акула сире кирек мӗнле позицире те кӑшласа яма пултарать.
  
  
  Ку мана дольре тапӑнма шут тытрӗ. Ӑна ҫавӑн пекех кӗтсе илес тесе, вӑл, май килнӗ таран пӗчӗкрех тӗллев шутласа, ҫӗр ҫине аннӑ. Вӑл ман ҫинче, ывӑлӗ-шыв айӗнчи хура ракета пек, хьгона оборона позицине илсе тухиччен пулнӑ. Ҫын шыв айӗнче маневр туни сахал. Ҫӳлелле сиксе, пысӑк хура формӑпа ман айран иртме вӑхӑт ҫеҫ пулнӑ. Ку питӗ ҫывӑхра пулнипе акулӑн пӗрчӗллӗ ӳчӗ ман хулпуҫҫи урлӑ шӑйӑрса кайрӗ.
  
  
  Мана хӳтлӗхсӗр тесе, акула пӗр самантрах урӑх еннелле пӑрӑнчӗ те икӗ ҫынпа пӗрлешрӗ. Ih хавхалануллӑ хусканусем вӗсем килӗшӳллӗ атакӑна хатӗрленеҫҫӗ пулӗ тесе шутланӑ. Кимӗ ҫине пӑхса илсен, вӑл ку пӗр парӑслӑ йывӑҫ кимӗ пулнине ӑнланса илчӗ. Малти пайӗнче тӗксӗм питлӗ пӗчӗк ҫынсем ман ҫине кӑтартса тӑраҫҫӗ. Вӗсем кӑшкӑраҫҫӗ тейӗн, анчах эпӗ вӗсен сӑмахӗсене илтеймерӗм.
  
  
  Унӑн ҫурӑмӗ ҫывӑхри шыва ҫурса пӑрахнӑ. Хальхинче акула та шаларах чӑмрӗ. Вӑл ман айра ҫекӗл турӗ те, янах шӑммисене чарса, ҫӳлелле утрӗ, унӑн хаяр куҫӗсем мана хирӗҫ чӗннӗн туйӑнчӗҫ. Ӑна сальто туса темиҫе дюйм вилӗм шӑлӗсенчен пӑрӑнчӗ, анчах хальхинче Хьюго хатӗр пулчӗ. Ӑна акула пурнӑҫӗн ҫӳлти пайне чиксе лартнӑ. Манӑн алӑ, хӑйне тавар тиенӗ поезд пырса ҫапнӑ пек, туртӑнса илчӗ, анчах эпӗ тытӑнса тӑтӑм, мӗншӗн тесен акулӑн импульсӗ пире иксӗмӗре те ҫӳлелле илсе кайрӗ те, стилет ҫивӗчӗшӗ пурнӑҫӑн хытӑ шурӑ ӳтне касса татрӗ.
  
  
  Эпир ҫиеле тухиччен ӑна аманнӑ акула тӗртсе ячӗ, акула хӑй хыҫҫӑн хура-хӗрлӗ юна тӗтӗм пек хӑварса, пыршӑ унки пурнӑҫ тӑрӑх капланса пычӗ.
  
  
  Ӑна курсан, вӑл ура ҫине тӑчӗ те вӗлернӗ ҫынвӗлеренрен пӑрӑнчӗ, хӑйӗн нумай пулмасть тусӗсенчен пӗри ӑна хырӑмӗнчен пырса ҫапнине тата ӳтпе ӑш-чиккине хаяррӑн туртса ҫурнине курас тесе ҫеҫ каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ. Виҫҫӗмӗш акула юлмарӗ.
  
  
  Унтан, ҫиеле тухса, ҫӑмӑл та пылак сывлӑша сывласа илчӗ. Тепӗр минутран хӑлхасем янӑрама чарӑнчӗҫ, эпӗ сасӑсем илтрӗм. Ман хыҫра вунӑ фут хыҫалта кимӗ пысӑках мар хумсем ҫинче силленсе пырать, парӑс рифсене ҫӗклерӗ. Кимӗ ҫинче тӑватӑ арҫын. Вӗсем ҫӳллех мар, тӗксӗм, ҫинҫе пит-куҫлӑ, пӗчӗк ҫаврака пуҫӗсем ҫине килӗшӳллӗн вырнаҫтарнӑ. Вӗсем каланӑ сӑмахсене эпӗ ӑнланаймарӑм, анчах эпӗ ку майӑн чӗлхи, аялти Мексикӑн авалхи чӗлхи пулнине туйрӑм, ун ҫинче Халӗ Юкатанӑн кӑнтӑр-хӗвелтухӑҫ пайӗнче, Кинтан-А-Ру калаҫаҫҫӗ.
  
  
  Тӗреклӗ алӑллӑ хӑмӑр алӑсем ман паталла туртӑнчӗҫ те мана шыв урлӑ йывӑҫ кимӗ ҫине туртса кӑларчӗҫ. Ман хыҫра сасӑ илтсен, вӑл ҫаврӑнчӗ те юнланнӑ кӑпӑк ҫине, аманнӑ ҫынна икӗ акула татӑкӑн-татӑкӑн ҫурса пӑрахнӑ & amp; nb ҫине пӑхрӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл ҫакӑн пек пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна, хӑйне ҫӑлакансене тав туса, аллине тӑсрӗ, анчах ih хупӑ куҫсемпе ним туйӑмсӑр сӑн-питсем хирӗҫ нимӗн те каламарӗҫ. Вӗсенчен пӗри, аллипе сулса, мана малти пӳлӗме ларма сӗнчӗ. Ӑна ҫапла тунӑ та, вӗсем паруса пӑрахнӑ. Ҫил парусина ярса илчӗ те, ҫӑмӑл кимӗ шыв ҫийӗн ҫӗкленсе ҫыран хӗрринелле вӗҫнӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Вуниккӗмӗш Сыпӑк
  
  
  Кимӗ пӗр сасӑсӑр ҫыран хӗрринелле ишсе пынӑ чух юлашки вунултӑ сехет хушшинче эпӗ тӑрӑшни мана хӑваласа ҫитме пуҫларӗ. Гавиота тӑрӑх ҫапӑҫу тата тарни, нумай вӑхӑт ишни, акулӑсемпе ҫапӑҫни мана ывӑнтарчӗ. Ӑна пуҫ тайрӗ те, канма парас тесе, куҫне хупрӗ, тепӗр секундран-tac
  
  
  
  
  
  Кимӗ тӗпне грависем кӑштӑртатнӑ пек туйӑнать, ҫынсем, карапа ҫыран хӗррине кӑларас тесе, хӳшӗсем тӑрӑх чупса ҫӳреҫҫӗ.
  
  
  Вӑл тухса пляж ҫинче чарӑнса тӑрсан, кирек мӗнле ӗҫ те пӗтрӗ. Пирӗн хул айӗнчен май килнӗ таран пӗри те ҫӳлерех тӑмасть. Кимӗри юлташсем пекех, вӗсем пире салам каламарӗҫ, пирӗн ҫине кӑштах интересленсе пӑхрӗҫ пулин те, пирӗн ҫине тӑшманла пӑхрӗҫ.
  
  
  Вӗсем майӑн хытӑ та пӑхӑнман индеецӗсен ӑрӑвӗсем пулнӑ, вӗсем колонизаци вӑхӑтӗнче испани правленине нихҫан та пӑхӑнман. 1847 ҫулхи восстани Юкатанӑн хӗвеланӑҫӗнче испанецсем путарса лартнӑ хыҫҫӑн, вӗсем, кам пултарнӑ, Ҫавӑнтан Кинтан-Роо джунглине тарнӑ, унта хӗҫпӑшаллӑ хирӗҫӳ ҫирӗммӗш ӗмӗрчченех пынӑ. Мана илсе килнӗ пек аякри ялсене те федераци правительстви ӑратлӑ кивӗ йӑласемпе килӗшӳллӗн хӑйне хӑй тытса пыма ирӗк панӑ.
  
  
  Пулӑҫ киммиллӗ икӗ арҫын ман пата икӗ енчен пырса тӑчӗҫ. Кашниех ман чавси ҫине пӗчӗк хӑмӑр аллине хучӗ те мана малалла тӗртрӗ. Хампа пӗрле е тыткӑна илнипе кайманнине эпӗ пӗлмен.
  
  
  Вӗсем мана май уйӑхӗнчи чӗмсӗр те тимлӗ ҫынсен речӗсем хушшинче ларакан ял витӗр ертсе кайрӗҫ. Эпир ял тулашӗнчи периметртан пӗчӗкрех хӳшӗ умӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр. Ҫивиттийӗ улӑм пулнӑ, чӗртавар стенисем ҫинче чӳречесем пулман.
  
  
  Манпа пӗрле пыракансенчен пӗри мана алӑк витӗр ӑсатма пуҫласан, Вӑл Вильгельмин тимӗр купине, халӗ те ман пӗҫӗ ҫумне пӑчӑртаса лартнӑскере, тӗртсе ячӗ. Вӑл манӑн нӳрлӗ кӗпене ҫӗклерӗ те "люгер"туртса кӑларчӗ.
  
  
  "Пистола!"- терӗ вӑл испанилле, хӑй тавра камран та пулин илтнӗ сӑмахсене чи малтан татса.
  
  
  "No se funciona", - тенӗ ӑна эму. Ку тӗрӗс пулнӑ. Пистолет ӗҫлемест, кайран тӑварлӑ шыва путать. "No tiene balas", - хушса хутӑм эпӗ. Ӑна Гавиотран пере-пере хӑйӗн мӗнпур патронӗсене пӗтернӗ.
  
  
  Май уйӑхӗнчен нимӗнле ответ та ҫук. Вӗсем испанилле пӗр-икӗ сӑмах ҫеҫ пӗлнӗ пулмалла. Вильгельмина конфискациленӗ хыҫҫӑн индеец мана хӳшше тӗртсе кӗртрӗ те ман хыҫҫӑн йывӑҫ алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Вӑл хӑйӗн юлташӗпе майӑн чӗлхипе калаҫать. Унӑн сассинченех ӑнланса илтӗм: вӗсенчен пӗри унта юлмалла та алӑка сыхламалла, тепри темле ӗҫпе тухса кайнӑ. Вӑл чул сарнӑ ҫӗр урайне ларчӗ те йынӑшса ячӗ.
  
  
  Темиҫе сехет хушшинче пуҫласа вӑл Мана Карибӑна хутшӑнакан мисси ҫинчен шухӑшларӗ. Нивушлӗ Вӑл та ӗнер Ҫеҫ, Аллине "Люгер" тытнӑ Федор Городин патне кайнӑ чухне, чемоданпа бомба каварлашнӑ ҫӗрте пулнӑ? Апла пулин те, Нью-Йорка тата виҫӗ кунтан наркӑмӑшлӑ аркатассинчен хӑтарас тесе, эпӗ мӗн те пулин тӑвассинчен аякра тӑратӑп.
  
  
  Вӑл хӑйӗн шухӑшӗсене хальхи йывӑр лару-тӑрӑва тавӑрма хӑтланчӗ, анчах ман пуҫра рона Фольштедт, яштака сухаллӑ, сарӑ ҫӳҫлӗ, нордлӑ хӗрарӑм курӑнса кайрӗ. Ӑҫта пулнӑ вӑл халь? Вилнӗ-и? Городин кӗпи тӑрӑх тӑпӑлтарса кӑлариччен путса вилни авантарах.
  
  
  Манӑн пӳрт алӑкӗ уҫӑлса кайрӗ те, ман икӗ хуралҫӑ кӗчӗҫ. Аллисемпе тата мӑкӑртаткаласа вӗсем ӑна ih ӑсатмаллине ӑнланнӑ-ши? Вӑл тӑчӗ те вӗсемпе пӗрле яла кайрӗ.
  
  
  Эпир хӳшӗ патне ыттисенчен ытларах пытӑмӑр. Тахҫан шурӑ сӑрпа сӑрланӑскер, вӑл майӗпен кӑвакарса пычӗ. Май уйӑхӗ мана алӑк витӗр илсе кӗчӗ, унтан платформа ҫинче ларакан старик умӗнче чарӑнса тӑчӗҫ. Унӑн ҫӳҫӗ ҫӑмламас, пичӗ грек мӑйӑрӗн хуппи пек хытӑ та пӗркеленчӗк.
  
  
  Вӑл чалӑшса кайнӑ аллине ҫӗклерӗ те, манӑн икӗ хуралҫӑ, мана унпа пӗччен хӑварса, каялла чакрӗҫ.
  
  
  "Унӑн Чӑлахӗсем", - терӗ вӑл хулӑн сасӑпа, вӑл хӑй ҫулӗпе те, пӗчӗк кӑкӑрӗпе те килӗшӳллӗ мар пек туйӑнчӗ. "Унӑн сасси эль Джефе, ҫулпуҫ".
  
  
  "Маншӑн пысӑк чыс, - терӗм эпӗ, - акӑлчанла калаҫакан ҫынна тупма та кӑмӑллӑ".
  
  
  "Ялта ӑна кӑна акӑлчанла калатӑп", - терӗ вӑл мӑнкӑмӑллӑн. "Эпӗ Шкулта Меридӑра вӗреннӗ. Ӑна хӑйсен ывӑлӗсене вӗрентнӗ пулӗччӗҫ, анчах вӗсем янка чӗлхине пӗлесшӗн мар ". Унтан вӑл, аллисене чӗркуҫҫи ҫине хурса, эпӗ мӗн каласса кӗтрӗ.
  
  
  "Мана Никтер тесе чӗнеҫҫӗ, - терӗм эпӗ. - Пӗрлешӳллӗ Штатсен агенчӗ Вӑл. Эсир мана ҫывӑхри хулана телефонпа илсе кайнӑ пулсан, тав тӑватӑп. Ӑна сана лайӑх тӳлӗп.
  
  
  "Мана сирӗн пистолет пулнӑ терӗҫ", - терӗ Чолти.
  
  
  "Ҫапла. Хамӑн ӗҫре манӑн хӑш чухне хӳтӗленмелле, хӑш чухне вӗлермелле ".
  
  
  "Шурӑ ҫынсене Кинтан-Роо, Карттер тӑхӑнтартнӑ. Пистолетлӑ шурӑ ҫынсем пачах килӗшмеҫҫӗ. Ман ҫынсене шурӑ ҫынсем пистолетсемпе питӗ япӑх тыткалаҫҫӗ ".
  
  
  "Эпӗ пире, сана, сана, санӑн ҫыннусене, Джефа сиен тӑвасшӑн мар. Унпа ҫапӑҫакан ҫынсем-манӑн ҫӗршывӑн аслӑ хулисене аркатасшӑн, манӑн халӑхӑма питӗ нумай вӗлересшӗн".
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку Пирӗншӗн Кунта, Кинтан-Бурра?
  
  
  "Ҫак усал ҫынсене ҫӗнтерме ирӗк парсан, пире тӗнчере пӗр вырӑн та, сирӗн ял та вӗсенчен хӳтӗлемӗ. Вӗсем Лӑпкӑ океанри утрава тин ҫеҫ пӗтернӗ, унта ҫынсем сирӗнни пекех пулнӑ.
  
  
  "Эсӗ тинӗсе мӗнле лекни ҫинчен каласа пар-ха мана, Никтер".
  
  
  Ӑна эпир Ронӑпа Круза лайнер борчӗ ҫине Антигуа хулине хӑпарнӑ вӑхӑтри истори ҫинчен каласа пачӗ. Чолти куҫне хӗссе, куҫне хупнӑ пекех итлесе ларчӗ, аллисем чӗркуҫҫи ҫинче ним хускалмасӑр выртрӗҫ. Ӑна каласа пӗтерсен, вӑл пӗр минут хушши ларчӗ.
  
  
  
  
  
  
  шӑплӑхра. Унтан ҫав куҫсем уҫӑлчӗҫ те, вӑл манӑн сӑн-пите сӑнаса пӑхрӗ.
  
  
  "Эпӗ сана ӗненетӗп, Никтер", - терӗ вӑл. "Санӑн сассу суймасть, сирӗн куҫӑрсем тӗрӗс калаҫҫӗ. Эсир шыракан телефона ҫурҫӗрте Вигф-Чикора тупма пулать. Ӑна сана унта илсе кайнӑ пулӑттӑм, анчах ...
  
  
  "Анчах мӗн?"Ӑна каласа пачӗ.
  
  
  "Эсир шурӑ ҫын. Эсир пирӗн яла пистолет илсе килтӗр. Ҫав сӑлтавсене пула манӑн ҫынсем сире вилтересшӗн. Вӗсем мана el jefe пекех итлӗҫ, тен, ӑна та, эсир пире сиен тӑвасшӑн маррине ӗнентернӗ пекех, ih ӗнентерме пултарӑп. Анчах иккӗленме юраманни пур ".
  
  
  "Кам ку?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ӑна Тихок тесе чӗнеҫҫӗ. Вӑл ман ывӑл. Эпӗ вилсен, вӑл кунта асли пулать. Ку часах пуласран хӑратӑп. Тихок сана унпа тӗл пуличчен нихҫан та кӑларса яма килӗшмӗ ".
  
  
  "Тӗл пултӑмӑр-и ӑна? Ӑна эсӗ кунта акӑлчанла никам та калаҫмасть терӗн пулӗ, тенӗччӗ.
  
  
  "Ытти чӗлхесем те пур", - терӗ старик. "Ман ывӑл сана халӗ ман ҫурт патӗнче кӗтет. Эсир унпа хӑвӑра мӗнле тытни сирӗн шӑпӑра татса парӗ. Ҫапла пулмалла ".
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп, - тенӗ ӑна старике. Чолти хӑйӗн пӳрчӗ еннелле пуҫне сулчӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  Ҫулпуҫсен пӳрчӗ умӗнчи уҫланкӑна икӗ утӑм ярса пусиччен, сывлӑшра темскер кӗмсӗртетсе вӗҫсе иртрӗ те ман ура айӗнчи ҫӗре пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл ултӑ футлӑ сӑнӑ пулнӑ, ҫак ансӑр та икӗ ҫивӗчӗшӗ те ҫӗр ӑшне чавса кӗнӗ.
  
  
  Уҫланкӑн тепӗр енче пилӗк таран ҫарамас ҫамрӑк майя тӑрать, унӑн хӑмӑр ӳчӗ туртӑнса туртӑннӑ мускулӗсем ҫинче йӑлтӑртатать. Йӗкӗреш ачана вӑл ман ураран сӑнӑ ҫумне пӑчӑртаса тытрӗ, ӑна кӗтес айӗнче яланхи пек тытса тӑчӗ. Пирӗн йӗри-тавра ял ҫыннисем, ih сӑн-питсем ним туйӑмсӑр, анчах куҫӗсем сыхланса пӑхаҫҫӗ.
  
  
  Апла пулсан, ку ҫулпуҫ ывӑлӗ Лӑпкӑ. Вӑл мана, ялтан чӗррӗн тухса кайнӑ пулсан, ҫапӑҫура тӗл пулма тиветчӗ. Анчах ӑна вӗлерсен, атте мана Чико Вигийӗ патне кӗртме пултарӗ-ши? Старик килӗшет пулсан та, мана чӗрӗ хӑварма юрать-и? Темле майпа манӑн Тихона ҫӗнтермелле пулчӗ, анчах ӑна час-часах ҫухатмалла пулмарӗ.
  
  
  Сӑнӑ ҫумне сӗртӗниччен, ӑна юриех Хьюго хулпуҫҫийӗнчен йӗннинчен туртса кӑларчӗ. Ҫынсем курччӑр тесе, вӑл ӑна стилетне ҫӗклерӗ, унтан ҫулпуҫсен хӳшши кунӗ тӗлне спираль тӑрӑх ячӗ, унта вӑл чарӑнса ларнӑ, ручки чӗтрет. Наблюдательсенчен никам та ответ памарӗ пулин те, вӑл ӑна вӑрттӑн ырланине туйрӗ.
  
  
  Вара вӑл сӑннине ҫӗр тавра туртса кӑларчӗ те, ӑна тихон пекех тытса, уҫланкӑ варринелле утрӗ. Унта эпир боевой туяпа мӗн усӑ курнине аса илтерекен саламлӑ сӑнӑсен вӗҫӗсене перӗнтӗмӗр. Ҫав сӑнӑсем вуникӗ дюйм хурҫӑ ҫивӗчӗшне, ҫынна шӑтарса тухма е унӑн ӳтне касса татма пултаракан ҫивӗчӗшне шӑтарса тухнинче вилес пек уйрӑмлӑх пур.
  
  
  Вӑл, хатӗрленсе, пӗр утӑм каялла чакрӗ те, сӑнӑ аврипе ҫӳлелле сулса, Лӑпкӑн кӑна атакӑларӗ. Вӑл сӑннине ӳкерчӗ, ҫапнине сирсе ярас тесе, ӑна хӑвӑрт ҫӗклерӗ, пуҫ шӑммине касса татнӑ ҫивӗчӗшне сирсе яма тӑрӑшрӗ.
  
  
  Манӑн ревматизм хамӑн ответ пулнӑ, май уйӑхӗ ӑна малтанах курса тӑнӑ, блокадӑланӑ. Унтан вӑл, хӑйне ҫапасса кӗтсе, вырӑнтан тапранчӗ, анчах ӑна хӗҫпе суя туртрӗ те, прикладпа ҫак кӑкӑр читлӗхӗ еннелле пӑрчӗ. Тихок ыратнипе йынӑшса ячӗ, анчах вилмеллех ҫапма хатӗр сӑннине меллӗн хӗреслетсе тытрӗ.
  
  
  Эпир каялла чакрӑмӑр, ҫапӑҫури лару-тӑрӑва таврӑнтӑмӑр, ҫапӑҫу каллех пуҫланчӗ.
  
  
  Боевой туя искусствине фехтовани е ташӑ ӑсталӑхне йӗркеленӗ пекех йӗркеленӗ. Кашни ҫапмассерен блок пур, кашни блок счет ҫине куҫать. Юкатан уҫланкинче пӗртен-пӗр сасӑ-патаксем чӑнкӑртатни, хӗҫсем чӑнкӑртатни, Шӑплӑхпа ман ҫине йывӑррӑн сывлани илтӗнет. Сӑнӑ ҫивӗчӗшне хӑваласа кӗртмелли шӑтӑка пӗрре ҫеҫ мар курнӑ вӑл, анчах ҫамрӑк май уйӑхне блок тума май парас тесе, ривненскине чакарнӑ. Ҫак хӗҫе эпӗ халлӗхе хамран аяккарах тытма пултараттӑм-ха, хам кӗпе ҫинчи хӑмла ҫырли тӗслӗ пӑнчӑ хӑваракан шутласа кӑларнӑ хутламсемсӗр пуҫне.
  
  
  Прорыв ӑна хӑрах алӑран икӗ хутчен ҫӳлелле ҫапса ӳкерчӗ, анчах вӑл яланхи атакӑна ҫӳлелле ҫапса, кастарса ярасса кӗтрӗ. Ҫак сӑнӑпа, хӑрах алӑра усӑсӑр сулланакан сӑнӑпа, лӑпкӑ Ҫыннӑн пырӗ манӑн хӗҫе туртса кӑларчӗ. Ӑна пӗр дюйм аяккинелле тӗртсе ячӗ, тирне кӑшт ҫеҫ касрӗ. Майӑн куҫӗсенче вӑл эпӗ мӗн тунине пӗлнине курчӗ.
  
  
  Хӑйӗн сӑннине тӗрӗслесе пӗтерсен, Тихок вилес пек хаярланса атакӑна ыткӑнчӗ. Атаке ӑна ҫак вырӑна пачӗ те, тытӑҫу Лӑпкӑ е эпӗ вилнипе ҫеҫ пӗтме пултарасран хӑрама пуҫларӗ.
  
  
  Ҫип кӗтмен ҫӗртен килсе тухрӗ. Вӑл мана пӗр сӑмах чӗнмесӗр ҫӳлелле ывӑтрӗ, унтан кукленсе ларчӗ те, мана лодыжкӑран кӑшт ҫӳлерех ярса илсе, прикладпа хӑмсарса, ман урасене ҫапса ӳкерчӗ. Вӑл ҫӗре тӗшӗрӗлсе анчӗ те, сӑнӑ ҫивӗчӗшӗ ман пите тӑрӑннине курас тесе, шӑпах вӑхӑтра месерле йӑванса кайрӗ. Юлашки ҫекундра вӑл ман хӑлха патӗнченех ҫӗр ҫине тӑрӑнчӗ те, эпӗ ун варрине туйса илтӗм.
  
  
  Ӑна, ура ҫине сиксе тӑрса, сӑннине каллех хатӗр тытса, тӑшманпа тӗл пулнӑ. Ку куҫсенче ҫӗнӗ ҫыру - боевой юлташлӑх пулнӑ. Эпир халӗ те пулнӑ. Ӑна ҫак пурнӑҫ сыхласа хӑварнӑ, ҫавӑнпа вӑл каҫарма пултарайман.
  
  
  
  
  
  хамӑнне сыхласа хӑвартӑм.
  
  
  Ӑна хӗрсе кайса выляҫҫӗ. Пӗр утӑм малалла ярса пусрӗ те, унӑн хӗҫне Тихок еннелле тайса, саламласа илчӗ. Вӑл хӑйӗн сӑннине мана хирӗҫ усрӗ те, ҫапӑҫу пӗтрӗ. Эпир пӑшалсене пӑрахрӑмӑр та май уйӑхӗнчи сулӑсене ярса тытрӑмӑр. Ял ҫыннисем ырласа калаҫрӗҫ, индеецсен тӗксӗм сӑн-питӗнче вӑл пӗрремӗш хут кулнине курчӗ.
  
  
  Ватӑ ҫулпуҫ пирӗн пата пычӗ те майӑн Лӑпкӑ чӗлхипе Калаҫма пуҫларӗ. Унтан вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те: "эпӗ хамӑн ывӑлӑма вӑл ҫирӗп те чыслӑн ҫапӑҫни ҫинчен каларӑм", - терӗ. Ӑна сана та ҫавнах калатӑп, Никифор Картер. Вигий-Чико хулине пӗр сехет хушшинче ҫитме пулать. Икӗ вӑйлӑ арҫын сире каноэ ҫине илсе ҫитереҫҫӗ.
  
  
  Вӑл мана шыв витмен пирпе чӗркенӗ пакет тӑсса пачӗ. "Сирӗн пистолетӑра тӑварлӑ шыв типиччен тасатмалла та сӗрмелле, унсӑрӑн вӑл хӑвӑр шыракан усал ҫынсене хирӗҫ усӑсӑр пулать".
  
  
  Ӑна ҫакӑншӑн тав тунӑ та хьюгона хӳшӗ кунӗ-кунӗпе туртса кӑларнӑ. Унтан вӑл икӗ тӗреклӗ арҫын хыҫҫӑн утрӗ, вӗсем мана каноэ ҫине илсе кайма хатӗрленнӗччӗ ӗнтӗ.
  
  
  Вунвиҫӗ
  
  
  Каноэ ҫыранӗпе хӑвӑрт та лӑпкӑ ҫул ҫӳрени. Май уйӑхӗ пире хумсем пырса ҫапӑннӑ ҫӗрте чӗререн кӗтсе илчӗҫ. Пире вӗсем тавра пӗри те каламарӗ.
  
  
  Эпир хамӑр пӑрахса кайнӑ ялтан виҫӗ хут пысӑкрах Вигла-Чико ялне антӑмӑр. Ҫуртсем яланлӑхах пек туйӑнаҫҫӗ, чугун ҫул ҫулӗсем хӗвелтухӑҫ енчен хула тулашӗнчи чиккинче вӗҫленеҫҫӗ. Манӑн кӗсменҫӗсем мана вырӑнти староста ҫурчӗ пек туйӑнакан вырӑна илсе кайрӗҫ, май уйӑхӗн чӗлхипе кӗскен калаҫрӗҫ те сасартӑк ман ҫине пӑхмасӑр пӑрахса кайрӗҫ.
  
  
  Телефон ыйтрӗ те, мана универсальнӑй ҫурта илсе кайрӗҫ, ку ҫурта шкул, универсальнӑй магазин, пуху залӗ, склад тата ытти те пулмалла. Телефон ирхи модель пулнӑ, унӑн айккинчи аври каскаланса пӗтнӗ йывӑҫ корпусра пулнӑ.
  
  
  Тепӗр икӗ сехет Хушши Юкатан столицине меридӑна ҫитме, унтан ретрансляторсемпе анат операторсен лабиринчӗ витӗр, дэвид Хокӑн палланӑ сасси лини ҫинче янӑраса кайичченех, ҫитме ҫухатрӗҫ.
  
  
  Ӑна эму ӑҫта пулни ҫинчен каласа пачӗ, эму эпӗ унта мӗнле лекнине ҫирӗплетсе пачӗ, эпир кирек хӑш самантра та ҫыхӑнӑва ҫухатма пултарасран шикленсе, хӑвӑрт каларӗ.
  
  
  "Мана кунтан хӑвӑрт тухмалли ҫул кирлӗ", - терӗ ӑна эму. "Чугун ҫул пур, анчах, пур енчен пӑхсан та, поездӑн кашни хӗвел ҫутинче пӗрре каймалла".
  
  
  "Эпӗ сирӗн пата вертолет илсе пырӑп. Миссин статусӗ мӗнле? "
  
  
  "Чемодансене "Гавиотсем" Кюрасао ҫинчен антараҫҫӗ. Федор Городин, ахӑртнех, пурнӑҫри операцисен руководителӗ пулмалла, ih штабра пулнӑ тата сайра хутра ҫеҫ урама тухкаланӑ. Нокс Воронов тӗп ҫын пулнине ҫирӗплетсе пама ҫук, анчах эпир ҫакна иккӗленмелле мар тесе шутлама пултаратпӑр". Вӑл иккӗленсе тӑчӗ, унтан: "Эпир Фольштедта ҫухатрӑмӑр", - тесе хушса хучӗ.
  
  
  "Эпӗ ӑна илтме шел, Ник, - терӗ Дэвид Хок. Ӑна вӑл шӑпах ҫакна асра тытнине пӗлнӗ. АX директор пулнӑ май, вӑл вилӗмпе паллашнӑ, анчах унӑн агенчӗн отрячӗ эму нумайӑшӗсем шухӑшланинчен те ытларах ыраттарнӑ. "Эсӗ кунта пӗччен ӗҫлеме пултаратӑн-и?"- хушса хучӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ пултаратӑп, анчах ку территорие кам та пулин пӗлнӗ пулсан, начар мар пулнӑ пулӗччӗ. Кунта тӗттӗмленет ӗнтӗ, манӑн сире эпир дедлайна пӑхӑнса пурӑнни ҫинчен аса илтермелле мар ".
  
  
  - Паллах, ҫук, - терӗ хоук типпӗн. "Кӑшт тӑхта-ха."
  
  
  Темиҫе секунд хушши ман хӑлхара телефон сасӑсӑр ҫатӑртатрӗ, вӑл хок информацие хӑйӗн сӗтел ҫинчи компьютерне кӗртнине пӗлет. Унтан вӑл ответ илсе килчӗ:
  
  
  "ПАТШАН Пилар ятлӑ агент Пур, Веракусра. Вӑл сирӗнпе унта, байя Бонито отелӗнче, ҫыхӑнать ".
  
  
  "Вӑл-и?"
  
  
  "Ҫапла, Ник, телей пулчӗ пулас санӑн. Вӑл хӗрлӗ, лайӑх пуянлатнӑ, терӗҫ мана... эээ... пурне те хушма оборудовани ". Хоук пырне тасатрӗ, унтан урӑх сасӑпа калаҫма пуҫларӗ. "Вертолет Вигий Чиуна анса ларма пултаратӑр-и эсир?»
  
  
  "Ҫак ҫурт хыҫӗнче тӳрех уҫланкӑ пур. Вертолетпа мӗнле час ӑсатма пултаратӑн-ха эсӗ? »
  
  
  "Манӑн Патшалӑх департаменчӗ урлӑ ӗҫлеме тивет. Вӗсем ҫӳлте пулсан, санӑн тепӗр виҫ-тӑватӑ сехетрен кайӑк пулать ".
  
  
  "Аван. Ҫӗр ҫине анса лармалли зонӑна ҫутатакан ракетӑсемпе е кӑвайтсемпе ҫутатма тӑрӑшӑп. Ҫак детальсене сӳтсе явнӑ чухне ман пуҫа ҫакӑн пек информацие йӗркеллӗ условисенче пӗрлехи усӑ курмалли телефон линисем тӑрӑх нихҫан та никам сисмелле мар пӗлтерес шухӑш пырса кӗчӗ. Анчах лару-тӑру яланхи пек пулман, условисем примитивлӑ пулнӑ.
  
  
  "Сире укҫа кирлӗ пулать, - терӗ Хоук. "Эпӗ Сирӗн отельте Вӑтаҫӗр Америкӑри тӗрлӗ валютӑсенче кӗтетӗп. Тата мӗн те пулин?"
  
  
  "Ҫапла. Манӑн Люгер тӑварлӑ шыв тултарнӑ ваннӑна йышӑнчӗ те, манӑн алӑ айӗнче хӗҫпӑшал тасатма набор тытас килет. 9мм. боеприпас ачисем ".
  
  
  "Ку сире кӗтет". Линийӗ ҫинче, Хоук отель тата темскер хушса хунӑ пек, пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ. Анчах кайран вӑл: "эсӗ ӑнӑҫу пулнинчен ытларах", - терӗ.
  
  
  Вырӑнти старостӑна вертолет валли сигнал ҫутисем яма ӳкӗтленӗ чухне манӑн ӗҫ пурччӗ. Вӑл мана пулӑшасшӑн пулмарӗ. Вигиа-Чико ялӗнче ҫуралса ӳснӗ ҫынсем май уйӑхӗнчи ҫыран хӗрринчи ялтан та уҫӑ бассейна кӑштах кураймастчӗҫ, анчах кивӗ йӑласемпе ih ҫыхӑну вӑйлӑ юлатчӗ. Сайра хутра сипленекен шурӑ ҫынсем Юкатана мирлӗ миссисемпе килнӗ, ҫынсем кӗтсе илесшӗн ҫунман.
  
  
  
  
  
  
  пӗри-вӗҫекен ih машинӑсем тавра.
  
  
  Ӑна, юлашкинчен, авалхи меслетпе ih кӑмӑлсӑррӑн килӗштерсе ӗҫлемелле турӗ. Вӗсене укҫа пама пулчӗ. Уйрӑм йӗркепе вӑл цру пилот, Государпартамент кӑштах укҫа илсе килессе шаннӑ. Чико Вигийӗнчен тухма аван мар пулнӑ пулӗччӗ, анчах ҫынсем ӑна улталарӗҫ тесе шутланӑ пулсан.
  
  
  Тепӗр темиҫе сехет хушшинче, сигнал ҫутисене вырнаҫтарас ӗҫе ертсе пынӑ чухне, ҫакӑн пек тӑрӑшусем унӑн чӗринче пытанса тӑнӑ. Йӗри-тавра типӗ хӑрӑк туратсем нумай, ҫӗр ҫине анса лармалли вырӑна кӑтартас тесе, ултӑ кӑвайт чӗртсе ячӗ.
  
  
  Кӑвайтсем ҫунма пуҫласанах уҫланкӑ ҫуталса кайрӗ, ӑна sel тата шаль кӗтме пуҫларӗ. Кӗтмелле те. Кӗтмелле те.
  
  
  Государство департаменчӗ хутшӑннипе пурте йӗркеллӗ пыманнине пӗлмелле пулнӑ унӑн. Вертолет роти сасӑ илтӗннӗ тӗле тул ҫутӑлма пуҫларӗ, манӑн пожарнӑйсен бригади чарӑнса тӑнипе тем тесен те кӑмӑлсӑрланчӗ. Пилот пирӗн пысӑках мар ушкӑна асӑрхарӗ те, хӗрлӗ-хӑмӑр тусан мӑкӑрлантарса, хӑйӗн карапне илсе кӗчӗ.
  
  
  Пилот мартин ятлӑ пулнӑ. Вӑл шӗвӗр сӑмсаллӑ типшӗм ҫамрӑк ҫын пулнӑ. Ял ҫыннисем вертолет тавра пухӑнса тӑнӑ вӑхӑтра эпир удостоверенисене улӑштартӑмӑр.
  
  
  "Шанатӑп, вӗсем сирӗнпе пӗрле кӑштах укҫа янӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Укҫа? Мӗншӗн?"
  
  
  "Сигнал паракан пушарсемпе пулӑшас тесен, манӑн ҫав ҫынсене кӑштах укҫа пама тиврӗ".
  
  
  Мартин, ҫутӑ пӗлӗт ҫине пӑхса, куҫне хӗсрӗ. "Сире сигнал ҫутисем мӗн тума кирлине пӗлместӗп эпӗ; тул ҫутӑлнӑпа пӗрех.
  
  
  "Вертолет ыйтсан, тӗттӗмччӗ, - терӗм эпӗ сиввӗн. Государство Департаменчӗ часах ответ парасса, мана кунтан тул ҫутӑличченех туртса кӑларасса шаннӑччӗ вӑл. Ман патмар график, тахҫанхи тус.
  
  
  "Укҫа илсе килесси ҫинчен никам та нимӗн те каламан", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  Пирӗн тавра тӑракан ҫынсем темӗн мӑкӑртатаҫҫӗ, вӗсем пирӗн калаҫӑвӑн тупсӑмне тупасран хӑрать вӑл.
  
  
  "Эсир хӑвӑр укҫӑра илсе килтӗр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ну... хӑшӗ - пӗрисем", - терӗ вӑл асӑрханса.
  
  
  Вӑл хӑйне хӑй хытарчӗ. "Тасал, ҫӗвӗҫе ил! Ӑна ҫав ҫынсене укҫа пама пулнӑ, эсир ih илмесен, вӗсем сирӗн шӑммӑрсене хуҫӗҫ, тесе шутлатӑп ".
  
  
  Мартин, кӳреннӗ пек пулса, хыҫалти кӗсйинчен кивелнӗ бумажник туртса кӑларчӗ те счетсене уҫма пуҫларӗ. Тарӑхнипе вӑл бумажникне туртса илчӗ те бумажникне туртса кӑларчӗ. Вексельсен сумми аллӑ доллартан ытла мар. Ӑна аслине пачӗ, лешӗ ӑна чаплӑн шутласа тухрӗ, унтан кулмасӑр пуҫне сулчӗ. Вӑл пирӗн ҫула тасатса каялла чакнӑ ял ҫыннисемпе калаҫрӗ.
  
  
  Вертолетла вылянӑ чух Мартин: "сирӗн вӗсене пурне те памалла пулнӑ-и? Вӗсем индеецсем ҫуррипе ҫырлахнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  "Тен, вӗсем сан пырна сӑнӑпа чиксе шӑтаричченех кӑмӑлсӑр пулнӑ пулӗччӗҫ", - терӗм эпӗ. Ку сирӗншӗн ҫирӗм пилӗк доллар тӑрать-и?
  
  
  Вӑл двигателе пӗр комментарисӗрех ӗҫе янӑ
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, - терӗ ӑна эму. "Эсир тӳлени ҫинчен эпӗ пӗтӗмпех доклад тӑвӑп, вара сире патшалӑх департаменчӗн яланхи каналӗсем тӑрӑх тӑкаксене тӳлесе татӗҫ. Сирӗн ӗҫ ӑнсан, эсир хӑвӑр укҫӑра Раштав тӗлне тавӑрса паратӑр. Тен, Раштавра мар... »
  
  
  Мартин пӗрремӗш хут кӑштах ҫемҫелчӗ, кулса та илчӗ. "Юрать, - терӗ вӑл. "Йышӑнас пулать, ку вӑл карланкӑри сӑнӑран йӳнӗрех. Ӑҫта?"
  
  
  "Веракрус", - терӗ те ӑна эму, эпир сиксе илтӗмӗр.
  
  
  Вунтӑватӑ сыпӑк.
  
  
  Эрнандо Кортес 1519 ҫулта, мексиканецсен ҫӗрӗ ҫине пӗрремӗш испанец пулса, Веракуса аннӑ. Вӗсемпе пӗрле хорькӑна тӗрлӗ вӑрҫӑсенче американецсемпе французсем икӗ хутчен тытса илнӗ.
  
  
  Кампече заливӗ тӑрӑх шуса пынӑ чух, вӑл хӗвел ҫутипе ҫуталнӑ хула ҫине куҫне хӗскелесе пӑхса тӑнӑ чух, халӗ ӗнтӗ Веракус шталь, ҫак юнпа аслатие тивӗҫлӗ приз пулса тӑни уҫҫӑнах палӑрчӗ.
  
  
  Эпир америка консульстви вырнаҫнӑ площадка ҫине вырнаҫса лартӑмӑр, унта ӑна кӑнтӑрлахи апата юлма сӗнмерӗ. Ӑна пула эпӗ шӑнса кӳтнӗ пек, ыйхӑсӑр аптранӑ пек туйрӑм, ҫавӑнпа та мартини пирӗн дипломати службин хӑшпӗр сотрудникӗсемпе светски калаҫу ирттерес килмерӗ. Вӑл Мартин аллине чӑмӑртарӗ, каллех хӑй укҫине каялла тавӑрса парасса шантарчӗ, вара тулти телефонпа такси чӗнсе илчӗ.
  
  
  Таксипе байя Бонто отельне ҫитиччен ҫӳресси хулан авалхи тӗреклӗ ялавӗсем тавра, тӗлӗнмелле кивӗ ҫуртсем тавра, ҫавӑн пекех хальхи анлӑ урамсем тӑрӑх, хурҫӑ тата кӗленче небоскребсемпе юнашар иртет.
  
  
  Манӑн гостиница кивелнӗ, анчах меллӗ, шалти пысӑк картиш, тӳпенелле уҫӑ, йӗри-тавра виҫӗ рет пӳлӗм. Ӑна водителе тӑхтама каларӗ те шала кӗчӗ. Ӑна хӑй ятне каласан, сӗтел хушшинче ларакан ҫын мана номер уҫҫине, пичетленӗ хулӑн конверта тата кларнет футлярне чикнӗ ҫыхха тыттарчӗ. Ӑна конверт ҫурса тӗрлӗ тӗслӗ долларсем, йытӑ, кетсальсем, кордобсем, колонсем, лемпирсем, бальбоа, боливарсем, гурдӑсем, фунтсем, франксемпе гульденсем тупнӑ. Ӑна йытӑ туртса кӑларчӗ, водителе тӳлерӗ те, хул хушшине пакет хӗстерсе, виҫҫӗмӗш хутра хӑйӗн пӳлӗмне хӑпарчӗ. Пире Пилар, пире никамран та пӗлтермен-ха.
  
  
  Ӑна пӑспа ӑшӑтнӑ вӑрӑм ванна, унтан сулхӑн душ йышӑнчӗ, кӗтесре тасатмалли хатӗрсене чӗркесе хучӗ.
  
  
  
  
  
  
  вӑл люгерпа ӗҫлеме тытӑнчӗ. Ӑна Хокран ҫӗнӗ пистолет илсе килме ыйтӑттӑм, Анчах Вильгельминӑн ӗлӗкхи шанчӑклӑ тусӗ Пулнӑ.
  
  
  Ӑна Люгер салатрӗ те пур детальсене те пӑхса тухрӗ. Ӑна шыв витмен сийпе хӳтӗленӗ пирки тӑварлӑ шыв метала сиенлемен-ха. Унпа кашни детальре, пӗчӗк винтсенче те раствитель усӑ курнӑ, шӑтӑк витӗр вӗсем шуралса кайичченех пӑнчӑсем тунӑ. Ӑна сӳтнӗ пистолет ваткӑллӑ салфеткӑпа типӗтнӗ, критикӑллӑ пайсене лутра пылчӑклӑ ҫупа сӗрнӗ те Каллех Люгера пуҫтарнӑ. Ӑна Хоук илсе килнӗ снаряд коробки тавра сакӑр патрон тултарнӑ обойма майлаштарса хучӗ те вильгельмина пиҫиххи ҫумне кобурине чикрӗ.
  
  
  Манӑн ӳт-пӗве ыйхӑ кирлӗ, анчах манӑн ӑс-тӑн парӑнмасть. Плансем тумалла, шӑтӑксене хупмалла пулнӑ. Ӑна хӑйӗн пуҫ мимине канма парсан, кашнинчех унӑн куҫӗ умне Рона сӑнӳкерчӗкӗ тухса тӑнӑ. Сарӑ, яштака та яштака кӗлеткеллӗ, темиҫе каҫ ытамра пулнӑскер, ӗҫре тата тепӗр юлташ ҫухатнӑ тесе шутлама та ҫук.
  
  
  "Вӗсем пире вӑхӑт памаҫҫӗ, пирӗн сирӗн хуйхӑр - суйхӑра пӗтерес пулать", - хурланса шухӑшларӑм та эпӗ пӳлӗм тавра вӗҫсе ҫаврӑнтӑм. Сӗтел хушшинче унран: ҫывӑхра магазин пур-и, эпӗ ӑна тумтир туянма пултаратӑп-и, тесе ыйтрӗ.
  
  
  "Ҫапла, сеньор. Ҫул урлӑ вырнаҫнӑ Агиларсра питӗ лайӑх суйласа илнӗ ", - терӗ клера.
  
  
  «Gracias. Акӑ пӗр ҫын килессе кӗтетӗп. Вӑл килсен, кала, эй, ӑҫтан тупас мана ".
  
  
  Вӑл урам урлӑ каҫрӗ те хоукӑн тумтирне пӗр ывӑҫ укҫа тӑкакларӗ. Ҫӗнӗ костюм тӑхӑнсан, ӑна хӑйӗн портьипе тепӗр хут канашланӑ та урам тӑрӑх урамри кафе патнелле васкамасӑр утнӑ. Вӑл кӗмелли вырӑна сӑнама май пур сӗтел хушшине кӗрсе ларчӗ те вырӑнти бренди бутылкине заказ пачӗ, бутылки вут пек ҫунать, анчах унӑн тути лайӑх мар. Брендине туртса пынӑ май, Вӑл: "Манӑн унпа Калаҫакан Пилар килмӗ-ши", - тесе ыйтиччен мӗн чухлӗ кӗтмелле-ши?
  
  
  Ҫак самантра блузка тӑхӑннӑ тӗксӗмрех хӗр, унӑн илемлӗ кӑкӑрне аран-аран тытса чараканскер, сӗтелсем хушшинче сулӑнса илчӗ те ман патӑмра чарӑнса тӑчӗ. Ee ҫӳҫӗ хура та ҫӑра, ҫӳп-ҫаппа ҫӳп-ҫап ҫинчен арпашӑнса кайнӑ. Вӗсен куҫӗсем хура кофе тӗслӗ, вӗсем экзотикӑлла киленӳ пуласса пӗлтереҫҫӗ.
  
  
  "Шӑрпӑка перекетлеме пултаратӑр-и эсир?"- тесе ыйтрӗ вӑл ҫӑмӑл акцентпа.
  
  
  "Каҫарӑр, эпӗ ih упранмастӑп, мӗншӗн тесен туртма пӑрахрӑм". Ӑна эй каласа пачӗ.
  
  
  "Пӗлтӗр ӑна хам туртма пӑрахма хӑтлантӑм, анчах икӗ вырсарникун ҫеҫ тытӑнса тӑтӑм", - тӗрӗс ответлерӗ вӑл.
  
  
  "Эсир Пилар пулмалла".
  
  
  "Ҫапла. Эсӗ Картер Мар... Ӑна Киллмастер тесе чӗнеҫҫӗ. Сирӗн репутаци санран иртсе кайрӗ ". "Хама сӑпайлӑн тыткаламалла-и манӑн е каҫару ыйтмалла-и, пӗлместӗп".
  
  
  Унӑн тулли тутисем йӑл кулса илчӗҫ. "Нихҫан та каҫару ыйтмалла мар. Ларма пултаратӑп-и ӑна? »
  
  
  "Паллах. Ман йӑласем паян ытти йӑласем пекех кӑшт кивелнӗ.
  
  
  Пилар мана хирӗҫ пукан ҫине ларчӗ. "Эсӗ кӑштах ҫывӑрнӑ пек курӑнатӑн", - терӗ вӑл.
  
  
  "Чи малтан Бизнес", - терӗ вӑл чеен кулса. "Эпир кунта калаҫма пултаратпӑр-и?»
  
  
  Унӑн илемлӗ куҫӗсем кафере ӗҫсӗр ҫапкаланса ҫӳрекенсемпе тротуар тӑрӑх шӑваҫҫӗ. "Ку, ытти кирек мӗнле вырӑн пекех, лайӑх вырӑн", - терӗ вӑл мана, хулпуҫҫисене хутлатса илсе.
  
  
  Ӑна официанта тепӗр стакан пама хушрӗ те Пилар бренди тултарчӗ. Унтан хыттӑн ыйтрӗ: "мӗн турӑн эсӗ хӑвӑн ҫӳҫӳпе?»
  
  
  Хӑй сисмесӗрех унӑн алли пӗр самантлӑха аптраса пуҫ патнелле туртӑнчӗ, унтан йӑл кулчӗ. "Сире эпӗ хӗрлӗ тесе каларӗҫ пулмалла. Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, пирӗн почтӑра бизнес пайӗсем тулашри сӑн-сӑпата улӑштарма кирлӗ пулаҫҫӗ. Сана хури килӗшет-и? "
  
  
  "Юратмалла ӑна. Укҫине тытатӑп, эсӗ те хӗрлӗрех ҫӳҫлӗччӗ.
  
  
  "Мӗншӗн, тавтапуҫ", - терӗ те вӑл, хӑйӗн вӑрӑм куҫ хӑрпӑкӗсем айӗнчен ман ҫине ашкӑнчӑклӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  Пӗр самантлӑха Пиларс сӑн-пичӗ ҫухалнӑ пек пулчӗ, Вара Ронӑн фольштедтӑн ҫинҫе пичӗ ҫине куҫрӗҫ. Ӑна пӗр сыпкӑм ҫирӗп бренди ӗҫрӗ те, сӑнӳкерчӗкӗ ҫухалчӗ.
  
  
  "Пирӗн пӗртен - пӗр япала, - терӗм эпӗ, - ку катер, чемоданне" Гавиота "ҫине туртса кӑларнӑскер. Эпӗ тӗттӗмре хамӑр ята, паллӑ цифрӑсене уйӑрса илеймерӗм. Вӑл & amp; quot; "ытла та лутрарахра пынӑ, ӑна ҫакӑнса тӑракан икӗ двигатель хускатнӑ".
  
  
  Пилар тутине ҫыртрӗ те пуҫне пӑркаларӗ.
  
  
  "Ун пекки нимӗн те ҫук. Эсир катер ҫинчи ҫынсем тавра кама та пулин курнӑ-и?
  
  
  "Аслӑ ҫын ҫӳллех мар, ҫирӗп кӗлеткеллӗ, кукша пуҫлӑ".
  
  
  Вӑл мана чарас тесе аллине ҫӗклерӗ. "Кӗрнеклӗ, кукша пуҫлӑ арҫын-и?»
  
  
  "Ку тӗрӗс. Эсӗ ӑна пӗлетӗн-и?"
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп. Кюрасао контрабандистсен бандине ертсе пыракан ҫын пур. Ӑна Торио тесе чӗнеҫҫӗ.
  
  
  "Эсир мана ӑҫтан тупмаллине калама пултаратӑр-и?»
  
  
  "Эпӗ сана унта илсе кайма пултаратӑп. Ӑна Кюрасао пӗлетӗп, вара эпир часах ӗҫе тытӑнӑпӑр ".
  
  
  Пӗр минутлӑха ӑна хирӗҫ каласшӑнччӗ. Ӑна отеле мар, Вӑл Рона пекех пултӑрччӗ. Анчах Пилар тӗрӗс каланӑ, хаклӑ вӑхӑта пралуксӑр Кюрасао ҫине тӑкаклама пултарнӑ, вӑхӑчӗ вара татӑклӑ фактор пулнӑ.
  
  
  "Епле часах кайма пултарӑпӑр-ха эпир?"Ӑна каларӗ.
  
  
  "Эпир ирхи пулла ыран ирхине ӗлкӗрме пултаратпӑр. Ӑна пурне те майлаштарӑп.
  
  
  "Малтан пуҫлама пултаратпӑр-и эпир?"
  
  
  "Ҫук. Тата сире паян каҫхине кантарасси кирлӗ. Ыран санӑн вӑйлӑ та сыхӑ пулмалла ".
  
  
  Манӑн нӑйкӑшакан мышцӑсем килӗшрӗҫ. Эпир тепӗр стакан бренди ӗҫрӗмӗр те, вӑл мана отеле ҫитиччен ӑсатса ячӗ.
  
  
  "Эпӗ сана илме ирхине пыратӑп, - тенӗ Пилар, - эпир аэропорта каятпӑр".
  
  
  Ӑна картишӗнче хӑварчӗҫ те ӗшенчӗклӗн ура ҫине тӑчӗ
  
  
  
  
  
  
  ман пӳлӗме.
  
  
  Вунпилӗк Сыпӑк
  
  
  Ӑна кун каҫа иккӗмӗш чун йышӑнчӗ, каҫхи хӗвеле хирӗҫ жалюзине карчӗ. Ӑна ҫӗнӗ тумтир хыврӗ те пукан ҫине хучӗ. Унтан вӑл ҫаппа-ҫарамас кровать ҫине тӑсӑлса выртрӗ, хӑй ҫине простынь уртса ячӗ те мачча ҫинелле тинкерчӗ.
  
  
  Ахаль чухне ҫывӑрса кайма та май ҫук. Манӑн кашни нервах канмалла, манӑн куҫӑмсем хӑйӑр тултарнӑ михӗсем пек, анчах вӑл ҫывӑрма пултараймарӗ.
  
  
  Таҫта америка ученӑйӗ тата вырӑс генералӗ пулнӑскер, манӑн ҫӗршыва, хула тулашӗнчи хулана сыхласа хӑварма хатӗрленнӗ. Виҫмине Чи малтан Нью-Йорка каять. Веракусри отельри кравать ҫинчен кравать ҫине вӗҫсе анас мар тесе, ӑна ӑҫта та пулин вӗҫтермелле.
  
  
  Анчах ҫапӑҫӑва хатӗрленмесӗр васкани ухмахла та хӑрушӑ пулнӑ пулӗччӗ. Пилар Торио контрабандиста шыраса тупма пултарсан, унӑн миссие пурнӑҫлама вӑхӑт ҫителӗклӗ пулать-ха. Ӑна, куҫне хупрӗ. Рона курӑнӑвӗ ман умран иртсе кайрӗ, ҫухалчӗ, унтан каялла таврӑнчӗ.
  
  
  Кӗрен жалюзи витӗр кӗрекен хӗвел сӑрӑ тӗсӗн пур мӗлкисем витӗр те майӗпен тӗксӗмленчӗ, юлашкинчен тӗттӗмленчӗ. Ҫапах та манӑн ӑс-тӑн лӑпланма пултараймарӗ.
  
  
  Урамри кашни сасӑ ман хӑлхана уҫҫӑнах илтӗннӗн туйӑнать. Юнашар пӳлӗмре унитаза ҫуса тасатнӑ хыҫҫӑн фонтанлӑ Ниагар шывсикки.
  
  
  Унтан такам ман алӑка хуллен шаккарӗ.
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Пилар ку", - тенӗ ҫемҫе ревматизм.
  
  
  Вӑл ҫӳп-ҫап таврашӗнчен тухрӗ, алшӑлли илчӗ те алӑка уҫрӗ. Пилар ҫинче пӗчӗк ҫеҫ чечеклӗ хура платье пулнӑ, вӗсем унӑн пуян вырӑнӗнчи сӑртсемпе айлӑмсенче телейлӗ ӳснӗ пек туйӑннӑ.
  
  
  "Кӗрӗр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ ҫывӑрса каяссине эпӗ чӑнах та ӗненмен", - терӗ те вӑл шала кӗчӗ.
  
  
  "Сирӗн илемӗр сирӗн ӑслӑлӑхӑртан ҫеҫ лайӑхрах", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ сана пулӑшма мӗн те пулин илсе килтӗм". Вӑл хуллен кровать хӗррине ларчӗ.
  
  
  "Таблеткӑсем?"Унран ыйтрӑм. "Эпӗ нихҫан та ih йышӑнмастӑп".
  
  
  Вӑл юлхавлӑн кулса илчӗ. "Ҫук, таблеткӑсем мар. Мана."
  
  
  "Мӗнех вара, - терӗм эпӗ, тӗлӗннипе тӳрленсе тӑрса, - эсир чӑнах та тӗлӗнмелле планшет, eeа ҫӑтса яма та йывӑр мар".
  
  
  Ee илемлӗ сӑн-пичӗ шухӑша кайрӗ, хаярланнӑ пекех пулчӗ. "Ан шӳтлӗр, - терӗ вӑл. "Пирӗн икӗ пурнӑҫ та ыран санӑн ӳт-пӗвӳ мӗнле пулнинчен килет, и..."Кунта вӑл иккӗленсе тӑчӗ, унӑн куҫӗсем ман алшӑлли тӑхӑннӑ кӗлетке тӑрӑх шуса кайрӗҫ. "Тен, ӑна та паян пӗччен канӑҫ ҫук".
  
  
  "Пулма пултарать", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсӗ пурне те ман пата хӑваратӑн-и?»
  
  
  "Пилар, ӑна сан аллунта".
  
  
  "Хӗнетӗп. Малтан ӑна, сана ҫакӑнта, кровать ҫинче вырттарасшӑн ".
  
  
  Вӑл кравать патне пычӗ те анма хатӗрленнӗччӗ ҫеҫ, унӑн вӑйлӑ хӑмӑр пӳрнисем хӑйне йӑтса ҫӳрекен алшӑлли айӗнчен шуса тухрӗҫ те ӑна шӑлса пӑрахрӗҫ.
  
  
  "Кун валли пире алшӑлли кирлӗ мар", - татӑклӑн каларӗ вӑл. "Вырт пурнӑҫ ҫине, тархасшӑн".
  
  
  Вӑл кровать ҫине тӑсӑлса выртрӗ, аллисене минтер ӑшне чикрӗ. Ман мӑя пуҫ купташкин никӗсӗ ҫумне темӗнле сулхӑн япала пырса перӗнчӗ те, ҫурӑм тӑрӑх ерипен шуса кайрӗ. Вӑл корица шӑршине туйса илчӗ. Унӑн хулпуҫҫийӗ урлӑ Пилар хӑй йӑтса пыракан сумка тавра пӗчӗк флакон туртса кӑларнине, унта мӗн пуррине ман ҫурӑм шӑмми тӑрӑх тӑкнине куртӑм.
  
  
  "Корица ҫӑвӗ", - ӑнлантарчӗ вӑл. "Халӗ эпӗ ӑна каллех пуҫна устарасшӑн, мана вӑйсӑрланма пулӑштарасшӑн".
  
  
  "Ҫапла, мэм", - кулса илтӗм эпӗ, пӑшӑлтатакан пурҫӑн сасӑ Илтӗнчӗ. Унӑн куҫ хӗррипе хурарах пӗҫҫи хӗмленсе илнине асӑрханӑ Та, Пилар хӑйӗн пӗтӗм тумтирне хывнине ӑнланса илнӗ.
  
  
  Ман шухӑша сиснӗ пек, вӑл ман куҫа хӑйӗн сивӗ те ҫемҫе пӳрнисемпе хуллен сӗртӗнсе хупларӗ. "Лӑпланса ҫит", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. "Халӗ санӑн вӑйсӑрланас пулать".
  
  
  Унтан унӑн аллисем ман ҫурӑм ҫине пӗчӗк ҫаврашкасем пек выртрӗҫ, ee пӳрнисем ҫирӗппӗн те ачашшӑн пусрӗҫ. Вӑл ман хулпуҫҫисемпе кӑкӑр читлӗхне ҫу сӗрчӗ, хӑйне ырлакан сасӑсем кӑларать. Вӑл ман енче, майӑн сӑнни мана пырса тивнӗ ҫӗрте, хуҫланчӑк тупрӗ, унӑн пӳрнисем ыратнине ачашларӗҫ.
  
  
  Вӑл ҫуне ман пилӗк ҫине хучӗ, унӑн аллисем манӑн тутлӑ шӑршлӑ сӗрнӗ ӳт тӑрӑх тӗлӗнмелле шурӗҫ. Аяла та, аялалла та, ҫырласемпе аяк пӗрчисен кайри ҫийӗ тӑрӑх та. Чӗркуҫҫисем ҫинчи путӑка тата кӑшт сӗртӗнӗр, унтан, ахилл сухожилий ҫумӗнчи иконожнӑй мышцӑсене, манӑн ура тупанӗсем унӑн ывӑҫ тупанӗ ҫине ӳкчӗр.
  
  
  Пилар ман ура тупанӗ ҫине ҫу хучӗ, кашни пӳрне хушшинчех пӳрнипе шутарса илчӗ.
  
  
  Манӑн ӳт-тирӗм вӑл сӗртӗннине сисмесӗрех чӗрӗ пулнӑ. Хӑйӗн ҫарамас кӗлетки ҫывӑхра пулни ӑна хӑй вӑхӑтӗнче сиснӗ пек туйӑнать.
  
  
  "Пилар, эпӗ пӗлместӗп, пӑлханать-и вӑл, ҫывӑрас килет-и? Тархасшӑн, йышӑну ту! »
  
  
  "Лӑплан", - ҫемҫен вӑрҫса илчӗ вӑл. "Эпир тин ҫеҫ пуҫларӑмӑр".
  
  
  Унтан вӑл ман пӳрнесене пӗрерӗн-пӗрерӗн, пӳрнесем хушшипе кустарса, ырлама пуҫларӗ. Шӗвӗр пӳрнисемпе вӑл кашни пӳрни ҫинчен ҫӳлелле те аялалла шуса анакан ҫупа вараланнӑ ҫӗҫӗсем турӗ.
  
  
  Унтан Пилар кашни ура тупанне алла илчӗ те, шӑмӑсем шатӑртатнине сисиччен, ӑна ҫӑрма тытӑнчӗ. Унтан вӑл каллех аллисене ман урасем тӑрӑх ҫӳлелле ҫӗклерӗ, унӑн опытлӑ пӳрнисем хытӑ мышцӑсем ҫине тӑрӑнчӗҫ, ыратнине пӑчӑртаса, манипуляцилесе, сурса ыраттармаллах туртса кӑларчӗҫ.
  
  
  Манӑн кӗрпе ҫине уйрӑмах тимлӗн пӑхаҫҫӗ. Пӗр аллине кашни ҫырла ҫинчех тытса, вӑл хӗрарӑмшӑн тӗлӗнмелле вӑйлӑн пӗшкӗнет те чӑмӑртать, унӑн аллисем ура тупанӗнчен пуҫласа пӳрне вӗҫӗсем патне пӗр тикӗссӗн кусса каяҫҫӗ.
  
  
  Пӑчкӑ чухне Кровать кӑшт усӑнса аннӑ
  
  
  
  
  
  
  вӑл ман ура ҫине сиксе тӑчӗ. Ҫак лару-тӑру тавра вӑл малалла ӳпӗнчӗ те, хӑйӗн пиҫӗ пӳрнисемпе ман ҫурӑм тӑрӑх сӑтӑркаласа, йывӑр мышцӑсене асамлӑ майпа вӑйсӑрлатрӗ.
  
  
  Вӑл, манӑн хулпуҫҫисемпе мӑйӑма сӗрес тесе, малалла туртӑнсан, унӑн чӳхенекен кӑкӑрӗ мана сӗртӗннине туйса илчӗ. Халӗ унӑн аллисем манӑн ҫара ҫурӑм тӑрӑх хулпуҫҫирен пуҫласа ура тупанӗсем патнелле шуса кайрӗҫ.
  
  
  "Халӗ ҫаврӑн, - терӗ вӑл, - эпӗ ӑна тепӗр енне тӑвӑп".
  
  
  "Пӗлместӗп, чӑтайӑп-ши ӑна".
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, ӑна шансах тӑр, эсӗ николай чӑтӑн".
  
  
  Вӑл месерле ҫаврӑнса выртрӗ.
  
  
  Пилар ассӑн сывласа илчӗ. "Мӗншӗн-Ха эсӗ ӑна халран кайнӑ тесе шутларӑн?»
  
  
  "Мур илесшӗ!"Ӑна, манӑн ҫарамас массажистка ҫине пӑхма май килнипе усӑ курса, кулса илчӗ. Ee тирӗ, шӑварнӑ пӑхӑр пек, яп - яка та кӑлтӑксӑр. Кӑкӑрӗ тулли те пиҫсе ҫитнӗ. Вӗсем аялалла усӑнчӗҫ, унтан сасартӑк ҫӗкленчӗҫ. Унӑн ҫинҫе пилӗкӗпе ҫаврака пӗҫҫисем банк ҫутипе йӑлтӑртатаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл кровать ҫинчи тумбочка ҫинчен ҫу кӗленчине илес тесе илемлӗн пӗшкӗнчӗ те, аллисене сарса, ман ҫине сирпӗнчӗ.
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, - терӗ вӑл, каллех ман шухӑшсене вуланӑ пек, - туса пӗтерейменни нимӗн те юлмасть!»
  
  
  Ҫапла ӗнтӗ, халӗ вӑл ee аллине парӑнчӗ. Куҫӗсем хупӑнчӗҫ - пуҫра канӑҫсӑр картинӑсем ҫуралмарӗҫ. Манӑн ӳт-пӗвӗм, ҫак пӗлекен пӳрнесемпе туртӑнаканскер, уҫлӑхра куҫса ҫӳренӗ пек, йывӑрӑшсӑрлӑх туйӑмӗ пурччӗ. Ӑна ирискӑпа тунӑ пек туйӑнать... вӑл ҫав тери ҫирӗп, ҫав тери ҫирӗп пулнӑ.
  
  
  Вӑл куҫӗсене хӑвӑрт уҫрӗ те Пиларс аллине ярса тытрӗ. "Ку ҫителӗклӗ, - терӗм эпӗ. - Эпир тин ҫеҫ массаж чиккине Ҫитрӗмӗр. Санӑн урӑх талант пур-и? »
  
  
  Пилар юлхавлӑн йӗкӗлтесе кулса илчӗ. Унӑн ҫӑварӗ ӗмӗрлӗхех манпа хупӑнсан, эпӗ калама ҫук савӑнтӑм.
  
  
  Пӗр хушӑ мана бархатран тунӑ пӗчӗк шӑтӑк витӗр калама ҫук киленӳ тӗнчине туртнӑ пек туйӑнчӗ. Унтан мана ирӗке кӑларассӑм килчӗ. Нумай сехет хушшинче вӑл пире пирвайхи хут шухӑшсенчен, туйӑмсенчен пушанса юлчӗ, манӑҫӑн тарӑн пусси патнелле ишсе пычӗ.
  
  
  Ӑна манпа юнашар ӑшӑ, ҫунса тӑракан ӳт-пӗве туртрӗ те пире иксӗмӗре те простыньпе витрӗ.
  
  
  Тепӗр минутран мана корица шӑрши кӗрекен ӑшӑ ытамласа илчӗ.
  
  
  Вунултӑ Сыпӑк
  
  
  Вӑл тул ҫутӑлас умӗн вӑранчӗ те, кивӗ детальсене пурне те перменент прессованийӗн телефонӗпе витнӗ ҫӗнӗ компоненчӗсемпе улӑштарнӑ пек туйӑнса кайрӗ. Ваннӑра шыв шӑмпӑлтатни тата испанилле юрлакан хӗрарӑм сасси илтӗнет. Вӑл ҫӳп-ҫап таврашӗнчен сиксе тухрӗ, кун тӗлне пычӗ те ӑна тӗртрӗ.
  
  
  Пӳлӗме пӑс капланса кӗчӗ. Ҫурма витӗр курӑнакан чаршав хыҫӗнче Унӑн чунӗ Пиларӑн илемлӗ кӗлеткине курма пултарнӑ, Вӑл супӑньпе Супӑньленӗ, Панчо Вильям вӑхӑчӗпе темӗн юрланӑ. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе чӳрече карри унӑн ӳчӗ ҫумне ҫыпҫӑнса ларнӑ та, канфет коробкинчи целлофан чӳречи пек йӑлтӑртатакан ҫиеле ҫаралса юлнӑ.
  
  
  Вӑл унта пӗр минут пек пӑхса тӑчӗ, унтан чаршава ярса тытрӗ те аяккалла тӗртсе хучӗ.
  
  
  Пилар ялава пурнӑҫлама ирӗк панипе ахлатса илчӗ те, хӗрарӑмла аллипе сулса, питне хупларӗ. Унтан вӑл аллисене усрӗ те, хӑйӗн ӳт-пӗвӗнчи сӑртсемпе путӑксем тӑрӑх юхса анакан шыв ee тюлень пек йӑлтӑртатма хистенӗ вӑхӑтра, чун юхӑмӗпе кулса ларчӗ.
  
  
  "Ырӑ ир пултӑр, керидо", - терӗ вӑл. "Унӑн пӗртен-пӗр передачи сана мар пулӗ тетӗп". Унӑн куҫӗсем ман ӳт тӑрӑх шӑваҫҫӗ. "Эсир яланах ҫапла вӑранатӑр-и?»
  
  
  "Пурте юнашар пӳлӗмре чун йышӑнаканран килет".
  
  
  "Эсӗ лайӑх ҫывӑрнӑ пулӗ тетӗп".
  
  
  "Пӗрене пек. Ҫак эмел ҫинчен тӗнче хӑҫан та пулин ҫывӑракан ҫынран пӗлсен, эпир юлашки барбитрат тӑрӑх курӑпӑр.
  
  
  "Йӑпӑлти. Лар, мэнгылю сана ҫурӑмна сӗрӗп.
  
  
  Ӑна курсан, Пилар мана ҫавӑрчӗ. Вӑл аллисене супӑньленӗ, анчах вӑл супӑньленӗ анатоми облаҫӗ, паллах, ман ҫурӑм пулман. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ун еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ, пирӗн ҫине иккӗшин ҫине те шыв сирпӗнчӗ. Вӑл мӗнле ҫӳллӗ хӗр иккенне вӑл пирвайхи хут ӑнланчӗ.
  
  
  "Эпӗ сирӗнтен питӗ нумай заказ илетӗп, - терӗм эпӗ. Мана хам ҫине илме вӑхӑт.
  
  
  "Мӗн ҫинчен каларӑн эсӗ, керидо?"- терӗ вӑл малалла ӳпӗнсе, ҫав ытарма ҫук кӑкӑрсем ман паталла сулланчӗҫ.
  
  
  Ӑна Хулӗнчен Тытса Пилар ҫӗклерӗ те ee хӑй патне илсе пычӗ. Унтан ӑна пӗр дюйм тӑршшӗ антарчӗ.
  
  
  Унӑн аллисем ман кӑкӑрӑма ыталасан, вӑл хавасланнипе ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ, вара вӑл, хӑйӗн кӑкӑрӗпе ман ҫумма тӗршӗнсе, пире пӗрле туртса илчӗ. Эпир вӑраххӑн, хумлӑн-хумлӑн, пӗр хускалмасӑр ташлама пуҫларӑмӑр, Унта, чунӑм, пӑчар, усал ернӗ хӗрарӑм пек, ҫаврӑнкаласа чӗтренмесӗр, майӗпе ӳссех пыратпӑр. Сасартӑк вӑл кӑшкӑрса ячӗ, унӑн сасси шыв пӗр евӗрлӗн шавласа юхма пуҫларӗ.
  
  
  Ҫакӑн хыҫҫӑн эпир & amp; nb пирӗн ӳтсене ҫуса тасатма ирӗк парса пӗрле тӑтӑмӑр.
  
  
  Эпир хӑвӑрт тумлантӑмӑр та, хуэво-ранчеро ирхи апат тума юнашар кафене кайрӑмӑр. Эпир ҫав мексиканец сӑрине ӗҫрӗмӗр, вӑл ирхи апат вӑхӑтӗнче те йӳҫӗ мексиканец кофинчен-пхӑран лайӑхрах.
  
  
  Такси Пире Aeropuerto Nacional хулине илсе кайрӗ, унта эпир пысӑках мар самолетпа вылятпӑр. Эпир ултӑ вӑтӑр сехетре вӗҫсе тухрӑмӑр. Вӑхӑтӑн икӗ сехетлӗ уйрӑмлӑхӗпе эпир кюрасао кӑнтӑр тӗлнелле анса ларнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Вӗҫнӗ чух
  
  
  
  
  
  юкатанӑн мирлӗ ешӗллӗхӗпе кариб тинӗсӗнче ӑна ирӗксӗрех хӑй темиҫе сехет каярах унта пурӑннине, хӑйӗн пурнӑҫӗшӗн кӗрешнине аса илчӗ.
  
  
  Эпир, Пиларпа иксӗмӗр килӗшнӗ тӑрӑх, ҫул ҫинче пӗр-пӗринпе калаҫман пек. Ӗлӗкрех эпир пурнӑҫпа киленсе пурӑннӑ арҫынпа хӗрарӑм ҫеҫчӗ, ҫитменнине тата, пирӗн чи пысӑк ыйтӑва ирхи апат валли мӗн ҫимеллине татса пама пулнӑ пек, тепӗр пысӑк ыйтӑва татса параттӑмӑр. Анчах халӗ эпир паллӑ мар хӑрушлӑха хирӗҫ пыракан икӗ профессионал пулнӑ, эпир нихҫан та таврӑнас ҫуккине пӗлетӗп эпӗ. Светски калаҫусем валли вӑхӑт пулман. Эпир шӑппӑн, хамӑрӑн шухӑшсене путса ларатпӑр.
  
  
  Пилот сасси шӑплӑха хускатрӗ. "Вӗсем сирӗн тавра, залра сылтӑм борт ҫинче ларакансем, халӗ малта Аруба утравне курма пултараҫҫӗ. Аруба - Нидерландри Антил утравӗсен составне кӗрекен виҫӗ утравран чи пӗчӗкки. Кюрасао хӗвелтухӑҫнелле тата аллӑ мильре. Эпир аялалла анма пуҫлатпӑр, тепӗр вунпилӗк минутран анса ларатпӑр ".
  
  
  Пилот пире кюрасао ҫанталӑк условийӗсем ҫинчен (яланхи пекех идеальнӑй условисем) каласа панӑ чух, Эпӗ Аруба mimmo ҫийӗпе шуса пынине сӑнарӑм. Арубӑпа Кюрасао хушшинчи проливсем ҫинче шурӑ парӑссем тата пулӑҫӑсемпе усӑ курнӑ пулин те, яланах ҫӳрекен пӗчӗк хӑмӑр утравсем нумай пулнӑ.
  
  
  Пирӗн самолет Сентман аэропорчӗ ҫине анса ларчӗ те, Эпир Виллемстад столицине пилӗк миля кайма хатӗрленсе тӑтӑмӑр. Кабини кивӗ "Мчс" пулнӑ, унӑн ҫивиттийӗ уҫӑ пӗлӗт айӗнче усӑ курма пултарнӑ.
  
  
  Водитель калаҫма юратакан ҫын пулнӑ, вӑл пире хамӑр кӗске ҫул ҫӳренӗ чухне вырӑнти элексене пурне те оборудовани ҫинчен каласа пама шутланӑ пек туйӑннӑ. Эпӗ арҫын мӗн калани ҫине ытлашши ҫаврӑнса та пӑхмарӑм, пӗр сӑмах ман пуҫа пӑр каснӑ пек пырса тиврӗ.
  
  
  "Тӑхта - ха пӗр минутлӑха", - мӗкӗрсе ячӗ ӑна водитель. "Кӗпе тӑрӑх туртса кӑларнӑ сарӑ хӗрарӑм ҫинчен мӗн каларӑр эсир?»
  
  
  Вӑл, ман интересӗм вӑраннӑшӑн савӑнса, хӑйӗн вырӑнӗнче йӑл кулса ҫаврӑнчӗ. "О, ҫапла, сеньор. Икӗ кун каялла пулӑҫсен докӗсенче пӑлханусем нумай пулчӗҫ. Кимӗсенчен пӗри сарӑрах ҫӳҫлӗ хӗрарӑмпа таврӑнчӗ. Ун ҫинче ҫӑлӑнмалли гилетт пулнӑ, вӑл ӑна, хӑйне илсе килнӗ чух ӑс-тӑнне ҫухатман пулин те, ишнӗ чухне тытса тӑнӑ. Тӗлӗнмелле, мӗншӗн тесен пире пӗр кимӗ аварие лекмерӗ ".
  
  
  "Ӑҫта вӑл халь?"Ӑна, - хутшӑнчӗ,
  
  
  "Пулӑҫсен объекчӗ ҫинчен пӗлсен, часах хӗрарӑм упӑшки килнӗ те ӑна хӑйпе пӗрле илсе кайнӑ".
  
  
  "Е упӑшки?- тепӗр хут кала ӑна.
  
  
  "Ах, ҫапла. Вӑл пысӑк арҫын, тепӗр чухне Говиотпа пӗрле ишсе ҫӳрекен упа евӗрлӗскер ".
  
  
  Городин! Мана е рона & amp; quot; тупайман чухне вӑл Кюрасао ялне таврӑннӑ пулмалла. Паллах, вӑл унта, объект тавра пулӑҫӑсем илсе килни ҫинчен пӗлтерессе кӗтнӗ. Ку икӗ кун каялла пулчӗ. Ӑна рона чӗрӗ пулӗ тесе шутланӑ. Ку вӑрӑм пӑшал сасси пулчӗ: "Эсир арҫын ӑҫтине пӗлместӗр... унӑн упӑшки... хӗрарӑма илсе кайрӑн-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  - Ҫук, сеньор, анчах, Тен, ман тус, Саба пулӑҫӑ, каласа парӗ сире. Дамӑна вӑл кӗпи тӑрӑх туртса кӑларчӗ ".
  
  
  "Эсир Мана Сабӑна илсе кайма пултаратӑр-и?»
  
  
  "Халӗ, сеньор?»
  
  
  "Хальхи вӑхӑтра."Ӑна кӳпчесе кайнӑ бумажник тавра вунӑ гульденлӑ купюра туртса кӑларчӗ те водителе тӑсса пачӗ. "Ҫакна хӑвӑрт ту".
  
  
  "Пилӗк м", - терӗ вӑл, укҫине минутлӑха хурса.
  
  
  Пилӗк мина хушшинче, секундченех тӗрӗс-тӗкелех, Эпир Виллемстад тулашӗнчи пулӑҫсен ансӑр урамӗсем витӗр тухрӑмӑр, водитель яланах таянса тӑракан гудок пулӑшнипе ҫул тасатса пытӑмӑр. Эпир ҫыран хӗрринчи пӗр пысӑк чӳречеллӗ, ҫилпе вараланнӑ вывескӑллӑ, "Ванвортӑн Хӳтлӗхӗ"тесе ҫырнӑ каркас ҫурчӗ умӗнче сасартӑк чарӑнтӑмӑр.
  
  
  Машина тавра тухсан, вӑл мана ҫанӑран туртнине туйса Илчӗ те, Пилар ҫинчен манса кайнӑ пекех пулнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  "Ник, сарӑ хӗрарӑм... Ку санӑн Рону-и?»
  
  
  "Ку пулма тивӗҫ."
  
  
  "Мӗн тӑвӑн-ха эсӗ?"
  
  
  "Пултаратӑп пулсан, туп ӑна".
  
  
  "Анчах пирӗн российӑри халӑх пурӑнакан пункт пур".
  
  
  Рон пулман пулсан, нимӗнле мисси те пулман пулӗччӗ. Шӑпах вӑл пире тупсӑмне тупмалли уҫҫине пачӗ, халӗ вӑл пире Хула патне илсе ҫитерме пултарать. Унсӑр пуҫне, вӑл пирӗн пек хӑрушӑ ӗҫе вӗренмен. Вӑл Халӗ Городин аллинче пулсан, эй, ҫав тери пысӑк хак тӳлемелле пулать. Ӑна тупма хӑтланса пӑхас пулать. Ӑна эй, нумайӑшне парӑмлӑ ".
  
  
  "Эй, Эсир нимӗн те кирлӗ мар, - терӗ Пилар. "Эсӗ ӑна заданисене пурнӑҫлама хушман. Вӑхӑт вара ... пӗлетӗн-и, паян мӗнле кун?
  
  
  "Ҫапла, ӑна пӗлетӗп. Ыран чи кӗске вӑхӑт ".
  
  
  "Ан ман ун ҫинчен, Ник. Атя манпа пӗрле, эпӗ сана Торора илсе кайӑп. Эпир ӑна ҫыран хӗрринче, кунтан инҫех мар тупатпӑр ".
  
  
  Вӑл Ванвортӑн таса алӑкӗ умӗнче Чарӑнса Пиларс ҫине пӑхрӗ. Вӑл калаҫма тытӑнсан, манӑн сасӑ сиввӗн илтӗнчӗ. "Манӑн решени, ӑна та йышӑнтӑм. Эсӗ манпа пыратӑн-и? »
  
  
  Самантлӑха вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ, унтан тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӑл аллине тӑсрӗ те ман алла сӗртӗнчӗ. "Эпӗ питӗ шел, Ник. Сирӗн хӑвӑр совеҫӗр хушнӑ пек тумалла. Эсӗ мӗн ыйтнине эпӗ сана пулӑшӑп. "
  
  
  Ольга унӑн аллине чӑмӑртарӗ те алӑкран кӗчӗ.
  
  
  Вунҫиччӗмӗш Сыпӑк
  
  
  Vanvoort s Hideaway туристсен барӗ пулман. Сергей тӗксӗм, сывлӑш пӑчӑ. Стенасем ҫине сӑра тата политиксен реклама плакачӗсем ҫакса тултарнӑ. Линолеум урайне сарман планкӑн малти пайӗнчи йӑрӑм тӑрӑх ҫара йывӑҫ патне ҫитрӗ.
  
  
  Клиентура пулӑҫӑсемпе моряксем пулнӑ.
  
  
  
  
  
  нумай халӑх. Арҫынсем пурте. Ҫынсем Лимон тӗслӗ кӗске платье тӑхӑннӑ Пилара асӑрхасан, калаҫу шавӗпе стакансем чӑнкӑртатни сасартӑк чарӑнчӗ.
  
  
  Стойка хыҫӗнче голландец ларать, унӑн кӗпин кӗске ҫаннисем айӗнчен дыня евӗрлӗ бицепссем тухса тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Эпӗ Саба ятлӑ пулӑҫа шыратӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Голландецӑн пӗчӗк куҫӗсем ман тӑрӑх хурт-кӑпшанкӑ пек чупса иртрӗҫ. "Кам каларӗ вӑл кунта тесе?"
  
  
  "Вӑл урӑх таксист. Леш, гудзонри.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пысӑк пуҫне енчен енне сулкаларӗ. "Маншӑн нимӗн те мар".
  
  
  Икӗ аллине те йӗнер пускӑчи ҫине хурса, пичӗпе ун ҫумне тӗршӗнчӗ. "Мистер, манӑн выляма вӑхӑт ҫук, манӑн ӑнлантарса пама вӑхӑт ҫук. Анчах эпӗ сире ҫакна пӗлтересшӗн: эсир мана пилӗк ҫекундран Хӗҫ кӑтартмасан е ӑна ӑҫта тупма пултарнине каламасан, ҫав бар урлӑ каҫатӑп та ревматизм пуличчен шӑммӑрсене хуҫатӑп ".
  
  
  Голландец эпӗ чӑнласах каланине пӗлнӗ. Вӑл хӗрелсе кайрӗ. "Ав ҫавӑнта", - хӑрӑлтатса илчӗ вӑл. "Стена ҫумӗнчи будкӑра пӗчченех".
  
  
  Бар патӗнчен пӑрӑнсан, каллех пакӑлтату пуҫланчӗ, Вара Пурте Пилар ҫине пӑхса тӑчӗҫ.
  
  
  Будкӑра Пӗччен арҫын Виргин утравӗсем ҫинче пурӑнакан хура ӳтлӗ ҫын пулнӑ.
  
  
  "Хӗҫ?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Чӑнах та, тусӑм. Лар. Ледисем те. Ҫак выступленисенче британин музыка пайӗ пулнӑ, тепӗр пайӗ - Калипсо-мелодически пулнӑ, ӑна Эсир Вест-Индин хӑш-Пӗр пайӗсенче илтетӗр. "Санӑн Ганса Турӑран хӑратма, ӑна каялла чактарма хушмалла".
  
  
  "Эсир икӗ кун каялла илсе килнӗ хӗрарӑм ҫинчен ыйтасшӑн эпӗ. Эсӗ тинӗсре тупнӑ ҫын ".
  
  
  - Ах, сарӑ ҫӳҫлӗ леди. Питӗ чипер. Вӑл пире пӗр сӑмах калама вӑранмасть. Питӗ ывӑнтӑм. Тинӗс санӑн вӑйна хавшатать. Анчах эпӗ эй ыратать тесе шутламастӑп. Нимӗн те хуҫман ".
  
  
  "Арҫын илсе кайрӗ-и ӑна? Вӑл унӑн упӑшки тесе калаканни-и?
  
  
  "Ой-хо, тен, вӑл унӑн упӑшки мар", э? Эпӗ тӗлӗнместӗп. Вӑл сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрарӑм пек мар, ӑна упӑшка вырӑнне хураҫҫӗ. Ытла тӳрккес, ытла илемсӗр. Эсӗ мужик-и, тусӑм?
  
  
  "Ҫук, анчах унӑн сӑмахӗсем-ха, ӑна илсе кайнӑ арҫын вара, паллах, пулман. Вӑл ӑна ӑҫта илсе кайнине пӗлетӗр-и эсир?
  
  
  "Ҫапла, ӑна пӗлетӗп. Ӑна королева госпиталне каймалли ҫула каласа паратӑп. "Нихҫан та иртсе каймастӑп", - тет вӑл дамӑна хӑйӗн тусӗсем пур ҫӗре илсе каять. Вӗсем уншӑн тӑрӑшаҫҫӗ, терӗ вӑл. Ҫавӑнпа та ӑна вӑл ӑҫталла кайнине пӑхатӑп. Вӑл хӗре икӗ арҫынпа пӗрле моторлӑ кимӗ ҫине илет. Вӗсем ҫырантан вуникӗ мильре ларакан Пӗчӗк Утрав ҫине каяҫҫӗ. Little Dog пысӑк чулсемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те ҫук. Пысӑк чулсемпе пулӑҫсен пӳрчӗ. Пулӑҫӑсем ку вырӑнпа урӑх усӑ курмаҫҫӗ. Пӑшал тытнӑ мужиксем халӗ пурне те хӑратаҫҫӗ.
  
  
  "Эсир мана Пӗчӗк Йытӑ патне мӗнле ҫитмеллине кӑтартма пултаратӑр-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Паллах. Доксем патне анӑр, эсир ку вырӑна курма пултаратӑр. Кӳр, кӑтартам ӑна сана.
  
  
  Хура арҫын тӑчӗ те киосксем урлӑ тухрӗ. Пилар пирӗн хыҫҫӑн урама тухрӗ те икӗ чӑнкӑ квартал урлӑ ҫыран хӗрринелле анчӗ, Унта Хӗҫ, йӑлтӑркка шыв урлӑ каҫса, хӑмӑр чул хысакӗсем тавра шӑлланса ларнӑ пек туйӑнакан чул хысакӗ ҫине анчӗ.
  
  
  "Пӗчӗк йытӑ", - терӗ вӑл. "Тен, тӑршшӗ 500 метр, сарлакӑшӗ 200 метр пулӗ. Кимӗ анса лармалли пӗртен-пӗр хӑрушӑ вырӑн-тепӗр енчен. Кунтан курӑнмасть.
  
  
  "Мана хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ кирлӗ, - терӗм эпӗ. - эсир мана пӗччен паракана кама та пулин пӗлетӗр-и?»
  
  
  "Паллах. Контрабандистсемпе полицисене шутламасан, манӑн гаваньре чи хӑвӑрт ҫӳрекен кимӗ пур. Вӑл сирӗнтен нумай укҫа илет, анчах эсир хӑвӑр укҫӑра илетӗр ".
  
  
  "Аван."Ӑна, Пилар еннелле ҫаврӑнчӗ. "Халӗ ӗнтӗ эпӗ сана хӑвна питӗ йывӑррине тума ыйтатӑп".
  
  
  "Мӗн пулчӗ, Ник?»
  
  
  "Тӑхта-ха мана. Тӑхта-ха, эпӗ тӗттӗме таврӑнмасан, Вашингтонри Дэвид Хока каласа кӑтарт та мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа пар ".
  
  
  "Ble ӑна санпа пӗрле пыратӑп-и? Ӑна кимме тытса пыма пултаратӑп. Ӑна тӗрлӗ майпа пулӑшма пултаратӑп ".
  
  
  "Ҫук", - терӗм эпӗ ҫирӗппӗн. "Ку манӑн ӗҫ, манӑн сире кунта хӑварас килет".
  
  
  "Ҫапла, Ник", - терӗ вӑл, пирӗн пек мар парӑнса.
  
  
  Вӑл унӑн аллине чӑмӑртарӗ те, Эпир ӑна ӑҫта тупасси ҫинчен Доксем патне, тепри катер ҫинче тупасси ҫинчен Хӗҫ хыҫҫӑн утрӗ. Вӑл хӑвӑрт ишме тӑрӑшни, ӑна мӑнкӑмӑллӑ икӗ ҫын лайӑх тыткалани палӑрчӗ. Ку ҫын палламан ҫынна хӑйӗн мӑнкӑмӑллӑхӗпе, савӑнӑҫӗпе вӗҫсе хӑпарма ирӗк парасси пирки ытлашши пӑшӑрханман, анчах гульденсем ӑна хирӗҫ тӑрассине чакарма алӑран алла куҫнӑ. Мотор ҫав тери пысӑк "Эвинруд" пулнӑ, вӑл самантрах чӗрӗлсе тӑнӑ, часах вӑл ҫӑмӑл пролив тӑрӑх Пӗчӗк Йытӑ патнелле ыткӑннӑ. Вӑл ҫывӑха ҫитиччен ӑна чуллӑ утрав тавра сарлака ункӑ туса ҫавӑрчӗ. Аякри ҫыран хӗрринчи сӑрламан порт алӑкӗ умне каютӑллӑ катер кӑкарнӑ. Пирс валли йывӑҫ хӳшӗ пулнӑ. Мӑрье тавра шупка кӑвак тӗтӗм йӑсӑрланать.
  
  
  Ӑна "Эвинруд" пӑвса вӗлернӗ, унтан хӳшше тата йӗри-таврари чул тусене пӑхса ҫаврӑннӑ, унта пурнӑҫ палли те пулман. Ҫук. Эпӗ мотора ӗҫлеттерме тытӑнтӑм та утрав тавра ҫаврӑнтӑм.
  
  
  Вӑл чуллӑ ҫыран тӑрӑх ҫӳренӗ, тепӗр енче эпӗ ҫӗр ҫине анса ларма май пур вырӑн ыйтнӑ. Шӑлланса пӗтнӗ ту тӑррисем вунпилӗк е ҫирӗм фут ҫӳллӗш ҫӗкленеҫҫӗ, ҫӗр варринчи темӗнле пысӑк тарӑху ih океан тӗпӗнчен кӑларса пӑрахнӑ тейӗн. Юлашкинчен вӑл пӗр мӑшӑр чул хушшине хӗсӗнсе кӗнӗ шыв савӑлӗ ҫине пырса тӑрӑнчӗ те, эпӗ кимме хӗсӗнсе тухма пултартӑм. Ӑна сыхларӑм, чул тусем тӑрӑх хӑпартӑм та утравӑн тепӗр енчи хӳшӗ патнелле утрӑм.
  
  
  
  
  
  
  
  Движени питӗ вӑраххӑн пырать, Городин сӑнама тытӑнсан, вӑл асӑрхануллӑн шӑвать. Тепӗр ҫирӗм минутран вӑл меллӗ вырӑна ҫитрӗ, унтан вара пурӑнма та, хӳшӗ ҫине пӑхма та пулать. Кунта вӑл океан енчен мар, ытларах курӑнать, ӑна икӗ пӳлӗме уйӑрнӑ пек туйӑнать. Унӑн пӗртен-пӗр чӳречи ҫурӑк хушӑклӑ хӑмасемпе кӑна тытӑнса тӑнӑ. Малтанхи пекех этем пурнӑҫӗн йӗрӗ те ҫук, тӗтӗм мӑкӑрланса, сывлӑшра сарӑлса ҫеҫ тӑрать. Халӗ, тӗтӗм енчен ҫил вӗрнӗ чух, ӑна ырӑ мар шӑршӑ пырса ҫапрӗ. Тен, вӑл мӗн пулнине унӑн чунӗнче пӗлнӗ пулӗ, анчах эпӗ ку шухӑша пӑрахрӑм та, кам та пулин курас-тӑвас пулсан, чӳрече витӗр чӳречерен пӑхса тӑрас мар тесе, пӳрт патнелле упалентӗм.
  
  
  Вӑл пӗр чӑрмавсӑрах хӳшше ҫитрӗ те хӑмасемпе ҫапса лартнӑ чӳрече умне пырса ларчӗ.
  
  
  Кунта усал шӑршӑ пӗр йӑнӑшсӑр пулнӑ. Ку-ӗннӗ ӳтпе этем ҫӳҫӗн шӑрши пулнӑ. Вӑл шӑлне ҫыртрӗ те Фольштедтпа Мӗн пулса иртни ҫинчен шухӑшлама тытӑнчӗ. Хӳшӗре ҫиллессӗн те аран-аран илтӗнекен сасӑ илтӗнчӗ. Ку Федор Городин йывӑррӑн мӗкӗрни пулчӗ.
  
  
  "Эсӗ мана нумай чӑрмав тупса патӑн, эсӗ Тата Карттер", - тенӗ вӑл. "Ҫапах та эсӗ мана каҫарма пултаратӑн-ха. Сирӗн информаци пур, Мана ку информаци кирлӗ. Ахаль улӑшу. Чӑнах та, мӗнле-ха эсӗ математикӑна, ӑна ӗненме пултараканскере, хирӗҫлеме пултаратӑн? »
  
  
  Вӑл, хӑмасем хушшипе хӗсӗнес тесе, пуҫне хуллен ҫӗклерӗ те, Городин сасси малалла тӑсӑлчӗ.
  
  
  "Картер шыва путманнине пӗлетпӗр эпир. Ӑна май уйӑхӗнчи Юкатанри пулӑҫсен ялӗнче ҫыран хӗррине илсе ҫитерни ҫинчен хыпарсем пур. Кунсӑр пуҫне, эпир ӑна йӗрлесе тупаймарӑмӑр. Унта контакт пункчӗ пулнӑ пулӗччӗ, кирлӗ пулсан, эсир унпа ҫыхӑнма пултарнӑ пулӑттӑр. Ӑна, эсӗ мана вӑл ӑҫтине калаттарасшӑн ".
  
  
  Халӗ ӑна чӳрече янаххисем витӗр пӳлӗм курма пулать. Хулапа юнашар йывӑҫ пукан ҫинче Рона-Фольштедт ларать. Веб-кантрана ун пилӗкӗнчен ҫыхнӑ, аллисене аяккисенчен ҫыхса, пукан хыҫӗ ҫинче тытса тӑнӑ. Вӑл круза лайнер ҫинчен чӑмнӑ чухне тӑхӑнса ҫӳренӗ йӗм татӑкӗ ҫеҫ пулнӑ. Пилӗкӗнчен ҫӳлерехре вӑл лайӑх йӗркеленӗ пӗчӗк кӑкӑрӗсем ҫарамас. Унӑн куҫӗсем хӗрелсе кайрӗҫ, ҫӳҫӗ арпашӑнса кайрӗ. Вӑл калаҫма пуҫласан, ку вӑл ывӑннӑ, ывӑннӑ сасӑпа пулчӗ.
  
  
  "Нимӗнле контактлӑ ҫын та пулман", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эсӗ суя та ухмах", - терӗ Городин. "Эпӗ сире мӗн калама пултарнине сирӗн пӗлес пулать. Мирлӗ вӑхӑтра е каярах кӑшкӑракан агонире. Кирек мӗнле пулсан та, ӑна Картера тупатӑп. Вӑл манӑн чи лайӑх ҫынсене хӑшне-пӗрне вӗлерчӗ ӗнтӗ, вӑл чӗрӗ юлсан кашни минутрах пирӗн плана хӑратса тӑрать. Халӗ - тата тепӗр Хут - Ӑҫта тупма пултаратпӑр Эпир Нимӗнле Картера та?
  
  
  "Эпӗ вӑл ӑҫтине пӗлместӗп", - ывӑнчӑклӑн каланӑ рона.
  
  
  "Манӑн урӑх тӳсӗм ҫук", - мӑкӑртатрӗ Городин. "Халӗ ӗнтӗ эпӗ ӑна хӑйне тӳсӗмлӗх ҫухатнӑ ҫынсемпе мӗн пулса иртнине кӑтартӑп".
  
  
  Вырӑссен пысӑк ушкӑнӗ аяккалла пӑрӑнчӗ те, мӑрье тавра тӗтӗм ҫӑлкуҫне тупрӗҫ. Пысӑк тимӗр жаровньӑра йывӑҫ кӑмрӑкӗн хӗрсе кайнӑ купи йӑсӑрланать. Темле вӑрӑм инструментӑн резинӑпа витнӗ аврисем кӑмрӑк тавра кӑнтарса тӑраҫҫӗ. Городин асӑрханса авринчен тытрӗ те инструментне туртса кӑларчӗ. Вӗсем шӗвӗр сӑмсаллӑ вӑрӑм плоскубецсем. Ih Ронӑна кӑтартнӑ чухне плоскубецсем тӗксӗм хӗрлӗ ҫутӑпа ҫуталчӗҫ.
  
  
  "Тен, эсир ҫак техника ҫинчен илтнӗ пулӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ӳт-пӳ ҫумӗнчен пӗр чӗптӗм татӑк-кӗсӗк уйрӑлать. Хӗрарӑмӑн ачаш кӑкӑрӗ ҫине уйрӑмах тимлӗн пӑхаҫҫӗ. Эсир нумайччен пурӑнӑр, анчах ҫав вӑхӑтри кашни минутрах эсир вилме тархаслӑр ".
  
  
  Рона куҫӗсем ялтӑракан плоскубецсен вӗҫӗсем ҫинче гипноз пек чарӑнса тӑчӗҫ. "Анчах эпӗ нимӗн те пӗлместӗп, - терӗ вӑл куҫҫуль витӗр, - нимӗн те пӗлместӗп".
  
  
  Городин ӑна выляса ячӗ. "Эпӗ сире хам ыйтусем ҫине ответлеме тата тепӗр шанчӑк парӑп", - терӗ вӑл сиввӗн. "Апла эпир пуҫлатпӑр".
  
  
  Вӑл хӑйӗн планӗ ҫинчен шухӑшларӗ. Чӳрече планкисене персе шӑтарса, ӑна Городина вӗлерме пултарнӑ, анчах тӗттӗм пӳлӗмри ih мӗлкесем хушшинче вӑл ҫывӑхри стена ҫумӗнче тата икӗ арҫын тӑнине курнӑ. Вӗсем, паллах, хӗҫпӑшалланӗҫ, ронӑна тулти кун тӗлне хӳшӗ кӗтессинчен иртсе кайиччен вӗлерӗҫ. Тепӗр алӑкӗ уҫӑ, чӳречене хирӗҫ иккӗмӗш пӳлӗме илсе кӗрет пулмалла. Ку пулӑшмарӗ. Пӳлӗмре чӳрече пулнӑ пулсан, ӑна чиксе пӑрахнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Ӑна пурнӑҫа кӗртмелли план шухӑшласа кӑларнӑ хушӑра Городин хӗскӗчсене кӑмрӑка лартрӗ те ман еннелле ҫавӑрчӗ. Куҫа курӑнман ҫынсенчен пӗрне: "Илсе кил ӑна Кунта", - тесен, вӑл куҫран ҫухалчӗ. Мисс вольстедт пирӗнпе пӗрле ӗҫлемесен, вӑл мӗн ҫине шанма пултарнине кӑтартма пултарать.
  
  
  Ман чӳрече умӗнче кӗске кастарнӑ славян каччи сӑхсӑхса илчӗ те, ӑна каллех пуҫне ҫӗклесен, вӑл тепӗр енчи алӑка уҫрӗ. Ҫуннӑ ӳт шӑрши наркӑмӑшланнӑ газ пек сарӑлчӗ. Славянин тепӗр минутран, Ронӑран темиҫе фут аяккарахра мӗн те пулин сӗтӗрсе таврӑнчӗ.
  
  
  Урайӗнче пуҫлӑ, кӗлеткеллӗ, икӗ алӑллӑ, икӗ ураллӑ ҫын кӗлетки пулнӑ. Ун ҫинчен тата арҫын каласа пачӗ. Ӳт-пӗвӗпе мускулӗсем ҫурӑлса пӗтнӗ, ӗнсе кайнӑ, ҫурӑлнӑ, пуҫпа ӳт-пӗвӗн кашни пайӗнчен татӑлса кайнӑ. Ниҫта та орган пулман пек туйӑнать.
  
  
  
  
  
  
  аманман. Чӗрчун юнпа тата ытти биологи шӗвекӗсемпе юхнӑ вӑхӑтра шӑмӑсем нумай ҫӗрте ӳт шӑтӑкӗсем витӗр курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Тутисем татӑлса пӗтнӗ, ҫара шӑлӗсем пуҫ купташкине аса илтереҫҫӗ. Хӑрах куҫ пулнӑ ҫӗрте халӗ хуралса кайнӑ нӳрӗ шӑтӑк кӑна.
  
  
  Ку ҫын чӗрӗ юлни пуринчен те япӑхрах.
  
  
  Ҫав мӗлке чӗтрекен аллипе урай тӑрӑх мӗскӗннӗн кӑштӑртатнине курсан, Рона ҫӑварне хупрӗ те тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Ӗлӗкхи тусран ун пек пӑрӑнма юрамасть, - терӗ Городин. "Е, Тен, эсӗ илемлӗ Ҫамрӑк Бориса паллаймӑн".
  
  
  Рон чӗтрекен сасӑпа макӑрса ячӗ.
  
  
  "Эпир ӑна тӑнсӑр тупрӑмӑр, анчах чӗрех - ха", - малалла каларӗ Городин. "Эпир ӑна чӗртсе ятӑмӑр. Эпир ӑна пӑхса сӑнас умӗн ҫитертӗмӗр. Унтан вӑл, хӑйӗн парӑмӗнчен пӑрӑнса кайнӑ тирпейсӗр самантра, сире тата Картерӑна та тарма ирӗк панӑ вӑхӑтра, ытла ҫирӗпех мар тӳлесе татрӗ. Сасартӑк ура ҫине тӑрса, ҫав сасӑ хыттӑнрах илтӗнчӗ. "Халӗ сирӗн вӑхӑт ҫитрӗ. Мана Никер кирлӗ, эсӗ ӑна ӑҫтан тупмаллине калӑн.
  
  
  "Эпӗ... эпӗ пӗлместӗп", - ӗсӗклесе илнӗ Рона.
  
  
  Городин вырӑсла вӑрҫса илчӗ те плоскубцӑсен резина аври патнелле туртӑнчӗ.
  
  
  Стюарт панӑ ултӑ тӗтӗм шариклӗ шыв кӗмен трубка ман алӑра пулчӗ. Темле майпа манӑн пӗр граната тавра ҫутатакан кӑмрӑка пӑрахмалла пулчӗ. Решеткеллӗ чӳрече витӗр граната кӑларса ярасси - ҫӑмӑл хушӑ пулнӑ. Мана духовой пистолет кирлӗ пулчӗ, ун пуҫне ӳкерчӗк пырса кӗрсен, вӑл шарик аврине кӗпе кӗсйи тавра хӑвӑрт туртса кӑларчӗ те калпакне пӑрса лартрӗ, ӑна шалтан картриджпа пӗрле кӑларса пӑрахрӗ. Ҫапла вара манӑн трубка диаметра виҫӗ дюйм ҫурӑ юлчӗ, пӗр вӗҫӗнче ансӑр, тепӗр вӗҫӗнче чылаях сарлака, пӗр гранитне тӗтӗм тӗслӗ гранит йышӑнма пулать. Ӑна ручка пуҫ мимине пуля пӑрахнӑ, чӳрече хӑмисем хушшине чиксе лартнӑ та, ракета вӗҫевӗн траекторийӗ тӗрӗс пултӑр тесе, асӑрхануллӑн йӗркелеме пуҫланӑ.
  
  
  Халӗ Городин Рона патне пычӗ. Хӗскӗчне кашни аллинчех тытса, вӑл хӗрсе кайнӑ хӗскӗчсене унӑн сулахай ӗмкӗчӗ ҫумне пӑчӑртарӗ. Ӑна сахал тунӑ, духовой пистолетпа ҫутатакан кӑмрӑк тунӑ. Манӑн пӗрремӗш хут тытӑнса пӑхни пӗр кӑлтӑксӑр пулмалла, мӗншӗн тесен манӑн иккӗмӗшӗ пулас ҫук.
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ, тутипе чӗлӗм вӗҫне тӗршӗнчӗ те сывлӑша сирпӗнтерсе ячӗ.
  
  
  Шарик кӑварпа ашак ҫине кӑмпа тӗтӗмӗпе тӗлӗнмелле чашкӑрса, пӳлӗмӗн пур кӗтессисене те тӗтӗм сапса, кӑмрӑка вӑркӑнса кӗчӗ.
  
  
  Стюарт ӑсталӑхне пиллесе, ӑна тутӑр-маска туртса кӑларчӗ те унпа сӑмсине, ҫӑварне хупларӗ. Ӑна хӳшӗ кӗтессинчен пӑрчӗ те хулпуҫҫийӗпе алӑка уҫрӗ. Вӑл шартах сикрӗ, унтан, хӑйне хытӑ тапсан, ҫурӑлса кайрӗ.
  
  
  Аллине Люгер тытнӑ хӳшше чупса кӗрсен, городин такӑна-такӑна кӳршӗри пӳлӗм алӑкӗ витӗр сирпӗнсе тухнине курчӗ, ҫав вӑхӑтра ун тавра тӑракансенчен пӗри хӑйӗн пистолет-пулеметне тӗллесшӗн пулнӑ.
  
  
  Ӑна персе ячӗ те, вӑл ӳкрӗ. Вӑл ҫаплах урайӗнчен пистолет-пулемета ҫӗклеме хӑтланчӗ, ҫавӑнпа та ӑна тепӗр хут персе ячӗ те, вӑл хускалми пулчӗ.
  
  
  Пӳлӗмри иккӗмӗш ҫын мана хӗрсе кайнӑ хӗскӗчпе атакӑлама пуҫларӗ, унтан ih урайӗнчен, ih городин ӳкернӗ ҫӗртен, ҫӗклерӗ. Ӑна эму пуҫӗнчен пуля кӑларса янӑ, унтан Роня патне чупса пынӑ та ӑна хӑвӑрт ирӗке кӑларнӑ. Ӳсӗрнӗ хушӑра эй ман ята сывлама май килчӗ.
  
  
  "Ник?"
  
  
  "Чӑнах Та, - терӗм эпӗ. - Лӑплан, Ӑна кунтан тепӗр минутран туртса кӑларатӑп".
  
  
  Кӗпе маски ман rta ҫинчен шуса анчӗ, Ӑна Урама илсе тухса ҫӗре антарчӗ. Ӑна эпӗ куҫсем уҫӑличчен кӗтсе тӑтӑм, Унтан Городинсем патне таврӑнтӑм.
  
  
  Ӑна Борисӑн чӗтрекен шӑммисем урлӑ лаҫӑн иккӗмӗш пӳлӗмне ярса пуснӑ. Пушӑ. Чӳречине хӑмапа ҫапса лартнӑ, анчах ӑна ҫапса ҫӗмӗрнӗ. Ӑна вӑл йӗри-таврари чул тусем ҫине пӑхса илчӗ, Анчах Городина курмарӗ.
  
  
  Рона кӑшкӑрни мана чӳрече патӗнчен аяккалла ывӑтса ячӗ. Вӑл хӳшӗ урлӑ каялла чупса каҫрӗ те параднӑй алӑк витӗр сиксе тухрӗ. Городин вакунсем хушшинчи кӗске ҫулпа катер тӑракан причал патнелле чупать. Алӑкран кӗрсен, вӑл ҫаврӑнчӗ те мана вӑрӑм кӗпҫеллӗ "Эрма"пистолетпа персе ячӗ. Риваресӑн икӗ хутчен пӑшалпа персе янӑ хыҫҫӑн манӑн тӗллев пӑсӑлас тесе, куҫӗсене чарса пӑрахмалла пулчӗ. Вӗсенчен пӗри крейсерӑн топливнӑй бакне лекрӗ те, Городин сукмак ҫинчен чул тусем ҫине сиксен, кимӗ хыттӑн сирпӗнсе ҫӳлелле хӑпарчӗ.
  
  
  Вӑл Ронӑпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ. "Эсӗ кайма пултаратӑн-и?"
  
  
  "Эпӗ... эпӗ ҫапла шутлатӑп".
  
  
  - Апла пулсан, уҫҫӑнах ман хыҫҫӑн пырӑр. Утравӑн тепӗр енне манӑн кимӗ пырса чарӑнчӗ. Утма ҫӑмӑл мар, Городин таҫта пӑшалпа.
  
  
  "Эсӗ Ертсе пыратӑн, Ник, - терӗ вӑл. "Эпӗ ӑна тӑватӑп"
  
  
  Унӑн кӗпине хыврӗ те ee Ронене сӑпайлӑ пулнӑран мар, вӑл чул ту тӗсӗпе пӗрех пулнипе пулӑшрӗ. Манӑн тирӗм хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ, ҫавӑн пек тӗллев пулмалла мар. Вӑл Ман хыҫран Шӑллӑ чулсем тӑрӑх каялла, хӑй кимми еннелле утрӗ, сас-чӗвӗсӗр е хусканусӑр хӑрарӗ.
  
  
  Ӑна курсан, пирӗн кимӗпе иксӗмӗрӗн пӗр ансӑр ту хысакӗ кӑна-хӗвел ҫинче металл йӑлтӑртатни.
  
  
  
  
  
  
  ӑна йывӑррӑн ҫӗре ывӑтрӗ те, "Эрма" пистолет шатӑртатни шӑплӑха сирнӗ самантра гравий пирӗн умран икӗ утӑмра сирпӗнчӗ.
  
  
  "Вырӑнтах юл", - пӑшӑлтатрӗ те Роне, "Люгертан" пистолет кӗпҫи ялтлатса илнине курнӑ ҫӗрелле тӗллерӗ. Ӑна пӗрре, иккӗ печӗ.
  
  
  Городинӑн алли те, хулпуҫҫийӗ те хум тавра явӑнса илчӗҫ те, вӑл пирӗн пуҫ тӑрринчи чулсенчен аяккалла сиксе ӳкнӗ тискер пӑшал персе ячӗ. Ӑна ревматизмран персе ятӑм та вырӑс мӗнле кӑшкӑрнине, манӑн куҫӑмсем эму хулпуҫҫине ҫурса пӑрахсан, мӗн тери ыратнине илтрӗм.
  
  
  Халӗ Ӗнтӗ Городин асӑрханмасӑр улшӑнчӗ, хӑйӗн суранне пӑхма тытӑнчӗ те хӑй умӗнче тӑракан чул ҫине мӗлке ӳкерчӗ. Вӑл хытах аманман пулмалла, мӗншӗн тесен мӗлке хӑйӗн сылтӑм аллине чӑмӑртанине, вӗҫертнине куртӑм эпӗ, унтан каллех пистолет илтӗм те пеме чулсем тӑрӑх ҫӳлелле упаленсе хӑпартӑм.
  
  
  Городин тӗллевӗ пурнӑҫлансан, ӑна люгерпа персе ӳкерме хатӗр пулнӑ. Ӑна курок ҫине пусрӗ. Мӑлатук пушӑ цифра камерисене ҫапрӗ. Унпа боеприпассем тиенӗ икӗ обойма усӑ курнӑ, тепри манӑн пулман.
  
  
  Россия ҫынни персе янӑ, анчах пуля аманса кайнипе тӗл тивертейменнипе вӑл каллех куҫран ҫухалнӑ.
  
  
  Ӑна хамӑр таврари тикӗс мар чул сӑртсене пӑхса ҫаврӑнтӑм та лайӑхрах пытанма вырӑн ыйтрӑм. Эпир пынӑ ҫулран вунӑ ярдра тупӑк форми тӑхӑннӑ пир пулнӑ.
  
  
  Ӑна рона хӑлхи патне илсе пынӑ та: "Эпӗ Сана Каласа Парсан, тӑр та шӑтӑк патне чуп, мӗн унта?" - тесе пӑшӑлтатнӑ. Ут хӑвӑртрах, ҫирӗпрех пул.
  
  
  Вӑл тем калас тесе ҫӑварне уҫрӗ, Анчах Городин каллех тӑчӗ те тӗллерӗ. "Каймалла!"- терӗм эпӗ ҫемҫен. Рона сиксе тухрӗ, пӗшкӗнчӗ, такӑнчӗ те, куҫне чарса пӑрахса шӑтӑкран пӗр дюймлӑ пысӑк чул катӑкне ҫыртса илсен, аялалла чӑмрӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине сиксе тӑчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Вӑл тарӑн мар минутра чӑмрӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман хулпуҫҫие пӗҫертсе илчӗ, ҫӗре пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл хӳтлӗх вырӑна вӗҫсе тухрӗ те ҫав вырӑнта юн нӳрленнине туйса илчӗ.
  
  
  "Сире лекрӗмӗр!"- тенӗ Рона.
  
  
  "Тен."
  
  
  Чикӗ леш енчен Городин сасси илтӗнет, вӑл ӗнтӗ эпӗ унӑн вучӗ ҫине мӗншӗн ответлеменнине тавҫӑрса илме пултарать. "Картер, эсӗ мана илтетӗн-и? Тата тепӗр ҫавнашкал япала пӗтерет сире! Аллусене ҫӗклесе тух! »
  
  
  Унтан темиҫе ҫеккунт шӑплӑхра тата икӗ хутчен пӑшал пени илтӗнсе кайрӗ. Пульӑсенчен пӗри пирӗн ансӑр шӑтӑка лекрӗ те, каллӗ-маллӗ ҫапӑнса, пире чул ванчӑкӗсемпе сирпӗтсе хӑварчӗ.
  
  
  Роня патне ҫывхарса: "тепрехинче, вӑл персе ярсан, кӑшкӑр", - тесе пӑшӑлтатрӗ.
  
  
  Вӑл, ӑнланнӑ пек, пуҫне сулчӗ те, тепӗр хут пенӗ чух асаплӑн кӑшкӑрса ячӗ. Ӑна эй "аван" паллӑ пачӗ те, шталь кӗтме пуҫларӗ.
  
  
  - Юрӗ, Картер, - мӗкӗрсе ячӗ Городин. "Тух, е хӗрарӑм вилет!»
  
  
  "Эпӗ пултараймастӑп! ревматизмла кӑшкӑрчӗ ӑна, сасси ытла та хытӑ тухрӗ. "Ӑна амантнӑ, хӗрарӑм йывӑр аманнӑ. Яр ӑна, вара эпӗ санпа килӗшӳ тӑвӑп.
  
  
  - Санӑн та патронсем ҫук пулӗ тетӗп. Пӑрах пистолетна, вара эпир калаҫӑпӑр ".
  
  
  Ӑна Хӑйӗн суранӗ тӑрӑх, Ронӑн ҫӳҫӗпе пичӗ тӑрӑх юнпа вараларӗ, ҫурӑмӗ ҫине хучӗ те эй, мӗн тумалла? терӗ. Унтан Городина чӗнсе илчӗ те пистолетне пӑрахрӗ.
  
  
  Городин ҫывхарнине илтсен, вӑл пурнӑҫ ҫине ҫаврӑнса выртрӗ те курпунне кӑларса, стационарнӑйсем пек выртрӗ. Shaggy Городинӑн йывӑр кӗлеткисем пирӗн пуҫ тӑрринче шӑпланчӗҫ. Унтан городин: "Авӑ, Картер, авӑ!»
  
  
  Унтан Рона вӑйсӑррӑн: "Вӑл", - тенӗ... вӑл тӑнсӑр".
  
  
  "Тен, ҫук", - мӑкӑртатрӗ Городин. "Ҫулсерен пар мана, юри тумасть-и вӑл".
  
  
  Ҫак пистолет ман пуҫ тӑрринчех ҫурӑлса кайрӗ те, куҫсене чарса пӑрахса, ман пуҫран пӗр дюймри ҫӗрпе чул катӑкӗсем сирпӗнчӗҫ. Ҫак сӑмахсем трюка сигнал пачӗҫ, вӑл вырӑнтан та хускалмарӗ.
  
  
  Мӗлке чул хысакӗ ҫине ӳкрӗ. Вӑл ман ҫине яланлӑхах пӗшкӗнсен, эпӗ ӑна куҫ хӗррипе куртӑм. Ӑна, пистолетне аллинче тытнине, ӑна асӑрхануллӑн тӗлленине пӗлсе, шиклӗн кӗтсе тӑнӑ. Рона, тархасшӑн, халех ан ултала мана!
  
  
  Унтан вӑл ee ури тапнине, Городин кӗлеткипе пӗрлешсен, унӑн ури лапписем ҫемҫен тапнине илтрӗ те такӑнчӗ.
  
  
  Вӑл, аллинчи билета чӑмӑртаса, самантрах ҫаврӑнчӗ те ҫивӗчӗшне унӑн пысӑк кӑкӑрӗ ҫине тӑрӑнтарчӗ. Вӑл, вӑрӑммӑн сывласа, пӑкӑртатакан йынӑшса, тупӑ патӗнчен те, хӑйӗн пурнӑҫӗнчен те пӑрӑнчӗ.
  
  
  Ӑна тӗксӗм кӑнтӑрла Тӗлӗнче ронӑна илсе тухрӗ те: "Кимӗ тин ҫеҫ ту хысакӗнчен иртсе кайрӗ", - терӗ. Кӗт мана унта, - манӑн юлашки ӗҫ тумалла ".
  
  
  Вӑл ман ҫине ыйтуллӑн пӑхрӗ, анчах ҫаврӑнчӗ те кимӗ патнелле утрӗ. Ӑна Городин ӳкерсе хӑварнӑ Эрма пистолет илме кармашрӗ те, пӗр снарядсӑр пуҫне, мӗнпур снарядсене ҫӗмӗрсе тӑкрӗ. Унтан вӑл чулсем урлӑ пулӑҫсен пӳрчӗ патне таврӑнчӗ. Алӑк уҫӑлчӗ те, тӗтӗм сирӗлчӗ.
  
  
  Ӑна, Борисӑн ҫурса пӑрахнӑ юлашкийӗсем патне, пӳлӗм урлӑ утса каҫрӑм. Ишӗлнӗ пырӗ тавра нӑйкӑшни илтӗнет, ӗҫлекен алӑ урайне чӑрмалать.
  
  
  Мана пӗр-пӗр пысӑк ӗҫ ҫинчен каламалла пек туйӑнчӗ, анчах эпӗ сӑмах тупаймарӑм. Вӑл пистолетне хусканакан аллине урайне хучӗ те алӑкран тухрӗ.
  
  
  Пӑшал пенӗ сасса илтсен, вӑл Ронӑпа кимӗ патне кӑшт каялла кайрӗ.
  
  
  Вунсаккӑрмӗш сыпӑк
  
  
  Вӑл кимӗ Ҫинчи Ронӑпа пӗрлешсен, кимӗ сӑмси ҫинче пӗкӗрӗлсе, хӑйне пӗчӗк ача пек ыталаса ларать. Унӑн питҫӑмартийӗсем тӑрӑх куҫҫуль юхать, вӑл мӗскӗннӗн чӗтрет.
  
  
  "Халӗ пурте йӗркеллӗ, - терӗм эпӗ. - пирӗн хыҫҫӑн Никам та пымасть".
  
  
  Вӑл ман паталла туртӑнчӗ те аллисене кӑкӑрӗ ҫине хӗреслесе тытрӗ.
  
  
  
  
  
  
  ҫӑлӑнӑҫ сулли пулнӑ пек, манран тыта-тыта, ман паталла ҫывхарать. Кайран, пусмӑрлӑх хӑрушлӑхӗ витӗр, океанра нумай вӑхӑт хушши пурӑннӑ хыҫҫӑн, вӑл тӳсӗмлӗхӗн чиккинче - ишӗлчӗк хӗрринче пулнӑ. Салам кану тата медицина пулӑшӑвӗ кирлине вӑл та пӗлнӗ.
  
  
  Хӑрах аллипе Ронӑна манпа юнашар тытса, тепринпе кимме тытса, шыв урлӑ каҫрӗ те Кюрасао тухтӑр патне кайрӗ. Эпир катер вырнаҫнӑ эстакада патне ҫывхарсан, вӑл унта кӗтсе тӑракан кӗлеткене курчӗ. Вӑл Пилар пулнӑ. Кимме сӑнанӑ май пулас, вӑл эпир ҫывхарнине асӑрхарӗ.
  
  
  Унӑн ҫаврӑнӑҫулӑхне чакарчӗ, причал патнелле куҫса пычӗ те каната Пилар ывӑтрӗ. Вӑл ӑна, кимӗ ҫинчен сиксе анса, хӳрине ҫирӗплетсе лартсан, йӗппе ҫирӗплетсе лартрӗ. Унтан ронӑна алла илчӗ те ӑна шокӑн транслӑ кататонийӗнче ларакан айӑпланакансен сакки ҫине ҫӗклерӗ, унта вӑл зомби пек ларчӗ.
  
  
  "Ку Ронсем Пулмалла, - тенӗ Пилар.
  
  
  "Ҫапла. Вӑл начар тумланнӑ. Такси илетпӗр те ӑна больницӑна леҫетпӗр.
  
  
  "Эпӗ ку ӗҫрен лайӑхрах тума пултаратӑп. Эсӗ ҫук чухне ӑна джип арендӑна илнӗ. Ӑна унта ним пытармасӑр пытарса хунӑ. Эсир Ронӑна каялла илетӗр; ӑна, каятӑп. Ӑна больницӑна каймалли ҫула пӗлетӗп. Унтан вӑл кулӑшла хушса хучӗ: "санӑн Рону питӗ чипер".
  
  
  "Пилар, - терӗм эпӗ, - эпӗ сана курма хавас. Эсир-лайӑх юлташ. Кайрӑмӑр."
  
  
  Пиларпа Иксӗмӗр Виллемстад урамӗсем тӑрӑх джиппа пынӑ чухне вӑл: "утрав ҫинче Мӗн пулчӗ", - терӗ.
  
  
  "Городин унта хӑйӗн икӗ пуҫ касаканӗпе пулнӑ", - терӗ ӑна эй. "Вӑл Ронӑна асаплантарасшӑн пулнӑ. Вӑл мӗн пӗлменнине, вӑл ӑна ответ пама пултарайманнине пӗлтерет. Вӑл чи чӑрсӑр профессионалсемшӗн ҫеҫ вӑйӑ выляма юратнӑ ".
  
  
  "Анчах вӑл чӑнах та волонтер пулнӑ, - тенӗ Пилар.
  
  
  "Чӑнах та, анчах пирӗн тавра никам та ҫакӑн пек хӑрушлӑхсем ҫинчен каласа пама вӑхӑт тупаймарӗ".
  
  
  Пиларсӑн хура куҫӗсем манӑн хыҫалти тӗкӗр ҫинче тӗл пулчӗҫ. - Саншӑн вӑл пурпӗрех-И, Ник?
  
  
  Вӑл ответ париччен пӗр самантлӑха чарӑнса тӑчӗ. "Эхер те эпӗ ee, сӗрме купӑс тата ҫурта юратнине шута илсен, ревматизм - ҫук. Ҫак таса мар ӗҫпе ӑна ҫав тери нумай аппаланатӑп, ҫав сӑмахӑн классикӑлла пӗлтерӗшӗпе ӑна чӑнах та кама та пулин юратма пултарӑп-ши, пӗлместӗп. Анчах эсӗ ҫакна асра тытатӑн пулсан, мана унпа мӗн пуласси пӑшӑрхантарать. Унсӑрӑн вӑл, эй пулӑшас тесе, Пӗчӗк Йытӑ утравӗ ҫине каймастчӗ. Ӑна пӗлетӗп, ку мана ытла та этемле туйӑнать, анчах вӑл пӑр катӑкӗ пулса ҫитмен-ха ".
  
  
  Пилар, хӑй умӗнче ним пытармасӑр пӑхса, шӑппӑн калаҫать. "Ник, кала-ха мана мӗн те пулин".
  
  
  "Паллах."
  
  
  "Мана мӗн пулни саншӑн пурпӗрех мар-и?»
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, аллине унӑн хулпуҫҫийӗн ӑшӑ ӳчӗ ҫине хучӗ. "Питӗ нумай", - терӗм эпӗ.
  
  
  Пилар ассӑн сывласа илчӗ те: "Эсӗ нихҫан та ӳкӗнес Ҫук Пулӗ", - терӗ.
  
  
  Ҫак самантра эпир каялла ҫаврӑнтӑмӑр та королева больници патне тухрӑмӑр, унӑн ҫӑвар пек кӑвак тӗслӗ ҫӗнӗ ҫурчӗ йӑлтӑртатать. Ӑна пӗр пачка кассир парса хӑварчӗ те, врачсенчен пӗри мана Рона медицинӑри чи лайӑх пулӑшу парасса шантарчӗ. Вӑл доктора америка консулӗ хушма тӑкаксене тӳлесе татасси ҫинчен пӗлтерчӗ, унтан, калаҫса татӑлас тесе, консульствӑна шӑнкӑртаттарчӗ.
  
  
  Вӑл Пилар патне джиппа таврӑнчӗ. Тӗттӗм, тӳпере вӗҫӗ-хӗррисӗр ҫӑлтӑрсем йӑлтӑртатаҫҫӗ. "Каяр, контрабандистсене ҫаратар", - терӗ ӑна.
  
  
  Ӑна джип руль умне лартнӑ; Пилар рекомендаци панӑ. Эпир ҫыран хӗррине таврӑнтӑмӑр, унтан кӑнтӑралла пӑрӑнтӑмӑр.
  
  
  "Эсир мана каламан урӑх хыпарсем пулмалла", - тенӗ Пилар. "Эсир Хуларан мӗнле тухса кайрӑр?»
  
  
  "Вилнӗ."
  
  
  "Вӗсем иккӗн-и, унпа пӗрле пулнисем-и?»
  
  
  "Вӑл та вилнӗ. Борис ятлӑ каччӑ та вилнӗ, мӗншӗн тесен вӑл питӗ лайӑх оборудовани илнӗ, вӑйӑ валли ытлашши тимсӗр пулнӑ ".
  
  
  "Апла эсӗ тӑватӑ кӗлетке хӑвартӑн?»
  
  
  "Тӗрӗс. Анчах Таҫта Антон Жизовпа Нокс Варнов ыран нью-Йорка сирпӗнтерме хатӗрленеҫҫӗ. Малтан эпир вӗсем патне ҫитеймесен, пӗчӗк Йытӑ утрав ҫинче тӑватӑ ҫын е тӑватӑ пин тупайӗ-ши?"
  
  
  Пилар шухӑша кайнӑ пек курӑнать. Вӑл нимӗн те чӗнмерӗ.
  
  
  Эпир ҫыран хӗрринчи чи начар вырӑна кайрӑмӑр, унта вырӑнти пулӑҫӑсем тавра чухӑнсем хӑйсен мӗскӗн киммисене & amb, ҫӑра нефть тата ҫӳп-ҫап киммисем ҫине вырнаҫтарса лартрӗҫ. Икӗ миль кайсан, Пилар пӗртен-пӗр шупка лампочкӑпа ҫутатнӑ сӑрӑ та кӑштӑркка хӗрлӗ ҫурт ҫине кӑтартрӗ. Ҫак Хӳтлӗхпе танлаштарсан, Варнова Сутӑҫӑ хӳшши Пек Туйӑннӑ.
  
  
  "Ку пирӗн мӗнрен пуҫламаллине пӗлтерет", - тенӗ Пилар. "Сана Торио кирлӗ пулсан, Пӗчӗк Лиза патне кай".
  
  
  Эпир кунран аллӑ фут юлсан, сасӑ хумӗсем пире пырса ҫапӑнчӗҫ. Пӗтӗм масштаблӑ пӑлхав хытӑрах пулма пултарайман. Шалта эпир сотня ҫумне е пӑлхав хускатман, ҫапах та ним тума аптӑранӑ хаваслӑ ҫынсем ҫумне хутшӑнтӑмӑр. Пурте ялан хускалнӑ пек туйӑнать. Шава чарма май ҫук, ҫавӑнпа пурте кӑшкӑраҫҫӗ. Хутран-ситрен какофоний витӗр хӗрарӑм хыттӑн кулни илтӗнсе каять. Таҫта музыка автомачӗ вылять, анчах чи тарӑн баслӑ нотӑсен реверберацийӗсем кӑна илтӗнеҫҫӗ.
  
  
  Эпир Пиларпа иксӗмӗр ӑсран кайнӑ ҫынсен хушшипе ҫуртӑн хыҫалти пайне вырнаҫтарса лартнӑ ахаль хӑма патне тухрӑмӑр. Вӗсенчен аяккарахра, немаркламан бутылкӑсем ҫине эрех тултарса, Годзилл пысӑкӑш хӗрарӑм ларать. Ҫавнашкалах илӗртӳллӗ.
  
  
  "Пӗчӗк Лиза?"- тесе кӑшкӑрнӑ Ӑна Пиларс хӑлхинчен. Ку тискер ӗҫ мар-ши?
  
  
  "Пӗчӗк Лисук!"- ҫирӗплетрӗ вӑл кулса.
  
  
  Лиза хытӑ ҫӳҫ пайӑркисене шӑлавар ӑшне чикнӗ.
  
  
  
  
  
  
  хӗрлӗ тӗс ҫын ҫӳҫӗ пулма пултараймасть. Лиза, улттӑмӗшӗнчен пуҫласа ҫичӗ фут ҫӳллӗшскер, пӗтӗмпех хутаҫсемпе, кӗсьесемпе, тӗлӗнмелле формӑллӑ ӳтпе вараланса пӗтнӗ. Скульптор-любитель хыпаланса каркас ҫине тӑм ҫапса илнӗ пекех пулчӗ. Ӗҫе каярахпа туса пӗтерес тесе, вӑл хӑйӗн пултарулӑхне ӗненми пулнӑ та парӑннӑ.
  
  
  Юлашкинчен, Лиза ӑна асӑрхасан, планкӑн тепӗр енчен ман паталла кӑнттаммӑн утса пычӗ, унӑн тӗрлӗ пайӗсен ӳчӗ тӗрлӗ ритмпа ташларӗ.
  
  
  "Мӗн пулать-ха ку?- чул ҫинче йӑваланакан пушӑ пичке пек кӗмсӗртетсе илчӗ вӑл.
  
  
  "Манӑн торио ҫиес килет", - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  "Nen ҫинчен нихҫан та илтмен", - кӗрленӗ ревматизмра пӗчӗк Лиза.
  
  
  "Городин мана ячӗ".
  
  
  "Nen ҫинчен нихҫан та илтмен".
  
  
  Ӑна хӑйӗн бумажникне туртса кӑларчӗ. Манӑн гульденсем пӗтеҫҫӗ, ҫавӑнпа та ӑна пысӑк хӗрарӑм умне доска ҫине америка банкночӗ сарса хучӗ.
  
  
  "Эпӗ Энтри Джексон ҫинчен илтрӗм", - терӗ вӑл. "Тороро хыҫалти пӳлӗмре ҫывӑрать". Вӑл маринланӑ хӑяр пысӑкӑш пӳрнипе тӗллесе кӑтартрӗ.
  
  
  Пилар ӑна буксирпа кӑкарнӑ та барӑн инҫетри вӗҫӗнчи ансӑр кун патнелле утнӑ. Пӗчӗк пӳлӗмре ун хыҫӗнче пӗр пукан, пӗр пукан тата пӗр ача кровачӗ. хута яни.
  
  
  Ӑна алӑк хупрӗ те, ун хыҫҫӑн шӑв-шав лӑпланчӗ. Ӑна вӑл тепӗр енчи алӑка тӗрӗслерӗ. Ку ҫурт валли уҫӑ сывлӑша илсе килет. Ӑна, нимӗн те пӗлмен контрабандист патне пырса, ухтарнӑ та 38-мӗш калибрлӑ автомат кольтне тупнӑ. Пилар ӑна тыттарчӗ те, хӑйӗн люгерне эму сӑмси айне сахал чиксе, ӑна питӗнчен ҫапрӗ.
  
  
  Ӑна "Торио!" .
  
  
  Вӑл пуҫне пӑрчӗ, хурлӑхлӑн хартлатса илчӗ те куҫӗсене ерипен уҫрӗ. Хӑйӗн сӑмси айӗнче пистолет пуррине курсан, унӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  "Эй, мӗн ку, ҫаратни-и?»
  
  
  - Тӑр, Тороро, - тесе кӑшкӑрса ятӑм эпӗ. - эпир ярӑнма хатӗрленетпӗр".
  
  
  Ку тӗлӗнтерчӗ. Вӑл sel. "Тӑхтӑр - ха, - тархасларӗ вӑл. "Эпӗ сана пӗлместӗп те".
  
  
  "Ку wouldnt вӑйӑ мар", - терӗ ӑна эму. "Чунтанах манпа вылятӑр, сана унта та, каялла та каясси кӗтет. Халӗ куҫарса парӑр ӑна! »
  
  
  Ӑна, юриех палӑртас тесе, пистолет кӗпҫипе кӑшт тӗкрӗ те, тороро койка ҫинчен тӗлӗнмелле ҫӑмӑллӑн, мухмӑр чӗртнӗ ҫын пек сиксе тӑчӗ. Ӑна хыҫалти алӑк витӗр тӗртсе кӑларса ячӗ те, вӑл эпир джип ишсе ҫӳренӗ ҫӗрелле утрӗ.
  
  
  Пилар машинӑна тытса пынӑ, ун хыҫӗнче тороропа люгер ларнӑ.
  
  
  "Ярд номерӗсем патне ҫул тӑрӑх каймалла, унтан, хура пӑнчӑ тупсан, шуса анмалла", - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ, Тороро, - терӗм эпӗ, ҫурма тӗттӗм ҫулпа иртсе, вараланса ҫитсен, - манӑн чемодансем ҫинчен пӗлес килет".
  
  
  "Чемодансем?- тепӗр хут каларӗ вӑл.
  
  
  "Манӑн вӑхӑт сахал, Тороро, - терӗм эпӗ, - манӑн характер та ҫавӑн пекех. Пӗр-икӗ минутран ҫеҫ эсир шӑмӑсем шатӑртатнине илтетӗр те юн нумай юхнине куратӑр. Ҫав шӑмӑсемпе ҫав юн санӑн пулӗ, Тороро, ҫавӑнпа та, тархасшӑн, ҫак майпа усӑ курӑр, информацие пӗлтерӗр ".
  
  
  Уйӑх ҫуттинче банк ҫав пуҫ тирне ҫӗклентерсе пуҫӑн яп-яка айккисем тӑрӑх юхса аннине курма пулать.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт пуҫне сулчӗ: "Юрӗ, юрӗ, - терӗ. Эпӗ ют ҫӗршыв ҫыннисемшӗн герой пулма шутламастӑп. Эсир ӑна Гавиотӑна илсе каякан чемодансене астӑватӑр-и?
  
  
  - Ӑслӑ вывод, Тороро. Ӑна эпӗ сире ih кам панине тата ih ӑҫта илнине пӗлесшӗн ".
  
  
  "Ку вӑл хӑйӑлтатакан, ултӑ уйӑх каялла тунӑ ют ҫӗршыв янӑравлӑ йӗкӗт пулнӑ. Ҫӑмламас пысӑк упӑте. Вӑл мана нихҫан та хӑйӗн ятне каламан, ку вара ыйтусем пама пултаракан каччӑ пулман. Вӑл мана яланах малтанах тӳлетчӗ, кайран мана чемодана хӑҫан илмеллине каласа паратчӗ. Вӑл кунтан кӑнтӑралла, сӑртсем ӑшнелле каять, вертолетпа чемодан йӑтса килет те ӑна карап ҫине илсе каять. Ӗнен мана, эпӗ мӗн пӗлнине йӑлтах урӑххи. Вӑл чемодансенчен пӗрине пӑхрӗ те, унта никам та ҫук. Тӗлӗнмелле бизнес, анчах манӑн пӗлес килнӗшӗн тӳлемелле мар.
  
  
  "Карап ҫине эсир миҫе чемодан хутӑр?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Пар-ха, юлашки хут эпир виҫӗ каҫ каялла илтӗмӗр. Пурӗ саккӑр пулать.
  
  
  "Эсир пире вертолет анса ларнӑ ҫӗре илсе кайма пултаратӑр-и?»
  
  
  "Паллах, анчах унта яланах хӗҫпӑшаллӑ икӗ хуралҫӑ пур. Oni тата пилот, ингр ятлӑ каччӑ, хӑйӗн вертолетчикӗ залра ларнӑ чухне унтах тӑрать.
  
  
  "Ку сирӗн ӗҫ, - терӗм эпӗ, - хурал умӗнчен иртсе кайнине сӑнаса тӑрасси. Халӗ пирӗн инструкцисем пур.
  
  
  Пилар кӑнтӑралла кайрӗ те Торио палӑртнӑ ансӑр ҫул ҫине пӑрӑнчӗ. Унтан эпир уҫӑ вырӑна тухрӑмӑр. Телее, Пилар шыв айӗнчи джип арендатурӑна илнӗ: кайма йывӑр пулнӑ: ҫул сукмак пулса тӑнӑ, пӗтӗм отель территорийӗ, чуллӑ вырӑн пулса тӑнӑ та сӑртсем ҫине куҫнӑ.
  
  
  Халӗ ман умра контрабандистсем лараҫҫӗ, пирӗн пата прожектор лексен, вӑл сиксе тӑрса, кам та пулин пеме тытӑниччен аллисемпе сулма пултарать.
  
  
  "Ку ӑна, Тороро", - чӗнчӗ вӑл.
  
  
  Пӑшал тытнӑ арҫын майӗпен малалла утрӗ те унран улттӑмӗш фут аяккарах чарӑнса тӑчӗ. "Мӗн тӑватӑн эсӗ кунта? Паян пикап пулмасть "
  
  
  "Гавиотра проблемӑсем пур, - терӗ Торио. Сывлӑхлӑ ҫын мана ингр патне пырса каласа памалла терӗ.
  
  
  "Камсем вӗсем иккӗн?»
  
  
  
  
  
  - шанмасӑр ыйтрӗ охранник.
  
  
  - Вӗсем... вӗсем... - кӑнттаммӑн пуҫларӗ Торио.
  
  
  "Эпир Городинпа, - хутшӑнтӑм эпӗ. - пирӗн халех Пурнӑҫа кӗмелли информаци пур".
  
  
  Ячӗсене хураллама кирлӗ пулнӑ. Ҫак винтовкӑн пуҫ мими усӑнса анчӗ те, вӑл джип патне пычӗ. "Тархасшӑн, сэр, эсир мана хӑвӑр кам иккенне кӑтартса парӑр - ха", - терӗ вӑл хисеплӗн.
  
  
  "Паллах", - терӗм те эпӗ, минутра хут татки илме кӗтӗм. Ӑна охранник хӑй патнелле кармашса илмеллех тытнӑ. Ҫапла тусан, ӑна алӑран ярса тытрӗ те малалла тӗртрӗ. Пилар арҫынна хӑлхинчен хӑвӑрт пырса ҫапрӗ те, вӑл кӑшкӑрса яма ӗлкӗричченех хытса тӑчӗ.
  
  
  Унӑн ҫӑварне охранник ҫӑварне чернил чикрӗ те, кимӗре тупнӑ нейлон вӗрен татӑкӗпе ҫыхса, ҫакӑн пек хӑрушлӑхра усӑ курчӗ. Прожектора ҫавӑрса, унӑн манран аллӑ ярдри пысӑках мар йывӑҫ ҫуртне ҫутатрӗ. Ун хыҫӗнче вертолет тӑрать. Ӑна святой сӳнтерчӗ те, аллипе сулса, Пилар двигателе джипран чарма ыйтрӗ. Торорона ман умран тӗртсе, Аллине Люгер тытса, вӑл кантра ҫыххи тытнӑ ҫурт патне тухрӗ те васкарӗ, Пилар ман хыҫҫӑн утрӗ. Эпир кун тӗлне ҫитсен, ӑна яриех уҫса ячӗ те прожектор кнопки ҫине пусса шала кӗрсе кайрӗ. Аякри стена ҫумӗнчи койкӑсем ҫинче ҫывӑракан икӗ арҫын ҫакӑн пек вӑйӑ выляҫҫӗ. Пӗри славянла йывӑр ҫын, вӑл инвалид-охранникӑн пиччӗшӗ пулма пултарать, тепри-шурса кайнӑ ырхан, пысӑк сӑмсаллӑ, вӑйсӑр янахлӑ арҫын. Ӑна вӑл Ингрем, пилот пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Охранник аллине хӑйӗн койки ҫумне таянтарса хунӑ винтовки патнелле тӑсрӗ.
  
  
  "Эсӗ, пикенсе, вилетӗн", - тенӗ ӑна эму, вара арҫын хытса кайнӑ. Ингр хытса кайрӗ, куҫӗсене сӑтӑркаларӗ, куҫӗсене мӑчлаттарса илчӗ.
  
  
  Пилар мир выключателӗ тупнӑ та, ҫуртсен пӗртен-пӗр пӳлӗмне ҫутатса янӑ. Пиртен сулахайра кӗске хумлӑ кӑткӑс радиостанци пур.
  
  
  "Торио! Эсир пире сутрӑр ", - айӑпларӗ охранник.
  
  
  "Паллах, - терӗ контрабандист, - пистолетпа эпӗ ӑна тӗллев патне часах сутатӑп-сан пекех, тусӑм".
  
  
  "Ингрем, тумлан, - хушрӑм эпӗ, - Вертолетпа бензин тултарнӑ-и?»
  
  
  "Ҫапла, туллиех", - терӗ вӑл пӑлханса.
  
  
  Арҫын хӑранипе чӗтрет. Унӑн ашшӗ мар, вӑл вӗҫме пултараймӗ тесе хӑратӑр, - терӗм эпӗ. - Приказсене Итле, эсӗ те инкек кураймӑн". Ҫакӑ ӑна лӑплантарчӗ те, вӑл тумтир тӑхӑнма пуҫларӗ.
  
  
  "Тороро, лар ҫак пукан ҫине", - терӗм те эпӗ, контрабандистсене пӑхӑнма васкарӑм. Ӑна охраннике кантра ҫыххи ывӑтрӗ те: "Ҫыхӑр ӑна, - терӗ. Эсӗ лайӑх ӗҫлени ҫинчен мана асӑрхаттарма кирлӗ мар.
  
  
  Ториона хӑйӗн люгерӗпе хураллама, ториона лайӑх ҫыхӑсемпе ҫирӗплетсе лартнине сӑнама тӗлленӗ. Пилар аллинче контрабандистӑн 38-мӗш калибрлӑ пистолет, инграмӑна сӑнаса тӑрать, анчах вӑл пире нимӗнле инкек те тӑвасшӑн мар.
  
  
  Тороро ҫирӗп ҫыхӑнса тӑрсан, ӑна охраннике каланӑ: "халӗ ӗнтӗ пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче кресло ҫине лар", - тенӗ. Пилар ӑна салхуллӑн итлесен: "вӗрене Ил те унӑн ачисене ҫыхса хур", - тенӗ.
  
  
  Пилар мана кольт тыттарчӗ те охранник патне пычӗ. Ку пысӑк йӑнӑш пулнӑ. Вӑл манпа пирӗн тыткӑнри ҫын хушшине тӑчӗ. Арҫын ҫӗҫҫине таҫтан тумтир айӗнчен хӑвӑрт туртса кӑларчӗ те, Пилара хӑй умӗнче ҫавӑрса, пуҫне каялла тайса, ҫӗҫӗ ҫивӗчӗшне пырӗ патне тытса, ярса тытрӗ.
  
  
  "Пӑрах пистолетна, е хӗрарӑм вилет", - шатӑртаттарчӗ вӑл.
  
  
  Пилар кӗлетки хыҫӗнче чӗркуҫленсе ларса, ҫак ҫын нимӗнле тӗллев те сӗнмен, ӑна тивертеймӗп те вилӗм пӑнчине лекӗп тесе вӑл пачах та шанман. Лайӑхрах тӗллес тесе, пистолетне ҫавӑрсан, вӑл эй пырне касса татнӑ пулӗччӗ. Ҫавӑнпа вӑл иккӗленсе тӑчӗ.
  
  
  "Мур илесшӗ, пӑрах пистолетна", - терӗ. - татса хучӗ вӑл. "Эсӗ ӑна чирлетӗп тетӗн-и?»
  
  
  Ӑна вырӑнтан хускатсан, охранник ҫӗҫҫипе туртрӗ те, Пиларс мӑйӗ тӑрӑх юн хурчӗ шуса кайрӗ. Ӑна ҫаплах" Люгер " хатӗр тытса тӑрать.
  
  
  "Ингрэм, ил ҫав ухмахран пистолетне", - мӗкӗрсе ячӗ охранник.
  
  
  "Эпӗ... эпӗ ун пек тума пултараймастӑп", - тенӗ пилот чӗтрекен сасӑпа.
  
  
  Охранник ӑна: "пӗрре те пулин арҫын Пулсамччӗ, эсӗ, ҫӗр чӗтренекенскер, е эпӗ пулам", - тесе мӗкӗрсе янӑ...»
  
  
  Охранник Ингрэмпа мӗн тума пултарнине эпир пӗлеймерӗмӗр, мӗншӗн тесен вӑл, пилот тарӑхнипе, ривэн пуҫне "Люгер" позицине тӑратма тата хӳтӗлемен сулахай ҫӳллӗ эму ҫине персе тӑма пултарнӑ таран ҫавӑрнӑ. Вӑл Пилартан пӑрӑнчӗ, стена ҫумӗнчен сиксе ӳкрӗ те урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ. Ҫӗҫӗ сиенсӗррӗн аяккалла пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Пилар ман ҫине кӳренсе пӑхрӗ. "Хӑвӑн пистолетна париччен эсӗ эму пырне касса татма ирӗк парсамччӗ, ҫапла мар-и?"вӑл каларӗ.
  
  
  "Паллах", - терӗм эпӗ, - унӑн пистолет Пулнӑ пулсан, эпир иксӗмӗр те вилнӗ пулӑттӑмӑр".
  
  
  Вӑл ерипен пуҫне сулчӗ. "Ҫапла, ӑна эсӗ тӗрӗс калатӑн пулӗ, тетӗп. Анчах пурпӗрех..."Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Эсӗ класлӑ. Сана пула манӑн ҫан-ҫурӑм сӑрӑлтатса кайрӗ ".
  
  
  "Эпир сана каярах ӑшӑтӑпӑр", - тенӗ те вӑл, пилот еннелле ҫаврӑнса тӑнӑ. "Халӗ, Ингрем, Эсӗ мана Торорона илсе каякан чемодансене илсе каясшӑн".
  
  
  - Эсир Пурнӑҫ хӳтлӗхӗ ҫинчен калатӑр-и?
  
  
  "Ку тӗрӗс. Ӑҫта вӑл залра?"
  
  
  "Венесуэлӑпа Британи Гвианин чиккисенче. Анчах вӑл унта, тӗттӗмре нихҫан та анса ларайман пулӗччӗ. Ку ҫителӗклӗ кӑткӑс мар.
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. "Эпир халех вӗҫсе хӑпарсан, ҫутӑ пулмалла
  
  
  
  
  
  эпир унта ҫитсен. Ингрем, эсӗ мана ӑнсӑртран тӗрӗс мар еннелле ярсан, сана яланлӑхах Ултӑ фут ҫӗр айне лартаҫҫӗ. ."
  
  
  "Эпӗ паттӑр та мар, ухмах та мар", - терӗ вӑл. "Эсӗ мана мӗн калатӑн, эпӗ шӑпах ҫавна тӑвӑп".
  
  
  "Ку аван, Ингрем. Аннӳ патне лайӑх мар ӗҫсем ҫинчен пӗтӗмпех ҫырса яриччен пурӑнма пултаратӑн-ха эсӗ ".
  
  
  Унччен айккинче шӑппӑн ларакан Пилар калаҫма пуҫларӗ. "Ник, эсӗ кунтан пӗччен кайнӑ пек калаҫатӑн".
  
  
  "Унӑн", - терӗм эпӗ. - ку черет ҫиппи, тен, фейерверк пулӗ. Хӗрарӑм чӑрмав пулма пултарать ".
  
  
  "Ҫук", - терӗ вӑл, урисене чармакласа. "Эпир питӗ инҫе кӗтӗмӗр, халӗ ӗнтӗ эпӗ хыҫра юлмастӑп. Ӑна сана питӗ пулӑшрӗ, ҫапла мар-и? "
  
  
  "Ку тӗрӗс, анчах ..."
  
  
  "Мана хӑвпа Пӗрле Илсе кай, Ник", - хутшӑнчӗ вӑл. "Эпӗ санран кая мар пеме пӗлетӗп, икӗ пистолетпа пеме тата пирӗн ҫитӗнӳ тӑвас шанчӑксене икӗ хут ӳстерме пӗлетӗп. Ку маншӑн питӗ пысӑк пӗлтерӗшлӗ, querido "
  
  
  Пӗр самантлӑха эпӗ тавҫӑрса илеймерӗм.
  
  
  Анчах Пилар калани вырӑнлӑ пулнӑ. Вӑл опытлӑ профессионал пулнӑ, арҫынсенчен те хаяртарах пулнӑ. Вӑл хӑй тӑкакламалли материал пулнине, кирлӗ пулсан, сыч ӑна миссие парассине пӗлнӗ.
  
  
  "Апла пулсан каяр", - терӗм эпӗ. "Эсир Хулана таврӑнма шутламастӑр Пулсан, Jeep, Кайӑр та валеҫекен хупӑлчине туртса пӑхӑр, вӑл усӑллӑ тесе шутлакансемшӗн усӑллӑ ан пултӑр". "Дистибютор хупӑлчи мӗн иккенне пӗлетӗр-и эсир?»
  
  
  Унӑн тулли тутисем кӑштах тӑрӑхласа кулнипе авӑнса илчӗҫ. "Ҫапла, querido, ӑна дистибюторсен хупписем ҫинчен тата эсир ӗненмен ытти нумай япаласем ҫинчен пӗлетӗп".
  
  
  Ӑна ревматизмла кулса илчӗ. "Аван. Эсӗ пирӗн тусӑма тепӗр хут шаккама пултаратӑн, вӑл нумайлӑха ҫывӑрса кайтӑр.
  
  
  "Эпӗ васкатӑп", - терӗ те вӑл, 38-мӗш калибрне илсе, аяккалла васкарӗ.
  
  
  Ӑна, раци патне пырса, корпус уҫӑличченех урайне ҫапса ҫӗмӗрчӗ, унтан охранник винтовкин приклачӗпе пыршӑсене ҫӗмӗрчӗ. Ҫапла тишкернӗ вӑхӑтра вӑл Ингрема, хӑй питӗ лайӑх ача пулнӑ пулин те, сӑнанӑ, вӗренпе кӑкарнӑ йытти шӑлсӑр туртӑннинчен ытла хӑратман.
  
  
  Ӑна Торио каланӑ: "Эсӗ кӑштах ӗҫлетӗн те Виллемстада таврӑнма пултаратӑн", - тенӗ. Ку вӑрӑм ҫул, анчах сирӗн пурнӑҫ валли мӗнле ӗҫлесе илесси ҫинчен шухӑшлама вӑхӑт пулӗ. Водопровод ил, - канаш патӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл кулманпа пӗрех. Унӑн кулас кӑмӑл пулман.
  
  
  Пилар распределитель хупӑлчипе таврӑнчӗ, ӑна вӑл мана имитаци реверансӗ туса пачӗ. "Ҫиекенӗн кӑнтӑрлаччен вӑранмалла мар", - терӗ вӑл. "Вара унӑн пуҫӗ ыратать, ӑна нимӗнле аспирин та сыватаймасть".
  
  
  "Юрать, Ингрем, - терӗм эпӗ, - атя вертолетна сывлӑша ҫӗклер". Унтан эпир виҫсӗмӗр урапа йӗрӗсемпе тата чулсемпе каскаланса пӗтнӗ вертолет патнелле утрӑмӑр.
  
  
  Вунтӑххӑрмӗш сыпӑк
  
  
  Вертолет штурвалӗ хыҫне лексен, ингрем хӑй ҫине ответлӑх илнӗ пек туйӑнчӗ, эпир вара ҫӗрлехи тӳпене вӗҫсе хӑпартӑмӑр. Эпир хӗвелтухӑҫнелле, кӑштах кӑнтӑралла кайрӑмӑр, Кюрасао ҫутисене хамӑр хыҫрах хӑвартӑмӑр. Бонэйр утравӗ те тарса пытанчӗ, пирӗн айра пӗр вӑхӑт Кариб тинӗсӗпе ҫӳлте ҫӑлтӑрлӑ тӳпе ҫеҫ тӑрса юлчӗ.
  
  
  Часах Эпир Каракас ҫутисене куртӑмӑр та Венесуэла хӗррипе пӗр хушӑ утрӑмӑр.
  
  
  "Эсир Пурнӑҫӑн сӑрт-ту хӳтлӗхне тупма йывӑр тетӗр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Май ҫукпа пӗрех", - терӗ Ингрем. "Ҫак вырӑн ҫийӗпе нимӗнле авиалини те вӗҫмест. Анчах вӗсем пулнӑ пулсан, ӑна нихҫан та курман пулӗччӗҫ. Ҫуртсене ҫав-ҫавах кӗрен-хӑмӑр ту хысакӗсем туса лартнӑ. Ку сывлӑш тӗрӗслевӗ ҫинчен курӑнмасть те темелле. Ун патне кайма ҫул ҫук. Апат-ҫимӗҫсене пурне те самолетпа илсе килмелле. Жизов кӑнтӑрти америка правительствисемпе килӗшӳ тунӑ, грузсене мӗнле турттармаллине пӗлместӗп эпӗ. МАНӐН ӖҪ ҪАК VIP-икӗ ҫывӑрмалли ЧЕМОДАНСЕНЕ ТУРТТАРАССИНЧЕ пулчӗ. Эпӗ хам ертсе пыракан ориентирсене пӗлмен пулсан, ӑна ҫак вырӑна нихҫан та пӗччен тупайман пулӑттӑм ".
  
  
  Эпир пиртен сулахайри Тринидадран иртрӗмӗр те, Ориноко дельтинчи шурлӑхлӑ вырӑнсемпе типҫӗрелле каяс тесе, кӑнтӑралла пӑрӑнтӑмӑр. Хӗвелтухӑҫӗнчи тӳпе ҫуталма пуҫларӗ, эпир гвиан сӑрчӗ пек курӑнакан сӑртлӑ вырӑна кӗмсӗртеттерсе пырса кӗрсен, ҫӗр пайӗсем курӑнма пуҫларӗҫ.
  
  
  Вара пирӗн ҫӳлелле хӑпарма тиврӗ, Ингрем, сайралнӑ сывлӑша тарӑнрах ҫӑтас тесе, винт йӑтса пыракан утӑмсене пӑрса ячӗ. Кун ҫутӑрах, анчах ҫӳллӗ пӗлӗт сапаланнине палӑртмарӗ.
  
  
  Вӑл юриех пӑрӑнма тӑрӑшакан шухӑш ман пуҫа пырса кӗчӗ. Нью-Йорк ӑна тытса чараймасан, вӑл кун пулнӑ.
  
  
  Ингр мана хулпуҫҫинчен тӗртрӗ, ман шухӑша пӳлчӗ. Вӑл малалла, сӑмахран, ҫӗкленӗ кулак формипе, киревсӗр салют панӑ.
  
  
  "Куратӑн-и ҫакна малта?- кӑшкӑрчӗ пилот, пирӗн двигателӗн сассине хупласа. "Ку пилотсем иртсе каймалли ориентир. Эпир Ӑна Finger Mountain тетпӗр. Ун хыҫҫӑнах Пӗр пысӑках мар чуллӑ айлӑм пур, унта Жизов хӑйӗн ҫуртне аркатнӑ.
  
  
  "Эпир кӗнине курсанах вӗсем пеме пуҫлӗҫ".
  
  
  - Ӗненмелле мар пулӗ тетӗп. Ингрем ҫӗр ҫинче ҫитмен сывлӑшра хӑюлланса ҫитнӗ пек туйӑнчӗ. "Вӗсем кунта хӑйсен хӑрушсӑрлӑхне шансах тӑраҫҫӗ, посольство пӗлтернӗ тӑрӑх, чылай чаҫсем килеҫҫӗ те каяҫҫӗ. Мӗн пулса иртнине мӗнле те пулин пӗлмесен
  
  
  
  
  
  Кюрасао ҫине анса ларас тӗлӗшпе пирӗн йывӑрлӑх сиксе тухмалла мар ".
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Анчах ку малтан ҫеҫ. Вӗсем сана е хӗрарӑма курсанах тамӑк пуҫланать.
  
  
  "Ҫак вырӑнӑн физикӑлла планӗ ҫинчен мана каласа пама пултаратӑр-и эсир?"Унран ыйтрӑм. "Пурнӑҫ штабӗ ӑҫтан? Ӑҫта пурнӑҫлать ученӑй Варнов хӑйӗн ӗҫне?
  
  
  "Ҫук", - терӗ Те Ингрем, хӑй чӑннине ӗнентернӗ пек, ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ. "Ӗненӗр, пӗлнӗ пулсан, эпӗ ӑна сире халех каланӑ пулӑттӑм. Эпӗ мӗн тунине пурне те вертолет площадки патне юлатӑп, кам та пулин тухса лариччен е вӗсем ӑна йӑтса пырасшӑн пулнине тиенӗ вӑхӑтра ".
  
  
  "Эсир пӗлтерӳ илсе килес тетӗр пулсан?"
  
  
  "Эпӗ ӑна вертолет площадки ҫинче хуралҫӑна паратӑп. Вӑл тухӗ те пире кӗтсе илӗ. Вӑл та пӗрремӗш пулать, хемӑпа санӑн ӗҫ пулмалла пулать ".
  
  
  Эпир тухса тӑракан пысӑк пӳрне тавра ҫаврӑнтӑмӑр та чӑнкӑ чуллӑ ансӑр каньона анма тытӑнтӑмӑр. Ун чухне те, ӑна курас килмен пулсан та, ӑна чул тавра илемсӗр туса лартнӑ ҫуртсем пурте курайман пулӗччӗҫ. Ӑна тӑватӑ пысӑк ҫурт шутласа кӑларчӗ, пӗр тикӗс ҫӗр лаптӑкӗ патӗнче пӗр пӗчӗк ҫурт пур, эпир ун патне антӑмӑр. Ҫӳллӗ мар чуллӑ йӑрансемпе хумсем пӗтӗм тавралӑха хупласа тӑраҫҫӗ, ҫуртсене пӗрлештерекен сукмаксен вӑйсӑр йӗрӗсем ҫеҫ курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл пӑхса тӑнӑ хушӑра вертолет площадки патӗнчи пысӑках мар ҫурт тавра пӗр арҫын тухрӗ те пирӗн ҫине пӑхрӗ. Хулпуҫҫи урлӑ вӑл винтовка ҫакса янӑ.
  
  
  "Ку охранник, - терӗ Ингрем.
  
  
  "Вӑл пӗртен-пӗр-и?"
  
  
  "Вӑл ӑна хӑҫан та пулин курнӑ пӗртен-пӗр ҫын. Ыттисем те пулма пултараҫҫӗ ".
  
  
  Пилар Ӑна: "Пӗшкӗн-ха, курмалла ан пултӑр", - тенӗ. Вӑл позици йышӑнса илсен, ӑна та курӑнми пулчӗ.
  
  
  "Эпир ҫӗр ҫине анса ларсан, - терӗ ӑна Ингрем, - охраннике кун тӗлне уҫҫӑнах пыма пар".
  
  
  "Эхер те эпӗ ӑна кунта илсе ҫитереймесен?- ҫилӗллӗн ыйтрӗ пилот, ҫак паттӑрлӑх сывлӑшра вӗҫме пуҫларӗ.
  
  
  Питӗ тӑрӑш, - терӗм эпӗ. - сирӗн пурнӑҫ ҫавӑнтан килнӗ пек. Мӗншӗн тесен, Ингрем, авалхи тус, ку ҫапла.
  
  
  Эпир пысӑках мар уҫланкӑна асӑрхануллӑн анса лартӑмӑр, наукӑпа тӗпчев задачисене татса памалли Ингр-двигатель. Пысӑк ротор чарӑнсан, винтовкӑллӑ ҫын хӑй ҫирӗм фут аяккарах тӑнӑ вырӑнтан темскер кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Ингр алӑка тӗртрӗ те: "генерал валли манӑн мӗн те пулин пур",-тесе кӑшкӑрчӗ.
  
  
  "Эсӗ уксах-и?- шӑнкӑртаттарчӗ охранник. "Илсе кил ӑна".
  
  
  "Мана... мана пулӑшу кирлӗ", - терӗ Ингрем. "Ку маншӑн ытла та йывӑр".
  
  
  Тавралӑх шӑпланчӗ. Анчах грави ҫийӗпе пирӗн пата shaggy пырса кӗчӗ. "Пӗлетӗн - и, ӑна носильщик пулма кирлӗ мар", - ӳпкелешнӗ охранник. "Сирӗн каймалла-и?"
  
  
  Вӑл, пире курма пултарнӑ пек, сасартӑк чарӑнса тӑчӗ. Ӑна, винтовкине хывакан тата тӗрмене кӗртекен хуралҫӑ пӗр йӑнӑшмасӑр сассине илтсен, пирӗн йывӑрлӑхсем пулнине ӑнланса илтӗм. Ӑна "Люгер" хатӗр тытса тӑрать,анчах халех персе яма та, пӗтӗм командӑна хӑратса пӑрахма та хӑрушӑ. Ун вырӑнне ӑна хам хулпуҫҫи ҫине пусрӑм та, Хьюго ман ал тупанӗ ҫине ӳкрӗ. Ӑна стилет ҫавӑрса хучӗ; шӗвӗр пӳрнисемпе ҫивӗчӗшне хӗстерсе, вӑл алӑк хушӑкӗнчен хӑвӑрт хӑпарчӗ. Охранник винтовкине ҫӗклерӗ, унӑн ҫивӗччӗшӗ ҫав еннелле турӗ.
  
  
  Лезви ҫын мӑйне кӗрсе кайиччен билет сывлӑшра ҫаврӑнса илчӗ. Вӑл хӑрӑлтатса пӑшӑлтатнӑ пек сасӑ кӑларчӗ, икӗ утӑм каялла чакрӗ те ҫӗре ӳкрӗ, унӑн пырӗнчен юн тапса тухрӗ.
  
  
  Пилар коптер тавра сиксе тухрӗ. Ингрем пилот кресли ҫинчен вилнӗ ҫын ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Халӗ мӗн?"- тесе ыйтнӑ Пилар.
  
  
  "Халӗ ӑна ҫак чул яла йӑпшӑнса пырса тӗпчеме хатӗрленетӗп. Эсир кунта ҫулсеренех Инграма юлатӑр. Вӑл таврӑнсан, эпӗ ӑна чупма пултаратӑп, мана хӳтӗлеме мана кам та пулин кирлӗ пулать.
  
  
  "Юрать, Ник", - терӗ вӑл йӑвашшӑн килӗшсе, ку мана тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  Ӑна кӑштах чуптурӗ, унтан вилӗ страшник умне пӗшкӗнчӗ, ун пырӗнчен билет туртса кӑларчӗ те ҫивӗчӗшне тап-таса шӑлса илчӗ. Вӑл ӑна хулпуҫҫийӗсен йӗннине чикрӗ, унтан, хурал постӗнчен тухакан сукмакран пӑрӑнса, чул хысакӗсем урлӑ каҫрӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна вӗҫен кайӑксен ҫӳллӗшӗнчен курнине аса илсе, вӑл чи пысӑк ҫурт еннелле ыткӑнчӗ. Ку операци штабӗ пуласси ҫинчен шутлама та вырӑнлӑ пек туйӑнать. Ӑна сукмак ҫине тухакан пысӑках мар сӑрт ҫинче выртатӑп, вӑл лутра та вӑрӑм ҫурт - бараксем патне илсе пырать. Вӑл пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра алӑк патӗнчен кӑвак тумлӑ, рабочисен карттусӗсене тӑхӑннӑ ҫынсем тухса кайрӗҫ. Вӗсем хӗҫпӑшалсӑр пулнӑ. Теприсен кобурӑллӑ пистолетсем тата хӗрлӗ отделкӑллӑ совет ҫарӗн хӑмӑр форми пулнӑ. Казармӑсем хыҫӗнче ӑна хӑйӗн пӗрремӗш тӗллевӗпе тунӑ пысӑк тӑваткал ҫурт асӑрханӑ.
  
  
  Вӑл, хӑйӗн вырӑнӗнчен пӑрӑнса, пӗчӗк пӳртсенчен пӑрӑнса, ун тӗлӗнчи пӑнчӑ патне асӑрханса пычӗ. Ыттисем пекех, вӑл улттӑмӗш фут ҫӳллӗш кӑна пулнӑ, ҫавӑнпа та шалти лаптӑк ҫӗр шайӗнчен аяларах аннине тавҫӑрса илнӗ. Унӑн сассине илтрӗ те вентиляци тӑвӑрлӑхне итлеме чӗркуҫленсе ларчӗ.
  
  
  "Эсир мана чӗнме ятӑр-и, жизов генерал?"Ку ҫамрӑк сасӑ - хастар та ҫар ҫынни.
  
  
  Жизов ӑна ҫуллӑ та яка интонаципе ответлерӗ. "Эпӗ сире чӗнме ятӑм, майор Рашка, мӗншӗн тесен палӑртнӑ вӑхӑтра эпӗ Городин полковникран хыпар илмерӗм. Ҫапла вара, пирӗн ӑна операцин вӗҫлекен тапхӑрӗсенче тума май ҫук тесе шутламалла. Мана командӑра иккӗмӗш пуҫламӑшӗ кирлӗ,
  
  
  
  
  
  ӑна та сана суйласа илнӗ ".
  
  
  "Маншӑн пысӑк чыс, генерал".
  
  
  Калӑр-ха, майор, эсир планне пӗтӗмпех пӗлетӗр-и?
  
  
  "Ҫапла, сэр. Эпир америка ҫичӗ хулинче взрыв хатӗрӗсем лартатпӑр, чи юлашки хатӗре Панамски гранда ҫине вырнаҫтартӑмӑр. Хуласен ячӗсене, ӑҫта пулнине эсир тата америкӑри ученӑйсем ҫеҫ пӗлетӗр ".
  
  
  "Питӗ аван, Рашкӑсем. Расписани тӑрӑх пӗрремӗш бомба хӑҫан ҫурӑлнине пӗлетӗр-и эсир? »
  
  
  "Паян, сэр". Именчӗклӗн ӳсӗркелесе илет. "Пӗтӗм лагерь тӑрӑх хыпар ҫӳрет, сэр".
  
  
  "Ҫапла, ку вӑрттӑнлӑх мар пулӗ; механизмсем курӑнсах тӑраҫҫӗ. Ӑна, калам сире, америка хулисем тӑрӑх Чи малтан Нью-Йорк аркатса тӑкӗҫ. Ih правительство пирӗн условисене йышӑнман пирки варнов тухтӑр ривненскин пӗрремӗш бомбине тӑватӑ сехетрен сирпӗнтерсе ярать ".
  
  
  Вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа сехет ҫине пӑхса илчӗ. Венесуэль тӳпинче тул ҫутӑлнӑ чух Нью-Йорк, тен, ун чухне те ҫӗрпе наркӑмӑшлӑ взрывӑн тамӑкри ҫулӑмӗпе танлашнӑ пулӗ.
  
  
  Ӑна, шанӑҫсем мана хирӗҫ тесе шутланӑ вӑхӑтра, ЙӐМРАСЕМ аппарат тавра пӑрлантаракан сасӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  "А, куратӑп ӑна, манӑн йытӑ тусӗсем вӑранчӗҫ", - мӑкӑртатса илчӗ Жизов. "Ан хӑрӑр, майор, ӑна пурне те тӗрӗслесе тӑнӑ чухне вӗсем сире сиен тӑваймӗҫ. Анчах манӑн пӗр сӑмах ҫеҫ, вӗсем сана шутлӑ секундсенче вӗлерӗҫ ". Пурнӑҫӑн хаваслӑ кулли хӑйне шанман Рашке пек кӑтартать. "Ҫак тискер кайӑксем тӗнчере чи хӑватлӑ икӗ вӑй тӑваҫҫӗ, майор", - малалла каларӗ Жизов. "Хӑрани те курайманлӑх. Асту ҫакна "
  
  
  "Ҫапла, сэр", - терӗ майор, тискер кайӑксем мӗкӗрнӗ май.
  
  
  Ӑна ЙӐМРАСЕМ аппарат патӗнчен пӑрса, ҫуртсен хушшинчи сукмаксем ҫине пӑхса пурнӑҫ лартрӗҫ. Чи малтан мана нокс Ворнова мӗнле ирттернине пӗлмелли уҫҫи кирлӗ пулчӗ, ҫав уҫҫи пӗтӗм вилӗмлӗ ӗҫӗн уҫҫи пулнӑ.
  
  
  Рабочисем пӗчченшерӗн, мӑшӑрӑн-мӑшӑрӑн иртсе пыраҫҫӗ. Ih чӑрсӑр кӗлеткеллӗ, хӗҫпӑшалланнӑ салтаксем уншӑн пурпӗрех пек туйӑннӑ. Ингрем систернӗ тӑрӑх, вӗсем кунта ih хӑрушсӑрлӑха ҫӗнтерме май ҫук тесе шутлама пуҫланӑ.
  
  
  Манӑн куҫса ҫӳремелли ирӗклӗх пулни паллӑ. Ҫавӑнпа та ӑна тепӗр рабочи хӑй айӗпе иртсе ун хыҫҫӑн ӳкиччен кӗтсе тӑчӗ. Ӑна ҫак "Люгер" ҫапрӗ те, вӑл ман алӑра ҫемҫелчӗ. Ӑна хӑвӑрт чул тусем патнелле сӗтӗрсе кайрӗ те ӗмӗрлӗхех шӑплантарчӗ.
  
  
  Вӑл кӑвак комбинезонне хыврӗ те ӑна тумтир ҫийӗн тӑхӑнчӗ. Йӗмӗ кӗске, анчах ыттисем пырса тӑчӗҫ. Вӑл шлепкине тӑхӑнчӗ те картуз сӑмсине ҫамки ҫумне пӑчӑртарӗ. Ӑслӑ-тӑнлӑ вырӑнтан ӑна никам та асӑрхамарӗ. Рабочин кӗлеткине икӗ пысӑк чул хушшине пытарса, вӑл каялла сукмак патнелле кайнӑ та ун тӑрӑх кайнӑ. Ман хыҫра shaggy сасси илтӗнчӗ. Ӑна, кладовоя пулас, лутра алӑк хушӑкне чӑмрӗ. Вӑл сукмак еннелле ҫурӑмӗпе чӗркуҫленсе ларчӗ те, юсавсӑр ҫӑрана тӗрӗсленӗ пек, кунӗпех авӑрлӑ аппаланчӗ.
  
  
  Ман хыҫри сукмак ҫинче чарӑнса тӑрас тесе, икӗ рабочи чарӑнсан, апатӑн ӑшӑ шӑрши сӑмсана пырса кӗчӗ.
  
  
  "Эсир илсе пыракан ирхи апат кама лекесси ҫинчен манӑн юмӑҫ пӑхмалла мар", - терӗ вӗсенчен пӗри. "Американеца-и? Ученӑя."
  
  
  "Паллах", - терӗ тепри. "Вӑл пирӗн хисеплӗ хӑна".
  
  
  "Паян ирхине, эпир яланхи ҫӳп-ҫапа ҫинӗ чух, мӗн тӑвать-ха унӑн?»
  
  
  "Чӗрӗ ҫӑмарта, ветчина, тост, пиҫсе ҫитнӗ помидор".
  
  
  Пӗрремӗш рабочи йынӑшса ячӗ. "Ҫак сӑрт-ту тасалӑхӗнчен пурте пӑрахса кайма, каллех ҫынсем пек пурӑнма пултариччен пӑрланса ан лартӑр тесе кӗлтӑватӑп эпӗ. Мӗнле ӑмсанатӑп эпӗ лайӑх эдӑна тата американецсем киленсе пурӑнакан хӗрарӑмсене".
  
  
  "Ку вӑхӑт ҫывӑх, юлташ. Паян пирӗн американецсене пырса ҫапмалла ".
  
  
  "Апла пулсан, паян эпир уяв тӑватпӑр. Анчах халӗ ӑна манӑн каймалла ".
  
  
  Ӑна систермесӗр пӑхса тӑнӑ хушӑра пӗри юнашар сукмакпа сулахаялла пӑрӑнчӗ, тепри, апат-ҫимӗҫ тултарнӑ поднос йӑтса, малалла уҫҫӑнах утрӗ. Ӑна эму сукмакпа утма ирӗк пачӗ, унтан, карттусӗпе питне хупласа, ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Арҫын ҫаврӑнса та пӑхмарӗ, эпӗ ун хыҫҫӑн ҫуртсен ушкӑнӗнчен уйрӑм ларакан пысӑк ҫуртсем тавра утса ҫаврӑнтӑм. Вӑл темиҫе картлашка ҫине анчӗ, алӑка уҫрӗ те ун хыҫҫӑн ҫухалчӗ, эму темиҫе ҫеккунт пачӗ, унтан ҫав алӑкран кӗчӗ.
  
  
  Вӑл ҫак ҫуртсене нумай тарӑнрах алтнине, вӗсене хӑй шухӑшланинчен чылай тӗплӗн туса пӗтернине асӑрхарӗ. Ih шухӑшласа тунӑ дизайн хатӗрленӳ тапхӑрне кӑтартать.
  
  
  Пӗр вӑрӑм коридор пур, унӑн стенисем яп-яка чул тавра, пӗкӗ пек авкаланаҫҫӗ. Эпӗ рабочие кураймарӑм пулин те, вӑл shaggy малта пынине илтрӗм. Хушӑран коридора электричество лампочкисем ҫутатаҫҫӗ, паллах, унта электростанци пур.
  
  
  Вара ӑна, темиҫе ҫул каялла Таҫта Кӑнтӑр Америкӑра раҫҫей бази хатӗрленни ҫинчен сас-хура ҫӳренине аса илчӗ. Ку, сӑмахран, кубиньри ракетнӑй о вӑхӑтӗнче пулнӑ, ҫакӑн хыҫҫӑн ун хыҫҫӑн ҫакӑн пек хыпарсем пӗтсе ларнӑ. Халӗ ӗнтӗ база - факт пулни палӑрчӗ. Ӑна раҫҫейӗн официаллӑ режимӗ хӑварнӑ пулмалла, анчах ӑна каллех пурнӑҫпа ҫак фракци ih операцисен вӑрттӑн центрӗ туса хунӑ.
  
  
  Пӗтӗм коридор тӑрӑх
  
  
  
  
  
  
  пӗр алӑк ҫеҫ иртрӗ. Пӳлӗмсем нумаях мар пулмалла, мӗншӗн тесен вӗсене хытӑ породӑпа касса тунӑ. Малта сасӑсем илтӗнсен, вӑл сасартӑк чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Эпӗ король ирхи апатне ҫав высочество валли илсе килтӗм". Ку апат-ҫимӗҫ сутаканӑн сасси пулчӗ.
  
  
  "Edu илсе килӗр те ухмахла асӑрхаттарусене пӑрахӑр". Ответлӑ сасӑ тӳрккес те ӗҫлӗ пулчӗ ".
  
  
  "Мӗн тӑвать унта американец?"- ыйтрӗ рабочи. "Уйрӑм куна хатӗр-и вӑл?»
  
  
  Халӗ вӑл, процессене курас тесе, авӑнчӑк стена ҫумӗпе хуллен утса кайрӗ те коридор ҫиппине курма пултарнӑ вырӑна ҫитрӗ. Унта пысӑк алӑка хуралласа пысӑк хура мӑйӑхлӑ салтак тӑрать. Вӑл рабочирен апат-ҫимӗҫ тултарнӑ поднос илчӗ те: "Паян ирхине ирех тӑнисӗр пуҫне, Вӑл ытти чухнехинчен уйрӑлса тӑмасть", - тесе каличчен тутисене пӑчӑртаса тытрӗ. Анчах эпӗ унӑн пуҫӗнче мӗн пулса иртнине пӗлме пултараймастӑп ".
  
  
  "Ҫук, вӑл ҫук пулӗ тетӗп. Мӗнех вара, уншӑн чи лайӑххи, маншӑн чи начарри. Ӑна йӑлӑхтарса ҫитернӗ пӑтӑ тӑрӑх ирхи апата каятӑп.
  
  
  Ӑна каялла, хӑй килнӗ ҫулпа, коридор тӑрӑх васкарӗ. Халӗ Ӗнтӗ, варнвӑна ӑҫта тупмаллине пӗлнӗ чухне, Манӑн Ун патне ҫитме май тупмаллаччӗ. Ҫак ыйту пирки шухӑшланӑ май, вӑл ӑна кӑтартусем валли пӑрчӗ те ытла кая юлса инҫетре ҫывхаракан кӗлеткене курчӗ. Форми тӑрӑх вӑл салтаксенчен пӗри пулнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ӑнсӑртран, ӑна темскер маннӑ пек, каялла ҫавӑрчӗ. Вӑл мана чӗнсе илчӗ, анчах ӑна хӑлхасӑр-чӗлхесӗр вылятчӗҫ. Ҫул кукӑрӗнче, салтаксен куҫӗ умӗнчех, вӑл каялла Варновсен ҫурчӗ патнелле вӗҫтерчӗ. Анчах "shaggy" ку енчен ҫывхарса пынӑ. Ӑна кӑшт тӑхтаса тӑчӗ. Вӗренӳ салатакан рабочи тата Ун хыҫҫӑн Тата Тепӗр салтак Варнов таврӑнать.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт решени йышӑнчӗ те коридор тӑрӑх пыракан пӗртен-пӗр кун патнелле ыткӑнчӗ.
  
  
  Алӑка питӗрнӗ, ҫавӑнпа та эпӗ рабочи комбинезонӗ айне анса лартӑм та ҫинҫе те пиҫӗ хурҫӑ йӑрӑм тупрӑм. Ку ҫирӗп те пиҫӗ япала, йӑлана кӗнӗ пластика татӑкӗ пекех, часах ахаль замокпа усӑ курать.
  
  
  Рабочи ҫаплах пӗр енчен, салтак тепӗр енчен ҫывхарса пынипе, алӑка тӗртсе шалалла ыткӑнчӗ.
  
  
  Ҫирӗм сыпӑк.
  
  
  Темиҫе секундран ҫак пӳлӗмӗн чаплӑ интерьерӗ пӗрлешрӗ. Эпир, тӳрккес ҫиелсем, пире тӗксӗм чечексем пулман. Ҫемҫе текстурӑсем-минтерсем, дивансем, кроватьсем, шезлонгсем - пурте асамат кӗперӗ тӗслӗ карнавалра.
  
  
  "Эсӗ шаккама та пулин пултарнӑ пулӑттӑн",-илтӗнчӗ манран сулахайра хӗрарӑм сасси.
  
  
  "Аслӑ ученӑйӑн паян ир тӑмалла", - терӗ тепӗр сасӑ тепӗр енчен.
  
  
  Манӑн куҫсем тӗксӗм ҫутта хӑнӑхса ҫитсен, эпӗ унӑн сассисем атлас кроватьсемпе мамӑк минтерсен статистики тӑрӑх пӳлӗмӗн кашни енӗпе тарӑн шӑтӑксенче тухнине асӑрхарӑм. Вӑл пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра сулахайран та, сылтӑмран та тӑрмаланчӑк сарӑ ҫӳҫлӗ пуҫсем курӑнчӗҫ, вӗсем хыҫҫӑн колледж чирлидерӗсем евӗрлӗ кӗлеткесем пычӗҫ. Пӗр номерлӗ сарӑ хӗрарӑм ҫинче каҫхи кӗске кӗрен кӗпе пулнӑ, вӑл сарӑ хӗр ҫурални пирки иккӗленмелле мар пулнӑ. Икӗ номерне гарем пижами тӑхӑннӑ, вӑл та сарӑ хӗрарӑм иккенне кӑтартса пама ҫителӗклӗ витӗр курӑнать.
  
  
  "Эпӗ кӗместӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Унӑн Террийӗ", - терӗ шупкарах хӗрлӗ кӗске кӗпеллӗ сарӑ номерлӗ хӗрарӑм.
  
  
  "Унӑн Джерри", - терӗ гарем пижама тӑхӑннӑ икӗ номер.
  
  
  "Иккӗшне те" i " хаҫатран ҫырнӑ. Терри ӑнлантарса пачӗ
  
  
  "Пысӑк информаци", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпир йӗкӗреш", - тенӗ Джерри.
  
  
  "Тата тепӗр тӗлӗнмелле япала тупнӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хӗрачасем хӑйсен кровачӗсем ҫинчен тӑчӗҫ те ҫулсерен ман пата пычӗҫ.
  
  
  "Эпӗ сана халиччен нихҫан та курман", - терӗ Террри.
  
  
  "Сана кунта вырӑн мар, ҫапла мар-и?- тесе хушса хунӑ Джерри.
  
  
  "Эсӗ шторм пек пырса ҫапӑнтӑн", - терӗ Террри. "Ман шутпа, сире хӑвалаҫҫӗ, эсир пире пытарасшӑн. Епле аван!"
  
  
  "Эсир полицейски мар вӗт?- терӗ Джерри. "Эпир полицейскисене пытармастпӑр".
  
  
  "Эпӗ полицейски мар", - шантарнӑ ӑна ih. "Кам эпӗ, мӗн ӗҫлетӗп - сехет хушшинче те сахалтарах ӑнлантарса пама ытла та нумай, манӑн вӑтӑр секунд та ҫук. Анчах эсир мана лайӑх каччӑсем тавра пӗр эпӗ ҫеҫ теме пултаратӑр - пӗтӗмӗшпе илсен, шӳтлеместӗп - мана сирӗн пулӑшу кирлӗ ".
  
  
  Ҫак самантра эпир сасӑсем илтрӗмӗр те алӑкран итлеме кайрӑмӑр.
  
  
  "Сана чӗннӗ чухне мӗншӗн каялла таврӑнтӑн-ха эсӗ?"Ку вӑл коридорта ман ҫине кӑшкӑракан салтак сасси пулчӗ.
  
  
  "Эсир мӗн ҫинчен каланине ӑнланмастӑп эпӗ. Ӑна профессора ирхи апат леҫсе панӑ. Ӑна, сана халь ҫеҫ курман, - терӗ рабочи.
  
  
  "Эсир кунта пӗр минут каялла килтӗр, унтан каялла ҫаврӑнтӑр та каялла кайӑр".
  
  
  "Ӑна мар."
  
  
  "Сирӗнпе никам та кӗмерӗ-и?»
  
  
  "Ҫук. Профессор алӑкӗнчен юрирен ыйтӑр. "Эпӗ пулатӑп. Ӑна улӑштарма хатӗрленетӗп. Суятӑн пулсан-инкекех мар. Ҫула тухӑр, юлташ! »
  
  
  Коридор тӑрӑх утса пыракан рабочи ури сассисем илтӗнеҫҫӗ. Алӑк хыҫӗнче ҫӑраҫҫисем шӑнкӑртатни илтӗнчӗ.
  
  
  Вӑл, аллине "Люгер" тытса, кунӗн-ҫӗрӗн петлица енчен йынӑшма лӑпчӑнчӗ. Йӗкӗрешсем пистолет ҫине куҫӗсене чарса пӑхрӗҫ, унтан, пусӑрӑнчӑклӑн хихиклетсе, пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илчӗҫ. Ҫак самантра пӗчӗккисем, ih пӗчӗк пуҫ мимисем урлӑ, йышлӑ ҫынсемшӗн пурнӑҫ е вилӗм пулнине пӗлтерме пултараҫҫӗ.
  
  
  Хуралҫӑ алӑка уҫрӗ те уҫрӗ.
  
  
  "Ну - ну, эсир, хӗрачасем, ир тӑратӑр, - терӗ вӑл.
  
  
  "Йӗри-тавра мӗн?"- терӗ Террри.
  
  
  "Эпир кирек хӑш вӑхӑтра та тӑма пултаратпӑр", - тесе хушса хунӑ Джерри.
  
  
  "Ҫӳлелле те, аялалла та, ҫӳлелле те, малалла та.
  
  
  
  
  
  
  Ну, ку санӑн пӗтӗм пурнӑҫу, - кулса ячӗ охранник.
  
  
  "Профессор паян ирхине пирӗн тавра кам пуласшӑн?"- ыйтрӗ Терри.
  
  
  "Е эпир каллех иксӗмӗр-и?- хушса хучӗ Джерри.
  
  
  "Пире ку, пире урӑххи. Вӑл тин ҫеҫ ирхи апат ҫинӗ, уншӑн вара пӗрремӗш вырӑнта ӗҫ. Унтан eda-хӗрарӑмсем десерт ҫине ".
  
  
  "Апла пулсан, Мӗн тӑватӑн эсӗ кунта, Маркус?"- терӗ Террри. "Профессор пире илме ямасан, сирӗн пирӗн пӳлӗме кӗмелле мар".
  
  
  "Эпӗ арҫын шыратӑп", - терӗ вӑл каҫару ыйтнӑ пек.
  
  
  Эму хӗрсем кулни илтӗнчӗ.
  
  
  - Коридорта эпӗ рабочие курнӑ пек туйӑнчӗ мана, - терӗ маркус нӳрӗ сасӑпа. "Командӑра пулман ҫын. Ӑна вӑл кунта кӗме пултарнӑ тесе шутланӑ ".
  
  
  "Эпир пӗр ҫынна курмарӑмӑр, пире пӗр ҫын кирлӗ", - терӗ Терри айӑпсӑр.
  
  
  "Ку ӗмӗт татӑлни пулать", - йӗрӗнсе хушса хучӗ Джерри.
  
  
  "Эпӗ фантомсене куракансем тавра мар, - терӗ Маркус. Вӑл иккӗленсе пӗр утӑм малалла ярса пуснине илтрӗ. "Профессор хӑйӗн ирхи апатне туса пӗтериччен пӗр вӑхӑт иртет те сирӗн пата пӗччен ҫын ярса парать. Кунта ӗнтӗ ӑна, тен, эпир урӑххине кӑштах йӑпатма пултарнӑ пулӑттӑмӑр ...
  
  
  "Чӑнах та ҫук!"Терри хутшӑнчӗ. "Пирӗн контрактра эпир Кунта Варнов тухтӑр валли кӑна тесе каланӑ. Пире ыттисемпе вылямалла марри ҫинчен асӑрхаттарчӗҫ ".
  
  
  "Анчах лайӑх шухӑшла", - тенӗ Джерри ашкӑнса.
  
  
  "Тизерсем", - терӗ охранник. Вӑл каялла чакрӗ, хӗрсем алӑка хупрӗҫ. Ҫӑра хупӑнчӗ.
  
  
  "Халӗ пирӗн чӑнах та проблемӑсем", - хихиклетсе илчӗ Терри.
  
  
  "Анчах, мӗн тери савӑнӑҫлӑ пире", - терӗ унӑн йӑмӑкӗ.
  
  
  "Пысӑк тавтапуҫ", - терӗм те эпӗ "Люгера" каллех кобура ӑшне чикрӗм. Вӑл кулса илчӗ. "Тен, ӑна сана тавӑрма вӑхӑт тупӑп. Ку тӗрӗс, эсир кунта ахаль ҫеҫ... эээ... "Варнона"пӑхмалла-и?
  
  
  "Эпир маркуса мӗн каланине илтрӗр-и эсир, эпир америка ученӑйӗ валли заводра вылямалли теттесем кӑна", - терӗ Террри.
  
  
  "Вӑл мӗнле ҫын иккенне шута илсе, ку пирӗн вӑхӑта вӑраха ямасть", - терӗ Те Джерри, ман пата пычӗ.
  
  
  "Мӗнле лекрӗр эсир ҫакна?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫакӑн пек вырӑнта лайӑх хӗрсем пирӗн пек тӑваҫҫӗ тесе шутлатӑн-и эсӗ?»
  
  
  "Темӗскер."
  
  
  "Эпир вӑрттӑн хаҫатра сан-Франциско ҫинчен пӗлтернине хирӗҫ ответлерӗмӗр, - терӗ Джерри. "Тӑван хӗрсем ҫул ҫӳресшӗн, хӗрӳленесшӗн, мыскарасем курасшӑн".
  
  
  "Эсӗ ӗҫ илтӗн пулмалла".
  
  
  "Паллах. Ытти аллӑ хӗрачаччӗ пулас, анчах пирӗн ҫав тери лайӑх, йӗкӗреш ".
  
  
  "Ку сирӗн мӗн пулни пурте мар", - терӗм эпӗ, ih уҫӑ формӑсене палӑртса.
  
  
  "Эсӗ мана килӗшетӗн, - терӗ Терри.
  
  
  "Заклад хурсах тавлашатӑп, эсӗ те профессортан хаклӑрах арҫын", - тесе хушса хунӑ Джерри.
  
  
  "Ҫак сексуаллӑ талант е ih ҫукки мана интереслентермест, - терӗ ӑна ҫирӗппӗн. "Анчах ВӐЛ ТӖНЧЕРИ ЧИ хӑрушӑ ҫын, АПШПА пӗтӗм тӗнчешӗн хӑрушлӑх. Ӑна сире хӑрушла вак-тӗвексенчен хӑтаратӑп, анчах ӗненӗр мана, Хальхи вӑхӑтра этемлӗхшӗн варнов лабораторине лекессинчен кирлӗреххи нимӗн те ҫук. Ӑна та, хӗрачасене, мана пулӑштарасшӑн".,
  
  
  "Эсир ҫакна астӑватӑр-и: эпӗ ҫак ухмахла лабораторие сирӗншӗн ку ӗҫрен те кирлӗрех тума тӑрӑшатӑп?"- терӗ Терри, каҫхи кӗске кӗпине тата ҫӳлерех ҫӗклесе.
  
  
  "Ку та-и?"- хутшӑнчӗ джерри, ee пижама шӑлаварӗн пиҫиххийӗпе шаклаттарса тата ih унӑн ҫаврака пӗҫҫисем патне шуса анса.
  
  
  "Кирлӗрех, хӗрачасем, савӑнӑҫлӑрах мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗншӗн пирӗн сире пулӑшмалла?"- тесе Ыйтнӑ Джерри. "Эсӗ пирӗнпе кӑмӑллӑ та пулмастӑн".
  
  
  Паллӑ ӗнтӗ, патриотизмпа гуманизм - ih ҫутӑ пуҫсенче палӑрман сӑмахсем. Анчах ih пулӑшу памасан, манӑн шанӑҫсем нульпе пӗр тан пулчӗҫ.
  
  
  "Каларӑшӑн туртӑмӗ мӗнле калать, - терӗ ӑна вӗсен лӑпкӑ сӑн - пичӗ, - эсир манӑнне чӗрсе тӑкатӑр, ӑна сирӗнне кӗҫӗтетӗп".
  
  
  Пӳлӗме пӗлӗвӗн ҫиҫсе тӑракан мӑшӑр кулли ҫутатать. "Эсир мӗн пулассине асра тытатӑр-и?- харӑссӑн хирӗҫлерӗҫ йӗкӗрешсем.
  
  
  "Эсир Мана Варнов лабораторине лекме пулӑшсан".
  
  
  Хаваслӑн пуҫ тайса, вӗсем мана алӑран тытрӗҫ те тӗрлӗ тӗслӗ минтерсен купи патне илсе кайрӗҫ, унта ҫӳхе вителӗксене хӑвӑрт хывса илчӗҫ. Чирленӗ самантсенче вӗсем, минтерсем хушшинче илӗртӳллӗ вырӑн йышӑнса, ҫаралса юлчӗҫ. Вӑл Террикӑн сулахай кӑкӑрӗнчен кӑшт аяларах пӗчӗк турпалли пуррине асӑрхарӗ, ҫав турпалли тӑрӑх кӑна йӗкӗрешсене уйӑрса илме пултарчӗ.
  
  
  Ку вӑл манӑн пурнӑҫра пӗртен-пӗр хут пулнӑ, ӑна, тен, пӗтӗм этем операцийӗ тавра ҫавӑрса илекен чи илӗртӳллӗ ӗҫе вӗҫлеме васканӑ. Ҫавӑнпа та ӑна чи пӗчӗк вӑхӑтра мӗн май килнӗ таран нумайрах тумтир хывас енӗпе тӗнчери ҫӗнӗ рекорд тунӑ.
  
  
  "Ммм, тутлӑ", - терӗ Террри.
  
  
  "Эпӗ унӑн ҫак ватӑ профессорӑннинчен ытларах пулассине пӗлнӗ", - тесе ырланӑ Джерри.
  
  
  "Кил кунта, - хушрӗ Терри, - пирӗн хушӑмӑрта уҫӑ".
  
  
  Вӑл хӑвӑрт чӗркуҫленсе Ларчӗ те Чӑтӑмсӑртарах пӗчӗк кӗлеткипе Террин классикла положенине вырнаҫрӗ.
  
  
  "Ӑна ман хушшӑмӑрта та, пирӗн хушӑмӑрта та шута илмеҫҫӗ", - терӗ вӑл, ассӑн сывласа, хуллен йынӑшса, лешӗ пачах жалоба пек курӑнман.
  
  
  "Эсир хирӗҫлетӗр-и?"- тесе ыйтрӗ унтан малалла, рай хапхинчен кӗрсе.
  
  
  "Оооооооо", - йынӑшса ячӗ вӑл.
  
  
  "Малашне ӑна пьесӑсем тесе чӗнӗп", - терӗ те ӑна салам, юрату туннельне путрӗ.
  
  
  Ҫапла пуҫланчӗ те ӗнтӗ пурте, кӗске вӑхӑтрах эпир гимнастика йӗркисене вӗҫӗмсӗр йышӑнса тӑтӑмӑр, вӗсенчен нумайӑшне мӑшӑрланас ӗҫре ҫырса кӑтартман.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен, эпир тепӗр туспа ҫав тери хавхаланса кайрӑмӑр та, Джерри хуллен, хурлӑхлӑ сасӑпа: "эпӗ ҫитмӗл выляма питех юратмастӑп", - терӗ.
  
  
  Мана калаҫма аван мар вырӑна лартрӗҫ, анчах, пуҫне пӑрса, аран-аран ыйтрӗ:
  
  
  
  
  
  
  "Мӗне пӗлтерет Ку, Джерри? - ҫитмӗл выляс ".
  
  
  "Турӑҫӑм, ӑна пурте пӗлеҫҫӗ", - хӗрӳллӗн ответлерӗ вӑл. "Ҫитмӗл утмӑл тӑххӑр пӗр ҫынпа пӑхать".
  
  
  Ӑна ҫыру ҫыртарчӗ, вара, кӑштах ӳкӗтлесе, вӑл хӑйне аса илме пултаракан кӑткӑс, экзотикӑллӑ тата ывӑнтаракан япаласем тавра виҫҫӗмӗш партнер пулса тӑчӗ. Ӑна та нумай астӑватӑп.
  
  
  Унтан, унӑн шталӗ хӑвӑрт тумлансан, йӗкӗреш ман ҫине телейлӗ сӑн-питсемпе пӑхса илчӗҫ, кулкаларӗҫ, тав турӗҫ. Кӑна джерри нумайччен телейлӗн сывласа каланӑ: "Пӗлетӗн-и, эпӗ виҫсӗмӗр те фантазилле мӑшӑр тӑватпӑр пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  Анчах ман шухӑшсем Варнӑпа компани ыйтӑвӗсем ҫине куҫрӗҫ. "Юрать, - терӗм эпӗ, - савӑнӑҫпа вӑйӑ пӗтрӗ. Халӗ ӗнтӗ эпир Нокс Варновсен сӑваплӑ ҫуртӗнче ҫул тупма пултараймӑпӑр-ши?
  
  
  Вӗсем унисон еннелле тенӗ пекех пуҫӗсене сулчӗҫ. Анчах ih сӑн-питсенче чӑн-чӑн интерес пулман.
  
  
  "Эсир пирӗн пӗчӗк килӗшӗве астӑватӑр-и?"Унран ih ыйтрӗ.
  
  
  "Ҫапла", - тӗксӗмленчӗ Терри. "Анчах сана пулӑшма хӑрушӑ пулма пултарать".
  
  
  "Кунсӑр пуҫне, - тесе хушса хунӑ Джерри. "Пирӗн ҫухатмалли пур. Oni пире хамӑр пурнӑҫра нихҫан курман укҫаран та ытларах тӳлеме пултарать. Эпир кунтан кайсан, унпа усӑ курма хатӗрленетпӗр ".
  
  
  Ҫав самантра эпӗ йӗкӗреш юри хӑтланни пек тӑмсай мар тесе шутларӑм.
  
  
  "Апла пулсан, эсӗ кунтан кайсан тумтир магазинне уҫасшӑн", - терӗм эпӗ. " Эсир хӑҫан та пулин кунтан каясси ҫинчен сире мӗн шухӑшлаттарать? Эсир заключеннӑйсем, пӗлместӗр-и вара? "
  
  
  "Эпир заключеннӑйсем мар. Эпир пыратпӑр та мӗнле каяс тенӗ, ҫавӑн пек каятпӑр. Питӗрӗнсе ларнӑ чухне эпир пӗтӗм кил тӑрӑх уҫӑлса ҫӳретпӗр. město. Пире никам та чармасть ".
  
  
  "Паллах, - терӗм эпӗ. - эсир ӑҫта каяс тетӗр, ҫавӑнта кайма пултаратӑр, мӗншӗн тесен ҫак чул крепость тавра сывлӑшсӑр пуҫне урӑх нимӗнле май та ҫук. Анчах ҫав ҫынсене эсир туртма пӑрахма шутлани ҫинчен калӑр та ih сире кунтан илсе тухма ыйтӑр. Ун чухне эсир сӑнчӑрти чура пулма пултарассине тахҫанах тавҫӑрса илмеллине пӗлӗр ".
  
  
  Халӗ ӑна ih ҫав тери тимлӗх илӗртнӗ. Ih кӑмӑллӑ та ҫутӑ сӑн-питсем кулма пӑрахрӗҫ, вӗсем пӗр-пӗрин ҫине шиклӗн пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Эпӗ кунта кулӑ ӳхӗ килсе кӗресрен хӑрамарӑм", - васкавлӑн малалла каларӗ вӑл. Ҫак ҫынсем Америкӑна тата пӗтӗм тӗнчене атом вӑйӗ пулӑшнипе ҫавӑрса илесшӗн. Ih бомбӑсене АПШРИ тӗп хуласенче вырнаҫтарнӑ, пирӗн енчен ih требование пурнӑҫламасан, вӗсем пӗрин хыҫҫӑн тепри ҫурӑлса кайма хатӗр ".
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. "Эхер Те эпӗ варновсем патне ҫитеймесен, вӑл хатӗрсене пӗртен-пӗр активлама пултарать пулсан, пӗрремӗш атом бомби Нью-Йорка тата унта пурӑнакансене пурне те икӗ сехет хушшинче пӗтерсе тӑкать".
  
  
  Ӑна, тӗлӗннипе ҫӑварне карса пӑрахсан, пуҫне сулчӗ. "Ҫапла, ку фактсем. Эсир, хӗрачасем, ҫак тӑмсай сарӑ хӗрарӑма ман ҫумма ҫыпӑҫтарма пӑрахӑр та малалла калӑр. Мӗншӗн тесен, Хамӑр ҫӗршыва айӑпланӑ Варнова шутламасан, эпир - тӑшман лагерӗн варринче пӗртен-пӗр виҫӗ американец.
  
  
  "Мансӑр эсӗ кунтан нихҫан та чӗррӗн тухаймастӑн".
  
  
  "Ах, Турӑҫӑм, - терӗ Террри. "Мӗнпе пулӑшма пултаратпӑр эпир?»
  
  
  "Эпӗ ҫак процедурӑпа усӑ курасшӑн, сире иксӗре лабораторие, пурӑнмалли пӳлӗмсене тата ытти уорнсене каялла илсе килтересшӗн. Эсир унта мӗн курнине, ҫав операцисен тупсӑмне тупмалли уҫҫине мана мӗн пама пултарнине пӗтӗмпех каласа партарасшӑн эпӗ ӑна. Ҫакна хӑвӑрт ту; халӗ кайма вӑхӑт! »
  
  
  Вӗсем иккӗшӗ те пӗр харӑс калаҫма пуҫларӗҫ. "Тӑхта, - терӗм эпӗ, - Сӑтӑркала, пуҫла".
  
  
  "Охранник пур", - терӗ вӑл. "Анчах маркус дежурствӑра чылай вӑхӑт. Вӑл профессор алӑкӗ хыҫӗнчи пӗчӗк пӳлӗмре ҫывӑрать, ӑна ҫирӗп хурҫӑ тӑрӑх тунӑ пулас. Вӑл пире пӗчченех унталла та кунталла ӑсатать. Вӑл сигнал кнопки ҫине пусать те, Варнов тепӗр енне пырса, чӳрече хуппине уҫать, хӑй евӗрлӗ тимӗр решетке витӗр калать. Ҫак кунран ҫӑраҫҫи ҫук; вӑл шалтан уҫӑлать, - профессор та пирӗн патӑмӑртан нихҫан та тухса каймасть ".
  
  
  "Аван. Тата мӗн те пулин?- харкашрӑм эпӗ. "шалта Мӗн?"
  
  
  "Эсир кӗрсен, - терӗ Джерри, - эсир сӗтел тата телефон лартнӑ кабинета куратӑр. Вырӑнӗ ҫап-ҫара, урӑх сӗтел-пукан ҫук. Анчах документсем валли шкапсем пур. Пукан ҫумӗнче йынӑшса ҫакӑнса ТӐРАКАН РАМКӐЛЛӐ АПШ картти те пур. Тата тепӗр алӑк офис тӑрӑх в ертсе каять ...
  
  
  "Тӑхта-ха пӗр минут!- пӳлчӗ Терри. "Ку карттӑ хыҫӗнче стена сейфӗ пур. Ну, сейфах мар. Анчах тӑваткал лаптӑк.
  
  
  "Ӑҫтан пӗлетӗр эсир ӑна?"Унран слес ыйтрӗ.
  
  
  "Мӗншӗн тесен пӗррехинче, вӑл кӗнӗ чухне, ӑна курнӑ. Карттине ҫекӗл ҫинчен илнӗ те, ҫав шӑтӑк айӗнче, сӑмахран, тӑваткал фут ҫӳллӗшӗнче выртнӑ. Варнон сӗтел ҫине хутсем сарса хунӑ, вӗсене вӑл мана кӗтнӗ вӑхӑтра вуланӑ пулмалла. Вӑл хутсене пуҫтарса mosto карттӑпа витме маннӑ пулӗ тесе шутлатӑп.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Е вӑл шӑтӑка хӑйсемех уйӑрса илме ытла тӑмсай тесе шутлать-пӗлетӗр-и-мӗн. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл нимӗн те асӑрхаман пек пулчӗ, ҫав вӑхӑтра мана питех интереслентермерӗ. Тепрехинче, вӑл мана чӗнме янӑ чухне, картта вырӑнтах пулнӑ, нимӗнле хут та пулман ".
  
  
  "Мӗнле уйӑрса парӗ вӑл сире?"- ыйтрӑм эпӗ, хам мӗн шухӑшланине ҫирӗплетсе парас тесе.
  
  
  "Манӑн турпалли тӳрех кунта тӳлет", - терӗ Терри, куллине кӑшт систерсе, сулахай кӑкри айӗнчи облаҫ ҫине кӑтартса. "Хӑвӑрах куратӑр, эпир хамӑра уйӑрса илес тесе тӗрлӗ костюмсем ирттеретпӗр".
  
  
  "Юрӗ, Джерри, малалла кала. Пӳлӗмре офиспа юнашар мӗн? "Ну, ку чӑнах та пӗр пысӑк пӳлӗм, ӑна чаршав карнӑ.
  
  
  
  
  
  Пӗр енче кровать, пӗр мӑшӑр сӗтел-пукан тата офиспа ҫыхӑнса тӑракан ванна. Тепӗр енчен - ан ыйтӑр манран. Унта нихҫан та темӗнле оборудовани курман пулӗ тетӗп. Ах, кроватьпе юнашар ҫав шалти телефонсем тавра тата тепӗр ҫын пур.
  
  
  "Хӑҫан та пулин илтнӗ-и эсир вӑл ҫак телефонсемпе мӗнле калаҫнине?»
  
  
  "Пӗрре ҫеҫ. Анчах ку икӗ тӗрлӗ калаҫу пулнӑ, ҫавна вӑл ӑнланман".
  
  
  "Икӗ хутчен, ун патӗнче пулнӑ чухне, эму патне шӑнкӑртаттарчӗҫ", - терӗ унӑн йӑмӑкӗ. "Вӑл мӗн ҫинчен каланине эпӗ те ӑнланаймарӑм. Анчах эпӗ халӗ пӗлетӗп пулӗ тесе шутлатӑп ".
  
  
  "Каласа пар-ха мана ун ҫинчен, Террри".
  
  
  "Ну, вӑл питӗ ҫиленнӗ пек курӑнать. Вӑл темскер каларӗ: итле-ха, генерал, ман ҫине путмасть, ан хӑрат, терӗ. Астӑвӑр, вӑл кайсан, пурте манпа пӗрле каять. Вӑл шутра мускава та, генерал, конференцие икӗ чемоданпа килнӗ. Анчах темшӗн пӗри аташса кайнӑ ". Унтан вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ те: "сире мӗн те пулин калать-и, генерал?»
  
  
  "Вӑл генерала мӗн каланине пӗлместӗп эпӗ", - тенӗ вӑл. "Анчах ку мана нумай япала ҫинчен калать. Варновӑн ҫакӑн пек система пур: вӑл вилсен, Пур хуласем Те, Мускава кӗртсен, Унпа пӗрле вилеҫҫӗ. Вӑл усал ухмах ҫеҫ мар, питӗ ӑслӑ.
  
  
  Вӑл ӗҫлеме пултаракан планӑн тӗрлӗ аспекчӗсене ӑнланса иличчен, манӑн ӑс-тӑн пӗр минутлӑха ҫаврӑнма пуҫларӗ. "Пӗр енчен, вӑхӑт - чи кирлӗ фактор. Анчах эпӗ ӑна васкама шутламастӑп. Ӑна Маркуса сирӗн патӑра пӗр кунлӑха илсе кайма пултаратӑп. Анчах Вӑл пуҫарулӑх кӑтартмасан, Эпӗ Ӑна варньӑна уҫса пама пултараймастӑп. Вӑл сана Илме Маркуса яман пулсан.
  
  
  "Кунсӑр пуҫне, Варнов курма пултарнӑ Кун уҫӑ тӑракан Маркуса вӗлермесӗр эпӗ сан хыҫҫӑн ҫӗмӗрсе тухма пултараймастӑп. Маркусшӑн тӑрӑшма ӗлкӗриччен вӑл ман сӑмса умӗнчех алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Пурте сирӗнтен килет, хӗрачасем. Паян ун патне пыраканӑн, вӑл пӗтӗмпех хупӑнса ан лартӑр тесе, ҫак алӑка мӗн те пулин чиксе лартмалла, Ҫакна Варнов ан асӑрхатӑр тесе тумалла. Ҫакна тума вӑхӑт тӗлӗнмелле кирлӗ ".
  
  
  "Манӑн лайӑхрах шухӑш пур, - терӗ Террри. "Профессора ырлакан унпа пӗрле ҫывӑрмалли пӳлӗме каять, ӑна силлесе вырӑн ҫине вырттарать. Унтан вӑл ӑна туалета кайма йӑлӑнать. Вӑл кунпа тавлашма пултараймасть, ҫавӑнпа ваннӑра хупӑнать, шыва ҫуса тасатать, унтан кабинета чупса кӗрет те сире хурҫӑ алӑк уҫса парать. Унтан вӑл пӗрлештерекен алӑк витӗр таврӑнать те варновпа кровать ҫине хӑпарса ларать.
  
  
  "Таса гени", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Халлӗхе Санӑн маркусран хӑтӑлмалла пулать, - ыткӑнчӗ Терри, - пӗр кунлӑха кӗтмелле пулать".
  
  
  "Пӗр пилӗк минут парӑр - ха мана", - терӗм эпӗ. "ӑна та, юлнӑ хӗре Маркуса кунта илӗртсе кӗртес килет, nen пирки ӑна хӑвӑрт та пӗр сас-чӳсӗр тӑрӑштарас килет".
  
  
  "Яланах вӑл пире иксӗмӗре те ирхи вечеринкӑра пултарасшӑн мар", - тенӗ Джерри. "Анчах вӑл пӗлет тейӗпӗр?"
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, эпӗ ӑна тем тума та хатӗр", - терӗ ӑна эй.
  
  
  Тата тепӗр самант шухӑша кайса тӑчӗ, унтан ӑна: "халӗ ӗнтӗ пирӗн мӗн тумаллине пурне те кӗтмелле, - терӗ. Анчах мӗнле вӑрах?
  
  
  "Вӑл сехет пек", - терӗ Террри. "Ку кашни минутрах пулмалла".
  
  
  "Паллах", - тенӗ Джерри. "Анчах ҫак аслӑ кун нью-Йорк ҫӗр пичӗ ҫинчен шӑлса пӑрахас тесен, тен, вӑл пӑлханма тытӑнӗ, ҫӗвӗҫе ил те ҫывӑрасшӑн пулмӗ".
  
  
  - Турӑҫӑм, - йынӑшса ячӗ Терри.
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ, мӗншӗн тесен ҫак ыйтӑвӑн масштаблӑхӗ тата ответпа ҫыхӑнса тӑракан вӑй-хӑват катастрофи ман пуҫ мимине шалт тӗлӗнтерсе ячӗҫ.
  
  
  Ҫирӗм пӗрре
  
  
  Пӳлӗмӗн тӗттӗм кӗтессинче темле туалет сӗтелӗ евӗрлӗ япала пур, ҫавӑнпа та эпӗ кун каҫа пӗтӗмпех картласа хунӑ сӗтел хушшине лартӑм. Минутсем вӗҫӗ-хӗррисӗр шурӗҫ, манӑн мускуллӑ мускулсем ҫӑмӑллӑх пама тархасларӗҫ. Юлашкинчен вӑл тӑчӗ. Кун каҫа уҫҫи асӑрхаттарса каланӑ сасӑ илтӗннӗ чухне ҫакӑн пек аван мар вырӑнта тӑрса юлни ухмахла япала пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ревматизма пысӑк штопор ҫине илнӗ тесе шутласан, Варнов ҫӑмӑлттайла йӑпанусене пӑрахма, кунӑн тӗксӗм ӗҫӗсем ҫинчен шухӑшлама хатӗрленсен, унӑн алли Нью-Йорк хулине сирпӗнтерекен сигнал яма хатӗр пулнӑ. тӳпенелле. Президент юлашки сехетре наци сехрине хӑпартма тата Манхэттена эвакуацилеме шутламан пулсан, ҫак ҫынсен шӑпи ман алӑра пулчӗ.
  
  
  Ӑна кӗтсе, вӑл, альтернативлӑ планлас ӗҫӗн ҫур дюжинне пурнӑҫа кӗртессине шутласа, сехӗрленӳ туйӑмӗпе кӗрешрӗ. Вӗсем пурте практикӑллӑ та ҫителӗклӗ ӑслӑ пулнӑ. Анчах кашниех тупике кӗре - кӗре тухать-манпа Варнов хушшинчи никам пырса кӗмелле мар хурҫӑ кун.
  
  
  Туннель коридорӗнче вӑхӑтран вӑхӑта уҫӑмсӑр сасӑсем илтӗнеҫҫӗ. Уҫӑмсӑр сасӑсем, йывӑр ура сассисем, металл чӑнкӑртатни. Хӗрачасем хӑлхисене кун ҫумне пӑчӑртаса итлерӗҫ, анчах темиҫе арҫын mimmo иртсе кайсан, кирлӗ, усӑсӑр пакӑлтатнине нимӗн те илтменни ҫинчен пӗлтерчӗҫ.
  
  
  Унтан, нумай вӑхӑт хушши чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн, вӑл кирек мӗнле усал ӗҫе те тума хатӗрленнӗ чухне, ӑссӑрла хӑрушлӑха пӑхмасӑрах, алӑка тӳсӗмсӗррӗн шаккани илтӗнчӗ, ун хыҫҫӑн ҫӑра уҫҫи чанкӑртатрӗ.
  
  
  Маркус профессорӑн ҫум - арӑмӗсен пӳлӗмне чупса кӗрсе: "Эсир Унта-Пӗчӗк мисс - Кают, - тесе кӑшкӑрса янӑ вӑхӑтра Ӑна лайӑх пытарнӑччӗ ӗнтӗ.
  
  
  
  
  
  
  Эсир икӗ ҫынна пулӑшни! Профессорсем аслӑ начальство килнипе тытса чарчӗҫ, вӑл вара: эсир тӳрех килмесен, сире генерал йыттисене апат ҫитеретӗп, терӗ.
  
  
  "О, Турӑҫӑм, ҫав йытӑсем мана виҫӗ ҫыртмалӑх ҫисе яраҫҫӗ", - терӗ террри хӑйӗн ачаш сассипе. "Профессор хӑйӗн хӗрӳлӗхне ҫухатиччен васкар-ха".
  
  
  "Эсӗ, хаклӑ Террия, хӗрӳленни ҫинчен мар, чӑнкӑ пулни ҫинчен шухӑшлатӑн пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ", - тесе тӳрлетнӗ Джерри.
  
  
  "Эпӗ ih, ih курнӑ пек чӗнетӗп, хаклӑ ҫыннӑм", - терӗ те вӑл, кун патнелле чупрӗ.
  
  
  "О, Маркус!- тесе кӑшкӑрса Янӑ Джерри, - эсир манӑн йӑмӑка илсе киличчен пӗр минутлӑха каялла таврӑнайман пулӑттӑр-и?
  
  
  "Таврӑн-и?- тарӑхса пӳлчӗ Маркус. "Мӗншӗн?"
  
  
  Мана пӗр-пӗччен... мана чӑн-чӑн арҫын кирлӗ, ҫав ывӑннӑ, шӑмӑллӑ михӗ мар.
  
  
  "Wouldnt? Ҫапла-и вӑл халь? "- терӗ Маркус, пӑлханнипе унӑн сасси чӗтрерӗ. "Мӗн тума пултарнӑ-ха эсӗ чӑн-чӑн арҫынпа ҫак минутра?»
  
  
  "Икӗ пӗчӗк минут уйӑрма пултараймастӑр-и эсир?»
  
  
  "Эпӗ нумай перекетлеме пултарнӑ пулӑттӑм, анчах манӑн проблемӑсем сиксе тухма пултарнӑ".
  
  
  "Эпӗ каламастӑп. Мана теветкелленме кирлӗ пек туйӑнмасть-и сана?
  
  
  Унтан: "Ҫапла, эпӗ ӑна таврӑнатӑп. Пӗр минут хушшинчех. Хатӗр пул!"
  
  
  Ку килӗшнине пӗлтерекен кӑшкӑру палли пулнӑ пек, алӑк шалтлатса хупӑнчӗ. Унтан шӑплӑхӑн тем пысӑкӑш вакуумӗ пуҫланса кайрӗ.
  
  
  "Секундсене ан ҫухат пире", - тенӗ Ӑна Джерри хулӑн сасӑпа, - " ан тив, вӑл пушӑ мар пултӑр!»
  
  
  "Ҫӗвӗҫ, ку мӗн тӗлӗнтерсе янине нихҫан та пӗлеймӗ", - мӑкӑртатса илчӗ те вӑл, каллех пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Темиҫе секундран маркус таврӑнчӗ.
  
  
  "Куратӑр ӗнтӗ, вӑл хатӗр, еркӗн", - тенӗ Джерри.
  
  
  "Эпӗ сан пек пулассинчен те ытларах хатӗр", - терӗ вӑл нервӑллӑ кулӑпа. "Анчах Манӑн варну алӑкне сыхламалла, манӑн хывӑнма вӑхӑт ҫук".
  
  
  "Ҫав ухмахла кун ҫинчен ман", - тенӗ Джерри. "Ҫирӗм фут ҫӳллӗш слонсен тискер номерӗ, шалти пӳлӗм урайӗнчен пуҫласа маччана ҫитиех арахиспа витнӗ пулсан, ӑна хуҫма пултарайман пулӗччӗ".
  
  
  Ахӑртнех, маркус ответлес шухӑшран ытла аякра пулнӑ пулмалла. Анчах тепӗр минутран вӑл, джерри: "О, турӑҫӑм, ку эсӗ ытлашши!"вӑл та туалет сӗтелӗ хушшинчен йӑпшӑнса тухрӗ.
  
  
  Ӑна ҫӑмӑл, анчах хӑвӑрт малалла ярса пусрӗ. Унӑн боснийӗпе герцеговини сучӗ ҫак сарлака ҫурӑм тӗлӗнче хӗҫ-пӑшал ҫӗклесен, вӗсене пӗр самантлӑха суд турӗ. Мана курсан, Джерри куҫӗсене чарса пӑрахрӗ.
  
  
  Сасартӑк, темӗнле чӗрчун туйӑмӗ е Джерри хӑраса ӳкнӗ куҫӗсем тӗртнипе, маркус пуҫне ҫӗклерӗ те ҫурри таран ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Ҫавӑнпа та ун вырӑнне унӑн ҫивӗчӗшне эму кӑкӑрне чикрӗ.
  
  
  Вӑл ҫӑварне карса пӑрахнӑ, куҫӗсем ӗненмесӗр пӑхаҫҫӗ. Анчах унтан, хуллен кӑшкӑрса ярса, хӑрушла чалӑшса илсе, ҫӗҫҫине хӑвӑрт туртса кӑларнӑ та, джерри ҫине тӗшӗрӗлсе аннӑ, унтан вилнӗ.
  
  
  Джерри унӑн ҫивӗчӗшне формӑллӑ куртка ҫумне шӑлса тасатнӑ та, пӑшалне юсаса лартнӑ, Ҫав вӑхӑтра джерри, пит-куҫне хӑрушла чарса пӑрахса, ӳтне пиртен аяккалла тӗртсе яма хӑтланнӑ. Ӑна хулпуҫҫинчен тытса туртрӗ те, вӑл урайне йӑванса анчӗ. Вӑл космос вӗҫӗ-хӗррисӗр инҫетелле пӑхать.
  
  
  Джерри ларчӗ те хӑйӗн ҫара ӳчӗ ҫинчи юн тумламне простынь кӗтессипе шӑлса илчӗ, вӑл ман ҫине эпӗ никама та тӗп-тӗрӗс калама пултарайман пек пӑхса тӑчӗ. Кунсӑр пуҫне, ку, тен, хавасланни, тискер вилӗм ҫывӑхра пулнине ӗненменни тата йӗрӗнни пулчӗ пулӗ. Мана, юна е вилле, кураймастӑмччӗ эпӗ, калама пултараймастӑмччӗ.
  
  
  "Ҫапла, - терӗм эпӗ, каласа пӗтермен штопор ҫине ответленӗ пек пулса, - ун пек сасӑ пулать. Эпӗ васкамасан, ытти миллионсем, айӑпсӑррисем, пӗтеҫҫӗ ".
  
  
  Унтан ӑна хӑварчӗ те, коридор тӑрӑх ҫӳлелле те, аялалла та пӑхса илсе, пысӑк хурҫӑ кун патнелле карт туртрӗ, Ҫав кун Валли Варнов дистанциллӗ управление хӑйӗн сехетне кӗтнӗ.
  
  
  Икӗ канӑҫсӑр, тарлӑ минут иртрӗ. Унтан вӑл алӑка шакканине илтрӗ те, алӑк кӑшт уҫӑлчӗ. Вӑл ман паталла сулӑнкалама пуҫларӗ, анчах эпӗ ӑна тытрӑм та, хупӑнакан алӑк хыҫӗнче пытанса тӑракан Террикӑн ҫара ҫурӑмне йӑпӑрт кӑна курас тесе, шала хӗсӗнсе кӗтӗм.
  
  
  Вӑл алӑка хуллен хупрӗ те пӗтӗм пӳлӗме пӗр сывламасӑр пӑхса ҫаврӑнчӗ. Джерри ҫырса кӑтартнӑ тӑрӑх, nen хулинче телефонлӑ пукан, шкапсем, РАМКӐЛЛӐ АПШ пысӑк картти тата Вӑтаҫӗр Америкӑн пӗр пайӗ пулнӑ, ӑна вӑл асӑнман. Вӑл пукан ещӗкӗсем тӑрӑх уткаласа ҫӳрерӗ, анчах вӗсене питӗрнӗ. Ӑна картотекӑра тата тепӗр пассаж тунӑ,результачӗ те ҫавнах.
  
  
  Ӑна карттӑна тӗпчерӗ. Хӗрлӗ авӑрлӑ фомастер ӳкернӗ ункӑсем АПШ хулисемпе Панам каналӗ тавра ҫаврӑнса кайнӑ. Аркатмалли тӗллевсем. Хуласем тавра пӗр кливленд пулнӑ, анчах эпир ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхмӑттӑмӑр, мӗншӗн тесен ӑна пӗтерме хатӗрленӗ бомбӑна таможня тытса илнӗ. Хула картти ҫине пӑхса тухнӑ, Кливлендсӑр пуҫне, вӗсене нью-Йорк, Чикаго, Хьюстон, Лос-Анджелес, Сан-Франциско тата Вашингтон, Колумби округне кӑларса янӑ.
  
  
  Ӑна, пирӗн правительствӑна юлашки сехетчен калаҫса пӑхма май парас тесе, столица юлашки сехетченех упранса юлнине асӑрхарӑм.
  
  
  Карттӑна пралукран ҫирӗп пӑхӑр ҫекӗл ҫумне ҫакса янӑ. Терри каланӑ тӑрӑх, ӑна шӑтӑк е вӑрттӑн документсем пытарса хунӑ вӑрттӑн вырӑн тупӑп тесе, вӑл вӑлта йӗппинчен вӗҫертрӗ. Анчах ун пек шӑтӑк пулман
  
  
  
  
  
  карттӑ айӗнчи стенасем яка.
  
  
  Ман пуҫа ҫакӑн пек шухӑш пырса кӗчӗ: карттӑпа йӑнӑшма ансат шӑтӑк, карттӑпа варновсен шайӗнчи ученӑйсемшӗн ытлашши шухӑшласа кӑлармалла мар. Халӗ ӗнтӗ унӑн сасси пӑхӑр ҫекӗлпе эксперимент тума пуҫларӗ, ӑна тӗрлӗ еннелле ҫавӑркаласа пӑхрӗ, анчах вӑл ҫирӗпленсе ларнине, хускалманнине палӑртрӗ. Анчах пӗртте хускалмасть. Мӗншӗн тесен, вӑлта йӗппине хӑй ҫине туртса илсен, вӑл кӑшт шаклаттарчӗ. Ҫавӑнтах стенан тӑваткал пайӗ сасӑсӑр куҫса ларчӗ, тирпе карӑнтарнӑ пӗчӗк кӗнекепе виҫнӗ чертежсем тултарнӑ савӑта тата кашни чертежӗ ҫине хӗрлӗ пуҫ купташкине ӳкерсе хунӑ, вӑл, кирек мӗнле пулсан та, ман валли чемодансем-бомбӑсем ӑҫта вырнаҫнине кӑтартать пулмалла.
  
  
  Вӗсем ӑҫта вырнаҫнине, урӑхла каласан, сирӗн пӗр-пӗр хулара мӗнле ҫурт пулнине ӑнлантарса памалла пулнӑ пулсан, вырнаҫтарса лартрӗҫ. Справкӑсӑр е урӑх руководствӑсӑр пичетленин усси пулман.
  
  
  Ҫак йывӑр та нервӑллӑ лару-тӑрусенче ӳснӗ пек туйӑнчӗ пулин те, ман сехет ҫине пӑхни мана икӗ минут ҫеҫ иртни ҫинчен пӗлтерчӗ. Ман вӑхӑт ҫитесси ҫинчен Систерсен, Вӑл Тата вунӑ минут е ытларах пурӑнма пултарать, Ҫавӑнпа Та Ун вырӑнне пукан ҫине ларчӗ те сӑран хуплашкаллӑ кӗсьери кӗнекене хӑвӑрт тӗпчеме пуҫларӗ.
  
  
  Малтан nen саспаллисемпе цифрӑсем нумай ҫынсемшӗн китай кроссворчӗ пекех ӑнланмалла пулнӑ. Анчах эпӗ тӗрлӗ пуҫтахсене хӑнӑхса ҫитрӗм, тӗнчере агентсем сахал, вӗсем кам мӗнле майпа усӑ курма пултарнине питӗ лайӑх пӗлеҫҫӗ. Часах вӑл nen-америкӑри Ученӑйсен самана Варнов усӑ куракан кода пӗлнӗ. Код, тӗпрен илсен, ансат пулнӑ пулсан та, кама та пулин, эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, математика формулине шифрлама ПИТӖ чее математика формули ПУЛСАН та, ӐНА АПШ тулашӗнче е ТУЛАШӖНЧЕ тӑшман нихҫан та ҫӗмӗрмен пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна хам асӑмра ҫуласа илтӗм те, ман пуҫа код принципӗ тӑруках пырса кӗчӗ. Вӑл держатель сӗтелӗ ҫинче блокнотпа юнашар ручка тупрӗ те, текстпа цифрӑсен тӗп никӗсӗсене уҫа-уҫа тата кӗскеткелесе, голова вилни ҫинчен калакан кавара кӑларса тӑратрӗ. Вӑл автономи апат-ҫимӗҫӗпе стилуспа активласа тӑракан Варнов бомбине сирпӗнтермелли секретсене хӑй ӑшне кӗртнӗ. Микроэлектроникӑн дискне доллар пысӑкӑш, сӑран татӑк пысӑкӑш тунӑ, вӑл инҫетрен вӑйлӑ сигнал пама пултарать - кардиостимулятор евӗрлӗ япала, анчах кӑткӑсрах япала, тепӗр секундран Варновсен чӗри юлашки хут тапнине унисона сирпӗнтерсе ячӗ.
  
  
  Дистанци управленийӗн ҫак тӗлӗнмелле, калама ҫук пӗчӗк хатӗрне пӗрремӗш страницӑра "кӗме Май Уҫҫи"тесе палӑртнӑ. ЮЛАШКИ страницӑра: DISARM тесе ҫырнӑ пилӗкшер число сери пулнӑ, вӗсем, текстра каланӑ тӑрӑх, взрыв ҫинчен сигнал парсан та, унӑн ятне пӗтӗмпех уҫмалли ҫӑраҫҫи пулнӑ. Ҫак васкавлӑ сыхлӑха ҫӗнетнӗ кардиостимулятор Варнон чӗри ҫумне ҫыхланасран сыхланма май парать.
  
  
  Анчах ку чӑрмав пулнӑ. Унтан, бомбӑсем пӑрахакан вӑраххӑн пеме сигнал панӑ хыҫҫӑн, взрывсене пӑрахӑҫлама вӑтӑр секунд ҫеҫ юлчӗ.
  
  
  Ӑна шухӑшра хӑвӑрт номерсем ӳкерсе илнӗ те хӑйӗн ӑс-тӑнӗн малти стени ҫине ih ӳкерчӗксем тунӑ. Эпӗ пӗр йӑнӑшмасӑр тенӗ пекех астӑватӑп, вуншар числӑна аса илме те чӑн-чӑн проблема пулман пулӗччӗ. Ҫапах та ӑна пӗр минутра пуҫтарса хунӑ хут татӑкӗ ҫине цифрӑсем ҫырса хучӗ.
  
  
  Тата тепӗр минут fold paper стилуспа диска тӗпчерӗ, унтан чемодансем ӑҫта вырнаҫнине-тӗрлӗ хуласенче мӗн ятлине ҫырса хучӗ.
  
  
  Ҫакна туса пӗтерсен, вӑл кӗнекепе заметкӑсене хучӗ, вӗсен сарлакӑшӗпе ee сути мӗнлине паллӑ турӗ. Шифрланӑ фактсене ҫырса хурас тесен, ӑна пилӗк минута яхӑн сая ятӑм, Мӗншӗн тесен, Ӑна Варнунӑн вилӗмлӗ планне татас пулсан, манӑн ӑна мӗнле йӗркелемеллине тӳрех пӗлмелле пулнӑ. Ӑна та, детальсене малтан ҫыру формипе ҫырса парсан, пурне те тенӗ пекех аса илме пултарнине асӑрхарӑм. Кирек мӗнле пулсан та, эсир ӑна мӗнле йӗркепе тытса пырассине компасӑн тӗрлӗ пӑнчисене кӑранташпа тӗкӗнни пекех ансат тунӑ.
  
  
  Халӗ ӑна ih йӑтса пыма ытла та пысӑк чертежсем тыттарчӗ, шӑтӑка хупас тесе пӑхӑр ҫекӗлпе шаклаттарчӗ те карттӑна хӑй вырӑнне ҫакса хучӗ.
  
  
  Вӑл хуллен ваннӑй пӳлӗме кӗчӗ те тепӗр кунне пычӗ. Ун ҫумне лӑпчӑнса, эпӗ Ӑнланнӑ тӑрӑх, варновӑн сасси Тата Террин ответлӑ сасси пулнӑ. "Люгер" кобурӑран туртса кӑларса алӑк хӑлӑпне тытсан, эпӗ вӗсем калаҫнине асӑрхамарӑм. Анчах ку акӑ мӗнре пулнӑ: "васкавлӑ экспериментсене халех хатӗрлесе ҫитермелле", тесе Васканӑшӑн Варнов каҫару ыйтнӑ, Террри тата темиҫе мина пама тархасланӑ, профессор ҫав тери пысӑк арҫын пулнӑ пирки унӑн сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларнӑ. унтан та ытларах.
  
  
  Вӑл алӑка ерипен уҫса пӳлӗме кӗрсен, шӑлавар ҫийӗнчен шурӑ лаборатори жакечӗ тӑхӑннӑ нокс Уорну, аллисене хулпуҫҫи ҫине хурса, ман еннелле хӑяккӑн тӑнӑ чух, будуарнӑй наряд тӑхӑннӑскер, эму куҫӗнчен юри пӑхнӑ пек пӑхнӑ. юратни.
  
  
  Варновӑн ҫӳҫӗ хура, ҫӳҫӗ кӑвакарнӑ. Унӑн сӑмсах пулнӑ
  
  
  
  
  
  унӑн яштака сӑн-пичӗ, яштака ӳт-пӗвӗ черчен пек туйӑнать. Вӗсем патне хорька, ӑна ҫак йӑлтӑркка симӗс куҫсенчен пӑхса иличчен, вӗсен куҫӗсенче нимӗнле эмоцисем те ҫук, вӗсем изумруд пек хытӑ та йӑлтӑртатаҫҫӗ пулин те, вӑл тӗнчери чи хӑватлӑ нацие чӗртсе ярассипе тем пекех хӑратать. Террипе Е йӗкӗрешӗпе пӗр раунд та пулин иртсе кайма пултарас ҫук-ши арҫын?
  
  
  "Паян каҫхине ӑна сана тата сан йӑмӑкна чӗнме яратӑп", - терӗ вӑл халӗ. "Марочнӑй шампанскипе уйрӑмах каҫхи апат паллӑ пулать. Унтан киленӳсен экзотикӑлла вӑрӑм каҫне пӗрле ирттермелле ".
  
  
  "Эпӗ кун пирки питӗ иккӗленетӗп, Варнов", - терӗ ӑна эму, "Люгер" хыҫӗнчи пӳлӗме кӗрсе. "Эсир Паян каҫхине Пӗрлешӳллӗ Штатсене ман тыткӑнри ҫын пулса таврӑнасса кӗтетӗп".
  
  
  Вӑл ман еннелле ҫаврӑнсан, унӑн пичӗ ялавран пурнӑҫлама ирӗк панипе ӳкрӗ. Вӑл ӑна: "Шӑл, хӑвӑн пӳлӗмне таврӑн", - терӗ. Сирӗн йӑмӑкӑрпа иксӗре тумлантарасшӑн, эпӗ сире чӗнме пырасса кӗттересшӗн ".
  
  
  Вӑл, тем калас тесе, ҫӑварне уҫрӗ, унтан васкарӗ.
  
  
  "Эсир камне пӗлетӗп эпӗ", - лӑпкӑн каларӗ Варнов, унӑн сӑн-пичӗ лӑпкӑ пулнине палӑртать. "Ку сире тӗлӗнтерет-и?"
  
  
  Пулнӑ, анчах ӑна нимӗн те каламан.
  
  
  Варнов кроватьпе юнашар пысӑк сӑран кресло ҫине ларчӗ, урисене хӗреслесе, аллисене кӑкӑрӗ ҫине хӗреслесе тытрӗ. "Эсӗ, Картер, - терӗ вӑл шӑппӑн, - эпӗ ҫак решение тума хатӗр мар тетӗн-и? Паллах, ҫук. Ӑна нихҫан та ҫак пӳлӗм тӑрӑх, санпа пӗрле чӗррӗн тухмастӑп. Ӑна вилсен, ҫав самантрах ҫур тӗнче кӗл пулса тӑрӗ ".
  
  
  "Эпӗ ҫакна пӗтӗмпех пӗлетӗп, - терӗм эпӗ. - Эпӗ сирӗн вӑрттӑн документсене тишкерсе Тухрӑм, сирӗн договорсем кӑлӑхах. 5-21-80-54-7 цифрӑсем сирӗншӗн мӗн те пулин саланма-и? »
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ ҫил ҫинчи ҫурта пек ялкӑшса илчӗ те сӳнчӗ. Пӗр хушӑ вӑл ҫак ӑс-тӑн шестернисем аялалла куҫнине, пӗр-пӗрин ҫумне хыттӑн пырса ҫапӑннине, унтан альтернативсене суйланине курма пултарнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те шурса кайнӑ йӑваш куллине кӑтартрӗ. "Ну, - терӗ вӑл, - тепӗр тесен, ниме те пӗлтермест. Пур ҫынсене те, пур ухмахсене те вилӗм ҫиппи ҫитмелле ".
  
  
  "Ырӑ философи", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпир иккӗн, - терӗ вӑл малалла, - эпир тӗнче ҫирӗплӗхне тытса тӑракан пӳлӗмри тӗрмере пӗччен. Шухӑшла кун ҫинчен. Шухӑшласа пӑхӑр-ха ҫакӑн ҫинчен! Эпир алӑра тытса тӑракан калама ҫук вӑйлӑ ". Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ. "Эпир вӑйсене пӗрлештерме пултаратпӑр, тӗнчене пӗрле тытса пымалла. Е эпир тепӗр ҫынна, тепӗр темиҫе минутранах пӗтерме пултаратпӑр. Мӗн пулать-ха ку? "
  
  
  "Пире ку, пире урӑххи", - терӗм эпӗ. " вӑйӑ хӑҫан пӗтнине начар выляса яни те пӗлет. Хӑйӗн ҫухатӑвӗсене йышӑнать. Халӗ-татса пама сире вӑтӑр секунд паратӑп. Атя манпа пӗрле, суд умне тӑрӑпӑр е ҫак кресло ҫинче вилӗпӗр. Эсир ӑна вилӗм суйласса шанатӑп. Мӗншӗн тесен, сана кунтан туртса кӑларас тесен, манӑн мӑйӑма хӑрушлӑхран та ытларах кирлӗ пулать.
  
  
  Пӗр аллин ҫупа вараланнӑ пӳрнисем, креслӑн хулӑн ҫемҫе хӑлӑпне хытӑ ҫӑрнӑскерсем, ерипен пуҫне сулчӗ. "Юрать, ӑна санпа пӗрле пыратӑп", - терӗ вӑл. Вӑл урисене сарчӗ те тӑма хатӗрленнӗ пек пулчӗ.
  
  
  Анчах сасартӑк вӑл пукана чавсипе тӗртрӗ. Алӑн ҫӳлти ҫемҫе пайӗ пӗр самантрах пытанчӑк петлясем ҫине хутланса ларать те пысӑках мар ҫутӑ консоле уҫать. Nen ҫинче пысӑк хӗрлӗ кнопка, тумбер тата циферблат пулнӑ.
  
  
  Вӑл кнопкӑна ывӑҫ тупанӗпе хыттӑн ҫапсан, ӑна эму кӑкӑрӗнчен персе шӑтарнӑ. Ҫапах та унӑн тепӗр алли циферблат патнелле туртӑнчӗ. Ҫавӑнпа та ӑна каллех печӗ. Алли чӗтренсе илчӗ те каллех переключатель патне таврӑнчӗ. Ку вилӗмӗн рефлекслӑ меслечӗ-ши е ӗмӗрлӗх ҫекундра ҫеҫ пулнӑ ҫыннӑн юлашки вӑйӗ-ши, пӗлместӗп эпӗ; анчах тӗлӗнмеллипех тӗлӗнтӗм, алӑ ҫаплах аялалла анать, ҫав вӑхӑтрах тумбера туртрӗ.
  
  
  Ҫинҫен шартлатса ҫурӑлнӑ хыҫҫӑн инҫетри шӑнкӑравсен сасси тата сиренӑсем улани илтӗнсе кайрӗ. Ун пек сасӑсем пысӑк чул стенасемпе хурҫӑ алӑксем витӗр кӗме пултараҫҫӗ пулсан, тулта, салтаксемпе рабочисен коммунинче, кӑшкӑракан, чанкӑртатакан, хӑлхана ҫуракан пулӑшу чӗнни пулнине вӑл лайӑх пӗлет.
  
  
  Ӑна Варнона хӑй ӑҫта ҫитерни ҫинчен калаттарасшӑнччӗ, кардиостимуляторӑн детонирлӑ сигналӗсене пӑрахӑҫлама май ҫук. Анчах халӗ вӑл вилнӗ, манӑн стилус ҫук, юлашки вӑтӑр секунд хушши аяккалла тарать. этемлӗх историйӗнче чи аркатакан взрывсем.
  
  
  Манӑн сехет йӗппи ҫине пӑхса илсе, ӑна пӗшкӗнсен, унӑн пиншакне ҫурса тӑксан, унӑн кӗпине те ҫавӑн пекех хӑвӑрт хывса илсен, Сирӗн куҫӑрсем вилӗмпе хупланса ларчӗҫ. Тата стилус пур; мӑйӗнчен вӑрӑм кӗмӗл вӑчӑрапа ҫакса янӑ!
  
  
  Унӑн кӑкӑрӗ ҫарамас, анчах юнпа сулкаланса тӑрать. Вӑл виҫӗ енчен пластик ҫӗввипе сӑрнӑ тӑватӑ дюймлӑ тирӗн юнне ӑссӑрла шӑлса тасатрӗ. Ӑна вӑл пӳрнисене кравать хӗррине чикрӗ те, контактӑн пӗчӗк пӑнчисем тавра ҫав спиральпе усӑ курма май тупас тесе, тирӗн татӑкне аяккалла тӗртсе хучӗ.
  
  
  Йӗппине нейрохирург скальпель тунӑ пекех асӑрханса тытса, ӑна перӗнӳ пӑнчисене вӗҫӗпе сӗртӗнчӗ, ӑшӑтмалли сигнал валли электронлӑ комбинаци ячӗ: Пиллӗк... ҫирӗм пӗрре... сакӑрвунӑ... аллӑ тӑваттӑ... ҫиччӗ!
  
  
  Халӗ эпӗ сехет ҫине пӑхрӑм. Тӑваттӑ-виҫҫӗ-иккӗ-пӗрре-вӑкӑр
  
  
  
  
  
  
  ! Хуласене сирпӗнтермелли тата аркатмалли вӑхӑт склада ҫитме тӑватӑ секунд ҫеҫ юлчӗ. Пулчӗ те!
  
  
  Е ку пулнӑ-и?
  
  
  Ӑна, кресло чавси ҫине пӑхса илчӗ. Хӗрлӗ кнопка ҫине: ХӐЙНЕ ХӐЙ ПӖТЕРНИ, тесе ҫырса хунӑ. Переключатель ҫине "ALARM" тесе ҫырса хунӑ. Халӗ ӑна тӗрӗсленӗ циферблат тӗпчет. Ӑна "ИШӖЛМЕ ЧАРӐННӐ" тесе палӑртнӑ, ӑна нультен пуҫласа утмӑл минута ҫитиччен градацисем ҫавӑрса илнӗ. Кӑтарту стрелки, Варнов ӑна нуль таран чакарма хӑтланнӑ пулмалла, утмӑл ҫинче тытӑнса тӑрать.
  
  
  Утмӑл минут мӗне пӗлтерет? Хӗрлӗ кнопка ҫинче симӗс ҫунат ҫунма пуҫларӗ. Вӑхӑтлӑха блокировкӑна улӑштарма урӑх кнопка пулман, ҫавӑнпа та эпӗ каллех ҫав кнопкӑна пусрӑм пулӗ тетӗп. Нимех те мар. Симӗс святой ҫаплах ҫунать.
  
  
  Ӑна итлерӗ. Инҫетре канӑҫсӑр чансемпе сиренӑсем ҫаплах кӗрлеҫҫӗ-ха. Ӑна сӑнчӑрпа перо Варнон пуҫӗ ҫине уртса ячӗ, ӑна пӗр минутра чиксе хучӗ те, аллине пистолет тытса, кун каҫа ыткӑнчӗ. Вӑл алӑка яриех уҫса ячӗ те, мана шӑнкӑравсемпе сиренӑсен хӑлхана ҫуракан сасси тӗлӗнтерсе ячӗ. Варнона никам та кӗрсе шыраса тупас мар тесе, хурҫӑ алӑк хупӑннипе хупӑнманнине тӗрӗслерӗ те, хурал пӳлӗмӗ урлӑ туннеле чупрӗ. Малтан ӑна никам та курмарӗ, йӗкӗреш ҫывӑрмалли пӳлӗмӗн кунӗ тӗлне васкарӗ.
  
  
  Вӑл ун патне ҫитсен, ҫул кукӑрӗнчен винтовкӑллӑ икӗ салтак курӑнса кайрӗҫ те тӗллерӗҫ. Вӗсем пенӗ чух вӑл камера кунӗ ҫумне лӑпчӑнчӗ, анчах тивертеймерӗҫ. Ӑна ведущине тӳрӗ алӑран асӑрхануллӑн персе ячӗ. Вӑл кутӑн-пуҫӑн ҫаврӑнкаласа ӳксен, тепри кӑтартусем валли хӑвӑрт чакрӗ.
  
  
  Ӑна, алӑка шаккаса, хӑйӗн ятне кӑшкӑрчӗ. Терри пысӑк куҫӗсемпе пуҫне кӑларса пӑхрӗ, унтан мана кӗртес тесе уҫӑлчӗ те алӑка шалтлаттарса хупрӗ.
  
  
  Хӗрсем иккӗшӗ те лайӑх мар, хаяр кӑвак костюмсем тӑхӑннӑ. Кун каҫа пӗр пек икӗ пӗчӗк чемодан ларнӑ.
  
  
  "Ҫакна манӑр", - терӗм эпӗ. "Эпир йывӑрлӑхра, эсир ih йӑтса пыма ытла та хӑвӑрт пыратӑр. Эсир хатӗр-и?
  
  
  Иккӗшӗ те пуҫӗсене сулчӗҫ.
  
  
  "Сирӗн тавра кам та пулин пистолетпа персе янӑ-и?»
  
  
  "Ман атте мана пистолет тавра мишеньсем ҫине пеме вӗрентрӗ", - сӗнчӗ Террри.
  
  
  "Джерри?"
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Эпӗ яланах хӗҫпӑшала кураймастӑм. Анчах тӗллеме, курока антарма пултаратӑп ".
  
  
  Вӑл Маркусӑн сарлака кӗлетки патне пычӗ те пистолетне кобурӑран туртса кӑларчӗ. Ӑна Ҫав Терри панӑ. "Поражени тума перӗр", - терӗ ӑна эй. "Атя, кайрӑмӑр!"
  
  
  Ӑна асӑрханса ih туннеле илсе кайрӗ. Сигнализаци чарӑнчӗ, шӑплӑха пӑсрӗҫ. Эпир туннель пӑрӑннӑ тӗле хӑяккӑн шуса пытӑмӑр, йынӑшма тытӑнтӑмӑр. Унта эпӗ аяла антӑм та, кӑтартуҫӑсене куриччен малалла упаленсе кайрӑм.
  
  
  Унтан виҫӗ фут аяккарах чакакан салтак винтовкине хатӗр тытса тӑрать. Вӑл мана пӗр секунд каярах курчӗ те, вӑл эму кӑкӑрӗнчен персе ячӗ. Манӑн тӗллев ҫак кансӗр лару-тӑрура питӗ ҫӳлте пулчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна тӳрех ҫӑвара хыпрӑм, куҫсене чарса пӑрахрӑм, пуҫ мими витӗр тухиччен малтан икӗ малти шӑла шӑтартӑм.
  
  
  Эпир mimmo иртсе пынӑ чух хӗрсем чарӑнса тӑчӗҫ те аялалла йӗрӗнсе пӑхрӗҫ. Салтакӑн пистолет пулнӑ. Ӑна илсе каяс тесе пӗшкӗннӗ те джерри пӑшалне панӑ. Пӗр самантлӑха вӑл пистолет ҫине, ку вилӗм драконӗ пулнӑ пек, пӑхса илчӗ. Анчах кайран, хулпуҫҫисене хутлатса илсе, вӑл манран мӗнле усӑ курмалли ҫинчен ыйтрӗ те, ӑна эй кӑтартрӗ.
  
  
  Халӗ эпир туннель тавра, пытанакан салтаксем ҫук-и тесе тӗрӗсленӗ ҫӗрелле, алӑк патнелле ыткӑнтӑмӑр. Нимӗн те тупайманнипе эпир кӑнтӑр ҫуначӗ ҫине тухрӑмӑр. Эпир сукмак тӑрӑх темиҫе ярд васкарӑмӑр та икӗ салтака тӗл пултӑмӑр. пирӗн пата рабочи тумне тӑхӑннӑ арҫынсем васкаса килеҫҫӗ. Вӗсем хӗҫпӑшалсӑр пулнӑ, ҫавӑнпа та ӑна ih персе пӑрахма шутламан. Вӗсем ман ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗҫ. анчах хӗрсем ҫине ҫул майӗн пӑхса илчӗ.
  
  
  Унтан ӑна, рабочи тумне тӑхӑннине аса илтӗм те, арҫынсем, хӗрсене курсан, ман ҫине тинкерсе пӑхма та пултараймарӗҫ. Тен, типовӑй рабочисем ҫав тери нумай пулнӑ, вӗсем пурте пӗр-пӗрне лайӑхах пӗлмен.
  
  
  Ӑна сукмак ҫинчен пӑрчӗ те хӗрсене хӳтлӗхпе хӳтлӗх пулса тӑракан пысӑк чуллӑ сӑрт ҫине ертсе кайрӗ. Вӑл пысӑк чул патӗнче чарӑнса тӑчӗ те, пире сӑнанине пӗлес тесе, каллех аялалла пӑхрӗ, пӗр форма тӑхӑннӑ икӗ арҫын, офицерсен уйрӑмлӑх паллисем пуррисем, улттӑмӗш футран пирӗн ҫине уҫҫӑнах тӗллесе тытнӑ винтовкӑсемпе чул ту хыҫӗнчен тухрӗҫ.
  
  
  Вӑл пирӗн сасӑсене илтмерӗ, мана "люгерпа" тытрӗҫ, ӑна ҫӗклеме вӑхӑт пулмарӗ.
  
  
  "Тӑр та тӳрех кунта тӳле, кала мана, кам эсӗ?- терӗ мана офицер вырӑсла.
  
  
  Телее, мана ҫак чӗлхепе пӗр кӑлтӑксӑр сӑмах калама вӗрентрӗҫ, вара ӑна вырӑсла хӑвӑрт каларӗ: "Эпӗ Борис Ивановпа рашка майор мана ҫак хӗрачасене чул тусен хушшинчи ҫӳллӗ вырӑна ӑсатма хушрӑм, хӑрушлӑх иртсе кайиччен вӗсем унта хӑрушсӑрлӑхра пулӗҫ", - терӗ.
  
  
  Офицер йӑл кулса илчӗ, мана куҫран тӳррӗн пӑхрӗ те: "рабочие салтак ӗҫне Яма шталь мар Пулӗччӗ, - терӗ. Кирек мӗнле пулсан та, рабочисен назначенийӗ - манӑн хамӑн задача, Борис Иванов пек ят ман списокра пулман. Эсӗ ют ҫӗршыв сӑн-сӑпачӗпе, паллах, американец сӑнӗпе пулнине те астумастӑп эпӗ. Ҫапла ӗнтӗ, Эсир эпир шыракан Картер Та Пулман пулӑттӑр. Эсӗ пирӗн таврари пӗр ҫын пек тумланнӑ пулсан, питӗ йывӑр ". Офицер ҫак самаях вӑрӑм айӑпламалли сӑмаха каласа пӗтерсен, вӑл хӗрсем ҫине вӑрттӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  
  
  
  Офицер айӑпламалли вӑрӑм заключени вуласа парсан, вӑл хӗрсем ҫине вӑрттӑн пӑхса илчӗ. Вӗсен шухӑшӗсем салхуллӑ, хӑйсем калаҫакан чӗлхене ӑнланман ҫынсем пулнӑ, анчах Ҫав вӑхӑтрах вӗсем хӑраса ӳкнӗ те айван пек туйӑннӑ, Мӗншӗн тесен Терри вырӑссен сехри хӑпнӑ винтовкипе пӗр хӗрхенӳсӗр позицийӗ ҫине пӑхнӑ.
  
  
  "Эсир сылтӑм аллӑра уҫатӑр, - терӗ офицер юлташ, - пистолетӑра ҫӗре ӳкеретӗр. Вара эсӗ пирӗнпе пыратӑн ".
  
  
  Унтан, икӗ арҫын та, хӑй ҫумӗнчи пистолет ҫине куҫне мӑчлаттармасӑр пӑхса тӑрсан, ӑна пӳрнисем лӑштӑрах кайрӗҫ те, "люгер" ҫӗре ӳкрӗ. Ҫӗр ҫине аннӑ чухне вӑл хуллен шаккани нихҫан та илтӗнмен. Пӗр-пӗрин ҫывӑхӗнчех икӗ хутчен кӗмсӗртетнипе сасӑ татӑлчӗ, ҫав тери пысӑк алӑсем мана хӑлхаран ҫапаҫҫӗ тейӗн.
  
  
  Офицер, хӑрах куҫӗпе пуҫне чиксе, майӗпен каялла чакнине,чул хысак ҫине тӗшӗрӗлсе аннине, винтовкине пӑрахса, хӑяккӑн ҫӗр ҫине ӳкнине вӑл ним тума пӗлмесӗр пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Ҫак юлташӗ, мӑйӗнчен пӑшалпа персе амантнӑскер, чӗркуҫҫи ҫине ӳксе, ҫаплах винтовкине чӑмӑртаса малалла ӳксен, хӗп-хӗрлӗ хӗрелсе кайрӗ.
  
  
  Ман хыҫра, Ҫаплах маркусӑн пӑсланса тӑракан йывӑр пистолетне кӑтартса, Террия ларать, унӑн илемлӗ ҫӑварӗ ҫаврака та чӗмсӗр оооо пулса тӑрать ...
  
  
  Джерри те пистолет тытнӑ, хӑй пулнӑ пулин те. хавхаланмасӑр ҫӗклерӗ те усӑсӑр тӗллерӗ.
  
  
  Сасартӑк Терри пистолетне антарчӗ, ҫӗре ӳкрӗ те кӑшкӑрса ячӗ. "Санӑн-санӑн пӗр вӑхӑтрах пемеллеччӗ", - ӗсӗклесе илчӗ вӑл, Джеррие айӑпласа; Джерри те, вилнӗ салтаксем ҫине пӑхса, макӑрса ячӗ.
  
  
  Кӳкенӗн тӑрмаланчӑк сарӑ пуҫне лӑпкаса, ӑна ҫемҫен: "эпӗ сан умӑнта парӑмра, ачам, - терӗ. Турӑҫӑм, мӗнле тивӗҫ эпӗ сана! »
  
  
  Ӑна хӑйӗн ҫӗр Айне Пулнӑ Люгерӗ илсе кайнӑ, унтан ih иккӗшне те ыталаса илнӗ те: "Каях, пӗчӗк салтаксем, каяр!" - тенӗ.»
  
  
  Ҫирӗм иккӗ
  
  
  Эпир сӑрт тӑррине хӑвӑрт улӑхсан, айлӑмалла пӗшкӗнсе, пӗр чул ҫинчен теприн ҫине чупа-чупа каҫса, вертолет площадки патнелле ҫаврӑнма тытӑнтӑмӑр. Пирӗн умра, ҫурт тӑрринчи вырӑнсенче, пире шыракан салтаксем туллиех. Хӑш-пӗр рабочисене пӑшалсем пачӗҫ, вӗсем те пире йӗрлерӗҫ. Иртсе кайма май ҫук, ҫавӑнпа та эпир историчченхи монстрсен формине тӑхӑннӑ икӗ пысӑк чул хушшине кӗрсе пытантӑмӑр.
  
  
  Хӗрсем тӗлӗнсе кайса, пӑшалӗсене чӗркуҫҫи ҫине хурса лараҫҫӗ.
  
  
  "Ӑнланмастӑп, мӗнле пулчӗ ку сана, - терӗм эпӗ. - мӗншӗн салтаксем санӑн хӗҫпӑшална курмарӗҫ?»
  
  
  "Мӗншӗн тесен, - терӗ Терри, - эпир аяла антӑмӑр та ҫывхарса килекен рабочие куртӑмӑр, ӑна пистолетне юбка пиҫиххи айне чикрӗм, ун ҫине пиншак уртса ятӑм. Ӑна Джерри паллӑ панӑ, вӑл та Ҫавӑн пекех тунӑ. Ку муклашкасем пире сиен кӳме пултараймарӗҫ, анчах эпӗ вӗсем хӗҫпӑшала курсан, вӗсем тревога тӑвӗҫ тесе шутларӑм. Ҫавӑнпа та офицерпа унӑн тарҫисем хӑйсен винтовкисемпе сиксе тухса вырӑсла калаҫма тытӑнсан, Джерри пӑшӑлтатса каланӑ: "Пистолетна Туртса кӑлар та, сана тӗртсе ярсан, пер", - тенӗ.
  
  
  Терри ассӑн сывласа илчӗ: "анчах вӑл ҫакна тӳссе тӑраймарӗ. Вӑл хӑраса ӳкрӗ, ҫапла мар-и, йӑмӑк? "
  
  
  "Мана ҫапас тесе чӗркесе хунӑ пулсан, вӑл ҫӗлене персе ярайман пулӗччӗ", - тенӗ Джерри.
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та, - терӗм эпӗ, - ку хӑюллӑ вӑйӑ тата калама ҫук ӑслӑ вӑйӑ пулнӑ. Эсир иксӗр те питӗ ӑслӑ кушак. Апла пулсан, мӗншӗн эсӗ тӑмсай сарӑ ҫӳҫлӗ пек курӑнатӑн? "
  
  
  Джерри йӑл кулса ответленӗ. "Мӗнех вара, - терӗ вӑл, - арҫынсене хӑйсенчен ҫӳлте тӑнине туйма килӗшнине эпир тахҫанах пӗлетпӗр. Эхер те эсир сап-сарӑ ҫӳҫлӗ пӗчӗк хӗрарӑм пулсан, эсир йӗкӗтрен нумайрах илме пултаратӑр, эму хитре, анчах айван рутина парсан ".
  
  
  "Ку ҫур ӗҫ мар - ха", - терӗ Террри. "Эсир ҫавӑн пек тӗтӗм чаршав хыҫне пытанатӑр пулсан, эсир пӑхма, итлеме, шухӑшлама тата кашнинчех пӗрремӗш вырӑна тухма пултаратӑр. Мӗншӗн тесен, эсир пушӑ пуҫ пек туйӑнсан, эсир иккӗмӗш план пуҫламӑшӗнче тухса каятӑр. Эсӗ сӗтел-пукан пек хӑрушӑ. Ҫавӑнпа та сире улталама, тӗрлӗ майсемпе хӑйсен вӑрттӑнлӑхӗсене уҫса пама тӑрӑшакан пысӑк кустӑрмасем".
  
  
  "Эсир хӑҫан та пулин шпионсем пулма шутланӑ-и?"- кулса ыйтрӗ унран.
  
  
  Ih пуҫӗсене унисон еннелле сулнӑ.
  
  
  "Хамӑр пӗлнӗ пек, - терӗ Джерри, - эпир кӑштах шпион пулатпӑр. Корпораци руководителӗсем валли. Ӗҫлӗ япаласем. Анчах ку вӑл кӑткӑс, хӗрхенӳсӗр вӑйӑ, эпир ӑна вӗҫлесшӗн. Эпир ку шар яланхи отпуск пулать пулӗ тесе шутланӑччӗ ". Вӑл чул хысакӗ ҫине пӑхса илчӗ. "Кӑштах отпуск. WACS ҪУМНЕ хутшӑнма, ытларах канма тата хӑрушсӑрлӑхра пулма пултаратпӑр ".
  
  
  Пуҫӗпе сулса илсе, ӑна "Люгер"ҫине ҫӗнӗ обойма тиерӗ. "Эпир кунтан хӑҫан та пулин чӗррӗн тухсан, ӑна астӑватӑп сире, хӗрачасем", - терӗм эпӗ. "сирӗн талант нумай", - хушса хучӗ вӑл кулса.
  
  
  "Эсӗ начар шухӑшлатӑн-и, чӗррӗн хӑтӑлса тухас тетӗн-и?"- терӗ Терри, тутине ҫыртса.
  
  
  "Эпӗ сирӗнпе тӳрӗ ҫын пулатӑп. Ку халӗ уҫҫӑнах мар курӑнать. Ӑна хӑйӗн сехечӗсене тӗрӗсленӗ. "Ҫав вертолет ривненскинчи чул ӗмӗрӗн ҫак крепоҫӗ ҫине ҫирӗм пилӗк минутран аялалла пӑхмасан, эпир ҫӳлтен аялалла пӑхӑпӑр. Е ҫӳлелле-тамӑкран".
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку?- терӗ Джерри, унӑн куҫхаршийӗсем ҫӳлелле ҫӗкленчӗҫ. "Итлӗр-ха, вӑл ҫак тӗнчере питех телейлӗ мар. Анчах эпӗ вилме хатӗр мар ".
  
  
  "Ку мӗне пӗлтернине пӗлмесен авантарах пулӗ", - терӗм эпӗ. - кирек мӗнле пулсан та, ку тӗрӗс шухӑш ҫеҫ. Вӑл тӗрӗс калать пулсан, малтанах сана систерме нимӗн чухлӗ те аван мар. ".
  
  
  
  
  
  
  "Вертолет тытса пыма пӗлетӗн-и эсӗ?"- терӗ Террри.
  
  
  "Ҫапла. Ӑна кирек мӗнпе те вӗҫме пултаратӑп. Топографи ҫинчен аса илни те пире ҫывӑхри хулана куҫарнӑ пулӗччӗ. Анчах пурте лайӑх пулса пырсан, пирӗн ҫак ҫӗршывӑн кашни дюймне пӗлекен пилот пулать ".
  
  
  Вӑл чул хушшипе аялалла чалӑшшӑн пӑхса илчӗ. Манран сулахайра вертолет хӑйӗн площадки варринчен аяккарах ларать. Ӑна резервуар ҫывӑхнерех куҫарчӗҫ. Вӑл ӑна ингрем кайӑка пӑвса пӑрахнине пӗлтернӗ пулӗ тесе шутланӑ. Ӑҫта пулнӑ вӑл? Пилар ӑҫта пулнӑ? Площадкӑпа ҫывӑхри территори пуш-пушах. Вилнӗ охранник виллине аяккалла илсе кайнӑ.
  
  
  Пилар пытанса пурӑнать пулмалла. Е ӑна ярса тытрӗҫ-и? Юлашкинчен вӑл хӑйӗнчен хӑй: "мӗнле пӗлтӗр-ха салтаксем Картер тытаҫҫӗ?" - тесе ыйтрӗ. Варнов вилсен, кам сӑмах калама пултарнӑ?
  
  
  Ӑнлантарусен логикӑллӑ суйлавӗ Акӑ мӗнре пулнӑ пек туйӑннӑ: Е Пилара ярса тытнӑ та nah тӑрӑх тӗрӗслӗх ҫинчен тӗпчесе пӗлнӗ, е Ингрем тарнӑ та каласа панӑ.
  
  
  "Эпӗ вертолет площадки ҫинчи лару - тӑрӑва тӗрӗслесшӗн", - терӗм эпӗ. - ӑна та, хӗрачасене, кунта хӑварасшӑн. Пирӗн виҫсӗмӗрӗн нихҫан та пӗрле пулмасть. Тепӗр енчен, сана пӗччен тытсан, эсӗ айван пек пулма пултаратӑн, перкелешӳ пӗтичченех хӑраса пытаннӑ теме пултаратӑн ".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Ухмах пек пулма сана йывӑр мар-и?»
  
  
  Вӗсем вӑйсӑррӑн кулса илчӗҫ те, мана пӗр-икӗ кулӑшла кулӑ пачӗҫ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ, - терӗм эпӗ малалла, - ҫав пӗчӗк шпион шӑтӑкӗпе эсир минтере лайӑхах курма пултаратӑр. Ҫавӑнпа та унӑн сирӗн таврари пӗр-пӗччен ҫакна сӑнамалла тӑвас килет. Вӑл унта ансан, пурте лайӑх пулсан, комбинезонсене хыватӑп та хам ҫинчи костюмпа кӗтсе тӑратӑп. Ку сирӗн сигнал пулать, дубле пама. Эпӗ те дубль ҫинчен калатӑп ".
  
  
  Иккӗшӗ те пуҫӗсене сулчӗҫ.
  
  
  "Манӑн проблемӑсем пуррине куратӑр пулсан, эпӗ сигнал париччен вырӑнтах юлӑр. Вӑл та вилме пултарать. Ку сирӗншӗн паллӑ пулсан, тухӑр та хӑвӑрӑн айӑпсӑр ӗҫӗре пуҫлӑр. Пӑшалпа та ан тӗл пулӑр. Хӑтӑл вӗсенчен."
  
  
  Вӑл кайма тапранчӗ, чарӑнса тӑчӗ. Ӑна куҫ хӗсрӗ те пысӑках мар салют пачӗ.
  
  
  "Сывӑ пул, Ник, - тенӗ Джерри.
  
  
  "Сывӑ пул, ӑнӑҫу та сана, Ник, - терӗ Террри.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те чӑмрӗ
  
  
  Ҫирӗм виҫҫӗ сыпӑк
  
  
  Ман хыҫри ҫуртсен ушкӑнне сӑрт тайлӑмӗсенче ухтаракан салтаксем те, темиҫе рабочи те нумай. Анчах вертолет площадки урлӑ уҫӑ ҫыран хӗррине ҫитсен, ӑна никам та тӗл пулмарӗ.
  
  
  Тавралӑх халӗ ҫынсӑр та лӑпкӑ пек туйӑнать. Ҫарсем ҫукки мана уйрӑмах хӑратмарӗ. Тен, вертолет тавралӑхне тӗрӗсленӗ хыҫҫӑн салтаксем комплекс варринчи ҫӳллӗрех вырӑнта, хӳтлӗх нумайрах ҫӗрте, хӑйсен вӑйне пухнӑ пулӗ.
  
  
  Тепӗр енчен.
  
  
  Хӳтлӗх тавра сиксе тухса, вӑл тӑпра купи тӑрӑх вертолет площадки патнелле вӗҫтерчӗ. Ӑна вертолетпа пӑхса илчӗ. Вӑл, ҫара та хӳтлӗхсӗрскер, тӳпенелле вӗҫсе хӑпарма хатӗрскер, кукленсе ларчӗ. Манӑн электричество сехечӗ мана вунтӑватӑ минут юлни ҫинчен, халӗ те вӑхӑт нумай юлни ҫинчен пӗлтерчӗ. Вильгельмина валли вӑл хурал бетонӗнчен тунӑ пост ҫывӑхӗнчи пӑнчӑ патне пынӑ. Алӑк хупӑ, вӑл шалалла пӑхас тесе, тимӗр решеткеллӗ хӗсӗк чӳрече патне пычӗ.
  
  
  Ҫак самантра алӑк уҫӑлса кайрӗ. Вӑл ӳпне ӳкрӗ те, тӳрех персе ярас тесе, "люгера" ҫӗклерӗ. Анчах манӑн тӗллев - вӑрӑм хура ҫӳҫ тата шӑллӑ ӑшӑ кулӑ.
  
  
  Вӑл Пилар пулнӑ! Эй, пистолетне, пилӗкне ҫыхса хӑварнӑскерне, пулман пулсан, вӑл хӗрарӑмӑнни пек те ӗмӗтленнӗ пек курӑнатчӗ.
  
  
  Ӑна спусковой ҫекӗл ҫинчи пӳрнине йӑвашлатрӗ те кулса ура ҫине тӑчӗ, унтан комбинезон ӑшне кӗрсе, Люгера кобура патне илсе пычӗ.
  
  
  Пилар ман пата аллисене сарса пычӗ. Вӑл мана ыталаса чуптурӗ. "Ник!"вӑл каларӗ. "Эпӗ шансах пӗтереймерӗм, вӑл пенине илтрӗм, тен, эсӗ пулӗ тесе шутларӑм ...»
  
  
  Унран кулать. "Вӑл ҫурри ҫеҫ вилнӗ", - терӗ ӑна эй. "Ывӑннипе. Ингрем Ӑҫта?
  
  
  "Вӗсем ӑна тытса кайнӑ. Вӑл сире кунта илсе килнӗшӗн айӑпламалла ".
  
  
  "Эсир ih" дисциплинӑна " пула вилме пултаратӑр, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл каялла чакрӗ те мана тепӗр хут тӗлӗнчӗ. - Эсӗ халтан кайнӑ Пек курӑнатӑн, Ник. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Эсӗ пысӑк арҫын, эпӗ сана курайми пулӑп". Вӑл пистолетне кобурӑран туртса кӑларчӗ те ман кӑкӑр ҫине аллипе тӗллерӗ, ҫав тери ҫирӗп, ӑна хӗскӗчпе чиксе лартнӑ хурҫӑ татӑкӗ те пулма пултарать. "Анчах, - терӗ вӑл малалла, - сасси, ҫынсем калашле, печени тӗпренет, э?»
  
  
  "Апла пулсан, эсир яланах урӑх командӑра пулнӑ", - терӗ вӑл такӑна-такӑна, мӗншӗн тесен вӑл мана кашни секундрах вӗлерме хатӗрленсе тӑнӑ.
  
  
  "Ҫук, - терӗ вӑл, - пӗтӗмпех мар. Унӑн икӗ агенчӗ, икӗ питлӗскер. Ӑна Российӑра вӑрттӑн служить тӑватӑп, ҫавӑн пекех сирӗн Америка агенчӗ пулса тӑратӑп. Иккӗшӗ те мана тӳлеме лайӑх - ну, питӗ аван. Эпӗ укҫана кирек мӗнле ҫӗршыва та юратнинчен те ытларах юрататӑп, ӑнланатӑр-и? Вӑл йӑл кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ҫук, ӑнланмастӑп. Ытла уҫӑмлах мар.
  
  
  "Россия, - ӑнлантарчӗ вӑл, - ССР союзӗн чӑн-чӑн официаллӑ правительстви мана ҫак операцисен никӗсне уҫса пама хушрӗ, Варнова, Жизов генерала тата ҫак никама пӑхӑнман фракцие вӗсем наркӑмӑшлӑ бомбӑна ӗҫе яриччен тытса чарма пулать.
  
  
  
  
  
  Ку Вӑл Америка вӑрҫи. Ҫапла вара, пӗр вӑхӑт вӑл сирӗн союзник пулнӑ. Анчах кайран, лайӑх генерал ВАРНОВ пулӑшнипе, ХӐВАТЛӐ АПШ ҪӖНТЕРМЕ пултарайманнине курсан, мана вӑйсене пӗрлештерме ӳкӗтлерӗҫ. Ку Вӑл Раҫҫейшӗн пысӑк стратеги, переворот туса пӗтерсенех влаҫри правительство пӑхӑнӗ ".
  
  
  Вӑл чарӑнчӗ, халӗ унӑн пӳрни спусковой вӑлта йӗппине хытӑрах чӑмӑртарӗ.
  
  
  "Кунсӑр пуҫне, - хушса хучӗ вӑл, - генерал мана фантазилле укҫа тӳлерӗ. Манӑн укҫа пиҫиххи валютӑн хулӑн пиҫиххи пулса тӑчӗ. Чӑнах та, укҫа-веб-вӑй, эпӗ ӑна пуҫҫапатӑп ".
  
  
  Ӑна эй, Варнов вилнӗ тесе каласшӑнччӗ, Анчах вӑл мана ӗненес ҫуккине пӗлчӗ. Ҫак факта кӑтартса париччен ку пӳлӗм алӑкне взрывчаткӑпа сирпӗнтермелле. Тата сехет ҫине пӑхни мана вунӑ минут ҫеҫ юлни ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  Пилар пит-куҫне пӗркелентерсе хыттӑн шӑхӑрса ярсан, Ҫак тӑвӑллӑ шухӑшсене эпир мӗнле пулсан та татнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Хуралӑн хыҫалти кӗтессинчен пӗр самантрах автомат тытнӑ виҫӗ салтак сиксе тухрӗҫ. Вӗсене генерал Жизов тимлӗн сӑнать,вӑл хӑйӗн мундирӗпе капӑрлатнӑ форми тӑхӑннӑ. Доберманпа нимӗҫ овчарки сӑнчӑрпа кӗрешеҫҫӗ; ун умӗнче чӗлпӗрсем сиктерсе пыраҫҫӗ.
  
  
  Ҫак усал ушкӑн мана хупӑрласа илсен, Жизов Пилар мана пӑшалтан хӑтарма хушрӗ. Мана ҫав тери ачашшӑн ачашлакан алӑ та ман тумтир ӑшне кӗрсе кайрӗ, люгер та, стилет та тупрӗ, ih илчӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫакӑн пек хӑрушӑ тӑшманпа савӑнатӑп, Картер, - терӗ генерал. "Анчах эпӗ хавасланни ырӑ кӑмӑллӑ пулма хушмасть. Ҫавӑнпа та наказани преступление тивӗҫлӗ тесе шутлатӑп. Пӗр чӗрчуна хӑй пеккисене ҫитерме мӗн тери вырӑнлӑ пулма пултарать-ха? Чӑн та, вӑл, паллах, пысӑкрах тип ". Вӑл аялалла, йытӑсем ҫине, тем пӗлтернӗн пӑхса илчӗ, йытӑсем, ман ҫине хаяррӑн пӑхса, мӗкӗрсе ячӗҫ, хӑйсем йӑлтӑркка, йӑлтӑркка шӑлӗсене кӑтартрӗҫ.
  
  
  Ҫак сӑмахсене каласан, Ӑна Вашингтонри Стюарт парнеленӗ чӗн пиҫиххи валли питӗ пысӑк ҫиппе калама пуҫларӑм. Малашнехи лару-тӑру кӗтмен ҫӗртен сиксе тухасран хӑраса, вӑл комбинезон таврашӗнчи пиҫиххине тӳмелерӗ. Ку мана кулӑшла курӑнатчӗ, анчах тӑха ҫине те уйрӑмах тимлӗ пӑхтаратчӗ.
  
  
  Чӗн пиҫиххине тахҫанах тӑварлӑ шыва чиксе янине аса илсе, стюарт хӑй ӑшӗнче ӑна шыв витмен ҫип тунӑшӑн мухтаннӑ.
  
  
  Тӑхине вӗҫертме чее утӑм тусан, генерал ӑна аллипе сулса илчӗ.
  
  
  "Аллуна тӑха ҫинчен ил!- мӗкӗрсе ячӗ вӑл. Вӑл мана вилӗм банкинче печенипе шакканӑ пек итлерӗ.
  
  
  "Унӑн пиҫиххине ил те мана илсе кил!"- команда пачӗ Вӑл Пилар.
  
  
  "Тытнӑ ҫынна" - "эсир - эпир мар" - йӗрӗнсе-и? Пилар йӑл кулса чӗн пиҫиххине вӗҫертрӗ те Ӑна Пурнӑҫ ҫинчен пӗлтерчӗ. Пӗр салтак йытӑсене тытса илсен, вӑл ih-а тӗпчеме пуҫланӑ, вӑхӑтран вӑхӑта пуҫне ҫӗкле-ҫӗкле пӑхнӑ та, хӑйне хӑй мӑнкӑмӑллӑн тыткалама пуҫланӑ.
  
  
  "Америка хӗҫ - пӑшалне пытарса усрамалли меслет, - терӗ вӑл, - вырӑс ачине улталама ӑслах мар. Сирӗн шалта мӗн пур, э? Пӗр зарядлӑ пистолет-и? Ҫӗҫӗ переключателӗ-и? Е йӑлана кӗнӗ цианлӑ таблеткӑсем? "
  
  
  Начар пытарнӑ пружина шӑтӑкне шыранӑ май вӑл: "Ухмахсем пекех, - терӗ. Ку кӑтра ӑшне пытарнӑ и...
  
  
  Мина-капкӑн ҫурӑлса кайсан, вӑл куҫне хӗсрӗ, унтан, мина-капкӑн ҫиппи ҫине пӑхса, сасӑ сӑртсем ҫинче палӑрчӗ те, аялти каньон тӑрӑх кӗскен янӑраса кайрӗ.
  
  
  Тӑха тытнӑ алӑсем ҫухалчӗҫ, генерал юнлӑ культурине пичӗ патнелле майӗпен шутарчӗ, ку арбуз ҫӗрсе кайнӑ арбуз пулнӑ пекех пулчӗ. Вӑл ҫӗре тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Вара вӑл ун патне чупса пычӗ те пӗр аллипе чӗлпӗрне, тепринпе - пистолет-пулемет тытнӑ салтака мӑйӗнчен касса татрӗ. Вӑл ӳкиччен ӑна пистолет ярса тытрӗ те, хӑйӗн тусӗсене кӗске черетпе, тирти вылямалли кӑвакалсене ывӑтнӑ пек, аялалла ывӑтать. Пилар ман пурнӑҫа пистолетпа тӗллерӗ, ҫавӑнпа ӑна тӑхлан пек чуптуса сывпуллашрӗ.
  
  
  Каратэпе каснӑ салтак каллех чӗрӗлчӗ, ура ҫине тӑма пуҫларӗ. Ӑна каялла ывӑтрӗ те ҫӗр ҫумне тата тепӗр хут хӑвӑрт пӑчӑртарӗ.
  
  
  Йытӑсем халех ман ҫине сиксе ӳкессе кӗтрӗ вӑл. Анчах пачах урӑхла, вӗсем хӑйсен вӑйсӑр хуҫине хирӗҫ тӑчӗҫ, лешӗ ih ҫав тери хытӑ кӳрентернӗ, ҫав юнланса пӗтнӗ арҫын юлашкине хаяррӑн чӑмланӑ.
  
  
  Халӗ вӑл комбинезонсене хыврӗ те, стилуспа пӗчӗк сӑран код буклечӗ, вӗсене шифрласа ҫырнӑскерсем, халӗ те ман пиншак кӗсйинче пулнине пӗлсен, монстр евӗрлӗ валунсем еннелле ҫаврӑнчӗ. Хӗрсене вӑл ҫӗнтерӳ сигналӗпе салам ячӗ.
  
  
  Самантлӑха вӑл вӗсем чул тусем ҫинчен упаленсе ҫыран хӗрринелле чупнине, ih ҫутӑ ҫӳҫлӗ пуҫсем хӗвел ҫинче сулланнине сӑнаса тӑчӗ. Унтан ӑна Люгер тата Пилар патӗнчи ҫӗр ҫинчен билет илнӗ. Вӑл ун умӗнче: мӗнле усал та илемлӗ, тесе шухӑшласа тӑчӗ. Мӗнле ҫухату!
  
  
  Вӑл, тухса каяс тесе, каялла ҫаврӑнчӗ, унтан, кая юлнӑ шухӑшӗпе, ӗмӗтсӗрлӗх марришӗн, уҫрӗ.
  
  
  
  
  
  ee блузкӑна хыврӗ те, вӑл шӗвекпе юн, валютӑн хулӑн пиҫиххи пек, шӑпах укҫа пиҫиххи пек.
  
  
  Ӑна хӑйпе пӗрле илсе вертолет патнелле чупрӑм. Ӑна топливо шайӗнчи кӑтартӑва тӗрӗслерӗ, бак туллиех пулнине курсан, савӑннипе чутах макӑрса ямарӗ, мотора ӑшӑтрӗ, хӗрсем шыва чӑмса борт ҫине хӑпарсан, пысӑк ҫуначӗ ҫаврӑнкаларӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑна-ҫаврӑна илет, пӗр утӑм малалла ярса пусать те, эпир, сунарҫӑ пӑшалӗ пенинчен хӑраса, ҫунатсӑр пысӑк кайӑк пек, ҫӗр ҫумӗнчен вӗҫсе кайрӑмӑр. Нокс Варновпа Антон Жизовӑн хӑрушӑ каварӗ пулса иртнӗ ҫуртсен комплексӗ айӗнче эпир ҫӗкленсе тухса тарнӑ чухне ҫӗр айӗнче ирӗлсе кайнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Сӑртсем хушшинчи хушӑк витӗр тухнӑ чух, тем пысӑкӑш тӑсӑлнӑ пӳрнепе иртсе пынӑ чух, эпир территорие куҫран ҫухатнӑпа пӗрех.
  
  
  Анчах тепӗр минутран ку пирӗншӗн калама ҫук паллӑ пулса тӑчӗ, мӗншӗн тесен ӑна сирпӗнтернӗ, ҫунтарса янӑ, атом взрывӗ вӗтетнӗ, ӑна вӑл сехечӗ ҫине пӑхнӑ чух кирек хӑш ҫекундра та кӗтнӗ. Сасӑ пирӗн пата ҫитсен, ударлӑ хумсем пирӗн пата ҫитрӗҫ. Вертолетпа ҫӳлелле ҫӗклеҫҫӗ, сикеҫҫӗ, ҫав тери пысӑк алӑ йӗкӗлтенӗ пек ҫаврӑнаҫҫӗ.
  
  
  Куҫа шартарса яракан шурӑ святой ҫав тери ҫутӑ пулнипе пирӗн ирӗксӗрех куҫсене аяккалла пӑрмалла пулчӗ. Анчах вертолет чарӑнсан, эпир каллех взрыв пулнӑ вырӑна пӑхрӑмӑр та, тӗтӗм пек тӗтӗмлӗ драгуна куртӑмӑр.
  
  
  Ӑна, йӗкӗрешсен асапланса пӗтнӗ пичӗсем ҫине пӑхса, пуҫне сулчӗ те: "Чӑнах та ҫав, - терӗ. Ку взрывсен аслашшӗ пулчӗ. Ӑна та, вӑл ҫывхарса килнине пӗлнӗ. Эпӗ сире асӑрхаттарнин уссине курманни сире интереслентерет-и? Эсир хӑраса ӳкнӗ пулӑттӑр ".
  
  
  "Мӗншӗн эсир хӑраса ӳкмерӗр?- ӑслӑн ыйтрӗ Террри.
  
  
  "Мӗншӗн тесен вилӗм хӑрушлӑхӗ маншӑн яланхи пекех", - терӗм эпӗ. "кашни заданире вӑл манӑн чавсана тытса ҫӳрет".
  
  
  "Венчет тунӑ-и?- терӗ Джерри. "Мӗнле задани? Эсӗ мӗн тунине каласа пар пире. Ҫак хӑрушӑ бизнес мӗнре пулни ҫинчен каласа пар пире ".
  
  
  "Камсем пулнӑ вӗсем?"- ыйтрӗ Терри. "Мӗн пулнӑ-ха ҫав ҫуртсенче?»
  
  
  "Мӗнле ҫуртсем?"Ӑна каларӗ. "Мӗнле ҫынсем? Ҫынсем ҫук. Ҫуртсем ҫук. Ih нихҫан та пулман ".
  
  
  "Взрыв ҫинчен ҫырнӑ хыпарсем хаҫатсенче лекеҫҫӗ, вара эпир хамӑрӑн туссене мӗн пулса иртнине пӗтӗмпех каласа пама пултаратпӑр", - тенӗ Джерри.
  
  
  "Ку нихҫан та хаҫатсем патне ҫитеймӗ", - терӗм эпӗ. " Манран ыйтсан, ун таврашӗнчи взрывпа событисем ҫинчен нимӗн чухлӗ те пӗлмӗп. Тема хупӑ. Тапхӑр! »
  
  
  "Мӗнле-ха эсӗ ун пек тӗлӗнмелле ҫын пулма пултаратӑн?..- сӑтӑрма пуҫларӗ.
  
  
  "Манӑн ӗҫ-тупмалли юмах, - терӗм эпӗ, унтан йӑл кулса: "унӑн фантомӗ вара, чӑннипе илсен , санӑн ӗмӗтӳн ӳкерчӗкӗ ҫеҫ".
  
  
  Ӑна виҫӗ пиҫиххи тӑсса пачӗ те: "манӑн сана, хаклӑ ҫыннӑм, малтанхи пысӑках мар кивҫен памалла, - терӗ. Эпӗ сире иксӗре те парӑмра. Ҫав таса мар, пуян пиҫиххире тӑхӑнсан, тумтир магазинне уҫма та ҫителӗклӗ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ.
  
  
  Ҫирӗм тӑваттӑ сыпӑк
  
  
  Тепӗр икӗ кунтан мана атлас простыньсем хушшине, пескадер заливӗнчи Royal Curasao отелӗн чи хаклӑ та чаплӑ номерне, теннис корчӗ пысӑкӑш туса хучӗҫ. Пӗр аллинче - утрав ячӗпе ят панӑ типӗ апельсин ликерӗ, тепринче-сенкер телефон. Ман хӑлхара Дэвид Хок сасси илтӗнсе кайрӗ, Вӑл Мана Шӑпах Ҫав вӑхӑтра Вашингтонри Хӑйӗн престолӗнчен Колумби округне паллӑ пачӗ.
  
  
  "Укҫа яма ан манӑр!"Ӑна эму каларӗ.
  
  
  "Хӗвел-и?"кӑшкӑрчӗ вӑл . "Ну, кунта хӗвел мар. Кунӗпех ҫумӑр ҫурӗ! Унтан вӑл ҫемҫен кулса илчӗ.
  
  
  "Телеграфпа укҫа ярӑр!"ревматизмла кӑшкӑрчӗ ӑна эму. "Эпӗ виҫесӗр чӑтӑмлӑ ҫын. Ҫавӑнпа тепӗр сехетрен кирек хӑш вӑхӑтра та ҫитет. Унта чӑнах та ҫумӑр ҫӑвать пулсан, плащ тӑхӑн! »
  
  
  Ӑна трубка хуратӑп.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса выртрӗ те роньӑна куҫ хӗсрӗ, лешӗ манпа юнашар минтерсем ҫине таянса выртать, стаканне те вырӑнти хутӑшах ӗҫет.
  
  
  "Правительствӑран хушма отпуск илесшӗн мар - и эпир", - терӗ ӑна эй. "Вӑл кариб тинӗсӗ тӑрӑх васкамасӑр ҫаврӑнма сӗнчӗ".
  
  
  Рона йӳҫӗ лимон тӗслӗ питне чалӑштарчӗ. Унтан вӑл кулса илчӗ. "Ку старикӗн юмор туйӑмӗ пуррине пӗлмен эпӗ".
  
  
  "Вӑл ҫакна лайӑх пытарса усрать, - терӗм эпӗ. - вара, уйрӑм май пур чухне ҫеҫ, кӑшт кулма юрать пулсан ҫеҫ, вӑраха ярать. Сӑмахран, хула тулашӗнчи атомлӑ аркануран пӗтӗм халӑх ҫӑлӑннӑ чухне ".
  
  
  Рона хӑйӗн эрехне ӗҫсе ячӗ. "Тата мӗн каларӗ вӑл?"
  
  
  "Эпӗ кӑтартнӑ тӑрӑх, ачасем бомбӑсем тултарнӑ чемодансене пурне те тупнӑ. Вӑл раҫҫей правительствине вӗлерес тӗллевпе кавара аркатса тӑкни ҫинчен, файла хупни ҫинчен каласа панӑ ".
  
  
  "Турӑҫӑм", - йынӑшса ячӗ вӑл. "Пӗтӗм каперса илес пулсан, ҫакӑ пӗтӗмпех-и вара? Пысӑках мар круиз, темиҫе хутчен пӑшал пени, океанра шыва кӗни, асаплантармалли камера, татах пӑшал пени, пысӑках мар взрыв-и? »
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Йӑпанас тесен, мӗн тумалла-ха пирӗн?»
  
  
  Вӑл пире пӗр сӑмах та каламарӗ.
  
  
  Анчах тепӗр икӗ вырсарникун ӑна ҫав штопор ҫине ответлесе пӗтерчӗ.
  
  
  
  Ҫип.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Пекин досьи
  
  
  Арӑслан Шкловский вилнӗ ывӑлне Антона асӑнса куҫарнӑ.
  
  
  Хӑйне евӗрлӗ ят: The Peking Досье
  
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Эпӗ заголовок ҫине ытлашши ҫаврӑнса та пӑхмарӑм. Унта персе пӑрахнӑ сенатор ҫинчен темскер каланӑ.
  
  
  Ӑна "Уолдорфра"хаҫат киоскӗн йӑлтӑртатакан прилавки ҫине хучӗ. Ҫавӑн пек чаплӑ тӑвас тесен, вӗсене пӗр сехет кирлӗ пулнӑ пулмалла. "Халлӗхе эсир ӑна тӑватӑр — ха, — терӗ ӑна прилавка хыҫӗнче ларакан хӗре, - Унӑн отель Lucky Strike пачка пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те ҫӳлӗке аялта пӑхса ҫаврӑнчӗ. Вӑл пӗшкӗннӗ чух мӗн пулса иртни мана питӗ килӗшрӗ. Ӑна ҫур доллар хушса хучӗ.
  
  
  — Ҫук, ҫук, - терӗ вӑл. "Сигарет ҫитмӗл пиллӗк.
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Нью-Йорк районӗ пире чӗлӗм турттарма ҫителӗклӗ", — терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл мана хӑйӗн куллине парнелерӗ.
  
  
  — Пурте йӗркеллӗ, - терӗм эпӗ, прилавка ҫине тата чӗрӗк пус пӑрахса. Аслӑ салатса пӗтерекенсем тавра чи юлашки Картер.
  
  
  Ӑна вестибюльти тӗкӗр ҫинче хӑйӗн сӑнне курчӗ. Мана яланах ҫапла туйӑнатчӗ: эпӗ шӑпах ҫавӑн пек курӑнатӑп, хема ӑна курӑнатӑп. Вӑрттӑн агент. Вӑл ытла та ҫӳллӗ те ҫиллес, капӑр спас-костюм тӑхӑннӑ. Кунсӑр пуҫне, ӑна та ҫилпе ҫанталӑкра ытла та вӑрах ҫӳренӗ пек туйӑнать. Пӗчӗк хӗрачасем ун пек сӑн-пите "ватӑ"теҫҫӗ. Пысӑк хӗрачасем ҫакна "нумай тӳссе ирттернисем"теҫҫӗ. Эпӗ ӑна пӗркеленчӗксем ҫеҫ тесе шутлатӑп, ытти вара мана пӑшӑрхантармасть.
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. 1:50. Вӑл ир ҫитрӗ. Хоук отель хемӑпа АX-мӗш номерлӗ тӗл пултӑрччӗ, вӑл мана темле чрезвычайлӑ лару-тӑру ҫинчен инструкци патӑрччӗ. Вӑл ман пата хӗр янӑ пулӗччӗ. Хӗрлӗ. "Башня"ресторана мӗнле кӗмеллине пӗлнипе пӗлменнине ыйтса пӗлӗччӗ вӑл. Нью-Йоркра ун пек ресторан ҫук.
  
  
  Ӑна, кӗтмелли залри пысӑк ҫемҫе креслӑсем тавра пӗрин патне пырса, унпа юнашар пепельница ларать. Ӑна эпӗ ятарласа хатӗрленӗ брендсене юлашки хут чӗркесе тӑкакланӑ, тата заказ пама та маннӑ. Анчах Лаки Страйк та нимӗн те пулман. Ӑна хаҫат уҫрӗ.
  
  
  "Ӗнер каҫхине Насау хулинчи "Гренада" эксклюзивлӑ казинора Джон сенатор. Сейбрука, ҫар ӗҫӗсен Комитечӗн председательне, фрак тӑхӑннӑ ҫӳллӗ ҫынна персе вӗлернӗ. Куракансем каланӑ тӑрӑх, сенатор тин ҫеҫ икӗ хут выляса илнӗ, Эпӗ Джек Блэкла вылятӑп, унпа юнашар вылякан "чит" кӑшкӑрса пистолетне туртса кӑларчӗ те ӑна икӗ хутчен персе ячӗ. Вырӑнти полици шанчӑксӑр ҫынна хураллама вырнаҫтарнӑ. Малтанлӑха психиатикӑлла заключени ҫак ҫын, Chen-ли Браун, психикӑлла шайлашусӑр пулнине кӑтартса парать. Сӗтел ҫинчи чи пысӑк ставка икӗ доллар пулнӑ".
  
  
  Ӑна, картинка ҫине пӑхса илчӗ. Чен-ли Браун пӗрре те психикӑлла шайлашусӑр пек курӑнман. Вӑл халь ҫеҫ саркайӑка ҫисе янӑ кушак аҫи евӗрлӗ. Азиатла хӗсӗк куҫсем сарлака та хытӑ пичӗ ҫинче. Тутине ҫилӗллӗн чалӑштарса илчӗ. Ӑна каллех фотоӳкерчӗк ҫине пӑхса илчӗ. Тем пӑшӑрхантарать мана. Юнашарах икӗ ӳкерчӗк пекки пур: йӑнӑш туп.
  
  
  "Каҫарӑр, "Башня"ресторана мӗнле кӗмеллине каласа памастӑр-и?»
  
  
  Хӗп-хӗрлӗ. Илемлӗ пит тавра пӑхӑр тӗслӗ ҫӑра пӗлӗтсем. Унӑн сӑн-пичӗ пӗтӗмпех куҫ пек туйӑнать. Куҫӗсем пӗтӗмпех тӗслӗн курӑнаҫҫӗ. Симӗс, хӑмӑр, хӗрлӗрех хӑмӑр. Вӑл ҫар костюмӗ тӑхӑннӑ. Форт-Нокс ҫеҫ: кунта ылтӑн руднике пытарнӑ.
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Башня?"nen ҫинчен нихҫан та илтмен."Ӑна ҫак сӑмахсене каламалла пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл ҫак сӑмахсене чӑн-чӑн актер пек каларӗ.
  
  
  "Ҫук-и?"— терӗ вӑл, савнӑ ҫамки ҫинчи кӑмӑллӑ пӗркеленчӗксене пӗркелентерсе. — Тен, эсир "Башня"гостиница ҫинчен калатӑр? Ку та манӑн текстӑн пӗр пайӗ пулчӗ.
  
  
  "О, ҫук. Мӗнле айванла, э? Вӑл хӑйӗн тусӗсемпе тӗл пулма шутларӗ те, вӗсем "Башня"ресторана каларӗҫ пулӗ тесе шухӑшларӗ. Вӑл хӑй те илемлӗ актриса пулнӑ.
  
  
  — Пӗлетӗн — и мӗн, - терӗ ӑна хыттӑн, кам пӗлме пултарнине пурте илтчӗр тесе. — Укҫа тытатӑп, барта телефон кӗнеки пур. Эпир пур ресторансене те тупӑпӑр, вӗсен ячӗсенче "Башня"сӑмах пур.
  
  
  "Ку темиҫе сехет йышӑнма пултарать", - терӗ вӑл.
  
  
  — Эпӗ пӗлетӗп, - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпир тӗттӗм кӗтесе тупрӑмӑр. Ӑна бурбон хушнӑ, вӑл шерри. Пӑрсем-ледисем. "Мӗн вара?"Официант пирӗн ӗҫме-ҫиме илсе килсен, ӑна ҫапла каларӗ. Ӗҫе ҫав тери васкамалла мар.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. — Эсӗ паянхи хаҫата вуланӑ - и? Ҫапла вӑл кунтан чӑннипе ҫитме пултарать.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Пӗрремӗш йӑрӑм ҫеҫ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. Унӑн ашшӗ мӗн ҫинчен калаҫмалли пур.
  
  
  — Сейбрук сенатор ҫинчен калатӑр-и эсир?
  
  
  "Пӗтӗмпех мар. Чӑн та, чэнь-ли браун сӑн-сӑпачӗ унӑн хӑюллӑ.
  
  
  — Ку унпа ҫыхӑннӑ-и?
  
  
  "Ммммм. Уйрӑммӑн.'
  
  
  Пурне Те Пултаракан Турӑ. Тата тепӗр хӗр, выляма юратаканскер. Анчах ӑна вӑййа, вӗсенче вылякан хӗрсене юратнӑ пекех, юратмастӑп. Ӑна пӗр ҫӑвар бурбон ӗҫрӗ те кӗтме пуҫларӗ.
  
  
  Эпӗ сана выляма хӑтланмастӑп... ку вӑл шуйттан пекех... — вӑл юрӑхлӑ сӑмах тупрӗ, -.. ҫӗвӗҫе ил... ну, "кӑткӑс" тени-пачах урӑхла сӑмах". Ирина хӑйӗн сумки патнелле туртӑнчӗ.
  
  
  — Мортон сенатор мӗнле вилнине астӑватӑр-и эсир?
  
  
  Ӑна вӑл хӑй асра тытнине тӗрӗслерӗ. "Ку виҫӗ-тӑватӑ уйӑх каялла пулчӗ. Авиакатастрофа, ҫапла мар-и?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Уйрӑм самолет. Пилот сывалайман.
  
  
  "Мӗн вара?'
  
  
  "Мӗнех вара."Вӑл сумкине уҫрӗ те кивӗ хаҫатран касса илнӗ хута туртса кӑларчӗ. — Вӑл пилот пулнӑ, - терӗ вӑл. Унӑн тӗксӗм ҫутинче те вӑл хӑй куҫ умӗнче хӑюллӑ пулнине ӑнланса илчӗ. — Чен-ли Браун, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Ҫук, ҫук. Чарльз Брайс.
  
  
  Ӑна каллех сӑнӳкерчӗк тӗпчерӗ. Ку чӑнах та чен-ли сӑн-пичӗ. "Апла пулсан, ҫак китаецсем пурте пӗр евӗрлӗ, эпӗ те ку историе ӑнланса илейместӗп".
  
  
  Вӑл кулса янӑ пекех пулчӗ. "Тен, ку пӗртен-пӗр ӑнлантару пулӗ. Анчах Ку ҫынах пулма пултараймасть, мӗншӗн тесен Чарльз Брайс вилнӗ. Вӑл каялла чакрӗ те бомба ҫурӑласса кӗтме пуҫларӗ.
  
  
  "Йӗкӗреш?'
  
  
  — Тройняшка пирки мӗнле? Вӑл каллех сумкине чикрӗ те сӑнӳкерчӗк кӑларчӗ. ВӐЛ АX вӑрттӑн ӗҫӗпе пулнӑ. Ӑна гэндерсон алли палласа илчӗ. Ун ҫине "Лао-Цзэн"тесе ҫырнӑ. Сӑнӳкерчӗкӗ шултра та уҫӑмлӑ пулнӑ. Кивӗ хаҫат ҫинчи сӑнӳкерчӗксенчен те, паянхи хаҫатри ӳкерчӗксенчен те уҫӑмлӑрах. Паллах, ку каллех ҫав сӑнах. Ҫывӑхра вӑл аслӑрах пек курӑнать, анчах сӑн-пичӗ малтанхи пекех. Халӗ вӑл мана ӗлӗк тӗлӗнмелле пек туйӑннине сасартӑк ӑнланса илчӗ. Ҫамки варринче шӗпӗн пур. Сахалтарах сӑнӳкерчӗксенче вӑл инди кастин ӳкерчӗкӗсем ҫине ӳкерсе хунӑ пӑнчӑсем пек курӑннӑ. Кунсӑр пуҫне, ку чӑн-чӑн шӗпӗн. Тӗрӗсрех каласан, виҫӗ шӗпӗн. Вӗсем виҫӗ тӗрлӗ ҫамка хушшинче уҫҫӑнах палӑрса тӑраҫҫӗ. Облаҫсем, ку виҫӗ ҫын пулсан та, пулма пултараймаҫҫӗ. Чен-Ли Браун, Чарльз Брайс тата Лао-Цзэн пӗр ҫын пулмалла. Анчах Чарльз Брайс вилӗмрен чӗрӗлсе тӑман пулсан, ун пек пулма пултарайман пулӗччӗ.
  
  
  "Кам Вӑл Лао-Цзэн?»
  
  
  "КАРЛ Главный агент ."АКӐ мӗн иккен вӑл; АННЕ ун хыҫӗнче тӑрать. Ази ҫынвӗлеренӗсен отрячӗ. ФЕДЕРАЦИН ирӗклӗ федерацийӗ КИТАЕЦСЕН, камбоджиецсен, лаосецсен, вьетнамецсен тата АПШ - ih проблемӑсен тымарӗ тесе шутлакансене пурне те. Ку сӑмах вӗсемшӗн мӗне пӗлтерет-ши, Пирӗншӗн вӑл "Американецсен пырне халех касса татаҫҫӗ"тенине пӗлтерет. МӖНШӖН тесен КАРЛ ПУРИНЧЕН ытла ҫакӑнпа аппаланнӑ.
  
  
  Ӑна, хӗр ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл хӑйӗн стаканне, пуласлӑха курма тӑрӑшнӑ пек, пӑхрӗ. "Лао-Цзэнӑн М1 степень пур", - терӗ вӑл.
  
  
  Пӗрремӗш класа вӗлерекен. Лао-Цзэна тӗл пулнӑ пулсан, ӑна хӑйпе пӗр тан ҫын тӗл пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл ман ҫине хӑраса пӑхрӗ. Вӑл тӳрех ман ҫине пӑхма ирӗк пачӗ. Унӑн ашшӗ ҫак сӑн-сӑпата унӑн куҫӗсенче упраса хӑварасшӑн. Ку вӑл эпир тӗл пулнӑранпах курнӑ ҫемҫе кӑмӑлӑн пӗрремӗш палли пулчӗ. Ытарма ҫук васкавлӑ хӗр вестибюльте эпир тӗттӗм барта пӗччен юлсанах ӗҫлӗ хӗрарӑм пулса тӑчӗ. Эпӗ Хама Дон Жуан пек тыткаласшӑн мар, анчах яланах урӑхла пулать. Куҫ мӑч-мӑч хупӑнчӗ те, халӗ ӗнтӗ манӑн ӗҫ ҫине куҫма черет ҫитрӗ. Вӑл япаласене ытлашши ҫӑмӑлттайла йышӑнманнине туйрӗ.
  
  
  — Лао-Цзэн, — терӗм эпӗ кӗскен, - ӑҫта вӑл халь?
  
  
  Унӑн куҫӗнчи эмоцисем телевизон ӳкерчӗкӗ майӗпен ҫухалнӑ пек ҫухалчӗҫ. — Эпир пӗлместпӗр, - терӗ вӑл хуллен. — Ӑҫта пулать вӑл яланах?
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. — Эпир те пӗлместпӗр. Китай-и? Индокитай-и? Пилӗк ҫул каялла эпир кайран ҫухатрӑмӑр. Вӑл кирек ӑҫта та пулма пултарать.
  
  
  Вӑл пӗр минутрах сигарета илме кӗрсе кайрӗ. Вӑл ӑна ih вестибюльте хӑварнӑ пулмалла.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. — Эсӗ ih вестибюльте хӑвартӑн. Вӑл сумка тавра хӑйӗн пачкине туртса кӑларчӗ.
  
  
  Ӑна пӗр фильтрлӑ пирус тивертсе ячӗ. Телее пула, вӑл чи юлашки ӑру шутне кӗмен, ҫавӑн пек япаласем кама кӳрентереҫҫӗ? Мана кивӗ мода тейӗр, анчах эпӗ ҫакна ҫеҫ шанатӑп: хӗрарӑм ҫӳп-ҫапа ҫеҫ агрессилеме пултарать.
  
  
  — Халӗ ӗнтӗ, — терӗм эпӗ, - манӑн задани мӗнре.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Халӗ ку санӑн задани".
  
  
  "Хок тӗрме тавра кам та пулин чен-лие туртса кӑларма хӑтланать тесе шутлать. Кам пулсан та, вӑл ҫаксене пурне те уҫҫи пулма пултарать". Вӑл сывлӑшалла тӗлсӗррӗн тӗллесе кӑтартрӗ. "Ну, — терӗ вӑл, - ку политикӑлла кавар пулмалла".
  
  
  — Кала, кала. Ку шӳт пулӗ. Икӗ сенатора икӗ китаец вӗлернӗ, вӗсем иккӗшӗ те пӗр пек курӑнаҫҫӗ, анчах пӗр ҫынах мар, вӗсем те пысӑк каннӑн икӗ ретлӗ агенчӗ пулса тӑраҫҫӗ, эсир вара ку политикӑллӑ кавар тесе шутлатӑр.
  
  
  Вӑл ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. — Ун чухне эсир ӑна мӗнле ят панӑ пулӑттӑр?
  
  
  "Эпӗ ҫакна наукӑпа фантазилле сюжет теме кӑмӑлланӑ пулӑттӑм".
  
  
  Пӗр хушӑ вӑл ман ҫине пӑхса тӑчӗ, унтан кулса ячӗ. "Вӗсем мана эсӗ ҫав тери кулӑшла тесе каламарӗҫ", — терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ пачах кулӑшла пулма тӑрӑшмастӑп. Ку ӗҫ Джон Бруннершӑн е урӑххишӗн пулмалла. Ӑна кунта мышцӑсемпе ӗҫлеме ҫеҫ".
  
  
  — Мммм, - терӗ вӑл, тути ҫинчи сарказа ҫуласа. Вӑл мана ҫак ӗҫе тума ирӗк парасса шаннӑ. "Мышцӑсем, — терӗ вӑл, - кирлӗ услови пулса тӑраҫҫӗ. Вӗсем, ачасем,чэнь-ли патне ҫитесшӗн, ӑна хӗҫпӑшалпа тумаҫҫӗ". Вӑл пӗр сыпкӑм ӗҫрӗ. Официаллӑ темиҫе шӳт пирӗн ҫине кӑшт аяккарахра шанчӑксӑррӑн пӑхаҫҫӗ. Ӑна кунта хӗрӗх-аллӑ пин долларшӑн хам вырӑна сутма пултаратӑп, тесе шутларӑм.
  
  
  Пуҫ мимине илес пулсан, — терӗ вӑл, - сирӗн ih пулман пулсан, эсир чӗрӗ пулман пулӑттӑр. Н-3-мӗш Номерлӗ" n " ноль пӗлтермест тесе шутламастӑп эпӗ.
  
  
  — Тӗрӗс, - терӗм эпӗ, - Унӑн гени. Анчах эпӗ яланах эсӗ "ноль", "0" урлӑ мар, "н" урлӑ ҫыратӑн пулӗ тесе шутланӑччӗ. Ee мухтав мана ҫилентерчӗ. Мӗншӗнне эпӗ тӗп-тӗрӗс пӗлместӗп. Вӑл та урӑх нимӗн те пӗлмен, темӑна улӑштарма та пӗлмен. "Гар Кантор пире Насау хулинче кӗтет ӗнтӗ. Унта ҫитсенех эпир унпа ҫыхланӑпӑр".
  
  
  "Эпир-и?"Вӑл планланинчен те уҫҫӑнрах пулчӗ. Халлӗхе. Эпӗ хӗрарӑмсемпе ӗҫлеме юратмастӑп. Выляс пулать. Ӗҫлесси питех мар. Мана йывӑр чухне ӑна пӗр хӗрарӑма ҫеҫ: Вильгельмина ҫеҫ тӳсетӗп. Манӑн лайӑх пистолет 9мм Люгер.
  
  
  — Ҫук, апла пулас ҫук, - терӗм эпӗ. Кунсӑр пуҫне, мышцӑсем пӗрремӗш вырӑнта пулсан, эсир вӗсем тавра пӗччен мар. Санӑн ку ытла та сахал. Вӑл хӑвӑрт ларчӗ. Унӑн куҫӗсенче тарӑху палӑрчӗ. "Ӑна ҫитменлӗх тесе мар, — хушса хутӑм эпӗ, - мана мускуллӑ инкесем килӗшмеҫҫӗ".
  
  
  — Апла пулсан, вӑл начар аппӑшӗ ҫеҫ, вӗренекенни кансӗрлет кӑна?
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. — Эпӗ сана ырхан тесе каламӑттӑм.
  
  
  Ҫакна вӑл юлташла асӑрхаттарнӑ пек йышӑнмарӗ. Вӑл шкул учительницин сӑн-питне кӑтартрӗ. "Ну, мистер Картер, штаба хутшӑнтарасшӑн пулас. Унсӑр пуҫне, ӑна китай соэ-тоан диалектне пӗлетӗп, вӑл пире кирлӗ пулма пултарӗ тесе шутлатӑп эпӗ.
  
  
  — Насауна-И? Вӑл кулса ячӗ.
  
  
  — Насаура, тен, тата ӑҫта та пулин. Вӑл кулмарӗ.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Ӑна ӑнланатӑп."Вӑл ҫакна ӑнланмарӗ. Анчах ман пата темскер ҫывхарма пуҫларӗ. Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи сенаторсене е тата мӗн те пулин урӑххисене вӗлерме кавар тунӑ пулсан, вӑл Ман ӗҫчӗ. Кунсӑр пуҫне, ӗҫ ҫын вӗлересси патне ҫитнӗ чухне каннӑсем ӑна та пӗр чӗлхепе каламан. Унтан ҫав Лао-Цзэн пулчӗ. кайран-и, кайран-и, вӑл ун патне илсе пыма пултарнӑ. Вӑл кирек ӑҫта та пулма пултарать. Китайра, Индокитайра пулма пултарать. Ҫавӑнпа та мана пӗлӳ кирлӗ пулма пултарассинчен те ытларах кирлӗ пулчӗ.
  
  
  — Хӑҫан каятпӑр эпир?.
  
  
  "Тӑваттӑра вӑтӑр". Пирӗн пӗрремӗш класс самолечӗ ҫине икӗ билет лартрӗҫ. — Эпӗ Пирӗн валли Райри утрав ҫинче номер хатӗрлерӗм.
  
  
  Ҫапла вара эпир килти ӗҫсене те, вырӑнсене те валеҫнӗ пулӑттӑмӑр. Ӑна официанта паллӑ пачӗ те ӗҫнӗшӗн тӳлерӗ.
  
  
  "Сӑмах май. Мӗн ятлӑ эсир?'
  
  
  — Стюарт, - терӗ вӑл. "Линда Стюарт". Вӑл кӑштах чарӑнса тӑчӗ. "Миссис Стюарт".
  
  
  — О, - терӗм эпӗ, - ну, кайран мӗн? Ӑна качча илесшӗн пулман.
  
  
  — Кам-ха вӑл телейлӗ ҫын, мистер Стюарт?
  
  
  "Эсӗ."Вӑл сӗтел ҫинчи билетсем ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  Мистерпа джон Стюарт Нью-Йорк-Насау Гокӗ
  
  
  — Сирӗн ытти документсем пирӗн багажра. Водитель удостоверенийӗ, паспорт тата Ытти Те, Мистер Джон Стюарт ячӗпе. Ӑна багажа регистраци стойки ҫине хӑварнӑ. Эсир такси заказ панӑ вӑхӑтра ӑна илсе каятӑп. - Ыттине сана самолет ҫинче каласа парӑп.
  
  
  Эпир ҫаплах сӗтел хушшинче ларатпӑр. Кӗтесри лайӑх та сулхӑн пукан. Ӑна ee сулӑран ярса тытрӗ те аялалла туртрӗ. Ӑна хытӑ туртрӗ, мӗншӗн тесен вӑл кӑшкӑрма шутламаннине пӗлчӗ. Ӑна хулпуҫҫийӗнчен хускатса илчӗ те, билет ман алла шуса кӗчӗ. Вӑл ӑна курчӗ. — Юрӗ, Линда. Ӑна ҫирӗп алӑран тытса тӑрать. — Эпӗ сирӗн ята пӗлесшӗн. Мана эсӗ камне ӗнентерни кирлӗ, эпӗ ӑна халех тӑвасшӑн.
  
  
  Унӑн пичӗ шуралса кайрӗ, куҫӗсем тӗксӗмленчӗҫ. Вӑл аялти тутине ҫыртрӗ те аялалла пӑхрӗ. Пире пӗр сӑмах та калас мар тесе, вӑл сумкине ярса тытрӗ. "О, ҫук, хаклӑ ҫыннӑм, ӑна хамах тӑватӑп".
  
  
  Унӑн пичӗ ҫинчен куҫне илмесӗр, вӑл сумкине илчӗ те пушӑ аллипе мӗн пуррине ухтарчӗ. Ҫӑра уҫҫисем, пудреница, помада, бумажник. Пистолет та пур, ӑна вӑл кӑшт ҫеҫ курчӗ. Тирпейлӗ .22. Ӑна пӗр минут хушшинчех хупса хунӑ. Кӑштах тӑрмашсан, вӑл хӑй мӗн тӑвас тенине тупрӗ: перо тыткӑчне.
  
  
  Ӑна пукан ҫине хучӗ те футляр тӑрӑх туртса кӑларчӗ. Ҫирӗп алӑпа ее тытса, ӑна код шифрланӑ. Тарӑ Беннет. Ҫирӗм сакӑр ҫул. Хӗрлӗ ҫӳҫ. Симӗс куҫсем."Ҫапла вара унӑн куҫӗсем официально симӗс пулнӑ. "ИДАКС-20. Р.класӗ Наука пайӗнче ӗҫленӗ, вӑл ҫав тери шанчӑклӑ пулнӑ. Ӑна вуланӑ чухне вӑл ман сӑн-пите тӗпчетчӗ. Вӑл эпӗ вуланине пӗлет, анчах ҫапах та тӗлӗннӗ пек курӑнать.
  
  
  — Юрать, пуҫтар ӑна. Ӑна ручка ҫине кӑтартрӗ. Ее пуҫтарса кайнӑ чух вӑл ӑна ямарӗ.
  
  
  — Халӗ эсӗ мана шанатӑн-и? Унӑн сасси халӗ те сарказмшӑн ытла чӗтрет.
  
  
  — Эпӗ санран нихҫан та ыйтман, Тарӑ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. — Апла пулсан, мӗн тума лайӑх пулнӑ-ха ку?
  
  
  — Нимӗн ырри те ҫук, — терӗм эпӗ. - Хӗрарӑмпа пӗрле ӗҫленӗ Чух, эпӗ пирӗншӗн ӗҫлеменнине пӗлме мана авантарах. Эсӗ ун ҫинчен пӗлнипе пӗлменнине эпӗ шансах пӗтереймерӗм.
  
  
  Эпӗ алӑк патнелле утрӑм. Вӑл хӑйӗн япалисене илчӗ те ним чӗнмесӗр ман хыҫҫӑн утрӗ. Эпир вестибюль витӗр тухсан, вӑл ун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Швейцара калӑр, такси чӗнтӗр. Вӑл сире алӑк патӗнче тепӗр темиҫе минутран тӗл пулать".
  
  
  Вӑл симӗс куҫӗсене официально усрӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  — "Лаки страйк" икӗ пачка, - терӗм эпӗ, - Халӗ вӑл Мистер Джон Стюарт тӑкакӗсенче пурӑнать.
  
  
  Хӗр пӗр хушӑ ман ҫине пӑхса тӑчӗ, унтан мана икӗ пачкине те тӑсса пачӗ. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӗ: - "Кам эсӗ?"Темле мазохистсем-и?
  
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  Эсир ӑна мӗншӗн тунине пӗлес тетӗр пулсан, ҫакна эпӗ укҫашӑн тумастӑп тесе калама ирӗк парӑр. Пӗлтӗрхи улттӑмӗш уйӑх хушшинче эсир ӗҫсӗр пулнӑ пулсан, тен, эсир унран та ытларах ӗҫлесе илнӗ пулӗ; ку вара ӗҫсӗрлӗх тӗлӗшпе сирӗн пособие шута илмесӗрех. Ҫакна мӗншӗн тунине пӗлес тетӗр пулсан, манӑн сире чӑн - чӑн сӑлтав-патриотизм. Паллах, ку яланах тӗрӗс пулма пултарать. Анчах эсир мана айӑпланакансен сакки ҫине лартатӑр пулсан, тӗрӗслӗхсӗр тата тӗрӗслӗхсӗр пуҫне урӑх нимӗн те кирлӗ мар пулсан, эпӗ ӑна насаура 40 градус пулнӑ, халӗ вӑл пляж ҫинче, тӗнчере чи лайӑх вилесемпе юнашар, тӗнчере чи пӗчӗк бикини ҫеҫ пулнӑ. Ку хӗрӗн пурте пулнӑ. Ee аппендикс таранах. Тар Беннет питӗ лайӑх ӳкернӗ. Пӗрре ҫитмӗл пиллӗк; крем ӳчӗ. Ун тавра урасем ҫурӑ... Вӑл хӑйне хӑй хӑҫан та пулин чаракан чи илемлӗ хӗр пек туйӑннӑ. Манӑн та ҫавӑн пек туйӑм пурччӗ: ӑна хамӑн карттӑсене тӗрӗс кӑтартсан, ун ҫинче манӑн куҫсем ҫеҫ мар чарӑнса тӑрӗҫ.
  
  
  Ку усӑллӑ пулчӗ, теҫҫӗ. Анчах ку мана патриотла ӗҫ туса хучӗ тесе шутламастӑп эпӗ. Ӗнер каҫхине ӑна чугун Ҫул Вокзалӗнчен: "пуҫӑра ан усӑр, пурте лӑпкӑ", тесе пӗлтерчӗҫ. Вӑхӑт ҫитсен манпа ҫыхланатӑп, терӗ вӑл мана. Вӗсем патне ҫитиччен пирӗн, америкӑри яланхи мӑшӑр отпускри пекех, хамӑра хамӑр тыткаламалла пулнӑ. Ку вӑл эпир ҫинӗ чухне пире мӗн ҫинчен те пулин сасӑпах - шыва кӗме юрать - и, ҫук-и-калама юраманнине пӗлтерет.
  
  
  Ӑна Тарӑна номерте хӑварчӗ те, хӑй Линда иккенне, мистер Джон Стюарт пулнине аса илтерсе, лайӑх ӳкерчӗк тума тухрӗ. Ӑна утраври эрехсене кураймастӑп, утраври барменӑсем те хисеплетчӗҫ мана ҫавӑншӑн. Ку тӳлевсӗр канаш: кариб слингине заказ парӑр та, вӗсем сире пӑхӑнтарма тытӑнӗҫ. Таса виски хушӑр, вӗсем сире кирлӗ информацие тивӗҫтереҫҫӗ.
  
  
  Унӑн отелӗ пересси ҫинчен вырӑнти шухӑшне пӗлесшӗн. Ӑна отель илнине пачӗҫ. Инсайдерсем ку таса мар бизнес кӑна тесе ҫирӗплетеҫҫӗ. Чэнь-ли утрав ҫинчен мар, турист пулнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл психикӑлла шайлашусӑр пулман. Вӑл хулана пӗрремӗш хут пырсан, nen хулине питӗ кӑмӑлсӑрланнӑ, анчах ун хыҫҫӑн вӑл ҫухалнӑ. Темӗнле вараланчӑк ӗҫ пулса иртрӗ.
  
  
  Вӑл пирӗн номера таврӑнсан, вӑл ҫывӑрмалли пӳлӗме кӗмерӗ. Ӑна хыврӗ те диван ҫине выртса ҫывӑрчӗ. Ку тата тепӗр тӳлевсӗр канаш: хӗрарӑма апат ҫимен арҫын пек нимӗн те хускатмасть.
  
  
  Ӑна сигарета тивертсе Ячӗ те Тарӑ ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл пляж ҫинче ҫывӑрать. Вӑл иртнӗ каҫ ҫывӑрнипе ҫывӑрманнине пӗлес килчӗ манӑн. Анчах эпӗ ку шухӑша малалла тӑсасшӑн пулмарӑм. Ку вӑл, паллах, хӑй мӗн туни пӗтӗмпех кӑмӑллӑ пулчӗ.
  
  
  — Мистер Стюарт-И? Ку отель посыльнӑйӗ пулнӑ. Вӑл аллине хӗвеле хирӗҫ тытса тӑрать. "Гаваньре сирӗнпе калаҫасшӑн пулнӑ джентльмен пур". Ку Ӗнӗк пулать. Паллах, отеле ҫынсенчен хӑтӑлма. Вӑл пуҫне сулчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Эпир хӗрлӗ хӑйӑрлӑ пляж ҫиппине, чуллӑ кукӑр-макӑр сукмак пуҫламӑшӗ патне ҫитрӗмӗр. "Сирӗн кунта иртмелле, - терӗ вӑл. — Эсӗ кунта таврӑнма пултаратӑн. Сана вестибюль витӗр шыва кӗртмеҫҫӗ.
  
  
  — Тавтапуҫ, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ку ҫулпа сасӑлас пулать. Тепӗр енче пусма пур.
  
  
  Ҫапла, - терӗм эпӗ, Вӑл мӗншӗн иккӗленсе тӑнине Ӑнлантӑм Та эмӑна чей вырӑнне сигарет сӗнтӗм. "Каярахпа курнӑҫӑпӑр", - терӗм эпӗ, каннӑ пек пулса: "эсир ыран хӑвӑрӑн чей ӗҫӗрсене илӗр". Эпир мистер Стюарт ырӑ кӑмӑллӑ ҫын тесе шутларӑмӑр, чӑнах та?
  
  
  Эпӗ гавань патнелле каякан сукмакпа утрӑм. Сӑн-сӑпачӗ хӑйне евӗрлӗ. Леререхре, утрав кукӑрӑлнӑ тӗлте, тропикри симӗс сӑртсем ҫӗкленсе тӑраҫҫӗ, йӗри-тавра кӗрен хӑю тытнӑ. Манран сулахайра кӗрен чул тавра стена пур, ун ҫине вунӑ сарӑрах хӑмӑр шарик хурсан, вӗсем айккинелле сиксе ӳкеҫҫӗ. Тепӗр енчен, ман айра, ҫичӗ метрта, хӗвел ҫинче сапфир пек йӑлтӑртатакан шыв выртать. Кирек мӗнле пулсан та, ку вӑл кӗске ҫул пулман. Гавань тата виҫҫӗр метрта, ӑна ҫулама та ӗлкӗреймест.
  
  
  Ҫак пысӑк хум ӑна илтмен пулсан, вӑл ман пата ҫитиччен пӗр секунд маларах, Пусӑ диаметрӗ улттӑмӗш фут сарлакӑш икерчӗ вырӑнне унӑн лаптак икерчӗ пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл ахаль ӳкмерӗ, тӗртсе ячӗҫ-э-э. Вӑл чупса кайрӗ те чул ҫумне лӑпчӑнчӗ. Хум сукмак ҫине пырса ҫапӑнчӗ те тата ытларах шыва путрӗ. Вӑл пӗр вырӑнтах тӑрса итлерӗ. Кам пулсан та, унран лайӑхрах пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл мана ҫӳлтен сӑнама пултарать. Манӑн ансӑр сукмакпа шыв ҫине ҫичӗ метр аяларах пӑхма тиврӗ. Тинӗс тӗпӗнчи шӗвӗр чулсем ӳтлӗ ҫӑварӗнчи шӗвӗр шӑлсем пек йӑлтӑртатаҫҫӗ.
  
  
  "Мӗн вара?"Вӑл che-пӑшӑлтатса калаҫнине илтрӗ. Ih иккӗн пулнине ӑнланса илме гарвар вӗренӗвӗ кирлӗ пулман. Ку мана питӗ пулӑшрӗ. Вӑл ҫурӑмӗпе йынӑшнӑ пек тӑрать, ҫаппа-ҫарамас. Хӗҫпӑшал вырӑнне вӑл пӗр пачка сигарет тата пӗр коробка шӑрпӑк ҫеҫ тупма пултарнӑ. Манпа юнашар чул та ҫук. Вӑл стена ҫумӗнче хутланса выртрӗ. Вӑл ансан, манӑн сукмакпа каймалла пулчӗ. Хама персе пӑрахасса кӗтсе, шыв урлӑ мар.
  
  
  Тепӗр каччи ревматизм еннелле пуҫне сулчӗ пулмалла, мӗншӗн тесен пирӗн сасӑсене ку таранччен те илтменччӗ-ха. Турӑҫӑм, вӑл пысӑкчӗ. Пӗр тонна кирпӗч. Пин килограмм туллиех. Мана "Леопард" танк персе антарнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Эпир чуллӑ ансӑр ҫул ҫинче тӗл пултӑмӑр та, вӑл ман ҫурӑм ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Ҫакӑн пек ҫапнине чӑтса тӑма вӑйӑм ҫитмерӗ манӑн. Эпӗ мӗн тума пултарнине хирӗҫ тӑма хӑтланса пӑхӑп. Ӑна кирек мӗнле йӑхран та лартма хӑтланнӑ, анчах вӑл ҫаврӑнса ӳкнӗ те йывӑр шӑшисемпе пӗҫҫинчен ҫапма тытӑннӑ. Питӗ хытӑ ҫапни мар.
  
  
  Эпӗ ҫав анкӑ-минкӗленӳрен ниепле те хӑтӑлаймарӑм. Вӑл, ҫилӗм тултарнӑ пӗр пысӑк пичке пек, ман ҫумма ҫыпҫӑнса ларчӗ. Вӑл аллисемпе ман карланкӑран ярса тытрӗ те, нимӗн тума та ҫук пек туйӑнчӗ. Манӑн сылтӑм алла таҫта пирӗн айрах пӑчӑртаса тытнӑ. Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те сулахай алӑри пӳрнесемпе куҫсенчен ҫапмалла. Ӑна ун пек тума юратман, анчах ҫакӑн пек аякран тивертейменнипе пулас. Ӑна, ман чӗрнесем айӗнчи мармелад пулса тӑнине туйса, вӑл этемле мар хӑраса ӳкрӗ. Вӑл ман ҫинчен шуса анчӗ те чӗркуҫленсе ларчӗ. Манӑн пӳрнесем хушшинчен юн сӑрхӑнса тухрӗ. Вӑл каллех тӑчӗ.
  
  
  Пӗрремӗш раунд, анчах чи лайӑххи малта-ха.
  
  
  Манӑн тепӗр тӑшман кӗтсе тӑрать ӗнтӗ. Вӑл сукмак тӑрӑх кӑшт леререх, 45-мӗш калибрлӑ револьвер тытса, мана пурнӑҫра тӗлленӗ глушительпе тӑрать.
  
  
  Мӑнкунра вӑл хӑйӗн шурӑ костюмӗпе пуринчен те лайӑхрах курӑнать. шурӑ кӗпепе шурӑ галстук. Кунсӑр пуҫне, вӑл ҫак юнпа варалама шутламанни те паллӑ пулчӗ. Лайӑх мӑшӑр, кусем иккӗн. Ҫак сарӑ ҫӳҫлӗ, шуранка куҫлӑ денди тата ҫав калама ҫук илемлӗ тумланнӑ экс-чемпион. Унтан Хӑйӗн кӑвакрах тӗслӗ плавкӑллӑ Никкер. Вӑл, йывӑррӑн сывласа, хӑй тӗрӗсленӗ цифрӑсене аллипе тарӑн каснӑ тӑрӑх сӑтӑрса тӑрать. Экс-чемпион сукмакпа манран темиҫе ярд маларах ӳкрӗ.
  
  
  Сарӑ ҫын мана мухтаса илчӗ. — Ҫапла ӗнтӗ, Мистер Картер, ӑна куратӑп, эсир ӑслӑ ҫын. Эсир, паллах, пӗлетӗр ӗнтӗ, ман ҫине тапӑнма хӑтланни питӗ айванла пулӗччӗ?
  
  
  Вӑл британец пулмалла. Сӑмахсем унӑн пырӗ тавра палланӑ ӑша лӗклентерекен акцентпа тухрӗҫ.
  
  
  — Ҫапла, ҫапла, - терӗм эпӗ. -Анне мана нихҫан та хӗҫпӑшаллӑ ҫынпа тавлашма вӗрентмен. Вӑл ниепле те алла илеймест пулсан.
  
  
  — Питӗ шел, эсӗ ҫав чул муклашкине сан ҫине ӳкме памарӑн. Хаклӑраххисем кӑмӑллӑрах пулӗччӗҫ. "Америка туристне ӳкекен чул ту вӗлернӗ". Нимӗнле чӑркӑшу та, нимӗнле кӑткӑс ыйтусем те ҫук. Ӳтрен хӑтармалли нимӗнле кӑткӑс план та ҫук.
  
  
  — Итлӗр — ха, - терӗм эпӗ, - Ӑна пирӗн сире чӑрмантарас килмест. Мӗншӗн перерыв тӑвас мар-ха пирӗн?
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. Тӗрӗсрех каласан, вӑл кӗҫенсе ячӗ. Ку пистолет мана малтанхи пекех пурнӑҫра тӗлленӗ. "Ах, — тенӗ вӑл, - эсир ӗнтӗ мана пӗр ӳт-пӳ хӑвартӑр, унран хӑтӑлмалла. Икӗ ӳт чӑнах та проблемӑран кӑшт пысӑкрах.
  
  
  Ӑна каларӗ. — Икӗ кӗлетке-и? Сирӗн экс-чемпион вилмен. Вӑл урӑх нихҫан та тӗрлеме пултараймасть. — Кейн, — вӑл вилӗ ӳчӗ ҫине кӑтартрӗ, - мана урӑх кирлӗ мар. Анчах шухӑшласа пӑхсан, - вӑл, колледжри комеди кино профессорӗ пек, пӳрнисене шаклаттарса илчӗ, - унӑн пуля суранӗ ҫук, вӑл вилме те пултарать. Вӑл кӑмӑллӑн кулса илчӗ. "Эпӗ Кейн ӳкет пулӗ тесе шутлатӑп. Вӗсем унта, шыв айӗнче, таса мар чул тусем.
  
  
  Кулӑ сарӑлчӗ. Ҫак ҫӗлен чӑнах та ман нервӑсене пӑсрӗ. Манӑн профессире ҫын вӗлерни манӑн тивӗҫсен шутне кӗрет. Ӑна калаҫма ирӗк пани вырӑнлӑ пулнӑ пулӗччӗ, тесе шухӑшларӗ вӑл. Ку вӑхӑта перекетленӗ пулӗччӗ, ӑна мӗн тумаллине ӑнланса илесчӗ. Веб-проблемӑна эпӗ халлӗхе нимӗн те шухӑшласа кӑларман-ха. "Киллмастера Харсӑр Даан пӗтернӗ", тесе хаҫат репортажӗ ун куҫӗ умне тухса тӑма та пултарнӑ. Ку мана пачах килӗшмерӗ.
  
  
  Ку вӑл хӑй тахҫан пулнӑ чи начар лару-тӑру мар, анчах вӑл пире нимӗн ҫинчен те каламарӗ. Вӑл манран пилӗк метрта, аллинче унӑн хӗҫпӑшал. Вӑл мана ниепле те алла илеймест, анчах эпӗ унӑн прицелӗнче пултӑм.
  
  
  Ман хыҫра ҫул ухӑ йӗппи пек уҫҫӑн пырать. Манран сылтӑм енче ҫӳллӗ чул тусем. Сулахайра шыв. Пирӗн хушӑмӑрта ҫурма уҫӑ суккӑр улӑп. пултарнӑ пулсан, вӑл мана вӗлерме те пултарнӑ пулӗччӗ. Ҫак куҫ чарса пӑрахни мана чи малтан лекмен пулсан. Анчах, тен, эпӗ ӑна ҫав Кейнпа мӗнле те пулин усӑ курма пултарӑп. Унӑн ҫакӑн ҫинчен шухӑшламалла пулнӑ. Манӑн вӑхӑт кирлӗ пулнӑ.
  
  
  — Мӗнле хӑтӑласшӑн-ха эсир ман вилӗрен? Nenра пуля шӑтӑкӗсем пулӗҫ тесе шутлатӑп эпӗ ӑна".
  
  
  Ревматизм вӑхӑтӗнче вӑл камзолӑн шалти минутӗнче кӗрсе кайрӗ те виски айӗнчен ӑста тунӑ пысӑк фляжкӑна туртса кӑларчӗ. Вӑл кӗмӗл хупӑлчине пуҫ пӳрнипе ҫӗклерӗ.
  
  
  Ӑна ӑнланаймарӑм.
  
  
  Вӑл каллех кӗҫенсе ячӗ. — Нимӗнле виски те ҫук, Картер. Бензин. Чул хысакӗнче, ҫул кукринче, ҫӗр хӑвӑлӗ пур. Кейн унта кӑвайт чӗртӗччӗ...
  
  
  "Мана вутӑ пек усӑ курса".
  
  
  "Сасӑ пур". Вӑл йывӑррӑн сывласа илчӗ. — Халӗ ӗнтӗ манӑн хамӑн тумалла пулать пулӗ, тесе шутлатӑп. Чэнь-ли тав тӑвасса шанатӑп".
  
  
  Ӑна кӑштах информаци парасшӑн ҫуннӑ. — Вӑл хӑй тӑвиччен мӗншӗн кӗтес мар-ха санӑн?
  
  
  Ӑна кӑмӑлласах йышӑнӑттӑм. Анчах вӑл ыранхи каҫчен тӗрмерен тухмасть. Сире кунта маларах никам та тупайман пулӗччӗ.
  
  
  Сасӑ ҫапла. Вӗсем ҫапла тарма шутланӑ. Хоук каллех тӗрӗс каларӗ. Анчах ҫак ҫӗлен ун ҫине мӗнле пӑхнӑ-ха? Кейн чарӑнчӗ те хуллен йынӑшса ячӗ. Ольга ун патнелле пӗр утӑм ярса пусрӗ.
  
  
  — Пӑрӑн, Картер. Сарӑ ҫын, пистолетне хӑй умне тытса, хӑвӑрттӑн малалла ярса пусрӗ. Вӑл бензин тултарнӑ фляжкӑна каялла чикрӗ, пӗр минут хушшинчех хупӑлчине тӑхӑнма та манмарӗ. Унӑн куртки тӑрӑх бензин пӑнчи сарӑлнӑ. Вӑл ҫакна асӑрхамарӗ.
  
  
  Кейн каллех хуллен йынӑшса ячӗ. Ӑна вӑл ҫӳлтен аялалла пӑхрӗ. Сасартӑк вӑл тухмалли ҫула курчӗ. Ӑна тата тепӗр утӑм малалла ярса пусрӗ. Сарӑ ҫын та. — Каялла, - терӗ вӑл, аллине хӑвӑрт сулса.
  
  
  "Эсӗ Кейна тӑна кӗртесшӗн-и? Тӑна кӗрсен, ӑна ҫӗнтерме йывӑр пулать. Ӑна пӗрре ҫапсах вӗлерме пултаратӑп.
  
  
  — Мӗншӗн эсӗ ҫавӑн пек усӑллӑ пуласшӑн?
  
  
  — Чыс, - терӗм эпӗ. - вилмелле Пулсан, эпӗ ӑна хампа пӗрле пӗр ҫынна та пулин, сирӗн тавра иккӗшне те илсе каяс тетӗп. Юриех кейн кӗлетки патне пычӗ. Ку мана кӑштах ҫуласа илчӗ. Тен, ҫывӑхах мар пулӗ, анчах ку ҫителӗклӗ пулмалла. Халлӗхе ҫук-ха ...
  
  
  Вӑл кейнран мӗн юлнине пӗшкӗнчӗ те хӑйӗн хӗҫпӑшалне куҫа курӑнман аллипе ярса тытрӗ. Кейн "Гааа" евӗрлӗ сасӑ кӑларчӗ.
  
  
  — Иисус Христос, - терӗм эпӗ, каллех хӑвӑрт тӑрса. — Ман шутпа, ун пирки план пур.
  
  
  "Мӗнле?"Манран лайӑхрах ӑнланас тесе, Витманс кӑштах малалла тухса тӑчӗ. — План, - терӗ ӑна тепӗр хут. "План е рибель".
  
  
  Вӑл, манӑн ӑнланмалла мар сӑмахсене ӑнланас тесе, каллех кӑштах ҫуласа илчӗ. Вара ун сасси ӗҫе тытӑнчӗ. Унӑн пуҫ пӳрни вӗҫӗпе шӑрпӑк коробки ҫутрӗ те бензин шӑрши ҫапнӑ куртка ҫине ывӑтрӗ. Вӑл ҫавӑнтах хӗрсе кайрӗ. Вӑл пӑшалне пӑрахрӗ те ҫулӑма сӳнтерме хӑтланчӗ, анчах ӗҫ тухмарӗ. Ҫулӑм хӑвӑрт сарӑлчӗ. Вӑл ҫунакан марионетка пек сике-сике авкаланать. - Пулӑш мана. Турӑҫӑм, пулӑш мана. Тархасшӑн.'
  
  
  Ӑна, ун ҫине пӑхса, хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ. "Сире вут килӗшмест пулсан, инҫех те мар шыв пур".
  
  
  Ӑна каялла ҫавӑрчӗ те шупка-кӗрен пляж патнелле утрӗ.
  
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  
  Тарӑ ҫухалчӗ. Вӑл хӑйӗн пӳлӗмне ҫӳле хӑпарчӗ пулас. Вӑл пӗтӗмпех кӑвакарса, юнланса пӗтнӗ, манӑн ваннӑна йышӑнмаллаччӗ. Ӗҫме те. Тата мӗн те пулин. Малтан манӑн ҫак ӗҫе тӗпчесе пӗлмеллеччӗ.
  
  
  Ӑна ресторан кухнинче, бассейн патӗнче, тупнӑ. Вӑл-эль-гамбургер, гарнир тытса, ӑна ҫухинчен ярса тытрӗ те янах шӑмминчен ҫапрӗ. Грилӑра ӗҫлекен Повар ӑнланчӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  — Ҫапла ӗнтӗ, лолли, уншӑн сана мӗн чухлӗ тӳленӗ?
  
  
  Ревматизм вӑхӑтӗнче вӑл хӑйӗн аш-какай ҫӗҫҫине илме кармашрӗ. Ку тӗрӗс мар пулнӑ. Вӑл ҫурӑмӗпе йынӑшса ячӗ, икӗ аллине те чӑмӑртаса тытнӑ. Ӑна, шанчӑклӑрах пулас тесе, ih кӑшт аяккарах пӑрнӑ.
  
  
  "Эй, йӗкӗт, эсӗ йӗркеллӗ мар-и? Яр мана."Ӑна Карло тесе чӗнеҫҫӗ. Кӑна вӑл униформӑпа ҫырнӑ.
  
  
  — Ҫук, эсӗ мана Вӑл кам пулнине каласа париччен, Карло. Мана ӗмӗрлӗхе кайма ирӗк панӑшӑн сана кам тӳленӗ?
  
  
  — Яр! - кӑшкӑрчӗ вӑл. Вӑл тата хытӑрах ярса тытрӗ те, ӑна чӗркуҫҫипе хуллен кӑна пурнӑҫра ҫапрӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ. "Ӑна тупа тӑватӑп. Камне пӗлместӗп эпӗ.
  
  
  - Карло, Теҫҫӗ. Вӑл шурӑ тумланнӑ-и?
  
  
  "Ҫук. Шурӑ тум тӑхӑннӑ ҫын... - вӑл сасартӑк чарӑнчӗ.
  
  
  — Кам пулчӗ Ку, Карло? Ҫакна вӑл стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  — Кай шуйттан патне, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна гриля патне сӗтӗрсе кайрӗ. Какай ҫупа сирпӗнчӗ. Решетке витӗр пӑхма тата кайран мӗнле курӑнасси ҫинчен шухӑшлама пултартӑр тесе, вӑл ӑна пуҫне аялалла тӗртрӗ. — Бб — бэнг, - терӗ вӑл. "Христиансен Бангелӗ".
  
  
  "Питӗ Лайӑх Христиан. Кам ячӗ сана?
  
  
  — Пӗлместӗп, - нӑйкӑшса илчӗ вӑл. "Ӑна тупа тӑватӑп. Эпӗ пӗлместӗп.'
  
  
  Ӑна вӗҫертсе ячӗ те пӗр утӑм каялла ярса пусрӗ. Тен, вӑл урӑх пӑшӑрхантармӗ. — Апла пулсан, каласа пар-ха мана, мӗнле сӑнлӑ вӑл.
  
  
  Вӑл каллех кресло ҫине ларчӗ. — Пысӑк каччӑ, - терӗ вӑл. "Китаец. Анчах питӗ пысӑк. Вӑл ухмаха ернӗ пек кӑвак костюмпа.
  
  
  Халиччен нихҫан та курман.
  
  
  "Ҫак Бангель, ӑҫтан тупам-ха ӑна?"
  
  
  Вӑл ман ҫине шиклӗн пӑхса илчӗ. Ольга, ун еннелле ҫаврӑнса, кулмасӑр пӑхрӗ. Вӑл пирӗнтен мӗн калама хӑрас пулсан та, вӑл та мана каласа парасран хӑрарӗ.
  
  
  — Кусем "Гренадӑн"икӗ отелӗ.
  
  
  Сенатора Гренад хыснине персе пӑрахнӑ. Тепӗр тесен, икӗ хӗве чиксе хуни те ҫитрӗ ӗнтӗ, ҫакӑ мӗнле курӑнасси мана кӑсӑклантарчӗ. — Тата мӗн пӗлетӗн эсӗ?
  
  
  "Урӑх нимӗн те ҫук. Тархасшӑн. Нимех те мар.'
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ, хӑраса ӳкнӗ пӗчӗк ачана асаплантарас килмест Манӑн. Тата мӗн пӗлмеллине урӑх ҫулпа пӗлме тӑрӑшӑп. Вӑл тухса каяс тесе ҫаврӑнчӗ, анчах тата мӗн те пулин пӗлесшӗн пулчӗ.
  
  
  "Сӑмах май."Ӑна, ҫаврӑнса пӑхрӑм. "Ҫак ырӑ ҫырӑва туртса кӑларнӑшӑн вӑл сана мӗн чухлӗ тӳлерӗ?»
  
  
  Вӑл аллисене сӑтӑркаласа илчӗ. "Вунпиллӗк".
  
  
  — Апла пулсан, вӑл сана улталарӗ. Вӑл ҫирӗм тенкӗ тӳлетӗп.
  
  
  — Ник, эсӗ-и ку? Вӑл чунлӑ пулнӑ.
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Ҫук,"Вараланчӑк насильник".
  
  
  — Эпӗ ӑнланмастӑп сана, - кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Тӑхта-ха пӗр самант.'
  
  
  Вӑл кровать ҫине ларчӗ. Алӑк уҫӑлчӗ те, пӑс йӑсӑрланса тухрӗ, ҫӳҫӗ унӑн чунӗнче явӑнса тӑчӗ. Вӑл махровӑй вӑрӑм шурӑ пальто тӑхӑннӑ. Хура чӗнтӗр мӗншӗн яланах ҫавӑн пек вӑрттӑн шухӑшлани мана интереслентерчӗ. "Гарик шӑнкӑртаттарчӗ..."Вӑл чарӑнчӗ те ман ҫине пӑхрӗ. "Турӑҫӑм, Ник. Мӗн пулчӗ?"Вӑл вут пек шурӑ пирӗшти пек ман паталла васкать.
  
  
  — Эпӗ алӑкран шӑтарса кӗтӗм, - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн куҫӗсем касӑлнӑ, ҫурӑм ҫинчи кӑвакарнӑ вырӑнсем палӑраҫҫӗ. — Эсӗ ытла та хӑрушла пӑхатӑн, - терӗ вӑл.
  
  
  — Апла пулсан, санӑн ҫак алӑка курмалла.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Лар ҫапла сасӑлама". Вӑл ҫухалчӗ те тепӗр темиҫе самантран ӑшӑ пирпе шыв чашӑкӗ йӑтса таврӑнчӗ. "Кинора яланах ҫапла калаҫҫӗ — ку сиен кӳме пултарать".
  
  
  "Кинора каланӑ пек — ӑна пуля ҫӑтатӑп. Мӗн пулнӑ-ха Ку Гарпа?
  
  
  — Вӑл паян каҫхине пирӗнпе каҫхи апат тӑвасшӑн. Сакӑр сехетре "Мартиник" кафере. Вӑл ман ҫурӑм ҫине ачашшӑн пӑхать. — Эсӗ мана ҫак кун ҫинчен каласа паратӑн-и?
  
  
  "Ку капкӑн пулчӗ. Чен-ли тусӗсем эпӗ хулара иккенне пӗлеҫҫӗ. Анчах вӗсем ҫакна ӑҫтан пӗлнине эпӗ ӑнланаймастӑп. Ольга ун еннелле ҫаврӑнчӗ те вӑл пӑхнине асӑрхарӗ. Вӑл пӑшӑрханнӑ пек курӑнать, ҫакна пытарма тӑрӑшать. Каларӑм вӗт сана, хӗрӗм. Ку вӑйӑ хӗрарӑмсемшӗн мар". Ку ӑна ҫилентернине сисмеллеччӗ унӑн, анчах ӑна хуллен кӑна кравать ҫине туртса антарчӗ. — Пӑх-ха, — терӗм эпӗ. -эсир хӑвӑр ӗҫӗре пӗлетӗр пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, вӑл пире мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши, анчах вӑл, ку алӑпа тытӑҫса ҫапӑҫни мар пулӗ тесе шанса тӑраканскер, пире мӗн пулнӑ пулӗччӗ-Ши? Ку вӑл эпӗ мӗн асра тытни.
  
  
  Вӑл аялалла пӑхрӗ те ассӑн сывласа илчӗ. "Эпӗ вӗреннӗ агент, хамшӑн питӗ лайӑх тӑрӑшма пултаратӑп". Ку вӑл вӗреннӗ агент сасси пек янӑрарӗ, анчах пысӑккин пӗлтерӗшӗ, юманланӑ пленка пек, ниме те пӗлтермест: картинка килӗшмест. Эй, хӗвел парнеленӗ чӗкеҫ шатрисен ҫӳхе тӗтре, ӑна ҫамрӑк та айӑпсӑр, питӗ черчен тунӑ. Ҫапла пулнӑ та. Ӑна ee алла илчӗ. Вӑл пӗчӗк те ӑшӑ пек туйӑнать. Вӗсенчен лимон шӑрши кӗрет, вӑл савӑннипе ҫӑварне карса чуптӑвать. Ӑна пӳрнисемпе сӑмса кӑкӗнчен сӑтӑрса илчӗ. — Санӑн хуратут, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Анчах эпӗ хӗвел ҫинче ҫунса каймастӑп", - йӑл кулчӗ вӑл. "Сарӑ хӗрарӑмсенчен нумайӑшӗ ҫунса каяҫҫӗ".
  
  
  Ку мана темскер аса илтерчӗ. Ӑна телефон ярса тытрӗ. Полици парӑр мана. - оператора каларӑм. Телефонпа багам утравӗсем ҫинчи полицейски ответлерӗ. — "Парадиз" отель гаваньӗшӗн чуллӑ сукмак пур. Эсир ӑна пӗлетӗр-и?"Вӑл ҫакна пӗлет. Ҫур сехет каярах ӑна унта ҫулӑм курчӗ. Темӗнле ачасем вутпа вылянӑ пек туйӑнать. Ман шутпа, сирӗн унта кайса пӑхас пулать. Сержант ӑнланчӗ те трубкӑна ҫакрӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ пирӗншӗн..."Эпӗ Каллех Тарӑ еннелле ҫаврӑнтӑм. "Пирӗн гарпа сакӑр сехетчен тӗл пулмалла мар..."
  
  
  "Итле-Ха, Ник". Вӑл канӑҫсӑр пек курӑнать. "Ман шутпа, пирӗн задани пур, и..."вӑл такӑнчӗ... Эпӗ ӑна пӳлтӗм те малалла каларӑм. — Ку пире малтан хушнӑ ӗҫе тума вӑхӑт парать. Унӑн отелӗ казино Гренадине пӑхасчӗ.
  
  
  Эпӗ унӑн куҫӗсенче кӑмӑлсӑрланнине асӑрхарӑм.
  
  
  Ӑна, душ йышӑнма тесе, ваннӑна кӗтӗм. Вӑл радио ячӗ. Ӑна, ваннӑйри тӗкӗр ҫине пӑхса, манӑн халӗ те пӗр кӑвакарнӑ ҫӳҫ пӗрчи те ҫуккинчен тӗлӗнчӗ. Радио Тӑрӑх "The One Note Samba" кӗвве баренц тинӗсӗн территорине кирлӗ кӑларӑм валли касса кӑларичченех ҫавӑрнӑ.
  
  
  Сенатор Линдейл вилнӗ.
  
  
  Сенатор виллине ҫак ҫуртӑн алӑкӗ умӗнче тупнӑ. Вӑл хӑйӗн кабинечӗн чӳречисем витӗр вуннӑмӗш хутра тухса ӳкнӗ пулмалла. Паллах, ку инкек пулнӑ пулӗ тесе шутланӑ вӗсем.
  
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  Сӗм тӗттӗмлӗхре яланах виҫӗ сехет ҫӗрле. Кашни сехет, кашни кун, кирек мӗнле ҫанталӑкра та ҫӗрле виҫӗ сехет. Ывӑннӑ хӗрарӑмсемпе арҫынсем, пуҫӗсене усса, сӗтел ҫинелле пӗшкӗннӗ те: "Атя, чунӑм", тесе кӑшкӑраҫҫӗ, картла, шӑмӑлла вылятпӑр. Ку оркестр композицийӗ пекех. Кӗтесре параппан секцийӗ пур, вӑл вылямалли автоматсен параппанӗсемпе тата вӑхӑтран вӑхӑта турилккесемпе: аллӑ шар чӗрӗкшер шар тӳлет. Йӑпану хакӗсем ӳснӗҫемӗн тавралӑх шӑпланать. Сӑмахран, крэпс-сӗтелсем валли кегль ӳкни, уйрӑммӑнах ут ҫине вунӑ пин доллар ӳкни илтӗнет.
  
  
  Гренадӑн Казино нимӗнпе те уйрӑлса тӑман. Ӑна чек аллӑ долларпа улӑштарнӑ — джон Стюарт урӑх выляма шталь мар, мӗншӗн тесен казино витӗр тухмалли пӗртен — пӗр меслет-вӑйӑ вӑхӑтӗнче куҫса ҫӳресси. Ӑна тарас курнӑ: ҫӗнӗрен килнисем ҫак хӑрах алӑллӑ ҫынвӗлеренсем ҫине чӗрӗк пуслӑх укҫа тултарса пӗтернине курнӑ. Унтан эпир шӑршласа пӑхрӑмӑр, анчах нимӗн те ӑнланмарӑмӑр.
  
  
  Эпир, майлӑрах икӗ саманта сӑнас тесе, уйрӑлтӑмӑр. Тарӑ китай кӗрпипе рулеткӑпа вылянӑ, ӑна сенатор блэкджекла выляма sel тенкел валли вылянӑ, унта вӑл выляса илнӗ, выляса янӑ.
  
  
  Пӗрремӗш хут валеҫнӗ чух, малтанхи пекех, ҫирӗм пӗрремӗшӗнче. Ӑна фишкӑсем виҫҫӗмӗш раунда лартрӗҫ, анчах дилер мана чарчӗ. Фишкӑсенче Gенада саспалли ҫук. Вӑл мана ih каялла кассӑна леҫме каларӗ. Кусем ҫӗнӗ чипсем пулнӑ, - терӗ вӑл. Ку йывӑрлӑх вӗсен ҫав кунах пулнӑ.
  
  
  Манӑн ӗнтӗ хӑш-пӗр йывӑрлӑхсем те пулнӑ, ку хутӗнче вӑл хӑрушлӑха кӗрсе ӳкме пултарайман. Ку хутӗнче унӑн хӗҫпӑшал пулнӑ. Ӑна каса патне илсе пычӗ. Вӑл хӗрӳллӗн каҫару ыйтрӗ те мана аллине кӑмӑллӑн тыттарнӑ ытти фишкӑсене тӑсса пачӗ.
  
  
  Тепӗр пилӗк ҫекундран вӑл шалт тӗлӗнсе кайрӗ.
  
  
  Вӗсем мана мӗн панине эпӗ пӗлместӗп, анчах ку аташу пулчӗ пулмалла. Куҫне уҫсан, икӗ ҫамки хушшинче икӗ пӗчӗк сухаллӑ икӗ Чэнь-ли яланлӑхах пӗшкӗнчӗҫ. Анчах вӗсем унта пулнӑ пулсан та, пӑсланса пӗтнӗ, мӗншӗн тесен вӑл тӑна кӗрсен иккӗшин те ih пулман. Ман пистолет пекех: Вильгельмина урӑх арҫынпа пӗрле кайрӗ. Хальхинче китаецпа. Вӑл мана хирӗҫ пӳлӗмре кулкаласа ларать. Ку вӑл чӗлӗм туртса тултарнӑ, сасӑ яман пӗчӗк пӳлӗм, ахӑртнех, красноярская кабинечӗ валли пулас, вӑл хӑйӗн ӗҫӗсемпе аппаланса, фишкӑсем валеҫсе ларать. Пӳлӗмре ман пистолет тытнӑ ҫынсӑр пуҫне тата ултӑ ҫын пулнӑ, ман пистолет тытнӑ ҫынсӑр пуҫне никам та кулман.
  
  
  "Сире хамӑрӑн сӑпайлӑ пухура саламлатпӑр. Вӑл пурне те пуҫ тайрӗ. Хеф ҫӳллӗ мар, кӗрнеклӗ арҫын, капӑр пурҫӑн костюм тӑхӑннӑ. Паллаштарма ирӗк парӑр. Мана Линь, Линь Цинь тесе чӗнеҫҫӗ.
  
  
  "Мистер Цинь". Ӑна та пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Мистер Лин, - тӳрлетрӗ вӑл. Хушаматне яланах чи малтан асӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ҫак тараватлӑх ытла та ырӑ пулнӑ. Вӑл мана вилкӑсемпе дуэле чӗнет-и, тесе ыйтрӗ. "Пире кӳрентерет, — терӗ вӑл малалла, - пирӗн сирӗнтен ҫакӑн пек, калӑпӑр, ҫакӑн пек пысӑках мар пухура пулма ыйтмалла пулчӗ. Анчах хӑвӑра хисеплӗ хӑна тесе шутлӑр.
  
  
  Ӑна чул пичӗсем ҫине пӑхса илчӗ: "гут, ачасем, вӑл пире тем тусан та ирттерсе ямастчӗ".
  
  
  Лин кула-кула ыттисем еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мистер Картер шӳт тӑвать, - пӗлтерчӗ вӑл вӗсене.
  
  
  Вӗсем малтанхи пекех кулмарӗҫ.
  
  
  "Мӗнех вара, — хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ вӑл, — хӑвӑрах куратӑр, манӑн юлташсем джентльменсем пӗр-пӗринпе шӳт туни мар. Вӗсем тӳрех пысӑкрах ӗҫсем тума тытӑнаҫҫӗ. Вӑл сигарета илчӗ те ылттӑн оникспа илемлетнӗ портсигарӑн хыҫалти пайне шаккарӗ. Ҫакӑн хыҫҫӑн юлташӗсенчен пӗри, пирус чӗртме парас тесе, сиксе тӑчӗ. Пӳлӗмре тутлӑ шӑршӑ сарӑлчӗ. — О, мӗнле тӳрккес ман енчен. Вӑл мана чӗлӗм тӑсса пачӗ. — Сигарета-и, Мистер Картер?
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Джон Стюарт ҫинчен ҫавӑн пек пустуй сӑмах мана мӗншӗн ҫав териех хумхантарнинчен тӗлӗнет вӑл. Манӑн ят ҫак хулара чи сыхлакан вӑрттӑнлӑх пек туйӑнчӗ. "Эсир леш арҫынна мар, Мана Джон Стюарт тесе каланӑ пулсан, мана питех пулӑшман пулӗччӗ-ши?»
  
  
  Лин хӑрах куҫ харшине ҫӗклерӗ. "Каҫарӑр, Мистер Картер.
  
  
  Сирӗн ватӑ тӑшманӑрсене пӗр - пӗччен тӗл пулӗҫ-пирӗн ват ҫын-ха. Вӑл эсир аэропорта килнине курчӗ те ун ҫинчен Бангел мистера пӗлтерчӗ. Вӑл пукан хыҫӗ ҫине меллӗн таянчӗ. — Эпир хамӑрӑн ӗҫ параканӗ ҫинчен калаҫнӑ вӑхӑтра — - вӑл сигарет ҫинче чарӑнса тӑчӗ. — Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, эсир ҫак ирхи вилӗм ҫинчен илтнӗ-и?
  
  
  Ҫапла, трагедилле, - терӗм эпӗ. - ҫапла, ҫамрӑк чухнехи пек, сасӑлама качча Илнисем пулччӑр".
  
  
  Чӑнах та. Йӑл кулса илчӗ. "Анчах, тен, вырӑнсӑр трагеди. Куратӑр-и, пирӗн таврари хӑш-пӗр ҫынсем мистер Бэнгель ӗҫе мӗнле туса пынипе килӗшмеҫҫӗ, халӗ ӗнтӗ, ӑна хӑй аллине илсен, ҫав хирӗҫӳсем пӗтеҫҫӗ. Вӑл ыттисем патне ҫыру ҫырса янӑ: "ҫак тӗнче тулашӗнче".
  
  
  Халӗ вӗсем кулса ячӗҫ. Тата темиҫе сигарет курӑнчӗ те ҫутса ячӗ. Ӑна ih дель ҫутҫанталӑкӗпе паллаштарма пуҫланӑ. Пӳлӗме ӑнӑҫлӑхӑн пылак шӑрши тулчӗ.
  
  
  — Халӗ ӗнтӗ, Мистер Картер, эпир сире сӗнӳ пама хатӗр. Пирӗн мар. Анчах эсир халех вилни те пире нимӗнле усӑ та кӳмест.
  
  
  Мана бангель ҫак лайӑх енсене асӑрхаманни тӗлӗнтерчӗ. Ку хирӗҫӳ ӑна самаях тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Ку мӗнле пахалӑх?
  
  
  Пилӗк процент. Тупӑшран пилӗк процент. Ку лайӑх сӗнӳ. Анчах миллионсене ан кӗтӗр. Геройӑн уйрӑм хакӗ эпир уншӑн илекен хакран хаклӑрах".
  
  
  "Ыттисем те?"Ӑна, унӑн портсигарӗ ҫине пӑхса илтӗм. "Курӑк. Хэш?
  
  
  — Паллах, пӗтӗмӗшле укҫаран пилӗк процент. Вӑл каллех йӑл кулчӗ. Урӑххи, эсир каларӗш, вак-тӗвек... Кӑна пирӗн опиум ыйтмалла.
  
  
  "Эсир ӑна кунта, Насау хулине илсе килӗр те Пӗрлешӳллӗ Штатсене хӑвӑр контрабандӑпа ӑсататӑр". Ӑна приложени пек тунӑ; штопор пек мар.
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. Анчах эсир ӑна пӗлетӗр ӗнтӗ. Апла пулсан, эсир мистер Бангельпе тавлашмӑттӑр, — вӑл тытӑнса тӑчӗ, — тавлашмӑттӑр.
  
  
  Юлашки хут калани мана тӗлӗнтерчӗ. Вӑл мана наркотиксемпе кӗрешес енӗпе агент пулнӑ пулсан, бангель наркотиксемпе ҫеҫ ҫыхӑннӑ пек килӗшӳ сӗнчӗ. Тен, ку ҫапла пулнӑ пулӗ. Тен, ҫак чен-ли наркосиндикат членӗ ҫеҫ пулнӑ пулӗ. Тен, вӑл ҪАВ ТЕРИ юпа чавса тунӑ, ҫавӑнпа эму АПШ сенаторне пулӑшма тивнӗ. Тен, ҫаксем пурте ӑссӑрла пӗрпеклӗх кӑна пулнӑ пулӗ. Е, тен, Лин отель ӑна ҫапла шухӑшлаттарасшӑн пулӗ.
  
  
  Эсир ӑна иккӗленетӗр пулас, Мистер Картер. Татӑклӑ решени йышӑниччен, тен, эсир хемӑпа та пулин канашласа пӑхасшӑн пулӗ. у-у! Вӑл кун каҫа ларнӑ арҫын еннелле пуҫне сулчӗ.
  
  
  Чу тӑчӗ те алӑка уҫрӗ.
  
  
  Тарӑ.
  
  
  Унӑн алтупанӗсене пӗрле ҫыхнӑ, кӗпи ҫурӑлса пӗтнӗ, ҫӳҫӗ кӗрешнӗ чухне сарӑлнӑ. Вӑл тухса каяс умӗн ҫӳҫне тирпейлӗн тирпейлесе чикнине те курчӗ. Ҫав тери телейсӗр вӑл ман ҫине, пӗр ман ҫине ҫеҫ пӑхса илчӗ.
  
  
  "Каҫарӑр.'
  
  
  Ӑна икӗ арҫын тытса тӑнӑ. Кашни енчен пӗрер. Иккӗшӗ те пистолет-пулемет Стени; минутра пилӗкҫӗр пӑшал пеме пултаракан британин кӗске те ҫӑмӑл тупписем. Хӑй сисмесӗрех вӑл ун патне пычӗ. Вӗсем ӑна кӑларса ячӗҫ, пӑшалӗсене ҫӗклерӗҫ, Мана тытма тата тепӗр арҫын пырса тӑчӗҫ. Вӗсем тин ҫеҫ йӑнӑш турӗҫ. Пистолет тупсан, вӗсем мана ухтарма пӑрахрӗҫ пулмалла.
  
  
  Кӗске хусканупа вӑл унӑн билетне ывӑҫ тупанӗ ҫине, ҫивӗччӗшӗ ҫеҫ курӑнмалла туса хучӗ. Ман пата чи малтан ҫитрӗ те, эпӗ хамӑн кинжала эму кинжалне доллар ӑшне чиксе хутӑм. Ҫӑварӗ уҫӑлчӗ те, вӑл кӗтмен ҫӗртен пулнипе вилсе кайрӗ. Ку питӗ хӑвӑрт, ним сӑлтавсӑрах пулса иртрӗ, — ыттисем самантлӑха сыхӑ пулма пӑрахрӗҫ. Унпа усӑ курнӑ самант.
  
  
  Эпӗ Линь Цзин патне кайрӑм.
  
  
  Сулахай аллипе пӗрре сулса илсе, вӑл ӑна хӑй умне илсе пычӗ, унтан, жилетне пырӗ ҫумне пӑчӑртаса тытрӗ.
  
  
  Икӗ герой-автоматчик пӗр вырӑнта хытса тӑчӗҫ. Ыттисем, ӑнран кайнӑскерсем, вырӑнтах юлчӗҫ. Тарӑпа хӑйне кунтан туртса кӑларас тесе, Лена унпа заложник пек усӑ курма пултарнӑ. Анчах эпӗ ун пек тӑвас темерӗм.
  
  
  — Салт ӑна, - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Пӗр самантлӑха никам та хускалмарӗ. Ӑна ҫеҫ. Эпир Тарӑ хуралҫисем патне ҫитиччен лина ӑна малалла тӗртсе ячӗ. Ҫивӗччӗшӗ Унӑн Линь янахне ҫӗклерӗ те, пырӗ уҫӑлса кайрӗ. — Ан-салт ӑна,-терӗ вӑл. Хуралҫӑ пӑшалне антарчӗ те эму каланӑ пек турӗ.
  
  
  Ӑна Тарӑ хушрӗ. - Тасал кунтан.
  
  
  "Но,. Ник . †
  
  
  "Кай!'
  
  
  Вӑл кун тӗлне ҫитрӗ. Ӑна Лина чыхӑнтарса ячӗ те, хӑйне пӗр пистолет-автомат тытса пеме тытӑнсан, хӑраса каялла чакакан хуралҫӑсем патнелле тӗртрӗ. Малтан ӑна тепӗр стрелка ҫине лектерчӗ, унтан вара ку ача-пӑча вӑййи пулчӗ.
  
  
  Тепӗр вунӑ секундран пӗтӗмпех пӗтрӗ.
  
  
  Ӑна пистолет-автомат пӑрахрӗ те Вильгельмина илчӗ. Кӗтесри пӗчӗк сӗтел ҫинче вӑл фишкӑсен пӗчӗк коробкине асӑрхарӗ. Ӑна асӑрханса пӗр аллине илчӗ те йӗри-тавра пӑхса ҫаврӑнчӗ. Таҫта айккинче питӗ пӗчӗк йӗп, тӑршшӗ икӗ миллиметр. Ӑна чип ҫурмаран хуҫрӗ. Шупка сарӑ шӗвек тухрӗ. Сӳнтерекен тумламсем. Вӗсем мана хирӗҫ усӑ курнӑ фишкӑсем. Ӑна коробка хупӑлчипе хупрӗ те пӗр минутлӑха чиксе хучӗ. Кам пӗлет. Вӑйӑ сире хирӗҫ кайнӑ пулсан, тен, вӗсем кирлӗ пулма пултарнӑ пулӗччӗҫ. Ӑна аллипе ҫӳҫне шӑлса илчӗ, галстукне тӳрлетрӗ те китаецсен союзӗ арканса кайнӑ насау хыҫҫӑн алӑка ӗмӗрлӗхех хупрӗ.
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. Эпир ҫирӗм минут кая юлтӑмӑр. Эпир "Мартиник" кафене ҫитнӗ Ҫӗре Станци Курӑнми пулчӗ.
  
  
  Анчах халӗ ӑна чӑнах та кӗтнӗ.
  
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  Ӑна Тарӑ отель патне ывӑтрӗ те Вокзала шырама кайрӗ. Вӑл ҫыран хӗрринчен инҫех мар, пысӑках мар гостиницӑра чарӑнса тӑчӗ. Унта ҫитсен, унта полицейскисем туллиех пулнӑ; васкавлӑ пулӑшу, сигнал парса, эпӗ кая юлма пултарни ҫинчен систерчӗ. Эпӗ шӑпах вӑхӑтра ҫитрӗм иккен.
  
  
  Доктор ман ҫине пӑхса илчӗ те шанчӑксӑррӑн хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ. — Унӑн пурӗ те темиҫе минут ҫеҫ юлчӗ. Ӑна нимӗн тума та ҫук.
  
  
  Ӑна, Гарпа юнашар кукленсе ларчӗ. — Ыран каҫхине, - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Ӑна пӗлетӗп. Чэнь-ли тарни. Ӑна эпӗ хамӑн сехет ҫав пурнӑҫа шутланине илтрӗм. Е ку манӑн доллар пулнӑ-и? "Тата мӗн те пулин?'
  
  
  "Вӑл каларӗ. - "Эпӗ сана пӗлтерӳ хӑвартӑм. Тарӑна Кала..."
  
  
  Сасӑласси вӑл мӗн. Гарпа унӑн, тен, пилӗк е ултӑ заданипе пӗрле ӗҫленӗ пулӗ. Вӑл профессионал пулнӑ, эсир кӑмӑл тума пултарнӑ таран лайӑх профессионал пулнӑ. Ӑна вӑл яланах юнашарах пулӗ тесе шутланӑччӗ. Акӑ мӗн илетӗн эсӗ вилӗмпе. Эсӗ юлашки секундченех вилӗмсӗр юлатӑн.
  
  
  Вӑл хӑйӗн машини патне таврӑнчӗ те, манӑн концептлӑ тӗнчене хӑвӑртлатнӑ пек, малалла вӗҫтерчӗ. Анчах ку ун пек пулман. Чӑнах та, ҫак ӗҫ ҫинчен мӗн чухлӗ нумайрах пӗлнӗ, ӑна ҫавӑн чухлӗ сахалтарах ӑнланнӑ. Виҫӗ китаец. Виҫӗ вилӗ сенатор халӗ уҫӑ. Казино. Вилӗмрен ҫӑлӑнӑҫ. Таҫта Индокитайра Пурӑнакан Лао-Цзэн та пур. Ку вӑл пӗр вӑхӑтра та, пӗр пек те пулман. Ҫаксене тума канны ятлӑ фон пулнӑ, канны вара ҫынвӗлеренсен отрячӗ пулнӑ. Сенаторсене тытма сунар сезонӗ уҫӑлнӑ пулсан, виҫҫӗшне вӗлернӗ, тӑхӑрвун ҫичӗ ҫын ҫаплах чӗрӗ пулнӑ. Вӗсен халӗ мӗнле хӑвӑртлӑх пулнӑ, вӗсем ҫитес вӑхӑтрах америкӑри правлени системине пӗтӗмпех пӗтерсе тӑкнӑ. Ihран иртсе, ӑна сирсе ярас тесе, вӗсем мӗн шутланине манӑн пӗлес пулать. Вӑл мана пӗлтерме хӑварчӗ. Е ку мана пӳрнӗ-и? "Тарӑна Беннет Кала, - терӗ вӑл. ID = AX-20. Тарӑ Беннет, вӗреннӗ хӗрарӑм.
  
  
  Сасартӑк вӑл ҫиленсе кайрӗ.
  
  
  Тарӑ ӑна пӗлменнине пӗлнӗ. Сӑмахран, вӑл мӗншӗн манпа пӗрле пулнине пӗлнӗ. Ахальтен мар. Вӑл мана леш барра эпӗ шуйттан генийӗ пулни ҫинчен каласан, ку ӗҫе тума пирӗн пуҫ мимисем ҫитессине, мана илессине пӗлнӗ... "Мышцӑсем, — терӗ вӑл, — ку задачӑри чи малтан услови. Сасартӑк вӑл хӗрарӑмсен классикла кӳренӗвне ӑнланса илчӗ, АX отель мана хамӑн вӑйсене пула ҫеҫ явӑҫтарма пултарчӗ.
  
  
  Мӗнех вара, паян каҫхине ку улшӑнма пултарать. Пирӗн Тарӑпа иксӗмӗрӗн лайӑх та питӗ вӑрӑм калаҫу пулнӑ пулӗччӗ. Килӗшет-и ку е килӗшмест-и? Вӑл мана тӗрӗссине каланӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл кровать ҫинче выртать, святоя сӳнтернӗ. "Яланлӑхах мар."- терӗ вӑл, ӑна ҫуначӗсене ӗҫлеттерме карӑнсан. Ӑна крылов хута ячӗ. Ee питҫӑмарти ҫинче чӗрӗк пуслӑх кӑвакрах ҫӗвӗк мӑкӑрӑлса тӑрать. Вӑл, ӑна хуплас тесе, пӳрнисене ҫӗклерӗ. Те ыратать, те чапшӑн ҫунать. Вӑл каллех пӗчӗк те вӑйсӑр пек курӑнать.
  
  
  - "Гар вилнӗ", - терӗ ӑна. «... вӑл мӗншӗн вилни ҫинчен каласа пама вӑхӑт ҫитрӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  "Гар? О, ҫук."Вӑл пуҫне пӑрчӗ те, унӑн симӗс куҫӗсем ҫине куҫҫулӗ юхса анчӗ. Вӑл куҫҫулӗ симӗс пуласса кӗтнӗпе пӗрех.
  
  
  "Мӗн турӗ вӑл?"
  
  
  Вӑл каллех ман еннелле пӑхрӗ. — Пӗлместӗп,Ник. Чӑнах... эпӗ чӑнах та пӗлместӗп.
  
  
  — Кала, кала, чунӑм. Эпӗ ӑна допрос тӑвакан пӗрремӗш итлемен хӗрарӑм мар эсир, тепӗр чухне эпӗ сире ытларах хисеплетӗп тесе шутлатӑр пулсан...
  
  
  — О, Ник. Куҫҫулӗ халь пӗтӗм вӑйран юхать. Вӑл тӳрленсе тӑчӗ те пичӗпе ман кӑкӑралла ӳпӗнчӗ. Эпӗ ответлемерӗм.
  
  
  Вӑл хӑйне алла илчӗ те ларчӗ, ӗсӗклесе: "мана каламарӗҫ, терӗҫ. Мана сана калама хушман, - тӳрлетрӗ вӑл хӑйне хӑй.
  
  
  Вӑл пӳрнине унӑн питҫӑмарти ҫинчи ҫӗвӗке ачашланмасӑр тытса пӑхрӗ. "Апла пулсан, эпӗ ӑна сан тавра ҫапса ҫӗмӗретӗп", - тейӗпӗр.
  
  
  "Эсӗ ӑна нихҫан та тӑваймастӑн".
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Пирӗн урӑх майсем пур". Ӑна каларӗ. Тӗслӗхрен, чӑнлӑхӑн паллӑ чакӑлӗ пусӑ.
  
  
  — Ку та-и? вӑл ыйтрӗ.
  
  
  — Ку та ... - каларӑм эпӗ, ӑна ee аллине илтӗм те вӑрахчен, вӑраххӑн чуптурӑм. — Тата, - терӗ вӑл. Эй, ытларах патӑм. — Юрать, - терӗ вӑл ассӑн сывласа. "Эсӗ ҫӗнтертӗн. Американецсем Норманди хӗррине анаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл тата хытӑрах ярса тытрӗ. - Das weissen вий, - терӗм эпӗ, унӑн кӑкӑрне туйса. "Тата мӗн, фройяйн?"
  
  
  Вӑл кулма пуҫларӗ, тутине ҫыртрӗ. "Сирохим ҫине Бомба ӳкет".
  
  
  Вӑл аллине хӑлхи хыҫне тытрӗ. — Сирохима - И?
  
  
  "Хиросима". Халӗ эпир иксӗмӗр те култӑмӑр.
  
  
  "Питӗ интереслӗ", - терӗм эпӗ, унӑн халатне салтса, тен, хӗвеланӑҫ полушаринчи чи лайӑх кӑкӑрӗ ҫине ҫакрӑм пулӗ. Е, тен, хӗвеланӑҫӗн чи лайӑх ҫурри. "Ах, хӗрача, хӗрача. Эсӗ чӑнах та чаплӑ. Ӑна каллех шыва кӗмелли халат хупларӗ. — Апла пулсан, атя халех калаҫар.
  
  
  "Активлӑ чаҫ мана ытларах килӗшет пулӗ тетӗп".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. — Эпӗ пӗлетӗп, — терӗм эпӗ, - Анчах чӑнлӑха шӑпах ҫавӑн пек пӗлетӗп. Эсӗ каласа париччен нимӗнле вӑрттӑнлӑх та ҫук. Манӑн асаплантармалли меслет — питӗ кирлӗ мар япала". вӑл галстук тӳмисене вӗҫертрӗ
  
  
  — Асӑрхаттаратӑп, тепӗр сехетрен эсӗ урса кайӑн.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ те кӑштах хихиклетсе илчӗ. — Тискер кайӑк, - терӗ вӑл. "О, ҫук. Пылак сӑмахсем пулӑшаймӗҫ сана. Вӑл каялла тайӑлчӗ те аллисене хӗреслесе тытрӗ. — Эпӗ сана чӑн сӗнӳ паратӑп. Эсӗ мана хам мӗн тӑвас тенине памасан, эпӗ сана ху мӗн тӑвас тенине памастӑп".
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Нимӗнле усал сӑмах та ҫук", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ах! Ку планӑн пӗр пайӗ. Эсӗ хӑвӑрт калаҫмасан, эпӗ ӑна ӳкичченех кӳрентерӗп.
  
  
  "Чӑнах, Ник. Манӑн приказ пур...
  
  
  "Чӑнласах. Тарӑ. Суратӑп эпӗ ун ҫине. Эй, ӑна куҫран тӳррӗн пӑхса илчӗ. "Пӗрремӗшӗнчен, венчет тӑвакансене пурне те пӗлместӗп пулсан, эпӗ хамӑн мӑйӑма хӑрушлӑха кӗртме юратмастӑп. Иккӗмӗшӗнчен, мана шанманни мана килӗшмест. Хоук манран мӗн те пулин пытарнине вӑл нихҫан та курман.
  
  
  — Ӗҫ, паллах, вӑл сана шанманнинче мар. Вӗсем пур пулсан та, вӑл мана шанмасть. Е, ман теорие, эпӗ асра тытатӑп. Эпӗ сана каласа парсан, эсӗ чарӑнма пултаратӑн, терӗ вӑл. ЭСИР ПӖТӖМ АX ухмаха ернӗ тесе шутлама пултаратӑр".
  
  
  "Гарпа тата виҫӗ сенаторпа тупӑкра, эпӗ каясса шанма та ҫук. Малалла калӑр. Мӗнле теори ку санӑн?
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. "Эсир хӑҫан та пулин пӗр ҫулхи культура ҫинчен илтнӗ-и?»
  
  
  "М-м-м". Биологи... генетика. Мӗн пулчӗ?'
  
  
  — Мӗнех вара, эсӗ ҫывхаратӑн. Ку вӑл ӗрчемелли ҫӗнӗ меслет".
  
  
  — Киввипе апла мар-и?
  
  
  — Итлӗр — ха, - терӗ вӑл. — Эпӗ сире ҫакна пӗлтерме хамӑн приказсене пӑсатӑп. Ҫавӑнпа та санӑн тимлӗ пулмалла, итлемелле".
  
  
  — Эпӗ итлетӗп, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тавах вӗсене клеткӑсене пӗр вырӑна куҫарса лартнӑшӑн, ҫитӗннӗ ӳт тавра клетка варринчен ble-ҫак ӳт — пӗвӗн кирек хӑш пайӗнчен те-ҫӗнӗ организм туса хурассишӗн".'
  
  
  Ӑна, пирӗн ҫине йӑл кулса пӑхса илчӗ. "Тепӗр хут.'
  
  
  "Вӗсем манӑн касса тикӗсленӗ чӗрне тавра читлӗхе туртса кӑларма, ӑна кирлӗ химилле хутлӑха вырнаҫтарма пултарнӑ пулӗччӗҫ, вара пур детальсенче те хӑйне пӑхнӑ пекех курӑнакан хӗрача ҫуралӗччӗ".
  
  
  — Ун пекки пулать-и вара? - Ӑна ҫак таврара нимӗне те шанман.
  
  
  "Аха. Ку вӑрттӑнлӑх мар. Тӗрӗсрех каласан," Time " хаҫатра ун ҫинчен 1971 ҫулта ҫырнӑ статья пулнӑ. Халлӗхе ку ӗҫе шапасемпе ҫеҫ тунӑ. Тем тесен те... эпир пӗлнӗ тӑрӑх. Анчах китай пирӗнтен нумай япаласенчен иртсе каять".
  
  
  "Тӑхтӑр-ха пӗр минут. Чен-липе Чарльз Брайс — клонсем, пӗр ӳсентӑран хунавӗсем тесе каласшӑн-и эсир?
  
  
  Вӑл именчӗклӗн пуҫне сулчӗ. — Каларӑм — ҫке сана ку килӗшмест тесе, - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ ӑнланмастӑп. Эпӗ ҫакна асра тытатӑп... мӗншӗн? Эпӗ ҫакна асра тытатӑп, май пулсан та, ку ниме те пӗлтермест.
  
  
  "Итлӗр. Ку ҫӗршывра та вӗренӳ ушкӑнӗсем пулнӑ. Эпир пӗр клеткӑллӑ мӗнле ҫынсене ӗрчетмеллине пӗлме тӑрӑшрӑмӑр. Ку тӗлӗшпе эпир нимӗнле экспериментсем те туман сӑлтавсенчен пӗри ҫак штопора хирӗҫ ответлени пулать: чи начар ҫынсене. Гитлерсене. Ҫынсем мӑнаҫлӑ. Сӑмахран, лао-Цзэн пек ҫынсене. Пӗрремӗш класа вӗлерекен.
  
  
  "Юрать, лао-Цзэна ӗрчетрӗҫ..."Эпӗ пуҫа сулласа илтӗм. Ҫакӑн пек суперфантазие ӗненме те ҫук. "Мӗн выляса илеҫҫӗ-ха вӗсем унтан? Эгоизмсӑр пуҫне. Кнӑпа ҫак сенаторсем ҫине мӗнле пӑхмалла-ха? Ҫак пӗтӗм лару-тӑрӑва насауран мӗнле пӑхмалла?
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Эпӗ пӗлместӗп. Ӑна ун ҫинчен нимӗн те пӗлместӗп. Эпӗ мӗн пӗлни вӑл-пӗрремӗш класс ҫынвӗлеренӗсен копийӗсем пӗрремӗш класа вӗлерекенсен копийӗсем пулса тӑрасси. Вӗсем пӑхӗҫ те шухӑшлӗҫ, вӗлерӗҫ те — оригинал пек. Манӑн теори Акӑ мӗнре: КАН Лао-Цзен материалне таса юнлӑ ҫынвӗлеренсен отрячӗ тӑвас тесе илнӗ".
  
  
  "Эсир ӑна пӗлетӗр...'
  
  
  "Мӗн пустуй япала!..?'
  
  
  — Каҫарӑр ҫакӑн ҫинчен ыйтнӑшӑн.
  
  
  Вӑл мана тимлӗн вӗренетчӗ. — Эсӗ ӑна ухмаха ернӗ тесе шутлатӑн-и?
  
  
  — Паллах, эпӗ сана ухмаха ернӗ тесе шутлатӑп. Анчах ӑна та. Сывлӑхлӑ арҫынсем халӗ ҫӳп-ҫап ӑшӗнче выртаҫҫӗ, хӑйсен садӗнчи ҫумкурӑксенчен мӗнле хӑтӑласси ҫинчен ыйтаҫҫӗ. Йӗркеллӗ хӗрарӑмсем халӗ вӗсен ланчисене пӑтратаҫҫӗ. АX-мӗш ҫулта ӗҫлес тесен, сирӗн ухмаха ермелле".
  
  
  — Ку манӑн теори, - терӗ вӑл.
  
  
  "Ку ӑссӑрлӑх, анчах ку тӗрӗс пулма пултарайманнине пӗлтермест".
  
  
  Вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ. "Тавтапуҫ, Ник". Унтан вӑл йӑл кулса илчӗ. "Кала-ха...'
  
  
  Ҫапла.'
  
  
  Вӑл ҫамки ҫинчи ҫӳҫне шӑлса илчӗ. — Эсӗ хӑҫан та пулин ахаль хӗрарӑмсене тӗл пулнӑ-и?
  
  
  "Ҫук."Ӑна каланӑ. "Вӗсем ман кӑмӑла каймаҫҫӗ".
  
  
  — Мӗнле тип санӑн?
  
  
  Брюнетка, - терӗм эпӗ, вӑл кӳреннӗ пек курӑнатчӗ. "Лутра, хулӑн, питӗ айван. Анчах, — хушса хутӑм эпӗ, - эпӗ пурне те пӗлетӗп.
  
  
  "Мӗнле уҫӑ?— - ыйтрӗ вӑл, ман кӗпене вӗҫертсе.
  
  
  — Питӗ уҫӑ, - терӗм эпӗ, унӑн кӗпине хывса. — Питӗ аван, - терӗ вӑл. Ку пирӗн калаҫу ҫиппи пулчӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна темиҫе хӗрарӑм пӗлни ҫинчен каласшӑн. Ӑна та, лайӑххине пӗлетӗп тесе шутларӑм. Анчах эпӗ сире ҫакна каласшӑн: эпӗ тӗрӗс каламан. Тарӑ темле урӑхла ҫын пулнӑ. Питӗ урӑхла. Ҫакӑнтан вӑл питӗ уйрӑлса тӑнӑ. Пӗр-пӗр ботаник кӗнекере ҫавӑн пек япала ҫинчен каласа пама хӑтлансан, кашнинчех кичемлӗх ҫиеле тухнӑ пек туйӑнать мана. Вӑл яланах "ҫӗкленет", вӑл "авкаланать", вӑл ӑна "шӑтарать", вара вӑл яланах "ҫурӑлать". Борцовӑри тытӑҫу стенограмми пек яланах темскер янӑрать.
  
  
  Тарӑ урӑхлаччӗ, мана ун валли сӑмах ҫитместчӗ. Вӑл мана хӑйӗн ӳт-пӗвне шухӑшласа кӑларнӑ пек туйтарчӗ, вара вӑл маншӑн ҫеҫ чӗрӗлсе тӑчӗ. Вӑл уҫӑ та айӑпсӑр пулнӑ, ҫу пек вӗри те лӑпкӑ пулнӑ. Вӑл хӗр, ҫавӑн пекех хӗрарӑм пулнӑ. Вӑл ыйтупа ответ пачӗ. Вӑл Тарӑ пулнӑ. Вӑл та манӑн пулнӑ. Вӑл та урӑхлаччӗ.
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Унӑн куҫӗсенче куҫҫуль. "О, Турӑҫӑм."Вӑл мана хулпуҫҫинчен чуптурӗ. "Тавтапуҫ. Тавтапуҫ.'
  
  
  Ӑна хӑйӗн аллине хӗрлӗ пӗлӗт витӗр выляма ирӗк пачӗ. "Нимех те мар, пӗр-пӗрин туйӑмӗсем" тенӗ пулсан, ӑна фермер автанӗ тесе шутланӑ пулӗччӗҫ. Ҫавӑнпа та вӑл ӑна питӗрсе илчӗ те каллех чуптурӗ.
  
  
  Алӑкран шакканине илтсен, эпир пӗр-пӗрин ҫывӑхнех пырса тӑтӑмӑр. Ӑна кравать ҫинчен тӑратрӗ. Вӑл ҫӗр каҫма хӗр пулнӑ пулсан, эпир ответлемен пулсан, вӑл кӗнӗ пулӗччӗ. Анчах ку каллех хӗр мар-и, тен.
  
  
  Ӑна пилӗк тавра алшӑлли чӗркерӗ, пистолет илчӗ те кун каҫа кайрӗ. Ӑна кӑшт уҫрӗ.
  
  
  Ку вӑл номерсене пӑхни пулчӗ. Урапа ҫинче драйвӑран тунӑ пысӑк каҫ; кӗмӗл кулерӑллӑ шампански комплектпа.
  
  
  Вӑл ун ҫине пӑхса тӑчӗ, йывӑррӑн сывласа, сасартӑк хырӑмӗ выҫса кайрӗ. "Отель ӑна ҫакна тума заказ панӑ пулӗччӗ, — терӗ официанта, - анчах эсир номерпе йӑнӑшнӑ пулас".
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. — Мистер Стюарт-И?
  
  
  "Ҫапла. Унӑн Стюарчӗ.
  
  
  — Мистер Гарсон кантур сире валли заказ пачӗ. Ҫурҫӗрчченех, - терӗ вӑл. Сюрприз.'
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ, официант каллех тухса кайсан. Вокзал пӗлтерӗвӗ залра, хӑйӗнни варринче.
  
  
  — Эсӗ Кукӑльри Фасоль Шыва кӗме Мӗнле хатӗрленнине астӑватӑн-и?
  
  
  Вӑл мӗн ҫинчен каланине пӗлместӗп эпӗ, Анчах Гарик мана: пӗлтерӗве хӑвартӑм, ку eda — вӑл пире мӗн хӑварнине пурне те, терӗ..."Ӑна кресло ҫине пӑхса ҫаврӑнтӑм, эпӗ темле паллӑ япала ыйтрӑм. Темӗнле хут. Ку шампанскипе пулчӗ. Конверт, шалта " чи лайӑх саспаллисемпе ҫырнӑ визит карточки кӑна. Гарри те код пулма кирлине темскер ҫырчӗ.
  
  
  М-14 + ?
  
  
  — Мӗн тери хӑрушӑ, - терӗм эпӗ, - ку аташу". Ӑна каллех ҫак ҫырӑва тӗпчесе пӑхнӑ: "тен, ку формулӑ пулӗ". Карточкӑна Тарӑна пачӗ: "Сасӑ. Эсӗ ҫемьере вӗреннӗ".
  
  
  Тарӑ ӑна мана тавӑрса пачӗ те хулпуҫҫисене сиктерсе илчӗ. — Ку манӑн формулӑ мар, ӑна пӗлетӗп. 1 минус, 4 плюс хушас темӗскер". Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. — Эсӗ тӗрӗс калатӑн, ку аташу.
  
  
  Ӑна каллех карттӑ ҫине пӑхса илчӗ. Эй, тӑхта. Ӑна ӑнланчӗ."Кӗтмен ҫӗртен ҫак шухӑш пуҫа пырса кӗчӗ. "Ку мӗне пӗлтернине пӗлетӗр-и эсир? Ку эсӗ тӗрӗс каланине пӗлтерет.
  
  
  Вӑл ман ҫине пушӑ куҫӗсемпе пӑхса илчӗ. — Мӗнле?
  
  
  "Вӗсем пирки атс. Асту."Ӑна каллех эй карточка кӑтартрӗ. "Ку 1-мӗш минус мар. Ку-М-мӗш йӗр. Ml. Лао-Цзэн код ячӗ. Ml x 4 тан Ml, 4-мӗш хутлӑ. Тӑватӑ MI пур. Лао-Цзен евӗрлӗ тӑватӑ арҫын. Тӑватӑ турат. Плюс ыйтуллӑ паллӑ. Тата мӗн чухлӗ плюс.
  
  
  Ӑнран кайса, вӑл пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ. "Эсир историллӗ самант свидетелӗ пулатӑр".
  
  
  "О, юрӗ-ҫке, - терӗм эпӗ. -эсӗ малтан тӗрӗс каларӑн".
  
  
  Ҫапла, - терӗ вӑл. "Анчах эпӗ ӑна ӗлӗкрех хам тӗрӗс пулнӑшӑн нихҫан та шеллемен".
  
  
  Ку манӑн вуннӑмӗш сигарета пулчӗ пулмалла. Ку ытла та нумай пулнӑ. Ӑна балкон карлӑкӗ урлӑ пирус тӗпне ывӑтрӗ те, вӑл паттӑр бомбардировщик пек вӗҫнине сӑнарӗ. "Эпир чыслӑн пурӑнатпӑр, ҫӗрӗк грушӑсем пек ӳкетпӗр". Тӗттӗм гаваньрен ҫил тухрӗ; якӑр ярса тытнӑ пулӑҫӑсен киммисем, ашшӗ-амӑшӗнчен маларах вӑраннӑ тата халӗ ҫӗнӗ куна чӑтӑмсӑррӑн кӗтекен чӑтӑмсӑр ачасем пек, хумсем ҫинче хумханса силленеҫҫӗ. Эпӗ ҫывӑраймарӑм. Тарӑ тӗлӗрсе каясса кӗтсе тӑчӗ, унтан хӑй валли кӑштах шампански тултарчӗ те балкон ҫине тухрӗ. Ахаль шывпа пляж тӗнчинче пин-пин ҫӑлтӑрпа шурӑ уйӑх ҫакӑнса тӑраҫҫӗ. Самантлӑха манӑн ҫав хытӑ йӗрлӗ, юн пек хӗрлӗ тӗнчене манас килчӗ. Малтан переҫҫӗ, унтан ыйтусем параҫҫӗ.
  
  
  Анчах манӑн хама ih пама ыйтусем питӗ нумайччӗ. Халӗ ӗнтӗ ответсене каярах хӑварма юрамасть. Чен-ли ун пек атс таврашӗнче пӗр ҫын пулнӑ. Вӑл сенатор вӗлернӗ. Чэнь-лие паян каҫхине тӗрме йӗри-тавра ирӗке кӑларасшӑн. Анчах кам пулнӑ-ха ҫав "такам"? Хӑҫан пулнӑ-ха ку "паян"? Ҫак" хема " алӑпа гранатӑсем тытнӑ вуникӗ ҫын е лайӑх планлӑ пӗр ҫын пулма пултарнӑ. Паян — чи вӑрӑм сӑмах. Вӑл хӗвеланӑҫӗнчен пуҫласа тепӗр тул ҫутӑличченех тӑсӑлать. Тата темскер пулнӑ. Линь Цин мана пӗр "ватӑ тӑшман"терӗ. Мӗнле ватӑ тӑшман? Манӑн пин тӑшман пурччӗ. Вӑл халӗ те утрав ҫинче пулнӑ пулсан, ман ҫул урлӑ каҫса кайма пултарнӑ пулӗччӗ. Темле майпа унӑн ответ тупмалла пулнӑ. Унччен "паян каҫхине".
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те шалалла, унта ҫывӑракан Тарӑ ҫине пӑхрӗ. Уйӑх кантӑк ҫинче кун ҫути ӳкет; ку уйӑхӑн сенкер чӗрӗкӗ ҫине ҫакнӑ пекех туйӑнать. Вӑл каллех аяккалла пӑхрӗ. Вӑл та ҫавӑн пекрех пулнӑ. Манӑн халӗ те тарӑ пур-ха, уншӑн пӑшӑрханмалла та хӳтӗлемелле. Вӑл агент тата аслӑ наука сотрудникӗ пулнӑ, анчах эй, мана манӑн хӳтлӗх кирлӗ пулчӗ. Эпӗ ҫывӑрса каяйман тепӗр сӑлтав. Манӑн план пулман пулсан, сӑмахран, мӗнрен пуҫламалла-ха, ҫав "мӗншӗн"мӗншӗнне тӗпчесе пӗлес пулать.
  
  
  Ӑна шырама пуҫларӗ. Унӑн ҫыру пуканӗ ещӗкӗнче отель пуррине тупрӑм. Ку листовкӑсене вӗсем туристсем валли хӑвараҫҫӗ. "Хаваслӑх Насаура". "Ӑҫта пулса иртет ку?"
  
  
  "Ӑҫта пулса иртет ку?"утрав картти пулнӑ. Ӑна ҫывӑхран курас тесе илчӗ. Ӑна тӗрмене тупнӑ. Юрать. Ӑна отеле илсе кайнӑ пулсан, заключеннӑй тарнӑ пулсан, ӑҫта илсе кайнӑ пулӗччӗ-ши ӑна? Унӑн отелӗ утрав ҫинчен тухасчӗ. Эпӗ ҫыран хӗррине кайнӑ пулӑттӑм. Пысӑках мар самолет пляжпа вӗҫсе хӑпармалли вырӑн пек усӑ курма пултарнӑ. Е вӑл кимӗпе усӑ курнӑ пулӗччӗ. Уйрӑм карап, канма тата привилегациленӗ яхта. Ӑна тӗрмерен платье патне ҫитиччен йӗрлесе тухнӑ. Кӗпи питӗ нумай, ҫулӗсем нумай. Ӑна пӗтӗм утрав хӑй валли илсе тухнӑ.
  
  
  Вӑл каллех пуҫне ҫӗклесен, сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. Хӗвел ҫӗр линийӗ хыҫӗнчен сиксе тухрӗ те, Амӑшӗ Ҫӗре палланӑ кӗрен пӗркенчӗкпе Витсе хучӗ. Пулӑҫӑсем хӑйсен пӳрчӗсем тавра тухрӗҫ те, бэй-стрт ҫине тухса, пирс ҫумне пырса чарӑннӑ карапӗсем патнелле утрӗҫ. Хӗрарӑмсем пасарта савӑнӑҫлӑн улӑм шлепкеллӗ, тинӗс рак хуранӗсем тултарнӑ тутлӑ мар сумкӑллӑ лавккасене уҫрӗҫ. Джон Стюарт пулнӑ пулсан, эпир ҫак пасар тӑрӑх йӗлтӗрпе тинӗс тӑрӑх ярӑнса ҫӳреме, унтан тин ҫеҫ тытнӑ тинӗс уланкипе хулара апатланма пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Вӑл Джон Стюарт пулнӑ пулсан, ӑна чэнь-ли тарасси ҫинчен пӗлмен пулӗччӗ, пӗлнӗ пулсан, вӑл полицие систересшӗн пулнӑ пулӗччӗ. - Анчах Картер Чен-ли тарма пулӑшать.
  
  
  Ҫынвӗлерен пӗтӗм машинӑн винтикӗ кӑна пулнӑ, ӑна ҫак машинӑна пӗтӗмпех ҫавӑрса илнӗ пулӗччӗ; вӗсем серийнӑй атс тунӑ вырӑн пек пулнӑ. Ӑнсан, чен-ли мана унта илсе ҫитерет. Вӑл ӑна тарма ҫеҫ пултарсанччӗ. Мансӑр пуҫне пурне те.
  
  
  Ирхине ултӑ сехет ҫитнӗччӗ, халӗ манӑн темле план пурччӗ. Халӗ вӑл ҫывӑрса кайма пултарать.
  
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  
  Правило пӗрремӗшӗ: хӑвӑн тӑшманна пӗл.
  
  
  Ӑна Интерфилд-роудран пӑрса аэропорт еннелле ҫул тытрӑм. Манӑн ватӑ тӑшман, Линь Цзин-цзин каланӑ тӑрӑх, эпӗ аэропорта ҫитнине курнӑ. Тен, аэропорчӗ мана ҫаклатса илме пултарнӑ пулӗччӗ. Мӗнех вара, ку тискер шухӑшчӗ, анчах тытӑнса пӑхма кирлӗччӗ.
  
  
  Вӑл прилавка хыҫнелле пӑхрӗ. Таможня. Информаци. Машинӑсен прокачӗ герц. Броньӑлани. Вӗсем тавра пире пӗр ҫын хутне килсе тухнӑ хыпарсене хирӗҫ нимӗн те каламарӗ. Эпӗ хаҫат киоскне кайрӑм та хаҫат илтӗм. Ӑна мӗн те пулин тӑвас тесе, вӑл мӗн тӑвасси ҫинчен шухӑшларӗ. Nen хулинче казино Гренади ҫинчен нимӗн те пулман. Ют ҫӗршыв ҫыннисем. Анчах wouldnt апла мар, тӗлӗнмелле те. Вӗсем туристсене хӑратма пӑрахман пулмалла. Тен, копсем ун ҫинчен пӗлмен те пулӗ. Тен, кам та пулин маларах килсе ҫак йӗркесӗрлӗхе пуҫтарнӑ пулӗ. Наркотиксемпе суту-илӳ тӑвакансенчен пӗри.
  
  
  Е ыттисем тавра кам та пулин . Ӑна вилнисен списокне тӗрӗслерӗ. Бангель ҫӳп-ҫап ӑшӗнче вилнӗ. Сигарет тирпейсӗрлӗхӗ. Ҫак кенсингтонра пурӑнакан амӑшӗ уншӑн куляннӑ. Вилнисем ҫинчен каланисӗр пуҫне урӑх нимӗн те ҫук. De mortuis nil nisi bonum. Ӑна хӑйӗн хаҫачӗ пирки тавралӑха пӑхса ҫаврӑнчӗ. Сулхӑна ватӑ тӑшмансем пытанман.
  
  
  Вӑл тата тепӗр япала тума пултарнӑ. КӐМӐЛЛӐ акӑлчан хӗрарӑмӗ МАНА тунтикун каҫхине пассажирсен списокне тӗрӗслерӗ. Тунтикун каҫхине эпир пӗтӗм Нью-Йорк тӑрӑх ирхине 7:30 сехетре ҫитрӗмӗр. "Пан-Ам" Майсемпе ҫичӗ сехетре вӗҫсе кайнӑ, лондон тавра британи самолечӗ саккӑрта — ҫук, чӗрӗк сехет те саккӑрта пулнӑ. Кӑшт иртерех пулнӑ. Лондон. Ун ҫинчен вӑл пӗр вӑхӑт шухӑшларӗ. Чарльз Окун Лондон таврашӗнчи тӑшман пулнӑ. Анчах ҫук, ӑна вӗсем унӑн лабораторийӗ ҫине тапӑннӑ чухне тупнӑ. Саккӑр! Vin Во! Вӑл пулма пултарать. Карло, посыльнӑй, эму тӳленӗ ҫын пысӑк китаец пулни ҫинчен пӗлтерчӗ. Винг пилӗк фут ҫӳллӗш, Лондонра базировка тӑвакан КАН агенчӗ. Тен, вӑл манпа хӑҫан та пулин тӗл пулнине те маннӑ пулӗ. Аса илтеретӗп, халӗ унӑн виҫӗ ураллӑ алли пулнӑ.
  
  
  "Хаклӑ ҫыннӑм."Вӑл чӑтлӑх хыҫӗнче тӑракан хӗр ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Тунтикун Лондон тавра тунтикун Ҫав рейспа Винг мистер пулни ҫинчен калама пултаратӑр-и эсир мана?»
  
  
  "О, питӗ шел". Вӑл питӗ салхуллӑ курӑнать. — Анчах хӑратӑп, мана сире ку информацие пама ирӗк паман.
  
  
  — Эсӗ пултарайманнине пӗлетӗп эпӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Эй, ӑна куҫран тӳррӗн пӑхса илчӗ. Икӗ номерлӗ куҫ: аран-аран тӗрӗслесе тӑракан, вӗресе тӑракан хӗрӳлӗх.
  
  
  Вӑл мана информаци пачӗ. Vin пассажирсен списокӗнче чӑнах та пулнӑ. Вӑл ҫак рейсра пӗччен пулман. Ӑна хунг Ло тесе чӗннӗ.
  
  
  — Сире интереслӗ пулсан, - кӑмӑллӑн хушса хучӗ вӑл, - вӗсем каҫпа вунӑ сехетре каялла лондона ҫул ҫӳреме пӑрахнӑ.
  
  
  Вӑл ҫакӑнпа интересленчӗ.
  
  
  Теветкелленсе, ӑна "Гренад"отельне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ. Vin Мистер Вӗсемпе регистрациленнӗ. Манӑн хӗрӳ вӑйӑ шыва кӗме пуҫларӗ. Анчах, тепӗр енчен, Хунг ло ятлӑ ҫын пур. Эсир те яланах выляса илме пултараймастӑр.
  
  
  Ӑна, отеле таврӑнсан, Карлона, пирӗн пӗрлехи тусӑма, шыраса тупрӗ. Вӑл Айӑпне ӑнланса илнӗ пулӗччӗ. Эму ӑна ашшӗ пӗлни ҫинчен каласа панӑ та, уншӑн мӗн чухлӗ тӳлӗп-ши, тенӗ. Эпир килӗшӳ патне ҫитрӗмӗр.
  
  
  Ӑна Тарӑ мӗн кӗтмелли ҫинчен каларӗ. Ку савӑнӑҫлӑ пулӗ тесе шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  Ӑна сывпуллашнӑ чух чуптурӗ те машина патне таврӑнчӗ.
  
  
  Правило иккӗмӗш: тӗрмене каймалла. Уҫҫӑнах тӗрмене кайӑр.
  
  
  Анчах ҫул ҫинче вӑл акӑлчансен насаури сигар туса кӑларакан "мир Чӗлӗмӗсем" ҫинче чарӑнса тӑнӑ. Вӗсен ылттӑн мундштуклӑ нӗрсӗр бренд пурччӗ. Ӑна гостиницӑна пӗр-икӗ пачка яма тата унпа халех усӑ курма темиҫе хутаҫ илсе кайма хушрӗ.
  
  
  Эпӗ бара бейстрта кайрӑм та бутербродпа сӑра ҫисе ятӑм. Унтан тата тепри. Тата тепӗр ҫын. Ӑшӑнас тесе бурбон та пур. Вӑл тухса кайнӑ чух вӑл ӳсӗр пулнӑ, такӑннӑ. Ӑна шутран барменпа тавлашнӑ. Ку ӗнтӗ вӑл тӗрӗс калани пулать. Вӑл тӑвӑллӑ та шавлӑ кӑмӑлпа тухрӗ, машина ҫине ларса кайрӗ. Ӑна урӑх еннелле, урамалла пӑрчӗ те хирӗҫ пулакан машинӑсене сигнал пачӗ. Ҫак мӑйрака сасси мана питӗ килӗшрӗ. Ӑна сигнал пама пуҫларӗ: "ку-чи кирли-эпир-малалла та ҫапӑҫатпӑр".
  
  
  Ҫак полицейски Парламент-стерт ҫине пырса кӗчӗ. Манӑн хампа пӗрле документсем пулман. Вӑл питӗ ырӑ кӑмӑллӑ пулнӑ. Вӑл мана каялла ман отеле леҫсе ячӗ. Каҫар та ман. Вӑл, ҫывӑрса тӑрантӑр тесе, ҫывӑрма выртрӗ.
  
  
  Ӑна янахӗнчен ҫапрӗ. Ҫавӑн пекех тӗрмене лекмелли лайӑх меслет.
  
  
  Насау тӗрми яланхи пек начар пулман. Ку утравӑн хӗвеланӑҫ енче икӗ хутлӑ кӑнттам чул ҫурт. Вырӑнти ҫынсем ӑна "гостиница" теҫҫӗ, мӗншӗн тесен вӑл ҫапла курӑнать те. Вӑл ҫутҫанталӑк илемне нумай сӗнме пултарать. Тирпейлӗн касса тикӗсленӗ газонсемпе ансӑр садсем. Клиентура ытларах пӗр каҫ ӳсӗрӗлнипе ҫывӑрса кайнӑ ҫынсенчен, ӑнсӑртран тӗл пулнӑ вӑрӑсенчен тата вырӑнти "криминаль маньяксенчен"тӑрать. Хорька раса йӗркесӗрлӗхӗсем халӗ те ирӗксӗрле преступленисем ҫине тӑкӑнман-ха. Ҫапла Вара, чэнь-ли йышши ҫынсем хӑрушсӑрлӑх системине хӑҫан вырнаҫтарнине ниепле те шута илмен. Анчах вӗсен чи лайӑххи-ши вӑл? Ҫав камера умӗнче охранник тӑрать.
  
  
  Вӑл питӗ ӳсӗр пулнӑ. Вӗсем мана пӗр телефон шӑнкӑртаттарма право пур, терӗҫ. Святой Петр патне шӑнкӑртаттарас тетӗп, тенӗ. Вӗсем мана: эпӗ питӗ ӳсӗрччӗ, терӗҫ.
  
  
  Мана ҫӳле илсе каятпӑр. Чен-лисемсӗр пуҫне, заключеннӑйсем иккӗн ҫеҫ пулнӑ. Мана темӑпа пӗр камерӑна икӗ йӗкӗт хупса лартмалла.
  
  
  Вӗсем тавра пӗри, паллах, ӳсӗр пулнӑ пирки, ҫывӑрнӑ.
  
  
  Тепри цифрӑллӑ камерӑсене питӗрсе лартасшӑн мар ҫын пек курӑнать. Вӑл пысӑк та тӗреклӗ кӗлеткеллӗ, суранӗсем ыратнипе ҫӗвӗксем пур, ҫавна пула кӑвак-хура пичӗ татӑк-кӗсӗк утиял пек курӑнать.
  
  
  Ксени кӗрсен, вӑл тем ҫинчен шухӑшларӗ.
  
  
  Chen-ли Камера тепӗр вӗҫӗнче пулнӑ. Ав лере, коридор вӗҫӗнче. Вӑл сулахайра юлнӑ пулсан, ӑна курайман пулӗччӗ. Эпӗ малтан турат ҫине пӑхрӑм. Вӑл лӑпкӑ та лӑпкӑ.
  
  
  Ӑна сигарета тивертсе ячӗ те пӗр пачка пысӑк камерник еннелле тӑсрӗ. Вӑл пӗрне илчӗ, ӑна пӑхса тухрӗ, ылтӑн мундштукне хыпашласа пӑхрӗ те ҫутӑ патне илсе пычӗ. "Ҫавӑн пек тислӗк". Унтан йӑл кулса илчӗ.
  
  
  Ӑна Уилсон тесе чӗннӗ. Шериф т., вӑл "Йывӑҫ никель" ятлӑ барпа хула тулашӗнчи вырӑнти заведение тытса тӑнӑ. Сасартӑк капансем персе ҫитрӗҫ те барнӑй стойка айӗнче герой пачкисем тупрӗҫ. "Ӑна пӑрахнӑ, чувак. Эпӗ ҫав териех ухмах мар. Вӑл аллисене сарса ячӗ. Вӗсем таса. "Тепӗр енчен, — ӗнсине хыҫса илчӗ вӑл, - вӑл ҫав тери ӑслӑ пулсан, мӗншӗн-ха ӑна кунта?»
  
  
  Вӗсем ҫав бара хупнӑ та ӑна вӗлернӗ. Вӑл каланӑ тӑрӑх, насаура наркотиксемпе пысӑк проблемӑсем пулман, ҫавӑнпа та копсем вӑл каялла таврӑннӑ пек пулнӑ. Вӗсем чӑнах та пысӑк босса илнӗ тейӗн. — Ҫав вӑхӑтра темле ӑслӑ ҫын каҫса кайсах кӗҫенет.
  
  
  — Ҫапла, - терӗм эпӗ, - Мӗнле кайф".
  
  
  Уилсон Т.Шерифпа Унӑн тусӗсем пулса тӑчӗҫ. Вӑл мана хӑйӗн джинӗпе ачисем ҫинчен, хӑй валли тунӑ сарӑ ҫурт ҫинчен каласа пачӗ. Вӑл унран: "санӑн пысӑк тӑшмансем пур-и?" - тесе ыйтрӗ те кулса ячӗ. "Иисус, ҫапла. Анчах манӑн тӑшмансем. Ҫапла илемлетиччен вӗсем сире татӑкӑн-татӑкӑн вакласа тӑкӗҫ. Сасӑлама мана ҫав тери тарӑхтарать, чувак. Вӗсем тавра никам та нимӗн те илеймӗ".
  
  
  "Сирӗн улпутӑр тата?"
  
  
  Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ. Кама та пулин кирлӗ мар пулсан, вӗсене пурпӗрех туянма тивет. Е манӑн, е правительство патӗнче. Кирек мӗнле пулсан та, вӗсен пурпӗрех тӳлемелле пулать".
  
  
  "Вӗсем ӑна урӑх тӗллевпе пӑрса яман пулсан". Ҫак "вӗсем"камсем иккенне вӑл тавҫӑрса та илчӗ.
  
  
  Ку тӗрмере ӑна мӗн те пулин паллӑ. Полицейскисем аялта вунӑ сехетчен хурал тӑчӗҫ. Чон-ли охранник ҫӳлте пӗртен-пӗр хуралҫӑ пулнӑ. Вӑл кашни пилӗк сехетре улшӑннӑ. Тепӗр хуралҫи ҫиччӗмӗшӗнче пулать. Брукман смотрителӗ тӗрме Хуралҫи Крамп пулать.
  
  
  Ӑна эму чен-ли ҫинчен темиҫе ыйту пачӗ. Пирӗн ҫывӑракан сокерник тӗлӗкре кӑшт хускалса илчӗ. Унтан вӑл ҫаврӑнчӗ те харлаттарма пуҫларӗ.
  
  
  Чэнь-ли патӗнче пӗр ҫын ҫеҫ пулнӑ. "Моряк, - шухӑшларӗ Уилсон. Спорт костюмӗ тӑхӑннӑ хыткан йӗкӗт. Чен-ли Ӑна Джонни тесе чӗнет. Джонни кашни кунах килет. Паян ирхине юлашки хут. Аллинче унӑн пысӑк хӗрлӗ лӗпӗш евӗрлӗ татуировка. Ӑна пӗр километрта асӑрхамасӑр тӑма май пулман.
  
  
  Ҫак ҫулсенче ӑна хӑнӑхса ҫитнӗ пӗр япала. Радиусра ирттерсе яма юраман япаласене темшӗн унта вырнаҫтараҫҫӗ.
  
  
  Ман пата сержант пычӗ. Вӑл ӗнтӗ урӑ пулнӑ. Манӑн совеҫӗм нумайччӗ. Джин шӑнкӑравлама юрать-и, тесе ыйтрӗ унран.
  
  
  Ултӑ сехетре, палӑртнӑ пекех, Тарӑ ҫитрӗ. Эпӗ ҫакӑн пек айван пулма пултарнине вӑл ниепле те ӑнланса илеймерӗ. Вӑл вӗсене: эпӗ лайӑх ҫын, лайӑх гражданин, лайӑх упӑшка, терӗ, унччен эпӗ нихҫан та ҫакӑн пек тискер ӗҫ туман, терӗ. Ҫакна вӑл нихҫан та ҫӗнӗрен туман пулӗччӗ. Каярахпа вӑл мана чӑн-чӑн куҫҫульпе макӑрни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  Вӗсем ӑна штрафпа улӑштарнӑ тесе айӑпланӑ.
  
  
  Ҫиччӗмӗш минутра ман блокра настеннӑй телефон шӑнкӑртатрӗ. Гвардеец Брукман хӑйӗн постне хӑварчӗ те, эму мӗн каласса кӗтсе, коридор тӑрӑх утса кайрӗ. "Ҫапла."Вӑл ман еннелле пӑхрӗ. "Ҫапла. Ӑна халех аяла ӑсататӑп.
  
  
  Вӑл ҫурӑмӗпе йынӑшса ячӗ. - Эй, — терӗ вӑл трубкӑран, - унӑн ашшӗ санран ыйтасшӑн... - сасси хулӑн та шанӑҫлӑ. Вӑл штопор ытлашши нумай вӑхӑт иртмӗ тесе шутланӑ, мӗншӗн тесен ку манӑн графика пӑсма пултарать.
  
  
  Ӑна вӑл Уилсон ҫине пӑхса илчӗ. Шериф Т.. Вӑл мана питӗ килӗшрӗ. Вӑл паян каҫхине вилме пиҫсе ҫитнӗ. Кны вилмелле, мӗншӗн тесен свидетель пулнӑ. Вӑл пирӗн чӗмсӗр юлташа цифра камерисем ҫине шанмарӗ. Вӑл ытла та лӑпкӑ. Тата кӑштах ӳсӗр. Ҫак шӑршӑна парижа сисме пулать.
  
  
  Анчах мӗнле ӗҫ пулнӑ-ха манӑн, ҫӗвӗҫӗм. Эпӗ мӗн тума пултарни уилсона хӳтӗлет. Вӑл хӑйӗн койки ҫинче ларать. — Эсӗ-и ку, мужик, - терӗ вӑл. "Киле кайма та пултаратӑн".
  
  
  — Эсӗ те каятӑн, - терӗм эпӗ, - Питӗ хӑвӑрт.'
  
  
  — Эпӗ шталь лартман пулӑттӑм.
  
  
  — Ҫапла. Тӳрӗ кӑмӑллӑ пулас пулсан."Камзолӑн ҫӗввисене хыпашласа Пӑхрӗ: "ун айӗнче мӗн пуррине пурне те лартма Пултаратӑп". Халех, уҫҫӑнах.
  
  
  Ӑна ih эму аллине лартнӑ. Ӑна, казино тӑрӑх илсе килнӗ фишкӑсем кирлӗ пуласса пӗлнӗ.
  
  
  Тӗрме хуралҫи Брукман ман пата пынӑ ҫӗре Уилсон ҫывӑратчӗ ӗнтӗ, Брукман мана кун каҫа пусма ҫине илсе пычӗ. "Юрать, Стюарт. Санӑн пӗччен каймалла. Эпӗ ҫак этажран тухса кайма пултараймастӑп.
  
  
  — Тавтапуҫ, агент Брукман, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Пусма айӗнче, сулахаялла пӑрӑнӑр. Санӑн хӗрарӑму унта кӗтет.
  
  
  Ӑна, йӑл кулса, пуҫне сулчӗ. — Чӑнах та, - терӗм эпӗ. - эпӗ сире чӑнах та тав тӑвас тетӗп. Эсир мана ҫав тери ырӑ кӑмӑллӑ пулнӑ. Ӑна алӑ тӑсса пачӗ. "Пиллӗк пар.'
  
  
  Вӑл аллине тӑсрӗ.
  
  
  Тепӗр пилӗк ҫекундран вӑл парӑссем айне пулчӗ.
  
  
  Ӑна кашни жетон ҫинчех виҫӗ хутчен анестетика чӗнсе илетӗп. Арҫынсем иккӗшӗ те пилӗк сехете яхӑн, улттӑмӗш сехет ҫӑраҫҫинче пулаҫҫӗ. Ку нумая пымалла.
  
  
  Чен-ли ман ҫине пӑхса илчӗ те ним чӗнмесӗр пуҫне сулчӗ. Ку пӗтӗмпех планӑн пӗр пайӗ пулӗ тесе шутларӗ вӑл.
  
  
  Ҫиччӗмӗшӗ вунпилӗк минут. Пусма ҫинче ӑна брукман смотрителӗ крамп надзиратель тӗл пулчӗ. — Брукманӑн сирӗн валли пӗлтерӳ пур, - терӗм эпӗ.
  
  
  'Oi?"Вӑл, ӑнран кайса, чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна пӗр минут хушшинчех кӑларчӗ те хуҫлатса хунӑ хут листи туртса кӑларчӗ. Ҫакна вӑл чиппа пӗрле ҫак кӗтекен алӑ ҫине ҫирӗппӗн лартрӗ.
  
  
  Ӑна ҫывӑракан ӳт-пӗве каялла, тӗрме блокне сӗтӗрсе хӑпартрӗҫ.
  
  
  Аялта сержант мана ӗҫке ерни ҫинчен вӗрентет.
  
  
  Вӑл сержанта: "апла пулсан, лайӑх ача пулнӑ пулӑттӑм", - терӗ. Эпир пӗр-пӗрин аллисене хӗрхенеттӗмӗр.
  
  
  Приемнӑйри Писарь сержант ӳкнине илтрӗ те, мӗн пулнине ҫулсеренех кӗрсе тухрӗ. "Вӑл тин ҫеҫ тӳнсе кайрӗ". Ӑна каларӗ. "Ахаль ҫеҫ. Кил те пӑх. Ӑна, отель васкатнӑ пек, аллинчен ярса тытрӗ.
  
  
  Полици писателӗ старшина ҫине ҫӳлтен ӳкнӗ.
  
  
  Тарӑ мана стойка патӗнче кӗтсе тӑчӗ.
  
  
  "Мана ҫав тери ырӑ кӑмӑллӑ полицейскисен аллине чӑмӑртарӑм", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Пирӗн чӑнах та сыхӑ пулмалла", — терӗ вӑл, эпир тухса кайнӑ чух. — Ман шутпа, кунта халӗ пурте ҫав тери лайӑх ҫывӑраҫҫӗ.
  
  
  Вӑл Сӑпка Брахмисем юрлама пуҫларӗ.
  
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  Тарӑпа ун вырӑнне калаҫасшӑн пулчӗҫ. Эпир тӗрме ҫывӑхӗнчи площадкӑна тупрӑмӑр. Чӑн - чӑн антиквар pad-пластик кирпӗчсемпе тата йывӑҫ эрехпе. Ку заведение "Het Schelmenhor" тесе ят пачӗҫ, эпӗ вара ӑна чӑн-чӑн путсӗр ҫын пулнӑ-и тесе ыйтрӑм.
  
  
  Тӗрме енчен ӑна нимӗнле йывӑрлӑх та кӗтменччӗ. Вӗсем пурте малтанхи темиҫе сехет ҫывӑрса юлаҫҫӗ. Пӗррехинче такам каланӑ пек, ҫурҫӗрчченех тӗлӗк питӗ кирлӗ. Ih тӗлӗк татӑласси пирки вӑл иккӗленчӗ. Тӑшмансен пӗрремӗш машини унта вунӑ сехетчен пулмӗ, мӗншӗн тесен Лондона вунӑ сехет каяллах кайма билетсем шухӑшласа кӑларнӑ пирки, вунӑ сехетчен тармалла пулнӑ.
  
  
  Тарасси те пулнӑ. Ӑна, уншӑн тӑрӑшрӑм. Тепӗр енчен ӑна полици пулӑшрӗ. Ӑна чӗрӗ юлма пулӑшрӗ. Ӑнсан, никама та персе вӗлермен. Чэнь-ли тусӗсем полицейскисем ҫине пӑха-пӑха илнӗ пулӗччӗҫ, ҫывӑракан йытӑсене вӑратман пулӗччӗҫ. Вӑл кун эпӗ ырӑ ӗҫ турӑм.
  
  
  Ӑна Тарӑ кӗтесри сӗтел патне илсе пынӑ та бурбон заказ панӑ. Вӑл шеррие заказ пачӗ. Мили леди юлчӗ. - Карло хыпарӗсем пур-и?
  
  
  Вӑл сумкине ухтарма тытӑнчӗ. — Вӑл шӑнкӑртаттарчӗ, - терӗ ольга. — Ӑна ҫӑлса хӑвартӑм. Вӑл пӗр ывӑҫ пирус тӗпӗ илсе тухрӗ, пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ те каллех чӑмрӗ. Тӗлсӗр шырани пире нимӗн патне те илсе ҫитереймерӗ. Унтан вӑл сумкине, пӗр япала хыҫҫӑн теприне меллӗн пушатма тытӑнчӗ. Пудреница. Сигаретсем. Енчӗк. Вӑл ман ҫине именчӗклӗн пӑхса илчӗ. "Ку тӗлӗшпе эсӗ пӗр комментари те пулин тусан, Карттер, сана ҫип".
  
  
  Вӑл хӑйӗн ридне малалла тӑсрӗ.
  
  
  Ӑна малалла юрӑхлӑ комментари шыранӑ.
  
  
  Ҫӗнӗ хыпарсене илтнӗ-и эсир? "Ҫук, ҫук."Столешница Ватерлоо площадьне аса илтерет. "Сенатор Крэнстон". Вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ. "Автокатастрофа. Официаллӑ приложени ҫапла.
  
  
  — Эсир чӑн-чӑн сведенисем илтӗр-и?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Вашингтона пирӗн выводсем ҫинчен пӗлтерме шӑнкӑравласан, ӑна пӗтӗмпех ӑнланчӗ. Чӑн-чӑн сӑлтавӗ-самолет ҫӗмӗрӗлнинче.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Тата тепӗр кун, тата тепӗр вилӗм. Халӗ те килти КАННЫСЕНЧЕ хорька козырьсем пулнӑ. — Эсӗ Карло каласа парасшӑнччӗ, - терӗ вӑл, хутсене килсе тухнӑ пӗлтерӳсене хирӗҫлесе. — Ман шутпа, сана шырама васкас пулать. Вӑл хӑйӗн сумкинче шырарӗ... Вӑл пӳрнисемпе шаклаттарса илчӗ. "Ку чӑнах та пулнӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ."Карло, эсӗ эму каланӑ пек, Гренадӑна пӗтӗмпех тӗрӗслерӗ, вара, изобретенисем туса Тухса кайсан, Карло ун Хыҫҫӑн кайрӗ. Ҫыран хӗрринчи пӗр — пӗр ҫурта, - терӗ вӑл. Каскаднӑй ҫул вӗҫӗнче. Унтан сулахаялла е тӳрех пӑрӑнчӗ. Ну, мӗнле пулсан та, эсӗ ҫиме килӗшместӗн
  
  
  Юлашки кунсенче вӑл пирӗн ҫине чи хаяр куҫпа пӑхса илчӗ. "Тарӑ!"Манӑн сасӑ пачах урӑхла. Вӑл хут тупрӗ. — Сулахаялла пӑрӑн, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл отель брошюрине аса илме хӑтланчӗ. Вӑл карттӑна балкон ҫинче ирхи хӗвел ҫуттинче сӑнанӑ. "Ӑҫта пулса иртет ку?"Каслейд-род Атлантика океанӗпе юнашар, калӑпӑр, тинӗсрен пӗр мильӑра пырать. "Насау хулинчи Савӑнӑҫпа" килӗшӳллӗн Каслейд-род миллионерсен тӗп урамӗ пулнӑ. «... унта мӗнпур Багамсемпе чи экстравагантлӑ виллӑсем тавра ҫеҫ паллаштарнӑ". Кирек мӗнле пулсан та, ку чен-ли валли хӳтлӗх пулнӑ. Утрав ҫинчен тарма лайӑх вырӑн. Ним иккӗленмелли те ҫук, Vin-Ли унта кӗтсе тӑнӑ.
  
  
  — Сӑмах май, - терӗ вӑл. "Вӑл халӗ те унта-ха".
  
  
  — Кам тата? — терӗм эпӗ.
  
  
  "Vin Халӗ Те Каскад-ӑру. Вӑл унта пулмалла. Карло ӑна "Гренадӑра"регистрацирен кӑларнӑ, терӗ. Хамӑн багажа илтӗм. Вӑл унта тӗпленме шутланӑ пулас.
  
  
  Унта пулма кирлӗ. Телее Пула, Карло Вингӑна сӑнаса тӑчӗ. Анчах ку укҫа пысӑках мар. Карло хӑй майлӑ ҫавӑрма пултарать. Манӑн ӗҫ ӑнни мана тарӑхтарать. Ку мана пирӗн пурнӑҫра тата шӑпара тӑрӑхлакан турӑсен йӑли-йӗркинче мӗн тери нумай пытанса тӑнине аса илтерет. — Ӗҫ, - терӗм эпӗ. -Пирӗн ӗҫе кайма вӑхӑт".
  
  
  — Каслейд-несӗл-и? Вӑл чӑтӑмсӑр пек курӑнать.
  
  
  — Кӑштах, - терӗм эпӗ.
  
  
  — "Пӗр пайӗ"пирки мӗн шухӑшлатӑн эсӗ?
  
  
  — Эпӗ Каслейд-рода каякан чаҫе асра тытатӑп. Эсӗ отеле таврӑнакан урӑх чаҫ.
  
  
  Вӑл питне чалӑштарчӗ. "Эсӗ яланах чи интереслине илетӗн". Мӗнле парӑм.
  
  
  Манӑн сисӗм пур. — Эпӗ сана япаласене пуҫтарса отель тавра кайтарасшӑн.
  
  
  Ун адресне ҫырса хучӗ те эй кӗме май паракан пӗлтерӳ хушса хучӗ. Ӑна эй, хут тӑсса пачӗ. "Эпир унта каллех тӗл пулӑпӑр".
  
  
  Вӑл ман куҫсенчен пӑрӑнатчӗ. — Эхер те ... .. эсӗ килмесен?
  
  
  Унӑн шухӑшӗсем выляса ячӗҫ. "Эпӗ ҫурҫӗрччен пулмасан, Хоукпа ҫыхлан та эсӗ кунтан епле пулсан та хӑвӑртрах тухса кайма пултарнине пӗл".
  
  
  Вӑл каллех ман ҫине кулӑшла, шухӑша кайнӑ пек пӑхса илчӗ. Эпир урӑх тӗл пулман пулсан, мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  — Пыратӑп, - терӗм эпӗ, - ан пӑшӑрхан. "Ӑна, каятӑп.'
  
  
  Ӑна ee чуптурӗ, анчах ман шухӑшсем урӑх ҫӗрте пулчӗҫ.
  
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  Нумайӑшӗ: телей укҫара мар, теҫҫӗ, анчах эпӗ вӗсем йӑнӑшма пултараҫҫӗ, тесе шутлама тытӑнатӑп. Каслейд-род ҫурчӗ калама ҫук телейлӗччӗ. Ку чухнехи замок пӗтӗм кӗрен чул ҫинче, кӗленче стеналлӑ, тинӗс ҫинчи пек курӑнать. Эсир Ун патне Подъездӑн Вӑрӑм та Илемлӗ сукмакӗпе ҫитетӗр. Гаражра мӗн пулса иртнине шута илсен, Эсир Унта Bentley е Aston Martin е Lamborghini кӑна ҫитнӗ. Эсир унта чухне чылай кӑмӑллӑ япаласем суйласа илме пултаратӑр. Унта витесем, теннис корчӗсем, вунпилӗк метрлӑ яхта илемленсе тӑракан гавань канма вырнаҫнӑ. Ку пӗтӗмпех йӑлӑхтарса ҫитерсен, йӗри-тавралла пӑхса илме те пулать. Вырӑнӗ ҫеҫ праҫникри пек хаваслӑ. Подъезд ҫулӗпе юнашар авалхи смоква йывӑҫӗ ҫутҫанталӑк хапхисем туса хунӑ. Ҫак хулӑн туратсем, ҫӗнӗ йывӑҫсем пек тымарсем ярасшӑн пулса, ҫӗр ҫумнелле тайӑлнӑ. Ытти йывӑҫсем те хӗрлӗ ҫулҫӑллӑ, отель территорийӗнче вара ырӑ шӑршӑпа чечексен ҫӑмхи пулнӑ. Садра вечеринка турӗҫ те чечексем ҫеҫ чӗнчӗҫ тейӗн.
  
  
  Ӑна аслӑ ҫултан инҫех мар пытарнӑ та малалла утнӑ. Вӑл пӳрт тавра айккипе ҫаврӑнчӗ, анчах ку ниме те пӗлтермерӗ. Вӗсен унта хурал пулнӑ. Анчах халӗ вӑл ҫук ӗнтӗ.
  
  
  Пӗрре ҫапнипех ӑна эму мӑйӗнчен темскер хуҫса пӑрахрӗ. Ӑна хӑйпе пӗрле ҫак пистолет илсе кайрӗ. Сувенир вырӑнӗнче. Хӗҫпӑшал хӑҫан кирлӗ пулассине нихҫан та пӗлместӗн. Вӑл ҫуртран вӑтӑр ярдра, тирпейлӗн ешерсе ларакан вырӑнта вырнаҫнӑ. Эпӗ хӑватлӑ терраса пек. Апат-ҫимӗҫпе ӗҫмелли бар пулнӑ. Терраса хӑнасене кӗтет. Ӑна та кӗтнӗ.
  
  
  Вӗсем пӳртрен тухрӗҫ. Vin - ватӑ арҫынпа унӑн арӑмӗ. Vin улшӑнман. Вӑл вӗсенчен пӗри-шкап евӗрлӗ ҫӳллӗ те кукша арҫын, вӗсен сӑн-пичӗсем вӑхӑтпа туйӑмсене палӑртмаҫҫӗ. Сарӑ супӑнь тавра та ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑн касса кӑларма пулать. Вӑл Карло "маористсене пурне те тӗлӗнмелле кӑвак костюм — униформа"тесе ят панисене тӑхӑнса ҫӳрет. Тумтирӗсем тӑрӑх шутласан, упӑшкипе арӑмӗ акӑлчансем пулнӑ. Кӗмӗл пек шурӑ ҫӳҫӗ калама ҫук тутлӑ мар. Тен, ҫак тӗлӗнмелле ятпа ҫӳрекенсенчен пӗри пулӗ. Герцогпа Герцогин Этуотерс-Кент. Графпа графиня Масса-ӑнӑҫу пултӑр.
  
  
  Арҫын кӑштах эрех тултарчӗ, хӗрарӑм чашӑк тыттарчӗ. Пурте пӗр пекех кӑмӑллӑ. Юнпа героизм ҫине чӑн-чӑн прелюди мар.
  
  
  МГ. Вунтӑхӑр ҫулалла Ҫитнӗ Типшӗм те хитре Хӗрарӑм килчӗ. магазинсем тӑрӑх коробкӑсем йӑтса тухрӗ. Вӑл арҫынпа хӗрарӑма чуптурӗ, пӳрте кӗчӗ те тепӗр темиҫе минутран каҫхи кӗпине алла тытса таврӑнчӗ. Вӑл ӑна ӳт ҫумне пӑчӑртарӗ те, йӑл кулса, пируэт турӗ. Vin-Ран пуҫласа пурте ревматизмла кулса илчӗҫ.
  
  
  Эпӗ йӑнӑш тунӑ пек туйӑнма пуҫларӗ. Британин аслӑ класӗнчи ҫак телейлӗ сцена британин аслӑ класӗнчи телейлӗ сцена пекех пулма пултарать. Часовоя илес пулсан, пуян паровойсенчен нумайӑшӗ хӑйсен пурлӑхне сыхлама хурал тытаҫҫӗ. Тен, Vin мана ӑнран ячӗ пулӗ, вӑл мана ҫул тӑршшӗпех ертсе пынине пӗлетӗп эпӗ, вӑрттӑн чышкӑпа кулса пытӑм. Ҫапла пулнӑ пулсан, ӑна пӗтӗмпех пӑснӑ пулӑттӑм.
  
  
  Анчах ку апла мар.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран дворецкий тухрӗ. Хӑйпе пӗрле унӑн сигарет коробки пулнӑ. Дворецки китаец евӗрлӗ. Хӗр киле таврӑнма хатӗрленнӗччӗ, дворецки ун еннелле ҫаврӑнчӗ, апла пулсан, ман еннелле те. Ӑна, винтовкӑн оптика прицелӗ ҫине пӑхса илчӗ. Дворецкин ҫамки варринче пӗчӗк шӗпӗн пур. Виҫҫӗмӗш номерлӗ отделени.
  
  
  Кунсӑр пуҫне, сигарет пачкинче унӑн пистолет пулнӑ. Вӑл илсе килнӗ самантра Vin-мӗш номерлӗ пирус чӗртсе ячӗ те шалти килкарти хыҫӗнчи мӗлкесем ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑрман тӑрӑх виҫӗ бандит хӑпарчӗҫ. Вӗсем пурте Хӗвелтухӑҫӗнчен тухнӑ. Ӑна вӗсем тавра пӗр ҫын пӗлет. Шурӑ кӗпе, джинс, кивелнӗ бордель тӑхӑннӑ витӗр куракан арҫын.
  
  
  Partizan. Камбоджи террорисчӗ.
  
  
  Малтан вӑл Сиханук принц правительствине хирӗҫ кӗрешнӗ, унтан, король правительстви пӗтсен, вӑл Лон нол режимне хирӗҫ кавар тунӑ. Эсир камбоджин политикине вӑл мӗнле политикӑна йышӑнатӑр пулсан, ӑна патриотла фанатик теме пултаратӑр. Анчах кунта вӑл коммунистсем майлӑ пулнӑ. Ази политикин шӑммисемпе вылянӑ чухне хрусталь шарсӑр пуҫне кам пуррине калама йывӑр.
  
  
  Иккӗшӗ маншӑн ҫӗнӗ. Анчах вӗсен иртнӗ пурнӑҫӗ тӗлӗнмелле криминаллӑ пулнӑ пулмалла. Вӗсем ҫинче курӑкпа вараланса пӗтнӗ хак тӗслӗ шӑлавар тата вельвет камзолӗсем. Эсир ih ҫавӑн пек пулнине курнӑ пулсан, пахчаҫӑсем валли ih йышӑнтӑр пулӗ. Вӗсем хуҫисене татнӑ чечексем пек пӗтӗрсе лартнӑ та ih пӳрте тӗртсе кӗртнӗ. Хӗр темиҫе хутчен те кӑшкӑрса ячӗ, анчах дворецки ытти тарҫӑсене те шӑплантарчӗ пулмалла, мӗншӗн тесен кашни ҫулах мӗн пулса иртнине никам та тухмарӗ.
  
  
  Заключеннӑйсене тӑваттӑмӗш хутра хӑваласа ячӗҫ. Хӗре уйрӑм пӳлӗме илсе кайрӗҫ. Ҫав вӑрӑ-хурахсенчен пӗри, асӑрхануллӑ пулас тесе, чӳрече каррисене кариччен, сценӑна манран пытариччен, вӑл хулӑн кӗленче чӳречесем витӗр пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл территори урлӑ шалти картиш патӗнчи йывӑҫсем патнелле хӑвӑрт утса кайрӗ. Сергей шупка сенкер шталь тӑхӑннӑ. Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. Ҫиччӗмӗшӗ ҫурӑ. Фейерверк кирек хӑш самантра та ҫурӑлса кайма пултарать.
  
  
  Вӗсем терраса ҫине таврӑнчӗҫ, халӗ ӗнтӗ лару-тӑру хуҫисем. Винг хӑйне валли эрех тултарчӗ те сэндвич валли сыр курки ҫӗклерӗ. "Пӗр номерлӗ План, джентльменсем. Вӑл хӑйӗн стаканне пӗр сыпкӑм ӗҫсе ячӗ. "Пирӗн пунктсем тӑрӑх ҫӳрес пулать".
  
  
  Пурте вӗсем пукан тавра ҫавӑн пек вӑйӑ выляҫҫӗ. Шӑнӑрлӑ джентльмен пӗтӗмӗшле ыйтуран пуҫларӗ:Ica ино, Лаки тао.
  
  
  Экран ҫинче пире пӗчӗк субтитр та кирлӗ мар. Илемлӗ. Вӑл шоу фронтменӗ пулнӑ, nen хулинче "Oo zurab tao" нумай пулмалла.
  
  
  Хӑй сисмесӗрех Винг мана пулӑшма пычӗ.
  
  
  — Анчах акӑлчансен Кванӗ. Акӑлчансен. Пӗр-пӗринпе эпир тӑватӑ тӗрлӗ диалектпа калаҫатпӑр. Ҫавӑнпа та, малтан калаҫса татӑлнӑ пек, атьӑр акӑлчанла калаҫар". Вӑл Ван Тонга енне ҫаврӑнчӗ. — Яхтӑпа мӗнле те пулин проблемӑсем пур-и?
  
  
  Ван пуҫне силлерӗ-ҫук. "Ӗҫсем мӗнле. Джонни пурне те тӗрӗслет. Вӑл борт ҫинче ӗнтӗ.
  
  
  Джонни. Матрос. Унӑн алли ҫинче татуировка тунӑ лӗпӗш. Чен-ли тӗрмере пулнӑ ҫын. Халӗ вӑл герцог яхтине ертсе пырать.
  
  
  Винг йӑл кулса илчӗ те ушкӑн еннелле ҫаврӑнчӗ. "Джонни питӗ начар капитан пулассине эсир ӑнланатӑр. Кунтан инҫех те мар яхта аварие лекет. Сире шыв айӗнчи кимӗ тата сирӗн йӑнӑшсем вӑрттӑн ҫӑлса хӑвараҫҫӗ. - каллех кулса ячӗ вӑл, - ӑна тинӗс тӗпӗнче пытарӗҫ.
  
  
  Ҫак "йӑнӑшсем" ҫӳлте пӳрте кӗнӗ пек туйӑнчӗ мана. Wouldnt ih плана пӗлме йывӑрах пулман. Шыв айӗнчи кимме ҫӑласси лайӑх та ӑслӑ ӗҫ пулнӑ. Анчах крушение гениллӗ таса шыв тесе инсценцилесси пулнӑ. Кивӗ трюк-пӗр преступление, тепӗр преступлени тунӑ хыҫҫӑн пытарас пулать. Ҫакна вӗсем британецсен виллисене карап ҫине илсе кайма май килмен тесе шутлама пултарнӑ. Чэнь-ли карап ҫинче пулни темиҫе ҫуллӑ йӗр вӑл тинӗсе путнине кӑтартса пама ҫителӗклӗ пулнӑ. Ӳте тупас тесе эсир пӗтӗм океана чавса тухма пултараймастӑр. Джонни, "капитан", яхта ҫине ҫаксене пурне те тума каять-и, тесе ыйтрӗ вӑл. Ку лайӑх туртӑм пулнӑ пулӗччӗ. Ҫак тятюк ӑна парижа курма май пуррипе чен-ли ҫумне сӑнчӑрласа лартнӑ. Джонни тӗлӗннӗ-ши тесе ыйтрӗ вӑл. Джонни амӑшӗ ҫакӑн пирки пӑшӑрханма тивӗҫлӗ тесе шутларӗ вӑл.
  
  
  Манӑн хамӑн та темиҫе хӑрушлӑх пурччӗ. Сӑмахран: шыв айӗнчи кимме мӗнле сиен кӳмелле? Мӗнле ҫӑлма пултарнӑ-ха эпӗ ӑна ватӑ мӑшӑрпа хӗре?
  
  
  "Хӗр пирки..."Ку ҫӑварне уҫнӑ виҫҫӗмӗш арҫын пулчӗ. Вӑл йӗри-тавра чи чӑнкӑ, тутӑхман хурҫӑ шӑлӗсем туллиех. Кулнӑ чухне вӑл механика акули пек пулнӑ. Халӗ вӑл кулса ячӗ. — Эпӗ ҫакна асра тытатӑп, - терӗ вӑл, чеен те чеен пӑхса, - мӗншӗн пирӗн ӑна халех вӗлермелле? Эпир пурте, тен, тинӗсре киленме пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Кулӑ сивчир тытнӑ чухнехи пек ахӑлтатса кулса ячӗ. Эгу-плана анлӑн йышӑнчӗҫ. Ван Тата Квам та кулса илчӗҫ.
  
  
  Изобретенисем тӑрӑхласа Кулса янӑ. — Юрать, - терӗ вӑл. Апла пулсан, йӑпан. Вӑл дворецки еннелле ҫаврӑнчӗ. — Эсӗ тата мӗн тумаллине пӗлетӗн - и?
  
  
  Дворецки штопора кӳрентернӗ пек йышӑнчӗ пулас. Паллах, вӑл мӗн тумаллине пӗлет. "Темиҫе ҫынна вӗлермелле, унтан борт ҫине лармалла". Ҫак пӗчӗк ӗҫсенчен вӑл вӑтаннӑ пекех туйӑннӑ. Анчах унӑн хӑйӗн сӑлтавӗсем пур. Ҫамки ҫинчи шӗпӗн вӑл отделени иккенне кӑтартать. Вӑл лао-Цзенӑн калама ҫук пысӑк пултарулӑхне тата ih мӑнкӑмӑллӑхне тивӗҫнӗ. Хӑйне пӑхӑнса тӑракан лару-тӑру эмене килӗшменни курӑнсах тӑрать. Vin, Филиал сӑн-питне сӑнанӑ. — Ан пӑшӑрхан, Хен Ло. Санӑн вӑхӑт ҫитӗ.'
  
  
  О, Турӑҫӑм. Комикс пулнӑ пулсан, ман пуҫ тӑрринче сергей ҫунма тытӑннӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ҫак сценари хыҫҫӑн каймалла.
  
  
  Дворецки-отрасль — Хун Ло ятлӑ. Хунг ло килнӗ, лондон тавра винг тытнӑ. Ло билетне Каялла Лондона Вингпа пӗрле илсе кайма заказ панӑ. Паян вуннӑра. Анчах Хунг ло ҫав кимӗ ҫине лекме шутланӑ. Ҫапла вара, чен-ли, ҫав йӗкӗреш, самолет ҫинче пулать. Илемлӗ йӗкӗреш.
  
  
  Паллах, аэропортра копсем туллиех. Анчах унӑн харпӑрлӑхсен сертификачӗсем, британи паспорчӗ, пурте йӗркеллӗ, ҫавӑн пекех вӑл Лондон тавра тин ҫеҫ килсе ҫитнине те кӑтартса пама пулать. Паллах, аэропортра темиҫе каҫ маларах курнӑ ҫынсем тупӑнӗҫ. Ӑна ҫак субмаринӑна сӑнани ҫинчен манма пултарнӑ пулӗччӗ. Вӑл самолета каярахпа сӑнас пирки пӑшӑрханнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Урӑххи ҫинчен шухӑшлама вӑхӑт ҫитрӗ.
  
  
  Комисси терраса ҫинче хӑйӗн тӗрӗслевне малалла тӑснӑ. Вӑл ним чӗнмесӗр кил тӑрӑх шуса кайрӗ. Алӑка питӗрнӗ. Чӳречисем те унта киленме ҫеҫ пулнӑ пек туйӑнать. Сасӑсӑр ҫирӗп хапхасене — собор маччи пек-ванман хулӑн кантӑксем тӑрӑх тунӑ, шанчӑклӑ пичет пуснӑ та чулсем ҫине лартнӑ. Уҫӑ сывлӑш ҫавӑнпа сывлӑш тӗрӗслевне кондицилесси пирки пулчӗ. Тӑваттӑмӗш хутра ҫеҫ чӳречесем чӑн-чӑн. Пысӑк чӳречесем горизонтальлӗ куҫма пултараҫҫӗ. Вӗсем тавра пӗр япала уҫӑ. Вӑл, ҫынсем калашле, веб-лаша пулнӑ, ун ҫине лартма май пулнӑ. Вӗсем ҫак кермене туса лартнӑ чулсем пӗчӗккӗ пулман. Вӗсем тӗрӗс мар тунӑ пысӑк та лаптак чулсем пулнӑ, вӗсене пӗр тан мар вӑхӑт хушшинчех купаласа хунӑ. Хӑш чухне тӗрек пӑнчисем пӗр-пӗринчен метр ҫурӑра пулнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл ҫӳлелле ҫеҫ хӑпарма пуҫларӗ. Вӑл вӑтӑр фут ҫӳллӗшӗнче чухне эпӗ Тарзан маррине ӑнланса илчӗ. Вӑтӑр фут ҫӳллӗшӗнче-эсӗ Тарзан маррине ӑнланса илме начар позици. Эсӗ чул тавра ахаль йынӑшса ларнине, ҫывӑхра урӑх тӗрек ҫуккине ӑнланса илме тата та япӑхрах. Вара уя сасси татӑлчӗ те, вӑл ман пуҫ тӑрринчи шӑтӑкра хӗсӗнсе ларнӑ сулахай алли ҫинче сулкаланса тӑчӗ. Ҫакӑ мана унта мӗн тытса чарни пулчӗ. Ӳкни мана тӳрех вӗлереймест, анчах ӗҫ кунта мар. Ку хӗрпе ватӑрах мӑшӑрӑн пурнӑҫӗ пулать.
  
  
  Вӑл хӑйӗн йывӑр аллине аран-аран чӑмӑртаса тытрӗ те эпӗ яланлӑхах икӗ хутлӑ ӗҫе тимлӗн тишкерчӗ. Мана пулӑшмалли нимӗн те ҫук. Тӗрек те ҫук, тытмалли те ҫук, алӑсем валли. Чул кӑна. Кӗске хусканупа вӑл сылтӑм аллине билет тытрӗ те, чул ванчӑкӗсем хушшине цемента тӑрӑнтарса, тепӗр тӗрев касса кӑларма хӑтланчӗ. Ҫакна вӑл ултӑ уйӑх хушшинче тума пултарнӑ пулӗччӗ, анчах манӑн сулахай алӑ ҫаплах ыратать, вӑл тата ултӑ минут тытӑнса тӑма пултараймасть. Вӑл каллех ӳкес хӑрушлӑх ҫинчен шухӑшлама пуҫларӗ. Лару-тӑрӑва шута илсе, хуҫӑлнӑ йӗркесем вилӗм приговорӗпе пӗр тан пулнӑ.
  
  
  Вӑл тата тепӗр хут, пуҫ тӑрринче уҫҫӑнах, вӗсем хушшинче кӑштах ҫилпе куштӑрканӑ цемент татӑкӗ ҫук-ши, тесе тӗрӗслеме хӑтланчӗ. Ӑна вӑйлӑн туртрӗ те, вӑл пӗр пысӑк татӑк ҫине саланса кайрӗ. Халӗ манӑн сылтӑм аллӑм валли, сӑмахран, сулахаййипе пӗр йӗр ҫинче вырӑн пурччӗ. Ӑна вӑл ҫӗҫҫине шӑл хушшине чиксе хучӗ, авринчен ярса тытрӗ те, йывӑррӑн сывласа, майӗпен тӳрленсе тӑчӗ.
  
  
  Кашни йӑха хам алӑ пулнӑ ҫӗре илсе пытӑм. Унтан пурте лайӑх пулса пычӗ. Эпӗ яланлӑхах ҫутҫанталӑк тарӑнӑшӗ, чӳрече рами пулса тӑтӑм. Юлашки, йынӑшакан вӑйӗпе вӑл унта ҫитрӗ.
  
  
  Чӳрече яриех уҫӑлса кайрӗ.
  
  
  Вӑл шала кӗрет.
  
  
  Вӑл хӑна пӳлӗмӗнче пулнӑ. Ку пӳлӗм хӑнасем валли пулсан, пуянлӑхсӑр пуҫне) чи лайӑххи вӑл — пуянсем патӗнче хӑнара пулни. Тикран тунӑ пысӑк урайне хӗвелтухӑҫӗнчи кавирсемпе витнӗ. Вырӑнти лавккасенче туянакансене мар, Пӗтӗм Персипе илекен темӑсене. Сӑмавус турттаратӑп. Кравате платформа евӗрлӗ туса лартнӑ, ӑна вунӑ тӑваткал метр тирпе витнӗ. Фотографине Ван Гог мистер алӑ пуснӑ.
  
  
  Эпӗ пилӗк минут хушши хускалма пултараймарӑм. Нумай пулмасть тӑрӑшса ӗҫленипе манӑн алӑсем чӗтрерӗҫ. Каҫарӑр. Ӑна та ӑнланатӑп, геройсем нихҫан та ывӑнма кирлӗ мар. Анчах кун пекки реальноҫран татӑлнӑ романистсен фантазийӗпе ҫеҫ пулса иртет. Эпӗ ҫакна асра тытатӑп: эсир мӗн вуланине пурне те ан ӗненӗр.
  
  
  Вӑл каллех сывлӑш ҫавӑрса илчӗ те ӗҫе тытӑнчӗ.
  
  
  Ӑна чи малтан хӗр тупрӗ. Ӑна кровать ҫумне ҫыхса хунӑ. Вӑл ҫав тери хытӑ ҫыхӑнса тӑнипе эпӗ вӗсем тухса каяс умӗн унпа пӗрле савӑнӗҫ тесе шухӑшланинчен ниепле те хӑтӑлма пултараймарӑм. Ҫывӑхра вӑл халӗ те илемлӗ те ҫепӗҫ. Супӑнь реклами валли ҫавӑн пек картина пулнӑ. Питех те интереслӗ мар. Ee ӳт-пӗвӗ урӑхларах. Калӑпӑр, интереслӗ пулчӗ. Унӑн шурӑ кӗпине кӑшт йӳле янӑ, шурӑ ӳчӗ тата ытларах шуралнӑ. Вӑл ман ҫине куҫне чарса пӑхрӗ. Вӑл отельсене кӑшкӑрма хушрӗ, анчах эй, ҫӑварне пылчӑкпа хупларӗҫ. "Мммф, ммф" пуҫне вӑл урӑх нимӗн те калаймарӗ.
  
  
  Ӑна эй пӑкӑлама хушрӗ, эпӗ унӑн тусӗ пултӑм, терӗ. Вӑл кӑштах лӑпланчӗ те, вилкине розетка тавра туртса кӑларчӗ. Вӑл аллисене сарса кровать ҫинче выртать. Унӑн ури тавра вӗрен пушатма пуҫларӗ. Вӑл ӗсӗклеме пуҫларӗ. Ӑна эй, халӗ пирӗн вӑхӑт ҫук, терӗ. Ӑна эй, пирӗн ҫав кун пурӑнас шанчӑк ҫинчен ҫырса кӑтартнӑ та, вӑл мана ҫав шанӑҫсене лайӑхлатма пулӑшасшӑн мар-и, тесе ыйтнӑ. Вӑл хатӗр, терӗ. Ӑна каллех ҫыхса хучӗ, эй, ҫӑварне пылчӑкпа хупларӗ.
  
  
  Вӑл вӗсем таврӑнни ҫинчен илтнӗ. Вӗсем иккӗмӗш хутра пек туйӑнаҫҫӗ. Сасӑсем хыттӑн илтӗнеҫҫӗ. Кулӑ кӗрлесе кайрӗ те, тахӑшӗ: "ну, тавай эппин, - терӗ..."Ҫапла, - терӗ тахӑшӗ... унтан пусма ҫинче shaggy сасси илтӗнчӗ. Шанӑҫсем аллӑ пулнӑ. Ку Hyun Герцогпа герцога вӗлерме килнӗ пулӗ тесе шанатӑп. Тепри, ҫак хитре хӗре курма килет.
  
  
  Тен, Вӑл хирӗҫсе каясшӑн пулнӑ пулӗ.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, манӑн суйласа илмелле пулчӗ. Вӑл пӗр вырӑнта ҫеҫ пулма пултарать.
  
  
  Ӑна каялла хӗр пӳлӗмне чӑмрӗ те алӑкпа юнашар тӑчӗ.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Хӗр ҫӑтса ячӗ.
  
  
  Ҫак турӑ маннӑ тӗве ытла хӗрсе кайнипе алӑка хупичченех сарлакӑшне вӗҫертсе ячӗ... Эпӗ ун хыҫҫӑн чӑмрӑм та ӑна пырӗнчен ярса тытрӑм. Вӑл мана алӑран ҫатӑрласа тытрӗ, анчах эпӗ ӑна саркаласа, ҫурӑмӗпе йынӑшма тытӑнчӗ. Ҫапрӗ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрса ячӗ. Юн юхма пуҫларӗ. Аялта кулаҫҫӗ. Ку садистсем хӗрача кӑшкӑрать пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Vin отель ӳкрӗ, анчах ӑна каялла ҫӗклерӗ. Ҫакӑ ҫилентерчӗ те пулӗ тетӗп. Вӑл мана nen текен вӑйпах тапӑнчӗ. Ҫавӑн пекех эпӗ кӗтмен ҫӗҫӗпе. Вӑл мана доллар хума тӗллерӗ те хулпуҫҫинчен лектерчӗ... Вӑл каллех ман ҫине тӗллерӗ, анчах хальхинче вӑл хатӗр пулчӗ. Ҫав ҫӗҫҫе аллипе ярса тытнӑ та дзюдо никӗсӗпе усӑ курнӑ. Вӑл анратса яракан сальтопа сывлӑш тӑрӑх вӗҫсе иртрӗ те спальня урайне ӳпне ӳкрӗ. Унтан вӑл урӑх хускалмарӗ. Ӑна ҫав кӗлетке тапрӗ. Вӑл уҫҫӑнах хӑйӗн ҫӗҫҫи ҫине анса ларчӗ. Хальхинче уҫҫӑнах доллар хума шутларӑм эпӗ, вилене кравать айне сӗтӗрсе кӗтӗм. Унтан ӑна хӗре кӑларса ячӗ.
  
  
  "Мӗн ятлӑ эсир?"Вӑл тӑмсайла пӑхать...
  
  
  Вӑл ҫине тӑчӗ. - "Сирӗн ят? Мӗн ятлӑ эсир?'. Хӗр шокра пулнӑ. Ӑна ee ҫапрӗ. Унтан вӑл макӑрма пуҫларӗ те мана ӳкме ирӗк пачӗ. Вӑл ӗсӗклесе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Ӑна пӗрре пуҫ тӳпинчен чуптурӗ. — Итле - ха, чунӑм, - терӗм эпӗ, - " Эпир кайран калаҫӑпӑр. Халӗ санӑн кунтан тухса каймалла. Манӑн каймалла, яхта тупмалла. Вӑл пуҫне сулчӗ те каллех хӑйне алла илме хӑтланчӗ.
  
  
  - Хыҫалта пусма пур-и?
  
  
  Ee тӗллев ҫӗкленчӗ те анса ларчӗ.
  
  
  "Аван. Вара малалла.'
  
  
  Ӑна алӑк уҫрӗ. Халӗ аялта сасӑсем ытларах илтӗнеҫҫӗ. Чэнь-липе ун юлташӗсем ҫитрӗҫ. Ҫывӑракан тӗрмене чэнь-ли сӑнласа пачӗ. Ҫакна вӑл шӳт тунӑ пек каларӗ. Вӑл ҫаплах план пӗр пайӗ пулӗ тесе шутланӑ. Ҫак истори пурне те бомба пек тӗлӗнтерсе пӑрахрӗ. Тавралӑх шӑпланчӗ.
  
  
  — Ку Картер пулчӗ, - Терӗ Vin.
  
  
  Эпир хӗрпе хура пусма тӑрӑх площадкӑна тухрӑмӑр. — Хӑвӑртрах, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ, вӑл пусма тӑрӑх анма Пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл зал еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Эпир Картерӑна хамӑр плансене аркатма пултараймастпӑр". Сасӑлав шӑпах ҫавӑ, - терӗ Ван. "Пире хрен."
  
  
  Унӑн пӳлӗмӗнче ватӑрах мӑшӑр пур.
  
  
  Хӗр таврӑнчӗ. - Ӑҫта каймалла ӑна?'
  
  
  — Турӑ Христос, — терӗм эпӗ, - Ку санӑн сад. Ӑҫта пытанмаллине пӗлетӗн вӗт-ха эсӗ, ҫапла мар-и?
  
  
  Вӑл ман ҫине пушӑ куҫӗсемпе пӑхса илчӗ те ҫӑтса ячӗ. Вӑл халӗ те шок пек.
  
  
  — Чен — ли, — хушрӗ Винг, - халех улӑштарса тӑхӑн. Пирӗн аэропортра чиперех курӑнмалла пулать.
  
  
  Хӗр ахаль ҫеҫ ларнӑ. Ӑна ee хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ. Пытанмалла вылянӑ чухне ӑҫта пытантӑн эсӗ?
  
  
  — Витере, - терӗ вӑл. "Улӑм айӗнче".
  
  
  Хунг пусма тӑрӑх хӑпарма пуҫларӗ.
  
  
  — Апла пулсан, кай, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ. - Васка."Вӑл тарчӗ.
  
  
  Вӑл кирлӗ пӳлӗме ҫитрӗ, унтан секунд ҫурӑ маларах ҫитрӗ. Капӑр мӑшӑр урайӗнче пӗр-пӗрин еннелле ҫурӑмпа вараланса ларнӑ. Ӑна хунг ло алӑка уҫсанах чаршав хыҫне чӑмрӗ те пистолетне туртса кӑларчӗ. Мӗн пулса иртнине ӑнланса иличчен ӑна икӗ хутчен персе ячӗ. Ҫакна пӗлсен, вӑл вилнӗ ӗнтӗ.
  
  
  Иккӗшӗ выртрӗҫ.
  
  
  Унӑн виллине сарнӑ шкапа чикрӗ те мӑшӑра вилӗ пек курӑнма хушрӗ. Вӗсем пирӗн сӑмахсене ӑнланмарӗҫ. — Вилнисем, - терӗ ӑна тепӗр хут, ih тӗртсе. Манӑн хулпуҫҫи чӑн-чӑн юнпа вараланса пӗтнӗ, вӑл вара, ih юнпа вараланас тесе, аллипе сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  — Юрӗ, эпир каятпӑр, - илтӗнчӗ Пусма ҫинчен Винг сасси. "Ман шутпа, сирӗн хӑвӑртрах кимӗ патне ҫитмелле."
  
  
  Темиҫе сасӑ кӗрлени илтӗнчӗ. Вӑл ih мӗн чухлӗ шухӑшланине пӗлмен. Мӗн чухлӗ ҫын пулнӑ чэнь-липе. Анчах вӗсем пире хема пулнӑ пулӗччӗҫ, ытларах вӗсем иккӗмӗш сӗрме купӑс каланӑ пулӗччӗҫ. Ван Тонг командование йышӑнчӗ.
  
  
  "Хун Ло ил те ҫав шуйттана ҫав чӑхран сӗтӗрсе кай".
  
  
  Вӑл кулса ячӗ. Кивӗ модӑллӑ шӳт маншӑн кулӑшла пек туйӑнчӗ. Тӳррипех калатӑп,ку ытла кулӑшла та мар, анчах питӗ ҫывӑхарса килет.
  
  
  Вӑл чаршав Хыҫӗнчи хӑйӗн ӗлӗкхи хӳтлӗхне таврӑнчӗ. Ватӑрах мӑшӑр вилӗ пек курӑнать. Ку факт мана, тен, виҫӗ минут пачӗ пулӗ.
  
  
  Коридорта пӑлханнӑ сасӑсем, тӗрлӗ кӑшкӑрашнисем илтӗнчӗҫ. Вӗсем хӗр пӳлӗмӗн алӑкне уҫрӗҫ. Ҫук, пире, шуйттана, чӑх чӗппи кирлӗ. — Лемур, лемурсем, - терӗ Кван. — Мӗн пулнӑ вӗсене?
  
  
  Унта кӗскен сӳтсе яврӗҫ. Унтан вӗсем шӑпланчӗҫ, пӳлӗм алӑкӗ уҫӑлчӗ. Ку ван тата виҫӗ юлташ пулнӑ. Вӗсем "вилӗ мӑшӑр" ҫине салхуллӑн пӑхса, хӗрсе кайсах калаҫаҫҫӗ. Вӗсенчен пӗри Хун Ло шырама кайнӑ. Виҫӗ арҫын юлнӑ, анчах вӗсем хӗҫпӑшалланман.
  
  
  Вӗсенчен пӗри стена ҫинчи шкап алӑкне уҫрӗ.
  
  
  Ах, - терӗ вӑл. Ыттисем ҫулленех унпа пӗрлешнӗ. Кашни ҫулах виле ҫине пӑхма пурте пӗшкӗнчӗҫ. Ван кӗскен резюмларӗ. — Вӗлерни, - терӗ вӑл.
  
  
  Кун пек самант урӑх пулмасан та пултарать. Кирек мӗнле пулсан та, ӑна халех тумалла. Ман хулпуҫҫи ҫаплах чаршавсен ытамӗнче юн юхать - ха, часах вӗсем ҫак пӑнчӑ тӑрӑх выводсем турӗҫ. Вӑл ҫак ӗҫ мӗнле пуласси ҫинчен шухӑшларӗ: эпӗ тухатӑп та перетӗп, бах-бах-бах, вӗсем стена шкапӗ патӗнче тӑнӑ чухне виҫҫӗшне те персе пӑрахатӑп.
  
  
  Ӑна пеме тухнӑ.
  
  
  Манӑн шухӑш тӗрӗс пулман.
  
  
  Ӑна вӗсем тавра пӗр ҫын персе ӳкерчӗ, Анчах Ван тата ыттисем аяккалла сиксе ӳкрӗҫ. Иккӗшӗ те ман ҫине тепӗр енчен чӑмрӗҫ. Вӗсем пӗр харӑсах тапӑннӑ та ӗҫе пайланӑ. Чи малтан ман запятоя пырса ҫапӑнчӗ Те, Вильгельмина ман алӑран сиксе тухрӗ. Ван луземнӑя атакӑлакан вӑкӑр пек пӗшкӗнчӗ те мана пуҫпа аяк пӗрчинчен ҫапрӗ. Вӑл, шина шӑтарнӑ пек, сывлӑша кӑларса, асаплӑн ҫурмаран хуҫланчӗ. Ку мана кӑштах ӳпӗнтерсе ячӗ, анчах ҫул ҫинче ваньӑна йӗлтӗрсем ҫине чӑмрӗ. Вӑл ӳкрӗ те шалтлатса ӳкрӗ. Пӗр ӑссӑр минут хушшинче эпӗ ӑна ӗлкӗрӗп тесе шутланӑччӗ. Ӑна стилет алла тытрӗ, анчах ку усӑсӑр пулчӗ. Тепри ҫывӑрмасть. Ку хутӗнче вӑл ман алӑсене тӗллемерӗ, манӑн пӗтӗм аслӑ планлас ӗҫ ҫӑлкуҫӗ ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вунӑ кӗрепенке чукмар ман пуҫ купташки ҫине чӗриклетсе ӳкрӗ.
  
  
  Тӑна кӗрсен, вӑл урайӗнче библиотека евӗрлӗ япала выртать. Пӗр самантлӑха мана общество вулав залне лекнӗ пек туйӑнчӗ. Сасси ҫав тери пысӑк. Манӑн тӗллев пиҫсе ҫитнӗ дыня пекчӗ, куҫа уҫни вара йывӑрлӑхсене ҫӗкленӗ пек туйӑнатчӗ. Ҫапах та вӑй хучӗҫ. Халӗ ӑна ӗлӗк пӗлмен пӗр япалана пӗлнӗ: халӗ вӑл мӗн чухлӗ ih пулнине пӗлнӗ. Мӗншӗн тесен вӗсен пӳлӗмӗнче вуннӑшӗ те манпа пӗрле пулнӑ.
  
  
  Манӑн пистолет та, манӑн билет пекех, ҫухалчӗ. Ман хулпуҫҫи ҫухалмарӗ, анчах унӑн отелӗ ҫухалтӑрччӗ. Эму мана пӗрмаях алӑран ҫыртнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Эсир вӑрҫӑра хӑҫан та пулин спецопераци пулсан, тен, эсир ҫавӑн пек лару-тӑрура пулнӑ пулӗ. Е эсир хӑҫан та пулин "пирӗн" банда "ih" хирӗҫ пыракан районта ача пулнӑ пулсан. "Хамӑрӑннисене" тупик тӑкӑрлӑкӗнче хӗстерсе лартрӗҫ. Карттӑсем сире хирӗҫ, кавалери те вырӑнтан тапранмасть. Ку эсӗ ытти тӗнчене хирӗҫ, санӑн шанчӑк ҫук. Сирӗн мӗн те пулин "ытлашши"ҫук пулсан. Хемингуэй caiones сӑмахӗпе усӑ курнӑ , ку сӑмах испанирен куҫарсан "мечӗк" тенине пӗлтерет; мачо пекех паллӑ. Е голландла калатӑп, ырӑ deien. Ҫӑмартасем мӗншӗн хӑюллӑ та тӳрӗ кӑмӑллӑ пулнине эпӗ ӑнлансах пӗтерейместӗп, анчах ӑна клишӑна иккӗлентерекен ҫынсем тавра мар. "Ӗҫ сана вӑхӑтра хатӗр тӑвать" тата "Ҫын ҫав ҫӑмартаран хаклӑрах тӑрать"тенӗ сӑмахсене эпӗ ҫирӗппӗн ӗненетӗп. Ҫавӑнпа та манӑн ih виҫҫӗ.
  
  
  Манӑн хамӑн мул.
  
  
  Паллах, эсир эпӗ виҫӗ ҫӑмартапа ҫуралманнине пӗлмелле. Виҫҫӗмӗшӗ-АX парне. Чӑнах та, ку та шар евӗрлӗ граната. Вилӗм кӳрекен газ бомби. Унпа усӑ кураканӑн пичет ертӳлӗхӗ ҫапла каланӑ : 1. Шифт туртса кӑларӑр. 2. Пӑрахӑр бомбӑна. 3. Тарӑр аяккарах. аx сленгинче пытарса хунӑ хӗҫпӑшалсене ӑҫта пытарма пултарнине пӗлтерекен "парк валли май Пур Вырӑнсен Списокӗ". +3 ("Z-5 пиҫӗ придатокпа усӑ курса, гранатӑна ӳт пайӗсем ҫине вырнаҫтарма") хӑйӗн ӑшӗнче темле подтекст пулнӑ.
  
  
  Эпӗ ун чухне пӗлменнине, халӗ пӗлнине, "санӑн чаҫусем хушшинче" тӗнчере чи хӑрушсӑр хӳтлӗх пулнине пӗлтерет. Унта граната шырас шухӑш никам пуҫне те пырса кӗмест. Ку факт мана пӗрре ҫеҫ мар вилӗмрен ҫӑлса хӑварчӗ. Анчах ҫак гранатӑпа пӗр ыйту пур: хӳтлӗх тавра ee мӗнле тупмалла-ха?
  
  
  Эсир хӑвӑр персе пӑрахнӑ команда умӗнче сасӑлӑр. Вуникӗ пӑшал сирӗн доллар хума тӗлленӗ. Сире куҫсене ҫыхма сӗнеҫҫӗ, эсир "ҫук"тетӗр. Сире сигарет сӗнеҫҫӗ, эсир "ҫук"тетӗр. Вӗсем сирӗн юлашки ыйту пур-и, тесе ыйтаҫҫӗ, эсир вара: "Ҫапла, сэр", тесе ответлетӗр. Унӑн отелӗ юлашкинчен канлӗрех вырнаҫса ларасчӗ.
  
  
  Ку гранатӑпа ҫыхӑннӑ проблема.
  
  
  — Вӑл тӑна кӗчӗ пулӗ тетӗп. - Терӗ Кван. Ван тӗрӗслеме килчӗ... Эпӗ ӗмӗр-ӗмӗрех вилнӗ пек пулма пултараймарӑм.
  
  
  Ну-ну, - терӗ вӑл. "Никер".
  
  
  Вӑл ерипен тӳрленсе тӑчӗ те пуҫне хыпашласа пӑхрӗ. "Эпӗ ку районта ӑнсӑртран пулнӑ та, кӗретӗп те кӗрсе пӑхатӑп", тесе шухӑшларӑм.
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. — Эсӗ килессе пӗлменшӗн питӗ шел.
  
  
  — Эпӗ пӗлетӗп, — терӗм эпӗ, - эсир торт пӗҫернӗ Пулӑттӑр.
  
  
  Ҫырӑва вӑл ыттисем патне илсе пычӗ. "Эй, килӗр кунта. Ӑна эпӗ сире ҫын вӗлерекенсен чаплӑ мастерӗпе - Никама Та Картерпа юлашки хут тӗл пултарасшӑн". Вӑл ҫапла калани тӑрӑх, ӑна алӑ ҫупни, тен, тата темиҫе алӑ ҫупни илтӗнчӗ.
  
  
  Анчах ун вырӑнне вӑл йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗ.
  
  
  "Халех..."- терӗ Ван. — Тата тепӗр ыйту пур. Пирӗн Киллмастера вӗлерме кам чыс пулӗ? Ку, паллах, Ван отель, ҫынсем эму корона пулӑшчӑр тесе риторӑллӑ штопор пулнӑ.
  
  
  "Мана."Кван сасартӑк пистолет туртса Кӑларчӗ: "эпӗ приказсене нумайччен туса Пытӑм. Мана служба тӑрӑх ҫӳреме ҫак чыс кирлӗ". Ван та пистолетне туртса кӑларчӗ те Кван турӗ. Вӑл каларӗ. — Ӑна тивӗҫлӗрех.
  
  
  Вӗсем тавра кам тивӗҫлӗреххи мана кӑсӑклантарчӗ. Ку мана чӑнах та интереслентерме пуҫларӗ.
  
  
  Иккӗшӗ пӗр-пӗрин ҫине пӑхса тӑраҫҫӗ, икӗ пистолет пӗр-пӗрин чӗринчен тӗллеҫҫӗ.
  
  
  Арҫынсем, музыкӑсӑр темӗнле кадриль юрланӑ пек, вӗсенчен пӗр утӑм каялла чакрӗҫ. Ҫак хускану икӗ героя хӗҫпӑшалпа ҫапӑҫма хавхалантарчӗ. Халӗ ӗнтӗ ӗҫ мӑнкӑмӑллӑхшӑн пырать. Вӗсем тавра кам та пулин каялла чаксан, вӑл питне ҫухатать. Е тем те пӗр.
  
  
  — Эпӗ сана хӗҫпӑшала пӑрахма хушатӑп. Ку вӑл тӗлсӗр вӑйӑ пулнӑ, Ван ӑна пӗлнӗ.
  
  
  — Эпӗ ӑна урӑх приказсене йышӑнмастӑп, тетӗп.
  
  
  Чи малтан Кван персе ячӗ пулӗ тетӗп. Ҫеккунт хушшинче икӗ ҫулӑм ялкӑшса илчӗ те, вӑл ӗнтӗ пӳлӗм урлӑ ҫурма ҫула ҫитрӗ. Дуэль хӑйне мӗн кирлине пурне те кӑштах аяккалла пӑрса ячӗ. Урайне ларсан, вӑл граната илчӗ те дюйм хыҫҫӑн дюйм шума пуҫларӗ. Пӑшал сасси илтӗнсенех, вӑл ӑна пӑрахрӗ, сывлама чарӑнса, алӑк патнелле чупрӗ. Газ вилӗмле тӗтӗм чаршавӗ пулса тӑчӗ. Вӗсем, ман паталла кармашас тесе, пӳлӗне-пӳлӗне ӳкеҫҫӗ. Пӗри пирӗн урлӑ каҫрӗ, анчах ӑна пурнӑҫӗнче тапрӗ те, вӑл пӗшкӗнчӗ. Вӑл сиксе илчӗ те тулалла сиксе тухрӗ. Ку вӑл декоративлӑ ҫӑрапа декоративлӑ авалхи йывӑр юман алӑк пулнӑ. Алӑк хаваслӑн та шанчӑклӑн шалтлатса хупӑнчӗ. Сакӑр бандит хӗснине вӑл ӗмӗр чӑтаймасть. Анчах вӗсен вӑхӑт нумай пулман. Газ утмӑл секунд хушшинче ih урине ҫапса антарнӑ пулӗччӗ, тепӗр виҫӗ минутран вӗсем пурте вилнӗ пулӗччӗҫ.
  
  
  Вӑл тӑваттӑмӗш хута хӑпарчӗ, чӳречене уҫрӗ те ассӑн сывласа ячӗ. Газ хӑй пулнӑ вырӑнтах юлать: хупӑ библиотекӑра, иккӗмӗш хутра, чӳречесене хупнӑ пӳлӗмре.
  
  
  Ватӑрах мӑшӑр халӗ те ee хӑварнӑ вырӑнтах - ха. Вӗсем ҫав тери хӑраса ӳкнипе вилнӗ пек пулса выртнӑ. Ӑна ҫурӑмӗпе ҫыхнӑ ih ҫурӑмӗпе ҫӳлелле ҫӗклерӗ те виҫӗ пусма тӑрӑх аялалла йӑтса кайрӗ.
  
  
  Эпир пӳрт умӗнчи курӑк ҫине канма выртрӑмӑр. Ӑна библиотека чӳречинчен пӑхса илтӗм. Nen ҫинче хутланса ларнӑ виҫӗ ҫын выртаҫҫӗ. Чӳрече уҫӑлма пултараймасть, анчах вӗсем ӑна уҫма хӑтланса вилнӗ.
  
  
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  "Британи колониалӗнче" люкс юлман, ҫавӑнпа ӑна виҫӗ пӳлӗмрен илнӗ. Вӗсем тавра Иккӗн Thestlewaites пулнӑ. Ку герцогпа герцогиня хушамачӗ иккен. Вӗсем чӑнах та герцогпа герцог пулнӑ. Хӗр, Нонни, ih хӗр пулни палӑрнӑ. Герцог сакӑрвун виҫӗ ҫулта пулнине шута илсе, вӑл дворянсене хисеплеме пуҫларӗ.
  
  
  Паян иккӗмӗш пӳлӗм лекрӗ.
  
  
  Нонни ҫаплах виҫҫӗмӗшне пычӗ.
  
  
  Виҫҫӗмӗш пӳлӗм манӑн.
  
  
  Ҫемҫен ӑнлантарса пама хӑтланчӗ ӑна эпӗ ун кӑмӑлне кайманнине. Вӑл хаяррӑн хирӗҫлерӗ, эпӗ акӑ килӗшетӗп, терӗ. Вӑл мана килӗшменни ҫинчен ҫемҫен ӑнлантарса пачӗ. Ҫакӑ ӑна макӑртарчӗ. Суйрӑм, терӗм ӑна. Эпӗ ӑна ҫав тери илӗртекен, ҫав тери хурлӑхлӑ тесе шутлатӑп, терӗм. Ӑна эй, хытӑ аманнӑ, терӗ.
  
  
  Вӑл питӗ ӑнланакан ҫын иккен.
  
  
  "Эпӗ шӑнкӑртаттартӑм та икӗ калаҫу ирттертӗм. Пӗрремӗшӗ Лондонпа, Чаплӑ Клайнпа пулнӑ. Пуянлӑх АХ агенчӗ пулнӑ. Унӑн таланчӗ, стрелка пек, вӑтам талантсенчен чылай аяларах пулнӑ, анчах хема ӑҫта та пулин, ӑҫта та йӗрлеме тытӑнсан, Клайна Хӗвел Пит Лайӑх вырнаҫтарман.
  
  
  Тавралӑх нихҫанхинчен те илемлӗн курӑнать. Эму пӗр районти виҫӗ тӗрлӗ ҫын пек курӑнма пултарнӑ. Унӑн сӑн-сӑпатне те, кӗлеткине те улӑштарас йӑла пулнӑ. Пӗррехинче эсир ҫаврӑнса пӑхрӑр та чупакан ачана куртӑр. Эсир тепӗр хут ҫаврӑнса пӑхсан, ача чупнӑ ҫӗртех ҫухалчӗ те, эсир такама-адвоката е автогонҫа — куртӑр — кирек мӗнле пулсан та: такама пачах урӑххине. Ун чухне ку сирӗн туйӑмсем ҫеҫ пулнӑ, эсир хӑвӑра асӑрхаман пулӗ тесе шутланӑ... Истори ҫапла каланӑ: Пӗррехинче Дахау тӑрӑх, нацистсен цитаделӗпе тухса Тарнӑ та, Вӑл хӑй каларӗшле, "вӑл нимӗҫ пек курӑннӑ".
  
  
  Ӗнен, ӗнен, ӗненес килмест. Ҫакна вӑл вӑрах вӑхӑта тӑсӑлакан малашлӑхра пӗтӗмпех ӗненетӗп.
  
  
  Вӑл самолет ҫине насау тӑрӑх вӗҫсе ҫитме сӑмах панӑ. Эпӗ унта ҫитиччен вӑл чен-липе Vin ҫине пӑхса тӑрать. Вунпӗр сехет ҫине кайни вунӑ минут. Ун патне аэропорта шӑнкӑртаттарчӗ. Лондона ҫул ҫӳресси вӑхӑтра ҫитнӗ. Унтан ӑна радио хута ячӗ. Тарни ҫинчен хыпарсем пур, Анчах чэнь-лие тытма май пурри ҫинчен нимӗн те ҫук. Хӑйӗн трюкӗсене питӗ чаплӑ кӑтартмалла.
  
  
  Отель Врач ман хулпуҫҫи ҫине пӑхса илчӗ, ӑна ҫыхрӗ те укол турӗ.
  
  
  Вӑл пире пӗр сӑмах та ӗненмерӗ, эпӗ алӑкран кӗрсе кайрӑм.
  
  
  Унӑн отелӗ чун йышӑнма, ӗҫме тата хӗрӗх сехет хушши мачча тытма пултарать. Анчах унӑн отелӗ те Тарӑна курма пултарнӑ, ҫавӑнпа та вӑл юлашки темиҫе сехет хушшинче тамӑк витӗр тухнине ӑнланса илеймен. Вӑл тутисене чалӑштарса: "Ачасем, Эсир те яланах хавасланатӑр", - тенӗ чух ҫав тери ҫивчӗ пулчӗ. Вӑл чӑнах та хӑюллӑ пулнине те пӗлнӗ. Кӗтсе лариччен, ӑна хам шырама тытӑнӑттӑм. Ӑна Тарӑ отель броньӑланине пӑрахӑҫланӑ та, эй панӑ адреспа кайнӑ пулӗ тесе шаннӑ. Ӑна хулан тепӗр вӗҫӗнче ларакан сарӑ ҫурт патне илсе пычӗҫ.
  
  
  Уилсон Миссис. Шериф т. мана хуравларӗ. Ҫук, терӗ вӑл мана, Тарӑ пулман унта. Хема ҫав Тарӑ пулнӑ-и? Хема уншӑн пулнӑ-и? Пуҫра юн кӗрлеме пуҫларӗ. Тарӑ кунта темиҫе сехет каярах пулмалла. Ку вӑл хӑй шухӑшласа кӑларма пултарнӑ чи хӑрушӑ вырӑн пулнӑ. Анчах манӑн ҫав отеле таврӑнма ирӗк памаллаччӗ. Ӑна кунта ним пытармасӑр ӑсатмалла пулнӑ. Шериф миссис янӑ хыпар мана хӑйне йӗрлекенсенчен хӑтарасса пӗлтерчӗ. Ун куҫӗ умне кофе ӗҫекен, ачасемпе вылякан икӗ хӗрарӑм тухса тӑчӗҫ.
  
  
  Халӗ ман куҫ умне тухса тӑнӑ Спектакль хаклах мар.
  
  
  Вӗсен Тарӑ пулнӑ.
  
  
  Анчах сасси каллех проблемӑсем. Камсем вӗсем? Ӑҫта илсе кайнӑ вӗсем ӑна? Ӑна каллех мӗнрен пуҫламаллине пӗлмерӗ. Тарӑ халӗ те пултарать...
  
  
  Ӑна миссис каларӗ. Шериф, хема пулнӑ.
  
  
  Вӑл мана пӗр бутылка ром пачӗ.
  
  
  Вӑл пирӗн патра тытӑнса юлчӗ. Ӑҫта каймаллине пӗлмесӗр тухса кайни айванла пулӗччӗ. Гренада-и? Тарӑна вӗсем унта илсе кайман пулӗ. Анчах вӑл шухӑшлама пултаракан пӗртен-пӗр вырӑн пулнӑ. Ҫавӑнпа та вӗсем ӑна унта илмен. Ӑна тепӗр ҫӑвар ром ӗҫрӗ.
  
  
  Ӑна госпожа янӑ. Шериф хутпа ручка илсе хут ҫине Уилсон ҫинчен копсем валли ҫыру ҫырса хучӗ. Вӑл вӗсене чӑн-чӑн преступниксем пулни ҫинчен, вӗсем газон айӗнче ih фут ҫӳллӗшӗнче тупасси ҫинчен каларӗ. Вӑл вӗсене: "унта тата темиҫе виле пулма пултарать", - терӗ, анчах эпӗ ӑҫтине пӗлмерӗм.
  
  
  Унтан каллех ҫав святой ҫунма пуҫларӗ.
  
  
  "Йывӑҫ Никель" Уилсон каласа панӑ пекех пулнӑ. Ҫул хӗрринче юхӑнса кайнӑ таверна. Ун патӗнчен mimmo иртсе кайрӗ те йывӑҫсем хушшине пытанчӗ.
  
  
  Чӳречесенче тӗттӗм, анчах ҫывӑхарах пырсан, вӑл вӗсене хура чаршавсемпе карнине курчӗ.
  
  
  Унӑн сассине илтрӗ.
  
  
  Вӑл вильгельмин патнелле туртӑнчӗ. Пӳлӗмри сывлӑш каллех сывлама юрӑхлӑ пулсан, эпӗ ӑна туртса илтӗм те, сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларнӑ тайцан вилӗ йӑлли тӑрӑх туртса кӑлартӑм. Ӑна библиотекӑра урайӗнче тупнӑ. Хӑйӗн кивӗ шанчӑклӑ хӗҫпӑшалне каялла илме кӑмӑллӑ пулчӗ. Ҫӗнӗ хӗҫпӑшал ҫӗнӗ юрату евӗрлӗ — вӑл сана улталасран яланах хӑратӑн.
  
  
  Ӑна, тӗттӗмленнӗ чӳрече патнелле пӗшкӗнсе, ҫуласа илчӗ.
  
  
  Eh bien, лото?
  
  
  Ноус ҫӳрет.
  
  
  Вӗсем тем кӗтсе французла калаҫаҫҫӗ. Француз чӗлхи индокитайра сарӑлнӑ. Революци юхӑнтарса хӑварнӑ ҫӗршывсенчен нумайӑшӗ тахҫан француз колонийӗсем пулнӑ, унтан, хӑйсем ӑҫталла каясси ҫинчен пӗрле шухӑшласа, никама пӑхӑнманлӑхпа тӗл пулнӑ. Сулахаялла е сылтӑмалла. Тухӑҫри ҫак чӗлхесенче вӑл нихҫан та кун пек лайӑх пулман, анчах ӑна французла калатӑп.
  
  
  «Si le Yacht is parti. Эсӗ сигнал куратӑн-и?
  
  
  Вӗсем кимӗ кайни ҫинчен сигнал парасса кӗтрӗҫ.
  
  
  — Плюс важно, où sont les autres?
  
  
  Вӗсем те "ыттисене"кӗтеҫҫӗ. Ҫак "ыттисем" хӑй ӗмӗтленнӗ вырӑнта пулнӑ пулсан, вӗсем нумай кӗтме пултарнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Вӗсем каланӑ кашни сӑмаха итлес тесе, вӑл пӗтӗм вӑйӗпе тӑрӑшрӗ. Вӗсем эсир les autres Картерпа ҫыхӑннӑ-и, тесе ыйтаҫҫӗ. Вӗсем хӑйсене пулӑшма ирӗк паманшӑн питӗ шел, тесе шутланӑ.
  
  
  "Cest dommage, — терӗ пӗри, - que la femme est mort".
  
  
  Манӑн доллар хушма пӑрахрӗ.
  
  
  Тарӑ вилӗ пулнӑ.
  
  
  Ӑслӑлӑх, ӑс-хакӑл, харпӑрлӑх, май, тӗллев, ах, пурнӑҫ, пурте ним тӗлсӗр тусана сапаланнӑ. Вӑл ухмаха ернӗ. Вӑл сиксе тӑчӗ те алӑка урипе тапса уҫрӗ. Ӑна куҫ умӗнхи пӗрремӗш объект атакӑларӗ. Ӑна пистолет та туртса кӑлармарӗ. Унӑн отелӗ ӳтне хӑйӗн аллинче туйнӑ, унӑн татас та тавӑрас килнӗ. Унӑн отелӗ хӑйӗн хӗҫпӑшалӗ пулмалла.
  
  
  Сасартӑк виҫӗ арҫынпа ҫапӑҫни палӑрчӗ. Вӗсем пӗрле ултӑ фут ҫӳллӗш, виҫҫӗр аллӑ фунт тараса пулнӑ, анчах ӗҫ ӑссӑрланса ҫитсен, манӑн хӗвел кӑмӑллах мар. Суккӑр хаярлӑх, ялкӑшса ҫунакан хаярлӑх-сасӑлани ухмахсене этем туса хурать.
  
  
  Вӑл вӗҫӗмсӗр хаяр машина пулнӑ. Вӑл ал-урасемпе ҫапакан фабрика пулнӑ. Пирӗнтен пӗри те тарса хӑтӑлаймарӗ. Эпир китай хӗвне чикнӗ пек купаласа хутӑмӑр-пӗрре ҫаврӑнакан, тепре тапакан мечӗк. Вӗсем пурте пеме хӑранӑ, пӗр ҫын ҫине лекесрен хӑранӑ.
  
  
  Унӑн ашшӗ сире эпӗ мӗнле туни ҫинчен каласа парӗччӗ. Чӑнах та, ӑна ашшӗ хӑй пӗлнӗ пулӗччӗ. Анчах эпӗ мӗн астуни вӑл-манӑн хаярлӑх. Пурте пӗтсен, вӗсем пурте вилнӗ. Ҫакна вӑл хӑйӗн ҫара аллисемпе ҫеҫ турӗ.
  
  
  Тарӑ кӗлетки улпут стойки патӗнчи сӗтел ҫине тӑсӑлса выртрӗ. Пульс ҫук. Пурнӑҫ палли те ҫук. Ӑна ҫӗклесе урама илсе тухнӑ. Унӑн хӗрлӗ ҫӳҫӗ мана пӗр ывӑҫ ҫулӑм пек пӗҫертсе илчӗ. Унӑн пичӗ уйӑх ҫутинче шуралса кайнӑ, анчах хуратутлӑ ҫӑмӑл тӗтре унӑн сӑмсине ҫаплах хупласа тӑрать-ха. Манӑн пырта темӗн капланса ларчӗ те, ҫав тери хытӑ ӗсӗклесе йӗрсе ярас тесе, кӑшкӑрса ячӗ. Анчах ӗҫ малалла каймарӗ; вӑл унта юлчӗ кӑна.
  
  
  Ӑна сывпуллашнӑ чух чуптурӗ.
  
  
  Вӑл ман алӑра кӑшт хускалса илчӗ.
  
  
  Ӑна каллех ee чуптурӗ.
  
  
  Вӑл ӳсӗрсе илчӗ те пит-куҫне пӗркелентерчӗ. — Салам, Ник, - терӗ вӑл кулса. — Сана хытӑ хӑратрӗ-и вӑл?
  
  
  Вӑл ӑна чутах ӳкермерӗ, ҫак кӗтмен ҫӗртен тухса каланинчен вӑл ҫав тери тӗлӗнчӗ. Вӑл пире урӑх пӗр сӑмах та калама пултараймарӗ. Вӑл ахӑлтатса кулса ячӗ. "Лӑплан. Эсӗ ухмаха ермен. Ҫывӑракан пике чӗрӗ те сывах".
  
  
  Юлашкинчен эпӗ "Мо-ха-ууу"тесе ҫырса хутӑм. Е тата мӗн те пулин ҫавӑн пекки.
  
  
  Вӑл каллех кулса ячӗ. — Яр мана, эпӗ сана пӗтӗмпех каласа парӑп.
  
  
  Ӑна ee антарчӗ. — Мммм, - терӗ вӑл. "Каллех утма кӑмӑллӑ". Вӑл аллисене тӑсрӗ те уйӑх ҫутинче ҫаврӑнкаласа илчӗ.
  
  
  Вӑл ҫав тери илемлӗ. Вӑл мифла нимфа пулнӑ. Халап урлӑ ҫӗнӗрен ҫуралнӑ кивӗ легендӑна пула асамлӑ чӗрчун ҫӗр ҫул хушши тӑсӑлнӑ шармӑсенчен сиенленмен.
  
  
  Ӑна, хӑй те тӗлӗнсе кайнӑ пек, пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл-конференцире вӑйӑ карти, пуҫне пӑркаларӗ те кулса илчӗ. — Тӗрӗссине калама кураймастӑп сана, хаклӑ ҫыннӑм. Ку чӑнах та килӗшӳсӗр".
  
  
  Тытӑнса пӑх-ха, — терӗм эпӗ.
  
  
  "Биологи тӗлӗшӗнчен урӑхла ҫыхӑну", - терӗ вӑл.
  
  
  Органикӑлла ҫыхӑну-и?
  
  
  Органикӑлла ҫыхӑну".
  
  
  "Мӗн ку?" — терӗм эпӗ."
  
  
  Мӗнех вара, эсир ҫав теорисем ҫинчен, пуҫ ыратнине мӗнле чарасси ҫинчен, пуҫ мимисене тӗрӗсленӗ чухне астрмӑна мӗнле ҫӗнтересси ҫинчен илтнӗ... "Ну, мӗн вара?"Бесселлер" биологи ҫыхӑнӑвӗ"ятлӑ пулнӑ. Ӑна бесселлерсем вуламастӑп, анчах вӑл теорисем ҫинчен илтнӗ. Ку вӑл " математикӑпа вилнӗ ҫын пек пулма мӗнле тӑрӑшмалла-ха манӑн?»
  
  
  Ну, — терӗ вӑл, - эпӗ ҫапла турӑм та. Вӗсем манран эсӗ ӑҫтине ыйтрӗҫ, вӗсем тавра пӗри мана ҫапрӗ те, эпӗ ӳкрӗм. Вара ӑна ҫак биопа-каялла ҫыхӑнтарнипе ҫеҫ пуҫланӑ. Юн тымарне пусарчӗ те, ӑна туйма чарӑничченех, сывлама чарӑнчӗ. Вӗсем ман пата ытла ҫывӑха пырсан, эпӗ яланах ҫапла тӑваттӑм".
  
  
  Ахаль ҫеҫ-и?"- Эпӗ пӳрнесене шаклаттарса илтӗм.
  
  
  Ҫук. Ахаль мар. АX хӗрарӑм-агентсен ушкӑнне хатӗрленӗ. Ку упражнени темиҫе уйӑха тӑсӑлнӑ. Анчах ку ӗҫлет".
  
  
  Анчах кала-ха мана, мӗншӗн эсӗ манпа ҫыхланмарӑн? Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. — Малтан эпӗ ку эсӗ пуласса шанман. Кунсӑр пуҫне, — вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ те ҫӗрелле пӑхрӗ, — ку сана пӑшӑрхантармасть-ши тесе, хӑйӗн отельне кайса пӗлмелле.
  
  
  Ӑна вӑл наркӑмӑшлӑ куҫпа пӑхса илчӗ. "Эсӗ вилни ҫинчен, эпӗ ҫак клуба ухмаха ернӗ ҫын пек кӗрсе кайни ҫинчен каласан, мана ҫав тери хумхантарчӗ".
  
  
  "Салам."Апла ан кӑшкӑр. Вӑл кунта йӑпанма килнӗ тесе шутлатӑн-и?
  
  
  "Ҫук."Анчах эсӗ йӑпанман. Эсӗ ӗҫре ҫывӑрнӑ.
  
  
  Вӑл пӗлет, ку меслетӗн темиҫе лайӑх енӗ пур. Сирӗн хӑлхӑрсем ҫаплах ӗҫлеҫҫӗ пулин те, эсир юн тымарне практикӑлла майпа чарма пултаратӑр. Ҫынсем вилнӗ ҫын умӗнче сӑмах калама вӑтанмаҫҫӗ.
  
  
  Тарӑ нумайӑшне пӗлнӗ. Ку пире малалла кайма мар, насау вӑрттӑнлӑхӗсем уҫӑмлӑн палӑрчӗҫ.
  
  
  Лин Цзин-Бангелӗн хӗвелтухӑҫ аптека пулнӑ. Бангелӗн Те Насау хулинче отель пулнӑ. ҪАКСЕМ пурте тӗрӗс пулма ытла та лайӑх пек туйӑнсан, КИТАЙ служби КАРЛ сӗнӳ пачӗ, АНЧАХ ВӖСЕМ ӐНА йышӑнмарӗҫ. Наркотиксен ҫӑлкуҫне хупламаннипе УСӐ курса, KAN ҫирӗм процентлӑ пулӑшу тата тапхӑрти пулӑшу ыйтнӑ. Ҫак "ӑнсӑртран килсе тухнӑ сервис" питӗ ансат пулнӑ: вӗсен мӗн тумаллине пурне те отель таҫта кӗртнӗ сери атсӗ валли хӳтлӗхпе хӳтлӗх туса памалла пулнӑ.
  
  
  Насау анат енчи идеаллӑ станци пулнӑ. Америка ҫывӑх, ҫапах та британи территорийӗ. Ҫакӑ ih йывӑрлӑхсемпе хӑрушлӑхсенчен хӑтарнӑ. Ih ҫулҫӳревӗн юлашки тапхӑрне илсен, пулӑ тытмалли карап ҫине ларса флоридӑн инҫетри рифӗ ҫине анма питӗ ҫӑмӑл пулнӑ. Система йӗркеллӗ ӗҫлет.
  
  
  Чарльз Брайс, Сӑмахран, Мортон сенатора вӗлернӗ филиал. Малтан вӑл казино Гренадинчи кухньӑра ахаль помощник пулса ӗҫленӗ; унтан кан, унта та кунта кирлӗ ҫипсенчен турткаласа, "Вӗҫекен ассен" пилочӗ пулнӑ; - вӑл nen-на сенаторпа пӗрле самолет ҫӗмӗрӗлнӗ. CAN пирки калас пулсан, система яка ӗҫлет, Анчах Линь Цзин-fold paperпа хирӗҫлет. Тӗпрен илсен, ӑна кӗскетес ӗҫе татса парас тӗлӗшпе тунӑ. Мӑкӑртатакан ытти ҫынсем те пулнӑ.
  
  
  Чен-ли Сэйбрука персе вӗлерсен, ку хӑйӗн апогейне ҫитнӗ. Ку пулма пултараймасть. Сэйбрук Сенатор чен-ли тӗллевӗ пулма пултарнӑ, анчах Ӑна Мин штатӗнче килте вӗлермелле пулнӑ. Сэйбрук казинона пӗр пытармасӑр кӗрсен, чен-ли: "мӗншӗн кӗтмелле ӑна?»
  
  
  Ку ытла та айванла ӗҫ пулчӗ. Ҫапла эсир хӑвӑр йӑвӑра уҫатӑр.
  
  
  Чен-лие арестленӗ.
  
  
  Линь Цзин-отель тухса кайрӗ. Кирлӗ пулсан, Бангеле ҫакӑншӑн пама ҫителӗклӗ начар. Бандӑн ытти пайӗ те пӑлхав чиккинче пулнӑ.
  
  
  Гренадӑн казино бизнесӗ сасартӑк хӑрушлӑха кӗрсе ӳкрӗ.
  
  
  Вӗсем Vin-А ячӗҫ. Лондонри Ih пысӑк ҫын, чэнь-ли патне ҫитме кан тӑрӑх ҫӑлавҫӑсен команди плюс. Винг хӑйне опиум сутуҫи пек кӑтартрӗ, Ҫак роль Ӑна Линь Цзин-шанӑҫа ҫӗнсе илме, Ҫавӑн пекех Линь Цзин-ман пата яма май пачӗ. АНЧАХ ҪАК йӗркесӗрлӗхпе пӑлхава Пула КАРЛ Гренадӑра ҫӗнӗ вырӑн шырама тиврӗ. Ҫавӑнпа та вӗсем наркотиксене Уилсонран пытарса "Йывӑҫ никель" ӗҫне хутшӑнчӗҫ. Шериф Т.. Ку бар ih ҫӗнӗ штаб штабӗ-хваттер. Унта вӗсем хӑйсен малашнехи ӗҫӗсене планлас тесе пуҫтарӑннӑ. Вӗсем тавра нумайӑшӗ ҫинӗ, ҫывӑрнӑ. План аван пулнӑ.
  
  
  Винг чен-ли тӗрме тавра тарма хавхалантаракан ҫын пулнӑ. Ҫавӑн пекех вӑл ҫак яхтӑпа аварие планланӑ та шыв айӗнчи кимме илсе килнӗ. Унтан вӑл герцогпа "ӗҫлӗ тӗлпулу" турӗ, герцогӑн шанчӑклӑ керменӗ ҫухалнине те пӗлчӗ. Vin чаплӑ дворецкие пӗлни ӑнсӑртран та кӑмӑллӑ пулман-и вара? Тин ҫеҫ Лондон тавра Леди Шерил рекомендацисемпе килнӗ.
  
  
  Вӑл Ван Тонгана ирӗксӗрлесе ӗҫлеттерме пӑрахрӗ. Ку занятисем начар мар, анчах хаяр пулман. Вӗчӗрхентерни-куҫару. Таҫта, франци, камбоджи, тайски, китай тата акӑлчансен уйрӑм Ван Тонги таран, действисене йӑнӑшсем кӗрсе ларнӑ, лайӑх шухӑшласа тунӑ плансем хӑйсен пӗлтерӗшӗн пӗр пайне ҫухатнӑ. Ҫакӑн хыҫҫӑн мӗн пулса иртни "Keystone Cops"кинокомеди тавра темле япала пек туйӑннӑ.
  
  
  КАРЛ таврашӗнчи каччӑсенчен пӗри ӳчӗ ҫумне такӑнсан, вӗсем КАШНИНЧЕХ КУ ӖҪ КАРЛ аллисен ӗҫӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Юлашкинчен, КНЫ бангеле вӗлерме сӑлтавсем пур, кан Та Чинга вӗлерме шутланӑ. Ҫавӑнпа та кашниех ӑна ушкӑнӑн-ушкӑнӑн кам та пулин урӑххи тунӑ тесе шутланӑ та, ним чӗнмесӗр, хӑй валли хӑварнӑ вилесене пуҫтарнӑ.
  
  
  Юлнӑ чаҫӗ кулӑшла пулман. Ку ая пайӗ Пулнӑ, Вӑл Ӗнӗк ҫине ҫав тери лайӑх пӑхнипе ҫыхӑнса тӑрать. Вӑл манпа ҫыхланса кайсан, вӗсем ун патне ҫитрӗҫ. Ван тӑрӑхӗнчи ачасем ҫакна турӗҫ те, "американец вилни"ҫинчен пӗлтерчӗҫ. Vin-Эпӗ ҫак американец пулнине ҫеҫ ӑнланакан ҫын тесе шутланӑ. Винг ушкӑнӗ Каслейд-род еннелле кайнӑ чух каҫ пулса ҫитрӗ, ыттисем пурте калаҫса ларнӑ хушӑра хӑйсен калавӗсене калама пуҫларӗҫ.
  
  
  Вӗсем мана тупсан авантарах пулӗ тесе шутларӗҫ, анчах питӗ хӑвӑрт. Анчах Эпӗ Каслейд-Роуда ҫитрӗм. Вӗсем Тарӑна ман вырӑна илчӗҫ.
  
  
  — Ӑҫта тытрӗҫ вӗсем сана?
  
  
  Хм, - вӑл ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Вӗсем сана пулнӑ, терӗн эсӗ. Ӑна ӑҫта иккенне пӗлес килет.
  
  
  Вӑл ман кӑкӑр тӑрӑх хӑйӑр юхса анма ирӗк пачӗ. - "Ку питӗ чирлӗ штопор пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ". Вӑл ман кӑкӑр ҫине доллар хума ӳкерчӗ. "Мӗн пулса иртет?"- кулса ыйтрӗ вӑл. — Эсӗ кӗвӗҫетӗн-и, Картер?
  
  
  Паллах, эпӗ кӗвӗҫместӗп. Мана Картер тесе ан кала. Эсӗ фильм таврашӗнчи репортер пек.
  
  
  "Эпӗ ӑнсӑртран лорен Беколл вылярӑм". Вӑл мӑнаҫлӑн тӑчӗ те уйӑх ҫутинче пляж тӑрӑх чупса кайрӗ. — Кирлӗ пулсан, шӑхӑр кӑна, - чӗнчӗ вӑл. Унӑн тивӗҫлӗхне чакарма пӗртен-пӗр сӑлтав-ун ҫинче нимӗнле тумтир те ҫукки. Эпир пӗрремӗш хут тӗл пулсан, вӑл чылаях чипер ҫамрӑк ледя пек туйӑнатчӗ. Анчах юлашки вӑхӑтра вӑл чипер хӗрарӑм пек мар, ҫапкаланчӑк хӗр пек курӑннӑ.
  
  
  Ӑна, паллах,отель с. Унӑн отелӗ ee каллех. Анчах эпӗ шӑхӑрма пӗлменни кунта чи начарри пулнӑ.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те ун хыҫҫӑн ҫыран хӗррипе утрӗ.
  
  
  Эпир ишме кайрӑмӑр.
  
  
  & Amp; nb, хумсен варринче, эпир тата тепри тавра шӑватпӑр.
  
  
  — Ку ӗҫлес ҫук, - терӗ вӑл. Ӑна каларӗ. - "Ставка ту-и?"
  
  
  Мӗн - ха, пире черетлӗ активлӑ кану ҫурса пӑрахман пулсан, ку пулма пултарнӑ пулӗччӗ. Ҫапла эпир океан хӗрринчех, пӗрре шывпа витӗнсе, тепре каллех ҫаралса, юратса пурӑнтӑмӑр. Эпир хум е хум пирӗнни пекех пӗр виҫеллӗн кӗтӗмӗр, ҫавӑнпа та вӑл хумсемпе те, ҫыранпа та хумлӑн-хумлӑн пулса тӑчӗ, вӗсем пӗр-пӗринпе тӗл пулчӗҫ, сывпуллашрӗҫ; эпир тата тепӗр тус пулса тӑтӑмӑр, ӑшшӑн саламларӑмӑр, тӑварлӑ нӳрлӗ чуптуса сывпуллашрӑмӑр. Чӑнах та, ку нихҫан та чарӑнман. Унӑн кӑкри ҫинчи ҫӑвар ӑна пӗр самантрах пӗтӗмпех ҫӗнӗрен пуҫласа ячӗ, эпир пӗрле вӗресе тӑракан шыва ансан, пӑлханнипе пӳлӗне-пӳлӗне, каллех пӗрле ҫӗкленсен.
  
  
  Темиҫе минутран вӑл мана: "Пӗлетӗн-И, малтан унран хӑрарӑм", терӗ.
  
  
  Ӑна алтупанӗн шалти енӗпе хырӑмӗнчен шӑлса илчӗ. "Ку хӑрушӑ вӑйӑ, чунӑм. Эсӗ ҫӗҫӗсемпе е кунг-фупа выляма пӗлместӗн пулсан... ну, уншӑн сана айӑпламастӑп. Ольга ӑна куҫӗнчен тарӑннӑн пӑхса илчӗ. "Апла пулсан, эпӗ сире сасӑлама ирӗк парӑр: эпӗ сирӗн ҫине питӗ ҫилленнӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. — Эпӗ ун чухне асра тытмастӑп. Эпӗ сана ҫак кунччен, эсӗ унта, пукан леш енче, миллионшар мильӑра ларнӑ чухне, асра тытатӑп.
  
  
  "Асту.- ҫемҫен каларӑм эпӗ. " Сасси мӗнле унӑн? Уншӑн мана никам та тӳлеме пултараймасть. Пӗлетӗн-и, халӗ, вӑл санпа чухне, ӑна пӗтӗмпех санӑн. Ытти вӑхӑтра вара... ну, апла пулсан, ӑна пӗтӗмпех хамӑр ҫын пулӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. Унта сирӗн хуйхӑрсен тӗтӗмӗ пулнӑ. "Ан пӑшӑрханӑр. Картер. Эпӗ сана улӑштарма тӑрӑшмастӑп. Ансат... — Вӑл, мӗн каласси ҫинчен шухӑшласа, пӗр хушӑ чӗнмесӗр тӑчӗ, унтан малалла калама шутларӗ, - эпӗ сана ӗлӗк пӗлмен. Ун чухне, унӑн Лорен Беколл мар пулсан, Манӑн Энни Тӑлӑхӗ пулма ҫав тери йӗрӗнмелле туртӑм пур. Вӑл каллех йӑл кулса илчӗ, анчах хальхинче унӑн сӑн-пичӗ савӑнӑҫлӑрах пулчӗ. Ан пӑшӑрханӑр. Халӗ ӑна питӗ пысӑк та вӑйлӑ, эпӗ сана сан пеккисене юрататӑп".
  
  
  Манӑн "Юрататӑп сана" сӑмаха хирӗҫле рефлекс пур. Ӑна нихҫан та нимӗн те сӑмах паман... пирӗн пурсӑмӑрӑн та ҫакна тума кирлӗ мар... Эпӗ Тарӑ ҫине пӑхса илтӗм. "Эпӗ шухӑшлатӑп", терӗм ӑна, тен, ӑна та юрататӑп пулӗ.
  
  
  — Турӑҫӑм, - терӗ вӑл...
  
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  Британи музейӗ нихҫанхинчен те илӗртӳллӗ. Ҫак илӗртӳре маншӑн яланах темле усал япала пулнӑ. Эсир Тахҫан Артур король тӑхӑнса ҫӳренӗ хӑш-пӗр тумтирсем ҫине е "610 ҫулхине панӑ"манах тумтирӗ ҫине пӑхӑр. Сасартӑк сирӗн пуҫа ҫакӑн пек шухӑш пырса кӗрет: истори вӑл — истори учебникӗсенче хӗстерсе типӗтекен пӗчӗк истори мар, вӑл истори яланах асра тытакан датӑсем патне алӑран алла куҫса пыракан усӑсӑр ҫынсемпе событисен пӗр речӗ пулса тӑрать. (1066 ҫулта, викинг ҫӗнтерӗвӗсем". 1215 ҫул, ирӗклӗхсен Аслӑ хучӗсем.) Истори — паттӑрлӑх, шанчӑклӑх, юн ҫырнӑ фактсен тӑвӑллӑ, тӑвӑллӑ купи. Истори вӑл — пирӗн пек ҫынсем, ӗмӗрлӗхех хӑйсен ансат, мирлӗ пурнӑҫӗшӗн ӗҫлеме пӳрнӗскерсем. Металран тунӑ щит е пир татӑкӗ мар.
  
  
  Эпӗ каларӑм ӗнтӗ, хӑрушӑ.
  
  
  Вӑл Вунпӗр сехетре Костюлӑн пӳрнисем сыхланса тӑракан пӳлӗмре Тӗл Пулма калаҫса татӑлнӑ. Кӗме ятарласа пропуск кирлӗ. Манӑн унта мӗнле ҫитмеллине кӑтартусем те пур, Ҫавӑн пекех Джон Конюль ҫинчен ҫырнӑ чаплӑ брошюра (1776-1837). Ӑна маргарет Резерфорд йӗкӗреш ачана пропуск пачӗ, вӑл мана пичетлӗ темӗн пысӑкӑш папка тыттарчӗ. "Романтикӑлла реалист", — тенӗ брошюрӑра. "Константел отель ҫутҫанталӑк патне таврӑнмалла". Апла пулсан ҫутҫанталӑк (1776-1837) питӗ лайӑх вырӑн пулнӑ. Бриллиант тӗслӗ ешӗл курӑксем кӑна.
  
  
  — Ҫапла ҫав. Ун чухне пӳрте туалет ҫукчӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Ку Карлein Чаплӑ Япала.
  
  
  "Ҫак картинӑпа малалла савӑнӑр", - терӗ вӑл. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те картина ҫине пӑхса савӑнчӗ. "Пирӗн пӗрлехи тус насау кунта килнӗ. Вӑл Котсуолдри хула тулашӗнчи ҫурта хыврӗ. Ӑна, тепӗр картина патне пычӗ. Улӑм витнӗ ҫуртсем, ывӑлӗ-симӗс юханшыв. — Санӑн чен-ли халӗ те унта-ха. Вӗсем аэропорт тавра ним пытармасӑр утрӗҫ, хорькӑпа пӗрле ниҫта та тухмарӗҫ. Ҫынсем ҫук. Телефон шӑнкӑртатмасть", ку вара яланхи пек мар. Вӗсем уҫӑ сывлӑшра лӑпкӑ та тирпейлӗ пурнӑҫ тытса пыракан хӗҫпӑшал йӑтса ҫӳрекенсен турачӗ кӑна. Паллах, вӗсем кунта пурӗ те ҫирӗм тӑватӑ сехет ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Ӑна тата тепӗр ҫулҫӑ ҫавӑрса хучӗ те, ку хутӗнче шыв арманне тӗпчерӗ. "Эсир кан агенчӗсене курнӑ-и?»
  
  
  — Никама Та, Никита. Никама та.'
  
  
  — Сире кам та пулин чӑрмантарнӑ-и?
  
  
  Кама мана? Ламонг Крэнстон-И? Ӑс-тӑна тӗтрелетме пултараканскер-и? Мӗлкене никам та курмасть, ачам.
  
  
  Ун чухне манӑн Тата тепӗр штопор Пур, Чаплӑ... Мӗншӗн эсӗ мана ҫав ӳкерчӗксем ҫине пӑхма сӗнетӗн?
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Хулпуҫҫисене чаплӑн сиктерсе илчӗ. — Эпӗ сана искусство ҫинчен мӗн те пулин пӗлмелле тесе ҫеҫ шутларӑм.
  
  
  Эпӗ ун чухне мӗн калани тачӑлӑхшӑн юрӑхлӑ мар.
  
  
  Эпир "Сунарҫӑ хӳшӗ"ятлӑ закусочнӑй Вест-Эндра апатлантӑмӑр. Закусочнӑйӗ йывӑҫ панельсемпе, мулкач ҫурӑмне меню евӗрлӗ менюпа сӗрнӗ. Ун патне Тарӑ шӑнкӑртаттарчӗ те, эй, пирӗн пата килме хушрӗ. Эпир Роско тус-тантӑшӗн "хваттерӗнче" чарӑнтӑмӑр, вӑл халӗ хула тавра вӗренет. Эпир хамӑра хамӑр ытларах ирӗк патӑмӑр, ҫавӑнпа та пирӗн носильщиксем, официантсем тата горничнӑйсем ҫинчен Джон Стюарт ҫав кирлӗ-кирлӗ мар япаласемпе сахалтарах чӑрманмалла пулчӗ. Кунсӑр пуҫне, ку хулапа ҫыхӑнса ӗҫлемелли чи мирлӗ меслет пулнӑ. Ӑна, вӑл Килсен, Тарӑ ҫине Мӗн Тери Илемлӗн пӑхса илнине куртӑм. Вӑл симӗс-симӗс кашемир кӗпе тӑхӑннӑ, кӗпи ансӑр, чума пек тӑвӑр, ку кӗпи ӑна ҫав тери илемлӗн курӑнса тӑрать, ee пиҫӗ те ҫаврака кӑкӑрне пулӑшать. Вӑл магазинсем тӑрӑх ҫӳресе ҫав ирхине туяннӑ пулмалла. Эпӗ ӑна нихҫан та курман, ку таранччен. Хӑш чухне ӑна кӗпине манма пултаратӑп, анчах эпӗ ӑна туртса карӑнтаракан платьене нихҫан та манас ҫук.
  
  
  Ӑна Пуянлӑхпа паллаштарчӗ. Вӑл хӑйӗн куллипе кулса илчӗ. Эпӗ каларӑм ӗнтӗ, Вӑл хӑйне мӗнле килӗшет, Ҫавӑн Пек Пулма пултарать, анчах халӗ вӑл просмотра пӗр сӑмахсӑрах вӗреннӗ. Мистер По, Вӑтам Ҫын. Вӑтам пӳллӗ, кӗлеткеллӗ, сӑн-питлӗ, тумтирлӗ. Эпӗ хакланӑ тӑрӑх, вӑл аллӑ ҫула яхӑн е пӗр ҫула яхӑн пулнӑ, эпӗ вара ҫав цифрӑна илетӗп те, вӑл мӗн тунине пурне те майлаштарса хуратӑп. Анчах унӑн ҫӳҫӗ ҫӑра, вӑл кӑвак мар, сӑрланӑ чухне пулакан агрессиллӗ хура тӗсӗ те ҫук.
  
  
  Ҫавӑнпа Тарӑ йӑл кулса илчӗ. Тепӗр темиҫе самантран, Ӑна Чаплӑ Япала ҫине пӑхса илсен, вӑл Гэри Грант пулчӗ. Вӑл ҫӳллӗ те ырхан пулнӑ, сасартӑк nen ҫине заказпа ҫӗлесе лартнӑ костюм тӑхӑннӑ та, унӑн шӑлӗсем тӗлӗнмелле шурӑ пулнине курнӑ. Ах, вӑл шап-шурӑ, куҫа йӑмӑхтарать, Тарӑ суккӑрланнӑ пек курӑнать.
  
  
  Ӑна тата кӑштах ларсан, ӳсӗрсе илчӗ те официанта татӑклӑн чӗнсе илсе ӗҫме хушрӗ. — Кала — ха мана, — терӗ вӑл Ҫырупа Пуянлӑха, - сан суту-илӗве кам сӑнаса тӑрать халь?
  
  
  "Суту-илӳ?'
  
  
  "Тулта. Сирӗн тулашри суту-илӳ.
  
  
  — Ох, ку суту-илӳ. Чарли Мейс. Эсӗ ӑна хӑҫан та пулин курнӑ-и?'
  
  
  Ӑна нихҫан та курман.
  
  
  "Ну, ку аван. Хӗҫпӑшалпа та аван. Мӗн те пулин пулсан-эпӗ мӗн те пулин пуласса шутламастӑп — вӑл мана пӗлтерӗ. Унпа пӗрле пӗр ача, Пирсон. Санӑн нимӗн пирки те пӑшӑрханмалли ҫук".
  
  
  "Ача?'
  
  
  Ман куҫӑмран чаплӑн пӑхса илчӗ. — Эсӗ ҫирӗмре чухне чылаях ӑслӑ пулнӑ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ.
  
  
  Ун ҫинчен вӑл пӗр вӑхӑт шухӑшларӗ. — Ҫапах та, эсӗ халӗ унта ларнӑ пулсан, вӑл хӑйне питӗ лайӑх туйнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Чаплӑн пуҫне сулласа илчӗ. — Эпӗ шыракан, Никита. Хурал йытти мар. Кунсӑр пуҫне, вӑл ытла та улшӑнать... "Ытла ватӑ, - терӗ вӑл, анчах вӑхӑтра тӑна кӗчӗ, - юлашки вӑхӑтра унӑн йӗмӗ ытла та ӳркевлӗ, пӗр эрне йӗпе курӑк ҫинче кӗтсе выртма пулать".
  
  
  "Мӗнле-ха эсир вӗсем ҫав тери вӑрах юласса шанма пултаратӑр?»
  
  
  — Апат-ҫимӗҫ, сӑмахран. Вӗсем апат-ҫимӗҫ заказ панӑ-сӑмахран, пӗр эрнелӗхе. Домтработницӑна та тара тытрӗҫ. Ку вӗсем пӗр вӑхӑт лайӑх ачасем пулма шутланине пӗлтерет. Кун пек хыпарсем ял тӑрӑх хӑвӑрт сарӑлаҫҫӗ. Ӗненӗр мана, кун пек хуласенче кам та пулин икӗ хут апчху тӑвать пулсан, ҫӗнӗ хыпар пулса тӑрать.
  
  
  "Мӗн тӑвас - ха пирӗн?"
  
  
  "Кӗтмелле ҫеҫ-и?"
  
  
  — Кӗтмелле те сыхӑ пул, - вӑл электронлӑ икӗ ещӗк туртса кӑларчӗ. Пӗчӗк хура ещӗксем. "Пӗри саншӑн; пӗри маншӑн.'
  
  
  "Инҫетре ӗҫлеҫҫӗ-и?'
  
  
  "Ҫапла. Ҫывӑхри телефон патне пырӑр та тӑххӑр-виҫҫӗ-улттӑ-ноль-ноль-ноль пухӑр. Хула тулашӗнче сирӗн малтан ноль-пӗччен пулмалла. Унтан ҫак милашка кнопкине пусӑр та, эсир Мейс отчетне ҫырса илнине илтӗр. Доклад кашни сехетрех.
  
  
  "Ҫакӑ пӗтӗмпех-и?»
  
  
  — Ҫук, - терӗ вӑл. — Тата мӗн те пулин пур. Эсир те пленка ҫине телефонпа пӗлтерме пултаратӑр. Вара Мэйспа ӑна итлеме пултаратпӑр. Долорес яланах монитора сӑнаса тӑрать, ҫавӑнпа та мӗн те пулин апла пулмасан, эпир асӑрхаттарӑпӑр. Анчах кала, ӑҫта чарӑнтӑн эсӗ? ДОЛОРЕС AX коммунистатор пулнӑ.
  
  
  — Ку ҫурта жукова лартма пулать-и?
  
  
  Вӑл пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ те пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ҫук пулӗ. Е вӗсен пӗр вӑхӑтлӑха тухса каймалла, анчах вӗсем ку таранччен нимӗнле паллӑ та кӑтартман-ха. Эпир пӗр-пӗр сӑлтавпа рабочие яма хӑтланса пӑхӑттӑмӑр. Анчах Vin-Мӗш хут ҫавӑн пек чеелӗхе лекнӗ пулсан, вӑл тахҫанах вилнӗ пулӗччӗ. Пирӗн вырӑнти телефон сетьне ҫыхӑнтармалли пур, ҫавӑнпа та эпир пур хыпарсене те пӳлме пултаратпӑр.
  
  
  Ку мана килӗшмерӗ. Яланлӑхах кӗтмелле пулчӗ. Анчах эпӗ теветкелленме пултараймарӑм. Vin ман асӑмра юлчӗ. Хӑйӗн сӑн-питне пӗрре ҫеҫ кӑтартас пулсан, пӗтӗм операци ӑнӑҫсӑр пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. Икӗ минут та иртмерӗ. "Сирӗн пейджинг системи ӗҫлет пулсан, ҫакна тума сирӗн вӑхӑт пур пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Вӑл мана хӑйӗн куҫа йӑмӑхтаракан куллипе савӑнтарчӗ. — Мӗншӗн халь тӑвас мар-ха санӑн? тус-и? Кӑштах пӳрнепе тытса тӑр. Хӑвӑр тутанса пӑхӑр.
  
  
  — Эпӗ сана пӗр сӑмахсӑрах Шанатӑп, - терӗм эпӗ, Тарӑна йӑл кулса. "Эпӗ телефонпа калаҫатӑп. Ӑна пӗлетӗп, эсир мана тӗп-тӗрӗс отчет паратӑр.
  
  
  Вӑл ҫакна тавлашма пултарнӑ пулӗччӗ, Анчах N-3 яланах Карл-2 аслӑрах. Роско телефон патне пычӗ.
  
  
  Тарӑ йӑл кулса илчӗ.
  
  
  Флот тин ҫеҫ ишсе кайнине пӗлекен хӗрарӑмӑн кӑмӑллӑ, анчах пушӑ кулли пулнӑ. — Эпӗ выҫӑ, - терӗ вӑл, меню ҫине пӑхса. — Кунсӑр пуҫне, вӑл ман кӑмӑла каймасть, — хушса хучӗ вӑл, пуҫне ҫӗклемесӗр.
  
  
  Вӑл куҫ харшине ҫӗклерӗ. — Эпӗ пӗр самантлӑха шухӑшласа та пӑхмарӑм, - терӗм эпӗ.
  
  
  Пире пӗлтерме Мейсӑн баренц тинӗсӗн территорийӗ пулман. Принципра пире канмалли кун пачӗ. Ӑна мюзикл валли темиҫе билет туянтӑм. "Хӑвӑн аннӳне Каласа Пар" ятлӑ пӗр япала, Ӑна Пысӑк виҫеллӗ Сутӑҫ New Work Times "сире ҫакӑн пек япаласем килӗшеҫҫӗ пулсан, чылаях кулӑшла"тесе ят панӑ.
  
  
  Тарӑ мӗн те пулин туянма хатӗрленнӗ, нимӗн те туманшӑн ӑна кӑштах пӑшӑрхантарнӑ. Ман сасӑ, ахӑртнех, пачах та хӑрушӑ пулас, мӗншӗн тесен вӑл сасартӑк шӑпланчӗ.
  
  
  — Эсӗ мӗн ҫинчен шухӑшланине пӗлетӗп эпӗ, - терӗ вӑл юлашкинчен. "Вӗсем тавра манӑҫа тухнӑ туристла капкӑнсен турри пулӗ тесе шутлатӑн-и эсӗ, мӗн тумалла-ха ҫав хӗрпе? Тӗрӗсрех каласан, мӗн тӑвать вӑл кунта? Вӑл мӗн тума пултарнине пӗтӗмпех вӑрласа магазинсем тӑрӑх ҫӳремелле".
  
  
  Эпӗ ответлемерӗм. Ee, ман шутпа, ҫывӑх пулнӑ.
  
  
  — Мӗнех вара, манӑн кунта пулма сӑлтав пур. Сӑлтавӗ акӑ мӗнре: ih лаборатори залӗнче ӑҫта иккенне пӗлсенех, ӑна вӗсем тавра кам клонсем пулнине, вӗсемпе мӗн тумаллине пӗлӗп. Вӑл ман ҫине, "Уолдорфра"тӗл пулнӑ кунхи пекех, тутисене чӑмӑртаса, тӳрккес мар пӑхать. Ӗнси ҫинчи ҫӳҫӗ те ун чухнехи пекех вирелле тӑчӗ. Унӑн реакцийӗ чӑн-чӑн оборона реакцийӗ пулнине пӗлнӗ вӑл. Вӑл мана тарӑхтарнине туйса ларчӗ, кунпа нимӗн тума та пултараймарӗ. Вӑл та ҫав тери кӳреннӗ, ӑна та нимӗн те тӑвайман.
  
  
  Эпир Пикадилли площадӗн кӗтессинче пӗр-пӗрин ҫине ним тума пӗлмесӗр тарӑхса пӑхса тӑтӑмӑр.
  
  
  Вӑл каларӗ. — Кунсӑр пуҫне, ӑна тата мӗн те пулин тума пултаратӑп.
  
  
  — Ку та ҫаплах, - терӗм эпӗ. - эсӗ те мӗн те пулин калӑн."Ҫапла."вӑл каларӗ. — Тата ӑна сана питӗ телейлӗ тума пултаратӑп.
  
  
  Ҫакӑн пек никам тӗкӗнмелле мар чӑнлӑхпа тавлашма йывӑр. Эпир хваттерте пилӗк сехетре тӗл пулма калаҫса татӑлтӑмӑр. Ҫав таранччен пирӗн тавра кашниех хӑйне хӑй тыткалӗ. Эпӗ pad - Кросс-роуда кайрӑм. Кӑшт тӗтреллӗрех пулса тӑчӗ. Тӗтре мар, темле ҫӑра сивӗ. Ман хулпуҫҫи ҫинчи тӳрленекен суран ыратать. "Мӗншӗн-ха ҫынсене ҫав териех ыраттарать?" - тесе ыйтнӑ вӑл.
  
  
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  
  
  Чӗрӗк сехет ҫитеспе вӑл pad хулине ҫитрӗ. Шӑпах вӑхӑтра, вӑхӑт виҫӗ сехет патнелле ҫывхарнине аса илтерес тесе. Акӑлчансем нихҫан та ӗҫмеҫҫӗ. Сасси темшӗн, Роско каланӑ тӑрӑх, акӑлчансене шанма юрамасть. Ӑна сӑра заказ пачӗ те хаҫата уҫкаласа пӑхрӗ.
  
  
  Лондонри "Таймс" ятлӑ вуннӑмӗш страницӑра Пӗрлешӳллӗ Штатсенче пысӑках мар хыпар пулнӑ. Бейлпа Крофт сенаторсем Карл тӑвӑлӗ хыҫҫӑн вертолет ҫӗмӗрӗлнине тӗрӗсленӗ чухне вӗлернӗ иккен. Ҫапла шухӑшланӑ вӗсем. Вертолетпа пилот пӗр сас-чӳсӗр ҫухалчӗҫ, тӗпчев ӗҫне вара ҫил-тӑвӑла пула туса пӗтерчӗҫ.
  
  
  Ҫапла вара ih улттӑ пулса тӑнӑ. Мортон, Сэйбрук, Линдейл, Крэнстон, халӗ Нэйл тата Крофт. Ӑна Вашингтон акробатики тесе шутлама пултарнӑ. Ҫын вӗлересси тата кавар тӑвасси ҫинчен уйрӑм калаҫу. Правительство заявленийӗсене шантараҫҫӗ. Ҫав вӑхӑтра Хоук кабинетӗнче вӑрттӑн калаҫусем пыраҫҫӗ. Пурне те сехӗрлентермесӗр мӗнле хӑрушсӑрлӑх мерисем йышӑнма пултаратпӑр-ха эпир?
  
  
  Эпӗ кӑсӑклантӑм: хоук ҫакна тусан — тайӑлас ӗҫе мӗнле тӑвӗ — ши? Ку таранччен хорька теорие ӗнентерӳллӗ кӑтартса паракан доказательствӑсем пулман. Вӑл пирӗн теорие аякран та пулин йышӑнма кӑмӑл тунӑ пулсан та, ӑна пӗр вӑхӑт тӗл пулман пулӗччӗ. Паллах, клонсем ҫӗршывра ӗнтӗ. Анчах таврари пӗр ҫын мӗн чухлӗ сӑнӑ пулнине пӗлместӗн пулсан, ih мӗнле пӗлтермелле-ха?
  
  
  Анчах Ку, Паллах, Хоук ыйтӑвӗ пулчӗ. Халлӗхе манӑн хамӑн проблема пур-ха. Ҫак атссен калчине, вӗсем пире ӑҫта вырнаҫтармаллине тупасси манӑн задача пулчӗ. Оригинала вӗлермелле те кописене пӗтермелле. Ҫавӑн пекех тата, ih темиҫе ҫын юлсан, ирӗкре миҫе ҫын вӗлерни ҫинчен ыйтса пӗлме хӑтланса пӑхас. Ҫак историе каласа парас тесе, Вашингтон ӑна нумай пурӑннӑ пулсан, вӑл ҫав тери пысӑк ҫыхӑ тума пултарнӑ пулӗччӗ. Ӑна нумай пурӑнсан та юрать.
  
  
  Ҫаксем пурте ман паталла ҫаврӑна-ҫаврӑна пычӗҫ. Вашингтон эпӗ пӗрремӗш утӑм тӑвасса кӗтет. Ӑна чен-ли пӗрремӗш хут килсе тухасса кӗтет. Чэнь-ли хускалмасть пулсан, мӗн тумалла-ха? Вӑл хӳтлӗхре ларать пулсан, сенаторсем сахалланнӑҫемӗн сахалланса пыраҫҫӗ пулсан?
  
  
  Шӑнкӑрав шӑнкӑртаттарма пуҫларӗ. Улпут стойки хыҫӗнче тӑракан хӗр мана хупӑнмалли вӑхӑт, терӗ. Ӑна тӳлерӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  Хӑш чухне эсир: эпир темӗнле пысӑк шахмат вӑййин пӗр пайӗ пулмастпӑр-и, тесе ыйтатӑр. Пысӑк Алӑ килет те сире гостиница пулман ҫӗре вырнаҫтаратӑп, тесе мухтанать. Ку вӑл ӑнсӑртран хускалнӑ пек туйӑнать. анчах ку пӗтӗм партин юлашки ҫулӗ пулнӑ иккен.
  
  
  Эпӗ уҫӑлса ҫӳреме тухрӑм. Тӗллевсӗр, тетӗп. Бонд-стерт. Ӑнӑҫлӑ вӑхӑтра вӑл магазинсен ансӑр та вӑрӑм галерейине Берлингтон-Аркейда ҫитсе тухнӑ. Ӑна, ыттисем пекех, ҫулсерен ялавпа илемлетнӗ галерейӑн маччине курас тесе, мӑйне тӑсса патӑм. Ӑна вӑл кӗпесемпе фотоаппаратсемлӗ магазинсен витринисем ҫине, китай статуэткӑллӑ витринӑсем ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Вирджини тӑрӑх арҫын хӑйӗн арӑмне ӳкерсе илнӗ чухне эпӗ объезда кайрӑм.
  
  
  Унтан вӑл пӗрпеклӗхпе тӗл пулчӗ.
  
  
  Вӑл мана ан куртӑр тесе, манӑн пӗрремӗш реакци каялла ҫаврӑнса пӑхмаллаччӗ; магазин витрини ҫинче ҫулсеренех хамӑн сӑн-питӗм ҫине ӳкетчӗ. Анчах кайран вӑл мана паллас ҫуккине ӑнланса илчӗ. Ӑна вӑл хӑйӗн сӑн-питне пӗлнӗ пекех лайӑх пӗлет. Унччен вӑл унпа икӗ хут тӗл пулнӑ. Пӗррехинче ӑна вӗлернӗ те ӗнтӗ. Анчах унӑн ӳт-пӗвӗнче мар. Чен-ли таҫта ял ҫӗрӗнче пулнӑ. Хунг ло тамӑкра пулнӑ, эпӗ лао-Цзэн халь туянать тесе шутламан. Ку сӑн-пит урӑххин пулнӑ. Унӑн сарлака та хытӑ пичӗ те ҫавнашкалах. Ҫавнашкалах тӳрккес те кӑмӑлсӑр сӑн-пит. Унӑн сухалӗ те ҫавнашкалах.
  
  
  Тата тепӗр филиал.
  
  
  Эпӗ ун хыҫҫӑн тирпейсӗр, лӑпкӑ утӑмпа утрӑм. Метро Пикадилли ҫине, каллех Поселок-сквер ҫине.
  
  
  Ун хыҫҫӑнах пыма та хӑрушӑ. Анчах сирӗн кайма пултаракан теветкеллӗхсем пур. Унтан та ытларах, вӑл инкек пуласса кӗтмен ҫын пек пынӑ. Вӑл хӑйне йӗрлекенсем ҫине пӑхмарӗ, ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Вывод: нумай суйлав. Е вӑл хӑйне йӗрленине пӗлмен, е вӑл пӗлнӗ те мана капкӑна кӗртсе янӑ.
  
  
  Филиал пӳрте, хӗрлӗ кирпӗч тавра курӑнми пуличченех ун хыҫҫӑн тата темиҫе квартал утрӗ. Алӑка 43-мӗш номерленӗ, бронза таблица ҫине "фезерстоун Обществи" тесе ҫырса хуман: "1917 ҫулта Никӗсленнӗ". Мӗнле, ҫӗвӗҫ, фезерстоун Обществи пулнӑ-и ку? Манӑн мӗн тумаллине пурне те пӗлес пулать.
  
  
  Ҫул урлӑ макробиотла ресторан пур. Сасартӑк манӑн сывӑ апат ҫиес килсе кайрӗ.
  
  
  Ӑна урамалла пӑхса ларакан сӗтел йышӑнчӗ; ҫакӑн пек лару-тӑрура сывах мар пек курӑнакан официант темиҫе тӗпренчӗке шӑлса илчӗ те мана меню пачӗ. Эпӗ суйласа илтӗм: хӗвелҫаврӑнӑш шерпечӗ (хӗвелҫаврӑнӑш шӗкӗлчесе хӑпарнӑ йогурт) е вилӗмлӗ хутӑшсен списокӗ. Шпинат сӗткенӗ, купӑста суфли. Ӑна органикӑллӑ лимонадлӑ графиня ҫинче чарӑнса, мӗнле орган тавра хатӗрлеме пултарни ҫинчен шухӑшлама пуҫланӑ.
  
  
  Фезерстоун Обществисем тӑрӑх икӗ тӑлӑх арӑм туяпа чирлесе тухнӑ.
  
  
  Футболкӑпа джинс тӑхӑннӑ сӗтеклӗ ача манпа юнашар сӗтел йышӑнчӗ те "хӗвелҫаврӑнӑш"заказ пачӗ. Вӑл ман ҫине пӗчӗк хӗрачасем мӗнле пӑхнине пӑхса илчӗ.
  
  
  Темӗн чухлӗ пакет йӑтнӑ хӗрарӑм кӗчӗ. Пуҫӗсем ҫинче ытла та хӗрлӗ шлепке, пичӗ ҫинчи пӗркеленчӗксем палӑраҫҫӗ. Малтан ӑна, вӑл хӑйпе хӑй калаҫать пулӗ тесе шутларӑм. Анчах эпӗ тӗрӗс каламарӑм. Вӑл хӑйӗн сумкипе калаҫать. — Юрать, — терӗ вӑл, - тархасшӑн лӑпкӑрах пулӑр.
  
  
  Ку тӗлӗшпе вӑл пачах та тӗрӗс пулнӑ. Пысӑк ҫӑварлӑ Сумка хытӑ тарӑхтарма ПУЛТАРАТЬ.
  
  
  Вӑл манпа юнашар сӗтел хушшине ларчӗ те мамӑк пек хӑмӑр накидкине хыврӗ. Эй, сакӑрвунӑ ҫултан инҫех те мар пулнӑ, анчах вӑл хӑйӗн ҫамрӑк чухнехи ҫулӗсемпе килӗшӳллӗн тумланнӑ. Вӑл темле ҫамрӑк хӗрача пулнӑ. Ахах мӑй ҫыххисемпе мускус духи.
  
  
  — Лар, - терӗ вӑл сумкине. Вӑл ҫаврӑнчӗ те мана каҫару ыйтнӑ пек йӑл кулчӗ. "Мӗншӗн ресторана кӗртменнине эпӗ ӑнланмастӑп. Ку тирпейлӗхпе е тата мӗнпе те пулин ҫыхӑннӑ, теҫҫӗ. Анчах вӑл питӗ тирпейлӗ. Вӑл хӑйӗн сумкине пӑхрӗ. — Ҫапла мар-и, чунӑм?
  
  
  Ултӑ кӗрепенке йоркшир терьерне чӑмӑртаса тытнӑ. Ҫавӑн пекех паллӑ Роджер. Ҫав вӗрекен пӗчӗк йытӑсем мана пачах килӗшмеҫҫӗ, вӗсем тавра ман пит-куҫӑм ҫине темскер ҫырса хунӑ пулмалла. — Йытӑсенчен хӑрамастӑн пулӗ тетӗп.
  
  
  Ӑна: йытӑсенчен хӑрамастӑп, терӗ.
  
  
  О, аван."Вӑл йӑл кулчӗ те мана алӑран лӑпкаса илчӗ. — Мӗншӗн тесен Роджер шӑнана та кӳрентерес ҫук.
  
  
  Шӑна сиен кӳмӗ-ши тесе, вӑл сасӑпах шухӑша кайрӗ. Вӑл хӑлхана ҫурас пек кулса ячӗ те, йӑпӑлтатса, ҫулама ларчӗ.
  
  
  Ӑна мисс Мэйл тесе чӗннӗ. Вӑл ҫак кварталта аллӑ ҫул ытла пурӑннӑ, ӑна вӑл самаях чаплӑ тесе ят панӑ. - А, ҫапла тейӗпӗр... калӑпӑр, кучченеҫ... тепри. Мисс Мейль отеле пирӗн чӑнах та секс пулни ҫинчен пӗлтерме хушрӗ. Мейбел мисс мана тӗлӗнтерменнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ку мана темиҫе куҫлӑх пачӗ те, калаҫу тӳрех урӑх еннелле кайрӗ. ӑна: эпӗ халь фезерстоун Обществине ҫӳрекен тусӑма кӗтсе ларатӑп, терӗ.
  
  
  — Ммм, - терӗ вӑл. — Эсӗ унта кӗресшӗн марччӗ. Эсир ку япаласене ӗненместӗр-и? †
  
  
  Ӑна эй, ун ҫинчен сахал пӗлетӗп, терӗ.
  
  
  — Мӗлкесем ҫинчен никам та пӗлмест, мистер Стюарт. Вӗсем пуррине пирӗн тӳрех йышӑнас пулать".
  
  
  Сасӑ ҫапла. Featherstone обществи сире вилнисемпе калаҫма ирӗк парать.
  
  
  "Сенаторсен филиалӗ допрос тумарӗ-ши?" - шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  Вӑл унран: эсӗ хӑҫан та пулин унта пултӑн-и? - тесе ыйтрӗ те, вӑл тулхӑрса ячӗ.
  
  
  "Ха. Ҫук, ку пулма пултараймасть. Джон Фезерстоун мана 1920 ҫулта ылханчӗ. Ылхан, шухӑшласа пӑхӑр-ха. - Эпӗ харкашакан ҫын, ҫемҫен калатӑп, - терӗ. О, вӑл йӗркеллӗ, чӑн-чӑн фанатик пулнӑ. Вӑл бриллиант ункисен коллекцийӗпе йӑлтӑртатакан шӗвӗр пӳрнипе пуҫӗнчен шаккарӗ. Иртнӗ харкашу ҫинчен аса илнисем.
  
  
  — Ну, эсир манран ыйтсан, — терӗ вӑл мана хӑлхаран шӑппӑн, - ку ҫуртра ҫук, пирӗн пӗр виле ҫинчен каламалла. Вилӗ-и, чӗрӗ-и, ҫак ҫурта кӗрес тесен сирӗн ангел пулмалла. Ангелсем вара, хаклӑ ҫыннӑм, ҫав тери кичем. Вӑл эсир ашкӑнчӑк куҫ хӗссе илме пултарнине туса кӑтартрӗ.
  
  
  Официант эй, газировка, витаминсем пуян илсе килчӗ. Вӑл пӗр сыпкӑм сыпрӗ те йӗрӗннӗ пек пулчӗ. Ку шӗвек сирӗншӗн питӗ усӑллӑ.
  
  
  Мӗн каларӑм эпӗ каллех? Ах, ҫапла, ну, вӑл вилсен, унӑн хӗрӗ управление хӑй ҫине илнӗ. Ну, эпӗ тӗлӗнмелле япаласем ҫинчен калатӑп... Элис Фезерстоун, савнӑ леди, Мисс Мейб тутине кӑмӑлсӑррӑн пӑчӑртаса тытрӗ. "Хӗрле нумай выляни нихҫан та лайӑх пулмасть".
  
  
  Ӑна мисс Мэйл психосексуаллӑ теорисем выляса янӑ. — Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ ҫак кирлӗ-кирлӗ мар япала ҫинчен?
  
  
  Ну, пустуй япала. "Ах, Тоуве" е "Вауве". темӗскер. Ӑна тӗп-тӗрӗс пӗлместӗп. Эсӗ манран ыйтсан, чунӑм, ку вӑл китай апачӗ пирки, вӑл ача чухне кӗрет. Вӗсем чи хӑрушӑ япаласем ҫиеҫҫӗ, эсир пӗлетӗр. Ку унӑн пуҫ мимине пырса тивнӗ пулӗ, тесе шутлатӑп.
  
  
  Вӑл ҫак ҫулсенче сирӗн пурне те итлемеллине пӗлмешкӗн ҫителӗклӗ ҫын нумай пӗлет. Вӗҫекен турилккесен ih юратнӑ теорийӗнчен пуҫласа гольфла чи лайӑх вылямалли ih произведениччен. Пурте илтесшӗн. Эсир урӑх никам та илтесшӗн мар тенине итлеме хатӗр пулсан, вӗсем сире урӑх никам та каламаннине каласса шансах тӑратӑр. Урама сӑнаман пулсан, пӗтӗм тӗнчери ӳхӗ ӑна пӳлмен пулӗччӗ. Эпӗ унта мӗн курни мана главный приз выляса илме пултарнине кӑтартса пачӗ.
  
  
  Ӑна каҫару ыйтрӗ те телефон патне кайрӗ. Ӑна арҫын тумӗпе тупнӑ та номер пуҫтарать. Мейсӑн кулленхи квартал пулман.
  
  
  Ӑна пленка ҫине ҫырса хуратӑп.
  
  
  Филиал халӗ ҫеҫ 43-мӗш номер урлӑ тухнӑ. Ҫыру ярас тесе, кӗтессе пырса тӑтӑм. Сасӑлав вӑл хӑйне кунта хӗсӗрлекен филиал мар. Вӑл урӑх тум тӑхӑнман пулсан тата юлашки ҫур сехет уксахламан пулсан. Паллах, ку пулма пултарнӑ. Анчах ӑна шанмарӗ. Маскировка тӑвассишӗн пӑшӑрханма ман филиал ытла та шанӑҫлӑ курӑнать. Кам та пулин урӑххи пулнӑ пулсан, ӑна пӗр-пӗр пысӑк ҫынпа тӗл пулнӑ пулӗччӗ. Ку тайӑлмалли станци.
  
  
  Вуннӑ ҫитесси тӑваттӑ. Ӑна Пӗлтерӳ Чаплӑ пултӑр тесе хӑварнӑ. Эму ӑна кунта килме тата тепӗр тайлӑма сӑнаса тӑма хушрӗ. Халлӗхе ӑна кунта сӑнаса ларатӑп. Кам та пулин килсе кӗмӗ-ши тесе пӑхатӑп.
  
  
  Мисс мейл Каллех Роджерпа калаҫрӗ. "Ҫимелли хими составӗ ҫинчен лекцисӗр эпӗ ӑна тепӗр ревматизма илме пултарӑп-ши?" - шухӑшларӗ вӑл. Ӑна теветкеллентӗм. "Мӗншӗн элис Фезерстоун китай эдӗнче ӳснӗ?»
  
  
  Мейбел Мисс ку айван штопор пулӗ тесе шутларӗ пулас. Ну, хаклӑ ҫыннӑм. Китаецсем тата мӗнпе тӑранса пурӑнаҫҫӗ?
  
  
  Пӗр ҫеккунт тӑхтӑр. — Эсир фезерстоун — китаецсем тесе шутлатӑр-и?
  
  
  — Ну, - вӑл ман ҫине аллипе кӑтартрӗ. "Пӗтӗмпех мар. Анчах каллех, пачах апла мар.
  
  
  Кӗскен каласан, ватӑ Джон чей экспортерӗ пулнӑ. Вӑл китайра нумай ҫул пурӑннӑ. Анчах 1912 ҫулхи революци хыҫҫӑн Хӗвеланӑҫӗнче пурӑнакансем хӑйсем текех савӑнманни паллӑ пулчӗ. Ку ӗҫе конфискациленӗ. Ҫав арӑма вӗлернӗ. Джон хӑйӗн пӗчӗк хӗрӗпе лондона таврӑннӑ.
  
  
  Вӑл мистикӑна кӑмӑллать.
  
  
  Вӑл кашни кунах арӑмӗпе калаҫать, тет. Эму ватӑ аристократсене вӑл ih "вилнисемпе контакт"пулма пултарни ҫинчен ӗнентерме пултарнӑ. Вӗсем эму пулӑшнӑ, фезерстоун Обществине йӗркеленӗ. Мисс Мэйл ҫакна пӗтӗмпех пӗлсе тӑнӑ. Джонпа унӑн хӗрӗ алиса пӗччен пурӑннисӗр пуҫне. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе тухмалла, ылхана таса чӗрем ҫине хурмалла.
  
  
  Вӑл хӑйӗн калавне вӑхӑтра пӗтерчӗ. Пӗр ҫекунд та иртмерӗ, вӑл хӑйӗн сумкине пырса пӑхрӗ. "Роджер!"вӑл ӑна ҫыртса илчӗ. "Начар йытӑ.'
  
  
  Вӑл каҫару ыйтрӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  4:30-мӗшӗччен. Вӑл залӑн тепӗр вӗҫӗнче сӗтел йышӑнчӗ те, mimmo иртсе пынӑ чух, ман чӗркуҫҫи ҫине: "тӑкӑрлӑкра хура ҫул пур", тесе ҫырса хучӗ.
  
  
  Ҫумӑр ресторан витӗр тухсанах пуҫланчӗ. Вӑл алӑк хӳттинче чарӑнса тӑчӗ те урам урлӑ чӳречерен пӑхрӗ. Хура пурҫӑн платье тӑхӑннӑ утмӑл ҫулалла ҫитнӗ хӗрарӑм чӳрече янаххи ҫине чӗркуҫленсе ларнӑ та тулалла пӑхать.
  
  
  Ҫумӑр витӗр унӑн сассине илтрӗм. — Ҫапла, вӗрен. вӑл каларӗ. "Ах, вӗрен. Тьфу эсӗ.'
  
  
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  
  
  Ку вӑл квартал тӑрӑх тӑсӑлакан ансӑр та хӑватлӑ тӑкӑрлӑк пулнӑ. Хӑш-пӗр ҫӗрте вӑл кӑшт сарлакарах, ӗлӗк пӗр-пӗр витене кӗмелли алӑксем е пысӑках мар ҫӗмрӗк вырӑнсем пулнӑ. Вӑл вуникӗ метр тӑршшӗ туннельпе вӗҫленет. Малалла айккинчи урам пырать.
  
  
  43-мӗш Номер тӑватӑ хутлӑ уйрӑм пулнӑ. Пушар пусмисем ҫук,анчах хыҫалти алӑк.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Унта манӑн пӗрремӗш филиалӑм тӑратчӗ. Вӑл та мана курчӗ те ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. "Эпӗ сана халиччен курман"типлӑ куҫсем.
  
  
  Эсир иккӗленетӗр пулсан, сирӗн импровизацилемелле. Ӑна, ун патне пырса, йӑл кулса илчӗ. Каҫарӑр, Анчах Эпӗ Марсден ҫуртне шыратӑп. Ӑна кӗсйинчен Чаплӑ записка туртса кӑларчӗ те эпӗ ӑна вӗреннӗ пек турӗ. Кунта манӑн хӗрӗх тӑватӑ номерлӗ ҫурт пулмалла тесе каланӑ, анчах, — хулпуҫҫисене сиктеркелесе илтӗм эпӗ, - хӗрӗх тӑваттӑмӗш номерлӗ ҫурт ҫук.
  
  
  Вӑл ман ҫине чалӑшшӑн пӑхса илчӗ. "Эпӗ пӗлместӗп. Анчах эсӗ ӑна тӑкӑрлӑкра тупаймастӑн". Ку вӑл хӑйне клонпа калаҫнӑ чухне пӗрремӗш хут пулчӗ. Ӑна ыттисем калаҫнине илтрӗм, анчах манпа мар. Халӗ ку мана тӗлӗнтерчӗ. Вӗсем пурте акӑлчанла пӗр акцентсӑр калаҫаҫҫӗ. Акӑлчансен америка акценчӗ. Вӗсене тӗплӗн вӗрентнӗ.
  
  
  — Итле — ха, — терӗм эпӗ, - тен, сан телефонупа усӑ курӑп. Манӑн Марсден номерӗ пур..."Эпӗ Каллех Роскӑпа тӑрмашрӑм.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Вӑл юсавлӑ мар."
  
  
  — О, - терӗм эпӗ. - мӗнех, тавтапуҫ сана".
  
  
  Тӑкӑрлӑкран тухассисӗр пуҫне манӑн урӑх нимӗн тумалли те юлмарӗ. Халӗ ҫумӑр вӑйлӑрах ҫӑвать. Вӑл тротуар ҫумне пырса ҫапӑнать те ансӑр хушӑкра хыттӑн янӑраса каять. Хӑрушӑ вырӑн. Аллея тӗттӗм. Ҫумӑр тӗттӗм. Сасартӑк ҫумӑр ҫунӑ пирки шӑвать. Вӑл ҫухине тӑратрӗ.
  
  
  Ку эпӗ курни е илтни мар. Ку инстинкт ҫеҫ.
  
  
  Сигарета тивертес тесе, вӑл чарӑнса тӑчӗ. Вӑл манран пӗр утӑмра риварес патӗнче чарӑнса тӑнӑ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Стилетне ал тупанӗ ҫине хурса малалла утрӗ. Вӑл каллех Тарӑ сӑмахӗсене илтрӗ: "пӗрремӗш класс ҫынвӗлеренӗн Филиалӗ, — терӗ вӑл, - манӑн пӗрремӗш класа вӗлерекен пулмалла".
  
  
  Юрать. Апла пулсан, мана йӗрлерӗҫ. Ура сассисем тата ҫумӑр параппан ҫапни хушшинче ӑна тата тепӗр сасӑ уйӑрса илчӗ.
  
  
  Туннель ман умра. Ӑна туннеле кӗтӗм. Унта тӗттӗмрех. Вӑл стена сулхӑнӗнче лӑпчӑнчӗ те каялла, тӑкӑрлӑкалла пӑхрӗ.
  
  
  Нимех те мар.
  
  
  Ҫапах та... эпӗ ун ҫинчен шухӑшламан та. Ман ӗнсе ҫинчи ҫӳҫ ахаль ҫеҫ тӑмасть.
  
  
  Ҫумӑр шавлани ҫеҫ илтӗнет. Сасӑ кӑлармасӑр, куҫӗсене чарса пӑрахса, ниҫта та вӗҫсе тухрӗ. Вӑл чул стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл чӑмӑртаннӑ та хӑйӗн хӗҫне Вильгельмина улӑштарнӑ. Вӑл-ку пуласран. Эпӗ ӑна вӗлерессе шанман. Унӑн отелӗ унтан темиҫе ответ ҫапса кӑларать. Ҫак тапхӑрта тата тепӗр вилӗ филиал тепӗр тупик патне илсе ҫитерет.
  
  
  Вӑл сулхӑна шуса кайрӗ те пальтоне хыврӗ. Ӑна эпӗ йынӑшса чул ҫине ҫакса хутӑм. Куҫӗсене чарса пӑрахса mimmo шӑхӑрчӗ те пальтона сӗртӗнчӗ... Унӑн хырӑмӗ ҫинче туннель тавра, пульӑсем вӗҫсе килнӗ еннелле, шуса тухма пуҫларӗ.
  
  
  Ӗҫ акӑ мӗнре: вӑл йӑнӑшма хӑнӑхман. Вӑл хӑй вилес умӗнхи сасса - "фух" е "аргх"сасса кӗтет. Унӑн нервисем пулнӑ пулсан, эму нимӗн те чӗнмен. Туннель алӑкӗ патне ҫитсенех вӑл хӳтлӗх витӗр тухрӗ. Ӑна аяларах персе ячӗ те пистолет тытнӑ эму аллине лекрӗ. Хӑй алли ҫине мар, ҫӗре ӳкнӗ пистолет ҫине пӑхса, вӑл ӑна ҫӗклес тесе ҫаврӑнчӗ. Ӑна, сиксе тӑрса, атакӑларӗ. Вӑл хӑйӗн пӑшалӗ патнелле туртӑннӑ самантра ӑна аяккалла ывӑтса ячӗ. Ӑна хирӗҫ ҫапӑҫма йывӑр пулнӑ. Вӑл лайӑхчӗ. Вӑл хӑйне пӗлекен кашни трюка пӗлет. Унӑн ҫӗҫӗ пулнӑ. Ахаль ҫеҫ вӑл унта пулнӑ, ҫавӑнпа та мана пӗр пытармасӑр доллар хума янӑ. Ӑна алӑран ярса тытрӗ те хусканӑва чарма пултарчӗ. Анчах нумайлӑха мар. Вӑл кирек мӗнле йӑха та ура ҫине тӑратрӗ, ку мана питӗ тарӑхтарнӑ ҫӗрте чутах ҫапмарӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те, кӑштах малалла ӳпӗнсе, мана пурнӑҫран ҫапрӗ.
  
  
  Ҫапни мана ураран ӳкерчӗ те, ҫӗҫӗ чутах ман алла лекмерӗ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ. Манӑн пуҫ тӳпи ӑна янахран хыттӑн шӑлӗсемпе шатӑртаттарса ҫапрӗ. Ку унӑн шухӑшне пӑсрӗ. Каратэ ҫав алӑра ҫӗҫӗпе чикрӗ те ӑна ҫапса ӳкерчӗ, хӗҫ-пӑшалӗ чул катӑкӗсем хушшине, шӗвӗр вӗҫӗпе аялалла, тухса тӑчӗ. Вӑл ҫав сулла тытса месерле ҫавӑрса хучӗ. Вӑл хӑйӗн влаҫӗнчен дзюдона йышӑнма пулӑшнипе хӑтӑлма хӑтланчӗ, анчах дзюдона илме хатӗрленчӗ. Вӑл шуса кайрӗ те йӗпе чулсем ҫине ӳкрӗ. Вӑл шӑмӑсем типпӗн ҫатӑртатнине илтрӗ. Вӑл тӗлӗнсе ҫӳлелле пӑхса выртать. Урисене хуҫлатнӑ, вӑл ҫаплах тӑнне ҫухатман-ха, ыратнине те туйман. Шок ҫак туйӑмсем пурте ӳссе ҫитрӗҫ. Тен, унӑн урисене ӗмӗрлӗхех татнӑ пулӗ. — Юрать, - терӗм эпӗ, - ӑна эсир камне пӗлетӗп. Ӑна сирӗнтен тӗпӗ-йӗрӗпе пӗлес килет. Миҫен эсир унта?
  
  
  Вӑл куҫне хупрӗ те мӑнкӑмӑллӑн кулса илчӗ.
  
  
  "Нумай". - "Пире чарма ытла та нумай".
  
  
  Ӑҫта сирӗн база?
  
  
  Каллех кулӑ. "Малалла. Эсир пире нихҫан та тупаймастӑр.
  
  
  Ӑна пистолет тӑхӑнтартрӗҫ. "Аван. Эпир нультен пуҫлатпӑр. Мана та "нумай" тата "малалла"типлӑ ответсем кирлӗ мар. Ӑна, сӑмахран, миҫе тата ӑҫта ответ илесшӗн. Малалла.
  
  
  Унӑн сӑнӗ лӑпкӑ.
  
  
  — Унсӑрӑн эсӗ мана персе пӑрахатӑн-и?
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Вилӗмпе пурнӑҫ хушшинче уйрӑмлӑх ҫук. Эсир, Хӗвеланӑҫӗнче пурӑнакансем, ӑнланмастӑр. Ӑна пултараймарӑм. Апла пулсан, вӑл вилнӗ ӗнтӗ.
  
  
  Ҫакӑн пек ревматизма чи юлашки хӑрушлӑх кӗтсен, сирӗн хӑрушлӑх сахал юлать. Ку тупик пулнӑ. Ӑна та ӑнӑҫлӑ пулмарӗ. Анчах ун чухне, отель мӗн илнине илеймесен, эпӗ ӑна мӗн пӗлнине яланах ҫирӗплетме тӑрӑшаттӑм.
  
  
  — Анчах эсӗ ыттисем ҫитӗнӳсем тӑвӗҫ тесе шутлатӑн. Мӗн тума пултаратӑр эсир пӗтӗм ҫӗр сенатора?
  
  
  Пирӗн пӗрре те ih ҫынна вӗлермелле мар. Ih пурне те вилес пек хӑратма ҫителӗклӗ. Сирӗн правительствӑра королевствӑсене чӗнтерес тесе. Сирӗнне... Конгресс, эсир ӑна ҫапла калатӑр. Вара эпир сирӗн президентпа ҫыхӑнса пӑхӑпӑр та, пурте хамӑр тӑвас тенӗ пек пулса тӑрӗ".
  
  
  Халӗ ӗнтӗ мана кӑштах йӗрӗнме черет ҫитрӗ. — Эсӗ темскер манса кайнӑ пулас. Ку президентӑн сыхлавҫӑсен тата хӑрушсӑрлӑхӑн самаях ҫирӗп системи пур".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Эсӗ темскер манса кайнӑ пулас. Ҫакӑн пек хӑрушсӑрлӑх системине ӗлӗкрех пӑхса ҫаврӑннӑ. Кунсӑр пуҫне, эпир ӑна вӗлерме шутламастпӑр. Эпир унӑн пуҫ мимине тӗрӗслесшӗн кӑна.
  
  
  Ҫапла вара александр ih генеральнӑй план. Конгресс парализацилемелле те хӑйӗн марионеткипе президент тумалла. Конгресра йӗркесӗрлӗх условийӗсенче действующи служба виҫесӗр власть илет. КАН та ҫакна тӗрӗслӗ. Ку пулма пултарайман пек туйӑнмарӗ. Сыхлавҫӑсене пульӑсенчен ҫеҫ сыхлаҫҫӗ. Наркотиксен ӑс-тӑнне пӗтӗмпех улӑштаракан омлета хирӗҫ мар. Е аспирин мар аспирина хирӗҫ. Вӗсем мӗн кирлине пурне те тунӑ. Аскӑнчӑкӑн ку влаҫра патша пулнӑ, теҫҫӗ. Анчах паян Куншӑн Аскӑн пулма та кирлӗ мар. Санӑн наркотиклӑ каччӑ пулмалла. Вӑтам Ӗмӗрсенчи корольсен хӑйсен дегустаторӗсем пулнӑ. Ҫынсем, хӑйсене наркӑмӑш паманнине пӗлес тесе, вӗренӳпе ӗҫмелли тӗрӗслеҫҫӗ. Ку ӗҫ пулнӑ. Анчах халӗ вӑл ҫук. Ҫавӑнпа та правительство хӑйӗн педагогикӑлла пултарулӑхӗпе илӗртнӗ пирки хӳтлӗхсӗр. КАН планӗ ӑссӑр пулнӑ. Анчах ку ӑссӑр ӗҫ мар.
  
  
  Филиал тӑнне ҫухатрӗ. Е ҫапла туйӑнчӗ. Манӑн ӗҫ нумай юлмарӗ. Кирек мӗнле пулсан та, эпӗ урӑх нимӗнле информаци те илмерӗм. Анчах пӗр япала ҫеҫ паллӑ: унӑн вилмелле пулнӑ. Е ҪАК пӗтӗм кан пирӗн пата килет.
  
  
  Ӑна, хускалман кӗлетке ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл пӗр минутлӑха шухӑша кайрӗ. Ӑна мӗнле вилсен авантарах пуласси ҫинчен шухӑшларӗ вӑл. Ӑна, кайрӗ. Ӑна, туннеле таврӑнсан, хӑйӗн пальтипе ӳкерсе хӑварнӑ билетне илчӗ. Унтан вӑл урам тӑрӑх малалла утрӗ.
  
  
  Эпӗ мӗн илтни пӗтӗмпех вӑйсӑр сасӑ пулчӗ. Паллах, вӑл тӑнсӑр пулман. Вӑл ҫаврӑнчӗ те пистолетне ҫӗклерӗ.
  
  
  Унтан хӑйне куҫран персе ячӗ.
  
  
  Питӗ лайӑх вӗлернӗ.
  
  
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  
  
  Лирика театрӗнче "аннӳне Кала" Спектакль, сӑмах панӑ пекех, "сире ҫакӑн пек япаласем килӗшеҫҫӗ пулсан, чылаях кулӑшла пулчӗ". Эпӗ ун ҫине пӑхманни япӑх. Пӗртен-пӗр кӑсӑк япала-хӑйӗн тумтирӗпе тухнӑ хӗр пулнӑ. Дженис Венера. Ӑна дженис Вуд тесе чӗннӗренпе астӑвать.
  
  
  Дженис Венера сарӑ ҫӳҫлӗ, илемлӗ кӗлеткеллӗ хӗрарӑм пулнӑ. Вӑл пилӗк ҫул каялла ривьера тӑрӑх ҫул ҫӳренӗ чухне хӗрӳллӗ юлташ пулнӑ. Эпир туссем пулса уйрӑлтӑмӑр. Манӑн бизнес та, унӑн пуласлӑхӗ те ырӑ кӑмӑллӑ та пуян Хоппап граф ҫӑлса хӑварнӑ. Вӑл мана алмаз контрабандисчӗсем ҫинчен кӑштах информаци пачӗ, дженис — алмаз купи. Ӑна Юлашки хут Ниццӑра курсан, вӗсем мӑшӑрланасшӑн пулнӑ.
  
  
  Ку халь мӗнле туйӑннӑ, пурте урӑхла пулма пултарнӑ. Перерыв вӑхӑтӗнче ун патне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те мейсран ҫыру илчӗ. Подзорнӑй труба витӗр пӑхмалли япаласем тавра сӗлӗ лапписем хушшинче лайӑх пӑтӑ уйӑрнӑ.
  
  
  Ку вӗсен халь мӗн пулни.
  
  
  Роско виҫӗ атс шутлани ҫинчен пӗлтерчӗ. Пӗр эль "Эддисон" отелра; пӗри Ҫаплах Фезерстоун патӗнче пулнӑ-ха, виҫҫӗмӗшӗ ҫав вӑхӑтра "Олд Вик" отелра, Сэр Лоренс Оливье Гамлета мӗнле вылянине сӑнаса тӑнӑ. "Хӑвӑн аннӳне Каласа Пар" тесе пӗлтерекен хыпара пӑрахса хӑвартӑм та, эсир ун пек япаласемпе интересленетӗр пулсан, питӗ савӑнӑҫлӑ пулчӗ.
  
  
  Вӑл иккӗмӗш акта пуҫлас тесе шӑпах вӑхӑтра таврӑнчӗ. Сергей сӳнчӗ ӗнтӗ, Тарӑна ман вырӑна алӑ сулма тиврӗ. Оркестр иккӗмӗш хут тухса каларӗ.
  
  
  "Ҫӗнӗ хыпарсем?"- пӑшӑлтатса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ҫапла. Виҫҫӗ пур.'
  
  
  "Виҫҫӗн-и? Е тата виҫҫӗн-и?
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  Вӑл чӗнмерӗ. — Апла пулсан, ҫиччӗ ҫеҫ.
  
  
  "Ҫапла."Вӑл пуҫне сулчӗ. "Ку таранччен хорек.'
  
  
  Оркестр дженис юрлакан юрра калать. "Ку хӗр, — тенӗ Тарӑ, - эсӗ ӑна пӗлнӗ-и, е вӑл пӗрре пӑхсах юрату паллисем пулнӑ-и?»
  
  
  Эпӗ ун пек паллӑсем пуррине пӗлмен. — Эпӗ ӑна пӗлетӗп ӗнтӗ, — терӗм эпӗ, - Темиҫе ҫул каялла. Савнӑ хӗр. Урӑх нимӗн те ҫук.'
  
  
  Тарӑ куҫхаршине ҫӗклерӗ. "Ну, вӑл текех ун пек хӗрача пек мар".
  
  
  Вӑл тӗрӗс калать пулмалла. Дженис виҫи халӗ 90-60-90 пулнӑ.
  
  
  — Эпир ахаль туссем ҫеҫ пулнӑ, — терӗм эпӗ. - Чӑнах та".
  
  
  Тарӑ ман ҫине пӑхса илчӗ. — Кала аннӳне.
  
  
  Шоу хыҫҫӑн эпир кулиса хыҫне кайрӑмӑр. Дженис вӗри. Тарӑ чӑнкӑ пулнӑ. Дженис пире хӑйӗн ҫӗнӗ юратӑвӗпе Паллаштарчӗ, Микки. Тарӑ ирӗлнӗ. Эпир тӑватсӑмӑр та сӑра ӗҫме кайрӑмӑр.
  
  
  Таксинче тарас: "эсӗ тӗрӗс Калатӑн, вӑл савнӑ хӗр, - терӗ. Унтан хыттӑн: "урӑх нимӗн те мар", - тесе хушса хучӗ.
  
  
  Эсир киличчен кам та пулин сирӗн алӑка уҫса пӑхнӑ-и тесе пӗлме темиҫе май пур.
  
  
  Шел пулин те, ҫак йӑласене пурте пӗлеҫҫӗ.
  
  
  Уйрӑмах эсир ҫук чухне сире алӑк уҫма тӑрӑшакансене.
  
  
  Январь уйӑхӗн Спасибо флеминга ҫак темиҫе ҫӳҫлӗ капкӑнсене лайӑх пӗлнӗ. Ҫакна мӗнле тумаллине кирек мӗнле опытлӑ агент та пӗлет. Шпион калавӗсен ытти авторӗсем ытти лайӑх трюксене тӑрӑ шыв ҫине кӑларнӑ. Вӑрттӑн агентӑн чеелӗхӗ ҫак тактика вӑрттӑн пулса юлнинче. Паян ҫемҫе хуплашкаллӑ кӗнекесен хакӗпе кашни ача-шӑратса Тунӑ Картер.
  
  
  Ну, Карттер чеерех.
  
  
  Эсир хӑш чухне эпӗ лайӑх япалана пӑсатӑп тесе шутлатӑр пулсан, ӑна темиҫе рульденшӑн парса, тепӗр хут шухӑшласа пӑхӑр. Ӗҫ акӑ мӗнре: ман вӑлта ҫиппине такам ҫӑтса янӑ. Хваттере таврӑнсан, ӑна унта такам пулнине ӑнланса илчӗ. Е тата пулнӑ. Ӑна Аллипе сулса, Тарӑна каллех тухма, эпӗ сигнал парасса кӗтме чӗнчӗ. Ӑна пистолет ярса тытрӗ те хӑйӗн ҫӑрине ҫӑрапа питӗрчӗ. Какофони вырӑнне ҫӑраҫҫисен чӑнкӑртатакан ҫыххи ҫемҫен шаклатни илтӗнет. Шалта тӗттӗм. Шӑп. Такам унта пуласшӑн пулманнипе ҫав тери шӑп. Унӑн ҫирӗп аллине Вильгельмина чӑмӑртарӗ те хваттерте асӑрханса ҫӳреме пуҫларӗ. Пӳлӗм хыҫҫӑн пӳлӗм. Хӑна пӳлӗмӗ, столовӑй, юлашкинчен гостинӑй витӗр, тусӗ кушак аҫине Тухса каяс умӗн Питех Илсе Кайманшӑн кулянса, вӑл кушак ман ура тупанӗнчен ҫакланнӑччӗ.
  
  
  Юрать. Ҫапла ӗнтӗ, пирӗн хӑна спальнӑра кӗтет е чун ӑшне пытанать. Е ку тахҫанах пулман.
  
  
  Ӑна, спальня умӗнче чарӑнса тӑчӗ. Унта такам пулнӑ. Вӑл сывланине илтрӗм. Манӑн тепӗр утӑм координаци шедеврӗ пулчӗ. Пӗрре туртнипех алӑка яри уҫса ячӗ, святой ҫутрӗ те тӗллерӗ.
  
  
  Вӑл кровать ҫинчен кӑвайт ҫинчен ҫӑкӑр пек сиксе анчӗ. Турӑҫӑм,Ник. Ырӑ ир сунма пӗлни-и ку?
  
  
  Пистолетне антарчӗ те пуҫне сулкаларӗ. — Ҫук, Аван. Анчах ку пульӑна, шуйттан амине, сывлӑх сунмалли мел. Эпӗ сана вӗлерме пултарнине пӗлетӗн-и эсӗ?
  
  
  Вӑл ҫӳҫне каялла ывӑтрӗ те анасласа илчӗ. Унтан, ман ҫине пӑхса, янахне хыҫса илчӗ. "Эсир, американецсем, пурте ҫавӑн пек, - терӗ вӑл. Итле. Ку ман хӗрӗн ҫурчӗ-и, ҫук-и? Ҫавӑнпа та манӑн санпа калаҫас килмест. Ҫапла ӗнтӗ, манӑн ҫӑраҫҫи пур. Ҫапла ӗнтӗ, ӑна кӗтӗм. Ӑҫтан пӗлем-ха эпӗ эсӗ килессе?
  
  
  Пуянлӑх... — ӑна кравать хӗррине лартрӑм, -..санӑн ӗҫ меслечӗсене илес пулсан... †
  
  
  Вӑл аллине ҫӗклерӗ. "Ан вӗрентсе ҫӳре. Ник. Тархасшӑн."Вӑл туртса ячӗ те, эпӗ ҫулӑм кӑштах чӗтренине куртӑм. — Тарӑ Ӑҫта?
  
  
  Ӑна, чӳрече патне пырса, эй паллӑ пачӗ.
  
  
  Нимӗнле проповедь те, Пуянлӑх та ҫук. Сӑмах.'
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Сӑмах-и?'
  
  
  А.
  
  
  "Огонь".
  
  
  Сасӑлав вӑл-сӑмах.
  
  
  Ӑна пистолет кӳпчекӗнчен сигаретӑпа шаккарӗ. — Ку манӑн ӗҫ, Унӑн хуйхи. Эсӗ мӗлке. Ӑна перетӗп. Ку вара мана персе пӑрахма шутлакан ҫынсем нумай ҫӳренине пӗлтерет. Вара, эпӗ сыхӑ пулмасан, вӗсем ӑнӑҫлӑ пулӗҫ.
  
  
  Pif-паф, вӑл вилнӗ. Ӑнлантӑн-и?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ те йӑл кулчӗ. — Тӗрӗс мар, - терӗм эпӗ, - ку кулӑшла мар. Ку чӑнах та тӗлӗнмелле. Ман шутпа, Эсӗ Гени, Пуян, анчах мана эсӗ ытлашши шанакан ҫын пек туйӑнать. Куҫарсан, эсӗ сӳрӗкленетӗн, теҫҫӗ. Ку вара вилме питӗ лайӑх меслет.
  
  
  Ӑнлантӑн-и? Вӑл пуҫне сулчӗ. Кулмарӗ те.
  
  
  Унӑн чарӑнса тӑмалла пулнӑ. Анчах вӑл, ытти проповедниксем пекех, хӑйӗн кафедри умӗнче ытла та вӑрахчен тӑчӗ, ӑна мораль тӗлӗшӗнчен пӗрре ҫеҫ ҫаптарчӗ, анчах вӑл ниепле те тӳрленеймерӗ.
  
  
  Хулпуҫҫисене чаплӑн сиктерсе илчӗ. — Юрать, - терӗ вӑл. Ну, ӑна пӗтӗмпех илтнӗ ӗнтӗ. Анчах паян каҫхине... эсӗ стаканра ҫил-тӑвӑл туса хутӑн. †
  
  
  Тарӑ алӑк патӗнче ларать. "Апла эсӗ чей ӗҫетӗн.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. Пӗр-икӗ кашӑк-и?
  
  
  Ревматизмла киленӗҫлӗн кулса илчӗ. — Ку санӑн тепри хӑйӗн производствине вӗҫертрӗ.
  
  
  "Мӗнле?'
  
  
  "Ҫарпа вӗренӳ фильмӗсем тӑвасси".
  
  
  Тарӑ чей пӗҫерчӗ.
  
  
  Килнин Сӑлтавӗ Фезерстоун обществи пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл унпа мӗн тумаллине отельтен пӗлнӗ. Ыран каллех сӑнамалла-и е мӗнле? Ҫапла, - терӗм эпӗ. - малалла сӑнаса Тӑрӑр. Пирӗн ҫав клонсем хӑҫан ӗҫе тытӑнассине пӗлмелле. Ытла та сахал пулса иртет; ку мана килӗшмест. Халлӗхе лайӑхрах пӑхӑпӑр. Курӑпӑр, шалта мӗн пулса иртнине пӗлме пултарӑпӑр-ши эпир? "Хм. Ӑна пӗлместӗп-Ха, Ник. Иккӗленетӗп кун пирки.
  
  
  "Ҫапла-и?'
  
  
  — Апла пулсан, мӗн тӑвӑн-ха эсӗ?
  
  
  "Фезерстоун Обществи патне хамӑн хаклӑ Миртл аппапа тӗл пулма кӗретӗп.
  
  
  — Эсӗ кӗме пултаратӑн-и? Ахаль ҫеҫ.'
  
  
  "Ну... эпӗ вӗҫсе кӗме те пултарнӑ пулӑттӑм, анчах ку ытлашши кӑшкӑрни пулнӑ пулӗччӗ, ҫапла мар-и?»
  
  
  Роско тӑчӗ. — Куна та эсӗ шӳтлеместӗн. Эсир ҫак ҫула пӗтӗмпех утса тухрӑр-и?
  
  
  Ку канна лагерӗ пулсан, сан ҫип. Санӑн пит-куҫу чылаях палланӑ, тусӑм. Демократсен пухӑвӗнче Никсон пекех ӑнланатӑр эсир.
  
  
  "Эпӗ сирӗн спецэффектсен пайӗ мана маска парӗ, юрӑхлӑ камуфляж пулӑшма пултарӗ тесе шутланӑччӗ.
  
  
  Киленсе сывласа илчӗ. "Пирӗн спецэффектсен пайӗ, — терӗ вӑл, - вилнӗ".
  
  
  "Вилнӗ-и?'
  
  
  "Ну, ӑнланатӑр-и... ку чӑнах та кӑштах ыраттарать... Вӑл Тахҫан Илингра ӗҫлекен карчӑк пулнӑ. Пӗлетӗр-и эсир, ку киностуди. И... ну... вӑл вилнӗ. Ӑна пӗлетӗп!"Вӑл мана пӗр сӑмах та пулин калама ӗлкӗриччен пӳлчӗ. Ку кулӑшла, ку вӑл вӑл, ача ӗҫӗ, ӑна тума та май ҫук. Анчах ку, хӑратӑп, ЛОНДОНРИ АX отдел кӑна.
  
  
  Ӑна савӑнтарнӑшӑн нимӗн те каламастӑп.
  
  
  Вӑл каларӗ. - "Кӗме пултарать-и вӑл унта?".
  
  
  "Каҫар, Пуянлӑх. Эсӗ мана тултан ытларах кирлӗ. Ҫак атссенчен пӗри Пӗрлешӳллӗ Штатсене каять пулсан, тепӗр сенатор морга каять. Пирӗн ҫак пӑспа ӗҫлекенсем мӗн шухӑшланине пӗлес пулать.
  
  
  Вӑл аллисене ҫӳлелле ҫӗклерӗ.
  
  
  "Апла пулсан пурте йӗркеллӗ. Эпир хамӑр вӗҫмелли вырӑна таврӑнтӑмӑр. Эсир унта кайӑр. Ҫавӑнпа та эпӗ сиртен халех ыйтма пултарнӑ пулӑттӑм. Эсӗ вилсен, эпӗ ӑна ҫак галстука илме пултаратӑп-и?»
  
  
  Ӑна пӗлетӗп. Ҫирӗп пул. Чӑнах та, ачасем, эсир мӗн сӗнетӗр?
  
  
  Ӑна, — пирӗн ҫине пӑхса илчӗ Тарӑ, — манӑн унта кайма сӗнетӗп.
  
  
  Ҫук, ӑна каларӗ. "Чӑнах та ҫук.'
  
  
  — Но, Ник. †
  
  
  Ҫук."Ӑна каланӑ.
  
  
  "Анчах ...'
  
  
  Ун чухне мана кунта никам та итлемест. Ҫук. Ку ҫип.'
  
  
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  
  
  Тарӑ пурпӗрех кайрӗ.
  
  
  Ну, тарӑсем мар. Тарӑ мар,"фигурӑллӑ хӗрлӗ". Хӗрлӗрех ҫӳҫлӗ кӗлеткеллӗ ҫынсене урамра асӑрхама питӗ ҫӑмӑл, йӗрлеме те ҫӑмӑл. Тепӗр кунне 41-мӗш номерлӗ ҫуртра приема килнӗ хӗрарӑм шӑши сӑнлӑ ватӑ хӗр пулнӑ. Унӑн ҫӳҫӗ хӑмӑр, сӑмси ҫекӗл пек, кӗпи вырӑнне михӗ. Костюм, парик тата макияж пурччӗ пирӗн, тавтапуҫ джениспа "Хӑвӑн аннӳне Кала"компанисене. Тарӑ театра ҫичӗ сехет тӗлнелле таврӑнмасан спектакль малалла тӑсӑлма пултарать - парикпа сӑмса амӑшӗн.
  
  
  Электронлӑ диктофон тата алӑ сехечӗн камерисем AX-мӗш пайран пулнӑ.
  
  
  Магнитофон чи юлашки модель - батарейӑсенче Пӗчӗк Sony. портсигар пысӑкӑш, ӑна та портсигар евӗрлӗ тунӑ. Вӑл сасса итлет, ку вара вӑл шӑплӑха ҫырманнине пӗлтерет. 4,75 хӑвӑртлӑхпа таса сасса икӗ сехете яхӑн ҫырса илме май килчӗ. Хытӑ сасӑллӑ ручкӑна хытӑ ҫавӑрса, вӑл тарӑ сумки тӑрӑх ҫырса пыма пултарнӑ. Туянмалли пысӑк пир сумка.
  
  
  Эсир хӑҫан та пулин вилнисемпе мӗнле ухмаха ернӗ ҫынсем калаҫасси ҫинчен ыйтсан, ответне ӑсран тайӑлнӑ пуянсем ответлеҫҫӗ.
  
  
  Сӑмахран, Биби Ходжсон. Тарӑ ӑна ҫул ҫинче тӗл пулчӗ (шаклаттарчӗ). Юрать. Вӑл камне эпӗ те пӗлетӗп. Анчах Тарӑ Калать: Vogue килӗшӳллӗн, ку хӗрарӑм - "скваттер", титул, эсӗ балет тапочкисемпе чӗн пиҫиххисене пӗр купа укҫа пӗтерсен ҫеҫ илме пулать, тет. Вӗсем тавра пӗчӗк тӑкаксем Dior платьине пӗлтереҫҫӗ. Уэлдон Миссис ходжсон мистертан хӑйӗн укҫине илет. н.Вильям А. Ходжсон Hodgson s Real Estate Agents. Вӑл камне те пӗлетӗп. Хускалман Ходжсон агенчӗсем Флорид ҫуррине тата утравӑн чылай пайне тытса тӑраҫҫӗ, ӑна Вӗсем Манхэттен теҫҫӗ.
  
  
  Ҫавӑн пекех хӗрӗх пилӗк миллиона яхӑн долларлӑ Вентворт Фогг миссис та пулнӑ. Тарӑ ӑна аялта, приемнӑйра кӗтсе илчӗ. Вӑл приемнӑя та ӳкерсе илнӗ. Виктори пӳлӗмӗ хӗрлӗ плюш дивансемпе чӳлмексенче темӗн чухлӗ пальма. Тарӑн формине тултармалла пулнӑ. Унӑн хӑйӗн пурнӑҫӗ тата вилнӗ ҫыннӑн пурнӑҫӗ ҫинчен темиҫе ыйту. Санкт-Луиза формипе килӗшӳллӗн, Мисури штачӗ, Миртл Ригг хӑйӗн аппӑшӗ патӗнче хӑнара. "Визит Сӑлтавӗ" пайра Тарӑ ҫапла ҫырнӑ: "палӑксене инвестици хывас пирки канаш Ыйтмалла". Вӑл ҫакна мӗншӗн ҫырнине пӗлмен. Ку шухӑш тин ҫеҫ килсе кӗчӗ, терӗ вӑл.
  
  
  — Ку пысӑк укҫа-и, хаклӑ ҫыннӑм? - ыйтрӗ портьерен. Тарӑ ӑна хирӗҫ: "ҫав тери пысӑк, ку мана хӑратать", - тенӗ.
  
  
  Регистратор йӑл кулчӗ,
  
  
  Хӗвелтухӑҫӗнчи типшӗм ача ӑна ҫӳле, пальма тултарнӑ хӑмӑр пӳлӗме, илсе кайрӗ. Эй, Сунь Пин тӗл пулӑп, терӗ. Сунь Ун патне Тепӗр ҫур сехетрен пырать. Халлӗхе, тен, вӑл мӗнле те пулин журнал вулама пултарнӑ пулӗччӗ. Тен, пӗр курка чей ӗҫетӗр? Вӑл куҫран ҫухалчӗ те тепӗр самантран пӑсланса тӑракан чашӑкпа таврӑнчӗ. Тарӑ ӑна илчӗ те, ача каллех куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл пӗр-икӗ минут ҫеҫ кӗтсе тӑчӗ, унтан алӑка уҫрӗ. Коридорта никам та курӑнмасть. Хирӗҫ, хупӑ алӑк хыҫӗнче, ӳсӗр хӗрарӑм кулни илтӗнчӗ. Иккӗмӗш кун пуҫламӑшӗнче вӑйсӑр шӑв-шав илтӗнет. Транс ӑшне кӗрсе йынӑшакан Медиум. Виҫҫӗмӗш тата юлашки алӑка "Канма"тесе паллӑ тунӑ. Унтан пире сасӑ та илтӗнмест. Тарӑ ӑна уҫма хӑтланса пӑхрӗ. Ӑна питӗрнӗ.
  
  
  Хӑйӗн пысӑк сумкинчен вӑл шӑл тасатмалли тата пластик йӑрӑмӗ туртса кӑларчӗ. Вӑл ҫакна хӑнӑхман, пӗли-пӗлми ӗҫленӗ. Анчах пусма ҫинче ура сасси илтӗнмерӗ, ытти икӗ пӳлӗме никам та кӗмерӗ. Юлашкинчен вӑл алӑка уҫрӗ.
  
  
  Вӑл ӑна хӑй хыҫҫӑн хупрӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Ку пӗчӗк шурӑ пӳлӗм. Унта темиҫе рак хуранӗ, пысӑках мар холодильник, икӗ плита чейник. Стенасем ҫумӗнче кӗленче витринӑсем лараҫҫӗ. Пӗринче вӗсен чей тӗсӗсем те пур. симӗс чей. ромашка. Лапсанг Сушонг. Ҫӳлти ҫӳлӗк ҫинче кӗрен те шурӑ чечеклӗ чей чашкисен коллекцийӗ тирпейлӗн ларать. Ача илсе килнӗ курка пекех. Тепӗр витринӑра, пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче, хӑмӑр кӗленче коллекцийӗ ларать. Кашниех темле гранитланӑ порошок тытнӑ. Этикеткӑсем ҫине "А", "В" е "Н"тесе ҫеҫ ҫырнӑ. Бутылкӑн тепӗр енче шӗвек, аялти ҫӳлӗк ҫинче такан инъекцийӗсем валли йӗпсем выртаҫҫӗ.
  
  
  Витринӑна питӗрнӗ.
  
  
  Раковинӑра усӑ курнӑ йӗп пулнӑ. Тарӑ ӑна ҫӗклерӗ. Nenра ҫаплах темиҫе тумлам шӗвек юлнӑ-ха. Вӑл ӑна юнашар выртакан пушӑ ампула типтерлӗн кулса ячӗ. Вӑл ампула шӑршласа пӑхрӗ. Ӑслӑлӑх компьютерӗ унӑн ӑс-тӑнӗнче темиҫе пин перфокарт тӑрӑх чупса иртрӗ те ревматизма секундран кая мар систерчӗ. Вӑл ампула сумкӑна чикрӗ те кун патне пычӗ.
  
  
  Коридорта сасӑсем илтӗнчӗҫ.
  
  
  Вӑл хытса тӑчӗ.
  
  
  — Ҫапла ӗнтӗ, мисс Элис. Ан пӑшӑрхан. Хӑрушши нимӗн те пулас ҫук, - арҫын сасси пулчӗ ку. Азиатла ҫӳллӗ акцентпа. Вӑл ачапа калаҫнӑ пек калаҫать. Кашни сыпӑк валли уйрӑм акцент. "Унсӑр пуҫне, нимле курайманлӑх та ҫук, астӑватӑн-и?"
  
  
  Алиса тӗлли-паллисӗр ответлерӗ. "Ҫапла. Ӑна пӗлетӗп. Усал пур с... анчах хӑш чухне мана интереслӗ те...
  
  
  — Ан тӗлӗнӗр, мисс Элис. Ӗненӗр мана. Санӑн аҫу та мана шанатчӗ. Ҫаплах-ха...
  
  
  Вӑл сана ӗнер мӗн каланине астӑватӑн-и эсӗ?
  
  
  Алиса ассӑн сывласа илчӗ. Ҫапла, Ян. Ӑна сана шанатӑп.'
  
  
  — Юрать, - терӗ вӑл. — Эсӗ астӑватӑн-и мӗн тумаллине?
  
  
  — Нимех те мар, — терӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  "Нимех те мар. Шӑпах ҫапла."Унтан кӑшт тӑхтав пулчӗ. "Апла пулсан, мӗншӗн-ха санӑн ҫӳле хӑпармалла мар, ҫавна тумалла мар?"
  
  
  Тен, вӑл ревматизм енне пуҫне сулчӗ пулӗ. Пусма тӑрӑх Веб-икӗ утӑм хӑпарчӗ. Тепӗр мӑшӑрӗ мӗн пурӗ те темиҫе утӑм ҫеҫ турӗ. Алӑ алӑка шаккарӗ. Алӑк уҫӑлчӗ. Хыҫалти план ҫинче ӳсӗр хӗрарӑм малалла калаҫрӗ. "Ах, хаклӑ Роберт."Темле хурлӑхлӑ юрӑра.
  
  
  "Мӗн вара?"каларӗ арҫын.
  
  
  Эму хытӑ сасӑпа ответлерӗ. "Ҫӑлтӑрсем ҫине епле мӑнаҫлӑн пӑхать эсир. Чи кая юлса.
  
  
  "Паян илме хӑтланса пӑх - ха. Вӑл пире ыран кирлӗ пулма пултарать.
  
  
  "Аван. Апла пулсан, ан чӑрмантар мана.
  
  
  Алӑк хупӑнчӗ те, пусма тӑрӑх арҫынсен shaggy сасси янӑраса кайрӗ.
  
  
  Тарӑ коридорта каллех шӑпланиччен кӗтсе тӑчӗ. Вӑл каялла приемнӑя, хӑйӗн кресли патне васкарӗ. Вӑл тӗкӗнмен сивӗ чей ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл шӑршласа пӑхрӗ. Ку чей пулчӗ.
  
  
  Вӑл журнал илчӗ. Алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Хӗрарӑм хура кимоно тӑхӑннӑ. Вӑл пысӑк кӗлеткепе, чылай мӑкӑрӑлчӑксемпе витсе тӑрать. Вӗсем арҫынла кӗске кастарнӑ, хаяр сӑнлӑ. Вӑл пӗр виҫеллӗн, хӑйӑлтатакан сасӑпа калаҫать.
  
  
  Эпӗ Pin Ятлӑ. Йӑнӑш пулчӗ. Эпӗ сире паян йышӑнма пултараймастӑп. Эсӗ ыран таврӑнма пултаратӑн-и? Ку приказ евӗрлӗ. Ыран икӗ сехетре. Вӑл, хӑйӗн куҫӗсене хутшӑнма ирӗк памасӑр, пуҫне кӗскен тайрӗ. Вӗсем, хура прожекторсем пек, mimmo Тарӑсем шӑваҫҫӗ.
  
  
  Тарӑ ура ҫине тӑчӗ. "Анчах ...'
  
  
  Икӗ сехетре."Тарӑ пусма тӑрӑх аннӑ чухне вӑл ӑна чӗнсе илнӗ. "Сан аппа унта пулать, вара."
  
  
  Тарӑ ҫырӑвне чарчӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ. - Луиза Ригг Хӑйӗн Миртл аппӑшне курать-и? Ыран ҫав хум ӑшӗнче, эсир ҫакна пурне те илтӗр".
  
  
  Вӑл хӑйне хӑй питӗ кӑмӑллӑ тытрӗ. Вӑл пӑлханнипе вӗресе тӑрать. Ку Вӑл Хансье Бринкер Пулнӑ, вӑл дамба шӑтӑкне тупнӑ та, ҫӗршыва ҫав тери пысӑк катастрофӑран хӑтарас тесе, пирӗн пуҫ пӳрнине чикнӗ. Вӑл ҫав тери телейлӗ, ҫавӑнпа та манӑн эйпе калаҫас килмерӗ, вӑл нимӗн те пӗлмерӗ. Сӑнӳкерчӗксем ҫеҫ кӑшт хаклӑрах пулма пултараҫҫӗ. Чаплӑ пленка илнӗ. Тепӗр ирхине эпир ревматизм илетпӗр.
  
  
  "Элиспа калаҫакан ҫыннӑн сӑнӳкерчӗкӗ сирӗн каллех пултӑрччӗ".
  
  
  — Яна?
  
  
  Ҫапла. Ку сасӑ паллӑ кан агенчӗн сасси пек янӑрать.
  
  
  Тарӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. — Эсир ытти ҫынсем айӑплӑ мар тесе каласшӑн-и? Леш нарколог та-и? Ҫапла вара, ку эпӗ ача-пӑча айӑпсӑр хаваслӑхӗ теме пултарни мар.
  
  
  Пӗтӗмпех мар."Вӑл йӑл кулчӗ.
  
  
  Мӗн пулнӑ-ха вӑл шприцӑра? Пентал-и?
  
  
  Вӑл ҫӑварне усрӗ. — Мӗнле пӗлтӗн эсӗ? Ҫакна вӑл юлашкинчен хӑварнӑ.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Итле-ха, чунӑм. Вуникӗ чеелӗх вӗсен пуян туратсене улталама пур, вӗсен унта вунпӗр. Натри пентоталӗ-тӗрӗслӗх ҫаврӑнӑшӗ, ҫапла мар-и? Ҫапла вара, вӗсем ҫав хӗрарӑмсене малтан ih чей ӗҫтерсе лайӑх шанс параҫҫӗ, хӗрарӑмсем вара вӗсене хӑйсем мӗн пӗлесшӗн пулнине пӗтӗмпех каласа параҫҫӗ. Иртсе кайнӑ савни ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе. Унтан медиума сӑмах хыҫҫӑн сӑмах калать. Питӗ ӗнентерӳллӗ сӑмах пулса тухать. Ку хӗрарӑмсем хӑйсем ӗлӗк мӗн каласа панине астумаҫҫӗ. Ку хӗрарӑмсем тӗлӗнсе хытсах кайрӗҫ. Тав тӑватпӑр та — уҫӑ кӑмӑллӑ.
  
  
  Тарӑ ҫӑварӗ "О"сасӑсӑр пулса тӑчӗ.
  
  
  "Унпа ытти чылай лайӑх енсем ҫыхӑннӑ. Ку тӗрӗслӗх ятне ярать пулсан, шантаж тума яланах май пур. Ӗҫе укҫа ҫителӗклӗ явӑҫтарнӑ пулсан, мӗлке вӗсене мӗн тӑвас тенӗ, ҫавна калать. Кирек мӗн пулсан та-ырлӑх, акци, швейцарири банкри счет — эсир вӗсем укҫа пухаҫҫӗ тесе шанма пултаратӑр. Тарӑ аптраса ӳкнӗ пек курӑнать. "Анчах ку КАН ҫине мӗнле пӑхать-ха?»
  
  
  "Нимех те мар. Ку тӗрӗс. Ку каллех Насау пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Фезерстоунсем ултав ӗҫӗпе аппаланнӑ, КАН ун ҫинчен пӗлнӗ те ih шантаж тунӑ. Бангельпе калаҫнӑ пекех пулӗ. Сасартӑк Ман пуҫа Бангельпе Фезерстоунсен тата темле пӗрпеклӗх пур пек шухӑш пырса кӗчӗ: вӗсем иккӗшӗ те наркотиксемпе сутӑ тӑваҫҫӗ.
  
  
  Ӑна эй каларӗ,:
  
  
  "АПЛА ПУЛСАН, КАРЛ ҫав ҫулпах шала кӗрсе кайма пултарнӑ. Ih подставкӑна чарса лартма хӑратнӑ, анчах вӗсем пулӑшу ӗҫӗсен пӗр пайне илмесен. Ҫавӑн пек пулӑшу, тен, пурӑнмалли ҫурт-йӗре парасси.
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Тӗлӗнмелле!'
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Тӗлӗнмелле! Хӑрушӑ мар. Анчах хӑвӑрӑн ҫивӗч шухӑшӑра хӑвӑр ҫумӑрта тытӑр.
  
  
  Апла эпир штаб-атс хваттерӗ патне ҫывхармастпӑр. Кунсӑр пуҫне, эпир кунта обществӑн вӑрттӑнлӑхӗсене пӗлме мар. Пирӗн задани: ih пӗтерни.
  
  
  Вӑл кӑштах ҫӳҫенсе илчӗ. — Ку ҫын вӗлернинчен ҫемҫе сӑмах, ҫапла мар-и?
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл спальнӑри пурҫӑн пукан ҫинче урисене хӑй айне хуҫлатса ларать. Вӑл шупка хӗрлӗ костюм тӑхӑннӑ, пурҫӑн пек яка та кӗрен тӗслӗ курӑнать. Сэм Пекинпа фильмӗ ҫине куҫа хупакан хӗрсенчен пӗри пекех. Fove Story-ра макӑракан хӗрсенчен пӗри пекех.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. - "Банальнӑй пек курӑнма хӑрамасӑр... анчах, чӑнах та, мӗн тӑвать-ха сан пек хӗр ҫакӑн пек ӗҫре?»
  
  
  Штопора ӑна пӑшӑрхантарчӗ. Вӑл хӑйӗн чӗрнисене вӗренет. Нумайччен. Вӑл ӗлӗк нихҫан та ih курман пек туйӑнать. -- Ну, мӗнле каларӗ вӑл юлашкинчен, мӗнле каларӗ ку?.. вӑрӑм истори. Пӗр вӑхӑт каялла... э, ӑна тӗл пултӑм... арҫынна.
  
  
  Тахҫанах. Вӑл пур кандидатсем хушшинче те чи лайӑххи, унтан вара-уншӑн иртнӗ... ҫав ҫынна... ЭПӖ аха кайрӑм... Эпир-ну юрӗ, нимех те мар. Ку вӑл Джонсон вӑхӑтӗнче, вьетнамри вӑрҫӑ каллех хӑйӗн апогейне ҫитнӗ вӑхӑтра пулнӑ. Ну, эпӗ... алӑ пусрӑм. Вӑл пуҫне каялла ывӑтрӗ те савӑнӑҫлӑн кулса илчӗ. "Кунсӑр пуҫне, джеймс Бонд пек ҫынсемпе кашни кунах ӗҫлеме питӗ интереслӗ те романтикӑллӑ пулнӑ пулӗччӗ", - шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  "Картера Та асӑнма ан ман?"
  
  
  Ах, - терӗ вӑл. "Эпӗ ун ҫинчен ӗмӗтленме хӑяймастӑп".
  
  
  Ӑна, пӳлӗм урлӑ иртсе, унпа юнашар ларчӗ. Вӑл унӑн янахне хӑйӗн аллине тытрӗ.
  
  
  Итле — ха, - терӗм эпӗ. "эпир пурнӑҫа кӗрӗпӗр, сирӗн ӗмӗтӗрсем татах темиҫе хут тӗл пулӗҫ".
  
  
  Хм."Вӑл ман ҫине ҫиленсе пӑхрӗ. — Эпӗ мӗн курнине ӑҫтан пӗлетӗн эсӗ?
  
  
  Юрать, — терӗм эпӗ, - пар-ха, пӗлӗп. Ӑна, куҫне хупрӗ. "Эсир сывлӑшра ирӗккӗн ярӑнса, унта юратса пурӑнасшӑн".
  
  
  Мммм... - Вӑл шухӑша кайрӗ. "Интереслӗ. Анчах, тен, ытла ҫиллӗ пулӗ.
  
  
  Вара пурте йӗркеллӗ пулать. Мӗнле калас... музей пирки каланӑ пекех. Унта вӗсен вунулттӑмӗш ӗмӗрти кровачӗ-кивӗ хупахра. Эпир бархат чаршав хыҫне йӑпшӑнса кӗрсе, ҫак ятсене кровать ҫурӑмӗ ҫине чӗрсе кӑларма пултараттӑмӑр.
  
  
  Ку мана килӗшет", - терӗ вӑл. "Анчах музей ирччен уҫӑлмасть". Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. — Эсӗ манӑн идейӑпа килӗшетӗн-и?
  
  
  Унпа килӗшрӗ.
  
  
  Ваннӑра кӑпӑк.
  
  
  Кӑпӑклӑ ваннӑра-и?
  
  
  "Кӑпӑклӑ ваннӑра".
  
  
  Итле, сӗнме пултаратӑп. Хӑмпӑсене тата ҫакӑнпа ҫыхӑннӑ пур япалана шута илсе, вӑл тирпейлӗ, таса секс. Кун пек чухне сирӗн нихҫан та тытӑнса пӑхмалла мар. Эсӗ манӑн пӗвӗм пулсан.
  
  
  Вӑл мана типӗтрӗ. Пысӑк та ҫемҫе ӑшӑ алшӑллипе.
  
  
  — Эпӗ санран мӗн ҫинчен ыйтасшӑн, - терӗм эпӗ.
  
  
  Мӗн ҫинчен?'
  
  
  Вӑл ҫак алшӑллипе темиҫе интереслӗ япала турӗ.
  
  
  — Нимех те мар, — терӗм эпӗ.
  
  
  Тӗрӗс хӗрачапа ҫӳп-ҫапа та начар мар. Будильнике кирлӗ вӑхӑтра тума та сирӗн тумланмалла мар. Пӗр-пӗрне килӗшекен икӗ ҫынпа мар, тепӗр секс. Ҫакӑ нихҫан та вӑрӑма пыманнинче ҫивӗч ыйту. Йывӑрлӑхсем каялла таврӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна аяккалла илсе кайса пирус тивертсе ячӗ. — Унран санран ыйтмалла... — Эпӗ ункӑ тӗтӗм кӑлартӑм. "Китай чӗлхинче "о, туве, вау"евӗрлӗ сӑмах пур-и?»
  
  
  Вӑл ман кӑкӑр ҫинчи ҫӳҫне пӳрнипе сӑтӑрса илчӗ. Темӑна улӑштарасшӑн мар-и, хаклӑ ҫыннӑм? Е эсӗ отель ҫав сценӑна китайла ваннӑра выляма хӑтланса пӑхасшӑн-и?
  
  
  Ӑна элис Фезерстоун юрлани ӑнлантарса пачӗ. Тарӑ тӗксӗмленчӗ. "Ах, вӗрен, вау?"Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те пӗр минутлӑха шухӑша кайрӗ. "Ха. Тӑхта-ха пӗр самант. Ку юрӑ, терӗн эсӗ. Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Хм."Вӑл кровать ҫинчен тӑчӗ. "Ан кай."Вӑл кӗпине ярса тытрӗ те хӑна пӳлӗмне кайрӗ. Ӑна каллех магнитофон ӗҫленине илтрӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулса таврӑнчӗ. Вӗсен ҫак сӑмахсем пулнӑ. — Эпӗ ӑнлантӑм, - терӗ вӑл мӑнкӑмӑллӑн. "Дао".
  
  
  "Дао? Мӗнле-ха вӑл авалхи китай тӗнӗн Дао?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. Каҫхи Ih кӗлӗсем — яланах: "О, Дао! О, Тао! Ку "О, тауве, вау" пек янӑракан шанчӑк пур. Эсӗ итленине пӗлесчӗ санӑн.
  
  
  Вӑл каллех кровать ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ те, чӗркуҫҫийӗсене аллисемпе ярса тытса, ҫӑмха пек хутланса выртрӗ. Вӑл хӑйне хӑй шаннӑ. Паллах, хорька халиччен шухӑшласа кӑларнӑ лайӑх ӑнлантарса пани Алиса кантрасемпе виляние ялан туртӑннипе чылаях иккӗлентерекен теори пулнӑ.
  
  
  Тарӑ ҫуталса кайрӗ. "О, Ник. Идеаллӑ. Чӑнах та. Вӗсем физрстоунсем, отшельниксем - даоссем - аскетсем пек пурӑнаҫҫӗ. Вилнисемпе калаҫни ҫинчен калас пулсан. Даоссем-мистиксем. Мэйб мисс адресӗпе каланӑ ылханлӑ сӑмахсем вӗсем, сӑмахран, даоссем — фанатиксем. Ҫавӑн пекех . Вӑл, Пакӑлти пек, Пӗр хушӑ Чарӑнса Тӑчӗ, Ҫара Ҫерҫисем ҫинчен пӗлтерчӗ. Алиса та, тӑтӑшах вӗренекенскер, усал таса, тет. Ой."Вӑл кровать ҫине пырса ҫапӑнчӗ. "Ну, ҫав филиал, сана: "вилӗмпе пурнӑҫ — пӗр япала", - тесе калаканни, имӗш. Вӗсем иккӗшӗ те даоссен идейисем. Вӗсем ҫакна кураҫҫӗ пулсан та, пурпӗрех. Ырӑпа усаллӑх, вилӗмпе пурнӑҫ. Вӗсем пурте каллех дао пӗрлӗхӗнче пӗр пулса тӑраҫҫӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ку вӑл тӳпери Электричество Вӗтетекен Аслӑ Ҫын пекех".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те пит-куҫне пӗркелентерчӗ. "Чӑн-чӑн философилле идея. Анчах начар мар.
  
  
  Унӑн урине хуҫлатрӗ. "Малалла?'
  
  
  "Ну... мӗншӗн тесен вӗсем усал ҫук тесе шутлаҫҫӗ, ҫакна чарас тесе нимӗн те тумаҫҫӗ. Нимӗн те ан ту, вара пурте яланлӑхах пулать. Вӑл ih аслӑ девиз.
  
  
  "Эм-м-м". Ку Алисӑшӑн тӗрӗс пулма пултарать. анчах атс валли мар, КАННӐСЕМ халӗ пачах нимӗн те тӑваймаҫҫӗ".
  
  
  Ммммм. Эпӗ пӗлместӗп. Ҫынсем тӗн тухтӑрӗсене тӗлӗнмелле майпа интереслентереҫҫӗ. Эсир Инвизици ҫине пӑхӑр-ха. Е Ҫветтуй Гаальшӗн вӗҫӗ-хӗррисӗр вӑрҫӑ. Вӑл ҫыхӑну тытма пултарать.
  
  
  Вӑл килӗшесси ҫинчен шухӑшларӗ те ҫак майсене пӑрахӑҫларӗ. Политика-веб-тӗн ку таврара. Кам та пулин каҫхи кӗлле поэт пулсан, ку "Мао" пек мар, "Тао"пек туйӑнать.
  
  
  Ӗҫ акӑ мӗнре, — терӗ вӑл малалла, - Эпӗ Элиспа калаҫма пултаратӑп. Вӑл чӑнах та доска пулсан, вӑл йӗри-тавра та, йӗри-тавра та ҫӳремест. Тен, вӑл мана ҫав ҫуртра мӗн пулса иртни ҫинчен нумай каласа пама пултарать. Чӑннипе каласан, вӑл пурне те ответ пама пултарать.
  
  
  Ӑна ӗшенчӗклӗн куҫӗсене шӑлса илчӗ. "Ку тӗлӗшпе пирӗн пӗр сӑмах та хыткукар пулас ҫук, анчах эсӗ ҫав ҫурта таврӑнмастӑн".
  
  
  Ӑна пирӗнтен ҫак симӗс куҫлӑ ҫын пӑхса илчӗ.
  
  
  Ку тӗлӗшпе эпир нумай сӑмах пӗтернӗ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Мӗншӗн ҫук-ха?'
  
  
  Мӗншӗн тесен вӗсем сире курсанах пентоталпа суллӗҫ те, эсир вӗсене пурне те каласа паратӑр . Хӑвӑн ӑсупа усӑ кур, Тарӑ. Унта питӗ хӑрушӑ. Ҫак сӑнӳкерчӗксене идентификацилемесӗр ку мӗн тери хӑрушӑ пулнине те пӗлместпӗр эпир. Вӗсенчен аяккарах тыт. Эсӗ хӑвӑн чаҫне турӑн. Ӗҫе Эпир Малалла Лайӑх тӗпчесе пӗлӗпӗр, Элис.
  
  
  Вӑл нихҫан та тухмасть пулсан, мӗнле тӑвас тетӗн-ха эсӗ ӑна?
  
  
  Ну... вара пирӗн яланлӑхах шала кӗрсе каймалла.
  
  
  Вӑл кровать ҫинчен тӑчӗ те пӳлӗм тӑрӑх ҫиллессӗн уткалама пуҫларӗ. Анчах ку ҫав тери айванла япала. Ҫавӑн пирки эсир нумай вӑхӑта сая яратӑр. Кунсӑр пуҫне, ку сирӗншӗн тата хӑрушӑрах. Кӗмелли пропуск пур ӗнтӗ манӑн. Ыран. Икӗ сехетре.'
  
  
  Вӑл тӗрӗс каланӑ. Вӑл халиччен нихҫан та туман йӑнӑш тунӑ. Ӑна эмоциллӗ решени йышӑннӑ. Пуринчен ытла унӑн ашшӗ ӑна хӳтӗлет. Ку тӗрӗс мар пулнӑ. Ман ӗҫре эмоцисем юрамасть. Эсир пуҫласа ярсанах ih-мӗш куна хӑваратӑр.
  
  
  Унпа килӗшрӗм, килӗшрӗм. Икӗ условире.
  
  
  Пӗрремӗшӗнчен: малтан эпир фотографисене пӑхса тухӑпӑр. Ҫак вырӑн канна агенчӗсен чӑн-чӑн тӗревӗ пулнӑ пулсан, вӑл унта каймастчӗ. Вӑл килӗшрӗ.
  
  
  Иккӗмӗшӗнчен, эпир ee макробиот ресторанӗнче урам урлӑ Каҫса микрофон витӗр Унпа Ҫыхӑну тытса Тӑнӑ пулӑттӑмӑр. Пароль евӗрлӗ япала илтнӗ пулсан, эпир пулӑшма пултарнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Вӑл килӗшрӗ. Сӑмах майӗн каласан, кӑштах тӗлӗнтӗм те. "Ҫук, Апла пулсан, эпӗ ӗмӗтленме те пултараймастӑп. Унран хӑрама мар, — терӗ вӑл, — эпӗ ҫеҫ... — кӑштах шухӑшласа тӑчӗ вӑл, - эпӗ хӑратӑп.
  
  
  
  
  15 сыпӑк
  
  
  
  
  Ку вӑл шуйттан кунӗ пулчӗ. Сухалне хырнӑ чух каснӑ. Тарӑ тӗкӗре ӳкерчӗ. Кофе ытла та вӑйсӑр пулнӑ. Ҫумӑр ҫума пуҫларӗ. Ку лайӑх чаҫчӗ.
  
  
  Вунпӗр сехетчен Тарӑ пӳртрен тухрӗ. Фезерстоун патне иртерех ҫитес тесе, вӑл отельсене вӑхӑтра тумлантарма хушнӑ. Элис Фезерстоунпа тӗл пулас тесе, вӑл иккӗмӗш хутра кӗтсе тӑракан меллӗ пӳлӗм тӑрӑх ҫӳлелле шӑвӑнса тухасса шанать.
  
  
  Манӑн телефон шӑнкӑртатӑвӗ 11 сехетре мейса тепӗр хут пырса ҫапрӗ. "Каҫарӑр, ачасем, - терӗҫ ушкӑнри ҫынсем, - малтанхи пекех нимӗнле ӗҫ те ҫук".
  
  
  Ӑна Лайтфут чей магазинне шӑнкӑртаттарчӗ те, мана манӑн заказ кӑнтӑрлаччен хатӗр пулмасть, терӗҫ. Вӗсен курьерсем пулман.
  
  
  "Эпӗ ӑна илме пултараймастӑп-и вара?"Вӗсем ҫапла каларӗҫ. Ку вӑл кӑткӑс заказ пулнӑ.
  
  
  Ку Тарӑ The Featherstone s фотографисене палласа илме ҫӑмӑлах маррине пӗлтернӗ. Вӗсем Ih Вашингтона ӑсатмалла пулнӑ. Ахӑртнех. Кирек мӗнле пулсан та, ӑна кӑнтӑрла ревматизм илетӗп. Театрта Тарӑпа ҫыхӑнма вӑхӑт ҫителӗклӗ-ха, кирлӗ пулсан. Вӑл хваттертен тухрӗ те урамсем тӑрӑх утрӗ. Кӑнтӑрла иртсен пӗр сехетре ӑна макробиот ресторанӗнче Чаплӑ кӗтсе илнӗ. Малтан ӑна мӗнпе те пулин ҫырткалас терӗм.
  
  
  Вуникӗ сехет ҫитесси вунӑ минут юлсан, вӑл Чей лавккинче Лайтфут пулнӑ. Вӑтам тата пӗчӗк магазин кивӗ ҫуртӑн пӗрремӗш хутӗнче, Сухо ялӗнче, вараланчӑк пӗчӗк магазин. Урайӗнчен пуҫласа маччана ҫити пысӑк банкӑллӑ ҫӳлӗксем ҫакса тултарнӑ. Урамалла тухакан чӳречесене те чей тултарнӑ.
  
  
  Лавкка умӗнче кивелнӗ хӑмӑр саппун ҫакнӑ тирпейсӗр арҫын тӑрать. Вӑл ман документсем ҫине пӑхрӗ те пуҫне сулчӗ. Вӑл банкӑна ҫӳлӗк ҫинчен илчӗ те прилавка ҫине лартрӗ. Вӑл ӑна хӑмӑр хутпа чӗркеме пуҫларӗ.
  
  
  "Эпӗ, э... отель ҫакӑнпа кунта усӑ курасчӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Магазин ҫакӑншӑн юрӑхлӑ мар пулӗ, ҫапла мар-и?
  
  
  — Тен, ҫӳлте?
  
  
  Вӑл ман ҫине шанмасӑртарах пӑхрӗ. — Пӗлместӗп, - терӗ вӑл. — Манӑн ҫакна тӗрӗслес пулать. Вӑл каса патне пычӗ те N-3 ҫине пусрӗ. Темиҫе самантран телефон икӗ хут шӑнкӑртатрӗ, унтан шӑпланчӗ. — Юрать, - терӗ вӑл. Вӑл прилавка айӗнчи кнопкӑна пусрӗ те, хыҫалти стенан пысӑках мар пайӗ пӑрӑнса кайрӗ.
  
  
  Шӑтӑк мана АХ штабӗ патне анмалли ансӑр пусма патне илсе ҫитерчӗ. Пусма пӗчӗк те тирпейсӗр пӳлӗме илсе кӗрет. Пластикран тунӑ икӗ пукан, "баренц тинӗсӗн Чей территорийӗнчи" номерсем лартса тултарнӑ пукан тата кивелнӗ пысӑк ҫыру пуканӗ. Сӗтел хушшинче чӑмласа ларакан хура ҫӳҫлӗ пике ларать. Вӑл ман ҫине интересленсе пӑхрӗ, чӑмлама чарӑнчӗ те урисене тепӗр еннелле хӗреслетсе хучӗ. Вӗсенчен сылтӑм енче тата тепӗр алӑк пур. Святой. Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. Вуникӗ сехет ҫитнӗ. Ӑна, икӗ аллине те пукан ҫине хурса, кӑшт малалла ӳпӗнчӗ. — Эпӗ Долореспа калаҫасшӑн, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ним туйӑмсӑр пулса тӑчӗ. Вӑл хӑй кам иккенне пӗлтерекен удостоверенине ҫутатрӗ. Юлашкинчен унӑн куҫӗсенче кӑштах ӑнланни палӑрчӗ те, вӑл пуҫне сулчӗ. "Эсир ҫак чей магазинӗнче нимӗн те пӗлместӗр пулӗ, - терӗ вӑл. "Сана долорес е эсӗ пӗлтерни кирлӗ-и?»
  
  
  "Пӗлтерӳ, - терӗм эпӗ, вӑл телефон ҫинчи темиҫе кнопкӑна пусрӗ те, ӑна чей банкине уҫма тытӑнчӗ. Вӑл мана трубкӑна тӑсса пачӗ. Унта Пленка ҫине Чаплӑ хыпар ҫырнӑ. "Кӑнтӑрла иртсен пӗр сехетре курнӑҫӑпӑр". Унтан Каллех Mays:"Каҫарӑр, ачасем, нимӗнле ӗҫ те ан Тӑвӑр".
  
  
  Ӑна банкӑна уҫрӗ те пукан ҫине ларчӗ. Кашни сӑнӳкерчӗкне компьютер картти ҫумне тирпейлӗн ҫыпӑҫтарса хунӑ. Жиринсен хаклӑ дамисем Mrs. Ходжсонпа Фогга ҫакӑн пек тесе йышӑннӑ. Фезерстоун секретарӗ путек Корона, скотленд-Картиш секретарӗ пулнӑскере, хӑтарма пулӑшнӑ, мӗншӗн тесен пирӗн хӑш-пӗр документсене унтан вӑрланӑ. Вӑл причасти тунине ниепле те кӑтартса памарӗҫ. Вӑл отставкӑна тухнин сӑлтавӗ "тирпейсӗрлӗх" пулса тӑчӗ. Анчах вӑл шансах каймарӗ. Тарӑна чей илсе килсе приемнӑя илсе кӗнӗ ача-Пэм Лаши, ҫамрӑк террорист, психологи вӑрҫинчи специалист пулнӑ. Уйрӑмах психотроп препарачӗсенче лайӑх. ВӐЛ КАН тӗп следователӗ пулнӑ. Таҫта Азире ҫухатнӑ вӗсем ӑна. Тавах Тарӑ фотоӳкерчӗкӗ АРХИВРА ҫав даннӑйсене ҫӗнетнӗ. Юлашкинчен, Сунь Пин та кирлӗ пулнӑ. М-2. Иккӗмӗш класа вӗлерекен. Иккӗмӗш класс пуҫланни вӑл начаррине пӗлтермен. Ку вӑл ҫынна вӗлернисӗр пуҫне урӑх нимӗн те пӗлтермест. Халӗ арҫынсене ҫиленекен феминисткӑсем Пурте Мао Цзэ-дуна жалоба параҫҫӗ. Сунь Пин хаяр инке пулнӑ. Компьютер картти тӑрӑх шутласан, вӑл физика тӗлӗшӗнчен ӑста специалист пулнӑ.
  
  
  Ӑна, телефон патне чупса пырса, театра шӑнкӑртаттарчӗ.
  
  
  Тарӑ тухса кайрӗ.
  
  
  Ӑна трубкӑран ҫав тери хытӑ ҫапрӗ те, пукан чӗтренсе илчӗ, долорес кирлӗ, терӗ. "Долорес хӑй. Хӑвӑртрах! Секретарь чӑмлама тӑватӑ-тӑватӑ хут хӑвӑртлатрӗ те темиҫе кнопка ҫине пусрӗ. Вӗсенчен сылтӑм енче алӑк уҫӑлчӗ. "Эсир долоресшӑн тунсӑхламастӑр, - терӗ вӑл. Ку вӑл-панель хӗрӗ.
  
  
  Распределительнӑй щит патӗнче пӗр ҫӳллӗ, михӗ пек шурӑ ҫӳҫлӗ, тахҫантанпах вилнӗ кӗпе тӑхӑннӑ, ывӑнса ҫитнӗ сӑн-питлӗ арҫын тӑрать.
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Долорес?"
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Пӑхӑр — ха, - терӗ те вӑл, хӑлхине икӗ наушник ҫинчен илчӗ.
  
  
  — Унӑн Картерӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  'Oi."Вӑл кӑшт тӳрӗрех пӑхрӗ.
  
  
  Ӑна эму васкавлӑ пӗлтерӳ пама хушрӗ. Плансем улшӑннӑ. Пирӗн Тарӑна арӑслан йӑвине кӗриччен тытса илмелле пулнӑ. Вӑл килсен, эпӗ ӑна хваттере таврӑнатӑп. Халӗ вӑл макробиотика ресторанне каять. Эпӗ ӑна тӗл пулман пулсан, ӑна унта, иккӗмӗш ҫурӑра, тӗл пулнӑ пулӑттӑм.
  
  
  Ӑна такси илчӗ те хваттере рекордлӑ кӗске вӑхӑтра таврӑнчӗ. Унта тарӑ пулман. Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те кӗтмелле. Вӑл театрта та, кунта та пулман пулсан, вӑл кирек ӑҫта та пулма пултарнӑ. Лондон пысӑк хула. Хӑраса ӳкме чӑн-чӑн сӑлтав пулман. Пуянлӑха куриччен малтан эпӗ ӑна вӑхӑтра систерме шут тытрӑм. Ку чи юлашки самантра пулнӑ пулсан та. Ҫапах та, ӑна, хӑйне кӑштах аван мар пек туйрӗ. Вӑл ҫаплах пушӑ хваттерте ҫӳрет. Ҫумӑр кантӑксене ҫилӗллӗн шаккать. Тепӗр урамран джазӑн вӑйсӑр кӗрлевӗ илтӗнет. Урамран машинӑсем йынӑшни илтӗнет. Таҫта ҫӳлте, яланлӑхах самолет вӗҫсе иртрӗ. Кушак аҫи вӗрчӗ. Сехет шаккать.
  
  
  Ӑна отель пӗтӗмпех леҫсе памалла. Пӗр евӗрлӗ сехет. Тен, вӑхӑта чарма. Е, тен, вӗсем инҫетрен илтӗннӗрен-и, ӑна отель илтекен сасӑ мар-и? Алӑкран Кӗрекен Тарӑ сасси. Пӗр-пӗр хӑрушӑ вӑхӑт, нимӗн те пулса иртмест пулсан, вӑл пурне те пӗр харӑсах тата ун пек мар пулма пултарать.
  
  
  Кӑнтӑрла иртсен пӗр сехетре ӑна номер пухать. Ӑна ревматизм Ман пӗлтерӳпе Пуянлатнӑ. Унтан виҫӗ гудок тата мейс ушкӑнӗ: Соня, ачасем. Малтанхи пекех нимӗнле ӗҫ те ҫук.
  
  
  Ӑна трубка ҫакрӗ. Вӑл куҫӗсене шӑлса илчӗ те мӑйне сӑтӑрчӗ. Унта каллех сӑхса илчӗ. Ӑна сӑтӑрма пӑрахрӗ. Мӗншӗн асӑрхаттарчӗ мана ман радар? Ӑна, стена ҫине пӑхса илчӗ. Унтан телефон патне. Ӑна телефон трубкине ҫӗклерӗ те каллех номерне пухрӗ.
  
  
  Юрать: Хуп Ҫӑварна. Никита. Эпир ӑна тупатпӑр.
  
  
  Би-и-и, би-И.Ирина: Каҫарӑр, ачасем. Малтанхи пекех нимӗнле ӗҫ те ҫук.
  
  
  Чӗлӗмне хӑлхи патӗнчен кӑшт аяккарах тытнӑ.
  
  
  Мауys икӗ хут усӑ курнӑ сӑмахсем пулчӗҫ вӗсем!
  
  
  Кашни сехетрех вӑл ҫӗнӗ хыпар пӗлтернӗ. Паллах, вӑл урӑх нимӗн те шухӑшласа кӑларайман пулӗччӗ, анчах тепӗр хут калама эму кансӗрлемерӗ. Юлашки темиҫе кун хушшинче вӑл кашни сехетрех темӗнле отчет е ялта мӗн ҫини ҫинчен ҫӗнӗ хыпар илсе килет. Вӑл нимӗн те шухӑшласа кӑларайман пулсан та, мэт шухӑшласа кӑларнӑ.
  
  
  Ӑна каллех хӑлхи патне илсе пычӗ... Ӑна тимлӗн итлерӗ. "Каҫарӑр ачасем. Малтанхи пекех нимӗнле ӗҫ те ҫук. Ҫапла! Сасӑлас пулать! Ҫак юлашки сӑмахсенче хуллен хӑрлатни илтӗнчӗ. Самолет вӗҫсе иртрӗ. Ку сасӑ ӗлӗк пулнӑ. Унта темле кукӑр япала пур.
  
  
  Ун патне долорес шӑнкӑртаттарчӗ. Вӑл мана пӗр пӗлтерӳ виҫӗ сехет хушшинче пулни ҫинчен ҫирӗплетрӗ. Ҫук, терӗ вӑл, ку шанчӑксӑр япала пулмарӗ. Пӗр пӗлтерӳпе усӑ курса, Вӑл мэс отель шӳт тума ҫеҫ шутланӑ.
  
  
  Ӑна эму самолет ҫинчен каласа пачӗ. Самантлӑха вӑл шӑпланчӗ. "Пурне Те Пултаракан Турӑ."вӑл каларӗ. "Эсӗ тӗрӗс калатӑн.'
  
  
  Манӑн Урӑх Мейс пулмарӗ. Вӑл таҫта ҫилӗпе сехӗрленӳ хушшинче пулнӑ. Тарӑ хӑрушсӑрлӑхӗпе хавхаланса кайнӑшӑн, ih чӑн-чӑн шухӑшсене куҫран ҫухатнӑшӑн тата мейс пӗлтерни ҫинчен маларах пӗлменшӗн тарӑхатӑп. Пирӗн "паян ҫак ӗҫ ҫӑлтӑрӗсен" пӗтӗм шанчӑк чен-Ли Браун ҫинче никӗсленсе тӑрать, ҫакӑн хыҫҫӑн лао-Цзэн лабораторийӗ патне илсе пымалла. Вӑл пӗр утӑм ярса пусрӗ пулсан, унӑн пӗтӗм шанчӑкӗ пӗтсе ларчӗ. Атс йӑвине эпир нихҫан та тупаймастпӑр. Эпир ih хулине нихҫан та чарайман пулӑттӑмӑр. Турӑ мана ҫав ӳт айне кӗрсе ларнӑ йытӑ ами ҫине наказани парӗ.
  
  
  — Юрать, - терӗ ӑна Долорес. "Шухӑш акӑ мӗнре. Мана унта илсе ҫитерме пултаракан вертолет кирлӗ. И. и...
  
  
  — Эсӗ шӳт тӑватӑн-и? - пӳлчӗ вӑл мана. "Лондонри офис ун пек пысӑках мар. Пирӗн хушма пулӑшу ҫук — сире кирлӗ пулӑшу.
  
  
  - Вертолетпа-и?
  
  
  "Ку ҫаплах малалла пырать-ха".
  
  
  "Аван. Апла Пулсан, Кала, пӗччен кайтӑр. Костя Та Турра кала, вӑл асӑрхануллӑ пултӑр!
  
  
  "Итле. Сан вырӑнта пулсан, Вӑл Пуянлӑхшӑн ан пӑшӑрхантӑр. Хӑш чухне вӑл кӑштах педантлӑ пулма пултарать, анчах хӑйӗн пурнӑҫӗ лаша ҫинче тӑнӑ чухне мар. Вӑл пурнӑҫа питӗ юратать.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Шанӑпӑр."
  
  
  Вертолетпа мана икӗ сехет ҫурӑра Гайд-pargue хулине илсе каймалла пулнӑ. Кирек кам та тӗлӗннӗ пулӗччӗ, анчах ку ман ӗҫ мар. Кирек мӗнле пулсан та, вӗсем ун ҫинчен темиҫе кун хушши калаҫӗҫ. Ӑна Вильгельмина тасатнӑ та каллех слне авӑрланӑ. Ӑна каялла йӗннине чикрӗ те тепӗр газ бомби лартрӗ. Телейлӗ Пьер, шӑпах варринче.
  
  
  Ӑна плащ тӑхӑнчӗ те ҫумӑр айне тухрӗ.
  
  
  
  
  16 сыпӑк
  
  
  
  
  Сехет ҫине ытарлӑн пӑхса илчӗ. Пиллӗк ҫитесси иккӗ ҫеҫ юлчӗ. Тарӑ: "Фезерстоуна" иккӗмӗш сехет ҫурӑра каятӑп, терӗ.
  
  
  Ресторан тавра ухмаха ернӗ пек чупса тухсан, вӑл ытлашши иккӗленес темерӗ. Вара вӑл тӳленӗ, хаҫатпа штальне подъездра вулама пуҫланӑ. Ҫумӑр вӑйлӑрах ҫума пуҫларӗ. Ҫавӑнпа подъездра вулакан ҫын уйрӑлса тӑмасть. Вӑл хӑйӗн манӑҫнӑ сунчӑкӗ ҫинчен шухӑшланӑ пулмалла.
  
  
  Вӑл Тарӑна ҫул урлӑ, кӗтесрен тухсан курчӗ пулмалла. Вӑл ӑна курмарӗ. Пирӗн сунчӑк пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл обзора пӳлсе тӑракан кирлӗ ҫӗвӗсене тивӗҫтернӗ.
  
  
  Ун патне урам енчен капӑррӑн пырса тӑчӗ. Mimmo бакалейщик иртсе кайрӗ. Атӑ ҫӗлекенсӗр пуҫне. Тӑкӑрлӑкри Mimmo. Вӑл Тарӑ ҫинчен куҫне илмен пулмалла, ҫавӑнпа арҫынна асӑрхаман. Тен, вӗсем икӗ арҫын пулнӑ. Вӗсем ун патне пынӑ. Арҫын ҫумӑртан ҫакӑн пек лайӑх хура сунчӑкпа усӑ курманнипе вӑл малтанах асӑрхаттарман пулмалла. Хорек ку таранччен те ӑна аллинче хуҫлатса тытнӑ.
  
  
  Эпир кайран шухӑшланӑ пек пулса тухрӗ.
  
  
  Каҫалапа Эпир Пуянлӑхӑн ӳтне ҫуласа илтӗмӗр. Вӑл тӑкӑрлӑкра пулнӑ. Унӑн аллисем ҫаплах пысӑк хура сунчӑкран ҫакланаҫҫӗ-ха, унӑн бритва пек шӗвӗр вӗҫӗ эму доллар ҫине тӑрӑннӑ.
  
  
  
  
  17 сыпӑк
  
  
  
  
  Вертолет шурлӑхлӑ уя, ҫуртран пӗр километрта, анса ларчӗ. Мана пысӑк Fiat 130 кӗтнӗ. Водитель мана ҫӑра уҫҫисене пачӗ, мана тӗрӗс ҫул кӑтартса, манпа юнашар ларчӗ. Манӑн водитель ларкӑчӗпе юнашар. Унтан эпир пурте тӗрлӗ еннелле салантӑмӑр.
  
  
  Ҫумӑр чарӑнчӗ, пейзаж сарӑ-симӗс тӗспе йӑлтӑртатса илчӗ. Пӗри Ҫак чечексемпе Конюла ӳкерчӗкӗсем ҫинчен. Ку вӑл-Юмахри пейзажсем тавра, коттеджсемпе Арӑслансен Ричард вӑхӑтӗнчи гостиницӑсем тавра доллар хывмалли вырӑн. Ҫак универсальнӑй чӗнӳпе манӑн юн вӗреме кӗнине туйрӗ вӑл. Хаваслансах. Хӗрес похочӗ. Ӑна, аҫтахасене вӗлерес тесе, sel хӑйӗн пысӑк Фиатне янӑ. Манӑн пистолетпа билет ҫӗнӗ Экскалибур пулнӑ. Унӑн историн пӗр пайӗ пулнӑ, истори тунӑ. Вӑл мана саламласа мӑйракисене те илтнӗччӗ ӗнтӗ. Ӑна, пурне те ҫӗнтерекен герой.
  
  
  О, турӑҫӑм. Анчах: юлашкинчен:
  
  
  Ӑна раща хыҫӗнчи пӗчӗк тӗмсем витӗр поместьен хыҫалти пайӗ патнелле ҫул тытрӗ. Ку приют пулнӑ, ӑна вӗсем хӑйсем валли тара илнӗ. Улӑм витнӗ пӳрт тӗлӗнмелле атмосферӑна ҫутатать. Питӗ шӑп.
  
  
  Ытла та шӑп.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Тӗп ҫуртпа юнашар икӗ пӗчӗк пӳрт лараҫҫӗ, вӗсем пӗр пекех тӗлӗнмелле. Ҫывӑхри тӗп ҫуртран ҫирӗм ярдра пулнӑ. Иккӗшне те ҫапса лартнӑ. Мейс вӗсемпе мӗнле усӑ курнӑ-ши? Вӑл унпа урӑх усӑ курас ҫуккине шансах тӑнӑ.
  
  
  Вӑл пӗр йывӑҫ патӗнчен теприн патне куҫса иккӗмӗш ҫурт патне ҫитнӗ. Ӑна та подъезд ҫулӗ ҫине ӳкерчӗҫ. Манӑн ӑнӑҫу тӗрӗс пулма ытла та лайӑх пулчӗ. Унта машина пулнӑ.
  
  
  Ку америка универсалӗ пулнӑ. 1952 ҫулхи шевроле ятлӑ кивӗ йывӑҫ шарик. Пӳрт тӑрринчи багажнике багажпа чиксе лартмалла пулнӑ. Пулӑ тытмалли хатӗрсем те пур.
  
  
  Ӑҫта кайччӑр вӗсем пирӗн пата, пулла ҫӳремеҫҫӗ. Анчах вӗсем таҫта кайма хатӗрленнӗччӗ, вӑл шӑпах вӑхӑтра ҫитрӗ.
  
  
  Вӑл тепӗр ҫурта ҫитрӗ. Алӑка питӗрнӗ. Ӑна вӑл витаж чӳречи витӗр шалалла пӑхрӗ. Вӑл чӳрече патнелле туртӑнчӗ. Вӑл уҫӑлчӗ. Тен, ытлашши ҫӑмӑл пулӗ. Ӑна Вильгельмин хатӗрленӗ те шала кӗнӗ.
  
  
  Ҫак ӗҫе Мейссӑр пуҫне кам та пулин хутшӑннӑ пулсан, манӑн проблемӑсем пулнӑ пулӗччӗҫ. Ҫав кивӗ урай хӑмисем мана кӑшт хускалсанах кӑтартаҫҫӗ. Вӗсем ман алӑк айӗнче чӗриклетеҫҫӗ. Анчах унта кам та пулин пулнӑ пулсан, вӑл нимӗн те чӗнмен.
  
  
  Вӑл ҫаплах малалла утрӗ. Аялти хутра пурӗ те икӗ пӳлӗм ҫеҫ, вӗсем пуш-пушах, пушӑ пек туйӑнаҫҫӗ. Камин ҫине пӑхӑр чӳлмексем, таса, анчах ҫунса кайнӑ решетке ҫакса тултарнӑ.
  
  
  Вӑл пусма тӑрӑх хӑпарчӗ.
  
  
  Ваннӑй пӳлӗм.
  
  
  Ку вӑл пӳрте кӗмелли вырӑн пулнӑ. Мейсӑн магнитофонӗ ҫаплах кровать ҫинче выртать. Хӑватлӑ бинокль ҫаплах чӳрече тавра тӑрать. Кровате простыньпе карнӑ. Мейспа Пирсон кунта черетпе ҫывӑрнӑ. Кӗтесре консерва банкисен пӗр выставки пулнӑ. Пулӑ шӑрши халӗ те сывлӑшра ҫакӑнса тӑрать-ха.
  
  
  Кӗрешӳ йӗрӗ ҫук.
  
  
  Ку мӗнле лайӑх хыпарсем пӗлтерме пултараҫҫӗ. Темӗскер ih хӑйӗн посчӗ патӗнчен пӑрӑннӑ. Анчах ку вӗсем вилнине пӗлтермест.
  
  
  Ӑна бинокльпе пӑхрӑм. Ӑна пӳрте чен-ли курнӑ. Вӑл икӗ арҫынпа калаҫать. Ӑна ih ура курма пултарнӑ, анчах ih сӑн-питсем курӑнман. Диктофонпа усӑ курса, долорес пӗлтернине пӗлтерме хушнӑ. Ку япала вӑл чайнӑйри хитре хӗрпе пралуксӑр контактра пулнӑ. Унтан вӑл каллех аялалла анчӗ те чӳречерен тухрӗ.
  
  
  Сивӗ ҫанталӑк. Ӑна, хӑйне аван мар пек туйрӗ. Ӑна ҫанталӑк пулӗ тесе шутланӑччӗ. Анчах вӑл каллех: ку асӑрхаттару пулма пултарать, тесе шухӑшларӗ.
  
  
  Вӑл иккӗмӗш ҫурт патнелле утрӗ. Вӑл чи пысӑк ҫурт еннелле ҫулать. Алӑка ҫапса лартнӑ хӑмасене тӑпӑлтарса кӑларнӑ. Ӑна Вильгельмина чӑмӑртарӗ те алӑка уҫрӗ.
  
  
  Эпӗ унта мӗн курни манӑн хырӑма пӑчӑртаса лартрӗ.
  
  
  Пур ҫӗрте те юн. Кивӗ йывӑҫ урай витӗнсе, вилӗм тӗсӗпе сӑрланчӗ. Вӑл урай ҫӗввисем хушшинче хытса тӑчӗ. Шурӑ мамӑк хутран тунӑ сӗтел-пукана эй вараласа пӗтернӗ. АX-мӗш сехетсем лапчӑнса пӗтнӗ. АX хулинчи 38-мӗш калибрлӑ Пистолет пӗтӗмпех юнланса пӗтнӗ, ҫӑнӑх сапнӑ пукан ҫинче выртать. Хӗрлӗ сӑрпа сӑрланӑ пуртӑ каминпа юнашар выртать.
  
  
  Камин.
  
  
  Вӑл ҫаплах ҫунать-ха. Ӑшӑ паратчӗ-ха. Решетке ҫинче ӑшӑ кӗл купи выртать. Кӗтесре, кӑвайт ҫумӗнче, выртаҫҫӗ... алӑ. Вӑл ҫав тери тӗлӗнмелле шав илтрӗ, унтан вара эпӗ ҫак йӗркесӗрлӗх ҫумне хамӑн ӑш вӑрканине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Эпӗ кухньӑна кайрӑм та кран уҫрӑм, унтан пите сивӗ шывпа сапрӑм та алсана кран айне чикрӗм. Манӑн хӑлхасем чӗпӗтсе илчӗҫ. Ӑна кран чарчӗ. Мана темскер илтнӗ пек туйӑнчӗ. Йывӑҫ урай чӗриклетет.
  
  
  
  
  18 сыпӑк
  
  
  
  
  Тарӑ мана каярах каласа пачӗ, анчах эпӗ халӗ те калама пултаратӑп. Тӗрӗс.
  
  
  Пуянлӑха курман вӑл. Анчах ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Вӑл унта иккенне пӗлет вӑл. Манпа пӗрле. Ресторанта. Вӑл фезерстоун Обществине, палӑртнӑ пекех, 14:30 сехетре кӗнӗ. Мӑйӗ ҫинче ахах ҫиппи пур, вӑл радиусра пирӗнтен пилӗк метрта трубкӑна урам урлӑ пӗлтерме пултарать. Сумкӑра пирӗн ӗнер усӑ курнӑ диктофон пурччӗ.
  
  
  Тарӑ хӑйне аван туйрӗ.
  
  
  Администратор, Тарӑ ытла ир килнӗшӗн кӑштах тарӑхса, асӑрхарӗ. Пэм Ӑна ӗнерхи пекех иккӗмӗш хутри кӗтмелли пӳлӗме ӑсатса ячӗ те, тата тепӗр курка чей сӗнчӗ. Вӑл ӑна журналсене вӗренме хӑварнӑ.
  
  
  Хальхинче Тарӑ пӗр курка чей илчӗ. Унран корица шӑрши кӗрет. Вӑл пӳрнине шӗвек ӑшне чикрӗ те ӑна ҫуласа илчӗ. Манӑн хӗрача химипе "пиллӗк" илчӗ. — Чей, — пӑшӑлтатрӗ вӑл ахах пӗрчипе "Sonny", — метаквалон туллиех пулӗ. Вӑл пилӗкҫӗр миллиграмма яхӑн шутланнӑ. Ку эмел сире "лайӑх хатӗрленӗ"тенине пӗлтерет. Пӗр енчен-ыйӑх туйӑмӗ, тепӗр енчен-ҫӗкленӳллӗ туйӑм. Ҫапас пулсан, вӑл сире икӗ меслетпе вӗлерме пултарать. Препарат хӑй е препарат ҫукки. Абстиненци паллисем эпилепси паллисемпе — темиҫе кун хушши тапӑннӑ тапхӑр паллисемпе пӗрешкел, вӗсем коллекспа: вилӗмпе вӗҫленме пултараҫҫӗ. Ҫак ҫынсем кунта хӑйсем мӗн тунине пӗлнӗ. Ҫак пилӗкҫӗр миллиграмм сирӗн пуҫӑра касса татма ҫителӗклӗ пулнӑ. Сирӗн миртл аппа вилнисем тавра пӑлхав ҫӗкленнӗ тесе шухӑшлама та ҫителӗклӗ.
  
  
  Тарӑ чашӑкри куркана чӳлмекри лянсем тавра пӗр ҫӗре тӑкрӗ. Ҫак лиана ҫӗр айӗнче тымар яман пулсан, вӑл, паллах, татӑлса кайнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл каллех чӗрне вӗҫҫӗн коридора тухрӗ, ӑна каллех никам та чарма пултараймарӗ. Вӑл пусма тӑрӑх ҫӳлти хутра хӑпарчӗ. Ҫуртӑн малти пайӗнчи пӳлӗмсене икӗ кун илсе кӗчӗҫ. Алиса пӳлӗмӗсенчен пӗри. Вӑл куҫне хупрӗ те хӑйне эй кӑтартнӑ чӳречерен пӑхма хӑтланчӗ. Эпӗ пӳрт умӗнче тӑратӑп, вӑл пирӗнтен сылтӑм енче. Апла пулсан, ку сулахайри алӑк пулмалла.
  
  
  Вӑл алӑка шаккарӗ.
  
  
  Алиса сасси пачах начар: "Кӗрӗр".
  
  
  Элис Фезерстоун кровать ҫинче кӑвак пурҫӑн пижама тӑхӑннӑ, ӑна пилӗк пурҫӑн минтер хушшине илемлетнӗ. Элис Фезерстоун ытла сывах мар пек курӑнать. Банкӑн вӗтӗ шӑрҫа пӗрчисем ҫамки ҫине тухрӗҫ те, вӑл хӗвелтухӑҫӗнчи веерпа сулса илчӗ. Унӑн кӑвакарнӑ вӗтӗ ҫӳҫӗ ӗнси ҫинче нӳрӗ выртнӑ, куҫ шӑрҫисем булавка йӗпписем таранах хӗсӗннӗ. Вӑл Алиса ҫӗршывӗнчи тирпейсӗр королевӑна Аса илтерчӗ.
  
  
  Элис Фезерстоун ҫине наркотиксем тиенӗ. Ку Тарӑ ӗҫне самаях ҫӑмӑллатрӗ. Эй, пӗр сӑмахпа каласан, логикӑлла янӑравлӑ тӳрре тухассишӗн пӑшӑрханма кирлӗ мар. Элис логикӑран аякра, ҫак самантра. Вӑл таҫта чикӗри зонӑра пулнӑ, унта пӗртен — пӗр сӗнӳ-пустуй япала, логика вара пӑтрашу ҫуратать.
  
  
  Вӑл шӑппӑн калаҫма пуҫларӗ. Темле сӑлтавпа вӑл: "эй ултӑ ҫул, Тарӑ — ee амӑшӗ", - тесе шухӑшланӑ. Чӑнах та, сире ҫавӑн пек шухӑшлама пултаракан наркотиксем пур. Гашиш тем тума та пултарать, анчах вӗсем, ҫӑтакан, шӑршлакан е чикекен япаласем, ӗҫе лайӑх тӑваҫҫӗ. Тен, ку "хӑвӑн аннӳне Каласа Пар" камуфляж ҫеҫ пулнӑ пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, Тарӑ Амӑшӗнчен юлман, Вылянӑ.
  
  
  Отель амӑшӗ ян ҫинчен пӗтӗмпех пӗлет. Январь уйӑхне Амӑшӗ Ашшӗ шаннӑ пек шанман. Алиса хӑй ун пек туман, терӗ.
  
  
  Ян хаяр даос пулнӑ. Анчах Ян улшӑнчӗ. Алиса мӗншӗнне пӗлмест. Вӑл ахаль ҫеҫ туйрӗ. Алиса туйма юратать. Тата плюш шӑши хыпашласа пӑхма кӑмӑллӑ. Эпӗ ӑна отель курмастӑп-и вара?
  
  
  Каярахпа, ӗшенчӗклӗн каларӗ. Ян мӗнле Вара?
  
  
  Мӗнех вара, пилӗк ҫул каялла, ашшӗ вилнӗ хыҫҫӑн, Ян управление хӑй ҫине илчӗ. Икӗ ҫул каялла пурте лайӑх пулса пынӑ. Унтан вӑл ҫак ватӑ персонала ӗҫрен кӑларса ячӗ те ҫӗнӗ персонал туса хучӗ. Вӗсем те даоссем, - терӗ вӑл. Ҫапах та... Алиса кӑмӑлне каймарӗҫ вӗсем. Паллах, ҫӗннисем мар. Пэм Лаша, Контактлӑ. Унтан тӑваттӑ.
  
  
  Тӑваттӑ-и?
  
  
  Ҫак тӑватӑ йӗкӗт, пурте пӗр пекскерсем. Ih сӑмахпа каласан, вӗсенчен пӗри ҫеҫ сунара кайнӑ. Ҫук, пултараймарӑм. Сунара мар, вӑл ӑна йӗкӗлтетчӗ... Алиса макӑрма пуҫларӗ. Тен, вӑл ӑна йӗкӗлтеме шутланӑ пулӗ.
  
  
  "Анне ee хутне кӗрӗ", - терӗ тарӑ. Алиса йӗме чарӑнчӗ. Вӑл юрлама пуҫларӗ. Тарӑ пуҫне ҫӗклерӗ те сехет ҫине пӑхрӗ. Пиллӗк ҫитесси иккӗ ҫеҫ юлчӗ. Эй, кӗтмелли залра кӗтсе тӑнӑ вӑхӑтра хӑвӑртрах таврӑнмалла пулнӑ. Анчах леш тӑватӑ ача пирки мӗнле? Элис тата мӗн те пулин каларӗ-и? Алиса пуҫне сулчӗ. Вӑл хихиклетсе илчӗ. Вӗсен виҫӗ пиччӗшӗ те, ҫав виҫӗ шӑллӗсем те пур. Вӗсем те ҫав тӑватӑ четверняшкӑсем пек. Вӗсем вӑрлӑхсем иккен... е ҫук? Алиса ҫаплах хихиклетсе кулчӗ. Малтан виҫҫӗн. Унтан тӑваттӑ... Алиса ҫаплах хихиклетсе кулчӗ. Ирландире пулнӑ Чэнь-ли Хун та Ҫавӑнтах пулнӑ. Е Исландире. Е тата таҫта. Тата Пэн Ли летчик пулнӑ. Алиса аллисемпе сулкаласа илчӗ. Вӑл Америкӑра пулнӑ. Кайран пулнӑ, кайран пулнӑ, — Алиса пӳрнисем ҫинче шутланӑ, — Доупи, Шизи тата Доу. Вӑл хихиклетсе илчӗ. Анчах вӗсем темиҫе эрнерен иртсе кайрӗҫ. Вӗсем Америкӑна Пэм Лашипе кайнӑ. Асамҫӑпа тӗл пулас тесе. Ҫук, ҫав пресвитерианецпа тӗл пулма. Прессӑпа калаҫса пӑхма. Стоматолог патне кайма. Ӑна хатӗрлесе хунӑ. Таса, таса. Ну, вӑл астумасть.
  
  
  Тарӑ шухӑша кайрӗ. Ҫапла вӗсем темиҫе эрнерен тухса кайрӗҫ. К... президента! Ку ҫапла пулмалла. Вӗсем вӗсене хирӗҫ утрӗҫ.
  
  
  Виҫӗмкун икӗ минут иртрӗ. Тарӑ Алиса аллине чӑмӑртарӗ. — Эсӗ пӗлекен тӑвансем-и вӗсем? вӑл ыйтрӗ.
  
  
  'Oi. ҫук, - терӗ Алиса. "Нумай-ха. Ку питӗ пысӑк ҫемье. Анчах ыттисем таҫта инҫетре. Алиса мӗкӗрме чарӑнчӗ.
  
  
  - Эсӗ шанатӑн-и? - хыттӑн ыйтрӗ Тарӑ. "Суятӑн пулсан, эсӗ ҫӑтмаха лекместӗн".
  
  
  Элис урӑ пек курӑнать. "Ян ҫапла калать. Ыттисем пӗр вӑхӑт килте юлаҫҫӗ, пирӗн унтан ih илсе тухмалла, тет вӑл. Ҫавӑнпа Та, Пэм Лаша, ыттисем кайсан, кунта ҫӗннисем килеҫҫӗ. Ох, тӳрӗ кӑмӑлпа, анне. Ку вӑл вӑл калани."Алиса пӗтӗм вӑйран iso тӑрӑшнӑ.
  
  
  Тарӑ ура ҫине тӑчӗ. — Мӗнех вара, чунӑм, - терӗ вӑл. - Халӗ манӑн кайма вӑхӑт, эсӗ лайӑх хӗрача, и... - вӑл амӑшӗ пек мӗн те пулин каласшӑн пулчӗ,-халӗ ӗнтӗ хӑвӑн кешуна ҫи, часах ӑна каллех санпа пӗрле пулатӑп. Тарӑ хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ те тарӑннӑн сывласа илчӗ. "Эсӗ илтрӗн-и ҫакна, чунӑм", терӗ вӑл хӑйӗн мӑй ҫыххине. "Халӗ Америкӑра пӗр ҫын ҫеҫ пур. Ку летчик. Вертолет пилочӗ пулас. Тен, вӑл хӑй вӗлернӗ сенаторсемпе пӗрле вилнӗ пулӗ. Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ, унтан: — Эсӗ те ӑна кунта ярасшӑн пулмарӑн, - терӗ. ха-ха.
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ те пусма тӑрӑх анчӗ. Пусма айӗнче, ҫӳлелле хӑпармалли ҫул ҫинче, Пем Лашасем Тата Pin Ыйхи пулнӑ. Вӗсем ҫиллессӗн курӑнаҫҫӗ. Питӗ хаяр.
  
  
  Пэм Kona аллинче таканлӑ инъекцисем валли йӗп пулнӑ.
  
  
  Тарӑ мӗн калама пултарни пурте: "Ҫапла. Ник.'
  
  
  
  
  19 сыпӑк
  
  
  
  
  Эсир ӗмӗр тӑршшӗпех тислӗк кунне хирӗҫ хӗҫпӑшал тытма хӑтланатӑр пулсан, ҫав кун тислӗк ҫитӗ.
  
  
  Пистолетне рак хуранӗпе юнашар хучӗ те, урай чӗриклетни мана ун патне чӑмтарчӗ. Вӑл кая юлнӑ. Ҫӗҫӗ, коллекцири ҫӗнӗ лӗпӗш пек, ман алла рак хуранӗ ҫумне хӗстерсе, пӳлӗм тӑрӑх чупса иртрӗ.
  
  
  "Юрать, Картер. Ерипен ҫаврӑн".
  
  
  Ih-виҫҫӗн. Кусем ӑна кӗтнӗ "вӗсем" мар. Вӗсем вырӑнти иванов пекех курӑнаҫҫӗ. Яшка денди. Ih шведсемпе ҫӳҫне кастарасси вунӑ ih ҫул ҫамрӑкрах пулнӑ, анчах ҫирӗплетнӗ мускулсем хальхи тумтирпе ҫыхӑнса тӑман. Вӗсем пӑшалӗсене хатӗр тытса ман пата пычӗҫ. Малта-пуҫлӑх.
  
  
  — Аллусене пуҫ хыҫне тыт, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна ҫӳлтен пуҫласа аяла ҫитичченех пӑхса тухнӑ. Nen - ҫак костюм пӗртен-пӗр лайӑх япала. "Унӑн отелӗ аллисене ҫӗклесчӗ, — терӗм эпӗ, - анчах манӑн техникӑлла проблема пур". Ӑна халӗ те ман алӑ ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ ҫӗҫӗ ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн юлташӗсем еннелле ҫаврӑнчӗ. — Джайлз, - терӗ вӑл. Тархасшӑн, каласа парӑр, сэр. Джайлз ман пата пычӗ те ҫӗҫӗ туртса кӑларчӗ. Манӑн юн хӑмпӑланса тухрӗ. Джайлз мана ухтарчӗ. Вӑл стилет тупрӗ, анчах газ хытти патне ҫывхармарӗ. Ӑна килӗшмест пулмалла.
  
  
  Джайлз йӑл кулса илчӗ. Питӗ шанчӑклӑн. — Юрать, босс. Вӑл таса.
  
  
  "Апла пулсан, роббипе иксӗр ӑна пӳрте илӗр".
  
  
  Джайльзпа Робби мана алӑран тытрӗҫ, ҫурӑм шӑмми ҫумне икӗ пистолет хӗстерсе лартрӗҫ, мана ҫурт патне пыма хушрӗҫ.
  
  
  Кун пирки нимӗн иккӗленмелли те ҫук. Пирӗн вӑхӑтра вӗсем тавра чи лайӑх ҫынвӗлеренсем пулаҫҫӗ. Бангел, Линь Цзин, халӗ тата ҫак пӑспа ӗҫлекенсем те сӑпайлӑх тӗлӗшӗнчен иртсе кайрӗҫ. Vin-хема урӑхлаччӗ. Амӑшӗ ун пӳлӗмне пырса кӗрсен, вӑл мана вӗлерес пек пӑхса илчӗ те "Ларт ӑна", тесе кӑшкӑрса ячӗ. Вӗсем мана пукан патнелле тӗртсе ячӗҫ. Кашниех мана хулпуҫҫинчен тытрӗ те ун ҫине пусрӗ: вӑл ларчӗ. Винг пуҫне сулчӗ. Чи усал ҫын та sel. Ӑна тепӗр библиотекӑра йывӑҫ панельсемпе сӑрнӑ. Анчах вӑл насаури пек пысӑк пулман. Чӳречисем те уҫӑ. Кунсӑр пуҫне, чен-ли те кунта пулман.
  
  
  Винг пӳлӗм витӗр тухрӗ; куҫса пыракан ту пек, виҫӗ ураллӑ аллипе сигарета турткалать. Ӑна телейлӗрех вӑхӑтсем аса килчӗҫ. — Эсӗ пире питӗ йӑлӑхтарса ҫитертӗн, Картер, - терӗ вӑл юлашкинчен. Сасси ҫӳллӗ те пӑрлӑ. — Кунсӑр пуҫне, эсӗ яланах айван пулнӑ.
  
  
  Эпӗ ҫакна хирӗҫ тӳрӗ кӑмӑлпа ответлеме шутламан. Эпӗ мӗн туни куҫ харшине ҫӗклерӗ. Кунсӑр пуҫне, ӑна нимӗнле слон та эпӗ айван пулни ҫинчен калама чӑрмантарма пултарайман.
  
  
  "Эсӗ пире леш пӗчӗк пӳртре тусусем сӑнаҫҫӗ пулӗ тесе шутланӑччӗ, юлашкинчен пире тытма пултаратӑн". Вӑл йӑл кулса илчӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл тутине пӗркелентерчӗ. — Чӑнах та... пӗтӗмпех урӑхла пулнӑ. Эпир сирӗн тусӑрсем ҫине куҫ хыврӑмӑр та, ку пире сирӗн пата илсе килессе пӗлтӗмӗр. Эпир сан пата пыма хатӗрччӗ.
  
  
  Вӑл тӗрӗс калать. Вӑл айван пулнӑ. Ӑна ih капкӑна лекрӗ, унӑн куҫӗсем уҫӑ. Анчах тепӗр енчен, ах, вӑл ӑҫтине пӗлеҫҫӗ. Вӗсем ҫакна пӗлнине Эрех Авантарах пӗлнӗ пулӗччӗ... Вӑл пукан ҫине тӑчӗ. Вӑл ещӗке уҫрӗ. "Сирӗн тусӑрсем пулӑшӗҫ тесе шутлатӑр пулсан..."вӑл пысӑках мар аудиокассета тӑсса пачӗ. — Эпир сирӗн мейс агента юлашки хут пӗлтерме ыйтрӑмӑр. Тӗрӗс калать костя, вӑл виҫҫӗ турӗ. Эпир кунта ыттисене илӗртсе кӗртекен хыпарсене — вӑл сире илӗртсе кӗртнӗ пек-пӗр сӑмах та каламарӑмӑр. Вӑл кассетӑна портативлӑ пысӑках мар диктофона лартрӗ. "Виҫҫӗмӗш пӗлтерӳ тепӗр хут пуҫланиччен эпир кунта пулмастпӑр". Вӑл каллех ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Паян мӗн пулса иртнине официаллӑ тасалӑх тивлечӗ кӳни сирӗншӗн интереслӗ пулӗ тесе шутларӑм эпӗ".
  
  
  Вӑл кнопкӑна пусрӗ те, Мейс хӑйӗн вилнӗ докладне пуҫларӗ.
  
  
  — Каҫарӑр, эпӗ пулла кайрӑм. Апат ан ҫийӗр. Пӑсӑлнӑ пӑтӑ тата тутлӑрах. Хӑвӑрт тутанса пӑхрӗ, часах салхуланчӗ. Ах.'
  
  
  Самантлӑха вӑл мейс йӑнӑшрӗ пулӗ тесе шутларӗ, анчах ҫак самантра тӗтре ӑшӗнче пулнӑ пулсан, вӑл мана каҫарма хӑвӑрт кӗлтурӗ.
  
  
  Мейс ҫултан аташмарӗ. Мӗнех вара.
  
  
  Яланхи хупӑ - "пӗлтерӳ ҫиппи".
  
  
  "Программӑра" кодӑри залра пӗлтерӳ пулнине пӗлтерет. Пӗлтерӳсене хӑвӑрт пӗлтерме ансат код. Пӗрремӗш пропискӑпа пӗрлех яланах ҫакӑн пек тӑваттӑмӗш сӑмах илмелле. Ӑна шутларӑм. Мейс пӗлтерӗвӗ пирӗншӗн: "Каҫарӑр. Eda пӑсӑлнӑ. Хӑвӑртрах!'
  
  
  Подкреплени оркестр каланӑ вӑхӑтра ҫитет. Ача сачӗ-и е ҫук-и. Ӑна пӗр сехет хушшинче пулӑшма пултарнӑ.
  
  
  Ҫунат тӗп тӑшман еннелле ҫаврӑнчӗ. — Корнелиус, - терӗ вӑл. "Халӗ ҫак лентӑна лартӑр".
  
  
  Корнелиус кассета илчӗ те пӳлӗмрен тухрӗ.
  
  
  — Халӗ, Картер... халӗ, эсӗ пире ҫапла пулӑшнӑ чухне, эпӗ сана пулӑшӑп... Чен-лие чӗн, - терӗ вӑл Джайлза.
  
  
  Джайлз кайрӗ. "Аван. Мӗн пӗлме пултаратӑр эсир пирӗн ҫинчен гостиницӑсем?
  
  
  Ревматизм тупиччен вӑл хӑйӗн пӗтӗм арсеналне гримаспа кулӑшла япаласене суйларӗ. — Эсир отельсене, штаб ӑҫтине пӗлесшӗн, ҫапла мар-и? Халӗ те,-терӗ вӑл, джайльзпа чен — ли пӳлӗме кӗрсен, - сире ҫавӑнта илсе каятпӑр та ӗнтӗ.
  
  
  Ӑна, чен-ли ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Nen хулинче хама илӗртӳллӗрех пек туйӑнчӗ пулсан, ку алӑри ӳт-тир инъекцийӗсен йӗпписем.
  
  
  Мӗн те пулин туса пӑхма вӑхӑт пулмарӗ, вӑл тата тепӗр хут эму пырӗнчен ярса тытма хӑтланчӗ, Анчах Роббипе Джайльс манран маларах ҫитрӗҫ. Мана кресло ҫине каялла ывӑтрӗҫ. Янах шӑмминчен ҫапса, вӑл манӑн мӗнпур пломбӑсене шӑлсем тавра ҫапса ҫӗмӗрнӗ пек пулчӗ. Эрех пычӗ те мана ҫапрӗ. Пурте питӗ хӑвӑрт пулса иртрӗ. Джайлзпа Робби мана тытса тӑчӗҫ. Чен-ли мана ҫаннине тавӑрса пачӗ. Ӑна, ҫӗвӗҫе, нимӗн те тӑваймарӑм. Йӗп хӑвӑрт кӑна ман алӑра ҫухалчӗ.
  
  
  Вӗсем мана темиҫе минут хушши ҫапла тытса тӑчӗҫ. Секундсем иртрӗҫ, тен. Е сехет. Ӑна урӑх нимӗн те пӗлместӗп. Корнелиус каялла таврӑнчӗ те кассӑра лентӑна ҫурса пӑрахрӑм, терӗ. Хӗрхенетӗп, терӗ вӑл. Vin ятлаҫса илчӗ те, ӑна тӳрлетес тесе, ҫилӗмне туртса кӑларасшӑн пулчӗ. Вӑл Корнелиус еннелле ҫаврӑнчӗ те: "Йытӑ ҫури", - терӗ. Ӑслӑ."Унтан унӑн пичӗ хӗрелсе кайрӗ. Хӗрлӗ роза. Чечек ҫеҫкисем сарӑлаҫҫӗ те пӗрин хыҫҫӑн тепри урайне ӳкеҫҫӗ. Вӑл мана юратать, вӑл мана юратмасть...
  
  
  — Капулетти, - терӗ Джайльс. Вӑл кулать. Шыв нӑрри iso rta тухрӗ. Ӑна аллипе тӗртсе яма хӑтланчӗ. Ӑслӑ-тӑнлӑ пулмалла.
  
  
  Ку вӑл выляса янӑ вӑйӑ пулчӗ.
  
  
  Манӑн ҫӑвар типсе ларчӗ. Ӑна тӑма хӑтланчӗ. Анчах ӑна урӑх нимӗн тума та пӗлмен пулас. Ӑна, хӑйӗн балет тапочкисем ҫине пӑхса илчӗ. Бинокльӑн икӗ вӗҫне те тӗрӗс мар тунӑ пирки. Вӗсем инҫетре. Анчах тӑха. Вӗсем илемлӗ пулнӑ. Вӗсем ылтӑн. Вӗсем ҫуталаҫҫӗ.
  
  
  
  
  20 сыпӑк
  
  
  
  
  Тепӗр тапхӑр яланах хӑрушӑ тӗлӗк пулнӑ. Миҫе сехет е миҫе кун тӑсӑлнине астумастӑп эпӗ. Ҫӗрле те, ҫывӑрнӑ чухне те, ҫывӑрман чухне те урӑх нимӗнле уйрӑмлӑх та пулман. Тӗлӗкре сире монстрсем хӑвалаҫҫӗ. Сирӗнтен ушкӑнӗпех кулаҫҫӗ. Тротуарсем ҫурӑла-ҫурӑла каяҫҫӗ, кӑпӑкланса сирпӗнеҫҫӗ. Анчах кайран эсӗ куҫна уҫатӑн, пуҫна сулкалатӑн та каллех хӑвӑн палланӑ уруна, карнӑ карӑсене, иртнӗ каҫ урайне пӑрахнӑ кӗпӳне куратӑн. Эсир хӑвӑрӑн ӑс-тӑнӑра реальность контрастӗпе лӑплантаракан урӑрсем ҫинче виҫетӗр.
  
  
  Анчах маншӑн реальность пулман.
  
  
  Куҫне уҫсан, вӑл ытти монстрсене курчӗ. Куҫкӗски пек йӑлтӑртатакан сӑн-питсем. Калейдоскоп тӗсӗсем. Улшӑнса, сарӑлса, ерипен куҫса пыракан ҫут тӗнче формисемпе сменисем улшӑнса пыраҫҫӗ. Мификӑллӑ чӗрчунсем тата пулма пултарайман ӗҫсем. Манӑн Тӗлӗкре Тарӑ ҫаплах таврӑнатчӗ-ха. Ee ҫӳҫӗ симӗс. Ee куҫӗсем тискер. Пӗррехинче вӑл ман алла ҫав тери хытӑ чӑмӑртарӗ те, юн юхма пуҫларӗ. Пӗррехинче ӑна алӑра тытса тӑнӑ, вӑл вара ӗмӗр-ӗмӗрех макӑрнӑ.
  
  
  Тӗлӗксем вӑраххӑн иртрӗҫ. Хӑрушӑ мар пулса кайрӗ. Манӑн тӗллев пӗр шурӑ пушӑ экран пулса тӑчӗ. Ӳкерчӗксӗр. Пӗр шухӑшсӑр. Пӗррехинче вӑл куҫне уҫрӗ те "самолет"тесе шухӑшларӗ. Вӑл самолет ҫинче пулнӑ. Ҫак сӑмаха ҫаклатса илме хӑтланни мана каллех канӑҫсӑр ыйха ячӗ.
  
  
  Вӑл машинӑра пулнӑ. Ӑна машина чӳречинчен пӑхса тӑнӑ. Вӑл каллех куҫне хупрӗ.
  
  
  Тепӗр хут пӑхсан, вӑл та ҫавӑн пекех. Тӳпе сенкер-ха. Курӑк симӗс - ха. Тул енчен Автобус формине улӑштармарӗ, тӗсне те улӑштармарӗ. Тепӗр енче темиҫе сӑмах та илтӗннӗ. Анчах эпӗ ку мӗн иккенне курма пултараймарӑм. Ку ниме тӑман япала, иероглифсем пулнӑ. Вӑл шартах сикрӗ. Мӗн тунӑ пулӗччӗҫ вӗсем мана, мӗнле наркотиксем панӑ пулӗччӗҫ пире, эпӗ вулама пултарайман!
  
  
  Ӑна вӑл тепӗр еннелле пӑхса илчӗ те, куҫне кӑшт уҫса, машина ҫине пӑхса илчӗ. Ӑна манран сылтӑм енче такам ҫумне ҫыхса лартнӑ. Ҫакна вӑл туйса илчӗ. Анчах халлӗхе вӑл ун еннелле пӑхма шутламан-ха. Эпӗ вӑраннине пӗлччӗр тесе, ӑна отеле яман.
  
  
  Машина лимузин пулнӑ. Малти ларкӑч ҫине йывӑр кӑвак чаршав карса хунӑ. Эпир, двигатель сассисӗр тата сасӑ ҫулӗсӗр пуҫне, пӗр сас-чӳ те ҫук. Манпа юнашар лараканни пакӑлтатма юратмасть. Вӑл пуҫне ерипен сылтӑмалла тайрӗ те хӑйӗн компанине хӗснӗ куҫӗсемпе пӑхса илчӗ. Манӑн ун пек асӑрхануллӑ пулмалла марччӗ. Вӑл ҫывӑрать. Ырхан та шӑнӑрлӑ арҫын. Вьетнамец пулӗ тетӗп. Больницӑри шурӑ халат тӑхӑннӑ Врач е ассистент. Ҫук. Докторла выляма тесе тумланнӑ каннӑн черетлӗ агенчӗ пулас ку.
  
  
  Ӑна алӑк тутанса пӑхрӗ. Хупӑ. Estestvenno валли.
  
  
  Ӑна каллех чӳречерен пӑхрӗ. Автобус пирӗн умрах. Ӑна ҫаплах вулама пултаратчӗ-ха, анчах ҫак автобусра мӗн ҫырнине ӑнланма йывӑр. Ӑна хӗвелтухӑҫӗнчи саспаллисемпе ҫырнӑ.
  
  
  Эпир кӗпер ҫийӗпе кӗмсӗртетсе иртрӗмӗр. Ытти транспорт хатӗрӗсем ҫул ҫинче урапасемпе велосипедсем пулнӑ. Пӗр машина ҫеҫ пулнӑ. Тата тепӗр лимузин. Вӑл пирӗн хыҫран пырать.
  
  
  Вӑл каллех тулалла пӑхрӗ. Пӗлместӗп, темӗнччен пӑхса тӑтӑм. Эпӗ акӑ мӗн куртӑм:хула урамӗ. Шавлӑ трамвайсем, велосипедсем ҫинчи ҫынсем. Вӑкӑр лавӗсем, пур ҫӗрте те симӗс формӑллӑ, улӑм шлепкеллӗ ҫынсем. Вӑл хӑйӗн ҫывӑракан хуралҫин mimmoне хӑйӗнчен сылтӑм енчи чӳречерен пӑхса илчӗ. Ӑна мускав хапхи курнӑ". Пурте ҫак хапха хыҫӗнче. Ӑҫтан пӗлме пултарнӑ-ха ӑна? Темскер каялла таврӑнчӗ. Ӑна каллех хӑйӗн чӳречинчен пӑхрӗ. Отеле хирӗҫ, ҫурт тӑрринче, вӑл хӑй мӗн тӑвас тенине курчӗ. Хо Ши-Рин тем пысӑкӑш портречӗ 40 тӑваткал метр лаптӑкӑш.
  
  
  Ҫурчӗ кӑна вьетнам патшалӑх банки пулнӑ. Хула Хань хулинче пулнӑ. Vin мана Ханана илсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра тата ытларах интересленсе пӑхса илчӗ. Ӑна, сакӑр ҫулхи Хань, курман. Темиҫе ҫурт вӑрҫӑ ҫинчен калаҫаҫҫӗ, анчах ҫӗмӗрӗлнисем wouldnt аслӑ сиенленмен.
  
  
  Хань илемлӗ хула.
  
  
  Унта та кунта французсен колониллӗ кивӗ ҫурчӗсем лартса тултарнӑ вӑрӑм та сулхӑн ялавсен хули. Буддири палӑксем, китай храмӗсем. Хӗрлӗ юханшыв тӑрӑ та таса, унӑн ҫыранӗсем ҫинчи джонкӑсем кӑваккӑн & amp; quot; юхаҫҫӗ. Тӗлӗнмелле, анчах билбордсенче америка лозунгӗсем ҫук. Курайманлӑх палли те ҫук. Ку ҫынсем кураймаҫҫӗ.
  
  
  Ку вӑрҫӑ ҫине тӗрӗс мар пӑхни пулать. Эсир кураймастӑр, унтан тӳрех сире ыттисем кураймаҫҫӗ тесе шутлатӑр. Пӗр япала ҫинчен шухӑшламалла. Анчах вӑл лайӑх шухӑшлама пултарайман. Иккӗмӗшӗнчен, УНӐН АГЕНЧӖ AX. Вӗсем шухӑшламаҫҫӗ те. Анчах ih-вӑрҫа хатӗрленеҫҫӗ.
  
  
  Айккинчи ҫул ҫинче тепӗр лимузин ҫуласа пырать. Ӑна йӑпӑрт шалалла пӑхса илчӗ. Хыҫалти кантӑк ҫинче шторкӑсем пулнӑ. Анчах малта чен-ли водительпе юнашар ларать. Чен-ли мана курчӗ те эпӗ ҫывӑрманнине курчӗ. Вӑл гудок ҫине пуснӑ водителе тӗртсе ячӗ.
  
  
  Ман врач вӑранчӗ. Ольга ун ҫине тӗлӗнсе, хӑраса пӑхрӗ, юлашки темиҫе кун хушшинче хӑйне мӗнле тыткаламалли ҫинчен шухӑшларӗ. — Регби, - терӗм эпӗ, - Лайӑх мечӗк..."
  
  
  Вӑл кулать. — Ним усси те ҫук. Картер. Эсир ку эмеле ҫирӗм тӑватӑ сехет хушши ӗҫмен ӗнтӗ. Эффект пӗтрӗ. Эсӗ ӗнтӗ пӗтӗмпех ҫывӑрнӑ. Ку Тӗлӗшпе вара н-2 пачах та тӗрӗс мар эффект".
  
  
  Вӑл ман ҫине кӑмӑллӑн пӑхса илчӗ. "Лайӑх хӑтланни".
  
  
  Вӑл темшӗн американец пулнӑ. Вӑл американецсем тавра пӗр ҫын пек калаҫать. Анчах тепри? Е тӑшман?
  
  
  "Мӗнле... парӑссем айӗнче вӑл мӗн тери нумай пулнӑ?"
  
  
  — Э, - терӗ вӑл. "Ку вӑрттӑн информаци. Ҫапла калӑпӑр... Сире кунта илсе ҫитерме нумай вӑхӑт кирлӗ. Ӑҫта вӑл "кунта"тесе ан ыйтӑр манран.
  
  
  — Хань, - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн туслӑ сӑн-пичӗ ҫухалчӗ. Куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. Вӑл кнопкӑна пусрӗ те, малти ларкӑч хыҫӗнчи чӳрече анса ларчӗ. — Мистер Винг, - терӗ вӑл. "Санӑн тӗрме ҫынни вӑранчӗ".
  
  
  Чӳрече каррисем сирӗлчӗҫ. Мӑйне Чӳрече рамипе касса татнӑ Vin-мӗш лаптак пит курӑнчӗ. Вӑл тӗлӗнмелле марионетка евӗрлӗ. Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ те мӗкӗрсе ячӗ.
  
  
  "Вӑл Эпир Ханоя каятпӑр тесе шутлать пулас".
  
  
  — Ах, - терӗ Винг. Унтан вӑл пуҫне сулчӗ. — Ҫапла, Hanoi. Эсир ӑна унта куратӑр-и? Вӑл сӑрӑ ҫуртсен ушкӑнӗ ҫине кӑтартрӗ. "Ли Де Пире".
  
  
  Эпӗ француз тӗрми тума тӑрӑшатӑп. Ҫавӑн пекех хань Хилтон ятлӑ пулнӑ. Пирӗн тыткӑна лекнисене тытнӑ вырӑн.
  
  
  — Иккӗленмелли те ҫук, эсир ҫак вырӑн ҫинчен историсем илтнӗ, — терӗ вӑл. — Анчах эсир эпир сире яракан тӗрме питӗ пысӑк пулнине курӑр... пачах урӑхла. Анчах вӑл залра ӑҫтине мӗншӗн пӗлмеллине эпӗ ӑна курмастӑп. Вӑл кнопка ҫине пусрӗ те, шторӑсем каллех хупӑнчӗҫ, вӗсем мана курӑнми пулчӗҫ.
  
  
  — Куй Тухтӑр-И? Апла пулсан, вӑл чӑн-чӑн врач пулнӑ. - Ухмаха пирӗн мистер Картер, wouldnt ухмахах мар. Лайӑх ыйтмасӑр та, вӑл хӑйӗн ҫулне, вӑхӑтне шутласа кӑларма пултарать. Вӑл каялла таврӑнма мар, ӑна ҫапла шутлатӑп... тен, тата тепӗр укол".
  
  
  Ҫак сӑмахсене илтсен, манӑн алӑсем чӗтреме пуҫларӗҫ. Вӑл чӗтренине нимӗн чухлӗ те чараймарӗ. Пирӗн пыршӑ-пакартара ӑш пӑтранать. Препарат хӑй ҫавӑн пек туйӑмсене хускатнине эпӗ ниепле те аса илеймерӗм. Анчах та, тен, манӑн ӳт-пӳ хӑех тунӑ пулӗ. Куой ман ҫине пӑхса илчӗ те каллех кулса ячӗ. Ҫак туйӑма ҫӗнӗрен чӗртсе ячӗҫ. — Ан пӑшӑрханӑр, Мистер Картер. Ку укол сана ыйхӑлатса ярӗ. Ҫук, урӑх япӑх тӗлӗксем пулӗҫ. Ним хӑрушши те ҫук. Эпир сире унта ҫитсенех ромашка пек чӗрӗ тӑвасшӑн.
  
  
  Эпӗ кӑштах суйласа илтӗм. ылханлӑ Иисус.
  
  
  Тата тепӗр укол.
  
  
  Каллех пушхир.
  
  
  
  
  21 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл вӑраннӑ ҫӗре тӗттӗм пулнӑ. Ӑна темле ҫемҫе япала ҫинче выртатӑп. Сывлӑш витексен ырӑ шӑршипе тулчӗ. Вӑйсӑр, лӑплантаракан шав илтӗнчӗ. Вӑл рефлекторлӑ, сехет ҫине пӑхса илчӗ. Паллах, манӑн урӑх часовой пулман. Вӗсем ih-а ман тахҫанах илсе кайнӑ. Анестези пулӑшсан.
  
  
  Вӑл ӑҫталла кайнине чухласа илме пулать. Вӑл урайӗнче, мамӑк простыньпе витнӗ ҫемҫе матрас ҫинче выртать. Пӳлӗме каҫ сӗмӗ ҫап-ҫутӑ ҫутатать, вентиляци шӑтӑкӗсем витӗр ирхи ҫӑлтӑрсем йӑлтӑртатаҫҫӗ. Ҫил вӗрет. Ку шава хӑйпе пӗрле илсе килчӗ.
  
  
  Ку шав пулмарӗ. Ку юрӑ пулчӗ. "Дао ҫинчен, Тао ҫинчен" текен пӗр сӗнӳпе пӗрлешнӗ ҫӗршер арҫынсен лутра та таса хутӑшӗ.
  
  
  Пӳлӗмӗ пысӑк. Сӗтел-пуканӗ начар, анчах меллӗ. Лампӑсем пухни. Пукансем ҫук, анчах урайӗнче минтер куписем сапаланса выртаҫҫӗ; урайне пир-авӑр сарнӑ. Пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче тата тепӗр матрас, тепӗр купа минтер.
  
  
  Анчах ҫук. Кусем минтерсем мар. Унта Тарӑ выртнӑ.
  
  
  Вӑл хускалмарӗ. Вӑл ҫаплах ҫывӑрать-ха. Е вӑл ҫаплах ҫывӑрать-ха.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те тепӗр пӳлӗме кӗрсе кайрӗ. Эпӗ ҫаплах чӗтретӗп-ха. Вӑл унӑн хулпуҫҫине сӗртӗнчӗ. Вӑл чӑн-чӑнни пулнӑ. — Тарӑ?
  
  
  Вӑл йынӑшса ячӗ, ҫаврӑнчӗ те пичӗпе матрас ҫине тӑрӑнчӗ.
  
  
  — Тарӑ, - терӗ ӑна тепӗр хут. Вӑл тискеррӗн пуҫне пӑркаларӗ. — Ҫук, ҫук, тархасшӑн, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗнчен малалла та каялла силлерӗ. "Тарӑ". Вӑл куҫне уҫрӗ. сасартӑк, кӗтмен ҫӗртен. Анлӑн уҫнӑ. Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. Пире ҫӑмӑллӑх, пирӗн реакцисем, пирӗн пӗлӳсем.
  
  
  Ee пӑшӑрханать. Юлашкинчен унӑн тутисем хускалса илчӗҫ. — Н-Ник? вӑл ҫемҫен каларӗ.
  
  
  Юлашки темиҫе кун хушшинче вӗсем пире мӗн тунӑ пулӗччӗҫ-ши, ку ӑна улӑштармарӗ. Пурте шӑпах эпӗ иртнӗ хут курни пулчӗ. Мана хупӑрласа тӑракан симӗс куҫӗсем чарӑлса йӑлтӑртатаҫҫӗ. Ун ҫинче вӑл тӳссе ирттернӗ чирпе хура йӗрсем пулман. Пичӗ ҫинчи хуратутсем те ҫаплах сапаланса выртаҫҫӗ-ха.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те мана алӑран тытрӗ; ман хулпуҫҫи тӑрӑх, мӑйпа питҫӑмартисем тӑрӑх хуллен чупса иртрӗ. Вӑл отельсене хӑйне пӳрнисемпе ӗнентерме тӑрӑшнӑ пек туйӑнать. Вӑл хӑйӗн куҫӗсене шансах пӗтереймен пек туйӑнать.
  
  
  — О, Турӑҫӑм, — терӗм эпӗ, — О, Ник, - терӗ вӑл. Чечек ҫухаличченех эпир пӗр-пӗрин хушшинче ирӗлсе кайрӑмӑр. Эпир пӗр-пӗрне чуптуса илтӗмӗр те, ҫӗршер сасӑ хӑйӗн юррине пӗтерчӗ.
  
  
  Вӑл вӗҫерӗнчӗ те, тем ыйтнӑ пек, аллипе ee питне сӑтӑрса илчӗ. "Чӑнах та, эпӗ сире кунта курма мар, телейлӗ пулма шелленӗ пулӑттӑм. Мӗнле... - эпӗ пуҫа сулласа илтӗм, - мӗнле лекнӗ эсӗ кунта? Юлашкинчен, ӑна, лондонра тӗрӗс-тӗкелех, тӗрӗс-тӗкелех тесе шутларӑм.
  
  
  Вӑл матрас ҫине выртрӗ те, кунта мӗнле лекнине аса илсе, питне аллисемпе хупларӗ. Сасартӑк вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  — Анчах эсӗ пулман пулсан... эсӗ унта пулман-и вара?.. Эсӗ унта пулман.
  
  
  Ӑна ӑнланма тӑрӑшрӗ. — Фезерстоун Патӗнче-И? Ҫук, Ку Питех Те Чаплӑ пулнӑ.
  
  
  "Роско? Ҫук, ӑна курман. Анчах эпӗ шухӑшласа илтӗм... эпӗ ҫакна асра тытатӑп: юлашки ӗҫӗм сан пата шӑнкӑртаттарчӗ те... эсӗ килмесен, ӑна вӗсем сана та тытнӑ пулӗ тесе шутланӑ. Ачасем мана мӗн пулни ҫинчен каласа пачӗҫ. Ник, ӑна астӑватӑп... е, ҫапла. Ӑна халь аса илчӗ пулас, вӑл та ҫавӑн пек шок пулнӑ, анчах... мана ун чухне каларӗҫ... эсӗ мана урӑх нимӗнпе те пулӑшаймастӑн. Эсӗ ih тыткӑна лекни ҫинчен.
  
  
  Вӗсен Ҫак уйрӑм ҫуртпа Фезерстоун ҫурчӗ хушшинче темӗнле ҫыхӑну пулнӑ пулмалла. Радио пулма пултарать. — Мӗнех вара, кун пирки вӗсем тӗрӗс каланӑ. Ӑна каларӗ. — Вӑл ih тыткӑнра пулнӑ. Анчах Лондонра мар. Эпӗ ih особняка кайрӑм.
  
  
  "Поместьере-и? Чен-ли патне-и?
  
  
  — Тӑхта — ха, - терӗм эпӗ, ӑна микрофонсем е вӑрттӑн итлесе тӑракан ытти хатӗрсем пуррине тӗрӗслерӗм. Унта нимӗн те пулман. Ӑна лондонра юлашки кун мӗн пулса иртни ҫинчен каласа пачӗ. Мӗн Пулса иртнине пирӗн таврара никам та пӗлмен. Ку ытлашши лайӑх пулма пултарас ҫуккине эпир лайӑх пӗлетпӗр.
  
  
  "Эсӗ тата?'
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Мӗн турӗҫ вӗсем сана? Ӑна аллипе ангелӑнни пек хӗрлӗ ҫӳҫне шӑлса илчӗ.
  
  
  "Астӑватӑн-и", терӗ вӑл. Вӑл каллех ман пите сӗртӗнчӗ. - Астӑватӑн-и, эсӗ мана унта ан кай тесе асӑрхаттарнӑччӗ. Эсӗ каларӑн: "Вӗсем сана пентатолпа айӑплӗҫ, кайран эсӗ вӗсене хоукӑн иккӗмӗш ятне калӑн", терӗн. Эсир пӗр ӗҫре тӗрӗс каларӑр. Эпӗ хоукӑн иккӗмӗш ятне пӗлместӗп. Ах, Ник, мана ҫав тери намӑс. Вӑл макӑрма пуҫларӗ. Хӑйне хӗрхеннипе мӑкӑрӑлса тӑракан пысӑк куҫҫулӗ мар, чун ыратнипе асапланни.
  
  
  - Эй, лӑплан, - терӗм эпӗ ҫемҫен. -хама Халех ан айӑпла. Халӗ вӑл ирӗклӗх штопорӗ е вӑй штопорӗ. Сасӑлав наркотиксемпе ҫыхӑннӑ. Вӗсем санӑн ирӗкне илеҫҫӗ. Вӑрҫӑра таканлӑ инъекцисен йӗпписем пачах та геройсем ҫук. Санӑн мӗн тумаллине пӗлмелле.'
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ те ҫӳлелле, мальвӑран та ытларах хӑпарма пуҫларӗ. — Эпӗ ӑна пӗлетӗп, - терӗ вӑл. — Анчах ку сахал пулӑшать. Уйрӑмах вӑл сана хӑрушлӑх умне тӑратасси ҫинчен шухӑшланӑ чухне.
  
  
  Мӗнех вара, эсӗ ҫак айӑпа тӳсме пултаратӑн, мӗншӗн тесен хӑрушлӑха кӗрсе ӳкнӗ пӗртен-пӗр ҫын вӑл хӑй тӗллӗн пулнӑ. Ӑна Vin капкӑна пӗр пытармасӑр лектертӗм, ҫакна эсӗ пулӑшмасӑрах турӑм. Эпӗ ҫапла шутлатӑп: эпир ҫакна чӑнахах та тӗпчесе пӗлсен, сана тытнӑшӑн эпӗ айӑплӑ пулӗ, тетӗп. Унӑн хӑйӗн шухӑшӗсене итлемеллеччӗ, ҫав вырӑна парижа ҫывхарма памаллаччӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. Ку вӑл нумай вӑхӑт хушши пӗрремӗш кулӑ пулчӗ, унӑн тутисем халӗ те унпа кӗрешеҫҫӗ-ха. — Ман шутпа, — терӗ вӑл, - эсӗ ӑна шӑпи теме тивӗҫ. Вӑл сан шухӑшна итлемеллеччӗ, анчах унӑн шуйттан пӑлхавҫи. Мана пӗчӗк хӗрачана е пӗчӗк хӗрачана пӑхнӑ пек пӑхакан кашни ҫынах эпӗ практикӑра питӗ усӑллӑ пулнине кӑтартса парасшӑн".
  
  
  Ӑна ee патак сӗртӗнчӗ. — Ытла усӑллӑ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл слона витекен простыньне кӑштах антарчӗ.
  
  
  "Эсир ӑна халӗ усӑллӑ-и?»
  
  
  Ӑна чӑнах та отель курма пулать.
  
  
  Алӑка шаккарӗҫ.
  
  
  Ӑна уҫнӑ та шала икӗ арҫын кӗнӗ. Пӗр самантрах вӑл эпир заключеннӑйсем пулнине те манса кайрӗ. Арҫынсем ахаль пир тумтирпе. Ih пуҫне хырнӑ. Ih ҫынсем пулнӑ-эпӗ ҫак сӑмахпа тухӑҫра пурӑнакансене тивсен усӑ курма кураймастӑп, - анчах ih питсене ӑнланса илейместӗп. Вӗсенчен пӗри пысӑк кӑкшӑмпа шыв йӑтса пырать. Вӗсем пуҫ тайрӗҫ.
  
  
  Вӗсем пире пӗр сӑмах та каламарӗҫ.
  
  
  Кӑкшӑм йӑтнӑ ҫын пӳлӗм урлӑ каҫрӗ те кӑкшӑма шыв тултарчӗ,е вӑл ҫапла курӑнать. Тепри тӗксӗм мачча ҫутаткӑҫне, тӗксӗм кӗленче шар ӑшӗнче тӗксӗм грушӑна ҫутрӗ. Ку хӑлхана ҫурас пек мар, анчах ҫапах та пире куҫ хӗстерчӗ.
  
  
  Вӑл шкапа уҫрӗ. Унта пирӗн хамӑрӑн пулнӑ, шведсем — ну, манӑн, шведсем тата тарӑ кивҫен панӑ темӗнле ӑпӑр — тапӑр, - анчах вӑл тепӗр икӗ костюм туртса кӑларнӑ. Икӗ кӑвак пурҫӑн пижама. Эсир канакан ҫынсем мар, официаллӑ мероприятисене тумланаканнисем.
  
  
  Тарӑ валли унӑн пурҫӑнпа тӗрленӗ илемлӗ аозай, йӑлана кӗнӗ хӗрарӑм шведӗ пулнӑ.
  
  
  Ҫакна вӗсем ним чӗнмесӗр малалла тӑсрӗҫ. Пирӗн ҫӑвӑнмалла, тумланмалла, тепӗр ҫур сехетрен хатӗр пулмалла, пирӗн пата сигнал пур-и? Тем тума та хатӗр эпир. Ih паномима пире ун ҫинчен пӗлтермерӗ.
  
  
  Вӗсем манахсем пулнӑ, - терӗм эпӗ, вӗсем каллех кайсан. "Е ҫук?'
  
  
  — Эпӗ... эпӗ пӗлместӗп. Вӑл кӑкшӑм умӗнче ҫӑвӑнать.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Вӗсем манахсем пулнӑ. Нумай пулмасть ӑна ih юрланине илтнӗ. "Тао: Даопа Унӑн ҫинчен, вӑл чӳрече патне пычӗ те сыпписене уҫрӗ. Вӗсен хыҫӗнче решетке пулнӑ. Эпир вырнаҫнӑ ҫурт "кивӗ чул крепоҫӑн"пӗр пайӗ пулнине курма пултарнӑ. Инҫетре Эдем сачӗ евӗрлӗ Пейзаж. Шӑрчӑксем чӗриклетнине шутламасан, шӑп та илемлӗ. Хырӑннӑ арҫынсен пысӑках мар ушкӑнӗ, пуҫне усса, ҫӳллӗ курӑк тӑрӑх пӗрин хыҫҫӑн тепри утса пырать.
  
  
  "Ҫапла."Вӑл чӗлхесӗр кино курнӑ та сасартӑк лару-тӑрӑва ҫилленсе кайнӑ. "Вӗсем манахсем. даос манахӗсем. Ку монастырь. Эсӗ тӗрӗс каларӑн. Дао-КАН темле майпа ҫыхӑннӑ. Турӑ пӗлет-и ӑна. Тен, монастырьсем халӗ те тӗнче кӗтессинче пурӑнма пултараҫҫӗ. Ӑна каллех жалюзи хупрӗ. — Гран-При вӑййи, - терӗм эпӗ. - Тепӗр раундра Икӗ хут Вӑйлӑрах Ҫапмалла-и е икӗ хут вӑйлӑрах". Вӑл чӳрече патӗнчен пӑрӑнчӗ. — Чунӑм, - терӗ вӑл, ман хыҫран губкӑпа супӑнь йӑтса пырса. — Чи кирли, - вӑл мана ҫурӑмран ҫемҫе тутипе ачашлама пуҫларӗ ...эпир ӑҫта пулнӑ пулсан, эсӗ пире кунтан туртса кӑларатӑн.
  
  
  Вӑл систерни те, эпӗ тарӑхни пекех, витӗр курӑнать. Анчах ку ӗҫ тунӑ. Кирек мӗнле пулсан та, ку мана кулса ячӗ. Ӑна губкӑран ярса тытрӗ те ee чуптурӗ.
  
  
  "Эсӗ мана супӑньпе супӑнь тума шутлатӑн пулсан, ҫакна кӑшт ҫӳлерех те кӑшт сылтӑмарах ту". Вӑл пыр тӗпӗнчен хуллен тухакан сасӑ кӑларчӗ. "Хм?",- унтан пуҫне каялла ывӑтрӗ. "Турӑҫӑм, — терӗ вӑл, — ҫак кунсенче... е сехет, е ҫулсем... мана ҫав тери хӑрушӑ эмел пачӗҫ. О, Ник. Ку тӗнче ҫав тери хӑрушӑ пулса тӑчӗ. Пурте ҫав тери хӑрушӑ тӗлӗк. Кунсӑр пуҫне, эсӗ мана тӗлӗкре тытнӑ пек туйӑннисӗр пуҫне. Унтан вӑл йӗрсе ячӗ, манран мӗн юлни пӗтӗмпех: "Тӳс, Ку Ник", - терӗ."Эпӗ те ӑна ҫавӑнпах тытнӑ пулӗ тесе шутлатӑп. И... халӗ эпир кунта хамӑрӑн пӗчӗк харкашусенче ҫапӑҫса ларатпӑр, ку нимӗн те пулман пек туйӑнать. пулма пултарать."Эпӗ сана чӑнах та юрататӑп, эсӗ пӗлетӗн-и ҫакна?»
  
  
  Сасартӑк ман асаилӳ килсе кӗчӗ. Симӗс куҫлӑ, макӑракан тарӑ ман алӑра. Эпӗ тӗлӗк куртӑм, — терӗм эпӗ. - ҫав препаратах пулас. Вӗсем пире кунта мӗншӗн илсе килни ҫинчен ыйтма тытӑнатӑп. Мӗн тӑвасшӑн вӗсем пирӗнтен. Мӗншӗн тесен вӗсем пире пӗрле пуласшӑн тесе шухӑшлама пуҫларӑм. Ӑна ҫеҫ мар, эсӗ те. Анчах эпир пӗрле.
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ те тӗксӗмленчӗ. "Эпӗ ӑнланмастӑп.'
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Мухтав Турра. Мӗншӗн тесен эпӗ те ӑнланмастӑп. Халлӗхе. Ҫапах та эпӗ ӑна часах палласа илессе туятӑп. Эпир пӑшӑрханма пуҫличчен, атьӑр-ха ҫак шухӑшсемшӗн тӑрӑшар. Эпир ӗнтӗ ҫак ҫитӗннӗ ҫынсен шухӑш-кӑмӑлӗсем ҫинчен кӑштах пӗлетпӗр, анчах эсир каланӑ выводсем тунӑ май ҫав клонсене пирӗн пӗтермелле.
  
  
  Вӑл аодая пӑрӑнчӗ. Вӑл шупка симӗс тӗслӗ, сарӑ чечеклӗ, атлас шӑлавар ҫийӗнчен унӑн сӗтеклӗ пӗҫҫисем патне ҫурма ҫула ҫитсен ӳкет. — Ах, - терӗ вӑл. "Ҫак ҫитӗннӗ атссене илес пулсан, Ӑна Алисӑран илтрӗм".
  
  
  Вӑл мана алиса историне каласа пачӗ, эй ҫӳҫне тураса якатрӗ. Шанчӑк унӑн шанӑҫӗнчен кӑшт лайӑхрах пулнӑ. Ҫав вӑхӑтра Америкӑра пӗр филиал ҫеҫ пулнӑ, телей пулсан, вӑл мӗлкесен патшалӑхне кайнӑ. Вилнӗ.
  
  
  Лондонра ih виҫҫӗн пулнӑ, анчах ку нумайлӑха мар, ӑна хам тӑвас тенине тӑватӑпах. Кӑштах ӑнӑҫу тата темиҫе эрне пурӑнӑҫ, эпӗ ih чарма пултаратӑп. Ҫакӑншӑн АX Лондонра ответ тытасса та шаннӑ. Ҫавӑн пек тутӑхнӑ ПУРТӐ та (АХ) хӑш чухне лайӑх ӗҫлет. Халӗ ӗнтӗ ӗҫ Тарӑпа ман пата ҫитрӗ. Эпир ҫав йӑвана пӗтерме пултарсан, пӗр вырӑнтан тепӗр вырӑна сикесси те пӗтнӗ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл пурҫӑн пижама касса кӑларассипе кӗрешет. Хулпуҫҫи ҫине ҫыхса хумалла пулчӗ.
  
  
  "Атс ҫакӑн пек пӗтӗмлетӳ мӗнле курӑнать?»
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. — Вӗсем этем эмбрионӗсем пек. Ахӑртнех, вӗсем тӗрӗслев хутлӑхӗнче — тен, инкубаторта, е ӑҫта та пулин лабораторире пулмалла".
  
  
  — Пробиркӑри ачасем мӗнле?
  
  
  Вӑл салхуллӑн пуҫне сулчӗ. "Ку заданире манӑн чи ҫӑмӑл ӗҫ пулнӑ тесе шутламан эпӗ. Ҫак ачасем пурте тенӗ пекех ҫын вӗлерекенсен пуласлӑхӗ пулнине манӑн яланах асра тытмалла".
  
  
  Ӑна вӗҫертсе янӑ шуйттан пижамине урайне ывӑтрӗ те хӑйӗн тумтирне илме кармашрӗ. Вӑл хӑйӗн кӑвак кӗпи ҫине пӑхса илчӗ. Ӑна вӑл ҫав тери вӑрах йӑтса ҫӳренӗ, ҫавӑнпа та вӑл никам пулӑшмасӑрах тенӗ пекех тумланнӑ. Турӑҫӑм, вӑл костюмланӑ бала кайма шутламан вӗт. Ҫитменнине тата вӑййа тухӑҫ этикетлӑ кӑткӑслӑхсем тума ытла та вӑрӑма кайнӑ.
  
  
  "Мӗнле хӑтӑлмалла унран?» .
  
  
  "Манӑн сумкӑра пысӑках мар лазер пурччӗ. Ну, тӑхта. Тен, вӑл халӗ те пур пулӗ. Вӑл шкап патне пычӗ те сумкине ухтарчӗ. — Ҫук, урӑх ҫук, - терӗ вӑл. "Ман шутпа, пирӗн мӗн те пулин импровизацилемелле. Химипе мӗн те пулин пулма пултарать. Ҫак лабораторире эпир мӗн тупма пултарнине пурне те.
  
  
  Юлашкинчен вӑл юлашки турапа ҫӳҫне тураса якатрӗ. Манӑн хӗрлӗ гейша. Ӑна нуски тӑхӑнчӗ. "Ну, эсир мӗн тӑватӑр, ку сирӗн ӗҫ. Эпӗ ӑна хамӑн ӗҫсемпе ҫеҫ аппаланатӑп пулӗ тесе шутлатӑп.
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ. — Эпӗ ахаль ҫеҫ шухӑшларӑм... вӗсем санӑн хӗҫпӑшална туртса илчӗҫ, ҫапла мар-и? Ҫапла ӗнтӗ, эсир мӗнле шутлатӑр...
  
  
  Вӑл тутине ҫыртрӗ.
  
  
  Вӑл йӗмне тӑхӑнчӗ. Манӑн хӑравҫӑсем ҫинчен, вӗсем мана хывмарӗҫ. Варрине пытарнӑ кивӗ ырӑ пьер ҫинчен.
  
  
  — Ну, мӗнех вара, — терӗ вӑл ҫирӗппӗн, хӑй кӑмӑлне пачах хирӗҫле, - мӗнле тӑватӑр эсир ӑна, сирӗн ӗҫ. Эпӗ ӑна хамӑн ӗҫсемпе ҫеҫ аппаланатӑп пулӗ тесе шутлатӑп.
  
  
  Вӑл хӑрах куҫ харшине ҫӗклерӗ, анчах хирӗҫ чӗнмерӗ.
  
  
  
  
  22 сыпӑк
  
  
  
  
  Мӗнех вара, мистер Картер, юлашкинчен эпир тӗл пултӑмӑр. Вӑл пӗтӗм компанин мӑн аслашшӗ Лао-Цзэн пулнӑ. Унӑн ҫамки ҫинче прапорадовец сухалӗ. Вӑл инвалид кӳми ҫинче пулнӑ. Ҫакӑ нумайӑшне ӑнлантарса панӑ пек туйӑнать. Мӗншӗн вӑл хӑй ҫапӑҫу хирӗнчен тухса кайнӑ? Вӑл хӑйне аслӑ филиал таран ҫӗклеме тӑрӑшнӑ. Хема тахҫан, каллех ӗҫре, каллех компанире пулнине кунне вуншар хут курма пулать. Вӑл виски тултарчӗ те пире те сӗнчӗ.
  
  
  Тарӑ каламарӗ. Ӑна станӗ илнӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн стаканне ҫӗклерӗ. "Никита Картершӑн, — терӗ вӑл, - пулас мӗнпур пӗчӗк Картерсемшӗн те".
  
  
  Вӑл пӗр минутрах сигарета илме кӗрсе кайрӗ. Вӗсем ҫухалчӗҫ. Лао-Цзэ мана пӗрер пысӑк лакпа сӑрланӑ коробка пачӗ. Сигаретӑн ылтӑн мундштук пулнӑ. Вӑл манӑнне конфискациленӗ пулмалла.
  
  
  Эпир ҫак пӳлӗмре пултӑмӑр. Е ҫак кабинетра. Ку-пысӑк вырӑн. Ку пысӑк пулма пултарать, анчах чӳречесем хупӑ, атмосфера кӑштах пӑчӑ. Кунта та лару-тӑру кӑшт начартарах. Тикран тунӑ вӑрӑм пукан, ҫаврака шурӑ диван. Пӗртен-пӗр пукан. Пӗртен-пӗр илемӗ-ҫав тери ула-чӑла пусма, ун хыҫӗнче стена ҫумӗнче хӗҫпӑшал коллекцийӗ. Ҫӗр единицӑна яхӑн хӗҫ-пӑшал пулмалла. Сайра тӗл пулакан е уйрӑммӑнах киввисемех мар, анчах вӗсем унта йынӑшса ҫакӑнса тӑраҫҫӗ, ҫак стенана ҫӗмӗрӗлмен пысӑк кӗленче ҫулҫипе хупланӑ. Пистолетсемсӗр пуҫне урӑх хӗҫпӑшал та пур: темиҫе ҫӗҫӗ, алӑпа ывӑтмалли гранатӑсем, ҫавӑн пекех вӗҫме кирлӗ мар япаласем. Кашни уйрӑм пайне пӗчӗк прожектор ҫутатнӑ, ун айӗнче пысӑках мар картина пулнӑ.
  
  
  Эсир ӑна ман коллекципе савӑнатӑр пулас, - терӗ вӑл. "Ҫывӑхарах кил те пӑх". Вӑл диван ҫинчен тӑчӗ те, ман хыҫҫӑн пыма инвалид креслине ҫавӑрчӗ. АПШ ҫарӗн ҫакса янӑ пистолет айӗнче "Бристоль , Кеннет, Тэджон, 1952 ҫул"тесе ҫырнӑ табличка пулнӑ. Юнашарах перламутр авӑрлӑ билет ҫакӑнса тӑрать. "Хэмпл, Стюарт, Париж, 1954 ҫул". Ӑна, ҫав ылханлӑ стилет ҫине пӑхса, шӑхӑрса ячӗ. Ку вӑл бонапартпа наполеон хушшинчи хӗҫе е Харпа Бен тиенӗ ҫар урапине курнипе пӗрех. Стью Хэмпл вӗсем тавра мифсем тӑвакан ҫапкаланчӑксенчен пӗри пулнӑ. ВӐЛ ХӐҪАН ТА пулин АX, N1 патӗнче пулнисенчен пуринчен те лайӑххи пулнӑ. 1954 ҫулхи Парижран. Ун аллинчи перламутр авӑрлӑ билета такам туртса илнӗ. Ҫав пурнӑҫпа пӗрлех.
  
  
  "Эсӗ-и?"Вӑл Лао-Цзэн еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  — Эсӗ мӗн курнине эпӗ пӗлнӗ, - терӗ вӑл. "Ҫапла. Ҫак хӗҫпӑшала вӑл хӑй йынӑша-йынӑша илнӗ.
  
  
  Вӑл тӳрех ман ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. — Анчах, ман шутпа, кунта сире ытларах интереслентерме пултаракан пӗр-пӗр япала пур. Эпӗ кӑтартнӑ еннелле утрӑм. Вильгельмина хӑй ҫумне мӗн хушнине курас тесен, манӑн вывеска вуламалла марччӗ. Манӑн билет та пур. Перламутр тыткӑчсӑр, Ҫапах та манӑн Хьюго.
  
  
  "Эсир ӑна каялла илме пултаратӑр тесе шутлатӑр пулсан, мӗн те пулин пуласран", — терӗ вӑл. "Ку ванман кӗленче, ӑна электризациленӗ, ҫирӗп питӗрнӗ".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. — Анчах лар та хӑвӑн шӗвекне ӗҫсе яр. Eda халех паратпӑр, пирӗн тата мӗн ҫинчен те пулин калаҫмалли пур".
  
  
  Вӑл хӑйӗн хӑрушсӑрлӑхне шаннӑ. Вӑл инвалид кресли ҫинче пулма пултарнӑ, анчах вӑл та управлени руль умӗнче пулнӑ. Ку та аван пулчӗ. Тӗрӗслевре пулнинче, ҫынсене хӑйсен сӑмахӗсемпе тӗрӗслеве ҫухатма хушнинче темскер пур. Ку тӗрӗс мар, анчах ку тӗрӗс. Эсир йӗкӗтӗн пистолетне ун пуҫӗ ҫинех яма пултаратӑр, ун ҫинчен ыйтса пӗлме пултаратӑр, анчах эсир мӗн илетӗр, ҫав икӗ тута. Анчах пистолетна сан пуҫу ҫине тӗллекен каччӑ пыршисене сурса пӑрахатех. Эсир ҫакна ӑнланатӑр пулсан, тархасшӑн, мана пӗлтерӗр.
  
  
  Вӑл диван хыҫӗ ҫине таянчӗ. -- Сисет... -- каларӑм эпӗ. - Сӑнарлӑн калатӑп.
  
  
  Вӑл Тарӑ ҫине тинкерсе пӑхрӗ. — Эсир вӗреннӗ ҫын, - терӗ вӑл. — Эсир микробиологипе специализациленетӗр. Паллах, эсир пирӗн шухӑшсене пурне те пӗлетӗр ӗнтӗ.
  
  
  Тарӑ ман ҫине пӑхса илчӗ. Ӑна, аллипе сулса, малалла калама сӗнчӗ.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Сирӗн малта пыракан технологисем мана тӗлӗнтерсе ячӗҫ".
  
  
  Ку эмӑна килӗшрӗ пулас. "Ку ҫитет... фантазилле, ҫапла мар-и?"
  
  
  — Мӗнле пуҫланӑ эсӗ ҫакна?
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Ҫирӗм икӗ ҫул каялла. Ну, чӑнах та, унччен... Анчах ҫав вӑхӑтра эпир хамӑр ҫемьерен пуҫларӑмӑр. куй тухтӑр... — вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ, - эсир унпа тӗл пулнӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ... ну, ку ман атте пуҫларӗ. Вӑл генетикӑпа питӗ интересленнӗ, правительствӑран эму пысӑках мар лаборатори уйӑрса пама пултарнӑ. Услови пулсан, паллах, вӑхӑт иртнӗҫемӗн вӑл коммунистсен тӗнчин чи лайӑх ӑсӗсем тавра ставкӑна икӗ хут ӳстерӗ. Вӑл Нгуен Сегунпа ӗҫлеме пуҫларӗ...»
  
  
  — Леш физик-и? Тарӑ тӗлӗннӗ пек курӑнать.
  
  
  Лао-Цзэн пуҫне сулчӗ. "Ҫапла. Анчах Сегунӑн темиҫе генетика аномалийӗ пулнӑ. Тарӑ ҫакна пӗлнӗ пекех туйӑнчӗ. — Шӑпах ӑна отель калама. Синдр Брэкдон, ҫапла мар-и? Ку паллӑсем ун чухне кӑна 30 ҫул пулаҫҫӗ".
  
  
  Шӑпах ҫапла. Анчах, эсир ӑнланатӑр ӗнтӗ, пробиркӑсенче инкубаци вӑхӑтӗнче эмбрионсем шӑнтса пӑрахма пултараймаҫҫӗ. Сегунӑн темиҫе ушкӑнӗ виҫҫӗмӗш уйӑхчен вилнӗ. Малтан Ку меслет тӗрӗс мар тесе шутларӗ Ку. Правительство та ҫаплах шухӑшланӑ. Вӗсем хӑйсене пулӑшма килӗшмерӗҫ. Унтан, темиҫе ҫул иртсен, Сегун патӗнчех аномали палӑрма пуҫланӑ".
  
  
  "Вара кан пире тепӗр хут пулӑшма шутларӗ-и?»
  
  
  Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Ҫапла. Анчах КУ ХУТӖНЧЕ КӐНА эму ӳт-пӗвӗпе те, ӑс-хакӑлӗпе те пӗтӗмпех эму патне илсе ҫитернӗ".
  
  
  "Ҫапла вара, эсир пулнӑ."
  
  
  Ку эпӗ пултӑр, мансӑр пуҫне... — вӑл секундлӑха иккӗленсе тӑчӗ, — манӑн ӳт-пӳ тӗлӗшӗнчен ҫитӗнсе ҫитни, калӑпӑр, манӑн "талант" нумайччӗ, вӑл кнысене ӗмӗрлӗхех ӗмӗрлӗхех пӑрса яма пултаратчӗ.
  
  
  — Талант ним пӑлханмасӑр вӗлермелле, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл именчӗклӗн хӗрелсе кайрӗ. "Ҫапла. Анчах Эсир, Мистер Картер, пултаруллӑ ҫын. Вӑл пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ. — Сана ҫакна илтме килӗшет пулсан, санӑн юну халӗ те темиҫе градус ӑшӑрах. Кам вӑл сирӗн ҫине витӗм кӳме?" Халӗ вӑл ман ҫине кушакла кулса пӑхрӗ, вӑл ӑна курнӑ пекех, тепӗр кунне ӳкернӗ фотографи ҫинче чен-ли патӗнче, унтан Сэйбрук сенатор вӗлерни ҫинче. Вӑл герцогпа герцога вӗлерме пырсан, Хун ло та кулнӑ. Халӗ ҫын вӗлерекен психопатпа самооборона тӗллевӗпе ҫеҫ вӗлерекен ҫын хушшинчи уйрӑмлӑха ӑнлантарса пама вӑхӑт пулман. Ӑна вӑл тахҫантанпах тӗплӗн тӗпчесе пӗлнӗ. Хӑй вӗлернӗ ҫынсем пекех начар мар-ши тесе, вӑл тахҫанах маччасӑр выртнӑ. Ҫаксене пурне те пӑрахса хула тулашӗнчи ҫурта каймалла мар пулсан. Ҫук. Манпа Лао-Цзен хушшинче пысӑк уйрӑмлӑх пур. Вӑл темӑна отель еннелле ҫавӑрчӗ.
  
  
  — Санӑн ҫав клонсем те хӑнӑхрӗҫ-и?
  
  
  Ҫапла. Са иккӗмӗш хут тытӑнса пӑхрӗ. Пӗтӗм ушкӑн чӗрӗ юлчӗ. куой тухтӑр виҫҫӗмӗш группӑра доллар хума чӑтаймасӑр ӗҫленӗ. Эсир ӑнланатӑр вӗт-ха, ун вырӑнне никам та ҫук. Ҫак операци вӑрттӑн пулнӑ. Эму ывӑлне ҫеҫ пулӑшнӑ. Леш ывӑлӗ кайран виҫҫӗмӗш группӑна илсе тухма хӑтланчӗ, анчах унӑн пӗлӳ ҫитмерӗ. Эпир хамӑр мӗн тунине правительство пӗлтӗр тесе пӑруламарӑмӑр, ҫавӑнпа та эпир ӑна Пӗрлешӳллӗ Штатсене контрабандӑпа илсе килтӗмӗр. Унта вӑл питӗ лайӑх генетика пӗлӗвӗ илнӗ. Пирӗн доктор Куй-гарвар ҫынни. Ку факт эму кӑмӑлне кайнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Тарӑ каланӑ: "кайран вӑл ашшӗ йӗрӗпе кайма пултарнӑ".
  
  
  Лао-Цзэн "ҫапла"тесе ответлеме пултарнӑшӑн савӑнчӗ. Отель хӑй те ывӑлсенчен нумайрах, пуринчен ытла телейсӗр ӗҫ хыҫҫӑн. Ҫак ӗмӗт те пурнӑҫа кӗчӗ. Ҫак самантра Куой тухтӑр вӑтӑр пилӗк ҫӗнӗ атс ҫӗлет. Вӑтӑр пилӗк Ҫӗнӗ Лао-Цзэн. Пурте питӗ лайӑх вӗреннӗ. Тавтапуҫ куҫа курӑннӑшӑн.
  
  
  Пӗр самантлӑха вӑл малтанхи группӑра мӗн чухлӗ ih пулни ҫинчен шухӑша кайрӗ.
  
  
  Ман шухӑшсен хӑвӑртлӑхне кӗске шӑнкӑрав татрӗ.
  
  
  — Ах, ҫиме вӑхӑт, - терӗ вӑл. Икӗ кун хушши пӗр евӗрлӗ икӗ манах — клонсем уҫрӑн-и? Ҫук, усси ҫук - пирӗн пата, чул коридор тӑрӑх столовӑя илсе каятпӑр.
  
  
  Ку вӑл эпир тӗл пулнӑ уяв пулчӗ. Мӗнех вара, ӗҫкӗ-ҫикӗ сире упӑтесен пуҫ мимисем, качака хӳри тата чӗрӗ кальмар килӗшет пулсан. Тарӑ хӑй мӗн пирки тӗл пулнине часах тавҫӑрса илеймерӗ, нумай "ах" тата "мммм"темиҫе кун хушши тытӑнса тӑма пикенчӗ. Чӑнах та упӑтесен пуҫ мимисем тутлӑ. Эпӗ хама мӗн калани, вӑй-халӑма упраса хӑварас тесен манӑн мӗн ҫимелли пур. Анчах кӗтесре сэндвичсен магазинӗ пур пулӗ тесе, вӑл ним чӗнмесӗр шанчӗ, гамбургер хыҫҫӑн сиксе тухсан, эпӗ ӑна хамах сиен тумастӑп-ши, тесе ыйтрӗ. Ӑна ахаль ҫеҫ шухӑшлатӑп: хресчен мӗн пӗлменнине вӑл ҫимест те.
  
  
  Edu-чӗмсӗр манахсем. Унтан лао-Цзэн вӗсене ӑнланмалла мар чӗлхепе задани пачӗ. Супер финал. Ҫӗр ҫулхи ҫӑмарта.
  
  
  Сӗтел хушшинче калаҫни питӗ кӑмӑллӑ пулчӗ. Вӑл чӑнах та отель калани каярах пулчӗ. Ҫав вӑхӑтрах вӑл савӑнӑҫлӑ та уҫӑ кӑмӑллӑ пулнӑ. Пӗррехинче вӑл лӑпкӑ та кӑмӑллӑ хуҫа рольне йышӑнмарӗ. Манахсенчен пӗри самантлӑха кухня алӑкне яриех уҫрӗ те, лао-Цзэн, вилесрен хӳтӗленес тесе, курткине ҫывӑхарах туртса лартрӗ. Манах хӑвӑрт чупса кайрӗ те алӑка хупрӗ, лао-Цзэн хӑйне алла илчӗ. Кнӑпа дао хушшинчи ҫыхӑнусем ҫинчен тата ҫак мӑнастир коммунизмла тасалӑха мӗнле тӳссе ирттерни ҫинчен ыйтса пӗлчӗ.
  
  
  Вӑл алӑ ҫупрӗ те, чӗмсӗр официантсем ҫав лотоксене пуҫтарма тытӑнчӗҫ. — Ҫакна калама сире нимӗн те кансӗрлемест, - терӗ вӑл. "Эсир ку информаципе нимӗн те тума пултараймастӑр. Пирӗн хушӑмӑрта пӗртен — пӗр хутшӑнусем-пӗр-пӗрин усси". Унтан манах чей чейникӗ йӑтса кӗчӗ. Вӑл пӗр курка Тарӑпа пӗр курка мана тултарчӗ. Вӑл Лао-Цзэн патне пычӗ, анчах лешӗ ун еннелле аллине сулчӗ те малалла калама пуҫларӗ. "Мӑнастир пире икӗ кирлӗ япала парать. Чи малтан лаборатори пирӗн экспериментсем валли. Генетикӑлла экспериментсене ҫеҫ мар, экспериментсене те эсир "наркотик" текенсемпе, ӑс-тӑна улӑштаракан наркотиксемпе". Вӑл каялла тайӑнса инвалид креслин чавсисене сӑтӑркаласа илчӗ.
  
  
  — Ман шутпа, эсир вӗсем тавра хӑш-пӗрисене тӗрӗслесе пӑхма тивӗҫ пулнӑ-и?
  
  
  "Ӗнентерме ирӗк парсамӑр Сире, Карттер, эпир кунта чылай инҫете кайрӑмӑр. H-20 — почкӑсӑр пӗртен-пӗр галлюциноген". Куой та ҫавнах каларӗ, анчах го пуҫламӑшӗнчи лайӑх хыпарсене иккӗмӗш хут илтни сиен кӳмест.
  
  
  — Иккӗмӗшӗнчен?
  
  
  Иккӗмӗшӗнчен, хӑвӑрах пӑхӑр. Чӳрече патне ҫеҫ пырӑр.
  
  
  Вӑл чӳрече патне пычӗ.
  
  
  Вӑл чечексен уйне курчӗ. Вӑл горизонт патнелле пур еннелле те тӑсӑлать. Ку мӑкӑнь пусси пулчӗ. Опиум мӑкӑнӗсем. Самантлӑха вӑл кама та пулин пасар хакне пама хӑтланчӗ, анчах кайран триллион мӗн пулса иртнине пӗлместӗп. Вӑл ҫаплах чӳречерен пӑхать.
  
  
  "Лайӑх сӑн-сӑпат, ҫапла мар-и?"
  
  
  Nen ҫине чеен кулса пӑхнине ӑнланас тесен, манӑн ҫав сӑн-пите курмалла марччӗ.
  
  
  — Апла пулсан, эсир — поставщик, — терӗм эпӗ, - Насаура та, Фезерстоун Обществинче те ҫавӑн пек кӑшкӑрма.
  
  
  Вӑл пусӑрӑнчӑклӑн кулса ячӗ. - "Тем тесен те. Нумайӑшӗсем хушшинче, нумайӑшӗсем хушшинче. Эпир опиум — глобальнӑй организацие йӗркелеме пирӗн чи лайӑх актив тесе шутлатпӑр. Опиум тата иртнӗ вӑрҫӑра пирӗн тӗп хӗҫпӑшал пулнӑ.
  
  
  "Ку манахсем сирӗн политикӑпа килӗшетӗр — и? - тесе ыйтнӑ унран.»
  
  
  "Ку манахсем политикӑра нимӗн те пӗлмеҫҫӗ, — тенӗ вӑл. Вӗсем эпир наркотиксемпе мӗн тунине те пӗлмеҫҫӗ. Пире лабораторире мӗн пулса иртни. Вӗсем мӗн пӗлнине пурне те патшалӑх ытти храмсемпе монастырьсене ҫырса илнӗ чухне кан вӗсемшӗн ih ih ҫӗрсене никам тӗкӗнмен. Вӗсем питӗ тав тӑваҫҫӗ. Вӗсем ыйтусем памаҫҫӗ. Вӗсем тӗрӗссине пӗлнӗ пулсан, вӗсем те питӗ пӑшӑрханнӑ пулӗччӗҫ. Анчах вӗсем ҫакна пӗлӗҫ тесе шанма ҫук.
  
  
  Ӑна, кунне икӗ манах ҫине пӑхса илчӗ. Вӗсем ҫӗрелле пӑхрӗҫ.
  
  
  "Вӗсем акӑлчанла калаҫмаҫҫӗ", - терӗ Лао-Цзэн. Ҫапла вара, эсир вӗсене хамӑр мӗн туса пурӑнни ҫинчен каласа пама шутлатӑр пулсан, сире питӗ йывӑр пуласран хӑратӑп. Енчен те эсир сузӑ чӗлхин чылай кӑткӑс та ӑнланмалла мар диалектне хӑнӑхса ҫитетӗр пулсан, — вӑл кӗҫенсе ячӗ.
  
  
  Унӑн iso Тарӑ ҫине пӑхас мар тесе пӗтӗм вӑйран тӑрӑшнӑ.
  
  
  — Анчах, - терӗ вӑл. "Лар. Санӑн чей сивӗнет. Пирӗн тата мӗн ҫинчен те пулин калаҫмалли пур.
  
  
  Ӑна сӗтел патне илсе пычӗ. Ӑна, Тарӑ ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл хӑй шухӑшланинчен вӑйсӑртарах курӑнать. Ҫак темиҫе сехет халӗ ун ҫинче палӑрчӗ. Вӗсен куҫ хупанкисем йывӑр. Вӑл чашӑк патнелле туртӑнчӗ. Унӑн куҫӗсем сасартӑк ман ҫине йӑлтӑртатса илчӗҫ. Симӗс ҫутӑсем. Анчах ку: Стоп!тенине пӗлтерет. Вӑл каллех пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Чейӗ наркотикпа пулнӑ, ӑна вӑл ытла кая юлса тупнӑ. Ӑна курка ҫӗклерӗ те пӗр сыпкӑм сыпнӑ пек турӗ. — Отель тата мӗн ҫинчен калаҫатӑн? — ыйтрӗ Унран Лао-Цзен.
  
  
  — Сирӗн ачасем, - терӗ вӑл. — Сирӗннисем Тата Мисс Беннет.
  
  
  "Пирӗн мӗн?"
  
  
  — Ачасем, - терӗ вӑл тепӗр хут. — Анчах Куой тухтӑр пурне те ӑнлантарса парсан, тен, лайӑхрах та пулӗ. Вӑл пукан патӗнчен тӗртсе ячӗ те калаҫмалли пӗчӗк хатӗр патне кусса пычӗ. Вӑл кнопкӑна пусрӗ те, шталь кӗтме пуҫларӗ. Вӑл ҫапла туса ман еннелле ҫурӑмпа тӑнӑ хушӑра ӑна чейнике каялла ячӗ. — "Халех", - терӗ вӑл сӑмах хатӗрне. Унтан вӑл каллех сӗтел хушшине кӗрсе ларчӗ. Ӑна, Тарӑ ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл кӑштах тӗлӗннӗ пек пулчӗ, анчах ҫаплах ним пытармасӑр ларчӗ. Куй килчӗ те ӑнлантарса пачӗ.
  
  
  Ку чӑнах та питӗ ансат пулчӗ.
  
  
  Вӑл пирӗн пата прививка тума кайрӗ. Вӗсем Хӑйсем валли N3 Агентсен пысӑках мар ҫарне кӑларӗҫ. Анчах Ку хутӗнче Ҫак N3-мӗш агентсем КАН ҪИНЧЕ ӗҫлӗҫ. Тарӑ вӗсене генетика облаҫӗсенче темӗн чухлӗ чаплӑ специалист панӑ пулӗччӗ. Ҫынсене вакцинацилес ӗҫе малалла тӑсакан Тарӑ клонӗсем. Пӗрремӗш ӑслӑлӑх пултарулӑхне гена хывнӑ ӗнтӗ, КАН вара практикӑлла вӗрентӳпе тивӗҫтересси ҫеҫ юлнӑ.
  
  
  Анчах вӗсем отельсене тата тепӗр утӑм малалла ярса пусрӗҫ.
  
  
  "Тарӑпа иксӗмӗрӗн ача пулсан, мӗн пулӗ — ши? — тесе шухӑшланӑ вӗсем. Е ачасенчен ытларах. Статистика шанӑҫӗсем эпир пӗр агента, ытти агентсенчен пуринчен те ирттерекен агента, туса хурас тӗлӗшпе тӑваттӑ пулнӑ. Наука енчен илсен, ҫав тери чаплӑ ҫын вӗлерекен. Икӗ тӗнчери чи лайӑххи. Ҫакӑнпа усӑ курса вӗсем дубликатсене прививка ҫулӗпе кирлӗ чухлӗ илеҫҫӗ. Мӗнле решени пултӑр КАН валли. Куй тухтӑр хӗпӗртесе ӳкрӗ. Ҫакӑн пек пилӗкҫӗр е ҫӗр суперклон кан тӗнчери влаҫа тытса илме пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Тарӑ малалла ӳкме пуҫларӗ. Вӑл кӑшт сӳрӗкрех курӑнать. Вӑл янахӗпе алли ҫине таяннӑ та ӑна аран-аран хӑй вырӑнӗнче тытса тӑнӑ пек туйӑнать. Ӑна та чей ӗҫмеллеччӗ, ҫавӑнпа та вӑл ун пек пулма пуҫларӗ.
  
  
  Лао-Цзэн Куй енне ҫаврӑнчӗ. — Халӗ вӗсем часах ҫывӑрса каяҫҫӗ пулӗ тесе шутлатӑп,-пӑшӑлтатрӗ вӑл. — Пӗрремӗш операцие хӑҫан ирттерме шутлатӑр эсир?
  
  
  — Хӗвел тухнӑ ҫӗре, — терӗ вӑл. — Вӗсем ҫывӑрсан. Халлӗхе манӑн лабораторире хатӗрленме вӑхӑт кирлӗ. Операци пысӑках мар. Ӳт-пӗвӗн кашни пайӗ тӗрӗс копи тума кирлӗ мӗнпур генӑсене йӑтса пырать. Унӑн ih хулпуҫҫиллӗ ҫинҫе йӑрӑмлӑ beru ҫеҫ. Вӗсем хӑйсен камерисене таврӑнсан, ӑна ih пӑхса тухӑп.
  
  
  Тарӑ пуҫне пукан ҫине хурса ҫывӑрать. Вӑл та тем мӑкӑртатса пуҫне усрӗ.
  
  
  Лао-Цзэн алӑ ҫупрӗ.
  
  
  Темиҫе манах килсе кӗчӗҫ. Вӑл мана пӗр манах йӑтса пыма ытла та йывӑрччӗ, мана иккӗн йӑтса пыратчӗҫ. Вӗсем пире кунтан жасмин шӑрши ҫапнӑ тӗрме камерине илсе кайрӗҫ.
  
  
  
  
  23 сыпӑк
  
  
  
  
  Сӑнчӑр уҫҫисем чӑнкӑртатрӗҫ те, алӑк уҫӑлчӗ. Пире икӗ тӗрлӗ чӑптана вырнаҫтарчӗҫ те, манахсене кайма ирӗк пачӗҫ. Куй Тарӑ ҫинелле пӗшкӗннине вӑл хӑйӗн кӗтесӗ тавра куҫне хупса пӑхса тӑчӗ. Ҫак пилӗк уҫҫисен вӑчӑри ҫинчи пӗчӗк ҫутӑ йӑлтӑртатса илчӗ. Вӑл хӑйӗн ывӑҫ тупанӗпе тата юн пусӑмне малалла тӑсрӗ, унтан ним пулман пӳрнипе ӑна кӑкӑрӗнчен лӑпкаса илчӗ. Унтан вӑл кӗсйинчен стетоскоп кӑларчӗ. Вӑл питӗ сисӗмлӗ пулнӑ пулмалла. Наушникӗсем яланхинчен вӑрӑмрах, хӑлхисене тарӑнрах кӗрсе ларнӑ. Вӑл кӑмӑллӑ пек туйӑнать. Унтан вӑл ман пата пычӗ.
  
  
  Халӗ вӑл яланлӑхах манпа шӑппӑн ятлаҫать. Манахсем ман курткӑна хывмарӗҫ, ӑна манӑн юн пусӑмне виҫме ҫара алӑ кирлӗ пулчӗ. Эпир пӗтӗм фарс витӗр тухрӑмӑр. Вӑл вилнӗ пек пулса выртнӑ. Эмӑна ман курткӑна хывма йывӑр пулчӗ. Вӑл ман алла ҫыхрӗ те силлеме пуҫларӗ. Эму манӑн юн пусӑмне калӗ-ши, чӑнах та ҫывӑратӑп-ши, юри тумастӑп-ши эпӗ.
  
  
  Ку тӗрӗс маррине вӑл тавҫӑрса илчӗ.
  
  
  Вӑл мана кӑкӑртан лӑпкаса илчӗ, унтан каллех стетоскоп туртса кӑларчӗ. Ӑна итлеме сивӗ тимӗр деталь ман кӑкӑр ҫумне пӑчӑртанасса кӗтрӗм. Вара ӑна пуҫӗнчен ярса тытрӗ те хытӑ туртрӗ.
  
  
  Ыратни вӑйлӑ пулнӑ пулмалла. Вӑл пуҫне каҫӑртрӗ те, унӑн куҫӗсем шывланчӗҫ. Вӑл йынӑшса ячӗ. Ӑна галстукӗнчен ярса тытрӗ те, ҫурри пӑвса, каллех туртрӗ. Вӑл ҫӳлтен ӳкичченех ҫаврӑнкаласа выртрӑмӑр та, ӑна янах шӑмминчен ҫапрӗҫ, унтан ӑна нумайччен тӑнсӑр усракан мӑйӗнчен ҫапрӗҫ.
  
  
  Самантлӑха вӑл ӑна вӗлересси ҫинчен шухӑшларӗ. Ӑна пӑвса пӑрахма та пултарнӑ. Анчах ку мана айванла пек туйӑнчӗ. Ӑна раунд выляса илетӗп, анчах мч выляса яратӑп. Ку вилӗм пирӗн вилӗм приговорне пӗлтернӗ пулӗччӗ. Пирӗн урлӑ атс пӑслансан, лао-Цзэн ҫавӑнтах персе пӑрахма команда панӑ пулӗччӗ. Те пире ахаль персе вӗлерчӗҫ, те хӑйсен лӑплантаракан шприцӗпе вӗлерчӗҫ. Вара вӗсем пире вӗлереҫҫӗ. Ҫав вӑхӑтрах атс ҫемйи тухмалли вӑтӑр пилӗк тӑванпа пӗрле пурӑннӑ пулӗччӗ. Ҫук, лао-Цзенӑн ӗмӗтне вӑхӑтлӑха хӑварсан авантарах пулӗ. Пӗр вӑхӑтлӑха та пулин.
  
  
  Манӑн Куойӑн тӑнсӑр кӗлеткипе ӗҫлемеллеччӗ. Ӑна пилӗкӗнчен брелок хывса илнӗ. Ку ҫӑлкуҫсен коллекцийӗ пулнӑ. Ҫирӗм ҫултан кая мар пулмалла. Вӗсенчен пӗри эго-лабораторин уҫҫи пулмалла. Ҫак лабораторие те лекессе шаннӑ вӑл.
  
  
  Унтан вӑл ҫак шурӑ халатшӑн тӑрӑшнӑ. Пӗр енчен пӑхсан, ку мана кӑштах маскировка памалла. Хыҫалта та. Кирек мӗнле пулсан та, ҫав манахсем пӗрмаях куҫӗсене уснӑ.
  
  
  Эпир рольсене улӑштартӑмӑр. Ку хутӗнче вӑл вилӗ груз пулнӑ, ҫавӑнпа та ӑна хывма мана йывӑр пулнӑ. Ӑна брелок пилӗкӗнчен ҫакса янӑ та шурӑ пальто тӑхӑннӑ. Вӑл Куой тухтӑртан сакӑр дюйм ҫӳллӗрех, анчах ку мана питех пӑшӑрхантармарӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ, ҫак хускалман карла ҫавӑрчӗ те ӑна мамӑк утиялпа витрӗ. Вӗсем йӗркеллех сӑнанӑ пулсан, ҫывӑраканнисене те тупнӑ пулӗччӗҫ. Ытлашши тимлӗн тӗрӗслеччӗр кӑна.
  
  
  Вӑл хӑй ӑнӑҫлӑ пулассине тата ытти ҫывӑх курассине питӗ шаннине ӑнланчӗ.
  
  
  Вӑл лӑпкӑн ҫывӑракан Тарӑ ҫине юлашки хут пӑхса илчӗ те коридора тухрӗ.
  
  
  Ӑҫта каймалла?
  
  
  Лаборатори ҫак ҫуртра вырнаҫнӑ пулмалла. Тен, вӑл залра, хуҫалӑх ҫурт-йӗрӗсем тавра, кӑшт аяккарахра ларать пулӗ. Ҫавӑнпа та малтан манӑн май тупмалла пулчӗ.
  
  
  Пысӑк чул коридорта сивӗ те тӗттӗм. Стенасем ҫине пӗр пек хушӑксем туса лартнӑ ҫурта ҫутисем ҫеҫ курӑнаҫҫӗ. Кун та, ҫӑрасем те пулнӑ. Халӗ пушанса юлнӑ манахсен пӳлӗмӗсем-и? Е тӗрме камерисене йышӑннӑ-и?
  
  
  Эпӗ сулахаялла пӑрӑнтӑм та коридор тӑрӑх икӗ вӗҫӗпе утрӑм. Вӑл тулти кун тӗлне тухатчӗ. Алӑка хупман. Манӑн пилӗк ҫинчи Куой уҫҫисем валли сӑнчӑр пур пулин те, эпӗ пӗтӗм королевствӑн уҫҫисем пуррине туятӑп.
  
  
  Каҫ уяр та лӑпкӑ. Тӳпе тӗттӗмленсех ҫитмен пулин те, ҫӑлтӑрсем курӑнма пуҫларӗҫ. Тӑххӑрмӗш е вунӑ сехет ҫурӑ ҫеҫ пулнӑ, анчах даос-тӑвансем пӗр чӗнмесӗр шеренгӑпа пысӑк ҫурта кӗнӗ, унта ih общежити вырнаҫнӑ пулмалла.
  
  
  Ку вӑл лаборатори пулма пултарайманнине пӗлтерет.
  
  
  Пӗтӗмпе те пилӗк корпус кӑна.
  
  
  Комплекс ҫурчӗсене пурне те пӗр фут хулӑнӑш йывӑр кӑвак чул тавра туса лартнӑ. Укҫа тытатӑп, вӗсене алӑпа тунӑ. Аслӑ китай стени пекех чун-чӗререн. Анчах кайран ҫав строительсен мӑн аслашшӗсем. Ку ҫуртсене ултҫӗр ҫул ҫеҫ тунӑ. Анчах. Малтан ку крепость пулнӑ. Е, тен, вӑл яланах мӑнастир пулнӑ.
  
  
  Лао-Цзен, ҫавӑн пекех пирӗн "хӑна пӳлӗмӗсем" пилӗкшер ҫуртлӑ чи пӗчӗк пӳрте кӗчӗҫ. Хыҫалта, пур еннелле те тӑсӑлса, мӑкӑнь уйӗсем курӑнаҫҫӗ. Сулахайра, икӗ хутлӑ пысӑк тӳркӗтеслӗхре, манахсен ҫывӑрмалли пӳлӗмӗсем вырнаҫнӑ. Ӑна хирӗҫ амбар евӗрлӗ ҫурт туса лартнӑ. Ҫапла вара икӗ корпус юлчӗ.
  
  
  Пулма пултаракан лаборатори вырӑнне ӑна чи инҫетри флигеле суйласа илнӗ. Тен, чӳрече ҫинчи икӗ решеткепе мӑрье тавра тӗтӗм мӑкӑрланни мана пулма пултарнӑ. Эпӗ ӑна: ку ухмахла суйласа илни те мар, тесе калама тӑрӑшатӑп.
  
  
  Ку ӗҫе вӑл питӗ ансат тунӑ. Ӑна та алӑка сыхлакан кӗнекесемпе mimmo иртсе кайрӗ. Сарлака коридор хӑйне хӑварнӑ ҫын пекех. Нӳрӗ те пушӑ. Вӗсем ҫуртасем вӗт. Хӑрамасӑр, вӑл пӗр пӳлӗм суйласа илчӗ те, шалта сас-чӳ ҫуккине пӗлес тесе, пӗр самантлӑха унпа юнашар чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна ҫӑрапа питӗрнӗ. Алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Ку монастырь кельи пулнӑ. Кровать пӳлӗм кӗтессине чӑптапа витнӗ.
  
  
  Унта рак хуранӗ, минтер, темиҫе кӗнеке тата вуламалли пӗчӗк лампа пулнӑ. Ӑна лампа ҫутрӗ те кӗнекесем ҫине пӑхрӗ. Вӗсем-марксистла Библин икӗ томӗ: "Коммунистла манифест" тата "Капитал", ҫавӑн пекех темиҫе брошюрӑсем. Ӑна ih ҫуласа илнӗ. Вӗсенчен пӗри " вӑйсӑрланнӑ ҫӗршыва мӗнле туртса Илес?"тепри", мӗнле сирпӗнтерес-ха манӑн ҫав тери вӑйлӑ ҫӗршыва?"Ку Ӗҫе Исландисӗр пуҫне пурне те Хутшӑнчӗ.
  
  
  Кунта, паллах, манах пурӑннӑ. Анчах даос манахӗ мар. Коммунистла манах. Ҫак хаяр, коммунистла аскетсенчен пӗри. Пӗлесчӗ, ҫак пӳлӗмсем тавра мӗн чухлӗ ӗҫ пулнӑ-ши? Анчах эпӗ вӑхӑта ахалех сая ятӑм. Вӑл камерӑсем витӗр тухрӗ те ытти йывӑҫ алӑксем пекех малалла утрӗ. Эпӗ ӑна мӗнле палламаллине, тӗрӗс алӑк мӗнле курӑнмаллине пӗлмен. ЭПӖ ЛАБОРАТОРИН мӑчлатакан саспаллиллӗ неон коробки пуласси ҫинчен шухӑшламан та. Анчах темшӗн эпӗ алӑк урӑххи, тен, ку чухнехи пек те мар пулӗ, тесе шутланӑччӗ.
  
  
  Таҫта ман хыҫра алӑк хупӑнчӗ. Ҫемҫе shaggy ман пата пычӗ. Вӑл пӗр арҫын пулнӑ. Пуҫне пӗшкӗртсе, янахне хӑрах аллипе хупласа, вӑл малалла утрӗ: шӗвӗр вӗҫлӗ генетикӑллӑ проблема ҫинчен шухӑшлакан Куойсем.
  
  
  Арҫын ман ҫине пӑхмасӑрах mimmo иртсе кайрӗ те коридор тӑрӑх малалла пӑрӑнса ҫухалчӗ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ манӑн хӑвӑртрах решени йышӑнмалла. Вӑл халӗ пулнӑ вырӑнтах юлма пултарнӑ, ҫавӑнпа та хӑй ҫине шанмасӑртарах пӑхма пултарнӑ. Хӑрушсӑртарах пулма пултарнине вӑл тулалла тухма пултарнӑ, анчах усӑллах мар.
  
  
  Ҫавӑн пекех эпӗ хам мӗн тӑвас тенине тупаймӑп тесе икӗ шанчӑк та пурччӗ. Анчах ҫак шухӑшсене парӑннӑ пулсан, вӑл Ханоя вӑрттӑн агент мар, Нью-Джерсире бухгалтер пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл малалла утрӗ, ҫул кукринелле пӑрӑнчӗ. Нью-Джерси тӑрӑх присяжнӑй бухгалтерсем аллӑ пин ҫын, тӑхлан труба ман пуҫа кӑшт ҫеҫ перӗнмесӗр аялалла усӑнсан, ман хыҫри стена ҫумне кӗмсӗртетсе пырса ҫапӑнсан, кулса илчӗҫ.
  
  
  Вӑл, йынӑша-йынӑша, чӗлӗм вӗҫне хатӗр тытса, мана кӗтсе тӑрать. Труба стена ҫумне пырса ҫапӑннӑ самантра ӑна сулӑран ярса тытрӗ те пӑрчӗ, анчах ку труба тӑхланран тунӑ пӗртен-пӗр труба мар. Ку власть ҫирӗп пулнӑ. Чӗлӗмне ҫаплах тытса, вӑл тата тепӗр хут персе ячӗ, хальхинче ман ҫӳлли ҫине тӗллерӗ. Анчах халӗ ӑна ҫирӗп алӑ сыппинчен ярса тытрӗ те чӗркуҫҫипе ҫапрӗ...
  
  
  Вӑл филиалччӗ. Ӑна вӑл хакламан. Крахмалне ҫуха ҫумне ҫапса ҫӗмӗрме те пӗрре ӑнӑҫлӑ ҫапни ҫитместчӗ.
  
  
  Кун пирки вӑл пӗтӗмпех тӗрӗс каларӗ. Эпӗ иккӗмӗш хут ҫапсан, вӑл ман урана чӑмрӗ те, вӑл ҫӗре ӳкрӗ. Вӑл ман ҫине утланса ларчӗ те мана хӗнеме пуҫларӗ. Вӑл ҫаврӑнса выртрӗ, анчах мана пыртан ярса тытрӗ. Iso ӑна, аллисене, пӗтӗм вӑйран хӑй ҫумӗнчен уйӑрма тӑрӑшрӗ, анчах мана хам ҫителӗксӗр тӑрӑшнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Вилес умӗн ҫав минут питӗ ҫутӑ. Темиҫе хутчен те вӑл вилӗмрен пӗр минутра ҫеҫ пулнӑ, юлашки минутсенче кӑна сехет ҫав тери уҫҫӑн чарӑнса тӑнӑ.
  
  
  Трубка урайӗнче выртать, эпӗ ӑна ниепле те ӑнланса илейместӗп. Вӑл пӗр фокуслӑ хускану ҫине интересленсе пӑхать. Манӑн урасем ҫурӑмпа. Вӑл урисене ҫӗре тӑратрӗ те, юланутҫӑна пӑрахса хӑварма хатӗр лаша пек, тапкаланчӗ. Ку ӑна йӗнер тавра ҫапса ӳкермерӗ, анчах вӑл кӑштах тытӑнса тӑраймарӗ, эпир каллех ҫӗре перӗнсен, вӑл сылтӑмалла улттӑмӗш дюймра пулчӗ. Манӑн алӑ трубкӑна сӗртӗнчӗ те, ӑна пуҫӗнчен те ытларах ҫапрӗ.
  
  
  Тьфу.
  
  
  Вӑл ман ҫинчен шуса анчӗ те чул урайӗнче пӗр хускалмасӑр выртрӗ, унӑн пуҫӗ ҫинчи пысӑк хӗрлӗ суран тӑрӑх юн сӑрхӑнса анчӗ. Юн нумай юхмӗ вӑл. Вӑл вилнӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна кунта хӑварма пултараймарӑм, ҫав ӳте пӗр вӑхӑт хушши сӗтӗрсе пыма пултараймарӑм. Эпир тепӗр йывӑҫ кунран темиҫе футта — тата тепӗр камерӑран. Ӑна уҫса шала туртса кӗртрӗм.
  
  
  Алӑк патӗнчи сасса илтсен, вӑл ун ҫине пӗшкӗнчӗ.
  
  
  — Проблемӑсем-и, доктор?
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Вӑл курпунланнӑ, халӗ ӗнтӗ манӑн пӗвӗм те, пит-куҫӑм та мана палӑртас ҫук. Вӑл Хӑйӗн Сассине Куойӑнни пекех ҫӳллӗ тума хӑтланчӗ.
  
  
  "Вӑл сывалать".
  
  
  "Эпӗ ӑна саншӑн мӗн те пулин тума пултаратӑп-и?'
  
  
  "Эпӗ пулмасан, ӑна ан чӑрмантарччӑр".
  
  
  — Анчах ку манӑн пӳлӗм.
  
  
  — Апла пулсан, ҫак пӳлӗме ил, ҫӗвӗҫе ил. Ку математикӑпа кану кирлӗ. Манӑн ҫӳллӗ сасӑ кӑштах пусӑрӑнчӗ, анчах вӑл ҫакна асӑрхамарӗ пулас.
  
  
  — Ҫапла, тухтӑр, - терӗ вӑл кӗскен. Унтан сулахаялла пӑрӑнчӗ. Вӑл, хӑй приказсене пӑхӑнманнине систерес тесе, хӑй хыҫҫӑн алӑка ытлашши хытӑ хупсан, эпӗ ун ҫинчен пӗлни уншӑн пурпӗрех пулнӑ.
  
  
  Ӑна, хӑй тӗпчев вӑхӑтӗнче тунӑ йӗркесӗрлӗхӗн масштабӗсене хаклас тесе, пӗр минут хушши сӗм тӗттӗмре ирттерчӗ. Халлӗхе вӑл нимӗн те тупаймарӗ. Йывӑрлӑхсемсӗр пуҫне. Тен, эпӗ ҫав ҫуртра пулман пулӗ, телей пулман пулсан, вӑл ӑнран кайнӑ пулӗччӗ. Ӑна насауран пӑрахса кайнӑранпа пурте урӑхла пулса пынӑ. Анчах тепӗр енчен, вӗсем йӑнӑшнӑ. Тарӑпа арӑмӗ эпир общежитисенче пулнӑ иккен. Пӗрле, чӗррисем, штаб-атс хваттерӗнче. Халӗ ӗҫе тытӑнасси ҫеҫ юлчӗ. Вӑл алӑка уҫрӗ те коридоралла пӑхрӗ. Эпӗ туни питӗ лайӑх пулчӗ. Шӑпах ҫак самантра зал вӗҫӗнче алӑк уҫӑлчӗ те, сасӑсем ӳпкелешни илтӗнчӗ. Малтан виҫҫӗн пулнӑ. Алӑк патӗнче виҫӗ турат тӑраҫҫӗ, пӗр-пӗрне ырӑ каҫ сунаҫҫӗ. Вӗсем пурте акӑлчанла калаҫаҫҫӗ. Вӑл ку ih тренинг пайӗ пулнине тавҫӑрса илчӗ. Унтан алӑк сарлакарах уҫӑлчӗ те, конвейер ленти вӗҫӗнче тӑнӑ пек пулчӗ. Иккӗ... тӑваттӑ... вуннӑ... вунсаккӑрта... ҫирӗм пӗр экземпляр. Сӑрӑ клонсем.
  
  
  Тӗлпулу е мӗн те пулин пулчӗ-и? Вӗсем хӑйсен пӳлӗмӗсене кайрӗҫ. Ӑна лаборатори вырӑнне атс вырнаҫтарма палӑртнӑ.
  
  
  Картер тӑхлан трубапа пӗр вӑхӑтрах ҫирӗм пӗр ҫынна вӗлерекен хӑрушӑ сценӑна кӗтетӗр пулсан, эсир йӑнӑшрӑр. Ним чӗнмесӗр ӑна хупрӗ те каллех чӳрече патнелле утрӗ.
  
  
  Анчах та эсир манӑн ыйтусем пӗтессе кӗтетӗр пулсан, сирӗн тата кӑштах тӑхтамалла пулать. Вырӑн пуш-пушах пек туйӑнать. Кӗске кастарнӑ лутра вӑрман хӳттипе вӑл юлашки ҫурт патнелле утрӗ. Ку лаборатори пулнӑ пулмалла.
  
  
  Вӑл ҫак пур ҫӗрте те ҫӳрекен манахсен туратне сыхлама пӗр кунлӑха тенӗ пекех хатӗрленнӗ. Ҫуралнӑ чухнехи идентлӑ атссем хушшинче тата манахсем хушшинче, пӗр пек сӑн-питлӗскерсем, хырнӑ пуҫсем ҫинче те пӗр пекех курӑнаканскерсем, эпӗ пуканесен шутне чӑн-чӑн пысӑка хунине туйрӑм. Эмун тӗрлӗ персонажсем тума тивнӗ чухне ҫеҫ такамӑн ӑсӗ ҫитнӗ.
  
  
  Эпӗ шӑпах вӑл ниҫта та сиксе тухнӑ кунран пилӗк ярдра mimmo ҫурт тӗлӗпе иртсе пыраттӑм.
  
  
  "Халӗ те ӗҫре-ха... тухтӑр-и?"
  
  
  Юлашки сӑмахра акцент ҫак "тухтӑра" тата ҫӗр ҫултан ӗненменнине пӗлтернӗ. Ӑна Вашингтонри маскировка отделне, кивӗ ырӑ спецэффектсем тӑрӑх ывӑнса ҫитнине туйса илчӗ. Вӑл кӗсьери тӑхлан трубкӑна аллипе чӑмӑртарӗ те ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  Филиал мана пистолет тытса кӗтсе тӑчӗ. "Питӗ аван, N3, - терӗ вӑл. Унӑн тутисем йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗҫ. "Турӑҫӑм. мӗнле ӳссе ҫитӗннӗ эсир, куй тухтӑр.
  
  
  Вӑл пирӗн еннелле пӗр утӑм та ярса пусмарӗ, ҫапах та эпӗ ӑна ниепле те ӑнланаймастӑп.
  
  
  - Аван."Эсӗ темле таса ӗне тенине илтрӗм эпӗ. Эпӗ сана вӗлерме пултараймастӑп. Анчах вӗсем сана каялла тавӑрӑнтарасса шанатӑп эпӗ. Кай каялла.
  
  
  Вӑл отель мӗн иккенне пӗлет. Вӑл мана вӗлерме пултараймарӗ, анчах вӑл мана тӑхланпа хӗнесе тӑкатех. Пуля аманса пӗтнӗ характеристикӑсене ачасене памаҫҫӗ. Ӑна сиен кӳмелле пулнӑ. анчах эпӗ ӑна кӗтмен ҫӗртен тӗл пулнӑ пулӑттӑм. Вӑл пеме ӗлкӗриччен. Тӗл тивертеймесен те, ҫак 45-мӗш калибрӑн сасси кунта пӗр взвода явӑҫтарӗ.
  
  
  Вӑл чул катӑкӗ пек пӗр хускалмасӑр тӑрать. "Васка, - терӗ вӑл.
  
  
  Ольга ун ҫине ҫаплах чул пек пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Мӗншӗн? Мӗншӗн тумалла-ха манӑн? Эпӗ сире нимӗн те тумастӑп пулсан, эсир мана пеме пултараймастӑр. Эсӗ мана ыраттарма та пултараймастӑн, - суйрӑм эпӗ. "Унӑн отрячӗ ман валли хатӗрленӗ пысӑках мар операцие вӑраха ярӗ". Ҫавӑнпа та эсир ӑна каялла тавӑрас тетӗр пулсан, малтан мана ӗнентерме тивет.
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. Наукӑна пысӑках мар тӳпе хывнӑ-ши эпӗ, ҫук-ши, тесе вӑл пӗрре те иккӗленмен. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл иккӗленет. Вӑл мана тарма ирӗк парсан, унӑн проблемисем пулаҫҫӗ. Вӑл мана пульӑсемпе ислетсен, унӑн тата пысӑк инкек пулма пултарать. Ку ӗнтӗ кулаксемпе тытӑҫма чӗннине пӗлтернӗ.
  
  
  Вӑл чӗннине йышӑнчӗ. Анчах чи малтан вӑл кулаксем мар, каратэ пулнӑ. Каратэре манӑн хура пиҫиххи пур. Анчах манӑн та хура тӑхлан труба пурччӗ. Пурте питӗ лайӑх шухӑшласа хунӑ. Го иккӗмӗш хут ҫур сехетре манӑн ӳт-пӳ пулчӗ, унран хӑтӑлмалла пулчӗ.
  
  
  Мӗнех вара, сирӗн сассӑр ҫак хупӑ сарай пулнӑ. Анчах Куой тухтӑрӑн унӑн ҫӑраҫҫи пулма пултарать. Мана ултӑ хут тытӑнса пӑхмалла пулчӗ, анчах юлашкинчен алӑк уҫӑлчӗ. Ӑна филиал виллине шала сӗтӗрсе кӗнӗ те сеаль алӑкне питӗрсе хунӑ.
  
  
  Манахсем ҫаплах пуҫӗсене усса лабораторие кӗмелли вырӑна хуралласа тӑраҫҫӗ. Ку ӗненмелле мар пулнӑ. Клонсем ih тӑван пулнӑ пулмалла, анчах вӗсем пурне те курнӑ, нимӗн те туман. Тарӑ даос моралӗн ӑнлантарӑвне вӑл кӑштах ӑнланма пуҫларӗ. Вилӗм ҫук, асӑрхаттарусем те ҫук, ҫавӑнпа та эсир пире, ыттисене, хирӗҫ пулсан. эсӗ нимӗн те тумастӑн. Ӑна, лаборатори алӑкӗнчен ярса пусрӗ.
  
  
  Ҫак ҫуртӑн интерьерӗ ытти ҫуртсенчен уйрӑлса тӑнӑ. Унта мӑнастирӗн пысӑках мар приемнӑйӗ тата икӗ хутлӑ пысӑк шурӑ кун пулнӑ. Вуннӑмӗш ҫӑраҫҫи мана кӗме май пачӗ те, кун уҫӑлса кайрӗ.
  
  
  Эпӗ вӑл хӑҫан та пулин пулнӑ начар вырӑн пулӗ тесе шутлатӑп.
  
  
  Стена ҫумӗнче темӗн чухлӗ пысӑк кӗленче пробкӑсем, вӗсем ҫинче ҫимӗҫсем ӳсеҫҫӗ. Ӑна сире сӗнетӗп те ҫырса яратӑп.
  
  
  Ытти пробиркӑсем те пулнӑ. Пӗчӗкрех япаласем-шӗвекре ишсе ҫӳрекен япаласем. Вӑл аллӑ ҫын шутланнӑ. Вӗсем тавра кам ҫын пулнӑ, кам ҫук, вӑл калама пултарайман. Пӳлӗм варринче пукан ларать. Nen ҫинче шапасемпе йӗкехӳресем тултарнӑ читлӗхсем, ӑна крылов ҫутса янӑ вӑхӑтра тинӗс сыснисем пулнӑ.
  
  
  Ӑна хирӗҫ кабинет. Лабораторирен пысӑк кӗленче чӳрече уйӑрса тӑрать, анчах вӑл унтан пурне те сӑнама май парать. Чӳрече патӗнчи стена ҫумӗнче ухмаха ернӗ кирек мӗнле ученӑйӑн та ӗмӗчӗ пулнӑ. Улттӑмӗш метрлӑ рабочи пукан ҫинче хӑмпӑланса тӑракан пичкесем, электричество ӑшӑтмалли ҫӗленсем, шыв конденсаторӗсем тата газ факелӗсем лартса тултарнӑ. Пӗтӗм вырӑна темле тимӗр чаршавпа хупланӑ, кӑмака тӑрринчи карӑнчӑк евӗрлӗ, унтан ванман кӗленче чаршав хӑпарать, вӑл пурне те хупласа тӑрать.
  
  
  Анчах ку пӗтӗмпех мар-ха.
  
  
  Лабораторин хыҫалти пайӗнче Тата икӗ алӑк пур, Шӑпах Куой кабинечӗн алӑкӗпе юнашар. Вӑл ҫӑраҫҫисемпе аппаланнӑ та ih уҫнӑ. Вӑл каллех ансӑр коридора тухрӗ. Ултӑ йывӑҫ алӑк.
  
  
  Ӑна пӗрремӗш ҫӑраҫҫи тупнӑ.
  
  
  Кӗтесри урайӗнче пӗр ҫирӗм ҫулсенчи ҫамрӑк тайец сулкаланса тӑрать. Вӑл мана курчӗ. вӑл нӑйкӑшма пуҫларӗ те хӑйӗн кӗтесне упаленсе кӗчӗ.
  
  
  Тепӗр пӳлӗмре тискер те пушӑ куҫлӑ карчӑк ман ҫине сиксе ларчӗ те мана кӑкӑртан тискеррӗн, тӗлсӗр-палсӑр ҫапма пуҫларӗ. Ӑна ee аллинчен ярса тытрӗ те ҫемҫен, анчах ҫирӗппӗн каялла тӗртсе ячӗ. Ман вырӑнне вӑл ҫемҫе йынӑшма пуҫларӗ. Вӑл каллех алӑка хупрӗ те пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ.
  
  
  "Эпӗ те наркотиксемпе лабораторире эксперимент турӑм", - терӗ Куой. Наркотиксем ӑс-тӑна улӑштаракан малта пыракан ҫынсем, терӗ вӑл. Мӗнех вара, ҫак икӗ шухӑш улшӑннӑ пулмалла. Наука малалла шӑвать. Ӑна вӑл ҫак самантра ҫителӗклех курнӑ пулӗ тесе шутларӗ.
  
  
  Ӑна, лабораторие таврӑнса, офис Куой патне кӗрсе тухнӑ.
  
  
  Стенасене кӗнекесем, папкӑсем ҫапса тултарнӑ. Унӑн архивӗ пулмалла. Ӑна ҫав пукана ухтарчӗ. Эпӗ хам мӗн тупасса пӗлмерӗм. Анчах эпӗ тупни питӗ лайӑх пулчӗ. Сакӑр ҫӑраҫҫи пухнӑ. Ӑна мана лабораторипе камерӑсем патне кӗме май паракан пиҫиххи уҫҫисемпе ih танлаштарчӗ. Ҫапла. Пурин те хӑйӗн шӑнкӑравӗ пулнӑ. Ӑна минутра дубликатсен пӗчӗк наборне тыттарчӗ. Унтан ман пуҫа тепӗр шухӑш пырса кӗчӗ те, вӑл ihe хӑравҫӑсен каймине пытарчӗ. Эпӗ ҫӗнтерес шанчӑк ӳснӗҫемӗн ӳссе пычӗ.
  
  
  Ӑна хӑй хыҫҫӑн лаборатори алӑкне хупрӗ те, пуҫне уснӑ манахсен mimmoне, ҫӗрле тухса кайрӗ.
  
  
  Ҫурма ҫула ҫитеспе вӑл темле тӗлӗнмелле япала курах кайрӗ. Икӗ манах хӗрсе кайсах тавлашаҫҫӗ. Тӗлӗнмелле, ку манахсем пӗр сӑмахпа каласан калаҫма пултарнӑ, анчах вӗсем пӗр-пӗринпе тавлашнинчен те тӗлӗнмеллерех. Ӑна, эпӗ mimmo урлӑ каҫнӑ чух, темӗнле тӗмсем хыҫне пытантӑм, халӗ вӗсем чӗнмерӗҫ.
  
  
  Комплекс тӑрӑх каймалли ҫулӑн юлашки сюрпризӗ те пулман. Унӑн отелӗ, манӑн вӑхӑт пултӑр. Вӑл сехет ҫурӑ яхӑн ҫук пулмалла. Ӑна куйӑна икӗ сехет хушши ҫапнӑ пек туйӑнчӗ, анчах пурпӗрех теветкелленсе тӑчӗ. Ӑна курсан, пирӗн ҫуртӑн тӗп хапхи патне ih икӗ манах хуралласа тӑнӑ. Вӑл тухса кайнӑ чух пулман. Анчах вӗсем, ыттисем пекех, пуҫӗсене усрӗҫ те ман ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӗҫ.
  
  
  Коридорта эпӗ никама та курмарӑм. Вӑл хӑвӑрт та пӗр сас-чӗвсӗр пирӗн камера кунне ҫитрӗ. Алӑка хуллен уҫрӗ. Тарӑ ҫаплах унта пулнӑ-ха. Ҫывӑрать - ха. Ӑна камера урлӑ тепӗр кавир ҫине пӑхрӗ. Куй ҫаплах унта пулнӑ-ха. Хӑйӗн ӗҫне шанса, вӑл пӳлӗме кӗчӗ. Анчах вӑл ун пек шанма кирлӗ пулман.
  
  
  Икӗ алӑ мана хыҫалтан ярса тытрӗ. Алӑ ман мӑй тавра хупӑнчӗ. Вӑл вӗҫерӗнме хӑтланчӗ, анчах тепӗр алли ман ал сыппине хӑй вырӑнӗнчех тытса чарчӗ те, ҫав алӑ ман мӑйран ҫирӗпрех пӑчӑртансан, ҫаннине тавӑрса ячӗ. Вӑл каялла пӑхрӗ. Вӗсем икӗ манах пулнӑ. Вӗсем ман хыҫҫӑн ним чӗнмесӗр пычӗҫ пулмалла. Виҫҫӗмӗшӗ мана алӑк хыҫӗнче кӗтсе тӑчӗ. Шприцпа. Куй тухтӑр кровать ҫинчен тӑчӗ. Унӑн чӗри ыратса кайрӗ. Вӑл улттӑмӗш вӑйлӑ алӑсенчен хӑтӑлчӗ те, хӑйне алла илме пултарайман пӗрремӗш манах ҫине ҫиленсе пӑхрӗ. Сӑмахран, икӗ ҫекундран кролик шӑтӑкӗ уҫӑлчӗ те, вӑл ӳкме пуҫларӗ.
  
  
  Тарӑнрах.
  
  
  Тарӑнрах та тарӑнрах.
  
  
  Каллех Тӗлӗнмелле ҫӗршывра.
  
  
  
  
  24 сыпӑк
  
  
  
  
  Тарӑ яланлӑхах манпа темскер ӑнланмалла мар калаҫса ларчӗ. Ун ҫинче хӑйӗн шупка-кӗрен трусикӗсем. Хулпуҫҫийӗсем ҫинче тӑваткал марля хӑю. Вӑл пуҫне хулпуҫҫи ҫине хучӗ. Унта та ҫавӑн пекех марля тӑваткалӗ пур.
  
  
  Ҫакна вӗсем тунӑ. Вӗсем пире вакцинӑларӗҫ.
  
  
  Ҫак наследниксем пробиркӑсенче, таҫта лабораторисенче, такӑнакан йӗкехӳресемпе шапасем хушшинче ишсе ҫӳренӗ ӗнтӗ.
  
  
  Вӑл кровать ҫинчен сиксе тӑчӗ.
  
  
  — Лӑплан, - терӗ вӑл. "Лӑплан. Эсӗ ытла та вӑйсӑр - ха. Кун хураллаҫҫӗ. Халлӗхе эпир нимӗн те тума пултараймастпӑр. Вӑл ҫаврӑнчӗ те темскер мӑкӑртатма пуҫларӗ. Вӑл, унӑн сӑмахӗсенчен мӗн те пулин ӑслӑ япала ӑнланма тӑрӑшса, пуҫне сулкаларӗ.
  
  
  Унтан ӑна курчӗ. Вӑл манахпа калаҫать. Ку тарабарщина халӗ талӑкри паллӑ диалект пулмалла. Ку ӗнтӗ иккӗмӗш хут пуҫланнӑччӗ, мана лӑплантаракан опыт хӑйӗн ӑс-тӑнӗ пирки иккӗлентерчӗ.
  
  
  Арҫын урайӗнче апат-ҫимӗҫ турилкки тытса ларать, ҫав турилкке пирӗн камерӑна хутшӑнать. Вӑл та ыттисем пекех курӑнать. Шакла пуҫлӑ. Анчах вӑл куҫне уҫсан, вӑл хӑйне уйрӑм ҫын иккенне ӑнланчӗ. Ун пек куҫсене вӑл халиччен нихҫан та курман. Вӗсенче этемлӗхӗн миллион ҫулӗсен мӗнпур пӗлӗвӗпе айӑпсӑрлӑхӗ пур.
  
  
  Тарӑ ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Нина Тан-настоятель. Вӑл пире пулӑшма килнӗ. Пирӗн edа наркотикпа имҫамламаннине ӗненес тесен те юрать. Вӗсем пире ыйхӑлаттарасшӑн". Ee сасси кӑшт чӗтренерех тухрӗ.
  
  
  Ӑна, нина ҫине, ҫак вӗҫӗ-хӗррисӗр куҫсенчен пӑхрӗ. — Вӑл пире пулӑшакан пӗтӗм пулӑшу - и?
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Эпӗ пӗлместӗп. Кирек мӗнле пулсан та пире ҫав ӗненӗве хирӗҫ пулӑшас пулать. Кирек мӗн пулсан та, пирӗн ирӗк пулмалла, — Ну, Калӑпӑр, Турӑ ирӗкӗ. Вӑл ҫакна тума кансӗрленӗ пек, ҫакӑ ӑна пӑшӑрхантарнӑ пек туйӑнать".
  
  
  — Мӗнле тӗн вӑл, мур илесшӗ, - терӗм эпӗ. - наркотиксене наказани пани Тата ҫынсене Турӑ ирӗкӗпе вӗлерни Пулать-и?»
  
  
  Вӑл ман ҫине лӑпкӑн пӑхса илчӗ. Вӑл ҫапла хӑтланни ҫын вӗлерессине сирсе яма пултараймасть, тет. Вӑл вӗлерекене ҫеҫ витӗм кӳме пултарать. Вӑл нимӗн те тумасан, вӗсем пире вӗлереҫҫӗ. Вӑл пире пулӑшсан, эпир ih вӗлеретпӗр.
  
  
  — Уншӑн пурте вӗлереҫҫӗ-и?
  
  
  Вӑл чӑнласах пуҫне сулчӗ. "Ку пӗтӗмпех уншӑн вӗлерни".
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ. — Апла пулсан, мӗншӗн пулӑшать вӑл пире?
  
  
  "Вӑл пире шанӑҫсене танлаштарма пулӑшать", - тет.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Эпир иккӗн, пире цифра камерисем ҫине питӗрсе хунӑ. Хӗҫпӑшалсӑр. Тулта ih нумай. Пурте хӗҫпӑшалланнӑ. — Вӑл тӗрӗс калать-и ӑна?
  
  
  Манах темскер каларӗ. Тарӑ куҫарса пачӗ. "Вӑл пирӗн туйӑмсене ӑнланать, тет... анчах эсир ӑна ӑнланма пултартӑр тесен, отель пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл каларӗ... — вӑл, ман реакцирен хӑранӑ пек, иккӗленсе тӑчӗ. "Ӑнланни сире канӑҫлӑх кӳрӗ", - тенӗ вӑл.
  
  
  "Ах, ҫапла-и? Апла пулсан, ку аван. Вӑл мир ҫинчен ҫӑмӑллӑн калаҫать. Кунта, ҫак пӗчӗк даос храмӗнче. Анчах мӗнле унта? Хӑйӗн садӗнче ҫитӗнтерекен мӑкӑньсене пурнӑҫра хӑйсен ҫулне хывакан выльӑхсем пирки мӗнле? Ыйтӑр-ха унран, мӗн шухӑшлать вӑл ун ҫинчен. Тарӑ ҫӗрелле пӑхса ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  — Ну, васкӑр, - терӗм эпӗ. - Ыйт унран."
  
  
  Вӗсем пӗр-пӗринпе тата вунӑ минута яхӑн калаҫрӗҫ. Ку питӗ интереслӗ пулчӗ пулмалла. Нина Тан нумайччен шухӑша кайса тӑчӗ те хурлӑхлӑ сасӑпа калаҫма пуҫларӗ. Юлашкинчен Вӑл Тем каларӗ те Тарӑна каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ.
  
  
  "Вӑл ҫак опиум ҫинчен нимӗн те пӗлмен, - терӗ вӑл. "Вӑл унта мӗн пулса иртнине сахал пӗлет. Вӑл кунта хӑйӗн пӗтӗм пурнӑҫне ирттернӗ. Анчах вӑл: ӗненетӗп, тет, сан сассунта вут — ҫулӑм ялкӑшни тӑрӑх шутласан, — терӗ вӑл, — эсӗ универсальнӑй энерги ҫӑлкуҫӗ патне ҫывӑх. Унтан вӑл мана сире асӑрхаттарма каларӗ: кунта манахсем пурте манахсем мар. Хӑш-пӗрисем вӗсем тавра... ҫуррине яхӑн... ҫӗр ҫынна яхӑн... партизансем КАН".
  
  
  Эпӗ хам та ун пекки ҫинчен шухӑшланӑ. Ҫакна вӑл хӑйне курнӑ манахсене тата мана укол тума ярса тытнӑ манахсене ӑнлантарса пачӗ. Анчах ӑна юлашки мӑшӑр ыттисем пекех курӑннӑ. Куҫӗсем таранах. Вӑл, пуклак ҫилли вӑйланса пынине туйса, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. — Питӗ аван, - терӗм эпӗ, - пӗлме Кӑмӑллӑ. Апла пулсан, вӗсем тавра ҫурри партизансем. Анчах вӗсем пурте пӗр пек пулсан, эпир ih мӗнле пӗлме пултарӑпӑр-ха?
  
  
  Тарӑ штопора пачӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпир чӑнах та ун пек тума пултараймастпӑр", - тет вӑл.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те цифра камерисем тӑрӑх каллӗ-маллӗ уткалама пуҫларӗ. "Мӗнех вара, ҫак совеҫе лӑплантарма пултарать пулсан, вӑл пире темӗн каларӗ, анчах нимӗн те каламарӗ. Ун пек юмахсене эму килӗшет.
  
  
  Нина Тан тӑчӗ. Унӑн каймалла, - терӗ вӑл ҫепӗҫҫӗн. Анчах вӑл тепӗр кунне нӑйкӑшма тытӑнать. Вӗсем патне хорька, вӑл пире темиҫе даос банальноҫӗ хӑварчӗ:
  
  
  "Ӗҫ ҫынсем шухӑшланинчен сахалтарах ответ парать".
  
  
  "Идейӑсем хӗҫпӑшал вӑйлӑрах".
  
  
  Ҫакӑн хыҫҫӑн вӑл юлашки чаплӑ сӑмах хушса хучӗ::
  
  
  "Тӗлӗнмелле Кун пурте пулать". Ҫапах та ҫак ӑнлану уҫӑ бассейна уҫмалли уҫҫи пулнӑ. Ҫакӑн пек калаҫусем мана чӑнах та ухмаха кӑлараҫҫӗ. Анчах вӑл ман ҫине хӑйӗн ватӑ куҫӗсемпе пӑхса илчӗ те, самантлӑха ӑна нимӗн те туймарӗ. Самантлӑха вӑл пур ответсене те пӗлнӗ, ҫав ответсем тӗрӗс пулнӑ.
  
  
  Вӑл тухса кайрӗ, эпӗ ҫав ҫӑраҫҫи пирӗн алӑка питӗрнине илтрӗм. Сасӑ мана хаяр реальность патне илсе ҫитерчӗ. Манӑн кама та пулин чышкӑпа ҫапас килчӗ. Анчах унпа юнашар Пӗртен-пӗр Тарӑ ҫеҫ пулнӑ. Вӑл ҫаплах пӳлӗм тӑрӑх каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрерӗ.
  
  
  "Юрать — ха эсӗ халӗ мана ҫиленетӗн", - терӗ вӑл. — Мӗн ҫинчен шухӑшланӑ эсӗ ун чухне? Ҫакна ЭПӖ АX шанчӑклӑ агента вунӑ минутлӑха ҫавӑратӑп.
  
  
  — Эсӗ, хаклӑ ҫыннӑм, тытӑнса пӑхасчӗ хуть. Ҫак кирлӗ-кирлӗ мара тепӗр хут калас вырӑнне, ҫак ӑнлану мана канӑҫ кӳнӗ пулӗччӗ".
  
  
  "О, Турӑҫӑм. мӗнле айван эсӗ.
  
  
  "Ах. Юрать. Эсӗ ӑслӑ, унӑн пӗр татӑк сӳсмен.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Ӑна ун ҫинчен каламан.'
  
  
  Ах, ҫук-и?"Ӑна урайӗнчи минтерсенчен пӗрне ҫӗклерӗ те аллипе сулчӗ. Кусем пурте кунта, ачам, микрофонра. Кӑтартам-и ӑна?
  
  
  Вӑл каллех ассӑн сывласа илчӗ. — Ну, эпӗ ун ҫинчен хӑяматла каламастӑп. Унӑн гостиници кӑна, эсӗ ӑнлансан ҫеҫ...
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла. Ӑна пӗлетӗп. Вара ӑна тинех канлӗх парӑп".
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ, тепӗр минтер илчӗ те ман ҫине пӑрахрӗ. Ҫавӑн чухне пулса иртрӗ те ӗнтӗ ку. Ӑна алӑри минтерпе пирӗн ҫинелле ывӑтрӗ. Вӑл аяккалла чӑмрӗ, сулӑнса кайрӗ те каллех матрац ҫине анса ларчӗ. Унтан вӑл ман ҫине минтерсем ывӑтма тытӑнчӗ. Вӑл пысӑк хӗрлӗ минтер йӑтса тӑчӗ те мана унпа хӗнеме тытӑнчӗ. Ӑна ярса тытрӑм та каялла матрас ҫине тӗртрӗм, вара эпир урса кайсах чуптурӑмӑр. Ку пире кӑштах лӑплантарчӗ. Эпир йывӑррӑн сывласа илтӗмӗр те ыталанса илтӗмӗр. Ун чухне вӑл пирӗнте пулнӑ. Пурте шӑпах пирӗнпе пулнӑ чухнехи пек пулчӗ. Юлашки минутра ҫеҫ ман пуҫра шухӑш вӗлтлетсе иртрӗ. Вӑл каялла чакрӗ. — Ан пӑшӑрхан, - терӗ вӑл. "Вӗсем пире валли мӑшӑр-ачана тутарасшӑн пулсан, вӗсен тата темиҫе эрне кӗтмелле пулать". Анчах ку ӗҫ тухмарӗ. Кны-отель, ҫавна тума пире йӗрӗнтерет. Ӑна пирӗн ҫинчен анмалла та ачашшӑн чуптуса илмелле. "Каҫар хаклӑ ҫыннӑм. Хӑратӑп, кун пек хӑрушлӑха хирӗҫ каяс килмест манӑн.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен вӑл: "эсӗ тӗрӗс Калатӑн. Суйрӗ вӑл сана. Халӗ вӑл санран ача пулма пултарать". Вӑл мана чуптуса илчӗ. Ӑна санран ача кирлӗ.
  
  
  "Хальхи вӑхӑтра-и?'
  
  
  — Эпир кунтан тухсан, эпӗ ҫавӑн пек тӑвасшӑн. И... апла мар... ну, ӑна отель мар пулсан, вӗсем ҫакна ӑнланччӑр. Ӑна хама вӗлериччен луччӑ вӗлеретӗп. Анчах Эпӗ сана ӗненетӗп, Ник, - терӗ вӑл йӑл кулса. "Эсир пӗлӳ ҫӑлкуҫӗ патне ҫывӑх тесе шутлатӑп эпӗ. Ӑна ӗненетӗп, сирӗн кӑмӑлӑр ырӑ, сирӗн те телейлӗ ҫӑлтӑр, ҫав ҫын пире мӗн каланӑ пулӗччӗ-ши? Эсӗ пире кунтан туртса кӑларасса шанатӑп эпӗ ӑна.
  
  
  Унӑн ҫакӑн ҫинчен шухӑшламалла пулнӑ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ, алшӑллине хӑй тавра чӗркерӗ те каллех каллӗ-маллӗ уткалама пуҫларӗ. Халӗ ӑна хӑйӗн ырӑ кӑмӑлӗпе сигарета хаваслансах улӑштарнӑ пулӗччӗ. Ӑна чӳречерен пӑхрӗ. Кӑнтӑрла ҫитрӗ. Ӑна ҫур кун ҫухатнӑ.
  
  
  — Ӑна лаборатори тупнӑ, - терӗ ӑна эй. "Кил кунта.'
  
  
  Вӑл мамӑк тӳшек ҫитти тавра саронг турӗ те чӳрече патне пычӗ. Эпир сасартӑк ҫав тери хуйха ӳкрӗмӗр. Ӑна лаборатори ҫине кӑтартрӗ те, ӑҫта вырнаҫни ҫинчен каласа пачӗ. Эй, Куой пукан ҫинчен илнӗ ҫӑра уҫҫисене кӑтартрӑм. Вӗсем ман патӑмра пулнӑ-ха. - Пирӗн халь мӗн тумаллине пурне те кунтан тухмалла.
  
  
  — Санӑн пулать тесе шутлатӑн-и? - шӑппӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  — Паллах, — терӗм эпӗ, - Ылтӑн чун, телейлӗ ҫӑлтӑр-и? Estestvenno валли. Мӗнле йӑнӑшма пултаратӑп-ха эпӗ?
  
  
  Вӑл йывӑррӑн сывласа илчӗ те мана хӑлха вӗҫӗнчен ҫыртса илчӗ. "Питӗ аван", - терӗ вӑл.
  
  
  Ҫӑраҫҫисен ҫыххи кунне чанклатрӗ. Эпир иксӗмӗр те ҫывӑрнӑ пек туса хамӑрӑн кровать патнелле хӑвӑрт чӑмрӑмӑр.
  
  
  Алӑк каллех хупӑнчӗ. Ӑна, апат-ҫимӗҫ тултарнӑ поднос ҫине пӑхса илчӗ. — Пире каҫхи апат лайӑхрах, - терӗм эпӗ. - eda пире ӳсӗртет пулӗ, Тетӗп".
  
  
  "Мммм."Вӑл хӑйӗн кавирӗ ҫинче ӳкерӳ урокӗнчи модель пек авкаланать. "Ку апла пулманшӑн эпӗ савӑнатӑп. Вӑл выҫӑ пулас. Вӑл подносне лутра сӗтел патне илсе пычӗ те пӑсланса тӑракан чашӑк хуппине уҫрӗ.
  
  
  Ҫапах та вӑл ӑна шанмасӑр шӑршласа пӑхрӗ. Вӑл анасласа илчӗ. — Ан пӑшӑрхан, — терӗм эпӗ. - Ку китай eda. Эсӗ каллех тепӗр сехетрен вӑранатӑн.
  
  
  Эпир хамӑр ҫине илтӗмӗр. Вӑл пахча ҫимӗҫ рисӗ, eda ҫеҫ пулнӑ. Анчах ку тутлӑ, тутӑ пулнӑ. Ӑна, Тарӑ ҫине пӑхса илчӗ те, каллех хырӑмӗ выҫнине туйса илчӗ. Анчах кунпа тӑхтама тиврӗ. Тепӗр ҫӗрте тата тепӗр ҫӗрте. Вӑл ман ҫине пӑхнине туйрӗ, пуҫне ҫӗклерӗ, именчӗклӗн кулса илчӗ те каллех турилкке ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Ӑна ӑнланма тӑрӑшрӗ. Ку вӑл кӗтмен ҫӗртен именни пулчӗ. Манӑн унта тата нумайӑшне ӑнланмаллаччӗ-ха. Манӑн реакци хӗрарӑмсем ҫине яланах ансат. Ыйтусем сиксе тухсан, вӗсем йӗри-тавра, вӗсене хирӗҫ ҫӑмӑллӑнах ответлеме пулать, ҫапла та, ҫук та. Анчах ку хутӗнче йӗри-тавра нимӗн те пулман. Ыйтусем те мар, ответсем те мар. Ман хӗрарӑм мар, эпӗ ӑна кӑмӑллатӑп. Ахаль ятсем халӗ килӗшмеҫҫӗ.
  
  
  Вӑл куҫлӑх тӑхӑннӑ, календарь илемӗ мар, nah пек илемсӗр уйӑха эпӗ ниепле те тавҫӑрса илейместӗп. Вӑл А категорийӗсене те, ҫавӑн пекех в.дипломланӑ наука генийӗн категорийӗсене те, чаплӑ работницӑна та хисепленӗ. Вӑл ӑслӑ та ӑслӑ пулнӑ. Ҫепӗҫ те хумхантаракан. Вӑл мана хавхалантарать, тарӑхтарать, мана чӗнет, кӑмӑла ҫӗклет. ҫакӑ мана тарӑхтарать пулсан, вӑл мана хавхалантарать те.
  
  
  — Ӗҫе тытӑнас пирки мӗнле?
  
  
  — Мӗнле, — ыйтрӗ вӑл, - эсир ӑна пӗлетӗр-и?
  
  
  Ӑна, пирус туртас килнине пусарса, подносне хӑй патӗнчен тӗртсе ячӗ. Вӗсем Тарӑран лазарера туртса илни-пӗр япала, ман сигаретсене туртса илесси — асап.
  
  
  — Эпӗ ҫав манахсем ҫинчен кӑштах шухӑшларӑм, — терӗм эпӗ, - манӑн та идея пур. Эсӗ хӑвӑрт калама пултаратӑн-и?
  
  
  — Сутан чӗлхипе-и?
  
  
  "Сутанла диалектра".
  
  
  "Вӑл ҫаплах шухӑшланӑ. Малалла кала.'
  
  
  "Юрать, манахсенчен ҫурри кунта — КАННА агенчӗсем, ҫапла мар-и? Ih ҫӗр ҫынна яхӑн, вӗсем вара, пирӗн плансене татас тесе, кирек хӑш самантра та инкек вырӑнне сиксе ӳкеҫҫӗ. Ҫавӑнпа та пирӗн ih пӗтермелле. Е вӑйӑ тавра ih илсе тухмалла".
  
  
  "Аван. Анчах вӗсем камсем иккенне ӑҫтан пӗлетпӗр-ха эпир?
  
  
  — Эпир ih пӗлме пултараймастпӑр. Ӗҫӗ те ҫавӑнта ӗнтӗ. Кӑна чӑн-чӑн манах ҫеҫ тума пултарнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Тарӑ тӗксӗмленчӗ. — Иккӗленетӗп, эсир ҫапла шутланӑ пулсан, эпир ӑна пире каласа пама пултаратпӑр. Ҫук, эпир ҫав агентсене сиен кӳме хатӗрленнине пӗлет пулсан, тен, унтан та япӑхрах.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Вӑл сана калаттарасшӑн мар эпӗ. Ӑна ҫак чӑн-чӑн манахсем канна агенчӗсене е унтан та япӑхраххине ярса тыттарасшӑн.
  
  
  Пӗр самант вӑл ман ҫине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Эсӗ те ӑна ҫумӑр чӗнтересшӗн-и е улӑм тавра ылтӑн тӑвасшӑн-и?
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. — Ку кӑткӑс тесе шутламастӑп эпӗ.
  
  
  — Эсир ӑна ҫӑмӑл калама пултаратӑр. Мӗнле сӑлтавпа усӑ курма сӗнетӗр эсир мана? Эпӗ ҫакна асра тытатӑп: эсир идейӑна парӑннӑ арҫынсене нимӗн те тума, мӗн тума ӳкӗтлетӗр? Иккӗмӗшӗнчен, ih ӗнентерме май килсен, эсир вӗсемпе мӗнле хӗҫпӑшалпа усӑ курма сӗнетӗр?
  
  
  Вӑл каллех тӑчӗ те пӳлӗм тӑрӑх каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрерӗ. "Сирӗн ыйтӑвӑн пӗрремӗш пайне илес пулсан, ӑна хӑйне сыхлассин ih инстинкчӗ ҫине шанатӑп".
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Ӗҫлеймест. Вӗсем вилӗмрен хӑрамаҫҫӗ.
  
  
  "Ӑна пӗлетӗп эпӗ. Анчах эпӗ ih харпӑр хӑй чӗрӗлни ҫинчен шутламастӑп. Эпӗ ih тӗне ҫӑлма шутлатӑп. Итлӗр-ха, пӗр сӑлтав ҫеҫ ПУР, ҫав сӑлтавпа ВӖСЕМ КАН ҪУМНЕ пӗрлешеҫҫӗ: хӑйсен мӑнастирне ҫӑлмалла. Ку Дао пӗтӗм Индокитайра юлашки тӳлев пулмалла. Тӗнчере мар пулсан.
  
  
  "Ҫапла-и?'
  
  
  — Ҫапла вара, ҫав манахсем вилсен, ih вера вӗсемпе пӗрле вилет. КАН ҫӗнӗ манахсене йышӑнма шутламасть. Ку вырӑн даос храмӗ мар, КАННА крепоҫӗ пулать. Вӗсем уншӑн кӗрешесшӗн мар пулсан. Кун пек чухне хӑвна ху пӗтернипе пӗрех".
  
  
  — Анчах вӗсем ih хӳтлӗхсӗр те вилмен пулӗччӗҫ-и вара?
  
  
  "Эпир пулӑшнипе вӗсем урӑх ҫӗре куҫма пултарнӑ пулӗччӗҫ".
  
  
  Пӗр минутрах вӑл куҫне хупрӗ. — Эпӗ курнӑ тӑрӑх, илемлӗ янӑрать. Ҫапах та вӑл, сирӗн пекех прага американец, пирӗн пачах урӑхла шухӑш".
  
  
  — Эпӗ ӑна ӗненместӗп, - терӗм эпӗ. - Ман шутпа, пур идеалистсем те пӗр пек. Вӗсем хӑйсен идейисемшӗн вилме хатӗр, анчах хӑйсен идейисемшӗн хӑйсене хӑйсем вилме ирӗк парасшӑн мар".
  
  
  Поднос ҫинче тата тепӗр шыв мӑйӑрӗ юлчӗ. Вӑл пӳрнисемпе тытрӗ те ҫыртса илчӗ. Вӑл йӑл кулчӗ. Аван шухӑш, - терӗ вӑл. "Кирек мӗнле пулсан та тытӑнса пӑхасах пулать. Чӑннипе пӗр проблема ҫеҫ пур.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Мӗнле?'
  
  
  "Суотэнла" идеалист " мӗнле калас?»
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине минтерпе ывӑтрӗ.
  
  
  "Ҫук, ҫук."вӑл каларӗ. "Викторина пӗтмен-ха. Иккӗмӗш пайӑн пуҫламӑшӗ пирки мӗн?
  
  
  "Мӗнле иккӗмӗш пайӗ?"
  
  
  "Хӗҫпӑшалпа мӗн усӑ курмалла-ха вӗсен?"
  
  
  — Ах, ку, - терӗ ӑна йӑл кулса. "Лао-Цзен кабинечӗ тавра мӗн пурри". Вӑл манпа пӗр шайра пуличчен манӑн кӑштах кӗтмелле пулчӗ. Ку пирӗн вӑхӑт ытла нумай иртмерӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм. Хӗҫпӑшал йынӑшать.
  
  
  "Хӗҫпӑшал йынӑшать. Унта ҫӗр единицӑна яхӑн ҫакӑнса тӑрать, ҫӗр ҫынна яхӑн чӑн-чӑн манахсем пур. Математика учителӗ вара ҫынна пӗрер хӗҫ-пӑшал паратӑп, тенӗ пулӗччӗ.
  
  
  — Эй, кӑшт тӑхта-ха. Астӑватӑп-ха, ку кантӑк ванман, ӑна электризациленӗ, питӗрнӗ.
  
  
  — Манӑн ӑслӑ шухӑш мана ҫӑраҫҫи пур ҫӗрте ҫӑраҫҫи те пулма кирлине кӑтартса парать. Электричество пур ҫӗрте выключатель те пур. Лао-Цзен йӑхӗнчи манахсенчен пӗри те вӗсем ӑҫтине пӗлмелле".
  
  
  Пӗр хушӑ вӑл ман ҫине кулмасӑр пӑхрӗ, унтан хихиклетсе илчӗ, сиксе каҫрӗ те мана ыталаса илчӗ. "Хӑш чухне, — терӗ вӑл, - эсӗ ытарма ҫук илемлӗ".
  
  
  — Эсир нимӗн те курман - ха, — терӗм эпӗ.
  
  
  
  
  25 сыпӑк
  
  
  
  
  Ҫав каҫ Тӗлӗнмелле Ӗҫ Кунӗ пуҫланчӗ.
  
  
  Пӗрремӗш тӗлӗнмелле япала пулса иртрӗ: Тарӑ хӑйӗн сумкинчен пӗр пачка сигарет туртса кӑларчӗ. Ку тӗлӗнмелле япала чул тавра шыв кӑларнипе танлашать тесе шутламастӑр эсир, анчах ун чухне эсир ӑна туртнинчен килмен.
  
  
  Иккӗмӗш тӗлӗнтермӗш вӑхӑт нумай та иртмерӗ. Тӗрӗс пулсан, пӗр сехете яхӑн. Анчах Тан Нина пирӗн апат подносӗпе каллех тухса кайсан, Вӑл Хӑйӗн Аслӑ Судӗпе калаҫма килӗшрӗ. Суд килӗшет пулсан, вӑл ман план ҫумне хутшӑнать.
  
  
  Виҫҫӗмӗшӗ 100 процента тӗлӗнмелле майпа шута илмесен те пултарать, анчах эпӗ ҫапла шутлама хатӗр. Мӗншӗн тесен ку манӑн идея мар. Тарӑн юлашки шӑрпӑкӗпе усӑ курман пулсан, ӑна, тен, кашни ҫулах кӗсьере мӗн юлнине шкафа чикмен пулӗччӗ, тен, вӗсем ӑна гренада Гренади тӑрӑх тумлам йӗри-тавра сарӑ сап-сарӑ хупӑллӑ виҫӗ илемлӗ фишкӑна нихҫан та тупайман пулӗччӗҫ. Камзолӑн ҫӗввисенче вӗсем темле майпа юлнӑ.
  
  
  Вӑхӑт та ҫав тери тӗлӗнмелле пулчӗ. Мӗншӗн тесен кунне тӑватӑ секундран ҫӑраҫҫи чӑнкӑртатрӗ те, манах пире тӗрӗслеме КНЫ агенчӗсем урлӑ килчӗ пулас.
  
  
  Темиҫе сехет ҫеҫ иртрӗ, унтан пирӗн наркотикпа имҫамласа пӗтернӗ юлашки апат - ҫимӗҫ, вара пирӗн шалкӑм ҫапнӑ пулмалла. Унӑн аллинче хӗҫпӑшал пулма пултарать, анчах вӑл сыхӑ пулман. Вӑл ҫывӑхарах курас тесе пӗшкӗнсен, ман ал тупанӗ ҫине пытарнӑ фишкӑпа ҫапма ҫӑмӑлах пулмарӗ. Ӑна халь ҫеҫ унран хӗҫпӑшал илнӗ. Тӗлӗнмелле вырӑс производствин наганӗ. Калибрӑн ҫичӗ зарядлӑ револьверӗ 7,65 ҫӳллӗш хупӑннӑ.
  
  
  Тепӗр вунӑ минутран, хӑй кӗтнӗ пекех, унӑн юлташӗ кашни ҫулах мӗн пулса иртни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  Халӗ ӗҫе тытӑнма вӑхӑт ҫитрӗ. Нина Тангӑпа тӗлпулу мӗнле вӗҫленессине пӗлмен вӑл, анчах халӗ лару-тӑру ҫавнашкал. Ӑна та майне вӗҫертекенсем тавра мар.
  
  
  Тарӑпа унӑн манах тумтирӗсем тӑхӑннӑ, пуҫӗсене витес тесе капюшонсем тӑхӑннӑ. Ку тата тепӗр вӑйсӑр маскировка пулчӗ. Анчах манахсем тем ҫӳллӗш те, пӗвӗпе те, пӗвӗпе те пире палӑртмаҫҫӗ. Ӑна хамӑрпа хамӑрӑн тӑнсӑр охранниксем хушшинчи алӑка хупрӗҫ те, эпир ҫурт тавра аран-аран шӑвӑнса тухса, тӗттӗм территори урлӑ каҫрӑмӑр.
  
  
  Эпир уҫҫӑнах лабораторие кайрӑмӑр.
  
  
  Тарӑ хӑйне килти пек, вӗресе тӑракан пичкесемпе кӑткӑс оборудовани хушшинче туйнӑ. Вӑл виҫӗ уйӑхри атса хӑвӑрт идентификациленӗ. Лао-Цзенӑн ҫӗнӗ клонӗсем. Ытти чӗрчунсем упӑтесем пулнӑ, - терӗ вӑл. Унтан вӑл, аҫа ҫапнӑ пек, пӗр рет пробка ҫине тинкерсе пӑхрӗ. — Пирӗннисем, - терӗ вӑл хӑйӑлтатса. Вӑл ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл химикатсемпе тултарнӑ шкапра шыранӑ вӑхӑтра хуралта тӑнӑ, вӗсемпе мӗн тумаллине ӑнланма тӑрӑшнӑ. "Мӗн шухӑшлатӑр эсир, - терӗ вӑл юлашкинчен. "Ih рациона ҫиленнипе эпӗ атса вӗлерме пултарнӑ пулӑттӑм. Анчах ун чухне лабораторире пурте тӗрӗс-тӗкелех пулнӑ пулӗччӗ, Вара Ку ҫӗнӗ ушкӑн ыран каллех вывод тума пултарнӑ пулӗччӗ... - Вӑл, чӗрнисемпе шӑлӗсене шаккакаласа, шухӑша кайрӗ.
  
  
  "Е?'
  
  
  "Е... эпӗ кӑштах глицерин тринитрат тума пултаратӑп, вара пурте пӗтет".
  
  
  "Глицеринӑн тринитрачӗ-и?"
  
  
  "Сирӗншӗн Нитроглицерин".
  
  
  "Саншӑн та ҫавах.'
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ.
  
  
  "Мӗн вара?'
  
  
  "Ҫапла. Малалла, малалла кала. Часрах нитроглицерин ту. Ӑна вӗсене иккӗмӗш шанс пуҫласшӑн мар".
  
  
  Вӑл вӗресе тӑракан химикатсене хупласа тӑракан кӗленче экранне ҫӗклесе ӗҫе тытӑнчӗ. Вӑл витӗр курӑнакан шӗвек тултарнӑ пысӑк фляжкӑна суйласа илчӗ, ӑна юнашар чӗлӗм ҫине тумлам-тумламӑн тепӗр витӗр курӑнакан шӗвекпе тултарчӗҫ. Ку япала ӑшӑтмалли ҫӗлен ҫинче пулнӑ, вӑл пысӑк чансем кӑларнӑ. Ҫиелтен колба ҫине конденсаци колонки вырнаҫтарнӑ, сивӗ шыв температурӑна автомат миххипе хутӑштарнӑ чухне те пулӑшнӑ. Ку мӗнле ӗҫ пулни ҫинчен ыйтса пӗлме те шел мар унран. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл ҫак кешӑна пӗтӗмпех канализацине кӑларса пӑрахнӑ.
  
  
  Унтан вӑл тата икӗ шӗвек илчӗ, иккӗшӗ те тӗссӗр; пӗр колбӑна, теприне апат памалли трубкӑна хучӗ. Манӑн хӑҫан та пулин иккӗленӳ пулнӑ пулсан, вӗсем халех ҫухалнӑ пулӗччӗҫ. Пирӗн чӑнах та кунта пулма сӑлтав пурччӗ. Вӑл хӑмӑр капюшон тӑхӑннӑ хӗрлӗрех ҫӳҫлӗ пӗр-пӗр арҫын пек хӑвӑрт та тухӑҫлӑн ӗҫлет, ырӑ фея, саламандра куҫне хӑрах мӑйракаллӑ куҫҫульпе хутӑштарса. Ӑна холодильник трубкипе михӗ вырӑнне лартнӑ.
  
  
  — Юрать, - терӗ вӑл. Ҫапах Та Тӗлӗнмелле Япаласем хӑйсен малтанхи суя нотине ҫуратнӑ.
  
  
  Ытти суя нотӑсем те нумай.
  
  
  Ҫак суя нотӑсем - сулахайра Vin-Нотӑсем. куой докторпа вуникӗ суя манах, вуникӗ чӑн-чӑн пысӑк револьвер. Наганӑн ҫичӗ зарядлӑ ухмахла пистолетӗсем.
  
  
  Мана хӑратма ҫӑмӑл мар. Вӑл пӗччен пулнӑ пулсан, Ӑна куоя заложнике илнӗ пулӑттӑм. Анчах вӗсем заложниксен теорине хӑйсем те пӗлнӗ. Икӗ манах Тарӑ патне пычӗҫ, револьверне ҫурӑм хыҫне чикрӗҫ те, Vin - ра мана пӑшалсене пӑрахма хушрӗ.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. Пӑшалне ӳкерчӗ. Вӑл хӑй тытса илнӗ ҫын пулас йӑлана пӑсма пуҫларӗ.
  
  
  Ӑна эму ҫапла каларӗ.
  
  
  Ҫак йӑларан хӑтӑлма вӑхӑт ҫитрӗ, терӗ вӑл. Ку вӑл юлашки хут туртса илни пулчӗ. Урӑх тармастӑп эпӗ. Куй мана ҫӗнӗ йӑла тума вӑхӑт, тесе хушса хучӗ. Вӑл темле экспериментсем тунӑ, анчах ҫынсем ҫинче тытӑнса пӑхман-ха... Пире лабораторин шалти кӗтесӗнче иван тӑрӑх пӗр ҫӗре илсе кайрӗҫ. Стена ҫумне ҫапӑнакан карчӑк камерипе тата ачалӑха вӗрентекен ҫамрӑк ҫын камерипе юнашар. Пире шала ывӑтрӗҫ, алӑка хупрӗҫ, унтан хӑй умӗнче йӑшӑлтатакан сӑлӑпӑн йывӑр сасси илтӗнчӗ.
  
  
  Shaggy ҫухалнӑ.
  
  
  Чӳречесене карнӑ. Читлӗх пӗчӗккӗ. Шалта мамӑк хурса ҫӗлетнӗ стенасемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те ҫук. Эпир цифрӑллӑ ҫемҫе камерӑсенче. Вӗсем пире микрофонсемпе динамиксем пулӑшнипе ҫав ҫемҫе камера кирлӗ пулма пултарать. Вӗсем тытӑнса пӑхасшӑн пулнӑ.
  
  
  Эпӗ мӗн пӗлни вӗсем ӑнӑҫлӑ пулаймасса пӗлтерет. Камикадзе ман стильре мар, анчах манӑн газ бомбине ҫаплах ура хушшине пытарнӑ. Ӑна камера уҫлӑхӗнче ярсан, вӑл пире хӑйпе пӗрле илсе каять. Ҫапах та Вӑл Квойпа ҫыхланнӑ пулӗччӗ. Манӑн пултарулӑхӑм сиенленичченех эпӗ ӑна хам пултарнӑ таран тӑвӑп.
  
  
  Ӑна, Тарӑ ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл хӑраса ӳкрӗ. Вӑл паллӑсене пӗлни. Куҫӗсем чарӑлса кайнӑ, сӑн-пичӗ калама ҫук илемлӗ. Тревога хӑранипе уйрӑлса тӑрать. Хӑрани пӗтӗм катушкӑна хумхантарать. Сехре хӑпса тухать.
  
  
  Ӑна ee алла илчӗ те хавхалантарма хӑтланчӗ. Ӑна эпир хӑранине пусарма хӑтланчӗ. Вӑл ҫаплах чӗтрет. Ӑна кисрентерчӗ. Ӑна ee ҫапрӗ. "Вӑран, чунӑм. Эсӗ мана кирлӗ.'
  
  
  Вӑл чӗрнисене ман алла тӑрӑнтарчӗ. — Каҫар, - терӗ вӑл пусӑрӑннӑ сасӑпа. — Эпӗ... эпӗ чӑнах та хӑратӑп. — Ҫӗвӗҫ, эсӗ тӗрӗс калатӑн, — терӗм эпӗ, - Мӗнле шутлатӑн Эсӗ, мӗн туятӑп эпӗ?
  
  
  Вӑл ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. "Тревога-и?'
  
  
  — Христос, - терӗм эпӗ. - ӑна ун пек туман пулсан, вӑл ҫак цифра камерине хатӗр пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне ман хулпуҫҫи ҫине хучӗ те ҫакӑнса тӑчӗ. "Мӗншӗн-ха мана халь лайӑхрах, начар мар?»
  
  
  "Мӗншӗн тесен сана машинӑпа мар, ҫынпа питӗрнӗ". Вӑл ман ҫине кӑмӑллӑн кулса илчӗ. Пӑлханчӑклӑн, анчах йӑл кулса. "Апла пулсан, — терӗ вӑл, - мӗншӗн-ха санӑн хыҫӑнта "Японире Тунӑ"тесе ҫырнӑ?»
  
  
  "Мӗншӗн тесен эпӗ унта ҫуралнӑ, - терӗм эпӗ, ун хыҫҫӑн утса. Ӑна аллипе ҫӳҫне шӑлса илчӗ. Вӑл хӑй пек пулма тӑрӑшрӗ, анчах хӑйне каллех тӗрӗслерӗ.
  
  
  — Васкӑр, — терӗм эпӗ, - ӑслӑ пулӑпӑр. Пӗрремӗшӗнчен, хӑҫан ҫурӑлса каять ку шуйттан мыскари?
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Уншӑн ан пӑшӑрханӑр. Ӑна сивӗ шыва янӑ пулсан, эпир вилнӗ пулӑттӑмӑр. Анчах ҫурӑлса каяс тесен, химикат 240 градус таран ӑшӑнмалла, хӑй тӗллӗн вӑл ӑна ҫитеймест. Эпӗ те ҫав кӗленче штора каллех антарма пултартӑм. Вӗсем эпӗ химикатсене улӑштарнине те пӗлмеҫҫӗ, мӗншӗн тесен вӗсем хӑйсен атсӗсене хӑйсем вӗлерме пултараҫҫӗ. Малтан унта пулнӑ... ну, калӑпӑр, атс валли eda.
  
  
  "Апла пулсан пурте йӗркеллӗ. Куойпа ҫак кулӑшла пистолета илес пулсан, манӑн пӗр шухӑш пур. Куой кунта килсен, вӑл пӗр взводӗпех килме пултарас ҫуккине вӑл тавҫӑрса илчӗ. Наган тытнӑ темиҫе манах та ҫитнӗ пулӗччӗ. Вӑл ун ҫинчен шухӑшласа пӑхӗ. Тарӑ ӑна: "эпӗ сана асра тытатӑп", - тенӗ.
  
  
  Вӗсем таврӑнма васкамарӗҫ. Тен, хатӗрленме вӑхӑт ҫеҫ кирлӗ пулнӑ пулӗ.
  
  
  Эпир кунран - кун икӗ енне вырнаҫса лартӑмӑр. Тарӑ сылтӑм енче. Алӑк уҫӑлсан, вӑл ун ҫине тухать.
  
  
  Йывӑр шӑплӑх пирӗн камерӑна капланса килет. Пирӗнпе юнашар ларакан хӗрарӑм стенана шакканӑ пулсан, шӑлтӑрмач сасси илтӗнмен пулӗччӗ. Тарӑ ӑна: "эй, ку кирлӗ", - терӗ. Эй, ку кирлӗ, тесе шухӑшларӗ вӑл. Эпӗ ҫывӑрман, шӑплӑха сӑнанӑ. Вӑл пӑсӑласса кӗтрӗ.
  
  
  Куой пирӗн валли мӗнле препарат хатӗрлени маншӑн интереслӗ пулчӗ. Ӑна пӗрмаях хими университет профессорӗ хӑйӗн студенчӗсене улӑпла нӑрӑсем туса хуракан наукӑпа фантазилле фильмсем ҫинчен шухӑшланӑ. Е астронавтсем уйӑх ҫутипе ҫуталакан, ӑссӑр кактуссем пулса тӑракан ҫын. Картер вейла Твита тухтӑра кӗтсе илет. Ҫывӑх вӑхӑтрах ку театрта. Икӗ пакет попкорн тата кок-кок нумай. Унтан эсӗ киле каятӑн та юратупа ирина вӗренетӗн.
  
  
  Тарӑ пӗр самантлӑха тӗлӗкре хускалса илчӗ. Ӑна вӑл ирхине улттӑмӗш сехет тӗлнелле пулнӑ тесе шутланӑ. Вӗҫен кайӑксем пӗр сехет хушши вӗҫнӗ, святой чӳрече витӗр юхнӑ. Вӑл ӑна силлесе илчӗ.
  
  
  Юсавӑн малтанхи минучӗ чи йывӑрри. Эпӗ ӑна, вӑл манӑн ваткӑллӑ хӑмӑр стенасене епле тирпейленине пӑхса тӑтӑм. Вӑл куҫӗсене аллисемпе сӑтӑркаласа илчӗ. "Миҫемӗш сехет халӗ?"Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. 'Oi."Ҫапла ӗнтӗ, вӑл юлашкинчен чӗррисен ҫӗршывне таврӑннӑ. "Эпир пӗлместпӗр пулӗ тетӗп, ҫапла мар-и?"
  
  
  — Тӑма вӑхӑт, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Манӑн ҫав тери лайӑх, хӑрушӑ тӗлӗк пулчӗ. Эпӗ тӗлӗк куртӑм: эпир...
  
  
  "Shh."
  
  
  Вӑл коридор алӑкӗ уҫӑлнине илтрӗ. Лаборатори алӑкӗ. Эпир репетици тунӑ пек, тарӑ каллех кроватьсене пӗр пытармасӑр кӗтессе лартрӗ. Алӑк уҫӑлсан, ee ӳтне пытарнӑ, анчах ee алли ун патнелле кармашма пултарнӑ. Вӑл ӗҫе хатӗр пулнӑ. Ун шучӗпе, вӑхӑт идеаллӑ пулнӑ. Вӑл ҫывӑрмасӑр нумай вӑхӑт ҫывӑрман, хӑрама та ҫителӗксӗр пулнӑ. Вӑл тепӗр енче пуҫне йынӑшса выртать. ҫывӑрма.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ. Хӗҫпӑшаллӑ икӗ манах Куой тухтӑра хупӑрласа илчӗҫ. Куой аллинче сиккелет.
  
  
  Пурте хӑвӑрт та лайӑх иртрӗ.
  
  
  ПӖРРЕМӖШ манах-агент кан мана хӑйӗн револьверӗпе тӗртрӗ. Кун каҫа Тарӑ алли курӑнса кайрӗ. Иккӗмӗш манах ҫара урана ҫӑмӑллӑн чикнине туйрӗ. Гренадӑри юлашки фишкӑсем. Вӑл ҫӗре персе анчӗ те револьверне ярса тытрӗ. Вӑл чуххӑмӑн, ваткӑллӑ стена ҫинелле персе ячӗ. Куй хутланса ларчӗ. Иккӗмӗш манах тӑнсӑр пулса ӳкрӗ. Халӗ ман алӑра хӗҫпӑшал пурччӗ. Пӗрремӗш манах хырӑмӗнчен икӗ пуля лекрӗ. Куй тарма пуҫларӗ. Ӑна эму пускӑчи ҫине лартрӗ те, тарӑ сиксе эму ҫине укол тӑвичченех тытса тӑчӗ. Хӑранипе куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. Вӑл тӑнсӑр пулса ӳкрӗ. Ӑна ҫӗр ҫинчен иккӗмӗш хӗҫпӑшал илсе Тарӑна панӑ. Унтан ӑна ҫӑраҫҫи илчӗ те Куойпа тусӗсене цифра камерисем ҫине питӗрсе хучӗ.
  
  
  Эпир каллех ирӗклӗ. Ку вӑл эпӗ ҫав тери ӑслӑ та ҫав тери айван пулнине пӗлтерет. Суйлӑр. Анчах ревматизм ҫинчен каламастӑп эпӗ...
  
  
  Тарӑ йынӑшса ячӗ те куҫне хупрӗ. "Эпӗ ӑна халех пӑрахма пултаратӑп-и?"Вӑл чӑнах та питӗ вӑйсӑр пулнӑ.
  
  
  — Тата тепӗр сехет тытӑнса тӑма пултаратӑн тетӗн-и?
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те каллех тӳрленсе тӑчӗ. "Сӑмах паратӑп".
  
  
  — Кайрӑмӑр, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тӑхта-ха пӗр самант."Вӑл мана эй панӑ револьверне тавӑрса пачӗ. — Тӑхта-ха, э? Вӑл манах тумтирӗн шнурокне салтрӗ. Манах манран ҫӳллӗрех, тумтир арки урай тӑрӑх ултӑ дюйма яхӑн сӗтӗрӗнсе пырать. Вӑл ӑна йӗм пӗҫҫинчен те ҫӳллӗрех пуличченех ҫӳлелле туртрӗ. "Тытса тӑр-ха ӑна халех". Шнурокне каллех хытӑ ҫыхса ҫиелтен ытлашши пусма хунӑ вӑхӑтра ӑна пусма тытса тӑнӑ.
  
  
  — Эпӗ пӗлетӗп, - терӗ вӑл. "Ытла илемлех мар, анчах манӑн тарма тивсен авантарах пулать". Вӑл хӑйӗн хӗҫпӑшалне илчӗ. "Аван. Ӑҫта каятпӑр, босс?
  
  
  "Лабораторие".
  
  
  Эпир кун тӗлне ҫитрӗмӗр, ӑна кӑшт уҫса пӑхрӑм. Вӑл Аллипе Сулса Тарӑна аяккарах тӑма хушрӗ. Шалта икӗ лаборант. Вӗсем манахсем пек тумланнӑ, анчах ih пытарса хунисене шурӑ лаборатори халачӗсемпе витнӗ. Вӗсем витнӗ сӗтел ҫинче ӗҫленӗ, Анчах Тарӑна тӗкӗнмен.
  
  
  Вӑл алӑкран йӑпшӑнса кӗчӗ те пӗр сас-чӗвсӗр пӳлӗм урлӑ утса кайрӗ. Вӑл вӗсенчен пӗр вунӑ фута яхӑн кайра пулсан, ӑна: "ҫавӑнта Тӑрӑр та аллӑрсене ҫӗклӗр", - тенӗ. Ерипен ҫаврӑнӑр.
  
  
  Вӗсем хӑйсем каланӑ пек турӗҫ. Ӑна Тарӑ каланӑ.
  
  
  "Ih ih темиҫе сехетлӗхе шӑплантармалли аптекӑра пирӗн мӗн пур?»
  
  
  Вӑл асамлӑ курӑклӑ ҫӳлӗксем патне пычӗ те сортировкӑна тӗпчерӗ. — Мммм, мӗнле калас... кӑштах амбарбитал пирки мӗнле? Ку лайӑх, лӑпкӑ cola " валли ҫителӗклӗ.
  
  
  "Манпа пурте йӗркеллӗ".
  
  
  Вӑл шприцсем хатӗрлеме тытӑнчӗ. "Мӗн кӑмӑллатӑн эсӗ? Йӗркеллӗ тӗлӗк-и е кама?»
  
  
  — Иисус, - терӗм эпӗ. - туянакана Суйласа Илесси". Эпӗ икӗ манах ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхса тӑтӑм. Вӗсенчен пӗри аллипе сӗтеле хуллен сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  Ун чухне мачча валли, - терӗ вӑл, ӳт-тир инъекцийӗсен йӗпписене ҫурри таран тултарса.
  
  
  Ӑна вӑл аллине тӑснӑ чашӑк ҫине печӗ. Кантӑк ванчӗ, сарӑ шӗвек юхса тухрӗ. Вӑл пукан ҫийне ҫисе ячӗ.
  
  
  Эпир пурте ун ҫине пӑхрӑмӑр. Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Эсӗ унтан кайсан авантарах пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Вӑл сана мӗн те пулин тӑвасшӑн мар". Пӗр хушӑ вӗсем хускалмарӗҫ. "Манӑн тата пилӗк пӑшал пур, эпӗ питӗ лайӑх перетӗп. Ҫавӑнпа та сирӗн, чӑнах та, пӗр суйлав ҫеҫ пур. Ҫывӑрма... - Эпӗ Тарӑпа йӗпсем ҫине кӑтартрӑм, - е вилмелле.
  
  
  Ӑна револьверпа хӑмсарчӗ. Вӗсем пӳлӗм варринелле утрӗҫ.
  
  
  Ӑна мӗншӗн суйлама ирӗк панине пӗлместӗп. Хӗҫпӑшалсӑр ҫынсене пӗр пӑлханмасӑр персе вӗлерни ҫеҫ пулнӑ. Тарӑ вӗсене ih спиртпа сӑтӑрнӑ вӑхӑтра, револьверне вӗсен сӑмси айӗнчех тытса тӑнӑ. Лайӑх йӑласенчен те, начар йӑласенчен те хӑтӑлма йывӑр.
  
  
  Часах вӗсем лӑпланчӗҫ те ҫывӑрса кайрӗҫ. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Мӗн тумалла ӗнтӗ халь?"вӑл лӑпкӑн калаҫма хӑтланчӗ, анчах сасси чӗтрерӗ.
  
  
  "Эсӗ ҫаплах тӑнран кайма пултараймастӑн-ха", - тесе ыйтнӑ унран.
  
  
  — Ун чухне ларма пултаратӑп-и эпӗ ӑна?
  
  
  Ӑна эй йӑл кулчӗ. Унӑн пултарулӑхӗпе ачашлӑхӗ, вӑйӗпе вӑйсӑрлӑхӗ, хӗрарӑмӗпе ачи тӗлӗнмелле пӗрлешсе тӑнипе. Вӑл ларчӗ те ӑна пуҫ тӳпинчен чуптурӗ.
  
  
  — Санӑн тата тепӗр ӗҫ пур, чунӑм.
  
  
  "Нитроглицерин".
  
  
  Нитроглицерин. Ҫакна эсир пӗтӗм ҫурта сирпӗнтерсе яма ҫителӗклӗ вӑйлӑ тума пултаратӑр-и? Эпӗ, хамӑрӑн йӑлтӑркка ҫӑлтӑра ҫутатса, ҫакна асра тытатӑп. Куой Тухтӑрсем-И?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Ҫакна шута илсе, офис тата ҫав хутсене пурне те."
  
  
  "Апла пулсан, ҫавна ту".
  
  
  Вӑл сасартӑк камерӑсенчи айӑпсӑр ҫынсем ҫинчен шухӑшларӗ. Куой тухтӑршӑн ача, карчӑк тата такам тинӗс сысни пулма тӗлӗнмелле телей пулнӑ. Вӑл хӑйӗн сакӑр ҫӑраҫҫипе аппаланнӑ. Ячейка уҫҫисем. Темле майпа манӑн ҫав ҫынсене ҫӑлма хӑтланса пӑхмалла пулчӗ. Анчах эсир хӑвӑр мӗн тунине ӑнланман ҫынсене мӗнле ӑнлантарса парӑр-ха? Мӗнле-ха эсир вӗсене: "Ман Хыҫҫӑн пырӑр", теме пултаратӑр? Ан пӑшӑрханӑр.'...
  
  
  Вӑл аптечка патне пынӑ та тарӑ манахсене хирӗҫ усӑ курнӑ эмеле илнӗ. "Ахаль анестези валли мӗн чухлӗ ку?»
  
  
  — О... пилӗкҫӗр миллиграмм та ҫителӗклӗ. Эсир ӑна ҫакӑнпа пӑтраштарма пултаратӑр-и? Вӑл витӗр курӑнакан шӗвек кӗленчи ҫине кӑтартрӗ. "Эсир пӗлетӗр-и, кама та пулин укол тумалла?»
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Вара лӑплантаракан сӑмахсене култарма тытӑнчӗ.
  
  
  "Аван. Ӑна ҫак йӗкӗтсене кунтан туртса кӑларма хӑтланса пӑхас тетӗп. Ӗлкӗрсен храма. Пӗр вӑхӑт вӗсем унта хӑрушсӑрлӑхра пулӗҫ...? Ӑна вӑл чашӑк ҫине пӑхрӗ. "Ӑна кунта таврӑнсан, эсӗ пӗлетӗн-и, мӗнле пӑрахса хӑвармалла ҫак ирсӗр япалана?
  
  
  — Яланлӑхах пӑрахмалла мар ӑна, хаклӑ ҫыннӑм. Шыва яланлӑхах сӳнтерсе ӑшӑтмалла-и?
  
  
  "Аван. Ӑна кунта таврӑнма, сана илме мӗн май килнине пурне те тӑвӑп. Е эсӗ мана турӑ ҫуртӗнче тӗл пулӑн-и? Ӑна каятӑп.
  
  
  "Ник?'
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. "Мӗн пулчӗ, чунӑм?
  
  
  — Пурте лайӑх пуласса ӗненсе ҫит-и? Ку кӗлӗ евӗрлӗ пулнӑ. Бутылкӑпа йӗп илсе пычӗ те ӑна алла илчӗ. Ӑна вӑл хытӑ пир айӗнче пӗтӗм ҫемҫе туйнӑ. Вӑл ман ӳт-пӳ тӑрӑх сарӑлнӑ, ман доллара хума кӗнӗ ӑшӑ кӑштах ҫемҫелнине туйса илтӗм. Ҫакӑн валли сӑмах пур. Валентинкӑсем ҫинче пичетлекен, музыка автомачӗсемпе сехетсерен ҫӗршер хут пӗтӗрекен кулӑшла сӑмах. Ӑна ee чуптурӗ. Ӑна ee салампа сывпуллашу чуптурӑм, эпӗ ӑна сана тата юрататӑп, вӑл мана хӑйӗн шталӗ пекех тытса тӑчӗ. — Пурте лайӑх пулать, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ. - Пурте лайӑх пулать.'
  
  
  Вӑл пуҫне усрӗ. — Эпӗ пӗлетӗп унта мӗн пуррине, - вӑл куҫне хупрӗ. "Ҫак мӗнпур наганлӑ ҫынсем-и?
  
  
  "Ну, халӗ вӗсем мана шырамаҫҫӗ. Вӗсем мана кунта темле ӑнланмалла мар япала пулса тӑрать тесе шутлаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхнӑ куҫсем ӑнланман пек пулчӗҫ.
  
  
  — Ӳсентӑран, - терӗм эпӗ. - "асамлӑ Эликсир Куой" компанин Продукчӗ. Ҫапла вара, ӑна тӗрӗс каласассӑн, ӑна инкекрен хӑтӑлма пултаратӑп. Кунсӑр пуҫне, — эпӗ унӑн янахне кӑрт — карт турткаласа илтӗм, - пурнӑҫра ӑна нумай арҫын, нумай хӗҫпӑшал тӗл пулнӑ. Вӑл халӗ те чӗрӗ-ха.
  
  
  Вӑл кулма хӑтланчӗ те шатӑртатса анса кайрӗ.
  
  
  — Ҫӗклен, - терӗм эпӗ, - ӑна тивме ҫук. Ырӑ кӑмӑллӑ, телейлӗ ҫӑлтӑрлӑ, астӑватӑн-и? Кунсӑр пуҫне, герой нихҫан та суранланас ҫук. Ҫакна пӗлме эсир ҫителӗклӗ историсем вуланӑ.
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Ку истори мар. Ку чӑнлӑх. Вӑл кӑштах чарӑнса тӑчӗ. "Питер Хансен ҫав тери паттӑр пулнӑ, унпа мӗн те пулин пулнӑ".
  
  
  Пӗррехинче ӑна Хансен тӗл пулнӑ. Снайпер винтовки те кӑмӑллӑ йӗкӗт. Хоук ӑна чӑн-чӑн талант тесе ят панӑ. Анчах Хансенпа темскер пулнӑ. Те пысӑк сывпуллашу, те унтан япӑхраххи. Вӗсем Хансен ҫурӑм шӑммине лекнӗ. Хӗрӗх пиллӗкмӗш калибрлӑ куҫсене чарса пӑрахсан, нервӑсем ҫурӑлса кайрӗҫ, вӗсем сире утма ирӗк параҫҫӗ. Юратупа аппаланма та. Ӑна ҫак шухӑша май килнӗ таран хӑвӑртрах хӑваласа ячӗ. — Ку урӑх истори, — терӗм эпӗ. - манӑн мар. Пирӗн мар.
  
  
  Вӑл мана каллех чуптурӗ, унӑн куҫ хупанкисем ҫӗнӗрен хӑраса мӑчлатрӗҫ.
  
  
  Вӑл вӗҫерӗнчӗ те ee хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ. — Чарӑн, - терӗм эпӗ, - каларӑм-ҫке сана, пурте лайӑх пулать тесе. Пурте лайӑх пулать. Ҫирӗп тыт ҫак хӗҫпӑшала. Ӑна Сӗтел ҫинче Выртакан Наган ҫине кӑтартрӗ. "Ҫакна хупа пӗрле урама тухнӑ чухне ил те кирлӗ чухне усӑ кур".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те, хӑйне хӑй тӗрӗслесе тӑрас ӗҫе вӑраххӑн туса, пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Турӑ ҫуртӗнче курнӑҫӑпӑр". - Эпӗ читлӗхсене кайрӑм.
  
  
  "Ник."вӑл ыйтрӗ. "Эпӗ ӑна халех пӑрахма пултаратӑп-и?"
  
  
  
  
  26 сыпӑк
  
  
  
  
  Куой тухтӑрӑн практикинче тата тепӗр парне пулнӑ. Ман ҫула ҫитнӗ арҫын, европеец, ҫӳллӗ. Вӑл нумай кулать. Вӑл сурчӑкне юхтарать. Ҫак телейсӗр ҫын кунта мӗнле килсе лекнинчен тӗлӗннӗ вӑл. Ман телее пула, вӑл кунтан пӗчченшерӗн тухрӗ.
  
  
  Мана нимӗнле хурал та кирлӗ марри ҫинчен вӑл тӗрӗс каламан пулӗччӗ. Территорире шӑп. Хӗвел ҫӳле хӑпарнӑ ӗнтӗ, сывлӑш шӑрӑхпа чӗтрет. Ҫӗр ҫине пӑхакан манахсен яланхи речӗсем храм еннелле ҫул тытрӗҫ. Ih кукша пуҫсене хӳтӗлеме капюшонсем тӑхӑннӑ. Вӑл сисмесӗрех лару-тӑрӑва путрӗ. Атс курӑнмасть. Общежити чӳречи тавра хыттӑн ахӑлтатса кулса яни мана ҫак вӑхӑтра манахсем-партизансем шалта пулни ҫинчен пӗлтерчӗ.
  
  
  Манӑн виҫӗ протеж лӑпланчӗҫ. Турӑ ҫуртӗнче вӗсем чӑн-чӑн манахсемпе пӗрле хӑрушсӑрлӑхра пулӗҫ.
  
  
  Ӑна ih илсе пынӑ та, чӗркуҫленсе ларнӑ манахсемпе юнашар, ҫатан кавирсем ҫине хунӑ. Шалта сулхӑн. Тулашри хулӑн стенасен результачӗ е шалти туйӑмсем ҫукки. Чӗмсӗр манахсем статуя евӗрлӗ. Анчах чул статуйӑсем пек мар. Чул пылчӑклӑ та ҫӗрлӗ, чи яка мрамор та ҫаплах чул ту ҫине, ту ҫине, пылчӑк ҫине систерсе тӑрать.
  
  
  Пӗлӗтсене ӳкерсе илме май пулсан. ун чухне ку пӗтӗмпех пулнӑ. Тӳпен пӗр пысӑк картини.
  
  
  Малти ретре ӑна Нина Танга курчӗ. Вӑл ун ҫине пӑхасшӑн пулчӗ, анчах вӑл шалалла пӑхрӗ, темле абстрактлӑ шухӑш ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Ӑна турӑ ҫурчӗ витӗр кӑларнӑ. Ӑна васкатӑп пулсан, лабораторие Те, Тарӑна та ҫитме пултаратӑп. Ӑна отеле мар, территори урлӑ пӗччен каҫмалла.
  
  
  Кайма килнинчен йывӑртарах. Турӑ ҫуртне кӗнӗ чухне вӑл нумайӑшӗн тавра пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ. Халӗ вӑл нумай мар. Суя манахсем чӑн-чӑн манахсем тӑрӑшсах кӗлтӑвнине пӗлнӗ. Вӑл чӑн-чӑнни мар, суя ҫын пулсан, Унӑн Картер пулмалла. Анчах, тен, манӑн малалла та турттарса каймалла пулӗ.
  
  
  Вӑл, чӑнах та, вӑхӑтпа хушӑ — вилӗмлӗ, ниме пӗлтермен япаласем ҫеҫ-ҫын хӑвӑртлӑхне упраса хӑварма тӑрӑшрӗ. Ку лайӑх иртме пултарайман.
  
  
  Ҫапла вара, ку лайӑх пулса пымарӗ.
  
  
  Ку пӗрремӗш филиал мар, вӑл хӗвел ҫине куҫне хӗссе пӑхать. Лабораторие те.
  
  
  Лабораторисемпе Тарӑсем.
  
  
  Ӑна пӗр утӑм ярса пусрӗ.
  
  
  Ӑна ҫапла тесе шутлатӑп.
  
  
  Улттӑшӗ те пусӑ патӗнче тӑраҫҫӗ. Манран пӗр ҫирӗм метрта. Ултӑ атс. Вӗсем тавра пӗри калаҫу вӑхӑтӗнче пуҫне ҫӗклерӗ. Вӑл мана курчӗ те кӑшкӑрма пуҫларӗ. Унтан вӗсем пурте ман ҫине пӑхрӗҫ. Ӑна йывӑҫ хыҫне чӑмрӗ те персе ячӗ. Пӗри ӑна хулпуҫҫинчен амантнӑ, анчах вӑл малалла наступлени туса пынӑ. Манӑн тата тӑватӑ пӑшал персе ямалли ҫеҫ юлчӗ. Вӑл тӑватӑ хут лекнӗ пулсан та, икӗ филиал пӗр вӗренӳре пулнӑ пулӗччӗ. Эпӗ шӑпах ҫак лару-тӑру ҫинчен, подкреплени килсен шухӑшларӑм. Ытти клонсем. Пурӗ ҫирӗм. Вӗсем хӑйсен общежитийӗ урлӑ сиксе тухрӗҫ те ман еннелле утрӗҫ.
  
  
  Хӑвӑрт чупмалли вӑхӑт пур.
  
  
  Эпӗ пӗртен-пӗр майпах кайрӑм. Ку ӗнтӗ манӑн мӑкӑнь уйне каймалла пулнине пӗлтерчӗ. Фильмра йӗкӗт ҫав тери айван ӗҫ тунине курсан, вӑл пӗтмеллине пӗлетӗр эсир. Эшафот ҫине улӑхакан е тикӗс хир тӑрӑх чупакан кирек мӗнле ухмаха та хӑйне пӗр хӗрхенмесӗр айӑплать.
  
  
  Анчах тепӗр чухне урӑхла май та ҫук.
  
  
  Эпӗ лабораторие кайнӑ пулсан, ӑна ih карл илсе пынӑ пулӑттӑм. Ӑна ih турӑ ҫуртне илсе пырсан, ӑна ыттисен хӑрушлӑхне кӗртсе ӳкерӗп, хама сахал пулӑшӑп. Манӑн пуҫра нимӗнле план та пулман. Вӑрах вӑхӑт хушши ӑслӑ маневрсем тума юрамасть. Штопора эпӗ чӗрӗ юлассинче мар, анчах мӗнле вӑраха пынинче.
  
  
  Мӑкӑнь уйӗ Мана оз ҫӗршывӗнчи сцена ҫинчи пекех илӗртет. Кӑвак чечеклӗ вӗҫӗ-хӗррисӗр кавир. Ӗмӗт сцени. Питех те ӗненмелле мар Ватерло.
  
  
  Эпӗ вӑтӑр ярдран та тӑватӑ пульӑран лайӑхрахчӗ. Ку пӗтӗмпех. Ҫакӑнпа манӑн пиллӗхсем вӗҫленчӗҫ. Пульӑсем, ман хулпуҫҫирен mimmo шӑхӑрса иртнӗ чух, ман урана пырса тӑрӑнаҫҫӗ. Вӑл малалла чупрӗ, тата темиҫе метр выляса илчӗ. Таҫта, уй варринче, пысӑках мар чул ещӗк ларать. Вӑл ун патне ҫитме пултарнӑ пулсан, унпа вӑхӑтлӑх хӳтлӗх вырӑнне, вӑхӑтлӑх база вырӑнне усӑ курма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Картерӑн юлашки бастионӗ.
  
  
  Халӗ вӗсем саланчӗҫ те мана хупӑрласа илме пикенчӗҫ. Ман тавра пульӑсем шӑхӑраҫҫӗ, мана пӑчӑ пӳлӗме туртса кӗнӗ пек, вӑл чул ҫурт патне ҫитрӗ. Алӑка питӗрнӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Клонсем ман паталла ҫывхарчӗҫ. Ҫирӗм пӗр пек ҫын ман паталла ҫирӗм тӗрлӗ енчен ҫывхараҫҫӗ. Ҫирӗм револьвер ман ҫине тӗлленӗ.
  
  
  Ӑна ҫывӑхри тӗлтен персе ячӗ. вӑл тӳрех ҫамка варринчи пӑнчӑ ҫинелле тӗлленӗ. Вӑл чечексемпе витӗннӗ вилтӑпри ҫине хӑвӑрт ӳкрӗ. Ман ҫине пур енчен те тата тепӗр хула персе анчӗ. Вӗсем ман хыҫри стенана касса кӗчӗҫ, ман ура ҫинчи чечексене амантрӗҫ, анчах мана темшӗн тивмерӗҫ.
  
  
  Вара ӑна ӑнланчӗ.
  
  
  Вӗсене малтанхи пекех мана вӗлерме хушман. Куой ман тыткӑнра пулнине, ҫак лаборатори ӗмӗрлӗхех темиҫе минутра пулнине вӗсем пӗлме пултарайман. Вӗсем пӗлнӗ тӑрӑх, вӑл ӗлӗкхи пекех ылтӑн ҫӑмарта йӑтса пыракан чӑх пулнӑ. Вӗсем мана тытса каялла читлӗхе хупма ҫеҫ пӑруланӑ. Сасартӑк ӑна мӗн тумаллине тӗп-тӗрӗс пӗлет. Хирӗҫле шанӑҫсем мана текех кӳрентермерӗҫ. Ҫӗнтерекенсем нихӑҫан та реализмлӑ пулмаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл мана кирлӗ еннелле кайма пӳлсе тӑракан икӗ атса персе ячӗ те тулалла тухрӗ. Ӑна нихҫан та ун пек туман пулӑттӑм. Ҫавӑн чухне ҫеҫ, ҫав вӑхӑтрах. лаборатори сывлӑша вӗҫсе хӑпарчӗ. Вӑл, пӗчӗк вулкан пек, ҫӗре кисрентерсе, вут-ҫулӑм сирпӗтсе, чулсемпе пайӑркасене хӗвел ҫине ывӑта-ывӑта, сирпӗнтерсе сирпӗнчӗ, вара ҫаплах-ха, бах, бах, бам ҫурӑлса кайрӗ. Ҫак чӑлахлантаракан йӗркесӗрлӗх хыҫҫӑн хӗрӳленсе пынӑ хушӑра вӑл темиҫе ярд хушши малалла шурӗ. Вӑл ман ҫул ҫинче мӗн пуррине, вӑрҫӑ турри пек, кӗмсӗртеттерсе, хир тӑрӑх вӗҫтерсе пырать.
  
  
  Вӗсем тӑна кӗме пуҫланӑ та хӑвалама пуҫланӑ. Ку шӑпах унӑн ашшӗ пулнӑ. Вӗсем вӑхӑта нумай ҫухатрӗҫ, анчах вӑл мала тухрӗ.
  
  
  Вӑл лао-Цзен пӳлӗмӗн алӑкӗ патне ҫитрӗ. Алӑка сыхлама никам та ҫук. Нимӗнле манах та ҫук. Нимӗнле partizan та. Ҫак пӑтрашу пуҫланса кайсан, чӑнах та, никам та уҫӑ вырӑна тухма хӑяймарӗ.
  
  
  Вӑл офис Лао-лю патне ҫитсен, ӑна мӗншӗнне ӑнланчӗ. Кӗленче стена сирӗлчӗ те, хӗҫпӑшал ҫухалчӗ. Даоссем ман план ҫумне хутшӑннӑ. Вӗсем ачасене КАН ҫине тӗллесе, МАНРАН аяккарах тытрӗҫ.
  
  
  Ӑна лао-Цзенпа Vin столовӑйра тупнӑ. Икӗ манах ih прицелпа нагансем тытнӑ. Ӑна манахсене ҫурт йӗри-тавра хӑваласа кӑларса янӑ та, хӗҫпӑшалӗсене пӗр-пӗринпе улӑштарнӑ. Ман патӑмра юлнӑ пӗр ҫынна хирӗҫ ҫичӗ хутчен персе ячӗҫ.
  
  
  Столовӑйра икӗ кун пулнӑ. Пӗри малти пӳлӗме, тепри кухньӑна. Ӑна коридор алӑкне уҫса пӑхрӗ, анчах ҫӑра ӗҫлемерӗ. Алӑк хупӑнсан, ӑна чӑнах та питӗрнӗ. Тулта. Хӑй вара, револьверне тыткӑнрисем ҫине ярса, кухня кунӗ умне тӑчӗ. Лао-Цзэн тӗксӗмленчӗ. Vin, ҫиленнӗ пек курӑнать. Анчах вӗсем парӑнман-ха.
  
  
  Юлашкинчен, ҫӑлӑнмалли ih отрядсем ҫула тухнӑ. Лао-Цзен клонӗсем ih ҫӑлма шӑпах вӑхӑтра ҫитеҫҫӗ. Ҫапла пуласса вӗсем шансах тӑнӑ.
  
  
  Лао-Цзэн хӑйӗн инвалид кӳмин чавсинчен ярса тытрӗ. "Хӑвӑн мухтавун кӗске самантӗпе килен, Картер. Мӗншӗн тесен эпӗ сире асӑрхаттаратӑп: ку питӗ кӗске вӑхӑта тӑсӑлӗ. Унта манӑн ҫӗр агент та ҫирӗм лайӑх ывӑл. Санӑн шанчӑк ҫук.
  
  
  — Ну, курӑпӑр, — терӗм эпӗ, — кирек мӗнле пулсан та, сирӗн интригӑсем пӑсӑлнӑ. Илтмерӗн пулсан, санӑн лабораторийӳ халь ҫеҫ пӗлӗтелле — клонсем, документсем, куой доктор тата ҫак кӗсменпе ҫӳрекен банда вӗҫсе хӑпарчӗ.
  
  
  Vin ҫакна позитивлӑ шухӑшпа сирсе яма хӑтланчӗ. "Эпир ӑна юсама пултаратпӑр", - терӗ Вӑл мана Мар, Лао-Цзэна. "Куой ҫӗнӗ Тухтӑр тата хӑватлӑ атс ҫӗнӗ ӑрӑвӗ пулать. Ҫав вӑхӑтра пирӗн миссин сирӗн ҫӗршыва пӑсма май килӗ. Ҫакна тӑвакан Атс лабораторире пулман ӗнтӗ".
  
  
  Эпӗ мӗн калама пултарнине пурне те: "малалла ӗмӗтленсе тӑр", тенӗччӗ. Коридорта шавлаҫҫӗ. Атӑсем шавлаҫҫӗ. Алӑксем уҫӑлаҫҫӗ. Клонсем ҫитрӗҫ. Мӗн пурӗ те темиҫе ҫеккунт ҫеҫ, вӗсем манӑн ватӑ тусӑмпа Пӗрле чен-липе пӗрле кӗрӗҫ. Vin Йӑл Кулса илчӗ. — Сана халех вӑратаҫҫӗ. Тен, эсӗ лайӑх Та пулӗ, Картер,анчах ҫирӗм ҫыншӑн пӗр ҫыншӑн ҫителӗксӗр.
  
  
  — Курӑпӑр, - терӗм эпӗ каллех.
  
  
  Коридор алӑкӗ уҫӑлчӗ те, клонсем шала кӗрсе кайрӗҫ. Пӗтӗм ҫемье. "Хупӑр ҫак алӑка!— - терӗ Лао-Цзэн. Унӑн пуҫӗнчи Револьвер ӑна ҫил вӗрес шухӑшран та сахалтарах хӑратнӑ. Алӑк хупӑнчӗ те шӑпине татса пачӗ.
  
  
  Вӗсем ман пата ҫывхарма васкамаҫҫӗ. Вӗсен пӗр ҫынна хирӗҫ ҫирӗм ҫын пулнӑ, вӑл ӗҫе хатӗр пулнӑ. Ӑна хӑйӗн пӑшалне пӑрахнӑ. Пӗр алли кухня кунӗнче пуҫтарӑнчӗ, тепри бомба пытарнӑ халат хутламӗсене кӗрсе ҫухалчӗ. Ӑна, вӑхӑт ҫитнине ӑнлантӑм. Вара ӑна ee пӑрахнӑ. Ҫирӗп мечӗк пек. Лао-Цзен пуҫне уҫҫӑнах пырса кӗчӗ. Икӗ хут ҫапмалла! Вӑл ҫакӑнтах тӑнне ҫухатнӑ, ҫав вӑхӑтрах бомба, пӳлӗме вилӗм тӗтӗмӗпе тултарса, ӗҫлеме тытӑннӑ. Вӑл кухня тавра мӗн пулса иртнине ӑнланса иличченех чупса тухрӗ. Ӑна хӑй хыҫҫӑн алӑка питӗрчӗ те храма кайрӗ.
  
  
  Унта Тарӑ пулнӑ. Нина Тангпа пӗрле. Ытти манахсем кан агенчӗсене общежити ҫуртӗнче усранӑ, терӗ вӑл. Ih пурне те тӗплӗн ҫыхрӗҫ те урайне вырттарчӗҫ. Чӑн-чӑн манахсем каллех хӑйсен мӑнастирне тытса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Тарӑна вӑл пӑшалпа мӗнле усӑ курни ҫинчен тата ытти ҫынсене вилӗмпе хӑратса тӑни ҫинчен ыйтса пӗлме хушрӗ. Тарӑ ревматизм сассине илтрӗ, унтан куҫне хупса ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ.
  
  
  "Эсир ӗненместӗр".
  
  
  — Тытӑнса пӑх-ха, — терӗм эпӗ. - Паян ӑна пурне те ӗненетӗп".
  
  
  "Вӗсем ҫак хӗҫпӑшалпа чӑнах та кураймаҫҫӗ. Сасси мӗншӗн, — вӑл пуҫне пӑркаларӗ, - сасси мӗншӗн чи малтан пӑшал таврашне пульӑсем кӑлартӑр?
  
  
  "Мӗнле?"Вӑл манахпа улӑштарнӑ хӗҫпӑшал ҫине пӑхса илчӗ. Ӑна храмӑн уҫӑ алӑкӗнчен тӗллерӗ те персе ячӗ. Нимех те мар. Пуклак шаклату ҫеҫ.
  
  
  Вӑл кулса ячӗ.
  
  
  Ҫак восстани пульӑсӑр пулса иртнӗ. Ачасем кан тӑрӑх пульӑсем ҫӗнтерме ҫителӗклӗ тесе шутлани ih танатана илсе ҫитернӗ.
  
  
  Нина тангӑна куҫран пӑхрӗ те хӑй мӗн каланине, идейӑсем хӗҫпӑшал вӑйлӑрах пулнине аса илчӗ. Ун чухне эпӗ ӑна ӑнлантӑм пулӗ тесе шутланӑччӗ.
  
  
  Пӗр вӑхӑт.
  
  
  
  
  27 сыпӑк
  
  
  
  
  Хакласси-ӑна курайманнисен ҫӗнӗ сӑмахӗсенчен пӗри. Вӗсем тавра истреблишментӑн усал йӑлисем кӑна, вӑй нихҫан та "интенсивлӑ" пулмасть, ҫар нихҫан та ахаль "ссылка" мар, "сарӑлаҫҫӗ"мар чухне. Хоука хам мӗн пӗлни ҫинчен каланине, вӑл мана мӗн пӗлни ҫинчен каланине, эпир вара урӑх никама та каласа парас мар тесе шут тытнине пӗлтерекен хытӑ сӑмах.
  
  
  Тарӑпа унӑн ҫак ҫул ҫинче пулнӑ.
  
  
  Ку Вӑл Вашингтон йӑлтӑртатса тӑнӑ ҫурхи илемлӗ кунсенчен пӗри пулнӑ, кашни палӑках монументлӑ пӗлтерӗшлӗ пек туйӑннӑ.
  
  
  Тарӑ таксинче аван мар пулнӑ. Вӑл, ман алла хытӑ чӑмӑртаса, тутисене ҫыртрӗ, хӑйӗн куҫарса пама ҫук шухӑшӗсем ӑшне путрӗ. Самолет анса ларнӑранпа вӑл ҫав тери пӑсара пулнӑ. Радио водитель кивӗ стандартлӑ произведенисем ҫавӑракан станцисем тавра пӗр-пӗринпе килӗшсе тӑнӑ, халӗ вӗсем Портер Коулӗн "So Near And Уet So Far"ятлӑ кивӗ ырӑ юррине чӗререн юрланӑ. Сасси ҫавӑн пекчӗ.
  
  
  Эпир Дюпон-серк патне ҫитрӗмӗр те пӗрлешӳллӗ прессӑпа телеграф службин пӗр пӗчӗк алӑкӗ умӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр. АX хваттер штабӗшӗн чи лайӑх фасад, лондонри начар чей магазинӗ пек мар.
  
  
  Хок пире хаваслансах саламларӗ. Вӑл хӑйӗн ҫӳп-ҫаплӑ пуканӗ ҫинчен пуҫне ҫӗклерӗ те мӗкӗрсе ячӗ.
  
  
  — Ларӑр, - терӗ вӑл. "Санӑн пӗр минут пур-и?"
  
  
  Вӑл хӗрлӗ папкӑра темскер вулать, тивертмен сигара чӑмлать. Пирӗн тайлӑмсемпе пӗчӗк ҫапӑҫу пӗтрӗ, анчах кунта, Хоук сӗтелӗ ҫинче, вӑрҫӑ ҫаплах пырать-ха. Ҫӗнӗ ӗҫ. Ҫӗнӗ сюжетсем.
  
  
  Тарӑ чӳречерен йывӑҫ тӑррисем ҫине пӑхрӗ. Унӑн ҫӳлти тути туртӑнса тӑрать. Вӑл ҫаврӑнчӗ те хулпуҫҫийӗсене сиктеркелесе илчӗ. Еe пире мӗн пӑшӑрхантарнӑ пулӗччӗ-ши, хӑҫан-и, хӑҫан-и вӑл ҫакна пӗлӗ. Вӑл покерпа интересленме юраман хӗрарӑмсенчен пӗри пулнӑ. Санӑн ҫавӑн пек туйӑмсем пулнӑ пулсан.
  
  
  Вӗсем ҫине пӑхас вырӑнне Хоук ҫине пӑхса илчӗ. Унӑн ҫамрӑк кӑвак куҫлӑ ватӑ сӑн-пичӗ. 1940 ҫулхи нацистсен притонӗн кирек мӗнле адресне те ҫавӑн пек пуҫ мимиллӗ, анчах вӑл ӗнер мӗнле кӗпе тӑхӑннине аса илеймест.
  
  
  Юлашкинчен вӑл пуҫне ҫӗклерӗ. — Каҫарӑр, - терӗ вӑл хӑйӑлтатса. "Эсӗ хӑрушсӑрлӑхра иккенне пӗлсенех, эсӗ манӑн приоритетсен списокӗ тавра ҫухалтӑн". Вӑл Тарӑ еннелле ҫаврӑнчӗ. — Мӗнех вара, мисс Беннет. Сӑрӑ активлӑ пайӗ мӗнле сирӗн?
  
  
  Тарӑ йӑл кулса илчӗ. Тӗлӗнмелле, ӗненмелле мар кулӑ. — Питӗ аван, - терӗ вӑл шӑппӑн. "Ҫапла, питӗ аван. Анчах... ҫакна манӑн тепӗр хут калас килет пулӗ тесе шутламастӑп".
  
  
  "Ҫук-и?"Вӑл пӗр куҫхаршине ҫӗклерӗ те ман еннелле пӑхрӗ. — Юрать, Картер. Санӑн черет. Вӑл хӑйӗн чӗриклетекен кресло хыҫӗ ҫине таянчӗ те чӑмласа пӗтернӗ сигара туртса ячӗ.
  
  
  — Эсир, сэр, ку ӗҫӗн пысӑк пайне пӗлетӗр ӗнтӗ. Эпир ҫав атссен йӑвине тупрӑмӑр та ӑна пӗтертӗмӗр. Тарӑ эмбрион-тайӑлу, лаборатори тата ун хыҫӗнче тӑракан ӑссӑр ученӑйшӑн тӑрӑшнӑ. Каннсем текех ih ӗрчемӗҫ. Эпир чӗрӗ чухне Ӑна Vin По, Лао-Цзен тата ҫитӗннӗ атс сиен кӳчӗ. Индокитайра пулнисене пурне те.
  
  
  "Эпир те кунта пулнисем те, лондонра пулнисем те", - тесе пӳлчӗ вӑл мана. "Эпир те наркотиксемпе ih экспериментпа ҫыхӑннӑ. пур. Мӗнле калаҫҫӗ-ха ӑна-халӗ?
  
  
  "Пэм Лаша". †
  
  
  "Ҫапла. Вӑл пирӗн патӑрта, вӑл пурне те тӗплӗн каласа парать. Паллах ӗнтӗ, малтан эпир эму тӗрӗслӗхӗн тӗрӗслӗхне кӑштах чакарнӑ-ши? Хоук пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ. Вӑл хӑйӗн решенийӗпе хӑй пекех вӑйлӑ усӑ курма юратнӑ. — Пирӗн урӑх нимӗн пирки те пӑшӑрханмалли ҫук. Ку спектакле Те Хупнӑ. Ҫакӑншӑн Скотленд-Ярда ответ тытать. Вӗсем унта нумай хӗненӗ пулас. Ҫав укҫана КАН нумай мероприяти панӑ.
  
  
  Ӑна Хоука опиум уйӗсем ҫинчен, кан наркотиксемпе суту-илӳ тӑвассипе мӗнле усӑ курни ҫинчен каласа пачӗ. Вӑл салхуллӑн пуҫне сулкаларӗ те, паразита вӗлернӗ пек, сигара сӳнтерчӗ. "Шел те, наркотиксен суту-илӗвӗ пирӗн компетенцие кӗмест. Анчах эпӗ вӗсене ҫаплах калатӑп: ҫак наркотиксен хыҫӗнче ҫӑткӑнлӑхран та ытларах тӑрать".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Тен, халӗ вӗсем кӑшт ытларах итлӗҫ. Кирек мӗнле пулсан та, ҫак ятарлӑ мӑкӑнь уйӗпе урӑх усӑ курмаҫҫӗ - Эсир хупнӑ Насаури филиалпа пӗрле. Иккӗ пулать.
  
  
  "Пуҫламӑшӗ валли тата ҫӗршер вырӑн".
  
  
  Хоук мана шӑтарас пек пӑхса илчӗ. "Ун патне пиншер ҫын ҫывхарсан авантарах пулӗччӗ". Вӑл Каллех Тарӑ еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мӗнех вара — пӗтӗмӗшпе илсен, эсӗ кӑмӑллӑ пулмалла. Сирӗн... мӗнле ят панӑ ӑна? ... ухмаха ернӗ, ӑнланма ҫук теори... мӗнех вара, вӑл тӗрӗс пулчӗ.
  
  
  Тарӑ ӳсӗрсе илчӗ. — Ҫакна эсир, сэр, манӑҫнӑ, ӑссӑр тӗлӗк тесе каларӑр. - чӗререн каларӗ вӑл.
  
  
  Хоук ӑнран кайнӑ пек курӑнать. Тен, пурнӑҫра пӗрремӗш хут. — Ну, юрӗ, - мӑкӑртатрӗ вӑл. — Эпӗ сана ҫаксене пурне те тума ирӗк патӑм, ҫапла мар-и?
  
  
  — Ҫапла, сэр, вӑл илнӗ пӗртен-пӗр ревматизм пулнӑ.
  
  
  "Апла пулсан пурте йӗркеллӗ."Вӑл пире яма хатӗрленчӗ. - Ытларах та-и?'
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Икӗ япала. Ӑна ҫав манахсене эпир ҫӗнӗ монастырь тупма сӑмах панӑ. Таҫта ирӗклӗ территорире. Унӑн ашшӗ хӑй сӑмахне тытмалла. Эсир мӗнле шутлатӑр, эпир уншӑн тӑрӑшма пултаратпӑр-и?
  
  
  Хоук хӑйӗн блокночӗ ҫине паллӑ турӗ. "Кӑнтӑр Корейӑра ҫар бази пур тесе шутлатӑп эпӗ. Ҫакна мана чи малтан тӗрӗслеме ирӗк парӑр. Ҫакна тума пултарасса шанатӑп эпӗ ӑна. Иккӗмӗш штопор пуҫланчӗ.
  
  
  "Роско".
  
  
  Хоук аран-аран ҫӗнӗ сигара тивертме пуҫларӗ. Унтан вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те Мана Пуянлӑх ҫинчен каласа пачӗ. Шуйттан сунчӑкӗ ҫинчен те, ӑна мӗнле тупни ҫинчен те.
  
  
  "Мӗнле те пулин пӗлтерӗшпе ҫавӑн пек лайӑхрах пулнӑ пулӗ",-терӗ вӑл. Унтан вӑл салхуллӑн кулса ячӗ. — Ҫӗвӗҫе ил, ку ухмахла сӑмах.
  
  
  Вӑл чӗриклетекен кресло ҫинче ҫаврӑнчӗ те чӳречерен пӑхрӗ. Пуҫне кӑларса пӑхрӗ. — Унӑн отелӗ пире Ҫав Пуянлӑх ҫинчен питех те начар хыпарсем илсе тӑни ҫинчен калама хушрӗ. Вӑл ытла та ватӑлса кайнӑ, ним ҫинчен те шухӑшламан. Абингтон Лондонра хӑйне пенсие яма ирӗк ыйтрӗ. Ҫак ӗҫ пулса иртиччен кӑшт маларах эсир ӑна чӗнтертӗр. Кирек мӗнле пулсан та, ку юлашки ӗҫ пулнӑ пулӗччӗ. Эпӗ ҫакна Мӗнле Лайӑх ӑнланнӑ пулӑттӑм-ши, пӗлместӗп. Чи лайӑх ҫулсенче вӑл питӗ лайӑх агент пулнӑ. Ку вӑл пурнӑҫ пулнӑ.
  
  
  Хок ассӑн сывласа илчӗ. Вӑл хӑй ҫинчен шухӑшлани-шухӑшлани мана кӑсӑклантарчӗ. Вӑл хӑй ним ҫинчен те шухӑшламан кун ҫинчен тата ӑна кам та пулин пенсие ӑсатма шут тытасси ҫинчен. Турӑҫӑм, халӗ ӑна та хӑй ҫинчен шухӑшлама пуҫларӗ.
  
  
  Хок чӳрече патӗнчен пӑрӑнчӗ.
  
  
  "Мӗн тӑвӑн эсӗ? Ют ҫӗршывра хӑвӑн тивӗҫлӗ отпускусене пӗччен ирттерӗн-и?"Ку вӑл мана темиҫе эрне отпуск пани ҫинчен калама май пулчӗ.
  
  
  Ӑна, Тарас ҫине пӑхса, ривэра ҫинчен шухӑшланӑ. Е Тая ҫинчен. Ҫапла, ҫын пурӑнман утрав пире идеально пырса тӑнӑ пулӗччӗ. — Пулма пултарать, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл малалла каларӗ. - Эсӗ те. мисс Беннет? Эсӗ те темиҫе канмалли кун илтӗн. Эпир Питӗре лайӑх пӑхтарасшӑн тӑрӑшрӑмӑр, анчах эсир отпуска пӗрле ирттерме пултаратӑр. Эсир иккӗн.'
  
  
  Вӑл пысӑкрах передача ҫине куҫрӗ.
  
  
  "Питер?"Вӑл ун еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Вӑл мана тӳрех куҫран пӑхрӗ. - Питер Хансен, - терӗ вӑл шӑппӑн.
  
  
  Питер Хансен, аманнӑ герой. Мана асӑрхануллӑ пулма асӑрхаттарнӑ чухне лабораторире кам ятне асӑнчӗ вӑл. "Ман упӑшка", - вывод патне илсе пычӗ вӑл.
  
  
  Тактика тӗлӗшпе вӑхӑт сахал пулнӑ ҫыншӑн хок аллине сулнӑ. Вӑл пырне тасатрӗ, тӑчӗ те холла тухрӗ.
  
  
  Тарӑ ман ҫине салхуллӑн пӑхса илчӗ. — Эпӗ ӑна юрататӑп, - терӗ вӑл. — Эпӗ ӑна хӑварма пултараймастӑп. Пултарнӑ пулсан та, вӑл ун пек туман пулӗччӗ. Анчах, Ник, Сана юратма мана ҫав тери килӗшетчӗ. Вӑл аллине тӑсрӗ, мана ярса тытрӗ те хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ. Ӑна, унӑн пичӗ ҫине пӑхса илчӗ. Юлашки хут. Ҫак ытарайми симӗс куҫсем, каштан пек хӗрлӗ ҫӳҫсем, ҫав ухмахла хуратутсем, халӗ те унта пулнӑскерсем. Ӑна та, вӑл пирӗншӗн мӗнле пурнӑҫ пуласси ҫинчен шухӑшларӗ. Хӑрушсӑр та лайӑх пурнӑҫ, унта пурте мӗнле пулнӑ, ҫавӑн пек, нихҫан та хӑрушӑ мар. Эй ӑна нихҫан та сӑмах пама пултарайман пурнӑҫ. Вӑл нихҫан та пурӑнма пултарайман пурнӑҫ. Ун пек пурнӑҫ ӑна нихҫан та кирлӗ пулман пулӗччӗ.
  
  
  "Тен, ҫапла та пулӗ, лайӑхрах та пулӗ", - терӗм эпӗ. "айванла калаҫнӑшӑн турӑ мана юратӗ".
  
  
  
  
  
  Кӗнеке ҫинчен:
  
  
  Тахҫан экспериментсене халалланӑ публикаци пулнӑ: тахӑшӗн ӳтне клетка илмелле те кирлӗ условисенче аталантармалла, ҫав ҫыннӑн дубликатне илмелле. Йӗкӗреш ҫиелтен пӑхсан идентлӑ пулать, вӑл пултарулӑх тӗлӗшпе идентлӑ пулать.
  
  
  Картер ҫакна ӗненме пултарайман, анчах эму ҫакӑн пек "тайӑлчӑксемпе" е идентлӑ йӗкӗреш ҫынсемпе тӗл пулсан ҫеҫ тӗл пулнӑ. Ку хутра вӗсем гениллӗ ҫынвӗлеренсем, вӗсем пӗр тӗллев ҫеҫ хӑвалаҫҫӗ: Конгресс, Сенат тата Америка президенчӗ хӑратмалла та ih залпне пӑхӑнтармалла. Ҫапла вара тӗнчери политикӑна тӗрлӗ енчен тӗрӗслесе тӑмалла.
  
  
  Картер кирек мӗн чухлӗ атса пӗтерме пултарать, анчах ку усӑсӑр. АПШ сенаторӗсене вӗлернӗ вӑхӑтра Карттер хӑйӗн шанчӑксӑр ӗҫне тӑвать: атс производствине чармалла, чӑн-чӑн ҫынвӗлерене пӗтермелле.
  
  
  Анчах кашни филиалах чӑн-чӑн арҫын пулма пултараймасть-и вара?
  
  
  
  
  
  
  Пӗлтерӳ
  2 сыпӑк
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  15 сыпӑк
  
  
  16 сыпӑк
  
  
  17 сыпӑк
  
  
  18 сыпӑк
  
  
  19 сыпӑк
  
  
  20 сыпӑк
  
  
  21 сыпӑк
  
  
  22 сыпӑк
  
  
  23 сыпӑк
  
  
  24 сыпӑк
  
  
  25 сыпӑк
  
  
  26 сыпӑк
  
  
  27 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Пӑрлӑ террор хӑрушлӑхӗ.
  
  
  Арӑслан Шкловский вилнӗ ывӑлне Антона асӑнса куҫарнӑ.
  
  
  Ice Trap Террор
  
  
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк
  
  
  Ҫӳллӗ пӳрт тӑрринче, йывӑҫ тӑррисем тавра тӗттӗмленме пуҫланӑ. Сулхӑнланса пыракан ҫулҫӑсем тӑрӑх, пӗтӗм таврана пусса тӑракан савченкӑн пӑсланса тӑракан чаршавне хупласа, мӗлкесем шӑваҫҫӗ. Ҫакӑ мана сӳрӗк, начарлантарса ячӗ, ку туйӑм манӑн тата та япӑхрах пулчӗ. Джунглире никам ҫӗнтерейми вӑй — хӑватлӑ сӗлӗх пытанса тӑрать, ҫав сӗлӗх сирӗн пӗтӗм энергие, пурнӑҫ ирӗкӗпе те ӗмсе илет. Ҫак вӑй мана пӗр кун ҫурӑ ӗҫлеттерчӗ. Вӑл мана чарӑнма, выртма, ҫак шуйттанла эшкерсене яланлӑхах пӗтерме ирӗк пама ӳкӗтлерӗ. Ҫиппи Вӑл-суперагент ах, N3 Киллмастер. Унӑн сасси Вара Москито Ҫыранӗ текен Никарагуа тамӑк кӗтесне лекнӗ. Шӑпа тӑрӑх, ҫак лутра та шӑрӑх шурлӑхлӑ вырӑн ятне ҫак шуйттанла хурт-кӑпшанкӑсенчен мар, москито индеецсенчен илнӗ .
  
  
  Ҫапах та ӑна кӗтсе тӑнӑ, мӗншӗн тесен вӑл тӗттӗм пуличчен ҫитмеллине пӗлнӗ. Чӑтлӑх вӑрман мана чылаях чарса тӑчӗ. Манӑн кашни джунгльс хӑйӗн мачтине тасатма тиврӗ. Вӑл ятлаҫса илчӗ те, тин ҫеҫ касса илнӗ симӗс курӑк каллех ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарсан, чутах такӑнмарӗ.
  
  
  Вӑл типнӗ ҫырмари ҫӑра юшкӑн ӑшӗнче чаваланать — кунта тумлам пек авкаланакан пиншер ҫын. Унӑн панцирӗ ун тӑрӑх, стойнӑй пӑтӑ тӑрӑх шуса ҫӳрекен лӑймака чӗрчунсем хӑпарма пуҫланӑ вӑхӑтра. Ман пит тӑрӑх тар юхать, тумтирпе рюкзака витет. Рюкзак ҫаккисем ман хулпуҫҫие касса кӗнӗ пек туйӑнать.
  
  
  Ӗнер ирхине ирех патруль карапӗ МИД Мана Лагуна-де-Перласа антарчӗ . Унтан эпӗ Кӑнтӑр-хӗвеланӑҫнелле Тунгел юханшывӗпе юнашар кайрӑм.
  
  
  Ку декабрь пулнӑ, ҫавӑнпа ҫумӑр сезонӗн ҫиппи. Уншӑн ӑна тав турӑм. Никарагуа юшкӑнӗсен шучӗ вӑйлӑ ирӗлет, Анчах Блюфилдса Кариб кӗпи ҫулталӑкра 750 см ӳкет. Июль е август уйӑхӗнче манӑн ҫулҫӳревӗм, ахаль те вӗҫӗмсӗр асап, пачах та май ҫукчӗ.
  
  
  Ку кӗтесре ҫул ҫук. Веб — магистраль-Панерикано ҫӗршывӑн тепӗр вӗҫӗнче. Наци чугун ҫулӗ тӑватҫӗр аллӑ километра яхӑн тӑсӑлать, ытларах Лӑпкӑ океан хӗрринче вырнаҫнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, округри пӗртен-пӗр ҫул ҫинче хӑйне кӑтартма хӑйман пек, вӑл унпа нихҫан та усӑ курма хӑяйман пулӗччӗ. Шурӑ ҫынна асӑрханӑ пулӗччӗҫ, ӑна шанман пулӗччӗҫ, ку вара ҫак йывӑр тапхӑрта катастрофа пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ҫулӗпе хӗвелтухӑҫ енчи тӳремлӗх тӑрӑх, ҫӳллех мар пик ту хырҫисен тӑррипе хӑпарать. Чи ҫӳллӗ ту тӑрри кунта икӗ пин метртан кая мар, вӑтамри ҫичҫӗр метр. Тепӗр енчен тусем пулӑхлӑ тӳремлӗхпе кӳлӗсем патне анаҫҫӗ. Анчах ку енче джунглипе витнӗ тайлӑм, паразитсемпе витӗннӗ йывӑҫсен, ҫӑра ӳсентӑрансемпе кӑмпасен вӗҫӗ-хӗррисӗр линийӗ. Йывӑҫсемпе туратсем тавра тем пысӑкӑш лиансем явӑнаҫҫӗ; усал шӑршӑллӑ пӑнтӑхпа хура мӑк ҫӗре хупласа тӑрать. Пур ҫӗрте те ҫӗрӗк ӳсентӑрансен уҫӑ шӑрши кӗрет.
  
  
  Майӗпен тӑвалла хӑпаракан пулчӗ; кӗсменҫӗсем ҫивӗчленчӗҫ, тӗпсӗр авӑрсем тарӑнланчӗҫ. Ту хушӑкӗсем ҫумӑр шывӗ юхса анакан вырӑн пулнӑ, ih стойнӑй шурлӑхсем миллионшар тӑшманла чӗрчунсен калчисем пулнӑ, вӗсем мана ҫепӗҫ тесе шутлаҫҫӗ. Сывлӑш яланах хурт-кӑпшанкӑ туллиех. Шапасемпе пӗчӗкрех чӗрчунсем ҫӗрле ҫеҫ курӑнкалаҫҫӗ. Вӗҫен кайӑксем нихҫан та ҫиеле тухман, анчах яланах ҫӳлте, йывӑҫ тӑрринче ларнӑ. Шывсикки патӗнче лӑпкӑлӑха пӑсакансем, шапасем, вӗҫен кайӑксем пухӑнаҫҫӗ. Вӑл ула курак пысӑкӑш, анчах питӗ ҫутӑ сӑрланӑ. Вӑл, пирӗн юлашки нота тепӗр хут каламасӑр, идеальнӑй гаммӑна шӑхӑркаласа пырать. Ку мана ӑсран ячӗ. Хурт-кӑпшанкӑ ҫыртнисӗр тата кайӑк-кӗшӗк ӑссӑрланнисӗр пуҫне, манӑн тата ҫӗленсемпе калтасене тӳсмелле пулчӗ. Ҫӗр ҫинче шӑршлӑ калта евӗр ҫапкаланчӑксем те йӑшӑлтатаҫҫӗ. Ҫавӑн пекех шӑтӑксемпе туратсем ҫинче ҫакӑнса тӑракан удавсем, вӑтам виҫеллӗ йывӑҫ ҫӗленсем, асав шӑллӑ хаяр сӑнӑ йӑтса ҫӳрекен тискер ҫӗленсем пулнӑ . Ih тӑван ҫӗршыв вилӗмлӗ бронировани пулнӑ, ӑна тӗпчеменпе пӗрех, карттӑ ҫине те ӳкермен, ҫав броненосец унта ҫитме хӑтланса пӑхма айван ҫынсене пурне те ҫисе ярать.
  
  
  Юлашки кунӗпех вӑл антӑхтаракан тарӑн вырӑнсем витӗр утса пычӗ, пӗрре ҫеҫ, ҫырткаласа илес тесе, чарӑнса тӑчӗ. Эпӗ ӗлкӗреймессе шансах тӑчӗ вӑл, анчах тӗттӗмленсен, ҫаплах-ха темиҫе пӗлӗт хыҫӗнчен тухакан ҫутта вӑрахлатнипе, вӑл гондурас пальмисен пысӑк ушкӑнӗ ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Ку вӑрман пек, вӑрман пек, унта тӗклӗ ҫулҫӑллӑ, самаях яп-яка вулӑллӑ пальмӑсем пур. Вӗсем хушшинче юнӗҫен вӑрӑмтунасем ушкӑнӑн-ушкӑнӑн хупӑрласа илнӗ инжир йывӑҫӗсем сахалтарах ӳсеҫҫӗ.
  
  
  Гондурас пальмисем нумайӑшӗ Вӑтаҫӗрпе Кӑнтӑр Америка джунглийӗсенче ӳсеҫҫӗ, анчах ih ушкӑн ун пек сайра тӗл пулать. Ку вырӑн тахҫан авал акса тунине кӑтартса парать, мӗншӗн тесен май уйӑхӗнчи индеецсем ҫак йывӑҫ ҫимӗҫӗпе ҫу туса илме усӑ курнӑ. Ҫав йывӑҫа чул пуртӑсемпе касса пӑрахма ҫӑмӑлах пулман пулин те, вӗсем хӑйсен ҫурт-йӗрӗсем валли йывӑҫпа усӑ курнӑ. Ку тӑрӑхра ку йывӑҫ чечекленсех пынӑ, юлашкинчен вӑл хӑй ӗҫлесе тӑракан ҫӗре пур ҫӗрте те йышӑнса илнӗ.
  
  
  Эпӗ пальма ращине лекнӗренпе унӑн хупписем хуллен те асӑрханса шуса пычӗҫ. Малта пӗр пытармасӑр Калаҫакан штаб-ҫӗр полковникӗн хваттерӗ пулмалла. Полковникпе унӑн ӗҫӗ ҫинчен чавса пӗлнӗ хыҫҫӑн, ВӐЛ ҫак вӑрман лаптӑкне ҫынсем, сигнал ракетисем, осколка минисем, сигнал паракан микрофонсем, чи вӑйсӑр сасса та илтме пултаракан ҫынсем ҫине тӑрсах сыхланине пӗлнӗ.
  
  
  Вӑл, кашни сантиметра сӑнаса, тӑват уран упаленсе кайрӗ. Ӑна вӑл вӗтлӗх витӗр хӗсӗнсе тухрӗ те, аҫтаха пек, хумсем витӗр шуса тухрӗ. Ӑна юриех чи йывӑр та иртсе ҫӳремелле мар ҫул суйласа илнӗ. Чӗрчун е ӳсентӑран кӑшт шавласан е чӑштӑртатсан, эпӗ кӑларакан сасса хупласа малалла каяс тесе, унпа усӑ курнӑ. Рюкзакӗ йывӑр, енчен енне сулкаланать. Банк ман куҫсене ыраттармаллах лилльпе хупларӗ, ҫавӑнпа эпӗ йӗркеллӗ курма пултараймарӑм. Питне ҫаннипе шӑлнӑ чух ҫакӑ мана пушшех тарӑхтарчӗ.
  
  
  Тренировочнӑй лагерьте, минӑланӑ вӑрмансемпе хирсенче, практика вӑййи пирӗн инструкторсене садистла килентерет. Кунта пурте вилмеллех йывӑр пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл кашни авӑнчӑк курӑка, лапчӑнса пӗтнӗ мӑк татӑкне е ниҫта тухма май ҫук лиана тупас тесе, пӗтӗм вӑйӗпе тӑрӑшнӑ. Ӑна темиҫе мина тупрӗ те, тӗкӗнмесӗрех иртсе кайрӗ. Проводсене касса татни вӑл хӑйне хӑй вӗлерни пулнӑ пулӗччӗ. Сукмак ҫине тухиччен кӑшт маларах ӑна сигнал ракетин тросӗ тупнӑ. Ӑна mimmo упаленсе тухнӑ та сиенсӗрлетнӗ сигнал картриджне тупнӑ.
  
  
  Унӑн ҫулӗ ҫумкурӑк пусса илнӗ ҫул пек, Вӑл Тунгел юханшывӗнчен Пуҫласа ҫурҫӗрелле каять. Аялта каноэ причалӗ пулнӑ пулмалла, тӗмӗсем хушшинче те темиҫе снайпер пулма пултарать. Сукмакӗ, паллах, джунглири ҫӗр полковникӗн хӳттипе юнашар минӑсемпе ытти капансем сапаланса выртаҫҫӗ. Ҫавӑнпа та манӑн ҫак тӳрӗ те ансӑр ҫулпа ним иккӗленмелли те ҫук. Вӑл каллех сулхӑна кӗрсе ҫухалчӗ, шталь вара вӑрман витӗр асӑрханарах утма пуҫларӗ. Вӑтӑр ярдра сукмак сасартӑк пӑрӑнчӗ те ман ҫула пӳлчӗ. Ӑна мӑкпа витӗннӗ пӗчӗк уҫланкӑна тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл тӗксӗм ҫутӑра ташлакан пӗчӗк ҫунатлӑ, ялтӑркка лӗпӗшсемлӗ ҫав тери мирлӗ пек туйӑнать.
  
  
  Шахтӑна мӑк ӑшне шпилькӑпа ҫӳлелле чавса чикнӗ. Ӑна пире кам лартса панӑ пулӗччӗ-ши, ӑна вӑл професси тӗлӗшӗнчен ҫителӗксӗр тунӑ, мӗншӗн тесен ҫӳлте чӑнахах та пысӑках мар мӑк лаптӑкӗ курӑнса тӑрать. Манран сулахайра та, сылтӑмра та йӗплӗ хулӑсем тавра карта тытса ҫавӑрнӑ. Эпӗ унран хӑтӑлма пултараймарӑм, унсӑрӑн манӑн каялла таврӑнса ҫак вырӑнтан аякран пӑрӑнса иртмелле пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл пӗшкӗнсе темӗнле сасса итлерӗ. Ӑна нимӗн те илтмерӗ, мӗн тӑвасси ҫинчен шухӑшларӗ. Вӑрӑм ҫул мина сиенленнинчен те хӑрушӑрах пулма пултарать. Тен, ку мина-капкӑн пулнӑ пулӗ, вӑл ӑна сӗртӗнсен ҫурӑлса каять пулӗ, анчах ку ҫӗр полковникӗн характерӗпе килӗшмен пулас. Иртсе ҫӳреме май ҫук минӑна ахаль сая яракансем тавра мар вӑл.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ ман хыҫри джунгли тӗттӗмлӗхне пӑхса илчӗ. Каялла таврӑнасси ытла та нумай вӑхӑта тӑсӑлнӑ пулӗччӗ, анчах тӗттӗмре манӑн пӗр шанчӑк та юлмарӗ. Вӑл малалла шуса пычӗ те мӑк татӑкне хуллен ҫӗклерӗ. Манӑн ӑшчик пӗр хут вӗриленсе кайрӗ. Вӑл сывлама чарӑнчӗ, аллисене йӗмӗ ҫумне шӑлчӗ те зажигалка аврине ҫавӑрчӗ. Резьбӑна ҫисе янӑ, ручка ҫӑмӑллӑнах парӑнман. Юлашкинчен ку ӗҫе туса ҫитерчӗ. Ӑна взрыватель кӑларчӗ, ручкине мина ҫине тавӑрса, мӑк татӑкӗ вырӑнне хучӗ. Унтан вӑл каллех ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ те, хӑйпе юнашар тӗмсем хушшине каялла чӑмса кӗричченех сукмак тӑрӑх асӑрханса утса кайрӗ. Ӑна эпӗ тӗмсем хушшине пытарса хӑвартӑм. Кашни деталь мӗн май килнӗ таран тӑрӑшмалла. Унтан пӑрӑнса иртме ӑна тата тепӗр мина тата сигнал паракан темиҫе ракета тупрӗ. Минӑсем, хурт-кӑпшанкӑ пекех, ҫӑра сапаланса выртаҫҫӗ. Юлашкинчен вӑл уҫӑ вырӑна тухрӗ. Темиҫе ярдра ҫӳллӗ те кӗтеслӗ сӑрт ҫӗкленсе ларать, унта тӗмсемпе лианӑсем явӑнса ӳсеҫҫӗ.
  
  
  Малтанлӑха вӑл пирамида евӗрлӗ сӑрт пек курӑнчӗ. Анчах кайран вӑл никӗсне хуплашкаллӑ чул сийӗсем тӑрӑх тунине, пӗр енче ҫӗршер картлашкаллӑ пусма пулнине курчӗ. Стенасене илемлӗ орхидейӑсемпе тата ытти эпифитсемпе витнӗ, вӗсем хӑйсене йывӑҫ турачӗсем ҫинчи пек мар, чул катӑкӗсенче хӑтлӑрах туйнӑ. Ӑна, майӑн авалхи ҫурчӗн ишӗлчӗкӗсем ҫине пӑхса илчӗ . Ih-этем алли мӗнле ӗҫленине уйӑрса илме те май пулман. Вӗсем ih пин ҫул каялла ҫӑтса янӑ джунглисемпе пӗр пек пулса тӑчӗҫ. Храм пек туса лартнӑ ҫурт джунглин пӗтӗм тарӑнӑшӗпе илемлӗн курӑнса ларать, вӑл тӗксӗм те тӗлӗнмелле.
  
  
  Ҫак историлле хаклӑхран та пысӑкрах тӗллев пулнӑ, халӗ вӑл ҫав тӗллевпе усӑ курнӑ. Кун ҫинчен пирӗн пата фрагментарнӑй хыпарсем килчӗҫ, чаҫсем те сас-хура сарӑлнӑ-ха. Анчах пирӗн информаци тӗрӗс пулсан, ҫак изоляциленӗ тата ҫиелтен пӑхма пӑрахӑҫа тухнӑ ишӗлчӗксенче хальхи электронлӑ хӗҫпӑшал пытанса тӑрать.
  
  
  Икӗ уйӑх каялла пурте пирӗн оахакри агент, Мексикӑран улшӑннӑ радио пӗлтернинчен пуҫланса кайнӑ. Ҫав вӑхӑтранпа ахра майӗпен хӑйне евӗрлӗ гени сӑнарӗ пулса тӑнӑ, вӑл хӑйне ҫӗр полковникӗ тенӗ. Вӑл климата улӑштарма тем шухӑшласа кӑларнӑ, отель вара ҫак климатпа-хӗҫпӑшал пекех усӑ курмалла. Кампа усӑ курасси паллӑ мар. Ҫапах та май уйӑхӗн ҫак ҫуртӗнче вӗресе тӑракан джунгльсене темӗн пысӑкӑш пӑр туса хума оборудовани ҫителӗклӗ пулнине пурте кӑтартса панӑ.
  
  
  Темиҫе кун е, тен, сехет хушшинче вӑл Шӑпах Ҫакна тума шутланӑ: центральнӑй Америкӑна арктикӑри пӗр анлӑ пейзаж туса хума асӑрхаттармасӑрах шутланӑ.
  
  
  Ӑна чармалла пулнӑ.
  
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  Унӑн рюкзакне хыврӗ те асӑрханса ҫӗре хучӗ. Эпӗ кунта икӗ кун ҫӳренӗ чухне вӑл мана питӗ килӗшрӗ. Вӑл мана вӗренӳпе юн пачӗ, эпӗ вӑл мана каллех пулӑшасса шантӑм. Малалла мӗн тумаллине манӑн асӑрхануллӑн та шӑппӑн тумалла. ЭПӖ хампа пӗрле мӗн илме пултарнине ПУРНЕ те AX лабораторинчи ачасем ятарласа тунӑ инструментсем пухаҫҫӗ. Ӑна чӗн пиҫиххипе ҫыхма пултартӑм, манӑн алӑсем пушӑ. Манӑн газ бомбине кимӗ ҫумне ҫыпӑҫтарса хунӑ, билетне ман алӑ тавра тӳмеленӗ. Ӑна хӑйӗн Люгерне парса хӑварчӗ. Халӗ Манӑн вьетнамра усӑ курнӑ "Чи-Ком" йышши 7,65 мм ҫӳллӗш пистолет хупӑнчӗ. Унӑн глушитель пулнӑ, вӑл патронсем, патронсем, патронсем ыйтнӑ. Ку Люгер мар: унӑн ҫавӑн пек пысӑк хӑват пулман, анчах вӑл ҫавӑн пекех ҫывӑхра пулнӑ. Ҫитменнине тата люгер ҫине глушитель лартаймӑн. Ку аври малтанхи пекех ман алӑра выртма аван мар, мӗншӗн тесен эпӗ нимӗҫ пистолетне хӑнӑхса ҫитрӗм.
  
  
  Ӑна хампа пӗрле мачта илесшӗнччӗ, анчах ку мана ишӗлчӗксем витӗр тухма кирлӗ марччӗ, мӗншӗн тесен вӗсем чӑтлӑх мар, ҫӗҫӗпе усӑ курнӑ пулсан, сасӑ мана тӳрех систернӗ пулӗччӗ. Вӑрӑм ҫивӗчӗшлӗ ҫӗҫӗ сирӗн вырӑн пулнӑ пулсан, лайӑх хӗҫпӑшал пулнӑ пулӗччӗ, анчах ӑна турӑ ҫуртӗнче Люгера тыткаланӑ пек тыткалама йывӑр пулнӑ пулӗччӗ. Эпӗ ӑна хамӑн рюкзакпа пӗрле хӑвартӑм та храм таврашӗнчи уҫланкӑна кайрӑм. Кунта микрофонсене кирек мӗнле студире те пытарнӑ пулмалла. Вӑл мана джунгли таврашӗнчи чӗрчун тесе шутланӑ, мӗншӗн тесен сигнализаци системи урӑх асӑрхаттарман. Вӑл сиксе тӑчӗ те храмӑн пӗрремӗш картлашки патнелле туртӑнчӗ. Манӑн тымарсемпе, лианӑсемпе, тункатасемпе тӗрек пулса усӑ курма тиврӗ, мӗншӗн тесен эпӗ тӗпренекен пусма ҫине шанмарӑм.
  
  
  Вӑл суккӑр пекех тепӗр капкӑна лекнӗ. Телее пула, вӑл йывӑҫ ҫинче пысӑках мар хушӑк курчӗ. Мина хунӑ ҫын снаряд ӑҫта лартнине кӑтартрӗ. Вӑл хускалма та хӑяймасть. Мана ҫутмалли тупас тесен, ӗмӗрлӗхех кирлӗ пулчӗ. Вӑл сарӑрах ҫӳхе трос пулнӑ, ун ҫине пӗчӗк шӗвӗр йӗпсем тирнӗ. Вӑл икӗ йывӑҫ хушшине тӑсӑлса выртрӗ те пӗтӗмпех ҫулҫӑсем хушшине кӗрсе ҫухалчӗ. Эпӗ малалла кайнӑ пулсан, вӑл манӑн ӳте бритва пек касса татнӑ пулӗччӗ. Ҫав вӑхӑтрах шифт йывӑҫ хыҫӗнчи груза ҫавӑрса илнӗ пулӗччӗ те, эпир ҫав йывӑҫпа пӗрле сывлӑша хӑпарнӑ пулӑттӑмӑр. Тарават ҫын вӑл, ҫӗр полковникӗ!
  
  
  Унтан трос тавра ҫаврӑнчӗ те хуллен малалла шуса кайрӗ. Кашни темиҫе метр каймассерен, ӑна итлесе канас тесе, урипе лианӑран ҫаклата-ҫаклата илет. Унтан вӑл каллех тӑчӗ. Унӑн тӗревӗ вырӑнне хушӑксемпе мӑкӑльсемпе усӑ курнӑ. Ҫӳлте, йывӑҫсем тӑрринче, шурса кайнӑ сергей хӗвел тухнине курчӗ.
  
  
  Ҫӳлте пулсан, вӑл шӑллӑ карнизлӑ икӗ чул катӑкӗ хушшине ларчӗ. Ӑна лаптак та тӳрӗ кӗтеслӗ ҫурт тӑррине пӑхса тухрӗ. Пусма патнелле пыракан малти пайӗ тата кайри пайӗ хӑй хӑпарнӑ енчен икӗ хут вӑрӑмрах. Ҫивиттийӗ таса, тин ҫеҫ сарнӑ пулмалла. Кӗтесре, аякри кӗтесре, чул купи евӗрлӗ пӗчӗк пӳрт ларать.
  
  
  Храма кӗрес тесен, манӑн хӳшӗ алӑкӗ витӗр тухмалла пулчӗ, мӗншӗн тесен пӳрт тӑррине кӗмелли урӑх алӑк ҫук. Манпа вертолет хушшинче икӗ хуралҫӑ тӑраҫҫӗ. Охранниксенчен пӗри вертолет шасси ҫумне таянчӗ. Тепри ерипен shell карлӑк тӑрӑх пырать. Вӗсем иккӗшӗ те лутра та патвар метиссем; никарагуанецсен ҫитмӗл проценчӗ, ҫурри-американецсем, ҫурри-латино американецсем. Вӗсем ҫинче пушӑ шӑлавар, кӗпесем, ҫемҫе сӑран атӑ. Вӗсем пурте йӗркеллӗ пек туйӑнаҫҫӗ, пирӗн сас-чӗве те кӑлармаҫҫӗ. Вӗсем чӑн-чӑн салтаксем пек тумланман, анчах эсир вӗсем патне ытла ҫывӑха пынӑ пулсан, хӑйсен автоматла ҫӑмӑл винтовкисемпе усӑ курма пултарнӑ. Вӗсем НАТО FAL бельгин 7,62-мӗш винтовкисем пулнӑ; кӑнтӑр американецсем хушшинче питӗ лайӑх та питӗ паллӑ винтовкӑсем пулнӑ.
  
  
  Вертолет Bell Sioux 13 R, виҫӗ вырӑнли пулнӑ. Вӑл хӳрине ҫӳлелле ҫӗкленӗ пысӑк шӑрчӑк евӗрлӗ. Ку шанчӑклӑ рабочи лаши пулнӑ, вӑл корей вӑхӑтранпа анлӑн усӑ курнӑ. Ҫак манӑҫнӑ вырӑнта пӗртен-пӗр культура куҫса ҫӳрес пулсан та тухса тӑрать. Ҫавӑнпа та ҫурт тӑррине ҫӗр ҫине анса ларма юрӑхлӑ тунӑ. Хоук вертолет тӑрринче тӑнине кӑтартакан аэрофотоӳкерчӗксем турӗ. Эрне каялла тӗрӗсленӗ тӗпчев вертолет официаллӑ археологи группинче маррине кӑтартса пачӗ. Ҫавна пула ӑна ҫар складӗнче Мехико складӗнче питӗ асӑрханса тунӑ. Ку вӑл темиҫе кунтан, хула ҫине юрлӑ вӑйлӑ тӑвӑл йӑтӑнса аннӑ хыҫҫӑн пулса иртрӗ. АХ, вӑл вӑйлах мар та, ҪАПАХ ТА ҪИТЕЛӖКЛӖ. Ҫавна пула хоук мана кунта яма шутларӗ.
  
  
  Ҫак вертолет ҫине тинкерсе пӑхакан пирӗн ҫынсенчен чи малтан вӑл пулчӗ. Алӑк ҫинче тӗлӗнмелле эмблема; nen ҫине виҫӗ хӗрлӗ йӗрлӗ ылтӑн хӗвел. Орнамента такам ҫӗҫӗпе касса татнӑ пек, металл халӗ юн юхать пек. Ку мӗне пӗлтерни ҫинчен ыйтса пӗлчӗ вӑл. Патруль ҫулама пырсан, ӑна кӑкӑр ҫинчи кӗсйинче те ҫавӑн пекех ҫыпӑҫтаркӑча асӑрханӑ.
  
  
  Вӑл ҫывхарнӑҫемӗн ҫывхарать, ҫулать... Лару-тӑру кӑткӑсланчӗ. Икӗ хуралҫӑ халӗ пӗр-пӗринчен ҫав тери аякра, ҫавӑнпа та эпӗ вӗсене хам ларнӑ вырӑнтан пӗр вӑхӑтрах пеме пултараймарӑм. Пӗрре персе ярсан, вӑл теприне эпӗ ҫаврӑнса ун хыҫҫӑн кайиччен систерӗ. Вӑл ытла ир пырать пулсан, вӑл вӗсем хушшине лекет; анчах кая юлсан, ӑна та, йӗкехӳре пек, капкӑна лекетӗп. Ҫавӑнпа та ih иккӗшне те пӗр харӑс сиен кӳмелле пулнӑ пулӗччӗ, вӑл та пулин пӗр сас-чӳсӗр.
  
  
  Хуралҫӑ карлӑк ҫинчен ӳкнӗ темиҫе чул тавра утса ҫаврӑнчӗ. Вӑл пӳрт тӑррине темиҫе хутчен те пӑхса ҫаврӑнчӗ, халӗ ӗнтӗ пӗчӗк кепкине пирӗн ҫине пӑрахрӗ те, хулпуҫҫи ҫинче сулланса тӑракан пӑшалне ним тӗлсӗр карлӑк урлӑ пӑхса тӑчӗ. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе вӑл кашни ҫулах кирлӗ те пулман; чупакан йытӑ та мӗн тунине тунӑ. Сирӗн таврара мӗн пулса иртнине яланах пӗлмелле, мӗншӗн тесен сирӗн пурнӑҫ ҫавӑнтан килет. Ку вӑл-эму пурнӑҫӗ.
  
  
  Ӑна билет тыттарчӗ. Тепӗр аллинче манӑн глушительлӗ пистолет. Мӗлке мана пӗтӗмпех ҫӑтса ячӗ. Вӑл пӗр-пӗччен, чулсемпе. Ӗнтрӗкре объектсене хӑш чухне тӗттӗмре уйӑрса илме йывӑртарах, ҫакна эпӗ шантарсах калатӑп. Вӑл ҫывхарнӑҫемӗн ҫывхарать, ҫулать. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ... Сасартӑк ӑна урӑх кураймарӑм. Вӑл каллех ӳкнӗ чулсем тавра ҫӳренӗ пулмалла. Самантлӑха вӑл мана асӑрхасран хӑраса, хӳтлӗхе чӑмрӗ. Унтан куҫ хӗррипе унӑн урисене курчӗ. Апла пулсан, эпӗ унта пулнине вӑл халӗ те пӗлмест-ха. Халӗ ӗнтӗ вӑл сывланине, пӳрт тӑрринче йӗм чӑштӑртатнине илтме пултарать. Ӑна виҫҫӗ таран шутласа тухрӑм та сиксе тӑтӑм.
  
  
  Чӑнах та, вертолет патӗнче хурал тӑрасси манӑн чи кирли пулчӗ. Унӑн отельне малтан ҫул ҫинчен ih илсе пӑрахмалла, ыттисене щит пек усӑ курмалла. Ҫак кӗтмен ҫӗртен сиксе тухнӑ реакцие тата шавлама юраман факта шута илсе, вӑл чи хӑрушши пулса тӑчӗ. Ӑна икӗ хутчен хӑвӑрт персе ячӗ. Пӗрре пенӗ сасӑ эму кӑкӑрне, иккӗмӗшӗ — мӑйран пырса тиврӗ. Пире сасӑ памасӑр, вӑл вертолетӑн ҫаврака хурҫӑ стойки ҫине ӳкрӗ. Манӑн ботинка тӗпӗсем чул ҫинче пӑшал сасси пек мар, ытларах шавлаҫҫӗ.
  
  
  Стилетпа вӑл тепӗр хуралҫа папкана лектерме хӑтланчӗ. Вилӗ тусне курсан, вӑл вилет пулӗ тесе шутланӑччӗ. Анчах вӑл пантера пек реакциленӗ. Инстинктла хусканупа вӑл пӗшкӗнчӗ. Унтан пӗтӗмпех тӗтре ӑшӗнче пулса иртрӗ.
  
  
  Ӑна кирлӗ пек вӗрентнӗ пулсан, унӑн халӗ хӑйӗн хӗҫпӑшалӗпе усӑ курмалла пулнӑ. Анчах вӑл секундӑн малтанхи кунӗнче хӑй шутланӑ пек тумарӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ, винтовкине пӑрахрӗ те пиҫиххи ҫинчен усӑнса тӑракан командоса кинжал илме аллине тӑсрӗ. Вӑл унпа ҫапӑҫма хӑнӑхнӑ. Ӑна вӑл ача чухнех хӑнӑхса ҫитнӗ. Пистолет уншӑн утюг татӑкӗ ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Вӑл унӑн винтовкинчен хӑтӑласса кӗтрӗ, анчах винтовкӑн вӑрӑм кӗпҫи ман ал сыппине шӑтарса кӗчӗ те, манӑн алӑ тавра билет вӗҫсе тухрӗ. Унтан пурте ҫиҫӗм пек хӑвӑрт пулса иртрӗ. Винтовка пирӗн хушшӑмӑрта ҫӗре ӳкрӗ. Пӑсланса тӑракан пистолет тытнӑ сылтӑм алӑ ҫӳлелле ҫӗкленчӗ. Ҫак сулахай алӑ, хӑйне ҫапас тесе, тӑсӑлчӗ. Ҫак сакӑр дюйм сивӗ хурҫӑ тытнӑ сылтӑм алӑ мана пурнӑҫра тӗллерӗ. Манӑн сулахай алӑ ҫав сылтӑм сулла ярса тытрӗ те каялла туртрӗ. Халӗ вӑл ҫурӑмӗпе ман еннелле тӑрать, ҫӗҫӗ тытнӑ аллине те хускатма пултараймасть. Вӑл кӑшкӑрса ярас тесе ҫӑварне уҫрӗ. Ӑна, сылтӑм аллине ун пичӗ ҫумне пӑчӑртаса, пӑшал кӳпчекне шӑлӗсем хушшине хӗстерчӗ. Вӑл чыхӑнса кайрӗ, вӗҫерӗнме хӑтланчӗ. Манӑн сулахай алӑ ҫав тери хытӑ пуснипе каялла авӑнмалла пулчӗ. Вӑл мана атӑ кунчисенчен тапа-тапа илет, пушӑ аллипе ман питпе куҫ патне кармашать.
  
  
  Ӑна эму ҫӑварне пистолет чикрӗ те аллинчен туртрӗ. Темскер шатӑртатрӗ. Унӑн алли ҫемҫелчӗ, ҫав вӑйсӑр пӳрнесем витӗр ҫӗҫӗ тухса ӳкрӗ. Манӑн сулахай алӑ унӑн мӑйӗ хыҫне пулчӗ. Вӑл каллех вӗҫерӗнме хӑтланчӗ. Усси пулмарӗ. Мӑйӗ хуҫӑлсан, вӑл пире сасӑ памарӗ.
  
  
  Ӑна вилнӗ ҫын кӗлетки тӗртсе ячӗ те ҫӗҫӗ илчӗ. Охранник ҫӗре персе ансан, унӑн тӗллевӗ тӗлӗнмелле кӗтесре пулнӑ, вӑл ӗнтӗ кун каҫа чупнӑ. Шалта эпӗ ансӑр пусма тӑрӑшатӑп. Саподилла йывӑҫӗн пысӑк стойкисем ҫинче резьба халӗ те лайӑх палӑрать-ха, вӑл вӑхӑтпа асапланмасть те темелле. Чул стенисене барельефсемпе витнӗ, мачча ҫинчи электричество ламписен ҫутинче вӗсен тӗсӗ палӑрса тӑнӑ. Тӗттӗм чӳречесем витӗр те кӑшт ҫутӑ кӗрет, халӗ симӗс эрешмен картипе хупланнӑ ӳсентӑрансем ытларах курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ҫурма ҫулта вӑл иккӗленсе тӑчӗ. Пире ҫӳлтен, аялтан, нимӗн те илтӗнмест. Ӑна хӑйӗн билетне йӗннине чиксе лартрӗ, чул катӑкне илчӗ те аялалла ывӑтрӗ. Вӑл чулсем патӗнчен сиксе ӳкрӗ. Ян кайнӑ сасӑ ҫеҫ илтӗнет. Вӑл пистолетне хатӗр тытса малалла утрӗ.
  
  
  Ӑна вӑл сулахаялла пӑракан маччаллӑ, коридорлӑ площадкӑна тухрӗ. Малалла бетон, хурҫӑ каштасемпе алюмини нумай пулмасть пӗтӗмпех юсаса ҫӗнетнӗ. Лампӑсем ҫаплах маччаран чӑрӑш ҫутисен ярӑмӗ пек усӑнса тӑраҫҫӗ, анчах вӗсемпе юнашар кондиционерӑн тимӗр труби, кашни темиҫе метртан уҫӑ сывлӑш тухать. Ҫак самантран пуҫласа май уйӑхӗн храмӗ Ҫӗр полковникӗн хальхи сооруженийӗсен хуппинчен ытла мар.
  
  
  Коридорӑн тепӗр вӗҫӗнче хурҫӑ алӑк пур, вӑл банкри хранилище алӑкӗ пекех ҫирӗп курӑнать. Пирӗн сасӑ илтӗнмест. Алӑк янаххи ҫинче хӗрлӗ авӑрлӑ ҫӑра пулнӑ. Кнопка ҫине пуссан, алӑк уҫӑлма та пултарать. Анчах тепӗр енчен такам алӑка уҫма сигнал парӗ.
  
  
  Ӑна хӑлхи сивӗ хурҫӑ ҫумне тытрӗ. Малтан ӑна нимӗн те илтмен. Унтан ман хӑлхана генераторсем хӑлхана ҫурас пек вӑйсӑррӑн ҫухӑрса янипе пӗрле хулӑн сасӑ пырса кӗчӗ. Ӑна каллех ҫӑра ҫине пӑхса илчӗ. Инструментсем чикнӗ сумка тавра унӑн ҫӑраҫҫине туртса кӑларчӗ: йӗппе замок пайӗсем хушшинче сиктерсе ҫӳрекен пружинӑллӑ инструмент. Ку питӗ ансат япала пулнӑ, унпа усӑ курма опыт та, чӑтӑмлӑх та нумай кирлӗ пулнӑ. Унтан алӑк уҫӑлчӗ. Вӑл унта кушак пек хӑвӑрт та пӗр сассӑр шуса кайрӗ. Храмӗ лӑпкӑ та пӑрахӑҫа тухнӑ пек туйӑнать. Вибрацисем вӑйлӑланчӗҫ, пӳлӗме хӑватлӑ энерги ҫӑлкуҫӗ кӗмсӗртетнипе тултарчӗҫ. Эпӗ уҫҫӑнах сасӑ патне утрӑм, мӗншӗн тесен вӑл эпӗ мӗн тӑвас тенине ҫӑлкуҫӗ пулнине лайӑх пӗлсе тӑтӑм. Манӑн shaggy куштӑрканӑ бетон тӑрӑх хыттӑн янӑрарӗ. Тата тепӗр коридор, тепӗр пусма, тепӗр коридор, юлашкинчен иккӗмӗш хурҫӑ алӑк, ун хыҫӗнче унчченхинчен те хытӑрах шавлани илтӗнсе кайрӗ. Вӑл каллех ҫӑраҫҫипе усӑ курса, хуллен шалалла кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Ку-неон ламписен речӗсемпе юнашар лутра пӳлӗм. Икӗ енче счетчиксем, датчиксем тата кантӑк хыҫӗнче компьютер катушкисем хунӑ хурҫӑ шкапсем лараҫҫӗ. Центрта, метр ҫурӑ тӑршшӗ, кнопкӑсем, пралуксем, потенциометрсем питӗ нумай, вӗсен айӗнче лабион тесе ҫырса хунӑ лоткӑсем пур. Индекс, хирӗҫле муфта тата катарин Фактор. Ҫак электронлӑ ҫуртсен энергийӗ ман алӑ хулӑнӑш кабель тӑрӑх парӑнать те урай тӑрӑх выключатель патнелле тепӗр енчен йынӑшса пырать. Юнашарах алӑк пур, унтан электростанци хӑлхана ҫурас пек ҫухӑрни илтӗнет. Анчах ку мана интереслентермерӗ. Вӑл хӑй пулмалли вырӑнта пулнӑ. Ӑна, компьютер шкапӗсем патне пырса, переключательсен ҫаврӑнмалли панелӗсене малалла шутарчӗ.
  
  
  Пружина пек ҫинҫе транзисторсемпе интегр fold paper катушкисем ҫутӑра йӑлтӑртатаҫҫӗ. Унӑн сумкинчен инсектицидлӑ аэрозоль баллонӗ евӗрлӗ полиэстер баллон кӑларчӗ. Ӑна пысӑк коррозиллӗ кислотӑн витӗр курӑнакан сийне оборудовани ҫине сапаласа янӑ. Ҫавӑнпа та ӑна пур шкапсене те туса пӗтертӗм те, каласа пӗтерсен, панельсене каллех хупрӑм.
  
  
  Кислота AX лабораторин изобретенийӗ пулнӑ . Бомба объектӑн пӗр пайне пухма пултарать, анчах, тен, пурте мар пулӗ; взрывчаткӑсемпе усӑ курманнипе майӑн пӗтӗм храмне пӗтернӗ пулсан, паллах, кирлӗ чаҫсем те мар. Анчах храма сасартӑк аркатни тӗнчери лару-тӑруран кая мар сиен кӳме пултарать.
  
  
  Унтан темле йывӑр япалана контрабандӑпа илсе каясси ҫинчен логистика ыйтӑвӗ тухса тӑчӗ. Тата ман умра бомбӑна тупасси, ӑна сиенсӗрлетесси хӑратать. Кислота ытла кая юличчен тупма май ҫук, ӑна виктор ee тусанланса пӗтсен те тупма ҫук. Автобус та ирӗлсе кайнӑ пулӗччӗ, эпӗ кайсан мӗн пулса иртни ҫинчен пире нимӗн те систермен пулӗччӗ.
  
  
  Унӑн ҫиекен япалине пур ҫӗрте те асӑрханса сапаласа тӑкрӗ. Темиҫе сехет хушши кислота пӗтӗмпех ҫисе янӑ пулӗччӗ. Детальсем ирӗлеҫҫӗ, кабель соединенийӗсем ирӗлсе каяҫҫӗ те металл корпусра кӗске замыкани тӑваҫҫӗ. Вӑл вӑхӑталла ӑна джунглие тӗрӗс-тӗкел таврӑнӑп, ҫӗр меслечӗсем ҫӳҫӗсене тӑпӑлтарса тӑкӗҫ. Ҫур ҫӗр тӗлне оборудованин кашни пайӗ металл купи пулса тӑнӑ. Ку пирӗн дипломатсене Никарагуа Тата америка государствисене организацилеме вӑхӑт панӑ пулӗччӗ. Саботаж манӑн пӗртен-пӗр ӗҫ. Ӑна пӗтерсен, пурте унран кулӗҫ. Ҫӗр полковникӗсӗр пуҫне.
  
  
  Ӑна компьютерсемпе пӗтерчӗ те распределительнӑй щитӑн шалти пайне сирпӗтрӗ. Сасартӑк алӑк уҫӑлчӗ те, икӗ техникпа охранник кӗчӗҫ. Ih тӗлӗнӳ те, эпӗ тӗлӗннӗ пекех, пысӑк пулчӗ. Меслетсем-вӗсем меслетсем пулӗ тесе шутларӑм эпӗ, мӗншӗн тесен вӗсем шурӑ халатсемпе, аллисене хутсем тытнӑ — хӗҫпӑшалсӑр. Сӑрӑ охранник тӑхӑннӑ российӑн бразилири револьверне пӗҫҫи ҫине кобура тӑхӑннӑ 38-мӗш калибрлӑ калибрпа шӑлса тасатнӑ. Ҫакна Вӗсем, Smith & Amith Wesson усӑ курса, хӑйсем тӗллӗн туса хатӗрленӗ, унӑн тӑватӑ дюймлӑ пуҫ мими пулнӑ. Вӑл ӑна ярса тытрӗ те: "Альто", - тесе кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Анчах эпӗ пӗр вырӑнта тӑма шутламарӑм. Ӑна баллонран хӑйне хӑй пӗтермелли йӑрӑма татса илсе, тӗттӗм кӗтессе ывӑтса яма ҫеҫ ӗлкӗрчӗ. Ӑна тӗллерӗм те икӗ хутчен персе ятӑм. Охранник ыратнипе кӑшкӑрса ячӗ те карланкӑран ярса тытрӗ. Ҫав револьверпе ман пуҫ тӗлӗнченех, нимӗн тӗкӗнмесӗрех, куҫсене чарса пӑрахрӑм. Охранник шкап хыҫне ӳкрӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ, чӗрнисемпе метала ҫатӑрласа тытрӗ те хуллен ҫӗр ҫине шуса анчӗ.
  
  
  Вӑл кун тӗлне сикрӗ те икӗ технике тӗл пулчӗ, вӗсем охранник приказӗсем тӑрӑх пынӑ пулмалла, хӑйсем вырӑнтах тӑнӑ. Ку мана противовессем тӑрӑх илсе тухрӗ. Ӑна, такам мана кӗперен ярса тытнине туйса илтӗм. Ӑна тытма 360 градус ҫаврӑнтӑм. Ҫак самантра ҫӗнӗ охранниксем ҫӗмӗрсе кӗчӗҫ. Иккӗмӗш техник пуҫ тайса ман ҫине ыткӑнчӗ те мана вӑйпа каялла пӳлӗме тӗртсе кӗртрӗ.
  
  
  Хуралҫӑсем ман ҫине сиксе ӳкрӗҫ. Пӗр чышки ман хӗвеллӗ элеке лекрӗ, тепри — янах шӑммине лекрӗ. Вӑл каялла чакрӗ. Вӑл сывлӑш ҫавӑрса илме хӑтланчӗ те тапӑнакансем ҫине юлашки икӗ пуля кӑларса ячӗ. Эпӗ пӗр сасӑ илтрӗм. Ман ҫине кулаксен хули йӑтӑнса анчӗ те чарӑнса тӑчӗҫ. Пистолетне ман алӑсем тавра ҫапса ӳкерчӗҫ. Вӗсем ҫирӗп те хастар боецсем. Пӗр япаларан хӑтӑлнӑ пулсан, ун вырӑнне икӗ ҫын пӑхаҫҫӗ.
  
  
  Ҫак пӑтрашу мана сасартӑк урипе хытӑ тапрӗҫ. Ыратнипе вӑл ҫурмаран хутланчӗ те бетон урайне ӳкрӗ. Атӑ мана ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Ҫурри чӗлхесӗр пулса, вӑл ӑна хӑй тавра туртса илчӗ, урине хыпашласа тупрӗ те туртрӗ. Арҫын кӑшкӑрса ыттисем хушшине ӳкрӗ. Халӗ ӗнтӗ ӑна хӑйӗн ҫӗҫҫине тупма пултарнӑ.
  
  
  Ӑна хам тавра пӗтӗмпех касрӑм, питпе алӑсем ҫине темле ӑшӑ япала ҫапӑннине туйрӑм. Манӑн стилет ытла та шуҫлак, ӑна тытса чарма пулать. Ӑна хуралҫӑсем мӗкӗрнине илтрӗ. Ih ытла та нумай, ih ҫаплах хутшӑнса пынӑ. Мана пистолет кӳпчекӗсемпе тапа-тапа хӗнеҫҫӗ. Хӑшпӗрисен пистолетсем пур, вӗсем iso мана вӗсемпе тӗлӗнтерес тесе пӗтӗм вӑйран тӑрӑшаҫҫӗ. Ih аттисем манӑн суранланса пӗтнӗ ӳт-пӳ тӑрӑх пулнӑ. Ih кӑшкӑрнисем вӑйсӑрланнӑҫемӗн вӑйсӑрланса пычӗҫ: мӗлкесемпе сасӑсем тӗтреленчӗҫ. Револьвер персе ячӗ. Ку аялти пӳлӗмри динамит зарячӗ сирпӗнсе кайнӑ пекех пулчӗ. Вӗлермелле атакӑласси ман пуҫа пӑтранчӑк шухӑш пырса кӗчӗ. Хуралҫӑсем, йывӑррӑн сывласа, стойка ҫинче тӑраҫҫӗ. Алӑк патӗнче 357 "Пион"кольта ерипен антарса арҫын тӑрать. Пӳлӗмре пӑшал сасси янӑраса кайнинчен тӗлӗнмелли те ҫук. Вӑл ыттисенни пекех тумланнӑ, анчах вӑл хӑйне хӑй ҫирӗп тытни тата хӑйне хӑй ҫирӗп тытни палӑрать. Унӑн типшӗм те ҫивӗч сӑн-пичӗ. Унӑн чӑмӑртанӑ тутисем "бандитла" мӑйӑхӗсем, ӑмӑрткайӑкӑнни пек сӑмси ханс эму тискер кайӑкӑнни пек. Вӑл унта ӑнсӑртран, интереслӗ мар куракан пек тӑрать, анчах унӑн куҫӗсем чул пек ҫирӗп.
  
  
  "Мӗн пулса иртет кунта?"- лӑпкӑн ыйтрӗ вӑл. Сэр, - терӗ охранниксенчен пӗри, - эпир кунта ҫак акӑлчана тупрӑмӑр. Вӑл Хуана вӗлернӗ те амантнӑ...
  
  
  "Силенцио" . Арҫын ман ҫине револьвер хучӗ. "Атя манпа пӗрле.'
  
  
  Ӑна хӑйӗн билетне ӳкерчӗ те, сулӑнкаласа, ура ҫине тӑчӗ, манӑн мышцӑсем мӗн тери хытӑ ыратаҫҫӗ.
  
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл тӗттӗм ҫӗр хӑвӑлӗнче пулнӑ. Хулӑн йывӑҫ алӑк айӗнчи хушӑкран пӗртен-пӗр святой хӗсӗнсе кӗрет. Мачча пӗчӗккӗ, платье шкапӗнчен пысӑках мар. Кам пӗлет, кам е мӗн пулнӑ тахҫан шалта. Халӗ вӑл унта, таса мар ӑпӑр-тапӑр хушшинче ларать. Ӑна таҫта храм айӗнче пулнӑ пулмалла, мӗншӗн тесен йывӑҫсемпе ӳсентӑрансен тымарӗсем чул ӑшне кӗрсе ларнӑ, анчах ҫав тери вӑраххӑн, стенасене ҫирӗплетсе лартнӑ.
  
  
  Вӑл, ҫаппа-ҫарамас та вӑйсӑрскер, усал шӑршӑллӑ сывлӑшра, малалла мӗн пуласса чӑтӑмсӑррӑн кӗтсе, чул ҫумне таянчӗ. Мана ҫарамаслантарчӗҫ, ухтарчӗҫ те пӗтӗмпех илсе кайрӗҫ. Ҫавӑн пекех манӑн газ бомбипе алӑ сехечӗ.
  
  
  Следствие эпӗ пӗлмен ҫын ертсе пынӑ. Вӑл манран ыйтмарӗ. Ҫак сӑмахсем мана е хӑйпе пӗрле пыракан икӗ охраннике кӗске приказсемпе кӑна ҫырлахрӗҫ. Вӑл ман ҫине лӑпкӑ та мӑнкӑмӑллӑ йӗрӗнсе пӑхрӗ, ку мана вӑл хӑйне садистла тыткаланинчен те ытларах ҫиллентерчӗ. Вӑл мана кунта хӑварчӗ те, хӑй шутланӑ тӑрӑх, манчӗ.
  
  
  Сехет ҫав тери вӑраххӑн иртрӗ, эпӗ чутах ухмаха ермерӗм. Тармалли вариантсем ҫинчен шухӑшласа, вӑл вӑхӑтӑн пӗр пайне ирттерчӗ. Ih пулман. Ытти вӑхӑтра вӑл йӳҫӗ кислота ҫинчен шухӑшланӑ; ҫав тери вӑраххӑн, анчах, ҫӗр оборудованийӗпе пӗрле, вӑл ман пурнӑҫа ҫисе янӑ. Ишӗлӳ процесӗ асӑрханӑ самант ҫывхарса килет, ун чухне вара мана кунта ҫӗрме памаҫҫӗ тейӗн.
  
  
  Тепӗр енчен сӑлӑп сасси мана хӑратса пӑрахрӗ. Алӑк чӗриклетсе уҫӑлчӗ. Манӑн следователь икӗ нервӑллӑ хуралҫӑпа пӗрле таврӑнчӗ. Вӑл ман йӗмсене ман ҫинелле ывӑтрӗ, унтан, ӑнсӑртран, интерессӗр сӑнавҫӑ пек пулса, алӑк янаххи ҫумне таянчӗ.
  
  
  — Тумлан, амио, эпир хӑнана каятпӑр, пирӗнпе пӗрле хӗрарӑмсем.
  
  
  "Ӑҫта?'
  
  
  "Ҫӑвара хуп. Хӑвна каланӑ пек ту.
  
  
  Вӑл хӑйӗн йӳле янӑ шӑлаварне тӳмелессе кӗтсе тӑчӗ, унтан мана импровизациленӗ камера тӑрӑх тухма аллипе кӑтартрӗ. Ӑна коридорти хӳтлӗхсӗр лампа ҫутинче мӑчлаттарса илчӗ те, пӗр самантлӑха иккӗленсе тӑчӗ. Хуралҫӑ мана пистолет кӗпҫипе тӗртрӗ. Эпир хамӑр килнинчен урӑх ҫулпа кайрӑмӑр, темиҫе салтакпа техника тӗл пултӑмӑр, вӗсем ман ҫине йӗрӗнсе те пӗлес килнипе пӑхаҫҫӗ. Пӗр хушӑ эпир ҫара стеналлӑ вӑрӑм коридорсем тӑрӑх утрӑмӑр, тӑтӑмӑр та пусма тӑрӑх антӑмӑр. Вӗсем пурте ҫав тери пӗр евӗрлӗ, эпӗ ҫак лабиринтра шанчӑксӑр ҫухалса кайрӑм. Юлашкинчен эпир ытти коридорсене уҫӑлакан сарлака зала ҫитрӗмӗр, ҫав зала эпир йӗплӗ кустӑрма тӗнӗлӗ патне ҫитнӗ пек туйӑнса кайрӗ. Ҫак зал часах центральнӑй пысӑк зал пулса тӑчӗ. Ҫак пӳлӗмӗн пысӑк пайӗ маччаран ҫакӑнса тӑракан дамаск чаршавӗсем хыҫӗнчен тӗксӗммӗн ҫутатать. Урай варринче пӗр вӑйлӑ пӑнчӑ пур. Стенасене пур енчен те тенӗ пекех кӗнеке шкапӗсем лартса тултарнӑ. Сӑран хуплашкаллӑ хулӑн фолиантсем листовкӑсемпе юнашар тӑраҫҫӗ. Ӑна упраса усракан Стена пуш-пушах, ҫак тем пысӑкӑш вӑрттӑн ҫыпӑҫтаркӑча шутламасан, вӑл ҫӳлте ҫакӑнса тӑрать, варринчен те ҫӳлерех ҫакӑнса тӑрать. Ылтӑн хӗвел сцена ҫинче йӑлтӑртатать, ун ҫинче инструментсен консолӗ ларать, ӑна пӑснӑ тейӗн. Йӗри-тавра пилӗк ҫын лараҫҫӗ.
  
  
  Унта вӑтам ҫулхи икӗ арҫын пулнӑ. Пӗрин тӗллевӗ бильярд шар пек кукша. Тепри, малтанлӑха, алӑка хупнӑ ҫынпа тӗл пулчӗ. Хӗрарӑмсенчен пӗри лутра та хулӑн, ҫаврӑнӑҫусӑр йывӑр кӑкӑрлӑ, ҫивӗч те ҫивӗч агат куҫлӑ. Иккӗмӗшӗ ҫамрӑкрах, кӑшт лайӑхрах ӳкерсе хунӑ. Вӑл кичем пулнӑ пек курӑнать.
  
  
  Пиллӗкмӗш ҫын ыттисенчен питӗ уйрӑлса тӑракан ҫын пулнӑ. Вӑл ҫаврӑнакан хура сӑран кресло ҫинче консоль валли хӗрарӑмсем хушшинче ларать. Nen ҫийӗнче ҫӑмӑл бежень тата ҫывӑрмалли-кӑвак кашемир шарфлӑ костюм. Вӑл, чавсине ҫӗклесе, инструментсем тултарнӑ сумкӑна пирӗн ҫине пӑхма ыйтнӑ пек, консоль ҫине таянчӗ. Вӑл ман ҫине ӑслӑ та хурлӑхлӑ куҫӗсемпе тӳррӗн пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл пӗчӗк те вӑр-вар. Старик мар, анчах ҫулсем хӗрхенмен ӑна. Унӑн пичӗ ҫинчи тарӑн пӗркеленчӗксемпе куҫӗсем айӗнчи ҫаврашкасем, ҫамрӑклӑхӑн е чеелӗхӗн кирек мӗнле йӗрӗсене те шӑлса, вӗсене ҫапса лартнӑ пек туйӑнаҫҫӗ. Вӑл пирӗн пек мар, кампа та пулин урӑххипе, ӑна хӑҫан та пулин курнӑ ҫын пек мар. Унӑн хӑйне евӗрлӗ авӑнчӑк сӑмси, ҫамки тата ҫӑт чӑмӑртанӑ ҫӳлти тути ӑратлӑ Май уйӑхне кӑтартса параҫҫӗ. Эму унпа паллашма кирлӗ пулман. Ӑна тытмалла мар ҫӗр полковникӗпе тӗл пулчӗ. — Сергей, сеньор, тухӑр, - тенӗ вӑл. Унӑн сасси хӗҫ пек ҫинҫе те ҫивӗч.
  
  
  Пистолет мана малалла тӗртрӗ.
  
  
  Вӑл куҫа йӑмӑхтаракан ҫутӑ пайӑрки варринче тӑрать, темиҫе минут хушши никам та нимӗн те каламарӗ. Ҫӗр хускалмасть, анчах ыттисем, мана тимлӗн сӑнаса, хӑйсен вырӑнӗсенче канӑҫсӑррӑн йӑшаланаҫҫӗ. Вӗсем ih предводитель пек таса юнлӑ пулман, анчах май уйӑхӗн юнӗ ih хыҫҫӑн хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ пит-куҫсене хӑварнӑ.
  
  
  — Эпир икӗ хутчен пурне те ухтартӑмӑр, - терӗ Юлашкинчен Ҫӗр, - анчах ниҫта та пытарса хунӑ взрывчаткӑна тупаймарӑмӑр.
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ.
  
  
  Ӑна итлетӗп, - терӗ вӑл. Ку сасӑ ултавлӑ та кӑмӑллӑ пулчӗ. Ҫурӑмран тӗртекен пистолет пӗрре те ун пек пулман.
  
  
  Ӑна вӑл хӑвармарӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Тен, — терӗ вӑл. Вӑл инструментсене пуҫхӗрлӗ ҫавӑрса хучӗ те, унта мӗн пурри консол лотокӗ тӑрӑх кусса кайрӗ, вара микрофильм-камерӑна ҫӗклерӗ. "Эсир, сеньор, фотоӳкерчӗксем туса, вӑрӑм та йывӑр ҫула тухнӑ, - тенӗ вӑл. Сӑнӳкерчӗк манӑн заданин иккӗмӗш пайӗ пулса тӑчӗ. Ӑна пленка ҫине май килнӗ таран ытларах оборудовани хумалла, анчах хамӑн спрейпа усӑ курма май пур чухне ҫеҫ палӑртмалла. Ку тӗлӗшпе хоук ҫирӗп ҫын пулнӑ. Аркату чи малтан ҫитрӗ. Хӑйне темле аван мар пек туять пулин те, вӑл йӑл кулмасӑр чӑтаймарӗ.
  
  
  Сасартӑк ман япаласене ҫӗр ҫине ывӑтрӗ.
  
  
  "Кам эсӗ? Мӗн ятлӑ эсӗ? Мӗн тӑватӑн эсӗ кунта?
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Мана Никтер тесе чӗнеҫҫӗ, - эсир пӗлетӗр-и, мӗншӗн кунта вӑл? Сирӗн сӑлтав пӗр ҫеккунт каялла сирӗн алӑра тӗл пулать.
  
  
  "Картер..."Вӑл асӑрханса ят каларӗ. — Ӑна темскер аса илетӗп пулас... Ҫапла! Сасӑлас пулать! 1969 кубӑпа чили пӗлтӗр. Мӗнех вара, ку хутӗнче эсир ӑнӑҫсӑрлӑх тӳсрӗр, Мистер Картер.
  
  
  — Тен, эсӗ тӗрӗс те калатӑн пулӗ, - терӗм эпӗ, ун ҫине пӑхса. Манӑн куҫӑмсем, ҫӗр айӗнче, ытти тӑватӑ е ҫынра, тӗттӗм коридорта тӑракан хуралҫӑсенче вӑйсӑр вырӑн тупас тесе, пӗрмаях унталла-кунталла куҫкалаҫҫӗ. Тармалли пӗр вариант та пулман пире. Ҫӗр манӑн ӳссех пыракан канӑҫсӑрлӑха туйса илнӗ пек пулчӗ, вӑл кӗскен кулса илчӗ те: "Лӑплан, - терӗ. Эпир сана кунта вӗлерместпӗр.
  
  
  "Эпӗ акӑ кӑкӑр ҫурса доллар хума церемоние кӗтетӗп".
  
  
  — Сирӗн ҫакна йышӑнма тивет, сеньор Картер. Вӗсем эсӗ вӗлернӗ лайӑх ҫынсем пулнӑ. Анчах эпир сире хамӑр валли усӑ курма май шухӑшласа кӑлартӑмӑр, эсир ӑна ӳкерме пултараймастӑр пулин те, хӑвӑр мӗн курни ҫинчен пӗлтерме пултарасса шансах тӑратпӑр. Сӑмах майӗн каласан, пӗлес килни ҫеҫ кирлӗ: сутӑнчӑклӑх сире кунта килме ҫул кӑтартса паман-и?
  
  
  Вӑл каллех хулпуҫҫийӗсене тирпейсӗррӗн сиктеркелесе илчӗ. "Отелӗн пӗтӗм территорийӗпе илтет, анчах тулать."
  
  
  — Эпӗ унран хӑрарӑм ӗнтӗ. Сутӑнчӑк пулӑшнипе ҫеҫ эсӗ ман хӳтлӗх пиҫиххийӗ урлӑ каҫма пултартӑн. Эпӗ татса пама пултарайман пӗртен-пӗр уравнени вӑл-этем каласа пама пултарайманнипе танлаштарни. Ку мана, унтан паянхи каҫа чӑрмантарасса шутламастӑп эпӗ.
  
  
  Вӑл хӑй тӗрӗс каланине пӗлмен. Анчах вӑл шухӑшланинчен урӑх сӑлтавпа! Вӑл тӗрӗссине пӗлнӗ пулсан... Эпӗ каллех йӗри-тавра пӑхса илтӗм те ҫӑтса ятӑм. Ку вӑл ҫывӑрмалли тапӑ пулнӑ. Пуҫ тӑрринче хӗрхенӳсӗр святой та хӑрушлӑх кӑларса тӑнӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Паян каҫхине, — терӗ малалла ҫӗр, - пулать... Анчах эсир манӑн пӗчӗк инсталяци ҫинчен пурне те пӗлетӗр пулӗ-ха!»
  
  
  — Эсӗ тӗнчери чи пысӑк холодильник тесе шутлатӑн.
  
  
  — Апла мар, - кулса илчӗ вӑл. "Эпӗ шухӑшласа кӑларакан темле ту тума ҫеҫ хатӗрленетӗп. Радио хумӗсем пулӑшнипе вӑрман пур пек курӑнма тӑрӑшмалла. Юр кайтӑр тесен ку 15 000 фут ҫӳллӗшӗнче пулмалла. Паллах, ку радиосене никам та курмасть, самолет та вӗсем витӗр вӗҫсе тухма пултарать. Анчах климат унта вӑрман тесе шутлать!
  
  
  — Мехикона мӗнле шутларӑр? - йӳҫҫӗн ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Ҫапла ӗнтӗ, эсир асӑрхарӑр! Ку, калас пулать, экспериментальнӑй эфир пулнӑ. Ун чухне манӑн координаци куҫлӑхӗ хуларан темиҫе мильре ҫеҫчӗ. Анчах Хальхинче ӑна Вӑтаҫӗр Америкӑн пысӑк пайне ҫавӑрса илме пултаратӑп...
  
  
  — Координаци пункчӗсем?
  
  
  Ун сӑмахне пӳлчӗ. "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, эпӗ тӑвӑн тӑршшӗ, сарлакӑшӗ хумлӑ-хумлӑ радиосигал тума пултараймастӑп. Манӑн ӑна валли суйласа илнӗ облаҫри тусен контури пулса тӑракан темиҫе пӑнчӑ е, калӑпӑр, вӑйлӑ йӗрсем тумалла. Резерври передатчиксене кама, ӑҫта вырнаҫтармаллине, вӗсем математикӑри тӗп диаграммӑна тӗрӗс пропорцире тытса пымаллине питӗ тӗрӗс расчетсем тумалла".
  
  
  "Манӑн помощниксем, - хушса хучӗ вӑл, хӑй хыҫӗнчи тӑваттӑ еннелле пуҫне сулса, - кашниех хӑйӗн ҫӗршывӗнче пулӑшу станцине сӑнаса тӑрать".
  
  
  Манӑн пыр типсе ларчӗ. — Анчах ку тӗнӗл, йӗри-тавра пурте ҫаврӑнакан центр, кунта, ҫапла мар-и?
  
  
  Ҫапла, паллах.'
  
  
  Ҫурри таран вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа ячӗ, тепӗр ҫурри ҫак чеелӗхе ылханчӗ.
  
  
  Кайран, эсӗ пурне те юрпа витсе хурсан, мӗн пулса тӑрӗ?
  
  
  Вӑл ытарлӑн кулса ячӗ. "Унтан майӑн виҫҫӗмӗш империйӗ ҫитӗ".
  
  
  Унӑн аслӑлӑхӗ ман пуҫ мимине пӗтӗмпех тӗлӗнтерсе пӑрахсан, вӑл тӗлӗнсе кайрӗ. Вара ӑна ҫапла татса каланӑ: "кӑнтӑрта эсӗ ҫакӑншӑн ытла инҫе Мар-и?»
  
  
  Ку чӑнах та пирӗн цивилизаци сӑпки Дукатанра пулни ҫинчен пӗлтерет. Анчах майӑн малтанхи икӗ империйӗ кӑнтӑралла тата инҫерех сарӑлнӑ". Вӑл хыттӑн кулса ҫапла хушса хучӗ: "юкатекеца Нихҫан та мексиканец тесе ан калӑр. Ацтексемпе тӑшманла пурӑнасси халӗ те пур-ха, Анчах Вӗсем Пирӗн Теулсем вӗт-Ха, Ҫунатлӑ Дракон Кукуканӑн та ҫавӑн пекех хӑратать.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те ҫутӑпа ҫуталнӑ сӑн ҫине йынӑшса ячӗ. "Ку пире nen ҫинчен аса илтерет".
  
  
  — Хӗрлӗ йӗрсем тата?
  
  
  "Вӗсем пирӗн чӑн-чӑн тӑшмансем камсем пулнине аса илтереҫҫӗ. 1519 ҫулта Кортес майя Табаскора вӗлернӗ, унтан виҫӗ йывӑҫ вуллине касса кӑларнӑ. Испани королӗ I Карл ячӗпе вӑл пирӗн территорие ярса илчӗ". Ҫӗр каллех ман ҫине пӑхса илчӗ. — Эсӗ пирӗн тӑшман, Картер. Сирӗн йӑхӑр пирӗн ҫӗре пилӗк ӗмӗр хушши оккупациленӗ, пире чухӑнлӑхра пурӑнма хистенӗ.
  
  
  — Апла эсӗ мӗн тӑвасшӑн, сэм? Ҫак йӗркепе эсир тата ытларах чухӑнлӑха чӗнетӗр. Пӗтӗмпех шӑнса ларать. Каучук, банансем тата хаклӑ йывӑҫ породисем сивӗпе вилсе пӗтӗҫ. Кофепе какао пӗтеҫҫӗ. Промышленноҫа аркататпӑр. Вӑтаҫӗр Америкӑн Пӗтӗм экономикине пӗр сехетре аркатса тӑкӗҫ".
  
  
  Вӑл, эму йӑлӑхтарса ҫитернӗ пек, аллипе сулчӗ. "Ҫутҫанталӑк ресурсӗсене шута илсе пирӗн ҫӗршывра никам та ҫукпа пӗрех. Аталаннӑ пысӑках мар татӑк капитализмла эксплуатаципе начарланать. Пирӗн пурнӑҫ улшӑнмасть, мӗншӗн тесен эпир пурпӗрех выҫӑпа, чухӑнлӑхпа асапланнӑ. Ҫак ӗҫ пӗтсенех, эсир, гринго, каятӑр, эпир хамӑрӑн экономикӑна тӑвӑпӑр, анчах хамӑр валли ҫеҫ тӑвӑпӑр. Вӑтаҫӗр Америкӑна эпӗ вӑхӑтлӑха тӑкак тӑватӑп теме пулать".
  
  
  — Эсӗ ҫын пурӑнман япала ҫинчен шухӑшлатӑн.
  
  
  "Империалистшӑн тӑкаклӑ, ҫын пурӑнман, пӗр япала патне илсе пырать".
  
  
  "Ку ниме тӑман япала. Вырӑнти ҫынсем те сирӗнпе килӗшмеҫҫӗ. Мӗншӗн-ха сире ih асӑрхаттарас мар, полковник? Ун чухне вӗсем сивӗсене хатӗрленме пултараҫҫӗ.
  
  
  "Сирӗн ҫавӑн пек япаласенче реалистсем пулмалла. Кам ӗненӗ мана? Ӑна partizan мар. Унӑн инженер-сизов. Ҫак полковнике илес пулсан, вӑл хисеплӗ чин, Хӑйне тахҫан панӑ пулӑшу Ӗҫӗсен Ополченийӗн Арканзаски Конфедерацийӗ панӑскер. Мана шанаҫҫӗ пулсан, сеньор Картер, эпӗ тапӑннине сирсе яма вӑй ҫитнӗ пулӑттӑм. Эсир кӑтартса патӑр ӗнтӗ, унӑн суранӗсем. Эсир, паллах ӗнтӗ, ман вӑя ҫӗнтерме май киличчен манӑн пурне те вӑрттӑн тытса пымаллине ӑнланатӑр. Сирӗн штопора хирӗҫ ҫапла ответленӗ: Ҫавӑнпа та эпӗ Юкатанран ҫӗр мильӑра, Никарагуа хулин ҫак пушӑ пайӗнче пурӑнатӑп.
  
  
  Анчах пиншер ҫын, сирӗн ҫынсене тӗл пулсан, асапланӗҫ те вилӗҫ".
  
  
  Эпир ӗмӗр-ӗмӗрех асаплантӑмӑр. Эпир ҫутҫанталӑкӑн аркатакан ӗҫне хирӗҫ пиҫӗхнӗ. Эпир хӑмӑш пек теме пулать. Сирӗн халӑхӑра ырлӑх та тулӑх тунӑ. Ҫапла, инкеке пула, ҫынсем пӗтеҫҫӗ. Ih анчах ку юнлӑ революци пулнӑ пулсан, унтан та сахалтарах пулать. Ҫынсем яланах вилмелле, ыттисем пурӑнччӑр. Эсӗ ӑнланмастӑн-им? Ӑна малтан хӑйӗн тӑвӗ туса хуни, унтан тин хӑйӗн требованийӗсем ҫинчен уҫӑ бассейн пӗлтерни питӗ кирлӗ".
  
  
  Эсир ыйтнине йышӑнмасан, мӗн пулӗ-ши? Сирӗн передатчиксем малалла та ӗҫлӗҫ-ши, эсир пурне те пӑрлӑ тапхӑра тавӑрса паратӑр-ши?
  
  
  Ку пирӗн ӗмӗт ытла та вӑрах пулчӗ, чарӑнса тӑрасси. Нумай ҫул хушши эпир акнӑ тырра вырма пултарасси ҫинчен ӗмӗтленеттӗмӗр".
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхнӑ чух унӑн куҫӗсем йӗркеллӗ пулчӗҫ. "Чи малтанах ҫак кун ыран ҫитмеллеччӗ, мистер Картер, анчах эсир хутшӑнни пирӗн графика малалла шутарса яни паллӑ".
  
  
  "Паянлӑха-и?"
  
  
  "Ҫак самант тӗлне!"Ку пӳрнесем тумберсен речӗсем тӑрӑх чупма пуҫларӗҫ. "Пирӗн вилӗмлӗ вырма халех пуҫланать!"
  
  
  Халех мар! Тата темиҫе сехет иртиччен мар ! Инструментсем алӑ айӗнче чӗрӗлсен, кӑшкӑрса ярас мар тесе, аялти тутине ҫыртрӑм. Вӑл вӑтаҫӗр Америкӑри ытти ҫӗршывсенче трансляциленмелли виҫӗ канал ҫинчен шухӑшланӑ.
  
  
  Тен, кунта доллар хума та пулатчӗ пулӗ, анчах доллара хума ҫаплах тапатчӗ-ха. Турӑҫӑм, нивушлӗ ку кислота та нихҫан та ӗҫлемест? Манӑн малтанхи паника ҫухалчӗ. Ҫак ӳкӗте кӗмен арканӑва нимӗн те чарма пултараймасть, тесе шухӑшларӑм эпӗ. Ҫӗр пӗр вӑхӑтлӑха сивӗнме пултарнӑ, анчах юлашкинчен ҫав плансем путланса ларнӑ.
  
  
  Счетчик аномалие алӑ пуссан, ҫӗр тӗксӗмленчӗ, вӑл кӑтартусене тӳрлеткеленӗ хушӑра унӑн алли кӑштах чӗтрерӗ. Анчах унӑн сасси ҫирӗп те шанчӑклӑн илтӗнет. Вӑл та ҫавӑн пекех тикӗс сасӑпа калаҫать. "Пӗлетӗн-и, Картер, вӑл эсӗ килнӗ ҫӗре хатӗр пулнӑ".
  
  
  — Эпӗ килессе пӗлнӗ-и эсӗ?
  
  
  "О, тӑруках мар, анчах пӗр-пӗр правительство пӗтерсе тӑкма эксперт ярасса шанни чылаях пысӑк пулнӑ". Вӑл управленин ташлакан стрелкисем ҫине шиклӗн пӑхса илчӗ. Вӑл пӗрин хыҫҫӑн тепри ватма пуҫларӗ. - Унӑн сасси мӗншӗн сыхланмалли майсем йышӑнчӗ-ха? Манӑн передатчиксем пӗр-пӗрне пӑхмасӑр ӗҫлеҫҫӗ.
  
  
  "Мӗнле?"- "Сирӗн ҫак ытти пӑнчӑсене тӗрӗслесе тӑмалли ҫук-и вара?»
  
  
  "Ҫапла, паллах. Ӑна кунтан ih реле сигналӗ кӗртетӗп, - терӗ вӑл. Вӑл панеле шаккарӗ. — Ӑна та ҫавӑн пекех ih кӗртетӗп. Ҫавӑн чухне тин вӗсем тепӗр радиоимпульс илеҫҫӗ.
  
  
  Манӑн хул калаккисем хушшине ҫыпӑҫса ларчӗ. "Вӗсене ӗҫе кӗртнӗ чухне дистанци управленийӗпе ҫеҫ чарма пулать тесе шутлатӑн-и эсӗ?»
  
  
  "Шӑпах ҫапла. Ку вӑл саботажран хӳтӗлени. Хамӑн хӑрушсӑрлӑхпа хӑрушсӑрлӑхӑмшӑн эпӗ хам ӑраснах хӑратӑп. Кунта пурне те аркатса тӑкнӑ пулсан, ҫак ӗҫе тума пикеннӗ идиота Турӑ пиллетӗр пулсан, вӑрман пурпӗрех пулса тӑнӑ пулӗччӗ. Результачӗ катастрофа пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  - Катастрофӑллӑ ӗҫ пирки мӗн шутлатӑн эсӗ? - тесе ыйтрӗ вӑл ҫыхланакан чӗлхипе.»
  
  
  Пӗр передатчика пӗтерни палаткӑран пӗр чукмарне туртса кӑларнипе пӗрех пулнӑ пулӗччӗ. Чатӑр урӑх формӑллӑ пулӗ, анчах вӑл пурпӗрех тытӑнса тӑрӗ. Манӑн расчетсем питӗ тӗрӗс, ҫавӑнпа та эпӗ метеорологи кисренӗвӗсем ҫинчен шухӑшламасӑр тӑма юрататӑп, мӗншӗн тесен манӑн вӑй-хӑват уйне тӑшмансем тӑрӑх ҫапла туса тухсан, мӗн пулса иртесси ҫинчен шухӑшламастӑп. Ку станци сборпа тухнӑ пулсан, ыттисем урӑх сигнал пама пултарайман пулӗччӗҫ. Тен, Ун чухне Центральнӑй Америка яланлӑхах юрпа та пӑрпа витӗнӗ".
  
  
  Ҫак пророкла сӑмахсен шуйттанла чӑнлӑхӗ мана шалт тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  — Турӑҫӑм, — кӑшкӑрса ятӑм эпӗ, туссене ун ҫине пӑхса, — апла, ан пуҫлӑр! Тытӑнса тӑрӑр! ӑна...'
  
  
  Вӑйлӑ взрыв манӑн асӑрхаттарӑва ҫур сӑмахрах татрӗ. Вӑл ҫӗре пырса ҫапӑнчӗ. Икӗ хуралҫӑ ман ҫурӑм ҫине сиксе ларчӗҫ. Вӗсем мана кӑшт ҫеҫ лапчӑтса пӑрахмарӗҫ, манӑн ӳпке таврашӗнчи сывлӑша пӑчӑртаса кӑларчӗҫ. Вӑл ухмаха ернӗ пек авкаланать, кӗрешет. Усси ҫук. Ҫак икӗ ҫын манран вӑйлӑрахчӗ. Вӗсем мана урайне хӗстерчӗҫ. Тӗреклӗ алӑсем мана ҫирӗп тытрӗҫ. Куштӑрканӑ хыткан алӑ ман ҫӑвара ҫав тери хытӑ пӑчӑртаса лартрӗ те, манӑн шӑлсем тутасем витӗр тенӗ пекех тухса кайрӗҫ. Вӑл пуҫне ирӗке кӑларчӗ.
  
  
  "Чарӑнӑр! Ҫук...'
  
  
  Тӳрккес пӳрнесем ман rta тавра тата хытӑрах чӑмӑртанчӗҫ.
  
  
  Эпӗ кӑшкӑрни пыра ларчӗ. Ку шанчӑксӑр лару-тӑру пулнӑ.
  
  
  Ҫӗр шӑппӑн кулса ячӗ. — Лӑпланӑр, сеньор . Ытти каналсем ӑна ӗҫе янӑ ӗнтӗ,кунта пурте йӗркеллӗ ӗҫлет. Халӗ вӗсем синхронизациленеҫҫӗ кӑна.
  
  
  Унӑн юбкине ҫӗклесе, ҫӗр хӑйӗн тӑватӑ станцине хумсен тӑршшӗ ҫине куҫарнине ним тума пӗлмесӗр пӑхса тӑчӗ. Вӑл чӗтреме пуҫларӗ, шӑши реакцийӗ. Нимӗн чухлӗ те лӑпланмасӑр, вӑл мӗн пуласса кӗтрӗ. Ҫӗр ҫинчен чӑнах та ӗҫленӗ пулсан, маневр контрпродуктивлӑ пулнӑ пулӗччӗ. Ҫак установкӑна кунта тунӑ чухне унӑн штальӗ ирӗксӗрех катастрофа ӗмӗр-ӗмӗрех пулассин сӑлтавӗ пулнӑ пулӗччӗ. Кайран катастрофа пулнӑ пулӗччӗ. Ҫӗр хӑйӗн пӳрнине пысӑк кнопкӑран аванах пӑхӑнма май пачӗ. "Халӗ вӑй токӗ". Вӑл кӑмӑллӑн кулса илчӗ те пӗтӗм вӑйӗпе кнопка ҫине пусрӗ. Сергей вилнӗ. Храм ӑшӗнче, шалта, генераторсен ӳссех пыракан сасси илтӗнет. "Мана энерги ытларах кирлӗ", - терӗ вӑл. Вӑл темиҫе пысӑк ручкӑна пӑрчӗ.
  
  
  Вӑл хӑй мӗн ыйтнине илнӗ, анчах теприне. Fold paper суранланнисем кӗтмен ҫӗртен ытлашши тиенине тӳсеймерӗҫ пулас. Манӑн йӳҫӗ кислота ih ытла та хытӑ ҫисе ячӗ. Генераторсен шавӗ хыттӑн та хӑлхана ҫурас пек янӑрать, кондиционер решетки витӗр хӗрнӗ детальсен шӑрши кӗрет. Инҫетре-инҫетре вӑл шыв шӑмпӑлтатнине, ҫатӑртатнине илтрӗ, ҫав вӑхӑтра вӑл хӑйӗн хӗрӳлӗхӗпе ӗҫлекен оборудованисем урлӑ вӗҫӗмсӗр чупса каҫрӗ. Вӑл ҫак пӳлӗмре питӗрӗнсе ларнӑ ҫынсен вӑйсӑр та янӑравлӑ сассине илтрӗ.
  
  
  Ҫак сасӑсемпе шӑршӑ мӗне пӗлтернине ҫӗр ҫеҫ ӑнланса илнӗ пек туйӑнать. Вӑл, стрелоксене ноль ҫине тавӑрма тӑрӑшса, ручкине хӑвӑрт ҫавӑрать. Анчах халӗ, вӑл апат-ҫимӗҫе ӗҫе янӑ чухне, ку нимех те мар.
  
  
  "Ҫук, ҫук! Ун пек пулма пултараймасть. Хӑранипе куҫӗсене чарса пӑрахса, вӑл трансформаторӑн приборӗсемпе стрелки хӗрлӗ зонӑна кӗнине сӑнаса тӑчӗ. Хӑйӗн панелӗ грузсем тиенӗ пирки такӑнма пуҫларӗ. Металл панельсен ҫӗввисене сарӑрах тӗтӗм сӑрхӑнса кӗрет. Арҫынсем ун хыҫӗнче ылханчӗҫ. Пӗр хӗрарӑм ӳсӗрсе илчӗ те чӗрнеллӗ пӳрнисемпе пукана ҫатӑрласа тытрӗ. Панельсем, пысӑк пусӑм айӗнче тӑнӑ пек, тӳп-тӳрӗ тӑраҫҫӗ. Унта ансӑр хушӑк пулнӑ. Шурӑ ҫулӑм ҫӗкленчӗ те ҫӗр аллине пӗҫертсе илчӗ. Манӑн ӑш пӑтранма пуҫларӗ. Ҫак пӗтӗм план хӑй тӗллӗнех ишӗлсе аннине сӑнама хӑрушӑ. Вӑл тунӑ электронлӑ монстр хӑйне хӑй ҫӑтса ячӗ. Вӑл хӑйӗн черчен деталӗсене шӑратнӑ, хӑйӗн датчикӗсемпе пралукӗсене шӑтарнӑ, хӑйне статически электричествӑпа наказани панӑ, ҫунса кайнӑ изоляци шӑршине сывласа кӑларнӑ. Тӗтӗм витӗр ҫӗр пичӗ курӑнать. Вӑл ҫухалчӗ те этем пулма пӑрахрӗ.
  
  
  Унӑн куҫӗсенче тӗтӗмпе, те пӑлханнипе, те ӑна та, кӑна та куҫҫулӗ юхать. Унӑн пырӗнчен калама ҫук хытӑ сасӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  "Картер, Картер, эсӗ турӑн ӑна. Пӗлетӗн-и, мӗн...
  
  
  Сасартӑк мана сывлӑш тӗрӗслевӗ калама ҫук хытӑ пусса илчӗ. Ҫӗрӗн кӳреннӗ сасси шӑпланчӗ. Пӳлӗме ҫап-ҫутӑ ҫутатса илчӗ. Ҫӗрпе унӑн тусӗсем хӑлхана ҫурас пек взрывпа вилнӗ. Мана тытса тӑракан охранниксем пуканене ывӑтса янӑ пек ывӑтса ячӗҫ. Взрыв манӑн ӳпкесене пушатрӗ. Тӳпене металран, кантӑксенчен тата ҫап-ҫутӑ кабель татӑкӗсенчен ҫумӑр тултарчӗ. Вӑл ҫӗр ҫумне хытӑ лӑпчӑнчӗ. Охранниксем мана ураран ӳкернӗшӗн, урайне вырттарнӑшӑн вӑл савӑнчӗ. Ку мана пурнӑҫа ҫӑлса хӑварчӗ пулӗ.
  
  
  Шавпа ҫутӑ святой, малтанхи пекех, хӑвӑрт ҫухалчӗҫ. Манӑн тӗллев ҫаврӑнать, хӑлхасем янӑраҫҫӗ. Ӑна кӗтсе тӑчӗ. Унтан вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ. Залра халӗ те пӑспа тӗтӗм татӑкӑн-татӑкӑн ҫакӑнса тӑрать. Унӑн пӑтранчӑк сӑн-пичӗ хӑй юлнӑ йӗркесӗрлӗхе курма пултарнӑ. Управлени панелӗ пиҫсе ҫитнӗ помидор пек ҫурӑлса кайрӗ. Ҫӗр тӗтӗм пулса тӑнӑ пулмалла. Вӑл аса та илмерӗ. Ыттисем урайӗнче сапаланса выртаҫҫӗ. Кукша пуҫлӑ арҫын ӳпне выртнӑ. Тепӗр арҫынпа мӑнтӑр хӗрарӑм месерле выртнӑ. Кичем хӗрарӑм мӑйӗ ҫумне тимӗр панель татӑкӗ ҫыпҫӑнчӗ. Вӑл вилчӗ, эпӗ пукан умне чӗркуҫленсе тӑратӑп. Кӑмрӑкланнӑ детальсем тӑрӑх юн юхать. Ҫуллӑ шыв юхӑмӗ пек юхать вӑл йынӑшни тата вак чулсемпе витӗннӗ сцена тӑрӑх.
  
  
  Ӑна, ура ҫине сиксе тӑрса, тарӑннӑн сывласа илчӗ те каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ. Охранниксенчен пӗри урайне тӑсӑлса выртнӑ, iso rta унӑн юн юхнӑ. Мана ярса тытнӑ ҫын, тревога тӑвас тесе пулас, куҫран ҫухалчӗ. Тепӗр хуралҫи хӑяккӑн йӑванса кайрӗ те, винтовкине мана пурнӑҫ облаҫне тӗллерӗ.
  
  
  Вӑл ун патне пӗрре сиксех ҫитрӗ. Вӑл персе яма та ӗлкӗреймерӗ. Ӑна питрен тапрӗ. Манӑн сылтӑм ура кӗли ӑна урса кайсах сӑмсинчен пырса ҫапрӗ. Вӑл шӑмӑ шатӑртатнине илтрӗ. Ҫак сӑмса шӑммин татӑкӗсем пуҫ мимине пырса кӗчӗҫ. Вӑл вилнӗ пек ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл пистолетне ҫӗклерӗ. Унӑн тухса каймалла пулнӑ. Сиренӑсем улаҫҫӗ. Вӑл коридорсем тӑрӑх арҫынсем хаяррӑн мӗкӗрнине илтрӗ. Вӗсем часах кунта пулаҫҫӗ, ыйтусем памаҫҫӗ, малтан переҫҫӗ. Ҫӑлӑнас шанчӑк пулнӑ пулсан, вӑл тепӗр темиҫе ҫекундранах хӗвӗшсе ҫӳремелле пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах вӑл каялла ҫаврӑнчӗ те сцена ҫине чупса тухрӗ. Эпӗ вилнине пӗлтерет пулсан та, вӑл тухса кайма пултараймарӗ-ха. Манӑн ҫав тӑватӑ ҫыннӑн тумтирне ухтарма тиврӗ. Ӑҫтан тупӑннӑ вӗсем, ӑҫта пытарнӑ ытти тӑватӑ передатчик? Ҫакна унӑн малтан пӗлмелле пулнӑ. Эпӗ ҫак установкӑна кӗрсе тӗп тума пултартӑм. Ку та мана килӗшет. Анчах манӑн задание пурнӑҫламан-ха.
  
  
  Чӑннипе вӑл пуҫланчӗ кӑна.
  
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  Тусанпа тӗтӗм пӗлӗчӗ, чалӑшса кайнӑ хурҫӑ татӑкӗсем, хӑрани тата ыратни ахрӑмӗсем-дантене кайран ку ниме тӑман япала пулнӑ. Ӳсӗре-ӳсӗре, вӑл ҫара урисемпе урайне такӑна-такӑна утать. Вӑл юнпа вараланса пӗтнӗ сцена патне ҫитрӗ те виҫӗ провод ҫумне чӗркуҫленсе ларчӗ. Ih тумтир татӑкӗсене хӑвӑрт та тӗплӗн ухтарчӗ.
  
  
  Ку вӑл тиркеме вӑхӑт пулман. Тӗплӗн тӗпчесе пӗлме манӑн вӑхӑт пулмарӗ. Ӑна эпӗ пултарнинчен ярса тытмалла, унтан хам пултарнӑ таран хӑвӑрт чупмалла. Ӑна хул хушшине вилнӗ охранник ФОЛӖ хӗстернӗ. Паспортсем, удостоверенийӗсем, тӗлӗнмелле хут татӑкӗсем-кайран ӑна пухнӑ ытти передатчиксем ӑҫта иккенне кӑтартакан япаласем пурте. Ҫаксене пурне те мӑнтӑркка сумкӑна хучӗ. Ку хулпуҫҫи урлӑ чӗн пиҫиххи ҫыхнӑ пысӑк сӑран сумка пулнӑ. Ӑна, сумкӑна ҫакса янӑ пек, мӑйӗнчен ҫакса яма пултаратӑп. Ботинка сасси тулта илтӗнсен, вӑл каласа пӗтернӗпе пӗрех пулчӗ. Винтовки хатӗр.
  
  
  Арҫынсем пӳлӗме вӑркӑнса кӗчӗҫ. Хӑраса, хӑраса кӑшкӑрса ячӗҫ вӗсем. Вӗсем пӑшалӗсене тирпейсӗр тытнинче тӗлӗнни палӑрать. Вӑл ҫурӑмӗпе сцена йынӑшни ҫумне тӗршӗнчӗ. Сасартӑк сакӑр салтак мана курчӗҫ те кӑшкӑрма пӑрахрӗҫ. Вӗсем ман ҫине шикленсе пӑхаҫҫӗ. Вӗсем ерипен каялла, кун еннелле утрӗҫ. Вӑл винтовкипе юнаса илчӗ. Ӑна чарӑнма, пӑшалӗсене пӑрахма хушнӑ.
  
  
  Пур енчен те пӗр тан пулнӑ. Вӑл кӑштах усӑллӑрах пулчӗ, анчах эпӗ пӗччен пултӑм. Ӑна вӗсем тавра темиҫе ҫын вӗлерме пултарнӑ, анчах мана персе пӑрахнӑ пулӗччӗҫ. Турра шӗкӗр, ҫак мӑшӑршӑн никам та пӗччен пулас килмерӗ. Рефлекторлӑ ҫынсем хӑйсем унран пысӑкраххине ӑнланса илнӗ пек туйӑнать. Ӑна вӑйӑ выляса ячӗ. Унтан, асаплӑн вӑраххӑн, ih винтовкӑсемпе пистолетсем пӗрин хыҫҫӑн тепри урайне кӗмсӗртетсе ӳкрӗҫ.
  
  
  Зал тулашӗнче шӑв-шав вӑйланчӗ. Ҫӗнӗ салтаксем ҫывхарса килеҫҫӗ. Вӑл стена ҫумӗпе хӑяккӑн утса кайрӗ. Вӑл винтовка кӗпҫине пӗрмаях пӑшалпа тытса тӑрать. Пистолет кӗпҫи айӗнче тытса тӑракан мӑшӑр ман куҫ умӗнчех ним тума аптраса ӳкнине вуларӗ. Никам та хускалмарӗ. Хӑйсен хӑрушлӑхӗ пулман пулсан, вӗсем тавра кашниех мана пӗр иккӗленмесӗр персе пӑрахнӑ пулӗччӗ. Ӑна ним чӗнмесӗр ih тавра ҫаврӑнтӑм. Коридорӑн чул стени мана хамӑн ҫара ҫурӑм ҫине темле сивӗ те ҫыпӑҫнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл тупике кӗрекен тепӗр коридорпа каҫмалли вырӑна ҫитрӗ. Ҫавӑнпа манӑн тӗп зал витӗр тухмалла пулчӗ. Манӑн миҫе ҫеккунт юлнине пӗлес килчӗ. Кирек хӑш самантра та ытти салтаксем мана атакӑлама пултараҫҫӗ.
  
  
  Тепӗр хӗреслӗ вырӑна вӑл ҫӑмӑллӑнах ҫитрӗ. Ку коридор кӗске пулнӑ, вӑл ҫуртсен порталне аса илтернӗ. Пусма ҫӳлелле хӑпарать. Ӑна, пусма тӑрӑх чупса анса, чарӑнса тӑчӗ те зал еннелле кӗске залп пачӗ. Ку каччӑсене пӗр вӑхӑтлӑха унта пытанса пурӑнма хистет. Вӑл пысӑк утӑмсемпе пусма тӑрӑх хӑпарма пуҫларӗ. Пусма картлашкисем чӑн-чӑн ҫапӑҫу пулса иртнӗ площадкӑна хӑпараҫҫӗ. Юлашкинчен пӗр стенана аркатса тӑкнӑ. Трубасемпе чӗлӗмсем арпашӑнса, авкаланса тӑракан масса ҫине тухса тӑраҫҫӗ. Чашкӑракан пӑс пысӑк пӑс пулса тӑчӗ. Ку чӑн-чӑн ҫапӑҫу хирӗ пек туйӑнать. Аялта сакӑр салтак пӗр ҫӗре пуҫтарӑнчӗҫ. Вӗсем юн ҫинчен, урӑхла каласан, ман юн ҫинчен хыттӑн кӑшкӑраҫҫӗ. Вӗсем ним курмасӑр переҫҫӗ; ih винтовкӑсен аслати кӗмсӗртетнӗ пушӑ вырӑнӗнче взрывсем пулнӑ пек туйӑнать. Манран сулахайра сасартӑк виҫӗ хутчен пӑшал пени илтӗнсе кайрӗ. Кирпӗч татӑкӗсем ман пуҫпа кӑкӑрпа юнашар стена урлӑ сирпӗнчӗҫ. Вӑл хӳтлӗхе чӑмрӗ. Ӑна капкӑна лекнӗ пек туйӑнчӗ. Храм тӑррине тухмалли ҫул пулнӑ пулсан, ӑна питӗ пысӑк улшӑну тунӑ пулӗччӗ. Шӑтӑкри ҫын каллех персе ячӗ. Ӑна ревматизма печӗ. Тӗксӗм кӗлетке ҫухалчӗ. Пистолетпа сулкаласа, эпӗ ун хыҫҫӑн утрӑм. Вӑл вараланчӑк урайӗнче авкаланса выртать. Унӑн кӑкӑрӗпе пурнӑҫне пульӑсем тивнипе хура пӑнчӑсем тапса тухнӑ. Ӑна, пӗшкӗнсе, револьверне ярса тытрӗ. Ӑна пусма еннелле персе ячӗ. Ҫӗр полковникӗн салтакӗсем, малтан каялла чакма тӑрӑшса, теприн ҫине пыра-пыра тӑрӑнчӗҫ. Перкелешӳ самантлӑха чарӑнчӗ. Вӑл тахҫан портал пулнӑ япаласен ванчӑкӗсем витӗр шуса тухнӑ. Ӑна кӑлӑхах бетонран тунӑ блоксемпе ванчӑк чулсем турткаласа, алӑк уҫма хӑтланнӑ. Усси ҫук. Вӑл каллех аялта салтаксем пуҫтарӑннине илтрӗ. Вӗсем пусма тӑрӑх ҫӳлелле упаленсе хӑпарчӗҫ. Ман хӑлхара ботинкӑсем шатӑртатни тата пӑшалсем чӑнкӑртатни илтӗнет.
  
  
  Манӑн алӑсем ишӗлсе аннӑ стенана хыпашласа тупрӗҫ. Сасартӑк ӑна хӑйӗн пӳрнисем ҫинче сивӗ сывлӑш вӗрнине туйса илчӗ. Унӑн ванчӑкӗсене хаяррӑн туртрӗ. Ӑна вӗҫерӗнсе тухнӑ чулсемпе бетон татӑкӗсем хӑйсен хыҫӗнчи пусма тӑрӑх аялалла ывӑтрӗҫ. Пуҫ купташки хӑяккӑн ӳксен, арҫын кӑшкӑрса ячӗ. Ӑна туннель ванчӑкӗсем витӗр шӑтарса тухрӗ те ун витӗр хӑйӗн винтовкине тӗртсе кӑларчӗ. Тепӗр енче авӑнчӑк сарлака коридор. Унта эпӗ пӳрт тӑррине хӑпармалли ансӑр пусма тӑрӑшатӑп. Ҫапла вӑл пуҫласа ҫӳлелле хӑпарчӗ.
  
  
  Нумай шухӑшласа тӑмасӑрах, вӑл юлнӑ картлашкасем тӑрӑх вӗҫсе хӑпарчӗ те пӳрт тӑррине вӗҫсе хӑпарчӗ. Мана унта кӗтме пултаракан ҫынсем пӑшӑрхантармарӗҫ. Вӑл ман ҫурӑм хыҫӗнче мӗн чухлӗ каччӑ пулнине пӗлет, вӗсем те манпа юнашар. Ҫӳлте каччӑсем ытларах пулнӑ пулсан, тактика енчен сыхланса пыни те ман тире ҫӑлса хӑварас ҫукчӗ. Пӑшал сасси илтӗнмерӗ.
  
  
  Вӗҫсе хӑпаракан "Белл сю" вертолет патӗнче пӗр вунӑ ҫын тӑрать. Моторсем кӗрлени тата винт пропеллер ҫилӗ-эпӗ кӗтмен ҫӗртен килсе тухнине асӑрхамарӗҫ. Анчах ман умра сцена ҫине пӑхса илесси ҫеҫ юлчӗ. Вара вӗсем ман куҫ тӗлне пулчӗҫ. Вертолет анса лармалли площадка тӗлӗнче темиҫе фут ҫӳллӗш ҫакӑнса тӑрать, иккӗленерех сулланать. Пилот вӑл мана пӗрремӗш хут тытнӑ мӑйӑхлӑ арҫын пулчӗ. Ку пассажир никам та мар,ҫӗр полковник! Темле майпа ҫӗр вилӗмрен хӑтӑлнӑ. Консоль ун куҫӗ умӗнчех ҫӗмӗрӗлсен, вӑл хытах аманман. Шӑпа тӗлӗнтернипе вӑл ишӗлтерекен взрывран хӑтӑлчӗ. Халӗ вӑл манран тарчӗ! Унӑн пичӗ юнпа вараланса пӗтнӗ. Вӑл сӳсне хӑй тунӑ тутӑрпа ҫыхнӑ. Унӑн йӑлтӑртатса тӑракан куҫӗсенче тискер хаярлӑх палӑрать.
  
  
  "Вӗлерӗр ӑна! Стойнике перӗр! Ку сасӑ вертолет уланине хупласа хурать. Вертолет ҫӗкленчӗ. Ку сасӑ ҫаплах сывлӑшра янӑраса тӑрать. Вӑл винтовкине ҫӗклерӗ те пысӑк пусӑм бакӗсене тӗллерӗ. Ӑна та ҫӗрпе пӗрле турӑ ҫурчӗн ҫуррине шӑлса тӑкасса шаннӑ. Анчах салтаксем ман ҫине пеме пуҫларӗҫ. Асаплӑ вилӗмпе ҫӑлӑнӑҫ хушшинче эпӗ хама суйласа илтӗм, мӑйӑм ҫинче ҫакӑнса тӑракан сумкӑна та тупрӑм. Манӑн ҫиллӗм мана: "Ҫак вертолетпа Персе Антар та ун ҫинчен ман", - тетчӗ. Манӑн ӑслӑ шухӑш ҫапах та сумкӑна хӑрушсӑр вырӑна илсе кайма хушрӗ.
  
  
  Вӑл ҫӗрӗн юлашки вӑйсӑр сассине илтрӗ: "Пукане тавӑрать!"Унтан вертолет ҫӳлелле мӑнаҫлӑн ҫӗкленчӗ те кӑнтӑр-хӗвеланӑҫ еннелле пӑрӑнчӗ. Вӑл инҫетре ҫухалчӗ. Вӑл храм парапечӗ урлӑ сиксе каҫрӗ. Салтак стена урлӑ пӗшкӗнчӗ. Вӑл пистолетне аялалла туса кӑтартрӗ. Ӳкнӗ чух чуххӑмӑн персе ячӗ. Ку вара кирлех пулнӑ. Ӑна, арҫын сулӑнса кайса чул стена ҫине ӳкнине куртӑм. Ыттисем ун тавра кӗпӗрленсе тӑчӗҫ, хӗҫпӑшалӗсене ҫилӗллӗн сулкаласа, пере-пере пӑрахрӗҫ. Вӗсем ҫиччӗмӗш тӳпере телейпе пулнӑ. Вӑл халсӑррӑн аялалла персе анчӗ. Пирамида форми тӑхӑннӑ храмӑн тайлӑк енне пырса ҫапӑнсан, йывӑҫ турачӗсем мана ҫемҫетрӗҫ. Чул ту хушӑкӗсенче ҫирӗп тымарланса ларман йывӑҫ тымарӗсем вӗсем урлӑ сиксе тухрӗҫ. Йывӑҫпа пӗрле тата ултӑ метр ӳкрӗ. Юлашкинчен ҫапни мана тӗлӗнтерсех ячӗ, манӑн ӳпке таврашӗнчи сывлӑша пӑчӑртаса кӑларчӗ. Анчах туратсемпе ҫулҫӑсем ҫапнине ҫемҫетрӗҫ. Вӑл ҫулҫӑсем хушшине шуса кӗчӗ те хӳтлӗх ыйтрӗ, унтан анаталла кусса кайрӗ. Храм таврашӗнчи салтаксем хӑйсен юлташӗсемпе пӗрлешрӗҫ. Пульӑсем ман тавра ҫӗре шӑтарса тухрӗҫ. Вӑрман таткаланса пӗтнӗ. Вилӗмлӗ тӑхлан ҫумӑрӑн капанне лексен, вӑл хӑйӗн ӳтне урӑх туйман. Ӑна ман хӑлха патӗнченех шӑхӑрса иртекен пульӑсем шухӑшлаҫҫӗ. Май килсен, кашнинчех ӑна хирӗҫ пеме тытӑнаттӑм. Пӗр арҫын ӑна питрен амантнӑ. Тепри кӑкӑртан амантнӑ та ҫапӑҫу хирӗнчен ҫухалнӑ. Вӑл пӗр тӗмрен тепӗр йывӑҫ патне, пӗр йывӑҫ патӗнчен тепӗр йывӑҫ патне чупать. Кукӑр-макӑр туса, вӑл вилмеллех аманмасӑр анасса шаннӑ. Вӑл никӗс патне ҫитрӗ те самантлӑха чарӑнса тӑчӗ. Унтан вӑл храма хупӑрласа тӑракан никам та пурӑнман ҫӗр тӑрӑх хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт чупса кайрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, сӑмса витӗр ҫухӑрса, юнашар хум патӗнчен аяккалла сиксе ӳкрӗ. Тата тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, йӗм пӗҫҫине ҫурса пӑрахрӗ. Ку ниме те пӗлтермест, мӗншӗн тесен эпӗ кунтан яланлӑхах тухса каятӑп. Ӑна хӑйӗн рюкзакӗпе мачетине илме пултараймарӗ. Вӗсем кӗтесре пулнӑ, ну, курӑнман. Ӑна джунглие чӑмрӗ. Ҫӑра ҫулҫӑсем мана хупӑрласа илчӗҫ. Ӑна ҫавӑнтах сулахаялла, храмран Тунгел шывӗ патнелле каякан сукмак ҫине пӑрчӗ. Вӑл хӑй килнӗ ҫулпа нихҫан та таврӑнма пултарайман.
  
  
  Джунгли урлӑ паексӑр тата май уйӑхӗнчи чылай опытлӑрах пӑлхавҫӑсемпе каҫасси ытла та кӑткӑс задача пулнӑ. Ҫул ҫине сирпӗнме теветкелленмелле пулчӗ. Эпӗ юханшывсем патне ҫитиччен ӑнӑҫу ан пултӑр тесе, вӑл турра кӗлтунӑ. Вӑл анаталла ишме кимӗ тупӑп тесе хӗрӳллӗн шанчӗ.
  
  
  Сасартӑк ҫӑра вӑрман хӗрринче сасӑ илтӗнсе кайрӗ. — Кам ку ? Малалла сиксе, вӑл йӗплӗ тӗмсем хушшинчи ансӑр хушӑк витӗр хӗсӗнсе кӗчӗ те ҫӗр ҫине ларнӑ салтака чутах такӑнмарӗ. Вӑл пысӑк кивӗ пистолетне ҫӗклерӗ. Ӑна аяккалла чӑмрӗ.
  
  
  Пӑшал пенипе унӑн куҫӗ курми пулчӗ. Тар ман пите пӗҫертсе ячӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, сулахай хулпуҫҫи урлӑ кӑкӑр мышцине лекрӗ. Вӑл такӑнчӗ. Ҫапнипе эпӗ ыратнине туймарӑм. Манӑн ӗҫ ӑнсан, ку чылай каярах пулӗ. Ман патакӑн mimmo вӗҫсе иртрӗ. Вӑл ҫаврӑнса выртрӗ. Вӑл ҫӗре ӳкрӗ те тӑнне ҫухатнӑ пекех пулчӗ. Салтак виҫҫӗмӗш хут персе ячӗ, анчах тивертеймерӗ. Вӑл тӑчӗ, шухӑша кайса тӗллерӗ те персе ячӗ. Вӑл хаяррӑн кӑшкӑрса ячӗ, ним тума пӗлмесӗр, каллех пеме хӑтланчӗ, анчах вилнӗ пек ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те йывӑррӑн сывласа илчӗ. Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. Суранне хӑрах аллипе хупласа, вӑл тӑвӑр та пылчӑклӑ ҫулпа утрӗ. Вӑл хӑй хыҫӗнче ҫӗрӗн хӑйӗн ҫарне хӑваланине илтнӗ. Ман пуҫпа юнашар пуля шӑтарнӑ турат хуҫӑлчӗ. Ҫӗрлехи чӗрчун, хӑйӗн шӑтӑкӗ тавра шавласа хӑваласа янӑскер, ман умри сукмак тӑрӑх ухмаха ернӗ пек сиккелет. Куҫӗсене чарса пӑрахса, чӗрчунсем умӗнче пӗр пытармасӑр ҫӗре сирпӗнтерсе ячӗ. Ҫак вырӑна ҫӗнӗ пульӑсем лекме пуҫласан, вӑл сасартӑк чарӑнчӗ те пӗрре сиксех сывлӑшра ҫухалчӗ. Ку кукӑр-макӑр ҫулӑн икӗ вӗҫӗ те ҫук пек туйӑнать. Халӗ ӑна пуҫран ыраттармаллах тапма пуҫларӗ. Вӑл шӑлне ҫыртса чупать. Вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе вӑл кӑштах такӑнмастчӗ. Пӗррехинче вӑл каҫса кайсах кулса ячӗ. Хӑй хыҫӗнче ӑна взрыв хыттӑн, чуна ҫӳҫентермелле кӗрӗслетсе ҫурӑлнӑ сасӑ илтӗнсе кайрӗ, ун хыҫҫӑн ҫавӑнтах хӑлхана ҫурас пек ҫухӑрса ячӗ. Ман йӗрлекенсем хӑйсем те хӑйсен капанӗсем тавра пӗр ҫын вилли пулса тӑчӗҫ.
  
  
  Юлашки темиҫе метр вӗҫсӗр-хӗрсӗр пек туйӑнчӗҫ. Юлашкинчен вӑл юлашки кӑтартусенчен иртсе кайрӗ. Вӑл причал патнелле тӑсӑлакан пӗчӗк уҫланкӑна ҫитрӗ. Mimmo иртсе пынӑ чух ӑна гаване сыхлакан икӗ арҫын ҫине персе ячӗ. Пӗри шыва ӳкрӗ, тепри шарнир пек ҫурмаран хуҫланчӗ.
  
  
  Пристань хӑй тӗттӗм Тунглӑра выртакан ҫурри ҫӗрнӗ хӑмаран ытла мар. Ку тӗлте юханшыв ансӑр та ӑшӑх пулнӑ. Тӗтӗмпе йӑсӑрланакан джунгльсем икӗ ҫыран тӗлӗнче пӗкӗ пек авӑнса тӑраҫҫӗ. Ҫак ӳсентӑран шыв тӑрӑх аннӑ чухне лайӑх хӳтлӗх пулнӑ пулӗччӗ. Юшкӑнлӑ ҫыран ҫулсӑрпа пӗрех. Вӗсем мана йӗрлеме хӑтлансан, ку ҫӗр ҫинчи ҫынсене чарса тӑрӗ.
  
  
  Бар порчӗ ҫумне икӗ кимӗ вырнаҫтарнӑ. Кимӗсем енчен енне сулланаҫҫӗ . Вӗсен малти тата кайри пайӗ каноэӑнни пек ансӑрланнӑ. Карап корпусне йышлӑ Т-сӑнарлӑ фермӑсем ҫумне ҫыпӑҫтарнӑ. Тепӗр енчен, чӑнах та, машина уйрӑмӗ, тӑршшӗ ҫичӗ метр ҫурӑ, сарлакӑшӗ икӗ метр. Карап хӳрери палуба ҫинче пысӑках мар каюта пур. Кабинӑн икӗ енӗпе те борт ҫинчи уйрӑмсене вырнаҫтарнӑ, цинкран тунӑ ҫирӗп ҫивитти пӗтӗм конструкцие вӗҫленӗ. Корпуса пӑхӑр витнӗ. Юшкӑн нумай метртан ытла пулма пултараймасть.
  
  
  Вӑл кивӗ кимӗ патне, математикӑпа тахҫанах ҫухатнӑ юратнӑ ҫын патне ыткӑннӑ пек ыткӑнчӗ. Ҫав вӑхӑтра катер ҫине темиҫе хутчен печӗҫ. Бомба ҫеҫ кимме путарма пултарать, анчах халӗ вӑл усӑсӑр. Ӑна швартовсем янӑ та каютӑна чӑмнӑ. Ҫав вӑхӑтрах салтаксем уҫланкӑна тухрӗҫ. Йывӑҫ руль ҫумӗнче стартер кнопки ларать. Ӑна сывлӑш питлӗхне туртрӗ те стартер ҫине пусрӗ. Пульӑсем уҫӑ кабинӑна вӗҫсе кӗчӗҫ. Вӑл аялалла чӑмрӗ. Трюма усал сасӑсем илтӗнеҫҫӗ. Двигатель, урисемпе хаяррӑн тапӑртатса, ӳсӗркелесе, хирӗҫлесе чӗрӗлчӗ. Ӑна тӗплӗ питлӗх лартнӑ. Унӑн чалӑш хӗррипе бар портӗнчен шыв варринелле ишсе кайрӗ.
  
  
  Ҫыран хӗррине ҫӗр полковникӗн юлашкийӗсем пуҫтарӑнчӗҫ. Приказсем, ответсем илтӗнеҫҫӗ. Ухмаха ернӗ пек переҫҫӗ. Пульӑсем шӑхӑрса, цинк ҫивиттипе пӑхӑр корпусран аяккалла сирпӗне-сирпӗне каяҫҫӗ, ман таврашри ҫинҫе йывӑҫсене ватса пӗтереҫҫӗ. Пӑшал сассисем самантлӑха шӑплансан, ӑна винтовка тавра юлашки хут пенӗ. Кимӗ аран-аран ишет.
  
  
  Ҫавӑн пек хытӑ кӑшкӑрнипе унӑн корпусӗ чӗтресе тӑнӑ. Анчах эпир варрине ҫитрӗмӗр те ҫырма тӑрӑх анма тытӑнтӑмӑр. Вӑл принцаполецӑн порт хули патне ҫитессе шаннӑ. Шыв юхӑмӗ пире чылай хӑвӑртлӑх пачӗ, пӑшал сассисем те чакрӗҫ. Пирӗн пуҫ тӑрринче калама ҫук илемлӗ ӳсентӑран ҫулҫисем ҫакӑнса тӑраҫҫӗ. Тепӗр темиҫе самантран пӗчӗк гавань, джунглири уҫланкӑ, ih нихҫан та пулман пекех, куҫран ҫухалчӗҫ. Ҫынсемпе тупӑсем кӗрлени те шӑпланчӗ. Хӑй тӗлӗнче унӑн ывӑлӗ-каҫхи пӗлӗтӗн симӗс святойӗ тӑнине курчӗ. Ман тавра тутӑхнӑ хӑмӑр шыв юхать. Пирӗн пуҫ тӑрринче икӗ енче те тӗксӗм симӗс йывӑҫсем ӳсеҫҫӗ. Турачӗсене улӑпла хӑвасемпе илемлетнӗ. Ҫаксене пурне те калама ҫук пысӑк ӳсентӑрансем хупласа тӑнӑ. Шыв ҫинче антӑхтаракан пӑс ҫакӑнса тӑрать. Пур ҫӗрте те ҫӗрӗк ӳсентӑрансен уҫӑ шӑрши сисӗнет.
  
  
  Баркаса тытса пыма йывӑр пулчӗ. Шыв варринчех тытӑнса тӑрас тесен, манӑн хӑвӑрт чакакан вӑйсем пурте кирлӗ пулчӗҫ. Курсри кашни коррекци ман хулпуҫҫие ыраттарать. Ман кӑкӑр тӑрӑх юн юхать. Куҫӗсене чарса пӑрахма ҫывӑхран кӑларса янӑ. Ҫавӑнпа та манӑн ӳт-пӗве куҫ чарса пӑрахнӑ вырӑнти сурансем тап-таса та тӗлӗнмелле пӗчӗк пулнӑ. Анчах эпӗ медицина пулӑшӑвӗсӗр вӑрах пурӑнас ҫуккине пӗлетӗп.
  
  
  Вӑл ман ӗнсе ҫинче ҫакӑнса тӑракан пысӑк сумка ҫинчен шухӑшларӗ. Хӑрушлӑх иртсе кайсан тин вӑл хӑй хӑвӑрт вӑйсӑрланнине туйса илчӗ. Вӑл, руль ҫумне таянса, сумкине вӗҫертрӗ. Шалта чӗнтӗрлӗ шурӑ сӑмса тутри. Кӑнтӑрти хӗрарӑмсем пурте тенӗ пекех духи шӑрши кӗрет. Ӑна бинтпа чӗркесе хулпуҫҫи ҫине ҫыхса хучӗ. Ӑна шӑлӗсемпе ҫыххи туртса ҫыхрӗ. Ку юн юхма чарнӑ пулӗччӗ. Вӑл сумкӑн ытти пайӗ пирки шухӑша кайрӗ. Анчах халӗ тӗпчесе пӗлме вӑхӑт та, вырӑн та пулман. Ҫавӑнпа та ӑна каллех сулахай ҫыран патне ишсе пыракан кимӗ ҫине асӑрхарӑм.
  
  
  Унӑн руль патӗнче пӗр сехет, тен, икӗ сехет те пулнӑ. Вӑл яланах хирӗҫлекен кимӗпе тӑрмашать. Вӑл каллех те, каллех чул тусем патне е юшкӑнлӑ хӑйӑрлӑ ӑшӑх вырӑнсем патне куҫса кайма хӑратать. Мӗн чухлӗ вӑхӑт иртнине эпӗ калама та пултараймарӑм. Хулпуҫҫийӗ ыратса кайрӗ. Ку хӑрушӑ тӗлӗк пек туйӑнать. Ӑна уҫҫӑнах шухӑшлама пултарнӑ. Темле майпа вӑл тӑнне ҫухатрӗ. Ӑшӑх вырӑна ларсан, вилессе вӑл лайӑх ӑнланнӑ.
  
  
  Пӗчӗккӗн-пӗчӗккӗнех юханшыв сарӑлса, тарӑнланса пырать. Баркас хӑвӑрт юхӑма май ишсе кайрӗ те, вӑл каюта стени ҫине таянчӗ. Ытла ывӑнса ҫитнӗскер, ытла та вӑйсӑрскер, вӑл ӳркевлӗн шуса кайрӗ те урайне ларчӗ. Вӑл хӑйӗн сумкинче мӗн пурри ҫинчен шухӑшланӑ, анчах ҫирӗп шухӑшлама ытла та вӑйсӑр пулнӑ. Манӑн ҫамка ҫине шултра тумламсем тапса тухрӗҫ. Пуҫ сивчир тытнӑ пек чӗтрет.
  
  
  Ҫапла ларса, вӑл вӑхӑт мӗн чухлине те чухласа илеймерӗ. Унӑн каюти тӑрӑх джунглири уҫланкӑсем ҫине пӑхать. Вӑл ҫыран хӗрринчи пурнӑҫ паллисене, кивӗ карап хурлӑхлӑн йынӑшнине, пӗчӗк трюмри двигатель шакканине илтрӗ. Вӑл каюта стени ҫумӗнче йывӑррӑн сывласа выртать. Хӑй мӗнле пурӑннине ӑнланса илни пӑтранчӑк туйӑмпа улшӑнчӗ пулас. Ман пуҫ мими кӗҫ-вӗҫ ҫурӑлса каяс пек туйӑнать. Палуба кӑшт хускалчӗ. Май уйӑхӗн, пире ҫӗр полковникӗн, храмӗнче нихҫан та пулман пек туйӑнать.
  
  
  Ҫанталӑк улшӑнма пуҫларӗ. Майӗпен тӳпене пӗлӗтсем хупӑрласа илчӗҫ. Пӑсланса тӑракан вӗри сывлӑш халӗ сулхӑн, вӑхӑчӗ-вӑхӑчӗпе сивӗ те пулать. Сывлӑшра темӗнле хӑрушӑ япала явӑнать. Ҫил хурлӑхлӑн улать. Баркас кӗмсӗртетсе кайрӗ. Вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ те кабина ҫивиттисене карӑнтарса лартрӗ. Ҫаврӑнӑҫусӑр йывӑҫсем ҫиле хирӗҫ пуҫ таяҫҫӗ. Тӳпе хуралса кайрӗ. Вӑйлӑ ҫилпе пысӑк вулӑсем хӑрушшӑн силленеҫҫӗ. Инҫетре хӑраса ӳкнӗ е аманнӑ чӗрчунсен сассисемпе хутӑшса кайнӑ сасӑ илтӗнчӗ. Ҫил самантлӑха лӑпланчӗ. Унтан вӑл тепӗр енчен хӑлхана хупласа лартмалла вӑйпа тапса сикрӗ.
  
  
  Вӑл Хӑҫан та пулин ҫӗр полковникӗн вӑй-хӑвачӗ пирки иккӗленнӗ пулсан, ӑна шаннӑ пулӗччӗ! Шыв ҫаврӑнса кайрӗ. Улакан шторм баркаса хӑрушшӑн тайӑлтарчӗ те малалла хӑваларӗ. Комета хӳри ҫинчи ҫиҫӗм ҫиҫсе илчӗ. Ҫак ҫӗр ҫинчи ҫутӑра тӳпе хӗрхӗлтӗм ҫутӑпа ҫуталчӗ, анчах аслатипе пӗрле каллех тӗттӗм пулса тӑчӗ. Унтан ҫумӑр ҫума пуҫларӗ. Малтан ку вӗттӗн вӗтӗртетсе ҫӑватчӗ. Анчах часах вӑл иккӗмӗш юханшыв пулса тӑчӗ. Аслатиллӗ ҫумӑр пӗлӗчӗсем тӑрӑх шыв юхма пуҫларӗ. Ҫӗр кисрентернӗ хӑрушӑ тӑвӑл кимме пырса ҫапрӗ. Манӑн сывлӑш пӳлӗнсе ларчӗ. Баркас силленет, вӑл пур ҫӗввисене те шатӑртаттарать. Ҫил сасартӑк вӗрнипе рульне пӑрса лартичченех ӑна руль ҫумне ҫатӑрласа тытрӗ. Ӑна кӑларса ямалла пулнӑ. Манӑн вӑй пӗтсе ҫитрӗ. Ҫил те, ҫумӑр та халӗ ӗҫе ирӗклӗ турӗҫ. Карап юхӑма май кайрӗ.
  
  
  Вӑл ниҫта кайса кӗрейми ҫакланать. Минутсем ӗмӗрлӗх пек туйӑнаҫҫӗ. Шыв ӗҫлӗрех пулса тӑчӗ. Ӑна, эпир лиман патне ҫывхарнине ӑнланса илтӗм. Улакан шторм витӗр вӑл манран сулахай енче, сарлака ҫӑварта, принцаполька ҫутисене аран-аран уйӑрса илет.
  
  
  Сылтӑм енче тинӗс шывӗ хумханса ҫаврӑнать. Шыв тинӗсе юхса кӗнӗ вырӑна хумлӑ-хумлӑ кӑпӑк палӑртрӗ.
  
  
  Баркас шыв авӑрне лекрӗ. Кӑпӑк, ҫил тата ҫумӑрӑн ӑссӑр ҫавраҫилӗ варринче хӑвӑртлӑх ӳснӗҫемӗн ӳссе пырать. Ҫурт ҫӳллӗш хумсем пирӗн умра палӑрса тӑраҫҫӗ. Вӗсем карапа хӑяккӑн чалӑштарнӑ самантра ӑна руль туртрӗ. Икӗ хутчен вӑл карап хӳри чӗтренине туйрӗ, мана эпир путнӑ пек туйӑнчӗ. Тӑвӑл океан пире ҫӑлса хӑварнӑ чухне унӑн шанчӑкӗ те ҫухалнӑ ӗнтӗ. Кимме шыв авӑрӗпе юхтарса кайрӗ, шӗвӗр чул хысакӗсем ҫийӗпе ҫӳлелле хӑпартрӗ те, ним пытармасӑр юханшывӑн ҫанни ҫине импортлама пуҫларӗ. Юлашкинчен, тинӗс пире пӗтӗмпех ҫавӑрса илчӗ. Эпир гаванӗн лӑпкӑ шывӗсем ҫине кутӑн тӑрса тухрӑмӑр.
  
  
  Ӑна ҫырантан кӑшт аяларах ывӑннӑ баркас илсе пычӗ. Пӗр минут каялла пулнӑ япалапа танлаштарсан, хумсем нумаях пулман. Карап диагональпе ӑшӑх вырӑна ларчӗ. Хӑйне ҫирӗп тытма тесе, вӑл каютӑра пӗр хушӑ юлчӗ. Вӑл пӗтӗмпех пӗтнине аран-аран ӗненме пултарнӑ. Вӑл чӗрӗ юлчӗ! Ӑна, карлӑк урлӑ каҫса, ҫыран хӗррине тухрӗ. Шывӗ сулхӑн. Отелӗн пӗтӗм территорийӗнче, манӑн ҫара урасем айӗнче ҫӑка. Ҫӗр чӑмӑрӗн искусствӑлла штормӗ ӑна чӗтретет. Манӑн кӑкӑра пӗҫертсе ыраттарчӗ. Вӑл чуллӑ пляж ҫине чӗркуҫленсе ларчӗ. Йывӑррӑн сывласа, вӑл куҫне хупрӗ те малалла каличчен пӗр хушӑ ҫапла ларчӗ.
  
  
  Бульвара ҫитнӗ ҫӗре тӑвӑл лӑпланнӑ пекех пулчӗ. Ҫил пӑрланса ларчӗ. Ҫумӑр тумламӗсем пӑр йӗпписем пек туйӑнаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл хулана ҫитсен, юр ҫума пуҫларӗ.
  
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  Ӑна, чӗтре-чӗтре, площадь тӑрӑх ҫара уран чупать. Минутсерен сивӗрех пула пуҫларӗ. Площаде виҫӗ енчен вуншар ансӑр урам тухать. Тӑваттӑмӗш енӗ ман хыҫра ҫыран. Унта Prinzapolca хулинчи пулӑ тытмалли илемлӗ флот ларать. Кимӗсем троссене татаҫҫӗ. Мачтӑсем ҫаврӑнакан шурӑ юр ӑшӗнче ҫухалаҫҫӗ.
  
  
  Ытти лару-тӑру йӗркеллӗ пулсан, ҫак вӑхӑтра площадьре ҫынсем туллиех пулнӑ пулӗччӗҫ. Каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳресе, вӗсем юлашки япаласем туяннӑ, вӑхӑтран вӑхӑта вырӑнти элексене хутшӑннӑ. Пасар лавккисем, ватӑ лашасем тата кивӗ урапасем, шутласа та кӑларас ҫук. Купецсем хӑйсен таварӗсене кӑларса тӑратнӑ. Ыйхӑллӑ ашаксем хӑйсен хуҫисемпе юнашар, сӗт бидонӗсем, эрех пичкисем, ҫӑнӑхпа цемент миххисем, вӑрӑм тимӗр хулӑсемпе пукансем, сӗтелсемпе шкапсем тиесе тӑнӑ пулӗччӗҫ. Анчах халӗ мар. Ҫанталӑк кустӑрмасем ҫине чукмарсем лартрӗ. Пушӑ площадьре тата аслӑ проспект тӑрӑх пӑрлӑ ҫил улать. Тахҫан симӗс парк, манран сулахайра хурлӑхлӑн курӑнать. Сыпӑклӑ кӑнттам ҫуртсене хупнӑ. Вӗсем ҫын пурӑнман пек туйӑнаҫҫӗ. Ялав кӗтессисенче ячӗсене ҫырнӑ тӑм лотоксем тӑраҫҫӗ.
  
  
  Ӑна Калле Монтенегро кирлӗ пулнӑ. Штаб-АХ хваттерте пулнӑ список тӑрӑх, ӑна пӑхмасӑр калама вӗреннӗ пирӗн агент, гектор Мендоса, gilles 10 Calle Montenegro адреспа. Ҫак ҫынна вӑл нихҫан та курман. Эпӗ ӑнланнӑ тӑрӑх, вӑл тӳрӗ кӑмӑллӑ пулма пултарнӑ, анчах ун пирки вӑл питӗ иккӗленнӗ. Списокра вӑл ахаль ҫеҫ пулман. Принцаполец латин Америкин ытти хулисем пек мар, унта кашни пуҫламӑшӗнчех сутмалли вӑрттӑнлӑхсем пур, пиллӗкмӗшӗ вара вӑрттӑн агент пулса тӑрать. Тепӗр штопора, мӗнле ҫӗршыв агенчӗсем е организацин агенчӗсем пулаҫҫӗ вӗсем. Пӗр алӑсем тавра тепӗр алӑсем ҫине куҫакан укҫа пекех, лояльлӑх та улшӑнса тӑрать. Эсир вӗсене шанма пултаратӑр, вӗсене сӑнас пулсан ҫеҫ, ун чухне те вӗсем сире уҫҫӑнах улталама пултараҫҫӗ, ют ҫӗршыв патшалӑхӗн шанчӑклӑ агентне тупма та май ҫукпа пӗрех.
  
  
  Унӑн ҫакӑнпа ӗҫлемелле пулнӑ. Мендоса Тухтӑрпа тӗл пулни ӑна хӑратса пӑрахрӗ. Ҫӗр полковникӗн организацийӗ национализмла пулнӑ. Икӗ кун каялла унта пырсан, принзаполецсем мӗншӗн унран пӑрӑнса ҫӳренӗ-ха? Ӑна халӗ те тунӑ пулӑттӑм, анчах манӑн сурансене имҫамламалла. Мана та шведсем кирлӗ пулнӑ. Йӗпе йӗмпе ҫеҫ инҫех каяймӑн. Кирек мӗнле пулсан та, эпӗ хама патруль карапӗ кӗтсе тӑракан вырӑна ҫитеймен пулӑттӑм. Мана мӗнле те пулин шанчӑксӑр е хӑрушӑ пулӑшу кирлӗ. Площадь урлӑ каҫнӑ чух Ӑна Калле Монтенегро тупрӗ. Ку ансӑр та хӑпаракан урам пулнӑ, унӑн икӗ енӗпе те — апартаментсем — кантинсем , ботиксем тата чӳречисене хупнӑ ытти пӗчӗк магазинсем ларнӑ. Тӗттӗмлӗх витӗр ӑна вунӑ номерлӗ номер пама васкарӗ. Пӗшкӗнсе, манӑн пӑрлӑ ҫил-тӑвӑлпа кӗрешмелле пулчӗ. Ку пуҫламӑшӗ ҫеҫ пулнӑ! Ку пулма пултарнипе танлаштарсан, Ку кӑнтӑр Сахӑрӗнче пулчӗ.
  
  
  Магазинсенчен ҫӳлерех пӗчӗкленчӗ. Ҫуртсен юлашки блокӗсем пысӑк чулсем тавра туса лартнӑ ҫуртсем пулнӑ. Тӗксӗм курӑкпа хутӑш юр ҫӑвать
  
  
  Вӑл питӗрнӗ вите витӗр тухрӗ. Шалта хурлӑхлӑ сасӑсем, хӑраса ӳкнӗ сивӗ чӗрчунсем тӑпӑртатни илтӗнет. Вуннӑмӗш Номер витерен инҫе мар. Кӗмелли вырӑн тӗттӗм ҫӗр хӑвӑлӗ евӗрлӗ. Вӑл пӳрте кӗчӗ. Ку вӑл морозилка пек туйӑнать. Ҫил лӑпланчӗ, анчах сывлӑш пӑрланса ларчӗ.
  
  
  Картлашкасем чӗриклетеҫҫӗ, стенисене сӑрламан. Пӗрремӗш хутра пусма площадки пулнӑ. Пуҫ тӑрринче сулланакан лампӑн тӗксӗм ҫутинче вӑл пур ячӗсене те пӗлме тӑрӑшрӗ. Мендос тухтӑрсем эпир унта, пирӗн ҫинче, тепӗр хутра пулмарӑмӑр. Ӑна ҫак кабинет виҫҫӗмӗш хутра, пушӑ пӳлӗмпе юнашар тупрӗ, унӑн алӑкӗ ҫилпе хупӑнать. Мендосӑн ятне ҫырнӑ таблица кун варрине пӑхӑр пупок пек вырнаҫтарса лартнӑ кивӗ шӑнкӑрав пек пулнӑ. Ӑна туртрӗ те, вӑл хыттӑн чанкӑртатнине илтрӗ. Пӳрте ура кӑштӑртатни ҫеҫ илтӗнет. Мендоса темиҫе пӳлӗм йышӑннӑ пулмалла. Сасартӑк ман пуҫа пӗр шухӑш пырса кӗчӗ те сумкӑна мӑйран хыврӗ. Ӑна ee пушӑ пӳлӗме пӑрахрӗ те алӑка хупрӗ. Тухтӑр алӑкӗ уҫӑлчӗ те, унтан пуҫне кӑларса пӑхрӗ.
  
  
  — Мендоса Тухтӑр-И?
  
  
  "Ӑна".
  
  
  "Ҫанталӑк питӗ ӑшӑ, — терӗм эпӗ, - ҫак вӑхӑт валли те ҫулталӑк". Ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ япала мар.
  
  
  Ахаль те пӗчӗк куҫӗсем тата ытларах хӗсӗнчӗҫ. Nen ҫине шурӑ кӗпе ҫийӗн вараланчӑк кӑвак свитер тӑхӑннӑ. Ҫуха вӗҫӗсене вилнӗ лӗпӗш ҫуначӗсем пек чӗркесе хунӑ. Лӳчӗркеннӗ кӑвак брюки ҫинче йывӑр пурнӑҫ ҫакӑнса тӑрать. Унӑн формӑллӑ шуранка пичӗ дыньӑна аса илтерет. Вӑл йывӑррӑн сывлать, унран темле вырӑнти нӳрӗк шӑрши кӗрет.
  
  
  Ольга ун ҫине чӑтӑмсӑррӑн пӑхса илчӗ. "Мӗн вара?'
  
  
  "Эпӗ... фермерсемшӗн часах ҫумӑр пуҫланасса шанатӑп эпӗ". Вӑл кӗсйинчен ҫап-ҫутӑ ҫӗтӗк кӑларчӗ те ҫӳлти тутине шӑлса илчӗ. "Иисус! Ку ҫапла, сеньор. Пӑх-ха тулалла.
  
  
  — Сирӗн мана калас пулать, — терӗм эпӗ хӑрӑлтатса, - кӗртӗр мана.
  
  
  "Мӗн кирлӗ сана?'
  
  
  Ӑна тӗртсе ячӗ те кабинета кӗчӗ. — Мӗн шуйттанӗ кирлӗ мана... Тухтӑр-и?
  
  
  "Ааа ...!"Вӑл ман хулпуҫҫие пӗрремӗш хут курнӑ пек туйӑнать. Вӑл куҫне хупрӗ те пусма татӑкне пичӗ ҫине карӑнтарчӗ. "Федералистсем-и ?"
  
  
  "Ҫук.'
  
  
  "Кам вара?'
  
  
  "Ниме те пӗлтермест. Сапла мана, урӑх ан пӑшӑрхан. Сана уншӑн тӳлеме аван.
  
  
  - Estestvenno валли. Вӑл ун ҫинчен шухӑшламан та. Вӑл алӑка хупрӗ те, аллипе сулса, мана хирӗҫ пукан ҫине ларма сӗнчӗ. Ҫак кӗтмен ҫӗртен йӑл кулни ытла та ирӗксӗррӗн туйӑнчӗ. "Тархасшӑн."
  
  
  Пӳлӗмре сивӗ те тӗксӗм. Маччаран пуҫласа урайне ҫитиех усӑнса тӑракан чаршав пӳлӗме икӗ пая уйӑрать. Халӗ ӑна аяккалла тӗртсе ячӗҫ. Ун умӗнче темиҫе тайкаланчӑк пукан тата кушетка тӑраҫҫӗ. Тепӗр енче хӗрлӗ йывӑҫ тавра пысӑках мар ҫыру пуканӗ, аптекӑсен яланхи наборӗ, инструментсем хунӑ ҫӳлӗксем, пукан ҫинче йӗркелесе тӑракан лампа тата уҫӑ стерилизатор ларать, унта темиҫе йӗппе пӗҫернӗ. Питӗрнӗ алӑк хваттерӗн ытти пайне илсе кӗрет. Тусан шӑрши кӗрет, тин ҫеҫ сӑра шӑрши кӗрет.
  
  
  Мендоса тухтӑр ҫӗтӗк татӑкне минутра чиксе хучӗ те ман хулпуҫҫи ҫинчи тутӑрне салтрӗ. Вӑл суранне мал енчен те, хыҫран та пӑхрӗ. "Шӑмӑсем суранланман, юн тымарӗсем сиенленмен", - тенӗ вӑл. "Ӳт-пӳ шӑтӑкӗ ҫеҫ. Ӑна, кӗҫӗн калибрӑна, каланӑ пулӑттӑм".
  
  
  "Унсӑрӑн ун пек пулман".
  
  
  "Ну, ку нихҫан та пӗр пек пулмасть, ҫапла мар-и?"Вӑл шкапа уҫрӗ те пӗр бутылка дезинфекци паракан укҫа кӑларчӗ.
  
  
  — Манӑн мӗн пурри пӗтӗмпех. Шел те, манӑн пенициллин пӗтрӗ. Анчах леш сӑмса тутри таса мар пулсан, ку ҫитмелле. Эсир пуля тивнипе чирлеме пултараймастӑр".
  
  
  — Эпӗ пӗлетӗп, - тесе кӑшкӑрса ятӑм эпӗ, ӑна карлӑкран ярса тытрӑм. Ҫӗвӗҫ, вӑл дезинфекцилекен эмел хушмарӗ! Вӑл микробсене вӗлермен; ҫук, вӑл ih ҫунакан кӑмрӑкпа ҫунтарса янӑ. Кӑшкӑрса ярас мар тесе, вӑл шӑлне ҫыртрӗ. Вӑл суранне дерматол сапрӗ те ман хулпуҫҫи ҫине стерильнӑй марля ҫыхрӗ.
  
  
  "Халӗ кан, унсӑрӑн суран каллех уҫӑлать". Ҫак куҫсем мӗнле пӑхни мана тӗнчери кирек мӗнле пӑнчӑра та канма пултарассине кӑтартса пачӗ, анчах ку кабинетра мар.
  
  
  — Эпӗ пултараймастӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ӗненӗр, ку каллех юн юхмасть."
  
  
  Вӑл тӗксӗмленчӗ те пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ. Вӑл тепӗр шкапра темӗн шырарӗ те илемлӗ бинт туртса кӑларчӗ. Унта вӑл мана ҫав тери хытӑ чӗркесе лартрӗ те, эпӗ алӑра юн ҫаврӑнасси пирки чӑнласах иккӗленме пуҫларӑм. Вӑл корпуса тимӗр клипсӑпа ҫирӗплетрӗ. Вӑл пӗр утӑм каялла ярса пусрӗ те ман ҫине темскер кӗтнӗ пек пӑхса илчӗ.
  
  
  — Мана укҫа кирлӗ, шведсем те кирлӗ, — терӗм эпӗ, - Вара каятӑп та.
  
  
  -- Ҫапла, анчах ку мар ...
  
  
  — Мӗнле агент эсӗ, Мендоса? Ӑна ҫавӑнтах пӳлчӗ. Мана ҫав йӑпӑлти тара тытнӑ ҫын ҫитет, врач-и вӑл, ҫук-и. — Эпӗ ҫапла сасӑлама каятӑп тесе шутламастӑн-ҫке эсӗ, ҫапла мар-и?
  
  
  "Сеньор, ӑна пӗтӗмпех сире пулӑшма хатӗр. Анчах унӑн мӗскӗн. Ман шведсем сирӗн пата пымаҫҫӗ, хӑвӑрах куратӑр. Укҫине вара... - Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те каллех хӑйӗн ҫап-ҫутӑ ҫӗтӗкне кӑларчӗ. "Анчах тӑхтӑр-ха. Мигель шӑллӑм сана пулӑшма пултарать. Вӑл, сеньор, сирӗн пекех ҫӳллӗскер , нумаях пулмасть ҫӗре сутнӑ. Апла пулсан, унӑн укҫа пур. Мӗншӗн эпӗ nen ҫинчен маларах шухӑшламан?
  
  
  "Аван. Мигеле чӗнсе кил, вӑл кунта килтӗр.
  
  
  — Шел те, пирӗн телефон ҫук. Мендоса хӑйӗн сӗтелӗ патне пычӗ. Ҫӳлти ещӗк тавра карточка туртса кӑларчӗ те ун ҫине темскер чӗрсе хучӗ. Вӑл мана ӑна пачӗ. "Ҫакна мигеле пар, вара пурте лайӑх пулӗ".
  
  
  Тепӗр енне вӑл адрес ҫырчӗ.
  
  
  — Ноэво урамӗ ӑҫта ?
  
  
  — Тепӗр урам тӳрех, сеньор . Ку-сылтӑм енчи виҫҫӗмӗш ҫурт, пӗрремӗш хутра. Тата мӗн те пулин пур-и?..?'
  
  
  Вӑл тӑчӗ те нӳрӗ йӗм тӑхӑннӑ урисене тӑсрӗ. — Манӑн кунпа килӗшмелле пулать.
  
  
  — Тен, пӗр стакан текила?
  
  
  "Манӑн мӗнле? Ӑна текех алӑк витӗр тухаймастӑмччӗ".
  
  
  "Манӑн Кӑштах Кафион пур ".
  
  
  Кафион авалхи стимулятор; халӗ чи лайӑх эмелсем пур. Мендосӑн ҫав япаласем тавра халӗ те хӑш-пӗр япаласем пур-ха. Вӑл тухтӑр пулнӑ. Эму вӑл мана панипе пӗрех. Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. Ӑна эпӗ кунта мӗн илме пултарнине ҫеҫ илмелле пулнӑ.
  
  
  Вӑл стаканри икӗ таблеткӑна ирӗлтерчӗ. Ӑна вӑл чӳрече патне пырса ӗҫрӗ. Ӑна стакана чӳрече янаххи ҫине лартрӗ те тулалла пӑхас тесе, шторӑсене карчӗ. Аялта ансӑр урам сӑрӑ та тӗттӗм. Ӳкекен юрсӑр пуҫне урӑх нимӗн те курӑнмасть. Вӑл калаҫма пултарӗ-ши тесе, эпӗ кӑсӑклантӑм. Ҫанталӑк улшӑннине ҫурҫӗр американец кӗтмен ҫӗртен килсе тухнипе ҫыхӑнтарма Мендоса чылаях чее пулнӑ. Вӑл светски хроника колонкин авторӗ пекех асӑрхануллӑ пулӗ, тесе вӑрттӑн иккӗлентӗм эпӗ. Вӑл эпӗ чӗрӗ иккенне пӗлекен пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ. Ӑна вӗлерме хӑрушӑ мар-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл.
  
  
  Ӑна чаршав анма ирӗк пачӗ те ҫаврӑнса пӑхрӗ. Мендоса сӗтел хушшинче сылтӑм аллине ҫӳлти ещӗкре тытса ларать. Ӑна вӑл унта тытнине тавҫӑрса илме пулать. Паллах, ыттисен те ман умрах ҫавӑн пек шухӑш пулнӑ пулӗччӗ. Пистолетне, ахӑртнех, халӗ аллинче тытса тӑраканскер, ih шухӑшласа пӑхма хушмалла пулнӑ. Ку ман куҫӑма, кирек мӗнле пулсан та, хальхи саманта улӑштарчӗ.
  
  
  — Тавтапуҫ. Ӑна каятӑп.'
  
  
  — Кайӑр ман пиччем патне, сеньор, Мигель сире пулӑшӗ. Унӑн сассинче хӗрхенни сисӗнчӗ.
  
  
  Вӑл кун тӗлне ҫитрӗ. Кофе манӑн доллара хӑвӑртрах сыпма хистерӗ. Алӑка уҫиччен ӑна кӑштах кӗтсе тӑчӗ. Тулта нимӗн те илтӗнмест. Вӑл тухтӑр ҫине юлашки хут пӑхса илчӗ. — Ун ҫинчен пӗр сӑмах та ан кала, Мендоса.
  
  
  "Сеньор, аннен чысӗпе Тупа Тӑватӑп!
  
  
  "Эсӗ калаҫма тытӑнсан, ӑна таврӑнатӑп, - терӗм эпӗ, - санӑн аннӳ пуррипе ҫуккине те пӗлӗп".
  
  
  Мендоса, килӗшсе, хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илнӗ. Чирлӗ пациентсенчен ҫавӑн пек хӑратнине вӑл вуншар хут илтнӗ пулмалла. Ку ӗнтӗ текех пӑшӑрхантармарӗ. Ӑна, урама тухса, хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ. Ӑна сулахаялла пӑхрӗ те тӳрех пушӑ коридора тухрӗ. Унтан ӑна иккӗленекен мендосӑн адресӗпе ҫырнӑ карточкӑна тӗпчерӗ. Ку мана килӗшмерӗ. Ӑшӑ тумтирпе эду ҫинчен шухӑшлани илӗртӳллӗ пулнӑ, анчах ӑна эму пачах шанман. Кунта мендоссен офисӗнчен те япӑхрах шӑршӑ кӗрет. Вӑл йӗри-тавра ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. Алӑк янаххи ҫинче пӗчӗк тимӗр коробка йӑлтӑртатать. Телефон розетки. Мӑнтӑр тӗве суйрӗ мана.
  
  
  Вӑл офиспа юнашар пушӑ пӳлӗме кӗчӗ те шала йӑпшӑнса кӗчӗ. Вӑл сумкине урайӗнчен ҫӗклерӗ. Пӳлӗмре пушӑ та йӳҫӗ шӑршӑ кӗрет. Кӗтессенче йытӑ тусанӗпе хӑйӑр йӑваланса выртаҫҫӗ. Тӗттӗмре вӑл тухтӑр кабинетӗнчен уйӑрса тӑракан йынӑшу патне йӑпшӑнса пычӗ. Ӑна, сивӗ сентре ҫине ларса, хӑлхине ҫинҫе сасӑпа йынӑшса илчӗ. Нимӗн те илтӗнмест. Ӑна sel меллӗ. Ӑна кӗтнӗ вӑхӑтра эпӗ ӑна хамӑн хулпуҫҫи ыратнине манма тӑрӑшрӑм. Мӗн тунӑ пулӗччӗ-ши вӑл? Кофе мана хавхалантарса ячӗ. Эффект вӑйланнӑҫемӗн вӑйланса пычӗ пулин те, мана ыйхӑ пусрӗ.
  
  
  Вӑл хӗрарӑм хаяррӑн кӑшкӑрнипе вӑранса кайрӗ. "Ӑҫта вӑл каччӑ, мӑнтӑр сысна!"
  
  
  Мендоса йӑпӑлтатса ответлерӗ. — Эпӗ... эпӗ пӗлместӗп. Тупа тӑватӑп ӑна! Вӑл инҫе пулма пултараймасть. Эму Мигель адресне ӳкернӗ карточка панӑ. Тен, вӑл аташса кайнӑ пулӗ.
  
  
  Аташса кайрӑн-и? Хӑвӑн мӗскӗн ӑсупа ҫын та аташса кайман пулӗччӗ, эхер те мӗн тумаллине пурне те кӗтесселле пӑрса лартсан. Мигель вӗсемпе эсир шӑнкӑртаттарасса кӗтнӗ. Эпир пурте-ытла та вӑрах кӗтрӗмӗр. ӐҪТА ҫухалчӗ ҫав агент АХ".
  
  
  "О! Ҫапла, вӑл код пуплевӗсене пӗлнӗ, анчах хӑй ах, сеньор, тесе асӑнман.
  
  
  "Сеньорита!'
  
  
  "Сеньорита. Ҫак суранпа та вӑл мана вӗлерме пултарнӑ-ха. вӑл питӗ чӑнкӑ! Ӑна сан патна илӗртсе кӗртни ӑслӑрах пулӗ тесе шутларӑм. Эсир ӑна ҫӗнтерме пултаратӑр. Манӑн пистолетпа та ӑна...
  
  
  — Эсӗ пысӑк ӗҫсӗр ҫын, Мендоса, - пӳлчӗ ӑна хӗрарӑм. — Каласа пар-ха мана ҫак суран ҫинчен. Мӗнле илнӗ вӑл ӑна?
  
  
  Вӑл ҫаплах каламарӗ, сеньорита . Анчах пирӗн ҫӗр ҫинчен калаҫаҫҫӗ...
  
  
  "Ҫӗр Полковник!"Ӑна мендоса кабинетӗнчи хӗрарӑм урисемпе тапӑртатса ятлаҫнине илтрӗм. "АХ, АГЕНТ епле пӑрахса кайнӑ-ХА УНРАН? Вӑл шухӑшланӑ, эпир унӑн планӗсене ҫеҫ пӗлетпӗр!
  
  
  Хӑлхипе йынӑша-йынӑша, КАМ кунта, АХ, мӗн те пулин пӗлме пултарнӑ-ши, тесе ыйтрӗ. Кам пулнӑ-ши ҫав хӗрарӑм? Хӑш енче пулнӑ вӑл? Ку вӑл хӑй тахҫан курнӑ чи ӑшӑ юр тӑвӑлӗ пулчӗ. Вӑл малалла мӗн каланине тимлӗн итлерӗ.
  
  
  — Ухмах эсӗ, Мендоса! Вӑл таврӑнсан, пистолетпа усӑ кур. Ман ҫине яланлӑхах ҫапла пӑхмалла мар. Кирлӗ мар пулсан, сирӗн ӑна вӗлермелле тесе каламастӑп эпӗ. Ӑна чӗррӗн илесшӗн. Вара Мигель унран ыйтса пӗлме пултарать.
  
  
  - Мигель аван кунта, - мӑкӑртатса илнӗ Мендоса. "Ҫынсем ҫине мӗнле пӑхать вӑл. Вӑл питӗ лайӑх хирург пулма пултарать".
  
  
  — Ӑнлантӑм эппин, - кулса илчӗ вӑл. "Ӑна пӑрахса каймалла. Эсӗ каллех укҫа курас тетӗн-и?
  
  
  "Ах, сеньорита
  
  
  Вӑл банкнот хуллен кӑштӑртатнине илтрӗ.
  
  
  "Сасӑ ".
  
  
  "Muchas gracias, сеньорита. Сывӑ пул!'
  
  
  Вӑл кун патне йӑпшӑнса пынӑ та алӑка уҫса пӑхнӑ. Хӗрарӑм площадкӑна тухрӗ. Вӑл хӑй ӑшӗнче мӑкӑртатать. Вӑл ҫамрӑк та ырхан, урисем те илемлӗ. Ee йывӑр пальто ҫухипе шӑналӑклӑ шлепке мана тӗксӗм ҫутӑра унӑн сӑн-питне курма кансӗрлерӗҫ. Ee ӑшӑ, шведсем вӑл ҫӗр планӗсем ҫинчен пӗлнине систернӗ. Ӑна лайӑх хатӗрленӗ!
  
  
  Унӑн пушмак кӗлисем урай тӑрӑх тӳсеймесӗр шакӑртатаҫҫӗ. Халӗ вӑл кун шайӗнче. Тата тепӗр утӑм. Манӑн алӑ тулалла сирпӗнсе тухрӗ. Ӑна ee дзюдоистла ярса тытрӗ. Антӑхни ҫеҫ. Унӑн асӑрхануллӑ пулмалла. Пальто ҫухине кансӗрлемелле мар. Ӑна, унӑн ӳтне туять. Манӑн пысӑк пӳрнесем унӑн мӑйӗнчи нерв тӗввисем ҫине пусрӗҫ. Вӗсен сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ. Унӑн вӑрӑм та хӗрлӗ чӗрнисем, манӑн сулахай хӑлхана сӗртӗнсе, питҫӑмартинчен ҫатӑрласа тытса, каялла ывтӑнса кайрӗҫ. Ӑна хытӑрах туртрӗ. Тепӗр икӗ ҫекундран вӑл тӑнне ҫухатрӗ. Вӑл пире сасӑ памарӗ. Вӑл йӑтӑнса ансан, унӑн сӳрӗк кӗлетки ман ҫине ӳкрӗ. Ӑна ee аллинчен ярса тытрӗ те, мендоса хваттерӗн алӑкӗ уҫӑлнӑ вӑхӑтра, пушӑ пӳлӗм алӑкӗ урлӑ сӗтӗрсе каҫрӗ, тухтӑр тулалла чупса тухрӗ.
  
  
  "Сеньорита. Эсӗ мантӑн-Мадре Диос !"
  
  
  Ӑна ярса тытрӗ те малалла сикрӗ. Эпӗ кӗтмен ҫӗртен атакӑланипе анраса кайнӑскер, вӑл пӗр хускалмасӑр тӑчӗ. Эпир тата тепӗр ҫынпа тӗл пултӑмӑр та ҫав кабинета ҫӗмӗрсе кӗтӗмӗр. Мендоса сысна ҫури пек ҫухӑрса ячӗ. Ӑна сулахай аллипе ҫапрӗ. Самантлӑха вӑл хӑйӗн суранӗ ҫинчен манса кайрӗ. Ҫапма вӑй та, тӗп-тӗрӗс те ҫитмест. Манӑн хулпуҫҫие хӑсас килмелле ыраттарса кайрӗ. Унпа усӑ курма хӑтланни айванла пулнӑ, халӗ ӗнтӗ унӑн ҫимӗҫне ҫимелле пулнӑ. Мендоса хырӑмӗпе ман ҫине сиксе ӳкрӗ. Вӑл хӑйӗн кивелнӗ пуканӗсем тавра пӗрине йӑвантарса ячӗ те мана ҫапса ӳкерчӗ. Ӑна курсан, ура ҫине сиксе тӑчӗ. Хатӗрлесе ҫитермен, анчах ҫирӗп чышкӑ манӑн ҫӳллӗ чышкӑна пырса перӗнчӗ. Вӑл сулланакан аллине ярса тытрӗ. Хулпуҫҫи урлӑ ывӑтнӑ брокӗ ӑна пӗтӗм пӳлӗм урлӑ сӗтел патнелле ывӑтрӗ. Мендоса хӑйӗн сӗтелӗпе юнашар хут, кӗнекесем, йывӑҫ ванчӑкӗсем хушшинче тӗшӗрӗлсе аннӑ. Кивӗ револьвер пукан ещӗкӗ тавра тухса ӳкрӗ те ун ури ҫине уҫҫӑнах выртрӗ. Ҫак алӑ ун патнелле ыткӑнчӗ. Аран-аран ура ҫине тӑтӑм. Вӑрӑм пуҫ мими мана тӳрех пупок ҫинелле тӗллерӗ.
  
  
  - Пистолет авӑрламан-и? - кӗтмен ҫӗртен ачашшӑн ыйтрӗ унран. Мендоса ҫак вӑлтана лекнӗ. Вӑл хӑйӗн пистолетне пӑхрӗ. Вӑл пӗрре сиксех унпа юнашар пырса тӑчӗ. Ӑна сылтӑм аллинчен ярса тытрӗ те аяккалла пӑрчӗ. Ман ураран темиҫе дюймра, куҫӗсене чарса пӑрахса, урайне лекрӗ. Манӑн чышкӑ икӗ хутчен ҫухалчӗ, хальхинче сылтӑмми, ҫак хырӑмра. Карланкаран ҫапни унӑн пуҫне каялла ывӑтса ячӗ. Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ те ҫӗре тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Ӑна, кабинетран чупса тухса, хӑй хыҫҫӑн алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Хӗрарӑм ҫаплах хӑйне ӳкернӗ вырӑнтах тӑрать-ха. Ӑна пушӑ пӳлӗме сӗтӗрсе кӗчӗ те алӑка хупрӗ. Эпӗ чӗркуҫҫи ҫинче тӑратӑп, ӑна ухтарма тытӑнтӑм. Сумкӑсем пирӗн хамӑрпа пӗрле ҫук, анчах ӑшӑ куртка ӑшӗнче шалти кӗсьесем нумай. Вӑл магазин вӑрри пек. Ӑна питӗ сахал тупрӗ. Никарагуан удостоверенийӗ, Вӑл Манагуа хулинче пурӑннине, ытти лару-тӑрура подделка пулассине кӑтартса панӑ. Унтах лӳчӗркеннӗ сигарет пачки, тураса, куҫ хӑрпӑкӗсем валли тушь, чӗрнесем валли пӑчкӑ, тута помади, пӗркеленчӗк темиҫе мандарин, вырӑнти укҫапа ҫирӗм пилӗк доллара яхӑн Тата 9 миллиметрлӑ ММ-Макаров пухнӑ. Makarow lindner отель ПЕКЕХ PP пур, ВӐЛ УНШӐН ТӖСЛӖХ пулса тӑрать. Ку вӑл хӗрарӑмшӑн ытла та йывӑр автомат пистолет. Унӑн япалисем тӑрӑх вӑл камне тавҫӑрса илме пултарнӑ, анчах вӑл камне ӑнланса илеймен-ха.
  
  
  Вӑл йынӑшса ячӗ. Вӑл асӑрханса пуҫне пӑркаларӗ. Вӑл тӑна кӗчӗ. Ӑна sel тата шаль кӗтмелле. Унӑн япалисене манпа юнашар купаласа хунӑ. Тӑна кӗрсен, вӑл ун патне ытла ҫывӑха пырасшӑн пулмарӗ. Вӑл мӗн те пулин туса пӑхма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл тӗттӗм те вараланчӑк урайӗнче ҫаврӑнса выртрӗ те урисене хуҫланчӑк хулӑн юбка ӑшне чикрӗ. Йӗмӗ ӑшӑрах пулнӑ пулӗччӗ. Анчах никарагуан хӗрарӑмӗсем ih йӑтса пымаҫҫӗ, паллах, унӑн вырӑнти модӑра юлмалла пулнӑ. Вӑл ерипен ларчӗ. Мухмӑр вӑйлӑ пулнӑ пек, вӑл аллине ҫамки ҫумне пӑчӑртарӗ. Пысӑк шлепки ун пуҫӗ ҫинчен шуса анчӗ. Ҫутӑ сарӑ ҫӳҫӗ хулпуҫҫисем ҫине хумлӑн-хумлӑн ӳкет. Унӑн курпун кӗлетки тусанлӑ чӳрече тавра ҫутатакан тӗксӗм ҫутӑра палӑрса тӑрать. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те аллине усрӗ. Унӑн питне вӑйсӑр святой ҫутатнӑ.
  
  
  Ҫак картинӑна эпӗ астуса юлтӑм. Вӑл ҫав тери хӗрарӑм пулнӑ. Унӑн тулли те яштака кӑкӑрӗсем ҫӑм свитер айӗнче ура тупанне ҫитиех, ҫурма фортлӑ. Унӑн сӑн - пичӗ чӗре евӗрлӗ, вӑл та ee ӳт-пӳ пекех ачаш та хӗрӳллӗ пулма пултарать. Паллах ӗнтӗ, nenра кашни агент пекех сивӗ те вилӗмлӗ ҫирӗплӗх пулнӑ. Ку пирӗн профессире пулатех. Анчах эпӗ малалла пӑхрӑм. Эпӗ мӗн курни-питӗ пысӑк, питӗ хӑраса ӳкнӗ кӑвак куҫсем.
  
  
  Вӑл ҫак сӑн-пите палласа илчӗ. Ӑна, УНӐН ШТАБРИ КАРТОЧНӐЙ коробкӑсенчи сӑнӳкерчӗкне-АХ хваттерте курнӑччӗ. Вӑл хӑйне пӑхса тухнӑ ҫӗнӗ ҫынсемпе тата хирӗҫле командӑн операцийӗсемпе пӗр ӗҫре пулнӑ. Мана пӗр хушӑ шӑпах кама та пулин кӑмӑллани кирлӗ пулчӗ. Вӑл хӑйне яланхи пекех ҫирӗп тытма пуҫланӑ вӑхӑт тӗлне ӑна пӗлет. Тамара Кирова , Мексикӑри оперативлӑ база, Раҫҫейри Вӑрттӑн Служба пекех паллӑ Патшалӑх Хӑрушсӑрлӑх Комитечӗн чи нумай пӗлтерӗшлӗ ҫамрӑк членӗсем тавра пӗри.
  
  
  Е КГБ.
  
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл темиҫе хутчен куҫне мӑчлаттарса илчӗ, унтан, хӑраса ӳкнӗ пек, сывлама чарӑнчӗ. — Сывлӑх сунатӑп, Тамара, — терӗм эпӗ.
  
  
  "Мана Тамара тесе чӗнмеҫҫӗ,-терӗ вӑл васкавлӑн испанилле. "Унӑн Розити, савнӑ хӗр, вӗренет..."Вӑл каласа пӗтереймерӗ, ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса кулса ячӗ. — Ун пек мӑнкӑмӑллӑн ан кул, - пӳлчӗ вӑл халь акӑлчанла. — Эпӗ те сана паллатӑп, Никифор Картер. Эсӗ мана вӗлерме хатӗрленетӗн пулсан, ҫакна хӑвӑрт ту.
  
  
  — Ӑна отеле илсе кайнӑ пулсан, эсӗ вилнӗ пулӑттӑн, - терӗм эпӗ май килнӗ таран лӑпкӑрах та ачашрах сасӑпа. — Ҫӗр полковникӗпе мӗншӗнне пӗлес килет Манӑн, Тамара. Халӗ, эпир паллашнӑ хыҫҫӑн, ку ӗнтӗ кӑткӑс пулма пултараймасть, ҫапла мар-и?
  
  
  — Нимех те мар, — чашкӑрса илчӗ вӑл. — Эсӗ манран нимӗн те пӗлместӗн.
  
  
  Пурте урӑхла пулнине пӗлес тесе, ӑна хӑйсен аллисем ҫине пӑхаҫҫӗ. Ҫавӑнпа та унран тӳрех отель мӗн пӗлни ҫинчен ыйтрӗ.,
  
  
  — Меслетсем пур, Тамара, - терӗм эпӗ шӑппӑн, вӑл кулса Ячӗ, анчах ку ҫинҫе те чӗтрекен кулӑ пулчӗ. Эй, хӑранине пытарма май килмерӗ. Вӑл мендосӑн вӑйсӑр тухтӑрӗ пулман, ӑна улталама ҫӑмӑл пулнӑ. ВӐЛ ОПЫТЛӐ агентпа питӗ пултаруллӑ ӗҫ ТУНӐ, ку вара хӑрама пысӑк сӑлтав пулнӑ. Анчах вӑл хӑйне лӑпкӑ тытма тӑрӑшрӗ.
  
  
  "Эпир сирӗн йӑлӑрсене пӗлетпӗр, Картер, - йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗ вӑл. — Сирӗн штабра эсир мана калаҫма пултарнӑ пулӑттӑр. Хальхи меслетсемпе, препаратсемпе пурте пӗр самантра калаҫма пуҫлаҫҫӗ. Анчах эпир кунта, пушӑ пӳлӗмре, пӗччен ларатпӑр. Эпӗ мӗн тери ыратнине кӑшкӑрса яриччен эсир мана хӗнеме те, асаплантарма та пултаратӑр. Эсӗ шухӑшланинчен вӑйлӑрах. Вӑл кӑштах малалла ӳпӗнчӗ, унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "Эсӗ ман паталла аллуна тӑссан, эпӗ ӑна кӑшкӑрса яратӑп".
  
  
  "Вара ку историре чи кӗске кӑшкӑру пулать".
  
  
  "Пулма пултарать. Лайӑх решени пулма пултарать. Эпӗ ӑна сире хам вилӗмпе кансӗрлеме пултарсан, ку манӑн ҫӗнтерӳ пулать.
  
  
  "Ҫӗнтерӳ?'
  
  
  — Унсӑр пуҫне, Эсӗ выляса илейместӗн, Карттер. Эсир ҫӗнтерейместӗр.
  
  
  Ӑна урӑх нимӗн те ӑнланман. "Ҫӗнтерес-и? Мӗн выляса илес? Вӑл, ҫиллине шӑнараймасӑр, ӳкекен юр ҫине кӑтартрӗ. "Сирӗн империализмла хӳрешкин планне татма эпир ытла кая юлма пултаратпӑр; ӑна йышӑнатӑп...'
  
  
  — Империн хӳрешки-и?
  
  
  «...анчах эпир ун ҫиппине хурӑпӑр. Сӑмах паратӑп. Ирӗклӗхе юратакан социализм...»
  
  
  — Эй, кӑшт тӑхта-ха! Ӑна ee пӳлчӗ. — Мӗнле шутлатӑр эсир, полковник — пирӗн тавра пӗр-пӗччен-и? Мӗн вӑл америка каварӗ?
  
  
  — Ку паллах ӗнтӗ, - йӗрӗнсе каларӗ Тамара. "Вӑл американец-и е ҫук-и?"
  
  
  "Эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, вӑл пирӗн ҫӗршывра ӗҫленӗ. Анчах ку вӑл эпир ун ҫине мӗнле те пулин пӑхнине пӗлтермест. Мӗнле усӑ кӳме пултарӑпӑр-ха эпир ун тавра? Ӑнлантарса пар мана ҫакна.
  
  
  — Эсӗ ӑна ухмаха ернӗ Тесе шутлатӑн-и, Картер? Мексикӑри ӗҫсем ҫинчен илтсен, Вӑл Мехикона мӗн тунине курсан, эпир тӳрех ӑнланса илтӗмӗр. Эсир ӑна хӗҫпӑшал, оборудовани тата укҫа паратӑр. Эсир ӑна вӑл хӑйне чӑн-чӑн революционер тесе шутлатӑр, темиҫе кунтан Вара Ҫӗре тӑшман тата хӑрушлӑх тесе пӗлтеретӗр. Америка государствисене Организацилеме хӑвӑрӑн марионеткӑсем урлӑ эсир ӗҫ тума ыйтатӑр. Сасса та кунта сирӗн канонерка дипломатийӗ хутшӑнать. Сирӗн ҫар, паллах, 1965 ҫулта Доминикански республикӑри пекех хутшӑнать. Анлӑланас тӗлӗшпе сирӗн плансем ҫав тери айванла курӑнаҫҫӗ! Анчах вӗсем ӑнӑҫсӑрлӑха тӳсеҫҫӗ!»
  
  
  "Икерчӗ, Ухмаха ернӗ Эсӗ, Тамара!- касса татрӑм эпӗ. ӑна ҫиленме пуҫларӑм. Ытти чухне пулсан, вӑл ҫакӑнтан кулнӑ пулӗччӗ. Халӗ вӑл ывӑннӑ, хырӑмӗ выҫнӑ, кӑмӑлӗ хуҫӑлнӑ. Манӑн задани апла каймарӗ, манӑн хулпуҫҫи ҫинче пуля шӑтӑкӗ пурччӗ. Ҫитменнине тата мана халӗ банальнӑйсемпе, лозунгсемпе тата хӗрарӑм байкисемпе вӗрентрӗҫ. Ку ӑна тӳсме пултарнинчен те ытларах пулчӗ. Пӗртен-пӗр тӳрре тухасси вӑл хӑй ӗненни пулчӗ. Вӑл ҫӗре хирӗҫ пулнӑ пулмалла. Анчах ку пӗтӗм организаципе КГБ-ра кирлӗ мар. Чаҫсене вӗсем сулахай алӑпа сылтӑмми мӗн тунине каламаҫҫӗ.
  
  
  — Эсир иксӗр те пӗр вӑхӑтрах ӗҫлеместӗр, - тесе мӗкӗрсе ятӑм эпӗ. "эсир америка организацийӗ тесе КАЛАМА пултараймастӑр, унӑн хӑш-пӗр членӗсене вӗлерме хӑтланнӑшӑн пире пӗр сывламасӑр айӑплама пултаратӑр. Мӗншӗн? Вӗсем пӗр кимӗпе-и? Интереслӗ, эсӗ ху мӗн каланине хӑҫан та пулин итлетӗн-и? Унтан та ытларах, сирӗн ҫӗршӗн кулисӑран тухса, ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулас пулсан, ӑна тасатма хатӗр тӑрать пулӗ.
  
  
  "Эпир-и? Эсӗ, империализмӑн вӑрҫӑри лакейӗ, мӗншӗн-ха пирӗн спецназовецсен элитлӑ ушкӑнӗ майӑн ҫак храмне сирпӗнтерсе, метеорологи установкине аркатса тӑкма хатӗрленет? Хӑрушсӑрлӑх мерисем дилетантла пулнӑ. Эпир ку секцие палласа илтӗмӗр ӗнтӗ. Пирӗн ҫын турӑ ҫуртӗнче пирӗнпе маларах ҫыхӑнма пултарнӑ пулсан, вӑл юр та пулман пулӗччӗ...
  
  
  Вӑл, куҫӗсене чарса, ҫӑварне аллипе хупларӗ. Унтан вӑл пӗр самант чӗнмесӗр тӑчӗ те аллине усрӗ. Вӑл янахне шӑлса илчӗ те хуллен пӑрлӑ сасӑпа: — Лайӑх трюк, Мистер Картер, анчах эсир манран туртса кӑларни сире пулӑшас ҫук, - терӗ.
  
  
  Унтан тулалла пӑхрӗ. — Ҫук, — пытармарӑм эпӗ, - Эпӗ Те Ун пек шухӑшламастӑп, Тамара. Тата эпӗ ҫапла шутлатӑп: эсир, ҫынсем, ҫӗр штабӗ ишӗлчӗк ҫинче выртнине, хӑй вӑл таҫта кайнине пӗлтӗр. Вӗсем ҫав пичкере ҫаплах ҫул тупма пултарсан та юрать.
  
  
  — Эсӗ те ҫаплах калатӑн.
  
  
  — Ҫӗвӗҫе ил, ӑна ҫаплах калатӑп! Ӑна харкашрӗ. Ӑна каллех ӑшӑ пулса кайрӗ. Ӑна хӑйӗн хулпуҫҫийӗ ҫине кӑтартрӗ. "Мӗнле шутлатӑр эсир, мӗнле илтӗм-ши эпӗ ӑна? Эсир ӑна хӑвӑн тӑмсай пуҫ мимине кӗме ирӗк парсамӑрччӗ.
  
  
  "Ӑна сана ӗненместӗп. Ҫак юр пӗтӗмпех...
  
  
  — Ку вӑл, хаклӑ ҫыннӑм, мӗншӗн тесен хӑрушсӑрлӑх мерисем сан пек е тата кам та пулин шанчӑксӑртарах пулнӑ. Вӑл, хӑйӗн ҫыннисене мӗн ҫинчен те пулин калаҫса пулӑшу илес тесе, юриех ҫапла тӑвать. Вӑл революци вӑййисене юратать, ҫавӑнпа та эпӗ вӑл кирлӗ пек туман пулӗ тесе шутлатӑп. Эпир кунта ахалех мар. Анчах вӑл мӗн пӗлтерменни ҫанталӑк управленийӗн каналӗсем тата ытларах пулни пулнӑ. Тӗрӗсрех каласан, Вӑтаҫӗр Америкӑн ытти виҫӗ ҫӗршывӗнче те виҫҫӗ!
  
  
  — М-мӗн ? Тамара сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ.
  
  
  — Ҫапла, унтан та япӑхрах, вӗсем тӗп передатчикран пӑхмасӑр ӗҫлеҫҫӗ. Ку-пукан урисем пек. Вӑл ҫак пукан пӗтӗм урасене пӗтеричченех ӳкмест. Ӑна нимӗн те каламастӑп, Тамара. Вӑл унта пулнӑ. Ӑна тӗп передатчик резерври передатчиксене ӗҫе кӗртме кирлине пӗличченех пӗтерсе тӑкнӑ.
  
  
  — Анчах... эсир калани тӗрӗс пулсан...
  
  
  "Апла пулсан кашни канал уйрӑм пулмалла. Ҫапла. Кунсӑр пуҫне, эпӗ ӑнланнӑ тӑрӑх, вӑй уйӗ ҫак передатчиксене пурне те кӑларса пӑрахиччен арканмасть кӑна мар, вӑл арканнӑҫемӗн арканса пырать. Кун пек ҫанталӑкӑн шайлашулӑхӗ татах та ҫирӗпрех пулать. Ҫакна текех тӗрӗслесе тӑма юрамасть".
  
  
  "Ҫук! Ҫук, эпӗ сана ӗненме пултараймастӑп. Эсӗ каллех мана хӑвӑн ултавупа, ултавупа капкӑна илӗртсе кӗртме хӑтланатӑн, Карттер.
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. Анчах унӑн куҫӗсенчен вӑл эпӗ выляса илнине курчӗ. — Тамара, суясчӗ ӑна, — вӑраххӑн та лӑпкӑн каларӗ ӑна Тамара. — Анчах манӑн сӑлтавсем ҫук. Ку мана нимӗнле усӑ та кӳмен пулӗччӗ. Ку тӗрӗс, манран пуҫласа эпӗ таранах".
  
  
  "Ку ҫав тери тӗлӗнмелле. Ку ухмаха ернӗ тӗлӗк пек туйӑнать...'
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те каллех чӳречерен пӑхрӗ. Вӑл чӗнменни вӑл иккӗленсе тӑнине тата иккӗленсе тӑнине пула ҫеҫ пулчӗ. Вӑл манран ӗлӗкхи пек хӑраман. Вӑл ухмах пулман пулсан, кгб-ра ӗҫлемен пулӗччӗ. Тен, вӑл кӑштах айван та опытсӑр пулнӑ пулӗ. Вӑл альтернативсем ҫине пӑхнӑ чух унӑн шухӑшӗсене илтнӗпе пӗрех. Вӑл мана мӗнле усӑ курасси ҫинчен те шухӑшласа пӑхӗ, тесе шаннӑччӗ. Чӑннипе каласан, эпӗ ҫакна шаннӑччӗ те ӗнтӗ, мӗншӗн тесен манӑн унпа усӑ курмаллах пулать.
  
  
  — Ник, - терӗ вӑл юлашкинчен. Вӑл каллех ман ҫине пӑхса илчӗ. Ee сассинче калама ҫук ӑшӑ, вӑл ман ята ҫеҫ каларӗ. — Ник, ку урӑх каналсем. Вӗсем ӑҫтине пӗлетӗн-и эсӗ?
  
  
  "Тен, ҫук та пулӗ".
  
  
  "Эпир иксӗмӗр те мӗн те пулин пӗлетпӗр. Халӗ эпир ӑна пӗрле лартсан. Эпир пӗрле ӗҫлеме пултарнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  — АХ ҪӖРПЕ ӗҫлеменнине ӗненетӗн тесе каласшӑн-и эсӗ?
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. — Санӑн та мана ӗненмелле, Ник.
  
  
  "Мӗншӗн ӗненес-ха манӑн сире? Ҫӗр ҫӗнтерсен Россия нумай ҫӗнтерме пултарать".
  
  
  "Ҫук, нимех те мар! Ҫак облаҫа пӗрлештерме май килсен, пире йывӑртарах пулать, пирӗн революци ӑнӑҫлӑ пултӑр тесен, вӑхӑт нумай кирлӗ пулать. Анчах тата мӗн те пулин пур-Ха, Ник. Эсӗ шахматла вылятӑн-и?
  
  
  "Эпӗ вӗсемпе ӗлӗк вылянӑ".
  
  
  "Пирӗншӗн, вырӑссемшӗн, ку хӗрӳллӗ туйӑм, хӑвӑрах пӗлетӗр. Мӗншӗн? Мӗншӗн тесен вӑл витӗр куракан, ӑслӑ ҫынсен шутне чакарать, тӑшман хӗвелӗ пӗр-пӗрне хирӗҫ, вӑйӑ майӗсем вӗҫӗмсӗр нумаййипе вырнаҫнӑ. Пирӗн политика та ҫавӑн пекех. Пире мӗнле вариантсем пуррине тата эпир вӗсене ҫӗнтерме пултарассине пӗлме килӗшет. Полковник Пачах урӑхла. Вӑл тискер ҫын. Ӑна пӗтермелле. Апла пулсан, Вӑл Америкӑн Центральнӑй балансне ҫеҫ мар, тӗнчери мӗнпур вӑйсен шайне те хӑрушлӑх умне тӑратма пултарать".
  
  
  "Эпир те пешкӑлла вылятпӑр, ҫапла мар-и?"
  
  
  — Ҫуран Мар, Утсем. Вӑл кӗскен кулса илчӗ, тутисем кӑштах чӗтренсе илчӗҫ. "Лашасем ыттисем урлӑ та хӑяккӑн сикме пултараҫҫӗ. Ҫуран мар. Вӗсен пӗр еннелле кӗске те тӗлсӗр shaggy тумалла".
  
  
  — Ку сирӗн еннелле сикме сӗнӳ-И, Тамара? Вӑл кӗскен, анчах хыттӑн кулса ячӗ. Ҫакӑн пек сикни хӑйне хӑй вӗлерни пулнӑ пулӗччӗ. Сирӗн КГБ ман пуҫшӑн пысӑк хак пачӗ.
  
  
  "Ӑна пӗлетӗп эпӗ. Анчах эпӗ те ӗлӗк мӗн пулнине пӗлетӗп. Ку каллех пулма пултарать, — ассӑн сывласа илчӗ вӑл, - эсӗ ытла айван пулмасан, каллех пулать. Пӑх-ха ху ҫине! Сирӗн ман пистолетпа мендос докторӑн кивӗ револьверӗ пур, ытти мӗн? Йӗмӗ кӑна витӗрех йӗпеннӗ! Эсир ҫӗр полковнике ҫав пулӑшупа ҫӗнтерме шутлатӑр-и? Эпир туслӑ пулатпӑр тесе каламастӑп эпӗ. Анчах пирӗн пӗр тӗллев пур. Сасса эпир мӗншӗн пӗрле ӗҫлеме пултарнӑ пулӑттӑмӑр! Пирӗн пӗрле ӗҫлемелле!
  
  
  Тамарӑн куҫӗсем ҫак пушӑ пӳлӗмре ҫап-ҫутӑ. Вӑл манран хӑй пӗлнӗ пек кулать пулӗ тесе шутланӑччӗ. Маншӑн та пурпӗрех. Мана КГБ пулӑшӑвӗ, организацисем пулӑшни, оборудованипе апат-ҫимӗҫ кирлӗ пулчӗ. Вӑл, унӑн комментарийӗсем ҫинчен шухӑшланӑ пек, пирӗн ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл ҫирӗппӗн те тӳрӗ кӑмӑлпа ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл хӑйӗн рольне лайӑх, питӗ лайӑх вылярӗ, анчах вӑл, пирӗн профессири хӗрарӑмсемпе танлаштарсан, ытла айван пулчӗ. Вӑл хӑйӗн позицине хура гранит куҫӗсемпе хӳтӗлет. Ку мана венера шӑна хурчкишӗн ҫав тери тутлӑ шӑршӑ кӗрекен сулӑ ӳсентӑранӗ ҫинчен аса илтерчӗ.
  
  
  — Ну... - иккӗленерех каларӑм эпӗ, - мӗн сӗнетӗр эсир?
  
  
  "Атя манпа пӗрле.'
  
  
  — Мигель ҫуртӗнче кӗтесре-и?
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  — Сирӗнсӗр пуҫне тата миҫе?
  
  
  Эй суясси ҫинчен шухӑшласа, вӑл тутине ҫуласа илчӗ. "Пӗр Диего Ордас кӑна ".
  
  
  Ку тӗрӗс те пулма пултарать. Ку ӗненмелле те мар, анчах ку ниме те пӗлтермест. — Сирӗн унта трансивер пур-и?
  
  
  "Кӗске хумсем, пур диапазонсем", - хӑвӑрт ответлерӗ вӑл, эпӗ килӗшнине асӑрхаса. — Эпир сана тумтир тата кӑштах ҫимелли тупӑпӑр.
  
  
  Вӑл, пурпӗр пулатех тенӗ пек, ассӑн сывласа илчӗ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ те йӗпеннӗ йӗмне хыврӗ. "Аван.'
  
  
  — Ку ӑслӑ решени, Ник, - терӗ вӑл савӑнӑҫлӑн. — Ӑна хамӑн япаласене каялла илме пултаратӑп-и?
  
  
  "Аха", - терӗм эпӗ, миндаль печенине илме карӑнса, унтан чӗрнесем валли пӑчкӑ туртрӑм. "Анчах ку мар".
  
  
  Кӗсйисене тултарсан, вӑл кӳреннӗ пек курӑнать. "Ник, ӑна халӗ эпир пӗр-пӗрне шанатпӑр тесе шутланӑ".
  
  
  Унӑн кулмалла пулчӗ. - Estestvenno валли. Анчах эпӗ ӑна сана ытларах шанатӑп. Алӑка уҫрӗ те, эпир коридора тухрӑмӑр. — Сӑмах май, Мендоса Тухтӑр эсӗ мӗн те пулин манса кайнӑ, терӗ. Мӗн пулчӗ ку?'
  
  
  Вӑл итлемен пӗчӗк хӗрача пек ҫӑварне карса пӑрахрӗ. "Вӑл отель пулнине эпӗ эммӑна пӗтӗмпех тӳлеме маннӑ. Эсир Каларӗшле, Ӑна Америкӑра улталанӑ.
  
  
  Вӑл ҫаплах кулать; ку вӑл, чӑнах та, нимех те мар. Унӑн ӑшӗнче кулмалла пулнӑ, тата темрен кулмалла пулнӑ. Хорька Тамара ку таранччен манпа юнашар пулнӑ сумка ҫинчен тем каласран тӑрӑшсах пӑрӑнать. Вӑл ун ҫине пӑхмарӗ те. Ахӑртнех, вӑл ку питӗ кирлӗ япала пулнине туйса илчӗ пулас. Эй шанс панӑ пулсан, вӑл чи малтан ҫапла тунӑ пулӗччӗ.
  
  
  Монтенегро Калли ҫине тухсан, эпир тепӗр урам хӗресленнӗ ҫӗре, пӳртрен темиҫе утӑмра кайрӑмӑр. Урамӑн икӗ енӗпе те пӳртсенче шӑп та тӗттӗм. Ӳкекен юр ҫӳҫӗ ҫине ӳксен Тамара шуралса кайрӗ, пальтоне вараларӗ .
  
  
  — Ник, — терӗ вӑл, эпир Ноэво Калли еннелле пӑрӑнсан, - ҫӗр полковнике кирек мӗнле пулсан та чармалла! Ман куҫӑмсем сылтӑм енчи виҫҫӗмӗш ҫурт ҫине, мендосӑн шухӑшӗпе, ҫак пичче пурӑнакан ҫурт ҫине тинкерсе пӑхрӗҫ. Чӳрече хупписене хупнӑ чӳречесем тӗттӗм те пушӑ пек туйӑнаҫҫӗ. — Ҫӗре Мар, Тамара. Вӑл хӑйӗн ӗҫне тӗрӗслесе тӑма пӑрахнӑ".
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та, каналсем эму аллинче. Ҫакна асра тытни те ӑна". Унӑн сасси хыттӑн: "эпир ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ пулсан, питӗ хӑрушӑ пулнӑ пулӗччӗ", - терӗ.
  
  
  "Ӳсентӑрансем, йывӑҫсем, хурт — кӑпшанкӑсем, чӗрчунсем-площадьри мӗнпур экологие пин тӑваткал километр тӑршшӗ пӗтерӗҫ".
  
  
  — Ҫынсем те! - Вӑл шартах сикрӗ те, хӑйӗн ботинки ҫинчи юра тасатса, пӗр самантлӑха алӑк патӗнче чарӑнса тӑчӗ. - Ih асӑрхаттарас пулать, Ник. Ун ҫинчен вӗсене каламасан тӗрӗс мар пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  — Вӗсем сана шанмаҫҫӗ, - терӗм эпӗ. - Вӗсем ӗнтӗ хӑйсен куҫӗсене ӗненмеҫҫӗ пулӗ тетӗп. Ih малта мӗн кӗтнине вӗсем ӑнланаймӗҫ".
  
  
  "Ку тӗрӗс мар!"- ҫирӗплетрӗ вӑл хӑвӑрт. "Пиншер ҫын выҫӑпа тата сивӗпе вилет!»
  
  
  Отеле коридор тӑрӑх илсе каяс пек, ӑна ee аллинчен ярса тытрӗ. Ӑна хӑйӗн автомат пистолетне пирӗн ҫинелле тӗлленӗ. — Лайӑх каланӑ, - терӗм эпӗ. - ку, паллах, сире КГБ-ра вӗрентекен драматургин пӗр пайӗ. Эсӗ те командӑшӑн макӑрма пултаратӑн-и?
  
  
  "Мӗнле калаҫтӑр-ха вӑл ун пек япаласем ҫинчен!— - ассӑн сывласа илчӗ вӑл, чӗререн тарӑхса. Ку унӑн куҫӗсем ҫине куҫҫулӗ юхса аннӑ пекех пулчӗ. "Эпир тӗрлӗ еннелле, ку тӗрӗс. Анчах ҫӗр полковникӗн ывӑлӗ асапланса вилме пултаракан ҫынсем пӗр енче мар. Вӗсем мӗнле пурӑнма пултараҫҫӗ, ҫавӑн пек пурӑнма тӑрӑшаҫҫӗ! Ник, эсӗ ҫав тери кутӑн, этемлӗх туйӑмне те ҫухатнӑ?
  
  
  — Пӗррехинче эпӗ сирӗн владимир лагерӗнчи "Вуннӑшне" тӗрмерен хӑтартӑм . Вӑл сирӗн совет ырӑлӑхне питӗ лайӑх пӗлетӗп".
  
  
  Вӑл карӑнса тутисене чӑмӑртарӗ. Эпир пӗрремӗш кун тӗлне сылтӑмран пырса ҫитрӗмӗр. Эпӗ кулнине хирӗҫ пирӗн ответлес килнӗ пек, вӑл, хӑйӗн засадине путасран хӑраса, нимӗн те чӗнмерӗ. Сивӗ пулин те, сывлӑшра хӑрушлӑхпа вилӗмӗн тӗтреллӗ шӑрши сарӑлать, вӑл ӑна туйманпа пӗрех.
  
  
  — Эпир кунта, - терӗ вӑл. "Шала кӗмелли ҫулсем.'
  
  
  "Кайран сана. Вӑл сан хыҫӑнта юлать. Кам та кам ман ҫине тапӑнма хӑтланать, ҫавӑ ҫурӑмран пуля лекет".
  
  
  "Ҫук, тупа тӑватӑп..."
  
  
  — Эсӗ пӗрремӗш, Тамара. Ольга унӑн аллине хытӑрах чӑмӑртарӗ. Манӑн пуҫ пӳрне нервӑсем ҫине пусрӗ, вӑл йынӑшса ячӗ. "Пӑхар-ха, эсӗ маншӑн мӗнле вечеринка турӑн".
  
  
  Алӑк хӑлӑпӗ ҫинчи Ee алли чӗтреме пуҫларӗ. "Ник, ку пӗрле ӗҫлеме май ҫук. Тархасшӑн, илсе кайӑр ку револьверне...
  
  
  "Малалла."
  
  
  Эпир кӗтӗмӗр. Эпир курнине пире никам та кӗтменччӗ. Ку вӑл касни пулчӗ. Пӗр арҫын ҫӗр ҫине тӑсӑлса выртнӑ. Тепри, аллисене чӗркуҫҫи ҫине лӑпкӑн хурса, кресло ҫинче халсӑррӑн ларать. Иккӗшӗн те пырӗсене пӗр хӑлхаран тепӗр хӑлхи таранах касса татнӑ. Сивӗннӗ хура юн урайӗнче пысӑк кӳлленчӗк туса хучӗ. Вӑл ларакан арҫын кӑкӑрӗ ҫине юхать, пукан ҫинчен тумлать. Стенасем ҫине малтан ыйхӑллӑ артерисем ҫине сирпӗннӗ юнпа вараланнӑ.
  
  
  "Аннеҫӗм, хаклӑ аннем, - Тамара пуҫне усрӗ те ӑна туртса кӑларчӗ.
  
  
  Манӑн хырӑм ҫавӑн пек пушӑ пулман пулсан, мана та хӑсас килетчӗ. Халӗ ӗнтӗ манӑн хырӑм пырта пӑчӑртанса ларчӗ, анчах эпӗ хама хам алла илтӗм. Ӑна пӳлӗмӗн ытти пайне тӗпчерӗ. Пурне те пӗр ураран тепӗр пуҫ ҫине ҫавӑрса хунӑ. Ещӗксене пушатса хӑварнӑ, кресло ҫинчи чехолсене татса пӑрахнӑ, хальхи транзистор трансиверӗ вара, хӑй шутланӑ тӑрӑх, усӑсӑр пулнӑ. Ӑна Тамара еннелле ҫавӑрчӗ. Вӑл ӗсӗклесе йӗрсе ячӗ. Ӑна алтупанӗпе питӗнчен хыттӑн мар, анчах сисӗмлӗн ҫапрӗ.
  
  
  — Чарӑнӑр, - терӗм эпӗ, - Малалла Каятпӑр... ."
  
  
  — О... о, Турӑҫӑм. Унӑн куҫӗсем каллех ҫуталчӗҫ, анчах вӑл, кушак ҫури пек чӗтресе, ура ҫинче ларчӗ.
  
  
  "Санӑн ҫыннусем-и?"
  
  
  — Ҫапла ҫав . Мигель и... диего та кресло ҫинче. Мӗнле ...?'
  
  
  "Ih кӗтмен ҫӗртен килсе тухнӑ пулмалла. Ih пистолет кӗпҫи айӗнче тытса, шӑв-шав сахалтарах пултӑр тесе, ҫӗҫӗпе вӗлернӗ".
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. Манӑн сасӑ салху: "мендос тухтӑрӑн ҫапах та амӑшӗ ҫук пулас".
  
  
  "Мӗнле?'
  
  
  "Вӑл эпӗ ун патӗнчен кайнӑранпа питӗ ӗҫлӗ пулнӑ пулмалла", - ӑнлантартӑм эпӗ. - вӑл сан пата ман пирки телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ. Укҫа тытатӑп, ун чухнех Вӑл Сирӗн ҫинчен Принцапольцӑри ҫӗр ҫыннисене пӗлтернӗ.
  
  
  "Estestvenno валли! Вӑл пире иксӗмӗре те сутрӗ! Унӑн сӑн-пичӗ хаярлӑхпа, курайманлӑхпа улшӑннӑ. "Пирӗн каялла таврӑнмалла та ӑна тӗпчесе пӗлмелле".
  
  
  — Лайӑх шухӑш, анчах ӑна кайран хӑварӑпӑр. Пирӗн кунтан тухса каймалла".
  
  
  "Ҫынвӗлеренсем таврӑнӗҫ те пире кунта тупӗҫ тесе шанатӑп".
  
  
  "Тавӑрӑва лайӑхрах йышӑну валли упра, Тамара. Пирӗн ҫак каналсене хупламалла, вӗсем тата виҫӗ ҫӗршыв тӑрӑх сапаланса выртаҫҫӗ. Кунта, Принцаполецра, эпир урӑх нимӗн те тума пултараймастпӑр.
  
  
  — Ҫапла, Ҫапла, ӑна ӑнланатӑп. Вӑл ман ҫине ним пулман пек пӑхса илчӗ. — Каҫар, Ник. Вӑл сана капкӑна илӗртсе кӗртесшӗн, ху мӗн пӗлнине пӗтӗмпех сан тавра туртса илесшӗн пулчӗ.
  
  
  "Уншӑн ан пӑшӑрханӑр. Эсӗ мана хӑвӑн вӑййупа нихҫан та улталаман. Сирӗн отряд командос кайрӗ, сирӗн юлташсем вилнӗ. Халӗ пирӗн чӑнах та пӗрле ӗҫлемелле пулас, анчах ун чухне пирӗн пӗр-пӗрне шанас пулать. Эсӗ ҫавна тӑвасшӑн-и?'
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ. "Халӗ эпир ҫеҫ юлтӑмӑр".
  
  
  "Tack сасси."Ӑна макаров пистолетне каялла тавӑрса пачӗ. Хоук вырӑс агенчӗпе мӗнле ӗҫлени ҫинчен каласа пани мана кӑсӑклантарчӗ. Манӑн уйрӑм суйлав пулман, анчах ку кирлӗ мар ыйтусене татса пама пултарать. АХ штабӗпе май килнӗ таран хӑвӑртрах ҫыхӑнса ӗҫ ҫинчен ӑнлантарса памалла пулчӗ. Анчах чи кирли малтан. Эпӗ икӗ ҫын выртакан пӗчӗк пӳлӗме кӗтӗм те: "мана юрӑхлӑ вӗренекен шведсем Пур-и? - тесе ыйтрӑм.»
  
  
  Ник
  
  
  Вӑл, пӗтӗм вӑйне пухса, хуллен ҫаврӑнчӗ. Тамара, нимӗн тума пӗлмен пек, автоматла пысӑк револьверӗпе ман ҫине сулчӗ. Вӑл каллех пуҫне сулчӗ те пистолетне минутра тыттарчӗ. "Хӑмӑр чӑматан. Вӑл Мигель аллинче, вӑл та сан пекех ҫӳллӗ. Вӑл ҫавӑн пек пулнӑ, ман шутпа.
  
  
  "Пысӑк хӗрача", - кулса илтӗм эпӗ, саламличчен пӗрер пистолет туртса кӑларнӑ магазина пӑрахса. Вӑл тӗрӗслев витӗр тухрӗ. Вӑл мӑй таранах хӗрелсе кайрӗ, анчах нимӗн те каламарӗ.
  
  
  Мигель манран лутрарах та хулӑнрах пулнӑ. Ҫапах та ӑна кӗпе айӗнче темле хулӑн ҫӑм свитер, камвол ҫӑмӗнчен ҫӗленӗ шӑлавар тата икӗ хулӑн носки тупрӗ. Сивӗрен, юртан, пӑртан лайӑх хӳтӗленес тесе, ӑна пурне те тӑхӑнтӑм. Пӗр мӑшӑр сӑран ботинка питӗ лайӑх сюрприз пулса тӑчӗ, ботинкисем питӗ пысӑк, нуски ытлашши пулсан та, вӗсене кӳрентермест.
  
  
  — Сирӗн тата мӗнле те пулин приемопередатчиксем пур-и, ҫав йытӑ ҫурисемсӗр пуҫне?
  
  
  Тумланнӑ вӑхӑтра Тамарӑран ун ҫинчен ыйтрӗ. — Ҫук, - терӗ ревматизм аптратса. "Пирӗн пӗртен-пӗр ҫакӑ ҫеҫ пулнӑ".
  
  
  — Проблемӑна сасӑлани, - тесе мӑкӑртатрӑм эпӗ. - эпир пулӑшма чӗнессе Шантӑм. Патруль катерӗ мана тинӗсре кӗтет.
  
  
  — Пирӗн унта пулӑ тытмалли траулер пур. Сирӗн тавра кам та пулин радио ҫук-и?
  
  
  "Унран хӑратӑп, ҫук. Апла пулсан, унпа усӑ курнӑ пулӑттӑм. Вӗсем пирӗн кунта пурри сахал, мендоса тухтӑр пекех, пурте иккӗленеҫҫӗ. Унӑн кварц передатчикӗнчен лайӑххи пур тесе шутламастӑп эпӗ. Пирӗн гавань тӑрӑх кимме вӑрламалла пулать. Ку ӗҫе эпир ҫил-тӑвӑл пире вӗҫтерсе кайичченех тӑвӑпӑр тесе шанӑпӑр.
  
  
  — Эпир самолет ҫине ларма пултарнӑ пулӑттӑмӑр, - терӗ вӑл тирпейсӗррӗн.
  
  
  Вӑл ботинкине тӑхӑнчӗ те пӳлӗм тавра тапӑртатса ҫаврӑнчӗ. "Самолет-и? Мӗнле самолет?
  
  
  "Ӑна Диего Мехикопа вӗҫсе килнӗ 150 Сессна. Пулӑшу ушкӑнӗ траулерпа килчӗ. Вӑл магазина сывлӑшалла ывӑтрӗ, ӑна каллех ярса тытрӗ те ашкӑнчӑклӑн кулса ячӗ. "Паллах, хӗрарӑм-пилотсене шанмасан..."
  
  
  — Эсӗ кунта хутшӑнатӑн-и, ҫапла мар-и? Эхер те эсир ҫак шторма сывлӑша ҫӗклесен, леди, ӑна текех руль тытса пыракан хӗрарӑмсене критиклеместӗп.
  
  
  Вӑл пыр тӗпӗнчен тухакан хулӑн сасӑпа кулса ячӗ; агентсем хушшинче мар, арҫынпа хӗрарӑм хушшинче уҫӑ кӑмӑллӑ кулӑ. Вӑл каллех шухӑша кайрӗ. "Самолет пляжӑн ҫирӗп участокӗнче, ялтан ҫурҫӗрелле. Эпир ҫӗре вӑхӑтра ҫитеймесен, ҫанталӑк улшӑнсан, ӑна ҫирӗп кӑкарнӑ. Ҫавӑнпа эпир ӑшӑ япаласем те илсе килтӗмӗр. Эпир ҫавӑн пек асӑрхануллӑ пулнӑшӑн вӑл савӑнать. Анчах кариб тинӗсӗ хӑҫан?..
  
  
  Эй, каласа пӗтермелле марччӗ. Ҫил вӗрсе хӑпартакан хумсем пӗчӗк самолет ҫине пырса ҫапӑннине, шассисене ҫӗмӗрсе, ӑна картон коробка пек лапчӑтса лартнине вӑл ҫӑмӑллӑнах тавҫӑрса илме пултарнӑ. Эпир ҫавӑнтах пӳртрен тухса кайрӑмӑр. Вӑл мигелӗн кӗске кӗрӗкне кунӑн хыҫалти енчи ҫекӗлрен ярса тытма ҫеҫ ӗлкӗрнӗ. Тамара анлӑ чунлӑ хӗрарӑм пулнӑ, пурне те хӑвӑрт хӑнӑхса ҫитнӗ. Вӑл икӗ виле ҫине ним туйӑмсӑр пӑхма пултарать. Урӑх вӑл ун ҫинчен каламарӗ. Вӗсем вилнӗ, ih мансан авантарах пулнӑ. Мӗн те пулин тумаллах ӗнтӗ, мӗн те пулин илсе килмесен те, ӑна хӑйӗн хаяр вилӗмӗ патне илсе пыма та пултарать. Каярахпа, пурте пӗтсен, вӑл ih макӑрма пултарать. Ман пуҫа пӗр шухӑш пырса кӗчӗ: ӗҫ ҫапӑҫу патне ҫитсен, вӑл малтанхи пекех манӑн тӑшман пулнӑ. Ӑна вӗлерес килмест.
  
  
  Ноэво урамӗ яланхи пек пуш-пушах. Принцаполецсен ырӑ гражданӗсем пӑрлӑ ҫил-тӑвӑлпа аптраса ӳкнӗ, унта вӗсем нимӗн те ӑнланман. Эпир урамӑн пӗр енчи юхан шыв канавӗ патне ҫывӑхах пыратпӑр. Тамара, хӳтлӗхпе йӑпату шыранӑ пек, хӑй тӗллӗнех ман ҫумма куҫса ларчӗ.
  
  
  "Хваттерте eda пулнӑ . Сана темскер кирлӗ пулнӑ.'
  
  
  — Тӗлӗнмелле, - терӗм эпӗ. - манӑн унта сасартӑк ҫиес килми пулчӗ".
  
  
  "Тен, самолет ҫинче тата темскер пур".
  
  
  Эпир Монтенегро Калли ҫине пӑрӑнтӑмӑр та мендос доктор ҫурчӗн mimmo хулинчи площадь еннелле пӑрӑнтӑмӑр. Нимӗн те курӑнмасть. Нимӗн те хускалмасть, анчах тӗлӗнмелле шӑплӑх тӑрать. Ку мана хӑратса пӑрахрӗ. Ӑна тимлӗн итлерӗ. Вара манӑн нумай ҫул хушши пурӑнса ирттернӗ опыт каллех мана темскер тӗрӗс маррине систерекен инстинктсене ҫивӗчлетсе ячӗ. Вӑл урисене ҫӑмӑллӑн, питӗ асӑрханса антарать. Тамара ним чӗнмесӗр манпа юнашар утса пырать.
  
  
  Вӑл калаҫма пуҫласан, эпир мендосӑн mimmo ҫурчӗ витӗр тухрӑмӑр. — Диего лайӑх каччӑ пулнӑ, - терӗ вӑл шухӑша кайса. - Мигель, чӑнах та, тухтӑр шӑллӗ пулнӑ, вӑл сире йӑпатсан.
  
  
  Эпир вите умӗнче ним пытармасӑр турта ҫинче ларакан ашаксем валли илемсӗр ҫапса тунӑ урапа патне пытӑмӑр. ӑна, вите ҫине пӑхса илчӗ. Халӗ ӗнтӗ кун уҫӑ. Сӗм тӗттӗм.
  
  
  Ӑна ҫиллессӗн тенӗ пекех: "эпир капкӑнра", - тесе пӑшӑлтатрӗ. Тамара ура ҫине тӑма ӗлкӗриччен вите тавра пин пӑшал персе ячӗ. Чӑннипе каласан, ih пурӗ те вунӑ ҫынна яхӑн ҫеҫ пулнӑ, анчах сан ҫинчен сӑмах пынӑ чухне вӑл ытла та нумай пулнӑ. Вӑл хӑйне пур енчен те перекен тӑм кӑвакарчӑн пек туйрӗ.
  
  
  Кӑшкӑрса ячӗ Те Тамара чавсипе тӗртрӗ. Ӑна мендосӑн авалхи ревматизмпа печӗ. Ытла васкавлӑ. Вӑл хӑй кама та пулин лекнӗ пирки иккӗленчӗ. Пирӗн ҫине каллех, вите таврашӗнчи хӗрлӗ ҫутӑ персе ячӗ. Ӑна каллех персе ячӗ. Mimmo пирӗнтен тата ытларах тӑхлан вӗҫсе иртрӗ. Эпир урапа патне ҫывхартӑмӑр та ҫак иккӗлентерекен баррикадӑна ыткӑнтӑмӑр.
  
  
  "Ник."Тамара мана алӑран ярса тытрӗ. "Вӗсем пире хупӑрласа илчӗҫ!»
  
  
  — Хӑраса ӳкни усӑсӑр, — пӑшӑлтатрӗ ӑна ревматизмра. Ӑна вӑл урапа айне пӑхма пултарнӑ таран пӗшкӗнчӗ. — Пӗр ҫын патне вуннӑ, вӗсем вӗт сирӗн ҫынсене вӗлерекен тӗвесем. Вӗсем тыткӑна илме шутламаҫҫӗ. Пирӗн ҫапӑҫмалла пулать.
  
  
  Залп хыҫҫӑн Залп урапан кивӗ йывӑҫ шарикӗ ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Пульӑсем хулӑн хӑмасене ҫапса ҫӗмӗреҫҫӗ те ӳкекен юр ҫине пырса ҫапӑнаҫҫӗ. Вӗсен боеприпассем нумай пулас. Пирӗн револьверсенчен ытла мар. Тамарӑна Пирӗн йывӑр лару-тӑрӑва кӑтартмалла марччӗ манӑн. Вӑл хутран-ситрен ҫеҫ, вут ҫути ҫине тӗллеме пултарсан ҫеҫ перкелет. Пӑшал сассинчен пӗри лекрӗ. Сасартӑк кӑшкӑрни тата ӳкекен пистолет чӑнкӑртатни илтӗнсе кайрӗ. Хресчен тумне тӑхӑннӑ хура ӳтлӗ арҫын, ӗҫкӗ-ҫикӗ тунӑ пек, аллисене юнланса пӗтнӗ пичӗ ҫине тытса, ташласа тухрӗ. Тамара куншӑн тепӗр пуля тӑкакламарӗ. Арҫын кӑшкӑрса ячӗ. Унтан пӗр тусӗ ӑна витере персе пӑрахнӑ. Вӑл пуҫӗпе юр ҫине ӳкрӗ.
  
  
  — Пирӗн боеприпассем пӗтнӗпе пӗрех, — ассӑн сывласа илчӗ Тамара.
  
  
  Перекен командӑн тупписем ҫаплах переҫҫӗ-ха. Ылхан! Сирпӗнтерсе ямалли мел кӑна пулсанччӗ, ӗҫӗ те пӗтнӗ пулӗччӗ! Ку мана идея пачӗ. "Хӑвӑртрах, — хушрӑм эпӗ, - ҫак йывӑҫ шифта, картлашка тавра туртса кӑлармалла та кустӑрмана хывмалла!"Мендоса пистолет приклачӗпе тӗнӗл тавра хӑй тунӑ савӑл туртса кӑларчӗ. Эпир пӗрле йывӑҫ кустӑрмана уҫрӑмӑр. Вӑл чӗриклетсе татӑлчӗ. Урапа пӗр тӗнӗл ҫине ӳкрӗ, тепӗр енӗ ҫӗкленчӗ. Ҫапла вара пирӗн чи лайӑх витӗм.
  
  
  "Парӑр-ха мана пӗр мандарину тавра".
  
  
  Тамара ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Мандаринсем? Эпӗ... эсир мӗн ҫинчен каланине эпӗ ӑнланмастӑп.
  
  
  Тӑхлан пирӗн тавра, ӑвӑс йӑвинче пулнӑ пек, вӗҫет. Ӑнлантарса пама вӑхӑт ҫук. "Ылханлӑ!"- терӗм эпӗ хыттӑн. — эсӗ йӑтса пыракан мандаринсем чӑн-чӑн пек курӑнаҫҫӗ, анчах вӗсем маскировка тунӑ гранатӑсем пулнине санран кая мар пӗлетӗп. Акӑлчансем Те Гитлера хирӗҫ вӑрҫӑра ihпа усӑ курнӑ. Сирӗн сигаретӑрсем, чӑнах та, вӑраххӑн вӗҫекен вутлӑ бомбӑсем пек туйӑнаҫҫӗ мана. мур илесшӗ, ЭПИР ТЕ ҫавӑн пек фокуссене пӗлетпӗр. Паян-и, ыран-и, эпӗ сире латексри искусствӑлла йытӑсем ҫинчен каласа пама пултаратӑп, вӗсене эпир каналсем тӑрӑх ҫӑрасене сирпӗнтерме яратпӑр. Ну, тавай ӗнтӗ!'
  
  
  Вӑл пальто кӗсйине пӗр кӗсйине чикрӗ те мана питӗ лайӑх пытарнӑ взрывчаткӑна пачӗ.
  
  
  "Туна вӑл-вут тивертни", - терӗ вӑл. "Эсир ӑна мӗн чухлӗ кӗскерех хуҫатӑр, ҫавӑн чухлӗ хӑвӑртрах взрыв пулать".
  
  
  Ӑна суя мандарин кустӑрма тӗнӗлӗ валли шӑтӑкне чиксе хунӑ. "Халӗ ӗнтӗ ҫав йӗкехӳресене йӑви тавра хӑваласа кӑларар!"Ӑна урапа кустарса кайрӗ.
  
  
  "Хӳтлӗх парӑр мана".
  
  
  "Манӑн виҫӗ пӑшал ҫеҫ юлчӗ".
  
  
  "Ку хӑҫан пулассине вӗсем хирӗҫ тӑмӗҫ", - сӑмах патӑм эпӗ. Тамара пеме тытӑнчӗ. Ӑна ура ҫине тӑратрӗ те урапана тӗртсе ячӗ. Вӑл урам тӑрӑх юр витӗр кусса кайрӗ, урамӑн тепӗр енчи канав урлӑ сиксе каҫрӗ те, тайкаланса, уҫҫӑнах тӗттӗм витере кусса кайрӗ. Самантлӑха шӑп пулса тӑчӗ. Юлнӑ тӑхӑр снайпер мӗн пулса иртнине ӑнланайман пулас. Ӑнсан, вӗсем халӗ кустӑрма тавра пулаҫҫӗ.
  
  
  Унтан граната ҫурӑлса кайрӗ. Вите ӑшӗнче хӑлхана ҫурас пек аслати кӗмсӗртетсе илчӗ. Алӑк тӑпсинчен ҫӗкленчӗ те урам урлӑ ишсе каҫрӗ. Тӳпе куҫа йӑмӑхтаракан шурӑ тӗссемпе чӗтренсе илчӗ. Ҫӗмрӗк алӑк тавра ҫулӑм чӗлхисем сирпӗнсе тухрӗҫ. Темиҫе ҫекундран мӑшӑр ҫунакан тамӑк пулса тӑчӗ.
  
  
  -Ку ахаль граната ҫеҫ мар, — пӑшӑлтатрӗ вӑл урапа хыҫӗнчен. Ҫав вӑхӑтрах вут тивертсе яракан бомба та пулнӑ!»
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене философла сиктерсе илчӗ. "Чи кирли - эсӗ хӑвӑн ӗҫне герой пек пӗччен вилмесӗр пурнӑҫлани".
  
  
  Эпир иксӗмӗр урам тӑрӑх вите ишӗлчӗкӗсем урлӑ чупрӑмӑр. Пӗррехинче Тамара шӑнса ларнӑ юр ҫинче кӑшт ҫеҫ шуса ӳкмерӗ. Вӑл тӳрленсе тӑчӗ те чӑрмантарнипе хӗрелсе кайрӗ. Унсӑр пуҫне, вӑл манран юлмасть. Эпир Калле Монтенегро кӗтессине ҫитрӗмӗр те шурӑ тӳремлӗх урлӑ каҫрӑмӑр.
  
  
  Халӗ Тамара малта пыма черет ҫитрӗ. Вӑл "Сессна-150" залра ӑҫта иккенне пӗлет, анчах вӑл ҫук. Вӑл пире урӑх йывӑрлӑхсемсӗрех самолет патне ҫитме тархасларӗ.
  
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  Тӗлӗнмелле, анчах малалла йывӑрлӑхсем пулман. Икӗ ураллӑ ҫын пек мар. Ҫанталӑк фанатиксене те хӑваласа кӗртнӗ пек туйӑнать, эпӗ пӳртре хӳтлӗхпе ӑшӑ ыйтатӑп.
  
  
  Юр хытӑрах ҫума пуҫларӗ. Вӑйлӑ ҫил пире кӑштах ураран ӳкермерӗ. Манӑн ӳпкесене пӑрлӑ сывлӑш пӑчӑртаса лартрӗ те куҫа ыраттарать. Манӑн пӳрнесем пӑр катӑкӗсем пек. Вӑл перчеткесӗр. Кариб тинӗсӗ хура & amp; # nb ҫинче шурӑ кӑпӑк ҫӗкленет те кӗрлет. Ҫил-тӑвӑл хӗвеланӑҫ енчен, айлӑмсенчен килет. Ҫавна пула ҫыранӑн лутра линийӗ шыв айӗнче пулмарӗ. Унтан Москито-Кост пляжӗ тӑрӑх часовойран та йывӑртарах утса эпир шӑнса хытнӑ самолет патне ҫитрӗмӗр.
  
  
  Тамара сулахай ларкӑч ҫумне ҫакӑнчӗ.
  
  
  Ӑшӑтас пулать, - терӗм эпӗ шӑлсене шаклаттарса. Вӑл двигателе хута ячӗ, хӑвӑрт тӗрӗслерӗ, мотора тӗрӗслес тесе хӑвӑртлӑхне ӳстерчӗ. "Ку пӗрремӗш хут, мана вӗҫме антиобледенительсем кӗртме тивнӗ", - терӗ вӑл. Вӑл юрпа витӗннӗ пляж ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Тӑхта. Эпир ҫил темиҫе хут ҫапнине те тӳсме пултараттӑмӑр.
  
  
  Вӑл мӑшкӑлласа кулса ячӗ те газа хуллен малалла тӗртрӗ. Ҫил, кӑпӑк, юр хӗснипе" Сессна " чӗтрет, чӗтрет. Эпир вулкан породисемпе вӗтӗ чулсем тӑрӑх ишетпӗр, хӑш чухне пӑр ҫинче буксирсем туса пыратпӑр. Мӗнле пулсан та самолет пуҫне ҫиле яма май пулман. Вӑл пур енчен те вӗрет. Ольга газ ҫине пусрӗ. Темиҫе хут ҫапсан, вӑл хӑй ӑшӗнче шухӑшларӗ, пурте йӗркеллӗ! Манӑн СЫВЛӐШ транспорчӗ CLV - Категорин ЛИЦЕНЗИЙӖ пурччӗ. Вӗсем мана упраса хӑваракан правасем-коммерци лицензийӗ пекех. Анчах требованисем пысӑкрах пулнӑ. Пилотран вӗҫме тата физика тӗлӗшӗнчен лайӑх хатӗрленме вӗренмелле. Ытларах вӑл коммерци тата професси пилочӗсен пур. Вӑл хӑйсемпе пӗрле вӗҫекен аппаратсен эволюцийӗ ҫинчен, Вӑлча хӑйне пӗрремӗш хут ӑвӑспа тата тӗкпе витни ҫинчен лайӑх пӗлет. Анчах халӗ, ҫак улакан ҫил-тӑвӑл чӗннине пӑрахас тесе, 12 ме яхӑн ҫунатлӑ шӑрпӑк коробкинчен ытла вӗҫсе хӑпарма май пурри ҫинчен шухӑшласа илтӗм.
  
  
  Эпир ҫыран тӑрӑх вӗҫе-вӗҫе вӗҫетпӗр. Cessna 150-шӗ сехетре 90 километра яхӑн. Эпир ирӗке тухрӑмӑр та сывлӑша сикрӗмӗр. Ку хӑрушӑ сенсаци пулнӑ. Тамара хӑй вӗҫсе хӑпарнипе пачах килӗшменнине курчӗ Вӑл. Аялти тутине ҫыртса, вӑл буги-ага стилӗпе "Гладиатор Тухни" вылякан органист пек, румпельпе педальсем ҫине пӑхса тӑчӗ. Тамара самолетпа 2000 фут ҫӳллӗшне хӑпарать. Ҫак сӑрт ҫинче вӑл ҫаплах вӗҫет. Тамометр минутра 2300 ҫаврӑм кӑтартичченех вӑл газа лӑпкӑн туртрӗ.
  
  
  — Эсӗ пилот ҫуралнӑ, - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Хӑй ҫуралнӑ ҫӗрте кун пек ҫанталӑк кашни ҫул улттӑмӗш уйӑх хушшинче", - терӗ вӑл. "Ӑҫта вӗҫсе каятпӑр эпир унта?'
  
  
  — Пӗлетӗн-и эсӗ, кун пирки пӑшӑрханма вӑхӑт пур чухне ку пӗрремӗш хут пулнине? Вӑл сумкине уҫрӗ те паспортсемпе документсене пӑхма тытӑнчӗ. Ҫав вӑхӑтра ӑна эй, ih мӗнле тупни тата вӗсем кам аллинче пулни ҫинчен ӑнлантарса панӑ. Сумка хуҫи Ана Мохада сеньора, Vacaciones Пунтаренасра, Коста-Рикра пурӑнакан тӑлӑх арӑм пулнӑ. Вӑл пансионатра ирӗклӗн куҫарнӑ та унта экономкӑра ӗҫленӗ. Эпир унӑн докуменчӗсене тӗрӗслеме пултарсанччӗ. Документсен тепӗр наборне тӗрӗсленӗ чухне вӗсем чӑн-чӑн ҫынсем пулни ҫинчен ыйтса пӗлчӗ.
  
  
  Ҫак кукша пуҫӑн ячӗ-Тоничи Александр. Вӑл Пуленсире, Гондурас рабочи пулнӑ, тесе шутланӑ. Тепӗр арҫын, Рамон Батук, Исла-де Сангра, Панама утравӗнче пурӑннӑ. Ӑна чӗнтӗрсемпе сутӑ тӑвакан ҫын тесе шутланӑ. Исла-де Сангре - "Юнлӑ утрав". Эй список вуласа тухсан Тамара шартах сикрӗ. "Чӗнтӗр сутаканшӑн ку юрӑхлӑ мар пек туйӑнать мана".
  
  
  "Ну, сирӗн панама пек ҫӗршер пӗчӗк утрав пур пулсан, хӑш чухне эсир ухмаха ернӗ ятсем илетӗр". Ӑна, хутсене хутаҫа чиксе, тепӗр хут тӗрӗслерӗ. Пирӗн нумаях юлмарӗ. "Гондураса, - шутларӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл самолета хӗвеланӑҫнелле-ҫурҫӗр-хӗвеланӑҫнелле чалӑштарчӗ. Эпир каялла, никарагуа ҫӗршывне шалалла вӗҫетпӗр. Тата ҫӗр аллӑ километр, эпир Гондурас тӗлӗнче пулнӑ пулӑттӑмӑр. Тавралӑх нуль пек курӑнать. Тулта шыв туллиех, шурӑ пӑтӑ пӑтранса выртать. Тамара пур приборсене те, магнит компасне те пӑхса тухрӗ, хӑйӗн практикӑлла интуицийӗпе усӑ курчӗ. Пӗр вӑхӑт ӗҫ питӗ интереслӗ пулчӗ. Лӑпкӑ вӑхӑтра Ольга ман еннелле ыйтуллӑн ҫаврӑнчӗ.
  
  
  — Пуленси-И, Гондурас? Ӑҫтан ку каччӑ Александр ?
  
  
  "Эпӗ унтан ҫуралнӑ. Ҫапла. Эсӗ пӗлетӗн-и, ӑҫта вӑл?'
  
  
  "Кун ҫинчен нихҫан та илтмен. Эпӗ пӗлекен пӗртен-пӗр вырӑн-Пунтаренас. Ку Никой заливӗнче нумай пӗлтерӗшлӗ туризм курорчӗ пулмалла ".
  
  
  "Ку Hotel Vacaciones ятлӑ ятпа лайӑх ҫыхӑнса тӑрать. Вӗсем кӑштах оригиналлӑ пулмалла. Вӗсем утравсен илемлӗ ячӗллӗ Панамӑран нумай вӗренме пултараҫҫӗ".
  
  
  — Сумкӑра санпа юнашар картсем выртаҫҫӗ, Ник. Пӑх-ха, гондурас карттине тупма пултаратӑн-и эсӗ? Ун чухне эпӗ ӑна йӗркелеме пултаратӑп.
  
  
  Вӑл кӑтартнӑ вырӑнта картсем выртаҫҫӗ. Чӑнах та, пӗр купа карттӑ. Хам тӗл пулнӑ уйрӑм самолетсем ҫинче эпӗ ӑна халиччен курнинчен те ытларах курнӑ. WLKS S World Aviation Maps-Вӑтаҫӗрпе Кӑнтӑр Америкӑн Кашни пайӗ валли, уйрӑм агентствӑсенчен илнӗ тӗп карттӑсем тата Пӗрлешӳллӗ Штатсем валли лайӑх вӗреннӗ ЛЕТЧИК FAA Справочникӗ.
  
  
  Вӑл хӑй каяс тенӗ карттӑна тупрӗ. - Сасси Тата Пуленси. Калӑпӑшӗ тӑрӑх, ку икӗ ҫынпа чӑх таврашӗнчи ял. Вӑл Тегусигальпӑпа Эль-Пикачо хули хушшинче выртать . Хм, качака сукмакӗсем ҫине епле лайӑх анса ларатӑн эсӗ?
  
  
  — Эсир хирӗҫлеместӗр пулсан, Эпир Тегусигальпӑна анса ларатпӑр. Гондурасӑн пӗртен-пӗр аэропорчӗ пулӗ тетӗп. Кирек мӗнле Пулсан та, Вӑл Вутӑ Сыпписене ҫулать.
  
  
  Эй координатсене пачӗ те карттӑсене каялла хучӗ. Маяк тытас тесе, вӑл радио ячӗ. Динамикӑллӑ динамика темӗнле статикӑлла шатӑртату ҫеҫ кӑларать. Кун пирки нимӗн те ӑнлантарса пама ҫук. Радиокомпас йӗппи майӗпен ҫаврӑнать. Пур станцисене те эфиртан кӑларса яни мана ӗненмелле мар пек туйӑнчӗ. Вӗсем нимӗн те илтӗнмен, сӑлтавӗ те пӗрре ҫеҫ пулма пултарнӑ. Ҫӗр полковникӗн ҫанталӑк улшӑнни сигналсене кансӗрленӗ. Лайӑх мар условисем кӑна ҫакӑн пек масштаба пӑрахӑҫлама пултараймаҫҫӗ. Ҫакӑн ҫинчен шухӑшланӑ май вӑл эпир Принцаполецра радиопа пулӑшма нихҫан та чӗнес ҫуккине ӑнланса илчӗ. Эпир чӑнах та пӗччен пулнӑ. Малтанхинчен те ытларах хӑрарӑм. Ӑна Тамара ҫапла каларӗ. - вӑл салхуллӑн пӑхса илчӗ. Ee тутисем шурса кайнӑ.
  
  
  — Шӑпа тӑрӑхлани, — терӗм эпӗ, - отель Ҫӗр хӑйӗн требованийӗсене пӗтӗм тӗнче илтмелле радиопа пӗлтернинче. Тен, вӑл ҫакна таҫта, ҫак бардак тулашӗнче, тума шутланӑ пулӗ, анчах эпӗ ун пирки иккӗленетӗп. Вӑл мӗн пирки ҫыхланнине пӗтӗмпех ӑнланса илнӗ тесе шутламастӑп эпӗ. Ман шутпа, ҫак темӗн пысӑкӑш япала унӑн расчечӗсене кӑштах тӗтрелентерчӗ. Ку чаҫсем аслӑлӑх манийӗпе асапланакан диктаторсемпе пулаҫҫӗ. Тепӗр тесен, вӑл ун пек ӑслӑ пулман.
  
  
  — Ҫук, вӑл ытла ӑслӑ пулнӑ, Ник. Тамара каллех ҫӑварне хупрӗ те хӑйӗн инструменчӗсем ҫине пӑхма тытӑнчӗ. Ку вӗҫевпе пӗр пек пулман. Алӑсене асӑрхӑр, кирлӗ чухне тӳрлетӗр. Ку пӗтӗмпех. "Сессна", ҫӳлелле ҫӗкленсе, ҫавраҫил витӗр сывлӑш витӗр тухать. Тамара тискер лаша ҫинче сиктерсе пыракан кӑркка пек. Вӑл самолетпа пӗрле вӗҫнӗ. Ee алли-ури хатӗрсен кашни хусканӑвӗ ҫине шанчӑклӑн та хӑвӑрт куҫать. Вӑл ҫав тери лайӑх, ҫав тери лайӑх вӗҫет. Вӗҫевӗн пӗртен-пӗр ҫитменлӗхӗ вӑл-эсир хӑвӑр умӑрта палӑрса тӑракан тӑва курманни пулать.
  
  
  "Мӗншӗн Polencia, Ник?— - ыйтрӗ вӑл кӑшт вӑхӑт иртсен.
  
  
  "Мӗншӗн каятпӑр-ха эпир унта? Мӗншӗн тесен ку Prinzapolca ҫурҫӗрелле, иккӗн кӑнтӑралла. Шторм вӑйланать, ҫавӑнпа та вӑл малтан чи вӑрӑм участока, унтан кӗске участока тытӑнсан авантарах пулӗ, тесе шутларӗ.
  
  
  "Вӑл ҫаплах шухӑшланӑ. Анчах та эсир унта передатчик пур тесе епле шанма пултаратӑр? Александр, Батук тата Сеньор мохада ӑҫтан та, ӑҫтан та килме пултарнӑ. Вӗсем суя документсемпе усӑ курма пултарнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  — Сирӗн ҫакна пӗлмелле, — кулса илтӗм эпӗ, - росита сеньорита Манагуа тӑрӑх.
  
  
  — Яланлӑхах ан кул, Ник. Халӗ чӑнласах!
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Тӑватӑ сӑлтав пур. Пӗрремӗшӗнчен, манӑн ih паспорт ҫеҫ мар, ih наци сертификачӗсем те пур. Поддельнӑй паспортпа урӑх ҫӗршыва ҫӑмӑллӑнах кӗрсе кайма май пуррине эсир манран кая мар пӗлетӗр. Анчах хӑвӑр ҫӗршывӑрта суя удостоверенипе пурӑнма хӑтланса пӑхӑр-ха. Ку уйрӑмах йывӑр. Уйрӑмах Латин Америкинче. Полици тӗрӗслеме юратать. Иккӗмӗшӗнчен, ҫак каччӑсем тавра кашниех передатчик тӗрӗслесе тӑнӑ. Апла пулсан, вӗсен унӑн установкинчен инҫех мар пурӑнмалла пулнӑ. Виҫҫӗмӗшӗнчен, ҫӗр ҫинче суя документсемпе мӗншӗн усӑ курмаллине ӑнланмастӑп эпӗ. Ку теветкеллӗхсӗр мар. Ҫук, ман шутпа, ку вырӑнсем чӑннипе килӗшеҫҫӗ.
  
  
  - Тӑваттӑмӗш сӑлтавӗ тата?
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Пирӗн унтан лайӑххи нимӗн те ҫук".
  
  
  Ӑна ӑнланатӑп. Вара эпир ӑна ахаль ҫеҫ тӑвӑпӑр. Вӑл тутине чӑмӑртарӗ. Вӑл хӑй тем пирки пӑшӑрханнине, унӑн канашне хӑнӑхнине асӑрхарӗ. Унтан унӑн пичӗ ҫуталса кайрӗ. — Пукан хыҫӗнче корзинка, Ник. Ҫул ҫӳреме хатӗрленнӗ чухне Диего питӗ выҫӑ пулнӑ, тен, унта тата мӗн те пулин пур пулӗ.
  
  
  Ӑна мексиканецсен авса тунӑ сумкисенчен пӗрне тупнӑ. Чӑнах та, Диего, нумаях хӑварман. Бутылкӑра тата пӗр бутылка йӳнӗ хӗрлӗ эрех юлнӑ, тата темиҫе бутылка, ҫавӑн пекех хамонпа тосадас - тапас юлнӑ . Вӗсем сивӗ, анчах пурпӗрех тутлӑ. Куркасем халӗ те шӑтӑртатаҫҫӗ - ха, тӗрлӗ тутлӑ, ҫав шутра симӗс пӑрӑҫ та сирӗн ӑшӑра пӗҫертме ҫителӗклӗ вӗри.
  
  
  Вута сӳнтерес тесе, вӑл ӑна пӗрре ҫӑтсах пушатрӗ. Ӑна карҫинккана каялла лартрӗ те кресло ҫине лӑпчӑнса ларчӗ. Мана айӑпа кӗнӗ пек, ӑшӑтнӑ пек, самолетпа хырӑм тулли пек туйӑнса кайрӗ. Вӑл куҫӗсене уҫма тӑрӑшрӗ. Анчах нумай тытӑнса тӑраймарӗ. "Цессна" силленсе, силленсе пырать. Двигатель сасси ман хӑлхана ҫурас пек кӗрлет.
  
  
  Вӑл вӑраххӑн вӑранчӗ. Тӗлӗк курмасӑр тӗттӗмленни майӗпен тӗксӗм сӑрӑ чӑнлӑх пулса тӑчӗ. Унӑн суранлӑ хулпуҫҫийӗ ыратнине туйса илчӗ. Манӑн мышцӑсем шӑнса кайрӗҫ, мӗншӗн тесен эпӗ пӗр вырӑнта ытла та вӑрах лартӑм. Ыйхӑран вӑраничченех унӑн куҫне уҫрӗ. Малтан эпӗ ӑна, халӗ те кимӗ ҫинче пулӗ тесе, храмран тухса кайрӑм. Вӑл вӗҫӗ-хӗррисӗр пысӑк кӑвак инҫетелле пӑхать. Мана самолетпа унталла-кунталла вӗҫнине ӑнланса илме темиҫе секунд кирлӗ пулчӗ. Вӑл, пуҫне кун ҫумне тайса, чӳречерен Гондурас ҫине пӑхса выртать. Пурте юрпа витӗннӗ. Ӑна Тамара еннелле ҫавӑрчӗ те анасласа илчӗ.
  
  
  "Лайӑх ҫывӑрнӑ-и?'
  
  
  - Лару-тӑрӑва шута илсен, ӑслӑ. Ӑҫта эпир?'
  
  
  "Тегусигальпӑра тенӗ пекех. Тепӗр вунпилӗк минутран анса ларатпӑр. Эсир харлаттарни ҫинчен сире никам та нихҫан та каламан-и?
  
  
  "Анчах ӑна комплимент ҫине ответлеме пултарсанччӗ", - кулса илтӗм эпӗ.-радиопа тата мӗн те пулин Пур-и?
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. — Ман шутпа, кунта каналсене пурне те пӗтернӗ пек туйӑнать. Ҫак шӑплӑхшӑн ҫӗр ответлӑ пулнӑ пек туйӑнать мана.
  
  
  — Апла пулсан, — терӗм эпӗ кулмасӑр, - вӗсем хулана эвакуацилеҫҫӗ пулмалла. Правительство ҫыхӑну хатӗрӗсенчен, уйрӑмах йывӑр вӑхӑтра, чӑн-чӑн юхӑм пуҫланиччен килет".
  
  
  "Ҫав мӗскӗн ҫынсем, — пӑшӑлтатрӗ вӑл, - ҫак мӗскӗн, телейсӗр ҫын, и...»
  
  
  Тепӗр вунӑ минутран эпир хамӑр айра хура масса шуса пынине куртӑмӑр. Эпир гондурас столици ҫийӗпе вӗҫсе иртрӗмӗр. Вӑл сасартӑк хӑраса ӳкрӗ. Тегусигальпӑн ҫак сӑрӑ пӑтӑра ҫап-ҫутӑ пӑнчӑ пулмалла. Пирӗн ҫутӑсем йӑлтӑртатнине е юр ҫинчи ih мӗлкене те пулин курмалла. Тегусигальпе тӑватӑ ӗмӗре яхӑн. Вӑл хӑйӗн университечӗпе тата вунсаккӑрмӗш ӗмӗрти соборӗпе мухтанакан хула, вӑл ҫак куполпа тата икӗ башньӑпа инҫетренех курӑнать.
  
  
  Унӑн икҫӗр пин ҫынлӑ тегусгальпа урӑх ҫук пек туйӑнать.
  
  
  Тамара самолета ҫил-тӑвӑл витӗр антарчӗ. "Аэропорчӗ хуларан кӑнтӑралла, чылай ҫӳлте, 3000 фута яхӑн. Пиҫиххине туртса ҫыхӑр. Курӑнми пулсан, вӑл хытӑ анса ларӗ".
  
  
  "Эсӗ ҫитес вӑхӑтра каллех вӗҫсе хӑпарма пултарнине ӗненсе ҫит", - асӑрхаттарнӑ ӑна малалла та. "Тен, пире саламлӑ комитет кӗтет".
  
  
  — Мӗн асра тытатӑн эсӗ, Ник?
  
  
  "Эпир хорькӑпа мӗн пулнине, принцаполецран мӗнле тухса кайнине пӗлместпӗр. Тегусигальпа ҫын та ҫукпа пӗрех. Анчах вӗсем те ҫар лару-тӑрӑвӗнче пулма пултараҫҫӗ. Апла пулсан, салтаксем ют самолет ҫине арӑмӗпе пеме пултараҫҫӗ. Тепӗр май та пур. Общественноҫпа, ҫыхӑну хатӗрӗсемпе, транспорт хатӗрӗсемпе ҫыхӑнса тӑрас тӗлӗшпе ҫӗр лайӑх тӑрӑшнӑ пулсан, ҫак юлташсен аллине лекме пултарнӑ. Шторм халӗ, ҫӗршыв паралич ҫапнӑ чухне, ҫапма пултарать. Иккӗленетӗп,анчах эпир шанма пултараймастпӑр. Тамара ман ҫине пӑшӑрханса пӑхрӗ. Вӑл хула хӗррине вӗҫсе ҫаврӑнчӗ. Вӑл ҫывӑрнӑ вӑхӑтра вӑл 2000 фут ҫӳллӗшӗнчен чылай ҫӳлерех вӗҫме пуҫланӑ. Вӑл темиҫе ҫӗр фут аяларах анчӗ те самолета сарлака кикер еннелле ҫавӑрчӗ. Ял тӑрӑх вӗҫсе пынӑ чух Тегусигальпа сулахайра курӑнми пулчӗ.
  
  
  Гондурас никарагуа пекех. Ҫыран хӗрринчи ансӑр йӑрӑмсемсӗр пуҫне, ку ту-сӑртлӑ ҫӗршыв. Ялхуҫалӑхӗ пурӑнма укҫа-тенкӗ тӗп ҫӑлкуҫӗ пулса тӑрать, анчах ҫӗрӗн пысӑк пайне туса ҫитереймен-ха. Никарагуа хулинчи пекех, халӗ вӑл арктика пейзажӗ пек курӑнать. Юрпа йывӑрланнӑ хура пӗлӗтсем тӑват-пилӗк пин метр ҫӳллӗшӗнче ту тӑрри тавра ҫакӑнса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Манӑн пилот вӗҫев траекторине пӗлнӗ пек туйӑнать. Вӑл кунта маларах анса ларнӑ пулмалла. Вӑл машинӑна каллех ҫавӑрма пачӗ, минутра пин ҫаврӑма яхӑн хӑвӑртлӑха чакарчӗ те анса лармалли ҫутӑсене ҫутрӗ. Вӑл самолета ерипен антарчӗ. Пӗр канӑҫсӑр самантлӑха вӑл пире раща варрине антарасшӑн пулӗ тесе шухӑшларӗ. Унтан эпир антарса пӗтертӗмӗр. Пирӗн анса лармалли ҫутӑсен ҫуттинче Тегусигальпӑн аэропорчӗн бетонран тунӑ вӗҫевпе анса лармалли йӑрӑмӗ мӗлтлетет. Ҫилпе юр пӗрӗхет. Винт инҫех те мар курӑнать. Диспетчер вышкипе ангарин пысӑк формисене вӑл уҫӑмлӑн курма пултарнӑ. Ҫак ҫуртсенче пире кам кӗтсе тӑни мана кӑсӑклантарчӗ. Унта кам та пулин пулнӑ пулсан.
  
  
  Эпир ҫӗре пырса ҫапӑнтӑмӑр, сиксе илтӗмӗр, каллех ҫӗре ҫапӑнтӑмӑр та, пире юр хӳсе кайрӗ. Тамара самолета тӗрӗслеме тытӑнчӗ те, эпир башня патнелле кусса кайрӑмӑр. Эпир р-51, вӑрҫӑ реликвийӗсем, DC-4 тата ҫырса илнӗ F-5 ушкӑнсем mimmo витӗр тухрӑмӑр. Коммерци самолечӗсем курӑнмаҫҫӗ. Ангарсенче, диспетчер вышкинче тата прибытин залӗнче тӗттӗм; нимӗнле пурнӑҫ палли те ҫук. Эпӗ хулана эвакуациленӗ пулӗ тесе шутларӑм, ку вӑл ӗлӗкхинчен те вӑйлӑрах пулчӗ. Паллах, хуласене ҫеҫ эвакуациленӗ пулӗ. Ҫак ӑнланмалла мар инкек пӗтессе кӗтсе илес тесе, халӑх хула варринчи лагере пуҫтарӑнма пултарнӑ. Тепӗр енчен, ку пӗр пысӑк засада та пулма пултарать. Тамара хӑрушлӑха ҫивӗччӗн туйса илчӗ. Эпир вӗҫев залӗ патне ҫывхарсан, вӑл анса лармалли ҫутӑсене сӳнтерчӗ, хӑвӑрт чарса 180 градуслӑ "Сессна" уҫрӗ. Васкавлӑ лару-тӑрура пирӗн каллех вӗҫсе хӑпармалли вырӑн ҫителӗклӗ. Пире саламлама никам та тухмарӗ. Ҫурт сулхӑнӗнче те никам та пытанман пулас. Тамара двигателе сирчӗ те тулалла тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Унтан слес ыйтрӗ. — Эсир мӗн те пулин куратӑр-и?
  
  
  "Ҫук. Кӗтӗпӗр!'
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ те арҫын чупса тухрӗ. Вӑл тайкаланать, шӑвать, тайкаланать, хӑй пултарнӑ таран хӑвӑрт чупать. Вӑл ӑна пӗлмест. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл салтак пулман, хӗҫпӑшалсӑр пулнӑ. Вӑл татьяна ӑшне чӑмрӗ. Эпир автомобилӗн вӑйсӑр сассине илтрӗмӗр, вӑл тапранса кайрӗ те пӗтӗм хӑвӑртлӑхпа кайрӗ. Эпир темиҫе мина кӗтрӗмӗр, анчах урӑх нимӗн те пулмарӗ.
  
  
  "Мародер пулмалла, — терӗм эпӗ, - тата ӗҫке ернӗ ҫын". Вӑл алӑкпа кӗрешрӗ. Пӑрлӑ сивӗ ҫил самолетӑн хӑтлӑ ӑшшине ҫав тери хӑратнӑ. — Кӗт, - кӑшкӑрчӗ Ӑна Тамара. — Эпӗ ҫулсерен хатӗрленетӗп. Вӑл арҫын тухнӑ кун патне чупса пычӗ. Ман алӑра пӗр пуля пулнӑ мендосӑн пистолетне персе яма хатӗр. Мӗн те пулин курма шалта ытла тӗттӗмпе пӗрех. Вӑл стенана хыпашласа пӑхрӗ те выключатель тупрӗ, ӑна ҫутса ячӗ. Нимех те мар. Ӑна тата темиҫе хут тутанса пӑхрӗ. Ӑна тӑруках итлеме пӑрахрӗ. Тулта ҫил улать. Хутне пысӑк чӳречесенчен вӗрчӗ.
  
  
  Кӗтмелли пысӑк мрамор залӑн тепӗр енче темиҫе билет тӑрать. Ӑна, ҫывӑхри стойка патне пырса, nah ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. Ӑна кабинетсемпе туалетсене пӑхса тухрӗ. Аэропорчӗ пушах. Ӑна, стойка патне таврӑнса, сӗтел ҫинчи телефона тутанса пӑхрӗ. Лини ӗҫлеменни мана тӗлӗнтермерӗ. Хыҫалта shaggy хуллен кӑштӑртатни илтӗнчӗ. Хӑйӗн тӗнӗлӗ тавра ҫаврӑнса, ӑна телефон ӳкерчӗ те пистолетне ҫӗклерӗ.
  
  
  Ку Тамара пулчӗ. Эй, вӑл пӑшӑрханни ҫинчен калама кирлӗ марччӗ мана. Унӑн ҫаврака куҫӗсем чей чашки пысӑкӑш. Вӑл вилнӗ пек шуралса кайнӑ. "Эпӗ унта урӑх тӳсме пултараймарӑм, - терӗ вӑл.
  
  
  — Кунта хаклӑраххисем мар. Ӑна сӗтел ҫумӗнче ҫакӑнса тӑракан телефон трубки ҫине кӑтартрӗ. "Кунта никам та ҫук. Телефонпа святой та урӑх ӗҫлемеҫҫӗ.
  
  
  — Мӗн тумалла ӗнтӗ пирӗн халь?
  
  
  "Пуленси".
  
  
  Вӑл тарӑхнипе мана ҫанӑран ярса тытрӗ. — Малтан Тегусигальпӑна каятпӑр, Ник. Тепӗр тесен, хулана пӗтӗмӗшпех эвакуацилеме пултараймаҫҫӗ. Кӗске вӑхӑтрах мар. Пире пулӑшма пултаракан ҫын пулмалла. Полици е ҫар.
  
  
  — Ӑна, ачам, отель панӑ пулӗччӗ, анчах пултараймастӑп. Ҫак штопора ӑнлантарса парас тесен, пирӗн малтан кама та пулин тупмалла. Енчен те эпир кама та пулин тупсан, штопора вӗсем пире шанса парасси ҫеҫ пулать. Эпир ют ҫӗршыв ҫыннисем, паспортсӑр е визӑсӑр. Ҫук, вӗсем пире ҫакӑн сӑлтавӗ тесе шутланӑ пулӗччӗҫ".
  
  
  — Анчах эпир ҫӗре чарма пултараймастпӑр. Анчах эпир иксӗмӗр ҫеҫ.
  
  
  Ӑна ман алла тытса тӑракан алӑран ачашларӗ. — Тавлашатпӑр-и?..
  
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  Тепӗр сехетрен эпир Тугусигальпӑран вӑрланӑ ҫар" лендроверӗпе " Поленсин ту-сӑртлӑ ялне кайрӑмӑр.
  
  
  Пире пушӑ аэропортра мӗн те пулин тупма май килчӗ. Ровер аэропортӑн полици гаражӗнче пропеллерӑн кивӗ самолечӗсемпе юнашар ларать. Машинӑна домкрат ҫинче ҫӗклерӗҫ те малти сылтӑм кустӑрмине вӗҫертрӗҫ. Гондурас влаҫӗсем ӗҫе тытӑнсанах пурте хӑраса ӳкнӗ пулмалла. Ровер хыҫала тӑрса юлнӑ. Вӑл тутӑхнӑ, кантӑкӗ ҫурӑлнӑ, радиатор решетки лутӑрканнӑ. Анчах ку тата та кирлӗрех, ӑна пӗтӗмпех хупнӑ. Ҫак сӑрт ҫинче, ҫавӑн пекех тата ҫӳлерех, тусем ҫинче, пирӗн каймалла ҫӗрте, хӗл пек ӑнлану пур. Паллах, хальхи лару-тӑрусемпе танлаштарсан, нимӗн те мар, анчах гондурасра пурӑнакансем хупӑ автомобильсемпе усӑ курни-пӗлтерӗшлӗ. Уншӑн ӑна тав турӑм.
  
  
  Ӑна гаражра юрӑхлӑ кустӑрма тупрӗ. Тамара шырарӗ, бензин тул енчен заправка патне яма ыйтрӗ. Вӑл мана: насус ӗҫлемест, коррупци ҫук, тесе калама килсен, ӑна кустӑрма улӑштаратчӗ. Телее, эпир темиҫе пичке бензин тупрӑмӑр. Ултӑ канистрпа бак вездехода тултарма эпир ручной насуспа ҫителӗклех уҫлама пултартӑмӑр. Юлашкинчен, октановӑн пысӑк хисепӗ, паллах, цилиндрсенчи шӑтӑка ҫунтарса янӑ пулӗччӗ. Штопор мӗн тери хӑвӑрт пулнинче ҫеҫ пулнӑ. Роверта хӗҫпӑшал ҫук, тӗлӗнмелли те ҫук. Эпир кантрапа аптекӑна пӗрремӗш пулӑшу памалли хутаҫ тупрӑмӑр . Тухса каяс умӗн Тамара ман хулпуҫҫи ҫинчи ҫыхха улӑштарма тытӑнчӗ. Юн юхма чарӑннӑшӑн, шӑтӑкӗсем лайӑх хупӑннӑшӑн савӑнчӗ вӑл. Анчах ыратнине чакарма нимӗнле эмел те ҫук. Вӑл ыратнине манма тӑрӑшрӗ. Эпӗ хӗвелтухӑҫ философине вӗренни тата иогойӑн анлӑ занятийӗсем мана ҫак ӗҫре пулӑшмалла. Сывлӑш материе ҫӗнтерет - ку та ӗҫлет!
  
  
  Юлашкинчен эпир ҫул ҫинче кӑмака начар ӗҫленине асӑрхарӑмӑр, глушитель ҫурӑлса кайрӗ. Кабинӑна татти-сыпписӗр аслати тата ҫунӑк шӑрши тулчӗ. Сӗрӗмлӗ газпа наркӑмӑшланни пире лайӑхрах вилме май киличчен вилме хӗтӗртнӗ пулсан, мӗн тери кулӑшла пулӗччӗ-ши, тесе шухӑшларӗ вӑл. Ӑна хӑйсем пӑрлӑ юр е хӗртнӗ тӑхлан ытларах юратаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл кайрӗ. Тамара хӑй чӗркуҫҫийӗ ҫине сарса хунӑ карттӑ тӑрӑх ҫул тупрӗ. Эпир пыракан Маршрут Сӑртсем тӑрӑх татти-сыпписӗр кукӑр-макӑр ҫаврӑнать, юлашкинчен, Поленсие ҫав тери чӑнкӑ хӑпарать. Ҫак ту тӑррисем ҫине хӑпарни темскерле тӗлӗнмелле япала пек туйӑнать. Вӗсем ытла чӑнкӑ мар, Альп тӑвӗсем е ҫамрӑк Чуллӑ тусем пекех, вӗсем те ҫав категорие лекмеҫҫӗ. Анчах халӗ пирӗн юрпа витӗннӗ вӑрмансене касса татмалла. Ҫил вӗрекен тусем урлӑ пӑрланса ларнӑ кӳлленчӗксемпе тусем хушшинчи сукмаксем тӑрӑх хӑпарасси маншӑн хӑрушӑрах пек туйӑнчӗ. Пирӗн пуҫ тӑрринче хура пӗлӗтсем ҫакӑнса тӑраҫҫӗ. Кӑвак тӗтрепе юр татӑкӗсем, вырӑнӗ-вырӑнӗпе пӑрпа хутӑшса кайнӑскерсем, вездехода пур енчен те пыра-пыра ҫапаҫҫӗ.
  
  
  Ансӑр ҫулӑн икӗ енӗпе туземецсен пысӑках мар ҫарӗ пырать. Беженецсем хӑйсен ялӗсемпе пӳрчӗсене пӑрахса кайнӑ. Вӗсем Тегусигальпӑна хӳтӗлеме кайрӗҫ. Хӑшӗ-пӗрисем лашасемпе е мулсемпе, теприсем лавсемпе, анчах нумайӑшӗ утаҫҫӗ. Вӗсем ҫинче йӑрӑм-йӑрӑм пончо, мамӑк хурса ҫӗлетнӗ пушӑ шӑлавар, сандали. Начар тумланнӑскерсем, телейсӗрскерсем, вӗсем хӑйсен пур-ҫук япалисене ҫурӑмӗсем ҫине хурса сӗтӗрӗнсе пыраҫҫӗ. Вӗсем ҫӗр майлӑ пулнӑ пулсан та, ҫакна кӑтартман.
  
  
  Пӗррехинче вӑл, урапа ирттерсе ярас тесе, чарӑнса тӑчӗ. Тамара аяккинчи чӳречене уҫрӗ. — Вутӑ Шаршанне ҫитме инҫе-и? — ыйтрӗ вӑл метисран . Вӑл пӗр самант тӑхтаса тӑчӗ те хӑйӗн шӑнса хытнӑ кӗлетки тавра пончопа лайӑхрах пӗркенсе выртрӗ. "Тен, пӗр сехет. Ҫулӗ начар. Пултаратӑн пулсан, каялла таврӑн.
  
  
  — Ҫук, пирӗн малалла каймалла. Тавтапуҫ.'
  
  
  Арҫын аллине чӳрече ҫине хучӗ. — Ку усӑсӑр, сеньорита. Хӑшпӗрисем Пирӗн тавра Вутӑ Сыпписем тӑрӑх ҫӳреҫҫӗ. Хӗҫпӑшаллӑ ҫынсем пире хамӑр ҫурт тавра хӑваласа ячӗҫ".
  
  
  - Салтаксем-и?
  
  
  "Ҫук. ыттисем. Вӗсене пирӗн пӗчӗк ял мӗн тума кирлине пӗлместӗп эпӗ. Хӗҫпӑшалпа тӗл пулсан, сире ыйтусем памасан, пӑхӑнсан авантарах".
  
  
  "Эпир асӑрхануллӑ пулӑпӑр. Ҫӑнӑх gracias, senor. Тамара чӳречене хупрӗ. Эпир пынӑ чух унӑн сӑнӗ салху. — Халӗ иккӗленмелли ҫук,Ник. Эсӗ тӗрӗс каларӑн. Передатчик унта.
  
  
  "Ҫапла. Тата тепӗр япала. Ҫӗр унта пулнӑ ӗнтӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине ҫивӗччӗн пӑхса илчӗ. — Мӗнле эсӗ ҫавӑн пек шанма пултаратӑн?
  
  
  "Эпӗ шанмастӑп, анчах вӑл расписанипе килӗшет. Каналсем питӗ пысӑк пулмалла мар. Вӗсене малтанах туса хунӑ та хумӑн тӑршшӗ фиксланӑ. Командӑсем май уйӑхӗн храмӗ тавра пулса иртеҫҫӗ. Ҫӗр ih вӑрттӑн, надзорсӑр вырнаҫтарнӑ. Ҫапла вара, пӗр государство пире иккӗлентермест, вӑл ӗҫе тӗпчесе пӗлме салтаксене ямасть. Халӗ ӗнтӗ, пурте ун пек пулса пыман чухне, унӑн суйласа илмеллех пулнӑ. Вӑл хӑйӗн каналӗсене демонтацилеме, хӑйӗн программи ҫинчен манма пултарнӑ е хӑйӗн планӗсене кирек мӗнле пулсан та пурнӑҫлама пултарнӑ. Ҫав фанатик парӑннине эпӗ курмастӑп-ха. Тимӗрҫе ӗненес пулсан, ку асап тӳснӗ ҫыннӑн комплексӗпе ҫыхӑннӑ. Халӗ, Ҫак хӗҫпӑшаллӑ бандитсене Пуленси оккупациленӗ хыҫҫӑн, Зеб икӗ вӗҫне те ҫӗнтерӳ тӑвиччен ҫапӑҫма шут тытнӑ пулмалла. Радиоҫыхӑну ҫук пирки, вӑл хӑйӗн посчӗсем хушшинче унталла-кунталла вӗҫет, хӑйӗн ҫыннисене пулӑшас, вӗсене ертсе пырас тесе, тенӗ пулӗччӗ".
  
  
  — Эсир ҫакна астӑватӑр-и: полковник Кунта, Вутӑ Шаршанӗнче?
  
  
  "Вӑл каллех кайрӗ пулмалла та часовойсене хӑварчӗ".
  
  
  — Эпир шанмастпӑр, Ник.
  
  
  Вӑл ровер рульне ярса тытнӑ та, ҫӗр мӑйне ҫакнӑ пек, ярса тытнӑ.
  
  
  "Ҫук, эпир шанмастпӑр".
  
  
  Эпир iso мӗнпур вӑйран ҫӳле хӑпармалли ҫула тупма тӑрӑшрӑмӑр. Хӑш-пӗр чухне йывӑҫсен ушкӑнӗсем хушшинче, юр тиенӗ пирки, туратсем авӑннӑ. Хӑш чухне тӗтрепе хупланнӑ ту хырҫисем тӑрӑх, пӗр енче чӑнкӑ ҫырансем, тепӗр енче-сӑрӑ пушӑлӑх. Сивӗ вӑйланчӗ. Пӑрлӑ ҫил кабинӑна бритва пек касса кӗчӗ, пирӗн шӑлсем кастаньетсем пек шаккарӗҫ. Юлашкинчен эпир виҫкӗтеслӗ формӑллӑ пысӑках мар тӳремлӗхе ҫитрӗмӗр. Айлӑмӑн тепӗр енче Вутӑ Шаршанӗ пулнӑ.
  
  
  Пирӗн умра йӑлтӑркка анлӑ тӳремлӗх сарӑлса выртать. Сергей кӗрхи юр ҫинче куҫа йӑмӑхтарса йӑлтӑртатать. Тӳпе ҫеҫ хӗмленсе, мӗлтлетсе тӑнӑ пек туйӑнать. Пӗлӗтсен кутӑн-пуҫӑн ҫаврӑнакан массисем чӗркӗмӗл пек йӑлтӑртатаҫҫӗ. Айлӑм шап-шурӑ та хитреленсе выртать. Илемлӗ пӑр куполӗсем тахҫан симӗс ҫӗре хупласа тӑнӑ. Айлӑм варринче юханшыв юхса выртать. Вӑл айлӑма юхса кӗрекен вырӑнсене курма пултарнӑ. Хулӑн юр айӗнчи сӑртлӑ кӗсьесем алӑк уратисем ҫине кӑтартаҫҫӗ. Халӗ пӑрпа хупланнӑ темӗн чухлӗ каскадӑсем пысӑкрах вырӑн йышӑнса тӑнине кӑтартса параҫҫӗ. Вутӑ шаршанӗ пысӑк шывсикки патӗнче пулнӑ. Ял ҫурчӗсем яланах бежево-сӑрӑ чулсемпе штукатуркӑсем пулнӑ, халӗ вӗсем слон шӑммин тӗслӗрех кивӗ пӳрчӗсен турачӗ пулнӑ.
  
  
  Вӑл чиркӳ башни ҫинче хуралта ҫын пулассине пӗлнӗ. Теприсем урамсене хураллӗҫ, хӑшпӗрисем айлӑм тавра чӑнкӑ тайлӑмсенче ларӗҫ. Эпир курма пултарнӑ охранниксем улттӑн ҫутӑ фон ҫинче тӗксӗм пӑнчӑсем пулса тӑнӑ. Иккӗшӗ вутсыппровизациленӗ блокада патӗнче Тӑраҫҫӗ, Ӑна Пӗренесем тавра пӳлсе Хунӑ, Вутӑ Шаршанне каякан ҫул ҫинче. Ыттисем, сӑмахран, пирӗн енче ҫурма ункӑ пек вырнаҫса ларчӗҫ.
  
  
  Вӗсем пире курман-ха. Унсӑрӑн мӗн те пулин тунӑ пулӗччӗҫ, — терӗ Тамара. "Вӗсем унта тӑраҫҫӗ... Е, тен, вӗсем эпир каяссине пӗлеҫҫӗ пулӗ те, эпир ҫуласа иличчен пемесӗр кӗтеҫҫӗ".
  
  
  — Мӗнех вара, ih кӗттермӗпӗр.
  
  
  — Эпир юлашки часовоя обход туса пӗтерме тытӑнса пӑхма пултаратпӑр. Эпир ҫак пистолетпа усӑ курма пултарнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Ӑна ҫийӗнчех ответлемерӗ. Вӑл тавралӑха сӑнанӑ, шухӑшланӑ. Вӑл ӑнӑҫлӑ пуласса шанмалли план шухӑшласа кӑларма хӑтланчӗ. Ку мана питех килӗшмерӗ.
  
  
  — Ҫук, эпир ih йӗркине пӗлместпӗр, - терӗ ӑна кӑшт вӑхӑт иртсен. — Пирӗн те кунта тӑма вӑхӑт ҫук, пурне те пӑхса тухма вӑхӑт ҫук. Унсӑр пуҫне, ял пӗтӗмпех уҫӑ. Унта ҫитме ҫав тери йывӑр пулать. Ку ӗҫе туса ҫитерсен те, эпир хӑш вырӑна вырнаҫнине пӗлместпӗр. Вара эпир хамӑра хамӑр тытса парӑпӑр. Ҫук, пирӗн пӗртен — пӗр шанчӑк-эпир кунта иккенне пӗличчен пырса ҫапасси.
  
  
  — Юрӗ, каласа пар-ха мана, мӗнле?
  
  
  Ӑна пӗтӗмпех пӑхса тухрӑм. Унтан ӑна машинӑн хыҫалти пайӗнчен вӗрен ҫыххи илчӗ. — Пар — ха мана хӑвӑн пистолетна, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗншӗн? Nenра пурӗ те виҫӗ патрон ҫеҫ юлнӑ.
  
  
  "Питӗ аван. Ку ман патӑмра юлнинчен икӗ хут ытларах. Ах, тата тепӗр граната, тархасшӑн.
  
  
  Вӑл салхуллӑ пек курӑнать, анчах хӑй ыйтнӑ пек турӗ.
  
  
  "Ӑҫта каятпӑр эпир?"хӑйне Ровер тавра тухма хатӗрленнӗ чухне-и? - тесе ыйтрӗ вӑл.
  
  
  — Эпир мар, эпӗ, Кунтах Юл. '
  
  
  — Ҫук, ҫук!
  
  
  "Ҫапла пулмалла та. Ҫав вӑхӑтра эсир джипа ҫавӑрма, бака канистр ҫине яма пултаратӑр. Эпӗ ҫакна тума пултарсан, хӑвӑрт чакмалла пулать. Эпӗ пымасан...
  
  
  "Ун пек ан калӑр.'
  
  
  — Манӑн нимӗн те тухмасан, — терӗ ӑна тепӗр хут, - вара сирӗн шанӑҫ пур. Тегусигальпӑна таврӑнма Бензин ҫителӗклӗ.
  
  
  — Эпӗ сана кураймастӑп! - кӑшкӑрчӗ вӑл ман хыҫран. Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ "лендровер" ҫинче ларакан яштака кӗлетке ҫине пӑхса илчӗ . Ҫав тери сивӗ пулман пулсан, лару-тӑру та ҫав тери хӑрушӑ та вӑраха яман пулӗччӗ! Ун чухне манӑн кашни ҫулах юрату мӗн иккенне пӗлес килет. Улттӑмӗш туйӑм мана хамӑн юратнӑ вырӑс агенчӗ пире хӑҫан та пулин сивӗ пулнине мантарма ҫителӗклӗ хӗрӳллӗ пулнине кӑтартса пачӗ.
  
  
  Вӑл тӳремлӗхӗн икӗ вӗҫне те ҫитрӗ те айлӑмри чӑнкӑ чуллӑ сӑртсем ҫине улӑхма пуҫларӗ. Аленка тӳсме ҫирӗп шталь пуличчен манӑн хӑрах урана юр ӑшне таптаса хытармалла пулчӗ. Унтан тепӗр урипе тепӗр татӑк тата ытти те. Ку калама ҫук ывӑнтарать. Ун хыҫҫӑн утӑм ура ҫине тӑчӗ. Часах унӑн урисем тапӑртатнине те туйми пулчӗ. Питӗ чӑнкӑ участоксенче чӗркуҫҫи ҫинче упаленме тивет. Вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ. Юлашкинчен вӑл чӑнкӑ ҫыранӑн ҫӳлти вӗҫне ҫитрӗ. Халӗ ӗнтӗ эпӗ чул хысакӗ патне Ҫул Ҫӳресси уҫҫӑнах Вутсыппипе пуҫланчӗ.
  
  
  Пӗрремӗш пайӗ ытла кӑткӑсах пулман. Вӑл пуринчен ытла тӗмсемпе пысӑк мар йывӑҫсен лабиринчӗсем урлӑ, вӗсен таврашӗнче, тӗлӗнмелле вырӑнсенче, йӗркесӗр туратсем ӳсеҫҫӗ. Анчах кайран ҫил вӗрекен ватӑ йывӑҫсен чӑтлӑхӗ чарӑнчӗ. Ӑна ҫӑра вӑрмана илсе кӗнӗ. Лӑсӑллӑ шултра йывӑҫсем, юмансемпе хурамасем ҫил вӗрнипе авӑнса лараҫҫӗ. Туратсем хӑвӑрт хускалаҫҫӗ. Ку вӑл, ӑшӑнас тесе, алӑсем енчен енне сулланнӑн туйӑнать. Хӑш-пӗр йывӑҫсем юр пуснипе йӑтӑнса анчӗҫ те шӑнса ларнӑ йывӑҫ вуллипе хуҫӑлса анчӗҫ. Манӑн вӗсем тӑрӑх е вӗсен айӗнче утса пынинчен ытларах упаленсе пымалла пулчӗ.
  
  
  Ҫӗрпе танлаштарса юр ҫунӑ пулин те, вӑл сӑрт ҫинче йывӑҫсем ларнине курчӗ. Ку сӑрт шӑпах юханшыв айлӑмалла аслати пек кӗмсӗртетсе анакан вырӑн умӗнче выртать. Унта анжелессен пысӑк ушкӑнӗ пулнӑ; тӗксӗм, авӑнчӑк формӑсем пӗр-пӗринпе ҫывӑх пулнӑ. Эпӗ унта йывӑҫ хӳттипе кайрӑм. Кунта ҫил вӑйсӑртарах, юр сахалтарах. Вӑл шыв хӗррине тухрӗ те йӗри-тавра тинкерсе пӑхрӗ. Ҫил лӑпланчӗ. Ку ҫула тӗрӗслеме май парать. Таврари юр лӑпкӑ та туслӑ курӑнать. Вӗрен ман аманнӑ хулпуҫҫи ҫине йывӑррӑн пусать. Эпӗ ӑна хаваслансах тепӗр хулпуҫҫи урлӑ уртса янӑ пулӑттӑм, анчах манӑн сылтӑм алла пӑшалпа пеме ирӗклӗ тытмалла пулчӗ.
  
  
  Ӑна, сивӗпе ҫӑралса ларнӑ ҫуран хӑтарас тесе, темиҫе хутчен автомат пистолет зелокне туртрӗ. Ӑна, юпа пек хытса, шаль кӗтсе тӑчӗ. Ӑна ҫывӑхра кам та пулин пур-и тесе итлесчӗ. Ниҫта та пурнӑҫ палли ҫук.
  
  
  Юханшыв, пире ee тенӗ пек, пӑрпа юр айӗнче канализаци труби пек юхать. Вӑл хӗлле шӑнса вилесси пирки иккӗленчӗ. Ҫил-тӑвӑл тымарӗпех тӑпӑлтарса кӑларнӑ йывӑҫсемпе тӗмсем чул хысакӗсем варринче ҫирӗпленсе ларнӑ. Йывӑҫсем пӗр ҫырантан тепӗр ҫырана ҫити тӑсӑлакан тӳрккес пӗве туса хучӗҫ.
  
  
  Вӑл сылтӑмалла, тарӑнах мар хушӑк урлӑ, чул ту патнелле кайрӗ. Шывсикки тавра, юханшыв айлӑма юхса кӗнӗ тӗлте, пысӑк чӑрӑш йӑванса кайрӗ. Вӑл ҫурри ҫыран хӗрринче,ҫурри шывра. Аялти турачӗсем юр айӗнче тарӑн, анчах тымарӗсем халӗ те чӗрӗ-ха. Ку йывӑҫа нумай пулмасть тымарӗпех тӑпӑлтарса кӑларнине пӗлтерет.
  
  
  Вӑл кунта чарӑнса тӑчӗ. Ӑна пӗр юхӑм кантрапа йывӑҫ ҫумне кӑкарнӑ. Ӑна пилӗк тавра тепӗр ҫиппе ҫавӑрса ҫыхрӗ. Шӑнса ларнӑ юханшыв урлӑ каҫса, шывсикки патнелле ҫул тытрӑм. Пӑр тӑрӑх утма ҫӑмӑлтарах пулнӑ пулӗччӗ, анчах эпӗ ӑна тупас темерӗм. Манӑн план ансат пулчӗ. Кантра тӑршшӗпе усӑ курнӑ вӑхӑт тӗлне Вӑл Шывсикки патне ҫывӑхах ҫитнӗ пулӗччӗ, Лайӑх пытарса хунӑ Тамара гранатине сарса пысӑк пӗвене ишсе антарнӑ пулӗччӗ. Халь ҫеҫ пӑрланнӑ пӑр пӗтӗмпех татӑлас ҫук тесе шутланӑ вӑл. Пӑр ҫурӑлса кайнӑ пулсан, ҫак пухӑннӑ халӑх резервуар таврашӗнчи шыв пек аялалла юхса аннӑ пулӗччӗ. Пуленси аялта, айлӑмра. Халӑх ҫухалчӗ. Хулара ҫӗр ҫыннисемпе передатчик ҫеҫ юлнӑ.
  
  
  Ку хӑрушӑ мар. Эпӗ йывӑҫсен хӳтлӗхне ҫитиччен Граната ҫурӑлса кайма пултарать. Юрпа пӑр стени ҫыран хӗррипе урнӑ пек шунӑ пулӗччӗ. Результачӗ шуса аннӑ пекех вилӗмлӗ пулнӑ пулӗччӗ. Эпӗ вара ҫав шыв авӑрне ҫавӑрса илме ирӗк памарӑм. Зажигалкӑран иртмелли шухӑш-кӑмӑлсем ҫинчен вӑл нимӗн те пӗлмен. Вӗрен манӑн пӗртен-пӗр шанчӑк.
  
  
  Пӗве патне ҫитме тата вунпилӗк метр, тата вунӑ метр юлчӗ. Вӑл mimmo туратсемпе чулсем хушшипе пынӑ. "Мандарин бомби" унӑн хӑрах аллинче, автомат пистолет — тепринче. Мана сасӑсем илтӗннӗ пек туйӑнчӗ, анчах нимӗн те курӑнмарӗ. Нумайлӑха мар. Вӑл упаленсе пырать, манӑн тӗллев те, манӑн ӳт-пӗвӗм те ҫав тери лутраччӗ. Вӑл чул хысакӗ патне ҫитнӗпе пӗрех, анчах ҫав вӑхӑтра каллех сасӑсем илтӗнсе кайрӗҫ. Ку хутӗнче йӑнӑш пулман! Чӑрӑш вӑрманӗ витӗр темӗнле арҫынсем иртсе кайрӗҫ. Вӗсем шыв хӗрринелле утрӗҫ. Ih сасӑсем юр витӗр янӑраҫҫӗ. Вӗсем мӗн ҫинчен калаҫнине вӑл уҫҫӑнах илтрӗ. «...кунта йӗрсем, вӑл каланӑ тӑрӑх, мана темле тӗлӗнмелле япала курнӑ пек туйӑнчӗҫ. Вӑл инҫе пулма пултараймасть.
  
  
  Манран iso метрта пӗрене татӑкӗ кӑнтарса тӑрать. Вӑл пӑр ҫинчи хӳтлӗхе чӑмрӗ те чӑштӑртатакан туратсем хушшине кӗрсе тӑчӗ. Мана хӑвалакансем илтрӗҫ пулмалла. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ, вырӑс пистолетне ман алӑра пеме хатӗр. Ӑна испанилле кӑшкӑракан тепӗр сасӑ илтрӗ. Мир . Сасӑлав кантра. Вӑл шыв урлӑ каҫать.
  
  
  Ӑна вӑл вилӗ туратсем витӗр пӑхса илчӗ. Ӑна шыв хӗрринче чарӑнса тӑракан тӑватӑ кӗлетке уйӑрса илчӗ. Арҫынсем ҫинче хӑйне турӑ ҫуртӗнче курнӑ эмблемӑллӑ форма пулнӑ. Перчеткеллӗ Ih чышкисем пӑр ҫине тинкерсе пӑхнӑ чух винтовкӑсенчен ҫакланаҫҫӗ. Ҫӑмӑл ҫил вӗрет, унӑн ih форми ӳт ҫумне ҫыпҫӑнать. "Санӑн йӑмӑку пекех сивӗ", — терӗ виҫҫӗмӗшӗ кулса. "Салам!"- тесе пуҫларӗ иккӗмӗш арҫын килӗшӳсӗр аллипе сулса. — Вӗрен ил, Хосе. Курӑпӑр, лайӑх пулӑҫӑ-и эсӗ?
  
  
  Ӑна пилӗк тавра кантра явса ҫыхнӑ та салтса янӑ. Ӑна отель тӑватӑ каччӑ ҫине виҫӗ хутчен пеме юрамасть. Кантрине пӑрахса, вӑл пӑр ҫинче мӗнле авкаланнине пӑхса тӑчӗ. Тамара бомби пӑрахнӑ сулахай аллине вӑл ним шухӑшламасӑрах ҫӗклерӗ. Сасартӑк ман ҫамка ҫине банк тумламӗсем тапса тухрӗҫ. Вӑл граната ҫине шанмасӑртарах пӑхрӗ. Ӑна ӑнсӑртран виҫӗ чӗрӗк ҫул ҫинче зажигалка трубкине хуҫса пӑрахнӑ. Ку вӑл хӳтлӗхе чӑмнӑ чухне пулнӑ пулӗ. Виҫӗ чӗрӗк мӗн? Снаряда сирпӗнтерсе янӑ та кирек хӑш самантра та ҫурӑлса кайма пултарнӑ — анчах хӑҫан? Вӑл ӳкнӗ йывӑҫ хыҫне ларчӗ те, граната ҫурӑлмӗ-ши тесе, мана тӳрех куҫран пӑхрӗ. Сасартӑк ӑна: "ой, тусӑмсем ! Омбра йӗрӗпе. Унта, шыв хӗрринче, такам ларать!
  
  
  Тӑватӑ арҫын уҫҫӑнах ман паталла утрӗҫ. Пӗри, йӗрсене пӗлес тесе, пуҫне усрӗ. Вӗсем пурте пӑшалӗсене алла тытнӑ, пеме хатӗр. Ӑна Тамара лидерӑн "тӑваттӑ" пистолетне асӑрханса тунӑ. Пӗрре персе янӑ чух вӑл ҫирӗм ярдра ҫеҫ пулнӑ. Ӑна арҫын пурнӑҫран ярса тытса чӗркуҫленсе ларнине куртӑм. Турат юппинче мандарин бомби хӑварчӗ. Юлнӑ троица тӑрӑх пӗри шуса кайрӗ те пӑр ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ. Тепӗр иккӗшӗ ҫавӑнтах пеме тытӑнчӗҫ. Пульӑсем юр куписемпе пӑр катӑкӗсен куписене хӑвалаҫҫӗ, вӗсем мана питрен ыраттараҫҫӗ. Ӑна темиҫе секунд хушши кӗтмен ҫӗртен пулса иртнӗ ӗҫшӗн тавтапуҫ выляса илчӗ. Вара ҫак ачасем лайӑхрах тӗллӗҫ. Вӑл ih прицелпа пӗрех. Вӗсем йӑнӑшма пултарайман.
  
  
  Граната ҫурӑлса кайсан, секундсем пӗтӗмпех иртсе кайрӗҫ. Взрыв мана ҫурӑмран тимӗр чышкӑ пек пырса ҫапрӗ. Ӑна, взрыв хытӑ пӗвене ҫурса пӑрахсан, ура айӗнче пӑр чӗтренине туйса илтӗм. Вӑл сывлӑшра вӗҫсе иртрӗ, каллех аялалла анса шуса кайрӗ. Ман ҫине пӑр, юр, йывӑҫ тавра ҫумӑр тӑкӑнчӗ. Аслати кӗмсӗртетме чарӑнсан, вӑл ытти арҫынсем кӑшкӑрашнине илтрӗ... унтан пӑр хӑрушшӑн кӗмсӗртетсе ҫурӑлма пуҫларӗ. Пӑр айӗнчи сивӗ шыв шӑнма ӗлкӗреймен-ха. Халӗ вӑл кратер хӗррипе хӑвӑрт юхма пуҫларӗ. Йывӑр пуснипе пӑр йынӑшать, чӗтрет; вӑл хуҫӑлма пуҫларӗ. Пысӑк шӑтӑксем курӑнма пуҫларӗҫ. Пӑрлӑ масса текех чӑтса тӑраймарӗ, вӑрман юлашкийӗсемпе пӗрле хула тӑрринчи шӑннӑ пысӑк палтус пек шума пуҫларӗ.
  
  
  Ӑна тӑма хӑтланчӗ. Пӑр ҫӳлелле те, аялалла та ташлать. Вӑл каллех чӗркуҫленсе ларчӗ. Вӑл ҫыран хӗррине ҫитме темиҫе метр та каяймарӗ. Вӑл хӑйне йӗрлекенсем ҫине чалӑшшӑн пӑхса илчӗ. Ӑна персе ӳкернӗ ҫын ҫухалчӗ. Эпӗ мӗн курни пурте алӑсем пулнӑ, вӗсем тем тума та хатӗр пулнӑ. Вӑл пӑр хушӑкне анса кайрӗ. Ыттисем шӑваҫҫӗ те кӑшкӑраҫҫӗ. Ӑна йывӑҫ турачӗсенчен ҫакланнисӗр пуҫне урӑх нимӗн те тума пултарайман. Ирӗке кӑларнӑ юханшыв вунӑ футлӑ шӑтӑк витӗр хаяррӑн тапса тухрӗ. Икӗ ҫыранне те вӑйлӑ шыв юхӑмӗ хупласа илнӗ. Ҫӗр ҫинчи ҫынсенчен пӗри ҫак кӗрлесе тӑракан фонтан тавра тухма хӑтланчӗ. Пӑр парӑнчӗ. Пӗр сасӑ ҫеҫ илтӗнчӗ, шавласа юхакан шыв ӑна ҫӑтса ячӗ. Чӗрӗ юлнӑ икӗ арҫын вилӗмпе куҫа-куҫӑн тӑнӑ пек уласа йӗреҫҫӗ. Ним тума та ҫук. Эпир пӗр чарӑнмасӑр чул хысакӗ патнелле шӑватпӑр. Пӑр катӑкӗсем, йывӑҫ юлашкисем пире пур енчен те ҫупӑрлаҫҫӗ.
  
  
  Шывсикки тӑрри тем пысӑкӑш шыв авӑрне аса илтерет. Пурте ҫавраҫил варринелле ҫаврӑнаҫҫӗ те тӑсӑлаҫҫӗ. Мана ун ӑшне хӑрушшӑн пӑкӑртатакан сасӑ туртса кӗртрӗ. Унтан вӑл ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл манӑн шыва путас ӗҫе вӑрахлатма пултаракан мӗнпур япаласем патнелле туртӑнать. Ӑна, пӗренерен ярса тытса, каллех ҫухатрӗ, анчах каллех ярса тытрӗ. Нумай туратсене татнӑ е йывӑҫ ҫумнех хуҫнӑ. Анчах эпӗ ӳкнине ҫемҫетме туратсемпе йӗпсем ҫителӗклӗ пулнӑ-ха. Шӑв-шав хытӑрах илтӗнет. Пиншер пӑс хуранӗсен предохранитель клапанӗсем, ытлашши пӑс кӑларса ярас тесе, сасартӑк уҫӑлнӑ пек туйӑнать. Вутӑ Шаршанӗ варрине юрпа пӑр капланса тулчӗҫ. Пӗтӗм хула пӑрланса ларнӑ, вӑл ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарнӑ та аялалла ӳкнӗ. Вӑл, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман ура айӗнчи йывӑҫ вулли ӑшне кӗнӗ чух ҫав шыв авӑрӗн варринче пулнӑ.
  
  
  Вӑл чарӑлса кайнӑ куҫӗсемпе арҫынсен ушкӑнӗ ҫине пӑхать. Вӗсене хула йӗри-тавра хӑваласа янӑ, тӳремлӗхре сапаланнӑ. Ҫав вӑхӑтра мана переҫҫӗ. Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те ура ҫине тӑрса кӗлтӑватӑп. Ӑна эпӗ ҫав тери хӑвӑрт утатӑп, вӗсем мана лекме пултараймӗҫ, тесе шаннӑччӗ. Анчах ытла хӑвӑртах та мар, мӗншӗн тесен ун чухне ӑна мӑйне хуҫнӑ пулӑттӑм. Ӑна вӗресе тӑракан шыв, чулсемпе йывӑҫсен авӑрне лекнӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, ман хӑлха тӗлӗнчех саплӑк туратне ҫатлаттарчӗ. Тата тепӗр куҫне чарса пӑрахни эпир иртсе кайнӑ mimmo хум ҫинчен сирпӗнсе анчӗ. Ку мана хӑратса пӑрахрӗ. Унтан шыв айлӑм тӗпне тупӑ етрипе пырса ҫапрӗ. Мана ураран ӳкерчӗ те таҫта ывӑтрӗ. Ман ӑша куҫа курӑнман япаласем тирӗнчӗҫ. Вӑл ман куҫ умӗнчех хуралса кайичченех мана пӑрлӑ шыв хумӗсем ҫӑтса ячӗҫ.
  
  
  Вӑйлӑ юхӑм мана мӗн пулса иртнине ӑнланса иличчен ҫиеле кӑларчӗ. Ҫурма ҫулта вӑл лапчӑнса пӗтнӗ, пӗтӗмӗшпе тенӗ пекех ишӗлсе аннӑ ял витӗр ҫиеле тухрӗ. Мана шыв тӑпӑлтарса кӑларчӗ те, ҫӗвӗҫӗ тата темле шуйттан пӗлет. Ӑна ишме хӑтланчӗ. Ҫурӑмран пырса ҫапнипе эпӗ ӳкрӗм. Эпӗ нимӗнле прогресс та тӑваймарӑм. Ҫавӑнпа та вӑл, пуҫне шыв ҫинче тытса, пӗр вырӑнтах тӑрать. Вӑл ман юн ҫаврӑнӑшне те ҫавӑн пекех хавхалантарасса шанчӗ. Вӑл ҫурҫӗрти Пӑрлӑ океанра пулнӑ пек туйӑнать. Кирек мӗнле пулсан та, эпӗ чӗрӗлсе тӑрас шанчӑк кӑшт ҫӳлерех пулнӑ! Ман хыҫран тата тепӗр пӑшал персе ячӗҫ. Унтан вӑл чиркӳ Пуленккийӗ пулнӑ вырӑна ниепле те ҫитме ҫук.
  
  
  Юханшыв урса кайсах юхать. Манӑн юн тымарӗсенче юн хытса ларчӗ. Манӑн нервӑсем пӗлми пулчӗҫ. Ӑна урӑх нимӗн те туймарӗ. Тӑхлан гантелӗсене ман ал-урасем ҫумне ҫыпӑҫтарса хунӑ пек туйӑнать. Вӑл шыва путрӗ, ҫиеле тухрӗ те каллех путма пуҫларӗ.
  
  
  "Ник! Ник, тӑхта...
  
  
  Сасӑ тӗтре тавра, таҫтан инҫетрен илтӗнет. Вӑл чӗтрекен аллипе сулчӗ. Вӑйлӑ алӑ манӑн алӑсене пӑчӑртарӗ. Ӑна турткаласа пулӑшасшӑн пулчӗ. Ӑна шыв юхӑмӗпе кӗрешнӗ. Вӑл парӑнасшӑн кӗрешрӗ. Унӑн ҫав тери ҫывӑрас, тӗнчери чи пысӑк шыв кравачӗ ӑшне кӗрсе выртас килчӗ. Анчах алӑ парӑнмарӗ, мана ҫаплах туртрӗ. Юлашкинчен вӑл ҫирӗп ҫӗре туйса илчӗ. Мана малтанхи пекех сӗтӗреҫҫӗ. Юханшыв манӑн пӗҫӗсем, чӗркуҫҫисем, кимӗсем тавра ҫаврӑнса кайрӗ... вара вӑл вӗҫсе тухрӗ! Ӑна темиҫе утӑм ярса пусрӗ те тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  "Ник. мухтав турра."Эпӗ унӑн сассинче чӗтренине илтрӗм. Тамарӑн куҫӗсем шывланчӗҫ. — Турра шӗкӗр, эсӗ ҫыран хӗрринех ишсе ҫитрӗн, сана ярса илме те пултарать. Санпа пурте йӗркеллӗ-и?
  
  
  "Нимех те мар."Манӑн сасӑ хуҫӑлчӗ. Вӑл ӗшенчӗклӗн пуҫне пӑркаларӗ те пирӗн ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Хӗрарӑм саншӑн тӑрӑшни кӑмӑллӑ", - шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  Тамара "Цесснине" таврӑннӑ каҫ пулчӗ. Тӳпере ҫӑлтӑрсем ҫук. Кӗтмен ҫӗртен юр ҫӑвакан ҫумӑр йывӑҫсене хупласа лартрӗ, шурӑ пирпе витӗннӗ ҫӗре хупласа хучӗ. Сивӗ. Кашни сывламассеренех ыраттарать. Манӑн куҫ харшисемпе сухалӑма пас хупласа илчӗ.
  
  
  Тегусигальпа гондурас столицин центрӗ тӗлӗнче тӗтреллӗ сарӑ ҫутӑ ярӑмӗ тӑнине курсан, эпир тӗлӗнсех кайрӑмӑр. Апла пулсан, пирӗн шухӑш тӗрӗс пулнӑ. Хула килсӗр-ҫуртсӑр, унта кӗрсе ларнӑ управление ӑшӑ та ҫурт пачӗ. Ун патнелле каякан аэропортсемпе ҫулсем унчченхи пекех ҫынсӑр. Эпир хулана кайма май пуррине кӗскен кӑна пӑхса тухрӑмӑр. Анчах кивӗ аргументсем каллех татӑклӑ пулчӗҫ. Кирлӗ авторитетсене шырама эпир ытла та нумай вӑхӑт сая янӑ пулӑттӑмӑр. Вӗсем пире шансан, ih пулӑшу иккӗленӳллӗ пулать, вӗсем пире шанмасан, эпир выляса яратпӑр. Кун ҫумне тата хӑшпӗрисем ҫӗрпе пӗрле ӗҫлеме тата правительствӑна хирӗҫ вӑрттӑн ӗҫлеме пултарас хӑрушлӑх хушӑннӑ. Тӗрӗс даннӑйсем пулман пулсан, эпир хемӑпа мӗн пулса иртнине нихҫан та пӗлеймен пулӑттӑмӑр.
  
  
  — Вутӑ Шаршанӗнче мӗн пулса иртнине пирӗн мӗнле ӑнлантарса памалла? Тамара пуҫне пӑркаларӗ. "Ник, ку вӑл ӑна тахҫан курнӑ чи тискер трюк пулнӑ. Эпӗ лайӑхрах пӗлмен пулсан, сан пӗр бутылка эрех пулнӑ тесе тупа тунӑ пулӑттӑм.
  
  
  "Ӑна халь пӗр пытармасӑр каласа парасчӗ, - терӗм эпӗ, тулхӑра-тулхӑра. "Сӑмах майӗн каласан, пирӗн пӗчӗк ресурссемпе ҫак установкӑна лайӑхрах пӗтерес шухӑш пулнӑ-и сирӗн?"
  
  
  "Ну... ҫук, тӑруках мар, анчах эпӗ ҫапах та шухӑшлатӑп..."
  
  
  "Тунтикун ирхине директортан хӑсас килет!"
  
  
  "Мӗн каласшӑн эсӗ кунпа, Ник?
  
  
  "Ман ҫакна. Астӑвӑр, пӗр передатчик ҫеҫ пӗтнӗ. Тата икӗ ҫын малта. Пирӗн вара "ҫакна пӗтӗмӗшле кӑткӑслӑхра виҫӗ пуля тата, паллах, сирӗн сигаретӑрсемпе тумалла".
  
  
  — Ҫук, ку тӗрӗс мар! - терӗ вӑл ҫиленсе. "Манӑн сигаретсемпе пурте йӗркеллӗ".
  
  
  "Упана Нимӗн Те Йӗпетейместчӗ", - терӗм эпӗ, - Сигарета чӗртсе ярам-И?
  
  
  — Апла мар, - кулса ячӗ вӑл. "Кам Вӑл Упа Йӗпе?"
  
  
  "Ҫакна ӑнлантарса пама вӑхӑт ытла та нумай кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ. Сӑмах майӗн каласан, унӑн сигаретне халех сирӗн эрех сыпкӑмӗпе уҫнӑ пулӗччӗ. Анчах манӑн ылттӑн мундштуклӑ марка ҫеҫ.
  
  
  "Ылтӑн мундштук! Малалла, малалла кала. Мӗн тума кирлӗ вӑл?
  
  
  "Ку манӑн Т-зонӑшӑн ".
  
  
  "Т-зона-и ?»
  
  
  "Пурне Те Пултаракан Турӑ! Тамара, Сире Ульяновски проспектра академире нимӗне те вӗрентмеҫҫӗ-и? Манхэттенпе эсӗ вунпилӗк минут та тӑсаймастӑн.
  
  
  "Пире Т-зонӑсем ҫинчен вӗрентмеҫҫӗ . Кунсӑр пуҫне, ку килӗшӳсӗр янӑрать.
  
  
  Ку ун пек мар тесе калама чӗлхе-ҫӑвар та ҫаврӑнмарӗ. Унтан вӑл темиҫе эрне каярах курнӑ сутӑннӑ фильма аса илчӗ. Вӑл тӗрӗс те пулма пултарать. Вӑл пырне тасатрӗ те: "Печени Пар-ха мана", - тесе мӑкӑртатса илчӗ.
  
  
  Вӑл мана печени пачӗ. Вӗсем тавра пӗр печени, чӑкӑт тата арахис, вӗсене суту-илӳ автомачӗсенче тупма пулать. Ку вӑл эпир пушӑ аэропортра тупма пултарнӑ ҫимелли япала пулчӗ, май килнӗ таран эпир автомата хуҫрӑмӑр та хамӑрпа пӗрле вуникӗ пачка илсе кайрӑмӑр. Кӳршӗри суту-илӳ автоматӗнчи пӗчӗк шоколадсем, ih тӑм илтернӗ хыҫҫӑн та, килӗшӳсӗр пулнӑ. Унтан пирӗн рейда "Цессны"бакӗсем вырнаҫтарса лартрӗҫ. Тамара самолет ҫине пушӑ татьянӑна, ҫилтен аяккарах, чикрӗ.
  
  
  Эпир унта пулнӑ-ха. Эпир цесснӑра пулнӑ. Двигателе хусахла ӗҫлеттереҫҫӗ, ӑшӑтассине вара, пире шӑнтас тесе, пӗтӗм вӑйпа ӗҫлеттереҫҫӗ. Эпир ҫав бисквитсене чӑмларӑмӑр. Ман ҫийӗмре Тамара пальто типнӗ вӑхӑтра. Йӗмпе нуски ман ҫумма пӑр катӑкӗ пек ҫыпҫӑнса ларнӑ. Эпир ҫуртсене ухтартӑмӑр, утиял е типӗ тумтир ыйтрӑмӑр. Усси ҫук. Аэропорта эвакуациленӗ чухне усӑллӑ япаласене пурне те хӑйпе пӗрле илнӗ пулмалла. Ӑна вӑл Прибор панелӗн ҫемҫе симӗс ҫутинче Тамара ҫине пӑхса илчӗ. Малалла вара ҫирӗплӗх, чӑтӑмлӑх, паттӑрлӑх тӗлӗнтерчӗ. Вӑл кӗрешет, вӑрҫать, мана "лендроверта" чӗртме пулӑшать . Ҫӗр халӗ пушанса юлнӑ Вутсыппинче вырнаҫтарнӑ чӗрӗ юлнӑ темиҫе йӗкӗтрен пӑрӑнсан, вӑл халтан каяс патнех ҫитрӗ. Вӑл ӑнӑҫлӑ пулчӗ. Каялла таврӑннӑ чух вӑл ҫул тӑршшӗпех руль тытса пычӗ. Эпир унӑн йӗпеннӗ тумтирне хывса ҫара купарча ҫинче шӑнса лармалла-и е унта юлмалла-и, е сӑпайлӑн пӑр катӑкӗ пулса тӑмалла-и, тесе тавлашрӑмӑр. Юлашкинчен эпир компромисса ҫитрӗмӗр. Ӑна пальтопа кӗпине хыврӗ те пальто тӑхӑнчӗ. Ытти пӗтӗмпех типмелле.
  
  
  Халь ӗнтӗ, тинех лӑпкӑнах канма пултарсан, Тамара та хӑйӗн вӑйӗ пӗтни паллӑ пулчӗ. Вӑл икӗ кун та икӗ каҫ чупнӑ. Унӑн сӑн-пичӗ те, кӗлетки те ывӑннине палӑртаҫҫӗ. Мана хаклисенчен лайӑхрах марччӗ. Тамара чӗркуҫҫийӗ ҫинчи тӗпренчӗксене шӑлса илчӗ те пӳрнисене ҫуласа илчӗ.
  
  
  "Аван. Ӑҫта каймалла халь? Пунтаренас, Коста-Рика?
  
  
  "Ҫук."- Эпӗ пуҫа сулласа илтӗм.
  
  
  "Анчах Ник, панама кӑнтӑрарах! Эсир шухӑшламастӑр...
  
  
  — Ҫапла, Малтан Эпир Пунтаренаса каятпӑр, — терӗм эпӗ, ӑна хирӗҫлесе, — анчах халӗ мар ... Пӑх-ха Ху ҫине, Тамара. Эсӗ вилес пек ывӑннӑ. Вӑл самолета сан вырӑнӑнта тытса пыма пултарнӑ пулӗччӗ, анчах мана хаклисем мар. Кун пек ҫанталӑкра сывлӑшра юлма ҫав тери йывӑр пулнӑ пулӗччӗ. Пирӗн кӑштах канас пулать.
  
  
  — Анчах ку тӗлӗшпе пирӗн вӑхӑт ҫук.
  
  
  — Апла пулсан, пирӗн ӑна валли вӑхӑт тупмалла пулать, - терӗм эпӗ ҫирӗппӗн, вӑл ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ те ассӑн сывласа ячӗ. "Эсӗ, Яланхи пекех, Тӗрӗс калатӑн. Темиҫе сехет хушши мачча тухмалли вырӑн пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Cessna 150-мӗш свода валли уйӑрман. Тамара ман валли тата тепӗр сюрприз хатӗрлерӗ. Вӗсен ларкӑчсем пур, вӗсем ҫак кунсенче автомобильсенче тӗл пулаҫҫӗ. Каялла купаласа хунӑ кроватьсем кӑнттамрах, анчах вӗсем ҫинче ҫывӑрма пулать. Списокра ФАУ оборудованийӗсем туман, Анчах Тамара АПШ хӑрушсӑрлӑхӗн стандарчӗсемшӗн ытлашши тӑрӑшман. Ҫак самантра маншӑн та пурпӗрех пулчӗ. Эпир, кашни хӑйӗн кресли ҫинче, пӗр-пӗринчен сакӑр дюйма яхӑн тӑсӑлса выртрӑмӑр. Эпир пӗр хушӑ ним чӗнмесӗр пӗр-пӗрин ҫине пӑхса выртрӑмӑр. Шӑплӑх пусӑрӑнтарчӗ.
  
  
  "Эпир двигателе ҫӗрӗпех ахаль хӑварма пултараймастпӑр", - пуҫларӗ вӑл.
  
  
  "Ҫук.'
  
  
  "Кунта ӑшӑтмасӑр питӗ сивӗ пулмалла".
  
  
  Шӑплӑхӑн тепӗр минучӗ. Атмосфера калама ҫук ӗмӗтсемпе, илӗртӳллӗ шухӑшсемпе тулса ларнӑ. "Эпир сирӗн пальтона уйӑрма пултаратпӑр, вара эпир шӑнса вилместпӗр", - терӗ ӑна юлашкинчен.
  
  
  Ҫапла, вӑл килӗшрӗ. Вӑл тӑчӗ те лампине сӳнтерчӗ. Двигатель темиҫе хутчен ӳсӗрсе илчӗ, унтан шӑпланчӗ. Пире сасартӑк шӑплӑх ҫавӑрса илчӗ. Тамара иккӗленсе тӑчӗ... Вӑл манпа юнашар, ансӑр ларкӑч ҫине, ерипен кровать ларать. Ман еннелле ҫаврӑнса, вӑл пӗтӗм пӗвӗпе тӑсӑлса тӑчӗ. Вӑл пальто тӳмисене вӗҫертсе ячӗ те пире унпа чӗркесе лартрӗ. Вӑл унӑн ӳтне хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ. Вӑл хӑй тӗллӗнех ман ҫумма тӗршӗнсен, унӑн ҫаврака та ҫӳллӗ кӑкӑрӗсем ман ҫара кӑкӑрӗ ҫинче шӑнса ларнӑ панулмисем пек туйӑнаҫҫӗ. Пирӗн пӗҫӗсем перӗнчӗҫ. Унӑн ҫан-ҫурӑмӗ сӑрӑлтатса илчӗ. Ку вӑл сивӗрен мар.
  
  
  Ӑна хӑратасшӑн та мар, ыраттарасшӑн та мар. Вӑл мана ытти нумай ӗҫ тума кирлӗ. Сасартӑк унӑн еркӗнӗ пулма ытла та хӑрушӑ пулнӑ. Анчах эпӗ хамӑн алӑсене урӑх тӗрӗслесе тӑма пултараймарӑм. Унӑн ҫинҫе пилӗкӗпе ҫӑм свитерӗ айӗнче вӗсем тытса чармалла мар вӑраххӑн шӑваҫҫӗ. Манӑн пӳрнесем унӑн туртӑнса тӑракан лаптак хырӑмӗ тӑрӑх ачашшӑн шуса кайрӗҫ. Ӑна эпӗ сӗртӗннипе вӑл чӗтренине туйрӑм. Манӑн ӳт-пӳ тӑрӑх вӗри, пӑчӑртакан тусан сарӑлчӗ. Манӑн алӑ унӑн бархат пек ӳтне ачашларӗ; шырамалла, шанмалла. Унтан ӑна вӑл чикелентерекен пульсаци, тӗтреллӗ, анчах нумай пӗлтерӗшлӗ ревматизм пулнине туйса илчӗ.
  
  
  Эпир пӗр-пӗрне чуптуса илтӗмӗр. Малтан ӳркевлӗн те йӗкӗлтесе. Унтан вӑйлӑрах. Тамарӑра хӗрӳ туйӑм хыпса илнӗ пек пулчӗ. Ee ӳт-пӗвӗм ман алӑра хумлӑн-хумлӑн чӗтрет. Ee ҫӑварӗ йӳҫӗ ҫимӗҫ евӗрлӗ. Вӑл чӗтреме пуҫларӗ, унӑн ытамне пула пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе туртӑнчӗ. Юлашкинчен вӑл ирӗке тухрӗ. Вӑл кулса ячӗ. Мӑнкӑмӑллӑ, мӑнкӑмӑллӑ кулӑ ман кӑмӑлтан кулнӑ пек пулчӗ. Анчах вӑл мӗн те пулин кулнӑ пулсан та, ку унӑн манӑн мар, хӑйӗн ӗмӗчӗ пулнӑ. Унӑн куллинче тискерлӗх е вӑрттӑн сӑлтавсем ҫук.
  
  
  Вӑл ман алӑсене хирӗҫ тӑмарӗ. Тепӗр енчен, вӑл мана, эпир ҫаппа-ҫарамас выртичченех, ним чӗнмесӗр хӑваларӗ. Кабинӑра шӑрӑх та нӳрлӗ, ӑшӑтнипе ҫеҫ мар. Курткине хуллен те хуллен каялла ывӑтрӗ. Вӑл пирӗн ҫине пӑхрӗ, чӑнах та пирӗн ҫине, ҫул тӑршшӗпех пӑхрӗ. Унӑн ачаш та йӑлтӑркка ӳт-тирӗ, идеальнӑй кӑкӑрӗ, кӗрен ӗмкӗчлӗ ӗмкӗчӗсем, унӑн хӑвӑрт сывланӑ май ҫӗкленсе анакан кӑпӑш пурнӑҫӗ, унӑн ҫаврака та ҫемҫе пӗҫҫисем вӑрӑм та илемлӗ урисем пулса тӑраҫҫӗ. Манӑн куҫсем ӑна ҫиеҫҫӗ. Вӑл калама ҫук илемлӗ курӑнать. Вӑл мана ыталаса илес тесе аллисене тӑсрӗ. — Ҫук, Ҫук... - пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Эсӗ ҫав тери вӑйлӑ, чӑн-чӑн арҫын. Сасӑлав, кӗҫӗрхи пекех, сасӑ, эпӗ ӑна сана панӑ пек. Нимӗнле ултав та, нимӗнле ултав та ҫук. Россия Та, Америка та мар. Арҫынпа хӗрарӑм пӗрле... Эпӗ пӗр кӑкӑрне, унтан теприне ачашшӑн чуптуса илтӗм. Вӑл шартах сикрӗ, мана ҫӳҫрен ярса тытрӗ те татах ҫулама пуҫларӗ. Манӑн алӑ унӑн ури хушшипе шуса кайрӗ, унтан пӗҫҫин шалти ҫемҫе енӗпе ҫӳлелле хӑпарса кайрӗ. Унӑн пӗҫҫисем лӑштӑрах кайрӗҫ. Ee чӗркуҫҫийӗсем ик еннелле сарӑлчӗҫ, вӑл мана хӑй аллине илме сӗнчӗ.
  
  
  Вӑл пире пӗчӗк пукан ҫине ӳпӗнтерсе лартрӗ. Халӗ эпир урӑх ҫӗрте. Вӑл лутрарах. Унӑн чӗтрекен вӑрӑм ури пукан хӗрринчен пирӗн ӳтсене тытса усӑнса тӑрать. Вӑл аллине пирӗн ӳт-пӗвсем хушшине вӑраххӑн чикрӗ. Вӑл мана хӑйӗн нӳрлӗ те ӑшӑ ӳчӗ ҫумне ачашшӑн пӑчӑртарӗ. Пӗчӗк те вылянчӑк ҫаврашкасемпе вӑл авкаланма, авкаланма пуҫларӗ. Ee пӳрнесем мана антӑхса кайсах чӑмӑртарӗҫ.
  
  
  "Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа это это — вздохнула она, затаив дыхание. Вӑл мана пӗтӗмпех хӑй ӑшӗнче ҫӑтса янӑ пек туйӑнчӗ. Ee ӳт-пӗвӗ чалӑшса кайрӗ. Савӑннипе йынӑшса ярса, вӑл урисемпе тапкаланчӗ. Унӑн алли-урисем манӑн хускалми ӳт-пӗве ыталарӗҫ. Ман ҫурӑм тӑрӑх сивӗ чупса иртрӗ. Вӑл хӑйӗн ӳт-пӗвӗн пӗр пайӗ пулман пек, ӳт-пӗвӗ туртӑнса туртӑннине туйрӗ. Ӑна ҫапрӗ. Ҫак самантра унӑн пӗтӗм чунӗпе, пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе телейлӗ пулчӗ. Вӑл манӑн туртӑнакан пӗҫҫӗмсене урипе тата хытӑрах ярса тытрӗ. Ee хӗрӳллӗ пӳрнесем мана пӗр тикӗссӗн массӑлаҫҫӗ. Манӑн чӑтӑмсӑр экстаз пирӗн ӑша шала кӗрсе кайрӗ. Вӑл шартах сикрӗ. Ӑна урӑх тӗрӗслесе тӑма пултараймарӗ.
  
  
  Тамарӑн пӳрнисем ман ӳте тата тарӑнрах тирӗнчӗҫ. Ҫулать-ха, вӑл мана хӑйӗн шанчӑксӑррӑн туртӑнса тӑракан пӗҫҫисем хушшине хӗстерчӗ. Хӑйӗн хӗрӳлӗхӗ прилив хумӗ вӑйӗпе хыпса илсен, вӑл ман айра йынӑшса йынӑшрӗ. Пирӗн ӳт-пӗвсем чӗтреҫҫӗ. Ку нихҫан та пӗтес ҫук пек туйӑнать.
  
  
  Пурте пӗтсен, эпир, халтан кайнӑскерсем, тутӑскерсем, тата кӑштах выртрӑмӑр. Пирӗн ҫӑварсем хупӑнчӗҫ. Эпир сывлани тарӑн та йывӑр пулчӗ.
  
  
  "Ник", - пӑшӑлтатрӗ вӑл, эпир тарӑн ыйха путма пуҫласан.
  
  
  "Мммммм ...?'
  
  
  "Никам та, кам Вӑл упа?"
  
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  Коста-Рика та ытларах тусем ҫинче тӑрать. Вӗсенчен хӑш-пӗрисем ҫывӑракан вулкансем пулса тӑраҫҫӗ, хӑш чухне вӗсем виҫӗ пин метр ҫӳллӗшне те ҫитеҫҫӗ. Анчах халӗ айлӑмӑн чи аялти пайӗ теори тӗлӗшӗнчен ҫак ҫӳллӗшре пулнӑ. Сӑртсем ун ҫийӗн калама ҫук ҫӳлте ҫӗкленсе тӑраҫҫӗ. Ҫӗр полковник малтанах каласа хунӑ пекех, вӑйлӑ хир пӑсӑлнипе ҫанталӑк япӑхланчӗ. Халӗ ӗнтӗ, икӗ передатчике пӗтернӗ хыҫҫӑн, пӗве карлӑкӗсене хупнӑ. Тамарӑпа Гондурасра пурӑнса ирттернӗ ҫил-тӑман тӑвӑл пулса тӑчӗ.
  
  
  Ҫӗрле кӑнтӑралла вӗҫсе кайнӑ чухне аэропорта калама ҫук сивӗ ҫавӑрса илчӗ. Тамара Сарлака пӗкӗ пек Лӑпкӑ океан ҫийӗн ҫил-тӑвӑлран май килнӗ таран хӑтӑлас тесе вӗҫет. Анчах эпир шалалла, Пунтаренас еннелле пӑрӑнсан, куҫа шартарса яракан ҫил-тӑман тухнине куртӑмӑр. Ҫапах Та Тамара самолета ҫак кост-Рик хулинчен инҫех мар ҫаран ҫине чиперех антарса лартма пултарнӑ. Cessna ҫуначӗсем хулӑн пӑрпа витӗннӗ. Антиобледенительсем тӳсеймерӗҫ.
  
  
  Эпир унпа юнашар анса ларнӑ икӗ ранчо 1940 ҫулхи "Бьюик" ятлӑ тӑватӑ алӑклӑ седана тытса тӑрать. Автомобиле тимӗр пралукпа ҫирӗплетнӗ. Кайри ларкӑч чӗпписене вырӑн пачӗ. Фермера никарагуан укҫи питех килӗшмен, анчах пирӗн урӑх укҫа та пулман. Кун хакӗнчен вунӑ хут ытларах тӳлемелле пулни те пире питех килӗшмерӗ. Эпир фургон тавра автан хӑваласа ятӑмӑр та кайрӑмӑр.
  
  
  Гондурасӑн ҫӳллӗ сӑртӗпе Кост-Рикӑн ҫыран хӗрринчи районӗсем хушшинчи Контраст тӳрех палӑрнӑ. Унта,вӑрманта, ӳкнӗ юр ҫемҫе. Кунта ҫил никой заливӗн вӗҫӗ-хӗррисӗр анлӑшӗпе пӗр чӑрмавсӑр вӗрет . Тӳремлӗхсенчен юр вӗрет, айлӑмсенче е ҫуртсемпе йывӑҫсем хӳттинче пухӑнать. Ҫил пирӗн ҫине пур енчен те вӗрет. Кассӑн-кассӑн вӗрекен ҫил машинӑна ҫулӑн икӗ енӗпе те параллельпе иртекен дренаж канавӗсем ҫывӑхнерех хӑваласа кӗртет. Хӑш чухне эпир, хамӑра хирӗҫ хула тата юр пынӑ чух, пӗр вырӑнта тӑнӑ пекех тӑраттӑмӑр. Яланах ҫил юрпа хула пӑрланса ларнӑ, вӑл бетон пек хытӑ хупӑ пулса тӑнӑ. Эпир иртсе пынӑ чух вӑл чӗриклететчӗ. Тӳпе куҫа йӑмӑхтарса яракан шап-шурӑ, унӑн мӗлкисем те, мӗлтлетекен ҫутӑсем те туллиех. Тӗлӗнмелле, ҫакӑн пек вӑйлӑ сивӗ тата куҫа йӑмӑхтаракан илем пӗрлешме пултарать. Вӑл руль умӗнче кӗрешнӗ чухне ҫак икӗ самантӑн ҫыхӑнӑвӗ мана суккӑрлатрӗ. Вӑл пире ҫапакан йывӑҫ турачӗсемпе тӗмӗсене аран-аран курма пултаратчӗ. Машина пӗрин хыҫҫӑн тепри персе антарнӑ. Тамара кӑштах ӑшӑнас тесе ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  Юлашкинчен Эпир Пунтаренаса йӑпшӑнса кӗтӗмӗр. Ку Вӑл Лӑпкӑ океанри Коста-Рикӑн тӗп порчӗ. Хула сан-Хосе столицинчен 140 ҫухрӑмра вырнаҫнӑ. Ку хула яланах 30 000 ытла ҫынлӑ. Халӗ вӑл пушӑ масар пек туйӑнать. Никам та курӑнмасть. Tac-мӗш чаҫсем ҫакӑн пек хуласем тӑрӑх ҫӳрекен чӗрчунсем те пур. Гаваньре кивӗ круза лайнер тата тунец тытма темиҫе траулер якорь ҫинче тӑраҫҫӗ. Вӗсем пӑр ҫине шӑнса ларнӑ. Хула, юр, улакан ҫил карапсене лӳчӗркенӗ, мачтӑсене хуҫнӑ.
  
  
  Эпир чи пӗчӗк передачӑра малалла куҫса пытӑмӑр. Эпир Пурте Гаванӗн тепӗр енче Vacaciones туризм курорчӗн пӗр пайӗ пулнӑ пулӗ тесе шутланӑччӗ. Эпир шкипер кофине ҫитрӗмӗр. Мӑрье тавра тӗтӗм мӑкӑрланать, чӳречесенчен ытла та ҫап-ҫутӑ ҫунакан кӑмакари хӗрлӗ ҫулӑм ҫутатать. Вӑл чарӑнчӗ. Тамара ҫул ыйтса пӗлес тесе шала кӗчӗ. Вӑл таврӑнсан, вӑл палӑрмаллах шуралса кайрӗ. — Унта хӑрушӑ, Ник, - терӗ вӑл чӗтрекен сасӑпа. "Пӗтӗм район унта пулас. Хӗрарӑмсемпе ачасем кӑмака умӗнче чӗтреҫҫӗ. Арҫынсем ун тавра ним пулман пек пӑхса тӑраҫҫӗ. Вӗсем аптраса ӳкнӗ. Вӗсем ҫимесӗр тенӗ пекех хӑраса ӳкнӗ. Вӗсенчен пӗри мана: соборта, ҫын нумайрах ҫӗрте, пачах ҫимелли ҫук, терӗ. Вӗсем Вилеҫҫӗ, Ник. Пирӗн ҫак ҫип вӗҫне хурас пулать!
  
  
  Ӑна лӑплантармалла унӑн урисене ачашларӗ. "Эпир мӗн тума пултарнине пурне те тӑвӑпӑр. Залра пурте ӑҫта?
  
  
  Вӑл салхуллӑн пуҫне сулчӗ. "Унта ҫитсен мӗн тумалла-Ха Пирӗн, Ник? Пире мисс Мохада янӑ теме ҫук. Вӗсем нихҫан та шыва кӗмеҫҫӗ! Унтан та ытларах, отельте ҫӗр майлӑ ҫынсем пуррипе ҫуккине эпир пӗлместпӗр. Вӗсем унта пулма пултараҫҫӗ, анчах передатчик кирек ӑҫта та пытанма пултарать.
  
  
  "Пӗлетӗп эпӗ, Анчах Пирӗн, Тамара, Вутсыппинчи пек, мӗнрен те пулин пуҫламалла".
  
  
  Юлашкинчен эпир отельсемпе, барсемпе тата сувенир лавкисемпе анлӑ бульвара тухрӑмӑр. Туризм ӳснине пула юлашки пилӗк ҫул хушшинче вӗсем ҫумӑр хыҫҫӑн кӑмпа пек ӳссе кайнӑ. Vacaciones пурте чи пысӑк ҫуртсем тавра пухӑнса тӑнӑ. Ӑна ҫул хӗрринчен ҫурма ҫаврашка ҫул уйӑрса тӑрать. Ҫул ҫинчен вӑл пысӑк хромланӑ сӑмса пек курӑнать, балконӗсем те пур. Аялти икӗ хутне сарса хӗвел террасипе шӑнса ларнӑ бассейна хупӑрласа илнӗ. Пӗтӗм участока чул хӳме хупӑрласа илнӗ.
  
  
  Кӗмелли вырӑнтан вунпилӗк метрта ансӑр подъезда "Фиат"машинӑпа пӳлсе лартнӑ. Мӑрьерен тӗтӗм йӑсӑрланса тухрӗ. Ҫапла вара, двигатель ӗҫленӗ. Чӳречисене хупнӑ. Анчах вӑл чарӑнсан, водительпе юнашар алӑк уҫӑлчӗ те nah урамӗпе арҫын тухрӗ. Вӑл алӑка уҫӑ хӑварчӗ, пирӗн пата пымалла. Ун хыҫҫӑн руль тытса пыракан тепӗр ҫынна курчӗ. Иккӗшӗ те "бьюик"ҫине тӗлленӗ пистолет-пулемет тытнӑ. Ӑна пистолетне хуллен туртса кӑларчӗ те ларкӑч ҫине хӑйпе юнашар хучӗ. Пистолетне сылтӑм аллипе тытса, сулахай аллипе кантӑка антарчӗ. Вӑл сӑпайлӑ, май килнӗ таран вӑрӑмрах пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  - Сеньор? - ыйтрӗ арҫын шанчӑксӑррӑн.
  
  
  — Эсир хӑвӑр машинӑна куҫарса лартма пултарайман пулӑттӑр, - терӗм эпӗ. - Эпир отеле каясшӑн".
  
  
  "Отель тулли. Ҫӗнӗ хӑнасене урӑх кӗртмеҫҫӗ.
  
  
  — Эпир хӑнасем мар, - хӑвӑрт ответлерӗм эпӗ.
  
  
  "Ах, ҫук-и? Вара мӗн?'
  
  
  — Эпир чӗнтӗмӗр, - терӗ Тамара.
  
  
  — Бизнес, - хушса хутӑм эпӗ.
  
  
  Арҫын куҫне мӑчлаттарса илчӗ те нихҫанхинчен те сыхлануллӑрах курӑнчӗ. Эсир "ҫылӑхлӑ ҫынсемшӗн ҫылӑхсӑр"сӑмах тухса калакан артистсем-и?
  
  
  Тамарӑпа иксӗмӗр хӑвӑрт пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр. Вӑл мӗн ҫинчен каланине эпир ӑнланмарӑмӑр, анчах хӑвӑрт кӑна пуҫа султӑмӑр.
  
  
  — Паллах, - терӗм эпӗ. - эпир артистсем. Эсир пире иртсе кайма ирӗк паратӑр-и?
  
  
  Камсем вӗсем, Хуан? - кӑшкӑрса ячӗ "фиата"водителӗ.
  
  
  Юрлакансем, - шӑнкӑравланӑ Хуан. Унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. — Анчах вӗсем пӗрре те пӗр пек мар. Эпӗ шухӑшлатӑп ...'
  
  
  Ун сӑмахне пӳлчӗ. "Эпир юрлатпӑр, шӳтлетпӗр...»
  
  
  Мамӑк! - кулса илчӗ арҫын. "Лайӑхрах мӗн те пулин шухӑшласа кӑларма пулать".
  
  
  — Эпӗ ташлатӑп, - Терӗ Тамара хулӑн сасӑпа, Ун ҫине аялтан ҫӳлелле пӑхса. Эй, пӗр вӑхӑтрах кӑкӑрне каҫӑртса, малалла пӗшкӗнме май килчӗ. Ҫак тумтирпе вӑл сахал мар паттӑрла ӗҫ тунӑ. Охранникӑн пит-куҫӗ йӗрӗнсе кулни хӗвел ҫинчи юр пек ҫухалчӗ.
  
  
  -- Буэно ! Капла авантарах!'
  
  
  — Ҫапла, амиго, — пӳлчӗ ӑна фанданго сеньоритӑна, "Фандангона"Вакласа Тӑкиччен малтан. Тӗнче ячӗпе экзотикӑлла ташӑҫӑ. Эсӗ ӑна курсан...
  
  
  "Ӑна" тенӗ арҫын. Вӑл винтовкине антарчӗ те каялла "фиат"патнелле утрӗ.
  
  
  — Кӑмӑлсӑр ача, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, вӑл машина ҫине кӗрсен.
  
  
  Вӑл алӑка уҫӑ хӑварчӗ те пире тимлӗн сӑнаса тӑчӗ. Вӑл прибор хӑми ҫинчен рацие илчӗ те темиҫе сӑмах каларӗ. Пӗр минутлӑха чарӑнса тӑчӗ. Унтан ревматизм килчӗ. Ку лайӑх янӑрамалла пулнӑ. Арҫын водитель еннелле пуҫне сулчӗ те, "фиат" каялла кайрӗ.
  
  
  — Пӗрремӗш чӑрмава ҫӗнтертӗмӗр, - терӗм эпӗ, ун патӗнчен иртсе кайсан. "Передатчик кунта, отельре".
  
  
  — Мӗншӗн тесен хурал пур?
  
  
  — Ҫапла, тата гостиницӑра светтуйсем ҫуннӑран. Ку вӗсен хӑйсен генераторӗ пуррине пӗлтерет. Ҫавӑнпа вӗсем пулас событисене хатӗр пулнӑ. Калӑпӑр, ҫӗр кунта хӑйӗн ҫыннисене событисене кӗтсе вырнаҫтарнӑ.
  
  
  "Пӗтӗмпех хутса ярать пулӗ тетӗп", - терӗ Тамара, ҫӳҫенсе.
  
  
  Вӑл хӑйӗн хулпуҫҫине туйса илчӗ. Суран лайӑх тӳрленчӗ. "Интереслӗ, — терӗ ӑна шухӑшлӑн, — передатчике ӑҫта пытарчӗҫ-ши вӗсем?"
  
  
  "Апла пулсан, ӑна пӗлес килет: кам-ши ку "ҫылӑхсӑр ҫылӑхлӑ ҫынсем"?
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Сӑмах май, эсӗ ташлама пӗлетӗн-и? Вӑл йӑл кулчӗ. "Тен, ӑна Санӑн Соко упа ҫинчен нимӗн те пӗлместӗп пулӗ, Анчах Эпӗ Ульяновскра тата темиҫе трюк тума вӗрентӗм".
  
  
  — Ку кирлӗ пулать, — кулса илтӗм эпӗ, - мӗншӗн тесен эпӗ картла вылямалли фокуссене пӗлместӗп.
  
  
  Швейцар ҫукки мана тӗлӗнтермерӗ. Залра администраторсӑр пуҫне никам та ҫук. Ку сӑнласа кӑтартакан искусство музейӗ евӗрлех. Стенасене фрескӑсемпе, картинӑсемпе витнӗ. Ылтӑн кавир варринче пластик чечекӗсемпе илемлетнӗ фонтан пулнӑ. Инҫетри кӗтесре, прилавка хыҫӗнче, атлас пек куҫлӑ, сӑмси шӑтӑклӑ ҫамрӑк ҫын тӑрать. Ун ҫурӑмӗ хыҫӗнче почтӑпа ҫӑраҫҫи хумалли уҫӑ рамка ҫакӑнса тӑрать, сулахай енче пысӑках мар комутатор. Палисадр йывӑҫҫи айӗнче тата тепӗр раци выртнӑ пулмалла. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл пирӗн ҫине, эпир пырса тӑрсан, кӗтсе пӑхрӗ. Унпа юнашар стойка ҫумне таяннӑ тӗреклӗ джентльмен пекех. Отель управляющийӗсем пекех, вӑл йӑрӑмлӑ йӗм тӑхӑннӑ, петлицинче унӑн пӑта пулнӑ. Анчах ҫакӑнпа пӗрпеклӗх пӗтрӗ. Ку китель сысна хӑмпи пек кӳпчесе кайнӑ. Гвоздика лӳчӗркеннӗ, унӑн йывӑр кӑкӑрӗ начар ларакан костюм витӗр тухса тӑнӑ. Вӑл чӑн-чӑн менеджер ҫинчен тумтирне хывса таҫта пытарнӑ пулмалла. Вӑл аялти кӗпе-йӗмпех шӑнса вилессе шаннӑ.
  
  
  Ӑна Тамара васкаса сывланине илтрӗм. Эпӗ унӑн интуицине кайрӑм. Ҫӗр шалта та, тулта та йӑлтӑртатма пуҫларӗ. Эпир оборонӑн пӗрремӗш тӑрӑхӗнчен иртсе кайма пултартӑмӑр,анчах пирӗн тата нумай ӗҫсем тумалла.
  
  
  Псевдо-менеджер тӳрленсе тӑчӗ те пире ура тупанӗнчен пуҫласа пуҫ тӳпине ҫитиех пӑхса ҫаврӑнчӗ. Ку сасӑ таврара питӗ тарӑннӑн илтӗннӗн туйӑнать. "Фандангопа Гринд?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  — Эсир ман списокра ҫук, сеньор Фанданго.
  
  
  "Унӑн Гринд; вӑл Фанданго. Анчах эпӗ сире ӑнлантарса пама пултаратӑп.
  
  
  — Пирӗн агент, — пӳлчӗ Тамара, - пӗтӗмпех пӑтраштарса ячӗ.
  
  
  "Ытти артистсем килме пултараймарӗҫ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ку хӑрушӑ ҫанталӑк. †
  
  
  Менеджер аллине ҫӗклерӗ. "Чарӑнӑр! Чарӑнӑр! Эпӗ ун ҫинчен каллех илтесшӗн мар. Эсир иксӗр те ташлатӑр-и?
  
  
  Вӑл каҫару ыйтнӑ пек ӳсӗрсе илчӗ. "Ну, тӗпрен илсен, вӑл ун тавра кайнӑ ... .."
  
  
  "Халӗ вӑл манӑн менеджер, и..."
  
  
  - Анчах эсӗ ҫине тӑрсах ыйтатӑн пулсан, манӑн пурпӗрех каяс килет...
  
  
  "Ҫитет! Эсир ташламан пекех аван пулӗ, сеньор Гринд. Вӗсем хӗрарӑмпа хӗрарӑма илӗҫ. Мӗн те пулин йӑпатас тесе, ҫапла мар-и? Ӑҫта сирӗн костюм, сеньорита ?
  
  
  — Ан пӑшӑрханӑр кун пирки, - хиврен хуравларӗ Тамара. "Анчах мана музыка кирлӗ".
  
  
  — Вӗсем сана ун ҫинчен каламарӗҫ-им? Hotel Vacacionesра яланах виҫӗ ҫынран команда ӗҫлет. Вӑл коктейль-барра, сезонӗпех вылять. Ку комбинаци, сирӗн алӑра. Менеджер хӗрхенсе ассӑн сывласа илчӗ. "Ах. Эсӗ Кармен пекех лайӑх пулӗ тетӗп...
  
  
  "Кармен"?"
  
  
  — Кармен ЛаБомба, сеньорита ! Вӑл ку облаҫра питӗ паллӑ. Вӑл сирӗн ҫинчен нихҫан та илтмен.
  
  
  — Ку улшӑнӗ, унтан паян каҫ, - хӗрӳ сасӑпа сӑмах пачӗ Тамара. Вӑл ӑна каллех кӑчӑк туртрӗ. Вӑл хӑйне хӑтлӑ туйман. Манӑн ҫуха мӑя чӗпӗтме пуҫларӗ. Эпир Юнион-Ситие, Нью-Джерси штатне, лайӑх ӗҫлеме заявлени панӑ тейӗн.
  
  
  "Сеньор, пире сивӗ, эпир "ывӑннӑ та выҫӑ", - терӗм эпӗ хыттӑн. - Эй, тата тухса каламалла Пулсан...»
  
  
  "Ҫапла. Пепе, вӗсене ih пӳлӗме кӑтартас.
  
  
  Секретарь тӑп тӑчӗ. "Эсӗ! Хӑш номерте?'
  
  
  "Артистсем валли яланах пӳлӗм ҫук-и вара? Пӗри, хӑнасенчен уйрӑм, отелӗн хыҫалти пайӗнче-и?
  
  
  "Сирӗн, сирӗн", - Пепе килӗшрӗ . Вӑл пуҫне сулса илчӗ те хӑй хыҫӗнчи хӑма уҫҫине ярса тытрӗ. Вӑл прилавка айне чӑмрӗ. "Кунта, хорек фаворит ".
  
  
  "Эпир сире телефонпа пӗлтерӗпӗр", - терӗ менеджер. "Вӑхӑта аван ирттерӗр, сеньорита, Карменсенчен кая мар пулатӑр".
  
  
  Тамара ҫакна сисӗмлӗ кулӑпа чысларӗ. Эпир администратор хыҫҫӑн утрӑмӑр. — Туслӑ мар-и, ҫапла-и? Тамара ҫакна эпир mimmo подъемник витӗр тухсан асӑрхарӗ.
  
  
  "Ку Кӗсье ӑна чӑнах та килӗшет пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ.ӗҫ мӗнле пынӑ пирки ӑна ҫаплах хӑтлӑ пулман-ха.
  
  
  Эпир тӗп зала илсе каякан коридор тӑрӑх утрӑмӑр. Унтан эпир ҫаврака пысӑк пӳлӗме кӗтӗмӗр, унта шурӑ ҫаврака дивансем, меллӗ пукансем, сӗтелсем, колоннӑсем туллиех. Пӗр енче хӗвел терраси евӗрлӗ пысӑк чӳрече пур. Тепӗр енӗ коктейль-бар пулса тӑнӑ. Икӗ пысӑк колонна хушшинче пысӑк ылтӑн саспаллиллӗ ялав ҫакӑнса тӑрать:
  
  
  ЫРӐ СУНСА КӖТЕТПӖР, ЧӐН - чӑн ЕВАНГЕЛИ ЧИРКӖВӖН СВЯТОЙӖСЕМ - турра хисеплени - таса пулни - ПИЛЛӖХЛӖ ПУРӐНӐҪ.
  
  
  "Санӑн унта каярах ташламалла пулать", - тенӗ Пепе. Вӑл коктейль-бар ҫине кӑтартрӗ, ун тавра хыттӑн кулса ячӗҫ.
  
  
  Ӑна, пепе кӑтартнӑ еннелле, хӑна пӳлӗмӗ еннелле пӑхса илчӗ. — Мӗнле ҫынсем вӗсем унта? - каллех Пепе ҫине пӑхса ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Пепе хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. — Чӑн-Чӑн Евангели Чиркӗвӗн святойӗсем, сеньор . Ку отельте тата кам пулма пултарать?
  
  
  - Estestvenno валли. Кам тата.'
  
  
  Эпир коридоралла гостинӑй витӗр кайрӑмӑр. Мана охранниксен комментарийӗ "ҫылӑхсӑр ҫылӑхлӑ ҫынсем"ҫинчен аса килчӗ. Юлашкинчен ӑна администратор хулпуҫҫинчен ярса тытрӗ. "Пепе, вӗсем пирӗн пата питӗ кӗтмен ҫӗртен шӑнкӑртаттарчӗҫ. Эпир ӑна ӑнланмастпӑр. Камсем вӗсем , ммм, Святойсем?
  
  
  "Норта Американос, сеньор Гравий. Вӗсем: ӗҫмелле, табак туртмалла, ташламалла е ют арӑмпа ҫывӑрма ҫылӑх, тесе шутлаҫҫӗ. Вӗсем ҫак отельти номерсене, хӑйсен хӗрес похочӗсен шайӗнче, пӗтӗм уҫӑ бассейн тӑрӑх, пурнӑҫри савӑнӑҫсемпе киленекенсене пурне те ҫавӑрас тесе, ӳкерсе хӑварнӑ. Ӑна сире, сеньор, тусӑма каланӑ пек, каласа паратӑп . Эпир Ҫав Святойсемпе пире питӗ кичем пуласса кӗтетпӗр. Шел пулин те, ҫанталӑк сасартӑк улшӑнассине ih чарса тӑнӑ. Питӗ йӑлӑхтарса ҫитерчӗҫ.'
  
  
  — Вӗсем хӑйсене тыткалаҫҫӗ теме пулать, - чеен кулса асӑрхаттарчӗ Тамара.
  
  
  Пепе куҫӗсене чарса пӑрахрӗ. "Эпӗ, вӗсем пек, тӗнче пӗтесси ҫывӑх тесе шутланӑ пулсан, ӑна чӗркуҫленсе ларса каҫару ыйтнӑ пулӑттӑм, мӗншӗн тесен унӑн чӑн-чӑн ҫылӑхлӑ ҫынни. Шанс пулсан та! Тепӗр енчен, ман пурнӑҫра начарри нимӗн те пулман пулсан...
  
  
  "Эпӗ ӑнланатӑп. Халӗ, вӗсен шанчӑк пур чухне, вӗсем ҫитменлӗхсене тавӑраҫҫӗ".
  
  
  — Ҫавӑн пек, — терӗ Пепе. Вӑл каллех куҫне хупрӗ. Эпир пушӑ столовӑя пырса тухрӑмӑр. Эпир кухньӑран ансӑр коридор витӗр тухрӑмӑр. Пепе пӗр алӑкне уҫрӗ те, аллипе сулса, пире кӗме сӗнчӗ. "Сасӑлав. Хӑратӑп, ку пирӗн чи лайӑх пӳлӗм мар, анчах...
  
  
  — Эпир ӑна ӑнланатпӑр...- шоу мӗнле? - терӗм эпӗ. Мӗншӗн пире ҫавӑн пек тума ыйтрӗҫ?
  
  
  "Святойсем пурте авланнӑ, сеньор, чӑн - чӑн авланнӑ. Хӑйсем илсе килнӗ хӗрарӑмсем те пур... Секретарь именчӗклӗн кулса илчӗ те, хӑйӗн кӗлеткипе мӗн тумаллине пӗлмен пек, урисемпе тапӑртатса илчӗ. "Эпир ih ҫӗнӗ ыйтусене май килнӗ таран тивӗҫтерсен авантарах пулӗ тесе шутларӑмӑр. Эпир вӗсене чӑрмантарасшӑн мар е шавлаттарасшӑн мар".
  
  
  "Ҫапла, ку чӑнах та ҫак штормри лару-тӑрӑва пӑсать, ҫапла мар-и?»
  
  
  Пепе пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе туртӑнса илчӗ. "Урӑх ыйтусем ан парӑр, сеньор. Сана лайӑх тӳлеҫҫӗ.
  
  
  Уйрӑмах эсир пирӗн хӑнасене кӑмӑллӑ меслетпе савӑнтарма пултаратӑр пулсан. Кунсӑр пуҫне, ку санӑн ӗҫ мар. Ӑна эсир тухса каламасӑр кунта юлма сӗнетӗп. сывӑ пул.'
  
  
  Пепе тӗрӗс калать. Пӳлӗмре япаласем нумаях мар. Стенасемпе мачча крем тӗслӗ. Урайӗнче салонти пекех ылтӑн кавир. Унта пукан, пукан тата испанин йывӑр та тӗксӗм стильлӗ лайӑх ҫыру пуканӗ пулнӑ. Икӗ ҫывӑрмалли кровате тӗксӗм кӑвак парча виткӗҫпе витнӗ. Ҫавӑн пекех бидӑллӑ пысӑках мар ванна пӳлӗмӗ те пур, ку пӳлӗм душ кабининчен те ытларах пек туйӑнать. Терраса юрпа витӗннӗ. Уҫнӑ алӑксен кантӑкӗсем ҫилпе авӑннӑ. Анчах эпир иртсе кайнӑ хыҫҫӑн радиаторсем кӑмӑллӑ та хӑтлӑ ӑшӑ илчӗҫ. Ҫавӑнпа та эпир, ура ҫине тӑриччен, пӳлӗмре тӑрса юлтӑмӑр. Сӑмах майӗн Каласан, Пепе уншӑн тӑрӑшнӑ. Вӑл пире питӗрсе илчӗ!
  
  
  — Ку чӳрече,-мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, алӑк хӑлӑпне туртса.
  
  
  — Ник, — терӗ Тамара, - кайса пӑх-ха.
  
  
  Вӑл уҫнӑ алӑк патӗнче ларать. Ӑна, ун патне пырса, унпа юнашар тӑчӗ. Вӑл пирӗн пӳлӗме перпендикулярлӑ вырнаҫнӑ кухня стройки ҫине кӑтартрӗ. Кухньӑри ҫап-ҫутӑ чӳречесем витӗр ӑна мӑнтӑр менеджер темӗнле боевиксемпе калаҫнине курчӗ. Лайӑх мар ракурс пирки ӑна пӗтӗмпех ӑнланса илеймерӗм. Вӑл сӗтел хушшинче ларакан арҫынсене курчӗ. Ih автоматсем ҫурӑмӗсем ҫинче мелсӗр ҫакӑнса тӑраҫҫӗ. Вӗсем эли. Йӑрӑмлӑ йӗм тӑхӑннӑ кӗлеткесем аллисемпе тискеррӗн хӑлаҫланаҫҫӗ. Эпӗ вӑл ухмаха ернӗ тесе шутламан. Вӑл приказсем панӑ пулас. Пӑспа ӗҫлекенсем тӑтӑшах пуҫӗсене тайса ҫиеҫҫӗ. Кӑшт вӑхӑт иртсен, менеджер ҫухалчӗ.
  
  
  - Эсӗ мӗнле шутлатӑн? - ыйтрӗ Тамара.
  
  
  — Пӗлместӗп, - терӗм эпӗ. - вӗсем ҫиеҫҫӗ пулмалла. Вӗсем ӑҫталла кайнине унӑн отелӗ пӗлесчӗ!
  
  
  "Тӑхтӑр-ха, вӗсем тӑраҫҫӗ!»
  
  
  Арҫынсем ура ҫине тӑчӗҫ. Формӑсӑр платье тӑхӑннӑ мӑнтӑр карчӑк курӑнса кайрӗ. Вӑл пукан ҫинчен пуҫтарчӗ. Темиҫе минут ӗнтӗ нимӗн те пулса иртмерӗ. Вӑл эпир ih ҫухатнӑ пулӗ тесе хӑрарӗ. Унтан кӑшт аяккарахра святой ҫутӑлчӗ те, эпир каллех ih куртӑмӑр. Вӗсем карӑнкаласа, хыттӑн анасласа кӗҫӗтеҫҫӗ. Юлашкинчен вӗсем пысӑках мар тӑваткал пукан выляма тытӑнчӗҫ те картла выляма тытӑнчӗҫ. Арҫынсенчен пӗри пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ, пушмак тӑхӑннӑ урисем пукан урисене ыталарӗҫ. Эпӗ вӑл таянса тӑракан объекта асӑрхарӑм. Ку вӑл холодильник е сивӗ камерӑн йывӑр тимӗр фурнитурӑллӑ хулӑн юман алӑк пулнӑ.
  
  
  — Ҫапла, — терӗм эпӗ хуллен, - ҫапла, ӑна ӑнланма пуҫларӑм.
  
  
  "Мӗн?'
  
  
  — Морозилкӑра Ҫӗр инсталяцийӗ пур тесе тем те тавлашма хатӗр. Estestvenno валли сивӗтме чарнӑ. Трубасемпе трубопроводсем ун ӑшӗнче калама ҫук илемлӗ, куҫса ҫӳрекен сетка пулса тӑраҫҫӗ".
  
  
  "Эсӗ шанатӑн-и?'
  
  
  — Ҫук, - терӗм эпӗ, - анчах эсир ку тӗрӗс мар тесе шутлатӑр-и ?
  
  
  "Ҫук.'
  
  
  "Ку ӗнтӗ бифштекссем мар, ав ҫав йӗкӗт сыхлать", - терӗм эпӗ. " манӑн тӗпчесе пӗлес пулать. Эпир унта, ытти вырӑнсенчи пекех, ӑнӑҫлӑн пуҫласа яма пултарнӑ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Вӑл ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Унӑн куҫӗсенче канӑҫсӑрлӑх палӑрать.
  
  
  "Анчах мӗнле?'
  
  
  Ӑна ee ыталаса илчӗ. Ee ӳт-пӗвӗ чӗтрет. Вӑл нумайччен, ҫине тӑрсах шухӑшларӗ. Манӑн Вутӑ Шаршанӗнче хӑварнӑ кантра ҫыххи ҫеҫ пулнӑ пулсан. Е ман билета май уйӑхӗнче туртса илчӗҫ. Е Манӑн Вашингтонра хӑварнӑ "Люгер"... Тепӗр самантран логикӑллӑ решени тупаймасӑр, унӑн шталӗ куҫа курӑнман вариантсене пӑхма пуҫларӗ. Анчах вӗсем те ытти чухнехинчен юрӑхлӑ мар пек туйӑнаҫҫӗ. Унтан вӑл пӗр хушӑ чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн шухӑша кайса: "Ну, тен, сирӗн сигаретӑрсемпе усӑ курӑпӑр", - терӗ. Ӑна хӑйӗн планне кӑтартнӑ чухне Ee куҫӗсем хӑранипе чарӑлса кайрӗҫ. Вӑл чыхӑнса кайрӗ. "Ҫакна тума ан тӑрӑшӑр! Ку пулма пултараймасть!
  
  
  — Ыттисем пекех. Пирӗн мӗн те пулин тӑвас пулать. Кунта юлӑр та, Пепе е Кам та пулин килсе тухсан, мана алиби парса хӑварӑр.
  
  
  Вӑл ман пальтона икӗ аллипе те хытӑ чӑмӑртарӗ те пуҫне пӑркаларӗ. — Ҫук, халь ун пек ан ту. Пирӗн шанчӑк пысӑках мар пулма пултарать, анчах эпир ҫак пӳлӗмрен ахаль меслетсемпе тухса кайма пултарсан ҫеҫ. Ҫук, эсӗ алӑка ҫӗмӗрсен, турӑ пӗлет, мӗнле тревога пуҫланӗ. Эсир Сеньорита Fandango дебючӗ вӑхӑтӗнче хӑвӑр ҫулӑра тумалла, Ник. Тархасшӑн тӑхтӑр. Ун чухне эпӗ сана ҫӗр ҫинчи ҫынсене сирсе ярассишӗн те пулин пулӑшма пултаратӑп.
  
  
  — Fandango сеньорита дебючӗ, ҫапла мар-и? Вӑл чалӑшшӑн кулса илчӗ. — Эсӗ чӑнах та пӗтӗм отеле гипнотизацилеме ҫителӗклӗ тесе шутлатӑн-и?
  
  
  Хӑвӑрах шырӑр, сеньор Гринд!"Вӑл хӑйӗн чӗтрекен кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Вӑр-вар пӳрнисемпе вӑл ман пиншак тӳмисене вӗҫертрӗ. Вӑл пӗр утӑм каялла чакрӗ те, кулкаласа, хӑйӗн пальтоне хулпуҫҫи ҫинчен хывса пӑрахрӗ. — Никам та, лайӑхрах ят шухӑшласа кӑларма пултарайман-и вӑл?
  
  
  — Манӑн импровизацилемелле пулчӗ, - терӗм эпӗ, хӳтӗленсе. Ӑна Хӑйӗн пальтоне Тамарӑпа юнашар урайне пӑрахрӗ. "Ммм ... эпӗ те!"Тамара блузка пек тӑхӑнса ҫӳрекен ҫӑм кардиган тӳмисене вӗҫертрӗ те, унӑн шурӑ, тулли кӑкӑрне кӑшт ҫеҫ хупларӗ. Эй, вырӑн ҫитиччен вӑл тата темиҫе утӑм аяккалла пӑрӑнчӗ.
  
  
  "Сеньорита Fandango хӑйӗн сӑмахне пуҫлать!»
  
  
  Вӑл юбкине вӗҫертрӗ те антарчӗ. Ee кардиган пӗҫҫи патне, пӗчӗк мина-платье пек, ҫиленсе пырать. Именчӗк хӗр пек, вӑл жилет аркине ҫӗклерӗ те ӑна пилӗк тавра ҫавӑрса ҫыхрӗ. Пӗчӗк шурӑ трусиксемсӗр пуҫне, унӑн пӗҫҫисенчен пуҫласа ура тупанне ҫитиех ҫарамас пулнӑ.
  
  
  Унтан вӑл ташлама пуҫларӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ хускалмасть. Унӑн кӑвапипе чӗркуҫҫийӗсем хушшинче ҫеҫ ҫил - тӑвӑл вӑхӑтӗнче йывӑҫсенчен те вӑйлӑрах пӗтӗрӗнсе тӑрать.
  
  
  — Мӗн шухӑшлатӑн эсӗ, Ник? - йӑл кулса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Эпӗ мӗн шухӑшлатӑп, ӑна каларӑм. - "Эпӗ Сире Фанданго пек мар, сеньорита Гринд тесе шутлатӑп. Сеньорита Ла Бомба Та Унпа Пӗрлех.
  
  
  Вӑл хуллен кулма пуҫларӗ. Вӑл жилет тӳмисене ҫурса пӑрахрӗ. Унӑн хулпуҫҫийӗсем ҫинчен ҫӑм арки усӑнса аннӑ пек туйӑнать. Лифчикне хывас тесе, вӑл ҫурӑм хыҫне карӑнчӗ. Вӑл хӑвӑртлӑхне ӳстерчӗ. Вӑл ман пата ҫаппа-ҫарамас пекех пырса тӑчӗ.
  
  
  "Ҫук ..... пире-и?..?"- ыйтрӗ вӑл хӑйӑлтатса, пуҫӗпе ман еннелле сулса.
  
  
  Мӗн тӑвӑпӑр? Манӑн шухӑшсем инҫетре пулчӗҫ, вӑл мӗн каланине эпӗ часах ӑнланса илеймерӗм. Ҫакӑн пек вӑхӑтра калаҫмалла! Ун пек пулма пултарайман! Унтан ӑна хӑйӗн чӗлхине тупрӗ. — Ҫӗвӗҫ, паллах! Пире ҫӑмӑл мар пулать!
  
  
  Тамара каллех ассӑн сывласа илчӗ. Вӑл аллине тӑсрӗ, мана чӗн пиҫиххинчен ярса тытрӗ те лайӑхрах туртрӗ. Вӑл пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе карт туртӑнса илнине туйрӗ. Тамара ҫаплах ҫаврӑнать, ҫаврӑнать. Ӑна, аллине тӑсса, ҫинҫе шурӑ нейлон тытрӗ. Ӑна туртрӗ. Мӗншӗн ҫук-ха? Вӑл тӗрӗс каланӑ. Пирӗн кӗтес пулать. Вӑхӑта мӗнле пӗтерес? Вӑл ташлама чарӑнчӗ те ҫара кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. Вӑл мана хаяррӑн чуптурӗ. Ee тутисем нӳрлӗ те вӗри. Ӑна ee аллине илчӗ те кровать патне илсе кайрӗ, пирӗн тутасем ҫаплах чӑмӑртанчӗҫ-ха. Эпир кровать ҫине уҫҫӑнах анса лартӑмӑр. Хӑвӑрт чуптурӑмӑр эпир. Манӑн чӗлхе салхуллӑ тутасем хушшинче ӑшӑ лакӑма тарӑн путрӗ, унтан rta.
  
  
  Вӑл мана мӑйран ыталаса илес тесе аллисене ҫӗклерӗ. Анчах ӑна ih, сарлакан сарса тытса, каялла ҫемҫе минтер ӑшне тӗкрӗ. Вӑл тӑчӗ те васкаса хывӑнчӗ. Тамара минтерсем ҫине таянса пӑхрӗ. Аллисене сарса пӑрахнӑ, урисене кӑшт чармакланӑ. Вӑл йывӑррӑн сывлать.
  
  
  Ник, - пӑшӑлтатрӗ вӑл, унӑн кровачӗ хӑйпе юнашар выртсан.
  
  
  "Ҫакна каллех, иртнӗ каҫхи пек ту... Манӑн алӑ ee кӑкӑр, mimmo ee ӗмкӗчсен сӑртлӑ вырӑнӗнче, унӑн яп-яка хырӑмӗ тӑрӑх ҫемҫе те ҫутӑ ӑшӑ еннелле аташса ҫӳрерӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ. Ee ӳт-пӗве эпӗ ачашланӑ чухне хӑй тӗллӗн пурӑнма хӑнӑхтарнӑ. Ee сасӑ мана хӑлхаран тарӑннӑн сывласа илчӗ, ӑна пӗтӗмпех илсе, унӑн пилӗкӗнчи пӳрнесене ҫунтаракан вутта сӳнтерме тархасларӗ. Ӑна ee тути, янахӗ, мӑйӗ ҫинчи ҫемҫе путӑк чуптурӗ. Манӑн чӗлхе хытӑ ӗмкӗчсене пӑхса ҫаврӑнчӗ. Пире ҫӗнӗ вибрацисем шӑтарса тухрӗҫ. Манӑн нӳрлӗ тутасем унӑн пурнӑҫне ачашлаҫҫӗ. Унӑн атлас тирӗ туртӑнса карӑннине туйса илчӗ. Манӑн хыпашлакан ҫӑвар тамара савӑннипе кӑшкӑрса яричченех аяларах анса ларчӗ. Манӑн тутасем ӑна сӗртӗнсен, вӑл тата хытӑрах пӑлханма тытӑнсан, вӑл енчен енне йӑваланать, савӑннипе йынӑшать. Вӑл аллисене хӑвӑрт тӑсса хучӗ. Унӑн пӳрнисем ман ҫӳҫрен ҫатӑрласа тытрӗҫ.
  
  
  Вӑл тӳрленсе тӑчӗ, еe, ман айра чӗтрекен, авкаланакан кӗлетке. Ӑна, унӑн нӳрлӗ ӑшшине туять. Вӑл, мана йышӑнма хатӗрленсе, урайӗнче тискеррӗн выртрӗ. Вӑл мана вӑйпах ярса илчӗ, ҫав вӑй мана ухмаха ертнӗ пекех ӗҫлет. Вӑл хӑйӗн савӑнӑҫне сасӑпах каласа пачӗ. Унӑн аллисем шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек ман мӑй тавра явӑнса илчӗҫ, вӑл мана хӑйӗн кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртарӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ ман айра тискеррӗн, пӗр тикӗс хусканусем тӑвать. Унӑн чӗрнисем ман ҫурӑм ҫине тӑрӑнчӗҫ, аялалла шуса анчӗҫ те ман ҫурӑм шӑммисем ҫине тирӗнчӗҫ. Вӑл, пӗҫҫисене мӗн май килнӗ таран малалла сарса, мана шаларах тӗртсе ячӗ.
  
  
  Тамара чарусӑр ыйтнипе ҫырлахни ывӑнтарчӗ. Вӑл хӑйӗн чӗлхине лӑплантарас тата хӑйне ҫирӗп тытас тесе, унталла-кунталла шутарма ирӗк панӑ. Ку шанчӑксӑр пулнӑ. Савӑннипе вӑл урисемпе ман ҫурӑма ыталаса илчӗ. Унӑн ҫарамас ӳт-пӗвӗ хӗмленсе ҫунакан хӗрӳлӗх банкӗнчен яп-яка пулнӑ. Вӑл ҫурӑмне авса хучӗ. Ҫӳлелле те, аялалла та. Малтан вӑраххӑн, хумлӑн-хумлӑн хускалса, унтан хӑвӑртрах та хӑвӑртрах, юлашкинчен пӗтӗм туйӑмсене хамӑр ӳтсем тавра хӑваласа яричченех. Ывӑнса ҫитнӗскерсем, эпир унӑн кровачӗ ҫине ӳсӗрӗлсе ӳкрӗмӗр, унӑн ашшӗ хускалма та вӑй ҫитереймерӗ, анчах унӑн сӑмахӗсене тупаймарӗ, аллине ун патнелле тӑсрӗ те пирӗн тарлӑ ӳтсем ҫине вителӗк витсе хучӗ. Тамара ман алӑра хуллен сулланкалать.
  
  
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  
  
  Коктейль-бара El Coyuntura тенӗ . Хӑнасем тавра кам та пулин — святойсем е ҫылӑхлӑ ҫынсем-пулман пулсан, вӗсем шала хӗсӗнсе кӗнӗ пулӗччӗҫ. Урӑхла каласан, эпир килни ҫинчен пурте пӗлнӗ.
  
  
  Холлӑра хӗрлӗ йывӑҫ йӗри-тавра касса тунӑ сарлака бар пулнӑ, ун хыҫӗнче тӗкӗрсем, бутылкӑсем пулнӑ, виҫӗ чӗлхепе калаҫакан обществӑллӑ бармен тата виҫҫӗшӗ те начар пулнӑ. Баррӑра йӗс хӑмӑл вырӑнне флоресцентлӑ лампӑллӑ витӗр курӑнакан пластик трубка пулнӑ. Сисӗмлӗ хӗрлӗ неон ҫутинче кашни хӗрарӑм сахалтан та вунӑ ҫул ҫамрӑкрах пек курӑнать. Бара хирӗҫ ҫемҫе тенкелсем лараҫҫӗ, анчах гостинӑйӑн ытларах пайӗ ун хыҫӗнче, сарӑ хутпа ҫыпӑҫтарнӑ ҫаврака стеналлӑ амфитеатр евӗрлӗ вырӑн йышӑнса тӑрать. Ташӑ площадки тавра почта маркипе пысӑках мар сцена тавра ҫаврака сӗтелсем лартса тухнӑ. Сценӑн ҫуррине гитара, трубасем тата фортепиано килӗшсе тӑни йышӑнчӗ. Музыкантсем талантпа мар, хастарлӑхпа выляҫҫӗ. Халӗ вӗсем пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗҫ, унччен кӑшт маларах ma Looka Boo Boo Питӗ хастаррӑн юрларӗҫ . Кӗҫӗн святойсенчен хӑшӗ-пӗрисем ташӑсен шуйттанла ҫылӑхне парӑннӑ та, такӑна-такӑна, хӑйсен тусӗсемпе пӗрлешес тесе, тулли сӗтелсем е барсем патне таврӑннӑ. Арҫынсем хура костюмсемпе галстуксем тӑхӑннӑ, галстукӗсене салтса янӑ пулин те.
  
  
  Хӗрарӑмсем тата йӳҫӗрех, ih янах шӑммисене пӑчӑртаса лартнӑ, ih ҫӳҫне каялла тураса янӑ та пӗр ҫӗре пуҫтарнӑ. Мӑйран пуҫласа ура тупанне ҫитиех тӑсӑлакан кӗпесем ih кӗлеткене пытарса тӑраҫҫӗ. Вӗсем кӑштах хӗрӗнкӗскерсем, кӗленче пек куҫӗсене чарса пӑрахса, ҫил-тӑвӑла кӑшкӑрас тесе, хӑйсен вӑрӑм сӑмахӗсене кӑшкӑра-кӑшкӑра кулаҫҫӗ.
  
  
  Тул енчен шторм пурне те хӑратса пӑрахрӗ. Йывӑр шторӑсем шавлаҫҫӗ пулин те, вӑл стенасем ҫумне йывӑҫ ванчӑкӗсем, чул катӑкӗсем, ишӗлсе аннӑ ҫурт ванчӑкӗсем пыра-пыра ҫапӑннине темиҫе хут та илтнӗ. Ҫурт шартах сикрӗ, стакансенче эрехсем чӗтренсе илчӗҫ. Ҫапла сасӑлама "Титаник" кайрӗ пулмалла, шухӑшларӗ вӑл хӑй ӑшӗнче. Ун чухне ҫеҫ вилӗм умӗнче хӑюлӑхпа хӑюлӑх яланхи йӑлана кӗнӗ япала пулса тӑчӗ. Сӑваплӑ святойсем, юлашки сехетчен киленсе пурӑнас тесе, ниҫта кайса кӗрейми ӗҫеҫҫӗ. Ҫакӑн пек мухмӑрла вӗсем тепӗр ирхине хӑйсене вӗлересшӗн пулнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Вӑл кулисӑсем хыҫӗнче тӑрать, сцена ман умра уҫӑ. Манпа Юнашар пӳлӗмре кровать ҫинчен вӑрланӑ шурӑ простыньпе чӗркенӗ Тамара ларать. Вӑл ӑна саронг пек чӗркерӗ те пилӗкне чаршавсем валли хӗрлӗ шнур ҫыхрӗ. Ҫакӑ ӗнтӗ упӑшкине кӗтекен хӗрӗн, хӗрӳллӗ, анчах ҫапах та тӳрӗ кӑмӑллӑ хӗрӗн сӑн-сӑпатне кӑтартать. Спальнӑра мӗн пуласса малтанах сиснӗ пулин те, вӑл унта, сцена ҫинче, мӗн тӑвасса шанман-ха. Ҫакна вӑл хӑй те пӗлмен. "Хӑлха илтмелле кала", - терӗ вӑл, эпир унӑн костюмне тумлантарсан. Комо каланине илтсен, вӑл хӑй ӗҫлессе шанман. Чи кирли вӑл-халӑха юрасси, сотрудниксене пӑрса ярасси. Эпир ҫакӑн ҫинчен калаҫса татӑлтӑмӑр.
  
  
  Вӑл Пирӗн хыҫра, колонна ҫумне таянса тӑракан Пепе еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл пирӗн пата вунпилӗк минут каялла килчӗ, халӗ хуҫа рольне вылять. Ну, е охраннике, камзолӑн сулахай енче мӑкӑрӑлса тӑнине шута илсе.
  
  
  — Халех ӑна малалла та паллаштаратӑп, - терӗ ӑна эму.
  
  
  Буэно . Tarles ...?'
  
  
  "Кун ҫинчен эпӗ вӗсемпе темиҫе минут каярах калаҫнӑччӗ. Эпир пӗлекен кӗвӗ тупрӑмӑр вӗт. Илтмесӗр эпӗ ӗненместӗп.
  
  
  — Вӗсем лайӑх ачасем, сеньор.
  
  
  "О, питӗ лайӑх вӗсем!"Ӑна комо сигнал пачӗ. Трубач фанфарсене ҫав инструментра улма-ҫырла салачӗ пулнӑ пек кӑшкӑртса ячӗ. Ӑна вӑл малалла ярса пусрӗ те, икота тытнӑ мӑнтӑр хӗрарӑмсӑр пуҫне, пурте шӑпланичченех аллисемпе хӑлаҫланчӗ.
  
  
  Ӑна, хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ. - Уahora , дамӑсем тата кабальеро, ла сеньорита fandango! муй celebre directamente de Сан-Хосе!'
  
  
  Вӗсем испание ӑнланман пулмалла, анчах эпӗ мӗн калани ҫителӗклех паллӑ пулчӗ. Вӗсем алӑ ҫупма пуҫларӗҫ. Малтан иклетекен хӗрарӑм, унтан пӗтӗм пӳлӗм. Музыкантсем "Румба Тамба" юрра хӑюсӑррӑн пуҫлаҫҫӗ . Тамара сцена ҫине тухрӗ. Унтан тухрӗ. Mimmo иртсе пынӑ чух вӑл банк сийне курчӗ, банкӗ унӑн пичӗ ҫинче йӑлтӑртатать. Вӑл хӑраса ӳкнӗ. Эхер те ӑна мӗн тума шутланине тума тивнӗ пулсан, вӑл ытларах хӑраса ӳкнӗ пулӗччӗ. Вӑл такӑнчӗ. Арҫынсенчен пӗри ахлатса ячӗ. Вӑл равновеси турӗ. Сарлака утӑмсемпе вӑл сцена варрине пырса тӑчӗ. Вӑл комо ҫине пӑхса илчӗ, йывӑр йӑлана туйса илчӗ те мана ӗлӗк кӑтартнӑ туйӑмлӑ хусканусене пуҫларӗ. Унӑн кӗлеткин ҫӳлти пайӗ хускалманпа пӗрех. Простынӗн йӑлтӑркка хутламӗсем унӑн пӗҫҫисемпе ҫырлисем хӑвӑрттӑн ҫаврӑнкаланипе ҫаврӑнма пуҫларӗҫ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те хӗрлӗ шнурока вӑраххӑн салтма пуҫларӗ. Салтнӑ май вӑл ӑна ҫапкаланса ҫӳреме ирӗк пачӗ. Ee тум хӑй тӗллӗнех уҫӑлма пуҫларӗ. Вӑл ӑна кӑкӑрӗ ҫумне пӑчӑртаса тытнӑ та ман Ҫине Тата Пепе ҫине пӑхать. Йӑл кулса, вӑл мана шнурок ывӑтрӗ.
  
  
  Вӑл тӳшек ҫиттине сулахай аллипе тытса тӑчӗ. Вӑл тепӗр аллине хӑйӗн вӑрӑм та ҫутӑ ҫӳҫӗ патне илсе пычӗ те ih ҫӗклерӗ. Унтан вӑл ташлама пуҫларӗ. Унӑн лифчикӗпе трусикӗн чӗнне куриччен простынь ерипен уҫӑлса кайрӗ. Гитарист ee хӗлӗхсен вибрацийӗпе тата кашни хусканмассеренех аккордпа илемлӗн килӗшрӗ. Халӑх кӑмӑлне кайрӗ. Хӑш-пӗр хӗрарӑмсем ҫеҫ кӑштах шурса кайрӗҫ. Пепе кашни хусканӑвӗпе кӑтартусем ҫине чеен пӑхса тӑрать.
  
  
  Ӑна Пепе мӑйӗнчен шнурок ҫакса пӑвса лартрӗ. Ҫӑлӑнас тесе, вӑл аяккалла ыткӑнчӗ. Ӑна импровизациленӗ йӑлӑ туртса ҫыхрӗ. Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ. Капла ансатрах та хӑвӑртрах пулчӗ. Вӑл кӑшкӑрса яма хӑтланчӗ, анчах шнурок кирек мӗнле сасса та хупласа хучӗ. Ӑна хытӑрах туртрӗ. Рычаг вырӑнне кантрапа усӑ курса, вӑл пысӑк пӳрнисемпе унӑн ӗнси ҫумне пӑчӑртарӗ. Карт! туртӑнчӗ те, тӗллев чалӑшса кайрӗ.
  
  
  Никам та асӑрхаман пек туйӑнать. Гостинӑйра "менеджер" лартса тухнӑ халӑхпа ҫынсем Тамарӑн кашни хусканӑвне сӑнаҫҫӗ. Музыка ритмӗ хӑвӑртланнӑҫемӗн хӑвӑртланса пырать. Пурте Тамара ҫине пӑхаҫҫӗ. Ӑна вилӗ портьене кулис сулхӑнне сӗтӗрсе кӗчӗ те пушӑ сӑра ещӗкӗсем ҫине ывӑтрӗ. Тамарӑн куртки ещӗксем тавра выртать. Вӑл хӑйӗн ытти тумтирне ҫавӑнта чӗркесе Хучӗ те, Пепе хирӗҫленине пӑхмасӑрах, пурне те хӑйпе пӗрле илчӗ. Вӑл курткине сцена патнелле шутарчӗ те тӳмисене вӗҫертрӗ. Инкек-синкек пулас Пулсан, Тамара тумтирне хӑвӑрт ярса тытма пултарать. Ӑна вӑл мӗнле тухса каланине пӑхса тӑтӑм.
  
  
  Вӑл простыньне хывса пӑрахрӗ. Лифчикпа трусик тӑхӑннӑскер, вӑл ҫӳлелле те, аялалла та питӗ хӑвӑрт сиккелесе пырать. Вӑл хӑйӗн пурнӑҫӗ ҫакӑнтан килнӗ пек ташларӗ.
  
  
  Ҫапла пулнӑ та вӑл. Манӑнни пекех. Ӑна, тӗп алӑкӑн фойине илсе кӗрекен ансӑр коридор тӑрӑх, кулисӑсем хыҫӗнчен шуса тухрӗ. Зала ҫитсен, вӑл самантлӑха чарӑнса тӑчӗ. Ӑна вӑл гостинӑя каякан ҫул ҫинче икӗ арҫын тӑнине аса илчӗ. Вӗсем Те, Пепе пекех, отель ҫыннисем пекех курӑнаҫҫӗ. Вӗсем парижри йӳнӗ борделене пынӑ ҫынсем пекех пулнӑ. Ӑна сывлӑш шӑршласа пӑхрӗ. Кӗрен шыв шӑрши чылай вӑйсӑртарах.
  
  
  Ӑна хуллен кӗтесрен кӑларса пӑхрӗ. Тамара хӑйне шаннинчен те лайӑхрах хӑтланчӗ. Арҫынсем иккӗшӗ те холл тӗп гостинӑй пулса тӑнӑ вырӑнтан темиҫе ярдра пулнӑ. Пӗри пӗр-пӗрне аяк пӗрчинчен тӗке-тӗке илет. Сӑнарлӑ искусствӑна хаклакансем пулас. 22 - мӗш калибрлӑ "Виҫҫӗ" ҫинчен Пепе автоматла пистолетне илсе, пушӑ столовӑя ҫитичченех, хӑй пултарнӑ таран, тепӗр еннелле йӑпшӑнса пынӑ.
  
  
  Сӗтелсене пурне те лартса тухнӑ, пӳлӗмӗн тепӗр ҫипписене уҫӑ кухньӑна кӗме те йывӑр. Сӗтелсене пӗтӗмпех хатӗрлесе хунӑ. Сыхлануллӑрах пулма тивет, мӗншӗн тесен пирӗн пур ҫӗре те пырса ҫапӑнмалла, нимӗн те хуҫмалла мар. Икӗ алӑклӑ ҫаврака чӳречесем витӗр Сергей юхать. Хӑш чухне ӑна инҫетре сасӑсем илтеҫҫӗ. Ӑна хуллен кӑна алӑка тӗртрӗ те шалалла кӗрсе кайрӗ. Вӑл кухньӑпа столовӑй хушшинчи пӗчӗк шӑтӑк ҫумне лӑпчӑнчӗ.
  
  
  Унта столовӑйри приборсемпе графинсем валли ҫӳлӗксем лартнӑ буфет пур. Унпа юнашар, уҫӑ алӑкпа юнашар, питшӑллипе сӗтел ҫитти тултарнӑ пысӑк кӗпе-йӗм шкапӗ ларать. Тата милӗксемпе швабрӑсем, темиҫе витре, тап-таса порошок тата тӑватӑ литр полиро банки пулнӑ. Унӑн кунӗ хуллен хупӑнтӑр та чӑн-чӑн кухньӑна кӗрсе пӑхтӑр. Ӑна унӑн пӗр пайӗ ҫеҫ курма пултарнӑ: икӗ алӑклӑ холодильник, автоматлӑ савӑт-сапа ҫӑвакан машина тата ӗлӗк чӳрече витӗр курнӑ пукан. Столовӑйра илтекен сасӑсем пукан ҫинчен пуҫтаракан мӑнтӑр хӗрарӑмран тухаҫҫӗ. Вӑл тулхӑра-тулхӑра, сӑмса айӗн юрласа, йӗри-тавра тӑрмашать. Сивӗ камерӑна кӗмелли Коридор кӗтесре, ман куҫ тулашӗнче пулмалла. Вӑл малалла пӑхма та шел мар. Вӑл мана курасран теветкелленесшӗн пулмарӗ. Кирек мӗнле пулсан та, ку ниме те пӗлтермест.
  
  
  Ӑна Тамарӑн пӗр сигаретне илчӗ те номерсемпе илсе килнӗ гостиница коробки ҫине шӑрпӑк ҫутса ячӗ. Пӗр минут хушши вӑл ним хускалмасӑр, тимлӗн итлесе тӑчӗ. Кастрюльсемпе ҫатмасем ӑнсӑртран шавланисӗр тата хӗрарӑм асматикӑлла сывланисӗр пуҫне вӑл урӑх нимӗн те илтмерӗ.
  
  
  Чӗлӗмне тивертсе, вӑл кӗпе-йӗм шкапӗ патне пычӗ те пушӑ витре ҫине темиҫе алшӑлли пӑрахрӗ. Ӑна пирӗн ҫине кӑштах ӑвӑс сирпӗтрӗ те ҫӳлтен сигарета ывӑтрӗ. Вӑл ҫаплах йӑсӑрланнине курсан, ӑна сухаласа пӑрахнӑ кун каялла столовӑя кайнӑ та кӗтме пуҫланӑ. Ӑна шкап уҫах хӑварчӗ. Тамара: "ку икӗ минут ҫурӑ иртет", - терӗ, анчах ҫакӑн пек зал пирки кама тӗрӗс вӑхӑт пама йывӑр пулчӗ. Чӗртсе яракан сигаретӑн пӗр вӗҫӗнче шӑрпӑк составӗн пӗр вӗҫӗнче — суту-илӳ марки сӑнарлӑ ҫип. Сигаретне тата хӑмӑр мамӑк тултарнӑ, селитрӑпа сӑрланӑ. Сигаретӑн уҫӑ вӗҫӗсене чӑн-чӑн табакпа тунӑ. Столовӑйра кӗтсе ларасси вӗчӗрхенӳллӗ пулчӗ, анчах ӑна урӑх нимӗн те тӑваймарӗ. Тамара ӑна пурне те йышӑнма шанать. Секундсем ҫав тери вӑраххӑн тӑсӑлаҫҫӗ. Унтан сигарета ҫунса пӗтрӗ.
  
  
  Вӑл пилӗк ҫеккунта яхӑн ҫулӑм кӑларса ячӗ те, витресене тӗтӗм хӗҫӗ туса хума ҫителӗклӗ пулчӗ. Кӗпе-йӗм питӗ лайӑх ҫунма пуҫларӗ, унтан алшӑллисем йӑсӑрланма пуҫларӗҫ. Йӳҫӗ тӗтӗм шкап тӑрӑх кухньӑна мӑкӑрланать. Хӗрарӑм юлашкинчен: "Фуэго ! Фуэго !
  
  
  Стационарнӑйсем кукленсе ларнӑ та кӑшкӑрашнине итлеҫҫӗ. Унтан ӑна икӗ страшник: "Ай ! Фуэго ! Ӑна пӗри каланине илтрӗм. Ӑна алла пистолет тытса аялалла ярса пусрӗ. Хуралҫӑсем хӑйсем ҫуннине палӑртасшӑн пулчӗҫ. Мӑнтӑр хӗрарӑм аллисемпе сулкаласа кӑшкӑрать. Виҫҫӗшӗ те ӳсӗреҫҫӗ, тӗтӗмпе ӳсӗреҫҫӗ.
  
  
  — Аллусене ҫӗкле, - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Хӗрарӑм нихҫанхинчен те хытӑрах хӑрӑлтатма пуҫларӗ. Формӑллӑ ҫынсем ҫаврӑнса пӑхрӗҫ те ӗненмесӗр анасласа илчӗҫ. Халӗ вут хӑйӗн сӑннине ҫитрӗ. Шкап тӑрӑх ҫуллӑ ҫӑра тӗтӗм мӑкӑрланать, вут витрере ҫеҫ ҫуннине пытарса тӑрать. Пӗр йӗкӗт пистолет илме кармашсан, тепри ман ҫине сиксе ларсан, тӗтӗмпе шӑршӑ ih рефлекссене пӑтраштарса ячӗҫ пулмалла. Ӑна кирек мӗнле йӑхран та чи малтан персе янӑ. 22-мӗш калибрӑн лаптак сасси хӗрарӑм кӑшкӑрнинче ҫухалса кайрӗ те ман ҫине сиксе ӳкнӗ тепӗр каччӑна мӗкӗрет. Вӑл пӗр утӑм малалла ярса пусрӗ те, вӑл манпа пӗрле хӑй шутланинчен пӗр самантлӑха ҫеҫ пулчӗ. Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ те ҫав ура хушшине чӑмрӗ. Вӑл ман ҫине ӳксен, ӑна урисенчен ыталаса илчӗ те пӗр вӑхӑтрах ура ҫине тӑчӗ. Ку регби-флипӑн тӗрлӗ енӗ пулнӑ. Вӑл кӑштах ҫаврӑнчӗ те, хӑйӗн вӑйӗпе ӑна буфета ывӑтрӗ. Ҫав гола кӗмӗлпе тултарнӑ ҫӳлӗке шатӑртаттарса ҫӗмӗрчӗҫ. Вӑл тулти ҫанталӑкран та сивӗрех ҫӗре персе анчӗ.
  
  
  Кирек мӗнле йӑха та ҫӗмӗрсе тӑкнӑ пулин те, пӗрремӗш хуралҫӑ чарӑнса тӑма пултарайман. Йынӑшса, шӑлӗсене ҫыртса, вӑл хӑйӗн илемлӗ кобурин клапанне уҫма хӑтланчӗ, мана пуҫран пуля тирме хӑтланчӗ. "Муй " браво", - терӗм эпӗ, ӑна урипе тапса, унтан янахран ҫапрӑм. Вӑл выртнӑ ҫӗртех вырта парать. Хӗрарӑм ҫав тери ӑсран кайнӑ, ҫавӑнпа та вӑл мӗн каланине урӑх итлеме те пултараймасть. — Ансат, сеньор, - терӗм эпӗ, унӑн чӑмӑртанӑ янахӗ патне Манӑн сулахай алӑ сиксе ӳкрӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ те каялла чакрӗ, ӑна хуллен урайне антарчӗ.
  
  
  Вӑл шкапра вӗсем урлӑ сиксе каҫрӗ. Ҫӑра тӗтӗм ӑшӗнче ӑна швабрӑна ярса тытрӗ те ҫунакан витрене чикрӗ. Ӑна вут сӳнтерчӗ, анчах алшӑллисем тӗлкӗшме пӑрахрӗҫ. Вут-хӗмне сӳнтерсен, вӑл швабрӑн ручкине лӑпкӑн тыткӑч ӑшне чикрӗ те шкап тӑрӑх витресем кӑларчӗ.
  
  
  Ӑна валли хӑварса, охранниксен хӗҫпӑшалне ярса тытрӗ, унтан виҫҫӗшне те кабинета чиксе хучӗ. Ӑна ещӗке питӗрсе илчӗ, ҫӑраҫҫине минутра чикрӗ те, швабрӑн аври ҫинче пӑсланса тӑракан витрепе сулкаласа, кухня витӗр цифрӑсен сивӗ камерисем патнелле чупрӗ. Тепӗр аллинче унӑн ӑвӑс банки.
  
  
  Ӑна кухня тепӗр енчен кӗске коридор вӗҫсе иртрӗ те охранниксем картла вылякан пӳлӗме кӗрсе тӑчӗ. Карттӑсем ҫаплах сӗтел ҫинче выртаҫҫӗ-ха, kuda ih арҫынсем пӑрахса хӑварнӑ. Чи аякри ларкӑч хыҫӗнче пысӑк алӑк пур. Ӑна пукана аяккалла тӗртсе ячӗ те хулпуҫҫийӗпе пысӑк тимӗр хушӑк ҫине тӗренчӗ. Алӑк шалтлатса уҫӑлчӗ. Вӑл унта пӑхмасӑрах чупса кӗчӗ.
  
  
  "Менеджер" пысӑк револьверне ярса тытрӗ те ман пурнӑҫа тӗллерӗ. Камера пурӗ те пилӗк метр кӑна, унта тӗрлӗ крючоксемпе трубасем туллиех. Ман ҫине лектерес тесен, эму ҫав тери начар тӗлленӗ пулӗччӗ. Вӑл камерӑн хыҫалти пайӗнче радиоприемник умӗнче тӑрать. Вӑл, ахӑртнех, хӑй мӗншӗн пӗр станцине тупайманни ҫинчен ыйтрӗ пулас. Вӑл, паллах, хӑй тума пулӑшнӑ тӑвӑл та эмӑна пур радиостанцисене те йышӑнма чӑрмантарнине пӗлмен. Револьвер сӗтел ҫинче, сӗтел коробкипе юнашар выртать. Ҫак алӑ ӑна ҫиҫӗм пек ярса тытрӗ.
  
  
  Вӑл пӗр чарӑнмасӑр чупать. Ольга, пуҫне хулпуҫҫисем хушшине хурса, ун патнелле пӗшкӗнчӗ. Ӑна iso швабрӑпа мӗнпур вӑйран сулса ячӗ. Хӗрсе кайнӑ витре ӑна уҫҫӑнах питрен пырса ҫапрӗ. Револьвер ман хӑлха патӗнчех персе ячӗ. Пӗчӗк уҫлӑхра пӑшал пени мана шалт тӗлӗнтерсе ячӗ. Ӑна вӑл ӳкнине куртӑм. Вӑл калаҫма чарӑнчӗ те каллех тапранса кайрӗ. Унтан вӑл ҫавӑнтах ӳкрӗ. Унӑн ҫав тери пиҫсе кайнӑ сӑн-пичӗ лӑпкӑ пулни палӑрать, вӑл хӑйӗн пурнӑҫӗн икӗ вӗҫне те ҫак вӑхӑтпа ҫӳреме пултарать.
  
  
  Передатчик храмри управлени центрӗпе танлаштарсан ахаль корпус кӑна пулнӑ. Вӑл темиҫе металран тунӑ шкап тавра тӑрать, шкапӗ вертикальлӗ тупӑксем евӗрлӗ, унта датчиксем, ручкӑсем, переключательсем пур. Шкапсен ҫӳлти пайӗ ҫаралса юлнӑ пӑхӑр пралук катушкисемпе вӑй-хӑват уйӗпе ҫыхӑнса тӑракан политика тавра тӑрать. Хулӑн кабельсем вентиляци шӑтӑкӗнчен ҫухалчӗҫ. Электронлӑ хатӗрсем хуллен сӗрлеме пуҫларӗҫ. Отель генераторӗсем, электроэнерги парса тӑраканскерсем, подвалта хурансемпе юнашар лараҫҫӗ пулмалла.
  
  
  Ӑна главный выключатель шартлаттарчӗ. Сӗрлеме чарӑнчӗҫ. Темиҫе метр тӑршшӗ алӑсем пӗр самантлӑха каллӗ-маллӗ ташларӗҫ, унтан каялла ӳкрӗҫ. Ӑна тӑшман пистолетне илчӗ те хуҫӑлма пултаракан япаласене пурне те тирпейлӗн ҫӗмӗрсе тӑкрӗ. Вара ӑна холодильнӑй камера управляющине туртса кӑларчӗ те хуралҫӑсем ларакан пукан айне лартрӗ. Вӑл каялла таврӑнчӗ, шкапсене уҫрӗ те ӑшчиккине, урайне, стенасене ӑвӑспа сирпӗтсе кӑларчӗ. Витрере каллех вут чӗртес тесе, вӑл юлашки пайӗпе усӑ курнӑ. Ӑна ҫунакан алшӑллисем установка ҫинчи ӑвӑс кӳлленчӗкӗсене пӑрахрӗҫ. Вентиляци шӑтӑкӗ тавра ҫил вӗрнипе ҫулӑм ҫӗкленчӗ. Вӑл чупса тухрӗ-хырӑмӗнче ҫухалнӑ чышкине пӗтӗм чӗререн чӑмӑртарӗ.
  
  
  Управляющи темле тӑна кӗчӗ те, тавӑрасшӑн пулса, ура ҫине сиксе тӑчӗ. Го мана иккӗмӗш хут кӗтмен ҫӗртен тапӑнчӗ. Ҫав кулак охранниксенчен пӗрин револьвер приклачӗ ҫине пырса тӑрӑнчӗ, лешӗ ӑна пиҫиххи хушшине чиксе лартрӗ. Ку мана ҫӑлса хӑварчӗ. Вӑл алӑка хупма ӗлкӗриччен ӑна каллех сывлӑш ҫавӑрса ячӗ, унсӑрӑн вӑл чӗрӗллех ҫунса кайнӑ пулӗччӗ. Вӑл вӗҫерӗнчӗ те ун ҫине тапӑнчӗ. Вут ман пальтона ҫулама пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл горилл евӗрлӗ. Вӑл испанилле ятлаҫса ман ҫине ыткӑнчӗ. Ӑна яланхи пекех дзюдоистла хытӑ алӑпа ярса тытрӗҫ. Манӑн сулахай алӑ ҫав пальто ҫухине, сылтӑмми — ҫав кӗпен ҫухине пӑчӑртаса тытнӑ. Вӑл такӑнчӗ. Ӑна сылтӑм урипе ҫав сылтӑм ура хырӑмӗнчен ярса тытрӗ те урипе тапрӗ. Вӑл айккинелле сулӑнчӗ те ӳкме пуҫларӗ. Ӑна эму кӑштах пулӑшрӗ.
  
  
  Тарӑхнипе тата курайманнипе урса кайнӑскер, вӑл ӳксен те мана чӑрмалать. Ҫак ботинка сивӗ камера алӑкӗ уратинчен ҫакланчӗ. Аллисемпе хӑлаҫланса, вӑл ҫунакан ӑвӑс ҫине месерле ӳкрӗ. Кашни хусканӑвах ҫулӑм тата ытларах сарӑлать. Вӑл тӑват уран тӑчӗ. Пуҫне усса, вӑл агонипе кӑшкӑрса ячӗ. Вӑл ман куҫ умӗнчех этем факелӗ пек ҫунса кайрӗ. Ӑна эму пулӑшма пултараймарӗ, алӑка хупрӗ. Вӑл кӑшкӑрни илтӗнмест ӗнтӗ, анчах вут-хӗм тӳрех тупайман пулӗччӗҫ. Юлашкинчен вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. Ӑна ҫав тери кирлӗ пулнӑ. Майӗпенех эпӗ хытӑ аманнӑ тесе шутларӑм. Ман хулпуҫҫи ҫинчи суран каллех уҫӑлса кайрӗ; ӑна хурал ҫине тапӑннӑ пулас. Пульӑсем ман алла ыраттармаллах шӑтарчӗҫ. Ӑна сулахай аллин пӳрнисене хускатма хӑтланчӗ. Халӗ вӑл тӑнне ҫухатма е малалла ӗҫлеме пултарать; Ӑна малалла тӑсать. Шап-шурӑ шурса кайнӑскер, эпӗ, сулӑнкаласа, пӳлӗмрен каялла кухньӑна, нишӑна тухрӑм.
  
  
  Арҫынсенчен пӗри кӗпе-йӗм шкапӗн алӑкне шаккарӗ те хыттӑн пулӑшма чӗнчӗ. Вӑл чарӑнса тӑчӗ те алӑка шаккарӗ. - Сеньор ?
  
  
  "Эсӗ! Ӑна!
  
  
  "Эсир ӑна ҫак алӑк витӗр пульӑсемпе петерес тетӗр пулсан, малалла шавлӑн ee перӗр".
  
  
  Самантлӑха пурте шӑпланчӗҫ. Унтан вӑл: "эпӗ шӑпланам-ха, амио", - терӗ.
  
  
  "Буэно ".
  
  
  Сцена патне илсе пыракан коридор тӑрӑх каялла таврӑнсан, ӑна гостинӑйра эль - Кюнтур алӑкӗ умӗнче Икӗ арҫын ларнине курчӗ . Вӗсем урисемпе тапӑртатаҫҫӗ, хавхалантармалла шӑхӑраҫҫӗ. Ҫунатсем патне ҫитсен, вӑл мӗншӗнне ӑнланчӗ. Тамара трусик вӗҫҫӗнех. Мӗнле вӑл ҫапла вӑрах тытӑнса тӑма пултарнӑ-ха, ташӑн чи пысӑк вӑрттӑнлӑхӗсенчен пӗри пулмалла.
  
  
  Комо пӗтӗмпех пӗтнӗ. Вӗсем ҫӗр хут та юрларӗҫ, анчах ритм малтанхи пекех вӑйлӑ пулчӗ, Тамара унпа туллин усӑ курчӗ.
  
  
  Стрриптизерша утӑмӗсемпе вӑл, пӗҫҫисене сулкаласа, ҫара кӑкӑрӗсене силлесе, ҫӳлелле те аялалла сулкаланать. Хӑш-пӗр хӗрарӑмсем шок патне ҫывхарнӑ пек туйӑнаҫҫӗ пулин те, халӑх ырласа алӑ ҫупса ячӗ. Пурте унӑн чӗтрекен ӗмкӗчӗсем ҫине пӑхаҫҫӗ. Унӑн куҫӗсенче пӑшӑрханса пӑхни палӑрчӗ... вӑл мана куриччен. Унӑн пичӗ ҫуталса кайрӗ. Эй, васкама хушрӗ. Вӑл сисмесӗрех пуҫне сулчӗ те выляса илчӗ.
  
  
  Мӗнле финал!
  
  
  Ушкӑн каллех кӗвӗ калама хатӗрленет. Тамара малтанхи аккордсене пуҫтарчӗ те простыньпе лифчикне ҫӗклеме пӗшкӗнчӗ. Вӑл пурин ҫине те хӑйӗн ҫырлисен чӑмӑр та илемлӗ ҫаврашкисем ҫине ытарайми пӑхса илчӗ. Куракансем ee трусикӑн хытӑ пӗҫҫисем хушшинчи ансӑр нейлон йӗрне лайӑх асӑрханӑ, вӑл малалла пӗшкӗнсен, вӑл пӗр самантлӑха карӑнса тӑрать. Трусиксем ee купарчи тӑрӑх чӑрсӑррӑн шуса анчӗҫ те, вӑл тӑрса, ман валли простыньпе лифчик илсе килсен, унтах юлчӗҫ.
  
  
  — Аслӑ Турӑ, - чашкӑрса илчӗ вӑл. — Эсӗ нихҫан та килместӗн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ.
  
  
  "Чарӑнӑр ҫакна хӑвӑртрах, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл сцена ҫине каялла ташланине пӑхса тӑчӗ. Унӑн чӳхенекен ҫырлисем ытарма ҫук илемлӗ. Святойсем ухмаха ернӗ. Хӗрарӑмсем мӗн ҫинчен шухӑшланине пӗлместӗп эпӗ, анчах вӗсем тавра хӑшӗ-пӗрисем нихҫан та тӳрленес ҫук пек курӑнаҫҫӗ. Арҫынсен юн тымарӗсем ҫурӑлса кайнӑ. Официантсем илсе килнинчен хӑвӑртрах ӗҫеҫҫӗ. Хӑйсен пурнӑҫӗнче вӗсем, хура тумтир тӑхӑннӑскерсем, хӗрарӑмӑн чӑн-чӑн авӑнчӑкӗсен ҫемҫе илемне пуҫласа курчӗҫ те унпа киленчӗҫ. Юлашкинчен, вӗсем тӗнче вӗҫӗпе, Армагеддонпа, тен, пӗр вӑхӑтрах Иккӗмӗш Пулӑмпа тӗл пулчӗҫ. Вӗсен вилмелле пулсан-мӗнле май пултӑр-ха сывпуллашма!
  
  
  Хавхалантаракан сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Тамара трусикне хывма тытӑнчӗ. Ушкӑн кульминаци ҫывхарнине сисрӗ те асра юлнӑ кӗвӗ ӑшне путрӗ. Вӑл кукша пуҫсем ҫине тапӑнас йӑла пӗлтерӗшне тӑтӑшах ҫаврӑна-ҫаврӑна пӑхнӑ, сивӗ камерӑн хулӑн юман алӑкӗ вутта чарса тӑтӑр, кӗпе-йӗм чӑланӗнчи хуралҫӑ ҫаплах хӑраса чӗтретӗр тесе кӗлтунӑ. Тамара трусиксен резинкине антарчӗ. Турӑҫӑм, мӗншӗн васкамарӗ-ха вӑл? Аяларах. Кӑтра ҫемҫе ҫӳҫӗ курӑнма пуҫларӗ. Шавпа кӑшкӑрашу ытларах!
  
  
  Ӑна ҫамки ҫинчи хулӑн тумламсене шӑлса типӗтрӗ те ыратакан хулпуҫҫине сӑтӑркаласа илчӗ. Трусиксем унӑн ури ҫинчен ерипен шуса анчӗҫ. Вӑл ih хыврӗ те ҫаврӑнса пӑхрӗ. Вӑл хӑйӗнне ҫӗклес тесе пӗшкӗнчӗ. Урисене тӳрлетсе, ҫырласене ҫӗклесе, вӑл арҫынсене хӑйсем нихҫан та манас ҫуккине кӑтартрӗ.
  
  
  Халӑх йынӑшать.
  
  
  Комо мӗкӗрсе ячӗ.
  
  
  Тамара сцена ҫинчен тӳрех ман алла ыткӑнчӗ.
  
  
  Алӑ ҫупнисем нумай пулчӗҫ, анчах каялла таврӑнма вӑхӑт ҫитмерӗ. Ӑна пальтопа чӗркерӗ те, эпир отель тавра тухсанах тумланма вӑхӑт ҫитет, терӗ. Хӑйӗн тумтирӗнчен вӑтанмасӑрах, вӑл ман хыҫҫӑн коридор тӑрӑх тӗп гостинӑя чупрӗ.
  
  
  — Ник, Ник, — ассӑн сывласа илчӗ вӑл, - мӗн пулчӗ?
  
  
  — Ку ниме те пӗлтермест, — терӗм эпӗ.
  
  
  "Анчах ...'
  
  
  "Виҫӗ канала пӗтернӗ, пӗри юлнӑ. Ӑна сире кайран тӗпӗ-йӗрӗпе каласа парӑп.
  
  
  Эпир отель тавра чупса ҫаврӑнтӑмӑр. Ку вӑл хӑй шухӑшланинчен ансатрах пулчӗ. Вӑл пӗр самантлӑха прилавка умӗнче чарӑнса тӑчӗ, эпӗ шутланӑ тӑрӑх, ҫӳлӗк ҫинче раци ларать. Ӑна хӑй патне чӗнсе илчӗ те псевдо-менеджерӑн хӑрӑлтатакан сассипе "фиат" ҫинчи ҫынсене "бьюика"ирттерсе яма хушрӗ. Йӳнӗ микрофон сасси улшӑннине пытарчӗ, ревматизм кӗске пулчӗ: "Si, seor!"Коридор тӑрӑх, параднӑй алӑк витӗр, эпир кивӗ машина ҫине сикрӗмӗр те ӑна чӗртсе ятӑмӑр.
  
  
  "Фиат" хуралпа подъезд ҫулӗнчен аякра тӑрать. Тамара эпир ӑнӑҫлӑ пуласса пӗлсен, mimmo иртсе пынӑ чух вӑл пире юлташла икӗ арҫынпа хӑмсарчӗ. Вӑл ҫӗрнӗ диван ҫине вӑйсӑррӑн таянчӗ те кулма пуҫларӗ. Ку ӗнтӗ ҫӑмӑллӑхӑн истерикӑлла кулли пулчӗ. Вӑл хашкаса: "О, эсир ҫав икӗ арҫынна куртӑр-И?»
  
  
  "Вӗсене? Ҫак "фиатра"?
  
  
  "Ҫук, Ник, гостинӑйра вӗсенчен иккӗшӗнчен лайӑхрах!"Вӑл тата хытӑрах кулма пуҫларӗ. Вӗсем эпир mimmo иртсе кайнине тӗлӗнсе пӑхса тӑчӗҫ. "Ах, ку сӑн-питсем ҫинче палӑрать!"Тамара ахӑлтатса кулса ячӗ. — Эпӗ чӑнах та ҫав тери чипер пулнӑ-и?
  
  
  "Ҫапла, эсир питӗ илемлӗ пулнӑ."
  
  
  "Тӗрӗс-и ?»
  
  
  "Мана ӑссӑрла кӗвӗҫтерме ҫителӗклӗ".
  
  
  Тамара "бьюик" рулӗпе кӗрешсе самолет еннелле кайнӑ чух кӑштах лӑпланчӗ те хихиклетсе илчӗ. Вӑл тумланма тытӑнсан, кулӑ чарӑнчӗ, Пунтаренасӑн тепӗр вӗҫӗнче вӑл хулӑн та хӑюсӑр сасӑпа: — Ҫук, ҫанталӑк, - терӗ. Улшӑнать.'
  
  
  Чӑнах та. Халӗ ӗнтӗ юр тӑвӑллӑ ҫавраҫил пек ҫӑвать. Тахҫан йӑлтӑркка ҫутӑ пӗлӗт тӗксӗмленнӗ, тиенӗ двигатель шавӗ витӗр ҫил аманнӑ мӗлке пек уланӑ. Йывӑҫсем, чул тусем тата малалла кайма пултаракан мӗнпур япаласем пирӗн тавра улакан ҫил-тӑвӑл пек вӗҫеҫҫӗ. Алӑксемпе чӳречесенчен пӑр катӑкӗсем сирпӗнчӗҫ. Эпир ухмаха ернӗ ҫын ӗҫӗпе ухмаха ернӗ тӗнчене лекрӗмӗр.
  
  
  — Отельре передатчик тухса кайни ҫил-тӑман хускатрӗ, - терӗм эпӗ салхуллӑн.
  
  
  — Тата япӑхрах пулать, - пӑшӑлтатрӗ Тамара.
  
  
  "Ҫапла, Панамӑри юлашки передатчике пӗтериччен".
  
  
  Вӑл тулта юр пек шуралса кайнӑ ман еннелле ҫаврӑнчӗ. — Анчах, Ник, - хӑй хӑранине пытармасӑр ыйтрӗ вӑл. "Пирӗн пултаруллӑ пулмалла, ҫапла мар-и?
  
  
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  
  
  Картта тӑрӑх, Сангра Утравӗ Пунтаренасран ултҫӗр километрта пулнӑ. Анчах кун пек ҫанталӑкра вӗҫме эпир ӑсран тайӑлнӑ пулин те,унта ним пытармасӑр вӗҫме эпир ӑсран тайӑлман. Сывлӑшалла хӑпарсан, Эпир Лӑпкӑ океан ҫийӗпе сарлака пӗкӗ пек вӗҫетпӗр. Ку рейс икҫӗр миль вӑрӑмрах, тен, тата 150 миля тӑршшӗ кукӑр-макӑр ҫулпа кайнӑ пулӗ. Эпир тинӗс пырӗ ҫийӗпе юсав колонийлӗ Койб утравӗ ҫинчи Чи пысӑк Пушмаксемпе вӗҫсе иртрӗмӗр. Унтан Эпир Азуаро ҫурутравӗнчен пӑрӑнса Панамски залив патне 150 миль сарлакӑш пытӑмӑр. Ҫул ҫинче Панамо-Ситипе Бальбоа заливӗ пулнӑ.
  
  
  Ҫак вӑхӑтра самолет силленкелесе, пикировка туса ҫеҫ пынӑ. Тамарӑпа иксӗмӗр унталла-кунталла ярӑнтӑмӑр. Эпир нихҫан та пӗр вырӑнта ларман. Хӑрушсӑрлӑх чӗнӗсем ҫеҫ пире хӑйсен вырӑнӗнчех тытса тӑраҫҫӗ. Пӗр хум хыҫҫӑн тепри пырса ҫапӑнчӗ. Фюзеляж йынӑшать, чӗриклетет, ҫуначӗсем кирек хӑш самантра та хуҫӑлма пултарассӑн туйӑнаҫҫӗ. Самолет сывлӑшри пӳлӗме анса лармассерен, ӑна оборудовани темле хытӑ хулпуҫҫипе пырса ҫапӑннӑ та, вӑл ҫав тери хытӑ ыратнӑ. Эпир тухса каяс умӗн Тамара суранне ҫыхрӗ те ҫыхрӗ,анчах ку ҫителӗксӗр. Ман хулпуҫҫи тавра юн сӑрхӑнать, кӗпене витет.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрса ячӗ. — Утрав координачӗсем мӗнле, Ник?
  
  
  — Унта мар — ха, - кӑшкӑрса ячӗ унӑн шавӗ. - "Малтан Панама-Сити".
  
  
  "Мӗншӗн? Сангре утравӗ де-лас-Перлас архипелагӗнчи залра , вӑл залра, ҫурҫӗрелле мар, хӗвелтухӑҫнелле вырнаҫнӑ.
  
  
  Ӑна, килӗшсе, пуҫне сулчӗ. Архипелаг "нумай утравсен тинӗсӗ" тенине пӗлтерет, хальхинче вӑл заливӑн тепӗр енче сакӑрвунӑ пӗчӗк "ахах пӗрчисем" номерсемпе танлашать. Ӑна уҫнӑ картта ҫине кӑтартрӗ. "Ку яшкара хӑвӑн тӗллевне халлӗхе тупаймастӑн, приборсене шанма юрамасть. Ҫак ушкӑнра пысӑках мар утрав тупиччен пире ориентир кирлӗ. Хула залра архипелагран утмӑл ҫухрӑмра кӑна. Кунтан эпир кама кирлине тума пултаратпӑр.
  
  
  Унтан Тегусигальпӑсемпе Пунтаренассем ҫӗр полковник тискер те хӗрхенӳсӗр аркатса тӑкнине хирӗҫ ҫиленни те ҫителӗклӗ пулӗ тесе шутланӑ. Анчах Панама-Ситире калама ҫук катастрофа пулнӑ. Ку вӑл-манӑн юратнӑ хуласем тавра, темӗн чухлӗ ӑшӑ асаилӳсем. Эпӗ анкон тӑвӗ патӗнчи хваттерӗнче илемлӗ хӗрарӑмпа каҫ пулнине тата Авенид-Центральнӑй патӗнчи соборӑн ҫилпе куштӑрканӑ чанӗсем янӑранӑ май вӑранса кайнине аса илтӗм. Хула ҫийӗпе вӗҫсе пынӑ чух ӑна собор юлашкисем, правительствӑн кивӗ Керменӗ, наци театрӗ, Малекон бульварӗ тата ҫӗр айӗнчи кивӗ тӗрме бульварӗ асӑрхарӗҫ. Чӑнах та, пурне те аркатса, аркатса тӑкнӑ, этемле мар тӑвӑлӑн хаяр чӑпӑрккисемпе аркатса тӑкнӑ. 300 000 ҫынлӑ хула пурӑнма пӑрахнӑ та, унран тӑхӑр километрта ларакан кивӗ хула пекех, 1671 ҫулта Ҫӗр пичӗ ҫинчен шӑлса тасатнӑ Генри Морган корсар пулса тӑнӑ.
  
  
  Бальбоа, Ла-Манша порт-Зони, пуш-пушах. Ҫырантан вунӑ километрта Мирафлорес шлюзӗсене эпир хамӑр ҫӳллӗшрен аран-аран курма пултаратпӑр. Канал патне илсе пыракан икӗ канала пӗтӗмпех хупласа хунӑ. Темиҫе грузовикпа танкер тӗнчери икӗ пысӑк пӑр уйӗнче чарӑнса ларнӑ, кашни сарлакӑшӗ икҫӗр метр, тарӑнӑшӗ вунпилӗк метр. Каналсем тӑрӑх калама ҫук вӑйлӑ ҫил вӗҫтерсе иртрӗ. Перешеекӑн тепӗр енче ӗҫсем лайӑхрах пулнине нимӗн те кӑтартса памасть.
  
  
  Ҫак тахҫан пулӑхлӑ та пуян ҫӗрпе ҫӗр тунӑшӑн вӑл ҫилӗпе вӗресе тӑнӑ.
  
  
  — Ҫаврӑнӑр! - кӑшкӑрса пӑрахрӗ Ӑна Тамара. Вӑл хӑйне япӑх туять. - Кӑнтӑр-хӗвелтухӑҫ Сангр Ислыне ҫитиччен . _
  
  
  — Ҫӗр унта тесе шутлатӑн-и?
  
  
  "Эпӗ ӑна хӗрӳллӗн шанатӑп", - терӗм эпӗ, ҫаврӑнса тӑракан шурӑ пейзаж ҫине юлашки хут хурлӑхлӑн пӑхса. "Ӑна тупсан, утрав ҫав юнпа тулса ларӗ, сӑмах паратӑп сана".
  
  
  Тӗп утравсем: Сан-Мигель, Сан-Хосе тата Гонсалес Педроне тупма ҫӑмӑл пулнӑ, анчах ҫӗрӗн юлашки хӳтлӗхне картта ҫинче тӗпренчӗк кӑна, унтан ытла реальностьре те пулман. Ку вӑл-шыв тавра, хулӑн юр витӗнсе тӑракан чул сӑртсем, хуласем тата хӑйӑр пляжӗ йӗри-тавра тинӗс кӑпӑкӗсем купаланса тӑраҫҫӗ. Эпир ун ҫийӗпе вӗҫсе иртнӗ вӑхӑтра "Сессна" сывлӑш юхӑмӗсенче унталла та кунталла сулкаланса ҫӳрерӗ. Тамара анса ларма вырӑн тупиччен румпельпе кӗрешрӗ.
  
  
  "Ман шутпа, пирӗн ҫыран хӗррине анса лармалла. Чул качака таки те ҫак чулсем ҫинче ура ҫинче тӑма пултараймасть".
  
  
  — Мӗн унта? - ыйтрӗ вӑл, сулахаялла кӑтартса.
  
  
  Вӑл самолета сакӑрвунӑ градус кӗтес айнелле тайӑлтарчӗ, ӑна та ун ҫине пӑхма пултарать. Хула витӗр, пулемет пулисем евӗрлӗскер, хӑш-пӗр кивӗ ҫуртсен вӑйсӑр ҫутине курма пулать. Вӗсене картиш тавра кивӗ гасиенда евӗрлӗ йӗркелесе тӑратнӑ. Ҫаксене пурне те виҫӗ дюйм хулӑнӑш чул стена хупӑрласа тӑрать, хапхисем тимӗр кашталлӑ. Ih tak ӗлӗкрех туса лартнӑ, ҫав стенисем те ҫавнашкалах хулӑн та ҫирӗп пулман тесе шутлама та май пулман. Ӗҫ оборона е тарасси патне ҫитсен, ҫӗре кӑткӑслатма пурте килӗшнӗ пек туйӑнать.
  
  
  — Вӑл кунта, - терӗм Эпӗ, Тамара аллине чӑмӑртаса. "Асту! Ку вертолет картишне пырса чарӑннӑ.
  
  
  "Ӑна ӑнланатӑп. Анчах халӗ эсӗ ман алла ярӑн-и? Ҫав ҫивитти ҫине уҫҫӑнах ӳкес мар тесен, ӑна лайӑхрах пулнӑ пулӗччӗ. Аллуна яр та анса ларма вырӑн туп, юрать-и?
  
  
  Унӑн телейлӗ кулли эй. Юлашкинчен эпир Ҫӗре ҫав журналсем ҫине тишкертӗмӗр. Анса ларма юрӑхлӑ вырӑн ниҫта та ҫуккине ӑнланса илсен, эпӗ хуллен кулса илтӗм. Чӗнтӗр сутакан рамон Бук ҫавра сӑрт тӑрринче хӑйӗн гасиендине туса лартнӑ. Аслӑ хапха патӗнчен сукмак анаталла, сӑртсем тӑрӑх, ҫутҫанталӑк бухтинче эллинг патнелле анать. Сӑрт яка, анчах ытла чӑнкӑ. Утравӑн ытти пайӗ е ытла тикӗс мар, е йӗплӗ йывӑҫ тӗмӗсем ӳссе ларнӑ.
  
  
  — Ку пляж пулмалла, - салхуллӑн каларӗ ӑна эй.
  
  
  "Кӑштах каярах пляжӑн паллӑ татӑкӗ, вӑл халӗ те чиперех курӑнать-ха", — терӗ вӑл, тутисене чӑмӑртаса. Вӑл Каллех "Сессна" тайрӗ те ҫил вӗрекен ҫыран хӗррине вӗҫсе кайрӗ. "Ку питӗ йывӑр пулать, Ник, эпир те ҫурт патне ҫывӑха пыма пултараймастпӑр".
  
  
  "Кама пӑшӑрхантарать пысӑках мар уҫӑлса ҫӳрени? Ҫӗр ҫине анса ларсан, эпир малалла кайма пултарасса шанатӑп.
  
  
  Самолет аялалла чӑмрӗ. Ҫил ӑна ярса илчӗ те металл тӑрӑх уласа ячӗ. Кустӑрмасем тавра хӑйӑр мӑкӑрланса тӑрать. Самолетӑн пайӗсем, ih сасартӑк паралич ҫапнӑ пек, чӗтренсе илчӗҫ. Тамара хирӗҫлекен румпельпе кӗрешет. "Пирӗн Российӑра ваттисен сӑмахӗ пур", - персе ячӗ вӑл чарӑна-чарӑна. "Ҫакӑн пек лару-тӑрура руле ҫирӗпрех тыт!"
  
  
  Пире сывлӑш шӑтӑкне, аялалла, ӗмсе илчӗ. "Сессна" чӗтрет, силленет, кӳпчесе кайнӑ хӑйӑр ҫинче ҫыран тӑрӑх шӑвать. Пирӗн умра, хӑйӑр ҫинче, шӗвӗр чул сӑнӑсем кӑнтарса тӑраҫҫӗ. Сулахайра ҫӗнӗ чулсемпе чул куписем тавра хум купаланса выртать, сылтӑм енче вӗресе тӑракан хумсен хӑрушӑ стени. Самолет аялалла ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл мӗкӗрсе ячӗ. - Ҫӳлелле! Ҫӳлелле!"Эпӗ кӑшкӑрни рефлекторлӑ пулчӗ, Мӗншӗн Тесен Тамара сӑмсине ҫӗклес тесе мӗн май килнӗ таран пурне те тунине пӗлетӗп эпӗ. Пляж ишӗлтерекен хӑвӑртлӑхпа ҫывхарса пырать. Сӑмси хӑйӑр ҫине тӑрӑнчӗ. Вӑрӑммӑн чӑшлатни, унтан аслати пек кӗмсӗртетни илтӗнсе кайрӗ. Пире ҫавӑрчӗҫ, ҫунатсен ҫивӗчӗсем татӑлса анчӗҫ, винт вара ҫурри таран хӑйӑр сапнӑ двигатель блокӗ ҫине вырнаҫрӗ. Урай ҫӗкленчӗ те пире, этем алли-ури купи пек, пӳрт тӑррине ывӑтрӗ. Самолет кӑшт ҫеҫ ҫаврӑнса ӳкмерӗ, унтан хӳрипе пӑр хумӗсем ҫине персе анчӗ. Эпир каялла чакнӑ чух тӑварлӑ шыв пирӗн ҫине сирпӗнчӗ. Эпир аманнӑччӗ, анчах вырӑнтах тӑраттӑмӑр. Самолет хум ҫапнипе каллӗ-маллӗ силленкелет. Эпир хумсем ҫинче сулланатпӑр. Тамара пуҫне пӑркаларӗ, ванчӑк чӳречесем ҫине, пляж ҫине пӑхрӗ. Кӑртах сиксе, вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те хӑйӑра тата пирӗн айри хум ҫапнине сӑнама пуҫларӗ. "Акӑ мӗн килӗшет мана ҫак коммерци рейсӗсенче, - терӗ вӑл йӑл кулса. "Эсӗ яланах ҫемҫен анса ларатӑн".
  
  
  "Яланлӑхах ан кул!— - терӗ вӑл куҫҫульпе. — Эпӗ пӗтӗмпех пӑсрӑм, ӑна пӗлетӗп! Эпир ӑна урӑх нихҫан та сывлӑша ҫӗклемӗпӗр!
  
  
  "Ахальтен пулас ҫукчӗ те пулӗ", - тесе асӑрхаттартӑм эпӗ. "Хӑйӑр ытла ҫемҫе, ҫил те пире ураран ӳкерме пултаратчӗ".
  
  
  — Анчах халӗ мӗн тӑвӑпӑр-ха эпир ?
  
  
  "Мӗн тумалла?"Ӑна тахҫан eda пулнӑ ҫатан карҫинккана хӑй хыҫне ҫавӑрса тытрӗ. Халӗ nenра Макаров Тамара пистолетне, мендос докторӑн авалхи пистолетне, 22-мӗш калибрлӑ Пепе автомат револьверне, ҫавӑн пекех икӗ охранникпа управляющин револьверӗсене тытнӑ. Ӑна Тамара пистолетпа пепе пистолетне пачӗ, ыттисем револьверӗсене кӗсйисене чикрӗҫ. "Мӗн тумалла?"ӑна тепӗр хут тумалла. — Мӗнех вара, кайса уҫӑлса ҫӳрер. Атя, ҫапла тӑвар!'
  
  
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  
  
  Эпир mimmo текен ултавлӑ сӑртсем витӗр уласа та ҫунтаракан пӗлӗт айӗпе пыратпӑр. Ҫил-тӑман ҫаплах вӑйланса пырать. Тӗттӗмленнӗҫемӗн тӗттӗмленсе пычӗ. Ҫилпе темиҫе йӗплӗ йывӑҫ чӗриклетсе илчӗ. Тӑтӑшах хумсем ӳкеҫҫӗ. Эпир ӑна хирӗҫ чупнӑ чухне пирӗн ӳпке таврашӗнчи сывлӑша ҫил ӗмсе илет. Эпир шыва путакан ҫынсем пек сывлайми пултӑмӑр, хӑш чухне малалла кайма та пултараймастпӑр. Халӗ ӗнтӗ шторм вӗҫӗ-хӗррисӗр, хаяр, ӳкӗте кӗмелле мар, вӗлермелле пек туйӑнать. Тамарӑн пичӗ сад ӳкнипе юнпа вараланса пӗтнӗ. Ӑна, хаклӑраххисене, лайӑхраххисене, пӗлетӗп. Хулпуҫҫи ыратни мана халтан ячӗ. Ку ӗнтӗ ӳт штопорӗ ҫеҫ мар, манӑн чуна та, шӑмӑсене те ыраттарчӗ. Вӑл манӑн хытӑ пӳрнесемпе те кӗрешрӗ. Эпир кӗрешетпӗр, пӗр-пӗрне пулӑшатпӑр.
  
  
  Ҫур сехет, чӗрӗк сехет, тата ҫур сехет иртрӗ. Юлашкинчен эпир сӑрт патне ҫитрӗмӗр. Эпир гасиендӑн хулӑн та ҫирӗп стенисем ҫине хамӑртан ҫӗр ярдра пӑхса тӑтӑмӑр. Вӗсем хулӑн юр айӗнче выртаҫҫӗ. Унта часовойсем пулнӑ пулсан, вӑл вӗсене шаннӑ пекех туйӑннӑ — вӗсем йынӑшман та пулӗччӗҫ. Вӗсем стенан иккӗлентерекен хӳтлӗхӗнче пытанса пурӑннӑ. Ку вӑл шӑнса кӳтнӗ ӳтсем ҫумне ҫыпҫӑннӑ ҫӗтӗк-ҫатӑк тумтир тӑхӑннӑ арҫынсен ушкӑнне аран-аран уйӑрса илме пулать.
  
  
  — Стена урлӑ каҫар, - терӗм эпӗ. - Икӗ е виҫӗ хапха ытла хытӑ сыхлаҫҫӗ".
  
  
  Тамара ҫӳҫенсе пуҫне пӑркаларӗ. — Эпир пултараймастпӑр, Ник!
  
  
  - Эпир те пӗр вырӑнта тӑма пултараймастпӑр.
  
  
  Эпир гасиенда хыҫӗнчи сӑрт ҫине улӑхма пуҫларӑмӑр, тӗп алӑк умӗнче уҫӑ. Хӑш-пӗр енчен халӗ малалла кайма йывӑртарах. Чӑрмавсем сахалланчӗҫ, анчах сӑртӑн ҫара ҫийӗ ҫилпе тасалчӗ те яка пӑрлӑ тайлӑм пулса тӑчӗ. Чи малтан тамара ӳкрӗ, манӑн ӑна пулӑшмалла пулчӗ. Унтан вӑл равновеси ҫухатрӗ. Тамара отеле пулӑшрӗ те, сасартӑк эпир иксӗмӗр те, алӑсенчен тыта-тыта, аялалла йӑваланса антӑмӑр. Пирӗн чӑтӑмлӑх пӗтрӗ, анчах каллех хамӑр кӗл тавра ҫӗкленет. Пурнӑҫ вилӗм кӳрекен ӑшӑпа канлӗхрен хаклӑрах пек туйӑннӑ, анчах пурнӑҫ ҫӗнтернӗ.
  
  
  Ҫӳлте эпир, халтан кайса, стена хӳттипе упаленсе кайрӑмӑр. Вӑл ватӑ пулнӑ. Масарӗ ҫӗтӗлсе пӗтнӗ, чулӗсем хушшинче, хӑйсем каланӑ пек, пысӑк пулнӑ. Вӑтамран вӑл виҫӗ метр ҫурӑ ҫӳллӗш пулнӑ. Вӑл ҫӳлелле тинкерсе пӑхрӗ те ура тӗревӗсене, алӑсене темиҫе ҫӗрте асӑрхарӗ. — Ҫӳлте чухне ман хыҫҫӑн пыр, - терӗ Ӑна Тамара.
  
  
  — Эсӗ ҫӳлте хӑҫан? Ҫакна тӑватӑр пулсан, эсир ҫакна асра тытатӑр!
  
  
  — Ҫӳлте чухне, Тамара, - ҫирӗппӗн каларӑм эпӗ, унӑн сӑмахӗсенче чӑнлӑх ҫинчен шухӑшлама ашшӗ мар. — Паллӑна кӗт. Тепӗр енче часовойсем пулма пултараҫҫӗ.
  
  
  Вӑл кивӗ стена ҫине хӑпарма пуҫларӗ. Пӳрнесем яка чулсем ҫинче лайӑхрах тытӑнса тӑччӑр тесе, манӑн симӗс перчеткесене хывма тиврӗ. Манӑн чуна сивӗ пырса ҫапрӗ. Вӑл ман алӑсем туртӑннине туйрӗ. Юнпа мышцӑсем шӑнса кайрӗҫ. Ман ура айӗнче чул саланса кайрӗ. Вӑл йынӑшни ҫумне лӑпчӑнчӗ те Тамара хӑраса кӑшкӑрнине илтрӗ. Пӗр самантлӑха эпӗ малалла кайма пултараймастӑп пек туйӑнчӗ. Унтан ӑна, ҫӗр ҫывӑхра пулнине аса илтӗм те, ҫав шухӑш мана ӑшӑтрӗ. Ӑна асӑрханса тепӗр тӗрев хыпашласа тупрӗ. Ӑна сӑмах тупрӗ. Дюйм хыҫҫӑн дюйм ҫӳлелле хӑпарать.
  
  
  Юлашки вӑй мана хӗрринчен сарлака та лаптак ту тӑррине илсе кайрӗ. Кантӑк ванчӑкӗсем бритва пек шӗвӗр пулнӑ, анчах юрпа пӑр ih эффект тума пултарайман. Чӑнах та, вӗсем мана яка шыв ҫинче тытӑнса тӑма пулӑшрӗҫ.
  
  
  Вӑл, аллипе сулса, Тамарӑна ман хыҫҫӑн пыма чӗнме хатӗрленнӗччӗ, анчах ҫав вӑхӑтра часовоя йӑпӑрт кӑна курах кайрӗ. Вӑл чӗркеннӗ, пуҫне усса, аллисене кӗсйине чиксе, стена тата ҫывӑхри ҫурт хушшипе каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрет. Сылтӑм хулпуҫҫи ҫинче автомат винтовки ҫакӑнса тӑрать. Вӑл хӑй йынӑшнӑ ҫӗре пычӗ. Ӑна Систерес тесе, Тамара ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл ман командӑна пӑхӑнмарӗ, ман хыҫҫӑн хӑпарма пуҫларӗ! Часовой ун патне пычӗ. Мӗн те пулин пулсан, ӑна илтме ҫывӑхрах. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ.
  
  
  Тамара тӑнне ҫухатрӗ те ӳкрӗ. Вӑл хӑраса кӑшкӑрса ячӗ. Хытӑ мар, ирӗксӗртен ассӑн сывланинчен кӑшт хытӑрах, анчах хытах мар. Часовой ҫавӑнтах пуҫне ҫӗклерӗ те мана курчӗ. Ӑна сикнӗ.
  
  
  Арҫын хӑйӗн тивӗҫне пӗлнӗ, хӳтӗленме хӑтланнӑ. Кая юлтӑмӑр! Вӑл ҫаплах винтовкине ҫӗклет-ха, анчах ӑна аяккалла ывӑтса ячӗ те, ун ҫине ҫӳлтен, пурнӑҫри эму чӗркуҫҫийӗсемпе тӗшӗрӗлсе анчӗ. Вӑл винтовкине ҫав алӑран туртса илчӗ те тепӗр май ҫавӑрса ҫапрӗ. Пӑшал кӳпчекӗ эму мӑйне хӑяккӑн пырса лекрӗ. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те шӑпланчӗ. Ҫак тӗллев кӗлеткене ӗненмелле мар кӗтесре пулнӑ.
  
  
  "Ник!"- пӑшӑлтатрӗ ҫӳлтен. Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те йынӑшса ларакан Тамара курчӗ.
  
  
  "Эпӗ кӗтме пултараймарӑм. ӑна...'
  
  
  — Нимех те мар, — чашкӑрса илтӗм эпӗ. - Сик.'
  
  
  — Эсӗ мана тытатӑн-и?
  
  
  "Яланах хаклӑ".
  
  
  Вӑл винтовкине сывламан часовой ҫине хучӗ те аллисене тӑсрӗ. Вӑл ӳкрӗ. Ӑна ee тытнӑ. Ҫавӑн пекех ҫемҫе ытамсем пулман пулин те, ку ҫав тери кӑмӑллӑ пулнӑ. Вӑл ман ҫумма тӗршӗнчӗ те мана мӑйран чуптурӗ. "Мӗн тумалла ӗнтӗ халь?"- шӑппӑн ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Тӗп ҫурт. Унта эпир ҫӗр тата вӑйлӑ хирӗн юлашки передатчикне тупатпӑр пулӗ тесе шанма пулать. Пирӗн иксӗмӗрӗн те ih пӗтермелле.
  
  
  — О, ку пӗтӗмпех-и? - терӗ вӑл тӑрӑхласа. Ботинка сӑмсипе вӑл аманнӑ часовоя тӗртрӗ. "Пирӗн хушӑра тата ҫӗр хушшинче миҫе ih пулать?»
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Ытлашши нумай пулӗ тетӗп.
  
  
  "Ҫапла. Вӗсем пире шыраса тупмалла, унтан вӗлермелле е кӗртмелле мар, эпир шӑнса виличчен. Эпир халӗ стена хыҫӗнче чарӑнса тӑтӑмӑр. Вӗсем пирӗн пур пульӑсене улӑштарма сахал. Сирӗн тата ҫакӑн пек лайӑх шухӑшсем пур-и? Ольга ӑна ним чӗнмесӗр итлерӗ. Вӑл хӑйӗн намӑссӑрлӑхӗпе хӑй хӑранине пытарма тӑрӑшрӗ. Ку вӑл ҫутҫанталӑк реакцийӗ. Хисеплӗ сӑлтавпа хӑраманни-ухмах. Тамара хытӑ, практикӑллӑ, хӑюллӑ, пачах ухмах мар хӗрарӑм.
  
  
  — Ӑнланаймастӑп,- терӗм эпӗ, - эпир мӗн тума пултарнине пурне те тума тата шанма пултаратпӑр. Ку йывӑр пулать, анчах пирӗн тытӑнса пӑхас пулать".
  
  
  Вӑл килӗшсе пуҫне сулчӗ. "Кайран, ҫак ӗҫ пӗтсен, Ӑна Мӗнле те пулин ырӑ сӑмах калама тӑрӑшӑп".
  
  
  — Эпӗ пулӑшу ҫинчен кӑшкӑрӑп, - терӗ ӑна йӑл кулса. Ҫуртсен сулхӑнӗнче эпир гасиендӑн хыҫалти пайӗ патне йӑпшӑнса пытӑмӑр. Часовой автомачӗ унӑн механизмӗ шӑнса ларнине куриччен ӑна ытларах юратнӑ. Ӑна саклата хучӗ те пӗрер револьвер илчӗ.
  
  
  Эпир кӗтессе ҫитрӗмӗр те чарӑнса тӑтӑмӑр. Пирӗн умра вертолетлӑ картиш. Ӑна ҫӗр тупма ӗмӗтленнӗ вӑрӑм та ансӑр ҫурта тӗпчет. Вӑл хуҫалӑхри хуралтӑсенчен те пысӑкрах, крыльцине пӗтӗмпех витнӗ. Варринчи хапха, ун витӗр автомобильсем тӗп алӑк патне пырса кӗме пултараҫҫӗ.
  
  
  Крыльца тӗттӗм, мӑкӑрланакан юр витӗр аран ҫеҫ курӑнать. Таҫта тата часовой тӑнӑ пек туйӑнать мана. Пӗри - и, тепри-и, пурте нервӑллӑ, шӑнса кӳтнӗскерсем, пӳрнисене чике-чике илеҫҫӗ. — Эпир чи вӑрӑм ҫулпа каятпӑр, - терӗм эпӗ, тепӗр ҫуртӑн хыҫалти пайӗ патнелле чупрӑмӑр. Ӑна малалла чупсан авантарах пулнӑ пулӗччӗ, анчах асӑрханулӑхпа шӑплӑх япаласем йӗркеллех пулнӑ. Эпир ерипен малалла утрӑмӑр. Гасиендӑн ку енче гараж евӗрлӗ иккӗмӗш ҫурт пулнӑ. Инкек - синкексӗрех эпир тепӗр вӗҫне ҫитрӗмӗр. Сылтӑм енче уҫӑ вырӑн вунӑ метра яхӑн. Ун хыҫӗнче тӗп ҫурт.
  
  
  Эпир тимлӗн итлесе тӑтӑмӑр. Эпир нимӗн те илтмерӗмӗр те тӗп ҫуртӑн хыҫалти пайӗ патнелле чупрӑмӑр. Пирӗн умра тимӗрленӗ утюг тӑрӑх решеткеллӗ вӑрӑм чӳречесем тӑсӑлса выртаҫҫӗ. Ривносен ретне виҫӗ пая уйӑракан икӗ кун пӗр евӗрлӗ пулнӑ. Вӗсен хыҫӗнче хапха, тата тепӗр рет чӳрече, хӑш-пӗр чӳречисем ҫап-ҫутӑ. Ҫуртӑн хапхи патӗнчен аслӑ хапха патнелле кӗске чул ҫул пырать. Хапха умӗнче телефон-автомат евӗрлӗ киоска ларать. Кӗтмелли киосксем. Ансӑр хушӑка ҫутатнӑ.
  
  
  "Ылхан! Пирӗн подъезд ҫулӗ урлӑ каҫмалла, вӑл сыхланать.
  
  
  "Тен, вӗсем хӗрарӑма пемӗҫ", - терӗ Тамара.
  
  
  "Мӗншӗн?'
  
  
  "Тен, вӗсем малтан ыйтусем парасшӑн пулӗҫ".
  
  
  "Тамара, эсӗ астармӑшла выляма пултаратӑн тесе шутлатӑн пулсан..."
  
  
  Стенапа та вӑл ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑн калаҫма пултарнӑ. Пӗшкӗнсе, вӑл чӳрече умӗнчен хӑвӑрт иртсе кайрӗ. Ольга, вӑл ытлашши ӑссӑр пулмӗ тесе, ун хыҫҫӑн утрӗ. Малтан вӗсем пеме пуҫласса, унтан ыйтусем парасса туйрӑм эпӗ. Эпир икӗ алӑкпа тепӗр ушкӑнӑн mimmo йӑпшӑнса кӗтӗмӗр. Тамара манран ҫур метрта. Вӑл хӑйӗн хусканӑвӗсем ҫине шаннӑ, ҫавӑнпа та, хӗрӳллӗ калаҫӑва тата уҫма май пуррине систермесӗр, эпӗ ӑна чарма пултарайманнине пӗлнӗ. Ӑна альтернатива шухӑшласа кӑларма хӑтланчӗ, анчах тупаймарӗ. Эпир иккӗмӗш кун пуҫламӑшӗпе тепӗр чӳрече патне пытӑмӑр. Сасартӑк унӑн сассине илтрӗ.
  
  
  "Тӑхта!"- хӗрӳллӗн пӑшӑлтатрӗ вӑл. Вӑл чарӑнса тӑчӗ те ман пата упаленсе пычӗ. Лампа мӗлтлетсе илчӗ. Эпир чӳречерен пӑхрӑмӑр.
  
  
  Полковник ҫиленсе каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳрет. Вӑл мӗн каланине эпӗ илтмен. Анчах вӑл пӳлӗм варринчи сӗтеле чышкипе ҫапа-ҫапа илчӗ. Пукана электронлӑ детальсемпе, транзисторсемпе, платсемпе, паяльниксемпе тата плоскубецсемпе тултарса лартнӑ. Ҫӗр хыҫӗнче май уйӑхӗнчи пекех тимӗр шкапсемпе панельсем. Вӗсем ҫеҫ уҫӑ. Решеткисене хывса илнӗ, проводки, тӗлӗнмелле кӑтра ҫӳҫ пек, авкаланать. Вӑл ҫак пӳлӗмре мӗн тунине пӗлме йывӑрах мар. Вӑл, Америкӑна ҫӗнсе илсе майӑн Виҫҫӗмӗш империне тӑвас тӗллевпе, Хӑйӗн вилӗм каварне тӗрӗслесе тӑмалли ҫӗнӗ тӗп системӑна туса лартнӑ.
  
  
  Иккӗмӗш ҫын, типшӗм те уссиллӗ ҫын, ун патне пырса унпа юнашар тӑрсан,хемӑпа калаҫать пулӗ, тесе шухӑшларӗ вӑл. Ҫӗрпе пӗр каварлӑ ҫын никамран та ирсӗртерех те тӑнӑҫлӑрах пек туйӑнать. Вӑл диаграммӑсем тултарнӑ хут тӗркине уҫрӗ. Икӗ арҫын хӑйсен планне сӳтсе явнӑ пирки эпӗ кӑшт ҫулама хӑйрӑм. Куҫ хӗррипе вӑл тата ултӑ арҫын, икӗ хӗҫпӑшаллӑ охранник тата тӑватӑ техник асӑрхарӗ, вӗсем шурӑ халатсемпе, ахӑртнех, пухнӑ ҫӗрте ӗҫлеҫҫӗ пулмалла. Тамара ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  Унӑн ревматизмӗ пирӗн хыҫри алӑк ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. Ӑна асӑрхануллӑн тӗкрӗ те хулӑн йывӑҫ ҫумне таянчӗ. Алӑка хупман. Эпир шала кӗтӗмӗр те юнашар пӳлӗмре сивӗ залри сасӑсене итлерӗмӗр.
  
  
  '...халех вӗлермелле!"ҫӗр полковникӗн догматикӑлла хаяр сасси илтӗнчӗ. "Эпӗ лару — тӑрӑва ҫитес темиҫе сехетре тӗрӗслесе тӑмасан, ӑна ҫӗнтерме шторм ытла вӑйлӑ пулать-маншӑн та! †
  
  
  "Эпир установкӑна чарма Пултаратпӑр", - сӗнчӗ ӑна пӑхӑнса тӑраканни.
  
  
  "Тохель, ку сутӑнчӑк ӗҫӗ".
  
  
  "Ҫук, сэр. R-Мӗш пая пӑхӑр-ха. Ҫак пая пухма ачасен кирлӗ детальсем ҫук. Ӑна ҫитес темиҫе сехетре тума май ҫук, ҫапла вара...
  
  
  "Эсир Мана R Секцийӗсем тӑрӑх Нотацисем вулама хӑятӑр! Темӑна кам тунӑ? Ӑна пӗччен, ҫапла мар - и? Эпир проводкӑна юсаса ҫӗнетмелли май тупатпӑр. Эпӗ санран тӗлӗннӗ сӑмахсем илтесшӗн мар. Манӑн патшалӑха яланлӑхах пӑр айне пытарсан та, эпӗ ӑна нихҫан та Тохельрен пӑрӑнмастӑп! Ку ман айӑпа пула пулса иртмерӗ. Манӑн пурте питӗ лайӑх пулса тухрӗ. Ку Картер пулсан...
  
  
  Пурте ӳпкелешни илтӗнчӗ, Тохель ятлӑ ҫӗр хӳрине татса пӑрахнине кӑтартрӗ. — Вӑл пирӗн путӑк хыҫӗнче тӑнине эсир халӗ те ӗненетӗр-и-ха?
  
  
  "Вӑхӑтлӑх ӑнӑҫсӑрлӑх, анчах инкек мар. Анчах ҫанталӑк япӑхланни ытти станцисем ӗҫлеменнине кӑтартать. Ҫапла, ӑна, Никифор Картер ун аллине темӗнле тытнӑ пулӗ тесе, шаннӑ. Вӑл ih вырӑн ҫинчен мӗнле пӗлнине эпӗ пӗлместӗп, анчах вӑл та ман майӑн храмне тупрӗ. Эму, ҫӗвӗҫ, ӑна тӗппипех пӗтерчӗ.
  
  
  "Хӗрарӑм ҫинчен пӗлтерӳсем пур..."
  
  
  Ҫӗр йӗрӗнчӗклӗн кулса илчӗ. "Картерӑна буксира чӗп илме тата ҫак роман ҫине секс-клубри пикник ҫине пӑхнӑ пек пӑхма май парӑр . Анчах ҫак тӑвӑлра вӑл утрав патне нихҫан та ҫитеймест. Мӗнле те пулин майпа чӗрӗ юлсан, ӑна нимӗн те ҫӑлса хӑвараймӗ. Ытти станцисем вӑл тапӑнма хатӗр мар, эпир хатӗрленсе тӑтӑмӑр!
  
  
  Ӑна shaggy атӑ илтнӗ. Сасартӑк зал вӗҫӗнче форма тӑхӑннӑ ҫын курӑнса кайрӗ. Вӑл винтовкине илме кармашнӑ чух унӑн ҫӑварӗ ялавран уҫӑлчӗ. Тамарӑпа иксӗмӗр ирӗксӗрех ҫаврӑнса пӑхрӑмӑр. Эпир ним шухӑшласа тӑмасӑрах перетпӗр. Пӗри, куҫӗсене чарса пӑрахса, эму пырне вӑл кӑшкӑрма пуҫланӑ вӑхӑтра пырса кӗчӗ, тепри эму куҫне ҫапса ҫӗмӗрчӗ. Эпӗ ӑҫта лекнине пӗлместӗп. Вӑл месерле ӳкрӗ, ҫав винтовка чанкӑртатса ҫӗре ӳкрӗ. Юн пур еннелле те сирпӗнчӗ. Вӑл ҫӗре сӗртӗннине эпир курмарӑмӑр; эпир каллех малалла утрӑмӑр. Пире пӗр сӑмах та каламалла мар, эпир лайӑх вӗреннӗ команда пек пӗрле ӗҫлерӗмӗр.
  
  
  Эпир пӳлӗме вӑркӑнса кӗтӗмӗр. Ҫак револьверсем алӑк уҫичченех пеме пуҫларӗҫ. Хӑраса ӳкнӗ охранниксенчен пӗри пурнӑҫран ярса тытрӗ те ӳкрӗ. Тамара ҫаврӑнчӗ те, пӑшалне ҫӗкленӗ вӑхӑтра, иккӗмӗш сехетӗнче чипер шӑтӑк турӗ. Пӗр техник тӗшӗрӗлсе анчӗ, тепри ерипен чӗркуҫленсе ларчӗ. Пантера Тохель пек хӑвӑрт йывӑҫ пукана тӳнтерсе ячӗ. Детальсемпе инструментсем саланса кайрӗҫ. Вӑл полковнике хӑй хыҫҫӑн хӳтлӗхелле туртрӗ. Ку Кольт калибрӑн 357-мӗшӗнче вут-ҫулӑм сирпӗтме пуҫланӑ. Юлашки икӗ техник, пирӗн атакӑна пула ӑнран кайнӑскерсем, уҫӑ кун патне йӑпшӑнса пычӗҫ. Вӗсем иккӗшӗ те кая юлчӗҫ. Тамара тӗллерӗ те вилесле ih амантрӗ, вӗсем ӳкрӗҫ.
  
  
  Тохель пенинчен хӑтӑлас тесе, вӑл пӗшкӗнчӗ. Манӑн револьвер пуш-пушах. Ӑна Тохеле ывӑтрӗ те иккӗмӗшне ярса тытрӗ. Тохель пӗшкӗнчӗ те, пистолет ун хыҫӗнчи шкапа пырса тӑрӑнчӗ. Ҫӗр мана ухмаха ернӗ пек атакӑларӗ. Вӑл, чӑрмавсене ҫӗнтернӗ пек, пукан урлӑ сиксе каҫрӗ. Тигр пек малалла ыткӑнчӗ те мана ураран ӳкерчӗ. Эпир пӗрле урайне ӳкрӗмӗр. Пирӗн пӳрнесем чӑмӑртанма ӗлкӗреймерӗҫ. Иккӗмӗш револьверне ман пӳрнесем тавра ватса тӑкрӗҫ, виҫҫӗмӗшӗ камзолӑран тусан ӑшне шуса тухрӗ. Ҫӗрӗн хытӑ пуҫ купташки ман янах шӑмми ҫумне пырса ҫапӑнчӗ те сӑмсана чӑрмаласа илчӗ, ун тавра юн юхма пуҫларӗ, ман пӳрнесем ӑна пуҫ ҫыххи ҫыхнӑ ҫӳҫрен ҫатӑрласа тытрӗҫ. Манӑн кулак ура ҫине тӑчӗ те эмушӑн та ҫавнах тавӑрса пачӗ. Сӑмси хуҫӑлнине илтсен, вӑл кӑмӑллӑн кулса илчӗ. Ӳт-тирӗпе ӳчӗ ҫурӑлса пӗтнӗ. Вӑл ҫав тери хытӑ уласа ячӗ. Вӑл хӑвӑрттӑн пуҫне пӑрчӗ те, ку ӑна ҫӑлса хӑварчӗ. Кирлӗ пулсан, шӑмӑ ванчӑкӗсем пуҫ мимине шӑтарса кӗнӗ пулӗччӗҫ.
  
  
  Ҫак ответ манӑн пурнӑҫа хыткан чӗркуҫҫипе пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл мана тытса чаракан ураран ярса тытма хӑтланчӗ. Эпир тата тепӗр хут кусса кайрӑмӑр. Тамара, Пире Тохель пеме хӑяймарӗҫ. Анчах вӗсем ҫывӑхранах переҫҫӗ-ха, пӗр тӗл лектереймеҫҫӗ. Ҫӗр ҫаплах ман урана е ҫыхӑсене хуҫма хӑтланать. Манӑн кирек мӗнле ӑру та ҫак хӳтлӗхсӗр ҫӗре пырса тӑрӑнчӗ. Ӑна вӗлеретӗп тесе шутланӑччӗ. Вӑл йынӑшнине илтрӗ, хӑй чӗтренине туйрӗ. Тепӗр секундран тохель тасалӑх тивлечӗ кӳме персе ячӗ. Пӳлӗме тӗттӗм хупӑрласа илнӗ, тӗттӗмлӗхре ҫӗр ирӗке тухнӑ та ҫухалнӑ.
  
  
  Сирена уласа ячӗ. Тӑвӑл кӗрлевӗнче сасӑ ҫухалнӑпа пӗрех. Эпир Тамарӑпа чуххӑмӑн тухмаллаччӗ. Ҫӗрпе Тохель-ҫук. Вӗсем ҫурта шалтан та, тултан та пӗлеҫҫӗ. Ӑна коридорта ih shaggy илтнӗ. Вӗсем кайрӗҫ. Вӑл, хыпӑнса ӳксе, хӗҫ-пӑшал ыйтнӑ. Ӑна револьвер тупрӗ. Штопора авӑрланӑ-и вӑл? Вӑл хӑйӗн ҫанни ҫинче аллине туйса илчӗ. Тамара. Эпир коридора тухрӑмӑр.
  
  
  Тулта, картишӗнче, ҫуртсем хыҫӗнче ҫӗр ҫыннисем чӗрӗлчӗҫ. Сирена ҫаплах улать-ха, алӑк уҫӑлчӗ те, пирӗн ҫине вилӗмле икӗ ҫутӑ сиксе тухрӗ. Ӑна ревматизма печӗ. Вӑл ҫав тери каялла чакнине туйса илчӗ те тар шӑршине туйса илчӗ. Ӑна мӗн те пулин лекнӗ-ши, пӗлместӗп, анчах манӑн револьвер тулли пуля пуррине курсан, эпӗ ҫав тери телейлӗ пултӑм. Эпир коридор тӑрӑх картишне ыткӑнтӑмӑр. Ҫӗрле пирӗн тавра кӑшкӑрашни илтӗнет.
  
  
  Эпир чупрӑмӑр. Пӗрисем ҫиленсе, теприсем пӑлханса кӑшкӑраҫҫӗ, ҫаксем пурте атӑсем тапӑртатнипе вӑйлӑланаҫҫӗ. Ҫӗр ҫинчи ҫынсенчен пӗри такӑнчӗ те ҫӗре тӗшӗрӗлсе анчӗ. Пульӑсем, сывлӑша осколкӑсемпе тата тӑхланпа тултарса, алӑкран вӑркӑнса кӗчӗҫ. Эпир ҫаплах зал вӗҫнелле чупрӑмӑр. Хӑраса ӳкнӗ, анчах хӑюллӑ Тамара ман хыҫран йынӑшса чупса пычӗ.
  
  
  Эпир алӑк витӗр тулти картишне сиксе тухрӑмӑр. Вӗсем лайӑх тӗллев ҫинчен ӗмӗтленме те пултарайман. Пирӗн чупакан урасем тапӑртатни, пӑшал сассисем кӗрӗслетни илтӗнет. Шалта та, пуҫланнӑ пекех, сасартӑк пеме чарӑнчӗҫ. Эпир ҫӗмрӗк йывӑҫ ещӗксем купаланса выртнине куракан пӗртен-пӗр хӳтлӗх патнелле ыткӑнтӑмӑр. Вӗсем хулӑн хӑмасем тавра металран тунӑ чӗн пиҫиххисемпе тӑнӑ, электронлӑ туйӑмлӑ оборудование турттарма усӑ курнӑ. Вӗсене вут хутса яма пӗр ҫӗре купаласа хунӑ. Пӑшал сассисем кӗрӗслетеҫҫӗ, пульӑсем пирӗн хыҫра, ещӗксем хушшине хаяррӑн чӑмнӑ чух, шӑтарса кӗреҫҫӗ.
  
  
  Пирӗн импровизациленӗ хӳтлӗх витӗр пульӑсен хули вӗҫсе иртрӗ. Ӑна Тамара аялалла туртрӗ. Ҫывхарса килекен ҫарӑн малтанхи икӗ ҫынни сыхлануллӑ пулма ытла та чӑтӑмсӑр пулнӑ. Икӗ хутчен печӗҫ те, вӗсем юр ҫине ӳкрӗҫ. Ӑна, пирӗн оборонӑна ҫирӗплетес тесе, ещӗксене ухмаха ернӗ ҫын пек шутарма тытӑнчӗ. Хулӑн хӑмасене пульӑсем ҫӑтаҫҫӗ. Пӗр-пӗр инкек ҫине синкек тӳррӗн лекни ҫеҫ пире тӗлӗнтерме пултарать, унсӑрӑн вӗсен пирӗн хыҫран кил тӑрӑх шуса пымалла пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ, анчах чӳречесенче никама та курмарӗ. Йӗри-тавра тӑракан арҫынсем пире тӑхлан сапаҫҫӗ, ih пӑшалсем сад шлангӗсем пек туйӑнаҫҫӗ. Вӑл пире хӑш еннелле пӑхнӑ пулсан та, тарма ҫынсем питӗ нумай пулнӑ. Пирӗн пурӗ те темиҫе патрон ҫеҫ юлчӗ.
  
  
  Сасартӑк унӑн пӗтӗм шавӗ хушшинче электростартер сассине илтрӗ. Вертолет роти питӗ майӗпен ҫаврӑнма пуҫларӗ. Кӗленче кабинӑра унӑн икӗ арҫын мӗлкине курма пулать. Виҫҫӗмӗшӗ, охранниксем тавра тӑраканни, вертолет стопорӗсемпе кантрисене васкаса ӳкерчӗ. Манӑн револьвер ҫинче куҫа чарса пӑрахасси ҫеҫ юлчӗ. Ӑна тӗплӗн тӗллерӗм те тӗллерӗм. Часовой кӑшкӑрса ячӗ те турткаланма пуҫларӗ. Вӑл ҫав тери хытӑ кӑшкӑрнипе пӑшал сассисем самантлӑха чарӑнчӗҫ, пурте ун ҫине пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Тамара, мӗн те пулин пеме пар-ха мана".
  
  
  — Манӑн пистолетпа ҫеҫ усӑ кур. Унта тата ултӑ пуля, - терӗ вӑл, мана "Макаров"тӑсса парса.
  
  
  Пепе валли вӑл 22-мӗш калибр хӑварнӑ. Вӑл пӗр иккӗленмесӗр мана хӑйӗн револьверне пани, ӑна нихҫан та манас ҫук алӑпа сулни пулчӗ. Вӑл вертолетпа тӗллерӗ. Ӑшӑнас тесе, Двигатель пӗтӗм вӑйпа ӗҫлет. "Ҫак штормра вӗсем арканса каяҫҫӗ".
  
  
  "Тен, анчах эпир кунта пӑхса ларма пултараймастпӑр. Вӗсем тарма шутлаҫҫӗ, май килсен, вӗсем пурте ҫӗнӗрен пуҫлаҫҫӗ. Унтан та япӑхрах: вӗсем ҫутса янӑ передатчика хӑварнӑ та, эсир ун ҫинчен ҫӗр мӗн каланине илтнӗ.
  
  
  "Анчах эпӗ пӳлӗмре пулӗ тенӗччӗ..."
  
  
  "Ку управленин ҫӗнӗ тӗп системи ҫеҫ пулнӑ, ӑна вӗсем вырнаҫтарнӑ. Эпир ҫиппине хутӑмӑр, анчах иккӗмӗш передатчик таҫта урӑх ҫӗрте пуҫларӗ. Чӑнах та, ӑна хапха леш енче, эпир ҫак ҫутӑсене курнӑ ҫӗрте, кӗтсе тӑнӑ".
  
  
  "Ку ҫил-тӑвӑла темиҫе сехет хушшинче никам та чарма пултарайманнине пӗлтерет. Ҫӗр тӗрӗс калать пулсан та. Вара ҫанталӑка урӑх нихҫан та тытса пыма ҫук!
  
  
  "Ҫапла . Инкекӗ те акӑ мӗнре: ҫӗр яланах тӗрӗс, тӗрӗс.
  
  
  Вертолет хуллен те шанчӑксӑррӑн вӗҫсе хӑпарсан, каллех пеме пуҫларӗҫ. Вӑл каллӗ-маллӗ сулкаланать. Перкелешӳ го иккӗмӗш хут пуҫлансан, кабина алӑкӗ яриех уҫӑлса кайрӗ. Пассажир ларкӑчӗ ҫинче ӑна Тохолӑн типшӗм те тӗреклӗ кӗлеткине асӑрхарӗ. Ҫак йӗркесене пула вӑл алӑка яриех уҫса пӑрахнӑ. Сылтӑм аллинче унӑн кольт пулнӑ, ӑна вӑл сулахай аллипе тытса пирӗн ҫинелле тӗлленӗ. Вӑл темӗн кӑшкӑрчӗ, эпӗ ӑнланаймарӑм. Пур енчен пӑхсан та, ку сасӑ пилот рольне вылякан ҫӗр валли пулнӑ. Вертолет кӑштах тайӑлчӗ те пирӗн еннелле шуса кайрӗ.
  
  
  "Тӑмана! Тарӑхнипе вӑл вӗресе кӑна тӑрать. — Вӑл пире, кроликсене вӗлернӗ пек, вӗлерме вӗҫсе килет! Ан ус Пуҫна, Тамара!'
  
  
  — Юрать, - терӗ вӑл ҫирӗп сасӑпа.
  
  
  Секунд хушшинче пирӗн суйламалла пулчӗ. Эпир хамӑр баррикада тӑрӑх хӑтӑлса тухсан, ҫӗр ҫинчи ҫынсем пире персе пӑрахаҫҫӗ. Эпир вырӑнтах юлсан, пире ҫӳлтен персе пӑрахаҫҫӗ. Вертолет ҫулама вӗҫсе ҫитсен, эпӗ кӑмӑлсӑрлантӑм.
  
  
  "Ылханлӑ тӑмсайсем!- Эпӗ хам хӑрлатнине илтрӗм. Манӑн алӑ пистолетне пӑчӑртарӗ. Вӑл ҫав тери чӑрсӑр та ӑссӑрла ҫивӗччӗн ӗҫленӗ. Вӑл ещӗксем хушшине сикрӗ. Йывӑр йывӑҫ ҫине пырса тӑрӑнсан, манӑн аманнӑ хулпуҫҫипе кӑкӑра ҫав тери хытӑ ыраттарчӗ. Хӑмасем сирпӗнчӗҫ, ещӗксем ӳкрӗҫ. Ӑна вертолет ҫывхарнӑ май килхушшине сиктерчӗ. Вӑл тохелӗн тӗлӗннӗ сӑн-питне кӑшт ҫеҫ курчӗ . Тренировкӑсене вӑл хӑй сисмесӗрех, хӑвӑрт, ҫулӗсене спасибо калать. Ҫав кольт-магнум калибрӑн пуҫ мими 357-мӗш хут ман еннелле ыткӑнчӗ те персе ячӗ. Йывӑр куҫсене чарса пӑрахса, ман алла пӗҫертсе илчӗ те ҫанни ӑшне вӑрӑм шӑтӑк турӗ. Макаров Пистолет ман алӑсем тавра вирхӗнсе кӗчӗ те манран темиҫе ярдра ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл Тохель кулнине илтрӗ. - "Туп - ха Ҫав Картера!".
  
  
  Ӑна пӑшал илме чӑмрӗ, ҫаврӑнса выртрӗ те кӗлетки айӗнчен кӑнттаммӑн туртса кӑларчӗ. Пистолет кӗрӗслетрӗ, туртӑнса илчӗ те каллех кӗрӗслетрӗ. Манӑн ӳт-пӗвӗм икӗ тӗрлӗ ҫын аллинче пулнӑ пек туйӑнать. Манӑн сулахай аяк мӗн тери ыратать, паралич ҫапнӑ пекех пулчӗ; манӑн сылтӑм ен, ҫӗнӗ суран пулсан та, нормӑра пулчӗ. Вертолет кӑштах силленсе илчӗ. Ҫӗр ӑна вӑйлӑ ҫил ҫинче вертикаллӗ тытса чарайман. Тен, ку та манӑн пӑшал сассӑмсене кисрентерчӗ пулӗ. Тохель персе ячӗ те тивертеймерӗ. Вӑл, хумсем силленнине нейтрализацилеме тӑрӑшса, каллӗ-маллӗ сулкаланать. Ҫак пысӑк та пуклак пульӑсем манпа юнашар юр ҫине тӑрӑнчӗҫ.
  
  
  Тамара пуҫне ещӗк ҫумне тайса чӗркуҫленсе ларнӑ. Перерывсенче вӑл хаяррӑн кӑшкӑрнине илтрӗ. Вӑл хӑраса ӳкнине пӗрремӗш хут тата пӗртен-пӗр хут курчӗ. Вӑл хӑй сисмесӗрех виҫҫӗмӗш пуля кӑларса ячӗ. Ӑна тохель пӗр ҫекунд каярах, алӑк умне кукленсе ларнӑ пек, сасартӑк хутланса ларнине курчӗ. Куҫсем орбитӑсем тавра пухӑнчӗҫ. Ҫак сасӑ сӑмахпа мар, тӗлсӗр ӳсӗрнӗ пек илтӗнекен сасӑсем кӑларать. Вӑл ӳсӗрме пуҫларӗ, кӑшкӑрса ячӗ те хӑйӗн пушӑ "Магнумӗн" курокне пусрӗ. Вӑл пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе чӗтренсе илчӗ. Унтан вӑл ерипен малалла пӗшкӗнчӗ те вертолет ҫинчен ӳкрӗ.
  
  
  Тохель ҫӗре шаплатса ӳкрӗ. Тӗлӗнсе хытса кайнӑ ҫынсем, ih ҫулпуҫ вилнине ӑнланса илеймен пек, пӗр чӗнмесӗр пӑхса тӑчӗҫ. Вӑл пӑрпа витӗннӗ картишӗнче ним чӗнмесӗр ларчӗ. Вӑл халсӑрланса, ӑш пӑтранса кайнине туйрӗ. Тамара хуллен ӗсӗклени тата вертолет сасартӑк хӑвӑртланни Ҫеҫ Илтӗнчӗ, ҫав вӑхӑтра ҫӗр ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарчӗ те аяккалла вӗҫсе кайрӗ.
  
  
  Ӑш пӑтранни иртсе кайрӗ, анчах вӑйсӑрлӑх ҫук. Ӑна, хам тавра персе пӑрахнӑ ҫынсем пуласран хӑрамасӑр, чӗркуҫленсе ларчӗ. Вӑл вертолет винти ҫиле хирӗҫ пӗшкӗнчӗ. Макаров, хӑйӗн пурнӑҫӗ пулнӑ пек, туртӑна-туртӑна илет. Манӑн юлашки виҫӗ пуля пысӑк пусӑмӑн черчен бакӗсем витӗр шӑхӑрса иртрӗ. Вертолет ытла кая юлнӑран, вертолет ытла ҫӳле вӗҫсе хӑпарнӑран, самантлӑха вӑл хӑраса ӳкрӗ. Унтан тӗп винт тӗлӗнмелле кӑчӑртатакан сасӑсем кӑларма пуҫларӗ. Ҫӗр вӗсене тытса пыма хӑтланнӑ вӑхӑтра вертолет кӗмсӗртетет, шатӑртатать. Вӑл тайкаланса гасиенда ҫийӗн ҫӳлелле те ҫӳлерех вӗҫсе хӑпарнӑ. Унтан сасартӑк шок. Вӑл аялалла шума пуҫларӗ. Темскер ҫурӑлчӗ те, пирӗн ҫийӗн метал татӑкӗ вӗҫсе иртрӗ. Эпир пысӑках мар взрыв сассине илтрӗмӗр. Вертолет пӗр самант хускалмасӑр тӑчӗ. Пӗчӗк ҫулӑм капота ҫуласа илчӗ. Унтан вӑл пысӑк пӗкӗ ӑшне чӑмнӑ та гасиендӑн тӗп ҫурчӗн тепӗр ҫунатне пырса кӗнӗ.
  
  
  Вертолет хӑрушшӑн кисренсе Кӳршӗри ҫурта ҫӗрпе пӗрле пырса кӗчӗ. Эпӗ ҫӗре ӳкрӗм. Стена татӑкӗсем картиш тӑрӑх каштасемпе, чӳречесемпе, кладовойсемпе пӗрле вӗҫеҫҫӗ. Вертолет пысӑк шӑтӑка шӑтарнӑ тӗлте пӳрт тӑрри ишӗлсе анчӗ. Выҫӑ ҫулӑм ҫӳлте-ҫӳлте пӗлӗтелле ялкӑшать. Пуҫӗ ҫаврӑнса кайнипе вӑл ура ҫине сиксе тӑчӗ. Ӑна нимӗн те хуҫман, анчах манӑн аманнӑ сӑмса халӗ татти-сыпписӗр юн юхать. Тамара тупас тесе, вӑл пӳлӗне-пӳлӗне ещӗксем ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Пирӗн кунтан тухса каймалла. Манӑн хыпашлакан алӑ унӑн ҫемҫе кукӑрӗсене сӗртӗнчӗ. Самантлӑха вӑл ман ҫумма лӑпчӑнчӗ те ман пӳрнисемпе хӑйӗн ҫутӑ ҫӳҫне ачашшӑн сӑтӑрса илчӗ. Халӗ ишӗлсе аннӑ баррикада хӳттинче вӑл ҫӗмӗрӗлмен.
  
  
  Ҫулӑм хӑвӑрт сарӑлчӗ. Унӑн йӑлтӑркка ҫутинче ҫӗр ҫинче юлнӑ ҫынсем чупса ҫӳренине курчӗ. Вӗсен ниҫта кайма та ҫук, вӗсем нимӗн тума та пӗлмеҫҫӗ. Урӑх нимӗнле организаци те пулман. Ih лидер вилнӗ, вӗсен тӗллевӗсем те юлман. Кун пек чухне вӗсем герой виличчен икӗ хут шухӑшлӗҫ. Анчах вӗсем тӑшмансем, хӑрушӑ тӑшмансем пулса юлнӑ. Ҫакӑнтан тарса хӑтӑлма шанчӑк пур пулсан та, вӑл халӗ ҫеҫ.
  
  
  Эпир ещӗксем тавра шуса тухрӑмӑр та ҫывӑхри ҫуртӑн хыҫалти пайӗ патнелле чупрӑмӑр. Такам mimmo чупса иртнӗ чух эпир кашнинчех аяккалла сиксе ӳкеттӗмӗр, пӗшкӗнеттӗмӗр. Ҫунакан тӗп корпусӑн mimmo хулине хашкаса каялла чупрӑмӑр. Тамара тути ҫинчи кулӑ мана Вӑл та Хӑй пекех шухӑшлани ҫинчен пӗлтерчӗ. Ҫак ҫунакан вутра ҫӗрӗн юлашки передатчикне пӗтернӗ те металл пулса тӑнӑ.
  
  
  Арҫынсен ушкӑнӗ пире тӗп алӑк патӗнче тупрӗ те пеме пуҫларӗ. Пульӑсем пирӗн тавра хӑрушшӑн шӑхӑрса иртеҫҫӗ, кирпӗчсене пирӗнтен икӗ еннелле те ҫӗмӗрсе тӑкаҫҫӗ. Эпир хапхаран чӑмрӑмӑр, хамӑр хыҫҫӑн ih алӑка шалтлаттарса хупрӑмӑр та сарлака чул сарнӑ ҫулпа чупрӑмӑр. Пирӗн хыҫра ишӗлсе анакан ҫуртсем шатӑртатнипе пӑрлӑ ҫил улани хутшӑнса кайрӗ. Ку тамӑк симфони евӗрлӗ.
  
  
  Эпир сӑрт хӗррине ҫитрӗмӗр те, халӗ пысӑк чулсен mimmo куписем хушшипе пымалла. Хаяр ҫил-тӑвӑл Тамарӑна темиҫе хутчен ураран ӳкерчӗ. Ӑна эй, ура ҫине тӑма пулӑшрӗ, хӑй ҫавӑнтах пӑрланса ларнӑ яка ҫул ҫине ӳкрӗ. Эпир малалла утрӑмӑр.
  
  
  Юлашкинчен эпир эллинг бухтине ҫитрӗмӗр. Эпир мӗн ҫинчен шухӑшлама пултарни вӑл-кимӗ, ӑна хускатма пӗлни. Эпир ҫакна тӳссе ирттерме шутланӑ пулсан, унта кимӗ ҫеҫ пулмалла. Ӑна алӑк тӗртсе ячӗ. Вӑл парӑнмарӗ, хамӑн хулпуҫҫисемпе ҫапма вӑй ҫитереймерӗм, Анчах Тамара револьверӗпе пепе замокне хуллен кӑна персе шӑтарчӗ.
  
  
  Юлашки вӑйпа эпир причал урлӑ каҫрӑмӑр. Кимӗ пулнӑ. Вунӑ футлӑ чаплӑ крейсер яхти, кӳлнӗ ӑйӑр пек, урса кайсах турткаланать. Тинӗсе тухасси хӑрушсӑр пек туйӑнмасть. Яхтӑна пысӑк хӑвӑртлӑхпа хумсем тӑрӑх шутарса пыма туса лартнӑ, анчах ҫак шторм вӑхӑтӗнче вӑл эллинг патӗнче уҫҫӑнах хумханса, ҫӑмӑллӑн ҫаврӑнса кайнӑ пулӗччӗ. Анчах манӑн утрав ҫинчех юлас килмест.
  
  
  Тамара пысӑк алӑка уҫрӗ те вӗренсене салтрӗ. Ӑна прибор панелӗ айӗнче шырарӗ те малтан двигателе ӑшӑтрӗ. Манӑн мышцӑсем пӗтӗм ӳт-пӗвӗмпе ыратса кайрӗҫ. Арҫынсем эллинг патнелле чупрӗҫ. Ӑна вӗсем кӑшкӑрнине, пӑшал пенине илтрӗм. Ӑна, хута ямалли кнопка ҫине пусрӗ. Двигатель ӗҫлеме пуҫларӗ, апчху турӗ, чӗртсе ячӗ, унтан, чӗрӗлсе тӑрса, мӗкӗрсе ячӗ. Вӑл ман алӑ хӑй сисмесӗрех дроссе хуппи патнелле туртӑннине ӑнланса илчӗ. Ура айӗнче хӑрлатни вӑйлӑ пульсаци пулса тӑчӗ. Малтанхи ҫынсем кайри алӑк витӗр кӗрсе кайсан, Яхта эллинг тавра шывалла сирпӗнсе тухрӗ.
  
  
  Бухта тулашӗнче Пирӗн ҫине Панам заливӗн тӑвӑллӑ хумӗсем йӑтӑнса анчӗҫ. Пирӗн хӑвӑртлӑх виҫӗ узелран та иртиччен унӑн хӑвӑртлӑхне чакарчӗ. Тинӗс кӑпӑкланса, кӗрлесе тӑрать, вӑл пирӗн тӗлтен горизонтальлӗн ҫӗкленет. Кимӗ ҫаврӑнса ӗлкӗреймерӗ. Сӑмсине пытарнӑ та хумсем тепӗр енне ишсе тухнӑ. Шыв палуба ҫинчен те, каюта тӑрринчен те хӑвӑрт юхса анчӗ. Кимме тытса чарма вӑл ытла та вӑйсӑр пулнӑ. Ман алӑсем тӑрӑх юн юхать, сӑмса витӗр юхать. Манӑн управление пӑрахмалла пулчӗ. Ӑна, хам ӳкнине туйса илтӗм. — Управление йышӑн, - терӗ вӑл уҫӑмсӑррӑн. "Тамара, лар руль умне. Эпӗ пултараймастӑп... Мана тӑнсӑрлӑхӑн хӑрушла тӗттӗмӗ хупларӗ. Вӑл пӗлӗт ҫине юлашки хут пӑхса илчӗ те йӑл кулчӗ. Ҫанталӑк улшӑнчӗ.
  
  
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  
  
  Эпӗ гамакра выртнине куртӑм. Хумхану мана малалла та, каялла та ҫемҫен силлентерчӗ. Вӑл тӳп-тӳрӗ тӑсӑлса выртнӑ, урине атӑ тӑхӑнман, пуҫне минтер вырӑнне куртка тӑхӑннӑ. Кимӗ чӗмсӗр машинӑсемпе пӗр хускалмасӑр ларать. Лӑпкӑ ҫил вӗрет; хӗвел пӗҫертет.
  
  
  Иккӗмӗшӗ мана халӗ те ҫывӑрнӑ пек туйӑнчӗ. Ҫак чаплӑ эротикӑллӑ тӗлӗксем тӑрӑх манӑн пӗр япала пурччӗ, вӗсем пурте йӗркеленме пуҫласан яланах вӗҫленеҫҫӗ пулас, сире ирхине кӑмӑлсӑрлантарса хӑвараҫҫӗ. Тамара лифчикпа трусик вӗҫҫӗнех хӳрери карлӑк ҫумне таянчӗ. Унӑн вӑрӑм та пиҫӗ урисене палуба ҫине тӑсса хуни, ee, расщепее авни, ee кӑкӑрне каҫӑртса хуни, хӗвелтен те ытларах тытас тесе, пуҫне ҫӗклени — вӑл ӑна тӗлӗкре курма юратакан туйӑм. Анчах вӑл чӑн-чӑн хӗвел пекех чӑн-чӑн пулнӑ! Вӑл ассӑн сывласа илчӗ те аллисене хуҫлатрӗ. Ыратни те чӑн пулнӑ. Ӑна sel ним пытармасӑр каланӑ. Кимме кӑн-кӑвак кану ҫавӑрса илчӗ. Тинӗс лӑпкӑ, тӳпе куҫа йӑмӑхтармалла таса. - Салам, - йӑл кулчӗ Тамара. Вӑл, ҫап-ҫутӑ хӗвелтен хӳтӗленсе, аллине ҫӳлелле ҫӗклерӗ.
  
  
  — Салам, - кулса илчӗ унӑн ревматизмӗ. "Эпир куҫса ҫӳретпӗр".
  
  
  "Пирӗн вутӑ пӗтрӗ".
  
  
  'Oh.'
  
  
  "Эсир тӑнне ҫухатнӑ хыҫҫӑн темиҫе минутран двигатель кӗрлесе илчӗ те чарӑнчӗ. Ӑна урӑх нимӗн те тума пултараймастӑп.
  
  
  "Ҫук, ҫук.'
  
  
  "Шыв пире темиҫе сехетрен ҫыран хӗррине илсе тухать".
  
  
  "Эпир пушӑ мар. Кӑштах канни пире сиен кӳмест.
  
  
  — Эпӗ те ҫапла шутлатӑп, — терӗ вӑл. Вӑл каллех пуҫне каҫӑртрӗ. "Ку тумтирпе ытла та шӑрӑх пулса кайрӗ, вӑл кӑштах ҫунса каясшӑн пулчӗ. Эсир хирӗҫлеместӗр пулӗ тетӗп?
  
  
  "Кам вӑл? Нихҫан та!'
  
  
  Эпӗ бирза тӗслӗ таса шывсем тӑрӑх инҫетре тӗтреллӗ ҫыран еннелле пӑхса илтӗм. Панама ҫутӑра ҫуталса илчӗ, тинӗс шӑпланчӗ. Вӑл шӑпланчӗ. Ҫил вӗрмест. Курӑк ҫыххинче пире пӗр тискер кайӑк та чӑштӑртатмарӗ, ешӗл вӑрман тӑрӑх пире пӗр сасӑ та илтӗнмерӗ. Куншӑн ытла ир пулнӑ. Юханшывсемпе каналсене халӗ те хулӑн пӑрсем ҫапса тултарнӑ. Анчах пӑр часах ҫурӑлса саланса каять. Тусем ҫинчен ирӗлекен юр кунта та, кунта та вӑхӑтлӑха шыв илтерме пултарнӑ, анчах вӑл малашне пулнӑ. Ҫӗрӗн вӑйлӑ тӑвӑлӗ тунӑ тӗлӗнмелле хӑрушлӑхсенчен хӑтӑлас тесе, ҫынпа тискер кайӑксем ҫаплах хӑраса ӳкрӗҫ. Каярахпа вӗсем хӑйсен вилнӗ тӑванӗсемшӗн хӳхлеме пуҫлӗҫ те хӑйсен ҫурчӗсене юсама тытӑнӗҫ. Анчах ку кайран пулать...
  
  
  Ӑна ӑшӑ та ырӑ шӑршӑллӑ сывлӑш сывласа илчӗ те урисемпе палуба ҫине ҫирӗппӗн тӗренчӗ. Ман пит ҫинче кулӑ палӑрать. - "Уншӑн кӗрешме кирлӗччӗ".
  
  
  Тамара томлӑ сӑн-сӑпатпа ура ҫине тӑчӗ. Вӑл ман пата пычӗ те мана мӑйран ачашшӑн ыталаса илчӗ. Унӑн пӳрнисем манӑн блузка тӳмисене ҫатӑрласа тытрӗҫ. Ee алли ман кӑкӑр тӑрӑх шуса кайрӗ.
  
  
  — Пӑлхану пӗтрӗ, - терӗм эпӗ. - сирӗн текех пӑшӑрханмалла мар."
  
  
  "Эпӗ нихҫан та ун пек тума тӳр килмен, Никам Та, анчах ку мана килӗшет".
  
  
  "Панама патне ҫитсен, пирӗн ҫулсем саланаҫҫӗ. Халлӗхе ҫук-ха ...'
  
  
  — Ҫук, - хурлӑхлӑн пӑшӑлтатрӗ вӑл мана хӑлхаран.
  
  
  "Санӑн хӑвӑн тивӗҫӳсем, манӑн хамӑн тивӗҫсем, эпир нихҫан та урӑх ӳхӗ улӑштармӑпӑр. Панама патне ҫитиччен пурте лайӑх та лайӑх пулӗ".
  
  
  "Кимӗ ишет".
  
  
  — Эпир ӑна нимӗн те тӑваймастпӑр.
  
  
  — Эпир халлӗхе йӑпанма пултаратпӑр-ха.
  
  
  Ӑна хыттӑн чуптурӗ те хӑй патнелле туртрӗ, унтан ҫирӗп те пиҫӗ кӗлетке.
  
  
  Вӑл тӗрӗс каламан. Пӑлхану пӗтмен-ха.
  
  
  Кӗнеке ҫинчен:
  
  
  ПУРТЕ АX агент МЕКСИКӐРА илнӗ радио пӗлтерӗвӗнчен пуҫланса кайнӑ. Халӗ Ӗнтӗ Никель никарагуа текен Ҫӑра джунгли витӗр тухнӑ, Ӑна Москит Ҫыранӗ Тесе чӗннӗ. Ӑна вӑрӑмтунасем, наркӑмӑшлӑ ҫӗленсем тата чӑтма ҫук савченко сырса илнӗ. Ку ҫулҫӳревӗ хаяр пулнӑ, анчах унӑн майӑн авалхи ҫуртне тупмалла пулнӑ. Унта полковник штабӗ вырнаҫнӑ. Ку Вара Центральнӑй Тата Кӑнтӑрти Америкӑна полярти регион туса хума пултарать. Пӑрлӑ сивӗ аҫа ҫапма пултарать пулсан, Ҫавӑн пекех Раҫҫейри Кгб Агент Тамара Кирова Америка ҫак тамӑк схемипе ҫыхӑнса тӑманнине ӗнентермелле.
  
  
  Анчах полковник хӑйӗн пӑр пек сивӗ сехрине хӑпартма пултарать. Унтан Нимӗнле Картертан та тума май ҫуккине тума пулать...
  
  
  
  Пӗлтерӳ
  2 сыпӑк
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Вӗлерекен: Хурчка Код ячӗ
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Вӗлерекен: Хурчка Код ячӗ
  
  
  Америкӑри Пӗрлешӳллӗ Штатсенчи вӑрттӑн служба ҫыннисене халаллаҫҫӗ
  
  
  
  Пӗрремӗш сыпӑк.
  
  
  Вӑл типсе кайнӑ тутисене хулӑн чӗлхипе ҫуласа илчӗ те, хӗвел ҫинелле пӑхса, куҫне хӗсрӗ. Ҫӑварӗнче кивӗ хут тути, хӑлхисенче-пуклак, анчах ҫине тӑрсах сӗрлени.
  
  
  Пӗчӗк ырхан кӳкен тӗми хӗрринче мӗн чухлӗ вӑхӑт тӑнсӑр выртнине тӗп-тӗрӗс пӗлме те ҫук. Тӑна кӗрсен, вӑл хӑй ӑҫта пулнине, унта мӗнле лекнине аса илеймерӗ. Унтан вӑл хуҫӑк-кӗсӗксен кукӑр-макӑр купине, муни пӗчӗк самолетне, пӗлӗтсӗр тӳперен аманнӑ хурчка пек ӳкнӗскере, курчӗ. Металӑн ҫурри хуҫӑлнӑ йӑрӑмӗсем-вӑйлӑ ҫапӑннин юлашкийӗсем-хӑмӑр курӑклӑ вельд ҫийӗн вӑтӑр ярдра ҫеҫ ҫӗкленеҫҫӗ, ҫинҫе тӗтӗм ҫаплах пӗлӗтелле туртӑнать. Халӗ вӑл мана самолет йӗри-тавра, вӑл ҫӗре пырса ҫапӑнсан, кӑларса ывӑтнине, унтан ӑна кӗрлесе тӑракан вут ҫулӑмӗнчен аяккарах шуса кайнине аса илчӗ. Ирхи крушени пуҫланнӑранпа темиҫе сехет иртнине вӑл хӗвел пӑхсанах ӑнланса илчӗ.
  
  
  Унӑн sel кӗлетки аран-аран ыратать, вӑл ман пӗҫӗ ҫинчи ҫурӑлса пӗтнӗ шӑлавар витӗр вӗри шурӑ тӑм пуррине туять. Ӑна йӑтса ҫӳрекен йывӑҫ тӗми ҫумӗнчи кӗпе ман ҫурӑм ҫумне ҫыпҫӑнса ларчӗ, хамӑн ӳт-пӳ шӑрши сӑмса шӑтӑкӗсене тулчӗ. Куҫне хӗвел ҫутинчен хуплас тесе, аллине ҫӗклесе, вӑл ҫӳллӗ арӑслан курӑкӗ ҫине пӑхрӗ, курӑкӗ вара вӗҫсӗр-хӗрсӗр тӑсӑлнӑн, пӗччен акаци-зонтикӑн сайра симӗс ҫулҫисем ҫеҫ таткаланнӑ пек туйӑнать. Цивилизаци палли те ҫук, курӑксемпе йывӑҫсен вӗҫӗ-хӗррисӗр тинӗсӗ кӑна.
  
  
  Пуҫ тӑрринче хурчка, ҫаврӑна-ҫаврӑна, ӗҫкӗ-ҫикӗ тӑвать. Ман умра, ҫӗр ҫине мӗлке ӳкерсе, кайӑк ҫине тӑрсах ҫакӑнса тӑрать. Хӑлхасем сӗрлени халӗ уҫҫӑнрах илтӗнме пуҫларӗ, ман пуҫа ку пачах ман пуҫра пулман пек туйӑнчӗ. Сасӑ авари пулнӑ вырӑнтан тухать. Ку шӑнасен сасси пулчӗ.
  
  
  Вӑл татӑк-кӗсӗксем ҫинче шухӑша кайрӗ. Унтан хурчкапа шӑна ушкӑнӗ Мана Алексей Саломос ҫак самолет ҫинче манпа пӗрле пулни ҫинчен аса илтерчӗҫ - йывӑрлӑх сиксе тухсан, вӑл ӑна пилленӗ иккен. Вӑл куҫне хӗсрӗ, анчах крушени пулнӑ вырӑнтан инҫех те мар ӑна курмарӗ.
  
  
  Аран ура ҫине тӑрса, вӑл ман урасем ҫывӑрса кайнине асӑрхарӗ. Пӗтӗм ӳт-пӗвӗ ыратнӑ, анчах хуҫӑлнӑ шӑмӑсем пулман пек туйӑннӑ. Сулахай хулпуҫҫи ҫинчи вӑрӑм суран тӳрленсе ҫитнӗ ӗнтӗ, юн типсе ларнӑ. Вӑл ҫунакан ванчӑксем ҫине салхуллӑн пӑхса илчӗ. Вӑл сывалнипе сывалманнине пӗлес тесен, Манӑн Алексее тупмаллаччӗ.
  
  
  Шӑна сӗрлени самолет корпусӗ патне ҫывхарсан тата хытӑрах илтӗнме пуҫларӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те кабинӑна пӑхрӗ, анчах хӑйӗн тусне асӑрхамарӗ. Хырӑм пӑтранать. Унтан, унӑн малти пайӗн хуппи, ҫунса кӑмрӑкланнӑ пропеллер тата лӳчӗркеннӗ фюзеляж татӑкӗ тавра ҫаврӑнсан, вӑл сасартӑк чарӑнчӗ.
  
  
  Алексейӗн кӗлетки вӗсенчен вунӑ ярдра, гротла юн купи пек, выртать. Ӑна та кӑларса пӑрахнӑ, анчах самолет ҫӗмӗрӗлсе кайиччен мар. Унӑн малти пайне тата питне самолетӑн малти кантӑкӗ ҫумне ҫапӑннипе лапчӑтса лартнӑ, унӑн мӑйӗ хуҫӑлнӑ пек туйӑннӑ. Шведсене татӑкӑн-татӑкӑн ҫурса тӑкнӑ, вӑл юнпа вараланса пӗтнӗ. Пысӑк хӑмӑр шӑнасем, хӑйсем каланӑ пек, хӗп-хӗрлӗ пулса, унӑн ӳтне витсе тӑраҫҫӗ. Вӑл аяккалла пӑрӑнма пуҫларӗ, вилӗ хыҫӗнчи ҫӳллӗ курӑк ӑшӗнче хускалса ҫӳренине курсан, манӑн кӑштах ӑш пӑтранчӗ. Ула-чӑла гиена, эпӗ пуррине сиссе, хуллен ҫывхарса килет, анчах уншӑн тӑрӑшма ытла выҫӑ. Ҫав вӑхӑтра гиена ман пуҫра ҫаплах-ха фиксировка пулса пычӗ те, пӗр-пӗринпе ӳт-пӳ хушшинчи пӗчӗк хушӑ урлӑ каҫса, Алексей Саломос шутласа ирттернӗ цифрӑсем ҫине ҫара ӳтне ярса тытрӗ, пӗр татӑк татса илчӗ.
  
  
  "Пӑрӑн, мур илесшӗ!"- тесе кӑшкӑрнӑ ӑна тискер кайӑка. Ӑна ҫунса кайнӑ йывӑҫ патакне ҫӗклерӗ те гиенӑна ывӑтрӗ. Выльӑх юнланса пӗтнӗ пастӑн татӑкне йӑтса курӑк тӑрӑх шуса кайрӗ. Тепӗр самантран вӑл курӑнми те пулчӗ.
  
  
  Вӑл каллех лутӑрканса пӗтнӗ кӗлетки ҫине пӑхрӗ. Ӑна чавса чикме манӑн кӗреҫе те ҫукчӗ, ҫавӑнпа та мана пӗр талӑк хушши выльӑхсене пӗтерме тиврӗ.
  
  
  Мӗнех вара, вӑл нимӗн те тӑваймарӗ. Саломос та ҫавӑн пекех вилнӗ, ӑна пытарнӑ чухне е унсӑрӑнах вилнӗ. Юлашкинчен вӗсем ӑна хуса ҫитрӗҫ те вӗлерчӗҫ, мана та тупрӗҫ темелле. Ку таранччен эпӗ мӗнле те пулин чӗрӗ юлтӑм. Анчах манӑн ӑнӑҫлӑхӑн чи пысӑк тӗрӗслевӗ малта пулма пултарать, мӗншӗн тесен эпӗ Солсберипе Булавайо хушшинчи ҫурма ҫула ҫитсен, родези тӗмӗсен ҫӗршывӗн чи тарӑн пайӗнче пулатӑп.
  
  
  Вилене каллех пытариччен унӑн ванчӑкӗсем тавра ҫаврӑнтӑм. Юсавсӑр самолет пилӗк пин фут ҫӳллӗшӗнче апчху тума тата ӳсӗрме тытӑниччен кӑшт маларах Саломос пӗчӗк ялтан mimmo вӗҫсе иртесси ҫинчен асӑнчӗ. Вӑл мӗн калани тавра ӑна ял кӑнтӑр-хӗвеланӑҫнелле аллӑ-ҫитмӗл пилӗк мильӑра ҫеҫ - ха, тесе шутланӑ. Шывсӑр, хӗҫпӑшалсӑр манӑн унта лекес шанчӑк питӗ сахал. Люгерпа ҫӗҫӗ, ӑна яланах хӑйпе пӗрле илсе ҫӳрекенскерсем, Солсбери отелӗнче юлчӗҫ. Вӗсем тавра пире пӗр ҫынна ман майка айне пытарма пултараймастчӗ, ҫапах та вӑл самолетпа булавайона конкретлӑ кайса килнӗ чухне кирлӗ пулассине малтанах сисместчӗ. Вӑл отпускра канать.
  
  
  Улар АМЕРИКӐРИ вӑрттӑн разведка агентствипе ПӖРЛЕ ӖҪЛЕНӖ , Афин таврашӗнчи тахҫанхи тусӗпе пӗрле ҫӳренӗ, Лешӗ Ӑна Ӑнсӑртран Солсберире тӗл пулнӑ. Халӗ ӗнтӗ ҫак тепри вилчӗ, вӑл каласа панӑ тискер истори чӑн пек пулса тӑчӗ.
  
  
  Ӑна, юнашарти термитсен тӗмески патне, ман пуҫ тӑрринчи хытӑ шурӑ тӑмран тунӑ, темӗн чухлӗ мӑрйеллӗ йытӑ пырса тӑчӗ. Ольга ун ҫумне йывӑррӑн таянчӗ, сивчир тытнӑ йывӑҫсен инҫетри линийӗ ҫине тинкерсе пӑхрӗ, шӑнасем нӑрланине итлемесӗр тӑма хӑтланчӗ. Виҫӗ кун каярах Кӑна Ӑна Солсбери пионерсен Мемориальнӑй паркӗнчен инҫех мар Ларакан пысӑках мар ресторанта Алексей Саломос тӗл пулчӗ. Вӑл терраса ҫинче хула ҫине пӑхса ларатчӗ, Ҫав Вӑхӑтра Саломос сасартӑк ман пукан патне пырса тӑчӗ.
  
  
  "Ник? Картер-И?"- терӗ те вӑл, унӑн кӗре ӳтлӗ илемлӗ пичӗ ҫинче вӑраххӑн кулӑ палӑрчӗ. Вӑл тӑваткал янахлӑ, кӑтра ҫӳҫлӗ кӑтра арҫын пулнӑ, унӑн куҫӗсем сирӗн ҫине, вӑл сирӗн пуҫӑрти вӑрттӑнлӑхсене курма пултарнӑ пек, уҫҫӑн пӑхнӑ. Вӑл Афинӑра хаҫат редакторӗ пулнӑ.
  
  
  "Алексей", - терӗм эпӗ, алла тӑсас тесе ура ҫине тӑрса. Вӑл ӑна икӗ аллипе тытрӗ те хыттӑн силлесе илчӗ, кулӑ унӑн куллинчен те ытларах сарӑлчӗ. "Мӗн тӑватӑн Эсӗ Африкӑра, ҫӗвӗҫ?"
  
  
  Унӑн кулли ҫухалчӗ, вӑл вара пӗрремӗш хут ӑнланчӗ:сӑн-сӑпачӗ хӑй астуса юлнӑ пек мар. Вӑл мана Темиҫе ҫул каялла Афинӑра Хӗвеланӑҫ валли кирлӗ документсем вӑрланӑ кгб-ра ҫынна шыраса тупма пулӑшрӗ. Вӗсемпе вӑл самаях ватӑлнӑ пулмалла. Унӑн сӑн-пичӗ сывлӑхлӑ, уйрӑмах куҫӗсем тавра.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Эпӗ сирӗн пата хутшӑнсан, эсир хирӗҫлеместӗр-и?"
  
  
  "Эсӗ ун пек тумасан, эпӗ кӳренетӗп", - терӗм эпӗ. " Тархасшӑн ларӑр. Официант!"Сӗтел патне шурӑ саппун ҫакнӑ ҫамрӑк ҫын пычӗ те, эпир иксӗмӗр те британи эльне заказ патӑмӑр. Официант тухса кайичченех калаҫрӑмӑр эпир, Унтан Саломос шухӑша кайрӗ.
  
  
  "Санпа пурте йӗркеллӗ-и, Алексей?- юлашкинчен ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ, анчах кулли ҫинҫе те туртӑнчӑк пулчӗ. "Манӑн проблемӑсем пулнӑ, Ник".
  
  
  "Мӗн те пулин тума пултаратӑп-и ӑна?"
  
  
  Вӑл тӑваткал хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Эпӗ иккӗленетӗп, мӗн те пулин тума пулать". Вӑл акӑлчанла лайӑх калаҫать, анчах палӑрмаллах акцентпа калаҫать. Вӑл пӗр ҫӑвар эля ӗҫрӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эсир мана ун ҫинчен каласа парасшӑн-и?"Е ку ытлашши харпӑр хӑй ӗҫӗ-и?"
  
  
  Вӑл йӳҫҫӗн кулса ячӗ.- "Ах, ку хамӑн, тусӑм. Ку питӗ харпӑр хӑйӗн ӗҫӗ теме пулать". Унӑн куҫӗсем манӑн куҫсемпе тӗл пулчӗҫ. "Такам мана вӗлерме хӑтланать".
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. "Эсир шанатӑр-и?"
  
  
  Кукӑр кулӑ. "Мӗн чухлӗ шанмалла ӑна манӑн? Афинӑра пӑшал пени чӳречене ҫӗмӗрет те ман пуҫӑн mimmo темиҫе дюйм чухлӗ иртет. Эпӗ систернине ӑнланатӑп. Хӑйӗн пиччӗшне кунта, Солсбери ялне, курма beru отпуск. Вӑл кунта вунӑ ҫул каялла эмиграциленӗ сӗрме купӑс-сутӑҫӑ. Ӑна кунта пӗр вӑхӑт хӑрушсӑрлӑхра пулӑп тесе шутланӑ. Унтан, икӗ кун каярах хура мерседес " мана тӗп бульварта чутах персе ӳкеретчӗ. Ҫул хӗррине ҫитнӗ Водитель Хӑйне Афинӑра курнӑ ҫын пекех курӑнать. "
  
  
  "Эсир пӗлетӗр-и, кам вӑл арҫын?"
  
  
  "Ҫук", - тенӗ Саломос, пуҫне хуллен сулкаласа. "Нумай пулмасть эпӗ Вӑл Аполлон-билдинг тӑрӑх шпион пулса ҫӳренине куртӑм". Вӑл чарӑнчӗ те хӑйӗн эльне пӑхрӗ. "Эсир Хӑҫан Та Пулин Аполлон йӗрӗсем ҫинчен илтнӗ-и?"
  
  
  "Нефть танкерӗсен компанийӗ, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ку, чӑнах та, манӑн тус. Тӗнчери чи пысӑк танкерсен линийӗ, пирӗн ҫӗршыв ҫыннин Никтор Минуркосӑн".
  
  
  "Ах, ҫапла. Ӑна Минуркоса пӗлетӗп. Ӗлӗк моряк-миллиардер пулнӑ. Пӗччен пурӑнакан манаха пирӗн вӑхӑтра никам та курмасть".
  
  
  "Чӑннипе ку каллех", - тенӗ Саломос. "Минуркос общество пурнӑҫӗпе вунӑ ҫул каярах, ҫамрӑк ҫын пулнӑ чухне, тухса кайнӑ. Вӑл Яланах Тенӗ пекех Аполлон ҫуртӗнче, Конституци площадӗнчен инҫех те мар, Хӑйӗн бизнесне ертсе пыракан пентхаусӗнче ирттерет тесе шутлаҫҫӗ. Личнӑй контактсене ытларах Минуркосри ҫывӑх партнерсем палӑртаҫҫӗ. Унпа пӗрле никам та нихҫан та хӑйӗн аудитенцине илмест".
  
  
  "Питӗ пуян ҫынсем хӑйсен конфиденцине питӗ хаклаҫҫӗ пулас", - терӗм эпӗ, эльне турта-турта. "Анчах Минурк сирӗн пурнӑҫа вӗлерме хӑтланни ҫине мӗнле пӑхать-ха?»
  
  
  Саломос ассӑн сывласа илчӗ те хуллен сывласа ячӗ. "Улттӑмӗш уйӑх каялла Монорко хӑйне хӑй тыткалама пӑрахрӗ. Ку мана уйрӑмах интереслӗ пулчӗ, паллах, хаҫатсен ытти редакторӗсене те интереслентерчӗ, Мӗншӗн тесен Минуркос ҫинчен калакан кирек мӗнле информаци Те Афинӑри Олимпиадӑна вулакансемшӗн хумхантарать, кирлӗ те. асӑрхӑр-ха, яланах политика тулашӗнче юлнӑ Минурк Афинӑри хунтӑна хирӗҫ халӑх умӗнче заявленисем тума пуҫласан. Сасартӑк вӑл полковниксем хушшинче лидерсем вӑйсӑр та социализмлӑ пулни ҫинчен пӗлтерчӗ. Вӑл вӗсене апрелӗн 21-мӗшӗнче 1967 ҫулхи "революцие" сутни ҫинчен пӗлтернӗ. "II Константина Е Мӗнле те пулин Урӑххине юсасан, Греци АВАНТАРАХ пулӗ",-тесе шухӑшланӑ вӑл. Вӑл Сулахаййисен хӑрушлӑхӗ ҫине, Свидетельсем ҫине янӑ, грек правительствинче тата тепӗр "пӑлхав"пулма кирлине тавҫӑрса илнӗ.
  
  
  "Мӗнех вара, - терӗм эпӗ, - ку ҫын политикӑпа сасартӑк темиҫе ҫул хушши интересленме пултарать. Тен, эму хӑйӗн укҫине тӑкакласа йӑлӑхрӗ".
  
  
  "Ӗҫ малалла пырать пулас. Минуркос пек ҫын нумай тус туянма пултарать. Генералсемпе полковник кӗреҫҫӗ
  
  
  пентхауса та, каялла та, анчах вӗсем пресса патне кайса килни ҫинчен калаҫмӗҫ. Минурк грецин ҫурҫӗр енчи ятарласа тунӑ лагерӗнче Тата Миконосо утравӗнче Эгей тинӗсӗнчи пӗр лагерьте уйрӑм ҫара укҫа-тенкӗ парса тӑрать текен хыпар ҫӳрет.
  
  
  Юлашкинчен, Деметриус Расион полковник ҫухални те пур. Минуркоса доминӑлакан хаҫат ҫакӑн пек вывод патне пырать: вӑл кимӗпе Пирейӑра путнӑ, анчах унӑн ӳтне тупайман. Никтор Минуркос халӗ Хӑйӗн суйлавӗпе Риона улӑштарас енӗпе пысӑк кампани пуҫласа ярать, деспо Адельфий ячӗпе фашист. Хунта Адельфие илесшӗн мар, анчах ee ҫӗнӗ те ырӑ лидерсем Минуркӑпа унӑн генералсен штабӗнчи тусӗсенчен хӑраҫҫӗ ".
  
  
  "Интереслӗ лару - тӑру, - тунмарӑм эпӗ, - анчах Эсир террор кампанийӗ юнлӑ переворот идейисемпе пуҫланать тесе шутлатӑр-и?»
  
  
  "Пулма пултарать. Анчах урӑх решени те пур. Аполлон тӑрринчи пентхауспа тухса каяс умӗн журналистсем тавра никам та курман ҫӗнӗ ҫынсем те пур; Пӗр Минуркос ҫеҫ пытанса тӑрать-ха. Анчах ӑна Адриан Ставрос ятлӑ грек йӑхӗнчен тухнӑ американецӑн ҫӗнӗ ҫыннисем пулнине асӑрханӑ.
  
  
  Саломос ҫине пӑхса, манӑн куҫсем кӑштах хӗсӗнчӗҫ. "Афинӑри Ставрос-и?- ерипен мӑкӑртатса илтӗм эпӗ. "Минуркос компанине Ҫырать-и?"
  
  
  "Ҫапла пулмалла. Кирлӗ пулсан ..."
  
  
  "Мӗн те пулин пулсан?"
  
  
  "Мӗнех вара.Минуркос нумай пулмасть каланӑ сӑмахсем ҫав тери ӑнланмалла мар Пулнӑ Пирки, тен, вӑл хӑй те ih ҫӑлкуҫӗ пулман пулӗ".
  
  
  "Минуркос империне Ставроспа туртса илнӗ-и?"
  
  
  "Тен, Минуркос ирӗкне хирӗҫ", - тавҫӑрса илнӗ Саломос. "Тен, вӑрттӑн переворот пулса иртнӗ пулӗ. Минуркос питӗ вӑрттӑн тата яланах хӑйне пӑхӑнса тӑракансем урлӑ ӗҫлет пулсан, ӑна вӗлерме е тытса илме, ҫак ятпа ӗҫлеме пулать, никам та ан асӑрхатӑр тесе, ҫав пысӑк укҫа тӑкаклама пулать. Ӑна хӑйӗн редакци статйинче ҫакӑн пек теори каласа панӑ хыҫҫӑнах Афинӑра пӗрремӗш хут мана вӗлерме тапӑннӑ ".
  
  
  Унӑн куҫӗсенче каллех канӑҫсӑрлӑх палӑрчӗ. Ӑна ФАЙЛ AX Адриан Ставрос ҫинчен аса илнӗ те, вӑл ҫакӑн пек маневр тума пултарнине ӑнланса илнӗ. Ставрос студент ҫулӗсенче Йельск университетӗнче плакатсемпе демонстрацисем ирттернӗ. Унтан вӑл офиса ЦРУ радикальнӑй взрыва хутшӑннӑ, каярахпа сенатора вӗлерме тапӑннӑ. Вӑл Фбрпа ЦРА тискисенчен пӑрӑннӑ та Хӑйне Таҫта Бразилире пытарнӑ, унта контрабандӑпа ҫын вӗлермелли пысӑк преступлени патне ҫитнӗ. Штатсенче ӑна хирӗҫ айӑплани нумаях пулман пирки АПШ ӑна каялла тавӑрма тӑрӑшман. Анчах Бразилире ӑна сӑнанӑ.
  
  
  "Сире кунта, Солсберире, персе антарма хӑтланакан ҫын тата?"Унран ыйтрӑм. "Вӑл Пентхауспа Аполлон-билдинга мӗнле тухнине куртӑр - и эсир?"
  
  
  "Ҫапла, Ник, - тенӗ Саломос. Вӑл эль юлашкине сыпса илчӗ те гибискус явӑнса ӳсекен баллюстрада урлӑ анаталла, хула еннелле пӑхрӗ. "Эпӗ ним тума аптратӑп. Булавайо тулашӗнче, Хула тулашӗнче пурӑнакан тепӗр тӑванӑмран, вӑл иртсе кайичченех мана ун патне кӗрсе тухма ыйтрӗ. Вӑл чӗннине йышӑнчӗ. Аэропортра мана арендӑланӑ самолет кӗтет. Ӑна nen ҫине ларса вӗҫетӗп, мӗншӗн тесен вӑл лицензиленӗ пилот, ҫавӑнпа та ҫул ҫинче киленсе пурӑнатӑп. Урӑхла каласан, ӑна о. мансан.. "Кӑшт чӗнмесӗр тӑнӑ хыҫҫӑн вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Эсӗ Мана Булавайона илсе кайнӑ пулсан, ӑна питӗ тав тунӑ пулӗччӗ".
  
  
  Унран Саломос: "хӑраса ӳкмерӗн-и?" - тесе ыйтас ҫуккине пӗлнӗ. ӐНА АX тӗлӗнмелле директор Дэвид Хокран тата тепӗр задани иличчен манӑн отпуск татах темиҫе кун юлчӗ.
  
  
  "Эпӗ яланах Булавайо отельне курма пултаратӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  Алексейӗн сӑн-пичӗ ҫӑмӑлланчӗ. "Тавтапуҫ, Ник".
  
  
  Тепӗр икӗ кунтан эпир сывлӑша хӑпартӑмӑр. Саломос опытлӑ пилот пулнӑ, ҫавӑнпа та тискер Родези ҫийӗпе вӗҫесси ним мыскарасӑр иртсе каяс пек, кӑмӑллӑ пулассӑн туйӑннӑ. Сайра тӗл пулакан тискер чӗрчунсене тата чӑтлӑхӑн интереслӗ топографи уйрӑмлӑхӗсене асӑрхас тесе, Саломос айлӑмалла вӗҫет. Вӗҫев Саломосӑн кӑмӑл-туйӑмне ҫӗклентерсе янӑ пек туйӑннӑ, ҫавӑнпа та вӑл малтанхи пекех пулнӑ. Анчах ирхине, Булавайо патне ҫитеспе, ҫур ҫула яхӑн кайсан, ирхине лӑпкӑ пулни йӑлтах хӑрушӑ тӗлӗк пулса тӑчӗ.
  
  
  Мунин икӗ вырӑнлӑ пӗчӗк стандартлӑ самолечӗ ӳсӗрме пуҫларӗ. Малтан Саломос пӑшӑрхантармарӗ, анчах кайран пушшех те япӑхланчӗ. Наукӑпа тӗпчев задачисене вӑл пӗчӗк мотор тунӑ, анчах ку ӗҫе кӑткӑслатнӑ кӑна. Эпир ҫӳллӗшне ҫухатрӑмӑр та кӑтартусен анлӑ ҫаврашкине пуҫларӑмӑр.
  
  
  Саломос грекла вӑрҫса илчӗ, унтан унӑн пичӗ шуралса кайрӗ. Вӑл панеле тӗпчерӗ те ман ҫине пӑхса илчӗ. "Топливо шайӗнчи кӑтарту туллин кӑтартать", - кӑшкӑрчӗ вӑл, ҫурӑлакан двигателе кӑшкӑрса. "Паян ирхине вӑл малтанхи лару-тӑруран тапранмарӗ". Вӑл датчика хуплакан кантӑка шаккарӗ, анчах нимӗн те пулмарӗ. Йӗп F Саспалли ҫинче юлчӗ
  
  
  "Пирӗн бензин пӗтрӗ", - шанмасӑр каларӑм эпӗ. Ку вӑл кирек мӗнле самолетшӑн та, уйрӑммӑнах пӗчӗккишӗн те начар хыпарсем.
  
  
  "Пӗтӗмӗшпех мар, анчах эпир часах ӳкетпӗр", - тенӗ Саломос, "Мунине" вӑхӑтлӑха планлас тата управленипе кӗрешсе. "Ку самолет пӑсӑлнӑ, Ник. Датчик пӗр вырӑнта хытса тӑчӗ, анчах эпир вӗҫсе хӑпарнӑ чухне баксем пушӑ пекех пулчӗҫ.
  
  
  Кӑна ятарласа тумалла ".
  
  
  "Турӑҫӑм, - мӑкӑртатрӑм эпӗ. - эсир ӑна лартма Пултаратӑр-и?"
  
  
  "Кунта аэродром ҫук", - терӗ вӑл, самолета штопора кӗме парас мар тесе. "Анчах пирӗн уҫӑ вельдӑна анса ларма тытӑнса пӑхас пулать - ӑна планлас планпа килӗшӳллӗн упраса хӑварма пултаратӑп пулсан".
  
  
  "Мӗн те пулин тума пултаратӑп-и ӑна?"
  
  
  "Ҫапла. Кӗлтӑвӑр". Алексей ман ҫине пӑхса илчӗ. "Эпӗ питӗ шеллетӗп, Ник".
  
  
  "Нимех те мар, - терӗм эпӗ. - ларт-ха ку япалана". Вӑл йӗркесӗрлӗхсем ҫинчен те ыйтмарӗ. Вӑхӑт ҫук. Эпир чӑнкӑ ҫыран тӑрӑх курӑклӑ вельд патнелле ишетпӗр.
  
  
  Двигатель каллех ӳсӗрме, чашкӑрма пуҫларӗ, унтан, отелӗн пӗтӗм территорийӗ пирӗн паталла ыткӑннине курсан, яланлӑхах шӑпланчӗ. Ӑна, пӗтӗмпех пӗтрӗ, тесе шутларӑм. Ҫакна тӳссе ирттерме нимӗнле ӑс-тӑнлӑ кӗтни те пулман пек туйӑнать.
  
  
  Пилӗкҫӗр фут эпир хуҫӑк ҫунатлӑ кайӑк пек аялалла ыткӑнтӑмӑр. Виҫӗ сотня. Акаци йывӑҫҫисем вӗсен айӗпе шуса иртрӗҫ. Ҫӗр. Саломосӑн пит-куҫӗ хытса ларнӑ, управленийӗ тӑрӑшнипе аллисене тӑлласа лартнӑ. Унтан курӑкпа йӗплӗ хулӑ пуҫ ҫаврӑнса каймалла хӑвӑртлӑхпа хускалчӗ, ҫунат хуҫӑлса пӗтнӗ йывӑҫ турачӗпе ҫурӑлса кайрӗ, самолет юлашки самантра сӑмсине кӑштах ҫӳлелле ҫӗклерӗ те айккинелле шуса кайрӗ. Ҫапни пире самолетӑн малти пайӗ патнелле ывӑтса ячӗ. Шатӑртатни, металл чӗриклетни, кантӑк хыттӑн шатӑртатни илтӗнчӗ, пирӗн ӳтсем пӗчӗк каютӑра ҫапкаланчӗҫ. Унтан финалти авари чарӑнӑвӗ пуҫланчӗ: манӑн алӑк уҫӑлса кайрӗ те, курӑк ӑшӗнче ура тупанӗнчен пуҫласа ура тупанне ҫитиех хытӑ ҫӗр ҫумне ҫапӑнакан пуличченех манӑн ӳт-пӗвӗм вӗҫсе иртрӗ.
  
  
  Урӑх нимӗн те астумастӑп. курӑк ҫинче асаплӑн упаленсе, хам сисмесӗрех самолет патӗнчен аяккалла кайса пытӑм, унтан ман хыҫра шартлатса ҫурӑлакан ҫулӑм сасси илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Иккӗмӗш сыпӑк.
  
  
  Вӑл, ҫӳллӗ термитникӑн ҫирӗп тӑм ҫине йывӑррӑн таянса, катастрофа ҫинчен аса илнисене пуҫ тавра кӑларса пӑрахма хӑтланчӗ. Анчах Алексей Саломосӑн сӑн-пичӗ ҫинчен каласа парассинчен хӑтӑлма йывӑртарах пулнӑ, Солсбери Ӑна Хӑйпе Пӗрле Булавайона вӗҫсе каятӑп тенӗ чухнехи пек туйӑннӑ.
  
  
  Ҫӗмӗрӗлнӗ самолетӑн металран тунӑ пек йӑлтӑртатакан кӗлеткишӗн шӑнасем ҫине тӑрсах сӗрлени илтӗнет, анчах эпӗ итлеместӗп. Ӑна каллех курӑклӑ горизонтра сивчир тытнӑ йывӑҫсен инҫетри линийӗ ҫинче ӳкерсе илнӗ. Таҫта эпӗ сивчир тытнӑ йывӑҫсем хӑш чухне шыв пурри ҫинчен пӗлтернине туйса илтӗм. Анчах ку йывӑҫсем ял патне ҫитес тесе хӑй каяс еннелле мар.
  
  
  Саломосӑн трагедилле вилӗмӗшӗн ответлӑ пулнине вӑл темле майпа туйса илнӗ. Вӑл мана хӑйӗн хӳтлӗхне шанса пачӗ, анчах мана кирлӗ чухне вӑл ҫавна тума пултараймарӗ. Вӑл манран канаш парасса кӗтрӗ, анчах эпӗ пӗчӗк самолет хӑрушлӑха сисмерӗм. Кунсӑр пуҫне, вӑл хӑйне айӑплӑ пек туйрӗ, мӗншӗн тесен ҫак пулма пултарайман историе пӗтӗмпех ӗненмерӗ. Анчах ҫав юнланса пӗтнӗ вилӗ теорин пӗр пайӗ тӗрӗс пулнине уҫҫӑнах кӑтартса парать. Такам ҫав вилӗм отелӗ. Ҫав хема Афинӑри Apollo офисӗсем патӗнче пентхаусра пурӑнакан ҫын пулнӑ-и-ха?
  
  
  Куҫ хӗррипе вӑл хускалса илнине асӑрхарӗ те термитник тавра пӗр алӑк еннелле ҫаврӑнчӗ. Ҫап-ҫутӑ симӗс аҫтаха, ман сулахай алӑран инҫех те мар пуҫтарӑнса, ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл сиксе ӳкрӗ. Ҫӗленсем термитниксенче вырнаҫнине пӗлмен эпӗ. Ку-симӗс мамба, тӗнчери чи хӑрушӑ виҫӗ ҫӗленрен пӗри. Ҫыртас - тӑвас пулсан, вӑл хӑйне кӳрентериччен рептилипе хӑй хушшинче виҫӗ утӑма яхӑн утма пултарать. Хальхи вӑхӑтра вӗренекен анне, ниҫта кайса кӗреймесӗр, юнашар шӑтӑкран йӑпшӑнса кӗнӗ.
  
  
  Юн тымарӗ хуллентерех тапма пуҫласан, вӑл ванчӑксенчен такӑнчӗ. Вӑл самантлӑха йӗри-тавра пӑхса илчӗ те ҫӗр ҫинче фут тӑршшӗ шӗвӗр метал татӑкӗ тупрӗ. Пӗр юхӑм питӗ ҫивӗч. Фюзеляж секцийӗпе кӑмрӑкланса пӗтнӗ йывӑҫ каркас татӑкне хӑйпӑтса илсе, вӑл икӗ татӑк тӑршшӗ тӑсӑлса ӳкрӗ те, сарлака осколок катӑкӗ ҫурса, чукмарсене сӑмса тутрипе ҫыхса хучӗ, вара манӑн ҫӗҫӗ аври пултӑр. . Ӑна пиҫиххи хушшине хӗстерчӗ те, хуҫӑк-кӗсӗксем ҫине ҫаврӑнса пӑхмасӑр, йывӑҫсем патнелле утрӗ.
  
  
  Ял тӑрӑх утма ҫӑмӑлах пулман. Ҫӳллӗ курӑкпа йӗплӗ тӗмсем ман тумтире туртаҫҫӗ, ман ӳте турта-турта ҫураҫҫӗ, мана ярса илеҫҫӗ те чараҫҫӗ. Кайӑк-носорог ҫывӑхри акаци тӑрӑх ман ҫине кӑшкӑрса ячӗ. Ӑна чӗрӗлме шанчӑк шутласа кӑларнине асӑрхарӑм. Вилме ҫӗр мел пур, пире те, вӗсен таврашӗнче пӗр ҫын кӑна кӑмӑла каймасть. Ҫак курӑк ӑшӗнче ҫын арӑслан ҫине пырса тӑрӑнма пултарать. Анчах пуринчен ытла пӗчӗк чӗрчунсем тарӑхтараҫҫӗ: ҫӗленсем этем пӳрнинчен пысӑках мар, скорпионсемпе хӗскӗчсем ӳте тарӑн алтса чикеҫҫӗ. Эсир шыв тупсан, ӑна ӗҫсен, эсир ҫынна шалтан ҫиекен икӗ кӗпҫеллӗ пӑшалпа тата ытти паразитсемпе чирлеме пултаратӑр. Эсир унран пӑрӑнсан та, эсир пурпӗрех вӑрӑмтунана, сарӑ сивчирпе сивчирпе чирлекенсене, тапӑнма пултаратӑр.
  
  
  Юлашкинчен, йывӑҫ патне ҫитсен, ӑна шыв ӗҫмелли юлашкисем ҫеҫ тупнӑ. Вырӑн типсе ларчӗ. Варринче ҫӑра хура пылчӑк, участокӑн периметрӗпе лаша ури йӗрӗсем тата lap нумай чӗрчунсем курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна, ҫывӑхри йывӑҫӑн симӗс вулли ҫумне таянса, сулхӑнра канчӗ. Кунта ҫитсен, вӑл хӑйӗн вӑхӑтне те, вӑйне те ахалех сая янӑ. Саломос самолетпа асӑннӑ ҫывӑхри ял еннелле, мана кунта илсе килнӗ тӑхӑрвунӑ градуса ҫитмелле. Хӗртекен хӗвел айӗнче уҫӑлса ҫӳрени мана пушшех вӑйсӑрлатрӗ. Манӑн ҫӑвар тир пек. Ӑна самолет ҫине Саломос илсе килнӗ сивӗ шывлӑ термос аса илчӗ. Ӑна ванчӑксем хушшинче лапчӑнса пӗтнӗ цилиндр курчӗ; унта мӗн пурри вутра типсе ларчӗ. Вӑл пуҫ тӑрринчи тропик хӗвелӗ ҫинчен е пырне шыв ӗҫес килни ҫинчен шухӑшламарӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  Пӗр-икӗ сехетрен эпӗ канмасӑр малалла кайма пултарайманнине пӗлтӗм пулас. Халтан кайнипе манӑн урасем чӗтреҫҫӗ, ӑна вӑрӑм та хӑрӑлтатакан сывлӑшпа сывласа ҫӑта-ҫӑта илет. Ӑна вилӗ тунката, унӑн пӗр пайӗ, кӳршӗри кӳкен тӗмӗн сайра мӗлкинче, малта мӗн пурӗ те темиҫе ярдра ҫеҫ курнӑ. Вӑл йывӑррӑн ҫӗре тӗшӗрӗлсе анчӗ те тунката ҫумне таянчӗ. Лармалли процесс хӑй те, утнӑ чухне йывӑрлӑхсене ҫӑмӑллатни те ҫырлахтарчӗ.
  
  
  Манӑн куҫ хупанкисем хупӑнчӗҫ, ӳт-пӳ ыратнине вӑл выляса ячӗ. Ӑна аяк пӗрчисен вӗтӗ шӑшийӗсем ҫинчен, пит-куҫпа алӑсем ҫыртни ҫинчен манма хӑтланчӗ. Мана канмалли вӑхӑт кирлӗ, ҫавӑнпа вӑл ӑна илме хатӗрленчӗ. Ытти пӗтӗмпех ҫӑва патне.
  
  
  Тӗмӗ тавра сасӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Манӑн куҫ хупанкисем уҫӑлчӗҫ. Вӑл йӑнӑшрӗ-и? Вӑл ҫӳллӗ курӑк ҫине тинкерсе пӑхрӗ, анчах нимӗн те курмарӗ. Ку манӑн шухӑш пулнӑ пулмалла. Вӑл каллех куҫне хупрӗ, анчах сасӑ тепӗр хут илтӗнчӗ.
  
  
  Хальхинче манӑн куҫсем хӑвӑртрах уҫӑлчӗҫ. Кун пирки нимӗнле иккӗленӳ те пулман; ку ҫын сасси пулнӑ. Вӑл хӑлхисене тӑратрӗ те турат хуҫӑлнине илтрӗ.
  
  
  "Ку темӗскер пулчӗ!"- мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  Унтан шталь сасси яланхинчен уҫӑмлӑрах илтӗнме пуҫларӗ. Икӗ арҫын темле диалектра калаҫаҫҫӗ, ун ҫинчен вӑл нихҫан та илтмен.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп!"Ӑна юлашки вӑйран кӑшкӑрчӗ. "Кунта!"
  
  
  Тепӗр самантранах вӑл ман паталла ih пуҫсем курӑк ҫийӗн шунине курчӗ. Хура пуҫсем, хак тӗслӗ кӗпесем. Мана курсан, ih сасӑсем хытӑрах илтӗнме пуҫларӗҫ, вӗсен пурин те пӗр сасӑ.
  
  
  Вӑл кӑштах лӑпланчӗ. Цивилизаци ҫинчен шухӑшланинчен ҫулать вӑл. Таҫта ҫывӑхрах ял е ҫул пулмалла. Арҫынсем курӑк ҫине тухаҫҫӗ те ман ҫине пӑхаҫҫӗ. Вӗсем ҫӳллӗ те яштака, тӗксӗм.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп, - терӗм эпӗ. - сирӗн шыв пур-и?"
  
  
  Арҫынсем пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илчӗҫ, унтан каллех ман ҫине пӑхрӗҫ. Вӗсем ман патӑма пырса ӗмӗрлӗхех тӑчӗҫ. Ӑна тӑма хӑтланмарӗ. "Шыв", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӗсем иккӗшӗ те хӗвеланӑҫӗнчи питӗ чухӑн тумтир тӑхӑннӑ, хӑйсем тунӑ сандали тӑхӑннӑ. Иккӗшӗнчен ҫӳллӗреххи ман урасем ҫине кӑтартрӗ, тепӗр самантран вӑл пӗшкӗнчӗ те ман ботинкӑна салтрӗ. Вӑл мӗн туни ҫинчен ыйтма ӗлкӗриччен вӑл ӑна хыврӗ те юлташне кӑтартрӗ. Манӑн ботинкӑна пӑхма тытнӑ ҫыннӑн пичӗ урлӑ диагональ урлӑ каҫакан пысӑк ҫӗвӗ пур. Тепри сылтӑм хӑлхи вӗҫне тӑсса хунӑ пӗчӗк тӗкӗр ҫакса ҫӳрет. Иккӗшӗн те пиҫиххийӗсем ҫинче ҫӗҫӗсем-мачта - пангӑсем.
  
  
  Ҫӳлли тепринпе калаҫма пуҫларӗ, эпӗ вара вӑл суахилире каланине ӑнланса илтӗм. "Mzuri sana", - терӗ вӑл йӑл кулса, манӑн балет тапочкисем ҫинчен аса илсе. Вӑл суахили чӗлхипе малалла калаҫрӗ. "Ку манӑн телейлӗ кун".
  
  
  "Итле-ха мана", - вӑйсӑррӑн пуҫларӑм эпӗ.
  
  
  Вӗсем мана выляса ячӗҫ. Ҫӳллӗ арҫын манӑн иккӗмӗш ботинкӑна салтрӗ. Ӑна уринчен туртса илме хӑтланчӗ, анчах вӑл ман ҫине пӑхса кулса ячӗ те nah айӗнчен иккӗмӗш туфлине туртса кӑларчӗ. Вӑл хӑйӗн ҫӗтӗлсе пӗтнӗ сандалийӗсене хыврӗ те, шнурокӗсене ҫыхма чӑрмантармасӑр, балет тапочкисене урана тӑхӑнчӗ. "Савасава!- терӗ вӑл хӑйӗн юлташне, мана пачах шута илмесӗр.
  
  
  Ҫак ҫынсем мана ҫӑлма шутламаннине вӑл сасартӑк ӑнланса илчӗ. Вара ман пуҫа ҫакӑн пек шухӑш пырса кӗчӗ: ӑна чӗрӗлме шутланӑ пулсан, эпӗ ih киличчен те начартарах пулма пултарнӑ пулӑттӑм.
  
  
  "Атӑ лайӑх ҫитрӗ". Вӑл чи ҫӳллӗ ҫын.
  
  
  Тепри лару-тӑрупа киленмен. "Мӗнле шутлатӑр эсир, ку сирӗн балет тапочкисем-и? Эпир ун патне пӗрле пымарӑмӑр-и вара?»
  
  
  "Ку ӑна чи малтан курчӗ", - терӗ ҫӳлли. "Эсир ку шӑлавара илме пултаратӑр. Унӑн сумки пур пулсан, эпир ӑна мӗн пуррине каласа парӑпӑр".
  
  
  "Эсӗ хӑвна балет тапочкисене илни тӗрӗс мар", - мӑкӑртатса илчӗ тӗкӗрпе илемлетнӗ.
  
  
  Ҫӳллӗ арҫын ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Йӗмӗре хывӑр", - хушрӗ вӑл, ҫаплах суахили чӗлхипе. Унӑн куҫӗсем сарӑ та хӗрлӗ тымарлӑ, кашни питҫӑмарти ҫинче малтан пысӑк ҫӗвӗк пирки палӑрман ҫинҫе ҫӗвӗксем пур.
  
  
  Манӑн алӑ импровизациленӗ ҫӗҫӗ аври ҫинче выртса, унӑн ih куҫӗсене пытарчӗ. Усӑ курма тивессӗн туйӑнать. Лешӗ, хӑлхине тӑсса, пиҫиххи ҫинчен пангӑна хыврӗ. Ih ӗмӗт пирки иккӗленмелли пулман. Вӗсем шурӑ ҫынна хӑйӗн мӗн пуррине пурне те, унтан ӑна чӗррӗн хӑварма пултарайман.
  
  
  "Юрать, ӑна йӗмне хывам", - терӗм эпӗ, вӑй пухрӑм, анчах ӑна кӑтартас темерӗм. "Анчах манӑн ура ҫине тӑмалла". Вӑл сулахай аллине ҫӳллӗ ҫын патнелле тӑсрӗ.
  
  
  Пӗр хушӑ вӑл пирӗн ҫине йӗрӗнсе пӑхрӗ, унтан ярса тытрӗ.
  
  
  хулпуҫҫине тӳрккессӗн ҫӗклерӗ те мана ура ҫине тӑратрӗ. Ҫӗр ҫумӗнчен уйрӑлнӑ самантра ӑна пиҫиххи ҫумӗнчи тимӗр ҫӗҫҫине туртса кӑларчӗ те африканец варрине тӑрӑнтарчӗ.
  
  
  Унӑн куҫӗсенче бритва пек ҫивӗч металл ӳтпе мускулсем витӗр шуса тухсан, тӗлӗнни палӑрчӗ. Ҫак сылтӑм алӑ хӑй тӗллӗнех панга аврине ярса тытрӗ, анчах ку вӑл хӑй ирӗкӗпе тунӑ юлашки ӗҫ пулчӗ. Вӑл киревсӗр сасӑ мӑкӑртатса илчӗ те ман ура ҫумӗнчи тусан ҫине шуса анчӗ.
  
  
  Тепри самантлӑха куҫӗсене чарса пӑрахса хӑйӗн ӳкнӗ юлташӗ ҫине пӑхрӗ. Унтан вӑл пыр тӗпӗнчен тискер сасӑ кӑларчӗ те, тин ҫеҫ туртса кӑларнӑ пангӑна сулса ячӗ.
  
  
  Ӑна каялла чӑмрӗ. Манӑн пит-куҫӑн mimmo чашкӑрса иртрӗ, сывлӑша ҫурса пӑрахрӗ, кӗҫех ман пуҫа та, хулпуҫҫие те лекмерӗ. Вӑл вырӑнтан тапранман пулсан, мана пуҫсӑр тӑратса хӑварнӑ пулӗччӗҫ. Анчах пангӑран хӑтӑлсан, вӑл ӳкнӗ. Африканец ман пата пычӗ те каллех ҫӗҫҫипе сулса ячӗ, йӑлтӑртатса тӑракан авӑнчӑк ҫивӗчӗшӗ сывлӑшра ман мӑй патнелле шӑхӑрса иртрӗ. Унӑн ҫивӗчӗшӗ хӑвӑрт сылтӑмалла кусса кайрӗ те хытӑ тӑм ҫине пырса ҫапӑнчӗ. Ман тапӑнакан равновеси туса ҫитериччен, вӑл, каялла ҫаврӑнса, ӑна урипе хаяррӑн тапрӗ. Вӑл ҫав шӑмӑсем шӑтӑртатнине илтрӗ. Вӑл хыттӑн кӑшкӑрса манпа юнашар ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл яланхи пекех хытӑ пулнӑ пулсан, ку ҫип пулнӑ пулӗччӗ. Анчах эпӗ хам тунӑ лайӑх енсемпе усӑ курма васкамарӑм. Вӑл чӗркуҫленсе ларнӑ ҫӗре африканец ура ҫине тӑчӗ, унӑн пичӗ ҫинче шанӑҫсӑрлӑх вӗлтлетсе иртрӗ. Вӑл каллех мана хӑмсарчӗ, хальхинче пӗкӗ сарлака пулчӗ. Ҫивӗччӗшӗ манӑн кӗпе ҫаннине касса татрӗ. Ӑна хӑйӗн осколокӗпе ҫапрӗ те унӑн кӑкӑрӗ ҫинче тарӑн мар суран турӗ. Вӑл тепӗр хут ӳсӗрсе илчӗ те, тунката ҫине ӳксен, мана пуҫран пангӑпа ҫапрӗ. Силленӳ вӑйӗ ӑна сулӑнтарса ячӗ те манӑн сылтӑм алӑ ҫине ӳкрӗ. Ӑна, сулахай аллипе ҫак ҫӗтӗк ҫухаран ярса тытса, пуҫне каялла ывӑтрӗ те пырне тимӗр ванчӑкӗпе сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  Ман пите юн тулчӗ, африканец хыттӑн ахлатса ярса каснӑ карланкӑ патнелле туртӑнсан, кӑкӑрӑм та юнпа тулчӗ. Вӑл, ҫаплах пырӗнчен тыткаласа, ӳпне ӳкрӗ, унтан хытӑ ҫӗр ҫине йӑванса анчӗ.
  
  
  Йывӑррӑн сывласа, вӑл хӑрах чавси ҫине таянчӗ. Вӑл ҫак ҫапӑҫу валли чӗрӗлме кирлӗ пысӑк энерги тӑкакланӑшӑн ҫилленчӗ, анчах чӗрӗ юлнӑшӑн тав турӗ. Крушени пулнӑ вырӑнта йывӑҫ тӗмӗ хӑрушлӑха хӑй ӑшӗнче асӑрхасан, вӑл пӗр ҫын ҫинчен ҫеҫ манса кайрӗ. Списокра арҫын яланах чи малтан пулнӑ пек туйӑннӑ. Эсир ҫак фактора выляса яратӑр пулсан, тӗмсем сире вӗлериччен эсир вилме пултаратӑр.
  
  
  Ку лару-тӑрура манӑн пӗр факт пурччӗ. Ҫак ҫынсем хӗвеланӑҫ енчен мар, кӑнтӑр-хӗвеланӑҫ енчен килнӗ. Тен, вӗсем ял витӗр иртсе кайнӑ, е ӑҫта та пулин ҫул хӑварнӑ пулӗ. Вӗсем хӑш еннелле кайнине те ҫавнах калама пулать. Вӑл хуллен ҫӗкленчӗ те хӗвеланӑҫ еннелле ҫул тытрӗ.
  
  
  Африкӑри вӗри хӗвел, ӑна каллех парӑнсан, пӗлӗтелле пӗшкӗнчӗ. Вӑл ҫӳллӗ курӑк ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ, чӗрӗлме тата мӗнле те пулин шанчӑк пур-ши, тесе шухӑшлама пуҫларӗ. Мана шыв питӗ кирлӗ пулчӗ. Чӗлхепе ҫӑварта урӑх нимӗнле туйӑм та ҫук. Вӑл мана курӑк тӑрӑх скорпион ерипен шуса пынине пӑхса выртрӗ. Вӑл тапӑнсан, эпӗ ӑна вырӑнтан тапранма пултарӑп-ши, пӗлместӗп, анчах вӑл мана асӑрхамарӗ пулас. Тепӗр самантран вӑл тухса кайрӗ. Вӑл эму ҫине ӑмсанса, чалӑшса илчӗ, мӗншӗн тесен унӑн ҫак самантра чӗрӗлсе тӑрас ыйтусӑр пуҫне урӑх нимӗн те пулман. Ҫак сӑн-сӑпат планета ҫийӗпе тӑватҫӗр миллион ҫул ытла, динозаврсем тухиччен нумай малтан шуса пынӑ пек, вӑл ҫын ҫухаличчен чылай малтан ҫӗр ҫине тухассӑн туйӑннӑ. Ку тӗрӗс мар пек туйӑнчӗ ӑна, анчах ун чухне ӑна малтанах сисрӗҫ.
  
  
  Вӑл унта выртнӑ вӑхӑтра ман хӑлхана тата тепӗр сасӑ пырса ҫапрӗ. Ку вӑл шӑнасем малтанхи пек сӗрленинчен нимӗнпе те уйрӑлса тӑмасть. Анчах ку сасӑ автомобиль двигателӗн сасси пекех хӑвӑрт та хытӑрах илтӗнет.
  
  
  Вӑл ҫӗкленчӗ те, илтес тесе, пуҫне усрӗ. Ҫапла, ку темӗнле машина пулнӑ. Вӑл иккӗленсе тӑчӗ те сасӑ патнелле утрӗ. Курӑксемпе сайра йывӑҫсемсӗр пуҫне эпӗ урӑх нимӗн те курмарӑм. Анчах шав кашни секундрах ҫывхарса килет.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп!"Ӑна, - кӑшкӑрчӗ курӑк урлӑ. "Эй, кунта!"
  
  
  Вӑл такӑнчӗ те ӳкрӗ. Вӑл каллех иккӗленсе ура ҫине тӑчӗ те каллех малалла сулӑнса кайрӗ. Тепӗр самантран ӑна лендрер курчӗ, вӑл тусанлӑ та чӗркеленсе пӗтнӗ, такӑрлатнӑ ҫул ҫине пырса тӑрӑнчӗ, ҫул ҫинче вӑл нимӗнпе те аппаланмасть, курӑк ӑшӗнче ҫеҫ. Уҫӑ автомобиль роверне икӗ арҫын йышӑннӑ, вӗсем мана курмаҫҫӗ, мӗншӗн тесен вӑл ҫывӑхри ҫул патне пычӗ те малалла утрӗ.
  
  
  Ӑна кӑшкӑрчӗ. - "Сывлӑх сунатӑп!"
  
  
  Вӑл курӑк тӑрӑх кӑнттаммӑн утса пычӗ, юлашкинчен ҫул ҫине ҫитрӗ. Вырӑна ҫитсен, вӑл каллех кӑшкӑрса ячӗ. Вӑл, ӳсӗр ҫын пек сулкаланса, машина хыҫҫӑн чупрӗ, анчах пичӗпе аялалла ӳкрӗ.
  
  
  Кӑкӑр тӑвӑлса килнине туйса, вӑл сасӑпах ятлаҫать. Ку машина чӗрӗлме манӑн юлашки шанчӑк пулма пултарать.
  
  
  Унтан вӑл "ровер" хуллентерех утма пуҫланине илтрӗ. Вӑл кашни ҫулах мӗн те пулин пулса ирттӗр тесе тӑма хӑтланчӗ, анчах манӑн вӑй ҫук. ӑна
  
  
  двигатель хусах пынӑ ҫӗртех ӗҫленине илтрӗм, унтан "ровер" каллех пӗрремӗш передачӑна ӗҫе ячӗ, ҫул ҫинче ҫаврӑнса ман паталла утрӗ. Вӗсем е мана илтнӗ, е ҫапах та курнӑ.
  
  
  Темиҫе секундран машина ман ҫумма чарӑнчӗ, двигатель шӑпланчӗ те, вӑл икӗ арҫын британи акценчӗпе калаҫнине илтрӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм, ку европеец".
  
  
  "Мӗн тӑвать вӑл кунта, тӗмсем хушшинче, пӗччен?"
  
  
  "Тен, пирӗн унран ыйтмалла".
  
  
  Часах ман ҫӑвара сивӗ шыв юхса кӗчӗ, манӑн вараланчӑк кӗпе ҫине мала тӑкӑнчӗ те, ӑна каллех хамӑн чӗлхе туйрӑм.
  
  
  "Турӑҫӑм, мужик, мӗн пулчӗ?"
  
  
  Вӑл яланлӑхах пӗшкӗннӗ икӗ мӑнтӑр пит-куҫ ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӗсем вӑтам ҫулхи шурӑ родезиецсем, ахӑртнех, джентльмен-фермерсем, пушхирте кун каҫнӑ.
  
  
  "Авиакатастрофа", - терӗм эпӗ. -Эпӗ ун патӗнчен кайрӑм".
  
  
  Вӗсем мана вездехода лартсан, вӑл хӑй ҫитнине пӗлнӗ. Анчах Эпӗ Алексей Саломосӑн ӳтне Афинӑра такама ҫинине манма пултараймарӑм. Дэвид Хок мана Аполлон-билдингра мӗн пулса иртнине пӗлме, Бразилири залра Адриан Ставрос чӑнах та Пурӑннине пӗлме май парасса шанчӗ. нумайранпа курман.
  
  
  Виҫҫӗмӗш сыпӑк.
  
  
  "Эсӗ пит лайӑх курӑнмастӑн, Ник".
  
  
  Дэвид Хок, АМЕРИКӐРИ ВӐРТТӐН агентствӑн директорӗ, хӗрлӗ йывӑҫ тавра хӑйӗн сарлака сӗтелӗ ҫинче малалла ӳпӗнсе, сылтӑм аллине кӗске сигара тытнӑ. Эпир AX штаб-хваттерӗн офисӗнче ларатпӑр, вӑл Amalgamated Press & Ampre Services DuPont Circle Вашингтонра арендӑланӑ пӳлӗмре питӗ ӑста пытарнӑ.
  
  
  Ӑна, ун ҫине чалӑшшӑн кулса пӑхса илчӗ. "Oni отель, вӑл Солсбери больницинче нумайлӑха тытӑнса тӑма пултарать. Анчах эсӗ пӗлетӗн вӗт-ха, мана мӗн тери кичем пулса каять. Вӑл шурса кайнӑ пулсан, мана хӗвел кирлӗ мар, каснӑ вырӑн тавра лайӑххи кирлӗ. Саломос историйӗ ҫинчен мӗн шухӑшлатӑн эсӗ? "
  
  
  Хоук пирусне ӗмсе илчӗ те ман еннелле тӗтӗм унки кӑларса ячӗ. Пысӑк сӗтел хушшинче ларса, вӑл пӗчӗк те ырхан пек курӑнать, кӑвакарнӑ ҫӳҫӗ тӑрмаланнӑ, фермерӑн конектикучӗ тӑрӑх сӑн-пичӗ курӑнать. Анчах ҫак черчен куҫ улталанине эпӗ лайӑх пӗлетӗп. Вӑл чӑн-чӑн динамо-машина пулнӑ.
  
  
  "Ку мана кӑштах хӑратать", - терӗ вӑл. "Заданисем хушшинче чутах вилсе кайманни хӑратать-ха мана. Вӑл проблемӑсене ҫӑмӑллӑнах тупакан ҫынна нихҫан та курман".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Саломос тус пулнӑ. Манӑн ТАТА АX. Вӑл iso пире Борисова тупма пӗтӗм вӑйран пулӑшма тӑрӑшрӗ, астӑватӑн-и?»
  
  
  "Ҫапла, ӑна астӑватӑп", - урӑ сасӑпа каларӗ Хоук. "Мӗнех вара, эсир тӑванла хӑтланни пӗтрӗ, ҫавӑнпа эпир ӑна пӑрахатпӑр. Адриан Ставрос грек правительствине хирӗҫ кавар тума пултарать тесен, ӑна шталь вӗҫертмен пулӗччӗ".
  
  
  "Вӑл Халӗ Те Бразилири плантацие тытса тӑрать-и?"
  
  
  "Пирӗн ҫӑлкуҫсемпе килӗшӳллӗн, ку халӗ те ҫав штабӑн. Пирӗн тин ҫеҫ отчет пулнӑ". Хоук хӑйӗн пысӑк сӑран кресло хыҫӗ ҫине таянчӗ. "Ку Чӑнах Та Ставрос пулнӑ пулсан, сирӗн тепри Пентхауспа Минуркос тухнине курнӑ пулсан, эпир интереслӗ лару-тӑрӑва тӳрех тӗл пултӑмӑр. Пӗтӗм ҫӗршыва тытса пырасси ҫинчен ӗмӗтленни nen ҫинчен пӗлнипе питӗ лайӑх ҫыхӑнса тӑрать".
  
  
  Хоук хӑйӗн шӑмӑллӑ сыпписене тӗрӗслерӗ. Адриан Ставрос яланах невротик, тен, психопат пулнӑ. Правительство пӗтерме пултарайман ӑнӑҫлӑ контрабандистсен ушкӑнне Бразилире ертсе пынисӗр пуҫне, вӑл ҫавӑн пекех политикӑллӑ вӗлерӳсем тунӑ, юлашкинчен, хӑйсем шутланӑ тӑрӑх, мош Бен-Ханаана израиль чиновникне вӗлернӗ ".
  
  
  "АПЛА пулсан, ЭПӖ ӑна ҪАПЛА ӑнланатӑп: АX Алексей Саломос историйӗпе интересленет", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла пулмалла та пулӗ тесе хӑратӑп. Ӑна та ҫапла шутлатӑп: Эсир Хӑвӑра саломоса хӑвӑр тус тесе шутлатӑр пулсан, эсир ҫав задание илме отель панӑ пулӑттӑр".
  
  
  "Ҫапла, сэр, ӑна ҫав отель панӑ пулӗччӗ".
  
  
  Хоук ҫывӑхри пепельницӑра сигара сӳнтерчӗ. "Манӑн пӗрремӗш импульс - "ҫук" тесе калас та ӗҫе математикӑпа урӑххине парас. Эсир пӗлетӗр-и, эпӗ ӑна агент задание хутшӑнассинчен пӑрӑнма тӑрӑшатӑп".
  
  
  "Алексее вӗлерекен ирӗке ан тухтӑрччӗ маншӑн", - терӗм эпӗ шӑппӑн.
  
  
  "Аван. Эсӗ ӑна тума пултаратӑн. Анчах уйрӑмах асӑрхануллӑ пул, Ник. Риона кайса цру сотрудникӗпе калаҫса пӑхсан авантарах пулӗ тетӗп. Ставрос залра, ҫӗршыв тулашӗнче, хӑйӗн вӑхӑтне ӑҫта ирттернине пӗлӗр. Вара, сирӗн ҫакланусем сире Афинӑна илсе ҫитерсен, ҫавӑнта кай. Пӗлсех тӑр мана".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. - "Эпӗ ҫакна яланах тумастӑп-и вара?"
  
  
  "Мӗнех вара, тепӗр чухне эсир кунта хӑйсен салхуллӑ ӗҫ вырӑнӗсенче ларакан ҫынсем пуррине, ih тивӗҫе шоу управленийӗ кӗнине манатӑр". Ку сасӑ протокол ҫинчен тата хӑйне пӑхӑнмалли йӗрке ҫинчен каланӑ чухнехи пек хыттӑн илтӗнчӗ. "Сире кирек хӑш самантра та пулӑшу кирлӗ пулсан, ун ҫинчен ыйтӑр. Эпир кунта ҫакӑншӑн".
  
  
  "Паллах."
  
  
  Вӑл хӑйӗн кресли ещӗкне уҫрӗ те конверт кӑларчӗ. Манӑн куҫсем унран пӑрӑнаҫҫӗ. "Эпӗ сирӗн ыйтӑвӑра тата эпӗ сире пама пултарассине малтанах каласа хуратӑп, ӑслӑ мар пулсан, ӑна малтанах пӗлсе, хамӑн билета илтӗм".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Тавтапуҫ."Вӑл кресло урлӑ кармашрӗ те конверта илчӗ.
  
  
  "Ҫак ӗҫ мӗнле вӗҫленессине, ӑна мӗнле те пулин пулӑшу чӗнсе илнипе чӗнменнине куриччен санӑн тӑхтас пулать",-ответленӗ Хок.
  
  
  Тепӗр каҫхине Ӑна Pan Am Рио-де-Жанейрона Пулӑ тытма кайнӑ. Вӑл канса ларчӗ
  
  
  кун иртрӗ, каллех хӑйне ӗлӗкхи пекех туйрӗ. Вӗҫесси нимӗн те пулмарӗ, Анчах Саломос мана вельд кӑтартнӑ чух Муния пӗчӗк самолетӗнче урӑххи ҫинчен, авари пулни ҫинчен, саломос вилли шӑрӑх хӗвел ҫинче мӗнле курӑнни ҫинчен шухӑшларӑм.
  
  
  Тепӗр ирхине вӑл Риона ҫитнӗ те Копакабан дворецӗнчен инҫех те мар "Флориано" ятлӑ отеле пурӑнма куҫнӑ. Ку пляжран кварталта ҫеҫ пулнӑ, nen хулинче колониллӗ Бразилин ырӑ шӑрши сарӑлнӑ. Пӳлӗмре мачча вентиляторӗ тата жалюзи кунӗ пулнӑ, ансӑр балкон ҫинчен тинӗс ҫинчи пысӑках мар сӑн-сӑпат курӑннӑ.
  
  
  Рио тӑрӑхӗнче шӑрӑх. Бразилире пурӑнакансем пурте пляжра пулнӑ, вӗсенчен нумайӑшӗ Копакабан районӗнче, отельпе юнашар пулнӑ пулмалла. Шӑрӑх пуласса систеретӗп,тропик ҫӑмӗ тӑрӑх камвол костюмӗ илсе килтӗм. Кӑнтӑрла ӑна душ йышӑнчӗ, вильгельмин, манӑн Люгерпа Хьго ҫийӗнчен ҫӑмӑл костюм, сылтӑм алли ҫине йӗнӗллӗ стилет тӑхӑнчӗ те, Хамӑн юратнӑ пӗчӗк ресторансем тавра, Chale Rua da Matriz 54 тавра апатланма кайрӗ. Ку ресторана ӗлӗк колониллӗ ҫурт пулнӑ, халӗ те хорькӑна авалхи хаклӑ япаласемпе картинӑсем лартса тухнӑ. Негр-чурасем сӗтелсене пӑхатчӗҫ, улпута пӑхатчӗҫ. Ӑна какай татӑкӗсемпе пахча ҫимӗҫ тултарнӑ сысна какайӗ таврашӗнче тӑракан миксто чураско заказ пачӗ те, ытти чухнехинчен уйрӑм, вырӑнти сӑра, питӗ лайӑх эрех - Гранде Uniao Cabernet. Анчах хӗр кӳршӗ сӗтел хушшине кӗрсе ларнине курсан, эпӗ ӑна ҫиме ҫеҫ тытӑнтӑм. Вӑл ҫӳллӗ те яштака пӳллӗ, вут пек хӗрлӗ ҫӳҫӗн ҫилхи унӑн сӗт пек шурӑ ӳтне татах шуратать. Унӑн куҫа йӑмӑхтаракан симӗс мини-платьи унӑн ҫӳҫӗпе питӗ килӗшсе тӑрать, вӑрӑм пӗҫҫисен пысӑк пайне уҫать, пилӗкӗнчен те ҫӳлерех декольте хывать. Ун ҫийӗнче балет тапочкисем, платье патне пымалли симӗс тапочкӑсем, сулахай аллинче симӗс сулӑсем.
  
  
  Хӗрлӗ ҫӳҫ пӗр самантлӑха мана аташтарса ячӗ, анчах кайран тин ӑнланчӗ: юлашки хут курнӑ чух ҫӳҫӗ кӗске те хӑмӑр. Ҫакӑ израильре ҫулталӑк ытла каялла пулнӑ. Эрик хӗрачана Нитр тесе чӗнеҫҫӗ. Вӑл израиль "Шин Бет"разведка сечӗн членӗ пулнӑ. Раҫҫей правительствине хирӗҫ кавар тунӑ чухне эпир унпа пӗрле ӗҫленӗ Чухне Унӑн код ячӗ Ҫулӑм Пулнӑ, анчах ҫав ят кашни заданирен улшӑнса пынӑ.
  
  
  Ӑна, ура ҫине тӑрса, ун сӗтелӗ патне пычӗ. Вӑл, манпа тӗл пулас тесе, вӑрӑм куҫ хӑрпӑкӗсене ҫӗклерӗ те, унӑн пичӗ ҫинче кулӑ палӑрчӗ. "Ой!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл. "Эсӗ ку. Мӗнле кӑмӑллӑ сюрприз". Вӑл акӑлчанла нимӗн акцентсӑр калаҫать.
  
  
  Эрикӑн ашшӗ-амӑшӗ скандинавири еврейсем пулнӑ. Унӑн ҫемйи малтан Ашакра, Унтан копенгагенра эмиграцилениччен, эй саккӑрта чухне Пурӑннӑ.
  
  
  "Эпӗ те ҫавнах каласшӑнччӗ", - терӗм эпӗ. Эпир Эрикпе Тель-Авивра, курьер килессе кӗтсе, темле вӑрттӑн каҫ пултӑмӑр; ку каҫ пире иксӗмӗре те питӗ килӗшрӗ. Халӗ унӑн куҫӗсем мана вӑл ҫакна ачашшӑн аса илни ҫинчен каларӗҫ. "Эсир ман сӗтел хушшине ларӑр-и?"
  
  
  "Ну, кам та пулин каярахпа ман ҫумма Хутшӑнать, Ник. Хирӗҫлеместӗн-и?»
  
  
  "Санпа калаҫас мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман сӗтел хушшине пырса ларчӗ те хӑй валли ҫӑмӑл ланчӑ тума хушрӗ, виҫҫӗмӗш ҫынни, хӑй ӑнлантарнӑ тӑрӑх, агент пулнӑ: "эсӗ питӗ лайӑх курӑнатӑн, Ник".
  
  
  "Эсӗ мана пӗр эрне каялла курмаллаччӗ", - терӗм эпӗ. "мана хӗрлӗ ҫӳҫ килӗшет, Эрик".
  
  
  Вӑл мана йӑл кулса суккӑрлатрӗ. Ӑмӑрткайӑкӑнни пек вӑрӑм сӑмси сарлака та туйӑмлӑ ҫӑварне палӑртса тӑрать. Куҫӗсем вӗсен тӗксӗм симӗс, кӗпи йӑлтӑртатать. "Тавтапуҫ", - терӗ вӑл. "Вӗсем манӑн, тӗссӗр пуҫне. Эпир Израильре пӗрле ӗҫленӗ чухне ку нумая пыман".
  
  
  "Эпӗ астӑватӑп", - терӗм эпӗ. "эсир кунта ӗҫпе Килтӗр-и?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл. "Эсир тата?"
  
  
  "Ҫапла", - кулса илтӗм эпӗ. "Ку яланах бизнес, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ялан тенӗ пекех."
  
  
  Ӑна, нумай пулмасть хаҫатсенче Вуланине, Мош Бен-Ханаана вӗлернипе Израиль тарӑхнине, ih президент чӑннипе чавса пӑхма тупа тунине аса илтӗм. Америка разведки Ставрос запричнӑй Адриан тесе шутланӑ. Эрик Ставрос Адриана вӑрласа Израиль стилӗнче мӗн пуррине Израиле илсе каяс тесе Риона кайнӑ-и, е ӑна вӗлермелле-и тесе ыйтмасӑр тӑма пултарайман.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эсӗ рио тӑрӑхӗнче нумай пурӑнасшӑн-и, эпир пӗрле ӗҫсе калаҫӑпӑр?»
  
  
  "Пулма пултарать", - терӗ вӑл. Ee алӑсене ih пукана ҫапса кӑларсан, декольте пачӗҫ, манӑн юн пусӑмӗ вунӑ пункта хӑпарчӗ. Унӑн симӗс куҫӗсем мана куҫран пӑхрӗҫ те, эпӗ эрехпе калаҫу ҫинчен каламаннине пӗлни ҫинчен пӗлтерчӗҫ.
  
  
  Ӑна хӑйӗн стаканне илчӗ. Вӑл заказ пачӗ, акӑ Grande Uniao Cabernet та пачӗҫ. "Ҫак майшӑн", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн стаканне илчӗ те ман стаканпа шаклаттарчӗ. "Ҫак решени патне".
  
  
  Эпир шӑпах ҫамрӑк ҫын пырса кӗнӗ вӑхӑтра курка туса пӗтертӗмӗр. Вӑл пирӗнпе юнашар тӑриччен вӑл ӑна курмарӗ те. Вӑл тӗреклӗ, тӗреклӗ, кӗске сарӑ ҫӳҫлӗ, тӑваткал питлӗ каччӑ. Унӑн сулахай хӑлхин пӗр пайӗ ҫук, анчах ку дефект арҫын сӑн-сӑпачӗ пек пулмарӗ. Nen ҫуллахи бежень костюм тӑхӑннӑ, костюмӗ унӑн сулахай алли айӗнчи мӑкӑрӑлчӑка пӗтӗмӗшпех пытарса тӑмасть.
  
  
  "Малтан эпӗ сана курман, Эрик", - терӗ вӑл хыттӑн.
  
  
  ман ҫине пӑхса. "Эсӗ хемӑпа калаҫасса кӗтменччӗ эпӗ".
  
  
  Ку сӑмахсене вӑл ҫемҫе ӳпкев тесе шутланӑ. Вӗсем уҫҫӑнах акцентпа калаҫрӗҫ. Ӑна израиль разведки вӑхӑтӗнче ПУРТӐ тытнӑ ҫак ҫыннӑн сӑнӳкерчӗкне аса илнӗ. Ку Захария Грейб, палач Шин Бет". Рио тӑрӑхӗнче пулни Ҫинчен Калакан теори теори ҫирӗпленсе ларнӑ пек туйӑнать.
  
  
  "Ку ватӑ - ха, Закон, - терӗ Эрика. "Вӑл Манпа Израильре ӗҫленӗ".
  
  
  Гарб виҫҫӗмӗш вырӑна йышӑнчӗ. "Эпӗ пӗлетӗп, - терӗ вӑл. "Ӑна Картер тесе шутлатӑп".
  
  
  "Ку тӗрӗс."
  
  
  "Сирӗн репутаци сирӗнтен иртсе каять".
  
  
  Унӑн йӑлисем хаяр, тӑшманла пек туйӑнаҫҫӗ. Ӑна эпӗ Эрике пӗлнӗшӗн кӗвӗҫни сисӗнчӗ. Эму ответлеме ӗлкӗриччен вӑл ун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпӗ сӗннӗ пек, эсир чиисуаз заказ патӑр-и?"
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла", - терӗ Эрика, туслӑх ҫителӗксӗр пулнинчен кӑштах именсе. "Ку ҫывӑх вӑхӑтра пулать".
  
  
  "Чиисуаз - ҫак ресторанта пӗртен-пӗр япала", - ытла хытӑ ӳпкелешрӗ Закон.
  
  
  "Шел, санӑн ӗҫ ӑнмарӗ", - лӑпкӑн ответлерӗм эпӗ. "эпӗ кунта нумай апат-ҫимӗҫ лайӑх хатӗрленӗ тесе шутлатӑп. Тен, эсир юлашки хут килсе кайнӑ хыҫҫӑн вӗсем поварсене улӑштарчӗҫ пулӗ".
  
  
  Ҫаврӑнчӗ те ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Пулма пултарать".
  
  
  Ӑна, ҫак самантран пуҫласа калаҫу кӑмӑллах пулмӗ тесе шутларӑм. Ӑна апат-ҫимӗҫпе пӗтертӗм, ҫавӑнпа чек илсе килме официант патне шӑнкӑртаттартӑм. Ӑна пӗтӗм вечеринкӑна тӳлеме сӗнчӗ, Анчах Закон часах килӗшмерӗ.
  
  
  "Ӑҫта чарӑнтӑр эсир?"- тесе ыйтнӑ Унран Эрикрен.
  
  
  "Корумбӑра Авенида Рио Бранкона", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  "Мӗнле ятпа?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. "Варгас".
  
  
  "Сирӗн пата шӑнкӑртаттарма пултаратӑп-и ӑна?"
  
  
  "Сирӗн хутшӑнма вӑхӑт сахал пулать",
  
  
  - эй, Закон хӑвӑрт каларӗ.
  
  
  Ҫакна вӑл выляса ячӗ те кӑмӑллӑн кулса илчӗ.
  
  
  "Ҫапла, эсӗ ман пата шӑнкӑртаттарма пултаратӑн. Эпир каллех тӗл пуласса шанатӑп, Ник".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Пӗр-пӗрин туйӑмӗсем."Ӑна хӑйӗн аллипе унӑн аллине сӗртӗнчӗ те, пирӗн куҫсем самантлӑха тӗл пулчӗҫ. Эпӗ ӑна кӗвӗҫнине пӗлеттӗм, ҫавӑнпа та вӑл мана кӑмӑла кайманнипе, ку ӑна усӑ кӳретчӗ. Вӑл ман ҫине пӑхса ларать. "Эсир ман патӑмран шӑнкӑрав сассине илтӗр".
  
  
  "Юрать", - терӗ Эрика.
  
  
  Вӑл вӗсенчен пӑрӑнчӗ те ресторан витӗр тухрӗ. Вӑл тухса кайнӑ чух хӑйӗн ҫурӑмӗ Ҫинче Заказ курайманнипе кӑвар пуррине туйнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Ҫав кунах вӑл канат ҫулӗпе корковаду тӑвӗ ҫине хӑпарчӗ, ун тӑрринче Христосӑн-Ҫӑлаканӑн пысӑк статуйи тӑратчӗ. Вырӑна ҫитсен, вӑл смотр брустверӗ патне пынӑ та палӑртнӑ вырӑнта чарӑнса тӑнӑ, вара шталь кӗтме пуҫланӑ. Тепӗр вунпилӗк минутран ман пата карлӑк патне пӗр арҫын пырса тӑчӗ. Вӑл ман пӗвӗмпе пӗр тан, анчах яштака. Вӑл вӑтам ҫула ҫитмен пулин те, унӑн вӑрӑм пичӗ тарӑн пӗркеленчӗксемпе витӗннӗ. Ку Карл Томпсон пулнӑ, ВӐЛ ЦРА ҫинче ӗҫленӗ.
  
  
  "Илемлӗ сӑн-сӑпат, ҫапла мар-и?"- терӗ вӑл хута кӗнӗ пек, аллипе хула еннелле, аялта, хӗвел ҫинче шуррӑн йӑлтӑртатакан, симӗс сӑртсемпе кобальт тинӗсӗ хупӑрласа тӑракан хула еннелле сулса.
  
  
  "Чуна ҫавӑрса илекен сывлӑш", - терӗм эпӗ. -ӗҫсем Мӗнле, Томпсон?"
  
  
  "Сӑмахран, ҫавнах", - терӗ вӑл. "Бразилиа администрацийӗн юлашки смени пуҫланнӑранпа та кунта самаях шӑп пулнӑ. Аx-мӗш кунсенче ӗҫсем мӗнле? Пӗр вӑхӑт эсир, ачасем, Азири ҫартан ытларах боеприпассем персе пӑрахрӑр".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Хӑш чухне ҫапла туйӑнать. Вӑл ерҫмест, эсӗ те пулӗ тесе шанатӑп".
  
  
  "Халӗ вӗсем сире Ставрос Адрианӗ ҫине лартаҫҫӗ".
  
  
  "Ку тӗрӗс."Сенкер тӗслӗ & amp; nb хӑйӗн яка сӑмсипе хуллен гаване утса пыракан круизнер ӑна сӑнаса тӑнӑ. Аялта вӑл вылямалли кимӗ евӗрлӗ. "Хӑҫан курнӑ эсир ӑна юлашки хут?"
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха шухӑша кайрӗ. "Пирӗн плантацие тӗп-тӗрӗс сӑнав пур. Пилӗк-ултӑ эрне каялла вӑл ҫак вырӑнтан мӗнле тухса кайнине куртӑмӑр. Эпир вӑл Мадрида каякан самолет ҫине ларнӑ тесе шутлатпӑр".
  
  
  "Ку рейса Афинӑра малалла тӑсма пулать".
  
  
  "Ҫапла пулмалла. Ӑна унта курнӑ-и?"
  
  
  "Эпир ҫапла шутлатпӑр. Плантацире мӗн пулса иртет?»
  
  
  "Плантацисем - чӑн-чӑн штаб-хваттер. Кунта, Рио тӑрӑхӗнче, Унӑн Apex Imports подразделенийӗ пур, ҫавӑнпа та эпир контрабандӑна ҫав компани урлӑ пурнӑҫлаҫҫӗ тесе шутлатпӑр. Анчах вӑл ee офиса патне питех ҫӳремест, унӑн ячӗ уҫҫӑнах палӑрать пулин те. Компани президенчӗ яланах Паракатӑна ҫӳрет ".
  
  
  "Плантаци залӗнче сасӑ ӑҫта?"
  
  
  Томпсон пуҫне сулчӗ. "Вӑл залра, ялпа юнашар, тӗттӗм кӗтесре. Ҫакна ставросӑн пысӑках мар ҫарӗ сыхлать, унта заключеннӑйсем, политикӑллӑ фанатиксем тата ӗлӗк нацистсем пулнӑ ҫынсем тӑраҫҫӗ. Анчах халӗ унта пӗр вӑй ҫеҫ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эсир унта тӗлӗнмелли нимӗн те курмарӑр-и?»
  
  
  "Ҫынсен е хӗҫпӑшал пухӑннине шута илсен, ревматизм начар пулать. Анчах пирӗн таврара халиччен никам та курман ҫын пулчӗ. Вӗсемпе пӗрле вӑл ставроспа тӑхӑрвун кун каярах килсе кӗнӗренпе хорька эпир ӑна ялан тенӗ пекех сӑнаттӑмӑр. вӑл ҫак вырӑнтан тухса кайнине никам та курман. Ман икӗ арҫын хушшинче пӗри ҫӗнӗ каччӑ, вӑтам ҫулхи арҫын, залра тӗрмере ларнисӗр пуҫне урӑх нимӗн тӗлӗнмелли те ҫук. Ҫакна пӗр ҫурт тавра хӗҫпӑшаллӑ хуралпа тепӗр ҫурта куҫарнӑ ".
  
  
  "Мӗнле курӑнать вӑл ҫын?"
  
  
  Томпсон хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Пирӗн ҫав сӑнӳкерчӗк пур, анчах вӑл инҫетрен. Вӑл аллӑ ҫула яхӑн, калас пулать, кӗске те хура ҫӳҫлӗскер, тӑнлавӗсем ҫинче кӑштах кӑвакарнӑ. Вӑл кӗрнеклӗ арҫын, вӑл яланах пурҫӑн кӗпепе ҫӳрет ".
  
  
  Ку Минуркос, грек карап ҫӳретмелли магнат, политика магначӗ пулма пултарнӑ пулас, Унӑн приложенийӗсем Нумай пулмасть Афинӑпа Пентхаусра Ставрос Адриана курнӑ.
  
  
  "Ӑна фотографи копийӗ илме пултаратӑп-и?"
  
  
  "Кӑна тума пулать", - терӗ Томпсон. "Итле - ха, Картер, иртнӗ эрнере пирӗн плантацие суйлав тӗрӗслевӗччен вӑхӑтлӑха кӗскетмелле пулчӗ, манӑн вара, тен, хамӑр ҫынсене тепӗр икӗ кун хушшинчех унтан илсе тухма тивет пулӗ, мӗншӗн тесен пирӗн валли ҫуралакан тепӗр ыйту пур. Эсир ӑна хӑвӑрпа пӗрле каялла яма ирӗк парасшӑн-и? "
  
  
  "Ҫук, ӑна каларӑм. "Вӑл мана кирлӗ пулсан, Хоук мана пулӑшма пулчӗ. Сӑнӳкерчӗкне хӑҫан илме пултарӑп-ха эпӗ?»
  
  
  "Паянхи каҫ пирки мӗнле?"
  
  
  "Аван".
  
  
  "Эпир передача валли кӑштах урӑх вырӑнпа усӑ куратпӑр, - терӗ Томпсон. "Ку хула автобусӗ. Эсир хӑвӑр отеле каятӑр. Ман ҫын унта пулать ӗнтӗ. Эсир автобусӑн хыҫалти площадкине, никам та ҫук ҫӗре, кӗретӗр те сылтӑм енчи юлашки вырӑна йышӑнатӑр. Сӑнӳкерчӗкне ҫак ларкӑч айне ҫирӗплетсе хурӗҫ. . Автобус Estrada de Ferro маркировка пулать, эсир ҫав тери инҫе каяс тетӗр пулсан, вӑл сире центра илсе ҫитерет ".
  
  
  "Mimmo отель автобусӗ хӑҫан иртсе каять?»
  
  
  "Ҫиччӗ те вунпиллӗкре. Автобус вунпӗр номерлӗ пулать".
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ. " Тавтапуҫ."
  
  
  "Кирек хӑҫан та", - тенӗ Томпсон. Тепӗр самантран вӑл тухса кайрӗ.
  
  
  Ҫулать, каҫалапа Ӑна Apex Import компанийӗн офисне нумайлӑха кӗмен. Столица Бразилиа урлӑ каҫсан пушанса юлнӑ правительство ҫурчӗсем тавра вӑл пӗр ҫурта вырнаҫнӑ. Офиссем виҫӗ пролет ҫӳлелле хӑпарнӑ, лифт ӗҫлемен.
  
  
  Ӑна, ҫӳлте, самаях пӗчӗк приемнӑя кӗтӗм. Ҫӗкленнипе манӑн ҫамка ҫине тар тапса тухрӗ, мӗншӗн тесен кондиционер пӳртре лифт пек мар, Рио тӑрӑхӗнче пӑчӑ кун пулнӑ пек туйӑнать. Хура ҫӳҫлӗ хӗр металран тунӑ пукан ҫине ларчӗ те, вӑл кӗрсен, ман ҫине шанмасӑртарах пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ сире мӗнпе те пулин пулӑшма пултаратӑп-и?- португалла ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна акӑлчанла ответленӗ. "Ӑна ставрос джентльмен курасчӗ".
  
  
  Унӑн тӗксӗм куҫӗсем тата ытларах хӗсӗнчӗҫ. Вӑл каллех калаҫма пуҫласан, ку акӑлчанла хуҫӑк сӑмах пулнӑ. "Эсир ҫав вырӑна килмен тесе шутлатӑп эпӗ, сеньор".
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Ой?"Анчах, ставрос господин хӑй каларӗ мана, Эпӗ Унпа Apex Imports компанийӗ урлӑ ҫыхӑнма пултаратӑп".
  
  
  "Сеньор, ставрос джентльменӗ ҫук, кунта офисра...»
  
  
  Хӑй кабинечӗн алӑкӗ уҫӑлчӗ те, хура ҫӳҫлӗ кӗрнеклӗ арҫын курӑнса кайрӗ. Вӑл ыйтрӗ. - "Темле йывӑрлӑхсем пур-и?". Ку сасса туслӑ теме ҫук.
  
  
  "Эпӗ Ахаль ҫеҫ каласшӑнччӗ, Ставрос господин", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗнле тӗллевпе?"
  
  
  Унӑн тӳрккеслӗхӗ выляса ячӗ. "Ставрос господин мана унран япони фотоаппарачӗсене оптпа илме сӗнчӗ, унпа кунта ҫыхлансан". Вӑл шухӑша кайрӗ. "Эпӗ леш офисра мар-и?"
  
  
  "Ставрос господин директорсен совечӗн председателӗ, - терӗ тӗксӗм ҫын, - анчах унӑн кунта ҫук, офиса, вӑл та бизнес компанийӗпе аппаланмасть. Ӑна президент теме пулать; эсир манпа ӗҫлеме пултаратӑр".
  
  
  - Ку сеньор Карлос Ӗнентерӳ, - кӑшт мӑнкӑмӑллӑн хутшӑннӑ хӗр.
  
  
  "Тӗл пулнӑшӑн хавас, сэр", - терӗм эпӗ, алла тӑсса. Ҫакна вӑл хыттӑн йышӑнчӗ. "Мана Джонсон тесе чӗнеҫҫӗ. Темиҫе эрне каярах ӑна Ӑнсӑртран Ставрос мистер Chale ресторанӗнче тӗл пулнӑ. Вӑл европа тӑрӑх ҫав вӑхӑтрах таврӑнатӑп, эпӗ унпа кунта ҫыхӑнма пултаратӑп, терӗ.
  
  
  "Вӑл Халӗ Те Афинӑра - ха", - терӗ хӗр.
  
  
  Ӗнентерӳ пирӗн ҫине ҫивӗччӗн пӑхса илчӗ. "Каларӑм ӗнтӗ, Ставрос господинпа кунта ҫыхӑнма юрамасть. Анчах эпӗ сирӗн заказӑра ярса пама хавас пулӑп".
  
  
  "Ӑнлантӑм. Ну, унӑн отелӗ, чӑнах та, унпа хӑй ӗҫлӗ. Вӑл Афинӑсем тавра хӑҫан таврӑнма пултарни ҫинчен калама пултаратӑр-и эсир мана?»
  
  
  Ӗнентерӳ сӑн-пичӗ ун умӗнче мускул туртӑнса илчӗ. "Ӑна темиҫе эрне Хушши Европа таврашӗнче кӗтмеҫҫӗ, мистер Джонсон. Эсир бизнеспа аппаланас тетӗр пулсан, сирӗн манпа ӗҫлеме тивет".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. "Эпӗ сире телефонпа пӗлтерӗп, Мистер Ӗнентерӳ. Тавтапуҫ сирӗн вӑхӑтӑршӑн".
  
  
  Ih ӑна ман хыҫран пӑхма хӑварчӗ. Каллех урама тухсан, ӑна такси тытнӑ та хӑйӗн отельне таврӑннӑ. Хӗр асӑрхаттарни мана ҫирӗплетсе пачӗ, Ставрос Адриан, Саломос каланӑ пек, Афинӑра пулнӑ иккен. Ҫак сӑнӳкерчӗк Никтор Минуркос сӑнӳкерчӗкӗ пулнӑ пулсан, пурте интереслӗ пулнӑ.
  
  
  Томпсон инструкцийӗсемпе килӗшсе, ӑна чун йышӑннӑ та кӑштах каннӑ, унтан вунпӗр номерлӗ автобус ҫине ларнӑ. Вӑл шутланӑ пекех, сӑнӳкерчӗке пысӑках мар хӑмӑр конверт ҫине ҫирӗплетсе хунӑ. Ӑна илсе хула варринчи пӗчӗк кафене кайнӑ та португали эрехне лайӑх заказ панӑ. Ҫакӑн хыҫҫӑн тин вӑл конверт тавра сӑнӳкерчӗк илчӗ те ӑна тӗпчерӗ.
  
  
  Томпсон каланӑ тӑрӑх, сӑнӳкерчӗкӗ питех лайӑхах пулман, анчах вӑл, паллах, телеобъективпа усӑ курнӑ. Ку вӑл ранчо пӳртӗнчен тин ҫеҫ тухнӑ виҫӗ арҫын ӳкерчӗкӗ, цифрӑллӑ камерӑсем патнелле утаҫҫӗ. Варринчи арҫын мана томпсон каласа панӑччӗ, пит-куҫӗ пысӑках мар пулин те, ӑна идентификацилемеллеччӗ пулин те, эпӗ ним иккӗленмелли те ҫукчӗ, МӖНШӖН тесен ВӐЛ МАНА АX-мӗш фотографисенче кӑтартнӑ сӑн-питпе танлаштаратчӗ, ку ҫын Чӑнах Та Николай Минуркос пулчӗ. Халиччен ӑна ытти арҫынсем нихҫан та курман.
  
  
  Минуркос ытти икӗ ҫын хушшинче салхуллӑн утать.
  
  
  Вӗсем тавра никам та калаҫмарӗ, анчах Минуркӑран сулахайра, тевтонец евӗрлӗ ҫӳллӗ арҫын, Минурка Ҫине тин ҫеҫ калаҫма пуҫланӑ пек пӑхса, вӑл мӗн каласса кӗтрӗ. Минуркосӑн сӑн-пичӗ тӗксӗм те шухӑшлӑ.
  
  
  Унӑн сӑнӳкерчӗкне конверт ӑшне чикрӗ те пӗр минут хушшинчех чикрӗ. ЦРА агенчӗ тӗрӗс сӑнанӑ пулсан, манӑн саломос тусӑмӑн теорине чӑнах та ҫирӗплетсе панӑ. Темле Майпа Ставрос Афинӑри Минуркос операцийӗсене хӑй ҫине илнӗ те унӑн ячӗпе урӑх майлӑ ҫаврӑнса кайма шутланӑ.
  
  
  Унтан кафере ҫӑмӑл апат ҫинӗ хыҫҫӑн Эриика пӳлӗмне Corumba отелӗнчи Нистрӑпа шӑнкӑртаттарчӗ. Сасси унӑн кӑмӑллӑ та ӑшӑ. Вӑл каҫа пӗччен ирттеретӗп, пӗччен юлатӑп, эпӗ ун патне пырсан савӑнатӑп, терӗ. Вӗсем Законпа кӑштах хирӗҫсе кайнӑ та, вӑл вара, тарӑхса кайса, ҫӗрлехи клуба тухса кайнӑ.
  
  
  Тӑхӑр сехетре курнӑҫма палӑртса, вӑл отеле таврӑнчӗ те хока телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ. Вӑл ывӑннӑ сасӑпа ответлерӗ те, пурне те кода кӗртмесӗр калаҫма пултарччӑр тесе, хӑйӗн вӗҫӗнчи скрембера активларӗ.
  
  
  "Мӗнле юрӑхсӑр сехет, Ник, - терӗ вӑл кӑшт тарӑхарах. "Сана ҫак вӑхӑтра илтетӗп пулсан, ку пӗртен-пӗр хут пулас".
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. Вӑл хӑйӗн вӑрттӑн хваттерӗнче ятарласа телефон умӗнче ларнине, тӑрмаланчӑк кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ, ҫинҫе ӳчӗ ҫинче пурҫӑн смокинг пур пулӗ, ҫӑварӗнче сигара хӗстерсе лартнине аса илме пултарнӑ.
  
  
  "Вӑл темле хӗр ҫывӑрмалли пӳлӗмре мар", - терӗ ӑна иккӗленӳллӗ тӳрӗлӗхпе.
  
  
  "Хм! Каҫ пӗтмен-ха, ҫапла мар-и? Ан ултала мана, ачам. Ҫаксене пурне те вӑл хӑй тунӑ".
  
  
  Хӑш чухне мана хоукӑн экстрассенсор пултарулӑхӗ пур пек туйӑнатчӗ, вӗсем манӑн аналитика ӑс-тӑнӗн вӑрттӑн шухӑшӗсене уҫса параҫҫӗ.
  
  
  "Ҫук, сэр", - тунмарӑм эпӗ. "Каҫ пӗтмен-ха. Анчах Минуркос - Паракатӑран инҫех мар ставрос плантацийӗсен заключеннӑйӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Кунсӑр пуҫне Вӑл афинӑри залра Ставрос пуррине пӗлет".
  
  
  "Мӗнех вара, - шухӑша кайса каларӗ Хок, - ку интереслӗ".
  
  
  "Ку Саломос теорийӗпе килӗшет".
  
  
  "Эсӗ Паракатӑна кайма хатӗрленетӗн - и?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Чӑнах та. Тен, эпӗ ӑна ӑнланса илме пултарӑп. ЦРА тӑрӑх томпсон плантацисене хальхи вӑхӑтра начар сыхлаҫҫӗ, тет. Анчах йывӑрлӑхсем пур".
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Кунта, Рио тӑрӑхӗнче, залра кивӗ-ха. Унпа Пӗрле Израильре " отелӗн пӗтӗм территорийӗпе мар, пама пулнӑ "операципе ӗҫленӗ.
  
  
  "Ах, ҫапла. Нитрпа. Мӗншӗн илемлӗ хӗрарӑмсем сан хыҫҫӑн пӗтӗм уҫӑ бассейн тӑрӑх пыраҫҫӗ?»
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Ан ӑмсанӑр, сэр. Эсир палӑртнӑ тӑрӑх, сирӗн те кун - ҫӗр пулнӑ".
  
  
  Тепӗр енчен ассӑн сывлани илтӗнчӗ. "Атя, Ник".
  
  
  "Ну, сэр, Мисс Нитром кунта, Бразилире, ӑна та ҫавӑн пиркиех пулма пултарать, тесе шухӑшлатӑп эпӗ. Е ҫав ҫыншӑнах. Эпир Ставроса Бен-Ханаана вӗлернӗ тесе шутлатпӑр, ҫапла мар-и?»
  
  
  Кӑштах шӑплӑх. "Ҫапла, эпир пӗлетпӗр. Ӑна та каланӑ пулӑттӑм, эсир пӗлтӗр".
  
  
  "Унпа палач", - тесе хушса хутӑм эпӗ. "Ман шутпа, Вӗсем Ставрос тытасшӑн. Вӑл Афинӑра иккенне вӗсем пӗлмеҫҫӗ. Анчах эпӗ пурсӑмӑра та пӗр вӑхӑтрах плантацисене пырса, юлашкинчен, пӗри теприне, йӑнӑшпа е кирлӗ пулсан, ӗҫе пӑсса пӑрахтарасшӑн мар. Манӑн идея-израиль разведки пулӑшнипе Нитром миссине ҫирӗплетсе парасси. Эсир унӑн ватӑ-ха, Мӑнтӑр, ҫавӑнпа та вӑл сирӗнпе, ытти лару-тӑрура, килӗшет пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ.
  
  
  Хурчка килӗшсе ӳсӗрсе илчӗ.
  
  
  "Апла пулсан, пирӗн пурин те пӗр пытармасӑр, кашни ҫулах пӗр-пӗрне пулӑшма пултаратпӑр-и, тесе шутлатӑп эпӗ. Е, мӗнле пулсан та, тепӗр енчен аяккарах пӑрӑнмалла".
  
  
  Ку хутӗнче шӑплӑх вӑраха кайрӗ. "Юрать, ачам. Унӑн мӑнтӑрне шӑнкӑртаттаратӑп та санпа ҫыхланатӑп".
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ. "пӗлтериччен Эпӗ вырӑнтан та тапранмастӑп".
  
  
  Нумай кӗтмелле пулмарӗ. Тепӗр сехетрен, Эпӗ Эриика отельне тухса кайиччен кӑшт маларах, ман пата Хоук шӑнкӑртаттарчӗ. Ҫӳп-ҫап таврашӗнчи Ҫуне Вӑл тул ҫутӑличченех туртса кӑларнӑ пулмалла. Ревматизм Ҫуне ҫирӗплетет, Ҫавӑнпа Та Мана Ставрос штопорне Нитрпа уҫӑмлӑнах сӳтсе явма хушрӗҫ, вӑл заданисене, унпа Тупӑк Пулнӑ пулин те, ответлет. Эхер те ҫулла манпа пӗрле хӑйӗн ӗҫне сӳтсе явма хушнине кӑтартса паракан код сӑмахӗ пулсан.
  
  
  Вӑл Эрик пӳлӗмне тепӗр темиҫе минутран ҫитрӗ. Вӑл мана кун каҫиччен халсӑрланса ҫитнӗ кӗске халатпа кӗтсе илчӗ, халачӗ унӑн пӗҫҫисенчен ытларах ҫара. Ун ҫинче тутлӑ шӑршӑ, ӑшӑ кулӑ.
  
  
  "Эсӗ кунта нихҫан та ҫитейместӗн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ", - терӗ вӑл, ман хыҫран алӑка хупса, алӑка питӗрсе.
  
  
  Ӑна, пӳлӗме кӗрсе, пӑхса ҫаврӑнчӗ. Вӑл манӑннинчен те пысӑкрах, ҫавӑнпа та эпӗ ee унпа Закона уйӑрнипе пайламанни ҫинчен пӗлесшӗн пултӑм.
  
  
  "Бренди кирлӗ-и? Манӑн уҫман бутылка пур, Ку Вара Рио тӑрӑхӗнче туянма пулать".
  
  
  "Аван янӑрать, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл икӗ шӗвек тултарчӗ. Стакан илсе, ӑна унӑн илемлӗ питне ачашлама ирӗк пачӗ. "Лайӑхраххине ыйтмашкӑн эсир яланах илемлӗ хӗр пулнӑ".
  
  
  "Ӑна та яланах ӑнланатӑп", - терӗ вӑл. "Эсир-и?"
  
  
  "Эсӗ Ман Тель-Авивра пултӑн", - терӗ ӑна шӑппӑн та йӑл кулса.
  
  
  Унӑн куҫӗсем самантлӑха ман куҫсенчен пӑрӑнсан, вӑрӑм куҫ хӑрпӑкӗсем чӗтренсе илчӗҫ. Вӑл каллех ҫӳлелле пӑхсан, вӑл йӑл кулса илчӗ. Ӑна, аллине тӑсса, унӑн питҫӑмартине сӗртӗнчӗ. Вӑл пӗр сыпкӑм бренди турӗ. Унӑн аллине хуҫлатрӗ
  
  
  унӑн ҫинҫе пилӗкне ярса тытрӗ те мана хӑй патнелле туртрӗ. Вӗсенчен тутлӑ та ҫемҫе шӑршӑ кӗрет.
  
  
  "Астӑватӑн-И ҫав каҫа, Ник?"- терӗ вӑл мана хӑлхаран. "Эсир чӑнах та ӑна астӑватӑр-и?"
  
  
  "Эпӗ астӑватӑп."
  
  
  "Ку питӗ лайӑх пулчӗ, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Питӗ."
  
  
  Стакансене ҫывӑхри сӗтел ҫине лартатпӑр. Ӑна ee хӑй патнелле туртрӗ те хӑйӗн тутисемпе унӑн тутине сӗртӗнчӗ. Унӑн чӗлхи ман ҫӑвара кӗрсе ларчӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм, Ник", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна аллисемпе унӑн ҫырлисем тӑрӑх ӑсатса ячӗ, пӗҫҫисем патнелле авӑнса аннине туйрӗ. Эпӗ сӗртӗннипе унӑн пӗҫҫисем хуллен силленме пуҫларӗҫ.
  
  
  Вӑл мана хуллен хӑй патӗнчен тӗртсе ячӗ те ҫунатсене сӳнтерчӗ. Унтан вӑл вӑраххӑн та илемлӗн хывӑнма пуҫларӗ. Халачӗ айӗнче бикинин пӗчӗк трусикӗсем ҫеҫ. Вӑл халатне хывнӑ чух унӑн кӑкӑрӗ чӑтӑмсӑррӑн ман паталла туртӑнать. Ee кӑкӑр тулли, пиҫсе ҫитнӗ, сӗт пек шурӑ. Тепӗр самантра аялти кӗпе-йӗмӗн пысӑках мар татӑкӗ унӑн пӗҫҫисемпе пӗҫҫисем ҫинчен шуса анчӗ те, ҫинҫе купапа урайне ӳкрӗ.
  
  
  Эрик ман ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ, эпӗ ҫурма тӗттӗм пӳлӗмре ҫара ӳтӗм тӑрӑх шуса ҫӳреме ирӗк патӑм.
  
  
  "Илемлӗ", - мӑкӑртатрӗ вӑл. "Хытӑ мышцӑсем ҫав тери нумай".
  
  
  Вӑл ман ҫарамас пулнине туйса, ӑна хӑй патне туртса илчӗ. Вӑл, ман ӳт тӑрӑх аялалла анса, аллипе кӑкӑрпа хулпуҫҫисене сӑтӑрса илчӗ. Вӑл мана ачашларӗ, ачашларӗ, ман пӳрнесем ӑна тӗпчесе пӗлнӗ чух мана хӑйӗн аллисемпе ачашларӗ. Эпӗ сӗртӗннипе унӑн пӗҫҫисем сирӗлчӗҫ те, вӑл йынӑшса ячӗ.
  
  
  Пирӗн айра ҫемҫе те хулӑн кавир. Эрик nen ҫине чӗркуҫленсе ларчӗ, вӑл аннӑ чухне хӑйӗн аллисене ман ӳт тӑрӑх шутарма май пачӗ. Арҫынна хавхалантармалли пур майсене те пӗлнӗ вӑл, унпа ih усӑ курасси пирки иккӗленмен. Тепӗр самантран вӑл унпа юнашар шуса анчӗ те, ӑна ҫурӑмӗпе ҫӑмлӑ хулӑн кавир ҫине тӗртсе ячӗ. Ӑна, чӗркуҫҫийӗ ҫине тӑрса, аллисемпе ee кӑкӑрне сӑтӑрса илчӗ. Вӑл ахлатса илчӗ. Вӑрӑм пӗҫҫӗмсем мана ыталаҫҫӗ. Ӑна пӗҫҫин пурҫӑн пек шал енне аллипе сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  "О, ҫапла, - мӑкӑртатрӗ вӑл. Ee ҫӑварне карса пӑрахнӑ, илемлӗ симӗс куҫӗсене хупнӑ.
  
  
  Вӑл пирӗн пата кӗрсен, унӑн тулли ҫӑварӗ самантлӑха чарӑлчӗ те, ҫан-ҫурӑмӗ ҫӑмӑллӑн чӗтреме пуҫларӗ. Унтан вӑл манпа пӗрле утма пуҫларӗ, унӑн пӳрнисем ман хулпуҫҫисене ярса тытрӗҫ, пӗҫҫисем ман пилӗк тавра чӑмӑртанчӗҫ. Ҫак ӗҫ пирӗншӗн иксӗмӗршӗн те вӗҫлениччен эпир пӗрле мӗн чухлӗ питӗрӗнсе тӑнине пӗлместӗп эпӗ.
  
  
  Унтан вӑл нумайччен унпа пӗрле выртрӗ, хускалас килмест. Ӑшӑ халсӑрлӑх майӗпен ман ӳтӗн тулашри сӳсленчӗкӗсене, манӑн чунӑн чи вӑрттӑн ӑшчикӗсене кӗрсе пычӗ.
  
  
  Каярахпа эпир тумлантӑмӑр, ҫакӑн пек вӑййа пӗчӗк диван ҫине лартӑмӑр та коньяк ӗҫсе ятӑмӑр. Эрика хӑйӗн вӑрӑм та хӗрлӗ ҫӳҫне тураса якатрӗ, вӑл пӳлӗме кӗнӗ чухнехи пекех таса курӑнать.
  
  
  "Алӑка Шаккаманшӑн эпӗ савӑнатӑп", - терӗ вӑл.
  
  
  "Вӑл питӗ кӗвӗҫекен ҫын пек туйӑнать, Эрик. Эсир ҫывӑх пулнӑ-и?»
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Пӗрре. Ку-идея, манӑн мар. Вӑл питӗ пултарусӑр пулнӑ. Ӑна эму пирӗн хушӑмӑрта урӑх нимӗнле ӳт-пӳ те пулмасть, терӗ. Вӑл ҫакӑншӑн кӳренет. Вӑл ку ӗҫе хутшӑнма отель мар, анчах мана йышӑнмарӗҫ. Вӑл хӗҫпӑшалпа питӗ лайӑх калаҫать ".
  
  
  "Вӑл ҫак заданире пулмалла, ҫапла мар-и?"
  
  
  Вӑл ман ҫине шухӑшлӑн пӑхса илчӗ. "Ҫапла".
  
  
  "Эрик, Эсир Бразилире пулнине тавҫӑрса илчӗ. Эпир пӗр ҫынна хӑвалатпӑр пулас. Манӑн начальник сирӗннипе ҫыхӑнчӗ те, вӑл ман шухӑшсене ҫирӗплетрӗ. Ҫак уйрӑм заданисене сӳтсе явӑпӑр та, пурнӑҫа кӗртме май пулсан, тата тепӗр ӗҫлӗпӗр ".
  
  
  Симӗс куҫӗсем кӑштах хӗсӗнчӗҫ. "Ҫу манпа Тата Закпа ҫыхӑнса тӑмарӗ".
  
  
  "Ҫитес темиҫе сехетре эсир телеграмма илетӗр. Халлӗхе манӑн, код сӑмахӗ пулсан, сире мана шанма ирӗк памалла. Сӑмахсем-Голиаф".
  
  
  Вӑл тӗлӗнсе пӑхрӗ. "Ку тӗрӗс сӑмах!"
  
  
  "Ҫу ярса панӑ ӑна".
  
  
  Вӑл хӑйне валли татах бренди тултарчӗ. "Юрать, Ник. Анчах эпӗ ӑна телеграмма кӗтсе тӑрӑп, вӑл мана хӑйӗн ирӗклӗхӗ санпа мӗн чухлӗ пулни ҫинчен каласа парӗ". Вӑл йӑл кулчӗ те мана питҫӑмартинчен чуптурӗ.
  
  
  Ӑна вӑл асӑрхануллӑ пуласса кӗтнӗччӗ. Вӑл лайӑх агент пулнӑ. "Пурте йӗркеллӗ. Ӑна сире хамӑн темиҫе идейӑна ҫеҫ каласа парӑп. Санӑн пӗр сӑмахпа каласан, каламалла мар".
  
  
  "Ку тӗрӗс."
  
  
  "Эпир иксӗмӗр Те Ставрос Сӑнӳкерчӗкӗсене шыратпӑр, анчах тӗрлӗ сӑлтавсене пула". Унӑн сӑн-пичӗ калама ҫук илемлӗ. Вӑл нимӗн те памарӗ. "Эсир Ӑна Бен-Ханаана вӗлересшӗн. Вӑл мӗншӗн кирлӗ пулни пире паллӑ мар-ха, анчах ку Вӑл Никтор Минуркос вӑрланипе грек политикипе ҫыхӑнса тӑма пултарать".
  
  
  "Грек карап ҫӳретмелли магнат-и?"
  
  
  "Чӑнах та. Вӑл паракатӑна кӗме пултарать, ӑна та ирӗксӗр тытса тӑраҫҫӗ. Ставрос афинӑри залра, ҫавӑнпа та сирӗн е ӑна кӗтсе илмелле, Е Ун Хыҫҫӑн Европӑна каймалла пулать. Анчах эпӗ ҫапла шутлатӑп: унӑн ҫулӗ эпир Паракатӑна вӗренме пултарни урлӑ выртать, Манӑн Минуркоспа калаҫмалла.
  
  
  "Сана интереслӗ пулсан, эпӗ сире иксӗре паракатӑна илсе каятӑп. Ку унта лекес шанӑҫа ӳстерме пултарать. Кун ҫинчен Закпа сӳтсе яв та мана ыран, телеграмма илсен, пӗлтерӗр".
  
  
  "Эпир чӑнах Та Ставроса йӗрленӗ пулсан, - терӗ Эрик, - Афинӑна пӗр пытармасӑр кайсан авантарах пулмӗччӗ-ши?»
  
  
  "Ставрос хӑйӗн вӑхӑтлӑха штабне-Минуркос пентхаусӗнче хваттерне тӑвать, ку вӑл чӑн-чӑн крепость пулать. Эсир ку вырӑна штурмлама пултараймастӑр,эсир Закон та. Сайра хутра, вӑл ҫак вырӑнтан пӑрахса кайнӑ чухне те кӑткӑс пулма пултарать.,
  
  
  Анчах Минуркос пире Ставроса мӗнле ҫитесси ҫинчен калама пултарать ".
  
  
  Вӑл, ман сӗнӳ ҫинчен шухӑшласа, сасартӑк шӑпланчӗ. Вӑл ман ҫине пӑхса илсен, тулли тутисем йӑл кулса илчӗҫ. "Эпӗ санпа ыран ирхине ҫыхӑнатӑп, Ник, хаклӑ ҫыннӑм".
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те ӑна хӑйӗн тутисемпе сӗртӗнчӗ. "Эсир ӑна тӑватӑр."Вӑл ура ҫине тӑчӗ, пӑшал илме кармашрӗ те ӑна тӑхӑнчӗ. Унтан вӗсем ҫине пиншак уртса ячӗ. "Закона кӗске вӑчӑрапа тыт, юрать-и?»
  
  
  Эй, килӗшрӗ ку. Вӑл пӳлӗм тавра тухнӑ чух ҫаплах кулать-ха.
  
  
  Тӑваттӑмӗш сыпӑк.
  
  
  Эрика отельӗнчен тухса кайнӑ чухне Вӑл Ставрос Адриан ҫинчен шухӑшланӑ. Каҫ пулнӑ ӗнтӗ, такси те курӑнман. Вӑл рио-Бранко проспекчӗ тӑрӑх хуллен утса пырать. Ставрос штабне Параката лекме, ҫав пӗчӗк хуралпа пулсан та, самаях йывӑр пулма пултарать. Ставросӑн пӗчӗк ушкӑнӗн репутацийӗ начар пулнӑ. Вӑл обществӑна хӑй тавра Паракатӑна пухрӗ. Тӗрӗссипе каласан, вӗсем ун евӗрлӗ пулнӑ, анчах лидер пултарулӑхӗсӗр. Адольф Гитлер ҫакӑн ҫинчен аса илсе, Ӑна Ҫапла шутларӗ: Адольф та Ҫавӑн пекех пуҫларӗ пулмалла. 1930-мӗш ҫулсенчи Германире экс-ефрейтора чӑнласах хисеплекен ҫынсем сахал пулмалла. Ку тӗслӗх вӗренмелли урок пулнӑ, анчах тӗнче ӑна хӑнӑхса ҫитеймен пек туйӑннӑ.
  
  
  Таксие асӑрхамасӑр темиҫе квартал иртрӗ. Ӑна магазинсемпе офиссен зонине кӗреҫҫӗ. Ӑна курсан, хамӑн отель патне каяс тесе, тӑкӑрлӑка пӑрӑнтӑм та, транспорта пӑрахсах, кӗтмен япала хатӗрлесе хутӑм. Виҫҫӗмӗш витринӑра сулхӑнра хура кӗлетке тухрӗ те мана чышкипе сулчӗ. Аллинче ҫӗҫӗ.
  
  
  Атака пуҫлансан, вӑл алӑк патӗнчен иртсе кайнӑ пекех пулчӗ. Вӑл тата тепӗр секунд кӗтсе тӑнӑ пулсан, ӑна пачах курман пулсан, атака ӑнӑҫлӑ пулнӑ пулӗччӗ, ҫӗҫӗ ман ҫурӑм ҫине тӑрӑннӑ пулӗччӗ. Анчах хӑй ӗҫне пурнӑҫлама шут тытнипе вӑл ытла та хӑвӑрт шунӑ, ӑна ҫак хусканӑва перифериллӗ куҫпах тытнӑ.
  
  
  Ҫӗҫӗ ман ҫурӑмран пырса лексен, вӑл вӑрт ҫаврӑнчӗ те сулахай аллине тӑсса ячӗ, анчах ҫивӗччӗшӗ ман камзолӑпа кӗпене касса татрӗ, манӑн хулпуҫҫие кӑшт ҫеҫ касса татрӗ. Ӑна ҫын йывӑрӑшне ман патӑма илсе кайма ирӗк пачӗ. Унтан ӑна, аллине тытса, каялла ҫавӑрчӗ те, ӑна пирӗнпе юнашар ларакан ҫурт ҫине ҫапрӗ.
  
  
  Самантлӑха вӑл: ку закон, кӗвӗҫӳ ҫиеле тухрӗ, мӗншӗн тесен арҫын тӗреклӗ те вӑйлӑ пулнӑ. Анчах ӑна лайӑхрах пӑхсан, вӑл Заказран пысӑкрах пулнине, унӑн ҫӳҫӗ хура пулнине курнӑ. Вӑл бразили ҫынни пек, чӑн-чӑн пуҫкасакан ҫын пек курӑннӑ.
  
  
  Унӑн пушӑ аллипе Вильгельмин еннелле туртӑнчӗ, анчах тапӑнакан мана ку тӗлӗшпе усӑ парасшӑн пулмарӗ. Вӑл ӑна каллех ҫӗҫӗпе касрӗ, хальхинче мана питрен тӗллерӗ. Унӑн ҫивӗчӗшне кӑшт пӑрса ячӗ, анчах вӑл ман хӑлхана касса татрӗ. Вӑл пӑшалне виҫҫӗмӗш хут ҫӗклерӗ те мана хӑйӗн йывӑрӑшӗпе ҫапрӗ.
  
  
  Ку импульс ытла та вӑйлӑ пулнӑ. Вӑл мана ураран ӳкерчӗ те, эпир пӗрле тротуар ҫине ӳкрӗмӗр. Ӑна вӑл сылтӑммипе янах шӑмминчен кӗскен кӑна ҫапрӗ, анчах вӑл ӑна асӑрхамарӗ те пулас. Чикекен ҫӗҫӗрен сыхланас тесе, эпир пӗр хут ҫаврӑнса выртрӑмӑр. Унӑн отелӗ хьюгона, манӑн стилета, туртса кӑларасшӑн пулчӗ, анчах унӑн аллине те, аллине те ман алтупанӗ ҫине шуса ӳкме памарӗ.
  
  
  Кӗске вӑхӑтлӑха пысӑк арҫын яланлӑхах манпа пӗрле пулчӗ. Вӑл португалла вӑрҫса илчӗ те кулса ячӗ. Ҫӗҫҫи вӑрӑм мар, ҫивӗчӗшӗ чылаях сарлака, анчах ҫивӗчӗшне бритва ҫивӗчӗшӗ таранах хӑйраса лартнӑ. Унӑн ҫивӗчӗшӗ ман кӑкӑр патне ҫитиччен юлашки самантра ҫӗҫӗ тытнӑ аллине ярса тытсан, вӑл каҫсенче тӗксӗммӗн ҫуталатчӗ. Вӑл ҫивӗчӗшне шӑтарас пек тӑрӑнтариччен пирӗн алӑсем пӗр самантлӑха чӗтресе илчӗҫ. Вӑл сылтӑм аллине вӗҫертрӗ те, суккӑр ҫын пек, ӑна питӗнчен ярса тытрӗ, унӑн куҫне туйса илчӗ, шӗвӗр те вӑтам пӳрнисемпе ҫав куҫсем ҫине шӑтарас пек пӑхрӗ. Вӑтаммипе ӑна сулахай куҫ улмине чиксе шӑтарчӗ, шӗвӗр пӳрнипе сылтӑм пӳрнине чиксе шӑтарчӗ. Куҫ улми татӑлчӗ те, манӑн пуҫ пӳрне йӗп-йӗпе.
  
  
  "Ааааа!"- кӑшкӑрчӗ тапӑнаканни, пушӑ аллипе куҫне ярса тытса, тепринпе ҫӗҫӗ ҫинчен манса. Вӑл каллех кӑшкӑрса ячӗ те ман ҫинчен йӑванса кайрӗ.
  
  
  Ҫак кӗске кану вӑхӑтӗнче хьюго юлашкинчен ман сылтӑм алла шуса кӗчӗ. Ӑна тин ҫеҫ тытнӑччӗ, ҫав вӑхӑтра пӗр патвар ҫын тискеррӗн кӑшкӑрса ячӗ те, вӗсене суккӑрла ҫапас тесе, каллех ҫӗҫҫине ҫӗклерӗ. Ӑна ҫак ҫӗкленӗ алӑ айне стилет чиксе лартрӗ те, ҫивӗчӗшӗ ҫак кӑкӑр читлӗхӗнчен кӑшт аяларах кӗрсе, икӗ вӗҫне те анса ларчӗ.
  
  
  Унтан вӑл тапӑнаканӑн юлашки куҫӗ ман пуҫ урлӑ тӗттӗмелле пӑхнине курчӗ те, ҫав самантра унӑн сылтӑм питҫӑмартийӗ ҫинче лапчӑннӑ куҫ айӗнче кӑвак нӳрӗ пулнине уҫҫӑнах курчӗ. Ӑна билет аяккинчен туртса кӑларчӗ те, вӑл ман ҫине йывӑррӑн ӳкрӗ, унӑн ҫӗҫҫи тротуар ҫине кӗмсӗртетсе ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна тӗртсе ячӗ те ура ҫине тӑчӗ. Йӗри-тавра хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ те, ҫывӑхра мӗн пулса иртнине курма ҫуран ҫынсем ҫуккине курчӗ. Ӑна вӑл ҫав ҫыннӑн кӗсйисене ухтарчӗ те бумажникре темле документсем тупрӗ. Пӗр карточки ҫине Вӑл Apex Imports компанин сотрудникӗ пулнине кӑтартнӑ.
  
  
  Ӑна хӑй шухӑшланинчен Те Ытларах Ӗнентерес тесе ят панӑ пулас. Тен, Вӑл Афинӑри Ставрос патне телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ пулӗ, Ставрос вара мана оборудовани хӑҫан та пулин илтни ҫинчен пӗлтермерӗ. Эпӗ Apex Imports бизнеса кӗрекен темӗнле полицейски пулнине Ӗнентерес тесе шутланӑ пулмалла. Е ҫав тери интересленсе кайнӑ цра ҫынни - и? Хема Мана Ӳкӗте кӗртме шутланӑ пулӗччӗ, вӑл мана йӗрлесе пычӗ пулмалла, хӑй ӑҫта чарӑннине те пӗлет. Паракатӑна кайма шут тытсанах, манӑн интерессем пурччӗ.
  
  
  Вилнӗ бразилиеца пӑрахса хӑварса, вӑл часах хӑйӗн отельне таврӑннӑ. Ҫав каҫ урӑх нимӗн те пулман, ир вара нимӗн те пулман.
  
  
  Эрик Ирпе, Ирхине тӑхӑр сехетре тӗл пулчӗ. Авенид Президенчӗ Варгас ятлӑ пысӑках мар кафере Рио варринчи сӑртсем ҫине тата хула хӗрринчи сӑрт айккинчи фавелсен илемлӗ хӳшшисем ҫине пӑхса тӑнӑ. Эпӗ Эрик ҫывӑххине чухласа илчӗ те манпа кӗске вӑхӑт та пулин ӗҫлеме пулнишӗн кӑмӑлсӑрланчӗ. Вӑл ӗлӗкхинчен те ытларах курайман. Эрик Иерусалим йӗри-тавра заказланӑ телеграмма илнӗ, унта эй, Саккуна Манпа пӗрле кирек мӗнле майпа та пӗрле ӗҫлеме хушнӑ, Мӗншӗн тесен Пирӗн пӗрлехи тӗллеве пурнӑҫлама Ставрос Адриана чарма хушнӑ.
  
  
  "Минуркосран информаци кирлӗ пулсан, параката кай", - терӗ мана закон ҫирӗппӗн, унӑн сенкер куҫӗсем ҫилӗллӗн ялкӑшса илчӗҫ. Ҫак кофе ун умӗнчи сӗтел ҫинче никам та тӗкӗнмен. "Пирӗн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт-Ставрос тупасси тата ӑна тӗп тӑвасси. Эпир ӑна паракатра тупаймӑпӑр".
  
  
  Унӑн хаяр куҫӗсем ман ҫине шӑтарас пек пӑхрӗҫ. Ӑна эрик еннелле ҫавӑрчӗ. Вӑл хӑйне ҫавӑн пек тыткаланӑшӑн кӑмӑлсӑрланчӗ. Унтан ыйтрӑм. - "Мӗн калӑн, Эрик?"
  
  
  "Эпӗ Заку каларӑм ӗнтӗ. Сирӗн ҫулӑр сана ҫеҫ мар, пире те юрӑхлӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Чашкӑрса илчӗ пирӗн ҫине. - "Санӑн пуҫ мимине секс тӗтреленӗ!"Ку арҫын сирӗн еркӗнӗр пулмалла. Вӑл мӗн калани сире пурне те ӑслӑ пек туйӑнать".
  
  
  "Тархасшӑн, Закк!- хыттӑн каларӗ Эрика.
  
  
  "О, турӑҫӑм", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, пуҫа сулкаласа. "Итлӗр-ха, мана нимӗнле юрату вӑййи те кирлӗ мар, вӗсем кансӗрлеҫҫӗ. Тен, эпир пӗрле ӗҫлеме пултаратпӑр тесе йӑнӑшнӑ вӑл. Ӑна хоукран пулӑшу ыйтма пултаратӑп. Е, ТЕН, ЦРӐРАН. Анчах эпӗ операцие пӗр хуйхӑ-суйхӑсӑр боевикпа, хӑйӗн туйӑмӗсене тӗрӗслевре тытма пултарайман боевикпа ҫыхланса кайма каймастӑп ".
  
  
  Закон пичӗ сасартӑк хӗрелсе кайрӗ, вӑл пукан ҫинчен сиксе тӑчӗ. "Итле-Ха, Картер ..."
  
  
  "Лар!- приказ пачӗ Эрик шӑппӑн, анчах ҫирӗп сасӑпа.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине сиввӗн пӑхса илчӗ, унтан каллех хӑй вырӑнне ларчӗ. Вӑл хӑй тӗллӗн темӗн мӑкӑртатса илчӗ, анчах ман куҫсенчен пӑрӑнмарӗ.
  
  
  "Ҫакӑн пек тепӗр ӗҫ сиксе тухсан, пирӗн калаҫмалла пулать", - терӗ Эрика. "Ӑнланатӑн-и эсӗ, Закон?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. Вӑл калаҫма пуҫласан, вӑл сӑмах каларӗ. "Ҫапла".
  
  
  "Пирӗн хушӑра нимӗн те ҫук, Закон. Эсӗ мана итлетӗн-и?»
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Паллах."
  
  
  "Пирӗн хушӑра нимӗн те ҫук, нихҫан та пулас ҫук. Ҫапла ӗнтӗ, манпа Никам хушшинче пулса иртекен ӗҫсем пурте сирӗн ҫине пӑхмаҫҫӗ. Эпир пӗрле ӗҫлес тетпӗр пулсан, сирӗн ҫакна ӑнланас пулать".
  
  
  Вӑл кӑштах вӑйсӑрланнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл ман ҫине, Унтан Эрик ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл чышкисене сӗтел ҫине хучӗ. "Эсӗ апла калатӑн пулсан."
  
  
  "Эпӗ чӑнах та ҫапла калатӑп. Халӗ ӑна Параката кайма хатӗрленетӗп. Эсир ун пек план ӑссӑр тесе шутлатӑр пулсан, ӑна сире ҫак заданирен хӑтарма тӑрӑшӑп".
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине пӑхрӗ те, унӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ, ҫемҫелчӗ. "Пӗлетӗн-и эсӗ, вӑл сана мансӑр кӑларса ямастчӗ". Ҫак куҫсем каллех манӑн куҫсемпе тӗл пулчӗҫ. "Эсир шоу Картерне тытса пыратӑр пулас. Эсир кайсан, унӑн каятӑп".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Вӑл пӗтиччен ӑмӑртӑва тепӗр вӑхӑта хӑварма пултаратпӑр-и эпир?»
  
  
  "Эсӗ ее илтнӗ", - салхуллӑн каларӗ Закон. "Конкуренци ҫук". Вӑл хӑйӗн кофе тултарнӑ чашӑкӗ ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  "Каҫар, Закк", - терӗ Эрик.
  
  
  Вӑл курпунне кӑларчӗ. "Хӑҫан паракатӑна каятпӑр?"
  
  
  Ӑна пӗр самантлӑха тӗпчерӗ. Тен, ҫапах та ӗҫ тухӗ. "Мӗн чухлӗ хӑвӑртрах, ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах."
  
  
  "Машинӑна ӑҫта арендӑлама юранине пӗлетӗп эпӗ", - терӗ Эрика. "Эпир Бразилиа ҫулӗпе кайма пултаратпӑр, Вӑл ҫулӑн ытларах пайне Тижук вӑрманӗ урлӑ иртет".
  
  
  "Чӑнах та, - терӗм эпӗ. - Эпир паян машина Илме пултарсан, ӑна паян каҫхине тухса кайма сӗнетӗп. Вӗри те ҫыпӑҫакан джунгли урлӑ ҫӗрле кайсан авантарах пулӗччӗ".
  
  
  "Ку мана килӗшет, - терӗ Закон.
  
  
  "Апла пулсан, калаҫса татӑлтӑмӑр", - хушса хучӗ Эрика. "Мӗнле, эсӗ мана шанчӑклӑ автомобиль суйласа илме пулӑшӑн-и?»
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Унӑн пичӗ ҫинче кӑштах кулӑ палӑрчӗ. "Эпӗ Картера ҫинчен вуланинчен пӑхсан, вӑл автомобильсемпе эксперт. Мӗншӗн пирӗн пурин те каяс мар?"Вӑл ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  Ольга пӗр самантлӑха чарӑнса тӑчӗ. Ҫапла, унӑн пулать. "Эпӗ сбора чӗнетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  * * *
  
  
  Ҫав каҫ эпир тухса кайрӑмӑр. Ман рекомендаци тӑрӑх хура седан BMW 3.0 СS суйласа илнӗ. Управленин характеристикисем ҫӳлте пулнӑ, ҫавӑнпа унӑн передачӑсен коробки пулнӑ, унпа ӗҫлеме кӑмӑллӑ пулнӑ. Хӗвеланӑҫ ҫурҫӗрчченех пычӗ, унтан-водитель вырӑнне йышӑнчӗ. Бразилире тата Шалти районсенче шоссе пулнӑ пулин те, ҫул лайӑххине шута илме пултараймасть. Техникӑна пӑхасси пӗтӗмӗшпе илсен, начар пулнӑ, хӑш-пӗр ҫӗрте иртсе ҫӳремелле мар джунгли ih доллар хума касса тунӑ ансӑр тӑрӑха каллех ярса илме хатӗр пулнӑ пек туйӑннӑ.
  
  
  Кӑнтӑрла эпир ҫула тухма хатӗрленсе кантӑмӑр, анчах пӗр евӗрлӗ ҫӳрени кансӗрлемерӗ.
  
  
  халтан каймалла. Эпир ҫӗрӗпех кайрӑмӑр, тепӗр кунне чи шӑрӑх вӑхӑтра икӗ хут ҫывӑртӑмӑр: пӗрре, вӑрӑмтунапа шӑрӑха пула, машина ҫинче ларса, каллех пӗчӗк ялта пылчӑклӑ отельте ҫывӑртӑмӑр. Вӑл ҫӗрле эпир каллех нумайччен кайрӑмӑр, тепӗр ирхине Паракатӑна ҫитрӗмӗр.
  
  
  Ку вӑл темиҫе пин ҫынлӑ, хула площадьӗпе кантинлӑ пысӑк ял пулнӑ. Эпир ун ҫинче чарӑнса тӑмарӑмӑр, мӗншӗн тесен хамӑр ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӑмӑр. Ставрос ҫыннисем ялсене ҫӳреме хавасланнӑ пулсан, вӗсенчен пӗри шурӑ палламан ҫынсем ҫине шанмасӑр пӑхнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Плантаци ҫулӗ, ӑна ҫул теме май пулсан, Паракатӑран пилӗк мильре выртать. Ку вӑл тарӑн йӗрлӗ ҫӗр ҫулӗ пулнӑ, вӗсем шоссе еннелле тӑхӑрвунӑ градус кӗтес айӗнче джунглие систермесӗр тенӗ пекех кӗрсе кайнӑ. Машина Руль умӗнче Вӑраххӑн пырать. Вӑрман таврашӗнчи туратсем чӑрмалаҫҫӗ, машинӑна туртаҫҫӗ, пире чӳрече витӗр чикеҫҫӗ. Пирӗн вӑраххӑн кайма тивнӗ пирки машинӑна вӑрӑмтунасем туллиех кӗрсе тулчӗҫ те пире кирек хӑш уҫӑ вырӑна та ҫырта-ҫырта илчӗҫ. ЦРА тӑрӑх томпсон мана плантацисем ҫултан вунӑ мильӑра пулни ҫинчен пӗлтерчӗ. Эпир ҫурма ҫула яхӑн кайма хатӗрлентӗмӗр, ҫав тери инҫе ҫитес тесен, пӗр сехете яхӑн каймалла пулчӗ. Телее, эпир тухса каякан машинӑсене тӗл пулмарӑмӑр, мӗншӗн тесен вӑл вӑхӑтра эпир пӑруламарӑмӑр, хирӗҫӳ те пулмарӗ.
  
  
  Сӑмахран, шоссерен улттӑмӗш мильре ЭПИР BMW еннелле ансӑр ҫул ҫинчен чӑтлӑха пӑрӑнса кӗмелли вырӑн тупрӑмӑр, ӑна питӗ лайӑх пытарса хунӑ. Эпир тухсанах пирӗн ҫине хурт-кӑпшанкӑ тапӑнчӗ. Репеллента тустарса пӗтерчӗҫ те ҫула тухрӗҫ.
  
  
  Леа Ставрос ҫуртӗнчен ҫур мильре ранчо стилӗнче эвкалипт йывӑҫҫи ӳсет. Хырса тасатнӑ ҫӗр периметрӗпе юнашар, ҫӳллӗ пралук карта ҫумӗнче, участокра, тахҫан территорин пӗр пайӗ пулнӑ пулмалла, анчах вӗсене джунглисемпе хӑнӑхса ҫитнӗ. Пӗр хушӑ йывӑҫ ЦРӐПА наблюдательнӑй пункт пек усӑ курнӑ. Эпир нӳрлӗ те нӳрлӗ шӑрӑх витӗр пынӑ чухне Ӑна Шӑпах Ҫак йывӑҫ патне Илсе пынӑ Та Ӗнтӗ. Эпир машина пекех хӑвӑрт пыратпӑр, унта пӗр сехет хушшинчех ҫитрӗмӗр. Плантацисем ҫинчен куҫне илмесӗр йывӑҫ тӑрринче пандан ҫипписем ҫумне ҫирӗплетнӗ бамбук платформа пулнӑ. Йывӑҫсемпе туратсем ҫумне, тӑвалла хӑпарма ҫӑмӑлтарах пултӑр тесе, бамбук картлашкасем ҫирӗплетсе лартнӑ.
  
  
  "Эпир унта хӑпаратпӑр-и?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  Ӑна вӑрӑмтуна ҫапрӗ. "Ку мӗнле те пулин лӑплантарать пулсан, тен, ун пек йӑнӑшсем пулмӗҫ".
  
  
  "Апла пулсан, тӑрар та пӗр эрнелӗхе юлар", - терӗ Закон. Унӑн сарӑ ҫӳҫӗ ҫамки ҫинче арпашӑнса кайнӑ, хак тӗслӗ кӗпи, пирӗн шведсем пекех, пӑнчӑ-пӑнчӑллӑ банк пулнӑ.
  
  
  Эму кулса илчӗ. Эрик ӑна пӳлнӗренпе ҫак ӗҫсем пӗтӗмпех улшӑнса кайрӗҫ, вӑл вара Ӑна хӑй ӳт-пӗвӗпе илӗртмен факта йышӑннӑ пек туйӑнчӗ. Ӑна вӑл пиҫиххи ҫумӗнчи пилӗк кобурӑра выртакан 38-мӗш "Смит тата Вессон" револьвер ҫине пӑхрӗ те хӑйпе пӗрле илнӗшӗн савӑнчӗ. Эрик ӑслӑ агент пулнӑ, анчах тӗреклӗ пулнӑ. Вӑл хӗҫпӑшалпа эксперимент пулнӑ, хӑйпе пӗрле машинӑпа тӗрлӗ хӗҫпӑшал ещӗкне илсе килнӗ.
  
  
  Эпир йывӑҫ ҫине хӑпарса лартӑмӑр. Ҫурма ҫула ҫитсен, унӑн тӑрринче цр агенчӗсене ҫӗнӗ хисеплеме пуҫланӑ, вӗсене нумай пулмасть пӗр шухӑшлӑ сӑнав вӑхӑтӗнче яланах ҫавӑн пек тума тивнӗ. Платформа патне ҫитсен, эпир пӗтӗмпех халтан кайрӑмӑр. Эрик халӗ те ҫӳлелле хӑпарнипе тарӑхать-ха.
  
  
  Вӑл ахлатса илчӗ. - "Турӑҫӑм, мӗн хак тӑнӑ-ха вӑл?"
  
  
  Ӑна мӑйӗнчен ҫакса янӑ хӑватлӑ бинокль ярса тытрӗ те плантаци ҫине пӑхрӗ. Унтан ӑна ҫакӑн ҫине кӑтартрӗ. Унтан ыйтрӑм. - "Мӗн шухӑшлатӑр эсир?"
  
  
  Вӑл Эпир Закпа иксӗмӗр курни ҫине пӑхса илчӗ - ҫулҫӑсем витӗр ферма территорийӗ ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ. Ҫак вырӑнтан наблюдатель бинокль витӗр ӑҫта та пулин плантацире мӗн пулса иртнине курма пултарнӑ. Ранчо ларакан тӗп ҫуртсӑр пуҫне ун тавра ытти хуралтӑсен ушкӑнӗ, пуринчен ытла хыҫалта, казармӑсемпе хуҫалӑх хуралчӗсем пек курӑнаҫҫӗ. Ку вӑл-чуна пырса тивекен хӗҫпӑшал. Хӳме тытса ҫавӑрнӑ территорие пӗтӗмпех йывӑҫсемпе тӗмсем лартса тухнӑ, ҫӗр айӗнчи ҫулсемпе парксем валли вырӑнсем пур. Хӳме леш енче ӗлӗк каучук йывӑҫҫисем лартса ӳстернӗ участок пулнӑ, кунта малтанхи хуҫа пурӑннӑ, анчах ih джунгли хунавсене хупланӑ.
  
  
  Эрикӑн бинокль пур, вӑл хӑй вырӑнне пӑхать. Вӑл савӑнӑҫлӑн сывласа илчӗ. - "Эсӗ тӗрӗс каларӑн, Ник. Вӑрӑмтунасем ҫакӑн пек ҫӳлте вӗҫме пултараймаҫҫӗ".
  
  
  "Тен, эпир пурте йӑнӑшнӑ", - терӗ Вӑл кӑшт вӑхӑт иртсен. "Ҫак оптикӑллӑ прицеллӑ винтовкӑпа, вӑл манӑн машинӑра пур, ӑна кунта ларса кунӗпех Ставрос ҫыннисене вӗлерме пултарнӑ.".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле-ха эсир пурне те урама илсе тухма шутлатӑр?"Туртса кӑларсан, эпир ihih тырра пухса кӗртнӗ чухне мӗнле тытса чармалла-ха пирӗн?»
  
  
  "Кунсӑр пуҫне, - хушса хучӗ Эрик, - эпир тул енчен атакӑлатпӑр пулсан, Минуркоса ҫитсе ӑна вӗлерес шанчӑк пур вӗсен ".
  
  
  "Ку тӗрӗс, - терӗм эпӗ. - Вӗсем ӑна вӗлерсен, эпир кунта нимӗн те пӗлеймӗпӗр".
  
  
  "Ку тӗрӗс, Эпир Минуркос хӑратнипе лартма пултараймастпӑр", - килӗшрӗ Закон. "Анчах кунта вӑл винтовкӑпа питӗ лайӑх усӑ курма пултарнӑ. Мӗнле шел".
  
  
  Ӑна отеле вӗлерни ытлашши пулӗ тесе шутларӑм. Ку уншӑн сунара кайнӑ чухнехи пекех пулчӗ. Ӑна хам ҫул ҫине тӑракансенчен кирек камран та хӑтӑлма шутланӑччӗ, анчах кирлӗ мар ҫӗртенех вӗлерни усӑсӑр пулнине курмарӑм. Вӑл Ставросра ӗҫленӗрен ҫеҫ эсир кашни ҫынна суд тума, калаҫма тата вӗлерме пултарайман пулӑттӑр.
  
  
  Тепӗр темиҫе сехетрен, кӑнтӑрлаччен, эпир плантацие черетпе бинокльпе сӑнарӑмӑр. ЦРА хакланӑ тӑрӑх, ку вырӑнта боевиксен шучӗ ҫур дюжина яхӑн, сакӑр ҫынран ытла мар. Ҫак сехетсене платформа ҫинче ирттернӗ май, килекен тата каякан ҫынсене сӑнаса, хамӑр сӑнавсем ҫак вывода ҫирӗплетрӗҫ. Хирӗҫтӑру аталансан, эпир сахалтан та иккӗн пулатпӑр.
  
  
  Эпир минуркоса платформа ҫинчен кайичченех курмарӑмӑр. Унтан ҫакӑн ҫинчен вырӑнтах калаҫса татӑлчӗҫ. Вӑл сарай тавра тепӗр арҫынпа тухрӗ, поместьене кӗмелли тӗп алӑк патне пычӗ те кӗчӗ. Ӑна пӗрмаях бинокльпе курнӑ, анчах вӑл шалта ҫухалсан, вӑл хӑй курнӑ ҫын Никтор Минуркос пулни пирки пӗрре те иккӗленмен. Эпир кунта мӗлке хыҫҫӑн хӑвалама килмен.
  
  
  Эпир каллех йывӑҫ ҫинчен аниччен кӑшт маларах ӑна хамӑр кӗмелли вырӑна тепӗр хут тумалла.
  
  
  "Апла пулсан, - терӗм эпӗ, - эпир машина патне таврӑнатпӑр та тӳрех Ставросӑн чи лайӑх тусӗсем пулнӑ вырӑна каятпӑр. Хапха умӗнче тӑракан ҫынпа калаҫма ирӗк парӑр-ха мана. Эпир Бразили лиги тӑрӑх калӑпӑр, эпир шала кӗрсен, Ставрос ҫук чухне ответлӑ Гайнец Груберпа тӗл пулма хистетпӗр. Эпӗ кунта, плантацире, мӗнле курӑннине вӗсем пӗлмеҫҫӗ пулӗ-ха, тесе ҫеҫ шанатӑп ".
  
  
  Эрик хулпуҫҫи ҫинчи сумкине уҫрӗ те 25-мӗш калибрлӑ каҫӑр сӑмсаллӑ пысӑках мар револьвер туртса кӑларчӗ. Вӑл ахах авӑрлӑ, тӗлӗнмелле гравировкӑллӑ илемлӗ пӗчӗк пистолет пулнӑ. Эпӗ унпа иртнӗ ҫыхӑну пирки, вӑл ӑна пеме пултарассине пӗлнӗ. Вӑл тӗрӗслет те каялла сумкӑна хурать.
  
  
  "Пурте лайӑх пулать", - терӗ вӑл.
  
  
  Отеле кайма та питӗ аван. "Эпир вӗсене пӑхса тухӑпӑр", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ҫапла", - килӗшрӗм эпӗ, - Отель ӑна шансах тӑнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Пиллӗкмӗш сыпӑк.
  
  
  Эпир хапха патне ҫитиччен юлашки аллӑ ярд кайрӑмӑр. Унта дежурнӑй эпир ҫывхарнине сӑнаса тӑрать. Вӑл та, пирӗн пекех, хак тӗслӗ шӑлаварпа, хулпуҫҫи ҫине хуҫланакан автомат винтовки ҫакнӑ. Вӑл ӑна хыврӗ те, эпир ҫывхарнине сӑнаса, ӗҫе хатӗрленчӗ.
  
  
  "Эпир ҫав йӗкӗтӗн mimmo витӗр тухмасан, мечӗкпе вылямалли вӑйӑ пӗтрӗ", - терӗ вӑл вӗсене. "Эппин, лӑпкӑн калӑр". Эрик пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Ҫапла", - хушса хучӗ Закон. Nen ҫине те, ман ҫинчи пекех, хӗҫпӑшала пытарма ҫӑмӑл куртка тӑхӑннӑ. Манӑн хӗҫпӑшал яланхи пекех, Анчах Законӑн тӗлӗнмелле ассортимент пулнӑ. 38-мӗш калибрлӑ револьверсӗр пуҫне вӑл Кӗсйинче Sterling 380 PPL автомат, ҫавӑн пекех тӗл пемелли ҫӗҫӗпе пӑвана хӑй патӗнче пытарнӑ. Вӑл ҫӳрекенскер пулнӑ. Ку ӑна сывалма пулӑшасса шаннӑ вӑл.
  
  
  Эпир охранникран пурӗ те вунӑ фут ҫеҫ чарӑнса тӑтӑмӑр. Вӑл руль умӗнче, ҫавӑнпа та унпа акӑлчанла хыттӑн та татӑклӑн калаҫма пуҫларӗ. "Сывлӑх сунатӑп!"
  
  
  Хуралҫӑ ман чӳрече патне пычӗ. Вӑл сулахай янах шӑмми ҫинчи йывӑр ҫӗвӗллӗ хаяр ҫамрӑк ҫын пулнӑ. Вӑл эпӗ кулнине хирӗҫ нимӗн те чӗнмерӗ.
  
  
  "Мӗн кирлӗ сана кунта?- ответ пама ыйтрӗ вӑл, машина ҫине шанмасӑртарах пӑхса. "Эсир уйрӑм харпӑрлӑха кӗретӗр".
  
  
  Ӑна каларӗ. - "Эй, тӗрӗс!"Эпир Ставрос Адрианӑн тусӗсем".
  
  
  Вӑл ман сӑн-пите тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ. "Эпӗ сана халиччен курман. Кам эсӗ?»
  
  
  Эму шухӑшласа кӑларнӑ ятсене пачӗ. "Эпир Рио тӑрӑх", - терӗ ӑна тирпейсӗррӗн. "Бразили лиги". Лигӑна рио тӑрӑхӗнчи преступниксен тӗнчин группировки тунӑ, вӑл Хӑйӗн контрабандӑллӑ ӗҫӗнче Ставроспа конкуренци тӑвать. АX сӑлтавӗ пулнӑ: Ставрос нумай пулмасть хӑйӗн ушкӑнне ih пӗрлештерме хӑтланнӑ, Ставрос ҫаксене пурне те ертсе пынӑ.
  
  
  "Эсир Лигӑпа пулсан, мӗн тӑватӑр кунта?"- ыйтрӗ охранник.
  
  
  "Ставрос чӗнчӗ пире", - терӗм эпӗ. "сан пирки те чарӑнса тӑратпӑр эпир, ун ҫинчен ставроса каласа парӑп".
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Таса плантацисен ставросӗ. Вӑл командировкӑра".
  
  
  "Ку пулма пултарать, терӗ вӑл. Вӑл Пире Хайнец Грубера курма каларӗ".
  
  
  Ставрос лейтенант ятне пӗлни ҫак ҫынна тӗлӗнтерет. Вӑл, шухӑша кайса, янахне аллипе сӑтӑрса илчӗ. "Юрать, тӑхтӑр-ха кунта".
  
  
  Вӑл хапха патне таврӑнчӗ, эпир унӑн кашни утӑмне сӑнаса тӑтӑмӑр. Пысӑках мар лупасайӗнче вӑл йывӑҫ пукан ҫинчен ҫар рацийӗ евӗрлӗ япала илчӗ. Вӑл унпа икӗ мина калаҫрӗ, итлерӗҫ, унтан ӑна каялла хучӗ те машинӑна таврӑнчӗ.
  
  
  "Эсир кӗме пултаратӑр. Турӑ ирӗкне пӗлтерекен вырӑна килӗр те ӑшаланӑр. Сире тулта кӗтсе илеҫҫӗ".
  
  
  "Питӗ аван", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хуралҫӑ пралук калиткене уҫрӗ. Ӑна нумайччен хул хушшине хӗстернӗ пистолет ҫине пӑхса тӑчӗ. Ҫакна шута илме тивет пулӗ-ха. Вӑл мана хапха урлӑ сулчӗ те машинӑна илчӗ.
  
  
  "Кайрӑмӑр", - терӗ ӑна Эрик.
  
  
  Эпир хапха витӗр тухрӑмӑр, вӗсем пирӗн хыҫҫӑн хупӑнчӗҫ. Хапха питӗрӗнсе ларнине курсан, вӑл йӑл кулса илчӗ.
  
  
  Ӑна комплекс патне каякан ҫулпа кайнӑ. Ку илемлӗ вырӑн: арккӑсем, хӗрлӗ вӗттисем тата бугенвиллисем. Вӑл тӑм ҫапса тунӑ пысӑк ҫурт умӗнче чарӑнчӗ те, эпир тӑватӑ арҫын тухсанах машина тавра тухрӑмӑр. Машинӑна хамӑр хушшӑмӑрта, хапха умӗнче хурал тӑратпӑр.
  
  
  Пире хирӗҫ тӑракан арҫынсем тӳрккесрех. Вӗсем тавра виҫҫӗн, тин ҫеҫ тухнӑскерсем, хак тӗслӗ шӑлавар тӑхӑннӑ, кашнин пӗҫҫи ҫинче пистолет. Вӗсенчен пӗри бразили ҫынни пек кӗре ӳтлӗ патвар арҫын пулнӑ. Иккӗмӗшӗ - ҫамрӑк Джон Кэрадайн сӑн-сӑпатлӑ, ҫӳллӗ те хыткан каччӑ, виҫҫӗмӗшӗ-вӑрӑм ҫӳҫлӗ, сухаллӑ америка хиппи евӗрлӗ. Ҫак сӑн мана килӗшместчӗ. Тӑваттӑмӗш арҫын ярханах янӑ шурӑ кӗпепе хаяр шӑлавар тӑхӑннӑ. Вӑл ҫӳллӗ те кӗрнеклӗ, кӑвакарма пуҫланӑ ҫӳҫлӗ, тӑваткал та хытӑ питлӗ арҫын пулнӑ. Вӑл ӗлӗк Нацист Пулнӑ Грубер пулнӑ.
  
  
  Пӑхӑнса тӑракансем виҫҫӗшӗ веер пек саланчӗҫ те, вӗсем пире самаях лайӑх хупӑрласа илчӗҫ. Машинӑна хамӑр хушшӑмӑрта тата хамӑртан вӑтӑр ярдра тӑракан хапха умне тӑратнӑшӑн вӑл савӑнчӗ.
  
  
  "Герр Грубер-И?"Ӑна, - шурӑ кӗпе тӑхӑннӑ ҫын еннелле пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Чӑнах та", - мӑнкӑмӑллӑн ответлерӗ вӑл вӑйлӑ акцентпа. Вӑл та манӑнни пекех пистолетпа, пиҫиххи кобурӑпа. "Мӗнле тӗлпулу-Ха Ку Ставрос Адрианпа?"
  
  
  Ҫакна вӑрӑм ҫӳҫлисем те пӗр-пӗрне хакланӑ. Ставрос ҫинчи кӗрнеклӗ арҫын пистолетне йӗннинчен туртса кӑларасшӑн пулнӑ пек туйӑнать, ҫӳллӗ те яштака каччӑ Вара Куҫне Эрик ҫинчен илеймест.
  
  
  "Вӑл пире кунта чӗнчӗ", - тирпейсӗртереххӗн ответлерӗм эпӗ. "эпир ку партие хутшӑнман героина сӗнтӗмӗр. Пирӗн икӗ дилерӑн проблемисем пур, вӗсем ӑна ҫӗнтереймеҫҫӗ. Паллах, вӑл сире ун ҫинчен каларӗ-и?»
  
  
  Грубер мана пӗр вӑхӑт тӗпчерӗ. "Ҫук, - терӗ вӑл. "Эсир американец. Эпӗ Американецсем Лигӑра ӗҫленине пӗлмен".
  
  
  "Чӗрӗ те вӗрен", - терӗ ӑна эму.
  
  
  "Эсӗ кам?"- тесе ыйтнӑ вӑл Эрикрен.
  
  
  "Еврейка", - терӗ вӑл татӑклӑн.
  
  
  Унӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ, вӑл йӑл кулса илчӗ. "Питӗ интереслӗ", - терӗ вӑл, куҫне Эрик Ҫинчен Хӗвеланӑҫнелле куҫарнӑ май. "Тен, эпир калаҫса татӑлма пултарӑпӑр. Эпир хӗвел айӗнчен тухӑпӑр, ҫапла-и?»
  
  
  "Аван идея пек янӑрать", - терӗм эпӗ, Грубера хамӑр ӑшра пулсан ыттисенчен мӗнле те пулин уйӑрасса шантӑм.
  
  
  Анчах ку ун пек пулман. Сасартӑк пӳртрен пиллӗкмӗш арҫын тухрӗ; пирӗн куҫсем тӗл пулчӗҫ те, эпир пӗр-пӗрне часах палласа илтӗмӗр. Ку Вӑл Apex Imports офиса ӗнентерни пулнӑ.
  
  
  "Мӗн пулса иртет кунта?"- Ыйтрӗ Вӑл Грубертан. "Ку вӑл хула тӑрӑх чупса ҫӳрекен ҫын. Ӑна чӗнме таврӑнман ҫынна янӑ".
  
  
  Вӑрӑм ҫӳҫлӗ йӗкӗт револьверне хуллен туртса кӑларсан, Груберӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. "Ах, ҫапла, - терӗ Хӑйне Хӑй Грубер. Ҫак куҫсем ман пит-куҫ ҫинчен хыттӑн Кӑшкӑрса Зака, Унтан каллех ман ҫине пӑхса илчӗҫ. "Кам эсӗ, чӑнах та?"
  
  
  Вӑл грубер ҫине Ӗнентерӳллӗн пӑхса илчӗ. Ытти боевиксем хӗҫ-пӑшалӗсене туртса кӑларман-ха. "Эпӗ леш, хема ятлӑ. Ыттисем пекех. Халӗ эсир ӗҫ тӑвасшӑн-и е ҫук-и?»
  
  
  "Мӗншӗн Вӑл Хӑйне законлӑ импортер вырӑнне хурса Apex-ра килнӗ?"- ыйтрӗ Ӗнентерӳ. "Вӑл халӗ те япони камерисем тӑвасшӑн, тет-и-ха?»
  
  
  "Ҫук", - терӗ Грубер хуллен. "Пӗтӗмпех мар. Эсир шала кӗме пултаратӑр, мистер...».
  
  
  "Джонсон", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мистер Джонсон. Анчах малтан пирӗн эсир хӗҫпӑшалланнипе хӗҫпӑшалланманнине тӗрӗслес пулать".
  
  
  Унӑн куҫ хӗррипе Ман ҫине заказ сиввӗн пӑхнине курма пулать. Вӑл ҫав ҫынсене хӑйне хӗҫпӑшалсӑрлатма ирӗк паман, вӑл та ҫавнашкалах йышлӑ пулнӑ. Вӗсем ҫапла тума пултарнӑ пулсан, пирӗнтен нихӑшӗ те ҫак вырӑнтан чӗррӗн тухса кайман пулӗччӗҫ. Вӑл Эму ҫине пӑхса илчӗ, лешӗ, хӑй шаннӑ тӑрӑх, эпӗ унпа пӗрле, терӗ.
  
  
  "Юрать, герр Грубер, - терӗм эпӗ. Ӑна вильгельмин патне, манӑн 9-мӗш люгер патне, туртӑнма пуҫларӑм.
  
  
  "Ааа!"- Терӗ Грубер, мана чарса. "Эпӗ ҫакна илетӗп, мистер Джонсон".
  
  
  Вӑл ҫапла тӑвасса шаннӑччӗ те ӑна. Вӑл ман куртка ӑшне кӗрсе кайсанах, ӑна ярса тытрӗ те мӑйран, янахран ярса тытрӗ. Вӑрӑм ҫӳҫли ман пуҫран тӗллерӗ, пистолетне 38 калибр туртса кӑларчӗ. Вӑрӑм ҫӳҫлӗ ҫын прицелне Ман ҫинчен Хӗвеланӑҫнелле куҫарчӗ те кукленсе ларнӑ самантра персе ячӗ; КУҪӖСЕНЕ чарса ПӐРАХСА BMW пирӗн хыҫран вӗҫсе кайрӗ. Закон пистолетне хыттӑн мӗкӗрсе ответлерӗ те Вӑрӑм Ҫӳҫлӗ ҫынна тӳрех кӑкӑрӗнчен ҫапрӗ, ӑна каялла, ҫурта кӗнӗ ҫӗрте арочнӑй алӑк тытса тӑракан колонна патнелле ывӑтрӗ. Вӑл кӗске вӑхӑтлӑха ҫӑварне карса пӑрахрӗ те ҫӗре ӳкичченех вилсе кайрӗ.
  
  
  Унтан нумай ӗҫсем пӗр вӑхӑтрах е хӑвӑрт пулса иртрӗҫ. Ӑна Заку персе ан пӑрахӑр тесе кӑшкӑрчӗ, анчах кая юлчӗ. Вӑл пурне те урса кайнӑ пек хускатрӗ. Патвар та ҫӳллӗ арҫын, Эрик пекех, пистолетсене ярса тытрӗ. Ӳкӗте кӗртрӗ те пӳрт патнелле чупрӗ, Пӑшалпа персе ячӗ, эму ҫурӑм шӑммине лектерчӗ. Ӗнентерӳ кӑшкӑрса ячӗ те пичӗпе тусан ҫине ӳкрӗ.
  
  
  "Тытӑнса тӑрӑр, е ӑна Грубера вӗлеретӗп", - юнарӗ ӑна ытти боевиксене. Ӑна Хьго, стилет, ман алла йӑпшӑнса кӗме ирӗк пачӗ, халӗ ӑна грубер карланки ҫумне ҫирӗп пӑчӑртарӗ. Вӑл ман хыҫри хапха умӗнче хуралҫӑ хыттӑн кӑшкӑрса янине илтрӗ.
  
  
  Ҫӳллӗ те типшӗм арҫын туртӑнма чарӑнчӗ, анчах кӗрнеклӗ ҫын револьверне кӑларчӗ те пеме хушрӗ. Эрик, йӗнер ҫумне чӗркуҫленсе ларса, сумка тавра каҫӑр сӑмсаллӑ револьвер туртса кӑларчӗ. Кӗрнеклӗ боевик персе ячӗ те Кукуна кӑкӑртан лектерчӗ. Ҫаврӑнса кайрӗ те каллех автомобилӗн кайри ҫунатне пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Эрик тӗллерӗ те бельги пистолетне персе ячӗ, кӗрнеклӗ боевик пурнӑҫран ярса тытрӗ те кӑшкӑрса ячӗ. Револьвер, хӑяккӑн ӳксе, ҫӗре ӳксен, икӗ хутчен ҫӗре пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Грубер ҫаксене пурне те ӗненсе тӑчӗ, эпӗ ӑна сӑнама тытӑниччен, ҫӗҫӗ тытнӑ алла ярса тытрӗ те ӑна хӑйӗн пырӗнчен туртса илме пултарчӗ. Ҫав хусканупах вӑл мана сулахай ураран ҫапрӗ те атӑ кунчипе атӑ кунчине ҫапрӗ. Ӑна мӑкӑртатса илчӗ те, манӑн власть вӑйсӑрланчӗ. Унтан вӑл, ҫӗҫӗ тытнӑ аллине утнӑ ҫӗртех ҫавӑркаласа, ман тӗлтен шуса тухрӗ. Эпир иксӗмӗр те машинӑпа юнашар ҫӗре ӳксен, хьго манран тарчӗ.
  
  
  Ҫакна курсан, ҫӳллӗ арҫын ҫӗре пырса ҫапӑнчӗ те хӗҫ-пӑшалне туртса кӑларчӗ. Эрик ӑна персе ячӗ, анчах пӑшал сасси тивертеймерӗ. Вӑл хирӗҫ пеме пуҫларӗ те машинӑпа унӑн хулпуҫҫийӗпе юнашар метала чӗрсе илчӗ. Вӑл инкекре пулнине курнӑ. Ӑна Грубера ҫапрӗ те, вӑл манран аяккарах месерле ӳкрӗ. Вӑл пирӗн хыҫри пылчӑк тӑрӑх стилета ярса тытрӗ те, лешӗ Каллех Эрик ҫине тӗлленӗ чух, ӑна аллинчен тытса ҫӳллӗ ҫын еннелле ывӑтрӗ. Стилет ӑна кӑкӑрӗнчен пырса ҫапрӗ, пӗр сас-чӗвсӗр тенӗ пекех пырса ҫапӑнчӗ. Куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ, пистолет персе ячӗ те пирӗн хушшӑмӑрта пылчӑк сирпӗнчӗ. Вӑл ҫӗҫӗ авринчен ярса тытрӗ те ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна, Груберӑн аллисем ман пите чӑрмаланӑ чух, пирӗн хыҫра хапха уҫӑлнине илтрӗм. Ӑна каллех хытӑ ҫапрӗ те, унӑн янах шӑммисем шӑтӑртатнине илтрӗ. Тепӗр чышки ӑна питрен ҫапрӗ те эму сӑмсине хуҫса пӑрахрӗ. Вӑл ман айра тӑнсӑр пулса ӳкрӗ.
  
  
  Пирӗн пата заказӑн вӑйсӑр сасси ҫитрӗ. - "Сыхланӑр!"Ӑна, ҫаврӑнса пӑхрӑм та, пӑшал сасси хӑйне вӗлерменнине куртӑм. Вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ те хапха ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Ан!"Ҫак сӑмахсене ӑна Манпа юнашар хура седанпа юнашар ларакан Эрик каларӗ.
  
  
  Охранник автоматне пирӗн еннелле тӗллерӗ. Хуралҫӑ тӑчӗ те пӑшалне арҫын ҫине хучӗ, анчах ӑна охранник персе ӳкерчӗ. Ҫак автоматла пӑшалпа автомат черечӗ Кӗмсӗртетсе илчӗ те, Ҫӗр Муклашки валли ҫӗр чаврӗ, унтан эму кӑкӑрне лексе, вӗсем машина металӗнчен сирпӗнме пуҫларӗҫ. Зак вилнӗ ҫын ҫурӑмӗ ҫине тусан тӑкӑнсан, Эпир Эрикпе вырӑнтан та хускалмарӑмӑр.
  
  
  Вӑл, малти бампер айӗнче пулас тесе, машинӑн ҫиппине икӗ хутчен кустарса кӗчӗ, утнӑ ҫӗртех хӑйӗн Люгерне туртса кӑларчӗ. Унта ҫитсен, охранник шӑпах тепӗр еннелле пистолетпа пеме тытӑннӑ. Ӑна пистолет тытнӑ тепӗр аллине тытса, виҫӗ хутчен хӑвӑрт персе ячӗ. "Люгертан" персе янӑ пульӑсем малтан ун хыҫӗнчи хӳме ҫине, унтан охранник шӑрши тата унӑн кӑкӑрӗ ҫине лекрӗҫ-шӑпах ҫавӑн пек. Вӑл тусан ҫине ӳксен, автоматлӑ пӑшал кобальт тӳпине персе ячӗ. Унтан сасартӑк территорире шӑп пулса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл сывлӑш ҫавӑрса выртать. Таҫта, джунглире, кайӑк тарӑхса ҫухӑрса ячӗ. Вӑл пӗтӗмпех тусанланса, пылчӑкланса пӗтнӗ. Вӑл ерипен тӑчӗ те Эике ура ҫине тӑма пулӑшрӗ. Вӑл ним ӑнланмасӑр Хӗвеланӑҫнелле пӑхать; унӑн пичӗ шуралса кайнӑ.
  
  
  Вӑл Грубер еннелле ҫаврӑнчӗ те, вӑл ҫывхарнине курчӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те ӑна темиҫе хутчен ҫапрӗ, вара вӑл ман ҫине ӳсӗр ҫын пек пӑхса илчӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ. Ӑна эму питӗнчен "Люгер" тӑрӑнтарчӗ. "Минуркос ҫуртне миҫе арҫын сыхлать?"- тесе ыйтнӑ вӑл.
  
  
  Вӑл калаҫма хӑтланчӗ, анчах янах шӑмми мӑкӑлӗ пирки ӑна йывӑр пулчӗ. "Эпӗ ... ҫук ..."
  
  
  Ӑна эму янахӗ айне "люгер" чиксе хунӑ. "Миҫе?"
  
  
  Вӑл икӗ пӳрнине вӑйсӑррӑн ҫӗклерӗ. Ӑна эрик еннелле ҫавӑрчӗ. "Кунтах юл та ӑна сӑнаса тӑр".
  
  
  Вӑл ӗнтӗркенӗ пек пуҫне сулчӗ.
  
  
  Ӑна, ҫурт подъезчӗ патне пырса тӑчӗ. Арочӑн сарлака алӑкӗ уҫӑ. Ӑна пысӑк вестибюле шӑпах вӑхӑтра, аллине автомат тытнӑ тӗксӗм сӑн-питлӗ арҫынна касса кӗрес тесе кӗчӗ. Ӑна хӑйӗн люгерӗ ҫине персе ячӗ те, вӑл мӗкӗрсе холла ҫине ӳкрӗ. Арҫын унпа юнашар стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ. Унтан вӑл пысӑках мар пукан ҫине купаланса ӳкрӗ те, урайне ҫапӑнса, ӑна та ӗҫлеттерме пуҫларӗ.
  
  
  Арҫын тухрӗ, манран сулахай енчи вӑрӑм коридор тавра. Эпӗ коридор тӑрӑх хӑвӑрт, анчах асӑрханса утрӑм. Минуркоса шырассине эпӗ вӑраха хӑварма пултараймарӑм, апла пулсан, вӑл, паллах, вилнӗ пулӗччӗ. Тен, вӗсем ӑна вӗлернӗ те пулӗ.
  
  
  Эпӗ тавҫӑрса илтӗм, коридорта кунӗпех ҫывӑрмалли пӳлӗмсем пурччӗ, пӗр вӗҫӗнче ҫеҫ уҫӑччӗ. Ӑна шалта, хӑй умӗнче чарӑнса тӑрсан, хуллен сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Тарӑннӑн сывласа илсе, вӑл каялла чакрӗ те алӑка хаяррӑн тапрӗ. Вӑл шалалла кӗрсе кайнӑ та, лешӗ шалалла кӗрсе кайнӑ.
  
  
  Питӗ ырхан та илемсӗр арҫын, тӳрӗ ҫурӑмлӑ Пукан ҫумне ҫыхса лартнӑ Минуркос умӗнче тӑрса, пистолетне эму пуҫӗнчен тӗллет. Спусковой ҫекӗл ҫине пӳрнипе пусрӗ те вӑл, алӑк шатӑртатса уҫӑлсан, ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл малтан, анчах хаяррӑн персе ячӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, манпа юнашар алӑк коробкинчи йывӑҫа кӑшласа шӑтарчӗ. Ӑна люгер ҫине персе ячӗ те эму кӑкӑрне лектерчӗ. Вӑл туртӑнса илчӗ те урайне ӳкрӗ. Анчах вӑл пистолетне ӳкермерӗ. Вӑл каллех ман ҫине тӗллерӗ. Ку хутӗнче вӑл эму умӗнчен иртсе кайрӗ те, куҫне чарса пӑрахса, эму пуҫне шӑтарчӗ.
  
  
  Минурк, хӑйӗн "люгерне" кобурине пуҫтарса чикнӗ вӑхӑтра, вилнӗ ҫын ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. Вӑл ман ҫине вӑраххӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Виктор Минуркос-И?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл шӑппӑн. "Кам эсир..."
  
  
  "Эпир сире хӑтарма килтӗмӗр, мистер Минуркос, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пӳлӗнчӗклӗн сывласа илчӗ. "Мухтав Турра. Вӑл хатӗрленет...»
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп."Ӑна салтрӗ те, вӑл пукан ҫинчен тӑчӗ, аллисене сӑтӑркаласа илчӗ.
  
  
  "Санӑн чӑнах та пурте йӗркеллӗ - и?"пӑшӑрханса ыйтрӗ унран.
  
  
  "Ҫапла, ӑна йӗркеллӗ пулатӑп". Вӑл пуҫне пӑркаларӗ те грекла темскер мӑкӑртатса илчӗ. "Ку чӑнах та ҫип пулнине эпӗ ӗненме пултараймастӑп".
  
  
  "Ну, нумайӑшӗ хӑйсен".
  
  
  Территорирен пӑшал пенӗ сасса илтсен, вӑл хӑйӗн историне каласа пама ыйтнӑ. Ӑна Эрикпе нимӗҫ аса илнӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те холлалла ыткӑнчӗ. "Эрик!"
  
  
  Тепӗр самантран вӑл мана ответ пачӗ. "Эпӗ йӗркеллӗ". Малти фойене кайма ӗлкӗриччен вӑл сасартӑк кӗтесрен утса пычӗ те, бельги револьверне сумкӑна чиксе, ман пата пычӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗн пулчӗ, ҫӗвӗҫӗм?"
  
  
  "Грубер вӑхӑтсӑр вилӗме кӗтсе илчӗ". Унӑн куҫӗсем ман куҫсенчен пӑрӑнаҫҫӗ.
  
  
  "Эсир ӑна петӗр-и?"- тесе ыйтрӑм унран.
  
  
  "Вӑл мӑкӑлтаннӑ янах шӑммипе мӑкӑртатма пуҫларӗ. "Эсӗ мӗн калатӑн?" - тесе ыйтсан, вӑл мана вараланчӑк еврей хӗрарӑмӗ тесе ят пачӗ, вара эпӗ хам курнӑ ытти ҫынсемпе дахау хулинче вилнисемпе пӗрле пулмалла", - терӗ. Еврейсен ҫак тӗнчере хӑй пек ҫынсемпе пурӑнма ирӗк памалла тесе шутламан вӗсем. Ҫавӑнпа ӑна урӑх тӗнчене чӗнеҫҫӗ. Ӑна унта ӑшӑ пулӗ тесе шанатӑп ".
  
  
  Юлашкинчен симӗс куҫсем ман ҫине шӑтарас пек пӑхса илчӗҫ, мана шухӑша ячӗҫ . Вӑл хӑйӗн ашшӗ-амӑшӗсен тӑванӗсене Бухенвальдра нацистсем вӗлернине аса илчӗ. Темшӗн Эпӗ Грубер Хайнец хутне кӗрес тесе нимӗн те шухӑшласа кӑлараймарӑм.
  
  
  "Кӗрӗр те Минуркос мистерпа паллашӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпир пӳлӗме кӗтӗмӗр те, Эрик виле ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Минуркос ҫывӑхри йынӑшу ҫумне таянса тӑрать. Эрике курсан, вӑл тӳрленсе тӑчӗ.
  
  
  "Мисс Эрик Нитр", - тесе ҫырнӑ ih. "Израиль разведки".
  
  
  Минуркосӑн куҫӗсем хӗсӗнчӗҫ. Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Эсӗ тата?"
  
  
  "Мана Картер тесе чӗнеҫҫӗ. Картер. ӐНА АПШ правительствинче Нитр мисс пекех ӗҫлетӗп. Эпир кунта сире ирӗке кӑларса Ставрос Адриана ярса илме килтӗмӗр".
  
  
  Минуркос стена ҫумӗнчен пӑрӑнчӗ. "Ӑнлантӑм. Мӗнех вара, мистер Картер, чи малтан эпӗ ирӗклӗ ҫын пек пуласшӑн, - ку вӑл влаҫсемпе ҫыхӑннӑ контакт". Ҫак тонна хӑйне пӑхӑнса тӑракансемпе калаҫакан ӗҫлӗ магнат евӗрлӗ. "Апла пулсан, Эпӗ Ӑна Ставрос Адрианпа хам пӗлнӗ пек калаҫӑп".
  
  
  "Мистер Минуркос, - терӗм эпӗ хуллен, - ку тапхӑрта сирӗн нимле сӑлтав та ҫук. Ҫакӑ пӗтӗмпех бюрократизмпа чӑрмав пулса тӑрать. Эсир пире ҫак ӗҫе тӗпчесе пӗлме ирӗк парсамӑрччӗ".
  
  
  Вӑл тарӑхнӑ пек туйӑнать. - "Эсӗ леш, хема, мӗн иккенне мӗнле пӗлӗп-ха эпӗ?»
  
  
  "Эсир пӗлетӗр, эпир сире ирӗке кӑларас тесе пурнӑҫа шеллемен. Ку ӗҫре эпир ҫынна ҫухатрӑмӑр", - тӑрӑхласа ответлерӗм эпӗ. "Ку пире иккӗленӳрен лайӑхрах пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  Сасартӑк ывӑннипе унӑн пичӗ ырханланса кайнӑ. "Эсӗ тӗрӗс калатӑн пулӗ. Тархасшӑн каҫар мана. Вӑл нумай урлӑ каҫнӑ".
  
  
  "Мистер Минуркос, эсир ставроса пӗчченшерӗн ҫӗнтерни ҫинчен калас пулсан, - терӗм эпӗ малалла, - ку ҫителӗклӗ мар. Ку ҫыннӑн пӗтӗм ҫар пур".
  
  
  Минуркос куҫхаршисене ҫӗклерӗ те патакне вӗрсе хӑпартрӗ: "Юрӗ, юрӗ, мистер Картер. Ӑна сирӗнпе тата ҫак хӗрпе пӗрле каятӑп. Анчах ӑна пӗр-пӗр самантра сирӗн меслетсем ӗҫлеменнине курсан, ӑна лару-тӑрӑва хам алла илмелле ".
  
  
  Вӑл кӗскен кулса илчӗ. "Тӗрӗс янӑрать", - терӗм эпӗ. - Сире Афин тавра Ставрос вӑрласа кайрӗ-и?
  
  
  Минуркос пӳлӗме вирхӗнсе кӗнӗ чух ларнӑ тӳрӗ хыҫлӑ пукан ҫине ларчӗ. Вӑл ун ҫине пирӗн еннелле пӑхса ларчӗ.
  
  
  "Ку ҫын тавҫӑруллӑ пулнине эсир ӗненес те ҫук", - вӑраххӑн пуҫларӗ вӑл. "Эпӗ хама айӑплӑ тесе шутламастӑп, Мистер Картер, Анчах Эпӗ ӑна Ставрос Адриан пек ҫынна нихҫан та курман. Ӑна шыв айӗнчи нефть танкерӗсен компьютер тытса тӑракан йӗри-тавра флот тӑвас шухӑш канӑҫ памасть. Ставрос ҫакӑн ҫинчен пӗлчӗ те мана пулӑшасшӑн пулчӗ - вӑл мана ҫапла каларӗ.
  
  
  "Малтан ӑна отель те курма пултарайман, анчах вӑл ман пата ҫыру ячӗ, унта темиҫе лайӑх идейӑсем кӑларса тӑратнӑ. Юлашкинчен Ӑна Афинӑри пентхауза чӗннӗ. Эпир нумайччен калаҫрӑмӑр.
  
  
  "Мистер Минуркос, вӑл мана мӗнле каланине астӑватӑп:" манӑн та сирӗнни пекех план пур. Эсир ирӗк паратӑр пулсан, ӑна сире суд историйӗн анналӗсенче вилӗмсӗр тӑвӑп. Вӑл питӗ ӗнентерӳллӗ пулнӑ.
  
  
  "Анчах, ставрос господин, - терӗм эпӗ, - инженерсен кӑткӑс проблемисем пур, вӗсене татса памалла.
  
  
  "Манӑн икӗ инженер пур, вӗсем ӑна тума пултараҫҫӗ, - терӗ вӑл мана. Ун чухне те вӑл ҫак ҫыннӑн сӑн-питӗнче тата темскер, мана килӗшмен япала пуррине курчӗ, анчах эпӗ ӑна проект пирки ытлашши пӑлханни тесе шутларӑм".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Вӑл сирӗн пата инженерсене илсе килчӗ-и?"
  
  
  "Ах, ҫапла. Вӗсен те пултарулӑх идейисем пулнӑ. Ҫак ӗҫ пулса иртессине вӗсем хӑнӑхса ҫитессе шаннӑ вӑл. Ҫак самантра, мистер Картер, унӑн тимлӗхне чакарчӗ. Вӑл пентхаусра уйрӑм тӗлпулу ҫинчен ыйтрӗ. вара вӑл килӗшрӗ. Ман секретарьпе тепӗр помощник ҫеҫ пулчӗҫ. Вӑл хӑйпе пӗрле хӑй халиччен курман икӗ ҫынна илсе килнӗ ".
  
  
  "Хӑҫан пулчӗ ку?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  "Ну, малтан ӑна нимӗн те сисмен", - терӗ Минуркас, хӑй астӑвнӑ пек, шурса кайрӗ. "Унтан Ставрос мана пулӑшакансене тепӗр пӳлӗме кӗме хушрӗ. Ун хыҫҫӑн Ставрос ҫыннисем те пычӗҫ. Икӗ хутчен печӗҫ". Минуркас чарӑнчӗ.
  
  
  "Вӑл кунта ih вӗлернӗ-и?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ним пӑлханмасӑр. Ҫав хӳрешкӑсем мана ураран ӳкерчӗҫ те тӑнран кайичченех вӗлерчӗҫ. Вӗсем мана тепӗр пӳлӗме илсе кайрӗҫ те юнланса пӗтнӗ кӗлеткесем ҫине пӑхма хушрӗҫ. Ӑна нихҫан та манас ҫук.
  
  
  "Салака, манӑн секретарь, хӑйӗн юн кӳлленчӗкӗнче выртать. Тепӗр каччӑн пичӗ ҫурӑлса кайрӗ. Ставрос каланӑ тӑрӑх, эпӗ ӗҫлес темесен те ҫавӑн пекех кӗтме пултаратӑп".
  
  
  "Кайран мӗн пулчӗ?"
  
  
  "Тепӗр кунне вӗсем Салака мадупас пекех курӑнакан ҫынна илсе пынӑ. Ку ҫын салака пек те калаҫать, ун пек те тӑвать. Ку чӑнах та ӗненмелле мар, ӗненмелле мар пулнӑ. Ку ҫӗрлехи хӑрушӑ тӗлӗк пек туйӑнать".
  
  
  "Сирӗншӗн панӑ ҫын пулнӑ-и вӗсен?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  "Ҫук, ку кирлӗ пулман. Мана, ҫывӑх ӗҫри ӗҫтешсемсӗр пуҫне, сайра сиплекенсем кураҫҫӗ. Oni вӗсем диктофон илсе килчӗҫ те ман сасса темиҫе хут выляса ячӗҫ, вӗсене вӗсем малтанхи тӗлпулусенче эпӗ пӗлтермесӗрех ҫырса хучӗҫ. Ставрос пистолетне ман пуҫран турӗ те, мана кунта уҫҫӑнах вӗлерме пултаратӑп, нумай вӑхӑт хушши никам та пӗлеймӗ, терӗ. Анчах, хӑй каланӑ тӑрӑх, вӗсене ытлашши нумай чӑрмав тупайман пулсан, вӑл пурӑннӑ пулӗччӗ. Ӑна вӗсене, - терӗ вӑл, - малалла ҫырусем ҫырма тата ҫырусем ҫырма хамӑн сӑмахӑмсемпе, шухӑшӑмсемпе кирлӗ. Вара вӗсем мана уйрӑм самолет борчӗ ҫине лартса Турӑ маннӑ вырӑна илсе пычӗҫ ".
  
  
  "Ставрос сана вӑл мӗн тума хатӗрленни ҫинчен каларӗ-и?- ӑнланмасӑр ыйтрӗ Эрик.
  
  
  Минуркос типпӗн кулса ячӗ. "Вӑл питӗ уҫҫӑн калаҫать. Вӗсем Греци правительствине ман ятӑмран сирпӗтме шутлани ҫинчен, вӗсем манӑн ҫарта тата ытти облаҫсенче тусӑмсене, хӑйсене ман секретарь вырӑнне, телефон шӑнкӑртаттарма тата харпӑр хӑй контакчӗсем валли панӑ ҫынпа усӑ курса, чӗнме шутлани ҫинчен каларӗ вӑл. . Унӑн сӑн-пичӗ уйрӑм ҫын пулнӑ пирки, эпӗ вӗсемпе хам тӗл пулманнине никам та яланхи пек мар тесе шутламасть. Кам та пулин манпа тӗл пулма хистесен, Вӗсем мана Афинӑна илсе ҫитерме, мана унпа тӗл пулма, ӑна хӑйсем мӗн каласшӑн пулнине калама пултараҫҫӗ.
  
  
  "Вӗсем мана хам алӑ пуснӑ тепӗр ҫынна кӑтартрӗҫ. Ҫак ҫын чекасене тӗрлӗ счетсем валли ҫырса илетчӗ, манӑн укҫана вӗсем организацилеме хатӗрленекен ҫар переворотне тӑкаклатчӗ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Вӑл сире мӗнле те пулин тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пачӗ-и?"
  
  
  "Ставрос господин, ӑна йышӑнма вӑтанаканскер, грек йӑхӗнчен тухнӑскер, кун ҫинчен манпа Афинӑри пекех, кунта та ирӗклӗн калаҫрӗ. Ку плана виҫӗ пая уйӑрнӑ, терӗ вӑл. Пӗрремӗшӗнчен, вӑл тӗрӗс хунтӑран хӑтӑлма, мана чунтан парӑнса пурӑнакан ҫынсене влаҫа лартма шутлать. Ҫак парӑннӑ ӗҫе вӗсем хӑйсем туслӑ пулнӑран мар, Ставрос вӗсене ман ятӑмран хӑватпа мухтав пама пулнӑран туяҫҫӗ ".
  
  
  "Питӗ ӑслӑ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Иккӗмӗшӗнчен, ҫак ҫӗнӗ генералсемпе полковниксене ирӗксӗрлесех ӗҫе кӗртмелле, Ӑна, Никтор Минуркоса, хунта тытса тӑракан тулли влаҫлӑ президента лартмалла. Ставрос мана планӑн ҫак пайӗпе усӑ курма май пуррине кӑтартрӗ, мӗншӗн тесен манӑн пурнӑҫ унран килет. Урӑхла каласан, ставрос мана чӑннипе мӗн пулса иртни ҫинчен чӗнмесӗр тӑма пултарни паллӑ пулнӑ пулсан, манпа усӑ курнӑ пулӗччӗҫ. Апла-капла пулсан, вӑл урӑх самозванеца тупнӑ пулӗччӗ, ку хутӗнче ман вырӑна ".
  
  
  "Ку та ӗҫлӗ", - терӗ Эрика. "Самозванецӑн сӑн-пичӗпе пит-куҫӗ хушшинчи уйрӑмлӑха асӑрхама сирӗн пит-куҫӑра сахал ҫын лайӑх пӗлет".
  
  
  "Фантазилле", - терӗ Минуркас. "Эпӗ пӗччен пулма тӑрӑшни ҫак сехрене хӑпартнине Ӗненмелле мар. Кирек мӗнле пулсан та, планӑн виҫҫӗмӗш сыпӑкӗ паян мана е самозванеца, Греци президенчӗ пулса, кӗске вӑхӑтлӑха пухма шутлать, ҫав вӑхӑтра Ӑна Ставрос вице-президенчӗ пулма лартатӑп. ҫав вӑхӑталла вӑл, гражданин тата ҫак ята майӗпен греци халӑхӗ пӗлсе тӑнӑ пулӗччӗ. Вара вӑл переворот геройӗ пулнӑ пулӗччӗ. Унтан, сывлӑхӗ начарри ҫинчен пӗлтерсен, ӑна президент постӗнчен ставрос майлӑ отставкӑна тухнӑ пулӗччӗ ".
  
  
  Минуркос шӑпланчӗ. "Ку тискерлӗх", - терӗм эпӗ. "Мӗн шухӑшлаттарать-ха Ставроса, грексем айккинче тӑрса, вӑл мӗнле пулассине пӑхса тӑрӗҫ тесе?»
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-ха?"- терӗ Минуркас, ывӑннӑ пек пулса. "1967 ҫулхи апрель уйӑхӗнче хунта йӗркеленӗ чухне мӗн пулса иртнине Астӑватӑр-и эсир? Ку вӑл юнлӑ переворот мар, ку вӑл ахаль переворот кӑна. Король правительствине вӑйпа сирпӗтнӗ. Конституцин чылай статйисене хунт указӗпе чарса лартнӑ. Конституцие юсаса ҫитерсен, хунта виҫеллӗрех пулса тӑрсан, тепӗр ҫул пурте суйлама тытӑнсан, ҫавӑн пек ҫын шӑпах ҫавӑн пек ҫын пулни тӗрӗс мар-и? Влаҫа туртса илме Ставрос планӗ май килсен, Греци Гитлерӑн Е Сталинӑннинчен те ытларах тирани пулма пултарать ".
  
  
  Эрик Минуркос ҫинчен ман ҫине пӑхса илчӗ. "Апла пулсан, пирӗн ӑна чармалла, ҫапла мар-и?"
  
  
  Минуркос Эрикӑн сӑн-питне тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ. "Ҫапла. Пирӗн ҫавна тумалла!"Мӑнтӑр грек тӑчӗ те хӑйӗн тӑваткал янахне малалла тӑсрӗ. "Ҫак ҫын ман ҫемьепе тӑван ҫӗршыва хирӗҫ усӑ курать. Вӑл манӑн кӗрӳ, Василис Кризот генерал, эпӗ ҫак кавар хыҫӗнче тӑратӑп тесе мухтанать, ҫавӑнпа та эпӗ ун майлӑ пултӑм, мӗншӗн тесен эпӗ ун пек тӑвасшӑн, тесе шутлать. Ҫапла, ӑна сире мӗнпе пулӑшма пултаратӑп, ҫавӑн чухлӗ пулӑшӑп. Чи малтан пирӗн мӗн тумалла? "
  
  
  "Эпир Афинӑри тӑван ҫӗршыв", - терӗм эпӗ.- "Эпир Ставроса ӑҫта чаратпӑр-Ши?"
  
  
  Улттӑмӗш сыпӑк.
  
  
  Хӗрӗх сакӑр сехетрен эпир греци столицине ҫитрӗмӗр. Ӑна Омони площадӗнчен инҫех мар, 42 Пирейри "Одеон" ятлӑ пысӑках мар отельти юнашар номерсем ӳкерсе хунӑ. Ҫанталӑк аван тӑрать, шӑрӑхпа ҫӑмӑллӑх кӳрет.
  
  
  Афинӑри хаҫатсем политика сцени хӑвӑрт улшӑнни ҫинчен комментарисем пичетленӗ. Родези тӑрӑх манӑн тепӗр Александр Саломоса вӗлерни ҫинчен хыпар сарӑлнӑ. Родезие тухса кайиччен ӑна вӗлерме тапӑннӑ. Пӗр хаҫат, сӑмахран, Саломос вилни ҫинчен асӑнасран пӑрӑннӑ. Ҫавӑн пекех вӑл хунта пуҫлӑхӗсене айӑплакан редакци статйисене тӑтӑшах пичетлесе кӑларнӑ, ертсе пыракан генерала е полковнике кашни ыйтупа тенӗ пекех тапӑннӑ. Саломос мана ҫак издатель тӳрӗ кӑмӑллӑ ҫын пулни ҫинчен, 1967 ҫулхи переворот хыҫҫӑн хытӑ хунта чи малтан пулӑшни ҫинчен асӑнчӗ.
  
  
  "Издательствӑна ман укҫапа туяннӑ пулмалла", - терӗ Минуркос, хамӑр килнӗ кунхи пек мар, хӗвел ҫуттинче, кресло ҫине таянса лараканскер. "Тепӗр хаҫатри ҫак заголовкӑна пӑхӑр-ХА: МИНУРКОС ХУНТӐН КОММУНИСТЛА ПЛАНӖСЕНЕ ТӐРӐ ШЫВ ҪИНЕ КӐЛАРАТЬ. Ставрос господин пропагандист ӗҫне хутшӑннӑ".
  
  
  Эрик пире илсе килнӗ грек кофине пӗр курка илчӗ те ee Минуркоса лартрӗ. Ҫакна вӑл салху сӑнлӑ ҫын пек йышӑнчӗ. Эрик хӑй чашӑкне илчӗ те манпа юнашар пӗчӗк диван ҫине ларчӗ.
  
  
  "Сана никам та курман пулӗ тесе шанатӑп эпӗ", - терӗ минуркоса, - "уйрӑмах пире ҫак ҫынсемшӗн пӗччен. Эсӗ Кунта, Афинӑра пулнине Ставрос пӗлнӗ пулсан, санӑн пурнӑҫу драхма тӑмӗччӗ".
  
  
  "Вӑл ҫакна Паракатӑпа ҫыхлансанах пӗлӗ", - хирӗҫлерӗ мана минуркос.
  
  
  "Ҫапла, анчах ку пирӗн ӗҫ ӑнсан темиҫе кун хушшинче мар пулма пултарать. Рио тӑрӑх Унта такама ямасӑр тем апла маррине вӑл ун чухне те пӗлеймӗ. Кам та пулин ӑна пӑхӑнса тӑмалла, Мӗншӗн тесен Ӗненӳ вилнӗ . "
  
  
  "Чи малтан пирӗн мӗн тумалла, Ник?"- ыйтрӗ Эрик. "Эпир плантацире тунӑ пек, коттеджа штурмлама пултараймастпӑр. Вӑл ытла та лайӑх хӳтӗленӗ".
  
  
  "Эпӗ коттеджа телефонпа шӑнкӑртаттарма пултарӑттӑм, - сӗнчӗ Минуркос, - ют ҫынсене контактсене мӗнле йӗркеленине ҫулленех пӗлтерме пултарӑттӑм. Анчах вӗсем ман сасса пӗлӗҫ".
  
  
  Ӑна поднос тавра салфетка тӑсса пачӗ. "Хӑвӑр сассӑра ӳстерӗр те ҫавӑн пирки калаҫӑр. Калӑр вӗсене, эсир хӑвӑрпа хӑвӑр мӗн калаҫасшӑн? Вӗсем килӗшмесен, Салак Мадупас регистратортан ыйтӑр. Калӑр вӗсене: эсир салоник таврашӗнчи хаҫат редакторӗ, Эсир Никтор Минуркосӑн политикӑллӑ амбицийӗсем ҫинчен заявлени илесшӗн ".
  
  
  Минуркос ман план ҫине пӑхса йӑл кулчӗ, унтан шӑнкӑртаттарчӗ. Вӑл ҫӑварне салфеткӑпа витрӗ те сассине улӑштарма хӑтланчӗ. Тепӗр самантран вӑл хемӑпа пентхаусра калаҫса илчӗ. Вӑл Никтор Минуркоса ыйтрӗ, унтан тӳрре тухма ih сӑмах итлерӗ. Вӑл Мадупаспа калаҫма ыйтрӗ. Калаҫусем татах нумайччӗ-ха, вӑл ҫирӗплетсе калатчӗ. Унтан Вӑл Хӑй тавра Мадупаса, афинӑри актера, Ставрос Минуркос каланӑ тӑрӑх, Янис Цанни ятлӑ ҫынпа калаҫнӑ. Минуркос хӑй ҫинчен ыйтусем пачӗ, ахаль ответсем кӗтрӗ, унтан Минуркос мистерпа хӑй интервьюпа курнӑҫма пултарасси ҫинчен ыйтрӗ. Эму килӗшмерӗ, калаҫу пӗтрӗ. Вӑл трубкине ҫакрӗ те пирӗн ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Ку усал тӗлӗк пек", - терӗ вӑл. "Ӑна чӑнах та пентхаусра пурӑннӑ пек, Мадупас ман вырӑна телефон шӑнкӑртаттарнине хирӗҫ яланхи пекех ответлет пек. Вӗсем манӑн йӑласене лайӑх пӗлеҫҫӗ. Цанни сасси те манӑн вилнӗ тусӑмӑн Салакин сассине тӗрӗс калать".
  
  
  "Шӑнкӑрава хирӗҫ кам малтан ответ пачӗ?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Темле ҫамрӑк ҫын. Вӑл грек пулман. Ставрос боевикӗсем тавра пӗр-пӗччен пулмалла".
  
  
  "Вӗсем лайӑх ҫирӗпленнӗ пулас", - терӗ Эрика.
  
  
  "Ҫапла, ку ҫапла, - килӗшрӗм эпӗ. - Афинӑсем Пурте ку Никтор Минуркос тесе шутлаҫҫӗ, ку пентхаусра пысӑк лару-тӑру. Ставрос унта полицирен те сыхлама пултарать. Е ҫак ӳссе пыракан уйрӑм ҫар салтакӗсем тавра".
  
  
  "Ӑна полицие е хунта патне кайса мӗн пулса иртнине каласа парсан, - терӗ Минурк, - вӗсем мана ӗненме тивӗҫ. Вӗсем мана сасартӑк ухмаха ернӗ тесе шутласан та, манӑн историе тӗрӗслеме тивӗҫ. Унтан вӗсем мӗн пулса иртнине пӗлӗҫ ".
  
  
  "Ку хӑрушӑ пулма пултарать", - терӗ Эрика.
  
  
  "Вӑл тӗрӗс калать", - килӗшрӗм эпӗ. "халӗ Эпир Ставрос хӑйӗн ятне мӗн чухлӗ тус туяннине пӗлместпӗр. Кирек мӗнле пулсан та, эпир ӑна уҫҫӑнах кӑларса пӑрахсан, Ставроса пӗр утӑм тума хушатпӑр - тен, пысӑк та пулӗ. Вӑл сирӗн ятӑрсӑрах переворот тума пултарнӑ пулӗччӗ. Унӑн ҫар ушкӑнӗ хатӗр, ун тавра амбициллӗ ҫар начальникӗсем нумай, вӗсем влаҫа туртса илнипе пӗрех. Ҫӑмламас пулсан та, ӑнӑҫсӑрлӑх тӳссен те, юн тӑкӑнать. Сӑмах нумай. Ҫук, мистер Минуркос. Эпир Ставрос патне йӑпшӑнса пыма хатӗрленетпӗр. Манӑн ҫӗршывра ҫак ая пайне эпир боевой ӗҫсем тесе ят паратпӑр. Эрик Ставроса вӗлерме приказ илчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна вӗлеретӗп. Пирӗн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт ӑнӑҫлӑ пулсан, вӑл шӑпах унпа мӗн пуласси. Май килмесен, влаҫсем унпа цивилизациленӗҫ. Вӗсене вӑхӑтра чараймасан, Турӑ пулӑшӗ сире".
  
  
  "Юрать, мистер Картер", - терӗ Минуркос. "Эпӗ хама сирӗн ӑста аллӑра паратӑп. Ставрос мистер патне мӗнле йӑпшӑнса пымалла-ха пирӗн?»
  
  
  Ӑна, эрик ҫине пӑхса, йӑл кулса илчӗ те, Вӑл мана ответлерӗ. "Ман шутпа, Ставрос сирӗн тӑванӑрсемпе, Амед Кризотпа, ҫар генералӗпе, пӗр-пӗринпе тӗл пулассипе мухтаннӑ тесе асӑнтӑр-и эсир? "
  
  
  "Ҫапла", - терӗ Минуркос. "Калас пулать, вӑл вӑйлӑ ҫын мар. Вӑл манӑн кӗҫӗн йӑмӑка пуйса кайичченех качча илчӗ, вӗсен авланасси питӗ лайӑх. Анчах Манӑн ҫыхӑнусем пулман пулсан, Василис ҫарта тата пӗчӗкрех званире юлнӑ пулӗччӗ. Вӑл хӑй ман умра парӑмлӑ пулнине, хӑйӗн пурнӑҫӗнче пуррипе тивӗҫлине туять. Ҫавӑнпа та уншӑн estestvenno хӑйне сӗнекен кирек мӗнле планпа та килӗшмелле пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Ставрос ҫакна асӑрхарӗ. Вӑл тӗплӗ ҫын, мистер Картер, ӑна ҫӑмӑлттайла йышӑнма май ҫук. Василиса телефонпа выляса ярас тесе, вӑл пӗр-пӗр ҫыру ҫырчӗ пулас, унтан Салак мадупас сӑнарлӑ ҫынна, манӑн секретаре, ячӗ. Василиса, Эпӗ ӑна шаннине Ултавҫӑ ӗненнӗ пулмалла.
  
  
  "Эсир пӗлетӗр-и, ставрос генералпа мӗнле усӑ курма пултарнӑ?"
  
  
  "Василиса салтаксен вӑрттӑн отрядне организацилеме, вӗрентме, ытти ҫар ҫыннисене каварлашма ӳкӗтлеме ыйтасси ҫинчен систерчӗ вӑл".
  
  
  "Ҫапла", - шухӑшларӑм эпӗ. - питӗ тирпейлӗ. Сан кӗрӳ Кунта, Афинӑра пурӑнать-и?»
  
  
  "Вӑл кунта пурӑнать", - терӗ Минуркос. "Хула хӗрринче ҫурҫӗрелле".
  
  
  Ӑна ыйтрӗ. - "Эсир пире ун патне илсе каясшӑн-и?"
  
  
  "Эпӗ савӑнатӑп", - терӗ Минуркос.
  
  
  Ӑна такси чӗнсе илчӗ те, каҫхине ирех эпир кризот генерал резиденцине кайрӑмӑр. Минуркоса эпир вырӑна ҫитиччен шлепке тӑхӑнма хушрӗ. Генерал ҫурчӗ Афин ятлӑ пуян хулари пысӑках мар ҫурт пек туйӑнать, Унӑн пӳрчӗ грави пек кукӑр-макӑр. Минуркос яланхи ҫыншӑн мӗн тума пултарни ӑна тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  Генерал пире алӑк патӗнче тӗл пулсан, Минуркос шлепкине хыврӗ. Кризот питӗ вӑраха пычӗ. Унтан Вӑл, Минуркоса ыталаса илес тесе, аллисене сарса пӑрахрӗ.
  
  
  "Никтор!"- кӑшкӑрса ячӗ вӑл, Минуркӑна ӑшшӑн ыталаса. Вӑл кӑвак ҫӳҫлӗ, ырӑ сӑн-питлӗ, де Голля пек ҫемҫе куҫлӑ ҫӳллӗ арҫын пулнӑ. Вӑл хулпуҫҫи ҫине хӑюсем ҫакса янӑ хӑмӑр форма тӑхӑннӑ.
  
  
  "Путек mera sas, Василис", - ӑшшӑн каларӗ Минурк, ыталанине хирӗҫ ответлесе. "Сихӑ, сихӑ. Пурте йӗркеллӗ".
  
  
  "Килнӗшӗн кӑмӑллӑ", - терӗ Василис. "Кӗр. Кӗр". Ҫапла алӑ сулни пире пурсӑмӑра та ҫавӑрса илчӗ.
  
  
  Эпир зала кӗтӗмӗр, ун хыҫӗнче винтлӑ пусма, стенасене илемлетекен урнӑсем. Унтан генерал пире юман панельсемпе, хулӑн ковер витнӗ, ҫемҫе сӑран креслӑсемпе илемлетнӗ библиотекӑна илсе кӗчӗ. Эпир пурте ҫавӑн пек вӑййа хутшӑнтӑмӑр, генерал вара: ӗҫес килмест-и, тесе ыйтрӗ, анчах эпир килӗшмерӗмӗр. Минуркос Мана Тата Эрике пирӗн хушаматсемпе ҫеҫ паллаштарчӗ.
  
  
  "Ку пысӑк шок, Никор", - терӗ Кризот. "Эпӗ отель пулнӑ Пулӑттӑм, Анна кунта пултӑр. Вӑл хӑйӗн йӑмӑкӗ Патне Пирейӑра ҫӳрет".
  
  
  "Тен, капла лайӑхрах пулӗ, Василис", - терӗ Минуркос.
  
  
  "Dhen katalave ҫук", - асӑрхаттарчӗ Кризот. "Санпа пурте йӗркеллӗ-и? Эсӗ шурса кайнӑ пек курӑнатӑн".
  
  
  "Эпӗ йӗркеллӗ", - терӗ Минуркос. "Тавтапуҫ ҫав ҫынсене".
  
  
  Генерал пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Никтор, ку пӗтӗмпех тӗлӗнмелле пулчӗ. Эсӗ мана хӑвӑнниех курма килӗшмерӗн... Ирӗклӗн калама пултаратӑп-и эпӗ ӑна?»
  
  
  "Ҫапла, начар", - терӗ Минуркос.
  
  
  "Ну, эсӗ ҫакӑн пек кирлӗ ӗҫре ху тӗл пулмасӑр пулӑшу ыйтнине ӑнланаймарӑм эпӗ. Тӗрӗссипе калатӑп, ҫакӑншӑн вӑл питӗ пӑшӑрханчӗ. Эпӗ ӗҫ вырӑнлӑ пуласса шанман...»
  
  
  Минуркос хӑйӗн сӗнӗвне вӗҫлерӗ. - "Переворот?"
  
  
  Кризот каллех пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫапла ҫав". Вӑл хӑйӗн пысӑк сыпписене лутӑркарӗ. "Эпӗ Дельфсемпе Миконосӑри ятарлӑ лагерьсенче ҫынсене кӑтартусем патӑм, Вара Адельрие тата ыттисене сирӗн ҫӗнӗ ӗҫ тӗрӗс пулнине ӗнентӗм, анчах...»
  
  
  "Анчах эсир хӑвӑр ӗненместӗр-и?"
  
  
  - шанчӑклӑн ыйтрӗ Минуркос.
  
  
  Кризот пуҫне усрӗ. "Me sinhori te, Nikor", - терӗ вӑл. "Эпӗ питӗ шел, Анчах грецие тепӗр переворот кирлӗ тесе шутламастӑп. Ӑна эсир мӗн ыйтнине турӑм, анчах ӑна отеле чӗнтертӗм, сирӗнпе ҫакӑн ҫинчен пӗтӗмпех оборудование, ҫынпа малтанах, нумай эрне каярах калаҫнӑ пек, калаҫса пӑхма хушрӑм".
  
  
  "Ан пӑшӑрхан, Василис", - лӑплантаракан сасӑпа каларӗ Минурк. "Манӑн переворот тӑвас килмест".
  
  
  Кризот сӑн-пичӗ кӗске вӑхӑтрах иккӗмӗш хут палӑрчӗ. Вӑл каларӗ. - "Ҫук-и?"Эсир шухӑшласа кӑлартӑр-и?"
  
  
  "Василис, ӑна манӑн сире мӗн те пулин ӑнлантарса парас пулать, манӑн сире тимлӗн итлеттерес килет",-терӗ Минуркос.
  
  
  Кризот пысӑк кресло ҫине таянчӗ те Минуркос эму историне каласа панине итлерӗ. Унӑн пысӑк пичӗ ҫинче темиҫе хут та шанманни палӑрчӗ пулин те, кризот ӑна пӗрре те пӳлмерӗ. Минуркос каласа пӗтерсен Кризот пуҫне хуллен сулласа ларчӗ. Вӑл пӗр минут хушшинчех кӗсйинчен кисть кӑларчӗ те лӑпланас тесе ih пӳрнисемпе хыпашлама пуҫларӗ.
  
  
  "Ӗненмелле мар!"- терӗ вӑл юлашкинчен.
  
  
  "Анчах ку тӗрӗс", - терӗ Минуркос.
  
  
  "Генерал, эпир кунта, ҫак ҫынна ӗмӗрлӗхех чарма, пире сирӗн пулӑшу кирлӗ. Анчах эсир пире юлашки минутра ставрос ҫинчен шалти информацие пӗлтерме пултаратӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Кризот тинех хӑйне алла илчӗ. "Паллах", - килӗшрӗ вӑл. "Эпӗ мӗн вӑй ҫитнӗ таран пурне те тӑвӑп. Ӑна никтор ҫакӑншӑн питех те хавас!
  
  
  "Пӗр хаҫат урлӑ Элеклӗ кампани пырать, унӑн пысӑк пайне Анатолий Коцикас полковнике хирӗҫ янӑ. Мотоцикл сутӑнчӑк, Хӑйӗн Мускавне парӑнма тивӗҫ, тесе те калаҫкаларӗҫ. Ку тӗрӗс мар. Мотоцикл либерал, анчах вӑл коммунист мар.
  
  
  Вӑл нумай пулмасть политикӑллӑ реформсен тата пӗтӗм халӑхӑн пулас суйлавӗн спонсорӗ пулса тӑрать ".
  
  
  "Кам та пулин тата?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  Кризот ассӑн сывласа илчӗ. "Ҫапла. Тапӑнассине Те Плотарчапа Главаньри Мотоцикл-полковниксемпе пӗрле сасӑлакан ҫынсене хирӗҫ янӑ. Чӑнах та, Хӑйне сирӗн секретарь вырӑнне хуракан ҫын, никтор, нумаях пулмасть ман пата ҫак ҫынсем тавра виҫҫӗшӗ те вилмелле тесе информаци илсе килчӗ ".
  
  
  Эпир Эрикпе иксӗмӗр пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр. Ставрос хӑйӗн планӗсене тума тытӑнчӗ.
  
  
  "Эсир мӗн те пулин конкретлӑ япала пӗлетӗр-и?- ыйтрӗ кризот.
  
  
  "Ну, кӑштах. Мана ҫак виҫӗ арҫын сирӗнпе тӗл пуласси ҫинчен организацилеме ыйтрӗҫ, Никтор. Унтан вӑл шухӑшланӑ ҫын сирӗн секретарь пулнӑ. Вӗсем пентхаусра тӗлпулу тӑваҫҫӗ, терӗ вӑл. Ку ҫапла пулӗ тетӗп эпӗ. ҫак тӗлпулура виҫӗ полковника вӗлерме тапӑннӑ ".
  
  
  "Ставрос хӑҫан тата хӑҫан планланине пӗлес пулать пирӗн", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла", - килӗшрӗ Кризот. "Кун пирки эпӗ ним тума аптрарӑм. Эсӗ ҫапла тӑвасшӑн пулнине эпӗ ӗненме те пултараймарӑм".
  
  
  "Пурте лайӑх пулать", - тесе шантарнӑ Ӑна Минуркос.
  
  
  Унӑн ашшӗ унпа килӗшнӗ пулӗччӗ. Ставрос юнлӑ переворот чиккинче пулнӑ иккен, ҫавӑнпа та эпир ӑна мӗн пулса иртичченех чармалла пулнӑ. "Хунта Лидерне Мотоцикл патне шӑнкӑртаттарӑр та Ставрос ҫыннисем унпа ҫыхӑннӑ - и тесе ыйтса пӗлме тӑрӑшӑр", - терӗ вӑл Кризотне. "Вӗлерӳ решенийӗ ҫинчен халлӗхе ан асӑнӑр".
  
  
  "Питӗ аван", - хуравларӗ Кризот. "Мотоцикл манпа калаҫма пултарать. Ӑна епле пулсан та тӑрӑшӑп".
  
  
  "Эсир те, Минуркос господин, пулӑшма пултаратӑр, - терӗм эпӗ. Эсир Ставросри ҫар ушкӑнӗсем вырнаҫнӑ икӗ база руководителӗсемпе ҫыхӑнма пултаратӑр. Афинсем ставроса вӗлерес тенӗ чухне мӗнле те пулин проблемӑсем илсе ҫитерме пултарнӑ пулсан, Ставрос, кирек мӗнле реакцие пусарас тесе, ҫав спецназа Афинӑна питӗ хӑвӑрт куҫарма тӑрӑшать пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Ҫав лагерьсен командирӗсене хӑвӑртан хыпар илмесен, ih ҫарсене вырӑнтан хускатмалла марри ҫинчен пӗлтерме унӑн отелӗ пулнӑ пулӗччӗ ".
  
  
  "Питӗ аван, мистер Картер", - килӗшрӗ Минуркос.
  
  
  "Ставрос ҫак ҫынсене пӗр чееленмесӗр вӗлерме пултараймасть". Ӑна Кризот ҫине пӑхрӑм. "Мӗнле шутлатӑр эсир, вӑл ҫаксене пурне те политикӑллӑ пӗр-пӗр ушкӑнӑн ӑнсӑртран пулса иртнӗ е ӗҫӗ-хӗлӗ тесе шутлама пултарать-и?»
  
  
  Кризот кӑвакарма пуҫланӑ куҫхаршисене ҫӗклерӗ. "Е ҫапла, мистер Картер, е вӑл ih пропаганда йӗркипе ih халӑха килӗштерес мар тесе, уҫҫӑнах пропагандӑлама хӑтланса пӑхӗ".
  
  
  Ҫиччӗмӗш сыпӑк.
  
  
  Эпир виҫсӗмӗр отеле таврӑнтӑмӑр. Минуркос отель кризотран юлма пултарать, анчах эпӗ ку ытла та хӑрушӑ пулӗ тесе хӑрарӑм. Пӗр-пӗр сӑлтавпа Ставрос Кризота шанмасть пулсан, вӑл генерал резиденцине систермесӗр пырса кӗме пултарать. Ӑна унта Минуркоса тупмашкӑн отель мар.
  
  
  Эпир eduа Минуркос пӳлӗмне ӑсатрӑмӑр, Унтан Эпир Эрикпе унӑн пӳлӗмне кайрӑмӑр. Часах Эпир Ставрос планӗсем ҫинчен сӳтсе явма тытӑнтӑмӑр.
  
  
  "Ставрос хунта лидерӗсем валли мӗн шухӑшланине курас тесе, эпӗ кунта кӗтсе ларма пултараймастӑп", - терӗм эпӗ, пӗчӗк бахаревра Эрик панӑ брендисене каркаласа ларнӑ чухне.
  
  
  Эрик мана хирӗҫ утрӗ. Вӑл мана питҫӑмартинчен ачашшӑн чуптурӗ. "Эсир хӑвӑр каланӑ пек, коттеджа кӗрсе кайма пултараймастӑр", - шухӑшларӗ вӑл. Унӑн вӑрӑм ҫӳҫӗ тӗксӗм ҫутӑра йӑлтӑртатать.
  
  
  "Ҫук", - терӗм эпӗ, алла ак пӗҫӗ ҫине хурса. Вӑл ун еннелле ҫаврӑнчӗ те, эпир пӗр-пӗрне чуптуса илтӗмӗр. "Анчах эпӗ пентхауса кайса шала кӗрсе пӑхма пултаратӑп. Тен, ӑна ih оборона ҫине пӑхма пултаратӑп".
  
  
  Вӑл мана питҫӑмартинчен, мӑйран чуптурӗ те, ҫан-ҫурӑм тӑрӑх ҫӑмӑл, кӑмӑллӑ сивӗ чупса иртрӗ.
  
  
  "Мӗнле май килнӗ пулӗччӗ-ши ку?"- ыйтрӗ вӑл хӑрӑлтатакан сасӑпа, унӑн алли ман кӗпене вӗҫертме тытӑничченех.
  
  
  "Эпир ӑна иккӗн туман пулӑттӑмӑр", - тӳрлетрӗ унӑн сӑмахӗсене. Алӑ ӑна питӗ кансӗрлерӗ. "Эпӗ унта пӗччен, пӗр-пӗр чеелӗхпе каятӑп".
  
  
  Манӑн чӗркуҫҫисем тӑрӑх вӑрӑм шурӑ пӗҫӗ шуса кайрӗ, унӑн кӗпи, ҫырла авӑнчӑкӗн тӗп авӑнчӑкне ҫарамаслантарса, ҫӳлелле ҫӗкленчӗ. Ee пӗҫҫисем ман паталла ҫывхарчӗҫ. "Анчах манӑн санпа пӗрле каяс килет".
  
  
  Ӑшӑ тутасем каллех манӑн тутасене перӗнчӗҫ. Унӑн чӗлхи ман ҫӑвар тӑрӑх ачашшӑн шуса иртрӗ, шырарӗ, шырарӗ. Ee сылтӑм алли чылай аяларах куҫрӗ те кайран мӗн пулнине тупрӗ, вара Вӑл Ставрос Адриан ҫинчен урӑх шухӑшлама пултараймарӗ.
  
  
  "Эпӗ пӗчченех каятӑп", - пӑшӑлтатрӑм эпӗ. "Ыран."
  
  
  Унӑн кӗпи ӑшне анса ларнӑ хӗвел унӑн кӑкӑрне ачашларӗ. Тикӗс авӑнчӑксем ҫемҫе, анчах ҫирӗп, эпӗ сӗртӗннисем ҫумне ҫӑткӑннӑн лӑпчӑнса тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Юрать, хаклӑ ҫыннӑм", - терӗ Эрика хӑлхаран.
  
  
  "Юрать", - терӗ ӑна ҫемҫен. "Урӑх нимӗнле аргумент та ҫук".
  
  
  "Санпа тавлашма пултаратӑп-и эпӗ ӑна?"- терӗ вӑл, ман тутасем ҫумне пӑчӑртанса.
  
  
  Нумайччен чуптурӗ, Эрик хатӗр пулчӗ. Пурте пӗтсен, вӑл мана хывӑнма пуҫларӗ. Ӑна хӑй ҫине илчӗ те, вӑл тӑчӗ, пӳлӗм урлӑ икӗ ҫывӑрмалли пысӑк кровать патне пычӗ. Вӑл кӗпине хыврӗ, унтан бюстгальтерпа бикинин кӗрен трусикӗсене хыврӗ. Вӑл илемлӗ те илемлӗ пулнӑ. Унӑн ӳт-пӗвӗн кашни авӑнчӑкӗ кӑлтӑксӑр пулнӑ. Вӑл ҫемҫе кровать ҫине выртрӗ те мана кӗтсе выртрӗ. Ҫакна вӑл вӑраха ямарӗ. Пӗр самантра вӑл унпа юнашар кровать ҫинче пулчӗ, туртӑнчӗ, ун ӳтне тыта-тыта сӗртӗнчӗ, хӑй ман ҫинче ирӗлнине туйса илчӗ.
  
  
  Ку пирӗн иксӗмӗрӗн те ҫав тери вӑйлӑ туйӑм пулчӗ.
  
  
  "Ах, Ник", - терӗ вӑл, мана сӗртӗнсе, унӑн сывлӑшӗ тикӗс мар.
  
  
  Ман алӑсем ӑна тӳрккессӗн тупрӗҫ те, вӑл ун тӑрӑх утрӗ. Темиҫе ҫекундран пирӗн тавра ҫав тери лайӑх сасӑсем илтӗнчӗҫ. Вӑл чӗрнеллӗ, урса кайнӑ, примитивлӑ хӗрарӑм пулса тӑчӗ, хӑй ӑшӗнче кӑмӑлӗ тулнине йышӑнма хӑтлансан, вӑл хӑйне тӗрӗслеме те пӑрахрӗ.
  
  
  Каярахпа, Эрик ҫывӑрса кайсан, вӑл ee ҫӳп-ҫап ҫинчен тӑчӗ те хуллен хӑйӗн пӳлӗмне кайрӗ. Вӑл вӑранмарӗ.
  
  
  Тепӗр ирхине Вӑл Ӑна Эрикпе Минуркоса отельте хӑварнӑ та Аполлон ҫурчӗ патнелле кайнӑ. Ӑна вырӑнти мойщиксен бригадинчен форма илнӗ, вӗсем яланах килте ӗҫленӗ, пропуск тӑрӑх пентхауза лекме ирӗк панӑ. Минуркос мана пропуск тума пулӑшрӗ, отельти ҫӳҫӗ хуралса кайрӗ, грек пек курӑнас тесе, хура мӑйӑхне ҫыпӑҫтарчӗ. Ӑна тулта хуралҫӑна, ҫуртсен форми тӑхӑннӑ сотрудникне, Мадупас пентхаус чӳречисене ҫума хушрӗ, тесе суйрӗ.
  
  
  Унпа паллашиччен вӑл ятарласа лифта та кӗреймерӗ. Лифтер Ставрос ҫыннисенчен пӗри пулмалла. Унӑн кӑвак формипе пистолет курӑнать. Пентхауса хӑпарнӑ чух вӑл ман ҫине те, манӑн витресем ҫине те шанмасӑртарах пӑхса илчӗ. Унта урӑх нимӗнле лифт та хӑпарман, Минуркос каланӑ тӑрӑх, ҫӳлти хутран аялалла анакан пусма картлашкисене питӗрнӗ те сыхланӑ.
  
  
  Подъемник тавра тухсан, вӑл пысӑк коридора тухрӗ, коридор фасадран ҫурт тылне тӑсӑлать. Nenра хулӑн кавир виттисем, чечек чӳлмекӗсем, ҫӳллӗ маччаран усӑнса тӑракан тӗлӗнмелле люстрӑсем пулнӑ. Пентхауса кӗмелли алӑк патӗнчи сӗтел хушшинче икӗ хуралҫӑ лараҫҫӗ. Вӗсем Ставросӑн тара кӗрӗшнӗ пуҫкасаканӗсем пулнӑ, Вӗсем хӑйсен ҫарне кӗнӗ. Минуркос охранникӗсене, нумаях маррисене, часах хӑйсен вӑрттӑн влаҫне пентхауса ӗҫрен кӑларса яма тивнӗ.
  
  
  Икӗ арҫын тавра пӗри, ҫӳллӗреххи, мана коридор варринче тӗл пулчӗ. Вӑл пачах туслӑ пулман.
  
  
  Вӑл ӑнлантарса пама ыйтрӗ. - "Мӗн тӑватӑн эсӗ кунта?"
  
  
  Ӑна эпӗ грек чи лайӑххи ҫинчен каласа патӑм. "Манӑн бизнес куҫкӗретех мар-и вара?"Унран ыйтрӑм. "Эпӗ чӳречесене ҫума пыратӑп".
  
  
  "Кам ячӗ сире?"
  
  
  Ӑна чӳречесене ҫумалли пысӑках мар предприятин ятне ҫырнӑ форма ҫине кӑтартрӗ ".
  
  
  "Сирӗн ӗҫ параканӑн пентхаус заказӗсем пулнӑ-и?"
  
  
  "Вӗсем ун пек туман пулсан, эпӗ кунта пулман пулӑттӑм", - терӗм эпӗ, Ӑна хирӗҫ теветкелленсе. "Эпӗ мадуп ятне асӑннине илтрӗм".
  
  
  Тепӗр арҫын пукан хыҫӗнчен салхуллӑн пӑхса илчӗ. Унӑн ҫӳҫӗ сарӑ та хаяр, Ставрос Хӑйпе Пӗрле Пӗтӗм Бразилипе илсе килнӗ арҫынсенчен пӗри пулнӑ, тесе шутланӑ вӑл. Вӑл ман сӑн-пите сӑнанӑ чух мана маскировка витӗр курнине туйрӗ.
  
  
  "Хм", - мӑкӑртатрӗ манпа юнашар ларакан арҫын. "Йынӑшма ҫаврӑн та аллусене пирӗн ҫине хур".
  
  
  Вӗсем хӗҫпӑшалпа мӗн тери асӑрхануллӑ пулни маншӑн интереслӗ пулчӗ. Вильгельмина вӑл отельте хӑварнӑ, Хьго билетне хывса илнӗ те ӑна сылтӑм йӗлтӗрӗн шалти енне ҫыхса хунӑ. Унӑн отелӗ арӑслан йӑвине нимӗнле хӳтлӗхсӗр кӗмест. Пуҫкасакан мана ӗҫе пӗлсе ухтарнӑ чух вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те сывлама чарӑнчӗ. Вӑл ман кӗлеткепе алӑсене пӑхса ҫаврӑнчӗ те сулахай урана чӗркуҫҫи таран ерипен антарчӗ. Унтан вӑл манӑн сылтӑм пӗҫӗ тӑрӑх ҫӗҫӗ патнелле утрӗ. Вӑл кирек мӗнле йӑха та ура ҫине тӑнӑ та унтан аяларах кайнӑ. Манӑн пурнӑҫ хӗсӗнсе ларчӗ. Вӑл стилет авринчен пӗр дюйма яхӑн чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗ вӑл. "Ҫаврӑн та мана хӑвӑн документусене курма пар".
  
  
  Ӑна суя карточка туртса кӑларчӗ те, вӑл ӑна тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ. Нимӗн каламасӑрах вӑл карточкӑна тепӗр математикӑпа леҫсе пачӗ те эму ҫине кӑтартрӗ. Арҫын юлашкинчен пуҫне сулчӗ те, хурарах сӑнлӑ ҫӳллӗ ҫын каялла таврӑнчӗ, карточкине каялла тавӑрса витресене пӑхрӗ.
  
  
  "Аван. Вӑл сана шала илсе кӗрӗ".
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ йӑвашшӑн.
  
  
  Иккӗмӗш арҫын пукан хыҫӗнчен тӑчӗ те, хӑйне хирӗҫ пынӑ чух, мана тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ. Ӑна форт-Нокс хулине лекме ансатрах та пӗчӗкрех йывӑрлӑхсем пулассине туйма пуҫланӑ. Вӑл алӑка уҫрӗ те, пентхауса ун умӗнчен кӗчӗ.
  
  
  Юлашкинчен эпӗ крепость ӑшне кӗрсе тӑтӑм. Вӗсем мана шыраса тупсан, эпӗ ҫав тери хурлантӑм. Ку пулас пулсан, эпӗ ӑна нихҫан та ҫурт тавра чӗррӗн тухмастӑп. Ставрос шпиона вӗлермелли меслет вара чи лайӑх меслет мар.
  
  
  Эпир пысӑк хӑна пӳлӗмне кӗтӗмӗр. Ку питӗ чаплӑ пулнӑ. Урайӗнчен икӗ хутлӑ кавир витнӗ, ҫӳллӗ маччана Фрек ӳкерсе хунӑ, унта Авалхи Греци сценине ӳкернӗ. Пӳлӗмӗн аякри вӗҫӗнче кӗленче стена пур, вӑл пысӑках мар балкон ҫине уҫӑлакан кӗленче алӑк витӗр тухакан хула пек курӑнать. Кунта вӑл хӑйӗн ӗҫне пуҫланӑ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те пӗтӗм пӳлӗмре хаклӑ сӗтел-пукансене, тӗпрен илсен, авалхи сӗтел-пукансене курчӗ. Вӗсен программине яп-яка сӗтелсем ҫинче илемлӗн вырнаҫтарнӑ.
  
  
  Хӑйӗнчен сылтӑм енче, кӑшт уҫнӑ алӑк витӗр, Ставрос кабинета урӑхлатса лартнӑ сӗтелсемпе шкапсемлӗ тепӗр пӳлӗм курчӗ. Манран сулахайра пӳлӗмсем, ҫывӑрмалли пӳлӗмсем тата пурӑнмалли пӳлӗмсем пур пулмалла.
  
  
  "Эпӗ кунта пысӑк чӳречесенчен пуҫлатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тӑхта кунта", - хушрӗ мана ӑсатса янӑ арҫын.
  
  
  Вӑл курпунне кӑларчӗ. "Паллах."
  
  
  Вӑл офиса кӗчӗ те самантлӑха куҫран ҫухалчӗ. Пӳлӗмӗн шалти пайне лайӑхрах курас тесе, вӑл сылтӑмалла утрӗ. Тӗксӗм костюм тӑхӑннӑ темиҫе ҫын вырӑнтан вырӑна куҫса ҫӳреҫҫӗ, тахӑшӗ телефонпа калаҫать. Ку ҫыхӑну тӗвви пулнӑ. Ку пӳлӗмре ҫур дюжина арҫын пулнӑ пулмалла. Ӑна кӗтсе тӑнӑ вӑхӑтра тепӗр икӗ арҫын коридор тӑрӑх хӑй вырнаҫнӑ пысӑк пӳлӗме тухрӗҫ те ман ҫине пӑхса илчӗҫ, вӗсем те офиса кӗчӗҫ. Кунта Ставросӑн ҫынсем нумай - тен, вуникӗ е ытларах, кирек хӑш самантра та. Вӗсем тавра нумайӑшӗ хӗҫпӑшал ҫакса ҫӳрени, унпа усӑ курма пӗлни пирки иккӗленмелли те ҫукпа пӗрех.
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран мана ӑсатса янӑ ҫын каллех тухрӗ те, ним чӗнмесӗр коридора таврӑнчӗ. Ун хыҫҫӑн офиса тӑрӑх тепӗр арҫын, вӑрӑм ҫӳҫлӗскер, хӑйӗн тумтирӗпе ҫӳҫне тураса якатнӑ студент-радикал пек курӑнаканскер, утрӗ. Вӑл тирпейсӗр, ирӗлтерекен пысӑк револьверне ярапаллӑ сӑран жилет ҫийӗнчен хулпуҫҫи урлӑ кобурине чикнӗ.
  
  
  "Мӗнле вӑраха тӑсӑлӗ-ха ку?"- ыйтрӗ вӑл акӑлчанла.
  
  
  Вӑл та, паракат тӑрӑх ҫын пекех, американец пулнине тавҫӑрса илчӗ. Ставрос хӑйпе пӗрле политика активисчӗсен ҫирӗп етрине илчӗ.
  
  
  Ӑна акӑлчанла хуҫкаласа ответленӗ. "Мӗнле вӑрах? Тен, ҫур сехет, тен, пӗр сехет. Чӳречесем мӗн чухлӗ пылчӑклӑ пулнинчен килет".
  
  
  "Мадупас сире мӗнле чӗннине астумасть". Вӑл ман ҫине кӑвак йӗрлӗ пысӑк пӑнчӑсем витӗр пӑхать. Унӑн пит-куҫӗ кӑштах пилеш тӗслӗ, тутисем питӗ ҫӳхе, ҫукпа пӗрех. Файл АX урлӑ ӑна урӑх Ставрос вырӑнне хурса идентификациленӗ; Вӑл Хаммер, питӗ лайӑх каччӑ, хӑй шутланӑ тӑрӑх, ih пиҫиххи ҫумне динамит шашкӑсем ҫыхса икӗ хӗрарӑма вӗлернӗ.
  
  
  "Ҫук, вӑл шӑнкӑртаттармарӗ-и?"Ӑна кӗсйинчен хут татӑкӗ тата ih шталь туртса кӑларчӗ. "Вӗсем мана мистер Минуркос ҫурчӗ теҫҫӗ".
  
  
  Ҫак самантра пӳлӗме тепӗр арҫын Кӗчӗ те Хаммерпа юнашар чарӑнса тӑчӗ. Вӑл ҫӳллех мар, хурарах сӑнлӑ, грек пулас. ВӐЛ АX файлинче Салаки мадупас сӑнӳкерчӗкне курнӑ, ҫак ҫын та ун пекех пулнӑ.
  
  
  "Эпӗ хаммера хамӑн чӳречесемпе фирмӑна шӑнкӑртаттарнине астумастӑп", - терӗ вӑл акӑлчанла Хаммера. "Хӑҫан килнӗ эсир кунта юлашки хут?"
  
  
  "Эпӗ ҫырмасӑр астумастӑп", - терӗм эпӗ тарӑхса. "Эсир ӑнланатӑр-и, мӗн ҫырмаллине".
  
  
  Хаммер мӑнкӑмӑллӑн ман пата пычӗ. "Анчах эсир кунта ӗлӗк пулнӑ-и?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. "Ҫапла, ӑна, ӗлӗк кунта ӗҫленӗ".
  
  
  Вӑл револьверне туртса кӑларчӗ те мана питрен тӗллерӗ. Унӑн пуҫ мими ҫывӑх пулнӑ. "Кала-ха мана, кухня мӗнле курӑнать".
  
  
  Манӑн сулахай алӑ айӗнче банк юхса тухрӗ. Ӑна Минуркос панӑ кухня ҫинчен аса илме хӑтланчӗ. "Вӑл пысӑк, рак хуранӗпе шкапсем пур! Мӗн вӑл?»
  
  
  "Ах, пуҫлатӑр вӑл", - терӗ суя Мадупа.
  
  
  Хаммер ӑна выляса ячӗ. "Кухньӑра миҫе чӳрече?"
  
  
  Урасем патне урайне ӳксен, эпӗ ӑна стилет патне епле хӑвӑрт ҫитме пултарӑп-ши, тесе кӑсӑклантӑм. Унтан ӑна, кухня - шалти пӳлӗм, тулашри йынӑшса мар, ҫурт коридорӗнче пулнине аса илчӗ. "Унта чӳречесем ҫук вӗт", - ним айӑпсӑр ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Хаммерӑн пуҫ Пӳрни спусковой ҫекӗл ҫумне тӗршӗнчӗ. Сыпписем майӗпен шап-шурӑ курӑнми пулчӗҫ, вӑл пистолетне аякӗ ҫине хучӗ. Офис тӑрӑх кӗске ҫанӑллӑ кӗпе тӑхӑннӑ арҫын тухрӗ.
  
  
  "Налет Службинчи ҫынсем ҫынна янӑ теҫҫӗ", - пӗлтерчӗ ҫак йӗкӗт Хаммера.
  
  
  Вӑл хӑйне ҫӑмӑлтарах пек кӑтартасшӑн мар пулчӗ. Кирлӗ пулсан, вӑл ман историе пулӑштӑр тесе, ӑна офиса Пакшасем тыттарнӑ, анчах ӗҫе чӑнах та вӗҫне ҫитерӗ-ши тесе пӑшӑрханнӑ.
  
  
  Хаммер пистолетне кобурине чикрӗ. "Аван. Ҫӑвӑн ылханлӑ чӳречесене", - хушрӗ вӑл. "Анчах ҫакна хӑвӑрт ту".
  
  
  "Ҫапла, сэр, - терӗм эпӗ, - минуркос Мистер хӑш чухне пирӗн паруслӑ ӑмӑртусенче иртнӗ кунсем ҫинчен калаҫасшӑн. Тухса каяс умӗн курӑп-ши ӑна?»
  
  
  Хаммер ман ҫине шӑтарас пек пӑхса илчӗ. "Эсир ӑна кураймӑр", - терӗ вӑл. "Малалла ӗҫле".
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӗсем мана витресене шыв тултарма коридор тӑрӑх утса тухма ирӗк пачӗҫ, вара вӑл номерсен физикӑлла планировкине хӑвӑрт пӑхса тухрӗ. Вӑл пысӑк чӳречесемпе аппаланма тытӑнсан, пурте мана пӗччен хӑварчӗҫ. Вӑл хӑй мӗншӗн килнине курчӗ те, арҫынсен ушкӑнӗ офис тӑрӑх тухса ставрос ӗҫӗсене уҫҫӑнах сӳтсе явма тытӑнсан, ман пата пыма питӗ лайӑх май шухӑшласа тупасшӑн пулчӗ. Вӑл уҫӑ алӑклӑ балкон ҫинче.
  
  
  "Икӗ лагерь те хатӗр", - терӗ пӗр арҫын. "Ман шутпа, Пирӗн Ставроса мӗн май килнӗ таран ӗҫлеме сӗнмелле...»
  
  
  Тепӗр арҫын ӑна чарчӗ те ман ҫине кӑтартрӗ. Пӗрремӗш арҫын тепӗр еннелле ҫаврӑнчӗ те каллех шӑппӑн калаҫма пуҫларӗ. Анчах ҫак самантра шалти коридор тавра пӳлӗме тата виҫӗ арҫын кӗчӗҫ те, ӑна эпӗ пынинчен пысӑк бонус пачӗҫ. Планӑн пӗрремӗш планӗ ҫинчи шомпол Пекех, Ставрос Адриан пулнӑ. Вӑл вӑтам пӳллӗ, кукша пуҫлӑ. Вӑл хӑй курнӑ сӑнӳкерчӗксем евӗрлӗ, чылаях илемсӗр, хаяр йӗкӗт, хӑй вӑтӑр ҫул ытла аслӑрах пек курӑнаканскер. Анчах вӑл малтанхи пекех динамикӑллӑ курӑнать. Унӑн хулпуҫҫийӗсем сарлака, вӑл хӑйне Вест-Пойнтран вӗренсе тухнӑ ҫын пек тыткалать. Вӑл ҫанӑллӑ кӗпе тӑхӑннӑ, мӑйне хура галстук ҫыхнӑ. Вӑл аллине хут тӗрки тытнӑ та питӗ ывӑнни курӑнать.
  
  
  "Юрать, атьӑр ҫак тӗлпулӑва кӗске тӑвар", - терӗ вӑл ыттисене пысӑк пӳлӗмре. Вӑл унта Цанни ҫуккине асӑрхарӗ. Вӑл ҫак организацире кирлӗ ҫын пулман. "Ривэра, Миконосран мӗнле доклад?»
  
  
  Эпӗ унта ҫав пысӑках мар ушкӑн ҫине пӑхса тӑратӑп, вӗсем мӗнле ӑслӑ пулнине аса илетӗп, Вӑл Ставрос Адриана хисепленӗ пекех туять.
  
  
  «... Командир: ҫӗр те, ҫарсем те пӗтнӗ, тет...»
  
  
  Ставрос сасартӑк пуҫне ҫӗклерӗ те мана пӗрремӗш хут курчӗ. Вӑл хӑйне пӑхӑнса тӑракан ҫын еннелле пуҫне сулчӗ, ман еннелле темиҫе утӑм турӗ, унтан вилнӗ пек чарӑнса тӑчӗ, унӑн сӑн-пичӗ ҫиленсе кайрӗ.
  
  
  "Кам ку, ҫӗвӗҫ?- мӗкӗрсе ячӗ вӑл.
  
  
  Ставрос ҫыннисем пӗри ун патне шикленсе пычӗ. "Чӳречесене ҫума кунта пулнӑ тесе такам каланӑ пулӗ",-тесе шутлатӑп эпӗ.
  
  
  "Эсӗ ӗненетӗн!"Ставрос хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ. Вӑл пӑхрӗ те ман витрепе юнашар балкон ҫинче резина хӗррисем тытнӑ инструмента курчӗ. Вӑл хушрӗ. "Эсӗ! Кил кунта!"
  
  
  Ставрос чылаях ҫилленнӗ пулсан, вӑл манран хӑтӑласшӑн пулнӑ пулсан, ун пирки никам та иккӗленмен пулӗччӗ. Вӑл ӑнсӑртран пӳлӗме кӗчӗ. "Ҫапла-и?"
  
  
  Вӑл мана хирӗҫ нимӗн те чӗнмерӗ. "Кам кӗртнӗ ӑна кунта?"
  
  
  Хаммер, эпӗ кӗтесре тӑратӑп, пантера пӳлӗм варринелле утса кайрӗ. "Унпа пурте йӗркеллӗ. Эпир ӑна тӗрӗслемерӗмӗр".
  
  
  Ставрос ҫаврӑнчӗ те, пӳлӗмри тӗттӗм шӑплӑха хупласа илнӗ вӑхӑтра, хӑйӗн бандитӗ ҫине чылайччен тинкерсе пӑхрӗ. Ставрос калаҫма пуҫласан, ку шӑп пулчӗ. "Мана идиотсем хупӑрласа илнӗ-и?"
  
  
  Хаммер ун ҫине йӳҫҫӗн пӑхса илчӗ. Унтан вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Юрать, паян чӳречесене ҫуса пӗтертӗмӗр".
  
  
  "Анчах эпӗ тин ҫеҫ пуҫларӑм! Мистер Минуркос яланах чӳречесене ҫутарасшӑн. Вӑл калать...»
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, кай!"- кӑшкӑрса ячӗ Хаммер.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. "Манӑн витрепе...»
  
  
  "Ман ҫакна."
  
  
  Вӑл mimmo Ставрос урлӑ лӑпкӑн утса иртрӗ, вӑл ҫаплах мана сӑнаса тӑчӗ. Лифтпа урама аннӑ чух вӑл хӑй ӑшӗнче сас-чӳ кӑларӑмне, ҫыхӑну линийӗсене, пысӑках мар подъемник кунне питӗрекен ҫӑрасене асӑрхарӗ. Пӗлесчӗ, вӑл Ставрос Адриан ҫине шанмасӑр пӑхма пуҫланӑ-ши? Эпӗ килни, паллах, кирлех пулнӑ. Ӑна вӗлерме ӗмӗтленнӗ ҫынна лайӑхах курчӗ ҫеҫ мар, ҫак крепость мӗнле вырнаҫса тӑнине те асӑрхарӗ. Лифт шала кӗмелли пӗртен-пӗр меслет, вӑл эпир шала кӗрсен мӗн кӗтмеллине пӗлет.
  
  
  Вӑл отеле таврӑнсан, Эрикӑпа Минуркос мана хамӑн пӳлӗмре кӗтсе тӑчӗҫ. Вӑл алӑкран кӗрсенех, Эрик манпа пурте йӗркеллӗ пулнине курса, мана хаҫат тыттарчӗ. Ӑна ҫуллӑ заголовок вуласа тухрӗ.
  
  
  МОТОЦИКЛ КАВАРӖ ОФИЦИАЛЛӐ ТУХСА КАЛАНИ.
  
  
  Минуркос чӗлхипе шаклаттарса илчӗ.
  
  
  "Министрсен кабинечӗн пӗр членӗ, Алика Вианола ятлӑ паллӑ мар фигура, Мотоцикл хӑйӗн партине коммунистсене сутма шутланине, хунтӑн ытти лидерӗсен пурнӑҫӗ хӑрушлӑхра пулнине кӑтартса парать", тет.
  
  
  Ӑна маркӑн пӗрремӗш колонки пӑхса тухрӗ. "Генерал шухӑшлани тӗрӗсех пулнӑ иккен", - терӗм эпӗ. "Ставрос, лару-тӑрӑва пӑтраштарас тесе, кӗреҫине Мотоцикл ӑшне пӑрахать, шӑпах ҫак тӗлпулу умӗн вӑл хӑйӗн юлташне те вӗлерме шутлать".
  
  
  "Асӑрхӑр - ха, вӑл ман ята асӑнасшӑн мар", - йывӑррӑн каларӗ Минурк.
  
  
  Эрик мана алӑран тытрӗ. "Полици айӑплавсене тӗпчет, анчах вӗсем тӗрӗс мар тесе йышӑнас вӑхӑт тӗлне виҫӗ полковник вилнӗ".
  
  
  "Ҫук, пирӗншӗн генерал пулсан", - терӗм эпӗ. "вӑл шӑнкӑртаттарчӗ-и?"
  
  
  "Ҫук - ха", - терӗ Минуркос. "Эсӗ пентхауса лекрӗн-и?"
  
  
  "Ҫапла, ӑна ҫапла тунӑ", - терӗм эпӗ, Ӑна хам илтнӗ калаҫусем ҫинчен, Ставрос мӗн курни ҫинчен каласа патӑм.
  
  
  "Санӑн пистолет пултӑр тесе, эпӗ отельпе пӗрле кайнӑ пулӑттӑм", - терӗ эрика хурлӑхлӑн.
  
  
  "Вӑл ман патӑмра пулнӑ пулсан, ӑна унта лекмен пулӗччӗ", - хирӗҫлерӗ унӑн хутне кӗнӗ пӗлтерӗвӗсене. "Вӗсем мана лайӑх ухтарчӗҫ. Ҫук, пирӗн каялла таврӑнмалла пулать. Унӑн ашшӗ пирӗн Патӑрта Закон пултӑр".
  
  
  Эрик ман ҫине пӑхса илчӗ. "Вӑл хӑйӗн ӗҫӗнче питӗ лайӑх пулнӑ".
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. " кирлӗ пулсан, ӑна хам ҫынсенчен пулӑшу илме пултаратӑп. Ку районта АX агентсем пур пулӗ тетӗп. Ӑна паллатӑпах". Вӑл Минуркос еннелле ҫаврӑнчӗ. "Лагерь командирӗсем патне шӑнкӑравлама май килчӗ-и сирӗн?»
  
  
  "Эпӗ иккӗшне те ih тӗл пултӑм", - терӗ вӑл. "Эпӗ вӗсене эсир мӗн каланине каларӑм. Арҫынсем иккӗшӗ те мана: эпӗ хамран пӗлтериччен вӗсем нимӗнле ӗҫ те тумӗҫ, тесе пӗлтерчӗҫ. Ӑна та пентхауспа ҫыхланмалла мар, манӑн секретарь теекен кирек мӗнле хирӗҫле приказсене те пӑхӑнмалла мар, тесе канаш панӑ".
  
  
  "Эсир питӗ лайӑх турӑр, мистер Минуркос", - терӗм эпӗ. " халӗ ӗнтӗ, эпир пӗлсен...»
  
  
  Мана телефон чарчӗ.
  
  
  Эрик ӑна хирӗҫ ответ пачӗ, шӑнкӑравлаканни те паллаштарчӗ. Вӑл пуҫне сулчӗ те телефона Минуркоса пачӗ. Вӑл трубкӑна илчӗ те трубкӑна хӑлхи патне илсе пычӗ. Ку енчен сӑмах сахал. "Ҫапла, Василис. Ҫапла. Ах, ҫапла. Ҫапла, малалла калӑр. Ӑнлантӑм. Ҫапла. Ах, питӗ аван". Вӑл чӗлӗмне хурса пӗтерсен, пирӗн ҫине чеен кулса пӑхрӗ.
  
  
  "Аван-и?- чӑтаймасӑр ыйтрӗ Эрик.
  
  
  Василис коттеджа телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те, Цанни ӑна паян, пирӗн ыран, вӑл ытлашши пушӑ пулнӑран курма килӗшмерӗ. Вӑл Василиса ҫитес эрнере шӑнкӑравлама сӗнчӗ. Тавлашу пулса иртнӗ, пӗр-пӗрне хӗрӳллӗ сӑмахсемпе улӑштарнӑ, Анчах Цанни парӑнман. Вӑл та килӗшмерӗ. полковник патне телефонпа пырса курасси ҫинчен сӳтсе явмалла ".
  
  
  "Мӗн турӗ-ха вӑл сана йӑл култарма?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Деспо Адельфие Астӑватӑн-И?
  
  
  Риона полковниксен комитетӗнче улӑштарнӑ ҫын-и? Ставрос ҫынни-и? "
  
  
  "Ҫапла", - пуҫне сулчӗ Эрик.
  
  
  "Василис ун патне математикӑпа кайрӗ. Вӑл шӑпах Адельфи тӗлпулу тӑвӗ тесе шутланӑ, ҫавӑнпа та вӑл тӗрӗс каланӑ. Адельфи пӗтӗм плана пӗлет. Василис виҫӗ полковник ҫинчен тавлашса Адельфие шаннӑ. Адельфия ӑна тӗлпулу вӑхӑчӗ тата вырӑнӗ ҫинчен пӗлтернӗ. Мотоцикл, Платарча тата Главаньсем Манпа Мотоцикл резиденцийӗнче тӗл пулма калаҫса татӑлнӑ ӗнтӗ. Унӑн хуларан ҫурҫӗрелле, чылай аякри районта, хула тулашӗнчи имени пур. Адельфи те унта пулать ".
  
  
  "Хӑҫан?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Паян ниепле те вӑхӑт ҫук", - терӗ Минуркос. "Пурӗ те темиҫе сехет хушшинче ҫеҫ".
  
  
  "Полковниксене мӗнле вӗлерӗҫ-ха вӗсем?"- кӑсӑклантӑм эпӗ.
  
  
  Минурк курпунне кӑларчӗ. "Василис пӗлменнине пӗлсен, Адельфия ун ҫинчен каламан пулӗччӗ. Пирӗн кашни ҫулах кӗтмелле пулать пулас".
  
  
  "Ку питех те хӑрушӑ пулма пултарать", - терӗм эпӗ, Унӑн алли ҫинчи сехет ҫине пӑхса. "Эрик, такси чӗнӗр. Эпир, Мотоцикл патне. Мистер Минуркос, кунтах, отельте юлӑр, ют куҫсенчен аяккарах тӑрӑр. Сире кам та пулин пӗлсен, пирӗн проблемӑсем пур".
  
  
  "Питӗ аван, мистер Картер".
  
  
  Эрик такси чӗннӗ вӑхӑтра унӑн курткине хывса люгер кобурине, унтан сылтӑм хулпуҫҫи ҫинчи билетне ҫакрӗ. Минуркос ним чӗнмесӗр салхуллӑн пӑхса тӑчӗ. Ӑна, кобура тавра Люгер туртса кӑларса, затворне каялла шутарса лартрӗ, патрона патрона хуллен кӑна патрон ӑшне кӗртсе лартрӗ, унтан каллех пистолетне пуҫтарчӗ.
  
  
  Эрик телефонпа калаҫать. "Пирӗн такси тепӗр пилӗк минутран урамра пулать".
  
  
  "Апла пулсан кайрӑмӑр", - терӗм эпӗ. "пирӗн тӗлпулу пулмалла".
  
  
  Саккӑрмӗш сыпӑк.
  
  
  "Ӑнланатӑп тесе шутламастӑп", - тенӗ анатоль Мотоцикл полковник, пире хӑйӗн пысӑк ҫурчӗн вестибюльӗнче йышӑннӑ хыҫҫӑн. "Адельфия ку тӗлпулу канасси пулать, генерал".
  
  
  Ҫул ҫинче эпир кризот генерала суйласа илтӗмӗр, мӗншӗн тесен Эпир Эрикпе иксӗмӗр кӑна кайсан, Мотоцикл пире йышӑнас ҫуккине эпӗ пӗлеттӗм. Мотоцикл, пӗр аллӑ ҫулалла ҫитнӗ типшӗм арҫын, хака тӗслӗ униформӑпа тӑрать, ман ҫине шанмасӑртарах пӑхать.
  
  
  "Ыттисем тавра кам та пулин пулать-и кунта, полковник?- ыйтрӗ Кризот.
  
  
  "Вӗсем ҫитес вӑхӑтра кӗтеҫҫӗ".
  
  
  "Аван. Кӑштах вӑхӑт парӑр пире", - терӗ Кризот.
  
  
  Мотоцикл, хирӗҫ каласса кӗтсе, ним чӗнмесӗр пирӗн ҫине пӑхать. Ҫак ҫар званийӗ генералӑннинчен аяларах пулнӑ пулин те, ҫав вӑхӑтра Вӑл Грецире чи паллӑ ҫын пулнӑ. 1967 ҫулхи переворот пулса иртнӗ хыҫҫӑн ӑна ертсе пыракан ҫынсем аслӑ офицерсене юриех хунта патне яман, мӗншӗн тесен генералсем привилегиленӗ аслӑ класпа ҫыхӑннӑ.
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл юлашкинчен. "Кабинета кӗрӗр, тархасшӑн".
  
  
  Тепӗр самантран эпир тӑватсӑмӑр та самаях тӗттӗм кабинет варринче тӑратпӑр. Тарҫӑ чӳрече каррине вӗҫертрӗ те, пӳлӗмре ҫутӑрах пулса тӑчӗ. Мотоцикл пире ӗҫме сӗнчӗ, анчах эпир килӗшмерӗмӗр.
  
  
  "Полковник, эсир ҫав икӗ ҫынна тӗл пуличчен сирӗн ҫурта ухтарма, кунта тӗл пуличчен юлма ирӗк парасчӗ", - терӗ Кризот.
  
  
  "Мӗншӗн?"- ыйтрӗ Мотоцикл. "Мӗнле килӗшӳсӗр ыйту".
  
  
  "Итлӗр-ха мана. Ку тӗлпулу-капкӑн", - терӗ генерал. "Пирӗн каярахпа, вӑхӑт ҫитсен, нумайӑшне ӑнлантарса памалла пулать, Анчах Никтор Минуркос сирӗн ҫине нумай пулмасть тапӑннӑ ҫын мар. Адриан Ставрос ятлӑ ҫын пур, Вӑл Никор ячӗпе пытанса пурӑнать, хунтӑна хирӗҫ юнлӑ переворот тума шутлать. Эсир, Платархӑпа Главаньсене, кунта, сирӗн ҫуртра, паян ниепле те хӑҫан та пулин вӗлермелле ".
  
  
  Мотоцикл пичӗ хытӑ та тӳрӗ йӗрсем пулса тӑнӑ. "Эпӗ ҫапла шутлатӑп."- терӗ вӑл.
  
  
  "Адельфи тӗрӗс - тӗкелех тармалла тесе шутлатӑп эпӗ", - хушса хучӗ генерал. "Паллах, кунта никтор пулмасть, мӗншӗн тесен вӑл ун ҫине пачах та пӑхмасть".
  
  
  Мотоцикл нумайччен чӳречерен пӑхса тӑчӗ. Вӑл каллех пирӗн еннелле ҫаврӑнчӗ те: "ку арҫынпа хӗр-и?»
  
  
  "Вӗсем кунта пулӑшма килнӗ", - терӗ Кризот.
  
  
  "Мана вӗлерме эсир виҫҫӗн килменнине ӑҫтан пӗлес-ха манӑн?- лӑпкӑн ыйтрӗ Мотоцикл.
  
  
  Кризот пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ.
  
  
  "Полковник, - терӗм эпӗ шӑппӑн, - сире вӗлерме килнӗ пулсан, эсир вилнӗ пулӑттӑр".
  
  
  Унӑн куҫӗсем ман ҫине тарӑннӑн пӑхаҫҫӗ. "Аван. Эсир килте тӗрӗслеме пултаратӑр. Анчах эпӗ шансах тӑратӑп: отель ман таврари пур ҫуртсенче те е манӑн туссене сиен кӳрекен никам та ҫук".
  
  
  "Подвал пур-и, полковник?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫапла".
  
  
  "Эпир унтан пуҫлатпӑр", - терӗ ӑна Эрик. "Эсир генерал та халлӗхе калаҫма пултаратӑр, полковник. Ih киличчен пирӗн мӗн чухлӗ вӑхӑт?»
  
  
  "Эпӗ вунпилӗк минут та пулин каланӑ пулӑттӑм".
  
  
  "Ку ҫителӗклӗ пулмалла". Ӑна эрик еннелле ҫавӑрчӗ.
  
  
  "Атьӑр пуҫлар."
  
  
  Эпир пысӑк подвала хӑвӑрт ухтартӑмӑр та, пире бомбӑсем, взрывчаткӑсем тупаймарӑмӑр. Эпир ҫуртӑн ытти пайне пӑхса тухрӑмӑр, юлашкинчен тӗлпулу пулмалли кабинет. Эпир тӗпчеве тӗплӗн ухтартӑмӑр. Нимӗнле ята та тупаймарӑмӑр пулин те, электронлӑ икӗ жучка тупрӑмӑр.
  
  
  "Ӗненмелле мар", - тенӗ мотоцикл полковник,унӑн пӗр хатӗрӗ. "Эпӗ ӑна хӑҫан тума май пуррине пӗлместӗп".
  
  
  "Ку ҫынсем - профессионалсем", - терӗм эпӗ. "халӗ ӗнтӗ сирӗн мана ӗненес пулать".
  
  
  "Мӗнех вара, вӑхӑт", - терӗ Эрик. "Вӗсем уйрӑм килеҫҫӗ-и?"
  
  
  "Комитет штаб-хваттерӗнче паян ирхине пулнӑ пирки вӗсем пӗрле килме пултараҫҫӗ, - терӗ Мотоцикл.
  
  
  - Адельфия та ыттисемпе пӗрле пулма пултарнӑ, анчах вӗсем ӑна ҫав тери юратман. Тепӗр тесен, ку килӗшме хӑтланни пулать ".
  
  
  Полковник шухӑшлани тӗрӗсех пулнӑ. Тепӗр вунӑ минутран пысӑк хура лимузин пырса ҫитрӗ, виҫӗ полковникӗ те nen тӑхӑннӑ. Платарчӑпа Пуҫлӑхсем ватӑрах арҫынсем, Кӑвакарнӑ ҫӳҫлӗ Пуҫсем. Адельфи хӗрӗхе яхӑн, мӑнтӑр та мӑнтӑр арҫын пулнӑ, унӑн форми ӑна виҫӗ хут пӗчӗкрех пек туйӑннӑ. Вӑл пур еннелле те кӑмӑллӑн кулкаласа, килӗшӳпе килӗшӳ ҫинчен хыттӑн калаҫрӗ, вестибюльте унӑн сылтӑм алли ҫине алӑ ҫыххисем тӑхӑнсан, вӑл питӗ тӗлӗнчӗ.
  
  
  Ҫакӑн пек хӑтланни ҫиҫӗм пек улшӑнчӗ. Кулли ҫухалчӗ, тӗксӗм куҫӗсенче пӑр пек ҫирӗплӗх палӑрчӗ. "Мӗн тӑватӑн эсӗ?"кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  Мотоциклпа Кризот нимӗн те чӗнмерӗҫ. Ӑна адельфие тӳрккессӗн ҫавӑрчӗ те эму аллисене ҫурӑм хыҫне хучӗ. Унӑн хаяр пичӗ часах хаярланса кайрӗ. "Мӗне пӗлтерет ку?"- хыттӑн ыйтрӗ вӑл, ман ҫинчен Мотоциклпа генерал ҫине пӑхса.
  
  
  "Мистер Картер калать, эсир паян ман пата пире вӗлерме килтӗр", - терӗ сиввӗн Мотоцикл.
  
  
  Тепӗр икӗ полковник тӗлӗнсе пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илчӗҫ. "Ку Тӗрӗс-и, Анатоль?"- Тесе Ыйтнӑ Главаньрен Мотоциклтан.
  
  
  "Ку абсурд!- кӑшкӑрса ячӗ Адельфия. "Кам вӑл ҫын?"Мотоцикл ответлеме пултариччен Адельфия грек чӗлхин ҫил-тӑвӑлне чаракан, сӑмахсене наркӑмӑш пек сурса тата пӗрмаях ман еннелле пуҫне пӑрса тӑвакан формальнӑй йӑлапа улшӑнчӗ. Эпӗ ҫак япалан пысӑк пайне ӑнланса илеймерӗм.
  
  
  "Курӑпӑр, полковник", - терӗ Юлашкинчен Мотоцикл.
  
  
  Ӑна адельфие аллинчен хыттӑн ярса тытрӗ. "Эсир тепӗр кӗске вӑхӑта кабинетра ирттерме пултаратӑр, - терӗм эпӗ,-эпир темӗнле сюрпризсем ирттерсе ярсан". Ӑна, Мотоцикл ҫине пӑхса илчӗ. "Сирӗн тавра Ыттисем, Эрикӑсӑр пуҫне, пӳлӗмре холл урлӑ юлӑр, ӑна урӑх илтмесӗр юлӑр".
  
  
  "Питӗ аван, - терӗ Мотоцикл.
  
  
  Полковниксемпе генерал кризот залӑн тепӗр енче кабинетран гостинӑя кӗчӗҫ, Эпир Эрикпе Адельфин хулӑн ҫӑварне скотчпа ҫыпӑҫтарса пукан ҫумне ҫыхса лартрӑмӑр. Ӑна пӗҫҫи ҫинчен револьвер илчӗ те пиҫиххи хушшине чиксе лартрӗ. Эпир Эрикпе иксӗмӗр холла таврӑнтӑмӑр, Адельфия пире пленка пирки кӳрентересшӗн мӑкӑртатрӗ.
  
  
  "Халӗ эпир кӗтетпӗр-и?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. Унӑн хӗрлӗ ҫӳҫне хыҫалалла тураса янӑ, ҫавӑнпа вӑл хӑйӗн шӑлавар костюмӗпе питех те ҫывӑрнӑ пек курӑнать. Вӑл сумка тавра "бельги пистолетне 25 калибрлӑ" кӑларчӗ те боеприпассене тӗрӗслерӗ.
  
  
  "Ҫапла, эпир кӗтетпӗр", - терӗм эпӗ ӑна, уҫӑ алӑк патне пырса, ломбардири ҫӳллӗ тирексем лартса тухнӑ вӑрӑм ҫул ҫине пӑхрӑм. Ҫак вырӑнпа иртекен пӗртен-пӗр ҫул пӗр мильӑна яхӑн юлчӗ. Вӗлермелли тӗп вырӑн. Штопора Ставросӑн пӑсӑк пӗлтерӗшне шухӑшласа кӑларнинче пулнӑ-и? Ӑна адельфирен ыйтса пӗлме шутланӑ, анчах вӑхӑт сахал пулнӑ, Ҫавӑнпа Та Вӑл Ставросран ытла хӑранӑ. Ку унӑн пичӗ ҫинче палӑрчӗ.
  
  
  Эрик ман пата хыҫалтан пычӗ те пӗтӗм кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнчӗ. "Пирӗн иксӗмӗрӗн вӑхӑт ҫав тери сахал, Ник".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн пушӑ алли, револьверсӗрри, мана хулпуҫҫипе алӑран ачашларӗ. "Ҫакӑ пӗтсен, Эпир Афинӑсене пытанатпӑр, апатланатпӑр, ҫывӑратпӑр, юратупа аппаланатпӑр".
  
  
  "Пирӗн боссем ҫакна хакланӑ пулӗччӗҫ тесе шутламастӑп эпӗ", - кулса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Вӗсем тамӑка кайма пултараҫҫӗ. Вӗсем пире темиҫе кун пама пултараҫҫӗ", - терӗ вӑл тарӑхса.
  
  
  Вӑл ун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпир вӑхӑт тупатпӑр", - шантарчӗ ӑна салли. "Эпӗ лайӑх пӗчӗк отель ӑҫтине пӗлетӗп...»
  
  
  Машина двигателӗ сассине илтсен, вӑл кун еннелле ҫаврӑнчӗ. Подъезд ҫулӗн инҫетри вӗҫӗнче, вӑл курӑнми пуличченех, хура йӗнер ҫывхарса пынӑ. Ҫӳлтен унӑн полици хунарӗ пулнӑ.
  
  
  "Ку полици!- терӗ Эрика.
  
  
  "Ҫапла", - килӗшрӗм эпӗ. "Мӗнле шутлатӑр Эсир, Ставрос участокри мастера хӑй майлӑ ҫавӑрнӑ-и?"
  
  
  "Ун валли пурӗ те темиҫе ҫын ҫеҫ кирлӗ", - шухӑшларӗ Эрик.
  
  
  "Уйрӑмах Ставрос хӑйпе пӗрле икӗ ҫын илсе кайсан", - тесе хушса хутӑм эпӗ. - Каяр."
  
  
  Эпир хунтӑпа генерал кӗтекен пӳлӗме васкарӑмӑр.
  
  
  "Тул енчен полици машини килет, - терӗ вӗсене хӑвӑрт. "Ку Ставрос гамбитне аса илтерет. Эсир пурте хӗҫпӑшалланнӑ-и?»
  
  
  Вӗсем Пурте Кризотсӑр пуҫне пулнӑ. Эму адельфи револьверне пачӗ. "Халӗ ӗнтӗ эсир, пысӑк дискуссие хутшӑннӑ пек, май килнӗ таран тирпейсӗртерех ларӑр. Хӑвӑрӑн пӑшалӑрсене хатӗр тытӑр. Эрик, ҫав кладовоя кай". Вӑл хӑвӑрт тухса кайрӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫак французсен алӑкӗсем хыҫӗнче чунтанах пулатӑп", - терӗ вӑл малалла. "Вӗсем пурте пӳлӗме кӗрсен, эпир ih илме тӑрӑшӑпӑр. Сирӗн тавра кам та пулин халех тухса каяс тесен, эсир хура шӑтӑк витӗр тухма пултаратӑр".
  
  
  Ӑна, чӗмсӗр офицерсем ҫине пӑхса илчӗ. Вӗсем хӑйсен вырӑнӗнчех юлчӗҫ.
  
  
  "Аван. Эпир перкелешӳрен хӑтӑлма тӑрӑшӑпӑр. Ӗненӗр мана".
  
  
  Ӑна французсен кунӗнчен, алӑк шатӑртатса уҫӑлнине илтсен, иртсе кайнӑ. Тарҫӑ полицие чарма хӑтланнӑ, анчах ӑна тӗртсе янӑ. Ӑна, адельфия ҫыхса лартнӑ кабинет алӑкне шалтлаттарса хупнине, ҫӑварне пылчӑкпа вараланнине, унтан каллех тарҫӑ сассине илтрӗ. Арҫынсем темиҫе ҫын пулнӑ пек, ку пысӑк пӗлтерӗшлӗ мар. Тепӗр самантран ӑна ih курма пултарнӑ, вӗсем гостинӑя ҫӗмӗрсе кӗнӗ. Ih-улттӑн - пиллӗкӗн формӑпа, пӗри штатски тумпа. Форма тӑхӑннӑ арҫынсен пурин те револьверсем пулнӑ.
  
  
  "Мӗне пӗлтерет ку?"терӗ полковник ура ҫине тӑрса, анчах пистолетне ҫурӑм хыҫне пытарса.
  
  
  Лешӗ, штатски тумтир тӑхӑннӑскер, мала тухрӗ, формине лейтенант нашивкисемпе ҫӗлетнӗ. Штатски тумланнӑ ҫын Ставросӑн сыхлавҫи пулнӑ, Ӑна пентхаусра курнӑ. Лейтенант Ставрос сутӑн илнӗ полицейски пулнӑ пулас. Ку чӑн-чӑн полици пулмалла. Ку вӑл пресса валли шухӑшласа кӑларнӑ, анчах тӗрӗс истори пулмалла.
  
  
  "Эпир сире кунта кӗтменччӗ, генерал, - терӗ лейтенант. Вӑл пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнчӗ, адельфире ыйтрӗ пулмалла. "Сире пурне те сутнӑшӑн арестленӗ. Эсир кунта коммунистла агентпа тӗл пулса тӗнчери бандитсемпе вӑрттӑн килӗшӳ тӑвасси ҫинчен калаҫса татӑлма килнине кӑтартса паракан япаласем пур пирӗн". Вӑл питӗ нервӑллӑ пек курӑнать.
  
  
  "Ку абсурд", - терӗ Мотоцикл.
  
  
  "Эсир пурте сутӑнчӑксем", - хыттӑн каларӗ лейтенант. "Эсир те ҫавӑн пеккисене вӗлернӗ пек вӗлеретӗр". Ӑна лейтенант револьверне туртса кӑларнине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Ставрос тӑрӑх пыракан арҫын хыттӑн кулса илчӗ. "Кунта та вӗлереҫҫӗ", - терӗ вӑл акӑлчанла. "Эсир арестлессине хирӗҫ тӑнӑ чухне".
  
  
  "Эпир арестленӗ чухне физикӑлла хирӗҫӳ пулман", - хирӗҫлерӗ михӗсене тухнӑ ҫамрӑк математикӑпа мотоцикл.
  
  
  "Ҫук-и?- тара тытнӑ Ҫын Ставросран. "Ну, ку полици докладне кӗрет. Кун ҫинчен ҫынсем радио тӑрӑх илтӗҫ".
  
  
  Лейтенант револьверне Мотоцикл ҫине тӗллерӗ. Тепӗр самантран полицейскисем пурте лейтенант сигналӗпе хӑйсен пистолетӗсене туртса кӑларнине тавҫӑрса илчӗҫ. Ставрос тӑрӑх килнӗ арҫын аллине куртка ӑшне чикрӗ те хӑйӗн ҫыннисем еннелле ҫаврӑнса тӑракан лейтенанта пуҫӗпе сулчӗ. Вӑл, вильгельмина лейтенант кӑкӑрӗнчен тӗллесе, сарлака алӑк хушӑкне хӑвӑрт кӗрсе кайрӗ.
  
  
  "Юрать, кунта уҫӑ юл".
  
  
  Лейтенант ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. Ставрос ҫынни хӑйӗн пистолетне илеймен-ха, форма тӑхӑннӑ икӗ полицейски кӑна аллисене кобурсем патнелле тӑсма пуҫларӗҫ. Пурте шӑпланчӗҫ, пурте ман ҫине пӑхрӗҫ.
  
  
  "Пӑрах пистолетна", - хушрӗ ӑна лейтенанта. "Эсӗ ҫав алла камзолӑран сыхланарах ил".
  
  
  Манӑн приказсене никам та пурнӑҫламан. Вӗсем мана мӗн илме тивесси ҫинчен шухӑшларӗҫ. Вӗсенчен сулахайра туалет алӑкӗ уҫӑлчӗ те, хӑйӗн бельги револьверне Ставрос арҫыннине тӗллесе, Эрика тухрӗ.
  
  
  "Эпӗ сана вӑл каланӑ пек тусан лайӑхрах пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗ вӑл сиввӗн.
  
  
  Ставрос пуҫкасаканпа полици лейтенанчӗ Эрик ҫине пӑхнӑ чух кӑмӑлсӑрланни, тарӑхни ӳссе пычӗ. Вӑл ih сӑн-пит ҫине нумайччен тинкерсе пӑхрӗ, ih шухӑш пулнине тавҫӑрса илме тӑрӑшрӗ. Унтан тамӑк пуҫланчӗ.
  
  
  Пистолетне антарас вырӑнне лейтенант ӑна ман кӑкӑртан тӗллерӗ те пӳрнине спусковой вӑлта ҫине пусрӗ. Вӑл ҫиҫӗм пек хӑвӑрт хускалнине курчӗ те урайне ӳкме пуҫларӗ. Ҫак пистолет пӑшал пек персе ячӗ те, вӑл ман сулахай алла вӗри те пӗҫертсе ыраттарнине туйрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, mimmo иртсе кайрӗ те франци кунӗн кантӑкне ҫӗмӗрчӗ. Лейтенант каллех персе ярсан, вӑл урайне ӳкрӗ те пукан ҫине йӑванса кайрӗ, куҫӗсене чарса пӑрахрӗ, манпа юнашар йывӑҫ урайне ҫурса пӑрахрӗ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрать. - "Ih вӗлерӗр!"Ih пурне те вӗлермелле!"
  
  
  Лейтенант хӑйӗн револьверне ман ҫине тӗлленӗ самантра Ставрос ҫынни ун хыҫҫӑн утрӗ те пистолетне туртса кӑларчӗ. Вӑл ҫап-ҫутӑ хура пистолет-автомат пулнӑ, вӑл эрик пуҫне тӗлленӗ. Эрик ӑна пӑшалпа печӗ, анчах вӑл кашни йӑх ҫине ӳксен тивертеймерӗ. Пӑшал сасси полицейскисен пӗҫҫине пырса тиврӗ. Урайне ӳксен, арҫын ыратнипе ҫухӑрса ячӗ.
  
  
  Тепӗр икӗ полицейски айлӑмалла пӗшкӗнчӗҫ. Аманнӑ тата тепӗр полицейски пысӑках мар сӗтел-пукан хыҫне пытанчӗҫ.
  
  
  Кризотпа килнӗ икӗ полковник ҫаплах хускалмарӗҫ-ха, Анчах Мотоцикл хӑйӗн револьверне туртса кӑларчӗ те лейтенанта персе ячӗ. Арҫын ӳкрӗ те лутра пукан ҫине пырса тӑрӑнчӗ, ӑна урайне ӳкерсен ҫурса пӑрахрӗ.
  
  
  Вӑл огневой позицие хӑпарать. Ставрос ҫынни Тин ҫеҫ Эрике персе янӑ. Вӑл тӗл тивертеймерӗ, мӗншӗн тесен вӑл, пӑшал сассинчен пӑрӑнса, ҫаплах тытӑнса тӑчӗ, мӗншӗн тесен вӑл хӑй те хӑвӑрт кукленсе ларчӗ.
  
  
  Пӗр вӑхӑтрах темиҫе пистолет персе тӑрать. Кризота полицейскисем тавра пӗр полицейскине вӗлернӗ, ӑна тата икӗ ҫынна персе пӑрахнӑ. Эрик ставрос тара тытнӑ ҫынна пӗр пытармасӑр доллар хума тӗл пенӗ.
  
  
  Лейтенант Иккӗмӗш Хут Мотоцикл ҫине атакӑлама хатӗрленнӗччӗ, анчах вӑл хускалнине асӑрхарӗ те кашни йӑхах хӑвӑрт ура ҫине тӑчӗ. "Эпӗ шталь туман пулӑттӑм".
  
  
  Ытти полицейскисем ҫапӑҫма килӗшмерӗҫ. Пӑшалӗсене пӑрахса, вӗсем аллисене пуҫ тӑрринелле ҫӗклерӗҫ. Лейтенант вӗсем ҫине пӑхса илчӗ, пистолетне антарчӗ те урайне пӑрахрӗ. Вӑл хускалман кӗлеткесем ҫине, унтан ман ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Ку йӗркесӗрлӗх", - хӑрӑлтатса кӑшкӑрчӗ вӑл. "Эсир полици законлӑ ӗҫне чӑрмантартӑр, хӑвӑрӑн тивӗҫӗрсене пурнӑҫланӑ чухне офицерсене вӗлертӗр. Ку сирӗн аллӑртан тухмасть...»
  
  
  Ӑна пистолетпа пуҫӗнчен ҫапса ураран ӳкерчӗ. Вӑл, йывӑррӑн сывласа, пуҫне тытса, урайӗнче выртать. "Санӑн питӗрӗнсе ларас пулать", - мӑкӑртатрӑм эпӗ.
  
  
  Полковниксемпе Кризота икӗ офицер ҫине поручниксем тӑхӑнтартрӗҫ. Эрик йывӑррӑн йынӑшса ячӗ. Унтан ыйтрӑм. - "Санпа пурте йӗркеллӗ-и?"
  
  
  "Ҫапла, Ник".
  
  
  "Эпӗ сире шаннӑшӑн савӑнатӑп, Мистер Картер, - терӗ Мотоцикл. "Эпир сан умӑнта парӑмра"
  
  
  "Тапӑнни те пӗтрӗ", - хушса хучӗ Главани.
  
  
  "Эпӗ полици комиссарӗпе ҫыхланӑп та кунта мӗн пулса иртни ҫинчен унпа нумайччен калаҫӑп", - терӗ Мотоцикл, аманнӑ лейтенант ҫине салхуллӑн пӑхса.
  
  
  "Эсир ҫакна тӑвиччен ҫирӗм тӑватӑ сехет малтан эпӗ отель пулнӑ пулӑттӑм, полковник", - терӗм эпӗ. "Осьминогӑн Тӗллевӗ халӗ те чӗрӗ-ха. Эпир Мисс Нитрпа Ставрос илме каятпӑр".
  
  
  Вӑл пӗр самант иккӗленсе тӑчӗ. "Юрать, мистер Картер. Ӑна ҫирӗм тӑватӑ сехет хушши чӗнместӗп. Анчах ун чухне ӑна, хӑйӗн ҫулне тумалла".
  
  
  "Тӳррипе каласан, - терӗм эпӗ. -Эпир ыранхи куна валли Ставрос тупаймасан, эсӗ ӑна ху мӗнле тӑвас тетӗн, ҫапла тума пултаратӑн".
  
  
  Мотоцикл мана алӑ пачӗ. "Ӑнӑҫлӑх."
  
  
  Ӑна аллинчен тытрӗ. "Пире ку кирлӗ!"
  
  
  Тӑххӑрмӗш сыпӑк.
  
  
  Эпир таврӑнсан Минуркос гостиница номерӗ тӑрӑх уткаласа ҫӳренине куртӑмӑр. Паллах ӗнтӗ, вӑл пире каялла таврӑнма нумай шанчӑк паман.
  
  
  "Полковник йӗркеллӗ-и?"- ыйтрӗ вӑл ҫӑмӑллӑн сывласа.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Василис Тата?"
  
  
  "Вӑл тӗрӗс - тӗкелех", - терӗ Эрик. "Пирӗн ӗҫ ӑнчӗ. Ку юнлӑ мунча пулма пултарать".
  
  
  "Мухтав Турра, - терӗ Минуркос.
  
  
  "Эпир генералсӑр ун пек тума пултарайман пулӑттӑмӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Василис хӑйне лайӑх кӑтартнӑшӑн эпӗ савӑнатӑп. Вӗлерекенсене арестленӗ-и?»
  
  
  "Ҫук. Эпир Ставрос патне ҫитме пултариччен ӑна котикасран ҫирӗм тӑватӑ сехет пама ыйтрӗ".
  
  
  Вӑл пӗр хушӑ чӗнмесӗр тӑчӗ. "Ҫак вӑрттӑнлӑхпа килӗшетӗп тесе шанмастӑп эпӗ. Анчах халлӗхе ӑна ҫак ӗҫе тума каятӑп. Ӑна та ҫирӗм тӑватӑ сехет хушши чӗнмесӗр усрӑп, мистер Картер".
  
  
  "Эпӗ ҫакна хаклатӑп, мистер Минуркос. Халӗ пирӗн ӗҫ пур. Пирӗн Ставрос патне каймалла".
  
  
  "Ҫак ыйтӑва хам тӗллӗн татса пама начар пулас", - терӗ Минуркос. "Ку полицие пулӑшу ыйтать, Мистер Картер. Ӑна шанма пултаракан хӑш-пӗр ҫынсене пӗлетӗп".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле-ха вӗсем, массӑллӑ ҫын вӗлерес тесе, Кам Килчӗ-Ха Мотоцикл полковник патне?"Ҫук, мистер Минуркос, манӑн ӑна илес шанчӑк пур. Полици ставроса ответ тыттарма пултарасса е явап тыттарасса эпӗ ӗненме пултараймастӑп. Манӑн правительство та пултараймасть. Мӗншӗн-ха манӑн Ставроса вӗлерме приказ пур, ҫав приказсем Нитр мисс хӑйӗн правительствинчен илнӗ приказсемпе килӗшеҫҫӗ ".
  
  
  "Анчах пентхауза ҫӗкленни хӑйне хӑй вӗлерни пулать", - тенӗ Минуркос.
  
  
  "Пулма пултарать", - терӗм эпӗ. " Анчах, тен, ҫук та пулӗ, эпӗ ку вырӑнта мӗн пӗлнине шута илсе. Эсир мӗн пӗлнине те".
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Хӑҫан кайнӑ пулӑттӑн эсӗ?"
  
  
  Ӑна, Гаврик ҫине пӑхса илчӗ. - "Ҫак каҫхине."Санпа пурте йӗркеллӗ-и?"
  
  
  "Мӗн калӑн, Пӗтӗмпех".
  
  
  "Сӑмахран, Халь Ставрос хӑй ҫыннинчен мӗншӗн хыпар илменнине ӑнланса илеймест. Ман шутпа, Ставрос пентхаусра кӗтсе тӑрӗ, мӗн те пулин ун пек пулса тухманнине ӗненӗ. Ҫавӑнпа вӑл унта паян каҫхине пулмалла".
  
  
  "Эсир хӑвӑр хӗҫпӑшаллӑ хурал ҫинчен каларӑр", - терӗ Минуркос. "Эсир коридора кӗмелли алӑк витӗр тухма пултараймастӑр".
  
  
  "Пулма пултарать. Анчах Пирӗн Эрикпе иксӗмӗрӗн пулӑшма виҫҫӗмӗш ҫын пулать. Эпир Мотоцикл ҫуртне кайиччен вӑл хӑйӗн начальствипе контактра пулнӑ. Афинӑри залра тепӗр агент урӑх заданипе пире пулӑшать".
  
  
  "Эсир виҫҫӗн ҫеҫ-и?"- ыйтрӗ Минуркос. "Вырӑнтах лексен те, ик-виҫ шанчӑк сире хирӗҫ пулма пултарать".
  
  
  "Мистер Картер вӑрӑм шанӑҫсене юратать", - терӗ Эрика йӑл кулса.
  
  
  Ревматизмла йӑл кулса илчӗ вӑл. "Кунсӑр пуҫне, манӑн тӑватӑ ҫынна кӗртмелли план пур".
  
  
  "Тӑваттӑн-и?- именчӗклӗн ыйтрӗ Минуркос. "Эсир мана шанатӑр пулсан, сирӗн шанӑҫӑр вырӑнсӑр. Ӑна тупӑпа мӗнле пемеллине те пӗлместӗп".
  
  
  "Эсӗ мар", - терӗм эпӗ. "кунта эсир самолет ҫинче ман асӑмра юлнӑ пӗр-пӗр япалана аса илтӗр. Сирӗн вилнӗ секретарӗн Салаки Мадупасӑн пиччӗшӗ пулнӑ, вӑл питӗ ун евӗрлӗ пулнӑ, терӗр эсир".
  
  
  "Ҫапла", - терӗ Минуркос. "Мӗскӗн, пиччӗшӗ вилнине те пӗлмест. Вӑл Салакӑпа питех курнӑҫман, анчах вӗсем пӗр-пӗринпе питӗ ҫывӑх пулнӑ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Салак евӗрлӗ-и вӑл?"
  
  
  "Нумайӑшне. Вӗсем хушшинче пурӗ те ҫулталӑк ҫеҫ уйрӑмлӑх пулнӑ. Хӑшпӗрисем: Салаки хӑйӗн пиччӗшӗнчен пӗр дюйм ҫӳллӗш, темиҫе дюйм йывӑртарах Пулнисӗр пуҫне, йӗкӗреш пек курӑнаҫҫӗ, теҫҫӗ.
  
  
  "Эпир ӑна тӳрлетме пултаратпӑр", - терӗ вӑл хӑйне Хӑй, Эрикпе Минуркоса каланӑ пек мар. "Ку каччӑ Афинӑра пурӑнать-и?"
  
  
  Минурк ман ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ. "Хула тулашӗнчи пӗчӗк ялта".
  
  
  "Эму патне шӑнкӑртаттар та Салак ҫинчен каласа пар", - терӗм эпӗ."Апла пулсан, ыйт-ха унран, вӑл хӑйӗн пиччӗшӗ вилнӗшӗн тавӑрма пулӑшасшӑн мар-и?"
  
  
  Эрик ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫук, эсӗ асра тытатӑн ..."
  
  
  "Самозванец Ставрос шухӑшласа кӑларма пултарать пулсан, ӑна эпир те тума пултаратпӑр", - терӗм эпӗ. "Янис Цанни - вилнӗ ҫын ҫинчен калаҫма пултаракан пӗртен-пӗр Ҫын мар".
  
  
  "Мадупасӑн Виҫҫӗмӗш Салаки?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  "Чӑнах та. Тен, вӑл ҫеҫ пире пентхауса илсе кайма пултарать". Вӑл Минуркос еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эсӗ эму патне шӑнкӑртаттаратӑн-и?"
  
  
  Минурк пӗр самантлӑха кӑна иккӗленсе тӑчӗ: "Паллах. Ӑна та кунта илсе килетӗп".
  
  
  Икӗ сехет иртсен, шӑп тӗттӗм пулнӑ вӑхӑтра, Серджи Мадупас гостиница номерне ҫитнӗ. Вӑл йӑваш та хӑюсӑр ҫын пек туйӑннӑ, анчах ҫиелтен математикӑпа, хӑйӗн пиччӗшӗ вилнӗшӗн ответлӑ математикӑпа тавӑрма пулӑшас шухӑш пытанса тӑнӑ. Эму ҫӳллӗ кӗлеллӗ балет тапочкипе ҫемҫе аҫлӑк пачӗ те хӑвӑрт сӑрларӗ. Пурте пӗтсен, вӑл хӑйне пентхаусра курнӑ ултавҫӑ пекех курӑннӑ. Тепӗр тесен, Вӑл Ултавҫӑ пулнӑ, Сердиу ӑна Пирӗн схемӑра, чӑнах та, хӑйӗн пиччӗшӗ мар, ултавҫӑ пулнӑ.
  
  
  Унӑн отелӗ пентхаусри ҫынсем цанни валли, суя Мадуп валли Серджиу илччӗр.
  
  
  Ӑна унпа пӗтерсен, вӑл каялла чакрӗ те, эпир пурте тимлӗн пӑхса илтӗмӗр. "Мӗн шухӑшлатӑр эсир?"- ыйтрӗ Унран Минуркос.
  
  
  "Вӑл Салак евӗрлӗ - Апла Пулсан, Цанни пек те", - терӗ Минуркос.
  
  
  Хамӑр ултавҫӑ, - иккӗленерех кулса илчӗ ман ҫине. "Эсир лайӑх ӗҫлерӗр, Мистер Картер", - терӗ вӑл. Ку сасӑ Цанни сасси пекех, акӑлчан сасси те ҫавнашкалах.
  
  
  "Эпир пултаратпӑр пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗ Эрика.
  
  
  * * *
  
  
  Тепӗр сехетрен Эпир Аполлон ҫурчӗ патне ҫитрӗмӗр. Афинӑсенче кӑнтӑрлахи апат вӑхӑчӗ, хула урамӗсенче машинӑсем ҫукпа пӗрех. Вестибюльпе пентхаусри инҫетри ҫутӑсене шутламасан, пӳртре те тӗттӗм пулнӑ. Эпир хура йӗнер ҫинче пӗр вунӑ минут лартӑмӑр, унтан пӳрт кӗтессинчен ҫӳллӗ арҫын тухрӗ. Вӑл машина патне уҫҫӑнах пычӗ те малти ларкӑч ҫине манпа юнашар ларчӗ. Эрикпе Серджи хыҫалта лараҫҫӗ. Минуркос отеле юлчӗ.
  
  
  "Салам, Картер", - терӗ ҫӳллӗ арҫын. Вӑл ытти икӗ ҫын ҫине пӑхса илчӗ те эрик ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗн те пулин пулса иртет-и?"
  
  
  "Ун пекки нимӗн те ҫук. Вӑл килсен, вӗсемпе пӗрле хорька та ҫукчӗ". ВӐЛ МАНӐН АX-мӗш класри юлташ Билл Спенсер пулчӗ. Вӑл агентствӑра ҫӗнӗ ҫын пулнӑ, унран маларах та, унпа нумайлӑха ҫеҫ тӗл пулнӑ. Анчах Ястребка мана хамӑр кӗске калаҫу вӑхӑтӗнче Спенсер лайӑх ҫын пулни ҫинчен телефонпа шантарчӗ. Манӑн инструкцисем тӑрӑх, вӑл пентхауса ятарласа тунӑ лифтпа виҫӗ сехете яхӑн кӗленчерен тунӑ фасад витӗр сӑнанӑ.
  
  
  Ӑна Эрикпа Тата Сержипе паллаштарчӗ. "Эпир служба алӑкӗ витӗр вестибюле кӗретпӗр, - терӗм эпӗ, - ку ҫӑраҫҫипе. Чӗремӗр малтан пырать, эпир хамӑра хамӑр ҫак вырӑн пирӗн пек тыткалатпӑр. Эпир ҫӳле хӑпарсан, эпир ӑна малтан кӑтартнӑ пек тӑвӑпӑр. ыйтусем?"
  
  
  Тӗттӗм машинӑра шухӑша кайнӑ пек шӑп пулса тӑчӗ. "Юрать, - терӗм эпӗ. - Атя, пӗтерер ку ӗҫе".
  
  
  Эпир тӑватсӑмӑр та хура йӗнер тавра тухрӑмӑр та ҫурт фасачӗ патнелле утрӑмӑр. Тӗп алӑкӑн сулахай енче кӗленче алӑка питӗрнӗ. Сердиу эму Минуркос панӑ ҫӑраҫҫине питӗрсе илчӗ, тутӑхман хурҫӑна ҫӑрапа питӗрсе илчӗ те каялла ҫавӑрчӗ. Вестибюльте лифт патӗнчи хуралҫӑ пирӗн еннелле ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Серджиу чи малтан кӗчӗ, эпир ун хыҫҫӑн кайрӑмӑр. Вӑл шухӑша кайрӗ: ставрос кӗтмен ҫӗртен тӑма пултаратпӑр-ши эпир? Вӑл, Мотоцикл полковник пӳртӗнче мӗн пулса иртнине илтессе кӗтсе, пентхаус тӑрӑх уткаласа ҫӳремелле. Вӑл унта хӑйӗн ҫыннисене тӗпчесе пӗлме яман пулӗ тесе шутланӑ. Кунсӑр пуҫне, вӑл Юлашки кун е икӗ кун хушшинче паракатӑна шӑнкӑртаттарма хӑтланчӗ пулӗ, анчах унта эпир хемӑпа ҫыхӑнма пултарайманнине пӗлчӗ. Джунглири пӗр-пӗр плантаципе ҫыхӑнма пултарайманни Ставроса: "тем апла мар",-тенӗ.
  
  
  Эпир лифт патӗнчи хуралҫӑ патне пытӑмӑр. Вӑл Ҫиленсе пӑхрӗ.
  
  
  "Ӑҫта пулнӑ эсӗ?"
  
  
  "Кусем пресса представителӗсем", - тенӗ Серджиу, хӑйӗн ҫӗнӗ рольне кӑтартса. "Вӗсем темиҫе сехет каярах ҫеҫ пулса иртнӗ хунта полковникӗсене хӑрушла асаплантарни ҫинчен илтнӗ. Полици вӗсене трагеди ҫинчен пӗлтернӗ. Вӗсем кӗске интервью ирттересшӗн, Ҫак хӑрушӑ событи ҫинчен Минуркос господин мӗн шухӑшланине пӗлесшӗн, вара эпӗ ih ҫӳлте калаҫса пӑхӑп ".
  
  
  Ӑна хьюго хӑйӗн сылтӑм хулпуҫҫийӗ ҫинче туйса илчӗ те, унпа усӑ курма тивӗ-ши, тесе шухӑшларӗ. Охранник пӗр вӑхӑт дежурствӑра тӑнӑ пулсан, вӑл цаннисем ҫурт тавра тухманнине пӗлнӗ пулӗччӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗ вӑл. "Эпӗ сирӗнпе лифтра пыратӑп".
  
  
  Лифт ҫӳлте, пентхаусра. Вӑл шӑнкӑртаттарчӗ те, вӑл ерипен анма пуҫларӗ. Вӑл пӗрремӗш этажа ҫитиччен пӗр ӗмӗр иртнӗ пек туйӑнчӗ, анчах юлашкинчен кун уҫӑлса кайрӗ. Ӗлӗк мана ҫӳлелле те, аялалла та турттарнӑ лифтерах дежурствӑра тӑратчӗ. Лифтер Сержи ҫине пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра эпир борт ҫине хӑпартӑмӑр. Кун хыҫҫӑн кун хупӑнчӗ, анчах оператор пире ҫӗклес тесе кнопкӑна пусмарӗ.
  
  
  "Эсир ҫурт тавра тухнине пӗлмен эпӗ", - терӗ вӑл Ҫиленсе, пирӗн ҫине сыхланса пӑхса.
  
  
  "Ну, халӗ эсӗ пӗлетӗн ӗнтӗ", - ҫиленсе ответлерӗ Сердиу. "Эпӗ ҫав хаҫатҫӑсемпе тӗл пулма тухса кайрӑм. Илсе кайӑр пире ҫӳле. Ӑна интервью паратӑп".
  
  
  Арҫын Серджиу пит-куҫне тимлӗн сӑнаса пӑхрӗ. "Малтан ӑна ҫӳле телефонпа пӗлтерӗп", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ку кирлех те мар!"- терӗ Серджиу.
  
  
  Анчах оператор машина айккинчи ҫыхӑну пульчӗ патне пычӗ. Ӑна, спенсера пуҫ тайса, вӑл ҫулама пуҫларӗ. Вӑл хӑйӗн "Смичӗпе Вессонне" 38 туртса кӑларнӑ, тепӗр арҫын хусканӑва асӑрханӑ. Тӑнлавӗ патӗнче пистолет сахал пулнине курас тесе, вӑл шӑпах вӑхӑтра ҫаврӑнчӗ. Вӑл ахлатса ячӗ те урайне шуса анчӗ.
  
  
  Эрик управлени пульчӗ патне пычӗ. "Ҫакна ху ҫине ил", - терӗм эпӗ.
  
  
  Коттеджа кайнӑ чух лифтерӑн ҫемҫелнӗ кӗлеткине лифт кӗтессине вырнаҫтартӑмӑр, унтан тӑваттӑн тухсан тӳрех курӑнмастчӗ. Тепӗр самантран пентхаус коридорӗнче кун уҫӑлчӗ.
  
  
  Эпӗ шутланӑ тӑрӑх, тата икӗ арҫын дежурствӑра тӑнӑ. Вӗсенчен пӗри сарӑ ҫӳҫлӗ бандит пулнӑ, ӑна вӑл маларах тӗл пулнӑ. Кусем-боевиксем, ҫавӑнпа вӑл вӗсемпе вӑйӑ вылясшӑн мар. Сарӑ ҫӳҫли пентхауса кӗмелли пукан хыҫӗнчен тӑчӗ, тепри ларма юлчӗ.
  
  
  Иккӗшӗ те серж ҫине мӗлке курнӑ пек пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ..."- кӑшкӑрса ячӗ сарӑ ҫӳҫли. "Мӗн пулса иртет кунта?"
  
  
  Серджие сарӑ хӗрарӑм асӑрхарӗ, Спенсер сӗтел хушшинче ларакан хура ҫӳҫлӗ ҫын патне пычӗ. Арҫын майӗпен Спенсер патне хӑпарчӗ.
  
  
  "Эпӗ ҫав ҫынсемпе интервьюта кайма ирӗк патӑм", - терӗ Серджиу.
  
  
  "Пентхауспа мӗнле тухрӑн?"- ыйтрӗ сарӑ ҫын.
  
  
  Ӑна, сердиу ответленӗ вӑхӑтра, ун патне пычӗ. Спенсер тӗттӗм ҫынпа юнашар тӑнӑ. Эрика пире иксӗмӗре те сумка хыҫне пытарнӑ бельги револьверӗпе хупларӗ.
  
  
  "Эпӗ тухса кайнине астумастӑн-им эсӗ?- тарӑхса ыйтрӗ Серджиу. "Ку пӗр сехет каярах пулчӗ. Каларӑм-ҫке сире, терӗм...»
  
  
  Тепӗр хут ӑнлантарса пама та кирлӗ пулман. Хьюго ман алтупанӗ ҫине сасӑсӑр шуса анчӗ. Ӑна сарӑ ҫӳҫлӗ хӗрарӑм сулахай аллипе ярса тытрӗ те, равновеси ҫухатсан, хӑй патнелле туртрӗ. Ӑна часах ҫӗҫӗпе карланки тӑрӑх сӑтӑрса илчӗҫ. Сержӑн кӗпипе куртки ҫине юн сирпӗнчӗ.
  
  
  Тӗттӗм ҫын пистолетне илнӗ, Анчах Спенсер ӑна хатӗр пулнӑ. Вӑл кӗсйинчен илемсӗр пӑвӑнчӑк туртса кӑларчӗ те ӑна бандит пуҫӗ ҫине хӑвӑрт тӑхӑнтарчӗ, унтан икӗ йывӑҫ аврипе хӗресленӗ пралукран хытӑ туртрӗ. Ҫыннӑн алли пистолет патне ҫитеймерӗ. Куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ, пралук ӳт-пӗвӗпе артерине шӑмӑ таранах шӑтарса тухсан, ҫӑварӗ уҫӑлчӗ. Пирӗн ура айӗнчи хулӑн кавир ҫине юн тата ытларах сирпӗнчӗ, бандит пӗр самантлӑха Спенсер ярса тытнипе чалӑшса илчӗ, унӑн урисем сывлӑшра чӗтреме пуҫларӗҫ. Унтан вӑл урайӗнчи юлташӗ ҫумне хутшӑнчӗ.
  
  
  Эрик револьверӗн спусковой ҫекӗлӗ ҫинчи тыткӑчне пушатрӗ. Гюго ҫивӗчӗшӗпе сарӑ хӗрарӑм куртки ҫумне шӑлнӑ хушӑра сердиу шурса кайнӑ сӑнлӑ ҫын виллисем ҫине пӑхса тӑчӗ. Спенсер, ҫын мӑйне пӑвса лартнӑ пӑвӑнчӑкран пӑрӑнса, пуҫне сулчӗ те пентхаус кунӗ еннелле утрӗ. Ӑна Хьюго аллине тытнӑ, Спенсер мана маларах асӑннӑ ятарлӑ пистолетне туртса кӑларнӑ. Ҫакӑ компани, Special Effects and Editing - дротиксемпе перекен пневматика пистолетне парать. Дротиксене Колумби индеецӗсенчен AX-мӗш хут кивҫен илнӗ наркӑмӑшпа тултарнӑ.
  
  
  Сердиу тӑна кӗчӗ. Вӑл кун патне пычӗ, эму Минуркос панӑ тепӗр ҫӑраҫҫине лартрӗ те йывӑр алӑка уҫрӗ. Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ те, эпӗ пуҫа султӑм. Вӑл алӑка шӑппӑн тӗкрӗ те аяккалла чакрӗ, мӗншӗн тесен пентхауса кӗме пултараймарӗ. Вӑл атака тапхӑрӗнче пулӑшма хатӗр пулман.
  
  
  Эпир виҫсӗмӗр те алӑк хушӑкне хӑвӑрт кӗтӗмӗр, веер пек саланса, Эрик хӑй умӗнче револьвер тытса тӑрать, пеме хатӗр, анчах вӑл запасри пистолет кӑна. Ставроса хӑйне тупиччен Ӑна Ставрос ҫыннисене асӑрхаттарнинчен ытла отель те асӑрхаттарман.
  
  
  Ставрос пысӑк гостинӑйра, алӑк патӗнче пулнӑ пулсан, питӗ лайӑх пулнӑ пулӗччӗ. Ҫаксене пурне те юхӑм питӗ хӑвӑрт илсе тухнӑ пулӗччӗ. Анчах ун вырӑнне эпир вӑрӑм ҫурӑмӗпе бахарев ҫине ларнӑ ҫирӗп Хаммера куртӑмӑр, вӑл аллине бренди стаканне тытнӑ. Ӑна, хӑй тӑнӑ вырӑнтан кобур чӗнӗсем куртӑм. Вӑл халӗ те хӗҫпӑшалланнӑ-ха-ҫак хӑрушӑ ҫын.
  
  
  Ҫывӑрмалли пӳлӗмӗн шалти коридорӗнче пурнӑҫ палли те ҫук, анчах лайӑх ҫутатнӑ офис сасси илтӗнет. Эпӗ Шӑпах Хаммер патне кайма хатӗрленнӗччӗ, сасартӑк икӗ арҫын офис тӑрӑх гостинӑя тухрӗҫ. Вӗсенчен пӗри хулпуҫҫи урлӑ автомат ҫакнӑ патвар боевик, тепри-суя Мадупа, Янис Цанни.
  
  
  Пире курсан, вӗсем чарӑнса Тӑчӗҫ, Иккӗшӗ Те Серж ҫине ҫутӑ куҫӗсемпе пӑхрӗҫ. Икӗ самозванец, пӗр-пӗрин ҫине пӑхса, самантлӑха чарӑнса тӑчӗҫ, Хаммер вӗсем еннелле ҫаврӑнчӗ те ih сӑн-пите курчӗ. тепӗр секундран цанна ҫинчи пуҫ касакансем пистолетсем патнелле туртӑнчӗҫ.
  
  
  Спенсер дротика тӗлленӗ те персе янӑ. Пӳлӗмре шалтлатни илтӗнчӗ, тепӗр самантран арҫын мӑйӗ тавра, адам панулмипе юнашар, металран тунӑ хура дротик вӗҫсе тухрӗ. Цанни хура объект ҫине хӑраса пӑхса илсен, янах шӑмми сасӑсӑр ӗҫлеме пуҫланӑ. Хаммер пӗрре кушак пек ҫаврӑнса пистолетне кӑларма тытӑнчӗ.
  
  
  Ҫак куҫсем малтан ман ҫине тинкерсе пӑхрӗҫ, эпӗ вара, унӑн алли кобурӑра пистолет тупсан, вӗсем юнанине куртӑм. Вӑл кирек мӗнле ӑру ҫине те ӳкрӗ, ҫав вӑхӑтрах, йӑллине аялтан туса, стилетне вӗҫертсе, аллине сулчӗ. Вӑл сывлӑша, аҫтахана тӗлӗнтернӗ пек, пӗр сас-чӗвсӗр касса Ҫуррӗ, Унӑн Хаммерне те, чӗрипе юнашар, кӑкӑртан касса татрӗ. Унӑн ҫивӗчӗшӗ хыттӑн шаклатса кӗчӗ те, ӳт-пӗвӗ алтупанӗ таранах анса ларчӗ.
  
  
  Хаммерӑн илемсӗр куҫӗсем, nen ҫине хӗвелтен хӳтӗлемен кӑвак куҫлӑх тӑхӑнман пирки, пӗр самантлӑха ман ҫине шӑтарас пек пӑхрӗҫ, эпӗ ӑна ҫав тери хӑвӑрт вӗлерме пултарнине ӗненмесӗр пӑхрӗҫ. Вӑл хӑйӗн кӗпи айӗнчен хӑмла ҫырли тӗслӗ сӑрхӑнакан стилет ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл ҫӗҫҫине туртса кӑларма хатӗрленнӗ пек тытрӗ, унтан пистолетне ман паталла ҫӗклерӗ. Анчах вӑл вилнӗ ӗнтӗ. Вӑл диван ҫине ӳпне ӳкрӗ, унӑн вӑрӑм ҫӳҫӗ ҫак ҫын аптраса ӳкнине пытарчӗ.
  
  
  Тепӗр боевик тин ҫеҫ урайӗнче турткаланма чарӑнчӗ. Цанни каялла офиса чупас тесе ҫавӑрӑннӑ, анчах пневматика пистолетӗнчен тепӗр дротикӗ ӑна ҫурӑмран ҫакланнӑ.
  
  
  Вӑл ӑна ярса тытма пикенчӗ, анчах ун патне ҫитеймерӗ, унтан офисри алӑк хушӑкӗнчен пуҫне чикрӗ те пӗр самантлӑха силленсе илчӗ, унтан ҫемҫелчӗ.
  
  
  Вӑл кун патне пынӑ та офисра урӑх никам та ҫуккине курнӑ. Вӑл каллех ыттисем еннелле ҫаврӑнчӗ. Ӑна, ҫывӑрмалли пӳлӗмелле тухакан коридор еннелле пуҫне сулса, Спенсер манран маларах иртсе кайрӗ. Эрик ман хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Эпир вырӑнӑн ытти пайне тӗпчерӗмӗр. Тата тепӗр хӑна пӳлӗмӗ, спальнӑсемпе кухньӑсем. Эпир кухньӑра эль-бутерброд выртакан хӗҫпӑшаллӑ преступнике тупрӑмӑр. Спенсер ӑна чи малтан тупнӑ. Ӑна, вӑл каллех пневматикӑллӑ пистолетпа персе янӑ самантра пырса кӗчӗ. Вӑл, Закон пекех, ҫын вӗлересси патне ҫав тери туртӑннӑ. Welby вӑрӑм револьверне туртса кӑларсан, арҫын ӑна аякран пырса ҫапнӑ.32. Темшӗн кӳреннипе вӑл ытла хӑвӑртах пемерӗ, ҫавӑнпа та ӑна пеме май килчӗ. Пистолет мӗкӗрсе пӳлӗмрен тухрӗ те Спенсера аяк пӗрчисем айне лекрӗ, ҫурӑмӗпе йынӑшса ячӗ. Ӑна пукан ярса тытрӗ те, револьверпе тӗлленӗ чух, питрен ҫапрӗ. Пукан ун ҫине пырса ҫапӑнчӗ те питне ҫапӑнчӗ. Пистолет маччана персе ячӗ те, арҫын, пӑшалне ҫухатса, ҫурӑмӗпе урайне ҫапӑнчӗ. Спенсер, стена ҫине мӑкӑртатса, каллех пневматика пистолетне тӗллерӗ.
  
  
  Хӗр ӑна кӑшкӑрса пӑрахрӗ. - "Чӑт, ҫӗвӗҫе ил!"
  
  
  "Мӗншӗн?- хӑйӑлтатса ыйтрӗ вӑл. "Тӗве тупрӗ мана".
  
  
  Вӑл каллех тӗллерӗ. Ӑна питрен чышкипе ҫапрӗ те, вӑл пуҫӗпе стена ҫумне ҫапӑнчӗ. Унтан ӑна пистолетпа касса пӑрахнӑ та, вӑл ӑна ҫухатнӑ. Вӑл кухньӑри кафель урайӗнче кӗмсӗртеттерсе илчӗ те, вӑл ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ.
  
  
  "Эпӗ каларӑм, тӑхта", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  Пирӗн куҫсем пӗр самантлӑха тӗл пулчӗҫ, унтан вӑл, аяк пӗрчисенчен тытса, ҫӗрелле пӑхрӗ. Ку вӑл ӳт-пӗвӗн ахаль суранӗ евӗрлӗччӗ, анчах халӗ ку мана питех пӑшӑрхантармарӗ. Вӑл ун патне пычӗ те стрелок умне чӗркуҫленсе ларчӗ. Унӑн куҫӗсем уҫӑ, ӳт-пӗвӗ ҫаплах наркӑмӑшпа кӗрешет. Вӑл сайра тӗл пулакан ҫынсенчен пӗри пулнӑ, вӗсен токсикӑри хими япалисене тивӗҫлӗ иммунитет пулнӑ, ҫавӑнпа та, туллиех мар пулин те, чӑхсене пӗр самантрах мар, вӑраххӑн вӗлерме хистенӗ. Ку ҫапла пулнӑшӑн вӑл савӑнчӗ. Тен, ӑна ответ илме пултаратӑп.
  
  
  Ҫак самантра кухньӑна Эрик кӗчӗ, ee револьвер персе ямарӗ-ха. "Вӑл кунта ҫук", - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑнӑҫсӑр ҫынна кӗпинчен ярса тытрӗ те силлесе илчӗ. "Ӑҫта Ставрос?- ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Арҫын ман ҫине пӑхса илчӗ. "Мӗнле ӗҫ сан?"Вӑл Ставрос американецсен фанатикӗсем тавра тата тепӗр ҫын пулнӑ, анчах унӑн ҫӳҫӗ Хаммерӑнни пек вӑрӑм пулман.
  
  
  Ӑна кобурӑран "люгер" туртса кӑларчӗ те бандитӑн сулахай янахӗ ҫумне пӑчӑртарӗ. "Эсӗ мана вӑл ӑҫтине калатӑн пулсан, эпӗ ӑна сӑнаса тӑрӑп, сана ҫӑлас тесе, врач патне ҫыру ҫырса ятӑр". Паллах, ку суя пулнӑ. "Эсӗ килӗшмесен, ӑна курок ҫине пусатӑп. Калаҫас".
  
  
  Вӑл мана куҫран пӑхрӗ те мӗн курнине хакларӗ. "Ҫӗвӗҫ, юрать, - терӗ вӑл хӑйӑлтатса. Кӳренӳ ун ҫине куҫрӗ. "Эсӗ мана чӑнах та ҫӑлатӑн пулсан".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  "Вӑл Миконоса кайрӗ".
  
  
  Вӑл Эрик ҫине пӑхса илчӗ. Миконос утравӗ ставрос пӑлхавҫӑсен элитлӑ корпусне йӗркеленӗ икӗ вырӑнта ларать. "Халӗ каласа пар ӗнтӗ", - терӗм эпӗ, Люгера пичӗ ҫумне пӑчӑртаса. "Вӑл полковниксем ҫинчен хыпар илнӗ-и?"
  
  
  Бандит кулса илчӗ, унтан унӑн пичӗ сасартӑк ыратса кайрӗ. "Цанни Килне Мотоцикаса шӑнкӑртаттарчӗ. Копсенчен пӗри ответлерӗ. Лейтенант та, ку ҫынсем те йӗркеллӗ, полковник вилӗ", - терӗ.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ?- тесе кӑшкӑрса янӑ Спенсер.
  
  
  Спенсер тӗлӗннӗ, анчах вӑл ҫук. Шӑнкӑрав шӑнкӑртатсан, Мотоцикл Полковник хӑвӑрт шухӑшласа илчӗ те пӗр полицейскине трубка пачӗ. Мотоцикл вӗсен аллинче, вӑл пентхауза суя пӗлтерӳ памасан, Ставрос унта хӑйӗн ҫыннисемпе каять. Мотоциклӑн пирӗнпе килӗшме вӑхӑт пулман, ҫавӑнпа та вӑл малалла кайнӑ та чи лайӑххине тунӑ. Ку вырӑнлӑ пулнӑ, анчах полицейскине панӑ ревматизм Ставроса пентхаусран эпир унта ҫитиччен пӑрахса кайма май парассине полковник пӗлмен.
  
  
  "Мӗншӗн Миконоса каймалла?"- йӳҫҫӗн ыйтрӗ унран вилекен стрелокран. "Ҫарсене ыйтса пӗлме-и?"
  
  
  Тата тепӗр йывӑрлӑх ҫавӑрса илчӗ ӑна. "Парӑр - ха мана врач", - ассӑн сывласа илчӗ вӑл.
  
  
  "Малтан калаҫӑпӑр".
  
  
  Вӑл шӑппӑн сӑмах хушрӗ. "Вӑл икӗ лагере те пухрӗ. Вӑл ҫарсене Афинӑна илсе килтересшӗн. Миконосо командующийӗ Минуркосран пӗлтерӳ иличчен хӑйӗн ҫарӗсене вырӑнтан хускатас мар тесе темӗн каланӑ. Ставрос ӑна питӗ ҫилленнӗ. Вӑл унта хӑй командовать тума вӗҫсе килнӗ".
  
  
  Вӑл ӳснӗ. Арҫын пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе чӗтренсе илчӗ. Унӑн пичӗ кӑвакарса кайнӑ.
  
  
  "Каяр кунтан", - хушрӑм эпӗ ӑна, Спенсер еннелле ҫаврӑнса. "Кунтах юл."
  
  
  Унӑн сассинче пысӑк тарӑху ҫук. "Эпӗ аманнӑ, Картер".
  
  
  Ольга ӑна пӑхса ҫаврӑнчӗ. Ку суран ҫеҫ пулнӑ, унта пурнӑҫри чи кирли нимӗн те пулман. "Санпа пурте йӗркеллӗ пулӗ", - терӗм эпӗ. - ҫак ҫыхха Ҫыхӑр та хоука кунтан шӑнкӑртаттарӑр. Эму юлашки ӗҫсем ҫинчен каласа парӑр. Минуркосран сирӗн суранӑр пирки тӑрӑшакан врача чӗнме ыйтатӑп. Ыйтусем пур-и?»
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл. "Мӗншӗн-ха Эсӗ ӑна Миконосӑпа пӗрле пуласшӑн мар?»
  
  
  "Санӑн кӑштах сывалас пулать, Спенсер.
  
  
  АX-мӗш Ставрос ытла та пӗлтерӗшлӗ. "
  
  
  "Ҫакна Хоука калас-и?- йӳҫҫӗн ыйтрӗ вӑл. "Вӑл мана ҫак заданипе вӑхӑтлӑха ӗҫлеме сӗнчӗ".
  
  
  "Мӗн калас тетӗн, ҫавна пурне те кала". Ӑна, "люгера" кобурӑна пуҫтарса, кун еннелле ҫавӑрчӗ. "Пар, Эрика".
  
  
  "Мӗн кӗтетӗр эсир манран, эпӗ сиртен хыпар иличчен ҫеҫ тӑхтӑр-ха? - ыйтнӑ Спенсер.
  
  
  Вӑл чарӑнса тӑчӗ те пӗр самантлӑха ҫапла шухӑшларӗ: "Ыран ирхи апат вӑхӑтӗнче эсир тухса кайма пултаратӑр. Хаҫатсене ҫав истори ҫинчен каласа пама ытла кая пулать. Минуркос полицие шӑнкӑртаттартӑр та пурне те каласа патӑр. Мотоцикл полковника телефонпа пӗлтерӗр те Ҫав Минуркоса пулӑшма ыйтӑр. Ҫав вӑхӑт Тӗлне Ӑна Миконосо ҫинче тупатӑп, вӑл пур пулсан, Ставрос тупатӑп. Кунта Тата Мотоцикл ҫуртӗнче мӗн пулса иртни ҫинчен мӗнле те пулин хыпарсем илме уншӑн ытла ир пулать ".
  
  
  "Ҫилӗ пирки мӗн?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  "Эпир ӑна киле яратпӑр", - терӗм эпӗ. "Вӑл лайӑх ӗҫлерӗ, халӗ вӑл хӑйӗн ҫемйи патне таврӑнма пултарать".
  
  
  "Картер", - тенӗ Спенсер.
  
  
  "Ҫапла-и?"
  
  
  "Тепрехинче унран лайӑхрах пулатӑп".
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. "Юрать", - терӗм эпӗ. " Каяр, Эрик. Пирӗн хурчкана тытмалла".
  
  
  Вуннӑмӗш сыпӑк.
  
  
  Миконос гаванӗ ирхи хӗвел ҫуттинче тем пысӑкӑш сапфир пек выртать. Ку вӑл пӗтӗмпех тенӗ пекех пулӑҫсен пӗчӗк киммисемпе катерӗсем тата тинӗс стени ҫумӗнче якорь ҫинче тӑракан икӗ пысӑк та чӑнкӑ карапсемлӗ гавань пулнӑ. Карапсем Миконоса кӗмен. Пассажирсен, аллине багаж тытса, шанчӑксӑр трапсем тӑрӑх ih ҫыран хӗррине пӗчӗк ушкӑнсемпе илсе пыракан катер патне анма тивнӗ.
  
  
  Эпир Эрикпе иксӗмӗр ҫак кӗске мыскарасене тӳссе ирттермен. Утравӑн тепӗр вӗҫӗнчи ҫӗнӗ аэропорта эпир пӗр сехет каялла ҫеҫ ҫитрӗмӗр, лакӑм-тӗкӗмлӗ ҫулпа яла ҫитиччен автобуспа кайрӑмӑр. Халӗ вӑл ҫыран хӗрринчи кафере, парусинӑран тунӑ лупасайӗнче, тӳрӗ сарӑ пукан ҫине вырнаҫса ларнӑ та, нумай пулмасть сӑрланӑ пулӑҫсен киммине манран вунпилӗк ярдра ҫеҫ шыва илсе кайнине пӑхса ларать. Манран икӗ еннелле те ҫыран хӗрри пӑрӑнать - кафесемпе, магазинсемпе, пӗчӗк отельсемпе шуратнӑ ҫуртсем. Ӑна Пӗр сыпкӑм Nescafe, америкӑри кофе грексене хисеплесе, пӗр сыпкӑм ӗҫрӗ те, улӑм шлепкеллӗ старик, иҫӗм ҫырлипе чечек сутаканскер, mimmo иртсе пынине сӑнарӗ. Ҫак атмосферӑра эпӗ кунта ҫынна вӗлерме пулнине аса илме те йывӑр.
  
  
  Эрик манпа пӗрле пулмарӗ. Вӑл юр пек шурӑ ялавсен лабиринтӗнче, ҫыран хӗрринчен инҫех те мар, Икӗ ҫул каялла Миконосо ҫинче пулнӑ ватӑ хӗрарӑма тупас тесе ҫухалчӗ. Миконосо ҫинчен мӗнле те пулин информаци кирлӗ пулсан, эсир хӑвӑр килӗрсене пӳлӗмсем паракан хура ҫӳҫлӗ карчӑксемпе калаҫрӑр. Вӗсем пурне те пӗлеҫҫӗ. Эрик утрав ҫинчи ҫар лагерӗ ҫинчен пӗлме, ҫак лагерь командирӗ ӑҫта пурӑнма пултарнине пӗлме кайрӗ, Мӗншӗн тесен эпир Унта Ставрос тупатпӑр пулӗ.
  
  
  Эрик кафе умӗнчи чул ҫул ҫинче сулкаланса сарӑ шӑлавар тӑхӑннӑ, вӑрӑм хӗрлӗ ҫӳҫне сарӑ лентӑпа ҫыхнӑ вӑхӑтра эпӗ шӑпах "Несафе" каласа пӗтереттӗм. Эрик пек хитре хӗр ман тӗнчене мӗншӗн хутшӑннине эпӗ ҫаплах ӑнланса илейместӗп-ха. Эй, Виллӑпа та Вӑрӑм шурӑ яхтӑпа Тель-Авив тулашӗнче пуян ҫынна качча тухмалла. Ҫаксене пурне те вӑл хӑйӗн сӑн-сӑпачӗпе тума пултарнӑ пулӗччӗ. Тен, вӑл ӑна пӗлмен те пулӗ. Тен, яхта унӑн тутлах мар пулӗ.
  
  
  "Эсӗ турист пек курӑнатӑн, Ник", - йӑл кулчӗ вӑл, манпа юнашар ларса. "Пиншакпа галстуксӑр пуҫне".
  
  
  "Тата тепӗр сехет парӑр - ха мана", - терӗм эпӗ. "Мӗн пӗлтӗр эсир?"
  
  
  Вӑл официантран пӗр курка вӗри чей ӗҫме хушрӗ те, лешӗ тухса кайрӗ. "Юрать-ха, эпӗ пӗчченех кайрӑм. Мария малтан отельтен калаҫсах каймарӗ. Ҫак утрав ҫыннисем палламан ҫынсенчен питӗ аякра, кунта пурӑнман кирек мӗнле ҫын та-ют ҫын".
  
  
  "Мӗн каламаллаччӗ-ха унӑн?"
  
  
  Эрик калаҫма пуҫларӗ, анчах эй, официант эй, чей пӑрахасса кӗтмелле пулчӗ. Вӑл тухса кайсан, вӑл чашӑк ҫине пӗрер чашӑк сахӑр тултарчӗ. "Пляжпа юнашар орнос лагерӗ пур, пӗр мӑшӑр островит ҫынни ҫеҫ шалта пулнӑ. Командир арендӑланӑ виллӑра лагерьпе юнашар пурӑнать. Ӑна Галатис тесе чӗнеҫҫӗ. Вырӑнти икӗ таксист тавра пӗри икӗ американеца" Рени "отельне илсе кайнӑ. ял хӗрринче; Каярахпа ҫав ҫынах ih вилла Галатиса илсе кайнӑ ".
  
  
  "Питӗ лайӑх разведка ӗҫӗ, мисс Нитром", - терӗм эпӗ. "Каяр, Рение кайӑпӑр".
  
  
  "Эпӗ лартӑм ҫеҫ", - терӗ вӑл. "Манӑн тата ҫур чашӑк чей пур".
  
  
  "Эпӗ сана тата тепӗр курка каярах илсе килетӗп". Ӑна сӗтел ҫине темиҫе драхма пӑрахрӗ.
  
  
  "Юрать", - терӗ те вӑл, васкасах тепӗр чей ӗҫрӗ, унтан, ман хыҫҫӑн пыма тӑрса, ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  Эпир mimmo кофе ҫыранӗпе уҫӑ площадь еннелле кайрӑмӑр, унта хула хӗррине каякан автобуссем чарӑнаҫҫӗ. Полици штабӗпе почта уйрӑмӗ площаде тухаҫҫӗ, унта авалхи геройӑн тӗксӗмленнӗ бронза статуйи ларать. Эпир ҫак площадьрен иртрӗмӗр, ҫыран хӗрринчен пысӑках мар тавралӑхалла пӑрӑнтӑмӑр та Часах Рение ҫитрӗмӗр. Ку вӑл тропикри пекех садлӑ сӑрт ҫинче туса лартнӑ нумай хутлӑ отель пулнӑ.
  
  
  Регистраци стойки хыҫӗнче яштака ҫамрӑк ҫын питӗ тарават. "Ҫапла, ӗнер икӗ американец килчӗҫ. Вӗсем сирӗн туссем-и?»
  
  
  Ih мӗн ятлӑ? "- ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  "Шухӑшласа пӑхма парӑр-ха."Вӑл прилавка айӗнчен журнал кӑларчӗ те уҫрӗ. "Ааа. Мистер Браунпа мистер Смит".
  
  
  "Ҫапла. Вӗсем пирӗн туссем пулӗҫ", - терӗм эпӗ. "хӑш пӳлӗмре вӗсем? Эпир ih тӗлӗнтересшӗн".
  
  
  "Вӗсем 312 ҫулта. Анчах вӗсем кайрӗҫ ӗнтӗ. Вӗсем отеле кӑнтӑрлачченех таврӑнасси ҫинчен аса илчӗҫ".
  
  
  Эпир пурпӗрех пӳлӗме тӗрӗслерӗмӗр. Ӑна шаккарӗ, унтан спецффект пайӗн тавра каччӑсем уйӑрса панӑ спецэффект илсе кӗчӗ. Эпир алӑка хупрӑмӑр та йӗри-тавра пӑхса илтӗмӗр. Икӗ пысӑк кроватьне те тирпейлемен-ха, ҫӗрлехи сӗтел ҫинче ҫурри пушӑ виски бутылки ларать. Ставрос ытлашши ӗҫмен, ҫавӑнпа та вӑл тара кӗрӗшнӗ ҫын, хӑйпе пӗрле илсе килнӗскер, спирт ӗҫнӗскер пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Выльӑх-чӗрлӗхсӗр тата темиҫе чӗлӗмсӗр пуҫне вӗсем урӑх нимӗн те хӑвармарӗҫ. Ставрос хӑйпе пӗрле багаж илмерӗ пулмалла. Унӑн мӗн тумаллине вӑхӑт нумай иртмӗ. Эмун Минуркос текен ҫын телефонпа шӑнкӑртаттарни ҫинчен пӗлмелле пулчӗ, галатисӑн, лагерь командирӗн, лояльне тӗрӗслемелле пулчӗ. Минуркос хушнисене итленӗ пулсан, Галатис пурнӑҫӗ хӑрушлӑхра пулнӑ пулӗччӗ. Ставрос ӗнер килнӗ пирки Галатис вилме те пултарнӑ.
  
  
  "Вилла ҫине кайсан авантарах пулӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпӗ Санпа, Ник".
  
  
  Унтан ҫур сехете яхӑн ыйтсан, эпир кофе ҫыххине карӑнтаракан таксиста тупрӑмӑр. Вӑл пире вилла ҫине илсе каясшӑн пулмарӗ, ӑна эму пӗр пачка драхма кӑтартиччен вӑл пире курпунне кӑларса такси патне илсе кайрӗ. Ку вӑл 1957 ҫулхи кивелсе пӗтнӗ Шевролӗ, нумайӑшӗн чечекӗ те, мамӑкӗ те обивка ҫинче курӑнса тӑрать. Таксист хӑйпе пӗрле кивӗ двигателе илчӗ, двигателе эпир вӑрласа кайсан хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Ҫулӑн чылай пайӗ утравӑн чуллӑ ҫыранӗсем ҫумӗпе, чӑнкӑ ту хысакӗсем Эгейски тинӗселле чӑнкӑ ҫыран хӗррипе пырать. Орнос пляжӗ ҫине ҫитсен, водитель лагерьпе вилла еннелле грави ҫулӗпе пӑрӑнчӗ. Йӗплӗ пралук карта ҫумӗпе иртсе кайсан, эпир лагерьпе инҫетре пытанса ларакан симӗс ҫуртсем ҫине кӑшт ҫеҫ пӑхса илтӗмӗр. Эпир хӳме патӗнчен вилла патнелле каякан вӑрӑм ҫул ҫине пӑрӑнтӑмӑр. Черепица витнӗ ҫурт патне ҫитсен, ӑна таксиста кӗтме хушрӗ, вӑл вара хаваслансах килӗшрӗ пулас.
  
  
  Ӑна капӑрлатнӑ йывӑҫ алӑкран шаккасан, эпир тем тума та хатӗрччӗ. Эрикӑн каллех сумка хыҫне пытарнӑ бельги револьверӗ пулнӑ, хальхинче вӑл унпа усӑ курасса шаннӑ. Вӑл манпа пӗр кун хушши ним пӑлханмасӑр кӗтсе ларчӗ. Ӑна пиншакӑн айккинчи минутӗнче "люгер" хучӗ те, манӑн алӑ унпа пӗрле пулчӗ. Тарҫӑ, ватӑ грек, алӑка уҫрӗ.
  
  
  "Кали " ҫӗнелнӗ", - саламларӗ вӑл пире. Вӑл малалла грекла калаҫрӗ. "Эсир командира курасшӑн-и?"
  
  
  "Каҫарӑр мана", - терӗм эпӗ, ӑна асӑрхануллӑн аяккалла тӗртсе. Эпир Эрикпе пысӑк гостинӑя куҫрӑмӑр, унта пӗр кӗленче стена пур, вӑл сӑрт тайлӑмӗнче йывӑҫсем лараҫҫӗ.
  
  
  "Тархасшӑн!"- хирӗҫлерӗ старик акӑлчанла.
  
  
  Эпир пӳлӗмсем урлӑ пӳлӗме асӑрханса каҫрӑмӑр, юлашкинчен пысӑк пӳлӗмре тӗл пултӑмӑр. Унта никам та ҫук.
  
  
  "Командир ӑҫта?- ыйтрӗ Эрик старикрен.
  
  
  Вӑл хаяррӑн пуҫне енчен енне сулкаларӗ. "Виллӑра мар. Хӑнара".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Ӑҫта?"
  
  
  "Американецсемпе пӗрле кайрӑм. Лагере".
  
  
  "Эфаристо", - терӗм эпӗ ӑна тав туса.
  
  
  Эпир тухрӑмӑр та каллех ҫакнашкал вӑййа кабинӑна кӗтӗмӗр. "Илсе кай пире ҫар лагерьне", - тенӗ ӑна водителе.
  
  
  "Унта ҫитсен мӗн тӑвӑпӑр-ха эпир?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  Такси пӳртрен пӑрӑнчӗ те грави ҫулӗ тӑрӑх каялла кайрӗ. "Эпӗ шанмастӑп - ха", - тунмарӑм эпӗ. "пирӗн аякран та пулин пӑхса илмеллине ҫеҫ сисетӗп".
  
  
  Анчах эпир ытла шала кӗмерӗмӗр. Хӳме ҫумӗпе иртекен ҫул ҫине каялла ҫаврӑнсан, ун тӑрӑх темиҫе ҫӗр ярд кайсан, ӑна машина йӗрӗсем иртсе пыракан чаҫрен тухнӑ вырӑна тата темле чӑтлӑхсем патӗнче чарӑнса тӑнине куртӑмӑр.
  
  
  Ӑна водителе каларӗ. - "Чарӑн!"
  
  
  "Мӗн пулчӗ, Ник?"- ыйтрӗ Эрик.
  
  
  "Эпӗ пӗлместӗп. Юл кунта".
  
  
  Вӑл кабинӑран тухрӗ те "люгер"туртса кӑларчӗ. Унӑн mimmo йӗрӗсем чӑтлӑх еннелле ерипен шурӗҫ. Ку вӑл машинӑна вараланӑ вырӑнта ҫапӑҫнине пӗлтерет. Тӗмсем хушшине лексен, вӑл хӑй мӗнрен хӑранине тупрӗ. Ҫӑра тӗмӗ хыҫӗнче пӗр хӑлхаран тепӗр хӑлхи патне ҫитиччен пырне касса татнӑ ҫӳллӗ те хыткан арҫын выртать. Ӑна Галатиса тупнӑ пулмалла.
  
  
  Ӑна, машина ҫине ларса, Эрике каларӗ, таксист пирӗн ҫине кайри тӗкӗр витӗр пӑхса ларнӑ хушӑра эпир унта пӗр вӑхӑт лартӑмӑр.
  
  
  "Ставрос патӗнче ӗнтӗ Галатиса пӑхӑнса тӑракан офицерсенчен пӗри хӑйӗн енче пулмалла", - терӗм эпӗ йывӑррӑн. "Эпир Ставрос тупаймасан, ыран Унӑн афинӑра ҫав ҫарсем пулаҫҫӗ".
  
  
  "Эпир ун хыҫҫӑн лагере кайма пултараймастпӑр, Ник, - терӗ Эрика. "Унта хӳтӗлеме унӑн пысӑках мар ҫар пулать".
  
  
  "Эпир отеле таврӑнатпӑр, ставрос вӗсене мӗн калани тӗрӗсех ӗнтӗ, вӑл унта кӑнтӑрла тӗлне пулма шутлать. Эпир ӑна унта кӗтӗпӗр".
  
  
  "Ренире" Эпир Эрикпе ставрос пӳлӗмне систермесӗр ҫитрӗмӗр. Эпир питӗрӗнсе лартӑмӑр та кӗтме тытӑнтӑмӑр. Ир пулнӑ. Кроватьсене тирпейлесе хунӑ, ҫавӑнпа пирӗн горничнӑйсемшӗн пӑшӑрханмалла пулмарӗ. Ӑна пире иксӗмӗре те пӗр пӗчӗк порци виски тултарчӗ те, эпир ҫакӑн пек вӑйӑ вӑхӑтӗнче кравать хӗрринче ӗҫсе ятӑмӑр.
  
  
  "Мӗншӗн-ха эпир кунта, туристсем пек, отпускра пулма пултараймастпӑр?- эрик каласа пачӗ. "Ҫил арманӗсем патне ҫӳресси, пляжсене ҫӳресси, кафере тӗнче мӗнле пурӑннине пӑхса ларассисӗр пуҫне урӑх нимӗн тумалли те ҫук-и?»
  
  
  "Тен, эпир хӑҫан та пулин кунта пӗрле пулӑпӑр", - терӗм эпӗ, ҫакна пӗр минутлӑха ӗненмесӗр. "Ытти условисенче".
  
  
  Эрик шӑлаварпа пыракан пӗчӗк гилетта хыврӗ. Вӑл шӑлавар ӑшне чикнӗ витӗр курӑнакан блузка ҫеҫ тӑхӑннӑ. Вӑл каллех кровать ҫине выртрӗ, унӑн урисем ҫаплах урайӗнче тӑраҫҫӗ-ха, хӗрлӗ ҫӳҫӗ ахаль симӗс витӗнкӗҫре ним йӗркесӗр сапаланса выртать.
  
  
  "Пирӗн пӗрле вӑхӑт нумаях мар", - терӗ вӑл мачча ҫинелле пӑхса. Уҫӑ чӳречерен, тинӗс ҫилӗ вӗрет. "Ку мӗнле ӗҫленине пӑхмасӑрах".
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп."
  
  
  "Манӑн хальхи вӑхӑтра та, малашне те пӗрле мӗн те пулин пулма пултарассине кӗтес килмест. Тен, вӑл нихҫан та килес ҫук". Вӑл блузкине вӗҫертме тытӑнчӗ.
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Эрик, мӗн тӑватӑн эсӗ, ҫӗвӗҫ?»
  
  
  "Эпӗ хывӑнатӑп", - терӗ вӑл, ман ҫине пӑхмасӑр. Блузкине хывнӑ. Вӑл пӗчӗк бюстгальтер тӳмисене вӗҫертрӗ те шӑлса пӑрахрӗ. Вӑл вӗсем ҫине ҫӳлтен аялалла пӑхать.
  
  
  "Ставрос кунта кирек хӑш самантра та кӗме пултарнине ӑнланатӑр - и эсир?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ку ир варринче ҫеҫ". Вӑл пилӗкне сарӑ шӑлаварӗн тӳмисене вӗҫертрӗ те ih пӗҫҫи урлӑ туртса ҫыхрӗ. Ун айӗнче трусик татӑкӗ, пӗр пысӑках мар пир татӑкӗ ҫеҫ, ӑна нимӗн те витмест темелле.
  
  
  Ӑна аса илтӗм те, манӑн пыр типсе ларчӗ. Ӑна хӑйпе пӗрле пулнӑ таса чӗрчун киленнине аса илчӗ.
  
  
  "Эрик, эпӗ шухӑшламастӑп...- хирӗҫлесшӗн пултӑм эпӗ.
  
  
  "Вӑхӑт пур", - ӗнентерчӗ вӑл мана, кровать тӑрӑх ӗшенчӗклӗн утса. Вӑл хӑйӗн ӳт-пӗвӗ мӗнле хускалнине, тӑсӑлнине пӑхса тӑчӗ. "Ставрос лагерьти ҫӗнӗ командирпа иртенпех калаҫасса эсӗ хӑвах каларӑн".
  
  
  "Эпир ӑна шанма пултараймастпӑр", - терӗ вӑл, ман чӗн пиҫиххине вӗҫертсе янӑ чух. Манӑн юн тымарӗ хӑвӑртланнӑҫемӗн хӑвӑртланса пычӗ, вӑл хӑй ӑшӗнчи реакцие, вӑл сӗртӗннине туйса илчӗ.
  
  
  Вӑл мана хӑй патне туртса илчӗ те ман паталла утрӗ. Манӑн сулахай алӑ хӑй ирӗкӗпе кӑкӑрӗ ҫине куҫрӗ.
  
  
  "Мӗнле шанмалла пирӗн, Ник", - терӗ вӑл, аллине ман тумтир ӑшне чиксе.
  
  
  "Ну, мӗн шуйттанӗ пултӑр, - шухӑшларӑм эпӗ, - Алӑка питӗрнӗ. "Люгер" алла илме ҫӑмӑл. Ставроса вӑл пӳлӗме кӗриччен илтӗпӗр. Манӑн Та Эрикӑнни пекех туйӑмччӗ. Тен, ку юлашки хут пулӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса Пӑхрӗ те куҫне Эрикӑпа унӑн сӗт пек хулпуҫҫийӗсем ҫине ӳкекен ҫунакан ҫӳҫ ҫилхи тӑрӑх шутарма ирӗк пачӗ, хӑҫан та пулин Эрик Нитртан та кӑмӑллӑрах хӗрарӑм пулнӑ-ши, тесе шухӑшларӗ. Кирек ӑҫта та. Кирек хӑҫан та.
  
  
  Ӑна eeпа ee ҫӑварӗ вӗри те нӳрлӗ пулчӗ, тутисемпе ман ҫумма тӗршӗннинче унӑн мӗн те пулин тӑвас килчӗ. Эпир чуптунӑ чухне вӑл мана хывӑнтаратчӗ, ӑна чармастчӗ. Унтан эпир кровать ҫинче пӗрле выртрӑмӑр, ӑна унӑн пӗҫҫисемпе пӗҫҫисем ҫинчен витӗр курӑнакан трусиксене туртса антартӑмӑр. Юлашкинчен вӑл мана ih пӑтраштарса пулӑшрӗ.
  
  
  Вӑл кроватьсене месерле ҫавӑрса хучӗ те ман паталла туртӑнчӗ. Ӑна, ун патне пырса, вӑл мана хӑй патнелле туртрӗ. Эпир каллех хӗрӳллӗн чуптурӑмӑр, вӑл мана тытса ачашларӗ. Вӑл мана хӑй ӑшне туртса кӗртнӗ самантра унӑн ҫӑварӗ уҫӑлнӑччӗ, унтан пырӗ тӑрӑх хулӑн сасӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Унӑн пӗҫҫисем, пуҫарулӑхне кӑтартса, мана хирӗҫ шурӗҫ. Ӑна, eeа хытӑ тӗртсе, ответ пачӗ. Вӑрӑм пӗҫҫисем кровать ҫумӗнчен хӑпрӗҫ те, ман ҫурӑм хыҫӗнче питӗрӗнсе ларса, шала шаларах кӗме хушрӗҫ.
  
  
  Унтан пире взрыв кӗрлесе кайрӗ. Вӑл ӗлӗкхинчен те вӑйлӑрах килчӗ, хӑйӗн ҫарамас вӑйӗпе ӳт-пӗве чӗтреттерчӗ, чӗтретрӗ, эпир иксӗмӗр те хамӑр ӑшри хӗвӗшӳрен хӑтӑлнӑ хыҫҫӑн ҫеҫ иртсе кайрӗ. Эпир хамӑрӑн чи тарӑн та чи вӑрттӑн вырӑнсене кӗрсе каякан киленӗҫӗн ҫемҫе хумӗпе тӑрса юлтӑмӑр.
  
  
  Васкамасӑр тумланаҫҫӗ. Тул ҫутӑлса ҫитмен-ха. Анчах Ставрос килмесрен хӑрама пуҫларӗ. Вӑл Аэропортра самолет Афинӑна ҫитессе кӗтме пултарать. Вӑл, хӑйне йӗрлекен кирек хӑш ҫынна та хӑй йӗрӗнчен ӳкерес тесе, кӑнтӑрлапа ҫеҫ таврӑнать тесе калама пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вунпӗр те вӑтӑр. Эрик тата тепӗр виски ӗҫрӗ, пирӗн ӑшра ҫав туйӑм ӳссе пычӗ, ахӑртнех, унӑн пичӗ ҫинче палӑрчӗ пулас.
  
  
  "Эпӗ вестибюле каятӑп", - терӗ вӑл вунпӗр вӑтӑр пиллӗкре.
  
  
  "Мӗншӗн?"
  
  
  "Тен, вӑл телефонпа шӑнкӑртаттарчӗ те хӑйӗн планӗсене улӑштарчӗ пулӗ", - терӗ вӑл, вӑрӑм сигаретне хӑвӑрт туртса. "Вӗсем тем пӗлме пултараҫҫӗ".
  
  
  Ӑна чарма хӑтланмарӗ. Эпир маларах юратса пурӑннӑ пулин те, вӑл пӗтӗмпех пӑлханчӗ.
  
  
  "Юрать, - терӗм эпӗ. - Анчах Эсир Ставроспа тӗл пулсан, хӑвӑра хӑвӑр ан илӗр. Килтӗр вӑл кунта".
  
  
  "Юрать, Ник. Сӑмах паратӑп".
  
  
  Унтан Вӑл тухса кайрӗ те пӳлӗм тӑрӑх уткаласа ҫӳреме пуҫларӗ. Сэм тарӑхать ӑна. Пире Кунта Ставроса илсе килни питӗ кирлӗ. Эпир ӑна чылай вӑхӑт хӑваларӑмӑр.
  
  
  Пилӗк мина ҫеҫ иртрӗ, Эрик отель регистрацийӗн стойки патне ансан, ӑна коридорта шавланине илтрӗ. Ӑна 9-мӗш люгер туртса кӑларнӑ та кун тӗлне ҫитнӗ. Вӑл итлесе тӑчӗ. Тата тепӗр сасӑ илтӗнчӗ. Ӑна кӗтрӗ, анчах нимӗн те пулмарӗ. Ӑна хуллен те асӑрханса уҫрӗ. Ӑна пӗр дюйм таран уҫса коридоралла пӑхрӗ. Никам та курӑнмасть. Вӑл холл ҫине пӑхса илчӗ те унталла-кунталла пӑхрӗ.
  
  
  Нимех те мар. Коридор сада тухакан уҫӑ хапхасене шӑлса тасатрӗ. Эпӗ кайрӑм, пӑхрӑм та каллех нимӗн те курмарӑм. Коридор тӑрӑх пӗр аллӑ фута яхӑн кайсан, сада тухмалли ҫул пур. Вӑл унта хӑвӑрт анчӗ, йӗри-тавра пӑхса илчӗ те парӑнчӗ. "Манӑн нервӑсем пӗтӗмпех пӗтнӗ пулмалла, - тесе шутларӑм эпӗ, кӑшт уҫӑлнӑ кун тӗлне вӑл пӳлӗме кӗчӗ.
  
  
  Ӑна хӑй хыҫҫӑн хупас тесе, вӑл алӑка ярса тытсанах, унӑн куҫ хӗррипе хускану пуррине асӑрханӑ, анчах ӑна сирсе яма ытла кая юлнӑ. Ӗнсерен шатӑртаттарса ҫапни мана пуҫпа мӑйран пуҫ ҫаврӑнса каймалла ыраттарчӗ. "Люгер" ман алӑран шуса тухрӗ. Ӑна, алӑк янаххинчен ярса тытса, ун ҫине таянса тӑчӗ. Унӑн сӑн-питне кӑшт ҫеҫ хӑй умӗнче курчӗ те nen-Афинӑра пентхаусра мӗн курнине туйса илчӗ. Ку Вӑл Ставрос Адрианӑн хаяр та тӗксӗм сӑн-пичӗ пулнӑ. Унӑн пырӗнче чӗрчун сасси илтӗнсе кайрӗ, вӑл ҫак илемсӗр сӑн-пит патнелле туртӑнчӗ. Анчах унтан татах темскер пуҫран пырса ҫапрӗ те, шалта ҫап-ҫутӑ ҫутӑсем ялкӑшма пуҫларӗҫ. Вӑл хура тӗслӗ тинӗселле ишсе кайрӗ, хура тинӗспе хура пӗлӗт хушшинче горизонт линийӗ ҫук. Ҫаксем пурте ман ҫинче пӗрлешрӗҫ те мӑкӑрланакан хура масса пулса тӑчӗҫ.
  
  
  Вунпӗрмӗш сыпӑк.
  
  
  "Вӑл тӑна кӗчӗ".
  
  
  Унӑн сассине вӑл ман пата тепӗр пӳлӗмпе пынӑ пек уҫӑмсӑррӑн илтрӗ. Манӑн куҫсем уҫӑлчӗҫ, анчах эпӗ ih сфокусаци тума пултараймарӑм. Ӑна хӑй тавра виҫӗ тӗтреллӗ форма курчӗ.
  
  
  "Чӑнах та, куҫна уҫ-ха".
  
  
  Сасси палланӑ пек илтӗнет. Вӑл Ставрос Адрианӑн пулнӑ. Вӑл унӑн ҫӑлкуҫӗ ҫинче чарӑнса тӑма хӑтланчӗ. Манӑн куҫӑм уҫӑлчӗ. Вӑл кукша пуҫлӑ, хура ҫӳҫлӗ, пӑр пек сивӗ куҫлӑ хытӑ та хытӑ питӗнчен пӑхрӗ, эму мана илме ирӗк панӑшӑн хӑйне хӑй курайми пулчӗ. Ольга ун ҫине икӗ айккинчи икӗ ҫын ҫине пӑхса илчӗ. Пӗри-кӗре ӳтлӗ, сулахай куҫӗ тӗлӗнче кӑвакрах куҫлӑ каччӑ. Ӑна бразилири ставрос сыхлавҫи валли йышӑннӑ. Тепӗр арҫын самаях ҫамрӑк пулнӑ, вӑл хак тӗслӗ формӑпа ҫӳренӗ. Вӑл ҫак вӗлернӗ Галатис вырӑнне пулнӑ офицер пулнине тавҫӑрса илнӗ.
  
  
  - Ҫапла ӗнтӗ, - терӗ Ставрос наркӑмӑшлӑ сасӑпа. "Чӳрече мойщикӗ". Вӑл пыр тӗпӗпе кулса ячӗ. "Кам эсӗ, чӑнах та?"
  
  
  "Кам эсӗ, чӑнах та?"Пуҫне тасатма хӑтланса, шухӑшлама хӑтланса, ӑна хирӗҫ ответленӗ. Ӑна Эрике аса илнӗ те, вӗсем ӑна та тупнӑ-ши тесе шухӑшланӑ.
  
  
  Ставрос мана туртса кӑларчӗ те ывӑҫ тупанӗн тӳрчӗпе ҫапрӗ, вара тин эпӗ тӳрӗ пукан ҫинче ларнине асӑрхарӗ. Вӗсем мана ҫыхмаҫҫӗ, Анчах "Люгер" ҫук. Хьго ҫаплах ман хулпуҫҫи ҫинче, куртка тӳмисене вӗҫертсе ларать. Хӑйне ҫапсан, вӑл кӑшт ҫеҫ пукан ҫинчен ӳкмерӗ.
  
  
  Ставрос яланлӑхах пӗшкӗнчӗ, вӑл калаҫма пуҫласан, унӑн сасси леопард ами мӗкӗрнӗ пек туйӑнчӗ. "Куратӑп, эсӗ мана паллаймастӑн", - чашкӑрса илчӗ вӑл. Ӑна, ҫар офицерӗ ун ҫине пӑхса илнине куртӑм. "Халӗ ӗнтӗ эсир мӗнле арҫынпа калаҫнине пӗлетӗр".
  
  
  "Ҫапла, псих, - шухӑшларӑм эпӗ, - Ыттисене Хӗрхенме Пӗлмен Ҫын. Халӗ ӗнтӗ ӑна мӗншӗн Хурчка тесе чӗннине ӑнланса илчӗ. Ку хутӗнче вӑл ҫӑварне ҫӑрапа питӗрнӗ. Вӑл тӳрленсе тӑчӗ, кӗпине малта ярса тытрӗ те ҫурса пӑрахрӗ. Вӑл унӑн торсӗ ҫинчи темӗн чухлӗ ҫӗвӗксем ҫине, вут-ҫулӑмран пулас, пӑхать. Вӗсем ӳт-пӗвӗн пысӑк пайне витсе тӑнӑ иккен.
  
  
  "Эсир ҫакна куратӑр-и?"- мӑкӑртатрӗ вӑл, унӑн куҫӗсем ытла та ҫуттӑн йӑлтӑртатма пуҫларӗҫ. "Эпӗ ӑна пушар вӑхӑтӗнче, ача чухне, хваттерте илтӗм. Ман атте табак туртнӑ сигарета вырӑн ҫине илчӗ те, ҫак сигарет ҫемье ҫине ответсӑр пӑхнинчен юлашки пулса тӑчӗ. Анчах эпӗ чӗрӗ юлтӑм, ӑнланатӑр-и. Эпӗ тамӑка лекетӗп тесе ан шутлӑр, мӗншӗн тесен эпӗ унта пулнӑ ӗнтӗ ".
  
  
  Ҫапла Ӗнтӗ, Ку Ставрос пуҫӗ ҫӗмӗрӗлнин пысӑк пайӗ пулнӑ. Ун ӑшӗнче темскер шатӑртатса илчӗ. Вӑл чунран мӗн юлнине пӗтӗмпех ҫунтарса ячӗ, кӑмрӑкланнӑ етресем ҫеҫ тӑрса юлчӗҫ. Кӗпине тӳмелесен, вӑл мӗншӗн ҫакӑн пек уҫӑ тӑнине ӑнланчӗ. Унӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗ касса татнӑ пиршӗн хытӑ пулнӑ пулмалла.
  
  
  "Халӗ эсӗ ӑнланатӑн ӗнтӗ", - чашкӑрса илчӗ вӑл мана. "Халӗ ӗнтӗ Эсӗ мана Кунта, Миконосо ҫинче, шпион ман хыҫҫӑн мӗн туни ҫинчен каласа парӑн".
  
  
  Хӑрӑлтатакан тӗксӗм сӑн-питлӗ йӗкӗт, Ставрос чӗннине пӑрахма ҫителӗклӗ айван пулас пулсан, кӗсйинчен кӗске чукмар туртса кӑларчӗ.
  
  
  "КУ ЦРА-и?"Ман пата Ставросӑн илемсӗр сасси ҫитрӗ. "Эсир Галатисӑна Минуркас пек туса шӑнкӑравларӑр-и?"
  
  
  Ӑна хӑйне хӗрхенмелле пулнӑ, унсӑрӑн пӗтӗмпех пӗтнӗ пулӗччӗ. Эрик отель ҫирӗп тӑнипе асапланман пулсан, вӑл часах кунта таврӑннӑ пулӗччӗ. Манӑн ӗҫ ӑнсан, вӑл та пӳлӗме кӗреймӗ, ih тыткӑнра пулмӗ. Вӑл ҫакӑнпа кӗрешет, манӑн вара, эй, пулӑшу парас тесен, ӑнлануллӑ пулмалла.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. "Ӑна ЦРА тӑрӑх".
  
  
  "Аха, чӑнах та тулалла тухать", - терӗ Ставрос. "Эсир те кунта мана хирӗҫ переворот тӑвас тетӗр-и?»
  
  
  Ставросӑн куҫӗсем маниакаллӑ курайманлӑхпа ҫиҫсе илчӗҫ.
  
  
  "Темскер ҫавӑн пекрех."
  
  
  "ҪАК каварӑн деталӗсем мӗнле?- ответ пама ыйтрӗ Ставрос.
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. Вӑл ытлашши нумай каланӑ пулсан, ку суя пулнӑ пулӗччӗ. Хаска каллех чукмарне ҫӗклерӗ.
  
  
  "Тӑхта", - терӗ вӑйлӑ акцентлӑ ҫамрӑк офицер. "Нумаях пулмасть грецире эпир заключеннӑйсенчен пӗр-пӗринпе тачӑ ҫыхӑнса тӑма май паракан паллӑ меслетсене вӗрентӗмӗр. Анчах кунта ҫакӑн пек допрос тума ытла шавлӑ пулать.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та пирӗн лагере таврӑнмалла. Эпир ӑна хамӑрпа пӗрле илетпӗр ".
  
  
  Ставрос самантлӑха шухӑша кайрӗ. "Юрать, - терӗ вӑл салхуллӑн.
  
  
  Вӗсем мана пукан ҫинчен ярса тытрӗҫ. Пӗлесчӗ, Ӑҫтан тупас-ха, Ҫӗвӗҫӗм, Эрик? Унӑн регистраци стойки урлӑ таврӑнмалла пулнӑ. Тен, вӗсем ӑна ҫапах та тупнӑ пулӗ. Анчах унран ыйтма пултараймарӗ.
  
  
  Вӗсем мана кӗтсе тӑракан машина патне, алӑк патӗнчен аяккарах тӑракан вырӑна хӑваласа кӗртсен, вӑл стилетпа тарма хӑтланса пӑхасси ҫинчен шухӑшларӗ. Вӗсем мана ҫав лагере илсе пынӑ пулсан, ӑна нихҫан та чӗррӗн пӑрахса кайман пулӗччӗҫ.
  
  
  Анчах ҫӗҫҫине хускатма аван мар. Хӑйӑлтатакан арҫын пистолетне ман аяк пӗрчисем айӗнче тытса тӑрать, тепӗр енче Ставрос ларать. Офицер машинӑна тытса пырать.
  
  
  Хула таврашӗнчи ҫул ҫинче, чӑнкӑ ҫул тӑрӑх, вӑл Пӗрмаях Эрик ҫинчен шухӑшланӑ. Ӑна мӗн пулнине ӑнланма йывӑр. Эй, ставрос килсенех пӳлӗме таврӑнмалла пулассине пӗлнӗ вӑл.
  
  
  Эпир хула тулашӗнче, тӗслӗхрен, майл еннелле пӑрӑнтӑмӑр та, чӑнкӑ кӑтартусем ҫине пӑрӑнса кӗрсен, пирӗнтен пӗр ҫирӗм ярд малта ансӑр ҫул ҫинче чарӑнса тӑнӑ машинӑна куртӑмӑр. Ӑна, отель патӗнче малтан вараланнӑ машинӑна курнине аса илсе, вӑл менеджмент аллинче тесе шутланӑ. Офицер мӑшкӑлласа кулма пуҫларӗ те, ҫар машини тепӗр машинӑран темиҫе фут аяккарах чарӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Мӗн ку?- кӗскен ыйтрӗ Ставрос.
  
  
  "Хуҫӑлнӑ машина пек", - мӑкӑртатса илчӗ офицер.
  
  
  "Ну, кай, илсе кай ӑна ҫул ҫинчен", - команда пачӗ Ставрос.
  
  
  Пирӗн машинӑран сылтӑм енче чул ту, тепӗр енче чӑнкӑ ҫыран. Офицер сулахай енчен тухрӗ те ҫула пӳлсе тӑракан машина патнелле асӑрханса утрӗ. Манран сылтӑм енче ларакан Ставрос чӑнкӑ ҫыран енчен алӑка уҫрӗ те тротуар ҫинче чарӑнса тӑчӗ. Вӑл машинӑра манпа юнашар пистолет тытнӑ хӑрӑлтатакан арҫынпа ҫеҫ.
  
  
  "Пӑрах ӑна чул ҫинчен!- пирӗн машинӑпа юнашар тӑма хушрӗ Ставрос.
  
  
  "Эпӗ тӑрӑшӑп", - терӗ офицер.
  
  
  Ку юлашки сӑмахсем пулнӑ. Вӑл тепӗр машина патне ҫитсен, ӑна Электрикӑн тӗллевӗ чӑнкӑ ҫыран ҫине вӗҫсе хӑпарнине курчӗ. Вӑл гостиница номерӗн тулашӗнче итлесе тӑнӑ пулас, вӗсем мана лагере илсе кайма шутланине илтнӗ. Вӑл отель машинине хӑваласа кайрӗ те пире ҫул ҫинче чарчӗ.
  
  
  "Сыхлан! Эрик арҫын ҫине револьвер тунине курсан, Ставрос офицера кӑшкӑрчӗ.
  
  
  Эрик пистолетне персе ярсан, Грек каялла ҫаврӑнчӗ. Офицер ҫамки ҫине шӑтӑк тухса тӑчӗ. Эрик Ставрос ҫине пистолет ӳкерсен, вӑл каялла чакрӗ те машина ӑшне кӗрсе кайрӗ. Вӑл хӑйӗн пистолетне туртса кӑларать те, офицер чи малтан тупнинчен тӗлӗнсе тӑрать, Мӗншӗн тесен Вӑл ставроса епле персе пӑрахмаллине пӗлетӗп эпӗ. Вӑл Ставроса тӗллерӗ те, унӑн пистолетне каллех мӗкӗрсе ячӗ, ӑна лектерчӗ.
  
  
  Хӑйӑлтатакан арҫын манпа юнашар, машинӑра, ним тума пӗлмесӗр, мана тӗллет. Юлашкинчен, Ставроса амантсан, вӑл малтан мана вӗлерме, Унтан Эрик хыҫҫӑн кайма шут тытрӗ. Ӑна, револьвер спусковой ҫекӗлӗ ҫинчи пӳрне шуралса кайнине куртӑм. Ӑна, аллипе сулса, пистолет тытнӑ алӑран ҫапрӗ те, пӑшалӗ, манпа юнашар чӳрече кантӑкне ватса, персе ячӗ. Манӑн ал тупанӗ ҫинче билет. Пистолетне аяккарах тытса, ӑна ҫӗҫӗпе хытӑ тӗртрӗ те, вӑл ун аллине кӗнине туйрӗ. Уншӑн пурте пӗтрӗ.
  
  
  Ставроса хулпуҫҫинчен амантнӑ, анчах ку суран ҫеҫ пулнӑ. Вӑл ҫӗре ӳкрӗ те, машинӑн инҫетри вӗҫӗнчен сиксе тухсан, Электрик вучӗ ҫине ответ пачӗ. Пытанмалли машинӑпа усӑ курса, пӗшкӗнсе, вӑл тепӗр машина патне, аллине пистолет тытса пычӗ. Ставрос Эрике каллех ҫыран хыҫне пытантарчӗ. Унӑн отелӗ, эпӗ халӗ те тыткӑнра тесе шутланӑран, ӑна пӑшалпа персе тивертмелле.
  
  
  Анчах тепӗр машина патне ҫитсен, Ставрос мана курчӗ. Вӑл икӗ хутчен персе ячӗ те, пульӑсем ман ҫумра асфальт татӑкӗсене сирпӗнтерсе ячӗҫ. Вӑл машина кӗтессине чӑмрӗ те вут ҫулӑмӗнчен тухса кайрӗ. Тепӗр самантра Ставрос каллех ҫар машинине кӗрсе ларчӗ. Эрикӑн тӗллевӗ чӑнкӑ ҫырантан сиксе тухрӗ те, вӑл машинӑна персе ячӗ, анчах тивертеймерӗ. Руль умӗнче Ставрос. Двигатель тапранса кайрӗ.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те ӑна персе ячӗ. Сасартӑк машина чалӑшса кайрӗ те тӳрех ман ҫине ӳкрӗ. Вӑл мана тепӗр машина ҫумне хӗстерме хӑтланчӗ. Ӑна пӗр тӗлсӗр персе ячӗ те ҫывхарса килекен машина патӗнчен аяккалла чӑмрӗ. Вӑл тепӗр машина ҫине хыттӑн пырса тӑрӑнчӗ. Вӑл, питне хупласа, ҫурӑлакан металл ман ҫине пырса тӑрӑнас ҫуккине шанса, ҫапмалли вырӑн ҫывӑхӗнчех выртать. Ставрос машинӑна каялла ҫавӑрнӑ та хӑйне пырса ҫапакан вырӑнтан аяккалла пӑрӑннӑ. Вӑл хулана таврӑнать. Тепӗр секундран вӑл пынӑ ҫӗртех чарӑнса тӑчӗ. Ӑна тӗплӗн тӗллерӗм, шинӑна лектертӗм те ҫурса пӑрахрӑм, анчах вӑл ҫаплах малалла утрӗ. Эрик икӗ хутчен персе ячӗ, пульӑсем машина патӗнчен шӑхӑрса вӗҫсе кайрӗҫ те Ставрос ҫине лекмерӗҫ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрнине илтрӗ. - "Ҫӗвӗҫ!"
  
  
  Ӑна, ура ҫине тӑрса, ҫӗмӗрӗлнӗ машина алӑкне уҫса ячӗ. Алӑк ман алла ӳкрӗ те тротуар ҫине пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл машина ҫине ларчӗ те машинӑна хута яма хӑтланчӗ. Виҫҫӗмӗш хут тытӑнса пӑхнӑ хыҫҫӑн пурте ӗҫлеме тытӑннӑ.
  
  
  Эрик мана машина патӗнче, передачӑна ӗҫе янӑ чух тӗл пулчӗ.
  
  
  Эпир ставрос еннелле мӗкӗрсе вӗҫтерсе пыратпӑр. Хулана ҫитиччен эпир ӑна куҫран вӗҫертмерӗмӗр, унтан ҫыран хӗрринче пӑрахса хӑварнӑ машина тупрӑмӑр. Эпир йӑванса кайрӑмӑр та бензин палӑрмаллах пӗтрӗ.
  
  
  "Вӑл кунтан инҫе пулма пултараймасть", - терӗ Эрика. "Эпӗ кафене кӗрсе пӑхӑп".
  
  
  "Юрать, ӑна кимӗсем ҫине пӑхам. Асӑрхануллӑрах пулӑр".
  
  
  "Эсӗ Те, Ник", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл сукмакпа кафе патнелле утрӗ. Пытанмалли вырӑн нумай унта. Ӑна темиҫе турист кимӗ кӗтсе тӑракан пысӑках мар пирс ҫине илсе тухрӗ. Эпӗ Шӑпах Ставросран ыйтса пӗлесшӗнччӗ, ҫав вӑхӑтра моторлӑ катер кӗрленине илтрӗм. Унтан ӑна причал вӗҫӗнче катер ҫинче курнӑ. Кимӗ каялла чакать.
  
  
  Ольга ун патне чупса кайрӗ, анчах кая юлчӗ. Вӑл ҫул ҫинче пулнӑ. Ӑна пистолетпа тӗллерӗм, анчах пемерӗм. Манпа юнашар пысӑках мар кимӗ пуррине асӑрхасан, вӑл, усӑнса аннӑ янах шӑммиллӗ ҫын, борт ҫине сиксе хӑпарчӗ те, ҫаксене пурне те сӑнаса тӑчӗ. Манӑн пистолет пур-ха.
  
  
  "Заводсем", - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл ним чӗнмесӗр итлерӗ. Мотор кӗрлеме пуҫларӗ.
  
  
  "Халӗ ун хыҫҫӑн кай".
  
  
  "Анчах..."
  
  
  "Тасал, ҫӗвӗҫе ил!"- тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл тухрӗ. Ҫав секундрах вӑл руль тытса Пычӗ те, Ставрос хыҫҫӑн бар портӗнчен тапранса кайрӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те панелӗн инҫетри вӗҫӗнче Ман ята кӑшкӑракан Эрике курчӗ. Эпӗ таврӑнма пултараймарӑм. Вӑл пирӗнтен аллипе сулчӗ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрнине илтрӗ. - "Асӑрхануллӑ пул!"
  
  
  Вӑл манпа пулма пултарайманшӑн эпӗ питӗ кулянтӑм, Мӗншӗн тесен Ставрос пирӗншӗн питӗ кирлӗ ҫын пулнӑ. Анчах лару-тӑру урӑхла пулса тухрӗ. Ставрос шалти гаване кӗмелли алӑк витӗр хӑй хыҫҫӑн таса шурӑ йӗр хӑварнине куртӑм. Ҫак хурал территорийӗн тулашӗнче пысӑках мар, улшӑнса тӑракан хумсем пурччӗ, унта ҫитсен, манӑн пӗчӗк кимӗ силленме пуҫларӗ, Ман пите Эгейсен тӗксӗм кӑвак кӗпи тавра тӑварлӑ шыв сапса тӑчӗ. Ставрос делоспа юнашар ларакан ҫын пурӑнман утрав патнелле кайни паллӑ пулчӗ.
  
  
  Манӑн кимӗ Ставроса вӑрланӑ катертан хӑвӑртрах пулчӗ, ҫавӑнпа та вӑл, хӑйӗн пӗчӗк карапӗнчен урӑм-сурӑм тыткаласа, ӑна майӗпен хӑваласа ҫитрӗ. Ҫав вӑхӑтра вӑл унта, Миконосӑра, эрик ҫинчен шухӑшланӑ. Полицие ӑнлантарса памалла пулать. Анчах Мотоцикл полковникӑн шӑнкӑравӗ влаҫсене вӗсем гостиницӑсене мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа парӗ. Вӑл таврӑннӑ ҫӗре Вӗсем Эрике медальсемпе наградӑлӗҫ. Ӑна таврӑнсан.
  
  
  Кӗтмен ҫӗртен вӑл ниепле те алла илеймерӗ, Анчах Ставрос манран маларах ӗлкӗрчӗ. Вӑл мана икӗ хутчен персе ячӗ те, вӗсем кимӗ ҫамкине ҫапса ҫӗмӗрчӗҫ. Ман кимӗ сиккеленине шута илсе, Ку Вӑл Чӑн-чӑн паттӑрлӑх, Ставрос ӑҫта лекнине те шута илчӗ. Ӑна пистолет туртса кӑларчӗ те ставрос кӗлеткине тӗплӗн тӗллерӗ. Ӑна персе ятӑм та тивертеймерӗм. Манӑн пурӗ те икӗ пӑшал ҫеҫ юлчӗ.
  
  
  Эпир утравӑн пӑрахӑҫа тухнӑ пысӑках мар районне кайрӑмӑр, шыв лӑпланчӗ. Ставрос хӗрсе кайнӑ, хӗвелпе тӗссӗрленнӗ панель юлашкисем патнелле чупрӗ. Ҫул ҫинче вӑл пистолетне авӑрланине курчӗ, ҫавӑнпа та унӑн боеприпассем нумайрах. Причал патне ҫитсен, вӑл мана аяккарах тытса тӑрас тесе, икӗ хутчен персе ячӗ. Вӑл кимме, чееленме тӑрӑшса, сарлака ункӑ тӑрӑх сарса хучӗ. Анчах ӑна вут-ҫулӑм чарса тӑчӗ. Эпӗ кӑлӑхах переймерӗм.
  
  
  Ставрос старта пӗшкӗнчӗ, тем ӗҫлерӗ. Катера ҫапса лартнӑ ӗнтӗ. "Ку манӑн шанс пулма пултарать", - тесе шухӑшларӗ те вӑл, кимме каллех шалалла турӗ. Ӑна пеме ҫывӑхах ҫитсенех, ставрос курӑнса кайрӗ те темӗнле япалана ман кимӗ ҫине ывӑтрӗ. Вӑл ман кабинӑна пӗр пытармасӑр анса ларчӗ. Ӑна, запал епле ҫуннине курнӑ, Ставрос динамит тупнине те пӗлнӗ. Миконоспа утравӑн инҫетри вӗҫӗнче ҫӗнӗ ҫул хывма усӑ курнӑ. Ӑна борт хыҫне кӑларса пӑрахма манӑн вӑхӑт пулмарӗ. Предохранитель кӗске пулчӗ. Пистолетне пиҫиххи хушшине чиксе, вӑл шыва чӑмрӗ те ишсе кайрӗ.
  
  
  Взрыв ман хӑлхана ҫурса пӑрахрӗ те, пысӑк хумсене шыв ҫине ҫӗклесе, вӗри сывлӑша кисрентерчӗ. Ман тавра ҫӳп-ҫап тӑкӑнчӗ, анчах вӑл аяккалла ишсе кайрӗ. Вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те шыв ҫинче ҫунакан ванчӑксене курчӗ, хура тӗтӗм пӗлӗтелле йӑсӑрланать.
  
  
  Манӑн ӗҫ ӑнчӗ. Вӑл ҫаплах бар порчӗ ҫумӗнчи ҫыран еннелле ишет. Ставрос мана курчӗ те икӗ хутчен персе ячӗ. Пульӑсем ман хыҫранах шыва ӳкрӗҫ. Вӑл виҫҫӗмӗш хут персе ячӗ те ман хулпуҫҫие касса татрӗ. Ӑна сӑмса айӗн вӑрҫса илчӗ. Ҫыран хӗррине ҫитсен те, ӑна хӗҫпӑшалсӑр юлма пултаратӑп, мӗншӗн тесен пистолет патронӗсем йӗпенме пултараҫҫӗ.
  
  
  Эпӗ ҫыран хӗрринелле кайнине курсан, Ставрос ҫаврӑнчӗ те шыв курӑкӗсем ӳссе ларнӑ причал патӗнчен чупса кайрӗ. Вӑл утравӑн тӳрем те лутра пайне пирӗн хыҫранах, тахҫанах пӑрахӑҫа тухнӑ пулӑҫӑсен ҫур дюжина пӳрчӗн ишӗлчӗкӗсем патне тӳлет. Вӑл мана унта засада тӑвасшӑнччӗ пулас.
  
  
  Вӑл дока тӳрӗ кӗтес туса кӗрекен кивӗ тинӗс стени ҫине аран-аран анать. Вӑл ман умри уҫӑ вырӑна пӑхса илчӗ, Анчах Ставрос курмарӗ. Хӗрӳ хӗвел, малта уҫҫӑнах курӑнакан вырӑнсене тӗпчесе вӗреннӗ вӑхӑтра, тӑварлӑ шыва типӗтме пуҫларӗ. Отелӗн пӗтӗм территорийӗпе виҫҫӗр ярдра лаптак вырӑн пур, унта чул шӑтӑксемпе чул куписем сапаланса выртаҫҫӗ, вӗсене йӗри-тавра хупӑрласа илсе, ишӗлсе аннӑ чул пӳртсем валли фонсем тӑваҫҫӗ. Вӗсен хыҫӗнче чуллӑ сӑрт утрав варринелле чылаях чӑнкӑ хӑпарать, сӑрт ҫинче тата тепӗр ҫурт ларать. Ку икӗ хутлӑ ҫурт, тӑрри те, стени те ҫук, темӗнле общество сооруженийӗ пулмалла.
  
  
  Ставроса курас тесе, вӑл куҫне хӗсрӗ, Анчах Лешӗ курӑнмарӗ.
  
  
  Пиҫиххи хушшинчен револьвер туртса кӑларса, ӑна патронсем кӑларчӗ те ih сӑтӑрчӗ. Пистолетне уҫрӗ те пуҫ мимине пӑхрӗ. Тимӗр трубка ӑшӗнче хӗвел ҫутинче йӑлтӑртатса тӑракан шыв тумламӗсем йӑлтӑртатаҫҫӗ. Ҫӑварӗ патне сахал лартса, ӑна тасатас тесе, пуҫ мимине вӗрсе кӑларчӗ. Ӑна ҫав тери тӗплӗн упраса хӑварнӑ икӗ картридж ӑна хӑйсенчен килнӗ чухне каялла чакма пултарать. Манӑн урӑх хӗҫпӑшал ҫук, мӗншӗн тесен "Люгер" отельте юлчӗ, билечӗ ҫар лагерӗ патнелле каякан ҫул ҫинче кӑнтарса тӑрать. Эрика ih илсе каять, анчах ку мана пулӑшмасть.
  
  
  Анчах Ставрос эпӗ пемессе шанман, унсӑрӑн вӑл тармастчӗ. Ку маншӑн кӑштах кану пулчӗ. Вӑл, ман чи лайӑххине йышӑнса, стена ҫинчен тӑчӗ те аллине пистолет тытса коттедж патнелле утрӗ. Ӑна пистолет кӑтартнӑ пулсан, Ставроса эпӗ йӗпеннипе йӗпенменнине персе пӑрахма, ӑна хӳтӗлеме хушма пултарнӑ пулӗччӗ. Анчах эпӗ ун патне ҫитеймессе шантӑм.
  
  
  Ӑна чул ҫуртсем патне асӑрханса пычӗ. Пур ҫӗрте те ҫӳллӗ курӑк ӳсет, алӑксӑр, чӳречесӗр пӗчӗк ҫуртсен скелечӗсем ӑшӗнче те пур. Ӑшӑ ҫилпе курӑк кӑшт хускалкалать. Хӗвел кунта кӳршӗри Миконосӑран та ҫутӑрах пек туйӑнать. Вӑл ӑшӑ ҫил те ман кӗпепе шӑлавара ерипен типӗтеҫҫӗ, анчах ман шведсем ҫаплах ман ӳт ҫумне ҫыпӑҫаҫҫӗ-ха.
  
  
  Вӑл хӑмӑр вӑрӑм курӑк тӑрӑх асӑрханса утать. Историчченхи пек кӑвак сӑнлӑ икӗ калта, ман ҫул ҫинчен каяс тесе, чулсем тӑрӑх сикрӗҫ. Кунта урам шӑрши кӗмест. Вӗри сывлӑш ман сӑмса шӑтӑкӗсене чиксе лартрӗ те мана хӑйӗн ҫӗрӗк шӑршипе пӑвса лартнӑ пекех пулчӗ. Шӑнасем ҫумкурӑк пусса илнӗ уй тӑрӑх манпа коттеджсем хушшинче сӗрлеҫҫӗ, унӑн чунӗнче nen ҫинче шӑнасем хуҫса хунӑ Хуҫӑксем ҫинче выртакан Алексей Саломоса курчӗ. Унтан вӑл малта, ҫывӑхри коттедж патӗнче хускалса пынине асӑрхарӗ.
  
  
  Ӑна аллипе шӑлса илчӗ те каллех пӑхрӗ. Халӗ унта нимӗн те курӑнмасть, малалла та хусканусем те ҫук, Анчах Эпӗ Ставрос унта пулнине туятӑп. Ҫакна вӑл туять, ман ӳт-пӗвӗн кашни шӑмми асӑрхаттаракан сигналсем ярать.
  
  
  Вӑл пӗрремӗш коттедж ҫумӗнчи кӑкӑр таран ҫӳллӗш хум патнелле чупса кайрӗ, унта хытса тӑчӗ, пӑхса итлерӗ. Хӑлхара хурт-кӑпшанкӑ шавлани илтӗнет. Вӑл аллине валун ҫине хучӗ те ee калтана ҫурӑмӗ ҫине хучӗ. Вӑл мана хӑратса аяккалла сиксе ӳкрӗ. Ҫак самантра Адриан Ставрос иккӗмӗш коттедж хыҫӗнчен пуҫне кӑларса пистолетпа персе ячӗ.
  
  
  Пӑшал пенӗ сасӑ нӳрлӗ сывлӑшра янӑраса кайнӑ пек туйӑнчӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, сылтӑм аллӑм ҫумӗнчи чула ҫурса пӑрахрӗ. Тепӗр самантран иккӗмӗш пӑшал сасси чул ҫине пырса ҫапӑнчӗ те ман пите хӑйӑр пӗрчисем сапса ячӗ. Ӑна сурчӗ те куҫне хӗсрӗ. Ӑна каллех шталь курсан, Ставрос куҫран ҫухалчӗ. Анчах пӗрремӗшпе иккӗмӗш коттеджсем хушшинче вӑл курӑк хускалнине асӑрхарӗ.
  
  
  Ставрос, ахӑртнех, йӗпе пистолетпа пеместӗп тесе шутларӗ пулас. Ӑна хӗсӗрлес вырӑнне вӑл мана хӑваларӗ.
  
  
  "Сунарҫӑ пӗтет!"- илтӗнчӗ сасӑ, ун хыҫҫӑн шӑнтса яракан хулӑн кулӑ илтӗнчӗ.
  
  
  Ҫак ухмаха ернӗ ҫын сасси ман пуҫ тӑрӑх коттеджсем тавра мар, хӑвӑртрах илтӗннӗн туйӑнать. Ставрос ӑҫтине эпӗ сасӑранах тӗпӗ-йӗрӗпе каласа пама пултараймарӑм.
  
  
  "Апла пулсан, кай та илсе кай мана, Ставрос", - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  "Ильяс", - тӳрлетрӗ Мана Ставрос. "Александр вӑл-ят". Ҫакӑн хыҫҫӑн тата тепӗр взрыв, вӗри ҫил вӗрнипе иккӗленсе тӑракан психотикла ҫӳллӗ кулӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл пӗрремӗш коттедж патӗнчи чӑтлӑхра шавланине илтрӗ. Вӑл ҫӗмрӗк чӳречесен пушӑ куҫӗсем витӗр пӑхрӗ, анчах нимӗн те курмарӗ. Унтан вӑл манран сылтӑм енче, ман хыҫра, ҫӳллӗ курӑк ӑшӗнче калаҫнине илтрӗ.
  
  
  "Пистолет усӑсӑр, ҫапла мар-и?"
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те Ман хыҫра Ставрос тӑнине курчӗ, Вӑл юлашки сасса илтнинчен те урӑхларах. Вӑл ухмаха ерме пултарнӑ, анчах ҫапах та чее пулнӑ. Вӑл ман ҫине пистолет турӗ те персе ячӗ.
  
  
  Вӑл спусковой вӑлта йӗппине пуссан, ӑна ҫӗре персе антарчӗ. Пирӗн хушӑмӑрта урӑх чул та ҫук. Куҫӗсене чарса пӑрахса кӗпе ҫаннине ҫурса сулахай аллине чӑрмаларӗ. Вӑл каллех персе ярсан, пӗрре ҫаврӑнса выртрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, манпа юнашар тусан ҫӗкленчӗ. Вӑл виҫҫӗмӗш хут курок ҫине пуссан, эпӗ ним тума пӗлмесӗр ун ҫине револьвер тӗллерӗм. Вӑл пушӑ камерӑна лекнӗ. Пистолет курокне пуснӑ чух вӑл ман ҫине пӑхать. Вӑл та пӑшалсӑр шартлаттарчӗ
  
  
  Ставрос сӑн-пичӗ улшӑнчӗ, вӑл вара, патронӗсене пӑшалӗ ӑшне чиксе, ҫинҫе те тискер кулӑпа кулса ячӗ. Ӑна пистолет ывӑтса ячӗ, урисемпе ҫӗре чавса ун ҫине сикрӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пистолет ҫӗкленӗ чух ставроса лекрӗ. Вӑл курок ҫине пусасшӑн пулмарӗ, ӑна ярса тытрӗ. Эпир иксӗмӗр те хытӑ ҫӗр ҫине пырса ҫапӑнсан, пистолет ӳкрӗ, ҫӳллӗ курӑка тапа-тапа чӑрмаларӗ.
  
  
  Ставроса янах шӑмминчен хытӑ ҫапрӗ те, вӑл месерле кайса ӳкрӗ. Анчах амӑшӗ каллех ун ҫине сиксе ӳксен, унӑн халӗ те урнӑ вӑй нумай-ха. Вӑл темле майпа пушӑ пистолет тупрӗ те, nen ҫине ларсан, ӑна ман пуҫран пӑшал кӗпҫипе хаяррӑн ҫапрӗ. Вӑл шуҫлаккӑн пырса ҫапӑнчӗ те, лешӗ ун ҫинчен ӳкрӗ.
  
  
  Nen ҫине каллех куҫма пултарсан, вӑл сиксе тӑчӗ те коттеджсем хыҫӗнчи сӑрт ҫинчи икӗ хутлӑ ишӗлчӗксем патнелле чупрӗ. Эпӗ йывӑҫ алӑк тума тӑрӑшатӑп, хӑрах мӑйкӑч ҫинче мелсӗр ҫакӑнса тӑрать, вӑл кӗрсен те хуллен чӗриклетет. Ставрос ҫак ҫулпа кайнӑ.
  
  
  Вӑл ерипен ҫурри ишӗлсе аннӑ ҫурта кӗчӗ. Курӑк ӑшӗнче тулти пекех, уйри пекех. Хӑш-пӗр ҫӗрте ӑна Ставрос иртнӗ ҫӗре таптаса лапчӑтнӑ. Анчах ҫак ҫынна хӑйӗн пӗтӗм тӑнлӑ-тӑнлӑ пурнӑҫӗнче ҫапла хӗсӗрленине аса илме кӑмӑллӑ пулчӗ, вӑл вара чӗрӗлме пултарчӗ. Ишӗлсе аннӑ стена кӗтессинчен пӑрӑнсан, вӑл ӑсран кайнӑ ҫын пек пӑхнине куртӑм, унтан тутӑхнӑ тимӗр хулӑ ман пуҫа пырса ҫапӑнчӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те, штанга ман ҫӳҫӗме сӗртӗнчӗ, манпа юнашар чул стена ҫине пырса тӑрӑнчӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫ!"- мӑкӑртатса илтӗм эпӗ. вӑл утрав ҫинче пурӑнакансем хӑварнӑ утюг татӑкне тупрӗ. Вӑл каллех манран лайӑхрахчӗ.
  
  
  Ӑна вӑл штангӑран ярса тытрӗ, анчах равновеси ҫухатрӗ. Вӑл мана ураран ӳкерчӗ те, вӑл халтан кайрӗ. Тепӗр самантран вӑл каллех пӑшалне сулса ячӗ. Вӑл ман пит патне анчӗ те, лекес пулсан, манӑн пуҫа ҫӗмӗрнӗ пулӗччӗ. Вӑл кусса кайрӗ те, штанга манӑн сылтӑм хӑлхана пырса перӗнчӗ, ман айри ҫӗре хытӑ пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Ставрос тытас тесе, ӑна каллех штанга ярса тытрӑмӑр та, эпир иксӗмӗр те ӑна ҫухатрӑмӑр. Ставрос ҫаврӑнчӗ те ишӗлсе аннӑ пусма тӑрӑх иккӗмӗш хутӑн ҫӳлти шайне чупса хӑпарчӗ. Ун ури ҫине тӑрсан, вӑл мана ӗмӗрлӗхех чӗререн кӑмӑлларӗ. Вӑл пысӑк чул катӑкне ярса тытрӗ те мана ывӑтрӗ. Вӑл ман хулпуҫҫи ҫинчен шуса анчӗ те, унӑн чӗри ыратса кайрӗ. Вӑл чул картлашкасем тӑрӑх хӑпарма пуҫларӗ. Ӑна ставроса тытса ҫара алӑпах вӗлересшӗн пулнӑ.
  
  
  Ту тӑррине хӑпарса ҫитсен, ман ҫине тепӗр чул татӑкӗ персе анчӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те, вӑл кӗмсӗртетсе аялалла ӳкрӗ. Ставрос ансӑр секцин кайри хӗрринче тӑрать, ун хыҫӗнче конструкцин уҫӑ енӗ. Вӑл ман ҫине сиввӗн пӑхса тӑнӑ чух унӑн тӑваткал пичӗ ҫинче шанӑҫ пӗтни палӑрчӗ. Вӑл ҫурт хыҫӗнчи ҫӳллӗ ҫӗре, чуллӑ ҫӗре пӑхса илчӗ. Унтан вӑл кӑштах иккӗленсе тӑчӗ те сикрӗ.
  
  
  Вӑл чул ҫумне ҫапӑнса йӑванса кайнине куртӑм. Вӑл йӗлтӗртен ярса тытрӗ те, унӑн пичӗ ыратнипе тата тарӑхнипе улшӑнса кайрӗ. Вӑл чул картлашка ҫинче хӑрушшӑн ларакан ҫаврака чул патне шуса пычӗ. Пысӑк хум диаметра виҫӗ фута яхӑн, унӑн малти хӗрри айӗнче, чулпа курӑк тавра кӑшт тайлӑкрах вырӑнта, пӗчӗк чул хӗстерсе хунӑ. Ставрос пӗчӗк чул патнелле кармашрӗ, унпа мана хирӗҫ усӑ курасшӑн пулчӗ.
  
  
  Ӑна, унпа юнашар сиксе анса, ура тупанӗсене сӑхса илчӗ. Вӑл малалла ӳкрӗ, анчах хӑвӑрт ура ҫине тӑчӗ. Ставрос чул муклашкине хум ҫумӗнчен сирсе ячӗ. Ӑна илме кайсан, вӑл пӗтӗм вӑйӗпе чулне туртса кӑларчӗ те, йывӑррӑн сывласа, мана кӗтсе тӑчӗ.
  
  
  "Кай, - чашкӑрса илчӗ вӑл. "Эпӗ сана пуҫ купташкине ҫапса ҫӗмӗрӗп. Ӑна...»
  
  
  Эпир иксӗмӗр те пӗр вӑхӑтрах хускалнине куртӑмӑр. Унпа юнашар чул катрамӗ Ставрос уринчен аяларахри тайлӑк чул хысакӗ тӑрӑх аялалла анма пуҫларӗ. Обломов ун ҫине сехӗрленсе пӑхса тӑнӑ хушӑра вӑл самантлӑха чарӑнса тӑнӑ пек, унтан, пӗчӗк сӑрт ҫинчен ун патнелле ярса пуснӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Аллине йывӑр чул тытнӑ, хуҫӑлнӑ кимӗ пирки вӑл чылаях хӑвӑрт утма пултараймасть. Ӑна асӑрхаттарусем кӑшкӑра пуҫларӗ, анчах кайран ку усӑсӑр пулнине ӑнланса илчӗ. Хум пырса ҫапӑнсан, Ставросӑн сӑн-пичӗ улшӑнса кайрӗ.
  
  
  "Ҫук!"ҫӳллӗ ҫурт ҫинчен ӳкнӗ ҫын темиҫе ҫеккунтра ҫеҫ вилӗмрен хӑтӑлма пултарнине ӑнланса илсен, кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  Хум Ставроса ҫитсен, вӑл, отеле малалла кайма чарас тенӗ пек, аллисене ҫӳлелле ҫӗклерӗ, анчах хӑвӑртлӑхне ытлашши пысӑклатать. Вӑл ҫак кӑкӑр тӑрӑх вӑраххӑн шуса кайрӗ, кӑштах сулӑнса илчӗ те ҫавӑнтах юлчӗ. Ҫакна пӗрремӗш хут сӗртӗнсен, унӑн пырӗнче хыттӑн ҫухӑрса яни илтӗнсе кайрӗ. Унтан вӑл, радиона такам чарнӑ пек, сасартӑк шӑпланчӗ.
  
  
  Унӑн салху сӑн-пичӗ чул айӗнчен Курӑнса тӑракан Ставросӑн пуҫӗпе хулпуҫҫийӗсене курма пултарнӑ вырӑна пырса тӑчӗ. Унӑн куҫӗсем уҫӑ, вӑл шурӑ та вӗри пӗлӗт ҫине курман куҫӗсемпе пӑхать. Шӑши вилсен, алли чарӑнчӗ те туртӑнса илчӗ, унтан вӑл вилчӗ.
  
  
  Вуниккӗмӗш сыпӑк.
  
  
  Никтор Минуркоспа унӑн амӑшӗ ҫыран хӗрринчи кафере, сулхӑн аслӑк айӗнче, пулӑҫсен ҫап-ҫутӑ сӑрланӑ киммисем Кобальт-кӑвак эгей тинӗсӗ ҫине пӑхса лараҫҫӗ. Ку ырӑ ир пулчӗ, эпир унпа киленеттӗмӗр.
  
  
  "Полковник Мотоциклпа ӑна пурте влаҫсене ӑнлантарса пачӗҫ, вӗсем Сире Те, Эрике те питӗ тав тӑваҫҫӗ", - терӗ Мана Минуркос.
  
  
  Эрика темиҫе минутлӑха кофе ӗҫрӗ те акӑлчансен хаҫатне туянакан магазинран инҫех мар ларчӗ.
  
  
  "Эпир кунта вырӑнти шайра кӑштах пӑлхантӑмӑр пулмалла, - кулса илтӗм эпӗ, - вӗсем пӗтӗм пенине ӑнлантарса париччен. Ӑна Галатиса шеллетӗп. Вӑл Ставроса хирӗҫ юрӑхсӑр вӑхӑтра тухса каларӗ".
  
  
  "Кашни вӑрҫӑра, пысӑк е пӗчӗккинче, парнесем пур", - терӗ Минуркос, узине ӗҫсе ярса.
  
  
  "Пӗр арҫын burn нумай сиен кӳме пултарать", - тепӗр хут калатӑп эпӗ.
  
  
  "Эсир чарман пулсан, Ставрос ытларах чӗнме пултарнӑ пулӗччӗ", - терӗ Минуркос. "Унӑн сасси мӗншӗн кунта вӗҫсе килнӗ, Миконос, сире хӑвӑр тав тӑвас тесе. Мотоцикл та сире тав тӑвасшӑн. Вӑл сире, Мисс Нитрпа иксӗре, Афинӑри халӑх умӗнче чысласа, эсир таврӑнсанах паллаштарасшӑн".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Ҫак шухӑшшӑн тав ту", - терӗм эпӗ. "анчах ман ӗҫре пире халӑх умӗнче отличи пама ирӗк памаҫҫӗ". Ӑна Хоукӑн реакцийӗ халӑх умӗнче церемоние куҫ умне кӑларса тӑратма пултарнӑ.
  
  
  "Анчах орденсем пур", - хирӗҫлерӗ Минуркос. "Эпир ih сире Тата Мисс Нитрома яма пултаратпӑр-и?"
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. "Мӗншӗн ҫук? Эсӗ каллех пентхаусра-и?"
  
  
  "Эпӗ ку вырӑнтан каятӑп", - тенӗ Минуркос. "Ҫак эпизод мана арҫын тулашри тӗнчерен пытанма та, пытанма та пултарайманнине ӑнланса илчӗ. Ӑна ман ҫӗршыв валли тата мӗн тумалли пур тесе шутлатӑп, ҫавӑнпа та эпӗ хамӑн контактсене пысӑк тав тума пултаратӑп. Ку мана урӑх сӑлтав патне илсе ҫитерет, мӗншӗн тесен эпӗ кунта сана курма вӗҫсе килтӗм ".
  
  
  Ӑна узо ӗҫрӗ те Минуркос ҫине пӑхса илчӗ. Ҫак сӑн мана килӗшрӗ. Вӑл хисеплеме пултаракан ҫын пулнӑ. Унтан ыйтрӑм. - "Мӗн ку, сэр?"
  
  
  Унӑн хура куҫӗсем ман ҫине пӑхаҫҫӗ. "Эпӗ сана пурнӑҫшӑн тав тӑватӑп, Ник. Унтан та ытларах, эсӗ мана килӗшетӗн. Эсӗ мӗнле ӗҫлени мана килӗшет. Ӑна, сана ман валли шталь ӗҫлеттерес килет. Ӑна арҫын манӑн хӑрушсӑрлӑх системине тӗрӗслесе тӑтӑр тата манпа юнашар пултӑрччӗ тетӗп. Эсӗ мана кирлӗ, Ник ".
  
  
  Ӑна калама тытӑнтӑм, анчах вӑл мана алӑран тытрӗ.
  
  
  "Сирӗн ӗҫ укҫи пулать, вӑл сире ҫителӗклӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Ӑна сире карапсем ҫинче тупӑш панӑ пулӑттӑм. Эпӗ ӗмӗрех пурӑнма шутламастӑп. Юлашкинчен эсир питӗ пуян пулма пултаратӑр".
  
  
  Ӑна ee аллинчен тытрӗ. "Питӗ шел, мистер Минуркос ..."
  
  
  "Никор".
  
  
  "Юрать, Никтор. Каҫар, анчах эпӗ пултараймастӑп".
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-ха?"
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те ассӑн сывласа ячӗ. Вӑл кӑвак гавань ҫине, инҫетре пирӗн паталла йӑлтӑркка шурӑ круза лайнер еннелле пӑхать. "Кӑна ӑнлантарса пама йывӑр", - терӗм эпӗ. "эпӗ ҫулталӑкра темиҫе хут та: ку ӗҫе малалла тӑсма эпӗ ухмаха ернӗ, ку вӑл пархатарсӑр ӗҫ, ун ҫине никам та сурас ҫук. Анчах ҫынсене пурпӗрех. Начар тӳленӗ пулин те, нумай вӑхӑт хушши, хӑрушлӑх пур пулин те, ку манӑн пӗр пайӗ. Ку вӑл эпӗ пуринчен те лайӑхрах пӗлни, Никтор. Ку ӑна пуринчен ытла кирлӗ япала".
  
  
  Чылайччен чӗнмесӗр тӑчӗҫ. Чайка ҫуначӗсене хӗвел ҫинче йӑлтӑртаттарса илчӗ. Юлашкинчен Минуркос калаҫма пуҫларӗ. "Эпӗ ӑнланатӑп."
  
  
  Тепӗр самантран Эрик лондонри хаҫатпа пукан ҫинче ларнӑ. "Пӗлместӗп, вӗсем кунта кашни кунах вӗҫсе килсе tak malo драхма пӗр япала илме пултараҫҫӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Ставрос ҫинчен асӑнни пур-и?"
  
  
  Вӑл хаҫата эпир вуласа тухмалла ҫӗклерӗ: ГРЕК ОЛИГАРХӖ УНТА Минурка сӑнӳкерчӗкӗ пулнӑ.
  
  
  "Тен, ку сирӗн акцисен хакне ҫӗклӗ", - терӗм эпӗ кулкаласа.
  
  
  Ӑна ура ҫине тӑнӑ та Эрике ыталаса илнӗ. Дэвид Хок ҫаврӑнкаласа ҫӳренӗ пек, ӑна унпа пӗрле икӗ кун "Ренире" ирттерме хатӗрленнӗччӗ. Пирӗн ун пек тума право пур.
  
  
  "Эпир отеле таврӑнатпӑр", - тенӗ ӑна Минуркоса. "Пирӗнпе пырасшӑн-и?"
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Икӗ ҫын пӗччен юласшӑн пулсан, ӑна пӗлетӗп пулӗ тетӗп. Ӑна самолет вӗҫсе тухиччен кунта ларатӑп, круза лайнер мӗнле кӗнине пӑхса ларатӑп. Илемлӗ карап гаване епле илемлӗ кӗнине курма мана яланах килӗшетчӗ".
  
  
  "Апла пулсан, тепре куриччен, Никтор", - терӗм эпӗ. "тен, пирӗн ҫулсем каллех ытти лару-тӑрура каҫса кайӗҫ".
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Ватика вендетти
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  
  
  
  Ватика вендетти
  
  
  
  Арӑслан Шкловский куҫарнӑ
  
  
  
  Оригинал ячӗ: Vatican Vendetta
  
  
  
  
  
  
  1-мӗш сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  Каҫ пулса ҫитрӗ, Максим Жуков номерне ухтарма кӗтет. Манпа кӗтсе тӑракан хӗрарӑм Дафна пулнӑ. Кровать ҫинчи тумбочка ҫинчи сехет вуннӑмӗш ҫине кайни вунпилӗк минут пулнине кӑтартать. Вӑл фаворит виллинче кашни каҫ 9:30-мӗш сехетсенче хӑйӗн пӳлӗмне пӑрахса кайнине пӗлнӗ, ҫавӑнпа хатӗрленме те вӑхӑт ҫитнӗ. Вӑл пысӑк пӑхӑр кровать ҫинчен тӑчӗ , ун ҫинче дафна калама ҫук ҫарамас выртать, унӑн вӑрӑм хура ҫӳҫӗ минтер ҫинче вӗлкӗшет, пысӑк куҫӗсем тата сарлака ҫӑварӗ нумай пулмасть ҫеҫ ҫырлахнипе йӑл кулаҫҫӗ. Шурӑ простынь ҫинче кӗлеткине тӑсса, вӑл чӗрӗ пукане пек курӑнать.
  
  
  Ӑна меллӗрех тумланчӗ. Ӑна хӑйӗн 9-мӗш ммлӑ "Люгер" пистолетне тӳмеленӗ чухне, Ӑна вильгельмина тесе чӗнеҫҫӗ, - Дафна ман ҫине хӑйӗн пысӑк симӗс куҫӗсемпе пӑхать. "Мӗншӗн тумланатӑн эсӗ, хаклӑ ҫыннӑм?"ыйтрӗ вӑл. "Халӗ те ир-ха.'
  
  
  "Эпӗ сана ун ҫинчен каламан-и вара? Манӑн кая юлнӑ ӗҫлӗ тӗлпулу.
  
  
  "Ытла ир чарӑнма хӑрушӑ", - вӗрсе ячӗ вӑл.
  
  
  "Сӑпайлӑх-ҫыншӑн аван", - терӗм эпӗ, Анчах дафна хӑйӗн вӑрӑм туйӑмлӑ пӗҫҫисене простынь тӑрӑх шутарма ирӗк парсан, эпӗ сӑпайлӑх ҫине суратӑп. Ҫӑва Патне Жукова! Ӑна кобурӑран "люгер" туртса кӑларчӗ те патронсене тӗрӗслерӗ. Дафна тӗлӗнсе пӑхса тӑнӑ хушӑра ӑна затворне шутарса магазина тӗрӗслерӗ. Жуков пек ҫынпа ытлашши асӑрхануллӑ пулма юрамасть. Вӑл Йӗпе Дельсен агенчӗ, КГБ "Йывӑр дель" пайӗн агенчӗ. Ӑна та хӑйӗн правительстви хӑй шутланӑ пек тума хушнӑ; урӑхла каласан, кирлӗ чухне вӗлермелле пулнӑ.
  
  
  "Манӑн сана кӗтес-И, Ник?"ыйтрӗ Дафна.
  
  
  Пӗр хушӑ вӑл ҫакӑн ҫинчен шухӑшларӗ. "Тен, чылай кая юлнӑ пулӗ", - терӗм эпӗ. -Ӑна сан патна шӑнкӑртаттарӑп.'
  
  
  "Эсир юлма пултараймасса шанатӑр-и?"мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ӑна ҫырласенчен вылянчӑклӑн лӑпкаса илчӗ. "Тумлан.'
  
  
  Эпӗ эй патне шӑнкӑртаттаратӑп тесе сӑмах парса, вӑл ҫапла турӗ те, юлашкинчен тухса кайрӗ. Эпӗ ӑна, тен, урӑх нихҫан та курас ҫуккине пӗлнӗ, анчах манӑн ӗҫ ҫавӑн пек.
  
  
  ӐНА AX Hugo HUGO HAN спецфектсен пайӗпе тӗне кӗртнӗ СТИЛЕТ ҫакрӗ те пӑшал ҫийӗнчен куртка тӑхӑнчӗ, ӑна ҫынсене нумай тӗрлӗ меслетпе вӗлерме вӗрентнӗ, анчах пӗр меслет те икӗ тӗп хӗҫпӑшалпа улӑштарма пултараймасть. Эпӗ яланах хампа пӗрле ҫӳретӗп . Люгерпа стилет мана пурнӑҫа аса илнинчен ытларах ҫӑлса хӑварчӗҫ.
  
  
  Вӑл каллех Максим Жуков ҫинчен шухӑшларӗ. Вӑл типшӗм те шӑнӑрлӑ вырӑс пулнӑ, ҫамрӑк чухне ВӐЛ КГБ-ра службӑна кӗнӗ.
  
  
  Ку ӗнтӗ тахҫанах" палач " йӗпе Ӗҫсене Хӑнӑхса Ҫитнӗ, вӑл хӑйӗн ӗҫне юратакан префекционист пулнӑ . Пирӗн ҫулсем Ӗлӗк Пӗрре Кӑна, Каракасра, каҫса каятчӗҫ. Эпир ӑнсӑртран отель номерӗнче тӗл пултӑмӑр та, Вӑл Пӗрлешӳллӗ Штатсем валли вӑрланӑ китай вӑрттӑнлӑхӗсене туянма сӗнчӗ. Эму сӗнӗве пӑрахма хушсан, вӑл мана вӗлерме хӑтланчӗ. Эму ҫакна тума пултарнӑпа пӗрех. Ҫакна кӑтартса пани-манӑн хырӑм ҫинче ҫӗвӗк палӑрать; вӑл вара ҫӗрле унӑн отелӗнче ҫаплах хӑйӗнчен хӑй унран курайманлӑх ыйтать, ҫав курайманлӑх, тен, вӑхӑтпа е ҫак вилӗмпе ҫеҫ хӗссе кӑларнӑ пулӗ. Анчах жукова вӗлересси манӑн ӗҫ пулман. Май пулсан, манӑн унран пӑрӑнмалла пулнӑ. Манӑн задача акӑ мӗнре пулчӗ: вӑл ҫук чухне ҫак пӳлӗме кӗрсе, вуз курьерӑн темиҫе кун маларах римэра вӑрланӑ документ тупмалла, ӑна вӑл КГБ-а пама хатӗрленнӗччӗ. Документра ядерлӑ ҫӗнӗ детонаторӑн чертежӗ пур, ӑна тактикӑллӑ етре хӗҫпӑшалӗпе усӑ курма майлӑрах та ҫӑмӑлтарах тунӑ. Соединени Штачӗсене упраса хӑваракан ҫак хатӗр Совет Союзӗнчен чылай лайӑхрах, ҫавӑнпа та, паллах, мускава лекмелле.
  
  
  
  Вуннӑмӗш ҫурӑра Ӑна "Вилла Фаворит" отеле Ҫитиччен Ва Фламиние илсе кайнӑ. Шӑматкун каҫӗ пулнӑ пулин те Римре питӗ шӑп пулнӑ. Пицерисене ҫап-ҫутӑ ҫутатнӑ интимлӑ террасӑсем тавра е кулса ларакан ҫамрӑк мӑшӑр ларакан ҫывӑхри мотороллер тавра пӗртен-пӗр сасӑсем илтӗнеҫҫӗ.
  
  
  Вилла Фаворита чи лайӑх вӑхӑтра хӑйӗн ятне илнӗ пулмалла. Тул енчен пӑхсан, ҫулҫӳревҫӗне унта ҫӗр каҫма вӑратмалли нимӗн те ҫук. Штукатурка тунӑ фасад ҫинче ҫурӑк-ҫурӑк, сӑрӑ тӗсӗ чакса пырать. Ҫӳлти чӳречесем ҫинче кивӗ сыпӑсем ҫакӑнса тӑраҫҫӗ . Шалта чӗркелесе пӗтернӗ прилавка пулнӑ, ун хыҫӗнче ватӑ итальянец ҫывӑрнӑ. Вӑл ним чӗнмесӗр ун патӗнчен mimmo утса иртрӗ те пысӑках мар вестибюлӗн хыҫалти пайӗ пусма тӑрӑх хӑпарчӗ. Вӑл иккӗмӗш хутра чарӑнса тӑчӗ те тӗксӗммӗн ҫутатнӑ коридора 307-мӗш пӳлӗме пӑхрӗ. Шӑплӑх. Ӑна, пӳлӗм кунӗ тӗлне пырса, итлесе тӑчӗ. Шалта шӑп, ӑна тӗнче курман. Анчах ку максим Жуков шалта кӗтменнине пӗлтермерӗ. Ӑна кӗсйинчен ятарласа ҫӑраҫҫи туртса кӑларчӗ те ҫӑраҫҫи уҫмалли ҫӑраҫҫине суйласа илчӗ. Ӑна ним чӗнмесӗр ҫӑраҫҫипе питӗрсе лартрӗ те тумберӑсене ҫавӑрчӗ. Ҫӑра чанклатрӗ. Ӑна ерипен ҫавӑрчӗ те алӑка тӗртрӗ. Шалтан пире сасӑ та, чӑрмав та пулмарӗ . Ӑна "люгер" туртса кӑларчӗ те хӑвӑрт шала кӗчӗ. Тӗттӗм пӳлӗмелле пӗрре пӑхни мана жуков чӑнахах та ҫывӑхри хаҫат киоскне хаҫат илме уҫӑлса ҫӳренине ӗнентерчӗ. Ӑна хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ ...
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран куҫсем тӗксӗм ҫутта хӑнӑхса ҫитрӗҫ. Эпӗ чӑнах та пӗччен пулнине пӗлес тесе , вӑл малалла пӑхрӗ, унтан "Люгера" кобура ӑшне пытарчӗ те пӳлӗмпе ванна пӳлӗмӗ ҫине пӑхса ҫаврӑнчӗ, пӳлӗмӗ начар лартса тухнӑ, ырӑ мар шӑршӑ кӗрет. - вараланчӑк рак хуранӗнчен,йывӑҫ урайӗнчен тата тарланӑ матрос хурт-кӑпшанкӑ порошокӗпе пӗрле. Апат ҫиме вырӑн сахал. Сӗтел-пукан сарлака кровать, кровать, тумбочка, пӗчӗк ҫыру пуканӗ, тӳрӗ пукан тата кресло. Кресло ҫинче шӑтӑк-ҫурӑк, ун витӗр набивка курӑнать. Ку "Кавальери Хилтон" мар, Анчах Жуков унта халӗ те хорек пытанма пултарать .
  
  
  Жуков ку документра ҫуккине вӑл тавҫӑрса илчӗ. Паллах, ку пулма та пултарнӑ, анчах ку пирӗн профессин мӗнпур правилисене хирӗҫ пынӑ пулӗччӗ. Эсир хӑвӑрпа пӗрле питӗ кирлӗ япала мӗн чухлӗ кирлӗ, ҫавӑн чухлӗ тытатӑр, унтан ӑна кама та пулин урӑххине паратӑр е апат памасӑр ҫитерме юрӑхлӑ вырӑн тупатӑр . Ку хутӗнче ӑна жуков пӳлӗмӗнче вӑрттӑн вырӑн пуласса кӗтнӗччӗ.
  
  
  Тепӗр вунпилӗк минутран вӑл нимӗн те тупаймарӗ, эпӗ йӑнӑшмарӑм-ши тесе ыйтма пуҫларӗ, пӳлӗме тӳнтерле ҫавӑрса хучӗ. Жуковӑн матрасӗ таткаланса пӗтнӗ, урайӗнче тултараканни выртать. Кресло та ҫавӑн пекех. Пукан ещӗкӗсемпе кровать ҫинчи тумбочка ещӗкӗсене туртса кӑларчӗ те урайне пӑрахрӗ. Пурне те тӗплӗн ухтарнӑ, унитаз раковинине те. Ӑна та нимӗн те тупаймарӗ.
  
  
  Ӑна, чӳрече патне пырса, сехет ҫине пӑхрӗ. Вунӑ сехет те ҫитнӗччӗ ӗнтӗ. Жуков хӑйӗн яланхи йӗркине упраса хӑварсан, вӑл вунӑ сехетре е унтан часах таврӑнать. Ӑна сӑмса айӗн вӑрҫса илчӗ. Вӑл таврӑниччен манӑн ҫав документа тупмаллаччӗ. АХ вӗсен аллинче: вӑл ҫакна тепӗр кун ирхине ирех перевозчика парӗ, ҫавӑнпа та ӑна каялла тавӑрма пирӗн пӗртен-пӗр шанчӑк пулчӗ.
  
  
  Пӳлӗмре вентиляци ҫурӑкӗсем ҫуккине курсан, вӑл нихҫан та пулманнине туйса илчӗ. Унта пурӑнакансем вентилятора аялта, шӑрӑх чухне, арендӑна илнӗ пулмалла, сивӗ чухне лайӑх хупӑннӑ. Ку чӑнах та виҫҫӗмӗш класӑн отелӗ пулнӑ, вӗсем урлӑ, кравать пружинисем ҫӗрӗпех сире ҫурӑмран тӗртнӗ ҫӗрте, хырӑнма вӗри шыв ҫук ҫӗрте .
  
  
  Стенасем ҫинче тӗпчев валли шӑтӑк ҫук пирки, эпӗ шыравсем тӑруках чарӑнасран хӑрама пуҫларӑм. Эпӗ, коридорта шавланине илтсен, ваннӑй еннелле тепӗр хут пӑхса илес тесе, шӑпах ҫаврӑнтӑм. Ӑна "Люгер" ярса тытрӗ, кун патне пычӗ, юнашар тӑрса итлерӗ. Ӑна коридорта тата тепӗр сасӑ - уҫӑла-уҫӑла хупӑнакан алӑк илтӗнчӗ . Вӑйсӑрланса ҫитнӗ люгер ӑна пӗр минутрах каялла чикнӗ. Вӑл ванна еннелле ҫаврӑнсан, алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Ку Жуков пулчӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Манӑн алӑ Люгер патнелле вӗҫсе кайрӗ.
  
  
  "Яланлӑхах мар", - терӗ жуков лӑпкӑн, вырӑс револьверне ман кӑкӑртан тӗллесе. Ольга аллине усрӗ; вӑл алӑка хупрӗ те ман пата пычӗ.
  
  
  Вӑл ман пӗвӗмпе самаях типшӗм. Анчах унӑн шӑнӑрлӑ та ҫирӗп кӗлетки пур, ӑна хаклама та ҫук. Ҫӳҫӗ сайралнӑ пулин те, вӑл ҫамрӑк пек курӑнать.
  
  
  Вӑл ман куртка ӑшне анса ларнӑ чух "люгер" илчӗ те ман кӑкӑртан револьвер турӗ. Вӑл вильгельмина каснӑ матрас ҫине пӑрахрӗ.
  
  
  "Эсӗ-И Ку, Картер?" - терӗ вӑл, темиҫе утӑм каялла чакса.
  
  
  "Эсӗ ир таврӑнтӑн". - Пулас калаҫу ҫинчен эпӗ хӑвӑрт шухӑшласа илтӗм. Курок ҫине пусиччен вӑл мӗн тери нумай калаҫма хатӗр пулни мана кӑсӑклантарчӗ.
  
  
  "Эпӗ хама хам мӗнле тыткаланине хам ирӗкпе улӑштарас йӑла пур", - терӗ вӑл йӑл кулса. "Ку ман пурнӑҫа упрать. Сан пирки, манӑн урӑххи, АX тӑрӑх, Каракасра санпа лайӑхрах калаҫмаллаччӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ ".
  
  
  Манӑн юн пусӑмӗ аташу пуҫланчӗ. Унӑн сасси каллех жуков револьверӗн леш енче мар. Ку хутӗнче те вӑл тата ытларах тӑрӑшӗ.
  
  
  "Йӗркесӗрлӗхшӗн каҫару ыйтатӑп", - терӗ вӑл, аллипе сулса. "Анчах ку пӳлӗмре эсир ҫакна лайӑхлатни тесе шутлама пултаратӑр".
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Эсир ӑна тупаймарӑр, ҫапла мар-и?"Кулӑ сарӑлчӗ.
  
  
  "Ҫук, эсӗ ӑна лайӑх пытартӑн. Паллах, манӑн вӑхӑт питӗ сахал пулчӗ ".
  
  
  "Паллах, - терӗ вӑл.. Эсӗ, Карттер, халӗ те кунта-ха, санӑн вӑхӑт тата сахалтарах юлнӑ пулӗ тесе хӑратӑп.
  
  
  "Ку ӑҫтине пӗлетӗп пулӗ, тетӗп".
  
  
  "Ҫапла-и?"- терӗ вӑл чӑтаймасӑр. Вӑл пеме хатӗр пулнӑ, анчах ӑна интереслӗ пулнӑ.
  
  
  "Яланлӑхах тавҫӑрса илме май ҫук вырӑн", - терӗ вӑл малалла. "Санӑн интеллектушӑн".
  
  
  Кулли ун ҫине ҫиллессӗн пӑхса илчӗ. - "Ӑҫта пытарнӑ ӑна, Картер? Сирӗн юлашки вывод тӗрӗс е тӗрӗс мар пулать-и?
  
  
  "Эпӗ вӑл унта пулнӑ пулӗ тесе шутланӑччӗ". Ӑна алӑкпа Жуков хушшинче тӑнӑ чух ваннӑй алӑкӗ ҫине тӗллесе кӑтартрӗ . Ҫав вӑхӑтрах унӑн хулпуҫҫийӗсем туртӑнса илчӗҫ те, стилет ман алтупанӗ ҫине систермесӗр шуса анчӗ.
  
  
  Вӑл Эпӗ Тӗрӗс мар шухӑшланинчен Жуков кулса илнине илтрӗ, анчах ун еннелле ҫаврӑнас вырӑнне вӑл ҫӗре ӳкрӗ. Жуков револьверне персе ӳкерчӗ, куҫне чарса пӑрахса, ман курткӑна лекрӗ.
  
  
  Вӑл ухмаха ернӗ ҫын пек сиксе ӳкрӗ, анчах, телее пула, жукова сылтӑм хулпуҫҫинчен пырса тӑрӑнчӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те, револьвер тытнӑ алли ҫӗре ӳкрӗ, ӑна ҫӗре ӳкерчӗ. Эпир стена ҫумне пырса ҫапӑнтӑмӑр. Вӑл унӑн аллине пӑрчӗ, револьверӗ сирпӗнчӗ, урайне ҫапӑнчӗ те кӗтессе шуса анчӗ.
  
  
  Ун патне пырса, ӑна сылтӑм аллипе ҫав ансӑр питӗнчен хыттӑн ҫапрӗ, ҫав вӑхӑтра вӑл шӑмӑсем шатӑртатнине илтрӗ . Ӑна отель иккӗмӗш хут пырса ҫапма пуҫларӗ, анчах кунта урӑх кирлӗ маррине курчӗ. Унӑн хастарлӑхӗ пӗтрӗ.
  
  
  Ӑна хулпуҫҫи ҫинчен ҫӗҫӗ илчӗ. Вӑл куҫне чарса пӑрахрӗ те ыратмаллах чашкӑрса илчӗ. Вӑл билета унӑн янахӗ ҫумне пӑчӑртарӗ те типшӗм пичӗ ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Унтан ыйтрӑм. - Ӑҫта вӑл залра?"- Вӑл йынӑшса ячӗ. Ӑна питрен ҫапрӗ те каллӗ-маллӗ силлесе илчӗ. "Документа ӑҫта пытарнине Кала мана, Жуков", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Вӑл кунта ҫук", - терӗ вӑл васкавлӑн сывласа.
  
  
  "Атя калаҫар, - терӗм эпӗ. - выляма ытла кая юлтӑмӑр ӗнтӗ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. Ӑна ҫав ырхан мӑйӗ ҫумне, юн юхма пуҫличченех, стилет вӗҫне хытӑ пӑчӑртарӗ. Вӑл коридорта калаҫнине илтрӗ. Пӑшал сасси илтӗнчӗ. Тахӑшӗ итали чӗлхипе: пурте йӗркеллӗ-и? - тесе ыйтнӑ.
  
  
  Ӑна сазаал теҫҫӗ. - "Va Bene!"Пурте аван!"Вӑл каллех Жуков еннелле ҫаврӑнчӗ. - "Халӗ куратӑн-и эсӗ? Халӗ санӑн вӑхӑт сахал юлчӗ. Полицин кунта минутсерен пулмалла. Ӑна залра ҫак документ ӑҫта иккенне пӗлес килет. Кала!'
  
  
  Вӑл ман ҫине хаяррӑн пӑхса илчӗ те йывӑррӑн сывларӗ. "Эсир мана ахаль ҫын тесе шутлатӑр-и, вӑл сире пурне те эсир вилӗмпе хӑратса тӑнипе ҫеҫ каласа парӗ? Эсир, Максим Жукова, питех лайӑх пӗлместӗр пулӗ тесе хӑратӑп ".
  
  
  Анчах ӑна вӑл шухӑшланинчен лайӑхрах пӗлнӗ. Ӑна хӑй ҫинчи АX досье ҫинчен аса илчӗ. Максим Жуков пакӑлти кӑна мар, хӗрарӑмсем хыҫҫӑн сунарҫӑ та пулнӑ. Вӑл хӑйӗн пултарулӑхӗпе питӗ мухтаннӑ, хӗрарӑмсене пӗтӗм уҫӑ бассейн тӑрӑх шӑлса тасатнӑ, унӑн аппетит нумай пулнӑ. "Юрать, Жуков", - терӗм эпӗ ҫемҫен. "эпӗ сана вӗлерместӗп. Ӑна сан ӳтӳн пӗр пайне, эсӗ ҫав тери мӑнкӑмӑлланакан пайне, илсе каятӑп, - эпӗ ҫав шуйттана касса пӑрахатӑп ".
  
  
  Ҫак ырхан пит-куҫӗнчен мӑнкӑмӑллӑх ҫухалчӗ. "Мӗн? М-мӗн?
  
  
  Коридорта ҫӗнӗ сасӑсем илтӗнчӗҫ: "эпӗ мӗн каланине илтрӗр-и эсир".
  
  
  Вӑл ман ҫине шиклӗн пӑхса илчӗ. "Эсир ун пек тумастӑр!"
  
  
  "Тӑватӑп.'
  
  
  "Эсӗ ухмаха ернӗ", - терӗ те вӑл, унӑн ҫӳлти тути ҫине тар тапса тухрӗ.
  
  
  "Айван" .
  
  
  Ӑна эму сарлакӑшне касса татрӗ. "Эппин, Жуков?"
  
  
  "Вӗлер мана!'
  
  
  "О, ҫук. - Вӑл - хаклӑраххисем.-- Аван-и?"Ӑна ҫак хӑравҫӑсен резинки ҫинче стилет тытнӑ. Ӑна ревматизм кирлӗ пулнӑ. Сехри хӑпнипе вӑл чӳречерен пӑхрӗ. Унтан вӑл хӑюлланчӗ. "Ҫук, - терӗ вӑл. Анчах ытла кая юлчӗ. Ӑна, чӳрече патне чупса пырса, тӗксе ячӗ, выртмалли вырӑн хуҫӑлса ӳкрӗ те юхакан канава ӳкрӗ. Унта, сылтӑм люк хӗрринче, хут пытарнӑ.
  
  
  Люк каркасӗ виҫӗ сийлӗ йывӑҫран, ҫӗрме тӗрлӗ тӗслӗ. Ҫак люкра варринчи сий тулашри сийсенчен хӑвӑртрах ҫӗрсе кайнӑ, пысӑк йывӑҫ татӑкӗсем, тавралӑх пулса, ҫӗре ӳкнӗ . Ку пӳлӗмре хут листи пулнӑ. Люка чӳрече рами хӗррине хупсан, хутне хупнӑ.
  
  
  "Ҫук!"- кӑшкӑрчӗ Жуков, ман паталла шуса пырса, ура ҫине тӑма хӑтланса.
  
  
  Ӑна вӑрттӑн вырӑн тавра хут кӑларса сарса хучӗ.
  
  
  Ку чӑнах та вут тивертмелли механизм чертежӗ пулнӑ. Эпӗ Ӑна Шӑпах Жуков револьвер илме чӑмнӑ самантра хутӑм.
  
  
  Ӑна куриччен эпӗ ун патне пытӑм, вӑл револьверне ярса тытрӗ те ман ҫине тӗллерӗ. Ӑна "Люгер" выртакан ҫурӑк матрос патне чӑмрӗ . Жуков револьверӗ персе ячӗ, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман сылтӑм пӗҫҫе чӑрмаласа илчӗ. Ӑна матрац ҫине лартӑм та Тӳрех Люгера ярса тытрӑм. Жуков каллех тӗллесен, ӑна "Люгер" ҫӗклерӗ те тӗллемесӗрех икӗ хутчен персе ячӗ. Чи малтан алӑк ҫине куҫӗсене чарса пӑрахрӑм. Коридорта хыттӑн кӑшкӑрнисем илтӗнеҫҫӗ, алӑкран шаккаҫҫӗ. Тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, нӑрӑ чӗринчен кӑшт аяларах лекнӗ. Вӑл сиксе тӑчӗ те урайне тӗшӗрӗлсе анчӗ. Вӑл пӗр самант куҫне чарса ларчӗ, унтан вилнӗ ҫын пек ӳкрӗ.
  
  
  Коридорта: "Полици! Полици! "Ҫухалма вӑхӑт ӗнтӗ. Вӑл чӳрече витӗр пушар пусми ҫине тухрӗ те, сиренӑсем уланӑ май, тӗттӗм тӑкӑрлӑка анчӗ.
  
  
  
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  Ҫав каҫхине вӑл, сыхланас тесе, тепӗр отельте чарӑнса тӑчӗ. Манӑн ҫӗнӗ резиденци Ба Марко Аурелиоран инҫех мар, Колизей патӗнчи пысӑках мар сӑрт ҫинче пулнӑ. Ку чухӑнсен районӗ, унтан, пӗчӗк пӑчӑ пӳлӗме пурӑнма куҫсан, мана КГБРАН та ытларах тискер кайӑк пӑшӑрхантарчӗ. Вӑл канӑҫсӑр каҫ ирттерчӗ .
  
  
  Тепӗр ирхине вӑл ирех тӑчӗ, жуковӑнни пек шухӑшласа кӑларман вӑрттӑнлӑх документне кӑларчӗ те тумланчӗ. Анчах документа пама вӑхӑт лайӑхрах пулнӑ. Аэропортри Курьера рифма тӗл пулнӑ пулӗччӗ, документа Вӑл Нью-Йорка ҫитиччен самолет ҫине ларнӑ чухне панӑ пулӗччӗ. Ман пуҫа ҫакӑн пек шухӑш пырса кӗчӗ: жуков документран талӑк хушшинче хӑтӑлнӑ пулсан, вӑл паян та чӗрӗ пулма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна кофе ӗҫме тухсан, вӑл ӑна хӑйӗн пӳлӗмӗнче хӑварчӗ. Жуков пекех, унӑн отелӗ мар, вӑл манпа пӗрле кирлӗ пулнинчен ытларах пултӑр. Чаҫе юратакан япаласем ih хӑйпе пӗрле илсе ҫӳренӗ чухне хӑрушсӑрлӑхра пулӗҫ тесе шутлать. Анчах профессионал япалана лайӑх вӑрттӑнлӑха пытарсан, унта хӑрушсӑртарах пулассине пӗлет. Опытсӑр офицерсене ку яланах пӑшӑрхантарать, анчах ку пӑшӑрхану хӳтлӗх пахалӑхӗсен рамкинчен тухмалла мар.
  
  
  Ӑна эпӗ хамӑн перевозчик самолечӗ мӗнле вӗҫнине тӗрӗслерӗм те Вашингтонри АX начальникпе директоршӑн дэвид Хоукшӑн кӗске пӗлтерӳ ҫырса хутӑм. Хоук отель документа мӗнле май килнӗ таран хӑвӑртрах пӗлесшӗн. Курьер ҫак хыпара пӗлтерчӗ.
  
  
  Документа апат вырӑнне кӑларса кӗмӗл портсигар ӑшне хурса, портсигара минутра хунине ниепле те аса илейместӗп. Аэропортра ӑна курьера сигарет сӗнмелле пулнӑ, ун чухне вара икӗ предметпа улӑштармалла пулнӑ.
  
  
  Ӑна отельте такси хушман, сӑрт ҫинчен Колизее аннӑ. Анчах ку хутӗнче сыхланни ҫителӗксӗр пулнӑ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл пире Хура Fiat йӗрленине курчӗ.
  
  
  "Сулахаялла пӑрӑн", - тенӗ ӑна водитель.
  
  
  "Анчах эсир аэропорта каяс тетӗр-ҫке!»
  
  
  "Ман-ха ун ҫинчен халлӗхе".
  
  
  "Che сергей о coraggio!"- мӑкӑртатса илчӗ арҫын, кӗтесрен пӑрӑнса.
  
  
  Ӑна, хыҫалти чӳречерен пӑхрӑм та, хам хыҫҫӑн пыракан "Фиата"куртӑм. Халӗ ӗнтӗ манӑн мӑкӑртатма черет ҫитрӗ. Ӑна пӗтӗмпех улӑштарнӑ хыҫҫӑн пурте лайӑх иртрӗ пулӗ, тесе шутланӑ. Анчах Пӗррехинче мана жуков тусӗсем тупрӗҫ.
  
  
  Эпир, вӗсенчен хӑтӑлас тесе, тепӗр икӗ хутчен кӗтесрен пӑрӑнса кӗтӗмӗр. Машина пирӗн хыҫҫӑн пынине асӑрхасан, Водитель, ҫулпуҫсен хӑнӑхӑвӗсене кӑтартма май килнипе усӑ курнӑ. Вӑл пире ва Лабикан тӑрӑх, mimmo Колизей тӑрӑх каялла, Империал Форийӗн Ваи дейӗ тӑрӑх ҫӳлелле, Унтан Константинӑн mimmo базиликипе кӑнтӑр хӗвелӗнче вӗресе тӑракан юр пек Шурӑ Рим Форумӗ тӑрӑх илсе кайрӗ.
  
  
  "Ӑҫта каймалла халь, синьор?"
  
  
  "Ним пытармасӑр кай", - терӗм эпӗ, "Фиат"ҫине ҫаврӑнса пӑхса. Таксист машинине ҫӑмӑллӑн тытса пынӑ пулин те, эпир транспорт хусканӑвӗпе чарӑнса тӑтӑмӑр, "Фиат" та пиртен юлмарӗ; вӑл манран ытла ҫывӑхчӗ. Эпир Corso Vittorio Emanuele Тибр патне ҫитрӗмӗр, Ponte Vittorio Emanuele урлӑ каҫса Ватикан еннелле кайрӑмӑр. Хура машина ҫаплах пирӗн хыҫҫӑн хӑвалать. Малтан вӑл документа ӑҫта та пулин таксире пытарма шутларӗ, анчах агентсем пирӗн хыҫра машина пуррине пӗлсен, ку план ытла та хӑрушӑ пек туйӑнчӗ. Ҫапла Вара Эпир Via della Conciliazione урамӗпе Piazza Pius XII площаде ҫитиччен ҫӳретпӗр. Пирӗн умра Святой Петр соборӗ курӑнса кайрӗ . Ӑна курсан, варринчи пысӑк фонтанлӑ площаде пӑхрӑм та, ман пуҫа сасартӑк пӗр шухӑш пырса кӗчӗ. Ахӑртнех, ку штопор халь е нихҫан та пулнӑ пулмалла.
  
  
  "Тӑхта, водитель", - терӗ ӑна хӑвӑрт, ҫав вӑхӑтрах каялла ҫаврӑнса пӑхрӗ те "Фиат" пирӗнтен икҫӗр метртан кая юлнине курчӗ . Ӑна лира пачкине водитель аллине тыттарчӗ те, вӑл тӗлӗнсе ҫӑра та ҫӑра куҫхаршисене ҫӗклерӗ.
  
  
  "Бениссимо !"- кӑшкӑрчӗ вӑл мана, вӑл тухса кайсан. "In bocca al lupo!"
  
  
  Анчах ун чухне вӑл мана ҫак ырӑ сунусенчен те ытларах кирлине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Ӑна пӗр утӑм ярса пусрӗ; вӑл каллех хулпуҫҫи урлӑ хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ те, Fiat площадӗн тепӗр енче чарӑнса тӑнине курчӗ . Малти ларкӑч ҫинче икӗ арҫын лараҫҫӗ; ih пичӗсем кӑнтӑрлахи хӗвел ҫутинче курӑнмаҫҫӗ. Ih иккӗленӳ мана хӗтӗртрӗ . Ӑна, базилика музейне лекме пултарсан , туристсен ушкӑнӗнчен уйрӑлса кайма шанчӑк пуласса пӗлнӗ.
  
  
  Эпӗ каллех ура ярса пусрӑм та, бемини колоннисем, mimmo колоннисем, ун тулашӗнчи музейсем патнелле васкарӑм. Вӑл каллех ҫаврӑнса пӑхрӗ. Арҫынсем иккӗшӗ те хура машина тавра тухрӗҫ те ман хыҫҫӑн утрӗҫ.
  
  
  Сасартӑк ӑна сылтӑмалла туртрӗ, малтанхи икӗ музей мӗлки ӑшне чӑмрӗ те виҫҫӗмӗш, тӗттӗм ҫурта кайрӗ. Алӑк патӗнче форма тӑхӑннӑ хуралҫӑ тӑрать. Вӑл вӗсен mimmo урамӗпе каялла ҫаврӑнса пӑхмасӑрах иртрӗ те туристсем сувенир лавккисене тултарса лартнӑ зала кӗчӗ. "Мур илесшӗ", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл; ҫак йӗкӗтсен куҫӗсем хӑй шухӑшланинчен ҫивӗчрех пулнӑ.
  
  
  Вӗсенчен пӗри зала кӗнӗ чух пусма тӑрӑх икшер картлашка хӑпаратчӗ. Унӑн кӗтеслӗ те хӑйраса якатнӑ сӑн-пичӗ шухӑша кайнине асӑрхама вӑхӑт пурччӗ манӑн. Вӑл тӗксӗм ҫӳҫлӗ, кӗрнексӗр кӑвак костюм тӑхӑннӑ тӗреклӗ арҫын пулнӑ. Вӑл ТА КГБ-ра пулнӑ пулмалла.
  
  
  Пусма тӑрринче, йывӑррӑн сывласа, йӗри-тавра пӑхкаларӑм, Хам Ватикан библиотекин галерейинче тӑнине куртӑм. Ку вӑрӑм та ансӑр вырӑн пулнӑ, унӑн икӗ айккинче IX Пий Паписем парнеленӗ кӗленче витринӑсем, XII Арӑслан тата X. Пийӗсем тӑнӑ, вӗсене хаклӑ чулсемпе, скипетрсемпе, кӗмӗл статуэткӑсемпе, тӗлӗнмелле илемлӗ касса тунӑ ылтӑн чашӑксемпе тӗн япалисемпе илемлетнӗ чӑн-чӑн мул управӑшӗ пулнӑ; урайӗнче тата витринӑсем хушшинче авалхи вазӑсем ларнӑ . Галерейӑран сулахайра вӑл картишне тухакан тулашри стенана курчӗ, ун тӑрӑх темиҫе секунд каялла чупса иртрӗ .
  
  
  Унӑн пӳлӗмӗпе шталь документсене ҫиме юрӑхлӑ вырӑн шыранӑ. Ӑна хам ӑшра тытма ытла та хӑрушӑ пулнӑ, ӗҫ ӑнсан, сотрудниксем ӑна нихҫан та тупас ҫуккине, ӑна кирлӗ ҫӗре пытарса хурсан та тупас ҫуккине пӗлнӗ вӑл.
  
  
  Униформӑри сотрудниксем коридорсем тӑрӑх, галерейӑн икӗ енӗпе ҫӳреҫҫӗ. Ӑна ӗҫлекен персонал каллӗ-маллӗ уткаласа ҫӳренӗ вӑхӑтра урай хӑмисем чӗриклетнине илтрӗ . Унтан вӑл, эпӗ мӗн тунине ан курччӑр тесе, хӑйӗн ывӑҫ тупанӗпе ура сассисене хупласа хучӗ. Ӑна кӗсйинчен кӗмӗл портсигар кӑларчӗ. Кирек хӑш самантра та КГБ агенчӗ килсе тухма пултарать. Ӑна хӑвӑрт хуҫлатнӑ хутне сылтӑм аллине чикрӗ те портсигарне камзола минутӗнче каялла чикрӗ. Служительсенчен пӗри шӑхӑркаласа пырать. Витрина таврашӗнчи пӗр кӗмӗл япаларан тӗлӗннӗ пек пулса, вӑл курӑнми пуличченех служителе сӑнаса тӑчӗ. Унтан документне галерея вӗҫӗнче витрина умӗнче ларакан этусски вазӑна чикрӗ. Хутне манӑн каллех ҫурмалла хуҫлатмалла пулчӗ, ӑна ансӑр мӑйӗ витӗр чикмелле пулчӗ.
  
  
  Ӑна тепӗр витрина патне ҫеҫ ҫитнӗччӗ, алӑкра вырӑс курӑнса кайрӗ. Вӑл хӑвӑрт кӗчӗ, эпӗ тӑнине курчӗ те тормоз пачӗ. Витрина умӗнче вӑл та чарӑнса тӑчӗ, мӗн пуррине пӑхса тухрӗ.
  
  
  Эпӗ документа вазӑна хунине никам та курман пулӗ тесе шутларӗ вӑл. Ахаль турист пек курӑнас тесе, вӑл выставкӑна тата темиҫе мина пӑхса тухнӑ. Унтан вӑл ерипен пӳлӗмрен тухрӗ те алӑк умӗнче тӑракан дежурнӑй пуҫне сулчӗ. Коридорта чухне ӑна, чӳрече патне пырса, картишне пӑхрӗ. Ӑна вӑл пӳрте кӗнӗ ҫӗрте иккӗмӗш вырӑс пуҫламӑшне кӗнине курчӗ .
  
  
  Эпӗ малалла утрӑм. Ҫапла вара, вӗсем мана капкӑна тытрӗҫ пулӗ тесе шутларӗҫ. Анчах вӗсем ҫапла шутланӑ пулсан, вӗсен ку хут пулман-ха. Ку документа швейцарири сейфра усрамалли шанчӑклӑрах пулнӑ. Манӑн перевозчике эпӗ килмесен, ҫирӗм тӑватӑ сехетлӗхе кайма хушрӗҫ, ку та йӗркеллех. Халӗ ӗнтӗ манӑн мӗн тумаллине пурне те ҫак икӗ вырӑсран чӗррӗн тармалла.
  
  
  Вӑл пусма тӑрӑх ҫуртӑн пӗрремӗш хутне анчӗ, унта коридор пур, унта темиҫе туалет. Ун хыҫҫӑн тӗп коридор, служба алӑкӗ патнелле каякан пысӑках мар вестибюль пур. Ӑна, кӗске вестибюлӗн икӗ вӗҫӗнчен иртсе, кӗтесрен пӑрӑнса кӗтме пуҫларӗ. Ҫав самантрах кӗтесрен чекист сиксе тухрӗ-эпӗ служба алӑкӗнчен ҫухалтӑм пулӗ тесе пулас .
  
  
  Вӑл хӑйне тытса тӑракан ҫынсен йӗмне аллине тӑсрӗ те, ӑна ярса тытса, йынӑшса ячӗ. Ӑна вӗлерме те пултарнӑ пулӗччӗ, анчах пурпӗрех мар. Манӑн галлерея тӑрӑх документа илсе тухмалла - ха, халлӗхе ӑна полици вӗлернине тӗпчесе пӗлни кирлӗ мар. "Эсӗ кая юлтӑн", - суйрӑм эпӗ, ҫав карла пӑчӑртаса. "Документ Вашингтона кайрӗ".
  
  
  Ӑна хӑйӗн пурнӑҫӗнче чышкипе ҫапрӗ. Вӑл ыратнипе хутланса ларчӗ. Ӑна мӑйӗнчен ҫапрӗ те, вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ. Вӑл унран тарма хатӗрленсен, сасартӑк мана ураран ярса тытрӗ те хӑй патнелле туртрӗ.
  
  
  Вӑл хӑрӑлтатса илчӗ. - "Суятӑн эсӗ!'
  
  
  Вӑл ман пит патнелле туртӑнчӗ те сылтӑм куҫа темиҫе миллиметр тивертеймерӗ. Вӑл ӑна аллинчен тытса чарчӗ те ҫав мӑнтӑр питӗнчен чышкипе ҫапрӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те стена ҫине ӳкрӗ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ те, ура ҫине тӑма тӑрсан, ӑна каллех питӗнчен ҫапрӗ. Ҫапнипе вӑл аяккалла сирпӗнсе кайрӗ. Вӑл стена ҫумне пырса ҫапӑнсан, ӑна пӳрнисемпе ҫак диафрагмӑна ҫапрӗ. Ҫак ӳпке витӗр сывлӑш тухрӗ те, вӑл каллех тӗшӗрӗлсе анчӗ. Ӑна урипе пуҫӗнчен тапрӗ. Вӑл тӑнсӑр пулнӑ.
  
  
  Тӗп коридорта ҫапӑҫу ҫинчен никам та илтменни паллӑ. Ӑна эпӗ служба алӑкӗ патне пытӑм та, хам кӗтнӗ пекех, алӑка питӗрнине асӑрхарӑм. Анчах эпӗ тӗп алӑк патӗнче урӑх офицертан mimmo иртсе каяймастӑп пек туйӑнать. Сасси унӑн, пысӑк кивӗ замокпа ӗҫлеме пултарасса шанман пулин те, мӗншӗн-ха хӑйне уйрӑм ҫӑрапа питӗрнӗ. Унта ӗҫлекен персонал пулмӗ-ши тесе, вӑл темиҫе мина тума хӑтланчӗ. Юлашкинчен ӑна ҫӑра уҫрӗ.
  
  
  Хӑй хыҫӗнче вӑл чекист йынӑшнине илтрӗ. Вӑл тӑна кӗчӗ. Вӑл алӑк хӑлӑпне пӑрчӗ те алӑка уҫрӗ. Пӳлӗме хӗвеллӗ крылов кӗчӗ . Ӑна, ҫурт хыҫӗнчи пӗчӗк паркалла тухса, такси кӗтнӗ кӗтесе ҫитрӗ. Водитель руль умӗнче тӗлӗрсе пырать. Вӑл пӗшкӗнчӗ те ӑна хулпуҫҫинчен силлерӗ.
  
  
  "Эпӗ Della Lunetta отеле каяс тетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Mi si live dai piedi", - терӗ вӑл; унӑн отелӗ ярӑнса каяс пулсан.
  
  
  Ӑна эму пӗр пачка лира тыттарчӗ те, укҫине шутланӑ хушӑра, таксие кӗрсе ларчӗ. Вӑл каласа пӗтерсен, вӑл кулса ячӗ.
  
  
  "Халӗ, хӑвӑртрах".
  
  
  "Сирӗн, синьор".
  
  
  Вӑл двигателе илсе килчӗ, передачӑсене куҫарса лартрӗ, вара эпир тӗп алӑк патне, туристсемпе чекист патне кайрӑмӑр. Ӑна водительпе юнашар ларакан хаҫата илчӗ те, эпир подъезд патне ҫитсен, ун умӗнче тытса тӑчӗ. Mimmo иртсе пынӑ чух ӑна край урлӑ КГБ агенчӗ ҫине пӑхать, вӑл хӑйӗн юлташӗнчен лутрарах. Вӑл сборсем ҫине йӑпӑрт пӑхса илчӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те, хӑйӗн ӗҫтешне курасса кӗтнӗ пек, ҫурт ӑшнелле пӑхрӗ .
  
  
  Эпир Святой Петр площадь урлӑ юханшыв хӗрринелле кайнӑ чух, ӑна хаҫата антарса шалкӑм ҫапнӑ. Документ хӑрушсӑрлӑхра-хӑш-пӗр хорьччен. Курьер тепӗр кунне тухса кайиччен манӑн ӑна ҫӗнӗрен илме май тупмаллаччӗ.
  
  
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  ;
  
  
  Вӑл перевозчикпа тепӗр кунччен ҫыхӑнма пултарайман, анчах ку кирлӗ пулман. Документа илес пулсан, Ватикан музейне вӑл сбора тухса кайнӑранпа ҫур сехетрен хупнӑ, тепӗр ирхине тин уҫӑлнӑ. Ҫапла вара, вӑйсӑрланса пыракан апат-ҫимӗҫе ГОСТИНИЦӐНА куҫнӑ, иккӗмӗш гостиницӑна кам та пулин сӑнас пулсан. Кӑнтӑрлахи апат хыҫҫӑн эпӗ пысӑках мар бара кайрӑм, чинзано заказ патӑм та хуллен кӑна ӗҫрӗм . Ман пуҫа ҫакӑн пек шухӑш пырса кӗчӗ: документ залӗнче Ӑҫта иккенне Хоук пӗлнӗ пулсан, эпӗ унпа мӗн тунипе вӑл кӑмӑллӑ пулма пултарнӑ пулӗччӗ, документа каялла тавӑрса пама май шухӑшласа кӑларнӑ пулӑттӑм. Ӑна аптекӑна кӗтӗм те доктор пинцетне вӑрӑмлатрӑм. Тепӗр ирхине ӑна пинцетлӑ галерейӑна каятӑп, ҫывӑхра никам та пулмасан, пинцета этусски вазӑна яратӑп та хут туртса кӑларатӑп. Ӑна иртерех, музей уҫӑлсанах , туристсем сахал пулччӑр тесе пыратӑп.
  
  
  Хӗр ман сӗтел хушшине пырса ларсан, вӑл хӑйӗн планӗсене туса пӗтернӗччӗ ҫеҫ. Ватикан ҫинчен шухӑшланӑ вӑхӑтра вӑл ӑна сӑнаса тӑчӗ. Вӑл шыҫмак пулас: ырхан, ҫинҫе хура ҫӳҫлӗ, ытла сӑрланӑ. Вӑл йӑрӑм-йӑрӑмлӑ йӳнӗ свитер тата пӗҫҫисене аран-аран хуплакан юбка тӑхӑннӑ. "Салам, Джонни. Эсир американец-и, ҫапла-и?
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Кӑмӑл-туйӑмпа савӑнас-и, ҫапла-и?"
  
  
  "Кӗҫӗр мар."
  
  
  Унӑн шлюхсене хирӗҫ нимӗн те ҫук. Вӗсенчен нумайӑшӗсем ҫеҫ эмоциллӗ амантса пӗтернӗ пек туйӑнаҫҫӗ, хӗрарӑм сывлӑхлӑ пулни мана килӗшет, вӑл ӳтпе ҫеҫ мар, ӑспа та.
  
  
  Вӑл ҫине тӑрсах ыйтрӗ. - Джонни, эсӗ шанатӑн-и?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ, - ӑна шансах тӑратӑп.'
  
  
  "Эй, эсӗ камне пӗлетӗп ӑна", - терӗ вӑл сасартӑк. - "Эсир америка полицийӗ ".
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине тинкерсе пӑхрӗ. "Мӗншӗн эсӗ ҫапла шухӑшлатӑн?'
  
  
  "Паллах! Полицейски! Ӑна курма пултаратӑп-и? Эсир рим полицийӗпе ӗҫлетӗр-и ?
  
  
  "Эпӗ копп мар", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хыттӑн кулса илчӗ. "Джонни, Салам, - терӗ вӑл, - кам та пулин пур-и, хемапа паллашасчӗ санӑн. Салам, Джина! Фавориска ! Ӑна хирӗҫ калама ӗлкӗриччен вӑл пирӗн пата пычӗ те, ман ҫине пӑхса, пукан патӗнче хӑюсӑррӑн чарӑнса тӑчӗ. Ку шлюх евӗрлӗ мар. Вӑл питӗ илемлӗ пулнӑ.
  
  
  "Si encodi!"- терӗ ырхан та илемлӗ хӗре, виҫҫӗмӗш пукана шаккаса. Унтан вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те конфиденциллӗ сасӑпа: "Джина, акӑлчанла лайӑх калаҫать,-терӗ. Эй, американецсем килӗшеҫҫӗ. Эсир унпа калаҫасшӑн-и, ҫапла-и?
  
  
  Джина отель ырхан хӗр чӗннине хирӗҫлесе хирӗҫлерӗ, анчах юлашкинчен хӑйне ларма ӳкӗте кӗртрӗ.
  
  
  "Джина хитре, ҫапла-и?"- терӗ ырхан мӑнкӑмӑллӑх.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ!"- терӗ Те Джина ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  Паллашма кӑмӑллӑ, Джина, - терӗм эпӗ, - Мана Ник тесе чӗнеҫҫӗ. Тархасшӑн, лар пирӗнпе пӗрле ".
  
  
  Вӑл пӗр самант иккӗленсе тӑчӗ, унтан именчӗклӗн каялла чакрӗ. Вӗсен сӑн-пичӗсем илемлӗ, Миланпа Виченецсен ҫурҫӗр ҫыннисен ҫутӑ хӑмӑр ҫӳҫӗ ҫутӑ. Ҫӳҫӗ вӑрӑм та ҫӑра, ҫутӑ тымарлӑ. Ee куҫӗсем хӑмӑр, ҫӑварӗ сарлака та сисӗмлӗ, ӑшӑ блузкӑпа кӗске юбка айӗнче ee кӗлетки ҫепӗҫрех.
  
  
  "Джинӑн Америкӑра йӑмӑк пур", - терӗ тепӗр хӗрӗ, джина тарӑхнине пӑхмасӑрах. "Анчах вӑл американецла, унран лайӑхрах калаҫать. Вӑл каласа парӗ. Унтан вӑл тӑчӗ те, малтан мана куҫ хӗссе, тухса кайрӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  Джин йӑл кулса илчӗ. "Роза мана арҫынсемпе паллаштарма юратать. Вӑл мана пӗччен тесе шутлать.
  
  
  "Эсӗ-и ку?"
  
  
  Вӑл ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ, унтан ман куҫӑмран пӑрӑнчӗ. Хӑш чухне пурин те пӗр-пӗччен пулать, ҫапла мар-и?
  
  
  "Ҫапла", - тунмарӑм эпӗ, ку чӑнах та манӑн профессире пулнине аса илсе. "Эсӗ кунта ӗҫлетӗн-и, Джина?"
  
  
  Ӑна официантка, кил хуҫи хӗрарӑмӗ, ҫапла чӗнес тетӗр пулсан. Анчах эпӗ арҫынсемпе ӗҫре ҫывӑрмастӑп ". Юлашки сӑмахӗсене вӑл вӑраххӑн та татӑклӑн каларӗ. Эпӗ тӗпӗ-йӗрӗпе каласа памарӑм. Сан тусу Роза мана полицейски тесе шутлать, анчах, чӑннипе, ку ман ӗҫ мар.
  
  
  "Ку сирӗн ӗҫ пулнӑ пулсан, маншӑн пурпӗрех пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эпӗ сире мӗн те пулин сӗнме пултаратӑп-и?"
  
  
  Вӑл мана куҫран пӑхрӗ. - "Эпӗ хаваслансах килӗшнӗ пулӑттӑм, Ник, - терӗ вӑл, - анчах, эпӗ каларӑм ӗнтӗ, эпӗ проститутка мар".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. - "Эпӗ ҫаплах шухӑшларӑм та. Мӗн ӗҫес тетӗн эсӗ?"
  
  
  Ӑна официанта паллӑ пачӗ те, вӑл ҫырткаламалли заказ пачӗ. Эпир кӑштах калаҫрӑмӑр. Римэ посольствине пынӑ америкӑри официаллӑ ҫын пулнӑ, терӗ ӑна.
  
  
  "Ӑҫтан Эсӗ Америкӑра?"- тесе Ыйтрӗ Джина.
  
  
  "Нью-Йорк Тавра".
  
  
  "Эпӗ отельтен яланах унта каятӑп. Тӑванӗн хӗрӗ Роза Нью-Йоркри пурнӑҫ ҫинчен калаҫнӑ. Вӑл кафетерисемпе ресторансене питӗ хаклать. Вӑл каланӑ пек, вӗсем чӑнах та питӗ лайӑх-и?
  
  
  Ӑна кӑштах кӗтсе тӑчӗ. "Ах, - терӗм эпӗ,-вӗсем хӑйсем пӗлнӗ пек лайӑх. Мӗнле нумай ӗҫлетӗн эсӗ ҫак барра, Джина?
  
  
  "Ытла вӑрах мар. Эпӗ аренда укҫине аран-аран тӳлеме пултаратӑп ". Вӑл ҫӗрелле пӑхрӗ. "Эпӗ часах киле каятӑп", - терӗ вӑл хӑюсӑррӑн. "Паян кунта ӗҫ ҫук, вӑл вӗсене кирлӗ мар. Кӑмӑлу пулсан, манпа пӗрле ӗҫме пултаратӑн. "Мӗншӗн ҫук - ха, - шухӑшларӑм эпӗ. -савӑнсах", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна такси чӗнсе илчӗ те, Эпир Джина пӳлӗмне кайрӑмӑр. Ку пӳлӗм Ва Деллӑри Фонтанри Кивӗ ҫурт тӑрринче пулнӑ. Эпир тӑваттӑмӗш хута кайрӑмӑр, иккӗмӗш площадка пуҫламӑшӗнче сывлӑш ҫавӑрса ярсан, ӑна пӗшкӗнтӗм те ачашшӑн чуптуса илтӗм. Ee тутисем ҫемҫе, ӑшӑ та ачаш .
  
  
  Пӳлӗмре эпир эрех ӗҫсе калаҫрӑмӑр. Джина римри усал тӗнчери паллӑ босса, Джованни Фареллие, юратса пӑрахнӑ тапхӑр ҫинчен каласа пачӗ. Вӑл ахаль вӑрӑ-хурах пек пуҫланӑ, унтан пӗр хускалмасӑр, пӗр хускалмасӑр, миллионшар тенкӗ ӗҫлесе илнӗ. Ee каланӑ тӑрӑх, вӑл унпа япӑх калаҫнӑ.
  
  
  "Анчах ку ӗлӗк пулнӑ. Халӗ эпӗ ӑна Джованни пек арҫынсенчен аяккарах тытатӑп. Ӑна ура ҫинче тӑратӑп, укҫана тӳрӗ кӑмӑлпа ӗҫлесе илетӗп ".
  
  
  Унӑн куллине курсан, манӑн юн пусӑмӗ ҫӗкленчӗ. Пӗр хушӑ вӑл ман ҫине пӑхса тӑчӗ, унтан тӑчӗ те выключателе мачча чӳречи йӗри-тавра светуйсем ҫеҫ курӑнмалла пӑрчӗ . Вӑл нимӗн каламасӑрах хывӑнчӗ. Ee сарӑ ҫӳҫӗ хулпуҫҫисем ҫине усӑнса аннӑ, тулли кӑкӑрӗсем ӑна сӗртӗнме ыйтнӑ. Ӑна унӑн ӑшӑ ӳтне хӑй патнелле туртрӗ те, манӑн алӑсем унӑн бархат пек ҫемҫе ӳт-тирӗ тӑрӑх ачашшӑн чупнӑ чухне вӑл ман ӑшра ирӗлсе кайрӗ. Ee тутасем, сасартӑк вӗрискерсем, манӑнне тупрӗҫ те, пирӗн ҫӑварсем пӗр-пӗрне тӗпчесе пӗлнипе уҫӑлчӗҫ. Унӑн ӳт-пӗвӗ вунултӑ ҫулхи ачанни пек яштака та яка пулнӑ.
  
  
  "Ил мана, Ник", - пӑшӑлтатрӗ вӑл мана хӑлхаран.
  
  
  Ӑна салтӑнсан, вӑл "Люгера"курчӗ. "Апла эсир полицейски".
  
  
  "Эпӗ сана тӗрӗссине каларӑм", - терӗм эпӗ, ӑна ee ыталарӑм та, вӑл пистолет ҫинчен манса кайрӗ.
  
  
  "Кровать", - пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Мана вырӑн ҫине илсе кай".
  
  
  Ӑна ҫапла тунӑ. Вӑл унпа юнашар выртнӑ чухне ман алӑсем унӑн ӳтне ачашларӗҫ, вӑл хӑйӗн вӑрӑм та ырхан пӗҫҫисене сиричченех ачашларӗҫ, вара вӑл аллипе шалти бархат пек ҫемҫе пайне сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  « Va benissime!"мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл аллине ҫӳлерех ҫӗклеме ирӗк пачӗ.
  
  
  "Каяр", - ассӑн сывласа илчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна тулли кӑкӑрӗнчен чуптурӗ те, вӑл сывлама чарӑнчӗ. "Пулчӗ", - чӗнчӗ вӑл. "Ҫитет. Халӗ. Ӑна сана халех кирлӗ.'
  
  
  Вӑл ерипен пирӗн пата кӗчӗ. Унӑн пырӗ тавра хӑрӑлтатса кӑшкӑрнисем илтӗнчӗҫ. Унӑн ӳт-пӗвӗ хӗрӳ туйӑмпа авкаланчӗ, манӑн ҫав тери вӑйлӑн та калама ҫук вӑйлӑн туртӑнса кайрӗ. Ӑна, унӑн нӳрӗ пӗҫҫисем ман тавра пӗр-пӗрин ҫумне ҫыпҫӑннине туйрӑм, вӑл шӑхӑрнӑ, сывлайми пулнӑ сасӑ ман хӑлхара янӑраса кайрӗ. Вӑл ман алӑсене чӗрнисемпе хыҫса илчӗ, аллисемпе ман мӑйпа хулпуҫҫисене ыталаса илчӗ те, эпир пуҫланӑ ӗҫе пӗтерес килнипе ухмаха ернӗ пек, мана аялалла туртрӗ.
  
  
  Унтан кашни шухӑш, кашни ирӗклӗх вӑйӗ вӗҫсе кайнӑ самант ҫитрӗ. "Тата, Тата, Ник!"вӑл пӳлӗнсе ларчӗ. Манӑн тутасем кулнипе чалӑшрӗҫ, вӑл ҫурри сардоника, ҫурри ӑнланакан ҫын пулчӗ. Вӑл мана ҫирӗпрех, ҫирӗпрех ыталаса илчӗ, унӑн пӗҫҫисем, контроле ҫухатнӑ хыҫҫӑн, сулланма пуҫларӗҫ. Юлашки хут шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек туртӑнса илчӗ те, эпир хамӑр мӗн тума пуҫланине татса парас тесе, пӗрле пухӑнтӑмӑр; вӑл кичемлӗх юрри пек хаяррӑн йынӑшса ячӗ, ҫав тери киленӳ юрри пек туйӑнчӗ ӑна.
  
  
  
  
  Тепӗр ирхине вӑрансан, вӑл хӑраса ӳкнӗ самант пулчӗ; эпӗ палламан тавралӑха пӑхса тӑнӑ чух унӑн малтанхи ҫутисем палӑрчӗҫ. Манпа юнашар ӑшӑ ӳт хуллен мӑкӑртатса илчӗ. Джина ҫывӑрнине курсан, вӑл кулса ячӗ. Унӑн ҫӳҫӗ минтер ҫинче арпашса кайнӑ - шурӑ кӗпе тӑхӑннӑ пӑхӑр ореол. Унӑн алли ман кӑкӑр ҫинчен ӳкичченех вӑл пирӗнтен питӗ асӑрханса хӑтӑлчӗ. Пӗр самантлӑха вӑл хускалса илчӗ , унтан унӑн сывлӑшӗ каллех тикӗсленчӗ, вара вӑл тарӑн ыйха путрӗ.
  
  
  Ӑна вӑратас мар тата хам ӑҫта кайнине ыйтса пӗлес мар тесе, вӑл ним чӗнмесӗр кровать ҫинчен тӑчӗ те хӑйӗн тумтирне пуҫтарчӗ. Вӑл отеле таврӑнманнинчен, ҫӗрӗпех Джина йӑтса ирттернинчен тӗлӗнчӗ. Анчах манӑн гостиница номерӗнче хакли нимӗн те ҫук, Мӗншӗн тесен Ватикан библиотекинче этус вази ee вилӗмлӗ вӑрттӑнлӑха пӗлтерекен хаклӑ документ упранать-ха. Анчах халӗ, кгб аллинчи документа упраса хӑварма май килсен, ӑна каялла тавӑрса памалла пулчӗ. Тумлансан, ӑна пӳрнисемпе шӑлса якатрӗ, лӳчӗркенсе пӗтнӗ йӗпе простыньсемпе джинӑн илемлӗ те ҫамрӑк кӗлетки евӗрлӗ кучченеҫлӗ кровать ҫине тепӗр хут пӑхса илчӗ те кунталла утрӗ.
  
  
  Вӑл ӑна хирӗҫ пулмасса пӗлнӗ пек вӑратас ҫук. АНЧАХ АХ, эпӗ чӑн-чӑн юрату пулнӑ, хӗрарӑм киленӗвӗсем те мана вӗҫлемелли ӗҫре нихҫан та тытса чармалла пулман. Вӑл пирӗн ҫине юлашки хут хӗрӳллӗн пӑхса илчӗ. Вӑл нимӗн те каламарӗ; унӑн кӑкрисем кашни сывласа илмессеренех ҫӗкленеҫҫӗ те анаҫҫӗ . Вӑл пӳлӗмрен шуса тухрӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка хуллен хупрӗ .
  
  
  Джин ҫинчен шухӑшланине пуҫ тавра кӑларса пӑрахма вӑхӑт ҫитрӗ. Манӑн документа кӑларасси ҫинчен шухӑшламасӑр, ӑна илме тиврӗ. Документа каялла тавӑрма хӑтланакан ҫынна ӑнсӑртран тытнӑ пулсан, ҫемҫен калатӑп , йывӑрлӑхсем сиксе тухнӑ пулӗччӗҫ. Пӗрремӗшӗнчен, агентсемпе мӗн пулма пултарни - паллах, вилӗмсӗр пуҫне - общественность ҫине пӑхтарасси. Манӑн камуфляж витӗр курӑнма пултарни ҫителӗклӗ хӑрушӑ пулнӑ, анчах ӑна хута ярса илме хӑтлансан, мана тупсан, документа пӑхса тухӗҫ те, ӑна курма пултаракан итали полицейскисене пурне те тӗпчеме тытӑнӗҫ. Юлашкинчен влаҫа документ АПШ правительствин пулнине ӗнентерме пултарсан та, секрет кӗске вӑхӑтра секрет пулма пӑрахать. Итали полицийӗн сотрудникӗсем пурте лирӑсен пысӑк пачки тытнӑ ҫынна ҫакӑн пек вӑрттӑн документа сутасшӑн пулмасса шаннӑ вӑл.
  
  
  Вырӑссене документ залӗнче ӑҫтине каланӑ пулсан, вӗсем ун патне манран маларах ҫитме тӑрӑшнӑ пулӗччӗҫ. Этус вази тӑрӑх документ ҫырса илни халӗ манӑн тӗп тӗллев. Ыттисем пурте чаплах пулман . Телее Пула, Вӑл ватикан библиотекинче уҫӑлсан ирех вӑранчӗ.
  
  
  Вӑл ПЛОЩАДЬРЕ, ВАТИКАНА кӗнӗ ҫӗрте, XII Сыпас умӗн, Ман умра, Святой Петр площадӗнче, халӑх кӗпӗрленсе тӑнине курсан, пулнӑ. Ку сайра тӗл пулакан япала мар. Папӑсем хӑйсен керменӗн балконӗ ҫине тухаҫҫӗ те площадьре тӑракан ӗненекенсемпе паломниксене пиллеме тухаҫҫӗ. Анчах паян ирхине туристсемпе римлянсен ушкӑнӗ ытти чухнехинчен те ытларах курӑннӑ.
  
  
  Манӑн, кашни утӑмрах каҫару ыйтса, халӑх хушшипе тухма тиврӗ. Пуҫӗсене Папа дворецӗн чӳречисем патнелле ҫӗкленӗ, ӑна куракансене ҫавӑрса илнӗ тӗлӗнмелле те усал шӑплӑх пусса илнӗ халӑх ушкӑнӗ патне ҫитсенех кӑшкӑрнӑ сасӑ илтӗнсе кайнӑ. ПАВЕЛ VI Папӑн шурӑ кӗлетки курӑнма пуҫласан, вӑл пӗр хускалмасӑр ҫӳлелле пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл пиллесе аллине ҫӗклерӗ. Анчах вӑл пиллӗх пама ҫеҫ пуҫланӑччӗ, сасартӑк тӳпене аҫа ҫапнӑ пек ҫурса пӑрахрӗ. Малтан вӑл автомобиль глушителӗ пулӗ тесе шутларӑм.
  
  
  Шел пулин те, пурте йывӑртарах пулчӗ.
  
  
  Тепӗр секундран, ҫак балконӑн пысӑк витажӗ кӗмсӗртетсе ҫӗмӗрӗлсен, Ваннӑ кантӑк Ашшӗ ҫине йӑтӑнса анчӗ. Балкон айӗнчи халӑх хушшинче тахӑшӗ кӑшкӑрма пуҫларӗ, Площадьри ҫынсен ушкӑнӗ тата ытларах кантӑксем ӳксен, Атте куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Халӑх хӑраса ӳксен, ыттисем те кӑшкӑрма пуҫларӗҫ. Ӑна, пӑшал ӑҫтан пенине курас тесе, пур еннелле те пӑхса илчӗ; пенӗ сасӑ Папӑна тӗллерӗ пулмалла, анчах темиҫе дюйм тивертеймерӗ .
  
  
  "Ку Атте!"итальянецсен хӑлхана ҫуракан сасси.
  
  
  "Вӗсем ӑна вӗлерме хӑтланаҫҫӗ!"кӑшкӑрчӗ тепри.
  
  
  Ҫынсем Ватикана кӗмелли алӑк патнелле чупрӗҫ, вара сывлӑшра ih сехӗрленӳ шавӗ, сирӗн хуйхӑрупа шанӑҫсӑрлӑх йынӑшнӑ пек, ҫӗкленчӗ. Кантӑк ванчӑкӗсем ҫаплах площаде ӳкеҫҫӗ-ха, анчах халӑхӑн ертсе пыракан пайӗ алӑк патнелле чупса кайрӗ те осколоксен хули айне лекмерӗ.
  
  
  Вӑл балкон ҫине тепӗр хут пӑхса илчӗ те, ҫав самантра решеткеллӗ икӗ кӗлетке курӑнса кайрӗҫ. Вӗсем Папские ура ҫине тӑма пулӑшас тесе пӗшкӗнчӗҫ. Хӑйне усранӑ вырӑнтан ӑна вӑл инкек курманнине курма пултарнӑ.
  
  
  Ман хыҫра, халӑх хушшинче, тата тепӗр мӗкӗрни илтӗнчӗ. Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ пӑхрӑм та площадьрен инҫех мар хура вӑрӑм машина пынине куртӑм. Ку пӗрпеклӗх кӑна пулнӑ-ши, тесе шухӑшларӑм эпӗ , е машина эпӗ тин ҫеҫ пӑхса тӑнипе ҫыхӑннӑ-ши?
  
  
  Пӗлместӗп, мӗншӗн ӑна сасартӑк музейсем, Ватикан библиотекисем, хупписем еннелле пӑхса илнӗ? Анчах ӑна курсан вертолет ҫурт хыҫне анса ҫухалнине курчӗ. Вӑл америка ҫар вертолетӗ Skyhook евӗрлӗ.
  
  
  Ман ун ҫинчен пӗр самантлӑха та шухӑшламалла пулмарӗ.
  
  
  Халӑх хушшипе пынӑ чух вӑл библиотекӑна хӑвӑртрах ҫитмеллине ӑнланса илчӗ. Ӑна вӑл тӗлӗннӗ ҫынсем хушшипе хӗсӗнкелесе тухрӗ те аслӑ площадьрен колоннада музейне кайрӗ. Аслӑ картишне кӗрсен вертолет каллех курӑнми пулчӗ. Вӑл Ватикан библиотеки ҫийӗн майӗпен анать. Унтан ӑна, темскер ун пек маррине ӑнланса илтӗм; питӗ тӗрӗс мар.
  
  
  Вӑл тарма пуҫларӗ, мӗншӗн тесен пирӗн пӗр ҫеккунт та сая яма пултараймарӗ. Ӑна, манӑн доллар ҫапӑннине туйса, адренал, музее кӗмелли алӑк патнелле ыткӑннӑ чух, ман пуҫ кӑшӑлӗсем тӑрӑх капланса анчӗ . Форма тӑхӑннӑ сотрудниксем пурте тенӗ пекех папа библиотеки умӗнче хӑйсен постӗсене хӑварнӑ. Вӗсем ман умран чупса иртрӗҫ, ih куҫӗсем хӑранипе хытса ларчӗҫ. Ӑна Каялла, Ашшӗ килнӗ балкон ҫине пӑхса илчӗ. Балкон пуш-пушах; кантӑк ванчӑкӗсем ҫеҫ эпӗ тин ҫеҫ курнине пӗр сас-чӳсӗр кӑтартаҫҫӗ.
  
  
  Вӗсем святителӗн сывлӑхӗ ҫинчен пӗлмен пулас-ха; wouldnt, ҫилленнӗ пек, хӑраса ӳкнӗ халӑх. Хуралҫӑсем, йӗр шыранӑ пек, площадь тӑрӑх каллӗ-маллӗ чупкаласа ҫӳреҫҫӗ. Анчах эпӗ вӗсем нимӗн те тупас ҫуккине пӗлетӗп , ҫавӑнпа та тытӑҫура, пӗтӗмӗшле йӗркесӗрлӗхре ҫиелтен пӑхнинчен ытларах пулнине шанатӑп.
  
  
  Халӗ иккӗмӗш йӑлтӑркка хура лимузин курӑнчӗ. Ӑна библиотекӑна кӗнӗ ҫӗрте колоннӑсем тавра пӗр ҫӗре чӑмрӗ. Машина ҫухӑрса чарӑнчӗ. Хӑрани чӗриклетрӗ, машина тавра сарлака хулпуҫҫиллӗ икӗ мӑнтӑр арҫын сиксе тухрӗҫ те пӳрте кӗрсе кайрӗҫ. Ҫав вӑхӑтрах вертолет тӗпӗнчи люк уҫӑлчӗ те, ӑна самолет ҫинчи кӑвак хусканусем тытрӗҫ.
  
  
  Лимузин руль умӗнче сулхӑнра тӗксӗм кӗлетке ларать. Машина малалла ыткӑнса mimmo вӗҫсе иртнине арҫын сӑн-питне уйӑрса илме ҫук . Ӑна, куҫне хӗссе, машина номерне ҫырса хума хӑтланчӗ. Анчах машина чарӑннӑ пулсан та, цифрӑсене курас тесен, сирӗн пурпӗрех рентген куҫӗ пулмалла пулнӑ пулӗччӗ. Пластинкине витӗр курӑнман хура пирпе витнӗ.
  
  
  Машина куҫран ҫухалсан, вӑл малалла утрӗ. Машина ун умӗнче чухне эпӗ библиотекӑна кӗме пултараймарӑм, анчах халӗ, вӑл аяккалла кайнӑ чух, ӑна папа палӑкӗ патне чупса пытӑм та шалалла пӑхрӑм. Хӑш-пӗр сотрудниксем мӗн пулса иртни ҫинчен пӑлханса калаҫаҫҫӗ.
  
  
  Анчах машина тавра тин ҫеҫ сиксе тухнӑ икӗ арҫын ниҫта та курӑнмаҫҫӗ. Ih музейӗн пӑлханса кайнӑ сотрудникӗсем тавра никам та асӑрхаман пулас. Тен, вӗсем арҫынсем библиотекӑна чупса кӗнине те курмарӗҫ пулӗ, анчах ӑна асӑрхарӗ. Вӑл галерейӑна хӑпармалли пусма патне пычӗ те ҫавӑнтах икӗ хутчен пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ. АX - мӗш ҫулта баллистикӑн питӗ кӑткӑс курсӗ иртрӗ , ҫавӑнпа та манӑн пӑшал сассисем вӑрттӑн ӳкерчӗк пытарса хунӑ галерея урлӑ иртни ҫинчен пӗлтерекен проблемӑсем пулман.
  
  
  Ӑна, аллине "Люгер" тытса, спусковой ҫекӗл ҫинче пӳрнине тытса, пусма тӑрӑх виҫӗ dis ҫине чупса хӑпарчӗ. Вӑл пӗрремӗш хута ҫитсен, эпӗ иккӗленни тӗрӗсех пулчӗ. Форма тӑхӑннӑ тарҫӑ, хӑй вырӑнӗнче юлма шут тытнӑскер, тухса кайма ӗлкӗреймен-ха, халӗ вӑл пӗр кунлӑха юн кӳлленчӗкӗнче выртнӑ. Вӑл вилнине курас тесен, манӑн ун патне пӗшкӗнмелле марччӗ.
  
  
  Галерейӑн касса тунӑ пысӑк юман кунӗ шалтан хупӑннине вӑл ытла та кая юлса курчӗ. Вӑл унта чупса кайрӗ, анчах хӑвӑртах мар. Вильгельминпа усӑ курнӑ пулсан та, алӑк шалтлатса хупӑнассинчен хӑтӑлма май пулман пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл ҫӑраҫҫи чанкӑртатнине илтрӗ. Ӑна курок ҫине пусрӗ те, замок тавра ларакан йывӑҫ ҫурӑлса кайрӗ. Анчах куҫӗсене чарса пӑрахни хулӑн йывӑҫ кунӑн ҫуррине шӑтарчӗ. Унтан вӑл тепӗр хут ҫапнине илтрӗ те вӑрӑм коридорӑн тепӗр енче те ҫавӑн пекех пулса иртнине ӑнланчӗ. Галерейӑна шалтан ҫав тери тухӑҫлӑ хупнӑ , ҫавӑнпа та операци - ӗҫе кӗртме пултаракан ӗҫсене пурне те пысӑк квалификаципе тата хатӗрленӳпе туса ирттерни паллӑ пулнӑ.
  
  
  Галерейӑна кӗме май пуррипе ҫуккине пӗлес тесе, вӑл йӗри-тавра тискеррӗн пӑхса илчӗ. Ман хыҫра шӑппӑн калаҫни илтӗнчӗ. Ӑна урӑх хӑрамарӑм. Кӗтесрен виҫӗ турист тухсан, вӑл ҫаврӑнса тӑчӗ. Вӗсенчен пӗри, ҫутӑ платье тӑхӑннӑ хӗрлӗ питлӗ хӗрарӑм, "Люгер" ҫине пӑхса илчӗ те кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Ee кӑшкӑрни мана ӗҫе вӑратрӗ. Вӑл галерейӑн хупӑ алӑкӗ патӗнчи чӳрече речӗ патнелле чупрӗ. Ӑна уҫнӑ, пӗр чӳречине уҫнӑ та ҫулсеренех картишне тухас тесе малалла пӗшкӗннӗ. Вертолетран вӑтӑр ярдра виҫӗ фут ҫӳллӗш металран тунӑ корзинка ӳкрӗ, корзинки хулӑн хурҫӑ трос ҫумне ҫирӗплетнӗ . Корзинка ӑшӗнче хутланса ларнӑ арҫын ларать, эпӗ корзинкӑна вертолет тӗпне витсе тӑракан металл тӑрӑх тунине асӑрхарӑм.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ вӑл малтан тавҫӑрса илни чӑнах та тӗрӗс пулни паллӑ пулчӗ. Ашшӗ ҫине тапӑнни халӗ пулса иртекен чӑн-чӑн преступление пӑрса ярас тесе, ӑна кансӗрлет. Вӗсем, Ун хыҫӗнче тӑракансем, Аттене нихҫан та вӗлерме шутламан. Ҫак тапӑнӑва пурте хӑраса ӳкчӗр тесе тунӑ. Чӑн - чӑн тӗллевпе галерейӑн Ватикӑри библиотекӑри ылтӑн та кӗмӗл мулсен коллекцийӗ пулнӑ, - ҫав ылханлӑ, никам улӑштарма ҫук вӑрттӑн ӳкерчӗк ӑна галерейӑна пытарнӑ.
  
  
  Хӑраса ӳкнӗ турист кӑшкӑрни музейри ытти ҫынсене те илӗртнӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те, аллипе сулса, вӗсене тухса кайма хушрӗ, хӑй аллипе сулнӑ пек, аптраса ӳкнӗ, хӑраса ӳкнӗ халӑх пӑлханӑвне хускатрӗ. Вӑл галерея алӑкӗ патне таврӑнчӗ, пӗшкӗнчӗ те тимлӗн итлерӗ . Вӑл кӗленче ҫӗмӗрӗлнине илтнӗ, галерейӑри витринӑсене ҫӗмӗрнӗ, часах европӑри мӗнпур монархсен парнисене, папа корольӗсемпе чиркӳ княҫӗсенчен панӑ хаклӑ артефактсене вӑрланӑ . Вӗсем хушшинче документ пулнӑ, ӑна кирек мӗнле пулсан та каялла тавӑрса памалла пулнӑ.
  
  
  Таҫта музейре канӑҫсӑр шӑнкӑрав шӑнкӑртатрӗ. Анчах Итали историйӗнче чи хаяр ҫарату ҫиппине никам та хурайман. Эпӗ план шухӑшласа кӑларнипе, тухӑҫлӑхпа тата профессионализмпа тӗлӗнмесӗр тӑма пултараймарӑм. Анчах мана кирлӗ документ галерея алӑкӗсем хыҫӗнче курӑнман этусски вазӑра пулнӑ.
  
  
  "Ӗҫлекен персонала чӗнӗр!- Ҫакна эпӗ хам ҫумра тӑракан ҫамрӑк математикӑпа кӑшкӑртӑм, ӑна пусма ҫинчен тӗртсе ярсан, унӑн чарӑлса кайнӑ куҫӗсем те, ҫӑварӗ те улшӑннӑ.
  
  
  "Ҫапла, сэр", - терӗ вӑл, пӑлханса кайнӑ туристсем хушшипе пынӑ чухне унӑн кӑкӑрӗ ҫинче ҫав камерӑсем ташларӗҫ .
  
  
  "Калӑр вӗсене, атте галерейине ҫаратма!"Ӑна хыҫалтан чӗнчӗ.
  
  
  Тен, ку манӑн командӑн ӗнентерӳллӗ сасси е эпӗ акӑлчанла калаҫни пулчӗ пулӗ, анчах вӑл пире мӗн пулсан та, куракансем лӑпланчӗҫ. Вӑл вӗсене пусма читлӗхӗн хӑрушсӑр карлӑкӗ ҫине кӑтартрӗ. Ман "Люгера" курсан кӑшкӑрса янӑ хӗрарӑм та лӑпланчӗ, каллех хӑйне хӑй алла илчӗ пулас.
  
  
  Вӑл каллех кун еннелле ҫаврӑнчӗ. Замок тӗлӗнче ҫурӑлса кайнӑ, ӗннӗ йывӑҫ эпӗ пӗрремӗш хут персе янин ҫулне палӑртрӗ. Пӗр пуля та ҫитетчӗ . Тен, ку иккӗмӗш е виҫҫӗмӗш хут пенипе те улшӑннӑ пулӗ. Ӑна тӗплӗн тӗллерӗ те умлӑн-хыҫлӑн виҫӗ хутчен персе ячӗ.
  
  
  Йывӑр пульӑсем лекнипе кун йынӑшса ячӗ. Металран тунӑ ҫӑра хыттӑн чӗриклетсе илчӗ те, тӗтӗмпе йывӑҫ ванчӑкӗсем витӗр ҫӑра ҫӗмӗрӗлнине курчӗ. Вильгельмина каллех йывӑр алӑкран персе ярсан хӑйӗн хакне ҫирӗплетрӗ. Ман хыҫра тепӗр хӗрарӑм кӑшкӑрса ячӗ, хӑраса ӳкнӗ туристсем пусма тӑрӑх вестибюле ыткӑнчӗҫ.Халӗ ӗнтӗ, хӑрушлӑх урӑх ҫук чухне, вӑл каялла чакрӗ, урине ҫӗклерӗ те урипе тапрӗ. Tae Ex Do вӑл кӗрешӗвӗн чи лайӑх меслечӗсенчен пӗри. Пуҫхӗрлӗ пырса ҫапсан, кун ҫурӑлса Кайрӗ. Иккӗмӗш хуппи, тимӗр ҫӑраҫҫи йывӑҫ каркас ҫинчен сирпӗнсе анчӗ те урайне кӗмсӗртетсе ӳкрӗ.
  
  
  Унтан кун уҫӑлса кайрӗ те, ӑна хура лимузин тавра лайӑх кӗлеткеллӗ икӗ арҫын тӑнине курчӗ . Ку темиҫе сехет каялла пулса иртнӗ пек туйӑнчӗ. Анчах хорька вунӑ е вунпилӗк минутран икӗ арҫын - вертолет ҫинчи ih юлташсем - музее пырса кӗчӗҫ.
  
  
  Вӗсем хаклӑ артефакта пӗрин хыҫҫӑн теприне йывӑр пир михӗсем ӑшне тултарчӗҫ. Ӑна курнӑ тимӗр карҫинкка галерейӑн уҫӑ чӳречи умӗнче ҫакӑнса тӑрать, сарлака чул чӳрече янаххи ҫумне икӗ тимӗр ҫекӗл ҫакса янӑ . Виҫҫӗмӗшӗ йӗтӗн миххисене корзинкӑна тиерӗ. Кӗленче витринӑсене ҫапса ҫӗмӗрнӗ, яп-яка урайне кантӑк ванчӑкӗсемпе витнӗ .
  
  
  Алӑка ватса, мӗн пулса иртнине пӗрре пӑхсах пӑхса тухсанах, ҫывӑхри вӑрӑ ҫаврӑнчӗ те ман ҫине револьвер лартрӗ. Вӑл хӑйӗн икӗ юлташне чӗнсе илнӗ те, вӗсенчен пӗри йӗтӗн миххине урайне ӳкерсе, чуххӑмӑн пеме пуҫланӑ.
  
  
  Сывлӑшра пульӑсем шӑхӑрса иртнӗ чух вӑл алӑк янаххи хыҫне чӑмрӗ. Ман тавра рикшетировать тӑвакан тӑхлан сасси илтӗнсе кайрӗ . Пульӑсем алӑк янаххи ҫумне пырса ҫапӑнчӗҫ те чутах ман пуҫа, кӑкӑрӑма лекмерӗҫ. Ӑна хуллен вӑрҫса илчӗ те тата кӑшт аяккарах пӑрӑнчӗ .
  
  
  Тата тепӗр куҫ чарса пӑрахни mimmo алӑк янаххи шӑхӑрчӗ. Вӑл пӗр самант кӗтсе тӑчӗ, унтан пуҫне кӗтесрен кӑларчӗ те персе ячӗ. Галерея виҫӗ арҫыншӑн хӳтлӗх пулманпа пӗрех. Малтанхи пӑшалсенчен пенӗ ҫын пӑрӑнса кайма хӑтланчӗ. Анчах Вильгельмина хӑвӑртрах пулнӑ, ӑна хӑйӗн сулахай хулпуҫҫийӗ ҫине лекнӗ пуля тивнӗ.
  
  
  Унӑн ҫӑварӗнчен пӑвӑннӑ сасӑ тухса кайрӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ те ҫӗмрӗк витрина ҫине ӳкрӗ, револьверӗ унӑн вӑйсӑр та усӑсӑр пӳрнисем ҫине ӳкрӗ. Вӑл ман ҫине персе янӑ самантра эпӗ иккӗмӗш арҫын ҫине пӑхса илтӗм.
  
  
  Ку, леш, кун пек ҫӑмӑллӑн парӑнма шутламан. Вӑл хӑйӗн йывӑр сумкине уҫӑ чӳрече патне туртса пычӗ, эпӗ мула тимӗр карҫинккана хурасшӑн. Ӑна "Люгер" курокне пусрӗ, сулахай пӗҫҫи патне ҫитесси пӗр дюйм юлмарӗ, вара эму уҫӑ чӳрече умӗнче тӑракан виҫҫӗмӗш арҫын сумкине пама пултарчӗ.
  
  
  Вӗсен хыҫӗнче кӗленче витрина, тепӗр вӗҫӗнче. Ӗнер этус вази ҫак витринӑпа юнашар пулнӑ. Анчах халӗ, ӑна курсан, ҫӑвар типсе ларчӗ. Ваза ҫук.
  
  
  Проблемӑсем-пысӑк проблемӑсем. Вӑрӑсене тытса чармасан, вазӑсене каялла тавӑрса памасан, кайран каласа пама май ҫук. Лару-тӑру ҫинчен эпӗ нумай шухӑшласа тӑмарӑм, пере-пере галерейӑна чупрӑм. Вӑл аманнӑ ҫынна тӗллерӗ те иккӗмӗш хут эму сылтӑм пӗҫҫинчен персе ячӗ. Ӑна нокаутланӑ, ҫак икӗ юлташ ҫеҫ юлнӑ.
  
  
  Ӑна тимӗр карҫинккана анакан ҫын каллех шала кӗрсе кайрӗ; хӑй тӑнӑ вырӑнтан йӗтӗн михӗсен тӑррисем курӑнаҫҫӗ. Эму пулӑшнӑ хура ҫӳҫлӗ арҫын тухса кайма хатӗр пулнӑ. Галерея пушӑ, хӑйӗн хаклӑ мул ҫук. Ҫак ҫын мана хирӗҫ пеме пуҫласан, вӑл ҫӗре персе анчӗ. Пульӑсем ман пуҫ тӗлӗнчех хӑрушшӑн шӑхӑрса иртеҫҫӗ. Анчах эпӗ ҫаплах перетӗп-ха, йывӑҫ та, кантӑк та ман тавра ҫӗмӗрӗлчӗ. Ӑна, кӗленче ванчӑкӗсем ман аяк пӗрчисемпе кӑкӑр ҫине ӳкнине туйса илтӗм.
  
  
  Ӑна икӗ арҫын вӗлермен пулсан, ӑна этусски вазӑпа каялла документ илмен пулсан, хоук мана нихҫан та каҫарман пулӗччӗ, ҫемҫен калатӑп.
  
  
  "Caita шлепке!"- кӑшкӑрчӗ чӳрече патӗнче тӑракан ҫын, хӑйӗн юлташне васкама ӳкӗтлесе. Аманнӑ ҫын чӳрече патне лӑкӑштатса пынӑ чух, урайне юнланса пӗтнӗскер, вӑл мана пӑшал пенипе пӑталаса хучӗ. Тепӗр самантран икӗ арҫын хӑйсен юлташӗпе пӗрле тимӗр карҫинккана пырса кӗчӗҫ .
  
  
  Карҫинкка вӗҫсе хӑпаракан вертолет хырӑмӗ патне вӗҫсе хӑпарсан, вӑл сиксе тӑчӗ те тепӗр хут персе ячӗ. Анчах вӑл чӳрече патне пынӑ та, тулалла пӑхса, каллех персе янӑ, унти ҫынсем сӗрлекен машина ӑшӗнче корзинка ҫухалнӑ.
  
  
  Броня панель хӑй вырӑнне тӑчӗ те, манӑн юлашки куҫӑм металран аяккалла сиксе ӳкрӗ. Темиҫе музейщикпе дюжин полицейски ман айран уҫӑ кӑмӑлпа картишне кӗрсе кайсан, вӑл ятлаҫса илчӗ. Вӗсем вертолетпа переҫҫӗ, анчах усси ҫук.
  
  
  Вӑрӑ-хурахсене чарма май ҫук пек туйӑнчӗ. Вӑл, ман хыҫри ишӗлчӗк - ишӗлчӗксем ҫине пӑхмасӑрах, чӳречерен коридора вӗҫтерчӗ, унта музейӗн чи хаклӑ пуянлӑхӗсем нумай пулмасть упраннӑ. Йӑпанмалли япаласем шыракан темиҫе турист-вӗсене те илнӗ - вӗсем ҫаплах пусма ҫинче йӑпшӑнса тӑраҫҫӗ. Пӗрин йӗри-тавра, шӑлавар-бермудсем тӑхӑннӑ мӑнтӑр ҫыннӑн мӑйӗ ҫинче бинокль.
  
  
  "Парӑр - ха мана хӑвӑр бинокльӗре", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ те йӗрӗнсе кулса ячӗ. - Кай шуйттан патне.'
  
  
  Ӑна ҫавӑнтах "люгер"тӗллерӗ. "Бинокль", - тепӗр хут каламалла ӑна. "Чунтанах".
  
  
  Сасартӑк вӑл хӑраса ӳкрӗ. Вӑл чӗтрекен пӳрнисемпе мана бинокль тӑсса пачӗ. Вӑл бинокльне аллинчен туртса илчӗ те, каялла чӳрече патне чупса пырса, бинокльне вертолетпа тӗллерӗ.
  
  
  Урайӗнчи люка Ватикӑри коллекцин пассажирӗсемпе мулӗсене тата этусски вазӑра пытарнӑ документа хӳтӗлесе, халӗ пӗтӗмпех хупнӑ. Вертолет музейрен пӑрӑнма пуҫларӗ. Ӑна вертолетпа бинокль витӗр пӑхнӑ, анчах nen хуҫисене идентификацилеме май паракан паллӑ символсем пулман. Унтан ӑна вертолетӑн сулахай енчи кантӑкран бинокль турӗҫ те ҫав чӳрече хыҫӗнче пите ярса тытрӗҫ. Ку унӑн ӗнси ҫинчи ҫӳҫ вирелле тӑрса кайнӑ пит-куҫӗ пулчӗ. "Тӗлӗнмелле", - шухӑшларӑм эпӗ, ӗлӗк нумай-нумай хут курнӑ ҫынна аякран пӑхса.
  
  
  Мана ман куҫ умӗнче улталамарӗҫ, пире куракан. Ӑна хӑй мӗн курнине ӗненмелле пулнӑ. Вӑл пуҫ купташки евӗрлӗ, ӳт - тирӗ пергамент пек, тачӑ та ӑвӑс тӗслӗ. Ҫыннӑн куҫӗсем сарӑрах ӳтлӗ пичӗ ҫинче кӑмрӑк пек хура куҫ шӑрҫисемпе ҫӗлен пек курӑнаҫҫӗ. Ҫӳхе туталлӑ сарлака ҫӑварӗ пуҫ купташкинче кулӑ палӑрчӗ. Ку профиль пулнӑ, ун ҫине вӑл пӗрмаях пӑхса тӑнӑ: унӑн пӗр енӗ математикӑпа чи аскӑн та хӑрушӑ ҫынӑн пулнӑ, ӑна вӑл тахҫан пӗлнӗ. Вӑл Хӑй Ниагар шывсиккине путнӑ кун унран яланлӑхах хӑтӑлнӑ пулӗ тесе шутларӗ.
  
  
  Вӑл ӳкни пур енчен те курӑнать. Иуда халӗ те чӗрӗ-ха.
  
  
  Вертолет хӑвӑрт вӗҫсе хӑпарчӗ, унтан каллех пӑрӑнчӗ те тепӗр самантран куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл галерейӑна таврӑнчӗ те пӳлӗме пӑхса ҫаврӑнчӗ. Темиҫе витрина ҫеҫ тӗкӗнмен, паллах, ih содержани хаклӑ пулман пирки. Пӳлӗме кӗриччен вӑрӑсем хӑйсем мӗн тума шутланине тӗп-тӗрӗс пӗлнӗ пек туйӑнать .
  
  
  Ӑна каллех этусски ваза пама ыйтрӗ, вазӑна ахаль ҫеҫ куҫарнӑ е ҫӗмӗрнӗ пулӗ, тесе ӗмӗтленчӗ вӑл . Анчах ваза пулман, ӑна ҫаратнӑ чухне аркатса тӑкнине кӑтартакан нимӗнле осколоксем те пулман. Вазӑн пасар хакӗ ҫуккине пӗлнӗ вӑл. Вӑл коллекционерсене ҫеҫ темӗн хакланӑ. Маншӑн сергей хӗрсе кайрӗ. АX организацисене нумай чӑрмантарнӑ Иуда итали артефакчӗсемпе уйрӑмах интересленнӗ. Манӑн куҫсем пурте тӗрӗс курни пирки эпӗ пӗрре те иккӗленмерӗм. Иуда чӗрӗ пулнӑ-ха. Вӑл вара пирӗн вӑхӑта фантазилле ҫаратса тухрӗ . Унӑн та этус вази пулнӑ, мӗншӗн тесен вӑл хӑйӗн ҫыннисене ятарласа ӑна илме инструкци панӑ.
  
  
  Вазӑра пытарнӑ сюрприз тупсан, вӑл шартах сикрӗ. Ку аван мар шухӑш пулнӑ.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Ӗненмелле мар!"- кӑшкӑрчӗ Хурчка, сӗтел умӗнче, хӑйӗн парижри штабӗ-рю-де-Флер урамӗнчи хӗрлӗ йывӑҫ тавра ҫилӗллӗн уткаласа. "Пачах ӗненмелле мар!"Вӑл ман ҫине йӳҫҫӗн пӑхса илчӗ те хӑйӗн твид костюмӗпе малалла утрӗ. Унӑн кӑвакарнӑ ҫӳҫӗ арпашӑнса кайнӑ, вӑл шӑлӗсем хушшинче сиккелекен ҫинҫе сигара ҫине тӑрсах чӑмлать.
  
  
  "Питӗ шел, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ку wouldnt кӑткӑс задани пулман, Ник, - терӗ вӑл хыттӑн. "Санӑн аллунта ҫав ылханлӑ документ пулнӑ. Унтан... ну, эсир мана халь ҫеҫ каласа панӑ пек тӗлӗнмелле историе вӑл нихҫан та илтмен.
  
  
  "Эпӗ суйласа илеймерӗм. Ӑна ҫапла тумалла пулнӑ. Ку вӑл айванла пӗрпеклӗх кӑна пулнӑ.
  
  
  "Куншӑн ӑна кам ответ тытмаллине пӗлетӗр-и эсир?"Хурчка мана пӳлчӗ. "Ку пӗрлехи операци пулчӗ, астӑватӑр-и? Ҫар разведкин ҫыннисем пур. Ун ҫинчен ӑна Пентагона пӗлтермелле тата ... Турӑҫӑм, президент ҫакна мӗнле йышӑннине курмастӑн-и эсӗ? Трубкӑна хурсан, унпа калаҫсан, эпӗ сылтӑм хӑлхара пӗр эрне ҫывӑраймастӑп " .
  
  
  "Итлӗр - ха, - терӗм эпӗ тарӑхса, - эсир мана заданисем памастӑр пулсан ...»
  
  
  Хурчка, эпӗ унта пӗрремӗш хут ларнине курнӑ пек, пӗр самантлӑха ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Унӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. Баренц тинӗсӗн япӑх территорийӗнчен Шок чакнӑ пек туйӑнать. Турӑҫӑм, Ник, терӗ вӑл, ман ҫине ан пӑх. Эпӗ сире пурне те айӑплама пултараймастӑп, ӑна пӗлетӗп. Анчах нумай ҫынсем ҫакна тума тӑрӑшӗҫ. Мӗнле те пулин айӑп пур пулсан, ӑна малалла та валеҫетӗп. Президент АX должноҫне хушнӑшӑн питӗ кӑмӑлсӑрланнине пӗлетӗр-и эсир? Тавлашма та хатӗр, вӗсем пирӗн мӑй ҫине сиксе ларӗҫ .
  
  
  "Эпӗ ӑна тата мӗн тума пултарнине пӗлместӗп", - терӗм эпӗ. "Тен... Эпӗ ҫакна урӑхла тума пултарӑттӑм.
  
  
  Пустуй япала. Ҫак ҫарату шӑпах ҫак ирхине пулман пулсан, эсир пысӑк герой пулса тӑнӑ пулӑттӑр. Чӑннипе калатӑп, документа ҫак вазӑра пытарма сирӗнтен чылай ӑслӑрах пулнӑ .
  
  
  Вӑл хуллен кулса илчӗ. - "Мӗн тери аван, мӗн каларӑр эсир ӑна. Тӳррипех калас пулать, ӑна хам та ҫапла шутланӑ ".
  
  
  Анчах эсир, паллах, ҫакна ӗнентерни усӑсӑр пулнине ӑнланатӑр, - терӗ вӑл йӳҫҫӗн. "Ку документа тавӑрса париччен эпир кризисра. Сӑмах май каласан, вертолет ҫухалнӑ хыҫҫӑн эсир ҫак музей тавра мӗнле тухрӑр?
  
  
  "Охранниксен ҫуртне лекес мар тесе, служба алӑкӗн хупписем унӑн.
  
  
  Анчах унта кайнӑ чухне унӑн хупписем пӗрремӗш хутра, уҫӑ ҫӗрте, коридор тӑрӑх пӗччен ҫеҫ пулнӑ, ҫав чӳречепе усӑ курма ҫеҫ тархасланӑ. Вӑл, сӑмахран, пилӗк фут ҫӳллӗш сасӑлав сиксе анчӗ те, ӗҫӗ те пӗтрӗ.
  
  
  "Хм", - мӑкӑртатрӗ Хоук. "Ну, сана тытаймарӗҫ. Эсир Иудӑна курнӑ тесе шутлатӑр-и?
  
  
  "Вӑл мар пулсан, ку унӑн пиччӗшӗ йӗкӗреш пулмалла",-терӗм эпӗ. "Сӑн - пичӗ идентлӑ пек курӑнчӗ. Хоук пуҫне сулкаласа илчӗ. Вӑл iso rta сигарне кӑларчӗ, кресло тавра ҫаврӑнчӗ те пукан ҫине ларчӗ. "Иуда чӗрӗ - ха. Хм ... Вӑл шывсиккине ӳкнӗ чухне эпир унӑн ӳтне тупаймарӑмӑр. Апла пулма пултарать ".
  
  
  "Эпӗ искусство произведенийӗсене вӑрласси ҫинчен шухӑшларӑм", - терӗм эпӗ. "Стильпе Вӑл Италире Юлашки темиҫе ҫул хушшинче тунӑ искусство произведенийӗсене вӑрлани ҫинчен аса илтерет. Пӗлесчӗ, Иуда ҫак ҫаратусене хавхалантарма пултарнӑ-ши?
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп, - тенӗ Хок, - ҫак вӑрлани Иуда алли тунӑ ӗҫ пулсан, Ӑна укҫа-тенкӗ тупӑшӗсӗр пуҫне урӑх сӑлтавсем пур тесе тавлашма хатӗр. "Пулма пултарать. Анчах халӗ мана иудӑн пысӑк планӗсенчен ытларах документ пӑшӑрхантарать. Ҫак вазӑра вӑл кирек мӗнле пулсан та тупатех, хӑй Мӗн тӑвассинчен те сахалтарах - Ҫакна Вӑл Вырӑссене е Китаецсене Хӗвеланӑҫнелле курайманшӑн пӗтӗмпех сутса ярать.
  
  
  Сӗтел хушшинчи сӑран кресло ҫинче Хоук питӗ пӗчӗк те питӗ ывӑннӑ пек курӑнать. Мана ҫакӑ пӑшӑрхантаратчӗ: эпӗ ӑна чӑрмантараттӑм.
  
  
  "Ку детонатор урӑххисем пухӑнсан, - терӗ вӑл ҫемҫен, - пирӗн пысӑк проблемӑсем пулма пултараҫҫӗ. Эпӗ сире ҫак задание панӑ чухне тӗпӗ-йӗрӗпе каласа памарӑм, мӗншӗн тесен сире ӗҫе пурнӑҫламалли кун пек информаци кирлӗ пулман, анчах халӗ эсир пирӗн информаци тӑшмансен аллинче пулсан, эпир мӗн ҫухатнине пӗлмелле тесе шутлатӑп. . '
  
  
  "Ку япала пулӑшнипе, Ник, эсир питӗ пӗчӗк масштаблӑ наркӑмӑшлӑ зарядсем тума пултаратӑр. Минометсемпе гаубицӑсене, танк тупписем пекех, пысӑках мар снарядсемпе авӑрлама пултараҫҫӗ. Танк туппинчен пӗрре персе яни ҫӗршер ҫынна вӗлерме пултарать".
  
  
  "Тактика хӗҫпӑшалӗпе нимӗнле калаҫу та ҫук", - терӗм эпӗ.
  
  
  Эпир конструкциленӗ тата тунӑ пулсан та, эпир ҫакӑн пек хӗҫпӑшалпа усӑ курасса ӗненместӗп эпӗ. Анчах вырӑссем ҫак чарӑва хӑйсем ҫине илмесӗр тӑма пултараҫҫӗ. Казахстанра ih чикӗре чарӑнман пысӑках мар воинсемшӗн ядерлӑ хӗҫпӑшал идеаллӑ пулнӑ пулӗччӗ ". Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. - "Вӑл Иуда пирки йӑнӑшнӑ пулӗ тетӗп. Эпир унсӑр тата унпа ҫыхӑннӑ йывӑрлӑхсем те тума пултаратпӑр. Вӑл Темиҫе ҫул каялла Америкӑра электроэнерги куҫнӑ хыҫҫӑн, хура тӗтре, вараланчӑк шыв, юнлӑ хӗрлӗ ҫырмасемпе кӳлӗсем тӑрӑх ҫӳренӗ хыҫҫӑн хӑйӗн операцине нихҫан та манас ҫук ".
  
  
  "Чӑнах та, - терӗ Хок, - Анчах халӗ пире Пӗр япала ҫеҫ интереслентерет-Ку документа Пирӗн Иудӑран е ҫак вертолет ҫинче камран та пулин илмелле. Римре полици сирӗн енче пулмалла, анчах эпӗ вӗсенчен ытлашши нумай япала кӗтменччӗ. Вӗсен уҫӑмлӑ инструкцисем пуррине пӗлмесен, вӗсем патне ҫӳремелле мар ".
  
  
  "Римри Интерпол пирки Мӗнле? Ӑна эпӗ унта темиҫе ҫын пӗлетӗп, вӗсем, тен, ҫак ӗҫпе ӗҫлӗҫ ".
  
  
  "Эпӗ вӗсемпе ӗҫлетӗп. Паллах, эсир мӗн тунине вӗсем тӗпӗ-йӗрӗпе пӗлме пултараймаҫҫӗ ".
  
  
  "Ӑна ӑнланатӑп.'
  
  
  "Ватикан библиотекин галерейине сирӗн ҫав тери хӑвӑрт каймалла пуличченех пӑхса тухма май пулнӑ-и?»
  
  
  "Эпӗ хӑвӑрт йӗри-тавра пӑхса илтӗм".
  
  
  "Мӗнех вара, ман шутпа, пирӗн унта ҫак лару - тӑрӑва лайӑхрах пӑхмалла", - терӗ Хок, сигара каялла шӑл хушшине чиксе, ӑна ҫыртса.
  
  
  "Анчах мӗнле тумалла-ха пирӗн ҫакна? Полици тӗпчесе пӗтериччен икӗ хут хурал пулать.
  
  
  "Тен, ку сана интерполри тусӑр туса парӗ", - шухӑшларӗ Хоук. Анчах ун ҫине шанмӑпӑр. Эпӗ тӳрех ҫӳлти фигура ҫине куҫсан авантарах пулӗ тесе шутлатӑп ".
  
  
  "Рифма Комиссар-И?"
  
  
  "Ҫук", - кулса илчӗ Хок. "Атте".
  
  
  Вӑл кресло ҫинче малалла ӳпӗнчӗ. "Аттепе калаҫас-и?'
  
  
  "Мӗншӗн ҫук?'
  
  
  "Турӑҫӑм, ӑна манӑн мӗн тумаллине пӗлмен пулӑттӑм. Ман шутпа, сирӗн протокол пур, тата ытти те. Кам та пулин урӑххи тума пултараймасть-и ӑна ? Ӑна паллӑ политиксемпе тӗл пулма кураймастчӗ, хоук сӗнни вара пачах та юрамастчӗ .
  
  
  "Ник, санӑн преступлени вырӑнӗсене ухтарма ирӗк памалла. Апла пулсан, Эсӗ Рим Паппипе калаҫма пултаракан арҫын. ӐНА ӖНЕНЕТӖП, ЭСИР VI-мӗш Павела ытарайми ҫын тесе шутлатӑр ".
  
  
  "Анчах вӑл мана йышӑнӗ-ши?"
  
  
  "Президент эму патне шӑнкӑртаттарчӗ пулсан, ҫапла. Жуков документне тепӗр хут тавӑрса пама хӑтланса пӑхас пулсан, Атте килӗшмен пулӗччӗ, Мӗншӗн тесен Вӑл тӗнчери икӗ державӑна хутшӑннӑ пулӗччӗ. Анчах пирӗн государство вӑрттӑнлӑхне преступниксем ӑнсӑртран вӑрлани паллӑ пулнӑ пирки, Атте пире, кирек мӗнле майпа та, пулӑшма пултарасса шанатӑп. Эсир библиотекӑна пӑхса тухма пултаратӑр тесен, полици сире тытса чараймӗ-ши?"
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. - Аван. Хӑҫан рима таврӑнӑп?
  
  
  "Паян каҫхине", - терӗ Хоук. "Урӑхла каласан, ку санӑн паянхи каҫ планусене кансӗрлемесен". Юлашки комментари саркастикӑлла янӑраса кайрӗ.
  
  
  "Ну, ку пӗчӗк стюардесса самолет ҫинчен аннӑ", - терӗ вӑл нимӗн пулман пек. Тепӗр хут хӑваличчен пирӗн ҫирӗм тӑватӑ сехет канмалла, вӑл вара эй, терӗ ... "
  
  
  "Ҫитет, Ник", - салхуллӑн каларӗ Хоук.
  
  
  Ӑна, кулса илсе, ура ҫине тӑчӗ. "Ӑна эпӗ сире пӗлсе тӑрӑп.'
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  Римре ӑшӑ ҫанталӑк вӗҫленчӗ; ҫанталӑк тӗтреллӗ те ҫумӑрлӑ пулчӗ. Колизейӑра тарӑн бассейнсем пулнӑ, вӗсем авалхи архитектура аслӑлӑхне кӑтартса тӑнӑ. Тӑкӑрлӑксен бручаткине ҫуса тасатнӑ, туристсем тӗрлӗ тӗслӗ тумтирсемпе ҫӳренӗ, вӗсенчен шыв тумланӑ.
  
  
  Хаҫатсем Ватиканра ҫаратни ҫинчен пӗлтерекен хыпарсемпе тулса ларнӑ. Анчах тӗлӗнмелле, мӗн пулса иртнине ҫынсем ытла та сахал пӗлнӗ пек туйӑнать. Хӑш-пӗр калавсенче десантниксем самолет тавра музей картишне анни ҫинчен пӗлтернӗ. Куракансем тискер кайӑксем маскӑсем тӑхӑннӑ пулӗ тесе шутланӑ. Пӗр хаҫачӗ пӳртре вуникӗ арҫын пулни ҫинчен, вӗсем пурте автоматсемпе хӗҫпӑшалланни ҫинчен, туристсене вилӗмпе хӑратса тӑни ҫинчен пӗлтерчӗ. Тепӗр хаҫачӗ маска тӑхӑннӑ палламан ҫын ниҫта та килсе тухни ҫинчен, преступниксем хӑратса тӑракан ҫынсене вилӗмрен хӑтарни ҫинчен пӗлтернӗ. Маска тӑхӑннӑ палламан ҫын нимӗҫсен вутлӑ хӗҫпӑшалӗ пулнӑ, вӑл е славянла, е ивритра калаҫнӑ.
  
  
  Ӑна полици лайӑхрах пӗлтерессе ҫеҫ шаннӑ. Ҫакӑн пек сенсаци преступленийӗсем кайран ҫав тери сарӑлнинчен тӗлӗнмелли те ҫук, анчах эпӗ ӑна пресса ҫакӑн пек пӑтрашӑнса кайнине нихҫан та курман. Ҫав хӗвеллӗ ир мӗн пулса иртнине ҫырса кӑтартакан пӗр статья та вуламарӗ ӑна пире.
  
  
  Эпӗ халь тума пултарни чи лайӑххи вӑл - Манӑн тусӑмпа Антонио Бенедеттопа Римри Интерполӑн штаб-хваттерӗнче ҫыхӑнасси . Антонио ҫамрӑк та илемлӗ инспектор пулнӑ, вӑл мана икӗ хутчен Интерпол файлисене пӑхса тухма пулӑшнӑ. Вӑл каллех ун ҫине шанма пултаратӑп, тесе шутларӗ. Ӑна галерейӑра амантнӑ ҫыннӑн сӑн-питне лайӑхах куртӑм та, манӑн преступниксен сӑнӳкерчӗкӗсене пӗлес килчӗ. Эпӗ ӑна хам ҫумра усракан, ыйтусем паман Тоньӑна шанма пултарассине пӗлетӗп.
  
  
  Ӑна, ирпе тин, ун патне пычӗ. Унӑн сасси ӑшӑ та туслӑ пулнӑ.
  
  
  "Ник, - терӗ вӑл хуллен шаккаса, - мӗнле сюрприз илтмелле санран, амиго. Мӗн тӑватӑн эсӗ Римре? Эсир Ватиканра питӗ пысӑк ҫарату организаторӗ пулатӑр-и? Кулӑ чуна ҫӳҫентерет.
  
  
  "Ку манӑн ӗҫ мар", - терӗм эпӗ. "манӑн чӑн-чӑн укҫапа ҫеҫ ӗҫ пур. Банкӑсем. Кассирсем тата ытти те.
  
  
  Вӑл каллех кулса ячӗ. "Анчах та ку ӗҫ пысӑк шухӑш-кӑмӑл, амиго".
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. "Тӗрӗссипе калатӑп, вӑл хӑйне майлӑ ҫын пулнӑ".
  
  
  "Тӑваттӑ-и ?"
  
  
  Эпӗ тӗпӗ-йӗрӗпе каласа памарӑм. "Тоня, унӑн отелӗ ҫулсеренех темиҫе сӑнӳкерчӗк пулнӑ пулӗччӗ. Эсир ӑна тума пултаратӑр-и?
  
  
  "Паллах. Ӗҫ укҫи паян ниепле те вӑхӑт ҫук. Тата лайӑхрах, апатланӑпӑр. Ӑна кунтан инҫех те мар лайӑх кафе пӗлетӗп.
  
  
  "Паян пултараймастӑп эпӗ. Манӑн тӗлпулу пулмалла.
  
  
  Ой. Мӗнех вара, вӑл хитре хӗрарӑм пулӗ тетӗп ".
  
  
  "Эпӗ каларӑм, "Ҫук". - "Аттепе".
  
  
  "Май ҫук ! - терӗ Антонио.
  
  
  "Ку ҫапла. Святой Атте мана кӑнтӑрла иртсен икӗ сехетре йышӑнать ".
  
  
  "Хӗрхенекен кӑмӑл!"- терӗ вӑл ҫемҫен. "Амиго, эсӗ унран та ытларах витӗм кӳретӗн", - тесе шухӑшланӑ.
  
  
  "Вашингтон пулӑшнипе", - терӗм эпӗ, - ӑна сана кайран каласа парӑп. Ирхине ӑна сирӗн пата офиса пыма пултаратӑп-и? '
  
  
  "Бениссимо", - терӗ Антонио. "Эсӗ мана яланах хавхалантаратӑн пулас, Ник".
  
  
  Ҫав кунах вӑл Ватикана таврӑннӑ. Музей тавра территорие ҫавӑрса илнӗ, полицие пур ҫӗрте те асӑрханӑ. Влаҫсем ирӗк памасӑр галерейӑна таврӑнма май ҫук. Форт-Нокс хулине те эсир ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑн кӗме пултарнӑ пулӑттӑр.
  
  
  Аттен хӑрушсӑрлӑхӗ халӗ малтанхинчен чылай лайӑхрах. Айӑплисене ҫаратнӑ кун персе вӗлернипе хӑратса пӑрахнӑ, ҫавӑнпа ун патне документсемсӗр, унтан тӗплӗн тӗрӗслемесӗр никам та пыма пултарайман.
  
  
  Оборона линийӗ папа резиденцийӗсемпе офисӗсем вырнаҫнӑ флигеле кӗнӗ ҫӗрте темиҫе полицейски тавра тӑрать. Вӗсем лайӑх вӗреннӗ ачасем пулнӑ, мана тӗрӗслеме вӗсене вӑхӑт кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Паллах, хӑйӗн мӗнпур хӗҫпӑшалне - уйрӑмах Вильгельмина - отельре хӑварнӑ. Нимӗн иккӗленмелли те тупаймасан, вӗсем Мана Ватиканецсен гвардине панӑ штатски тумтирлӗ полицейскине пачӗҫ.
  
  
  Юлашкинчен мана атте пӳлӗмне ӑсатса ячӗҫ. Пӳлӗмсем хӗвеланӑҫ цивилизаци историйӗпе пуян. Панельпе сӑрнӑ стенасене фрескӑсемпе илемлетнӗ, маччасене мозаикӑллӑ, шутсӑр нумай интернет тата тӗссӗрленнӗ гобельенсем лартса тултарнӑ. Ҫапах та nen хулинче аскетизм, аскетизмпа пӗрех пулнӑ. Йӗри-тавра пӑхса ҫаврӑнсан, ман пуҫра капӑрлӑх, ҫӑмӑлттайлӑх туйӑмӗ ҫуралчӗ.
  
  
  Мана кӗтмелли пысӑк залра вырӑн кӑтартрӗҫ, ӑна кӗтнӗ вӑхӑтра государствӑсен пуҫлӑхӗсемпе пӗр пӳлӗмре ларакан пысӑк ҫынсен оборудованийӗ ҫинчен шухӑшларӑм. Халӗ Ӗнтӗ Никита КАРТЕР, Карлllmaster N3 AX Черет ҫитрӗ. Ҫак танлаштару мана култарчӗ-и е хурлантарчӗ-и-эпӗ пӗлместӗп.
  
  
  Сахалтан та ҫур сехет иртрӗ, алӑк уҫӑлсан, эпӗ кӑштах пӑшӑрханма пуҫларӑм. Приемнӑя вут пек хӗрлӗ кардинал тумне тӑхӑннӑ ҫӳллӗ те чаплӑ ҫын кӗчӗ.
  
  
  "Сирӗн преосвященство", - терӗм эпӗ, ытла хӑвӑрт тӑрса.
  
  
  Вӑл ман пата калама ҫук сӑн-питлӗ пырса тӑчӗ. "Эпӗ Сире мистер Картер тесе шутлатӑп?- ҫемҫен ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Унӑн кардиналӗ Ӗҫ. Ҫак Святейшество сире халех йышӑнма пултарать. Ман хыҫҫӑн пыма пултаратӑн ". Вӑл тин ҫеҫ килсе кӗнӗ пӳлӗм еннелле кӑтартрӗ.
  
  
  Вӑл, хӑй ури сассине илтсе, ун хыҫҫӑн тимлӗн утрӗ. Вӑл пирӗн хыҫҫӑн алӑка хупсан, ӑна, ытти икӗ кардинала, хисеплӗ хурала пуҫ тайрӗ. Ih хӗсӗннӗ, анчах хаяр мар куҫсем ман кашни утӑма, хакламасан, тимлӗн сӑнаҫҫӗ, тетчӗҫ.
  
  
  Зал вӗҫӗнче хӑмӑр тумтир тӑхӑннӑ икӗ манах тӑраҫҫӗ. Пуҫне майӗпен уссан, мана пилӗк арҫын ҫеҫ сӑнарӗҫ, мӗншӗн тесен вӑл тата мӗн тумаллине те пӗлмерӗ. Ман умра, икӗ манах хушшинче, павел Атте ларать. Вӑл шурӑ халатпа калпак тӑхӑннӑ,кӑкӑрӗ ҫинче пысӑк ылтӑн хӗрес.
  
  
  Кардинал Нимӗн те Каламарӗ. Унӑн сӑн-пичӗ кӑшт ҫеҫ палӑракан улшӑну мана малалла хӑвӑрт ярса пустарчӗ. "Ваше Святейшество", - терӗм эпӗ, каллех пуҫа усса, - пуҫ таймалла-и, ҫук-и, пӗлместӗп. Ашшӗн чӑмӑртанӑ тутисем тӑрӑх кулӑ шӑвӑнса иртрӗ. Тен, вӑл эпӗ хама аван мар туйнине курчӗ пулӗ . Тен, вӑл, эпӗ шутланӑ тӑрӑх, манра иккӗленӳ пуррине туйса илчӗ пулӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл кулни мана питӗ лӑплантарчӗ. "Мистер Картер, - терӗ вӑл акӑлчансен илемлӗ чӗлхипе, - ларӑр, тархасшӑн". Вӑл хӑйпе юнашар пукан ҫине кӑтартрӗ те, ҫак папа ҫӗрӗ самантлӑха ҫутӑра йӑлтӑртатса илчӗ.
  
  
  Унӑн sel, ман правительствӑн авторитетне Хурчкапа АX ҫинчен каламаннине асаплӑн туйса, халӗ картта ҫине лартнӑ. Анчах Ашшӗ хӑйне ырӑ кӑмӑллӑ тыткалани ӑна хавхалантарса ячӗ, часах вӑл вӑйсӑрланма пуҫланине туйса илчӗ.
  
  
  Кардинал Ӗҫ Те Ашшӗнчен сылтӑм енче позици йышӑнчӗ. "Вӑл Пӗрлешӳллӗ Штатсен президенчӗ янӑ ҫамрӑк ҫын , Ваше Святейшество, - терӗ кардинал.
  
  
  "Ҫапла, ӑна, астӑватӑп, ҫак аудитенцие ыйтса илнӗ".
  
  
  VI Павел атте ман еннелле ҫаврӑнчӗ те, унӑн куҫӗсем самантлӑха тӗтреленчӗҫ. "Сирӗн правительство нумай пулмасть пулса иртнӗ ӗҫе хутшӑннӑ пек туйӑнать - питӗ хурлӑхлӑ, питӗ хурлӑхлӑ - вӑрланипе".
  
  
  "Ҫапла, Ваше Святейшество, - терӗм эпӗ. - папа парнисемпе Пӗрле питӗ кирлӗ документа вӑрланӑ. Ӑна хӳтӗлес тесе ... э ... тӑшман элеменчӗсене, ӑна сирӗн илемлӗ этуссен вазисене пӗр - пӗччен пытарма хӑйнӑ. Хӑш-пӗр элементсем мана музее ӑсататчӗҫ; отельсене манран документа илме килнӗ ҫынсем ".
  
  
  Вӑл эпӗ яка ҫӗр ҫинче, пӗтӗм тӗнчери дипломати территорийӗнче пулнине пӗлет. Ҫавӑнпа та вӑл сӑмахсене май килнӗ таран тӗплӗн суйларӗ. Атте, манпа килӗшнӗ пек, пуҫне сулсан, эпӗ кӗскен ӑнлантарнине пӑхмасӑрах, ӑна уҫӑмлӑн каласа панӑшӑн савӑнчӗ.
  
  
  "Сирӗн президент, - терӗ вӑл, - ку, терӗ ... ку документ, эсир каларӗшле, питех те кирлӗ".
  
  
  - Чӑнах та, ваше Святейшество. Сасӑ мӗншӗн галерейӑна ҫав тери пӑхса тухса музей сотрудникӗсене темиҫе ыйту парас килчӗ? Полици тӗплӗн тӗпченине эпир ӑнланатпӑр. Анчах ҫав документӑн пӗлтерӗшне пула пирӗн правительствӑшӑн хамӑр ӗҫе туса ирттермелле тесе шутларӑмӑр ... э ... асӑрхануллӑ тӗпчев ". Кардинал Ӗҫ, малтан Атте ҫине, унтан каллех ман ҫине пӑхса, пуҫне сулчӗ. Эпӗ малалла утрӑм.
  
  
  "Сӑмахран, пирӗн кама та пулин ваза вӑрланӑ ҫынсен шутне кӗрет-и, кӗмест-и? Паллах, ӑна этус музейне, библиотекӑран тухса кайсан куҫарнӑ пулӗ ".
  
  
  "Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп, - терӗ кардинал, - Ӗҫ.
  
  
  "Чӑнах та", - ҫирӗплетрӗ Атте. "Мистер Картер, инвентаризаци пӗтнӗ пулӗ, тесе шутлатӑп. Ӑна хӑвӑрт кӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ, анчах унпа пӗрле этус вази пулнине астумастӑп. Паллах, вӑрланӑ япаласен пысӑк пайне витринӑсем ҫинчен илнӗ ". Вӑл чарӑнчӗ те mimmo ман ҫине тепӗр енчи стена ҫине пӑхрӗ. Вӑхӑт вӑраххӑн иртнӗ пек туйӑнать, анчах ӑна нимӗн те каламарӗ. Юлашкинчен вӑл каллех ман ҫине пӑхса илчӗ . "Питӗ аван, мистер Картер", - терӗ вӑл. "Сире юлашки куна галерейӑра тата библиотекӑри ытти пӳлӗмсенче ирттерме ирӗк панӑ. Ӑна та сире тепӗр майлӑ каласан, хушма информаци памасӑр ыйту пама ирӗк паратӑп , анчах мана, тен, сире пӗлтерме кирлӗ мар пулӗ, - этус музейӗнче ".
  
  
  "Ку сирӗн енчен питӗ кӑмӑллӑ, ваше Святейшество".
  
  
  Вӑл Пей кардинал еннелле ҫаврӑнчӗ. "Ӑна алӑ пусма ҫыру хатӗрле. Мистер Картерӑн пирӗн полиципе кирлӗ мар ыйтусем пулмалла мар.
  
  
  "Ваше Святейшество", - терӗ кардинал, каллех пуҫне сулса.
  
  
  "Ӗненӗр, ку халех пулса иртет". Атте каллех ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Эпир сире ҫак документа туптарасшӑн, Мистер Картер".
  
  
  "Тавтапуҫ, Ваше Святейшество", - терӗм эпӗ, ура ҫине тӑрса, темиҫе утӑм каялла ярса пусрӑм. Ӑна пуҫ тайрӗ те пӳлӗмрен тухрӗ, Ман хыҫҫӑн shell кардинал Ӗҫ.
  
  
  Тепӗр ҫирӗм минутран Ӑна Ашшӗ алӑ пуснӑ тата пичетленӗ ҫыру илчӗ. Мана ҫӑмӑллӑхӑн активлӑ канӑвӗ хупларӗ. МАН аудиенци VI Павел Аттен лайӑх иртрӗ, анчах ку манӑн ӗҫӗн чи нервӑллӑ пайӗ пулчӗ.
  
  
  
  
  Ӑна малтан этус музейне кайнӑ. Пӗтӗм территорие вӑхӑтлӑха хупнӑ. Пирӗн ҫынсем, туристсем пулман, ҫавӑнпа та информаци илес тӗлӗшпе манӑн йывӑрлӑхсем пулман. Ватиканри ытти музейсем пекех, ку дворец евӗрлӗ те мар. Вӑл этус тапхӑрӗнчи хаклӑ япаласемпе артефактсене чиксе лартасшӑн пулнӑ. Вӑл япаласенчен нумайӑшне XVI Григорин Ашшӗ чавнӑ Вӑхӑтра Эттрирен инҫех мар тупнине аса илчӗ. Музейре вазӑсем, бутылкӑсем, чашӑксем тата ытти мул мӗн чухлӗ пулассине вӑл пӗлмен. Анчах вазӑна палласа илес шанчӑк кӑлӑхах пулчӗ. Анчах ih анлӑ архив музейӗ таврашӗнчи хӑш-пӗр ҫынсем пулӑшнипе вазӑна Ватикана икӗ ҫула яхӑн маларах пани тата вӑл таврӑнни ҫинчен нимӗнле ҫыру та ҫукки палӑрчӗ.
  
  
  Каярахпа ҫав кунах вӑл галерейӑри хӑш-пӗр сотрудниксемпе калаҫса пӑхнӑ, вӗсем ваза, хӑйсем пӗлнӗ тӑрӑх, галерейӑра ҫаратнӑ кун ирхине пулнӑ. Ку мана хамран хӑракан вывод туса хӑварчӗ: тискер кайӑксем ее ярса тытрӗҫ.
  
  
  Ӑна пӗр кун галерейӑра, унтан полицире тӗплӗн тӗрӗсленӗ. Штатски тумтир тӑхӑннӑ ҫамрӑк полицейски ашшӗ ҫырӑвӗ ҫине шанмасӑртарах пӑхса илчӗ.
  
  
  "Кӑна тӗрӗслес пулать, синьор".
  
  
  "Апла пулсан, ҫакна хӑвӑрт ту, - терӗм эпӗ. - манӑн паян ҫеҫ пӑхса тухма вӑхӑт пур".
  
  
  "Пӗр паллӑ процедура пур
  
  
  "Пӑх - ха", - терӗм эпӗ. "Атте хӑех каларӗ мана, ку ҫырупа манӑн проблемӑсем пулмӗҫ, терӗ. Эсир ун пирки иккӗленни ҫинчен пӗлтермелле-и ӑна?
  
  
  Ҫамрӑк ҫын самантлӑха ман ҫине пӑхса илчӗ. Унтан вӑл каллех ҫыру ҫине пӑхса илчӗ. "Простой, - терӗ вӑл. Вӑл галерейӑна тухрӗ те штатски тумтир тӑхӑннӑ иккӗмӗш полицейскине ҫыру тыттарчӗ. Арҫын ҫакна вуласа тухрӗ. Унтан вӗсем ман ҫине пӑхса илчӗҫ те пӗр-пӗрне итали чӗлхипе шӑппӑн темскер каларӗҫ. Пӗр кун тӑнӑ ҫын ман ҫине кӑтартса ҫаврӑнчӗ, унтан татӑклӑн урӑх детектива каларӗ. Ревматизм лӑпкӑччӗ, аллине тирпейсӗррӗн сулкалатчӗ. Ҫамрӑк ҫын мана ҫыру тыттарчӗ. "Манӑн начальник эсир галерейӑна кайма пултаратӑр, тет", - терӗ вӑл салхуллӑн .
  
  
  "Г", - терӗм те эпӗ ҫырӑва илтӗм.
  
  
  Вӑл кӗчӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Ҫамрӑк ҫынсӑр пуҫне, виҫӗ полицейски пулнӑ. Вӗсем пӗр-пӗринпе шӑппӑн калаҫаҫҫӗ. Вӑрӑм зал хӑйне пӗрремӗш хут курнӑ чухнехи пек мар курӑнать. Чӳречисене хупнӑ, мӗншӗн тесен ҫумӑр ҫӑвать; тӗттӗм. Кӗленче витринӑсен ҫӗмрӗк хупписене пӳрне йӗрӗсем ҫине ӳкернӗ. Вӑл ӗненсех тӑнӑ: вӑрӑсем мӗнле те пулин япала кӑтартӑвӗсем хӑварнӑ пулсан, полици ih илсе кайнӑ пулӗччӗ. Анчах ҫав ирхине мӗн курни тавра, пӳрне йӗрӗсем пулман пулсан, нимех те юлман пулӗччӗ ...
  
  
  Ӑна, алӑк ҫине пӑхса илчӗ. Вӗсем чӳрече рами патӗнче е вӑрӑсем пурӑнакан ытти конкретлӑ вырӑнсенче пулман пулсан, атӑ-пушмакӑн уйрӑм паллисене идентификацилеме те май пулман пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна каллех этус вази пама ыйтрӗ, анчах вӑл тӗп залра ҫуккине шансах тӑчӗ . Полици унран вазӑпа е ваза ванчӑкӗсемпе улик вырӑнне усӑ курман-и, тесе ыйтнӑ. Ку апла мар, терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна, ҫак ирхине пусма тӑрӑх хӑпарнӑ чух хам мӗн курнине аса илес тесе, коридора таврӑнтӑм: вилнӗ тарҫӑна, халь ҫеҫ хупӑннӑ кунсене. Вӑл ҫаврӑнчӗ те галерейӑна таврӑнчӗ. Унтан ӑна, кӗлетке пулнӑ вырӑна пырса, nen ҫинче халӗ те юн пӑнчисем палӑрнине курнӑ. Халӗ ӗнтӗ кун анлӑн уҫӑлчӗ, сылтӑм алӑкран пӑхсан, вӑл ҫӗмрӗк ҫӑрана юсаса пӗтерменнине курчӗ. Вӗсем йывӑҫ тавра туртса кӑларнӑ 9-мӗш пуля ҫинчен полицие пӗлме интереслӗ пулмалла. Ӑна, ҫӗр ҫине пӑхса, тата мӗн те пулин курах кайрӗ. Алӑк аялти шӑтӑкран кӗрекен урайӗнчи тимӗр ҫекӗлпе йынӑшать. Ку интереслӗ пулчӗ. Ку ӗнтӗ, куна питӗрсе лартас тесен, вӑрӑсен алӑк хыҫӗнче ҫекӗлсене вӗҫертме тивнине пӗлтернӗ . Вӑл пӗшкӗнчӗ те урайне пӑхрӗ. Алӑк хыҫӗнчи ҫӳхе тусан нумай пулмасть атӑ-пушмак тӑхӑннӑ хыҫҫӑн лайӑхах палӑрчӗ .
  
  
  Хуралҫӑна вӗлернӗ, кун каҫа галерейӑн ку енче питӗрсе хӑварнӑ ҫын йӗр тунӑ пулмалла . Мана вӑл крепран тунӑ атӑ тӗпӗ пек туйӑнчӗ, ун ҫинче темӗнле тӑваткал-тӑваткал ӳкерчӗк пур. Ун йӗрӗ тавра ҫаврӑнчӗ, алӑк ҫеклине вӗҫертрӗ те, ҫутта ытларах кӗртес тесе, алӑка тӗртрӗ . Ӑна кӗсйинчен пысӑк хура-шурӑ пленка тытнӑ пӗчӗк фотоаппарат туртса кӑларчӗ. Ӑна виҫӗ ӳкерчӗк атӑ-пушмак йӗрӗ тунӑ та камерӑна минутра каялла хунӑ. Вӑл каллех тӳрленсе тӑрсан, йӗрпе юнашар типнӗ шурӑ пылчӑк муклашки выртнине курчӗ. Ку йӗр хӑварнӑ атӑ-пушмакран тухса ӳкнӗ пулмалла. Ӑна тепӗр кӗсйинчен тутӑр кӑларчӗ, тӑм татӑкӗ илчӗ те ҫамрӑк детектив таврӑнсанах тутӑрпа чӗркесе хучӗ. Вӑл пӑхса тӑнӑ хушӑра ӑна каллех алӑка тӗртрӗ те ҫаклатрӗ.
  
  
  "Тем апла мар, синьор?"вӑл ыйтрӗ. Ун сассинчен вӑл мана йӑлӑхтармӑш ҫын тесе шутлама пулать.
  
  
  Эпӗ ӑна ӗҫ ҫинчен каласа пама шутламанччӗ. Май пулсан, унӑн отелӗ иудӑна полицирен маларах тупма пултарать. Полицин харпӑрлӑх прави ҫинчен тӗрлӗ представлени, документ пулма пултарать, ӑна каялла тавӑрса париччен тата итали ҫар влаҫӗсем ҫакна тимлӗн тӗпчесе пӗлсен ҫеҫ пӗтӗм тӗнчери интрига пуҫланса кайма пултарать.
  
  
  "Эпӗ тин ҫеҫ куртӑм, урайӗнче ҫав юн пӑнчисем", - суйрӑм эпӗ. "хӑрушӑ япала".
  
  
  "Ҫапла, хӑрушӑ", - лӑплантармалла каларӗ вӑл.
  
  
  "Тавтапуҫ пӗрле ӗҫленӗшӗн", - терӗм эпӗ, тухса каяс тесе ҫаврӑнса.
  
  
  Вӑл мана чарчӗ. "Калӑр-ха, синьор, Эсир Интерполпа-и, тен, пӗтӗм пресс тӑрӑх?»
  
  
  "Пире ку, пире урӑххи", - терӗм эпӗ. "унӑн музее професси ҫынни. Ӑна пӗтӗм уҫӑ бассейн тӑрӑх музейсене ҫӳретӗп, унтан тӗрлӗ публикацисен содержанине ҫырса кӑтартатӑп тата каталогилетӗп. Халлӗхе вӑл унта вунӑ пин ытла пулнӑ. Эпӗ галерейӑна уҫассине кӗтсе илеймерӗм, мӗншӗн тесен вырсарникунӑн икӗ вӗҫӗнче те европӑри ҫичӗ хулари аллӑ виҫӗ музей пур-ха. Манӑн кайма вӑхӑт, мӗншӗн тесен паян манӑн кунта, Римре, тата темиҫе музей пулмалла ".
  
  
  "Паллах", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл тухса кайнӑ чух ҫамрӑк ҫын ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ, ӑна улталаман-ши, тесе шухӑшларӗ.
  
  
  
  
  Интерпол офисӗ Via Filippo Turati, 23, илемсӗр ҫуртра вырнаҫнӑ. Ҫанталӑк уяртрӗ, сывлӑшра ҫурхи уҫӑ сывлӑш вӗрет. Рим тӑрӑх уҫӑлса ҫӳреме, атмосфера ӑшне кӗрсе кайма, Тиволь, Каракалла Термисем Е адриан ятлӑ чаплӑ вилла садӗсене кайма питӗ лайӑх ир пулнӑ пулӗччӗ. Анчах ӗҫ малалла тӑсӑлать-ха, ҫак ӗҫ Интерпол штабӗн тӗксӗм фасачӗ хыҫӗнче кӗтет.
  
  
  Ӑна тоня Бенедетто иккӗмӗш хутри пысӑк мар офисра тупнӑ. Офисри тӗксӗм стенасемпе сӗтел-пукансем уҫӑ чӳречерен кӗрекен хӗвел ҫутипе тата тоньӑн сарлака куллипе ҫуталаҫҫӗ .
  
  
  "Ник, тусӑм!"вӑл мана сывлӑх сунчӗ те, мана ыталаса илес тесе, хӑйӗн пуканӗ тавра ҫаврӑнчӗ.
  
  
  "Buon giorno, amico", - терӗ ӑна кулкаласа.
  
  
  Тоня ман пӗвӗмпе пӗрех, ҫӑра хура ҫӳҫлӗ, йӑлтӑртатакан куҫлӑ. Эпир ӗлӗк те пӗр-пӗрне пулӑшаттӑмӑр, пӗрле вӑхӑта питӗ савӑнӑҫлӑ ирттереттӗмӗр. Тоньӑна кӑштах савӑнма килӗшрӗ.
  
  
  Эпир ҫавӑн пек вӑйӑ вылятпӑр. Ӑна Lucky Strike пачка туртса кӑларчӗ те Тоньӑна сигарета сӗнчӗ.
  
  
  "Ах! Халӗ ӑна эсӗ Мана Мӗншӗн килӗшнине аса илетӗп, Bambino. Мӗншӗн тесен сирӗн америкӑри лайӑх сигаретсем пур.
  
  
  Ӑна тивертсе ячӗ те, эпир пӗр хушӑ ним чӗнмесӗр, ним чӗнмесӗр табак туртса лартӑмӑр. "Халӗ эсӗ контролер-и?"- терӗ ӑна юлашкинчен.
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Эсир организацире чылай вӑхӑт юлатӑр пулсан, юлашкинчен, босс пулма пултаратӑр, килӗшет-и ку сире, килӗшмест-и". Вӑл мана шӑллӑ ҫӑварӗпе кулса илчӗ.
  
  
  "Тен, босс отставкӑна тухиччен АX тӑрӑх кайсан авантарах пулӗ", - терӗм эпӗ. "офис ӗҫне тума пултарӑп тесе Шутламастӑп".
  
  
  "Эпӗ те", - терӗ Тоня. "Телее, служба енӗпе кӑштах малалла кайни те мана уҫӑ сывлӑшра ӗҫлеме май парать". Халӗ тӗксӗм хӑмӑр куҫӗсем кулма пуҫларӗҫ. "Ватиканра ҫаратас ӗҫ пур манӑн, Ник. Ҫакӑнпа мӗнле ҫыхӑннӑ эсир?
  
  
  Ку таранччен хорек мӗн пулса иртни ӑна резюмӑланӑ. Ӑна эму документ ҫинчен каласа пачӗ, анчах вӑл мӗн тытни ҫинчен мар. Вӑл салхуллӑн итлерӗ. "Санӑн полицейскисен сӑнӳкерчӗкӗсене эпӗ кунтан курӑттӑм" , - шухӑшларӑм эпӗ. "эпӗ аманнӑ ҫынна лайӑхах куртӑм".
  
  
  "Эпир ih пӗрле курӑпӑр, Ник, - терӗ вӑл. "Эпӗ ватикана ҫын ятӑм, анчах вӑл нимӗн те тупаймарӗ. Тен, эпир ҫак ыйтупа пӗрле ӗҫлеме пултарӑпӑр? »
  
  
  "Пулма пултарать", - терӗм эпӗ, анчах официально мар. Эпӗ мӗншӗн килнине Интерпол ан пӗлтӗр тесе, эпӗ ӑна ытларах юрататӑп ".
  
  
  Вӑл пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Тата мӗн те пулин,-хушса хутӑм эпӗ. - документа тупма пултарсан, ку манӑн. Эсир хӑвӑр начальствӑра ун ҫинчен асӑнмасӑр тӑма та пултаратӑр ".
  
  
  Тоня ҫакӑн ҫинчен шухӑшларӗ. "Юрать, Ник, - терӗ вӑл. "Эпир Ватикан мул таврӑннипе интересленетпӗр, Пирӗн Америка патшалӑх вӑрттӑнлӑхӗсенче чакаланма кирлӗ мар". Кулӑ майӗпен хӑйӗн пичӗ патне таврӑнчӗ. "Санӑн ҫаклану пур пек туйӑнать мана".
  
  
  Ӑна кӗсйинчен пӗчӗк фотоаппарат кӑларчӗ. Ку Minolta пулчӗ, затворӗ питӗ хӑвӑрт хупӑнчӗ, унпа суперпанхромат пленки усӑ курчӗ. "Ку сире интереслентерет пулӗ", - терӗм эпӗ. "Мӗнле хӑвӑрт палӑрма пултарать-ха ку ?"
  
  
  "Пирӗн пысӑках мар тӗттӗм пӳлӗм пур", - терӗ тоня. "Профессионал та. Кӑнтӑрла тӗлнелле эпир ӳкерчӗке пысӑклатма пултаратпӑр ".
  
  
  "Отлично", - терӗм эпӗ, ӑна тутӑр илтӗм те салтрӑм. - Унтан ӑна ҫав тӑм татӑкне ӑҫтан тупнине отель пӗлесчӗ . Эсир пӗлме пултаратӑр-и?
  
  
  "Ку кӑштах йывӑртарах пулать, амико", - вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те тӑм татӑкӗ ҫине пӑхса илчӗ. - "Эпӗ ӑна хамӑр химике паратӑп. Тата мӗн те пулин?'
  
  
  "Хальхи вӑхӑтра мар. Атьӑр, сирӗн фотоальбомсем ҫине нумайлӑха пӑхар ".
  
  
  Эпир карточка шкапӗсемпе, сӗтелсемпе, клерксемпе тулнӑ пысӑк сӑрӑ пӳлӗмре полици сӑнӳкерчӗкӗсене пӑхса сехете яхӑн ирттертӗмӗр. Эпир вӗренсе пӗтерсен, ӑна пӗтӗм фотоархиври пӗр ҫын паллаймарӗ.
  
  
  "Ку каччӑ унта пуласса эпӗ шансах тӑтӑм", - терӗм эпӗ. "эсир курнӑ Ҫын Иуда Пулнӑ Пулсан, - терӗ тоня, юлашки альбомне ҫапса, - вӑл хӑйӗн ҫыннисене суйласа илме питӗ асӑрханса пычӗ пулмалла".
  
  
  "Тӗрӗс. Анчах ҫак ҫаратӑва чӑн-чӑн профессионалсем тунӑ, ҫавӑн пек шайри ҫынсем яланах суд тӑваҫҫӗ ".
  
  
  Тоня аллине ман хулпуҫҫи ҫине хучӗ. "Пирӗн сӑнӳкерчӗксемпе тӑм татӑкӗ пур", - терӗ вӑл. "Ну, атя эппин. Эпир лайӑх апатланӑпӑр , кӑнтӑрла питӗ лайӑх эрех сапӑпӑр, унтан кӑнтӑрлахи ӗҫе уҫӑлтарса таврӑнӑпӑр.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ те пуҫне сулчӗ. Тоньӑна килӗшекен пӗр япала. Ҫавӑн пек ним шухӑшсӑр хӑтланни те тӳрӗ кӑмӑллӑ пулчӗ, анчах эпӗ пӗлетӗп: тирпейсӗрлӗхре парӑннӑ полицейскин ӑсӗпе чеелӗхӗ пытанса тӑрать.
  
  
  "Эсӗ тӗрӗс калатӑн", - терӗм эпӗ. "фотографисем хатӗр пуличчен Эпир кунта нимӗн те тума пултараймастпӑр".
  
  
  Эпир Mediterraneo кафене тата терраса ҫинче ҫакӑн пек вӑйӑ выляма кайрӑмӑр. Халӗ, пӗлӗтсем сирӗлсен, ӑшӑрах пулса пырать, анчах ҫил ҫаплах вӑйлӑ-ха. Тоня сӗннипе эпир ӑшаланӑ пулӑ заказ патӑмӑр. Тӗп курс малтан спагетти, унтан шурӑ чӑкӑт пулнӑ. Пирӗн ҫӑмӑл шурӑ эрех калама ҫук лайӑхчӗ. Эпир ӗлӗкхи вӑхӑтсем ҫинчен сӳпӗлтететпӗр, Тоня мана эпир иксӗмӗр те пӗлекен хӗре хирӗҫлесе каласа пачӗ. Эпир хытӑ култӑмӑр, иртнӗ вырсарникунсенче пусӑм кӑштах лӑпланчӗ те, вӑл халтан кайрӗ.
  
  
  Тепӗр сехетрен Эпир Интерпол офисне таврӑнтӑмӑр. Сӑнӳкерчӗксене 18х24 таран кӑтартнӑ, пысӑклатнӑ. Тоня папка тавра ih туртса кӑларчӗ те, вӗсем ҫине пӑхмасӑр, мана пачӗ.
  
  
  "Вӗсем лайӑх ӗҫлерӗҫ", - терӗм эпӗ. "Пӑх-ха ҫакна".
  
  
  Вӑл пӗрремӗш сӑнӳкерчӗке сӑнаса пӑхрӗ. "Ҫапла, - терӗ вӑл, - ку картина уҫҫӑнах палӑрать. Кун пеккине эпӗ нихҫан та курман пулӗ тесе шутламастӑп. Яланхи пек мар.'
  
  
  "Эпӗ килӗшетӗп, ку пирӗншӗн ӑнӑҫлӑ".
  
  
  "Уйрӑммӑн илсен. Ӑна татах пичетлетӗп те атӑ-пушмак йышши атӑ-пушмак суйласа илетӗп ".
  
  
  Эпир тӗттӗм пӳлӗме кӗтӗмӗр, лаборант ҫавӑнтах тата лайӑх сӑнӳкерчӗксен копийӗсем тума пулчӗ. Унтан Тоня хулара атӑ-пушмак магазинӗсен списокне илчӗ, ӑна, атӑ-пушмак тӑвакансене тӗрӗслес тесе, темиҫе телефон шӑнкӑртаттарчӗ. Италире ih дюжин пулнӑ.
  
  
  Тоня темиҫе арҫын атӑ-пушмак магазинӗсене кайса килме хушнӑ вӑхӑтра ӑна Хок валли доклад тума отеле таврӑнчӗ. Манӑн ӑна "почта ещӗкне" хумалла пулчӗ, унтан ҫав курьер хока илсе каять. AX телефонпа, васкавлӑ пӗлтерӳ памалли тӗслӗхсемсӗр пуҫне, калаҫӑва урӑхлатса ҫӗнетекенпе те усӑ курман. Ӑна хӑйӗн доклачӗ ҫырчӗ те почта ещӗкне кайрӗ.
  
  
  Хӑйӗн пӳлӗмне таврӑнсан, вӑл тоня эму патне шӑнкӑртаттарма ыйтнине асӑрхарӗ.
  
  
  "Эпир производитель тупрӑмӑр", - терӗ вӑл. "Ку вӑл-дизайн туса кӑларакан ҫӗршыври веб-компани. Халӗ эпир производитель бухгалтери кӗнекисене тӗпе хурса уйрӑм сутуҫӑсен списокне тӑватпӑр " .
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ. "эсир каласа пӗтериччен эпӗ пырӑп. Сирӗн тухӑҫлӑхӑршӑн манӑн комплиментсем".
  
  
  -
  
  
  Вӑл Тоня патне таврӑнсан, каҫалапа Ӑна Миланри атӑ-пушмак фабрики "итали обществи"тени паллӑ пулчӗ. Римэ представителӗ заводсенчен пысӑках мар атӑ-пушмак партийӗсем ҫеҫ илнӗ, ih хулине хулари икӗ магазина ҫеҫ сутнӑ. Ҫак магазинсенчен пӗри ҫулталӑка яхӑн каярах пулса юлнӑ. Ҫавна пула хула хӗрринче пӗртен-пӗр магазин юлчӗ .
  
  
  Ыйтнипе эпир магазин хуҫи Луиджи Фарнезе пулнине пӗлтӗмӗр.
  
  
  "Халӗ эпир ӑна тупатпӑр", - терӗм эпӗ. "урӑхла каласан, пирӗн арҫын Римре балет тапочкисем туяннӑ пулсан".
  
  
  "Ахӑртнех", - терӗ тоня. "Эпир те сирӗн тӑм татӑкне, амикона, палласа илтӗмӗр пулӗ тесе шутлатпӑр. Пирӗн химик ку Сицили тесе шутлать.
  
  
  "Хм", - терӗм эпӗ. - "Мафиози".
  
  
  -
  
  
  Тоньӑн урӑх ӗҫсем пулнӑ, ҫавӑнпа ӑна таксипе пӗччен магазина кайнӑ. Вӑл рифмӑсен ҫӗнӗ районӗсем тавра пӗр ансӑр урамра пулнӑ. Кӗлӗ чатӑрӗ таврашӗнчи атӑ-пушмаксемпе ытти япаласем сутаҫҫӗ. Фарнезе, ансӑр уссиллӗ лутра та самӑр арҫын, питӗ пулӑшрӗ.
  
  
  "Нумай пулмасть ҫав атӑ - пушмак туянакан виҫӗ ҫын креповӑй патуша ҫинче туяннӑ", - терӗ вӑл. "Эпӗ ih ятсене ҫырса илтӗм".
  
  
  Ӑна, ятсем ҫине пӑхса илчӗ. Барзини. Аранчасем. Паллотти. Мана нимӗн те каламарӗҫ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Унӑн ячӗсене ҫырса илме пултаратӑп-и?"
  
  
  "Паллах, estestvenno валли.'
  
  
  Ӑна ҫаплах тумарӗ, сутакана тав турӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  
  
  Тепӗр кунне тоня мана полици управленине илсе кайрӗ, унта унӑн помощникӗ пулмалла, эму пысӑк файлӑсене пӑхса тухма шут тытрӗ. Кӑнтӑрла тӗлне эпир хамӑр мӗн тӑвас тенине тупрӑмӑр. Рокко Барзиньӑн штраф листи пулнӑ. Список кивӗ пулнӑ, nenра пӗчӗк преступлени ҫинчен ҫеҫ асӑннӑ. Тепӗр сехетрен эпир ӑна полици сӑнӳкерчӗкӗсем хушшинче тупрӑмӑр. Вӑл ӑна Ватиканра персе ӳкернӗ ҫын пулнӑ .
  
  
  Тоня архивистпа кӗскен канашласа илчӗ.
  
  
  "Полици Барзиня ҫинчен нумай вӑхӑт хушши илтмен, - терӗ вӑл, - вӗсем ӑна куҫран ҫухатрӗҫ".
  
  
  "Вӗсем вӑл ӑҫтине пӗлмеҫҫӗ-и вара?"
  
  
  "Вӗсем ҫук теҫҫӗ".
  
  
  "Ну, вӑл нумай пулмасть Сицилире пулнине эпир пӗлетпӗр".
  
  
  "Ҫапла, хаклӑ тусӑм, анчах ҫав пӗлӳсенчен пире усси сахал. Сицили-калаҫма юратман пысӑк утрав. Барзиня ҫинчен е урӑххи ҫинчен кама та пулин калама питӗ йывӑр пулассине хӑвӑрах куратӑр ". Хӗр унпа килӗшрӗ. Унтан вӑл сасартӑк мафипе ҫыхӑнса тӑракан джин ҫинчен шухӑшларӗ. "Тен, - терӗм эпӗ,-эпир Кунта, римре, креповӑй патушапа туслашни ҫинчен мӗн те пулин пӗлме пултарӑпӑр ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ҫав каҫхине Эпӗ Джина курма кайрӑм. Эпӗ килессе пӗлнӗ те вӑл, тутлӑ edu хатӗрленӗ. Чи кирли-scallopini Алла Firenze, какайпа шпинат ҫинче шӑратнӑ чӑкӑт. Малтан спагетти, унтан пӑру ашӗ, юлашкинчен чӑкӑт тата тӑваткал парне пулнӑ. Хӗрлӗ эрехӗ питӗ лайӑхчӗ.
  
  
  "Нивушлӗ итальянкӑсем пурте ҫавӑн пек лайӑх хатӗрленеҫҫӗ?- ҫакӑн пек вӑййа тенкел ҫине ларсан ыйтрӗ унран.
  
  
  Джина мана хулпуҫҫинчен ыталаса илчӗ. "Йӗри - тавра пурте мар, - терӗ вӑл, - анчах итали хӗрарӑмӗсенчен нумайӑшӗ". Вӑл урисене хӑй айне туртса ҫыхрӗ те, унӑн юбки пӗҫҫисем тӑрӑх ҫӳлелле шуса кайрӗ, шурӑ ҫырласем курӑнчӗҫ.
  
  
  "Вӗсем нумай япаласем лайӑх тӑваҫҫӗ", - терӗм эпӗ ҫемҫен.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ те мана мӑйран хуллен чуптурӗ. "Эсӗ ман пата таврӑнатӑн пулӗ тенӗччӗ эпӗ, Ник", - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  "Хӑратӑп, ку бизнес", - айӑпа кӗнӗ пек каларӑм эпӗ. "ку кӗҫӗрхи тӗп тӗллев".
  
  
  Вӑл аллине туртса илчӗ. "Ку питех кӑмӑла каймасть, ҫапла мар-и?"- терӗ вӑл мӑнкӑмӑллӑн.
  
  
  Ӑна, йӑл кулса, хӑй патнелле туртрӗ. "Ку питӗ кирлӗ, анчах ку эпӗ сана каллех курасшӑн маррине пӗлтермест".
  
  
  Ольга унӑн питне хӑй еннелле ҫавӑрчӗ те тутинчен чуптурӗ. Вӑл мана мӑйран ыталаса илчӗ. "Апла хаклисем лайӑхрах", - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. Унтан вӑл ирӗке тухрӗ. "Мӗнле бизнес вара сирӗн?"ыйтрӗ вӑл. - "Эпӗ сире дипломати службинче пулӗ тесе".
  
  
  "Темӗнле шухӑшпа, - терӗм эпӗ, джина, ӑна Мӗншӗн Римэра янине эпӗ тӗп-тӗрӗс калама пултараймастӑп. Анчах, тен, эсӗ мана хӑвӑн ҫинчен каласа пани тӗрӗс пулсан , пулӑшма пултаратӑн " .
  
  
  Вӑл мана хӑлха вӗҫӗнчен чуптуса илчӗ. "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  "Эсир ҫынсене ҫӗр тӗпӗнчен пӗлетӗп терӗр".
  
  
  Вӑл кӑштах каялла чакрӗ. - "Анчах эсӗ полици мар".
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. Вара ӑна мӗн май килнӗ таран ытларах каласа пама шут тытрӑм. "Тем сӑлтавпа эпӗ сире ӑнлантарса пама пултараймастӑп, Джина, - терӗм эпӗ, - Мана Ватикан библиотекинче темиҫе кун каярах мӗн пулса иртни интереслентерет ".
  
  
  Унӑн хура куҫӗсем ытти чухнехинчен те ытларах тӗксӗмленчӗҫ.
  
  
  "Шуйттан ! Сире Ватиканра ҫаратни интереслентерет-и?
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ах. Эпӗ пӗлместӗп. Информацие илме пултарайман преступленисен уйрӑм тӗсӗсем пур. Ку вӑл ҫав тери пысӑк преступлени. Пире никам та нимӗн ҫинчен те пӗлмест ".
  
  
  "Ӑна та сирӗнтен преступлени ҫинчен информаци кӗтместӗп", - терӗм эпӗ. "эсӗ мана пӗр ҫын ҫинчен каласа парасса Ҫеҫ шаннӑччӗ".
  
  
  Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ. "Кам вӑл ҫын?'
  
  
  "Ӑна Барзини тесе чӗнеҫҫӗ", - терӗм эпӗ. "Рокко Барзини".
  
  
  Вӑл самантлӑха шухӑша кайрӗ. Унтан: "эпӗ ку ята пӗлместӗп", - терӗ.
  
  
  "Лайӑхрах шухӑшла, Джина", - терӗм эпӗ, унӑн аллине чуптуса. "Ку маншӑн питӗ кирлӗ".
  
  
  Тепӗр самантран вӑл: "Ҫук, Ҫук, Эпӗ ку ҫынна пӗлместӗп", - терӗ.
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ.
  
  
  "Ку ӗҫре полицин нимӗнле айӑпӗ те ҫук", - терӗ вӑл малалла. "Эсир ҫак ӗҫе пуҫ тавра кӑларса ывӑтсан авантарах пулнӑ пулӗччӗ".
  
  
  Унӑн куҫӗсенче вӑл пӑшӑрханнине курчӗ. "Джина, - терӗм эпӗ, - пултараймастӑп".
  
  
  Вӑл кушетка ҫине таянчӗ те, шухӑша кайса, аялти тутине ҫыртрӗ. "Мӗнех вара, - терӗ вӑл вӑраххӑн, - эпӗ сана парӑнма ӳкӗте кӗртеймесен, эпир мӗн те пулин тума пултаратпӑр".
  
  
  "Ҫапла-и?'
  
  
  "Хӗрарӑм пур. Вӑл унпа роза урлӑ, кафери юлташ урлӑ паллашнӑ ".
  
  
  "Эпӗ розӑна астӑватӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ку хӗрарӑм Монтечиторио площадӗнче бордель тытса тӑрать. Вӑл римри преступниксене хӑйӗн тӑванӗсенчен лайӑхрах пӗлет. Тен, вӑл санпа калаҫасшӑн пулӗ. Тӳлевшӗн.'
  
  
  "Эпӗ тӳлетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Санӑн унта пӗччен каймалла пулать. Вӑл пирӗн патра ӗҫлекен хӗрсемсӗр пуҫне хӗрарӑмсене хӑй ҫуртне кӗртмест ".
  
  
  "Ӑна паян каҫхине курма пултаратӑп-и?"
  
  
  "Эпӗ пӑхатӑп."
  
  
  Вӑл телефон патне пычӗ, номерне пухрӗ те шӑппӑн калаҫма пуҫларӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл трубкӑна ҫакрӗ те манпа юнашар диван ҫине ларчӗ.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ", - терӗ вӑл салхуллӑн. "Эсир унта кайран вунӑ сехет кайма пултаратӑр.
  
  
  Вӑл сирӗнпе калаҫма хатӗр. Ӑна эсир шыракан ҫын ятне асӑнман. Вӑл хӑйӗн телефонӗ хӑш чухне полици итлесрен хӑрать ".
  
  
  "Тавтапуҫ, Джина", - терӗм эпӗ, Ӑна сехет ҫине пӑхса. Вунӑ сехете яхӑн. "Апла пулсан, манӑн каяс пулать", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тата мӗн те пулин пур".
  
  
  "Ҫапла-и?'
  
  
  "Сирӗн килӗр йӗркеллӗ курӑнтӑр тесен, эсир вазари миссиспа калаҫма пултариччен хӗрсем тавра пӗрне тупӑр".
  
  
  Унӑн тӗксӗм янахне шӗвӗр пӳрнипе ҫӗклерӗ. "Тен, эпӗ унран хӑтӑлма пултарӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл шухӑша кайнӑ пек курӑнать. - "Миссис Вазарипе ан вылятӑр, Ник. Ӑна эй, эсӗ хӗршӗн тӳлетӗн, санӑн хӑвӑн укҫуна туянмалла, терӗ.
  
  
  "Ӑна пӑхатӑп."Джина пӑрахса вырӑн ҫине выртма кӑмӑллӑ мар. - "Яланлӑхах хӑрамалла мар. Эпӗ хӗре асра тытатӑп. Роза Мана миссис Вазари сывлӑхӗ тӗлӗшӗнчен питӗ ҫирӗп тесе шантарчӗ ".
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Санпа пурте йӗркеллӗ пулсан, эпӗ ӑна унпа калаҫсанах кунта таврӑнатӑп".
  
  
  Вӑл ман ҫине куҫҫульпе пӑхрӗ. "Ку мана питӗ килӗшнӗ пулӗччӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  
  
  Ӑна такси Монтечиторио ӳсӗр ҫын площадьне ҫити илнӗ. Площадь хулан илемсӗр пайӗнче, каҫхи уҫӑлса ҫӳреме мар. Ҫурчӗ кивелнӗ, фасадӗ ҫилпе куштӑрканӑ. Кантӑксене пурне те ҫутатнӑ, анчах пӗрремӗш хутра жалюзисене уснӑ, вӗсен ҫийӗнчи ыратӑвӗсем хупӑ, сарӑ ҫутӑ йӑрӑмӗсем ҫеҫ тӑрса юлнӑ .
  
  
  Унӑн панцирӗ тротуар тӑрӑх пынӑ чух ӑна юнашар крыльца ҫинче тӑракан ҫынна курнӑ. Вӑл ман еннелле пӑхмарӗ, анчах эпӗ пур чухне асӑрханарах тӑтӑм. Мана типшӗм ҫамрӑк хӗр кӗртрӗ. Тата темиҫе клиент пысӑк гостинӑя куҫрӗҫ, унта хӗрсене тӗл пулчӗҫ; ӑна пысӑк зал умӗнче холлӑра кӗтсе тӑнӑ вӑхӑтра вӗсем пурте эпӗ пуррине пӗлнӗ пек туйӑнчӗҫ.
  
  
  Ман пата вӑтам ҫулхи яштака хӗрарӑм, хура ҫӳҫне каялла тураса янӑскер, пырса тӑчӗ. Унтан ыйтрӑм. - "Миссис Вазари?"
  
  
  Вӑл ҫемҫен кулса илчӗ. "Ҫук, ӑна хӑйӗн миссис Вазари. Эсир хӗре кӑмӑллатӑр-и?
  
  
  Ӑна мӗнле ответлемеллине пӗлет. "Ҫапла.'
  
  
  Гостинӑя кӗрсен, темиҫе хӗрарӑм пирӗн еннелле пӑхса илчӗҫ. Пирӗн пата ҫамрӑк хӗрарӑм пычӗ. Вӑл кӗске хура трусик тӑхӑннӑ, унӑн пӗҫҫисемпе кӑкӑрӗсем ытларах курӑнса тӑраҫҫӗ. Ӑна вӑл вунсакӑр ҫула яхӑн хакларӗ; ӑна тата тепӗр айӑпсӑрлӑх, ee чӗре евӗрлӗ пит-куҫ сӗртӗннине туйса Илчӗ. Вӑл манран итали чӗлхипе: эсӗ мана йышӑнма пултаратӑн-и? - тесе ыйтрӗ . Вӑл та, ыттисем пекех, лайӑх е начар тесе шутланӑ. Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулса илчӗ те мана алӑран ярса тытрӗ. Хӑйӗн миссис Вазари тухса кайрӗ те, хӗр эпир ун пӳлӗмне кайиччен манӑн мӗн те пулин ӗҫес килмест-и, тесе ыйтрӗ. "Ҫук, - терӗм эпӗ, - халӗ уҫҫӑнах ҫӳле каятпӑр".
  
  
  "Ах, эсӗ ҫакна чӑтӑмсӑррӑн кӗтетӗн-и, ҫапла-и?"Вӑл мана пусма тӑрӑх ҫӳлелле, пӗрремӗш этажри пӳлӗме илсе кайрӗ.
  
  
  Пирӗн хыҫҫӑн алӑк хупӑнсанах, вӑл мана хывӑнма тытӑнчӗ. - Эсир акӑлчан-и, ҫапла-и? Мария акӑлчансене нумай йышӑнчӗ ".
  
  
  Эй ӑна пӗр вӑхӑт хӑй черечӗпе утма ирӗк пачӗ. Эй, ку килӗшетчӗ пулас. Ӑна хампа пӗрле пӑшал илмерӗм, хӑрушӑ утӑм турӑм, анчах эпӗ ҫак вырӑнта кирлӗ мар япала ҫине пӑхтарас темерӗм . Ӑна тимӗр кровать хӗррине лартрӗ те балет тапочкипе шӑлаварне хыврӗ, Мария хӑйӗн ҫӳхе тумтирне вӑр-вар хыврӗ. Вӗсен ҫинҫе пилӗклӗ, тулли кӑкӑрлӑ илемлӗ ҫамрӑк ӳт - пӗвӗ. Сулахай пӗҫҫи ҫинче, паллах, вӗри клиент хӑварнӑ кӑвакарнӑ вырӑнсем пур.
  
  
  "Сана Мэри килӗшет-и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна, кровать ҫумне тӑрса, ытти тумтирне хыврӗ. "Ҫапла, Мария, эсӗ питӗ хитре". Вӑл йӑл кулса илчӗ те ҫакна асра тытрӗ .
  
  
  Вӑл ман ура умне урайне ларчӗ те мана пӗҫҫинчен ачашлама пуҫларӗ. "Эсӗ питӗ хитре", - терӗ вӑл. Унӑн алли манӑн генералсем патне ҫӗкленчӗ те унта ӗҫлеме тытӑнчӗ. Вӑл малалла пӗшкӗнчӗ те мана пӗҫӗрен чуптурӗ. Ӑна кравать хӗррине лартрӑм та, вӑл манӑн аяк пӗрчисем патне тата тепӗр тус ҫумне тӗршӗнме пычӗ.
  
  
  Пӳлӗме кӗрсен, вӑл мӗн ҫинчен шухӑшлани пӗтӗмпех уэлдон Миссиспа калаҫни пулчӗ. Анчах Мария манпа питӗ ӑста ӗҫленӗ май манӑн хавхалану ӳссех пычӗ, вӑл кровать ҫине тӑсӑлса выртрӗ те минтерсене пӗҫҫисем айне чикнӗ тӗле вӑл хатӗр пулчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн профессине лайӑх пӗлет. Вӑл мана взрыв кульминацине илсе ҫитерес тесен мӗн тата хӑҫан тумаллине тӗп-тӗрӗс пӗлет. Пурте пӗтсен, эпир лӳчӗркенсе пӗтнӗ простыньсем ҫинче тарласа выртсан, вӑл мана савӑнтарнӑшӑн телейлӗ пек туйӑнчӗ. Урӑххине кӗтменччӗ вӑл. Ман пирки мӗн... ну, ку эпӗ тӳлени пулчӗ.
  
  
  Унтан миссис Вазари ҫинчен ыйтрӗ.
  
  
  "Ах. Эсир отельте мадампа калаҫаканни.
  
  
  "Ҫапла. Мана ун патне илсе кайма пултаратӑн-и?
  
  
  "Пыр манпа пӗрле.'
  
  
  Вӑл мана иккӗмӗш хутра илсе килчӗ, эпир тӗттӗм коридор тӑрӑх кайри пӳлӗме кӗтӗмӗр. Вӑл икӗ хутчен шаккарӗ те, хӑйӗн алӑкӗ уҫӑлсан, тухса кайрӗ.
  
  
  - Эсир миссиспа калаҫасшӑн-и? - ыйтрӗ хура ҫӳҫлӗ хӗрарӑм.
  
  
  Вӑл пирӗн пӳлӗме пӑхса илчӗ. Ӑна хӗрлӗ те кӑвак ҫутӑпа ҫемҫен ҫутатнӑ. Коридора ладан шӑрши кӗрет .
  
  
  "Ҫапла, вӑл мана курасшӑн терӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Кӗрӗр", - терӗ хӗрарӑм, аяккалла чакса.
  
  
  Вӑл пӳлӗме кӗчӗ те антӑхтаракан шталь шӑрши кӗчӗ. Капӑр пурҫӑн тӑхӑннӑ кӗлетке хулӑн кавирлӗ лутра бахарев ҫинче тӑсӑлса выртать . Вӑл ун патне пырса ҫулать те ку ҫав тери мӑнтӑр хӗрарӑм пулнине курать. Эй, ҫитмӗлтен кая мар пулмалла, анчах ӑна, ирхи сасӑ фильмӗ асӑрхаттарнӑ пекех, питӗ сӑрланӑ. Ee пиҫӗ те пӗркеленчӗк пичӗ косметикӑпа витӗннӗ, куҫӗсем хура, куҫ хупанкисем - тӗксӗм кӑвак . Унӑн мӑнтӑр питҫӑмартийӗсем тӑрӑх хӗрлӗ писев сӗрнӗ, хӗрлӗ писев суя ҫӑвара вӗреннӗ. Ҫаксене пурне те хӗрлӗ парикпе витнӗ. Унӑн хулӑн шурӑ аллисем пурҫӑн платье тавра икӗ пӗркеленчӗк чуста муклашки пек кӑнтарса тӑраҫҫӗ, малалла сӑран пӳрнисене сахалтан та вуникӗ ункӑ пек илемлетнӗ.
  
  
  "Ку мистер Картер-и?"сассине хӑпартрӗ ватӑ сасӑ.
  
  
  "Ҫапла, мэм", - терӗм эпӗ.
  
  
  Помощник пукана диван патне тӗртсе лартрӗ те, аллипе сулса, мана ларма сӗнчӗ. "Ырӑ шӑршӑллӑ япаласемшӗн каҫару ыйтатӑп", - пӑшӑлтатрӗ вӑл. "Мадамӑн ӳт-пӗвӗн тӗлӗнмелле шӑрши, ӑна вӑл ладанпа витсе тӑрать".
  
  
  Ӑна пуҫ тайрӗ те селл.
  
  
  "Чарӑн пӑшӑлтатма, чӗрне вӗҫҫӗн йӑпшӑнса пыма", - терӗ уэлдон миссис хӗрарӑма. "Эсӗ пире пӗр самантлӑха та канӑҫ памастӑн".
  
  
  "Ҫапла, мэм."Вӑл ҫаврӑнчӗ те пӳлӗмрен тухрӗ. "Эсир лайӑх пӑхатӑр", - терӗ уэлдон миссис акӑлчанла. "Ҫак парике хывсан, эсир хирӗҫлеместӗр-и? Питӗ шӑрӑх".
  
  
  "Паллах, ҫук", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пӗркеленнӗ тутине пӑчӑртаса тытрӗ те пуҫӗнчи сарӑ парикне хыврӗ. Вӑл кукша пуҫпа пӗрех, унта та кунта кӑвакарнӑ ҫӳҫ пайӑркисем курӑнаҫҫӗ. Парикре вӑл халиччен курман тӗлӗнмелле хӗрарӑм пулнӑ. Париксӗрех вӑл хурлӑхлӑ карчӑк ҫинчен карикатура тунӑ. Тӗлӗнмелле пулин те, вӑл мана килӗшрӗ.
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл старикӗн тытӑнчӑклӑ сассипе. "Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, эсир информаци ыйтма килнӗ". Ҫак калаҫу хыҫҫӑн пирӗн сывлӑш пӳлӗнсе ларчӗ.
  
  
  "Чӑнах та, мэм", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Нелли тесе ҫеҫ чӗн мана".
  
  
  "Нелли?"- тесе ыйтрӗ унран ӗненмесӗр.
  
  
  "Манӑн атте акӑлчан морякӗ пулнӑ. Итали амӑшӗ хирӗҫлерӗ пулин те, вӑл мана Нелли тесе ӗнентерчӗ ".
  
  
  Вӑл хаяр кулӑпа сӑрланӑ ҫӳхе тутисене пӗркелентерчӗ. "Эсир мана питӗ илӗртӳллӗ хӗрарӑм тесе шаннӑ пулӑттӑр-и?"
  
  
  "Паллах."Манӑн сасӑ туслӑ янӑрасса шаннӑ вӑл.
  
  
  "Вунҫиччӗре чухне мана венециансен хисепӗнчен пӗр сӗнӳ пачӗҫ", - хӑрӑлтатрӗ вӑл. "Вӑл килӗшмерӗ. Ӑнланатӑр-и, унӑн отелӗ ҫывӑрнинчен ытларах мӑшӑрлану.
  
  
  Вӑл чӗнмерӗ, мӗншӗн тесен нимӗн калама та пӗлмерӗ.
  
  
  "Ҫак ҫурта тӗпе Хурса Европӑри чи паллӑ ҫынсем тавра ӑна Хӑш-пӗр Картер мистер йышӑннӑ. Ман хӗрачасем патшалӑх деятелӗсемпе пысӑк чиновникӗсене пӗлеҫҫӗ. Пӗр министр ятне Пӗтӗм Итали тӑрӑх пӗлнӗ . Вӑл нихҫан та хӗрсемпе ҫывӑрман. Вӑл вӗсем мӗнле хывӑннине пӑхса тӑчӗ, унтан ih хӑй вылянӑ вӑхӑтра ун умне ҫаппа-ҫарамас тӑма ыйтрӗ. Кашни ҫыннӑн мӗнле кӑмӑл пуррине нихҫан та пӗлместӗн ".
  
  
  Ҫак калаҫӑва пула вӑл пӳлӗнсе ларчӗ. "Каярахпа, - тенӗ вӑл, - кунта чаҫсем преступниксен тӗнчин представителӗсем килнӗ. Мафиози тата ыттисем. Ӑна пурте пӗлнӗ, мистер Картер. Мана темӗн те каласа пачӗҫ, анчах эпӗ хама килӗшекен ҫынсем ҫинчен информацие нихҫан та сутман " .
  
  
  Пӳлӗмре усал шӑршӑ сӑмса шӑтӑкӗсем таранах ҫакӑнса тӑрать. Пӗркеленчӗк маска малалла тӑсӑлчӗ. "Эсир арҫын ҫинчен ыйтма килтӗр".
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Ҫак ят?'
  
  
  "Рокко Барзини".
  
  
  Пӗркеленчӗк ӳт-тирӗ ҫинчи куҫсем mimmo ҫине нумайччен пӑхса тӑчӗҫ, унтан ман пит патне таврӑнчӗҫ. "Эпӗ ӑна пӗлетӗп . Мӗнле информаци панӑ? '
  
  
  "Ӑҫтан тупмаллине калама пултаратӑр-и эсир мана?"
  
  
  "Пулма пултарать", - ответлерӗ хӑрӑлтатакан сасӑ. "Информаци сирӗншӗн нумай укҫа тӑрать пулсан".
  
  
  "Манӑн укҫа пур", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫирӗм пин лир?"
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. Вӗсем пысӑк укҫа пулнӑ, Анчах Эпӗ нелли Вазарпа суту-илӳ тума юраманни ҫинчен шухӑшларӑм.
  
  
  "Аван.'
  
  
  "Санӑн хӑвӑнпа пӗрле пур-и ку?"
  
  
  Ӑна пӗр минут хушшинчех туртса кӑларчӗ, пӗр пачка лира кӑларчӗ, ҫирӗм пин шутларӗ те нелли укҫине пачӗ. Вӑл ӑна илчӗ те хӑйӗн кӑнттам ватӑ пӳрнисемпе тепӗр хут шутласа тухрӗ. Вӑл каласа пӗтерсен, банкнотне куҫӗ патне илсе пычӗ те гравировкӑпа хут текстурине тӗпчерӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Кӑмӑллӑ-и?"
  
  
  "Ман ӗҫре ытла асӑрхануллӑ пулма юрамасть, - терӗ вӑл, - американецсемпе те ӗҫ пур. Анчах сирӗн укҫӑрпа пурте йӗркеллӗ, ҫавӑнпа та эпӗ сире ҫав рокко Барзини паразитӗ ҫинчен мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа парӑп.
  
  
  Вӑл диванпа юнашар хӗвелтухӑҫӗнчи касса тунӑ пукан ҫине укҫа тӑкрӗ, унӑн ҫемҫе ӳчӗ каллӗ-маллӗ сулкаланса тӑчӗ.
  
  
  "Барзини кунта вӑхӑтран вӑхӑта килет. Вӑл манӑн хӗрачасемпе япӑх калаҫакан пӗчӗк вӑрӑ пулнӑ. Вӑл тӗрмере ларнӑ. Вӑл яланах римре пурӑнать, ӗҫлет, анчах хӑш чухне темиҫе ҫуллӑха ҫухалать. Пӗр хушӑ вӑл неапольте, проституципе наркотиксемпе кӑсӑкланнӑ ҫӗрте пурӑннӑ. Нумаях пулмасть Вӑл Рима джованни Фарелли ятлӑ ҫынпа таврӑннӑ.
  
  
  "Эпӗ ӑна ӗненместӗп", - терӗм эпӗ, Анчах унӑн ятне, Джина калавӗ тавра аса илтӗм.
  
  
  "Римэри кашни полицейски ҫав ята пӗлет, мистер Картер. Вӑл пуян ҫын, унӑн законлӑ темиҫе ӗҫ пур. Чи тупӑшли-Makelaardi Farelli-мӗш девелопер тата строительство компанийӗ. Анчах ҫак республика фасачӗ хыҫӗнче синьор Фарелли преступлени тӗнчин лидерӗ, наркотиксемпе сутӑ тӑвакан тата саккунсӑр ытти бизнес шутланать. Вӑл мафиозипе ҫыхӑннӑ, мистер Картер, ҫак ят пӗр ҫул каялла Венецире пулса иртнӗ искусство произведенийӗсене вӑрланипе ҫыхӑннӑ.
  
  
  "Интереслӗ", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Рокко Барзини Рима таврӑнсан, Вӑл Фареллин сыхлавҫи пулнӑ".
  
  
  "Шанчӑклӑ. Карелли Римре мӗнле пурӑнать?
  
  
  "Синьора Фареллин резиденцисем нумай", - хӑрӑлтатрӗ вӑл. "Унӑн хулара пурӑнмалли ҫурт пур, анчах вӑл нихҫан та ҫукпа пӗрех. Унӑн Рифмӑран ҫурҫӗрелле вилла тата Капри ҫинчи Отельти номер-люкс пур . Ҫак вӑхӑтра вӑл яланах Тенӗ пекех Капри ҫинче.
  
  
  Вӑл флакон илчӗ те пӳлӗмре тутлӑ шӑршӑ сарчӗ. Шӗвек ee ҫӳҫне ҫемҫе ҫутӑра нӳрлӗ те йӑлтӑртатакан тӑвать. Вӑл, сӑмса шӑтӑкӗсене ҫӗклентерсе, тутлӑ шӑршӑ шӑршлать, унтан хаяррӑн ӳсӗрме тытӑнать.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эсӗ йӗркеллӗ-и?"
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла", - терӗ вӑл. "Аван, ҫамрӑк ҫыннӑм".
  
  
  "Барзинипе Фарелли ку отельте Капри ҫинче пулма пултарасса ӗненетӗр-и эсир?»
  
  
  "Ахӑртнех, мистер Картер. Отеле "Цезарь Август" теҫҫӗ, вӑл утрав варрине вырнаҫнӑ.
  
  
  "Эсир мана питӗ пулӑшрӑр."
  
  
  "Эпӗ ҫынна яланах укҫашӑн хаклатӑп". Унӑн сӑрланӑ ӳтлӗ ҫӑварӗ чалӑшшӑн кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл тухса кайма тӑчӗ.
  
  
  "Сирӗн хӗршӗн вунпилӗк пин лир тӳлемелле", - хӑрӑлтатрӗ уэлдон миссис. "Эсир аялта тӳлеме пултаратӑр. Тата тепӗр хут таврӑнӑр, Мистер Картер.
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Коридорта ӑна тарӑннӑн сывласа илчӗ. Аялта Ӑна Марийӑпа пӗрле нумаях пурӑнманшӑн хура ҫӳҫлӗ хӗрарӑма тӳлерӗ те тухса кайрӗ. Урамра уҫӑ сывлӑш нихҫан та кун пек ырӑ шӑршӑ кӗмен-ха.
  
  
  Вӑл мана бульварта такси тупма пултарасси ҫинчен каларӗ, ҫавӑнпа эпӗ те ҫав еннелле утрӑм. Ку шӑрӑх каҫ, кӑмӑллӑ каҫ пулчӗ. Анчах тепӗр кварталтан ҫурма ҫулта ӑна shaggy илтрӗ. Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те хӑвӑрт ҫывхарса килекен икӗ арҫынна курчӗ .
  
  
  Мана мӗнле те пулин хӑрушлӑх хӑратать пулӗ тесе шухӑшлама сӑлтав та ҫук, анчах вӗсем ҫывхарсан, вӑл ҫурт йынӑшни ҫумне лӑпчӑнчӗ. Вӗсем чарчӗҫ. Вӗсенчен пӗри ман ҫумран mimmo иртсе кайрӗ, тепри - юнашарах. Унтан mimmo иртсе кайнӑ арҫын ҫаврӑнчӗ те мана пӳлчӗ . Мана Нелли Вазари пӳртӗнче курнӑ сӑн-пите палласа илнӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Ферт мар!"- терӗ вӑл, мана самаях чарса.
  
  
  Манӑн суйлав пулмарӗ. "Эпӗ ыйтрӑм. - "Мӗн пулчӗ?" . "Хофретта!"
  
  
  Ӑна васканӑ.
  
  
  "Мӗн ҫинчен калаҫрӑр эсир миссис Вазарипе?"- ыйтрӗ акӑлчанла тепӗр тӗрексӗр арҫын.
  
  
  Вӑл ҫак ҫыннӑн тӑваткал та шатра пичӗ ҫине пӑхрӗ те сасартӑк хӑйне люгерсӑр, шпилькӑллӑ туфлисӗр тӑрса юлнине туйрӗ.
  
  
  "Вӑл манӑн ватӑ тусӑм".
  
  
  Шултра арҫын мӗкӗрсе ячӗ. Эсир унта нихҫан та пулман, синьор.
  
  
  Ӑна тӗртсе ячӗ. - Куҫса лар!'
  
  
  "Ҫук, эсӗ Мадампа мӗн калаҫнине каласа париччен", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ каларӑм ӗнтӗ ҫакна. Ку вӑл кивӗ туслӑха ҫӗнетни пулчӗ ". Унӑн отелӗ вӗсенчен mimmo иртмелле.
  
  
  Тӗреклӗ арҫын мана чышкипе пуҫран ҫапрӗ. Вӑл хӑйӗн кулакне ман пурнӑҫа кӗме ирӗк панӑ юлташӗ ҫине ӳкрӗ. Пӗр самантлӑха мана икӗ хутчен ҫапни касса пӑрахрӗ . Вӑл пӳрт ҫумне пырса ҫапӑнчӗ те, пулӑ пек ахлатса ячӗ . Ӑна, ман паталла тата тепӗр чышкӑ ҫывхарнине курсан, аяккалла пӑрӑнма хӑтланчӗ, анчах ӑна питӗнчен хӑвӑрт ҫапрӗҫ. Тепӗр темиҫе самантран мана хыҫалтан ярса тытрӗҫ. Ман умра чечче йӗрӗсем палӑраҫҫӗ.
  
  
  "Каласа пар пире ҫак калаҫу ҫинчен", - татса хучӗ вӑл.
  
  
  "Кай шуйттан патне."- йынӑшса ятӑм эпӗ.
  
  
  Чышкӑ мана кӑкӑртан ҫапрӗ. Хӑйне ҫапнинчен тӳрленме ӗлкӗриччен, ӑна иккӗмӗшӗ питрен пырса ҫапрӗ. Ӑна, ман пуҫ аяккалла тайӑлнине туйса илтӗм. Ку гангстерсем хӑйсен ӗҫне пӗлнӗ. Ахӑртнех, вӗсем хӑйсен кӑмӑл туртакан арҫынсемпе пачах хутшӑнман та пулӗ, анчах ҫак самантра ку сахал улшӑннӑ.
  
  
  "Чарӑн", - мӑкӑртатрӗ вӑл. Унӑн ҫивӗччӗшӗ ялтлатса илнине, унтан ман сӑмса айне хӗстерсе лартнӑ билета курчӗ.
  
  
  "Кала ҫакна, е сана касса пӑрахатӑп!"
  
  
  Ӑна каллех сывлама пулать. "Юрать", - терӗм эпӗ. "Эпӗ ҫакна калӑп". Ҫӗҫӗ ҫухалман, анчах хускалман.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ ӑна каллех вӑй кӗртрӗ. Ҫӗҫӗ ансӑр ҫивӗчӗшӗ манӑн сулахай куҫран виҫӗ дюймра ҫеҫ. Эпӗ мӗн тунине унӑн питӗ лайӑх пӗлмелле пулнӑ.
  
  
  "Эпир бизнеспа почта ҫинчен калаҫрӑмӑр", - терӗм эпӗ, ҫаплах йывӑррӑн сывласа. Вӑл сылтӑм урине ҫав чармак ура тупанӗсем хушшине вырнаҫтарчӗ . "Миссис Вазари компанийӗ-и?- шанмасӑртарах ыйтрӗ вӑл. "Мӗншӗн?'
  
  
  Тепӗр арҫын мана алӑран кӑшт ҫирӗпрех тытрӗ.
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ, ӗҫе хатӗрленсе. "Куратӑр-и, ӑна отеле илсе каймалла, миланра ҫурт уҫма ыйтмалла".
  
  
  "Мӗнле? Миссис Вазари нихҫан та пулман пулӗччӗ ... "
  
  
  Ӑна тӗреклӗ арҫын пӗр утӑм малалла сӗтӗрсе кайрӗ те сылтӑм чӗркуҫҫийӗпе ӳпрене хытӑ ҫапрӗ. Сӑн-пичӗ улшӑнса кайрӗ. Вӑл билетне урама ӳкерчӗ. Унӑн урине уссан, тӗреклӗ арҫын тӑвалла сылтӑм урипе пусрӗ . Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те, власть вӑйсӑрланчӗ. Iso ӑна сулахай чавсипе ҫак кӑкӑр читлӗхне мӗнпур вӑйран ҫапрӗ. Вӑл шатӑртатнине илтрӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ, хӑяккӑн ӳкрӗ те пирӗн хыҫри стена ҫине пырса тӑрӑнчӗ.
  
  
  Тепри мана ҫапрӗ. Ӑна сулахай алӑпа ҫапни, сылтӑммипе ҫапни ҫутатрӗ. Вӑл ҫӗре ӳксен, вӑл билет илме кармашрӗ, анчах лешӗ тӗттӗмелле шуса анчӗ. Унтан ӑна ҫурӑмӗнчен ҫав тери хытӑ ҫапрӗ. Патвар ҫын йынӑшса ячӗ те каллех ман ҫине тапӑнчӗ. Ҫав чышкӑ мана ӗнсерен ҫапрӗ те, вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ. Вӑл хӑяккӑн ӳкрӗ. Хытӑ ботинка мана питрен ҫапрӗ. Ӑна алтупанӗн тӳртӗшӗпе ҫапрӗ те, вӑл вӗҫсе кайрӗ.
  
  
  Мана каллех аякран тапсан, вӑл хыттӑн йынӑшса ячӗ. Вӑл пушмакӗпе туртӑнчӗ те тивертеймерӗ. Тӗреклӗ арҫын каллех ура ҫине тӑчӗ .
  
  
  "Basta cosi!"терӗ вӑл. "Si sbrighi! Вӑл кайма шутларӗ.
  
  
  Юлташӗ ун хыҫҫӑн васкарӗ те, вӗсем кӗтесрен пӑрӑнса курӑнми пулчӗҫ. Ӑна аран-аран sel. Ӑна эпӗ ҫав тери пысӑк какай касакан машина витӗр кӑларса янӑ пек туяттӑм. Манӑн ӳт-пӳ ҫав тери хытӑ ыратса кайрӗ, хӑш участоксене аманнине те пӗлме ҫук. Вӑл аллине пичӗ патне илсе пычӗ. Ку юнлӑ хутӑш пулнӑ.
  
  
  Ыратни лӑпланасса шанса, вӑл темиҫе минут хушши пӳрт ҫумне таянчӗ. Вӑл ытла та оптимизмлӑ пулнӑ. Вӑл тӗттӗм урампа темиҫе ҫӗр ярд такӑнчӗ, юлашкинчен бульвара ҫитрӗ. Вӑл каланӑ пекех, часах такси килсе тухрӗ. Ӑна чӗнсе илнӗ те шала кӗнӗ.
  
  
  "Мӗн шуйттанӗ !?"ман сӑн-пите курсан, водитель кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Эму джина Романо адресне пачӗ. Вӑл, мана хӑвӑртрах хӑйӗн такси тавра туртса кӑларас тесе, хӑвӑрт кайрӗ. Ӑна, пусма тӑрӑх хӑпарса, Джина алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Ӑна уҫсан, унӑн куҫӗсем шокпа чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  «Dia mio!"кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  Манӑн хулпуҫҫисем йывӑр, ҫӑвар типсе ларчӗ. Вӑл тӑна кӗресшӗн пулчӗ. Джинӑпа тӗл пулни ҫинчен эпӗ кайран мӗн аса илме пултарнине пурне те, сасса улӑштаракан хоук патне телефонпа шӑнкӑртаттарма май килнине, ӑна пӗлтерме пултартӑм . Вӑл ирхине шӑнкӑртаттаратӑп, терӗ. Ӑна хӑрах урипе хускатса илчӗ. Ӑна простынь айӗнче тепӗр ҫын пуррине туйнӑ . Ӑна пурнӑҫӑн ҫемҫе кӳпчекне, пӗҫҫисемпе перӗнекен ӑшӑ вырӑна аллипе сӑтӑрса илчӗ. Джина ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Унӑн сулахай кӑкӑрӗ ман аяк пӗрчине сӗртӗнчӗ те, эпӗ чӗчӗ mimmo шуса кайнине туйса илтӗм. Ӑна, аллине простынь айне чиксе, ҫемҫе те ӑшӑ тирне сӗртӗнчӗ . Ыратнине асӑрхас мар тесе, вӑл хӑяккӑн ҫаврӑнса выртрӗ , хытӑ та ҫаврака ҫырла ҫырлине чӑмӑртаса тытрӗ.
  
  
  "Мм", - терӗ вӑл, ҫаплах куҫне хупса.
  
  
  Вӑл ман ӳт ҫумне лӑпчӑнчӗ те мана пилӗкрен ыталаса илчӗ. Унтан вӑл тата тепӗр сасӑ кӑларчӗ те, унӑн куҫӗсем, куҫӗсене мӑчлаттарса, уҫӑлчӗҫ.
  
  
  "Ник? Эсир хӑвӑра лайӑхрах туятӑр тесе шутлатӑр-и?
  
  
  Ӑна ман паталла туртрӗ те, вӑл аллине ман хулпуҫҫи урлӑ хучӗ. Унӑн кӑкӑрӗ манӑн ҫара кӑкӑрӗ ҫумне лӑпчӑнчӗ.
  
  
  "Ытлашши нимех те мар", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ. "Анчах ҫывӑх вӑхӑтра лару-тӑру лайӑхланӗ тесе шутлатӑп эпӗ".
  
  
  Вӑл тулли тутисене уҫрӗ. Мӑкалнӑ чӗлхе ӑшӑ та тутлӑ. Унӑн пӗҫҫисем ман паталла ҫемҫен сике-сике илеҫҫӗ. Чуптуни пире ахлаттарчӗ. Джина сылтӑм пӗҫҫине ман пӗҫӗ ҫине ывӑтрӗ те, манӑн ӳт-пӗвӗм ыратнине те мансах кайрӗ, эпӗ пырса ҫапӑннине йышӑнас тесе, каялла ҫаврӑнчӗ те ee кӗлеткене ҫӗклерӗ. Вӑл ман пата хаваслансах пычӗ, ҫав вӑхӑтрах эпир кульминацие ҫитрӗмӗр.
  
  
  Унтан ӑна, канма тесе, месерле вырттаратпӑр. Джина, манпа юнашар выртаканскер, мачча ҫинелле пӑхать. Юлашкинчен вӑл аллине ҫӗклерӗ те сулахай куҫӗпе сылтӑм питҫӑмарти ҫинчи сурансене хуллен сӗртӗнчӗ. Вӗсем типӗ, анчах манӑн пит-куҫӑм ыратрӗ . Темле майпа манӑн шӑлсем вырӑнтах тӑрса юлнӑн туйӑнчӗҫ. Ӑна простыньпе туртса ҫыхрӑм та, хамӑн торс ҫинче темиҫе кӑвакарнӑ вырӑн куртӑм.
  
  
  "Вӗсем мана лайӑх тыткаларӗҫ, - терӗм эпӗ, - анчах вӗсем паян ирхине ҫавӑн пек тикӗссӗн утма пултарасси пирки эпӗ иккӗленетӗп".
  
  
  "Мӗскӗн ача", - шӑппӑн мӑрӑлтатрӗ Джина. Вӑл аллине ман пӗҫӗ ҫине хурать.
  
  
  "Вӗсем нелли Вазарие чӑрмантарман пулӗ тетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Вӗсем ун пек тумаҫҫӗ, Ник. Пирӗн витӗмлӗ туссем нумай ".
  
  
  "Мана вӗсем сицилиецсем пек туйӑнчӗ", - терӗм эпӗ. - тӳрӗ ҫыхӑну ҫук Пулин те, хальхи вӑхӑтра Барзини е Карелли ҫакна илтнӗ".
  
  
  .
  
  
  "Ник", - терӗ Джина, ман еннелле ҫаврӑнса. "Эсир Каприе кайма хатӗрленетӗр-и?"
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗншӗн пӗлесшӗн эсир ӑна?»
  
  
  "Ӗнер каҫхине эсир мана хӑвӑр вӑрра хутшӑнни ҫинчен пӗтӗмпех каласа парсан, тен, эсир ун ҫинчен пӗлмен те пулӗ, анчах мана сире пулӑштартӑр", - терӗ вӑл. "Ӑна та сире пулӑшма пултаратӑп. Эсӗ мана тахҫантанпах шаннӑ чухне те ҫавӑн пекех ӑнӑҫлӑн шанма пултаратӑн. Ӑна Эпӗ Ҫав Фареллине пӗлетӗп. Астӑватӑр-и эсир , ӑна, эпӗ ҫав еркӗн пулнӑ тесе каланӑччӗ сире. Ӑна пӗтӗмпех пӗлетӗп, ӑна, кӑна, ҫав йӑласене. Ӑна сире усӑллӑ пулма пултаратӑп ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле вӑрах пурӑнатӑр эсир ... Фареллирен-и?"
  
  
  Вӑл ман куҫсенчен пӑрӑнатчӗ. "Темиҫе уйӑх. Вӑл мана нумай япаласем сутӑн илчӗ, анчах ҫав хаярлӑх маншӑн тӳсме ҫук йывӑр пулчӗ ".
  
  
  "Эсӗ мана халӗ ӑна хирӗҫ пулӑшасса мӗнле шанма пултаратӑп-ха эпӗ?"Ӑна, хӑйне малалла туятӑп.
  
  
  Вӑл куҫне хӗсрӗ. "Эпӗ Фареллине кураймастӑп, Ник. Тупа тӑватӑп, эсӗ мана шанма пултаратӑн.
  
  
  Ӑна шухӑшласа пӑхрӑм та тутанса пӑхма шут тытрӑм. "Юрӗ, - терӗм эпӗ, - эпӗ сана Капри ҫине леҫсе ярӑп. Пирӗнпе пӗрле манӑн тепри Интерполпа пырать " .
  
  
  "Полицейские илсе килмелле-и?"
  
  
  "Ҫапла."Вӑл чарӑнчӗ. - "Фелли Ватикана ҫаратнӑ-И?"
  
  
  "Ҫакна тума лайӑх шанӑҫ пур".
  
  
  "Анчах мӗншӗн сирӗн правительствӑн ҫакӑншӑн тӑрӑшмалла-ха?"Вӑл пирӗн ҫине шухӑшлӑн пӑхса илчӗ. "Ҫаратнӑ вӑхӑтра ман правительствӑн мӗн те пулин вӑрласа кайнӑ. Сире джина урӑх пӗлме кирлӗ мар. Урӑх ан ыйт манран ".
  
  
  
  
  "Юрать, Ник".
  
  
  Телефон шӑнкӑртатрӗ. Джина ура ҫине тӑчӗ, пӳлӗмӗн тепӗр ҫиппи витӗр тухрӗ те чӗлӗмне илчӗ. Ee ҫарамас кӗлетки халӗ те илӗртӳллӗ курӑнать-ха. Тепӗр самантран вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ . "Ку сире.'
  
  
  Ку Вӑл хок пулмалла. Вӑл пулнӑ.
  
  
  "Кам пулчӗ ку, ҫӗвӗҫ?"вӑл океан урлӑ темиҫе миля уланӑ.
  
  
  Вӑл, хытӑ чирленӗ пулин те, кулса илчӗ. "Ах, пӗр хӗрача", - айӑпсӑр ответлерӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла, ҫӗвӗҫе ил, хӗрӗм!"
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ, - терӗм эпӗ. -ӑна та халь ҫеҫ расчет ведомоҫне илсе кӗтӗм".
  
  
  "Мӗнле калӑпӑшпа?"Сасси йӳҫӗ пек туйӑнать.
  
  
  "Пӗлетӗн - и, уншӑн эпӗ санран нихҫан та укҫа илместӗп", - терӗм эпӗ. " эпӗ джина вӑхӑтлӑха тара тытрӑм. Вӑл мана ҫӑлкуҫ ҫумне хутшӑнать, эпӗ сирӗнпе сӳтсе явнӑ пӗлтерӗшлӗ информаци.
  
  
  "Халлӗхе эсир хӑвӑр мӗн тунине пӗлетӗр!"Вӑл, хӑйӗн сарказне тупас тесе, пӗр хушӑ чарӑнса тӑчӗ. - "Эсӗ каҫа лайӑх ирттертӗн пулӗ, Ник".
  
  
  Унӑн шухӑшӗсем уҫӑмлӑ пулнӑ, анчах вӑл нимӗнпе те интересленмен. "О, ҫапла, сэр. Ӑна, хама хаклӑраххине туятӑп.'
  
  
  "Итле - ха, эсӗ йӗркеллӗ-и? Иртнӗ каҫ эсӗ кӑштах амантӑн.
  
  
  "Эпӗ йӗркеллӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпир Иуда файлисене пӑхса тухрӑмӑр, - терӗ вӑл малалла, - пирӗн те Сирӗншӗн ҫӗнӗ хыпарсем пур. Иуда вӑхӑтӗнче Фарелли ятне темиҫе ҫул каярах кӑларнӑ. Вӑл Англире хӑш-пӗр патшалӑх докуменчӗсене вӑрланӑ. Карелли-пысӑк ача. Вӑл е мафиози, е вӗсемпе тачӑ ҫыхӑнса тӑрать " .
  
  
  "Ҫапла. Иуда шухӑшласа кӑларнӑ ҫаратусене ҫаратма рабочи вӑйӗпе техникӑна пама пултаракан каччӑ евӗрлӗ".
  
  
  "Акӑ мӗн тума килнӗ вӑл, Ник. Эпӗ Сире Каприе кайсан авантарах пулӗ тесе шутлатӑп.
  
  
  "Эпӗ неаполе каярах сывататӑп".
  
  
  "Аван. Пӗлсе тӑр мана. Ку ӗҫ эпир шухӑшланинчен пысӑкрах пулма пултарать ".
  
  
  "Тӗрӗс.'
  
  
  "Ҫӗрле ҫывӑрма тӑрӑш".
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ. Хоук та хӑйӗн ырхан пичӗпе кулнине пӗлет вӑл. "Ҫапла, паллах, - терӗм эпӗ.
  
  
  -
  
  
  Ҫак ирхине эпӗ Интерпол офисне кайрӑм та тоня Бенедеттона юлашки событисем ҫинчен каласа патӑм. Унӑн Фелли ҫинче самай досье пулнӑ. "Мистер Джим" ҫине ссылка янӑ.». АX кӑтартуран каярах пулчӗ ку кун.
  
  
  "Иудӑпа Фарелли лайӑх туссем пулса тӑчӗҫ пулас, - терӗ Тоня.
  
  
  Ӑна хирӗҫ ответленӗ. - "Фареллине эпӗ пӗлместӗп". "Анчах Иуда мар-ха. Вӑл хӗрхенӳсӗр ӗҫ контакчӗсене ҫеҫ тытса тӑрать ". Файлӑсен папкине пӑхрӗ. "Иуда ҫынах мар, ӑнланатӑр-и, ҫамрӑк чухне вӑл телейсӗр ӗҫ пула аллине ҫухатнӑ, унӑн ӳтпе юн пек курӑнакан, анчах ҫирӗп хурҫӑран тунӑ" ӳт "айӗнче тӑракан искусственнӑй аллисем пулнӑ. Ҫак алӑсем ҫынна символизацилеҫҫӗ. Пӗррехинче вӑл мана чутах вӗлеретчӗ.
  
  
  "Эпир урӑх шанчӑк ан пултӑр тесе кӗлтӑвӑпӑр", - терӗ Тоня.
  
  
  "Эсир Каприе кайма хатӗр-и?"
  
  
  "Ҫапла . - Пирӗн самолет мӗн чухлӗ вӗҫсе каять?
  
  
  "Тӑватӑ сехетре. Тепӗр сехетрен эпир Неапольте пулатпӑр, каҫхине ирех - утрав ҫинче ".
  
  
  
  
  Фуникулер ҫинче эпир капри хулине чечексемпе, юр пек шурӑ утравпа ҫитиччен вӑхӑт ҫап-ҫутӑ юлчӗ-ха. Утрав ҫав тери пӗчӗк пулнӑ, кобальт тӗслӗ кӑвак тинӗс хулан кирек хӑш пӑнчисем витӗр те курӑннӑ. Ансӑр та кукӑр-макӑр, чул сарнӑ урамсем шутсӑр нумай, вӗсем ҫӳлелле те, аялалла та ытти шайалла хӑпараҫҫӗ. Туристсем центрти пысӑках мар площаде тулчӗҫ те анӑҫри чинзано ӗҫсе ларчӗҫ. Площадьрен икӗ кварталта "Цезарь Август" отель - бугенвиллиллӗ пысӑк та илемлӗ ҫурт ларать.
  
  
  "Сасси те, ӗҫӗ те пӗтрӗ", - терӗ Джина, эпир ун умӗнче тӑнӑ чух. "Люкс, Фарелли пурӑнакан пӳлӗм, виҫҫӗмӗш хутра. Кунтан балкон курӑнать. Фарелли унта чухне унӑн икӗ сыхлавҫӑ пулнӑ, анчах эсир вӗсем тавра пӗр ҫынна ҫеҫ курма пултаратӑр. Иккӗмӗшне вӑл палламан ҫынсем хӑнана пырсан пытарса усрать . Гостинӑйпа юнашар пӗчӗк пӳлӗмре тимӗр пукан ларать, вӑл яланах питӗрӗнсе ларать. Кунта мӗн те пулин кирлӗ япала пулма пултарать ". Унтан вӑл: "Фарелли килсен Эсир Мӗн тума шутлатӑр?" - тесе ыйтрӗ.»
  
  
  "Пирӗн ҫынсене вӑрттӑнлӑхра май килнӗ таран ытларах тытмалла", - терӗм эпӗ. "эпир утрав ҫинчи ҫӗр е ҫуртсем ҫинчен пӗлме пултаратпӑр. Паллах, вӑл унта ҫук пулӗ тетӗп эпӗ, мӗншӗн тесен ӑна арестлеме пирӗн ӑна хирӗҫ доказательствӑсем ҫителӗксӗр. Иуда - мана кирлӗ ҫын. Эпӗ шырани пур пулӗ тесе шанатӑп ". Унтан: "эсӗ ҫӳле хӑпарма пултараймастӑн", - терӗ.
  
  
  "Мӗншӗн ҫук-Ха, Ник? Эсир ыйтасса коридорта кӗтме пултаратӑп.
  
  
  "Ҫук, ку ытла та хӑрушӑ. Эсир площадьри кафене ӗҫме кайӑр ".
  
  
  "Аван", - терӗ джина кӑмӑлсӑррӑн.
  
  
  "Эсир пирӗнтен пӗр сехет хушшинче хыпар илмесен, Paradiso отелӗнчи номера ӳкерӗр".
  
  
  "Ӑна ҫапла тӑватӑп."- Вӑл хулпуҫҫийӗсене сиктерсе илчӗ те площадь еннелле утрӗ.
  
  
  Тоня йӑл кулчӗ те пуҫне сулкаласа илчӗ. "Аван информатор, амико ", - куҫ хӗсрӗ вӑл мана.
  
  
  "Эсир нелли Вазарие курасчӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Тоньӑпа иксӗмӗр тӗл пулнӑ лару-тӑрӑва тӗл пулсан, пирӗн хыпашласа вылямалла . Ку вӑл шахматла вылянӑ пек туйӑнать, мӗншӗн тесен малтан икӗ е виҫӗ ҫул ӳсекен хунавсем нумай пулаҫҫӗ. Ҫапла ӗнтӗ, эпир апартаментсене чи малтан тунӑ идеясемпе кайрӑмӑр. Эпир, ответ пулмӗ тесе, шаккарӑмӑр. Анчах алӑк уҫӑлчӗ те, эпир пӗр хӗр тӑнине куртӑмӑр . Вӗсен платин тӗслӗ сарӑ ҫӳҫӗсем, кӳпшек тутисем ҫинче кӗрен помада. Чечек ӳкерчӗклӗ килти пальто, пилӗкне ирӗклӗн тӳмелесе янӑскер, унӑн капӑр формине пытармасть. Пальто айӗнчен вӑл ҫарамас пулни курӑнсах тӑрать. Унӑн вӑрӑм та кӑпӑш пӗҫҫисемпе кӑпӑш кӑкӑрӗ кашни утӑмрах кӗтесрен илӗртӳллӗн пӑхаҫҫӗ. Хӑйӑлтатса мӑкӑртатни тата сулланкаласа утни тӑрӑх пӑхсан, вӑл алӑра тытса тӑракан эрех кирлӗ марри те паллӑ. "Мистер Фарелли кунта-и?"- ыйтрӗ Тоня.
  
  
  "Ҫук,-терӗ вӑл скандинав акценчӗпе акӑлчанла, - мистер Фарелли кунта ҫук". Вӑл кун ҫумне таянчӗ, килти халат хутламӗсем тата ытларах сарӑлчӗҫ.
  
  
  "Каҫарӑр, - терӗм эпӗ, унӑн сӗткенлӗ ӳт - пӗвӗ ҫине пӑхас мар тесе, - эпир ӑна курас тесе чылай ҫула тухрӑмӑр. Хемӑпа тата калаҫма пултаратпӑр-и?
  
  
  "Эсир манпа калаҫма пултаратӑр, босс", - терӗ вӑл кулса. "Вӑл кунта яланхи пекех пӗччен". Вӑл, кӗпине пӗтӗмпех ҫурса тӑкас тенӗ пек, аллине алӑк янаххи ҫине хурать. Тоня ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Эсир чӗннине эпир хаваслансах йышӑнатпӑр, синьора".
  
  
  Вӑл пире кӑчӑк туртрӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка шалтлаттарса хупрӗ. Пӳлӗме питӗ лайӑх лартса тухнӑ,анчах тасалӑх хӗрӗн вӑйлӑ енӗ пулман. Пур ҫӗрте те пушӑ бутылкӑсем, пепельницӑсемпе ҫурма пушӑ стакансем пулнӑ, хулӑн кавир ҫине хаҫатсемпе иллюстрациллӗ журналсем сарнӑ.
  
  
  Хӗр аллипе тирпейсӗррӗн сулса пире ларма сӗнчӗ. "Мӗн те пулин ӗҫес килет-и?"вӑл ӳсӗр ҫын пек хихиклетсе илчӗ. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ те, тутисем кӑмӑлсӑррӑн чалӑшрӗҫ . "Ӑнмарӗ", - терӗ вӑл.
  
  
  Сарӑ хӗрарӑм такӑна-такӑна эпир Тоньӑпа ларакан икӗ пукана хирӗҫ сак патне пычӗ. Хыттӑн та асаплӑн сывласа, вӑл диван ҫине ӳкрӗ, вара чӗн ҫыххи салтӑнчӗ, унӑн ҫитӗннӗ ӳт-пӗвӗ ҫинчен тавҫӑрса илес тесе, нимӗн те хӑвармарӗ. Паллах, Эпир Фареллин еркӗнӗпе куҫа-куҫӑн тӗл пултӑмӑр. "Мӗн кирлӗ сана?"ыйтрӗ вӑл. "Эсӗ мана калама пултаратӑн. Джованни мана пурне те пӗлет ". Ee сӑмахӗсем ҫаплах асаплӑн янӑрарӗҫ-ха, анчах вӑл эпӗ малтан шухӑшланӑ пек ӳсӗр пулмарӗ.
  
  
  Тоня утрав ҫинче виллӑсем илесшӗн пулни ҫинчен ӑнлантарса парсан, ун еннелле ҫаврӑнчӗ те джина каласа панӑ юнашар пӳлӗме пӑхрӗ. Хӑй ларнӑ вырӑнтан ӑна кӗтесре телефонлӑ металран тунӑ пукан курма пултарнӑ.
  
  
  "Капри вилла питӗ сахал сутать, - терӗ Гертпа паллашнӑ сарӑрах хӗрарӑм, - кам та пулин мӗн те пулин сутать пулсан, вӑл питӗ пысӑк хакпа сутать. Джентльменсем жиринӑн тепӗр хаклӑ япалисем-и? Юлашки сӑмаха систерсе каланӑ..
  
  
  "Чӑнах та", - терӗ тоня, йӑл кулса. Унӑн пырне тасатрӗ. - "Герта, ӑна тепӗр пӳлӗмре телефон куратӑп. Манӑн тата гостиницӑна шӑнкӑртаттарма пултарать-и? '
  
  
  Тоня тӗксӗмленчӗ.
  
  
  "Паллах", - терӗ вӑл хӑйӑлтатакан сасӑпа. "Эпӗ сана святой сывлӑш кӗртӗп". Вӑл диван ҫинчен тӑчӗ те, халат пӗр самантлӑха унӑн пӗҫҫи ҫинчен шуса анчӗ, ee ҫутӑ виҫкӗтеслӗх курӑнса кайрӗ.
  
  
  Вӑл, светтуйсене кӗртес тесе, тепӗр пӳлӗме кӗрсен, тоня куҫхаршине ҫӗклерӗ. Тепӗр пӳлӗме куҫас тесе mimmo nah иртсе кайсан, вӑл ӑна аллинчен тытрӗ.
  
  
  Вӑл унӑн ҫара сылтӑм кӑкӑрне ыталаса илнине курчӗ. Вӑл каллӗ-маллӗ сулкаларӗ те йӑл кулчӗ. Тоня пӳлӗме кӗчӗ те алӑка хупрӗ. Герта ман пукан патне пычӗ те, аллине ман хулпуҫҫи ҫине хурса, юнашар тӑчӗ: "эсӗ илемлӗ арҫын", - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна пирӗн ҫине пӑхса илчӗ. "Тавтапуҫ", - терӗм эпӗ, - Калӑр-ха, Герт, мистер Карелли патӗнче юлашки вӑхӑтра бизнеспа ҫӗнӗ туссем тупӑнчӗҫ-и? Ӑна илтнӗ, унӑн ҫӗнӗ партнер пулнӑ ". Вӑл аллине шыв тытнӑ диван патне таврӑнчӗ. "Джованнин яланах ҫӗнӗ сӑнсем пулаҫҫӗ", - терӗ вӑл хуллен. - Анчах Джованни ҫинчен ҫеҫ каламалла - и пирӗн? Эсир хӑвӑр та бизнес сыч ҫеҫ пурӑнмастӑр вӗт-ха, ҫапла мар-и?
  
  
  "Эсир, паллах, питӗ тарават", - чарчӗ ӑна салли. Тоня ҫав пукана ухтарасса шанчӗ вӑл.
  
  
  - Пӗлетӗн-и, ун пеккисене. Яланах ҫапла пулнӑ. Манӑн вӗсем мӗн тӑвас тени пур. Ӑна сарлака-и?
  
  
  "Пачах та ҫук", - терӗм эпӗ, - Тоня мӗн тӑвать унта?
  
  
  "Питӗ лайӑх ӗҫ. Эсӗ шокра пулманшӑн савӑнатӑп ӑна. Ун чухне эсӗ те ун пекех. Эсир пӗлетӗр вӗт-ха, май килсенех усӑ курмалла, ҫапла мар-и?
  
  
  "Ҫапла, ку ҫапла", - терӗм эпӗ, юнашар пӳлӗм ҫинчен шухӑшласа.
  
  
  Герта стакана урайне лартрӗ те кушетка ҫинче юлхавлӑн карӑнса илчӗ. Тоня кӗрсен, вӑл халатне тирпейсӗррӗн вӗҫертрӗ.
  
  
  "Бенисима !- ҫемҫен каларӗ вӑл.
  
  
  Герта пирӗн ҫине пӑхмарӗ. "Эсӗ мӗн тӑвасшӑн пулнине пӗлетӗп эпӗ", - терӗ вӑл хӑйӑлтатакан сасӑпа. "Эсӗ те ҫавна тума пултаратӑн. Кашниех черетпе е иккӗшӗ те пӗр харӑс. Нимӗн хӑрушши те ҫук, эпӗ Джованние каламастӑп.
  
  
  Тоня ун умӗнче унӑн ҫара ӳчӗ ҫине пӑхса тӑчӗ. "Ник", - терӗ вӑл типсе кайнӑ ҫӑварӗпе, - " тен, пирӗн тата темиҫе минут пур, юрать-и?»
  
  
  "Турӑҫӑм, Ҫук, Тоня".
  
  
  - Апла пулсан кай. Ӑна сана каярахпа курӑп.'
  
  
  "Тоня, вӑл кирек хӑш самантра та таврӑнать!"
  
  
  Тоня диван ҫине пӑхса илчӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Хӗр сана тӑваткалсем кӗтсен, сана ҫӑмӑл ". Халӗ вӑл кӑмӑлсӑрланнӑ, кӑштах ҫилленнӗ. Мана мар, лару-тӑрӑва. Вӑл эпӗ тӗрӗс каланине пӗлнӗ.
  
  
  "Мӗн тӑвас тетӗр, ҫавна тӑвӑр, - терӗм эпӗ, - анчах мана телефонпа илнӗ информацие парӑр".
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. - "Каҫарӑр, Ник. Эсӗ тӗрӗс калатӑн."Вӑл юлашки хут Герт ҫине пӑхса илчӗ, унтан ҫаврӑнчӗ те кунталла утрӗ.
  
  
  "Каҫарӑр, чунӑм", - терӗ вӑл ҫарамас хӗре. "Вырӑнӗ те, вӑхӑчӗ те мар".
  
  
  Герта ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. "Эсӗ манпа ҫывӑрасшӑн мар-им?"
  
  
  "Эсир утрав ҫинче чи кӗтнӗ хӗрарӑм, - терӗм эпӗ, - анчах пирӗн туспа иксӗмӗрӗн васкавлӑ ӗҫсем пур" .
  
  
  
  
  Эпир лифтра чухне тоня нимӗн те чӗнмерӗ. Эпир вестибюле кӗрсен, ӑна: "Кун Ҫине Тепӗр енчен Пӑх-ха, амико, - терӗ. Эсир проблемӑна илме пултаратӑр ".
  
  
  Тоня кулса ячӗ. "Ман шутпа, отельти сивӗ чун ...'
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - Мӗн ку?'.
  
  
  "Асту. Леш ҫын. Ку-Карелли.
  
  
  Хӗрӗхелле ҫитнӗ ҫӳллӗ те хурарах сӑнлӑ арҫын тепӗр каччӑпа вестибюле кӗчӗ. Тепрехинче пӗлес тесе, ӑна тимлӗн пӑхса тухрӗ. Унтан ӑна туйипе уксахлакан тепӗр арҫын ҫине пӑхса илнӗ те ҫакна туйса илнӗ. Ку Барзини Пулнӑ, Ӑна Ватиканра ҫаратнӑ чухне пӗҫҫинчен персе янӑ . Икӗ арҫын ҫывӑхри прилавка патне ҫитсен, Ӑна, Барзини ман сӑн-пите ан куртӑр тесе, хаҫат стойки еннелле ҫавӑрчӗ.
  
  
  "Манран ыйтман-и-ха?"- ыйтрӗ Карелли портьерен.
  
  
  "Ҫук, синьор Фарелли".
  
  
  "Питӗ аван. Виҫӗ ҫын валли ҫимелли ярӑр. Калӑпӑр, тальятелло алла болгарнес.
  
  
  "Эпӗ кун пирки тӑрӑшӑп, синьор Фарелли".
  
  
  Фареллипе Барзини пире асӑрхамасӑрах лифт патнелле утрӗҫ. Барзини хытӑ уксахлать. Тепӗр темиҫе самантран лифт алӑкӗ хупӑнчӗ.
  
  
  "Эх" балет тапочкисем", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Барзиня Патӗнче-И?"
  
  
  "Ҫапла. Унӑн тӗпӗ ҫирӗп.
  
  
  
  
  Площаде таврӑннӑ чухне Тоня кӗсйинчен хут татӑкӗ туртса кӑларчӗ. "Эпӗ ку пукана сирӗн меллӗ ҫӑрапа уҫрӑм та икӗ интереслӗ япала тупрӑм. Пӗри Иуда адресӗпе ҫырнӑ блокнот пулнӑ. Ӑна вӑл шифрланӑ. Ку эсир Ватиканра тупнӑ иккӗмӗш айӑпне ҫирӗплетет ".
  
  
  Вӑл хут листи ҫине пӑхса илчӗ. "Асли"тесе ҫырнӑ. Иуда, Сан-Марко Импортс, Ва Сашетти, Панчино, Сицили " .
  
  
  "Паллах", - терӗм эпӗ. "Иуда штабӗ-сицили залӗнче, ҫавӑнпа та вӑл унта бандитсене тара тытнӑ пулмалла".
  
  
  "Ку пирӗн интерессем те унта хутшӑннине пӗлтерет. Вӑрланӑ япаласем халӗ Сицилире пулсан, эпир ih тупсан, манӑн ӗҫе татса параҫҫӗ.
  
  
  "Чӑнах та, - терӗм эпӗ, - манӑн задание пурнӑҫлама ҫӑмӑлах пулмасть пулин те. Ҫук, иуда вазӑра документ тупнӑ пулсан " .
  
  
  - Хут листине уҫӑр, - терӗ малалла амико Тоня, - вара эсир эпӗ мӗн ҫырнине вулама пултаратӑр. Кӑна блокнот ҫине ҫырса хунӑ. Ку сирӗншӗн мӗне те пулин пӗлтерет-и?
  
  
  Вӑл отелӗн пӗчӗк веранди ҫутинче чарӑнса Тоня ҫырӑвне тӗпчерӗ. Ӑна вуласа тухрӑм: "Леонардо Грузӗ" плюс дата.
  
  
  "Ку вӑрланӑ япаласем патне яни пулӗ, - терӗ Тоня, - Леонардо та ih туянакан коллекционер пулма пултарать".
  
  
  "Пулма пултарать.'
  
  
  Ҫырура мана темскер интереслентерчӗ. Вӑрланӑ таварсене турттарса каясси ҫинчен ҫеҫ сӑмах пырать пулсан , ку манӑн ӗҫ мар, мӗншӗн тесен вазӑна Иудӑн уйрӑм коллекцийӗ валли уйӑрнӑ тесе шутлать вӑл. Анчах та эпӗ темле сӑлтавпа тапхӑрта чӑн-чӑн пӗлтерӗшлӗ пулнине туйса илтӗм - маншӑн пулсан, урӑххишӗн мар !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  48 сехетрен эпир сицилие ҫитрӗмӗр. Утрав ҫынсӑр, чуллӑ, тӗксӗм, анчах илемлӗ. Эпир пӗрремӗш яла тӗпчерӗмӗр те унта пурӑнакансем ҫулҫӳревҫӗсем ҫырнӑ пек пулнине пӗлтӗмӗр. Арҫынсем е пирӗн ыйтусене хирӗҫ уҫӑмсӑррӑн мӗкӗреҫҫӗ, е пӗр сӑмахпа каласан, пире пӑхӑнмаҫҫӗ. Эпир пулса иртнӗ ӗҫ вырӑнне тухсан, хӗрарӑмсем куҫран ҫухалчӗҫ. Юлашкинчен Тоня старике Ва Сашетти залӗнче ӑҫта пулни ҫинчен каласа пама ыйтрӗ. Ку вӑл утравӑн тепӗр юхӑмне илсе каякан чуллӑ та тикӗс мар ҫул пулчӗ. San Marco Imports компанине ют ҫӗршыв ҫынни туяннӑ пулин те, тахҫанах хупнине пӗлтӗмӗр эпир. Старик каланӑ тӑрӑх, ҫурт тинӗс ҫийӗн ҫӗкленсе тӑракан чул ҫумне тайӑнса ларнӑ.
  
  
  Ҫурт, паллах, сыхланасса пӗлетпӗр эпир, ҫавӑнпа та эпир унта таксипе кайсан, ялта такси тупма пултаратпӑр пулсан, пирӗн тӳрех йывӑрлӑхсем пулаҫҫӗ. Ҫавӑнпа Та Эпир Иуда хӳтлӗхӗ патне тепӗр енчен, кимӗпе пыма шут тытрӑмӑр.
  
  
  Тепӗр ирхине эпир пулӑҫсен киммине тара тытрӑмӑр та, ӑна хамӑр пуҫ тӑрринче икҫӗр метр ҫӳллӗш хура чул сӑрт патнелле турӑмӑр. Ташлакан кимӗ ҫинчен чул ту вертикальпе пӗрех туйӑнать. Эпир пӗчӗк шурӑ кимме чул хысак ҫумӗнчи ансӑр пляжа лартрӑмӑр.
  
  
  "Тен, пирӗн ҫулпа каймалла пулнӑ, тусӑм", - тавҫӑрса илчӗ тоня, пирӗн пуҫ тӑрринчи чул хысакне пӗлес тесе, пуҫне каялла ывӑтса. "Ӑна йывӑр ҫӗкленӳ куратӑп пек туйӑнать мана".
  
  
  Джина пирӗнпе юнашар хура хӑйӑр ҫинче ларать, унӑн сарӑ ҫӳҫӗ ҫил ҫинчи ҫилхи пек чӳхенет. "Ник, - терӗ вӑл, - эпӗ чулсем тӑрӑх ҫара уран ҫеҫ хӑпарма пултаратӑп ".
  
  
  "Эсӗ пире нимӗн ҫине те улӑхмастӑн", - терӗм эпӗ. "эсӗ кунта кимме сыхлама юлатӑн".
  
  
  "Ҫук", - хирӗҫлерӗ вӑл. Вӑл Тоня еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ.
  
  
  "Нимӗнле протест та ҫук", - терӗм эпӗ. " эсир пирӗншӗн ҫав чул ҫине улӑхма хӑтланнинчен те хаклӑрах. Пӑшал сассине илтетӗр пулсан, 15 минут тӑхтӑр. Пирӗн тавра пӗр-пӗччен курӑнмасан, кимӗпе кай. Ӑнлантӑн-и?'
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл салхуллӑн. "Чӗрӗк сехет.'
  
  
  "Юрать", - терӗм те эпӗ кулса ятӑм. "Кимме тимлӗн сӑнаса тӑрӑр. Ҫывӑх вӑхӑтра вӑл пирӗн пӗртен-пӗр ҫӑлӑнӑҫ пулма пултарать. Эпир тепӗр сехетрен таврӑнатпӑр.
  
  
  Эпир Джина кимӗ ҫине хӑвартӑмӑр та ҫӳлелле хӑпарма тытӑнтӑмӑр. Эпир ялта туяннӑ резина патушаллӑ ҫӑмӑл ҫилсем, ботинкӑсем, Тоньӑн хулпуҫҫи урлӑ кантра ҫыххи ҫакса янӑ. Манӑн пиҫиххи ҫинче скалолази ҫекӗлӗсем ҫакӑнса тӑраҫҫӗ.
  
  
  Чул ту айӗнче ансӑр чул хысакӗ пур. Эпир унтан каякан ҫула суйласа илтӗмӗр. Унӑн панцирӗ, яка вырӑн шыраса тата ih Тоня ҫине кӑтартса, малта пырать. Унӑн тӗксӗм сӑн-пичӗ тӑрӑх Ҫак ӗҫ интерпольте пӗтӗмӗшпе илсен урӑхла пулни палӑрать. Ӗҫ акӑ мӗнре: цивилизациллӗ комфортран сайра сиплӗ Сиплев Тоннисем тухса кайма тивнӗ . АX-мӗшпе танлаштарсан, Интерпола мӗн чухлӗ тӳленине пӗлес килетчӗ манӑн.
  
  
  Чӑнкӑ ҫыран варрине ҫитме темиҫе мина ҫеҫ кирлӗ пулчӗ, анчах ытти енӗпе вӑл чылай хуллентерех пулчӗ. Сукмак ҫухалнӑпа пӗрех, ҫавӑнпа та пирӗн ал-ура валли, ҫурӑксенче тӗрек тупмалла. Ку хӑрушӑ ӗҫ пулнӑ. Халӗ эпир ҫав тери ҫӳлте, ӳкес пулсан, мӗн пулнӑ пулӗччӗ-ши пире? Эпир ту тӑрринчен вӑтӑр фут аяларах ансан, тоня кӑпӑшка чул ҫинче шуса кайрӗ те равновеси ҫухатрӗ, ӳкме пуҫларӗ.
  
  
  "Аллуна тӑс!- мӗкӗрсе ятӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл сылтӑм аллине ячӗ те мана ярса тытрӗ. Ӑна аленка аллинчен ярса тытрӗ те, аленка манӑн сулахай урана тӗрев ҫинчен ӳкерчӗ. Ӑна курсан, вӑл шуса кайрӗ те урисене хускатма хӑтланчӗ, анчах ӑна, ӳкетӗп пулӗ, тесе шухӑшларӗ. Анчах сылтӑм аллипе ӑна пуҫ тӑрринчи шӗвӗр чултан ярса тытрӗ те ҫирӗпрех ярса тытрӗ.
  
  
  "Урасемпе тытӑнса тӑмалли мӗн те пулин тупӑр",-тесе мӑкӑртатрӑм эпӗ. Манӑн аленка чула пушатма пуҫларӗ. Тоня каллех хӑйӗн ури валли тӗрев тупиччен пӗр ӗмӗр иртнӗ пек туйӑнчӗ, вӑл мана сулахай урипе пусса nah ҫине таянма ирӗк пачӗ.
  
  
  "Аван-и?"- ыйтрӑм эпӗ, йывӑррӑн сывласа.
  
  
  "Ӑна", - тесе мӑкӑртатса илчӗ вӑл хӑраса ӳкнӗ сӑн-питлӗскер.
  
  
  Вӑл тоня ҫине пӑхса савӑнчӗ. Вӑл хӑй хӑпарнинчен ытларах хӑранӑ, анчах ӑна хирӗҫлемесӗрех пуҫланӑ .
  
  
  "Ку инҫе мар, - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна ӑҫта ярса тытмаллине тӗплӗн суйласа илчӗ те малалла каларӗ: Джина ансӑр пляжра пукане пулса тӑчӗ.
  
  
  Юлашкинчен эпир тоня тӑрринчен аллӑ фут аяларах ҫитрӗмӗр. Унӑн шӑммисем шап-шурӑ, тутисене чӑмӑртанӑ. Ӑна унран кантра илчӗ те альпинист ҫекӗлӗ витӗр йӑлмакласа илчӗ, лешӗ ӑна пиҫиххийӗнчен ярса тытрӗ . Сылтӑм аллипе чул хысакран ҫирӗп тытса, ӑна кантра йӑлӑллӑ ҫекӗлне вӗҫертрӗ те, ҫаксене пурне те чул ту тӑррине ывӑтрӗ.
  
  
  Вӑлта йӗппи чул хысакӗ хыҫне кӗрсе ҫухалчӗ. Кантра манпа юнашар ҫакӑнса тӑрать. Ӑна ee сӗтӗрсе кайрӗ. Темиҫе дециметртан ҫекӗл темрен ҫакланса чарӑнса тӑчӗ. Ӑна кантрапа туртса ҫыхрӗ те Тоня ҫине пӑхрӗ. "Эпир тӗллев патне ҫитнӗпе пӗрех", - терӗм эпӗ.
  
  
  Унӑн сӑнӗнче иккӗленӳ палӑрать. Ӑна ярса тытрӗ те, ҫыхӑллӑ кантраран ярса тытса, ҫӳлелле хӑпарса кайрӗ. Алла-аллӑн тытӑнса, вӑл ту тӑррине хӑпарса кайрӗ. Ҫурма ҫулта ҫекӗл ӑна виҫӗ дециметр таран вӗҫертрӗ, унтан ҫекӗл каллех ҫакланчӗ. Унӑн тутисемпе куҫӗсенче тар тапса тухнине туйса илчӗ.
  
  
  Вӑл хуллен малалла хӑпарчӗ те, юлашкинчен, ту тӑрринчен пуҫне кӑларса пӑхрӗ. Унтан ҫирӗм метрта Ҫеҫ San Marco Imports компанин шурӑ штукатуркӑпа витнӗ ҫурчӗ ларать. Вӑл чӳречисене ҫапса лартнӑ пӗр хутлӑ лутра ҫурт, ҫурт йӗри-тавра ҫӳллӗ пралук карта хыҫӗнче ҫумкурӑксем ӳсеҫҫӗ .
  
  
  Ун урлӑ каҫрӑм та шӗвӗр чул ҫумне ҫирӗпленсе ларнӑ ҫӗрелле упаленсе кайрӑм. Ӑна тӑсса ячӗ, Унтан Тоня ҫине пӑхса пуҫне сулчӗ. Вӑл вӗрен тӑрӑх хӑпарчӗ. Эмун пӑртак вӑй хумалла пулчӗ, анчах юлашкинчен вӑл ҫапла турӗ те манпа юнашар ларчӗ.
  
  
  "Сирӗн ӑссӑр шухӑшсем, амико ", - терӗ вӑл.
  
  
  "Эпӗ пӗлетӗп", - терӗ ӑна кула-кула. Ӑна, чӑнкӑ ҫыран хӗррине пырса, джинӑна эпир чиперех хӑпарнине пӗлтерме аллипе сулчӗ. Вӑл ревматизмпа хӑмсарать. Вӑл чуллӑ ҫӗр ҫине пӑхрӗ. "Кунтан ҫур мильӑна яхӑн анаталла анма ҫӑмӑлтарах", - терӗ ӑна Тоня. "Эпир вӗсемпе каярах усӑ курӑпӑр".
  
  
  "Е-Конта", - терӗ вӑл . "Эпӗ килӗшетӗп ".
  
  
  Эпир хапха патне упаленсе пытӑмӑр. Пурнӑҫ палли те ҫук.
  
  
  "Эпӗ часах пӑхатӑп, - терӗ Тоня. Вӑл тарласа кайнӑ пичӗпе пралук карта кӗтессинелле шуса кайрӗ. Вӑл ҫурт фасачӗ ҫине пӑхса илчӗ, унтан ман пата таврӑнчӗ.
  
  
  "Тӗп алӑк умӗнче хуралҫӑ тӑрать, вӑл мана хӗҫпӑшаллӑ пек туйӑнать", - терӗ вӑл.
  
  
  "Вӑл ҫаплах шухӑшланӑ.'
  
  
  "Чи сахалтан та пӗр машина малта пырать-ха, анчах эпӗ ӑна служба ҫулӗ айккинче йынӑшнине куртӑм. Охранник пире ан асӑрхатӑр тесе кӗме май парасса шанатӑп эпӗ ӑна".
  
  
  "Юрать", - терӗм эпӗ, -Анчах эпӗ тин ҫеҫ ҫак хӳме ҫинче сигнализаци тупрӑм. Кунпа пирӗн мӗн те пулин тумалла ".
  
  
  Тата вунпилӗк минут иртрӗ, сигнализаци системине импровизацилеме, хӳмен аялти пайӗнче пысӑках мар шӑтӑк тума пултартӑмӑр. Унтан эпир шала кӗтӗмӗр те тоня тупнӑ аяккинчи кун еннелле утрӑмӑр . Эпир вырӑна ҫитсен, охранник пире хапха патӗнче хӑйӗн позицийӗнчен курманнине асӑрхарӑмӑр. Вӑл mimmo ҫурт ҫумӗпе иртсе кайрӗ, ӑна лайӑххӑн пӑхса илеймерӗ. Вӑл кӗпе тӳмисене вӗҫертсе янӑ, хул хушшине АК-47 автомат хӗстернӗ. Хапхапа юнашар охранникӑн пысӑках мар киоскӗ пур; будка ҫумне тоня курман япала ҫыхса хунӑ: нимӗҫсен пысӑк овчарки. Юрать-ха, ҫил пирӗн еннелле вӗрет, йытӑ пире сисмерӗ . Анчах службӑна кӗмелли алӑка уҫсан, пирӗн хамӑра питӗ шӑппӑн тытмаллине эпӗ пӗлетӗп.
  
  
  Эпир тимӗр кун патне йӑпшӑнса пытӑмӑр та ҫӑра ҫине пӑхса илтӗмӗр. Ӑна уҫма йывӑрах мар; ятарласа паллӑ тунӑ май, ку темиҫе минут ҫеҫ иртрӗ. Ӑна хуллен кӑна алӑка тӗртрӗ те шалалла пӑхрӗ.
  
  
  "Атя", - пӑшӑлтатрӗ ӑна Тоня.
  
  
  Эпир пистолетсене туртса кӑлартӑмӑр та шала кӗтӗмӗр. Тоня пирӗн хыҫҫӑн алӑка хупрӗ. Эпир пысӑках мар ҫуртӑн фасачӗ патнелле каякан коридорта тӑратпӑр. Таҫта инҫетре сӗрлекен сасӑ илтӗнчӗ. Вӑл аялтан панцирь пек туйӑнать, анчах пусма курӑнмасть.
  
  
  Эпир ҫуртӑн малти пайӗ патне йӑпшӑнса ҫитиччен Тоня ӑна аллипе сулса манпа юнашар юлма хушрӗ. Эпир хамӑр йышши приемнӑйра е офисра пултӑмӑр. Сӗтел хушшинче шурӑ халат тӑхӑннӑ ҫын ларать, вӑл мана темле техник пек туйӑнчӗ. Кӗтесре охранник итали хаҫатне вулать. Вӗсем тавра пире никам та курман, илтмен те.
  
  
  Сӗтел умӗнче L-турӑш стойка ларать, вӑл арҫынна уҫӑ алӑкран кӗрекен кунпа часовойран уйӑрса тӑрать. Тоня пуҫне сулсан, вӑл стойка хапхи витӗр тухрӗ те, хуралҫӑ патнелле темиҫе утӑм ярса пусрӗ.
  
  
  "Ларӑр",-тесе кӑшкӑрнӑ ӑна итали чӗлхипе.
  
  
  Хуралҫӑ хӑй вырӑнӗнчен сиксе тӑчӗ те, унӑн алли пӗҫҫи ҫинчи револьвер патнелле туртӑнчӗ, анчах вӑл ман "Люгер" эму кӑкӑрне тӗлленине курчӗ. Шурӑ халат тӑхӑннӑ арҫын Тоня ҫине, унтан ман ҫине пӑхса илчӗ, хӑй вырӑнӗнчен вӑраххӑн тӑчӗ.
  
  
  "Иуда Ӑҫта?"- ыйтрӑм эпӗ унран, пистолетпа охранник ҫине тинкерсе пӑхса.
  
  
  "Мӗн тума кирлӗ вӑл сире?"- ыйтрӗ охранник.
  
  
  "Каяр, каяр", - терӗ Тоня, хӑйӗн" Береттине " 38 калибрне арҫынна ҫурӑмӗнчен тӑрӑнтарса. "Пирӗн чӑтӑмлӑха ан тӗрӗсле".
  
  
  "Иуда кунта ҫук", - тенӗ арҫын. Вӑл итали чӗлхипе ответленӗ, анчах нимӗҫ е скандинавец пек туйӑннӑ. Халӗ вӑл пирӗн еннелле ҫаврӑнчӗ те пирӗн пит-куҫсене тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл типшӗмрех арҫын, куҫлӑхсӑр, сивӗ кӑвак куҫлӑ. Вӑл Иуда тара тытнӑ ҫын евӗрлӗ пулнӑ. Анчах вӑл кунта мӗнле техник пулнӑ-ха?
  
  
  "Тулта часовойпа ҫыхӑнма пултаратӑр-и эсир?"Унран ыйтрӑм.
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ан калӑр вӗсене!"охранник кӗтеселле ыткӑнчӗ.
  
  
  Ӑна, ун патне пырса, кобура тавра револьвер туртса кӑларчӗ те пиҫиххи айне чикрӗ. Унтан вӑл техник еннелле ҫаврӑнчӗ те: "тулта Ҫав часовоя Кала, вӑл кунта кӗтӗр", - терӗм.
  
  
  "Вӑл хӑйӗн постне пӑрахса кайма пултараймасть!"
  
  
  "Ан калаҫ вӗсемпе!"- ҫине тӑчӗ охранник.
  
  
  "Хуп ҫӑварна, ухмах!"терӗ техник сиввӗн.
  
  
  "Калӑр - ха ӑна, Иуда мистер телефонпа калаҫать, хӑйне уйрӑм инструкци парасшӑн", - терӗм эпӗ.
  
  
  Арҫын ман ҫине Тоня ҫине пӑхрӗ. "Вӑл каланӑ пек ту, - терӗ Тоня.
  
  
  Техник хӑйӗн кресли ещӗкне уҫрӗ те передатчик тупрӗ. Вӑл кнопкӑна пусрӗ те: "Карло", - терӗ. Килӗр кунта. Мистер Иуда Сире телефонпа калаҫтарасшӑн.
  
  
  Часовой хул хушшине АК-47 хут хӗстерсе хапха патӗнчен ҫурт патнелле утса пырасса эпир ним чӗнмесӗр кӗтрӗмӗр. Вӑл кун ҫитнӗ ҫӗре кӗтесри хуралҫӑ: "Сыхланӑр! Вӗсен хӗҫпӑшал пур!
  
  
  Алӑк янахлӑ арҫын Тоньӑпа ман ҫине пӑхса илчӗ, унтан автоматне ҫӗклерӗ. Ӑна персе ятӑм та эму кӑкӑрне лектертӗм. Вӑл алӑк ҫине ӳксен, автор хыттӑн кӗмсӗртетсе илчӗ. Пульӑсем урайне, стойкӑна тата охранник кӑкӑрне тӑрӑнчӗҫ. Вӑл стена ҫумне пырса тӑрӑнчӗ те хӑй ларакан пукан ҫинчен ӳкрӗ. Иккӗшӗ те вилнӗ.
  
  
  Ӑна, кун тӗлне пырса, пуҫне кӑларса пӑхрӗ. Никам та курӑнмасть. Вӑл каллех техника еннелле ҫаврӑнсан, унӑн пичӗ шуралса кайрӗ.
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ каятпӑр, - терӗм эпӗ. - Иуда та кайрӗ-Ши Вара?"
  
  
  "Эпӗ кунта пӗчченех, - терӗ вӑл. Унӑн сассинченех вӑл тӗрӗссине калани палӑрчӗ.
  
  
  "Ӑҫта тупӑш?"- ыйтрӗ Тоня.
  
  
  "Мӗнле?'
  
  
  "Ватикан Мулӗ. Ӑҫта пытарнӑ вӗсене?
  
  
  "Ах, эсӗ мула кунта тесе шутланӑ-и?"
  
  
  Ӑна стойка хыҫне илсе кайса, Люгера арҫын хӑлхи ҫумне пӑчӑртарӗ. "Ӑҫта вӗсем?'
  
  
  Унӑн пичӗ пурӑ пек шап-шурӑ, вӑл йывӑррӑн сывлать. "Вӗсем ҫӗр хӑвӑлӗ ҫинчен калаҫнине илтрӗм эпӗ", - терӗ вӑл, ҫӑтса ярса.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле ҫӗр хӑвӑлӗ?"
  
  
  "Ҫӗлен шӑтӑкӗ. Таҫта ҫакӑнта.
  
  
  "Эпӗ ӑна пӗлетӗп, - терӗ Тоня.
  
  
  Унӑн карла люгер тата хытӑрах пӑчӑртарӗ. "Ҫӗр айӗнче мӗн пур кунта?"
  
  
  Унӑн сӑн-питӗнче мӗскӗннӗн хӑрани палӑрчӗ. "Нимех те мар!"- терӗ вӑл хыттӑн.
  
  
  Эпир Тоньӑпа иксӗмӗр пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр. Унтан ыйтрӑм. - "Мула ҫывӑхри ҫӗр хӑвӑлне пытарнӑ пулсан, эсир мӗнле шутлатӑр, пирӗн айра пӳлӗм пур-и?»
  
  
  "Ман шутпа, пирӗн ҫакна пӗлес пулать", - терӗ Тоня.
  
  
  "Ҫыхса пӑрахӑр ӑна, - терӗм эпӗ. - джина кимӗпе кайиччен пирӗн пурӗ те темиҫе минут ҫеҫ пур".
  
  
  Тоня арҫын ҫӑварне хӑйӗн галстукӗ ҫумне лапчӑтса хучӗ те, ӑна пусма кирлӗ чухне кантрапа ҫыхса лартрӗ. Пусма ҫук, анчах ӑна шӑпӑр чӑлан алӑкне уҫсан, лифт курчӗ.
  
  
  Ӑна, кӑшкӑрса ячӗ. - "Малалла, Тоня!"Эпир анма пултаратпӑр".
  
  
  Эпир пӗчӗк лифта кӗтӗмӗр те шӑппӑн антӑмӑр, кашни ҫулах эпир аялта тупасса пӗлес килетчӗ. Тепӗр темиҫе самантран эпир куҫӗсене чарса тухрӑмӑр.
  
  
  "Ырӑ турӑҫӑм!"- терӗ Тоня.
  
  
  "Эсӗ тӗрӗс калатӑн", - терӗ те ӑна шӑппӑн шӑхӑрса илчӗ.
  
  
  Эпир ҫӗр айӗнчи тӗлӗнмелле комплекса кӗтӗмӗр. Эпир коридорсемпе пӳлӗмсене , чул тусӑр пуҫне, пур еннелле те курма пултаратпӑр. Эпир пынӑ чухне эпӗ хам куҫа хам ӗненмерӗм. Пӗр секцинче етре туллиех "фабрика" пулнӑ, кӳршӗри пӳлӗмсенче унпа ҫыхӑннӑ оборудованисемпе механизмсем пулнӑ. Иуда шаль ученӑй-атомщик! Юлашкинчен эпир пысӑк сӗтел тата сейф лартнӑ лабораторие тупрӑмӑр. Тоня сейфпа ӗҫлеме тытӑнчӗ, сейф ӑна кресло ҫине пӑхса ларнӑ вӑхӑтра уҫма та пултарать. Сейф уҫсан эпир темиҫе интереслӗ документ тупрӑмӑр. Ih кресло хучӗҫ.
  
  
  "Ӗлӗк искусство произведенийӗсене вӑрлани", - терӗ Тоня. "Иудӑпа Фарелли пӗрмаях пӗрле ӗҫленӗ пулмалла".
  
  
  Ӑна сейф тавра хут листи туртса кӑларчӗ те ун ҫине пӑхрӗ. "Турӑҫӑм, - терӗм эпӗ. - Иуда ҫулсем хушши НАТО ҫӗршывӗсен вӑрттӑнлӑхӗсем . Юлашкинчен унӑн хӑйӗн атом бомбине пухма ih ҫителӗклӗ пулнӑ ".
  
  
  "Ахӑртнех, ҫавӑнпа вӑл ҫав ҫаратма пуҫларӗ пулӗ", - терӗ Тоня. "Ҫак проекта укҫа-тенкӗ пама".
  
  
  Ӑна тепӗр хут илчӗ те нумайччен пирӗн ҫине пӑхса тӑчӗ. "Ну-ну, - терӗм эпӗ йӳҫҫӗн кулса. Ку вӑл вӑрланӑ документ пулнӑ, ӑна этусски вазӑна хунӑ пулнӑ.
  
  
  "Эсӗ мӗн каласшӑнччӗ, Ник?"
  
  
  "Ҫапла."Хута тирпейлӗн хуҫлатса минутра хутӑм.
  
  
  "Вара санӑн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт пӗтрӗ, - терӗ Тоня, - ҫак ҫӗр хӑвӑлӗнчи искусствӑн пуянлӑхне пухсан, эпӗ ӑна хатӗр пулӑп".
  
  
  Ӑна эму патне тушьпе темиҫе ӳкерчӗк тӑсса пачӗ. "Ҫук, манӑн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт вӗҫленмен. Ҫак документа Иуда вырӑссене сутса ярӗ тесе шутланӑччӗ эпир, анчах вӑл хӑй те унпа усӑ курма пултарать пулас. Ку документӑн чертежне тӗплӗн туса хатӗрлени пулать, ҫав чертежа вӑл минутра хунӑ та ӗнтӗ. Ытти хутсенче хатӗрсен конструкцийӗ ҫинчен ҫырнӑ заметкӑсем пур ".
  
  
  "Эсӗ, амико, Иуда сисмесӗрех вӑрланӑ документ атом бомбин плана тытса тӑрать тесе каласшӑн-и?»
  
  
  "Ҫапла", - терӗм эпӗ. Детонатор ҫак арсенала тухӑҫлӑрах тӑвассине Иуда Курса тӑнӑ, ҫавӑнпа та отель унпа усӑ курма пултарнӑ. Ҫакӑ Та Иуда бомби пӗчӗккӗ пулнине, тен, портативлӑ пулнине кӑтартса панӑ. Куҫарса ҫӳрекен бомба та пысӑк хулана пӗтӗмпех аркатса тӑкма пултарать, тесе шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  "Мӗнле шутлатӑр эсир, вӑл унпа усӑ курать-и?"- ыйтрӗ Тоня.
  
  
  "Ӑна тӗп-тӗрӗс пӗлетӗп".
  
  
  "Бомба ӑҫта вара?"
  
  
  Ольга ун ҫине шухӑшлӑн пӑхса илчӗ. "Бомба хатӗр тейӗпӗр", - терӗм эпӗ. " Иудӑн ҫав хатӗре туса хӑйӗн бомби ҫине вырнаҫтарма вӑхӑт пулнӑ. Пурте хатӗр, тейӗпӗр, бомбӑсем те таҫта вӗҫсе каяҫҫӗ пулӗ?
  
  
  "Ах", - мӑкӑртатрӗ Тоня.
  
  
  Вӑл тата тепӗр хут илчӗ те ӑна тӗпчесе пӑхрӗ. "Пӑх-ха ҫакна, Ник".
  
  
  Хут ҫине кӑранташпа темскер чӗркелесе ҫырнӑ. Вӑл итали чӗлхипе каланӑ: "ҫӗр шайӗнче хӗрӗх пилӗк километр поражени радиусӗпе пӗр мегатонна вӑй-хӑват", - тенӗ.
  
  
  "Турӑҫӑм, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Анчах мӗн тӑвӗ-ха вӑл ҫакӑн пек хӗҫпӑшалпа?"- ыйтрӗ Тоня.
  
  
  "Пӗлместӗп", - терӗм эпӗ. "Анчах ваза таврашӗнчи ӳкерчӗк пире мӗн тума кирлӗ-ши? Ӑна та, уншӑн ответлӑха туятӑп ".
  
  
  "Пустуй япала", - терӗ Тоня. "Ҫакӑн пек тӗлӗнмелле сӑлтавпа следстви ӗҫне никам та курма пултараймасть".
  
  
  Ӑна пукан айӗнчен тухса ӳкнӗ брошюрӑна илчӗ. "Ку интереслӗ."
  
  
  "Мӗн пулчӗ, Ник?"
  
  
  "Итали линийӗсен юхӑмӗн расписанийӗ". Ӑна пӑхрӑм та брошюрӑн хуплашки ҫинчи круза лайнерӗсен списокӗ ҫине пӑхрӑм, ман пуҫра вут хыпса илнине куртӑм. "Леонардо Сасси ".
  
  
  Тоня куҫне хӗсрӗ. "Леонардо. Тӑхтӑр - ха, эпир... »
  
  
  "Фареллипе килӗшӳллӗн", - хирӗҫлерӗ унӑн эму хутне килсе тухнӑ пӗлтерӗвӗсене. - Кӑна эсир шифрланӑ. Nen ҫине: "Леонардо Нагрузки", тесе ҫырнӑ, унпа курнӑҫмалла пулнӑ. Ку ӗнер пулчӗ.
  
  
  - Леонардо таварӗсем, - терӗ тоня хуллен. "Che diavolo, манӑн тус. Эсир мӗнле шутлатӑр, ку ҫыру сире тивет ... "
  
  
  "Мана ку пулма пултарать пек туйӑнать". Ӑна папка уҫрӗ те тӗрлӗ карапсене ӑсатмалли датӑсен списокне тупрӗ. "Леонардопа" юнашар датӑна хӗрлисем ҫавӑрса илнӗ. Ҫак хисеп мӗн чухлӗ пулнине курсан, вӑл хӑйне хӑй вӑрҫса илчӗ.
  
  
  Тоня ман хулпуҫҫи урлӑ пӑхрӗ, унтан ман ҫине пӑхрӗ. "Фантазилле", - терӗм эпӗ, - "Леонардо" каллех тӑватӑ кунтан ишме тухса каять . Унӑн борчӗ ҫинче атом бомби пулмалла. Унтан вӑл Нью-Йорка каять ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Каярахпа Эпир Джинӑпа Рима таврӑнтӑмӑр. Тоня Бенедетто Сицилире Хӑйӗн Интерполри ӗҫтешӗсене кӗтсе илме Тата Ватиканӑн мула Иуда ҫӗр хӑвӑлӗ тавра туртса илме юлнӑ. Вӑл сицили полицийӗн техникине панӑ та, римри Интерпола рифмӑпа Капри полицийӗ пулӑшнипе Джованни Фареллипе Иудӑна арестлеме хушнӑ .
  
  
  Джина пӳлӗмӗ тавра эпир аэропорта шӑнкӑртаттартӑмӑр та тепӗр ирхине самолет ҫине вырӑнсем вырнаҫтарса лартрӑмӑр. "Леонардо" неапольте пулнӑ, унтан нью - Йорка тухса каять.
  
  
  Ниепле те хоукпа ҫыхланман. Эпӗ документа каялла илнӗшӗн вӑл питӗ савӑнчӗ, Эпӗ эму Детонатор ӗҫне тытӑнни ҫинчен каличчен вӑл питӗ кӑмӑллӑ пулчӗ.
  
  
  "Мӗн?'
  
  
  "Вӑл ҫак атом бомбине "Леонардо" ҫине вырнаҫтарнӑ пулӗ тесе шутлатӑп, - терӗм эпӗ,-вара карап Нью-Йорка каять".
  
  
  "Сылтӑм турӑҫӑм", - мӑкӑртатрӗ Хоук. "Мӗнле шутлатӑр эсир, вӑл ҫак бомбӑпа кунта усӑ курма шутлать-и ?»
  
  
  "Эпӗ урӑх нимӗн те шухӑшлама пултараймастӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук тепӗр енчен йывӑррӑн сывлани ҫеҫ чылайччен шӑп пулчӗ. Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ те, асамат кӗперӗ ҫинчи лару-тӑрӑва, вӑл пачах урӑххине пӗлес пулсан, малалла калама шутламарӗ.
  
  
  "Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, бомба пӑрахнӑ радиус вунпилӗк миль пулать. Иккӗмӗш тата виҫҫӗмӗш хут ҫапакан хумсем ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ. Эпӗ тупнӑ чертежсем тӑрӑх шутласан, эму темиҫе кун хушшинче пӗчӗк бомба тума пултарчӗ, ӑна станцири сейфра усрама пулать . Анчах унӑн виҫи аркатакан вӑйпа пӗрпеклӗх ҫук ... '
  
  
  "Ҫапла, ӑна, Ӑнланатӑп эпӗ, Картер. Ӗҫле, - терӗ Хоук, хӑйне эму каласа панӑ фактсемпе уҫҫӑнах тарӑхса.
  
  
  "Иудӑна мӗн тумаллине пурне те-бомбӑна шыва пӑрахмалла. Унтан вӑл нью-Йорк гаванӗн тӗпӗнче темиҫе кун, темиҫе эрне хушши выртма пултарать. Тен, уйӑхӗ-уйӑхӗпе. Халӗ, унӑн детонатор пур чухне, унӑн мӗн тумаллине пурне те инҫетри детонаторпа ҫыхӑнтармалла. Вӑл Филадельфире экскурсире пулма пултарать, ҫавӑнпа та унӑн кнопка ҫине пусмалла пулнӑ. Унтан... сывӑ пул, Нью-Йорк ".
  
  
  "Анчах мӗншӗн?"- ыйтрӗ Хоук. - Карап ҫинчен бомба пӑрахма кирлех те мар, Карттер. Вӑл мӗншӗн ҫакӑн пек ӑссӑрла планпа чӑрманнине пӗлес килет".
  
  
  "Мӗншӗн тесен Иуда улталама пултарать, сэр. Эсир ӑна манран кая мар пӗлетӗр. Вӑл пире те, пирӗн ҫӗршыва та кураймасть; уйрӑмах Ун чухне Эпир Ниагарӑра юлашки хут тӗл пулни. Тен, ку концепци куҫса кайнӑ пулӗ, - кам пӗлет.
  
  
  "Тавӑрас-и?"иудӑн пӑсӑк характерӗ ҫинчен хам куҫ умне тӑратнӑшӑн хок мана ҫиленнӗ пекех пулчӗ. "Вунӑ миллион ҫынна вӗлермелле-и, Картер? Турӑҫӑм, мужик, ку ӗҫ чӑнах та контрольтен тухиччен пирӗн ӑна чармалла. Санӑн ҫав бомбӑна тупмалла, Картер. Паллах, Иудӑна ".
  
  
  "Тавлашма хатӗр, - терӗм эпӗ хӑвӑрт. - анчах ку сире лӑплантарать пулсан, укҫа тытатӑп: Пирӗн вӑрттӑн детонатор Иуда Никама та пӗлтермен. Халлӗхе . Лабораторинче тупнӑ документсене тимлӗн вуласа тухсан, вӑл хӑйӗн сотрудникӗсене темиҫе фрагментра плансем панӑ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. Ҫапла вара, пӗтӗм хатӗре никам та пӗлмест; кашниех пӗр пайне ҫеҫ пӗлет. Иудӑна ярса илсен, пирӗн ун пирки текех пӑшӑрханмалла пулмасть пулӗ тесе шанатӑп ".
  
  
  "Нью-Йорк малтан ҫурӑлса каймасан, эсӗ асра тытатӑн".
  
  
  "Чӑнах та, сэр", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ну, Атя, Ник. "Леонардо" нью-Йорка хӑҫан ҫитесси ҫинчен пӗлтер мана, инкек пулнӑ вырӑнта агентсем пулччӑр. Карап килсе ҫитиччен эсир бомба тупма пултаратӑр . Ҫук пулсан, манӑн нумай ҫынна систермелле пулать ".
  
  
  "Ӑна пӗлетӗп эпӗ.'
  
  
  
  
  
  Ӑна шӑнкӑртаттарса пӗтерсен, Эпир Джинӑпа италири офиса кайрӑмӑр. Рейссен расписанийӗ нумай пулмасть улшӑннӑ, манӑн неаполь порчӗн капитанӗ е итали линийӗн представителӗ патне каймалла, тенӗ.
  
  
  Джинӑри чи юратнӑ ресторансенче апатланнӑ хыҫҫӑн эпир унӑн пӳлӗмне таврӑнтӑмӑр. Ӑна тепӗр ирччен нимӗн те тӑвайман, унтан самолет неаполе вӗҫсе кайнӑ. Ӑна Та Джина валли вырӑн касса татнӑ, анчах эй, каламан-ха.
  
  
  Унтан, ӑна эрех тултарсан, каҫхи витӗр курӑнакан кӗпе тӑхӑннӑ Джина ман пата пычӗ те, пӗчӗк диван ҫине ларса, ман ал ҫумне тӗршӗнчӗ.
  
  
  "Ку пирӗн юлашки каҫ пӗрле пулать-И, Ник?"
  
  
  Ӑна, ҫав тӗттӗм куҫсенчен пӑхса, джин Романо маншӑн мӗн тери нумай ӗҫ тунине ӑнланса илчӗ. Уйрӑлма тивнӗ пулсан, ӑна питӗ тунсӑхланӑ пулӗччӗ. Ку манӑн ӗҫре ӑнӑҫсӑр пулчӗ. Эсир эмоциллӗ йывӑрлӑха лекме пултараймастӑр. Ку ыраттарать кӑна. Ку пирӗн юлашки каҫ пулнӑ пулсан, авантарах пулнӑ пулӗччӗ. АНЧАХ ХАЛЛӖХЕ ДЖИНА КИРЛӖ пулнӑ-ха .
  
  
  "Тӗрӗссипе калатӑп, - терӗм эпӗ, - ку пирӗн юлашки каҫ мар. УРӐХЛА каласан, ЭСИР AX ӗмӗрте тата пӗр вӑхӑт ӗҫлес тетӗр пулсан " .
  
  
  "Ҫапла ҫав, - терӗ Джина. Вӑл мана чуптуса илчӗ - манӑн пусӑм хӑвӑрт ҫӗкленчӗ.
  
  
  "Тӑхтӑр - ха, ку ӗҫ эсир ытлашши хӗрсе кайиччен пулнине куриччен", - терӗ ӑна йӑл кулса.
  
  
  "Ӑна санпа юлма пултаратӑп-и?"
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Вара пурте лайӑх пулать".
  
  
  Ӑна вӑл каҫхи витӗр курӑнакан кӗпе айӗнче тӗксӗммӗн курӑнакан ӗмкӗчсем ҫине пӑхса илчӗ. Иуда ҫинче пӗр шухӑш та пулман ".
  
  
  "Джина, - терӗм эпӗ, - сана хорек халиччен санран пытарса пурӑннӑ хӑшпӗр япаласене пӗлме кирлӗ мар".
  
  
  Эпӗ ӑнлантарса парасса кӗтсе, вӑл шухӑша кайнӑ пек курӑнать.
  
  
  "Эпир" Леонардо "рейс расписанине тӗрӗслерӗмӗр, мӗншӗн тесен борт ҫинче атом бомби пур тесе шутлатпӑр".
  
  
  "Ник, эсӗ атом бомби ҫинчен шухӑшлатӑн-и?»
  
  
  "Паллӑ типлӑ, ҫапла". _
  
  
  "Анчах Ватиканра Тата Джованни Фареллие ҫаратасси ҫине мӗнле пӑхмалла-ха?»
  
  
  "Эпир Ҫапла шутлатпӑр: Фареллипе Пӗр Иуда Е Пӗр Иуда Ҫеҫ Нью-Йорка каякан карап ҫине бомба илсе килнӗ пулӗ. Вӑрланӑ документпа усӑ курса, вӗсем бомба тунӑ " .
  
  
  "Ҫук, ку ӗненмелле мар янӑрать".
  
  
  "Анчах ку ҫапла. Иуда сирпӗнтерсе яриччен унӑн ҫав бомбӑна тупмалла. Иуда борт ҫинче пулсан, ӑна маскировка тӑвӗҫ. Вӑл маскировка ӑсти, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна уҫасса шанма пултараймастӑп. Ӑна халех бомба шырама тытӑнмалла ".
  
  
  "Сана та пулӑшу кирлӗ-и?"
  
  
  "Мана санран ыйтма аван мар, Джина. Анчах Тоня Бенедетто Кареллине шырать, карап ҫинче пулсан, Интерпол ман шутпа мӗн тӑвӗ - ши? Сирӗн манӑн приказсене ҫеҫ пурнӑҫламалла, эсир вара маншӑн хупӑ юлакан кунсем витӗр тухма пултаратӑр ".
  
  
  Самантлӑха вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ку хӑрушӑ янӑрать", - терӗ вӑл ҫемҫен.
  
  
  "Ку пурнӑҫшӑн хӑрушӑ пулма пултарать".
  
  
  "Анчах джованни ҫак хӑрушӑ япалана планланӑ тенине ӗненетӗр-и эсир?"
  
  
  "Ман шутпа, вӑл ун ҫине мӗнле те пулин пӑхнӑ".
  
  
  Вӑл тарӑннӑн сывласа илчӗ. "Эпӗ джованни Фареллине кураймастӑп", - терӗ вӑл хуллен. "Ӑна чарас тесе мӗн те пулин тума пултарсан, эпӗ питӗ телейлӗ пулатӑп . Анчах, - вӑл кӑштах чарӑнса тӑчӗ,-тата мӗн те пулин пур. Ман тӑванӗн Хӗрӗ Анна Нью-Йоркра пурӑнать. Вӑл манӑн юлашки тӑван, эпӗ ӑна питӗ юрататӑп. Нивушлӗ унӑн пурнӑҫӗ те ҫак бомбӑшӑн хӑрушлӑхра пулӗ?
  
  
  "Ахӑртнех, - тунмарӑм эпӗ.
  
  
  "Апла пулсан, ӑна Санпа пӗрле пыратӑп, Ник".
  
  
  "Юрӗ", - терӗм эпӗ. -вара эсир пурпӗрех ӗҫ укҫи илетӗр". Ӑна стакан лартса ee ыталаса илчӗ. Ee ҫӑварӗ вӗри те чӑтӑмсӑр. Унӑн ӗмкӗчӗсем каҫхи кӗпе айӗнче ҫирӗп.
  
  
  "Эпӗ сана кирлӗ пулнӑшӑн савӑнатӑп, Ник", - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  "Тавлашма хатӗр, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗн шанатӑн эсӗ мана?"
  
  
  Эй, ӑна эпӗ никама та шанмастӑп тесе калама пултарнӑ пулӗччӗ, анчах вӑл AX-мӗш кун валли мӗн тума хатӗрленни ҫинчен кӑмӑлсӑрланни е йӗрӗнсе калани усӑсӑр пулнӑ. Ӑна диван ҫине тӗртсе ятӑмӑр та, эпир пӗр-пӗрин ҫумне тӗршӗнтӗмӗр, Пӗр вӑхӑт Пирӗн Иудӑпа, джованни Фареллипе, пирӗн "Леонардопа", унӑн борчӗ ҫинче вилӗм хатӗрӗпе Аппаланмалла пулмарӗ. Ӑшӑ ӳт, сисӗмлӗ шӑршӑсем, сасӑсем, ачашлӑх, Джина тата ман ӑшӑмра ҫуратнӑ тамӑк ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Тепӗр ирхине ку неаполе кӗске вӗҫев пулчӗ. Эпир часах сакӑр сехетре анса лартӑмӑр, аэропортри таксисене илтӗмӗр те неаполь гаванӗн районне ҫитрӗмӗр, вара пассажирсен чаплӑ карапӗсем пурте тапранса кайрӗҫ. Эпир унта тӑхӑр сехетре ҫитрӗмӗр те офис умне хапха ӑсти тухрӑмӑр. Тепӗр темиҫе минутран эпир ҫав мастерӑн кабинетӗнче Леонардо ҫинчен калаҫса лартӑмӑр.
  
  
  - Эсир Леонардона каясшӑн-и , синьор? - ыйтрӗ ҫамрӑк ҫын.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  "Ну, вӑл кунта ҫук".
  
  
  "Мӗнле?'
  
  
  "Вӑл гаваньте ҫук пулӗ, синьор Картер", - терӗ вӑл. "Анчах эсир кӑшт тӑхтӑр-ха, ӑна тӗрӗслетӗп". Вӑл офиспа тухнӑ чух Джина ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ку инкек, ҫапла мар-и?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Пулма пултарать.'
  
  
  Ҫамрӑк итальянец кӗрсен, унӑн хул хушшине вунӑ килограмран кая мар йывӑр кӗнеке хӗстернӗ. Вӑл ӑна пукан ҫине йывӑррӑн ӳкерчӗ.
  
  
  "Акӑ вӑл, Мистер Картер", - терӗ вӑл. "Леонардо итали линин ҫӗнӗ графикӗпе килӗшӳллӗн икӗ кун каялла ишсе кайнӑ".
  
  
  "Турӑҫӑм, - терӗм эпӗ хурлӑхлӑн.
  
  
  "Эсир Кунта, Italy Line компанин офисӗнче, Нью-Йоркра карап килессе кӗтнине пӗлме пултаратӑр".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Карап мӗнле инҫе кайрӗ?"
  
  
  Вӑл ҫӳлелле пӑхрӗ. "Ӑна тӗрӗс астӑватӑп пулсан, вӑл хӑвӑрт ҫӳрекен карап.
  
  
  Ҫур ҫула ҫитнӗ пулас. Вӑл ерипен пуҫне пӑркаларӗ. Бомба чӑнах та борт ҫинче пулнӑ. Тепӗр виҫӗ кунтан карап Нью-Йорка ҫитет. Ӑна АПШ ҫывӑхри ҫар командованийӗ залра ӑҫтине аса илме хӑтланчӗ. Манӑн часах телефон патне ҫитмелле.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ. "Тавтапуҫ", - терӗ ӑна математикӑпа ҫамрӑккине.
  
  
  
  
  Сире васкавлӑ пулӑшу кирлӗ пулсан, сирӗн кирлӗ ҫынпа калаҫмалла. Вӑл ҫак ҫынна Макфарлейн генералӑн сӑнӗнчен курчӗ. Ӑна ЭМУ АПШ ВВС ҫывӑхри базине шӑнкӑртаттарчӗ. Эпир калаҫнӑ хушӑра вӑл ман удостоверенине тепӗр енӗпе тӗрӗслерӗ.
  
  
  "Мана сирӗнтен ыйтма аван мар, генерал, - терӗм эпӗ, - Анчах манӑн "Леонардона"хӑваласа ҫитме пултаракан самолет пулмалла.
  
  
  "Апла пулсан, ку самолет часах кунта пулмалла", - терӗ генерал. "Ӑна пӗлетӗп эпӗ. Сирӗн мӗн те пулин пур-и?
  
  
  Пӗр хушӑ нимӗн те чӗнмерӗҫ. "Вашингтона вӗҫсе кайма хатӗрлекен суперкарго пур. Эпир малалла каятпӑр та сирӗн валли пысӑках мар ҫаврашка тӑватпӑр. Мӗнле шутлатӑн эсӗ, ку йӗркеллӗ-и?
  
  
  "Аван янӑрать, генерал".
  
  
  "Самолет неаполь аэропортӗнче вунпӗр сехетре пулать. Сире паллас тесе, эпӗ ӑна борт ҫинче пулатӑп.
  
  
  "Питӗ аван, генерал, - терӗм эпӗ. -Пире икӗ парашют тата ҫӑлӑнмалли сулӑ кирлӗ".
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Икӗ парашют?"
  
  
  "Манпа пӗрле ҫамрӑк хӗрарӑм, генерал. ВӐЛ АX-мӗш класра ӗҫлет.
  
  
  "Юрать, эпир уншӑн тӑрӑшӑпӑр, Мистер Картер.
  
  
  "Пысӑк тав, генерал".
  
  
  Аэропорта таврӑннӑ чухне Унран Джинран: "эсӗ хӑҫан та пулин парашютпа сикнӗ-и?" - тесе ыйтнӑ. Вӑл ман ҫине, ӑна ухмаха ернӗ пек, пӑхса илчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле шутлатӑн эсӗ, ҫавна тума пултаратӑн-и?"
  
  
  Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. Ку вӑхӑт тӗлне ӑна тӗпчесе пӗлӗп.
  
  
  Эпир тинӗсе сикетпӗр, ҫавӑнпа та ҫӗр ҫине анса ларнинчен кӑшт ҫемҫерех анса ларатпӑр, - терӗм эпӗ. -Шыва ӳксенех сирӗн парашютран хӑтӑлмалла, унсӑрӑн сирӗн проблемӑсем пулӗҫ. Парашютсенчен хӑтӑлсанах пирӗн ҫӑлӑнмалли сулӑ пулать ".
  
  
  Ҫакна тума пултарӑп тесе шутлатӑп, - терӗ вӑл, анчах нервӑллӑ пек курӑнчӗ. Аэропорта ҫитсен, симӗс фон ҫинче пысӑк транспорт самолечӗ анса ларчӗ . Генералпа адъютант пире, джинӑпа иксӗмӗре, вокзал ҫуртӗнче кӗтсе илчӗҫ. Генерал ҫӳллӗ ҫын пулнӑ, тахҫан летчик пулнӑ . Вӑл ман удостоверени ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Унтан вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ.
  
  
  "Сывлӑшри ҫар вӑйӗсем сире инкек вырӑнне илсе ҫитерме пултараҫҫӗ, Мистер Картер. Чӑнах та, мӗн чухлӗ васкавлӑ ҫӳрес?
  
  
  "Эпӗ сире ҫакна ҫеҫ калама пултаратӑп: "Леонардо" ҫинче хӑрушӑ ҫын пур, генерал , пирӗн ӑна "тупмалла".
  
  
  Макфарлейн Генерал тутине пӑчӑртаса тытрӗ; вӑл унтан татах ыйтса пӗлчӗ, анчах эпӗ ӑна хирӗҫ ответлеме пултарайманнине пӗлчӗ. Юлашкинчен вӑл аллине тӑсрӗ те: "сире пур ӗҫре те ҫитӗнӳсем Сунатӑп", - терӗ.
  
  
  "Тавтапуҫ, генерал, - терӗм эпӗ. -Пирӗн халех тухса каяс пулать".
  
  
  Генерал грузовик ҫине таврӑнмарӗ. Вӑл мана неапольте мӗн те пулин тумалла пулнӑ, кайран вара хам базӑна таврӑнатӑп, терӗ. Эпир унпа вокзал ҫурчӗн грузовой кунӗ умӗнче сывпуллашрӑмӑр та адъютантпа пӗрле самолет патне кайрӑмӑр. Двигательсем ӗҫлеме пуҫларӗҫ ӗнтӗ, эпир вӑйлӑ ҫил вӑхӑтӗнче борт ҫине хӑпартӑмӑр. Часах, пире формӑллӑ салтаксемпе офицерсем тӑратнӑ хыҫҫӑн, эпир ҫӳлелле вӗҫсе хӑпартӑмӑр.
  
  
  Итали линийӗ Пире Леонардо ҫулҫӳревӗн планне тӗплӗн каласа пачӗ, сӑмахран, эпир ӑна ӑҫта тупӑпӑр-ха, терӗҫ. Кунсӑр пуҫне, эпир бертольди капитанпа ҫыхӑнса тӑтӑмӑр, вӑл пӗлет: икӗ парашютист тинӗсре ҫухаласран манӑн сыхламалла. Самолетпа карап хушшинче юлашки ҫур сехет хушшинче радиоҫыхӑну тытӑнса тӑрӗ .
  
  
  Пилот Леонардо патӗнчен иртсе кайма мӗн чухлӗ вӑхӑт кирлине шутласа илчӗ те тӑватӑ пилӗк сехет шутласа кӑларчӗ. Ку мана питех те кӑмӑла кайрӗ , мӗншӗн тесен вӑхӑт кирлӗ фактор пулса тӑчӗ . Машина кӑнтӑр Франци ҫийӗпе вӗҫнӗ вӑхӑтра эпир сивӗ апат ҫиеттӗмӗр. Эпир пырса кӗрсен, материк Европи хыҫала тӑрса юлчӗ.
  
  
  Эпир парашютсем илтӗмӗр, америка сержанчӗ джинӑна вӗсем мӗнле ӗҫленине, вӑхӑт ҫитсен мӗн тумаллине кӑтартрӗ. Ӑна пӑхса итлерӗ.
  
  
  "Манӑн мӗн тумаллине пурне те ункӑран туртмалла-и? - ыйтрӗ Джина.
  
  
  "Фантазилле, мэм", - терӗ сержант. "Анчах малтан сирӗн самолетран пӗтӗмпех уйрӑлмалла, астӑватӑр-и ҫакна".
  
  
  "Ҫапла. Ӑна вӑраххӑн вунӑ сехетчен шутламалла", - терӗ вӑл.
  
  
  Пурте лайӑх пулӗ тесе шутлатӑп, сержант, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла", - иккӗленсе ответлерӗ Джина. Вӑл пӗчӗк те имшеркке пек курӑнать, эпӗ симӗс ҫуллахи костюмпа тӑратӑп, вӑл-эй, ли. Вӑл ҫӳҫӗсене пичӗ ҫинчен шӑлса илчӗ. - "Эпӗ ӑна тума пултаратӑп".
  
  
  "Анчах ункӑна ан вӗҫерт", - терӗ сержант. "Эсир ӑна тепӗр хут тытиччен аякка ӳкме пултаратӑр".
  
  
  "Ункӑна вӗҫертмелле мар", - ҫирӗплетрӗ Джинн.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра пилот "Леонардопа" ҫыхӑнчӗ те эпир сикни ҫинчен, пире ӑҫта шырани ҫинчен капитана пӗлтерчӗ. Вӑл капитанран пире борт ҫине илсе, мӗн май килнӗ таран пурне те пулӑшма ыйтрӗ .
  
  
  Пӗр пӗлӗтсӗр кун. Джинӑпа иксӗмӗр чӳречерен пӑхса, кобальт-кӑвак тинӗсре пирӗн айра пӗр хускалмасӑр выртакан океанри вӑрӑм та шурӑ вӗрнера куричченех пӑхса тӑтӑмӑр.
  
  
  Сержант пуҫне сулчӗ. "Эпир сикме хатӗр, Мистер Картер".
  
  
  Тепӗр темиҫе минутран эпир уҫӑ кун тӗлне ҫитсе тӑтӑмӑр. Пирӗн тавра ҫил шӑхӑрать. Сенкер тӳпепе кӑвак платьесӗр пуҫне урӑх нимӗн те курӑнмасть.
  
  
  Юрать, Джина, - терӗм эпӗ, ӑна унӑн паттӑрлӑхӗшӗн хисеплеттӗм. - "Аялалла ан пӑх. Эсӗ алӑк хыҫӗнче ункӑ тытса пыратӑн. Вунӑ сехетчен шутласа кӑлар та ун хыҫҫӑн турт.
  
  
  Ӑна чунтанах сан хыҫҫӑн пырӑп ".
  
  
  Юрать, - терӗ вӑл, пӗтӗм вӑйран кулма тӑрӑшса.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те сикрӗ. Вӑл ӳкнине курчӗ, унтан пирӗн хыҫра шурӑ пурҫӑн мӑкӑрӑлса тӑнине курчӗ. Эй, май килчӗ. Ӑна, сержанта пуҫ тайса, самолет тавра сиксе тухрӗ.
  
  
  Tac чаҫе сикмесен, малтанхи темиҫе секундрах, унтан сиксен, сирӗн хырӑм тӗлӗнмелле пӑсӑлса каять. Аялта тинӗселле чӑмнӑ чухне манӑн пуҫӑм ҫӳлелле те, аялалла та сиккелет, ҫил ман хӑлхасемпе пуҫ тавра шӑхӑрать, сывлама чарать. Ҫӗррине тӑсса, вӑл мӗнле ҫаврӑннине, сальто мӗнле ҫаврӑннине сӑнаса тӑчӗ. Сасартӑк парашют туртӑнса илчӗ. Тепӗр самантранах вӑл ман пуҫ тӑрринчи шурӑ сывлӑш шарӗпе йӑлтӑртатса тӑракан тинӗс патнелле хуллен ишсе кайрӗ. Ман айра джина парӑс вӗлкӗшет, ee парашют ҫил ҫинче ҫемҫен силленсе пырать. Инҫех те мар "Леонардо" шурӑ корпусӗ сарӑлса пырать, вӑл лӑпкӑ тинӗсре кӑпӑкланса выртать.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  Джина Атлантика океанӗн тӗттӗм-кӑвак шывне "Леонардо" яка шурӑ корпусӗнчен темиҫе ҫӗр ярдра касса кӗчӗ , вӑл машинӑсене чарса, пӗр хускалмасӑр тӑнӑ пек туйӑнать. Карл & amp; nb ӑна карап ҫинчен ҫӑлӑнмалли шлюпка антарнине курнӑ . Пирӗн ҫӑлӑнӑҫ сулӑ, виҫҫӗмӗш шурӑ парашют яланлӑхах вӗлкӗшет. Сӗтеле курсан, тепӗр секундран тинӗсе чӑмрӗ.
  
  
  Вӑл пӗтӗмпех шыва путрӗ, унтан каллех тӑчӗ те парашют чӗнӗсене салтрӗ. Тӑварлӑ шыв куҫа пырса тиврӗ. Ӑна ih шӑлса тасатрӗ те джина хумсен леш енче курма хӑтланчӗ. Юлашкинчен ӑна манран икҫӗр ярдра ee тупрӗ . Сӗтел кӑшт ҫеҫ ҫӗкленекен карап сӑмси патне анса ларчӗ.
  
  
  Вӑл джин патне ишсе кайрӗ. Пиртен аллӑ ярдра чухне вӑл чиперех иккенне курчӗ. Вӑл парашюта хыврӗ те ман паталла ишсе пычӗ. Эпир кӗрлекен пӳлӗмре & amp; nb тӗл пултӑмӑр та ӑна ee пилӗкӗнчен ыталаса илтӗмӗр.
  
  
  "Эпӗ турӑм ӑна, Ник!"- терӗ вӑл кӑмӑллӑн кулса.
  
  
  Вӑл кулса илчӗ. - "Атя, - терӗм эпӗ. - Атьӑр шыв урлӑ тухар".
  
  
  Участока вӗсем ҫӑмӑллӑнах ҫитрӗҫ, унтан, пиҫиххисене вӗҫертсе ярсан, ҫыхха салтрӗ. Ӑна аяккинчен клапан туртса кӑларсан, сывлӑш пӑкки чашкӑрни, тинӗс ҫинче хыттӑн чашкӑрни илтӗнчӗ, сарӑ сулӑ вӗрсе хӑпарчӗ. Ӑна, борт ҫине хӑпарса, Джина сӗтӗрсе кӗчӗ .
  
  
  "Ах!"- терӗ вӑл, ҫурӑмӗпе сӗтел ҫине выртса. "Мӗнле ҫӑмӑллӑх!
  
  
  "Эсир ҫакна пӗличчен эпир карап ҫинче пулӑпӑр", - терӗм эпӗ. "Асту."Ӑна та, пирӗн пата килекен пӗчӗк кимӗ ҫине тӗллесе кӑтартрӗ.
  
  
  Шлюп пирӗнпе питӗ хӑвӑрт пулчӗ. Борт ҫинче темиҫе ҫамрӑк итальянец пулнӑ. Вӗсем пире кимӗ ҫине лартрӗҫ те, джина хӑйӗн ҫуллахи ҫӗлӗкне хывнине курсан, тӗлӗнсе пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илчӗҫ, унӑн нӳрлӗ ҫӳҫӗ хулпуҫҫи ҫине ӳкрӗ . Арҫынсенчен пӗри шӑхӑрса ячӗ, Анчах Джина выляса ячӗ те ман алӑран ярса тытрӗ.
  
  
  
  
  Эпир борт ҫине хӑпарсан, экипаж членӗсем пире саламлама ыткӑнчӗҫ. Темиҫе пассажир тӗрткелешрӗҫ, анчах капитан ниҫта та ҫук. "Иуда карап ҫинче пулнӑ пулсан, вӑл пире куратех ӗнтӗ", - тесе шухӑшланӑ вӑл. Ку пирӗншӗн начар пулчӗ, анчах эпир ӑна нимӗн те тӑваймарӑмӑр.
  
  
  Пире карап врачӗ патне илсе кайрӗҫ, врач ӑна кӗскен пӑхса тухрӗ. Вӑл питӗ кӑмӑллӑ пулнӑ, анчах акӑлчанла калаҫман.
  
  
  Унтан карап ҫинчи ҫамрӑк офицер пире пӗрремӗш класри пушӑ каютӑна ӑсатса ячӗ.
  
  
  Вӑл хӑҫан кайма хатӗрленни ҫинчен ыйтрӗ. - "Хӑҫан калаҫма пултаратӑп-ха эпӗ ӑна сирӗн капитанпа?"
  
  
  "Эпӗ унран ыйтатӑп, синьор", - терӗ вӑл, джин ҫине салхуллӑн пӑхса.
  
  
  "Вӗсем пирӗн пата типӗ тумтирсем илсе килчӗҫ-ши", - терӗ Джина, тумтирсем ҫине, икӗ ҫывӑрмалли кровать ҫине кӑтартса. Джина валли блузка, юбка, ҫӑм свитер, маншӑн - тропик стилӗпе костюм тата спорт кӗпи. Пирӗн ҫемҫе сӑран сандалисем те пур.
  
  
  "Эпир килни пирки вӗсем ним шухӑшсӑр пек туйӑнаҫҫӗ", - терӗм эпӗ. "офицер тӑхтаса Тӑрсан, ӑна хамах тупатӑп".
  
  
  Эпир хӑвӑрт тумлантӑмӑр. Джина хӑйӗн тумӗпе тӗлӗнмелле курӑнать. Вӑл сицили жиголи евӗрлӗ. Ӑна ман ҫинчи шыв витмен ҫирӗп пакет уҫрӗ те хӑйӗн хӗҫпӑшалне, люгерне, шпилькисене пӑхса тухрӗ. Ӑна кӗске ҫанӑллӑ кобурине тӳмелерӗ те Вильгельмина пытарчӗ. Анчах Эпӗ Джина пӗчӗк ваннӑна кӗрсе ҫӳҫне тураса якатиччен, Хьюгона салтса хулпуҫҫи ҫине ҫакиччен кӗтсе тӑтӑм. Вӑл каютӑна таврӑннӑ ҫӗре манӑн куртка хӗҫпӑшала хупма та ӗлкӗрчӗ.
  
  
  "Эсӗ илемлӗ курӑнатӑн", - терӗ Джина.
  
  
  "Эсӗ те", - терӗм эпӗ, - Кайса Пӑхар-ха. Пирӗн вӑхӑт сахал ".
  
  
  Эпир палуба ҫине тухрӑмӑр. Ҫакӑн пек пысӑк карап ҫинче пирса мӗнле ҫитмеллине ӑнланма йывӑр. Пассажирсен ҫӳлти палуби патне ҫитиччен эпир ҫирӗм минута яхӑн утрӑмӑр.
  
  
  "Ӑҫта тупма пултаратпӑр эпир мастера?"Унран моряк ыйтрӗ.
  
  
  "Мастер-и, сэр? Ку пулма пултараймасть.'
  
  
  "Вӑл мана кӗтет", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑчӗ. "Тен, санӑн стюардран ыйтмалла".
  
  
  "Ҫӑва патне ӑна! Аслӑ помощник ӑҫта? ».
  
  
  "Ах, мистер Фикуцца. Ку кӗпер ҫинче пулмалла.
  
  
  "Тавтапуҫ", - терӗ те mimmo ӑна сӑнчӑр ҫакӑнса тӑракан пусма патнелле утрӗ. Вӑл аллине тӑсрӗ.
  
  
  "Сирӗн тата ледин малтан хӑвӑр экскурсовод патне каймалла, сэр".
  
  
  "Вада е диаволо!- сасӑпах каларӗ Джина. "Мӗн пичет!"
  
  
  Вӑл ӑна вӑрҫса илчӗ. Ӑна эй, аллине хулпуҫҫи ҫине хучӗ.
  
  
  "Пӑх - ха", - тенӗ вӑл моряка. - Эпир унта фикуц мистера шырама каятпӑр, сирӗн ушкӑнпа е пирӗнсӗр. Эсир пире ун патне илсе кайма пултаратӑр-и?
  
  
  Вӑл самантлӑха ман тӗксӗм сӑн ҫине пӑхса илчӗ. "Отлично", - терӗ вӑл. - "Ман хыҫҫӑн пырӑр."
  
  
  Вӑл пусма сӑнчӑрне вӗҫертрӗ те, эпир ун хыҫҫӑн кӗпер патнелле утрӑмӑр. Вӑл пире кӗпер урлӑ каҫнӑ чух кӗтме хушрӗ. Ӑна шурӑ мундир тӑхӑннӑ арҫынсем йӑпӑрт кӑна курчӗҫ те, темиҫе самантран вӗсенчен пӗри тухрӗ. Вӑл Фикуцӑн пӗрремӗш помощникӗ пулнӑ.
  
  
  "А, Мистер Картерпа мисс Романо", - терӗ вӑл йӑл кулса.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Капитан ӑҫта?"
  
  
  "Вӑл сире часах тӗл пуласси ҫинчен каларӗ".
  
  
  Вӑл пӑлханма пуҫларӗ. Италири линейнӑй штаб эму российӑри халӑх пурӑнакан вырӑн мӗн чухлӗ курс пулнине, вӑл тӗпӗ-йӗрӗпе пӗлмен пулсан та каласа панӑ пулӗччӗ.
  
  
  "Эпир унпа халех калаҫасшӑн", - терӗм эпӗ. "пирӗн питӗ кирлӗ штопора сӳтсе явмалла".
  
  
  "Анчах, Мистер Картер, капитан ерҫмест. Вӑл ... "Мур илесшӗ, Фикуцца", - терӗм эпӗ, - ҫак караппа пассажирсен хӑрушсӑрлӑхне картта Ҫине лартнӑ. Вӑхӑт иртет.'
  
  
  Вӑл шухӑша кайнӑ пек курӑнать. Унтан вӑл: "Ман Хыҫҫӑн пырӑр", - терӗ.
  
  
  Кӑшт уҫӑлса ҫӳренӗ хыҫҫӑн эпир капитан каюти алӑкӗ патне ҫитрӗмӗр. Фикуц шаккарӗ. Шалта сасӑ илтӗнсен, Фикуц алӑка уҫрӗ те, эпир виҫсӗмӗр шала кӗтӗмӗр.
  
  
  Йывӑҫ сӗтел хушшинче кӗмӗл пек кӑвак ҫӳҫлӗ ҫӳллӗ те мӑнтӑр арҫын ларать. Вӑл ура ҫине тӑчӗ те, Фикуц пире паллаштарнӑ хыҫҫӑн , пире шавлӑн саламларӗ.
  
  
  - Вӗсем икӗ десантник Вӗт! - терӗ вӑл."ку кӑмӑллӑн янӑрарӗ. "Драма меслечӗ борт ҫине лекме пултарни сире килӗшмест-и, Мистер Картер?"
  
  
  "Хӑратӑп, пирӗн суйлав пулман, капитан", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ларӑр, тархасшӑн", терӗ вӑл, икӗ пукан ҫине кӑтартса.
  
  
  Эпир ҫавӑн пек вӑйӑ вылятпӑр.
  
  
  "Юрать, - терӗ Бертольди. "Манӑн компани мана эсир ман карап ҫинче пӗр пассажир шырани ҫинчен пӗлтерчӗ. Калӑр-ха , Мистер Картер, вӑл Нью-Йоркра ҫыран хӗррине тухсан, мӗншӗн ҫав ҫынна арестлеме юрамасть?
  
  
  Чи малтан, - терӗм эпӗ, - паллах, ку ҫынна маскировка тунӑ, ҫавӑнпа Та Эпир Ӑна нью-Йорка ҫитиччен тупмалла. Иккӗмӗшӗнчен, эпӗ полицейски мар, вӑл пулнӑ пулсан та, ку ҫын свидетельсене чӗрӗ хӑварман пулӗччӗ. Ӗҫ ахаль арестленинче мар ".
  
  
  "Ҫапла, паллах, - терӗ капитан. "Эсир камне ӗнентернине курма пултаратӑп-и эпӗ ӑна, Картер мистер?"
  
  
  Ӑна эму хӑй кам иккенне кӑтартса пачӗ.
  
  
  "Ах, америка разведки. Ҫамрӑк леди тата?
  
  
  "Вӑл пирӗншӗн ӗҫлет", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Чӑнах та."Вӑл ӑнланнӑ пек кулса илчӗ. "Мистер Фикуцца сире хӑвӑрӑннисене кӗтсе илме пулӑшӗ, Мистер Картер. Эсир ҫак карап ҫинче, самооборона тӗслӗхӗсемсӗр пуҫне, пӑшалпа усӑ курма пултараймастӑр, ҫавӑнпа та манӑн ытти пассажирсен конфиденцине хисеплемелле. Унсӑр пуҫне, вӗсемпе ҫыхланас мар тесен, сирӗн мӗн май килнӗ таран пурне те тумалла ".
  
  
  Ӑна каллех ҫилленме пуҫларӗ. - "Бертольди Капитан, - терӗм эпӗ, - эпӗ тавлашма хатӗр мар. Ӑна эпӗ сире хам мӗн калас тенине итлеме сӗнетӗп, эсир мӗн тӑвассине, мӗн тӑвассине татса париччен малтан эпӗ мӗн каласшӑн пулнине итлеме сӗнетӗп ".
  
  
  Бертольдипе Фикуц пӗр-пӗрин ҫине тарӑхса пӑхса илчӗҫ. "Ҫак штопора сӳтсе явма манӑн пӗр кун та ҫук, мистер Картер", - сиввӗн каларӗ Бертольди. "Сире мӗн те пулин каламалли пур пулсан , тархасшӑн кӗскен калӑр".
  
  
  "Капитан, - терӗм эпӗ, - эпир ҫав ҫын ҫинчен ҫеҫ мар. Эпир вӑл карап ҫине питӗ хӑрушӑ хӗҫпӑшал илсе килнӗ тесе шутлатпӑр .
  
  
  "Хӗҫпӑшал?'
  
  
  "Сасӑламалла."Вӑл ун ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ. - "Наркӑмӑшлӑ хӗҫпӑшал".
  
  
  Унӑн куҫӗсем кӑштах чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  "Эпир ку пӗчӗк атом бомби тесе шутлатпӑр".
  
  
  Фикуцца пукан ҫинчен тӑчӗ. - "Шуйттан!
  
  
  Бертольди капитанӑн сӑн-пичӗ шок ҫине систерни палӑрчӗ, унтан вӑл хӑй ҫине шанман пек пӑхса илчӗ. - "Ҫакӑн валли сирӗн мӗнле сӑлтавсем пур?"
  
  
  - Нимӗнле тӗрӗс доказательствӑсем те ҫук, - терӗм эпӗ, - сирӗн карап ятне Ҫырнӑ Ҫыру тата хушма информаци нумай. Анчах вӗсем пӗрле ӑслӑ вывод тӑваҫҫӗ ". Чылай вӑхӑт хушши никам та чӗнмерӗ. "Анчах эсир ман карап ҫинче бомба пур тесе шанмастӑр-и?»
  
  
  "Ку пулма та пултараймасть, капитан", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсир вара карапа ухтарасшӑн-и, май пур бомба ыйтасшӑн-и?- Капитан, - терӗ Фикуцца, - эпӗ ун ҫине темиҫе ҫын лартма пултаратӑп .
  
  
  "Пире сахалтан та вуникӗ арҫын кирлӗ", - терӗм эпӗ. -ку пысӑк карап, вӑхӑт вӗҫленет. Пирӗн неапольте вылякан мӗнпур пассажирсен каютисене ухтарма тытӑнмалла , мӗншӗн тесен эпир шыракан Ҫын, Иуда, пассажирсен списокӗнче ҫук. Паллах, пирӗн ҫакна тӗрӗслес пулать ".
  
  
  "Пассажирсенчен нумайӑшӗ неапольте ларнӑ, Мистер Картер, - хирӗҫлерӗ капитан. "Эсир ҫав ҫынсене чӑрмантарасшӑн, пӑшӑрхантарасшӑн . Эсир пӗлетӗр, пассажирсен уйрӑм правӑсем пур.
  
  
  Вӗсем тавра пӗр япала-хӑрушсӑрлӑх прави , ҫак карап борчӗ ҫинче, - терӗм эпӗ. - мана шырав тума хушӑр, мӗншӗн тесен манӑн ун пек япаласенче опыт пур. Унтан ӑна отель панӑ пулӗччӗ, сирӗн карапа чарса лартмалла, пирӗн вӑхӑт нумай пултӑр.
  
  
  Хуллентерех ут! - тарӑхса кӑшкӑрса ячӗ Бертольди. Пире мӗншӗн. Ӑна расписание пӑхӑнмалла. Манӑн пассажирсен те хӑйӗн расписанийӗ пур. Борт ҫинче бомба пуррипе ҫуккине те пӗлместӗр эсир. Ҫук, карап крейсер хӑвӑртлӑхне йӗркеллех упрать.
  
  
  Капитан!
  
  
  "Тата, - пӳлчӗ вӑл мана, - шыравсене мистер Фикуц ертсе пырать. Эсир унтан приказсем илетӗр, мистер Картер, унсӑрӑн ухтару пулмасть. Ку паллӑ-и?
  
  
  "Уҫӑмлӑрах пулса пырать".
  
  
  Бертольди Капитан Фикуц енне ҫаврӑнчӗ. "Вунӑ ҫын тата ҫав икӗ ҫынна ил те каютӑсене ухтар. Виҫҫӗмӗш класран пуҫла та унтан хӑпар ".
  
  
  "Капитан, - терӗм эпӗ,-пӗрремӗш класлӑ каютӑсӑр Пуҫне Иудӑн урӑх нимӗн те пулас ҫук".
  
  
  "Тепӗр хут калатӑп, мистер Фикуцца, виҫҫӗмӗш класран пуҫлӑр", - терӗ Бертольди. "Унта шырама май килмесен, карапӑн ытти пайӗсене ухтармалла-и?"
  
  
  Ҫав ҫыннӑн ухмахлӑхӗ пулма пултарайман. Ӑна компани штабне телеграфпа пӗлтерме шут тытрӑм: вӑл пӗтӗм штаба ухтарма чӑрмантарать.
  
  
  "Тавтапуҫ пӗрле ӗҫленӗшӗн, капитан", - терӗм те сиввӗн, ура ҫине тӑтӑм.
  
  
  "Сире пулӑшма хатӗр, Мистер Картер", - терӗ вӑл. - Тата мӗн те пулин, мистер Фикуцца. Каютӑсене ухтарма килӗшмен пассажирсем пур пулсан, ҫине тӑрсах ан ыйтӑр. Ih ярӑр ман пата, эпӗ ӑнлантарса парӑп ".
  
  
  "Капитан, пирӗн ун пек тума вӑхӑт ҫук ...
  
  
  "Эсир кайма пултаратӑр, Мистер Картер".
  
  
  Хӗр ун ҫине хаяррӑн пӑхса илчӗ. - "Юрать", - терӗм эпӗ, Унтан ҫаврӑнса каюта тӑрӑх Джинӑпа пӗрле тухрӑм, Фикуцца ман хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Фикуц хӑйӗн хуҫинчен усӑллӑрах пулнӑ. Вӑл часах фабрицио казначе ярса тытрӗ, вара вӗсем пирӗнпе пӗрле тӑхӑр моряка пухрӗҫ. Ку пысӑк ӗҫ ан пултӑр, ӑна хӑй тӗллӗн тума пултартӑр тесе, унӑн отелӗ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  
  
  Громкоговоритель урлӑ виҫҫӗмӗш класри пассажирсен пурин те багажа тӗрӗслеме каютӑсенче юлмалла тесе пӗлтерчӗҫ. Ҫакӑ иудӑна тата тепӗр асӑрхаттару пулнӑ пулӗччӗ , анчах та пирӗн ӗҫсене вӑрттӑнлӑхра упраса хӑварма учрежденисем пулман пулас. Ҫӗрӗпех багажсене ухтартӑмӑр, анчах нимӗн те тупаймарӑмӑр. Каютӑра пассажир ҫук пулсан, ӑна хуҫа хушнипе шырамаҫҫӗ. Телее, пассажирсенчен нумайӑшӗ унта пулнӑ. Ҫурҫӗр тӗлӗнче чарӑнмалла пулчӗ - капитан хушнипе.
  
  
  Унтан вӑл кӑштах хирӗҫ тӑма пирӗн пата машина уйрӑмне ухтарма ирӗк пачӗ, анчах эпир нимӗн те тупаймарӑмӑр.
  
  
  
  
  Тепӗр ирхине детективсен ушкӑнӗ, пире Джинӑпа иксӗмӗре кӗртсе, кӑштах канчӗ. Пирӗн ҫавна тумаллаччӗ. Экипажӑн итали членӗсем ҫывӑрса каяс хӑрушлӑх хӑратнӑ, эпир те ывӑнса ҫитнӗ. Кӑнтӑрлаччен кӑшт ҫырткаларӑмӑр та малалла утрӑмӑр. Бертольди ӑна тӳрех виҫҫӗмӗш класс тӑрӑх пӗрремӗш класа куҫма ӳкӗтлерӗ, иккӗмӗш класа эпир юлашкинчен хӑварма пултаратпӑр. Шырав кунӗпех пычӗ. Пассажирсенчен нумайӑшӗ питӗ кӑмӑллӑ. Хӑшпӗрисем капитанпа тӗл пуласшӑн пулчӗҫ, анчах юлашкинчен хӑйсен япалисене ухтарма килӗшрӗҫ.
  
  
  Иккӗмӗш кун вӗҫнелле эпир пассажирсен списокне пӗтӗмпех ҫырса хутӑмӑр, анчах атом бомбине аса илтерекеннине нимӗн те тупаймарӑмӑр, иудӑна аякран та Пулин аса илтерекене те курмарӑмӑр. Вӑл карап ҫинче пулнӑ пулсан, вӑл лайӑх пытаннӑ, е ҫак ӗҫе пурнӑҫлакан ытти вунпӗр ҫын тавра пулнӑ. Анчах эпир халӗ те пушӑ алӑсемпех.
  
  
  Виҫҫӗмӗш кунне эпир бертольдирен экипаж валли пӳлӗмсене ухтарма пултаратпӑр-и, тесе ыйтрӑмӑр. Вӑл тарӑхса кайрӗ. "Эсир бомба пирки йӑнӑшни халӗ паллӑ мар-и вара, Мистер Картер?»
  
  
  "Пачах та ҫук", - терӗм эпӗ. "эсир мана тӗпчесе пӗлме ирӗк памасан, ӑна сирӗн штаба телеграфпа пӗлтеретӗп. Унтан Ӑна Та Вашингтонпа ҫыхӑнтарӑп, кайран вӑл сирӗн правительствӑпа Римре ҫыхӑнса тӑрӗ ".
  
  
  Бертольди пичӗ ҫинчен мӑнкӑмӑллӑх шуса анчӗ. - "Ку хӑрушлӑх-и, Мистер Картер?"
  
  
  - Эсир ӑна хуть те мӗн калӑр, капитан. Ҫак карапа ухтарма ӑна мӗн май килнине пурне те тӑватӑп. Эпир нью-Йоркра пӗтӗм хӑвӑртлӑхпа ишсе пыратпӑр, унта ыран ниепле те хӑҫан та пулин ҫитетпӗр . Ку хулара вунӑ миллион ҫын пурӑнать. Эсир хӑвӑр пассажирсемшӗн пӑшӑрханмастӑр пулсан, ҫав ҫынсем ҫинчен шухӑшласа пӑхӑр. Борт ҫинче кирек хӑш самантра та ҫурӑлса кайма пултаракан атом бомби пур пулсан, сирӗн совеҫӗр ҫакӑн пек катастрофа пултӑр тесе, эсир пӑрса янӑ пулӑттӑр-и? Урӑхла каласан, эсир чӗррӗн тухсан, эпӗ ун пирки хытах иккӗленетӗп.
  
  
  Фикуцца шӑппӑн: "Капитан, тен, команда ҫак ыйтӑва хирӗҫ пулмӗ", - терӗ.
  
  
  Бертольди пукан хушшинчен тӑчӗ те уткаласа ҫӳреме пуҫларӗ. Вӑл ман еннелле ҫаврӑнсан, унӑн сӑн-пичӗ кулмарӗ. "Юрать, мистер Картер", - терӗ вӑл. "Эсир хӑвӑр тӗпчевӗре ирттерме пултаратӑр. Анчах эпӗ сире хамӑн офицерсен каютине хам ӑсатса яратӑп ".
  
  
  "Кирек мӗн тӑвӑр", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ухтару вӑраххӑн, кӑнтӑрлачченех пычӗ. Вӑл нимӗн те памарӗ, мастер-Бертольди ҫиллессӗн асӑрхаттарчӗ. Эпир ҫак канлӗхе те нумайлӑха пӑхса тухсан, вӑл уйрӑмах ҫилленчӗ. Вӑл ыйтрӗ. - "Халӗ ӗнтӗ эсир бомба ҫуккине пӗлетӗр-и?"
  
  
  "Ӑна каларӑм. - "Ҫук, халӗ ӑна надстройкӑна, ҫӑлӑнмалли шлюпкӑсем патне ҫитичченех, ухтарасшӑн".
  
  
  "Абсурд!"- мӑкӑртатрӗ вӑл, анчах малалла калӑр. Фикуц пире пӗр хушӑ пулӑшрӗ; унтан эпир Джинӑпа иксӗмӗр ҫеҫ юлтӑмӑр. Эпир галерӑсене, кладовойсене, пысӑк карапӑн пур шӑтӑкӗсемпе кӗтессисене те пӑхса тухрӑмӑр, анчах усси пулмарӗ.
  
  
  "Тен, капитан тӗрӗс калать, Ник", - терӗ Джина ҫав каҫ каҫхи апат ҫинӗ чухне. - "Тен, борт ҫинче бомба ҫук. Тен, Иуда рейс расписанийӗсене улӑштарнипе хӑйӗн шанӑҫне ҫухатнӑ ".
  
  
  "Эпӗ отель пулнӑ пулӑттӑм, ку тӗрӗс пултӑр", - терӗм эпӗ. "Манӑн Чӑнах Та Бертольдие тӗрӗс тӑвас килет. Анчах эпӗ ӑна Иудӑна, Джина, пӗлетӗп ". Вӑл тӗксӗмленчӗ. "Эпир ухтарман вырӑнсем пулмалла. Е, тен, пирӗн помощниксенчен пӗри ӗҫе начар туса ҫитерчӗ пулӗ. Эпир пӗлместпӗр. Ыран эпир нью-Йорк гаваньне ишсе каятпӑр . Ӑна Паян каҫхине радиопа пӗлтермелле. '
  
  
  "Мӗн калӑн эсӗ?"
  
  
  "Эпир Иудӑпа ҫав бомбӑна тупайманшӑн ҫеҫ. Хоук мӗн те пулин шухӑшласа кӑларать.
  
  
  
  
  Вӑл канӑҫсӑррӑн ҫывӑрать. Тепӗр ирхине вӑрансан, вӑл каютӑн тепӗр пайӗнче ҫывӑракан Джин ҫине пӑхса илчӗ те , Эпир Нью-Йорк патне епле ҫывӑхра пулни ҫинчен шухӑшларӗ . Ирхи апат вӑхӑтӗнче эпир бюллетень илтӗмӗр, унта ҫул тата виҫӗ сехет иртет тесе ҫырнӑччӗ.
  
  
  "Карап ҫумне чарӑнма ирӗк парас-и?"- тесе Ыйтрӗ Джина.
  
  
  "Апла пулсан, унта хирӗҫ пулакан комитет пулать", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ытти пассажирсем пуҫтарӑнса анма хатӗрленнӗ вӑхӑтра ӑна Джинӑпа иксӗмӗрӗн каютӑрах хӑварчӗҫ. Вунӑ сехет тӗлнелле эпӗ пӗрремӗш класӑн палуби ҫине кайрӑм, Кам та пулин Иуда евӗрлӗ пулма пултарасса шантӑм. Вунпӗр сехет ҫурӑра материк курӑнса кайрӗ, кӑнтӑрлаччен кӑшт маларах Эпир Нью-Йорк гаванӗ патне ҫитсе чарӑнтӑмӑр. Пассажирсенчен нумайӑшӗ палуба ҫинче, манхэттенпа Ирӗклӗх Статуйи горизонт еннелле курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Эпӗ кӗтнӗ пекех, пире кӗтсе илчӗҫ. Ҫыран хӗрринчи хуралҫӑ гавань патӗнче "Леонардона" тытнӑ та чарӑнма ыйтнӑ. Капитан итлерӗ, анчах эпӗ вӑл хӑйӗн офицерӗсене хаяррӑн приказсем кӑшкӑрнине куртӑм. Кӑнтӑрла иртсен, ҪЫРАН хӗрринчи хуралта тӑракан темиҫе офицерпа салтак, AX, нью-Йорк мэрӗ тата Дэвид Хоук агенчӗсемпе пӗрле, борт ҫине хӑпарчӗҫ.
  
  
  Капитан Бертольди хӑйӗн каютинче тӗл пулни ҫинчен ыйтрӗ. Унта ҫыран хӗрринчи хуралӑн икӗ аслӑ офицерӗ, мэр, Хок, Фикуцц, Джин тата унӑн каймалла пулнӑ. Хурчка тивертмен сигара ҫырткаласа илчӗ, ӑна эпир ӑнӑҫсӑр пулни ҫинчен каласа пачӗ.
  
  
  "Иуда борт ҫинче пулнине эпӗ ӗненместӗп", - тенӗ вӑл. "Вӑл борт ҫинче пулсан, бомба та унта пулӗ". Вӑл Джин ҫине пӑхса илчӗ. - "Эсир илемлӗ хӗрарӑмсене тара тытатӑр, Ник, - терӗ вӑл.
  
  
  Джина сарказм мар, комплимент ӑнланчӗ. "Г ", - терӗ те вӑл йӑл кулса илчӗ.
  
  
  "Прего", - терӗ Дэвид Хок.
  
  
  Унӑн ашшӗ кулса ячӗ, Анчах Иуда ҫинчен шухӑшлани манӑн rta кӗтесӗмсене аялалла туртрӗ.
  
  
  "Эсир пӗтӗм карапа ухтартӑр-и?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Ҫӳлтен аялалла", - терӗм эпӗ, - Турӑ Сыч, эпир туалетсене те пӑхрӑмӑр. Ӑна урӑх нимӗн те пӗлместӗп ".
  
  
  Эпӗ нимӗн те каламарӑм. Хокпа Джина ман ҫине пӑхса илчӗҫ.
  
  
  "Мӗн ку?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Эпӗ урӑх вырӑн ҫинчен ҫеҫ шухӑшларӑм", - терӗм эпӗ. "Бертольдие кала, Эпӗ халех пыратӑп".
  
  
  Ӑна казначей сӗтелӗ патне васкарӗ, хамӑр шыравсем пуҫлансанах казначей мана япаласем упранса юласси ҫинчен калаҫма капитан сӗтелӗ патне пынӑ ҫын ҫинчен каласа панине аса илчӗ . Хаклӑ япаласем вӗсем. Ку ӗнтӗ борт ҫинче сейф пулмаллине пӗлтерет.
  
  
  "Ҫапла, мистер Картер", - терӗ Фабрицио, унран ҫакӑн ҫинчен ыйтсан. "Пирӗн офисра пысӑк сейф пур. Анчах эпӗ сире интереслентерме пултаракан япала пуррине ниепле те тавҫӑрса илейместӗп.
  
  
  "Тен, пирӗн лайӑхрах пӑхӑпӑр", - терӗм эпӗ. Фабрицио пире ҫиллентермерӗ. Вӑл мастера чӗнсе илме те ӗлкӗреймерӗ. Тепӗр темиҫе самантран ҫын пысӑкӑш сейф уҫӑлчӗ. Елена пуҫне усрӗ те ун хыҫҫӑн шалалла утрӗ. Эпир пурте пӑхса илтӗмӗр. Пысӑк пакетра Испанири кӗмӗл артефакт пулнӑ. Ку вӑл кӑмӑлсӑрланни пулчӗ.
  
  
  "Питӗ шел, синьор", - терӗ Фабрицио.
  
  
  "Ну, ку идея ҫеҫ пулчӗ".
  
  
  Ҫакна вӑл ун патне хӑварчӗ те капитан сӗтелӗ патне таврӑнчӗ. Ман пуҫра темскер ҫаврӑнатчӗ, анчах эпӗ ҫакна ӑнланаймарӑм.
  
  
  Вӗсем офисра пуҫланӑ. Капитан хӑйӗн пуканӗ ҫине утрӗ. Ыттисем пурте rta кӗтесӗнче сигара тытса тӑракан хоуксӑр тата ырхан аллисене кӑкӑрӗ ҫине хӗреслетсе хунӑ Хоуксӑр пуҫне ларчӗҫ. Хӗр ун патне пычӗ те, манӑн нимӗн те тухманнине кӑтартса, пуҫне пӑркаларӗ .
  
  
  "Анчах, Мистер Картер ҫав карапа ҫӳлтен пуҫласа аяла ҫитичченех пӑхса тухнӑ!- терӗ Бертольди. "Борт ҫинче ҫакӑн пек япала пулнӑ пулсан , вӑл ӑна тупнӑ пулӗччӗ".
  
  
  "Каҫарӑр мана, капитан", - терӗ ҫыран хӗрринчи хуралти икӗ офицертан асли, капитан-лейтенант-командир. "Тӗплӗрех тӗпчесе пӗличчен эпир ҫак карапа Нью-Йорк гаваньне яма пултараймастпӑр".
  
  
  "Чӑнах та", - килӗшрӗ мэр. - "Пирӗн малалла шырамалла. Карттӑ ҫине миллионшар пурнӑҫ лартнӑ ".
  
  
  Бертольди ман ҫине, хӑйне ҫак аван мар лару-тӑрӑва илсе кӗнӗ пек, хаяррӑн пӑхса илчӗ. - "Эсир, - тесе ыйтрӗ вӑл, - манӑн пассажирсене тинӗсре хӑварасшӑн-и, эсир ман карапа ухтаратӑр-и?»
  
  
  "Ҫук", - ответленӗ хок ҫыран хӗрринчи хуралта тӑракан офицер ячӗпе. Пурте ун ҫине пӑхса илчӗҫ. - "Пирӗн пассажирсемшӗн хӑрушсӑртарах чи лайӑх план пур. Хальхи вӑхӑтра кунта темиҫе паром ҫӳренӗ. Пассажирсем ҫак паромсем ҫине багажсӑр ларса порта каяҫҫӗ . Карапа тепӗр хут ухтариччен вӗсене лайӑх пӑхӗҫ. Карапа уҫӑ тинӗселле каялла тавӑрӗҫ, тӗпчеве манӑн ҫынсемпе капитан-лейтенант ертсе пынипе ирттерӗҫ.
  
  
  "Каялла уҫӑ тинӗсе!- терӗ Бертольди уҫӑмсӑр сасӑпа. "Манӑн пассажирсене куҫарни-и?"
  
  
  "Ку пӗртен-пӗр хӑрушсӑр решени пулӗ, капитан", - терӗ Хоук. - "Часах кунта паромсем килеҫҫӗ", - терӗ капитан-лейтенант.
  
  
  "Анчах сирӗн право ҫук!"кӑшкӑрса ячӗ Бертольди. "Ку пысӑк ухмахлӑх".
  
  
  "Капитан, - терӗ хок сиввӗн, - хӑрушлӑх ҫине ҫаврӑнса пӑхманни айванла пулӗччӗ".
  
  
  Бертольди Капитан пукан ҫине йывӑррӑн тӗшӗрӗлсе анчӗ. Вӑл хӑйӗн аллисем ҫине тинкерсе пӑхрӗ. - "Отлично", - терӗ вӑл. "Анчах бомбӑна тупаймасан, господа, ӑна ман компание ҫак хурлӑхлӑ инцидента хирӗҫ калама сӗнме тупрӗҫ".
  
  
  "Ӑна пурте хисеплеҫҫӗ", - ответленӗ Хок. "Халӗ ӗнтӗ, капитан, сире пассажирсене мӗн пулса иртни ҫинчен каласа пани лайӑхрах пулӗ тесе шутлатӑп".
  
  
  Пуҫра ҫаврӑнакан шухӑш сасартӑк формӑланса кайрӗ. Ӑна ытти арҫынсем тухса каясса кӗтсе тӑчӗ. Капитан, Ястребац, Джина тата унӑн юлташӗсем каютӑра чухне: "Капитан, пассажирсем хаклӑ япаласене пысӑк хакпа пама сирӗн пата килеҫҫӗ тени Тӗрӗс-и?»
  
  
  Бертольди мана кӑмӑлсӑррӑн пӑхса илчӗ. Ӑна, ман шутпа, вӑл мана хӑйӗн асапӗ тесе шутланӑ. "Чӑнах та, мистер Картер", - терӗ вӑл .
  
  
  Хоук, эпӗ мӗн ҫинчен шухӑшланине ӑнланма тӑрӑшса, ман ҫине пӑхрӗ.
  
  
  "Ҫак ҫулҫӳревре сирӗн ҫавӑн пек ыйтусем нумай пулнӑ-и?»
  
  
  "Тен, пиллӗк е улттӑ".
  
  
  "Кайран ҫав ҫынсем ҫав офиса килеҫҫӗ, ҫапла мар-и?»
  
  
  "Ҫапла, Ҫапла".
  
  
  "Мӗн шухӑшласа кӑлартӑн эсӗ, Ник?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Эпӗ ҫапла шутлатӑп, сэр, - терӗм эпӗ, -ҫак пассажирсенчен пӗри хӑйӗн шкапне чылаях пысӑк пакет хучӗ-и ?»
  
  
  "Ҫапла, чӑнах та. Ih темиҫе ҫын пулнӑ ".
  
  
  "Санӑн вара ҫак каютӑра пӗр-пӗччен, ҫак ҫынсем тавра, пӗр вӑхӑтлӑха та пулин пӗччен хӑварма тиврӗ-и?»
  
  
  Вӑл ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ; унтан ӑна вӑл темӗн аса илнине курчӗ. Эпӗ ӑна пӗрремӗш хут тӗл пулнӑ пек, хорька вӗсемпе кӑштах хисеплесе калаҫрӗ. "Ҫапла, чӑнах та", - терӗ вӑл хуллен. "Кунта ҫын пулнӑ..."
  
  
  "Мӗнле курӑнать вӑл?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Унӑн сухалӗ пулнӑ. Тӗлӗнмелле сӑн-питлӗ арҫын. Пит-куҫӗ питӗ типшӗм.
  
  
  "Иуда!"- кӑшкӑрчӗ Хурчка.
  
  
  "Эпӗ те ҫапла шутлатӑп", - терӗм эпӗ. "тен, вӑл ҫак каютӑра чухне хӑйӗн планӗсене улӑштарнӑ пулӗ. Вӑл , тен , пысӑк сейфра бомба вырнаҫтарма шутланӑ пулӗ, анчах, тен, вӑл кунта пӗччен чухне чи лайӑх вырӑн тупма шутланӑ пулӗ. Е, тен, вӑл ҫак япала пирки казначей мӗн каласса пӗлесшӗн те пулман пулӗ ".
  
  
  Бертольди пукан ещӗкӗнче темӗн шырарӗ те хут листи туртса кӑларчӗ. Вӑл пирӗн ҫине самантлӑха пӑхса илчӗ. "Ку ятӑн сасси", - терӗ вӑл. - Бенедикт Арнольд. А. палуби ҫинче унӑн пӗрремӗш класлӑ вуникӗ номерлӗ каюта пур.
  
  
  Ҫак самантра алӑк патне аллине хут листи тытнӑ мэр пырса тӑчӗ.
  
  
  "Господасем, лару-тӑрура мӗнле те пулин иккӗленӳсем пулнӑ пулсан, ih ble халех ӑнлантарса памалла".
  
  
  "Мӗн ку?"- ыйтрӗ Хоук.
  
  
  "Ман офис халь кӑна ҫак телеграммӑна Рифма урлӑ илнӗ", - хыттӑн каларӗ вӑл.
  
  
  Хоук хут листине илчӗ те сасӑпа вуларӗ.:
  
  
  
  
  
  "Мистер мэр. Атом бомбине кнопка ҫине пуснипех аркатма пулать . Эпир шӳт мар тесе каланӑ чухне сирӗн пире ӗненмелле. Ҫакна ҫирӗплетес тесе ЭПИР ХАМӐРӐН вут тивертмелли код номерне: HTX 312-мӗш механизма илсе кӑтартатпӑр.
  
  
  Ҫӗр миллион доллар ылтӑн чӑмӑрккисемпе тӳлемесен, бомбӑна 48 сехет хушшинче сирпӗнтерӗҫ. Ку нью - Йоркра пурӑнма вунӑ доллара яхӑн пулать. Тархасшӑн, кун ҫинчен питӗ тӗплӗн шухӑшласа пӑхӑр. Укҫа питӗ нумай ҫӑлкуҫ пур. Эсир малалла инструкцисемпе, талӑк хушшинче иккӗмӗш пӗлтерӳ илетӗр.
  
  
  
  
  
  Хоук ман ҫине пӑхса илчӗ. "Ҫавӑ", - терӗ вӑл. Унтан вӑл: "миллионшар долларлӑ номерсемпе вӑл мӗн тума пултарнине тавҫӑрса Илме Пултаратӑр-и эсир ?»
  
  
  "Ку ҫырӑва кам янине пӗлетӗр-и эсир?"- тесе ыйтрӗ мэр.
  
  
  "Эпир шыракан ҫын", - ответленӗ Хок. "Телеграммӑна Пӗр юлташпа Римэра ямалла , вӑл Нью - Йоркра" Леонардо " килнипе пӗрпек пултӑр.»
  
  
  "Фарелли Пулмалла", - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  "Пачах урӑхла", - хирӗҫлерӗ капитан. "Кунта "Леонардо" ҫинчен нимӗн те каламаҫҫӗ , пӗтӗмӗшпе илсен, нимех те мар ".
  
  
  "Ӑнланмалла сӑлтавсене пула", - мӑкӑртатрӗ Хоук. "Мистер Бертольди, вӗсем ҫак карап ҫине ҫаврӑнса та пӑхман пулмалла".
  
  
  Хоук ҫырупа ун патне ахаль заголовкӑсӑр пырсан, вӑл капитан куҫӗсем мӗнле пӑхнине асӑрхарӗ. Ҫакӑ, мӑнкӑмӑллӑх тарӑхтаратчӗ, анчах вӑл мана пулӑшас мар тенӗ пек мар. Анчах халӗ хоук командовать тӑвать, БЕРТОЛЬДИ АX, эму килӗшет-и ку е килӗшмест-и, приказсем илет.
  
  
  "Мана президентпа губернатор пӗр пек телеграммӑсем илни ҫинчен пӗлтерчӗҫ", - терӗ мэр. "Вӗсем пире кирлӗ укҫана пӗрле пухтарасшӑн. Анчах ҫӗр миллион ылтӑнпа, турӑҫӑм, мӗнле ухмах вӑл?
  
  
  "Мистер мэр, пирӗн ун ҫине питӗ тимлӗн пӑхмалла, ухмаха ернӗ ҫын. - Ылттӑн чӑмӑрккасене илсе килмесен, хӑй хӑратнине пурнӑҫлама хатӗр психопат пуҫкасакан,-терӗм эпӗ.
  
  
  "Абсурд, пӗтӗмпех абсурд, - тӗксӗмленчӗ Бертольди. "Ку шӳт, - америкӑри начар шӳт".
  
  
  "Бомба ҫурӑлса кайнӑ пулсан, эпӗ кулас ҫукчӗ", - терӗ Хоук. Вӑл мӑйне кун еннелле тӑсрӗ те алӑк хыҫӗнче тӑракан ҫыран хӗрринчи хуралта тӑракан офицера чӗнсе илчӗ.
  
  
  "Ҫапла-и, сэр?"капитан-лейтенанта вӑл кӗрсен.
  
  
  "Мистер Картерпа ӑна ҫак хӳшше ухтарӑпӑр. Халлӗхе хӑвӑр адъютанта тата манӑн темиҫе офицера илӗр те А.Палуби ҫинчи вуниккӗмӗш каютӑра Бенедикт Арнольда тупма пултаратӑр-и эсир, вӑл ҫав ҫын пулма пултарать. Ах, капитан, - хушса хучӗ Хок, - вӑл, паллах, хӗҫпӑшаллӑ та хӑрушӑ пулать. Ҫавӑнпа та prima сыхланмалли майсем пурте пур ". Офицер пуҫне сулчӗ те ҫаврӑнса тӑчӗ.
  
  
  "Унӑн сухалӗ, - терӗ капитан. Ӗлӗкхи хастарлӑх пӗтӗмпех пӗтсе ларчӗ, унӑн ҫилпе куштӑрканӑ пичӗ ҫинче канӑҫсӑр пӗркеленчӗксем палӑрчӗҫ. "Питӗ, э-э, ырхан пит-куҫ. Ҫапла, ӑна та тепӗр япала астӑватӑп ".
  
  
  "Мӗнле?"- мӗкӗрсе ячӗ хок, кашни пропискӑна тимлӗн сӑнама ӑста.
  
  
  "Ну, ку мӗне пӗлтернине пӗлместӗп эпӗ, - иккӗленчӗ Бертольди, - анчах вӑл манран самолет ҫинче инсулин илме юрать-и тесе ыйтрӗ. Ӑна диабет тесе шутлатӑп.
  
  
  "Вӑл ҫавӑн пек начарланнинчен тӗлӗнмелли те ҫук", - терӗм эпӗ ҫемҫен, Хамӑн куҫӑм Умӗнче Иудӑн хӑрушӑ сӑн-питне курсан. Хоук пуҫне сулчӗ. - "Капитан та, эсир кунта манӑн икӗ эксперта минӑлама яратӑр-и, вӗсем кӗтмен ҫӗртен сиксе тухнӑ лару-тӑрӑва хатӗрленччӗр-и ? Тата пире "Арнольда" хӑҫан тупассине пӗлтерӗр.
  
  
  "Пурте йӗркеллӗ,-терӗ капитан-лейтенант. Вӑл кабинӑран тухрӗ. Джина ман ҫумра пӳрнесене ҫыха-ҫыха ларать. - "Мӗнпе пулӑшма пултаратӑп ӑна сире?"ыйтрӗ вӑл.
  
  
  "Кайса пӗр курка холлӑра кофе ӗҫ", - терӗ Хоук. "Эсӗ ӑна тивӗҫлӗ."
  
  
  Джина ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ те каютӑна тухрӗ. Капитан сӑпайлӑн ун хыҫҫӑн утрӗ. Юлашкинчен вӑл кӑштах хисеплеме пуҫларӗ. Хоукпа иксӗмӗр каютӑра юлсан, вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те кулса ячӗ.
  
  
  "Ӑна уҫӑ сывлӑшра ытлашши нумай ӗҫлеместӗп, Ник, - терӗ вӑл, - Ку мана питӗ килӗшет. Сирӗн тата мӗнле те пулин асамлӑ шухӑшсем пур-и?
  
  
  "Ҫук, сэр. Халӗ ӗнтӗ ку каютӑна тӳнтерле тавӑрар.
  
  
  Ҫакна эпир турӑмӑр. Паромсем ҫула тухнине, пассажирсем ҫитес вӑхӑтрах ҫыран хӗррине тухассине пӗлнӗ вӑл, ҫакӑ мана кӑштах лӑплантарчӗ. Анчах Иуда аллинче бомба детонаторӗ пулнӑ пулсан, вӑл пире кирек хӑш самантра та сирпӗнтерме пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Эпир мастерсем сӗтелӗнче ухтартӑмӑр, шкапсене ухтартӑмӑр, каютӑна пӑхса тухрӑмӑр. Хоук часах ывӑнчӗ. Вӑл капитан сӗтелӗ хушшинчи кресло ҫинче sel ларать , вӑл унӑн ҫамки ҫинче банк юхнине асӑрхарӗ.
  
  
  "Эпӗ ватӑлатӑп, Ник, - терӗ вӑл. "Кунта калама ҫук пӑчӑ пулас".
  
  
  "Эсӗ тӗрӗс калатӑн", - терӗм эпӗ ӑна, кабинӑн айккинчи стени ҫине пӑхса, вентиляци решеткине куртӑм та шухӑшларӑм.
  
  
  Вӑл решеткепе юнашар ларчӗ. Ӑна чылаях пысӑк панель ӑшне вырнаҫтарнӑ, вӑл шурупсемпе йынӑшать. Пӗр винт ҫеҫ пушанса юлнӑ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Сирӗн чӗрнесем валли хачӑ пур-и?"
  
  
  "Ҫапла", - терӗ вӑл, минутлӑха кӗрсе, мана хачӑ тыттарса.
  
  
  Эпӗ панель ҫинчи винтсене пӑрма тытӑннине курсан, вӑл ман пата пычӗ те интересленсе манпа юнашар тӑчӗ. Вӑл ҫав тери тӑрӑшса ӗҫлет, панель пӗр кӗтесре пӗр хушӑ ҫыпҫӑнса ларнӑ пулин те, юлашкинчен эпӗ ӑна хам ҫумран уйӑрма пултартӑм.
  
  
  Эпир сывлӑша пӑхрӑмӑр та, унта виҫӗ фут тӑршшӗ комплектра хӑмӑр хутпа чӗркесе хунине куртӑмӑр. Вӑл сывлӑш шӑтӑкне тултарчӗ те, сывлӑш авӑнса каютӑран горизонтальлӗ тухса кайнӑ вырӑнта вӗҫӗпе лӑпланчӗ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, - терӗ Хоук.
  
  
  Хачӑпа вӑл хут ҫине шӑтарса пӑхрӗ. Ку вӑл ҫӑмӑл металран тунӑ коробка, ахӑртнех, алюмини сулӑ тӑрӑхӗпе те пулӗ. Тул енчен механизмсем, ҫав шутра инҫетри ӗҫӗн пӗчӗк электронлӑ приемникӗ те пулнӑ. Бомба халех ҫурӑлма хатӗрри ҫинчен пӗлтерекен пӗчӗк хӗрлӗ лампа ҫунать.
  
  
  Вӑл каялла чакрӗ.
  
  
  "Эпӗ минӑлама специалистсене телефонпа пӗлтерӗп", - шӑппӑн каланӑ хок. "Манӑн та ҫакна ӑнланакан ҫын пур".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - Пассажирсемпе мӗн тумалла пирӗн?"Пирӗн малтан анмалла-и?"
  
  
  Хоук, шухӑша кайса, сивӗ куҫӗсене хӗсрӗ. "Эпӗ ун пек шухӑшламастӑп. Кирек хӑш самантра Та Эпир Иудӑна хирӗҫ тӑма пултаратпӑр. Кунсӑр пуҫне, бомба пирӗн сӑмса айӗнчех ҫурӑлса кайма пултарать, тен, пӗр минутранах та пулӗ. Эпир гаваньпе юнашарах. Кунта бомба ҫурӑлса кайсан, материк портри пекех сиен кӳрӗ . Ҫук, Ник, пирӗн ӑна чарма хӑтланса пӑхас пулать ".
  
  
  Вӑл, Хурчӑка Пекех, Иудӑран иртсе каяс тесе, пуҫне сулчӗ. Вӑл каютӑран специалист хыҫҫӑн тухрӗ. Ун хыҫҫӑн алӑка питӗрчӗ те каллех хӑрушӑ тӗркене пӑхса ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Хӗрлӗ святой бомбӑн хӑрушӑ та аркатакан вӑйӗ ҫинчен пӗлтерсе, ҫаплах хӑрушшӑн ҫуталать. Унтан вӑл, Хӑйне вӗлерсен те, Иуда взрыватель кнопкине пусать-ши, тесе шухӑшланӑ . Ку ҫын, эпӗ ӑна иртнӗ опыт тӑрӑх пӗлнӗ тӑрӑх, усал ҫын пулнӑ. Тен, эпир бомба тупнине пӗлнӗ пулсан, взрыв ӑна вӗлернӗ пулсан та, вӑл пӗр иккӗленмесӗр хӑйӗн этемле мар планне пурнӑҫланӑ пулӗччӗ. Эпир теветкелленме пултараймарӑмӑр, мӗншӗн тесен эпир кӗтмен ҫӗртен сиксе тухнӑ ҫынпа, Иуда пекех психикӑлла пӑсӑлнӑ ҫынпа ӗҫлерӗмӗр.
  
  
  Вӑл ҫак хӑрушӑ тӗлӗк мӗнле вӗҫленессине - кӑмпа евӗрлӗ пӗлӗт, хӑйӗн атомлӑ кӳренӗвне саракан пӗлӗте курса тӑчӗ. Хӗрӗх пилӗк километра ишӗлтерекен радиусра миллион ҫын пӗтет. Иккӗмӗш тата виҫҫӗмӗш хут ҫапакан хумсем вӑхӑтӗнче пиншер ҫын пӗтет. Тата пиншер ҫын радиаципе вӑраххӑн та хӑрушӑ вилӗмпе вилӗҫ.
  
  
  Часах ман шухӑшсене алӑка шакканипе татрӗҫ. Вӑл кун тӗлне пычӗ те: "кам ку?" - тесе ыйтрӗ. Хурчка ҫак ята каласанах, вӑл алӑка уҫрӗ те, ӑна кӗртес тесе, аяккалла чакрӗ.
  
  
  Ун хыҫҫӑн Бертольди капитанпа сӑнран пӑхма салху виҫӗ арҫын пыраҫҫӗ, эпӗ вӗсене пӗлместӗп. "Пӑх - ха ҫакна, Бертольди", - терӗ тарӑхса Хурчка, мӑй таран шанманнипе тата хӗрхенменнипе тутӑ пулнӑскер. Бертольди шурса кайрӗ. Вӑл чӗтре-чӗтре, вӑйсӑр ҫилӗ килнипе чышкисене чӑмӑртаса тӑчӗ.
  
  
  "Кайӑр кунтан, сэр", - кӑшкӑрса ячӗ Хурчка, мана мастер кун каҫиччен ӑсатса яма кӑтартса .
  
  
  Бертольди йывӑҫ картлашкасем тӑрӑх утса пырать, унӑн куҫӗсем тӗлӗнмелле уҫҫӑн пӑхаҫҫӗ. Ӑна ун хыҫҫӑн алӑка питӗрчӗ те Каллех Хоукпа виҫҫӗшӗ еннелле ҫаврӑнчӗ. "Мистер готтлиб, Никер Картер", - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ученӑйӑн стереотипӗ куҫлӑхлӑ ырхан та шӑнӑрлӑ арҫын аллине чӑмӑртарӗ. Хок мана готлиб детонатор шухӑшласа кӑларни, Иудӑпа унӑн юлташӗсене бомба тума май пани ҫинчен ӑнлантарса пачӗ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра зажигалка енӗпе ӗҫлекен икӗ эксперта бомба чӗркесе хунӑ хутсене салтса илчӗҫ. "Хӑрушӑ пулнӑ пулӗччӗ... хӑрушӑ, - мӑкӑртатса илчӗ готлиб, - манӑн хатӗрпе ҫакӑн пек усӑ курнӑ пулсан".
  
  
  Ку, паллах, пӗчӗкрех пулнӑ. Готлиб бомба ҫинелле пӗшкӗннӗ икӗ арҫынпа пӗрлешрӗ. "Эсир ӑна вӑл тесе шутлатӑр-и?"- тесе ыйтнӑ унран Хоук.
  
  
  Готлиб пуҫне сулчӗ. "Кун пирки иккӗленмелли ҫук. Ҫакна пухнӑ ҫын термоядер расщепенине питӗ лайӑх пӗлет. Шел пулин те, эпир ку пӗлӗве тата ытларах анлӑлатрӑмӑр " . Хоук ман ҫине пӑхрӗ те, ӑна пит-куҫне пӗркелентерсе илчӗ. ГОТЛИБПА икӗ арҫын пӗтӗм АX тӑрӑх бомбӑпа ӗҫленӗ. Готлиб чӗлхипе шаклаттарнӑ тата сӑмса айӗн мӑкӑртатнӑ чух ih ҫынсен пичӗсем ҫинче ҫутӑ мӗлке пек йӑлтӑртатнӑ. "Акӑ, - терӗ вӑл юлашкинчен. - Сасӑ унта провод. Ку вӑл. Ҫук, вӑл мар, тепри.
  
  
  Эпир шӑтӑк тавра йынӑшса кӗпӗрленсе тӑтӑмӑр. Бомба чӗреренех ҫурӑлса кайсан, ӑна нимӗн те туймасан та, мӗн пуласси ҫинчен шухӑшламасӑр тӑма тӑрӑшрӗ вӑл. Бомбӑпа ӗҫлекен ҫынсен нервисем хурҫӑ пек туйӑнаҫҫӗ. Хоук кун тӗлне пычӗ те капитан-лейтенант доклад туни ҫинчен ыйтрӗ. Ку ун пек пулман.
  
  
  "Ҫак япалана вӗсем эй ҫырса хуракан вӑй пур-и? - ыйтрӗ унран готлиба.
  
  
  Вӑл ман еннелле пӑхмасӑрах вӑраххӑн калаҫрӗ, мӗншӗн тесен унӑн пӗтӗм тимлӗхӗ ман ҫине хытӑ тинкерсе пӑхрӗ. - "Ӑна ҫаплах шутламастӑп та. Кунтан бомба радиусра утмӑл, ҫитмӗл километра пӗтӗмпех пӗтерсе тӑкать ". Вӑл детонатор механизмне тимлерӗ, унтан, хӑйӗн шухӑшӗсене палӑртас тенӗ пек, ҫапла каларӗ: "пире, пирӗн пӗр шанчӑк та ҫук".
  
  
  Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те пуҫа пӑркалатӑп. Готтлиб, вилӗмлӗ катехизис вулакан ҫын пек ,специалистсен ӗҫне малалла сӑнанӑ: "Анчах пӗрремӗш взрыв, малтанхи ударлӑ хумсем ӗҫ вӗҫленмен пулӗччӗҫ. Юшкӑнсем, прилив хумӗсем - ҫын пурӑнман ҫӗр лаптӑкӗ, Вилӗ кӗпе участокӗ. Манхэттен вуншар ҫул малалла пурӑнма пачах юрӑхсӑр нейтральнӑй зона пулса тӑрӗ ".
  
  
  Унтан урӑх ыйтмарӗ. Готлиб мана шухӑшласа тӑма ҫителӗклех нӑйкӑшма пачӗ.
  
  
  "Ӗҫсем мӗнле?"- ҫӗтӗлсе пӗтнӗ сигара ҫаплах чӑмласа ыйтрӗ Хок.
  
  
  Арҫынсенчен пӗри ун еннелле ҫаврӑнчӗ. "Пирӗн тата тепӗр хӑрушӑ ӗҫ пур, сэр", - терӗ вӑл. Ҫамки ҫинчен пичӗ ҫине тар юхать.
  
  
  Эпир хоукпа ыттисем патне пӗшкӗнтӗмӗр те тимлӗн сӑнатпӑр.
  
  
  Пӗр самантра, ӑна туса пӗтернӗпе пӗрех тесе шутласан, Готлиб кӑшкӑрса ячӗ: "Ҫук, ҫӗвӗҫӗм! Ку мар!'
  
  
  Хатӗр-хӗтӗрпе ӗҫлекен ҫын чарӑнчӗ те пуҫӗпе йынӑшса ячӗ. Вӑл куҫне хупсан, тарӑннӑн сывласа илсен, унӑн аллисем кӑштах чӗтренине курчӗ. Унтан вӑл хӑйне алла илес тесе силленсе илчӗ. Вӑл малалла икӗ ҫынпа калаҫрӗ, тепӗр вунӑ минутран виҫӗ арҫын ҫаврӑнчӗҫ, ih тутисем кӑмӑл тулнипе тӗксӗмленчӗҫ.
  
  
  "Ку пулчӗ", - пӑшӑлтатрӗ готлиб. - "Бомба" сиенсӗр.
  
  
  Эпир Хоукпа пӗр-пӗрин ҫине пӑхса илтӗмӗр. Вӑл ассӑн сывласа илчӗ. "Ку манӑн ывӑннӑ ӳт - пӗвӗмшӗн ытла та нумайччӗ", - терӗ вӑл. Вӑл капитан сӗтелӗ ҫумне таянчӗ те тарӑннӑн сывласа ячӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ те кулма хӑтланчӗ.
  
  
  Хоук ҫӗнӗ сигара илчӗ, ӑна ҫутрӗ те ункӑ вӗрсе кӑларчӗ. Вӑл ман ҫине уҫҫӑнах пӑхнӑ чухне каюта маччи патне ҫитиех хӑпаратчӗ. "Халӗ, ҫак ӗҫе тунӑ хыҫҫӑн, Никамӑн та пӗр ӗҫ ҫеҫ тумалла".
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. "Иуда", - терӗм эпӗ. "апла калама юрать пулсан, сэр, вилни чӗррисенчен лайӑхрах".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  Пассажирсемшӗн тревогӑна часах пӑрахӑҫларӗҫ, вара бертольди капитан пире лайӑх пурнӑҫланӑшӑн тав турӗ. Тин ҫеҫ карап ҫине килнӗ паромсене каялла причала ӑсатрӗҫ. "Леонардо" гаване темиҫе сехет кая юлса кӗрет.
  
  
  Приказ панӑ хыҫҫӑн часах ҫыран хӗрринчи хуралӑн капитан-лейтенанчӗ эпир хоукпа капитанпа канашлама кайнӑ кӗпер ҫине ҫитрӗ. "Бенедикт ниҫта та пулман", - пӗлтерчӗ Хоука капитан-лейтенант. "Сирӗн ҫынсем ҫаплах тӗпчеҫҫӗ, анчах вӑл пытанса пурӑнать, ытти пассажирсем ҫыран хӗррине тухсан пирӗнтен тарса хӑтӑласса шанать".
  
  
  "Ним хӑрушши те ҫук, - йӳҫҫӗн каларӗ Хоук. "Анма хӑтланакан пассажирсен хӗвӗшӗвӗнче пирӗн пурне те лайӑххӑн пӑхса тухма май ҫук. Паллах, вӑл яланах хӑйӗн сӑн-сӑпатне улӑштарма пултарать ".
  
  
  "Эпир ҫакна шанма пултаратпӑр пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Карап пилӗк сехетре чарӑнчӗ. New Work Post урамра ятарлӑ заголовкӑллӑ кӑларӑм пулнӑ. Халӑх бар порчӗ ҫине тата пирӗн тавра кӗпӗрленсе тӑчӗ; ih полици тытса чарма хӑтланчӗ. Пур ҫӗрте те отчетсемпе фотографсем пулнӑ.
  
  
  Ястребац офицерсене пуҫламӑшӗнче те, ҫул вӗҫӗнче те вырнаҫтарчӗ.
  
  
  "Ҫак самантран пуҫласа эпӗ ӑна пӗчченшерӗн тӑвӑп", - терӗ ӑна эму.
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл. - "Кирлӗ пулсан, эпӗ ӑҫта иккенне пӗлччӗр тесе, эпӗ пӗр вӑхӑт борт ҫинче юлатӑп".
  
  
  Эпир Джинӑпа карап ҫинчен пассажирсем аниччен тухса кайрӑмӑр. Ӑна ee таможня ҫуртне илсе кайрӗ те унта юлма хушрӗ.
  
  
  Бар портӗнчен хаос патша пулса тӑчӗ, Эпӗ Иудӑна тупас пирки пессимистла туйӑм ҫуралчӗ.
  
  
  "Эсир юнашар юлатӑр, ҫапла мар-и?"- тесе Ыйтрӗ Джина.
  
  
  "Ҫук, эпӗ ӑна пӗтӗм пристане ухтарма хатӗрленетӗп. Эпир урӑххине ҫухатсан, "Хилтон" отелӗн номерне ил те, манран хыпар иличчен унта юл ".
  
  
  "Юрать", - терӗ вӑл, мана питҫӑмартинчен чуптуса. - Асӑрхануллӑ пул.'
  
  
  "Эсӗ те.'
  
  
  
  
  Репортерсем бар порчӗ тавра пурне те пӗлме тӑрӑшакан ҫынсемпе хутшӑнса кайнӑ, полицин вара йӗркене тытса пыма тӑрӑшас ӗҫе пӑрахмалла пулнӑ. ВӐЛ AX-мӗш ытти икӗ агент тӑракан алӑк патӗнче чарӑнса тӑчӗ. Пӗррехинче вӗсем сухаллӑ пассажира чарса ҫирӗп тытнӑ. Хӗр вӗсем патне хӑвӑрт утса пычӗ те: "эпӗ сирӗн патӑрта мар", - терӗ . Сухалӗ чӑн-чӑн пулнӑ.
  
  
  Унтан улттӑмӗш сехетре вӑл тин ҫеҫ палуба ҫинчен аннӑ ҫынна курчӗ. Таможньӑна каяс вырӑнне вӑл хапха умӗнче хуралҫӑ тӑракан ҫуртӑн икӗ вӗҫне те утса тухрӗ . Малтан ӑна ҫурӑм ҫинчен ҫеҫ куртӑм. Вӑл лайӑх тумланнӑ, туйипе утать. Вӑл утни мана палланӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл тинкерсе пӑхрӗ те портфель тытнӑ ҫара аллине курчӗ. Ку чӑн-чӑн тире аса илтермест. Алли те, чӑн-чӑн алӑ пек, сумка аври тавра авӑнмасть. Ольга ун хыҫҫӑн кайма хатӗрленнӗ пекех, вӑл пуҫне пӑрчӗ те, унӑн сӑн-питне курчӗ. Унӑн мӑйӑхӗ те, хӗвел пайӑркисем те пур, анчах ку пуҫ купташки пире нимӗнпе те пӑтраштарма ҫук. Вӑл Иуда пулнӑ. Мана курсан, вӑл ҫуртсен ҫиппине васкарӗ. Пирӗн хушӑмӑрта темӗн чухлӗ ҫын, ҫавӑнпа та манӑн халӑх хушшипе иртмелле пулчӗ. Вӑл вӑраххӑн пынӑ , вӑл иртсе кайнӑ Чухне Иуда хапха умне ҫитсе те тӑнӑ. Ӑна вильгельмина тӑсса чупсан, вӑл хуралҫӑ ури ҫинчен персе антарнине, хапха витӗр станока тухнине курнӑ.
  
  
  Ун патне пырсан, Иуда куҫран ҫухалнӑ. Хуралҫӑ, ура ҫине сиксе тӑрса, мана чарма тӑчӗ, анчах эпӗ камне кӑшкӑртӑм та хапха витӗр чупса тухрӑм. Тарланӑ машинӑсен речӗсенчен иртсе пынӑ чух вӑл такси ҫитсе тӑнине курчӗ. Иуда ман ҫине хыҫалти чӳрече витӗр пӑхрӗ.
  
  
  Ӑна "люгер" кобурине чикрӗ те унта тӑракан мотоцикл патнелле чупрӗ. Юнашарах вӑрӑм ҫӳҫлӗ ҫамрӑк ҫынсен ушкӑнӗ пур, эпӗ мотоцикл вӗсен тавра пӗр ҫын пулнине тавҫӑрса илтӗм. Ун ҫине пӑхрӗ те, ҫӑраҫҫи ҫутнине курчӗ. Вӑл йӗнер ҫине сиксе ларчӗ. Ку шоссе валли хатӗрленӗ пысӑк "Хонда" пулнӑ, двигатель шанчӑклӑн сасӑ кӑларнӑ. "Сывлӑх сунатӑп!- мӗкӗрсе ячӗ ҫамрӑк ҫынсем тавра пӗри.
  
  
  "Эпӗ ӑна вӑхӑтлӑха ҫеҫ ыйтатӑп! ревматизмла кӑшкӑрчӗ ӑна. Ӑна вырӑнтан тапса сикрӗм те такси патнелле вӗҫтертӗм.
  
  
  Вӑл урама тухсан такси сулахаялла, манран икӗ кварталта ҫеҫ пӑрӑнчӗ. Ун урлӑ каҫса кайрӗ. Таксирен иртсе кайма пуҫларӑм та ӑна светофор ҫинче тытма пултарӑп тесе шутларӑм. Унтан тӗп айӑплав хӗрлӗ крылов ҫине куҫать. Иуда е водителе пӗр купа укҫа панӑ, е пистолетне ун пуҫӗ ҫумне тӑратнӑ. Вунӑ минутран эпир пӗтӗм тӗнчери кеннеди, nу аэропортне каякан шоссе ҫине тухрӑмӑр . Трасса ҫинче такси манран пӑрӑнчӗ, анчах эпӗ кирлӗ вырӑна лекрӗм пулӗ тесе шутларӑм. Аэропортра хӑйне хӑваласа ан ҫиттӗр тесе, Иуда самолет ҫине мӗнле ларма пултарнине эпӗ ӑнланаймарӑм.
  
  
  Вӑл тӗрӗс каламан. Ӑна шоссе ҫинчен вокзал ҫурчӗ еннелле пӑрса, таксипе ман хушша кӗскетме хӑтлансан , ӑна кӑтарту ҫӑвӗпе вараланса пӗтнӗ вырӑна илсе тухрӗ те, байкер ман умран уҫҫӑнах шуса тухрӗ.
  
  
  Телее пула, вӑл ҫӳллӗ тӗмсем ӳссе ларнӑ тӑпра купи ҫине анса ларчӗ, манӑн кӑвакарса, кӑвакарса пӗтнӗ костюм ҫеҫ юлчӗ. Анчах мотоциклпа урӑх усӑ курма май ҫук. Ӑна кайран компенсаци тӳлеме шутланӑ та аэропорта кайнӑ. Ӑна иртен-ҫӳрен машинӑсем пурте чарнӑ, анчах вӗсем автосопщиксене урӑх илмен .
  
  
  Юлашкинчен мана грузовик тупрӗ те, Эпир иудӑн чи пӗчӗк 45 минутран аэропорта ҫитрӗмӗр .
  
  
  Унӑн справки пайӑрки ҫак каҫхине ют ҫӗршывсенче вуникӗ рейс вӗҫсе тухмаллине палӑртрӗ. Вӗсенчен пӗри Pan Am Римра хӗсӗрленӗ. Ҫапла, юлашки минутра арҫын регистрациленнӗ. Бенедикт мистер.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Эпӗ ӑна ун патне ҫитме пултаратӑп-и-ха?».
  
  
  Арҫын рейс расписанине тӗрӗслес тесе ҫаврӑнчӗ, унтан сехет ҫине пӑхрӗ. "Ҫук, - терӗ вӑл.
  
  
  Самолет вунӑ минут каялла вӗҫсе кайрӗ. Ривненскине расписани тӑрӑх вӑхӑтра ҫитнӗ.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  
  
  
  
  
  
  Иуда пӗр тӑхтаса тӑмасӑрах Каялла Рима вӗҫсе каясси паллӑ пулнӑ. Унта вӑл хӑйӗн штабӗнчен-хваттерӗнчен тата Хӑйӗн бандитӗсемпе Фареллирен инҫех те мар пулнӑ пулӗччӗ. Эпир сицилире ҫӗр айӗнчи комплекса тупнине вӑл пӗлмен пулмалла.
  
  
  Рима тепӗр ирхине ҫеҫ кайса килнӗ. Анчах тепӗр сехет ҫурӑран лондона ҫитиччен самолет пулнӑ, Унтан рима кайса килмелле пулнӑ, ҫавӑнпа та пирӗн ирхи апата, сӑмахран, Тепӗр сехетрен, Иуда ҫӗр ҫине анса ларсан ҫитмелле пулнӑ .
  
  
  Ун патне джина шӑнкӑртаттарчӗ те, вӑл Хилтонран пуҫласа самолет патне ҫитиччен такси илчӗ. Унӑн отелӗ манпа пӗрле пултӑр, мӗншӗн тесен Вӑл Джованни Фареллине питӗ лайӑх пӗлет. Хоука телефонпа шӑнкӑртаттарсан, Иуда ҫухалнӑшӑн каҫару ыйтсан , вӑл: "Мӗнех вара, Ӑна Римра тупма ҫӑмӑл пулать", - тенӗ. Анчах асту, вӑл тарсан, детатор ун патӗнче юлать ".
  
  
  "Полиципе Римэ е Интерполпа ҫыхӑнса, вӗсем ӑна ҫӗр ҫине анса ларсан туртса илме хӑтланса пӑхмалла-и?»
  
  
  "Ҫук, - терӗ Хоук. Унӑн сассинче хӑш чухне усӑ куракан хаяр та сивӗ сасӑ пулнӑ. - "Полици тытсан, мӗн пулма пултарнине пӗлместӗр эсир. Ник, эсӗ ху сӗннӗ пек, ӑна ҫав вилӗ ҫынна курас килет.
  
  
  Ҫакна илтсен эпӗ тӗлӗнмерӗм.
  
  
  Эпир вӗҫсе хӑпарнӑ тӗле Джинӑпа иксӗмӗр пӗтӗмпех халтан кайрӑмӑр, ҫулӑн пысӑк пайне ҫывӑрса юлтӑмӑр. Эпӗ ҫирӗп ҫывӑраймарӑм, анчах малалла кайма ҫителӗклӗ кантӑм. Джина пӗчӗк ача пек ҫывӑрать.
  
  
  Лондонра эпир хӑвӑрт та ҫӑмӑллӑн куҫса Ларма пултартӑмӑр та рима сакӑр сехетре ҫитрӗмӗр. Хӗвеллӗ уяр ир. Таксиста Джин панӑ хваттер адресне пачӗ. Карелли унта хӑйӗн хӗрарӑмӗсене илсе пынӑ, Джина вара: "эпӗ тепӗр чухне преступник тӗнчин ытти боссӗсемпе тӗл пулма усӑ курнӑ", - тенӗ. Полици хваттер пурри ҫинчен пӗлмен, Анчах Мана Иуда пӗлнӗ пек туйӑнчӗ . Вӑл ҫӗр ҫине анса ларсанах Фареллине шӑнкӑртаттарнӑ пулсан , эму сицилие кайма хӑрушӑ мар тесе каланӑ пулӗччӗ . Ҫапла вара, вӗсем ҫак хваттер чи хӑрушсӑр вырӑн тесе шутланӑ пулӗччӗҫ, малашне мӗн тумалли ҫинчен сӳтсе явма вӗсем унта тӗл пулӗҫ .
  
  
  Тепӗр сехетрен, ҫӗр ҫине анса ларсан, эпир нумай хваттерлӗ ҫурт умне ҫитсе чарӑнтӑмӑр. Эпир кӗме хатӗрленнӗччӗ ҫеҫ, ӑна кӗтесрен шавланине илтрӗмӗр.
  
  
  "Лӑпкӑнрах тӑр кунта", - терӗ ӑна Джина.
  
  
  Вӑл пӳрт кӗтессине чупса пычӗ те икӗ арҫын айккинчи ҫулпа тухса ҫул урлӑ вараланнӑ Кӗмӗл Lancia патне пырса тӑнине курчӗ. Иккӗшӗн тавра пӗри ҫӳллӗ те яп - яка Карелли, Тепри-Иуда, Хӑйӗн костюмӗпе Вилӗм евӗрлӗскер . Вӑл маскировкӑсӑр, ҫапах та хӑй ҫумӗнчи туйине ирӗлтерет.
  
  
  Тӳрех ҫапма шут тытрӑм. Ӑна Вильгельмина туртса кӑларнӑ. "Ку ҫителӗклӗ, - тесе кӑшкӑртӑм эпӗ. - Рим - сирӗн юлашки чарӑну".
  
  
  Вӑл хаклисене хӑй шухӑшланинчен те хӑвӑртрах регистрациленӗ. Ӑна персе ярсан, вӑл машина патне чупса пычӗ. Вильгельмина персе ячӗ, анчах эпӗ тивертеймерӗм, куҫсене чарса пӑрахса, ун хыҫҫӑн бручаткӑна шӑтарас пек пӑхрӑм. Ӑна, тепӗр хут персе, бампера тивертнӗ те, вӑл машина хыҫне кӗрсе ҫухалнӑ.
  
  
  "Ылхан!"- Мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  Унтан Карелли персе ячӗ. Куҫне чарса пӑрахсах кӳршӗри ҫурт патӗнчен вӗҫсе кайрӗ. Вӑл каллех персе ярсан, унӑн ирӗксӗрех пытанмалла пулчӗ, сулахай аллӑмӑн тулаш енче чикекен суранне туйса илтӗм. Машинӑн тепӗр енче ӑна алӑк уҫӑлнине куртӑм, Анчах Эпӗ хамӑн Феллине лектерес мар тесе ытлашши ӗҫлерӗм .
  
  
  Сасартӑк Вӑл Джина кӑшкӑрнине илтрӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ. - "Пер, Ник!"Вӑл пересрен хӑрать!"
  
  
  Карелли джин еннелле ҫаврӑннине сӑнаса, Вӑл унӑн еркӗнӗ пулнине аса илчӗ. Ӑна курсан, вӑл самантлӑха тарӑхса кайрӗ. Вӑл тӗллерӗ те пирӗн ҫинелле персе ячӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахни mimmo пирӗн темиҫе дюйм чухлӗ иртрӗ.
  
  
  Ӑна хирӗҫ пеме пуҫларӗҫ. Эпӗ пӗрремӗш хут персе яни стенана Феллипе юнашар пырса лекрӗ; иккӗмӗшӗ эму мӑйне лекрӗ. Вӑл туртӑнса илчӗ те тротуар ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Машина хыҫӗнчен вӗҫекен икӗ пуля ман ура патӗнчех шӑхӑрса иртрӗҫ. Тепӗр самантран двигатель мӗкӗрсе ячӗ те, Иуда ансӑр урампа аяккалла ыткӑнчӗ. Ӑна машина ҫине персе ятӑм, анчах эпӗ кайри кантӑка ҫеҫ ҫӗмӗртӗм.
  
  
  "Эсӗ йӗркеллӗ-и?"- тесе ыйтрӗ унран Джинран.
  
  
  "Ҫапла.'
  
  
  Хӑвӑн хваттерне кай та унта юл, - терӗм эпӗ. - Эпӗ сирӗн пата каярах килетӗп".
  
  
  Вӑл хирӗҫлерӗ, анчах эпӗ Ҫав тротуар ҫинчех вараланса Пӗтнӗ Alfa Romeo 2000 патне чупса пытӑм. Ӑна питӗрмен. Мотора зажигалка провочӗсемпе илсе килчӗҫ те, машина ҫине сиксе Ларса, Иуда хыҫҫӑн вӗҫтерчӗ.
  
  
  Тепӗр икӗ кварталтан вӑл ӑна курчӗ. Вӑл ман умран виҫӗ квартал иртсе кайрӗ те, манран хӑтӑлас тесе, тӳррӗн ҫаврӑнса тӑчӗ. Ӑна, хыҫалти кустӑрмисене тирпейлӗн пробуксӑласа, покрышкӑсене чӗриклеттерсе, кӑтартусем тӑрӑх утса тухрӑм . Ман умра Иуда сулахаялла пӑрӑнчӗ, вӑл промышленность зони патнелле каякан пӗчӗк урамалла пӑрӑнчӗ. Пилӗк мина хушшинче ҫуршар ҫуран ҫынна хӑратса пӑрахрӑмӑр та икӗ машинӑпа кӑшт ҫеҫ тӗл пулмарӑмӑр. Анчах Иуда та вӑраха яман, ӑна та. Эпир шоссе тӑрӑх пынӑ пулсан, "Альфа" ӑна хӑваласа ҫитнӗ пулӗччӗ , анчах машинӑсен хӑвӑртлӑхне ҫавӑн пек меслетпе ертсе пынипе Иуда ҫакна ӑнланнӑ.
  
  
  Тепӗр пилӗк минутран Иуда пуҫарулӑха хӑй ҫине илнӗ те ӑна ҫухатнӑ. Анчах ӑна склад кӗтессинчен пӑрсан, вӑл яриех уҫса пӑрахнӑ асфальт ҫинче машина тӑнине курчӗ. Ӑна кӑшкӑрса чарса тӑратрӗ, сиксе тухрӗ те "люгер" туртса кӑларчӗ. Иуда ниҫта та пулман. Ӑна, складсем ҫине пӑхса, вӑл унта кӗмен-ши тесе шухӑшларӗ. Ман куҫ люк хуппи ҫине ӳксен, унӑн панцирӗ ун патне пычӗ. Вӑл кӑшт тайӑлнисӗр пуҫне, кунта тӗлӗнмелли нимӗн те ҫук. Ӑна, ун патне пырса, хупӑлча ҫине тинкерсе пӑхрӗ . Обод урамри пылчӑк ҫинче йӗр хӑварнӑ. Ӑна пӗшкӗнсе итлерӗ. Ӑна shaggy шӑппӑн илтрӗ. Паллах, Вӗсем shaggy Иуда пулнӑ.
  
  
  Хӑй ҫине пӑхмасӑрах, вӑл ҫапла чеелӗхпе савӑннӑ. Сывлӑхӗ начар пулин те, искусственнӑй аллисем начар пулсан та, ку ҫын калама ҫук ӑслӑ тилӗ пек пулнӑ. Вӑл люк хуппине хӑвӑрт уҫса хучӗ те, ман ботинкӑсем металран тунӑ пусма урлӑшне сӗртӗничченех анса ларчӗ. Ман тавра хаяр шӑршӑ сарӑлчӗ. Ҫакӑн пек пӑс сывлама йывӑрлатать, шӑтӑка тарӑнрах анса пынӑҫемӗн тӗттӗмленсе пырать. Тӗттӗмре вӑл йӗкехӳресем кӑштӑртатнине илтрӗ. Рифма системине канализацилемелли каналсемпе ҫулсен анлӑшӗпе усӑ курса, Иуда тарсан, эпӗ ӑна урӑх нихҫан та тупас ҫуккине шансах тӑнӑ.
  
  
  Ку ӗнтӗ унӑн ашшӗ юлашки пулнӑ.
  
  
  Вӑл манран Ниагар шывсикки патӗнче тарчӗ. Анчах халӗ вӑл манран, пирӗн хушӑра, икӗ арҫын хушшинче ҫеҫ, пӑрӑнма пултарайман пулӗччӗ. Вӑл хӑвӑртлӑхне ӳстерчӗ те лӑймакаллӑ тимӗр пусма тӑрӑх хӑвӑрт анчӗ.
  
  
  Юлашкинчен, шыв тӗпне ҫитсен, вӑл ансӑр чул картлашка ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Вараланчӑк та усал шӑршӑллӑ шыв авалхи чул тӑрӑх хуллен шӑнкӑртатса юхать. Усал шӑршӑ чӑтма ҫук йывӑр, сывлӑш сывлама та май ҫук.
  
  
  Урамран яланлӑхах ӳкекен вӑйсӑр ҫутӑ ҫаврашки кӑшт ҫеҫ палӑрать. Вӑл пӗр хускалмасӑр, смала пек хура мӗлкесем хушшинче итлесе тӑрать. Унтан ӑна каллех, манран сылтӑм енче, мина ярдӗнче, васкавлӑ ура сасси илтӗнчӗ.
  
  
  Вильгельмина ман алӑра выртаҫҫӗ. Унӑн айлӑмӗ пӗшкӗннӗ те Иуда хыҫҫӑн тӗттӗмелле утнӑ.
  
  
  Ҫӑмлӑ ӑшӑ япала ман урана сӗртӗнчӗ. Вӑл ялавран ирӗк ыйтнипе чутах кӑшкӑрса ямарӗ, анчах йӗкехӳре ман патӑмран mimmo вӗҫсе иртсе ансӑр чул хысакӗ тӑрӑх ҫухӑрса чупса кайсан, сассине пусарчӗ. Хӑвӑртлӑха тытса пыма йывӑр, мӗншӗн тесен кивӗ, ҫилпе куштӑрканӑ чулсен мӑклӑ сийӗсем хыҫӗнчен картлашка шуҫлак та нӳрӗ пулса тӑчӗ.
  
  
  Лутра маччаран куҫсӑр пысӑк хурт-кӑпшанкӑсем усӑнса тӑраҫҫӗ. Ҫара ҫерҫисене те курнӑ пулсан, вӑл тӗлӗнмен пулӗччӗ . Пур ҫӗрте те лӑймака тумлать, сывлӑш пӑчӑ та пӑчӑ. Анчах та иуда пекех ҫурри ытла пусмӑрҫӑ мар.
  
  
  Ольга унӑн шӑпланакан утӑмӗсенче чарӑнса тӑчӗ. Тӗттӗмре ман умра темскер йӑлтӑртатрӗ. Вӑл йынӑшса ячӗ, сывлама чарӑнчӗ. Анчах иуда васкасах малалла кайнӑ, вӑл Вильгельмина йӑтса ун хыҫҫӑн кайнӑ.
  
  
  Кӗтесрен пӑрӑнсан, мана сасартӑк шыва чӑмтарчӗҫ, вӑл кӑшт ҫеҫ равновеси ҫухатмарӗ, канализацине ӳкмерӗ. Ҫӳлте, яланлӑхах, куҫӑмсене чарса пӑрахса шӑхӑрса ячӗ те, Ӑна Каллех Иуда уксахланине илтрӗм. Ун хыҫҫӑн пӗчӗкрех канализаци труби витӗр, пӗрремӗш коридортан чылай ансӑр коридор тухрӗ.
  
  
  Вӑл каллех кӗтесселле пӑрӑнчӗ; Ӑна тӗллерӗ те персе ячӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, кӗтесри чул ҫине пырса лекрӗ те аяккалла сиксе ӳкрӗ. Вӑл манран маларах ҫитме ӗлкӗриччен эпӗ ӑна йӑнӑш турӑм та Иуда хыҫҫӑн чупрӑм .
  
  
  Ку вӑл кушакпа шӑшилле классикла вӑйӑ пулнӑ. Ҫак кашни хусканӑва хирӗҫ ӑна ҫав гамбитпах ответленӗ. Анчах вӑл кӗтесрен пӑрӑнсан, ниҫта та курӑнмарӗ. Ку участокпа шыв юхмалли вырӑн урӑх усӑ курман. Типӗ, шӑрши те ҫукпа пӗрех. Ку мана малтан тӗлӗнтерчӗ. Анчах Та Иуда ҫав ҫула урамран анатарах суйласа илнин сӑлтавне часах тупнӑ. Ӑна шӑвӑҫ пластинкӑпа хупланӑ йынӑшу шӑтӑкӗ курчӗ. Вӑл хӑй тунӑ люк пулнӑ. Вӑл чарӑнчӗ, итлесе пӑхрӗ те пралук леш енче шавланине илтрӗ. Унтан хӗвеланӑҫ.
  
  
  Халӗ вӑл уҫҫӑнах тӑма пултарать. Вӑл туннельте тӗрлӗ чулсемпе ҫӳп-ҫап купаланса выртать. Вӑл лере тӑнӑ вӑхӑтра унӑн сассине инҫетре илтрӗ. Манран хӑтӑлас тесе, Иуда ҫак канализаци йӗркипе тата отельпе усӑ курмаллине пӗлнӗ пулас. Вӑл ҫакна тума шутлани часах паллӑ пулчӗ. Ман умма сергей пырса тӑчӗ те ӑна мӗлке тӑхӑннӑ Иудӑна курчӗ. Вӑл мана икӗ хутчен персе ячӗ. Пӗри, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман ҫанӑ витӗр шӑтарса тухрӗ. Халӗ ӗнтӗ тӗттӗм пирки хаваслансах хӑрушланчӗ.
  
  
  Вӑл ҫутӑ шӑтӑк патне пычӗ. Ун патне ҫитсен, вӑл туннель лампа ҫакӑнса тӑракан пӗчӗк пӳлӗме илсе кӗнине курчӗ. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Халӗ вӑл эпир ӑҫтине пӗлет. Шӑтӑкра аллӑ ҫынна яхӑн шӑмӑсем йынӑшса выртаҫҫӗ, вӗсен пуҫ шӑммисене ҫӳлтен хунӑ, вӗсем ман ҫине салхуллӑн пӑхаҫҫӗ. Иуда мана катакомбӑсене, туннельсене, хула ҫывӑхне илсе пычӗ, унта малтанхи христиансем хӑйсен асапӗсенчен пытанса пурӑннӑ. Вӑл Римри катакомбӑсенчен чи паллӑ Святой Калликст катакомбисем пулмалла тесе шутланӑ. Кунта тасалӑх тивлечӗ пулнӑ пулин те, туризм списокӗнче ку вырӑнсем пулман.
  
  
  Вӑл, пӳлӗм витӗр тухса, Иуда хыҫҫӑн кайнӑ. Лампочкӑсем ҫакӑнса тӑраҫҫӗ пулин те, каллех тӗттӗмленчӗ . Халӗ ӑна Иуда хӑй вӑйсӑрланнине кӑтартса йывӑррӑн сывланине илтнӗ. Ӑна инсулин инъекцине тунӑранпа хорька чылай вӑхӑт иртнине, ҫав метаболизма йӗрлени пӑснине шутласа илчӗ. Вӑрахчен тӑсман пулӗччӗ вӑл. Анчах эпӗ ӑна туристсемпе хутшӑнма пултаракан вырӑна ҫитерес темерӗм . Ӑна темп ҫӗклерӗ.
  
  
  Часах вӑл иккӗмӗш пӳлӗме, малтанхи пекех ҫутӑпа кӗчӗ. Вӑл Иудӑна курман, ҫавӑнпа пӳлӗме чупса кӗнӗ. Малтанхи пӳлӗмри пекех, стенасем ҫинчи ҫӳлӗксем ҫинче пуҫ купташкиллӗ шӑмӑсем купаланса выртаҫҫӗ. Хӑйӗнчен сылтӑм енче йывӑррӑн сывланине илтсен, вӑл пӳлӗм урлӑ ҫурма ҫулта пулнӑ.
  
  
  Вӑл хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ. Иуда типӗ те хуҫӑк шӑмӑсен купи ҫумне таянчӗ. Унӑн пичӗ кӗл тӗслӗ, тарланӑ. Этем - ӳт-тирпе шӑмӑ , унӑн пуҫ купташки чӗрӗ ҫыннӑн тӗллевӗнчен ытларах ҫӳлӗк ҫинчи пуҫ купташки евӗрлӗ пулнӑ. Ӗлӗк вӑл киревсӗр ҫын пулнӑ, анчах халӗ вӑл ҫав тери хаяр.
  
  
  Вӑл тӗрӗс мар, хӑрӑлтатса сывлать. Унӑн аялти тути ҫинче кӑпӑк. Аллине Вӑл Smith & Amith & Amisson кӗске револьвер тытнӑ .44 Magnum. Вӑл ман алла ҫакланнӑ пулсан, вӑл катакомбӑри ытти юлашкисем ҫумне питӗ хӑвӑрт хутшӑннӑ пулӗччӗ.
  
  
  Хӑй ҫитес ҫул ҫинчен шухӑшланӑ вӑхӑтра вӑл хӑрӑлтатса кулса ячӗ. Унӑн кулли чӳрече кантӑкӗ ҫинчи вӗтӗ чул пек шуса тухрӗ; протезсем чӗтрекен пӳрне вӗҫӗсемпе шанчӑксӑррӑн сулкалама пуҫларӗҫ. Револьвер тытнӑ сылтӑм алли яка та ӑвӑс тӗслӗ .
  
  
  "Халӗ ӗнтӗ эпӗ ӑна сана вӗлерме пултаратӑп, Картер", - хӑрӑлтатса илчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл ҫӗр ҫине чӑмрӗ те шӑмӑсем хушшине анса ларчӗ, шӑмӑсем ман айра ҫурӑлса кайрӗҫ. Иуда револьверӗ мӗкӗрсе ячӗ те-парижа лектереймерӗ. Ӑна "люгер" эму кӑкӑрӗнчен тӗллерӗ. Манӑн пӳрне спусковой вӑлта йӗппине чӑмӑртарӗ, анчах вӑл пемерӗ.
  
  
  Иуда револьвер тытнӑ аллине чӗркуҫҫи ҫине ӳкерчӗ те каллех шӑмӑсем хушшине ӳкрӗ. Унӑн сӑн-пичӗ улшӑннӑ, куҫӗсем кантӑкланнӑ. Пӗр самантлӑха сывлӑш пӳлӗнсе ларчӗ, унтан сасартӑк чарӑнчӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ туртӑнса илчӗ, револьверӗ алли ҫине ӳкрӗ. Унтан ҫак тӗллев стена ҫумне пырса ҫапӑнчӗ - унӑн куҫӗсем диабетика коминче чарӑлса кайнӑ.
  
  
  Ӑна, ура ҫине тӑрса, ун патне пычӗ. Амӑшӗ ун патнелле пӗшкӗннӗ самантра унӑн ӳт-пӗвӗ сасартӑк туртӑнса илчӗ те шӑпланчӗ. Унӑн юн тымарне хыпашласа пӑхрӗ. Пульс ҫук.
  
  
  Ӑна ура ҫине тӑратрӗ, "люгер" кобурине чикрӗ те ҫара шӑмӑсем хушшинче тумланнӑ скелет ҫине пӑхса илчӗ. Иуда вилнӗ, ядерлӑ детонатор хӑрушсӑрлӑхра пулнӑ, вӑл хӗвел ҫутишӗн тунсӑхланӑ.
  
  
  Унӑн ӳтне унта хӑвартӑм та, лайӑхрах ҫутатнӑ туннель витӗр катакомбӑна кӗмелли алӑк патнелле утрӑм. Ҫак туннельсенчи ытти скелетсем пек пуличчен иудӑна тупма та май пулнӑ. Ҫакна шведсем ҫӗрсе кайичченех тупайман пулсан, ӑна христианин юлашкийӗсем вырӑнне хурса пӑхма пулатчӗ. Ҫак шухӑшӑн хура куллине ҫӑтса яма ҫеҫ ӗлкӗрчӗ вӑл, алӑк патнелле каякан туристсен ушкӑнне тӗл пулчӗ.
  
  
  Итали гидӗ ман ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл каларӗ. -Ну, тавай ӗнтӗ!"Сирӗн, синьор, компанипе юлас пулать! Пурте пӗтнӗ темелле ".
  
  
  Вӑл, вӗсем ҫумне хутшӑнса, пирӗн умра ҫутӑ патнелле утрӗ. "Простой, - терӗ ӑна гида. "Мана чылаях хӑрушӑ сцена тытса чарчӗ".
  
  
  Пособи кулса илчӗ. - "Чи начарри малта-ха, синьор".
  
  
  Ӑна, пурнӑҫпа пӗр тан утас пулсан, хам умра тӑракан ҫулсемпе заданисем ҫинчен шухӑшларӑм. "Эсир Нострадамус пророкӑн хурӑнташӗ мар пулӗ тетӗп", - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл шӳт тунине ӑнланмарӗ пулас.
  
  
  Анчах ку мана пӑшӑрхантармарӗ. Ҫакна ҫеҫ калама пулать: Иуда вилнӗ. Хама малалла мӗн кӗтнине никам та пӗлмест. Ҫавӑнпа та пуласлӑх ҫинчен шухӑшлас вырӑнне вӑл халь те хальхи вӑхӑтра таврӑнчӗ. Унтан вӑл джин ҫинчен шухӑшларӗ те кулма пуҫларӗ. Чи лайӑх кулӑ.
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Кӗнеке ҫинчен:
  
  
  
  
  
  Мӗнле апла пулма пултарать? Картерӑн документа Сасартӑк Ватикан музейне рутиннӑй ӗҫ вӑхӑтӗнче пытарма тивнӗ . Этус вази ҫак тӗллевшӗн юрӑхлӑ пек туйӑнать.
  
  
  Анчах ӗҫ Пачах Nike Картерта тата, каярахпа, Картер документ тупма хӑтланса пӑхнӑ хыҫҫӑн, ку ӗҫре те мар. Мӗншӗн тесен ҫав вӑхӑтра вӑл искусство произведенийӗсене пысӑк профессиллӗ вӑрланине кӗтмен ҫӗртен курнӑ.
  
  
  Картер вара, ҫав шутра этус вази те, художествӑлла хаклӑхсем , пӗрин хыҫҫӑн тепри чӳрече витӗр ҫухалнӑ пек, хӑйӗн Тахҫанхи тӑшманӗ - Иуда ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ.
  
  
  Ҫав документа Иуда Хокпа Картертан та ытларах тума пултарнӑ, вӑл чи хӑрушӑ тӗлӗксенче те курнӑ пулӗччӗ ...
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Кобра палли
  
  
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  
  Кобра палли
  
  
  Арӑслан Шкловский куҫарнӑ
  
  
  вилнӗ антон ывӑлне асӑнса халаллаҫҫӗ.
  
  
  Тӗп геройсем:
  
  
  КАРТЕР НИКӖСӖ
  
  
  AX N3 Агент Псевдоним
  
  
  "ШИВА"
  
  
  "Кобра"организацин пуҫлӑхӗ
  
  
  ASHOK ANAND
  
  
  инди вӑрттӑн службин агенчӗ
  
  
  ДАС ҪИЛ-ТӐМАН
  
  
  инди вӑрттӑн службин пуҫлӑхӗ
  
  
  НИРАДПА РАНДЖИТ
  
  
  "Кобра"организацин членӗсем
  
  
  СИНГХ РИВИ
  
  
  Ҫӗвӗ мӑнукӗ
  
  
  
  1
  
  
  Вӑл, ҫемҫе те черченскер, ман ытамра хутланса выртрӗ, халь вара пӗтӗмпех ҫырлахрӗ. Рива пек хӗрарӑмпа вӑл сайра хутра ҫеҫ сипленкеленӗ. Унӑн ылттӑн тӗслӗ тирӗпе хура ҫӳҫӗ ҫинче мӗлкесем выляҫҫӗ; самантлӑха эпӗ хамӑн пурнӑҫа кӗрес ӗмӗте алӑра тытса тӑнӑ пек туйӑнса кайрӗ. Пӳлӗмре тӗттӗм, ӑна сыпписем антарчӗҫ. Телее пула, Нью-Делин каҫхи шӑрӑхӗнчен сывлӑша кондицилемелли система пулнӑ.
  
  
  — Эсӗ мана мӗншӗн каламарӑн, - пӑшӑлтатрӗ Рива. Унӑн ҫемҫе те ӑшӑ тутисем ман мӑйпа хулпуҫҫи хушшинчи путӑксене ачашшӑн сӗртӗнчӗҫ, унӑн кӑкрисем ман ал ҫумне пӑчӑртанчӗҫ.
  
  
  Ольга унӑн питне ҫавӑрчӗ те кӳпшек тутисен йӗрӗ ҫине пӑхрӗ. Малалла миочка тӗксӗмленчӗ, вӑл мӗн илес тенине пурне те илме хӑнӑхнӑ хӗрарӑмӑн кутӑн сӑн-пичӗ курӑнчӗ... ача чухнех вӗренекен хӗрарӑмсем. - Мӗн, Мӗкӗретӗн-И? - ыйтрӑм эпӗ, унӑн бархат пек ҫемҫе ӳчӗ тӑрӑх пӳрне вӗҫӗпе сӑтӑрса.
  
  
  - Мӗншӗн килтӗн эсӗ Кунта, Ник? Вӑл, пуҫне минтер ҫине хурса, айккинелле пӑрӑнчӗ. Вӑрӑм хура ҫӳҫӗ шурӑ минтер ҫинче ореол евӗрлӗ веер пулса тӑнӑ, вӑл унӑн пит-куҫӗ тавра пит-куҫсем пулнӑ... ҫак самантра унӑн сӑн-пичӗ шалти асаппа ӑнланмалла мар шанӑҫсӑрлӑх палӑрчӗ.
  
  
  — Каларӑм — ҫке сана, - терӗм эпӗ, чӑтӑмлӑн та ӗнентерӳллӗн янӑрама тӑрӑшса. - Ман компани мана япаласем ҫинчен калаҫма ячӗ. Пир-авӑр, пурҫӑн, парча... сӑмах, пӗтӗмпех. Ку ҫӗршывра мӗн пурри пурте нихҫанхинчен те йӳнӗрех.
  
  
  Паллах, суйнӑ ӑна. Паллах, вӑл ривӑна хӑй камне калама пултарайман. Кирек мӗнле пулсан та, мӗнле уйрӑмлӑх? Хӗре явӑҫтарма, ман хӳтлӗхе ҫунтарма, ӑна уҫма нимӗнле сӑлтав та пулман: Унӑн Никтерӗ, AX агенчӗ, хальхи вӑхӑтра Нью-Делире миссие пурнӑҫлакан.
  
  
  Ҫав каҫхинех ирпе Ирех Вӑл Air-India рейспа вӗҫсе килчӗ. Ӑна кӗтсе илекен Чи юлашки ҫын рива пек хӗрарӑм Пулнӑ, вӑл пире пӗр арҫын ҫеҫ шанма пултарайман. Бассейнра шыва кӗнӗ хыҫҫӑн вӑл отель барӗнче ларнӑ. Унӑн идеаллӑ кӗлеткине кӗмӗлпе сӑрланӑ сенкер сар чӗркенӗ; эпир те пӗрре пӑхсах унӑн ӳт-пӗвӗ тӳррӗн туртӑннине туйса илтӗмӗр. Унтан пӗр сӑмах хӑй хыҫҫӑн тепӗр сӑмах туртса илчӗ, эпӗ вара, ҫакна ӑнланманпа пӗрех, ӑна кӑнтӑрлахи апата чӗнтӗм.
  
  
  Эпир пӑчӑ хула варринчи Чанакьяпурти, хӗрлӗ-хура оазисри французсен ресторанне кайрӑмӑр. Ку ӑна илӗртме, ҫӗр каҫма пӗрле ӳкӗте кӗртме май пулнӑ.
  
  
  Ӑна ӗнентерме манӑн ытла нумай тӑрӑшмалла пулмарӗ иккен.
  
  
  Унӑн ҫӳҫӗ пек йӑлтӑртатса тӑракан куҫӗсем уҫҫӑн калаҫрӗҫ. Паллах, ыйтусем, сӑмах вӑййисем пулнӑ... илӗртӳ искусствинче яланхи практика. Юратупа хӗрӳ каҫа юратни.
  
  
  
  Нью-Дели Маншӑн (АXШӐН та) Сингх Мӗкӗрнинчен нумайрах пӗлтерӗшлӗ пулни ытлашши. Ӑна Индие Хоук янӑ пулнӑ, Анчах, Вӑл ҫав тери чӑрсӑр шухӑш пулнине сиснӗ пулин те, Старике ӳкӗте кӗртме май пулман. - Анчах пирӗн ҫук, вӑл ҫын пуррине эпир пӗрре те кӑтартса памастпӑр! - кӑтартрӑм эпӗ.
  
  
  — Ҫавӑн чухлӗ ытларах унта вӗҫме сӑлтав, Ник, - терӗ Хоук, кула-кула. - Пӑлхавсемпе йӗркесӗрлӗхсем вӑл-ҫирӗплетсе паракан япаласем, ҫапла мар-и? Калькутта залра ҫурма монархипе танлаштарма пулать. Пӑлхавҫӑсене кам хӗҫпӑшал панӑ? Тӗрӗс пулсан, йывӑҫ ҫинче боеприпассем ӳсмеҫҫӗ.
  
  
  "Ку инди правительствин шалти хӑрушсӑрлӑхӗн проблеми", - хирӗҫлерӗм эпӗ.
  
  
  - Чӑнах та. Фантазилле. Унпа пӗтӗмпех килӗшетӗп. Чӑннипе каласан, вӗсем ахаль йӗркесӗрлӗхсемпе пӑлхавсем пулнӑ пулсан, ку мисси пулман пулӗччӗ, Ник.
  
  
  - Мӗн вара?
  
  
  - Пӑхӑр-ха ҫакна. - Вӑл хуҫлатса хунӑ хут листине мана тӑсса пачӗ. - Ку сире пирӗн тӗлӗнмелле ҫын ҫинчен, "Шива" мистер ҫинчен ытларах каласа парӗ... тен, урӑххи чӑнахах та пурри ҫинчен темле тӗтреллӗн систерсе каларӗ пулӗ. Унӑн сигарин йӳҫӗ тӗтӗмӗ ман сӑмса шӑтӑкӗсене пӗҫертсе ячӗ те, документа вулас тесе, эпӗ инҫетри пукан ҫине куҫса лартӑм.
  
  
  Унтан статьяна вуласа тухни Хоук мӗн хӑтланнине чылаях лайӑх ӑнлантӑм.
  
  
  Начальник кулкаласа асӑрхарӗ. - Куратӑр-и, ку таса мар ӗҫ, килӗшетӗр-и?
  
  
  - Эпӗ аморальнӑйне каланӑ пулӑттӑм.
  
  
  - Маттур, Лайӑх каларӗ, Ник. Пирӗн ҫын Пӗрлешӳллӗ Штатсене вунӑ миллион долларлӑ героина-чӗртавара ӑсатма хатӗрленет. Анчах, хӑвӑрах куратӑр, ку чи канӑҫсӑр элемент мар. Наркотиксем кӑна пулнӑ пулсан, ӑна кам та пулин урӑххи патне шӑнкӑртаттарнӑ пулӗччӗ. Анчах сӑмах пӗтӗм тӗнчери дипломати ҫинчен пынӑ чухне... тӗнчипе те мир... апла пулсан, ӑна сире шанса памалла.
  
  
  Ӑна, rta уҫмасӑрах, пуҫне сулчӗ.
  
  
  Ӑна тин ҫеҫ вуласа тухнӑ Документ Тӑрӑх Ҫаврака кабинет пулнӑ. Ҫӳлерех хӑпарма май ҫук. Вӑл ӑна хаҫатсенче вуланӑ пӗр япала ҫинчен, эпир ӑна НИХҪАН та ШУТЛАМАН пек, АX-мӗш сферӑпа ҫыхӑнса тӑракан ӗҫ ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ.
  
  
  Тахӑшӗ, Пӗрлешӳллӗ Штатсен президенчӗ пулса, Совет посольствине Вашингтона шӑнкӑртаттарчӗ. Сасси питӗ лӑпкӑ. Ку шӳт те пулма пултарать, анчах сӑмахӗсем пӗрре те айӑпсӑр мар. "Президент" хӗтӗртекен характерпа, совет посолне Мускава пӗлтерме васкатма хӗтӗртнипе хӑратнӑ.
  
  
  Юлашкинчен, йӑнӑша сирсе ятӑмӑр, Шурӑ ҫурт вара каҫару нумай илсе килчӗ. Ҫакӑнпа вӗҫлеме те май пулнӑ пулӗччӗ, анчах ун вырӑнне малалла тӑснӑ пулӗччӗ. КПСС ТӖП КОМИТЕЧӖН пӗрремӗш секретарӗ, Совет Союзӗн политикӑлла деятелӗ "вӗри линипе"президентпа калаҫать. Анчах вӑл пӗрре те пӗрремӗш секретарь пулман. Тӗрӗссипе каласан, Вашингтонра та, Мускавра та вырӑс сассине кам ятланине никам та пӗлмен. Сӑмахпа улӑштарни туслӑ пулман, ҫавӑнпа президента наци хӑрушсӑрлӑхӗн Совечӗн черетсӗр ларӑвне пухма хистенӗ.
  
  
  Каллех ҫанталӑк уяртрӗ... анчах нумайлӑха мар. Икӗ эрнерен кая мар хорька вӗсемпе ҫакӑн пек инцидентсем нумай пулнӑ; Индипе Пакистан хушшинче, Израильпе Египет хушшинче, коммунистсен Китайӗпе Япони хушшинче юнаса, мӑшкӑлласа калаҫнӑ. Кашнинчех мӗнле те пулин диплом сасси ҫав тери лайӑх илтӗннӗ, ҫакӑ вара ҫилӗллӗ хӑратусемпе хирӗҫ пулакан хӑравҫӑсен йышне ӳстернӗ.
  
  
  Тӗнче ядернӑй вӑрҫӑ чиккинче пулнӑ. Халӗ, Шурӑ ҫурт докуменчӗпе килӗшӳллӗн, такам пире пурне те тӗпсӗр шӑтӑка пӑрахма хӑтланчӗ. - Апла пулсан, эсир ҫак Вӑрттӑн "такам", Хӑйне Ҫӗвӗҫ тесе ят панӑскер, "Кобра" ятлӑ организацин пуҫ мими пулнине, вӑл мӗн пулса иртнишӗн яваплӑ пулнине шутлатӑр... - асӑрхаттартӑм эпӗ, хоук ҫине пӑхса.
  
  
  - Тен, Ник. Шива-ҫын, урӑххи мар, - терӗ босс. - "Кобра" пуррине эпир тӗп-тӗрӗс пӗлетпӗр. Эпир ку организаци хӗҫпӑшал тата наркотиксемпе суту-илӳ тӑвассине шансах тӑратпӑр. Анчах ку, кунпа танлаштарсан, вак-тӗвек япала, - терӗ вӑл пӑлханса, тин ҫеҫ пӑхса пӗтернӗ документа пӳрнипе шаккакаласа. - Вӑл Чӑн-чӑн Ҫын-и? Е Ку Кобрӑна приказ паракан темӗнле тӗнчери организацие хӳтӗлени-и? Сасӑламалла пирӗн мӗн пӗлмеллине... хӑвӑртрах калама хӑятӑп.
  
  
  - Апла пулсан, Эсир ӗненетӗр-и, Арҫын Вӗлтӗркке пулсан, унӑн сасси чӑнах та пур?
  
  
  Хоук ӗшенчӗклӗн пуҫне сулчӗ.
  
  
  - Анчах Эсӗ Шива пуррипе ҫуккине те пӗлместӗн.
  
  
  - Панулмие.
  
  
  - Ҫапла ӗнтӗ, ӑна никам та курман, хӑш-пӗр персонажсен сассине те улӑштарма пултаракан ҫын тупмалла, мӗншӗн тесен вӑл ун пек тума пултарать... Мӗнрен пуҫлас-ха манӑн, сирӗн шутпа?
  
  
  - Ахальтен мар Сана 3 № - Лӗ Истребитель теҫҫӗ, Картер.
  
  
  Ку вӑл хӑйне илессе шанакан ревматизм мар. Анчах, эпӗ каларӑм ӗнтӗ, хӑш чухне Хурчка пек ҫынпа калаҫса татӑлма май ҫук. Ҫавӑнпа та манӑн пӗтӗм тӗнче тавра ҫаврӑнмалла пулчӗ: эпӗ такама е Хама Вӗлтӗрен тесе чӗнекен ҫынна чӗнтӗм.
  
  
  Вӑл ку псевдоним пулнине, унтан кил докуменчӗсене тӗпчесе вӗреннине пӗлет. Чӑннипе Илсен, Шива Индуистсен турри пулнӑ, Ӑна Аркатакан пекех паллӑ пулнӑ. Вӑрҫӑ, выҫлӑх, вилӗм... ҫак хӗн-хурсем, ӑна тата влаҫа пӑхӑнса, никам ҫӗнтерейми пуҫ пулса тӑнӑ. Анчах нумайрах пулнӑ; унпа паллашнӑ кӗнекесенче ҫӗленсемпе илемлетнӗ Ҫӗвве ӳкернӗ статуйӑсен ӳкерчӗкӗсемпе ӳкерчӗкӗсем пулнӑ. Вӗсем ахаль ҫӗленсем мар, кобрсем, вилӗмлӗ инди ҫӗленӗсем.
  
  
  Ҫапла вара, манӑн ҫав йӗр тӑрӑх каймалла пулчӗ, вӑл йӗр ҫук пек, пулма та пултараймасть пек туйӑнчӗ... Ганг ҫыранӗ хӗрринчи хӑйӑр пӗрчисене мӗнле шутламалла?
  
  
  Анчах Шива такамӑн пӑсӑлнӑ шухӑшӗн ҫимӗҫӗ пулнӑ пулсан, Сингх Риви вӗсемшӗн чӑнахах та пулман. Хӗр чӑн-чӑн, кӑмӑллӑ, ҫемҫе, тӗлӗнмелле чӗрӗ пулнӑ.
  
  
  
  Ун еннелле ҫаврӑнса, ee штопорӑн наукӑпа тӗпчев задачисен решенийӗсем те, тутисемпе унӑн кӳпшек ҫӑварӗ ҫумне тӗршӗнсе, ун еннелле ҫаврӑнчӗҫ. Унӑн ылтӑн ӳчӗ ҫӑмӑл кипкепе витӗннӗ, вӑл пиҫсе ҫитеймен ҫирӗп кӑкӑрӗсем ҫумне кӑкӑрӗпе лӑпчӑнсан, манӑн чӑтма ҫук ҫиес килсе кайрӗ.
  
  
  — Ҫук, каламан, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ, вӑл мана хумхантарма пуҫланӑ ыйтусене тепӗр хут пама хӑтлансан. - Эпӗ Ник, эсӗ Мӗкӗретӗн... санӑн урӑх пӗлмелле мар... хальхи вӑхӑтра. Ӑна ҫирӗп ыталарӗ те, вӑл йынӑшса ячӗ.
  
  
  Одеялне урипе кровать ҫинчен сирсе, ӑна хӑй ҫумне чӑмӑртарӗ. Ривэрӑн куҫӗсем чарӑлса кайнӑ, анчах вӑл пӳлӗмӗн тепӗр вӗҫӗнче темскер ҫине пӑхнӑ пек туйӑннӑ. Ҫак самантра вӑл хӑй инкеке лекнине ӑнланчӗ.
  
  
  Вӑл шавланине илтрӗ. Тепӗр секундран вӑл тимӗр чӗриклетни ӑҫтан тухнине тавҫӑрса илчӗ, ҫав сасӑ, хӑйӑлтатакан пӑшӑлтату пек, кунран илтӗнет... Такам ҫӑрапа аппаланать. Манӑн "смит-и-вессон" тумбочкӑн ҫӳлти ещӗкӗнче кроватьпе юнашар выртатчӗ, анчах хальхи вӑхӑтра вӑл ман алла ниепле те алла илейместчӗ. Вӑйсӑр шӑв-шав чарӑнчӗ, шаклаттарни илтӗнчӗ... вара ӑна, пистолетне ярса тытма ӗлкӗрейменнине ӑнланса илтӗм.
  
  
  Алӑк уҫӑлса кайсанах вӑл аяккалла сиксе илчӗ. Коридор тӑрӑх утса пыракан ҫутӑра индеецсенчен нумайӑшӗ тӑхӑнакан пижама евӗрлӗ шурӑ кӗпепе пир йӗм тӑхӑннӑ икӗ сухаллӑ арҫын кӗлеткисем курӑнаҫҫӗ. Анчах шведсенчен те ытларах мана тюрбан тӑхӑннӑ пӗр кӗлетке тавра ҫирӗп алӑпа тытса тӑракан кӗске кӗпҫеллӗ пистолет тӗлӗнтерчӗ.
  
  
  Пистолетне ман ҫине тӗлленӗ, эпӗ ӑна нимӗн те тӑваймарӑм. Икӗ арҫын хыҫҫӑн алӑк ҫемҫен хупӑнчӗ те, хӗҫпӑшалсӑрри светтуйсене пӳлӗме кӗртрӗ.
  
  
  Кӗтмен ҫӗртен ҫутатнипе вӑл куҫне мӑчлаттарса илчӗ те тапӑнакан икӗ ҫынна сӑнаса тӑчӗ. Вӗсем тӗреклӗ те тӗреклӗ, ih сухаллӑ сӑн-питсем нимӗн те палӑртмаҫҫӗ, ih сухалсемпе тюрбансене пӑхсан, вӗсем иккӗшӗ те сикха пек.
  
  
  - Ырӑ каҫ пултӑр," сахиб", - терӗ пистолет тытнӑ ҫын, ривӑпа иксӗмӗр ҫаппа-ҫарамас пулнине, апла пулсан, ӑна тата ытларах ыраттарнине ӑнланса илсен, вӑл йӑл кулса илчӗ.
  
  
  Хальхи вӑхӑтра выляма пултаракан пӗртен-пӗр карттӑпа туристпа бизнесмен хӳттинче юлмалла. - Мӗнле истори ку? - кӳреннӗ сасӑпа ответлерӗ вӑл. - Эпӗ телефон трубкине тытас тесе алӑ султӑм, анчах хӗҫпӑшалсӑр индеец-сикх кивӗ модӑллӑ телефона манпа юнашар шутарма васкарӗ.
  
  
  - Мӗн аташатӑн, "сахиб"! - терӗ вӑл кулкаласа. - Никам та сана утма ирӗк паман, "мем-сахиб" та, - терӗ те вӑл, утиялпа витӗнсе простыньпе чӗркенсе выртакан Рива ҫине пӳрнипе тӗллесе кӑтартрӗ.
  
  
  — Ещӗксем ҫине пӑх-Ха, Мохан, - хушрӗ хӑйӗн юлташне пистолет тытнӑ ҫын.
  
  
  "Ку ҫаратни пулсан, эсир вӑрлама нимӗн те тупаймастӑр", - тесе асӑрхаттарнӑ ӑна ih. - Манӑн чекасем ҫеҫ. Пире РУПИЙ, ПИРЕ АПШ долларӗсем.
  
  
  Вӗсем нимӗн те туймарӗҫ. Нимӗн чухлӗ те.
  
  
  Анчах ӑна каланӑ хушӑра вӑл, хӑйӗн ӳт-пӗвӗпе ӑс-хакӑлне тӑвӑллӑ та уйрӑлми пӗрлешӗве хатӗрленсе, пӗр ҫӗре пухӑнма пуҫларӗ. Юлашки хут, миссисем хушшинче каннипе киленнӗ Чухне, Хурчка хӑйне яланхи пек кану тата отпуск тапхӑрӗнчен пӑрӑнма, интенсивлӑ тапхӑр витӗр тухма, самооборона формисенчи хӑнӑхусене ҫӗнетме ӳкӗтлерӗ. Ӑна хӑнӑхса ҫитнӗ тӗрлӗ техникӑсем хушшинче мана хура пиҫиххиллӗ, "ретте дэн", тхэквондо чемпионӗ, корей версийӗн "кунг"вӗрентрӗ. Инструктор та мана тхэквондо хатӗрленӗ. Каратэ форми пӗтӗм ӳт-пӗвӗпе, уйрӑммӑнах пӗҫҫисемпе, ура тупанӗсемпе усӑ курассишӗн илнӗ вӑй-халпа тата импульспа усӑ курма никӗсленнӗ.
  
  
  Ҫапла вара, тапӑнакансенчен пӗри ман япаласене ухтарма тытӑнсан, унӑн пӗтӗм арсеналне уҫса пама хатӗрленнӗ чухне, эпӗ пӗрремӗш утӑм тума та хатӗрччӗ. Вӑл ҫӳп-ҫап таврашӗнчен сиксе тухса, хӑйӗн кӗлеткине уҫлӑха ывӑтма пултаракан пружина пек туйӑннӑ.
  
  
  Ӑна ривӑна тӗртсе янӑ та кровать ҫинчен кушак пек чӗркуҫленсе ларнӑ. Вӑл урайне ӳксен, куҫӗсене чарса пӑрахрӑм. Мохан юлташӗн пистолет ҫинче хӑватлӑ глушитель пулнӑ.
  
  
  - Ник... ҫук! - ҫапӑҫӑва ан тытӑнӑр, икӗ арҫынна хирӗҫ тӑма ан пикенӗр, тенӗ пек кӑшкӑрса ячӗ Рива.
  
  
  Анчах эпӗ урӑх вӑхӑта сая ярас темерӗм.
  
  
  Моханпа унӑн помощникӗ хӗре хӑратмарӗҫ, тутисене чалӑштарса, ман паталла утрӗҫ. Ih шӑлӗсемпе шӑл тунисене паан ҫулҫисем нумай чӑмланипе хӗрлӗ тӗс ҫапнӑ. Ih лампӑн куҫа шартаракан ҫутинче ҫӑварсем юнланнӑ пек курӑнаҫҫӗ, вӗсем тин ҫеҫ чӗрӗ аш татӑкӗсене ҫисе янӑ тейӗн.
  
  
  - Эсир пире хакламастӑр, - сахиб, - кулса илчӗ пистолет тытнӑ ҫын. — Эпир хӗре вӗлерме пултарнӑ пулӑттӑмӑр, анчах малтан эпир общежитисенче сирӗнпе питӗ лайӑх ӗҫленӗ пулӑттӑмӑр.
  
  
  Вӑл мӗнле "ӗҫе" асра тытнине курас тесе, ӑна шаль кӗтме кирлӗ мар. "Ки-приложени" хӑлхана ҫурас пек кӑшкӑрса ярса, икӗ арҫын ҫавӑнтах оборонӑна тӑма хушнӑ та, ура ҫине сиксе тӑрса, атакӑланӑ. "Эпӗ ӑнланатӑп, - рио-ча-ги-ги" - урипе хыттӑн тапни, ун чухне аленка пӗтӗмпех каялла ҫаврӑнать. Ӑна ҫав iso пӗтӗм вӑйран тата хӑй тума пултаракан пӗтӗм концентраципе кӑларса янӑ. Ӑна сылтӑм урине тӑсса тӗлленӗ.
  
  
  Пистолет тытнӑ ҫын йӗрӗнчӗклӗн пӑкӑртатни илтӗнет; манӑн ҫара ура кӗли хӗвеллӗ элек ҫине пырса ҫапӑнчӗ. Ҫак ӳпке витӗр сывлӑш пӳлӗне-пӳлӗне ӳкрӗ. Пистолет ун пӳрнисем хушшинче сулкаланса тӑчӗ, анчах вӑл тепӗр хут персе ярас тесе пӑшалне ҫӗклесен, Ун урлӑ сиксе Каҫрӗ те мохан ҫине сикрӗ.
  
  
  - Ан хӑра, тӑванӑм, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ, тепри мана ураран ярса тытма пикенсен. Вӑл унран хӑвӑртрах утрӗ.
  
  
  Тхэквондопа кунг-фу вӗренме тытӑнсан, ӑна кунта вӑй хунӑшӑн тав тунӑ.
  
  
  Вӑл, вилӗмлӗ "колониа-нал-нал-ки" валли ҫӳҫ пулнӑ пек, аллине ҫӗклерӗ, эсир ӑна ҫав атака формине питӗ лайӑх вӗреннӗ. Манӑн алӑ сывлӑшра мохан тӗлӗ еннелле куҫать. Манӑн хытӑ пӳрнесем ҫав сӑмса никӗсне сӗртӗнсен, ҫак ҫын вилнине ӑнланса илме мана медицина пӗлӗвӗ кирлӗ пулман.
  
  
  Ӑна эму шӑмми пуҫ мимине тӑрӑнтарчӗ те самантрах вӗлерчӗ. Ҫав rta тӑрӑх юн юхма пуҫларӗ, вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ... унтан, икӗ хура мрамор татки пек кантӑклӑ куҫӗсене чарса пӑрахиччен, унӑн куҫӗсем тӗтреленчӗҫ. Вӑл урайне ӳксен, хӑйӑлтатакан, пусӑрӑнчӑк сасӑ илтӗнсе кайнӑ. Вӑл, ҫӗтӗк-ҫатӑк пукане пек, палламалла мар сӑмсаллӑ, пиҫсе ҫитнӗ улма-ҫырла сӗткенӗ пек хӗрлӗ те лапчӑнса пӗтнӗ.
  
  
  Мохан урӑх "ҫын вӗлерекен" пулман, "вӑл вилӗ пулнӑ.
  
  
  Анчах ӑна пӗтерме мана темиҫе секунд хушшинчех вӑл хӑйне хӑй алла илчӗ те атакӑна таврӑнма хӑтланчӗ. Ӑна, вӑл ман хыҫра упаленсе пынине туйрӑм та, манӑн икӗ хутчен шухӑшлама вӑхӑт пулмарӗ.
  
  
  Ӑна вӑл самантрах хатӗр пулчӗ. "Ханна, тет"... пӗрре, иккӗ, виҫҫӗ... Эпӗ хам ӑшра шухӑшларӑм. Унтан ӑна сулахай чавсинчен каялла туртрӗ те: "пал-купа-купа", - терӗ.
  
  
  Ӑна пӗр пытармасӑр янахӗнчен ҫапрӗ. Вӑл кӑшкӑрса ячӗ те, ольга, шӑлсен идеаллӑ комплектӗнчен мӗн юлнине курас тесе, ҫаврӑнса пӑхрӗ. Мӗншӗн тесен халӗ янах шӑмми ванса кайнӑ. Унӑн янахӗпе мӑйӗ тӑрӑх, карттуссӑр кӗпе ҫине лексе, юн юхать. Питӗн аялти пайӗ татӑкӑн-татӑкӑн ҫурӑлса пӗтнӗ; пит шӑмминчен пуҫласа куҫ патне ҫитиех кӑвакарса кайнӑ.
  
  
  Арҫын калаҫма пикенчӗ, анчах ҫав вӑхӑтра rta йӗри-тавра пусӑрӑнчӑк сасӑ ҫеҫ илтӗнчӗ; анчах ӑна лӑплантарма ӗлкӗриччен вӑл пистолет курокне пусрӗ. Вӑл малалла ӳкрӗ, нумайччен урайӗнче выртатӑп. Тата тепӗр пысӑк калибрли, куҫӗсене чарса пӑрахса, икӗ дюймра яланлӑхах шӑхӑрса иртрӗ те тепӗр енчи стена ҫине пырса тӑрӑнчӗ. Ку вӑл "дум-дум" куҫӗсене чарса пӑрахни пулчӗ, вӑл ҫынна, тин ҫеҫ ҫапса кӑларнӑ чӑх чӗппине ӑшӑтма хатӗрленнӗ пек, кӑларса ывӑтма пултарать. Арҫын тӑчӗ те кунталла чакрӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн тамӑкри пульлисем витӗр тата тепӗр пуля кӑларса яма ӗлкӗриччен унӑн кукӑр-макӑр йӗрӗ тӑрӑх кайрӗ, вӑл мана пӗтӗм чун-чӗререн карла хутшӑнать. Анчах вӑл пистолетне аллинчен туртса илме ӗлкӗриччен тухса кайрӗ. Вӑл коридора чупса тухрӗ те ҫинҫе юнлӑ ҫул курчӗ, аякри коридорта кавирсӗр тимӗр пусма йывӑррӑн кӑштӑртатнине илтрӗ.
  
  
  Ӑна вӑл пӳлӗме илсе кӗчӗ те кроватьпе юнашар пӑрахнӑ йӗмне тӑхӑнчӗ. Рива ман ҫине хӑраса чарӑлса кайнӑ куҫӗсемпе пӑхса илчӗ. Ӑна эй, терӗ. - Ан ҫиллен, тархасшӑн! - Пир сутнӑ чухне яланах хытӑ конкуренци.
  
  
  - Вӑл кулмарӗ. Ӑна, юнланса пӗтнӗ кӗлеткепе пӗччен хӑварса, вӑл тахҫан арҫын пулнӑ.
  
  
  Унтан вӑл пӳлӗм тавра чупса тухрӗ. Вӑл тапӑнакансене мӗнле хӑваланине никам та курман. Ӑна кирек мӗнле пулсан та тытмаллах пулнӑ, Мӗншӗн тесен Халӗ, Мохан вилсен, хема чӑнах та пулнине пӗлме нимӗнле решени те пулман. Эпӗ вӗсем ирсӗр вӑрӑсем тесе шутламан; вӗсем ахаль преступниксенчен те пысӑк ӑсталӑха кӑтартса панӑ.
  
  
  Вӗсем иллюзире укҫа ыйтман пулӗ тесе шутланӑ вӑл. Ман пуҫра темскер ишӗлсе анчӗ, ҫав самантра ӑна тума пултарайман япала. Ку юмахри пек туйӑнать... мана хоук мӗн каланине тепӗр хут шухӑшласа пӑхма хистерӗ. Вӑл Индие туризм вайзипе килнӗ пирки кам та пулин ман сӑн-пите уҫнӑ та пулӗ? Мохан юлташне тытмасан, нумай ыйтусем ответ памасӑр юлма пултарнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Отель вестибюлӗ пуш-пушах темелле, каҫхи портье стойка хыҫӗнче ҫывӑрать. Вӑл шалти картишне тата сада илсе кӗрекен пысӑк кӗленче кунсене пытарса тӑракан чаршавсем хыҫӗнче питӗ хӑвӑрт хускалнине асӑрхарӗ. Ҫара уран вӑл, палаткӑсем патнелле ыткӑнчӗ, ihне аяккалла тӗртсе хучӗ те тӗттӗм сада чупрӗ.
  
  
  Ура айӗнчи курӑк йӗпе те сивӗ. Уйӑх унӑн хӗрлӗ питне хупласа тӑракан пӗлӗтсем хыҫне пытанчӗ. Малалла ӑна бассейнра пӗлӗтсен мӗлки курӑннӑ, Унта вӑл ривӑпа тӗл пуличчен тата унпа каҫхи апат умӗн чапа тухнӑ. Бокалсем чӑнкӑртатни, чуччусем пӗр тикӗссӗн хусканни, урамри суту-илӳҫӗсем пыр тӗпӗпе кӑшкӑрашни иртсе кайрӗ.
  
  
  Халӗ эпӗ сывлани, манӑн пульс тапни ҫеҫ илтӗнет. Вӑл хуллен малалла шуса кайрӗ, манӑн туйӑмсем, кирек мӗнле хускану та, кирек мӗнле шӑв-шав та, мана хӑйӗн тупӑшне тупма май паракан кирек мӗнле шӑв-шав та вӑйлӑланчӗҫ... ӑна тупиччен.
  
  
  Васканипе вӑл пистолетне кӑларма та ӗлкӗреймерӗ. Ҫавӑнпа та манӑн хамӑн интеллекта тата хамӑн алӑсене ҫеҫ шанмалла пулчӗ. Интеллекта, алӑсене шанма ҫук пулсан та, глушительлӗ пистолет тупатӑн.
  
  
  Манӑн инструктор мана "Чу-Мок" тесе ят панӑччӗ, корейскинчен куҫарсан Вӑл "Кулак"тенине пӗлтерет. Анчах ҫав вӑхӑтра эпӗ хам тӗпчесе пӗлнипе практикӑра усӑ курма шутламарӑм. Садра шӑп. Баньян ҫулҫисем, хӑйсен пысӑк вуллипе вольерӑн пӗр пайне пытарса, кӑшт ҫеҫ сулланкалаҫҫӗ.
  
  
  Вилӗм пульли хаяррӑн чашкӑрса ҫутатнине курсан, вӑл индеецсен юнӗн йӗрӗ пулнӑ пулӗччӗ. Хальхинче эпӗ кӑшкӑрса ятӑм, Унтан унӑн аллине ҫӑварӗ патне илсе пытӑм та, куҫӗсене чарса пӑрахса, ман хулпуҫҫие чӑрмаласа илтӗм.
  
  
  Ку вӑл ҫиелти суран пулнӑ, анчах ӑна хытӑ пӗҫертнӗ. Вӑл шӑлне ҫыртрӗ те, хӑйне нихҫанхинчен те ыраттарнине туйса, кӗтме пуҫларӗ. Ҫапах та Стрелок текех хӑрушлӑха кӗрсе ӳкесшӗн пулмарӗ, эпӗ ӑна тавӑрас тесе тапӑнасса кӗтрӗ.
  
  
  Вӑл хӳме патнелле чупма пуҫларӗ. Вӑл ӑна урок памасӑр тарма ирӗк парасшӑн пулманнипе те ун хыҫҫӑн чупрӗ. Ахӑртнех, вӑл хӑйне ҫавӑн пек тыткалама хӑнӑхса ҫитрӗ пулас, чикӗ хӗрринчи стена урлӑ тӗлӗнмелле ҫӑмӑллӑн сиксе каҫрӗ. Вӑл ҫын пек мар, кушак пек утатчӗ. Анчах, алли ыратнине пӑхмасӑрах, вӑл хӑйне те ҫавнашкалах хускануллӑ туйрӗ. Ӑна стена урлӑ каҫрӑм та грави сапнӑ ҫӗр лаптӑкӗ ҫине ҫара уран анса лартӑм. Ман хӑлхара тата тепӗр сасӑ янӑраса кайрӗ, анчах ку пӑшал сасси пулмарӗ.
  
  
  Шурӑ тюрбан тӑхӑннӑ Индеец хӳме хыҫӗнчи грави ҫулӗн вӗҫӗнче вараланнӑ мотороллер патне ҫитме пултарнӑ. Мотороллер двигатель мӗкӗрсе вырӑнтан тапранчӗ, индеец ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Ӑна такси е велотакси тытма хӑтланса пӑхӑттӑм, анчах пистолет тытнӑ ҫын хула тӑкӑрлӑкӗсен лабиринтне кӗрсе ҫухалнине пӗлетӗп.
  
  
  Ҫавӑнпа та, халӗ усӑсӑр пек туйӑнакан сунара малалла тӑсас вырӑнне, вӑл хӳме патне таврӑнчӗ те, икӗ йывӑҫ улттӑмӗшӗнчен тытса, каллех ун урлӑ каҫрӗ. Ку хутӗнче ӑна сахалтарах вӑй хунӑ. Гравипе танлаштарсан, курӑк маншӑн чӑн-чӑн ҫӑмӑл пулчӗ. Вӑл бассейн патнелле утрӗ, аллине ҫурӗ те, пӗр сас-чӗвсӗр вестибюле йӑпшӑнса кӗрсе, уҫланкӑ урлӑ каҫрӗ.
  
  
  Швейцар хӑйӗн маччинчен вӑранчӗ те, паллах, икӗ индеец систермесӗр ман пӳлӗме хӑпарма май пачӗ. Анчах эпӗ ӑна ҫӳлте хӑварнӑ вилешӗн ӳпкелеме шутламарӑм, унран хӑтӑлмалла пулчӗ. - Ыйхӑ килмест-и, "сахиб"? — анасласа, ерипен тӑрса ыйтрӗ вӑл манран. Унтан, прилавка урлӑ пӗшкӗнсе, ман ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ... Чӑнах та, вӑл йӗм вӗҫҫӗн кӑна. - Эпӗ сан валли ҫывӑрма яратӑп, ҫапла-и?
  
  
  "Тавтапуҫ, кирлӗ мар, - терӗм эпӗ, йӑл кулса.
  
  
  Индеец-сикха пульли ман ҫине юнлӑ йӗр хӑварнине асӑрхасан, вӑл нимӗн те пулман пек тӑвать. Вӑл аллисене кӗсйине чикрӗ те, мана никам та ан куртӑр тесе, лифтсем патнелле утрӗ. Асӑрхӑр, вӑл хӑйне именнӗ пек туйтӑр тесе мар, эпӗ ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхман пулӑттӑм. АX № - лӗ истребителӗн Шив ятлӑ ҫынна тупмаллах пулнӑ.
  
  
  
  2
  
  
  Рива Сингх мана пӳлӗме кӗме пулӑшас тесе юнашар пулман.
  
  
  Моханпа унӑн юлташне чарнӑ ӗҫе малалла тӑсма никам та пытанман пулин те, манӑн ҫывӑрмалли пӳлӗм алӑкӗ кӑшт уҫӑ. Каратэ тӗл тивертсе вӗлернӗ ҫын виллине шутламасан, пӳлӗм пушах пулнӑ. Индеец аллисене, урисене саркаласа выртать, хӑй ҫаплах сарӑлса пыракан тӗксӗм юн кӳлленчӗкӗ ӑшне путнӑ пекех выртать.
  
  
  Лучӑрканса пӗтнӗ утиялсем ӑна ытларах ривӑпа пӗрле ирттернине кӑтартса параҫҫӗ. Хӗре йӑлӑхтарса ҫитерчӗ пулас, вӑл хӑйне чариччен пӳлӗмрен тухса шӑвӑнчӗ. Эпӗ пӗр ҫеккунтлӑха та пулин вӑл чӗнмесӗр ларасса шанма пултаракан ухмах пулман. Ҫавӑнпа ӑна тепӗр ирхине отеле улӑштарма шут тытрӗҫ. Нью-Дели полицийӗпе ман пата кам та пулин килтӗр тесе, вӑл отель мар, мана ыйтусем пама пуҫларӗ. Хӑйӗн хӳтлӗхне хӳтӗлес тесен, ӑна темӗн чухлӗ суялӑх ответлемелле пулнӑ.
  
  
  Анчах рива Сингх пирки пӑшӑрханнисӗр пуҫне, вӑл ҫӑвара ҫӑрапа питӗрмелле-и, тытмалла мар-и, тесе тӑрӑшнисӗр пуҫне, унӑн Мохан пирки пӑшӑрханмалла пулнӑ. Паллах, ӑна ман пӳлӗм тӑрӑх туртса кӑларма ҫӑмӑлах мар, мӗншӗн тесен унӑн отелӗ кирек мӗнле шӑв-шавран та хӑтӑлма пултарать. Телее пула, этажри ытти хӑнасем тутлӑ ыйхӑпа ҫывӑраҫҫӗ. Ӑна пушӑ коридор тӑрӑх сӗтӗрсе пынӑ чух пире пӗр алӑк та уҫӑлмарӗ. Пирӗн пӗр хӑравҫӑ пит-куҫӑм, ывӑннипе хӗрелсе кайнӑ куҫӑмсене, аманнӑ алла тата манӑн юнлӑ ҫӗклеме курма пултараймасть.
  
  
  Ӑна лифт умне хутӑм та хама мӗн кирлине брюки кӗсйинче тупрӑм. Манӑн ҫӗҫӗн хурҫӑ ҫивӗчӗшӗ питӗ усӑллӑ пулчӗ; чӑннипе илсен, пекӗ пекӗпе вӑл алӑка уҫма, ҫӳлти хутра кабинӑна питӗрме пултарчӗ, подъемник шахтине пушатса, ӳтне темиҫе теҫетке метр аялалла ывӑтрӗ.
  
  
  Ку Мохан ӗмӗр-ӗмӗрех вилнӗ вырӑн пулать.
  
  
  Вӑл ӗнтӗ пуҫне те, хулпуҫҫийӗсене те сывлӑшра выляткаласа илчӗ, унӑн кӗлеткин ытти пайӗ ҫӑл тӗпӗнчи тарӑн шӑтӑка юлашки хут тӗртме хатӗрччӗ, ҫав вӑхӑтра ӑна темле япала асӑрхарӗ те, мана ялавран пурнӑҫлама ирӗк пачӗҫ. Ӑна коридор тӑрӑх сӗтӗрсе пынӑ чухне инди курткин ҫаннине тавӑрса янӑ, халӗ ман куҫ умне халиччен асӑрхаман деталь тухса тӑчӗ.
  
  
  Ку вӑл ҫуман кӑвак чернилпа ӳкернӗ татуировка пулчӗ, вӑл ӳкерчӗке ӳкернине ӑнланса илсен, эпӗ иккӗленни тӗрӗсех пулчӗ. Татуировка ункӑ пек хутланса ларнӑ король кобри пек пулнӑ, вӑл атакӑна кайма хатӗрленнӗ пек ҫӳлелле ҫӗкленнӗ. Савӑл пек тӗллев тата чӗтрекен чӗлхе Мохан вилӗ ӳтӗнче ҫухалнӑ.
  
  
  Кобра та ҫаплах курӑнса кайрӗ. Вӗсем Моханпа унӑн юлташне Ih вӑрттӑн организацие никам та тӑрӑ шыв ҫине кӑларас ҫуккине пӗлме янӑ. План ҫеҫ путланчӗ. Икӗ агент тавра пӗри вилнӗ, теприн пичӗ ҫӗмӗрӗлнӗ, эпӗ чӑнах та 3-мӗш № - лӗ Истребитель, AX-мӗш службӑра агент пулнине кӑшт та пулин кӑтартакан информаци илме вӑхӑт пулман.
  
  
  Куҫлӑх ман майлӑ, - шухӑшларӑм эпӗ хам ӑшра, вилнӗ ҫын кӗпин ҫаннине турткаласа тата вилле урипе тапа-тапа. Моханӑн шӑнса хытнӑ кӗлетки лифт шахтин тӗттӗм стенисем патӗнчен аяккалла сирпӗнчӗ. Ӑна вӑл ҫитес вырӑна ҫитни ҫинчен илтрӗм... ӳкнӗ ҫын кӗлетки таклатни илтӗнчӗ. Шива эмуна ҫаплах пулӑшма пултарнӑ пулсан, ӑна хирӗҫ нимӗн те пулман пулӗччӗ.
  
  
  Проблема акӑ мӗнре пулнӑ: ҫак тӗлӗнмелле персонаж, кобра хӳттипе ӗҫлекен пуҫ мими, ҫак пӗтӗм тӗнчери тетел ҫиппинчен туртакан пуҫ мими хӑҫан та пулин пур-ши, тесе эпӗ халӗ те пӗлмен.
  
  
  
  Транспорт парк тӑрӑх майӗпен шӑвать. Автомобильсем, велотаксисем, мотороллерсемпе велосипедсем валли Connaught Circus шурӑ колоннисем ҫуран ҫынсем ҫине чӗмсӗр часовойсем пек пӑхса тӑнӑ. Шурӑ шалпар шӑлавар тӑхӑннӑ арҫынсем, моханпа унӑн юлташӗн тумтирӗнчен нимӗнпе те уйрӑлса тӑманскерсем, хӑвӑрт, кулмасӑр, мӑнкӑмӑллӑн утса пыраҫҫӗ. Хура ҫӳҫлӗ хӗрарӑмсем "сарӑпа", теприсем пурҫӑн туникӑпа, сӑпайлӑ "чуридар" (йӗм пӗҫҫисемпе пилӗкне туртса ҫыхнӑ) пӗркеннӗ. Вӗсем пурте ним тума пӗлмесӗр аптраса тӑнӑ, ҫав вӑхӑтрах кӗтсе тӑнӑ.
  
  
  Анчах хулари паллӑ вырӑнсемпе сасӑсенчен ытларах, нью-Делире хӑйне евӗрлӗ хула тӑвакан экзотика атмосферинчен ытларах, манӑн интересӗм пӗр япала ҫинче кӑна тӑрать.
  
  
  Шива.
  
  
  - Сирӗн Служба Кобра ҫинчен ҫеҫ илтнӗ тесе каласшӑн эсир мана, ҫапла мар-и? - паркран инҫех те мар урамри кафере лӳчӗркеннӗ чей ӗҫнӗ вӑхӑтра мана хирӗҫ ларакан ҫынран ыйтрӑм эпӗ.
  
  
  Ҫав ирхине ӑна инди вӑрттӑн службипе ҫыхӑннӑ. Манӑн" контакт " вӑрттӑн служба офицерӗ пулчӗ, ӑна мана уйрӑммӑнах сӗнчӗҫ. Ashok Anand ман ҫулалла ҫитнӗ арҫын, анчах ырхан та халтан кайнӑ, ҫивӗч те витӗр куракан куҫлӑ, агрессиллӗ сӑн-питлӗ... вӑйӑ йӗркине пӗлекен ҫын сӑн-сӑпачӗ киревсӗр-и вӗсем, киревсӗр мар-и. .
  
  
  - Илтрӗр-и Кобра ҫинчен? - тепӗр хут каларӗ вӑл, тӗксӗмленсе. Вӑл куркине тути патне илсе пычӗ те, малалла калама пуҫличчен пӗр пысӑк сыпкӑм чей ӗҫрӗ. - Паллах, мистер Картер. Эпир Кобра ҫинчен илтрӗмӗр... Кашмир тавра, Калькутта, Мадра, Бомба... пӗтӗм ҫӗршывран. Пӑлхавсемпе пӑлхавсем ӑҫта, Унта Яланах Кобра.
  
  
  - Шива Тата? - ҫине тӑтӑм эпӗ.
  
  
  - Эсӗ ҫакна куратӑн-и? - терӗ Ананд, пукан ҫине питӗ йӑлтӑртатакан йывӑҫ ҫӳлӗк ҫине кӑтартса. - Вӑл яка, йӗркесӗр, куратӑн-и?
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулса ответ пачӗ.
  
  
  - Ну, апла пулсан, Эсир Ӑна Шива формӑсӑр, сӑнсӑр, ҫынсӑр, мистер Картер тесен ӑнланатӑр. Вӑл, кресло урлӑ пӗшкӗнсе, хупӑ хура куҫӗсемпе ман ҫине пӑхрӗ. - Ку вӑл-усал турӑран илнӗ ят, ИНДИ вӑрттӑн службинче ПИРӖН ВАЛЛИ ТЕ IISA.
  
  
  Сасси те унӑн малтанхи вырӑнтах... анчах гостиница урӑх. Хоук мана ih пулӑшу ҫине шанма хушмарӗ пулин те, индеецсемпе контакта кӗме ирӗк пачӗ.
  
  
  Чӑнах та, индеецсем хушшинче "сутӑнчӑк"вырӑн пур текен сас-хура ҫӳренӗ. Ҫак инди коллеги Хоука питӗ асӑрхануллӑ пулма шантарнӑ пулин те, кирлӗ мар хӑрушлӑха, уйрӑмах картта ҫине манӑн пурнӑҫ тата манӑн ӗҫ ӑнӑҫлӑ пуласси ҫине кайсан, кайма ним усси те пулман.
  
  
  - Сирӗн правительство Мӗншӗн Пирӗн Вӗллене ҫав териех тупасшӑн пулнине пӗлме пултаратӑп-и эпӗ ӑна? - терӗ Ананд ҫав сасӑпах асӑрхануллӑн та сыхлануллӑн.
  
  
  — Героин, - терӗм эпӗ, - Пӗрлешӳллӗ Штатсем валли хатӗрленӗ Вунӑ миллион долларлӑх Груз. - Чӑн сӑлтавпа калаҫсан, эпӗ хамӑн тӗллевсене ытлашши уҫса парӑп тесе шутламанччӗ, шӑп та шай эпӗ сасӑллӑ тӗслӗхсен ҫӑлкуҫне сӑнама пикенни ҫинчен, юлашки уйӑхсенче вӗсем пӗтӗм тӗнчери дипломати хушшинче сехӗрленӳ акни ҫинчен, ҫӗр ҫинчи мир хӑрушлӑха кӗртсе ӳкерни ҫинчен.
  
  
  - Ах, ҫапла, наркотиксем - ку чӑнах та начар бизнес! - Индеец йӑл кулса илчӗ те ура ҫине тӑчӗ. - Тархасшӑн, каҫарӑр мана темиҫе мина, анчах эпӗ хамӑн начальнике телефонпа пӗлтеретӗп. Тен, Вӑл Мана Кобра ҫинчен ытларах информаци пама пултарать.
  
  
  — Паллах, - терӗм те эпӗ, ананд пукана аяккалла тӗртсе, терраса тӑрӑх утса кайрӑм.
  
  
  Вӑл шалта ҫухаличченех ӑна сӑнаса тӑчӗ. Унтан ӑна, чей курки тӗпне пӑхса илчӗ, чей ҫулҫисем тӑрӑх шӑпана вулама вӗренейменшӗн куляннӑ пекех пулчӗ. Кам пӗлет, ӑна вӗренсе ҫитнӗ пулсан, вӑл халӗ хӑйӗн ӗҫӗ ӑнӑҫлӑ пуласси е ӑнӑҫлӑ пуласси ҫинчен малтанах каласа пама пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл каялла тайӑлчӗ те тулли терраса тӑрӑх Connaught Circus тавра ҫаврӑнакан транспорт юхӑмӗсем патнелле шума ирӗк пачӗ. Ҫав тери нумай ыйтусем, тинӗспе вӗҫсе тухнисем нумай, ҫавӑнпа та манӑн мӗнле те пулин прогресс тӑвас тесен, урӑлма тиветчӗ. - Тата чей - и, сэр?
  
  
  Вӑл шартах сикрӗ те официант кофе сӗтелӗ умне пӗшкӗннине курчӗ. — Иккӗ илсе кил, - терӗм эпӗ, пушӑ чашӑк ҫине кӑтартса.
  
  
  — Икӗ пӗтнӗк чей, - тепӗр хут каларӗ официант. - Ӑна пакор сӗнме пултаратӑп-и, е джентльмен инди тирӗкне, "самос"ятлӑ аш-какай медведевне, тутанса пӑхасшӑн-и? Вӗсем питӗ лайӑх, "сахиб".
  
  
  Ҫакӑн пек тӳррӗн пӑхнинчен кӑштах тӗлӗнчӗ те вӑл, килӗшсе, пуҫне сулса илчӗ. Арҫын пушӑ черккесене ҫӗклерӗ те, вӑл кухньӑна таврӑнас тесе ҫаврӑнса тӑрсан, ӑна хӑйӗн ҫара алли ҫине шокра пӑхса тӑнине курчӗ. Манӑн ун ҫине пӑхса тӑма вӑхӑт пулмарӗ, анчах nen ҫине мӗн ҫырнине пӗлме вӑхӑт та ҫителӗклӗ пулчӗ.
  
  
  Хутланса выртнӑ кобра - манма ҫӑмӑл мар япала! Ӑна пукан тӗртсе лартрӗ те ура ҫине сиксе тӑчӗ.
  
  
  "Kuda, ҫӗвӗҫ ил, кайса кӗчӗ Ананд?— - шухӑшларӑм эпӗ, сӗтелсем хушшипе пынӑ май. Турилккесем чӑнкӑртатни, нерӑпа кофе тата парк таврашӗнчи машинӑсем кӑшкӑртнипе хутшӑнса кайса, хӑлхана ҫурса ячӗ. Анчах ӑна иртнӗ каҫ отельти икӗ сикхаран хӳтӗленме тивнӗ чухнехи пек ыраттармарӗ.
  
  
  Хулпуҫҫи ҫинче йӑтса ҫӳрекен кобурӑра манӑн хаклӑ Вильгельмина, 38-мӗш Люгер калибрччӗ, вӑл мана ҫав тери йывӑр лару-тӑру тавра ҫӑлса хӑварнӑччӗ, ӑна аса илме юратнинчен те ытларах юрататчӗ. Пистолет ҫителӗксӗр пулсан, манӑн хьюго, кӗпе ҫанни айне йӗнне чиксе хунӑ билет пурччӗ.
  
  
  - Эсир мӗн те пулин тӑвасшӑн-и, "сахиб"? - шурӑ курткӑллӑ официантсенчен пӗри манран ыйтрӗ.
  
  
  — Телефон, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пӳлӗме ҫаврӑнакан кун ҫине кӑтартрӗ. Ананд телефонпа ытла та нумайччен шӑнкӑртаттарни мана тӗлӗнтерчӗ. Ҫакӑ, официант аллинчи татуировкӑсӑр пуҫне, мана хама аван мар пек туйтарчӗ.
  
  
  Шурӑ куртка тӑхӑннӑ ҫын кӑтартнӑ тӑрӑх, ӑна телефонсем, ансӑр коридорӑн сулахай енне вырнаҫтарнӑ хура та кивӗ телефонсем тупрӗҫ. Вӑл хӑвӑрт ҫаврӑнса пӑхрӗ те манран сылтӑм енче кун каҫмалӑх таблица пуррине асӑрхарӗ. Тен, вӑл ытлашши сӑлтавсӑрах пӑлханать пулӗ, тен, вак-тӗвекшӗн пӑлханать пулӗ.
  
  
  Ну, пӗр меслет ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Ӑна вӑл ҫуллахи ҫӑмӑл жакетки айне чикрӗ, Вильгельмин аврине сӗртӗннине туйса илчӗ те коридор тӑрӑх арҫын туалечӗн кунӗ патнелле утрӗ. Иртсе ҫӳремелли вырӑн пуш-пушах. Алӑка уҫса, вӑл сылтӑм урине малалла тӑсрӗ.
  
  
  Алӑк чӗриклетсе шалалла уҫӑлчӗ те, мана хура-шурӑ плитка сарса хунӑ ваннӑй пӳлӗме хӑвӑрт пӑхса илме май пачӗ. Унта никам та ҫук пек. Вӑл малалла ярса пусрӗ, ман хыҫра пӗр кун уҫӑлса кайма ирӗк пачӗ. - Эпӗ пӑшӑлтатса илтӗм. - Ашок? - Виҫӗ кун хушши салтӑнмалли пӳлӗмсене хупнӑччӗ.
  
  
  Ӑна пӗр самант кӗтсе тӑчӗ те каллех чӗнчӗ. Ответ памасӑр. Капкӑна лекесрен хӑраса, кушак пек сасӑсӑр, ӑна кобурӑран "люгер" туртса кӑларчӗ те спусковой ҫекӗл ҫинче пӳрнине кӑштах хуҫлатрӗ. Хальхи Люгерсен ытларах сиенсӗр вӑлта йӗппи пур; Анчах Wilhelmina Маншӑн ятарласа Вашингтонри ШТАБ-хваттерти АX лабораторийӗнчи ачасем модификациленӗ. Курокне курок ҫине пуссанах пеме хатӗр пулнӑ.
  
  
  Эпӗ сулахайри пӗрремӗш туалета кайрӑм. Тимӗр хӑлӑпран ҫирӗп тытса, вӑл алӑка тӗртрӗ те ӑна ҫавӑн пекех хӑвӑрт хупрӗ. Пӗрремӗш хывӑнмалли пӳлӗм те, иккӗмӗшӗ пекех, пуш-пушах. Виҫҫӗмӗшӗнче, унитазӑн усӑнса аннӑ ларкӑчӗ ҫине таянса, Ашок Анандӑн хускалми, чунсӑр кӗлетки выртать.
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, пуҫне ҫӗклерӗ. - Анра-сухра! - хӑй тӗллӗн чашкӑрса илчӗ ӑна. Ман ҫине Анандӑн чарӑлса кайнӑ куҫӗсем пӑхаҫҫӗ. Вӑл, ҫак ҫын вилнинчен тӗлӗннӗ сӑн-питне шӑлса, пӳрнисемпе ҫав куҫхупаххисене сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  Унӑн мӑйне халӗ хӗрхӗлтӗм тӗслӗ ҫинҫе йӗр паллӑ тӑвать. Калчасене хупларӗҫ, кӑвакарнӑ вырӑнсем ҫине пӑхса вӗҫлерӗм эпӗ. Кӑвакарнӑ вырӑнсене лайӑхрах курас тесе, вӑл кӗпе ҫухине вӗҫертрӗ те икӗ дюймран та пӗчӗкрех шӑтӑк йӗрне курчӗ. "Анчах мӗншӗн?— - тесе ыйтнӑ вӑл хӑйӗнчен хӑй. Ананд вилни паллах ӗнтӗ, мӗншӗн тесен ку чӗлхе iso rta усӑнса тӑрать; анчах мӑйӗ ҫинчи ҫав йӗрсене ҫӗленӗн шӑлӗсемпе ҫыртса хӑварнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Пӗр вӑхӑт каярах пӗр миссипе теприн хушшинче мана герпетологи, наука рептилисем ҫинчен темиҫе кӗнеке вуласа тухма тиврӗ. Наркӑмӑшлӑ ҫӗленсене сӑхма реакцисем чӗрӗк сехетрен е ҫур сехетрен пуҫланнине вӑл пӗлет.
  
  
  Ашока Ананд аҫтахана ҫыртнӑ, анчах ку вилӗмӗн сӑлтавӗ пулман: тен, ку паллӑсем асӑрхаттарнине пӗлтернӗ е тӗн символӗ пулса тӑнӑ. Пӗр япала ҫеҫ паллӑ: вӑл унта чарӑнса тӑма шутламан.
  
  
  Ӑна "люгер" пуҫтарчӗ те кабина тавра шуса тухрӗ. Туалет малтанхи пекех пуш-пушах. Эпӗ унчченхи ҫулпах каялла кайнӑ пулсан, паллах, официанта тӗл пулнӑ пулӑттӑм. Хӑй шутланӑ тӑрӑх, вӑл "Кобра"организацине кӗнӗ чухне барта ӗҫлекен пӗртен-пӗр ҫын пулман.
  
  
  Ӑна тепӗр май пама ыйтрӗ. Фарфортан тунӑ рак хуранӗ ҫинчи кантӑклӑ чӳрече паркри тусанлӑ сукмаксем ҫине тухать. Вӑл рак хуранӗ урлӑ каҫрӗ те тулалла пӑхрӗ. Кафен хыҫалти пайӗнче, терраса ҫинче ларакан ҫынсем умӗнче, татуировка тунӑ официантсем е татуировкӑсем тунӑ ҫӗрте, чӳрече уҫӑлнӑ.
  
  
  Ӑна стилетпа чӳрече решеткине уҫрӗ те, тутӑхнӑ тимӗр рамӑн ҫекӗлӗсене вӗҫертсе, ҫӳлелле ҫӗклерӗ.
  
  
  - Майлӑрах майсем пур, "сахиб".
  
  
  Вильгельмина халех туртса илме ытла кая юлнӑ. Вӑл пуҫне пӑрчӗ те пистолет тытнӑ официант кулнине курчӗ. - 22-мӗш калибрлӑ" Беретта " мана тӳрех куҫран тӗллерӗ. Пысӑках мар калибрлӑ хӗҫпӑшал, анчах Ӑна Береттӑсем лайӑх пӗлеҫҫӗ, вӗсем ҫывӑхра мӗн тери хӑрушӑ пулма пултарнине пӗлме пулать.
  
  
  — Ӑна отель уҫӑ сывлӑшпа сывлама ҫеҫ, - ӑнлантартӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулмарӗ, пистолетне ҫеҫ сулса илчӗ, мана алӑ ҫӗклесе рак хуранӗ ҫинчен сиксе анма паллӑ пачӗ. Вӑл ман ҫине тӗлленӗ Беретта тытнӑ. Манӑн ҫак йыхрава йышӑнасси ҫеҫ юлчӗ. Вӑл урайне ларчӗ те ун ҫине тинкерсе пӑхрӗ. Вӑл пӑшӑрханни курӑнать, ун пек лару-тӑру опычӗ сахал пек туйӑнать.
  
  
  — Индеецсем-тарават халӑх, - терӗм эпӗ, - манӑн урӑххи унта пулас, - терӗм те вӑл, пуҫне чӑлан еннелле, ананд ӳтне тупнӑ ҫӗрелле ҫавӑрчӗ, - аварие лекрӗм...
  
  
  - Сирӗнпе те ҫавӑн пекех пулать, "сахиб", - кулса илчӗ официант, пӗр утӑм малалла ярса пуснӑ хыҫҫӑн, халӗ "беретта" ман пурнӑҫа тӗллет. - Часах тулта хытӑ шатӑртатнине, ҫав тери йӗркесӗрлӗхе илтетпӗр пулӗ. Шӑв-шав ҫав тери нумай пулать, пистолетпа пени те хупласа хурать.
  
  
  Ҫапла ӗнтӗ, Вӑл Кобрӑпа ҫыхӑннӑ пӗртен-пӗр баррӑра пулман. Вӗсем мана ӑҫтан тупмаллине тата ананда ҫинчен мӗнле пӗлнине — ыйтӑва хирӗҫ ответ памасӑр юлнӑ икӗ ҫын ман патӑмра пухӑнакан ытти Ҫынсем ҫумне хушса ҫырнине.
  
  
  - Чӑнах-и? - терӗм эпӗ, ариецсене кулса ярса. - Ҫакна полицейские хӑвӑр хыҫӑрта тепӗр хут калама сӗнетӗп.
  
  
  Вӑл тӗрӗс каларӗ.
  
  
  Официант опытсӑр пулнӑ, кун пек ӗҫе начар пӗлнӗ, ҫак кивӗ трюка та пӗлмен. Эпӗ ҫак сӑмахсене каласа та пӗтереймерӗм, вӑл сасартӑк жандарм еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ. Тепӗр секундран вӑл ӗҫе кӗчӗ.
  
  
  Вӑл малалла сикрӗ те официанта мӑйӗнчен тапрӗ. Манӑн ботинка тӗпӗ уҫҫине пырса ҫапӑнсан, вӑл кӑшкӑрса ячӗ. Вӑл урине усрӗ те, сулахай аллипе кӑвакал аҫине вилмеллех пырса ҫапрӗ. Арҫын ыратакан вырӑна аллипе чӑмӑртасан," беретта " вӗҫсе кайрӗ, хӑсӑк эгу rta аяккисем ҫине тумлама пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл малалла ӳксен, ӑна кирек мӗнле йӑхран та ҫӗкленӗ те ӑна каллех питрен ҫапнӑ. Ӑна манӑн кашни йӑхӑн шӑлӗсем шӑтӑртатнине илтрӗм. Арҫын урайне шуса анчӗ. Туалет патӗнче чашӑк-тирӗк ҫӑвакан машина хӑлхана ҫурас пек кӗмсӗртетсе кайрӗ, ун хыҫҫӑн савӑт-сапа чӑнкӑртатрӗ.
  
  
  Паллах, ку плана эпӗ пенӗ сасса чарма хушнӑ. Ӑна "береттӑна" илсе йӗтӗн шӑлавар ӑшне чикрӗ, пистолетне пытарма чылай пысӑк пулчӗ.
  
  
  Унтан ӑна ҫӳҫӗнчен ярса тытрӗ те, ҫип татнӑ марионетка пек, пуҫне ҫӗклерӗ. - Эсӗ начар пӑхатӑн, мужик! - кӑшкӑрса ячӗ вӑл хулӑн сасӑпа.
  
  
  Вӑл темскер мӑкӑртатса илчӗ, эпӗ ӑна илтеймерӗм, юнпа хуҫӑлнӑ шӑлӗсене сурса, янахне сӗркелесе илтӗм. - Ӑҫта вӑл? - пусрӑм ӑна. - Манӑн сан босса ӑҫта тупмаллине пӗлес килет... Ҫӗлетӗп.
  
  
  — Вӗлтӗренсем... Ҫӗвӗ ҫук, - мӑкӑртатса илчӗ официант, пуҫне усса. Арҫын куҫне хупрӗ те, унӑн ҫӑварӗ каллех юнпа пӗвенчӗ.
  
  
  — Тата тепӗр хут шухӑшласа пӑх, - чашкӑрса илтӗм эпӗ, алла ҫӗклесе. Ӑна гарпун форми тӑхӑннӑ пӳрнисене хуҫлатса "пенн-колониа-уя " джи-ру-ки" ятпа ҫапрӗҫ, вӑл эму чӗлхине салтмалла пулчӗ. Ҫакӑ ӑна ыратнипе тӗтреленнӗ куҫӗсене уҫтарчӗ.
  
  
  Ун хыҫҫӑн тата тепӗр йынӑшу илтӗнсе кайрӗ. Анчах ҫак ухмах Ананда вӗлересси ҫинчен шухӑшламан, ҫавӑнпа та манӑн ырӑ самаринин пулас кӑмӑлӑм ҫукчӗ. Унӑн чӗрнисене эму куҫхупаххи айне чикрӗ, ҫав куҫ панулмисене пӑчӑртаса тытрӗ.
  
  
  Официант, шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек чӗтрекенскер, каялла чакрӗ. Ҫак тӗллев урайне пырса ҫапӑнчӗ, анчах тепӗр секундран вӑл ун ҫине ҫӳлтен сиксе анчӗ те, каллех эму куҫне пӳрнисене чиксе лартрӗ. Ӑна ӗмӗрлӗхех суккӑрлатма пултарнӑ. Анчах инди агенчӗ вилнисӗр пуҫне унӑн отельне ревматизм илме куҫнӑ.
  
  
  - Кала: Ӑҫта Шива? - тепӗр хут.
  
  
  Ку аван мар япала пулнӑ; ҫыннӑн сӑн-пичӗ хӑранипе тата ыратнипе улшӑнса кайнӑ. Унӑн питне те, кӗпи умӗнче те уйӑрса илме ҫук, вӗсем юнпа тата ҫӗтӗк-ҫатӑк массӑсемпе вараланса пӗтнӗ, куҫӗсем кӗҫ-вӗҫ орбитӑсем тавра тухаҫҫӗ, вӑл сывлама та пултараймасть.
  
  
  - К... к... - йынӑшса ячӗ вӑл.
  
  
  - Ӑҫта вӑл залра? - мӗкӗрсе ятӑм эпӗ. - Ӑҫта?
  
  
  Анчах малтанхи хӗнени, "пуҫ пӳрнене куҫран" хушнипе, ӑна йӗр ҫине ӳкерчӗ. Официант каялла таянчӗ те, ним пӗлми пулса, асапсенчен хӑтӑлма тӑрӑшрӗ.
  
  
  Вӑл пӳрнисене пуҫтарчӗ те, куҫ хупанкисем хупӑнчӗҫ. Ӑна, хытӑ силлесе илсе, чӗртме хӑтланчӗ, анчах тӑнне ҫухатнӑ ҫын хӑй мӗлки пулса тӑчӗ. Унӑн сывламан кӗлеткине чӑлана сӗтӗрсе кӗресшӗнччӗ, пуҫне шыв айне чиксе, ӑна тӑна кӗртесшӗнччӗ, анчах ҫав вӑхӑтра ура сассисем илтӗнсе кайрӗҫ. Тахӑшӗ коридор тӑрӑх туалет кунӗ патнелле утрӗ.
  
  
  - Нирад? - Che сасӑ чӗнчӗ.
  
  
  Нирад ответлеме пултарайманни ытлашши.
  
  
  Ку хутӗнче ӑна кӗтмен ҫӗртен тӗл пулма ирӗк паман пулӗччӗ. Ӑна, рак хуранӗ патне пырса, фарфортан тунӑ край ҫине хӑпарса тӑчӗ; унччен вӑйсӑрлатнӑ чӳрече рами кӑшт уҫӑ.
  
  
  Ӑна пушӑ аллипе чӳрече рамине малалла тӗртрӗ. Туалет алӑкӗ хыҫӗнче надежда каллех пӑшӑрханса ӳкнӗ сасӑ чӗнчӗ.
  
  
  Юрать-ха, чӳрече витӗр тухма ҫителӗклӗ. Кӗленче панельне хӑрах аллипе тытса, терраса ҫине аялалла сикрӗ те каялла туалета пӑхрӗ.
  
  
  Алӑк яриех уҫӑлчӗ те, эпӗ хам ӑшра нирадӑн юнланса пӗтнӗ кӗлетки ҫине ӑнланмасӑр пӑхакан сӑн ӳкерсе илтӗм. Ку палламан сӑн-пит, ӑна халиччен нихҫан та курман. Анчах эпӗ пӗлетӗп: ҫак самантра нирадӑн хускалман кӗлетки ҫине шанмасӑртарах пӑхакан ҫамрӑк индееца каллех куратӑп... ҫитес вӑхӑтрах пулӗ.
  
  
  
  
  3
  
  
  "Шива-кобра сӑнарӗпе эпӗ хӗвеланӑҫ наблюдательне те туррӑн чӑн-чӑн тупсӑмне тупма ҫӑмӑл. Турӑран пулнӑскер, инди троицисен питӗ авалхи членӗ, юлашкинчен, фал символикӑпа ассоциациленмелле тесе шутлать. Чӑнах та, ҫав иконографире эпир кашнинчех атакӑлакан позицире кобрӑн капюшонне тупатпӑр. Ҫавӑнпа Та Ҫӗвве кобра тирӗ тӑрӑх, хӑлха алкисем тӑрӑх, чӗрӗ ҫӗлен-калтасем тавра шнурпа пиҫиххи тӑрӑх питӗ нумай ҫырса кӑтартнинчен тӗлӗнмелли те ҫук...»
  
  
  
  Вӑл кӗнекине хупрӗ те, кафе терраси ҫине нерӑпа юнашар анакан сарлака чул пусма тӑрӑх пӑхса, библиотека чӳречинчен пӑхрӗ. Клубӑн хыҫалти пайӗ тавра эпӗ хӑвӑрт тухса кайнине никам та асӑрхамарӗ.
  
  
  Нирада юлташӗ кӑшкӑрса ярасса кӗтменччӗ эпӗ, чӑнах та йӑнӑшмарӑм. Ҫавӑн пекех ӑна васкавлӑ пулӑшу машинисем е полици машинисем килсе Ҫитнине, Ашок Ананд ӳтне илме килнине те курман. Туристсемпе бизнесменсем килсех тӑраҫҫӗ. Бар пӗр чарӑнмасӑр ӗҫленӗ, хӑйӗн сӑнав пунктӗнчен конот-плейс ҫине кӗнеке магазинӗнче ӑна нирад юлташӗ, официант тумӗ тӑхӑннӑ ҫамрӑк индеец, курма та пултарнӑ.
  
  
  Нирадӑна илес пулсан, ӑна эпир ниҫта та курмарӑмӑр. Ӑна, тен, сывалтӑр тесе, пӗр-пӗр уйрӑм пӳлӗме е ресторана илсе килнӗ пулӗ. Паллах, икӗ учреждени хӑйсен сотрудникӗсен иккӗмӗш ӗҫӗ ҫинчен пӗлнӗ, ун пек пулсан, темӗнле халиччен пулман япала асӑрханӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, вӑл пӗр-пӗр официант ӗҫлеме чарӑниччен малалла сӑнаса тӑма хӑюлӑх ҫитерчӗ. Нирадӑ унран мӗнле те пулин информаци илме ӗлкӗриччен" кайрӗ". Ҫавӑнпа та, ытти чӑн-чӑн сӑлтавсем ҫук пирки, веб-зекопка икӗ киллер Кобра хыҫҫӑн йӗрлесе пынӑ.
  
  
  Вӗсем мана чӑнахах та вӑрттӑн персонаж патне илсе ҫитерӗҫ тесе шухӑшлама эпӗ ҫав тери айван пулман, анчах механизмсем юхӑнса кайсанах, Ҫӗвӗсем, Чӑнахах та пур пулсан, хӑҫан та пулин килсе тухасса эпӗ шансах тӑратӑп.
  
  
  Ҫапла вара, вӑл магазинта кӑларса хунӑ кӗнекесемпе, инди рептилийӗсем ҫинчен калакан тома туяничченех интересленнӗ пек пулчӗ. Юлашкинчен вӑл кӗнеке шкапӗ тӑрӑх тухрӗ те, курӑнми пулас тесе, сулхӑна пытанчӗ. Юнашарах туристсем те ҫителӗклӗ, ҫавӑнпа эпӗ ун пек паллӑ мар. Отель ӑна хӑй ҫине сахалтарах пӑхтарасшӑн.
  
  
  АX ӗмӗрте нумай ҫулсем хушши службӑра тӑнӑ хыҫҫӑн вӑл чӑтӑмлӑх — чи усӑллӑ ырӑ ӗҫ пулнине ӑнланса илчӗ. Чӑнах та, тӗттӗмленме пуҫласан, вӑл юлашкинчен ман ҫынсем кофе ӗҫме тухнине курчӗ. Вӗсем сарлака чул пусма тӑрӑх ерипен, утӑмран утаҫҫӗ.
  
  
  Нирадӑн юнланса пӗтнӗ кӗлетки патне пӗшкӗннӗ ҫамрӑк ҫын хӑйӗн юлташне ертсе пырать. Нирадӑн куҫӗсене ҫыхса лартнӑ; ӑна юлташ суккӑр пулнӑ пек тыткаланӑ. Вӑл ӑнланнӑ тӑрӑх, официант вӑхӑтлӑха суккӑр пулни Кобра пӗр агента сахалтарах илнине пӗлтернӗ.
  
  
  Вӑл пӗр утӑм малалла ярса пусрӗ те, эпӗ ӑна ihi ӗмӗрте кунӗпех кӗтсе ирттернӗ хыҫҫӑн сӑнавран тухса ан кайччӑр тесе, вӗсем ҫинчен куҫне илмесӗр пӑхса тӑчӗ. Конот-плейсра ӗҫрен таврӑнакан рабочисемпе клерксем лӑках. Ӑна халӑх пурӑнакан площадь урлӑ каҫма хатӗрленнӗччӗ, анчах икӗ арҫын сасартӑк алӑ сулса ячӗҫ; анчах тепӗр Нирада велосипед таксине чарса, хӑйӗн юлташне ансӑр машина ларкӑчӗ ҫине лартнине курсан, эпӗ ҫӑмӑллантӑм.
  
  
  Ҫамрӑк индеец аллине сулчӗ те, моторизациленӗ такси хыттӑн кӗмсӗртетсе шыва чӑмрӗ. Тротуар ҫинче пӗччен тӑракан грифон куҫлӑ ҫамрӑк ҫын пуҫне ман еннелле ҫавӑрчӗ, мӗн тумаллине пӗлместӗр пулмалла.
  
  
  Вӑл иккӗленсе тӑнӑ пулсан, вӑл ун пек пулман.
  
  
  Ӑна, вӑл мӗн тӑвасса кӗтсе, шурӑ колоннӑсем хыҫне пытанчӗ. Тата тепӗр минут иккӗленсе тӑнӑ хыҫҫӑн вӑл тротуар ҫинчен анма пуҫларӗ. Вӑл икӗ пӳрнине тути патне тытрӗ те, тепӗр велотаксие чарас тесе, хӑлхана ҫурас пек шӑхӑрса ячӗ.
  
  
  Официант ҫинче халӗ те формӑллӑ шурӑ шӑлавар, анчах вӑл пиншакне улӑштарчӗ. Ун вырӑнне nen ҫийӗнче уҫӑ ҫухаллӑ хура кӗпе пулнӑ. Унӑн мӑйӗ ҫинче, анӑҫри тӗкӗр пек, темле тимӗр япала йӑлтӑртатать. Ҫамрӑк ҫын виҫӗ кустӑрмаллӑ велосипед ҫине ларчӗ те, водитель газ педалӗ ҫине пусрӗ, машина юхӑмӗпе неру паркӗ тавра пычӗ.
  
  
  Вӑл текех вӑхӑта сая ямарӗ.
  
  
  Пӗр ҫекунд та иртмерӗ, вӑл бордюра ҫине тухрӗ те, официанта куҫран ҫухатмасӑр, тепӗр таксие чарчӗ.
  
  
  Кивӗ машинӑра чухне ӑна шофер аллине купюр пачки тыттарчӗ, хирӗҫлеме вӑхӑт памарӗ.
  
  
  — Ман тус хыҫҫӑн ҫавӑнта кай, - хушрӑм эпӗ.
  
  
  Водитель, малтан хӑйне эму панӑ укҫа ҫине, унтан велотакси ҫине тинкерсе пӑхса, официант пӗр минут каярах чарнӑ та пӗр иккӗленмесӗр пӑхӑннӑ. Вӑл пӗрремӗш йӑрӑма йышӑнчӗ те, велотакси ҫинчен куҫне илмесӗр, ларкӑч патнелле пӗшкӗнчӗ, велотакси мана тата тепӗр утӑм ярса пусасса шаннӑччӗ вӑл.
  
  
  Пурте йӗркеллӗ пулса пынӑ май, официант эпӗ ӑна бар тавра тухасса кӗнине е ун хыҫҫӑн пыма таксие ларнине курмарӗ пулӗ тесе, хӑйне хӑй каларӗ. Ҫамрӑк официантран пире виҫӗ машина ҫеҫ уйӑрса иличчен водителе хӑвӑртрах кайма хушрӗ.
  
  
  - Ман тепри ӑҫта каять?
  
  
  Конот-плейсран эпир Нью-Делин суту-илӳ центрӗнчен аяккалла каякан тӑкӑрлӑка пӑрӑнас тесе конт-серкус еннелле кайрӑмӑр. — Кивӗ хулана, - ӑнлантарчӗ водитель. Унтан ман ҫине хӑвӑрт пӑхса илчӗ те: - вӑл сана ҫаратрӗ-и, сахиб? - тесе хушса хучӗ. Ҫук пулсан, эпӗ полицие чӗнетӗп...
  
  
  — Ҫук, ун пекки нимӗн те ҫук, — тесе ӗнентерчӗ ӑна эгу, ларкӑч урлӑ пӗшкӗнсе, эму хӑлхинчен темӗн пӑшӑлтатрӗ.
  
  
  Вӑл пӑхӑр тир айӗнче хӗрелсе кайрӗ. - Ӑнлантӑм,"сахиб". Эсир ӑна мӗнле калатӑр?.. тӗлпулусем-и?
  
  
  - Тӗрӗс, - ҫирӗплетрӗ ӑна йӑл кулса, романтикӑллӑ тӗлпулӑва каякан ҫамрӑк ҫынна сӑнаса пыратӑп тесе.
  
  
  - Асӑрхануллӑрах пул, "сахиб", - асӑрхаттарчӗ мана таксист. - Ӗҫлӗ хӗрарӑмсем питӗ ӑслӑ, - терӗ те вӑл, хӑй сӑнанине палӑртас тесе, пуҫ пӳрнине шӗвӗр пӳрни ҫумне сӑтӑркаласа, сӗнӗве ӑсатрӗ.
  
  
  — Ҫапла, анчах эсӗ пирӗн тусӑма куҫран ан ҫухат, — терӗм эпӗ.
  
  
  Тӗттӗмленнӗпе пӗрех ӗнтӗ, унтан конот-Серкус ҫине тухасси чакрӗ. Водитель темӑна улӑштарчӗ те палӑксем ҫине тинкерчӗ. Тусанлӑ сарлака проспект вӗҫӗнче вӑл крепость евӗрлӗ хӗрлӗ хӑйӑрлӑ пысӑк мечеть таврашӗнчи чаплӑ минаретсем ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  Мечетьпе ҫывӑхри пасар умӗнче Тата тепӗр палӑк, Аслӑ Вилтӑприсен императорӗсем хӑварнӑ витӗмлӗ комплекс, Хӗрлӗ форт тӑнӑ. Официант пасарта ҫухалать пулӗ тесе шутланӑччӗ вӑл, анчах хӑйне сӑнанине ӑнланмарӗ пулас. Мечетьпе пасар патне уҫӑ пӗлӗт айӗнче тухас вырӑнне вӑл форт хапхи умне уҫӑ кӑмӑлпа тухнӑ.
  
  
  "Тӑхта", - терӗ ӑна водитель.
  
  
  Вӑл шӑпах официант хапха хыҫне кӗрсе ҫухалнӑ самантра чарӑнса тӑчӗ. Вӑл хӑй черечӗпе тухрӗ те, тӗттӗмлӗх мана темле хӳтлӗх панӑшӑн савӑнса, хӑйӗн ҫынни хыҫҫӑн васкарӗ. Хапха умӗнче "сувенирсемпе", открыткӑсемпе, ҫул кӑтартакансемпе, вырӑнти ҫепӗҫлӗхсемпе лавккасем тӑраҫҫӗ.
  
  
  Анчах эпӗ турист пулман, манӑн ҫак "илемлӗхсем" ҫине пӑхса киленме те вӑхӑт пулман. Кӑшт аяккарах кайсан, вӑл официантӑн шурӑ шӑлаварӗпе хура кӗпи ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл мана нихҫан та курман, апла пулсан, мана пӗлмен. "Кобра" ман сӑнӳкерчӗке салатман пулсан, Апла Пулсан, Карттер шаль ӑна отель йышӑннинчен сахалтарах ӑнланать.
  
  
  Малта, подъезд ҫулӗ вӗҫӗнче, ансӑр йывӑҫ будка умӗнче официант чарӑнса тӑчӗ. Вывеска "Люмьерпа ывӑлӗ"шоу пуҫламӑшӗ ҫинчен пӗлтернӗ. Ҫамрӑк индеец спектакль валли билет илнине ӑнланса илсен, эпӗ ним шухӑшласа тӑмасӑрах ун хыҫҫӑн утрӑм.
  
  
  Ку истори урокӗ, "ҫулҫӳревӗ" психоделиксем пулӑшни мар. Грави ҫулӗ билет кассинчен фортӑн шалти картишне илсе кӗрет. Кунта, садра, императорсем туса лартнӑ мрамор керменсемпе хупӑрланнӑ садра, куракансем валли темӗн чухлӗ пукансем лартса тухнӑ.
  
  
  Прожектор мрамор ҫуртсем умӗнчи колоннӑсем ҫине сарӑ ҫутӑ ӳкет, аудиокомментарисем громкоговорительсем урлӑ иртеҫҫӗ. Оратор павлин тронӗ ҫинчен ҫырнӑ, ӑна перси ҫарӗсем индие вунсаккӑрмӗш ӗмӗрте пырса кӗнӗ.
  
  
  Унтан святой сӳнчӗ те, ман хыҫра лаша ури сасси илтӗнчӗ. Вӑл, ухмаха ернӗ кӗтӳ варринче пулас пек, пуҫне пӑрчӗ.
  
  
  Ун вырӑнне унӑн ҫулӗ ҫинче бритва пек ҫивӗч кинжал пулнӑ.
  
  
  Лезви ман камзолӑн сулахай ҫаннине ҫурса чашкӑрма пуҫларӗ. Нумай шухӑшласа тӑмасӑрах, вӑл айккинелле пӑрӑнчӗ те хӑрах аллипе "колониа-нал мак-ки"мелне ячӗ. Инди официанчӗ го ӗҫ ӑнӑҫлӑ пуҫланнине иккӗмӗш хут сӑнаса пӑхма шталь мар.
  
  
  Унӑн шурӑ шӑлӗсем сардоника куллипе йӑлтӑртатса илчӗҫ, билет ҫивӗчӗшӗ сывлӑшра ҫаврӑнма пуҫларӗ. Унтан прожектор унӑн питне пӗтӗмӗшпех ҫутатрӗ. Ҫамрӑк ҫын тенкелсен речӗсем хушшипе чупса тухрӗ.
  
  
  Куракансем, ытларах хӗвеланӑҫ туристсем индеец шоу пайӗ пулнине ӗненнӗ пек туйӑннӑ. Такам алӑ ҫупма пуҫларӗ, сывлӑшра лаша ури сассисем илтӗнчӗҫ. Громкоговоритель тавра боевой чӗнӳпе пӗрле трубасем сасси илтӗнсе кайрӗ. Вӑл тапӑнакансем хыҫҫӑн ыткӑнчӗ.
  
  
  Вӑл кам иккенне, е эпӗ ун хыҫҫӑн пынине вӑл мӗнле ӑнланнине эпӗ пӗлеймерӗм. Анчах вӑл манӑн камзолӑн ҫаннине ҫурса, сывлӑша ҫуракан кинжал ҫивӗччӗшӗ чӑшлатнине ҫаплах илтме пултарнӑ-ха. Вӑл ман ӳте шӑтарса тухнӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Чупма чарӑнмасӑрах, ӑна пистолет илме куртка ӑшне чикрӗ. Пирӗн хусканусенче никам та тӗлӗнмелли нимӗн те тупаймарӗ, прожектор мрамор ҫуртсене тусанлантарсан, официантӑн хӳтлӗхне куҫа йӑмӑхтаракан мӗлки ҫутатрӗ.
  
  
  "Патша мунчисем...— пӗлтерчӗ калавҫӑ.
  
  
  Вӑл мана прожектор ярса тытичченех мрамор колоннӑсем тавра пӗр-пӗччен тӑрса юлчӗ. Вӑл куҫӗсене хӗсрӗ те йӗри-тавра мӗлкесем шырама пуҫларӗ. Кермене мӑк тата ҫӗрӗк ӳсентӑран шӑрши ҫапать. Вӑл унта пытанчӗ, хӑйне капкӑна лекессе кӗтрӗ, ӑна, эпӗ халь ӑнлантӑм ӗнтӗ, мана валли вырнаҫтарса лартрӗҫ.
  
  
  Тепӗр утӑма тӗпчесе пӗлес тесе, вӑл каялла ҫаврӑнса отеле таврӑнма та пултарнӑ пулӗччӗ; анчах эпӗ ку шухӑша пӑрахрӑм, халӗ, Кобрӑн ирсӗр операцийӗсене уҫса парасси ҫывӑххине туйса илсен, пӑрахрӑм... Вӗлтӗренсем те пур. Ҫав ҫынна мӗн чухлӗ маларах тупатӑп, пуриншӗн те ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах пулать.
  
  
  Ҫамрӑк официант ури сасси хуллен шакканӑ. Ӑна вӑл ҫуртӑн хыҫалти пайӗ патне, садра спектакль курма пынӑ туристсенчен аяккарах та аяккарах чупнине илтрӗм. Айӑпсӑр куракансене хаяр хирӗҫтӑрӑва хутшӑнтарасшӑн пулманшӑн та савӑнчӗ вӑл, сасӑлав-сасӑлав пулмалла.
  
  
  Вӑл колоннӑран колонна патне пӗшкӗнсе, кашни сас-чӗв илтӗнмессеренех хӑлхисене тӑратса чупать. Ҫырса хунӑ истори фонне кӑларнисӗр пуҫне, мӗнле те пулин сасӑсене илтме йывӑр. Хуллен йынӑшни садра вырнаҫтарнӑ параппан тӑнкӑртатнипе хутшӑнса кайрӗ. Арҫын ҫинчи шурӑ шӑлавар пулман пулсан, вӑл, паллах, сулхӑна пытанма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Анчах святойсене сӳнтерсен, вӑл ӑна тепӗр хут курнӑ. Вӑл пӗр ҫурта тепринпе ҫыхӑнтаракан кӗске мрамор пусма урлӑ каҫрӗ те урайне тӑсӑлса выртрӗ.
  
  
  Вӑл пистолет спусковой ҫекӗлӗ ҫинче пӳрнине тытса тӑрать. Курок спусковой ҫекӗл ҫине пуснӑ самантра шартлатса илчӗ. Громкоговоритель тавра параппан сасси ҫумне пӑшал пенӗ сасӑ хутшӑнчӗ, пӑшал пенӗ сасса хупласа хучӗ.
  
  
  Вӑл мрамор колоннӑра куҫне чарса пӑрахса шурӑ тӗтӗм пӗлӗчӗ сывлӑша ҫӗкленнине курчӗ. Пӑшал сасси лашасен чӗрнисем тапӑртатнипе хӑлхана хупласа лартрӗ. Эпӗ тӗл лектереймерӗм, ҫавӑнпа малалла чупрӑм. Официант ура ҫине сиксе тӑчӗ, анчах вӑл ниҫта та курӑнмарӗ.
  
  
  Вӑл халь ҫеҫ чупса пынӑ кӗске пусма урлӑ каҫрӗ те мрамортан тунӑ ҫуртсемпе хупӑрланнӑ ансӑр курӑклӑ сукмак варрине ҫитсе тӑчӗ. Ман хыҫра такам йывӑррӑн сывлани илтӗнчӗ. Тупӑпа пересси ҫинчен шухӑшлани усӑсӑр. Эпӗ икӗ чавсана та ҫавӑртӑм. Ӑна ҫамрӑк индеец аяк пӗрчинчен лектерчӗ, анчах вӑл пӗр самантлӑха чыхӑнса кайрӗ пулин те, эму мана пӗр утӑм каялла тӗртсе ячӗ.
  
  
  Ӑна вӗлересси манӑн плансене кӗмен. Вилнӗ пулсан, вӑл маншӑн усӑсӑр пулнӑ пулӗччӗ, мана Шива патне илсе пымалли сукмак Унта, Хӗрлӗ фортӑн шалти картишӗнче, татӑлса анатчӗ. Чӗрӗ официант мана хаклӑ информаци пама пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Сасартӑк ман хыҫра, тӗттӗмлӗхре, хӑйӑлтатакан, аран илтӗнекен сасӑ илтӗнчӗ.
  
  
  - Питӗ Аван, Ранджит.
  
  
  Унӑн сылтӑм урине вӑйлӑн каялла ывӑтрӗ те, ман ура кӗли такамӑн кашни йӑхӗ ҫине анса ларчӗ. Иккӗмӗш тапӑнаканни ыратнипе йынӑшса ячӗ те каялла чакрӗ. Вӑл, йывӑррӑн сывласа, аяккалла сиксе ӳкнӗ те, вильгельмина тапӑнакан икӗ ҫын ҫине тӗллесе, пӗр утӑм каялла ярса пуснӑ.
  
  
  Пӗрне хирӗҫ Иккӗшӗ Ранжит офицер пулнӑ, ун хыҫҫӑн пыракан ҫын пулнӑ; анчах тепри те палламан ҫын пулман. -- Сасӑлав эпир каллех сахиб пек тӗл пултӑмӑр, - терӗ вӑл тӳрккес те ирӗксӗртен кулса. Унӑн сӑмахӗсем, iso rta, аран-аран тухаҫҫӗ, мӗншӗн тесен унӑн пичӗн аялти пайне шурӑ тутӑрпа чӗркесе ҫыхнӑ.
  
  
  — Аха, - терӗм эпӗ, ҫакна пӗлсен: Вӑл моханпа пӗр каварлӑ пулнӑ,кӗҫӗр унӑн янах шӑммине ҫӗмӗрсе пӑрахнӑ.
  
  
  Ранжит, колонна хыҫҫӑн пӗшкӗнес тесе, пӗр самантлӑха "Люгер"ятлӑ фатальнӑй траекторирен пӑрӑнса, пӗр-пӗринпе кӗскен калаҫса илнӗ. - Малалла калани усӑсӑр, "сахиб", - резюмларӗ инди сикхӗ. - Эсир пире вӗлерсен, эсир нимӗн те пӗлместӗр.
  
  
  - Сана вӗлермесен, мӗн пулӗ? - ыйтрӑм унран. Анчах ҫак самантра, секундӑн пӗр пайне, ман куҫ умӗнчен темӗнле тимӗр япала хӑвӑрт иртсе кайрӗ. Ӑна ҫавӑрчӗ те курок ҫине пусрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, ҫуртсен стенисем ҫумӗпе чул хысак патӗнчен аяккалла сиксе ӳкрӗ. Унтан ҫав пистолет ман пӳрнесем тавра шуса тухрӗ, кӗпҫине тимӗр йӑлмакпа чӗркесе хунӑ.
  
  
  Ранджит хӑйӗн хӳттинчен тухнӑ та пистолетне ярса тытнӑ. Ӑна эпӗ унччен асӑрханӑ япала мӑйӗ тавра йӑлтӑртатакан япала пулнине ун чухне ӑнланса илтӗм. Ку пӑхӑр пралук татӑкӗ, Паллах, Ашок Ананда вӗлерес тесе усӑ курнӑ капкӑн пулнӑ.
  
  
  "Эсӗ ху шутланӑ пек ӑслӑ мар", - терӗ сахиб, - кула-кула тепӗр индус.
  
  
  Ӑна каялла чакма хӑтланнӑ, Анчах Ранжит вӑхӑта сая яман. Официант пистолетне ман кӑкӑр патне тытрӗ те мана тӑруках чарма хушрӗ. Пистолетне ҫак алӑран туртса илме хӑтланса пӑхмашкӑн эпӗ ҫывӑхах та ҫитеймерӗм. Ӑна урипе тапма хӑтланнӑ пулсан, хура ҫӳҫлӗ ҫамрӑк официант ним иккӗленсе тӑмасӑрах курок ҫине пусасса шаннӑ пулӗччӗ.
  
  
  - Халӗ ӗнтӗ аллӑрсене пуҫ тӑрринелле ҫӗклӗр, "сахиб", - хушрӗ ача. Вӑл пӗр утӑм малалла ярса пусрӗ, унӑн ҫӑварӗ шуйттанла кулӑпа чалӑшрӗ.
  
  
  Ӑна, аллине ҫӗклесе, тепӗр сикха еннелле асӑрханса пӑхрӗ. Ранжит эмене пӑхӑр провод тӑсса панӑ. Арҫын хӑйӗн алӑ сыпписене яваласа ҫыхсан, пралук кӗрлесе кайрӗ.
  
  
  "Мохан вилнӗ", - терӗ вӑл динамиксем тавра янӑракан музыка ҫеммипе илтӗнмелле мар сасӑпа. Шоу 3-мӗш № - лӗ Истребитель пурнӑҫӗ пекех, эпӗ шаннӑ пек, вӗҫленсе те ҫитмен-ха. - Гурнек чӗрӗ - ха,"сахиб". - Инди сикхӗ Ман пата Ранжит ҫулама пуҫласан ҫывхарчӗ
  
  
  Манӑн сӑмса айӗнче Вильгельмин люгер кӗпҫи пурччӗ, сасартӑк вӑл манӑн ватӑ марри ҫинчен аса илтӗм. Гурнек икӗ аллипе тытнӑ пӑхӑр провод ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ.
  
  
  "Эсӗ япӑххине, — сахиб, — чылай япӑххине тивӗҫлӗ", - тенӗ официант.
  
  
  Вӑл "ҫӑмӑл курокпа" вылять. Хоукӑн 4-мӗш № - лӗ Истребителе тара тытмалла пулнӑ. Анчах ҫамрӑк ҫын хӑй хӑратнине пурнӑҫличчен Гурнек ман хыҫҫӑн утрӗ. Ку хутӗнче ҫеҫ эпӗ, тӗл лектереймесӗр, урана каялла тапрӑм.
  
  
  Мӑйкӑч йӑлмакланса ларчӗ те, манӑн каллех алӑсене ҫӗклемелле пулчӗ. Ӑна "Люгер" кӗпҫинчен уҫҫӑнах пӑхса тӑнӑ, Анчах Ранжит курокне вӗҫертсе янӑ та, пистолетне шартлаттарса илсе, прикладпа мана ҫамкаран ҫапнӑ. Ҫав вӑхӑтрах ӑна ман трахея ҫине пусакан пӑхӑр провода шутарса лартма хӑтланчӗ.
  
  
  Ҫип ман ӳте касса татрӗ, эпӗ сывлама та пултараймарӑм. Унӑн пусӑрӑнчӑк сасси илтӗнчӗ, Ранжит, кулкаласа, кирек мӗнле йӑха та тӑратрӗ те мана питрен ҫапрӗ. Ыратни мана йынӑштарса ячӗ, пӗкӗрӗлтерчӗ.
  
  
  Кирек мӗнле йӑхсем те иккӗмӗш хут ҫӗкленчӗҫ, мана ҫав тери асаплантарса вӗлерчӗҫ. - Ухмах эсӗ, "сахиб"... Кобра пӗлет... Кобра пурне те пӗлет, мистер Картер.
  
  
  Ҫак сасӑ тӗттӗм туннель тавра илтӗннӗн туйӑнать. Унӑн iso пӗтӗм вӑйран хӑтӑлма, Гурнек пӑвнӑ пралука тӗртсе яма хӑтланчӗ. Анчах эпӗ алла илеймерӗм, вӑл ытла та ҫинҫе. Вӑл, сывлама хӑтланса, йынӑшса малалла ӳкрӗ.
  
  
  Унтан пистолет кӳпчекӗ мана пуҫран ҫапрӗ, инҫетре громкоговоритель таврашӗнчи сасӑ: - ҫӗр ҫинче рай Пур пулсан, вӑл кунта, - терӗ... кунта, кунта!
  
  
  Ӑна эму шанмарӗ. Ҫав вӑхӑтра вӑл: кун пек япалана хӑҫан та пулин ӗненме шанчӑк пур-и, тесе ыйтрӗ.
  
  
  
  
  4
  
  
  Малтанах ҫӑмӑл пулчӗ.
  
  
  Бархат пек ҫемҫе те тикӗс, тӗттӗм те хӑтлӑ тӗтӗм. Ҫак тӗттӗмлӗх мана йӑл култарчӗ. Унтан вӑл ҫунтарма, манӑн ӳте ванчӑк кӗленче ванчӑкӗсем пек касма тытӑнчӗ. Унӑн тухса каймалла пулнӑ, унсӑрӑн вӑл мана пайӑн-пайӑн ҫурса тӑкӗччӗ, чӗрӗллех тире сӳсе илӗччӗ. Эпӗ, тинӗс тӗпӗнчен сиксе тухнӑ пек, малалла ыткӑнтӑм. Вӑл мӗн чухлӗ ҫӳлерех хӑпарать, ҫавӑн чухлӗ мана пайӑн-пайӑн ҫурса пӑрахать.
  
  
  - Ҫук! Ӑна... ӑна кирлӗ мар! - Эпӗ хам сасса илтрӗм. Ҫак сӑмахсене тепӗр хут хыттӑнрах каласа, ман куҫа пусса тӑракан йывӑрлӑха ҫӗклеме пикенчӗ. Вӑл куҫне мӑчлаттарса илчӗ те, темскерле паллӑ мар тӗсӗ малалла та, каялла та, ман умра та, ун тулашӗнче те чӗтренкелесе, каллӗ-маллӗ шума пуҫларӗ.
  
  
  Го ӑна иккӗмӗш хут, унтан виҫҫӗмӗш хут уҫрӗ, ҫав вӑхӑтрах манӑн тӗллев темле ҫирӗп оборудовани пырса ҫапӑничченех малалла кайма хӑтланчӗ. Вибраци чарӑнчӗ те, вӑл, тепӗр хускану тума ытла та вӑйсӑр та ыйхӑллӑ пулса, каллех ларчӗ.
  
  
  Кайран мӗн чухлӗ вӑхӑт иртнине пӗлместӗп эпӗ. Ӑна эпӗ тӗлӗксем ҫавӑрса илнине туйрӑм, кашнинчех ӑна ih тӗртсе яма, куҫа уҫма пикентӗм, анчах ман ӳте темскер чӑрмалать, темскер пӗҫертет. Юлашкинчен вӑл, ылмашӑнса пыракан хумсем хушшипе малалла куҫса пырса, каллех ҫӗнӗрен пуҫланчӗ.
  
  
  Унтан "япала" пулса тӑчӗ. Ку стена, ҫӗр стена, вӑл ман умра пысӑкланса е пӗчӗкленсе ларать... унтан йӗркеллӗ. Манӑн тӗллев ҫӑмарта хуппи таптаса лапчӑтнӑ... ӑна пӗр уйӑх хушши пӗр чарӑнмасӑр ӗҫмелле мар пек. Вӑл, ҫывӑхри йынӑшу ҫумне таянса, тӗнчери чи илемлӗ сасса, манӑн кӑкӑр кашни сывламассеренех ҫӗкленекен, анакан сасса итлесе тӑрать.
  
  
  Ҫакӑ манӑн ӳт-тире чӑрмалать те ҫурать, - ҫак вӑрах вӑхӑт хушши тӑнпа тӑнсӑр выртнӑ вӑхӑтра, мӗншӗн тесен ку вӑл унӑн ҫурӑмӗ ҫинче выртакан вырӑнӗ. Эпӗ чӗрӗ иккенне ӑнланса илсенех, ӑна улӑм витнӗ сак ҫинчен урисене усрӗ те, чӗтреве ерсе, ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  Ӑна ура ҫине тӑрас тесе, алӑпа стена ҫумне тӗренетӗп. Ӑна, хӑйне ломкӑра наркоман пек туйрӑм, ӑш пӑтранать. Ӑна пуҫран ҫапни, пырне пралукпа карӑнтарни мана касса татрӗ.
  
  
  Халӗ, чи малтан, унӑн хӑйӗн вӑйне ҫӗнӗрен вӑйлатмалла.
  
  
  Ӑна манӑн чӗркуҫҫисем хуҫланичченех темиҫе утӑм турӑм. Ӑна читлӗх-камерӑна пӑхса ҫаврӑнчӗ... тӑм стеналлӑ, урайлӑ тӑваткал пӳлӗм. Эпир, чӳречесем, алӑксем те ҫук. Каярахпа, пуласлӑх пулнӑ пулсан, алӑк йынӑшнӑ ҫӗрте сыпӑксене тупма пултарасса шаннӑ вӑл, мӗншӗн тесен кам та пулин пулмалла.... Кам та пулин туртса кӑларнӑ пулӗччӗ мана.
  
  
  Камерӑн пӗр вӗҫӗнче, поддонран сулахайра, стена ҫумне икӗ решетке лартнӑ. Вӗсем иккӗшӗ те ман пилӗке ҫитеҫҫӗ, вӗсене пралук сеткӑпа витнӗ. Ӑна, паллах, хама асаплантаракансем патне илсе пырасса кӗтме шутламан, ҫавӑнпа та вӑл, пистолет приклачӗпе Ранжит ҫапса ыраттарнине тӳрленес тесе, карлӑк патне пычӗ.
  
  
  Анчах пралук сеткӑна сӗртӗниччен тата икӗ решеткене пӑхса тухиччен, ӑна кашни ҫулах ih илме юрать-и, тесе, атӑ-пушмакӗсене хывнӑ. Мана тытса илнӗ ҫынсем кӗпепе шӑлаварпах хӑварчӗҫ. "Беретта" пекех, "Люгер"та ҫухалнӑ. Ӑна камзолсем те курмаҫҫӗ, анчах цифрӑллӑ камерӑсем ҫинче сивӗ мар... халлӗхе.
  
  
  Ӑна ботинка илчӗ те решетке ӑшне ывӑтрӗ. Нимӗн те пулман. Хӗлхем ҫук. Турра шӗкӗр, решеткесене электрификацилемен. Вӑл каллех балет тапочкисене тӑхӑнчӗ те решеткесенчен тытса тӑракан тӑватӑ металл винт тавра пӗрин патнелле туртӑнчӗ. Анчах ман пӳрнесем ну ҫумне перӗнсен, шӑплӑхра сасӑ, сасӑ илтӗнчӗ, ку сасӑ мана ҫӳҫентерчӗ.
  
  
  - Ырӑ ир пултӑр, мистер Картер. Мӗншӗн тесен халӗ кун, пӗлетӗр-и. Эсӗ лайӑх тӗлӗксем куртӑн пулӗ,"сахиб"...
  
  
  Пӗр решетке хыҫӗнчен сасӑ илтӗнчӗ. Паллах, металл экран хыҫӗнче усилитель пытанса тӑрать. Анчах пуринчен ытла палланӑ сасӑ шиклентерет... палланӑ ҫынсене хӑратать.
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп, Ку Картер, - тет 3 № - лӗ агент. Чӑнах та; Хурчка сана оборудовани ҫинчен пӗтӗмпех каласа пачӗ. Ҫапла ӗнтӗ, сирӗн агент, Ананд, ҫапла чӗнеҫҫӗ пулас. Ну, вӑл тӗлпулӑва пымарӗ. Ҫук, каҫару ыйтмалла мар. Эпир хамӑр ҫын ҫитейменнине пӗлетпӗр, и... О, ҫук, пачах ҫук! Ку ҫук, сасӑлав, урӑх нимӗн те мар. Ҫук, ыран Ӑна Вашингтона таврӑнатӑп. Кобра-и? Пирӗн правительство инди хӑрушсӑрлӑхӗн ӗҫне хутшӑнма пултараймасран питӗ хӑратӑп. Эсир, паллах, ӑнланатӑр... Ҫапла, тӑрӑшнӑшӑн тавтапуҫ. Ананд мистера калӑр, эпӗ унпа тӗл пулма килӗшменшӗн шеллетӗп".
  
  
  Чылайччен чӗнмесӗр тӑчӗҫ. Унтан каллех шӑп. Ӑна, решетке патӗнчен пӑрӑнса, койка патне таврӑнчӗ. Хырӑм пушах пулин те, ӑш пӑтранать пулин те, унӑн ҫакна ҫеҫ йышӑнмалла: Шива чӑн-чӑн, хӗрхенӳсӗр, тӑнӑҫ пуҫкасакан, халиччен курман чее тӑшман пулнӑ.
  
  
  Эпӗ халь ҫеҫ итленӗ кӗске сӑмах, телефон калаҫӑвӗ, паллах ӗнтӗ, тахҫанах палланӑ сасӑпа каларӗ. Ку манӑн хамӑн сасӑ пулчӗ, унӑн интонацийӗ те, калаҫӑвӗ те, интонацийӗ те ҫавӑн пекех.
  
  
  Шива мана лартрӗ те, вӑхӑта сая ямасӑр, сцена ҫинчен инди вӑрттӑн службине пуҫтарчӗ. Ананд хӑй сӗтелӗ хушшине кӗрсе ларсан та пире иксӗмӗре пӗрлештересси ҫинчен никам та шухӑшламан. Мӗн тума кирлӗ-ха вӗсене? Унччен кӑшт маларах "Никтер" телефонпа шӑнкӑртаттарман — и, Шива-шухӑшласа кӑларнӑ япала, тесе пӗлтермен-и вӗсене? Ҫав "Никер" кӑтартса панӑ тӑрӑх, "Кобра" чӑнах та пур пулсан та, инди правительстви ҫав тери пӑшӑрхантаракан организаци вӑрттӑн персонажпа нимӗн чухлӗ те ҫыхӑнса тӑмасть.
  
  
  "Никер", - тесе пӗлтернӗ оборудова. Пур енчен пӑхсан та, Вӑл Киле, Вашингтонри АX штаб хваттерне кайнӑ. - Эпӗ питӗ тӗлӗнтӗм, Шива. Мӗнле-ха эсир ман сасса каласа пама пултартӑр?
  
  
  "Сирӗн гостиницӑри номерте сасӑ хатӗрӗ тунӑ, Мистер Картер", - терӗ мана хирӗҫ электронлӑ меслетпе ҫав тери тӗрӗс каланӑ сасӑ, эпӗ хама хам илтсен те ҫӳҫенсе илмесӗр тӑма пултараймарӑм.
  
  
  - Апла пулсан, тархасшӑн, манӑн комплиментсене сирӗн электронщиксене парӑр. Ҫав пӳлӗме тӑватӑ хутчен ухтарчӗ те пире пӗр микрофон та тупаймарӗ... калама ҫук вырӑнсенче те, - хирӗҫлерӗм эпӗ, вӑл мана илтесси пирки иккӗленнӗн, сассине хӑпартса. Гостиница номерӗнчи ҫитӗнӳ ун чухне камерӑна пӗр-пӗччен вырнаҫтарасси халӗ паллӑ пулсан та, вӑл вӑрттӑн микрофонсене курма пултарайман.
  
  
  - Ку Вӑл Хаджи шухӑшласа кӑларнӑ юлашки изобретенисенчен пӗри; калама ҫук сисӗмлӗ, хӑватлӑ микрофон, - ӑнлантарчӗ дубликат ман сасса.
  
  
  — Утӑ капанӗнче йӗп тупнипе пӗрех, — терӗм эпӗ.
  
  
  Манӑн кулӑ сывлӑшра янӑраса кайрӗ, унтан ман сасӑ малалла каларӗ: "Питӗ аван, мистер Картер. Эсӗ кулӑшла туйӑма ҫухатманшӑн савӑнатӑп. Анчах Хаджи, эсир nen ҫинчен илтмен пулсан, - веб-тивӗҫлӗ япала, ӑна албани юлашки ҫирӗм ҫул хушшинче экспортланӑ. Халӗ вӑл маншӑн, Кобрӑшӑн ӗҫлет... Вӗлӗрен ҫине! - Сасӑ хавасланчӗ.
  
  
  - Хема ӗҫлет-и вӑл?
  
  
  - Эсир питӗ лайӑх пӗлетӗр, мистер Картер. ЮЛАШКИНЧЕН, АX сире хӗҫпӑшалпа е геройпа суту-илӳ тӑвакансен бандине тӑрӑ шыв ҫине кӑларас тесе Ҫеҫ мар Индие ӑсатнӑ! Сире хаджи тупнӑ тӗлӗнмелле япала, гениллӗ изобретени интереслентерет... Шкатулка!
  
  
  - Шкатулка-и? - тепӗр хут.
  
  
  - Сасӑ имитаторӗн ячӗ, унӑн изобретенийӗ, вӑл вокзалти кирек мӗнле сас-чӗве те хускатма пултарать. Вӑл пӗчӗккӗ, мистер Картер, сирӗн миниатюрӑллӑ стандартлӑ модельсем тӑрӑх та. Пӗр пачка сигаретӑран ытла мар... анчах, паллах, хӑрушӑрах.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - Мӗн тӑвасшӑн эсӗ хӑвӑн шкатулкупа? Решетке манӑн кашни хусканӑва ӳкерсе илме пултарнӑ пек, эпӗ металл экран ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхатӑп.
  
  
  - Эсӗ ӑна ухмаха ернӗ тесе шутлатӑн-и?
  
  
  - Псих? Апла мар, Шива. Эсир нумайӑшӗнчен ӑслӑрах; яланах ухмаха ернӗ ҫынсем ҫакӑн пек кӑткӑс план шухӑшласа кӑлараймаҫҫӗ.
  
  
  - Тавтапуҫ, Мистер Картер. Ӑна сирӗн комплиментӑра хаклатӑп. Ҫук, чӑнах та, вӑл ухмаха ермен, ман шутпа мар. Хаджи Шухӑшласа Кӑларнӑ Шкатулкӑна илес пулсан, сирӗн служба вӑл гениллӗ те тухӑҫлӑ пулнине ӗненчӗ. Ку инцидентсем чустасем, экспериментсем кӑна, тӗрӗс пулсан.
  
  
  "Анчах Хаджи хӑйӗн йӗркинче хӑш-пӗр улшӑнусем тусан, инкек-синкексем ахаль экспериментсем пулма пӑрахаҫҫӗ. Сасӑлав куратӑр-и, Мистер Картер, Инди хальхи вӑхӑтра Китайпа Хӗвеланӑҫ хушшинчи нейтральнӑй держава пулса тӑрать. Пекинра манӑн партнерсем пулӑшнипе ҫак ҫӗршыв, противовес вырӑнне тухса тӑраканскер, пӗр самантрах ишӗлсе анӗ, вара ман асаттесен ӗмӗчӗ пурнӑҫа кӗрӗ, Китайпа Инди субконтиненчӗ, ырӑ союзниксем пек, алла-аллӑн тытӗҫ, союз тӗнчери кирек мӗнле историрен те вӑрӑмрах тӑсӑлӗ".
  
  
  - Унран ыйтрӑм. - Мӗнле союз? Вӑхӑт ирттересшӗн пулса, вӑл мӗн каланине хӑй ӑшӗнче ҫырса пычӗ. Ҫав вӑхӑтра ман куҫсем камерӑн чиккисене тимлӗн сӑнаса пӑхрӗҫ. Шавлас мар тесе, вӑл ерипен тӑчӗ; Эпӗ утнине Шива илттӗр тесе мар ку, е эпӗ мӗнле те пулин хушӑк уҫма хӑтланса стена ҫумне чаваланнине илтрӗ. Алӑк пулмалла, анчах ӑна малалла та курман.
  
  
  - Китайла-инди союзӗ, мистер Картер, тӗнчене хирӗҫле блоксенчен хӑтарас тесе, икӗ нацие те альтернатива. Ҫук,эпӗ мӑнаҫлӑх маньякӗ мар, тӗнче ман ура умне ӳкни ҫине суратӑп. Манӑн укҫа пур, ӑна тӑкаклассинчен те ытларах. Манӑн правительствӑра та кӑштах власть пур. Анчах Китайпа Инди пӗр наци пулса тӑрсан, ман халӑх, хӗвеланӑҫ журналисчӗсем калашле, "выҫӑ орден" пулмӗ. Эпир Бхар пек хӑватлӑ Пулӑпӑр, авалхи Инди. Вара ман халӑх каллех авалхи турӑсем, Ҫарамассем патне таврӑнӗ... ман асаттесен ҫӗлен пек туррисем.
  
  
  - Эпир ҫирӗммӗш ӗмӗрте, Шива. Миллионшар ҫынна ҫавӑрма ҫӑмӑл мар. Паян ҫынсене ҫӗленсене пуҫҫапассинчен ытларах хырӑм тулни интереслентерет.
  
  
  Инди менталитечӗ ҫинчен эсӗ питӗ сахал пӗлетӗн, Карттер. Вӑл король ҫемйи, ҫарамасланакан ҫемье, ҫӗлен пек автан йӑхӗнчен тухнӑ. Ӑна тюрбан тӑхӑнса ҫӳретӗп, ку аҫтаха пек, мӑнаҫлӑ пуҫлӑ кобра ункисемпе пӗтӗрӗнсе, ман ҫамка ҫинче выртнӑ пек, - терӗ Шива. Сасӑ... унӑн сасси рептилинни пек сивӗ. Хаджи изобретенийӗшӗн вӑл калаҫма та, хӑйӗн эмоцийӗсене куҫарса пама та пултарнинчен вӑл тата ытларах тӗлӗнчӗ.
  
  
  - Мӗншӗн-ха санӑн малтан хӑвӑн ҫыннусене тӑрантарас мар? Санӑн укҫа нумай пулсан, мӗншӗн-ха сана ih правительствӑна памалла мар, ачасем выҫӑ ан ларччӑр? Е эсир вӗсем сирӗн алӑсене хакласран, хӑвӑрӑн ӗмӗтсӗр ыйтӑвӑрсене тивӗҫтересрен хӑратӑр-и? Вӑл пуҫне каҫӑртрӗ те ҫав ӗмӗтсенчен кулма тытӑнчӗ, хӑй шухӑшласа кӑларнӑ хӑрушӑ тӗллевпе.
  
  
  Анчах Шива хӑйӗнпе пачах киленмест.
  
  
  "Эпӗ ытлашши нумай каларӑм, Карттер, - тесе пӗлтерчӗ вӑл. - Анчах унӑн ашшӗ, эсир чӑнах та ҫӗлен йӑви ҫине пырса тӑрӑннине пӗлччӗр, эпӗ сирӗн пек пӗчӗк ҫынсене тӳсме пултараймастӑп. Сирӗн правительство полици тӗнчи мар, манӑн ӗмӗтсем мӗнле пурнӑҫланнине курма чӑрмантараймасть. Халӗ ӗнтӗ китайри коммунистла ҫарсем индие тата iga чухӑнлӑхран хӑтарма хатӗр пирӗн ҫурҫӗр чиккинче хӑйсен тимлӗхне пухрӗҫ.
  
  
  - Малалла ӗмӗтленме тӑрӑш, Шива. Пекин влаҫӗсем сана ӑсран тайӑлнӑ пек туса хучӗҫ, эсӗ вара путек ҫӑтса ятӑн... икӗ вӗҫне те. Индин ҫурҫӗр чикки урлӑ каҫсанах, Шансах тӑрӑр: Хӗвеланӑҫ ӗҫсӗр лармӗ, ҫулсерен мӗн те пулин пулса иртӗ. Эсир этемлӗхе ҫӗр пичӗ ҫинчен сирсе яракан вӑрҫа ертсе пыратӑр. Тен, ҫапла пулӗ... анчах ку тӗрӗс мар, пушхирпе радиоактивлӑ планета тӑрӑх шуса ҫӳрекен ҫӗленсем, вӗҫсӗр-хӗрсӗр ҫӗленсем ҫеҫ тӑрса юлаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл йынӑшса ячӗ те сывлама чарӑнчӗ. Шива пек ҫынпа мӗнле калаҫмалла-ха? Мӗн ҫинчен шухӑшлама пултарни пурте тармалли меслет пулнӑ пулсан, мӗнле ӑслӑ калаҫма пултарнӑ-ха эпӗ? Ӑна вӑл хӑйӗн пурнӑҫӗнче ухмаха ернисене, анчах хӑйне Вӗлтӗрен тесе чӗнекен ҫын пек логикӑллӑ та ӑссӑррисене мар пӗлет.
  
  
  Ҫук, вӑл тӗнчене тытса пырасшӑн пулман, виҫҫӗмӗш тӗнче вӑрҫине салтнӑ хакпа вӑл отель ҫеҫ иртнӗ пурнӑҫа таврӑнасшӑн пулнӑ. Вӑл эпӗ асӑрхаттарнисене хӑлхасӑр пулнипе, хӑйӗн ӑссӑр планне курманнипе манӑн ҫан-ҫурӑм сӑрӑлтатса кайрӗ.
  
  
  "Кирек мӗнле пулсан та, Мистер Картер, эсир кунта ҫав тери нумай ҫын хушшинче, икӗ вӗҫӗ те ҫакӑн пек трагедиллӗ пулнине кураймӑр. Гурнек мана Мохан вилни ҫинчен каласа пачӗ; ӑна сире пӗр-икӗ май тупса пачӗҫ. Мохан Картер Валли, Мохан Валли Картер. Анчах ку хутӗнче вилӗм хӑвӑрт та хӑвӑрт пулмасть. Эсир пӗлетӗр-и, мистер Картер, ҫӗлен сӑхнипе виличчен мӗн чухлӗ ҫын асапланма пултарать? - Ҫӗввисене сиввӗн вӗҫлерӗ.
  
  
  - Ку ҫӗленрен килет.
  
  
  — Чӑнах та, - килӗшрӗ Шива. - Эсӗ калаҫма пултарнӑшӑн эпӗ хавас, Картер. Анчах эсир мӗнле те пулин детальсене вӗҫертсе ярсан, ӑна сире кирлӗ даннӑйсем пама хатӗр.
  
  
  Ӑна, йынӑшса, вараланчӑк стена ҫумне таянчӗ, вӑрттӑн алӑк шырама чарӑнчӗ, унтан каллех металл экран хыҫне пытаннӑ динамик еннелле ҫаврӑнчӗ. — Атя, Шива, — терӗ ӑна хирӗҫ сиввӗн. - Эпӗ пӗтӗмпех тимлӗ.
  
  
  "Ун пирки эпир пӗр секунд та иккӗленмен, Мистер Картер, - кулса ячӗ вӑл. - Анчах эпӗ кӗске пулатӑп, мӗншӗн тесен манӑн пысӑкрах ӗҫсем пур. Герпетологи манӑн хобби темиҫе ҫул ӗнтӗ, ҫакна хушса калама пултаратӑп: шуса ҫӳрекен чӗрчунсен, уйрӑмах наркӑмӑшлӑ ҫынсен, чӑн-чӑн авторитечӗ эпӗ. Манӑн коллекци пур, икӗ теҫетке тӗрлӗ тӗслӗ.
  
  
  - Эсӗ мана валли мӗнле вырӑн суйласа илтӗн?
  
  
  - Пилӗк ҫӗлен, Карттер. Эсир пӗрре пӑхсах ih палламасан та пултаратӑр, анчах вӗсем сире пурпӗрех палласа илӗҫ. Ҫӗленсем территорине тарӑн туйӑмлӑ. Ih ih ҫурта пӑшӑрхантарнӑ чухне вӗсем урӑх ҫын мар. Ih вилӗмлӗ ҫыртнине пула ҫын икӗ сехетрен пуҫласа ҫич-сакӑр куна ҫитиччен асапланма пултарать.
  
  
  — Шӑллӑ хура ҫӗлен хӑйӗн шӑлӗсене сирӗн ӳте тӑрӑнтарса лартсан, сирӗн часах iso пурсӑмӑрӑн та юн юхма тытӑнать, мистер Картер; сирӗн юнпа сӑрланнӑ сурчӑк пулать, мунча хӗрлӗ пулать. Эсир хырӑм ыратнипе асапланатӑр, пуҫ мимине юн тулнипе вилӗм ҫитӗ".
  
  
  - Чӑнах та илӗртӳллӗ! - кӑшкӑрса ятӑм эпӗ, кирек мӗнле хускану ҫинчен те куҫ илмесӗр, ку ахаль хӑратни мар иккенне ӗнентерес тесе.
  
  
  - Эсир манӑн юратнӑ хӗре, король кобрине суйласан, аноксирен майӗпен те асаплӑн пӑвӑнса вилетӗр. Тепӗр енчен, король кобрин иккӗмӗш сыпӑкри пиччӗшӗ, ази кобри, наркӑмӑш пур, вӑл, кӑтартнӑ тӑрӑх, стрихнинран икӗ хут токслӑрах. Ҫапла ӗнтӗ, сире суйласа илес пулать, Мистер Картер. Кобра суйласан, эсир темиҫе сехетрен мӗскӗн вилӗмпе вилетӗр; ҫӗлен-калтана суйласан, чи хӑрушӑ та тӳсме ҫук ыраттарма хатӗр пулӑр.
  
  
  - Ӑна нимӗн те суйламасан, Шива? Мӗн пулать?
  
  
  Санӑн суйлав ҫук, Карттер, альтернатив ҫук. Тепӗр тесен, ӑнланӑр-ха эсир, мӗнле ӑслӑ ҫын вӑл! Ҫапла ӗнтӗ, эпӗ сирӗн преподавателе палличчен, ирӗк парсамӑрччӗ, ҫак калаҫӑва малалла тӑсма килӗшрӗм. Манӑн интереслӗ информаци пур, мистер Картер. Питӗ интереслӗ.
  
  
  Ку эпӗ "хамран", Тӗрӗсрех каласан, Ҫӗвӗрен хам сассӑмпа илтни пулчӗ. Эпӗ сывлани ҫеҫ каллех шӑпланчӗ. Ку юри хӑратни мар пулӗ тесе, вӑл пӗтӗмпех сивӗнсе кайрӗ. Шива мана вӗлересшӗн, вилӗм ман пата асаппа килнине курасшӑн. Тен, вӑл, ҫак абсурдлӑ ӗмӗтсемпе туртӑмсене ҫирӗплетнӗ пек, кама та пулин ыраттарма хӑюлӑх ҫитерчӗ пулӗ.
  
  
  Анчах мӗнле сӑлтав хавхалантарнӑ пулӗччӗ-ши пире, ҫак сӑмах чӑн-чӑн пулнине вӑл пӗрре те иккӗленмен. Ӑна пӗчӗк камерӑна куҫпа пӑхса ҫаврӑнчӗ; вӑл, темле чӗриклетни е, тӗрӗсрех каласан, хуллен сӗрлени мана икӗ решетке ҫине пӑхма хушсан, пӗтӗм вӑйран тухасшӑн пулчӗ.
  
  
  Пӗри, йынӑшса ярас мар тесе, хуллен ҫӗкленет. Тӑватӑ металл винт усӑсӑр пулнӑ, мӗншӗн тесен экран электронлӑ меслетпе ӗҫлет. Ҫак самантра вӑл курӑнми пулчӗ; ун вырӑнӗнче тӑваткал шӑтӑк. Ӑслӑ шухӑш мана шӑплӑха мӗн май килнӗ таран пытарма хушрӗ.
  
  
  Анчах тепӗр минутранах король кобри камера шӑтӑкӗнчен вунӑ футран кая мар кусса тухсан, эпӗ вырӑнтах юлас тесе пӗтӗм вӑйран тӑрӑшрӑм.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  Король кобри, пуҫне мӑйӗ ҫине хурса, атакӑлакан позицие ҫӗкленнӗччӗ ӗнтӗ, шӑтӑк тавра тепӗр аҫтаха йынӑшса ячӗ. Эпӗ ӑна ятран паллаймарӑм, анчах вӗсен хытӑ та тачӑ хуппи пурччӗ, вӑл урайне сарнӑ чух вӑл вут сасси евӗрлӗ тӗлӗнмелле чашкӑратчӗ.
  
  
  Улӑм кровать патне ҫитес тесе, вӑл стена ҫумӗпе шуса иртрӗ. Шива мана пилӗк ҫӗлен яратӑп, терӗ. Виҫҫӗмӗшӗ, метр ҫурӑ тӑршшӗ, ҫав вӑхӑтра шӑтӑк тавра анса ларнӑ. Вӑл ази кобри пулнӑ, вӑл ӑна ӗнси ҫинчи савӑл пек паллӑсем тӑрӑх тӳрех палласа илнӗ.
  
  
  Ee стрихнинран икӗ хут наркӑмӑшлӑрах кӳренӳ, ӑна, ҫӗр ҫинчен ҫӗкленӗ тӳшек патнелле хуллен утса, аса илчӗ.
  
  
  Виҫӗ рептили чашкӑрни тата шӑхӑрни ҫумне манӑн решетке хыҫне пытарнӑ громкоговоритель тавра ӑссӑр кулӑ, камерӑна хӑйӗн хӑрушӑ рефренӗпе тултаракан кулӑ хутшӑнчӗ. Албан ученӑйӗ шухӑшласа кӑларнипе усӑ курса, Шива кулса ячӗ те, вӑл ман хӑлхара янӑраса кайрӗ.
  
  
  - Сывӑ пул, Мистер Картер! - паттӑррӑн кӑшкӑрса ячӗ манӑн куҫа курӑнман тӑшман. - Ырӑ кун пултӑр!
  
  
  Кулӑ финалӑн аслатиллӗ кӗввипе пӗрлех вилсе кайрӗ. Вӑл икӗ чӗлхеллӗ, тӑватӑ ҫӗленӗн йӑлтӑркка куҫӗсене курчӗ. Ку ази кобри евӗрлӗ крайт; вӑл таса мар урайне шуса анчӗ.
  
  
  Унӑн сӑмси шӑтӑкӗсене уҫрӗ; сывлӑшра вӑйлӑ шӑршӑ, темле йӳҫӗ шӑршӑ сарӑлчӗ. Ку мускус евӗрлӗ шӑршӑ пулнӑ. Вӑл сывлама та чарӑнчӗ, анчах камерӑра шталь шӑрши вӑйлӑрах, сисӗнмеллех.
  
  
  Шива пӗтӗмпех шухӑшласа пӑхрӗ.
  
  
  Ih шӗвӗр шӑршӑллӑ ҫӗленсем тата ытларах вӗчӗрхеннӗн туйӑнаҫҫӗ: мӗнле ҫутҫанталӑк пултӑр-ха вӗсем пире, шӑршӑсем ih вӗчӗрхенӗве ӑнран яричченех ҫивӗчлетеҫҫӗ. Король кобри, ыттисенчен икӗ хут вӑрӑмрахскер, урайне илемлӗн шуса анчӗ. Вӑл тюфяклӑ койка патне ҫывхарчӗ, хӑвӑрт хускалнинчен пӑрӑнчӗ, ку хусканусем рептилие вилӗмлӗ атакӑна яма пултараҫҫӗ.
  
  
  Эпӗ йывӑҫ тенкел вӗҫне перӗнсенех, пиллӗкмӗш дракона тепӗр енчи шӑтӑк тавра йынӑшса ячӗҫ. Король кобрипе танлаштарсан, вӑл пуринчен те пӗчӗккӗ пулнӑ. Анчах вӑл вӗлерме пултарнипе танлаштарсан, унӑн виҫи нимӗн чухлӗ те пулман; вӑл та, ытти тӑватӑ рептилирен хӑранӑ пекех, ҫав юлашки рептилирен хӑранӑ. Халӗ вӗсем ҫурӑмӗпе йынӑшса тӑракан ман паталла ҫывхараҫҫӗ.
  
  
  Ку мана килӗшет-и, килӗшмест-и, манӑн куҫмалла пулчӗ.
  
  
  Вӑл малалла, тавралӑхалла ыткӑнчӗ, малтан шухӑшлӑ концентраци пулӑшнипе, унтан урайӗнчен сиксе анчӗ те улӑм витнӗ тенкел ҫине ларчӗ. Король кобри шӑхӑрчӗ те ман ҫине ыткӑнчӗ. Ӑна бритва пек шӗвӗр асав шӑлӗсем ҫинче наркӑмӑш тумламӗсем йӑлтӑртатнине курма пулать.
  
  
  Вӑл ман ботинка купарчине ҫыртса илнине сиссен, вӑл айккинелле пӑрӑнчӗ. Вӑл мана йӗлтӗртен ҫыртма пултараймарӗ. Сарӑрах тӗслӗ наркӑмӑшлӑ шӗвек улӑм ҫине тумлать. Кобра кровать тӑрӑх шуса кайрӗ. Вӑл хӑвӑрт кӗпе тӳмисене вӗҫертрӗ те аллисене ҫанӑсем тавра вӗҫертрӗ.
  
  
  Ҫӗленӗн капюшонӗ унчченхинчен сарлакарах пек туйӑнать, рептили сылтӑмран сулахаялла сулланать, вӑл иккӗмӗш хут ҫапма хатӗр. Ҫав вӑхӑтра ыттисем тӑваттӑшӗ те урайӗнче авкаланса выртаҫҫӗ, пӗрмай тӳшек патне пымалли ҫула ҫуласа ҫулать. Вӑл хӑй пултарнӑ таран каялла сиксе ӳкрӗ те кӗпине, матадор урса кайнӑ вӑкӑр умӗнче хӗрлӗ пусма тытнӑ пек, тӳрлетрӗ.
  
  
  Кобра, хӑйӗн шӑлӗсене ман ӳте тӑрӑнтарас тесе, малалла ыткӑнчӗ, ӑна хӑйӗн мамӑклӑ кӗпине уртса ячӗ те аяккинелле пӗшкӗнчӗ. Кӗпе чӗрӗ пекех йӑшӑлтатать. Пир айӗнче, импровизациленӗ тапӑ тавра тухма хӑтланса, рептили чашкӑрса авкаланать.
  
  
  Эпӗ кобра ирӗке тухасса кӗтме шутламан, ҫавӑнпа та шӑлаварӗн сӑран пиҫиххине хӑвӑрт вӗҫертсе ятӑм. Улӑмран темиҫе дюйм ҫӳллӗш тӑха вӗҫӗпе тытса, вӑл сакӑн хыҫалти пайӗ патне пычӗ. Ҫак самантра йынӑшса ямалли шӑтӑк патне ҫитме хӑтланса пӑхасси ҫеҫ юлчӗ.
  
  
  Тимӗр решетке электронлӑ управленине хорь вӗсемпе активламан, экран стена ҫине хӑпарнӑ. Камерӑн аякри вӗҫӗнче тӑракан Проем мана тарма май памашкӑн чылаях пысӑк пек туйӑнать.
  
  
  Тӗрӗссипе каласан, яланлӑхах тытӑнса пӑхмаллаччӗ. Рептили пулмасан, пурте пӗрле атакӑна кайнӑ пулӗччӗҫ, ун чухне вара хама ирӗксӗр те асаплӑ вилӗмрен ҫӑлӑнӑҫ пулмастчӗ. Шӑллӑ хупӑллӑ аҫтаха кровать хӗрринче авкаланса выртать.
  
  
  Вӑл мана Шива каласа панӑ рептили пулнӑ, вӑл ҫав тери наркӑмӑшлӑ наркӑмӑшпа ҫыртса илнӗ пулсан, вӑл шалти органсене юн юхтарнӑ пулӗччӗ, мана мӗнпур хорь тӑрӑх юн юхтарнӑ пулӗччӗ. Ытти виҫӗ ҫӗлен, король кобри чашкӑрнине илтсе, вӗлкӗшекен кӗпе патне шуса пынӑ, кӗпи айӗнче пысӑк рептили пулнӑ.
  
  
  Дракон, тепӗр енчен, манпа ҫеҫ интересленнӗн туйӑнать, унӑн сивӗ куҫӗсем юн ҫине ӳкнӗ пек туйӑнаҫҫӗ. Ман шутпа, ку кобра мар, хура ҫӗлен-рептили, Унта Шива хӑйӗн сӑнарне тупма пултарать.
  
  
  Вӑл утмӑл ҫухрӑм тӑршшӗ, хупӑллӑ аякӗсем ҫинче шупка та тӗксӗм тӗрӗсем палӑраҫҫӗ. Унӑн хусканӑвӗсем пӗрре те хӳтӗленме пултараймарӗҫ, вӑл тӳшек хӗррине упаленсе кӗрсе чашкӑрни мана ҫӳҫентерчӗ.
  
  
  Ӑна чӗн ҫиппине карӑнтарчӗ, ҫӳлелле ҫӗклерӗ те, ҫав самантрах аҫтаха, сывлӑшалла вирхӗнсе, тӗлӗнмелле хӑвӑртлӑхпа шартлатрӗ. Ӑна рептили пуҫӗ ҫине тӑхаллӑ чӗн ҫиппи антарчӗ. Металл кӑштӑркка хупӑ ҫумӗнчен аяккалла сиксе ӳкрӗ, анчах хура ҫӗлене ҫапни, пӗр-пӗрин ҫинче ункӑланса, каялла шуса анчӗ.
  
  
  Ку вӑл хӑйне кӗтнӗ самант пулчӗ.
  
  
  Унӑн куҫ хӗррипе капюшон айне пытарнӑ король кобрин кӗпи айӗнчен тухса тӑракан пуҫне курчӗ. Халӗ ӗнтӗ манӑн пурнӑҫ хам мӗнле хӑвӑрт куҫса пынинчен килет; Вӑл Тарӑннӑн сывласа илчӗ те хӑй пултарнӑ таран ҫӳлелле сикрӗ.
  
  
  Ӑна хирӗҫле шӑтӑк патнелле ыткӑнсан, пилӗк рептили, ҫилленсе кайнӑ демонсен хорӗ пек, шӑхӑрса, чашкӑрса янӑ. Ӑна хулпуҫҫийӗ урлӑ пӑхса илчӗ. Унччен сиснӗ шӑршӑ шталь вӑйлӑрах, усал шӑршӑллӑ миазмӑсем ҫав тери витӗмлӗ пулнӑ, вӗсене ӑнланма та ҫук пек туйӑннӑ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ рептилисем ман паталла ҫывхараҫҫӗ, вӗсем ӑна пырса ҫапма та, вӗлерме те хатӗр. Вӑл йынӑшса шӑтӑк патне ҫитсен, вӗсем манран икӗ метртан кая мар пулчӗҫ. Вӑл ура ҫине тӑчӗ, анчах кобра чашкӑрнине илтрӗ те, каялла ҫаврӑнса, пылчӑклӑ урай тӑрӑх урипе хыттӑн тапрӗ.
  
  
  Ӑна, ҫиҫӗм пек пӗшкӗнсе, пӗр ывӑҫ тӑпра илчӗ те кобрӑн хаяр пуҫӗ ҫине ывӑтрӗ. Рептили пуҫне ҫӗклерӗ те, ансӑр хушӑк вӗҫӗнче тыткаласа, шӑтӑкалла чӑмрӗ.
  
  
  Юлашки шухӑшӗ-туннель ӑҫталла илсе кайни, е эсир урӑх рептилисем витӗр тухни пулнӑ-и? Ман ботинкӑн сӑран тӗпӗ ҫине темскер пырса ҫапӑнчӗ, анчах вӑл ун витӗр кӗреймерӗ. Вӑл урине туртса илчӗ те, ансӑр туннелӗн ҫӳлти пайне пуҫӗпе ҫапӑнса, тӗттӗм шӑтӑка кӗрсе кайрӗ.
  
  
  Пуҫа ҫавӑрма вырӑн пулмарӗ, ҫулленех, ман хыҫҫӑн цифрӑллӑ камерӑсене дракон тавра мӗнле те пулин дракон пымарӗ-ши тесе, ман хыҫҫӑн туннеле пычӗ. Вӑл, хӑй хыҫӗнче рептилисем урса кайсах чашкӑрнине илтсе, малалла утрӗ. Турра шӗкӗр, вӑл иртсе пынӑ май сасӑ хуллентерех те хулленрех илтӗнме пуҫларӗ.
  
  
  Эпӗ кайнӑ ҫул пӗртен-пӗр альтернативлӑ вилӗм кӑна пулнӑ. Эпӗ темиҫе ҫӗлене вӗлерме пултарсан та, чӗрӗ юлнисем асав шӑлӗсене ман ӳте тӑрӑнтарма пултараҫҫӗ, ӑна ih тытса чариччен. Вӑл ӑна пилӗк ҫынран та хӑтарнӑ пулсан та, Шива пӗр иккӗленмесӗр камерӑна наркӑмӑшлӑ ҫӗлен-калтасен иккӗмӗш ушкӑнне ярасса шаннӑ. Ҫавӑнпа та вӑл хӑйне хӑрушсӑрлӑхра тесе шутлама пултарнӑ.
  
  
  Халӗ, хӑйне суйласа илнӗ хыҫҫӑн, вӑл ҫаплах тӑватӑ уран упаленет. Туннель кӑштах хӑпарнӑ пек туйӑнать, кӑшт ҫеҫ палӑракан тайлӑм. Вӑл тӗксӗммӗн ҫутатать; ман хыҫра тӗнче мӗлки палӑрать, ҫӳлтен шупка ҫутӑ ӳкет. Анчах малалла кайнӑҫемӗн тӗттӗмленсе пычӗ. Ҫутӑ ҫӑлкуҫӗ интенсивлӑ мар. Ансӑр ҫулпа пынӑ чух вӑл хӑйӗн аллисене аран-аран курма пултарнӑ.
  
  
  Йӗри-тавра нӳрлӗ пылчӑк тата шӑршлӑ шӑршӑ кӑна. Вӑл темиҫе мина малалла кайрӗ, юлашкинчен сывлӑш ҫавӑрса пуҫне уҫӑлтарас тесе чарӑнса тӑчӗ. Вӑл хӑйӗн пурнӑҫне цифра камерисене Вӗлтӗренпе вырнаҫтарнӑ электронлӑ хатӗрсем видео тата электронлӑ куҫсем пулманшӑн лартма хатӗр пулнӑ... ахӑртнех, вӑл мана, ӑна каламан чухне те, илтнӗ пулӗ. Анчах эпӗ вӑл ман хусканусене сӑнама шутламаннине шансах тӑратӑп.
  
  
  Туннель ҫиппине шыраса тупса, ҫав вӑхӑтрах хам ӑҫтине тӗпчесе пӗлме, Шива тавра ишсе тухма тата китайпа инди союзӗн ҫак планӗсене тӑрӑ шыв ҫине кӑларма май тупиччен вӑхӑт чарӑнса тӑнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл ӗнтӗ пире ҫӗлен-калтасем чашкӑрнине те, пире ҫав усал шӑршӑ кӗнине те туймарӗ... вӑл цифра камерисем ҫине сарӑлнӑ.
  
  
  Сывлӑш суйласа илнин сывлӑшӗ ман пите, сисӗнмелле мар вӗрӗве сӗртӗнчӗ. Хавхаланнипе вӑл малалла утрӗ. Нимӗнле сигнализаци те ахаль шӑнкӑрав е сирена ӗҫлемен. Паллах ӗнтӗ, Шива Ника Картертан хӑтӑлнӑ тесе шутланӑ.
  
  
  Анчах Ун вырӑнне Никифер хӑйӗн тусне-Ҫӗвве, ӑс-хакӑла, Кобрӑсене тата ҫак хӑватлӑ хӗҫпӑшала ҫеҫ асра тытнӑ... Шкатулка. АХ, ӑна изобретени планӗ е хӑй шухӑшласа кӑларнӑ япала пулман пулсан, Пӗтӗм тӗнче Вӗлтӗренпе ҫыхӑнса тӑман пулӗччӗ. Ку мана ҫав плансем мӗн тума шутлани ҫинчен пӗтӗмпех каласа пачӗ. Анчах Шива питӗ кирлӗ япалана куҫран вӗҫертрӗ: вӑл хӑйӗн тӗлӗнмелле тӗллевне пурнӑҫлама Хӑйӗн Шкатулкипе мӗнле усӑ курасси ҫинчен мана каласа памарӗ.
  
  
  Вӑл Индие килнӗ те: Чӑнах Та Шива пур-и? - тесе ыйтнӑ. Халӗ те, ӑна тупсан, вӑл халӗ те, ӳтпе юн тӑрӑх пулин те, сӑнсӑр персонаж пулса юлнӑ. Ҫапла вӑл паллӑ мар, хӑюсӑр уравненипе пулчӗ. Хаджи изобретенине манӑн хам алла илмелле пулнӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен эпӗ сасӑ имитаторӗпе пӗтӗм тӗнчери абсолютлӑ влаҫа йӗркелеме мӗнле усӑ курмаллине пӗлмен.
  
  
  Чутласа якатнӑ ҫӗр ҫинчи нӳрлӗ стенасем ман алӑсемпе хулпуҫҫисене чӑрмалаҫҫӗ, кӑкӑр ҫине тар тумлать. Вӑл халӗ чарӑнса тӑма пултараймарӗ, анчах туннель хӗсӗнсе пычӗ, стенасем ҫийӗ ман тире сӗвсе илнӗ пулсан та, манӑн малалла каймалла пулчӗ.
  
  
  Мана туннель ӑшне кӗрсе ларнӑ пек туйӑнчӗ, ун тавра ҫул ҫук. Манӑн чӗрнесем хуҫӑлса, юнланса пӗтнӗ, эпӗ хамӑн журналсенче элементсем куҫса ҫӳрекен каюра пек туйӑнать. Анчах шанчӑк ҫухалма пуҫласанах, ман куҫӑм тем пирки чарӑнса тӑчӗ те, эпӗ сасартӑк чарӑнса тӑтӑм.
  
  
  Ман умра барьер. Искусствӑлла святой икӗ сехетрен йывӑҫ панель ӑшне тӑваткал формӑллӑ пухӑнатчӗ. Вӑл, хӑйӗн пӗкӗрӗлнӗ кӗлеткине ҫак туннель патнелле сӗтӗрсе, пӗр сас-чӗв кӑлармасӑр малалла шуса кайрӗ.
  
  
  Йывӑҫ барьерӑн тепӗр енче пире сасӑ илтӗнмест. Вӑл карла хӑрах куҫӗпе хӗстерсе хучӗ те, эпир ун хыҫҫӑн мӗн пулса иртнине нимӗн те пӗлмесӗр, пухӑнса тӑчӗ. Темиҫе чул, чулсем, пысӑк йывӑҫ татӑкӗсем тата тӑрӑ шыв кӳлленчӗкӗ эпӗ чи малтан куртӑм. Унтан ҫӗленсем чашкӑрни илтӗнчӗ.
  
  
  Чул ту айӗнчен сиксе тухса, тинӗс ҫӗлен хӑйӗн вӑрӑм та яштака мӑйне ҫӗклерӗ, шыв кӳлленчӗкӗ ҫийӗнче тӗлӗнмелле пӗчӗк пуҫ. Юнланса пӗтнӗ чӗрӗ какай ҫӳлтен темскер ӳкрӗ. Ӑна тӳрех выҫӑ аҫтаха ҫисе ячӗ. Унтан пысӑк калтана шӑтӑка пӑрахрӗҫ. Калӑпӑр, король кобри цифрӑллӑ камерӑсене хӑварнӑ виҫерен атакӑна кӗме пирӗн характерлӑ позицие хӑпарчӗ.
  
  
  Калта чулсем патнелле ыткӑнчӗ, анчах кобра хӑвӑртрах пулчӗ. Капюшонлӑ пуҫне чалӑштарса, вӑл тискер кайӑкӑн кӑтра мӑйне шӑлӗсемпе ҫыртса малалла ыткӑнчӗ. Калта пӗр ҫеккунт кӗрешрӗ те, кобра каялла шуса кайрӗ; ӑна ҫыртнӑ чӗрчун, ӳсӗр ҫын пек, хӑяккӑн тайӑлса, урисемпе чӗтре-чӗтре хускалнине курчӗ. Унтан кобра ee пуҫне малалла ҫӑтса ячӗ.
  
  
  Ҫисе тӑрансан, шултра рептили, кӑнтӑрлахи хӗвел ҫинче ӑшӑннӑ пек, чуллӑ хум тавра ҫаврӑнса выртрӗ. Шӑтӑкра апат - ҫимӗҫ ытларах-йӗкехӳресем, калтасем, чӗрӗ какай. Ӑна, ҫӗленӗн аҫтаха коллекцине кам тӑрантарнине курас тесе, пуҫне ҫӗклерӗ.
  
  
  Анчах чул стенасен шӑтӑкӗсем, аялта ларакан йывӑҫ люк мана тӗпӗ-йӗрӗпе ыйтса пӗлме памаҫҫӗ. Аҫтахана апат ҫитерсен, чашкӑрни шӑпланчӗ. Шива, выҫӑ рептилисене ман камерӑна илӗртсе кӗртес тесе, туннельпе усӑ курнине, паллах, вӑл пӗчӗк пӳлӗмре сарнӑ шӑршлӑ ih шӑршӑпа вӑратнине ӑнланса илчӗ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ йывӑҫ люка антарнӑ, эпӗ, рептилисене пурне те ҫитерессе кӗтсе, куҫ илмесӗр пухӑнатӑп. Кашни аҫтаха тутӑ пуличчен тӗнчере мана нимӗн те тарма хистес ҫук. Унтан вӗсем цифра камерисем ҫине хӑварнӑ пилӗк уйрӑм пек агрессиллӗ апат пулмӗҫ. Ih хӑрушсӑрлӑха хӑратакан кирек мӗнле хускану та ih тапӑнассине, выҫлӑх лӑплансан та, тапӑнассине вӑл лайӑх пӗлнӗ.
  
  
  Эпӗ вӗсем пӗр татӑк юлмиччен ҫисе ярасса кӗтрӗм. Ку вара йӗрӗнмелле япала: ҫӗленсем, кобрсем тата ытти рептилисем темиҫе хутчен те тапӑна-тапӑна тапӑнаҫҫӗ, хӑйсен виллисене ҫӑта-ҫӑта яраҫҫӗ. Ҫав вӑхӑтра вӑл апат валеҫсе панӑшӑн кам ответ тытнине пӗлесшӗн пулчӗ. Юлашкинчен вӑл ҫӗлен шӑтӑкӗн хӗррипе тӑсӑлакан кукӑр-макӑр вӑрӑм аллине асӑрхарӗ.
  
  
  "Хӑйсене мӗн панине пурне те ҫисе яраҫҫӗ", - терӗ сивлек те хаяр сасӑ.
  
  
  Шива малтанхи пекех сасӑсӑр юлчӗ пулсан, ку хутӗнче мана асӑнмарӗ. Ку сасса эпӗ питӗ лайӑх пӗлетӗп. Икӗ кун каялла, вӑл мана юратӑвӑн ачаш сӑмахӗсене пӑшӑлтатнӑ чух, вӑл ӑна юлашки хут илтрӗ. Вара унӑн кӑмӑлӗ, хӗрӳ туйӑм ҫуралчӗ. Халӗ ӗнтӗ вӑл манра ҫилли вӗресе хӑпарнине туйрӗ.
  
  
  Ку рива Сингх, дракон руль тытса пыракан илемлӗ хура ҫӳҫлӗ хӗр пулнӑ.
  
  
  
  
  6
  
  
  Тен, тӗлӗнме те кирлӗ марччӗ пулӗ. Тен, мана ҫавӑн пек намӑссӑрла хӑтланма кирлӗччӗ пулӗ, ун пек хӑтланнӑшӑн нумайӑшӗ мана сивлек, хаяр, эмоцисене юрӑхсӑр тесе айӑплаҫҫӗ. Чаҫсем пурнӑҫпа хӑрушлӑха кӗрсе ӳксен, "чӑнкӑ" пулмасӑр, тӗнчери хаяр реалисене пӗр хӗрхенӳсӗр намӑссӑрлӑхпа сӑнран пӑхма юрамасть.
  
  
  Ҫапах та вӑл ривӑна ыталанӑ, тӳрккес мар, ачаш ачашлӑхпа тытнӑ, ун пек ачашлӑх ӗлӗк сайра хутра ҫеҫ сипленкеленӗ. Вӑл палламан хӗр пулнӑ пулин те, ӑна ман ӑшра вӑратакан ӑшша, вӑл мана ҫав тери савӑнтарнине астӑвать. Манма ҫӑмӑл мар Опыт.
  
  
  Анчах унӑн сӑмахӗсене илтсен, моханпа Гурнек ман гостиница номерне ҫӗмӗрсе кӗрсен, вӑл мана илӗртни, илӗртни пулнине ӑнланса илсен, тарӑхнипе ухмаха ерчӗ. Халӗ шталь чӗрӗ юлас ыйтупа тарнинчен ытларах. Унӑн отелӗ, ривӑна цифрӑллӑ камерӑсенче пулнӑ чухнехи пекех сехӗрлентермелле пултӑр тесе, чӑтма ҫук ыратать.
  
  
  Ҫинҫе те вӑрӑм алӑ пӗтӗм уй-хир тӑрӑх ҫухалчӗ. Юлашкинчен, ҫӗлен пӗр сыпкӑм ҫӑтса янӑ хура шӑши вилчӗ. Юлашкинчен, пурте шӑплансан, вӑл аллине тӑсрӗ те манпа ирӗклӗх хушшинчи йывӑҫ люка хуллен тӗкме пуҫларӗ.
  
  
  Халӗ мана панеле ҫӗклеме нимӗн те кансӗрлемерӗ, анчах вӑл пурпӗрех васкамарӗ. Ҫул ҫинчи йӑнӑшсене тумасӑрах, питӗ асӑрханса ӗҫлеме тиврӗ. Дракон тавра мӗн те пулин лӑпланмасан, вӑл шӑтӑк ҫине пӑхса илчӗ. Анчах нимӗн те хускалмасть. Йывӑҫ барьерсӑр пуҫне урӑх нимӗн те ҫук.
  
  
  Юлашкинчен, люка ҫӗклесе, вӑл каялла сулхӑна шуса кӗчӗ те сывлама чарӑнчӗ. Кунта та вӑхӑт уйӑрасси манӑн плана татса паракан чи кирлӗ элемент пулнӑ. Вӑл ҫаплах тӑват уран тӑрать-ха; туннель стенисем манӑн тарланӑ алӑсемпе хулпуҫҫисене чӑрмалаҫҫӗ. Пӗрремӗшӗнчен, хӑвна ту каҫҫи урлӑ туртса кӑларма, унтан, чул стенасем ҫине улӑхма, шӑтӑк урлӑ каҫма ҫӑмӑл мар пулать.
  
  
  Анчах ҫапла, раҫҫейӗн ҫак юлашки пункчӗ пуҫламӑшӗнченех ҫӑмӑл пулман. Хӑрушлӑх-манӑн вӑйлӑ ен, чӗнӳ-манӑн пурнӑҫ никӗсӗ; ӑна, паллах, хӑйӗн илемлӗ сӑн-питне пула 3 № - лӗ Истребитель пулмӗччӗ. Ҫапла вара, КУ вӑл МАНӐН опытпа нумай ҫул ӗҫленӗ чухне туяннӑ ӗҫ мар.
  
  
  Унӑн сасси мӗншӗн теветкелленесшӗн пулмарӗ. Ӑна хорька ҫак самантра ман патӑмра тӑвакан ӗҫсӗр пуҫне урӑх нимӗнле решени те сӗнменнине ӑнланса иличченех тытса тӑчӗ. Тоннель стенисенчен хӑтӑлас тесе, ӑна пӗр енчен тепӗр еннелле туртаҫҫӗ.
  
  
  Манӑн куҫсем ҫутта хӑнӑхса ҫитрӗҫ ӗнтӗ, ҫавӑнпа та вӑл хӑйне ҫак шӑтӑк тулашӗнче йӑваш пек туймарӗ. Вӑл пуҫне те, хулпуҫҫийӗсене те малалла тӑсса, шӑтӑкран асӑрханса пӑхрӗ. Король кобри, капюшон тӑхӑннӑ пуҫне пӑрса, ҫаплах пысӑк чул ҫинче хутланса выртнӑ; ытти ҫӗленсем халсӑрланса, тискеррӗн выртнӑ.
  
  
  Чуп, Картер, чуп хӑвӑртрах!
  
  
  Вӑл, халӗ те икӗ хут хутланса, малалла шуса кайрӗ. Пӗр ҫын ман еннелле ҫаврӑнса пӑхмарӗ, шӑтӑкра нимӗн те хускалмарӗ. Юрать, халлӗхе пурте йӗркеллӗ. Ку вӑхӑт тӗлне вӑл пӗтӗмпех тухрӗ, туннель тавра ih ҫырма тӗпӗнче тӗтре пек ҫакӑнса тӑракан рептилисен йӳҫӗ шӑршине туйса илчӗ.
  
  
  Ӑна часах пурнӑҫпа вилӗм, вилӗм тата ҫӗлен сӑхнипе вӑрах асапланни хушшинчи хушӑ шутласа кӑларчӗ. Ҫӗленсем мӗн пулса иртнине куриччен манӑн тепӗр енчи стена патне ҫитсе шӑтӑк тӑррине хӑпармаллаччӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑриччен, ҫурӑмӗпе йынӑшса иличченех шурӗ. Вӑл шӑтӑк ҫийӗн такам хуллен кӑштӑртатнине илтрӗ. Вӑл рива пӗчченех пулӗ тесе шутланӑ, анчах ӑна пӗлме май пулман. Ӑна тарӑннӑн сывласа илчӗ, тӳрленсе тӑчӗ те малалла сикрӗ.
  
  
  Вӑл король кобрин спираль пек хутланса выртнӑ ҫурӑмӗ ҫине анса ларчӗ. Паллах ӗнтӗ, ку ӗҫе планламан. Анчах кобра мӗнле реакцийӗ пулассине кӗтмелли шаль мар ӑна. Шӑтӑкӑн тулаш енчи стени евӗрлӗ пысӑк чул муклашкисенчен ҫакланнӑччӗ ӗнтӗ, ҫав вӑхӑтра каллех ҫӗлен чашкӑрнине илтрӗм.
  
  
  Манӑн хулпуҫҫи урлӑ ҫаврӑнса пӑхма та вӑхӑт ҫук. Iso ӑна пӗтӗм вӑйран малалла тӗртрӗ, урисемпе хыттӑн тӗрте-тӗрте, ҫав вӑхӑтрах вырӑнтан тапранчӗ. Вӑл ман ботинка темле ҫемҫе япалана перӗннине асӑрхарӗ, анчах ҫулсерен мӗн пулнине ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Ӑна чул стена хӗрринчен ярса тытрӗ те шӑтӑк хӗрринех ярса пусрӗ.
  
  
  Шӑтӑка рептилисем чашкӑрса, йынӑшса тултарчӗҫ. Вӗсем сулланаҫҫӗ, сывлӑшра сиккелеҫҫӗ, пӗр чул ҫинчен теприн ҫине вӗҫеҫҫӗ; ку маншӑн шоу тепӗр хут курнӑ пек туйӑнать. Манӑн чарӑнса сывлӑш ҫавӑрса илме те вӑхӑт пулмарӗ. Тепӗр секундран вӑл каллех ура ҫине тӑчӗ, Ҫав самантрах Рива Сингх ялава пурнӑҫлама ирӗк пачӗ.
  
  
  Вӑл хӗр патне чупса пычӗ те, хирӗҫлесе кӑшкӑрнине чарса, ҫӑварне аллипе хупларӗ. Пӗр хушӑ вӑл, пӗчӗк тискер кайӑк пек тапкаланкаласа, ҫине тӑрсах кӗрешрӗ, анчах юлашкинчен шӑпланчӗ. Вӑл пӗчӗк кӗленче клеткӑсенчи ытти рептилисене, уйрӑм зоопаркпа герпетологи лабораторийӗнче ӗҫлекенскерсене, тӑрантарса пӗтерчӗ.
  
  
  Вӑл малалла ӳкичченех унӑн аллине хуҫлатрӗ; унӑн шӑммисем чӗриклетнине асӑрхарӗ. Ман пуҫра ашкӑнчӑк шухӑш вӗлтлетсе иртрӗ... ӑна хӑйӗн аллинче тытса тӑнӑ чухне унӑн ҫемҫе те ӑшӑ ӳчӗ ҫинчен аса илчӗ. Рива халиччен тӗл пулнӑ чи ӑслӑ хӗрарӑмсенчен пӗри пулнӑ. Халӗ ӗнтӗ вӑл мана улталанине, пӗтӗмпех каласа панине ӑнланчӗ!
  
  
  - Ан кала! - чашкӑрса илтӗм эпӗ, - пӗр сӑмах та ан шарла!
  
  
  Вӑл унӑн хуҫлатнӑ аллине тата ҫӳлерех ҫӗклерӗ те юнланнӑ пӳрнисемпе ee ҫӑварне хупларӗ. Хӑраса ӳкнӗ хӗрарӑм сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ. Унтан ыйтрӑм. - Сюрприз-и? - Анчах эпӗ кунта иккенне пӗлмен тесе ан калӑр мана, шлюха!
  
  
  Вӑл калаҫма хӑтланчӗ, анчах ӑна ee rta аллинчен кӑшт туртса илчӗ те: - Эпӗ, - тесе мӑкӑртатса илчӗ... эпӗ пӗлмен, тупа тӑватӑп...
  
  
  - Аха, Моханпа Гурнек ҫинчен епле пӗлмен-ха эсӗ, э? Ку вӑйӑ мар, Рива, ку пурнӑҫ, астӑвӑр ҫакна.
  
  
  Вӑл, эпӗ айӑпланине йышӑнмасӑр, пуҫне хаяррӑн сулкаласа илчӗ. Вӑл калаҫма пултартӑр тесе, унӑн тутисем каллех вӑйсӑрланчӗҫ.
  
  
  — Эпӗ пӗлмен, - ҫирӗплетрӗ вӑл, хӑйӗн аллине ҫурӑм хыҫӗнче тытса тӑнӑ чух йывӑррӑн сывласа. - Эпӗ нимӗн те пӗлмен, Ник. Ӗнен мана, тархаслатӑп сана! Сирӗн мана ӗненес пулать.
  
  
  - Маттур, пуҫран пуля лекме пултарать... мӗнле пулма пултарнӑ-ха вӑл ҫӗрле? - кунӗпех лабораторие куҫ илмесӗр ыйтрӑм эпӗ. - Ҫӑраҫҫи ӑҫта? - Анчах вӑл мана Рива ответ парасса кӗтме кирлӗ мар. Ӑна ҫак халат ӑшне чикрӗ те хӑй мӗн тӑвас тенине тупрӗ. Ӑна хӑй хыҫҫӑн сӗтӗрсе кайрӗ; ҫӗрмамӑклӑ тапочкӑсем пылчӑклӑ урай тӑрӑх шурӗҫ.
  
  
  Алӑка шалтан хупрӗ те ҫӑраҫҫине минутлӑха хучӗ; унтан ривӑна вӑрӑм та ансӑр пӳлӗмӗн инҫетри ҫиппине каялла тӗртсе ячӗ. Вӑл хирӗҫ тӑма пӑрахрӗ, аллине унӑн пиҫӗ ӳчӗ ҫумне пӑчӑртаса тытсан, унӑн чӗри хӑвӑрт-хӑвӑрт тапнине туйрӗ.
  
  
  — Вӑл... вӑл мана сан ҫинчен нихҫан та нимӗн те каласа кӑтартман, - йынӑшса ячӗ ольга.
  
  
  - Кам?
  
  
  - Шива... манӑн кукка.
  
  
  - Сирӗн кам? "!
  
  
  - Манӑн пичче. Вӑл-манӑн кукка. Миккуль, тархасшӑн, мана вӑл манпа мӗн тунине ӑнлантарса пама ирӗк парсамччӗ... - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. - Итле-ха мана, унтан вара... унтан, эсӗ мана ӗненместӗн пулсан, кай, мӗн тӑвас тетӗн, ҫавна ту.
  
  
  Вӑл нимӗн те пӑлханмарӗ. Го ӑна ҫак пӗчӗк хӗрачан хӗрарӑмла чеелӗхӗпе иккӗмӗш хут улталама ирӗк паман пулӗччӗ. Тепӗр тесен, ҫакна илтессинчен хӑрамалли нимӗн те ҫук, мӗншӗн тесен этем хӑйӗн пурнӑҫне упрама тархасланӑ чухне вӑл чӑннине калать. Унтан Рива, вӑл тӗрӗссине каласан, Шива ҫывӑхӗнчи сукмак пулнӑ.
  
  
  "Ҫапла, вӑл информацие илес тесе сирӗнпе паллашма хӑтланчӗ, ӑна йышӑнатӑп", — каллех пӳлӗнсе ларчӗ вӑл, хӑйне йывӑҫ пукан ҫине лартсан.
  
  
  Алӑсӑр пуҫне манӑн нимӗнле хӗҫпӑшал та ҫук, анчах эпӗ хӗр хӗҫпӑшалланнӑ тесе шутламан, манпа усал шӳт тума пултарнӑ.
  
  
  - Эсӗ пулнӑ вӗт ку. Мӗншӗн суятӑн эсӗ, Рива? Эсӗ мана малтанах улталарӑн, тӳррипех кала!
  
  
  Вӑл пур сӑмахсене те ӑнланмасть, анчах эпӗ мӗн каланине ӑнланнӑ пек туйӑнать. "Манӑн сире темиҫе ыйту памалла пулнӑ", - терӗ вӑл. - Эсир Индие мӗншӗн килнине пӗлес пулать. Пичче мана урӑх нимӗн те каламарӗ, сирӗн пӳлӗме кӗрсе кайнӑ икӗ арҫын ҫинчен те асӑнмарӗ!
  
  
  Вӑл, айван та ашкӑнчӑк пит-куҫне ман еннелле ҫавӑрчӗ, унӑн хура ҫӳҫ пайӑркисем эй, мочка усӑнса аннӑ. Вӑл пӑшӑлтатса илчӗ, унӑн сӑмахӗсем аран илтӗнеҫҫӗ. Вӑл хӑй каланӑ пек айӑпсӑр пулман пулсан, кӑшкӑрма та хӑтланса пӑхнӑ пулӗччӗ,-терӗм эпӗ, кама та пулин асӑрхаттарас тесе. Анчах вӑл, тен, хӑй ҫуккине ыттисем асӑрхӗҫ тесе, вӑхӑта тӑсма хӑтланчӗ пулӗ. Ӑна ним вырӑнне те хумарӗ.
  
  
  Ҫапла ӗнтӗ, сана кӑштах информаци илме хушнӑ. Мӗншӗн? - сӑмахне малалла тӑсрӗ вӑл сиввӗн.
  
  
  - Мӗншӗн тесен Шива мана ҫакна тума хушрӗ, Ник. Эсӗ кунта иккенне пӗлмен эпӗ. Пӗтӗмӗшпе илсен, отель тавра тухнӑранпа мӗн пулнине те пӗлмен вӑл. Мохан вилнӗ чухне эпӗ унта юлма пултараймарӑм...
  
  
  - Апла вӑл сана "хуштарчӗ"? - тепӗр хут.
  
  
  — Тархасшӑн, итле — ха мана, - мӑкӑртатса илчӗ вӑл. - Мана мӗн пуҫламӑшӗнченех ӑнлантарса пама ирӗк парӑр.
  
  
  Вӑл каллех вӑхӑта тӑсма хӑтланать пулӗ тесе шутларӗ, анчах унӑн сасси чӗререн, пӑлханса тухрӗ. Унӑн ӑна итлемеллеччӗ. Вӑл тӗрӗссине каланӑ пулсан, Рива мана Кобра патне илсе пыма пултарнӑ пулӗччӗ; вӑл суять пулсан, манӑн пурпӗрех ӑна итлесе, унӑн сӑмахӗсенче мӗнле те пулин вӑрттӑн каласа панисене, мана вӑрттӑн каласа панисене ӑнланса илме тӑрӑшмалла пулнӑ пулӗччӗ. Лабораторире кам та пулин килсе кӗрсен, унӑн калавне татма хатӗр хӗр унпа юнашар тӑрать.
  
  
  Рива суя хусканусем туман. Шива ӑна "Кобра"организацине хутшӑнтарнине ӑнлантарма тытӑнсан, унӑн сасси улшӑнмарӗ. - Вӑл ман аттене хӑй патӗнче усрать, Ник... ҫав аслӑ пиччене, полицие е правительство таврашӗнчи кампа та пулин калаҫнӑ пулсан, вӑл ӑна вӗлериччен шухӑшласа тӑма пултарайман пулӗччӗ. Манӑн атте питӗ чирлӗ, калама ҫук чирлӗ. Манӑн пичче ӑна вӗлерессипе ҫеҫ мар, ӑна мӗнле те пулин сиплессипе те хӑратрӗ... эпӗ ҫак приказа пурнӑҫламасан.
  
  
  - Аҫу ӑҫта халь?
  
  
  - Эпӗ пӗлместӗп. Шива ӑна таҫта тыткӑнра тытать, анчах ку ҫуртра мар.
  
  
  Эпӗ хама яланах лайӑх пӗлекен ҫын тесе шутлаттӑм, вӑл тӳрӗ кӑмӑллӑ ҫын-и, ҫук-и. Халӗ вӑл, хӑйӗн хӑлхине чӑнк тӑратнӑ пулин те, манӑн малтанхи ҫилле пӑхмасӑрах, рива калавне шаннине палӑртрӗ. Пуринчен малтан, ку пӗлтерӗшлӗ пулнӑран. Шива ӑна ашшӗ пирки шантажланӑ пулсан, ҫак таса мар плансене хутшӑнтарасшӑн пулнӑ.
  
  
  — Тата мӗн те пулин, мӗн ӑнлантарса памалли пур,-терӗм эпӗ.
  
  
  Анчах хальхинче мана пӳлчӗҫ. Кунӑн тепӗр енче такам ҫӳрет. - Рива? - чӗнчӗ арҫын сасси. - Мӗншӗн алӑка хупнӑ? Кӗрт мана!
  
  
  - Кам ку? - пӑшӑлтатса илтӗм эпӗ хӗре пукан ҫинчен тӑма хушрӑм.
  
  
  - Ман пичче тавра пӗр Ҫын, Надад.
  
  
  - Эпӗ ӑна пӗлетӗп. Нимӗн те пулман пек ту. Эй, шанма хӑрушӑ, анчах ҫак самантра манӑн урӑх суйлав пулмарӗ.
  
  
  - Пӗр минутлӑха! - кӑшкӑрчӗ Рива. Эй уҫҫине тыттарсан, вӑл ман ҫине хӑраса пӑхса илчӗ те ӑна кунталла тӗртрӗ.
  
  
  Ӑна часах лабораторие пӑхса ҫаврӑнтӑм, анчах нирада хирӗҫ кӗрешме мана мӗн кирлине нимӗн те тупаймарӑм. Ну, кирек мӗнле пулсан та, ӗнер ӑна пӗр-икӗ япала кӑтартрӑм, ҫавна эпӗ хам пӗлнӗ пек тума та пултараймарӑм. Алӑк хыҫӗнче ӑна ҫамрӑк индеец ривӑна алӑк хӑлӑпне ҫавӑрма, ее уҫма ыйтасса кӗтсе тӑрать.
  
  
  Вӑл мӗн чухлӗ маларах кӗрет,ҫавӑн чухлӗ хӑвӑртрах сиенсӗрлететӗп, тесе шутларӗ вӑл.
  
  
  Нирад, Ранжит, Гурнек, Хакша, Шива пулнӑ, турӑ пӗлет, Тата мӗн чухлӗ. Кирек мӗнле пулсан та, ӑна хам валли турӑм, манӑн Мӗнрен те пулин шива тытса тӑракан сасӑ имитаторне шырама тытӑнмаллаччӗ, Ытти ҫынсем пекех, Нирада та лайӑх пуҫланчӗ.
  
  
  Рива чӗтрекен аллине тӑсрӗ, ҫӑраҫҫине ҫӑрапа питӗрсе лартрӗ.
  
  
  Вӑл мана халӗ улталанӑ пулсан, пурте кӑткӑсрах пулнӑ пулӗччӗ; анчах вӑл мана суйнине пӗлес пӗртен-пӗр меслет пулнӑ. Ҫак вӑхӑтра вӑл, лаборатори алӑкне уҫас тесе, ҫӑраҫҫине питӗрсе илет.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Мӗне пӗлтерет ку? - ыйтрӗ Нирад. Индеец урӑх бинт тӑхӑнса ҫӳремерӗ, официант тумне улӑштарчӗ.
  
  
  "Эпӗ мар... эпӗ алӑка питӗрнине ӑнлантӑм", - тенӗ рива, каялла чакса. Вӑл пӗтӗм вӑйӗпе туртӑнчӗ, мӗншӗн тесен эпӗ алӑк хыҫӗнче пулни ҫинчен надежда константиновна систерес ҫук-ха.
  
  
  Ҫамрӑк ҫын каялла ҫаврӑнса пӑхма та ӗлкӗреймерӗ, лабораторие кӗчӗ те хӑй хыҫҫӑн алӑка шалтлаттарса хупрӗ. - Ку урӑх ан пултӑр! - баррӑри пек мӑнкӑмӑллӑн кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  Рива, хӑйӗн нервисене тӗрӗслесе тӑрас мар тесе пулас, пӗр утӑм каялла ярса пусрӗ. Ҫавӑн пек сулкалани вӑл пӑлханнине палӑртать. Вара ӑна эй шаннӑ,мӗн пулса иртнине те шанма шутланӑ.
  
  
  — Сирӗн пиччӗр сире хӑйӗн кабинетӗнче курасшӑн, - терӗ индеец типпӗн. - Халех.
  
  
  Сӑмах, мана ӗҫе вӑратнӑ сигнал пек, сывлӑшра ҫакӑнса тӑчӗ. Тепӗр тесен, ку "тхэквондо" пулнӑ, вӑл мана кӑткӑс лару-тӑрӑва пула илсе тухнӑ пулӗччӗ. Вӑл малалла ыткӑнчӗ, сывлӑшра вӑйлӑн ҫапас тесе вӗҫнӗ пекех вӗҫрӗ.
  
  
  Ӑна нирада кӑвакал аҫине тӗллерӗ; "ча-ча-ги" ударлӑ вӑй ӑна ҫӗре ӳкерчӗ. Индеец хӑяккӑн йӑванса кайрӗ, унӑн пит-куҫӗ хӑрушла улшӑнса кайрӗ.
  
  
  Вӑл кукленсе ларчӗ те, янах шӑмминчен ҫапас тесе, пӗтӗм аленка кӑкӑрӗпе пӗҫҫипе усӑ курчӗ. "Цзи-лу-ки" ҫапнипе Нирад месерле кайса ӳкрӗ, ку тӗллев хӑяккӑн усӑнса анчӗ; Ман алӑ шӑммисем эму пит шӑммисене ватса пӗтернине Ӑнланчӗ Вӑл. Анчах вӑл парӑнмарӗ.
  
  
  - Алӑка хуп! - чашкӑрса илнӗ ӑна, Ривэра. Хӗр ҫӑраҫҫине ҫӑрапа питӗрме ыткӑнчӗ.
  
  
  Нирада ҫаврӑнса ура ҫине тӑчӗ. Вӑл чӗтресе илчӗ те хӑйӗн шӑлаварӗн пиҫиххи хушшине чикрӗ, ӑна пистолет аврине курчӗ, пистолетне тытса чарма хӑтланчӗ. Малалла пӗтӗмпех пӑтрашӑнса кайнӑ тӗлӗкри пек пулса иртрӗ, мӗн-мӗн тумалли, мӗн ҫинчен шухӑшлани. Вӑл хӑвӑрт сылтӑмалла ыткӑнчӗ те, сулахай аллине пиҫиххи ҫумне тытса, ҫаврӑнса тӑчӗ. Унӑн хӑрах ури ҫинче тӑмалла пулнӑ, вӑл кирек мӗнле йӑха та анса ларнӑ, ҫавӑнтах сулахай урине идеальнӑй тапнӑ.
  
  
  "Джоп-мо-ги" пистолетне урайне ҫапса ӳкерчӗ. Халӗ, хӗҫпӑшалсӑр чухне, ҫамрӑк индеец ман ҫине тискер куҫӗсемпе пӑхать. Хӑранипе яланхи мӑнкӑмӑллӑх пӑсланса ларчӗ, вӑл каялла чакма пуҫларӗ, тин ҫеҫ пырса ҫапнипе унӑн янах шӑммисем ҫинче тӗксӗм кӑвак пӑнчӑ сарӑлма пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрса ярас тесе ҫӑварне уҫрӗ те, унӑн пысӑк пӳрнисене карланки ҫумне пӑчӑртаса, карланки патне сиксе ларчӗ. Нирадӑн сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларнӑ пек туйӑнчӗ, анчах манӑн урана ҫӗклеме тата мана питрен ҫапма вӑй ҫитмерӗ-ха. Куҫа шартарса яракан ырату мана теприн мӑйӗ ҫинчи тыткӑча вӑйсӑрлатрӗ. Вӑл сывлӑш ҫавӑрса илес тесе сулӑнса кайрӗ; манӑн, алӑсене кӑкӑрӗ ҫине тытса, урайнелле пӗшкӗнмелле Пулчӗ.
  
  
  Нирад кун патнелле ыткӑнчӗ. Вӑл, хӑйне ҫав тери хытӑ пырса ҫапнипе ҫаплах ӑнран кайса, малалла сикрӗ. Ӑна урисенчен ярса тытса, ун ҫине сиксе ларчӗ. Вӑл шалтлатса ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл ҫавӑнтах nen ҫине чӗркуҫленсе ларчӗ. Унтан ыйтрӑм. - Санӑн куҫусем мӗнле, Нирад? - Эму хӑй ӗҫлекен барта хӑйне мӗнле тыткалани халӗ те курӑнать-ха.
  
  
  Ответ парас вырӑнне вӑл, мана пӑрахса хӑварас тесе, пӗтӗм йывӑрӑшӗпе малалла ыткӑнчӗ. Эму уҫҫине хуҫнӑ пулсан, ӑна эму тата кӑкӑр читлӗхне ҫӗмӗрсе пӑрахнӑ пулӗччӗ, вара вӑл урӑх тӑрайман пулӗччӗ. Ҫавӑнпа та ӑна карате илме аллине ҫӗкленӗ.
  
  
  Анчах нирад ҫапӑҫури искусствӑсем ҫинчен фильмсен фаначӗ пулнӑ пулас, апла пулсан, каратэ никӗсӗсене такам пӗлнӗ. Унӑн аллине ҫӗклесенех, вӑл манӑн "колониа-нал мак-ки"касмалла ҫапнине хирӗҫ тӑчӗ. Ку вӑл ҫапӑҫӑва кӗменпе пӗрех, ку вара ӑна отель пулни пулнӑ.
  
  
  — Ҫапла ӗнтӗ... эсӗ ӑна шухӑшланинчен лайӑхрах, - асӑрхаттартӑм эпӗ, каллех ура ҫине тӑрас тесе, аяккалла пӑрӑнса.
  
  
  Вӑл та ура ҫине тӑчӗ, хӑй тавра ҫаврӑнкалама тытӑнсан, сулӑнса кайрӗ. Вӑл хӑрӑлтатакан сассипе кӑшкӑрса малалла ыткӑнчӗ, хӗвеллӗ элеке, унтан чавсипе янах шӑммине пырса ҫапӑнчӗ. "Пан-дэ-лу-лу" тата "пал-купа чи-ки" пӗрле ӗҫлени эму аяк пӗрчине хуҫма та ҫителӗклӗ пулнӑ.
  
  
  Нирад, ыратнипе ӳсӗрӗлсе кайнӑскер, каялла чакрӗ. Вӑл хӑйне тӗкӗнме ирӗк памасть. Шива мана хӑрушӑ вилӗмпе вилтерме шут тытнӑччӗ, Ашок Ананда вӗлернине асра тытни халӗ те ман асӑмра-ха. Ҫитменнине Тата Ашока пирӗн Шивӑна, кобрӑн законсӑр операцийӗсене нихҫан та пысӑк хӑрушлӑх тесе шутламан.
  
  
  Ҫавӑнпа та вӑл Нирада хӗрхеннине туймарӗ. Вӑл тара тытнӑ ҫын пулнӑ... ӑссӑр ҫын вӗлерекен патӗнче киллер пулса ӗҫленӗ. Эпӗ ҫине тӑнипе тата хама сыхлассин инстинкчӗпе усӑ курса, мана хакламан ҫын.
  
  
  Вӑл янахне ҫӗмӗрсе, икӗ аяк пӗрчине хуҫса, каллех ҫапӑҫма пултарасси ҫинчен шухӑшламастӑп эпӗ. Тен, чиксе шӑтарнӑ ҫӑмӑлпа та пулӗ.
  
  
  Анчах ӑна сӑнаса тӑнӑ хушӑра вӑл хӑйӗн пурнӑҫӗн хакӗпе физкультурӑллӑ агонийӗпе кӗрешме пӑрахмарӗ. Ӳкнӗ пистолетне ярса илес тесе, вӑл урайне чавнӑ пекех чавать. Ӑна чарма ӗлкӗриччен вӑл ӑна пӳрнисемпе ярса илме те ӗлкӗрчӗ.
  
  
  - Эпӗ, эсӗ тинех ман шухӑшсене, Нирада, ӑнланма пуҫларӑн пулӗ, тесе шутланӑччӗ... - терӗм те эпӗ, пистолетне каллех вӗҫме ярса, эму ҫине тапса ывӑтрӑм. Хӗҫпӑшал пӗр лаборатори сӗтелӗсем патӗнчен аяккалла сирпӗнчӗ те урайне ӳкрӗ.
  
  
  Сӑмах ҫамрӑк индееца хальхи вӑхӑтра пухма илсе тухасси ҫинчен пымарӗ. Вӑл ривӑна ытла та нумай курнӑ. Ӑна ҫыхса ҫӑвара пӑкӑласан та, Вӑл Мана хӑй тӑванӗн хӗрӗ тарма пулӑшни ҫинчен Шивӑна каласа парӗ.
  
  
  Вӑл мӗскӗн ҫынна хӗрхенни ҫинчен систернине те сиснӗ пек туйӑнать мана. Анчах эпӗ ҫакна ӑнланса илтӗм: юлашки итогра пӗр ҫын мар, миллионшар ҫын пурнӑҫӗ хутшӑннӑ. Шива хӑйӗн планӗсене пурнӑҫланӑ пулсан, Индокитай блокне пӗр хутшӑнмасӑр туса хунине шаль курман пулӗччӗ. Кунсӑр пуҫне, "Тритон" ятлӑ континентальнӑй баллистика ракетинчен пуҫласа термоядерлӑ боеголовкӑллӑ, ядерлӑ хӗҫпӑшал арсеналне пӗтӗмпех ҫавӑрса илнӗ пулӗччӗҫ. Юлашкинчен, ҫак результат чи пиҫӗхнӗ, ҫирӗп кӑмӑллӑ арҫынсемшӗн те хӑрататчӗ.
  
  
  "Тӑнӑҫ кӑмӑллӑ" тени-хама килӗшекен паллӑ мар. Эпӗ садист мар, анчах вӑхӑт иртнӗҫемӗн, опытпа та эпӗ, паллах, "хаярлантӑм". Нирад ман ҫул ҫинче, манӑн ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулса пынӑ ҫул ҫинче пулнӑ. Лару-тӑру чӑнлӑхӗпе тӗл пулма тиврӗ. Ҫапла вара, ҫамрӑк индеец урайӗнче хутланса, хӑраса ӳкнӗ ача пек ӗсӗклесе выртнӑ вӑхӑтра, ӑна сасартӑк ура ҫине тӑратрӗ те ҫӗлен шӑтӑкӗн чуллӑ йынӑшӑвӗ патнелле тӗртрӗ.
  
  
  Унӑн пичӗ юнпа вараланса пӗтнӗ, ҫавӑнпа питҫӑмартисем ҫинче тӗлӗнмелле тӗрӗсем пулса тӑнӑ, ҫӑварӗ ҫурма уҫӑ, чӗлхи вӗҫен кайӑкӑн хуҫӑлнӑ ҫуначӗ пек усӑнса тӑнӑ. - Ҫук... "сахиб"... тархасшӑн, ҫук... эпӗ...
  
  
  - Эсӗ приказа ахаль ҫеҫ пурнӑҫланӑ, ӑна пӗлетӗп, - пӳлтӗм ӑна эпӗ, сӑмахне вӗҫлесе. - Эпӗ те, Нирад, ӑна та.
  
  
  Ун хыҫӗнче вӑл шӑтӑкӑн чул стенисем ҫумне ҫапӑнса рептилисем шӑхӑрнине, чашкӑрнине илтрӗ. Нирада кобрӑпа ӗҫлеме хушман, вӑл ҫакна тума хӑй ирӗкӗпе кайнӑ. Кунта, халӗ вӑл хӑйӗн ӗҫне хӑй шутланинчен чылай маларах туса пӗтерет.
  
  
  Эпӗ ҫакна асра тытнине ӑнланса илсен, ҫак мӑшӑр сасартӑк улшӑнчӗ. Вӑл мана питрен лекнӗ урипе вӗҫерӗнме хӑтланчӗ те: - Шива сана вилӗ курасшӑн! - тесе чашкӑрса илчӗ. - Ӑна ҫак малашлӑхра мотоцикллама шел мар.
  
  
  "Тен, Нирад, анчах эсӗ кунта пулмастӑн, эсӗ вара мӗн пулассине курмастӑн". - Эпӗ текех вӑхӑта сая яма пултараймарӑм. Манӑн чышкӑ унӑн янахне лекрӗ те, вӑл месерле кайса ӳкрӗ. Ӑна шӑлавар пиҫиххинчен ярса тытрӗ. Нирад кӑшкӑрса яма хӑтланчӗ, анчах хуҫӑк аяк пӗрчисем ӑна хуллен йынӑшма ҫеҫ май пачӗҫ. - Ӑнӑҫлӑ кайса килтӗмӗр! - кӑшкӑрса ятӑм та эпӗ, ӑна шӑтӑк хӗрринелле ывӑтрӑм.
  
  
  Вӑл хӗрринчен ярса тытма хӑтланчӗ, анчах пултараймарӗ. Унӑн урисем сывлӑшра чӗтреме пуҫларӗҫ, унтан индеец месерле ӳкрӗ те искусственнӑй пӗвене кӗрсе кайрӗ, унта ӑна тинӗс ҫӗленӗсем хӑйсен пуҫӗсене мӗнле хускатнине курчӗ.
  
  
  & Amp; nb, ункӑсемпе хӳресем хусканкалани. Нирадӑн ӳт-пӗвӗ агоние путрӗ. Индеец хӑяккӑн ҫаврӑнса выртрӗ, шывран тухма хӑтланчӗ. Тинӗс драконӗ хӑйӗн кӗске шӑлӗсене ҫак хулпуҫҫи ҫине тӑрӑнтарчӗ, унтан вӑл, хӑйӗн стихийӗпе шанчӑксӑррӑн утса, шыв урлӑ хӑех тухрӗ. Анчах вӑл хӑйӗн асав шӑлӗсемпе арҫын аллине тӑрӑннӑ, тӗлӗнмелле ҫине тӑрса юлнӑ.
  
  
  Юлашкинчен вӑл хӑйӗн тупӑшне пӑрахса хӑварсан, Нирад, ухмаха ернӗ пек, ура ҫине тӑма хӑтланчӗ, король кобри хутшӑнчӗ, хӑйӗн территорийӗнче ӑна никам та кансӗрлеме пултарайманнине кӑтартасшӑн пулчӗ. Вӑл ҫак сцена ҫине темле тӗлӗнсе пӑхса тӑчӗ. Ку Вӑл Мана Валли Ҫӗвӗ шухӑшласа кӑларнӑ япала пулчӗ. Кобра тӑчӗ те сывлӑшра сулкаланса илчӗ.
  
  
  Нирад кӑшкӑрса яма та, тарма та ӗлкӗреймерӗ. Рептили ҫиҫӗм хӑвӑртлӑхӗпе вӗҫтерсе пырать, ҫав вӑхӑтрах шӑллӑ-шӑллӑ хура ҫӗлен хӑйӗн асав шӑлӗсене ҫамрӑк индеец кимми ҫине тӑрӑнтарчӗ. Нирадӑн тути хӗрринчен шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек пӑкӑртатни илтӗнчӗ. Шӑтӑк шӑхӑрса, чашкӑрса, пушӑсемпе чӗрӗлсе тӑричченех ӑна сӑнаса тӑчӗ.
  
  
  Индеецӑн ӳт-пӗвӗ чӗтреме пуҫларӗ. Унӑн урисем лӑштӑрах кайрӗҫ, аллисем, сывлама пултарайман пек, кӗпе ҫухинчен ярса тытрӗҫ. Вӑл кобра наркӑмӑшӗпе сывлайми пулнӑ.
  
  
  Ҫынпа Нирадӑн аллисенче хӗрлӗ пӑнчӑсем палӑрчӗҫ; шалти юн юхрӗ. Ҫӗленсем, пӗр чарӑнмасӑр чашкӑрма чарӑнмасӑр, темиҫе хутчен те хӑйсен шӑлӗсене вилӗм тӗсӗпе асапланса пӗтнӗ ӳтне тире-тире илнӗ. Нирадӑн чӗлхи iso rta пуҫне кӑларсан, вӑл тепӗр еннелле ҫаврӑнса тӑчӗ, халӗ вӑл пирӗн сӑмахсене калама пултараймарӗ.
  
  
  Шӑтӑк тӗпнелле ӳкекен нӗрсӗр кӗлетке шаккани-пытару юрри пулчӗ; Тепӗр темиҫе минутран Вилӗм ҫитет. Анчах ку, телее, манӑн черет мар.
  
  
  "Ку санӑн кукку маншӑн отель пулни", - тенӗ ӑна ривэра. - Пӗрин хыҫҫӑн тепри ҫыртаҫҫӗ.
  
  
  Вӑл кресло ҫинче питне аллисемпе хупласа ларать. Ӑна каланӑ чухне вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те мана куҫран пӑхрӗ. Ee патаксем мальвӑпа йӗпенмен, хура куҫӗсем тимлӗн те сиввӗн пӑхаҫҫӗ. Вӑл хӑйӗн нервисене тӗрӗслесе тӑмарӗ, унтан тата хӑй курса тӑнӑ хӑрушӑ япалана та ҫухатмарӗ.
  
  
  — Юрать, - пӑшӑлтатрӗ вӑл. - Эпӗ телейлӗ. Хӑҫан та пулин эпӗ ӑна сана оборудовани ҫинчен, кукка мана хӑйӗн ҫыннисемпе мӗн-мӗн тума хушни ҫинчен каласа парӑп... ун ҫинче ӗҫлекен сыснасем, вӑл Ҫаппа-ҫарамас, турӑ пулнӑ пек, ӑна пуҫҫапакансем. Шантарсах калатӑп сире, нирадӑ начаррине тивӗҫлӗ пулнӑ.
  
  
  Ун чухне ҫеҫ Мӗкӗрнӗ Сасӑ тӑнран кайнӑ пек пулчӗ, унӑн пит-куҫӗ вӑйлӑн ҫуталчӗ. Ӑна асӑрханса ҫӗклерӗ те алла илчӗ. Вӑл чӗтрет. Ӑна хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ, унӑн мӑйне хуллен чуптурӗ. Часах, ӑна шанса, пире те, никам та пӳлмен вӑхӑт ҫитӗ. Анчах халӗ унӑн тухса каймалла, ӑна мӗн чухлӗ хӑвӑртрах каятӑп, ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах.
  
  
  Вӑл эпӗ пӑшӑрханнине сисрӗ те манран пӑрӑнчӗ.
  
  
  - Эпӗ унран ыйтрӑм. - Ӑҫта эпир? Мӗнле ҫывӑх хула?
  
  
  — Эпӗ пӗтӗмпех каласа паратӑп, - терӗ вӑл. "Анчах малтан санӑн мана ҫыхса пӑрахмалла, унсӑрӑн ман кукка эпӗ сана тарма пулӑшнине, аттем умӗнче вилме пулӑшнине ӑнланӗ". Мана та вӗлерет пулӗ.
  
  
  Вӑл кантра илме кайрӗ, ӑна пукан ҫине кӑтартрӗ. Унтан, хама мӗн кирлине пурне те ӑнлантарса парсан, ӑна пилӗкӗпе йӗлтӗрӗсене вӗренпе чӗркесе ҫыхрӑм та, сцена estestvenno пек курӑнтӑр тетӗп.
  
  
  Ӑна кӗскен эй, манӑн миссин тӗллевӗ мӗнле пулни ҫинчен каласа пачӗ; ӑна эй, халӗ, вӑл хаклӑ союзник пулса тӑрсан, шанма пултарнӑ. Анчах эпӗ ӑна хӑрушлӑха кӗртсе ӳкерес темерӗм.
  
  
  Эпӗ ӑна, тен, унран та ытларах кирлӗ пулнине ӑнланса илсен, юлашки иккӗленӳ ҫухалчӗ, вӑл мана шанма пӑрахрӗ.
  
  
  — Агра кунтан темиҫе мильре ҫеҫ, — ӑнлантарчӗ хӗр. - Вилла хыҫҫӑн тӳрех аслӑ ҫулпа кайӑр: вӑл сире пӗр пытармасӑр хулана илсе килӗ. Пирӗн паян каҫхине тӗл пулмалла: эпӗ ытларах информаци илме тӑрӑшӑп. Саншӑн.
  
  
  - Пирӗншӗн, эсир астӑватӑр. Санӑн аҫун пурнӑҫӗпе ҫӑлӑнӑҫӗшӗн, - хирӗҫлерӗ унӑн хутне килсе тухнӑ пӗлтерӗвӗсене.
  
  
  Тӗл пулмалли вӑхӑт ҫитсен, ӑна шкапра темӗнле ҫӗтӗк-ҫурӑксем тупнӑ, эй, ҫӑварне хупнӑ та тухса кайма хатӗрленнӗ. Шнуроксене Ҫӗвви ан иккӗлентӗр тесе, юлашки хут хытӑ туртса ҫыхнӑ иккен.
  
  
  Нирада Пистолет урайӗнче выртать. Ӑна хыҫалти минутлӑха тыттарчӗ, унтан шкапра ҫакӑнса тӑракан кӗске шурӑ тумтирне ярса тытрӗ те тӑхӑнчӗ... эпӗ мӗн кирлине пурне те тума пултаракан примитивлӑ кӗпе.
  
  
  Рива ҫаврӑнса тӑчӗ. Куҫҫулӗ ӑна патаксемпе йӗпетме пуҫларӗ. Унӑн отелӗ каялла таврӑнса, пурте лайӑхланасса систерес килет; анчах мана тем чарса тӑчӗ, тен, вӑл урӑх нихҫан та курас ҫук пулӗ. Вӑл РИВА Сингх ҫинчен шухӑшланӑ, анчах чи малтан АX агент туйӑмӗ пырса кӗнӗ. Вӑл ривӑна кӑмӑлсӑрлантарма пултарнӑ, анчах эпӗ хамӑн правительствӑна тата вӑл мана шаннине пӑрахма пултарайман... миллионшар ҫын пурнӑҫӗ абсурдлӑ ӗмӗтсенчен, ухмаха ернӗ ҫын планламан преступленисенчен хӑрушлӑхра чухне мар.
  
  
  
  
  8
  
  
  Пословицӑсемпе усӑ курма меллӗ, мӗншӗн тесен вӗсем пӗтӗм этемлӗх чӑнлӑхне кӗскен пӗлтереҫҫӗ: вӗсем тӗрлӗ лару-тӑрӑва ҫӑмӑллӑнах хӑнӑхаҫҫӗ. Рива Сингх ӑна лабораторире пӗччен, наркӑмӑшлӑ рептилисен коллекцийӗпе тата официант кӗлеткипе пӳлӗмсенче хӑрушшӑн выртаканскерне, хӑварсан, ман пуҫа мӗн пырса кӗчӗ: "ҫумӑр ҫунӑ Чухне пурте йӗпенмеҫҫӗ".
  
  
  Событисем пӗчӗккӗн-пӗчӗккӗнех пулмарӗҫ; вӑл нью-Делие икӗ кун маларах ҫитсенех, вӗсем ман ҫине хорька пекех йӑтӑнса анчӗҫ. Ҫак кӗске вӑхӑт хушшинче, ӑна темиҫе хут та: "мана аташтаракан илӗртӳ хыҫҫӑн каймастӑп-и?" тесе ыйтсан, Шива мана хӑйӗн йӑвине илӗртсе кӗртме пултарчӗ. Ку ҫӑмӑл ҫул мар, ҫавӑнпа та эпӗ вӑрттӑн Вӗлтӗрен кураймарӑм... Хакшан юлашки хуҫипе Кобрӑн пуҫ мими. Анчах эпӗ, хама хам ӗнентерес тесе, доказательствӑсем ҫителӗклех илтӗм. Эпир куҫа-куҫӑн тӗл пулмарӑмӑр пулин те, ҫын пур.
  
  
  Вӑл манӑн мӗн каламаллине пӗличчен чылай малтан ку та пулса иртет. Анчах Халӗ Манӑн Агра патне ҫитмеллеччӗ, вӑл е ҫав гилла эпӗ тарнине куриччен, вӗсем камерӑна пырса пӑхиччен, урса кайнӑ пилӗк ҫӗлене шутламасан, ӑна пуш-пушах тупиччен.
  
  
  Лаборатори ҫӗр стеналлӑ ансӑр коридора тухать. Шива ҫурчӗн стенисем хыҫӗнче ӑна удодӑн лутра та янӑравлӑ сассине илтрӗ. "Пу" Йӗрке...пу...пу " тревога сигналӗ улшӑнчӗ, вӑл манӑн кашни шухӑшра, кашни хусканура палӑрнӑ пек пулчӗ. Эпӗ ансӑр хушӑк тӑрӑх чӗрне вӗҫҫӗн утса кайрӑм, ҫав самантрах сывлӑшра аякри коридорӑн икӗ вӗҫӗнчен те илтӗнекен сасӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  - Нирад? Мӗн тӑватӑн эсӗ кунта? Вӑл кӗтме юратманнине пӗлетӗн вӗт-ха эсӗ...
  
  
  Ку Ранжит е Гурнек пулнӑ пулмалла, мӗншӗн тесен Гурнекӑн питне бинтпа ҫыхнӑ. Вӑл арҫын сассинче чӑтӑмсӑрлӑх пуррине сисрӗ те, ман паталла shaggy ҫывхарнӑ чух коридорти шӑтӑкра кукленсе ларчӗ. Ӑна пӑхса Илнӗ те Ранджита курнӑ. Унӑн кӗпине вӗҫертсе янӑ, мӑйӗнчен ҫакса янӑ пӑвӑнчӑкӗ тимӗр пек йӑлтӑртатать. Индеец лаборатори алӑкне шаккарӗ те, унӑн реакцине кӗтмелли шаль мар.
  
  
  Ҫурмаран пӗшкӗнсе, вӑл тепӗр коридора, темӗнле лабиринта чупса кайрӗ. Вӑл виллӑра пулнӑ, тесе шутларӑм эпӗ, виллӑра яланах алӑк е ытларах та пур. Ӑна вӑл тепӗр минутран тупрӗ. Ӑна тӗлӗнмелле кӑтраланса тӑракан пысӑк йывӑҫ алӑк тӗртсе ячӗ те, ирхи хӗвелӗн куҫа йӑмӑхтаракан ҫутине хӑнӑхас тесе, куҫне мӑчлаттарса илчӗ.
  
  
  Шалти картиш пӗтӗмӗшпех вӑтаҫӗр тинӗс таврашӗнче пек туйӑнать. Ҫӑра ҫулҫӑсем, чечекленекен тӗмсем, кӑпӑш ӳсентӑрансем. Шива Францин кӑнтӑр енчи пулӑхлӑ ял ҫӗрӗн кӗтессине тӗп-тӗрӗс копи туса кӑтартма укҫа-тенкӗ шеллемен пулмалла.
  
  
  Алӑка ҫемҫен хупса, вӑл грави сапнӑ сукмак тӑрӑх чупса кайрӗ, сукмакӗ кунсерен айккинчи фасадра пуҫланать. Сукмак уртӑш тӗмӗсемпе типтерлӗн касса тикӗсленӗ йывӑҫ тӗмисем ҫумне хутшӑнать. Пӗтӗмӗшле тревога тӑвайман-ха, ӑна, паллах, вӑл туса пӗтерессе кӗтме шутламан. Ман хулпуҫҫи урлӑ хӑвӑрт пӑхса илни ранжит ыттисене систерме ӗлкӗреймен-ха, тесе ҫирӗплетрӗ.
  
  
  Анчах эпӗ ку ӗҫ темиҫе минут пулнине пӗлетӗп. Эпӗ хамӑр хапхасене, йывӑҫ таврашӗнчи хӳмесемсӗр пуҫне, урӑх май тупаймарӑм. Вӑл пуҫне, мӑйне хулпуҫҫисем хушшине хӗстерчӗ те, ҫара пӳрнисемпе туратсене сирсе, малалла ярса пусрӗ. Ӑна отельрен те ытларах шӑв-шав туса хунӑ, анчах раҫҫейри халӑх пурӑнакан вырӑн чи пуҫламӑшӗнченех катастрофа пулса тӑнӑ, халӗ ӗҫсем тӳрленме пачах та май килмен.
  
  
  Туратсем ман ҫири тумтире татса пӑрахаҫҫӗ, пит-куҫа, куҫа ҫапаҫҫӗ. Ман хыҫра вӑл ҫӑмӑллӑн хускалса илнине, пӑтрашӑнса кайнӑ сасӑсем уҫҫӑнрах та уҫҫӑнрах илтӗнме пуҫларӗҫ. Вӑл ҫаплах туратсем витӗр утрӗ, юлашкинчен пушанчӗ; вӑл вилла хӗррипе каякан тусанлӑ сукмак хӗрринче тӑрать.
  
  
  Сывлӑш ҫавӑрса илме те вӑхӑт ҫук. Вӑл кашни утӑмрах тусан мӑкӑрлантарса чупса кайрӗ. Ман умра хуллен илтӗнекен музыкӑн вӑйсӑр сассисем илтӗнеҫҫӗ: вӑл Агрӑна каякан ҫулпа грузовикран е фургонран тухасса шанса, эпӗ сасӑ хыҫҫӑн пыратӑп.
  
  
  Вӑл географилле лару-тӑрӑва тӗрӗс астӑватӑп пулсан, Агра нью-Делирен виҫӗ сехете яхӑн кайнӑ, тадж-Сулкалакан залри вырӑн пӗтӗм тӗнчипе паллӑ пулнӑ. Хулана килсе ҫӳресси ман плансене кӗмест пулсан, Шива пулнӑ.
  
  
  Вӑл аслӑ ҫул ҫине тухрӗ. Вӑл калама ҫук ансӑр, тӳпе-йӑрӑм, ун тӑрӑх икӗ еннелле те куҫать. Муссонсен сезонӗ тепӗр темиҫе уйӑхран пуҫланать, ҫавӑнпа та ҫул ҫинчи пир ҫап-ҫара та пуш-пушӑ, пӗр евӗрлӗ хура тусанлӑ пулнӑ. Ҫул хӗррипе пӗркеленчӗк йывӑҫсем тӑсӑлаҫҫӗ, кукӑр-макӑр туратсем ҫинче хурчкасем, ҫара пуҫлӑ вилесене ним чӗнмесӗр ҫисе лараҫҫӗ.
  
  
  Ривӑн мана тӗплӗ инструкцисем пама вӑхӑт пулман. Вӑл ҫул тӑрӑх икӗ еннелле те аялалла пӑхрӗ, Анчах Агрӑна каймалли ҫула кӑтартакан нимӗн те курмарӗ. Ӑна вӑл ҫап-ҫутӑ хӗвелтен куҫне хӗссе пӑхрӗ те тепӗр самантран ҫулӑн тепӗр енче пысӑках мар кӑвайт тавра пӗкӗрӗлнӗ ҫемьене курчӗ.
  
  
  Икӗ пысӑккипе тӑватӑ ача ман ҫине тӗлӗнсе пӑхаҫҫӗ. Вӑл, теветкелленсе, урам урлӑ чупса каҫрӗ, ушкӑн патне чупса ҫитсен, сасартӑк чарӑнса тӑчӗ. Пилӗкне ҫеҫ тӑхӑннӑ типшӗм арҫын, ура ҫине тӑрас мар тесе, кашни ҫулах ман ҫине пӑхма пуҫне ҫӗклерӗ. Вӑл манран пӗр вунӑ ҫул ҫамрӑкрах пулмалла, анчах пӗркеленчӗк, путса кӗнӗ сӑн-пичӗ ҫак типран чылай аслӑрах.
  
  
  - Агра? - вӗсем тавра акӑлчанла никам та калаҫманнине пӗлсенех ыйтрӑм эпӗ. Ӑна урамалла кӑтартрӗ те каллех: - Агра-и? - тесе ыйтрӗ.
  
  
  Аннепе атте пӗр-пӗрин ҫине тӗлӗнсе пӑхса илчӗҫ, икшер ача мана йӗмрен туртма пуҫларӗҫ. - "Бакшиш, бакшиш!"- тет ҫаппа-ҫарамас хӗрача, хӑрах аллипе мана йӗмрен турткаласа, тепринпе ҫӑварӗ ҫинелле кӑтартса. Унӑн ҫинҫе те нӑйкӑшакан сасси ҫаплах тархаслать.
  
  
  Виллӑпа вӗсем ман курткӑна шалти кӗсьере тытнӑ укҫапа пӗрле илсе кайрӗҫ,ҫавӑнпа та манӑн мӗн пурри — ривӑран илнӗ пӗр ывӑҫ рупий. Сасӑсем ҫумне тата тепӗр ыйту хушма пулать. Анчах ӑна пӑхӑр укҫа тупрӗ те выҫӑ ачан тӑснӑ алли ҫине хучӗ.
  
  
  — Агра, - терӗ ӑна тепӗр хут, вилла пытарса тӑракан карта ҫине ҫилӗллӗн пӑхкаласа. - Тадж-Сулать...
  
  
  - Ах, "сахиб", Тадж-Сулнӑ! - терӗ арҫын. Вӑл ҫаплах кукленсе ларнӑ, анчах мана виллӑран сулахаялла каякан ҫула кӑтартас тесе, хӑйӗн хыткан аллине ҫӗкленӗ.
  
  
  Пӗҫҫисем хытӑ ыратнине туйса, вӑл каллех чупса кайрӗ. Мана Агрӑна ҫитме пулӑшас тесен, машина, урапа, кирек мӗнле транспорт хатӗрӗ те mimmo иртсе каясса ҫеҫ шанмалла. Анчах автомобиль е фургон вырӑнне вӑл шавланине илтрӗ, ку вара Мана нью-Делие килнӗренпе малтанхи каҫ пулса иртнӗ ӗҫсем ҫинчен аса илтерчӗ. Ку вӑл ӳсӗрни, унтан ман хыҫра мотоцикл кӗрлени пулчӗ.
  
  
  Виллӑна хупӑрласа тӑракан сукмак Ҫинчен кашни д.ҫаврӑна-ҫаврӑна чупнӑ, аслӑ ҫул ҫине икӗ ҫынлӑ мотоцикл тухнӑ; ih пуҫне тюрбансемпе чӗркенӗ те вӗсем ман паталла утнӑ. Ӑна шӑлавар кӗсйинче тытнӑ Нирада пистолет ярса тытрӗ.
  
  
  Ку Astra пулчӗ.32.вӑл метрлӑ радиусри кирек мӗнле тӗллеве те пӗтерме пултарать. Astra компанийӗ пистолетсем тӑвать, Colt тата lindner отель (вӗсем чылай хаклӑрах) идентлӑ пистолетсем тӑвать, ҫавӑнпа вӑл ӗлӗк ih хут ҫеҫ мар усӑ курнӑ. Анчах ӑна тӗллеме тата курок ҫине пусма чарӑнсан, вӑл пистолет авӑрланнине ӑнланса илчӗ. Пистолетне вӑл шӑлавар сарлакӑшӗнче каялла чикрӗ те, манран темиҫе дюймра куҫӗсене чарса пӑрахсан та, йывӑҫ хуппи манран темиҫе утӑмра вӗҫсе кайсан та, каллех чупса кайрӗ.
  
  
  Пӑшалпа персе яраканӑн кӑштах практика пулнӑ, вӑл малтанах палӑртса хунӑ пулнӑ. Вӑл кукӑр-макӑр чупма пуҫларӗ, мана сукмак ҫинчен анма май паракан хӳтлӗх ыйтрӗ, пульӑсем арахис пек тӑкӑнаҫҫӗ. Тата тепӗр хут персе ячӗ те, ку хутӗнче куҫӗсене чарса пӑрахса, ман сылтӑм хулпуҫҫие пырса тиврӗ. Унран аллӑ метр малта йывӑҫ пӳрт курӑнса кайрӗ, унӑн кирпӗч мӑрйи тӑрӑх хура тӗтӗм юпи хӑпарать.
  
  
  Вӑл ку мӗн иккенне пӗлмен, анчах хӑй пурнӑҫӗнче нихҫан та чупман пек малалла чупнӑ. Мотоцикл ҫула кӗскетет, анчах ҫул ҫинчен ҫӗкленекен тусан водителе курма, апла пулсан, транспорт хатӗрне мӗн май килнӗ таран хӑвӑрт илсе пыма кансӗрлет. Ҫакӑнпа усӑ курса, вӑл ҫӳп-ҫап тиенӗ килхушшине чупса кӗчӗ, ҫав вӑхӑтра икӗ арҫын хушшинче пӗри чарӑнса тӑрса малалла утма хушрӗ.
  
  
  Вӗсем Ранджитпа Гурнек пулнӑ пулмалла, - шухӑшларӑм Эпӗ, Шива патӗнче икӗ сыхлавҫӑ ытларах пулӗ тесе шутларӑм. Ҫурт айккинче йывӑҫ алӑк уҫӑлчӗ; алӑк тутӑхнӑ тӑпсасем ҫинче ҫеҫ ҫакӑнса тӑрать. Ӑна ярса тытрӑм та шалалла ыткӑнтӑм, ҫавӑнтах сӑмсана юнпа экскрементсен йӗрӗнтерекен шӑрши пырса ҫапрӗ.
  
  
  Вӑл выльӑх-чӗрлӗх усракан вырӑнта пулнӑ, хӑйне вӑл вунтӑххӑрмӗш ӗмӗрте таврӑннӑ пекех туйнӑ. Индуссем какай ҫимеҫҫӗ, мусульмансем ҫиеҫҫӗ. Мӑйракаллӑ шултра выльӑх мӗкӗрни, мӑйракаллӑ шултра выльӑх чӗрнисем тӳсӗмсӗррӗн тапӑртатни тата ӗнесене касма хатӗрленнӗ ҫынсем тӗлӗнсе пӑхни эпӗ пытанма юрӑхлӑ вырӑна килнине уҫҫӑнах кӑтартса параҫҫӗ.
  
  
  Арҫынсем чышкисене ҫӗклесе кӑшкӑрма пуҫларӗҫ. Ӑна вӗсемшӗн никам та чӗнмен хӑна пулнӑ, вӑл вӗсене вӗлермелли чӗрчунсемпе нимӗнпе те ҫыхӑнса тӑман. — Каҫарӑр, тусӑмсем, - мӑкӑртатрӑм эпӗ, икӗ пысӑк ӗне хушшинче туллиех юнлӑ ванна патнелле ыткӑнса.
  
  
  Шӑрши ҫав тери тутлӑ, кашнин вар-хырӑмӗ ҫаврӑнать; Унӑн какайӗ Пуҫ касакансене чарма пултарать. Сывлӑшра какайпа хӑравҫӑлӑх шӑрши кӗрет. Скотт сехри хӑпнипе йӑшӑлтатма пуҫларӗ, унӑн чӗрнисем пылчӑклӑ урай тӑрӑх тӑтӑшах шаккарӗҫ. Ман хыҫра вӑл хӑй ӑнланман чӗлхепе улӑштарнине илтрӗ. Унтан ман паталла ҫывхаракан ура сассисем тата чӗрчунсен шавне хупласа хуракан сасӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  - Картер! - кӑшкӑрнӑ Ранжит. - Эпир ахаль ҫеҫ калаҫасшӑн. Шива килӗшӳ тӑвасшӑн!
  
  
  Лайӑх ӗҫ, шухӑшласа пӑхрӑм ӑна: ман пурнӑҫ уншӑн нимӗн те тӑмасть...
  
  
  Ытларахӑшӗ ҫыхӑнусӑр чӗрчунсем пурте пӗрле тарма хӑраҫҫӗ. Ӑна та ҫавӑн пек тума ирӗк панӑ. Хӑраса ӳкнӗ ӗнесен кӗтӗвӗ таптаса лапчӑтнӑ пулмалла. Паллах ӗнтӗ, ӑна та ҫав инстинктахчӗ. Ҫавӑнпа та вӑл малалла чупрӗ, тата тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, ваннӑпа юнашар пусма ҫинчен сиксе анчӗ.
  
  
  Куҫсене чарса пӑрахса, ман йӗмӗме вараланӑ юн, тислӗк тата шӑк сирпӗнчӗкӗсене ҫӗклерӗ. Вӑл вилӗ пӑнчӑ патнелле чупать, пысӑк пӳлӗмӗн хыҫалти пайӗнче йынӑшать, унта пире, чӳречесене, пире алӑксем курӑнмаҫҫӗ.
  
  
  Унӑн мана темиҫе ҫеккунт хаклӑ вӑхӑт парнелес килчӗ. Ӑна катка хӗррине хӑпарчӗ те апат купи тӗлӗнче куракан сенӗке ярса тытрӗ. - Картер! Сасӑ каллех кӑшкӑрчӗ. - Пӗтӗмпех пӗтрӗ, "сахиб"!
  
  
  - Пӗтӗмпех мар! - сенӗке сӑнӑ пек тытса, хыттӑн ответлерӗм эпӗ.
  
  
  Ранжит тата тепӗр хут персе янӑ, анчах ҫав самантрах унӑн тӑватӑ шӗвӗр шӑлӗ эму кӑкӑрне тӑрӑннӑ. Ӑна тутӑхнӑ инструмент хӑй пултарнӑ таран хытӑ ывӑтрӗ. Халӗ вӑл ним хускалмасӑр, ҫамрӑк индеец, ҫӑварне карса, ҫак хӗҫпӑшалӑн йывӑҫ аврине чӑмӑртаса, каялла чакнине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Юлташӗ хыҫӗнче тӑракан Гурнек, суран тавра сирпӗнекен тӑватӑ юн ҫине тӗлӗнсе пӑхса, мана пӗтӗмпех вылятчӗ. Вӑл сенӗкне вӗҫертме хӑтланчӗ, Анчах Ранжит ҫаплах кӑшкӑрма чарӑнмарӗ, тискеррӗн кӑшкӑрни кашни секундрах вӑйсӑрланса пычӗ.
  
  
  Ку Вӑл Ранжит асаплӑн кӑшкӑрни, тарӑхнипе ахлатни, Гурнек сенӗке кӑкӑрӗнчен туртса кӑларма хӑтланни, ӗнесене, вуникӗ дюжинӑна, шыв труби патне ансӑр хушӑка ӑссӑрла туртӑнтарни пулнӑ. Вӑл ih уҫӑмсӑр кӗрленине, лаша ури сассине, мӗкӗрнине илтрӗ; вӑл сиксе анчӗ те канализаци патнелле шума пуҫларӗ.
  
  
  Гурнек, аллисемпе сулкаласа, кӑшкӑрса ячӗ. Ҫакна мӑйракисемпе ҫурӑмран ҫапрӗҫ те сывлӑша ывӑтрӗҫ, вӑл пысӑк ваннӑпа юнашар анса ларчӗ. Ранжит урса кайнӑ выльӑх кӗтӗвӗ хушшине тӗшӗрӗлсе аннӑ. Унӑн аллисем вӗҫерӗнсе, пӗр-пӗрин ҫумне чӑмӑртансан, юлашки йынӑшу унӑн ҫӑварӗнчен ыратмаллах тухса кайрӗ.
  
  
  Унтан чӗрчунсен усал шӑршӑллӑ сывлӑшӗ ман питҫӑмартисене сӗртӗнчӗ те, эпӗ, выльӑх-чӗрлӗх усракан аякри кӗтесри стенана пыра-пыра ҫапӑнса, коридор тӑрӑх аялалла ыткӑнтӑм. Вараланчӑк, шӑршлӑ, шыҫса кайнӑ пит - куҫлӑ, юнпа вараланса пӗтнӗ, тарпа йӗпеннӗ пит-куҫлӑскер, - терӗ вӑл, ҫул ҫине тухсан, ҫав хӑрушӑ боевой сценӑна хыҫала хӑварса.
  
  
  Икӗ индееца мӗн пулнине эпӗ шансах пӗтереймерӗм. Гурнек чӗрӗ юлнӑ пулӗччӗ, анчах эпӗ виль суранӗсене Ранжит ӗмӗрлӗхех пӗтерессе шантӑм. Ытти лару-тӑрусенче мана хама тивӗҫлӗ ӗҫ тунӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Бойньӑри ҫынсем Те Чӗрӗ ҫынсем пулнӑ пулмалла. Хӑйсен юлташӗсемшӗн тавӑрас тесе, вӗсем малалла тухса каясса кӗтме ӑна шел мар. Эпӗ, хама, ҫавӑн пек вараланчӑкскере, кама та пулин илсе кайма ӳкӗте кӗртес тесе, урамалла утрӑм.
  
  
  Mimmo кивӗ Форд иртсе кайрӗ. Вӑл Агрӑна кайма тӑчӗ, анчах чарӑнма тилмӗрсе алӑ сулни усӑсӑр пулчӗ. Унӑн пӑхӑр пек хӗрлӗ питне кӑшт ҫеҫ курчӗ, унтан машина mimmo иртсе кайнӑ чух ҫӗкленнӗ тусан пӗлӗчӗ ӑшне кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл, чарӑнса тӑрас мар тесе, малалла утрӗ.
  
  
  Мана ваннӑй, таса, шведсем, укҫа тата хӗҫпӑшал кирлӗ пулнӑ. ЭПӖ пӗлнӗ тӑрӑх, АПШ правительствин Пирӗн консульствӑсем, агрӑра пирӗн делегаци пулман. Хула нью-Дели ҫывӑхӗнче пулнӑ. Анчах, тен, вӑл мана мӗн кирлине отельте тупнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, ӑна ҫакна тумаллах пулнӑ. Кӑнтӑрла иртнӗччӗ ӗнтӗ, Ҫав каҫах Манӑн Рейӑпа тӗл пулмалла пулчӗ. Кирлӗ япаласем татах нумайччӗ-ха, ҫавӑнпа та ӑна хӑвӑртлатрӑм. Рива каланӑ тӑрӑх, Агра залра виллӑран темиҫе километрта ҫеҫ пулнӑ.
  
  
  Темиҫе миля-и, ҫук-и, ку яланах ывӑнтаракан уҫӑлса ҫӳрени пулать. Кӑнтӑрлахи хӗвел ман пуҫа пӗр хӗрхенӳсӗр пӗҫертет, тӳпе куҫа йӑмӑхтарса яракан, пӗр пӗлӗтсӗр тӳремлӗх пек, суя шевлесемпе витӗннӗ пек туйӑнать. Пӗр вунӑ, вунпилӗк минут иртрӗ, ман пата пӗр урапа пырса тӑчӗ. Ку кивӗ лав пулнӑ, ӑна пӗр лав утӑ турттарса пыракан икӗ ырхан вӑкӑр туртнӑ.
  
  
  Ӑна лавҫӑ, кӑвак сухаллӑ мужик, аллине сулчӗ, лешӗ тилхепине карӑнтарса ҫул хӗррине тӑратрӗ. - Эсӗ акӑлчанла калаҫатӑн-и? - ыйтрӗ унран хресчен.
  
  
  "Таса англи", - терӗ вӑл. - Акӑлчан мар...
  
  
  Ӑна малтан ун ҫине, унтан хӑй ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. - Агра? - Ӑна ыйтрӗ. - Агра?
  
  
  - Агра? - тепӗр хут каларӗ хресчен, универсальнӑй чӗлхепе "Ҫапла"тенине пӗлтерекен аллипе сулкаласа.
  
  
  Ӑна пуҫ тайрӗ те утӑ варринчи урапа ҫине хӑпарса ларчӗ. Арҫын, "паанпа"вараланнӑ шӑлӗсемпе шӑл тунисене кӑтартса, ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. Унтан вӑл чӗлпӗрне пушатрӗ те, вӑкӑрсем каллех ерипен уттарса кайрӗҫ, ку утнинчен авантарах пулчӗ.
  
  
  Урапа пӗр тикӗссӗн силленнипе тата чӗриклетнипе ыйхӑласа, вӑл тӗлӗрсе кайрӗ. Манӑн ҫывӑрмаллаччӗ, пӗр сехетлӗхе ҫеҫ. Анчах ман шухӑшсем ҫине тӑрсах кӗрлеме, кӗрлеме чарӑнчӗҫ, лав хӗвел ҫулӗ тӑрӑх кусса пынӑ май вӑл хытӑрах та хытӑрах кӗрлеме пуҫларӗ.
  
  
  Хӑй сисмесӗрех сыхланса, ун ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ. Инҫетре тусан ҫӗкленет, вӗтӗ хӑйӑр пӗлӗчӗсем шӑв-шав ҫӑлкуҫне хупласа тӑраҫҫӗ. Хамӑр пурнӑҫа, миссин ҫитӗнӗвне пӑсас мар тесе, эпӗ ытлашши хӑрушлӑха кӗрес теместӗп, ӑна, куҫа курӑнмалла мар тӑвас тесе, ырӑ шӑршӑллӑ утӑ ӑшне кӗрсе выртма васкарӑм.
  
  
  Мӗн ҫывхарса килнине эпӗ ӑнланса илеймерӗм. Вӑл йывӑҫ фургон ҫине тинкерсе пӑхнӑ пулӗччӗ, темиҫе мотор пӗрмай кӗрленине итленӗ пулӗччӗ. Ку мӗне пӗлтернине курсан, вӑл тарӑнрах утӑ ӑшне путрӗ те сывлама чарӑнчӗ.
  
  
  Вӗсем ҫӗнӗ ҫынсем пулнӑ, анчах ҫак самантран пуҫласа ӑна ih манма пултарайман. Виҫӗ арҫын, индеецсем пурте сикха... Манӑн аслӑ ҫулпуҫӑн юлашки приказӗсене кӗтсе, мана шыраса тупса, вӗлерсе е виллӑна тавӑрма Моторизациленӗ отряд янӑ. Вӗсем вӑкӑрсем тиенӗ mimmo лавсем мӗкӗрсе иртсе Кайрӗҫ; виҫӗ мотоцикл Та Агрӑна кайрӗҫ.
  
  
  "Хоук мана халь курма пултарсанччӗ!"- шухӑшларӑм эпӗ.
  
  
  Вӑл вараланчӑк, кӗсйинче пӗр пус та ҫук, авӑрламан пистолетпа тата эпӗ тэквондопа каратэ пӗлнипе ҫеҫ хӗҫпӑшалланнӑ. Эпӗ Шива ҫинчен чӑннипе каласан, ҫитес кун питӗ йывӑр пулассине малтанах каласа пама йывӑрах пулман.
  
  
  
  
  9
  
  
  Вӑл Агрӑна тепӗр сехетрен ҫитрӗ, фургон мана хула хӗррине антарчӗ. Тусанлӑ, чул сарман урамсем, кукӑр-макӑр тӑкӑрлӑксем, лабиринт тӑкӑрлӑксем, ӑнсӑртран килсе кӗнӗ ҫынна пӑтраштарас тесе юри тунӑ пек туйӑнаҫҫӗ. Кӑштах информаци илнӗ хыҫҫӑн Ӑна American Express офис умне кӑларса тӑратнӑ.
  
  
  Манӑн лару-тӑру уйрӑмах кулӑшла пек мар, анчах вӑл мана култарчӗ. Унӑн сасси америкӑри яланхи турист сӑнарӗнчен аякра, паспортсӑр, укҫасӑр, рива мана ҫыхса лартас умӗн панӑ темиҫе рупие шутламасан.
  
  
  Вӑл машинӑна ҫавӑрса нью-Делие таврӑнма шутланӑ, анчах ҫул улттӑмӗш сехетрен кая мар йышӑнса илнӗ пулӗччӗ, манӑн вӑхӑт ҫитмерӗ. Манӑн хоукпа ҫыхӑнса Ривӑна ҫав кунах кӗтсе илме хатӗрленмелле пулнӑ. Ҫапла Ӗнтӗ, вараланчӑк, ҫӗтӗк-ҫатӑк, чӗркеленсе, юнланса пӗтнӗ Картер хулпуҫҫийӗсене тӳрлетрӗ, тарӑннӑн сывласа илчӗ те хӑй пӗлмен хулара пӗртен-пӗр шанчӑк, маншӑн ҫав тери тӑшманла ҫурт алӑкӗ витӗр тухрӗ.
  
  
  Агра мегаполис мар. Мотоциклпа виҫӗ боевик чирленӗ самантра пӗтӗм хулана тӗрӗслеме пултарнӑ пулӗччӗҫ. Вӑл шурӑ ҫурта управляющи кабинетне кӗме ыйтнӑ чух ман пуҫра этаж палӑра пуҫларӗ.
  
  
  Мана ӗлӗк те йывӑр лару-тӑрӑва лекме тиветчӗ, анчах ку мӑшкӑлласа кулни ҫеҫ. Хӗҫ-пӑшал е тумтир туянма, е машинӑна арендӑна илме манӑн Гилл хӑйӗн командипе Те Ӗҫ тума нимӗнле решени те пулман пулӗччӗ. Манӑн укҫа-тенкӗ тата япаласен паспорчӗ нью-Делири отель номерӗнче хӑрушсӑрлӑхра пулнӑ; анчах манӑн ытти пайӗ агрӑра, столицӑран виҫӗ сехетре пулнӑ.
  
  
  Вӑл пӳрте кӗрсенех ман пата форма тӑхӑннӑ хуралҫӑ пырса тӑчӗ. Хӑйне тӗкӗр ҫинчи сӑнне курсан, вӑл ӑна айӑплама пултарайман, тет... вараланчӑк та ҫӗтӗк-ҫатӑк бомжӑн сӑнарӗ.
  
  
  "Манӑн управляющие курас килет", - тесе пӗлтернӗ ӑна охраннике. - Инкек пулнӑ.
  
  
  - Директор сессире, ӑна чӑрмантарма юрамасть, "пука хиппи"... - ответлерӗ арҫын, мана кӳрентерсе.
  
  
  Юрать, манран качака шӑрши кӗрет, вӑл манекенщик пулман, анчах манӑн унта тӑрса охранникпа тавлашас шухӑш пулман... Шива хӑйӗн планӗсене пурнӑҫа кӗртнӗ пулсан, "Америкен Экспресс" ҫеҫ мар, пурте ишӗлсе анма пултарнӑ.
  
  
  "Вӑл сессире пулни мана пӑшӑрхантармасть", - ҫиленсе каларӗ вӑл. - Ку васкавлӑ ӗҫ. - Тепӗр шталь, ҫул ҫине кӑларса пӑрахас тесе, мана кун тӗлне тӗрткелеме тытӑнсан, вӑл тӳсӗмне ҫухатма пуҫларӗ. - Джентльмена ун пек тыткалама юрамасть! - шӑла ҫыртса кӑшкӑрса ятӑм эпӗ.
  
  
  Хуралҫӑ аллине табель пистолет кобурине чикрӗ. Икӗ номерлӗ йӑнӑш. Эпӗ "хулигансене" юратмастӑп, хама тӗрткелени мана пушшех килӗшмест. Ҫапла вара, аллине хӑвӑрт сулса ярса, яп-яка мрамор урайӗнче вӑрӑм арҫын папкине ҫапать. Клерксенчен пӗри пуҫне ҫӗклерӗ те ура ҫине сиксе тӑчӗ.
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, - шантарчӗ ӑна эго. - Сӑмах майӗн каласан, менеджерӑм, тата тепӗр ҫын... манӑн та унпа ӗҫпе калаҫмалла. "Халех."Эпӗ кунта санӑн юлташна кӗтсе ларма шутламастӑп... - эпӗ охранник кӗлетки ҫине тӗллесе кӑтартрӑм, - обществӑра вӑл презентабеллӗччӗ-и, ҫук-и, тесе татса парас терӗм.
  
  
  Ку манӑн сассӑм е охраннике васкаса кӑларса яни пулчӗ пулмалла, ҫамрӑк клера васкасах пуҫне сулчӗ те сӗтелсем патне чупса пычӗ. Вӑл холлӑра ним хускалмасӑр тӑрать, тути ҫумне кулӑ ҫыпӑҫтарнӑ, тепӗр минутран ӗҫе тытӑнмасан, вӑл каллех хӑй тавра тухма хатӗр.
  
  
  Клерк-индус, анчах мана алӑ панӑ ҫын-американец, ҫӳлӗ те типшӗм каччӑ, манран темиҫе ҫул аслӑрах. Вӑл хӑйӗн йӑрӑм-йӑрӑмлӑ костюмӗпе, карттуссӑр костюмӗпе килӗшӳсӗр курӑнать, ҫав вӑхӑтра ман шведсем вараланчӑк та ҫӗтӗк-ҫатӑк пулнӑ.
  
  
  - Мӗнпе пулӑшма пултаратӑп ӑна сире? — ыйтрӗ вӑл манран, мана ура тупанӗнчен пуҫласа пуҫ тӳпине ҫитиччен пӑхса.
  
  
  - Халӑх умӗнче ан калаҫ, - пӳлчӗ ӑна эго.
  
  
  - "Каҫармалла-и?— - терӗ вӑл тӗлӗннипе тӗксӗмленсе.
  
  
  - Эпӗ сире хамӑн кабинета кайма сӗнетӗп. Ӑна правительствӑшӑн ӗҫлетӗп, сирӗн правительство. Ятарласа вӑрттӑн служба.
  
  
  - Спецслужба-и? - хирӗҫлерӗ клера кулса. - Юрӗ, эсӗ манпа яланлӑхах шӳт тӑвасшӑн! Мӗн ку, шӳт-и?
  
  
  - Шӳт тумасӑр. Эсир мана хӑвӑр кабинетра курасшӑн мар пулсан, манӑн хамшӑн тӑма тивет. Анчах эпӗ сана ыраттарасшӑн мар...
  
  
  Охранник тӑна кӗчӗ те пирӗн паталла утрӗ. Клерка, вӑл килӗшессе шанса, ҫаплах куҫран пӑхрӗ. Вӑл ҫак лару-тӑрӑва ӑнланчӗ: хӑй пӗлнӗ тӑрӑх, вӑл ухмаха ернӗ ҫынпа тӗл пулчӗ, лешӗ ухмаха ернӗ, начар шӑршӑ кӗрет.
  
  
  Вӑл ман ҫинчен куҫне илчӗ те охранник ҫине пӑхрӗ. Пӗр секунд хушши вӑл иккӗленсе тӑчӗ, анчах юлашкинчен ман ҫине ҫаврӑнса пӑхрӗ те хуллен пуҫне сулчӗ. — Ку мӗн иккенне пӗлместӗп эпӗ, анчах шантарсах калатӑп сире, эпӗ сирӗнтен хӑрамастӑп, — терӗ вӑл хытӑ сасӑпа.
  
  
  - Ӗмӗрлӗхех никамран та хӑрамалла мар. Тепӗр тесен, манӑн аккредитив Нью-Делире юлнӑ пулин те, вӑл халӗ те клиент-ха.
  
  
  Ун хыҫҫӑн темиҫе сӗтел урлӑ инди субконтиненчӗ ҫинче вӗтетнӗ пӗчӗк уолл-йывӑҫ панельсемлӗ пысӑках мар офис тӑхӑннӑ хӗрарӑм тухрӗ. Ӑна, сӗтел ҫине табличка ҫине ҫырнӑ ят ҫине пӑхса, sel сӑран кресло ҫине пӑхрӗ, ӳсӗрсе илчӗ те хӑйӗн историне пуҫламӑшӗнченех каласа пама пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл Шива ятне асӑнман, пирӗн, хамӑр миссин, АXE-мӗш хутшӑнӑвӗсем тӳрре тухмаҫҫӗ. Ӑна цру ятарлӑ пайӗн агенчӗ, офисра, паллаштарчӗ, директоршӑн вӑл питех те спецификӑллӑ пӗлтерӗшлӗ пулма пултарнӑ. Вӑл мана хамӑн документсемпе укҫасем Нью-Делире юлнине, российӑри халӑх пурӑнакан пункт мана столицӑна, тен, темиҫе кунлӑха таврӑнма ирӗк паманнине кӑтартса, хӑйӗн пурнӑҫӗ ҫинчен ӑнлантарса пачӗ.
  
  
  Ӑна хӑйӗн калавне пӗтерсен, ҫав шутра бомжӑпа паллашни те, менеджер ман ята пӗлесшӗн пулчӗ, информацие сӗтел ҫумӗнче тӑракан компьютер пулӑшнипе тӗрӗслерӗ. Числасене яланах начар мар вӗренсе пыратӑп, анчах хамӑн карточкӑн номерне нихҫан та астуса юлаймарӑм. Ҫавӑнпа та эпӗ мистер Рейнольдса, Менеджера, Вашингтонра адреспа ҫырнӑ тулли ҫынна, карточка ҫинче выртаканскере, каларӑм.
  
  
  Хӑш чухне аэропортсенче эпӗ "детективлӑ" кӗнекесем е шпионла кӗнекесем туянатӑп, вӗсене вуласси шалкӑм ҫапма, пуҫа тасатма пулӑшать. Анчах эпӗ ҫырса кӑтартнӑ лару-тӑрӑва, вӑл мӗнле лару-тӑрупа танлаштарсан та, нихҫан та тупаймарӑм. Паллах ӗнтӗ, кӗнекесен геройӗсен аллинче яланах тӗрлӗ валютӑсенчи калама ҫук пысӑк суммӑсем пулнӑ, вӗсен паспорчӗсем, пире ӗнентерекен документсем, пирӗн хӗҫпӑшал нихҫан та вӗҫленмен. Анчах вӑл кӗнеке "вӑрттӑнлӑхӗн"тӗп геройӗ пулман.
  
  
  Манпа мӗн пулса иртни пӗтӗмпех шуйттан "чӑн-чӑн"пулса тӑчӗ. Офис American Express, Агра хули пекех, чӑн-чӑн ҫын пулнӑ. Хампа мӗн пулса иртни пӗтӗмпех. Ӑна компьютер даннӑйӗсене тӗпчекен Рейнольдс ҫине тимлӗн сӑнанӑ. Вӑл мана пулӑшман пулсан, ӑна мӑй таранах путса ларнӑ пулӗччӗ. Ҫӑмӑл та ансат.
  
  
  — Юрать, Мистер Картер, эсир мӗлке мар, - терӗ Юлашкинчен Рейнольдс, информацие вуласа тухнӑ хыҫҫӑн. - Санӑн та ерҫӳ ҫук, хушса калас пулать. Эсир уҫӑ бассейна ҫул ҫӳренӗ-и, э? Унӑн пичӗ ҫинче кулӑ палӑрчӗ, унтан менеджер мана кӳрентернӗшӗн каҫару ыйтрӗ.
  
  
  "Эсир итлеме пӗлекен ҫын", - тесе асӑрхаттартӑм эпӗ. - ку-пахалӑх, ӑна халӗ нумайӑшӗн ҫитмест.
  
  
  — Хӑратӑп, ку пӗтӗмпех, - килӗшрӗ вӑл. Вӑл мана сигарета сӗнчӗ те: "эсӗ мана килте йӗркене кӗртес теместӗн-и?" - тесе ыйтрӗ, джин телефонпа шофера ман пата пыма чӗнчӗ.
  
  
  Унӑн сӗнӗвне хакларӗ, анчах ӑна кӳрентересшӗн пулмарӗ. Мӗн чухлӗ сахалтарах туртнӑ ӑна ҫак ӗҫе, пуриншӗн те ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах пулнӑ. Ырӑ тунӑшӑн ӑна тав турӗ, анчах йыхравне йышӑнмарӗ. "Чи малтан инди валютинче темиҫе ҫӗр доллар кирлӗ, май пулсан, сирӗн офис Та Ман начальнике Вашингтонра шӑнкӑртаттарма.
  
  
  "Проблема мар, - шантарчӗ мана Рейнольдс. Вӑл, ҫакӑн пек вӑрттӑн та вӑрттӑн ӗҫлекен персонажӑн пӗчӗк формине, ӗҫне хутшӑнма май килнипе савӑнса, пукан хыҫӗнчен хӑвӑрт сиксе тӑчӗ.
  
  
  Ҫирӗм минутран, брюки кӗсйине купюр пачкинчен кӑларса, ӑна директор сӗтелӗ хушшинче отто свода тӑна кӗрессе кӗтсе ларчӗ. - Анчах эсӗ ӑнланатӑн-и, ҫурҫӗр иртнӗ ӗнтӗ? - мӑкӑртатса илчӗ ман босс.
  
  
  - Эсӗ нихҫан та виҫӗ сехет маларах ҫывӑрма выртмастӑн пулӗ тесе шутланӑччӗ эпӗ.
  
  
  - Виҫӗ сехет?! Ҫӗвӗҫ, манӑн яланлӑхах ултӑ сехетре тӑмалла, Виҫҫӗ Номерлӗ!
  
  
  Хоук ҫилленсен, эпӗ яланах 3 № - лӗ пулнӑ; унӑн кӑмӑлӗ уҫӑлнӑ чухне Эпӗ Ӑна Никам та е Картер вырӑнне Хунӑ. Паллах, Вашингтонпа Инди хушшинчи уйрӑмлӑх ҫинчен маннӑшӑн Аслӑ Ҫулпуҫ Мана каҫарман пулӗччӗ.
  
  
  - Юрӗ, - терӗм эпӗ ӑна, - эпӗ сана тепӗр минутран вырӑн ҫине ярӑп; Ҫапах та вӑл мӗн пулса иртнине пӗлесшӗн пулӗ тесе шутланӑччӗ...
  
  
  — Мӗн пулнине эпӗ тӗп — тӗрӗс пӗлетӗп, - тарӑхса кайрӗ вӑл. - Эпӗ инди хӑрушсӑрлӑхӗн службипе калаҫрӑм ӗнтӗ. Мана эсир шӑнкӑравлани ҫинчен пӗлтерчӗҫ. Ник, атя, кивӗ историрен пуҫлар мар. Эпӗ ӑна хам йӑнӑшнине йышӑнатӑп. Ҫӗвӗсем нихҫан та пулманнинчен пуҫлӑпӑр.
  
  
  - Каллех тӗрӗс мар. Шива нумайлӑха мар пулӗ тетӗп...
  
  
  - Мӗн ҫинчен калаҫатӑн эсӗ? - кӑшкӑрчӗ Хоук. - Эсӗ каласа пӗтертӗн пулӗ, эсӗ киле вӗҫме хатӗрлентӗн пулӗ, тесе шутларӑм эпӗ.
  
  
  — Тен, тепӗр эрнере, пурте лайӑх пулса пырсан, - терӗм эпӗ, Ӑна хокана детальсем, Моханпа Тата Гурнекпа пӗрремӗш хут паллашнинчен Пуҫласа Ананда вӗлериччен, Хӗрлӗ фортра хамӑн влаҫа тата кайран мӗн пулса иртнине каласа патӑм. Ӑна Эму Шкатулка ҫинчен мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа парсан, вӑл тӗлӗнсе хытсах кайрӗ.
  
  
  Лини тепӗр енчен те хытӑ gante илтӗнчӗ. n? ревматизм киличчен rale пин мильӑран. Хоук сасси питӗ ҫемҫен те ҫинҫен илтӗнет, анчах вӑл пӑшӑрханнине ӑнланса илме мана тӑлмач кирлӗ мар. - Халӗ эсӗ ӑна санран мӗн ыйтнине пӗлетӗн, Ник...
  
  
  — Манӑн пӑтранчӑк шухӑш пур, - терӗм эпӗ, - Шкатулка, ҫапла мар-и?
  
  
  - Манӑн ытларах ҫиес килет. Кирлӗ пулсан, Ӑна Хаджи Те Ҫӗлесе парасшӑн. Эпӗ татӑкӑн-татӑкӑн ih ҫиесшӗн мар, Ӑна уҫҫӑнах каларӑн-И, Ник?
  
  
  - Питӗ аван. Ӑна ӗнтӗ сирӗн критерисем тӑрӑх лару-тӑру ирттерме шут тытрӑм. Анчах героин лартас тӗлӗшпе мӗн тӑвас-ха манӑн? Унӑн ҫаксемпе кӗрешмелле-и?
  
  
  - Малтан Ҫӗввине пӑхса тух. Ытти енчен ӑна инди хӑрушсӑрлӑхӗн службипе ҫыхӑнтарӑп. Шкатулка, паллах, чылай кирлӗрех.
  
  
  — Паллах,паллах ӗнтӗ, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  - Эсир пӗчченшерӗн ӗҫлесшӗн-и е индеецсем хутшӑнма, сире пулӑшма ыйтасшӑн-и?
  
  
  — Ҫук-ха, - терӗм эпӗ, - Шива инди хӑрушсӑрлӑхӗн служби ҫак плансене чӑрмантарма хатӗрленнине сиссен, вӑл китайра пытанас тесе ҫӗршыв тавра чупма васкать, вара эпир ӑна урӑх нихҫан та тупаймастпӑр. Анчах хальхи вӑхӑтра эпӗ вӑл манра чӑн-чӑн хӑрушлӑх пуррине туять тесе шутламастӑп, Ҫавӑнпа та эсир Нью-Делири официаллӑ ҫынсене телефонпа шӑнкӑртаттарсан, ун ҫинчен калама хушмастӑп. - Ман шутпа, Ананд мана Ҫак Службӑн аслӑ эшелонӗсенче "кӑвакалсем" конфиденциллӗ информаци мӗнле пулса иртнине ӑнлантарчӗ. - Эму ҫуначӗсене касма май пуличчен манӑн урӑххине вӗҫсе каяс килмест...
  
  
  — Тӗкӗсене татмалла, - хушса хучӗ Хоук.
  
  
  - О,эпир унӑн шкатулкине илетпӗр.
  
  
  Унтан эпир шифр, код ятне тупрӑмӑр, вӑл албан ученӑйӗн чаплӑ изобретенийӗпе мар, электронлӑ сассипе, чӑн-чӑн Картерпа калаҫать пулӗ тесе шанма пултартӑр. - Ку пысӑк ӗҫ, Ник. Пирӗн Мускав, Пирӗн Вашингтон китай ih хутшӑнмасӑр субконтинента ҫӑтса яма хатӗрленнине пӑхса тӑмӗҫ. Вӗсен пуҫарулӑха, вӑрҫӑ е вӑрҫӑ пуҫарулӑхне кӑтартма тивет. Ҫапла вара...
  
  
  — Ҫитет, - пӳлтӗм ӑна эпӗ, кулса ярас тесе, анчах пултараймарӑм. - Манӑн организацире контакт пур. Анчах ӑна ҫӗнтерме пултараймастӑп.
  
  
  — Ҫапла, эпир пӗлетпӗр, - ассӑн сывласа илчӗ Хоук. - Мӗншӗн-ха эпӗ сана халӗ уҫҫӑнах ҫухатма пултараймастӑп?.. Эпӗ Шкатулкӑна ҫухатма пултараймастӑп.
  
  
  "Шива та, - хушса хутӑм эпӗ. - Индин ревматизмне Александр Македонские Манмӑпӑр... е гитлера калас-и?
  
  
  - Ватӑ Адольф ҫав Тери чее е татӑклӑ Пулнӑ тесе шутламастӑп эпӗ. Ӑнӑҫу; ӑна ҫитес вӑхӑтрах сирӗнтен ответ кӗтетӗп.
  
  
  - Хӑвӑртрах, босс. Сӑмах паратӑп, питӗ хӑвӑрт.
  
  
  Тепӗр сехетрен Вӑл Хӑйӗн гостиница номерӗ тавра тухрӗ, Хӑйне American Express офисне кӗнӗ чухнехинчен пачах урӑхла курӑнчӗ. Ӑна халат, шӑлавар, балет тапочкисем ывӑтрӗҫ, вӗсем вырӑнне вырӑнти ih тумтир: мамӑк хурса ҫӗлетнӗ шурӑ кӗпе, ҫуллахи брюки, сӑран сандали. Анонимлӑ шведсем. Ӑна чун йышӑнчӗ, тӗплӗн хырӑнчӗ, юлашкинчен питне, аллисене, урисене ҫуллӑ чечек сийӗпе сӑтӑрчӗ.
  
  
  Ҫавна пула манӑн пит-куҫӑн пӑхӑр тӗсӗ пурччӗ, ҫав макияж мана халӑхпа пӗрлешме май паратчӗ. Шива ҫыннисем Хӗвеланӑҫӗнчен тухасшӑн пулнӑ, Американецсем Экспресс тухмалли ҫула сыхлама ҫителӗклӗ ӑслӑ пулман пулсан, унӑн отелӗ пулнӑ пулӗччӗ, вӗсем ҫителӗксӗр ӑслӑ пулччӑр, эпӗ хамӑн тумтирпе тумтирӗме улӑштаратӑп тесе шутлама пултарччӑр.
  
  
  Клера отель вестибюльӗнче стойка хыҫӗнче нью-Делири ӗҫтешӗнчен ӑслӑрах пулин те, йӗркеллӗ ҫын пулнӑ. Чӑнах та, ман ҫине куҫ сиктермесӗр пӑхса (вӑл халь ҫеҫ килсе кӗнӗ ҫын пек марччӗ), вӑл мана тумтир улӑштарни ҫинчен, тӗссене улӑштарни ҫинчен, ӳт тӗсне хӑвӑрт ӳстерни ҫинчен асӑнмарӗ.
  
  
  — Унӑн ашшӗ телеграмма ярасчӗ, - терӗ ӑна эму.
  
  
  "Каҫарӑр,анчах пирӗн кирлӗ оборудовани ҫук, - сахиб, - терӗ вӑл. Унтан вӑл прилавка айӗнчен хулари паллӑ вырӑнсен тӗрлӗ тӗслӗ иллюстрацийӗсене ӳкернӗ Агрӑн топографи карттине туртса кӑларчӗ, паллах, Тадж-Сулкаларӗ. - Сирӗн телеграфа гвиор-рода каймалла. Унтан эсир телеграмма яма пултаратӑр, - вӗҫлерӗ вӑл хӑйӗн сӑмахне, хут ҫине хӗрлӗ кӑранташпа пӑнчӑ ҫине кӑтартса.
  
  
  Ӑна тав турӑм та, карттӑна хурса, велотаксие отель патӗнчех чарса тӑратрӑм. "Почта уйрӑмне гвиор-род", - тенӗ ӑна водителе. Манӑн акцент, манӑн сӑмахӑм та манӑн ӳт тӗсӗпе килӗшсе тӑмасть. Водитель ман ҫине отель служащийӗ пекех интересленсе пӑхрӗ.
  
  
  Анчах вӑл ҫакна пӗлесшӗн пулса нимӗн те тумарӗ. Манӑн, Отель управляющине Нью-Делие телеграмма ярса, хам темиҫе кун хушшинче таврӑнманни ҫинчен пӗлтерес килчӗ. Юлашкинчен, ӑна инди хӑрушсӑрлӑхӗн службине шӑнкӑртаттарма, ih Агент Ашок Анандпа мӗн пулса иртни ҫинчен пӗлтерме шут тытнӑ.
  
  
  Юлашкинчен, ривӑпа ҫичӗ сехетре тӗл пуличчен манӑн темиҫе ӗҫ тумалла пулчӗ. Вӑхӑта сая ямасӑр таксист почта еннелле утрӗ. Ҫав вӑхӑтра вӑл, уйрӑмах мотоцикл ҫинче такама курсан, сыхлануллӑн йӗри-тавра пӑхкаларӗ.
  
  
  Вӑл пӗлнӗ тӑрӑх, Ҫынсем Вӗлтӗркке-ха мана, ҫавӑнпа та манӑн, май килнӗ таран, асӑрхамасӑр юлмалла пулчӗ. Юрать-ха, манӑн ҫӗнӗ шведсемпе макияж мана питӗ пулӑшрӗҫ, анчах эпӗ кирлӗ мар хӑрушлӑхран хӑрамарӑм.
  
  
  - "Сахиб" - актер-и? -Гвиор-рода почта уйрӑмӗ патне ҫитсен, водитель ыйтма хӑяймарӗ.
  
  
  - Такам мана актер тесе шутлать... - ответлерӗм эпӗ.
  
  
  - Апла пулсан, тен, "сахиб" мана хӑйӗн автографне парасшӑн пулӗ... - Индеец мана панӑ хут листи ҫине ручкӑпа хут кӑларчӗ, йӑл кулса ячӗ. тытӑнса тӑтӑм. - Пысӑк тав, "сахиб"! - савӑнӑҫлӑн кулса ячӗ водитель.
  
  
  Вӑл каракульсене уҫсанах реакцине кӗтме те шел мар ӑна. Джеймс Бонд пенсире пулнӑранпа темиҫе ҫул ҫитнине пурте пӗлеҫҫӗ вӗт.
  
  
  Почта уйрӑмӗн центральнӑй алӑкӗ пуш-пушах; ӑна никам та асӑрхамарӗ, моторизациленӗ Виҫӗ Гилл Шива курмарӗ.
  
  
  Ӑна телеграмма ятӑм, йӑлтӑркка ҫӗнӗ банкнотсем тӳлерӗм; унтан вӗсем мана юнашар пӳлӗме вырӑнти тата хула хушшинчи шӑнкӑравсем валли вырнаҫтарчӗҫ. Стойка умне вӑрӑм черет йӗркеленсе тӑчӗ, ҫавӑнпа та ман черет Телефон будкине кӗриччен тата ҫирӗм минут иртрӗ, оператор мана нью-Дели еннелле ҫул тыттарчӗ.
  
  
  Отель номерӗ ман пуҫ тавра вӗҫсе тухрӗ пулин те, Ашок начальникӗн телефон номерне манмарӗ. Ӑна йывӑҫ пукан ҫине лартрӗ те хӑй хыҫҫӑн кӗленче алӑка хупрӗ. Телефон шӑнкӑртатсан, ӑна трубка илчӗ те ҫавӑнтах Инди коллегийӗн, Пуран Дасс ятлӑ ҫынна, хоукӑн линийӗ ҫине пырса тухрӗ.
  
  
  Инди вӑрттӑн служби манӑн миссин чӑн тӗллевне пӗлмен. Паллах, героинӑн нумай миллионлӑ партийӗ ҫинчен сӑмах пырать, Анчах Хаджи сассине никам та систермерӗ.
  
  
  Ун ҫинчен халь ананд начальникӗпе те калаҫман. Анчах ӑна эму ҫав агента мӗн пулни ҫинчен каласа пачӗ. Эпӗ шутланӑ тӑрӑх, вӗсем вилене тупайман-ха. Дассӑна кирлӗ информацие, ҫав шутра урамри кафе адресне те, делири нер паркӗпе юнашар панӑ.
  
  
  "Эсир Анандпа тӗл пулма сирӗн решени пулман терӗр", - кӑтартрӗ мана Дасс, Ашок вилнин мӗнпур пайӗсене эмма каласа панӑ хыҫҫӑн. - Ҫапах та эсир манӑн помощникпе ӗнер ҫеҫ калаҫрӑр пулас...
  
  
  — Эпӗ сире пурне те ытла вӑрах ӑнлантарса парасран хӑратӑп, — терӗм эпӗ, - эсир ӑнланатӑр пулсан, эпӗ пусӑрӑннипе пулнӑ...
  
  
  — Ҫук, эпӗ ӑнланмастӑп, мистер Картер, - терӗ дасс типпӗн. - Манӑн агент вилни маншӑн кулӑшла мар. Мӗн пулса иртнине эпӗ ӑнланмастӑп; пӗр кун эсир Пире Анандпа нихҫан та тӗл пулманни ҫинчен пӗлтеретӗр, тепӗр кунне эсир ҫитрӗр те ӑна вӗлерни ҫинчен пӗлтеретӗр. Тен, сирӗн ҫӗршывра ӗҫсем ҫапла пыраҫҫӗ пулӗ, анчах кунта, Индире, эпир пуринчен ытла этем пурнӑҫне хаклатпӑр.
  
  
  - Итле-ха, Дасс: эпӗ сан пата лекцисене вулама шӑнкӑртаттармарӑм. Эпӗ шыва путни ҫинчен каласан, ӑна ман ӗнсе хыҫне такам пистолетпа тӑратнӑ, вӑл мана шӑпах эпӗ мӗн каланине калама хушнӑ. Ӗненӗр мана, сирӗн агент вилни мана питӗ пӑшӑрхантарчӗ. Ҫакӑ сире лӑплантарма пултарать пулсан, Сире Ҫакна пӗлтеретӗп: Ашока вӗлерекен текех Кобра ячӗпе палач рольне выляма пултараймасть.
  
  
  - Эсир халӗ ӑҫта пурӑнни ҫинчен ыйтма пултаратӑп-и эпӗ сиртен, Мистер Картер?
  
  
  - Вӑл сире информаци пама пултараймасть: халлӗхе, кирек мӗнле пулсан та.
  
  
  - Сире аса илтермелле-и ӑна, сирӗн правительствӑна панӑ ҫак ҫӗршывра сирӗн ирӗклӗхӗр ырӑ кӑмӑл шутланать?
  
  
  - Эпӗ мадам Ганди сотрудникӗсем ҫинчен питӗ лайӑх пӗлетӗп.
  
  
  - Апла пулсан, ырӑ кӑмӑллӑ пулӑр, каласа парӑр-ха Мана, Сире Индие мӗнле сӑлтавсем килме хистерӗҫ? Оборудовани пӗлмесӗрех юлсан, эпӗ ӑна урӑх ҫул ҫӳреме ирӗк пама пултараймастӑп...
  
  
  Темскер ун пек янӑрамарӗ.
  
  
  Ӑна мана Хоукпа Ашок Ананд каласа панӑ информаци кӑвакалӗсем аса килчӗҫ. Дасс кирек мӗнле пулсан та, анчах унпа пӗрле ӗҫлеме чӗререн хатӗр мар, вӑл типпӗн, агрессиллӗ калаҫнӑ. "Кобра", Ранджитпа Гурнек, эпӗ pargue кафере Анандпа тӗл пулни ҫинчен пӗлсен, ӑна ниепле те пӗлеймерӗм. Ун чухне ку пӗрпеклӗх пек туйӑнатчӗ пулсан, халӗ ӑна шансах тӑратӑп темелле...
  
  
  Дасс ih асӑрхаттарман пулсан, вӗҫленӗ ӑна.
  
  
  Паллах, агентран вӑл манпа ӑҫта тӗл пулма хатӗрленни ҫинчен ыйтса пӗлме йывӑр мар е ахаль чухне мар. Унтан вӑл, икӗ мулкача пӗрре персе вӗлерес тесе, Вӗлӗрен ҫыхланса кайнӑ пулӗ.
  
  
  — Мӗнех вара, мистер Картер, - чӑтаймасӑр каларӗ Дасс. "Эсир, мистер Хок, мана хӑвӑр начальник пулнӑ пек тыткалама хӑюлӑх ҫитеретӗр-и, е эсир ман офис сирӗн ҫине кирлӗ пек пӑхтарасшӑн-и?»
  
  
  - Ҫук, эпӗ тӗлӗкре те курмастӑп, мистер Дасс. Эсир ҫине тӑрсах Ыйтатӑр пулсан, Сире Пӗлтеретӗп: Бомбей тӑрӑх шӑнкӑртаттаратӑп. - Эпӗ темиҫе ҫул каялла чарӑнса тӑнӑ гостиницӑна аса илтӗм те: - кӑмӑлу пулсан, мана хӑвӑн ҫыннусем урлӑ пӗр ҫын яма пултаратӑн, - терӗм. Ӑна Кент, Кларк Кент ятлӑ регистрациленӗ, 747-мӗш пӳлӗм.
  
  
  Вӑл американец пулнӑ пулсан, пурне те ӑнланнӑ пулӗччӗ. Анчах вӑл Индире ҫуралнӑ, ҫавӑнпа та эпӗ ятарласа кӑларнӑ ятпа отеле пурӑнма куҫнинчен тӗлӗнмелли нимӗн те тупайман. АХӐРТНЕХ, ӐНА ҫакӑншӑн хакламан, АХӐРТНЕХ, ӐНА АХАЛЬТЕН ҫеҫ ПУЛӐШУ ыйтни тарӑхтарнӑ пулӗ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтрах Тата Эпӗ Шива организацийӗпе ҫакӑн пек лояльность тата ҫыхӑнусем пирки иккӗленнине пӗтӗмпех ҫирӗплетсе панӑ пек туйӑнать. Эпӗ теветкелленме пултараймарӑм, Мӗншӗн тесен Шива залра ирӗкре, Шкатулка тытса тӑрать.
  
  
  "Мистер Дасс, манӑн хӑш — пӗрисемпе сирӗн ҫынсене тӗл пулассӑм килмест", - тесе вӗҫлерӗм эпӗ. - ӑна та, Ананд вилнипе хам куляннине пӗлтерес тетӗп. Сирӗн агента паян каҫхине курасса шанатӑп.
  
  
  — Вӑл вунӑ сехете яхӑн пулать, мистер Картер, - терӗ Хӑвӑрт Пуан Дасс. - Вӑл чи кӑткӑс лару-тӑрӑва сӳтсе явма хӑнӑхнӑ ҫын. Мана шансах тӑр.
  
  
  - Эпӗ те ҫавнах шанатӑп, мистер Дасс.
  
  
  Манӑн сассӑмра палӑрма пултаракан хаярлӑха пусарма мана йывӑр пулчӗ. Анчах клерк нимӗн те асӑрхамарӗ. Ӑна трубка ҫакрӗ те, телефон киоскӗн кӗленче алӑкӗ патнелле карӑнса, ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  Тулта ман ҫула такам пӳлчӗ. Вӑл та палламан.
  
  
  
  
  10
  
  
  "Сывлӑх сунатӑп" е "сывӑ пулӑр"тесе каламаллине те пӗлместӗп эпӗ.
  
  
  Иккӗмӗш сӑн-сӑпачӗ вара, уҫӑлнӑ кӗленче алӑк хыҫӗнче, ман умра тӑракан ҫын агра еннелле вӗҫтерсе пыракан, мана хӑвалакан виҫӗ сикхирен пӗри пулнине шута илсе, вӗҫӗмсӗр кӑмӑллӑрах пулчӗ.
  
  
  - Эсир хӑвӑрӑн сӑн-сӑпатӑра пӗтӗмпех улӑштартӑр, "сахиб" Картер , - асӑрхаттарчӗ арҫын, кашни йӑха алӑка тӗревлесе тата ӑна темиҫе смит сиктерсе, хӑрах Аллипе пуклак пистолет тытнӑ. Индеецӑн шухӑшӗсем пачах айван пулнӑ.
  
  
  — Ҫынсем мӗн каланине пӗлетӗн-и эсӗ, - терӗм эпӗ кулас килмесӗр. - Римра чухне рим ҫыннисем пек пӑх.
  
  
  Вӑл агентациленӗ. - Эсӗ Индире чухне индеецсем мӗн тунине ту, э?
  
  
  - Estestvenno валли. Пур лару-тӑрӑва шута илсе, эсир мана яланах ырӑ шуйттан тесе шутлатӑр. Анчах эсӗ мана хӑв хыҫҫӑн пыма йӑлӑнмастӑн-и, "сахиб"? Е эсир пирӗн калаҫӑва взрыв нотипе вӗҫлеме кӑмӑллатӑр-и? - Пистолетне мана тӳрех кӑкӑртан тӗлленӗ.
  
  
  Инди сикхӗ ухмах пулман. Эпӗ ҫӑмӑлттайла та ҫӑмӑлттайла пӑхни мана пӗрре те йӑпатмарӗ. Ӑна пӗр сӑлтавсӑрах комеди выляман; унӑн отелӗ вӑхӑта выляса илесси ҫеҫ пулнӑ. Вӑл алӑка уҫрӗ те, аллипе сулса, мана хӑйпе пӗрле пыма чӗнчӗ.
  
  
  - Кала-ха, мӗнле тупрӑн эсӗ мана?
  
  
  - Эсӗ яланах ҫавӑн пек саркастикӑллӑ, "сахиб" Картер-и?
  
  
  - "Мем-сахиб", ман ура тупанӗ ҫине пусма хӑтлансан ҫеҫ, хӗрарӑм енне ҫаврӑннӑ пек каласа паратчӗ ӑна.
  
  
  Ревматизм вӑхӑтӗнче сикх кӳрентернӗшӗн ман ҫурӑмран 45-мӗш калибрлӑ пистолет чикрӗ те, манпа кӑмӑллӑ пакӑлтатнӑ пек туса, мана почта уйрӑмӗн вестибюлӗ витӗр урамалла тухакан алӑк патнелле ертсе кайрӗ. "Отель служащийӗсем урӑх рупий", - кулса илчӗ вӑл юлашкинчен, манӑн штопор ҫине ответлесе. - Агрӑра пӑрусем сахал. "Сахиб" фотоӳкерчӗкне Ҫеҫ Кӑтартӑр-ха , кунта отель служащийӗ калать: "Ҫапла, ку мужик, почтӑна тин ҫеҫ кайнӑ, пӗр вунӑ минут каялла...». "Сахиб" Картер ӑна питӗ ӑслӑ тесе шутлать, Вӑл Вӗлтӗренрен кулать! Анчах Халӗ" сахиб " Картер Кобра ҫыннисем мар, ухмах иккенне ӑнланать.
  
  
  Индеецӑн сассинче мухтанни тата савӑнни палӑрчӗ. Анчах мана хамӑн тир пуринчен те ытларах пӑшӑрхантарчӗ, мӑнкӑмӑллӑх. Кӗленче алӑк хыҫӗнче ӑна мотоцикл ҫинче ларакан икӗ юлташ, ih куҫӗсем почта кунӗ ҫине тинкерсе пӑхнине курчӗ.
  
  
  - Эсир пур ҫуртсенче те айӑпсӑр хӗрарӑмсемпе ачасене кӳрентерес теместӗр-ҫке? - вӑл ман ҫурӑм хыҫне пистолет ҫакнӑ вӑхӑтра юлташӗнчен алӑка уҫма хушрӗ. - Шутла-ха, мӗн чухлӗ юн юхнӑ, "сахиб"!
  
  
  - Ку сирӗн юн пулать, ют ҫын юнӗ мар, "сахиб".
  
  
  — Апла пулсан, хӗрхенӗр хӳтлӗхсӗр ыйткалакана, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, аллӑма тӑсса, уҫӑ алтупанне кун ҫумне пӑчӑртаса. Ман умра, пусма картлашкисем тӑрӑх, мӑнтӑр та йывӑр хӗрарӑм асаплӑн сӗтӗрӗнсе пырать. Ӑна алӑк ҫине пусрӗ, темиҫе хут та уҫса пӑхрӗ, мрамор картлашкасем ҫинче вӑрӑм пурҫӑн сари " кӑштӑртатнине илтрӗ. Хӗрарӑм пусма тӑррине хӑпарса ҫитсен, унӑн сӑмси ҫинчи хаклӑ чул ҫинче хӗвел самантлӑха палӑрчӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклемерӗ те алӑка уҫма тытӑнчӗ.
  
  
  "Тархасшӑн, - терӗ ӑна сасӑпах, аяккалла пӑрӑнса. Сикх курок ҫине хӗрарӑм ҫывӑхнех пусас ҫуккине вӑл шансах тӑнӑ. Вӑл, пуҫне кӑшт тайса, хура хут листипе чӗркенӗ тата ҫирӗп кантрапа ҫыхнӑ пакета икӗ аллипе чӑмӑртаса йӑл кулчӗ.
  
  
  — Шанатӑп, вӑл черчен мар, — мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, тӗркене ун алли тавра тытса.
  
  
  Хӗрарӑмӑн ҫӑварӗ пурнӑҫлама ирӗк панӑ ялавран уҫӑлчӗ. Шива хӑйӗн ҫыннисене мана виллӑна чӗррӗн е вилле тавӑрма хушни вылять-ши, тесе пӗлмен вӑл, анчах эпӗ ун ҫинчен пӗлтерме шутламан та. Ӑна пакета индееца ывӑтрӗ; спусковой ҫекӗл ҫинчи пӳрни шаклатрӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, сывлӑшра шӑхӑрса илчӗ.
  
  
  Пӑшал сасси пурне те интереслентерчӗ. Мӑнтӑр хӗрарӑм хыттӑн кӑшкӑрса ячӗ те, стрелок, сехри хӑпнипе, кунталла ыткӑнчӗ. Индеец тарма хӑтлансан, почта ҫинчи ҫынсем кӑшкӑрма, чупма пуҫларӗҫ. Вӑл ҫавӑн пек ҫӑмӑллӑн тарса ӳктӗр тесе, ӑна отель мар.
  
  
  Ӑна сулахай урипе шартлаттарчӗ, кашни йӑх айӗнчех арҫынна хӑватлӑн пырса ҫапрӗ. Вӑл сулӑнса кайрӗ те каллех курок ҫине пусрӗ. Кантӑклӑ кун ҫурӑлса кайрӗ. Почта уйрӑмӗнче хӑйсене питӗрсе лартнӑ тесе шутлакан ҫынсем ӑслӑлӑхпа тӗпчев задачисен решенийӗн кантӑкӗсем ҫӗмӗрӗлнӗ сасӑ пек илтӗнеҫҫӗ.
  
  
  Урайӗнче те, мрамор картлашкасем ҫинче те кантӑк ванчӑкӗсем сапаланса выртаҫҫӗ. Вӑл хӑйӗн пӗтӗм йывӑрӑшӗпе, урисене питӗ хӑвӑрт хускаткаласа, малалла ыткӑнчӗ, пӗр уҫҫӑнах калаканни малалла ыткӑнчӗ, сулахаййи противовессене сыхлас тӗлӗшпе кӑштах пӗкӗрӗлчӗ. Вӑл индееца чӗркуҫҫинчен пӗрре ҫапнипех виҫӗ хут вӑйлӑн ҫапрӗ.
  
  
  Вӑл алӑк янаххинчен ярса тытма хӑтланчӗ, ку ӗнтӗ уҫҫӑнах курӑнса тӑрать. Ура ҫине тӑма тӑрсан, вӑл ҫаврӑнса та пӑхмарӗ. Вӑл аллисене хыҫалалла пӑрчӗ те, чышкисем аяк пӗрчисем ҫумне тӗреленчӗҫ; унтан ӑна сулахай енчен ҫав тери хытӑ пырса ҫапрӗ, сулахай енчен шӑмма ватса пӑрахрӗ.
  
  
  Малалла шӑвиччен арҫын хӑратса кӑшкӑрнине чӑтса тӑраймарӗ. Халӗ ӑна, iso пӗтӗм вӑйран пусса, унӑн хулпуҫҫийӗсем ҫинче тытса тӑрать. Тулта тата икӗ мотоцикл сиксе анчӗҫ. Вӗсем кунталла вӗҫтерсе пынӑ чух хӗҫпӑшала хӗвел ҫине усала пӗлтерекен святой сапалать.
  
  
  Виҫҫӗшне те пӗрле пӗтериччен мана пӗччен ih вӗлерме авантарах пулнӑ. Пӗрремӗш индеец, эпӗ тытнинчен хӑтӑлас тесе, ҫаплах йынӑшать. Iso унӑн пуҫне, хулпуҫҫийӗсене аялалла, кантӑк ванчӑкӗсем патнелле усма пӗтӗм вӑйран тӑрӑшсан, манӑн мышцӑсем туртӑнса карӑнчӗҫ.
  
  
  Пӗрремӗш кӗленче ванчӑкӗ ӳте шӑтарсан, вӑл хӑрушшӑн йынӑшса ҫӗкленчӗ. Вӑкӑр мӑйӗ ӑшне кӗриччен кӗленче унӑн тирне шӑтарнине сӑнаса, вӑл ӑна ҫаплах тӗрткелесе тӑчӗ.
  
  
  Наукӑпа тӗпчев задачисен решенийӗ тата тепӗр хут хӑрушшӑн кӑшкӑрни илтӗнсе кайрӗ, анчах куҫӗсене чарса пӑрахни ман пуҫа чутах чӗрсе пӑрахмарӗ. Хӑрах аллипе ӑна индееца тытса тӑрать, тепринпе ун пӑшалне туртса илме хӑтланать. Халӗ ӗнтӗ унӑн кӗленче ванчӑкӗ ҫак мускуллӑ мӑйне, шӑмӑ таранах, шӑтарса кӗнӗ чух вӑйӗ юлмарӗ.
  
  
  Кантӑк эму ыйхӑллӑ артерие лексен, ӑна садри шланга касса татнӑ пекех пулчӗ. Юн пӗрхӗнсе тухрӗ те, мана питрен те, кӗпе умӗнчен те сирпӗнчӗ. Арҫын кӑшкӑрса ячӗ, лешӗ ӑна, пысӑк кӗленче ванчӑкӗсем ҫине сарса пӑрахса, ҫӗре ывӑтса ярсан, ним тума пӗлмесӗр лӑкӑртатса илчӗ. Пӳрнисем вӗҫерӗнчӗҫ, пуклак сӑмсаллӑ пистолет урайне ӳкрӗ. Индеец пуҫне ҫӗклеме хӑтланчӗ, анчах мӑйӗнчи суранӗ ытла та нумай юн юхма пуҫларӗ.
  
  
  Унтан унӑн ӳт-пӗвӗ чӗтреме пуҫларӗ, аллисем сывлӑшра маятник, такама чӗркелеме пӑрса янӑ пек, чӗтреме пуҫларӗҫ... пуҫсӑр чӑх чӗппине юлашки ташӑ, унтан юн юхать.
  
  
  Манӑн тата икӗ арҫынна сиен кӳмелле. Вӗсен трагедисене айӑпсӑр куракансемшӗн питех тӑрӑшман, ҫавӑнпа та вӗсем каллех мана пеме пуҫларӗҫ.
  
  
  Сехри хӑпнипе урайӗнче авкаланса выртакан арҫын ҫине куҫне чарса пӑхатӑн. Ыйхӑллӑ артери ӑшне кӗрсе ларнӑ кантӑк ҫакна меслетпе вӗлереймен пулсан, куҫӗсене чарса пӑрахса, хӑйӗн ӗҫне тунӑ. Арҫын нервисемпе мышцисене турткалантарса ҫӗре тӗшӗрӗлсе анчӗ.
  
  
  Унӑн сывламан кӗлетки хыҫӗнче пистолет тупичченех урай тӑрӑх хыпашласа тӑрать. Ӑна пӑшал ҫӗкленӗ те ытти икӗ сикхипе пеме пуҫланӑ. Тахӑшӗ сигнализаци ҫутрӗ. Полици килсен, вӑл кунта пуласшӑн пулман, ҫитменнине тата арестлени мана Ривӑпа тӗл пулма кансӗрленӗ пулӗччӗ.
  
  
  Ҫапла вара, икӗ боевик ҫине перес вырӑнне, ун ҫине почта отделенийӗ умӗнче тарланӑ мотоциклӑн малти кустӑрмине тӗлленӗ. Nen ӑшне, ҫу ӑшне кӗрсе ларнӑ пек, куҫӗсене чарса пӑрахрӑм. Сывлӑш тӗрӗслевӗ чашкӑрни кашни ҫулах мӗн пулса иртни ҫинчен пӗлтерме икӗ арҫын тавра ҫаврӑнтарчӗ.
  
  
  Ӑна каллех курок ҫине пусрӗ те сывлӑшра пуля шӑхӑрнине илтрӗ. Вӑл индееца ҫурӑмӗнчен тӗлленӗ, анчах ҫурӑм шӑммине тӗртес вырӑнне, куҫӗсене чарса пӑрахса, эму пӗҫҫин кайри пайне лекнӗ. Суранӗ вилмеллех пулман, анчах арҫын утма пултарайман. Чӑнах та, вӑл хут листи пек ҫемҫелчӗ, йӗри-тавра пӑхса илчӗ те урӑх май ыйтрӗ.
  
  
  Эпӗ хама Кобрӑри виҫӗ киллертан юлашки ҫын йӗрлесе пырасси ҫинчен шухӑшламан та. Вӑл хӑйӗн тусӗн кӗлетки ҫине пӗшкӗнчӗ, ӑна вӗлерес тесе курок ҫине пуссан, вӑл юлашки хут пенине ӑнланчӗ. Нирадӑран илнӗ боеприпассене илме те ӗлкӗреймерӗ-ха Вӑл, ҫав боеприпас шуйттан патне тухса кайрӗ.
  
  
  Вӑл аллине хыҫалти минутра чиксе ячӗ. Ӑна Астрӑна илсе урайне пӑрахрӗ те ун вырӑнне 45-мӗш калибрлӑ пистолет хучӗ, ку пистолет "Астрӑран" ҫӑмӑлтарах пистолет. Эпӗ икӗ пистолет йӑтасшӑн марри ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ. Пӗр япала ҫеҫ ҫителӗклӗ, ҫитменнине тата эпӗ хам ал-урасемпе тапни люгер Вильгельминран шанчӑклӑрах хӳтлӗх форми пулнине кӑшт мухтанарах асӑрхарӑм.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те пӗр сикховӗ хӑйӗн аманнӑ юлташне сиенленмен шинӑллӑ мотоцикл ҫине ларма пулӑшнине курчӗ. Вестибюль витӗр иртсе почта уйрӑмӗн прилавки хыҫне кӗрсе кайсан, ман сандали хыттӑн чӗриклетсе илчӗ.
  
  
  Унта почта тултарнӑ михӗсем купаланса выртаҫҫӗ. Вӑл михӗсем хушшипе йӑпшӑнса тухрӗ те, тӗлӗннӗ почтальонсен сӑмси айӗпе ухмаха ернӗ пек чупса кайрӗ. Почтӑпа телеграф работникӗсем гипноз пекех туйӑнаҫҫӗ. Вӗсем ҫӑварӗсене карса, ман ҫине куҫ сиктермесӗр пӑхса тӑчӗҫ.
  
  
  Хыҫалти пӳлӗм тиекен платформа ҫине тухать. Тревога шӑнкӑравӗ ҫаплах янӑрать-ха, инҫетре полицейски сиренисем улани илтӗнет. Хама чӗрӗ хӑварнӑ икӗ индеец тарма пултарнипе пултарманни мана кӑсӑклантарчӗ. Май килсен, Вӗсем Мана Индире юличчен йӗрлессе шаннӑ вӑл. Анчах эпӗ пире ih, пире ривӑна, куҫран ҫухатас темерӗм... пире АХ. Хоук ман ӗҫӗн пӗлтерӗшне тӳрех ӑнланса илчӗ, Ҫавӑнпа Та Манӑн Ҫӗвӗ слпа усӑ куриччен Шкатулка илмелле пулчӗ.
  
  
  Пуринчен ытла мана мӗн пӑшӑрхантарать, мӗн асаплантарать, ӑна тиекен платформа ҫинчен икӗ фургон хушшипе иртсе кайма сиксе ансан, Манӑн ҫак плансене пӑсма шанчӑк пур чухне Ҫӗвӗ кунта юлать-и, юлмасть-и? Ҫак ҫынсем вилла ҫине таврӑннӑ пулсан, пӗри, урине пуля тытса, тепри вилни ҫинчен пӗлтерме килнӗ пулсан, Шива пуҫтарӑнса ҫухалма та пултарнӑ пулӗччӗ, анчах ӑна nen инди полицине пӗлтермен пулсан. Вӑл, ҫӗршывран тухса кайма хатӗр пулас тесе, shaggy тума шут тытнӑ.
  
  
  Паллах, Рива ӑна тытса чараймасть. Тата Мӗн те пулин, Шивӑна эпӗ ҫав плансене тӳрремӗнех хӑратмастӑп тесе ӗнентерме пултаракан япала пурччӗ, Ҫавӑнпа Та Эпӗ Ҫил-Тӑман Дасс Кобра шухӑшӗпе пӗр каварлӑ пулни пирки иккӗлентӗм. Дасс манӑн телефон шӑнкӑравӗн Ҫӗввипе калаҫма пуҫланӑ пулсан (ку ӗнтӗ эпӗ офицер лояльне интуицире ҫеҫ мар, тӗрӗс мар фактсем ҫинче шанманнине пӗлтерет), Шива Эпӗ Бомбейра пулни ҫинчен тата эпӗ дассӑна пӗлни ҫинчен пӗлтернӗ чухне эпӗ суйнине ӑнланнӑ пулӗччӗ. Ун чухне те вӑл ҫапла шутланӑ пулӗччӗ: Дасс Кобрӑпа каварлашнине ӗненсе тӑнӑ пулсан, ӑна инди полицийӗсен пӗр управленийӗпе ҫыхланасран сыхланнӑ пулӗччӗ... е вӑрттӑн службӑсен кирек хӑш уйрӑмӗпе.
  
  
  Ку гипотеза ҫеҫ пулнӑ, анчах эпӗ инди полицийӗ ман ӗҫе хутшӑнса каясран хӑрамарӑм, Ҫавӑнпа Та Эпӗ Шивӑна Шкатулкӑпа китая вӗҫсе кайма памарӑм. Рива пӗртен-пӗр ҫын пулнӑ, вӑл информацие илме, хӑйӗн заданине кӗскен ӑнлантарса пама тата унӑн пиччӗшӗн абсурдлӑ та хӑратса тӑракан планне уҫса пама пултарнӑ. Хӗр мана пулӑшма пулчӗ. Ку ӗнтӗ самаритянсен штопорӗ мар, ӑслӑ шухӑш штопорӗ. Куккӑшне эпӗ унран Чеелениччен тарма ирӗк пани-куккӑшӗшӗн, аттешӗн, чӑн-чӑн вилӗм пулнине пӗлтерет.
  
  
  Шива унӑн ашшӗне тыткӑнра ӑҫта тытнине те пӗлмен вӑл, мӗншӗн тесен вӑл унпа телефонпа ҫеҫ калаҫма ирӗк панӑ. Ӑна тӗпчесе пӗлмеллеччӗ, Анчах Шива миссие вӗҫлес шанӑҫ пӗтичченех ҫӗршыв тавра ҫухалсан, пирӗн иксӗмӗршӗн те заключеннӑя ирӗке кӑларас шанчӑк та ҫухалатчӗ. Телее пула, почтӑран мана инди полицийӗ иличчен тухса кайма май килчӗ.
  
  
  Вӑл почта уйрӑмӗн тепӗр енне йышлӑ магазинсем тиенӗ тӑкӑрлӑка пырса кӗрсен, сиренӑсем ҫаплах улаҫҫӗ-ха. Вӑл каялла ҫаврӑнса пӑхма та чарӑнса тӑмарӗ, пӗчӗк лавккана йӑпшӑнса кӗрсе кайрӗ, унта япаласем, таварсем ҫав тери нумай, вӗсем те ҫавӑн чухлӗ ҫылӑха пытарса усранӑ пек туйӑнаҫҫӗ.
  
  
  Иккӗн, курпунтарах хулпуҫҫиллӗ, анчах самаях ӑслӑ йӗкӗт, тавар илекене тӳрех палласа илме, ӑна курсанах, малалла ярса пусрӗ те магазина кӗчӗ. Арҫын акӑлчанла британин вӑйлӑ акценчӗпе калаҫать, ӑна ҫав таварсенчен мана мӗн кирлине ӑнлантарса парсан, вӑл мана пӳлмесӗр, манӑн америка акценчӗ ҫинчен интереслӗ ыйтусем памасӑр ҫителӗклӗ ӑслӑ пулнӑ.
  
  
  Манӑн акцентпа инди тумтирӗ ҫук пулин те, ку мана ним тӗлӗнмелли те ҫук пек туйӑнатчӗ. Вӑл мана сикхаран илнӗ 45-мӗш калибрлӑ тупӑ валли боеприпассем пама пултараймарӗ, анчах мана буйвол тирӗ тӑрӑх пысӑкки сӗнчӗ. Сандали туяннӑ чухне тирне Индире тупма ҫӑмӑлах пулмарӗ. Анчах буйвол чӑпӑркки мамӑк куртка пекех лайӑх. Ман ҫири кӗпе пӗтӗмпех юнланса пӗтнӗ, анчах магазин хуҫине те ку ытлашши интереслентермерӗ пулас. Руписем яланах руписем пулса юлаҫҫӗ, ку вара чи кирли.
  
  
  Ӑна магазинта улӑштарнӑ. Ӑна юнланса пӗтнӗ "куртка" хуҫине парсан, вӑл ӑна ҫыхха чӗркерӗ те магазинӑн хыҫалти пайӗнчи йывӑҫ прилавка ҫине пӑрахрӗ. - Тата мӗн те пулин кирлӗ-и, "сахиб"? — кӗсйинчи темиҫе банкнотне кӑларса илсен, вӑл куҫӗсене йӑлтӑртаттарса ыйтрӗ.
  
  
  - Санӑн шӑпӑр пур-и?
  
  
  - Мелик-и? - ӑнланмасӑр тепӗр хут каларӗ вӑл.
  
  
  — Шӑпӑр ҫав, — ӑнлантарчӗ те ӑна мелик, икӗ аллипе те шӑлса илчӗ.
  
  
  - Ах, ӑнланатӑп ӑна! - терӗ вӑл савӑнӑҫлӑн. Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ те хӑйӗнчен мӗн ыйтнине илчӗ.
  
  
  Ку шӑпах хӑй магазинне шӑлса тасатнӑ шӑпӑр дискӗ пулнӑ пулмалла, анчах вӑл ӑна, паллах, тӗрӗс хакпа парасса кӗтсе илеймерӗ. Хакӗ, паллах, Агра хакӗпе чылаях пысӑк, анчах ҫав вӑхӑтрах маншӑн кулӑшла пек туйӑнать. Арҫын шӑпӑрне хура хут листипе чӗркесе хучӗ, анчах ӑна, йӑл кулса, илсе каятӑп, тесе ӑнлантарчӗ.
  
  
  Вӑл кӑштах ҫухалса кайнӑ пек, пит-куҫне пӗркелентерчӗ те, кӑмӑлсӑрланнӑ пек пулса, эпӗ ахаль ритуал, унтан предмет туянма шутламаншӑн кӳреннӗ пек пулса, ҫӗрелле пӑхрӗ. Вӑл ыйтрӗ. - Ҫитет-и, "сахиб"?
  
  
  - Ҫапла, ман шутпа, меликпе буйвол йӑлли ытти чухне ҫителӗклӗ. Санӑн патронсем ҫук, ҫапла мар-и?
  
  
  Арҫын темиҫе хутчен пуҫне сулкаларӗ. Ӑна тата тепӗр йӑлтӑркка ҫӗнӗ купюра туртса кӑларчӗ те, ӑна алтупанӗ ҫине хучӗ. - Эсӗ мана нихҫан та курман, ӑнлантӑн-и?
  
  
  — Нихҫан та никама та курман, - терӗ тепӗр хут икӗ магазин, пирӗн секундсем пӗр иккӗленсе тӑмасӑр, укҫана минутра чиксе.
  
  
  Ӑна тата тепӗр купюра тупса операцие тепӗр хут тумалла. - Ӑна боеприпассем ӑҫта тупма пултарни ҫинчен эсир мана каласа пама пултарайман пулӑттӑр-и? Тепри мана хула тулашне сунара кайма чӗнчӗ...
  
  
  - Тӳррипе калатӑп, "сахиб", эсир хӑвӑра кирлӗ патронсене ӑҫта тупма пултарнине пӗлместӗп эпӗ. Эпир кунта, Агрӑра, мирлӗ ҫынсем. Хӗҫпӑшала влаҫсем ҫеҫ тытса тӑраҫҫӗ.
  
  
  - Эсӗ нимӗнле магазинсене те астумастӑн пулӗ, мана мӗн кирлине ӑҫтан тупӑн-ха ӑна? - ҫине тӑрсах ыйтрӑм та, укҫана эму еннелле тӑсрӑм.
  
  
  Вӑл каларӗ. - Пӗр самант!Вӑл купюрӑна минутлӑха хучӗ те магазинӑн инҫетри юхӑмне кӗрсе кайрӗ. Ӑна вӑл хура хут листи ҫине темскер чӗркелесе ҫырнине пӑхса тӑчӗ. Вӑл мана хут листи тыттарсан, ӑна nen ҫине ҫырнӑ ятпа адрес ҫине пӑхса илчӗ. - Ку эпӗ тума пултарнинчен аванрах, - сахиб, - каҫару ыйтрӗ арҫын. "Бэшемӑн сире кирлӗ япала ҫук пулсан, эсир кунта, Агрӑра, патронсем тупасса шанмастӑп эпӗ. Вӑл сӑпайлӑ хула... япаласене эпир туристсем валли ҫеҫ сутатпӑр. Ӑнланатӑр-и эсир, ҫапла мар-и?
  
  
  — Паллах, — шантарчӗ ӑна эго.
  
  
  Ҫапла вара, ӑна шӑпӑрпа, пушӑпа тата 45-мӗш калибрлӑ пистолетпа хӗҫпӑшалланнӑскер, урама тухрӗ, вӑл пеме пултарнӑ пулсан, кирлӗ пулма пултарнӑ пулӗччӗ. Анчах ҫак самантра ӑна, паллах, жалоба пама пултарайман. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл чӗрӗ-ха. Хам мӗн урлӑ каҫнине пурне те шута илсе, питӗ лайӑх пулчӗ.
  
  
  
  
  11
  
  
  Ҫакӑ ӑна сайра хутра ҫеҫ сипленекен вӑй-хӑват кӳрекен примитивлӑ та тӗрӗслемен вӑй-хӑват пулнине ӗненмелле мар кӑтартса парать. Ҫын тӗлӗнмелле хӑвӑрт та ҫав тери ҫӑмӑллӑн утса пычӗ, эпӗ ирӗксӗрех пукан хыҫӗ ҫине таянса лартӑм, пурнӑҫӑн шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек кӗскелнине туйрӑм. Вӑл ҫӳлелле сиксе илчӗ те, тигр пек, кушакла сӑн-сӑпатпа аялалла вӗҫтерчӗ, - ку вӑл вилӗм паттӑрлӑхӗн уйрӑлми пайӗ пулчӗ.
  
  
  Унӑн, тигрӑнни пекех, чӗрне пек шӗвӗр чӗрнеллӗ урисем евӗрлӗ пӳрнисем пулнӑ. Тепӗр секундран вӑл, ӳтрен касса кӑларнӑ пек туйӑнакан юнлӑ сурансене хӑварса, тепӗр ҫыннӑн питне чӗрмелесе, хӑйӗн вилӗм хӗҫпӑшалӗпе усӑ курнӑ.
  
  
  Юн тумлама пуҫларӗ, шӑмӑ каснӑ вырӑнсем тавра йӑм-хӗрлӗ шыв юхма пуҫларӗ. Ҫын сӑнсӑр пек туйӑнать, унӑн сӑн-пичӗ палламалла мар, ӳт-пӗвӗ таткаланса пӗтнӗ ӳт пек усӑнса тӑрать. Вӑл сулӑнкаласа каялла чакма хӑтланчӗ, анчах ӑна каллех атакӑларӗҫ.
  
  
  Тӑшман пит-куҫне юнлӑ масса туса хунипе ҫырлахмасӑр, Тигр ун ҫине сиксе ӳкнӗ. Вӑл хӗҫ пек шӗвӗр те шӑллӑ шӑлӗсене курчӗ. Йӗрӗннипе чӗтреттӗм эпӗ, анчах эпӗ ҫак сцена ҫинчен куҫ илмесӗр пӑхма пултараймарӑм, вӑл этем пурнӑҫне тискеррӗн те сӳрӗккӗн пӑхать.
  
  
  Вӑл ҫаплах тӗлӗнсе пӑхрӗ. Алтупанне ҫапса ӳкерес тесе, чӗрнеллӗ ӳкерчӗк аллине ҫӗклерӗ: ку вӑл колониа-нал-е-ки-ӑна хӑҫан та пулин курнӑ чи лайӑх ҫапни пулчӗ.
  
  
  Сасӑлав сасӑлавӗ, эпӗ ҫакна ним вырӑнне те хумасӑр калама пултарайман: "дисциплинӑна", уйрӑммӑн илсен, каратсемпе "кунг-фу" палӑртнӑ вӑхӑтра тӗрӗс ӗҫшӗн мар, сиен кӳме усӑ кураҫҫӗ. Наказани е пусмӑрҫӑ сыч ӑна нихҫан та ӗненмен. Вӑл салхуллӑн пуҫне пӑркаларӗ те сехет циферблачӗ ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Ӑна япони маркинчен ҫав кунах ирхине ирех илнӗ. Пилӗк сехет те ҫитмен-ха. Манӑн икӗ сехет юлчӗ, ҫавӑнпа ӑна каллех гонконг стилӗнчи фильма, драмӑна асӑрхарӑм.
  
  
  Ҫурҫӗрти кинотеатр тадж-род евӗрлӗ, вӑл мана чапа тухнӑ Тадж-Сулкалашни ҫинчен аса илтерес тесе ҫеҫ. Анчах вӑл ҫак паллӑ та халӑхлӑ вырӑнта хӑйӗн питне кӑтартма хӑяймарӗ. Кинотеатрта ӑна, паллах, кӗске кун савӑнас тесе ҫеҫ ларман. "Кобрӑри "ҫынсем, мана вӗлерес тесе, ҫаплах хула тӑрӑх чупкаласа ҫӳреҫҫӗ пулӗ тесе шутланӑран, ӑна кинотеатр суйласа илчӗ, урӑх никам та ан куртӑр, терӗ.
  
  
  Шива хулине унпа куҫа-куҫӑн тӗл пулма таврӑнас шухӑш манӑн пуҫран тухма пӗлмерӗ, анчах вӑл монстр патӗнче мӗн чухлӗ сыхлавҫӑ пулнине пӗлмерӗ, вӑл унта пулни-пулманни ҫинчен те пӗлмерӗ. Ривӑпа Агрӑран ҫирӗм километрта ҫичӗ сехетре тӗл пулма палӑртнӑ.
  
  
  Эпир тӗл пулмалли вырӑн Фатехпур-Сикри, мраморпа хӑйӑр таврашӗнчи пӑрахӑҫа тухнӑ хула пулни паллӑ. Хӑйне сехет илнӗ магазинтах туяннӑ ҫулҫӳревҫӗ пулӑшнипе вӑл ҫак вырӑнӑн топографи карттине хӑй куҫӗ умне ӳкерсе илме пултарчӗ. Кунта дворцовойсем нумай, хӑшӗ-пӗрисем пысӑк пусмасемпе балконсем ҫакнӑ, хӑйсем пысӑк картишнелле пӑхаҫҫӗ. Тахҫанах пӑрахӑҫа тухнӑ ҫуртсен комплексӗ пирӗншӗн иксӗмӗршӗн те чӑн-чӑн хӳтлӗх, лайӑх вӗреннӗ Кобра агенчӗсем тупмасӑрах лӑпкӑн калаҫма пултаракан вырӑн.
  
  
  Вӑл унта ҫитнӗ каҫ пулчӗ, ку та маншӑн усӑллӑ пулчӗ. Тӗттӗмлӗх Мана Шивӑн моторизациленӗ бригадин ют куҫӗсенчен хӳтӗлет. Анчах манӑн пӗртен-пӗр ыйту-пистолет валли боеприпассем тупма май ҫукки.
  
  
  Вӑл магазин хуҫи сӗннипе килӗшнӗ те башам ятлӑ индеец патне хӑнана кайнӑ. Унӑн пасарпа юнашар скобка магазинӗ, пӗчӗк магазин пур, унта пурне те, мӑлатуксенчен пуҫласа опиум таранах, тупма пулать. Анчах пистолет патронӗсем ҫак ассортимента кӗмеҫҫӗ. Ӗҫ укҫара мар, май килнӗ ҫӗрте пулнӑ.
  
  
  - Мана талӑкран кая мар кирлӗ, "сахиб", - терӗ лавкка хуҫи, эпӗ мӗн шыранине ӑнлантарса парас тесе, ӑна аяккалла илсе кайсан.
  
  
  — Ҫирӗм тӑватӑ сехет — ку ытла та вӑрах, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл аллисене ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Пуш-пушах пек, 45-мӗш калибрлӑ пистолет пулнӑ, вӑл ӗлӗк математикӑпа почтӑра юн юхнӑ "Кобрӑран" пулнӑ. Банкнот пачкине туртса кӑларчӗ те, Бэш тутисене ҫӑткӑннӑн ҫуласа илчӗ, хӑйӗн укҫи ҫинчен куҫне илмесӗр ун сӑмси умӗнче сулкаларӗ.
  
  
  - Эпӗ сире пулӑшма хавас пулӑттӑм,"сахиб"... анчах манӑн алӑсем ҫыхӑнса тӑраҫҫӗ. Эсир манран ыйтакан патронсене Индире тупма ҫӑмӑлах мар. Ih тупас тесен, манӑн чи пӗчӗк кун кирлӗ...
  
  
  - Ку чӑн-чӑн намӑс... пирӗншӗн иксӗмӗршӗн те. Чӑтӑмлӑх!
  
  
  "Анчах, тен, эпӗ ӑна сире тата мӗн те пулин кӑтартма пултаратӑп",-терӗ те лавккаҫӑ, магазинӑн хыҫалти пайӗнче тепӗр минутранах, аллине хаклӑ япала е катемпи парнеленӗ пек йӑлтӑртатакан стилет тытса, магазинӑн хыҫалти пайне кӗрсе ҫухалчӗ. Турӑсем-рептили-ҫак сценӑна сӑнаса тӑнӑ пулсан, Вӗсем ҫырлахмасса шанса тӑнӑ. Халӗ ӗнтӗ манӑн хулпуҫҫи ҫумне питӗ ҫӑмӑл йӗнне ҫирӗплетсе лартрӗҫ, Ҫӗвве ҫыннисем хӗҫ-пӑшалсӑрлатнӑ чух тӑхӑнакан идентлӑ хатӗрсем пекех пулчӗҫ.
  
  
  Ҫапла ӗнтӗ, манӑн ҫӗҫӗ, мелик (кашни фут тӑршшӗ икӗ юман чукмар) тата буйвол тирӗ ҫинчи чӑпӑркка пурччӗ. Пистолет вырӑнне мӗн кирлине пурне те. Эпӗ хӗҫпӑшалсӑр мар, лайӑх, анчах вӑл ҫӳрекенни те мар.
  
  
  Ҫапах та, пурте план тӑрӑх пынӑ пулсан, тен, манӑн пистолетпа усӑ курма та тивмен пулӗччӗ. Кобра арҫынӗсемпе тӗл пулас шухӑшӑм ҫукчӗ манӑн, Вӑл Хӑйӗн Ҫӗввипе унчченхинчен ытларах хирӗҫме хатӗрччӗ.
  
  
  Ҫавӑнпа та рейӑпа тӗл пулни лайӑх иртни кирлӗ пулнӑ. Ӑна хӗре тупса ашшӗне ирӗке кӑларма сӑмах панӑ. Хӑй енчен вӑл кирек мӗнле информацие те илме хатӗррине кӑтартрӗ. Пӗр-пӗрне ним тума аптранипе ҫуралнӑ Пакт. Ривӑна мана, унӑн ывӑлне, кирлӗ пулнӑ, вӑл мана сахал мар кирлӗ пулнӑ.
  
  
  Эпӗ хам вырӑна лартӑм та, раштаври алюмини шанчӑк пекех ҫутӑ та илемлӗ сасӑсене итлесе, фильма малалла пӑхма тытӑнтӑм. Алӑ пуснисем, пӗри хиндипе, тепри бенгальскипе, акӑлчансен диалогӗн пӗлтерӗшӗпе питех килӗшсе тӑмарӗҫ пулмалла. Анчах "кунг-фу" искусствӑри тӗп геройӑн ритмӗпе тӗлӗнмелле ӑсталӑхӗ ман шухӑша хавхалантаратчӗҫ.
  
  
  Фильм пиллӗкмӗш ҫурӑра пӗтрӗ. Программа кино малалла тӑсӑлни ҫинчен пӗлтерчӗ, ҫавӑнпа та вӑл хӑй вырӑнӗнчен тӑчӗ те, алӑксем тавра сулланса тӑракан халӑхпа хутшӑнса, пӗр ушкӑн патнелле утрӗ. Вӑл урама тухсанах, мана фатехпур-Сикри пӑрахӑҫа тухнӑ хулана леҫсе яма хатӗр такси тупиччен эпӗ ӑна асӑрхамасӑр юлма пултараймарӑм.
  
  
  Лайӑх хырӑннӑ, тюрбансӑр Водитель, телее (ҫак самантра ӑна пур ҫӗрте те сикхов курнӑ) манран ҫур сехет хушши кайса килнӗшӗн аллӑ рупий ыйтрӗ. Хура пасарта доллар вуникӗ рупий тӑрать. Хакӗ пысӑк, ҫавӑнпа та эму укҫине малалла пачӗ те кивӗ Ситроенӑн кайри ларкӑчӗ ҫине ларчӗ.
  
  
  Пирӗн хыҫран пӗр мотоцикл та каймарӗ, тӳлесси иртсе каяймарӗ. Тӗрӗсрех каласан, Фатехпур-Сикри ҫул ҫӳресси нимӗн те пулмарӗ. Ку вӑл Эпӗ Шива ятлӑ особняк тавра чупса ҫаврӑннӑ ҫулах пулчӗ. Ҫурта урамран пӳлсе тӑракан чӗрӗ карта ҫумӗнчен иртсе кайсан, вӑл ларкӑч ҫине тӑсӑлса выртрӗ. Никам та курӑнмасть, тӑпраллӑ ҫурт та пуш-пушах пек туйӑнать.
  
  
  Ку мана, Паллах, савӑнтармарӗ, Мӗншӗн тесен Эпӗ Шива Ҫинчен, Хаджи Ҫинчен тата китай чикки еннелле Каякан Рива ҫинчен те шухӑшларӑм. Мӗнех вара, вӗҫлерӗ ӑна, вӑхӑт кӑтартӗ.
  
  
  Вӑл каллех сехет ҫине пӑхса илчӗ те вӑйсӑрланма хӑтланчӗ. Вӑхӑт ҫителӗклӗ пулнӑ-ха, анчах ӑна ҫулама пӑрахӑҫа тухнӑ хула патне ҫывхарнӑҫемӗн вӑл ытларах та ытларах пӑшӑрханнӑ. Шӑпӑр тата буйвол чӑпӑркки туянса пӗтерес тесе, вӑл мӗн тума пуҫланипе усӑ курчӗ.
  
  
  Бэш мана алла вӗрентме кӑмӑллӑ пулчӗ. Ӑна шӑпӑр авринчи икӗ шӑтӑк шӑтарнӑ, кашни вӗҫӗнче пӗрер юман. Халӗ ӑна буйвол чӑпӑрккипе малтан пӗр шӑтӑкран, унтан тепӗр шӑтӑкран ҫыхса лартрӗ. Ҫапла вара, икӗ патак хушшинче ӑна сӑран перемычка евӗрлӗ япала лекрӗ. Унӑн тӗввисене тӗрӗслерӗ; патаксен йывӑҫ шӑтӑкӗсем пысӑках мар, ӳт сиенленес хӑрушлӑх ҫук.
  
  
  Ӑна йӗркелесе ҫитерсен, инҫетре ӑна джи-Массид текен рифлӑ минаретсем курнӑ. Анчах пысӑк ҫурт мечетӗн кӑнтӑр енче ларакан темӗн пысӑкӑш стенапа танлаштарсан пӗчӗк пек туйӑнать. Стенасене Аслӑ Вилтӑприсен императорӗ акбар, легендарлӑ хулана Фатехпур-Сикри никӗсленӗ Акбар ячӗпе тунӑ. Стенасем йӗри-таврари вырӑна тата пӑрахӑҫа тухнӑ хула ҫывӑхӗнчи ял туса лартнӑ чухӑн пӳртсен ушкӑнне тухаҫҫӗ.
  
  
  - "Сахиб" ӑна кунта кӗттересшӗн-и? - таксист, ҫынсӑр та чӗмсӗр хулапа юнашар пушӑ вырӑна кӗнӗ ҫӗрте чарӑнса тӑрас тесе, тормоз пачӗ. - Эпӗ сана лайӑх хак паратӑп: сана Каялла Агрӑна илсе кайма вӑтӑр рупий паратӑп.
  
  
  "Каҫарӑр, анчах манӑн урӑх обязательствӑсем пур", — ӑнлантартӑм эпӗ, брюки минутӗнче буйвол тирне тирнӗ патаксене чиксе. Ӑна уҫса машина тавра тухрӗ.
  
  
  - Проводниксем кунта ҫук ӗнтӗ, "сахиб", - терӗ таксист. - Эсӗ ӑна хӑвна кӑтартасшӑн мар-им? Ӑна Сикри Фатехпур паллать. Ӑна сире пӗр турист курманнине кӑтартӑп...
  
  
  — Иккӗленместӗп, - килӗшрӗм эпӗ кулса. - Анчах манӑн хамӑн инди гидромӗпе тепӗр темиҫе минутран тӗл пулмалла. Телейлӗ ҫул пултӑр, "сахиб"!
  
  
  - Кирек мӗн тӑвӑр, - кӑмӑлсӑрланса каларӗ водитель. Вӑл двигателе илсе килчӗ, кӗтесрен пӑрӑнчӗ те, тусан пӗлӗчӗ хӑварса, тухса кайрӗ.
  
  
  Вӑл малалла утрӗ.
  
  
  Туристсен юлашки автобусӗ Агрӑна кайрӗ. Хӑйсен таварӗсене мечеть тавра картишӗнче лартса тухнӑ сутӑҫсем те яла таврӑнчӗҫ, ҫуртсене мраморпа хӑйӑр таврашне пӑрахса хӑварчӗҫ. Вӑл шалти картиш урлӑ хӑвӑрт каҫрӗ, ҫул кӑтартакан карттӑна тӗрӗслесе пӑхрӗ те "Маруам ҫурчӗ"тесе ҫырнӑ ҫурта тупрӗ.
  
  
  Шӑпах Унта мана рива пӗр сехет хушшинче тӗл пулма хушрӗ. Эпӗ иккӗленме пултаракан хусканӑва вӑл нимӗн те туймарӗ, нимӗн те курмарӗ. Ылтӑнланӑ фрескӑллӑ, тӗрленӗ маччаллӑ ҫурт чаплӑн та чаплӑн курӑнать, ҫакӑ Акбарӑн политикӑллӑ влаҫӗпе пуянлӑхӗ ҫинчен пӗлтерет. Вӑл балкон ҫине тухакан ансӑр мрамор пусма картлашки ҫинче, пӗтӗм ҫурт тавра ҫаврӑнса ларать.
  
  
  Кӗтме пуҫларӗҫ. Рива Сингх мана ан улталатӑр тесе кӗлтунӑ.
  
  
  Ҫичӗ сехетре вӑл пӑшӑрханма пуҫларӗ. Ҫиччӗмӗш минут хушшинче вӑл тата ытларах пӑшӑрханса ӳкрӗ. Анчах ҫиччӗмӗш сехетре вӑл машина чарӑннине илтрӗ. Унтан шахмат хӑми ӳкерчӗкӗ туса хунӑ шалти картиш тӑрӑх ура сасси вӑйсӑррӑн янӑраса кайрӗ.
  
  
  Акбар шахматла вылянӑ пулмалла, хӑйӗн ҫум-арӑмӗсемпе тата ташлакан хӗрарӑмӗсемпе чӗрӗ пешкӑсем пек усӑ курнӑ. Ӑна та, вӑраххӑн тӑрса, вӑййа кӗртсе лартнӑ пешка пек туйнӑ, анчах вӑл та тӑшмана хирӗҫ тӑма шутланӑ. Шива манӑн мӗнпур хусканусене тӗрӗслеме, хӑйӗн таса мар правилисене каласа пама пултарасса шаннӑ.
  
  
  Анчах манӑн мӗн те пулин калама е мӗн те пулин тума май пулнӑ пулсан, ку, паллах, гениллӗ преступник вылямалли юлашки вӑйӑ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  - Ник? Ник, эсӗ унта-и?
  
  
  Ку палланӑ сасӑ пулчӗ, анчах хӑрани, сехӗрленни палӑрчӗ. Тӗттӗмленсех ҫитмен-ха, тӳпе тӗттӗмленнӗ пулин те, ӑна ривӑн картиш урлӑ хӑвӑрт каҫакан яштака кӗлеткине курма пулать. Вӑл хӗвеланӑҫӗнчи кӗпе тӑхӑннӑ, унӑн ҫухави уҫӑ. Вӑл ӑна астӑвассинчен илемлӗрех пулнӑ,анчах халӗ ун пек шухӑшлама вӑхӑт пулман.
  
  
  Мана курсан, рива чупса кайрӗ, ee сандали мрамор плитасем тӑрӑх хӑвӑрттӑн шаккарӗ.
  
  
  - Тархаслатӑп сана, ҫирӗпрех тыт мана! - мӑкӑртатрӗ вӑл. - Халӗ ӑна тӗнчере пуринчен ытла ҫакӑн пек тӑвасшӑн, Ник.
  
  
  Ӑна ee аллине илчӗ те хӑй ҫумне пӑчӑртарӗ. Вӑл чӗтрерӗ, пӗтӗм ӳт-пӗвӗ чӗтрерӗ; вӑл, пуҫне ман кӑкӑрӗ ҫине хурса, ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  — Санӑн хӑрамалла мар, - шӑппӑн пӑшӑлтатрӑм эпӗ, - Эпӗ сана сӑмах паратӑп, пурте лайӑх пулать. Эсӗ каллех хӑвӑн аҫуна курӑн, уншӑн та пурте улшӑнӗ, ан пӑшӑрхан.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те кулма хӑтланчӗ. Ӑна тутинчен хуллен чуптурӗ: вӑл каялла чакрӗ те куҫӗсем ҫине усӑнса аннӑ ҫӳҫне каялла ячӗ. — Эпӗ сана Шанатӑп, Ник, - терӗ вӑл ҫемҫен. - Пичче мана никама та шанма вӗрентмерӗ... Ку ман пуҫа ҫав тери пырса кӗчӗ, эпӗ хамӑн пуҫ мимипе шухӑшлама та пултараймастӑп! Анчах эпӗ сана ӗненетӗп, Ник. Манӑн нимӗнле суйлав та ҫук. Эсӗ мана пулӑшма пултараймастӑн пулсан, эсӗ манӑн аттене ҫӑлма пултараймастӑн пулсан, тӗнчере никам та пултараймӗ. Манӑн урӑх никампа та калаҫмалли ҫук, Ник! Пирӗн кам патне.
  
  
  Унӑн хура куҫӗсенче те, ih салхуллӑ та хӑравҫӑ сӑн-питлӗскерӗнче те татӑклӑн пӑхни палӑрнӑ. — Эпир пӗр утӑм малалла ярса пусрӑмӑр, - лӑплантарчӗ ӑна слава. - Эпир икӗ вӗҫне те ҫитетпӗр, сассуна курӑн. Ӑна пӳрте илсе кӗчӗ те, вӑл лӑпланас тесе, картлашка ҫине ларчӗ.
  
  
  Ку ҫӑмӑлах пулман, мӗншӗн тесен вӑл ҫав тери асапланса, хӑраса ӳкнипе пуҫ тӳпинчен пуҫласа ура тупанне ҫитиех чӗтретнӗ. "Эпӗ тӗлпулӑва килме пултарасси ҫинчен шухӑшламан", - ӑнлантарчӗ вӑл тепӗр секундран. - Куккана Агрӑна туянма вӗренни ҫинчен калама сӑлтав шухӑшласа тупмалла пулчӗ. Вӑл мана хӑйӗн ҫыннисем тавра пӗр ҫынпа яма хушрӗ, анчах юлашкинчен эпӗ ӑна: ку кирлӗ мар, тесе ӗнентерме пултартӑм.
  
  
  Ӑна, хорькӑпа мӗн пулса иртни ҫинчен, вӑл пирӗн патӑмӑртан мӗнле тухса кайни ҫинчен оборудовӑна кӗскен каласа пачӗ.
  
  
  - Миҫе арҫын юлнӑ унӑн? - ыйтса пӗлтӗм эпӗ, хамӑн калава каласа пӗтерсен.
  
  
  - Пилӗк ҫын, унтан ытла мар. Ранжит больницӑра, анчах эпӗ вӑл сываласса шутламастӑп. Унӑн ӳпкисене шалти юн юхтарса ишӗлтернӗ.
  
  
  - Тепри уринче пуля пур-и?
  
  
  - Вӗсем ӑна каялла вилла ҫине илсе кайнӑ. Вӑл утма пултараймасть, ҫавӑнпа та пирӗншӗн хӑрушлӑх пулма пултараймасть. - Хӗр хӑйне ҫыхса, ҫӑварӗнче пылчӑкпа вараланнӑ ҫын тупсан мӗн пулса иртни ҫинчен каласа пама пуҫларӗ. Хальхи вӑхӑтра ку пирӗншӗн иксӗмӗршӗн те ӗнентерӳллӗ янӑрама пултарать,Анчах Шива шанчӑксӑр ҫын. Рива куҫҫульпе йӑлӑннӑ пулин те, вӑл каллех ашшӗпе курнӑҫма килӗшмен. Вӑл та хӑйӗн пиччӗшне тыткӑнра тытнине уҫман.
  
  
  - Эпӗ аттепе телефонпа калаҫрӑм. Вӑл питӗ вӑйсӑр пулнӑ, вӑл темиҫе сӑмах ҫеҫ мӑкӑртатма пултарнӑ, - хушса хучӗ Реева, айккинелле пӑрӑннӑ сасӑпа. - Эсӗ ӑна ирӗке кӑларма пултараймастӑн пулсан, вӑл пирӗн патӑрта пулнӑ пулсан, эпӗ вӑл нумай пурӑнӗ тесе шутламастӑп...
  
  
  — Рива ашшӗне ӑҫта шырамаллине пӗлмен пулин те, ӑна ирӗке кӑларас, — тесе ӗнентернӗ ee. Чи малтан Ӑна Вӗлӗрен сиен кӳмелле пулнӑ. Тискер кайӑк лартса тухнӑ капкӑнсенчен хӑтӑлма май килчӗ пулин те, вӑл ун патне ҫитме ҫуккине питӗ лайӑх ӑнланать. "Пӗлетӗр-и Эсир Хаджи шухӑшласа кӑларни ҫинчен, сирӗн тетӗр Шкатулка текен шуйттанла хатӗр ҫинчен мӗн те пулин?»
  
  
  - Эпӗ лабораторие кӗме хӑтланса пӑхрӑм, анчах ман кукка хуралӗ мана ямарӗ. Анчах ӑна темскер сисрӗ... - Вӑл куҫне хупрӗ те, аса илес тесе, тӗксӗмленчӗ. - Тен, ку кирлех те мар пулӗ... - хушса хучӗ вӑл тепӗр самантран.
  
  
  - Пурте кирлӗ. Мӗн ҫинчен ку?
  
  
  - Ну... Эпӗ Шива хемӑпа телефон тӑрӑх Калаҫнине тата Бомба Ҫинчен темӗн каланине илтрӗм. Ҫав самантра мана ку тӗлӗнмелле пек туйӑнчӗ, Мӗншӗн тесен Унӑн Бомбейра деллӑсем ҫук... е эпӗ ӑна пӗлни нимех те мар.
  
  
  Ман пуҫра чан сасси янӑраса кайрӗ, ку кӑмӑллӑ сасӑ мар-ши? - Эсӗ шанатӑн-и? - ҫине тӑрсах ыйтрӑм эпӗ, - эсир тата мӗн те пулин илтрӗр-и, хемапа калаҫнине пӗлтӗр-и?
  
  
  Рива пуҫне пӑркаларӗ. - Эпӗ вӑл Тин Ҫеҫ "Бомбей"тенине илтрӗм. Отель ҫинчен темиҫе сӑмах калаҫмалла, сасӑламалла. Анчах вӑл телефон патӗнчен кайсан, ман пичче кӑмӑлӗ тулмарӗ.
  
  
  Вӑл телефонпа калаҫрӗ-и, е ҫынсем Агрӑпа таврӑниччен-и?
  
  
  - Сывӑ пул. Ҫакӑнпа вӑл лӑпланчӗ. Вӗсем иккӗшӗ пӗр сехетрен, тен, сахалтарах килнӗ, - ответлерӗ Реева. - Вӑл вӗсем киличченех телефонпа калаҫрӗ.
  
  
  Ҫапла Ӗнтӗ, Пуран Дасс Кобра юлташӗ пулнӑ!
  
  
  Тавралӑх уҫӑлчӗ, пӗлтерӗш тупӑнчӗ. Халӗ ӑна, кобра ҫыннисем пек, Эпӗ Ашокпа тӗл пулнӑ ирхине урамри кафере пуласси ҫинчен пӗлчӗҫ. Ку пӗрпеклӗх пулман. Шива приказӗсене пӑхӑнса, дасс пурне те тӗпчесе пӗлнӗ пулмалла. Кобра хыҫӗнче Кам тӑнине пӗлес тесе, инди вӑрттӑн служби стена умне тухса тӑнинчен тӗлӗнмелли те ҫук. Юлашки ҫур ҫул Пӗтӗм Индире пӑлхавсемпе йӗркесӗрлӗхсем пула-пула иртнӗ чухне вӗсем ҫав тери тухӑҫсӑр та тухӑҫсӑр пулнинчен тӗлӗнмелли те ҫук.
  
  
  Индин Вӑрттӑн службине организацилесси ҫинчен пӗлнӗ тӑрӑх, Дасс чи пысӑк авторитет пулнӑ.
  
  
  Сведенисем ҫак кабинетран тухрӗҫ. ХОУК IISA, контрразведка ӑшӗнче "кӑвакалсем" ҫинчен калать, анчах вӑл кун пек пысӑк ӗҫ ҫинчен нихҫан та шухӑшламан. Телее, вӑл пӗччен ӗҫлеме шут тытрӗ. Хальхи лару-тӑрура ку йышӑну хисеплӗ сӑлтав пулса тӑчӗ.
  
  
  - Ытларах пӗлме май килчӗ-и?
  
  
  Рива каллех пуҫне пӑркаларӗ. - Каҫар, Ник. Вӑл пӗтӗм вӑйран iso тӑрӑшрӗ, анчах ман кукка мана шанман пек туйӑнать... халӗ нихҫанхинчен сахалтарах. Хаджипе Иккӗшӗ кун каҫиччен калаҫрӗҫ, анчах охранниксем лабораторирен тухмарӗҫ. Эпӗ урӑх нимӗн те пӗлме ӗлкӗреймерӗм.
  
  
  - Эпӗ ӑнланатӑп. Эсӗ мӗн тума пултарнине пурне те турӑн, ку чи кирли, - терӗ ӑна эй. Ҫавӑнпа та манӑн вилла тавӑрӑнассисӗр пуҫне урӑх нимӗнле май та ҫук. Унта лексен, эпӗ ӑна ӗҫе пуҫарма хам ҫине илетӗп.
  
  
  Анчах ку пысӑк хӑрушлӑх пулнӑ. Каҫса кайма ҫукпа пӗрех.
  
  
  Эпӗ Шкатулкӑна ҫӗнӗрен усӑ куриччен илме хӑтланса пӑхман пулсан, ҫанни ҫине виҫӗ туз ҫакнӑ Ҫӗвве мӗн тунӑ пулӑттӑм-ши тесе никам та калама пултарайман пулӗччӗ... ӑна хӑварнӑ пулсан та, тӑваттӑмӗш запас ҫинчен. Халӗ унӑн чарӑнса тӑмалла мар, мӗншӗн тесен вӑл питӗ инҫе кайнӑ.
  
  
  "Манӑн санпа пӗрле виллӑна таврӑнмалла, - тесе ӑнлантарнӑ ӑна ривэра. - Эпӗ сана Вӑл Шкатулкӑпа мӗн тума хатӗрленни ҫинчен каларӑм. Эпир кӗтсен, пурте плансем тӑрӑх пулса пырӗ, эпир ун пек тӑвасшӑн-и, ҫук-и. Манӑн урӑх суйлав ҫук, Рива.
  
  
  — Манӑн та, - пӑшӑлтатрӗ вӑл. Вӑл ман алла тытрӗ те ман пӳрнесене чӑмӑртарӗ. - Эпӗ машинӑна тулта хӑвартӑм, вӑл пурӗ те темиҫе утӑмра ҫеҫ.
  
  
  Эпир урама тухрӑмӑр, фрескӑсемпе илемлетнӗ "Маруам ҫурчӗн"пӳлӗмӗсене хыҫала хӑвартӑмӑр. Тӳпе кӗрен-хӗрлӗ, инҫетри горизонтра хӗвел шупка-хӗрлӗ пӑнчӑ пек курӑнать.
  
  
  Рива мана ҫаплах алӑран тытса тӑрать-ха, вӑл пирӗн ура сассисене итлет, хӑйӗн сандалийӗсемпе плитка сарнӑ картиш тӑрӑх шаклаттарса пырать. Унтан пирӗн хӑлхасенче сасартӑк шатӑртатни, мӗкӗрни илтӗнсе кайрӗ, ҫавна пула нумайӑшӗн юнӗ сивӗнсе кайнӑ пулӗччӗ. Анчах нумай ҫулсем хушши тренировкӑсемпе опытсем мана тӳсӗмлӗ турӗҫ, нервӑсене хурҫӑ пралук туса хучӗҫ. Ҫапах та, эпӗ хӑрамастӑп тенӗ пулсан, ӑна суйнӑ пулӑттӑм.
  
  
  Пӑрахӑҫа тухнӑ ҫуртсем хушшинче аслати пек кӗрлесе кайрӗ. Рива кӑшкӑрса ямасӑр чӑтса тӑраймарӗ, мана ыталаса илчӗ, хӑранипе алӑран ҫатӑрласа тытрӗ. Тепӗр секундран мана питрен янӑ мотоцикл фари суккӑрлатрӗ.
  
  
  Унта виҫӗ сикх, кашни мотоциклпа, кавалери отрячӗ пек. Вӗсем ман тавра ҫаврӑнма пуҫларӗҫ; ih саркастикӑлла кулӑ мана ҫӗҫӗ суранӗсем пекех шӑтарса тухрӗ. Шива каллех чӗнме пӑрахрӗ. Анчах ӑна ҫав правилӑсем тӑрӑх вылянӑ пулсан, картер часах вилнӗ пулӗччӗ. Тем, ӑна ун пек тума ирӗк паман пулӗччӗ.
  
  
  
  
  12
  
  
  Икӗ арҫын ӑна тӳрех палларӗ. Вӗсем тавра Пӗр Кӗтӳ пур, пичӗ ҫинче ҫӗвӗксем палӑраҫҫӗ, анчах вӑл чӗрӗ те сывӑ. Тепӗр ҫынни почтӑран, аманнӑ юлташне илсе кайнӑ ҫын пулнӑ. Виҫҫӗмӗшӗ, сухаллӑскер, ыттисем пекех чалмапа чӗркесе янӑскер, мана палламарӗ. Анчах эпир нихҫан та тӗл пулман пулин те, вӑл мӗн ҫинчен шухӑшланине эпӗ пӗлеттӗм.
  
  
  "Эсӗ, рива, пиччӳ пирки иккӗленме пуҫларӑн, - ӑнлантарчӗ виҫҫӗшӗ тавра пӗри. - Мӗншӗн вӑл пире сан хыҫҫӑн пыма хушрӗ, эсир пире уҫҫӑнах "Сахиб" Картер патне илсе пырасса пӗлетӗп эпӗ ...
  
  
  Эпир Ривӑпа пӗр хускалмасӑр хытса тӑтӑмӑр. — Пирӗн пӗр сӑмах та каламалла мар, — пӑшӑлтатрӗ вӑл хӗре. - Эпӗ мӗн каланине тӗп-тӗрӗс ту, вара пурте лайӑх пулӗ.
  
  
  - Вӗсем пире вӗлереҫҫӗ, Ник!
  
  
  - Ҫук. Сан маньяк пиччӳ мания величествӑпа: камӑн та пулин вилмелле пулсан, вӑл ӑна хӑй вӗлересшӗн пулӗ тесе шанатӑп.
  
  
  Ӑна фарӑсен ҫап-ҫутӑ ҫутинчен куҫне хупрӗ те йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Кобрӑн кашни агенчӗ 45-мӗш калибрлӑ пистолетсемпе хӗҫпӑшалланнӑ, ҫав вӑхӑтра вӗсем ман ҫине пӗри кӑкӑртан, тепри пуҫран, виҫҫӗмӗшӗ ҫурӑмран тӗлленӗ. - Апла эсӗ мӗн тӑвасшӑн, иксӗмӗре те пеме шутлатӑн? - мотоциклсем кӗрлени витӗр илтӗнтӗр тесе кӑшкӑртӑм эпӗ.
  
  
  - Сана пемелле-и, "Сахиб" Картер ? Арҫынсенчен пӗри кулса илчӗ. Ку эпӗ пӗлмен ҫын, ҫӳллӗ те тулли кӗлеткеллӗ ҫамрӑк ҫын пулчӗ, вӑл мана ҫакӑн пек лару-тӑрура курма килӗшетчӗ пулмалла. - Ытла ҫӑмӑл. Ҫук, Шива пире хӑйне уйрӑм кӑтартусем пачӗ. Ку пӗтӗмпех паллӑ. Эсир пире хирӗҫ тӑма пултараймастӑр, мӗншӗн тесен, эсир ҫапла тума хӑтлансан, эпир хӗре вӗлеретпӗр; унтан, эпир сире вилла ҫине илсе пырсан, Шива сире хӑй йышӑнать.
  
  
  "Эсӗ Нирада мӗнле тыткаларӑн", - хушса хучӗ Гурнек.
  
  
  Ман пуҫра сӑнар хыпса илчӗ. Ӑна, Ҫӗлен-калталлӑ шӑтӑка пуҫхӗрлӗ ӳкнине куртӑм, рептилисем темиҫе хутчен те ун ҫине тапӑннине куртӑм, вӑл кӑшкӑрнине илтрӗм, Шива савӑннине те ӑнлантӑм, Вӑл Мана вилӗмлӗ асаппа асаплантарнине куртӑм.
  
  
  — Паллах, эпӗ хирӗҫ тӑма пултараймастӑп, — терӗм эпӗ, - Виҫҫӗшӗ пӗрне хирӗҫ - Спорт мар, господасем. Анчах хӗре ан кӳрентер; вӑл ун ҫине пачах та пӑхмасть.
  
  
  - Вӑл сана тарма пулӑшрӗ.
  
  
  - Вӑл ун пек туман пулсан, эпӗ ӑна вӗлернӗ пулӑттӑм. Вӑл — сирӗн хуҫӑра тӗрмере ларакан ҫын. Вӑл пирӗншӗн урӑххишӗн тӑрӑшмасть. Суратӑп эпӗ, пурӑнатӑп е вилетӗп. Ривэра енне ҫаврӑнса, ӑна питӗнчен пӑхса илнӗ. - Ҫапла мар-и, шлюха?
  
  
  Вӑл аллине ҫӗклерӗ те ӑна хыттӑн ҫупса ячӗ. Ӑна пӑшӑлтатса каларӗ. - Атя, чуп вӗсем патне... Эпӗ каланӑ пек ту! -
  
  
  Сехри хӑпнӑ хӗр пӗр самантлӑха сулӑнса кайрӗ. Эпӗ мӗн тунине вӑл ӑнланмарӗ, анчах юлашкинчен пӗтӗм вӑйран кӑшкӑрса чупса кайрӗ. - Вӑл мана вӗлерме хӑтланчӗ!
  
  
  Арҫынсем мӗн пулса иртнине ӑнланмаҫҫӗ.
  
  
  Гурнек мотоцикл ҫинчен ан, Рива ун патне чупрӗ. Ку вӑл хӑйне кӗтнӗ самант пулчӗ. Ытти икӗ сикхов куҫсене хупрӗҫ, ih ботинка тӗпӗсем мрамор урай тӑрӑх шӑваҫҫӗ, вӗсем ман тавра ҫӳреме пӑрахрӗҫ.
  
  
  Рива гурнек ури патне чупса пычӗ те, ӑнран кайнӑ пек ӗсӗклесе йӗрсе ячӗ. Вӑл хӑйӗн рольне питӗ лайӑх вылярӗ, Гурнекӑн хӗҫпӑшалне туртса илнӗ пек туйӑнчӗ, — вӑл мана, жилетне йӗнни тавра туртса кӑларса, ҫинҫе ҫивӗчӗшлӗ кинжалне ывӑтма вӑхӑт пама ҫителӗклӗ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Пӗр ҫеккунтлӑха Рива чӗрене ҫурас пек йынӑшнӑ. Унтан Гурнек, чӗтрекен аллисемпе питне ярса тытса, каялла чакрӗ. Билет эму сулахай куҫне тӑрӑнчӗ, сухана ҫурмаран касса татрӗ. Эму пичӗ ҫине юнлӑ сивӗ тумлать; вӑл чуна ҫуракан сасӑпа кӑшкӑрса ячӗ те кинжалне туртса кӑларма хӑтланчӗ.
  
  
  Эпӗ мӗн пулса иртнине пӑхса тӑмарӑм.
  
  
  Вӗсене мана чӗррӗн илме хушнӑ... анчах тӗрӗс-тӗкелех мар. Паллах, чи малтан вӗсем хӑйсен тирне ҫӑлса хӑварма тӑрӑшӗҫ, эпӗ хӑвӑрт ӗҫлемесен, пурне те ҫухатнӑ тесе шутлама пулать. Вӑл чупса кайрӗ, ыттисем мотоциклсем ҫинчен сиксе анчӗҫ. Ку Вӑл Шива пырӗсем тунӑ иккӗмӗш йӑнӑш пулчӗ, мӗншӗн тесен вӑл шӑпӑр тавра тунӑ икӗ юман чукмарне илме пӗр минутлӑха хӑпарса кайма ӗлкӗрчӗ.
  
  
  Ӑна хӗҫпӑшал туса панӑ, малтан пӑхсан вӑл никама та кӳрентермен пек туйӑннӑ. Анчах, чӑнах та, буйвол тирӗ тавра ҫирӗп те ҫирӗп авӑр татӑкӗпе ҫыхӑннӑ икӗ юман ытла та хӑрушӑ, вилӗмле хӑрушлӑх пек туйӑннӑ.
  
  
  Ку "Нунчак" пулчӗ, ӑна хӗвелтухӑҫӗнчи йӗрке, ӑна эпӗ Каратэ штабӗн-Вашингтонри АX хваттерӗн-мастерӗ тунӑ хаяр демонстраци вӑхӑтӗнче пӗрремӗш хут курнӑ.
  
  
  Боевой искусствӑсем валли тунӑ хӗҫпӑшал универсальноҫ пулнӑ, хальхинче вӑл унпа пӗрле сӑнавсем тума шутланӑ.
  
  
  Патакне хӑрах алӑпа тытса, тепӗр юхӑма вӑл вӑй иличченех ҫавӑрма тытӑнчӗ. Куҫсене чарса пӑрахса, ман ура айӗнчи мрамор плитасем ҫине кӗрсе ларчӗ, анчах эпӗ, оборудование манса, малалла чупрӑм, сикхӗсӗр пуҫне, хамӑн пулас нушана суйласа илнӗ, манӑн тӗллевӗм кам пуласси ҫинчен те манса кайрӑм.
  
  
  Гурнека хӗҫпӑшалсӑрлатман, анчах вӑл та лайӑх форма тӑхӑнман. Вӑл рива кӑшкӑрнине илтнӗ, ун чухне тата тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, манӑн сулахай хулпуҫҫи урлӑ шӑйӑрса иртнӗ. Вӑл ман ҫине вут пек хӗп-хӗрлӗ пулса юлнине туйрӗ. Анчах куҫӗсене чарса пӑрахма ман алла лекмерӗ. Сурансем пит-куҫа ыраттарса чалӑштарчӗҫ, анчах ку мана нунчака малалла ҫавӑрма чӑрмантармарӗ.
  
  
  - Эпӗ сана вӗлеретӗп, Картер! - кӑшкӑрчӗ арҫын.
  
  
  - Шива приказне хирӗҫ-и? - хирӗҫлерӗ ӑна кулкаласа. Анчах 45-мӗш калибрлӑ пистолет мана кӑкӑртан тӗллерӗ. Теветкелленни-пӗрре, анчах хӑвна айванла тыткалани — пачах урӑхла. Эстафетӑна хӑвӑртлӑха ҫухатиччен, юлашкинчен ман алӑран ҫакланичченех вӑл карӑнса илчӗ.
  
  
  - Тӗп пултӑр ҫав путсӗре! - хушрӗ индеец.
  
  
  - Эсир хушнипе, мастер, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, "nunchaku" пӳрне витӗр кӑларса.
  
  
  Сикх малтанхи пекех мана тӗллерӗ; анчах патакӗсене вӗҫертсенех вӑл ih ҫӗклеме пӗшкӗнчӗ. Ку юлашки минутсенче виҫҫӗмӗш йӑнӑш пулчӗ.
  
  
  Вӑл пӗшкӗннӗ вӑхӑтра ӑна ун ҫине ыткӑнтарчӗ. Вӑл пистолет тытса тӑракан алӑ сулли тавра пӳрнисене хуҫлатрӗ, хӑй пултарнӑ таран. Вӑл курок ҫине пусрӗ те кӑшт ҫеҫ ман урана лекмерӗ. Анчах ку хутӗнче вӑл хӑйӗн юлашки кунӗсене, чӑлах пек, пӗр вырӑнтан тепӗр вырӑна куҫса ҫӳресе ирттерме шут тытрӗ.
  
  
  Кобра агенчӗ, хӑтӑлас тесе, каялла чакрӗ. Манӑн алӑ хӑй ӗмӗтленнӗ тӗллеве тупрӗ: тӑснӑ вырӑн шӑмӑсемпе мускулсем тавра ҫурла пулса тӑчӗ. Ывӑҫ тупанӗн хытӑ енӗ арҫын мӑйӗ ҫине анса ларчӗ; ҫав вӑхӑтрах унӑн синхроннӑй сылтӑм урипе шаклаттарчӗ.
  
  
  "Ча-ча-ги" пулса иртни эму кунчине хуҫма пултараймарӗ, анчах ҫапнипе ыратни мана темиҫе ҫеккунт хушма май пачӗ, ҫав ҫекундсем ӑна ҫав тери кирлӗ пулчӗҫ. Ӑна пистолет тытнӑ аллине ярса тытрӗ. Индеец-сикх ниҫта кайса кӗме пӗлмесӗр авкаланать, пистолет хӑй ҫине урӑх тӗллеменнине курсан та.
  
  
  Ман хыҫра сасартӑк хускану. Виҫҫӗмӗш ҫынвӗлеренӗ, тӗреклӗ ҫамрӑк индеец, ӑна нихҫан та курманскер, ҫак каҫченех хӑйӗн юлташне пулӑшма ыткӑнчӗ. Пӗр ҫынпа ҫапӑҫма та йывӑр ӗнтӗ: икӗ мужике хӗҫпӑшалланнӑ пистолетсемпе ҫӗнтерме темиҫе ҫын пулать.
  
  
  Ҫавӑнпа та, пӗрремӗш ҫыннӑн пӳрнисем тавра хӗҫпӑшала туртса илсе, мрамор ҫивӗтсем ҫине ӳксен, ӑна нунчак ури патне ӳкнӗ "нунчак" суйласа илме васкарӑм. Ӑна валли кирлӗ хӑвӑртлӑхпа импульс илме мана пурӗ те пилӗк ҫеккунт ҫеҫ кирлӗ пулчӗ.
  
  
  Виҫҫӗмӗш ҫын ним шухӑшламасӑр атакӑна кайрӗ. Вӑл каялла сиксе ӳкрӗ те хӑйпе пӗр каварлӑ ҫын ним пытармасӑр ҫӗр ҫине анса ларчӗ. Вӑл атакӑланӑ чух ӑна тепӗр ҫын пуҫ шӑмминчен патакпа тӗлленӗ.
  
  
  Хальхи вӑхӑтра Nunchaku " этем шӑммисене хуҫма кирлӗ вӑйран темиҫе хут пысӑкрах вӑй ҫитнӗ.
  
  
  Малалла мӗн пулнине вӑл нихҫан та курман.
  
  
  Индеецӑн пуҫ купташки ҫурӑлса кайнӑ пекех пулчӗ. Тюрбан пулнӑ ҫӗрте ҫаплах тимӗр евӗрлӗ масса тапать. Шӑмӑ татӑкӗсем, вӗсем ҫумне ҫыпҫӑнса ларнӑ ҫӳҫ ванчӑкӗсемпе скальпа ванчӑкӗсем ман пите сирпӗнчӗҫ, тӗлӗнмелле спиральлӗ кӑвакрах пуҫ мими, сирпӗнсе тухакан вулкан тавра лава пек, сывлӑшра саланса кайрӗ. Анчах "нунчаксем" лайӑх ӗҫленӗ пулсан, манӑн тата икӗ тӑшман юлчӗ. Гурнек чӗрӗ, хӑрах куҫлӑ пулин те. Ҫамрӑк индеец чӗрӗ, вӑл хӑйӗн юлташӗн пурнӑҫне ҫӑлма ытла кая юлса килнӗ.
  
  
  Мускуллӑ сикх чарӑнчӗ, йӗрӗнни, шанманни сӑн-пичӗ улшӑнчӗ. Ӑна каллех вилӗм чукмарӗсемпе печӗ, вӑл вара, пистолетне ман пите тӗллесе, пӑлханса каялла чакрӗ.
  
  
  - Вӗлер мана, Шива сана ҫӗленсене ҫитерӗ. Манӑн ӑна мӗнле те пулин кирлӗ информаци пӗлтермелле, вӑл ӑна ман усть-невински таврашӗнче илтмесен, эсӗ ху мӗн пурӑннине манма пултаратӑн... - шӑл витӗр чашкӑрса илчӗ вӑл.
  
  
  Ӑна бефланӑ. Вӑл хӑйӗн юлташӗн палламалла мар кӗлетки ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл, "бумеранг" пӗр юхӑма вӗҫсе кайнӑ пек, сывлӑшра вӗҫекен "нунчаксене" яма секундӑн пайӗпе усӑ курнӑ. Ку таранччен унпа нихҫан та усӑ курман, ҫавӑнпа вӑл мӗнле ӗҫлемеллине те пӗлмен.
  
  
  Телее, примитивлӑ хӗҫпӑшал мана кӑмӑлсӑрлантармарӗ. Пӗр е икӗ чукмарӗ те (тӗп-тӗрӗс калама пултараймастӑп, "нунчаксем" калама ҫук хӑвӑрт вӗҫнӗ) индеец пистолечӗ ҫине пырса тӑрӑннӑ. Хӗҫ-пӑшал ҫак алӑсене ҫапса ӳкерчӗ. Пистолет унран темиҫе утӑмра анса ларчӗ. Пысӑк сикх ман ҫине урса кайнӑ упа пек сиксе ӳкрӗ, сӑн-пичӗ хаярланса кайнӑ.
  
  
  Каратэ-и, ҫук-и, ку хутӗнче ман кӑмӑла кайрӗ.
  
  
  Ӑна чарма ӗлкӗриччен, мӗн пулса иртнине ӑнланса иличчен, шива командипе "приемнӑй комисси" командин пӗр пайӗ пулнӑ ҫын ман ҫине тонна кирпӗч пек йӑтӑнса анчӗ. Вӑл мрамор плитасем ҫине пуҫӗпе ҫапӑнса месерле кайса ӳксен, ман пыр тавра шахмат хӑми ҫакӑнса тӑрать.
  
  
  Мана пӗр самантлӑха куҫа йӑмӑхтарса, ман пит ҫине темле вӗри те ҫуллӑ тумлам тумларӗ. Вӑл каллех куҫне уҫма хӑтлансан, манӑн питҫӑмартисем тӑрӑх куҫҫуль юхса анчӗ. Ӑна каллех курма пултарсанах, вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те Манпа юнашар Тӑракан Гурнека курчӗ. Аманнӑ куҫ, хӑйӗнчен мӗн юлни, уҫӑ хӑварнӑ кран пек, сивӗ те юнлӑ япалана ҫаплах тӗртсе кӑларать.
  
  
  Унтан индеецӑн ури хӑйне тӑма хӑтланнӑ самантра авӑнчӗ. Ҫак ботинкӑн хурҫӑ сӑмси мана ӗнсерен ҫапсан, вӑл шӑлӗсене ҫыртрӗ. Сандали тӑхӑнман виҫӗ арҫынтан пӗри пулнӑ вӑл. Халӗ вӑл, мана кӑкӑртан ҫапас тесе, хӑйӗн мотоцикл ботинкисемпе усӑ курать.
  
  
  Ривӑна вӑл манӑн куҫӑмсене тӗтрелентернӗ пирки курма пултарайман. Гурнек ӑҫтине те, Ӑна Мӗн тунине те пӗлмен, анчах вӑл мана пулӑшма пултараймасть, ку тӗрӗс. Мана Каллех Гурнек ҫапсан, манӑн кӑкӑр читлӗхӗ ҫурӑлса кайнӑ пек, шӑммӑмсем пурте пӗр харӑс саланса кайнӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  Юланута пӑрахма хӑтланакан тискер лаша пек, вӑл хытӑ силленсе илчӗ. — Шива халӗ ниме те пӗлтермест, Картер, — терӗ Гурнек, пит-куҫӗн аялти пайне пытарса тӑракан ҫыхӑсем пур пулин те, ҫакна ӑнланнине систерсе. - Эпӗ сана вӗлеретӗп, вара сана ӗмӗрлӗхех пӗтерӗҫ!
  
  
  Унӑн сассинчен вӑл ҫакна асра тытнине ӑнланчӗ. Тепӗр индеецӗ, шӑпах мана тапӑнни, пӗр минут каялла ҫӗре йӑванса кайса, мана ураран ярса тытма хӑтланчӗ. Вӑл яланлӑхах ман ҫумма кукленсе ларчӗ, вӑл ҫаплах чӑрсӑр ҫын пек тапкаланчӗ, пуринчен ытла Гурнек пуҫламӑшӗнче мана кӑкӑртан хыттӑн пырса ҫапсан, вӑл татах туртӑнса илчӗ.
  
  
  Шӑпах ҫак самантра вӑл икӗ аллине те тӑсса арҫынна йӗлтӗртен ярса тытрӗ, урине вӑйпах хуҫлатрӗ. Вӑл равновеси ҫухатас мар тесе тӑрӑшрӗ. Унтан тепӗр сикх хӑйӗн хӑватлӑ чышкине ман пурнӑҫа тӑрӑнтарчӗ. Ку асаплӑ ырату пулчӗ. Эпӗ сывлама пултараймарӑм, анчах ӑна чунтанах парӑннӑ пулсан, ҫак икӗ ҫын мана трофейсен чаплӑ списокне кӗртнӗ пулӗччӗҫ.
  
  
  Манӑн юлашки вӑйсем тавра ӑна Гурнек кимминчен ярса тытрӑм та ee ҫаврӑнма пуҫларӑм, манӑн хӑвӑртрах хуҫӑлакан шӑмӑ шӑтӑртатнине илтес килет. Ун вырӑнне арҫын, равновеси ҫухатса, малалла ӳкрӗ. Вара вӑл хӑйӗн урисене тепӗр индеец тытнипе вӗҫертрӗ. Каялла ҫаврӑнса, вӑл ура ҫине сиксе тӑчӗ.
  
  
  Гурнекӑн пысӑк тусӗ каллех ман ҫине тапӑнасса кӗтнӗччӗ вӑл, анчах ун вырӑнне вӑл урӑх еннелле чупрӗ. Ӑна аякка яма пултараймарӗ, мӗншӗн тесен вӑл ӳкнӗ пистолет хыҫҫӑн чупрӗ. Вӑл пӑшалне ҫӗклеме пӗшкӗннӗ чух ун хыҫӗнче пулнӑ. Ӑна вӑл сывлӑшалла сикрӗ те, "вӗҫекен" ҫине пырса ҫапас тесе, урине карӑнтарчӗ.
  
  
  Ман урана индеецӑн кайри пайне пырса ҫапӑннипе вӑй ӑна ҫӗр ҫине вӑркӑнтарчӗ. Вӑл мрамор урай тӑрӑх пӗр-икӗ хутчен кусса кайрӗ те, пистолет унран темиҫе ярдра анса ларчӗ.
  
  
  Анчах пистолетне пуҫтарма тытӑниччен те ун хулпуҫҫийӗ урлӑ ҫилӗллӗн ҫаврӑнса пӑхрӗ. Гурнек ҫӑмӑл парӑнакансем тавра мар. Вӑл тӑчӗ те ман паталла утрӗ. Вӑл уксахлать пулин те, хӑйӗн пӗтӗм аленкине хӑрах ури ҫине куҫарать, ҫапах та утма пултарать. Анчах чи тӗлӗнмелли вӑл-металран тунӑ усал шевле, вӑл ман куҫа илӗртет... индеецӑн ҫурмаран ҫурса пӑрахнӑ куҫӗсем ҫине сивӗ япала тумлать.
  
  
  Гурнек хыҫӗнче каҫ пулас умӗнхи сулхӑнра темӗнле мӗлке курӑнса кайрӗ. Юлашкинчен Рива Сингх сцена ҫине таврӑнчӗ. Унччен кӑшт маларах вӑл хӑйӗн рольне питӗ лайӑх вылярӗ те, сехри хӑпнипе тата тарнипе мана оборона ӗҫӗсенчен наступление куҫма май пачӗ.
  
  
  Халӗ вӑл мотоцикл килхушшинче тарланӑ йӗнер ҫине упаленсе хӑпарнине курчӗ. Гурнек тарма пултараймарӗ; вӑл уксахлама чарӑнмарӗ, ӑна курсан, ҫурмаран хутланса каялла чакрӗ. Анчах эпӗ, вӑл ман ҫине алӑри стилетпа усӑ куричченех тапӑнчӗ пулӗ тесе, хамӑн расчетсене тӗрӗс турӑм.
  
  
  Индеец аллине туртса илчӗ, унтан аллине тӑсрӗ те ҫӗҫҫине ывӑтрӗ. Ҫивӗччӗшӗ сывлӑша чӑшлатса ҫурса кайрӗ. Ку хутӗнче Те Гурнек кӑшт ҫеҫ персе ямарӗ.
  
  
  Бритва пек ҫивӗччӗшӗ манӑн пӗҫҫене тӑрӑнчӗ. Манӑн чӗркуҫҫисем хутланчӗҫ, вӑл вӑйсӑрланса кайрӗ. Унӑн отелӗ кӑшкӑрса ячӗ, анчах манӑн тута хӗрринчен татӑлса аннӑ пек туйӑнакан кӑшкӑрӑва пусарса лартрӗ. Нервӑсене пӑрса, манӑн чӗре ыратса кайрӗ. Вӑл ман ҫине вӗри йӗп пек тӑрӑнчӗ, манӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗм чӗлхесӗр пуличченех, халӗ ӗнтӗ ӳт-пӳ вӑй-халӗччен тарӑнланнӑҫемӗн тарӑнланса пычӗ.
  
  
  Ун пек пулма пултарайман.
  
  
  Вӑл чышкисене чӑмӑртарӗ, шӑлӗсене шатӑртаттарса ҫыртрӗ, ыратнине пусарма хӑтланчӗ. Унтан унӑн аллине усрӗ, пӗр самантлӑха куҫне хупрӗ, юлашкинчен ҫӗҫҫине пӗҫҫи тавра туртса кӑларчӗ. Манӑн юн тымарне чарма вӑхӑт пулмарӗ. Анчах, телее, стилет пӗҫҫин юн тымарӗсем тухмарӗҫ.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, ӑна халӗ те, ҫапса вӗлернӗ сысна пек, юн юхтарса тӑрать.
  
  
  Шӑлавар пирӗ ман ура ҫумне ҫыпҫӑнса ларнӑ, унта юнпа йӗпеннӗ пысӑк хура пӑнчӑ сарӑлнӑ. Гурнек ӑссӑр кулни сывлӑшра янӑраса кайрӗ. Индеец ман паталла ҫывхарма пуҫларӗ, ӑна картиш йӗри-тавра ларакан ҫуртсем патне ҫитме хӑтланчӗ. Манӑн ҫав кимме пӑрса лартма май килчӗ, вӑл уксахламасӑр утма пултараймарӗ. Анчах вӑл ҫаплах утма пултарать-ха. Кобрӑн виҫҫӗмӗш агенчӗ те ман хыҫран пыма пуҫласан, вӑл малалла тухрӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ те арҫын тупнӑ пистолетне курчӗ. Ӑна кинжалпа ҫеҫ хӑварнӑ, мӗншӗн тесен "нунчаксем" ниепле те алла илеймен. "Рива", - теҫҫӗ ун хыҫҫӑн. "Ӑҫта ҫухалтӑн эсӗ?"
  
  
  Тен, ку телепати пулчӗ пулӗ. Анчах мӗнле пулсан та, вӑл мана "илтрӗ".
  
  
  Мотоцикл мӗкӗрни манӑн ыратӑва тата ӳт-пӳ асапне пусарнӑ пиллӗх вӑйне сирсе ячӗ. Вӑл тӗттӗмлӗх витӗр тухрӗ, пысӑк маяк ҫутинче Гурнек кӗлеткине ӳкерсе илчӗ, унӑн мӗлки хӗвеланӑҫӗн сулхӑнӗнче палӑрса тӑчӗ. Индеец пуҫне пӑрчӗ те, машинӑна чарасшӑн пулнӑ пек, аллисене ҫӗклерӗ. Хӑйпе калаҫакан ҫамрӑк сикх пачах урӑхла, хӑйӗн программине улӑштарасшӑн пулман пек курӑнать. Вӑл ман паталла ҫывхарать. Вӑл кинжалне ярса тытрӗ, ыратнине асӑрхас мар тесе, кинжалне ярса тытрӗ.
  
  
  Гурнек ҫынсӑр, пӑрахӑҫа тухнӑ мрамор дворецсенчен пӗринче пытанма хӑтланчӗ. Халӗ ӗнтӗ, вӑл текех хӑратас хӑрушлӑх ҫинчен шутламан чухне, ривэра ӑна хӑйӗн юлташӗ ҫине пӑхма пултарнӑ. Пистолет мӗкӗрсе ячӗ те вутпа сывлама пуҫларӗ, анчах тӗттӗмлӗх, каҫхи ҫутӑсем сӳнсен, пӗлӗт ҫинчен ҫумӑр тӑкӑннӑ пек, ӑна тӗплӗн тӗллеме кансӗрлерӗ те, куҫӗсене чарса пӑрахса, манран темиҫе метрта вӗҫсе иртрӗ.
  
  
  Вӑл сывлама чарӑнчӗ те, травмированнӑй урине каялла тӑсса, кашни йӑх ҫине тӑчӗ. Вӑл тапӑнакан пистолет кӗпҫине те курма пултарнӑ. Вӑл хӑй тӑкакланӑ пульӑсен шучӗпе пӑтрашӑнса кайрӗ, пистолетне авӑрланӑ-и, е тата темиҫе хут пенӗ-и-шутласа та кӑлараймарӗ.
  
  
  Курок шаклатнине илтсен, вӑл пеме хатӗрленчӗ. Ун вырӑнне индеец шӑппӑн ятлаҫса илчӗ. Вӑл пӑшалне ывӑтса ячӗ те, мрамор плитасем ҫине ӳкрӗ. Юлашкинчен пурте мана хирӗҫ каварлашман пек туйӑнчӗ.
  
  
  Тен, Рива Гурнека "кӗтесе"хӑваласа кӗртнӗ пулӗ. "Кӗтессе" мар пулсан, индеец айккинче. Ҫак юлташа касса пӑрахсанах ӑна сиен кӳме пултаратӑп. Гурнек хӗҫпӑшалсӑр иккенне пӗлнӗ вӑл, ҫавӑнпа рива лару-тӑрӑва хӑй тӗллӗн ҫӗнтерме пултарать.
  
  
  Халӗ Ӗнтӗ Манӑн Пӗр палламан индеецпа, Ҫвива агенчӗпе ҫеҫ ӗҫлесси ҫеҫ юлчӗ. Унӑн сывлӑшӗ пӳлӗнчӗ. Ҫын тӗттӗмлӗх йӗри-тавра курӑнакан капмар формӑпа ҫеҫ пулнӑ. Пӗлӗтсем уйӑха хупларӗҫ, ҫиҫсе тӑракан сӑн-питне хупласа, фатехпур-Сикри картишӗ сулхӑна путрӗ. Ӑна, куҫне хӗссе, тӗттӗмре тинкерсе пӑхма хӑтланчӗ. Манпа ӑмӑртакан ҫын теветкелленесшӗн пулмарӗ, мӗншӗн тесен эпӗ ун пек хусканусене илтмерӗм. Вӑл мана пӗҫӗ тавра ҫӗҫӗ туртса кӑларсан курнӑ-ши, эпӗ хӗҫпӑшалланнине пӗлнӗ-ши, тесе эпӗ иккӗленмерӗм.
  
  
  Стилет шаль халь, "нунчаки"ҫухатнӑ хыҫҫӑн, хаклӑ хӗҫпӑшалпа. Вӑл каратэра хӑйӗн тарӑн пӗлӗвӗсем ҫинчен ӗмӗтленме те пултараймарӗ, суранӗ пӗрмаях юн юхать, эпӗ ӑна сыватма та ӗлкӗреймерӗм. Унӑн юнӗ мана вӑйсӑрланнӑҫемӗн вӑйсӑрланса пычӗ, унӑн урине ҫыхман пулсан, манӑн часах проблемӑсем пулнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Ӑна кӑшкӑрса ячӗ. - Атя, тӑмана! Мӗн кӗтетӗн эсӗ? - Турра хурлани, эпитетсем, мӑшкӑллани пур, вӗсем индире пӗр тӑхтаса тӑмасӑрах ҫын мӑнкӑмӑллӑхне витӗм кӳреҫҫӗ. Тен, "тӑмана" вӗсем тавра кӑна пулман пулӗ, анчах субконтинент йӑлисемпе йӑлисене пӗлни лайӑхраххине ӗмӗтленме пӑрахнӑ. - Эсӗ хӑраса ӳкнӗ-и? Ку тӗрӗс-и? - эпӗ, ҫав сулхӑнра пысӑк кӗлеткесене тупас тесе, кӑшкӑрма пуҫларӑм.
  
  
  Реева сикме пуҫланӑ мотоцикл фарине ман еннелле ямарӗ. Кашни секундрах тӗттӗмленнӗҫемӗн тӗттӗмленсе пычӗ, вӑл, ӳтпе юн ӑшӗнче такама тупасса шанса, малалла калаҫрӗ. Унтан ман ҫине темӗн пысӑкӑш йывӑр япала йӑтӑнса анчӗ. Мана месерле ывӑтрӗ, манӑн аманнӑ алла хам айма пӑчӑртаса хутӑм.
  
  
  Ыратни калама ҫук ыратать, куҫ умӗнче фосфорпа ҫутатакан тӗлӗнмелле ҫутӑсем ташлаҫҫӗ. Вӑл пуҫне силлесе илчӗ те тӗнчери пӑнчӑсене хӑваласа яма хӑтланчӗ. Урине ҫурмаран хуҫлатса, ӑна мӑнтӑр ҫамрӑк сикха ҫӗр ҫумне лапчӑтса лартнӑ пекех туйӑнать. Анчах унӑн чышки мана янах шӑмминчен ҫапсан, эпӗ ҫӗр ҫумӗнчен хӑпса кайнине туйса илтӗм. Вӑл пуҫне чалӑштарчӗ, йывӑррӑн сывласа илчӗ. - Вараланчӑк тӑмана! - кирлӗ сӑмаха аса илсе чашкӑрса илтӗм эпӗ.
  
  
  Эму эпитет суйласа илни килӗшмерӗ пулас, вӑл чышкипе иккӗмӗш хут ҫапрӗ. Унӑн пичӗ ҫинче арҫыннӑн вӗри те усал шӑршине туйса илчӗ. Вӑл тискер кайӑк, этем сӑн-сӑпатлӑ вӑкӑр пулнӑ. Вӑл пӗр сӑмахсӑрах ответлерӗ... чышкӑсемпе ҫеҫ. Унтан эму аллисене пӗҫӗ ҫумне тытса манӑн травмировка тунӑ урана тапма пултарчӗ.
  
  
  Ман шайра халӗ те юн юхать-ха, вӑл нихҫанхинчен те ытларах ыратать. Стилет ҫивӗчӗшӗ мрамор плитка ҫинче кӑчӑртатма пуҫларӗ. Анчах эпӗ хӗҫпӑшалланнине индеец-сикх асӑрхамарӗ-ши тесе, ӑна ҫаплах пӗлеймерӗ-ха. - Эпӗ Сана Шивӑна тавӑрса парӑп, Карттер! Вӑл, мана урай ҫумне пӑчӑртаса, пӳлӗне-пӳлӗне сывлать. - Анчах пурте пӗр татӑкра мар!
  
  
  - Епле хӑрушӑ! - чӗркуҫҫийӗсемпе ман пӗҫӗ ҫумне тӗренсен, тутисене чалӑштарса, тӑрӑхласа мӑкӑртатрӗ вӑл. Манӑн алӑсемпе пӳрнесем хытса ларчӗҫ, суранӗ тавра юн тумлать, индеец ман алӑсене тытса тӑрать. Тата темиҫе ҫекундран ӑна урӑх хӗҫ тытаймастӑп. Апла пулсан, маншӑн пӗтӗмпех пӗтрӗ.
  
  
  Вӑл, индеец шутласа кӑларнӑ карланкӑн юнланса пӗтнӗ ҫивӗчӗшне ҫывӑхарас тесе, аллине малалла тӑсрӗ. Ӑна пӑшӑлтатса каларӗ. - Мӗн ятлӑ эсӗ? Эпир вӗт-ха... паллашман!
  
  
  — Йытӑ вӗрни, - терӗ вӑл кулса. - Ҫӗнтерӳллӗн Вӗрни.
  
  
  — Йытӑ вӗрни, ӑнӑҫсӑр япала, - тӳрлетрӗ ӑна эго, унтан сасартӑк ҫӗҫӗ тытнӑ аллине манӑн тӑшманӑн шутласа кӑларнӑ цифрисем патнелле тӑсрӗ. Ҫакна тума манӑн мӗнпур вӑй-хал пӗтсе ҫитрӗ.
  
  
  Анчах ку ӗҫ тунӑ. Турра шӗкӗр, ку ӗҫ тунӑ.
  
  
  Ҫивӗч ҫивӗчӗшӗпе ҫамрӑк сикхӑн ҫӗрмамӑклӑ кӗпине ҫу пек ҫурса пӑрахрӗ. Вӑл чарӑнса тӑмарӗ. Вӑл чӗркуҫҫийӗсене ҫӗклесен, кинжалне шаларах чикрӗ. Тактикӑна улӑштарма ытла кая юлнӑ. Халӗ ӗнтӗ вӑл мана чарма пултараймарӗ. Ӑна, аш сутакан пӑрӑва ҫурнӑ пек, ӳт-пӗвӗпе мускулӗсене касса, икӗ аяк пӗрчи хушшине стилет чиксе лартрӗ.
  
  
  Ҫамрӑк индеец хӑяккӑн йӑванса кайрӗ те, ҫӗҫҫине вӗҫертсе ярсан, месерле йывӑррӑн ӳкрӗ. Ӗҫе пӗтерес тесе, пӗр секундлӑха чарӑнса тӑмасӑр, манӑн юнлӑ урана ҫав териех ыраттарнине туйса илес тесе, вӑл ним тума аптранипе ун урлӑ шуса каҫрӗ. Стилет аври таранах йытӑ вӗрсе ячӗ. Арҫын, сывлама хӑтланса, пӳлӗнсе ларчӗ. Ӑна ҫӗҫӗ аврине туртса кӑлармасӑрах ҫавӑрчӗ.
  
  
  Кинжала чиксе лартсан, унӑн аякӗ тӑрӑх ҫӑра та вӗри юн юхма пуҫларӗ, ҫивӗчӗшӗ унӑн кӑкӑрӗ ҫумне ҫыпҫӑнчӗ. - Сысна! - Сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ индеец. - Ҫавӑн пекех... эсӗ вилетӗн... эсӗ вилетӗн, Карр...
  
  
  Ку юлашки сӑмахсем пулнӑ.
  
  
  Пророкла калаҫасран унӑн отелӗ.
  
  
  
  
  13
  
  
  Манӑн алӑсем яка та юнпа вараланса пӗтнӗ. Вӑл хӑйне эму кӑкӑрне касса татнӑ чухне те чарӑнмасӑр ҫапма чарӑнмарӗ, хӑй вилнӗ тесе шутланӑ чухне те чарӑнмарӗ. Унӑн пырӗнчен пӑкӑртатни илтӗнчӗ; вӑл ӗнтӗ калаҫмарӗ, анчах чӗтрекен аллисемпе кӑкӑрне ҫӗкле-ҫӗкле антарчӗ. Юлашкинчен хашкама чарӑнчӗҫ; Эму аллине доллар ҫине хучӗ. Пӗр ывӑҫ мышцӑсем шӑнӑр туртнӑ чухнехи пек тапма пуҫларӗҫ, ун хыҫҫӑн вара ирӗксӗрех нервӑсем чӗтреме пуҫларӗҫ, ӑна пуҫ тӳпинчен пуҫласа ура тупанне ҫитиех чӗтрентерчӗ.
  
  
  Вӑл тепӗр хут хускалса илчӗ, унтан шӑпланчӗ.
  
  
  Вӑл каялла шуса анчӗ, манӑн аманнӑ ура ман умма тӑсӑлса тӑчӗ. Вӑл хӑвӑрт кӑна кӗпине хыврӗ, ӑна кинжалпа касса татрӗ те сурана хӑй тунӑ бинтсемпе ҫыхма пуҫларӗ. Унӑн юнне йӗпетес тесе, ӑна кордонӑн икӗ йӑрӑмӗ илчӗ, ҫав йӗр пӗрмаях тарӑн суран тӑрӑх юхать.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен, вӑл ривӑна куҫӗсемпе шыраса каллех ура ҫине тӑма хӑтланнӑ. Хӗр хӑйӗн ӗҫне питӗ лайӑх туса ҫитерчӗ, халӗ ӗнтӗ манӑн гурнека сиен кӳме пулӑшмалла пулчӗ. Каярахпа... ну, малтан ӑна Гурнека пӗтеретӗп, унтан тепӗр ҫулпа каятӑп.
  
  
  Вӑл итлесе тӑчӗ те сасартӑк тенӗ пекех хуллен кӗрленине илтрӗ... инҫетре мотоцикл моторӗ кӗрлени илтӗнет. Уйӑха хупласа тӑракан пӗлӗтсем ҫухалсан, картиш ҫутӑра шыва кӗнӗ. Мана ҫутҫанталӑк вӑйӗ хам енче пулни, вӗсем мана хӳтӗлеме сӑмах панӑ пек пулни тӗлӗнтерчӗ. Малтан тӗттӗмччӗ, тӗнче ҫукки мана ҫӗнтерме тата йытта вӗлерме май паратчӗ.
  
  
  Анчах халӗ, ҫамрӑк сикх вилсен, ман вӑйран е чеелӗхрен тӗлӗнсе, уйӑх пӑрахӑҫа тухнӑ хулан шалти картишне хӑйӗн шупка ҫутипе ҫутатса таврӑнать. Ӑна вӑл месерле выртакан Йытӑ кӗлетки ҫине пӑхса илчӗ, шурӑ кӗпи юнпа вараланса пӗтнӗ. Унӑн тутисем, тӗрӗс шурӑ шӑлӗсене кӑтартса, кулӑпа чалӑшса илчӗҫ, шӑл тунисем "паан чӑмланипе" хӗрлӗ пӑнчӑсем пулчӗҫ. Вилӗ мрамор плитасем ҫинче ним хускалмасӑр выртать.
  
  
  Ҫамрӑк индеец вилнине хирӗҫлемерӗ вӑл, ҫав шутра вӑл чӗрӗ юлмалли штопор пулнӑран та. Е Йытӑ Вӗрни, е вӑл вӗрни. Вӑл хытса, юнланса пӗтнӗ кӗлетки ҫинчен куҫне илчӗ те каллех ура ҫине тӑма хӑтланчӗ. Ура ҫинче тытӑнса тӑриччен манӑн темиҫе хутчен те тытӑнса пӑхма тиврӗ.
  
  
  Ӑна аманнӑ урине сӗтӗрет, вӑл ҫаплах шаккать, юн юхнипе чӗлхесӗр пулса тӑрать. Эпӗ картиш урлӑ пӗр самантлӑха чарӑнтӑм та, хӑйсен "нунчакӗсене" хӑйсем ӳкнӗ ҫӗрелле ҫӗклес тесе, ҫав вӑхӑтрах пистолетпа вӗрме тытӑнтӑм.
  
  
  Эпӗ пӗлнӗ тӑрӑх, Гурнек хӗҫпӑшалсӑр пулнӑ. Манӑн хӗвелтухӑҫӗнчи примитивлӑ хӗҫпӑшал тата хамӑн пурнӑҫа ҫӑлса хӑварнӑ бритва пек ҫивӗч ҫивӗчлӗ нимӗҫ билечӗ пурччӗ. Ҫитменнине Тата Ривӑн мотоцикл пулнӑ. Паллах, хӗрпе Гурнек фатехпур-Сикри топографине манран лайӑхрах пӗлеҫҫӗ, ку пӗр вӑхӑтрах лайӑхраххи те, ҫитменлӗхӗ те пур. Мӗншӗн тесен, ҫак пушӑ та пӑрахӑҫа тухнӑ ҫуртсен лабиринчӗ тавра Гурнек пӗлме кирлӗ пулнӑ, анчах рива вӑл тарнине асӑрхайман, ӑна эпӗ хамӑр пата ҫитиччен тытайман.
  
  
  Ӑна итлеме пӗр самантлӑха чарӑнса тӑчӗ, унтан каллех мотоцикл двигателӗ хуллен кӗрленине илтрӗ. Вӑл аудиенцисем валли ятарласа тунӑ зал, "диван-и-хас"пӳлӗмрен тухнӑ. Ӑна, эпӗ туяннӑ тӑлмачӑн иллюстрацине, вӑтаҫӗрти колоннӑллӑ пысӑк хура-шурӑ пысӑк ҫуртӑн сӑнӳкерчӗкне, унтан тӑваткал формӑллӑ ҫӳлти балкон айккисене ҫитекен тӑватӑ коридора аса илтӗм.
  
  
  Хӗре часах пулӑшма нимӗнле решени те пулман. Пысӑк багажа сӗтӗрсе пынӑ пек, пӗр утӑм хыҫҫӑн утӑм утма тиврӗ. Суранне ҫыхса юнне чарсан, ыратни чакрӗ. Анчах манӑн чӗре ыратрӗ. Ку вара мана нихҫанхинчен те ытларах ыраттарчӗ, манӑн хусканусене, манӑн яланхи хӑвӑртлӑхпа ҫӳреме пултарассине нихҫанхинчен те вӑрахлатрӗ.
  
  
  Каратэ урипе тапнипе усӑ курасси ҫинчен халӗ сӑмах та пулма пултараймасть, анчах кашни хускану йывӑр та йывӑр пулса тӑчӗ, мӗншӗн тесен адекват йывӑрӑшӗпе баланс центрне тытса пыма питӗ вӑй кирлӗ пулнӑ пулӗччӗ. . . . Халӗ манӑн ӗлӗкхинчен ытларах "нунчаксемпе" стилета ҫеҫ шанмалла пулчӗ.
  
  
  Ӑна ҫулама пуҫласанах Холл патне ҫывхарса пынӑ май хӑлхара машина двигателӗ хытӑрах кӗрленӗ. Ӗлӗк инҫетре, уҫӑмсӑр кӗрлевпе пулнӑ япаласем кӗрлени, хуллен улани пулса тӑчӗҫ. Вӑл тулашри колоннӑсенчен пӗринчен ҫакланать, ҫав колонна тӗлӗнмелле формӑллӑ тата калама ҫук пысӑк слонӑн бивеньне аса илтерет. Вӑл канма тата шухӑша кайма чарӑнса тӑчӗ. Ҫутӑ пайӑрки ман умра пӑнчӑ пек курӑнса кайрӗ. Унтан чупакан ура сасси илтӗнчӗ.
  
  
  - Мӗкӗреҫҫӗ! - Эпӗ кӑшкӑрса ятӑм. - Ӑҫта вӑл?
  
  
  Вӑл мана хирӗҫ чӗнмерӗ, анчах тепӗр самантран ҫурт тавра Гурнек тухрӗ те шалти картиш тӑрӑх чупса кайрӗ. Эпӗ ун патне ҫитес ҫуккине питӗ лайӑх пӗлет пулин те, ун хыҫҫӑн йӗрлесси унӑн шталӗ. Вӑл йӗркеллех чупать, ҫавӑнпа та эпӗ унӑн йӗлтӗрӗ текех ыратманнине ӑнланса илтӗм. Шӑпах ҫавӑн чухне сцена ҫине Мӗкӗрӳ тухрӗ. Вӑл мана mimmo кӗмсӗртетсе илчӗ те, аллипе сулса, мана хӑй вырӑнӗнчех юлма хушрӗ. Унӑн пит-куҫӗ туртӑнса тӑрать, пичӗ пӗркеленнӗ; ку вӑл татӑклӑ та татӑклӑ пулнине, сивӗ те татӑклӑ хӑюлӑх кӑтартакан пит-куҫ.
  
  
  Эпӗ унпа ҫав тери мухтаннине йышӑнмасӑр тӑма пултараймарӑм. Вӑл Хӑйӗн ӗҫне питӗ лайӑх туса пычӗ, Гурнека, тытнӑ тискер кайӑка тытса чарнӑ пек, эпӗ вӗрнинчен хӑтӑличченех тытса чарчӗ. Халӗ Те, Йытӑ вӗрнӗ хыҫҫӑн, кобрӑн пӗр агентне ҫеҫ тӳрлетмелли юлчӗ. Ӑна нунчак пуҫӗ тӗлӗнче юман чукмарӗсем ҫӗкленӗ, пӗрне хытӑ чӑмӑртанӑ та иккӗмӗшне ывӑтнӑ.
  
  
  Алӑ ҫаврӑнни патака хускатрӗ... эпӗ гурнек планӗсене тӗппипех аркатса тӑкасса шаннӑччӗ... хӑй те вӑл пурнӑҫ. Рива индеец ҫине картишӗн инҫетри вӗҫӗнчен тӗллесе кӑтартрӗ. Маяк ҫути король керменӗн аркадисемпе колоннадисене ҫутатса илчӗ те, ӑна экспрессионистсен картинине сӑнланӑ пек туса хучӗ.
  
  
  Анчах Гурнек хӑйӗн shaggy текен сӑмахӗсене тепӗр хут каласа утнинче илемли нимӗн те ҫук. Вӑл мана курчӗ те, халӗ ӗнтӗ Рива, ҫухалнӑ выльӑха тытма хӑтланакан мотоциклпа хӑваланӑ пек, мотоциклпа ҫапӑнассинчен хӑтӑлма нимӗнле май та ҫук. Халӗ индеец хӑраса ӳкнӗ, ним тума аптраса ӳкнӗ чӗрчун пулса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл манран пӑрӑнса иртме хӑтланчӗ, Анчах Реева каллех хӑйӗн ӑсталӑхне кӑтартрӗ, ҫав ҫула касса татрӗ. Вӑл ӑна ҫапнӑпа пӗрех. Хӗр, тӳрӗ тытӑҫуран хӑтӑлас тесе, мӗн май килнӗ таран пурне те тунӑ, ҫавӑнпа вӑл ӑна айӑплама пултарайман. Ӑна та мотоцикл ҫинчен пӑрахтарасшӑн пулмарӗ.
  
  
  Ҫапах та, ӑна сӗртӗнмесӗрех, ӑна ҫул ҫинче тытса чарма май килчӗ, ӑна тарма памарӗҫ. "Nunchaku" ман пуҫ тӑрринче ҫаврӑнма пуҫларӗҫ, Рива, Гурнека ман паталла пыма хистесе, каллех малалла тапранса кайсан, ӑна вилӗм инструменчӗ ячӗ, вӑл сывлӑша ҫурса пынине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Ҫын вӗлерекен" патаксем каллех питӗ вырӑнлӑ пулчӗҫ. Гурнек кӑшкӑрса ярса хӑяккӑн тайӑлсан, Гурнек ҫак сценӑна ҫаплах сӑнаса тӑчӗ: чукмарсем эму кӑкӑрне лекрӗҫ. Хула варрине чышкӑпа ҫапнӑ пекех пырса ҫапӑннипе унӑн сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ. Вӑл, ӳсӗрскер, сулӑнса кайрӗ, хӑйне хӑй тытса чарма пултараймарӗ.
  
  
  Вӑл, аллине билет тытса, мӗн май килнӗ таран хӑвӑртрах утма тӑрӑшса, малалла уксахлать. Вӑхӑта сая яма юраман, мӗншӗн тесен Гурнека пӗтерсен, манӑн Халӗ Те Вӗлтӗренпе, тамӑкри пек капкӑнсенчен тарса хӑтӑлнӑ ҫынпа тӗл пулмалла, анчах вӑл ун вырӑнне мана хӑйӗн сӑн-питне кӑтартмарӗ.
  
  
  Гурнек хӑй патне ҫитиччен каллех ура ҫине сиксе тӑчӗ. Вӑл "нунчаксене" ярса тытрӗ, анчах ку таранччен нихҫан та курман тата ҫак хӗҫпӑшалпа усӑ курман пулмалла. Вӑл ӑна мӗнле тыткаламаллине пӗлмерӗ, ҫавӑнпа ӑна ман ҫине ывӑтрӗ. Чукмарсем ӳкрӗҫ те, Вӑл, гурнек ман еннелле ыткӑннӑ вӑхӑтра ҫӗклеме пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Вӑл хӑй пурнӑҫӗшӗн кӗрешсе каллех месерле тӑсӑлса выртнине, индеец мана чышкисемпе ҫапнине курчӗ. Халӗ ӗнтӗ вӑл шухӑшлама та пултараймарӗ: ҫак тӑпӑлтарса кӑларнӑ куҫӗнчен сивӗ те юнлӑ субстанци тумлать, ку вӑл ухмаха ернӗ ҫын сӑнӗ мар, монстрсен сӑн-пичӗ.
  
  
  Вӑл мана чавсана хуҫлатрӗ те, манӑн пӳрнесем ирӗксӗрех ярса тытрӗҫ. Кинжал ман алӑран шуса тухрӗ. Ӑна ним курмасӑр алӑ тӑсса пачӗ, анчах индеец мана каллех алтупанӗпе пыртан ҫапрӗ. Вӑл каратэ ӗҫне пӗлмен, анчах пирӗн малтанхи тӗлпулусенче тем тума вӗреннӗ пулмалла. Халӗ вӑл, мана вӗлерес тесе, хӑйӗн аленкипе, ӑсӗпе усӑ курать.
  
  
  Рива мотоциклӗ, йынӑшса ярса, пирӗн ҫыхланса ларнӑ ӳт-пӗве ҫутӑ пайӑркипе ҫутатрӗ. Ӑна вӑл машина ҫинчен аннине илтрӗм, анчах вӑл мана пулӑшма пултарайманнине пӗлтӗм. Гурнек манӑн травмированнӑй урана тапнӑ пирки, хӑй ӗмӗтленнӗ хӑвӑрт та ҫӑмӑл ҫӗнтерӳ ҫинчен Аса та илмен. Арҫын хӑраса ӳкнӗ, ҫакӑ ӑна тата вӑйлӑрах та хӑюлӑрах пулма пулӑшнӑ. Вӑл пурнӑҫшӑн кӗрешнӗ.
  
  
  Ӑна та.
  
  
  Ӑна, ывӑҫ тупанӗ ҫине тӑрса, ывӑтса яма хӑтланчӗ. Вӑл хӑяккӑн йӑванса кайрӗ, анчах вӑл каллех ман ҫине ӳкрӗ. Ҫав вӑхӑтра эпӗ кашнин аллинчех пӗрер чукмар, буйвол тирӗ тавра чӑпӑркка татӑкӗ илтӗм. Халӗ урӑх учрежденисем ҫук, хӗҫпӑшалпа, ӑна халиччен курман меслетпе усӑ курма май ҫук. Вӑл Гурнек мӑйӗ тавра сӑран шнурок туртса ҫыхма пултарнӑ пулсан, икӗ чукмар мана ҫак ӳт-пӗвпе усӑ курма пулӑшнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Вӑл ман айӑкран чӗркуҫҫипе тӗренчӗ те мана чышкипе папкаран ҫапрӗ, ҫавна пула вӑл йынӑшса ячӗ, мӗн тери ыратать. Мрамортан тунӑ ӳкерчӗксем куҫ умӗнче ташланӑ пек туйӑнаҫҫӗ, аякри колоннӑсем иккӗн, виҫҫӗн тӑраҫҫӗ. Вӑл хӑйӗн куҫӗсене ӳкерсе илме хӑтланчӗ, анчах тавралӑх сапаланчӑклӑн курӑнчӗ, ҫывхарчӗ, унтан ҫухалчӗ.
  
  
  Гурнек, халӗ ӑссӑрланса кайнӑскер, инди диалекчӗпе сӑмахсене сурса кӑларать, эпӗ ӑна ниепле те ӑнланаймастӑп. Анчах вӑл мӗн мӑкӑртатнине илтмен пулсан, мана ҫак ҫыхӑнусӑр сӑмахсем мӗне пӗлтернине ӑнланса илме йывӑрах марччӗ; ку, ҫемҫен калатӑп, оптимистла мар, юлташла сӑмах пулчӗ.
  
  
  Ҫак йывӑрлӑх айӗнче унӑн урисем асаплӑн туртӑнса чӗтренине туйрӗ. Индеец, кинжалне ҫӗклес тесе, хӑйӗн аленкине сылтӑмалла куҫарса стилет илме кармашнӑ вӑхӑтра, вӑл пуҫне ҫавӑрчӗ. Ҫак самантра ӑна кашни ӑру ҫинех хӑпарма пуҫланӑ.
  
  
  Анчах вӑл парӑнма шутламан.
  
  
  Вӑл, ҫӗҫӗпе усӑ курса, кинжалӗпе суккӑрла ҫапа-ҫапа малалла ыткӑнчӗ. Ӑна, дистанцие тытса пыма тӑрӑшса, май килнӗ таран аяккарах куҫса ларчӗ. Сасартӑк ӑсран кайнӑ индеец хыҫӗнче Рива курӑнса кайнӑ та ӑна ҫурӑмӗнчен, хулпуҫҫинчен чышкисемпе ҫапма пуҫланӑ. Ырататчӗ-и ку, ыратмастчӗ-и, ку ниме те пӗлтерместчӗ. Вӑл хутшӑнни ҫамрӑк сикха ҫав тери пӑрса ячӗ, эпӗ юнланса пӗтнӗ стилет ҫивӗчӗшӗнчен хӑтӑлма тата мӑйӗ тавра сӑран шнурок чӗркеме пултартӑм.
  
  
  Пурте пуҫланнӑ пекех: малтан манӑн гостиница номерӗнче, Унтан Ашок Ананда тапӑнни бар туалетӗнчи калчасене хупласа хучӗ. Сасӑлавӗ халь акум-вотум чаршавӗ Шива патӗнче службӑра пуҫ касакансен ирсӗр бандин тепӗр представителӗ ҫине анмалла.
  
  
  Вӑл Гурнек мӑйӗ ҫинчи буйвол тирӗ тӑрӑх шнурок туртса икӗ юман чукмарне хытӑ чӑмӑртарӗ. Индеец тӗлӗннипе тата хӑранипе пӗр вӑхӑтрах кӑшкӑрса ячӗ, аллинчи шнурока карланкӑран тӗртсе яма хӑтланса, стилетне ӳкерчӗ. Ӑна малалла пӑчӑртаса тытнӑ пулсан, вӑл чӗрӗ юлас ҫукчӗ.
  
  
  Патакӗсене хӑй тавра пӗтӗрчӗ те вӗсене ярса тытрӗ. Эпӗ Гурнек сӑнне курман, ӑна отель те курман. Вӑл сывлӑша ҫӑтса яма хӑтланчӗ, унӑн сывлӑшӗ асматикӑлла та шӑхӑракан пулчӗ, анчах сывлӑш ҫӑмӑллӑха кӗмерӗ. Ним тума аптранипе вӑл хӑйӗн пурнӑҫӗшӗн ытти вӑйсемпе кӗрешнӗ. Ку та ҫителӗклӗ пулман.
  
  
  Халӗ вӑл, ури пӗлми пулнӑ пулин те, ывӑннӑ пулин те, хӑйне хӑй тӗрӗслесе тӑрать. Шнурокне хытӑрах туртса ҫыхрӑм, кирлӗ таран пусӑм кӳме май паракан патаксене тавтапуҫ. Индеецӑн тутисем ҫинчен тата тепӗр хут пӑкӑртатни илтӗнчӗ, унтан арҫын парӑнчӗ, урӑх пире хирӗҫ тӑмарӗ. Унӑн кӗлетки малалла туртӑнчӗ те, вӑл ӳпне ӳкрӗ. Анчах Гурнек хӑйӗн туррисен, ҫӗленсен-нагансен лондонне, хӑй ҫав тери хӗрӳллӗн ӗненнӗ ҫӗленсен, таврӑнасса шанман чухне те ӑна "нунчака" яман.
  
  
  Юлашкинчен, вӑл вилӗ иккенне, унӑн ӳт-пӗвӗ сивӗ мрамор урайӗнче хускалмасӑр выртнине, пӗҫҫинчи пӗр мускул кӑна чӗтренине ӑнланса илсен, ӑна тепӗр майлӑ ҫавӑрса хучӗ те мӑйне хӑрушӑ сӑран хӗлӗхрен хӑтарчӗ. Унӑн пичӗ кӑвакарса кайнӑ, чӗлхине ҫыртнӑ, хӑранипе шӑлӗсене икӗ пая касса татнӑ пекех ҫыртса лартнӑ.
  
  
  — Начар та пулма пултарнӑ, чувак, — мӑкӑртатса илтӗм эпӗ, - Мӗскӗн Нирада Мӗн пулни Ҫинчен Шухӑшласа Пӑх-Ха...
  
  
  Анчах эпӗ асӑрхаттарнине вӑл илтмерӗ. Гурнек кӗлетки ҫинчен куҫне илмесӗр, вӑл аран-аран ура ҫине тӑчӗ. Анчах вӑл вилнисем тавра чӗрӗлсе тӑрас ҫук. Индеец ҫав тери хытӑ кӗрешрӗ, ӑна ӗмӗрлӗхех парасшӑн пулчӗ. Анчах юлашкинчен пурте пӗтрӗ.
  
  
  Вӑл вилнӗ.
  
  
  — Пулӑш-ха мана ун ҫийӗнчи тумтирне хывма, - тенӗ ӑна ривэра, хӗр ман ҫине шиклӗн, чӗмсӗррӗн пӑхса илнӗ пек туйӑнакан куҫсенчен пӑрӑнса.
  
  
  Вӑл ыйтусем памасть, эпӗ кӗпесӗр иккенне, йӗмӗн сылтӑм енӗ юнпа вараланнине курчӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ те, ҫаврӑнса Тӑрса, Гурнек кӗпине вӗҫертме тытӑнчӗ. Инди "куртки" юнпа вараланса пӗтнӗ, ҫапах та ку нимех те мар.
  
  
  Рива вилнӗ ҫын ҫине нихҫан та хисепленипе е сӑпайлӑхӗпе пӑхман, анчах ҫын ҫав тери кӑмӑла кайман япала пулнӑ, ҫавӑнпа та вӑл кӑвак чӗлхеллӗ, шыҫса кайнӑ, юнланса пӗтнӗ пичӗ ҫине пӑхасшӑн пулманшӑн эпӗ хӗре айӑплама пултарайман. Юхса тухнӑ куҫ таврашӗнчи шӑмӑ мотоцикл фарин йӑлтӑркка ҫутинче тӗлӗнмелле йӑлтӑртатать.
  
  
  Унтан ӑна рива Ҫав кунах, Шива ҫуртӗнче, аса илчӗ. Вӑл тӗпӗ-йӗрӗпе каласа памарӗ, анчах вӑл мӗн пирки хӑюллӑ пулнине ӑнланса илме вӑхӑт нумай кирлӗ пулмарӗ. Куккӑшӗ ӑна чи ирсӗрлӗхшӗн, садистла туйӑмшӑн, ҫав арҫынсен хӗрӳлӗхне тивӗҫтерме пулӑшнӑ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ эпӗ Хамӑр Гурнекӑн совеҫне, картишӗнче вилнӗ икӗ арҫын ҫинчен, хамӑн ҫиллӗме мар, чӗрӗ юлма тата миссие пурнӑҫлама шутланине туймарӑм.
  
  
  Унӑн урине чӗркенӗ юнланса пӗтнӗ бинтсене хывса, шӑлаварне хыврӗ те Ривӑна гурнек ӳчӗ ҫумне пырса ларчӗ. Картиш урлӑ каҫрӗ те малтан асӑрханӑ чул бассейн патнелле утрӗ. Вӑл ҫумӑр шывӗпе тулса ларнӑ. Вӑл кашни йӑх ҫине ларчӗ те суранне ҫуса тасатрӗ, суранпа гангрена чирлесрен сыхланас тесе, ҫурӑлса пӗтнӗ кӗпи ҫумӗнчи йӗпе пластырьсене ҫурӗ. Вӑл шыв пӑсӑлман тесе те шутламан, анчах ҫав вӑхӑтра манӑн урӑх май пулман, ҫавӑнпа та эпӗ ӑна теветкелленме шут тытрӑм.
  
  
  Вӑл Рева патне таврӑнсан, хӗр вилнӗ ҫын шӑлаварӗпе курткине хыврӗ. Вӗсем пилӗкӗнчен кӑшт аслӑраххи пулнӑ, анчах ӑна вилнӗ Гурнек чӗн пиҫиххийӗпе компенсациленӗ. Рива мана кӗпе тӑхӑнма пулӑшрӗ, унтан, аллисене сӑтӑркаласа, каялла чакрӗ.
  
  
  Вӑл пӑшӑлтатса илчӗ. - Мӗн тумалла ӗнтӗ пирӗн халь, Ник?
  
  
  "Атя, сан машинуна илер те вилла ҫине таврӑнар", - терӗм эпӗ, унӑн пит-куҫӗ туртӑнса, путса кӗнӗ, пӗтӗм эмоцисӗр тӑрса юлнӑ пек туйӑнать. Вӑл нумай ҫулсем витӗр тухрӗ, ҫапах та вӑл халь нихҫанхинчен те хӑюллӑрах. Унӑн ашшӗне аса илчӗ те, хӑйӗн хӗрӗ пекех шалти пысӑк вӑй пуррипе ҫукки ҫинчен ыйтса пӗлчӗ. Апла пулсан, вӑл эпир тупиччен чӗрӗлме те, тытӑнса тӑма та пултарать.
  
  
  - Малалла мӗн пулӗ? - интересленчӗ Рива. - Мӗнле... мӗнле тӑвасшӑн эсӗ ӑна? - хушса хучӗ вӑл, ман аманнӑ ура ҫине кӑтартса.
  
  
  Чылайӑшӗ ыратмаллах лӑпланнӑ, вӑл халичченхинчен сахалтарах утма пултарнӑ. Ӑна "нунчаки" хучӗ, ih шӑлаварӗн хыҫалти минутӗнче чикрӗ, билетне хулпуҫҫинчен тытса тӑракан сӑран йӗннине чикрӗ.
  
  
  - Мӗнле? - тепӗр хут. - Ан пӑшӑрхан. Ӑна мӗнле те пулин меслет тупӑп.
  
  
  "Эсӗ яланах мӗн те пулин тупатӑн", — кулса ярасшӑн пулчӗ вӑл.
  
  
  Вӑл мана: куккӑшӗ пилӗк арҫынпа юлчӗ, Ранджитпа ҫамрӑк сикха шутламарӗ, ӑна Агра почта уйрӑмӗнче ураран амантнӑ, терӗ. Ҫапла ӗнтӗ, малта, Шивӑпа Хакшӑсӑр пуҫне, икӗ арҫын юлнӑ. Ку ҫӑмӑл пулмасть... анчах раҫҫейӗн ҫак халӑх пурӑнакан пункчӗ пуҫламӑшӗнченех ҫӑмӑл пулман.
  
  
  
  Эпир ним чӗнмесӗр пытӑмӑр. Рива икӗ аллине те пӗчӗк машина рулӗ ҫинче тытнӑ. Ҫиккери Фатехпур пирӗн хыҫра пулсан, вӑл пуҫне пӑрчӗ те прибор панелӗн ещӗкӗ ҫине кӑтартрӗ.
  
  
  — Ӑна сана валли парне илсе килтӗм, - ӑнлантарчӗ вӑл. - Каҫарӑр, маларах паманшӑн, анчах вӑл сана мӗн кирлине пӗлмен эпӗ.
  
  
  Ӑна ещӗк уҫрӗ те, пистолет прикладне сӗртӗничченех хыпашласа, аллине ун ӑшне чикрӗ. Ӑна прибор хӑми ҫутинче пистолет пӑхса тухрӗ: ку 22-мӗш калибрлӑ "беретта", барышньӑшӑн тӗлӗнмелле япала.
  
  
  Анчах Рива пур енчен те чипер хӗр пулнӑ-ха.
  
  
  "Беретта" ҫывӑхра тухӑҫлӑ хӗҫпӑшал пулнӑ. Рива ӑна авӑрлама манманшӑн хӗпӗртесе, пистолетне тӗрӗсленӗ май, унӑн ҫакна асра тытмалла пулнӑ.
  
  
  - Эпир вилла пек курӑнсан, тормозла та нимӗн пулман пекех тытӑн, - хушрӗ ӑна хӗре, эпӗ курӑнас мар тесе, ларкӑч ҫине карӑнкаласа. Уйрӑмах ҫак чирлӗ урапа мана йывӑр тӗрӗслӳ кӗтнӗ, анчах пурте хӑй шутланӑ пек пулса пырсан, эпӗ часах формӑна таврӑнатӑп.
  
  
  - Пулӑшма кама та пулин чӗнсен авантарах пулмӗ-ши, Ник? Ку мана пурне те хирӗҫ иккӗн, ҫав тери хӑрушӑ пек туйӑнать... эпӗ ҫакна асра тытатӑп, - хушса хучӗ вӑл, ман куҫсенчен ҫилӗллӗн пӑхса, - эпир хӑрушлӑха кӗрсе кайма хатӗрленетпӗр.
  
  
  "Малалла каймалли пӗртен — пӗр ҫул", - терӗм те эпӗ, Ҫил-Тӑман Ҫинчен мӗн пӗлнине, ҫавӑн пекех вӑл инди вӑрттӑн службине операцисем тума пулӑшу ыйтса ҫырман сӑлтавсене каласа патӑм. Ӑна дасс кабинетӗнче пулса иртнӗ "кӑвакалсем" ҫинчен тата Ҫав Ҫӗвӗпе Ҫыхӑнса тӑни ҫинчен каласа пӗтернӗ тӗле эпир ҫурт куҫӗ умне тухса тӑтӑмӑр.
  
  
  Рива хуллентерех утма пуҫласан, вӑл ларкӑч ҫине ларчӗ. - Ҫак самантран пуҫласа эсӗ-манӑн куҫсем, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ, - мӗн куратӑн эсӗ?
  
  
  - Халлӗхе нимех те мар.
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине аялтан хӑвӑрт пӑхса илчӗ. Вӑл, ҫурӑмӗпе ларкӑч ҫумне тӗршӗнсе, руль умӗнче пикенсех ларать, ee куҫӗсем ним пытармасӑр малалла пӑхаҫҫӗ. Вӑл шоссе ҫинчен васкамасӑр пӑрӑнчӗ; вӗтӗ чулсемпе чулсем машина айне сике-сике ӳкрӗҫ.
  
  
  Сасартӑк Рива чарӑнчӗ. - Унта иккӗн! - кӑшкӑрса ячӗ вӑл. - Икӗ охранник!
  
  
  Пӑшал сассисем илтӗнчӗҫ. Юлашки чарӑну. Ҫак самантран пуҫласа эпӗ пӗр йӑнӑш та пулин тума пултараймарӑм.
  
  
  
  
  14
  
  
  Ӑна кӑшкӑрса ячӗ. - Аяларах вырт! -
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, ларкӑч ҫине туртрӗ. Рива питӗ ҫӑмӑл мишень пулса тӑчӗ. Пульӑсем хаяррӑн шӑхӑра-шӑхӑра иртеҫҫӗ. Тӑхлан пек ҫумӑр ҫамка ҫинчи кантӑка йӗпетет, ҫавна пула пирӗн ҫине пысӑк кӗленче ванчӑкӗсем ӳкеҫҫӗ.
  
  
  — Лӑпкӑн выртӑр, эпӗ сана малалла калама сигнал париччен кӗт, - тесе асӑрхаттарнӑ ӑна Ривэра. Вӑл ручкине антарчӗ те, тусанлӑ сукмак тӑрӑх упаленсе, алӑка уҫрӗ. Алӑк мана хуплать, пуҫ тӑрринче пульӑсем шӑхӑраҫҫӗ. Отель территорийӗнче ура сасси ҫеҫ илтӗнсе тӑчӗ. Ӑна "береттӑна" ҫӗкленӗ те тӗллеме ривэн пуҫне ҫӗкленӗ.
  
  
  Тюрбанри Стрелок персе ӳкернӗ салтак пек ӳкрӗ.
  
  
  Такам мана унта кӗтсе тӑнӑ, Ку Вӑл Ҫаппа-ҫарамас мар, ӑна шуйттан пекех шаннӑ. Ӑна арҫын уҫҫӑнах кӑкӑртан лекнӗ. Унӑн юлташӗсемпе танлаштарсан, вӑл хӑвӑрт та чирлемесӗр вилчӗ. Анчах урӑх хуралҫӑ ниҫта та курӑнмасть. Вӑл куҫне хӗсрӗ те сукмака, вӑл мана кӗтмен ҫӗртен пырса тапӑнас пулсан, енчен енне пӑхкаларӗ.
  
  
  - Аялта юл! - ривэра, машина тавра ҫаврӑнса ан тухтӑрччӗ, тесе мӑкӑртатса илнӗ. Вӑл ларкӑч ҫинчен шуса анма пуҫларӗ, анчах сасартӑк чарӑнчӗ те шӑп та шай вӑл хушнӑ пек турӗ.
  
  
  Куҫа курӑнман стрелок пытанса тӑнине лайӑх кӑтартса, тата тепӗр пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ. Сылтӑм енче, виллӑна хупӑрласа тӑракан ҫӳллӗ те ҫӑра карта хыҫӗнче, сасӑ илтӗнсе кайрӗ. Тиспа уртӑш йывӑҫҫисем ман тӑшмана пӗтӗмпех пытарса тӑраҫҫӗ. Вӑл ман хыҫран, кун хӳттинче тӑнӑ ҫӗртен, кӗнӗ пулсан, манӑн ҫӑлӑнма пӗр шанчӑк та юлман пулӗччӗ. Ҫавӑнпа та манӑн хӑвӑрт та хӑвӑрт утмалла.
  
  
  Вӑл тӑкӑрлӑка хӑвӑрт пӑхса илчӗ те мана мӗн кирлине тупрӗ; ӑна тусанлӑ сукмак хӗрринче асӑрханӑ чышкӑ пысӑкӑш чул чӑмӑртарӗ. Ӑна хӑвӑрт машина алӑкӗ урлӑ ывӑтрӑм та, вӑл ман умра пӗр вунӑ метрта ҫӗре персе аннине илтрӗм.
  
  
  Тата тепри, куҫӗсене чарса пӑрахса, сывлӑшра шӑхӑрса илчӗ. Вӑл пӑшалпа пенине курма пултарайман, анчах вӑл та мана курма пултарайман. Вӑл итлесе тӑчӗ те, часах манӑн чӑтӑмлӑхӑм ман паталла мар, урӑх еннелле чупакан ура сассисемпе тулчӗ. Шива охранникӗ, ухмаха ернӗ ҫынпа ман хушшӑмӑрта тӑракан юлашки горилла, хулӑм карта хыҫне пытанса, mimmo чупса иртрӗ.
  
  
  Ӑна тата тепӗр чул ывӑтрӗ, ку хутӗнче малтанхинчен те ытларах. Каллех пистолет мӗкӗрсе ячӗ, куҫӗсене чарса пӑрахса, ансӑр ҫул варринелле вӗтӗ тӗпренчӗк сирпӗнсе тухрӗ. Манӑн тута хӗрринчен кӑшкӑрса яни, ҫав тери асаплӑн йынӑшни илтӗнсе кайрӗ. Театрта нихҫан та ӗҫлемен ҫыншӑн начар мар, терӗм эпӗ, вӑл вӑрӑммӑн кӑшкӑрни мар, инҫетрен илтме пулать, анчах ку чӑннипех те чуна ҫӳҫентерекен сасӑ пулчӗ те, вӑл эффект турӗ.
  
  
  Чӗрӗ картасем, тюрбан тӑхӑннӑ пуҫлӑ кӗлеткене ирттерсе ярса, уйрӑлса кайрӗҫ. Сукмак ҫинче виле ҫуккине вӑл ытла кая юлса ӑнланчӗ. Хӳтлӗх йӗри-тавра сӗтӗрсе тухма кӑшкӑрни ултавлӑ пулнине вӑл ытла кая юлса ӑнланса илчӗ. Вӑл ман еннелле пӑхмасӑрах айккинелле пӑрӑнчӗ. Анчах халӗ унӑн вӑхӑт юлмарӗ... ӗмӗрлӗхех, вӑл ҫакна шаннӑ.
  
  
  22-мӗш калибрлӑ Пистолет эму хулпуҫҫине пуля тирсе лартрӗ, ӑна марионетка пек ҫав тери хытӑ ҫавӑрса лартрӗ те, эму, тытӑнса тӑрас тесе, карта ҫумӗнчен ҫакланчӗ. Ӑна каллех курок ҫине пусрӗ те, тепри куҫне чарса ҫак ҫамка варринчи шӑтӑка шӑтарсан, вӑл хӑрушла ташша ташланине сӑнарӗ.
  
  
  Пирӗн сасӑ арҫын ҫӑварӗнчен тухмарӗ.
  
  
  Фарӑсен куҫа шартарса яракан ҫутинче вӑл аллине ҫӗклерӗ те пистолетпа тата тепӗр хут персе ячӗ. Унтан вӑл, ҫул варринчи отель урисене малалла тӑсса, кӗлеткине малалла пӗксе, пуҫне кӑкӑрӗ ҫине усса ларнӑ пек, ерипен шуса анчӗ.
  
  
  Рива пуҫне ҫӗклерӗ, тӑчӗ те прибор хӑми хыҫӗнчен пуҫне кӑларса пӑхрӗ. - Ну, пичче... -- пуҫларӗ вӑл.
  
  
  — Вӑл кунта ҫывӑх вӑхӑтрах пулать, шантарсах калатӑп сире, - пӑшӑлтатрӑм эпӗ, Ӑна "Береттӑн" 45-мӗш калибрлӑ йывӑр пистолеттан та темиҫе патрон юлнӑ тесе шутларӑм. Ҫавӑнпа та эпӗ хӗҫ-пӑшал илме шталь мар. Вӑл ерипен ура ҫине тӑчӗ те пульӑсем шӑтарса пӗтернӗ машина алӑкӗнчен тухрӗ. Ҫул ҫинче вилӗ икӗ арҫын выртаҫҫӗ, вӗсем хӑйсен айванлӑхне, вилӗм Ҫӗввин турӑлӑхне айванла ӗненнине кӑтартаҫҫӗ.
  
  
  Анчах Шкатулки чӑн-чӑнниех пулнӑ. Ҫак плансем Индие парӑнтарасси те чӑн та татӑклӑ пулнӑ. Вӑл "гуманитари" ыйтӑвӗсем ҫинчен, хӑйӗн халӑхне тӑрантарса тумлантарасси ҫинчен каларӗ, Анчах Шива ним хӗрхенӳсӗр диктатура патне туртӑнакан тиран пулчӗ, влаҫа ҫитӗнтермелли ҫак меслетсем те, влаҫа илнӗ пулсан, этемле мар пулнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Ҫурт тавра хӑй ҫутисем курӑнсан, чӗрӗ картасен вӑрӑм йӗрӗ сасартӑк ҫуталса кайрӗ, чӗркӗмӗл тӗслӗ пысӑк лампӑсем мана куҫа йӑмӑхтаракан ҫутӑран хӳтӗлесе, каялла чактарчӗҫ. Ҫӗршер хурт-кӑпшанкӑ, лӗпӗшсем тата темӗн пысӑкӑш вӑрӑмтунасем ман ҫул ҫинче ҫутӑ пайӑркинче ярӑнса ҫӳренӗ пек туйӑнаҫҫӗ. Вӗсем кӗрлеҫҫӗ, ҫаврӑнаҫҫӗ, тусанпа вилӗм шӑршипе хутӑшса каяҫҫӗ.
  
  
  Пысӑк шӑнасем юнланса пӗтнӗ икӗ виле ҫине ӳке-ӳке, хӑлхана ҫурас пек кӗрлесе, миниатюрӑллӑ грифсем пек ҫаврӑнаҫҫӗ. Ҫав сасӑ мана, хӑлхисене чанк тӑратса, ытти шӑв-шавсенчен ыйтсан, шартах сиктерчӗ. Эпӗ шӑнасемсӗр пуҫне нимӗн те илтмен, пирӗн ҫутӑ вилла сасси илтӗнет.
  
  
  - Рави! Арун! сасартӑк металран тунӑ сасӑ, пирӗн пек мар, хӑйсӗр пуҫне урӑх никам пек мар сасӑ илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Вӑл ривэра ҫине пӑхса илчӗ те, вӑл, килӗшсе, пуҫне сулчӗ. - Шива, - пӑшӑлтатрӗ вӑл. - Ку вӑл, пичче. Асӑрхануллӑрах пулӑр, Тархасшӑн!
  
  
  - Ылханлӑ ӗҫсӗрсем! Ӑҫта эсир? Мӗн пулчӗ? Арун-и? Рави-и? - Шива каллех икӗ арҫынна чӗнсе илчӗ те, ҫав сасӑ ман паталла кивӗ пластина сасси пек ишме пуҫларӗ.
  
  
  Тӳррӗн хирӗҫме, куҫа-куҫӑн тӗл пулма вӑхӑт ҫитрӗ. Вӑл пӗтӗм вӑйне пухса, ривӑна ман хыҫра юлма хушрӗ те сукмак тӑрӑх пӗр пӑркаланмасӑр утрӗ. Шива каллех кӑшкӑрса янӑ, анчах сыхлавҫӑсене хирӗҫ ответлеме пултарайман. Вӗсем икӗ индеецӑн вилӗ кӗлеткисем ҫине пырса тӑрӑнакан шӑна-шӑна номерӗсем ҫинчен калаҫрӗҫ.
  
  
  - Эпӗ сире хӑвӑр ухмахланнӑшӑн вӗлеретӗп! Шива хаярлӑхпа хӑранине палӑртакан ҫинҫе сасӑпа кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Анчах вӑл мана хирӗҫ тӑма хӑяймарӗ. Каллех шӑп пулса тӑчӗ. Унӑн ури чӗлхесӗр ан пултӑр тесе, пӗтӗм вӑйран ISO ларчӗ. Унтан чӗркуҫҫи хӑвӑрт хутланнине пула юн тӑтӑшах циркуляци тума пуҫларӗ. Ӑна пӗр аллипе ҫӑра тӗме сирсе ячӗ.
  
  
  Кунтан ӑна илемлӗ те илемлӗ шалти сад курма пулать. Мана тата тепӗр хут ҫакӑ тӗлӗнтерчӗ: ҫак сад диссертацилекен ноон пулнӑ, вӑл хӑйӗн типӗтнӗ вырӑнӗнче ҫав тери капӑр та пулӑхлӑ, ӳсентӑрансемпе, чечексемпе ҫав тери пуян, типӗ те тусанлӑ тӳремлӗхе акса ӳстерме. Ҫапла ҫав, Хаджие хӑйӗн тетелне илӗртсе кӗртмешкӗн Шивӑн укҫа, рупипе доллар пулнӑ. Унӑн аллинче виҫесӗр укҫа-тенкӗ, влаҫа илме май паракан укҫа-тенкӗ тата тивӗҫлӗ ҫаврашкасенче нумай ҫыхӑну пулнӑ. Инди хӑрушсӑрлӑхӗн пуҫлӑхне хӑйӗн тӳлев ведомоҫӗнче упраса хӑварас тесе, вӑл дассӑна мӗн чухлӗ пани мана кӑсӑклантарчӗ. Е Дасс урӑх фанатик пулнӑ, Вӑл Шива чапӗ ҫинчен, Индин ылтӑн ӗмӗрӗнче, Тинӗспе Гуптсен хӑватлӑ цивилизацине суккӑрла ӗненнӗ.
  
  
  Ҫак ҫыннӑн мӗнле сӑлтавӗсем пулсан та, пӗтӗм тӗнчешӗн хӑрушлӑх юлнӑ пулӗччӗ. Анчах Шива хӑй пекех хӑрушӑ та хаяр мар. Чӑштӑртатни, чӗриклетни хам пуррине систерес ҫуккине шанса, вӑл чӗрӗ картан ҫӑра турачӗсем хушшине хӗсӗнсе ларчӗ.
  
  
  - Картер-и? Ку сасӑра сарказмӑран та пысӑкрах сасӑ илтӗнчӗ. Ку вӑл драмӑллӑ тонна йышӑннӑ улшӑннӑ сасӑ пулчӗ. - Эсӗ-и ку, тепри? Эсӗ ман пата хӑнана килтӗн-и?
  
  
  Вӑл каллех сивӗ, тӗрӗслекен шталь. Унӑн калаҫас е ҫак каламбурсене пӑхӑнас кӑмӑл пулман. Ӑна дискуссие хытӑрах сасӑпа вӗҫлесчӗ. Анчах эпӗ ӑна курма пултараймарӑм. Вӑл чарӑнса тӑчӗ те, хӑй васкаса тухнӑ кун ҫинчен куҫне илмесӗр, туратсене аяккалла тӗртсе хучӗ... вырсарникунсенче сехет мар, вырсарникунсенче пулнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Мӗн... мӗн, ҫӗвӗҫе ил!...
  
  
  Вӑл куҫне мӑчлаттарса илчӗ те, ку ултав, оптикӑлла иллюзи ҫеҫ пулнине хӑйне ӗнентерес тесе, тепӗр хут пӑхса илчӗ. Анчах ҫук, куҫӑмсем улталамарӗҫ мана. Вӑл Вӗлтӗрен пулнӑ, анчах вӑл пачах хӑй шутланӑ ҫын пек пулман, nen хулинче эпӗ мӗн шухӑшлани нимӗн те пулман. Вӑл пӗрре те пирӗн пек мар, хӑй ӗмӗрӗнче курнӑ пӗр ҫын пек мар.
  
  
  Сылтӑм алӑ вырӑнне, аллаппи пуҫламӑшӗнчен... е пӳрнесем пулнӑ ҫӗрте арҫын тутӑхман хурҫӑ протез тӑхӑнса ҫӳренӗ... хулпуҫҫи таран. Унӑн сылтӑм алли ҫук, анчах шуйттан та чее рива пичче пире, яланхи протезсене, пире, ытти япаласене, пире йывӑҫ е пластик алӑсене тӑхӑнса ҫӳремен. Ҫук, сэр.
  
  
  Хулпуҫҫи ҫумне ҫирӗплетнӗ хурҫӑ кобра сывлӑшра каллӗ-маллӗ шунӑ, пур енчен те чӗрӗ рептилие аса илтерекен "кобра", тимӗр шӑлӗсенчен вӑйлӑ кӳренӳ тумланӑ!
  
  
  Ку фантазилле те ӗненмелле мар япала, теме май ҫук. Вӑл ҫаплах куҫне мӑчлаттарать, анчах ку мираж та мар, галлюцинаци те мар. Ку мӗне пӗлтерет/, хӑрушӑ та хӑратакан п/! Хурҫӑ кобрӑн анатоми деталӗсем пӗтӗмпех тӗп-тӗрӗс пулнӑ: капюшонлӑ клиновидран тунӑ пуҫ, уҫӑлса хупӑнакан янах шӑммисем. Шӑлӗсем, паллах, ӳт-тир инъекцийӗсем валли шприцӑсем пулса тӑнӑ, вӗсем рептилисене вилӗмле кӳрентерме, чӳк юнне кӗртме пултарнӑ.
  
  
  Шива пичӗ ҫине пӑхса, вӑл тӗлӗнмелле те хӑрушӑ хатӗрсем ҫинчен куҫне илчӗ. Рептили сӑнне аса илтерекен сивӗ те кӗтеслӗ пит-куҫ. Унӑн хӗсӗк хура куҫӗсем, ҫӑра куҫхаршисем. Вӑл вӑтам пӳллӗ, типшӗм те типшӗм кӗлеткеллӗ, усалла ҫилӗ вӗресе тӑрать.
  
  
  Вӑл ахаль тӑшман мар, манӑн пӗр бандӑна пухӑннӑ ытти тӑшмансем пекех ҫын пулнӑ... Ун пек ҫынсене тытмалла мар Ҫаврӑнӑш е персонификациллӗ демон теҫҫӗ, вӑл хӑйне "Иуда мистер"тет.
  
  
  Хурҫӑ кобра ҫителӗклӗ пулман пек (кирлӗ пулсан тата наступлени тӑвакан хӗҫпӑшал вырӑнне), Ҫӗввин сывӑ аллинче пӗтӗм тӗнчипе паллӑ 45-мӗш калибрлӑ пистолет пулнӑ. Шива-пистолетпа каллӗ-маллӗ сулкалать, эпӗ чӗрӗ карта хушшинче вырнаҫнине пӗлме пултаракан кирек мӗнле хусканӑва та, сас-чӗве те кӗтет.
  
  
  - Вӑл кӑшкӑрчӗ. - Тупата, Картер! - Эпӗ пеместӗп. Пирӗн калаҫмалла, сӳтсе явмалла... эсир мистер Дасспа калаҫни те паян, сӑмах майӗн каласан, вӑхӑт мар. Эпир кунта чухне каласа парӑр-ха мана, савнӑ Мисс Сингх, мӗн турӑр эсир ман йӑмӑкӑмпа? Эпӗ ҫав савнӑ хӗрачана тупаймастӑп.
  
  
  Эпӗ ответлемерӗм.
  
  
  Ун вырӑнне вӑл "береттӑна" ҫӗклерӗ те, Вӗллине кӑкӑрӗнчен тӗллерӗ. Тӗлӗк часах пӗтет пулӗ тесе, вӑл курок ҫине хуллен пусрӗ. Арҫын питӗ лайӑх палӑрса тӑратчӗ, ҫавӑнпа та эпӗ ҫӑмӑлтарах тӗллев сунма пултараймарӑм: чӑннипе илсен, тепӗр кунран ун хыҫӗнче юхакан светтуйсем ҫак яштака кӗлеткене пӗтӗмӗшпех ҫутататчӗҫ.
  
  
  Анчах вӑл чӗркуҫленсе ларнине курас вырӑнне, ҫак юлашки хытах мар сасса илтес е агонийӗнче авкаланнине курас вырӑнне, "Береттран" куҫӗсене чарса пӑрахнине курсан, вӑл тӗлӗнсе кайрӗ. Унтан, куҫӗсене чарса пӑрахса, сад варринчи чул статуйӑна лекнӗ.
  
  
  - Апла эсӗ унта! - кулса илчӗ те индеец, ман пуҫран темиҫе сантиметрта вилес пек пуля кӑларса, кольт курокне пусрӗ.
  
  
  Вӑл, хӑй куҫне хӑй ӗненмесӗр, хӑй сисмесӗрех ҫурмаран хутланчӗ. Унӑн кӑкӑрӗ ҫинчен куҫне чарса пӑрахрӗ, Анчах Ҫӗвви хӑйӗн шурӑ "куртки"айӗнче пуля шӑтарман корсет тӑхӑнса ҫӳрени ҫинчен нимӗн те пӗлтермест. Чӑнах та, унӑн кӗпи айӗнчи ҫара кӑкӑрне, кӑкӑр читлӗхӗн кӳлепине, мускулӗсене курма пултарнӑ. Манӑн шанман куҫӑмсене пурте лайӑх курӑнать.
  
  
  Анчах вӑл та хурҫӑ мар пулсан, вӗҫлерӗ ӑна. Анчах ку пулма пултараймасть. Ҫын робот мар... е ҫук?
  
  
  Ҫук, паллах, пулман, анчах Эпӗ мӗн курнине йышӑнмасӑр тӑма май пулман, Ҫавӑнпа Та Шива калама ҫук пултаруллӑ пек туйӑннӑ. Ӑна го иккӗмӗш хут тӗллерӗ те курок ҫине пусрӗ. Ӑна индеец пуҫӗнчен тӗлленӗ, анчах ҫав самантрах вӑл каялла чакнӑ та, куҫне чарса пӑрахса, тӗллев ҫине кӑшт ҫеҫ лекмен.
  
  
  Ҫавӑнпа та вӑл хӑйӗн ӳт-пӗвӗн хӑш-пӗр пайӗсенче суранланнӑ, е, мӗнле пулсан та, ыраттарнӑ. Манӑн мӗн чухлӗ патрон юлнине пӗлмен пирки, Ӑна шива особняк йӗри-тавра тухасса кӗтмелле мар. Травмировка тунӑ урине пӑхмасӑрах, вӑл ӑна ҫӑра карта ҫумӗнчен тӗртсе ячӗ те сад тӑрӑх вӗҫтерчӗ. Ҫав пистолет кирек хӑш самантра та ҫухӑрса яма пултарассине пӗлет вӑл. Ку сасса илтесшӗн те пулман, анчах ҫапах та хӑй ӑшӗнче, вилла айккинчи фасадне ҫитиччен арҫын куҫ умӗнче ан тӑтӑр тесе, кӗлтунӑ.
  
  
  - Эсӗ такама шыратӑн-и?
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса тӑчӗ те ҫав вӑхӑтрах курок ҫине пусрӗ. Анчах" Беретта " чӗнмерӗ: магазин пуш-пушах. Пӗрре шаклаттаратӑп та-ӗҫӗ те пӗтрӗ. Ӑна револьвер Шивӑн илемсӗрленнӗ, кулакан пичӗ ҫине пӑрахрӗ. Кобра форми тӑхӑннӑ тимӗр алӑ ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарчӗ. "Беретта" тимӗр алӑран пӑрӑнчӗ те ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  - Ан хускалӑр, Мистер Картер. Пирӗн хӑвӑртрах утмалла, - хушрӗ Шива. Вӑл кольт мана тӳрех кӑкӑртан тӗллесе тӑрать, ҫавӑнпа та эпӗ хама хамӑн ӳт-пӗвӗн анатомилле пайӗнчен уйӑрма шутламастӑп... вӑхӑтсӑр мар.
  
  
  - Мӗн кӗтетӗн эсӗ, Шива? Мӗншӗн пемелле мар-ха санӑн, апла пулсан, пӗтерер ӑна?
  
  
  - Мӗскӗн вилӗме тӳсеймесӗр мӗнле вилнине курмалла-и, хаклӑ ҫыннӑм? Ҫук, хӑратӑп, ку манӑн стиль мар. Манӑн илемлӗ ҫӗленсем, ҫамрӑк Нирада питӗ вӑйлӑ edu тулӑх пулсан та, халӗ те выҫӑ вӗт-ха. Ман шутпа, ача официант вырӑнӗнче усӑллӑрах пулнӑ. Анчах манӑн" Кобра " пӗрлӗхлӗ те компактлӑ организаци пултӑр тетӗп. Нирадӑн аслӑ пиччӗшӗ ман патӑмра службӑра пулнӑ пирки эпӗ ачана та тара тытмасӑр тӑма сӑлтав курмарӑм. Шел те, эсир хӑвӑр карьерӑра вӗҫлесси ҫинчен шухӑшламарӑр. Монстр, мана доллар хума янӑ пистолетне тытса, ӳпкевлӗн чӗлхипе чаклаттарса илчӗ.
  
  
  Ман хыҫра ӑна такам асӑрханса утнине илтрӗм. Вӑл пуҫне пӑрчӗ те сикха кӗлеткине курчӗ, ӑна паян, Агрӑри почта уйрӑмӗ умӗнче эму сылтӑм урине пуля чиксе амантнӑ. - Ах, Эсӗ-ҫке ку, Кришна! - савӑнӑҫлӑн кӑшкӑрса ячӗ Шива. Унтан вӑл ман ҫине куҫне хӗссе пӑхрӗ. - Ман шутпа, эсир иккӗн пӗлетӗр, тепри, тепри.
  
  
  — Паян эпир нихҫан та тӗл пулма пултараймастпӑр, - мӑкӑртатса илтӗм эпӗ.
  
  
  - Ӗнтӗ. Астӑватӑп, Криша мана эсир мӗнле тӗл пулни ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа панӑччӗ. Анчах Эсир, мистер Картер, кришна — надежӑн аслӑ пиччӗшӗ пулнине пӗлмен. Ӑна индуистсен юратӑвӗн турри ячӗпе, турра ӗненекен сикх пек воспитани панӑ пулин те, ят панӑ. Анчах Ку ниме те пӗлтермест — Шива ӑна пӳлчӗ. - Хаклӑ Картер, кришина сире курайманни те ҫителӗклӗ, мӗншӗн тесен вӑл эсир ҫав тӑванӑн трагедилле вилӗмӗшӗн айӑплӑ пулнине пӗлчӗ.
  
  
  "Ӑна Нирада вӗлермен пулсан, вӑл мана вӗлернӗ пулӗччӗ", - терӗм эпӗ. - Эсӗ питӗ лайӑх пӗлетӗн, Шива. Джунгли саккунӗ вӑл, вӑйлӑраххи чӗрӗлет.
  
  
  — Чӑнах та, - кулса илчӗ индеец. — Анчах эсир, эпӗ сире калама ҫук шеллетӗп, эсир урӑх чи вӑйли мар, мистер Картер.
  
  
  Криша пире пӗр сӑмах та каламарӗ. Шел, вӑл хыҫалти кӗсйинче мӑкӑрӑлса тӑракан "нунчаксене" асӑрхамарӗ. Анчах пӗр пистолетне ман кӑкӑртан, теприне ҫурӑмран тӗллесен, вӑл тӗрӗс мар утӑм тума хӑяймарӗ, унсӑрӑн вӗсем иккӗшӗ те курокӗсем ҫине пусаҫҫӗ. Ҫавӑнпа та эпӗ, травмировка тунӑ урана ытлашши тиес мар тесе, унта тӑтӑм.
  
  
  — Эсӗ манӑн штопора хирӗҫ ответлемерӗн — ха, Карттер, - терӗ Малалла Шива. - Эсир мана хамӑн чипер хӗрпе мӗн пулни ҫинчен каламарӑр...
  
  
  - Вӑл вилӗ.
  
  
  Ҫак хӑрушӑ хура куҫсенче вут хыпса илсен, вӑл куҫхаршисене ҫӗклерӗ. - Вилӗ-и?
  
  
  - Вилӗ, - суйрӑм эпӗ, - Гурнек ӑна тытса чаричченех вӗлерчӗ. Вӑл, сире йӑпатма пултарсан, самантрах вилсе кайрӗ.
  
  
  — Пачах ҫук, - терӗ Шива кулса. "Вӑл мӗн ачаранпах ултавҫӑ, мӑнкӑмӑллӑ шлюх пулнӑ. Анчах вӑл ман арҫынсемпе ӗҫленӗшӗн тата вӑл манпа пӗрле пурӑнсан, вӗсем мана ҫав тери кулӑшла ҫын вырӑнне хунӑшӑн уйрӑммӑнах ӑна тунсӑхлама пуҫлатӑп...
  
  
  - Вӑл санӑн тыткӑнра пулнӑ, эсӗ ӑна асра тытатӑн.
  
  
  - Эсир мӗнле шутлатӑр, ку ниме те пӗлтермест. Унсӑр пуҫне, унӑн мӗскӗн ашшӗ те пур... манӑн юратнӑ шӑллӑм хӑйӗн хаклӑ хӗрне ҫухатнӑшӑн хытӑ асапланӗ.
  
  
  Ҫак ҫынна курайми пулма мӗн тери ҫӑмӑл пулнине вӑл кашни секундрах ӑнланса илме пуҫларӗ. Унӑн ӑс-тӑнӗ хурҫӑ капкӑн пек, йӑлтӑркка, анчах ӑсран тайӑлнӑ. Арҫын тутисене ҫуласа илчӗ те ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ, ку кулӑ унӑн сатурлӑхӗпе сарказлӑхне палӑртмалла пулчӗ.
  
  
  "Мана санпа питӗ савӑнӑҫлӑ пулать, Картер", - терӗ вӑл кулса. - Сасса курӑн, эпир пӗрле ирттермелли вӑхӑт кӑштах савӑнӑҫлӑ пулӗ!
  
  
  - Тата тепӗр япала кала-ха мана, Шива, протоколшӑн ҫеҫ, - пӳлтӗм ӑна эпӗ, рива мана илтет пулӗ тесе, сассине хӑпартса, вӑл диалогӑн малтанхи йӗркисене сиктерсе хӑварсан. - Рива ашшӗ ӑҫта? Мана ун ҫинчен хӗр и. каласа пачӗ... пӗлес килет-и ҫакна? Эй, шанман ӑна...
  
  
  Шивӑн пӑсӑлнӑ психологийӗ шӑпах эпӗ шутланӑ пек турӗ.
  
  
  "Эсӗ ман тӑванӗн хӗрӗ пирки иккӗленнӗ пирки ухмах пулнӑ", - терӗ индеец. - Ман пичче пиртен темиҫе утӑмра ҫеҫ тӗрӗс-тӗкелех. Ӑна тӗрӗс астӑватӑп пулсан, эсир ҫав кунах выльӑх-чӗрлӗх усрама кайрӑр. Эсир кӗпӗрленсе тӑракан вырӑна ӑҫта салтрӑр, манӑн ҫакна хушса каламалла.
  
  
  - Ӑҫта вӑл?
  
  
  - Мӗн, мистер Картер? Ман пичче пур ҫуртсенче те сас-чӳ, сас-чӳ кӑларасшӑн мар; тӗрӗс пулсан, вӑл акватори таврашӗнчи пур ҫуртсенче те сиен кӳме пултараймасть. Вӑл хӑй аллинчи вӑйӗпе киленсе савӑнчӗ.
  
  
  Вӑл пӗр вырӑнта тӑнӑ, пӗр утӑм тума та, лару-тӑрӑва хуҫма та пултарайман. Вӑл икӗ пистолетпа, малта та, хыҫалта та тӗлленӗ, темиҫе секундра вӑл швейцарири сыр татӑкне туса хума хатӗр пулнӑ. Ку манӑн юратнӑ трюксемшӗн, уйрӑммӑнах Кришнойшӑн, лайӑх вӑхӑт мар, вӑл мана, пиччӗшӗ вилнӗшӗн тавӑрас тесе, персе пӑрахма пултарать.
  
  
  Анчах сасартӑк страница ҫинчен ӗмӗтленни куҫӗсене чарса пӑрахрӗ. Пӑшалне чӗрӗ карта ҫине, Рива пытаннӑ ҫӗре, печӗҫ. Хӗрӗн тӗп тӗллевӗ пулнӑ. Вӗлтрен пистолетӗнчен пӑрӑнса, вӑл аяккалла сиксе ӳкрӗ, куҫ хӗррипе Кришна ҫине пӑхрӗ: малта унӑн шурӑ кӗпи ҫинче хӗрлӗ пӑнчӑ курӑнса кайрӗ. Вӑл, ҫулса пӑрахнӑ пек, ҫӗре персе анчӗ, пуля ӑна уҫӑ кун тӗлне вилла аяккинчи фасадӗнче ывӑтса ячӗ.
  
  
  Ӑна Ялав Вӗллине пурнӑҫлама ирӗк парасса шаннӑ. Вӑл, пистолетне вӗҫертес тесе пистолет тытнӑ аллине ҫапа-ҫапа, малалла сикрӗ. Кобра формине тӑхӑннӑ хурҫӑ алӑ ман хулпуҫҫи ҫине ансан, вӑл пеме те ӗлкӗрчӗ.
  
  
  Вилӗм наркӑмӑшӗпе юхса тӑракан шӑлсем ман мӑйран икӗ дюймра. Индееца янах шӑмминчен пырса ҫапрӗ, унӑн кӑкӑрӗнчен пӑрӑнчӗ, мӗншӗн тесен вӑл хӑй куртка айӗнче ҫӳренине ҫаплах ӑнланмарӗ-ха, ҫавӑнпа та аллине хурҫӑ пластинка ҫумне ҫапӑнтарасшӑн пулмарӗ.
  
  
  - Эсӗ ҫӗнтерейместӗн, Картер! Нихҫан та! - чашкӑрса илчӗ арҫын, хӑйне алтупанӗпе мӑйпа хулпуҫҫий хушшинчи айлӑма ҫапсан. Ҫапни вӑйлӑланчӗ; арҫын пӗр самантлӑха вӑйсӑрланчӗ те пистолет ҫӗре ӳкрӗ.
  
  
  Ӑна аяккалла ывӑтса ячӗ те пистолет грави ҫулӗпе вӗҫтерчӗ. — Апла пулсан, эпир квитсем, - терӗм эпӗ, пӗр утӑм каялла чакса. Ӑна пӗр минут хушшинчех аллине тыттарчӗ те "нунчаки"илчӗ.
  
  
  Ҫӗвви куҫне хӗсрӗ, вӗсем икӗ ҫинҫе ҫурӑк пулса тӑричченех унӑн пичӗ рептили сӑнне аса илтерчӗ. Вӑл "нунчаки" мӗн иккенне пӗлнӗ тесе шутламастӑп эпӗ, анчах вӑл ку айӑпсӑр хӗҫпӑшал маррине тӳрех ӑнланать. Кришина вилли урлӑ ярса пуссан, вӑл кунталла чакрӗ... ҫав самантрах каллех пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ. Анчах Ку хутӗнче Рива тӗрӗс тӗллемерӗ, куҫӗсене чарса пӑрахса, кукка ури ҫумне тусанпа грави ӑшне кӗрсе ларчӗ.
  
  
  — Апла пулсан, шлюха чӗрӗ, - кулса илчӗ монстр. - Нумайлӑха мар, Карттер, шантарсах калатӑп сана.
  
  
  - Эсир телейсӗр ӗҫрен хӑрама пултараймастӑр! -кобра шӑлӗсем хыҫӗнчен тытса, тӑрӑхласа кӑшкӑрса ятӑм эпӗ. Металл тыткӑч ҫинчи йӑлтӑркка шӑлсем Мана Шива ӑссӑрлӑхне, унӑн садистла меслечӗсене аса илтерчӗҫ.
  
  
  - Тухатмӑш! Пемест, Ник! Рива сасси ҫӑра карта хыҫӗнче хӑлхана ҫурас пек янӑраса тӑнӑ.
  
  
  - Юл унта; ан кай! - хӑй черечӗпе кӑшкӑрчӗ ӑна эй.
  
  
  "Нунчаксемпе" усӑ курмалла пулчӗ, вӑл монстрӑн пуҫне ҫӗмӗрсе е пӑвса пӑрахмалла пулчӗ. Анчах эпӗ халлӗхе ҫывӑха пыма пултараймарӑм.
  
  
  - Эсир, паллах, ман "кобра"шӑлӗсем пулнине ӑнлантӑр... - индеецӑн хура куҫӗсем пӗр самантлӑха тимӗр алли ҫине пӑхрӗҫ ...вӗсем тӑватӑ ҫӗленӗн наркӑмӑшӗпе, хутӑшӗпе тулса ларнӑ. Дракон ҫырса кӑтартнӑ ҫӗрте чарӑнса тӑрса, вӑл васкамарӗ. - Ӑна сип-симӗс мамбӑн, хупӑллӑ хура ҫӗлен-калтасен, австралинчи ҫӗленсен тата манӑн юратнӑ рептилин пӗтӗм наркӑмӑшӗпе хутӑштарса хутӑштарнӑ, ҫав сӑлтавсене пула эсир, тен, король кобри тесе тавҫӑрса илтӗр пулӗ. Пурте пӗрле, мистер Картер, вӗсем ҫамрӑк Нирадӑн вилӗмӗпе танлаштарсан, ача пачах асап курманпа пӗрех, ырӑ кӑмӑллӑ парне пек туйӑнаҫҫӗ. Анчах вӑл мӗнле асапланнине пӗлетӗн вӗт-Ха эсӗ, Ҫапла мар-и, Картер?
  
  
  - Шкатулка Ӑҫта, Ҫӗвӗ? - вӑл кӗскен каланине тата тутисене чалӑштарса кулнине пӑхмасӑр ыйтрӗ унран. - Эпӗ сирӗнпе килӗшӳ тума, улӑштарма хатӗр. Сирӗн пурнӑҫӑр Хаджи шухӑшласа кӑларнӑ япала.
  
  
  - Килӗшӳ-и? - кула-кула тепӗр хут каларӗ вӑл. - Эсӗ шӳт тӑватӑн, Картер. Шухӑшласа пӑхӑр-ха, Хаджи хӑҫан та пулин тарма шут тытсан, вӑл ҫырса пынисене, заметкӑсене пӗтӗмпех пӗтерсен, Ӑна сыхланмалли мерӑсем те йышӑнчӗ! Ҫук, Кунта Пӗр Шкатулка ҫеҫ, вӑл Манӑн, Картер. Ӑна урӑх никам та илеймӗ.
  
  
  - Апла Пулсан, Пекинра лайӑх ачасем сана картт-бланш параҫҫӗ, ҫапла-и? Эсӗ хӑвна улталатӑн, Шива. Эсӗ манӑн хаклӑ вӑхӑта сая яни ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ.
  
  
  Вӑл пӗлнӗ тӑрӑх, индеец макӑрнӑ. Албанец Хаджи Ҫак самантра виллӑран тарса хӑтӑлнӑ пулӗ, вӑл хӑйӗн хаклӑ изобретенийӗсене хӑйпе пӗрле илсе кайнӑ пулӗ. Манӑн раҫҫейри халӑх пурӑнакан пункт шатӑртатса путнине курас тесе, вӑл ытла та шала кӗрсе кайрӗ. Ҫавӑнпа ӑна йышӑнтӑм та. Ӑна тимӗр кобра-алла илеймесӗр тытса тӑнӑ вӑхӑтра ку мана алӑран тухать.
  
  
  Вӑл пӗр утӑм малалла ярса пусрӗ те, Шива каялла чакрӗ. Ҫак ӳт-пӳ, ҫак чӗрчунӑн уйрӑлми пайӗ пек туйӑнакан хӑрушӑ хӗҫпӑшал пулсан та, вӑл хӑрарӗ. Грави сарнӑ ҫул тӑрӑх вӑл, кулкаласа, урине малалла сӗтӗрет. Вӑл каллех каялла чакрӗ, анчах ку хутӗнче ӑна каялла чакрӗ те, ман тимӗр алӑпа вилес пек ҫапма ӗлкӗриччен, ун хыҫҫӑн чупма пикенчӗ.
  
  
  Хускану монстр мӑйӗ тавра сӑран шнурок карма, такан шӑлӗсем ҫыртасран хӑтӑлма вӑхӑт кирлӗ, ҫӗр dolly ҫекунд таран тӗп-тӗрӗс шутласа хунӑ вӑхӑт кирлӗ. Гаур тирне Шива пырӗ тавра ҫавӑрса хурас тесе, вӑл малалла сикнӗ самантра хурҫӑ алли аялалла сулӑнчӗ те шнурока ҫурмаран касса татрӗ. Ӑна "nunchaku" патакпа ылханлӑ хатӗрӗн тимӗр тыткӑчӗ ҫине тӑрӑнтарнӑ, анчах йывӑҫ яка ҫийӗпе шуса кайнӑ.
  
  
  Наркӑмӑшлӑ шӑлсем ман мӑй патне ҫывхарчӗҫ. Ӑна Шива фасад еннелле тӗртсе ячӗ, манӑн "нунчаксенчен" (шӑпӑр пулнӑ) мӗн юлнине вӗҫертрӗ те икӗ аллипе хурҫӑ кобрӑна ярса тытрӗ. Арҫын йывӑррӑн сывлать, искусство алли ман умма тухса тӑчӗ. Вӑл мӗнле ӗҫленине эпӗ пӗлместӗп, анчах эпӗ ун ҫинчен ыйтса пӗлес тесе чарӑнса тӑма пултараймарӑм.
  
  
  Манӑн чавси арҫын кӑкӑрне сӗртӗнчӗ. Индеец ҫинче темле хытӑ япала пур, анчах тимӗр мар. Ку пластик пулнӑ пулмалла. Шива кӗрешнӗ чухне те кулкалать, ман шухӑшсене вуласа тухнӑ пек: - питӗ ҫӑмӑл та пуля шӑтарма ҫук, - терӗ. Хаджи тата тепӗр чаплӑ изобретени шухӑшласа кӑларчӗ. - Вӑл хӑйне маньяк пек тыткаларӗ, чи майсӑр лару-тӑрура та.
  
  
  Вӑл ҫав тери мӑнкӑмӑллӑ, хӑйне хӑй шанать. Ҫав вӑхӑтра наркӑмӑшпа суракан шӑлсем пӗрмай ҫулаҫҫӗ те ҫулаҫҫӗ, ман мӑй патне ҫывхараҫҫӗ. Индеецӑн тепӗр алли манӑн ӳт-пӳ вӑйне ҫӗнтерме пултарайман чухне, унӑн алли роботӑнни пек калама ҫук вӑйлӑ пулнӑ. Анчах аҫтаха вӑйлӑрах пулчӗ, вӑл, йӑлтӑркка тимӗр шӑлӗсем ман мӑя ан тӑрӑнччӑр тесе, пӗтӗм вӑйран кӗрешрӗ.
  
  
  Ӑна кирек мӗнле йӑхран та пӗр ҫын ҫӗкленӗ те, ӑна пах ҫапса, атакӑна кайнӑ. Шива ҫурмаран хутланса йынӑшса ячӗ; ҫав самантрах ӑна ӳт-пӳ инъекцийӗсем валли шӑл йӗпписем ҫак ӳте, ҫак ҫинҫе те мускуллӑ мӑйа тирӗнчӗҫ.
  
  
  Тӗлӗннипе тата ялава пурнӑҫлама ирӗк панин малтанхи сӑн-питӗнче хӑраса ӳкни палӑрчӗ, ҫав сӑн-пит хӑрушла улшӑнса кайрӗ.
  
  
  Ӑна, хурҫӑ алӑ мана пӗрремӗш хут иккӗмӗш хут ҫапасран, аяккалла пӑртӑм та, Шива сывлама пикеннине сӑнаса, чарӑнса тӑтӑм. Кӳренӳ сывлав центрӗсем тӗлӗнтерме пуҫларӗҫ, ӳт-тирӗ ҫинче тӗлӗнмелле юнлӑ пӑнчӑсем палӑрчӗҫ. Ӳт-тирӗ ҫинче часах тӗксӗм хӗрлӗ пӑнчӑсем - шалти юн.
  
  
  - Машина... Картер... энн... хирӗҫӳ... - йынӑшса ячӗ вӑл, каллех виллӑна кӗрес тесе, урисене малалла шутарса, лабораторие ҫитме тӑрӑшса. Анчах унӑн урисем паралич ҫапнӑ.
  
  
  Ҫӗввисем, пӗтӗм ӳт-пӗве чӗтретсе, ҫӗр ҫине авкаланса ӳкрӗҫ.
  
  
  Манпа юнашар Рива курӑнса кайрӗ.
  
  
  Анчах вӑл ман ҫине пӑхмарӗ, пуҫне ман кӑкӑра чикмерӗ. Вӑл унта, чӗтре-чӗтре, хӑйӗн пиччӗшӗ мӗнле вилнине пӑхса ларчӗ, ҫав вӑхӑтрах вилӗм умӗнче пӗр хускалмасӑр, сиввӗн курӑнакан авкаланакан кӗлетке ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Мӗншӗн тесен ҫак шоу лере, ҫак садра, ҫакӑн пек вырӑнсӑр, ҫав тери пулӑхлӑ та симӗс пек туйӑнакан, Ҫара Та тусанлӑ Индири типӗ ҫанталӑкра вырӑнсӑр пек туйӑнакан шоу тунӑ.
  
  
  Ку аван мар вилӗм пулнӑ. Анчах Ҫак Вӗлтрен нихҫан та кӑмӑллӑ ҫын пулман.
  
  
  
  
  15
  
  
  Пӗтӗмлетӳ ӑнӑҫлӑ вӗҫленнӗ теме пултараймастӑп, УРӐХЛА каласан, хитре пакетпа, лентӑпа ҫыхнӑ шкатулкӑпа, АХ алӑкӗсем патӗнче кӗтсе илме. Чӑннипе каласан, Шива вилсен математикӑпа ҫеҫ (пӗртен-пӗр математикӑпа) хӑйне "Кобра"текен организацин сетӗнчен хӑтӑлса тухма май килнӗ.
  
  
  - Хок мана: вӑл пӗтӗм шанчӑклӑ ҫӑлкуҫне пӗлет, Хаджи инди чикки урлӑ каҫса китайӑн вӗҫӗ-хӗррисӗр территорийӗнче ҫухаласшӑн, терӗ. Унтан албан ученӑйӗ ҫинчен урӑх нимӗн те пӗлмен. Анчах эпӗ ҫав тери айван пулман, хӑҫан та пулин, ҫитес вӑхӑтрах, ӑна хамӑр ҫул ҫинче тӗл пулмасса шанма пултарнӑ.
  
  
  Шива пекех, Малтан Хаджи ҫав-ҫавах тупмалли юмах пек, пӗр сас-чӳсӗр хӑратса тӑчӗ, унӑн ӑслӑлӑх ӑслӑлӑхӗ Пекина тытса пыракан ҫынсемпе те усӑ курнӑ пулмалла.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, ку ман ӗҫ мар... халлӗхе.
  
  
  Вунӑ кун каялла манӑн урӑх япаласем тумаллаччӗ, Вӗллене вӗлермеллеччӗ те шкатулкӑна туртса илмеллеччӗ. Шива вилнӗ. Эпир Ривӑпа сейфра ухмаха ернӗ ҫын вилли ҫинче тупнӑ Шкатулка пирӗн алӑра ӗнтӗ. Унтан вӑл, хӑйпе Пӗрле Ривӑна илсе, хӑйӗн япалисене Нью-Делие илсе кайма Агрӑна кайнӑ. Ҫак самантра Шива тӑванӗн хӗрӗ, Малахар ҫыранӗ хӗрринчи пӗчӗк пляжӑн ылтӑн хӑйӑр ҫинче манпа юнашар выртакан пысӑк чӑпта ҫинче выртать. Вунӑ минут утсан, Ӗлӗк португалсем оккупациленӗ панаджи Хули курӑнса кайрӗ. Эпир гоора тивӗҫлӗ канура пулнӑ.
  
  
  Рива манпа юнашар хутланса выртрӗ те тӗлӗкре темскер мӑкӑртатрӗ, ee хӗвелпе пиҫнӗ яштака кӗлетке хӗвелпе пиҫнӗ крем шӑрши сарӑлчӗ. Ҫыран ҫумне пырса ҫапӑнакан хумсем ҫемҫен те тикӗссӗн шӑмпӑлтатни мана тарӑн ыйха ячӗ, тӗлӗнмелле туйӑм ҫуратрӗ. Мана текех хӑратмарӗҫ, манӑн урӑх тармалла марччӗ, эпӗ ним тума аптраса ҫитнине туймарӑм. Вӑл текех хӑйӗн пурнӑҫӗшӗн кӗрешмерӗ, нумай чухне уҫҫӑнах мана хирӗҫ пулнӑ лару-тӑрупа тӗл пулмарӗ, анчах мана нихҫан та ырламарӗҫ.
  
  
  Анчах ун чухне манӑн ун пек тума майсем питӗ сахалччӗ. Ҫак вӑхӑтра Шӑп Та шай шива лару-тӑрӑва йӗркеленӗ, вӑйӑ правилисене ҫыртарнӑ. Юлашкинчен вӑл выляса ячӗ, ман шутпа, ун пек пулма пултарасси ҫинчен нихҫан та шухӑшламан. Наркотиксен партийӗ те инди правительствине оперативлӑ хутшӑннӑшӑн тав тумалли вырӑна ҫитеймен.
  
  
  Героина китай тавра турттарса ҫӳрекен вертолет Индин ВВС-РИ КӖСКЕ самолетсем пулнӑ, вӑл чикӗ урлӑ Каҫса Инди тӳпине вӗҫсе хӑпарнӑ вӑхӑтра пулнӑ.
  
  
  Икӗ кун иртсен министр хӑйӗн пурнӑҫне пӗтернӗ: ку вилӗм "Кобра"организаципе ҫыхӑнса тӑнине пӗлтернӗ. Инди разведкин офицерӗ пулнӑ Дассӑн Ҫил-тӑман пирки Законӑн вӑрӑм алли хӑйӗн тухӑҫлӑхне кӑтартса пачӗ.
  
  
  Дасс суд пуласса Кӗтсе Нью-Делире тӗрмере ларнӑ. Эму судьясене мӗн те пулин каласа пама пултарнӑ пулӗччӗ, мӗншӗн тесен правительство ӑна "Кобра"операцийӗсем ҫинчен мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа пама килӗшнӗ пулсан, вӗлермелли приговор йышӑнассине вӑраха хӑварма пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна пӗлни тӑрӑх, дасс свидетель пуласси пирки эпӗ пӗрре те иккӗленмерӗм, правительство чиновникӗсене вӗсем отельсене мӗн пӗлнине, тен, ытларах та каласа пама хатӗр свидетель пуласси пирки иккӗленмерӗм.
  
  
  Ҫапла вара, лару-тӑрура пробелӑсем туллиех. Хаджисемсӗр пуҫне, хоук заданисене пурнӑҫлама май килчӗ. Вӑл ривӑна сӑмах панине те манман. Эпир унӑн ашшӗне вӑрттӑн вырӑнта, выльӑх-чӗрлӗх усракан вырӑнта тупрӑмӑр.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ мӗскӗне нью-Делин чи лайӑх больницин уйрӑм палатине госпитализациленӗ, Унта врачсемпе медсестрасем ҫӗрле те, хӑҫан та пулин сывалма май пур таран пулӑшнӑ. Ҫапла вара ӑна РИВӐПА АX сӑмах панӑ.
  
  
  "Пӗр уйӑхлӑха отпуск илӗр", - терӗ хоук, ырӑ кӑмӑллӑ пулса, хӑйӗн ӗҫне кӑштах ӑнӑҫлӑ вӗҫленӗ Хыҫҫӑн.
  
  
  Урари суран тӳрленме пуҫларӗ, мана кашнинчех лайӑхланса пычӗ. Тепӗр икӗ эрнерен ман начальник ман ҫурӑм ҫине ҫӗнӗ ӗҫ тиеме шӑнкӑртаттарасса сисрӗм эпӗ... эпӗ хирӗҫлеме пултараймарӑм.
  
  
  Вӑл пляж ҫинче хӗвел ҫинче хӗртӗнсе выртнӑ чухне ҫак шухӑшсем ман пуҫра ҫуралчӗҫ.
  
  
  Ривэра аллине тӑснӑ та, Ӑна хӑй патнелле туртса, ривэра хулпуҫҫийӗ тавра ҫавӑрнӑ. Анчах такам мана аяк пӗрчинчен тӗртрӗ...
  
  
  Ыйхи сирӗлчӗ, вӑл самантрах ура ҫине сиксе тӑчӗ. Эпир иксӗмӗр те авса тунӑ пысӑк корзинкӑна хӑйӑр ҫине лартнӑ сухаллӑ арҫын еннелле ҫаврӑнсан, рива ахӑлтатса кулса ячӗ. - Эпӗ сахал ыйтатӑп, "сахиб", - йӑл кулса каларӗ арҫын. - Мӗн пурӗ те ҫирӗм рупий кӑна, эпӗ сире ҫӗленсем мӗнле тӗлӗнсе кайнине кӑтартӑп... Питӗ наркӑмӑшлӑ, "сахиб"... кобрсем!
  
  
  Эму ҫирӗм рупий пачӗ, пире пӗр сӑмах та каламарӗ.
  
  
  Ҫӗлен тухатмӑш пек тухса калассишӗн ҫирӗм рупий, ӑна алла вӗрентнӗ пулсан та, кобрӑна хӑй умӗнче курмасӑр тӑма привилеги тытассишӗн.
  
  
  "Пӗлетӗн — и, сана шоу килӗшнӗ пулӗччӗ", - кулса асӑрхаттарчӗ Рива.
  
  
  — Эсӗ мана килӗшнӗ пек вӑйлӑ мар,-терӗм эпӗ, ӑна каллех ыталаса.
  
  
  Ҫӳлте, пӗлӗтсӗр тӳпере, чарлансем ярӑнса ҫӳреҫҫӗ. Телее, вӗсем хурчкасем мар, - шухӑшларӑм эпӗ, унтан ӑна хурчкасем те, аҫтахасем те маннӑ, Индие те маннӑ.
  
  
  Манпа Пӗрле Рива пулчӗ, ку вара манӑн ӑс-хакӑла йышӑнма ҫителӗклӗ пулчӗ.
  
  
  ҪИП.
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Хӑйӗн вилӗмне сутнӑ ҫын
  
  
  
  
  Картер Никӗсӗ
  
  
  Хӑйӗн вилӗмне сутнӑ ҫын
  
  
  Арӑслан Шкловский вилнӗ ывӑлне Антона асӑнса куҫарнӑ.
  
  
  The Man Who Sold Death ят
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  Хсян Шун Чжан кӗтрӗ. Пӗччен, поляр каҫӗнче. Вӑл, атакӑна кӗме хатӗр аҫтаха пек, уйӑх ҫутипе ҫуталнӑ юр ҫине ларчӗ. Унӑн сӑмси ҫунаттисем чӗтренеҫҫӗ, пӑс мӑкӑрланса тухать. Унӑн куҫӗсем хӑйсен йӗрӗ ҫинче ӑссӑрла йӑлтӑртатса илчӗҫ.
  
  
  Шурӑ камуфляж плащӗ унӑн шӑнӑрлӑ ӳт-пӗвне ҫилтен тата минус температуринчен сахал хӳтӗленӗ. Ун хыҫӗнче, пӗрмай улшӑнса тӑракан юр ҫинче, ҫав вилӗ ездовойсем урисене сарса выртаҫҫӗ. Ку нартӑсене йытӑсем вилес умӗнхи тискерлӗхпе уласа лапчӑтнӑ. Кӳреннине Халь Хсян пӗлет. Вӑраххӑн ӗҫлени кӳрентерет. Нимех те мар, - шухӑшларӗ вӑл. Хсян урӑх тарасси ҫинчен шухӑшламарӗ. Вӑл текех чӗрӗ юласси ҫинчен шухӑшламарӗ. Вӑл хӑйне вӗлермелли пистолетпа вилӗм ҫинчен ҫеҫ шухӑшланӑ.
  
  
  Хӗвелтухӑҫнелле ҫӗр мильӑра, инҫетре, юмахри пек ландшафтра, ҫак пӗтӗм пурнӑҫӑн ишӗлчӗкӗсем халӗ те тӗлкӗшеҫҫӗ-ха. Оборудов хӑйӗн мӗнпур ҫулӗсене аса илсен, сасартӑк тискеррӗн те хаяррӑн кӑшкӑрса яни унӑн пырӗ тавра янӑраса кайрӗ. Ку лаборатори. Пӗр самантлӑха вӑл ҫак шухӑшсене парӑнчӗ. Пӗр самантлӑха вӑл ҫак пушанса юлни мӗн тери пӑшӑрхантармалли ҫинчен шухӑшласа илчӗ.
  
  
  Вӑл америка тулӑ пуссисем, ҫӳллӗш имшеркке те ҫунакан хӗвел айӗнче ҫӗрекенскерсем, эгу-лабораторин вилӗм кӑмпипе вараланса, шӑршланса пӗтнӗскерсем, куҫ умне тухса тӑчӗҫ. Вӑл вырӑс бюрократӗсем выҫӑ пурӑнакан халӑх валли ҫӗнӗ тырӑ запасӗсем ҫав тери кирлӗ пулнине курнӑ, вӗсене вӗсем ниҫта та тупайман. Вӑл сисмесӗрех кулса илчӗ.
  
  
  Анчах секундӑн пӗр пайӗ ҫеҫ. Ҫил, хӑй ӑҫта пулнине тата ҫак шӑпана кам улӑштарнине аса илтерсе, унӑн тути ҫинчи куллине сирсе ячӗ. Джо Джан Хангана хисеплемесен те юрать. Вӑл ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ. Ҫакӑншӑн лидерсем те кӑмӑлсӑрланнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Анчах вӑл вӗсемпе куҫа-куҫӑн тӗл пулас тесе таврӑнмасть. Ҫак вӗҫӗ-хӗррисӗр каҫ кунта, хирти юр ҫинче, вилессе Хсян пӗлет. Анчах вӑл вилӗме тутанса пӑхиччен хӑй вӗлересшӗн ҫуннине ҫырлахтарать: ҫак американец вилни.
  
  
  Хсян часах ҫӳллӗ американец килессе шаннӑ, мӗншӗн тесен вӑл американец тӗп ҫын пулнӑ. Вӑл Сунгпа Цзяна , хӑй тӗллӗн вӗренекен ҫынна, тӗплӗн вӗлерет. Унтан вӑл ҫак икӗ часовоя вӗлернӗ те, ҫунтаракан бомбӑсем лартас тесе, нумай ӗҫсем тума кайнӑ. Лабораторие аркатни пӗтӗмпех пулнӑ.
  
  
  Американец Ханг ҫывӑрнӑ вӑхӑтра ӑна ҫапса ӳкерчӗ. Вӑл юлашки снарядсем ҫурӑлнипе вӑранса кайрӗ те алӑксемпе чӳречесем тавра ҫулӑм чӗлхисем сирпӗнсе тухнине курчӗ.
  
  
  Вӑл, инҫетри кӗлеткерен, эскимоссем ҫак эрнере кӑнтӑр поселенире пӑшӑлтатакан американецран хӑтӑлас тесе, хӑйӗн ҫунисемпе йыттисем патне чупрӗ.
  
  
  Йытӑсем ҫул ҫинче вилсен, хсян американец сыхланмалли мерӑсем йышӑннине ӑнланса илчӗ. Вӑл Хсьянга яма шутламан, ҫавӑнпа американец ӑнсӑртран мӗн те пулин пӑрахса хӑваракансем тавра марри паллӑ пулнӑ. Вӑл Хсьянг вилнине пӗлме килет .
  
  
  Хсянг тарӑхнипе чӗтреме пуҫларӗ. "Вилмелле, американец, - пӑшӑлтатрӗ вӑл ҫӗрле. "Чи малтан вилмелле".
  
  
  Пӗр сехет, иккӗ. Вӑл, кураймасӑр ӑшӑнса, кукленсе ларнӑ. Акӑ, юлашкинчен, вӑйланнӑҫемӗн вӑйсӑрланса пыракан ҫилпе йытӑсем вӗрни илтӗнчӗ.
  
  
  Хсянг тиртен ҫӗлетнӗ алса тавра сылтӑм аллине хӑвӑрт туртса кӑларчӗ те ӑна автостоянка вӑхӑтӗнче тыттарчӗ. Пӳрнисем автомат пистолет тавра чӑмӑртанчӗҫ. Китаецсем ҫакна Тип Пек пӗлеҫҫӗ, 54, ih копи раҫҫей 7,62 мм ТТ-1933 Токарев . Хьянг майӗпен пистолетне кӗсйинчен кӑларчӗ те пӳлӗме пӗр фут хыр шӑтарма йывӑртарах сакӑр маузер патронӗ илсе кӗчӗ. Унтан вӑл хырӑмӗпе юр ҫине выртрӗ те, ҫӗмрӗк ҫуна йӗрӗсем хушшине кӗрсе, хӑйӗн хӗҫ-пӑшалӗ витӗр пӑхрӗ.
  
  
  Ку уйӑх ҫутинче персе ярасси йывӑр пулмӗ. Уҫҫӑнах палӑракан тӗллев ун умне уҫҫӑн тухса тӑрать. Хсян пистолетне минутра каялла илчӗ, шурӑ ҫӗлӗклӗ пуҫне усрӗ те юр ҫинче курӑнми пулчӗ. Унтан шутлама пуҫларӗ. Американецӑн вӑтӑр пилӗк ҫула ҫитиччен пурӑнма пултаракан лайӑх йытӑсем пулнӑ пулӗччӗҫ. Анчах ывӑнса ҫитнине шута илмелле пулчӗ: сехет ҫирӗм пилӗк минут. Километр ҫурӑ яхӑн. Минутра тӑватҫӗр метр. Ҫеккунтра ҫичӗ метр.
  
  
  Вӑл каллех сасӑ илтсен, шталь уҫҫӑнрах илтӗнме пуҫларӗ. Хӑлхисене тӑратса, вӑл тӗрлӗ йытӑсен сассине уйӑрса илме пултарчӗ. Тепӗр самантран ҫуна кӑчӑртатни илтӗнчӗ.
  
  
  Хсан пистолетне туртса кӑларчӗ. Вӑл ҫуна хӑйӗнчен ҫӗр ярд юличченех курман. Вӑл юрлӑ ҫил-тӑман витӗр сиксе тухрӗ: йытӑсем вӗҫтерсе пыраҫҫӗ, витсе хунӑ утиялсен лакӑм-тӗкӗмлӗ купи ҫуна тӑршшӗпех чупать, унтан кайри ҫуна тупанӗсем тавра ҫӳллӗ хура кӗлетке курӑнса, мӗлке пек курӑнакан ландшафт витӗр сулланса пырать.
  
  
  Хсян вуннӑ таран шутласа тухрӗ те пеме пуҫларӗ. Чупса пыракан йытӑсем хыҫӗнче тӑракан тӗксӗм кӗлетке ҫине ҫӳлтен пӑхса, Хьянг пысӑках мар ҫӳҫ пайӑркине, тен, пуҫ купташкипе ҫӳҫе курчӗ, вӑл юр ҫине ӳкиччен пӗр самантлӑха уйӑх ҫутинче йӑсӑрланса тӑнӑ. Анчах хускалман лавҫӑпа вӗрекен йытӑсем ҫаплах чупаҫҫӗ-ха.
  
  
  Хсьянг тепӗр хут тата тепӗр хут персе ячӗ. Каллех. Йытӑсем, нартӑсем тата ҫынсем ҫаплах кӗмсӗртетеҫҫӗ-ха, вӗсем хӳме ҫинелле усӑнса тӑраҫҫӗ. Халӗ вӑл йӑнӑшма пултараймарӗ. Хьянгӑн шӗвӗр пӳрни каллех спусковой вӑлта йӗппине чӑмӑртарӗ. Пистолет кӗмсӗртетме пуҫларӗ.
  
  
  Ҫак уйра тискер йытӑ куҫӗсем, сурчӑклӑ ҫӑварсем тӑрӑх усӑнса тӑракан чӗлхесем, таракан тамӑк машинин поршенисем пек юр ҫинче кӑчӑртатакан урасем туллиех. Хсан чӗркуҫленсе ларчӗ те каллех хӑйӗнпе тӗксӗм pargue тӑхӑннӑ кӗлетке хушӑкӗнчен персе ячӗ. Унтан вӑл вӗҫтерсе пыракан ҫуна ҫинчен сиксе анчӗ.
  
  
  Ҫывӑхра, ҫуна mimmo иртсе кайсан, Ганг фигурӑн сӑн-пичӗ ҫуккине курчӗ. Парк пуш-пушах. Вӑл хӑйӗн хаклӑ пульлисене катемпи ҫине тӑкакланӑ. Тепӗр самантранах вӑл ҫуна ҫине тиенӗ япала ҫӗкленнине, вӗҫекен кӗлетке утиял айӗнче хӑйӗн хӳтлӗхӗ тавра вӗҫсе ҫаврӑннине курчӗ.
  
  
  Уйӑх ҫутинче ҫинҫе хӗҫ йӑлтӑртатать.
  
  
  Хсьян пистолетне ҫӳлелле ҫӗклерӗ те, унӑн ӳт-пӗвӗ пырса ҫапӑнсан, юр ҫине месерле тӑсӑлса выртрӗ. Вӑйлӑ алӑ сулӑран ярса тытнӑ та шӑмма ватнӑ.
  
  
  Хсян каллех пистолетне ҫӗклеме хӑтланчӗ.
  
  
  "Кам эсӗ?"вӑл кӑшкӑрса ячӗ. "Кам эсӗ, кам ҫав тери лайӑх вӗлерет?"Стилет аялалла йӑлтӑртатса илчӗ.
  
  
  Хсан юлашки кӗске самантра икӗ япала илтрӗ.
  
  
  Ҫав юн юр ҫине тумлать.
  
  
  Ячӗ те: "Никер".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Хӑйӗн вилӗмне сутса янӑ ҫын
  
  
  
  Оригинал ячӗ: The Man Who Sold Death
  
  
  
  
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  
  
  
  
  Сян Шун ян кӗтрӗ. Ҫурҫӗр каҫӗнче пӗччен. Уйӑх ҫутипе ҫуталнӑ юр ҫинче вӑл атакӑлама хатӗр аҫтаха пек хутланса выртрӗ. Унӑн сӑмси ҫунаттисем чӗтреме пуҫларӗҫ, пӑс мӑкӑрланса тухрӗ. Унӑн куҫӗсем хӑй йӗрӗ ҫине тӑмсайла пӑхаҫҫӗ.
  
  
  Шурӑ камуфляж халачӗ унӑн шӑнӑрлӑ ӳт-пӗвне ҫилтен тата температурӑран сахал хӳтӗленӗ. Ун хыҫҫӑн, пӗрмай улшӑнса тӑракан юр ҫинче урисене тӑсса, ездовойсем выртаҫҫӗ. Ҫак ҫунана йытӑсем уласа улани таптаса лапчӑтрӗ. Кӳреннине Халӗ Сян пӗлет. Вӑл ерипен кӳреннӗ. "Нимех те мар, - шухӑшларӗ вӑл. Сян урӑх тарасси ҫинчен шухӑшламарӗ. Вӑл текех чӗрӗ юласси ҫинчен шухӑшламарӗ. Вӑл хӑйне вӗлермелли пистолетпа вилӗм ҫинчен ҫеҫ шухӑшланӑ.
  
  
  Хӗвелтухӑҫнелле ҫӗр мильӑра, инҫетре, мӗлкесен чӑтлӑхӗнче, ҫав пурнӑҫӑн ӗҫӗсен ишӗлчӗкӗсем халӗ те тӗлкӗшеҫҫӗ-ха. Ҫак мӗнпур ҫулсене, ҫак хаяр та кӗтмен ҫӗртен аркатса тӑкнине аса илсен, унӑн пырӗ тавра тискер кайӑкла хаярлӑхӑн хаяр сасси янӑраса кайрӗ. Ку лаборатори. Пӗр самантлӑха вӑл хӑй мӗн тума туса хатӗрлени ҫинчен шухӑшлама пуҫларӗ. Пӗр самантлӑха вӑл ҫак ишӗлӳсене аса илчӗ.
  
  
  Вӑл америка тулӑ пуссисем, ҫӳллӗш имшерскерсем, ҫунакан хӗвел айӗнче ҫӗрсе пӗтнӗскерсем, эго-лаборатори тӑрӑх вилӗм кӑмпипе вараланса пӗтнӗскерсем, куҫ умне тухса тӑчӗҫ. Вӑл раҫҫей бюрократӗсем выҫӑ халӑх валли ҫӗнӗ тырӑ запасӗсем кирлӗ пулнине курнӑ, вӗсене вӗсем ниҫта та тупайман. Вӑл ним шухӑшламасӑр кулса илчӗ.
  
  
  Анчах ҫаксем пурте секундӑн пӗр пайӗ ҫеҫ юлчӗҫ. Ҫил, хӑй ӑҫта пулнине тата хӑйӗн шӑпине кам улӑштарнине аса илтерсе, унӑн тутисем ҫинчи кулла касса татрӗ. Январь уйӑхӗн награди пулмасть. Вӑл ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ. Ҫакӑншӑн лидерсем те кӑмӑлсӑрланнӑ пулӗччӗҫ.
  
  
  Анчах вӑл вӗсемпе куҫа-куҫӑн тӗл пулас ҫук. Ҫак вӗҫӗ-хӗррисӗр каҫ вӑл кунта, тискер хирсен юрӗнче, вилессе Хсян пӗлет. Анчах вӑл вилӗме тутанса пӑхиччен хӑй вӗлересшӗн ҫуннине ҫырлахтарать: ҫак американеца вӗлерет.
  
  
  Сян часах ҫӳлӗ американец килессе шансах тӑчӗ, мӗншӗн тесен вӑл американец питӗ пултаруллӑ ҫын. Вӑл Сунгпа Цзяна, хӑй тӗллӗн вӗренекен Ҫынна, типтерлӗн вӗлерчӗ. Унтан вӑл ҫак икӗ часовоя вӗлернӗ те, ҫунтаракан бомбӑсене пӑрахас тесе, пӗтӗм вӑйне хунӑ. Лабораторие пӗтӗмпех аркатса тӑкнӑ.
  
  
  Американец сян ҫывӑрнӑ чухне ҫаптарчӗ. Ҫакна илтсен, юлашки взрывсем вӑранса кайрӗҫ те, вӑл пур алӑксемпе чӳречесем тавра ҫулӑм сирпӗнсе тухнине курчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ҫунашкисемпе йыттисем патне, инҫетри кӗлеткерен, эскимоссем ҫак эрнере кӑнтӑр поселенире пӑшӑлтатакан американецран хӑтӑлма чупрӗ.
  
  
  Йытӑсем ҫул ҫинче вилсен, сян американец сыхланмалли мерӑсем йышӑннине пӗлнӗ. Вӑл Сяна тарма ирӗк парасшӑн пулман, ҫавӑнпа американец май килнӗ чухне нимӗн те хӑварма пултаракан ҫын марри уҫҫӑнах паллӑ пулнӑ. Вӑл Сяг вилнине пӗлме килет.
  
  
  Тарӑхнипе сян чӗтресе илчӗ. "Вилмелле, ылханлӑ американец", - пӑшӑлтатрӗ вӑл ҫӗрлесенче. "Чи малтан вилмелле".
  
  
  Пӗр сехет, иккӗ. Вӑл, кураймасӑр ӑшӑнса, кукленсе ларнӑ. Акӑ, юлашкинчен, ҫиле хирӗҫ вӑйсӑр йытӑ вӗрни илтӗнчӗ.
  
  
  Сян сылтӑм аллине сурӑх тирӗнчен ҫӗлетнӗ алса тавра хӑвӑрт туртса кӑларчӗ те ӑна камзола минутӗнче тыттарчӗ. Пӳрнисем автомат пистолет тавра чӑмӑртанчӗҫ. Китаецсем ҫакна Type 54, раҫҫейри 7,62 мм ТТ 1933 ҫулхи токарева пӗлнӗ пек пӗлеҫҫӗ. Сян майӗпен кӗсйинчен пистолет кӑларчӗ те хыра шӑтарма чылай йывӑр "Маузер" тултарнӑ сакӑр патрон затворне уҫрӗ. Унтан вӑл нартӑсем пӑрахса хӑварнӑ йӗрсем хушшине хырӑмӗпе юр ҫине тӗшӗрӗлсе анчӗ те хӑйӗн хӗҫ-пӑшалӗ визирӗ хыҫне пӑхрӗ.
  
  
  Уйӑх ҫутинче ку нимех те мар. Уҫҫӑнах палӑракан тӗллев ун патне уҫҫӑнах ҫывхарать. Хсян пистолетне минутра каялла чикрӗ, шурӑ кепка тӑхӑннӑ пуҫне юр ҫинче курӑнманпа пӗрех усрӗ. Унтан вӑл шутлама пуҫларӗ. Американецӑн лайӑх йытӑсем пулаҫҫӗ, вӗсен хӑвӑртлӑхӗ сехетре вӑтӑр пилӗк километра ҫитме пултарать. Анчах ывӑнса ҫитнине шута илмелле пулчӗ: сехет ҫирӗм пилӗк минут. Сӑмахран, километр ҫурӑ. Минутра тӑватҫӗр метр. Ҫеккунтра ҫичӗ метр.
  
  
  Вӑл каллех сасӑ илтсен, шталь уҫҫӑнрах илтӗнме пуҫларӗ. Сыхланарах тӑрса, вӑл тӗрлӗ йытӑсен сассине уйӑрса илме пултарнӑ. Тепӗр самантран ҫуна кӑчӑртатни илтӗнчӗ.
  
  
  Хсян пистолетне туртса кӑларчӗ. Вӑл ҫуна унран sta ярдра пуличченех курман. Вӑл юр хӳсе лартнӑ засада тӑрӑх сиксе тухрӗ: йытӑсем вӗҫтерсе пыраҫҫӗ, утиялсемпе витнӗ апат-ҫимӗҫсен лакӑм-тӗкӗм купи ҫуна тӑршшӗпех тӑсӑлать, унтан ҫунашкан хыҫалти пайӗнче курӑнса тӑракан ҫӳллӗ хура кӗлетке мӗлке пек курӑнакан пейзаж урлӑ сулланкаласа пырать.
  
  
  Сян майӗпен вуннӑ таран шутласа тухрӗ те пеме пуҫларӗ. Сян, чупса пыракан йытӑсен хура кӗлетки козырекӗ урлӑ пӑхса, юр ӑшне чӑмиччен пӗр самантлӑха уйӑх ҫутинче пуҫпа ҫӳҫ пайӑрки курчӗ. Анчах хускалман водительпе йытӑ вӗрни ҫаплах малалла вӗҫтереҫҫӗ.
  
  
  Сян каллех персе ячӗ. Каллех. Йытӑсем, ҫунасем, ҫынсем ҫаплах шавлаҫҫӗ-ха. Халӗ вӑл йӑнӑшма пултараймарӗ. Сянгӑн шӗвӗр пӳрни каллех спусковой ҫекӗл тавра явӑнса илчӗ. Пистолет каллех кӗмсӗртетсе илчӗ.
  
  
  Ҫак куҫ умне йытӑсен тискер куҫӗсем, сурчӑклӑ ҫӑварӗсем тӑрӑх кӑнтарса тӑракан чӗлхесем, таракан тамӑк машинин поршенисем пек, ҫил-тӑманлӑ юр ҫинче кӑчӑртатакан урасем тухса тӑчӗҫ. Сян чӗркуҫленсе ларчӗ те, тӗттӗм куртка тӑхӑннӑ ҫынпа ун хушшинчи хушӑкран каллех персе ячӗ. Унтан вӑл вӗҫтерсе пыракан ҫуна траекторийӗ ҫинчен сиксе анчӗ.
  
  
  Ҫывӑхра, ҫуна иртсе кайсан, сяг фигурӑн сӑн-пичӗ ҫуккине курчӗ. Парк пуш-пушах. Вӑл хӑйӗн хаклӑ пульлисене катемпи ҫине тӑкакланӑ. Тепӗр самантранах вӑл ҫуна ҫине тиенӗ япала ҫӗкленнине, витӗнкӗҫ айне пулнӑ япала вӗҫсе тухнине курчӗ.
  
  
  Уйӑх ҫутинче ҫинҫе хӗҫ йӑлтӑртатрӗ.
  
  
  Пистолетне ҫӳлелле ҫӗкленӗ чух Хсян ӑна ҫурӑм ҫине юр ҫине ӳкерчӗ. Вӑйлӑ алӑ сулӑран ярса тытнӑ та шӑмма ватнӑ.
  
  
  Хсян каллех пистолетне ҫӗклеме хӑтланчӗ.
  
  
  Вӑл кӑшкӑрса ячӗ. - "Кам эсӗ?"Кам эсӗ, кам ҫав тери лайӑх вӗлерет?"Билет вӗлтлетсе иртрӗ.
  
  
  Юлашки кӗске самантра Сян икӗ япала илтрӗ.
  
  
  Юр ҫине юн тумлать.
  
  
  Ячӗ те: "Никер".
  
  
  
  
  
  1-мӗш сыпӑк
  
  
  
  
  — Эсӗ Хусян вилнӗ тесе шутлатӑн-И, Ник?
  
  
  Дэвид Хок " тарӑхтарма пултаракан самантсем те пулкалаҫҫӗ, ҫавӑн пек самантсенче вӑл пӗр-пӗччен пулнӑ. Вашингтонри штаб-АХ хваттерте ларать, Ҫак лӳчӗркенсе пӗтнӗ твид костюм йӳнӗ сигарӑсен шӑршипе тулнӑ вӑхӑтра хок хӑйӗн постановкинче "Чӑн-чӑн бюрократ"ӳкерсе илет.
  
  
  "Картер-Хсян" тесе ҫырнӑ хӑмӑр папка ун умӗнче диагональ тӑрӑх выртать, Хоук, пирус тӗпне туртса, эпӗ ҫак япаласем тавра нимӗн те курмастӑп-ши тесе, пӗтӗм вӑйран тӑрӑшать. Папкӑпа сигарӑсӑр пуҫне, Ҫак тӗп костыльпе Эпӗ Арктикӑра пулса иртнӗ ӗҫсем ҫинчен ҫырса кӑтартнӑ вӑхӑтра папкӑри перо ручкине ҫырма тӑрӑшатӑп.
  
  
  Ӑна, сехечӗ ҫине пӑхса, Хоукӑн кӑвак пуҫӗ тӗлӗнче ҫакӑнса тӑракан кӑвак тӗтӗм пӗлӗчӗ ҫине пӑхрӗ. "Хсян ривненскин аллӑ тӑватӑ сехет те ҫичӗ минут тата вунултӑ ҫеккунт вилнӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук Перо ҫаплах хут чӗрмелет.
  
  
  "Эму пырне икӗ хутчен стилет чиксе лартрӗҫ. Пӗрремӗш суранӗ ыйхӑллӑ артерие сиен кӳнӗ, иккӗмӗшӗ трахея уҫнӑ. Ӳт-пӳ халӗ те унта-ха. Эсир каяс тетӗр пулсан, ӑна nen ҫинчен урлӑ та пирлӗ каласа пама пултаратӑп.
  
  
  — Ну — Ну, Ник, - терӗ Хоук. — Тӑшманла мар. Вашингтонра пирӗннисемпе ӗҫсем мӗнле пынине пӗлетӗр вӗт-ха эсир. Эпир хутран тунӑ сӳспе пурӑнатпӑр. Мӗнле тӳрре кӑларма пултарӑпӑр-ха эпир хамӑра? Сирӗн пек Агентсем, Карлllmaster троллейбойсем, мӗнпур киленӗҫе, мӗнпур приключенисене, мӗнпур ҫулҫӳреве илеҫҫӗ. Ан хӗрхен пире ҫак темиҫе мӗскӗн саманта.
  
  
  Хоук ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. — Юрать, Ник, - терӗ вӑл. "Тавтапуҫ. Хӑйӗн ячӗпе ҪЕҪ мар, АХ та. Правительствӑн хӑш-пӗр чаплӑ чиновникӗсем пур, вӗсем эсир унта мӗн тунине пӗлччӗр тесе тӑрӑшаҫҫӗ".
  
  
  Ӑна тав туса тивӗҫлӗ сасӑсем кӑларчӗҫ.
  
  
  "Хсян пире питӗ пысӑк инкек кӳрес тесе ӗҫленӗ", - терӗ вӑл. — Унтан та хӑратӑп, халӗ ӗнтӗ эпир ун пеккисене ытларах курӑпӑр. Ку вӑл самаях хаклӑ хобби пулнисӗр пуҫне вӑрҫӑ питӗ сайра тӗл пулакан пулчӗ. Урӑхла каласан, авалхи вӑрҫӑ, ҫарсемпе хӗҫпӑшалсем, таса хирте массӑллӑ арканусем.
  
  
  Хсян ҫӗнӗ йышши салтак: экономика салтакӗ. Сӑнӑсем сахалтарах, пуҫ мимисем нумайрах. Вэнь тӗнчери экономикӑна хирурги пӗлӗвӗпе маньяк ih уҫас ӗмӗтпе пӗрех. Результат малтанхи пекех юлать: нацисемпе халӑхсем пӗтни, пурнӑҫ ҫуратнӑ цивилизациллӗ системӑсене пӗтерсе тӑкни. Анчах операци хакӗ аяларах, тӗллеве пытарма ҫӑмӑл".
  
  
  Хок iso rta сигара кӑларчӗ, хӑйӗн сӗтелӗ ҫине пӗшкӗнчӗ те питӗ вӑраххӑн, питӗ уҫҫӑн, питӗ тӗплӗн калаҫма пуҫларӗ. - Анчах хӑрушлӑх унран кая мар.
  
  
  Вӑл, куҫа курӑнман хӑрушлӑха ҫухатнӑ пек, аллине сулчӗ.
  
  
  "Эсир кунта килнӗ чухне сакура чечекне курнӑ-и?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  — Ҫапла, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫуркунне Вашингтон нумай сӗнме пултарать", - терӗ вӑл.
  
  
  Ольга ун ҫине хыттӑн пӑхса илчӗ. Эпӗ унӑн тӗлӗнмелле йӑлине пӗлетӗп, вӑл мана темле кантур ӗҫӗпе чӑрмантарма хӑтланать пулӗ тесе шухӑшлама та йывӑрах мар. Ӑна лайӑхрах пӗлмелле пулнӑ.
  
  
  "Вашингтон мӗн тери лайӑх пулсан та, — терӗ вӑл, - ман шутпа, лайӑхрах вырӑнсем те пур".
  
  
  — Саншӑн мар, - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук кулса ячӗ. — Отпуск пирки мӗнле, Ник?
  
  
  Манӑн куҫ харшисем ҫӳҫӗ ӳснӗ ҫӗрелле ҫӗкленчӗҫ, анчах хок хӑйӗн пӗчӗк тӗлӗнӗвӗпе киленме ӗлкӗриччен ӑна каллех ih антарчӗ.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗнле шӳт?" .
  
  
  "Шӳт-и?"— терӗ вӑл, хӑйӗн тата тепӗр вараланчӑк сигарне тивертсе.
  
  
  — Эсӗ мана илтрӗн, - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук кӳреннӗ айӑпсӑрлӑхпа вылять. Хӑҫан та пулин ӑна "Оскар"копине туса пама кама та пулин нумай укҫа тӳлетӗп. — Мӗншӗн эсӗ ман пирки иккӗленетӗн, Ник? Хӑҫан та пулин суйнӑ-и ӑна сана?
  
  
  Пирӗн иксӗмӗрӗн те кулса ямалла пулчӗ.
  
  
  — Чӑнах, - терӗ вӑл. — Мӗнле каяс пирки? Вӑл ҫаврӑнакан кресло хыҫӗ ҫине таянчӗ, унӑн куҫӗсем, тӗнче картти пулнӑ пек, маччана сӑнаса пӑхрӗҫ.
  
  
  "Арктикӑри сивӗрен хӑтӑлма май пур пӗр-пӗр ырӑ та ӑшӑ вырӑна", - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна кӗтрӗм, нимӗн те каламастӑп.
  
  
  "Ах, сӑмахран, Французсен Ривьерине илер. Ӑна, хура ҫуркунне унта туристсем пухӑнас умӗн илемлӗ тенине илтнӗччӗ. Ницца вырӑнӗ пек. Манӑн информаци ҫителӗклӗ. — Итлӗр-ха, — терӗм эпӗ. "эсӗ отпуск ҫинчен е ӗҫ ҫинчен калатӑн-и?»
  
  
  Хоукӑн тӳрӗ отвечӗ ҫӗнӗ ыйту пулнӑ. — Эсӗ пӗлетӗн-и, Кам халь Ниццӑра?
  
  
  — Кала мана, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Америкӑри чи лайӑх кино ҫӑлтӑрсенчен пӗри ҫеҫ".
  
  
  Ӑна каларӗ. - Чӑнах-и?'
  
  
  — Ҫапла, чӑнах та, — терӗ Хоук куларах. — Вӑл та пӗччен пулас. Иртнӗ каҫ вӑл унта пӗчченех, Медитерран Керменӗнче пулнӑ, рулеткӑпа вылянӑ, выляса янӑ, ӑна никам та лӑплантарма пултарайман. Хоук "эсир хуйхӑрнине" пула пуҫне сулкаласа илчӗ. — Юрать, - терӗм эпӗ, - Ӑна парӑнатӑп. Кам ку?'
  
  
  "Николай Кара"тесен, унӑн куҫӗсем кӑшт хӗсӗнчӗҫ.
  
  
  "Николай тӑватӑ ҫул каялла авиакатастрофӑра вилнӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  "Чӑнах-и?"- терӗ Хоук, манӑн билета пукан урлӑ самолет ҫине хурса.
  
  
  
  2 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл чӑн-чӑн чӑлах пулнӑ.
  
  
  Ҫав кӗленче читлӗхре, ҫак ӗҫсӗр пуҫне, урӑх нимӗн те асӑрхамасӑр, ун ҫине пӑхса тӑчӗ. Кайӑкӑн пӗчӗк тӗллевӗ, вӑрӑм сӑмси ҫине вырнаҫса ларнӑ куҫлӑх хыҫӗнче нервӑллӑ куҫӗсем мӗлтлетеҫҫӗ. Вӑл хӑраса ӳксен яланах тарма хатӗрленнӗ пек, унӑн шӑмӑллӑ ӳт-пӗвӗ туртӑна-туртӑна илет. Никотин пӳрнисем кӗл витнӗ сӗтел ҫинчи сӑнӳкерчӗксене уҫа-уҫа пӑхаҫҫӗ. Хӑйӗн пӗчӗк пӳлӗмӗнче вӑл, лӑках тулнӑ масар ҫинчи тупӑксен пысӑк речӗсем пек ларакан документсем валли шкапсем лартса тултарнӑ шкапсене лайӑх пӑхса тухнӑскер, хӑйне хӑй вӑйлӑн туйрӗ. Хьюберт Уиклоу, фактсене парӑннӑ, асаилӳсене упракан, маннӑ даннӑйсене йӑтса ҫӳрекен. Ку империн Пӗр Наци информаци агентствин тусанлӑ архивӗ пулнӑ.
  
  
  Нью-йоркри таса мар сывлӑш витӗр пӳлӗмӗн ҫӳллӗ чӳречисем витӗр кӗрекен ҫутӑ пайӑркисем пӗртен-пӗр ҫӑмӑллӑх кӳреҫҫӗ. Пӳлӗмре тусанпа йывӑрланнӑ сывлӑш хускалмасӑр тӑрать.
  
  
  Ҫак пысӑк мавзолей ҫинче иртнӗ кунсем: таҫта Латин Америкинче эрне е уйӑх тытса пыракан полковниксен журналистла тупӑшӑвӗсем; преступленисене вунтӑватӑ кун хушши общественность хускатнӑ ҫынвӗлеренсем; мошенниксем, спортсменсем, президентсем, премьер-министрсем, хӑваласа янӑ корольсем, пӗр самантлӑха пресса юнтармӑшла тимлӗхпе ҫӗнтерсе илнӗ ҫынсен пысӑк интернационаллӑ ушкӑнӗ, унтан вара. манӑҫа юлас тесе, малалла шӑвӑнчӗҫ. Анчах Хьюберт Уиклоу мар.
  
  
  Ҫак ӑс-тӑнӑн калама ҫук пысӑк вӑрттӑнлӑхӗсенче ятсем, фактсем, даннӑйсемпе статистика хыткукар мулӗ пек купаланса выртаҫҫӗ. Аса илме пултарайман япаласене вӑл пӗр вунӑ минутлӑха, хӑйӗн карточнӑй шкапсен ещӗкӗсем пек курӑнакан вилтӑприсем тавра тупкаласа тупма пултарнӑ.
  
  
  Ҫакӑн пек асӑнмалӑх тупӑш тума пултаракан ҫынсем те пур, анчах Хьюберт Уиклоу мар. Ӑна палламан ҫынсем хушшине вырнаҫтарӑр, ӑна сӑмах калаттарӑр та, ахаль факт ҫеҫ парса, мӗнле пуйса кайни ҫинчен каласа парӑр, вара ҫак турткаланакан rta йӗри-тавра мӗн калани пӗтӗмпех вӑйсӑр тытӑнчӑклӑ пулчӗ. Вӑл хулпуҫҫийӗсене хутлаткаласа илчӗ те аллисене ҫӳлелле тӑсрӗ. Вӑл пуҫне вӑйсӑррӑн сулкаласа илчӗ. Банк тумламӗсем унӑн ҫамки ҫинче выляҫҫӗ, сӑмси тӑрӑх юхса анаҫҫӗ.
  
  
  Хьюберт Уиклоу тӗлӗнмелле ҫинҫе генийпе тӗлӗннӗ. Чӑлах уншӑн лайӑх прописка пулнӑ. Тепри те.
  
  
  Унӑн пырне тасатрӗ.
  
  
  Шартах сиксе, вӑл пуҫне ҫӗклерӗ. Алли урайӗнчи фотографисен купине сӗртӗнчӗ. Унӑн пичӗ хӗрелсе кайрӗ. Алли пепельницӑра ҫунакан сигаретӑна шаплаттарчӗ, тивертеймерӗ, сигарета сӗтел тӑрӑх кустарса кайрӗ.
  
  
  — Ҫӗвӗҫе ил, - терӗ вӑл. "Шуйттан.'
  
  
  - Лӑплан, - терӗм эпӗ. -эпӗ кӑна.
  
  
  Эму хӑйӗн сигаретне тупма пултарчӗ, халӗ вӑл, кресло ҫинче ҫурмаран пӗшкӗнсе, тӑрӑшсах хӑйӗн сӗтелӗ айӗнчи сӑнӳкерчӗксене шырать.
  
  
  Ҫак сӑмахсем тӗтӗм витӗр ҫаврӑнма пуҫларӗҫ. — Малтан йӗркесӗрлӗхе пуҫтарма ирӗк парӑр. Ав ҫавӑнта. Ылхан."Вӑл пуҫӗпе кресло ҫумне ҫапӑннине, унтан каллех хӑйӗн сӑнӳкерчӗкӗсемпе килсе кӗнине илтрӗ; хӗрелсе кайнӑскер, анчах мӑнкӑмӑллӑскер.
  
  
  Вӑл ih пукан ҫине тирпейлӗн хучӗ, ура ҫине тӑчӗ те аллине тӑсрӗ. — Ӗҫсем мӗнле, Ник?
  
  
  — Яланхи пекех, - терӗм эпӗ. - санӑн мӗнле?'
  
  
  "Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те тӑватӑп", — терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӳлӗмӗн кӗтессинчи пукан ҫинчен пӗр купа фотографи илчӗ те ih урайне хучӗ. — Ларӑр, - терӗ вӑл.
  
  
  "Ларатӑп.'
  
  
  Хӑйӗн скелетне каялла ҫавӑрӑнакан кресло ҫине вырнаҫтарса, вӑл сигарета сӳнтерчӗ, тепӗр сигарета ҫутрӗ, ӑна rta кӗтесне лартрӗ те хӑвӑрт ӗмсе илчӗ. Кӗл сывлӑшра вӗҫсе иртрӗ те эму кӗпи ҫине анса ларчӗ. "Халӗ те пӗрлешӳллӗ пресссемпе телеграф службисем-и?"Ҫак псевдоним эпӗ ӗҫлеме чарнӑ темӑна хӑҫан та пулин кӑтартни ҫеҫ пулнӑ. — Чӑнах та, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ну, мӗн тума пултаратпӑр эпир паян хамӑр ӗҫтеш-журналистсемшӗн?— - йӑл кулса ыйтрӗ вӑл.
  
  
  — Мана информаци кирлӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Хьюберт малалла шуса кайрӗ. — Каласа парӑр — ха мана ун ҫинчен, - терӗ вӑл.
  
  
  — Миккуль Тӑвать, - терӗм эпӗ.
  
  
  "1972 ҫулхи пуш уйӑхӗн 3-мӗшӗнче Франкфурт аэропорчӗ ҫинчи авиакатастрофӑра вилнӗ, ҫавна пула вӑтӑр ултӑ пассажир тата тара тытнӑ "Каравелла" экипажӗ пӗтнӗ...»
  
  
  Вӑл аллине ҫӗклерӗ. "Хууууууу ".
  
  
  "Эпӗ сана унта урӑх ҫуккине туйтарасшӑн пулмарӑм".
  
  
  — Ку ман пуҫа пырса та кӗмен, — терӗм эпӗ. - Атьӑр детальсем ҫинче чарӑнса Тӑрар. Пӗрремӗшӗнчен, эсир вӑл вилнӗ тесе шутлатӑр-и?
  
  
  "Иккӗленмелли ҫук.'
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — "Эсир нихҫан та урӑххине нимӗн те илтмен-и вара? "Ун пек чухне эсир яланах илтекен Сас-хура ӳт-пӳ пирки иккӗленни: пачах вилмен, ҫав тери пӑсӑлнӑ, таҫта гостиницӑна хупса лартнӑ Текен сас-хура-и?"
  
  
  — Ҫук, - терӗ Хьюберт. — Вӑл вилӗ. Никам та, фанг-клуб та, урӑх шухӑш каламан".
  
  
  "Каялла нихҫан та нимӗнле кӑтарту та ҫук-и?"
  
  
  "Ҫук, пачах ҫук".
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ, - иккӗмӗш тата юлашки штопор Пуҫламӑшӗ: калӑпӑр, ӑна никола шӑнкӑрав туллин Ӗҫлеттернӗ пек тӗрӗс сӑн-питлӗ хӗрарӑма тӗл пулатӑп. Ӑҫтан пӗлем-ха эпӗ, чӑн-чӑн самозванка-и вӑл е самозванка?
  
  
  — Йывӑр задача, - терӗ Хьюберт. Вӑл сигарета сӳнтерчӗ, аллисене пуҫ хыҫне тытса, хыҫалалла тайӑлчӗ, куҫне хупрӗ. — Миккуль Тӑвать, - мӑкӑртатрӗ вӑл. Миккуль Тӑвать. Сирӗн унӑн даннӑйӗсене пӗлес пулать. Аленка, пӗвӗ, куҫӗсем, ҫӳҫӗ. Вӑл ҫуралнӑранпах сарӑ е пулнӑ. Вӑл шухӑша кайса калаҫрӗ. "Чи кирли вӑл-факт. Сире кинора курман темӗнле уйрӑм япала кирлӗ".
  
  
  "Сасӑ шӑпах-и?'
  
  
  "Пӗчӗк турпалли пек, унӑн сулахай пӗҫҫи шал енче питӗ ҫӳлте".
  
  
  "Тӗрӗс-и?'
  
  
  "Ахаль сӑмахсенчен ытларах", - терӗ вӑл. "Эпӗ ӑна ӑҫтан вуласа панине аса илейместӗп, анчах эпӗ ӑна ӗненетӗп. Эсӗ ҫакна шанма пултаратӑн пулӗ, Ник. Ку эпӗ сире сӗнме пултарнинчен аванрах.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те эму аллине чӑмӑртарӗ. "Эсӗ ҫакна мӗнле тунине пӗлместӗп эпӗ, — терӗм эпӗ, - анчах эсӗ тӗлӗнмелле япала".
  
  
  Хьюберт йӑл кулса илчӗ те ура ҫине тӑчӗ. "Тата мӗн те пулин пур, сана мӗн кирлӗ пулма пултарать, Ник". Ольга ун ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эсир иккӗмӗш ҫын, юлашки ултӑ эрне хушшинче ман пата кӗрсе Тухнӑ Николай Кара питӗ интереслентерекен ҫын".
  
  
  — Малалла кала, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эсир пӗлетӗр ӗнтӗ, Uni-National News пресса ҫине ҫеҫ пӑхмасть. Эпир те коммерци агентстви пулса тӑратпӑр. Кирек кам та кунта кӗрсе эпир сӗннине илме пултарать. Тӗпрен илсен, ку сӑнӳкерчӗксем, ытларах кӗнекесем валли. Улттӑмӗш эрне каярах кунта пӗр йӗкӗт килсе кӗчӗ те пирӗн архивра кара сӑнӳкерчӗкӗсен копийӗсене туянма отель кӗчӗ".
  
  
  "Сирӗн ҫавӑн пек ыйтусем пулнӑ, ҫапла мар-и?»
  
  
  — Хӑш чухне, - терӗ Хьюберт. "Ҫапах та вӗсем малтан кунта пур сӑнӳкерчӗксене те пӑхса тухма, кайран тин вӗсене хӑйсем мӗн тӑвасшӑн пулни ҫинчен калама килеҫҫӗ. Ку каччӑ пӑхмасӑрах туяннӑ. Ку вӑл яланхи пек мар пӗрремӗш уйрӑмлӑх пулнӑ.
  
  
  — Иккӗмӗшӗ тата?
  
  
  "Иккӗмӗшӗнчен, юлашки темиҫе ҫул Хушшинче Николӑпа ытлашши интереслентермест. Унтан вӑл вилни ҫинчен темиҫе кӗнеке кӑларнӑ. Фанг-клубӑн пӗр евӗрлӗ мемуарӗсем тухрӗҫ. Ку пӗтӗмпех пулчӗ. Унтан эпир ҫав ҫулсен паллӑ историне сӑнласа пама пӗр сӑнӳкерчӗк ҫине ыйту илтӗмӗр. Ҫавӑнпа та пирӗн мӗн пуррине пурне те тепӗр хут ыйтмалла пулчӗ".
  
  
  — Виҫҫӗмӗшӗ тата? .
  
  
  — Санӑн Вильгельмин ятлӑ хӗр пур. Ку штопор мар, ҫирӗплетсе калани пулнӑ.
  
  
  Вильгельмина-самаях вилӗмлӗ тусӗ, тӗрӗсрех каласан, Люгер йышши пистолет. Вӑл манран нихҫан та аякра пулман. Манӑн стилетпа Пьерӑран ытла мар, газ бомби.
  
  
  — Ку йӗкӗтӗн ҫавӑн пек хӗр пулнӑ, - терӗ Хьюберт. "Сулахай хул айӗнче".
  
  
  "Мӗнле курӑнать вӑл?'
  
  
  — Сывах, - терӗ вӑл. — Пӗри сарлака хулпуҫҫиллӗ, кӗрнеклӗ. Пичӗ неандертальцӑнни пек. Куҫӗсене хӗвелтен хӳтӗлекен куҫлӑх хыҫне пытарнӑ. Сулахай пит шӑмми ҫинче ҫӗвӗ икӗ дюйм ҫурӑ тӑршшӗ тӑсӑлать.
  
  
  — Вӑл ҫав сӑнӳкерчӗксемпе мӗн тума хатӗрленни ҫинчен каларӗ-и? "Ку вӑл пӗтӗмпех тенӗ пекех пулчӗ. Вӑл хӑй ӗҫленӗ йӗкӗт пиртен ухмаха ернӗ, терӗ.
  
  
  — Эсӗ вӑл ята пӗлетӗн-и?
  
  
  Хьюберт пукан ещӗкӗнче квитанцисен йыттине шырарӗ. "Сана килӗшӗ, Ник", - терӗ вӑл пӗрне суйласа.
  
  
  Ӑна, вӑл мана тӑсса панӑ хут ҫине пӑхса илчӗ. Клиент алӑ пусни аялта пулнӑ. Унпа юнашар ултӑ ҫулхи ачана-Джон Смит ятлӑ каракуль.
  
  
  "Вӑл ӗлӗкхи пекех илемлӗ пулнӑ", - тесе асӑрхаттарчӗ Хьюберт. Вӑл хӑйӗн ӗлӗкхи тусӗ ҫине пӑхнинче темскер айӑплаканни пур пулмалла, мӗншӗн тесен ку сасӑ оборона пекех, пачах та илтӗнмест. — Атя, Ник. Ӑҫтан пӗлме пултарнӑ-ха ӑна? Кирек кам та кунта кӗрсе мӗн илес тет, ҫавна илме пултарать".
  
  
  — Ман ҫине ан пӑх, — терӗм эпӗ, — тепӗр тесен, ку ҫын петербурграх пулма пултарнӑ. Тен, ку пӗрпеклӗх кӑна пулӗ.
  
  
  "Паллах," терӗ Хьюберт, унӑн хуппи карл чухне. "Ҫакӑн пек шанс та пур.'
  
  
  Вӑл каллех эму аллине чӑмӑртарӗ те сывпуллашрӗ. Вӑрӑм коридор тӑрӑх лифт патнелле утнӑ чух вӑл ҫаплах пӑхса тӑчӗ.
  
  
  "Сывӑ пул, Ник", - илтрӗ унӑн сассине эго. "Хӑвна сыхла. Асӑрхануллӑ пул.'
  
  
  
  3 сыпӑк
  
  
  
  
  "Хӑвна сыхла. Асӑрхануллӑ пул.'
  
  
  Ҫак сӑмахсем атлантика ҫийӗнче вӑтӑр пин фут тӑршшӗ двигательсем хаяррӑн мӗкӗрнине те хуплаймарӗҫ. Ҫаксем пурте усала пӗлтереҫҫӗ. Отпуск пулман. Ылханлӑ Хурчка. Вӗренекен хитре хӗр, тен, вилӗ те мар пулӗ.
  
  
  Ӑна, апат-ҫимӗҫ тултарнӑ поднос ҫине пӑхса илчӗ. Ӑшаламан какай татӑкне йӗри-тавра хупӑрласа тӑракан хӑмӑр соуз кӗпи тӑрӑх, циклоп куҫӗ пек, хӑраса ӳкнӗ сухан татӑкӗ пӑхать.
  
  
  Мӗлке ман куҫ урлӑ каҫрӗ.Ӑна стюардесса ыйтнине илтрӗм. -Выҫӑ мар-и?'
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ.
  
  
  Унӑн вӑрӑм та ҫинҫе алли поднос илме ман умран иртрӗ.
  
  
  Унтан пӗр стакан виски илсе маларах иртрӗ. — Ку мана килӗшет, — терӗм эпӗ, - тен, ку мана ҫывӑрса кайма пулӑшӗ.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. — Ку та пур майсемпе те пӗрре. Вӑл икӗ ҫап-ҫутӑ кӑвак куҫ ҫине, ашкӑнчӑклӑн кулса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ ытти эрехсем те пур тенине илтрӗм".
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. — Санӑн пӗҫернӗ япалушӑн та лайӑхрах.
  
  
  Ӑна хӑйӗн ылттӑн мундштуклӑ сигаретне тивертсе ячӗ. - Ӳпкишӗн те.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. - Ӳпкишӗн те. Эсир Парижра чарӑнатӑр-и?
  
  
  "Ҫук. Эпӗ орел тӑрӑх хӗрӗх мина урлӑ, унта анса ларсан, куҫса ҫӳретӗп.
  
  
  "Шел те. Апла пулсан, вӑл сире паллӑ вырӑнсем кӑтартма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  — Ҫапла, паллах, — терӗм эпӗ, — Анчах, тен, тепрехинче.
  
  
  "Пулма пултарать.'
  
  
  Вӑл хут листине илчӗ те тухса каяс тесе ҫаврӑнчӗ .
  
  
  "Ман валли тата виски илсе килсен авантарах пулӗ тесе шутлатӑп", - терӗ ӑна хыҫалтан эй.
  
  
  Шуйттан Хоукӗ, - каллех шухӑшларӑм эпӗ, - скотч Та пулӑшман пулӗччӗ мана.
  
  
  Нццы аэропортне париж тавра рейспа вӗҫнӗ чух унӑн кӑмӑлӗ халӗ те начарччӗ-ха. Beau Rivage Quai des Etats-Unis отеле лартнӑ такси тӑрӑх, ӑна пӗр енчен хӗвел ҫутипе ҫуталса тӑракан вӑтам платье курма пултарнӑ. Тепӗр енче-пуянсен легендарлӑ вӑйӑ площадкисенче иртӗхсе кайнӑ ачасен турачӗ пек, пӗр-пӗрне тӗртекен отельсен, виллӑсен тата ҫӳллӗ ҫуртсен вӗҫӗ-хӗррисӗр линийӗ.
  
  
  Манӑн номер тинӗс ҫинчи пек курӑнать. Французсен ҫӳллӗ кунӗсенче сулхӑн ҫил вӗрет. Ӑна вӑл хӑйӗн сумкисене салтрӗ, Вильгельмина, Хьгона тата Пьерӑна икӗ чӗркесе хунӑ алшӑллисемпе чӗркесе хучӗ те ih галя пляжне йӑтса кайрӗ.
  
  
  Пӗр сехет хушши куҫне хупса выртрӗ вӑл, ҫыран хӗрринче шыв пӑшӑлтатнине итлерӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӳлӗмне таврӑнсан, яланхи пек тӗрӗслеме кирлӗ пулман. Шалта такам пуррине йышӑнмасӑр тӑма май ҫук.
  
  
  Ирхи апат валли сӗтел ҫинче улма-ҫырла тултарнӑ пысӑк карҫинкка пур. Этемлӗхӗн симӗс хӑю ҫумне ҫирӗплетнӗ шурӑ карточка пур. Ҫырӑвӗ французсен темле лавккаҫин пулнӑ, анчах передатчикӗ чӑнах та иккӗленмен. "Французсен Ривьерине килӗр", - тенӗ открытка. — Сирӗн отпуск эпир мӗн шанма пултарнине пурне те пултӑр.
  
  
  Хурчка - ӑслӑ! Эпӗ бассейн патне таврӑннӑранпа вӑл мана пӑшӑрхантаратчӗ, уртаратчӗ, яланлӑхах кулатчӗ. Малтан Хсян ман патӑмран тарма пултарнӑ тесе шутланӑ. Ун чухне ку уҫҫӑнах курӑнман отпуск илме чӗнни пулман. Хоук задани ҫинчен тӗпӗ-йӗрӗпе каласа панӑ вӑхӑтсем те пулнӑ. Ӑна ӑнланма пултарнӑ. Вӑл пӗлнӗ тӑрӑх, тытас хӑрушлӑха шута илсе, вӑл пӗлнӗ пек хӑрушӑ мар япаласем те пулнӑ. Ҫитменнине тата, хамӑн задание пурнӑҫлас тесен, манӑн пурне те пӗлмелле марччӗ. Анчах, тӗрӗссипе каласан, Вӑл Мӗншӗн Ниццӑра пулнине эпир нимӗн чухлӗ те чухласа илеймерӗмӗр. Мӗнле ӗҫ Хоука, чӗрӗ Микул Тӑвать-и е Ҫук-и?
  
  
  Манӑн алӑсене чӑмӑртаса тытнӑ. Хӑлхасенче юн урнӑ пек тапать. Лӑплан, терӗм эпӗ ӑна. Калӑпӑр, Вашингтонри дюпон Ҫинчи Старик хӑй мӗн тунине пӗлет, тейӗпӗр. Унтан, ку мӗн иккенне пӗлместӗр пулсан, мӗн те пулин пӗлме хӑтланса пӑхӑр. Япалӑрсене пулса иртме ирӗк парӑр. Ҫак тӗттӗмлӗх сире ҫав тери кӳрентерет.
  
  
  Ӗҫсем. Ку мана кирлӗ япала пулчӗ. Ун чухне эпӗ хама яланах лайӑх туяттӑм. Кӗтмелли вӑхӑт ҫитрӗ. Ӑна чун йышӑнчӗ те каҫалапа тумланчӗ. Камзолӑн шалти кӗсйинче Манӑн Николай Андерсон ятлӑ ҫӗнӗ паспорт пурччӗ. Ӑҫта кайтӑр-ха вӑл пире, пистолет, билет тата газ бомби, уйрӑммӑнах хурал ҫав тери витӗр курса тӑнӑ пулсан.
  
  
  Хальхинче Вильгельмина, Хьго тата Пьер юлаҫҫӗ. Вӗсем Николас Андерсонӑн, туристӑн, юлташӗсем пулман. Анчах Рангри Николас Картер Ятлӑ ҫын Карлllmaster, пӗччен тухнӑ пулсан, ухмах пулнӑ пулӗччӗ. Ӑна ҫуха ӑшне пӗр хӗрӗллӗ икӗ ҫивӗчӗш чиксе лартрӗ . Виҫҫӗмӗшӗ ҫурӑмӗ ҫинче пиҫиххи. Вӗсем, куҫа курӑнманскерсем, шанчӑклӑн та вилӗмлӗн месерле выртнӑ.
  
  
  Каҫхи ӗҫ пуҫланиччен манӑн каҫхи апат ҫиме вӑхӑт пулать-ха. Отель тавра тухсан, ӑна сулахаялла пӑрчӗ, Quai des Etats-Unis-Unis урлӑ каҫса, тепӗр кӗтесре, платье тӑрӑх, гавань еннелле, ӑҫта та пулин уҫӑ сывлӑшра, пӗччен, ҫурта ҫутинче, ӑшаланӑ креветкӑсемпе, рататуйпа тата шурӑ эрехпе апатланас тесе, нумайччен кукӑр-макӑр ҫӳреме пуҫларӗ. .
  
  
  Вӑл васкамарӗ. Халӗ, вӑл ӗҫлеме хатӗр чухне, хӑйӗн ытлашши хавхаланӑвне ҫухатрӗ . Ӑна таврари апат-ҫимӗҫпе те, апат-ҫимӗҫпе те килентернӗ. Гаванӗн тепӗр енче ҫӗрле яхтӑсемпе траулерсем кӗре-кӗре тухаҫҫӗ. Тӳпе тӗттӗмленчӗ, йӗри-тавра сенкер тӗслӗ пулса тӑчӗ. Ресторансенче ҫул урлӑ ҫутӑсем мӗлтлетеҫҫӗ. Ӑна юлашки сыпкӑм эрех ӗҫрӗ те сигарета сӳнтерчӗ.
  
  
  Манӑн отпуск пулнӑ пулсан, вӑл вӗҫленнӗ пулӗччӗ. Пуҫлама вӑхӑт ӗнтӗ.
  
  
  Ҫамрӑк аллисемпе ҫара кӑкӑрне тытса, вӑл ҫӳллӗ курӑкпа хӗрлӗ чечексен платйи тӑрӑх хӑпарчӗ, тӗксӗм киленӳсемпе киленӳсен тутлӑ туйӑмӗ, крем ҫуртӗнче илӗртекен илӗртӳсене парӑнма хатӗррисемшӗн пурне те ҫӗклентерсе яракан киленӳ туйӑмӗ пулса тӑчӗ. пирӗн хыҫра. Статуйӑн ячӗ пулнӑ пулсан, никам та ун ҫинчен хушса каламан пулӗччӗ. Анчах, лару-тӑрӑва шута илсе, казинона кӗмелли вырӑн ытлашши пулнӑ пулӗ. Фортуна пӑрӗсем ҫителӗклӗ пулаҫҫӗ.
  
  
  Palais de la Mediterranee Акӑлчансен Нццӑри ҫыранӗнче, Сенкер ҫыран хӗрринчи чи лайӑх, пирӗншӗн чи начар казино мар. Ҫапах та вӑл, ҫӗр каҫа вунӑ-ҫирӗм долларпа хӑрама чаракан туристсене те, пысӑкрах ставкӑсем ыйтакан вылякансене те профессилле, тухӑҫлӑ та пӗр пекех тарават.
  
  
  Иккӗмӗш этажӑн пуҫламӑшӗнче хӑпаракан икӗ хутлӑ авӑнчӑк пусма ҫинче Пур еннелле те Сарӑлса Выртакан Les Salons de la Mer текен пусма ҫинче Секретариат еннелле ҫаврӑнчӗ. Шкап евӗрлӗ прилавка хыҫӗнче фрак тӑхӑннӑ икӗ арҫын лараҫҫӗ, вӗсем шурса кайнӑ, сӑнран пӑхсан-скептицизм. Вӗсемпе юнашар траур платье тӑхӑннӑ йывӑр куҫлӑ ҫамрӑк хӗрарӑм ларать, вӑл ih ывӑннӑ куҫ умӗнче иртекен этемлӗх пирки иккӗленни ҫинчен каласа парать. Темиҫе турист, ахӑртнех, Хула совечӗ Пӗрмаях Конференцисем ирттерекен йышлӑ конференцисем тавра пухӑнса, пукан патне пухӑнчӗҫ.
  
  
  Вӗсем витӗр тухнӑ чух вӑл хӑйӗн паспорчӗпе прилавка ҫине пилӗк центлӑ укҫине хучӗ. Укҫасем пӗр каҫлӑха кӗмелли билет валли те ҫитнӗ. Эрне хушшинче вунпилӗк франк, уйӑх хушшинче вӑтӑр франк, утмӑл сезон. Шалта мӗн тума ирӗк панисене пурне те вӑл кунта тавҫӑрса илчӗ. Ӑна хоук ярса панинчен пӗр каҫрах выляса илесси ҫине тӑратнӑ.
  
  
  Скептикла пӑхакан арҫынсенчен пӗри манӑн "Николас Андерсон" паспорта уҫрӗ, сӑнӳкерчӗк ҫине тинкерсе пӑхрӗ, унтан ман пит-куҫа пӑхса илчӗ.
  
  
  Вӑл манӑн паспорта хӑй хыҫӗнчи архивра тӗрӗсленӗ вӑхӑтра формӑна тултарчӗ. Кӑмӑлӗ тулнипе вӑл ман ята казинон сарӑ карточки ҫине ҫырса хучӗ, ун айккинче икӗ хӗрлӗ йӑрӑм пур, ӑна ман паталла шутарса лартрӗ.
  
  
  Les Salons de la Mer кӗмелли алӑк патӗнче тӑракан икӗ хуралҫӑ, вӑл кун тӗлне ҫитсен, мана пуҫ тайрӗҫ.
  
  
  Вӑл чаплӑ зала илсе каякан виҫӗ мрамор картлашка тӑрринче ларать; пӳлӗм тӗрлӗ шайра, сарлака та вӑрӑм, футболла вылямалли уй пек, пӗтӗмпех хӗрлӗ. Мана хирӗҫ чӳрече каррисем тинӗс ҫинчи пек курӑнаҫҫӗ. Тулта, уйӑх ҫутипе тата ҫурхи нӳрлӗ ҫилпе ҫуталнӑ пӗчӗк балконсем ҫинче, пӑссем ӗҫеҫҫӗ, урамри шӑв-шава хупласа калаҫаҫҫӗ. Манпа балконсем хушшинче сулахайра та, сылтӑмра та сӗтелсем лараҫҫӗ. Рулетка, костя, баккара, блэкджек, еcarte , trente et quarante . Юн пек хӗрлӗ экрансен ҫемҫе ҫутинче кӗмӗл шестеренкӑсем ҫаврӑнкалаҫҫӗ, симӗс пусма ҫинчен карттӑсем пӑшӑлтатаҫҫӗ, вылямалли шӑмӑсем шаккаҫҫӗ, ҫухатусемпе тупӑшсен вӗҫӗмсӗр ҫаврӑмӗнче фишкӑсем юхаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна, ӗҫес тесе, икӗ size тавра пӗр вырӑнта чарӑнса, пӳлӗм урлӑ хӑвӑрт утса каҫрӗ. Сезон пуҫламӑшӗнче халӑх нумай пулман. Темиҫе сӗтел хупӑ. Хутран-ситрен шӑв-шав хушшинче: "риен ne va plus" тенӗ сасӑ илтӗнсе каять, ҫав вӑхӑтра вӑл слон шӑммипе рулетка стенине шакканине илтет.
  
  
  Халӑхра ытлашши нимех те пулман. Американецсем блэкджек валли тата шӑмӑлла вылямалли сӗтелсем тавра пухӑнса тӑнӑ . Баккар ушкӑнӗ ытларах британецсемпе ватӑ ҫынсем урлӑ тӑнӑ, пӗтӗм тӗнчери сцена рулетка валли сӗтел тавра пуҫтарӑннӑ. Унта кӑвак костюмсем, шурӑ кӗпесем, чӑн-чӑн галстуксем тӑхӑннӑ темиҫе японец, икӗ араб, пӗр ывӑҫ грек, темиҫе скандинав, испанец, нимӗҫсем, акӑлчансем тата американецсем пулнӑ.
  
  
  Тенкелсен сервисӗсем ҫине ларнӑ ватӑрах хӗрарӑмсем, кӑранташ татӑкӗсемпе хӗҫпӑшалланнӑскерсем, диф-аламбер евӗрлӗ ҫирӗп системӑсем туса, хут листисем ҫинелле пӗшкӗннӗ .
  
  
  Вӑл ҫак ватӑ хӗрарӑмсенчен пӗри хыҫне, алӑк ҫывӑхӗнчи сӗтел хушшине тӑчӗ. Унта ман куҫӑм тӗп алӑк витӗр никама систермесӗр кӗме май ҫук пек туйӑнчӗ.
  
  
  Пӗрер кӗрпе икҫӗр аллӑ франк патӑм. "Пилӗкшер фишкӑпа", - терӗ ӑна эму. Купюрсем сӗтел ҫинчи сейфра йӗс сӑмсаллӑ ҫӑткӑн хушӑк витӗр ҫухалчӗҫ. Тӗрлӗ тӗслӗ жетонсемпе тултарнӑ мул управӑшӗ тавра ман паталла аллӑ сарӑ диска шуса иртрӗ. Камзола минутӗнче ӑна ҫумӑр ҫума ирӗк пачӗ.
  
  
  Пӗр вӑхӑтлӑха вӑл чӳрече хупписем чӑнкӑртатнипе, кустӑрмасем кӗмсӗртетнипе, вӗҫӗ-хӗррисӗр ритмлӑ кӗрпе ритуаллӑ кӑшкӑрнипе ҫывӑрса кайрӗ.:
  
  
  - Нефть . Хӗп-хӗрлӗ. Пӑсни. Faites fox jeux. Риен й плюс мар. Кинз. нуар. Пӑсни. Faites vous jeux. Риен й плюс мар. Винт-хуит. Хӗп-хӗрлӗ. мӑшӑр. '
  
  
  Алӑк уҫӑлмассеренех вӑл шанчӑклӑн пуҫне ҫӗклет, анчах кӑлӑхах.
  
  
  Вӑл пӗр минут хушшинчех хӑпарчӗ те ставкӑсем тума тытӑнчӗ. Хӑш чухне пукана ман фишкӑсене илетчӗ, хӑш чухне паратчӗ. Манӑн шухӑшсем ҫурри таран кустӑрма ҫинчен ҫеҫ пулчӗҫ. Ӑна ҫӳллӗрех ставкӑсем тӑрӑх вылянӑ.
  
  
  Сехет ҫурӑ иртрӗ. Тунсӑхласа ҫитсен, вӑл уйрӑм числасем ҫине куҫрӗ. Ӑна вуннӑ таран илсе ҫитернӗ Nike Картерта ҫеҫ хумалла та выляса янӑ. Ӑна Николас Андерсонра ҫеҫ хумалла, вунулттӑ ҫине лартмалла та каллех выляса янӑ. Ӑна дэвид Хок саспаллисене хурас та тӑххӑр ҫине лартса выляса янӑ. Унӑн йышӗ Микуль пекех Вӗҫленнӗ, ӑна каллех вуннӑ ҫине Лартнӑ.
  
  
  Манӑн фишка симӗс ҫулҫӑ ҫинче, шанс, 37-1 хут ҫинче ҫеҫ пулнӑ. Кӗрпе алтупанне хускатрӗ те, пысӑк кустӑрма сехет стрелкине хирӗҫ ҫаврӑнма пуҫларӗ. Слон шӑмми ҫинчи мечӗк кустӑрма ӑшне сехет йӗппи тӑрӑх, каҫхи тӳпери метеор пек хура йывӑҫ юхӑмне хирӗҫ ыткӑнчӗ. "Риен ne va plus! - мӗкӗрсе ячӗ крупье. Кустӑрма вӑрахланчӗ. Пӳске кӑшӑл айӗнчен тухса ӳкрӗ, хӑмасем урлӑ сиксе каҫрӗ, хуллентерех утма пуҫларӗ, пӗрре сиксе илчӗ, унтан вуннӑмӗш номерлӗ коробкӑна ӳкрӗ. Кӗреплесем ман паталла пӗр купа сарӑ фишкӑпа пӗр кӗрен стофранковӑй кӗрен фишкӑна тӗксе пычӗҫ.
  
  
  Ӑна ih илчӗ, ставка тунӑ темиҫе сарӑ кӗрпе тыттарчӗ те ыттисене пухма пӗшкӗнчӗ.
  
  
  Вӑл каллех пуҫне ҫӗклерӗ те мана хирӗҫ, пукан тепӗр енче, ним пытармасӑр пӑхса тӑчӗ. Вӑл чуна ҫӳҫентерекен япала пулнӑ. Унӑн хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ пичӗ ҫинчи пыл пек ҫутӑ ҫӳҫӗ, шупка симӗс хӑюпа ҫыхса янӑскер, вӑхӑт йӗрлеме пултарайман илемпе тӗревленнӗ ҫӳллӗ пит шӑммисем курӑнаҫҫӗ. Унӑн тулли кӑкӑрӗсен капӑрлӑхне кӑтартас тесе, мӑйне касса тунӑ ҫинҫе шурӑ платьи пуян кӗлетки ҫинчен усӑнса тӑрать. Ӑна вӑл хӑйӗн хытӑ ӗмкӗчӗсемпе сивӗ те ачаш пир ҫумне лӑпчӑнма нимӗн те кансӗрлеменнине курчӗ.
  
  
  Вӑл енчӗкне чикрӗ те банкнотне ҫӗр франк кӑларса хучӗ. "Пилӗк фишкӑ", - терӗ вӑл кӗрпене.
  
  
  Вӑл купюрӑна йывӑҫ диск тавра вӑр-вар ҫавӑрчӗ те тӑрана пӗлмен арккӑпа пӑхӑр валака ячӗ. Вӑл сумкине хул хушшине хӗстерчӗ те, печени купине пӑчӑртанӑ ача пек, икӗ аллипе те фишкӑна пӑчӑртарӗ. Алӑпа сулни ҫав тери айӑпсӑр пулчӗ, ҫавӑнпа та манӑн кулма тиврӗ. Ҫак самантра вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те, ҫунакан изумрудсем пек йӑлтӑртатакан куҫӗсемпе ман ҫине кресло урлӑ тинкерсе пӑхрӗ. Унтан вӑл каллех ҫӗрелле пӑхрӗ, ҫав пит шӑммисем ҫине иккӗленсе пӑхрӗ те каллех пукан ҫине пӑхрӗ. Унӑн сӑн-пичӗ тӗксӗмленчӗ. Вылякансем хушшине аллине тӑсса, вӑл хӑйӗн сарӑ фишкисене ҫичшер фишкӑна тӑсса пачӗ. Вӑл выляса ячӗ, вунулттӑ ҫине лартрӗ те выляса ячӗ. Ӑна вунҫичӗ ҫине лартнӑ та выляса янӑ. Ӑна вунтӑххӑра лартнӑ та выляса янӑ. Ӑна ҫирӗм улттӑ ҫине лартнӑ та выляса янӑ. Ӑна вӑтӑр виҫҫӗ ҫине лартнӑ та выляса янӑ.
  
  
  Вунӑ хут вӑл пӗр число ҫине, сӗтел ҫинче начар шанӑҫсем лартнӑ, вунӑ хут умлӑн-хыҫлӑн выляса янӑ. Халӗ вӑл сывлани хутшӑнчӗ, пӑлханнипе унӑн кӑкрисем ҫӳлелле те аялалла шурӗҫ, ҫӳхе платьене пушатрӗҫ. Лакпа сӑрланӑ кӗрен чӗрнеллӗ аллисем чӗтрерӗҫ, унтан тата икӗ тӗрӗк хӑрах алӑра мӗн юлнине тытса чарма пултарчӗ.
  
  
  Ӑна нихҫан та вӑл киленме вылять тесе шутламан. Ҫӳхе банк унӑн мӑйӗ ҫинче аялтан йӑлтӑртатать, пӗррехинче, кустӑрма ҫаврӑнсан, вӑл тутине ҫыртрӗ. Унӑн сылтӑм аллин пӳрнисем ирӗлекен сулахай аллин тепӗр йӗркине туртса кӑларнине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  Ольга ун ҫине пӑхрӗ. Унӑн тутисем чӗлхесӗр сӑмахсем хунӑ. — Тархасшӑн, - терӗ вӑл. "Тархасшӑн.'
  
  
  Вӑл хӑй умне тӑххӑр номерлӗ фишкӑна лартать. Ритуал тепӗр хут каларӗ: кустӑрмасем сехет стрелкине хирӗҫ ҫаврӑнчӗҫ, зал тепӗр еннелле ҫаврӑнчӗ; мечӗк ӳкнӗ самантра: "риен ne va plus" тесе кӑшкӑрни тата вылякансем кӗтсе тӑракан шӑплӑх.
  
  
  Хӑлхасӑр пулнӑ пулсан та, манӑн мӗн тумаллине пӗлмешкӗн ҫулсерен эй, куҫ умӗнчех пӗлмелле. Унӑн питҫӑмартисем тӑрӑх юхса анас тесе, куҫ хупанкисем айӗнчен икӗ куҫҫуль юхса анчӗ. Унӑн ӳт-пӗвӗ туртӑнса туртӑннине куртӑм. Вӑл аран-аран ҫӑтрӗ те, унӑн куҫҫулӗ шӑпланчӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн алли ҫине пӑхрӗ. Ултӑ фишкӑ юлчӗ. Унӑн вӑрӑм хӑмӑр алли пӗрине ҫавӑрса илчӗ те ҫирӗм тӑватӑ номерлӗ вырӑна вырнаҫтарчӗ. Ку хутӗнче вӑл кустӑрма ҫаврӑнсан куҫне хупрӗ. Результат лайӑхах пулман. Вунӑ минут та иртмерӗ, пирӗн пурӗ те икӗ фиша ҫеҫ юлчӗ. Унӑн пӑлханӑвӗ чакмарӗ, анчах халӗ вӑл хӑйӗн инкекӗпе лӑпланнӑ пекех пулчӗ. Вӑл иккӗленсе тӑмарӗ. Вӑл хӑй умне вунвиҫӗ номерлӗ фишкӑна лартать.
  
  
  — Телейлӗ, - чӗнчӗ те ӑна пукан урлӑ малалла утрӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхрӗ те кулма хӑтланчӗ. Анчах вӑл янахӗпе тути чӗтренине чарма пултараймарӗ, куҫӗсем мальвӑпа йӑлтӑртатрӗҫ. Вӑл, ман куҫӑмран пӑрӑнса, каллех ih хупрӗ.
  
  
  Вӑл ҫаплах пирӗн ҫине пӑхать. Хыҫалти фон ҫинче алӑк уҫӑлчӗ. Пӳлӗме арҫын кӗчӗ. Вӑл хӑй ҫинчен даннӑйсем пухакан патвар ҫын евӗрлӗ.
  
  
  
  4 сыпӑк
  
  
  
  
  Унӑн ҫивӗч куҫӗсем малалла пӑхса иличчен вӑл унта пӗр секунд ҫеҫ чарӑнса тӑчӗ. Унтан шӗвӗр вӗҫлӗ хура тапочкӑсем пусма тӑрӑх хӗрлӗ кавир сарнӑ ҫул патнелле кӗмсӗртетсе анчӗҫ. Вӑл пукан тавра ун патнелле ҫывхарчӗ.
  
  
  Питҫӑмарти ҫинчи ҫӗвӗк ҫав тери илемлӗн пӗркелентернипе чунтанах йӑл кулса, вӑл аллине ҫӗклерӗ те хӑйӗн кӳпшек пӳрнисене унӑн сылтӑм аллин ӳтне, чавсаран кӑшт ҫӳлерех, тӑрӑнтарчӗ. Вӑл эй хӑлхинчен темӗн пӑшӑлтатрӗ.
  
  
  Вӑл тӳрленсе тӑчӗ, хӑранипе унӑн пичӗ хытса ларчӗ. Татӑклӑ, анчах асӑрхануллӑ, инкекрен хӑраса, вӑл ҫине тӑрсах тытни тавра тухма хӑтланчӗ. Унӑн хӗвелпе пиҫнӗ ӳт-тирӗ ҫинче вӑл хытӑ тытнипе шурӑ пӑнчӑсем курӑнаҫҫӗ.
  
  
  Ольга ун патне тепӗр енчен, пӗтӗм ырӑ кӑмӑллӑ та айӑпсӑр ҫын пырса тӑчӗ.
  
  
  "Ах, эсӗ унта - ҫке!" - тепӗр хут илтӗнчӗ ӑна. — Эпӗ сана ҫухатрӑм пулӗ тесе шухӑшлама тытӑнтӑм. Сана рулетка йӑлӑхтарса ҫитерчӗ пулсан, мӗнле ӗҫес?
  
  
  Шӑплӑхра вӑл кӗрпе: "Единица ", - тенине илтрӗ. Вӑл каллех выляса ячӗ.
  
  
  Йӳнӗ духи ӑна канализаци шӑрши пек хупӑрласа илсен, унӑн хура пурҫӑн костюмӗ казино ҫемҫе ҫутинче йӑлтӑртатма пуҫласан, Поллиард Уиллоу аллине усрӗ те ман ҫине хӑйӗн ӑс-тӑнне кӑтартрӗ. Духи пулсан та, костюмне пӑхмасӑрах, вӑл яланах хӑй пурнӑҫӗн пысӑк пайне кукӑльсем ҫийӗн шӑнасем хӗвӗшекен харчевньӑсенче ирттернӗ ҫын пек курӑнӗ.
  
  
  — Кам эсӗ, ҫӗвӗҫ? - шӑппӑн ыйтрӗ вӑл. Ку лайӑх паллӑ. Вӑл сцена тума шутламан.
  
  
  "Тен, Смит Господин? манӑн ревматизм пулнӑ.
  
  
  Вӑл каларӗ. - "Э ?"
  
  
  Вӑл ун ҫине пӑхма та шел мар. — Ну, ӗҫес пирки мӗнле? - эй, терӗ ӑна. — Эсӗ хӑвна уҫӑлма тухнӑ пек курӑнатӑн.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Тавтапуҫ. Паллах, пултаратӑп.
  
  
  — Апла пулсан, ку питӗ аван, - терӗм эпӗ. - "Каяр-и?"
  
  
  — Ку хӗрарӑмӑн урӑх ҫӗрте тӗл пулмалла, - терӗ вӑл.
  
  
  — Эсӗ ҫапла калатӑн, — терӗм эпӗ, — анчах вӑл мана ун ҫинчен каламаннинчен тӗлӗнмелле.
  
  
  — Итле — ха, ачам, - терӗ вӑл. — Ырӑ канаш панине итле те тухса кай кунтан. Хӑвна тӗкӗнмен япалана сӑмсуна ан чик.
  
  
  "Ҫапла, анчах вӑл мана тивет, — терӗм эпӗ. - эсир ҫамрӑк ледие илтнӗ. Вӑл манпа пӗрле ӗҫесшӗн.
  
  
  Унӑн пичӗ хӗрелсе кайрӗ. "Санран ытлашши нумай ыйтма ан хуш", - терӗ вӑл.
  
  
  Ҫак алӑ курткине тирпейсӗррӗн сирсе ячӗ, пиҫиххи хушшине мӗн чиксе хунине юриех мана кӑтартрӗ, ҫавӑн пекех мана хӑйӗн паттӑрлӑхӗ ӑс - тӑнӗнчен нумайрах пулнине, Пале-де - ла-Медитеран хӑрушсӑрлӑхӗ хӑй шутланӑ пек шанчӑклах маррине кӑтартрӗ. Вӑл dolly ҫекунд тӑрӑх, эпӗ ҫак хӗҫпӑшала курни тӑрӑх, мана вӑл Мексиканецсен Treio трансмиссине пулӑшнӑ пек туйӑнчӗ .22, Model 1. Мексика, тен, хӑйӗн хӗҫпӑшал промышленноҫӗ ҫинчен пӗлмест те пулӗ, анчах вӑл вырӑнтан тар карапӗ ҫинчи ӗҫкӗ-ҫикӗ пекех мирлӗн килекенсем нумай мар. Модель 1-вараланчӑк та тӗлӗнмелле хӗҫпӑшал. Унӑн магазинӑн сулахай кӗтессинче селектор пур. Эсир ӑна ҫавӑрса спусковой вӑлта ҫине пуссан, пистолет сакӑр хутчен автоматпа персе ярать.
  
  
  Хӗр сывлӑшӗ пӳлӗнсе ларчӗ. — Ан ухмахлан, Гвидо, - терӗ вӑл.
  
  
  — Эсӗ унпа усӑ куратӑн тесе шутламастӑп эпӗ, — терӗ ӑна эму.
  
  
  — Эпӗ теветкелленес марччӗ.
  
  
  — Эсӗ ҫакна каласса шаннӑччӗ эпӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна асӑрханса аллинчен тытрӗ те, эпир вара кунталла пӗрле утрӑмӑр. Пирӗн хыҫра ылхан гвидо мӑкӑртатса илчӗ.
  
  
  Ҫакӑ, ӑс-тӑн, е ҫав неандертальнӑй ҫамка хыҫӗнче мӗн пытанса тӑни, тӗрме патне пырса, хӑйне кам та пулин мӗн тума хушнине аса илес тесен, сахал мар кӗрешӳ витӗр тухмалла пулнӑ. Вӑл мана никама пӑхӑнман шухӑшсен пайӗнче гений пулса тӑракан тип пек туйӑнмарӗ.
  
  
  Эпир хамӑр хушӑмӑрти хушӑ ӳснӗҫемӗн пӗчӗкленсе пычӗ. Гвидона шухӑшлама мар, ӗҫлеме вӗрентнӗ, вӑл лару-тӑру ҫинчен шухӑшласа пӑхма тытӑнсан, пирӗн парижа ҫитиччен уҫӑлса ҫӳреме вӑхӑт ҫителӗклӗ пулать.
  
  
  Унӑн тимлӗ ӳт-пӗвне вут ҫулӑмӗнчен тытса тӑнӑ хушӑра эпир кун каҫа васкарӑмӑр. Гвидон хастарлӑхӗ ӑс-тӑнӗнчен те ытларах, анчах кашни секундрах эпӗ ӑна ҫутӑ сценӑсенчен пӑрӑнма программа панине ҫирӗплетсе патӑм.
  
  
  Ку вӑл эпир пусма тӑррине хӑпарса ҫитиччен темиҫе ҫеккунт ҫеҫ пулчӗ, анчах ҫак курьерпа кӑмӑллӑ клиентсем тавра пӗри хӑйӗн пуҫне темӗн пӑтратсан, яланах вӑрӑмрах пек туйӑнать.
  
  
  Алӑк витӗр тухсан, эпир кайри пӳлӗм урлӑ медитерран Дворецне кӗмелли алӑк патнелле анакан пусма патне ҫитрӗмӗр .
  
  
  Тепӗр самантранах вӑл тепӗр пусма ҫинче shaggy йывӑррӑн сывланине илтрӗ, тепӗр еннелле пӑхрӗ те гвидо пирӗнпе юнашарах аялалла чупса аннине курчӗ. Унӑн пӗрӗннӗ куҫхаршисем айӗн куҫӗсем хаярлӑхпа тулчӗҫ.
  
  
  Керменӗн параднӑй кунӗпе сулхӑн каҫа сиксе тухнӑ чух вӑл пирӗнтен ик-виҫӗ утӑмра ҫеҫ пулнӑ. Киленӳ шыракансем, сахал пулсан та, ҫаплах килкелеҫҫӗ-ха. Вӑл ҫаврӑнса пӑхсан, алӑк умӗнче хура "Ситроенпа" шурӑ Мерседес йӑпшӑнса иртрӗҫ. Эпир Леди Фортунӑн mimmo статуйи патӗнчен иртнӗ чух ӑна гвидо пӗр хускалмасӑр тӑнине, казино ҫутинче кӳпшек кӗлетке тӑнине курчӗ, вӑл чышкине ҫӗклет те аллипе сулать.
  
  
  — Чуп, - терӗ ӑна хӗр.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Ӑна пӗлетӗп.'
  
  
  Эпир Акӑлчансен ҫыранӗпе чупрӑмӑр. Типӗ ҫӗр ӑшнелле анакан ҫӑмӑл тӗтре Ангелсен бухтине кӗнӗ ҫӗрте, ҫемҫе пусма пек, ҫутӑсен вӑчӑрине хупласа тӑрать. Йывӑр сывлӑшра, юпасем ҫумӗпе, виҫӗ тӗслӗ вымпелсем вӑйсӑррӑн ҫакӑнса тӑраҫҫӗ, вӗсем ҫул ҫинче уяв чухнехи пек курӑнмалла. Хускану лӑпланчӗ, двигатель сайра хутра ҫеҫ мӗкӗрни шӑплӑха хускатрӗ.
  
  
  Ҫыран ҫинче тӗлӗнмелле, усала систерекен сывлӑш ҫакӑнса тӑрать, тӗттӗмре нӳрлӗ ҫӗрӗк туйӑм, ҫӗрле йӑпшӑнса пыракан кунпа каҫӑн чӑн-чӑн хаваслӑхӗн ҫути.
  
  
  Шӑплӑхра эпир святойпа мӗлке витӗр васкарӑмӑр. "Вестминстер" отелӗн терраси сарӑ лампӑсемпе сулланкалать, тулти сӗтелсем ҫинче сарӑ ҫуртасем мӗлтлетеҫҫӗ, унта ватӑрах хӑнасем, нӳрӗпе чӗркеннӗскерсем, кофе ӗҫеҫҫӗ, пӗр-пӗччен мачча ытамӗпе кӗрешеҫҫӗ. Отель валли пальмӑсемпе ҫилпе куштӑрканӑ чӳрече хупписем тавра чаршав хыҫӗнче ҫурма ишӗлсе аннӑ пратт вилли курӑнать.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Гвидоран йӗрӗ те юлман. Ҫапах та мана хама сӑнанӑ пек туйӑнчӗ. Эпир "Вест-Энд" отельпе Массен музейӗнчен иртрӗмӗр , унта пальмӑсем хушшинче, тимӗр хапха хыҫӗнче, прожекторсем выляҫҫӗ. Малта, уйӑх ҫутипе ҫуталнӑ тӳпе ытамӗнче, хӗрарӑмӑн кӳпшек кӑкӑрӗ пек, "Негресо"отелӗн куполӗ курӑнать.
  
  
  Вӑл чарӑнса тӑчӗ те хӗре хӑй еннелле ҫавӑрчӗ . Пӑлханнипе унӑн пичӗ хӗрелсе кайрӗ, куҫӗсем йӑлтӑртатса илчӗҫ. Ee кӗлетке самантлӑха ман тӑрӑх шуса кайрӗ.
  
  
  — Тавтапуҫ, - терӗ вӑл, сывлама чарӑнса. "Тавтапуҫ, сэр...'
  
  
  — Андерсон, - терӗм эпӗ. - Николас Андерсон".
  
  
  — Мӗнех, тавтапуҫ, Мистер Андерсон.
  
  
  — Халлӗхе мана тав туман-ха, — терӗм эпӗ, - эсӗ вӑрман витӗр тухасса Шанмастӑп эпӗ. Сирӗн тусӑр гвидо казинора пулса иртнишӗн савӑнмарӗ пулӗ тетӗп.
  
  
  — Ҫук, - терӗ вӑл. "Чӑнах та ҫук. Йывӑрлӑхсем ытларах пулаҫҫӗ. Йывӑрлӑхсем нумайрах.
  
  
  — Кала — ха мана, — терӗм эпӗ, - Эсӗ Николай ятлӑ-и?
  
  
  Вӑл мана нумайччен куҫран пӑхрӗ. Унӑн илемлӗ пичӗ, айӑпсӑрри, хӗрӳ туйӑма пусарма сӑмах панипе темле майпа хутӑшса кайнӑскер, халӗ ним тума аптранине палӑртать.
  
  
  "Нумай ҫынсем ҫакна ӗненеҫҫӗ", - терӗ вӑл. "Пӗр ҫын хӑйне хӑй шанать".
  
  
  Ку ревматизм пулнӑ, вӑл нимӗн те татса парайман, анчах ӑна ытларах калама ӗлкӗриччен унӑн пичӗ ҫинче шанчӑксӑрлӑх палӑрми пулнӑ. Вӑл ашкӑнчӑклӑн пуҫне ҫӗклерӗ. — Мистер Андерсон, - терӗ вӑл. — Ман шутпа, эсир мана отельсене ӗҫме сӗнетӗр. Хальхи пек лайӑх вӑхӑт пур-и?
  
  
  Баррес Вилнӗпе пӗрех. Пысӑк пӳлӗм тӗксӗм ҫӗр хӑвӑлне аса илтерет, унӑн шупка хӗрлӗ ҫути карчӑксен шанса кайнӑ ӳтне йӑпатма суйласа илнӗ.
  
  
  Эпир кӑвак тенкел ҫинче, леопард тирӗ ҫинче выртакан мрамортан тунӑ ҫаврака сӗтел хушшинче юнашар лартӑмӑр.
  
  
  Вӑл каллех хӗрӗн черчен илемне, унӑн ҫирӗп пӗҫҫин ӑшшине, кӑвак тенкел ҫинче ман ҫумра выртнине, унӑн кӑкӑрӗн авӑнчӑкне, сӑн-пичӗ классикла пулнине, ылтӑн-хӑмӑр ҫӳҫӗн капӑрлӑхне туйса илчӗ ... унӑн куҫӗсенче сип-симӗс пӑлхану.
  
  
  Шурӑ куртка тӑхӑннӑ Официант пирӗн пата отеле мӑшкӑл тума вӗрентнӗ ҫын пек ишсе пычӗ.
  
  
  "Мӗн ӗҫес килет санӑн?"- тесе ыйтнӑ унран хӗртен.
  
  
  Вӑл кофейньӑра виллӑна кӑларса янӑ ача пек чеен кулса ячӗ.
  
  
  — Ах, - терӗ вӑл. — Эпӗ чӑнах та ун ҫинчен шухӑшламан. Тӳррипех калас пулать, эпӗ ӗҫке питех пӗлсех каймастӑп, анчах пӗррехинче унӑн пуҫне пӗр коктейль картти ӗҫес шухӑш пырса кӗчӗ.
  
  
  Официант, урине кӑштӑртаттарса, канӑҫсӑрлӑха тата кӑмӑллӑ пакӑлтатма чарӑннине палӑртать. Театр шкулӗнче эму стипенди сӗнес килчӗ манӑн.
  
  
  Хӗрӗн алли, открытка тупас тесе, икӗ тирӗкпе оливка тата крекерсем хушшинче шырарӗ.
  
  
  "Эпӗ тытӑнса пӑхам-ха ӑна, - терӗ вӑл.
  
  
  Карточка ҫине: "Король Негрески 14 F"тесе ҫырнӑ.
  
  
  Ку вӑл кирша, хӑмла ҫырли сиропӗ, апельсин сӗткенӗ тата Moet шампански композици пулнӑ. Ҫакна вуласа тухнӑ хыҫҫӑн манӑн хырӑм восстани пуҫланнипе хӗрсе кайрӗ.
  
  
  "Ҫук, эсир эксперт тесе шутламастӑп эпӗ", — терӗ ӑна эй.
  
  
  Ӑна официанта: "Пӗр Король Негресӗ", - тенӗ. Выльӑхӗ пӑрлӑ. Вӑл пуҫ тайрӗ те тухса кайрӗ.
  
  
  Баррӑра пытанма Йывӑр. Чӑннипе илсен, ҫар mosto-мӗш вӑрҫӑн отлично вӗҫленни паллӑ пултӑр тесе, вӑл унта пулнӑшӑн савӑнчӗ. Ҫавӑн пекех эпӗ кунта казиноран тухса кайнӑ хыҫҫӑн килтӗм. Хӗр ҫак вырӑна ӗҫме суйласа илнӗшӗн эпӗ ҫав тери савӑнтӑм. Ҫапӑҫу вӑхӑтӗнче вӑл вӑрттӑн ӗҫе кайма шутламан. Унӑн отелӗ ҫак ҫӗр хӑвӑлӗнчи ҫынна Медитерран Керменне янӑ ҫын ҫинчен ытларах та ытларах пӗлме тӑрӑшнӑ. Мана никам та шыраманнине пӗлсен, унӑн отелӗ ҫакна пӗлӗ.
  
  
  Ку таранччен хорька каҫа пилленӗ. Ӑна хӗр тупнӑ. Ку вӑйӑ лайӑх вӗҫленчӗ. Гвидо мана тупрӗ. Вӑл тӗрӗс каланӑ пулсан, эпир "Негресӑна"васкаса тарнине куҫа курӑнман шталь курнӑ пулӗччӗ. Кунта вара каҫ пилленӗ кӑна мар, пуҫланнӑ-пуҫланманах пулчӗ.
  
  
  — Мадам, - терӗ официант. Пилӗкӗ ҫине пӗшкӗнсе, вӑл ee хут салфетка ҫине "Императорская Н" саспалли тата виҫӗ кӑвак ункӑллӑ "Ницца" тесе ҫырнӑ ҫаврака салфетка лартрӗ.
  
  
  "Мсье".
  
  
  Ӑна, хӗр еннелле ҫаврӑнса, стаканне ҫӗклерӗ. — Телее, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл ман ҫине стакан вӗҫӗнчен пӑхрӗ. Унӑн ашкӑнчӑк та хаваслӑ куҫӗсем ҫухалчӗҫ. Вӑл каллех куҫҫульне курчӗ.
  
  
  "Ҫук, ӑна каларӑм. — Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, ку саншӑн ҫакӑн пек wouldnt телейлӗ каҫ пулман.
  
  
  — Ҫук, - терӗ вӑл. "Паллах, ҫук". Унӑн сасси вӑйсӑр та чӑрсӑр пулнӑ.
  
  
  "Эсир мана ҫак тӳрккес комментарие каҫарсан, - терӗм эпӗ, - эсир рулетка ҫинчен те, сирӗн вӑййӑра шута илсе, ӗҫесси ҫинчен те пӗлетӗр".
  
  
  — Эпӗ пӗлетӗп, - терӗ вӑл.
  
  
  — Ҫынсем яланах ҫапла тӑваҫҫӗ, - терӗм эпӗ. - ҫынсем нумайӑшӗ унта хавасланма килеҫҫӗ, анчах эсир пысӑкрах ӗҫсем тӑвакан ҫын пек курӑнатӑр пулмалла".
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. Тӗксӗм ҫутӑра та унӑн ҫӳҫӗ йӑлтӑртатать . "Ҫук, Мистер Андерсон..."
  
  
  — Сана Мана Никам тесе чӗнсен авантарах пулӗ тесе шутлатӑп, — терӗм эпӗ, - Юрать, - терӗ вӑл. "Ник.'
  
  
  — Капла авантарах, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫук, вӑл казинора йӑпанмалли япала пулман".
  
  
  "Эсир тӑхӑрвун пилӗк франк ҫухатрӑр, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Эсӗ ман ҫине нумай пӑхатӑн, - терӗ вӑл. "Ну, — терӗм эпӗ, - Эпӗ Ниццӑра пӗччен, сире асӑрхамасӑр тӑма та йывӑрччӗ".
  
  
  Вӑл кӗскен кулса илчӗ. "Ӑна ҫапла шутлатӑп...'
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӗчӗк сумкине чикрӗ. Ӑна шурӑ сӑмса тутри, паспорт, тута писевӗ тата юлашки сарӑ фишкӑна курчӗ. Вӑл ӑна туртса кӑларчӗ те мрамортан тунӑ пӗчӗк сӗтел ҫине шаккаса тухрӗ. — Пилӗк франк, - пӑшӑлтатрӗ вӑл.
  
  
  "Ку сирӗн пур укҫа, ҫапла мар-и?"
  
  
  "Ҫапла. Нивушлӗ ӑна курма та ҫӑмӑл?
  
  
  "Ҫапла пуласран хӑратӑп."
  
  
  — Чӑннипе вӑл пилӗк франк мар, - терӗ вӑл. "Ку пластика татӑкӗ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - "Мӗншӗн-ха ку казинора выляса илни саншӑн ҫав тери пысӑк пӗлтерӗшлӗ?»
  
  
  Го ҫӗр каҫиччен иккӗмӗш хут унӑн куҫӗсем манӑн сӑн-пите тӗпчерӗҫ.
  
  
  — Эсӗ чухӑн пек курӑнмастӑн, — терӗм эпӗ, - эсӗ выҫӑ ҫын пек курӑнмастӑн. Сана кирлӗ пек мар, шведсемпе юн. Эсир отпуск е хаклӑ япаласен универсалне выляса илме хӑтланни ман кӑмӑла каймарӗ. Ҫӑткӑнлӑх ҫинчен те сӑмах пулма пултараймасть.
  
  
  — Ҫук.
  
  
  "Анчах эсир нумай укҫа выляса илес тесе вылярӑр. Ку саншӑн питӗ кирлӗ пулнӑ.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. - Сасси вӑл.
  
  
  — Мӗншӗнне унӑн ашшӗ пӗлесчӗ, тесе шутлатӑп.
  
  
  Вӑл манӑн пите каллех ҫак ӑслӑ симӗс куҫӗсемпе, халӗ тинӗс пек сивӗ те тарӑн куҫӗсемпе тӗпчерӗ.
  
  
  "Мӗн куратӑн эсӗ?'
  
  
  "Хӑрушлӑх", - терӗ вӑл. "Йывӑрлӑхсем".
  
  
  — Эсӗ мана шанма пултаратӑн, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. — Эпӗ те ҫапла шутлатӑп.
  
  
  "Кунсӑр пуҫне, — терӗм эпӗ, - пилӗк франка пӑрахса хӑвармалли пӗр йӗрке пур, сирӗн суйлав ытла нумаях мар".
  
  
  Унӑн нӳрлӗ те ӑшӑ тутисем ирӗксӗрех йӑл кулса илчӗҫ. — Анчах ӑна сана шанман пулсан, ӑна пӑрахса кайнӑ пулӑттӑм, - терӗ вӑл. "Ун чухне ӑна тата кама та пулин тупасчӗ".
  
  
  — Ку питӗ кирлӗ-и?
  
  
  "Ҫапла."Вӑл хӑйӗн стаканне илчӗ те пӗр пысӑк сыпкӑм ӗҫрӗ.
  
  
  — Кирлӗ-и тата?
  
  
  "Эпӗ ӗҫме хӑнӑхман, - терӗ вӑл. "Ҫапах та, ман шутпа, тата тепӗр стакан ӗҫес килет. Ӑна манас е уяв тӑвас тесе ӳсӗр пулас килет-и, пӗлместӗп эпӗ. Ҫапла, Ник, тата тепӗр ҫын.
  
  
  Ӑна официанта чӗнсе илчӗ те, эпир вӑл тепӗр "Королевски Негрес" илсе килессе пӗр чӗнмесӗр кӗтсе тӑтӑмӑр.
  
  
  Вӑл тата тепӗр сыпкӑм ӗҫрӗ те, вӑл каласа пӗтерсен, хӑй шухӑшне татнӑ пек пулчӗ. — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Шанатӑп ӑна сана. Эсӗ пулӑшакан каччӑсене шанатӑп. Ку вӑл маншӑн мар, ху пӗррехинче казинора паллашнӑ хӗршӗн ҫеҫ мар.
  
  
  — Эпӗ пӗлетӗп, - терӗм эпӗ ӑна лӑплантарса.
  
  
  "Ку сире те, мана та рамкӑран инҫете тухать. Ҫапла, манӑн нумай укҫа тата хӑвӑрт выляса илмелле. Эсӗ курнӑ ӑна. Ку мана кама та пулин тара тытмашкӑн кирлӗ.
  
  
  Каласа пӗтермен ыйтура вӑл куҫхаршисене ҫӗклерӗ.
  
  
  "Такам питӗ уйрӑм ҫын", - терӗ вӑл малалла. "Вӑл мӗн чухлӗ тӑнине те пӗлместӗп. Эсӗ Пӗлетӗн-И, Ник? Ҫын вӗлерекене мӗн чухлӗ тара тытмаллине пӗлетӗн-и эсӗ?
  
  
  Ӑна, аллине тӑсса, пукан ҫинчен сарӑ фишкӑна илчӗ. — Пилӗк франк, - терӗм эпӗ.
  
  
  
  5 сыпӑк
  
  
  
  
  Самантлӑха унӑн сӑн-пичӗ тӗлӗннӗ пек пулчӗ. Унтан вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ те ман ҫумма таянчӗ. Ӑна, унӑн изумруд ҫулӑмӗпе ҫуталнӑ куҫӗсене, унӑн тутисем, ман паталла ҫывхарса, кӑшт уҫӑлнӑ.
  
  
  Тепӗр самантранах вӑл тӳрленсе тӑчӗ. Ee пичӗ кӗл тӗслӗ пулса кайрӗ. Ee ман хыҫран, "Негресо"барӑн айккинчи алӑкӗнчен пӑхрӗ.
  
  
  Вӑл ҫаврӑнса пӑхрӗ. Гвидо ӑна чи малтан курчӗ, вӑл кӑшт кулса илчӗ. Унтан вӑл кӗтеслӗ, шӑнӑрлӑ китаеца курчӗ, унӑн ҫӳллӗ те яштака кӗлеткине ура тупанӗнчен пуҫласа пуҫ тӳпине ҫитиех хура чӗркесе хунӑ. Вӗсем хушшинче, ҫак тарҫӑсем хушшинче, йӗрӗнчӗк чӗрчун, ӑна эпӗ Уайт тухтӑрӗ вырӑнне хурса пӗлетӗп. Лотар Инус. Ҫакна пӗрремӗш хут курнӑ самантра вӑл, тутасемпе ман ҫумма тӗршӗнме хатӗр хӗре курсан, пӗтӗм вӑйран ҫиленнине тӗрӗслесе тӑма тӑрӑшнӑ. Вӑл хӑйӗн сӑн-питне улӑштарчӗ те ӑна ӑшӑ кӑмӑлпа пӗркелерӗ. Ҫак сӑн-сӑпат ҫак тумтирпе лайӑх килӗшсе тӑрать: лайӑх якатнӑ кӑвак бейзер, сӑрӑ шӑлавар, Turnull & Asser, джереминститтра Лондонри Asser, пурҫӑн шарф, Gucci балет тапочкисем.
  
  
  Анчах хӑй тумтирӗ ҫине тӑкакланӑ тӑкаксене пӑхмасӑрах, Интурис докторӑн интеллект пулнӑ, чура туса хунӑ, хӑватлӑ туртӑм пулнӑ.
  
  
  Ҫак куҫсем, эбен шӑрҫисем, эмоций чурасем хӑйсен чӑн-чӑн шухӑшӗсене пытарма пӗчӗк шӑлавар пуҫӗ ҫине лартнӑ, унӑн ҫӑра хура ҫӳҫӗ ансӑр ҫамки ҫинчен хыҫалалла тураса янӑ. Тӗллев хӑй, ҫинҫе те хӗрхӗлтӗм туталлӑскер, пысӑк сӑмси шӑтӑклӑскер, вӑрӑм та сарлака кӗлеткипе танлаштарсан, карлик пек туйӑнать. Ҫапах та вӑл вӑй ҫинчен систерсе каламасть, хӑйӗн халсӑрлӑхӗсене ӗмӗрех путарса тӑракан ҫемҫелӗх ҫинчен ҫеҫ шухӑшлать. Аллисем унӑн тӗлӗнмелле. Вӑрӑм алтупанӗсем, вӑрӑм та шӗвӗр пӳрнисем, кӗске чӗрнисем. Хирург е душитель алли. Сухалсӑр яп-яка пит-куҫ тата тӗлӗнмелле шурса кайнӑ ӳт-тирӗ тимӗр пек ҫирӗп равновеси пӑсӑлнӑ пек, малтан ӳт-пӗве пӑсса, унтан ӑс-тӑн калама ҫук ҫыпӑҫусӑр идейӑсене пӑхӑнма хистенӗ пек туйӑнать. Вӑл хӑй киленекен ҫын пек курӑнать, кама та пулин ыраттарать, хӑйне тытса тӑракан тӗлӗнмелле хӑтланӑвӗсене ыттисене пӑхӑнтарать. Вӑл ҫиллессӗн сывласа илчӗ. Унӑн шарфӗ, пӗркеленчӗк куҫӗсем тавра гротла ҫуха пек, ҫинҫе те йӗплӗ мӑйне хупласа тӑракан икӗ рет шӗпӗнлӗ шӗпӗнсем курӑнсан, кӑштах вӑйсӑрланнине курчӗ вӑл.
  
  
  Эму евӗрлӗ ыттисем ман ҫул урлӑ каҫрӗҫ. Ih калама ҫук ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулса пырасса шанни тата хӑйӗн гениллӗ ӗҫне ӗненни ih ih витӗр курӑнман иммунитетра тавӑрма ӳкӗте кӗртнӗ. Вӑл калаҫма пуҫличченех ӑна Лотар Инус тухтӑрӗ, ҫутҫанталӑк суясӑр пуҫне урӑх нимӗн те тума пултарайман ҫын вырӑнне хурса, пӗлнӗ.
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ те пуҫ тайрӗ. Вӑл хӑйӗн пиҫӗ аллисем тавра пӗр аллине хӑюсӑррӑн ҫӗклерӗ те ман пата пычӗ. Ӑна сывлӑх сунас тесе ура ҫине тӑчӗ.
  
  
  — Э, - терӗ вӑл. - Самантлӑха вӑл эпир сана ҫухатрӑмӑр пулӗ тесе шутларӗ. Ку вара питӗ хурлӑхлӑ пулнӑ пулӗччӗ. Анчах каҫар мана. Каҫарӑр мана воспитани паманшӑн. Манӑн татах паллашмалла пулать-ха. Ирӗк пар мана. Унӑн тухтӑрне. Лотар Инус.
  
  
  Вӑл мана тӑсса панӑ алӑра вӑй ҫук. Ӑна эму хӑй пултарнӑ мӗнпур ырӑлӑхне кӑтартнӑ. — Паллашма кӑмӑллӑ, доктор, — терӗм эпӗ. -Эпӗ, Николас Андерсон".
  
  
  "Американец тесе шутлатӑп", терӗ вӑл.
  
  
  — Чӑнах та, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Жиринсен хаклӑ ҫыннисем, - терӗ вӑл. "Европа сире нумайӑшне тивӗҫ".
  
  
  "Тавтапуҫ ҫакна каланӑшӑн, доктор", - терӗм эпӗ. "апла пулсан, эпир кунта яланах савӑнмастпӑр".
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Маннӑ ҫынсем пур, анчах ӑна ih число тавра мар. Манакансемшӗн чи лайӑх ҫыхӑну-чӑтӑмлӑх".
  
  
  "Ну, доктор, эпӗ ӑна сире мӗн те пулин ӗҫме сӗнме пултаратӑп-и?"
  
  
  Вӑл шеллесе пуҫне сулкаларӗ. — Эпӗ сирӗн уҫӑ кӑмӑлӑра хаклатӑп, Мистер Андерсон, анчах, хӑратӑп, манӑн пӑрахмалла пулать. Сӑлтавӗ кунта светски мар, чӑн-чӑн профессиллӗ".
  
  
  Вӑл сӗтел хушшинче ларакан хӗрпе ун хушшине тӑчӗ. Вӑл, ахаль те ҫемҫе культурӑллӑ сассине тата ытларах пусарса, пуҫне ун еннелле тайрӗ.
  
  
  Ку вӑл систернипе ҫурӑлакан сасӑ пулчӗ. Шӑпах ҫак пуҫламӑшӗнче иккӗмӗш сасӑ итлекенсене тӗлӗнтерсе ячӗ. Инусӑн ҫав тери лайӑх интеллекчӗ, унӑн пултарулӑхӗ, вӑл мӗнпур лайӑх туртӑмсене пула чӗререн парӑнни тата, ҫаксем пурте ҫителӗксӗр пулсан, икӗ юлташ вӑй хума пултаракан ҫынтан мӑшкӑлласа кулма хӑрушлӑх пур.
  
  
  "Эсир европӑна паллатӑр пулсан, Мистер Андерсон, — терӗ вӑл, — уйрӑмах Кӑнтӑр Америкӑна пӗлетӗр пулсан, эсир, тен, тухтӑр титулӗпе чылаях ирӗклӗ усӑ курнине пӗлетӗр пулӗ. Анчах ман тӗслӗхре ку титул, нумай ҫулсем хушши ҫине тӑрса вӗреннӗскер, туяннӑскер. Унӑн медицина докторӗ, Мистер Андерсон, хирурги енӗпе ӗҫлекен специалист, вӑл механикӑлла искусство пулса тӑрать. Ҫакна йышӑннӑ май, интеллект стимуляцине ҫӗнетме шутламасӑр, вӑл хушма специальноҫсем туянма хӑтланчӗ. Унӑн психиатри те практикӑпа аппаланать, — вӑл хӗр ҫине пӑхса илчӗ, - чи кӑткӑс ӗҫсене халалланӑ.
  
  
  Ӑна йӗркеллӗ хускатма, хӑйӗн савӑнӑҫӗпе хавхалантарма унӑн тивӗҫӗ пур. — Апла пулсан, эсир мастер-и?
  
  
  Унӑн пӗтӗм ӳт-пӗвӗ чӗтресе илчӗ. — Ҫапла, - терӗ вӑл, кулса яма хӑтланса. — Пире Америкӑра Ҫапла калаҫҫӗ пулӗ тесе шутлатӑп. Питӗ интереслӗ те примитивлӑ термин. Анчах манӑн урӑххи ҫинчен шухӑшламалла мар. Ҫак ҫамрӑк леди ман пациенткӑсем тавра пӗр-пӗччен тӑрса юлчӗ.
  
  
  Анраса кайнӑ конфиденциальность унӑн сассине пусарчӗ. — Эсир вӑл чирлӗ тесе шутлатӑр-и, тухтӑр?
  
  
  Iso тухтӑр чӑтӑмлӑрах пулма тӑрӑшрӗ, анчах iso ҫав чӑтӑмлӑха тӳссе ирттернине куртӑм эпӗ. — Ну, ку пӗрлехи термин, урӑхла каласан. Професси планӗнче чылай кӑткӑсрах. Анчах, калӑпӑр, врачпа пациент хушшинчи хутшӑнусене пӑсмасӑр, ҫамрӑк ледин эмоциллӗ кӑмӑл-туйӑмӗсем пӑсӑлнипе асапланни ҫинчен техника тӗлӗшӗнчен каласа памасӑр".
  
  
  — Эпӗ ӑнланатӑп, — терӗм эпӗ, - эсӗ мана улталама пултарнӑ Пулӑттӑн. Эсӗ ку ҫапла пулӗ тесе шанатӑн, - терӗ вӑл хӑйне хӑй.
  
  
  "Эмоциллӗ чирсене ih сирӗн пек специалистсем ҫӑмӑллӑнах уйӑрса илме пултарччӑр тесе палӑртмаҫҫӗ".
  
  
  — Ҫук пулӗ тетӗп, - терӗм эпӗ.
  
  
  Инус тухтӑр ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. "Сирӗн тавракурӑм ҫавӑн пек анлӑ пулнӑшӑн эпӗ савӑнатӑп, Мистер Андерсон, - терӗ вӑл. "Гвидо мана эсир казинона мӗнле тыткалани, мӗнле калас, кӑштах ҫар ҫынни пек пулнине уҫҫӑнах систерчӗ".
  
  
  — Ҫапла, — терӗм эпӗ, - Анчах тепӗр енчен, сирӗн джентльмен ҫав ҫамрӑк ледипе туслӑ пурӑнни мар. Ман шутпа, вӑл эй ыраттарчӗ, ҫавӑнпа та вӑл ҫав компанисене питех хапсӑнмарӗ пулас.
  
  
  -- Ӑна каллех сиртен каҫару ыйтмалла, - терӗ Инус доктор, вӑл ман ҫине икӗпитленсе ҫиҫекен кулӑпа пӑхнӑ чухне. "Вӑхӑтран вӑхӑта гвидо ытла тӑрӑшакан пулать. Эпӗ ҫиленнинчен вӑл хӑраса ӳкрӗ пулӗ, тесе шутлатӑп. Куратӑр-и, ӑна яланхи клиникӑна тытса пымастӑп. Ҫамрӑк ледие эпӗ кунтан инҫех те мар виллӑра ӗҫлеме шаннӑ, ҫавӑнпа та ку тапхӑрта ӑна эпир сирӗнпе йӗркеллӗ социаллӑ отчетсем тесе шутланипе асаплантарма та кирлӗ мар.
  
  
  "Иртнӗ эрнере, — терӗ вӑл малалла, - эй, казинона неанцилемен походпа виллӑна пӑрахса кайма май килчӗ. Гвидо профессиллӗ медбрат мар, ҫавӑнпа та ку енчен йӑнӑшсем кӗтмелле. Ҫапах та хӗр вӑхӑтлӑха ҫухални мана гвидона питӗ ҫилентерчӗ, вӑл вара мана хӗр текех унпа пӗрле пымасӑр юлмастӑп, терӗ. Ҫапах та, эй, мӗн-ха паян каҫхине тепӗр хут калама май килчӗ?
  
  
  Паллах ӗнтӗ, гвидо унпа чылай чӑтӑмсӑр пулни тӗрӗс мар-и? Тата, - терӗ тухтӑр. "Ҫавӑн Пекех ӑнланмалла, америкӑри джентльмен пулнӑ май, эсир ырӑ кӑмӑллӑ ҫын, ӑна темрен хӳтӗлеме хутшӑннӑ, ку сирӗншӗн пачах та килӗшӳсӗр ӗҫ пулнӑ",-тенӗ вӑл уҫҫӑнах.
  
  
  — Ну, доктор, — терӗм эпӗ, — кун пирки эпӗ нимӗн те шухӑшламан. Мана сирӗн тарҫӑ темскер шухӑшласа хунӑ пек туйӑнчӗ.
  
  
  "Тулаш енчен илсен, ултавҫӑ пулать", - терӗ вӑл.
  
  
  "Ҫапла, нумай, - килӗшрӗм эпӗ. "Ҫӗвӗҫе ил, ӑна нихҫан та вӑл чирлӗ тесе шутламан".
  
  
  Инус тухтӑр мана хавхалантарас тесе алӑран лӑпкаса илчӗ. -- Ну, ну, - терӗ вӑл. "Кӗске сӑнав никӗсӗ ҫинче япаласене ӑнланса илме сирӗн ытла та нумай кирлӗ, медицина науки те хӑш чухне аташса каять".
  
  
  — Ӑнлантӑм, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Халӗ ӗнтӗ, Мистер Андерсон, эпӗ сиртен хӑҫан ирӗк пама ыйтнине ӑнланатӑр... э-э... ман персонал хӑйӗн каҫне хӗрпе пӗтерчӗ те ӑна каялла пирӗн вилла ҫине илсе кайрӗ. Эсир унпа тата мӗн чухлӗ калаҫнине пӗлместӗп эпӗ, анчах эсир мана мӗнле те пулин ырӑ канаш парсан, вӑл чирӗн ҫутинче мӗн калама пултарнине пурне те курса илме ӑслӑ пулать. Хӑш-пӗр чухне пирӗн чӑн пек туйӑнакан япаласем ҫинчен калас килет, анчах, шел пулин те, вӗсем ee чирпе чирленӗ, ӑна сыватма вӑй ҫитерет пулӗ тетӗп".
  
  
  Ӑна, килӗшсе, пуҫне сулчӗ. — Эсир ӑна сыватасса шанатӑп эпӗ, доктор. Ҫав тери намӑс пек туйӑнать, ун пек чипер хӗр..."
  
  
  "Манӑн пӗтӗм шанчӑк пур, - терӗ инус тухтӑр. "Анчах сиплев вӑрӑма тӑсӑлни, тен, чылай тӑсӑлма пултарать".
  
  
  — Питӗ начар, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Чӑнах та, - терӗ вӑл чӑтаймасӑр. — Анчах халӗ пирӗн чӑнах та кайма вӑхӑт. Сирӗнпе паллашма кӑмӑллӑ пулчӗ, Мистер Андерсон. Чӑнах та аван."Вӑл пӳрнисене шаклаттарса илчӗ те, гвидо ӗҫе хатӗрленсе хускалчӗ.
  
  
  Вӑл кирлӗ пулман. Хӗр тӑчӗ, сумкине хул хушшине хӗстерчӗ те вӗсем патне пычӗ. Тухтӑр кӑмӑллӑн кулса илчӗ.
  
  
  Вӑл тухтӑрпа гвидо хӑйсем кӗнӗ кун ҫине ҫав тери йӗрӗнсе пӑхса иртрӗ. Ҫӳллӗ те кӗтеслӗ китаец эй ҫулне пӳлчӗ, анчах вӑл ун патне ҫывхарсан, алӑка яриех уҫса ярас тесе, аяккалла пӑрӑнчӗ те ун хыҫҫӑн утрӗ. Гвидо вӗсем хыҫҫӑн утрӗ .
  
  
  "Сире чӑрмантарнӑшӑн каҫарӑр, - терӗ мана Тухтӑр.
  
  
  Вӑл пуҫне сулласа илчӗ те: "Мӗн тери шел, — терӗм эпӗ. - Ҫав тери кӑмӑллӑ хӗр..."
  
  
  "Манма тӑрӑшӑр ӑна, хаклӑ ҫыннӑм, - терӗ Ирис тухтӑр, кун каҫа кайсан.
  
  
  — Эпӗ сире ӑсатса ярӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Кирлӗ мар, хаклӑ тусӑм, — терӗ вӑл чӑрӑш сассипе. — О, — терӗм эпӗ, - манӑн ун пек тӑвас килет.
  
  
  Тухтӑр сӑнӗ тӗксӗмленчӗ. - Хуть те мӗн ту.'
  
  
  Вӑл ун хыҫҫӑн кунӗпех кайнӑ. Ҫул хӗрринче шурӑ мерседес тӑрать. Ӑна вӑл эпир казино витӗр тухнӑ чухне курнӑ машина пулнине палласа илчӗ. Унпа юнашар хӗр, гвидо тата китаец тӑраҫҫӗ.
  
  
  Тухтӑр алӑ ҫупса илчӗ. Вӑл каларӗ. - "Мӗн кӗтетпӗр эпир?"
  
  
  Китаец хыҫалти алӑка уҫрӗ, унтан малалла ярса пусрӗ те руль умне ларчӗ.
  
  
  Хӑйӗн вӑрӑм та эффектлӑ урисене йӑлтӑртаттарса, хӗр хыҫалти ларкӑч ҫине шуса ларчӗ. Ӑна вӑл ҫӳллӗ кӗлеллӗ балет тапочки тӑхӑннине асӑрхарӗ. Пирӗн вӑхӑтра сайра сиплӗ ih хӗрарӑмсем тӑхӑнса ҫӳретчӗҫ, анчах пире тата тепӗр атӑ-пушмак хӗрарӑм урине ҫав тери лайӑх илемлетместчӗ-ха. Ih хулине эсир темиҫе ҫул каярах, Николай Кара чӗрӗ чухне курнӑ.
  
  
  Тухтӑр шалалла йӑпшӑнса кӗчӗ. Гвидо алӑка хупрӗ те китаецпа юнашар ларчӗ. Двигатель ӗҫлет ӗнтӗ, машина ҫул хӗрринчен шуса кайрӗ.
  
  
  Ӑна, номер палли астуса юлсан, вӗсем епле тухса кайнине пӑхса тӑтӑм. Мерседес ҫул кукринче чарӑнса тӑчӗ. Хыҫалти чӳрече витӗр ӑна тухтӑр илемлӗ пичӗ ҫине аллине ҫӗкленине курчӗ.
  
  
  Унтан урӑхла шут тытрӑм. Тем пысӑкӑш алӑ тем пысӑкӑш эрешмен пек вӑйсӑрланса кайрӗ. Тепӗр самантран алӑ тавра пуҫ пӳрнепе шӗвӗр пӳрне ҫеҫ курӑнса кайрӗҫ.
  
  
  Мӗлке пек курӑнакан машина кӗтесрен пӑрӑнсан, доктор тухрӗ. Инсарис аллине питӗ вӑраххӑн тӑсса, ҫав тери савӑнса кулнӑ май, пӳрнисене хӗр трахейӗ ӑшне чикрӗ те ӑна чӑмӑртама пуҫларӗ.
  
  
  
  6 сыпӑк
  
  
  
  -
  
  
  Вӑл ҫаврӑнчӗ те каялла бара кайрӗ. Урӑххи Нумай Пулсан. Иисуса часах вилӗм кӗтнине шута илсе, вӑл гвидона ҫакна тума ирӗк панӑ пулӗччӗ. Тухтӑра вӑраххӑн вилни килӗшнӗ пулӗ, вӑл ун пирки иккӗленмен. Анчах вӑл отель тунӑ пулсан, автомобиль кайри ларкӑч ҫинче ларнинчен чылай меллӗ вырӑн суйласа илнӗ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл каллех пукан ҫине ларчӗ, официант тиркевлӗн пӑхса илчӗ, вӑл эпӗ Кӑштах Инус докторпа тата ҫав хӑрушӑ пӗчӗк бандӑпа урама уҫӑлса ҫӳренӗ ҫӗртен таврӑннӑ хыҫҫӑн кӑштах ҫӑмӑлланнӑ пек туйӑнчӗ. Официант ман хӑрушсӑрлӑхшӑн е доказательствӑшӑн пӑшӑрханнипе эпӗ пӗрре те йӑпанмарӑм. Вӑл мана ҫак чӑн-чӑн кӑсӑклӑх хам шутшӑн ҫителӗклӗ таран тӳлеме, ытти туристсенни пекех, чейсене шута кӗртнине, апла пулсан, икӗ хут ытларах тӳлеме пултарнипе пултарманнине пӗлме ҫителӗклӗ пулӗ тесе шутланӑ.
  
  
  Ӑна сывлӑшра сулса илчӗ те, вӑл, мрамор тӑрӑх счета ман паталла тӗртсе ярас тесе, пуҫне асӑрхануллӑн усса, сӗтел патне васкарӗ. Вӑл алӑ хусканӑвӗн траекторине асӑрхасан, эпӗ почерк ҫине пӑхрӑм. Вӑл стакан урипе чалӑшса кайнӑ хут подставка ҫинче пулнӑ, ун тавра хӗр ӗҫнӗ.
  
  
  Ӑна стакан ҫӗклерӗ те хут илчӗ. Вӑл Вӑхӑтра Урӑххи. Ириспа унӑн пӗр-пӗрне суяҫҫӗ, вӑл тем ҫинчен питӗ шухӑшлать.
  
  
  Вӑл хӑйӗн пӗлтерӗвне куҫ харшисем валли кӑранташпа ҫырчӗ. "Вилла Нарцисса ", вӑл: "Кап-Ферра. Пулӑш мана, костя. "Ӑна алӑ пусман, эпӗ вӑл камне халӗ те хорек пӗлменнине ӑнланса илтӗм.
  
  
  Анчах эпӗ вӑл мӗнле пулнине пӗлетӗп: инус тухтӑр мӗн каланине пӑхмасӑрах, ӑс-тӑнра. Хитрескер, чӑрсӑрскер, хӑйне хӑй шанаканскер, усал тухтӑрпа хирӗҫ тӑмасӑрах кайма пултарать. Анчах хема ҫав-ҫавах ӑнланмалла мар япала пулса тӑчӗ.
  
  
  Ку вӑрттӑнлӑх пулнӑ, ӑна вӑл каҫӑн икӗ вӗҫне те пӗлме шутланӑ.
  
  
  Анчах ӑна хӑвӑрт тумалла. Вӑл сехет ҫине пӑхса илчӗ. Сӑмахран, иккӗмӗш ҫурӑ, ирис тухтӑрӑн та лайӑхрахчӗ. Ӑна счет тӳленӗ, чей паман, уйрӑмах официанта кӑмӑлсӑрлантарнӑ, вара тӗп алӑк витӗр "Негрескӑран" тухнӑ. Такси пассажирсене кӗтет. "Ренора" малта водитель, мӑнтӑр питлӗ арҫын, пуҫне каҫӑртса, руль умӗнче йывӑррӑн харлаттарса выртать. Ӑна хулпуҫҫинчен лӑпкаса илсен, вӑл самантрах вӑранчӗ. Вӑл ман ҫине йӑл кулса пӑхрӗ, ку кулӑра ӗлӗк салтак пулнӑ ҫыннӑн кулли выльӑх кулли тата интрига хутӑшӑвӗ пулнӑ. — Мсье, - терӗ вӑл, хӑй ҫине пӑхтарнӑ пек.
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Эсир Пӗлетӗр-и, Кап-Ферра?
  
  
  — Паллах, - терӗ вӑл.
  
  
  — Эсир Вилла Нарцисса пӗлетӗр-и ?
  
  
  "Ҫапла ".
  
  
  — Эсӗ мана унта илсе кайма пултаратӑн-и?
  
  
  — Кирек мӗн тӑвӑр, сэр. Анчах каҫарӑр, ку тӗлӗнмелле вырӑн.
  
  
  "Чӑнах-и?"— терӗм эпӗ, ҫак "ренон" кайри алӑкне карт туртса уҫса, лартӑм. "Кала-ха мана, мӗншӗн, халлӗхе васкар".
  
  
  Машина хӑмаран ҫапса тунӑ урай тӑрӑх хӗвеланӑҫнелле шуса кайрӗ те, малтанхи ҫул кукӑрӗнче ҫаврӑнса кайрӗ.
  
  
  "Унта никам та пурӑнмасть. Кунта никам та ҫук, — терӗ вӑл.
  
  
  — Эсӗ унта нумай пулмасть пултӑн-и?
  
  
  — Ҫук, эпӗ ӑна калама пултараймастӑп. Анчах унта нумай ҫул ӗнтӗ никам та пурӑнмасть, м-сье. Ӑна эпӗ тӗп-тӗрӗс пӗлетӗп. Темиҫе эрне каялла, тен, уйӑх каялла, ӑна ҫӗрле mimmo иртсе кайнӑ. Виллӑпа ҫул хушшинче чул хӳме, хапха умӗнче тимӗр хапха. Ӑна хапхаран пӑхрӗ. Тӗнче пулман. Килте никам та ҫук чухне эсир ҫакна туятӑр. Ку вилла ҫавӑн пек ҫурт пулнӑ.
  
  
  — Вӑл кам пулнине пӗлетӗр-и эсир?
  
  
  — Ҫук, сэр, эпӗ пӗлместӗп. Харпӑрлӑх прави кунта пӗр хуҫаран теприн патне куҫать, тепӗр чухне ют ҫын умӗнче иккӗшне хӑйсен вилли ҫинче пурӑнма ирӗк панине пӗлтерет".
  
  
  "Рено" хӑвӑртлӑхне ӳстерсе пырать. Ӑна Эпӗ Beau Rivage отелӗ пирӗн хыҫран ҫухалнине куртӑм, унтан эпир гавань еннелле каякан ҫул кукӑрне пӑрӑнтӑмӑр, вӑл ҫул тинӗс хӗрринчи чуллӑ сӑртсене касса тунӑ ҫулпа анать.
  
  
  "Виллӑсем ҫинче яланах ҫӗнӗ ҫынсем пур, - терӗ водитель.
  
  
  "Cormiche Вӑтам Гвинейӑран Иртсе Каятпӑр-И? ",- терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла, сэр."
  
  
  Халӗ эпир ҫӗклентӗмӗр те, Ницца хули пирӗн хыҫра юлчӗ. Ман айра, сылтӑмра, тӗтре айӗнче тинӗс хускалмасӑр выртать.
  
  
  — Тав тӑватӑп, — терӗм эпӗ, — эсир мана Вилла Нарцисса хапхи патне илсе ҫитереймесен, пӗр километр маларах анма ирӗк парӑр.
  
  
  — Ӑнлантӑм, - терӗ водитель. Вӑл лайӑх салтак пулнӑ пулмалла. Мӑнтӑр та ӑслӑ, ун чухне те. Эму ҫакна ӑнланни, вӑл ӑнлансан тата ытти ҫинчен мансан, мӗн парӗ-ши? Чи малтан хӑвӑра сыхлӑр, сывалӑр. Чӗрӗлни салтак хӑй валли тума пултаракан чи лайӑх реклама пулнӑ.
  
  
  Вӑл, тӗнчери чи илӗртӳллӗ ҫулсем тавра пӗччен чӗннипе киленсе, хӑвӑрт та тикӗссӗн пырать. Малта ҫул пуш-пушах, тӗтре чаршавне ҫурас тесе, вӑл темиҫе сарӑ хунар ҫутрӗ. Каҫ лӑпкӑ пулин те, хӑвӑртлӑха кӑмӑллӑ ҫил хускатать.
  
  
  — Акӑ, - терӗ вӑл.
  
  
  "Св. Жан-Кап-Феррат" тесе ҫырнӑ таблица mimmo вӗҫсе иртрӗ. Манран сылтӑм енче, хӑшпӗр ҫӗрте ҫутӑсем ӳкерсе хунӑ Ферра Каперӗ тинӗсре курӑнса тӑракан пысӑк пӳрне пек выртать. Водитель, питӗ лайӑх Корниш ҫинчен анма хатӗрленсе, пӗчӗк передача ҫине куҫсан, "рено" Двигатель йынӑшса илчӗ.
  
  
  — Эпир часах унта пулатпӑр, - терӗ вӑл савӑнӑҫлӑн. — Сана тусусем кӗтеҫҫӗ-и?
  
  
  Ӑна хирӗҫ эму ответлеме те хирӗҫ пулмарӗ. — Ҫук, — терӗм эпӗ, - ҫук пулӗ тесе хӑратӑп.
  
  
  — Тен, эсӗ те ҫавӑн пек тӑвасшӑн?
  
  
  Пӗр аллине руль ҫине хурса, теприне вӑл ларкӑч айӗнче темскер хыпашласа тупрӗ. Вӑл ӑна каялла туртнӑ чух унӑн аллинче монтировка пулнӑ. Вӑл кулать. — Тен, эсӗ унпа усӑ курма пултаратӑн?
  
  
  "Пулма пултарать. Анчах эпӗ унсӑр та пурӑнма пултаратӑп. Ырӑ кӑмӑлӑршӑн тав тӑватӑп сире.
  
  
  — Нимех те мар, — терӗ вӑл. - Тӗлӗнмелле вырӑн ку вилла. Питӗ тӑрӑшатӑп. Питӗ кӑмӑлсӑр. Ку вӑл эсир хӑвӑра хӑтлӑ туйакан, сире савӑнтаракан ҫурт мар".
  
  
  — Эпӗ унта нихҫан та пулман, — терӗм эпӗ, - Анчах эпӗ сана ӗненетӗп.
  
  
  "Эпӗ святоя чаратӑп", - терӗ вӑл. "Ку санӑн ҫӗрлехи курӑнӑвна пулӑшӗ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. — Ҫар-и?
  
  
  "Ют ҫӗршыв легионӗ", - терӗ вӑл. "Куҫӑрсене темиҫе минутлӑха хупӑр. Эпир унта хӑҫан ҫитессине калӑп сана.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен машина чарӑнчӗ. — Юрать, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл каллех куҫне уҫрӗ. Йӗри-тавра сӗм тӗттӗм. Ӑна водителе пӗр купа банкнот тыттарчӗ.
  
  
  — Ӗҫ ӑнчӗ, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл машина тавра тухрӗ.
  
  
  Водитель пуҫне кӑларчӗ. - Километр уҫӑ. Сылтӑмра. Чул стена. Виҫӗ метр ҫӳлӗшӗнче. Кантӑкӗ ҫӳлтен ҫӗмӗрӗлнӗ. Хапха ҫичӗ метр. Шӗвӗр тӑрӑллӑ. Шалта нимӗн те вӑрламалли ҫук. Пӗр уйӑх каялла. Анчах ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулчӗ.
  
  
  Машина хыҫалти ҫулпа хуллен пынӑ чухне вӑл ҫаплах йӑл кулчӗ. Ҫакна илтме чарӑниччен кӗтсе тӑчӗ те малалла утрӗ. Унӑн хуппи ҫинче бритвӑн ҫивӗчӗшӗ халӗ те вырӑнтах пулнине тӗрӗслет.
  
  
  Мӑк татӑкӗсем кивӗ йынӑшу ҫинче ҫӗрӗк шӑтса тухнӑ пек йӑваланса выртаҫҫӗ. Тимӗр хапха ҫинче тутӑхнӑ. Уйӑх сергей ҫӑра чӑрӑш лӑссисем витӗр, тӗтре таткисем тавра ҫӗкленсе тӑракан йывӑҫсем витӗр сӑрхӑнса тухнӑ, тураман курӑк ӑшӗнче тушкӑн сухалӗ пек курӑнса тӑнӑ.
  
  
  Ҫул ҫинчен нимӗн те курӑнмасть. Машина ҫулӗ ҫеҫ, таптаса лапчӑтнӑ курӑк ӑшӗнче йӗрсене шута илсе, тин ҫеҫ иртсе кайнӑ. Ҫӳллӗ йывӑҫсем виллӑпа вилла хушшинчи часовойсем пек лараҫҫӗ.
  
  
  Пӗр хушӑ вӑл хапха хыҫӗнче итлесе тӑчӗ. Шӑплӑх. Эпӗ пурри ҫинчен пӗлтерекен йытӑсем те ҫук. Патруль маркировкишӗн улттӑмӗш туйӑм та, хама темиҫе хутчен ҫӑлса хӑварнӑ туйӑм та ҫук.
  
  
  Вӑл курткине хыврӗ те, аллисене чулсем ҫинче выртакан вараланчӑк кӗленче ванчӑкӗсенчен хӳтӗлес тесе, ӑна стена ҫине пӑрахрӗ. Вӑл сиксе илчӗ, шанчӑклӑ тӗрев тупрӗ те, курткине хӑй хыҫҫӑн туртса, ҫӳлелле кармашрӗ.
  
  
  Стена ҫумне ларса, ӑна итлерӗ. Шӑплӑх кӑна. Пӗшкӗнсе, йывӑҫсемпе хӳтлӗх пек усӑ курса, вӑл сукмакпа малалла утрӗ. Вӑл ерипен шӑвать. Манӑн урасем йӗпе курӑк тӑрӑх утаҫҫӗ. Ман тавра чӑрӑш лӑссипе тинӗс шывӗ шӑрши кӗрекен тӗтре йӑсӑрланать.
  
  
  Вӑл сӑрт ҫине хӑпарчӗ те сасартӑк йывӑҫсем витӗр, тӗтре витӗр ҫутӑ йӑлтӑртатнине курчӗ. Темиҫе секундран вӑл уҫӑ хире тухрӗ.
  
  
  Вӑл вӑрман хӗрринче чарӑнса тӑчӗ те манран сылтӑм енче машинӑсен йӗрӗсем сулахаялла пӑрӑннине, унтан каллех вилла кӗмелли алӑк патнелле пӑрӑннине курчӗ. Тӗтрепе витӗннӗпе пӗрех шурӑ мерседес подъезд ҫулӗ ҫинче тӗксӗм те чӗмсӗр тӑрать.
  
  
  Ҫӗрлехи тинӗс сывлӑшра сулхӑн та сивӗ чул ҫинчен вилла хӑй тӗтре тавра хӑрушӑ тӗлӗк пек палӑрса тӑнӑ. Ҫӳлте, чӳрече хупписене усӑнтарса тӑракан чӳречере, уйӑх ҫутинче сӗт пек шурӑ чаршав татӑкӗ ҫакӑнса тӑрать, вӑл сцена ҫине аялта, куҫа курӑнман куҫ пек пӑхать. Виллӑн ҫӳлти икӗ хутӗнче тӗттӗм. Сергей пӗрремӗш хутра виҫӗ чӳречере ҫуннӑ.
  
  
  Йывӑҫсен линийӗнче тытӑнса, вӑл ҫурт тавра хӑвӑрт ҫавӑрӑнчӗ. Хыҫалти пайӗ, тепӗр енӗ тата малти пайӗ хура та чӗмсӗр. Вӑл хытӑ курӑк тӑрӑх ҫывхарма пуҫларӗ. Сылтӑм чӳречене ҫӳхе чаршав кӑна хупласа тӑрать. Вӑл кукленсе ларчӗ те шалалла пӑхрӗ.
  
  
  Ку кухня пулнӑ. Ҫӳллӗ китаец, йывӑҫ сӗтел хушшинче ҫурӑмпа ларса, пӑсланакан чей куркине ӗҫсе ячӗ.
  
  
  Вӑл пӗшкӗнчӗ те тепӗр чӳрече патне пычӗ, манӑн shaggy хуплакан нӳрӗке пиллерӗ. Ерипен вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те кровать ҫеҫ ларакан пӳлӗме пӑхса тӑнине курчӗ. Гвидо ҫав кровать ҫинче пуҫне йынӑшса выртать, журнала уҫа-уҫа пӑхать. Вӑл курткине хывнине, пистолетне пиҫиххи ҫинчен кобурине чикнине курчӗ.
  
  
  Виҫӗ ҫутӑ пӳлӗмрен виҫҫӗмӗшӗ малтанхи икӗ пӳлӗмрен чылай аякра. Унӑн панцирӗ унта, чӳрече янаххисен шайӗнчен аяларахра, доктор сассине илтрӗ.
  
  
  — Хаклӑ ҫыннӑм, - терӗ вӑл. — Эпӗ санпа тӳсӗмлӗ пулма тӑрӑшрӑм. Эпӗ ӑна ҫапла шутлатӑп: эсир ӑнланнипе, тав тунипе чӑтӑмлӑх тӳсеймест; тӗрӗсмарлӑхпа сутӑнчӑклӑх ҫеҫ. Халӗ ӗнтӗ манӑн чӑтӑмлӑх пӗтсе ҫитрӗ.
  
  
  Халӗ вӑл чӳрече шайӗнче. Вӑл уҫӑ, тухтӑрӑн юнаса каланӑ сасси уҫҫӑнах курӑнать. Вӑл чӳрече патне пычӗ. Ҫак ҫӳхе шурӑ чаршавӑн тепӗр пайӗ, кӑшт ҫеҫ карнӑскер, пӳлӗмре масар ҫинчи эрешмен карти пек ҫакӑнса тӑрать. Чӳречерен пӑхсан, вӑл ирис тухтӑрпа хӗре уҫҫӑнах курчӗ. Тухтӑр курткине хыврӗ те шарфне хӑй вырӑнне уртса ячӗ, анчах пурҫӑн тутӑр хутламӗсем ҫине ҫаплах ҫиллессӗн пӑхса тӑчӗҫ.
  
  
  Хӗр ҫаплах ee тӗл пулнӑ чухнехи пекех тумланнине курчӗ вӑл. Аллисене вӗсем, хӑйсене начар тытнӑшӑн отчет паракан ачанни пек, ҫурӑм хыҫне тытнӑ, тӗллев кӑшт тайӑлнӑ, йӑлтӑртатакан ҫӳҫӗсене ҫаплах шупка симӗс хӑюпа ҫыхнӑ.
  
  
  — Эсир мана чӗререн тав тӑвасса шаннӑччӗ эпӗ, — терӗ доктор. "Эсӗ ман пата хӑвӑн пуянлӑхупа пырасса, хӗрарӑм ҫеҫ пама пултаракан пуянлӑхупа пырасса, эсӗ ӑна хӑвӑн ҫине ҫав тери уҫҫӑн, ҫав тери уҫҫӑн тӑкса янӑ пархатарлӑ ӗҫшӗн мана тавӑрма пуҫласса шаннӑччӗ эпӗ. Эсир мана ӗненмесӗр тӑма пултаратӑр, анчах ку чӑнах та манӑн чӑн-чӑн шанчӑк пулчӗ. Анчах, тен, ӑна ытлашши шаннӑ пулӗ. Ку пӗрремӗш хут мар пулать. Ҫавӑнпа та ӑна хам ирӗкпе паманнине вӑй илмеллине те пӗлетӗп". Хӗр ун ҫине уҫҫӑнах пӑхса илчӗ. Вӑл вӑраххӑн та шухӑшласа калаҫрӗ. — Эсӗ хӑрушӑ, - терӗ вӑл.
  
  
  Тарӑхнипе Ирис пичӗ турткаланса илчӗ. Вӑл аллине ҫӗклерӗ те каллех усрӗ. — Ку ӗнтӗ паянхи каҫра иккӗмӗш хут пуҫланнӑччӗ, эсӗ мана ҫав тери хытӑ ыйтрӑн, санӑн ҫав тери илемлӗ пит-куҫӑнта хаярлӑх кӑтартас килчӗ. Анчах манӑн ун пек тумалла мар, ҫапла мар-и? Вӑл ҫав тери хӑрушла курӑнать. Ҫапла, ӑна ҫапла ӑнланатӑп, манӑн сӑн-питсем сирӗн патӑрта ирӗк тупаймаҫҫӗ. Ыттисем мана ҫакна ӑнлантарса пачӗҫ.
  
  
  — Тӗрӗс мар ӑнланӑр мана, доктор, - терӗ хӗр. — Эпӗ сан сӑн-сӑпату ҫинчен каламан. Кун пирки манӑн нимӗнрен те право ҫук.
  
  
  "Ой-ши?"- терӗ тухтӑр.
  
  
  — Ҫук, - терӗ вӑл.
  
  
  — Мӗн, пылакскерӗм?
  
  
  "Эсир калама ҫук начар пулнӑран эсӗ мана йӗрӗнтеретӗн, — терӗ вӑл.
  
  
  Тухтӑр кулса ячӗ, ҫак киревсӗр карланкӑ тавра ахӑлтатса кулса ячӗ.
  
  
  — Начар, - терӗ вӑл. "Nen ҫинчен ҫавӑн пек ҫӑмӑл калаҫма эсир питӗ сахал пӗлетӗр. Анчах эсир ун ҫинчен часах пӗлӗр, вара эпӗ хам та сирӗн проводник, сирӗн учитель, сирӗн партнер пулӑп".
  
  
  — Нихҫан та, - терӗ вӑл.
  
  
  "О, ҫапла, хаклӑ ҫыннӑм, - терӗ инус тухтӑр. — Питӗ час. Кунта, сан пӳлӗмӗнте, сан кровать ҫинче.
  
  
  Хӗр хӑвӑрт алӑк ҫине пӑхса илчӗ.
  
  
  Тухтӑр пуҫне сулкаласа илчӗ. — Ҫук, - терӗ вӑл. — Ку сана пулӑшмасть.
  
  
  Хӗр тутисене чалӑштарчӗ.
  
  
  Ҫак самантра манӑн ӗҫе тытӑнас, пӳлӗме чупса кӗрес килчӗ, унта эпӗ инус тухтӑра курас, унӑн ҫемҫе те витӗмлӗ сассине илтес килчӗ. Анчах эпӗ лӑплантӑм. Ку таранччен вӑл сӳпӗлтетнисӗр пуҫне нимӗн те туман. Хӗр ҫакна тӳссе ирттерет. Ҫак пӑсӑлнӑ ҫын ҫинчен тата хӑйӗн фантазиллӗ сӑн-сӑпачӗпе тата чӗмсӗр ӳт-пӗвӗпе аппаланакан тӗлӗнмелле тыткӑнри хӗрарӑм ҫинчен эпӗ ытларах та ытларах пӗлме пултарасса кӗтсе ларатӑп.
  
  
  Тискеррӗн кулни тата малтанах сиссе тӑни шӑлӗсене йӗрсе пӑрахрӗ. "Ну, манӑн доллар хумалла, - терӗ вӑл. — Эпӗ сана юлашки шанс паратӑп. Мӗн вӑй ҫитнӗ таран патӑм сана. Вӑй ҫитнӗ таран паратӑн-и эсӗ мана, е ӑна санран илмелле-и?
  
  
  "Эсир мана илме пултаратӑр, доктор, - терӗ вӑл ҫирӗппӗн, - анчах эсир пӗлетӗр, эпӗ те пӗлетӗп, эсир нихҫан та манпа хуҫаланас ҫук".
  
  
  Тухтӑрӑн сӑн-пичӗ шурса кайрӗ, янах шӑммисем ҫилӗллӗн чӑмӑртанчӗҫ. Вена унӑн тӑнлавӗ ҫинче, ҫак шуранка ӳт айӗнче хутланса выртнӑ аҫтаха пек, сиккелет. Вӑл шӑппӑн та лӑпкӑн, mimmo ҫине пӑхса ларакан хӗр патне пычӗ. Ҫак пысӑк алӑ ҫӗкленчӗ те унӑн ҫӳҫӗсем тавра лентӑна туртса илчӗ, - ҫав ҫӳҫ пайӑркисем хулпуҫҫисем ҫине ылтӑн шывсикки пек ӳкрӗҫ.
  
  
  Унӑн пит-куҫӗсен йӗрӗнтерекен пайӗнче ҫилли вӗриленсе кайрӗ, вӑл, симӗс лентӑна ярса илсе, ӑна урайне ывӑтма темиҫе секунда кирлӗ пулнӑ ҫынсене тата хытӑрах тарӑхтарчӗ. Вӑл, ҫак ӗҫе ҫӗнтерес тата пирӗн ҫине ним пӑлханмасӑр тапӑнма хатӗрленсе, пӗр самантлӑха чарӑнса тӑчӗ. Хӗр ҫаплах mimmo ҫине пӑхать, ҫак шухӑш ӑна шӑна сӗрленӗ пек пырса тӗкӗнмест тейӗн.
  
  
  Тухтӑр каллех аллине тӑсрӗ. Ҫинҫе те вӑрӑм пӳрнисем унӑн платйин ҫӳхе каски ҫинче пӗрлешрӗҫ, пӳрне шӑммисем вара юриех унӑн кӑкӑрӗ хушшинчи кӑпӑш лупашкара хытса тӑчӗҫ.
  
  
  Вӑл алтупанӗпе хӑвӑрт хускалса илчӗ те, пирне унӑн ӳчӗ ҫинчен туртса антарчӗ. Вӑл хӑйӗн хулпуҫҫийӗ ҫинчен пирне туртса антарнӑ чух, ӑна урайне чӑштӑртатса ӳкме ирӗк панӑ чух, ольга пӗр хускалмасӑр ларчӗ.
  
  
  Хӑйӗн ҫара кӑкӑрне ҫак куҫсенче алхасакан пӑлхануран хӳтӗлес тесе, вӑл хускалмарӗ. Унӑн аллисем икӗ айккинче ҫакӑнса тӑраҫҫӗ. Вӑл шурӑ трусиксемпе балет тапочкисем ҫеҫ тӑхӑннӑ.
  
  
  Тухтӑр сывлани ун ӑшӗнчен чашкӑрса тухать. "Ах, ҫапла, - терӗ вӑл.
  
  
  Ҫак ҫӗлен мӑйне хуҫма чӗнсе кӑшкӑракан сасӑ хӑйне пӑхӑнтарнӑ вӑхӑтра унӑн аллисем унӑн пӗҫҫисем патнелле шуса кайрӗҫ, трусикӗсем хӗвелпе пиҫнӗ пӗҫҫисем тӑрӑх шуса анма пуҫларӗҫ.
  
  
  Хьюберт Микуль Пирки тӗрӗс калать, Вӑл Микуль Хушать пулсан. Вӑл ҫуралнӑранпах сарӑ пулнӑ.
  
  
  Кровать манран сылтӑм енче, стена тата чӳрече хушшинчи кӗтесре. Хӗр, ҫаплах хускалмасӑр тӑраканскер, манран сулахайра, тухтӑра унпа кровать хушшине Хӗстернӗ.
  
  
  Вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ те, пӑлханнипе тата ывӑннипе аран-аран сывлакаласа, трусикӗсене йӗлтӗрӗсем таранах тавӑрса хучӗ.
  
  
  Инусс тухтӑр ура ҫине тӑчӗ, ee аллинчен ярса тытрӗ те каялла кровать патнелле сӗтӗрме пуҫларӗ.
  
  
  Эй, пӗр утӑм тума, тепӗр утӑм тума ирӗк пачӗ. Унӑн сулахай енче турпалли ҫук. Пачах ҫук. Унтан вӑл чӳрече янаххи ҫине сиксе ларчӗ те пӳлӗме чӑмрӗ.
  
  
  Тухтӑр, мана курас тесе, хӑйӗн тӗнӗлӗ тавра ҫаврӑнчӗ. Хӗр хӑйӗн пӑсӑлнӑ тумтир ҫыххи патне каялла шурӗ.
  
  
  Шарф тухтӑр мӑйӗ ҫинчен ӳкрӗ, унӑн ӑш пӑтранакан ҫухавийӗ шӗпӗнсем тавра курӑнса кайрӗ. Пирӗн хушӑмӑрти уйрӑлӑва ҫӗнтерме ӗлкӗриччен вӑл тӗлӗннипе ҫӗнтерчӗ.
  
  
  — Гвидо! вӑл кӑшкӑрса ячӗ. — Гвидо!
  
  
  
  7 сыпӑк
  
  
  
  
  Хӗр хӑйӗн ҫуркаланса пӗтнӗ кӗпине ҫӗклесе, пир татӑкӗсене хӑйӗн туйӑмлӑ ӳчӗ ҫумне пӑчӑртанине куҫ хӗррипе курчӗ. Инус доктора, вилӗмлӗ Гвидо килнӗ ҫӗре вӑхӑта сая ярса, капкӑнри эрешмен пек пӑчӑртаса тытнӑ.
  
  
  Вӑл кун каҫиччен тарма шутламарӗ. Вӑл хӑйӗн пӗчӗк палачӗпе тӗттӗм коридорта тӗл пуласран хӑрарӗ пулас, унтан гвидон катӑлнӑ интеллекчӗпе юнтармӑшлӑхне пула 22-мӗш калибрлӑ пистолет пули евӗр штраф тӳлесси ҫинчен шухӑшласа илтӗм эпӗ. Ҫав вӑхӑтрах ман пуҫа ҫӗр хӑвӑлӗнчи карлик-кравать ҫинчен сиксе анакан, хул айӗнчен хӑйӗн пистолетне туртса кӑларакан, хӗр пӳлӗмӗ патнелле чупакан ҫын-тухса тӑчӗ.
  
  
  Кӗтессе хӑваласа кӗртнӗ боксер пек, Инус доктор сулахайра, пӳлӗм стенисем ҫуммипе пырать, ҫак алтупанӗсене тулалла сарса хунӑ, килӗштересшӗн пулнӑ пек туйӑнать.
  
  
  Манӑн вӑхӑт нумай пулман пулӗччӗ. Доктор, пылак ваткӑ пекех, юнаса тӑчӗ, анчах гвидопа ун хушшинче тӑма ним усси те пулмарӗ. Веб-ҫапӑҫу, вӑл хутшӑнма пултаракан ҫапӑҫу, дисксем пулнӑ, ҫав ҫапӑҫура шанчӑк ун енче пулнӑ.
  
  
  Ӑна эму, хулпуҫҫипе тата сулахай аллипе сулса, ун патне пыма ирӗк пачӗ. Вӑл мана сылтӑм алӑран ярса тытрӗ. Ӑна янах шӑмминчен ҫапма ирӗк панӑ. Вӑл стенана шӑтарса кӗчӗ, унтан, тӑнне ҫухатса, аялалла шуса анчӗ, унӑн йӗпкӗн хӗрлӗ тутисем тӑрӑх юн юхрӗ.
  
  
  Ҫак япала ҫине пӑхса савӑнас тесе, унӑн шальӗ васкамасть, вӑл ҫаврӑнчӗ те кун патнелле ыткӑнчӗ. Кая юлнӑ. Алӑк уҫӑлчӗ.
  
  
  Гвидо унтах тӑрать. Treio ман пурнӑҫа тӗлленӗ. "Смирно тӑр", терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл аллисене ҫӗклерӗ. Ҫав вӑхӑтра Николас Андерсонӑн, инкеке лекнӗ хӗрсене хӳтӗлекенскерӗн,гвидопа ӗҫлесси уйрӑм сӑлтав пулман. Кунта ним тума та кирлӗ пулман.
  
  
  Пистолет пӗр хускалмасӑр тӑрать. Тухтӑр халӗ те пӗччен-ха. Гвидо йӑл кулса илчӗ. — Эсӗ вырттартӑн-и ҫав тӑмсая, ҫапла мар-и? Ну, сасӑ, тетӗп. Ҫапах та эпӗ ырлама пултараймастӑп, тусӑм. Ку маншӑн япӑх тенине пӗлтерет. Ку мана та килӗшмест. Сана каланӑ чухне санӑн тухса тармаллаччӗ. Халӗ эсир уншӑн ӳкӗнме пултаратӑр.
  
  
  Ҫивӗч куҫӗсем хӗре Курчӗҫ те чарӑлса кайрӗҫ. — Тумлан, - терӗ вӑл. — Тьсоенга чӗнсе кил . Тухтӑра пулӑшу кирлӗ, те. Ан ашкӑн.
  
  
  Хӗр пирӗн еннелле ҫурӑмпа ҫаврӑнчӗ, кровать айӗнчен чемодан кӑларчӗ, темиҫе япала суйласа илчӗ те тумланма тытӑнчӗ.
  
  
  — Эсӗ, — терӗ Гвидо, - стена татӑкне суйласа ил те ун аллине хур.
  
  
  Ӑна эпӗ каланӑ пек турӑм. Гвидо мана кӗтсе илчӗ. Ӗҫе вӗренес тесе, вӑл чылай шӳт тунӑ пулмалла. Ҫак шыравсем эму пистолет, ҫӗҫӗ тата газ бомби илсе килме пултарнӑ пулӗччӗҫ, анчах вӑл виҫӗ бритва тупма ҫителӗклех лайӑх пулман. Гвидо хӑйӗн шухӑшӗпе питех палӑрса тӑман. — Юрать, — терӗ вӑл, - эсир таса. Ҫаврӑнӑр, аллӑрсене пуҫ хыҫне хурӑр та ih тытӑр, эпӗ сире ih антариччен унта".
  
  
  Алӑк хыҫӗнче shaggy илтӗнчӗ. Хӗр алшӑлли тата шыв тултарнӑ пӗчӗк чашӑк пек япала йӑтса килнӗ китаецпа пӗрле таврӑнчӗ. Вӑл ҫак алла пӗрремӗш хут курчӗ. Шӗвӗр пӳрнисемпе кача пӳрнисем тӑватӑ дюймлӑ кинжал пек кӑнтарса тӑраҫҫӗ.
  
  
  "Тухтӑра пӗлтерес, Тьсоенг ", - терӗ Гвидо.
  
  
  Китаец пуҫне сулчӗ.
  
  
  — Эсӗ, — терӗ гвидо хӗре, - тӑр ҫак шурӑ рыцарьпе юнашар, шӳтлемелли те ҫук. Вӑл санпа мӑй таран тутӑ. Ку манран килет пулсан, эпӗ сире иксӗре те ҫакӑнта, вырӑнтах персе пӑрахнӑ пулӑттӑм. Ун чухне мана лӑпкӑрах пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Китаец, питне алшӑллипе шӑлкаласа, ирис тухтӑрпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ. Тухтӑр йынӑшса ячӗ, унӑн пуҫӗ илемсӗр мӑйӗ ҫинчен усӑнса анчӗ. Унӑн куҫӗсем мӑчлатрӗҫ. Китаец, вӑрӑм чӗрнисене перӗнес мар тесе, врач ӑна аяккалла тӗртсе яричченех шӑла-шӑла илчӗ. — Мана тӑма пулӑш, Чанг, - терӗ вӑл.
  
  
  Китаец ӑна хул айӗнчен ярса тытрӗ те ҫӳлелле ҫӗклерӗ. Вӑл ҫаплах йынӑшать. — Чанг, бренди илсе кил — ха мана, - терӗ вӑл.
  
  
  Китаец пӳлӗмрен тухрӗ те тепӗр самантран коньяк бокалӗпе таврӑнчӗ. Тухтӑр хӑйӗн сысна пуҫне стакан ӑшне чикрӗ те, ӗҫиччен пӑс сывласа илчӗ. Пушӑ аллипе вӑл аманнӑ янах шӑммине хыпашласа пӑхрӗ. Унтан вӑл, ывӑннӑ пек пулса, ман еннелле ҫаврӑнчӗ. "Нимле сиен те ҫук, Мистер Андерсон, — терӗ вӑл. "Маншӑн пулсан. Сире илес пулсан... ну, ку пачах урӑх ӗҫ пулма пултарать.
  
  
  — Итле — ха, - пуҫларӑм эпӗ.
  
  
  Анчах Гвидо мана пӳлчӗ: "Хуп Ҫӑварна, - терӗ вӑл.
  
  
  инус тухтӑр, вӗрекен ҫамрӑк йытӑпа ӗҫлӗ дрессировщик пек, ун ҫине аллипе сулчӗ. — Ҫитет, гвидо, - терӗ вӑл. "Чарӑн."
  
  
  Гвидо ун ҫине тӳрккессӗн пӑхмарӗ. Пур енчен пӑхсан та, ih ҫыхӑнусем пӗр-пӗринпе ҫыхӑнса тӑмаҫҫӗ. Инус докторӑн автоматла пистолетне гвидо та, эпир ҫак пульӑсем айне ӳксе вилсен, кашни ҫулах хӗре тата мана качча панӑ пекех, ҫавнашкалах телейлӗ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  — Мӗнех вара, Мистер Андерсон, ман шутпа, сирӗн те, манӑн та темӗнле тӗп-тӗрӗс ӑнланса илме вӑхӑт ҫитрӗ пулӗ. Эпӗ сире Унта, Негресӑра, сире интереслентерекен хӗр чӑнах та питӗ чирлӗ тесе ӑнлантарнӑ пек туйӑнчӗ. Эсир пур чухне те унӑн чирне ӳстерме тата кӑткӑслатма ҫеҫ пултарать. Эсир хӑвӑрӑн лояльна ҫав тери асаплӑн кӑтартса панӑ драмӑллӑ меслетпе вӑл килӗшме хатӗр, мӗншӗн тесен нимӗнле сиен те кӑтартман пулмалла. Анчах сирӗн ҫакна ӑнланас пулать: эпӗ наука ҫынни, чирлӗ ҫынна сыватас ӗҫ питӗ пысӑк ыйту пирки пырать пулсан, эпӗ нимӗнле ӗҫе те хутшӑнмастӑп".
  
  
  — Ҫак пӳлӗмре кам та пулин чирлӗ пулсан та, тухтӑр, — терӗм эпӗ, — эсир-ҫке ку.
  
  
  Вӑл ҫак ырӑ врачӑн маскине сӳсе пӑрахассипе, хӑйӗн ӑшӗнче ҫунса тӑракан ҫиллине чарассипе хӑратса тӑракан ҫиллине чарма вӑй ҫитернине туйрӗ.
  
  
  Унӑн ҫан-ҫурӑмӗ ҫӳҫенсе илчӗ. Вӑл тепӗр сыпкӑм бренди ӗҫрӗ. Вӑл брендине ҫавӑрнӑ вӑхӑтра унӑн куҫӗсем янтарь тӗслӗ шӗвек ҫине пӑхаҫҫӗ. Вӑл эпӗ мӗн илтнине, мӗн курнине хӑй сиснинчен те ытларах ӑнланма пуҫларӗ. — Мистер Андерсон, - терӗ вӑл, кӑмӑллӑн кулса. "Врачпа пациент хушшинче ҫакӑн пек тӗслӗхсем пур, вӗсем хатӗрлемен сӑнавҫӑшӑн тӗлӗнмелле пек туйӑнаҫҫӗ. Математикӑпа анлӑланакан сцена ман ӗҫтешӗмсене тӳрех ӑнланнӑ пулӗччӗ.
  
  
  - Чарӑнӑр, доктор, - терӗм эпӗ. -эпӗ ҫакна йышӑнмастӑп, эсӗ ун пек шухӑшлатӑн пулсан, эсӗ ӑна пӗлнинчен те ӑссӑртарах, эпӗ вара эсӗ хӑвӑн профессие пӗтӗмпех улталама, намӑслантарма пултарасса шантӑм".
  
  
  Тухтӑр пуҫне коньяк курки ӑшне чикрӗ те, ман ҫине шӑтарас пек пӑхса иличчен, тарӑннӑн сывласа илчӗ.
  
  
  — Мӗнле намӑс, - терӗ вӑл салхуллӑн кулса. — Питӗ шел. Саншӑн. Эсир ухмах, Мистер Андерсон. Эсир мана итленӗ пулсан, халӗ эсир питӗ пуян beauty Сенкер Ҫырана анса ларма пултаратӑр. Анчах ун вырӑнне эсӗ кутӑнланни сана манӑн плансене хутшӑнтарчӗ. Ку вара, сэр, питӗ хурлантарать.
  
  
  — Сирӗн инкеке пула, - терӗм эпӗ. - анчах вӑл кунта хӗршӗн мар пулӗ тетӗп."
  
  
  — Геройсем мана йӑпатаҫҫӗ, Мистер Андерсон, - терӗ вӑл, брендине сыпса. "Тен, сирӗн опыт та, сирӗн ҫӗршыври нумай ҫынсем пекех, вестернӑсене каять пулӗ, анчах ман опыт фактсем ҫинче никӗсленсе тӑрать. Ҫавӑнпа та эпӗ ӑна шанатӑп: манӑн нумай опыт тӑрӑх сасартӑк вилӗм паттӑрсене хӑравҫӑсенчен ытларах кӗтсе илет. Ку вӗсемшӗн те, ih кӗҫӗнрех, анчах ӑслӑрах тӑвансемшӗн те кирлӗ мар пулӗ тесе шутланӑ вӑл. Анчах ҫитӗ философла калаҫма. Эсир пире хӑвӑр, пирӗн хӗре, кӑмӑл туманни те ҫителӗклӗ. Маншӑн эсӗ ҫӑмӑлах мар.
  
  
  — Кӑна пӗлме тивет-ха, доктор, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Чӑнах та, - терӗ вӑл. "Ку та халех килет".
  
  
  Инусс тухтӑр стакана лартрӗ. — Тьонг, хӑвӑн пӗтӗм багажна пух та пурне те машина ҫине хур. Эпир епле пулсан та хӑвӑртрах каятпӑр.
  
  
  Вӑл каллех ман еннелле ҫаврӑнчӗ. — Акӑ, Мистер Андерсон, эсир мана кансӗрлӗхсем кӳтӗр. Ӑна манӑн халех пӑрахмалла. Часах гвидо, чанг, унӑн ҫамрӑк ледийӗ, сире ҫав тери пӑшӑрхантаракан ҫын, тухса кайӑпӑр. Эпир ҫӗнӗ ҫурт-йӗр шырӑпӑр, эсир ӑҫта пурӑннине пӗлесшӗн ҫунакан ҫынсем кирек мӗнле йӗркесӗрлӗхе хирӗҫ те сыхланса тӑрӑпӑр. Ӗҫӗсем те, - унӑн ҫӳхе тутисем мӑнаҫлӑн кулса илчӗҫ, куҫӗсем хӗр еннелле туртӑнчӗҫ, — икӗ вӗҫӗ те малалла тӑсӑлӗҫ.
  
  
  Гвидо пистолетне ман еннелле сулчӗ. — Мӗн пулӗ ӑна?
  
  
  "Ах, Гвидо. Хаклӑ гвидо, — терӗ инус тухтӑр. "Чӑт. Кирлӗ вӑхӑтра мистер Андерсон рецептне ҫырса парӑпӑр. Халлӗхе сире ҫакна подвалти пӗр пӳлӗме илсе кайса ҫирӗп ҫыхма сӗнетӗп. Чангран хӑвӑрпа пӗрле пыма ыйтӑр. Кайран, чан пурне те тиесе пӗтерсен, эсир иксӗр урапа ҫине тиесен, эпир Мистер Андерсон ыратнипе ҫак ҫамрӑк ледирен уйрӑлнӑранпа мӗн тума пултарнине курӑпӑр.
  
  
  — Кай, - терӗ гвидо, мана алӑк ҫинелле кӑтартса.
  
  
  Чанг тулта, коридорта, пирӗн пата хутшӑнчӗ. Чӑннипе илсен, вӗсем начарах мар команда пулнӑ. Чанг, коридор тӑрӑх каялла чакса, манран чылай аякра тӑрать. Гвидо ман хыҫра чылай аякка тӑрса юлчӗ, эпӗ хӗҫпӑшал патне хӑвӑрт кайма пултараймарӑм.
  
  
  Пусма вӗҫӗнче аялалла анакан пысӑках мар ҫуркунне пулнӑ. Пусма айӗнче эпир пӗр пӗчӗк пӳлӗме кӗтӗмӗр, унта йывӑҫ хыҫлӑ пукан, шурӑ сӑрпа сӑрланӑ пукан пур, ун ҫинче маччана винтласа лартнӑ ҫара груша ҫутинче типтерлӗн хуҫлатса хунӑ хаҫат курӑнать. Сӗтел айӗнче кантра татӑкӗсем, ih хунӑ пек, тирпейлӗн чӗркесе хунӑ.
  
  
  — Лар, - терӗ Гвидо.
  
  
  Вӑл тухӑҫлӑ ӗҫчен пулнӑ. Эму ман алӑсене пукан хыҫӗ ҫумне, урасене урасем ҫумне ҫыхса лартма пӗр минут ҫеҫ кирлӗ пулчӗ.
  
  
  — Кайма пултаратӑн, Чанг, - терӗ вӑл.
  
  
  Китаец пуҫне тирпейсӗррӗн тайрӗ, унтан ним чӗнмесӗр пусма тӑрӑх хӑпарчӗ.
  
  
  — Эпӗ ӑна ятӑм, — терӗ Гвидо,-мӗншӗн тесен эпӗ сире мӗн те пулин каласшӑн.
  
  
  'Oi?'
  
  
  - Тухтӑр сана темле шӳт тума юратакан ҫын тесе шутлать. Эсӗ ӑна култаратӑн. Вӑл пистолет кӗпҫипе ман янаха тӗртрӗ те пуҫне каялла ывӑтрӗ. — Анчах эсӗ кулӑшла тесе шутламастӑп эпӗ. Эсӗ мана паян каҫхине нумай инкек кӑтартрӑн, ку мана пачах килӗшмест. Ҫапла ӗнтӗ, манӑн сире мӗн калас пулать, доктор сирӗншӗн планлани — тен, вӑл сире чӗрӗ хӑварӗ — эсир вилетӗр. Эпир тухса кайиччен ӑна кунта антарассишӗн тӑрӑшӑп. Кайран ӑна вӗлеретӗп. Врач пӗр вӑхӑт мана ҫилленме пултарать, анчах вӑл пурпӗрех мана кӑмӑлламасть. Тепӗр сехетрен е тепӗр сехетрен вӑл ку чӑнах та ниме те пӗлтермест тесе шутлама пултарать. Ҫапла ӗнтӗ, эсӗ вилнӗ, эпӗ питӗ телейлӗ.
  
  
  Ку упӑтене хӑй вӑйсӑррине ӗнентерме чӑрмантармӗ. — Гвидо, манӑн укҫа нумай, — терӗм эпӗ, - Эсӗ мана ярсан, эпӗ ӑна пӗтӗмпех сана паратӑп".
  
  
  — Ох, чувак, - терӗ вӑл. "Эпӗ хама ыйтнине юрататӑп".
  
  
  — Эсӗ пуян пулма пултарнӑ пулӑттӑн, Гвидо, - терӗм эпӗ, - Яр мана. Тархасшӑн.'
  
  
  — Эпӗ сире ҫакна ҫеҫ каласшӑн, — терӗ вӑл, пистолетне кӑшт хытӑрах пусса. Вӑл сассине хулӑнлатрӗ. — Эсӗ вилетӗн, тусӑм. Вӑл пистолетне кӑларчӗ те хӑвӑрт алӑкран тухрӗ. Вӑл хӑй хыҫҫӑн алӑк хупӑннине курчӗ те ҫӑраҫҫи шалтлатнине илтрӗ. Ӑна чӗн пиҫиххипе чӗркеме пуҫларӗ. Темиҫе секундран ӑна вӑрттӑн вырӑн тавра туртса кӑларчӗ те кантрасемпе ӗҫлеме пуҫларӗ. Гвидо, Тен, Николас Андерсонпа вылянӑ та пулӗ, Анчах Николас Картер — пачах урӑх ӗҫ. Айӑпсӑр турист экскурсийӗ вӗҫленчӗ. Кантрана татма мана вӑтӑр секундран ытла кирлӗ пулмарӗ.
  
  
  Ӑна пукан ҫинчен хаҫат илчӗ. Ку-матен трюка тӗрӗслеме самаях хулӑн Пулнӑ. Вӑл хаҫата уҫрӗ те ӑна пӗр хутлатса хучӗ. Унтан ӑна диагональ тӑрӑх хытӑ цилиндра чӗркерӗ те икӗ хут аврӗ. Хатӗр продуктӑн конус аври, чул хысакӗ пек ҫирӗп пуҫӗ пулнӑ. Ку йӳнӗ хӗҫпӑшал, анчах вилӗмлӗ япала.
  
  
  Ӑна касса татнӑ кантрасем ҫавӑрса ҫыхрӗ, урисене пукан ҫумне ирӗккӗнех ҫыхрӗ те, аллисене ҫурӑм хыҫне тытса, хаҫата хӗстерсе тытрӗ.
  
  
  Манӑн нумай кӗтмелле пулмарӗ. Эгу shaggy пусма тӑрӑх кӗмсӗртетме пуҫларӗ, ҫӑраҫҫи шалтлатрӗ. Гвидон пичӗ хӗп-хӗрлӗ. Вӑл алӑка шаккарӗ.
  
  
  — Таса мар тӗвесем, - терӗ вӑл. — Вӑл сана чан вӗлерме отель. Мана айӑплама. Ну, вӗсем пурте ман валли йывӑҫ илме пултараҫҫӗ. Ӑна туса пӗтернӗ тӗле эсӗ вилӗ пулатӑн.
  
  
  — Ун пек ан ту, Гвидо, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Пӗтер хӑвӑн кӗллӳсене, тусӑм", - терӗ вӑл, ман паталла хӗҫпӑшалпа пырса.
  
  
  Эпӗ тата мӗн те пулин каласшӑн пулӗ тесе, вӑл ҫӑварне кӑшт уҫрӗ. Унтан бидӑна хӑй ҫинелле ывӑтрӗ те, вӑл пистолет тытнӑ аллине ҫапрӗ. Хӗҫ-пӑшал ун хулпуҫҫийӗ урлӑ пӗкӗ пек вӗҫсе иртрӗ те ун хыҫӗнчи ҫӗре пырса тӑрӑнчӗ.
  
  
  Куҫӗсем Чарӑлса кайрӗҫ. Вӑл сыхланса, ыраттарнӑ аллине туйса, урисемпе кӑштӑртаттарса ларчӗ. Унӑн адреналин системи шыв шӑмпӑлтатни ҫумне пырса ҫапӑнсан, унӑн сывлани ҫӳлелле ҫӗкленекен ӳпкисем тавра сирпӗнсе тухать. Ҫак ҫутӑ куҫсем мана нихҫан та вӗҫертмеҫҫӗ.
  
  
  Вӑл каялла шуса кайсан, эпӗ ун хыҫҫӑн утрӑм. Вӑл аманнӑ аллине сӑтӑрма чарӑнчӗ. Вӑл, пистолетне хыпашласа, аллисене каялла тӑсрӗ.
  
  
  Сасартӑк вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ те сылтӑм алли пӑшал патнелле ыткӑнчӗ. Вӑл аллине тӑсса парасса кӗтрӗ, унтан хаҫатпа ҫав чавсана шаклаттарчӗ. Шӑмӑ хуҫӑлнӑ та, унӑн ҫӑварӗнчен тискер кайӑк улани тухса кайнӑ.
  
  
  Таҫта ҫӳлте унӑн доктор сассине илтрӗ... — Гвидо? вӑл каларӗ. "Гвидо! Ӑҫта эсӗ?'
  
  
  Гвидона ҫак подвалти тӗттӗм пӳлӗмре кӗтессе хӑваласа кӗртнӗ, унӑн сурансӑр алли хӗҫпӑшал патне ыткӑннӑ чух пичӗ ыратнӑ чухнехи пек улшӑнса кайнӑ. Хӗҫ-пӑшалне аялтан, сӑмса шӑтӑкӗсенчен ҫапма ирӗк парсан, унӑн пӳрнисем аври тавра чӑмӑртанчӗҫ. Унӑн сӑмси лапчӑнса пӗтнӗ, шӑмӑ ванчӑкӗсем пуҫ мимине пырса кӗнӗ.
  
  
  Ҫак юнланса пӗтнӗ пит-куҫӗнчен хаяррӑн макӑрни илтӗнсе кайрӗ. Унтан вӑл месерле ӳкрӗ, туртӑнса илчӗ те хытса кайрӗ. Ӑна, чӗркуҫленсе ларса, бидӑна сулахай аллине хучӗ, сылтӑммипе пистолетне ярса тытрӗ.
  
  
  Пуҫне ҫӗклесе пӑхсан, вӑл пусма тӑрринче хура тумланнӑ мӗлкене курчӗ. Аллисене тӑснӑ, кинжал евӗрлӗ тӑватӑ чӗрни ҫинчен хура шӗвек ерипен тумлать. Вӑл пусма тӑрринче чарӑнса Тӑчӗ, Унта Эпӗ Чжан калаҫнине пӗрремӗш хут илтрӗм, вӑл каланӑ икӗ сӑмахран манӑн юн тымарӗсем хытса ларчӗҫ.
  
  
  "Мактанӑн латродектусӗ", - терӗ вӑл пӗр евӗрлӗ сасӑпа.
  
  
  Ӑна чӗрӗлме вӗрентнӗшӗн тав тӑватӑп, ҫав чӗрнесенчен тумланине пӗлетӗп: хура тӑлӑх арӑмӑн кӳренӗвӗсене концентрациленӗ.
  
  
  
  8 сыпӑк
  
  
  
  
  Ҫапла пулнӑ та. Йӑнӑш тума право пулман. Е ӑна чангран хӑвӑрт та тӗп-тӗрӗс хӑтӑлӑп, е вӑл мана ярса илӗ те ҫӗр ҫинче кирек мӗнле чӗрчун та уйӑрса тӑракан чи усал наркӑмӑшсем тӑрӑх манӑн ӳте ҫурса пӑрахӗ. Кӳренӳ хӑнкӑрмаллӑ ҫӗленӗннинчен вунпилӗк хут вӑйлӑрах. Анчах вилӗм, ку темле йӑпану пулнӑ пулсан, ҫак китаецӑн кашни улӑпла чӗрни ҫинчен пин-пин эрешмен эвивалентлӑ наркӑмӑшне пула ҫывӑх вӑхӑтра килнӗ пулӗччӗ.
  
  
  Вӑл ман пата пычӗ, унӑн хӗҫпӑшалӗ ҫук пек, утӑмран утӑм, траур процессийӗнче пыракан ҫын пек. Ун хыҫӗнче, пусма тӑрринче, тӑрӑхласа кулса аялалла пӑхса, инури тухтӑр пинг-понгла вылякансемпе сывпуллашнӑ пек, сывпуллашса аллине сулчӗ те пӗтӗм уй-хир тӑрӑх ҫухалчӗ.
  
  
  Вӑл малалла, пӳлӗме кӗрсе, шурӑ сӑрӑпа сӑрланӑ пукана хӑйсемпе ҫывхарса килекен Чан хушшине лартрӗ. Унӑн сӑн-пичӗ калама ҫук илемлӗ, ывӑнма пӗлмесӗр сывлать, хура куҫӗсем хускалмаҫҫӗ.
  
  
  Ӑна урисене пӗрле тӑратрӗ. Ку вӑл пӑшал пени усӑсӑр пулнӑ. Вӑл гвидо пистолет пирки тӗрӗс каларӗ. Ку "Виҫҫӗ" 22-мӗш калибрлӑ, 1-мӗш модель пулнӑ. Селектор хӑлӑпне хӑвӑрт перес ӗҫе вырнаҫтарнӑ: ӑна курок ҫине пуснӑ чух сакӑр патрон ҫурӑлса кайнӑ та, вӗсем пурте Чангӑн шӑмӑллӑ кӑкӑрне лекчӗр тесе, отеле янӑ. Ӑна эму пуҫӗнчен тӗлленӗ пулсан, пульӑсен пӗр пайӗ ҫав механизма каялла тавӑрса панӑшӑн тивертеймӗ тесе шаннӑ пулӗччӗ.
  
  
  Чанг пусма тӗпӗнче, пӳлӗмпе юнашар, путса кӗнӗ пит-куҫне хуплакан сулхӑнра чарӑнса тӑчӗ. Унтан хура ҫанӑллӑ алӑсем, ҫав йӗрӗнчӗк алӑсем, вилӗм балечӗ ҫумне ҫыпӑҫнӑ сивӗ прелюди пек, каллӗ-маллӗ гипнозла сулкаланса, алӑк урати урлӑ шуса каҫрӗҫ.
  
  
  Ӑна икӗ аллипе те пистолет ҫӗклерӗ. Вилтӑпри ҫинчи авӑнчӑк алӑсем тем пысӑкӑш кӑмрӑк пек авкаланаҫҫӗ, вӑхӑтран вӑхӑта чӗрне ҫине ҫӑра наркӑмӑш тумламӗ юхса анать.
  
  
  Эпӗ ӑна хам алӑри пистолет чӗтренине туйрӑм, анчах пеме чарӑнтӑм. Унӑн отелӗ чан пӳлӗме, ҫутӑ патне, куҫма хушрӗ.
  
  
  Мышцӑсемпе ҫыхӑсене пушатас тесе, вӑл пӑшалне хуллен антарчӗ. Ҫак самантра Чжан пукан урлӑ сиксе каҫрӗ.
  
  
  Икӗ алӑпа ӗҫлеме вӑхӑт ҫук. Тӗплӗн тӗллеме урӑх вӑхӑт ҫук. Вӑл пистолетне ҫӗклерӗ те курок ҫине пусрӗ.
  
  
  Взрыв пулнӑ... пурте шӑп.
  
  
  Гвидо вилӗмӗн тӗлӗнмелле машини чарӑнса ларчӗ.
  
  
  Чан пукан тепӗр енче пӳрнисемпе мана куҫран тӗксе тӑрать. Чӑмрӗ те ӑна хутран тунӑ битӑпа ҫапрӗ, анчах вӑл аллисене каялла илсен тин сывлӑшпа тӗл пулчӗ. Вӑл, хӑяккӑн утса, кресло тавра хӑвӑрт утса ҫаврӑнчӗ, анчах вӑл шунӑ чух та ӑна ҫавнашкалах турӗ, пирӗн хушӑмӑрта та ҫаплах турӗ.
  
  
  Микроекундсенче, манӑн куҫсене шыраса, ҫуллӑ хура чӗрнесем тӑватӑ ҫӗмрен пек малалла вӗлтлетсе иртеҫҫӗ. Ӑна пистолет пӗр минутра тыттарчӗ, битипе каллӗ-маллӗ сулкаларӗ, сывлӑшалла ҫеҫ лекрӗ.
  
  
  Чангӑн вилӗмлӗ атакин кашни вӑй-хӑвачӗпе хӑвӑртлӑхне хаклас тесе, ман пуҫ мимипе куҫӑмри кашни грамм концентрацие тимлӗн тишкертӗм.
  
  
  Вӑл ман валли тунӑ гипноз тӗррисем те атакӑн кивӗ планне пӑрахӑҫлассин пӗр пайӗ ҫеҫ пулнӑ, юлашкинчен вӑл вилӗмпе вӗҫленнӗ пулӗччӗ. Сывлӑша шӑтаракан чӗрнесем ҫуласа, ҫуласа илеҫҫӗ, алӑсем сарӑлнӑҫемӗн сарӑлса пыраҫҫӗ, куҫсем тӗттӗм те вӑйсӑр хускануран юлас мар тесе ытларах та ытларах туртӑнаҫҫӗ. Унтан пӗр хуйхӑ-суйхӑсӑр самант пулчӗ, ӳте тирӗнекен пӑта, унтан-вилӗм.
  
  
  Вилӗм чангшӑн маларах ҫитмесен.
  
  
  Ӑна эму янахӗнчен чукмарпа тӗлленӗ те, вӑл пуҫне каялла туртса илсен, iso сулахай аллипе эму пурнӑҫӗнчи пукана касса татнӑ. Вӑл чыхӑнса кайрӗ, каялла чакрӗ, анчах хӑвӑрт тӳрленсе тӑчӗ те каллех атакӑлама пуҫларӗ.
  
  
  Ӑна, хӑй умӗнчи пукана тӗртсе лартса, ун патне пычӗ. Чан хӑй вырӑнӗнчех тӑрать.
  
  
  Ҫак сулахай алӑ сасартӑк ман куҫ патне ыткӑнчӗ. Вӑл пуҫне каялла ывӑтрӗ, анчах ку финт пулнине ытла кая юлса ӑнланчӗ. Сылтӑм аллине аялалла янӑ, наркӑмӑшлӑ икӗ сӑнӑ ман аллӑмри юн тымарӗсем ҫине тӗлленӗ, вӑл креслӑна малалла тӗртсе пырать.
  
  
  Юлашки минутра ӑна пукан туртса илчӗ те, чан iso хӑйӗн ҫулне компенсировать тума пикенчӗ. Вӑл кая юлнӑ. Ку кача пӳрни тӗллев тӗлӗпе вӗҫсе иртнӗ, шӗвӗр пӳрнин вӑрӑм чӗрни вӗҫӗ сӗтел ҫине пырса тӑрӑннӑ.
  
  
  Сылтӑм аллипе ӑна пуҫӗнчен ҫапрӗ. Пукана тепӗр еннелле ҫавӑрсан, вӑл унран хӑтӑлас тесе пӗшкӗнчӗ. Ӑна черчен ҫатӑртатса ҫурӑлни савӑнтарчӗ. Чанган ҫӑварӗнчен чашкӑрса сывлани, тарӑхни, ӑнланманнипе хутӑшса кайса, сирӗлсе кайрӗ. Тӑватӑ дюймлӑ чӗрни йывӑҫ тӑрринче чӗтресе тӑрать.
  
  
  Ӑна каллех ун патне пукан шутарса лартрӗ. Тьонг ун ҫинчен урӑх илтме пултарайман. Пукана эму кансӗрлет. Сулахай алли ун пек тӑвасшӑн пулмарӗ, манӑн пит-куҫӑм та, куҫӑм та, сылтӑмми пукана ярса тытрӗ, ӑна эпӗ хытӑ тытнипе туртса илесшӗн пулчӗ.
  
  
  Пирӗн хушӑмӑрта, шурӑ сӑрпа сӑрланӑ йывӑҫ ҫинче, вараланчӑк хуҫӑк пӑта чӗтрет; ҫемҫе чӑрӑш ӑшӗнче, вилӗм наркӑмӑшӗпе витӗнсе тӑракан миниатюрӑллӑ ҫӗмрен пек, миллиметр ҫурӑран ытла мар, шӗвӗр вӗҫӗнчен пуҫласа ҫурӑлса кайнӑ тепӗр енне ҫитиччен .
  
  
  Пӗрре ҫапнипех, чангана сулахай аллипе хыттӑн ҫапнипе ҫаврӑна-ҫаврӑна, вӑл ӑна пуканран ҫакланакан сылтӑм аллипе ҫапса илчӗ. Чан, пӑлханнипе, аяккалла пӑрӑнчӗ.
  
  
  Вӑл мӗн кӗтнине пӗлнӗ: ӑссӑрлӑхӑн пӗр саманчӗ. Ӑна ҫапас тесе сӗтел ҫинелле пӗшкӗнсен, ман ҫурӑмпа мӑй сулахай алӑпа хӳтӗленмерӗҫ.
  
  
  Вӑл пӗр вырӑнта тытӑнса тӑрса, пуканӑн аялти пайӗнчен тытса тӑнӑ пулсан, сулахай аллипе ман мӑйран юлашки хут ҫапнинчен ытла ыратман пулӗччӗ. Ку сӗнӗве чан эпӗ тепӗр хут калама шутламан, Анчах вӑл сӗнӗве Эпӗ хамах тӑвасса шаннӑ.
  
  
  Ӑна, чукмарӗпе юнаса, хуллен ун патнелле тӗртсе ячӗ. Йывӑҫ каллех алла лексен, Чанг сылтӑм аллине тӑсрӗ те пукана ярса тытрӗ.
  
  
  Эпир каллех хамӑр позицисене йышӑнтӑмӑр, вӑл аллине ман тӗллев патнелле тӑсрӗ, унӑн ывӑнма пӗлмен атакинчен пӑрӑнса, каллӗ-маллӗ сиккелесе ҫӳрерӗ.
  
  
  Сасартӑк вӑл чӗркуҫленсе ларчӗ те пукан айӗнчен сиксе тухрӗ.
  
  
  Чанган сылтӑм аллинчи иккӗмӗш вӑрӑм чӗрни хуҫӑлса ӳкрӗ те пӗр сас-чӗвсӗр урайне ӳкрӗ.
  
  
  Вӑл ялава пурнӑҫа кӗртме ирӗк париччен, ӑна каллех ура ҫине тӑратрӗ. Унӑн сасси ҫак куҫсенче пӗрремӗш хут хӑраса ӳкнине курчӗ. Сылтӑм аллинчи хӗҫпӑшал халӗ пачах мӑка пулнӑ.
  
  
  Ӑна каллех пукан ярса тытрӗ. Ҫак утӑм чан вилӗм хӑрушлӑхӗнчен ҫеҫ пӑрӑнма пултарать. Сулахай аллине тӑсса, вӑл каллех йывӑҫӑн аялти пайне ярса тытрӗ. Сасӑласса та эпир унта сӑмса тутри пысӑкӑш икӗ дуэлянт пек, темиҫе хускану тата вилӗм питӗ ҫывӑхра тӑнӑ пек сасӑларӑмӑр.
  
  
  Вӑл ҫак вилӗмлӗ кинжалсем айӗнче, хӑйӗн питне чукмарпа пӗрре ҫапса ҫурас тесе, чангу патне ҫывхарасшӑн кӗрешрӗ. Кашни секундрах шанӑҫсем ман майлӑ пулса пычӗҫ. Арсенал ӑна ман умра икӗ хут чакарчӗ. Ӑна кӗтме ирӗк пама пултарнӑ. Анчах Чанг ҫӗмӗрӗлчӗ. Вӑл, пуҫне этем сӑнни пек малалла тӑсса, пукан урлӑ ыткӑнчӗ.
  
  
  Ӑна бидӑна пӑрахса аяккалла сикрӗ те икӗ аллипе те ҫак сулла ярса тытрӗ. Ҫав чӗрнисем ман ӳте йӑлтӑртатакан хура асав шӑлӗсем пек тӑвасшӑн пулчӗҫ. Унӑн мускуллӑ кӗлетки сӗтел ҫине ӳпне тӑсӑлса выртрӗ.
  
  
  Вӑл пӗр аллине ҫав сулӑ ҫинчен илчӗ те, ӑна чавсипе сӗтел ҫумне хӗстерсе, тепринпе ун аллине каялла туртса илчӗ. Вӑл манӑн йывӑрӑшпа, манӑн ҫитменлӗхпе кӗрешрӗ, нервӑсемпе мышцӑсем татӑлса кайрӗҫ, шӑмӑ хуҫӑлчӗ. Унӑн ҫӑварӗ пӗр сас-чӗвӗсӗр уҫӑлчӗ. Пусӑмне чакарсан, унӑн алли вӑйсӑррӑн пукан хӗррине ӳкрӗ. Тьонг йывӑррӑн сывласа выртать. Унӑн куҫӗсем асаплӑн ыратнине, виҫесӗр курайманнине палӑртаҫҫӗ.
  
  
  Хӗр каялла чакрӗ те ун ҫине пӑхрӗ.
  
  
  Ҫакна эпир иксӗмӗр те пӗр вӑхӑтрах куртӑмӑр: хуҫӑлнӑ чӗрни ҫаплах йывӑҫ ҫинче тӑрать-ха, ҫавӑнпа Та Чан ӑна, ыратать пулин те, юлашки атакӑра усӑ курас тесе, ярса тытма шутланине вӑл пӗлет. Вӑл хӑйӗн тӗрӗс-тӗкелех сылтӑм аллипе ура ҫине тӑрсан, ун тавра ҫаврӑнчӗ те, каратӑна мӑйӗнчен аяккинчен пырса ҫапнипе унӑн пичӗ йывӑҫ ҫумне пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Шалта ҫав тери хӑрушшӑн кӑшкӑрни илтӗнсе кайрӗ, вара вӑл, аҫтаха пек, шурӑ алтарь ҫийӗпе пукан ҫине каллӗ-маллӗ сулкаланса ҫаврӑнма пуҫласан.
  
  
  Сылтӑм куҫӗ тавра чӗрне ванчӑкӗ кӑнтарса тӑрать. Пукан ҫинчен шуса анса, урайне шалтлатса анса ларсан, вӑл ҫаплах кӑшкӑрать-ха.
  
  
  Ҫак тӗксӗм аренӑра гвидопа Чанг виллисем ҫине пӑхса тӑма манӑн вӑхӑт пулмарӗ. Инус докторпа манӑн мӗнле те пулин ӗҫ пурччӗ, вӑл пусма тӑрӑх хӑвӑрт хӑпарчӗ.
  
  
  Пӳрт тулашӗнче "Мерседес" моторӗ кӗрленине илтрӗ. Машина грависене ывӑтса, подъезд ҫулӗнчен тухса, пӳрт кӗтессине кӗрсе ҫухалнӑ вӑхӑтра вӑл алӑк хушӑкӗ витӗр тухрӗ. Ӑна малти ларкӑч ҫинче йӗрӗнмелле ухмаха ернӗ ҫынпа кӗрешекен хӗре курчӗ.
  
  
  Вилла кӗтессине ҫитсен, машина хапха патнелле анакан тайлӑм тӑрринче пулнӑ. Вӑл хапха умӗнче манран маларах пулнӑ пулӗччӗ, анчах Инус доктор корпуса уҫас тесен чарӑнса тӑмалла. Унтан ӑна хуса ҫитетӗп те кеше пуҫ шӑммине ватса пӑрахатӑп. Инус тухтӑр та ҫавӑн пекех шухӑшланӑ пулмалла.
  
  
  Сылтӑм енчи алӑк яриех уҫӑлчӗ те, хӗрӗн пӗтӗрсе янӑ кӗлетки пуҫне малалла ывӑтрӗ.
  
  
  Машина хапха патнелле туртӑнсан, вӑл ун патнелле ыткӑнчӗ. Аялта хӑрани ҫухӑрса ячӗ, Инус ӑна тӑруках чарчӗ те машина тавра чӑмса тухрӗ. Фарӑсен ҫутинче вӑл хапхана уҫма пикенчӗ.
  
  
  Халӗ манӑн вӑхӑт ҫук.
  
  
  Вӑл хӗрпе юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ те унӑн пуҫне аллине тытрӗ. Эй, куҫран пӑхса, Вӑл каллех двигатель мӗкӗрнине илтрӗ, Лешӗ хапха тавра тухса кайнӑ.
  
  
  Хӗр хускалса илчӗ.
  
  
  Хӗвелтухӑҫӗнче тӳпе ҫуталчӗ. Тӗтре сирӗлчӗ, платье ҫинчен уҫӑлтаракан ҫил вӗрет.
  
  
  Хӗр сасартӑк тӑна кӗчӗ, хӑранипе куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  — Халӗ пурте йӗркеллӗ, - терӗм эпӗ, ӑна хытӑ ыталаса. "Вӑл кайрӗ, эпӗ вӑл хӑҫан та пулин кунта таврӑнасса шутламастӑп".
  
  
  Ӑна, хӑйӗн ӳт-пӗвӗ вӑйсӑрланнине туйса, тепӗр темиҫе минутран вӑл ман ҫине пӑхса илчӗ те кулса ячӗ.
  
  
  Ку питӗ лайӑх пулчӗ.
  
  
  
  9 сыпӑк
  
  
  
  
  Эпир ӑна шалтан илсе тухнӑ шыв тултарнӑ крыльца картлашкисем ҫинче лартӑмӑр. Ирисӑн выльӑх-чӗрлӗхӗнче начарри нимӗн те пулман. Хӗр чиперех курӑнать, чавсисем ҫинче темиҫе шӑйрӑк ҫеҫ.
  
  
  Вӑл кӗрес килмест-и, тесе ыйтрӗ, анчах лешӗ пуҫне пӑркаларӗ. Эпӗ ӑна айӑплама пултараймарӑм. Тул ҫутӑлас умӗн вилла питех илӗртмерӗ. Катӑлнӑ тата ҫӗмӗрӗлнӗ кӗрен штукатурка татӑкӗсем хӑмпӑланса кайрӗҫ, ватӑ ӳсӗрӗн сӑмси ҫинчи тумлам ҫурӑлса кайнӑ пек, ҫиелте хура тутӑх пӑнчисем сарӑлчӗҫ.
  
  
  Ҫук, вӑл ӑна урӑх кӗресшӗн пулманшӑн айӑплама пултарайман. Пирӗншӗн ку чӑнах та куҫа курӑнакан мӗлкесемлӗ, чӑн-чӑн хӑрушлӑхсем ҫинчен аса илтерекен ҫурт, гвидопа Тьонг виллисемсӗр пуҫне, тата хӑрушӑрах нотӑсем пулса тӑчӗ.
  
  
  Вӑл пусма кӗтессинчи сӗвӗнсе пӗтнӗ йывӑҫ колоннӑсем ҫумне таянчӗ те тинӗс ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  Ӑна эй, гвидопа Тьонг вилнӗ, терӗ. Ҫӗнӗ хыпара вӑл, тӗрӗслӗх яланах хӑй черечӗпе пыракан тӗнчере ун пек япаласем пулаҫҫех, усал тавӑруран хӑтӑлма пултараймасть, тенӗ пек, пуҫне сулса йышӑнчӗ.
  
  
  Эпӗ ӑна калама хистемерӗм. Хатӗр пулсан, вӑл ӑна ҫителӗклӗ тӑвӗ. Ҫакна вӑл пӗлнӗ. Анчах эй, малтан хыр йывӑҫҫисен уҫӑ шӑршипе, Инус тухтӑрпа ҫак пӗчӗк бандӑран ирӗке тухнипе киленсе лармалла пулнӑ.
  
  
  Пуҫне каҫӑртса, кивӗ колонна ҫинчи минтер пек ылтӑн ҫӳҫлӗскер, вӑл ҫӗнӗ кунӑн таса сывлӑшӗпе киленет.
  
  
  Юлашкинчен вӑл калаҫма тытӑнсан, унӑн сасси пачах шухӑша кайнӑ пек пулчӗ. "Кунта питӗ аван", - терӗ вӑл. — О, эпӗ кунта, кунта, ҫак вырӑнта, уҫҫӑн каламастӑп. Эпӗ кунта, ривьера тӑрӑх, йывӑҫсем, чечексем, тинӗс, пӗлӗт тата хӗвел пуррине асра тытатӑп. Ашшӗ ӑна кунта урӑх вӑхӑтра, хема урӑххипе килнӗ пулӗччӗ. Анчах инус тухтӑр пек ҫын та ҫак илемлӗхе ҫухатаймасть. Халӗ те, вӑл кунта ҫук чухне, унӑн отелӗ кунта юлмалла. Вӑхӑтлӑха та пулин. Анчах ун пек пулма пултараймасть, халех мар. Манӑн тата ӗҫсем пур. Инус тарни маншӑн пуҫламӑш кӑна пулнӑ. Вӑл таврӑнасса шутламастӑн-И эсӗ, Ник?
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Ҫук, вӑл кунта таврӑнмасть, — терӗм эпӗ, — Анчах ку вӑл урӑх килменнине пӗлтермест. Ӑна ӗлӗкхи пек ҫынсене пӗлнӗ. Ih мӑшкӑл кӑтартнӑ чухне вӗсем урӑхла мар. Вӗсем ih плансене пӑсма пултараймаҫҫӗ. Ҫакна тунӑ чухне вӗсем, яланхи пекех, тавӑрасшӑн. Ҫулсем иртсе кайсан та, вӗсем тавӑрмасӑр лӑпланас ҫук. инус тухтӑр шӑпах ҫавӑн пек ҫын.
  
  
  — Мӗнле ih чаратӑн?
  
  
  — Эсӗ ih вӗлеретӗн. Урнӑ йытӑсем пек.
  
  
  Ҫийӗнче-рабочисен кӑвак кӗпи, ҫиелтен тӳмисене йӳле янӑ, шурӑ джинссем. Ирхине, унтан каҫ сехри хӑпни, хӑйӗн пӳлӗмӗнче вӑл васкаса чемодан тавра ҫавӑрса илнӗ тумтирпе, пӗр тӗрӗс мар хускану гвидона персе пӑрахтарма пултарнӑ ҫӗрте, вӑл ирхинехи пекех, хӑйне ee пирвайхи хут курнӑ чухнехи пекех лайӑх курӑнать.
  
  
  Вӑл чӗркуҫҫийӗсене ҫӗклерӗ те ih аллисемпе ыталаса илчӗ. Питне, куҫсемпе ҫамкасӑр пуҫне, пурне те хупласа тӑракан ылтӑн плащӗпе хуплас тесе, вӑл пуҫне усрӗ. Вӑл ман ҫине хӑйӗн чӗркуҫҫийӗсем ҫинчен пӑхса илчӗ.
  
  
  "Эсӗ кунта ларма пултаратӑн, Ник, - терӗ вӑл. "Эсӗ мана Ирис тухтӑртан хӑтартӑн. Эпӗ мӗн ыйтнине пурне те турӑм.
  
  
  — Ӑна пилӗк франка вӗлересси ҫинчен калакан заказа аса илетӗп пулас, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те йӑл кулчӗ. "Эпӗ контракта пурнӑҫланӑ тесе шутлатӑп", - терӗ вӑл. "Эпӗ сана йӑпану ӳххине вӗлерекен Гвидо хема тесе шутламастӑп".
  
  
  — Инҫе мар, - терӗм эпӗ. - анчах хӑш-пӗр ҫынсене вӗлермелле. Мана вара Инус тухтӑр ҫавӑн пек ҫынсем тавра пӗр ҫын пек туйӑнать.
  
  
  — Эсӗ ху шухӑшланинчен ытларах тӗрӗс калатӑн, - терӗ вӑл. — Анчах ку санӑн проблему пулмалла мар. Тен, вӑл мана кирлӗ пулсан, эпӗ ӑна урӑх ҫӗрте пулӑшма пултаратӑп.
  
  
  — Халӗ ӗнтӗ ку манӑн проблема пулӗ, - терӗм эпӗ. "Тен, Ирус тухтӑр санпа ӗҫлесшӗн пулӗ, унӑн та ман валли мӗн те пулин пур пулӗ, тесе шутларӑм. Ӑна сана ун пек ҫынсем ih планра кансӗрленӗ чухне урӑх ҫын мар, тесе каланӑччӗ. Ҫак плансене кӑштах пӑснине ӗненетӗп эпӗ ӑна. Ку мана япӑх ҫывӑрма, вӑл ӑҫтине, вӑл мӗн шухӑшланине пӗлме, е, тен, вӑл ман сывлӑхшӑн усӑллӑ пек пулма пултарайман темӗнле интрига пуҫласа ярать пулӗ тесе шухӑшлаттарма пултарать.
  
  
  — Эсӗ Тӗрӗс калатӑн пулӗ тетӗп, Ник, - терӗ вӑл. — Анчах эсӗ хӑвшӑн тӑрӑшма пултаратӑн. Санӑн мана тата эпӗ тӑрӑшнине шута илме кирлӗ мар.
  
  
  Ӑна усрарӑм. — Эсӗ ӑна ҫапла тӑвасшӑн-и?
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхрӗ те нимӗн те каламарӗ. Вӑл мана куҫран пӑхса илчӗ. Унӑн куҫӗсем шывланнине курчӗ вӑл. Вӑл пуҫне пӑркаларӗ те йывӑррӑн ҫӑтса ячӗ.
  
  
  Ӑна sel унпа юнашар ыталаса илчӗ. "Апла пулсан пурте йӗркеллӗ. Кирек мӗн пулсан та, эпир пурне те пӗрле тӳрлететпӗр. Юрать-и?'
  
  
  — Юрать, - терӗ вӑл йӑл кулса.
  
  
  "Сӑмах май, — терӗм эпӗ, - выляса илнӗ комбинацие аркатни айванла япала пулӗ тетӗп. Ӑна пирӗн ҫак тӗнче юхӑмӗ тем тусан та ирттерсе яман пулӗччӗ".
  
  
  — Тавтапуҫ, Ник, - терӗ вӑл.
  
  
  — Халӗ пӗр япала, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Мӗн?'
  
  
  "Чунтанах, хӑвӑрт, тата мӗн те пулин пулса иртиччен, эсир мана хӑвӑр ята калама пултарайман пулӑттӑр, тата мӗн вӑл?"
  
  
  — Ку вӑрӑм истори, - терӗ вӑл. "Мӗншӗн-ха санӑн кунта, колонна умне, хӑвна канлӗрех ҫӗре ларса, татах ӗҫес мар?"
  
  
  Ӑна усрарӑм. "Эпӗ ҫакна пурне те тума хатӗр. Анчах пӗлӗт ишӗлсе аниччен, е крыльца тӑрри сирӗн ҫине ӳкиччен, е алӑк урати ҫине такӑнса мӑйӑма хуҫса пӑрахиччен, ӑна эсир камне, эпир мӗн тума тӑрӑшнине ӑҫтан пӗлесчӗ.
  
  
  Ку вӑл nah тӑрӑх автомат черечӗ пек вӗҫсе тухрӗ.
  
  
  "Мана Пенни Доун тесе чӗнеҫҫӗ, Эпир Пӗрлешӳллӗ Штатсен 15 миллиард долларне вӑрлассинчен хӑтарма тӑрӑшатпӑр".
  
  
  
  10 сыпӑк
  
  
  
  
  Тунката Доун. Ҫак ята вӑл хӑй ӑшӗнче темиҫе хут та каларӗ, мороженӑйне хӑйне тултарса панӑ тутлӑ шӗвекпе хутӑштарнӑ хушӑра. Эй ятлӑ вӑл. Ку вӑл унӑн савӑклӑхне, ылтӑн ҫӳҫне, хӗвелпе пиҫнӗ ӳт-тирне тата шанӑҫсем пирӗн еннелле ҫаврӑнсан, ӑна йышӑнма хатӗррине пӗлтерет.
  
  
  Унӑн selӗ пачах урӑхла, колонна тӗпӗнче. "Ну, Пенни, каласа пар-ха мана ҫак историе".
  
  
  Хӗвел унӑн ывӑннӑ питне ӑшӑттӑр тесе, вӑл колонна ҫумне лӑпчӑнчӗ. "Пенни Доун историйӗ, - пуҫларӗ вӑл ҫемҫе те шухӑшлӑ сасӑпа, - Манӑн атте филипп доун историйӗнчен пуҫланать...»
  
  
  Филипп Доун америкӑри миссионер ҫемйинче китайра ҫуралнӑ. Вӗсем чирлӗ ҫынсене пӑхнӑ, чухӑнсене пулӑшнӑ, Филипп Доун ачалӑхӗ иртнӗ ялта пурӑннӑ. Ҫамрӑк Филипп пӗлнӗ пӗртен-пӗр китай пурнӑҫӗ пулнӑ.
  
  
  Ҫамрӑк Филиппӑн тусӗсем Хушшинче Джо Цзи-Шань старик пулнӑ. Вӑл имшеркке те курпун арҫын, вӑрӑм шурӑ мӑйӑхӗ rta икӗ енӗпе усӑнса тӑрать. Унӑн ӳт-тирӗ пергамент евӗрлӗ, анчах аллисем ҫитӗнсе ҫитмен ачасенни пек пиҫӗ. Джо цзе-Шань ҫамрӑк чухне паллӑ фокусник пулнӑ.
  
  
  Филипп Доун старике ялта юратнӑ, Вӑл Филипа хӑйӗн хӑш-пӗр трюкӗсене палласа илнӗ. Джи пуҫне ҫӗмӗрме, кӑткӑс япаласене юратать. Коробка ӑшӗнче коробка ӑшӗнче, ih кӑткӑс, анчах ансат комбинацие пӗлекенсем ҫеҫ уҫма пултаракан япаласем туса, вӑл темиҫе сехет хушши ирттерме пултарать. Пӗр вырӑна пусни, тепӗр енчен хуллен шаккани коробкӑна уҫма хистет.
  
  
  Джо Цзи-Шань Ҫамрӑк Филипа ҫав трюксен искусствине пӗлнӗ, филипӑн хӑйӗн ашшӗ-амӑшӗсене Америкӑна илсе кайма тивнӗ тӗле вӑл ih тума питӗ ӑста шталь пулнӑ. Джоӑн кӑткӑс пуҫӗсем . Ih туслӑх ячӗпе тата ih туслӑх ячӗпе старик Филипа хӑйӗн шкатулкисенчен пӗрне, слон шӑммипе касса илемлетнӗ искусство произведенийӗ парнеленӗ. Филипп Доуна Ашшӗ-амӑшӗсем Америкӑна таврӑннӑ чухне вунӑ ҫулта пулнӑ. Вӑл пире, старике, ҫак куҫсене нихҫан та манман. "Пурнӑҫ асамлӑхпа туллиех", - терӗ Цзе . Шан джо часть ачине ҫапла каланӑ: "Вӑл мӗнле чееленнине е мӗнле тӗлӗнмелле ӗҫсем тунине нихҫан та пӗлместӗн. Ку вӑл пур вӑхӑтри чи пысӑк шоу".
  
  
  Америкӑра пурӑннӑ Чухне Филипп пуҫӗсемпе фокуссене тӗпчесе пӗлнӗ. Вӑл ҫӑрасене юратать. Ҫӑраҫҫисемпе ҫӑраҫҫисем, код ҫӑрисем-ҫаксем пурте ӑна илӗртеҫҫӗ. Филипп университета вӗренме кӗрсен, вӑл инженер ӗҫне вӗреннӗ, пӗр самантра банковский валли хӑрушсӑрлӑх системине туса хатӗрлекен фирмӑна ӗҫлеме кайнӑ. Ку Филипп Доуншӑн тӗлӗнмелле ӗҫ пулнӑ.
  
  
  Хӑйӗн карьеринче вӑл чылай ир-ирех хӑрушсӑрлӑх системине тӑвас ӗҫре асамлӑ таланта пӑхса тухнӑшӑн репутаци илме пуҫланӑ. Ытти фирмӑсем ун енне ҫаврӑнсан, вӑл хӑй бизнеспа ӗҫлеме пуҫланӑ. Ҫак ята шута илсе, правительство унпа часах задани илме ҫыхӑннинчен тӗлӗнмелли те ҫук.
  
  
  ЫЛТӐН сыхлавӗпе Форт-Нокс АПШРА синонимсем пекех пулса тӑнӑ. Анчах нумай ҫынсем халӗ Федерацин резерв системин насау хули патӗнчи управӑшӗнче-манхэттен Ҫинче вӗтетнӗ ылттӑн тӗнчерен те нумайрах пулнине пӗлмеҫҫӗ. Правительство ҫак управление модернизацилеме шут тытсан, вӑл Филипп Доун енне ҫаврӑнчӗ.
  
  
  Тунката Ҫине Доун куҫса ларчӗ те урисене хӑй айне хуҫлатрӗ. Ӑна эй, тата тепӗр стакан илсе килчӗ те, вӑл, хӑйӗн историне каласа панӑ май, пӗр сыпкӑм сыпрӗ.
  
  
  — Юрать-Ха Филипп дон тӳрӗ ҫын, - терӗм эпӗ.
  
  
  — А, - пӑшӑлтатрӗ вӑл, - анчах ку истори ун ҫинчен мар. О, апла пулсан, ҫапла, - васкавлӑн хушса хучӗ вӑл. "Кун пирки ан йӑнӑшӑр. Укҫа, ылтӑн е норматив; - идентификацилемелле е вӗсем пире хӳтӗлеме ыйтсан та, ку ӑна пӑшӑрхантарман. Джо Цзи-Шань мӗн те пулин туса хатӗрлесси Уншӑн кӑткӑс задача пулнӑ. Сасӑлама мӗн хускатать вӗсене. Замоксене проект тӑвасси ансат та кӑткӑс пулнӑ".
  
  
  "Ҫавӑнпа та насау-стерт сыхлавӗнче хӑрушсӑрлӑх системине ҫӗнетесси чи пысӑк задача пулнӑ", - терӗм эпӗ. - вӑл каласа пӗтерчӗ-и?
  
  
  Вӑл ытарлӑн кулса илчӗ. "Ах, ҫапла. Вӑл тунӑ. Ку вӑл пурнӑҫра чи пысӑк шедевр пулса тӑчӗ...»
  
  
  Правительство сейф уҫма кирлӗ комбинацие никам та пӗлмест, ун ӑшне кӗме пирӗн никамӑн та кирлӗ информаци ҫук, тесе ҫирӗплетме юратать. Анчах, Паллах, Филипп Доун-ҫакна пӗлекен пӗртен-пӗр ҫын. Хорька та, хрожилище туса хатӗрленӗ тӑрӑх, ҫакна правительство хӑрушсӑрлӑхӑн ih мерине лайӑхлатма консультант вырӑнне йышӑннӑ. Вӑл ҫавнашкал облаҫсенчи юлашки хыпарсемпе, хӑрушсӑрлӑхпа е вӑрламалли меслетсемпе килӗшӳллӗн мӗн кирлине пурне те тӳрлетӳсем кӗртет. Вӑл хӑех оборона тытӑмӗн пурнӑҫри пӗлтерӗшлӗ пайӗнче хӗҫпӑшаллӑ хуралта тӑрасси ҫинчен татӑклӑ решени йышӑнать. Филипп Доун вӑрӑм та телейлӗ пурнӑҫпа пурӑнма пултарнӑ пулӗччӗ. Пурнӑҫ лайӑхчӗ. Вӑл питӗ хисеплӗ ҫын пулнӑ, вӑл илемлӗ джина качча илнӗ, вӗсен икӗ хӗрне те питӗ парӑннӑ: Пенни.
  
  
  Анчах Ун ҫинчен Джо Цзи-Шань темиҫе хут та каласа пачӗ. Пӗррехинче ҫак усал маги пурне те улӑштарнӑ.
  
  
  Ҫуллахи пӑчӑ кун, ҫавӑнпа та доун ҫемйи, хулари йывӑр шӑрӑхран хӑтӑлас тесе, пляжа кайнӑ. Каҫ пулсан, вӗсем, ывӑнса тата каннӑскерсем, килтен темиҫе мильӑра ҫеҫ пулнӑ. Тепӗр енчен пыракан автомобиль водителӗ управление тытса пыраймарӗ, мочка донӑн автомобильне пырса ҫапӑнчӗ. Филипп арӑмне самантрах вӗлернӗ. Филипӑн хӑйӗн те темиҫе чӗрме пулнӑ. Анчах Пенни донӑн малти кантӑкӗ витӗр пуҫне чикрӗ. Ӑна ҫав тери пӑсса пӗтернӗ.
  
  
  Врачсем хӗрачана май килнӗ таран ҫыхрӗҫ, Анчах Филипа вӗсем урӑх нимӗн те тума пултараймаҫҫӗ, терӗҫ. Вӑл ӗмӗрлӗхех ҫӗвӗкре юлӗ; Филипп Доун Вара Ҫак телейсӗр ӗҫшӗн айӑпне туйнипе, ҫак ачаш ачишӗн ҫав тери пысӑк инкек пулнӑ пирки, амантнӑ. Тунката ӳснӗҫемӗн ӳссе пычӗ, ытти ачасем те ҫавӑн пек тискерлӗхпе тӗл пулчӗҫ: унӑн суранланса пӗтнӗ, ҫӗвӗллӗ пичӗ тӑрӑхласа кулчӗҫ. Филипа Ку Тункатаран та ытларах пырса тивнӗ пулас. Унӑн киревсӗрлӗхне компенсацилес тесе, вӑл пур майсемпе Те пенни иртӗхтернӗ, ҫав Пенни уншӑн темле йӑлӑхтармӑш идейӑсем пек пулса тӑнӑ. Вӑл ӑна экстравагантлӑ ҫулҫӳревсене илсе ҫӳренӗ, чи лайӑх шкулсене ӑсатнӑ, фортепиано вӗрентекенӗсене, юрӑсене, ташӑ вӗрентекенӗсене тара тытнӑ, концертсене, балетсене, театра, пурне те пирӗн валли илсе кайнӑ. Паллах ӗнтӗ, ее ҫӗршывӑн мӗнпур пластикӑллӑ хирургӗсем тӑрӑх ертсе ҫӳренӗ.
  
  
  Кашни уйӑхрах тепӗр врач пулнӑ пек, кашни уйӑхрах пӗр ревматизм: ҫӗвӗллӗ пусма, деформаци ытла туллиех. Урӑх нимӗн те тума ҫук. Ҫитӗнсе ҫитсен, шкула диплом илсе, Пенни хӑйӗн ҫӗввисемпе пурӑнма вӗреннӗ. Вӑл лайӑх вӗренсе ҫитнӗ, хӑйӗн пурнӑҫӗ вӗҫленнӗ тесе шутланӑ. Анчах унӑн ашшӗ, вӑл хирӗҫленине пӑхмасӑрах, ҫак асамлӑ хирурга тархасланӑ, - хирург пулман.
  
  
  Анчах вӑл пур иккен. Пӗррехинче вӑл систермесӗрех, Кӗтмен ҫӗртен Манхэттенпе филипп Доун офисне пынӑ. — Эпӗ ҫапла ӑнланатӑп, — терӗ ҫак ҫын, - эсир хӑвӑр хӗрӗр валли хирург шыратӑр-и?
  
  
  - Ҫапла... анчах кам эсир?..?
  
  
  — Эпӗ леш хирург, - терӗ арҫын. "Эпӗ ӑна хам ҫинчен шухӑшлама пултаратӑп-и? Лотар Инус Тухтӑр.
  
  
  
  11 сыпӑк
  
  
  
  
  Урӑххи те нумай. Инусс ансат бартер пулнӑ: Федерацин резерв системин управленине Пенни валли ҫӗнӗ ҫынпа улӑштарма май пур.
  
  
  Ку кулӑшла пек туйӑнчӗ. Ухмаха ернӗ ҫын ҫеҫ сӗннӗ пулӗччӗ ӑна, ухмаха ернӗ ҫын ҫеҫ йышӑннӑ пулӗччӗ. Ку Вӑл Лотар Ируспа Филипп Доун пӗр пекех ухмаха ернине пӗлтермест. Филипп Доун ухмаха ернӗ пулсан та, вӑл хӑйӗн хӗрне юратнипе ухмаха ернӗ. Ашшӗ-амӑшӗсем пурте хӑйсен ачисем валли мӗн те пулин тӑвасшӑн; Филипп питӗ кирлӗ мерӑсем йышӑнчӗ. Дон Филиппшӑн хакӗ те пысӑк пулнӑ. Ҫакна вӑл хӑй тума пултарнӑ чи пысӑк хакпа тӳлеме ыйтнӑ: ҫав шедевра тӗп тунӑ. Вӑл тунӑ Склеп тимӗр-бетон стенасем. Ку вӑл Насау урамӗнчен ҫирӗм ҫичӗ метр аяларах. Тул енчен икӗ хутлӑ ҫӑраҫҫи тытмалли кӑткӑс системӑллӑ хапха курӑнать. Анчах хранилище патне кӗмелли ҫула виҫӗ метр та тӑхӑрвунӑ метрлӑ хурҫӑ цилиндр витӗр тӑваҫҫӗ. Цилиндр ҫӗр хӗрӗх фонлӑ рамӑра ҫаврӑнать. Алӑк хупӑнсан, цилиндр питӗ аякка ҫаврӑнать те, рама хытӑ хурҫӑпа тулса ларать, унтан бутылкӑри пысӑк пробка пек, пӗр сантиметра путса анать. Ӑна вӑхӑтлӑха шыв витмен тата питӗрнӗ, электронлӑ аппаратура, телекурав тата ытти прицел оборудованийӗ ҫинчен, ҫавӑн пекех ҫӗршыври пӗр пысӑк подразделени тавра тӑракан ҫынсен хӑрушсӑрлӑх системи ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ: снайперсем тӑтӑшах тренировка тӑваҫҫӗ. унӑн аллинче-стрелковӑй тата автоматически хӗҫпӑшал.
  
  
  Сигнализаци системи ҫурт-йӗр таврашӗнчи кирек мӗнле ҫула та пӳлсе хума пултарать. Управлени ӑшӗнче питӗрсе хунӑ отсексем, виҫӗ ҫӑрасем пур. ВӖСЕМ АПШ хутӑшӗнче ТАТА ытти ҫитмӗл ҫӗршывсенче ВУНТӐВАТӐ пин тонна ылттӑн пур. Кашни пӑрӑс вуникӗ кӗрепенке яхӑн туртать. Ку вӑл кӗсьере йӑтса пыма май пуррине мар, ҫакна эсир пӗр парк грузовикпа систермесӗр тума пултараймастӑр.
  
  
  Унтан чжан Цзи-Джо вӗренекен ылтӑн тупасси питех те килӗшнӗ пулӗччӗ. Филипп донӑн решенийӗ эмӑна та килӗшнӗ пулӗччӗ. Ку пӗр вӑхӑтрах кӑткӑс та ансат пулнӑ.
  
  
  Пӗрремӗш хут тӗл пулсанах икӗ арҫын хӑйсен условийӗсемпе куҫа-куҫӑн тӗл пулчӗҫ. Хӑйӗн хӗрӗн трагедине ҫӗнтернӗ Филипп Дон лотар Ирус тухтӑрӑн магине тӳрех улӑштарма шутламан. Веб-проблемӑна шаннӑ.
  
  
  -- Анчах, хаклӑ ҫыннӑм, - терӗ инус тухтӑр: "Эпир иксӗмӗр те пӗр-пӗрне шанма пултаратпӑр. Эсир ҫак проекта ӑнӑҫлӑ вӗҫлессе шанатӑп эпӗ, сирӗн мана хӑвӑр хӗрӗн ӑнӑҫлӑ операцине шанса памалла. Сирӗн суйлав ҫук.'
  
  
  — Паллах, эсӗ тӗрӗс калатӑн, - терӗ Филипп Доун. — Тепӗр хут калатӑп, ӑна тума пултарнине никам та тума пултараймасть. Ӑна чи малта пыракан меслетсем лайӑхлатнӑ. Манӑн нумай ҫул тӗпчевсенче никӗсленнӗ хамӑн меслетсем.... Унӑн тӗнчери пӗртен-пӗр хирургӗ, вӑл сирӗн хӗрӗре тӗлӗнтернӗ ҫӗвӗллӗ пиртен сыватма тата эй, ҫӗнӗ кӑна мар, илемлӗ сӑн-пит пама пултарать".
  
  
  — Ӑна вара, — ним туйӑмсӑр каларӗ Филипп Дон, - хӑрушсӑрлӑх ҫинчен калакан тулли информаци пур, вӑл сирӗн кӑмӑлӑрпа ӗҫлет.
  
  
  "Шӑпах ҫапла. Апла пулсан, пирӗнтен никам та урӑххине шанни усӑллӑ мар, ҫапла мар-и? Арҫынсем мӗн ыйтни питӗ пысӑк предприяти пулнӑ. Авалхи вӑхӑтранпах тупнӑ тӗнченӗн улттӑмӗш пайӗ чухлӗ тарас тесе, иудис филипа доуна шанчӑклӑ персонал мӗн чухлӗ вӑхӑт кирлӗ, ҫавӑн чухлӗ пама килӗшнӗ. Анчах сыч хӑй хӑрушсӑрлӑхӗпе вӑл ҫак пысӑк ҫаратупа ҫыхӑннӑ ытти пуҫлӑхсене чӗнме килӗшмерӗ. Филипп хӑйӗн сотрудник ӗҫне туса ирттерет пулсан, ун вырӑнне вӑл Пенни операцине йӗркелеме килӗшрӗ. Вӑрах вӑхӑт хушши планлас ӗҫ каялла ҫаврӑнма ҫук тапхӑра ҫитсенех Вӑл Пенни трансформацилеме тытӑнать. Ылтӑна вӑрлама уйӑхсем, тен, ҫулсем те кайӗҫ. Операци вырсарникунсенчен сахалтарах тӑсӑлать.
  
  
  Пӗрремӗш тӗлпулу вӗҫленичченех Филипп Доунпа Инус ҫыхӑну тытма май паракан системӑна туса хатӗрленӗ. Филипп тухтӑра эму хӑйӗн планне хӑҫан пурнӑҫлама хатӗррине пӗлтеретӗп, терӗ.
  
  
  Ҫак кунтан Пуҫласа Дон Филипп хӗрне пачах урӑх ҫын пек туйӑннӑ. Нумай ҫул хушшинче вӑл пӗрремӗш хут телейлӗ те савӑнӑҫлӑ пек туйӑнчӗ. Пенни тӗсне улӑштарасси, хӑвӑрт ӳстересси ҫинчен ыйтмасть. Эй, вӑл лару-тӑрупа тинех килӗшнине ӗненес килет. Анчах ку телейӗн ҫитменлӗхӗ пулнӑ. Пенни ee ашшӗ вӑхӑт иртнӗҫемӗн хӗрсе кайнине сисрӗ, вара, хӑй пӑшӑрханнине палӑртсан, вӑл ҫакна ҫӗнӗ проект пӑлханса ӑнлантарса пачӗ. Тунката ҫакӑнтах чарӑнчӗ. Вӑл ее урӑх ҫӗршыв тӑрӑх, тӗрлӗ врачсем тӑрӑх сӗтӗрменшӗн тата хӑйӗн ӗҫӗ пирки тӑрӑшнӑшӑн савӑнчӗ. Унӑн сӑн-сӑпачӗ улшӑннине те асӑрхамарӗ вӑл; унӑн ҫӳҫӗ ҫулсем иртнӗҫемӗн кӑвакарнӑ; анчах вӑхӑт иртнӗҫемӗн ҫак "ҫӗнӗ проектран" вӑл ырханланса, пӗкӗрӗлсе кайрӗ. Унӑн пичӗ пӗркеленчӗк те ватӑ. Юлашкинчен, пӗррехинче, ҫӗрле, вӑл ҫак физикӑлла улшӑнусене асӑрхарӗ.
  
  
  Киле вӑл питӗ ир таврӑнчӗ те хӑйӗн чи лайӑх хересне икӗ стакан тултарчӗ, пӗри-эй пачӗ. — Курка, Пенни. Пурнӑҫ асамлӑхӗшӗн ӗҫер".
  
  
  Пенни ашшӗ ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ. Вӑл ҫакӑн пек телейлӗ пулнине курнӑранпа темиҫе ҫул иртрӗ. — Ну, мӗн пулса иртет, атте?
  
  
  Филипп sel хӑйӗн юратнӑ кресли ҫине ларчӗ. — Ыран каҫхине сире хирург операци тӑвать. Эсир вӑрансан, сирӗн сӑн-питӗр ҫӗнӗ пулӗ. Санӑн кивӗ ҫӗввӳсемпе операци йӗрӗсем те юлмӗҫ. Пенни ун ҫине шанмасӑртарах пӑхрӗ.
  
  
  — Ку тӗрӗс, - терӗ вӑл. Вӑл стакана лартрӗ те тупа тунӑ пек аллине ҫӗклерӗ. — Эпӗ чӑнласах калатӑп. Вӑл ҫак ҫыннӑн ӗҫне курнӑ та калатӑп сире: эму хӗвелӗ килӗшмест".
  
  
  — Ну, атте, - терӗ Пенни. "Маншӑн чӑнах та пурпӗрех ӗнтӗ". Филипп Дон пуҫӗпе сулчӗ. — Эпӗ пӗлетӗп, - терӗ вӑл. — Ҫавӑнпа та эпӗ санпа мухтанатӑп. Анчах, Пенни, тархасшӑн, тавлашмӑпӑр. Сана пурпӗрех пулсан та, тархасшӑн, ҫакна маншӑн, старикшӗн ту. Аҫушӑн телейпе савӑнӑҫ кӳме.
  
  
  Пенни ун пек ыйтӑва йышӑнма ҫӑмӑлах пулман. Вӑл ашшӗ патне пычӗ те ӑна питӗнчен чуптурӗ. Филипп Доуна ыталаса илчӗ.
  
  
  — Турӑ пиллетӗр сире, - терӗ вӑл. Унӑн питҫӑмартийӗсем тӑрӑх куҫҫуль юхать. "Ан, атте", - терӗ вӑл. "Савӑнӑҫ ҫеҫ". Вӑл шухӑша кайрӗ. "Кала-ха мана, мӗнле курӑнӑп эпӗ?"
  
  
  — Тӗрӗссипе каласан, эпӗ пӗлместӗп, - Терӗ Филипп. "Эпӗ пурне те врач ҫине хӑвартӑм. Вӑл ӑна пӗлет. Анчах вӑл мана ҫав тери нумай каларӗ, эсӗ питӗ, питӗ илемлӗ пулӑн.
  
  
  "Вӑл питӗ чаплӑ ҫын пулас".
  
  
  — Ҫапла, питӗ аван, — терӗ Филипп.
  
  
  "Nen ҫинчен каласа пар-ха мана?"
  
  
  "Кун ҫинчен ытлашши каламалли те ҫук. Анчах питӗ лайӑх ҫын. Сасси унӑн вӑйсӑр, шухӑшлӑ.
  
  
  — Мӗнле вӑл? Кам ку? Ӑҫтан вӑл?
  
  
  "Ку нимех те мар". Ыйтусем ҫине вӑл ҫиленнӗ пекех туйӑнчӗ. "Вӑл хӑйӗн облаҫӗнче чи лайӑххи, ҫак пӗртен-пӗр кирлӗ самант, ҫапла мар-и?"Унӑн сасси ҫемҫелчӗ. "Атте, — тенӗ Пенни, — эсӗ мана нимӗн те каласа парасшӑн мар-и?»
  
  
  — Ҫук, ҫук, - терӗ Филипп искусственнӑй кулӑпа. — Ку пачах апла мар. Nen ҫинчен ҫеҫ сасӑлама кирлӗ мар. Ман шутпа, мӗнле уйрӑмлӑх? Пысӑк результат".
  
  
  — Ку пӗтӗмпех тӗлӗнмелле, атте, - терӗ Пенни.
  
  
  "Ну, ун пекки пулман-ха,
  
  
  Мӗн вара? Ӑна та кӑштах пӑшӑрхантаратӑп, сасси те, сасси те, халӗ, ҫак ҫывӑхра чухне. Сирӗн ыйтусем те ҫакӑнтан лайӑхрах пулмаҫҫӗ.
  
  
  — Ну, эпӗ ку сиен курмастӑп. Ку estestvenno валли. Юлашкинчен, ку питӗ кирлӗ. Ман шутпа, эсир мана темӗнле шанчӑксӑр тухтӑра хӑварман пулӑттӑр.
  
  
  Филипп Дон, хӑйне такам тапнӑ пек, сиксе тӑчӗ.
  
  
  "Атте.'
  
  
  Вӑл ӗсӗклеме пуҫларӗ. Ҫак хӗр унпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ. — Эпӗ сана пӗтӗмпех каласа парсан авантарах пулӗ тесе шутлатӑп, - терӗ вӑл. Филипп аллисене пичӗ патне тытрӗ. — Эпӗ пултараймастӑп, - терӗ вӑл ӗсӗклесе. "Эпӗ ҫакна тума пултараймастӑп.'
  
  
  — Санӑн каймалла, - терӗ Пенни.
  
  
  Ӗсӗклеме чарӑнсан, Дон Филипп, питне ҫаплах аллисемпе хупласа, хӗрне хӑй мӗн туни ҫинчен каласа пачӗ. Вӑл Инусис тухтӑр та темиҫе ҫул хушшинче ҫӗнӗ ҫынсене, тухтӑра шанчӑклӑ ҫынсене, упрани таврашӗнчи мӗнпур хӑрушсӑрлӑхӑн тӗп постӗсене лартма пултарни ҫинчен каласа пачӗ. Хӑш чухне, сӑмахран, эпӗ гвардие тӑрӑшса кайнӑ чухне, ҫӗнӗ гвардие тара тытма тивнӗ Чухне, Филипп Дона ку ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулатчӗ. Филипп Дон лешне, Ҫӗнӗ ҫынна, Ирис доктора суйламалла, суйласа лартмалла тунӑ. Анчах ку пӗтӗмпех мар-ха. Арҫынсем сайра-хутра сипленекен эмелсемпе тухса каяҫҫӗ. Филипп панӑ информаципе Вӑл "асамлӑ ҫухалу"тенине организациленӗ. Хуралҫӑ ҫухалнӑ, анчах ун ҫинчен никам та пӗлмен. Мӗншӗн тесен ҫав вырӑна йышӑнса, ҫак ӗҫе туса пыма Тӳрех Инус доктор тунӑ чӑн-чӑн шӑнкӑрав пулнӑ.
  
  
  Кӑшт вӑхӑт иртсен, управлени системи пӗтӗмпех ылтӑна вӑрлани ҫинчен калакан пӗтӗм команда тӗрӗслевӗ пулса тӑчӗ.
  
  
  Дон Филипп тупнӑ решени ҫӑмӑл та кӑткӑс пулнӑ. Арҫынсене улӑштарасси пуринчен те кӑткӑсрахчӗ, анчах Инус тухтӑр ҫакна турӗ. Филипп Доун хӑй тунӑ никам пырса кӗмелле мар хуралтӑна кӗрес тесен, хаяр вӑйпа усӑ курни усӑллӑ маррине малтанах пӗлсе тӑнӑ. Металл ҫинче вӑйсӑр вырӑнсем ҫук. Охранниксенче начар вырӑн пуррине пӗлет вӑл.
  
  
  Халӗ операци самаях ҫӑмӑлланчӗ. АПШ ылтӑнӗн пысӑк пайӗ. Хӑш-пӗр чӑмӑрккасем ытти ҫӗршывсен пулнӑ, кивҫен тӳлемелле чухне "ылтӑн арчисем" хӑйсен ятарлӑ атӑ-пушмакӗпе кирлӗ отсекра гидравлически подъемниксемпе лентӑллӑ конвейерсем пулӑшнипе ылтӑна куҫарнӑ.
  
  
  Дон Филипп палӑртнӑ расписани тӑрӑх кашни кунах кашни хуралҫӑ ылттӑн чӑмӑрккине ылттӑн чӑмӑрккапа улӑштарнӑ, ун вырӑнне суя ылттӑн чӑмӑрккине урӑх никам та пӗлмен, хуралҫӑсӑр пуҫне вӑл ун ҫинчен калаҫма та шутламан. Термитсем кил-ҫурта ҫисе янӑ пек ҫисе яраҫҫӗ. Вӑраххӑн, анчах тухӑҫлӑ. Темиҫе ҫул хушшинче пин-пин чӑмӑркка ҫухалнӑ. Условисем пачах хӑрушсӑр тесе шутланӑ чухне грузовик яланах пысӑк грузсем илсе килетчӗ. Палӑртнӑ вӑхӑтран хранилищӗре юлнӑ ылтӑн чӑмӑрккасем поддельнӑй ылттӑн чӑмӑрккисем сахалланчӗҫ. Миллиардсене вӑрланӑ. Ҫак вӑхӑтра тӗнчери рынокра ылтӑн хакӗ ҫирӗп пулнӑ: унцишӗн 35 доллар. Унтан сасартӑк вӑйсен пӗрлешӗвӗ доллар вӑйне ӗмме пуҫланӑ. Нумай доллар пичетленӗ. Хут укҫисем ытла та нумай пулнӑ. Доллара шанни чакма пуҫларӗ. Халӑх ылтӑн отелӗ.
  
  
  Официаллӑ майпа ылтӑн хаклӑрах пулнӑ. Официаллӑ майпа доллар сахалтарах тӑнӑ та, ылтӑна, доллартан аяккарах, ҫав тери нумай тарма пуҫланӑ. Тӗнчери аслӑ финанс ӑсчахӗсем ирӗклӗ ылтӑн рынокне тума шут тытсан, хакӗ унцишӗн sta доллартан та ытларах хӑпарнӑ.
  
  
  Укҫа-тенкӗ ҫапма пурте хатӗр пулнӑ. Ирис докторпа унӑн тусӗсем тӗнчери мӗнпур ылтӑнӑн улттӑмӗш пайне тӗрӗслесе тӑраҫҫӗ. Вӗсем рынокра чӑн-чӑн аленка пулнӑ, пысӑк хаксене те, пысӑк требованисене те тивӗҫтерме пултарнӑ.
  
  
  Вӑл Ҫӗрле Филипп Дон Ҫинчен Пенни ҫинчен пӗтӗмпех ӑнлантарса панӑ, вара, лешӗ ӑна влаҫсем патне кайма хистесен, вӑл килӗшмен.
  
  
  "Ҫук-ха. Ку тапхӑрта ку катастрофа пулнӑ пулӗччӗ. Темскер тулалла сӑрхӑнса тухать те Пӗрлешӳллӗ Штатсен экономики пӑтрашӑнса каять. Результачӗ ҫав тери катастрофӑллӑ пулнӑ пулӗччӗ, никам та пырса тӗкӗнмен пулӗччӗ. Промышленность ишӗлсе анать, ӗҫсӗрлӗх хӑвӑрт ӳссе пырать, фонд пасарӗ ишӗлсе анать. Анчах эпир ун ҫинчен шарламастпӑр-ХА, АПШ КАЛЛЕХ ХӐЙӖН ылттӑнне тупасса шанчӑк пур-ха. Эпӗ халӗ калатӑп, эсир ҫак историре пӗр лайӑх япалана ҫеҫ пӗтеретӗр: сирӗншӗн ҫӗнӗ пурнӑҫ. Эпир операциччен чӗнмесӗр ларсан, пурте лайӑх пулать. Правительство хӑй вӑхӑтӗнче илтӗ, анчах эпир хамӑр тупӑш иличчен пӗвене ҫӗмӗрме сӑлтав ҫук. Халӗ пирӗн пӗрле ӗҫлемелле, унсӑрӑн эпӗ хам ӗҫре мӗн курни пурте-чӑлах хӗрача тата вӑрӑ пек айӑпланӑ ашшӗ". Пенни хӑвӑрт тавҫӑрса илчӗ. Ee ашшӗ тӗрӗс каланӑ. Унӑн пӗртен-пӗр шанчӑкӗ-филипп Доунпа Инус Доктор хушшинче тунӑ килӗшӗве пӑрахӑҫласси. Кунсӑр пуҫне, лару-тӑрӑва тӳрлетес тесе, вӑл пурне те тума пултарать.
  
  
  Ашшӗ унӑн шухӑшӗсене вуласа тухнӑ пекех пулчӗ. "Ҫак операцие туса пӗтерсенех, — терӗ вӑл, - Инус тухтӑр хӑйӗн тивӗҫне ман умра тӳлет, манӑн контракт та унпа вӗҫленет. Апла пулсан, Пенни, эсӗ мӗн кирлине тума пултаратӑн.
  
  
  Ҫавӑнпа та вӑл ашшӗне тепӗр каҫхине чуптуса илнӗ. Ih ҫурт умӗнче машина кӗтсе тӑнӑ. Ҫӳллӗ китаец, руль умне лариччен, хӑй вырӑнне ларчӗ. Арҫын хыҫалта, унпа юнашар, сулхӑнра ларать. Ҫак ҫурма уҫӑ сӑнран ҫак сасӑ илтӗнчӗ. "Унӑн докторӗ Ирис, - терӗ вӑл. "Сирӗн хирург, мисс Доун".
  
  
  Вӗсем унӑн килӗнчен пӗр мильӑра пуличчен вӑл эй препарата пачӗ. Вӗсем ҫитес ҫӗре ҫитсен, Пенни доун ӑнран кайнӑ.
  
  
  
  12 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл ҫак историе каласа панӑ Чух Пенни Доунӑн кӑмӑллӑ пичӗ ҫине пӑхнине ӑнланчӗ. Вӑл самантлӑха шӑплансан, ӑна истори хӗвеллӗ кун ҫӗкленӗ нумай ыйтусемпе тата ыйтусемпе кӗрешрӗ. Туса пӗтереймен сӑнарсем нумай юлчӗҫ-ха, вӗсене вӑл вӗҫлессе шаннӑччӗ. "Эппин, ҫак ырӑ тухтӑр сана Николай Кара евӗрлӗ турӗ", - терӗм эпӗ, ӗҫмелли юлашкине алӑра ҫавӑркаласа.
  
  
  "Ҫапла, хӑй тунӑ кино ҫӑлтӑрӗн сӑнарне аса илсе". Ee ӳт-пӗвӗ чӑтӑмсӑррӑн кулса чӗтрет. — О, паллах, ӑна тав турӑм. Хама тӗкӗр ҫинче пӗрремӗш хут курсан, эпӗ хам куҫӑма хам ӗненмерӗм. Ҫӗнӗ сӑн-пит, илемлӗ пит. Ун чухне вӑл ҫакна ӑнланчӗ: илемлӗх, ӳт — пӳ илемӗ-чӑн-чӑн тӗлӗнмелле парне. Анчах кучченеҫ, — терӗ вӑл малалла, лайӑх мар асаилӳсене пула, - пысӑк хак пама ыйтать.
  
  
  "Пенни 72 сехет ытла тӑнсӑр пулнӑ", - тесе ӑнлантарнӑ инус. Хӑйӗн ҫӗнӗ сӑн-сӑпачӗн илемлӗ илемӗпе, тӗкӗр йӗри-тавра тӗлӗнсе пӑхнипе вӑл хӑй патне ҫывхаракан тухтӑра асӑрхамарӗ. "Арҫын ӗмӗр тӑршшӗпех ҫавӑн пек хӗрарӑма шырама пултарнӑ", - тенӗ вӑл, унпа юнашар уҫҫӑнах тӑрса. "Эпӗ Нихҫан Та Миккуль Хушнине Пӗлмен. Анчах эпӗ тӳррипех калатӑп, ӑна пӗлес тесен, нумайӑшне панӑ пулӑттӑм. Эпӗ сана ҫавӑн пек курни мана тӑнран ярать.
  
  
  Сасартӑк вӑл аллине тӑсрӗ те ӑна хӑй патнелле туртса илчӗ. Алӑ eе ыталаса илчӗ. Ҫак пушӑ алӑ ҫӗрлехи ҫинҫе кӗпене туртрӗ те унӑн кӑкӑрне хыттӑн пӑчӑртарӗ. Вӑл ун тутисем ҫумне лӑпчӑнчӗ те чӗлхине унӑн шӑлӗсем хушшине чикрӗ.
  
  
  Тунката шартах сиксе ирӗке тухрӗ. "Ан тив мана!"
  
  
  "Ман шухӑшпа, сирӗн ман паллӑсене йышӑнма вӗренес пулать", - кулса илчӗ тухтӑр.
  
  
  Пенни ӑна тухса кайма хушрӗ. Вара врач: Ӑҫта вӑл залра: Францин кӑнтӑр енче, виллӑра, терӗ. Вӑл ӑнлантарса панӑ тӑрӑх, эй, ашшӗпе ывӑлӗ килӗшӳ тӑвиччен кайма ирӗк памалла мар. Тунката патӗнче тыткӑнра юлнисӗр пуҫне урӑх нимле суйлав та пулман. Филипп Доунпа Инус Доктор хушшинче килӗшӳ туни ҫинчен пӗлмен пек пулчӗ вӑл. Вӑл пире пӑхӑнса пурӑнни,пӗлменни чи лайӑх стратеги пулать, тесе шутларӗ. Эй, виллӑна ытти лару-тӑрусенче пӑрахса кайма юрамасть пире.
  
  
  Инус Доктор, хӑй ҫине ҫакӑн пек тӳрккес пӑхни пысӑк йӑнӑш пулнине ӑнланса пулас, темиҫе кун хушши вӑй хумарӗ. Анчах та вӑл ӑна "блицкригӑна" хӑйӗн ирсӗрленнӗ кӑмӑлӗпе хавхалантарчӗ. "Персонал", гвидопа Тьонг, сахалтарах сыхланакан пулчӗҫ.
  
  
  Инус хӑй ҫинчен каласа пачӗ. Вӑл пӗр ҫӗре пухнӑ информаци татӑкӗсем тавра, сӑнаса тата итлесе тӑнӑ май, хӑйне тыткӑнра тытса тӑракан пӑсӑлса, пӑсӑлса пӗтнӗ арҫынна курма пултарчӗ.
  
  
  Пӗрремӗшӗнчен, Инус героина юратса пӑрахнӑ. Шприц унпа уҫҫӑнах усӑ курма юратни те паллӑ пулнӑ. Вӑл нимӗҫ пулнӑ, вӑрҫӑ вӑхӑтӗнче студент-медик пулнӑ. Ҫак хушӑра вӑл концентрациллӗ лагерьсенче хирурги меслечӗсене практикацилеме тата аталантарма пултарнӑ. Халӗ мухтанакан меслетсене ҫӗнетес тесе, вӑл миҫе ҫӗр ҫынна амантрӗ, вӗлерчӗ? Унтан вӑрҫӑ швейцарие чупнӑ, унта пысӑках мар клиникӑна уҫнӑ. Вӑл аслӑрах хӗрарӑмсем хыҫҫӑн фанатически йӗрлевпе пуйса кайрӗ. Ҫак ӳссех пыракан пуянлӑх ӑна, ҫӑткӑнлӑха хавхалантарнӑ, вара вӑл хӑйӗн пуянлӑхӗн шывсӑр антӑхнине пӗтӗмпех пусарма тӑрӑшнӑ.
  
  
  Хӑйӗн асаилӗвӗсенче Вӑл Пире Дона Филипп ҫинчен ӑҫтан пӗлнине пӗрре те асӑнмарӗ. Вӑл та ih ӗҫлӗ ҫыхӑнусем ҫинчен Пеннипе калаҫман.
  
  
  Ирис каласа панисем темиҫе кун иртнӗ, ҫав вӑхӑтра вилла садӗнче пенни ҫунма пуҫланӑ. Унтан, пӗррехинче, ҫӗрле, ириспа унӑн хуралҫисем пӗр - пӗрне тав туса ҫывӑрса кайма ҫителӗклӗ лӑпланса ҫитсен, эй, тарса Ниццӑна ҫитме май килнӗ. Вӑл шӑпах казино патне, ӑна гвидо хӑваласа ҫитнӗ ҫӗре пычӗ. Ӑна вилла ҫине тавӑрсан, Иисус урса кайнӑ та ӑна ҫав каҫ тепӗр хут пуласран хӑратнӑ.
  
  
  Тепӗр эрнерен каллех тарма май килчӗ. Гвидо ӑна каллех тупрӗ. Анчах хальхинче Николас Андерсон ятлӑ ҫын пулчӗ...
  
  
  Вӑл шӑхӑрса илчӗ. "Ку истори маншӑн питӗ интереслӗ. Анчах тепӗр япала пур. Николас Андерсонӑн чӑн — чӑн ячӗ-Никер. Вӑл Пӗрлешӳллӗ Штатсен правительствин агенчӗ.
  
  
  Пенни куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ, ҫӑварӗ о саспалли пек пулса тӑчӗ.
  
  
  "Халӗ, эсӗ пурне те ҫав тери уҫҫӑн ӑнлантарса панӑ чухне, — терӗм эпӗ, - эпӗ те ҫавӑн пекех тӑвӑп тесе шутларӑм".
  
  
  "Манӑн ҫакна хӑнӑхас пулать", - тенӗ Пенни. "Анчах ку мӗн те пулин улӑштарнине курмастӑп эпӗ ӑна".
  
  
  — Эпӗ те, - терӗм эпӗ. - Вӑл пире вӗлериччен Эпир иксӗмӗр Те Ириса яланлӑхах ярса илесшӗн. Эпир ӑна ярса тытсанах ҫак ылттӑн ҫинчен те, Ирис партнерӗсем кам пулни ҫинчен те ытларах пӗлес тетӗп. Эсӗ ӑнланатӑн вӗт-ха, аҫу умӗнче темле наказани кӗтет?
  
  
  Пенни ҫӗрелле пӑхрӗ. — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Ӑна пӗлетӗп. Анчах эпӗ вӑл та пӗлет пулӗ тесе шутлатӑп. Эму та пурпӗрех пулать. Пӗртен-пӗр вӑл пӑшӑрханни-мана оборудовани. Халӗ те оборудованисем маншӑн тӑрӑшӗҫ.
  
  
  "Ҫӗвӗҫе ил, ку тӗрӗс мар пулсан, Пенни Доун, - терӗм эпӗ. - Эсӗ питӗ хитре хӗрарӑм."
  
  
  Унта, ишӗлсе аннӑ крыльца ҫинче, вӑл хӗрелсе кайрӗ. "Эпӗ кун пек комплиментсене хӑнӑхман - ха, — терӗ вӑл.
  
  
  — Ну, ман шутпа, сана хӑнӑхсан лайӑхрах пулӗ, - терӗм эпӗ, картлашка ҫинчен тӑрса.
  
  
  — Ку пӗтӗмпех тӗлӗнмелле, - терӗ вӑл. "Ӑна хӑҫан та пулин хӑнӑхма пултарӑп-ши?"
  
  
  Ӑна, ун патне пырса, ҫӗклерӗ. — Эпӗ сана тутанса пӑхма пулӑшӑп, - терӗм эпӗ. - ку штопора ҫеҫ, практика". Ӑна ee пит-куҫне хӑй аллине илчӗ те ҫӑварӗ патне илсе пычӗ. Вӑл мана кӗтрӗ. Унӑн аллисем ман тавра явӑнса илчӗҫ те, ee ӳт-пӗвӗм, хытӑ пӑнчӑсемпе пӗр тикӗс йӗрсен вӑййисем манӑннипе пӗрлешрӗҫ. Унӑн аллисем ҫӗкленчӗҫ те ман ҫӳҫ ҫумне ҫыпҫӑнса ларчӗҫ.
  
  
  — Ах, — терӗ вӑл юлашкинчен, - О, Ник.
  
  
  Вӑл йывӑррӑн сывлать, унӑн Хӗвелпе пиҫсе хуралнӑ кӑкӑрӗсен Тӑррисем V-мӗш сӑнарлӑ вӑрӑм кӗпепе мӑкӑрӑлса тӑраҫҫӗ. Хӗрӗн куҫӗсем симӗс ҫулӑмпа ялкӑшнине курчӗ вӑл. Унӑн аллисем ман мӑя ыталарӗҫ, унӑн тутисем манӑн ӑшӑ та нӳрлӗ тутасене сӗртӗнчӗҫ, ҫав туйӑм вӑл ахаль тав тунинчен те ытларах вӗресе тӑрать. Унӑн пӗҫҫисем ман пӗҫӗсем ҫумне тытса чармалла мар туртӑнса тӑчӗҫ. Вара унӑн тарҫисем, манӑн пӗҫҫӗмсене сӗртӗнес тесе, аялалла утрӗҫ. Вӑл унӑн кӗпине вӗҫертрӗ, унӑн кӑкӑрне хӑйӗн аллине тытрӗ те хытӑ ӗмкӗчсене чуптурӗ. Вӑл кӗпине тӳсеймесӗр хулпуҫҫи ҫинчен шуса анма ирӗк пачӗ. — Хӑвӑртрах, Ник, - ассӑн сывласа илчӗ вӑл. "Хӑвӑртрах!'
  
  
  Шуратнӑ джинссемпе трусиксене хывсан, вӑл чарӑнса тӑчӗ. Эпир пӗрле сывлӑмлӑ курӑк ҫине анса лариччен, унӑн алли-урисем бархат ӳтпе мана ярса иличчен, ee пӳрнесемпе манӑн тумтирсене хывма ыткӑнчӗҫ. Ee ҫӑварӗ ман хӑлха патӗнче пӑлханса йынӑшать, ку сасӑ пире ҫӗклет те каллех калама ҫук киленӗҫ авӑрне антарать тейӗн. Эпир аслати кӗмсӗртеттерсе ҫурӑличченех, ҫӗнӗ кун хӗвелӗнче пӗр-пӗрне лӑпкӑн та ӑшшӑн кӗтсе иличченех, каллех, каллех.
  
  
  Унта, курӑк ҫинче, унӑн шальӗ мӗн шухӑшлани ҫинчен каласа пама выртнӑ. тарнӑ чухне Ӑна Инус отель тухтӑр хӑйпе пӗрле илсе кайнӑ. Ҫак ӗҫ ӑнӑҫлӑ пулнӑ пулсан, уншӑн пурте лайӑх пулнӑ пулӗччӗ. Вара эму ылтӑна вӑрласа пӗтеричченех Пенни тытма пултарнӑ пулӗччӗ. Анчах вӑл ӑнӑҫсӑрлӑх тӳснӗ. Эму, мана пӑрса ярас тата тарас тесе, машина тавра Тункатасем кӑларса пӑрахма тиврӗ. Вӑл чӗрӗ чухне вӑл хӑрушлӑхра пулнӑ. Анчах вӑл вилла таврӑнма пултарайман. Ку ытла та хӑрушӑ пулнӑ. Хӑҫан та пулин гвидопа Тьонга подвалта хӑҫан та пулин вилнисене тупатех. Унтан тахӑшӗ вилла илнӗ ҫын ҫинчен темӗн чухлӗ ыйтусем пама пуҫланӑ.
  
  
  ҫук, тухтӑр. Ирис нихҫан та таврӑнмасть. Вӑл малалла та чупнӑ. Кӗрешӳ вӑл вӑйӑ пулман. Вӑл кӗтсе тӑрӗ те хӑйӗн палачӗсем валли тавӑру хатӗрлӗ. Ылтӑн операцисенче вӑл усалсем тӑвакан, "асамлӑ майпа" ҫухалнӑ хуралҫӑсене улӑштаракан техник пулнӑ. Ку мӗне пӗлтернине пӗлнӗ вӑл. Ҫакӑн валли лайӑх терминсем, "пӗтерни" е "ӗҫе пӗр сӑмахсӑрах пӗтерни"пеккисем, яланах кам та пулин пулнӑ. Ку охранниксем ih вилнӗ. Александр ирис ылтӑна вӑрлас ӗҫе пысӑк тӳпе хывнӑ.
  
  
  Кам та пулин урӑххи ӗҫ вӑйне, мускулӗсемпе пуҫ мимисен купине, ҫакӑн пек масштабпа кӑткӑс операци тума кирлӗ япаласене парать. Эпӗ камне пӗлместӗп, анчах эпӗ ӑна гвидопа Тьонг умӗнче докторпа юнашар тупрӑм. Вӗсем тухтӑрӑн ӗлӗкхи тусӗсем е ӗлӗкхи тусӗсем пек туйӑнмаҫҫӗ. Ку вӑл гвидопа Чанга доктора альянс членӗсем пособи панӑ пекех пулчӗ.
  
  
  Тухтӑр сыхлавҫӑсемсӗр тӑрса юлсан, хӑйне ют ҫын куҫӗнчен аяккарах тытмалли хӗре ҫухатсан, унӑн ҫапла вывод тумалла пулнӑ: вӑл хӑйӗн тусӗсем патне хӑвӑртрах эпӗ хӳтлӗх ыйтма каять. Вӑл ҫителӗклӗ хӑвӑрт пулнӑ пулсан, хӑйӗн юлташӗсем патне таврӑнса, мӗн пулса иртни ҫинчен каласа пама, вӗсем ҫакӑншӑн каҫарма е мӗн те пулин татса париччен айӑпламасан та юрать, тесе шанма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ҫав вӑхӑтра партнерсем, хӗре тата "Николас Андерсона"йӗрлесе ҫӳресе, нимӗн те ун пек пулса пыманнине ӗненес тесе, мӗн май килнӗ таран пурне те тума пултарнӑ. Вӗсем ih чӗлхе-ҫӑвара ӗмӗрлӗхех пичетлесе кӑларма тӑрӑшӗҫ.
  
  
  Ман шутпа, тӗрӗс пулнӑ пулсан, лотар Ирус тухтӑр нью-Йорка таврӑнать.
  
  
  "Ку маншӑн лайӑх янӑрать", - тенӗ Пенни.
  
  
  Инус доктор нью-Йоркра пулнӑ иккӗмӗш пысӑк сӑлтав ҫинчен каласшӑн пулмарӗ ӑна. Ҫук-ха. — Юрӗ, - терӗм эпӗ, - кайӑпӑр. Сире тата мӗн те пулин кирлӗ-и?
  
  
  Тунката пуҫне пӑркаларӗ. - "Мана мӗн кирлине пӗтӗмпех манӑн паспорт, вӑл ман кӗсьере. Каяр."Эпир Нарцисса виллин хапхи патнелле сукмакпа пынӑ чух Ee алӑ ман еннелле шуса кайрӗ. Хӗвел ҫап-ҫутӑ ҫутатать, вилла ишӗлчӗкӗсемпе, вилӗ ҫынсемпе уйрӑлма кӑмӑллӑ.
  
  
  — Эпир Нццӑна автостоппа каятпӑр, — терӗм эпӗ, - пирӗн отелӗн mimmo витӗр тухмалла-ха. Ӑна эпӗ хамӑр кайнӑ ҫӗрте хамӑн тусӑмсем кирлӗ пуласса ҫеҫ туятӑп. Ih тесе Хьго, Вильгельмина тата Пьер тесе чӗнеҫҫӗ.
  
  
  Часах эпир каллех отель тавра тухрӑмӑр. Таксипе эпир нццы аэропорчӗ патне, хуларан хӗвелтухӑҫнелле кайрӑмӑр, аэропорт ҫурчӗ умӗнче чарӑнсан, Пенни мана ҫанӑран туртрӗ.
  
  
  "Пӑх — ха, - терӗ вӑл.
  
  
  Тул енчен тарпа вараланса пӗтнӗ, пӑрахса хӑварнӑ "Мерседес"тӑрать.
  
  
  — Эпир тӗрӗс ҫул ҫинче, - терӗм эпӗ. - вӑл ирхине 7:30 сехетре Парижа Air France рейспа вӗҫсе кайнӑ пулмалла".
  
  
  Эпир Inter Рейспа нцца тавра 9:30-мӗш сехетре, Парижра тата Нью-Йоркра куҫса ларса вӗҫрӗмӗр.
  
  
  Тухса кайиччен пирӗн вӑхӑт нумай юлмарӗ. Ӑна иксӗмӗршӗн те кофе, темиҫе круссан тата "Интернэшнл геральд трибюн"экземпляр илсе килчӗ. Пӗрремӗш страницӑри пысӑк заголовкӑна эпӗ тӳрех асӑрхарӑм. Ылтӑн хакӗ сӑнӑ патне ҫитнӗ. Унран пӗтӗм тӗнчери пасарсенче рекордлӑ шайра ыйтнӑ, пулас доллар пирки пӑшӑрханни вӑйланнӑ.
  
  
  Пӗтӗм катастрофӑна сирсе яма шанчӑк пулнӑ пулсан, ҫак операцире ылтӑн вӑрлас тӗлӗшпе тӑракан ҫынсем ҫинчен даннӑйсем илес тесе, вӑл ҫав тери хытӑ пӑрӑнчӗ. АПШ ылтӑнӗн пысӑк пайӗ юхса кайнӑ пулсан, тӗнчери ылттӑн кризис пӗтӗм тӗнчери сехӗрленӳ пулса тӑнӑ пулӗччӗ. Хут долларсене хакланӑ пулӗччӗҫ. Пӗр ҫӑкӑр миллион пулнӑ пулӗччӗ. Ӑна, пӗрремӗш тӗнче вӑрҫи хыҫҫӑн Германи ҫинчен таҫта вуланине аса илтӗм. Темиҫе ҫул хушшинче бренд хакӗ тӑватӑ маркӑран пуҫласа тӑватӑ миллиард марка таран чакнӑ. Истори тепӗр хут пултӑр тесе, пурте хатӗр пулнӑ, анчах Хальхинче Пӗрлешӳллӗ Штатсенче.
  
  
  Парижа кайса килни ҫинчен нимӗн те пулмарӗ. Самолет, ҫӳлелле вӗҫсе хӑпарас тесе, Ангелсен заливӗ ҫийӗпе вӗҫсе иртрӗ.
  
  
  "Манӑн кунта часрах таврӑнас килет", - тенӗ Пенни.
  
  
  — Хӑҫан пӗтет вӑл, - терӗ ӑна эй.
  
  
  "Хӑҫан" е"хӑҫан"?"
  
  
  Парижра эпир самолетсем ҫине куҫса лараттӑмӑр, пысӑк "Бинг-747" ӑмӑрткайӑксем ҫине вӑхӑтра вӗҫсе хӑпарчӗ . Ман шутпа, Тӗрӗс пулнӑ пулсан, Лотар Ирурис пирӗнтен икӗ сехете яхӑн маларах иртсе кайрӗ. Эпир ӑна хӑваласа ҫитме шутламастпӑр, анчах эпир тӗрӗс ҫулпа пынине туятпӑр. Атлантика океанӗ ҫинче ман хулпуҫҫи ҫинче Тунката ҫывӑрать. Ӑна айӑпламан. Йывӑр каҫчӗ пирӗн. Апла пулсан, вӑл та ывӑннӑ, анчах манӑн ҫывӑрас килмест. Мана ҫак самолет ҫинче питӗрӗнсе ларасси кӑмӑла каймастчӗ. Унӑн отелӗ ҫӗр ҫинче пулмалла, Ириспа унӑн юлташӗсем хыҫҫӑн хӑваламалла. Анчах юлашкинчен, шалти ҫыхӑну енӗпе ӗҫлекенсенчен пӗри пирӗн пата пычӗ те чӗнсене ҫыхма хушрӗ. Ҫак пӗлтерӳ Пенни вӑратрӗ. Вӑл анасласа илчӗ, карӑнса илчӗ, унтан ман ҫумма тӗршӗнчӗ те куҫӗсене хупрӗ.
  
  
  — Эй, соня, - терӗм эпӗ, вӑл пӗр симӗс куҫне уҫрӗ те ман ҫине хӑйӗн ылтӑн тӗслӗ ҫӑра ҫӳҫӗ айӗнчен пӑхрӗ. - Вӑранма вӑхӑт. Пирӗн ӗҫе кайма вӑхӑт.
  
  
  Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те ҫӳҫне каялла ячӗ. "Мӗн чухлӗ маларах, ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах", - терӗ вӑл. "Мӗн шухӑшласа кӑлартӑн эсӗ?'
  
  
  — Эпир сан аҫуна курма хатӗрленетпӗр, — терӗм эпӗ, - ку кун йӗркин пӗрремӗш пункчӗ. Вӑл Пирӗн Инуспа пӗрле вӗренекен чи лайӑх чӑрмав. Астӑватӑр-и, Унӑн Инуспа ҫыхӑну тытмалли система пулнӑ, эпӗ вӑл мӗн иккенне пӗлесшӗн.
  
  
  Такси аллӑ ҫул ӗлӗкрех риверсайд-драйв ҫине нумай хваттерлӗ ҫуртсем тавра чарӑнса тӑнӑ.
  
  
  Ӑна водительпе тӳлесе татсан, вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Урамра мана нимӗн те йӗркесӗр пек туйӑнмарӗ. Хваттере кам та пулин сӑнаса тӑнӑ пулсан та, ӑна лайӑх пытарнӑ.
  
  
  Такси каллех тапранса кайсан, ӑна хӑйӗн чемоданне илчӗ.
  
  
  "Миҫемӗш сехет халӗ?"- тесе ыйтнӑ Пенни.
  
  
  Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. '5:20.'
  
  
  — Вӑл кашни минутрах килте пулать.
  
  
  Саккӑрмӗш хутра эпир хуллен ҫӳрекен лифтпа хӑпартӑмӑр. Ӑна Вильгельмина кобурӑран кӑларчӗ те, пӳрнине спусковой ҫекӗл ҫинче тытса, камзола минутӗнче тыттарчӗ. Люгера курсан, Пенни суппорчӗ пӑчӑртанса ларчӗ. — Атьӑр, кӑна ахаль сыхлӑх мери тейӗпӗр, - терӗм эпӗ. - пӗтӗм подъемник тӑрӑх чи малтан тухаканни Эпӗ Пулӑп".
  
  
  Пенни пуҫне сулчӗ. Лифт чарӑнсан, вӑл ларакан чемодан патне ларчӗ те алӑка хуллен уҫрӗ. Коридорта кам та пулин кӗтсе тӑнӑ пулсан, кун каҫиччен шӑтӑкран кӗрес тесен, унӑн лутра мишень ҫине пемелле пулнӑ пулӗччӗ. Апла пулсан, эму чӑнахах та лайӑх та хӑвӑрт пулмалла.
  
  
  Ӑна яриех уҫса ячӗ те тепӗр енчен пӑхрӗ. — Пурте йӗркеллӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Тунката патӗнче ҫӑра уҫҫисем пухма хатӗр пулнӑ. — Ӑна уҫнӑ кунран аяккарах тыт, - терӗ ӑна эй. — Малтан кӗме ирӗк парсам мана.
  
  
  Алӑк уҫӑлнӑ самантра вӑл хваттерте никам та ҫуккине ӑнланчӗ. Вӑл уҫӑ сывлӑшпа тулнӑ, чӳречерен чалӑш пайӑркасемпе кӗрекен ҫутӑра тусан пӗрчисем пӗр хускалмасӑр тенӗ пекех ҫакӑнса тӑраҫҫӗ. Тункатасем пирӗн хыҫҫӑн алӑка хупрӗҫ. "Атте?"- кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  — Вӑл килте тесе шутламастӑп, - терӗм эпӗ, пистолетсене пуҫтарса.
  
  
  — Апла пулсан, ку нумайлӑха мар, - терӗ вӑл. Вӑл чӳречесене уҫрӗ те Мана Филипп Донӑн хересне тултарчӗ. — Пирӗн мӗн пурри пурте, - терӗ вӑл.
  
  
  — Пурте йӗркеллӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Миҫемӗш сехет халь?
  
  
  "Улттӑмӗш ҫурӑ".
  
  
  — Лайӑхрах вырнаҫӑр, - терӗ вӑл. "Эпӗ чунсене йышӑнса урӑх тум тӑхӑнма хатӗрленетӗп. Эпӗ киличчен сирӗн паллашмалла пулать.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ, галстукне пушатрӗ те кӗпине вӗҫертме тытӑнчӗ.
  
  
  "Эпӗ сире сӗнӳсемпе килӗштерӗттӗм, унӑн вара пӗччен чун йышӑнма пултаратчӗ", - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна ee аллинчен тытрӗ. Вӑл ман ҫине ашкӑнчӑклӑн пӑхса илчӗ те мана коридор тӑрӑх ертсе кайрӗ.
  
  
  "Сана пурӑнма хӑрушӑ, ҫапла мар-и?"
  
  
  — Ҫапла калама пултаратӑн, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл хихиклетсе илчӗ. "Вӑл киле таврӑнсан мӗн пулассине пӗлместӗп эпӗ, анчах эпир ҫаплах чун-чӗрепе пурӑнатпӑр".
  
  
  — Эпир "салам" теме пултаратпӑр, - сӗнтӗм эпӗ.
  
  
  Ваннӑйӑн пысӑк пӳлӗмӗнче пӑчӑ. Эпир тумтирсене хывса пӑрахрӑмӑр та nah патне пытӑмӑр. Унӑн ӳт-пӗвӗ каллех илемлӗ пулнинчен тӗлӗнчӗ.
  
  
  "Мӗнле апла тӑвасшӑн эсир?"- ыйтрӗ вӑл, аллисене кран ҫинче тытса.
  
  
  — Вӗри те вӑйлӑ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Лейка йӗри-тавра ҫивӗч юхӑм тапса тухрӗ. Ӑна супӑнь ярса тытрӗ, Пенни, кӑкӑрӗпе ман ҫумма тӗршӗнсе, шывсикки айӗнче ларать. Супӑнь ӑна ee ҫурӑмӗ тӑрӑх ачашшӑн шума ирӗк пачӗ. Унӑн аллисем тӑсӑлчӗҫ те мана хӑй патнелле туртрӗҫ. Вӑл аллисене ман хулпуҫҫи ҫине хучӗ те, урисене кӑшт сарса, ee кӑкӑрсем хушшипе, унтан тата аяларах, унӑн лаптак хырӑмӗ тӑрӑх, пӗҫҫисем хушшипе унталла-кунталла кӑпӑк юхтарнӑ вӑхӑтра ларчӗ.
  
  
  "Манӑн сан ванна валли губка пулас килет", - терӗ вӑл, хӑйӗн кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнсе, ff яп-яка, кӑпӑклӑ ӳт ман тавра чӳхенет. Вӑл пирӗн ҫумне сӗртӗнсе илчӗ. Вӑл, куҫӗсене чарса, юлхавлӑн кулса илчӗ.
  
  
  — Ҫу мана, - терӗ вӑл. "Мана пур ҫӗрте те ҫу".
  
  
  Унӑн аллисем ман мӑй тавра чӑмӑртанчӗҫ. Ӑна, аллисене тӑсса, урисем ман пӗҫӗсем ҫине ӳкичченех ҫӗклерӗ, унтан ҫурӑмӗпе ванна йынӑшни ҫумне пӑчӑртарӗ те пирӗн пӳлӗме кӗчӗ. Унӑн тутинчен ҫӑмӑл та вӑрӑм "ах" вӗҫерӗнсе кайрӗ. Унтан эпир хамӑрӑн тискер те юхакан тӗнче уҫлӑхӗнче хаяр хум турӑмӑр, унтан пире юхтарса кайнӑ каҫса каймалла мар ҫавраҫил пулса тӑчӗ те, эпир таса хавхалану авӑрӗнче ҫухалтӑмӑр.
  
  
  Эпир кирек ӑҫта пулсан та, эпир хамӑрӑн хуплашкаллӑ ӳт-пӗвсем ҫинче шыв шавласа юхнӑ май каялла таврӑнатпӑр.
  
  
  — Эпӗ вӑл кунта пулӗ тесе шутланӑччӗ, — терӗ Пенни, эпир гостинӑя таврӑнсан.
  
  
  Ӑна хӑйӗн шӗвекне ӗҫсе ячӗ те сигарета тивертсе ячӗ. Ӑна халлӗхе отель, мӗн ҫинчен шухӑшланине каламалла мар-ха.
  
  
  Тунката пукан ҫинче канӑҫсӑррӑн хускалса илчӗ. — Тен, вӑл ӗҫре тытӑнса тӑма шутларӗ пулӗ, - терӗ вӑл юлашкинчен. — Тепӗр тесен, вӑл эпӗ паян киле килессе пӗлмен.
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ. Вӑл, тен, хӑй те ҫавнах шутланӑ пулӗ, анчах отельте ӑна ӗненес килмест-ха. Дон Пенни ухмаха ермен.
  
  
  — Эпӗ вӑл офиса шӑнкӑртаттаратӑп, - терӗ вӑл. Холлӑра телефон пулнӑ. Ӑна вӑл пӗр номер, унтан тепӗр номер пухнине илтрӗм. — Центральнӑй, - терӗ вӑл. "Эпӗ автоответ илетӗп, ӑна телефонпа пӗлтерме хӑтланакан номер ҫӗмӗрӗлнӗ. Ӑна, ман шутпа, ку йӑнӑш пулмалла. Вӑл номер ятне каланине илтрӗ те, вӑл каллех калаҫма пуҫличчен пӗр самантлӑха шӑпланчӗ. — Эсӗ пӗтӗмпех шанатӑн-и? Эпӗ ответ илтеймерӗм, анчах ку тӗрӗс пулнине пӗлтӗм.
  
  
  Вӑл хӑна пӳлӗмне таврӑнчӗ те ман ҫине пӑхрӗ. — Тем апла мар, - терӗ вӑл.
  
  
  Ӑна хӑйӗн стаканне типӗтрӗ. - "Ӑна пӗлетӗп эпӗ.'
  
  
  — Эсӗ ҫак вӑхӑтра пурне те пӗлнӗ, ҫапла мар-и? вӑл каларӗ.
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ. — Ман шутпа, сирӗн аҫӑра заложникра усраҫҫӗ. юлашки минутра ылтӑна вӑрлассинчен хӑтӑлас тесе, Санӑн аҫу нимӗн те тӑваймӗ-ши тесе, Ирис тухтӑр сана тытса тӑчӗ. Вӑл сана ҫухатсан, эсӗ ih плансене аркатма пултарнине нимӗн те тӑвайманнине пӗлес тесе, унӑн тусӗсем те сан аҫуран ыйтнӑ.
  
  
  "Анчах вӑл пӗлнӗ тӑрӑх, — тенӗ Пенни, - эпӗ аттепе ун хушшинче мӗн пулса иртнине нимӗн те пӗлмен".
  
  
  "Ут ҫинче вунпилӗк миллиард доллар пулсан, вӗсем теветкелленмеҫҫӗ", - терӗм эпӗ. кунсӑр пуҫне, ку халӗ 45 миллиард доллара яхӑн. Вунпилӗк миллиард — правительство ылтӑн тӳленӗ унцишӗн вӑтӑр сакӑр доллар тӳленӗ официаллӑ хак. Пушӑ рынокра хакӗ виҫӗ хут пысӑкрах".
  
  
  Тункатасем шӑхӑрса илчӗҫ. - "Мӗн тумалла - ха ӗнтӗ пирӗн?'
  
  
  — Санӑн аҫу яланах тухтӑрпа ҫыхӑну тытнине пӗлетӗн-и эсӗ? Инус?
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. "Ҫук, - терӗ вӑл, - вӑл мана каламарӗ".
  
  
  "Килти лару — тӑрӑва шута илсе, — терӗм эпӗ, - вӑл хирӗҫлемерӗ".
  
  
  "Тен, вӗсем ӑна кунтан илсе кайман, — тенӗ Пенни, — тен, офисра".
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Эпӗ йӑнӑшма пултаратӑп, — терӗм эпӗ, - анчах нумай ӗҫсем офис ҫуртӗнче пулса иртмеҫҫӗ. Юнашарах лифтерсем. Пур ҫӗрте те, подъездсенче те, урамра та ҫынсем ытла нумай, вӗсем мӗн те пулин курма, астуса юлма пултараҫҫӗ. Пурӑнмалли ҫуртсем хаклӑрах, шӑпрах. Ҫынсем хӑйсен ӗҫне тӑваҫҫӗ. Санӑн аҫуна хӑвӑн килӳнте тытма ҫӑмӑлрах та, хӑрушӑрах та пулнӑ пулӗччӗ. Ҫак вырӑнпа Европа хушшинчи уйрӑмлӑха шута илсе, инусӑн тусӗсем аэропорта телефонпа шӑнкӑртаттарсанах кунта иртерех ҫитме пултарайман.
  
  
  — Ӑҫта илсе кайнӑ пулӗччӗҫ вӗсем ӑна?
  
  
  — Пӗлместӗп, — терӗм эпӗ. - анчах та эсир мана хӑвӑр аҫӑр ҫинчен каласа панӑ хыҫҫӑн вӑл ӑҫта та пулин ҫаклану хӑварса киленекен ҫынсем тавра ҫӳрет".
  
  
  — Эсӗ тӗрӗс калатӑн, - терӗ Пенни. "Анчах ӑҫта?'
  
  
  — Ҫакна эсӗ кала, - терӗм эпӗ.
  
  
  Пӳлӗм Тӑрӑх Пенни куҫӗсем чупкалама пуҫларӗҫ. "Пурте ҫавӑн пекех курӑнать, — терӗ вӑл, — пурте хӑй вырӑнӗнче. Вӑл ҫапла пулнӑ пулсан, ӑна асӑрханӑ пулӗччӗ. Вӑл питӗ тирпейлӗ. Вӑл урисене кресло ҫине хучӗ те салхуллӑн хутланса выртрӗ.
  
  
  — Шухӑшла, - терӗм эпӗ.
  
  
  Тункатасем куҫӗсене хупрӗҫ. Пӳлӗмре шӑп. Мчс-а тухакан чӳречесем витӗр ӑна анакан хӗвелӗн хӗрлӗрех шарӗ горизонт тӗлӗнче уҫҫӑн ҫуталса тӑнине курма пулать. Ӑна, сехет ҫине пӑхса илчӗ. Нью-йорк вӑхӑтӗнче ултӑ сехет пулнӑ. Банксене Пӗтӗм Америка хупнӑ. Тӗнче лӑпкӑ та хӑрушсӑр. Ун чухне вара, тен, пӗтӗм ҫиппине хурас тесе, сехӗрленсе ӳкнӗ пулӗ.
  
  
  Сасартӑк Тунката сиксе тӑчӗ. — Эпӗ ӑнлантӑм, - терӗ вӑл хыттӑн.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  13 сыпӑк
  
  
  
  
  Вӑл хӑйӗн кресли ҫинче сиккелесе илчӗ.
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  "Ку вӑрттӑнлӑха вӑл ӑҫта хӑварассине пӗлетӗп эпӗ", - терӗ вӑл. "Вӑл ӑна пӑрахса хӑварнӑ пулсан."
  
  
  "Ӑҫта?'
  
  
  "Джи Ещӗкӗ" .
  
  
  Вӑл пирӗн ҫине ыйтуллӑн пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ватӑ Цзе ман аттене китайран кайнӑ чухне парнеленӗ слон шӑммин ещӗкӗ. Nenра вӑл хӑйӗн хаклӑ хучӗсене пурне те упрать. Вӑл ӑҫта та пулин паллӑ хӑварнӑ пулсан та, унӑн ҫак коробкӑра пулмалла.
  
  
  "Ӑҫта вӑл коробка?"
  
  
  "Ҫак пӳлӗмре", - терӗ Те Пенни коридор тӑрӑх ун хыҫҫӑн вӗҫтерчӗ.
  
  
  Вӑл тепӗр минутран таврӑнчӗ. Ку вӑл питӗ лайӑх ӗҫ, слон шӑммин тӳркӗтеслӗ футляр, икӗ айккипе те, ҫӳлтен те кашни дюйм шухӑшлакан чӗрчунсене илемлӗ рельефпа илемлетнӗ. Пенни пачӗ мана ҫакна.
  
  
  Ӑна хупӑлчинчен тытса туртрӗ. Коробка тачӑ хупӑнчӗ. Пенни ман ҫине хӗрхенсе пӑхрӗ.
  
  
  "Ку ҫӑмӑлах мар, - терӗ вӑл. "Джи пуҫлӑ коробкӑсене пухнипе йӑпанатчӗ, астӑватӑн-и?»
  
  
  "Мӗнле уҫӑлать вӑл?"
  
  
  "Пӗлместӗп, ревматизм пулнӑ.
  
  
  — Пирӗн суйласа илмелли икӗ вариант пур, - терӗм эпӗ. - эпир ӑна е ҫапса аркатма пултаратпӑр, е пирӗн ҫак вӑрттӑнлӑха уҫса памалла".
  
  
  "Ӑна ҫӗмӗрме ку ытла та хаклӑ япала", - тенӗ Пенни. "Атте мана нихҫан та каҫарман пулӗччӗ".
  
  
  "Хӗрӗх пилӗк миллиард доллар та питӗ хаклӑ", - терӗм эпӗ. - Пӗрлешӳллӗ Штатсен правительствине ҫаратма хӑтланакансем мана пачах та йӗрӗнтереҫҫӗ. Е Эпир Хӑвӑрт пӗлӗпӗр, Е Филипа нумай инкек — синкеке пӗтерес ӗҫе хывни-слон шӑммин ҫӗмрӗк купи.
  
  
  Ӑна асӑрханса коробкӑна илчӗ те аллинче ҫавӑркаласа пӑхрӗ. Ӑна хупӑлчинчен, тӗпӗнчен, аяккисенчен лӑпкаса илчӗ. Ӑна пусрӗ. Ӑна чӗпӗткелесе, кӗтессене хыпашласа пӑхрӗ. Комбинацисене шаккаса, пусарса пӑхрӗ. Ӑна силлерӗ. Нимӗн те пулӑшмарӗ.
  
  
  Ӑна, Тункатасем ҫине пӑхса илчӗ. - "Идейӑсем пур-и?'
  
  
  Вӑл пуҫне пӑркаларӗ. Кирек мӗнле пулсан та, вӑл пӗр вӑхӑтрах ансат та кӑткӑс пулать. Александр цзи ҫулӗ пулнӑ . Сире ҫав тери кӑткӑс пек туйӑнакан проблемӑна парас пулать, анчах решени сире яланах куҫран пӑхнӑ пулӗччӗ.
  
  
  — Ҫак вӑхӑтра сана питрен пӑхса тӑтӑм, — тепӗр хут каларӗ вӑл. "Аван.
  
  
  Ку "решени"тейӗпӗр.
  
  
  Коробка манӑн чӗркуҫҫи ҫинче. Ӑна хупӑлча ҫине пӑхса илчӗ. Чӗрчунсемсӗр пуҫне урӑх нимӗн те ҫук. Арӑслансем, тигрсем, упӑтесем, пантерӑсем, лампӑсем, слонсем, ҫӗленсем, упасем, жирафсем, пурӑшсем, китсем, тӑманасем, гориллӑсем, антилопӑсем.
  
  
  Пенни кулса ячӗ.
  
  
  "Мӗн ку?"- ыйтрӑм эпӗ, вӑл коробкӑна пӑхма пӗшкӗннӗ вӑхӑтра.
  
  
  "О, эпӗ шӑпах ватӑ Цзе ҫинчен шухӑшларӑм . Ку ӑна килӗшнӗ пулӗччӗ. Пӗчӗк ача валли тунӑ коробкӑна курни ӑна ҫав тери пӑшӑрхантарнӑ.
  
  
  — Ватӑ Цзе ахаль трюксене тытса пынӑ пулсан, эпӗ чылай телейлӗрех пулнӑ пулӑттӑм, — терӗм эпӗ.
  
  
  — Анчах ку ансат япала, - терӗ Пенни. "Вӑл лӑпланчӗ.'
  
  
  "Тупсӑмне тупма эпӗ вунпилӗк минут паратӑп, унтан ӑна татӑкӑн — татӑкӑн вакласа тӑкатӑп", - терӗм эпӗ. "ҫав вӑхӑтра ручкӑпа хут ӑҫтине пӑхӑр-ха".
  
  
  Пенни самантрах таврӑнчӗ.
  
  
  Ӑна шутлама пуҫларӗ. — Веб — хостинг, - терӗм эпӗ, - Ҫӳлте Аллӑ тӑватӑ чӗрчун. Кашни енчен вунвиҫӗ ҫын. Шыв тӗпӗнче нимӗн те ҫук. Пӗтӗмпе ҫӗр улттӑ. Ултӑ арӑслан. Сакӑр слон. Упӑтесем, пиллӗк. Упасем, виҫҫӗ. Ҫӗленсем, пиллӗк. Икӗ тӑмана. Китсем, тӑваттӑ. Лампӑсем, пиллӗк. Виҫӗ жираф. Пӗр пантера. Гориллӑсем, тӑваттӑ. Баффало, пиллӗк. Пилӗк павлин тата виҫӗ данди.
  
  
  Ӑна ҫаплах шутлама пӑрахмарӗ. Пенни ҫаплах ҫырать-ха, эпӗ: "ку пӗтӗмпех", - терӗм.
  
  
  — Пӗрле, - терӗ вӑл. "Ку пӗтӗмӗшле ҫӗр улттӑ."
  
  
  Ӑна пирӗн списока илчӗ те, вӑл ман хулпуҫҫи урлӑ пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра, тӗпчерӗ. — Эсӗ мӗн те пулин тӗлӗнмелле япала куратӑн-и? Ӑна ыйтрӗ.
  
  
  Тунката пуҫне пӑркаларӗ. "Ной карапӗ ҫинчи вечеринкӑна хӑнасен списокӗнчен ытла мар", - терӗ вӑл.
  
  
  — Тен, сывпуллашу каҫӗ, - терӗм эпӗ. - ҫитсен пурин те ҫыран хӗррине мӑшӑрӑн-мӑшӑрӑн анмалла".
  
  
  Пенни малтанхи пекех список ҫине тинкерсе пӑхрӗ. - Вара йывӑр пулать.
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  — Пантерӑпа пурӑш валли, - терӗ вӑл. "Вӗсем тавра пӗр ҫын ҫеҫ пур. Мӗнле шутлатӑр эсир, вӗсем мӗн те пулин пӗлеҫҫӗ-и?
  
  
  Унтан ӑна ҫакна курчӗ. — Эсир тӗрӗс калатӑр, вӗсем темскер пӗлеҫҫӗ. Ih тӗрӗсле.'
  
  
  — Эпӗ пӑхатӑп, - терӗ Пенни.
  
  
  — Эсӗ вӗсене нимӗн те асӑрхамастӑн-и?
  
  
  — Нимех те мар, - терӗ вӑл. "Вӗсем тавра пӗр ҫын ҫеҫ пур, ыттисенчен ытларах".
  
  
  Ӑна пирӗн списока туртса илчӗ. Ӑна пӗр аллипе коробка, тепринпе хут тытнӑ. — Юрать, - терӗм эпӗ. - Кашни чӗрчун ик-виҫӗ чӗрчунран ытла".
  
  
  — Ҫапла, - терӗ вӑл. "Икӗ тӑмана, пантера тата пурӑш".
  
  
  "Тӗрӗс. Тӑманасем мӗн вара?
  
  
  — Ӑслӑлӑх символӗсем, — терӗ вӑл.
  
  
  — Тепӗр хут. Ӑҫта ҫав тӑманасем?
  
  
  — Пантерӑпа пурӑш умӗнче уҫӑ, - терӗ вӑл. "Ҫапла-и?'
  
  
  — Пантера, пурӑш та, - терӗ ӑна тепӗр хут.
  
  
  Пенни куҫхаршисене пӗркелентерчӗ.
  
  
  "Р - Д", - терӗм эпӗ. "Филипп Доунӑн Инициалӗсем".
  
  
  Ӑна, пантера ҫине пусрӗ. Нимӗн те пулман.
  
  
  — О, Ник, - терӗ пенни шӑппӑн.
  
  
  — Ан парӑн, — терӗм эпӗ, - Эпир тата мӗн те пулин туса пӑхма пултаратпӑр.
  
  
  Ӑна пӗр пӳрнине пантера ҫине, теприне барсук ҫине хучӗ. Ӑна, Тункатасем ҫине пӑхса илчӗ. - Сасси унӑн.
  
  
  Ӑна пусрӗ. Икӗ тискер кайӑк та ман пуҫ пӳрне айнелле шуса кайрӗҫ. Таҫта коробка ӑшӗнче кӑшт ҫеҫ илтӗнмелле шаклатни илтӗнчӗ. Вӑл аллине илчӗ те, хупӑлчи уҫӑлса кайрӗ. Филипп донна канашӗ эпир чи малтан курнӑ канаш пулнӑ.
  
  
  
  14 сыпӑк
  
  
  
  
  Ку кӑштах пулнӑ, анчах ку ҫителӗклӗ пулнӑ: хура саспаллиллӗ шурӑ хут листи.
  
  
  Фу Куан-Йонӑн акробатсен труппи. Халӗ Пӗтӗм Театра Мина .
  
  
  Пӗр кӗтесре вӗтӗ те тирпейлӗ почеркпа, пенни Хӑйӗн ашшӗ ҫырнине пӗлнӗ пекех, ирттермелли вӑхӑт та, кун та тӑнӑ: 8:05-мӗш ирхине Инус тухтӑр вӑхӑта сая яман. Эпӗ шутланӑ тӑрӑх, Вӑл Хӑйӗн ӗҫтешне Ниццы аэропорчӗ тавра телефонпа шӑнкӑртаттарнӑ пулмалла та, Ӑна Хӑвӑртрах Филипа дона илсе кайма хушнӑ. Вӑл нью-Йорка ҫитиччен ӑнлантарса парӗ.
  
  
  Апла пулсан, ирпе Ирех Такам Филипп Патне кайса килнӗ. Старике слон шӑмминчен тунӑ шкатулкӑна хут чикесрен тытса чарма вӑл сӑнавҫӑ, анчах сӑнавҫӑ мар; тумланнӑ вӑхӑтра пулӗ.
  
  
  — Кайрӑмӑр, - терӗ Пенни.
  
  
  "Ытла хӑвӑртах мар."Эпӗ ӑна хампа пӗрле пуласшӑн маррине вӑл ман сӑнран пӑхсах ӑнланчӗ.
  
  
  — Эсӗ пӗччен тухма шутламастӑн вӗт?
  
  
  — Хӑратӑп, манӑн ирӗксӗрех уйрӑлмалла пулать, - терӗм эпӗ. - Кунта эпир вӑхӑтлӑха та пулин уйрӑлӑпӑр."
  
  
  "Манӑн Каяс килет, Ник, - терӗ вӑл. — Эпӗ сана кунта сӗтӗрсе килтӗм. Вӑл та манӑн атте.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. "Тӗттӗмленсенех, ӑна леш театра каятӑп, унта кӑштах чакалатӑп.
  
  
  Ӑна ку театра пӗлетӗп. Вӑл Бауэрипе Чайнатаун чиккинче вырнаҫнӑ. Эсӗ унта ытлашши палӑрса тӑнӑ пулӑттӑн.
  
  
  "Мӗн вара?"Тен, вӗсене эпир кунта пулни ҫинчен пӗлтермелле. Тен, ку ih илӗртсе кӑларӗ.
  
  
  "Вӗсем пире иккӗшне те ярса тытсан мӗн пулӗ — ши?" — терӗм эпӗ.
  
  
  "Вӗсем выляса илеҫҫӗ, эпир выляса яратпӑр", - терӗ вӑл, хулпуҫҫисене хутлатса илсе.
  
  
  — Эпӗ ун пек тума пултараймастӑп, — терӗм эпӗ. - Пӗрлешӳллӗ Штатсен правительстви те ҫавӑн пекех. Ку ман вӑйӑ мар, унта "ыран" тата тепӗр шанс илетӗн. Вӗсем выляса илсен, эпир выляса ярсан, ку юхӑм саншӑн ҫеҫ мар, санӑн аҫу умӗнче те, ытти нумай ҫынсемшӗн те. Ирис докторпа унӑн тусӗсем халь кӑштах хӑрарӗҫ пулмалла. Эсӗ тарни тата аттене заложнике илни ih плансене пӑсма, ih нервӑсене пӑсма ҫителӗклӗ. Астӑвӑр, инус доктор сире пӗр-пӗр сӑлтава пула кӑларса янӑ. Ылтӑна ҫаратни хӑйӗн кульминацийӗ патне ҫывхарать. Хальхи вӑхӑтра вӗсем эпир ӑҫтине шанмаҫҫӗ, анчах эпир вӗсен ыйтӑвӗсене татса паратпӑр тесе шутламалла. Ҫапла вара, вӗсем операцие васкатас шанчӑк пур. Эпир шут тытнипе йӑнӑшсан, вӗсем вӗҫен кайӑксем пек ирӗклӗ пулӗҫ, АПШ инкекӗ, тен, ЫТТИ ТӖНЧЕ пекех, КИЛСЕ ҫитӗ. Эпӗ сана, Пенни-Дона, хӑвӑн совеҫӳ ҫинче пултӑр тесе шутламастӑп.
  
  
  Вӑл ҫӗрелле пӑхрӗ.
  
  
  — Итле - ха, ыран тӑхӑр сехет тӗлне пар мана. Эпӗ ҫав вӑхӑт тӗлне таврӑнмасан, Вашингтонри пресса тата телеграф пӗлтерӗвӗсен Пӗрлешӳллӗ службине шӑнкӑртаттар та хоук ятлӑ ҫынран ыйтӑр. Мӗн пӗлнине пӗтӗмпех каласа пар ӑна. Кайран мӗн тӑвас тетӗн, ҫавна ту. Ку вӑл эпӗ сиртен мӗн ыйтни. Апла пулсан, санӑн каллех хӑвӑн аҫуна курма шанчӑк пулать.
  
  
  Пенни килӗшсе пуҫне сулчӗ. — Мӗн пулӗ сана, Ник? Вӑл хӑйӗн ӑшӑ кӗлеткипе ман ҫумма тӗршӗнчӗ.
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, - терӗм эпӗ. -эпӗ тин ҫеҫ ӳхӗ пуррине аса илтӗм".
  
  
  Вӑл кулмасӑр чӑтаймарӗ. — Апла пулсан, астуса юлма тӑрӑш, - терӗ вӑл.
  
  
  — Ку мана ытлашши сирсе ярать, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл манран пӗр утӑм турӗ. "Халӗ ӗнтӗ кайма хатӗр пулӑр, - терӗ вӑл.
  
  
  Ман ҫийӗмре ҫӑмӑл бейзер, тӗксӗм-кӑвак шӑлавар, тӗттӗм кӑвак водолазка, ӑна чемодан йӗри-тавра туртса кӑларнӑскер. Вильгельмина, Хьго Пьер хӑйсен яланхи вырӑнӗсене саланчӗҫ, ӑна темиҫе бритва ҫивӗчӗшне водолазка хутламӗсене чикрӗ.
  
  
  Пенни кӑларса ячӗ мана. — Асӑрхануллӑрах пул, Ник, - терӗ вӑл.
  
  
  — Мансӑр пуҫне никама та ан кӗрт, — терӗм эпӗ.
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, - терӗ вӑл.
  
  
  Тен, ку хаваслӑ тӑхӑрвуннӑмӗш ҫулхи Сун Мин Театрӗ пулчӗ пулӗ, анчах эпӗ ун пирки иккӗлентӗм. Ҫакна ҫеҫ калама пулать: унӑн тахҫан хӑйӗн чечекӗ пулнӑ пулсан та, вӑл хӑҫан та пулин пулнӑ тесен, ку тахҫанах пулнӑ. Пысӑк, кивӗ, тӑваткал ҫурт хӑй тӗлӗнче ҫакӑнса тӑракан манхэттенски кӗпер сулхӑнӗнче пытаннӑ пек туйӑнать. Вӑл, ҫак ҫулсенче мӗн-мӗн пулса иртнине кӑтартас тесе, хутланса ларнӑ пек, яланах ҫурма тӗттӗмре ларать.
  
  
  Хӑйӗн пысӑк сценине вӑл тахҫанах ҫухатнӑ, ҫулталӑкӑн ытларах пайне кинотеатрта ӗҫлет. Мӗнех вара, голливудски хӑнасем хӑйсен премьерине чӑтӑмсӑррӑн кӗтни мар. Гонконг киноиндустрийӗн йӳнӗ импорчӗ те кивӗ весттернӑсем пулнӑ. Ҫулталӑкра Пӗрре е икӗ хут сцена ҫине Тайвань тавра акробатсем тухнӑ. Ку хутӗнче куана Йон отрячӗн чысӗ палӑрмаллах лекрӗ.
  
  
  Вӑл лапӑрчӑк пӳрт тӑрринче хутланса ларнӑ та тусанлӑ ҫутӑ люксенчен пӗрин ҫине пӑхать. Ман айра, сцена ҫинче, ӑна пилӗк таран ҫарамас арҫынпа ҫара ҫурӑмлӑ хӗр пуҫ тайнине куртӑм. Алӑ ҫупни илтӗнсе кайрӗ.
  
  
  Вӗсем каялла сцена ҫине сиксе хӑпарчӗҫ те пӗр-пӗринчен аякра тӑчӗҫ. Пӗр енче хӗр, тепӗр енче арҫын. Ҫара йывӑҫ сӗтел ҫинче кисточкӑллӑ дротиксем тултарнӑ стакан ларать.
  
  
  Хӗр пӗрне илчӗ те ҫурӑмӗпе тӑракан арҫын еннелле ҫаврӑнчӗ. Вӑл аллине хуҫлатрӗ те iso дротик эму ҫурӑмӗнчен пӗтӗм вӑйӗпе вӑркӑнтарчӗ. Дротик пӑру кӗлеткинче чӗтресе илчӗ, ӳт айӗнчен юн тумламӗ тухрӗ.
  
  
  Вӑл тата кӑштах пӑхса илчӗ, унтан сӑмалаллӑ пӳрт тӑррипе асӑрханса утса кайрӗ. Унта тата тепӗр ҫутӑ люк пур, ӑна тӗпчемелле. Вӑл тӳрккес, анчах витӗр курӑнман, ҫавӑнпа та, кивӗ кантӑк витӗр аялалла пӑхса, манӑн юн тымарӗ хӑвӑртланчӗ. Пӳлӗмре Ман айра лотар Инус доктор тӑрать.
  
  
  Вӑл пӗччен пулман. Вӑл тата икӗ арҫынпа пӗрле пулнӑ. Ӑна халиччен нихҫан та курман пулин те, эпир ӑна, пире, урӑххине, тӳрех ih пӗлтӗмӗр. Ӑна ӗҫре ih фотографи курнӑ ТА АХ!
  
  
  Вӗсенчен пӗри ҫӳллӗ те ырхан, кӑтра ҫӳҫлӗ, тӗксӗм те илемлӗ сӑн-питлӗ. Вӑл тӳрех nen Дон Марио Принципӗ ҫинчен пӗлнӗ. Мафия футбол команди пулнӑ пулсан, вӑл ҫулталӑкри чи лайӑх бомбардир тата футболист пулнӑ пулӗччӗ. Вӑл ҫӗнӗ мафипе ҫуралнӑ; АПШРА лайӑх вӗреннӗ, ӑслӑ, опытлӑ, хаяр ҫуралнӑ. Вӑл хӑйӗн мускулӗсемпе, ӑс-хакӑлӗпе усӑ курма пултаракан вырӑнта усӑ курман пулӗччӗ. Саккуна вӑл урлӑ та пирлӗ пӗлет, тупмалли кашни шӑтӑкпа усӑ курать. Эсир ӑна нумай япаласем — ҫаратнисем, ростовщество, наркотиксем, проституцисем тата хӗрӳ вӑйӑсем тесе шутлама пултаратӑр — анчах ҫакна ӗнентерӗр. Ӑна "принц" теҫҫӗ, ватӑ донӑсем те ӑна тивӗҫлипех парса тӑраҫҫӗ. Вӗсем кивӗ трюклӑ ватӑ йытӑсем пулнӑ. Принц ҫӗннисене пӗлнӗ. Вӑл океан леш енчи вараланчӑк укҫана вӑр-вар ҫуса тасатма пултарать. Саккуншӑн пӑшӑрханмасӑр юридически бизнес мӗнле майпа кӗрсе хӑй ҫине илмеллине пӗлет вӑл. Вӑл полицин чеелӗхӗпе чеелӗхне, пин те пӗр меслетне, ih ҫӑлӑнмалли майсене пӗлнӗ. Кам та пулин 45 миллиард ылтӑн шыранӑ пулсан та, принц патне ҫӳрени чӑнах та пӗлтерӗшлӗ пулнӑ.
  
  
  Пӳлӗмри виҫҫӗмӗш арҫын та унран кая мар интереслӗччӗ. Унӑн кӗрнеклӗ те вӑйлӑ кӗлетки тата тулли уйӑхлӑ сӑн-пичӗ лаптак. Ӑна униформӑсӑр та пӗлме пулать. Ҫар ывӑлӗ, тӗрӗсрех каласан, полковник, сье Ывӑлӗ. Китай ҫар разведкинче ӗҫлет , хӗвеланӑҫӗнче ӳснӗ, Оксфордра экономика пӗлӗвӗ илнӗ. Ҫар енӗпе вӑл питӗ чаплӑ стратег шутланнӑ. Вӑл 1950-мӗш ҫулсенче Макао тулашӗнче Паллӑ Разведка агентствин пӗрремӗш руководителӗ пулса ӗҫлеме пуҫланӑ. Вӑл Ҫурҫӗр Корейӑра тата Ханойра ҫар разведкин операцийӗсене йӗркеленӗ. Вырӑс разведки ҫакна китайри чи хӑрушӑ агент тесе шутланӑ. Вӑл та ҫавнашкалах чӑнкӑ, ҫавнашкалах хӑйне хӑй ҫирӗп тыткалать, тетчӗҫ. Халӗ, ҫак ҫурхи мирлӗ каҫ, вӑл начар манхэттенски театрта пулнӑ, унӑн сӑн-пичӗсем тӑрӑх пӑхсан, вӑл питӗ хаяр пулнӑ.
  
  
  Пушӑ пӳлӗмре, йывӑҫ сӗтел хушшинче тӳртӗн хыҫлӑ пукан ҫинче Ларнӑ чухне, полковник Ывӑлне мӗн каланине илтме пултараймарӗ вӑл, анчах ку тӗлӗшпе, хӑйӗн ҫиллине пула, нимӗнле йӑнӑш та пулмарӗ. Унӑн сӑн-пичӗ ҫилӗпе улшӑннӑ. Унӑн тирӗ айӗнче хура юн уҫҫӑнах юхнӑ, вӑл калаҫнӑ хушӑра сылтӑм аллин шӗвӗр пӳрни шӑмӑллӑ сӑнӑпа Лотар Ирус патнелле ыткӑннӑ.
  
  
  Принц, аллисене кӑкӑрӗ ҫине хӗреслесе тытса, айккинерех тӑнӑ, чее доктор ҫине йӗрӗнсе пӑхнӑ.
  
  
  Инус полковнике килӗштерес тесе аллине тӑсрӗ. Анчах китаец ун ҫинчен пӗлесшӗн пулмарӗ. Инусс тухтӑр калаҫма хӑтланчӗ, анчах ревматизм вӑхӑтӗнче полковник сиксе тӑчӗ те чышкипе сӗтеле ҫапрӗ. Вӑл пирӗн проповедьсене илтмен. Полковник чышки сӗтеле ҫапни те илтӗнмерӗ.
  
  
  Анчах вӑл мӗн пулса иртнине тавҫӑрса илме пултарнӑ. Инус тухтӑр хулана таврӑннӑ та ривэра хӑйӗн ӗҫӗ ӑнӑҫсӑр пулни ҫинчен каласа панӑ. Полковник та, Ывӑлӗ, малтанах каласа хунине хирӗҫленӗ. Вӑл префекционист пулнӑ. Сасси ҫурӑлса кайрӗ. Инус ухмах пулнӑ. Операцире ку роль питӗ ансат пулнӑ: хӗре аяккарах тытса тӑрасси. Халӗ вӑл плана пӑсрӗ. Пӗрре мар, иккӗ. Халӗ вӑл тарчӗ. Эй, пулӑшма килнӗ Николай Андерсон ятлӑ ырӑ американец ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ.
  
  
  Полковник чарӑнчӗ. Вӑл калаҫнӑ чухне унӑн аллисем касакан хусканусем тунӑ. инус тухтӑр мӗн май килнӗ таран сисӗнмелле мар пулма тӑрӑшрӗ, унта пурӗ те виҫӗ ҫын ҫеҫ.
  
  
  Мана инус врач хӗненине курма килӗшетчӗ. Вӑл хӑй тивӗҫлине илчӗ, унтан та ытларах, анчах пӗччен пӑхма мана тата тепӗр утӑм малалла ярса пусни пулӑшмастчӗ.
  
  
  Полковник лӑпланчӗ. Вӑл хӑйӗн сӗтелӗ патне таврӑнчӗ. Вӑл вӑрӑм сигарета тивертсе ячӗ, тӗтӗмне тарӑннӑн сывласа илчӗ те, ӑна майӗпен, хулӑн сӑмса шӑтӑкӗсем тавра кӑларса ячӗ. Тӗтӗм икӗ пӗр пек юхать. Вӑл каллех калаҫма пуҫларӗ.
  
  
  Хӑлхине ҫутӑ люк рами ҫумне тытрӗ, анчах нимӗн те илтмерӗ. Вӑл, хӑрах аллипе противовессем ҫине таянса, ҫутӑ люк патне асӑрханса пӗшкӗнсен, ӑна, чӳрече таврашӗнчи пӗр япала ман пӳрнесем айӗнче йӑшӑлтатма пуҫланине туйса илтӗм. Ӑна, пӳлӗмелле пӑхса, аяккарах куҫса ларчӗ. Йӗри-тавра никам та нимӗн те илтмен пек туйӑнать. Полковник Ывӑлӗ малтанхи пекех малалла каларӗ.
  
  
  Манӑн пӳрнесем ҫирӗплетсе лартман кантӑка тӗпчерӗҫ. Ӑна вырӑнта тытса тӑракан ҫыхӑ нумай ҫул каялла типнӗ пулмалла. Кӗленче ҫӑмӑллӑн шӑвать. Ӑна алӑпа хускатса илчӗ те, Хьго, билет, ман алла шуса кӗчӗ. Унӑн штальне ним чӗнмесӗр замазкӑна касса татмалла. Унтан правительство ҫӗҫҫин ҫивӗчӗшне йывӑҫ рамка ӑшне чиксе хучӗ. Унӑн стилет вӗҫӗпе кантӑка ҫӗклерӗ те туртса кӑларчӗ. Халӗ вӑл Ывӑлӗн сассине илтрӗ . "Хальхи вӑхӑтра пирӗн малалла каймалла кӑна. Чӑн — чӑн профессионала, ҫак идиот сасси пек", — пӳрнипе тухтӑр ҫине кӑтартса, Инструкцисене тӗрӗс пурнӑҫланӑ". Вӑл каллех сигарет тавра тӗтӗм мӑкӑрлантарса илчӗ те ӑна каллех сӑмса шӑтӑкӗнчен кӑларса ячӗ. "Тӗрӗссипе, пирӗн хамӑра ҫак хӗрпе Мистер Андерсон ҫук пек тыткаламалла. Тен, вӗсем пирӗн операцие хӑрушлӑха кӗртсе ӳкереҫҫӗ пулӗ, анчах ку тӗрӗс мар пулӗ". Вӑл Ирина ҫине пӑхса илчӗ. — Эсир ку хӗр пирӗн операци ҫинчен нимӗн те пӗлмест тесе шутлатӑр. Эсир ӑна тӗрӗс ӑнлантӑр пулӗ тетӗп. Ҫак Андерсона илес пулсан, вӑл пур чухне пӗрпеклӗхрен ытла мар пек туйӑнать. Кирек мӗнле пулсан та, халӗ ӗнтӗ пирӗн плансен ҫиппине хума ытла кая юлнӑ. Пирӗншӗн пуриншӗн те карттӑ ҫине ытлашши нумай лартнӑ, халӗ эпир вӗҫленсе пыратпӑр.
  
  
  "Ҫапах та, ӑна хӑш-пӗр улшӑнусем кирлӗ тесе шутлатӑп". Вӑл сигарета туртса ячӗ. — Эпӗ ӑна сирӗнпе тепӗр темиҫе минутран сӳтсе явӑп. Анчах малтан, — вӑл пукан ҫинчен тӑчӗ те кӗсйинчен пушӑ сигарет пачки туртса кӑларчӗ, ӑна лӳчӗркерӗ, - мана сигарет кирлӗ. Вӑл пӳлӗмрен тухрӗ.
  
  
  Вӑл ҫаплах пӑхса тӑчӗ. Тухтӑр Дон Марио ҫине пӑхса илчӗ. Ҫак шӗпӗнлӗ пырӗ тавра йӗрӗнчӗк, витӗр касакан, нервӑллӑ кулӑ янӑраса кайрӗ. Полковник пӳлӗмре Ҫук чухне унӑн нервисем кӑштах йывӑрланчӗҫ. Дон Марио ун ҫине сиввӗн пӑхса илчӗ.
  
  
  "Ан пӑшӑрханӑр, - терӗ инус эму тухтӑр. "Пурте лайӑх пулать. Ӑна эпӗ тӗп-тӗрӗс пӗлетӗп.
  
  
  Дон Марио ответ париччен чылай кӗтрӗ. Унӑн сасси йӗрӗнчӗклӗ. "Кирлинчен ухмахрах ан калӑр", - терӗ вӑл. "Эпӗ унӑн еркӗнӗ пулма тивӗҫ тесе шутличчен пурте лайӑх пулса пычӗ".
  
  
  — Пурте лайӑх пулать, - терӗ Инус. "Ан пӑшӑрханӑр.'
  
  
  — Итле — ха, — Терӗ Дон Марио, - пӑшӑрханмалли пур ҫынсенчен эсӗ пӗрремӗш вырӑнта. Мӗн те пулин апла мар пулсан, санӑн оборудованишӗн те, полковник пирки те пӑшӑрханмалла пулать, эсӗ, мӗскӗн тӑмсай, кунта пулсан. Ҫук пулсан, яланах пӑшӑрханмалли пур".
  
  
  "Сассуна курӑн, - терӗ инус тухтӑр. "Пурте лайӑх пулать. Ӗненӗр мана. Ҫапла пуль...'
  
  
  Ыттисем ӑна илтмерӗҫ. Тепӗр секундран, ман пыр тавра тимӗр сӑнчӑр пӗрлешсен, эпӗ сывлами пултӑм. Вӑл ман свитер ҫухине кӑшласа кӗрекен хурҫӑ пусӑм айӗнче сывлӑш пробкине пӗр сыпкӑм туртса илнӗ хушӑра манӑн алӑ хӑй сисмесӗрех люгер патнелле туртӑнчӗ. Манӑн чӗлхе iso rta тухрӗ. Манӑн куҫсем ыратнинчен ытларах сиккеленӗ пек туйӑнаҫҫӗ. Таҫта, кислородсӑр тӑрса юлнӑ пуҫ миминче, хам хыҫра тӑракан ҫын каратэ боецӗсем юратакан нунчаксемпе усӑ курнине пӗлтӗм.
  
  
  Икӗ алӑ хушшинчи сӑнчӑр ман тавра пӗтӗм пурнӑҫа пӑчӑртаса кӑларчӗ. Анчах манӑн алӑ ҫаплах пистолет патнелле туртӑнать.
  
  
  "Ҫук, ҫук, Карттер, ун тавра нимӗн те тухмасть", - илтӗнчӗ сасӑ. Унтан мана ӗнсе чиккинчен хыттӑн пырса ҫапрӗ те, тӗттӗмлӗхе ҫӑтса яричченех ӑш пӑтранакан ҫутӑсем ялкӑшса илчӗҫ.
  
  
  15 сыпӑк
  
  
  
  
  Тӑна кӗрсен, вӑл сцена хыҫӗнче пӗчӗк пӳлӗм урайӗнче выртнине курчӗ. Манӑн ал - урасене ҫыхса лартнӑ, ӗнсе ҫинче такам хӑйӑр миххипе пусса лапчӑтнӑ пек туйӑнать. Полковник Ывӑлӗ, Дон Марио тата Ирина ман ҫине пӑхса тӑчӗҫ.
  
  
  — Эсӗ хӑвна кӑшт лайӑхрах туятӑн-и? - Ыйтрӗ полковник Ывӑлӗнчен.
  
  
  Вӑл пуҫне хуллен малалла та каялла шутарчӗ. — Нимӗн те хуҫман пулас, - терӗм эпӗ.
  
  
  Ывӑлӗ Полковник хӑйӗн вӑрӑм сигаречӗсенчен пӗрне туртса янӑ та сӗрӗме сӑмса шӑтӑкӗнчен сӑрхӑнса тухма ирӗк панӑ. "Чӑнах та, эсӗ вилӗме тивӗҫлӗ", - терӗ вӑл. — Эсӗ асӑрханусӑр пулнӑран та пулин. Пирӗн ӗҫре тирпейсӗрлӗх пулма пултараймасть, пӗлетӗр-и. Сан енчен ҫав чӳречене ҫутӑ люк тавра туртса кӑларни питӗ асӑрханусӑр пулнӑ. Эсир кантӑка тасатнӑ чух пӳлӗмри сывлӑш уҫӑлни ӳсни ҫинчен нихҫан та шухӑшламан-и? Тӗрӗсрех каласан, сывлӑш тӗрӗслевне суйласа илмелли питӗ пӗчӗк юхӑм. Анчах ман сӑмса шӑтӑкӗсем тавра тӗтӗм мӑкӑрланнине сирсе яма шыв ҫителӗклӗ. Тӗтӗм хыҫҫӑн сӑнани мана пӗрре ҫеҫ мар вилӗмрен ҫӑлса хӑварчӗ". Вӑл йӑл кулса илчӗ. "Тӗнчере хам сывлӑхшӑн туртакан ҫынсенчен пӗри теме пулать".
  
  
  — Пултарнӑ пулсан, полковник, ӑна сирӗн сӑнавлӑхӑр умне пӗшкӗннӗ пулӑттӑм, — терӗм эпӗ. — анчах ман хальхи лару-тӑрура ку кӑштах йывӑртарах пулӗ тетӗп.
  
  
  "Эпӗ ку шухӑша йышӑнӑп, Картер, - терӗ вӑл. Вӑл инус тухтӑр ҫине ҫиллессӗн пӑхса илчӗ. — Ҫапла, Ку Картер, идиот. Мӗнле те пулин Николас Андерсон мар, нихӑш Картер. ВӐЛ АХ агенчӗ.'
  
  
  Инус тухтӑр ҫӑварне уҫрӗ. Дон Марио тӗлӗнсе пӑхса тӑчӗ.
  
  
  -- Вӑл, ӑнланман... -- пуҫларӗ инус тухтӑр.
  
  
  "Шӑп пулӑр!"- Полковник, Ывӑлӗ ӑна пӳлчӗ. — Паллах, эсӗ ӑнланман. Санӑн пуҫ мими пӳрне вӗҫӗсем ҫинче, тен, пур ҫӗрте те пуҫсӑр пуҫне. Эсир ӑна инкеке лекнӗ хӗре пулӑшма ӑнсӑртран килнӗ турист ҫеҫ тесе шутланӑ-и? Эсӗ унран та ытларах ухмах. Ку ҫыннӑн ячӗ Никер. Хӑйне хисеплекен кашни ҫыннӑн ҫӗр ҫинче ун валли вӑхӑт пур. ВӐЛ АX-мӗш сыпӑкри ҫын вӗлерекен ӑстаҫӑ . Полковник Ман ҫине пӑхса илчӗ. "N3, ҫапла мар-и?"
  
  
  Ӑна нимӗн те каламарӗ, лармалли вырӑна куҫма хӑтланчӗ. Манӑн пуҫ ҫурӑлса каять.
  
  
  "Унсӑр пуҫне, — терӗ Малалла Полковник, ывӑлӗ лекци вуланӑ пек, - Картер та хӑйӗн хӗҫ-пӑшал арсеналӗпе паллӑ. Вильгельмин пекех паллӑ Люгер. Вӑл ӑна пукан ҫинчен илчӗ те аллипе сулчӗ. "Хьго пекех паллӑ Стилет". Вӑл шоуна тепӗр хут каларӗ. "Пӗчӗк, анчах вилӗмлӗ газ бомби, пьер пекех паллӑ".
  
  
  Инусс Доктор кашни предмет ҫине пуҫне сулать. Унӑн пичӗ хӗрелсе кайрӗ, тӑнлавӗ айӗнче каллех кӑвак хурт пек тапакан юн тымарне курчӗ. Эмун нумай мӑшкӑла ҫӑтса ямалла пулчӗ, ку эмӑна килӗшмерӗ. Вӑл ҫиленнипе чӗтрет.
  
  
  Сасартӑк вӑл малалла ярса пусрӗ те мана урипе аяк пӗрчисенчен ҫапрӗ. Вӑл ӳкрӗ те каялла чакрӗ. Ҫапни мана тивмерӗ, анчах кустарса кайни манӑн пуҫӑма вӑйлах пулӑшмарӗ. Ыратнипе вӑл каллех ларчӗ.
  
  
  Полковник пукан хыҫӗнчен тӑчӗ. Аллинче унӑн билет. Самантлӑха вӑл ман хыҫран пырать пулӗ тесе шухӑшларӗ, анчах ун вырӑнне вӑл Ирус тухтӑр ҫине пусрӗ те, расщепей стена ҫумӗнче урӑх ҫулсӑр тӑрса юличченех каялла чакрӗ. Полковник, Ывӑлӗ ҫӗҫҫине янахӗ айне хучӗ. Вӑл питӗ лӑпкӑн калаҫать, ҫакӑ вара унӑн ҫиллине тата ытларах вӑйлатать.
  
  
  — Тимлӗн итле, - терӗ вӑл. — Эсир пире ҫителӗклӗ инкек кӳтӗр ӗнтӗ. Эпӗ сана вӗлермен-ха.
  
  
  Анчах манӑн чыс сире ҫак операцие хутшӑнма хушать. Сирӗн вырӑнта пулсан та, вӑл ҫак чыса питех шанман пулӗччӗ. Ҫавӑнпа та эпӗ канаш панине итлӗр те ҫакна питӗ лайӑх хаклӑр: лӑпкӑлӑха упрӑр. Нимӗн те ан васкат; тен, эсӗ сывалӑн. Анчах эсӗ манӑн канашӑмран йӗрӗнетӗн пулсан, ӑна пӗр иккӗленмесӗр санӑн ирсӗр пырна касса тататӑп. Картера илес пулсан, ӑна та, ӑна та эпӗ ӗлӗк мар, кирлӗ чухне ҫеҫ хӑтаратӑп. Вӑл уҫҫӑнах каларӗ-и?
  
  
  Вӑл штопора доктор пырӗнчи стилет вӗҫӗпе кӑшт палӑртрӗ. Ирис ривненские мӑйӗнчен чӗрмелеме, анчах шӑтарас мар тесе пуснӑ. Тухтӑрӑн куҫӗсем орбитӑсем тавра пухӑнчӗҫ. Эму кӗскен кӑна пуҫне сулчӗ.
  
  
  Полковник Ун патӗнчен пӑрӑнчӗ те каллех сӗтел хушшине кӗрсе ларчӗ. — Юрать, - терӗ вӑл. — Халӗ ӗнтӗ, джентльменсем, - терӗ вӑл, пирӗн ҫине кашнинех пӑхса. "Ӗҫӗн тупсӑмӗ патне таврӑнар. Эпир ҫак пӳлӗмрен паян каҫпа тухса кайиччен ӑна юлашки событисене пурне те пӗлтерес тетӗп. Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. — Эсӗ Те, Картер.
  
  
  — Тархасшӑн ан тӑвӑр мана, полковник, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Малалла-и?"- вӑл кулса ячӗ. "Ҫук пулӗ. Ирӗк парсамӑр мана сире мӗн те пулин калама,-терӗ вӑл, хӑйӗн кресли ҫинче малалла ӳпӗнсе. — Эсӗ питӗ вӑраххӑн, питӗ асаплӑн вилетӗн. Ӑна та, ҫав чаҫ сирӗн пуҫӑрта ыратнине пӗлтерес тетӗп. Вӗсен таврашӗнчи хӑш-пӗр ҫынсем сирӗн ӳт-пӗвӗрпе ҫыхӑнса тӑраҫҫӗ, анчах та эпӗ сире шантарсах калатӑп: сирӗн ӑс-хакӑлӑра тӗлӗнтерекен япала, паллах, чылай асаплӑрах пулать. Ӑна туса пӗтериччен эсӗ мана вилме йӑлӑнӑн. Эсир малалла та ыйтатӑр".
  
  
  — Кун пирки ытлашши ан шанӑр, полковник, — терӗм эпӗ.
  
  
  Полковник аллине ҫӗклерӗ. "Тархасшӑн, Картер, хӑтар мана хӑвӑн бравадунтан, эпӗ мӗн калассине малалла тӑсма ирӗк парсам мана. Эсӗ кунта ларни, пирӗн паянхи калаҫӑва хутшӑнни мана пӑшӑрхантармасть. Эсир ӑнӑҫсӑрлӑх тӳсни ҫинчен пӗлтерес тетӗп ӑна. Эсӗ чӗрӗ чухне,тӗрӗсрех каласан, ӑна сана пурӑнма ирӗк панӑ чухне, санӑн ӑнӑҫсӑрлӑху ҫинчен пӗлни сан ҫине выртакан пысӑк чул пек пусса тӑтӑр, сан тавра пӗтӗм ирӗклӗхе пӑчӑртаса кӑлартӑр". Вӑл сассине хулӑнлатрӗ. "Эпӗ сана кун ҫинчен вӑхӑт иртнӗҫемӗн шухӑшлаттарасшӑн".
  
  
  Вӑл, куркасене аркатас тенӗ пек, алӑ ҫупса илчӗ.
  
  
  "Халӗ пӗрремӗш пункт — хӗр".
  
  
  — Ан хутшӑн ӑна, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ан шарла, Картер, - Терӗ полковник Ывӑлне. "Хамӑн ӗҫтешӗм, Инус доктор ухмахлӑхӗпе усӑ курман пулсан, эпӗ чи пысӑк ухмах пулнӑ пулӑттӑм. Эсӗ рыцарьла хӑтланни ман ҫине пачах та пӑхмасть. Санӑн та ҫакна йышӑнмалла пулать: сӑмаха кӑларса яни ӑссӑр ӗҫ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  — Вӑл ун ҫинчен пӗлмест, — терӗм эпӗ.
  
  
  "Вӑл тӗрӗс калать пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ, - терӗ инус тухтӑр. "Вӑл мана хӑйӗн ашшӗ манпа мӗнле пурӑннине нимӗн те пӗлместӗп терӗ".
  
  
  Е Лотар Ирус хӑй шухӑшланинчен те ухмахрах пулнӑ, е ҫак ӑссӑр шухӑш Ҫаплах-ха ӑҫта та пулин юрату йӑвине, Николай чӗрӗлсе тӑрсан, уйӑрма шухӑш тытнӑ. Кирек мӗнле пулсан та, ку мана пӑшӑрхантармарӗ.
  
  
  Анчах полковник Ывӑлӗ пӗлет... — Эпӗ сана шӑпланма каларӑм, - терӗ вӑл. Тухтӑр пулӑшма хӑтланни ҫинчен мӑкӑртатса илчӗ те ҫӑварне хупрӗ, анчах Полковник йӗрӗнсе пӑхнипе хутланса ларчӗ.
  
  
  — Ҫук, Карттер, хӗре нейтрализацилеме тивесрен хӑратӑп. Сире ӗҫтеш пек калатӑп. Ӑна, хӑвӑра ман вырӑна лартма ыйтатӑп. Калӑпӑр, хӗр нимӗн те пӗлмест тетӗр эсир. Анчах эпӗ ҫакна калама пултаратӑп: эпӗ ун пек шухӑшламастӑп, мӗншӗн тесен вӑл та эпӗ сире шанатӑп, ӑна вара нихҫан та ӗненместӗп. Анчах хӗр нимӗн те пӗлмест тейӗпӗр. Урӑхла каласан, унӑн ашшӗпе инус Доктор хушшинчи ӗҫсем ҫинчен нимӗн те ҫук. Анчах пӗр япала пур, ӑна вӑл ее уҫман пулсан, хӑҫан та пулин тупатех. Полковник Ывӑлӗн куҫӗсем ман ҫине мӑчлаттармасӑр пӑхаҫҫӗ. - "Ку та унӑн ашшӗ хыпарсӑр ҫухални".
  
  
  Унӑн сӑн-пичӗ лӑпкӑ мар пек курӑнма тӑрӑшрӗ.
  
  
  — Вӑл ун ҫинчен пӗлсен, тен, вӑл ӑҫта пурӑнни ҫинчен ыйтса пӗлӗ; влаҫ органӗсем ӑҫта хутшӑннине тӗпчесе пӗлӗҫ. Влаҫсем ӑна ашшӗ ҫинчен тӗпчеме тытӑнсан, ҫамрӑк леди, паллах ӗнтӗ, хӑйӗн ашшӗ ирис тухтӑрпа, эй операци тунӑ тухтӑрпа, ӗҫлени ҫинчен каласа парӗ. Эхер те вӑл суя ҫын, эхер те хӑйӗн ӑсталӑхӗ ҫавӑн пек пулсан та, ҫак чӑн-чӑн этем часах ҫиеле тухать. Анчах вӑл шухӑшласа кӑларнӑ ятпа усӑ курман. Вара влаҫсем ҫак тухтӑр Ирис паллӑ ҫын пулнине, вӑл темиҫе ҫӗршывӑн суд протоколӗсенче фигурӑланнине пӗлӗҫ. Хамӑн ӗҫтешӗме ытлашши иментерес килмест, анчах хӑш-пӗр преступленисем, ытлашши иртӗхме юратакансем хушшинче те, уйрӑммӑнах лайӑх мар тесе шутлаҫҫӗ. Теприсем наркотиксемпе усӑ курма е усӑ курма шутлаҫҫӗ. Виҫҫӗмӗшӗсем шпиона хутшӑнма шутлаҫҫӗ. Ҫул ҫитмен ачасене хирӗҫ пыракан хӑш-пӗр преступленисем ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ, кӗскен каласан, вӑрҫӑ преступленийӗсем вырӑнне ҫӑмӑллӑнах квалификацилеме пулать".
  
  
  Ӑна, Ирина ҫине пӑхса илчӗ. Виҫӗ арҫын ун ҫине йӗрӗнсе пӑхса тӑнӑ вӑхӑтра вӑл пуҫне усрӗ. Анчах ҫав вӑхӑтрах вӑл полковник Ывӑлӗ ҫавӑн пек мӑшкӑлласа кулнине пӗтӗм халӑх умӗнче курайми пулнӑ. "Хӑҫан та пулин инус доктор китаеца тӳлеме май килсен, эпӗ ӑна савӑнсах тунӑ пулӑттӑм",-шухӑшларӗ вӑл хӑй ӑшӗнче.
  
  
  Полковник Сӑмахне Малалла тӑсрӗ... Ҫавӑнпа влаҫсем кирек мӗнле пулсан та Ирус тухтӑр патне кайнӑ пулӗччӗҫ. Инус, эпир куртӑмӑр ӗнтӗ, хӑй савӑннинчен пӗтӗмпех килет. Вӑл ҫав тери савӑнасшӑн. Вӑл кирек мӗнле чӑрмавран та хӑрать. Вӑл питӗ хӑрать, калама ҫук хӑрать. Влаҫсен аллине ашкӑнӑр, кӑшт та пулин ыраттарӑр, вара мӗн усси пулӗ? Хӑйӗн йӗрӗнчӗк тирне ҫӑлса хӑварас тесе, вӑл пурне те каласа панӑ пулӗччӗ. Мӗншӗн? Мӗншӗн тесен эпир хӗре нейтрализацилеме маннӑ. Ывӑлӗ, тӑрӑхласа кулнӑ пек, пуҫне сулласа илчӗ. — Ҫук, хӑратӑп, пирӗн ӑна илсе каяс пулать. Килӗшместӗн-и Эсӗ, Картер?
  
  
  Сана мӗн каламалли пур.
  
  
  — Эсир чӗнменнине эпӗ килӗшетӗп, Картер, - Терӗ Полковник Ывӑлне. "Ку вара пире пурӗпӗрех ыйту патне илсе пырать: хӗр ӑҫта?»
  
  
  — Хӑратӑп, полковник, пӗлместӗп, - терӗм эпӗ.
  
  
  Полковник ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. — Карттер, нумаях пулмасть эпир сан шанчӑку ҫинчен калаҫнӑччӗ. Паллах, сирӗн паллӑ репутацире. Эпӗ ӑна сире ун чухне каларӑм, сире каллех калатӑп: эпӗ сире шанмастӑп.
  
  
  Ывӑлӗ Полковник тата тепӗр вӑрӑм сигарета тивертсе ячӗ те пальто кӗсйинчи лакпа сӑрланӑ коробка тавра икӗ йывӑҫ шӑрпӑк ҫутрӗ. Унтан вӑл пукан ҫинчен манӑн билета илчӗ те шальне тепӗр шӑрпӑк шӗвӗртсе ячӗ.
  
  
  — Тархасшӑн, Ан ыраттар мана, Карттер. Вӑхӑт иртнӗҫемӗн эпӗ сана пур формӑсем те ыраттарӑп, анчах эпӗ ахаль асаплантарассинчен хӑтӑласса шантӑм. Астӑвӑр, эпӗ сана ыраттарассинчен йӗрӗнместӗп, анчах, пӗлетӗп, ман тивӗҫсӗр ӗҫтешӗм кунта пулнӑшӑн савӑнатӑп, - вӑл пуҫне тухтӑр еннелле сулчӗ. "Ку мана ун пек туман пулӗччӗ", - тенӗ иисус. Ун пек туртӑма тивӗҫлӗ мар вӑл.
  
  
  — Малалла калӑр, полковник, - терӗ ӑна эму. Вӑл мӗн чухлӗ маларах пуҫлать, ҫавӑн чухлӗ лайӑхрах. Асапра сирӗн ӑс-тӑн урӑх ӑс-тӑн илеймен самант пур, эсир ӑс-тӑнра юлатӑр пулсан та, ӳт-пӳ ыратать. Унтан чун калама ҫук шайра ишет, ирӗклӗ те хӑрушсӑр. Вӑл ҫакна чӑтӑмсӑррӑн кӗтме пултарнӑ, ӑна ҫав шайа ҫитсе ирччен унта юлма пултарсан, Пенни Доун Хоука ӗҫ ҫул-йӗрне кӗртессе пӗлнӗ.
  
  
  Полковник ура ҫине тӑчӗ, кресло тавра ҫаврӑнчӗ те ман умра чарӑнса тӑчӗ. Вӑл пӗшкӗнчӗ, мана пӗрле ҫыхнӑ алӑсенчен ярса тытрӗ те шӑрпӑк вӗҫне сылтӑм аллин шӗвӗр пӳрнин чӗрни айне чиксе лартрӗ. Унтан вӑл хӗртнӗ сигарет вӗҫӗпе кӳкӗрт пуҫӗ ҫумне сӗртӗнчӗ те, лешӗ хаяррӑн чашкӑрса ҫунма пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл шӑрпӑк ҫунтарнине, кӑтраланса тӑракан хура йӗр хӑварнине пӑхса ларчӗ. Ывӑлӗ Полковник сӗтел патнелле кармашрӗ, билета ярса тытрӗ те унӑн йӑлтӑркка вӗҫне ман куҫӑмран пӗр дюйм чухлӗ илсе пычӗ.
  
  
  "Ан хускал, — тенӗ вӑл, - унсӑрӑн санӑн куҫу оливка шпажки пулса тӑма пултарать".
  
  
  Ӑна шӑрпӑк ҫаплах ҫуннине куртӑм.
  
  
  "Хӗр ӑҫта?- Терӗ Полковник Ывӑлне.
  
  
  Вӑл ман ӳт патне ӑшӑ ҫывхарнине туйса илчӗ.
  
  
  — Ан хускал, Картер, - асӑрхаттарчӗ полковник.
  
  
  Ыратни тата хытӑрах ыратма пуҫларӗ, эпӗ хамӑн мышцӑсем ирӗксӗрех туртӑнма пуҫланине туйрӑм. Лезви ман куҫ умне вӑйсӑр пӑнчӑ пек тухса тӑчӗ.
  
  
  Унтан сасартӑк пурте пӗтрӗ. Ывӑлӗ пушӑ аллине тӑсрӗ те ҫулӑм сӳнтерчӗ. — Манӑн, Картер, тӗпчеме юраманнине пӗлмеллеччӗ, Анчах пӗлмеллеччӗ. Эсӗ ӑна нихҫан та пӗлеймӗн."Вӑл Дон Марио еннелле ҫаврӑнчӗ те йӑл кулчӗ.
  
  
  "Эпӗ самаях кӑткӑс лару — тӑрура, - Терӗ Полковник Ывӑлне. "Манӑн Картерӑна парасах пулать, вӑл ӑна мана парасса шансах тӑрать. Эпир иксӗмӗр те профисем, питӗ лайӑх. Ҫапах та, вӑл асаплантарнин ансат формисене туйма пултарнипе пултарайманнине курас тесен, вӑл хӑй ӑшӗнче ку ун пек маррине, унтан ытла маррине пӗлнӗ". Вӑл ман еннелле ҫаврӑнчӗ. — Тӗрӗссипе каласан, эсӗ ку шухӑша мӗнле саламланӑ пулӑттӑн, Ҫапла мар-и, Карттер? Эсир пуҫламӑш тапхӑра эпир пурте пӗлнӗ пек манӑҫа тухасса шаннӑ. Вӑл кулать. "Эпӗ сирӗн шухӑшӑрсене мӗнле вулама пултаратӑп-ха, ҫапла мар - и?"
  
  
  Дон Марио ӑна пӳлчӗ. — Юрать, полковник. Шӳтлеме, выляма пӑрахма вӑхӑт ӗнтӗ, тесе шутлатӑп.
  
  
  Полковник Сехет ҫине пӑхса илчӗ. — Каҫар мана, - терӗ вӑл. "Нихҫан та вӑхӑта усӑсӑр сая ямалла мар. Пирӗн те питӗ-паян каҫхине.
  
  
  — Ҫӗҫӗ пар — ха мана, - Терӗ Дон Марио.
  
  
  Полковник, ҫӑмӑллӑн пуҫ тайса, эмӑна ҫап-ҫутӑ билет тыттарчӗ.
  
  
  Дон Марио ӑна ытараймасӑр аллинче виҫсе пӑхрӗ. Унтан вӑл ман ҫине пӑр пек кӑвак куҫӗсемпе пӑхса илчӗ. "Вунпилӗк минутран эсӗ мана Ҫав хӗр ӑҫта иккенне каласа парӑн".
  
  
  Вӑл пӳлӗм витӗр тухрӗ те тухтӑра хӑлхинчен темскер пӑшӑлтатса каларӗ. Тухтӑр пуҫне сулчӗ те пӳлӗмрен тухрӗ. Тепӗр темиҫе минутран вӑл таврӑнчӗ те Дон Мариона пуҫ тайрӗ. Дон Марио кӗскен килӗшсе пуҫне сулчӗ. Nen ҫинчен эсир пире мӗн каланӑ пулӑттӑр, вӑл сӑмаха пустуях пӗтерекен ҫын пулман. Полковник Каллех пукан ҫине ларчӗ. Эпир мӗн кӗтнине вӑл ӑнланмарӗ.
  
  
  Вунӑ минут та иртмерӗ, эпӗ ӑна алӑка хыттӑн шакканине илтрӗм.
  
  
  "Кам унта?"- ыйтрӗ Дон Марио.
  
  
  "Вио" — ревматизм пулнӑ.
  
  
  — Юрать, - Терӗ Дон Марио.
  
  
  Алӑк яриех уҫӑлчӗ те, пӳлӗме хӗнесе пӗтернӗ пӗчӗк статуэтка тайкаланса кӗчӗ, ман ура умне ӳкрӗ. Унӑн пичӗ вараланса пӗтнӗ, кӗпи ҫурӑлса пӗтнӗ. Куҫлӑх кантӑкӗ кӑна ҫук. Аптраса ӳкнӗ пулин те, ман умра мӗскӗн чӗрчун Филипп Доун пек маррине ӑнланса илес тесе, вӑл кӑшт ҫеҫ пӑхса илчӗ.
  
  
  — Эсӗ пӗлетӗн-и, кам вӑл, ҫапла мар-и? - терӗ Дон Марио.
  
  
  Штопор пек шухӑшласа хунӑ пулсан, вӑл ревматизма пӗлет ӗнтӗ, ман пит-куҫра пӗр секундлӑха паллани вӗлтлетсе иртнине шута илсен.
  
  
  — Астӑватӑр — и, - терӗ полковник, Ывӑлӗ, - манӑн мистер Доун пирки плансем пур.
  
  
  — Ан пӑшӑрхан, - Терӗ Дон Марио. — Эпӗ санӑн планусене пӗлетӗп. Эсир ӑна пурпӗрех каялла илетӗр, ытларах чухне.
  
  
  — Питӗ аван, - Терӗ полковник Ывӑлне.
  
  
  — Сирӗн алӑ айӗнче медикаментсем пур-и, доктор? - ыйтнӑ принц.
  
  
  "Ҫапла, - терӗ инус тухтӑр.
  
  
  "Ih илсе кил кунта. Мана компрессиллӗ тата чернил ҫыххисем тата, тен, эпир тӑна кӗриччен морфи кирлӗ. Юнна чарас тесе, мӗн пуррине пурне те ил.
  
  
  Наркотиксене асӑнсан, Полковник Ман куҫсем чарӑлса кайнине курчӗ.
  
  
  "Эсӗ, Картер, илтме юраман япалана илтнӗ тесе ан шутла,-терӗ вӑл. — Малашне эсӗ хӑвах наркот айӗнче пулӑн.
  
  
  Инус тухтӑр пӳлӗм тавра чупса тухрӗ те хура сумкӑпа таврӑнчӗ.
  
  
  Филипп Доун урайӗнче вӑхӑтран вӑхӑта йынӑшкаласа выртнӑ. Дон Марио унпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ те, шывран туртса кӑларнӑ пулӑ пек аран-аран сывлакаласа, месерле ҫаврӑнса ӳкрӗ.
  
  
  Донӑн Сулахай алли малалла ыткӑнчӗ, вӑл старике аялти янах шӑмминчен ярса тытрӗ те ҫӑварне уҫтарчӗ. Унтан вӑл билет вӗҫне лартрӗ те, ман куҫ умӗнче ӳт мӑкӑрӑлса тӑнине куричченех ӑна питҫӑмарти ҫумне пӑчӑртарӗ.
  
  
  Дон Марио ман ҫине пӑхса илчӗ. "Итле, Картер, хӑвӑрт шухӑшла. Унӑн специалисчӗ ҫӗҫӗпе. Ӗнен мана. Ӑна та унпа усӑ курассине хирӗҫ мар. Хӗр ӑҫтине ыйтатӑп санран. Ӑна хӑвӑрт та тӳрӗ ответ парасшӑн. Нимӗнле шӳт те ҫук. Нимӗнле суя айӑпсем те ҫук. Эпӗ ответ илеймесен, ӑна старик питҫӑмартине касса тататӑп та тепӗр хут ыйтатӑп.
  
  
  Полковник Ывӑлӗ ҫуталса кайрӗ. Марио эму кӑмӑлне каякан ҫын пулнӑ пулас.
  
  
  Дон Марио ҫаплах калаҫать. "Эхер те эпӗ хама килӗшекен ревматизма илмесен, ӑна тата кӑштах тӑвӑп. Вара унӑн beru тепӗр питҫӑмартине тупатӑп та санран каллех ыйтатӑп. Унтан ӑна хӑлхапа сӑмсаран тытса ӗҫлетӗп. Унӑн куҫӗсене, аллисен пӳрнисене касса татӑп. Ура пӳрнисем. Урана чуптӑватӑп. Тухтӑр ҫав пурнӑҫа упраса хӑварӗ, мӗншӗн тесен вӑл чӗрӗ полковнике кирлӗ. Анчах вӑл ишӗлчӗк пулать, врач та ун пек тума пултараймасть. Эсӗ те ҫавӑншӑн айӑплӑ. Хӑйӗн ҫӑварне чаплӑ герой Пек ҫӑрапа питӗрнӗ. Эсир ҫакна мӗнле тӑвасшӑн?
  
  
  Старикӗн шурса кайнӑ ырхан питҫӑмартийӗ витӗр вӑл ҫивӗчӗшне курма пултарнӑ пекех туйӑнать. Вӑл куҫне хупса выртать, унӑн сывлӑшӗ пӗкӗрӗлнӗ кӑкӑрӗ тӑрӑх шӑхӑрса тухать. Хема пулнӑ пулсан, Филипп Доун пирӗн ҫине питех пӑхмалли те ҫукчӗ. Вӑл мана нумай инкек кӳчӗ, анчах ку пуринчен те сахалтарах пулчӗ. Вӑл мӗн туни миллионшар ҫынна катастрофӑпа хӑрататчӗ. Пӗр енчен, ӑна ҫӑлма та кирлӗ мар. Анчах вӑл wouldnt мар, начар та мар. Хӑйӗн хӗрӗн пурнӑҫне ҫутӑрах тӑвас тесе, вӑл темиҫе алӑк ҫеҫ уҫнӑ пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ ӑна. Ӑна Дон Мариона татӑкӑн-татӑкӑн касса ваклама ирӗк парсан, Ку Тункатасене ҫӑлса хӑварма пултарать. Тен, ӑна ҫӑлма та пултарӑп.
  
  
  Тепӗр енчен, унӑн ҫӑварне уҫсан, Вӗсене Тунката ӑҫта тата мӗнле туянмаллине каласа парсан, ку старике вӑл пирӗншӗн мӗн тунине кӑтартса пама пултарать. Ахӑртнех, вӑл ӑна пӗрре ҫеҫ курма тивӗҫлӗ пулӗ: илемлӗ.
  
  
  Анчах хӗрӗх пилӗк миллиард доллара яхӑн уҫӑ бассейн пӗр проблеса ирттересси паллах ӗнтӗ.
  
  
  Професси шайӗнче ӑна пӗр ревматизм ҫеҫ пама пултарнӑ. Ку шӑплӑх пулчӗ.
  
  
  Вӑл ҫӑварне уҫрӗ те: "эсир ӑна ашшӗн хваттерӗнче тупатӑр", - терӗ. Вӑл мана кӗтет.'
  
  
  
  16 сыпӑк
  
  
  
  
  Ывӑлӗ Полковник Мариона ҫурӑмӗнчен ҫапрӗ. — Илемлӗ, - терӗ вӑл, хурҫӑ шӑлӗсене кӑтартса. "Питӗ илемлӗ."
  
  
  Дон Марио эму ҫине ответ памарӗ. — Вио! - кӑшкӑрчӗ вӑл. "Кӗр.'
  
  
  Сӑмсаллӑ пуҫлӑ хорька пуҫне алӑкран чикрӗ. Дон Марио эму патне пӗр ҫыхӑ ҫӑраҫҫи пӑрахрӗ.
  
  
  — Старик килне таврӑн, - терӗ вӑл. — Унта эсӗ хӗр тупатӑн. Илсе кай ӑна карап ҫине. Унта курнӑҫӑпӑр.'
  
  
  — Юрать, - терӗ те хорек куҫран ҫухалчӗ. Манӑн инструкцисем, Пенни пур пулин те, эпӗ хорек ҫак командӑна лайӑх пурнӑҫласси пирки пӗрре те иккӗленмерӗм. Вӑл ҫӑраҫҫи уҫҫи сассине илтет те, эпир пӗр — пӗрне мӗн каланине пӑхмасӑрах, — унӑн ашшӗ ҫапах та килнӗ, халӗ вӑл алӑка уҫать. Анчах ку вӑл мар.
  
  
  Полковник Ывӑлӗ ман ҫине тӗлӗнсе пӑхрӗ.
  
  
  Паллах, ӑна йышӑнатӑп, ку вӑл ӑссӑрлӑх пек туйӑнчӗ, Уйрӑммӑнах Ывӑлӗн полковникӗ пек профессионал куҫӗсенче. Вӑл кӑшт ҫеҫ кулса ямарӗ. Вӑл капкӑна сисет. Хӗрача хӑйӗн ашшӗне ҫӑлма хӑтланни уншӑн нимӗн те пулман. Уншӑн нимӗн усси те пулман. Мӗншӗн тесен, пирӗн, старикӗн, пирӗн, хӗрӗн, пысӑк пуласлӑх пулман.
  
  
  Эпӗ ӑна айӑплама пултараймарӑм. Ҫак позицирен, вӑйӑ пӗтнӗпе пӗрех, вӑл выляса илчӗ. Ҫав влаҫри хӗрпе унӑн пур карттӑсем те тенӗ пекех пулнӑ: Тӗлӗнмелле Мистер Андерсон, ун аллине ниҫта та пырса лекнӗскер, АX агенчӗ пулнӑ; вӑл эмӑна пысӑк инкек кӳме пултаракан хӗр пулнӑ; Филипп Доун Та, ылттӑн вӑрланин хакӗ пулнӑ пирки, полковникшӑн яланах ӑнланмалла мар Япала пулнӑ Пулмалла. тен, вӑл ҫав тери лутра пек туйӑннӑ.
  
  
  Унӑн хӑйӗн сӑлтавӗсем ҫинчен эму патне пӗлтерме шталь мар. Вӑл ӑна пурпӗрех ӑнланман пулӗччӗ. Паллах, ӑна пур правилӑсене те пӑснӑ. Ҫак правилӑсем: "Ҫак старикрен Пӑрӑн", - тенӗ. Хоука ҫитме хӗр валли вӑхӑт уйӑрӑр. Вӑхӑта тӑс. Лар та Дон Марио Филипа дона татӑкӑн-татӑкӑн вакланине пӑхса лар. Юна, хӑрушлӑха, асаплӑха курмӑш пулса. Ларсан-ларсан, эсир мӗн тума пултарнине пӗтӗмпех шухӑшласа пӑхӑр-ха. Старикӗн пичӗпе куҫӗсем тавра юхакан юн ӳкерчӗкӗсене аяккалла сирӗр. Кӑшкӑрнине ан чухлӑр. Инструкцисенче мӗн ҫырни ҫинчен шухӑшласа пӑхӑр.
  
  
  Хӑш чухне инструкцисене пӑрахма тивет. Ман ӑшра темскер "ҫук" тесе хыттӑн каларӗ, полковник алӑ ҫупнӑ вӑхӑтра дон Марио старике татӑкӑн-татӑкӑн вакласа тӑкасси ҫинчен, Инусӗ тутине ҫуласа илнӗ пулӗччӗ те, савӑннипе куҫӗсем кантӑк пек хытса ларӗччӗҫ. Ку гиперчивлӑх мар. Ман ӑшӑмра темскер систерсе тӑчӗ: Ӑна Дон Марио хӑйӗн тӗпчевлӗ Филипп Доунне тума ирӗк панӑ самантра эпӗ ӑна выляса яратӑп, тесе йышӑнӑттӑм. Чӑнах та, ӑна отель мӗн те пулин выляса илесси ҫеҫ мар. Унӑн отелӗ пурне те выляса илме пултарать.
  
  
  Унӑн отелӗ ылтӑна каялла тавӑрмалла, ватӑ Филипп доуна хӑйӗн хӗрне микрофонсемпе тата динамиксемпе тавӑрмалла. Унӑн отелӗ ҫӗр пичӗ ҫинчен ih шӑлса тасатмалла. Ку пысӑк авантюра пулнӑ. Анчах ӗҫ патне ҫитсен, Дон Марио ҫӗҫӗ вӗҫӗпе Филипп Доун питҫӑмартине чикнӗ самантра ман ӑшра темскер каларӗ: пӑрах ҫак шуйттан кӗнекине, хӑвӑр пӗлнӗ пек калӑр, терӗ. Син полковник нихҫан та ӑнланас ҫук. Вӑл процентла вылянӑ. Манӑн принцип акӑ мӗнре: эпӗ ӑна виличчен ҫӗнтерме шанчӑк пур. Ывӑлӗ тӗлӗннӗ пек курӑнать. — Эпӗ тӗлӗнетӗп, Картер. Чӑнах та тӗлӗнтӗм. Вӑл кӑштах кӑмӑлсӑрланчӗ. Эсӗ ӑна паттӑрлӑх ытларах кӑтартӑн тесе шутланӑччӗ.
  
  
  — Никам та юрӑхлӑ мар, полковник, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Тен, Ҫук, Картер, - терӗ вӑл. — Анчах сирӗн репутаци ҫакӑнпа питӗ ҫывӑх ҫын пулнӑ. Ӗнен мана, ман отчетсем сан ҫинчен халь анчах. Арктикӑра манӑн лайӑх тусӑмпа, Ирус доктор ҫинчен каламасӑрах, нумай пулмасть тӗл пулни те ҫителӗклӗ. Вӑл, каварлашнӑ пек йӑл кулса, Ирис еннелле ҫаврӑнчӗ. — Эсир астӑватӑр - и, Хсянга, ҫапла мар-и, тухтӑр? Эпӗ ҫакна асра тытатӑп: эсир ҫав сӑнӳкерчӗке курнӑ-и, ҫапла мар-и? Лотар Инус пуҫне сулчӗ.
  
  
  "Ку лайӑх ӗҫ пулчӗ — эсӗ Хсянгпа интересленетӗн", - терӗ мана Полковник Ывӑлӗн сӑмахне. — Ман енчен питӗ илемлӗ те кӑштах вӑхӑтлӑ. Хсьянгу ӑнӑҫлӑ тунӑ пулсан, ҫак предприяти ҫак ӗҫпе питӗ ӑнӑҫлӑ пӗрлешнӗ пулӗччӗ, унӑн юлашки сӑмахӗ мана сирӗн ҫӗршывӑра пӗрлештерет. Ҫапах та ӑна тӗнче питӗ йывӑр пуласлӑха Хсьянг тӑрӑшмасӑрах кӗтнине ӗненетӗп" . Эпӗ вӑл мухтаннине хирӗҫ нимӗн те каламарӑм. Вӑл ман ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. — Сана та, Картер, питӗ йывӑр пуласлӑх кӗтет. Эпир китайра чухне пирӗн нумай калаҫусем пулӗҫ. Эсӗ мана темӗн те каласа парӑн. Анчах малтан сирӗн нумай вӑхӑт тинӗс ҫӳревӗ пулмалла, эпир ӑна темиҫе сехетрен пуҫлатпӑр. Ҫапла мар-и, Дон Марио? Дон Марио пуҫне сулчӗ. — Карап ӗҫлет, - терӗ вӑл. - "Эпир событисене хӑвӑртлатрӑмӑр".
  
  
  — Эпир тул ҫутӑличченех ишсе каятпӑр, — Терӗ полковник, Ывӑлӗ, — тавтапуҫ сире, Картер. Мистер Доун кунта, - вӑл халӗ те ҫара урайӗнче выртакан старик ҫине кӑтартрӗ, - пирӗн пата хутшӑнать, мӗншӗн тесен, сирӗн килти пекех, унӑн общежитисенче пулма хӑнӑхусем пур. Хӗр пирки калас пулсан... Полковник Пуҫне каҫӑртрӗ те маччана пӑхма пуҫларӗ. — Хӗр пирки калас пулсан, Лотар, тен, ӑна сана кайран, эпир хӑрушсӑр гаване ҫитсен парнелетӗп. Эпир тинӗсре чухне эсир унпа йӑпанма пултаратӑр, Мӗншӗн тесен эпир ривьерӑри пек хӑрушсӑрлӑхра мар. Эпир Китая ҫитсенех, эсӗ унта хӗрпе мӗн чухлӗ юлас тенӗ, ҫавӑн чухлӗ юлма пултаратӑн. Анчах эпӗ сана пӗлетӗп, Лотар, эсӗ пирӗн патӑмӑртан эпир унта ҫитиччен чылай малтан ывӑнса ҫитессе шанатӑп. Апла пулсан, эпир унӑн экипажне парӑпӑр, вӑл унпа мӗн тӑвас тенӗ, ҫавна тума пултарать; вара эпир унран хӑтӑлӑпӑр. Ку пирӗншӗн практика хакӗ мар.
  
  
  Инус Доктор савӑннипе ҫуталса кайнӑ та патша пек пуҫ тайнӑ. — Тавтапуҫ сире ырӑ кӑмӑлӑршӑн, - терӗ вӑл.
  
  
  "Пӗлетӗр — и, чӑнах та, эсир ӑна тивӗҫлӗ мар, — тенӗ Полковник, Ывӑлӗ, - анчах хӗрача пирӗн опекӑра пулсанах пурте лайӑх пуласса шанатӑп, ҫавӑнпа та эсир Ривьерӑра асӑрханусӑр пулнӑшӑн ӑна каҫарма хатӗр".
  
  
  — Тавтапуҫ, полковник, Ывӑлӑм, - терӗ инус тухтӑр.
  
  
  Полковник Мафиози еннелле ҫаврӑнчӗ. — Сире илес пулсан, Дон Марио, эсир ӑна тивӗҫлӗ пулсан та, манӑн каҫару парни ҫук пулӗ тетӗп. Мана сирӗнпе ӗҫ пулни килӗшрӗ. Эсир час-часах ҫын, эсир ӗненни, эпир паян каҫхине курнӑ пек, калама ҫук тӗлӗнмелле. Ӑна чӑнах та отель сире питӗ хисепленӗ пулӗччӗ.
  
  
  — Эпӗ ӑна кунта илетӗп, - терӗ Марио, пукан ҫине кӑтартса. — Питӗ тӗл перетӗп, - терӗ полковник. "АX Картерӑн хӑрушӑ агентне ҫамрӑк хӗрарӑм сутӑнчӑклӑхӗ патне илсе ҫитерни питӗ ӑнӑҫлӑ пулчӗ, эсӗ ҫав арсеналӑн наследникӗ пулса тӑтӑн. Ку поэзилле вырӑнлӑ. Питӗ аван, Дон Марио. Эсӗ ҫав Люгера, ҫав стилета тата ҫак пӗчӗк газ бомбине илетӗн. Ih хӑвӑрӑн трофейсем тесе шутлӑр.
  
  
  Дон Марио бомбӑна минутра, пистолетпа ҫӗҫҫе пиҫиххи хушшине чикрӗ.
  
  
  Полковник Сехет ҫине пӑхса илчӗ. - Эсир калаҫса татӑлнӑ пекех, грузовик киличчен пирӗн темиҫе минут пур. Вӑл мана: "вӑл килсен, Картер, эпир хамӑр ҫулҫӳреве пуҫлӑпӑр", - терӗ. Ҫакӑнпа мӗн май килнӗ таран ытларах киленӗр, мӗншӗн тесен ку сирӗн юлашки ҫул пулать. Эсир китая хӗрӗх пилӗк миллиард доллар ылтӑнпа каятӑр, эсир ӑна пӗлетӗр пулӗ ӗнтӗ. Инус доктор пулӑшнипе, ӑнӑҫсӑр дон мистер пулӑшнипе тата кирлӗ ӗҫ вӑйӗ панӑ дон Марио пулӑшнипе, Эпир Федераци резервне пама пултартӑмӑр".
  
  
  "Ыран вара пӗтӗм уҫӑ бассейн ТӐРӐХ АПШ ылттӑн запасӗн тата ih шанчӑклӑ туссен нумайӑшӗн ылтӑн запасӗ ҫухални ҫинчен хыпар сарӑлӗ. Сирӗн правительство шанчӑк паракан хыпарсем кӑларать, анчах хыпарсем сыхланса юлаҫҫӗ те вӑйлансах пыраҫҫӗ. Часах банкирсемпе ытти ҫӗршывсенчи правительствӑсем гарантисем ыйтӗҫ, юлашкинчен ҫакна кӑтартса парӗҫ. Вӗсем кӑтартса пама пултараймаҫҫӗ. Ун чухне доллар ниме те тӑмасть, мӗншӗн тесен ӑна шанма пӑрахрӗҫ. Доллар пур ҫынсем ih улӑштарма хӑтланӗҫ, анчах мӗн тума? Британи кӗрепенки хакланать. Нимӗҫ брендӗсене, швейцарири франксене те хак парӗҫ, мӗншӗн тесен хут укҫана урӑх никам та шанмӗ. Тӗнчере юлнӑ ылтӑн хаксӑр пулать. Камӑн пур, ҫавӑ упраса хӑварӗ. Камӑн ҫук, вӗсем хӑраса ӳкӗҫ.
  
  
  Икӗ магазин ҫӑкӑрпа ҫӑкӑр сутма килӗшмест, пӗр буханкӑпа тӳлемесен, хут укҫасӑр пуҫне урӑххипе сутма килӗшмест. Врач кирлӗ математикӑпа уншӑн врач йышӑнман усӑсӑр хут укҫасӑр пуҫне урӑх нимӗн те тӳлеме ҫук. Ҫакӑн пек сценӑсем тӗрлӗ ҫӗрте темиҫе хут та пулӗҫ. Часах бандӑсем урамсем тӑрӑх ҫапкаланса ҫӳрӗҫ, магазинсене ҫаратӗҫ, эпӗ вӗсене чӗрӗ юлмашкӑн мӗн кирлине ыйтрӑм. Заводсем паралич ҫапӗҫ, мӗншӗн тесен вӗсем тӑвакан автомобильсене, ҫумалли машинӑсене, телевизорсене никам та ирӗк пама пултараймасть. Рабочисене ӗҫрен кӑлараҫҫӗ. Перси заливӗнче араб шейхӗ хӑйӗн нефть кӑларас умӗн ылтӑн тӳлеме ыйтать. Тӳлеме ылтӑн та пулмасть. Апла нефть те пулмасть. Ҫитес вӑхӑтра та пирӗн машинӑсем, пирӗн поездсем, пирӗн самолетсем пулмӗҫ, заводсем ахаль кӑна мар, усӑсӑр та пулӗҫ. Пӗрлешӳллӗ Штатсем, эсир ih пӗлетӗр, экономика пушхирӗ пулса тӑрӗҫ. Хуласенче выҫӑпа аптракансем туллиех пулӗҫ. Ял тӑрӑхӗ ҫапкаланса ҫӳрекен ют вӑрӑ-хурахсене аркатса тӑкнӑ хыҫҫӑн пулать, вӗсем белла выльӑх-чӗрлӗхне вӗлереҫҫӗ, пахча ҫимӗҫ вӑрлаҫҫӗ". Вӑл урӑх нимӗн те илтесшӗн пулмарӗ. Ӑна, дон Марио ҫине пӑхса илчӗ. Вӑл ун ҫине ҫаврӑнса та пӑхман пек туйӑнать.
  
  
  Ӑна каларӗ. - Эсӗ тата?"Ку санӑн ҫӗршыву. Эсӗ кунта пурӑнатӑн. Эсӗ ҫавна тӑвасшӑн-и?'
  
  
  Полковник, Ывӑлӗ кулса ячӗ. "Дон Марио — ҫӗнӗ культура продукчӗ, Карттер. Вӑл туйӑмсене ертсе пырасса кӗтме кирлӗ мар. Ку вӑл-хӗрхенни мар, пурӑнни тата услам. Эпир ку предприятире партнерсем. Эпир пӗр енчен кӑна, эпир хутшӑннӑшӑн тӳлемелли тӳлев суйлавӗнче ҫеҫ палӑратпӑр. Китай, мӗскӗн, ылттӑнпа ылтӑна суйласа илнӗ. Дон Мариона ылтӑн сахал интереслентерет. Ой, мӗн те пулин хӑваратех вӑл хӑй ҫумӗнче, анчах ӑна ытлашши каппайчӑк, принциппа, философи енчен илсен, интереслӗ мар тесе шутлать. Анчах китайра ҫителӗклӗ груз, груз пур, ӑна ӑспа сутсан пысӑк тупӑш пама пулать.
  
  
  Ку вара, Картер, мак тата ҫак тӗнче тавра мӗн тума май пуррине: героин. Куратӑр-и, Картер, доллар хаклансан, ҫынсем урӑх тӳлев хатӗрӗ шырама вӑхӑт ҫитӗ. Ку вара Дон Мариона улӑштармалли меслет - героин. Ҫакӑ ҫынсене хӑйсен йывӑрлӑхӗсем ҫинчен мантарма хистекен япала пек туйӑнмасть-и сана? Шантарсах калатӑп сире, вӗсен проблемисем пулаҫҫӗ. Сирӗн правительствӑри паллӑ ҫынсем кирек мӗнле пулсан та йӗркене юсаса ҫӗнетес тӗлӗшпе интересленӗҫ; героина савӑнсах ухмахланакан халӑх илӗртӳллӗ илӗртӳ пулса тӑрӗ. Эсир ун пек шутламастӑр-и, тухтӑр?
  
  
  Полковник Ывӑлӗ ответ кӗтсе тӑмасть. — Пӗлетӗн-и, тухтӑр хӑй мак-на питӗ юратать, ҫапла мар-и, Лотар? Ҫапла ӗнтӗ, куратӑр-и, Картер, дон Марио, тавтапуҫ пирӗнпе пӗрле ӗҫлекенсене, иксӗлми запас пулать. Ҫак запас эмушӑн пысӑк вӑй парӗ. Ҫапла вара, вӑхӑт иртнӗҫемӗн, сирӗн ҫӗршывӑра кӑштах лӑпланса ҫитсен, Дон Марио хӑй шыва сутнӑ ылтӑн хакӗнчен те ытларах выляса илӗ. Ҫак тупӑша законсене пӑхӑнса татса парӗҫ, ун пек законсем халӗ хӑш-пӗрисене ҫак ӗҫе тума чараҫҫӗ. Ҫакна вӑл ҫӗре, героин пулӑшнипе туянакан иксӗлми ресурса тытса илнӗ чухне шутласа кӑларӗҫ".
  
  
  Паника лӑплансан, ытти ҫӗршывсем те сирӗн халӑхӑртан, кӑштах промышленность ӗҫӗнче мӗн юлнине тепӗр хут ҫӗнетме ӑслӑлӑх курсассӑн, Дон Марио фабрикӑсене хӑй ҫине илет. Ҫынсене долларсем кирлӗ пулнӑ пекех, героинӑра мӗн кирлине халӑха пӗлтерӗҫ. Дон Марио вара ҫӗршывӑн чӑн-чӑн правительстви пулса тӑрӗ, пӗр вӑхӑтрах вӑл унӑн саккунӗ пулса тӑрасси ҫинчен каламастӑп та ӗнтӗ. Халӗ ӗнтӗ ҫынсем ҫакна принц пекех пӗлме пултараҫҫӗ, анчах шантарсах калатӑп Сире, Картер, часах ҫынсем эмӑна короле пуҫ тайнӑ пек пуҫ тайӗҫ.
  
  
  — Эсӗ ухмаха ернӗ, - терӗм эпӗ.
  
  
  Полковник аллине ҫӗклерӗ. — Тархасшӑн, Картер, тархаслатӑп сана. Реализмлӑ пулмалла. Манӑн ӑсран каяс кӑмӑл ҫук. Герой ҫинчен ҫӗнӗ валюта ҫинчен шухӑшланӑ пек шухӑшлама хӑтланса пӑхӑр. Tac пӗр пачка шурӑ порошок темле сарӑ металл е тӗрлӗ тӗслӗ хут хакланинчен лайӑхрах-и вара? Ҫук, Карттер, ку апла мар. Эму шанма урӑх форма памалла. Регулировка. Сирӗн енчен тӗл пулакан инкек-синкексем те ҫак корректировкӑна пурнӑҫлама укҫа-тенкӗ тивӗҫтереҫҫӗ. Ӑна йышӑнатӑп, ку вӑл радио адаптацийӗ, анчах Ун пек адаптаци дон Мариона эго амбицийӗсене пурнӑҫлама кирлӗ. Куратӑр-и, ылтӑн эмӑна нимӗнле усӑ та кӳмест. Ылтӑн еткерлӗхӗ халӗ ҫак правилӑпа шухӑш-кӑмӑла пӑхӑнса тӑнӑ пулӗччӗ. Ҫак правилӑсем тӑрӑх та, Ҫак шухӑш тӑрӑх Та Дон Марио — преступник хӑйӗн пурлӑхне вӑрланине пӗлтерет. Ҫук, Дон Марио хӑйне хисепленине тата лӑпкӑ гений вырӑнне хуракан статус патне ҫитиччен малтан революци пулмалла. Унӑн ылттӑн отрячӗ Пӗрлешӳллӗ Штатсенче революцие чӗнет.
  
  
  Ылттӑн пуррисене илес пулсан, эпир тӗнчере ылттӑншӑн ҫунакан ҫынсем яланах тупӑнасса шанатпӑр. Вӗсем кивӗ тӗне упраса хӑварӗҫ. Пирӗн мӑкӑнь вӑрлӑхӗн чылай пайне Дон Марио валли нумай ҫул маларах уйӑрнӑ пулин те, Китай ҫав мӑкӑньпе тата ылтӑнпа икӗ хут пуян пулӗ. КИТАЙПА АПШ питӗ лайӑх туссем пулаҫҫӗ.
  
  
  Вӗсем, ылтӑна ӗненекенсем, мака ӗненекенсем, нумай ӗмӗр хушши туслӑ пурӑнӗҫ", - тесе шухӑшланӑ вӑл.
  
  
  Сасӑ ҫапла. Пӗтӗм план. Ку хӑрушӑ пулчӗ. Ӑна ӑссӑрлӑх теме пултарнӑ пулӗччӗ. Анчах ӑссӑрлӑхпа гениллӗх хушшинчи чикӗ ансӑр, Пӗр полковник ҫеҫ, Ывӑлӗ, тӗрӗс калать. АX файлӑсенче нимӗн те пулман, ҫакна пӗлсе тӑнипе вӑл ун пек маррине кӑтартса панӑ пулӗччӗ. Вӑл мӗн тума шутлани мастерской ҫулӗпе мар, экономист специальноҫне касса татни тата хӑй вӑрҫа ертсе пыма пӗлекен салтакӑн нимрен те хӑрамасӑр тӑрӑшни пулнӑ. Вӑл мӗн калани тӑрӑх, эму ӑна пурнӑҫличчен темиҫе сехет ҫеҫ юлнӑ. Вӑл каллех сехет ҫине пӑхса илчӗ. — Тата темиҫе минут, джентльменсем. Унтан вӑл ман еннелле пӗчченех ҫаврӑнчӗ. - Картер, тепӗр минутран алӑка шаккаҫҫӗ. Ку пулса иртнӗ чухне пире тулта грузовик кӗтнине пӗлтерет. Ку грузовик пире дока илсе каять, Унта Дон Марио грузчикӗсем ылтӑна хӑвӑрт карап борчӗ ҫине тиеҫҫӗ. Эсир ҫак карап ҫине ларатӑр та, темиҫе сехетрен эпир ишсе каятпӑр.
  
  
  Халех ӑна дон Марио урусене салтма ыйтатӑп. Эпӗ сиртен ҫак пӳлӗмрен шӑппӑн тухса грузовик ҫине ларма ыйтатӑп. Эпир карап патне ҫитсен, ӑна, сире хуллен те лӑпкӑн борт ҫине хӑпарса, хӑвӑра илсе каякан ҫӗре илсе кайтарасшӑн. Эпӗ ыйтнӑ пек тусан, эсӗ кирлӗ мар ҫӗртен хӑтӑлатӑн. Анчах, эсир геройла хӑтланнине пӗлетӗп эпӗ, ӑна сыхланмалли мерӑсем йышӑнмалла.
  
  
  Вӑл нунчаксене пукан ҫинчен илчӗ. Ӑна йывӑҫ ручкӑсемпе вӗсем хушшинче ҫакӑнса тӑракан сӑнчӑр курчӗ. Полковник сӑнчӑра ман пуҫ урлӑ тирпейсӗррӗн ывӑтрӗ те, ман карланкӑна ҫыртса трахея лектермелӗх звеносене карӑнтарчӗ.
  
  
  — Эсир борт ҫине хӑвӑр тӗллӗн хӑпарма пултаратӑр, — терӗ вӑл, - е тӑнсӑр. Шутла.'
  
  
  Дон Марио ман ура умне чӗркуҫленсе ларчӗ те вӗренсене салтрӗ. "Инус тухтӑр, - терӗ полковник, Ывӑлӗ Филипп Доун ҫине кӑтартса. "Ҫӗклӗр старике. Ӑна, эпир Китая ҫитсен, питӗ лайӑх пӗлӳ парасшӑн". Вӑл кулать. "Ӑнланатӑн-и, Картер, пире ҫӗнӗ"сейф"кирлӗ пулать.
  
  
  Тӗтрере, уйӑх ҫутинче, грузовикӑн тутӑхнӑ корпусӗ чалӑшса кайнӑ пирс патӗнче, & amp; quot; якӑр ярса тӑнӑ ҫӗрте, ҫакӑнса тӑрать. Ҫӳллех мар пулин те вараланчӑк карап хӳри
  
  
  Грузовик тулашӗнче тӑнӑ чухне "Сара Чемберлен-Кардифф" пирӗн пуҫ тӑрринче ҫӗкленсе тӑратчӗ. Малалла, пирс вӗҫӗнче, йынӑшакан троссемлӗ пысӑк кран борт ҫине пысӑк контейнер лартрӗ.
  
  
  — Ылтӑн, Картер, - Терӗ полковник Ывӑлне. Пирс тӑрӑх тӑсӑлакан кивӗ сералӗн ҫӗрнӗ ҫивиттийӗ айӗнче темиҫе ҫара лампа ҫунать, ҫул ҫине сарӑ ҫутӑ пайӑркисем ӳкеҫҫӗ. "Пӑхӑр-ха сирӗн транспорт хатӗрне хӗвелтухӑҫнелле. Ытлашши нимех те мар, ҫапла-и?
  
  
  Вӑл ответ кӗтсе тӑмасть.
  
  
  — Анчах сӑн-сӑпачӗ ултавлӑ, Карттер. Ҫак тарӑхтармалла курӑнакан грузовик баржи истребительтен те хӑвӑртрах ишсе пырать. Малалла электронлӑ оборудование радарсемшӗн курӑнми тӑвас тесе тунӑ. Анчах эпӗ иккӗленетӗп: "Сара Чемберлен" хӑйӗн вӑйне мӗнле те пулин кӑтартса памалла. Кам хӑйӗн ӑсӗнче британи ялавӗ айӗнчи кивӗ грузовик ҫине ҫаврӑнса пӑхтӑр?
  
  
  — Юрать, Ывӑлӑм, - терӗ Марио. "Халех сывпуллашатӑп ӑна. Ман ҫынсем мана: вӗсем юлашки героина темиҫе сехет каярах илнӗ, тепӗр икӗ сехетрен вӗсем сирӗн тиевӗн ытти пайне борт ҫине тиеҫҫӗ, терӗҫ. Унтан эсӗ кирек хӑш самантра та ишсе кайма пултаратӑн". Вӗсем пӗр-пӗрин аллисене хӗрхеннӗ.
  
  
  Полковник сехет ҫине пӑхса илчӗ. — Эпӗ сана шанатӑп, Марио, - терӗ вӑл. "Кӑнтӑрла иртсен пӗр сехетре тухса кайма хушатӑп".
  
  
  — Ан пӑшӑрханӑр, - Терӗ Дон Марио. "Пурте йӗркеллӗ пулнине пӗлес тесе, эсир ҫула тухса кайиччен эпӗ хамӑн кабинетра юлатӑп".
  
  
  — Питӗ аван, - Терӗ полковник Ывӑлне. — Тӗп-тӗрӗс, дон Марио. Пӗрре эпир каллех тӗл пуласса шанатӑп ӑна".
  
  
  — Апла пулсан, сывӑ пул, - Терӗ Дон Марио. Вӑл Филипп Доуна пулӑшакан Ирус тухтӑр ҫине пӑхса илчӗ . "Ҫирӗп пул, Доктор, - терӗ вӑл. "Хӑвна лайӑх ача пек тыткала".
  
  
  инусс тухтӑр ҫакна тивӗҫлӗ тесе шутламасть.
  
  
  "Ӗҫ ӑнчӗ манӑн, Карттер, - терӗ вӑл. Вӑл хӑйне хьгопа Вильгельмина куртка айне пытарнӑ пиҫиххинчен лӑпкаса илчӗ. "Тавтапуҫ сувенирсемшӗн". Вӑл кун хӑлӑпне туртрӗ те сарайне кӗрсе ҫухалчӗ.
  
  
  — Юрать, - Терӗ полковник Ывӑлне. "Пурте борт ҫине. "Саре Чемберлен" тул ҫутӑличчен ишсе кайма ирӗк пачӗҫ, — вӑл кулса ячӗ, - тиеме тытӑнчӗҫ.
  
  
  Полковник, Ывӑлӗ нунчак аврине туртрӗ те , сӑнчӑрне ман мӑя, лашана хӑваланӑ пек, карӑнтарчӗ. Эпир пирс тӑрӑх малалла кайрӑмӑр, пусма тӑрӑх хӑпартӑмӑр. Вӑл пуҫне ҫӗклерӗ те китай капитанӗ пирӗн ҫине ҫӳллӗ пирс ҫинчен пӑхнине курчӗ. Экипажӑн китай членӗсем пур ҫӗрте те пӗр тӗллевпе кӗпӗрленсе тӑраҫҫӗ, вӑл лайӑх вӗреннӗ салтаксен характерне кӑтартса парать.
  
  
  Пирӗн карап ҫинче мӗнле механизмсемпе электронлӑ оборудованисем пулсан та, "Сара Чемберлен" ҫирӗммӗш ӗмӗрти ӗҫ тӗрме пӳлӗмӗсем пирки кӗскен ҫырса кӑтартман. Палуба айӗнче Ывӑлӗ полковник мана тӗккелет, чӳрече кантӑксӑр тимӗр камерӑна ҫитиччен. Ун умӗнче автоматсемпе хӗҫпӑшалланнӑ икӗ китаец тӑраҫҫӗ. Ывӑлӗ Полковник ман мӑй ҫинчи нунчака хыврӗ те кӗсйинчен пӗр ҫыхӑ ҫӑра уҫҫи туртса кӑларчӗ.
  
  
  Вӑл камера алӑкне уҫрӗ. — Кӗрӗр, Картер. Мистер Доун та", - терӗ вӑл Ирус тухтӑра.
  
  
  Урайне улӑм витнӗ тимӗр урай пулнӑ, Ирис тухтӑр улӑм ҫине ӳкнӗ Дон Филипа ирӗке янӑ. Охранниксем кун каҫа уҫӑ тӑнӑ, ih пӑшал кӗпҫисем пире тӗлленӗ.
  
  
  — Старике чӑннипех хӑварма пултаратӑн, Лотар, - терӗ полковник. "Картер, хӑратӑп, сан аллусемпе уру сӑнчӑрӗсем пулӗҫ".
  
  
  Ӑна хулпуҫҫийӗсемпе хӗстерсе илчӗ. Аллисене тата урисене сӑнчӑрланӑ. Пӗр мӑшӑр алӑ валли, пӗр мӑшӑр ура валли. Ӑна итлесе кӗчӗ. Полковник Ывӑлӗ ih ҫӑраҫҫисемпе питӗрсе илнӗ.
  
  
  — Эпӗ те камера алӑкне хупатӑп, - терӗ вӑл. — Ӑна Та, Картер, сана мӗн те пулин пӗлтерес килет. Манӑн веб-ҫӑраҫҫисен ҫыххи. Ҫавӑнпа та охранниксенчен шӳтлеме те ан шутлӑр. Унта вӗсем чӑнах та сирӗн валли нимӗн те тӑваймаҫҫӗ. Анчах вӗсем питӗ лайӑх пеме пӗлеҫҫӗ. Паллах, ку нихҫан та ан пултӑрччӗ тесе, эпӗ ӑна кӑмӑлланӑ пулӑттӑм, анчах ун пек пулсан, эпӗ ӑна хамах ӑнлантарӑп.
  
  
  Вӑл камера тавра пӗр утӑм каялла ярса пусрӗ. Алӑк хупӑнчӗ те, полковник ҫӑраҫҫине питӗрсе илчӗ. Вӑл каллех тӑчӗ те мана решетке урлӑ сулчӗ. — Вӑхӑтран вӑхӑта ун патне кӗрсе тухатӑп, Карттер, тен, калаҫӑпӑр та. Анчах халӗ эпӗ мӗн калама пултарни пурте телейлӗ ҫул. Вӑл ҫаврӑнчӗ те куҫран ҫухалчӗ.
  
  
  Хуралҫӑсем темиҫе самант хушши пуҫӗсене усса, решетке витӗр ман ҫине пӑхса тӑчӗҫ. Эпӗ вӗсем ҫине ҫаврӑнса та пӑхмарӑм. Часах вӗсене кичем пулса ҫитрӗ те, вӗсем куҫран ҫухалчӗҫ.
  
  
  Ҫур сехет те иртрӗ пулӗ, ӑна камера тулашӗнче сасӑсем илтрӗҫ. Решетке умӗнче каллех полковник сӑнӗ курӑнса кайрӗ. Вӑл йӑл кулса илчӗ те, ҫӑра уҫҫи чӑнкӑртатса илчӗ. Алӑк уҫӑлчӗ те, Вӑл Ывӑлне, Икӗ охраннике тата Тункатана курчӗ.
  
  
  
  17 сыпӑк
  
  
  
  
  — Ник! - кӑшкӑрчӗ Пенни. "Атте."Вӑл камерӑна чупса кӗчӗ те Филипп Доунпа юнашар чӗркуҫленсе ларчӗ.
  
  
  Полковник ун патне пычӗ те ӑна аллинчен ярса тытрӗ. "Эсир чӗререн парӑннине, мисс Доун, - терӗ вӑл. — Анчах эпӗ шел, сирӗн ирӗклӗхе кӑштах чарма тивет. Эсӗ, хӑвӑн тепӗр Картеру пек, ал вӗҫҫӗн пулӑн. Халлӗхе эпир тинӗсре мар-ха. Вара сире хӑвӑр аҫӑршӑн тӑрӑшма ирӗк парӗҫ, — вӑл тытӑнчӑклӑн кулса ячӗ, - инус тухтӑр саншӑн тунсӑхлама пултарать. Хӑҫан та пулин тинӗсре курӑп-ха ӑна, санӑн аҫу умӗнче пурнӑҫа кӑштах ҫӑмӑллатма пултарӑпӑр-ши эпир? Анчах халлӗхе пирӗн май килнӗ таран хӑрушсӑрлӑх пулӑшмалла. Эсир ӑна ӑнланасса шанатӑп.
  
  
  Вӑл ӑна сӑнчӑрласа камера витӗр тухнӑ. Вӑл ҫӑраҫҫине каллех питӗрсе илчӗ.
  
  
  Эпир ҫак shaggy тимӗр коридорта шӑпланнине илтрӗмӗр. Унтан шӑплӑх.
  
  
  Пенни ман ҫине камера витӗр пӑхрӗ.
  
  
  — О, Ник, - терӗ вӑл. "Мӗн пулать?"
  
  
  — Пенни Доун, - терӗм эпӗ. - Ӗненӗр мана, Ӗненместӗр-И, Эпир ҫак проекта аркатма хатӗрленетпӗр".
  
  
  Филипп Доун йынӑшса ячӗ те ырхан кӗлеткипе улӑм ҫӳп-ҫап ҫинче турткаланса илчӗ.
  
  
  — Манӑн ӑна вӑратмалла, - терӗ ӑна Пенни.
  
  
  — Юрать, - терӗ вӑл. Вӑл чӗнме пуҫларӗ. "Атте. Атте. Ку ӑна. Тункатасем.
  
  
  Старик каллех хускалса илчӗ.
  
  
  "Тӑр, атте. Эсӗ мана кирлӗ.'
  
  
  Унӑн куҫӗсем туртӑнса илчӗҫ те, вӑл хӑйне ларма хушрӗ. — Эсӗ-и ку, Пенни? вӑл каларӗ. "Кунта ҫав тери тӗттӗм. Эпӗ хамӑн пӑнчӑсене тупаймастӑп".
  
  
  "Ку санӑн сулахай аллупа юнашар, атте", - терӗ вӑл.
  
  
  Ҫурма тӗттӗмре вӑл ih хыпашласа тупрӗ, ярса тытрӗ те сӑмси ҫине тӑхӑнчӗ. Линза ҫук пулин те, халӗ вӑл курма пултарать. Ӑна курсан, унӑн сӑн-пичӗ ҫуталса кайрӗ. "Турӑҫӑм, - терӗ вӑл. — Эсӗ-и ку, Пенни?
  
  
  — Ҫапла, атте.
  
  
  — Эсӗ питӗ чаплӑ, - терӗ вӑл. "Илемлӗ."Вӑл макӑрма пуҫларӗ.
  
  
  "Ш-ш — ш , атте", - тенӗ Пенни. "Санӑн макӑрма кирлӗ мар".
  
  
  "Эпӗ хама хам нимӗн те тӑваймастӑп, - терӗ вӑл.
  
  
  "Атте, кунта пирӗнпе такам пур. Пире эсӗ пулӑшни кирлӗ. Вӗсем Цифрӑллӑ камерӑсем Ҫине Тунката ҫинчен пӗччен маррине старик пирвайхи хут ӑнланса илчӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те ман ҫине тинкерсе пӑхрӗ.
  
  
  — Ку Никер, атте, - терӗ Пенни. — Вӑл пире кунтан тухма пулӑшасшӑн.
  
  
  — Чӑнах та, мистер Доун, - терӗм эпӗ, - эпӗ сана Кунтан Тункатасемпе Тункатасене туртса кӑларасшӑн, карап путма памастӑп. Анчах эпӗ ҫакна сан пулӑшусӑр тума пултараймастӑп.
  
  
  "Мӗн тума пултаратӑп-ха эпӗ?"вӑл каларӗ.
  
  
  — Ҫитӗ нӑйкӑшма, - терӗ ӑна эму. - Штопора эсӗ ҫапла тӑвӑн - и?
  
  
  "Ӑна пултаратӑп пулсан, ҫавна тӑватӑп", — тенӗ вӑл. — Манӑн Лотар Ирусӑн урӑх нимӗн те памалла мар. Ман контракт Унпа Вӑл Пенни тӗрӗсленӗ вӑхӑтра вӗҫленчӗ. Анчах вӑл тата ҫак ултавлӑ туссем мана улталарӗҫ. Вӗсем паян ирхине ман пата килчӗҫ. Вара вӗсем мана ҫак карап ҫине илсе кайрӗҫ те ҫак камерӑна пӑрахрӗҫ. Хӑйне ӑнлантарса пама ыйтсан, китаецсем кулса ячӗҫ те мана идиот тесе ят пачӗҫ. Эпӗ сана пулӑшӑп, Картер. Унӑн ватӑ ҫынни ҫапӑҫма та пӗлместӗп, анчах эпӗ сана пулӑшӑп. Халӗ, Пенни ҫинчен пурте йӗркеллӗ пулсан, Мана Инус докторпа тата унӑн тусӗсемпе е манпа мӗн пуласси пурпӗрех. Ҫаксем пурте иккӗллӗ вӑйӑ".
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  "Вӗсем мана ватӑ, айван ҫын тесе шутланӑ. Ватӑ ухмах. Анчах вӗсем оборудование пӗлменни темӗн пулнӑ. Вӑл китайра ҫуралнӑ. Ӑна ih чӗлхепе калатӑп. Паян та ӑна китай чӗлхипе икӗ хут вылянине кӑтартакан япала илтрӗм.
  
  
  — Малалла кала, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Том унпа пӗрле пулчӗ. Ӑна ҫапла ӑнланатӑп, Пенни каласа пачӗ-и сире ун ҫинчен?
  
  
  Ӑна пуҫӗпе сулчӗ.
  
  
  — Мӗнех вара, ун чухне эсир ман рольне пӗлетӗр пулӗ, тесе шутлатӑп. Ӑна, Тунката пирки ӗҫе кӗтӗм. Анчах ӑна тусӗсем камсем иккенне пӗлмерӗ. Паян кунчченех. Унтан вӑл ҫак туссем хушшинче мафи тӑрӑхӗнчи китаецсемпе американецсем пулни ҫинчен пӗлнӗ. Мафия китаецсене героин вырӑнне ылттӑн парса тӑрӗ. Ку мана питӗ килӗшет тесе калама пултараймастӑп, анчах эпӗ те ҫапла шутлатӑп: кун пирки ӳпкелешме кирлӗ мар. Ну, малтан пурте, мана кунта илсе килсе, Син полковнике тыттарса, манран пӑрӑнчӗҫ. Анчах урӑх сутӑнчӑклӑх пур-ха. Китаецсем мафие улталаҫҫӗ".
  
  
  Унтан ыйтрӑм. - Мӗнле?'
  
  
  "Ку героин наркӑмӑшланнӑ", — терӗ вӑл.
  
  
  "Мӗн асра тытатӑн эсӗ?'
  
  
  "Шӑпах эпӗ калани", - тенӗ Филипп Доун. "Вӗсем унта мӗн хурассине пӗлместӗп эпӗ, анчах эпӗ ҫакна ҫеҫ пӗлетӗп: героина пластик пакетсем евӗрлӗ икӗ хут чӗркесе хунӑ. Симӗс михӗсенчи япаласене хӑвӑрт вӗлереҫҫӗ. Кӑвак михӗсенчи япаласем вӑраххӑн ӗҫлеҫҫӗ. Анчах вӗсем тавра кирек кам та сирӗн ӳте лексен, эсир вилетӗр.
  
  
  Син полковник умӗнче шлепкине хывма тиврӗ. Эму ылтӑнпа хӗрӗх пилӗк миллиард доллар ҫитмерӗ. Пӗрре пемесӗрех Вӑл Пӗрлешӳллӗ Штатсене ҫавӑрса илет те миллионшар ҫынна вӗлерет. Ку ядерлӑ вӑрҫӑран лайӑхрах пулнӑ. Пирӗн радиаци, промышленность арканӑвӗсем пулман пулӗччӗҫ. Вилӗ, пӗр пӑркаланмасӑр вилекен, хӑйсене хӳтӗлеме пултарайман халӑх ҫеҫ.
  
  
  Китай Ывӑлӗн планӗсене ӑнланасса,унпа туллин усӑ курасса шаннӑ вӑл. Дон Марио чӑнах та король пулать: масар королӗ. Таҫта ҫак заначкӑра чӑн-чӑн героин темиҫе пин кӗрепенке пулнӑ пулӗ. Вӑл ҫакна тӗрӗслерӗ те, полковник, Ывӑлӗ, тӳрӗ кӑмӑлпа ӗҫлет, тесе шутларӗ. Унӑн лайӑхрах пӗлмелле пулнӑ. Анчах ӑна хӗрхенме сӑлтав пулман. Вӑл хӑйне кирлинчен кӑшт ҫӑткӑнрах пулнӑ. Ӑна улталанӑ текен шухӑш мана савӑнтарсах ячӗ. Кунсӑр пуҫне, вӑл пӗлнӗ пулсан, полковник, Ывӑлӗ ылтӑн ҫӳлте ларнӑ пулӗччӗ, Айӑпсӑр ҫынсем нумаййӑн Вилнӗ пулӗччӗҫ е Вилнӗ пулӗччӗҫ, - Ҫавӑнтанпа Вара Пӗрлешӳллӗ Штатсен урамӗсенче вилнӗ пулӗччӗҫ.
  
  
  Анчах ҫук, манӑн ун пирки мӗн каламалли пур.
  
  
  — Юрӗ, итле — ха, - терӗм эпӗ, Филипп Доун еннелле ҫаврӑнса. — Манӑн сан валли ӗҫ пур. Ҫакна сирӗн хӑвӑрт тумалла пулать. Анчах Ман шутпа, Пенни сан ҫинчен мӗн каланине шута илсе, эсӗ чӗрӗ юлӑн.
  
  
  "Эпӗ мӗн тума пултарнине пурне те тӑвӑп, - терӗ вӑл. "Мӗн ку?'
  
  
  "Пенни мана эсир замоксем тӑрӑх эксперт пулни ҫинчен, эсир вӗсем ҫинчен мӗн пӗлмеллине пурне те пӗлни ҫинчен каларӗ".
  
  
  "Ку тӗрӗс пулма пултарать, - Терӗ Дон Филипп.
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ. - эсӗ мана ҫак сӑнчӑрсенчен хӑтарасшӑн, мана алӑк уҫса парасшӑн".
  
  
  "Ку йывӑр ӗҫ, - терӗ старик. "Уйрӑммӑнах нимӗнле инструментсӑр".
  
  
  "Калӑпӑр, ӑна пирӗн темӗнле инструментсем, примитивлӑ, анчах инструментсем пур, тейӗпӗр".
  
  
  "Ӑҫта?'
  
  
  — Ман ҫуха айӗнче, - терӗ ӑна эму. — Унта эсӗ икӗ бритва тупатӑн.
  
  
  Старик ҫӗр ҫинчен тӑчӗ те авӑнман урисемпе ман паталла лӑкӑштатса пычӗ. Вӑл ҫухине каялла ячӗ те икӗ ҫивӗчӗшне кӑларчӗ. — Лайӑх хурҫӑ, - терӗ вӑл. "Ҫапла, ман шутпа, эпир ihпа усӑ курма пултарнӑ пулӑттӑмӑр. Сӑнчӑрланӑ ҫӑрасем чӑнах та примитивлӑ - ха, — терӗ вӑл кӑшт пӑхса тӑнӑ хыҫҫӑн. "Алӑк механизмӗ пирки калас пулсан, ку та проблема маррине хӑвӑрах куратӑр".
  
  
  "Мӗн чухлӗ вӑхӑт йышӑнма пултарать ку?"
  
  
  Ремесленӑра каллех усӑллӑ пулма ӗмӗтленнипе унӑн куҫӗсем ялкӑшма пуҫларӗҫ. — Ку эпӗ ӑна мӗнле нумай ӗҫлессинчен килет. Тен, пӗр ҫирӗм минут пулӗ.
  
  
  — Васка,-терӗм эпӗ. - кам та пулин килсен, ҫав ҫивӗчӗшсене улӑм айне пытарӑр".
  
  
  Старик, решеткеллӗ чӳрече витӗр кӗрекен тӑваткал ҫутӑ пӑнчӑллӑ аллисене тытса, урайӗнче пӗтӗм пӗвӗпе тӑсӑлса тӑчӗ. Эпӗ вӑл мӗн тунине курмарӑм, анчах улӑм сийӗсем айӗнче металл хуллен чӑштӑртатнине илтрӗм.
  
  
  Вӑл ӗҫленӗ вӑхӑтра ӑна хӑйӗн ӑс-тӑнне тасатма тӑрӑшнӑ. Вӑл хӑйӗн вӑйӗ тытӑнса тӑрасси ҫинчен, полковник Ывӑлӗ заключеннӑйсем пурӑннӑ пек кашни ҫулах шала кӗме хӑюлӑх ҫитересси ҫинчен пӑшӑрханма шутламарӗ. Унӑн ҫивӗчӗшӗ бетон тӑрӑх пӗр тикӗссӗн шатӑртатнине хӑваласа яма, сывлама чарӑнса вӑхӑт ҫинчен манма хӑтланчӗ. Анчах тул енчен, ӑна пӗлнӗ тӑрӑх, ҫак кран причалпа карап хушшинчи пысӑк маятник пек сулланса тӑрать, трюмсене тонна ылтӑн тултарать. Вӑл вӑхӑт ҫинчен шухӑшламасӑр тӑма пултарнӑ, анчах ӑна пурнӑҫра чарма пултарайман. Акӑ ҫак кран хӑйӗн юлашки утӑмне тӑвӗ те, Полковник Ывӑлӗн триумфальнӑй ҫулҫӳревӗ пуҫланӗ. Ун чухне эпӗ хам мӗн тума шутланине тума ытла та кая юлнӑ пулӑттӑм.
  
  
  — Юрать, - илтрӗ Вӑл Филипп Доун сассине.
  
  
  Вӑл тӑчӗ те унӑн аллинче пӗр ҫивӗчӗшне, те унран мӗн юлнине курчӗ. Малтан вӑл ӑна ҫурмаран уйӑрнӑ пек, мӗн юлни тавра мӗн те пулин касса татнӑ пек туйӑнчӗ. Вӑл ман паталла кӑнттаммӑн утса пычӗ те сылтӑм алӑри манжет ҫинчи ҫӑрана ярса тытрӗ. Вӑл шӗвӗр вӗҫлӗ метала, хӑлхине ҫывӑхри ҫӑрана тытса, шалалла шуса кӗме ирӗк пачӗ. Вӑл хӑй тунӑ уҫҫине пуҫ пӳрнепе шӗвӗр пӳрне хушшинче кӑштах чакаларӗ, унтан асӑрханса ҫавӑрчӗ.
  
  
  — Ҫукпа пӗрех, — терӗ вӑл. "Анчах лайӑхах мар".
  
  
  Вӑл каллех мир площадьне кайрӗ, ӑна каллех бетон тӑрӑх металл кӑчӑртатнине илтрӗ.
  
  
  — Ку ҫапла пулмалла, - терӗ вӑл, каялла таврӑнсан.
  
  
  Хӑйранӑ ҫивӗчӗшне вӑл каллех ҫӑрапа питӗрсе лартрӗ те суллине хӑвӑрт пӑрчӗ. Камера шӑплӑхӗнче шаккани илтӗнчӗ. Ҫӑра уҫӑлса кайрӗ. Хумханнипе Филипп Доун пичӗ хӗрелсе кайрӗ. — Ыттисем халӗ ансат, - пӑшӑлтатрӗ вӑл. Темиҫе секундран вӑл манӑн тепӗр алла тата урана вӗҫертрӗ.
  
  
  Вӑл хӑйӗн ҫӑварне ҫак хӑлхи патне ҫывхартрӗ.
  
  
  — Юрӗ, — терӗм эпӗ, - Халӗ Ӗнтӗ Тункатасене ирӗке кӑларма питӗ шӑп. Унтан камера алӑкне уҫӑпӑр.
  
  
  Старик ман еннелле пуҫне сулчӗ. Пӗр минут та иртмерӗ, Пенни алли-ури пушанчӗ.
  
  
  Ӑна старике хӑй патне чӗнсе илчӗ те, каллех пӑшӑлтатса: "камера алӑкне мӗнле Уҫатӑн Эсӗ?»
  
  
  Вӑл аллине тӑсрӗ. Унӑн ывӑҫ тупанӗ ҫинче халӗ те хуҫӑлман иккӗмӗш хӗҫ пуҫланнӑ. Вӑл ӑна пуклак еннелле тытрӗ те тепӗр пуҫ пӳрнипе те шӗвӗр пӳрнисемпе малалла та каялла сӑтӑрса илчӗ.
  
  
  "Эпӗ мӗн тума хатӗрленнине" лоидинг "теҫҫӗ. Ҫакна яланах целлулоида тӑрӑхӗ тӑваҫҫӗ. Замок чӗлхине каялла шутарса лартас тесен, вӑл ҫав тери ҫирӗп те пиҫӗ. Хӗҫ те ҫавнах тӑвать.
  
  
  — Ку вӑйлӑ шавлать-и?
  
  
  — Пӗлместӗп, - терӗ старик. "Чӑн-чӑн "loiden" питӗ лӑпкӑ пулмалла. Анчах ҫав чӗлхе каялла ӳксенех мӗн пулса иртнине пӗлместӗп. Пирӗн ҫак теветкеллӗхе ҫеҫ каймалла пулать.
  
  
  — Пирӗн уйрӑм суйлав ҫук, — терӗм эпӗ, - алӑкпа стена хушшине Тунката лартатӑп. Мӗн те пулин апла мар пулсан, вӑл вут-ҫулӑм тулашӗнче. Пурте йӗркеллӗ пулсан, эсӗ мана замока тӳлевсӗр, унтан Тункатапа юнашар тӑратӑн,тесе сигнал паратӑн. Ӑна алӑкран тухсан, ан хускал. Эпӗ сана чӗнсе иличчен ӑҫта тӑратӑн, ҫавӑнта юл. Калаҫса татӑлнӑ тӑрӑх, эпӗ халӗ те чӗнме пултаратӑп-ха.
  
  
  Старик тепӗр кунне чӗркуҫленсе ларчӗ те ҫӗҫӗпе ҫӑрана кӗме пуҫларӗ.
  
  
  Вӑл тикӗссӗн сывлама тӑрӑшрӗ. Тавралӑх шӑп пултӑр тесе, манӑн сывлама чарӑнас килчӗ.
  
  
  Ҫак алӑ сыппи пӗрре, иккӗ, виҫҫӗ хускалса илчӗ. Вӑл алӑкпа коробка хушшинчи уҫлӑхра ӗҫлет. Унтан вӑл чарӑнчӗ.
  
  
  Старик ман еннелле ҫаврӑнчӗ те пуҫне сулчӗ. Ӗҫе тытӑнма вӑхӑт. Ку ӗҫе темиҫе пистолет-пулеметсем ярса илнӗ.
  
  
  
  18 сыпӑк
  
  
  
  
  Ӑна курпунланнӑ, хаяр, ҫав вӑхӑтрах пуҫтарнӑ тореадора курнӑ вӑкӑр пек, алӑкран чупса тухрӗ.
  
  
  Вӗсем коридорта тӑраҫҫӗ, пӗри манран сулахайра, тепри сылтӑмра, ih шухӑшсем те чылаях вӑраххӑн, эпӗ пырса кӗнине курсан, янах шӑммисем усӑнса тӑраҫҫӗ. Сулахаялла пӑрӑнчӗ те вӑл, ҫӗҫӗ пек, аллисене ҫӗклерӗ, хӑй автоматне чӑмӑртанӑ хушӑра охранник хулпуҫҫине лапчӑтрӗ. Вӑл ҫӗре кӗмсӗртетсе ӳксен, ӑна хӑрах аллипе ҫӑварне хупларӗ, тепӗр аллипе пилӗкӗнчен ярса тытрӗ. Ӑна уҫҫӑнах ҫак юлташа тӗртрӗ, вӗсем хушшинчи хирӗҫӗве май килнӗ таран хӑвӑрт ҫӗнтерсе, иккӗмӗш хуралҫӑ хӑйӗн хӗҫ-пӑшалӗпе хӑйӗн юлташӗн хул хушшине хӗстерчӗ. Вӑл арҫын пилӗкне тытнӑ аллине ҫӗклерӗ те, хуҫӑк хулпуҫҫийӗ урлӑ сывӑ охранник мӑйӗ ҫине касса пӑрахрӗ. Ку чӑн-чӑн ҫапни мар, анчах вӑл мӑйне айккинелле тайрӗ. Вӑл каллех карӑнса илсен, ӑна ҫӳлтен эму уҫҫӑнах питӗнчен ҫапрӗ. Манӑн сыпӑсем айӗнче шӑмӑсем хуҫӑлчӗҫ те, ирӗксӗр rta юн тапса тухрӗ. Ҫак тӗллев стенана хытӑ пырса ҫапӑнчӗ те, вӑл тӑнсӑр пулса ҫӗр ҫине шуса анчӗ. Вӑл ӑна тепӗр аллипе сарса хучӗ те, эпӗ эму ҫӑварне урӑх хупламаннипе усӑ курма ӗлкӗриччен, карланкине ывӑҫ тупанӗпе пусса лапчӑтрӗ.
  
  
  Ӑна вилесене аяккалла сӗтӗрсе кайса, хӗҫпӑшалӗсене пуҫтарса камерӑна чикрӗ. — Юрать, - терӗм эпӗ, - сывлӑш ҫавӑрса илме Вӑхӑт".
  
  
  Пеннипе унӑн ашшӗ часах ман ҫумма хутшӑнчӗҫ. Автоматсенчен пӗри эму пачӗ. "Эпӗ ҫак карап ҫинчен ih усӑ курмасӑр анасшӑн", - тенӗ ӑна эму. "Эпир ҫӳле каймастпӑр, эпир ҫав палуба урлӑ таврӑнатпӑр. Ӑна хам шыранине пӗлетӗп. Вӑл пирсран аякра пулӗ. Ман хыҫҫӑн пыр, эпир хема тӗл пулсан, ih мана хӑвар. Мана мӗн те пулин пулас пулсан, эсӗ хема мӗн кирлине, мӗн кирлине пурне те персе пӑрахма, ҫав хӗҫпӑшалпа усӑ курма пултаратӑн. Ӑна, эпир борт ҫине хӑпарнӑ чух, куртӑм: "Сара Чемберленӑн"сулахай борчӗн пӗчӗк алӑкӗ. Эпир тӗксӗммӗн ҫутатнӑ коридор тӑрӑх кимӗ хӳри еннелле утрӑмӑр. Сыхланарах утрӗҫ, анчах никама та тӗл пулмарӗҫ.
  
  
  Алӑк пире кӗтсе тӑрать.
  
  
  — Пар мана пӑшал, - терӗм эпӗ.
  
  
  Ӑна алӑк хӑлӑпӗнчен туртрӗ те хуллен алӑка уҫрӗ. Ӑна эпӗ Хам айра пилӗк метрта Ист-Ривэрӑн тӗксӗм те куҫса ҫӳрекен шывӗсем ҫине пӑхса тӑтӑм.
  
  
  — Малтан Эсӗ, Пенни, - терӗм эпӗ. - Малтан урасем. Хӑвӑра хӗрринчен ҫакӑнса тӑма ирӗк парӑр. Унтан ахаль ҫеҫ яратӑн. Эсир ӳкекен хушӑ мӗн чухлӗ пӗчӗкрех, шӑв-шав ҫавӑн чухлӗ сахалтарах. Апла пулсан, май килнӗ таран хуллентерех пирс патне кай та мана унта кӗтсе тӑр. Сирӗншӗн те ҫавах, Дон мистер. Унта эсир пирс патне илсе пыракан пусма тупатӑр, ӑна тӳрех сылтӑм шарикӑн ухӑ йӗппи хыҫӗнче тупатӑр.
  
  
  Йӑнӑшсӑр иртрӗ. Ӑна, хӑй пултарнӑ таран, алӑк хупрӗ. Пӗр иртен-ҫӳрен пире "Сара Чемберлен" сулахай шарикӗ ҫинчи ҫутӑ ҫутӑран тӗлӗнмӗ тесе шанмалли ҫеҫ юлчӗ . Анчах команда тавра такам ҫыран хӗрринче пулни пирки эпӗ иккӗлентӗм. Тухса каймалли вӑхӑт ытла та ҫывӑх пулнӑ. Тепӗр енчен, Пирӗн Яланах Дон Мариори ачасем пурччӗ, вӗсемшӗн пӑшӑрханма кирлӗ марччӗ.
  
  
  Полковник, Ывӑлӗн мана карапа ҫавӑн пек кӑтартма тӑрӑшмалла пулман. Вӑл мана пирс патӗнчен тухакан алӑка тата пусма тӑрӑх карл & amp; quot; асӑрхама ирӗк пачӗ.
  
  
  Тункатасемпе унӑн ашшӗ мана пусма патӗнче пӗр вырӑнта тӑпӑртатса кӗтсе тӑраҫҫӗ.
  
  
  — Юрӗ, — терӗм эпӗ, - эпӗ ҫак пусма тӑрӑх хӑпарӑп та хампа пӗрле хӗҫпӑшал илӗп. Ман хыҫҫӑн ҫӳле кайӑр. Эпир ту тӑррине ҫитсенех, Ӑна Дон Марио патне каятӑп. Ӑна эпӗ сире кунтан иксӗре кӑларса ярасшӑн. Мӗн май килнӗ таран инҫете, ҫав тери хӑвӑрт чуп.
  
  
  — Ҫук, Ник, - терӗ Пенни. "Халех мар.'
  
  
  — Вӑл тӗрӗс калать, - терӗ старик. - "Сире пулӑшу кирлӗ".
  
  
  — Эпӗ пӗлетӗп, — терӗм эпӗ, - Ӑна Та Дон Марио патӗнчен илетӗп. Чӑн-чӑн пулӑшу. Анчах эпӗ сире иксӗре манпа пӗрле пуласшӑн мар. Ыраттарни усӑсӑр.
  
  
  — Эпӗ санпа Пыратӑп, Ник, - терӗ Пенни.
  
  
  Вӑл пуҫне сулкаласа илчӗ. — Эсӗ маншӑн мӗн те пулин тӑвасшӑн пулсан, эсӗ пултаратӑн. Анчах ку эсир кунта тума пултарни мар.
  
  
  "Апла пулсан, калӑр пире, мӗн кирлӗ сире, - терӗ старик.
  
  
  "Эпӗ Сире Дэвид Хоука шӑнкӑртаттарасшӑн. Пенни Унпа Ӑҫта ҫыхӑнмаллине Пӗлет, Вашингтонри пресс-службӑпа телеграф служби пӗрлешнӗ. "Сара Чемберлена" кирек мӗнле пулсан та чармалла, тейӗр эму. Кала-Ха эму, Никифор Сана эму патне шӑнкӑравлама хушрӗ, те. Эсир ҫакна тӑвасшӑн-и?
  
  
  "Пултарсан тӑвӑпӑр", - терӗ вӑл.
  
  
  — Юрӗ, - терӗм эпӗ, - кайӑпӑр. Вӑхӑт сахал. Вӑл пусма тӑрӑх хӑпарма пуҫларӗ. Ҫӳлте, пирс хӗрринчен, пуҫне кӑларса пӑхрӗ. Ку аван пек туйӑнчӗ. Пурте уйрӑм кран ҫине пӑхаҫҫӗ. Вӑл халӗ те пирс патнелле утнӑ. Вӑл тата тепӗр контейнер та пулин ылтӑн хӑварасса, ҫак ӗҫе ҫӗрӗпех туса пӗтереймессе ҫеҫ шанмалла пулнӑ. Ман ӗҫ те пӗтменнине пӗлет вӑл.
  
  
  Вӑл Ман хыҫра тункатасемпе унӑн ашшӗ ҫӗкленнине илтрӗ. Старик йывӑррӑн сывлать. Вӑл пуҫне вӗсем еннелле ҫавӑрчӗ. "Лутра шайра юлӑр та сулхӑна юлӑр. Ӑна сана хӳтӗлетӗп. Халех тухса кай. Чуп!"Вӑл мафипе китаецсем хушшинче пӗчченех пулнӑ, вӑхӑт вӗҫленсе пынӑ.
  
  
  Ӑна пирс патӗнчен хырӑмпа шуса, Дон Марио кӗнӗ вӑрӑм та усӑнса аннӑ аслӑк патнелле шунӑ. Алӑк рамине хӳтӗлеме тӑрсан, унӑн хупӑлчине турткаласа илчӗ.
  
  
  Ӑна питӗрмен. Вӑл хӑвӑрт тӗттӗмелле шуса кӗчӗ.
  
  
  Леререх, юханшыв хӗрринче, ӑна святой курнӑ. Эпӗ автомата хатӗр тытса ҫав еннелле утрӑм. Вӑл япӑххине кӗтсе илме хатӗр пулмалла. Телей пулнӑ пулсан, Дон Марио мана асӑрхаман пулӗччӗ. Ӑна, эпӗ пӗтӗмпех пулса тухасса шаннӑччӗ.
  
  
  Вӑл, пӗшкӗнсе, офисра пур ҫӗрте те чӳречеллӗ, склада тата юханшыва тухакан таса ҫынсене куриччен малалла утрӗ. Офис юханшыв сарлакӑшӗпех.
  
  
  Дон Марио ҫыру сӗтелӗ хушшинче ҫаврӑнакан кресло ҫинче "Сара Чемберлен" ҫине пӑхса ларать . Олдермен Лойд реестрӗн темиҫе телефонӗпе копийӗсӗр пуҫне, пукан пуш-пушах.
  
  
  Сарайӗнче юлсан, хӑйне карапран пытарса, вӑл алӑка карт туртса уҫрӗ те автомат кӗпҫине турӗ. — Питӗ шӑп, Марио, - терӗм эпӗ, вӑл хускалмарӗ. Вӑл ҫаплах чӳречерен карап ҫине пӑхса тӑчӗ.
  
  
  — Ку Картер, - терӗм эпӗ, - эпӗ сире карап ҫине тухакан чӳрече каррине картарасшӑн. Унтан каллех ларӑр. Ӑна санпа калаҫас тетӗп. Каллех ларсан, аллӑрсене пит умӗнчех тытӑр. Сан валли манӑн китайри тусусем ҫинчен ҫӗнӗ хыпарсем пур, вӗсем ҫинчен санӑн илтес килет пулӗ тетӗп эпӗ.
  
  
  "Мӗн каласшӑн эсӗ, Ӑна отель илтесчӗ, Картер, - терӗ вӑл.
  
  
  — Сана нимӗн те итлеме кирлӗ мар, Марио. Анчах та эсӗ итлемесен, ку фаталлах пулма пултарать, - терӗм эпӗ. -кайран сирӗн пӗтӗм ӗҫӗре "король вилчӗ, сывӑ пултӑр король" лару-тӑрура пӑрса яман пулӑттӑр, ҫапла мар-и?»
  
  
  Ревматизмла марио пукана сиктерчӗ, чӳрече патне пычӗ те чаршава карчӗ. Ӑна, пӳлӗме кӗрсе, вӑл каллех ларсан, ун ҫине пырса тӑрӑнчӗ.
  
  
  — Хӑвӑртрах кала, - терӗ вӑл.
  
  
  — Шӑпах ҫакна тума хатӗрленетӗп те ӗнтӗ эпӗ, - терӗм эпӗ. - санӑн тусусем сана улӑштарчӗҫ".
  
  
  Марио кулса ячӗ. — Паллах, кавалери те килет.
  
  
  — Сана та ҫакна ӗненме тытӑнсан авантарах пулӗ, - терӗм эпӗ. - эсӗ тунӑ ӗҫе пурнӑҫламан. Пӗртен-пӗр штопор ҫеҫ юлать, полковник, Ывӑлӑм, вӑл сана улталанӑ хыҫҫӑн ирӗке тухса тарма пултарӗ-ши?
  
  
  — Юрӗ, Карттер, ҫитӗ ку юмахсене шухӑшласа кӑларма. Мӗнле ӗҫ?
  
  
  "Героин".
  
  
  — Геройпа пурте йӗркеллӗ, - Терӗ Дон Марио. "Ӑна шанакан ҫынсем тӗрӗслерӗҫ".
  
  
  — Эсӗ пурне те тӗрӗслерӗн-и?
  
  
  "Паллах, ҫук, - терӗ вӑл. "Анчах эпир темиҫе тонна тӗслӗхсем илтӗмӗр".
  
  
  "Ку лайӑх материал пулнӑ, - терӗм эпӗ. - Ыттисем наркӑмӑшланнӑ".
  
  
  — Чарӑн, Картер, - терӗ вӑл. "Эпӗ лох мар. Ҫак ӗҫе сирпӗнтерсе яма сирӗн пӗр миллион шанчӑк пур, ку вара Эсир Мана Ывӑла хирӗҫ тӑратнине пӗлтерет. Ӑна ҫисе ямастӑп.
  
  
  "Вӑл сана улӑштарнӑшӑн эпӗ кунта Сана Ывӑлна хирӗҫ тӑратасшӑн. Героин наркӑмӑшланнӑ . Ку чӑнах та ҫӳп-ҫап. Чи вараланчӑкки те симӗс михӗсемпе.
  
  
  Марио тутине чӑмӑртарӗ. — Пӗлетӗн-И, Картер. Эсӗ мана интереслентерме пуҫлатӑн. Ӑҫтан пӗлетӗн эсӗ ҫав симӗс михӗсем ҫинчен?
  
  
  — Эпӗ ӑна кӑвак михӗсем ҫинчен пӗлнӗ пекех ҫиеҫҫӗ. Китайла ӑнланакан карап борчӗ ҫинче пулнӑ пулсан, эсир ӑна пӗлнӗ пулӑттӑр. Ку старик китайра ҫуралнӑ.
  
  
  "Чуста мӗнле тума пултарӑпӑр-ха эпир?— - терӗ Марио. — Карап ҫинчен ҫак юлашки ӑпӑр-тапӑрӑн пӗр пайне ил. Симӗс михӗсем. Симӗс михӗсенче мӗн пурри пуринчен те хӑвӑртрах вӗлерет.
  
  
  Марио телефон тӑрӑх пӗчченех ответлерӗ. — Вио, - терӗ вӑл. — Пӗрине илсе кил - ха мана, симӗс михӗсем тавра. Халех.'
  
  
  Вӑл чӗлӗмне пӑрахрӗ те ман ҫине пӑхрӗ. — Юрӗ, Карттер, санӑн шанс пур. Пӗр утӑм каялла. Ман сӗтел умӗнче люк пур. Тепӗр минутран вӑл уҫӑлать те, Вито ҫӳлелле хӑпарать. Хӑвӑр хӗҫпӑшалӑрсемпе ан пӑшӑрханӑр. Эпӗ каланӑ пек, Вито тӑвать. Вӑл нимӗн те тӑвасса шанма пултаратӑр эсир.
  
  
  Ман айра сӗрлени илтӗнчӗ, урайӑн пӗр пайӗ, пӳлӗме тинкерсе пӑхакан Вио хорь тӗслӗ питне кӑтартса, шуса анчӗ.
  
  
  — Пурте йӗркеллӗ, Вито, - Терӗ Дон Марио. "Йывӑрлӑхсем ҫук".
  
  
  Вито пӳлӗме кӗрсе кайрӗ те, урай хӑми каллех аяккарах куҫса ларчӗ. Вӑл симӗс сумкине Марио пукан ҫине хучӗ.
  
  
  "Пире тинӗс сысни кирлӗ", - терӗ вӑл. "Эпӗ те ун валли юрӑхлӑ ҫын пӗлетӗп пулӗ тесе шутлатӑп". Вӑл телефон илчӗ. Полковнике, Ывӑлне, - терӗ вӑл. "Хӑвӑрт."Вӑл кӗтрӗ. Вӑл каллех калаҫма тытӑнсан, унӑн сасси ҫав тери ҫине тӑрса тухрӗ. — Полковник, Ывӑлӑм? Дон Марио. Итле. Манӑн ачасем хушшинче пӗр инкек пулса иртрӗ. Инус тухтӑра хӑвӑн портфелӳпе ӑсат. Вӑл пире часах кирлӗ пулать.
  
  
  Вӑл, Синь полковнике ыйту пама памасӑр, чӗлӗмне пӑрахрӗ. Чаршава пӗр дюйм ҫӳллӗш шутарса, вӑл карап ҫине пӑхрӗ. Унтан ҫак салху тухтӑр Ирис трапӑн икӗ вӗҫне те ҫитрӗ те пирс тӑрӑх анма пуҫларӗ.
  
  
  — Вӑл килет, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Ил ӑна, Вито, - Терӗ Дон Марио. Вито пӳлӗмрен тухрӗ. — Ан пӑшӑрхан, Вито, - Терӗ Дон Марио. "Вито хӑйне тӳрӗ тытать. Санӑн мӗн пирки пӑшӑрханмалли пурте-героин. Анчах эсӗ, Картер, эпӗ сана шанс панине йышӑнас пулать. Наркоман врач пуличчен, опытлӑ кролик пулса, кампа усӑ курмалла?
  
  
  Ӑна лапсӑркка ҫӳҫлӗскер илтрӗ те, Вӗсем мӗн те пулин тума хӑтлансан, Дон Мариопа Витона кӗске черетпе тупатӑп тесе шухӑшланӑ ҫӗре тӑчӗ. Алӑк вӑраххӑн уҫӑлчӗ те, инус тухтӑр пӳлӗме кӗчӗ, Вито ун хыҫҫӑн утрӗ.
  
  
  Эпӗ унта тӑнине курсан, унӑн куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. "Картер!"
  
  
  — Чӑнах та, тухтӑр. Санӑн ватӑ-ха. Ӑна эму янахӗ айне автомат кӗпҫине илсе пычӗ.
  
  
  Вӑл ыйтрӗ. - "Мӗне пӗлтерет ку?"
  
  
  Ӑна пӑшал кӗпҫипе ҫак сывламалли пырӗнчен ҫапрӗ. — Хуп Ҫӑварна, Тухтӑр.
  
  
  — Тухтӑр, - Терӗ Дон Марио. "Картерпа ӑна пысӑках мар укҫа тӑвасшӑн. Ку героина пула.
  
  
  Ӑна, хӗҫпӑшалпа каялла чакрӗ.
  
  
  — Мӗн пулнӑ ҫав геройпа? Инус Ыйтрӗ. "Ку ахаль героин".
  
  
  - Сасӑ мӗн каласшӑн эпӗ, тухтӑр, - Терӗ Дон Марио. — Анчах Карттер урӑхла калать. Вӑл мана наркӑмӑшланнӑ, тет.
  
  
  -- Ан итлӗр ӑна, - терӗ инус тухтӑр. — Мӗн пӗлет вӑл ун ҫинчен?
  
  
  — Вӑл ҫителӗклӗ пӗлет, доктор.
  
  
  — Эсӗ ӗненетӗн-и эма? Инус Ыйтрӗ. — АX агента-и?
  
  
  "Ку таранччен вӑл мана интереслентеретчӗ".
  
  
  "Полковник Ывӑл Сире улталас марччӗ, - терӗ инус тухтӑр.
  
  
  "Ну, Ку Эпӗ Картера калама хӑтланни, - терӗ Дон Марио. "Ҫапах та эму мана малтан ӗнентерме, кайран ӳкӗнессинчен лайӑхрах тесе ӗнентерме пултарчӗ. Мӗншӗн эпир сире кунта чӗнтӗмӗр? Мӗншӗн тесен эпӗ хама хам: "Марио, — терӗм, - ҫак героин лайӑх-и, лайӑх мар-и?"вара ӑна хӑйне ҫапла хуравланӑ: "Ну, пирӗн ватӑ тухтӑр, лотар Инус доктор, питӗ лайӑх ученӑй тата шанчӑклӑ тус пулнӑ". Ҫапла ӗнтӗ, доктор, сире тӳлевсӗр тӗслӗх памалла.
  
  
  "Манӑн ун пек тӑвас килмест, — терӗ инус тухтӑр.
  
  
  — Килӗшместӗн-и? - терӗ Дон Марио. "Кирлӗ мар-и? Эсӗ илтнӗ-и ҫакна, Вито? Вӑл тӳлевсӗр тӗслӗх илесшӗн мар, тет.
  
  
  "Вӑл ҫав тери пуян-и?- терӗ Вито. "Наркоман тӳлевсӗр тӗслӗхе йышӑнманнине эпӗ нихҫан та курман".
  
  
  — Ман шутпа, Вӑл чӑнах та темскер тӑвасшӑн, Вито,-Терӗ Дон Марио. — Кирек мӗнле наркоман пекех. Анчах вӑл ытла та ӑслӑ. Эсир сӑпайлӑхшӑн ҫеҫ, ҫапла мар-и, тухтӑр?
  
  
  Ирсӗррӗн пӑхакан Пичӗ ҫине банк тумламӗсем тапса тухрӗҫ. — Манӑн ун пек тӑвас килмест, - кӑшкӑрса ячӗ вӑл.
  
  
  -- Ну, ну, тухтӑр, - терӗ Дон Марио. — Эсӗ ку тараватлӑхпа ытла та инҫе кӗтӗн. Вӑл ман шпилькӑна пиҫиххи хушшинчен туртса кӑларчӗ те симӗс михӗре касрӗ. Кӑштах шурӑ порошок тӑкӑнчӗ.
  
  
  — Мӗнех вара, доктор, эпир кунта юлашки вечеринка тума хатӗрленетпӗр. Пирӗн ҫуртасем ҫук, анчах манӑн шӑрпӑк пур, Вито, тухтӑр сумкинче пӑхсан, эсӗ йӗпсем те сиккелет пулӗ, тесе шутлатӑп эпӗ. Унта резина шланг татӑкӗ тата пире кирлӗ тата темиҫе япала пулсан, эпӗ тӗлӗнместӗп те". Вито аллине тӑсрӗ те тухтӑр аллинчи сумкӑна туртса илчӗ. Дон Марио ҫакна уҫрӗ те nen хулине чакаланма пуҫларӗ.
  
  
  "Ҫакна тума ирӗк ан парӑр вӗсене, Картер", - тархасланӑ Инусс тухтӑр. — Мӗншӗн ҫук-ха, тухтӑр? Ӑна каларӗ. "Таврари пур ҫуртсенче те ку мӗн тума пултарнине курмастӑп эпӗ. Эсир тӗрӗссине калатӑр пулсан, урӑхла каласан.
  
  
  — Тархасшӑн, Картер. Тархасшӑн.'
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхмарӗ. Тен, вӑл ҫулсеренех ман ҫине отель пулӗ. Анчах вӑл пултараймарӗ. Вӑл дон Мариопа Вио йышӑннӑ пукан ҫинчен куҫне илме пултараймарӗ. Хӑй ҫаплах тархаслать. Сӑмахсем шалти чӗлӗм тавра сывлӑш пек юхаҫҫӗ.
  
  
  "Ылтӑн, Картер. Ӑна сана ылтӑн парӑп. Ман тӳпене. Эсир пуян пулма пултаратӑр. Сирӗн урӑх нихҫан та ӗҫлемелле пулмасть. Укҫа нумай. АX - мӗшӗнчен те ытларах куратӑр. Эсӗ ӑҫта та пулин кайма пултарнӑ пулӑттӑн. Эсир пуян пулма пултарнӑ пулӑттӑр. Мана кунтан ҫӑласси ҫеҫ. Эсӗ ӑна тума пултаратӑн. Эсӗ мӗн тума пултарнине пӗлетӗп эпӗ ӑна. Ӑна сирӗншӗн тивӗҫлӗ тӑвӑп. Эсир уншӑн ӳкӗнмӗр.'
  
  
  Дон Марио пукан хыҫӗнчен тӑчӗ. Вио аллине тулли шприц тытнӑ.
  
  
  — Килӗшме пултараймастӑп, доктор, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Сире никам та илтмест, тухтӑр, - терӗ Марио. "Тулта шав ытла та нумай. Ку кран ҫав тери шавлать.
  
  
  Инус тухтӑр чӗркуҫленсе ларчӗ. Унӑн пичӗ тӑрӑх тар юхать. — Ун пек ан тӑвӑр,-йӑлӑнчӗ вӑл. "Ун пек ан тӑвӑр. Ыйтатӑп сиртен. Манпа ун пек ан тӑвӑр.
  
  
  Марио ӑна питрен ҫапрӗ. — Хуп ҫӑварна, ухмах йытӑ, - терӗ вӑл.
  
  
  Вӑл Ириса сылтӑм аллинчен ярса тытрӗ те ҫав пиншакпа кӗпе ҫаннине чавсаран ҫӳлерех туртрӗ. Тӳме кӗпи ҫинчен сиксе анчӗ те кусса кайрӗ. Вито тухтӑр умӗнче аллине шприц тытнӑ.
  
  
  Инусс тухтӑр нӑйкӑшма пуҫларӗ. Дон Марио ӑна каллех ҫапрӗ. — Сирӗн лӑпкӑ пулмалла, тухтӑр, - Терӗ Дон Марио. "Ҫутӑ еннелле пӑхмалла. Тепӗр темиҫе минутран эсир телейлӗ ҫулҫӳреве кайӑр... е вилмелле. Кирек мӗнле пулсан та, санӑн йывӑрлӑхусем хыҫалта, хаклӑ ҫыннӑм.
  
  
  Тухтӑрӑн хӑранипе куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ.
  
  
  — Юрать, Вио, - Терӗ Дон Марио.
  
  
  Вӑл Ируса ура ҫине тӑратрӗ те ҫӗвӗллӗ ҫара аллине тӑсрӗ.
  
  
  Инус вӗҫерӗнме хӑтланчӗ. Вӑл Вионе тапса илчӗ те каялла сиксе ӳкрӗ.
  
  
  Дон Марио сӑн-пичӗ тӗксӗмленчӗ. — Тем тусан та, — мӑкӑртатса илчӗ вӑл.
  
  
  Лотар Инус ҫаплах авкаланать-ха. Дон Марио хӑрах аллипе ӑна мӑйӗнчен ыталарӗ, тепринпе тухтӑрӑн тӑснӑ аллине тытрӗ. "Юрать, Вито, — терӗ вӑл, - атя тытӑнса пӑхар".
  
  
  Вито, юлашки хут ҫапма пӗчӗк хӗҫ тытнӑ тореро пек, ун патне асӑрханса пычӗ. Ирис тухтӑрӑн куҫӗсем орбит тавра пухӑнчӗҫ. Вӑл: "Ҫук, ҫук, ҫук", - тесе калама хӑтланчӗ, анчах нумай вӑхӑт хушши асапланнисӗр пуҫне урӑх нимӗн те тухмарӗ.
  
  
  Вио халӗ, йӗппине ҫара алли патне илсе пырса, унпа юнашар тӑрать, дон Марио, венӑна тупас тесе, аллине хускатмасӑр тытса, эмӑна пулӑшать. Йӗп вӗҫӗ тире лекрӗ те, Вито поршенее аялалла тӗртсе ячӗ. Дон Марио Ириса ирӗке кӑларнӑ. Вӑл Витопа иккӗшӗ каялла чакрӗҫ. Ирис тухтӑр ура ҫине тӑчӗ. Вӑл кӗпе ҫаннипе камзолине туртса тӳрлетрӗ. — Эпӗ халех каятӑп, — терӗ вӑл пусӑрӑннӑ сасӑпа, — эсир манпа пӗтерсен.
  
  
  Марио алли люгер патнелле туртӑннине курчӗ вӑл.
  
  
  ирис тухтӑр эму ҫине пӑхса йӑл кулчӗ. — Мана хамӑн портфель кирлӗ, - терӗ вӑл. Вӑл сӗтел патнелле пӗр утӑм ярса пусрӗ. Икӗ утӑм.
  
  
  Ӑна Дон Марио авто тунӑ.
  
  
  Инус ман ҫине пӑхса илчӗ. — Питӗ начар, Карттер, - терӗ вӑл. "Эсӗ пуян пулма пултаратӑн". Унӑн куҫӗсенче тӗлӗнмелле, кантӑк пек сӑн палӑрать. — Анчах эсӗ итлесшӗн мар. Каҫару Ыйтса, Карттер. Анчах мӗне пӗлтерет-ха ҫак каларӑш ӑнтӑлни? Хӑшӗ пуринчен кайран кулать...
  
  
  ха-ха-ха..."
  
  
  Вара iso rta унӑн юнсӑр пуҫне урӑх нимӗн те каймарӗ. Вӑл, шурӑ пирпе вараланса, кӗпи тӑрӑх юхса анать. Вӑл шыв хӑрушла капланни ҫине, вӑл такамӑн пулнӑ пек, интересленсе пӑхса илчӗ.
  
  
  Ҫав тери пысӑк шӑнӑр туртнӑ пек туртӑнса илчӗ те ӑна, кӗлеткине ҫӗре ывӑтрӗ. Унӑн мӑйне шӗвӗ рубинсем тавра шарфпа яваласа, юн ҫаплах юхать-ха. Инус тухтӑр тӗлӗнсе кайрӗ. Ура кӗлисем урайне ҫапӑнчӗҫ. Унтан вӑл хускалмасӑр выртрӗ.
  
  
  — Турӑҫӑм, - пӑшӑлтатрӗ Вито.
  
  
  
  19 сыпӑк
  
  
  
  
  — Юрать, Картер, - терӗ Марио. — Эсир тӗрӗс каларӑр. Атьӑр халех калаҫса татӑлар.
  
  
  — Эпир санпа килӗшӳ тума килӗшӗпӗр, — терӗм эпӗ, — полковник ылтӑн илсе ан тартӑр тесе, Эпир пӗрле ӗҫлӗпӗр". Унтан вара кашниех хӑйшӗн.
  
  
  — Ҫителӗклӗ тӗрӗс янӑрать, - терӗ вӑл.
  
  
  Марио хӑйӗн телефонӗсенчен пӗрне илчӗ. — Кранне уҫӑр, - хушрӗ вӑл.
  
  
  Ӑна чӳречерен кӑларса пӑхрӗ. Кран машини сасси шӑпланма пуҫларӗ. Ҫӳлте, люк тӗлӗнче, пӗр контейнер ҫапкаланса ҫӳрет.
  
  
  Дон Марио Вио еннелле ҫаврӑнчӗ. — Аяла ан, - терӗ вӑл. "Ил ачасене. Кала вӗсене, вӗсем пухма пултаракан фейерверксене пурне те илсе килччӗр. Пире ку кирлӗ. Тата динамитпа бензин илсе килӗр.
  
  
  Вито люк витӗр ҫухалчӗ.
  
  
  "Халлӗхе эпир пӗр енче — ха, — терӗм эпӗ, - манӑн хамӑн хӗҫпӑшала каялла тавӑрас килет".
  
  
  — Паллах, - терӗ Марио. Вӑл пиҫиххи хушшинчен "люгерпа" билет туртса кӑларчӗ.
  
  
  — Ҫак пӗчӗк япалана кӗсьере ан ман, - терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пьера кӑларчӗ. - "Газ бомби, ҫапла мар-и?"
  
  
  — Асӑрхануллӑрах пул, - терӗ ӑна эму.
  
  
  Марио йӑл кулса илчӗ. "Эпир пӗрле ӗҫлетпӗр, Карттер". Вӑл мана пачӗ те, ӑна пӗр минутлӑха хучӗ.
  
  
  Марио ҫыннисем, кабинета тултарса, пусма тӑрӑх хӑпарма пуҫларӗҫ. Марио, аллине ҫӗклесе, анлӑ ҫӗршыв шӑплӑхнелле пӑхать.
  
  
  "Ку Картер. Вӑл пирӗнпе ӗҫлет. Ҫапла вара, ӗҫсем кӑшт тӗрӗс мар пынӑ чухне эсир йӑнӑшсем ан тӑвӑр, яланлӑхах ан пӑшӑрханӑр. Эпир ҫак карап ҫине ларатпӑр. Ӑна ҫав машинӑсене сирпӗнтерес килет, манӑн ҫак ӗҫ хӑвӑрт пулса ирттӗр. Сире пӗр-пӗр китаец тытса чарас тесен, ҫулӑр ӑна. Пире улталарӗҫ. Каяр.'
  
  
  Арҫынсем кантур тавра, вӑрӑм сарай урлӑ, пирс ҫулӗ ҫине тухмалли алӑк патнелле чупрӗҫ. Мариопа мана шута илсен, ih пӗр ҫирӗм ҫынна яхӑн пулнӑ. Принц пистолет-пулемет илнӗ. "Ку япалапа асӑрхануллӑрах пул", - тесе асӑрхаттарнӑ ӑна эго. "Вӑл & amp; # nb".
  
  
  — Тавтапуҫ, - терӗ Марио. "Эпӗ тытӑнса пӑхӑп, вӑл ӗҫлемесен, — вӑл хӑйне хулӗнчен лӑпкаса илчӗ, - манӑн запасра кӑштах пур".
  
  
  Портран бар, Аллине Мегафон тытнӑ полковник кӗпер карлӑкӗ патне, унпа юнашар капитан тӑнине курас тесе, пуҫне вӑхӑтра ҫӗклерӗ.
  
  
  — Мӗн пулса иртет унта, Марио? вӑл кӑшкӑрса ячӗ. "Мӗншӗн кран чарӑнса тӑчӗ?"
  
  
  Пуринчен малтан Марио пусма патне чупса пычӗ.
  
  
  Марио автоматне ҫӗклерӗ те кран тросне кӗске черетпе персе ячӗ. Кӑвак тӗтӗм мӑкӑрланса тухрӗ, унтан карӑнтарнӑ трос шартлатса илчӗ, трос татӑлчӗ. Пысӑк контейнер тайӑлчӗ те " Сара Чемберлена "хӑлхана ҫурас пек шаккаса кӗртме пуҫларӗ. Тавралӑх шӑпланчӗ, унтан вӑл кӑшкӑрнине илтрӗ.
  
  
  Полковникӑн ҫак лару-тӑрӑва кам та пулин ӑнлантарса памалла пулман. Ҫав самантрах вӑл ҫаврӑнчӗ те капитана паллӑ пачӗ, ӑна руль рубки патнелле чуптарчӗ. Вӑл пирс карлӑкӗ урлӑ пӗшкӗнчӗ те палуба ҫинчи ҫынсене приказ пачӗ. Китаецсем, пуртӑсемпе сулкаласа, карлӑк патнелле ыткӑнчӗҫ. Ӑна, пуртӑсем йӑлтӑртатма пуҫласан, "Сара Чемберлен" пирс ҫумне ҫирӗпленсе ларнӑ канат ҫыххисене касса, металл епле хӗрсе кайнине куртӑм.
  
  
  Марио трап патне ҫитеспе чарӑнчӗ. Вӑл автоматне ҫӗклерӗ. Пульӑсен хули, металлпа ӳте турткаласа, карлӑка пырса перӗнчӗ. Арҫынсем кӑшкӑраҫҫӗ те ӳкеҫҫӗ...
  
  
  Ӑна" люгер " кӗпер ҫине антарчӗ те персе ячӗ. Руль рубкин чӳречисем умӗнче хурҫӑ ҫивӗччӗн перӗнсен, Полковник Пӗшкӗнчӗ. Вӑл таврӑннӑ ҫӗре унӑн аллинче пистолет пулнӑ. Эпир палуба ҫинче. — Вио, - ассӑн сывласа илчӗ Марио. — Эсӗ ҫур арҫынна Та Картерпа каятӑн. Динамит ил. Ыттисем руль рубки патне пыраҫҫӗ.
  
  
  Пӗчӗк хорек пуҫне сулчӗ. Марио тухса кайрӗ те суту-илӳ автомачӗ урлӑ палуба ҫине персе ячӗ. Китаец пуҫне ярса тытса юнлӑ тӗтре ӑшне ӳкнине курчӗ вӑл.
  
  
  Унтан вӑл карап ӑшӗнче иккен, Вио тата Марион ытти ҫыннисем ман хыҫҫӑн пусма тӑрӑх утрӗҫ. Аялта китаец пур ӑру ҫине те ларчӗ те винтовкине ҫӗклерӗ. Манпа юнашар пӑшал сасси илтӗнсе кайрӗ те, вӑл стрелок пурнӑҫран ярса тытса малалла ӳкнине курчӗ.
  
  
  Эпир палуба тӑрӑх палуба хыҫҫӑн васканӑ чух Вито кулнине вӑл куҫ хӗррипе асӑрхарӗ. Вӑл пирӗн хыҫра пӑшал пенине илтрӗ те, марио ҫыннисенчен пӗри хуллен кӑшкӑрса ячӗ, каюта пусми вӗҫне ӳкрӗ.
  
  
  Пӑшал сассисем чарӑнчӗҫ. Халӗ ура сассисем ҫеҫ илтӗнеҫҫӗ, тимӗр картлашкасем тӑрӑх хӑпараҫҫӗ, ун умӗнче машина уйрӑмне кӑтартакан стрелка палли курӑнать.
  
  
  Эпир коридорта. Малта тимӗр алӑк уҫӑлса кайрӗ те автомат кӗпҫи пирӗн ҫинелле пеме пуҫларӗ. Ку ытла та ҫӳлте, инҫетре, пульӑсем стенасемпе маччана чӑрмалаҫҫӗ. Вӑл ҫӗре чӑмрӗ те, аллине люгер тытса, каллех ура ҫине сиксе тӑчӗ. Ӑна пӗрре персе ячӗ. Кӑшкӑрни илтӗнчӗ те, пӑшал кӗпҫи аялалла персе анчӗ. Ӑна алӑк урати урлӑ пӑхрӑм та тепӗр пусма тӑрӑх анакан mimmo журналсене куртӑм. Куҫсене чарса пӑрахса, ман пуҫ ҫийӗпе шӑхӑрса иртрӗ те шыв кӗмен вырӑна пырса тӑрӑнчӗ. Ӑна Витопа арҫынсене юлма хушрӗ. Ӑна аялалла, машина пӳлӗмне, пӑхса илтӗм. Ҫап-ҫутӑ пуличченех тасатнӑ пысӑк поршеньсем ерипен шума пуҫларӗҫ. Ӑна форма тӑхӑннӑ инженера тата хӑйсен посчӗсем патне чупакан ҫынсене курчӗ.
  
  
  Ман пуҫ тӑрринче тата тепӗр пӑшал сасси шӑхӑрса иртрӗ. Машина уйрӑмӗн тепӗр енчен, алӑк хушӑкӗ витӗр, вуникӗ стрелок ҫӗмӗрсе кӗчӗҫ, трап ҫине тӑсӑлса выртрӗҫ те пеме пуҫларӗҫ.
  
  
  Кун каҫа вӑл шуса кайрӗ те, пӑшал сасси кӗрӗслетсе кайсан, ӑна шалтлаттарса хупрӗ. Вӑл Вио еннелле ҫаврӑнчӗ. "Вӗсен прицел айӗнче кӗмелли вырӑн".
  
  
  "Мӗн тӑватпӑр эпир?"вӑл ыйтрӗ.
  
  
  "Парӑр мана динамитлӑ хӗҫ".
  
  
  Вӑл ман алӑра штопортан вӗренсе тухичченех пулчӗ. Ӑна хӑю тивертсе ячӗ. "Эпӗ ҫав пысӑк trapа сирпӗнтерме тӑрӑшӑп", - тенӗ Ӑна Вито. "Ку япала ҫурӑлса кайсан, пурте алӑк витӗр чупса тухаҫҫӗ. Палуба ҫинче юлӑр.
  
  
  Пирӗн айри Палуба силленме пуҫларӗ, двигательсем оборота постановленийӗн двигателӗсем. Ывӑлӗ полковник ҫӳлте капкӑна лекмен пулсан, карапа троссенчен хӑтарма пултарнӑ пулсан, "Сара Чемберлен" тинӗсе тухмалла пулнӑ. Ӑна Дон Марио чарса тӑрасса шаннӑ.
  
  
  Ӑна шыв яман хӑмапа юнашар лартрӗ те хӑюне ҫутса ячӗ. Унтан ӑна алӑк уҫса ячӗ те динамитне пысӑк пӳлӗме ывӑтрӗ. Вӑл каялла чакрӗ. Алӑк шалтлатса хупӑннине илтсен, вӑл каллех алӑка уҫса ячӗ. Ку вилӗм калейдоскопӗ пулнӑ: trap варрине шӑтарса тухнӑ, стрелкӑсемпе юн юхтарса, мӗнрен те пулин ярса тытаҫҫӗ те, креплени пӑнчисенчен металл уйрӑлса кайсан, ванса каяҫҫӗ. Малалла пӑхса тухма вӑхӑт пулмарӗ. Кӑшкӑрашни пӗтӗм историе каласа пачӗ.
  
  
  Вӑл ура ҫине тӑчӗ, алӑк урати урлӑ ярса пусрӗ те пусма тӑрӑх хӑвӑрт анчӗ. Матрос мана алӑран ярса тытрӗ те, ӑна пӑшал кӳпчекӗпе сӑмсаран ҫапрӗ. Шӑмӑ ҫурӑлчӗ.
  
  
  Водитель инҫех те мар, пиҫиххи хушшинчен пистолет туртса кӑларчӗ. Ӑна персе ятӑм та, ҫав кӗпи айӗнчен, кӑвак камзол айӗнчен, юн сӑрхӑнса тухнине куртӑм.
  
  
  Ман хыҫра вӑл татах пӑшал пенине, кӑшкӑрашнине илтрӗ. Китаец пурттине сӗтел ҫине хӗстерсе лартрӗ те ман еннелле ҫаврӑнчӗ. Люгер ӑна ҫӑварӗ патне илсе пырса спусковой вӑлта ҫине пуссан, унӑн йӑлтӑркка ҫивӗчӗшӗ пуҫ тӗлӗнче ҫакӑнса тӑрать. Ҫак тӗллев ҫухалчӗ, пуртӑ ӳкрӗ.
  
  
  Mimmo трубана ҫурса, куҫӗсене чарса пӑрахрӗ. Ӑна экипаж членӗсенчен пӗри пӗтӗм винтовкипе тӗлленине куртӑм. Вӑл кирек мӗнле ӑру ҫине те ӳкнӗ те персе янӑ. Вӑл кӑшкӑрса каялла чакрӗ. Ман йӗри-тавра тамӑкри пек пӑшал пени, улани, пульӑсем шӑхӑрса вӗҫни илтӗнет. Ӑнсӑртран кӑшкӑрни, ятлаҫни, мӗкӗрни, пуля пырса ҫапнипе тӳнсе кайнӑ ӳт-пӗве ҫапни. Mimmo манӑн касса татнӑ сасӑ янӑраса кайрӗ. Пӗр ҫын тавра-Вио, пуртӑ вилли. Унтан пеме чарӑнчӗҫ.
  
  
  Вӑл йӗри-тавра пӑхса илчӗ. Ӑна Вио курнӑ. Вӑл хӑй шутласа кӑларнӑ цифрӑсем ҫине аллине хучӗ. Ҫав пӳрнесем хушшинчен юн сӑрхӑнса тухрӗ. Вӑл тепӗр аллине ҫӗклерӗ те пистолетне савӑнӑҫлӑн сулса илчӗ. Унӑн пичӗ йӗкехӳре куллипе ҫуталса кайрӗ. — Ҫул пушӑ, - кӑшкӑрчӗ вӑл.
  
  
  — Юрӗ, - терӗм эпӗ. - Динамит Лартӑпӑр та кунтан кайӑпӑр".
  
  
  Взрывчатка енӗпе ӗҫлекен специалистсем машинӑсем ҫине динамит шашкисем хунӑ.
  
  
  — Эпӗ хӑюне чӗртсе яратӑп, - терӗм эпӗ. - Ыттисем каялла, пусма тӑрӑх ҫӳлелле, алӑкран кӗреҫҫӗ".
  
  
  Вӗсем хӑйсене ҫавӑн пек тума ирӗк панӑшӑн ытла та телейлӗ пулнӑ. Вито, суранӗ тӑрӑх шутлас тесе, кӑшт сулахаялла тайӑлнӑ, анчах ыттисем ӑна вертикаллӗ тытса чарнӑ.
  
  
  Вӑл, шӑрпӑк тытса, пӗр пакет патӗнчен теприн патне хӑвӑрт куҫать. Вӗсем раштав ҫӑлтӑрӗсем пек чашкӑрма пуҫларӗҫ.
  
  
  Ҫухалма вӑхӑт ҫитрӗ. Ӑна, алӑк ҫине пӑхса илчӗ. Вито ман ҫине пӑхса илчӗ те, аллипе сулса, мана васкама хушрӗ. Унтан вӑл ҫурӑмӗпе коридорта пӑшал пенӗ тата кӑшкӑрашнӑ сасӑсене илтрӗ. Вито куҫӗсем чарӑлса кайрӗҫ. Вӑл ҫурӑмӗнчен ярса тытрӗ, унтан ҫурмаран хуҫланчӗ. Вӑл вилнӗ пекех пулнӑ, юлашкинчен пусма тӑрӑх вирхӗнсе аннӑ.
  
  
  Машина уйрӑмӗнче крылов сӳнчӗ. Тимӗр алӑк хупӑнчӗ. Вӑл капкӑна лекнӗ.
  
  
  Сӗм тӗттӗмлӗхре ҫунакан фитильсен сарӑ фейерверкӗпе ҫеҫ пӑсӑлать. Ӑна чӑнах та "Сара Чемберлен" тытса чарнӑ пулӗччӗ . Анчах ку эпӗ тунӑ юлашки ӗҫ пулнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Секунд хушшинче ҫак пилӗк пакет динамит полковникӑн, Ывӑлӗн, пӗтӗм кормине сирпӗнтерсе ярӗҫ, Ӑна никель Картерӑн вӗҫекен тупӑкӗ туса хурӗҫ.
  
  
  
  20 сыпӑк
  
  
  
  
  Анчах вӑл ӗҫе хӑвӑрт тунӑ пулсан мар.
  
  
  Вӑл пусма патӗнчен васкарӗ, пӗрремӗш зала чӑмрӗ те ӑна туртса кӑларчӗ. Ку вӑл вӑхӑтлӑха ӑмӑрту пулчӗ, ӑна выляса илчӗ. Юлашки зал сиенсӗрленсен, пӗр вунӑ ҫекунд иртрӗ пулӗ.
  
  
  Ӑна шӑрпӑк ҫутрӗ, пусма патне таврӑнчӗ те ҫӳле хӑпарчӗ. Хӑҫан та пулин, полковник хӑйӗн карапне ишсе каяс тет пулсан, ҫак алӑкран хӑҫан та пулин кӗме тивет. Ҫакӑн пек пулса тухсан, вӑл хатӗр пулнӑ. Манӑн алӑ унӑн сарлакӑшӗпе шуса кайрӗ те газ бомби тавра пӗрлешрӗ.
  
  
  Ӑна эпӗ ытлашши нумай кӗтмелле пулмӗ тесе шаннӑччӗ. Вӑл та ун пек пуласса шутламан.
  
  
  Ывӑлӗн дон Марио ерҫмен тесе шутлама вӑхӑт пулман.
  
  
  Анчах ӑна хӑйӗн шанӑҫне илсенех, вӑл хӑвӑрт пулмалла. Эпӗ йӑнӑшма пултараймарӑм. Вӑл, пире тулта кам та пулин пулнӑ пулсан, Пире Ҫак ҫапӑҫури ушкӑнӑн Ытти пайне пӗтернӗ Пысӑках мар экспедицие ертсе пынӑ пулсан, чӑтӑмлӑхне ҫухатма пуҫланӑ пулӗччӗ, тесе шутланӑ.
  
  
  Вӑл ҫунакан запалсене алӑка хупичченех курчӗ пулсан, вӑл взрыв пуласса кӗтрӗ пулмалла, халӗ хорька мӗншӗн ку таранччен илтменнине ӑнланса илеймерӗ. Вӑл курман пулсан, хӑйӗн ҫыннисене машинӑсен уйрӑмӗнче чӗрӗ захватчиксене пурне те пӗтерме хатӗрленсе, ушкӑнӑн-ушкӑнӑн пухӑнса тӑнӑ пулмалла.
  
  
  Кирек мӗнле пулсан та, унӑн хӑвӑрт ӗҫлемелле пулнӑ, мӗншӗн тесен полковникӑн Ывӑлӗн вӑхӑт нумаях юлманнине пӗлнӗ. "Сара Чемберлен" машина уйрӑмне тӗрӗслемесӗр ниҫта та каймасть.
  
  
  Алӑк вӑрӑм рычагсемпе уҫӑлать-кашни енчен пӗрер. Ӑна тулалла, шала вырнаҫтармасӑр, никам та кӑларайман. Ку маншӑн усӑллӑ пулчӗ. Вӑл нимрен те тӗлӗнмен пулӗччӗ. Ӑна хӑрах алӑри пӳрне вӗҫӗсемпе рычаг ҫине хучӗ, кашни нерв сыхлануллӑн хускану паллисене сӑнарӗ. Тепӗр енчен, Манӑн Пьер пурччӗ.
  
  
  Унтан ку кӗтмен япала пулса тӑчӗ, эпӗ рычага кӑшт ҫеҫ ҫухатмарӑм. Сергей куҫа йӑмӑхтарса ячӗ. Унӑн пирвайхи ҫуттинче пьера взводнӑй пьера тытса тӑрать. Бомбочкӑна коридора ывӑтрӗ те iso алӑка мӗнпур вӑйӗпе хупрӗ.
  
  
  Ӑна хуллен взрыв илтӗнчӗ, унтан урӑх нимӗн те илтӗнмерӗ. Ӑна вӑл пӗлет: коридорта халь ҫынсем пыртан ярса тытаҫҫӗ те вилеҫҫӗ. Тепӗр самантран пӗтӗмпех пӗтет. Никам та тармасть. Пӗр-ик минутран кунтан хӑрушсӑр тухса кайма пулать. Пьер хӑйӗн ӗҫне хӑвӑрт турӗ те ним йӗрсӗр ҫухалчӗ.
  
  
  Пусма тӑрринче ӑна, сехечӗ ҫине пӑхса, кунӗн-ҫӗрӗн ручка тӗртрӗ. Тепӗр минут ҫурӑран вӑл вӑйсӑрланчӗ те каллех машина пӳлӗмне анчӗ.
  
  
  Ку хутӗнче вӑл тем тума та хатӗр пулчӗ. Ӑна запалсем тивертсе ячӗ, пусма тӑрӑх чупса хӑпарчӗ те алӑка карт туртса уҫрӗ. Вилесене коридорта йӑвантарнӑ. Ӑна хӑй хыҫҫӑн алӑка хупрӗ те, утнӑ ҫӗртех шутласа пынӑ пек, хӑвӑрт чупса кайрӗ. "Ҫирӗм пӗрре... ҫирӗм иккӗ..."
  
  
  Вӑл ҫирӗм тӑватӑ сехетре палуба ҫине чӑмрӗ. Пӗтӗм карапа кисрентерсе, хӑлхана ҫурас пек взрыв кӗрлесе кайрӗ. Ман пуҫ тӑрринче ҫутӑсем йӑлтӑртатма пуҫларӗҫ, карап каллех тӳрленчӗ. Пӗтӗм вӑйне пухса, вӑл кимӗ сӑмси патне хӑпарма пуҫларӗ. Марио ӑна мидель ҫине, хӑй мала тухмалли вырӑна, хӑварчӗ. Ҫакна вӑл мӗнле тунине эпӗ пӗлместӗп, анчах ӑна кимӗ сӑмси патне ҫывхарма пултарнӑ пулсан, унӑн экипажӗ хыҫала тӑрса юлнӑ пулӗччӗ. Тен, вӑл мана чӑрмантаракан маневрпа усӑ курма пултарнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Ӑна илсе, пусма тӑрӑх хӑпарчӗ те вӑрӑм коридорсем тӑрӑх васкарӗ. Ӑна, хам кӑштах пӳлӗннине туйрӑм. Унтан ӑна, хам кӑшт тӑвалла хӑпарнине ӑнланса илтӗм. "Сара Чемберлен" корпусӗ икӗ пая уйрӑлчӗ. Карап путать. Халӗ ӗнтӗ машина пӳлӗмне шыв юхать.
  
  
  Эпӗ вӑл таҫта ҫитиех чупса кайнине те пӗлместӗп, анчах кӗтес майӗпенех пысӑкланса пырать. Хӑй умӗнче ӑна пусма тӑрринчи люк курчӗ. Вӑл пусма тӑрӑх хӑпарчӗ те пуҫне кӑларса пӑхрӗ. Вӑл ҫаврӑнчӗ те палуба ҫине тухрӗ. Мана никам та курмарӗ.
  
  
  Кунта ҫаплах переҫҫӗ-ха. Ӑна люк хыҫӗнчен виҫӗ китаец пенине куртӑм. Манӑн пӳрнесем "люгер" тавра чӑмӑртанчӗҫ. Ӑна кашнинех пӗрер печӗ.
  
  
  Халӗ ӗнтӗ палуба ҫинче шӑп. Автоматпа пени мидель ҫинче халӗ те курӑнать-ха.
  
  
  Пӗшкӗнсе, вӑл марио ҫыннисем патнелле чупрӗ. Ӑна, вӗсем ҫӑлакан шлюпкӑпа щит вырӑнне усӑ курнине асӑрхарӑм. Мариопа иккӗн ҫеҫ юлчӗҫ. Вӗсем тавра пӗрине те амантнӑ.
  
  
  Ӑна вӗсемпе юнашар чӑмрӗ. Унтан ыйтрӑм. - Ӗҫсем мӗнле?'
  
  
  Марио кӗпер еннелле персе ячӗ. Вӑл хулпуҫҫисене ҫӗклерӗ. "Эпӗ нумай ҫын ҫухатрӑм, - терӗ вӑл. - Полковник халӗ те унта, капитанпа.
  
  
  "Вио та, ыттисем те вилнӗ", - тенӗ вӑл вӗсене. — Анчах машина уйрӑмне сирпӗнтернӗ.
  
  
  — Ҫапла , - терӗ Марио. "Эпир илтрӗмӗр, взрыв. Лайӑх тунӑ. Анчах полковнике хӑйне пӑхса тухиччен эпӗ лӑпланаймастӑп.
  
  
  — Мӗншӗн пӑрахса хӑварас мар-ха санӑн, Марио?
  
  
  — Ҫук, - терӗ вӑл. — Ку вӑл-харпӑр хӑйӗн ӗҫӗ. Мана никам та айӑпламасӑр улталамасть".
  
  
  Пульӑсем ҫӑлакан шлюпка корпусне пырса тӑрӑнчӗҫ.
  
  
  — Кунта юлни усӑсӑр, - терӗ вӑл. — Эсӗ пире нимӗнпе те килӗшместӗн. Ӑна вӗсем патне ҫӳле каятӑп. Бензин канистрӗ тавра пӗр канистр парӑр-ха мана.
  
  
  "Мӗн тума шутлатӑн эсӗ?'
  
  
  "Эпир атакӑна каятпӑр", - терӗ вӑл. — Эпир пусма тӑрӑх кӗпер айӗнче каятпӑр. Эпир унран йывӑр кӗтесре тӑратпӑр, анчах кунта юлма усси ҫук.
  
  
  — Эпӗ санпа пыратӑп, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Мӗн тӑвас тетӗн, Ҫавна ту, Картер. Халӗ манӑн хамӑн ӗҫ пур. Кайрӑмӑр, ачасем.
  
  
  Вӗсем ҫӑлакан шлюпкӑн икӗ енӗпе сиксе тухрӗҫ. Кӗпер ҫинчен пӑшал сассисем илтӗнчӗҫ. Аманнӑ ҫыннӑн кашни йӑхӗ икӗ хут хутланнӑ та, вӑл палуба тӑрӑх рельсӑсем айне шуса кӗнӗ. Вӑл пирс ҫине ӳкиччен пӗрре кӑшкӑрса ячӗ.
  
  
  Ӑна арьергард йӗркеленӗ. Пульӑсем пирӗн тавра палуба ҫине тӑрӑнчӗҫ, анчах халӗ эпир виҫҫӗн пусма ҫинче тӑратпӑр. Марио тӗрӗс калать. Полковникӑн Ывӑлӗпе мастерӗ те пеме начар пулнӑ. Пульӑсем пирӗн тӗлтен шӑхӑрса иртеҫҫӗ. Автоматсенчен пӗри аялалла персе анчӗ те палуба ҫине кӗмсӗртетсе ӳкрӗ. Ку вӗсен боеприпассем пӗтнине пӗлтерчӗ. Марио бензин канистрне уҫрӗ. Вӑл пусма тӑррине хӑпарса ҫитсен, Ывӑлӗпе капитан рулевой рубка алӑкӗнчен тухрӗҫ. Юлашки пӑшал Марио юлташне лекрӗ. Вӑл пурнӑҫран ярса тытрӗ те ҫурмаран хуҫланчӗ. Халӗ кӗпер ҫинче эпир иккӗн ҫеҫ, Кӑвак полковник тата рулевой рубка тӑхӑннӑ капитан. Эпир вут ҫулӑмӗ айне чӑмсан, марио кулса илчӗ.
  
  
  "Эсӗ ӑна та курнӑ пекех куратӑн-и?"
  
  
  Вӑл хуҫлатнӑ пӳрнипе рубка чӳречисем ҫине тӗллесе кӑтартрӗ. Nen шӑтӑкӗсене пульӑсем шӑтарчӗҫ. Марио пуҫ пӳрнипе бензин канистрӗ ҫине тӗллесе кӑтартрӗ те кулса ячӗ. Унтан ӑна ҫӗклерӗ те шӑтӑк витӗр бензин тултарма пуҫларӗ.
  
  
  Алӑк уҫӑлчӗ. Ӑна капитан Мариона тинкерсе тӗлленине куртӑм. Ӑна хӳтӗлемен алӑкран мискӑпа куҫӗнчен печӗ. Вӗсем хӗрлӗ тӗтре ӑшӗнче ҫухалчӗҫ те, капитан кӗлетки кӗпер ҫине шуса анчӗ.
  
  
  Марио ҫине ҫаврӑнса пӑхсан, вӑл тӑчӗ те шӑрпӑкне чӳречерен ывӑтрӗ.
  
  
  Вара полковник Ӑна Персе вӗлернӗ.
  
  
  Вӑл кӑштах кая юлчӗ. Шӑрпӑк рулевой рубкӑна лекнӗ. Мӗкӗрнӗ сасӑ илтӗнсе кайрӗ, унтан пӗтӗм кабинӑна вут хыпса илчӗ.
  
  
  Марио ҫаплах айванла кулкаласа тӑрать.
  
  
  Вӑл ман ҫине пӑхрӗ те пуҫ пӳрнине ҫӳлелле ҫӗклерӗ. "Эй, Картер, мӗнле шутлатӑн эсӗ, ӑна Халь Сэм пиччепе пӗрле-и?»
  
  
  Унтан вӑл ларчӗ те хӑяккӑн ӳкрӗ. Ӑна, ун патне пырса, унӑн юн тымарне хыпашласа пӑхрӗ. Пульс урӑх ҫук. Вут чӗлхисем ҫӗмрӗк чӳречесем витӗр сара Чемберленӑн " маскировкин пӗр пайӗ ҫуркаланса пӗтнӗ сӑрпа шума пуҫларӗҫ.
  
  
  Кайма вӑхӑт ҫитрӗ. Вӑл пусма патне пычӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, металран аяккалла сиксе ӳкрӗ. Вӑл хӑйӗн тӗнӗлӗ тавра ҫаврӑнчӗ те "Люгер"курокне пусрӗ. Куҫӗсене чарса пӑрахса, пушӑ вырӑна пырса ҫапӑнчӗ.
  
  
  Вӑл Полковникӑн хуралса кайнӑ пичӗ ҫине пӑхса тӑчӗ. Унӑн ӳт-тирӗ кӑмрӑкланнӑ, муминни пек пӗркеленнӗ. Ку шӑлсем ман ҫине тӳрккессӗн шӑлӗсене йӗрмерӗҫ. Аллине кӑшт сулса, вӑл пистолетне ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл курок ҫине пуснӑ чух ӑна трансра пулнӑ. Билет ман алӑра пулнӑ ӗнтӗ, ӑна пурнӑҫра чиксе лартнӑ. Пушӑ пӳлӗмре мӑлатук ҫапнине илтсен, чарӑнса тӑма ытла та кая юлнӑ. Ҫӗҫӗ шалалла шуса кӗчӗ. Полковник ахлатса ячӗ.
  
  
  Ӑна ҫӗҫӗ туртса илчӗ. Вутлӑ шар руль рубки тавра, пит-куҫпа ҫӳҫ тавра тӑпӑлтарса илсен, вӑл каялла чакрӗ.
  
  
  Карлӑк патӗнчен каялла чакса вӗсем урлӑ каҫнӑ чух вӑл вилнӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ ӑна. Пуҫ мими аялта палуба ҫине ӳксе ҫӗмӗрӗлсен, вӑл чӑнах та вилнӗ. Ҫатӑртатса ҫунакан ҫулӑм кӗпер хӗррипе сарӑлма пуҫларӗ. Вӑл пусма тӑрӑх анчӗ.
  
  
  Пирс ҫине сиксе ӳксен, вӑл хытса, ывӑнса ҫитрӗ. Ҫывхарса килекен сиренӑсем улани ман пуҫа пырса кӗчӗ, ман хыҫра юлашки хут пӑхни мана: ку начар тӗлӗк мар, терӗ. Малтанхи пушар машинисем чарӑнчӗҫ ӗнтӗ. Ih ҫутӑсем карап кӗперӗ ҫинче ҫунакан ҫутӑпа танлаштарсан вӑйсӑр ҫутӑсем пулнӑ.
  
  
  Малалла, mimmo пирс, ӑна лӳчӗркеннӗ твид костюм тӑхӑннӑ, сигара туртса ларакан лутра арҫын курчӗ.
  
  
  Лешӗ ун патне пычӗ. Саламласа вӑл аллине ҫӗклерӗ. — Ну, Николас, - терӗ вӑл. "Эсӗ-и? Кунта-и? Эпӗ ӑна сана отпуска ятӑм пулӗ тесе шутланӑччӗ.
  
  
  
  21 сыпӑк
  
  
  
  
  Офисра паҫӑрхи пекех сигар тӗтӗмӗпе кивӗ твид шӑрши кӗрет. Дэвид Хоук сӗтел хушшинче кӑмӑлсӑррӑн пуҫне сулкаласа ларать.
  
  
  — Питӗ асӑрханусӑр, Николас, - терӗ вӑл. "Питӗ тирпейсӗр".
  
  
  — Эпӗ ытти лару — тӑрусенче тума пултарнинчен лайӑхраххи пуласран хӑратӑп, - терӗм эпӗ. - Чи кирли-Син полковнике ылттӑнпа ишсе кайма паманни. Уҫӑ платье патне ҫитсенех, вӑл кӑшт кӑткӑсрах пулма пултарать. Ылтӑн ҫухални ҫинчен сас-хура сарӑлнӑ пулӗччӗ.
  
  
  Хоук пирусне ӗмсе илчӗ. "Эпир ӑна зародышра чарма пултартӑмӑр", - терӗ вӑл. "Эсир ӗнер ҫывӑрса кайнӑ вӑхӑтра правительство суту-илӳ баланӗ ҫинчен статистика даннӑйӗсем пичетлесе кӑларнӑ, экономикӑна ҫитес ҫул лайӑхлатасси ҫинчен пӗлтернӗ, ҫавӑн пекех ылтӑн хакне ӳстерме килӗшменнине ҫирӗплетнӗ. Ҫавна пула цюрихри, Парижри тата Лондонри ирӗклӗ рынокри ылтӑн хакӗ чакнӑ, ытти валютӑсем тӗлӗшпе доллар курсӗ юлашки уйӑхсенче чи лайӑх куна тӳссе ирттерет. Полковник, Ывӑлӗ, ирӗксӗр вилни "Сара Чемберлен"сигнал парасса кӗтекен ҫынсем патне ҫитнӗ пулӗ тесе шутлатӑп эпӗ. '
  
  
  — Мӗнех вара, - терӗм эпӗ, - ӗҫсем юсанаҫҫӗ пулас.
  
  
  "Нумайӑшне тасатмалла пулать — ха", - терӗ Хоук. "Вашингтонри влаҫсем мана питӗ пысӑк пулӑшу пани ҫинчен эпӗ савӑнсах калама пултаратӑп. Пушар служби карап ҫинче сахалтан та пушар тухнӑ. Полици мариопа ҫак ҫемьерен хӑтӑлма, ҫав шутра героинсене тупма телейлӗ пулнӑ. Унӑн чылаях нумай пулнӑ, унта, ҫав пирс айӗнче, пӗр склад шыв юхӑмӗ айӗнче". Хок шӑрпӑк чӗртнӗ сигарет патне илсе пычӗ. "Унтан Дон Ҫинчи лару-тӑрӑва тӗпчесе пӗлнӗ хыҫҫӑн марио полици пирӗн кирек мӗнле ыйтӑва та пурнӑҫлама хавас пулчӗ. Карап йӗри-тавра ҫав тери хаяр, анчах курайман хурал. Ылтӑн усрамалли вырӑна казначейство чиновникӗсемпе ҫар разведкин аслӑ чинӗсем хутшӑнаҫҫӗ. Федерацин резерв системине сыхлассипе ҫыхӑннӑ хуралҫӑсене тата ҫак хӑрушсӑрлӑхпа ҫыхӑннӑ мӗнпур офицера хурал аллине илнӗ. Ахӑртнех, пире вырсарникунсенче пурне те уҫӑмлатма нумайрах пайӗ кирлӗ пулӗ, анчах вырсарникунсенче эпир ылтӑн управӑна таврӑнасса, суя ылтӑна кӑларса пӑрахасса кӗтетпӗр. Конфискациленӗ героина пӗтереҫҫӗ.
  
  
  — Эсир управлени хуралне хутшӑннӑ ҫынсене пурне те хурал аллине илнӗ терӗр-и? Ӑна каларӗ. Хоук ответ париччен сигарне ӗмсе илчӗ. — Мӗнех вара, — терӗ вӑл. "Пӗтӗмпех мар. Пӗр ҫынсӑр пуҫне.
  
  
  — Филипп Доун-И?.
  
  
  Хоук пуҫне сулчӗ. "Ӗнер ӑна, ҫав хӗре, куртӑм, - терӗ вӑл. "Ӗнер каҫхине ман пата телефонпа шӑнкӑртаттарсан, вӑл ӑна ӑҫта тупмаллине каларӗ. Ҫавӑнпа та, бар портӗнчен пурте шӑплансан, эпӗ ӑна курма кайрӑм. Эпир нумайччен калаҫрӑмӑр. - Эй, Ник, эсӗ питӗ пулӑшрӑн, - терӗ вӑл мана. Эй, вӑл пире питӗ пулӑшрӗ, терӗ. Мӗншӗн тесен, мӗнле пулсан та, санпа карап ҫинче мӗн те пулин пулнӑ пулсан, вӑл телефонпа шӑнкӑртаттарман пулсан, ну, пӗлместӗп, мӗнле пулнӑ пулӗччӗ-ши паян ҫак ҫӗршыв? Сигара кӗлӗ эму гилетт ҫине ӳкрӗ. Вӑл асӑрхаман пек пулчӗ.
  
  
  — Унӑн ашшӗ тата?
  
  
  Хоук кӑвак тӗтӗм кӑларса сигара пепельница ӑшне чикрӗ. "Филипп Доун вилнӗ, - тенӗ вӑл. — Мана хӗр каларӗ. Вӗсем киле таврӑнсан, вӑл часах вилнӗ. Ӑна ҫак карап ҫинчи йывӑрлӑхсемпе йывӑрлӑхсем ывӑнтарнӑ пулӗ тесе шутлатӑп. Вӑл мана вӗсем киле таврӑнни ҫинчен каларӗ те, вӑл телейлӗ пек туйӑнчӗ. Вӑл ҫӑвӑнчӗ те хӑна пӳлӗмӗнчи кресло ҫине ларчӗ. Вӑл пӗр стакан херес ыйтнӑ та ӑна хӑйпе мӗн пулса иртни ҫинчен пӗтӗмпех каласа пама ыйтнӑ. Вӑл сана питӗ тӗлӗнтерчӗ, Ник. Вӑл ватӑ китаец пур, терӗ...
  
  
  — Ҫапла, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Ҫапла, ӑна ҫапла ят панӑ та", - терӗ Хоук. "Ну, вӑл мана: ку Цзи сана савӑннӑ пулӗччӗ, терӗ. Эсӗ темле асамҫӑ пулнӑ пек туйӑнать. Хӑш-пӗр чаплӑ ӗҫсене туса пынӑ ҫын. Унтан вӑл пукан хыҫӗ ҫине таянчӗ те хӗрӗнчен тӗлӗнсе кайрӗ. Вӑл мана: унтан вӑл хӑйӗн стаканне ҫӗклерӗ те курка каларӗ, терӗ. "Пурнӑҫ асамлӑхӗ ҫинчен". Унтан вӑл пӗр сыпкӑм сыпрӗ, стакана лартрӗ те куҫне хупрӗ. Пенни хӑй вилнине пӗлтӗм, терӗ.
  
  
  — Каҫар, - терӗм эпӗ. - вӑл нумай инкек кӳнӗ, анчах чунӗнче усал ҫын пулман. Ҫак йӑнӑша вӑл хӑйӗн хӗрӗсӗр пуҫне урӑх нимӗн те кирлӗ пулман.
  
  
  — Ӑна паян ирхине пытарчӗҫ, - терӗ Хоук. "Пурте йӗркеллӗ. Хӗр те ҫаплах шухӑшлать. Вӑл чӗрӗ пулнӑ пулсан, пирӗн ӑна айӑпламаллаччӗ. Вӑл хӑйӗн юлашки пурнӑҫне решетке хыҫӗнче пурӑнса ирттернӗ пулӗччӗ".
  
  
  — Эпӗ шталь лартман пулӑттӑм, — терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук салхуллӑн кулса илчӗ. "Ну, эпӗ пӗлетӗп, вӑл талант, ӑна та шаль лартман пулӗччӗ", - терӗ вӑл. "Анчах ку хӗр хӑйне лайӑх туйнине пӗлетӗп эпӗ, вӑл, ахӑртнех, эй, ытлашши нумай чӑрмантарман пулӗччӗ. Кунсӑр пуҫне, вӑл хӑйӗн йӑнӑшне тӳрлетме мӗн май килнине пурне те тунӑ. Вӑл управленисен хӑрушсӑрлӑхӗн ҫӗнӗ системин чертежӗсене тулли комплект хӑварнӑ. Юлашкинчен вӑл хӑй те пирӗн урлӑ ҫӗмӗрсе тухма учрежденисем тупайманни ҫинчен ҫырнӑ".
  
  
  — Апла пулсан, пӗтӗмпех пӗтрӗ, - терӗм эпӗ. - пур вӗҫӗсем те каллех ҫыхӑннӑ пулас. Инус тухтӑр, полковник, Ывӑл, Дон Марио, Дон Филипп: пурте вилнӗ. Ылтӑн сейфпа героина конфискациленӗ.
  
  
  "Енсем каллех хӑрушсӑрлӑхра", - терӗ Хоук. "Хальхи вӑхӑтра."Вӑл пирусне хытӑ туртса ячӗ. — Ҫапах та, Николас, ку темле тирпейсӗр пулнӑ. Унтан вӑл йӑл кулса илчӗ, аллине тӑсрӗ те ман алла ярса тытрӗ. "Тата тепӗр хут, — терӗ вӑл, — эпӗ суйласа илнӗ паллӑ ҫынран тав тӑватӑп тата тав тӑватӑп".
  
  
  — Тавтапуҫ, - терӗм эпӗ.
  
  
  "Эпир тав тӑватпӑр", - терӗ Хоук. "Ну, Ник, ман шутпа, эсӗ тава тивӗҫлӗ отпуск".
  
  
  — Тӑхтӑр — ха, - терӗм эпӗ.
  
  
  Хоук аллине ҫӗклерӗ те шӑпланма чӗнчӗ. — Ҫук, ку хутӗнче ӑна чӑнласах. Эсӗ тава тивӗҫлӗ ҫын. Пӗр хушӑ. Ӑҫта каяс тетӗн, ҫавӑнта кай.
  
  
  "Эпӗ ҫакна ӗненместӗп.'
  
  
  "Тытӑнса пӑх.'
  
  
  — Пулма пултарать, - терӗм эпӗ, кабинетран тухса кайма хатӗрленсе.
  
  
  — Ах, - терӗ Хоук. "Тӑхта-ха пӗр самант. Ӑна темскер маннӑ. Вӑл хӑйӗн сӗтелӗ патнелле туртӑнчӗ. "Хӗр мана сире ҫакна калама хушрӗ. Вӑл мана: ee атте-атте сан патӑнта пултӑрччӗ, терӗ. Вӑл хӑмӑр хутпа чӗркенӗ тата кантрапа ҫыхнӑ тӑваткӗтеслӗ ҫыхха ҫӗклерӗ.
  
  
  Вӑл каллех ларчӗ те ӑна салтрӗ. Джи Ещӗкӗ . "Хӗр тата тем каларӗ. — Пар-ха ҫулсерен, тата мӗн пулчӗ ку? Тата тепӗр шӳт. — Анчах эсӗ астуни сана улталать тесе ан калӑр мана. Ee пӗлтерӳ ҫапла каланӑ: "Мистер Картера Калӑр, Ӑна пилӗк франк лартатӑп, вӑл ку япалана мӗнле уҫмаллине аса та илмӗ".
  
  
  Пантерӑпа пурӑша пусса, вӑл йӑл кулса илчӗ. Коробка хуппи сирпӗнсе кайрӗ.
  
  
  Ун ӑшӗнче самолетсен списокне, унта кайса ҫӳренин номерне тата вӑхӑт мӗн чухлӗ иртнине курчӗ. Хоук шалта мӗн пуррине куриччен ӑна хӑвӑрт хупрӗ. Ӑна, сехет ҫине пӑхса илсе, ура ҫине тӑчӗ. — Ну, ӑна кайса пӑхам. Хоук та тӑчӗ те каллех ман алла чӑмӑртарӗ. — О, Николас, - терӗ вӑл. "Эпир сире ӑҫта тупма пултарни ҫинчен пӗлтерме пӑрахӑр".
  
  
  — Паллах, - терӗм эпӗ . Эсир мана Гонконгра тупма пултаратӑр. "Пенинсул" отельне тутанса пӑхӑр-ха.
  
  
  Ӑна эму алӑ сулчӗ те кун каҫа васкарӗ. Вӑл унта сигара туртакан чех кушак аҫи пек кулкаласа тӑрать.
  
  
  Ривьера хӗрринчи сӑртсем ҫинче, ҫул вӗҫӗнче, пӗчӗк хулара, стенасем тытса ҫавӑрнӑ гостиница ларать. Шалти ҫынсем пурне те тултан курма пултараҫҫӗ. Тулта тӑракансем шала курма пултараймаҫҫӗ. Ку вӑл тӗнчене пӳлсе тӑракан вырӑн.
  
  
  Хыҫалти стена ҫинчен апельсин ращисемпе иҫӗм ҫырли пахчисен пейзажӗ куҫа йӑмӑхтаракан инҫетри вӑтаҫӗр тинӗс патнелле анать. Стенасем ӑшӗнче темӗн чухлӗ йывӑҫсемпе чечексем, ҫап-ҫутӑ сӑрланӑ кайӑксем ӳсеҫҫӗ. Кивӗ чул стенасем ҫинче хӗвел йӑлтӑртатнӑ чухне мар, бассейн патӗнчи сенкер шыв ӳт-пӗве хӑй патне йыхӑрать.
  
  
  Каҫсерен сергей сӗтелсене тул енчен, ҫӑлтӑрлӑ сивӗ пӗлӗт айӗнче, ҫурта ҫутипе хуплать.
  
  
  Атту сирӗн каҫпа тепӗр кун хушшинче вӑхӑт пур-ха...
  
  
  Пӳлӗме уйӑх ҫути ҫутатрӗ, унӑн пичӗ кӗмӗл ҫутӑпа ҫуталчӗ. Вӑл урайӗнче ҫӳп-ҫап хушшинче выртать, унӑн ӳчӗ ҫемҫе те нӳрлӗ, ман ҫумма лӑпчӑнса выртать.
  
  
  — Шампански пур-и?
  
  
  Вӑл йӑл кулчӗ те пуҫне пӑркаларӗ. "Сывлӑш ахаль те ӳсӗртет". Вӑл ман паталла пӗшкӗнчӗ те: "Ник?»
  
  
  Вӑл ман хулпуҫҫи ҫине пуҫне хучӗ. Ӑна унӑн ҫӳҫӗн тутлӑ шӑршине сывласа илчӗ . "Мӗн?'
  
  
  "Нимех те мар.'
  
  
  "Ҫук, ӑна каларӑм. "Малалла кала. Мӗн каласшӑнччӗ эсӗ? Ee алли ман пӗҫӗ тӑрӑх шуса кайрӗ. "Ниме те пӗлтермест.'
  
  
  — Юрать, - терӗм эпӗ.
  
  
  — Мана питӗ интереслӗ пулчӗ...
  
  
  "Мӗн?'
  
  
  "Айванла ку". Ee алли чӑнах та питӗ пултаруллӑ та ӑста пулнӑ.
  
  
  — Нимех те мар, — терӗм эпӗ. - ку айванла пулни нимех те мар".
  
  
  "Ну, ку ухмахла япала .
  
  
  "Ку сана пӑшӑрхантарать пулсан, эсӗ ӑна тӳрех калама пултаратӑн", — терӗм эпӗ.
  
  
  Вӑл пӗр самантлӑха простынь айне чӑмрӗ. Унта мӗн тумалли ҫинчен те эпир питӗ лайӑх пӗлетпӗр.
  
  
  Ашкӑнчӑк, ҫилленчӗк, пӗр вӑхӑтрах салхулланнӑскер, вӑл каллех простынь айӗнчен тухрӗ. Алли каллех пушӑ мар.
  
  
  — Ҫук, - терӗ вӑл. "Манӑн чӑнах та ыйтмалла мар".
  
  
  — Тархасшӑн, - терӗм эпӗ, - Ыйт кӑна. Мана савӑнтарас тесе.
  
  
  Ee алли халӗ питӗ ӗҫлӗ. — Эсир хирӗҫлеместӗр-и?
  
  
  "Ҫук, ӑна каларӑм. — Шансах тӑратӑп, эпӗ хирӗҫлеместӗп.
  
  
  "Эсӗ шанатӑн-и?'
  
  
  "Тӗп-тӗрӗс, тӗп-тӗрӗс шанатӑп".
  
  
  — Эпӗ ӑна сире икӗ ыйту пама пултаратӑп-и?
  
  
  "Мана виҫҫӗ, пиллӗк, ҫӗр ыйту пар".
  
  
  — Кунта илемлӗ, Тӗрӗс-и, Ник?
  
  
  — Сирӗн ыйтусене пӗр-пӗччен кӗтсе илӗҫ-и?
  
  
  — Ҫук, - терӗ вӑл, тутисемпе ман ҫумма тӗршӗнсе. — Ӑна ашшӗ сана тав тӑвасшӑн.
  
  
  — Ку ыйтусем тата?
  
  
  — Юрать, - терӗ вӑл. "Пӗрремӗш штопора: эсир мана пилӗк франк тавӑрса памастӑр-и?»
  
  
  Унӑн ревматизмӗ тумбочка патнелле туртӑнчӗ те бумажник тавра пилӗк франклӑ ee банкнот туртса кӑларчӗ. Ӑна эй пачӗ.
  
  
  — Иккӗмӗш штопор пуҫланчӗ-и?
  
  
  "Халӗ ҫынсем мана питӗ хитре теҫҫӗ. Ҫапах та ҫынсем яланах: илемлӗх тулашӗнчен тухмасть, теҫҫӗ. Ни, унӑн илемӗ тул енчен ҫеҫ пулсан?
  
  
  Сӑмах та кирлӗ мар. Ревматизмра вӑл унӑн ӳчӗ ҫине пырса тӑрӑннӑ.
  
  
  * * *
  
  
  
  Кӗнеке ҫинчен:
  
  
  Никель Львов Французсен Ривьерӗнчи казинора пулнине курнӑ. Анчах... Миккуль урӑх ҫук. Темиҫе ҫул каялла вӑл автокатастрофӑра вилнӗ.
  
  
  Вилӗ хӗр сӑн-питлӗ хӗрарӑм кам пулнӑ вара? Картерӑн задачи-ҫакна пӗлесси.
  
  
  Анчах темиҫе ҫын ҫак хӑрушӑ лару-тӑру миллионшар доллар тӑнӑ тесе шутлатӑр. Ҫав вӑхӑтра Такам Тӗнчери ылтӑн резервсен чылай пайне шпионсен каварӗ урлӑ илет, вӑл французсен чаплӑ пляжӗсенчен Нью-Йорк ҫыранӗнчи "шӑршлӑ" пляжсемпе юнашар сарӑлса выртать...
  
  
  Ҫак иккӗленӳллӗ ӗҫре Пенни Дауна Мӗнле хавхалантаракан вырӑн йышӑнать?
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"